» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Redmond är en stad i delstaten Washington i USA. Den ligger cirka 24 kilometer öster om Seattle och är mest känd för att vara hem åt Microsofts huvudkontor. Redmond har en befolkning på cirka 72 000 invånare och är en viktig del av Seattles teknik- och innovationscentrum. Staden är också känd för sin vackra natur, inklusive parker, sjöar och vandringsleder, samt evenemang som Redmond Derby Days. Redmond har en stark ekonomi och erbjuder en hög livskvalitet för sina invånare, med goda skolor, shopping och fritidsaktiviteter.

Senaste nytt kring Redmond

Microsoft avtäcker nytt säkerhetsverktyg för generativ AI

Microsoft har presenterat ett nytt säkerhetsverktyg, PyRIT (Python Risk Identification Toolkit), för att hålla generativa AI-verktyg säkra och trygga att använda. Verktyget kommer att hjälpa utvecklare att bemöta växande hot mot företag av alla storlekar från brottslingar som vill utnyttja nya taktiker. Generativa AI-verktyg som ChatGPT används av cyberbrottslingar för att snabbt skapa kod för skadlig programvara, generera och korrekturläsa phishing-e-post och mer. Microsoft betonar att PyRIT inte är en ersättning för manuell röd teamning av generativa AI-system.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade igår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsoft uppmuntrar anställda att öka användningen av AI

Microsoft uppmuntrar nu sina anställda, inklusive utvecklare, att öka sin användning av AI. En intern pilot har körts för att öka AI-användningen internt och företaget har också hållit en serie hackathons för att informera personalen om de bästa sätten att implementera AI. En talesperson för Microsoft, Frank Shaw, säger att utrullningen över arbetsstyrkan nästan är klar, vilket innebär att mer än 220 000 testanvändare kommer att framhäva AI:s fördelar som ett produktivitetshjälpmedel. Trots hypen runt tekniken, som har drivit företagets värdering till nya höjder, har detta ännu inte översatts till lika stratosfäriska intäkter.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 21 februari

Microsoft lanserar Copilot Dashboard för företag att få insikt om AI-verktygets användning

Microsoft har lanserat Microsoft Copilot Dashboard, en plattform där företag kan få insikter om hur anställda känner för att arbeta med AI-verktyget Copilot. Verktyget har nyligen integrerats inom Microsoft 365, Microsoft Teams, Viva och andra plattformar. Med hjälp av en mall kan ledare och IT-administratörer få insikt om hur Copilot och AI-verktyg påverkar deras arbetskraft. Dashboardet kommer att vara tillgängligt i Viva Pulse och Viva Glint, och administratörer kan till och med distribuera en undersökning till anställda inom programmet för återkommande undersökningar.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 13 februari

Microsoft 365 Chat ersätts av ny Copilot-upplevelse i Teams

Microsoft har meddelat att Microsoft 365 Chat kommer att ersättas med den nya Copilot-upplevelsen i Microsoft Teams. Copilot, en AI-verktyg, lanserades på plattformen i november 2023 för att underlätta kommunikationen för Teams-användare. Funktionerna förblir desamma, men Teams kommer nu att visa Copilot-ikonen på plattformen. Den nya Copilot-upplevelsen kommer med flera fördelar, inklusive bättre prompts, möjligheten att se din Copilot-chathistorik och tillgång till ett bibliotek av prompts via Copilot Lab.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 13 februari

Microsoft integrerar AI-verktyget Copilot i Windows 11

Microsoft arbetar för att göra Copilot till ansiktet för AI på Windows. Bolaget hävdar att detta är året för AI-datorn och har nyligen meddelat att Copilot integreras i Microsoft 365, en ny Copilot-nyckel till Windows-tangentbord och lanseringen av Copilot Pro. Microsoft har bekräftat att årets AI-centrerade OS-uppdatering inte kommer att vara det ryktade Windows 12. Istället kommer årets årliga OS-release att vara en funktionsuppdatering till Windows 11 kallad version 24H2, som bör rullas ut under andra halvåret. I den senaste Canary build 26052 testar Microsoft aktiveringen av Copilot när text eller bilder plockas upp från valfritt fönster.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 11 februari

Microsoft löser problem som blockerade uppgraderingar till Windows 11 23H2

Microsoft har lyft en kompatibilitetsblockering som hindrade uppgraderingar till Windows 11 23H2 efter att ha löst ett problem som gjorde att skrivbordsikoner flyttade sig oregelbundet vid användning av Windows Copilot på system med flera skärmar. Detta kända problem påverkar hemmaanvändare som kör Windows 10 22H2, Windows 11 22H2 och Windows 11 23H2. Det påverkar inte hanterade enheter eftersom Copilot för Windows ännu inte har rullats ut på företagssystem. Microsoft har nu löst buggen via en serverändring för Windows 11 23H2-enheter med uppdateringar äldre än 9 januari 2024 och tog bort säkerhetshållningen onsdagen den 7 februari.

Direktlänk Dela Bleeping Computer fördjupade 8 februari

Microsofts OneDrive får större uppgradering med ny design och funktioner

Microsofts molntjänst OneDrive genomgår en större uppgradering, inklusive en ny design och integration med Teams och Copilot. Den nya designen, som är mer i linje med Windows 11, kommer att bli tillgänglig för alla användare i slutet av februari. Nya funktioner inkluderar en ny vy av våra kontakter, nya filtalternativ för filer och en ´Lägg till ny´ -knapp för att ladda upp och skapa dokument direkt med Office. Dessutom kommer chatbots att låta oss ´förhandla´ vårt lagringsutrymme för att hitta dokument eller ge alternativ om de vi redan har.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 4 februari

Qualcomm tävlar med Intel och AMD på PC CPU-marknaden

Qualcomm planerar att konkurrera med Intel och AMD på PC CPU-marknaden från augusti/september 2024. Företaget kommer att ha sina första PC-processorer redo för framtida Windows AI-enheter. Cristiano Amon, företagets VD, avslöjade nyheten vid Q1 2024 intäktskonferensen. Microsoft planerar att släppa nästa Windows detta år, troligen i augusti/september perioden, och operativsystemet kommer inte bara att innehålla en väsentlig AI-del för att förbättra upplevelsen av interaktion med Windows, men teknikjätten Redmond utforskar också olika kapabiliteter där denna Windows-version också kan bytas till Windows on Arm. Framtida Surface laptops kommer att använda processorerna designade av Qualcomm, specifikt för att stödja Windows on Arm.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 2 februari

Microsofts Copilot har samlat över 75 miljoner användare på mindre än tre månader

Microsofts VD, Satya Nadella, meddelade under en konferenssamtal att företagets AI-verktyg Copilot har samlat över 75 miljoner användare sedan dess lansering på Windows 11 och Windows 10 i oktober och december 2023. Dessutom har Office 365 över 400 miljoner betalande användare, enligt rapporten för Q2 av det finansiella året 2024. Microsoft rapporterade en tillväxt på 9% i betalda Office 365-säten, vilket motsvarar cirka 400 miljoner användare. Företaget planerar att släppa nästa Windows-version i år, som kommer att vara AI-baserad.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 1 februari

Microsoft AI-chef upptäcker säkerhetshål i OpenAI´s DALL-E 3

Shane Jones, en chef på Microsoft AI, hävdar att han i början av december upptäckte säkerhetshål i OpenAI´s DALL-E 3, en bildskapare, som tillät användare att skapa våldsamma och olämpliga bilder. Jones säger att han förhindrades från att informera allmänheten om detta. Han varnade för att falska pornografiska bilder av Taylor Swift var ett exempel på missbruket han oroade sig för och uppmanade OpenAI att dra tillbaka DALL-E 3 från offentligt bruk. Jones påstår att Microsoft var medvetna om dessa säkerhetshål och risken för missbruk.

Direktlänk Dela Fudzilla fördjupade 31 januari

Microsoft Mesh nu tillgängligt för Teams-användare

Microsoft Mesh är nu allmänt tillgänglig i Microsoft Teams, vilket gör det möjligt för användare att skapa en virtuell avatar och interagera socialt inom fördefinierade virtuella utrymmen. Utvecklare kan skapa dessa utrymmen och Microsoft gör dem tillgängliga för företag över hela världen att använda för virtuella möten. Microsoft rekommenderar VR-enheter som Meta Quest för en fullständigt uppslukande upplevelse. Kommersiella kunder som Takeda, Accenture, BP och Mercy Ships ser redan fördelarna med att använda Microsoft Mesh. Microsoft Mesh kan eventuellt integrera annonser i de virtuella utrymmena om funktionen blir populär.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 26 januari

Microsoft leder vägen för AI med nya projekt och global tour

Microsoft har varit i framkant när det gäller AI sedan konceptet började bli populärt. Tech-giganten baserad i Redmond investerar mycket resurser i AI-forskning och släppte bara 2023 AI-projekt som Llama 2, Orca 13B, Project Rumi och många andra. Företaget släppte också Copilot för Windows 11, Windows 10 och Microsoft 365. 2024 markerar året för Copilot-nyckeln, ett helt nytt tillskott till kommande Windows-enheter och tangentbord. Det nya Windows kommer att släppas någon gång i år enligt olika rapporter. Microsoft testar AI-vattnen runt om i världen med en serie konferenser och möten som fokuserar på AI: Microsoft AI Tour.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 26 januari

Microsoft bildar team för att utveckla mindre, kostnadseffektiva AI-modeller

Microsoft har bildat ett team för att utveckla mindre AI-modeller, med målet att göra AI billigare att köra än idag. Samtidigt kan företaget bli mycket mindre beroende av OpenAI. Det nya teamet kommer att ledas av Misha Bilenko, CVP Azure AI Cognitive Services på Microsoft, och gruppen skulle falla under Azure-divisionen. De tänkta små språkmodellerna (SLM) bör kräva mycket mindre beräkningskraft att köra än OpenAIs erbjudanden. Genom att bygga lättare modeller kan kostnaderna minskas avsevärt och mindre påträngande hårdvara kan användas.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 24 januari

Copilot Pro kommer till Android och iOS-enheter

Microsoft har lanserat Copilot Pro, en AI-verktyg som erbjuds för en månatlig prenumeration på $20. Med denna prenumeration får användare prioriterad tillgång till Open AI´s GPT-Turbo 4, Copilot GPT-byggare och tillgång till Copilot inuti Microsoft 365-appar. Trots att verktyget har plågats av problem, planerar Microsoft att släppa Copilot Pro till Android och troligen iOS-enheter inom de kommande veckorna. Teknikentusiasten @Leopeva64 upptäckte en ny flagga i Edge Canary för Android som låter användare aktivera Copilot Pro på deras Android-enheter.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 23 januari

Microsoft öppnar sin AI-assistent för konsumenter och mindre företag

Microsoft kommer att tillgängliggöra sin artificiella intelligensassistent för konsumenter och mindre företag i ett försök att öka antalet betalande kunder för de nya tjänsterna. Företaget säljer en konsumentversion av Copilot för 20 dollar i månaden, med tillgång till OpenAI:s senaste ChatGPT-teknik och bildskapande funktioner. Konsumenter med ett molnabonnemang på Office kommer att kunna använda Copilot för att hjälpa till att besvara frågor, sammanfatta data och skapa innehåll i Word, Outlook, Excel och PowerPoint. Företaget kommer också att ta bort kravet på minst 300 abonnemang för sin företagstjänst.

Direktlänk Dela VNExplorer fördjupade 21 januari

Microsoft lanserar Copilot Pro, en premium prenumerationstjänst för Microsoft 365

Microsoft planerar att lansera en premium prenumerationstjänst för Microsoft 365, kallad Copilot Pro. Tjänsten, som är baserad på artificiell intelligens, kommer att vara tillgänglig för power-users som kreativa, forskare, programmerare och andra som önskar snabbare tillgång till de senaste funktionerna som Microsoft har att erbjuda. Copilot Pro kommer att erbjuda ett enhetligt AI-upplevelse, tillgång till Copilot i Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote, och förbättrad AI-bildskapande bland annat. Prenumerationen kostar 22 euro per månad och användare.

Direktlänk Dela Appgefahren fördjupade 19 januari

Microsoft utökar AI-verktyg för lärare och studenter

Microsoft har meddelat att de utökar tillgängligheten för sina AI-drivna verktyg Copilot och Loop för Microsoft 365- och Microsoft Education-abonnenter. Verktygen är nu tillgängliga för all personal och högre utbildningsstudenter som är 18 år eller äldre, inklusive de på gratis utbildningsplaner. Copilot kan hjälpa användare att skriva, skapa presentationer och sammanfatta möten över alla Microsoft 365-appar. Loop, Microsofts konkurrentprodukt till Notion, kommer också att ingå i Microsoft 365 A3- och A5-planer, inklusive Student Use Benefit, i början av mars 2024. Dessutom meddelar Microsoft att Reading Coach nu drivs av generativ AI. Den är tillgänglig som en webbapp och Windows-app och är gratis för alla med ett Microsoft-konto.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 18 januari

Microsoft tar bort daglig gräns för gratis Copilot

Microsoft har nyligen meddelat att den kostnadsfria Copilot har lyft sin dagliga gräns. Tidigare var den dagliga gränsen för Copilot begränsad till 300 chattar varje dag, vilket för vissa användare kan vara för begränsande. Michael Schechter, Microsofts VP för Bing-avdelningen, meddelade en användare på X (fka Twitter) att den kostnadsfria planen för Copilot inte längre har någon daglig gräns. Detta gäller dock fortfarande inte för bilder. Copilot är ett kraftfullt AI-verktyg som kan hjälpa användare att vara mer produktiva.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 16 januari

Microsoft lanserar betald version av AI-chatboten Copilot Pro

Microsoft har officiellt lanserat Copilot Pro, en betald version av sin AI-drivna chatbot, efter ett läckage. De nya funktionerna fokuserar på att förbättra Microsoft 365. Copilot Pro kostar 20 dollar per månad. Med prenumerationen får du tillgång till AI-funktioner i Word, Excel och PowerPoint. Du kommer också att kunna använda de senaste språkmodellerna från OpenAI och bygga din egen Copilot GPT baserad på dina behov. Microsoft betonade att bilder som genereras av DALL-E med Copilot Pro kommer att vara bättre än den fria versionen.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 16 januari

Microsoft planerar att införa AI-assistenten Copilot i de flesta av sina produkter och tjänster

Microsoft fortsätter att satsa stort på artificiell intelligens och planerar att införa sin nya AI-assistent, Copilot, i de flesta av sina produkter och tjänster. Detta inkluderar Windows-systemet, Office 365-plattformen, sökmotorn Bing och Azure molntjänst. Företaget testar även att ha assistenten öppen automatiskt på vissa versioner av Windows 11, särskilt på ´bredskärmsenheter´. Microsoft kommer också att inkludera en ny tangent dedikerad till Copilot på Windows-tangentbord. Om du är en Windows 11-användare kan Copilot redan ha landat på din dator, beroende på din region och systemversion.

Direktlänk Dela TechGIndia fördjupade 12 januari

EU-kommissionen undersöker Microsofts investering i OpenAI

Microsofts investering i AI-unicornföretaget OpenAI riskerar att hamna i fara på grund av en rapporterad undersökning av Europeiska kommissionen (EC). EC undersöker om Microsofts relation med OpenAI, som inkluderar en investering rapporterad mellan 10 och 13 miljarder dollar, skulle bryta mot sammanslagningsregler för att skydda konkurrensen i blocket. Storbritanniens toppregulator, Competition and Markets AuthorityRegulators, öppnade en liknande förfrågan om OpenAI och Microsofts relation förra månaden. Lagstiftare i Europeiska unionen verkar dela detta mål, och har föreslagit två stora lagstiftningspaket som syftar till att begränsa teknikindustrin.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 9 januari

Microsofts Copilot-app nu tillgänglig för iOS och iPad

Microsofts Copilot-app är nu tillgänglig på iOS och iPad. Appen låter användare ställa frågor, generera sammanfattningar, skriva utkast till e-post och mer. Användare kan också generera bilder med appens text-till-bild-genereringsfunktioner som drivs av DALL-E 3-teknologi. Den har också OpenAI:s senaste LLM, GPT-4-modellen. Appen liknar OpenAI:s ChatGPT mobilapp och låter användare enkelt komma åt Microsoft Copilot (tidigare Bing Chat), vilket innebär att du kan använda appen för att generera svar på frågor, skriva utkast till e-post och sammanfatta text. Dessutom levereras appen med text-till-bild-genereringsfunktioner som drivs av DALL-E 3-teknologi.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 4 januari

Microsofts AI-assistent Copilot får egen tangent på framtida tangentbord

Microsofts AI-förstärkta assistent Copilot kommer att ha sin egen tangent på tangentbordet på framtida datorer. Detta är första gången sedan introduktionen av Windows-tangenten 1994. Microsoft är övertygat om att Copilot kommer att locka användare. Copilot-tangenten kommer snart att finnas på alla nya maskiner som kör Windows 11. Sist PC-tangentbord genomgick en sådan utveckling var 1994 när Microsoft introducerade sitt allra första tangentbord med en ny tangent som bar logotypen för sitt operativsystem. Copilot-tangenten kommer att finnas bredvid vänsterpil på riktningsplattan och när den trycks in kommer den att öppna Windows Smart Assistant.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 4 januari

Microsoft försöker omprofilera Edge som ´AI-webbläsare´

Microsoft försöker omprofilera sin internetwebbläsare Edge och börjar nu kalla den för ´Microsoft Edge: AI Browser´. Detta namn visas när man söker efter Edge på Google Play Store och Apples App Store. Microsoft hade redan kallat den för ´din AI-drivna webbläsare´ efter att ha lagt till Bing AI-funktioner i den förra året, men nu är ´AI´ tydligt framträdande för personer som laddar ner mobilappen. Appbeskrivningen pratar nu upp webbläsarens GPT-4-funktioner med den inbyggda Copilot-chatten som följer på Bing-sökning. Webbläsaren har också tillgång till OpenAI:s DALL-E 3 AI-bildgenerator-modell, tillgänglig via copiloten.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 4 januari

Microsoft lanserar Copilot AI för Android och iOS

Microsoft har lanserat sina Copilot AI-appar för Android och iOS. Apparna, som släpptes strax före jul och nyår, erbjuder text-till-text, text-till-bild och sökning som använder generativ AI för att producera detaljerade resultat. Användare har möjlighet att använda GPT-4 eller en mindre språkmodell. Vissa sökningar kräver inloggning med ett Microsoft-konto. Apparnas funktioner liknar de som finns i Microsofts Edge-webbläsare och Bing Chat-tjänsten, som bytte namn till Copilot när teknikjätten förfinade sina AI-erbjudanden under 2023. Microsofts motiv för att ta Copilot till sina konkurrenters mobila plattformar är uppenbart: företaget saknar ett eget mobilt OS och är inte en större mobilspelet.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 2 januari

Microsoft lanserar gratis AI-app Copilot för Android-användare

Microsoft har lanserat en gratis mobilapplikation för Android-användare kallad Copilot, som är en konkurrent till betalalternativ. Copilot-appen, som hittades av en Twitter-användare, är tillgänglig i Google Play Store och erbjuder avancerade funktioner genom att integrera bildgenerering och språkförmågor i GPT-4 och DALL-E3 tillsammans med bildanalysfunktioner i GPT Vision. Copilot kan hantera komplexa frågor, utforma dokument och generera visuella element. Det förväntas att Microsoft kommer att introducera en iOS-version av Copilot, då Apple´s operativsystem har en betydande marknadsandel.

Direktlänk Dela Herald Sheets fördjupade 27 december

Microsoft släpper Copilot-app för Android-enheter

Microsoft har släppt en Copilot-app för Android-enheter. Appen är lik ChatGPT-appen och drivs av OpenAI:s GPT-4 och DALL·E 3. Användarna kan interagera med chatboten för att generera textinnehåll som dikter, låtar, brev, e-post, kod etc. Konversationer har en gräns på 30 svar, varefter en ny chatt måste startas. Microsoft Copilot stöder även Image Creator, som drivs av Dall-E 3, vilket gör det möjligt att generera konst och logotyper med textkommandon. Appen har också en inbyggd annonsblockerare, Ad Block Plus, som inte är aktiverad som standard. Appen är kompatibel med enheter som kör på Android 11 och högre. Det är oklart när en iOS-version av appen kommer att släppas.

Direktlänk Dela gHacks Technology News fördjupade 26 december

Microsofts Copilot för Utbildning nu tillgänglig med GPT-4 och DALL-E 3 utan extra kostnad

Microsoft har meddelat att de utökar Copilot för utbildningsmiljöer utan extra kostnad till alla lärare och högskolestudenter som är 18 år eller äldre. Copilot kommer med kommersiellt dataskydd och Kundens Copyright-förpliktelse för dessa miljöer, vilket innebär att studenter inte behöver oroa sig för upphovsrättskrav eller någon offentliggörande av informationen som delas med AI-verktyget. Dessutom kommer Copilot inte att använda någon information som ges till det av studenter för att träna sig själv. Copilot för Microsoft 365 kommer att introduceras för lärare och personal från och med den 1 januari 2024, till en kostnad av $30 per användare per månad.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 16 december

Microsoft arbetar på nästa generation av sitt operativsystem, troligen kallat Windows 12, förväntat att släppas under andra halvan av 2024. Uppdateringen, intern kodnamn Hudson Valley, planeras innehålla banbrytande AI-funktioner. Microsoft har redan investerat 10 miljarder dollar i OpenAI och börjat införa chatbots drivna av stora språkmodeller i sina produkter. Windows 12 förväntas också ha förbättrad batteritid och en radikal ny design, men det är ännu oklart om den ambitiösa nya designen kommer att finnas med i slutprodukten.

GB News fördjupade 14 december

Microsoft planerar att införa Bing Deep Search till Copilot

Microsoft har antytt att företaget kan komma att introducera Bing Deep Search, deras senaste förbättring av webbsökupplevelsen, till Copilot. Även om Microsoft ännu inte har gett någon specifik tidslinje för integrationen, säger de att de först arbetar med att göra Deep Search mer responsivt för att göra det till ett mer praktiskt alternativ för realtidschattinteraktioner. Företaget siktar på en svarstid som känns naturlig i en chattkonversation. Antydningen kom som svar på en fråga från en X (fka Twitter) användare om möjligheten att införa Deep Search till Copilot som ett plugin. Microsofts Mikhail Parakhin svarade på tweeten, och sa att företaget ´planerar att göra det´.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 14 december

Microsoft släpper sista Patch Tuesday-uppdateringarna för året för Windows 10

Microsoft har släppt de senaste och sista Patch Tuesday-uppdateringarna för året för Windows 10. KB5033372 är nu tillgänglig att ladda ner och installera för Windows 10 20H2, 21H2 och 22H2. Uppdateringarna ger säkerhetsförbättringar till Windows 10, men denna gång innehåller paketet inget nytt. Det finns ett par kända problem, bland annat med den senaste funktionen till Windows 10, Copilot, som verkar ha problem med att fungera ordentligt. Microsoft har lovat att en lösning på problemet kommer att släppas i kommande uppdateringar.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 13 december

Microsoft jämför sin AI-assistent Copilot med startknappen i Windows

Microsoft har framhävt tekniska förmågor hos sin AI-assistent Copilot för sina operativsystem, inklusive Windows 10 och 11. Företaget jämför Copilots betydelse med startknappens revolutionerande inflytande, och antyder att assistenten till och med kan ersätta startknappen. Microsofts VD, Satya Nadella, beskrev Copilot som en orkestratör av användarens interaktioner med appar. På AMD:s Advancing AI-event uttryckte Microsofts företagsvicepresident, Pavan Davuluri, liknande tankar och kallade Copilot för ´ingången till AI-världen på PC:n´.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 12 december

OpenAI:s maktkamp avslöjar sprickor inom AI-rörelsen

Ledarskapsstriden vid OpenAI, den ledande AI-startupen, har blottlagt djupa sprickor inom AI-rörelsen. VD:n Sam Altman avskedades av styrelsen, men efter en intensiv maktkamp där många toppchefer och investerare i Silicon Valley stödde Altman, återinsattes han som VD. Striden har skapat frågor om tillförlitligheten hos de personer och företag som driver AI-revolutionen. Microsoft, som har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, var involverad i striden för att skydda sin investering.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 december

Microsoft släpper KB5032288 till Windows 11 med flera fixar och förbättringar men löser inte Copilot-problemet

Microsoft har släppt KB5032288 till Windows 11 version 22H2 och 23H2. Uppdateringen är en icke-säkerhetsuppdatering som kommer med flera fixar och förbättringar för Windows 11, inklusive vissa som fokuserar på Copilot. Men den löser inte problemet som orsakar problem på skrivbordet när du använder Copilot på en enhet ansluten till flera skärmar. Microsoft har erkänt problemet och arbetar på en lösning. Uppdateringen ger också användare möjlighet att använda Copilot i Windows på flera skärmar och med Alt+Tab. Dessutom kommer Windows Spotlight att ställas in som standardbakgrund i de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 5 december

Windows Copilot nu tillgänglig för alla Windows-användare

Microsoft har meddelat att Windows Copilot nu är tillgängligt för alla Windows-användare, inte bara de på Windows 11. Tidigare krävdes det att användare var en del av Insider-programmet och genomförde en rad systemkonfigurationer för att använda Copilot på Windows 10. Nu, tack vare en ny frivillig uppdatering för Windows 10, kan användare få Copilot utan att behöva göra något. Användare bör gå till Windows Update och klicka på ´sök efter uppdateringar´-knappen. Om de har den valfria kumulativa uppdateringen kallad KB5032278 behöver de installera den och de har Windows Copilot på deras Windows 10.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 3 december

Microsoft pausar utrullningen av Windows 11 version 23H2 på grund av bugg

Microsoft har pausat utrullningen av Windows 11 version 23H2 på vissa datorer på grund av ett problem där skrivbordsikoner kan flytta sig oväntat mellan skärmar. Företaget har bekräftat problemet med Copilot på flerskärmsuppsättningar i den senaste förhandsversionen, vilket orsakar att skrivbordsikoner flyttar sig oväntat och minskar produktiviteten. En kompatibilitetsspärr har tillämpats på datorer med flerskärmsuppsättningar, vilket begränsar tillgången till Windows 11 version 23H2. Microsoft arbetar på en lösning på buggen, men ingen tidslinje har ännu tillhandahållits.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 1 december

Amazon behöver marknadsföra sin AI bättre, säger analytiker

Generativ artificiell intelligens driver nya upplevelser och förväntningar i nästa generations moln. Flera företag har tagit positioner på marknaden, inklusive Amazon Web Services (AWS) som diskuterades under VD Adam Selipskys nyliga keynote-tal vid AWS re:Invent. Zeus Kerravala, grundare och huvudanalytiker på ZK Research, menar att Amazon behöver bli bättre på att marknadsföra sin AI. Under AWS re:Invent tillkännagav AWS förhandsvisningen av Amazon Q, en ny generativ AI-driven assistent som kan skräddarsys för ett företags verksamhet.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 30 november

OpenAI troligtvis inte att erbjuda styrelseplats till Microsoft och andra investerare

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, kommer troligen inte att erbjuda Microsoft och andra investerare, inklusive Thrive Capital, Sequoia Capital och Khosla Ventures, en styrelseplats. Dessa investerare spelade en viktig roll i att tvinga AI-startupen att ompröva sitt beslut att sparka Sam Altman som VD. Efter en sex dagars kris återanställdes Altman, men fick inte tillbaka sin styrelseplats. Dessutom avskedade OpenAI den styrelse som var ansvarig för att avsätta Altman, med undantag för Quoras VD Adam D´Angelo. Trots att Microsoft har investerat över 10 miljarder dollar i OpenAI och innehar en 49% andel i företaget, har det inget inflytande på grund av OpenAI:s ovanliga styrstruktur.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 29 november

Microsoft planerar att integrera GPT-4 Turbo i Bing Chat och öka teckengränsen

Microsoft har bekräftat att de arbetar med att integrera GPT-4 Turbo, OpenAI:s senaste GPT-språkmodell, i Bing Chat. När den är utrullad kommer det Redmond-baserade teknikföretaget sedan att öka teckengränsen för Bing Chat. Nyheten kommer som svar på en tweet från användaren @aiokl3, som frågade om teckengränsen skulle ökas när GPT-4 Turbo implementeras. Microsofts President för Sök och Reklam, @MParakhin, svarade att företaget planerar att öka gränsen och att Turbo har ett större sammanhangsfönster, så kommer att försöka öka gränsen. Den nuvarande teckengränsen för Bing Chat är 4 000 tecken. Microsoft meddelade att det finns planer på att höja gränsen till 8 000 tecken, men det kommer inte att vara billigt och fyra gånger dyrare.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 27 november

Microsoft uppdaterar Bing Chat AI med ´Read Aloud´-funktion och planerar fler funktioner

Microsoft rullar ut en ny server-sida uppdatering som lägger till en ny funktion kallad ´Read Aloud´ till Bing Chat AI. Svaret på en användares fråga om det finns ett sätt att få Bing att alltid läsa upp sitt svar bekräftade Microsofts Mikhail Parakhin att företaget arbetar med den funktionen. Microsoft planerar också att ta med ChatGPT:s kodtolk till Copilot. Den nya funktionen fungerar även när du interagerar med Bing Chat i texter. Microsoft arbetar också med att ge användarna möjligheten att kontrollera accent och hastighet i framtiden.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder till OpenAI efter abrupt avskedande

Sam Altman, teknikentreprenör och tidigare VD för OpenAI, återvänder till företaget efter att ha blivit avskedad förra veckan. Anledningen till hans avskedande förblir oklar, men OpenAI skrev i ett blogginlägg att han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation. Efter hans avskedande ersattes Altman tillfälligt av företagets CTO Mira Murati och sedan av Emmett Shear, tidigare chef för Amazon-ägda Twitch. Altman var på väg att börja på Microsoft, men över 700 anställda på OpenAI skrev ett brev där de krävde att styrelsen skulle avgå och återinsätta Altman. Nu kommer Altman tillbaka till OpenAI och kommer att rapportera till en ny styrelse.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 23 november

Sam Altman återinsatt som OpenAI:s VD, ny styrelse bildad

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad förra veckan, vilket ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. En ny styrelse har också bildats, bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. Microsoft, som är OpenAI:s största investerare, har tecknat ett avtal med Altman efter hans avsked. Över helgen ersattes tillfälliga VD:n Mira Murati av Emmett Shear. Salesforce VD Marc Benioff försöker rekrytera missnöjda anställda till sina företag.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter företagskris

Sam Altman är tillbaka som VD för OpenAI efter en turbulent period där ovanlig företagsstyrning ledde till ett försök att avsätta honom, trots stöd från både Microsoft och majoriteten av OpenAIs personal. Processen var rörig men resultatet tycks bli ett starkare OpenAI med tydligare mål och syfte. Microsoft erbjöd anställning till Altman och Greg Brockman, och Twitchs medgrundare Emmett Shear hoppade in som tillfällig VD. Över 710 av företagets 770 anställda skrev under ett öppet brev till styrelsen där de krävde Altmans återkomst och styrelsens avgång. Altman och Brockman får sannolikt fortsatt stöd från Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

Microsoft rullar ut AI-verktyget Copilot till Windows 10 Insiders

Microsoft har börjat rulla ut sin Windows 10-version av verktyget Copilot till Windows Insiders i Release Preview Channel. Företaget meddelade förra veckan att den AI-baserade tjänsten snart skulle komma och efter gårdagens Insider-uppdatering har förhandsgranskningen av Copilot börjat dyka upp på Windows 10 22H2 Home och Pro-utgåvor. Windows 10 22H2 Enterprise och Education-användare hanterar ännu inte Microsofts AI-assistent, men Redmond har utfärdat en hjälpbulletin för administratörer som undrar hur man ska hantera tjänsten i sin organisation när den dyker upp.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 21 november

Microsoft Ignite 2023: Microsoft leder vägen för AI-utveckling

Microsoft Ignite 2023 var fylld av AI-relaterade sessioner, med cirka 50% av de ungefär 600 sessionerna som berörde AI på något sätt. Microsoft presenterade dussintals nya produkter, tjänster och uppdateringar, med fokus på att leda utvecklingen av AI. Microsofts VD, Satya Nadella, förklarade att ´kopiloternas ålder´ är här. Detta inkluderar nya tillägg till Copilot AI-tjänsterna, Windows AI Studio för utvecklare och två nya internt tillverkade chips för att stödja AI-baserad infrastruktur. Microsoft fortsätter att samarbeta med NVIDIA, trots att de utvecklar sin egen AI-silikon.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 21 november

Microsoft, en stor investerare i OpenAI, står inför en utmaning efter att OpenAI:s medgrundare och avskedade VD Sam Altman lämnade företaget. Om Altman återvänder till OpenAI behöver förändringar göras för att förhindra en liknande kris i framtiden. Om Altman accepterar Microsofts erbjudande och går med i företaget, är det oklart om han och hans följeslagare kommer att ha frihet att fortsätta forma maskininlärning som de gjorde på OpenAI. Största delen av OpenAI:s personal har hotat med att sluta och eventuellt följa Altman till Microsoft om han inte återinsätts på OpenAI och styrelsen avgår. Microsoft försöker nu rädda ansiktet och visa att de har kontroll över situationen.

The Register fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-ledare och aktiekursen når rekordhöjder

Efter att två nyckelpersoner lämnat OpenAI, vilket skapade stor oro, har Microsoft anställt företagets tidigare VD Sam Altman och medgrundare Greg Brockman för att leda ett internt AI-innovationslaboratorium. Detta ledde till att Microsofts aktiekurs nådde rekordhöjder på måndagen. Anställningen av Altman och Brockman ses som en stor vinst för Microsofts AI-ambitioner, och kan leda till snabbare implementering av AI-innovationer. Detta kan dock också intensifiera oro kring reglering och ansvarsfull utveckling av AI-teknologier.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 21 november

OpenAI:s VD sparkas, Microsoft bygger klon

OpenAI har gått från att dominera världen av artificiell intelligens med ChatGPT till kaos, med dess VD, Sam Altman, tvingas bort för att ha gått för snabbt och för långt med den riskfyllda tekniken. Microsoft, OpenAI:s största investerare, anställde den avsatte VD:n och började bygga en OpenAI-klon. Kritiker ser en djupt problematisk startup som fallit offer för en inkompetent styrelse. Många anställda på OpenAI har redan lämnat företaget 2021 för att bygga rivalen Anthropic. Om OpenAI inte kan stoppa dessa avhopp är företaget i princip klart, enligt analytiker Rob Enderle.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

Microsoft och andra investerare pressar för Sam Altmans återkomst till OpenAI

Mindre än ett dygn efter att Sam Altman avsatts som VD för artificiell intelligensjätten OpenAI, finns det rapporter om att företaget, eller åtminstone dess stora investerare som inkluderar Microsoft, förhandlar om att få tillbaka honom. Styrelsekuppen leddes av chefsforskaren Ilya Sutskever. Microsoft, som har investerat uppskattningsvis 13 miljarder dollar i OpenAI, uttryckte offentligt ´största förtroende´ för ett OpenAI efter Altman, men rapporter antyder att Microsoft satsade på Altmans ledarskap och spelar en central roll i att försöka få tillbaka honom. Varken OpenAI eller Microsoft har bekräftat rapporterna.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 19 november

Microsoft lämnar in patent för hyperrealistiska avatarer

Microsoft har lämnat in ett patent för en ny maskininlärningsmodell som kan konstruera hyperrealistiska avatarer. Patentet, som publicerades på USPTO:s portal den 14 november, beskriver att den nya modellen kan få avatarer och foton att se ut som om de upplever fysiologiska processer, som blodflöde. Metoden innebär att pixlar justeras baserat på en fysiologisk signal, som hjärtfrekvens, för att skapa ett mer naturligt utseende i videor eller bilder. Microsoft kommer att använda en djupinlärningsmodell kallad ett konvolutionellt uppmärksamhetsnätverk för att förbättra noggrannheten i att fånga blodflödesmönster på en avatars ansikte.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 16 november

Microsoft utvecklar två anpassade chips för att minska AI-kostnader

Microsoft har meddelat att företaget har utvecklat två skräddarsydda datorchips, Maia och Cobalt, för att minska kostnaderna för leverans av AI-tjänster. Maia-chippet kommer att användas för att påskynda AI-beräkningsuppgifter och kommer att vara grunden för företagets ´Copilot´-tjänst. Cobalt-chippet är en central processor (CPU) tillverkad med teknik från Arm Holdings och kommer att användas för att driva Teams, Microsofts företagsmeddelandeverktyg. Microsoft planerar också att erbjuda direktåtkomst till Cobalt för att konkurrera med Amazon Web Services ´Graviton´-serie av interna chips.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 15 november

Microsoft blockerar tillfälligt tillgång till ChatGPT för sina anställda

Microsoft blockerade tillfälligt tillgången till ChatGPT för sina anställda förra torsdagen. Företaget citerade säkerhets- och dataskyddsbekymmer som anledning till avstängningen. Microsoft är en av huvudinvesterarna i OpenAI, skaparna av ChatGPT, men AI:n tillhör faktiskt inte Windows-utvecklaren. Förutom chatboten var Canva också tillfälligt förbjudet för företagets anställda. Efter uppmärksamheten försäkrade en företagstalesman att blockeringen och varningen som skickades till de anställda bara var ett misstag under ett test. Företaget rättade till felet strax efter att de upptäckte det.

Direktlänk Dela Terra Networks fördjupade 11 november

Microsoft planerar att rulla ut en uppdatering med ChatGPT och Bing AI-drivna Copilot till Windows 10

Microsoft kommer att lansera en uppdatering som kommer att ta med ChatGPT och Bing AI-drivna Copilot till Windows 10-användare. Företaget har redan bekräftat att Windows 10 kommer att nå slutet på supportcykeln den 14 oktober 2025. Detta är ett stort tecken på att Windows 10 fortfarande är populärt bland användarna. Faktum är att data från Statista visar att Windows 10 är det mest populära Windows-skrivbords-OS och det står för en marknadsandel på cirka 72 procent (i augusti 2023).

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 10 november

AI-träning för att snabbt och exakt kartlägga isberg från satellitbilder

Forskare har tränat ett artificiellt intelligenssystem (AI) för att exakt kartlägga ytan och konturerna av stora isberg fångade på satellitbilder på en hundradels sekund. Detta genombrott kommer att möjliggöra snabbare och mer exakta analyser av satellitbilder, överträffande nuvarande automatiserade system som ofta har svårt att skilja isberg från andra funktioner i bilden. Dr Anne Braakmann-Folgmann och hennes kollegor använde en neural nätverksalgoritm känd som U-net för att träna en dator att exakt kartlägga konturerna av isberg från bilder tagna av Sentinel-1-satelliten. Systemet har testats på satellitbilder av sju isberg; bilderna täckte alla årstider från 2014-2020.

Direktlänk Dela Tech Explorist fördjupade 9 november

Microsoft planerar att överföra Windows 11-funktionen Copilot till Windows 10

Microsoft planerar att introducera Copilot, en av Windows 11:s användbara funktioner, till Windows 10, vilket gör att fler användare kan få tillgång till dess AI-tjänster. Copilot-upplevelsen i Windows 10 förväntas vara densamma som i Windows 11, med en dedikerad knapp på aktivitetsfältet och ett sidofältgränssnitt. Genom att utvidga nya funktioner och tjänster till Windows 10 siktar Microsoft på att locka fler utvecklare att bygga upplevelser för Copilot. Copilot är en av de nyaste och mest användbara Windows 11-funktionerna, för närvarande i ett förhandsvisningstillstånd på Windows 11. Men enligt en ny rapport kan Microsoft överföra funktionen till det äldre, men fortfarande populära, operativsystemet Windows 10.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 8 november

Microsoft planerar att introducera AI-verktyget Copilot till Windows 10

Microsoft planerar att introducera Windows Copilot, en genererande artificiell intelligens (AI), till Windows 10-användare. Copilot, som ger användbara insikter och hjälper användare med dagliga aktiviteter, lanserades ursprungligen på Windows 11. Företaget hoppas kunna locka fler användare till Copilot för att sedan sälja idén till utvecklare. Microsoft kommer också att ha lättare att övertyga utvecklare om att bygga plugins för Copilot när de kan säga att Copilot finns tillgängligt på 1,4 miljarder enheter, jämfört med bara 400 miljoner på Windows 11.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 8 november

Microsoft erbjuder utvalda startups gratis tillgång till AI-superdatorer

Microsoft planerar att ge ett urval av startups gratis tillgång till kraftfulla AI-superdatorer som drivs av Nvidias senaste chips genom sitt program Microsoft for Startups Founders Hub. De berättigade startupföretagen får tillgång till Microsoft Azure-resurser, inklusive samma generativa AI-teknik som ligger till grund för populära verktyg som ChatGPT. Microsoft har redan varit generösa med de verktyg de har tillhandahållit vissa startups, inklusive gratis tillgång till GitHub och Microsoft Cloud, plus $2,500 värda av OpenAI-krediter och upp till $150,000 värda av Azure-krediter.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 8 november

Microsoft planerar att använda AI för att bekämpa cyberhot

Microsoft har meddelat planer på att gå in i nästa försvarsfas mot cyberhot, med artificiell intelligens (AI) som drivkraften bakom de nya förändringarna. Företaget kommer att börja med att omvandla sin Security Development Lifecycle (SDL) genom att använda CI/CD för att ´kontinuerligt integrera skydd mot framväxande mönster när vi kodar, testar, distribuerar och opererar.´ Microsoft har också förbundit sig att använda fler minnessäkra språk, som C#, Python, Java och Rust, vilket de hoppas ska skapa en säkrare miljö ända ner till byggstenarna i sina produkter och tjänster. För IT-administratörer kommer Microsoft också att göra saker mycket enklare genom att förbättra standardinställningarna för säkerhet. Företaget sa att tack vare sin historia med AI, automation och övervakning, kommer det att siktas på att minska den tid det tar att mildra molnsårbarheter med 50%.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 3 november

Microsoft varnar för ´överdriven´ användning av dess AI-tjänster

Microsoft har ändrat användarvillkoren för sina onlinetjänster för att inkludera en varning att ´överdrivna´ användare av dess generativa AI-tjänster kommer att få sin tillgång begränsad. Det nya språket dök upp i en uppdatering den 1 november. Begränsningarna beskrivs i en ny klausul i dokumentet med titeln ´Kapacitetsbegränsningar´. Dock definieras inte ´överdriven användning´, hur länge en ´tillfällig´ begränsning kan vara eller exakt vad som händer under ´strypning´. Behovet av strypningar tyder på flaskhalsar i Microsofts AI-arkitekturer som kan försämra prestanda för användare.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 2 november

Microsoft 365 Copilot nu tillgängligt för företagskunder

Microsoft 365 Copilot, ett verktyg för generativ artificiell intelligens, är nu allmänt tillgängligt för företagskunder. Tjänsten kostar 30 dollar per användare och månad och kunder måste köpa minst 300 platser för att kunna använda den. Copilot erbjuder direkt genom Cloud Solution Provider (CSP) och Microsoft AI Cloud Partner Program (MACPP) är ännu inte tillgängliga. Verktyget stöder flera språk, inklusive engelska, spanska, japanska och franska. Phil Walker, VD för Network Solutions Provider, tror att det kommer att ta tid innan Copilots verkliga kapacitet är kända.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 1 november

Microsoft Teams kommer att ge användare tillgång till DALL-E för att skapa engagerande bilder

Microsoft lägger till DALL-E-integration i Teams, vilket ger användare möjlighet att generera bilder för bakgrunder. Denna funktion kommer dock endast att vara tillgänglig för Teams Premium-användare. Gratisanvändare kommer fortfarande att kunna skapa anpassade bakgrunder för kanalmeddelanden, men DALL-E-bildskaparverktyget kommer att vara exklusivt för Premium-användare. DALL-E-tillgången för Teams Premium-användare kommer sannolikt att vara den senaste modellen, DALL-E 3, som kan hantera komplexa uppmaningar för att skapa mer exakta bilder.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 26 oktober

Microsoft 365 Copilot, AI-assistenten som kan förbättra produktiviteten

Microsoft 365 Copilot är en AI-assistent som liknar ChatGPT och är integrerad i de flesta Microsoft-tjänster och appar för att förbättra produktiviteten. För Microsoft Teams försöker denna assistent att göra möten enklare och mer effektiva genom att generera automatiska mötesanteckningar. Verktyget kan vara fördelaktigt för dem som har ett fullspäckat schema och inte kan delta i möten. Microsoft 365 Copilot kan också utforma e-postmeddelanden och skapa diagram i kalkylblad, Word-dokument och PowerPoint-presentationer. Kritiker hävdar att sådana verktyg gör företag beroende av AI och kan leda till ännu fler uppsägningar.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 24 oktober

Generativ AI har transformerat företag under det senaste året, med stora språkmodeller (LLM) som blir allt mer populära. Apple förväntas introducera generativ AI i sina produkter 2024, enligt analytikern Jeff Pu från Haitong International Securities. Microsoft har redan integrerat ChatGPT i sina operativsystem. CCS Insights förutspår att AI-övervakningskommittéer kommer att bli vanliga inom stora organisationer till 2024, och att behärskning av generativ AI kommer att bli ett anställningskrav för kunskapsarbetare till 2025.

Computerworld fördjupade 20 oktober

Copilot ersätter Bing Chat som AI-verktyg på Edge Canary

Microsoft har ersatt Bing Chat-ikonen och fråga Bing AI-alternativet med Copilot på Edge Canary. Microsoft planerar att använda data från Edge´s Copilot för att träna Windows 11 Copilot, men alternativet måste först aktiveras. Copilot har integrerats i Bing Chat-sidebar, med sin nya ikon, i den senaste uppdateringen till kanalen. Det verkar som att Microsoft överväger att ersätta Bing Chat med Copilot för att skapa enhetlighet bland sina AI-funktioner. Copilot på Microsoft Edge har samma funktioner som Bing Chat, inklusive möjligheten att använda plugins.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 18 oktober

Microsoft byter ut Ask Bing AI mot Ask Copilot i Edge Canary

Microsoft har bytt ut Ask Bing AI mot Ask Copilot på Edge Canary. Det nya Copilot-ikonen dyker också upp på Edge Canary när man uppdaterar Bing Chat. Det senaste Dev Build släpptes nyligen och paketet innehåller den nya Copilot-ikonen, som introducerades i september. Det verkar som att Microsoft tar betydande steg för att ersätta Bing AI på Edge med Copilot. Ask Copilot är nu live på Edge Canary och fungerar operativt sett inte annorlunda än Ask Bing AI-alternativet. Användarna får samma resultat, men namngivningen är annorlunda.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 12 oktober

Windows 11 uppdatering introducerar ALT + TAB genväg till Copilot

Microsoft har släppt Windows 11 Build 23560 till insiders i Dev Channel. Uppdateringen innehåller en rad fixar och låter användare navigera till Windows Copilot med genvägen ALT + TAB. Microsoft har också fixat flera buggar, inklusive problem med File Explorer, Taskbar, Narrator och Task Manager. Trots företagets ansträngningar att popularisera Copilot, har det nyligen fått kritik för att ha infört annonser i Windows Copilot på Windows 11.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 6 oktober

Microsoft har tillkännagivit prissättningen för Microsoft 365 Copilot för kommersiella kunder. Företaget baserat i Redmond säger att ingen snart kommer att vilja arbeta utan det. Microsoft 365 Copilot kommer att vara tillgängligt för Microsoft 365 E3, E5, Business Standard och Business Premium-kunder. Microsoft Inspire 2023 pågår just nu och AI står i centrum för konferensen. Microsoft tillkännagav också att Bing Chat Enterprise nu är tillgängligt i förhandsvisning och att Microsoft Cloud Partner Program får en AI-uppdatering. Dessutom har Microsoft släppt Windows Copilot med den senaste uppdateringen av Windows.

Windows Report fördjupade 5 oktober

Microsoft integrerar DALL-E 3 i Bing Chat och Bing Image Creator

Microsoft har bekräftat att DALL-E 3, en AI-bildgenerator, nu är tillgänglig för alla Bing Chat och Bing Image Creator-användare. Uppdateringen har rullats ut i etapper under den senaste veckan, med Bing Enterprise-användare som de första att prova det. Microsoft gör en stark satsning på Bing, och det märks: sökmotorn kommer att ha tillgång till DALL-E 3 före ChatGPT. Dessutom kommer användare att behöva betala för att använda DALL-E 3 i ChatGPT, till skillnad från i Bing Chat. OpenAI, företaget bakom DALL-E 3 och ChatGPT, har implementerat nya säkerhetsverktyg i bildgenereringen. DALL-E 3 kommer inte att kunna återskapa offentliga personer som en åtgärd mot deepfakes och desinformation. Inom Bing Image Creator införlivar Microsoft också vattenstämplar i varje bild för att identifiera att de har genererats av AI. Dessutom är det ganska enkelt att få Bing Chat att generera bilder. Du behöver bara starta en konversation med chatboten och fråga. Beskriv hur du vill att scenen ska vara och be Bing Chat att återskapa den. Resultatet kommer säkert att överraska dig. Dock bör du vara beredd på långa väntetider och krascher på Bing. För närvarande står sökmotorn inför många problem med att generera bilder på grund av den höga efterfrågan på att prova DALL-E 3. Microsoft planerar att utnyttja kapaciteterna hos DALL-E, och det är redan planerat att se genereringen i andra företagsapplikationer, som Paint. Redmonds team utvecklar för närvarande ett bildskapande verktyg inom Paint, drivet av DALL-E. Därför är Paint Cocreator (som det skulle kallas) inställt på att bli den första direkta integrationen av denna teknologi i Windows.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 4 oktober

Seattle-baserade tech-startups samlar in miljontals i finansiering för att utveckla AI-drivna produkter och miljövänliga lösningar

Seattle-baserade startupen Pulumi har annonserat en serie C-finansieringsrunda på 41 miljoner dollar, ledd av Madrona Venture Group. Företaget, som erbjuder infrastruktur som kod, planerar att investera i nya AI-drivna produkter. Muir AI, ett annat Seattle-baserat företag som hjälper företag med deras koldioxidredovisning och utsläppsminskning, har samlat in 3,25 miljoner dollar. Electric Era, en startup för laddning av elbilar, har fått finansiering från Chevrons riskkapitalarm. Lisi Global, en ag-tech-startup baserad i Richland, Washington, har utvecklat en teknik som ersätter kemiska bekämpningsmedel med enheter som ger skadedjur i jorden en stöt som liknar ett kontrollerat blixtnedslag.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 3 oktober

Microsofts AI chatbot infiltrerad av skadlig programvara

Mindre än ett år efter att Microsoft förvärvade OpenAI och började rättfärdiga kostnaden för Redmonds aktieägare, har Bing AI chatbot infiltrerats av skadlig programvara som använder ChatGPT för att sprida malware. Cybersäkerhetsleverantören Malwarebytes hittade annonser injicerade i användarnas Bing Chat-flöden som annonserade en välkänd Windows-applikation kallad Advanced IP Scanner. Användare som följde den sponsrade länken togs till en webbplats där paketet som erbjöds var en malware-instans. Användare som laddade ner paketet fick tre filer, en av vilka försökte ladda ner en skadlig payload, vilket fullbordade ChatGPT malware-produktionscirkeln.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 29 september

OpenAI kan sälja anställdas aktier, vilket kan öka dess värdering till $90 miljarder

OpenAI rapporteras vara i diskussioner med investerare för att sälja aktier ägda av företagets anställda, vilket kan öka dess värdering upp till $90 miljarder. Istället för att utfärda nya aktier, vilket skulle utspäda ägandet, skulle OpenAI låta personal sälja sina aktier. Anställda som väljer att göra det skulle få en stor utbetalning. Investerare skulle få en del av ett mycket lovande företag. Och OpenAI skulle få några intressanta nya intressenter som kan hjälpa det på andra sätt. Microsoft innehar en 49 procent andel efter att ha investerat $10 miljarder i företaget tidigare i år.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 26 september

Microsofts nästa Windows 11-uppdatering kommer inte att rullas ut över en natt

Microsofts nästa Windows 11-funktionsuppdatering kommer inte att rullas ut över en natt. Flera delar kommer att ta tid att leverera - inklusive lanseringen av den mycket efterlängtade Windows Copilot-funktionen. Idag kan du börja ladda ner några av de framtida funktionerna i Windows 11 som en del av den nya uppdateringen. Men det finns fortfarande en oväntad vändning: De nya Windows 11-funktionerna vi trodde var schemalagda för Windows 11 23H2 är en del av en ny uppdatering till Windows 11 22H2 istället. Det finns faktiskt en separat Windows 11 23H2-uppdatering, som kommer någon gång under fjärde kvartalet, som kommer att vara känd som Windows 11 2023-uppdateringen.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 26 september

Microsoft presenterar fyra nya Surface-enheter och AI-verktyget Copilot för Windows 11

Microsoft presenterade på torsdagen fyra nya Surface-enheter och en ´förenad´ artificiell intelligens (AI) för sin Windows 11-plattform, vilket förbättrar attraktiviteten hos sina produkter med banbrytande teknik. Den nya AI-verktyget, kallat Copilot, är kompatibelt med Microsoft 365-programvarupaketet, Bing, Edge och andra webb- och produktivitetsprodukter från företaget. Den mest aktuella uppdateringen till Windows 11 kommer att inkludera den förbättrade AI-programvaran den 26 september. Den 1 november blir företagets AI-produkt allmänt tillgänglig för inköp och kommer att vara tillgänglig i Microsoft 365 Copilot.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 23 september

Microsoft lanserar nya Surface-laptops och AI-uppgraderingar, Panos Panay lämnar företaget

Microsofts höstevent innebar lanseringen av två nya Surface-laptops, inklusive en av företagets mest kraftfulla hittills. Företaget introducerade även generativ AI i form av Copilot i Windows 11, chatt i Microsoft 365 och den senaste text-till-bild-generatorn DALL-E 3 till Bing. Panos Panay, Microsofts produktchef och chef för enhetsdivisionen, var frånvarande vid eventet och meddelade senare sitt avsked från företaget efter 19 år och sex månader. Hans efterträdare blir Pavan Davuluri. Microsofts $1 miljard investering i OpenAI 2019 följdes av ytterligare $10 miljarder 2023 efter den framgångsrika lanseringen av ChatGPT. Microsoft 365 kommer nu med en chattfunktion som drivs av generativ AI, och Bing har integrerat DALL-E 3 text-till-bild-generatorn.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 22 september

Microsoft bekräftar planer för AI-assistent Copilot över sina plattformar

Microsoft har bekräftat sina planer på att introducera en enhetlig Copilot-upplevelse för sina användare över Bing, Edge, Microsoft 365 och Windows-operativsystemet. Som en del av tillkännagivandet har företaget äntligen tilldelat en dedikerad ikon endast till Copilot i takt med att AI-verktyget börjar expandera över företagets portfölj. Samtidigt tillkännagav Microsoft den allmänna tillgängligheten för Copilot, som kommer att lanseras i flera steg från och med den 26 september. Microsoft hoppas att introduktionen av Copilot till operativsystemet kommer att locka kunder att uppgradera till den senaste versionen.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 22 september

Microsoft lanserar ´förenad´ AI och nya Surface-enheter

Microsoft meddelade på torsdagen om en ´förenad´ artificiell intelligens (AI) för sin Windows 11-plattform och fyra nya Surface-enheter, vilket ökar attraktionen för sina produkter utrustade med den senaste tekniken. Det nya AI-verktyget, kallat Copilot, kommer att fungera över företagets webb- och produktivitetsapplikationer Bing, Edge-webbläsare och Microsoft 365-programsvit. Den uppdaterade AI-programvaran kommer att rullas ut med de senaste ändringarna till Windows 11 den 26 september. Den kommer att finnas tillgänglig i Microsoft 365 Copilot den 1 november, när det efterlängtade företags AI-verktyget kommer att vara allmänt tillgängligt för köp. Microsoft släppte 365 Copilot i förhandsgranskning tidigare i år och sa i juli att funktionerna skulle kosta dess kunder 30 dollar per användare varje månad på listpriserna ovanpå deras befintliga prenumerationer.

Direktlänk Dela Minutehack fördjupade 22 september

Microsoft lanserar ´enad´ AI och fyra nya Surface-enheter

Microsoft meddelade på torsdagen att de har skapat en ´enad´ artificiell intelligens (AI) för sin Windows 11-plattform och fyra nya Surface-enheter. Det nya AI-verktyget, Copilot, kommer att fungera över företagets webb- och produktivitetsapplikationer Bing, Edge-webbläsaren och Microsoft 365-programsviten. Den uppdaterade AI-programvaran kommer att rullas ut med de senaste ändringarna till Windows 11 den 26 september. Den kommer att vara tillgänglig i Microsoft 365 Copilot den 1 november. Microsoft meddelade också att deras Bing-sökning kommer att få OpenAI´s DALL-E 3, en AI som genererar bilder.

Direktlänk Dela Midwest Communications fördjupade 21 september

Chris Pirillo diskuterar sitt senaste projekt CreatorTech.net

Chris Pirillo, en entreprenör, skapare, eventorganisatör och onlinegemenskapsledare, diskuterar sitt senaste projekt, CreatorTech.net, i en episod av GeekWire Podcast. CreatorTech.net är ett e-postnyhetsbrev och en månatlig meetup som fokuserar på skärningspunkten mellan kreativitet och artificiell intelligens. Nästa CreatorTech-möte är planerat till kl. 18.00 måndagen den 25 september på Microsoft Reactor i Redmond. Pirillo diskuterar också några av de senaste AI- och techverktygen han har funnit användbara, samt ger sin syn på företags återvändande-till-kontorsmandat.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 16 september

AI:s stora vattenförbrukning kan ha negativa miljöeffekter

Artificiell intelligens (AI) kräver enorma mängder resurser för att fungera, särskilt vatten, vilket kan ha negativa effekter på miljön. Datorerna som utgör grunden för dagens AI-verktyg är mycket energihungriga, och trots att mycket arbete har lagts på att göra komponenterna så effektiva som möjligt är det svårt att lindra den värme som genereras av maskinvaran. Microsofts rapporter visar en 34% årlig ökning i vattenförbrukningen för 2022, medan Google noterade en 22% ökning. Forskning pågår för att undersöka de miljöpåverkande effekterna av att använda ChatGPT, en chatbot som använder cirka 500 ml vatten för att bearbeta mellan fem till 50 prompts.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 11 september

Förbättringar i Bing Chat Enterprise ger detaljerade riktningar och kartinformation

Bing Chat Enterprise (BCE) har nyligen förbättrats genom att tillhandahålla riktningar och kartrelaterad information, som nu också finns tillgänglig på Edge Mobile. När du ber BCE om riktningar kommer det nu att erbjuda mer detaljerade och hjälpsamma svar. Efter att du har beskrivit dina preferenser kommer det att presentera dig för en rekommenderad rutt med Bing Maps. BCE på Windows Copilot har lanserats i förhandsgranskning. Denna funktion garanterar dataskydd och integritet för organisationer som använder Windows Copilot, och erbjuder en säker miljö för chattinteraktioner.

Direktlänk Dela On Microsoft fördjupade 4 september

Microsoft släpper inte Windows 11 23H1, men uppdaterar HoloLens med Windows Holographic 23H1

Microsoft har inte släppt och har inga planer på att släppa Windows 11 23H1. Men teknikjätten baserad i Redmond släppte Windows Holographic, version 23H1 för sin populära HoloLens tidigare i sommar. Uppdateringen kom med många nya funktioner för VR/AR-headsetet. Den enda 23H1-versionen är Windows Holographic som släpptes tidigare i sommar. Windows 11 23H2 kommer att vara nästa stora Windows-uppdatering och förväntas anlända i Q4, antagligen i oktober. För att uppleva det tidigare kan man gå med i Windows Insider-programmet.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 16 augusti

Microsoft lanserar AI-driven version av Dynamics 365 Field Service-plattform

Microsoft fortsätter sitt AI-driv med lanseringen av en AI-driven version av sin Dynamics 365 Field Service-plattform. Programvaran, avsedd för första linjens chefer och arbetare, är utformad för att snabba upp svarstiderna för saker som tjänster och reparationer. Microsoft säger att det nya erbjudandet kommer att påskynda allt från arbetsordrar till underhåll och installationsförfrågningar. Charles Lamanna, CVP för företagsappar & plattform på Microsoft, skrev att företagets senaste Work Trend Index-undersökning fann att 60% av första linjens arbetare kämpar med att göra repetitiva uppgifter. AI, säger exekutiven, skulle kunna lösa det.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 augusti

AI i fokus för teknikföretagens andra kvartalsrapporter

Investerare fokuserade starkt på artificiell intelligens (AI) under teknikföretagens rapportering av andra kvartalets resultat, i förhoppningen om att företag som Microsoft och Advanced Micro Devices kan dra nytta av AI på samma sätt som Nvidia har gjort. Microsofts VD, Satya Nadella, nämnde AI 48 gånger under företagets resultatrapport, en stor ökning från sex gånger året innan. Alphabet, tidigare Google, nämnde AI 47 gånger under sitt samtal, vilket är tre gånger så mycket som föregående år. Meta Platforms, tidigare Facebook, AMD, Amazon och Apple diskuterade också AI under sina respektive kvartalsrapporter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 augusti

Microsofts aktier når rekordhögt värde vid lanseringen av AI-baserade Copilot

Microsofts aktier nådde ett rekordhögt pris på 359,49 dollar vid lanseringen av Copilot, en ny AI-baserad plattform för företag. Copilot är utvecklad av GitHub och OpenAI och fungerar som en kreativ assistent för Windows 11. Den integreras med Microsoft Office-tjänster som Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, OneNote och OneDrive. Copilot riktar sig till företag och syftar till att förbättra produktiviteten och optimera kontorsarbetet. Microsofts AI-modell LLM, utvecklad av OpenAI för ChatGPT, har berikats med data lagrade i Microsoft Graph och Microsoft 365-appar. Copilot är tillgänglig för företag med E3, E5, Business Standard och Business Premium-abonnemang.

Direktlänk Dela Borsa e Finanza fördjupade 7 augusti

Microsoft lanserar AI-assistenten Copilot för Windows

Microsoft har lanserat sin AI-assistent, Copilot, för Windows. Verktyget strömlinjeformar uppgifter och hjälper användare att fokusera mer på sina idéer. Copilot kan nu upplevas i Beta-kanalen och kommer snart att vara live på Windows 11-servrar. Copilot har integrerats i nästan alla Microsofts produkter och erbjuder nu en sömlös och berikad upplevelse för användare genom att minimera tiden som krävs för att hitta och öppna applikationer. Copilot är nu live för att upplevas i Windows Insider Program.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 6 augusti

Användare rapporterar problem med Microsofts AI-verktyg Copilot

Microsoft har länge skrytit om sitt AI-assistansverktyg Copilot, som kostar $30 per användare och månad. Men enligt användare som testat funktionen på flera insiderkanaler, finns det fortfarande problem med Windows Copilot. En användare på Windows 11 subreddit, u/kristijan1001, rapporterade att de bad Copilot att skapa en .txt-fil med texten ”124341”. Copilot svarade att den hade skapat filen, men filen fanns inte i användarens standardnedladdningsmapp. Microsoft har testat sitt AI-verktyg noggrant och har nyligen utökat tillgängligheten för dem i Beta-kanalen med KB5029359-uppdateringen. Eftersom Microsoft endast har släppt Copilot till insiders, är det troligt att detta fel endast finns i insider-versionen. Det finns ingen anledning till panik, eftersom detta fel troligen kommer att åtgärdas innan Copilot släpps till allmänheten.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 3 augusti

Microsoft lanserar Windows 11 Insider Preview Build 23516 med nya förbättringar och fixar

Microsoft har rullat ut Windows 11 Insider Preview Build 23516 för utvecklare, med flera förbättringar och fixar. Med denna version förbättras skärmcastingupplevelsen genom att introducera en notifikation när en användare utför multitasking-aktiviteter och tillhandahålla inline-inställning för en dator inom Cast-flyout i Quick Settings. Windows 11 kommer också att börja stödja HDR-skrivbordsbakgrunder genom JXR-filer. Microsoft lägger också till fler tillgänglighetsfunktioner, inklusive röståtkomst för att diktera lösenord eller PIN-kod på inloggningsskärmen. Funktionen Presence Sensing i Windows 11 uppdateras också.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 3 augusti

Läckt version av DALL-E 3 visar nya kraftfulla funktioner

En ny version av DALL-E 3, den generativa AI-teknologin som kan skapa bilder från textbeskrivningar, har läckt online. Versionen visar att DALL-E 3 har flera nya funktioner, inklusive förmågan att generera bilder från mer komplexa textbeskrivningar och att kontrollera stilen på de genererade bilderna. Användare kan nu specificera den konststil de vill att DALL-E ska använda, till exempel impressionism, kubism eller popkonst. Den läckta versionen av DALL-E 3 är fortfarande under utveckling, så det är ännu inte klart när den kommer att släppas till allmänheten. DALL-E utvecklades gemensamt av OpenAI och Microsoft.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 2 augusti

OpenAIs exklusiva avtal med Microsoft kan påverka dess affärsmöjligheter

OpenAI, vars största investerare är Microsoft, har upptäckt att dess band till Microsoft kan påverka förmågan att generera affärer. Enligt deras avtal fungerar Microsoft Azure som den exklusiva molnleverantören för OpenAI. Denna exklusivitet kan dock ha negativa effekter på OpenAIs kundbas. Enligt Semafor har vissa kunder uttryckt önskan att använda ChatGPT på sina egna servrar eller på en molntjänst efter eget val. Tyvärr erbjuder inte OpenAI för närvarande stöd för något av alternativen. OpenAIs konkurrenter stöder aktivt olika driftalternativ och infrastrukturer. För att behålla sin position som ledare inom AI-revolutionen måste OpenAI överväga att anta ett bredare utbud av driftalternativ.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Microsoft planerar att lansera AI-assistenten Microsoft 365 Copilot

Microsoft planerar att lansera en ny AI-baserad assistent i sin kontorsprogramsvit, kallad Microsoft 365 Copilot. Funktionen kommer att automatisera uppgifter som att skriva e-post, sammanfatta möten och skapa PowerPoint-presentationer. Copilot kan skriva hela dokument baserat på en kort uppmaning, hjälpa till att reducera mängden text i PowerPoint-slides, analysera stora mängder data i Excel och skapa en lättförståelig visualisering. Den kan också sammanfatta möten i Microsoft Teams, anpassa skrivstilen i Outlook för att låta professionell eller vänlig och skriva utkast till e-post. Microsoft 365 Copilot är fortfarande i privat testning för betalande kunder.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 25 juli

Meta och Microsoft utvecklar Llama 2, en öppen källkods språkmodell

Meta och Microsoft har designat Llama 2, en gratis och öppen källkods språkmodell. Qualcomms planerar att integrera detta på smartphones från 2024. Microsoft har ingått partnerskap med Meta kring Llama 2, en ny språkmodell som direkt konkurrerar med GPT-4. Llama 2 är en ny språkmodell av Meta. Den är utvecklad i öppen källkod och släpps fritt för kommersiellt bruk eller för forskning. Med Microsofts samarbete kan Llama 2 direkt integreras i Azure AI och Windows, vilket underlättar för företag och utvecklare som önskar bygga virtuella applikationer. Qualcomm meddelade ett strategiskt partnerskap med Meta för att börja integrera Llama 2 och datorer med Snapdragon från 2024.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 19 juli

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare