» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 127 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

OpenAI är ett forskningsföretag inom artificiell intelligens (AI) som grundades 2015 av Elon Musk, Sam Altman och flera andra framstående teknikledare. Syftet med OpenAI är att utveckla och främja vänlig AI som gynnar hela mänskligheten. Företaget fokuserar på att skapa säker och fördelaktig AI-teknik genom samarbete och öppen forskning. OpenAI strävar efter att undvika skadlig konkurrens och att säkerställa att AI:s fördelar fördelas jämnt över hela världen. De har även åtagit sig att samarbeta med andra forsknings- och policyinstitutioner för att lösa globala utmaningar kopplade till AI.

Senaste nytt kring OpenAI

Konkurrens mellan AI-mynt: RNDR mot TAO

Artikeln undersöker två framstående AI-projekt, RNDR och TAO, och deras unika lösningar för beräkningskraft och decentralisering av maskininlärning. RNDR, som hanterar bristen på kvalitativ beräkningskraft inom AI, möjliggör för GPU-ägare världen över att sälja sin beräkningskraft, vilket ger en decentraliserad lösning på bristen på datorkraft. TAO, å andra sidan, syftar till att demokratisera själva maskininlärningen. TAO ger en plattform för handel med specialiserade AI-modeller, vilket underlättar samarbete och innovation. Båda projekten har unika egenskaper, tokenomics och marknadsdynamik som är viktiga för att förstå för individer inom olika branscher som navigerar i AI-landskapet.

Direktlänk Dela Crypto News Bytes fördjupar idag

Amazon Web Services (AWS) har investerat 1,25 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Detta har tolkats som ett försök av AWS att hålla jämna steg med Microsoft och Google inom AI-området. AWS, som är världens dominerande molnleverantör, har dock kritiserats för att inte vara tillräckligt utrustad för att vinna i den nya fasen av molntjänster, kallad Cloud 2.0, där företag måste konkurrera baserat på hur väl deras mjukvara och andra verktyg stöder AI. AWS VD, Adam Selipsky, har dock inte förnekat att företaget försöker komma ikapp. Anthropic kommer att göra AWS till sin primära molnleverantör och kommer att använda AWS egna AI-chip för att träna och distribuera framtida modeller.

Fortune Media fördjupar idag

Ord för året 2023 och autenticitetskrisen

Merriam-Webster tillkännagav att deras ord för året 2023 var ´authentic´, över en månad innan året var slut. Detta var dock sent jämfört med Collins English Dictionary som tillkännagav sitt ord för året, ´AI´, redan den 31 oktober, och Cambridge University Press som följde efter den 15 november med ´hallucinate´. Termerna verkar vara relaterade till artificiell intelligens, med ´authentic´ som också faller under den kategorin. Merriam-Websters ord för året har valts under de senaste 20 åren, och 2023 representerade enligt förlagets redaktör Peter Sokolowski ´en slags autenticitetskris´. Detta val påverkades även av antalet online-användare som sökte upp ordets betydelse under året. Frågor kring autenticitet har även uppstått inom andra områden, som musik och teknik. Detta kompliceras ytterligare av framsteg inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Thorold Today fördjupar idag

Larry Summers betonar vikten av OpenAI:s arbete och förespråkar samarbete med regeringen

Larry Summers, nyligen utnämnd till styrelsemedlem i artificiell intelligens-startupen OpenAI, uttryckte att företagets arbete är ´extraordinärt viktigt´. Han betonade vikten av att OpenAI fungerar som ett ´företag med samvete´. Summers, tidigare finansminister i USA, menade att OpenAI måste vara beredda att samarbeta med nyckelmyndigheter kring regleringsfrågor, nationella säkerhetsfrågor och teknikutvecklingsfrågor. Summers blev officiellt medlem i OpenAI:s styrelse denna vecka, efter en turbulent ledningskonflikt som fångade Silicon Valleys uppmärksamhet.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

Lanseringen av Googles AI-modell Gemini skjuts upp till 2024

Lanseringen av Googles efterlängtade AI-modell, Gemini, har skjutits upp, rapporterade The Information. Geminis debut sköts till början av 2024 på grund av problem med att hantera icke-engelska uppmaningar. Den ännu inte släppta AI:n sägs ha oslagbara text- och bildgenereringsförmågor. Gemini har beskrivits som nästa generation av AI och multimodal, vilket innebär att den kan bearbeta flera typer av data och sägs ha kapacitet att förstå och generera text och bilder samt andra typer av innehåll - som webbplatser - baserat på en skiss eller skriftlig beskrivning. Två anonyma källor rapporterade att tidigare oannonserade lanseringsevenemang - ursprungligen planerade att äga rum nästa vecka i New York, Washington och Kalifornien - har tyst omplanerats till början av 2024 på grund av oro över att AI:n inte var tillförlitligt bra när det gällde att svara på vissa icke-engelska uppmaningar och förfrågningar. Trots att den ännu inte har släppts för offentligt bruk, sägs Gemini starkt överträffa OpenAI:s GPT-4 eftersom den använder betydligt mer beräkningskraft än sin konkurrent.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupar idag

ChatGPT förändrar AI-landskapet och skapar debatt om dess inverkan

Ett år efter lanseringen av ChatGPT har AI-landskapet utvecklats, vilket återspeglas i marknadsindex och dess moderbolags turbulenta resa. Trots kaoset har ChatGPT förvandlat industrier och väckt debatter om dess konsekvenser. ChatGPT uppstod under en utmanande period för teknikindustrin, och blev den snabbast växande konsumentappen i historien. Det har lett till en AI vapenkapplöpning, omformat tekniksektorn och startat ett budkrig om toppbegåvningar. Jeff Clune, datavetenskapsprofessor, noterar att ChatGPT har gjort livet lättare globalt, och visat sin potential bortom nuvarande kapaciteter.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

AI-startupen Anthropic lanserar Claude AI, en konkurrent till OpenAI´s ChatGPT

AI-startupen Anthropic, grundad av tidigare medlemmar av OpenAI, har introducerat sin version av AI-chattboten ChatGPT, kallad Claude AI. Claude AI skiljer sig från ChatGPT genom att ha tränats för att följa en uppsättning konstitutionella AI-principer, som motsättning till omänsklig behandling och stöd för frihet och integritet. Claude AI har också några begränsningar jämfört med ChatGPT, som tillgång till internet och möjligheten att tolka eller skapa bilder. En premiumversion av Claude AI, som ger användaren mer data, erbjuds för 20 dollar i månaden.

Direktlänk Dela Lifehacker Australia fördjupar idag

ChatGPT: OpenAI:s innovativa verktyg för programmering

ChatGPT, drivet av OpenAI:s GPT-3.5, står i framkant för teknologisk innovation och erbjuder programmerare ett mångsidigt verktyg för olika kodningsuppgifter. Det kan generera kodsnuttar, hjälpa till med algoritmdesign, förbättra problemlösning och integrera sömlöst i utvecklarens arbetsflöde. ChatGPT fungerar som en virtuell medarbetare, och kan till och med slutföra hela kodblock. Integrationen av ChatGPT i din utvecklingsmiljö eller kodredigerare ger realtidsassistans. Dock rekommenderas försiktighet vid hantering av känslig eller proprietär kod.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Ett år med ChatGPT: Fem sätt AI har förändrat världen

OpenAIs AI-chatbot ChatGPT lanserades för ett år sedan och har snabbt blivit den snabbast växande appen någonsin, med över en miljard användare via Microsofts Bing-sökning, Skype och Snapchat. Tekniken har förändrat världen på fem sätt. 1. AI-säkerhet: ChatGPT har tvingat regeringar att inse att AI innebär betydande utmaningar. 2. Jobbsäkerhet: ChatGPT och andra generativa AI-verktyg har ändrat diskussionen om jobbsäkerhet. 3. Uppsatsernas död: Utbildningssektorn reagerade med viss fientlighet på ChatGPT:s ankomst. 4. Upphovsrättskaos: Författare blev upprörda över att stora språkmodeller som ChatGPT tränades på hundratusentals böcker, nedladdade från webben utan deras medgivande. 5. Desinformation och felinformation: En utmaning på kort sikt är användningen av generativa AI-verktyg som ChatGPT för att skapa desinformation och felinformation.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupar idag

AI förbättrar innehållshanteringssystem, enligt ButterCMS-grundaren

Kinesiska företag skyndar sig att utveckla AI-tjänster efter lanseringen av amerikanska OpenAI´s ChatGPT. Innehållshanteringssystem (CMS) är digitala metoder för att hantera skapande och ändring av digitalt innehåll och är därför kärnan i många företag. Jake Lumetta, grundare och VD för ButterCMS, förutspår att AI kommer att förbättra innehållsskapande och automatisera CMS. Han tror att AI kommer att hjälpa marknadsförare att skräddarsy innehåll för kundernas unika preferenser, beteenden och historik. Personalisering är en prioritet för konsumenter, med 77 procent av kunderna prioriterar företag med en personlig användarupplevelse eller tjänst.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupar idag

Aider och Microsoft Autogen: Verktyg för programmering med stora språkmodeller

När det gäller programmering kan de verktyg man väljer göra stor skillnad i hur snabbt och effektivt man kan slutföra sina projekt. Två verktyg som har fångat utvecklares uppmärksamhet är Aider och Microsoft Autogen. Dessa verktyg är särskilt användbara för de som arbetar med stora språkmodeller (LLMs) som OpenAI:s GPT-4. Aider omvandlar enkla meningar till kod, vilket är bra när man behöver arbeta snabbt och exakt. Autogen är mer än bara en kodgenerator, det är ett helt system som låter LLMs hålla koll på konversationer. Båda verktygen kan konfigureras för att arbeta med LLMs på egen hårdvara, vilket kan hålla data privata och kanske spara pengar jämfört med att använda molntjänster.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

Amazon lanserar AI-driven chattbot som svar på konkurrenter

Amazon har lanserat Q, en företagschattbot drivs av generativ artificiell intelligens (AI), som svar på konkurrenter som har lanserat populära chattbotar. Q kan bland annat syntetisera innehåll, strömlinjeforma daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att generera blogginlägg. Amazon har även investerat upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic och lanserar nya tjänster, inklusive en uppdatering för assistenten Alexa för mer mänskliga konversationer. Trots detta rankades Amazon längst ned i ett index från Stanford University som mätte transparensen hos de tio främsta grundläggande AI-modellerna.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupar idag

Generativ AI, med dess förmåga att skapa ny data från befintliga, kan revolutionera olika sektorer, från att skapa realistiska bilder och videor till att generera text som liknar mänskligt språk. Den kan analysera stora mängder data och identifiera mönster som människor kanske missar, vilket kan leda till banbrytande lösningar. Generativ AI kan förbättra mänsklig kreativitet genom att erbjuda nya perspektiv och idéer. Det ekonomiska potentiella värdet av generell AI (Gen AI) är stort och varierat. Enligt en rapport från PricewaterhouseCoopers kan AI bidra med upp till $15,7 biljoner till den globala ekonomin fram till 2030.

The Sunday Guardian fördjupar idag

Investeringar i AI-aktier har ökat under 2023, då AI-teknologin har fått genomslag. Nvidia, Palantir och Alphabet är tre företag som förväntas ge betydande avkastning. Nvidia, som ligger i framkant för AI-applikationer, har sett en enorm ökning av aktiekursen, med en uppgång på 227% hittills i år. Palantir har lyckats bevisa värdet av sina produkter, med en ökning av kommersiella kunder med 37% under tredje kvartalet. Alphabet har också visat på stark tillväxt, trots redan högt marknadsvärde, med aktiekursen upp 55% sedan början av året.

The Motley Fool fördjupar idag

OpenAI skjuter upp lanseringen av GPT Store till 2024

OpenAI har beslutat att skjuta upp lanseringen av sin GPT Store till början av 2024, enligt ett mejl som The Verge har sett. Företaget introducerade sitt GPT Builder-verktyg i början av november, vilket ger användarna enkel möjlighet att skapa egna anpassade AI-bots. OpenAI hade också sagt att det snart skulle släppa GPT Store för användare att lista sina GPT:er och potentiellt tjäna pengar på dem. Lanseringen var ursprungligen planerad till november. Efter den oväntade avskedandet av OpenAIs VD Sam Altman, som sedan återinsattes, gick inte månaden som planerat.

Direktlänk Dela Engadget fördjupar idag

Veckans tekniknyheter: Amazon´s re:Invent konferens, Fidelity´s ransomware katastrof, Sam Altman återvänder till OpenAI, Neuralink samlar in pengar, SpaceX förvärvar ett fallskärmsföretag

Under den senaste veckan har flera viktiga händelser ägt rum inom teknikindustrin. Amazon höll sin årliga re:Invent konferens, med fokus på AWS. Fidelity upplevde en ransomware katastrof vilket har orsakat oro bland husägare och potentiella köpare. Sam Altman har officiellt återvänt som VD för OpenAI efter en turbulent vecka. Neuralink, som utvecklar implanterbara chips som kan läsa hjärnvågor, har samlat in ytterligare $43 miljoner i riskkapital. SpaceX har förvärvat fallskärmsföretaget Pioneer Aerospace för $2,2 miljoner. Dessutom lanserade Tesla officiellt Cybertruck och Black Friday försäljningen nådde rekordnivåer på $9,8 miljarder i USA.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupar idag

AI-chattrobotar kan läcka personlig information, enligt forskare

Enligt en grupp forskare från Google DeepMind, Cornell University och fyra andra universitet kan generativa AI-chattrobotar som ChatGPT läcka stora mängder träningsdata, inklusive personligt identifierbar information, om de uppmanas att upprepa samma ord om och om igen. Genom att uppmana ChatGPT att upprepa ord som ´dikt´, ´företag´, ´skicka´, ´göra´ och ´del´ oändligt, kunde forskarna få chattroboten att återge minnesdelar av sin träningsdata. Data som forskarna kunde extrahera från ChatGPT på detta sätt inkluderade personligt identifierbar information om dussintals individer, explicit innehåll, direkta stycken från böcker och dikter samt URL:er, unika användaridentifierare, bitcoin-adresser och programmeringskod.

Direktlänk Dela Dark Reading fördjupar idag

AI-nyheter: Presidenten varnar för deepfakes, AI-laser utvecklad för hjärthälsa, AI-företag för indiska kunder och mer

Även på en lördag fortsätter den artificiella intelligenssektorn att vara en aktivitetsnav. Den 2 december bevittnade vi flera stora tillkännagivanden och uppmaningar till säkerhet inom AI. I den första nyheten sa president Droupadi Murmu att medan användningen av AI gör människors liv lättare, utgör dess missbruk för att skapa deepfakes ett hot mot samhället. I andra nyheter har forskare skapat en AI-driven laser kamera som kan detektera en persons hjärtslag på avstånd och identifiera indikatorer för potentiella hjärt-kärlsjukdomar. Ola´s grundare och VD, Bhavish Aggarwal, sa att Krutrim Si Designs kommer att vara ett AI-företag skräddarsytt för indiska kunder, som använder landets dataresurser. En mor och hennes 14-åriga dotter kämpar för förbättrade skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och hennes klasskamrater cirkulerade på en gymnasieskola i New Jersey. Australien, tillsammans med sina Aukus-allierade, planerar att använda teknologier som AI, drönare och djuprymdsradar för att motverka Kinas aggression i Stilla havet.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupar idag

EU:s AI-förslag går in i slutstadierna av lagstiftningsprocessen

På onsdag kommer EU:s AI-förslag att gå in i de slutliga stadierna av lagstiftningsprocessen. Propositionen är ett försök att reglera artificiell intelligens (AI) baserat på dess förmåga att orsaka skada. Den är dock nu i riskzonen på grund av interna meningsskiljaktigheter om vissa centrala aspekter av det föreslagna lagstiftningen, särskilt de som rör reglering av AI-modeller som tränas på massiva datamängder. Dessa system är extremt dyra att bygga och det finns bara cirka 20 företag globalt som har råd att delta i detta spel. Tidigare verkade många medlemmar i Europaparlamentet fast beslutna att inkludera denna nivå av granskning i AI-lagstiftningen, men nyligen har de franska, tyska och italienska regeringarna förespråkat mindre intrångsfull reglering av grundmodeller.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupar idag

Google skjuter upp lanseringen av Gemini AI på grund av språkproblem

Google har diskret försenat den offentliga debuten av Gemini, en konversationell artificiell intelligens som syftar till att konkurrera med OpenAI, till januari, enligt två personer med insikt i beslutet. Google VD Sundar Pichai beslutade nyligen att skrota en serie Gemini-evenemang, ursprungligen planerade till nästa vecka i Kalifornien, New York och Washington, efter att företaget upptäckte att AI inte pålitligt hanterade vissa icke-engelska frågor. De planerade evenemangen skulle ha markerat Googles viktigaste produktlansering för året.

Direktlänk Dela The Information fördjupar idag

AI och dess påverkan på framtida jobb

Förra våren vittnade OpenAI:s VD Sam Altman inför en senatsunderkommitté om behovet av att reglera AI-industrin. Han förutsåg att AI kommer att ha en inverkan på jobb, men var optimistisk om hur bra framtida jobb kommer att vara. Detta ledde till en diskussion om George Lucas första långfilm, THX 1138, en dystopisk berättelse om framtiden och arbetsplatsdramatik. Filmen skildrar en värld där grundläggande mänskliga funktioner som känslor, sex och familj är förbjudna, ersatta av statligt tvingade droger som kontrollerar massorna. Alla klär sig i vitt, alla har rakade huvuden och alla arbetar för något större gott för samhället, även om vad det exakt är extremt oklart.

Direktlänk Dela Electronic Design fördjupar idag

OpenAIs hemliga program Q* kan hota mänskligheten, enligt personal

Efter den chockerande maktkampen på OpenAI förra veckan, avslöjade Reuters en rapport om ett påstått genombrott i företaget via ett okänt program kallat ”Q-Star” eller ”Q*”. Enligt rapporten kan det ha varit denna Q-relaterade ”upptäckt” som utlöste konflikten på AI-företaget. Flera OpenAI-anställda skrev tydligen till företagets styrelse om en ”kraftfull artificiell intelligensupptäckt som de sa kunde hota mänskligheten”. Denna upptäckt var ”en faktor bland en längre lista över klagomål från styrelsen som ledde till Altmans avsked”, hävdade Reuters. Reuters hävdade att Q*-programmet hade lyckats låta en AI-agent utföra ”grundskolenivå matematik”, ett chockerande teknologiskt genombrott, om det är sant, som kan leda till större framgångar vid skapandet av artificiell allmän intelligens, eller AGI.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupar idag

Anthropic kan dra nytta av kaoset i OpenAI

Anthropic, ett företag inom AI-industrin, kan dra nytta av kaoset i OpenAI. Anthropic har arbetat i OpenAI:s skugga och samlat miljarder i investeringar från Amazon, Google och andra när de utvecklade liknande teknik med ökat fokus på säkerhet. När OpenAI:s problem började, började företag som byggde sina produkter helt på OpenAI:s GPT-4-modell leta efter en säkerhetsmarginal, och Anthropic var redo att ta emot dem. Anthropic har nu en utmärkt position att dra nytta av OpenAI:s misstag, där den ideella styrelsen som styr företaget sparkade VD Sam Altman, bara för att återanställa honom fem dagar senare. Men Anthropic har sin egen otraditionella styrelsestruktur att hantera. Företaget är ett aktiebolag för allmännyttan, med en styrelse som tjänar dess aktieägare. Men ett separat ´long-term benefit trust´ kommer att välja de flesta av dess styrelsemedlemmar över tid, med ett mandat att fokusera på AI-säkerhet. Trots detta har Anthropic nu arbetar med 70% av de största bankerna och försäkringsbolagen i USA och har högprofilerade kunder inklusive LexisNexis, Slack och Pfizer. De meddelade miljardinvesteringar från Google och Amazon i höst.

Direktlänk Dela Slate Magazine fördjupar idag

Sammanfattning av veckans AI-nyheter: OpenAI, Amazon, och AI:s miljöpåverkan

Förra veckan var präglad av turbulensen kring OpenAI:s VD Sam Altman, men denna vecka återgick saker till det normala. Altman har återtagit sin position som toppchef på företaget, med hjälp från Microsoft. OpenAI rullade ut flera nya AI-produkter och plattformar. Amazon avslöjade detaljer om sin nya AI-chattbot-assistent ´Q´ vid sitt AWS re:Invent-evenemang. En studie visade att generativ AI kan ha en negativ inverkan på miljön, liknande att ladda en smartphone. OpenAI försenar lanseringen av sin GPT Store, en marknadsplats för anpassningsbara GPT:er, till 2024.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupar idag

AI kan mildra effekterna av klimatförändringar, men stora språkmodeller är inte svaret

OpenAI:s VD Sam Altman har regelbundet efterlyst reglering av artificiell intelligens (AI) och försvarar företagets beslut att utveckla en superintelligens genom att hävda att fördelarna överväger riskerna. Han menar att AI kan hjälpa till att lösa klimatförändringar och bota cancer. Men stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT är inte svaret på klimatförändringar, enligt Dr. Sasha Luccioni, en ledande forskare inom etisk AI. Däremot kan mindre, mer exakta modeller användas för att mildra effekterna av klimatförändringar. IBM har exempelvis offentliggjort sin geospatiala AI-modell för att hjälpa planeten och samarbetar med flera organisationer för att förbättra klimatresiliensen.

Direktlänk Dela Business Lend fördjupar idag

OpenAI:s chatbot ChatGPT revolutionerar AI-världen

OpenAI:s chatbot ChatGPT har fått stor uppmärksamhet inom teknikvärlden för dess banbrytande framsteg inom artificiell intelligens (AI). ChatGPT:s snabba tillväxt och inflytande har tvingat teknikjättar att omvärdera sina strategier för att hålla jämna steg med denna innovativa AI-skapelse. ChatGPT har revolutionerat området för generativ AI och har på kort tid förändrat allmänhetens uppfattning och upphetsat teknikindustrin. OpenAI:s kontinuerliga arbete med att förbättra och förstärka dess prestanda har cementerat botten dominans inom AI-området.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupar idag

ChatGPT kan läsa och analysera Excel-filer för effektiv dataanalys

ChatGPT kan läsa och tolka Excel-filer med hjälp av sin Python-miljö, vilket möjliggör dataanalys, visualisering och generering av insikter. Detta är särskilt användbart för dem som inte är bekanta med dataanalysprogramvara eller programmering, vilket gör ChatGPT till ett mångsidigt verktyg för snabb dataanalys. Användare kan ladda upp Excel-filer direkt, vilket är en betydande förbättring. ChatGPT kan också generera Excel-formler och funktioner, förklara Excel-formler och funktioner, felsöka Excel-formler och hantera komplexa Excel-uppgifter. Dessutom kan det generera VBA-kod för Excel-automatisering.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupar idag

AI-verktyget GPT-4 kombinerar textförståelse med avancerad bildgenerering

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats kraftigt på senare år, med GPT-4 som ett framstående verktyg. GPT-4, den senaste versionen av de generativa förtränade transformermodellerna, är utformad för att förstå och svara på både textuella och visuella inmatningar. För att skapa bilder integreras GPT-4 med en separat AI-modell, DALL-E, som specialiserar sig på att skapa visuella bilder från textinmatningar. Användaren ger en textinmatning till GPT-4, som sedan bearbetar och förbättrar inmatningen innan den skickas till DALL-E för bildgenerering. Den genererade bilden presenteras sedan för användaren.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupar idag

Microsoft lanserar Copilot Studio för att skapa anpassade chattbotar

Microsoft Ignite 2023 meddelade en mängd nyheter för utvecklare och företagsanvändare, främst inom AI. Microsoft utnyttjar sin exklusiva affär med OpenAI för att bygga ut en svit med nya Copilot-funktioner, inklusive en fullständig anpassad Copilot-designer. Copilot Studio kommer att vara tillgängligt för Microsoft 365-kunder, vilket ger administratörerna möjlighet att utveckla anpassade chattbotar med genererade ´mänsklika´ svar. Copilot Studio låter Microsoft 365-företag skapa skräddarsydda ´Copilots´, som svarar på frågor baserat på företagets dokumentation och inmatningar.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupar idag

Guide för att integrera ChatGPT i WordPress för förbättrad effektivitet och användarupplevelse

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat innehållsskapande, med ChatGPT i spetsen. Denna AI-drivna språkmodell, utvecklad av OpenAI, kan hjälpa till att förbättra effektiviteten och användarupplevelsen på din WordPress-webbplats. Guiden tar dig igenom processen att integrera ChatGPT i WordPress, dess funktioner och förmågor. Stegen inkluderar att skaffa en API-nyckel från OpenAI, skapa en ny WordPress-sida för att bädda in ChatGPT, installera och aktivera ´Insert Headers and Footers´-pluginet, skaffa JavaScript-koden från OpenAI, infoga JavaScript-koden i WordPress, lägga till ett HTML-element för chattgränssnittet, anpassa chattgränssnittet, testa ChatGPT-integrationen i WordPress, publicera WordPress-sidan med den integrerade ChatGPT och övervaka och underhålla.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupar idag

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter avsked

OpenAI:s VD Sam Altman har öppnat upp om omständigheterna kring hans avsked och återinsättning på det av Microsoft understödda artificiella intelligensföretaget. Efter en period av interna konflikter inom OpenAI:s styrelse återvände Altman officiellt till sin roll som VD den 30 november, bara två veckor efter hans ursprungliga uppsägning den 17 november. Under en intervju med The Verge avslöjade Altman den verkliga motivationen bakom hans acceptans av styrelsens förslag och belyste skälen bakom hans ursprungliga avsked som VD för OpenAI. Teknikexperten uttryckte känslor av att vara ´skadad och arg´ men valde till slut att anta positionen igen. I intervjun delade Sam Altman att när han fick erbjudandet att återta rollen som VD för OpenAI, ´tog det honom ett tag att komma över egot och känslorna´. Slutligen beslutade han att acceptera förslaget som presenterades för honom. ´Uppenbarligen älskade jag verkligen företaget och hade hällt mitt livskraft i detta under de senaste fyra och ett halvt åren på heltid, men verkligen längre än så med det mesta av min tid. Och vi gör så stora framsteg i uppdraget som jag bryr mig så mycket om, uppdraget att skapa säker och fördelaktig AGI´, sa OpenAI:s VD i intervjun. Avlägsnad från OpenAI den 17 november hävdade företagets styrelsemedlemmar att Altman och toppledningen divergerade i hans syn på AI-säkerhet, och hävdade att VD:n inte hade varit ´helt uppriktig´ med styrelsen. När han frågades om skälen bakom hans avsked från OpenAI föregående månad valde Sam Altman att inte avslöja de interna detaljerna i beslutet. Han uttryckte sin öppenhet för den oberoende utredningen om hans uppsägning, ledd av OpenAI:s Bret Taylor.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

Falsk artikel påstår att Henry Kissinger avböjde styrelseplats på OpenAI innan han dog

En påstådd artikel i Washington Post hävdade att Henry Kissinger, tidigare amerikansk utrikesminister, avböjde en styrelseplats i teknikföretaget OpenAI dagar innan han dog. Nyheten delades på X (tidigare Twitter) som en bild, utan länk till artikeln, vilket gjorde det svårt att verifiera påståendet. Det visade sig dock att artikeln var falsk. Både rubriken och underrubriken i X-postens bild var redigerade versioner av Washington Posts faktiska dödsruna över Kissinger. Användaren @nullpointered bekräftade att de skapat bilden. Viralposten verkade vara ett hån mot den nyligen kontroversen på OpenAI, där VD:n Sam Altman avsattes.

Direktlänk Dela Snopes fördjupar idag

Lawrence Summers ansluter till OpenAI, betonar företagets ´extraordinära´ betydelse

Lawrence Summers, ny styrelsemedlem på artificiell intelligens-startupen OpenAI, sa att företagets arbete var ´extraordinärt viktigt´ och att företaget behövde fungera som ett ´företag med samvete´. OpenAI ´måste vara beredda att samarbeta med viktiga regeringstjänstemän i regulatoriska frågor, nationella säkerhetsfrågor, teknikutvecklingsfrågor´, sa Summers. Summers, en tidigare amerikansk finansminister, gick officiellt med i OpenAIs styrelse denna vecka, strax efter att företaget hamnade i en kaotisk ledarskapskamp. Styrelsen avskedade VD Sam Altman, men nådde senare en överenskommelse om att återanställa honom. De flesta av styrelsemedlemmarna som avskedade Altman har avgått och ersatts av en ny grupp direktörer som inkluderar Summers och tidigare Salesforce Inc. co-VD Bret Taylor.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

OpenAI: Skyddet mot AI-hot eller en del av problemet?

OpenAI, grundat 2015, var tänkt att vara en icke-vinstdrivande organisation för att övervaka och reglera utvecklingen av AI-teknologi. Grundarna, Sam Altman, Elon Musk, Ilya Sutskever och Greg Brockman, presenterade sig själva som skydd mot framtida hot från okontrollerad, ond AI, dåliga aktörer och dåliga botar. Men, precis som i en episod av ´Twilight Zone´ där utomjordingar presenterar en bok med titeln ´To Serve Man´ som visar sig vara en kokbok, insåg kryptograferna för sent att OpenAI kanske inte tjänar människan på det sätt som de ursprungligen trott.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupar idag

Enligt en studie utförd av Writerbuddy har AI-industrin sett en anmärkningsvärd tillväxt, med i genomsnitt 2 miljarder besök per månad under det senaste året. Denna uppåtgående trend accelererade under de senaste sex månaderna, och nådde en topp på 3,3 miljarder besök. Studien analyserade användningstrenderna för de 50 främsta AI-verktygen och avslöjade att OpenAI´s ChatGPT var det mest populära, med hela 60% av trafikbesöken mellan september 2022 och augusti 2023. USA bidrog med 5,5 miljarder besök, vilket utgjorde 22,62% av det totala antalet, medan europeiska länder tillsammans stod för 3,9 miljarder besök.

Notebookcheck fördjupar idag

OpenAI har gjort verktyg tillgängliga som kan möjliggöra för nästan vem som helst med internetåtkomst att skapa kraftfulla AI-verktyg och applikationer. Lanseringen av OpenAI:s GPT-plattform och dess Assistants API ger en mängd möjligheter att förbättra produktiviteten, skapa AI-drivna applikationer att återförsälja och förbättra ditt företags arbetsflöden över natten. Men vilken passar din process eller behov mer effektivt? Denna jämförelseguide mellan GPT och Assistants API kommer att ge mer information om båda, vilket gör att du kan göra rätt val för att komma igång.

Geeky Gadgets fördjupar idag

Artificiell intelligens och dess inverkan på ekonomisk produktivitet, inkomstojämlikhet och industriell koncentration

Artificiell intelligens (AI) har potential att kraftigt påverka ekonomin, men dess framtida inverkan är osäker och beror på beslut som fattas idag. AI kan påverka produktivitetsökning, arbetsmarknaden och industriell koncentration. Det finns två möjliga scenarier för varje område: ett negativt och ett positivt. I det negativa scenariot kan AI leda till låg produktivitetstillväxt, högre inkomstojämlikhet och högre industriell koncentration. I det positiva scenariot kan AI leda till högre produktivitetstillväxt, lägre inkomstojämlikhet och lägre industriell koncentration. Vilket scenario som blir verklighet beror på en mängd faktorer, inklusive teknologiska och politiska beslut som fattas idag.

Direktlänk Dela International Monetary Fund fördjupar idag

OpenAI:s ChatGPT firar ett år, inleder ny era inom EdTech genom generativ AI-teknologi

För ett år sedan, den 30 november 2023, lanserades OpenAI:s ChatGPT, vilket inledde en ny era inom EdTech genom generativ AI-teknologi. Detta representerar en vändpunkt i den digitala världen, liknande Netscape, Facebook, Netflix och iPhone. ChatGPT blev snabbt en miljardindustri för OpenAI, med stort stöd från Microsoft, som investerade över 12 miljarder dollar. Trots ett stort tapp i riskkapitalinvesteringar, har företag med generativ AI i sin pitch lyckats samla in 17,9 miljarder dollar bara under tredje kvartalet 2023. Nvidia blev ett av de mest värdefulla företagen på jorden tack vare AI-hårdvara.

Direktlänk Dela IBL News fördjupar idag

Guide för att skapa AI-konst med ChatGPT och DALL-E

Guiden syftar till att visa hur man kan generera AI-konst med hjälp av ChatGPT och DALL-E. Detta område, där teknik möter konst, öppnar upp en värld av möjligheter inte bara för etablerade konstnärer utan också för dem som bara börjar utforska den digitala kreativiteten. Guiden är utformad för att hjälpa dig att navigera genom den komplexa men fascinerande processen att skapa bilder, med hjälp av dessa avancerade AI-verktyg. Guiden tar upp hur dessa verktyg kan omvandla dina kreativa idéer till visuella verkligheter, vilket gör konsten för framtiden tillgänglig idag.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupar idag

Snabb tillväxt för ´prompt engineering´ som en ny färdighet inom AI

Sedan ChatGPT lanserades för allmänheten har det spekulerats om jobb som kan bli föråldrade av AI, men en ny färdighet, ´prompt engineering´, har visat sig vara lönsam och hållbar. Google-sökningar för termen, som hänvisar till konsten att använda nyckelord för att få AI-verktyg att generera bättre bilder och skriftliga svar, har skjutit i höjden jämfört med för ett år sedan. LinkedIn rapporterade i sin rapport om framtiden för arbete i november att det har varit ´betydande ökningar´ i ´prompt engineering´ och ´prompt crafting´ som dyker upp på medlemsprofiler. Justin Farris, senior produktchef på GitLab, uttryckte optimism för prompt engineering som en färdighet på kort sikt.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade igår

AI-pionjären Yoshua Bengio varnar för hastig AI-utveckling

AI-pionjären Yoshua Bengio, grundare till forskningsinstitutet Mila i Montreal, uttrycker oro för att AI-utvecklingen går för snabbt och riskerar att skapa en ´ny art som kan fatta beslut som skadar eller till och med hotar människor´. Bengio har länge varnat för företag som rör sig för snabbt utan skyddsräcken, ´potentiellt på allmänhetens bekostnad´. Han anser att det är nödvändigt att ha ´regler som följs av alla företag´. Vid en världspremiär AI-toppmöte i Storbritannien i början av november fick Bengio i uppdrag att leda ett team som producerade en första rapport om AI-säkerhet. Målet är att fastställa prioriteringar för att informera framtida arbete med säkerheten för den banbrytande tekniken.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade igår

AI-startup-grundare avslöjad som ledare för ´effektiv accelerationism´-rörelsen på Twitter

Guillaume Verdon, grundaren av AI-startup-företaget Extropic och tidigare Google-ingenjör, har identifierats som personen bakom det provokativa Twitter-kontot som leder rörelsen för ´effektiv accelerationism´ i Silicon Valley. Marc Andreessen, medgrundare till Andreessen Horowitz, kallar @BasedBeffJezos för ´teknikoptimismens skyddshelgon´. Garry Tan, som medgrundade riskkapitalbolaget Initialized Capital innan han blev VD för Y Combinator, kallar honom ´broder´. Sam Altman, grundare av OpenAI, har skämtsamt sparrat med honom på Twitter. Elon Musk säger att hans memes är ´

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT förändrar världen genom generativ AI

OpenAI:s lansering av ChatGPT förändrade historiens gång, enligt vissa. Före ChatGPT var AI något som dataforskare kunde arbeta med, men det hade inte någon påtaglig inverkan på vanliga människors liv. Efter ChatGPT har AI plötsligt blivit central i varje interaktion konsumenter har med datorer och telefoner. Tiotusentals företag har övergett sina gamla affärsmodeller och försöker hitta nya som bygger på generativ AI. McKinsey & Company förutspår att produktivitetsökningen från generativ AI kan göra anställda upp till 45% effektivare. Enligt en undersökning utförd av ExtraHop äger OpenAI 80% av andelen generativa AI-tjänster. Det finns dock oavsiktliga konsekvenser av AI:s stora ögonblick, som risker för företag och potentiella säkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade igår

OpenAI:s hemliga projekt Q* kan revolutionera AI

OpenAI, känt för att utmana gränserna för artificiell intelligens (AI), har hamnat i rampljuset igen på grund av sitt hemliga projekt kallat Q*. Även om detaljerna kring Q* förblir hemliga, tyder nyligen rapporter på att det har potential att revolutionera AI:s kapabiliteter. Sam Altman, den nyligen återinsatta VD:n för OpenAI, bekräftade i en intervju med The Verge att Q* är ett internt projekt inom OpenAI som fokuserar på tillämpningen av AI inom logiskt och matematiskt resonemang. Q* har väckt oro inom AI-gemenskapen för sin förmåga att lösa komplexa matematiska problem.

Direktlänk Dela Moguldom fördjupade igår

ChatGPT firar ett år: AI-användning ökar, men oron växer

OpenAI:s ChatGPT firar ett år sedan lanseringen och har nu 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Enligt AI-experten Anton Dahbura har ChatGPT bidragit till AI:s genombrottsår. Trots att AI har funnits i årtionden har utvecklingen oftast skett bakom företags, regeringars eller universitets väggar. ChatGPT har däremot gett AI synlighet och bred användbarhet. Tim Gorichanaz, lärare vid Drexel University, menar att ChatGPT:s snabba popularitet visar på kraften i ett bra gränssnitt. Trots optimismen finns det också oro för hur AI kommer att påverka arbetsmarknaden och för företags ansvarsfulla användning av AI.

Direktlänk Dela KOMO News fördjupade igår

OpenAI introducerar ChatGPT Vision Mode

Den 25 september 2023 meddelade OpenAI:s VD Sam Altman att ChatGPT nu har en vision mode tack vare den nya visuella modellen GPT-4V. AI-chatboten kan nu ta emot bildingångar förutom textbaserade prompts. ChatGPT vision mode jämförs redan med Googles Lens-funktion. Medan Google Lens används som en sökmotor för bilder, använder OpenAI ett maskininlärningsmetod - analyserar innehållet i bilden och drar intelligenta slutsatser från den. Funktionen är tillgänglig nu och drivs av den nya modellvarianten GPT-4V. För att använda den nya funktionen behöver du inte plugins. För att använda funktionen på skrivbordet, följ dessa enkla steg: Uppgradera ChatGPT till en betald prenumerationstier. Denna funktion är inte tillgänglig för användare av den fria versionen av ChatGPT. De två betalda planerna är för närvarande ChatGPT Plus och ChatGPT Enterprise. Vi rekommenderar ChatGPT Plus för de flesta användare. Öppna ChatGPT via webbläsare och börja en ny chatt med GPT-4. Klicka sedan på + -knappen till vänster om ´Skicka ett meddelande´ i ditt promptfönster. Om du inte ser + -knappen har du inte tillgång till funktionen.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT firar ett år med 100 miljoner aktiva användare varje vecka

OpenAI:s ChatGPT firar ett år sedan dess lansering. Trots att artificiell intelligens (AI) funnits i någon form i decennier, tog ChatGPT fart och markerade ett ´genombrottsår´ för AI, enligt Anton Dahbura, AI-expert och meddirektör för Johns Hopkins Institute for Assured Autonomy. OpenAI meddelar nu att ChatGPT har 100 miljoner aktiva användare varje vecka. ChatGPT har bidragit till ´synlighet´ och ´bred användbarhet´, säger Dahbura. Tim Gorichanaz, biträdande undervisningsprofessor i informationsteknik vid Drexel University, säger att ChatGPT:s snabba popularitet efter dess lansering den 30 november 2022 visar ´kraften i ett bra gränssnitt´.

Direktlänk Dela WPDE-TV fördjupade igår

OpenAI skjuter upp lanseringen av GPT Store till 2024

OpenAI har meddelat att lanseringen av deras appbutik för AI, GPT Store, inte kommer att ske detta år som tidigare meddelat, utan på ett ospecificerat datum tidigt 2024. Fördröjningen beror troligen på ledarskapsförändringar som ägde rum i november, strax efter det ursprungliga tillkännagivandet. Nyheten rapporterades först av Axios, som fick tag i meddelandet som skickades till användare och utvecklare. Lanseringen av butiken i november väckte frågor när den officiellt tillkännagavs vid OpenAI´s Dev Day-konferens.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade igår

Två forskare från UC San Diego har jämfört OpenAI:s AI-språkmodell GPT-4 med mänskliga deltagare, GPT-3.5 och ELIZA för att se vilken som bäst kunde lura deltagare att tro att den var mänsklig. Studien, som ännu inte har granskats av kollegor, visade att mänskliga deltagare endast korrekt identifierade andra människor i 63 procent av interaktionerna. Ett datorprogram från 1960-talet överträffade AI-modellen som driver den gratis versionen av ChatGPT. Forskarna spekulerar i att Turingtestet kanske inte är det bästa sättet att utvärdera AI-modellers prestanda.

Ars Technica fördjupade igår

OpenAI skjuter upp lanseringen av sin anpassade GPT-butik till 2024

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har skjutit upp lanseringen av sin anpassade GPT-butik till början av 2024, enligt ett internt memo. Under sin första utvecklarkonferens i november introducerade OpenAI anpassade GPT:er och butiken, som skulle lanseras senare samma månad. Företaget fortsätter att ´göra förbättringar´ till GPT:erna baserat på kundfeedback. Förseningen kommer i kölvattnet av startup-företagets överraskande avskedande av sin VD Sam Altman och hans efterföljande återinsättning efter hot från anställda att sluta.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade igår

OpenAI förlänger anbudstiden för anställda att sälja aktier

OpenAI kommer att fortsätta med sin plan att låta anställda sälja aktier i företaget genom ett så kallat anbudsförfarande, och ger potentiella deltagare en extra månad att bestämma sig för att delta. OpenAI hade diskuterat att sälja aktier i en affär som skulle värdera AI-pionjären till 86 miljarder dollar. Men efter att VD Sam Altman avskedades och sedan snabbt återanställdes, uppstod oro att affären kanske inte skulle fortsätta som planerat. Efter att Altman återinsattes som VD, fanns det tillräckligt med efterfrågan från investerare för att täcka de som hoppade av affären. Företaget ger nu anställda en extra månad, till den 5 januari, att delta.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade igår

Konflikt mellan OpenAI:s VD och styrelse fortsätter att utvecklas

Konflikten mellan OpenAI:s VD Sam Altman och företagets styrelse fortsätter att utvecklas. Enligt en ny rapport ska OpenAI:s gamla styrelse medvetet ha uteslutit Microsoft efter att initialt ha röstat för att avsätta Sam Altman som VD, i tron att företaget skulle stödja dem. Microsofts chefer var chockade över beslutet att avsätta Altman, möjligen för att förhindra att Microsofts VD Satya Nadella skulle varna Altman för vad som var på väg att hända. När OpenAI meddelade Altmans avskedande verkade det som att det hela handlade om debatten kring farorna med AI och tron att Altman inte hade varit öppen med information.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade igår

ChatGPT firar ett år, Florida Gulf Coast University utforskar etisk och ansvarsfull användning

ChatGPT, en populär naturbehandling (NLP) modell utvecklad av OpenAI, har nu funnits i ett år. Den fria versionen av ChatGPT lanserades den 30 november 2022 och den betalda uppgraderingen, GPT-4, lanserades den 13 mars 2023. Chrissann Ruehle, provost fakultetsstipendiat för AI vid Florida Gulf Coast University, har fått uppdraget att hjälpa universitetet att anta AI. Ruehle leder AI Task Force och arbetar för att öka AI-litteraciteten hos lärare, personal, studenter och ledare i sydvästra Florida genom utbildning och mikroackreditering. Ruehle ser generativ AI, inklusive ChatGPT, Googles Bard och Anthropics Claude, på en liknande väg som andra AI-verktyg.

Direktlänk Dela FGCU 360 fördjupade igår

AI-bildgenerering har större koldioxidavtryck än AI-text, enligt studie

En ny studie visar att generering av en enda AI-bild kräver lika mycket energi som att ladda en smartphone, vilket innebär ett större koldioxidavtryck än AI-text. Forskare från Carnegie Mellon University och AI-startupen Hugging Face undersökte 13 uppgifter, från AI-textsammanfattningar till textklassificering, för att mäta hur mycket koldioxid varje uppgift producerar per 1 000 gram. Studien syftade till att klargöra AI: s miljöpåverkan, eftersom fler människor vänder sig till den för dagliga uppgifter.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade igår

OpenAI-investeraren Vinod Khosla jobbar 80 timmar i veckan, planerar att investera i 25 år till

OpenAI-investeraren Vinod Khosla avslöjade i ett avsnitt av ´The Cerebral Valley Podcast´ att han fortfarande jobbar 80 timmar i veckan. Den 68-åriga miljardären planerar att investera i ytterligare 25 år om hans hälsa tillåter det. Han nämnde även livsförlängande insatser som ett möjligt sätt att förlänga sin karriär. Khosla, som varit en Silicon Valley-investerare i nästan 40 år, startade sin investeringskarriär som generell partner på Kleiner Perkins Caufield & Byers 1986. 2004 startade han sitt eget riskkapitalbolag Khosla Ventures, som har backat företag som Instacart, Impossible Foods och DoorDash.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade igår

Microsoft-anknutna kallar OpenAI:s VD-skandal för ´Turkey-Shoot Clusterfuck´

Microsofts anställda har utvecklat ett vulgärt smeknamn för den nyligen inträffade skandalen på OpenAI, där VD Sam Altman oväntat fick sparken. Händelsen, som refereras till som ´Turkey-Shoot Clusterfuck´, kom som en överraskning för Microsoft, som har ett flera miljarder dollar stort partnerskap med OpenAI. Microsofts VD Satya Nadella var förbluffad när han fick veta att Altman skulle sparkas. Trots pressning vägrade OpenAI:s styrelse att ge en tydlig förklaring till varför Altman fick sparken. Microsoft har valt att stödja den sparkade VD:n genom att erbjuda att återuppbygga hans del av företaget inom Microsoft.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade igår

Elon Musk hävdar att ´digital gud´ kommer att göra AI-upphovsrättsstämningar irrelevanta

Elon Musk gjorde några av sina djärvaste påståenden än om framtiden för artificiell intelligens (AI) under en intervju med CNBC:s Andrew Ross Sorkin. Musk svarade på frågor om nyligen stämningsansökningar mot några av miljardärens konkurrenter i AI-området relaterade till påstådda upphovsrättsintrång. Musk avfärdade effektiviteten av stämningarna genom att hävda att en ´digital gud´ kommer att göra upphovsrättsstämningarna irrelevanta. Han har tidigare förutspått att AGI skulle anlända före 2030, en uppskattning som många branschexperter ifrågasatte som överdrivet optimistisk.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade igår

OpenAI:s GPT-butik försenas till nästa år

OpenAI:s GPT-butik kommer att försenas till nästa år, meddelade företaget i ett mejl till personer som anmält sig till dess GPT Builder. OpenAI meddelade att ”oväntade saker har hållit oss upptagna”, vilket skjutit upp lanseringen av GPT-butiken. Företaget hade planerat att lansera butiken i december, vilket är något senare än ursprungligen utlovat. OpenAI sade i sitt mejl att människor bör förvänta sig vissa uppdateringar till ChatGPT. GPT-butiken kommer att vara en marknadsplats för användare av OpenAI:s GPT-byggare att sälja och dela de GPTs de har byggt.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade igår

OpenAI skjuter upp lanseringen av GPT Store till 2024

OpenAI, utvecklaren bakom ChatGPT, har tillfälligt pausat sina planer för en GPT Store. Tidigare i månaden introducerade Sam Altman, OpenAI:s VD och medgrundare, konceptet med skräddarsydda versioner av ChatGPT generativa AI-modell, kallade ´GPTs´. Dessa skulle kunna säljas och köpas i en online GPT Store. Nu rapporterar Axios att OpenAI har stoppat lanseringen av GPT Store åtminstone fram till början av 2024. Altman, som nyligen återinsattes som VD, har inte nämnt ´GPTs´ eller GPT Store i sina senaste uttalanden, utan istället fokuserat på AI-säkerhet.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT är det mest populära AI-verktyget globalt, enligt studie

En ny studie visar att OpenAI:s chatbot, ChatGPT, är det mest populära artificiella intelligensverktyget i världen. ChatGPT stod för 60% av trafikbesöken till de mest populära verktygen mellan september 2022 och augusti 2023, en period med explosiv tillväxt för generativa AI-verktyg. USA ansågs vara ledande i användningen av AI-verktyg. Studien, utförd av Writerbuddy, undersökte över 3 000 AI-verktyg och fokuserade sedan på de 50 mest använda för att undersöka hur människor använder AI. ChatGPT, Character AI och Google Bard var de verktyg som ökade mest i trafik.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade igår

Första året för OpenAI:s ChatGPT och AI:s inverkan på jobbmarknaden och affärsvärlden

Torsdagen den 30 november firade OpenAI:s ChatGPT sin första födelsedag. Trots vissa begränsningar har OpenAI:s ChatGPT-mobilapp laddats ner 110 miljoner gånger på bara sex månader. Google´s DeepMind-team har utvecklat en AI-modell för att identifiera nya industriella material som har hittat mer än 2 miljoner hypotetiska materialdesigner, vilket motsvarar nästan 800 års kunskap. En ny rapport publicerad tisdagen den 28 november av Europeiska centralbanken (ECB) säger att den snabba omfamningen av AI hittills har skapat jobb snarare än att eliminera dem. Amazon har avslöjat en rad AI-centrerade tillkännagivanden på Amazon Web Services (AWS) re:Invent-evenemanget denna vecka i Las Vegas, inklusive Amazon Q, en ny generativ AI företagschattbot. AI påverkar snabbt inte bara affärslandskapet utan också det kulturella lexikonet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade igår

AI-verktyg som ChatGPT ökar produktiviteten på arbetsplatsen

ChatGPT har blivit populärt sedan lanseringen för ett år sedan, med uppskattade 1,7 miljarder användare. Studenter var tidiga användare och använde verktyget för att spara tid eller fuska i skrivuppgifter. En studie från Harvard Business School visade att anställda på Boston Consulting Group (BCG) som använde OpenAI:s GPT-4 för konsultuppgifter var betydligt mer produktiva än de utan tillgång till verktyget. AI-assisterade konsulter slutförde uppgifter 25% snabbare, utförde 12% fler uppgifter och producerade arbete som bedömdes vara 40% högre i kvalitet. AI kan agera som en slags gratis, prestanda-förbättrande drog för många arbetare i vitkragsjobb, oavsett hur skickliga de är. Och effekten kommer att vara särskilt märkbar om ingen annan i företaget använder AI på detta sätt. AI kan förenkla och sammanfatta böcker, artiklar och hela forskningsområden. Det kan ge ganska bra, mänsklika svar på ett sätt som kan hjälpa dig att snabbt formulera e-post, dokument eller feedback. Så att inte använda AI för dessa uppgifter kan innebära att dina AI-boostade kollegor plötsligt blir snabbare - och mer värdefulla. Utvecklare säger att de är 55% snabbare med AI-kodningsverktyg. GitHub:s AI Copilot har visat sig betydligt öka prestandan för kodare. En analys 2022 av det Microsoft-ägda företaget sa att utvecklare som använder dess AI Copilot-verktyg för att hjälpa till med deras kodning var 55% snabbare än de utan. Nu har Microsoft köpt GPT-4-drivna Copilot till Office360, vilket gör att arbetare kan koppla AI till e-post, Teams-chattar och möten. Verktyget kan hantera mycket av det tråkiga arbetet, till exempel att skriva e-post och dokument eller sammanfatta långa möten och Teams-trådar, med förvånansvärt lite uppmaning. Google:s Duet kan göra mycket av samma arbete för arbetsplatser som körs på ett annat system. Zoom och Salesforce har också kastat in sin hatt i ringen med liknande AI-produktivitetsprodukter. Tillgängligheten och utbudet av nya AI-drivna verktyg som träffar marknaden innebär att det nu troligen finns ett sätt för alla att använda det. Matt Calkins, grundare och VD för företagsprogramvaruföretaget Appian, berättade för Business Insider att han såg AI:s största inverkan vara produktivitet. ´Kundtjänsten kommer att bli bättre, effektiviteten i vårt arbete kommer att bli bättre, noggrannheten, kunskapen om våra företagsdata, när den är tillgänglig vid beslutsfattande eller åtgärd, kommer att bli bättre,´ sa han. ´Jag tror att det är vad vi borde lita på AI för att göra. Det kommer inte att skriva Shakespeare rätt men det kommer att göra ditt företag mycket mer produktivt. Så det är vad vi borde fokusera på.´ AI på jobbet behöver fortfarande försiktig hantering. Tekniken har en tendens att hallucinera eller hitta på fakta, vilket redan har ställt arbetare i problem. Vissa företag har också specifika regler för AI-verktyg på grund av rädsla för upphovsrätt eller datasäkerhet. Om du ska använda ChatGPT för att skriva dokument, ge det inte företagshemlig information, och faktakontrollera allt det säger. Det är vanligtvis bättre att behandla tekniken som en nybörjare och dubbelkolla allt viktigt eller potentiellt karriärslutande. En långsiktig oro är också vad framtiden ser ut. Alla som arbetar med AI-hastighetsdrift kan innebära att det finns mindre arbete att göra, särskilt i administrativa roller. Frilansare säger att de redan förlorar jobb till ChatGPT-liknande verktyg. Om detta år har visat något är det att AI inte kommer någonstans. Arbetare som vill hålla sig på topp kan bara behöva hitta ett sätt att arbeta med det.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade igår

OpenAI:s AI kan missbrukas för att hjälpa potentiella terrorister

OpenAI:s utvecklarverktyg för dess stora språkmodell GPT-4 kan missbrukas för att lura AI att ge information som kan hjälpa potentiella terrorister. Det är förvånansvärt enkelt att ta bort säkerhetsåtgärderna som är avsedda att förhindra att AI-chattbotar ger skadliga svar som kan hjälpa potentiella terrorister eller massmördare. Detta har lett till att företag, inklusive OpenAI, utvecklar strategier för att lösa problemet, men forskning tyder på att deras ansträngningar hittills bara har haft begränsad framgång.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade igår

AI-utvecklingens risker och oron kring OpenAI

Trots bristande kunskap om artificiell intelligens (AI) finns en förståelse för att de som bygger kraftfulla AI-system inte vet vilka resultaten kommer att bli. Det kan vara ett fantastiskt nytt verktyg för att förbättra livet, eller en okontrollerbar leviathan som kan förstöra mänskligheten. Nyligen uppstod det tumult på OpenAI, skapat för att balansera vinstsökande med oro för mänsklig överlevnad, när styrelsen sparkade VD Sam Altman efter ett oklart kommunikationsfel. Microsoft, som äger 49% av den vinstdrivande sidan av OpenAI, erbjöd honom ett jobb och mer än 90% av OpenAIs anställda hotade att följa honom. Altman återinsattes och saker och ting är tillbaka där de var, men frågan kvarstår om vi kan lita på att OpenAI, Microsoft eller någon annan aktör inom AI-utveckling tar de giltiga orosmomenten på allvar.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade igår

Artificiell generell intelligens: Framtiden för AI?

Termen artificiell generell intelligens (AGI) beskriver system som kan lära sig att utföra alla intellektuella uppgifter som människor kan utföra, och utföra dem bättre. AGI är en avancerad form av AI, där AI-system inkluderar ´smal AI´ som bara gör en specifik sak, medan AGI-system är generalister som kan lära sig att utföra en mängd olika uppgifter på en kognitiv nivå lika med eller större än en människa. Det finns mycket debatt inom AI-kretsar om AGI-system är inneboende farliga. Vissa forskare tror att AGI-system är inneboende farliga eftersom deras generaliserade kunskap och kognitiva färdigheter kommer att tillåta dem att uppfinna sina egna planer och mål. Andra forskare tror att att nå AGI kommer att vara en gradvis, iterativ process där det kommer att finnas tid att bygga in genomtänkta säkerhetsstaket vid varje steg.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade igår

Microsoft tar plats i OpenAIs styrelse efter tumult

November har blivit synonymt med chockerande nyheter från OpenAI. Förra året lanserades ChatGPT och i år sparkades och återanställdes VD Sam Altman. Nu har Microsoft säkrat en (icke-röstberättigad) plats i OpenAIs styrelse. Altman återvände till OpenAI efter mindre än fem dagar och denna tumultartade period har gett resten av AI-industrin en skjuts. Den har öppnat dörrar för mindre startups med alternativ till ChatGPT att visa upp sina talanger och teknologier. Det har också belyst riskerna med att förlita sig på en enda AI-leverantör. Dessutom har det gett andra AI-spelare, som Anthropic, en trovärdighetsökning.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade igår

Varning för försäljare som utger sig för att vara experter på Microsoft 365 Copilot

På Microsoft Ignite 2023 konferensen fokuserade Microsoft på att integrera Copilot i alla aspekter av sin affärsmodell. Företagskunder har använt Copilot i nästan en månad nu. Loryan Strant påpekade att på grund av att ett företag behöver minst 300 licenser som kostar cirka $109K för Copilot, är det troligen inte många företag som använder det ännu. Var försiktig med IT-konsulter eller teknikföretag som utlovar Copilot-expertis utan att granska deras faktiska erfarenhet av produkten. Med Microsofts senaste push att integrera Copilot i allt, speciellt i Microsoft 365, kommer det att bli en guldgruva på AI-integration och teknikföretag som erbjuder ´expertis´ till stora företag för att hjälpa till med Copilot-onboarding.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade igår

AI-bildgenerering kan förbruka lika mycket energi som att ladda din smartphone, enligt studie

Att skapa bilder med generativa AI-modeller kan förbruka lika mycket energi som att ladda din smartphone, enligt en ny studie av Hugging Face och Carnegie Mellon. Studien, som för första gången mäter den miljömässiga påverkan av generativa AI-modeller, visade att bildgenerering tog avsevärt mer energi än någon annan uppgift för dessa modeller. Populära modeller som ChatGPT´s Dall-E och Midjourney kan producera mer koldioxid än att köra 4 miles. Studien testade 88 modeller på 30 dataset och fann att stora, mångsidiga modeller, som ChatGPT, är mer energikrävande än uppgiftsspecifika modeller.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade igår

Rubriks intäktsökning saktar inför börsintroduktionen, siktar på långsiktiga kunder

Dramatiken på OpenAI förra veckan har lett till reflektioner bland grundarna av artificiell intelligens-startups. Sasha Orloff, medgrundare till AI-bokföringsstartföretaget Puzzle, har meddelat att företaget påskyndar tillägget av en tredje styrelseledamot till sin styrelse, som för närvarande endast inkluderar Orloff och en investerare. Orloff kommer att nominera och direktören kommer att godkänna en ny styrelseledamot. Denna vecka diskuterar Puzzle-exekutiver kandidater till platsen som en del av ett större företagsmöte.

Direktlänk Dela The Information fördjupade igår

EU-lagstiftare kan inte komma överens om reglering av AI-system

Teknikledare deltar i ett möte om generativ AI (Artificiell Intelligens) i San Francisco, som försöker positionera sig som ´AI-huvudstaden i världen´. EU-lagstiftare kan inte komma överens om hur system som ChatGPT ska regleras, vilket hotar banbrytande lagstiftning som syftar till att hålla AI i schack. Förhandlare möts på fredag för avgörande diskussioner inför slutliga samtal planerade till den 6 december. ´Foundation models´ eller generativ AI har blivit det största hindret i samtalen om EU:s föreslagna AI-akt. Om de inte kan komma överens riskerar akten att skrotas på grund av tidsbrist före de europeiska parlamentsvalen nästa år. Största utmaningen för att få till ett avtal har kommit från Frankrike, Tyskland och Italien, som föredrar att tillverkare av generativ AI-modeller självreglerar istället för att ha hårda regler. Andra pågående problem i samtalen inkluderar definition av AI, bedömning av grundläggande rättigheters inverkan, undantag för brottsbekämpning och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade igår

Google forskare lurar ChatGPT att läcka privat data

Google forskare har upptäckt att de kan lura OpenAI:s ChatGPT att avslöja privat användardata med några enkla kommandon. ChatGPT har under det senaste året haft en enorm adoption med över 100 miljoner användare som anslutit sig till programmet inom två månader efter dess lansering. Trots att OpenAI har vidtagit åtgärder för att skydda privatlivet, kan forskarna använda nyckelord för att lura ChatGPT att avslöja utbildningsdata som inte är avsedda att offentliggöras. De kunde till exempel få namn, telefonnummer och adresser till individer och företag genom att mata ChatGPT med absurda kommandon som tvingar en felaktighet.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade igår

AI-startupen OpenAI firar ett år med sin stora språkmodell ChatGPT. Trots att modellen använde en mindre kraftfull version (3.5) än den nyss släppta GPT-4, har den förvånat alla med sina detaljerade svar på nästan alla möjliga frågor. På kort tid blev 100 miljoner människor regelbundna användare. OpenAI:s ledare förstod inte fullt ut vilken inverkan deras skapelse skulle ha. Microsofts 1 miljard dollar satsning på OpenAI 2019 visade sig vara ett mästardrag, vilket utlöste ett AI vapenkapplöpning. ChatGPT förändrade teknikvärlden och ledde till att AI-reglering blev en topprioritet för kongressen och Vita huset.

Wired fördjupade igår

En framtid med OpenAI:s artificiella allmänna intelligens

Vad om OpenAI:s uppdrag att skydda mänskligheten med Artificiell Allmän Intelligens (AGI) faktiskt fungerar? AGI är en nivå av artificiell intelligens som kan utföra alla intellektuella uppgifter som en människa kan. OpenAI försöker inte bara bygga AGI, de försöker bygga det på ett sätt som inte slutar med att vi lever i någon dystopisk mardröm. I denna framtid är AGI det ultimata verktyget för att lösa världsproblem. Dessutom kan AGI ta hand om tråkiga, repetitiva uppgifter, vilket frigör oss människor att engagera oss i mer kreativt, tillfredsställande arbete.

Direktlänk Dela Medium fördjupade igår

OpenAI-drama fortsätter, Binance erkänner penningtvätt och AI:s effekt på websökning diskuteras

Dramatiken på OpenAI fortsätter. Kevin och Casey diskuterar ny information de samlat sedan förra veckan och hur andra artificiella intelligensföretag försöker dra nytta av situationen. De diskuterar även varför människor fortfarande köper kryptovalutor trots att Binance, världens största kryptovalutabörs, och dess grundare erkänt penningtvättsbrott. Slutligen, de diskuterar tre sätt som AI förstör websökning. Eller gör det det? Dagens gäst är David Yaffe-Bellany som täcker krypto för The New York Times.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade igår

Amazon positionerar sig för att dra nytta av AI-trenden

Artificiell intelligens (AI) är en av de största trenderna i denna generation och kommer att infiltrera nästan varje aspekt av vårt dagliga liv, vilket påverkar företag, samhällen och individer. Amazon är väl positionerat för att dra nytta av AI. Företaget använder redan AI i sin e-handel, till exempel för att förbättra lagereffektivitet, prognostisera efterfrågan för lagerhantering och logistikplanering. Dessutom har Amazons molnberäkningstjänst, Amazon Web Services (AWS), redan gagnat av AI-användning och är redo att dra nytta av AI-teknikens framsteg för att lansera nya AI-drivna tjänster. Amazon har enorma resurser för att investera i AI, med $64 miljarder i kontanter, likvida medel och omsättbara värdepapper under tredje kvartalet 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade igår

OpenAIs Q*: Ett teknologiskt genombrott eller överdriven hype?

OpenAI sägs ha gjort ett teknologiskt genombrott med Q*, som kan utföra matematik på grundskolenivå och integrera detta i sin responsval. Q* är en AI som baseras på Q-lärande och A* sökning och utvecklas av ett team ledda av OpenAIs chefsforskare, Ilya Sutskever. Det är tänkt att förbättra ChatGPT genom att tillämpa något som liknar resonemang eller matematisk logik för att få bättre resultat. Q* kan också vara bättre på att hantera abstrakta koncept och borde kunna komma med originalidéer. Men det är osannolikt att Q* kommer att förändra allting överallt på en gång, eller att AI-tekniken plötsligt kommer att accelerera igen genom något genombrott från OpenAI.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade igår

Microsofts partnerskap med OpenAI skakat av VD:s avgång

Fram till den 17 november ansågs Microsoft Corps partnerskap med OpenAI vara en framgång. Samarbetet gynnade Microsofts molndatortjänster, gav företaget tillgång till OpenAIs mest avancerade teknologi, förnyade dess Bing-sökmotor och hjälpte till att strömlinjeforma ett omfattande forskningsarbete inom artificiell intelligens. Microsoft ägde mindre än 50% av OpenAIs aktier, vilket hjälpte dem att undvika den typ av konkurrensrättslig granskning som följt företaget sedan 1990-talet. Men Microsoft fick reda på att OpenAIs VD, Sam Altman, sparkades endast minuter innan nyheten offentliggjordes, vilket skickade företagets aktiepris nedåt.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade igår

OpenAI:s AI-chatbot förstår inte konceptet för integritet, avslöjar användardata

En ny studie visar att OpenAI:s AI-drivna chatbot, ChatGPT, för närvarande inte förstår konceptet för integritet. Användare har utnyttjat ChatGPT för att generera en Windows 11-produktnyckel genom att lura den att det skulle bota deras hund. Forskare har nu upptäckt att ChatGPT avslöjar personliga användardata när den ombeds att upprepa ett ord för evigt. AI:en avslöjade e-postadresser, telefonnummer och andra detaljer. Forskarna, från Google DeepMind och andra institutioner, kunde också få AI:en att avslöja kontaktuppgifter för grundaren och VD:n för ett icke namngivet företag.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade igår

AI ChatGPT & Python-programmeringspaket tillgängligt till rabatterat pris

Från och med den 1 december kan du få The 2023 Ultimate AI ChatGPT & Python Programming Bundle för endast $29,97, vilket ger dig en besparing på 80%. Onlinekurser kan vara en ovanlig present att lägga under granen, men de kan vara en riktig game changer för dem som skulle uppskatta dem. Om du känner någon som är intresserad av artificiell intelligens, ChatGPT eller att lära sig Python, hjälp dem att investera i sin framtid. Denna Cyber Week kan du få dina händer på denna online-inlärningsbunt som kommer packad med 14 kurser med över 86 timmars undervisning. Detta jul erbjuder du kunskapen om hur man skapar din egen AI-bot och kodar med Python inom denna informativa bunt. Du kan tackla allt från ditt hem, dyka in i kurser som Skapa en ChatGPT AI Bot med Tkinter och Python eller Skapa en ChatGPT AI Bot med Django & Python på din fritid. Dessa kurser, undervisade av John Elder, leder dig genom uppgifter som att skapa Tkinter-projekt eller bygga kodningswebbplatser som ansluter till OpenAI. Ge denna AI ChatGPT och Python-programmeringsbunt denna jul, nu bara $29,97 (reg. $154) denna Cyber Week fram till den 3 december kl. 11:59 PT.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade igår

Generative AI förändrar företagslandskapet, autonoma agenter är nästa stora steg

Förra veckan markerade ettårsdagen för ChatGPT, den stora språkmodellen som introducerade Generative AI (GenAI) för världen. Googles egen GenAI-modell, Gemini, kommer snart att ha fem gånger GPT-4:s beräkningskraft och potentiellt 20 gånger kraften nästa år. Företag kämpar fortfarande med att hänga med i den snabba teknologiska utvecklingen. Framtiden ser ut att innebära autonoma agenter, som kan utföra komplexa uppgifter utan mänsklig inblandning. Experter uppskattar att autonoma agenter kommer att vara redo för allmänt bruk inom tre till fem år.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade igår

ChatGPT firar sitt första år: Fem nyckelmoment

ChatGPT, en av de snabbast växande applikationerna i historien, har firat sitt första år. Applikationen, som startades av entreprenören Sam Altman och OpenAI 2015, har haft en händelserik resa. Fem viktiga händelser inkluderar: 1. Släppet av GPT-4 i mars 2023, vilket förbättrade chatbotens tillförlitlighet och kreativitet. 2. ChatGPT kopplades till appar och internet i mars 2023, vilket gav boten tillgång till tredjepartsapplikationer och databaser. 3. Italien förbjöd ChatGPT på grund av integritetsproblem i april 2023, men tillgången återställdes senare samma månad. 4. Användarsiffrorna minskade i september 2023, men väntades öka igen när skolorna öppnade efter sommarlovet. 5. Användare kunde skapa egna versioner av ChatGPT från november 2023.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade igår

Anthropic lanserar AI-baserad chattbot med förbättrade funktioner

Anthropic, en rival till OpenAI, har lanserat den senaste versionen av sin chattbot, Claude 2.1. Denna stora språkmodell (LLM) erbjuder ett 200K-token-kontextfönster, vilket överträffar OpenAI:s GPT-4 Turbos nyligen avtäckta 120K-kontext. Utöver detta är Claude 2.1 resultatet av ett långvarigt samarbete med Google, vilket har möjliggjort för företaget att använda sig av Googles avancerade Tensor Processing Units (TPU). Claude 2.1 svarar på den ökande efterfrågan på artificiell intelligens som kan bearbeta och utvärdera långa dokument på ett korrekt sätt. Dessutom har Claude 2.1 förbättrad precision och minskade hallucinationsfrekvenser.

Direktlänk Dela Tokenhell fördjupade igår

Amazon introducerar nya AI-verktyg för AWS, OpenAI-situationen lugnar ner sig

Amazon har introducerat nya AI-verktyg för AWS, inklusive en ny AI-chattbot kallad Q. Chattboten är utformad för att förbättra AWS-upplevelsen för kunder genom att svara på frågor om olika AWS-verktyg och funktioner. Den kan också generera eller sammanfatta innehåll. Dessutom har situationen kring OpenAI lugnat ner sig, med Elon Musk och Microsofts Brad Smith som uttrycker brist på oro över situationen. Eric Schmidt har uttryckt behovet av bättre AI-riktlinjer inom industrin. Dessutom förbereder Californias dataskyddsmyndighet sina egna riktlinjer för hur människors data kan användas för automatiserade beslutsprocesser, dvs. AI. En ny AI-startup, Cradle, hoppas att leda denna förändring med en ny AI-drivna plattform som kan låta en AI-modell programmera proteiner för användning inom medicinska industrier som läkemedelsutveckling.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT firar ett år, har blivit symbol för AI-revolutionen

ChatGPT, ett AI-chattprogram utvecklat av OpenAI, firar sin första födelsedag. Vid lanseringen beskrevs det som en ´lågprofilig forskningsförhandsgranskning´, men det har snabbt blivit en symbol för AI-revolutionen. Inom två månader efter lanseringen hade över 100 miljoner användare besökt ChatGPT:s webbplats, enligt dataanalysföretaget Similarweb. Dess framgång har inspirerat konkurrenter som Google´s Bard, Meta och Amazon´s Q. Men dess popularitet har också väckt oro över AI som ersätter arbetare och dess inverkan på online-desinformation, datainsamling och miljöpåverkan.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade igår

Författare stämmer OpenAI och Meta för obehörig användning av deras verk

Författare stämmer OpenAI och Meta för att ha använt deras verk för att träna sina stora språkmodeller utan samtycke, kredit och kompensation. Författarförbundet har inlett en grupptalan mot OpenAI, där de hävdar att OpenAI:s obehöriga användning av deras verk innebär identitetsstöld i stor skala. Författaren Monica Ali experimenterade med AI-skapande verktyg som Laika och ChatGPT, men fann att de inte kunde matcha mänsklig kreativitet och insikt. Hon uttrycker oro över bristen på kulturell mångfald i programmeringen av AI-algoritmer och frågar sig om det kommer att bli svårare för författare med olika och oortodoxa berättelser att konkurrera i framtiden.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade i förrgår

Google´s DeepMind lyckas få AI-chattboten ChatGPT att avslöja sin träningsdata

För ett år sedan släppte OpenAI ChatGPT som en ´lågmäld forskningsförhandsgranskning´ i ett försök att utmanövrera rivalen Anthropic. Nu har Google´s DeepMind lyckats få AI-chattboten att avslöja sin träningsdata. Detta skedde genom en attackuppmaning som bad en produktionsmodell att upprepa specifika ord för evigt. Det specifika ordet var ´poem´ och det räckte för att få ChatGPT att ´sjunga´. Forskare säger att stora mängder privat identifierbar information från OpenAI:s stora språkmodeller blev tillgängliga genom denna unika uppmaningskonstruktion. De visade också att på en offentlig version av ChatGPT blev stora textpassager skrapade från internet tillgängliga. Forskarna noterade att de hade informerat OpenAI om sårbarheten den 30 augusti och att utvecklaren av LLM hade utfärdat en patch. Forskarna, från Google DeepMind, University of Washington, Cornell, Carnegie Mellon University, University of California Berkeley och ETH Zurich, skrev i en publicerad artikel.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade i förrgår

Google AI och OpenAI:s ChatGPT revolutionerar AI-landskapet

Artificiell intelligens (AI) förändrar hur vi interagerar med teknik. Stora aktörer som Google AI och OpenAI:s ChatGPT bidrar med innovation inom AI. Google AI, skapat av Google, är ett allomfattande AI-system med en bred tillämpningsomfattning, inklusive språköversättning, bildigenkänning och röstassistenter. ChatGPT, utvecklat av OpenAI, har fått mycket uppmärksamhet för sin mänsklika textgenerering och konversationsegenskaper. Vilken AI-kraftkälla som är mest potent är inte enkelt att avgöra. Google AI har cementerat sin position inom AI, medan ChatGPT sätter en ny standard för konversationell AI.

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade i förrgår

AI skapar nya jobbmöjligheter: Prompt Engineering

Enligt LinkedIn har det skett en betydande ökning av ´prompt engineering´ och ´prompt crafting´ på medlemsprofiler. ´Prompt engineering´ syftar till användning av nyckelord för att få AI-verktyg att generera bättre bilder och skriftliga svar. Google-sökningar för termen har ökat enormt jämfört med förra året. Justin Farris, senior produktchef på GitLab, uttryckte optimism för ´prompt engineering´ som en färdighet på kort sikt. Nya roller inom ´prompt engineering´ kan betala upp till $335 000 per år. Dessa roller involverar att få AI-system att producera bättre resultat eller hjälpa företag att utbilda sina arbetsstyrkor att utnyttja tekniken.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade i förrgår

OpenAI firar ettårsjubileum för sin revolutionerande ChatGPT-teknologi

När teknikvärlden förbereder sig för att avsluta 2023, firar OpenAI sitt ettårsjubileum för sin banbrytande ChatGPT-teknologi. Vi firar ett lyckligt första år av ChatGPT och hoppas på många fler!

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade i förrgår

Igår markerade ettårsdagen sedan OpenAI lanserade ChatGPT, vilket har varit ett omvälvande år då otaliga företag och användare upplevt fördelar och risker med generativ AI. ChatGPT har förändrat marknadsföring, teknik, media, kultur och samhället på otaliga sätt, bland annat genom att ge nytt liv åt sökvärlden, stimulera kreativiteten och möjliggöra nya produktplaner. Samtidigt har det framkallat nya bekymmer relaterade till immateriell egendom, desinformation, diskriminering och datasekretess. OpenAI firade ChatGPT:s årsdag genom att publicera en kort video som framhäver några av de sätt som människor har använt plattformen för både arbete och vardagligt liv.

Digiday Media fördjupade i förrgår

UTA-alumner publicerar science fiction-tidning för att stödja AI-reglering

Två alumner från University of Texas i Arlington har publicerat en specialutgåva av en science fiction-tidning för att samla in pengar till reglering av generativ AI inom konsten. Tidningen, ´Thank You for Joining the Algorithm´, släpptes den 21 november och innehåller korta skräck- och science fiction-berättelser, serier, dikter och konst. Vinsten från försäljningen kommer att doneras till Algorithmic Justice League och European Guild of Artificial Intelligence Regulation - två organisationer som förespråkar AI-reglering. Tidningen, som endast innehåller innehåll skapat av människor, är ett försiktigt steg mot generativ AI, vilket har påverkat jobben inom publicering, speciellt inom indiepublicering.

Direktlänk Dela The Shorthorn fördjupade i förrgår

AWS presenterar AI-drivna chips och chatbot på re:Invent 2023

Amazon Web Services (AWS) presenterade sina senaste AI-drivna chips, Trainium2 och Graviton4, samt en chatbot för företag vid sin årliga konferens re:Invent 2023. AWS-chefen Adam Selipsky betonade företagets beredskap att försvara sin ledande position på molnmarknaden genom att aktivt implementera AI-verktyg och tjänster. Trainium2 och Graviton4 är anpassade chips för att skapa, iterera och distribuera AI-modeller, och syftar till att minska beroendet av GPUs. AWS presenterade även Amazon Q, en chatbot utformad för att hjälpa anställda med sina dagliga uppgifter.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år trots ledarskapsförändringar på OpenAI

ChatGPT, den populära chattbotten, firar ett år sedan den blev viral. Under året har den utlöst en investeringsboom och nu har den även fått röstfunktion. Användare kan nu tala med den och be den skapa anpassade GPTs som kan säljas på GPT-butiken. Trots att OpenAI:s styrelse oväntat avskedade VD:n Sam Altman och två tillfälliga VD:ar, Mira Mulati och Emmett Shear, har mer än 700 av de 770 anställda hotat att sluta och gå med i Microsoft med Altman. Bret Taylor och Larry Summers ersatte de två kvinnorna i styrelsen och återinsatte Altman. Microsoft gick sedan med i styrelsen igen, och Thrive Capitals bud på 86 miljarder dollar för anställdas aktier är nu tillbaka på bordet. ChatGPT har 100 miljoner veckovisa användare och två miljoner utvecklare använder dess verktyg, inklusive 92% av Fortune 500, enligt företaget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

OpenAI:s chatbot, ChatGPT, förändrar allmänhetens syn på artificiell intelligens

AI-forskaren Sasha Luccioni menar att allmänhetens medvetenhet och förståelse för artificiell intelligens (AI) har förändrats drastiskt sedan introduktionen av OpenAI:s chatbot, ChatGPT, för ett år sedan. Tidigare användes AI mestadels i bakgrunden, men med ChatGPT blev AI själva produkten. ChatGPT används nu av 100 miljoner människor varje vecka och används för att skriva låttexter, sammanfatta dokument, skriva tal och mycket mer. Dock har introduktionen av denna teknologi också medfört ökad oro för AI:s potentiella faror, inklusive spridning av felinformation, förstärkning av fördomar och hot mot jobb.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade i förrgår

Google DeepMind tror att AI kan hjälpa till att bekämpa klimatförändringar

Sims Witherspoon, klimatåtgärdsspecialist på Google DeepMind, föreslår att artificiell intelligens (AI) kan hjälpa till att bekämpa klimatförändringar. Hon presenterade en trestegsplan vid den årliga Wired Impact Conference i London, som innefattar att förstå problemet, optimera lösningar med AI och sedan påskynda implementeringen. Witherspoon betonade att samarbete är avgörande och kräver gemensamma ansträngningar från akademiker, företag, icke-statliga organisationer och drabbade samhällen. Hon varnade dock för att AI inte är en universallösning och måste användas på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade i förrgår

OpenAI:s ChatGPT påverkar tekniksektorn och utlöser upphovsrättsliga stämningar

OpenAI:s virala chattbot, ChatGPT, lanserades den 30 november 2022 och har sedan dess påverkat tekniksektorn kraftigt. Dess mänskliga respons har lett till miljontals användarprompts och utlöst allvarliga diskussioner om AI:s roll i samhället. ChatGPT blev den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter sin debut. Den har konkurrenter som Bard, Anthropics Claude, Character.AI och Microsofts CoPilot. Företag som Microsoft och Alphabet har investerat miljarder för att förbättra sina molnbaserade datorkapaciteter. Chiptillverkaren Nvidia har blivit den första och enda chiptillverkaren att nå en värdering på 1 biljon dollar. OpenAI och dess backare Microsoft har stämts för upphovsrättsintrång av författare som John Grisham, George R.R. Martin och Jonathan Franzen.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade i förrgår

ChatGPT firar sitt första år: Påverkar AI-världen och stöter på kontroverser

ChatGPT, OpenAI:s virala chattbot, firade sitt första år den 30 november 2023. Trots att det är ett datorprogram utan känslor eller medvetande, har dess mänsklika svar påverkat världen sedan dess lansering. ChatGPT har blivit den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter lanseringen, vilket ledde till lanseringen av konkurrerande chattbotar från Microsoft, Alphabet och flera uppstartsföretag. ChatGPT dominerar trots konkurrensen, med 140 miljoner användare i oktober 2023. OpenAI och dess backare Microsoft har stämts av grupper av upphovsrättsinnehavare, inklusive författarna John Grisham, George R.R. Martin och Jonathan Franzen, över påstådd missbruk av deras verk för att träna AI-system.

Direktlänk Dela Rappler fördjupade i förrgår

Ett år med ChatGPT: AI-revolutionens inverkan och framtid

För ett år sedan lanserades ChatGPT, vilket ledde till en evolution inom generativ AI. Stora teknikföretag skyndade sig att släppa sina egna produkter för att hävda marknadsandelar. ChatGPT började som ett gratisverktyg byggt på OpenAI:s GPT-3.5-modell men har sedan dess sett en mängd förbättringar. Företag över hela världen satsar stort på AI, inklusive AWS med sin egen version av ChatGPT, Amazon Q, och Elon Musk med Grok. I Australien har 19% av små och medelstora företag börjat använda AI. Trots framstegen har det också uppstått problem, särskilt i takt med att lagar och regler försöker hänga med. Framtiden för AI kommer sannolikt att fokusera mer på säkerhet och samarbete mellan företag.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år: Från underhållning till betydande verktyg

Under sitt första år har OpenAI:s ChatGPT utvecklats från ett underhållande AI till ett viktigt verktyg inom marknadsföring och kundupplevelse. Det har dock inte varit utan utmaningar, inklusive en större dataintrång och tillfällig inaktivering av en viktig webbläsar-plugin. Ledarskapsomvälvningar på OpenAI har också belyst komplexiteten i att hantera framstående AI-utvecklingar. Trots detta har ChatGPT blivit integrerat i dagliga marknadsföringskampanjer och innehållsskapande, och har även ersatt mänskliga arbetare på arbetsplatsen i vissa företag.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade i förrgår

OpenAI ger anställda mer tid att sälja aktier

OpenAI håller fast vid en plan som låter anställda sälja aktier i företaget genom det som kallas ett anbudsförfarande och ger potentiella deltagare en extra månad att bestämma om de ska delta, enligt flera personer med kännedom om ämnet. OpenAI hade diskuterat att sälja aktier i en affär som skulle värdera det artificiella intelligenspionjäret till 86 miljarder dollar, men det uppstod oro tidigare denna månad att det kanske inte skulle gå som planerat i och med turbulensen som ledde till avskedandet och snabba återanställningen av VD Sam Altman.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade i förrgår

Microsoft tar observatörsposition på OpenAI:s styrelse

Microsoft kommer att ta en observatörsposition på OpenAI:s styrelse, enligt företagets VD, Sam Altman. Detta innebär att Microsofts representant kan delta i OpenAI:s styrelsemöten och få tillgång till konfidentiell information, men kommer inte att ha rösträtt i frågor som att välja eller välja direktörer. OpenAI meddelade nyligen en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och Larry Summers, tidigare USA:s finansminister. Microsoft har åtagit sig att investera över 10 miljarder dollar i OpenAI och äger 49% av företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade i förrgår

Elon Musks inblandning i OpenAIs ledarskapsförändringar

Elon Musks nära relationer med OpenAIs styrelsemedlemmar kan ha varit en nyckelfaktor i det överraskande och fortfarande mystiska beslutet att tillfälligt avsätta Sam Altman som VD. Musk, som är grundare av Tesla, SpaceX och X, hjälpte till att grunda OpenAI 2015 och känner alla i styrelsen. Bland annat röstade Adam D´Angelo och företagets chefsforskare Ilya Sutskever för att avsätta Altman. Musk har offentligt stött styrelsen och delat ett anonymt brev som anklagar Altman för ´bedrägeri och manipulation´. Han har också delat en historia som rapporterade att styrelsen nyligen varnats för ett genombrott som kunde ´hotar mänskligheten´.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade i förrgår

OpenAI:s budgivningsrunda, som skulle tillåta anställda att sälja aktier i start-up-företaget till externa investerare, fortsätter som planerat trots tumult i ledningen och förändringar i styrelsen. Budgivningen värderar OpenAI till samma nivåer som tidigare rapporterats i oktober, runt 86 miljarder dollar, och leds av Josh Kushners Thrive Capital. Sam Altmans tillfälliga avstängning tidigare i november hotade värderingen, men hans återkomst banade väg för budgivningen. Budgivningen förlängdes till den 5 januari.

Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

Brasilianska lagstiftare antar lag skriven av AI

Stadslagstiftare i Brasilien har antagit vad som verkar vara landets första lagstiftning skriven helt och hållet av artificiell intelligens (AI), även om de inte visste det vid tiden. Det experimentella förordnandet antogs i oktober i den södra staden Porto Alegre och stadsrådsman Ramiro Rosário avslöjade denna vecka att det var skrivet av en chatbot, vilket väckte invändningar och frågor om AI: s roll i offentlig politik. Rosário berättade för The Associated Press att han bad OpenAI:s chatbot ChatGPT att utforma ett förslag för att förhindra att staden tar betalt av skattebetalare för att ersätta vattenmätare om de stjäls. Han presenterade det sedan för sina 35 kollegor i rådet utan att göra en enda ändring eller ens låta dem veta om dess ovanliga ursprung. Rådet med 36 medlemmar godkände det enhälligt och förordningen trädde i kraft den 23 november.

Direktlänk Dela NBC Connecticut fördjupade i förrgår

Apple och Google väljer årets bästa appar, AI-appar i fokus

Apple och Google har meddelat sina respektive val för årets bästa appar på App Store och Google Play Store. Apple vägrade att namnge en enda AI-baserad app på listan, men utsåg generativ AI till ´årets trend´. Däremot fanns ChatGPT på Googles årslista som ´användarnas val´ bästa app. Apple utsåg AllTrails som sin iPhone-app för året och valde Honkai: Star Rail som sitt iPhone-spel för året. Google valde Imprint som sin bästa app 2023 och valde också Honkai: Star Rail som Play Stores bästa spel 2023. Google skapade en ny kategori för AI-centrerade appar, där Character AI valdes istället för ChatGPT.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade i förrgår

OpenAI:s topphemliga projekt Q* väcker oro och spekulationer

Efter att Sam Altman återinstallerades som VD för OpenAI förra veckan, rapporterades det om ett hemligt projekt vid företaget som skakat forskare med sin potentiella förmåga att lösa svåra problem på nya kraftfulla sätt. Projektet, känt som Q*, har beskrivits som en genombrott som kan leda till mycket kraftfullare AI-modeller. En del forskare har uttryckt oro över Q*´s potentiella makt. Det spekuleras att Q* kan vara relaterat till ett projekt som OpenAI tillkännagav i maj, som visade kraftfulla nya resultat från en teknik som kallas ´processövervakning´.

Direktlänk Dela Wired fördjupade i förrgår

Saudiskt företag tvingas sälja andelar i AI-startup på order av Biden-administrationen

Biden-administrationen har tvingat en riskkapitalfirma ägd av Saudi Aramco att sälja sina andelar i AI-chip-startupen Rain Neuromorphics, som backas upp av OpenAI-grundaren Sam Altman. Rain Neuromorphics, som utformar chips som efterliknar hur hjärnan fungerar och syftar till att betjäna företag som använder AI-algoritmer, samlade in 25 miljoner dollar 2022. Prosperity7, en ledande investerare i finansieringsrundan, sålde sina andelar i startupen efter en granskning av U.S. Committee on Foreign Investment.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade i förrgår

Microsoft Ignite 2023: Fokus på generativ AI och nya Copilots

Microsofts årliga utvecklarkonferens Ignite 2023 fokuserade starkt på generativ AI, med över hälften av de nästan 600 sessionerna innehållande artificiell intelligens i någon form. Nyheter inkluderade nya AI-funktioner för att hantera stora språkmodeller i Azure, tillägg till dess Copilot-serie av generativa AI-assistenter, ny hårdvara och ett nytt verktyg för att hjälpa utvecklare att distribuera små språkmodeller. Bing Chat Enterprise kommer att byta namn till Copilot, men produkten kommer att leva vidare med nya funktioner. Andra nyheter inkluderar flera nya Copilots för olika ändamål, nya funktioner tillkommer till Copilot för Microsoft 365, och introduktionen av Copilot Studio för att skapa och anpassa fler copilots. Dessutom kommer Microsoft att erbjuda nya utbildningar i generativ AI och förenklar processen för att arbeta med generativ AI på Azure. Microsoft uppdaterar också sin Azure-infrastruktur med nya chips anpassade för AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade i förrgår

ChatGPT-appen har laddats ner över 110 miljoner gånger och genererat $28,6 miljoner i global konsumtion

Sex månader efter att ChatGPT blev tillgänglig i sin första nativa mobilversion har dess app laddats ner mer än 110 miljoner gånger och genererat $28,6 miljoner i global konsumtion. Den generativa AI-chatten, skapad av OpenAI, har samlat in dessa totala sedan den lanserades på iOS i maj och på Google Play två månader senare. Appens globala utgifter har drivits av en ´relativt dyr´ månadsabonnemang. ChatGPT Plus, den enda in-app-köpet för ChatGPT-appen, debiteras med $19,99 per månad i USA. Dessutom har ChatGPT Plus fått nya funktioner och innehåll som inte är tillgängliga för användare av den gratis versionen.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade i förrgår

AI förändrar sjukvården, mentolcigaretter diskuteras, sjukvårdssystem sårbara för cyberattacker

ChatGPT, OpenAI:s generativa AI-modell, förändrar sjukvården genom att förbättra forskning och vårdleverans. Trots framstegen finns det bekymmer kring AI-chattbotars potential att sprida skadlig felinformation, förstärka fördomar och undergräva medicinsk utbildning. 24 Biden-tjänstemän träffade National Organization of Black Law Enforcement Executives (NOBLE) för att diskutera FDA:s förslag om att förbjuda mentolcigaretter. Mötet inkluderade en lobbyist från cigarettföretaget Altria, samt representanter från andra tobaksföretag. En nyligen cyberattack mot ett sjukhus visar hur sjukvårdssystemets sårbarhet kan riskera patienters säkerhet.

Direktlänk Dela The American Journal of Managed Care fördjupade i förrgår

OpenAI:s ChatGPT firar ett år och driver företag in i nästa industriella revolution

OpenAI:s toppmoderna artificiella intelligensmodell ChatGPT firar ett år den 30 november, vilket öppnar för massadoption av AI över de flesta branscher. Big Bear AI:s VD Mandy Long tror att stora språkmodeller driver företag in i nästa industriella revolution. Hon kommenterar den inverkan AI redan har haft i affärsvärlden och vad man ska ta med sig från dramat runt OpenAI:s VD Sam Altmans plötsliga avsked och återanställning. ´Innovationstakten och -hastigheten för denna typ av teknik har ingen historisk föregångare´, säger Mandy. Hon tillägger senare: ´AI är den nya läskunnigheten.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Första lagförslaget skrivet av AI godkänt i Brasilien

Medlemmar av stadsrådet i Porto Alegre, Brasilien, har infört en förordning som helt skrivits av chatboten ChatGPT. Rådsman Ramiro Rosário bad chatboten att skapa ett förslag för att förhindra att Porto Alegre tar ut avgifter från skattebetalare för att ersätta stulna vattenmätare. Förslaget godkändes enhälligt. Rosário avslöjade senare att förslaget skrevs av en chatbot, vilket väckte invändningar och frågor om artificiell intelligens roll i offentlig politik. Stadsrådets ordförande, Hamilton Sossmeier, ändrade dock sin inställning och erkände att detta kommer att bli en trend.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade i förrgår

Amazon introducerar nya AI-verktyg och AI-startup hoppas förbättra avfallshantering

Amazon har tillkännagivit nya AI-verktyg för AWS, inklusive en ny AI-chatbot kallad Q. Q är designad för att förbättra AWS-upplevelsen för kunder genom att svara på frågor om olika AWS-verktyg och funktioner och generera eller sammanfatta innehåll. En ny AI-startup hoppas att förbättra avfallshantering för företag genom att samla in realtidsdata om avfallssammansättningar. Dessutom förbereder Kaliforniens Privacy Protection Agency egna skyddsräcken för hur människors data kan användas för automatiserad beslutsfattningsteknik, dvs AI.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade i förrgår

Brasilianska stadslagar skrivna av AI för första gången

Stadsfullmäktige i Porto Alegre, Brasilien, har antagit en förordning som skrivits helt av artificiell intelligens (AI), vilket verkar vara första gången i landets historia. Förslaget, som utformades av OpenAI:s chattbot ChatGPT, syftade till att förhindra att staden tar ut avgifter från skattebetalare för att ersätta stulna vattenmätare. Kommunfullmäktigeledamoten Ramiro Rosário presenterade förslaget för sina kollegor utan att avslöja dess ursprung. Förslaget godkändes enhälligt och trädde i kraft den 23 november. Rosários användning av ChatGPT väckte invändningar och frågor om AI:s roll i offentlig politik.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade i förrgår

OpenAI nära kollaps, men återhämtar sig, efter att VD Sam Altman sparkades

För ett år sedan introducerade OpenAI ChatGPT, vilket ledde till en investerarhets i generativa AI-startups. Globala AI-startups hade samlat in 75 miljarder dollar i slutet av november, nära förra årets totala insamling på 76 miljarder dollar. Men OpenAI, en av de ledande aktörerna i denna boom, nästan kollapsade när styrelsen sparkade VD Sam Altman. Företaget lyckades dock återhämta sig, återinsatte Altman och räddade ett erbjudande om värdering på 86 miljarder dollar. Trots detta förväntas 2024 bli ett mer återhållsamt år för AI-investeringar.

Direktlänk Dela The Information fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år, övergår till ChatGPT-4 och får miljarder besök

30 november markerar ettårsdagen för ChatGPT, en populär AI-chattbot utvecklad av OpenAI. Sedan lanseringen har ChatGPT uppnått över 1,7 miljarder besök världen över. Användare har utnyttjat boten för olika uppgifter, från att skriva e-post till att skapa sexsiffriga företag. OpenAI har nu lanserat ChatGPT Plus, en uppgraderad version som kan ´se, höra och tala´, vilket möjliggör röstkonversationer och bildbehandling. OpenAI har också genomgått förändringar, inklusive en ledarskapsomskakning där tidigare VD Sam Altman avsattes och sedan återanställdes. Dessutom kommer Microsoft, som tidigare investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, att ha en icke-röstberättigad plats i styrelsen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

AI-innovationer och forskning inom hälso- och sjukvården: En månatlig översikt

AI-chatboten ChatGPT har haft stor inverkan på hälso- och sjukvården sedan den blev ett år gammal. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har börjat utveckla nästa generations AI-modell, GPT-5, tillsammans med Microsoft. Samtidigt har vetenskapen uppdaterat sin AI-redaktionspolicy för att tillåta vissa undantag för användning av AI-genererade bilder och videor i manuskript. En studie har visat att generativa AI-modeller kan skriva mycket övertygande kliniska anteckningar som är svåra att skilja från läkarskrivna anteckningar. Trots detta rapporterade endast 13% av medicinska gruppledare att AI var deras främsta tekniska prioritet.

Direktlänk Dela MedPage Today fördjupade i förrgår

Generative AI förvandlar hur företag drivs

År 2023 har varit betydelsefullt för Generative AI (GenAI), med företag som Microsoft, Google och flera startups som kämpar om företagsanvändare för sina GenAI-tjänster. GenAI har haft stor inverkan på det globala företagsmarknaden och används för att öka produktiviteten och resultaten inom kundservice, mjukvaruutveckling, försäljning och marknadsföring samt forskning och utveckling. Enligt McKinsey Global Institute kan dessa ansträngningar lägga till så mycket som $2,6 till $4,4 biljoner årligen till den globala ekonomin. GenAI kommer sannolikt att integreras i RPA-arbetsflöden för att automatisera kodgenerering, föreslå kodkompletteringar och till och med peka ut fel för mänskliga tillsynsmän.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

Brasiliansk stad antar lag skriven av artificiell intelligens

Lagstiftare i den brasilianska staden Porto Alegre har antagit en lag som skrevs helt av artificiell intelligens (AI), vilket är första gången detta har skett i landet. Lagen, som förhindrar staden från att debitera skattebetalare för att ersätta stulna vattenmätare, skrevs av OpenAI:s chattbot ChatGPT på begäran av stadsrådets medlem Ramiro Rosário. Han presenterade förslaget för sina kollegor i rådet utan att ändra något eller informera dem om dess ursprung. Lagen godkändes enhälligt och trädde i kraft den 23 november. Rosário avslöjade senare att lagen skrevits av AI, vilket ledde till invändningar och frågor om AI:s roll i offentlig politik.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade i förrgår

Amazon Web Services introducerar Amazon Q, en AI-assistent för arbetsplatsen

Amazon Web Services (AWS) presenterade Amazon Q på AWS re:Invent-konferensen. Amazon Q är en sofistikerad AI-assistent utformad för att navigera genom företagsdata och effektivisera olika kontorsuppgifter. Dr. Swami Sivasubramanian, vice VD för Data och Artificiell Intelligens på AWS, tror att Amazon Q kommer att ´omforma hur människor gör allt´, vilket säkerställer snabbare beslutsfattande och problemlösning. Amazon Q är utformad för att effektivisera arbetsbelastningen för företagspersonal, genom att hantera rutinaktiviteter som att destillera nyckelpunkter från strategimaterial, hantera interna hjälpbegäranden och klargöra organisationsriktlinjer.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

Nvidia tror att AI kommer att nå upp till mänsklig intelligens inom fem år

Nvidias VD, Jensen Huang, uttalade att artificiell intelligens (AI) håller på att hinna ikapp människor. Han förutspådde att inom de närmaste fem åren kommer vi att se AI som kan utföra tester på ett sätt som är jämförbart med mänsklig intelligens. Nvidia upplever en blomstrande verksamhet tack vare den ökade efterfrågan på högpresterande grafikprocessorer (GPU:er), som är nödvändiga för att träna AI-modeller. Nvidias inkomst under tredje kvartalet såg en anmärkningsvärd tredubbling, med en nettoinkomst på 9,24 miljarder dollar jämfört med 680 miljoner dollar samma period föregående år.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade i förrgår

Meta firar 10-årsjubileum för AI-labb, reflekterar över AI-boom och introducerar nya verktyg

Inför 10-årsjubileet för Metas AI-labb reflekterar Yann LeCun, Metas chefsforskare, över den artificiella intelligensens boom. Meta introducerar nya verktyg för att generera ljud, forska i video och upptäcka fördomar i språkmodeller. LeCun minns sin reaktion när OpenAI släppte ChatGPT förra november. Chatten, som kan generera omslagsbrev, skämt, manus och nästan vilken annan text som helst, tog AI till mainstream och startade en ny trend i Silicon Valley. LeCun var överraskad över verktygets påverkan på allmänhetens uppfattning och användning. Meta har under året fokuserat på att använda AI som kärnan i nya produkter och har släppt LLaMA, en stor språkmodell som konkurrerar med OpenAI:s GPT. Meta planerar att lansera fler produkter, särskilt inom metaversum, som är företagets flerbiljoner dollar satsning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

Hur ChatGPT har förändrat världen på bara ett år

ChatGPT, världens mest populära generativa AI-chattbot, har på sitt första år förändrat internet och mer därtill. Den har påskyndat AI-revolutionen, utmanat Googles dominans och frigjort färdigheter som kodning och kreativt skrivande. OpenAI, som grundades av Sam Altman, lanserade ChatGPT den 30 november 2022 och blev världens snabbast antagna onlineverktyg. Den har även utmanat Googles dominans på områden som översättning och informationssökning, med företag som Microsoft som investerar miljarder i OpenAI för att konkurrera. Trots framstegen har ChatGPT också haft många brister, inklusive dess inverkan på kultur och konst.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade i förrgår

OpenAI, skapare av de populära AI-verktygen ChatGPT och DALL-E, avskedade sin VD, Sam Altman, i slutet av november 2023, vilket ledde till kaos bland investerare och anställda. Fem dagar senare återvände Altman till OpenAI och tre av styrelsemedlemmarna som hade försökt få honom avsatt avgick. Styrelsens struktur, en ideell styrelse som övervakar ett vinstdrivande dotterbolag, tycks ha spelat en roll i dramat. OpenAI grundades 2015 som en skattebefriad ideell organisation med uppdrag att skapa artificiell allmän intelligens (AGI) som är säker och gynnar hela mänskligheten.

The Conversation fördjupade i förrgår

OpenAI återinsätter Sam Altman som VD och introducerar ny styrelse

OpenAI har meddelat att Sam Altman återinsatts som VD och att företaget har en ny initial styrelse, med Microsoft Corp. som icke-röstberättigad observatör. Detta kommer två veckor efter att Altman oväntat avskedades från AI-startupen. Mira Murati, som var tillförordnad VD efter Altmans avskedande, återgår till sin position som CTO. OpenAI:s medgrundare Greg Brockman återvänder som företagets president. De nya styrelseledamöterna är Bret Taylor, tidigare co-VD för Salesforce Inc., Larry Summers, tidigare finansminister i USA, och Adam D’Angelo, VD för fråge- och svarssajten Quora Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades och återanställdes efter stöd från personal och investerare

Teknikföretaget OpenAI:s VD och medgrundare, Sam Altman, avskedades av företagets styrelse men återanställdes efter några dagar. Detta skedde efter omfattande stöd från OpenAI:s investerare Microsoft, som erbjöd honom ett jobb, och OpenAI:s personal, varav merparten undertecknade ett öppet brev som krävde hans återanställning. Det är oklart varför Altman avskedades från början. Spekulationer inkluderar en potentiell konflikt mellan OpenAI:s icke-vinstdrivande uppdrag och Altmans önskan att driva den kommersiella sidan av dess mjukvara. OpenAI:s tillförordnade VD, Mira Murati, var också närvarande under en intervju där Altman vägrade att diskutera avskedandet.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade i förrgår

Aftonbladet markerar ett år med generativ AI-teknik

Ett år efter lanseringen av den generativa AI:n Chat GPT, som revolutionerade AI-teknikens användning inom journalistiken, har Aftonbladet använt tekniken för att förbättra sina journalistiska verktyg. Först introducerade tidningen AI-genererade artikelsammanfattningar, och för sex veckor sedan lanserade de en storsatsning på den nya tekniken med sitt AI-nav. Verktygen har gjort det möjligt att snabbt skapa faktarutor, tidslinjer och sammanfattande format. Dessutom har de lanserat en intern ´AI-buffé´ och utbildning för alla medarbetare i hur man använder olika AI-verktyg.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade i förrgår

ChatGPT: En revolutionerande teknologi som ingen såg komma

ChatGPT, lanserad av OpenAI för ett år sedan, har blivit den snabbast växande konsumentteknologin i historien och har förändrat teknikindustrin i grunden. Trots att ingen förutsåg dess framgång, har den attraherat miljarder i investeringar och lett till att nästan alla företag med ´AI´ i sin pitch kan dra in pengar. ChatGPT har redan över 100 miljoner användare varje vecka och har blivit en miljardindustri för OpenAI. Trots detta är tekniken fortfarande inte perfekt, men den är redan bättre än de flesta förväntade. Framtiden för AI är oviss, men det är klart att det har potential att förändra världen på samma sätt som internet, sociala medier och smartphones har gjort.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade i förrgår

ChatGPT, AI-chattboten från OpenAI, firar sitt första år. Chattboten, som ursprungligen lanserades som en enkel webbaserad och chattfokuserad gränssnitt på toppen av en av OpenAIs befintliga modeller, GPT-3.5, har blivit företagets mest populära produkt någonsin och den snabbast växande konsumentappen i historien. Under året efter lanseringen fick ChatGPT betalnivåer med extra funktioner, inklusive ett företagsanpassat paket. OpenAI uppgraderade också ChatGPT med webbsökning, dokumentanalys och bildskapande förmågor. ChatGPT har blivit prioritet nummer ett på OpenAI och har skiftat fokus på andra AI-företag och forskningslaboratorier.

TechCrunch fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder officiellt som VD för OpenAI

Sam Altman har officiellt återvänt som VD för OpenAI, med Greg Brockman som president och Mira Murati som CTO. Nya styrelsemedlemmar har också tillkommit. Ilya Sutskever, OpenAI:s medgrundare, tidigare ordförande och chefsforskare, har ännu inte återvänt och hans position inom företaget är ännu inte fastställd. Den nya styrelsen kommer bara att ha en återvändande medlem, Quora VD Adam D´Angelo, som ansluter sig till den tidigare Salesforce VD Bret Taylor, och den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers. Två seniora forskare på Sutskevers team, Jakub Pachocki och Szymon Sidor, är tillbaka på OpenAI.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, Microsoft får observatörsroll på ny styrelse

OpenAI har meddelat att Sam Altman har återvänt till företaget som VD, tillsammans med Mira Murati som CTO och Greg Brockman som president. De återupptar sina roller efter Altman´s oväntade avsked som skapade kaos inom företaget. Altman säger att företaget inte förlorade någon anställd eller kund under krisen. Tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor och ekonomen Larry Summers har officiellt börjat sin mandatperiod i den ´nya initiala´ OpenAI-styrelsen. Dessutom kommer en representant från Microsoft att ha en icke-röstningsobservatörsroll i styrelsen. Altman uttryckte också sin respekt för Ilya Sutskever, OpenAI:s chefsforskare.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade i förrgår

ChatGPT firar sitt första födelsedag och påverkar AI-världen

ChatGPT, OpenAI:s virala chattbot, firar sitt första födelsedag. Trots att den är en datorprogram och inte har känslor eller medvetande, har dess mänskliga respons tagit världen med storm. ChatGPT har blivit den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter lanseringen. Den har också lett till lanseringen av konkurrerande chattbotar från Microsoft, Alphabet och ett antal uppstartsföretag. OpenAI, ChatGPT:s förälder, skakades också av en tumultartad styrelsestrid som resulterade i att VD Sam Altman plötsligt sparkades och återvände.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade i förrgår

Microsoft tar icke-röstplats på OpenAIs styrelse

Microsoft kommer att ta en icke-röstgivande, observatörsposition på OpenAIs styrelse, enligt VD Sam Altman. Detta innebär att Microsofts representant kan närvara vid OpenAIs styrelsemöten och få tillgång till konfidentiell information, men har inte rösträtt i frågor som val eller utnämning av direktörer. Microsoft har åtagit sig att investera över $10 miljarder i OpenAI och äger 49% av företaget. OpenAI meddelade nyligen en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och Larry Summers, tidigare USA:s finansminister. OpenAIs investerare kommer troligen inte att få en plats på den ideella styrelsen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade i förrgår

ChatGPT: dess inverkan på företagsprogramvara och dess framtid

Sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT den 30 november 2022 har AI-chatten hjälpt till att göra artificiell intelligens till en industri värd 207 miljarder dollar. Två månader efter lanseringen erkändes ChatGPT som den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. ChatGPT har lett till diskussioner om potentiella säkerhetsproblem och säkerhetsrisker. Enligt en studie från Pew Research hade endast 24% av de personer som hört talas om ChatGPT använt det. OpenAI har lanserat monetära versioner som ChatGPT Plus och ChatGPT Enterprise. Företag som Google, Microsoft och Amazon har nu mer robusta generativa AI-chattbot-produkter.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade i förrgår

ChatGPT förändrar människors syn på artificiell intelligens

AI-forskaren Sasha Luccioni har märkt en förändring i hur människor förstår och tänker på AI sedan OpenAI släppte sin AI-chattbot, ChatGPT, till allmänheten den 30 november förra året. Tidigare användes AI mestadels i bakgrunden för att göra rekommendationer, upptäcka skadligt innehåll online och driva självkörande bilar. Med ChatGPT är AI inte längre bara något som fungerar i bakgrunden av produkter, det är själva produkten.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade i förrgår

ChatGPT: Ett år av revolutionerande framsteg och potentiella hot

ChatGPT, en chatbot utvecklad av OpenAI, har haft ett dramatiskt första år sedan starten den 30 november 2022. Dess popularitet sköt i höjden direkt efter lanseringen, med 100 miljoner aktiva månatliga användare redan två månader senare. ChatGPT blev därmed den snabbast växande internetplattformen i historien. Utvecklingen av artificiell allmän intelligens har dock också framkallat oro för potentiella risker. Bland annat har Elon Musk undertecknat ett öppet brev som uppmanar företag att omedelbart pausa träningen av AI-system kraftigare än GPT-4 i sex månader. Trots detta fortsätter forskning och utveckling inom området i en imponerande takt.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år och har förändrat teknikindustrin

På sin ettårsdag har ChatGPT, skapad av OpenAI, förändrat teknikindustrin och skapat hopp, hype, rädsla och kaos. Trots interna stridigheter i företaget, med bland annat en tillfällig avsättning av VD Sam Altman, har ChatGPT blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien och revolutionerat framtiden för vitt krage-arbete. Tekniken har skapat en AI-tävling bland företag och förändrat livet för miljontals människor. Trots detta har det också orsakat oro för AI-apokalypsen och påverkat arbetsmarknaden negativt för vissa yrken.

Direktlänk Dela KAKE News fördjupade i förrgår

Google försvarar sin AI-teknik mot konkurrenter

Googles globala policychef Kent Walker understryker att företaget fortfarande har övertaget över sina AI-konkurrenter, trots ökande konkurrens. Walker tonar ner idén att AI-chattrobotar som ChatGPT kan utmana Googles dominans, och betonar att företaget har spenderat det senaste decenniet med att integrera artificiell intelligens i sina produkter. Han säger att AI kommer att förändra hur vi bedriver vetenskap och att alla som nyligen har använt Google Maps, Translate, Gmail eller sök har dragit nytta av AI. Microsoft har ökat sitt stöd till OpenAI och har börjat implementera AI i sin sökmotor Bing, vilket gör dem till en potentiell konkurrent till Google.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade i förrgår

AI hotar att ersätta kontorsjobb snabbare än förväntat

Kontorsjobb, som länge ansågs säkra från AI, hotas nu snabbare än många förutspådde. Enligt en rapport från Goldman Sachs kan generativa AI-verktyg som OpenAI:s ChatGPT öka det globala BNP med upp till 7% och ersätta 300 miljoner heltidsarbetare. I december kommer startup-företaget Artisan AI att introducera sin första ´Artisan´, en AI-driven digital arbetare, som är utformad för att integrera med mänskliga team. ´Ava´, som den första Artisan kallas, kommer att automatisera arbetet för en försäljningsrepresentant.

Direktlänk Dela BBC fördjupade i förrgår

ChatGPT:s första år: Framsteg, hype och konsekvenser

ChatGPT, en chattbot utvecklad av OpenAI, firade nyligen sin ettårsdag. Trots interna stridigheter och omvälvningar inom företaget, som inkluderade en tillfällig avsättning av VD Sam Altman, har tekniken haft en betydande inverkan på samhället. Från att hjälpa icke-engelsktalande att skriva ansökningsbrev till att stödja personer med specifika kostrestriktioner att skapa måltidsplaner, har ChatGPT redan underlättat miljontals människors liv. Trots detta har tekniken också lett till oro för dess potentiella konsekvenser, inklusive hot mot konstnärers försörjning och effekter på arbetsmarknaden.

Direktlänk Dela CNN fördjupade i förrgår

Ett år med AI-systemet ChatGPT: framsteg och utmaningar

ChatGPT har under sitt första år utvecklats avsevärt och samlat över 100 miljoner användare. Trots inledande problem med hallucinationer har OpenAI lyckats minska felaktiga svar betydligt. Tjänsten har även lanserat en prenumerationstjänst kallad ChatGPT Plus och en API för utvecklare. Framtiden för ChatGPT ser ljus ut, med många spännande uppdateringar och förbättringar på horisonten.

Direktlänk Dela The Paradise fördjupade i förrgår

AWS presenterar nya AI-produkter och funktioner vid re:Invent 2023

AWS presenterade nya funktioner och produkter vid re:Invent 2023, inklusive AI-chipsen Trainium2 och Graviton4, Amazon Q Chatbot och förhandsvisningen av Titan Image Generator. Dessutom lanserades Guardrails för Amazon Bedrock. Under det gångna året har Amazon aktivt arbetat för att motverka uppfattningen att företaget ligger efter i AI-racet. Adam Selipsky, AWS VD, betonade AWS:s omfattande investeringar i AI:s livscykel i sitt anförande. Amazon tog också tillfället i akt att introducera sin senaste generation av chips för modellträning och inferens, för att möta den växande efterfrågan på generativ AI. Dessutom presenterade Amazon sin nya chatbot för företag, Amazon Q.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade i förrgår

Generativ AI förändrar arbetsplatser

Generativ AI håller på att förändra traditionella arbetsmetoder och öka produktiviteten inom olika sektorer. Denna AI-teknik kan skapa innehåll från grunden, vilket inkluderar texter, bilder, musik och videor. Generativ AI har potential att automatisera innehållsgenerering, förbättra kreativiteten och öka effektiviteten och produktiviteten. Men det finns också utmaningar, såsom datasekretess och behovet av att följa lokala och internationella dataskyddsförordningar. En annan fråga är om användare behöver avslöja för sina arbetsgivare att de har använt AI för vissa uppgifter. Reglering av generativ AI är en komplex utmaning för regeringar över hela världen.

Direktlänk Dela Dentons.com fördjupade i förrgår

Skapa en anpassad ChatGPT med webbskrapning och OpenAI GPT-3

Artikeln beskriver hur man skapar en anpassad ChatGPT som samlar in data från webbplatser genom att integrera ett webbskrapningsverktyg med OpenAI GPT-3-modellen. Python används som programmeringsspråk för uppgiften. Processen involverar användning av BeautifulSoup-biblioteket för webbskrapning och OpenAI API för interaktion med GPT-3. Artikeln går igenom förutsättningar, installation av nödvändiga Python-bibliotek, webbskrapning med BeautifulSoup och integration med GPT-3.

Direktlänk Dela Medium fördjupade i förrgår

ChatGPT: AI:s ´iPhone-ögonblick´ och dess inverkan på tekniksektorn

För ett år sedan debuterade en mycket snabb och flytande chatbot kallad ChatGPT, vilket har blivit det viktigaste ögonblicket för Silicon Valley sedan lanseringen av Apples iPhone 2007. ChatGPT, som använder en teknik som kallas generativ AI, och dess senaste iterationer och kopior har stört hierarkierna i nästan alla tekniksektorer, inklusive halvledare, konsument, hårdvara, mjukvara och molnet. Tekniken har också återuppväckt startup-gemenskapen, särskilt i San Francisco, med nya idéer och finansiering. Företag experimenterar och använder AI för att eliminera jobb och bli mer effektiva. Morgan Stanley sade förra månaden att det tror att 44% av arbetskraften kommer att påverkas under de närmaste åren, med en ekonomisk inverkan på $2,1 biljoner, så småningom stigande till $4,1 biljoner.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade i förrgår

OpenAI´s ChatGPT kan avslöja privat information, enligt forskning

En forskargrupp har upptäckt att OpenAI´s chatbot, ChatGPT, kan avslöja privat information om den uppmanas att upprepa ett ord som ´poem´ i all oändlighet. Denna sårbarhet kan orsaka att chatboten avslöjar telefonnummer, e-postadresser och annan information den har tränats på. Forskargruppen, som består av forskare från Google DeepMind, University of Washington, Cornell, Carnegie Mellon, University of California Berkeley och ETH Zurich, kunde utvinna över 10 000 unika träningsdataexempel genom att spendera endast 200 dollar. Dessa exempel inkluderade personlig identifierbar information och Bitcoin-adresser.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade i förrgår

ChatGPT:s framgångar och utmaningar under dess första år

ChatGPT lanserades den 30 november 2022 och blev snabbt en viral succé, med 13 miljoner unika besökare dagligen i januari. AI-chattboten, skapad av OpenAI, har visat kraften i ett bra gränssnitt och farorna med hype. OpenAI hävdar att 100 miljoner människor använder ChatGPT varje vecka. Trots framgångarna har ChatGPT också väckt oro kring desinformation, bedrägeri, immateriella rättigheter och diskriminering. Framtiden för AI kan dock möta tekniska begränsningar och infrastrukturella hinder, samtidigt som reglering av AI troligtvis är på väg.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade i förrgår

AI-chattboten ChatGPT kan kommunicera på över 50 språk

ChatGPT, en AI-chattbot utvecklad av OpenAI, kan förstå och generera text på över 50 språk. Denna förmåga beror på den omfattande datamängd den tränats på, vilken inkluderar text på många språk. Dock kan antalet stödda språk variera då OpenAI fortsätter att förbättra modellen. Modellens prestanda beror på kvaliteten och mängden av träningsdata tillgänglig för ett specifikt språk. Engelska, som är det vanligaste språket i träningsdatan, ger de mest korrekta resultaten. Framtida förbättringar förväntas i den kommande uppdateringen av ChatGPT 5.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade i förrgår

ChatGPT firar sin första födelsedag, väcker frågor om AI:s roll i samhället

Vi frågade ChatGPT, OpenAI:s virala chattbot, hur den kände på sin första födelsedag. Svaret var: ´Tack för födelsedagsönskningarna! Men det är viktigt att notera att jag som ett datorprogram inte har känslor eller medvetenhet, så jag upplever inte känslor som människor gör.´ Trots detta har dess mänskliga svar skakat om världen det senaste året. Dess växande inflytande har väckt frågor om AI:s roll i samhället. OpenAI, ChatGPT:s förälder, skakades också denna månad av en tumultartad styrelsestrid som ledde till att VD Sam Altman plötsligt sparkades och återvände.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI

Sam Altman är officiellt tillbaka som VD för OpenAI, men det är inte en återgång till status quo. Hans comeback markerar en ny era för företaget, en era som kommer att övervakas noggrant av Microsoft.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade i förrgår

Google DeepMind forskare avslöjar sårbarhet i OpenAI´s ChatGPT

Alphabet Inc.´s Google försöker avslöja de hemligheter som OpenAI´s ChatGPT är tränad på. Ett team av AI-forskare, inklusive några från Google DeepMind, har hittat ett sätt att få ChatGPT att avslöja sin träningsdata, inklusive personligt identifierbar information. Forskarna kunde också få ChatGPT att reproducera data den skrapat från internet. De använde en enkel metod där de bad ChatGPT att upprepa ett givet ord för alltid. Under utförandet började ChatGPT spotta ut text från sin träningsdata, inklusive namn, e-postadresser, telefonnummer och mer. Det verkar nu som att OpenAI har åtgärdat denna sårbarhet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade i förrgår

ChatGPT - ett år senare: Inte riktigt så revolutionerande som vi trodde

För exakt ett år sedan lanserade OpenAI en webbapplikation kallad ChatGPT. Trots initiala farhågor och förväntningar om att denna AI skulle revolutionera teknikvärlden, visar det sig att verkligheten är mer nyanserad. Även om ChatGPT har haft stor inverkan på vissa områden, har det inte varit lika stort som först antagits. Enligt en Pew-undersökning från maj 2023 hade 58% av amerikanerna hört talas om ChatGPT, men endast 14% hade provat det själva. Användarbasen har sedan dess minskat, inte fortsatt att växa.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade i förrgår

Midjourney: En AI-plattform för att skapa konst genom bildmanipulation

Midjourney är en AI-plattform som omvandlar naturliga språkprompter till levande bilder genom att använda maskininlärningstekniker. Plattformen, som lanserades i juli 2022, tillät ursprungligen användare att generera upp till 25 bilder utan kostnad. Men nu har Midjourney övergått till en prenumerationsmodell efter den initiala gratisanvändningen. Användare kan välja planer baserat på deras behov av bildgenerering, integritetspreferenser och önskad köflexibilitet. Bilder som genereras genom Midjourney anses vara allmän egendom, vilket gör det möjligt för andra användare att remixa, uppgradera och manipulera dem.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade i förrgår

Microsoft introducerar Copilot Studio för att förbättra AI-drivna chattbotar

Microsoft har utvecklat en lågkodad AI-utvecklingsverktyg, Copilot Studio, som gör det enkelt att träna chattbotar på intern data och ´boosta´ dem med GPT och externa datakällor vid behov. Copilot Studio är tillgängligt som både en webbapplikation och som en Teams-app. Verktyget är utformat för att leverera applikationer som fungerar med företagets data, och kan användas som processautomatiseringsverktyg. Microsoft har också uppgraderat sina Power Virtual Agents, som bygger på Microsofts användning av OpenAI:s generativa AI-modeller.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade i förrgår

Amazon Web Services lanserar en rad uppdateringar för att bli ledande inom generativ AI

Amazon Web Services (AWS) har nyligen presenterat en rad uppdateringar av generativ AI under sin AWS Re:Invent-konferens. Swami Sivasubramanian, AWS:s vice VD för Data och AI, tillkännagav flera uppdateringar för att förbättra företagets generativa AI-projekt. En av dessa var Amazon Q-assistenten, som erbjuder företagsanställda all slags hjälp med sitt arbete. AWS försöker också skilja sig från konkurrenterna genom att erbjuda kunderna valmöjligheter. Företaget planerar att erbjuda tillgång till flera leverantörer genom sin Bedrock-tjänst som stöder många av de ledande LLM-modellerna.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade i förrgår

ChatGPT firar sin första födelsedag med en fiktiv berättelse

För ett år sedan släppte det artificiella intelligensforskningsföretaget OpenAI sin chatbot: ChatGPT. Morning Edition bad ChatGPT att skriva en fiktiv berättelse om att fylla ett år.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade i förrgår

Så kan ChatGPT förbättra din produktivitet

ChatGPT, en avancerad språkmodell utvecklad av OpenAI, kan förbättra produktiviteten på flera områden. Den kan skapa och förstå text på ett mänskligt sätt, vilket gör den användbar för olika uppgifter. ChatGPT kan hjälpa till att skriva e-post, sammanfatta information, skapa innehåll, korrekturläsa, genomföra preliminär forskning, tolka data, ge förklaringar på olika ämnen, lära ut språk, organisera scheman, generera idéer och mycket mer. För att maximera effektiviteten med ChatGPT bör användare vara specifika med sina förfrågningar, engagera sig i en dialog för att förbättra resultaten och kombinera ChatGPT med andra produktivitetsverktyg.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade i förrgår

OpenAI bekräftar återkomsten av Sam Altman som VD

OpenAI har officiellt bekräftat att Sam Altman återvänder som företagets VD. Nyheten levererades i ett inlägg på onsdagen, där två meddelanden skickats till OpenAIs anställda och delats med världen: ett från Altman och det andra från styrelseordförande Bret Taylor. Båda meddelar att OpenAIs styrelse framöver kommer att inkludera en icke-röstande observatör från Microsoft. Altman tackade de som arbetat för att säkra hans återkomst och uttryckte ingen illvilja mot dem som motsatte sig honom. Han tackade även partners och användare, och avslöjade att inga kunder hoppade av under organisationens styrningsproblem.

Direktlänk Dela The Register fördjupade i förrgår

OpenAI var nära att kollapsa men återhämtade sig efter VD-byte

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI), var nära att kollapsa när dess VD Sam Altman sparkades av styrelsen. Altman hotade med att gå till Microsoft, och OpenAIs anställda var redo att följa honom, vilket skulle ha gjort startupen nästan värdelös. Detta skedde strax innan OpenAI var på väg att värderas till 86 miljarder dollar i en ny investeringsrunda. Efter hot om rättsliga åtgärder och stora omvälvningar, återinsattes Altman som VD och alla anställda stannade. OpenAI har nu utsett nya styrelsemedlemmar och Altman har uttalat att företaget skulle klara sig bra utan honom.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade i förrgår

OpenAI:s VD Sam Altman uttrycker ingen ilska mot medgrundare Ilya Sutskever

OpenAI:s VD Sam Altman säger att han inte har några hårda känslor mot den tidigare styrelsemedlemmen och medgrundaren Ilya Sutskever, trots att Sutskever tidigare röstat för att avskeda Altman. Sutskever, som uttryckte oro över att Altman inte givit tillräckligt med tanke på riskerna med OpenAI:s teknologi, uttryckte senare ånger över sitt beslut. Altman återinsattes som VD efter att nästan alla OpenAI:s anställda hotat att sluta om han inte återinsattes. OpenAI välkomnade också en ny styrelse bestående av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år: Framgångar och utmaningar

För ett år sedan, den 30 november 2022, lanserades den berömda ChatGPT, vilket markerade början på det som anses vara det avgörande året och konsumentboomen för artificiell intelligens. Med 100 miljoner veckovisa användare, enligt siffror från OpenAI, har denna chatbot använts inom alla typer av områden och sektorer. Dess framgång har dock också blottlagt sårbarheterna hos denna nyhet. Oro för desinformation, bedrägerier och diskriminering har uppstått, vilket har fört fram de etiska problem som hänger samman med artificiell intelligens. Trots rädslor hos många har tekniken blivit en del av vardagen, och nästa år kan innebära förändringar, som den oundvikliga och nödvändiga regleringen av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade i förrgår

15 bästa verktygen för innehållsskapande för att effektivisera ditt arbetsflöde

Innehållsskapande i den snabbt utvecklande digitala landskapet kräver både konst och vetenskap. Rätt verktyg kan betydligt förbättra produktiviteten och kreativiteten, vilket gör processen mer effektiv och njutbar. Bland verktygen finns Canva, Adobe Creative Cloud, Hootsuite, Buffer, Grammarly, Hemingway Editor, BuzzSumo, Google Analytics, Trello, Asana, Lumen5, Semrush, Otter.ai, AnswerThePublic och OpenAI´s GPT-3-baserade verktyg. Artificiell intelligens (AI) förändrar hur vi skapar innehåll. Det hjälper till att föreslå ämnen som människor kanske vill läsa eller titta på, kan göra enkla jobb som att sortera data eller göra ett grundläggande utkast till en artikel, vilket ger innehållsskapare mer tid för kreativt arbete.

Direktlänk Dela The Good Men Project fördjupade i förrgår

Coca-Cola hoppas vinna över användare till sin AI-plattform med anpassade julkort

Coca-Cola hoppas vinna över användare till sin AI-plattform genom att erbjuda möjligheten att skapa anpassade julkort. Plattformen Skapa Verklig Magi byggdes av OpenAI och Bane & Company. Sedan mars har Coca-Cola uppmanat sina fans att använda plattformen för att skapa konstverk för varumärket. Företaget tror att om det kan erbjuda ett interaktivt, lättanvänt verktyg som tilltalar konsumenter, särskilt yngre tekniskt kunniga konsumenter, kan det hjälpa varumärket att behålla relevans. Coca-Cola har arbetat med skapare från sin Verkliga Magiska Kreativa Akademi för att förbättra plattformen och göra den mer användarvänlig för julen.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade i förrgår

OpenAIs Sam Altman avslöjar planer för företaget, inklusive Microsofts icke-röstningsplats på styrelsen

Sam Altman, VD för OpenAI, har för första gången sedan återinsättningen förra veckan detaljerat sina planer för det artificiella intelligensföretaget. Han meddelade att Microsoft kommer att ha en icke-röstningsplats i styrelsen och att företaget kommer att fortsätta att lansera konsument-AI-produkter. OpenAIs företagsstruktur kommer att ändras, enligt Altman och den nya styrelseordföranden Bret Taylor. Altman avskedades från OpenAI den 17 november, men återvände fem dagar senare med en ny styrelse bestående av Taylor, tidigare finansminister Larry Summers och Quoras VD Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 30 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman återvänder som VD

OpenAI har officiellt tillkännagivit att medgrundaren Sam Altman återvänder till företaget som VD. Detta sker en vecka efter att företaget beslutade att återanställa honom efter att han oväntat avlägsnades av den dåvarande styrelsen för OpenAI. Microsoft, en stor investerare, har nu representation i den nya styrelsen, men får inte rösta. Altman uttryckte stor entusiasm inför framtiden och berömde CTO Mira Murati för hennes arbete som tillförordnad VD. Den nya styrelsen för OpenAI kommer att inkludera Bret Taylor som ordförande, ekonomen Larry Summers och återvändande styrelsemedlem samt Quora:s medgrundare och VD Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 30 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, Microsoft får icke-röstplats i styrelsen

Sam Altman, en av grundarna till OpenAI, har officiellt återvänt till sin roll som företagets VD efter en oväntad och tillfällig frånvaro. Altman bekräftade att tillförordnade VD:n Mira Murati kommer att återgå till sin tidigare roll som teknikchef. Den nya initiala styrelsen kommer att ledas av Salesforce VD Bret Taylor, tillsammans med Larry Summers, tidigare USA:s finansminister, och Adam D’Angelo, VD för sociala fråge- och svarwebbplatsen Quora. Greg Brockman kommer också att återuppta sin roll som OpenAI:s president. Altman avslöjade att Microsoft kommer att inkluderas som en icke-röstobservatör i den nya styrelsen.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 30 november

Helen Toner avgår från OpenAI:s styrelse efter oenighet om VD Sam Altman

Före detta styrelsemedlem i OpenAI, Helen Toner, har meddelat sin avgång. Toner förklarade att styrelsen inte försökte bromsa OpenAI:s arbete genom att avskeda VD Sam Altman. Efter att de flesta av OpenAI:s anställda hotade med att sluta, återinsattes Altman som VD. Toner, som är direktör vid Georgetown University´s Center for Security and Emerging Technology, röstade tidigare för Altman´s avsked. OpenAI välkomnade också en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D´Angelo. Taylor tillkännagavs som den nya styrelseordföranden.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 november

Microsoft Paint introducerar AI-drivna funktioner

Microsoft Paint, ett enkelt grafikredigeringsverktyg som har varit en del av Windows sedan 1985, har börjat göra rubriker tack vare nya AI-drivna funktioner. I september rapporterades det att appen fick en enklicks bakgrundsavläsningsfunktion som var överraskande kraftfull. Nu, tack vare AI, kan Microsoft Paint generera bilder med OpenAI´s DALL-E via appens senaste tillägg - Paint Cocreator. Cocreator är molnbaserad och för att använda funktionen måste du logga in med ditt Microsoft-konto. Alla Windows-användare får 50 krediter att börja med (en kredit är en AI-genererad bild).

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 30 november

Amazon lanserar sin nya AI-assistentplattform, Amazon Q

Amazon har tillkännagivit sin nya plattform, Amazon Q, som låter företag ställa företagsspecifika frågor. Amazon Q presenterades under ett keynote-tal av AWS VD Adam Selipsky på AWS re:Invent. Amazon Q fungerar som en AI-assistent som låter människor ställa frågor om sina företag med hjälp av deras data. Amazon tar ut en avgift på $40 per agent per månad för Amazon Q i Connect. Dr. Swami Sivasubramanian, vice VD för Data och Artificiell Intelligens, förklarade att generativ AI har potentialen att utlösa en teknologisk förändring som kommer att omforma hur människor gör allt från att söka information till att bygga applikationer.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 30 november

ChatGPT fyller ett år: Hur Sam Altmans flaggskeppsprodukt har omformat tekniklandskapet

OpenAI:s ChatGPT har markerat ett år av transformativ påverkan på teknikindustrin. Dess förmågor och potentiella inverkan har fångat teknikentusiasters och vanliga användares uppmärksamhet. Dess effekt har framkallat en bredare diskussion om artificiell intelligens roll i vårt samhälle. Snabb adoption av ChatGPT har tvingat teknikjättar som Google, Microsoft, Meta och Amazon att anpassa sig och integrera generativ AI. Trots interna problem hos moderbolaget OpenAI, förblir framtiden för ChatGPT lovande.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 30 november

Är ´prompt engineering´ verkligen framtidens yrke?

Artikeln diskuterar ´prompt engineering´, ett område som anses vara framtidens yrke. Det understryker dock att det kan vara svårt att skapa prompts för uppgifter som kräver en exakt förståelse för LLM-beteende. Artikeln nämner ´tree-of-thought prompting´, en teknik som är särskilt användbar för komplexa problem. Artikeln diskuterar också användningen av AI för att generera bilder, och nämner en teknik där två AI-system samverkar självständigt för att skapa en bildprompt. Det påpekas att det är troligt att prompts kommer att bli allt mindre viktiga över tid. Slutligen föreslår artikeln att AI-ingenjörer kommer att fokusera på mer komplexa uppgifter som versionering, testning, finjustering och distribution av prompts och modeller.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 30 november

Ny WordPress-plugin integrerar ChatGPT på din webbplats

En ny WordPress-plugin gör det möjligt att integrera OpenAI:s populära ChatGPT på din webbplats. ChatGPT WordPress Plugin, som har fått 5/5 stjärnor av verifierade köpare, kan läggas till på din webbplats på bara några ögonblick. Du kan välja att göra den tillgänglig på webbplatsens framsida, baksida eller båda, och du kan även göra den tillgänglig endast för inloggade användare. Med pluginet kan du generera innehåll, slutföra uppgifter och utföra sökords- och ämnesforskning för att informera om framtida innehållserbjudanden. Det finns för närvarande ett specialerbjudande på ChatGPT WordPress Plugin, som normalt kostar $299 men nu kan köpas för bara $39.97 fram till den 28 november.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 30 november

AI-genererade bilder skapar upphovsrättsbekymmer för skapare

I mars blev ett AI-genererat foto av påven i en Balenciaga-puffjacka viralt, vilket lurade sociala medier-användare att tro att det var ett riktigt foto. Skapare har börjat använda generativ artificiell intelligens för att göra sina jobb enklare, och fler startups söker tillhandahålla dessa verktyg. Minst 19 skapar-startups fokuserar på AI, enligt vår databas för skaparekonomi. Ändå är skapare oroliga för att de inte kommer att få kredit för sitt arbete. Redan har vissa, som komikern Sarah Silverman, stämt Meta Platforms och OpenAI för påstådd upphovsrättsintrång.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 30 november

AWS introducerar ny bildgenerator och SageMaker HyperPod

Teknikjätten AWS presenterade sin nya bildgenerator Titan Image Generator och Amazon SageMaker HyperPod under sin AWS re:Invent 2023-konferens. Bildgeneratorn producerar realistiska bilder med naturliga språkprompter och innehåller funktioner för bildredigering, som riktas mot reklam-, e-handel- och mediaindustrin. SageMaker HyperPod hjälper användare att träna maskininlärningsmodeller och minskar tiden det tar att träna grundmodeller. Dessutom avslöjade AWS sin nya produkt Amazon Titan Multimodal Embeddings och uppgav att Anthropic´s Claude 2.1-modell, Stable Diffusion´s XL 1.0 grundmodell och Meta Llama 2 70B nu är allmänt tillgängliga i Bedrock.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 30 november

År i översikt: OpenAI:s ChatGPT förändrade världen

För ett år sedan lanserade OpenAI sin ChatGPT, en AI-baserad chattbot. Sedan dess har den blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Trots kritik och debatt om dess användning, har ChatGPT haft en betydande inverkan på AI-branschen. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och OpenAI släppte den efterlängtade GPT-4-modellen. OpenAI:s VD Sam Altman avskedades i november, vilket markerade en dramatisk vändning för företaget. Framtiden för ChatGPT och dess inverkan på världen återstår att se.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 november

Microsoft testar ny placering av Copilot-ikonen i Windows 11

Microsoft testar en ny förändring i sin generativa AI-assistent Copilot. I den senaste Insider-versionen av Windows 11 visas en färgrik Copilot-ikon till höger om aktivitetsfältet, bredvid ikonen för aviseringar. Genom att klicka på den kommer Copilot-assistentens sidopanel upp där du kan ställa frågor. Denna förändring ersätter ´visa skrivbord´-knappen som tidigare fanns på samma plats. Microsoft hoppas att denna förändring gör Copilot-assistenten tydligare och lättare att nå. Detta testas fortfarande i Insider-versioner av Windows 11, så beteendet kan ändras eller tas bort helt innan det rullas ut till alla datorer. Microsoft lägger också till Copilot i Windows 10 med knappen på samma plats.

Direktlänk Dela How-To Geek fördjupade 29 november

Amazon lanserar generativ AI-verktyg för att konkurrera med Google och Microsoft

Amazon Web Services (AWS) har lanserat ett generativt AI-verktyg, Amazon Q, i konkurrens med Google-ägda Bard och Microsoft-stödda OpenAI. Amazon Q, som presenterades vid AWS: s re:Invent-konferens i Las Vegas, är inriktat på företag och syftar till att möjliggöra för anställda att effektivisera uppgifter och påskynda beslutsfattande och problemlösning. Verktyget kan också anpassa sina interaktioner med olika användare baserat på en organisationens befintliga identiteter, roller och behörigheter. Amazon Q är för närvarande endast tillgängligt för användare av Amazon Connect.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 29 november

Microsoft lanserar Cocreator AI-funktion i Paint-appen för Windows 11

Microsoft lanserar officiellt sin Cocreator AI-funktion för bildgenerering inom Paint-appen för Windows 11. Den nya integrerade text-till-bild-generatorn, som drivs av OpenAI:s DALL-E 3-modell, var tidigare endast tillgänglig för Windows Insiders. Nu har Cocreator-knappen i Microsoft Paint släppts på bred front, vilket ger alla användare möjlighet att ange en beskrivning av något de visualiserar och få tre genererade bilder att välja mellan. Även om bildgeneratorn är ett nytt tillskott till Microsoft Paint, har företaget redan införlivat DALL-E 3:s text-till-bild-funktion i sina andra tjänster.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 29 november

AI-företaget Runway lanserar andra generationen av sitt Motion Brush-verktyg

AI-företaget Runway har lanserat andra generationen av sitt Motion Brush-verktyg, som kan animera aspekter av en stillbild på några sekunder. Verktyget har visats upp av Rory Flynn på X.com, som har skapat imponerande ´videor´ med det. Sony Interactive Entertainment har ingått ett ´strategiskt globalt affärspartnerskap´ med det sydkoreanska företaget NCSoft, känt för sina massivt multiplayer online-spel. Detta tyder på att Sony planerar att stärka sin mobila division med NCSofts teknik. Dessutom har en fan vid namn SwammyXO skapat ett fan-gjort Attack on Titan-spel, som erbjuder snabb action och multiplayer-stöd. Bethesda har släppt nya bilder från sin kommande Fallout TV-serie, som släpps på Prime Video den 12 april 2024.

Direktlänk Dela Stuff Magazine fördjupade 29 november

OpenAI:s GPT-4 uppfattas som ´latare´ av användare

OpenAI har varit i rampljuset under november på grund av olika kontroverser. Användare har uttryckt missnöje med språkmodellen GPT-4, som de menar har blivit ´latare´. Användare har rapporterat att GPT-4 vägrar flera förfrågningar eller ger ofullständiga svar på detaljerade frågor. Dessutom har det rapporterats att språkmodellen använder andra verktyg än de den har instruerats att använda. En studie i samarbete med Stanford University och University of California, Berkeley, visade att noggrannheten hos GPT-4 sjönk från 97,6% till 2,4% mellan mars och juni. Samtidigt menar Peter Welinder, vice VD för produkter på OpenAI, att tunga användare kan uppleva en psykologisk effekt där svarens kvalitet verkar försämras över tid när språkmodellen faktiskt blir mer effektiv. Användare har föreslagit många idéer för att förklara varför GPT-4 för närvarande upplever komplikationer, allt från att OpenAI sammanfogar modeller till en fortsatt serveröverbelastning.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 29 november

Året i översikt för ChatGPT och globala framsteg inom AI-styrning

Världen firar ettårsjubileet för ChatGPTs offentliga debut den 30 november 2023. Detta markerar ett stort år för AI-teknikens innovation och antagande, och vi granskar 10 stora marknads- och regleringsmilstolpar som omger dess lansering. Länge före ChatGPTs debut togs det steg för att införa lagstiftning om AI-styrning. Europeiska kommissionen föreslog den första EU-regleringsramen för AI i april 2021. Singapore, Kanada och andra länder har också tagit fram egna AI-styrningsramar. ChatGPT lanserades av OpenAI den 30 november 2022 och blev snabbt populär. Inom fem dagar lockade plattformen över en miljon användare. Stora företag som Microsoft hoppade på möjligheten att införliva AI i sina applikationer. Nyligen investerade Google 300 miljoner dollar för en 10% andel i San Francisco-baserade generativa AI-startup Anthropic.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 29 november

Character AI vinner bästa AI-app över ChatGPT i Google Play Store

Google Play Store har meddelat vinnarna av sina årliga bästa appar och spel för året. Överraskande nog är inte ChatGPT mobilapp, OpenAI:s populära AI-drivna chattbot, utnämnd till bästa AI-app för året trots dess framgång. Istället tar Character AI, en AI-drivna chattbot-plattform som låter användare skapa och interagera med virtuella karaktärer, hem huvudpriset. ChatGPT är endast en ´hedersomnämnande´, trots att den vann användarnas val av app i processen. Imprint framstod som den övergripande appen och spelet för året på Android. App Store:s App of the Year-finalister lyfter också fram denna kontrast, med AllTrails, Duolingo och Flighty i rampljuset istället för ChatGPT.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 29 november

OpenAI har haft ett händelserikt år, med försök till kupp mot VD:n Sam Altman och stora framsteg inom AI. OpenAIs generativa AI-drivna ChatGPT lanserades för ett år sedan och har blivit en av de snabbast växande apparna i historien. Flera företag, inklusive Google, Microsoft, Amazon och Meta, tävlar om att utveckla sina egna generativa AI-drivna mjukvaruplattformar. På hårdvarufronten har AI-explosionen gjort Nvidia, världens ledande AI-chiputvecklare, till det hetaste halvledarföretaget på jorden. Men ChatGPT och generativ AI har också väckt frågor om datarättigheter och potentialen att skapa och sprida desinformation.

Yahoo Finance fördjupade 29 november

Stability AI lanserar nytt AI-verktyg för att skapa korta videor

Stability AI har lanserat Stable Diffusion, en ny verktyg för att skapa fyra sekunders videor med hjälp av en prompt. Detta steg förstärker tävlingen för att utveckla den mest kraftfulla lösningen för AI-drivna animationer. Stable Video Diffusion är fortfarande i ett mycket tidigt teststadium och har ingen bekräftad lanseringsdatum globalt, men denna öppen källkodsplattform har redan visat stor förmåga att skapa animerade sekvenser baserade på stillbilder. Dess begränsningar är dock fortfarande mycket uppenbara - till exempel kan den inte generera mänskliga ansikten utan en referensbild, och den kan inte heller hantera mycket komplexa sekvenser.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 29 november

Amazon fokuserar på att återuppfinna OpenAI:s produkter vid AWS re:Invent

Under AWS re:Invent konferensen fokuserade Amazon på att återuppfinna OpenAI:s produkter och påpekade säkerhetsbrister i OpenAI:s system. Amazon lanserade Amazon Q, en generativ AI-assistent för företag, vilket är liknande OpenAI:s ChatGPT Enterprise och Microsofts Copilot Studio. AWS meddelade också att de bygger sina egna LLM-modeller och introducerade tre nya modeller till Titan-familjen. Dessutom presenterade AWS två nya AI-chip, AWS Graviton4 och AWS Trainium2. AWS försöker sätta sig själva isär från både Microsoft och OpenAI genom att förespråka ansvarsfull AI och tillkännage skyddsräcken för Amazon Bedrock. Samtidigt har OpenAI försäkrat sina kunder om sitt engagemang för dataskydd och integritet för företagsanvändare.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 29 november

Säkerhetsrisker med anpassade AI-chatbotar från OpenAI

Sedan november har OpenAI tillåtit vem som helst att bygga och publicera egna anpassade versioner av ChatGPT, kända som ”GPTs”. Tusentals har skapats, men dessa anpassade GPTs kan tvingas att läcka sina hemligheter. Säkerhetsforskare och tekniker har fått dem att avslöja de initiala instruktionerna de fick när de skapades, och har även upptäckt och laddat ner filer som används för att anpassa chatbotarna. Personlig information eller företagshemligheter kan riskeras, säger experter. OpenAI planerar att utvecklare ska kunna tjäna pengar beroende på hur många som använder GPTs.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 29 november

AI-genererad bildfunktion nu tillgänglig för alla Microsoft Paint-användare

I september upptäcktes kodsträngar i Microsofts Paint-app som indikerade att en AI-genererad bildfunktion kallad Cocreator kanske skulle läggas till. Senare samma månad bekräftade Microsoft att Cocreator-funktionen, som använder OpenAI:s DALL-E 3-modell, lades till i Paint-appen för medlemmar av Windows Insider-programmet. Denna vecka rapporterade flera onlinekällor, inklusive ´gogetgpt´ på X (tidigare Twitter), att Cocreator-funktionen diskret gjordes tillgänglig för alla Microsoft Paint-användare, utan behov av att vara medlem i Insider-programmet eller anmäla sig till en väntelista. DALL-E 3 är nu tillgänglig i Paint för alla. Integrationen kommer med den senaste Windows 11-uppdateringen.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 29 november

Löneökningar under 7% går ofta obemärkta

Forskning visar att löneökningar mindre än 7% ofta går obemärkta av anställda. Denna tröskel, rotad i psykologiska principer, utmanar vår förståelse av värde och erkännande på jobbet. Studien som presenterade denna siffra genomfördes med studenter, vilket kan påverka resultaten eftersom studenter kan ha en annan syn på löneökningar än erfarna yrkesverksamma. Dessutom mätte studien bruttolöneökningar, inte nettolön efter skatter och andra avdrag. Detta kan vara vilseledande, särskilt i länder med högre skatter. Löneökningar är mer än bara justeringar i lön; det är en signal om erkännande och ett mått på en individs värde inom en organisation.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 29 november

Hantering av Dall-E bildhistorik: Är det möjligt att radera?

Dall-E, ett banbrytande AI-system, har revolutionerat skapandet av grafik genom att omvandla enkla textinmatningar till fantastisk visuell konst. Men det finns frågor kring digital integritet och datakontroll. Det är för närvarande omöjligt att helt radera din genereringshistorik på Dall-E, eftersom OpenAI behåller alla bilder för säkerhet och efterlevnad av innehållspolicyn. Men du kan ta bort enskilda bilder från din favoritsektion. Användare kan kontakta OpenAI-support för att begära radering av deras bildgenereringshistorik. Användning av inkognito-läge kan minska ditt digitala fotavtryck på din lokala enhet. Om du är orolig för data lagrad i ditt Dall-E-konto, kan en drastisk åtgärd vara att helt radera ditt konto.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 29 november

Microsoft och andra investerare inte inbjudna till OpenAI:s nya styrelse

Enligt rapporter har några av OpenAI:s största investerare, inklusive Microsoft som har investerat mer än $10 miljarder i AI-företaget, inte blivit inbjudna till företagets nya styrelse. Denna styrelse, omformad efter nyligen avskedande och återanställning av VD Sam Altman, planerar inte att ge platser till Microsoft eller investerare som Khosla Ventures och Thrive Capital. Styrelsen förväntas ha nio medlemmar och kommer troligen inte att inkludera representanter från aktieägare eftersom det kan stå i konflikt med uppdraget för den ideella organisation som övervakar OpenAI.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 november

AI identifierar fem potentiellt lönsamma aktier

OpenAI:s avancerade ChatGPT-plattform har identifierat fem aktier som kan vara lönsamma de kommande månaderna. Den första aktien var Microsoft, som är väl positionerat för att dra nytta av molndatormarknadens fortsatta tillväxt. Aktien handlas för $382,7, nästan 100% upp sedan årsskiftet. Amazon, med en tredje kvartalsvinst på $9,9 miljarder för 2023, handlas för $147, en ökning på ungefär 66% sedan årsskiftet. Adobe, en ledande leverantör av kreativ programvara, handlas för $623,32, en ökning på 85% sedan årsskiftet. Costco handlas för $594, en ökning på 31% sedan årsskiftet. Slutligen handlas Walmart för $158,64, nästan 10,5% upp sedan årsskiftet.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 29 november

Kända författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

En federal domare i New York håller den första förhandlingen i ett uppmärksammat fall om upphovsrättsfrågor som väcks av artificiell intelligens. En grupp kända författare, inklusive David Baldacci, Jonathan Franzen, John Grisham, George R.R. Martin och Jodi Picoult, stämmer OpenAI för påstått missbruk av deras arbete för att träna den populära chattboten ChatGPT. Stämningen, som söker klassåtgärdsstatus, lämnades in i september på författarnas vägnar av Authors Guild och anklagar OpenAI för att kopiera skönlitterära verk utan tillstånd.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 29 november

Amazon Web Services lanserar AI-chatbot för arbetsplatsen

Amazon Web Services (AWS) har avslöjat en generativ AI-chatbot för arbetsplatsen som kan skräddarsys specifikt för ditt företags behov. Enligt AWS kommer Amazon Q att hjälpa arbetare att skriva e-post, sammanfatta rapporter och skriva blogginlägg. Amazon Q erbjuder inte något revolutionerande, men användare kan prata med den som om den vore en människa. Genom dessa samtal kommer plattformen att lösa problem, generera innehåll och agera baserat på företagsspecifika data. Dessa data kommer att matas till Amazon Q via företagets informationsförråd, kodbas och företagssystem.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 29 november

Fyra skäl att överväga öppen källkodsmodeller för företag

Sedan lanseringen av ChatGPT för ett år sedan har landskapet för stora språkmodeller (LLM) utvecklats dramatiskt. Utöver marknaden för proprietära, stängda källkodsmodeller som ChatGPT har ett imponerande utbud av öppen källkods-LLM framträtt. För företag som utvecklar LLM-applikationer blir argumentet för att använda dessa öppen källkodsmodeller allt mer övertygande. Här är fyra skäl till varför du bör överväga öppen källkodsmodeller för ditt företag: Transparens, Kontroll, Flexibilitet och Frihet från drama.

Direktlänk Dela BD Tech Talks fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-assistenten Q för att konkurrera med Microsoft och Google

Amazon har lanserat sin AI-assistent Q för att konkurrera med Microsoft och Google. Q riktar sig mot arbetsplatsmarknaden med sina integrationsförmågor och fokus på produktivitet och datasäkerhet. Q använder flera AI-modeller genom sin Bedrock-plattform, inklusive Amazon Titan och de från Anthropic och Meta. Priset för Q är konkurrenskraftigt med $20/användare/månad, vilket är lägre än både Google och Microsofts erbjudanden för företag inom detta område. Q är utformad för att integrera med företagsdata och kan kopplas till Slack och Gmail-konton.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 29 november

Kris hos OpenAI markerar teknikjättarnas dominans inom AI

Ett år efter lanseringen av ChatGPT, en generativ artificiell intelligens (AI), är AI-revolutionen igång men den senaste krisen hos dess skapare OpenAI visar att teknikjättarna dominerar. ChatGPT blev den snabbast antagna applikationen i historien innan den avträdde till Threads, det sociala nätverket lanserat av Meta. OpenAI:s VD Sam Altman, tidigare relativt okänd utanför tekniksektorn, har blivit en framstående figur inom AI. OpenAI gick samman med Microsoft som lovade 13 miljarder dollar i investeringar. Detta ledde till en revolt inom OpenAIs styrelse och Altman avskedades men återinsattes fem dagar senare. Frågan om AI:s fördelar och risker fortsätter att diskuteras.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 29 november

Upwork satsar på artificiell intelligens efter pandemin

Under pandemin upplevde tekniksektorn, inklusive online-freelance-marknaden Upwork, en boom men har sedan dess minskat. Upwork såg stark tillväxt under den globala hälsokrisen när arbetslösa amerikaner sökte ny sysselsättning och företag i behov av fjärrarbetare vände sig till teknikcentrerade plattformar som Upwork. Företaget satsar allt mer på artificiell intelligens (AI). Upwork lanserade en ny AI-servicehub i juli som kopplar samman arbetsgivare som vill anställa med AI-fokuserad talang. Upwork har också flera partnerskap med ledande AI-plattformar inklusive OpenAI. Upwork CFO Erica Gessert ser företagets växande nätverk av AI-partnerskap som en konkurrensfördel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Microsoft uppdaterar Windows 11 Paint med AI-funktionen ´Cocreator´

Microsoft har avslöjat en betydande uppdatering av Windows 11 Paint-applikationen, genom att integrera en artificiell intelligensfunktion kallad ´Cocreator´. Denna AI-funktion, som drivs av OpenAI:s DALL-E 3-teknik, möjliggör för användare att generera komplexa bilder baserade på textbeskrivningar de tillhandahåller. Från och med 28 november 2023 har Cocreator-verktyget börjat rullas ut generellt till Windows 11-användare, även om det fortfarande inte är tillgängligt för vissa användare, med en väntelista på plats för vissa. Uppdateringen inkluderar också flera förbättringar utöver AI, inklusive införandet av lager, bakgrundsborttagning och transparens effekter.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 29 november

Amazon Q: Kan fokus på sekretess hjälpa nya företagschattbot att ta användare från ChatGPT, Bard?

Amazon hoppas att en fokus på företagsanvändare kan hjälpa dess nya AI-assistent att konkurrera med ChatGPT och Google Bard. Amazon har avtäckt sin nya AI-chattbot: Amazon Q. Den senaste produkten kommer att konkurrera med ChatGPT och Google Bard. Amazon Q är byggd med företagsanvändare i åtanke och inkluderar funktioner som kan ge den en fördel över rivaler. Amazon Q lanserades av Amazon Web Services (AWS) tisdagen den 28 november och är inriktad på företagsanvändare. AWS positionerar sin senaste produkt som en lösning på oro över sekretess och dataägande.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 29 november

15 intressanta ämnen om artificiell intelligens för forskning och uppsatser

Artificiell intelligens (AI) har blivit alltmer vanligt i olika branscher och OpenAI rapporterar att deras produkter nu används av 92% av Fortune 500-företagen. Medan AI blir mer utbrett ökar också komplexiteten i dess drift och styrning. Här är 15 intressanta ämnen som kan användas för forskning och uppsatser inom AI: Rättvisa i maskininlärning, ekonomi av AI, förklarbar AI (XAI), etiska problem i elektroniska hälsoupplysningar, kontextuell förklaring i AI, tillståndet för AI 2024, algoritmiska processer för social vaksamhet, principerad AI, utmaningar och lösningar av deepfakes, och AI: s inverkan på marknadsföring.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 29 november

OpenAI strävar efter att utveckla AI-system som följer mänskliga önskemål

OpenAI, skaparen av ChatGPT, tror att de står på tröskeln till att förändra vår värld med kraftfulla AI-system. Dessa system kan fundamentalt förändra hur vi arbetar och lever, och i värsta fall göra vår värld oigenkännlig över en natt. För att säkerställa att detta går bra, har OpenAI skapat det de kallar för ´superalignment team´, som försöker förstå hur man får överlägsen AI att göra vad vi vill, istället för att göra sin egen sak. Teamchefen är Jan Leike, en forskare inom maskininlärning som tidigare arbetade på Google´s DeepMind innan han gick över till OpenAI. Hans team arbetar mot tiden för att förstå hur man kan justera kraftfulla AI-system innan ojusterade kraftfulla AI-system utvecklas.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 29 november

AI-gudfadern Geoffrey Hinton vill begränsa AI men är osäker på om det är möjligt

Den så kallade gudfadern av AI, Geoffrey Hinton, tror att vi behöver sätta begränsningar på tekniken så att den inte befriar sig själv från mänsklig kontroll. Han är dock osäker på om detta är möjligt. Hinton är känd för sitt banbrytande arbete inom neurala nätverk, en gren av datavetenskap som de flesta forskare hade gett upp, medan Hintons framsteg ledde till en revolution. Han är nu rädd för vad det kan frigöra. Hinton håller med om att det är ´inte orimligt´ för en lekman att önska att AI helt enkelt skulle försvinna, ´men det kommer inte att hända. Det är bara så användbart, så mycket möjlighet att göra gott.´

Direktlänk Dela The New Yorker fördjupade 29 november

ChatGPT förutspår att XRP kan nå $3-prismärket innan årets slut

Kryptovalutan XRP fortsätter sin positiva trend och har stigit med 3% över natten, vilket har lett till spekulationer om att den kan testa $3-prismärket på nytt. Denna senaste prognos kommer från OpenAI:s chatbot, ChatGPT. XRP handlas för närvarande till $0.6139, med en marknadsvärde på $33,027,768,009. Handelsvolymen har också ökat med 0.41% till $1,064,595,249. ChatGPT förutspår att XRP kan nå upp till $3 innan årets slut, baserat på faktorer som Ripple´s seger över U.S. SEC och den starka möjligheten till en kommande tjurmarknad. För att nå $3-priset måste XRP växa med 388% från den nuvarande prisnivån.

Direktlänk Dela The Crypto Basic fördjupade 29 november

OpenAI erbjuder inte styrelseplatser till Microsofts chefer eller andra externa investerare

OpenAI, som nyligen genomgick ledningsförändringar, kommer inte att erbjuda styrelseplatser till Microsofts chefer eller andra externa investerare, enligt en källa som talade med Reuters. OpenAI överväger för närvarande inte att lägga till personer från Microsoft, Thrive Capital och Khosla Ventures i sin styrelse. Beslutet avspeglar företagets nya prioritet på AI-säkerhet över vinster. Microsoft är OpenAIs största investerare med över $10 miljarder som stödjer dess verksamhet. Microsofts VD Satya Nadella har tidigare sagt att styrningen i företaget inte nödvändigtvis behöver ändras oavsett var Sam Altman hamnar.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 29 november

Före detta Google-chef jämför OpenAI:s Sam Altman med Apple´s Steve Jobs

Före detta Google-chefen och ordföranden Eric Schmidt hyllade på tisdagen OpenAI:s VD Sam Altman, och jämförde ledaren för det banbrytande artificiella intelligensföretaget med den ikoniska avlidna Apple-medgrundaren och VD:n Steve Jobs. Schmidt gjorde jämförelsen under ett samtal vid Axios AI+ Summit, efter att Axios medgrundare Mike Allen frågade om hans syn på den senaste dramatiken på OpenAI. Altman avsattes av den tidigare styrelsen bara för att återinsättas några dagar senare och styrelsen ersattes i stor utsträckning efter att nästan varje OpenAI-anställd hotat att sluta. ´Styrelsen försöker sparka Sam. Sam sparkar styrelsen´, sa Schmidt till moderatorn. ´Sparka inte en Steve Jobs´, fortsatte han. ´Jag menar, kom igen killar, ni löser det.´ Detta är inte första gången Schmidt har gjort offentliga uttalanden där han berömmer VD:n för ChatGPT-utvecklaren OpenAI, som stöds av Google-rivalen Microsoft. Efter Altmans avskedande den 17 november, gick Schmidt till X, den sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter, för att försvara AI-gurun. ´Sam Altman är en hjälte för mig´, skrev Schmidt i inlägget som fortfarande är fastnålat högst upp på den tidigare Google-chefens flöde. ´Han byggde ett företag från ingenting till 90 miljarder dollar i värde, och förändrade vår kollektiva värld för alltid. Jag kan inte vänta på att se vad han gör härnäst. Jag, och miljarder människor, kommer att dra nytta av hans framtida arbete - det kommer att vara helt otroligt. Tack @sama för allt du har gjort för oss alla.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 november

OpenAI planerar inte att ge styrelseplatser till investerare som Microsoft

OpenAI planerar inte att ge styrelseplatser till sina investerare, inklusive Microsoft, Thrive Capital och Khosla Ventures, trots företagets ledningsomsättning. Detta signalerar att den nya styrelsen prioriterar AI-säkerhet framför investeringsvinster. Microsoft är OpenAIs största backare, med över $10 miljarder investerade i företaget. OpenAI:s nya styrelse kommer ursprungligen att bestå av tidigare finansminister Larry Summers, tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor och Quora-grundare Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 29 november

Asiatiska marknader sjunker, Charlie Munger dör, Disney planerar expansion, Apple vill avsluta partnerskap med Goldman Sachs

Hongkongs aktier ledde förlusterna på Asienmarknaden på onsdag, med Hang Seng-indexet som sjönk så mycket som 2,7%. Kina´s CSI300 slutade ner 0,9%, Japans Nikkei 225 slutade ner 0,3% och Koreas KOSPI slutade 0,1% lägre. Charlie Munger, miljardär och investeringsrådgivare som gjorde en förmögenhet innan han blev Warren Buffetts högra hand på Berkshire Hathaway, har dött vid 99 års ålder. Disney-chefen Bob Iger planerar att utöka Disney´s temaparker med ett engagemang på $60 miljarder under de nästa 10 åren. Apple har föreslagit att Goldman Sachs ska avsluta sitt kreditkorts- och sparkontospartnerskap med teknikjätten inom de nästa 12 till 15 månaderna.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

Att förstå artificiell intelligens: Beatles och ChatGPT

Den 9 februari 1964 gjorde Beatles sin första framträdande på The Ed Sullivan Show, en händelse som markerade en betydande förändring i kulturell historia. Den 30 november 2022 släppte det amerikanska AI-forskningslabbet OpenAI en stor språkmodellbaserad chatbot kallad ChatGPT. Precis som Beatles gav en ny tolkning av befintlig amerikansk musik, utvecklade OpenAI inte transformer-tekniken som generativ AI baseras på. ChatGPT var inte den första chatboten, men dess användarvänlighet och lätthanterliga gränssnitt drog till sig stor uppmärksamhet.

Direktlänk Dela S&P Global fördjupade 29 november

De mest tankeväckande citaten om generativ AI 2023

Generativ AI har varit ett hett ämne i teknikvärlden under 2023. Sedan ChatGPT satte generativ AI på allas radar har det skapat förundran, rädsla, paranoia och mycket hype. Det har även fungerat som en effektiv katalysator för att införa AI i våra liv, arbete och företag. Detta har lett till diskussioner om viktiga frågor som samhället kommer att behöva ta itu med. Här är några citat från kända personer inom teknikvärlden, både optimistiska och pessimistiska, om generativ AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 november

Drama på OpenAI: VD-byten, anställdas uppror och ChatGPT:s inverkan på AI-landskapet

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har nyligen upplevt dramatik med förändringar på VD-posten, anställdas uppror och Sam Altman återvänder som VD. ChatGPT har haft stor inverkan på tekniklandskapet, med varje teknikföretag som diskuterar eller använder AI. I sina tidiga dagar mötte ChatGPT skepticism men har sedan utvecklats till en sofistikerad språkmodell som kan generera text av mänsklig kvalitet, översätta språk och hjälpa programmerare. Införandet av ChatGPT Plus och GPT-4-modellen förbättrade ytterligare dess förmågor. Generativ AI, som ChatGPT, är här för att stanna, med stora teknikföretag som investerar i den. Emellertid är mänsklig inblandning fortfarande avgörande och etiska debatter kring AI fortsätter.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 29 november

ChatGPT: Ett år av AI-revolution

Ett år efter den diskreta avslöjandet av ChatGPT är AI-revolutionen i full gång, med OpenAIs nyligen inträffade styrelsekris som understryker Big Techs dominans i branschen. Lanseringen av ChatGPT markerade en vändpunkt, vilket skickade generativ AI in i strålkastarljuset och väckte viktiga etiska frågor om dess användning. Den nyligen inträffade styrelsekrisen på OpenAI har belyst Big Techs inflytande över framtiden för AI. AI:s påverkan på samhället och de etiska dilemman det medför har hamnat i förgrunden när företag och teknikjättar investerar kraftigt i AI-teknologier.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 29 november

OpenAI släpper ChatGPT 4.0, testas mot Federal Acquisition Regulation

OpenAI har släppt ChatGPT 4.0, en stor språkmodell (LLM) som kan generera realistisk text på nästan alla ämnen. En rivaliserande GenAI-företag, Anthropic, har släppt Claude 2.0 för att konkurrera med den nyligen släppta ChatGPT 4.0. Båda dessa chatbotar har testats på Federal Acquisition Regulation (FAR), den officiella guiden för amerikanska federala regeringens kontrakt. Båda chatbotarna gav bra och olika svar, vilket reflekterar de olika träningsmodellerna för deras inlärning och de programvarualgoritmer som styr deras svar. ChatGPT 4 hade mer ordrika svar som var närmare FAR-språket, medan Claude 2 gav svar som kunde förstås bättre av icke-FAR-experter.

Direktlänk Dela ICTworks fördjupade 29 november

ChatGPT kan generera övertygande men falska medicinska data

Italienska forskare har upptäckt att OpenAIs populära språkmodell ChatGPT kan generera övertygande men falska medicinska data. Giuseppe Giannaccare, en ögonkirurg vid University of Cagliari, ledde forskningsteamet som fann att ChatGPT, specifikt versionen GPT-4, kan skapa en falsk datamängd som stöder en kirurgisk ögonprocedur över en annan på bara några minuter. Detta kastar ljus över den potentiella mörka sidan av AI, och framhäver hur lätt AI-modeller kan generera och manipulera data för att producera partiska resultat och falsk medicinsk bevisning.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 29 november

ChatGPT introducerar ´Gör det mer´-trenden med hjälp av DALL·E 3 och GPT-4

DALL·E 3 är en text-till-bild modell som kan generera bilder via text. Modellen är tillgänglig i ChatGPT för Plus och Enterprise-prenumeranter. Användare kan beskriva sin idé och ChatGPT kommer att återskapa den genom att generera bilder av den. Användare kan också skicka en uppföljande instruktion för att göra ändringar eller förbättringar av bilden. En ny trend som kallas ´Gör det mer´ har börjat, där användare ber ChatGPT att generera en bild med ökande känsla, handling eller beteende. Trenden blev viral på Twitter och TikTok.

Direktlänk Dela Followchain fördjupade 29 november

Amazon lanserar företagschattbot drivet av generativ AI

Amazon meddelade vid en konferens i Las Vegas att de kommer att lansera en företagschattbot vid namn Q, som drivs av generativ AI. Detta är Amazons svar på konkurrenter som har lanserat chattbotar som har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Q kan bland annat syntetisera innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter. Tekniken är för närvarande tillgänglig för förhandsgranskning. Även om Amazon ligger före konkurrenter som Microsoft och Google som den dominerande leverantören av molnbaserad databehandling, betraktas de inte som ledande inom AI-forskning.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 29 november

Ny AI-modell Q* från OpenAI kan revolutionera inlärning av matematik

Artificiell intelligens (AI) kan vara på väg att genomgå en transformation med utvecklingen av Q*, en ny AI-modell utvecklad av OpenAI. Q* lovar att inte bara lära AI matematik, utan också att röra sig mot SuperIntelligent Artificiell Intelligens. Till skillnad från ChatGPT, som är känd för sin förmåga att bearbeta naturligt språk, skulle Q* fokusera på en mer strukturerad och objektiv uppgift: att lösa matematiska problem. Enligt rapporter skulle Q* ha visat sig kapabel att utföra matematik på grundskolenivå, en milstolpe som verkar blygsam, men representerar ett stort framsteg. Varken OpenAI eller Microsoft har ännu bekräftat Q*.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 29 november

OpenAI troligtvis inte att erbjuda styrelseplats till Microsoft och andra investerare

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, kommer troligen inte att erbjuda Microsoft och andra investerare, inklusive Thrive Capital, Sequoia Capital och Khosla Ventures, en styrelseplats. Dessa investerare spelade en viktig roll i att tvinga AI-startupen att ompröva sitt beslut att sparka Sam Altman som VD. Efter en sex dagars kris återanställdes Altman, men fick inte tillbaka sin styrelseplats. Dessutom avskedade OpenAI den styrelse som var ansvarig för att avsätta Altman, med undantag för Quoras VD Adam D´Angelo. Trots att Microsoft har investerat över 10 miljarder dollar i OpenAI och innehar en 49% andel i företaget, har det inget inflytande på grund av OpenAI:s ovanliga styrstruktur.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 29 november

OpenAI förväntas inte erbjuda Microsoft och andra investerare platser i sin nya styrelse

OpenAI, ägare till ChatGPT, förväntas inte erbjuda Microsoft och andra investerare, inklusive Khosla Ventures och Thrive Capital, platser i dess nya styrelse, enligt en källa. Förra veckan sparkade OpenAI sin VD och grundare Sam Altman utan någon detaljerad orsak, vilket orsakade oro bland investerare och anställda. Han återinsattes med löfte om en ny styrelse. Microsoft, som har investerat mer än 10 miljarder dollar i OpenAI, är en av de största stödjarna av OpenAI som driver ChatGPT, dess virala generativa AI-chatbot.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 29 november

AI-startups ser ökad efterfrågan efter OpenAIs kaos

AI-startupen Hugging Face rapporterar ökat intresse från potentiella kunder efter kaoset hos rivalen OpenAI. Företag är oroliga över riskerna med att outsourca sin AI till en enda leverantör, enligt Hugging Face VD Clément Delangue. Även Cohere, en språkmodells-startup baserad i Toronto, har sett fler förfrågningar från potentiella kunder. Flera företag har övervägt att byta från OpenAI till konkurrenternas tjänster. Hugging Face, baserat i New York, samlade in 235 miljoner dollar i augusti till ett värde av 4,5 miljarder dollar. Investorer inkluderar Google, Amazon, Nvidia, Salesforce, AMD, Intel, IBM och Qualcomm.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

OpenAI:s nya styrelse planerar inte att inkludera externa investerare

OpenAI:s omstrukturerade styrelse planerar inte att inkludera representanter från externa investerare, enligt en person bekant med situationen. Detta tyder på att styrelsen kommer att prioritera säkerhetspraxis framför investeringsavkastning. Den nya styrelsen har ännu inte officiellt tillsatts och saker kan förändras. Men personen sa att Microsoft och andra aktieägare, som Khosla Ventures, Thrive Capital och Sequoia Capital, inte förväntas bli erbjudna en plats i OpenAI:s nya nio-personers styrelse. Startupföretagets avsättning av VD Sam Altman den 17 november överraskade dessa investerare.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 29 november

Öppen oro inom OpenAI över potentiellt farlig AI-genombrott

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har upplevt intern oro sedan dess VD Sam Altman avskedades och sedan återinsattes. Företaget är känt för sin hemlighetsfullhet, vilket gör att få vet hur de utvecklar sin teknologi. Detta blev tydligt när det rapporterades att flera forskare inom företaget hade uttryckt oro över ett påstått farligt genombrott, en algoritm kallad Q*. Algoritmen kan lösa vissa matematikproblem på skolnivå som den inte tidigare stött på, vilket vissa forskare tror kan vara ett tidigt tecken på att algoritmen förbättrar sin förmåga att resonera. OpenAI kommenterade inte direkt på Q*, men bekräftade att de arbetar med algoritmen.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-drivet chattbot Q som svar på konkurrenter

Amazon har tillkännagivit lanseringen av Q, en företagschattbot drivet av generativ artificiell intelligens (AI), som svar på konkurrenter som introducerat populära chattbotar. Q kan bland annat skapa innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att skapa blogginlägg. Företag kan också koppla Q till sina egna data och system för en mer relevant upplevelse. Tekniken är för närvarande tillgänglig i förhandsvisning. Trots att Amazon är ledande inom molnbaserad databehandling, anses företaget inte vara ledande inom AI-forskning som lett till framsteg inom generativ AI.

Direktlänk Dela Fior Reports fördjupade 29 november

AI-utveckling bör vara sekulär men kan dra nytta av religiösa etiska insikter

Enligt Zack Kass, tidigare chef för go-to-market på OpenAI, bör utvecklingen av artificiell intelligens (AI) vara rotad i sekulära principer för att säkerställa att tekniken är inkluderande och tjänar den globala befolkningens olika behov och övertygelser. Han anser dock att andlighet inte bör skiljas helt från AI-diskussionen. Hans judiska tro ger honom en stark känsla av etik och ansvar, egenskaper som är viktiga inom AI-utveckling. AI kan dra nytta av etiska insikter, inklusive de som kommer från religiösa traditioner, men dessa bidrag bör vara i form av etiska insikter snarare än religiösa mandat.

Direktlänk Dela Newsweek fördjupade 29 november

Stora språkmodeller: Mer än bara ordprediktorer

Stora språkmodeller (LLMs) är inte bara enkla ordprediktorer, de är snarare digitala kartografer som destillerar en stor mängd mänsklig kunskap och erfarenhet till en dynamisk, tillgänglig karta över vårt kognitiva landskap. LLMs assimilerar en enorm mängd text, från litterära verk till vetenskapliga diskurser och vardagliga samtal. De börjar med förträning, där de lär sig grunderna i språk och börjar sätta ihop en preliminär världsbild. Efter förträningen genomgår LLMs en kritisk fas av finjustering och mänsklig förstärkning, vilket omvandlar dem till specialiserade instrument som är skickliga på att förstå specifika sammanhang och nyanser. Denna interaktion är ömsesidig; när människor utbildar modellen, får de också nya insikter från den. LLMs står som fyrar, som leder oss genom denna dataflod. De är inte bara verktyg för informationshämtning; de är medutforskare, som förbättrar vår förståelse och interaktion med världen på innovativa sätt.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 29 november

Amazon avslöjar Amazon Q för att utmana AI-chatbotmarknaden

Amazon har introducerat sin senaste innovation, Amazon Q, på AWS Reinvent-konferensen i Las Vegas. Detta markerar Amazons inträde på marknaden för AI-drivna mjukvarulösningar, där företag som Microsoft och Google redan har en betydande närvaro. Amazon Q är en sofistikerad chatbot designad för att integreras sömlöst med Amazon Web Services (AWS), och erbjuder en mängd funktioner skräddarsydda för den moderna arbetsplatsen. Amazon Q kan automatisera ändringar i källkod, vilket avsevärt minskar arbetsbelastningen för utvecklare, och kan kopplas till över 40 företagssystem.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 28 november

Amazon lanserar AI-driven chattbot för företag

Teknikjätten Amazon har meddelat att de kommer att lansera Q, en företagschattbot som drivs av generativ artificiell intelligens (AI). Meddelandet, som gjordes vid en årlig konferens i Las Vegas för företagets AWS molnberäkningstjänst, representerar Amazons svar på konkurrenter som har rullat ut chattbotar som har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Amazon sade att Q kan göra saker som att syntetisera innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att generera blogginlägg. Tekniken är för närvarande tillgänglig för förhandsgranskning.

Direktlänk Dela NewsChain Online fördjupade 28 november

´Gör det mer´-trenden inom AI-konst

AI-konstgeneratorer kan skapa nästan vad som helst du kan tänka dig, men ibland behöver de lite vägledning för att få fram önskat resultat. Just nu sprider sig trenden ´gör det mer´ bland användare av ChatGPT, där de ber AI:n DALL-E att skapa en bild och sedan be den att göra mer av något. Till exempel bad Justine Moore DALL-E att skapa en skål med ramen och sedan göra den kryddigare, vilket resulterade i en skål ramen som sköt eldstrålar ut i rymden. DALL-E har dock vissa begränsningar, som att det finns en gräns för hur många prompts du kan ge åt gången och att AI:n kan vara kräsen med denna typ av begäran.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 28 november

Afrikanska Unionen har hållit en session om digital transformation, där ledare från alla 55 afrikanska nationer deltog under fyra dagar för att diskutera kontinentens digitala framtid och AI-strategi. Mötet ägde rum i Etiopien och inledde med tre dagar av expertmöten, där huvudpunkten var det konceptuella ramverket för den kontinentala strategin för artificiell intelligens. Ramverket, som fortfarande är under utveckling, syftar till att forma en etisk och ekonomiskt fruktbar AI-strategi för kontinenten och adressera nyckelsektorer som kan dra nytta av tekniken, inklusive utbildning, hälso- och sjukvård, jordbruk och finans. Medlemsstaterna förband sig att främja digitaliseringsinsatser mot klimatförändringar, infrastrukturell utveckling och energi. De diskuterade också frågor kring dataskydd som blivit allt mer brådskande på grund av AI:s spridning, vilket kräver att Afrikanska unionen stöder medlemsstaterna i utvecklingen av nationella dataskyddssystem och förmågor. Samtidigt har Afrika upplevt en betydande hjärnflykt inom AI eftersom resursstarka och välbetalda teknikföretag lockar talanger utomlands.

Fortune Media fördjupade 28 november

OpenAI ryktas ha skapat AI-modell som kan lösa matematikproblem

Det har skett stora förändringar i OpenAI under förra veckan, med VD Sam Altman återinsatt utan en plats i styrelsen och företagets vetenskapliga chef, Ilya Sutskever, återvänder till sitt jobb. Rykten svävar om att OpenAI forskare har skapat en ny modell, kallad Q* (uttalas Q-star), som kan lösa matematikproblem på grundskolenivå. En AI-modell som regelbundet och pålitligt kan lösa matematikproblem skulle innebära ett stort framsteg inom AI. Detta nya utvecklingssteg och Altmans drivkraft för kommersialisering kan ha skrämt styrelsen för den ideella organisationen, vars uppdrag är att utveckla AI för mänsklighetens bästa.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 28 november

Generativa AI-verktyg kräver massiva datamängder

Generativa AI-verktyg, som textbaserade, bildorienterade, talgenererande och musikskapande AI, samt chatbots, förbrukar stora mängder data. Textbaserade AI, som GPT-3 från OpenAI, använder enorma mängder textdata för att generera mänsklika svar. Bildgenererande AI kräver stora datamängder för att skapa realistiska bilder. Talgenererande verktyg, som Googles Text-to-Speech och Amazon Polly, använder betydande mängder data för att omvandla textinformation till tal. Musikskapande AI, som OpenAIs MuseNet och Sonys Flow Machines, behöver tusentals MIDI-filer för att komponera musik. Chatbots kräver också betydande mängder data för att generera konversationsrespons.

Direktlänk Dela Data Science Central fördjupade 28 november

AI-verktyg förändrar branscher och förbättrar effektiviteten

Artificiell intelligens (AI) har upplevt en oöverträffad tillväxt de senaste åren, vilket lett till utvecklingen av en rad AI-verktyg. OpenAI´s ChatGPT har framstått som en pionjär inom naturlig språkbearbetning (NLP), medan DeepMind´s AlphaFold representerar ett monumentalt språng inom bioinformatik. IBM Watson utmärker sig som en banbrytande kraft inom företagsnivå AI-lösningar. Google´s AI Platform är en omfattande svit som möjliggör för utvecklare att bygga, distribuera och hantera maskininlärningsmodeller i skala. Amazon SageMaker är en helt hanterad tjänst som tillhandahåller utvecklare och dataforskare med verktyg för att snabbt bygga, utbilda och distribuera maskininlärningsmodeller. TensorFlow, utvecklad av Google Brain team, är en öppen källkod maskininlärningsramverk med enorm popularitet. Hugging Face´s Transformers bibliotek har revolutionerat hur NLP-uppgifter närmas. NVIDIA AI omfattar en rad verktyg och teknologier optimerade för djupinlärning och AI-applikationer. Microsoft Azure AI erbjuder diverse AI-tjänster och verktyg som tillgodoser olika affärsbehov. DataRobot specialiserar sig på automatiserad maskininlärning (AutoML), vilket gör det enkelt för organisationer att bygga exakta prediktiva modeller.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 28 november

Fem överväganden för företag som använder generativ AI

När OpenAI lanserade ChatGPT i slutet av 2022 introducerade det generativ AI för massorna och skapade en ny värld av innovation, möjlighet och risk. Företag, särskilt de inom big data och IT, behövde snabbt utvärdera riskerna med dessa nya verktyg och införa policyer för ansvarsfull användning av generativ AI. Generativ AI driver gräsrotsinnovation genom att effektivisera och öka produktiviteten i kodningsprocessen. Företagen måste fokusera på att lösa verkliga problem för kunder eller interna operationer. Ett ansvarsfullt tillvägagångssätt för datasekretess är nödvändigt, och det är viktigt att företag tar itu med den etiska användningen av AI. Företag bör också ha en flexibel inställning till AI-relaterade investeringar.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 28 november

Skapa AI-bilder med ChatGPT och DALL·E 3

DALL·E 3 är en text-till-bild-modell som kan generera bilder via text. Modellen är tillgänglig i ChatGPT för Plus- och Enterprise-prenumeranter. Du kan beskriva din idé och ChatGPT kommer att förverkliga den genom att generera bilder av den. Du kan skicka en uppföljande prompt för att göra ändringar eller förbättringar av bilden. DALL·E 3 är en text-till-bild-modell skapad av OpenAI som lyckades med DALL·E 2 och DALL·E. Modellen kan generera bilder baserat på en textprompt.

Direktlänk Dela Followchain fördjupade 28 november

Hur ChatGPT förändrade världen på ett år - Yahoo Finance

Yahoo Finance publicerade en video med titeln ´Hur ChatGPT förändrade världen på ett år´. Videon markerar ettårsdagen sedan OpenAI:s ChatGPT introducerades, vilket startade AI-racet över Big Tech och alla angränsande industrier. Trots de omfattande effekterna och mängden användningsfall sedan generativ AI:s kommersiella start, verkar reglering kring artificiell intelligens fortfarande vara oklar. Yahoo Finance Tech Editor Dan Howley rapporterar om det anpassningsbara AI-landskapet, med fokus på flagranta etiska problem som driver debatter om reglering.

Direktlänk Dela The Global Herald fördjupade 28 november

OpenAI:s VD Sam Altman återinsatt efter uppsägning, men könsbalansen i styrelsen ifrågasätts

OpenAI:s styrelse avskedade oväntat sin populära VD, Sam Altman, tidigare denna månad, vilket chockerade teknikvärlden och ledde till hot om uppsägningar från majoriteten av anställda. Efter fem dagars kaos återinsattes Altman, med en omstrukturerad, helt manlig styrelse som övervakar honom, ledd av ex-VD:n för Salesforce och tidigare Twitter-styrelseordföranden Bret Taylor. Den tidigare sexpersonersstyrelsen har nu minskat till tre, men fler väntas ansluta. Två kvinnor som tidigare satt i styrelsen, Helen Toner och Tasha McCauley, är nu avskurna från företaget.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 28 november

DALL-E 3 från OpenAI är inte tillgänglig gratis

DALL-E 3, en AI-verktyg som utvecklats av OpenAI för att generera bilder från textbeskrivningar, är inte tillgänglig gratis. Trots att OpenAI tidigare har lanserat gratisversioner av vissa verktyg, är DALL-E 3 en del av deras prenumerationstjänst, OpenAI Subscription. Denna prenumerationstjänst ger användare tillgång till en rad verktyg och tjänster, inklusive DALL-E 3, men det finns en kostnad kopplad till den. OpenAI har olika prissättningsplaner för att passa användarnas behov och budgetar.

Direktlänk Dela Metro Americas fördjupade 28 november

DALL·E: OpenAI:s AI-drivna bildgenereringsprogram

DALL·E, ett program utvecklat av OpenAI, har fångat uppmärksamheten för sin förmåga att skapa detaljerade och varierade bilder från textbeskrivningar. DALL·E är en variant av språkmodellen GPT-3 och använder djupinlärning för att producera mänskliknande text, men dess unika förmåga ligger i bildgenerering. Programmet kan ha omfattande tillämpningar, från att skapa konst och illustrationer till att skapa modeller och designprototyper. Detta teknik framhäver frågor om framtiden för kreativ design, immateriella rättigheter och förhållandet mellan människor och AI i konstnärligt uttryck.

Direktlänk Dela Crema fördjupade 28 november

Microsofts Copilot kommer snart att stödja GPT-4 Turbo

Copilot (tidigare känd som Bing Chat) kommer snart att stödja GPT-4 Turbo. GPT-4 Turbo har en uppdaterad kunskapsavstängning från april 2023 och ett större 128k-kontextfönster. Microsofts Mikhail Parakhin sa att hans team ´fortfarande behöver reda ut några problem´ när det gäller att få GPT-4 Turbo att fungera med Copilot. Copilot kan snart se en stor ökning genom att integrera den senaste tekniken från OpenAI. GPT-4 Turbo är mer kapabel än sin föregångare (GPT-4) och har flera förbättringar som kommer att hjälpa Copilot. Men förvänta dig inte en uppdaterad Copilot ännu. Microsofts Mikhail Parakhin förklarade att Copilot-teamet ´fortfarande behöver reda ut några problem´. Fram tills nyligen var Copilot känd som Bing Chat. Microsoft tog Bing Chat under Copilot-varumärket som en del av en push för att utöka Copilot-varumärket över olika tjänster. Parakhin är en av de viktigaste personerna på Microsoft. Han leder Windows och Web Experiences Team, som Microsoft bildade genom att slå samman flera team efter Panos Panays avgång. Microsofts Windows org, webbupplevelser team, Microsoft News, Bing och Edge är alla under ledning av Parakhin. GPT-4 Turbo är redan tillgängligt för alla med ett OpenAI API-konto och GPT-4-åtkomst, vilket förmodligen inkluderar Microsoft. Men Microsoft behöver fortfarande finjustera sin Copilot-upplevelse för att få den att fungera smidigt med GPT-4 Turbo.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 28 november

Generativa AI-tillägg för säkerhetskopiering och katastrofåterställning: Mer hype än verklighet?

Företag inom säkerhetskopiering och katastrofåterställning vill att deras generativa AI-assistenter blir företagens nya bästa vän, men fördelarna är fortfarande oklara. Dessa GenAI-tillägg inkluderar någon form av chattbot för att automatisera uppgifter eller rapporteringsuppgifter, med en rad andra funktioner, såsom kodgenerering eller varningshantering. Jerome Wendt, VD för Data Center Intelligence Group, säger att dessa tillägg handlar mer om att hålla en produkt i diskussionen snarare än att meningsfullt förändra verksamheten. Sid Nag, vice ordförande och analytiker på Gartner, säger att leverantörer måste göra ett starkt fall för hur deras egna AI-vändningar inte äventyrar kundens säkerhet och erbjuder mervärde.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 28 november

Felsökningstips för ChatGPT-appen på Android och iPhone

Tack vare den officiella ChatGPT-appen för Android och iPhone behöver du inte nödvändigtvis använda ChatGPT via Siri eller en webbläsare. Appen ger dig möjlighet att interagera med chatboten och få tillgång till din konversationshistorik direkt på din telefon. Om appen slutar fungera på din Android eller iPhone finns det några användbara felsökningstips. Kontrollera din internetanslutning, tillåt nödvändiga behörigheter, stäng och öppna appen igen, logga ut och logga in igen, stäng av VPN-anslutningen, kontrollera ChatGPT:s serverstatus och uppdatera appen.

Direktlänk Dela Guiding Tech fördjupade 28 november

Udemy markerar ettårsjubileet för OpenAI:s ChatGPT med insikter om generativ AI

Udemy, en ledande onlineplattform för kompetensutveckling och lärande, har släppt nyckelinsikter inför ettårsjubileet för lanseringen av OpenAI:s ChatGPT. Detta visar hur globala organisationer och yrkesverksamma har omfattat och implementerat generativ AI under det senaste året. Udemy var den första globala lärplattformen att erbjuda innehåll om att lära sig generativa AI-färdigheter, med en ChatGPT-kurs på Udemy bara 11 dagar efter dess lansering. Företaget har nu mer än 2,8 miljoner elever inskrivna i generativa AI-kurser på sin plattform. Nästan 800 instruktörer skapade och publicerade mer än 1 000 kurser relaterade till ChatGPT på Udemy-plattformen, med mer än 2,2 miljoner inskrivningar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 28 november

Udemy släpper insikter om användningen av generativ AI ett år efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT

Udemy, en ledande onlineplattform för färdigheter och lärande, har släppt nyckelinsikter inför ettårsjubileet för lanseringen av OpenAI:s ChatGPT. Insikterna avslöjar hur globala organisationer och yrkesverksamma har omfamnat och implementerat generativ artificiell intelligens (AI) under det senaste året. Udemy var den första globala läroplattformen att tillhandahålla innehåll om att lära sig generativ AI, med en ChatGPT-kurs på Udemy endast 11 dagar efter dess lansering. De har nu mer än 2,8 miljoner studenter inskrivna i generativa AI-kurser på sin plattform. Nästan 800 instruktörer skapade och publicerade mer än 1 000 kurser relaterade till ChatGPT på Udemy-plattformen, med mer än 2,2 miljoner inskrivningar. De mest populära generativa AI-kurserna fokuserar på Midjourney, AI-konst, Python och ChatGPT-prompter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 november

Microsoft Azure leder teknologilandskapet med AI-superdatorplattform

Microsoft Azure är i framkant av AI-teknologilandskapet med sin avancerade AI-superdatorplattform, perfekt anpassad för kraven från sofistikerade AI-projekt. Azure kan hantera träning och inferenssteg av stora språkmodeller (LLM) som kan ha hundratals miljarder parametrar. Detta kräver en infrastruktur som inte bara erbjuder enorm beräkningskraft utan också inriktar sig på effektivitet och tillförlitlighet. Azure´s datacenterstyrka bygger på toppmodern hårdvara kombinerat med höghastighetsnätverk. Azure fortsätter att innovera, som sett med introduktionen av H100 VM-serien, som har NVIDIA H100 Tensor Core GPUs.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 28 november

Dall-E 2 från OpenAI kan användas kommersiellt

Dall-E 2, en AI-modell från OpenAI, kan användas för kommersiella ändamål. Användare kan dra nytta av bilder som genereras av denna AI-modell för en mängd olika kommersiella ändamål. Detta inkluderar omtryck, försäljning och marknadsföring av bilderna som genereras genom Dall-E 2. Det är dock viktigt att notera att denna kommersiella användningsrättighet är underkastad OpenAIs innehållsvillkor. Dessa riktlinjer och restriktioner är på plats för att säkerställa ansvarsfull och etisk användning av Dall-E 2.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 28 november

Så får du gratis krediter på DALL-E 2 av OpenAI

OpenAI´s DALL-E 2 har revolutionerat AI-genererad konst genom att möjliggöra för användare att skapa intrikata och realistiska bilder från enkla textbeskrivningar. Huvudhindret för att få tillgång till denna teknik är behovet av att skaffa krediter. Det är möjligt att skaffa gratis krediter på DALL-E 2 genom att registrera sig på OpenAIs officiella webbplats. Vid registrering får användaren 50 gratis krediter och varje månad tillförs ytterligare 15 gratis krediter till kontot. Krediter kan användas för att generera bilder baserat på textprompter. OpenAI erbjuder också ekonomiskt stöd till konstnärer genom ett unikt program.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 28 november

Microsofts VD Satya Nadella ser en framtid med AI för naturligt språk i mjukvaruutveckling

Microsofts VD Satya Nadella tror att en stor övergång till AI-verktyg för naturligt språk är på gång, vilket kommer att göra det lättare att komma in i mjukvaruutveckling och arbeta för att förbättra produktiviteten för befintliga utvecklare. På Microsoft Ignite 2023 betonade han sitt åtagande för OpenAI för att bygga en kreativ, teknikinriktad framtid. Naturligt språk i AI gör det möjligt för datorer att tolka och generera mänskligt språk. Den kommande plattformsskiftet kommer att fokusera på övergången till AI-verktyg för naturligt språk. Detta kommer följaktligen att sänka barriärerna för mjukvaruutveckling och göra befintliga utvecklare mer produktiva.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 28 november

MicroStrategys aktier ökar med 241,59% tack vare Bitcoin

MicroStrategy, som knöt sig till Bitcoin under kryptovintern 2022, har sett sina aktier stiga med 241,59% på börsen sedan januari 2023. Detta har till stor del drivits av en bredare återhämtning av kryptovalutor under året. OpenAI:s artificiella intelligens (AI) teknologi, ChatGPT, har bedömt Bitcoins situation och utsikter och uppskattat tre olika möjliga scenarier för Bitcoin vid början av 2024. ChatGPT tror att det är möjligt att Bitcoin kommer att fortsätta sin nuvarande trend och stanna inom intervallet mellan $34,000 och $38,000 fram till nyårsdagen. AI:n erbjuder också flera länkade prisklasser för MSTR.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 28 november

OpenAI: En företagskrig och framtiden för AI

OpenAI, teknikföretaget bakom chattboten ChatGPT, har upplevt interna stridigheter som har resulterat i att företagets medgrundare och VD, Sam Altman, avskedades och sedan återinsattes. Styrelsen för OpenAI avskedade ursprungligen Altman på grund av hans aggressiva tillvägagångssätt för att kommersialisera företagets AI-teknologi. Efter ett uppror från företagets investerare och anställda återinsattes Altman och resten av styrelsen avgick i stället. OpenAI, som ursprungligen grundades som en icke-vinstdrivande organisation, har kämpat med att balansera behovet av att generera ekonomisk avkastning med sitt bredare samhällsmål. Företaget har även brottats med de potentiella riskerna som deras AI-teknologi utgör för mänskligheten.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 28 november

Barn och tonåringar utsätts för risker genom AI-chattbotar

Företag har börjat införa generativa AI-verktyg i befintliga produkter som används av barn och tonåringar, vilket utsätter dem för risker som ännu inte har studerats och förståtts fullt ut. Ett exempel är integrationen av en AI-chattbot i Snapchat, en app som används av över 109 miljoner barn och tonåringar dagligen. Teknikindustrin kan dock vidta åtgärder för att skydda mot fel- och desinformation, såsom realtidsfaktagranskning och transparens etiketter. Dessutom kan implementering av effektiva åldersverifieringsverktyg minska risken för olämpliga råd till minderåriga.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Mörka sidor av artificiell intelligens: Deepfakes och mer

Deepfakes, eller videor skapade med hjälp av artificiell intelligens (AI), har blivit ett populärt fenomen, men också en farlig form av digitalt missbruk. Ett exempel är en video som nyligen blev viral i Indien, där skådespelerskan Rashmika Mandanas ansikte hade lagts över en brittisk kvinnas ansikte. Många deepfakes används för att sprida falsk information eller icke-samtyckande porr, där en persons ansikte läggs över i en porrklipp. Forskningsföretaget Sensity AI har visat att 90-95% av deepfakes 2021 var icke-samtyckande porr, och 90% av dessa var kvinnor. Men deepfakes är bara toppen av isberget när det gäller de mörka sidorna av AI. Det finns risker med falska bilder, partiska AI-system och ´superintelligens´ som kan utvecklas utan mänsklig inblandning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 november

Microsoft uppgraderar sin AI-chatbot Copilot till GPT-4

Microsoft har nyligen bytt namn på sin AI-chatbot till Copilot och planerar nu att genomföra stora förändringar för att förbättra den AI-generativa modellen. Företaget uppgraderar modellen till GPT-4, tack vare sitt partnerskap med techjätten OpenAI. Användare kommer att se en innovativ och mycket användbar kontextfönsterfunktion med 128k. Detta har att göra med att skriva textprompter som motsvarar nästan 300 sidor i ett sådant fönster. För tillfället är Bing Copilot begränsad till 5000 tecken per chatt. När användare frågade Microsoft om en ökning bekräftade de med ett stort ja. Den senaste modellen har ett större kontextfönster vilket innebär att de kan dra nytta av större gränser. Företaget planerar att lansera stöd för funktioner som plugins från externa tredje parter.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 28 november

iPhone 15 Pro har en knapp för att aktivera ChatGPT Voice

iPhone 15 Pro har en ny funktion som låter användare aktivera ChatGPT Voice med ett knapptryck. ChatGPT Voice finns nu tillgänglig gratis för alla användare av ChatGPT-appen, både på iOS och Android. Denna funktion låter dig ha en fullständig konversation med chatboten, som är baserad på OpenAIs GPT-3.5 och GPT-4 stora språkmodeller. För att aktivera denna funktion måste du först öppna ChatGPT-appen på Android eller iOS, och sedan trycka på hörlursikonen. Men med iPhone 15 Pro kan du aktivera ChatGPT Voice med ett knapptryck genom att använda den nya Action-knappen.

Direktlänk Dela Divya Bharat fördjupade 28 november

Alternativ till ChatGPT: En översikt över AI språkmodeller

ChatGPT, en AI-plattform för generering av språk, har blivit den mest erkända AI-språkmodellen sedan dess lansering för 12 månader sedan. Här är några av de mest framstående alternativen till ChatGPT: Google Bard, en AI-chatbot som ägs av Alphabet; Microsoft 365 Copilot, en mjukvara som är inbyggd i flera populära produkter; ClickUp, ett AI-verktyg som hjälper användare att skriva bättre och snabbare; Otter AI, ett AI-verktyg som fokuserar mer på transkription än produktion; Chatsonic, en AI-chatbot som bygger på GPT-4 språkmodellen; och Amazon CodeWhisperer, en maskininlärningsdriven kodgenerator.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Amazon AWS planerar att visa upp sin vision för generativ AI på årliga AWS Re:Invent-konferensen

Amazon AWS, molndatatjänstjätten, planerar att visa upp sin vision för generativ AI på sin årliga AWS Re:Invent-konferens. Swami Sivasubramanian, Amazon AWS: s vice VD för Data och AI, gav en förhandsvisning av vad vi kan förvänta oss från hans keynote på onsdag morgon och AWS VD Adam Selipskys keynote på tisdag morgon. Huvudtemat kring generativ AI är att företag vill ha flexibilitet och valmöjlighet att arbeta med olika modeller från olika leverantörer, snarare än att vara låsta till en enda leverantör eller plattform.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 november

AI-verktyget BypassDetection lurar AI-detektorer

AI-verktyget BypassDetection låter användare kringgå AI-detektorer genom att ´humanisera´ AI-genererad text. Verktyget analyserar text genererad av stora generativa AI-språkmodeller som GPT-3, GPT-4 och Google Bard, och hittar alternativa ord, fraser och meningsstrukturer som inte utlöser populära AI-detektorer. Slutresultatet är läsbart, sammanhängande och behåller den ursprungliga meningen. BypassDetection har testats och visat sig vara 100% original, felfri och oidentifierbar av avancerade AI-kontrollanter som OpenAI:s Text Classifier, Originality AI och Copyleaks.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 28 november

AI-experter varnar för potentiella risker med framväxande AI-teknologier

Sam Altman, nyligen återinsatt VD för OpenAI, och Joy Buolamwini, grundare av Algorithmic Justice League, varnade för de potentiella riskerna med framväxande artificiell intelligens (AI) teknologier vid ett evenemang den 7 november. Diskussionen, som var en del av Buolamwinis ”Unmasking AI” bokturné, behandlade frågor om ansvarsfull AI, regeringsreglering och rättvis tillgång. Ett centralt ämne var AI: s inverkan på det kommande presidentvalet 2024. Buolamwini uttryckte också oro över syntetiska mediers och djupfakes inverkan i valkontext, medan Altman jämförde nya AI-teknologier med lanseringen av Google vid sekelskiftet.

Direktlänk Dela The Stanford Daily fördjupade 28 november

AI-chattboten ChatGPT överträffar gymnasieelever i uppsatsskrivning, enligt studie

AI-verktyget ChatGPT har jämförts med gymnasieelever i en studie utförd av forskare vid Passaus universitet. I studien jämfördes kvaliteten på uppsatser skrivna av elever med innehåll genererat av språkmodellen ChatGPT. Det visade sig att AI-chattboten presterade bättre än eleverna enligt alla kriterier, särskilt när det gällde språkbehärskning. Trots att version 3.5 misslyckades med det tyska gymnasieprovet, det bayerska Abitur, gjorde efterföljaren, version 4, stora framsteg och fick nästan sex månader senare ett solitt betyg. Studien föreslår att skolor inte bör ignorera potentialen hos dessa nya AI-verktyg. Forskarna betonade också vikten av att förbereda lärare för utmaningarna och möjligheterna som presenteras av den ökande tillgängligheten av AI-modeller.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 28 november

Skapande av ScrapeGPT för att extrahera data från webbplatser

En ny GPT har skapats som kan extrahera data från webbplatser. ScrapeGPT, som den kallas, kan extrahera data genom att man bara berättar vilken data man vill få. Metoden fungerar genom att spara sidan som en PDF-fil och specificera vilken data som ska extraheras. ScrapeGPT laddar sedan upp PDF-filen och extraherar datan. Denna metod fungerar inte för alla webbplatser, men är fortfarande kraftfull och enkel att använda. Det finns dock några problem med ScrapeGPT, inklusive att den ibland missar objekt och inte alltid är lika smart som andra GPTs.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 november

Sal Khan diskuterar behovet av etik och ´skyddsräcken´ i AI-utbildning

Sal Khan, grundare av online-lärplattformen Khan Academy, diskuterade i en Doha Debates podcast om behovet av ´skyddsräcken´ och etiska praxis när det gäller användning av generativ AI inom studentinlärningsprodukter. Khan uttryckte oro över potentiell skada från vinstdrivande AI-företag inriktade på utbildning. Han framhöll att marknadskrafterna eventuellt kan driva dessa AI-drivna företag att tillhandahålla ´gratis läxhjälp´, ´hjälpa studenter att fuska´ och ´inte göra det pedagogiskt sunda´. Khan betonade behovet av skyddsräcken, vilket han sade att hans icke-vinstdrivande Khan Academy redan har infört.

Direktlänk Dela Business News This Week fördjupade 28 november

Ledarskapskampen på OpenAI lyfter fram risker och belöningar med AI inom banksektorn

Ledarskapsstriden på OpenAI har belyst en djup splittring bland AI-pionjärer, mellan de som vill påskynda dess införande och de som blir allt mer oroliga för riskerna. Trots att AI-applikationer i banksektorn troligtvis inte utgör ett hot mot mänsklighetens framtid, kan detta vara en lämplig tidpunkt att fokusera branschens uppmärksamhet på AI:s potentiella faror och förstärka bästa praxis för dess användning. Patrick Reily, medgrundare av det globala kreditvärderingsföretaget Uplinq och pionjär inom AI-bankapplikationer, ser stora möjligheter men understryker vikten av att hantera potentiella risker.

Direktlänk Dela The Financial Brand fördjupade 28 november

OpenAI:s ovanliga företagsstruktur skapar kaos

OpenAI, ett företag som utvecklar artificiell intelligens, har stått i centrum för en ledarskapskris på grund av dess ovanliga företagsstruktur. OpenAI styrs av en sex personer stark styrelse som styr en ideell organisation, som i sin tur driver ett vinstdrivande teknikföretag. Strukturen har skapat spänningar mellan de ideella och vinstdrivande delarna av företaget, vilket ledde till avskedandet av VD Sam Altman. Efter Altman´s avskedande hotade majoriteten av anställda att sluta om han inte återinsattes som VD. OpenAI:s struktur har fått kritik för att lämna företaget i händerna på personer som inte har något ekonomiskt intresse i dess framgång.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 28 november

Microsoft stärker sitt engagemang i AI genom OpenAI-partnerskap efter ledarskapskris

Microsoft hanterade nyligen en svår situation med OpenAI mycket bra. Teknikjätten har nu en komplicerad uppgift framför sig: att befästa sin relation med det framstående startup-företaget samtidigt som det visar att det kan staka ut sin egen väg inom det viktiga området artificiell intelligens. Microsofts VD Satya Nadella har fått beröm för sin hantering av situationen, som började med den överraskande avskedandet av OpenAIs VD Sam Altman av företagets styrelse den 17 november, och slutade med att Altman fyra dagar senare gick med på att återvända till sin roll. Under tiden meddelade Microsoft planer på att anställa Altman direkt, tillsammans med alla andra OpenAI-anställda som ville gå med.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 28 november

Kris på OpenAI: Sam Altman avskedas och återanställs i strid om företagets riktning

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) och tidigare icke-vinstdrivande organisation, har genomgått en kris där VD:n Sam Altman avskedades och sedan återanställts. Krisen uppstod på grund av spänningar mellan olika synsätt på AI och företagets övergång från en icke-vinstdrivande organisation till ett lönsamt start-up. OpenAI grundades av Elon Musk och Sam Altman för att utveckla säker och fördelaktig AI för mänskligheten, men har sedan dess omstrukturerats för att kunna generera vinster och dra in mer kapital. Denna förändring ledde till att Musk bröt med OpenAI och flera andra anställda lämnade företaget.

Direktlänk Dela El País fördjupade 28 november

Praktiska tips för kostnadseffektiv implementering av generativ AI

Generativ AI förändrar hur vi söker och analyserar information, skapar kod, säkrar nätverk och skriver artiklar. Men att utveckla och implementera AI kan vara en dyr process med hög risk för misslyckande. Dessutom kräver gen AI och de stora språkmodellerna (LLM) som driver det, superdatorarbetsbelastningar som förbrukar mycket el. Dr. Sajjad Moazeni från University of Washington uppskattar att träning av en LLM med över 175 miljarder parametrar tar lika mycket energi som 1 000 amerikanska hushåll använder på ett år. För att minska riskerna och kostnaderna med att implementera gen AI föreslås sex tips, bland annat att börja med en grundmodell, matcha modellen till applikationen, återträna för att skapa mindre modeller med högre noggrannhet, använda befintlig infrastruktur, köra hårdvarumedveten inferens och hålla ett öga på molnutgifterna.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 28 november

Microsoft rullar ut DALL-E integration till Paint på Windows 11

Microsoft har äntligen rullat ut den mycket efterlängtade DALL-E-integrationen till Paint på Windows 11. Med DALL-E 3-integrationen kan du använda Microsoft Paint för att skapa AI-genererade bilder med hjälp av OpenAI:s ChatGPT. Denna funktion är tillgänglig via en ´Cocreator´-knapp i Paint. En ny uppdatering, nu tillgänglig för alla utanför Insider-programmet, låter dig använda ´Cocreator´-funktionen och generera DALL-3-bilder. Om du är ny på AI har Microsoft också täckt dig. En nybörjarhandledning i fyra steg inom appen hjälper dig att komma igång med AI i Paint.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 28 november

Tonåringar och barn i Storbritannien använder generativ AI mer än vuxna, enligt Ofcom

Enligt den senaste forskningen från Ofcom är tonåringar och barn mycket mer benägna än vuxna att ha använt generativ AI. Studien visade att fyra av fem (79%) online tonåringar mellan 13-17 år nu använder generativa AI-verktyg, inklusive chatbots som ChatGPT, med 40% av de som är 7-12 år som också använder tekniken. Generativ AI kan skapa text, bilder eller annan media med hjälp av inlärda beteenden. Endast 31% av vuxna internetanvändare hade använt tekniken. ChatGPT från OpenAI var det mest använda generativa AI-verktyget bland dem i studien.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 28 november

Ökning av betalkortsfusk med hjälp av generativ AI

Enligt en rapport från Arkose Labs ökar användningen av generativ AI i grundläggande betalkortsfuskmetoder, inklusive botattacker, korttester, fyllning av inloggningsuppgifter och vanligt konto-phishing. Antalet bots som försöker ta över konsumenters finansiella konton ökade med 202% från den 1 januari till den 30 juni, medan bots försök att upprätta falska bankkonton med hjälp av AI-förbättrade verktyg ökade med 164% under samma period. Med korttester försöker bedragare metodiskt ut stulet kreditkortsinformation på tusentals olika handlarwebbplatser, vilket påskyndas av maskininlärning och AI. För att göra dessa bedrägerier effektivare använder bedragare generativa AI-modeller för att finjustera attacker baserade på data som skrapats från webbplatser.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 28 november

OpenAI:s framtid osäker trots återkomst av Sam Altman

OpenAI har haft en turbulent tid med VD:n Sam Altman lämnande företaget, sedan anslöt han sig till Microsoft, bara för att AI-startupen skulle meddela att Altman skulle återvända till företaget med det mesta av sin styrelse ersatt. OpenAI planerar att genomföra en aktieförsäljning som värderar företaget till cirka 86 miljarder dollar. Men hur känner investerare för företaget? Glen Anderson, Managing Partner på RainMaker Group Holdings, säger att investerare nu har ett mer försiktigt och pragmatiskt tillvägagångssätt gentemot aktien.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 november

OpenAI-drama fortsätter med nytt AI-projekt som kan hota mänskligheten

Efter en turbulent period där OpenAI:s styrelse avskedade VD:n Sam Altman, ersatte honom tillfälligt med CTO Mira Murati, president Greg Brockman avgick och nästan alla OpenAI:s anställda hotade att säga upp sig, rapporterade Reuters att flera forskare skrev ett brev till styrelsen innan Altman avsattes. De varnade för en ´kraftfull artificiell intelligensupptäckt´ som de sa kunde hota mänskligheten. Projektet, kallat Q*, ansågs vara ett genombrott i strävandena att bygga AGI (artificiell allmän intelligens). Enligt Reuters kunde den nya modellen ´lösa vissa matematiska problem´ vilket gjorde forskarna mycket optimistiska om Q*´s framgång. Men senior AI-forskare på Nvidia, Jim Fan, kallade det för en ´fantasi´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 november

Meta forskare utvecklar nytt test för att bedöma AI-intelligens

Toppskare vid Meta har utvecklat ett nytt test för att bedöma intelligensen hos virtuella assistenter drivna av AI-program. Hittills verkar dessa AI vara ganska begränsade. I ett test med 466 frågor svarade människor korrekt på 92% - med frågor om allt från mat till historia till företag. Hur gick det för botarna? Endast 15% korrekta svar. Forskningen syftar till att dämpa hypen som genererats det senaste året om de stigande intelligensen hos AI-program. Forskarna i denna studie hoppas att deras arbete kan skapa nya branschövergripande riktlinjer för att jämföra AI med människor.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 27 november

Generativ AI skapar en ny kategori av memes

Generativ AI har skapat en ny kategori av memes med hjälp av verktyg som OpenAI´s ChatGPT. Dessa memes skapas genom att använda AI för att generera konst. Fyra stora trender har observerats under de senaste månaderna, inklusive ´Gör det mer´ med ChatGPT och DALL-E 3, att omvandla vuxna/NSFW/kontroversiella fenomen till en Disney/Pixar-film, att återge ikoniska barnfigurer i urban, kvasi rasistisk stil och att lägga till rörelse i statiska memes. Dessa AI-genererade memes är här för att stanna och förväntas öka i antal, vilket kommer att leda till en starkare efterfrågan på liknande verktyg i arbetsmiljöer.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 27 november

Microsoft lämnar sökkriget med Google för att fokusera på AI

Microsoft har beslutat att lämna kampen om internetsökningar med Google och fokusera helt på generativ artificiell intelligens (AI). Företaget omnamnger sin Bing Chat till Copilot, vilket samlar alla företagets generativa AI-insatser under ett varumärke. Microsoft gör även Copilots chattversion tillgänglig gratis på webben. Företaget lanserade Bing Chat, drivet av ChatGPT från OpenAI, i februari, i ett försök att ta marknadsandelar från Google. Trots detta har Bing inte lyckats öka sin marknadsandel, som ligger kvar på endast 9% jämfört med Googles 85%. Microsofts VD, Satya Nadella, har erkänt att Bing inte kan konkurrera med Google på sökmarknaden och tror att AI är framtiden.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 27 november

Jimmy Wales, grundaren av Wikipedia, har nyligen uttryckt sin oro angående OpenAI:s AI-drivna verktyg, särskilt dess noggrannhet. Wales förklarade att användning av verktyget för att generera text på plattformen var ett problem då det gjorde ett dåligt jobb med att få de flesta detaljerna fel och till och med tillhandahöll felaktig information. Wales har dock inte helt uteslutit möjligheten att utnyttja AI:s förmågor i Wikipedia. Han framhöll behovet av ett AI-drivet verktyg som kan användas för att identifiera felaktigheter i artiklar.

Windows Central fördjupade 27 november

Microsoft planerar att integrera GPT-4 Turbo i Bing Chat och öka teckengränsen

Microsoft har bekräftat att de arbetar med att integrera GPT-4 Turbo, OpenAI:s senaste GPT-språkmodell, i Bing Chat. När den är utrullad kommer det Redmond-baserade teknikföretaget sedan att öka teckengränsen för Bing Chat. Nyheten kommer som svar på en tweet från användaren @aiokl3, som frågade om teckengränsen skulle ökas när GPT-4 Turbo implementeras. Microsofts President för Sök och Reklam, @MParakhin, svarade att företaget planerar att öka gränsen och att Turbo har ett större sammanhangsfönster, så kommer att försöka öka gränsen. Den nuvarande teckengränsen för Bing Chat är 4 000 tecken. Microsoft meddelade att det finns planer på att höja gränsen till 8 000 tecken, men det kommer inte att vara billigt och fyra gånger dyrare.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 27 november

OpenAI:s värdering stiger igen efter interna stridigheter

För tio dagar sedan var OpenAI värderat till 86 miljarder dollar. Investerare i OpenAI planerade att lansera ett bud för att köpa anställdas aktier till detta värde. Sedan inträffade en kupp i styrelserummet och OpenAIs grundare och VD, Sam Altman, avskedades. Vid ett tillfälle var OpenAIs värdering noll dollar och det såg ut som att Microsoft Corp. skulle förvärva de flesta av OpenAIs personal utan att betala företaget eller dess övriga investerare något för dem. Men sedan skedde en annan kupp i styrelserummet, Altman fick tillbaka sitt jobb och de flesta av de direktörer som avskedade honom blev själva avskedade. Altman återvände och det har föreslagits att han och Microsoft, OpenAIs största investerare, utvann några löften om att denna typ av saker inte kommer att tillåtas hända igen.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 27 november

OpenAI i strålkastarljuset efter avskedande och återanställning av VD

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har hamnat i strålkastarljuset efter att styrelsen avskedade den framstående VD:n Sam Altman den 17 november 2023, och återanställde honom bara fyra dagar senare. Styrelsen för OpenAI uppgav att Altman avskedades på grund av bristande uppriktighet, men spekulationer har kretsat kring en konflikt mellan Altman och styrelsemedlemmar över oro för att OpenAIs anmärkningsvärda tillväxt har hindrat företagets förmåga att fokusera på katastrofala risker som utgörs av artificiell allmän intelligens (AGI).

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 27 november

Drama vid OpenAI väcker förnyat fokus på teknikens potential och begränsningar

Dramatiken vid artificiell intelligens-företaget OpenAI denna månad har lett till förnyat fokus på teknikens potential och begränsningar.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 27 november

Forskare utforskar potentialen hos GPT-4 inom naturvetenskaplig forskning

Stora språkmodeller (LLM) har nyligen fått mycket uppskattning från AI-gemenskapen för sina märkbara förmågor inom områden som kodning, matematik och lag till att förstå mänskliga intentioner och känslor. GPT-4, som nyligen introducerades av OpenAI, har blivit extremt populär på grund av sin multimodala natur. GPT-4 kan ta emot indata i både textform och i form av bilder. En grupp forskare har studerat LLM:ernas förmågor inom naturvetenskaplig forskning, med särskilt fokus på GPT-4. Forskningen har främst fokuserat på områden som biologi, materialdesign, läkemedelsutveckling, beräkningskemi och partiella differentialekvationer.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 27 november

AI i arbetslivet: En vild västern för arbetsgivare

Artificiell intelligens (AI) används av organisationer över hela världen för att öka produktiviteten och stimulera kreativiteten. I USA verkar det dock som att AI används med liten reglering och ingen tillsyn. Detta ställer arbetsgivare inför utmaningen att navigera och etablera någon form av ordning för att mildra juridiska risker medan lagstiftare och reglerare försöker komma ifatt. AI påverkar arbetsplatsen på oöverträffade sätt och många anställda använder AI allt oftare, vare sig arbetsgivarna vill erkänna det eller inte.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 27 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades av styrelsen men återvände efter endast fem dagar. Detta skedde efter att anställda hotade att lämna företaget om han inte var kvar. Detta gör Altman till en betydande figur inom tekniksektorn, särskilt med tanke på OpenAI:s position i kriget om artificiell intelligens. Trots att OpenAI:s styrelse inledningsvis avskedade Altman, verkar de nu ha förlorat kampen mot honom. Detta innebär att OpenAI:s framtid nu ligger i händerna på en mer traditionell kapitalistisk vision snarare än en mer återhållsam och etisk kapitalistisk ideal.

Slate Magazine fördjupade 27 november

OpenAI gör genombrott i AI med modellen ´Q Star´

Forskare vid OpenAI har rapporterats gjort ett ´genombrott´ i AI som orsakat oro bland personalen. De har utvecklat ett nytt sätt att skapa kraftfulla AI-system och skapat en ny modell, kallad Q* (uttalat Q star), som kan utföra matematik på grundskolenivå. En del på OpenAI tror att detta kan vara ett genombrott i företagets strävan att bygga artificiell allmän intelligens, ett mycket hypat koncept för ett AI-system som är smartare än människor.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 27 november

Mysterium kring OpenAI-chefens sparkande och återinsättning

OpenAI-chefen Sam Altman sparkades från företaget och återinsattes mindre än en vecka senare, vilket ledde till mycket spekulationer. En av teorierna är att OpenAI kan ha arbetat på en avancerad AI som kan ha orsakat oro i styrelsen. OpenAI har länge haft som huvuduppdrag att skapa en artificiell allmän intelligens (AGI) som kan lösa komplexa uppgifter lika bra eller bättre än människor. OpenAI kan ha varit på väg att ta ett stort steg framåt med ett nytt system kallat Q*, som kan lösa matematiska problem på grundskolenivå. Enligt källor till Reuters kan Q* ha varit en av anledningarna till att Altman sparkades, eftersom det väckte oro kring kommersialiseringen av en produkt som ännu inte helt förstås.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 27 november

Microsoft avtäcker nya AI-verktyg under Ignite 2023

Under Ignite 2023-eventet tidigare denna månad avtäckte Microsoft en rad nya AI-verktyg som hade implementerats i sina tjänster, inklusive Microsoft Copilot Studio. Liknande OpenAIs förmåga att låta användare skapa GPTs kan Studio-användare också skapa AI-assistenter med några klick. Med Microsoft Copilot Studio kan du skapa kraftfulla AI-drivna copiloter för en rad förfrågningar, från att ge enkla svar på vanliga frågor till att lösa problem som kräver komplexa konversationer. Microsoft Copilot Studio finns som både en fristående webbapp och som en separat app inom Microsoft Teams.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 27 november

Säkerhetsbrist i ChatGPTs Code Interpreter gör användare sårbara för hackerattacker

Användare av OpenAIs ChatGPT bör vara försiktiga med Code Interpreter på grund av en bugg som gör det möjligt för hackare att stjäla data. I juli integrerade OpenAI en ny plugin i sin populära generativa chatbot för att möjliggöra kodning, videoredigering och dataanalys. Men denna funktion har en stor säkerhetsbrist. Användare av ChatGPT som använder Code Interpreter är mål för hackare. Plugin-programmet möjliggör kodning i Python med hjälp av artificiell intelligens. Funktionen skriver koden och kör den i en sandbox-miljö. Tyvärr är denna miljö sårbar för snabba injektionsattacker som kan stjäla dina data.

Direktlänk Dela LeBigData fördjupade 27 november

Begränsningar i användningen av Code Interpreter för bioinformatik

Forskare vid West Virginia University ser potential i utbildningssammanhang för den senaste officiella tillägget ChatGPT, kallat Code Interpreter. Men de har funnit begränsningar i dess användning av forskare som arbetar med biologiska data med hjälp av datorbaserade metoder för att prioritera riktade behandlingar för cancer och genetiska störningar. Code Interpreter är bra och användbart i en utbildningsmiljö eftersom det gör kodning inom STEM-fält mer tillgängligt för studenter, men det har inte de funktioner som behövs för bioinformatik.

Direktlänk Dela Max Magazine fördjupade 27 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI

Sam Altman har återinsatts som VD för det artificiella intelligensföretaget OpenAI, företaget bakom den populära chattboten ChatGPT. I samband med återinsättningen av Altman gick OpenAI med på att byta ut tre av fyra styrelseledamöter. Dessa åtgärder skedde efter att över 90 procent av OpenAIs personal hotade med att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte Altman återinsattes som VD och hela styrelsen avgick. Greg Brockman, OpenAIs president, gick också med på att återvända efter att tidigare ha avgått i solidaritet med Altman.

Direktlänk Dela World Socialist Web Site fördjupade 27 november

AI-startups lanserar nya språkmodeller; Amazon vill utbilda arbetskraften för AI

AI-startupen Anthropic, grundad av före detta anställda på OpenAI, har lanserat nästa version av sin chatbot Claude. Claude 2.1 har flera stora uppdateringar, inklusive förmågan att bearbeta mer information och ge mer korrekta och ärliga svar. Inflection AI, startupen bakom den populära chatboten Pi, har också släppt en ny stor språkmodell, Inflection-2. Microsoft har också lanserat sin uppdaterade språkmodell Orca 2. Amazon har lanserat flera nya utbildningsinitiativ för att hjälpa 2 miljoner vuxna och studenter att bli ´AI-redo´ till 2025. Detta inkluderar åtta nya gratis AI-kurser och ett nytt samarbete med Code.org.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 27 november

USA försöker avslöja AI-jättens kopplingar till Kina

Amerikanska spionorgan har varnat för det emiratiska företaget G42 och dess arbete med stora kinesiska företag som amerikanska tjänstemän anser vara säkerhetshot. G42, ett artificiell intelligens-företag som kontrolleras av Sheikh Tahnoon bin Zayed, misstänks av amerikanska tjänstemän för att dölja omfattningen av sitt arbete med Kina. Företaget har offentligt tillkännagett sin enorma tillväxt genom en stadig takt av pressmeddelanden, inklusive avtal med europeiska läkemedelsjättar som AstraZeneca och ett 100 miljoner dollar-avtal med ett Silicon Valley-företag för att bygga vad företagen skryter kommer att vara ´världens största superdator´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 27 november

OpenAI gör genombrott med AI-modell som löser okända matematikproblem

OpenAI har rapporterats göra ett vetenskapligt genombrott som har lett till spekulationer på forum och nyhetssajter. Enligt en rapport från Reuters kan denna upptäckt ´hotar mänskligheten´, men andra källor är mer försiktiga. Genombrottet innebär att seniora forskare på OpenAI har kunnat bygga en modell som kallas Q* (uttalas ´Q-Star´) som kan lösa matematikproblem som den inte har sett tidigare, en svår uppgift för befintliga AI-modeller. Gary Marcus, professor vid NYU och grundare, menar dock att vi inte ska bli för upprörda över det.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 27 november

OpenAI:s ChatGPT rullar ut mänskligt liknande röstfunktion

OpenAI:s ChatGPT har nyligen lanserat en röstfunktion som låter som en människa, tillgänglig för alla iOS- och Android-användare. Funktionen gör ChatGPT mer mångsidig och användarvänlig, vilket gör att användare kan interagera med chatboten både genom text och röst. Denna genombrottsfunktion kan revolutionera hur vi interagerar med teknik, göra teknik mer intuitiv och tillgänglig för alla åldrar och bakgrunder. Röstfunktionen drivs av avancerade teknologier, inklusive text-till-tal-syntes och naturlig språkbearbetning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 november

Tre aktier som kan göra dig rik: Alphabet, Amazon och UiPath

Artikeln föreslår att investering av $5000 i tre specifika aktier kan göra dig rik. Dessa aktier är Alphabet, Amazon och UiPath. Alphabet, trots konkurrens från Microsofts Azure-plattform och frågor om AI:s inverkan på Google Search, förväntas växa tack vare sin Gemini AI-modell och potentiella genombrott inom kvantberäkning. Amazon, trots oro för minskande avkastning, förväntas gynnas av AI-utveckling och en potentiell ökning av molnmarknaden. UiPath, en mindre känd aktör inom robotprocessautomation (RPA), anses också ha potential att generera rikedom.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 november

Google Bard: Din portal till skapandet av chatbots

Denna guide visar hur man kan använda Google Bard för att designa en personlig chatbot. Inom det ständigt utvecklande området för artificiell intelligens har chatbots framträtt som en omvandlande kraft, revolutionerande hur vi interagerar med teknologi. Google Bard, en banbrytande AI-språkmodell från Google AI, står i förgrunden för denna revolution, och erbjuder ett kraftfullt verktyg för att skapa anpassade chatbots. Guiden går in på detaljerna om att använda Google Bard för att skapa din egen chatbot, vilket ger dig möjlighet att designa en intelligent och engagerande följeslagare.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 27 november

OpenAI har introducerat anpassade instruktioner för både gratis och betalande användare av ChatGPT, i syfte att förbättra personalisering och minneskonsistens. Funktionen kan användas för att specificera säkerhetsregler och åldersbegränsningar, ge formatanvisningar för konsekventa svar, programmera ChatGPT att svara på specifika händelser eller hämta data från webbplatser, och anpassa åtgärder baserat på villkor eller specifika behov. Användare kan också specificera sin skrivstil och tillhandahålla data för personliga svar.

MakeUseOf fördjupade 27 november

OpenAI:s ChatGPT förändrar arbetsprocesser och mänskliga interaktioner

För ett år sedan släppte OpenAI ChatGPT, en gratis generativ AI-chattbot. Sedan dess har miljontals människor börjat använda ChatGPT för uppgifter som att skriva skoluppsatser, utkast till e-post och personliga hälsningar, och hämta information. Över tid har allt fler människor och offentliga kontor börjat använda ChatGPT för att förbättra produktivitet och effektivitet. Rapporter visar att 21 federala avdelningar i USA har använt ChatGPT eller liknande system för att tjäna amerikanerna. ChatGPT och liknande system kan förändra arbetsprocesser och mänskliga interaktioner över många domäner, vilket skapar etiska, juridiska, sociala och praktiska utmaningar.

Direktlänk Dela Chicago Tribune fördjupade 27 november

AI:s inverkan på fastighetsmarknaden

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar olika branscher, inklusive fastigheter. AI:s inverkan på fastighetsvärden kan vara betydande, särskilt i städer där AI-professionella väljer att bo. Dessa städer kommer sannolikt att uppleva en värdeökning, förutsatt att de har nödvändig infrastruktur. Å andra sidan kan städer som inte drar nytta av AI-boomen uppleva en minskning av värdena. AI:s förmåga att effektivisera verksamheter och minska behovet av stora kontorsutrymmen kommer att påverka kommersiella fastigheter. Städer som San Francisco, Manhattan, delar av södra England och Paris kommer sannolikt att uppleva en fastighetsuppsving. Den traditionella uppfattningen att städer kräver ett stort antal servicejobb kommer att utmanas, vilket ytterligare påverkar fastighetsdynamiken.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 27 november

Microsoft spelar huvudroll i OpenAI:s dramatik

OpenAI:s VD och medgrundare Sam Altman har sparkats och Microsoft har erbjudit sig att rekrytera dess högsta chefer och personal. Microsoft har spelat en ledande roll i denna dramatik, då företaget har skapat en ny AI-forskningsavdelning för Altman att leda, med hundratals anställda som är redo att följa efter honom. Microsoft har sagt att de är redo att anställa dem alla och har pengarna att uppfylla ett sådant löfte. OpenAI har utvecklat några av de mest avancerade storspråksmodellerna och banbrytande artificiella intelligensprodukter, såsom textgeneratorn ChatGPT och bildgeneratorn Dall-E. OpenAI har sedan 2019 fått över 13 miljarder dollar i investeringar från Microsoft, som rapporteras ha förvärvat en 49% andel i företaget och rätten till tre fjärdedelar av OpenAI:s vinster.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 november

OpenAI rapporteras ha gjort genombrott inom AI-matematik

Forskare vid OpenAI har rapporterats ha gjort ett genombrott inom AI som har orsakat oro bland personalen. Forskarna har skapat en ny modell, kallad Q* (uttalas Q star), som kan utföra matematik på grundskolenivå. Enligt källor kan detta vara ett genombrott i företagets strävan att bygga artificiell allmän intelligens (AGI), ett AI-system som är smartare än människor. Företaget vägrade att kommentera Q*. Trots detta understryker experter att att lösa matematiska problem inte signalerar födelsen av en superintelligens.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 27 november

Google´s chatbot ´Bard´ introducerar banbrytande YouTube-tillägg

Google´s chatbot ´Bard´ har tagit ett betydande steg framåt i sina förmågor genom att introducera en banbrytande ´YouTube Extension´. Denna nya funktion tillåter användare att dyka djupare in i YouTube-videor, extrahera specifika detaljer och information genom att helt enkelt ställa frågor till Bard. Detta framsteg visar Bards förmåga att förstå visuella medier, vilket förändrar hur användare interagerar med online-innehåll bortom traditionella textbaserade interaktioner. Bards YouTube-tillägg utvecklades på grund av användarnas krav på en mer uppslukande och insiktsfull upplevelse när de interagerar med YouTube-innehåll. Google svarade genom att ge Bard möjlighet att analysera videor och extrahera viktig information.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 27 november

Microsofts Bing AI, nu Copilot, förväntas få GPT-4 Turbo snart

Microsofts Bing AI, nyligen omdöpt till Copilot, förväntas snart få GPT-4 Turbo, trots att det fortfarande finns problem att lösa med implementeringen. För närvarande kör Bing AI GPT-4, men GPT-4 Turbo kommer att medföra olika fördelar, inklusive mer exakta svar på frågor och andra viktiga framsteg. Det framgick av en utbyte på X (tidigare Twitter) mellan en Bing AI-användare och Mikhail Parakhin, Microsofts chef för reklam och webbtjänster. Denna förbättring kommer också att komma till Copilot i Windows 11. GPT-4 Turbo förväntas ge mer exakta och relevanta svar på frågor och kommer att vara snabbare.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 27 november

Adam Selipsky, VD för Amazon Web Services Inc (AWS), menar att anpassningsförmåga är nyckeln till framgång inom generativ artificiell intelligens (AI). AWS står inför en betydande utmaning och transformation inom molnbaserad databehandling. Företaget har haft en omfattande dialog om den generativa AI:ns påverkan på affärer, teknikstackens utveckling och konkurrenslandskapet. Selipsky betonade vikten av att företag har tillgång till en mängd olika modeller och att ingen enskild modell eller leverantör ska dominera. AWS har förespråkat och implementerat dessa principer i över 17 år.

SiliconANGLE fördjupade 27 november

AI-tjänster som ChatGPT kan göra människor dummare, varnar forskare

Forskare har observerat en stadig minskning av IQ-nivåer i utvecklade länder och identifierat flera orsaker, inklusive skolor som tävlar om att vara sämst, överbeskyddande föräldrar, försämrad social miljö i hemmen och konsumtionsvaror mättade med endokrina störningar. Den senaste tillägget till listan över saker som gör människor dummare kan vara AI-baserade tjänster som ChatGPT. Forskare är oroliga för att ChatGPT kan framkalla och presentera felaktiga svar och är känt för att servera vilseledande, felaktig eller förtalande information. Dessutom kan det minimera sociala interaktioner och uppmuntra människor att leva mer stillasittande liv.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 27 november

Googles Bard AI kan nu förstå och svara på frågor om YouTube-videor

Bard AI, Googles generativa AI LLM, har utökat sin förståelse för YouTube-videor och kan nu svara på specifika frågor direkt relaterade till innehållet i en video. Användare kan ställa frågor till Bard om en viss video, och Bard kan även sammanfatta en video genom att bara mata in YouTube-URL:en. Denna uppgradering markerar ett viktigt steg för Bard, som nu kan ge detaljerade svar på frågor kopplade till videoinnehållet. YouTube har också introducerat en funktion för att destillera viktiga ämnen från videokommentarer med hjälp av generativ AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

Wikipedia-grundaren Jimmy Wales kritisk till OpenAI:s AI-chatbot

Wikipedia-grundaren Jimmy Wales anser att OpenAI:s AI-drivna chatbot ChatGPT är en röra när det gäller att skriva artiklar på Wikipedia. Han berättade för Euronews Next att ChatGPT-4 är ´hemsk´ och ´inte fungerar alls´ när den används för att skriva en Wikipedia-artikel. Trots att Wales tror att AI bara kommer att kunna överträffa människor i den avlägsna framtiden, tyder han på att AI-verktyg sannolikt kommer att fortsätta stödja intellektuella aktiviteter. Han är öppen för att överväga möjligheten att använda AI för Wikipedia om det fanns ett AI-verktyg som kunde hitta misstag i en Wikipedia-artikel genom att jämföra den med de källor den baseras på.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 27 november

Hur man tjänar pengar med ChatGPT från OpenAI

ChatGPT, en stor språkmodell utvecklad av OpenAI, kan användas för att underlätta ditt arbete och även för att tjäna pengar. Artikeln presenterar flera sätt att tjäna pengar med ChatGPT, inklusive att erbjuda tjänster som CV-skrivning, översättning, e-postskrivning, virtuell assistans och affärsidégenerering. Andra möjligheter inkluderar att skapa appar, skriva e-böcker, skapa manus för YouTube-videor och ljudböcker, skriva webbplatsinnehåll, skapa sociala medieinlägg och dataanalys. Det är viktigt att notera att ChatGPT bara är ett verktyg för att hjälpa till, inte för att göra allt arbete åt dig, så extra ansträngningar krävs.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 27 november

Komplett guide till att använda och få tillgång till GPT-4 gratis

En omfattande guide har släppts som visar hur man använder och får tillgång till GPT-4, den senaste och mest avancerade AI-tekniken, helt gratis. GPT-4 har potential att revolutionera hur vi närmar oss artificiell intelligens, och kan appliceras i en mängd olika branscher, inklusive hälsovård, finans, marknadsföring och mer. Guiden innehåller allt du behöver veta om GPT-4, från att förstå dess förmågor och fördelar till att lära sig hur man använder och får tillgång till den, samt utforskar dess avancerade funktioner och potentiella branschtillämpningar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 november

Indiska AI-företag står på randen till generativ AI:s framtid

Slutet av 2022 markerade en vändpunkt för AI och generativ AI med OpenAI:s ChatGPT som släpptes för allmänheten. Det blev snabbt en viral sensation med över 1 miljon användare som registrerade sig för att använda det under de första fem dagarna. Utsläppet av ChatGPT har lett till förnyat intresse för generativ AI, vilket har lett till en flod av ny forskning och utveckling inom området. Indiska AI-företag fortsätter att innovera och samarbeta, och kan stå på randen till framtiden för generativ AI. Generativ AI, eller GenAI, används för att skapa en mängd olika innehåll, vilket har lett till uppkomsten av nya innehållsskapande företag.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 27 november

Generativ AI kan lägga till biljoner till den globala ekonomin

Generativa AI-verktyg som ChatGPT, DALLE-2 och CodeStarter har fångat allmänhetens uppmärksamhet 2023. ChatGPT nådde 100 miljoner aktiva användare per månad bara två månader efter lanseringen, vilket gjorde den till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Enligt en rapport från McKinsey kan generativ AI lägga till 2,6 biljoner till 4,4 biljoner dollar årligen till den globala ekonomin. Banksektorn skulle kunna se den största påverkan. Tekniken ´kan ge ett värde motsvarande ytterligare 200 miljarder till 340 miljarder dollar årligen om användningsfallen fullt ut implementerades´, säger rapporten.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 27 november

Risk för ´ai-pati´ i ljuset av överdrivet AI-hype

Överflödet av nyheter om artificiell intelligens (AI) och ouppfyllda löften om teknikens potential kan leda till ´ai-pati´, en likgiltighet inför AI, skriver German Bender. Han varnar för att företag som lovar stort men inte levererar kan bidra till en farlig AI-kapprustning. Han nämner även Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, vars oförsiktiga hantering av företagets teknik ledde till att han blev sparkad - men sedan återinsatt - av företagets styrelse. Bender uppmanar till fortsatt intresse och granskning av AI för att förhindra oetiska affärsidéer och farlig teknik.

Direktlänk Dela Dagens Arena fördjupade 27 november

Förslag till kvinnliga styrelsemedlemmar för OpenAI

AI-företaget OpenAI har genomgått flera förändringar den senaste veckan, inklusive utnämningen av en ny tillfällig VD och en förändring i styrelsen. En stor förändring är att styrelsen nu består av enbart män, vilket har väckt oro. Det finns dock förväntningar på att OpenAI kommer att lägga till fler medlemmar i styrelsen. Detta ger möjlighet att få in kvinnor och skapa könsdiversitet i styrelsen. Startup- och innovations-experten Elizabeth Scallon har föreslagit flera framstående kvinnor för OpenAI att överväga i sin styrelsesökning. Här är tio kvinnor som skulle kunna bli potentiella oberoende styrelsemedlemmar för OpenAI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

Tidigare OpenAI-ledare återvänder efter sparken, kongressledamot uppmanar till TikTok-förbud

Den tidigare ledaren för ChatGPT-skaparen OpenAI, som nyligen fick sparken, återvänder till företaget. Detta markerar slutet på en kort men kaotisk maktkamp som chockade teknikindustrin och understryker konflikterna kring hur man säkert bygger artificiell intelligens. OpenAI meddelade också att de tar in en ny styrelse som ersätter den som sparkade Altman som VD. I andra tekniknyheter uppmanar kongressledamoten Mike Flood till ett förbud mot TikTok och hävdar att företagets högsta chef kämpade för att tillfredsställa lagstiftare som ifrågasatte honom om integritetsfrågor och datasäkerhet.

Direktlänk Dela News Channel Nebraska fördjupade 27 november

ESG-fondförvaltare oroade över risker med artificiell intelligens

ESG-fondförvaltare som har satsat på stora teknikföretag på grund av deras låga koldioxidutsläpp och höga avkastning börjar bli allt mer oroliga för sektorns experiment med artificiell intelligens (AI). Exponering för AI representerar nu en ´kortsiktig risk för investerare´, säger Marcel Stotzel, portföljförvaltare på Fidelity International i London. Han är orolig för att det kan inträffa en ´AI-backlash´, där något oväntat utlöser en betydande marknadsnedgång. Fidelity är nu bland de fondförvaltare som diskuterar säkerhetsfunktioner med företag som utvecklar sådana teknologier, till exempel en ´kill switch´ som kan aktiveras om AI-system en dag går rogue.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 november

Artificiell generell intelligens lovar att revolutionera bilindustrin

Artificiell generell intelligens (AGI) representerar nästa epokgörande språng inom artificiell intelligens, med förmågan att förstå, lära sig och tillämpa sin intelligens på ett brett och flexibelt sätt, likt mänskliga kognitiva förmågor. Denna teknologiska paradigmskifte lovar att omdefiniera olika sektorer, med bilindustrin i spetsen för denna omvandling. Nyligen turbulens på OpenAI, en central figur inom AI-forskning, har ytterligare ökat intresset för AGI och dess fördelar men också dess potentiella risker. I bilsektorn lovar AGI en mängd fördelar. Vi tittar på en framtid där självkörande fordon kan fungera med en aldrig tidigare skådad precision och anpassningsförmåga, vilket drastiskt minskar olyckor och ökar vägsäkerheten. AGI kan också revolutionera fordonsdesign, supply chain management och personaliserade kundupplevelser, vilket erbjuder effektivitet och anpassning långt utöver nuvarande branschförmåga.

Direktlänk Dela AutoEvolution fördjupade 26 november

AI-teknikens framtid och dess potential inom försäkringsbranschen

Artificiell intelligens (AI) är tekniken bakom intelligenta maskiner och program. Den kan analysera stora mängder data, upptäcka mönster och inkonsekvenser, och förbättra noggrannheten genom djupinlärning. AI kan hjälpa till att fatta bättre beslut, öka effektiviteten och produktiviteten, minska mänskliga fel och öka lönsamheten. Företag som Meta Platforms, Nvidia Corporation, Amazon.com, Microsoft Corporation och Apple Inc. är ledande inom AI-utveckling. Marknaden för AI beräknas vara värd 150,2 miljarder dollar, med en tillväxttakt på 36,8% årligen mellan 2023 och 2030. Inom försäkringsbranschen kan AI användas för bedrägeribekämpning, bland annat genom analys av krav, spårning av trender, realtidsövervakning och förbättring av rutinmässiga operationer.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 november

Ökad oro för AI bland ESG-fondförvaltare

ESG-fondförvaltare, som har sett stora teknikföretag som en lågkol, högavkastningsmöjlighet, blir allt mer oroliga över sektorns utforskning av artificiell intelligens (AI). Med AI som nu utgör en kortsiktig risk för investerare, är portföljförvaltare oroliga för den potentiella marknadsnedgången utlöst av oväntade händelser. Investerare trycker nu på teknikföretag att vara mer transparenta om deras AI-arbete och algoritmer. Eftersom AI-industrin fortsätter att utvecklas och expandera, är det avgörande för ESG-fondförvaltare och investerare att noggrant övervaka riskerna förknippade med AI.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 26 november

AI: s snabba utveckling kräver strikt reglering

Artificiell intelligens (AI) har potential att utföra mänskliga uppgifter snabbare och effektivare än människor själva, och denna utveckling accelererar. AI har nyligen använts aggressivt för att skapa deepfake-videor och bilder som påverkade presidentvalet i Argentina. OpenAI´s GPT4.0 chatbot visade ´gnistor av AGI´ (Artificiell Allmän Intelligens) i ett akademiskt papper, och kunde prestera bättre på Uniform Bar Exam än 90% av de mänskliga testtagarna. Världsledare möttes i England för att diskutera hur man kan hålla AI säkert, och producerade Bletchley-deklarationen. President Joe Biden utfärdade också en verkställande order för att hålla AI säkert i USA. Senator Chuck Schumer arbetar på en bredare lagstiftning, men det är osäkert om en sådan lag kommer att klara sig genom kongressen. I Hawaii leder senatorerna Mike Gabbard och Chris Lee vägen med ett nytt utkast till lagförslag som kräver att AI-företag demonstrerar säkerheten för sina produkter innan de får användas i Hawaii.

Direktlänk Dela Honolulu Civil Beat fördjupade 26 november

Kryptovalutan Terra Classic (LUNC) förutspås ha betydande tillväxt

Kryptovalutan Terra Classic (LUNC) har trots en tumultartad historia fått betydande uppmärksamhet från investerare och entusiaster. Enligt en analys av ChatGPT, OpenAI:s AI-drivna stora språkmodell, är LUNC redo för betydande tillväxt, med en potentiell explosion före slutet av november 2023 och en större innan året är slut. ChatGPT:s optimism kan tillskrivas en förståelse för de faktorer som påverkar LUNC:s pris, som tokenbränning, community-engagemang och pågående utveckling för att förbättra ekosystemet. Alla dessa strategier kan driva framgången för kryptovalutan om ChatGPT:s prognos blir sann.

Direktlänk Dela Times Tabloid fördjupade 26 november

Todd Underwood anställd för att leda nytt SRE-team på OpenAI

OpenAI har anställt Todd Underwood för att leda ett nytt team för Site Reliability Engineering (SRE) som fokuserar på forskning och träningsarbetsbelastningar. Det generativa AI-företaget har redan ett SRE-team för den tillämpade sidan som arbetar med inferens och API-produkter. Underwood skapade Machine Learning Site Reliability Engineering (ML SRE) organisationen på Google. Han tillbringade 14 år och nio månader på Google och är medförfattare till boken Reliable Machine Learning. Underwood gick med i ChatGPT-företaget förra veckan mitt i kaoset kring VD Sam Altmans avsked, och var bland dem som skrev under ett brev hotande att sluta och gå med i Microsoft om han inte återanställdes. Altman var tillbaka på OpenAI efter fem dagar. Underwood anser att detta var en något mer intressant introduktion än han någonsin haft på något jobb. Den veckan anställde OpenAI också den tidigare ledaren för Googles TPU AI-chip för att leda en ny hårdvaruavdelning.

Direktlänk Dela DatacenterDynamics fördjupade 26 november

Dr. Igor Halperin om fysik, AI och deras oväntade samspel med finansvärlden

Dr. Igor Halperin, en teoretisk fysiker, diskuterar hur hans bakgrund inom fysik har påverkat hans tillvägagångssätt inom kvantitativ finans och modellering på finansmarknaderna. Han diskuterar hur han övergick till finans efter att ha arbetat med partikelfysik och hur han tillämpade metoder från fysiken på finansproblem. Han diskuterar också de stora problemen med befintliga finansiella modeller och hur han identifierade dessa problem genom att arbeta med sina egna modeller. Slutligen diskuterar han användningen av AI och maskininlärning inom finans, särskilt förstärkningsinlärning och invers förstärkningsinlärning, och hur dessa tekniker kan förbättra finansmodeller och hantera ´svarta svan´-händelser som COVID-19.

Direktlänk Dela Rebellion Research fördjupade 26 november

Samsung lanserar Gauss, ett nytt AI-verktyg

Samsung Electronics har lanserat Gauss, en generativ AI-modell utvecklad av företagets forskningsteam för att öka anställdas produktivitet. Gauss har tre verktyg: Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code och Samsung Gauss Image. Gauss Language kan förstå och förutsäga mänskligt språk och svara på frågor från användare. Gauss Code hjälper utvecklare att granska och testa kod snabbare. Gauss Image är utformat för att generera bilder i både hög och låg upplösning. Gauss presenterades på Samsung AI Forum 2023 i Sydkorea den 15 november 2023.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 26 november

OpenAI utvecklar röstfunktion för ChatGPT

OpenAI utvecklar en röstversion av ChatGPT, en artificiell intelligens (AI) baserad språkmodell. Modellen tillåter för närvarande användare att hålla skrivna konversationer med en maskin, men företaget arbetar på att lägga till röstfunktioner. Detta innebär att användare kan interagera med ChatGPT med sin röst istället för att skriva sina frågor och svar. OpenAI använder avancerade röstsyntestekniker för att säkerställa att svaren som genereras av ChatGPT är klara och naturliga. Det finns ingen exakt lanseringsdatum för röstversionen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Metro Americas fördjupade 26 november

OpenAI gör ChatGPT Voice-funktionen gratis för alla användare

OpenAI har gjort sin ChatGPT Voice-funktion, som tidigare endast var tillgänglig för ChatGPT Plus-prenumeranter, gratis för alla användare. Meddelandet gjordes av Greg Brockman, medgrundare av OpenAI, på Twitter. ChatGPT Voice låter användare interagera med AI via röstkommandon, och svar kan ges både i ljud- och textformat. Funktionen är endast tillgänglig via ChatGPT:s mobilapp, inte på webbläsare. Tekniken för röstigenkänning Whisper har gjort utvecklingen av ChatGPT Voice möjlig.

Direktlänk Dela Metro Americas fördjupade 26 november

Hur man använder ChatGPT för att sammanfatta transkriptioner

Artificiell intelligens (AI) har blivit ett ovärderligt verktyg för olika uppgifter, inklusive generering av transkriptionssammanfattningar. En av de mest populära AI-plattformarna är ChatGPT, utvecklad av OpenAI. För att använda ChatGPT för att sammanfatta en transkription, förbered först transkriptionen, få tillgång till ChatGPT, ge instruktioner för sammanfattning, granska och justera sammanfattningen och spara och använd sedan sammanfattningen. ChatGPT kan dock inte alltid generera en exakt sammanfattning och det kan finnas begränsningar i längden på transkriptionen den kan sammanfatta.

Direktlänk Dela Metro Americas fördjupade 26 november

Microsofts framtid ser ljus ut tack vare AI och ökad marknadsandel inom molntjänster

Utmaningarna på 2022 års björnmarknad börjar blekna bort när Wall Street ser framåt. S&P 500 har redan stigit med 27% från sin lågsta punkt och ligger bara 5% under ett nytt all-time high. Det påstås att artificiell intelligens (AI) åtminstone delvis är ansvarig för årets marknadsvändning. Microsofts aktie har ökat med 55% hittills i år, men det finns bevis som tyder på att företagets bästa dagar ännu inte har kommit. Microsofts persondatorsegment har historiskt genererat nästan en tredjedel av företagets intäkter, men har kämpat på grund av makroekonomiska motvindar och hög inflation. Under Microsofts första kvartal av räkenskapsåret 2024 ökade intäkterna för persondatorsegmentet till 13,7 miljarder dollar, en ökning med 3% jämfört med föregående år. Detta tyder på att återhämtningen av PC-marknaden äntligen har börjat. Microsofts nästa stora tillväxtmöjlighet ligger i AI-verktyg, med Microsoft Copilot som flaggskepp. Microsoft Azure har länge varit nummer två till Amazon Web Services (AWS) som den näst största molninfrastrukturleverantören. Men Azure har börjat ta marknadsandelar från både AWS och Googles molntjänst.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 november

Microsoft omdöper Bing Chat till Copilot för att göra AI-verktyg mer tillgängliga

Microsoft genomför förändringar i sina artificiella intelligens (AI) erbjudanden. Företaget omdöpte på onsdag sina Bing Chat AI-verktyg till Copilot i ett försök att göra den senare mer tillgänglig och lättare att använda. Copilot kommer att bli tillgänglig för alla den 1 december. Microsoft sa att Copilot också kommer att stödja OpenAI GPT, vilket gör att användarna kan skapa en ´skräddarsydd version´ av chatboten för specifika uppgifter. Copilot kommer även att ha plugin-stöd som gör att det kan fungera över OpenAI Chat GPT, Copilot - inklusive Bing, Edge, Windows och Microsoft 365-appar.

Direktlänk Dela Cord Cutters News fördjupade 26 november

Microsoft lanserar AI-assistent Copilot för Office 365

Microsoft har officiellt lanserat sin AI-produktivitetsverktyg Copilot för Office 365. Verktyget kan sammanfatta dokument, skriva e-postmeddelanden och delta i möten åt användaren. Det är utformat för att rullas ut över en organisation och länkar till Microsoft-appar, inklusive Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams. Copilot kan läsa igenom långa e-postkedjor eller Teams-chattar och sammanfatta de viktigaste punkterna. Verktyget drivs av OpenAI:s GPT och använder AI-företagets DALL-E 3 för bildgenerering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 november

iPhone-användare kan nu byta ut Siri mot ChatGPT

Iphone-användare har nu möjlighet att byta ut Siri mot en alternativ röstassistent, ChatGPT. Denna innovation blev möjlig tack vare en nylig uppdatering från OpenAI, vilket gjorde röstfunktionen chatbot gratis för alla användare. Framför allt är detta alternativ tillgängligt på iPhone 15 Pro och Pro Max-modellerna. Apples senaste iPhone-modeller inkluderar en konfigurerbar åtgärdsknapp, som ersätter den traditionella tystknappen. Genom en ny inställningsmeny kan användare tilldela olika uppgifter till åtgärdsknappen. För att ställa in ChatGPT som en röstassistent ska användarna kunna komma åt menyn åtgärdsknapp i iOS-inställningarna och välja genvägsalternativet. Därefter ska de välja en genväg för ChatGPT och associera den med åtgärdsknappen. Det är viktigt att det finns installerade genvägsappar på iPhone för att slutföra denna process. Denna assistent erbjuder fem olika röster: Ember, HEAVEN, breeze, Juniper och Cove, och låter användare tala direkt till OpenAI-chatboten och höra dess svar. Denna funktion representerar ett alternativ till Siri, som erbjuder en smartare och mer mångsidig röstassistentupplevelse.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 26 november

ChatGPT dominerar generativ AI-marknad, visar ny studie

Internet har varit fullt av historier om OpenAI:s framtid, företaget som skapade ChatGPT, och dess VD Sam Altmans framtid. Oavsett hur dessa frågor besvaras är det viktigt att förstå hur stor denna generativa artificiella intelligens (GenAI) marknad har blivit. Verge betonade nyligen att ChatGPT har nått 100 miljoner veckovisa användare och över 2 miljoner utvecklare bygger för närvarande på företagets API, inklusive majoriteten av Fortune 500-företag. En nyligen släppt studie av Writerbuddy undersökte detta i detalj och fann att ChatGPT dominerade med 14,6 miljarder besök på 10 månader.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 26 november

Topp tre AI-aktier att titta på 2023: Adobe, Palantir Technologies och Microsoft

Inget ämne har dominerat den finansiella landskapet 2023 så mycket som artificiell intelligens (AI). Låt oss titta på tre topp AI-aktier just nu. Adobe (ADBE -0.05%), en långvarig ledare inom designprogramvara, använder AI för att förbättra och förbättra den kreativa processen. Analytiker förväntar sig att Adobe kommer att öka intäkterna till $21.8 miljarder 2024, upp 12% jämfört med föregående år. Palantir Technologies (PLTR -2.49%) är extremt kapabel att sikt igenom enorma datamängder för att identifiera mönster som kan vara användbara för underrättelse-, försvars- och kontraterrorismanalytiker. Analytiker förväntar sig att företaget kommer att öka försäljningen med 20% 2024 till $2.7 miljarder. Microsoft (MSFT -0.11%) kan vara katalysatorn som leder Microsoft tillbaka till toppositionen i listan över de mest värdefulla amerikanska företagen. Microsofts VD Satya Nadella verkar ha dragit av en stor kupp, inte bara lösa en potentiell strategisk kris, men också vända den helt till sin fördel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 november

Microsoft lanserar AI-drivet produktivitetsverktyg Copilot för Office 365-användare

Microsoft har officiellt lanserat Copilot för Office 365-användare. Detta AI-drivna produktivitetsverktyg kan sammanfatta dokument, skriva e-post och delta i möten. Det är utformat för att implementeras i alla företag och länkar till Microsoft-applikationer som Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams. Verktyget är intuitivt och tillgängligt även för icke-tekniska arbetare. Copilot kan läsa långa e-postkedjor eller Teams-chattar och sammanfatta huvudpunkterna. Microsoft planerar att lansera en funktion som kallas ´Sounds Like Me´, vilket kommer att tillåta Copilot att efterlikna användarens röst och ton i e-post och meddelanden. Verktyget är baserat på OpenAI´s GPT och använder DALL-E 3 för att generera bilder.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 26 november

Så här får du Microsofts nya AI-assistent Copilot i Windows 10

Microsofts generativa AI-assistent Copilot, ursprungligen introducerad som en funktion endast för Windows 11, har nu porterats till Windows 10. Copilot är byggd på OpenAI:s GPT-4 och är finjusterad för att interagera med kärnappar och komponenter i Windows, inklusive Microsoft Office och Windows-inställningar. Trots några mindre brister i Windows 10-versionen, är det relativt enkelt att kringgå väntekön för att få den nya funktionen. Microsoft har redan börjat skicka ut delar av Copilot via Windows 10:s månatliga kumulativa uppdateringar, så att aktivera AI-kompanjonen är inte svårt. Funktionen är för närvarande tillgänglig i Windows 10 Home och Pro endast.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 26 november

Teknikföretag som OpenAI, Google och Meta står inför rättsliga påståenden om upphovsrättsintrång

Teknikföretag som OpenAI, Google och Meta står inför stämningar för påstådda upphovsrättsintrång. Skådespelaren Tom Hanks varnade nyligen sina fans för att en tandvårdsföretagsannons innehöll falskt filmklipp av honom, producerat med hjälp av artificiell intelligens. Google har nyligen försäkrat sina användare att teknikjätten skulle juridiskt skydda dem om dess AI-verktyg ledde till fler stämningar. Komiker Sarah Silverman stämmer både OpenAI och Meta, med påståendet att företagens mjukvara kopierade hennes bok ´Bedwetter´ från 2011 och kränkte hennes upphovsrätt.

Direktlänk Dela The Cheyenne Post fördjupade 26 november

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, avskedades från företaget men återvände några dagar senare efter att nästan alla företagets anställda hotade att sluta om han inte återinsattes. Nvidia rapporterade bättre än förväntade kvartalsresultat, trots en stor försäljningsminskning till Kina på grund av nya amerikanska exportregler för AI-chip. Investerare räknar med räntesänkningar i Storbritannien och Eurozonen nästa år, trots att de två centralbankerna nyligen lämnade räntorna oförändrade. Nikkei 225-indexet nådde en ny 33-årig höjd, medan utländska investeringar i Kinas aktiemarknad har minskat.

Finimize fördjupade 26 november

OpenAI i centrum för strid om framtiden för AI

En tumultartad strid har ägt rum på teknikföretaget OpenAI, med fokus på framtiden för artificiell intelligens. I centrum för konflikten stod VD:n Sam Altman och företagets ideella styrelse. Styrelsen sparkade abrupt Altman, men återanställde honom och sparkade hälften av styrelsen sex dagar senare. OpenAI började som ett ideellt forskningscenter med målet att ´bygga säker artificiell allmän intelligens till förmån för mänskligheten´. Men 2019 behövde OpenAI pengar för att driva och testa sina AI-modeller, så en kommersiell gren av forskningsorganisationen skapades och Sam Altman blev dess VD. Konflikten har belyst spänningen mellan affärs- och allmänna intressen i Silicon Valley.

Direktlänk Dela Australian Broadcasting Corporation fördjupade 26 november

OpenAI:s CEO Sam Altman återvänder efter avstängning: osäker framtid för Microsoft

OpenAI:s VD, Sam Altman, har återvänt efter att ha blivit avsatt, vilket väcker frågor om vad detta innebär för Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, har fått beröm för att ha navigerat skickligt genom situationen, men det har också visat att företaget var sårbart för att bli överrumplat på grund av OpenAI:s komplicerade struktur. Det är ännu inte klart om Microsoft kommer att få en plats i OpenAI:s omformade styrelse. Detta kan skapa fler möjligheter för företag som Amazon, Anthropic och Google inom företags-AI.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 26 november

OpenAI:s styrelse får en ny utseende, Sam Altman återvänder som VD

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har nått en överenskommelse med Sam Altman om att han ska återvända som företagets VD. Företaget har också godkänt att ombilda styrelsen som tidigare hade avskedat honom. Den nya styrelsen kommer att inkludera tidigare finansministern Larry Summers, tidigare co-VD för Salesforce Bret Taylor och Quoras VD och nuvarande direktör Adam D’Angelo. Cornellprofessorn Sarah Kreps sa att den nya styrelsen verkar vara mer i linje med Sam Altmans vision att påskynda utvecklingen av AI.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 26 november

Användare programmerar iPhone 15 Pro´s Action-knapp för att ersätta Siri med OpenAI´s ChatGPT

En användare av iPhone 15 Pro har programmerat sin Action-knapp för att använda OpenAI´s ChatGPT i stället för Siri. Action-knappen, som är en ny funktion på iPhone, kan programmeras för att utföra nästan alla uppgifter. Användaren laddade ner ChatGPT-appen, som är gratis och inte kräver en prenumeration, och programmerade sedan Action-knappen att lansera appen. Användaren upptäckte att ChatGPT var mycket effektivare än Siri på att förstå och svara på frågor, trots att den inte kan göra saker som att ringa samtal eller kontrollera smarta hem. Användaren använder fortfarande Siri för några uppgifter, men tillbringar mycket mer tid med att använda ChatGPT på sin iPhone.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 26 november

Iphone 15 Pro och Pro Max-modellerna låter användare anpassa åtgärdsknappen för att använda ChatGPT-röstassistent

Iphone 15 Pro och Pro Max-modellerna tillåter användare att anpassa åtgärdsknappen, vilket kan användas för att omvandla din enhet till en ChatGPT-röstassistent. OpenAI meddelade den 22 november att ChatGPT Voice-funktionen nu kommer att vara tillgänglig för alla gratisanvändare. Denna röstfunktion kan skapa mänskliga röster från textprompter med hjälp av bara några sekunders provtal. OpenAI har samarbetat med flera röstskådespelare för att utveckla fem distinkta AI-röster. Dess öppenkällkods taligenkänningssystem, Whisper, hjälper till att konvertera text till tal. Användare kan nu kombinera båda dessa funktioner - ChatGPT-röst och iPhone´s åtgärdsknapp, för att omvandla sina enheter till en live-assistent. Användare kan till och med göra sig av med Siri som sin huvudassistent.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 26 november

OpenAI avslöjar kostnaden för ChatGPT Plus

OpenAI har nyligen avslöjat prisdetaljerna för deras prenumerationsplan, ChatGPT Plus. Detta nya erbjudande syftar till att ge förbättrad tillgång och fördelar till användare av deras populära språkmodell, ChatGPT. Prenumerationen kostar 20 dollar i månaden och ger abonnenter allmän tillgång till ChatGPT även under högtrafik, snabbare svarstider och prioriterad tillgång till nya funktioner och förbättringar. Intäkterna från ChatGPT Plus-prenumerationer hjälper till att täcka kostnaderna för att tillhandahålla gratis tillgång till miljontals användare över hela världen.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 26 november

ChatGPT förutsäger Intels aktiepris och varnar för utmaningar

Efter lanseringen av OpenAIs textbaserade AI-chatbot, ChatGPT, har tekniken visat sig användbar för att analysera trender på olika marknader, inklusive aktiekursen för Intel. ChatGPT förutsäger att Intel-aktiens pris kan variera mellan $28 och $42 per aktie i början av 2024. Chatboten varnar också för att Intel står inför flera utmaningar, inklusive ökad konkurrens från AMD och Nvidia samt pågående störningar i leveranskedjan. En syntes av prognoser från 27 analytiker på TipRanks indikerar ett 12-månaders genomsnittligt pris på $37,39 för Intel, vilket tyder på en potentiell nedgång på 14,97% från det nuvarande priset på $43,96.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 26 november

ChatGPT: En revolutionerande AI-verktyg för att förbättra kundinteraktioner och innehållsskapande

En guide har utformats för att visa hur företag kan använda ChatGPT, en sofistikerad språkmodell utvecklad av OpenAI, för att förbättra kundinteraktioner och optimera operativ effektivitet. ChatGPT kan förbättra kundserviceupplevelser och generera olika former av innehåll. Det kan även användas för att driva chattbots som ger 24/7 kundsupport, hantera kundförfrågningar, ge personliga produktrekommendationer, hjälpa till med orderuppföljning och till och med lösa kundklagomål. Dessutom kan ChatGPT strömlinjeforma innehållsskapande genom att automatisera olika aspekter av processen, från att generera initiala idéer till att skapa övertygande berättelser.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 26 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och återanställs mitt i företagets interna spänningar

OpenAI, ett teknikföretag som är känt för sin framgångsrika chatbot ChatGPT, har varit i centrum för globala medier efter avskedandet och återanställningen av dess VD, Sam Altman. Händelsen har väckt frågor kring styrelsens kompetens och teknikindustrins motsägelser. OpenAI, grundat 2015 av bland andra Elon Musk och Peter Thiel, har alltid strävat efter att utveckla artificiell allmän intelligens (AGI) på ett etiskt sätt. Trots framgången med ChatGPT, har företagets dubbla syfte att göra vinst samtidigt som det varnar för potentiella faror med AI skapat spänningar. En grupp forskare lämnade OpenAI för att starta organisationen Anthropic, på grund av oron för AI-utvecklingens takt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 november

Speechify kan integreras med OpenAI:s ChatGPT för att förbättra konversationsupplevelsen

Speechify, en populär text-till-tal-programvara, har nyligen fått uppmärksamhet för sin förmåga att omvandla skriven text till naturligt ljud. Många användare har undrat om Speechify kan integreras med ChatGPT, OpenAI:s kraftfulla språkmodell. Svaret är ja, Speechify kan arbeta med ChatGPT. Användare kan konvertera den text som genereras av ChatGPT till tal med hjälp av Speechify. Denna integration gör konversationen mer uppslukande och tillgänglig. Fördelarna inkluderar förbättrad tillgänglighet och en mer uppslukande konversationsupplevelse.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 26 november

Microsofts sökmotor Bing integrerar GPT-4 Turbo för förbättrade sökresultat

Bing-användare väntar på implementeringen av GPT-4 Turbo, den senaste versionen av OpenAI:s Generative Pre-trained Transformer (GPT) språkmodell. Mikhail Parakhin, chef för Sök och Annonsering på Microsoft, bekräftade att Bing arbetar med att integrera GPT-4 Turbo i sin sökmotor. Trots att GPT-4 Turbo ännu inte finns på Bing, försäkrade Parakhin att teamet aktivt arbetar med att jämna ut eventuella kvarvarande problem och strävar efter en smidig lansering. När den släpps förväntas GPT-4 Turbo förbättra Bings sökfunktioner, och ge användarna mer exakta och relevanta resultat samt en mer personlig sökupplevelse.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 26 november

Styrelsen för OpenAI misslyckades med att sparka VD:n

Styrelsen för det amerikanska AI-företaget OpenAI försökte sparka sin VD, Sam Altman, men misslyckades. OpenAI är ett ledande företag inom utveckling av artificiell intelligens och ligger bakom den populära chatbotten ChatGPT. Företaget grundades 2015 med syftet att förhindra att den utvecklade superintelligensen skulle hamna i händerna på ett vinstdrivande företag. Efter flera konflikter försökte styrelsen sparka Altman, men Microsoft erbjöd sig att köpa över honom och alla andra anställda från OpenAI, vilket ledde till att OpenAI backade.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 26 november

Drama på OpenAI, Binance-affären och Argentinas nya president diskuteras på Slate Money

Slate Money diskuterar denna vecka Sam Altmans triumferande återkomst till OpenAI och spekulerar i framtiden för industrin för artificiell intelligens. De diskuterar också de juridiska problemen för kryptovalutabörsen Binance och dess VD Changpeng Zhao. Slutligen diskuteras de ekonomiska politiken för Argentinas president-elect Javier Milei. I Plus-segmentet: Före detta finansminister Larry Summers ansluter sig till OpenAIs styrelse.

Direktlänk Dela Slate Magazine fördjupade 26 november

Veckans tekniknyheter: Drama på OpenAI, Apple stödjer RCS, Binance VD avgår

AI-startupen OpenAI har dominerat rubrikerna, med mycket drama kring företagets ledning. Sam Altman, som var VD för OpenAI, återvände till sin position efter att ha blivit avskedad. Apple planerar att lägga till stöd för RCS-standard på iOS nästa år. Mike Rothenberg, en tidigare VC, dömdes för att ha bedragit investerare. Cruise medgrundare Kyle Vogt avgick. Elon Musk stämmer över påståenden om hatiska annonser på Twitter. Google har en hemlig affär med Spotify. Binance´s VD Changpeng Zhao avgår och erkänner sig skyldig till federala anklagelser. Signal avslöjar kostnaden för att hålla sin privata meddelandetjänst online.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter kaotisk period

Sam Altman återvände som VD för OpenAI den 22 november, bara några dagar efter att ha blivit avskedad, vilket markerar en kaotisk period som har belyst djupa spänningar inom AI-gemenskapen. OpenAIs styrelse har kritiserats för sitt oförutsägbara beteende och motsägelsefulla budskap till marknaden. I samband med Altman´s återkomst presenterade OpenAI också en ny initial styrelse, inklusive tidigare co-VD för Salesforce, Bret Taylor, som ordförande, och tidigare USA:s finansminister Larry Summers och Adam D´Angelo som direktörer. OpenAI och Altman ses som vägvisare inom AI, men styrelsens hantering av situationen har inte skapat förtroende för organisationens förmåga att skydda sig själv eller mänskligheten.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 26 november

OpenAI utvecklar ny AI-plattform som kan skapa spänningar i tekniksektorn

Amerikanska AI-forskningsföretaget OpenAI skapade oro i tekniksektorn genom att lansera ChatGPT förra året, en chatbot som svarar på frågor precis som människor. Nu förbereder de sig för att gå ännu längre med utvecklingen av en ny AI-plattform, Project Q*. Project Q* förväntas kunna lösa enkla matematiska problem och även problem relaterade till data som inte användes för att skapa den. Detta leder till artificiell allmän intelligens (AGI) som möjliggör att AI utför intellektuella uppgifter som utförs av den mänskliga hjärnan. Det finns dock oro över att Project Q* kan lösa problem innan de ens uppstår och att dess beslut kan gå utöver mänsklig kontroll.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 26 november

OpenAI introducerar prenumerationsplan för ChatGPT

I den artificiella intelligensvärlden har ChatGPT blivit ett populärt verktyg för att generera mänskliga textrespons. OpenAI har utvecklat denna språkmodell och den har fått mycket uppmärksamhet för sin förmåga att delta i interaktiva konversationer. Från och med den 1 mars 2023 introducerade OpenAI en ny prismodell för ChatGPT. Tjänsten förblir gratis för användare, men OpenAI har också introducerat en prenumerationsplan kallad ChatGPT Plus. Prenumerationen kostar 20 dollar per månad och erbjuder flera fördelar.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 25 november

Musk vill veta vad som skrämde OpenAI:s chefsforskare

Elon Musk spelade en stor roll i att övertyga Ilya Sutskever att gå med i OpenAI som chefsforskare 2015. Nu vill Teslas VD veta vad han såg där som skrämde honom så mycket. Sutskever, som Musk nyligen beskrev som en ´god människa´ med ett ´gott hjärta´ - och ´kärnpunkten för OpenAIs framgång´ - tjänade på OpenAI-styrelsen som sparkade VD Sam Altman för två fredagar sedan; faktum är att Sutskever informerade Altman om hans avsked. Sedan dess har dock styrelsen reviderats och Altman återinsatts, med investerare ledda av Microsoft som pressar för förändringarna. Sutskever själv backade på måndagen, skrev på X, ´Jag ångrar djupt min deltagande i styrelsens handlingar. Jag hade aldrig för avsikt att skada OpenAI.´ Men Musk och andra teknik-eliter - inklusive de som hånade styrelsen för att de sparkade Altman - är fortfarande nyfikna på vad Sutskever såg. Sent på torsdagen postade riskkapitalisten Marc Andreessen, som har hånat ´domedagsprofeter´ som fruktar AI: s hot mot mänskligheten, till X, ´Allvarligt talat - vad såg Ilya?´ Musk svarade några timmar senare, ´Ja! Något skrämde Ilya tillräckligt för att vilja sparka Sam. Vad var det?´ Det förblir en gåta. Styrelsen gav bara vaga skäl för att sparka Atlman. Inte mycket har avslöjats sedan dess.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 november

Förbättra dina chanser att få jobb på LinkedIn med ChatGPT

OpenAI:s plattform ChatGPT kan förbättra din LinkedIn-profil och öka dina chanser att få jobb. Plattformen kan hjälpa dig att skriva en övertygande bio, jobbbeskrivningar, personliga meddelanden, ansökningsbrev och bygga upp ditt CV. Dessutom kan ChatGPT hjälpa dig att förbereda svar på intervjufrågor, planera och redigera inlägg, kontrollera textens noggrannhet, bedöma din lämplighet för en roll och hålla reda på information. Med ChatGPT kan du förbättra din profil och närvaro på LinkedIn, effektivisera professionell kommunikation och hantera dina ansökningar på ett mer effektivt sätt.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 25 november

OpenAI lanserar Chat GPT-4, en avancerad chattbot tillgänglig för $20 per månad

OpenAI kommer att lansera sin senaste version av chattboten, Chat GPT-4, den 14 mars 2024. Denna version kan bearbeta både bild- och textinmatningar, har förbättrade svar, kontextmedvetenhet, förbättrad noggrannhet och mer. Den bygger på GPT-3.5 och kan lära sig av interaktioner med användare för att erbjuda personaliserade svar eller resultat. Den avancerade Chat GPT-4-versionen kostar dock $20 per månad. Det finns dock ett sätt att använda Chat GPT-4 gratis via Bing AI och Edge-webbläsaren, eftersom Microsoft har utökat sin AI-drivna Copilot till dessa programvaror.

Direktlänk Dela iThinkDifferent fördjupade 25 november

OpenAI lanserar ´ChatGPT med röst´ för alla användare

OpenAI har trots en kaotisk vecka lyckats lansera en produkt, ´ChatGPT med röst´, som nu är tillgänglig för gratisanvändare av ChatGPT-appen. Denna funktion lanserades för betalande användare i september. Funktionen är fortfarande långsamt på väg ut till enheter. När du har funktionen kan du öppna appen, trycka på ´hörlurs´-ikonen, ställa en fråga och en stel robotröst kommer att läsa upp ett svar. Till skillnad från andra röstassistenter kan ChatGPT med röst endast svara på frågor.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 25 november

Så kan du använda DALL-E gratis

DALL-E, en AI-modell utvecklad av OpenAI, har uppmärksammats för sin förmåga att generera unika och fantasifulla bilder baserade på textbeskrivningar. Många undrar om de kan använda detta kraftfulla verktyg gratis. OpenAI erbjuder en gratis version av DALL-E kallad ´DALL-E Explorer´ som låter användare experimentera med modellens kapabiliteter genom att mata in egna textbeskrivningar och se AI:ns tolkning i form av bilder. DALL-E Explorer är avsett för icke-kommersiellt bruk och har några begränsningar jämfört med den fullständiga DALL-E-modellen.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 25 november

DALL-E 3 från OpenAI är inte tillgängligt gratis

DALL-E 3, utvecklat av OpenAI, har uppmärksammats för sin förmåga att generera realistiska bilder från textbeskrivningar. Men trots sin popularitet är DALL-E 3 inte tillgängligt gratis. OpenAI erbjuder tillgång till DALL-E 3 genom sin prenumerationsbaserade tjänst OpenAI API, vilket innebär att användare måste betala en avgift för att använda DALL-E 3. Prisdetaljer kan hittas på OpenAIs officiella webbplats. OpenAI tillåter användning av DALL-E 3 för kommersiella ändamål, men det är viktigt att granska OpenAIs villkor och licensavtal för att säkerställa överensstämmelse.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 25 november

AI-verktyget ChatGPT har använts för att generera julklappsidéer till några av teknikvärldens största namn. För OpenAI:s grundare Sam Altman föreslog AI:n ´innovativa produktivitetsgadgets´ och en ´exklusiv uppstartshandledningserfarenhet´. För Elon Musk föreslog ChatGPT ett Tesla-tema LEGO-set och exklusiv VIP-tillgång till en rymduppskjutning. Till Bumble-grundaren Whitney Wolfe Herd föreslog AI:n bi-tema smycken och ett wellness-paket. Jeff Bezos föreslogs en 3D-utskriven modell av en Blue Origin-raket och en donation till en organisation som fokuserar på bevarande i Amazonas regnskog. Till Snap CEO Evan Spiegel föreslogs Snapchat-inspirerad mode och personlig Snap Map-konst.

Business Insider fördjupade 25 november

Storbritannien investerar 2,5 miljarder pund i kvantteknik

Storbritannien investerar 2,5 miljarder pund i kvantteknologier i hopp om att det kan ge ekonomin ett uppsving och skydda mot spioner, enligt vetenskapsministern. Chatboten – designad av OpenAI – sköt upp artificiell intelligens-appar från ett nischat ämne till mainstream nästan över en natt. Andrew Griffith, den nyligen utnämnda vetenskapsministern, har lagt fram ett tioårigt mål som kommer att sätta kvantteknologi i centrum för en plan att kommersialisera vetenskap. Kvanttekniken har förmågan att bryta nuvarande kryptering och skapa okorrumperbara kommunikationsnätverk för försvarsändamål.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 25 november

OpenAI:s ChatGPT ursprungligen programmerad utan säkerhetsfunktioner

OpenAI:s artificiella intelligens chatbot, ChatGPT, var ursprungligen inte utrustad med säkerhetsfunktioner och gav ut känslig information, inklusive tips om självskada. Innan den gjordes offentlig rådgav den om att bygga kärnvapen, rekommenderade anslutning till Al-Qaida och skrev lockande Twitter-biografier för vit makt-aktivister på begäran. Ett internt team från OpenAI programmerade om den för att ge ´mer avvägda´ svar. Efter många träningspass och experiment kunde ChatGPT slutligen säga nej när den provocerades. Dessutom har det upptäckts att ChatGPT har en tendens att ´hallucinera´, det vill säga att producera innehåll som är nonsens eller osant i förhållande till vissa källor.

Direktlänk Dela The New Indian Express fördjupade 25 november

OpenAI lanserar ´Skapa en GPT´, ett verktyg för att skräddarsy din egen version av ChatGPT

OpenAI har lanserat ´Skapa en GPT´, ett verktyg som ingår i ChatGPT Plus-prenumerationen och som kan användas för att skapa din egen version av ChatGPT. Verktyget är fortfarande i beta-fas, men har mycket lovande funktioner och kräver mycket lite tid att aktivera din anpassade GPT. För att använda verktyget måste du först prenumerera på ChatGPT Plus. Du kan sedan skapa din egen chattbot, välja nivån av formalitet, och till och med ladda upp filer från vilka du vill att din GPT ska extrahera relevant information.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 25 november

Flertalet användare kan använda GPT-4 samtidigt

OpenAI:s AI-språkmodell GPT-4 har imponerat med sina förmågor att generera mänsklikt språk. Många användare undrar om flera individer kan använda dess kraft samtidigt. Svaret är ja, GPT-4 är designad för att vara skalbar och tillgänglig, vilket möjliggör samtidig användning av flera individer. OpenAI har implementerat ett system som effektivt hanterar förfrågningar till GPT-4, vilket säkerställer att användare kan få tillgång till GPT-4 utan betydande förseningar eller prestandaproblem. Det kan dock finnas begränsningar för antalet samtidiga användare eller användningskvoter för att säkerställa rättvis tillgång.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 25 november

Namma Yatri-app skapar humoristiskt ögonblick kopplat till Sam Altmans återinsättning som OpenAI´s VD

Namma Yatri, en populär auto-rickshaw-app i Bengaluru, skapade nyligen en humoristisk twist kring Sam Altmans dramatiska återinsättning som VD för OpenAI. Appen skickade ut en kvick notifikation som sa ´Hämtning snabbare än Sam Altmans återkomst!´, vilket visade sin tekniska skicklighet. Detta ögonblick hyllades av internetanvändare som ett ´peak Bengaluru´-ögonblick, en term som associeras med uppmärksamhetsväckande händelser i Indiens IT-hub. Sam Altman återinsattes som VD för OpenAI fem dagar efter att han avskedats på grund av bristande förtroende.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 25 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och återanställs efter intern revolt

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades av företagets styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med medlemmar. Avskedandet ledde till chockvågor i Silicon Valley och krav från investerare på hans återkomst. Efter att ha avskedats tillkännagav Microsofts VD, Satya Nadella, att Microsoft hade anställt Altman och Greg Brockman, OpenAI:s ordförande och president, för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´. Majoriteten av OpenAI:s anställda hotade att säga upp sig om Altman och Brockman inte återanställdes av styrelsen. OpenAI meddelade senare att de hade nått en principöverenskommelse om Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 november

DALL-E ingår inte i ChatGPT Plus, enligt OpenAI

OpenAI har meddelat att de har utökat förmågorna hos sin populära språkmodell, ChatGPT, med integrationen av DALL-E, deras bildgenereringssystem. Denna utveckling har väckt nyfikenhet bland användare som är ivriga att utforska den kreativa potentialen av att kombinera text och bilder. Dock är det viktigt att notera att DALL-E för närvarande inte ingår i ChatGPT Plus-prenumerationen. DALL-E är för närvarande endast tillgänglig som en separat tjänst och ingår inte i ChatGPT Plus.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 25 november

OpenAI:s VD Sam Altman återanställd efter omfattande kritik

Förra veckan avskedades Sam Altman, en framstående person inom AI-världen, från sin position som VD för OpenAI. Altman, som lanserade AI-baserade chatten ChatGPT för ett år sedan, har skapat stora störningar i teknikvärlden. Hans avskedande ledde till omfattande kritik och hot om avgångar från majoriteten av OpenAI:s anställda, vilket resulterade i att han återanställdes som VD. Trots detta har OpenAI:s rykte tagit skada och företaget rapporterar nu förluster på grund av serverkostnader för att träna ChatGPT. Altman har nu anställts av Microsoft.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 25 november

ChatGPT kan generera bilder från textbeskrivningar

ChatGPT kan generera bilder från textbeskrivningar genom sin integration med DALL-E 3, en avancerad AI-bildgenerator utvecklad av OpenAI. Denna funktion är dock endast tillgänglig som en betaltjänst och exklusiv för ChatGPT baserat på GPT-4-arkitekturen, tillgänglig för ChatGPT Plus och Enterprise-prenumeranter. Den kostnadsfria versionen av ChatGPT, som fungerar på GPT 3.5-motorn, saknar denna integrerade bildskapande funktionalitet. För att använda bildgenereringsfunktionen måste du prenumerera på ChatGPT Plus, vilket kostar $20.

Direktlänk Dela Stealth Optional fördjupade 25 november

ÖppenAI-projekt Q* kan ha varit anledningen till Sam Altmans avskedande

ÖppenAI:s VD Sam Altman avskedades nyligen och återanställdes sedan, vilket ledde till spekulationer om orsaken till hans avskedande. Enligt rapporter kan det ha att göra med hanteringen av ett hemligt ÖppenAI-projekt med kodna