» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Nashville är huvudstaden i delstaten Tennessee i USA. Den är känd för sin rika musikhistoria, särskilt inom countrymusik, och kallas ofta ´Music City´. Här finns flera kända musikscener och musikmuseer, som Grand Ole Opry, Ryman Auditorium och Country Music Hall of Fame. Förutom musik är Nashville också känt för sin matkultur, med södra BBQ och ´hot chicken´. Staden har även flera universitet och högskolor, som Vanderbilt University. Nashville har en blomstrande ekonomi och är en viktig plats för hälsa, bank, teknik och bilindustri.

Senaste nytt kring Nashville

Twitter AI-verktyget Grok sprider falska nyheter om countrymusik-evenemang

AI-verktyget Grok, som Twitter nyligen började använda för att generera nyheter baserade på tweets, har felaktigt rapporterat att de utsålda konserterna med countrymusikern Tyler Childers på Bridgestone Arena i Nashville den 18:e och 19:e april skjutits upp. Grok hävdade att konserterna, en del av Childers ´24 Mule Plow Tour´, skjutits upp på grund av oförutsedda omständigheter. I själva verket ägde torsdagskvällens konsert rum utan problem, med 49 Winchester som förband. Det finns ingen möjlighet att rapportera eller korrigera den falska informationen.

Direktlänk Dela Saving Country Music fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Tennessee blir första staten att skydda artister mot AI-missbruk genom ELVIS-lagen

Tennessee blev i mars den första delstaten i USA att införa skydd för artister mot missbruk av artificiell intelligens (AI). Lagen, kallad ELVIS Act, skyddar röster mot deepfakes och obehörig användning av artisternas röster och likheter. Guvernör Bill Lee, omgiven av lagstiftare och musiker, undertecknade lagen på Robert´s Western World. Alon Yamin, medgrundare och VD för Copyleaks, en AI-baserad textanalysplattform, sa att ELVIS-lagen är ett ´steg i rätt riktning´.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 12 april

AI-skapade verk skyddas inte av upphovsrättslagar, enligt US Copyright Office

Countrymusikern Anna Vaus och hennes bror bad en AI-chatbot att skriva en låt, vilket resulterade i en kombination av AI-genererade texter och mänskligt skapad musik. Men vem äger upphovsrätten? Enligt US Copyright Office kan sådana verk inte skyddas enligt nuvarande lag. Kontoret, som är en del av Library of Congress, gav i mars 2023 vägledning om att endast mänsklig kreativitet kan skyddas. Detta väcker komplexa juridiska frågor för musiker och konstnärer som använder AI-verktyg i den kreativa processen. Gränserna för upphovsrätt mellan ren mänsklig konst och bot-påverkad konst ritas upp i federala kontor och domstolar.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 10 april

Hundratals artister och låtskrivare undertecknar öppet brev för att skydda mot artificiell intelligens

Hundratals artister och låtskrivare, inklusive Billie Eilish, Smokey Robinson och Frank Sinatras arvingar, har undertecknat ett öppet brev där de uppmanar till skydd mot det de kallar ´ett angrepp på mänsklig kreativitet´ som utgörs av artificiell intelligens (AI). De varnar för att okontrollerad AI kan underminera upphovsrätten och öppna dörren för omfattande bedrägeri och stöld. Brevet kommer efter månader av liknande varningar. Tennessee blev den första delstaten i USA att anta lagstiftning som syftar till att skydda musikindustrin mot AI-hot.

Direktlänk Dela News24 fördjupade 6 april

Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland världens miljardärer för första gången

Mer än 260 nya namn har lagts till i listan över världens miljardärer, enligt Forbes, med Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland de nya namnen. Tesla-VD:n Elon Musk hamnar återigen efter lyxvarutitanen Bernard Arnault i kampen om att vara världens rikaste person. Arnault, som övervakar modeimperiet LVMH med en förmögenhet på 233 miljarder dollar, leder den rekordbrytande gruppen på 2 781 miljardärer. Rapporten fann också att 14 personer nu är centimiljardärer med 12-siffriga förmögenheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

Hundratals artister och låtskrivare uppmanar till skydd mot AI-hot

Hundratals artister och låtskrivare, inklusive Billie Eilish, Smokey Robinson och Frank Sinatras arvingar, har undertecknat ett öppet brev där de uppmanar till skydd mot vad de kallar ett ´angrepp på mänsklig kreativitet´ från artificiell intelligens (AI). Brevet, som skickades av den ideella organisationen Artist Rights Alliance, kommer efter månader av liknande varningar om att okontrollerad AI kan underminera upphovsrätten och öppna dörren för omfattande bedrägeri och stöld. Förra månaden blev Tennessee den första delstaten i USA att anta lagstiftning som syftar till att skydda musikindustrins yrkesverksamma mot AI-hot med sin ´ELVIS Act´.

Direktlänk Dela TAG24 News fördjupade 3 april

Lipscomb University lanserar nytt AI-program

Lipscomb University introducerar en masterexamen i tillämpad artificiell intelligens (AI), första programmet av sitt slag i Nashville. Programmet, som erbjuds genom universitetets Raymond B. Jones College of Engineering, täcker ett brett spektrum av AI-relaterade ämnen. Universitetet erbjuder olika inlärningsalternativ för att tillgodose studenternas olika behov. Programmet betonar den positiva inverkan av AI i olika branscher. Enligt marknadsprognoser förväntas den globala AI-marknaden nå 733,7 miljarder dollar år 2027.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 3 april

AI-teknik: Musiklagstiftning, valdesinformation och spelutveckling

Luke Bryan hyllar ny lagstiftning i Tennessee som skyddar musiker mot artificiell intelligens (AI). Hillary Clinton varnar för att AI-teknik kommer att göra desinformationen från valet 2016 ´primitiv´. Google har utvecklat ett AI-system som kan spela videospel som en människa och ta order från spelare, vilket kan ha verkliga konsekvenser i framtiden. Studier visar att upp till 10% av läkarna nu använder ChatGPT, en stor språkmodell gjord av OpenAI, men hur exakta är dess svar? Enligt en ny studie av Cisco har anställda positiva synpunkter på att återvända till kontoret men förväntar sig att det kommer att se och kännas annorlunda ut än före pandemin för att möjliggöra hybridarrangemang samt underlätta nya AI-teknologier.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 29 mars

Tennessee inför lag för att skydda musikers röster mot AI-kloning

Tennessee har blivit den första staten att införa en lag, kallad ELVIS Act, som riktar sig mot obehörig användning av artificiell intelligens för att replikera musikers röster. Denna lagstiftning kommer efter att en låt med AI-kloner av Drake och The Weeknd blev viral förra sommaren, vilket ledde till att skivbolag hotade med rättsliga åtgärder. Lagen uppdaterar statens rätt till publicitetslag, en lag som varje stat har som säger att skådespelare eller musiker har kontroll över sitt namn, bild eller likhet. Lagen är ganska aggressiv i vem som kan anses ansvarig för att använda röstkloner.

Direktlänk Dela Marketplace fördjupade 28 mars

Tennessee antar ELVIS-lagen för att skydda musikers röster mot AI-manipulering

Tennessee har antagit ELVIS-lagen (Ensuring Likeness Voice and Image Security Act) för att skydda musikers röster mot manipulation genom AI. Lagen ger musiker rätt att vidta rättsliga åtgärder mot obehörig användning av deras röster för kommersiella ändamål. Detta inkluderar reklamprodukter eller insamling av donationer. Lagen innehåller dock undantag för tillfällig användning och aktiviteter skyddade av lagar om rättvis användning, såsom kommentarer, kritik, satir eller parodi. Denna nyanserade strategi syftar till att hitta en balans mellan att skydda konstnärernas rättigheter och att bevara yttrandefriheten i kreativa strävanden.

Direktlänk Dela Market Realist fördjupade 27 mars

Tennessee inför lag för att skydda musiker mot ljud djupfejk och röstkloner

Musikindustrin revolutioneras av artificiell intelligens, vilket ger både positiva och negativa effekter. Musikare som Holly Herndon, Grimes och Sevdaliza använder tekniken som ett verktyg för konstnärlig innovation, medan strömningstjänster fylls med musik skapad av NPCs. I Tennessee har lagstiftare tagit banbrytande steg för att skydda musiker mot det senare. Den så kallade ELVIS-lagen, undertecknad av Tennessees guvernör Bill Lee, är den första i sitt slag för att skydda artisters röster från missbruk. Lagen möjliggör rättsliga åtgärder mot de som använder en individs röst för reklamändamål eller insamling av donationer.

Direktlänk Dela Dazed Media fördjupade 26 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Ny lag godkänd i Tennessee för att skydda artister mot AI-deepfakes

En ny lag för att skydda musiker mot AI-deepfakes har godkänts i Tennessee. Lagen, som kallas Ensuring Likeness Voice And Image Security (ELVIS), syftar till att skydda artisters röster och bilder från missbruk av AI. Deepfakes skapas med artificiell intelligens för att manipulera en persons ansikte eller kropp på ett foto eller video. Guvernör Bill Lee undertecknade lagstiftningen på livemusikbaren Robert´s Western World. Luke Bryan och Chris Janson, domare i American Idol och countryartist, var också närvarande för att stödja lagen. Lagen kommer efter att flera amerikanska politiker argumenterat för behovet av lagstiftning för att hänga med framstegen inom AI-teknik.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 23 mars

Tennessee antar ELVIS-lagen för att skydda musiker mot AI

Countrymusikstjärnorna Luke Bryan och Chris Janson firade ett beslut av Tennessee efter att det antog en lag för att skydda musiker mot musikverk som skapas med deras röst av artificiell intelligens. Bryan och Janson var bland dem som anslöt sig till Tennessees guvernör Bill Lee när han undertecknade ELVIS-lagen - som skyddar artister från obehörig användning av deras röst, namn, bild och likhet. Tennessee är nu den första delstaten som inför AI-skydd för musiker. Lagen tillåter artister och licensinnehavare att stämma för skador, och de som bryter mot lagen kan åtalas för ett brott av klass A.

Direktlänk Dela The Daily Wire fördjupade 22 mars

Tennessees guvernör godkänner lag för att skydda musiker mot AI-utnyttjande

Tennessees guvernör, Bill Lee, har godkänt en lag som syftar till att skydda musikaliska artister från exploatering eller replikering av artificiell intelligens. Bill Lee undertecknade lagen Ensuring Likeness, Voice, and Image Security (ELVIS) Act på en bar i Nashville. Lagen är uppkallad efter den ikoniska sångaren Elvis Presley, vars bild och likhet utnyttjades flitigt efter hans död. Artister har uttryckt oro över den ökande populariteten av AI och dess förmåga att syntetisera sånger med riktiga sångares röster.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 22 mars

Tennessee blir första staten att införa lag för att skydda konstnärer mot missbruk av AI

Tennessee har blivit den första staten i USA att anta en lag som syftar till att skydda kreativa konstnärer från missbruk av deras röster, bilder och likheter. Guvernör Bill Lee undertecknade ELVIS Act, ett lagförslag för att säkerställa skydd för likhet, röst och bild, på Robert´s Western World i Nashville. Musiker som Chris Janson, Luke Bryan, JesseLee Jones och Emily Ann Jones, samt VD:n för Recording Industry Association of America, Mitch Glazier, var närvarande vid undertecknandet. Lagen bygger på befintliga statsregler för att skydda mot obehörig användning av någons namn, bild och likhet genom att lägga till ´röst´ till dess skydd.

Direktlänk Dela The Wrap News fördjupade 22 mars

Tennessee blir första amerikanska delstaten att skydda artister mot AI

Tennessees guvernör, Bill Lee, har godkänt en lagstiftning som syftar till att skydda låtskrivare, artister och andra musikindustriprofessionella mot potentiella faror med artificiell intelligens. Detta gör Tennessee till den första delstaten i USA att införa sådana åtgärder. Målet är att säkerställa att AI-verktyg inte kan replikera en artists röst utan deras samtycke. Lagen träder i kraft den 1 juli. Tennessee är en av tre delstater där namn, fotografier och likhet anses vara en egendomsrätt snarare än en publicitetsrätt. Den nyligen undertecknade lagen, kallad ´Elvis Act´, lägger nu till vokal likhet till den listan.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 mars

Ny lag för att skydda musikindustrin från AI-missbruk undertecknas i Tennessee

En ny lag för att skydda låtskrivare, sångare och andra musikbranschfolk mot missbruk av deras röster med hjälp av AI har undertecknats i delstaten Tennessee, USA. ELVIS-lagen, som står för ´Ensuring Likeness Voice and Image Security´, undertecknades den 21 mars av Tennessees guvernör Bill Lee i Nashville. Den kommer officiellt att träda i kraft den 1 juli. Lagen är den första i sitt slag i USA och uppdaterar befintliga delstatsregler för att skydda inte bara mot obehörig användning av någons likhet, utan nu också deras röst.

Direktlänk Dela MusicTech fördjupade 22 mars

Tennessee blir första staten att införa lagstiftning mot deepfakes

Tennessee har blivit den första amerikanska delstaten att genomföra lagstiftning som syftar till att bekämpa röst- och bildförfalskningar, kända som deepfakes. Lagstiftningen, känd som ´Elvis Act´, utvidgar delstatens befintliga lag om skydd av personliga rättigheter till att inkludera ´nya, personanpassade AI-genererade kloningsmodeller och tjänster som möjliggör mänsklig imitation och tillåter användare att skapa obehöriga falska verk i andras bild och röst´. Muskindustrin i Tennessees huvudstad Nashville, men även långt bortom, har varit starka anhängare av lagförslaget, som nu har undertecknats av guvernör Bill Lee. Mitch Glazier, chef för RIAA, applåderade Tennessees snabba och genomtänkta bipartisan ledarskap mot omedgivna AI-deepfakes och röstkloner.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 22 mars

Ny lagstiftning skyddar musiker mot artificiell intelligens i Tennessee

Countrymusikern Luke Bryan firar nya skydd för musiker mot artificiell intelligens i Nashville, Tennessee. Guvernör Bill Lee har godkänt lagen, känd som ´ELVIS Act´. Bryan var närvarande vid firandet, som hölls på den historiska Broadway honky-tonk Robert´s Western World i Nashville. ELVIS Act lägger nu till röstlikhet till listan över egendomsrättigheter snarare än publicitetsrättigheter i Tennessee. Lagen lovar också att skapa en ny civil åtgärd genom vilken människor kan hållas ansvariga om de publicerar eller framför en individs röst utan tillstånd samt använder en teknik för att producera en artists namn, fotografier, röst eller likhet utan korrekt auktorisation.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 22 mars

Tennessee skyddar musiker från artificiell intelligens med ny lag

Tennessees guvernör Bill Lee har undertecknat en lag för att skydda musiker från artificiell intelligens (AI), vilket gör staten till den första i USA att genomföra en sådan lag. Lagen, känd som ELVIS Act, uppdaterar Tennessees befintliga lagstiftning som förbjuder användning av en annan persons namn, fotografi eller likhet i något medium för att inkludera rösten. Lagen ger musiker och konstnärer möjlighet att väcka civilrättslig talan mot dem som använder en persons röst utan deras samtycke.

Direktlänk Dela United Press International fördjupade 22 mars

Ny lag i Tennessee gör AI-imitationer av artister olagliga

En ny lag i Tennessee, USA, gör det olagligt för AI-system att imitera en artist röst utan tillstånd. Lagen, kallad ELVIS Act, undertecknades av guvernör Bill Lee och träder i kraft den 1 juli. Den är avsedd att skydda musiker och andra yrkesverksamma inom musikbranschen från risker som AI kan medföra. Lagen etablerar en ny civilrättslig åtgärd där man kan hållas ansvarig för att publicera eller framföra någon annans röst utan deras samtycke eller för att använda teknik för att generera en artists namn, bild, röst eller likhet utan nödvändig auktoritet. Endast tre delstater erkänner namn, likheter och foton som egendomsrättigheter i motsats till publicitetsrättigheter.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 22 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Tennessee inför ELVIS-lagen för att skydda musiker från AI-förfalskningar

Tennessees guvernör Bill Lee har undertecknat ELVIS-lagen, som syftar till att skydda musiker från obehöriga artificiella intelligens djupa förfalskningar och röstkloner. Lagen, som står för Ensuring Likeness Voice and Image Security Act, uppdaterar delstatens skydd av personliga rättigheter (som skyddar en individs ´namn, fotografi eller likhet´) för att inkludera skydd för konstnärers röster från AI-missbruk. Lagen förbjuder människor att använda AI för att efterlikna en konstnärs röst utan deras tillstånd och kan straffrättsligt verkställas som ett brott av klass A.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 22 mars

Tennessee guvernör undertecknar lag för att skydda musiker från AI

Golvet framför scenen på Robert´s Western World, en älskad honky-tonk på nedre Broadway i Nashville, var fullpackat på torsdagseftermiddagen. Trots att countrystjärnan Luke Bryan och flera andra musiker var på plats, var uppmärksamheten riktad mot guvernör Bill Lee och hans Elvis-akt. Lee gjorde ingen besviken och undertecknade lagen om att säkerställa likhet, röst och bildsäkerhetslagen, en första i sitt slag i landet som syftar till att skydda musiker från artificiell intelligens genom att lägga till straff för att kopiera en artists ´röst´ utan tillstånd.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 mars

Tennessee skyddar musiker mot artificiell intelligens

Tennessees guvernör Bill Lee har undertecknat en lag för att skydda låtskrivare, artister och andra musikindustriproffs mot de potentiella farorna med artificiell intelligens (AI). Lagen gör Tennessee till den första delstaten i USA att införa sådana åtgärder. Syftet är att säkerställa att AI-verktyg inte kan replikera en artists röst utan deras samtycke. Lagen träder i kraft den 1 juli. Tennessee är en av tre delstater där namn, fotografier och likhet anses vara en egendomsrätt snarare än en publicitetsrätt. Enligt den nyss undertecknade lagen - kallad ´ELVIS Act´ - kommer nu även vokal likhet att läggas till den listan.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 22 mars

Tennessee skyddar musikindustrin från AI-missbruk

Guvernör Bill Lee har undertecknat en banbrytande lag för att skydda Tennessee´s musikindustri från missbruk av artificiell intelligens (AI). Lagen uppdaterar Tennessee´s Protection of Personal Rights lag för att inkludera skydd för låtskrivare, artister och musikindustrins yrkesverksamma från AI. Detta är första gången i nationen som skydd mot obehörig användning av någons likhet lägger till ´röst´ till de befintliga skydden. Enligt Tennessee Senate Republican Caucus stöder Tennessee´s musikindustri mer än 61 617 jobb i hela delstaten, bidrar med 5,8 miljarder dollar till delstatens BNP och fyller över 4 500 musikställen.

Direktlänk Dela Fox 17 Nashville fördjupade 21 mars

AI-funktionen MidJourney testas på teknikföretagsanställda

MidJourney, en AI-funktion som tillåter användare att ladda upp en bild och få en beskrivning av bilden, har nyligen uppgraderats för att bli mer beskrivande och exakt. Funktionen har testats på anställda på ett teknikföretag, med blandade resultat. Vissa beskrivningar var smickrande, medan andra var mindre smickrande. En anställd beskrevs som en ´fet man med glasögon och en getskägg´, medan en annan beskrevs som ´en attraktiv man med mörkt hår och kort skägg´.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 10 mars

AI-modeller förbättrar studien av hjärnoscillationer

En ny studie har tagit ett betydande steg framåt i studien av hjärnoscillationer, särskilt ripples, som är avgörande för minnesorganisation och påverkas i sjukdomar som epilepsi och Alzheimers. Forskare har utvecklat en verktygslåda av AI-modeller tränade på gnagares EEG-data för att automatisera och förbättra detekteringen av dessa oscillationer, och har bevisat deras effektivitet på data från icke-mänskliga primater. Denna banbrytande utveckling, som kommer från ett samarbetsinriktat hackathon, erbjuder över hundra optimerade maskininlärningsmodeller, inklusive stödvektormaskiner och konvolutionella neurala nätverk, fritt tillgängliga för den vetenskapliga gemenskapen. Denna utveckling öppnar nya vägar inom neuroteknologiapplikationer, särskilt vid diagnos och förståelse av neurologiska störningar.

Direktlänk Dela Neuroscience News fördjupade 5 mars

Artificiell intelligens driver två nya radiostationer i Nashville

Två nya radiostationer i Nashville använder artificiell intelligens (AI) för att sända musik till mycket specifika målgrupper. Super Hi-Fi, under ledning av VD Zack Zalon, har samarbetat med Xperi och Cumulus Media för att sända två HD-radiostationer, ´The Hill´ och ´Nashville Songwriter Radio´. ´The Hill´ riktar sig till gymnasieelever och omfattar flera genrer, medan ´Nashville Songwriter Radio´ lyfter fram låtar från Nashvilles sångare och låtskrivare. Stationerna använder AI i kombination med människor för att kostnadseffektivt producera hyper-specifika stationer.

Direktlänk Dela WKRN News 2 fördjupade 2 mars

AI hotar musikers röster, Tennessee försöker skydda dem med ny lag

Joseph Fishman, professor i juridik vid Vanderbilt Law School, diskuterar hur artificiell intelligens (AI) revolutionerar musikindustrin och potentiellt hotar musikers röster. Förra året lyssnade musikvärlden med både fascination och skräck när en låt som påstås vara ett samarbete mellan Drake och The Weeknd visade sig vara en övertygande maskinframställd förfalskning. Dessutom har president Joe Bidens röst förfalskats i ett automatiskt telefonsamtal. Tennessee försöker nu göra något åt saken. Guvernör Bill Lee har nyligen meddelat en ny lag, kallad ELVIS Act, som ska ge musiker kontroll över sina röster.

Direktlänk Dela The Tennessean fördjupade 1 mars

Tennessee-lagstiftare föreslår ´ELVIS Act´ för att skydda sångares röster mot AI

Tennessee-lagstiftare vill genom ett första i sitt slag-förslag ge sångare mer skydd mot artificiell intelligens för att säkerställa att deras röster inte kan användas utan deras tillstånd. Dock vittnade vissa om att förslagets språk är för brett och kan få oavsiktliga konsekvenser. ´ELVIS Act´ lägger till ordet ´röst´ i Tennessees lista över skyddade personliga rättigheter. Förslagets författare hoppas att det kommer att förhindra någon från att använda en musikers röst för att skapa en låt eller innehåll de inte gjorde. Lagstiftarna beslutade denna vecka att spara finjusteringen av förslagets språk till ett senare datum. Det godkändes av House Banking and Consumer Affairs underutskott med en enhällig röst.

Direktlänk Dela WKRN News 2 fördjupade 17 februari

NAMM Show återvänder till traditionell tidpunkt för första gången sedan pandemin

NAMM Show, världens största och äldsta handelsevent för skapare, tillverkare, återförsäljare och distributörer av musikinstrument, utrustning, teknik, ljud, belysning och inspelningsutrustning, kommer att hålla sin årliga vinterkonferens i sin traditionella fyra dagars januari tidslucka för första gången sedan COVID-19-pandemin började i mars 2020. Mer än 3 000 varumärken kommer att presenteras av 1 600 stora och oberoende företag som kommer från 101 länder och territorier inom den 19,5 miljarder dollar stora musikproduktindustrin. NAMM Show är nu öppen för den biljettköpande allmänheten, även om dess målgrupp förblir musikindustrins professionella.

Direktlänk Dela Orange County Register fördjupade 22 januari

San Francisco förblir en teknikmagnet trots kritik

Catalin Voss, medgrundare till Ello, ett företag som använder taligenkänningsteknologi för att hjälpa kämpande studenter att utveckla sina läsfärdigheter, hyllar San Francisco som den ultimata staden för teknisk innovation och möjlighet. Trots kritik från konservativa medier och teknikledare som Elon Musk, hävdar Voss och andra San Francisco-loyalister att staden fortsätter att vara en dynamisk hub för teknikstartups, talang och finansiering. De menar att framväxande tekniknav som Nashville, Miami och Austin inte riktigt kan jämföra sig. Trots den ekonomiska nedgången pandemin orsakat ser de nästa teknikboom inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 16 januari

Fem organisationer får finansiering för att utvärdera AI som förbättrar patientvård

Kaiser Permanente Augmented Intelligence in Medicine and Healthcare Initiative (AIM-HI) har tilldelat fem hälso- och sjukvårdsorganisationer finansiering för att genomföra forskningsprojekt som använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för att förbättra diagnostiska beslut inom sjukvården. Bidragsmottagarna får upp till 750 000 dollar, stödda av medel från Gordon och Betty Moore Foundation, för att visa värdet av dessa teknologier i olika verkliga miljöer. AIM-HI-programmet mottog över 120 ansökningar som spänner över ett brett spektrum av AI- och ML-tillämpningar inom sjukvården.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 18 december

Helix by HL får ytterligare 6 miljoner dollar i seedkapital för sin generativa AI

Helix by HL, en uppstart som använder generativ AI för privat investering, har nyligen fått ytterligare 6 miljoner dollar i seedkapital. Företaget bygger en AI-assistent för rådgivare och investerare för att navigera på de privata marknaderna med större självförtroende. Företaget har nu ett värde av 26 miljoner dollar. Helix är ett gemensamt företag mellan AI-rikedomplattformen TIFIN och Hamilton Lane, en global investeringsförvaltare för privata marknader. Helix erbjuder en konversationell AI-upplevelse med fokus på investeringsfrågor och rådgivares kommunikation med kunder.

Direktlänk Dela Vator fördjupade 11 december

Konstnärer vädjar till USA:s regering om skydd mot AI-hot

Konstnärer, musiker och författare vädjar till USA:s regering att skydda deras upphovsrätt mot hotet från artificiell intelligens (AI). De är oroliga för att AI kan replikera deras verk utan tillstånd eller kompensation. Teknikföretag, däremot, är generellt nöjda med status quo som låter dem använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. Shira Perlmutter, chef för USA:s upphovsrättskontor, har ännu inte tagit ställning och lyssnar på alla parter i frågan om upphovsrättsreformer behövs för AI-verktyg. Upphovsrättskontoret har fått nästan 10 000 kommentarer om frågan.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 19 november

Kreativa yrkesverksamma vädjar till USA:s regering om skydd mot AI-hot

Countryartister, romanförfattare, videospelskonstnärer och röstskådespelare vädjar till den amerikanska regeringen om lättnader från hotet som artificiell intelligens (AI) utgör för deras försörjning. Teknikföretag är generellt nöjda med status quo, som låter dem använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. USA:s copyrightbyrå tar emot kommentarer om huruvida copyrightreformer behövs för AI-verktyg. Hittills har copyrightkrav för helt maskinproducerat innehåll avvisats. Men frågan är om det finns en punkt där det finns tillräckligt mycket mänskligt engagemang i att styra uttryckselementen i resultatet att människan kan anses ha bidragit till författarskapet.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 18 november

Konstnärer och teknikföretag i konflikt om AI:s inverkan på upphovsrätt

Konstnärer inom olika områden, inklusive landsångare, romanförfattare och röstskådespelare, vädjar till den amerikanska regeringen om skydd mot hotet från artificiell intelligens (AI) mot deras försörjning. De är oroliga för att deras verk ska replikeras av AI utan ersättning eller tillstånd. Teknikföretag är dock generellt nöjda med status quo, som tillåter dem att använda publicerade verk för att förbättra deras AI-system. Shira Perlmutter, den amerikanska upphovsrättsregistret, har ännu inte tagit ställning men lyssnar på alla parter när hennes kontor överväger om upphovsrättsreformer behövs för en ny era av generativa AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 november

Countrymusiker, romantiska författare, videospelskonstnärer och röstskådespelare vädjar till USA:s regering att snabbt lindra hotet som artificiell intelligens utgör för deras levebröd. Teknikföretag är i allmänhet nöjda med status quo, som har gjort det möjligt för dem att använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. USA:s högsta upphovsrättsansvarige har ännu inte tagit ställning. Frågan är om det finns tillräckligt med mänskligt engagemang i styrningen av AI för att människan kan anses ha bidragit till författarskapet. Copyright Office har fått nästan 10 000 kommentarer om detta.

The Independent fördjupade 18 november

Kommande hockeymatcher i Champions Hockey League, NHL, Liiga, SDHL och Hockeyallsvenskan

En lista över kommande hockeymatcher i Champions Hockey League, NHL, Liiga, SDHL och Hockeyallsvenskan har publicerats. Matcherna kommer att äga rum mellan den 14:e och 21:a november. Lagen som kommer att delta inkluderar bland annat Pelicans, Vitkovice, Trinec, Skellefteå, Ingolstadt, Växjö, Biel, Färjestad, Rapperswil, Adler Mannheim, Innsbruck, Lukko, Washington Capitals, Vegas Golden Knights, Columbus Blue Jackets, Pittsburgh Penguins, Buffalo Sabres, Boston Bruins, Montreal Canadiens, Calgary Flames, St Louis Blues, Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, Arizona Coyotes, Winnipeg Jets, New Jersey Devils, Nashville Predators, Anaheim Ducks, San Jose Sharks, Florida Panthers, Helsingfors IFK, JYP, TPS Åbo, SaiPa, HPK, KalPa, Ilves, Pardubice, Ässät, Vaasan Sport, Kärpät, KooKoo, AIK, HV 71, Linköping, Brynäs, BIK Karlskoga, Mora, SDE, Frölunda, Djurgården, Leksand, Björklöven, Södertälje, Västervik, Västerås, Kalmar, Östersund, Nybro, München, Servette, Carolina Hurricanes, Philadelphia Flyers, Edmonton Oilers, Seattle Kraken, Colorado Avalanche, Vancouver Canucks, New York Islanders, Jukurit, Timrå, Luleå, Örebro, Malmö, Modo, Oskarshamn, Rögle, Ottawa Senators, Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks, Toronto Maple Leafs, Winnipeg Jets, Buffalo Sabres, Anaheim Ducks, Florida Panthers, Oskarshamn, Rögle, Växjö, Linköping, Luleå, Frölunda, Helsingfors IFK, Tappara, Ässät, TPS Åbo, HPK, Vaasan Sport, KooKoo, Pelicans, KalPa, Kärpät, Jukurit, Lukko, Ilves, SaiPa, Ottawa Senators, Minnesota Wild, Tingsryd, Södertälje, Malmö, Modo, HV 71, Leksand, Timrå, Skellefteå, Färjestad, Örebro, Philadelphia Flyers, Vegas Golden Knights, Nashville Predators, Chicago Blackhawks, BIK Karlskoga, Björklöven, Tampa Bay Lightning, Edmonton Oilers, Boston Bruins, Montreal Canadiens, Winnipeg Jets, Arizona Coyotes, New Jersey Devils, New York Rangers, Calgary Flames, New York Islanders, Carolina Hurricanes, Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Colorado Avalanche, Vancouver Canucks, Seattle Kraken, Los Angeles Kings, St Louis Blues, Linköping, AIK, Modo, Frölunda, Djurgården, SDE, Luleå, HV 71, Leksand, Brynäs, Davos, Zürich, Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets, Pittsburgh Penguins, Vegas Golden Knights, Chicago Blackhawks, Buffalo Sabres, Anaheim Ducks, St Louis Blues, Tampa Bay Lightning, Boston Bruins, Florida Panthers, Edmonton Oilers, Nashville Predators, Colorado Avalanche, Dallas Stars, New York Rangers, Arizona Coyotes, Los Angeles Kings, Seattle Kraken, Calgary Flames, Vancouver Canucks, San Jose Sharks, Pardubice, Ilves, Växjö, Ingolstadt, Skellefteå, Trinec, Vitkovice, Pelicans, Östersund, Västervik, Färjestad, Biel, Adler Mannheim, Rapperswil.

Direktlänk Dela Hockeysverige fördjupade 16 november

Konstnärer använder verktyg för att bekämpa AI-företag som stjäl deras verk

Konstnärer börjar använda verktyg för att kontaminera och förvirra AI-system som använder deras verk för att träna AI-modeller. Ett sådant verktyg, Nightshade, skapar en mismatch mellan bild och text för att förvirra AI-modeller. Ett annat verktyg, Glaze, ändrar subtilt pixlarna i ett konstverk för att göra det svårt för en AI-modell att efterlikna en specifik konstnärs stil. Dessutom har den vinstdrivande företaget Spawning.ai skapat Kudurru, som spårar skrapares IP-adresser och blockerar dem eller skickar tillbaka oönskat innehåll. Trots att vissa AI-säkerhetsexperter ifrågasätter effektiviteten hos dessa verktyg, är konstnärer entusiastiska över att använda dem.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 4 november

AI-teknik visar löfte men kluster i AI-hubbar över hela världen

Enligt en rapport från en grupp ekonomer är AI-relaterade teknologier lovande men kluster i AI-hubbar över hela världen. De granskade regeringsdata från en undersökning 2018 som täckte 474 000 företag, vilket representerar cirka fyra miljoner amerikanska företag. De upptäckte att mindre än 6 procent av företagen använde någon av dessa AI-teknologier vid den tiden. Men många stora företag med mer än 5000 anställda gjorde det - genomsnittlig adoption var mer än 18 procent när den vägdes mot sysselsättning. AI-adoptionen verkar ha ökat betydligt sedan dess.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 24 oktober

PaintJet introducerar robotisk målare och innovativ målning för industriell sektor

PaintJet, en utvecklare av robotik för målning, har introducerat den robotiska målaren Bravo och Alpha Shield-målningen, en omfattande lösning för industriell målningsindustri. Denna innovation syftar till att erbjuda snabbare och mer exakt målning för kommersiella byggnader, samtidigt som den erbjuder bättre skydd mot klimatförändringarnas effekter. PaintJet hävdar att USA saknar cirka 100 000 målare som behövs för att slutföra dessa jobb och att 41 procent av den befintliga arbetsstyrkan förväntas gå i pension till 2031. Alpha Shield-målningen har isolerande egenskaper som hjälper till att reglera temperaturen i byggnader, vilket resulterar i en minskning av kostnaderna för luftkonditionering med i genomsnitt 9 procent. PaintJet använder Bravo-robotmålaren för att applicera Alpha Shield-målningen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 22 oktober

Texas Rangers manager Bruce Bochy visar att AI inte kan ersätta människor

Texas Rangers manager Bruce Bochy, 68 år, är bevis på att ingen mängd data eller teknik kan göra vad människan kan. Trots att teknologi och analys är här för att stanna, både i samhället och inom baseball, spelar människor och relationer fortfarande en viktig roll. Texas Rangers är den största överraskningen i baseball; de är i American League Championship Series tack vare talang, ägargrupp och sin general manager. Bochy har anpassat sig till spelets utveckling samtidigt som han behållit det som gör honom bra på vad han gör. AI kan hantera mycket, men det finns ingen algoritm för att hantera människors känslor och ego. Bruce Bochy har återigen visat att han kan göra det som datorer inte kan.

Direktlänk Dela Fort Worth Star-Telegram fördjupade 14 oktober

Artificiell intelligens skapar fiktiv duett mellan Jelly Roll och Garth Brooks

Med hjälp av artificiell intelligens (AI) har en fiktiv duett skapats mellan countrymusikens stora namn, Jelly Roll och Garth Brooks. Trots att de två aldrig har samarbetat tidigare, har AI-systemet ChatGPT skapat en låt i deras stil. Resultatet är en respektfull hyllning mellan de två musikgiganterna, även om det bara är en fiktiv övning. Låten berättar deras individuella historier och firar deras gemensamma kärlek till musiken.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 7 oktober

Konstnärer stämmer AI-företag för upphovsrättsintrång

Konstnärerna Kelly McKernan, Karla Ortiz och Sarah Andersen har stämt AI-företagen Stability AI, Midjourney och DeviantArt för upphovsrättsintrång. De hävdar att företagens AI-baserade bildgeneratorer skapar bilder som liknar deras konstverk utan deras samtycke. Företagen använder AI för att analysera miljarder bilder och skapa nya bilder, vilket konstnärerna menar hotar deras försörjning. Fallet väntar på beslut från en federal domare i San Francisco. Konstnärerna söker grupptalan och en domstolsorder för att stoppa företagen från att exploatera konstnärliga verk utan samtycke.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 31 augusti

Automatisera övervakning av back-end med AI för att förbättra medborgartjänster

Programvaruorgan måste automatisera back-end-övervakning med artificiell intelligens (AI) för att förbättra medborgartjänster, säger Sai Krishna, vice generaldirektör för teknik vid SolarWinds. I Nashville, Tennessee, har Vanderbilt University, Tennessee Department of Transportation och andra bildat CIRCLES Consortium, som använder AI och djupinlärning för att förbättra trafikflödet i staden. För att säkerställa effektiv drift av back-end-system bör organ använda sig av observability och AI för IT-drift (AIOps). AIOps kombinerar AI, maskininlärning, naturligt språkbehandling och historiska data för att snabbt och exakt identifiera problem.

Direktlänk Dela StateTech Magazine fördjupade 29 augusti

ChatGPT förutsäger resultat för kommande MLS-matcher

AI-drivna ChatGPT har gjort förutsägelser för alla MLS-matcher den 26-27 augusti. AI har lett till betydande framsteg över hela världen och nu används den för att förutsäga fotbollsmatcher. ChatGPT förutsäger följande resultat: Atlanta United 2-2 Nashville SC, Charlotte FC 2-2 Los Angeles FC, FC Cincinnati 2-2 New York City FC, Columbus Crew 3-1 Toronto FC, DC United 1-2 Philadelphia Union, CF Montreal 1-2 New England Revolution, New York Red Bulls 2-2 Inter Miami CF, Orlando City 2-1 St. Louis City, FC Dallas 2-2 Austin FC, Sporting Kansas City 1-0 San Jose Earthquakes, Real Salt Lake 2-1 Houston Dynamo FC, LA Galaxy 2-1 Chicago Fire FC, Portland Timbers 2-0 Vancouver Whitecaps, Minnesota United 1-2 Seattle Sounders.

Direktlänk Dela Ace Football fördjupade 25 augusti

En fiktiv duett mellan Hank Williams och Jelly Roll skapad av AI

Hank Williams var en av countrymusikens första stjärnor, känd för låtar som ´I´m So Lonesome I Could Cry´ och ´Hey Good Lookin´´. Jelly Roll, född i Nashville, är en av countrymusikens nyaste stjärnor med hits som ´Need a Favor´ och ´Son of a Sinner´. Även om Williams gick bort 1953, har en fiktiv duett mellan Williams och Jelly Roll skapats med hjälp av AI ChatGPT. Denna fiktiva duett kan ge läsarna en inblick i hur ett samarbete mellan de två stora namnen skulle kunna se ut.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 25 augusti

Forskare utvecklar djupinlärningsmodell för rörelsekorrigering i hjärn-MRI

Forskare vid MIT har utvecklat en djupinlärningsmodell som kan korrigera för rörelse i hjärn-MRI. Modellen bygger upp en rörelsefri bild från rörelsekorrupt data utan att ändra något i skanningsproceduren. Rörelse är ett vanligt problem i MRI och kan leda till bildartefakter som riskerar att leda till fel diagnoser eller olämplig behandling. Forskarnas arbete kan vara särskilt värdefullt för patienter med neurologiska sjukdomar som orsakar ofrivilliga rörelser, till exempel Alzheimers eller Parkinsons sjukdom. Studien belönades nyligen med bästa muntliga presentation vid Medical Imaging with Deep Learning-konferensen (MIDL) i Nashville, Tennessee.

Direktlänk Dela MIT News fördjupade 17 augusti

En populär online-influencer har arresterats i Dubai efter att ha skapat en satirisk TikTok-video där han framställer en överdrivet spenderande Emirati i en lyxbilbutik. I videon, där han kastar buntar med sedlar på förvånade anställda och erbjuder sig att köpa den dyraste bilen - en Ferrari SF90 till $600,000 - gör han narr av de överdådiga livsstilarna som visas upp i staden. Myndigheterna anklagar honom för att ha postat ´propaganda´ som ´skadar allmänhetens intresse´ och ´gör narr av´ Emirati-medborgare.

The Derrick and The News-Herald fördjupade 13 juli

Robert Hägg: Från Gimo till NHL

Robert Hägg, en av de många framstående hockeyspelarna från lilla Gimo, har tagit sig hela vägen till Anaheim och NHL. Hägg berättar om sin resa, som började med debut i A-laget vid 13 års ålder. Han nämner vikten av föräldrarnas stöd och att det aldrig handlade om att ´vi ska bli NHL-spelare´, utan snarare om att ha kul. Hägg har spelat för flera klubbar, inklusive Buffalo, Florida och Detroit, och har nu skrivit på för Anaheim. Han ser fram emot att bidra med sin erfarenhet till laget, som genomgår en ombyggnation.

Direktlänk Dela Hockeysverige fördjupade 12 juli

Patric Hörnqvist avslutar sin NHL-karriär

Efter 15 säsonger i NHL avslutar Patric Hörnqvist sin karriär. Hörnqvist, som är känd som ´Bengan´, har spelat över 900 grundseriematcher, producerat 543 poäng och vunnit två Stanley Cup med Pittsburgh Penguins. Han avslutade den senaste säsongen med Florida Panthers på grund av två hjärnskakningar. Hörnqvist har uttryckt att han ser fram emot resten av sitt liv och har flyttat tillbaka till Sverige. Florida Panthers general manager, Bill Zito, har uttryckt en önskan att se Hörnqvist i en roll i klubbledningen.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 5 juli

Syster Wives-stjärnor njuter av Nashville och sötsaker

Janelle Brown från TLC:s Syster Wives besökte nyligen Nashville som en del av en Plexus-konvention och passade på att njuta av en söt efterrätt i form av bananpudding gelato på sitt hotellrum. Fans av Syster Wives var glada att se att Janelle fortfarande unnade sig sötsaker trots att hon är på en viktminskningsresa. Christine Brown, även hon från Syster Wives, var också i Nashville för samma Plexus-evenemang och hade med sig sin blivande make David Woolley.

Direktlänk Dela TV Shows Ace fördjupade 15 juni

Twitter stäms för 250 miljoner dollar av musikförläggare för upphovsrättsintrång

Sedan Elon Musk tog över på Twitter har saker och ting inte gått så bra. Nu står plattformen inför en ny utmaning: den stäms för 250 miljoner dollar av en grupp bestående av 17 musikförläggare. Stämningen lämnades in i Federal District Court i Nashville igår (14 juni) och anklagar Twitter för att bryta mot upphovsrättslagen eftersom användare publicerar musik på plattformen utan tillstånd. David Israelite, ordförande för branschorganisationen National Music Publishers´ Association, säger att Twitter är den största sociala medieplattformen som helt vägrar att licensiera miljontals låtar på sin tjänst.

Direktlänk Dela UPROXX Media Group fördjupade 15 juni

Twitter stäms av musikförlagsgrupp för upphovsrättsintrång

Elon Musks sociala medieplattform Twitter stäms av National Music Publishers Association (NMPA) för påstått användande av upphovsrättsskyddad musik utan tillstånd. NMPA hävdar att Twitter har kränkt upphovsrätten för cirka 1 700 låtar. Stämningen, som lämnades in i en federal domstol i Nashville, söker skadestånd på upp till 150 000 dollar per kränkt verk, med en total summa på över 250 miljoner dollar. Twitter är en av få stora sociala medieplattformar som inte betalar musikrättighetsinnehavare för licenser till deras verk, till skillnad från plattformar som YouTube, Facebook och TikTok.

Direktlänk Dela Teslarati fördjupade 15 juni

USA kämpar med att reglera AI-teknik och skydda konstnärers rättigheter

Amerikanska ledare har få verktyg för att säkerställa säkerhet inom AI-teknik och även i Europa har regeringar kämpat med att hitta en balans mellan konsumentskydd och stöd för teknikindustrin. En ny myndighet för att licensiera de mest kraftfulla AI-plattformarna föreslogs i USA, men idén kritiserades av en viktig tekniklobbyist och en senior policyanalytiker. Under tiden diskuterar en underkommitté i representanthuset frågan om vem som äger AI-tekniken och hur man ska kompensera eller ge kredit till konstnärer när deras arbete används för att träna en AI-modell.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 17 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare