» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Peugeot är ett franskt bilmärke som grundades 1810 av familjen Peugeot. Ursprungligen tillverkade de kaffe- och pepparkvarnar, men övergick till att producera cyklar och bilar under 1800-talets slut. Peugeot är kända för sina pålitliga och bränsleeffektiva bilar, och har genom åren vunnit flera priser för sina modeller. De har även varit framgångsrika inom motorsport, med segrar i tävlingar som Paris-Dakar-rallyt och Le Mans. Idag är Peugeot en del av Stellantis-koncernen, som även innefattar bilmärken som Citroën, Opel och Fiat. Peugeot fortsätter att vara en populär biltillverkare världen över.

Senaste nytt kring Peugeot

Peugeot inför AI-assistent i sina bilar

Peugeot blir nästa biltillverkare att använda OpenAI:s ChatGPT. Följande i fotspåren av andra europeiska biltillverkare som Volkswagen och DS Automobiles, gör Peugeot nu sitt I-Cockpit-infotainmentsystem smartare och mycket mer hjälpsamt med inkluderingen av AI-assistenten. Genom att säga ´Ok Peugeot´ kan du engagera dig i ett mänskligt samtal med ChatGPT och be om hjälpsamma tips och riktningar, eller bara prata om saker på vägen. Röstassistenten kan förstå sammanhang och hålla jämna steg med enkla och mer komplexa ämnen. Stellantis nämnde dock inte någon djupare bilintegration.

Direktlänk Dela AutoJosh fördjupade 18 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI utvecklar AI-assistent som kan ta fullständig kontroll över användarens enhet

OpenAI utvecklar artificiell intelligens (AI) tjänster och kan arbeta på en revolutionerande ny produkt: en AI-assistent som inte bara automatiserar komplexa uppgifter, som de som utförs på webben, men också tar fullständig kontroll över användarens enhet. Den nya programvaran, kombinerad med ChatGPT, kommer att kunna svara på kommandon som tidigare krävde klick, skrivning eller cursorrörelser. Uppgifter som att överföra data mellan kalkylblad, skapa resplaner eller till och med boka flygbiljetter online kan utföras av en assistent utan behov av övervakning. Det är meningen att programvaran ska ta fullständig kontroll över enheten, inklusive Internetåtkomst, för att utföra mer tekniska aktiviteter som normalt skulle utföras av en mänsklig assistent eller användaren själva.

Direktlänk Dela Media Run Search fördjupade 11 februari

Test av nytt AI-system i DS 7 SUV visar framtidens bilteknik

Bilredaktören Gareth Butterfield har testat en ny AI-system som är inbyggt i DS 7 SUV. Systemet, kallat Iris, är integrerat med AI-teknik från ChatGPT och erbjuder en rad funktioner, inklusive personliga förslag på platser att besöka i nya städer, väderprognoser och information om närmaste bensinstation eller laddningsstation. Iris kan också engagera föraren i spel som frågesport eller I Spy. Trots systemets intelligens kan Iris inte kontrollera fysiska funktioner i bilen, som att sänka ett fönster. DS Automobiles moderbolag, Stellantis, planerar att rulla ut ChatGPT över Peugeot-serien senare i år.

Direktlänk Dela Daily Mirror fördjupade 11 februari

Peugeot att testa AI-boten ChatGPT i sina elbilar, lanserar två nya modeller

Peugeot kommer att använda AI-boten ChatGPT i sina elbilar för att bekämpa tristessen under laddning. Användare kommer att kunna ställa frågor till AI-boten och även bli frågade av den. Huvudfunktionen för ChatGPT är dock att låta användare styra infotainment-systemet med sin röst utan distraktion. Peugeot kommer att testa ChatGPT i Frankrike, Spanien, Tyskland, Italien och Storbritannien från 31 januari. Företaget kommer också att lansera de första E-408 och E-5008 modellerna och har introducerat ´Allure Care´-programmet som ger en åttaårig garanti på den elektriska 3008-modellen.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 30 januari

Peugeot lägger till AI-teknologi från ChatGPT i sina bilar

Peugeot meddelade under sitt e-Lion Day-evenemang att de kommer att lägga till artificiell intelligens (AI) teknologi från ChatGPT i sina bilar. AI-chatten kommer att vara tillgänglig i hela Peugeots sortiment av person- och kommersiella fordon. Teknologin kommer först att testas på fem icke namngivna pilotmarknader innan den rullas ut bredare under andra halvan av 2024. ChatGPT kommer att integreras i OK Peugeot-röstassistenten och kan göra praktiska saker som att föreslå platser att besöka och lägga in dem i navigationssystemet.

Direktlänk Dela CarExpert fördjupade 30 januari

Stellantis inkluderar ChatGPT i nya Peugeot-modeller

Den europeiska biljätten Stellantis har meddelat att den kommer att inkludera ChatGPT i några nya Peugeot-modeller från och med onsdag. Den nya funktionen kommer att testas i fem europeiska länder - Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Italien och Spanien - innan den blir allmänt tillgänglig senare i år. OpenAI, som lanserade ChatGPT i november 2022, har alltmer marknadsfört sig som ett företag för företag. Tidigare denna månad meddelade flera andra stora biltillverkare också ChatGPT-integrationer. I juni började Mercedes-Benz ett försök med ChatGPT i cirka 900 000 bilar i USA. Volkswagen gör ett av de djärvaste drag bland biltillverkarna, genom att införa ChatGPT i hela sitt sortiment.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 30 januari

Peugeot planerar att integrera ChatGPT i sina fordon

Peugeot, ett varumärke inom Stellantis, planerar att förbättra röstassistentfunktionerna i sina bilar och skåpbilar genom att integrera ChatGPT. Detta följer efter konkurrenter som Volkswagen och Mercedes-Benz. Enligt Jerome Micheron, chef för Peugeots produktplan, kommer ChatGPT att integreras i alla fordon, inklusive den kommande modellen e-3008 och små kommersiella fordon. En pilotversion av ChatGPT-tjänsten kommer att introduceras i fem länder - Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Italien och Spanien. Målet är att denna tjänst ska bli en standardfunktion i alla Peugeotfordon innan årets slut.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 30 januari

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare