» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 133 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Satya Nadella är en indisk-amerikansk affärsman som är VD för Microsoft, ett av världens största teknikföretag. Han föddes den 19 augusti 1967 i Hyderabad, Indien. Nadella studerade elektroteknik i Indien och fortsatte sedan med studier i datavetenskap och företagsadministration i USA. Han började arbeta på Microsoft 1992 och har haft flera ledande befattningar inom företaget. Under hans ledning har Microsoft fokuserat på molntjänster och artificiell intelligens, vilket har bidragit till företagets tillväxt och framgång. Nadella är känd för sitt ledarskap och sin vision för teknikens framtid.

Senaste nytt kring Satya Nadella

Konflikt mellan OpenAI:s VD och styrelse fortsätter att utvecklas

Konflikten mellan OpenAI:s VD Sam Altman och företagets styrelse fortsätter att utvecklas. Enligt en ny rapport ska OpenAI:s gamla styrelse medvetet ha uteslutit Microsoft efter att initialt ha röstat för att avsätta Sam Altman som VD, i tron att företaget skulle stödja dem. Microsofts chefer var chockade över beslutet att avsätta Altman, möjligen för att förhindra att Microsofts VD Satya Nadella skulle varna Altman för vad som var på väg att hända. När OpenAI meddelade Altmans avskedande verkade det som att det hela handlade om debatten kring farorna med AI och tron att Altman inte hade varit öppen med information.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade igår

Microsoft-anknutna kallar OpenAI:s VD-skandal för ´Turkey-Shoot Clusterfuck´

Microsofts anställda har utvecklat ett vulgärt smeknamn för den nyligen inträffade skandalen på OpenAI, där VD Sam Altman oväntat fick sparken. Händelsen, som refereras till som ´Turkey-Shoot Clusterfuck´, kom som en överraskning för Microsoft, som har ett flera miljarder dollar stort partnerskap med OpenAI. Microsofts VD Satya Nadella var förbluffad när han fick veta att Altman skulle sparkas. Trots pressning vägrade OpenAI:s styrelse att ge en tydlig förklaring till varför Altman fick sparken. Microsoft har valt att stödja den sparkade VD:n genom att erbjuda att återuppbygga hans del av företaget inom Microsoft.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade igår

Nuance visar upp AI-drivna funktioner för radiologi på RSNA-mötet

Vid den årliga Radiological Society of North America-mötet visade Nuance upp framtida arbetsflödesintegrerade generativa AI-funktioner för sin röstaktiverade rapporteringsplattform, PowerScribe. Funktionerna har potential att ytterligare automatisera komplexa arbetsflöden och tråkiga uppgifter, lyfta fram nyckeldetaljer från text och pixlar och identifiera saknad information. Mass General Brigham och Quantum Radiology har testat de utökade funktionerna i Nuances generativa AI-radiologi copilot, PowerScribe Smart Impression. Nuance rapporterar att användarna upplever förbättrad tolkningshastighet med tekniken. PowerScribe är en allmänt använd rapporteringslösning och Nuance började införliva AI i diagnostik och beslutsstöd 2018. 2021 förvärvades Nuance av Microsoft för nästan 20 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Healthcare IT News fördjupade igår

Varning för försäljare som utger sig för att vara experter på Microsoft 365 Copilot

På Microsoft Ignite 2023 konferensen fokuserade Microsoft på att integrera Copilot i alla aspekter av sin affärsmodell. Företagskunder har använt Copilot i nästan en månad nu. Loryan Strant påpekade att på grund av att ett företag behöver minst 300 licenser som kostar cirka $109K för Copilot, är det troligen inte många företag som använder det ännu. Var försiktig med IT-konsulter eller teknikföretag som utlovar Copilot-expertis utan att granska deras faktiska erfarenhet av produkten. Med Microsofts senaste push att integrera Copilot i allt, speciellt i Microsoft 365, kommer det att bli en guldgruva på AI-integration och teknikföretag som erbjuder ´expertis´ till stora företag för att hjälpa till med Copilot-onboarding.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade igår

AI-startupen OpenAI firar ett år med sin stora språkmodell ChatGPT. Trots att modellen använde en mindre kraftfull version (3.5) än den nyss släppta GPT-4, har den förvånat alla med sina detaljerade svar på nästan alla möjliga frågor. På kort tid blev 100 miljoner människor regelbundna användare. OpenAI:s ledare förstod inte fullt ut vilken inverkan deras skapelse skulle ha. Microsofts 1 miljard dollar satsning på OpenAI 2019 visade sig vara ett mästardrag, vilket utlöste ett AI vapenkapplöpning. ChatGPT förändrade teknikvärlden och ledde till att AI-reglering blev en topprioritet för kongressen och Vita huset.

Wired fördjupade igår

Microsoft tar observatörsposition på OpenAI:s styrelse

Microsoft kommer att ta en observatörsposition på OpenAI:s styrelse, enligt företagets VD, Sam Altman. Detta innebär att Microsofts representant kan delta i OpenAI:s styrelsemöten och få tillgång till konfidentiell information, men kommer inte att ha rösträtt i frågor som att välja eller välja direktörer. OpenAI meddelade nyligen en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och Larry Summers, tidigare USA:s finansminister. Microsoft har åtagit sig att investera över 10 miljarder dollar i OpenAI och äger 49% av företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade i förrgår

OpenAI:s budgivningsrunda, som skulle tillåta anställda att sälja aktier i start-up-företaget till externa investerare, fortsätter som planerat trots tumult i ledningen och förändringar i styrelsen. Budgivningen värderar OpenAI till samma nivåer som tidigare rapporterats i oktober, runt 86 miljarder dollar, och leds av Josh Kushners Thrive Capital. Sam Altmans tillfälliga avstängning tidigare i november hotade värderingen, men hans återkomst banade väg för budgivningen. Budgivningen förlängdes till den 5 januari.

Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder officiellt som VD för OpenAI

Sam Altman har officiellt återvänt som VD för OpenAI, med Greg Brockman som president och Mira Murati som CTO. Nya styrelsemedlemmar har också tillkommit. Ilya Sutskever, OpenAI:s medgrundare, tidigare ordförande och chefsforskare, har ännu inte återvänt och hans position inom företaget är ännu inte fastställd. Den nya styrelsen kommer bara att ha en återvändande medlem, Quora VD Adam D´Angelo, som ansluter sig till den tidigare Salesforce VD Bret Taylor, och den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers. Två seniora forskare på Sutskevers team, Jakub Pachocki och Szymon Sidor, är tillbaka på OpenAI.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade i förrgår

Microsoft tar icke-röstplats på OpenAIs styrelse

Microsoft kommer att ta en icke-röstgivande, observatörsposition på OpenAIs styrelse, enligt VD Sam Altman. Detta innebär att Microsofts representant kan närvara vid OpenAIs styrelsemöten och få tillgång till konfidentiell information, men har inte rösträtt i frågor som val eller utnämning av direktörer. Microsoft har åtagit sig att investera över $10 miljarder i OpenAI och äger 49% av företaget. OpenAI meddelade nyligen en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och Larry Summers, tidigare USA:s finansminister. OpenAIs investerare kommer troligen inte att få en plats på den ideella styrelsen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade i förrgår

ChatGPT: AI:s ´iPhone-ögonblick´ och dess inverkan på tekniksektorn

För ett år sedan debuterade en mycket snabb och flytande chatbot kallad ChatGPT, vilket har blivit det viktigaste ögonblicket för Silicon Valley sedan lanseringen av Apples iPhone 2007. ChatGPT, som använder en teknik som kallas generativ AI, och dess senaste iterationer och kopior har stört hierarkierna i nästan alla tekniksektorer, inklusive halvledare, konsument, hårdvara, mjukvara och molnet. Tekniken har också återuppväckt startup-gemenskapen, särskilt i San Francisco, med nya idéer och finansiering. Företag experimenterar och använder AI för att eliminera jobb och bli mer effektiva. Morgan Stanley sade förra månaden att det tror att 44% av arbetskraften kommer att påverkas under de närmaste åren, med en ekonomisk inverkan på $2,1 biljoner, så småningom stigande till $4,1 biljoner.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade i förrgår

OpenAI:s medgrundare Sam Altman återvänder som VD

OpenAI har officiellt tillkännagivit att medgrundaren Sam Altman återvänder till företaget som VD. Detta sker en vecka efter att företaget beslutade att återanställa honom efter att han oväntat avlägsnades av den dåvarande styrelsen för OpenAI. Microsoft, en stor investerare, har nu representation i den nya styrelsen, men får inte rösta. Altman uttryckte stor entusiasm inför framtiden och berömde CTO Mira Murati för hennes arbete som tillförordnad VD. Den nya styrelsen för OpenAI kommer att inkludera Bret Taylor som ordförande, ekonomen Larry Summers och återvändande styrelsemedlem samt Quora:s medgrundare och VD Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 30 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, Microsoft får icke-röstplats i styrelsen

Sam Altman, en av grundarna till OpenAI, har officiellt återvänt till sin roll som företagets VD efter en oväntad och tillfällig frånvaro. Altman bekräftade att tillförordnade VD:n Mira Murati kommer att återgå till sin tidigare roll som teknikchef. Den nya initiala styrelsen kommer att ledas av Salesforce VD Bret Taylor, tillsammans med Larry Summers, tidigare USA:s finansminister, och Adam D’Angelo, VD för sociala fråge- och svarwebbplatsen Quora. Greg Brockman kommer också att återuppta sin roll som OpenAI:s president. Altman avslöjade att Microsoft kommer att inkluderas som en icke-röstobservatör i den nya styrelsen.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 30 november

Kris hos OpenAI markerar teknikjättarnas dominans inom AI

Ett år efter lanseringen av ChatGPT, en generativ artificiell intelligens (AI), är AI-revolutionen igång men den senaste krisen hos dess skapare OpenAI visar att teknikjättarna dominerar. ChatGPT blev den snabbast antagna applikationen i historien innan den avträdde till Threads, det sociala nätverket lanserat av Meta. OpenAI:s VD Sam Altman, tidigare relativt okänd utanför tekniksektorn, har blivit en framstående figur inom AI. OpenAI gick samman med Microsoft som lovade 13 miljarder dollar i investeringar. Detta ledde till en revolt inom OpenAIs styrelse och Altman avskedades men återinsattes fem dagar senare. Frågan om AI:s fördelar och risker fortsätter att diskuteras.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 29 november

OpenAI erbjuder inte styrelseplatser till Microsofts chefer eller andra externa investerare

OpenAI, som nyligen genomgick ledningsförändringar, kommer inte att erbjuda styrelseplatser till Microsofts chefer eller andra externa investerare, enligt en källa som talade med Reuters. OpenAI överväger för närvarande inte att lägga till personer från Microsoft, Thrive Capital och Khosla Ventures i sin styrelse. Beslutet avspeglar företagets nya prioritet på AI-säkerhet över vinster. Microsoft är OpenAIs största investerare med över $10 miljarder som stödjer dess verksamhet. Microsofts VD Satya Nadella har tidigare sagt att styrningen i företaget inte nödvändigtvis behöver ändras oavsett var Sam Altman hamnar.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 29 november

OpenAI troligtvis inte att erbjuda styrelseplats till Microsoft och andra investerare

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, kommer troligen inte att erbjuda Microsoft och andra investerare, inklusive Thrive Capital, Sequoia Capital och Khosla Ventures, en styrelseplats. Dessa investerare spelade en viktig roll i att tvinga AI-startupen att ompröva sitt beslut att sparka Sam Altman som VD. Efter en sex dagars kris återanställdes Altman, men fick inte tillbaka sin styrelseplats. Dessutom avskedade OpenAI den styrelse som var ansvarig för att avsätta Altman, med undantag för Quoras VD Adam D´Angelo. Trots att Microsoft har investerat över 10 miljarder dollar i OpenAI och innehar en 49% andel i företaget, har det inget inflytande på grund av OpenAI:s ovanliga styrstruktur.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 29 november

OpenAI förväntas inte erbjuda Microsoft och andra investerare platser i sin nya styrelse

OpenAI, ägare till ChatGPT, förväntas inte erbjuda Microsoft och andra investerare, inklusive Khosla Ventures och Thrive Capital, platser i dess nya styrelse, enligt en källa. Förra veckan sparkade OpenAI sin VD och grundare Sam Altman utan någon detaljerad orsak, vilket orsakade oro bland investerare och anställda. Han återinsattes med löfte om en ny styrelse. Microsoft, som har investerat mer än 10 miljarder dollar i OpenAI, är en av de största stödjarna av OpenAI som driver ChatGPT, dess virala generativa AI-chatbot.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 29 november

Microsofts VD Satya Nadella ser en framtid med AI för naturligt språk i mjukvaruutveckling

Microsofts VD Satya Nadella tror att en stor övergång till AI-verktyg för naturligt språk är på gång, vilket kommer att göra det lättare att komma in i mjukvaruutveckling och arbeta för att förbättra produktiviteten för befintliga utvecklare. På Microsoft Ignite 2023 betonade han sitt åtagande för OpenAI för att bygga en kreativ, teknikinriktad framtid. Naturligt språk i AI gör det möjligt för datorer att tolka och generera mänskligt språk. Den kommande plattformsskiftet kommer att fokusera på övergången till AI-verktyg för naturligt språk. Detta kommer följaktligen att sänka barriärerna för mjukvaruutveckling och göra befintliga utvecklare mer produktiva.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 28 november

OpenAI: En företagskrig och framtiden för AI

OpenAI, teknikföretaget bakom chattboten ChatGPT, har upplevt interna stridigheter som har resulterat i att företagets medgrundare och VD, Sam Altman, avskedades och sedan återinsattes. Styrelsen för OpenAI avskedade ursprungligen Altman på grund av hans aggressiva tillvägagångssätt för att kommersialisera företagets AI-teknologi. Efter ett uppror från företagets investerare och anställda återinsattes Altman och resten av styrelsen avgick i stället. OpenAI, som ursprungligen grundades som en icke-vinstdrivande organisation, har kämpat med att balansera behovet av att generera ekonomisk avkastning med sitt bredare samhällsmål. Företaget har även brottats med de potentiella riskerna som deras AI-teknologi utgör för mänskligheten.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 28 november

Microsoft stärker sitt engagemang i AI genom OpenAI-partnerskap efter ledarskapskris

Microsoft hanterade nyligen en svår situation med OpenAI mycket bra. Teknikjätten har nu en komplicerad uppgift framför sig: att befästa sin relation med det framstående startup-företaget samtidigt som det visar att det kan staka ut sin egen väg inom det viktiga området artificiell intelligens. Microsofts VD Satya Nadella har fått beröm för sin hantering av situationen, som började med den överraskande avskedandet av OpenAIs VD Sam Altman av företagets styrelse den 17 november, och slutade med att Altman fyra dagar senare gick med på att återvända till sin roll. Under tiden meddelade Microsoft planer på att anställa Altman direkt, tillsammans med alla andra OpenAI-anställda som ville gå med.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 28 november

Microsoft lämnar sökkriget med Google för att fokusera på AI

Microsoft har beslutat att lämna kampen om internetsökningar med Google och fokusera helt på generativ artificiell intelligens (AI). Företaget omnamnger sin Bing Chat till Copilot, vilket samlar alla företagets generativa AI-insatser under ett varumärke. Microsoft gör även Copilots chattversion tillgänglig gratis på webben. Företaget lanserade Bing Chat, drivet av ChatGPT från OpenAI, i februari, i ett försök att ta marknadsandelar från Google. Trots detta har Bing inte lyckats öka sin marknadsandel, som ligger kvar på endast 9% jämfört med Googles 85%. Microsofts VD, Satya Nadella, har erkänt att Bing inte kan konkurrera med Google på sökmarknaden och tror att AI är framtiden.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 27 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI

Sam Altman har återinsatts som VD för det artificiella intelligensföretaget OpenAI, företaget bakom den populära chattboten ChatGPT. I samband med återinsättningen av Altman gick OpenAI med på att byta ut tre av fyra styrelseledamöter. Dessa åtgärder skedde efter att över 90 procent av OpenAIs personal hotade med att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte Altman återinsattes som VD och hela styrelsen avgick. Greg Brockman, OpenAIs president, gick också med på att återvända efter att tidigare ha avgått i solidaritet med Altman.

Direktlänk Dela World Socialist Web Site fördjupade 27 november

Artificiell generell intelligens lovar att revolutionera bilindustrin

Artificiell generell intelligens (AGI) representerar nästa epokgörande språng inom artificiell intelligens, med förmågan att förstå, lära sig och tillämpa sin intelligens på ett brett och flexibelt sätt, likt mänskliga kognitiva förmågor. Denna teknologiska paradigmskifte lovar att omdefiniera olika sektorer, med bilindustrin i spetsen för denna omvandling. Nyligen turbulens på OpenAI, en central figur inom AI-forskning, har ytterligare ökat intresset för AGI och dess fördelar men också dess potentiella risker. I bilsektorn lovar AGI en mängd fördelar. Vi tittar på en framtid där självkörande fordon kan fungera med en aldrig tidigare skådad precision och anpassningsförmåga, vilket drastiskt minskar olyckor och ökar vägsäkerheten. AGI kan också revolutionera fordonsdesign, supply chain management och personaliserade kundupplevelser, vilket erbjuder effektivitet och anpassning långt utöver nuvarande branschförmåga.

Direktlänk Dela AutoEvolution fördjupade 26 november

Microsofts framtid ser ljus ut tack vare AI och ökad marknadsandel inom molntjänster

Utmaningarna på 2022 års björnmarknad börjar blekna bort när Wall Street ser framåt. S&P 500 har redan stigit med 27% från sin lågsta punkt och ligger bara 5% under ett nytt all-time high. Det påstås att artificiell intelligens (AI) åtminstone delvis är ansvarig för årets marknadsvändning. Microsofts aktie har ökat med 55% hittills i år, men det finns bevis som tyder på att företagets bästa dagar ännu inte har kommit. Microsofts persondatorsegment har historiskt genererat nästan en tredjedel av företagets intäkter, men har kämpat på grund av makroekonomiska motvindar och hög inflation. Under Microsofts första kvartal av räkenskapsåret 2024 ökade intäkterna för persondatorsegmentet till 13,7 miljarder dollar, en ökning med 3% jämfört med föregående år. Detta tyder på att återhämtningen av PC-marknaden äntligen har börjat. Microsofts nästa stora tillväxtmöjlighet ligger i AI-verktyg, med Microsoft Copilot som flaggskepp. Microsoft Azure har länge varit nummer två till Amazon Web Services (AWS) som den näst största molninfrastrukturleverantören. Men Azure har börjat ta marknadsandelar från både AWS och Googles molntjänst.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 november

Microsoft lanserar AI-assistent Copilot för Office 365

Microsoft har officiellt lanserat sin AI-produktivitetsverktyg Copilot för Office 365. Verktyget kan sammanfatta dokument, skriva e-postmeddelanden och delta i möten åt användaren. Det är utformat för att rullas ut över en organisation och länkar till Microsoft-appar, inklusive Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams. Copilot kan läsa igenom långa e-postkedjor eller Teams-chattar och sammanfatta de viktigaste punkterna. Verktyget drivs av OpenAI:s GPT och använder AI-företagets DALL-E 3 för bildgenerering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 november

Topp tre AI-aktier att titta på 2023: Adobe, Palantir Technologies och Microsoft

Inget ämne har dominerat den finansiella landskapet 2023 så mycket som artificiell intelligens (AI). Låt oss titta på tre topp AI-aktier just nu. Adobe (ADBE -0.05%), en långvarig ledare inom designprogramvara, använder AI för att förbättra och förbättra den kreativa processen. Analytiker förväntar sig att Adobe kommer att öka intäkterna till $21.8 miljarder 2024, upp 12% jämfört med föregående år. Palantir Technologies (PLTR -2.49%) är extremt kapabel att sikt igenom enorma datamängder för att identifiera mönster som kan vara användbara för underrättelse-, försvars- och kontraterrorismanalytiker. Analytiker förväntar sig att företaget kommer att öka försäljningen med 20% 2024 till $2.7 miljarder. Microsoft (MSFT -0.11%) kan vara katalysatorn som leder Microsoft tillbaka till toppositionen i listan över de mest värdefulla amerikanska företagen. Microsofts VD Satya Nadella verkar ha dragit av en stor kupp, inte bara lösa en potentiell strategisk kris, men också vända den helt till sin fördel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 november

OpenAI i centrum för strid om framtiden för AI

En tumultartad strid har ägt rum på teknikföretaget OpenAI, med fokus på framtiden för artificiell intelligens. I centrum för konflikten stod VD:n Sam Altman och företagets ideella styrelse. Styrelsen sparkade abrupt Altman, men återanställde honom och sparkade hälften av styrelsen sex dagar senare. OpenAI började som ett ideellt forskningscenter med målet att ´bygga säker artificiell allmän intelligens till förmån för mänskligheten´. Men 2019 behövde OpenAI pengar för att driva och testa sina AI-modeller, så en kommersiell gren av forskningsorganisationen skapades och Sam Altman blev dess VD. Konflikten har belyst spänningen mellan affärs- och allmänna intressen i Silicon Valley.

Direktlänk Dela Australian Broadcasting Corporation fördjupade 26 november

OpenAI:s CEO Sam Altman återvänder efter avstängning: osäker framtid för Microsoft

OpenAI:s VD, Sam Altman, har återvänt efter att ha blivit avsatt, vilket väcker frågor om vad detta innebär för Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, har fått beröm för att ha navigerat skickligt genom situationen, men det har också visat att företaget var sårbart för att bli överrumplat på grund av OpenAI:s komplicerade struktur. Det är ännu inte klart om Microsoft kommer att få en plats i OpenAI:s omformade styrelse. Detta kan skapa fler möjligheter för företag som Amazon, Anthropic och Google inom företags-AI.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 26 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och återanställs efter intern revolt

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades av företagets styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med medlemmar. Avskedandet ledde till chockvågor i Silicon Valley och krav från investerare på hans återkomst. Efter att ha avskedats tillkännagav Microsofts VD, Satya Nadella, att Microsoft hade anställt Altman och Greg Brockman, OpenAI:s ordförande och president, för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´. Majoriteten av OpenAI:s anställda hotade att säga upp sig om Altman och Brockman inte återanställdes av styrelsen. OpenAI meddelade senare att de hade nått en principöverenskommelse om Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 november

OpenAI:s VD Sam Altman återanställd efter omfattande kritik

Förra veckan avskedades Sam Altman, en framstående person inom AI-världen, från sin position som VD för OpenAI. Altman, som lanserade AI-baserade chatten ChatGPT för ett år sedan, har skapat stora störningar i teknikvärlden. Hans avskedande ledde till omfattande kritik och hot om avgångar från majoriteten av OpenAI:s anställda, vilket resulterade i att han återanställdes som VD. Trots detta har OpenAI:s rykte tagit skada och företaget rapporterar nu förluster på grund av serverkostnader för att träna ChatGPT. Altman har nu anställts av Microsoft.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 25 november

OpenAI:s VD och medgrundare sparkas, hot om massavhopp och anställs av Microsoft

OpenAI, en ledande AI-företag, avskedade sin VD Sam Altman och medgrundare Greg Brockman den 17 november. Styrelsen hade oro över att Altman inte ägnade tillräcklig uppmärksamhet åt riskerna med OpenAIs teknologi. Nästan omedelbart hotade 747 av 770 anställda att lämna företaget. Microsofts VD Satya Nadella anställde snabbt Altman och Brockman. OpenAI har släppt en chatbot, ChatGPT, som har blivit mycket populär. Altman har varnat för farorna med oreglerad AI-utveckling. Microsoft, som har investerat över 13 miljarder dollar i OpenAI och äger 49 procent av det, anställde både Altman och Brockman och tillkännagav att de skulle leda ett avancerat forskningslabb vid Microsoft.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 25 november

OpenAI i kris efter dramatisk vecka

OpenAI, världens ledande AI-företag, har varit föremål för skratt och förvåning i teknikindustrin efter en dramatisk vecka där medgrundaren Sam Altman avskedades och sedan återinsattes som VD. Nu varnar experter för att OpenAI har passerat Rubicon och att det inte finns någon återvändo. Detta hotar att orsaka en ´brain drain´ inom företaget, då talanger står inför ett avgörande val mellan att stödja företagets ursprungliga uppdrag eller att bli rika. Detta kan leda till att fler anställda följer i fotspåren av Dario och Daniela Amodei, som lämnade OpenAI för att starta sitt eget AI-startup, Anthropic.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 november

OpenAI ett steg närmare Allmän Artificiell Intelligens

Flera anställda på OpenAI har uttryckt säkerhetsbekymmer om ett projekt kallat Q*, vilket de anser kan hota mänskligheten. De anställda är också oroliga för företagets kommersialisering av AI-verktyg. OpenAI:s VD Sam Altman, som nyligen återanställdes efter att ha blivit sparkad, är medgrundare till företaget som är känt för sina generativa AI-verktyg. Företaget har gjort framsteg i sitt mål att uppnå allmän artificiell intelligens (AGI). Det är oklart om de som skrev brevet till styrelsen är bland de 700 anställda som hotade att följa Altman till Microsoft efter hans avsked.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 24 november

OpenAI behöver en ny kurs efter ledarskapsdrama

Efter ett högspänt drama som varade i fyra dagar, där Sam Altman avsattes och återinsattes som VD för OpenAI, behöver det Microsoft-stödda företaget nu staka ut en ny kurs. Altman kommer att vara under press för att säkerställa att den omstartade OpenAI 2.0 inte bara är en uppgraderad version, utan levererar en kommersiellt framgångsrik ChatGPT, utan prövningar och tribulationer av styrelserumsmanövrer.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 24 november

Microsoft och Siemens samarbetar för att driva AI-användning i industrier globalt

Microsoft och Siemens utökar sitt partnerskap genom att integrera generativ AI i olika industrier globalt. Deras första gemensamma projekt är introduktionen av Siemens Industrial Copilot, en AI-driven assistent utformad för att förbättra samarbetet mellan människa och maskin inom tillverkning. Dessutom kommer integrationen av Siemens Teamcenter-programvara för produktlivscykelhantering med Microsoft Teams att underlätta skapandet av en industriell metaverse, vilket effektiviserar virtuellt samarbete mellan designingenjörer, medarbetare på frontlinjen och tvärfunktionella team. Satya Nadella, styrelseordförande och VD för Microsoft, betonade möjligheten att denna nästa generations AI presenterar för att påskynda industriell innovation. Synergin mellan Microsofts molnbaserade AI-utveckling och Siemens industriella expertis syftar till att stärka arbetstagare med AI-förstärkta verktyg, börjar med Siemens Industrial Copilot. Roland Busch, VD för Siemens AG, återspeglade denna vision, betonade deras gemensamma mål att möjliggöra generativ AI-adoption och revolutionera design-, utvecklings-, tillverknings- och driftsprocesser för företag. Han betonade vikten av att göra samarbete mellan människa och maskin mer tillgängligt, särskilt för ingenjörer som vill påskynda kodutveckling och lösa arbetskraftsbrist.

Direktlänk Dela Jumpstart Magazine fördjupade 23 november

OpenAI:s VD avskedades och återanställdes oväntat

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades och återanställdes oväntat, vilket chockade teknikvärlden. Striden har implikationer bortom företagets styrelserum och visar på AI-industrins omogenhet samt den starka viljan i Silicon Valley att vara först. Det väcker också brådskande frågor om teknikens säkerhet. Konflikten mellan Sam Altman och OpenAI:s styrelse började med att styrelsen avsatte Altman som VD för att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Microsoft, som är minoritetsägare i OpenAI och har investerat cirka 130 miljarder kronor i företaget, informerades knappt om beslutet. Efter att mer än 95% av OpenAI:s anställda hotade med att sluta om inte Altman återanställdes, blev han återigen VD för företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter en förvirrande vecka

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter en vecka av förvirring. Altman avskedades plötsligt från sin roll som VD på grund av bristande kommunikation, vilket ledde till att medgrundare Greg Brockman lämnade företaget för Microsoft. Nästan alla anställda på OpenAI hotade att sluta om inte Altman återvände och styrelsen avgick. En dag senare återvände Altman som VD och styrelsen ersattes till stor del. Det finns fortfarande många obesvarade frågor, inklusive varför Altman avskedades från början.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 november

Microsofts vd Satya Nadella återinsätter Sam Altman efter Open AI-kaos

Microsofts vd, Satya Nadella, var inblandad i återinsättningen av Sam Altman efter turbulensen i Open AI. Nadella, som träffades i Seattle strax innan kaoset bröt ut, delade sina tankar om partnerskapet, framtiden och riskerna med artificiell intelligens. Open AI:s uppsägning av Altman skakade teknikindustrin och placerade Nadella ännu högre på listan över världens mäktigaste personer inom utvecklingen av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 november

Drama på OpenAI: Före detta VD sparkad, personal hotar att sluta

Sam Altman, före detta VD för OpenAI, har sparkats av företagets ideella styrelse, vilket har lett till en oändlig dramacykel, inklusive hundratals anställda som hotar att sluta om han inte återinsätts. Ilya Sutskever, OpenAIs chefsforskare och styrelsemedlem, verkar ha varit en av huvudkrafterna bakom Altmans avsked. Sutskever, som beskrivs som en ´andlig ledare´ inom företaget, har etablerat sig som en esoterisk figur. OpenAI, som snabbt närmar sig en värdering på 90 miljarder dollar, har kastats in i en fördjupad kris av sin övergripande ideella arm.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 23 november

Microsoft firar OpenAIs återgång till normalitet efter kaos

Microsofts ledare firar OpenAIs återgång till normalitet efter dagar av kaos. OpenAI, som Microsoft har investerat cirka 13 miljarder dollar i, har upplevt en turbulent period som började när styrelsen plötsligt avskedade Sam Altman som VD. Microsoft anställde snabbt Altman och OpenAI:s medgrundare och president Greg Brockman, som avgick i protest mot Altmans avskedande, för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam. Ett avtal nåddes slutligen för att Altman skulle återvända till OpenAI istället för att låta företaget kollapsa, vilket Fortune teknikreporter David Meyer skrev är ett resultat som är ´ganska idealiskt för Microsoft´.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter tumultartad period

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad, vilket markerar en kaotisk period som belyste djupa spänningar inom AI-gemenskapen. Styrelsen som avskedade Altman har nästan helt ersatts efter ett uppror från anställda, vilket förstärker hans position i företaget. Den enda överlevande i styrelserummet i den nya Altman-eran är Adam D´Angelo, VD för fråge- och svarssajten Quora. Han kommer att ansluta sig till ex-Salesforce co-VD Bret Taylor och tidigare amerikanska finansministern och presidenten för Harvard University, Larry Summers.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 november

OpenAI löser ledarskapskris, Sam Altman återinsatt som VD

Ledarskapskrisen som drabbade OpenAI löstes hastigt med ett kortfattat meddelande från företaget. Sam Altman återinsattes som VD och företagets djupa och lukrativa affärspartnerskap med Microsoft, som har en andel på 13 miljarder dollar i företaget, förblev intakt. Men överenskommelsen är fortfarande en vändpunkt för OpenAI och AI-fältet i stort. Altman, anhängare av utbredd AI-adoption och några av landets mest etablerade eliter verkar ha vunnit stort på krisen. Microsoft kan också komma att få mer inflytande över OpenAI. Ex-Salesforce med-VD Bret Taylor och före detta finansminister Larry Summers har utsetts till OpenAIs styrelse, vilket kan innebära att företaget kommer att alliera sig ännu mer med landets rikaste och mest inflytelserika eliter.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 23 november

Kris hotar OpenAI efter VD:s avskedande

OpenAI, känd för att vara ledande inom generativ AI, riskerar att kollapsa efter avskedandet av sin VD, Sam Altman, vilket har utlöst en större kris. Nästan 700 av företagets 770 anställda skrev ett brev där de hotade med att säga upp sig om OpenAI:s styrelse inte avgick. Styrelsen hade kritiserat Altman för att ha prioriterat en snabb expansion av OpenAI utan att analysera riskerna med okontrollerad tillväxt av AI-programvara. Bland hoten med generativ AI finns möjligheten att AI-programvara kan användas för militära operationer, för desinformation eller till och med bli självständig och attackera människor. Emmett Shear har utsetts till Altmans efterträdare.

Direktlänk Dela FashionNetwork fördjupade 23 november

Meta kan dra nytta av OpenAI:s ledningsdrama

Meta-VD Mark Zuckerberg var inte direkt involverad i dramatiken kring Sam Altmans avgång och återkomst till OpenAI, men hans företag kan dra fördel av situationen. Microsoft, OpenAI:s största finansiella stöd, har positionerat startupföretaget som en viktig molnpartner, men detta har fått kritik när frågor uppstått om hur styrelseproblemen kunde undgå Microsoft och dess VD Satya Nadella. Meta har å andra sidan haft lyxen att följa händelserna på sidlinjen. Detta kan hjälpa Meta att stärka sina open-source Llama AI-initiativ och kan även hjälpa med rekrytering. Meta fortsätter att investera tungt i generativ AI och stora språkmodeller, liknande de som hjälpte till att skapa OpenAI:s ChatGPT.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 november

OpenAI:s VD, Sam Altman, avlägsnades av företagets styrelse men återvände efter massprotester från personalen. Denna förändring ledde till att styrelsen omorganiserades, med flera medlemmar som lämnade sina poster. Detta har lett till spekulationer om företagets framtid och hur AI-industrin ska styras. Styrelsen hade tidigare en kritisk roll i att hålla företagsledningen i schack, men frågan är nu om de kommer att ha samma makt i framtiden. Situationen har också lett till diskussioner om reglering av AI-företag och huruvida de kan lita på att balansera potentiella risker med en önskan att tjäna pengar.

Wired fördjupade 22 november

Efter att ha blivit avsatt som VD för OpenAI förra veckan, återvänder Sam Altman nu till sin position. Greg Brockman återtar sin roll som president för OpenAI, medan Mira Murati återgår till sin tidigare position som CTO. De tre forskare som avgick i solidaritet med Altman och Brockman är också tillbaka på företaget eller har ansökt om att få återvända. Trots detta kommer varken Altman eller Brockman att behålla sina platser i styrelsen. Styrelsen kommer nu att bestå av Adam D’Angelo, CEO för Quora, Bret Taylor från Google/Salesforce/Twitter och Larry Summers, ekonom vid Harvard. Altman kommer att frivilligt underkasta sig en intern utredning om skälen till att han avsattes som VD.

Slate Magazine fördjupade 22 november

OpenAI:s ledarskapsförändringar leder till att kunder söker alternativ

Efter förra veckans ledarskapsförändringar på OpenAI har många kunder börjat leta efter alternativ. Flera uppstartsföretag säger att de eller deras kunder överväger att lita mindre på OpenAI:s stora språkmodeller (LLM) sedan företaget avskedade Sam Altman, företagets medgrundare och VD. Trots att Altman nu verkar ha blivit återinsatt, anser vissa att oron beror på omvälvningen i sig, inte Altmans avgång. Bland dem finns Arjun Bansal, vars företag Log10 producerar verktyg som utvecklare kan använda för att skapa LLM-drivna applikationer. Martin Kon, president och COO för Cohere, som också tillhandahåller LLM för användning i applikationer, har också sett en ökning av förfrågningar sedan OpenAI:s omstrukturering började.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter intern maktkamp

Sam Altman, den avsatte ledaren för OpenAI, har återvänt till företaget som avskedade honom för bara några dagar sedan. Detta följer en kort men kaotisk maktkamp som chockade teknikindustrin. OpenAI meddelade på tisdagen att de har ´kommit överens i princip om att Sam Altman ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse´. Den nya styrelsen kommer att ledas av den tidigare Salesforce med-VD:n Bret Taylor. Övriga medlemmar kommer att vara den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers och Quora VD:n Adam D´Angelo. Samtidigt har Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, anställt Altman och en annan medgrundare, Greg Brockman. Detta ledde till hot om avgång från hundratals OpenAI-anställda, som krävde styrelsens avgång och Altmans återkomst.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupade 22 november

Microsoft introducerar Copilot för Microsoft 365, ett stödsystem för verksamheter

Microsoft presenterar Copilot för Microsoft 365, ett komplett system designat för att stödja verksamheter med fyra huvudkomponenter: stora språkmodeller, Microsoft Graph, Microsoft 365 Apps och webbsökning. Microsoft Graph, som kopplar samman alla Microsofts appar och produkter, beskrivs som en nyckelkomponent. Copilot är byggt med Microsofts informationssäkerhetslösningar i åtanke. En studie visade att 77% av de som testat Copilot inte vill arbeta utan det igen, och 7 av 10 ansåg att de blev mer produktiva. Copilot kan också hjälpa till att strukturera din dag, svara på e-post och utföra uppgifter i Excel.

Direktlänk Dela Voister fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till OpenAI som VD efter kort avsked

Sam Altman kommer att återvända till OpenAI som VD mindre än en vecka efter att han avlägsnades från positionen. OpenAI meddelade att Altman kommer att återvända med en ny initial styrelse som inkluderar Bret Taylor, Larry Summers och Adam D’Angelo. Taylor är tidigare VD för Salesforce, Summers är tidigare finansminister under president Bill Clinton, och D’Angelo är VD för Quora och enda medlemmen kvar från den tidigare styrelsen. OpenAI:s president Greg Brockman, som hade avgått i protest mot Altmans avsked, kommer också att återvända.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till Open AI efter oväntat avsked och anställning på Microsoft

Sam Altman, tidigare VD för AI-bolaget Open AI, fick oväntat sparken av styrelsen på grund av förlorat förtroende. Detta ledde till spekulationer om orsaken till hans avsked, inklusive potentiella säkerhetsproblem med AI. Efter att ha blivit sparkad, fick Altman jobb på Microsoft, men på tisdagen organiserade Open AI:s anställda en namninsamling för att få tillbaka Altman. Runt 700 anställda krävde att Altman skulle få tillbaka sin roll och att styrelsen skulle avgå, annars hotade de att säga upp sig och ansluta sig till Altman på Microsoft. På onsdagen meddelades det att Altman återvänder till Open AI och att styrelsen byts ut.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter dramatisk vecka

Efter en dramatisk vecka har Sam Altman återtagit rollen som VD för OpenAI, efter att ha blivit avskedad. Alla men en av styrelsemedlemmarna som var ansvariga för avskedandet kommer att lämna. Styrelsen för OpenAI gav efter för en överväldigande majoritet av anställda som krävde Altmans återkomst. Detta skedde efter att Microsofts VD Satya Nadella hotade att dränera företaget på dess bästa talanger. Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce, och tidigare amerikansk finansminister Larry Summers kommer att bli nya styrelsemedlemmar. Microsofts aktier steg med 1,10% till $377,10 i förhandeln.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 22 november

OpenAI- anställda kräver återgång av avskedad VD

OpenAI meddelade på tisdagen att dess medgrundare Sam Altman kommer att återvända till teknikföretaget som VD, bara dagar efter att han avskedats av styrelsen och snabbt meddelat att han ansluter sig till Microsoft. ´Vi har nått en principöverenskommelse om att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (Ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo´, sa OpenAI i ett inlägg på sociala medier. OpenAI bildar också en ny styrelse som kommer att inkludera tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, som kommer att fungera som ordförande; ekonomen och tidigare USA:s finansminister Larry Summers; och befintlig direktör Adam D´Angelo, VD för Quora. Tre direktörer som var inblandade i beslutet att avskeda Altman - Ilya Sutskever, Helen Toner och Tasha McCauley - lämnar styrelsen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som OpenAI:s VD, ny styrelse bildad

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad förra veckan, vilket ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. En ny styrelse har också bildats, bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. Microsoft, som är OpenAI:s största investerare, har tecknat ett avtal med Altman efter hans avsked. Över helgen ersattes tillfälliga VD:n Mira Murati av Emmett Shear. Salesforce VD Marc Benioff försöker rekrytera missnöjda anställda till sina företag.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter företagskris

Sam Altman är tillbaka som VD för OpenAI efter en turbulent period där ovanlig företagsstyrning ledde till ett försök att avsätta honom, trots stöd från både Microsoft och majoriteten av OpenAIs personal. Processen var rörig men resultatet tycks bli ett starkare OpenAI med tydligare mål och syfte. Microsoft erbjöd anställning till Altman och Greg Brockman, och Twitchs medgrundare Emmett Shear hoppade in som tillfällig VD. Över 710 av företagets 770 anställda skrev under ett öppet brev till styrelsen där de krävde Altmans återkomst och styrelsens avgång. Altman och Brockman får sannolikt fortsatt stöd från Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

Microsofts Copilot är inte gratis: Prissättningsinformation

När Microsoft tillkännagav sin generativa AI-lösning, ´Copilot´, i mars 2023, avslöjade teknikföretaget ingen prissättningsinformation. Olika typer av ´Copilot´ medför olika kostnader. En del verktyg, som Bing Chat (nu bara Microsoft Copilot), är enkla lösningar som är utformade för att förbättra online-sökupplevelser. Andra är omfattande verktygssatser som ger stöd åt team i specifika roller, som försäljning eller kundservice. Priset för Copilot för Microsoft 365 kommer att kosta 30 dollar per användare per månad. Detta är en tilläggskostnad till din befintliga Microsoft 365-prenumeration. Microsoft har inte släppt något pris för Security Copilot men säger att prissättningen kommer att avslöjas när lösningen blir ´Allmänt tillgänglig´. GitHub Copilot är tekniskt sett separat från de nya Copilot-verktygen som Microsoft introducerar just nu. GitHub Copilot finns tillgängligt genom två olika licenser. Den första är ´Copilot Individual´ för personliga användare, tillgänglig för 10 dollar per månad eller 100 dollar per år. Det andra alternativet är Copilot Business, som har mer avancerade verktyg och revisionsloggar för 19 dollar per månad per användare.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 22 november

OpenAI:s framgång och interna stridigheter markerar AI:s utmaningar

OpenAI, skaparen av den populära AI-verktyget ChatGPT, har hamnat i centrum för en filosofisk debatt om utvecklingen av allmän artificiell intelligens för mänsklighetens bästa. Företaget, som grundades 2015 med målet att bygga säker och fördelaktig AI, har gått från en icke-vinstdrivande organisation till ett aktiebolag på grund av de höga kostnaderna för AI-forskning och -utveckling. Företagets värdering har nästan tredubblats från omkring $29 miljarder till $80 miljarder mellan maj och november 2023, med stora investeringar från Microsoft och konkurrenter som Anthropic. Trots framgångarna har OpenAI nyligen upplevt interna stridigheter, med över 700 anställda som hotar att sluta om styrelsen inte avgår.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 november

Sam Altman återanställd som VD för OpenAI efter bara fyra dagar

Sam Altman, tidigare avskedad som VD för OpenAI, har återanställts efter bara fyra dagar. Styrelsen hade tidigare sagt att de ´förlorat förtroendet´ för hans ledarskap. Altman bekräftade återanställningen och uttryckte sin glädje över att återvända till OpenAI och fortsätta bygga på deras starka partnerskap med Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, hade tidigare bekräftat att Altman skulle ansluta sig till techjätten, men var öppen för att Altman stannade kvar på OpenAI. Dock ansåg han att företagets ledarskap behövde en förändring.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter styrelsedrama

Sam Altman, som sparkades från sin roll på OpenAI, kommer att återvända till sin post som VD. Detta sätter punkt för en styrelsedrama som har fascinerat Silicon Valley och avslöjat maktkampen över kontrollen över artificiell intelligens framtid. Det initiala styrelsen kommer att bestå av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D’Angelo. Altman kommer inte att ha en plats i den nya styrelsen, och styrelsen gick med på en oberoende utredning som kommer att undersöka alla aspekter av de senaste händelserna. Greg Brockman, som avgick i solidaritet med Altman, återvänder till företaget.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter dramatisk vecka

OpenAI har nått en preliminär överenskommelse för att låta Sam Altman återvända som företagets VD och bilda en ny styrelse. Detta signalerar slutet på en nästan veckolång dramatik utlöst av Altmans oväntade avsked av företagets tidigare styrelse. Företaget meddelade att Altman har gått med på att återvända som VD och att företaget kommer att ha en ny ´initial styrelse´ ledd av Salesforce med-VD Bret Taylor. Andra styrelsemedlemmar inkluderar före detta finansminister Larry Summers och Quora VD Adam D´Angelo. OpenAI medgrundare Greg Brockman meddelade också att han kommer att återvända till företaget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för Open AI, styrelsen omorganiseras

Sam Altman kommer att återvända som VD för Open AI, enligt ett uttalande från företaget. Styrelsen kommer också att omorganiseras, med två nya medlemmar, Larry Summers, tidigare amerikansk finansminister och Harvard rektor, och Bret Taylor, tidigare VD för Salesforce, som blir ny styrelseordförande. Adam D’Angelo, medgrundare av Quora, kommer att behålla sin plats i styrelsen. Det är sannolikt att Altman också kommer att ta en plats i den nya styrelsen. Det är oklart hur den nya styrelsen kommer att se ut eller vilka av de gamla medlemmarna som kommer att få behålla sina platser.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till Open AI som VD

Sam Altman kommer att återvända till Open AI som VD. Företaget gör också förändringar i sin styrelse, där Altman kan ta en plats. Två nya medlemmar, Larry Summers och Bret Taylor, kommer att gå med i styrelsen. Summers är tidigare amerikansk finansminister och rektor på Harvard, medan Taylor tidigare har varit VD för Salesforce och kommer att bli styrelseordförande för Open AI. Adam D´Angelo, medgrundare till Quora, kommer att behålla sin plats i styrelsen. Det är ännu inte klart exakt hur den nya styrelsen kommer att se ut.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för Open AI efter press från personal och investerare

Efter press från både investerare och personal har IT-jätten Open AI återinsatt Sam Altman som VD, men delvis bytt ut styrelsen i företaget. Altman uttrycker lättnad över beslutet och ser fram emot att återgå till Open AI och bygga ett starkt partnerskap med Microsoft. Styrelsen kommer nu att inkludera Bret Taylor som styrelseordförande, samt Larry Summers. Adam D´Angelo, medgrundare till frågeplattformen Quora, behåller sin position i styrelsen.

Direktlänk Dela TV4 fördjupade 22 november

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman återvänder efter att ha blivit sparkad

Sam Altman, den tidigare ledaren för OpenAI, återvänder till företaget efter att ha blivit sparkad förra veckan. Detta kommer efter en period av intern konflikt och ökat externt tryck från företagets investerare. OpenAI meddelade att de nått en principöverenskommelse för Altman att återvända som VD med en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, tidigare amerikanska finanssekreteraren Larry Summers och Quora VD Adam D´Angelo. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess teknik, anställde snabbt Altman på måndag.

Direktlänk Dela WHEC-TV fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter chockavsked

Sam Altman, tidigare avskedad ledare för OpenAI, återvänder till företaget som sparkade honom förra veckan. San Francisco-baserade OpenAI meddelade att de har kommit överens om att Sam Altman ska återvända som VD med en ny styrelse bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. OpenAI:s tidigare styrelse, som inkluderade D´Angelo, vägrade att ge specifika skäl till varför de sparkade Altman, vilket ledde till intern konflikt inom företaget och ökat externt tryck från startupföretagets investerare. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess teknik, anställde snabbt Altman på måndagen, liksom en annan medgrundare och tidigare president, Greg Brockman, som hade slutat i protest efter Altmans avsked.

Direktlänk Dela KPRC-TV fördjupade 22 november

OpenAI gör ChatGPTs röstfunktion tillgänglig för alla användare

OpenAI har gjort röstfunktionen för ChatGPT tillgänglig för alla användare. Användare kan nu trycka på hörlursikonen för att tala med ChatGPT i mobilappen och få ett hörbart svar. OpenAI lanserade först möjligheten att uppmana ChatGPT med din röst och bilder i september, men gjorde bara funktionen tillgänglig för betalande användare. Detta sker samtidigt som OpenAIs personal kämpar med den plötsliga avsättningen av deras VD och röriga förhandlingar för hans återkomst.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 22 november

Microsofts VD hävdar att OpenAI inte existerar utan deras inblandning

Microsofts VD, Satya Nadella, har uttalat att OpenAI inte skulle existera utan Microsofts inblandning och att de inte konsulterades om avskedandet av Sam Altman, OpenAIs tidigare VD. Microsoft, som är OpenAIs största investerare, kontaktades inte av OpenAIs styrelse innan de avskedade Altman. Microsoft meddelade att de har anställt Altman och OpenAIs tidigare president, Greg Brockman, till en ny AI-enhet. OpenAI är för närvarande i ´intensiva diskussioner´ för att lösa sin personal- och ledarskapskris. Mer än 700 av OpenAIs 750 anställda har skrivit under ett brev som uppmanar styrelsen att återinsätta Altman och sedan avgå.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 november

Konflikt inom OpenAI kan leda till rättsliga konsekvenser

OpenAI, företaget bakom den populära chattbotten ChatGPT, har drabbats av en intern konflikt. Styrelsen har avskedat VD Sam Altman, vilket ledde till att nästan alla företagets 700 anställda skrev under ett brev där de hotade med att säga upp sig om styrelsen inte avgår. Microsofts VD, Satya Nadella, har krävt förändringar i företagets styrning. Enligt juridiska experter är de enda som kan tvinga OpenAIs nuvarande styrelse att avgå eller ändra sig domare eller statsadvokater. Detta har lett till att investerare överväger sina rättsliga alternativ.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 november

Microsoft överväger förändringar i OpenAI:s styrelse

Microsoft Corp. diskuterar en lista över förändringar i styrningen som de planerar att begära från OpenAI:s styrelse för att förbättra styrelsen och förhindra att mjukvarujätten, startupföretaget inom artificiell intelligens största investerare, blir överraskad av stora strategiska drag. OpenAI avskedade VD Sam Altman på fredagen, och sedan dess har investerare uppmanat till hans återkomst. Microsoft, som erbjöd sig att anställa Altman, har sagt att de är öppna för att han återvänder till ChatGPT-tillverkaren så länge vissa kriterier uppfylls. Microsoft överväger även att försöka placera en av sina chefer i OpenAI:s styrelse.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 november

Över 700 OpenAI-anställda kräver styrelsens avgång efter avsättningen av VD Sam Altman

Efter en explosiv helg som resulterade i att Sam Altman, en av tech-sektorns stigande stjärnor, avsattes som VD för OpenAI, har flera rapporter spekulerat om oenigheter kring AI-säkerhet. Inga konkreta skäl gavs för styrelsens beslut att avsätta Altman, men en förhandling följde där det signalerades att Altman kunde återvända som VD. Emellertid meddelade styrelsen på söndagen att Twitch medgrundare Emmett Shear skulle ta över som tillförordnad VD. På måndag morgon meddelade Microsofts VD Satya Nadella att Altman och den avsatta styrelseordföranden Greg Brockman skulle komma till Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam. Över 700 OpenAI-anställda har sedan dess skrivit under ett brev som kräver att styrelsen avgår och att de återinsätter Altman som VD.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 21 november

Framtiden för OpenAI och Sam Altman är oklar efter hot om massuppsägningar

Samtal pågår om framtiden för OpenAI och möjligheten att Sam Altman, det avsatte VD:n för AI-företaget, ska återvända. Detta kommer efter att nästan alla anställda hotat att sluta om han inte kommer tillbaka. Investerare och ledare försöker ta fram en plan för att få tillbaka Altman efter att det avslöjades att han skulle leda Microsofts nya AI-labb. Altman har signalerat att han kan återvända, men endast om de styrelsemedlemmar som avsatte honom avgår. Microsofts VD, Satya Nadella, har indikerat att han är öppen för båda alternativen. Framtiden för Altman och OpenAI är fortfarande oklar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 21 november

OpenAIs chefsforskare gör tragiskt misstag

Ilya Sutskever, chefsforskare vid OpenAI, försökte nyligen avsätta Sam Altman, företagets tidigare VD. Sutskever informerade Altman om hans avsked under ett möte, vilket ledde till en omedelbar offentliggöring av Altmans avgång. Mer än 700 av OpenAIs 770 anställda har sedan dess skrivit under ett brev där de hotar med att säga upp sig om inte Altman återinsätts som VD. Sutskever har uttryckt ånger över sin inblandning i styrelsebeslutet och har också undertecknat brevet som kräver Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 21 november

Samtal pågår om att återinföra tidigare VD för OpenAI

Samtal pågår mellan Sam Altman och OpenAI:s styrelse för att återinföra den tidigare VD:n för det artificiella intelligens-startupföretaget, enligt källor bekanta med ärendet. Diskussioner sker mellan Altman och minst en styrelsemedlem, Adam D´Angelo, och det rapporteras att den tidigare VD:n kan återvända som direktör i en övergångsstyrelse. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte i en CNBC-intervju att han är öppen för att personal stannar kvar på OpenAI eller kommer till Windows-tillverkaren. Han sa att styrningen hos ChatGPT-tillverkaren behöver förändras oavsett var Altman hamnar.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

Microsofts VD öppen för Sam Altmans återkomst till OpenAI

Microsofts VD Satya Nadella uttryckte på måndagen öppenhet för att Sam Altman skulle kunna återvända till OpenAI efter hans dramatiska avsked förra veckan. Microsoft hade tidigare meddelat att de skulle ta in Altman och tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman för att leda ett nytt forskningsteam inom artificiell intelligens. Brockman avgick från OpenAI i protest mot att Altman avskedades som VD. Altman vill återvända till OpenAI, men endast under förutsättning att alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår. Microsoft är en stor investerare i OpenAI, företaget bakom AI-textchatten ChatGPT.

Direktlänk Dela HuffPost fördjupade 21 november

OpenAI i kaos: tre VD:ar på tre dagar och en potentiell Microsoft-övertagning

OpenAI, skaparen av ChatGPT och DALL-E 3, sparkade ut VD:n Sam Altman vilket ledde till en turbulent helg med tre VD:ar på tre dagar och rykten om en under bordet-övertagning av Microsoft. Två av OpenAIs styrelsemedlemmar, Altman och tidigare ordförande och medgrundare Greg Brockman, avgick, vilket lämnade Ilya Sutskever som enda anställda i styrelsen. Mira Murati utsågs till tillfällig VD men avlägsnades inom några timmar. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, tog över som tillfällig VD. Samtidigt har dussintals anställda avgått och det har uppstått spekulationer om att Altman och Brockman nu är anställda hos Microsoft, vilket kan innebära att produkter som ChatGPT försvinner från rampljuset.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef och annan arkitekt för nytt AI-projekt

Microsoft har anställt Sam Altman, tidigare chef för OpenAI, och en annan arkitekt från OpenAI för ett nytt projekt. Deras plötsliga avgångar chockade AI-världen och lämnade den nyligen tillsatta VD:n för ChatGPT att hantera spänningar genom att lova att utreda Altmans avsked. Emmett Shear, tidigare ledare för Twitch, tog över som OpenAI:s tillfällige VD och Microsoft meddelade att de anställde Altman och OpenAI:s medgrundare och tidigare president Greg Brockman för att leda Microsofts nya forskningsteam för avancerad AI. Trots splittringen mellan nyckelspelarna bakom ChatGPT och företaget de hjälpte till att bygga, sa både Shear och Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, att de är engagerade i sitt partnerskap.

Direktlänk Dela Pipestoneflyer.ca fördjupade 21 november

OpenAI:s ledning skakas om, Microsoft kan dra nytta

OpenAI:s styrelse chockade teknikvärlden genom att avskeda Sam Altman, medgrundare och VD. Greg Brockman, OpenAI:s president, beslutade samma dag att följa efter Altman, och båda är på väg att ansluta sig till Microsoft för att leda AI-insatserna. Samtidigt har en överväldigande majoritet (90%) av OpenAI:s personal rapporterats ha undertecknat ett brev där de hotar att sluta och gå med Altman och Brockman på Microsoft om OpenAI:s styrelse inte återinsätter Altman. Microsoft, som investerade 10 miljarder dollar i OpenAI i januari 2023, kan dra mest nytta av denna omvälvning.

Direktlänk Dela The Financial Brand fördjupade 21 november

Sam Altman, offentligt ansikte för OpenAI, tvingades plötsligt avgå på grund av bristande ärlighet i sina kommunikationer. Efter att företagets president avgick och personal hotade att följa efter, verkar de som avsatte honom ha ångrat sig. OpenAI utsåg teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD. Över 500 anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta om inte Altman återvände. Altman och Greg Brockman, tidigare president för OpenAI, har gått med i ett AI-forskningsteam hos Microsoft. OpenAI anställde Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, som Altmans ersättare.

Sky News fördjupade 21 november

OpenAI:s interna konflikter: Anställda kräver styrelsens avgång

OpenAI, AI-företaget vars ChatGPT utlöste en kapprustning inom artificiell intelligens, står inför interna konflikter. Majoriteten av dess anställda har uppmanat styrelsen att avgå efter att ha avskedat Sam Altman som VD på grund av hur snabbt tekniken ska kommersialiseras. Över 700 av OpenAIs 770 anställda, inklusive Ilya Sutskever, chefsforskare och styrelsemedlem, krävde att styrelsen skulle avgå. Altman försöker fortfarande återvända som VD och förhandlar med företaget. OpenAI:s styrelse hade närmat sig en toppkonkurrent, Anthropic, om en fusion. Marc Benioff från Salesforce försöker locka OpenAI-anställda med lukrativa finansiella erbjudanden.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 november

Sam Altman lämnar OpenAI för Microsoft, orsakar anställdas uppror

Sam Altman, tidigare chef för OpenAI, har blivit avskedad av företagets styrelse och anställts av Microsoft. Detta har lett till uppror bland OpenAIs anställda, varav mer än två tredjedelar hotar att säga upp sig. Microsoft, som äger 49% av OpenAI, har investerat i företaget och genom sitt samarbete integrerat ChatGPT i sin sökmotor Bing och andra produkter. Altman och hans medgrundare Greg Brockman kommer nu direkt att arbeta för Microsoft, vilket kan stärka företagets ledande position inom AI. Detta kan dock skapa problem för OpenAI och dess andra investerare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 november

Microsofts VD Satya Nadella tar ombord OpenAI-personal

Microsofts VD, Satya Nadella, har snabbt tagit ombord Sam Altman från OpenAI efter att förhandlingarna med OpenAIs styrelse har stannat upp. Altman kommer att ansluta sig till Greg Brockman och några andra forskare från OpenAI, däribland Jakub Pachocki, som leder GPT-4. Trots detta är det inte klart om Altman kommer att stanna på Microsoft eller återvända till OpenAI. Microsoft har inte exklusiva rättigheter att använda OpenAIs post-AGI-modeller, trots sin investering på 13 miljarder dollar i företaget. OpenAI, som startade 2015, fokuserar på att uppnå artificiell allmän intelligens (AGI).

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 21 november

Microsofts investeringar i OpenAI skakas av interna stridigheter

Microsofts investeringar i OpenAI, ett ledande företag inom generativ AI, har skakats av interna stridigheter. OpenAIs styrelse avskedade nyligen medgrundaren och VD:n Sam Altman och medgrundaren och presidenten Greg Brockman avgick, vilket har lett till osäkerhet och förvirring inom företaget. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI under de senaste fyra åren, trots att de inte har någon kontroll över företaget eller en plats i styrelsen. Microsofts VD Satya Nadella försökte utan framgång övertyga OpenAIs styrelse att återanställa Altman och Brockman. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Altman och Brockman har fått positioner på Microsoft för att leda ett nytt ´avancerat AI-team´.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 november

Microsofts VD bekräftar möjlighet för avskedad Open AI VD att återvända

Microsofts VD Satya Nadella har bekräftat att det fortfarande finns en möjlighet för den avskedade VD:n för Open AI, Sam Altman, att återvända till företaget. Styrelsen för Open AI är under stor press från både anställda och ägare som försöker få Altman tillbaka. Detta skulle innebära att Altmans tidigare planerade flytt till Microsoft inte är definitiv. Nadella nämnde också att samarbetet med Open AI är osäkert. Under helgen kallades ett extrainsatt möte med den tillförordnade VD:n Emmett Shear, men många anställda bojkottade mötet. Över 500 anställda har undertecknat en protestlista där de kräver att Altman och Greg Brockman får tillbaka sina jobb.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 21 november

Microsoft Ignite 2023: Microsoft leder vägen för AI-utveckling

Microsoft Ignite 2023 var fylld av AI-relaterade sessioner, med cirka 50% av de ungefär 600 sessionerna som berörde AI på något sätt. Microsoft presenterade dussintals nya produkter, tjänster och uppdateringar, med fokus på att leda utvecklingen av AI. Microsofts VD, Satya Nadella, förklarade att ´kopiloternas ålder´ är här. Detta inkluderar nya tillägg till Copilot AI-tjänsterna, Windows AI Studio för utvecklare och två nya internt tillverkade chips för att stödja AI-baserad infrastruktur. Microsoft fortsätter att samarbeta med NVIDIA, trots att de utvecklar sin egen AI-silikon.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 21 november

Anupam Mittal kritiserar OpenAI:s styrelse och föreslår en unik AI-strategi för Indien

Anupam Mittal, grundare av ShaadiDotCom, uttryckte stark kritik mot OpenAI:s medgrundare och chefsforskare Ilya Sutskever, efter styrelsens beslut att avsätta Sam Altman. Mittal anser att styrelser som driver disruptiv teknik med exotiska ledningsstrukturer alltid kommer att hamna i kaos. Han berömde Satya Nadella för att ha anställt Sam Altman och hans kollegor, men uttryckte oro över koncentrationen av AI inom privat teknik. Mittal varnade för Elon Musk och Mark Zuckerbergs potentiella reaktioner på OpenAI, och föreslog att världen kanske behöver en unik strategi för AI, där Indien kan spela en roll.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-VD, orsakar intern konflikt

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har upplevt interna problem efter att Microsoft anställt dess tidigare VD, Sam Altman. Många anställda hotar nu att följa honom till Microsoft. Detta följde en helg av dramatik som chockade AI-sektorn och ledde till spekulationer om OpenAIs framtid. OpenAI utnämnde en ny VD på fredag, men ersatte henne på söndag. Den nya VD:n, Emmett Shear, har lovat att utreda avskedandet av Altman. Microsoft meddelade att Altman och OpenAIs tidigare president, Greg Brockman, kommer att leda dess nya avancerade AI-forskningsteam.

Direktlänk Dela Sentinel Colorado fördjupade 21 november

Emmett Shear utnämnd till ny VD för OpenAI efter Sam Altman

Emmett Shear, medgrundare av Twitch, bekräftade sin utnämning till OpenAIs nya VD på måndag, några dagar efter att AI-företaget sparkade Sam Altman. Noterbart är att Altman och Shear tidigare har korsat vägar, båda var i den ursprungliga klassen för Y Combinator, en inflytelserik startup-inkubator i San Francisco, 2005. Altman tjänade också som president för Y Combinator från 2014 till 2019. Efter sin utnämning som OpenAIs nya tillfälliga VD, lovade Shear att anställa en oberoende utredare för att undersöka Altmans plötsliga avsked och reformera ledningsteamet under de kommande 30 dagarna. Samtidigt kommer Sam Altman att leda ett nytt AI-forskningsteam på Microsoft, som meddelats av Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

Elon Musk ifrågasätter OpenAI:s agerande efter Sam Altmans avsked

Elon Musk ställde frågor om OpenAI:s agerande efter att företagets chefsforskare Ilya Sutskever uttryckt sin djupa ånger över att ha deltagit i styrelsens beslut att avsätta den tidigare VD:n Sam Altman. Sutskever skrev att han aldrig avsett att skada OpenAI och att han kommer att göra allt för att återförena företaget. Musk svarade på Sutskevers inlägg genom att ifrågasätta om OpenAI gör något farligt. ´Varför tog du ett så drastiskt beslut? Om OpenAI gör något som potentiellt är farligt för mänskligheten, behöver världen veta det´, skrev Musk. OpenAI meddelade tidigare att de hade avskedat Sam Altman då de inte längre litade på honom som företagsledare. Efter Altmans avsked bekräftade Microsofts VD Satya Nadella att han skulle ansluta sig till företaget och Twitchs medgrundare Emmett Shear bekräftade sin utnämning till OpenAI:s nya VD.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 21 november

Elon Musk blandar sig i debatten kring OpenAIs ledarskifte

Miljardären Elon Musk har blandat sig i den offentliga debatten kring OpenAI, företaget bakom ChatGPT, efter att företagets tidigare VD Sam Altman avsatts. Musk har svarat på inlägg på sin sociala medieplattform X, tidigare Twitter, och deltagit i diskussionen kring situationen. OpenAI:s medgrundare och styrelsemedlem Ilya Sutskevar uttryckte ånger över sin delaktighet i styrelsens beslut, varpå Musk svarade med frågan om varför så drastiska åtgärder vidtogs. Diskussionen har återigen väckt debatt kring etiken inom AI och företags interna affärer. OpenAI:s investerare överväger rättsliga åtgärder mot styrelsen efter Altmans avsked.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-ledare och aktiekursen når rekordhöjder

Efter att två nyckelpersoner lämnat OpenAI, vilket skapade stor oro, har Microsoft anställt företagets tidigare VD Sam Altman och medgrundare Greg Brockman för att leda ett internt AI-innovationslaboratorium. Detta ledde till att Microsofts aktiekurs nådde rekordhöjder på måndagen. Anställningen av Altman och Brockman ses som en stor vinst för Microsofts AI-ambitioner, och kan leda till snabbare implementering av AI-innovationer. Detta kan dock också intensifiera oro kring reglering och ansvarsfull utveckling av AI-teknologier.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 21 november

Orsaken till Sam Altmans avsked från OpenAI förblir oklar

Mer än tre dagar efter att Sam Altman oväntat avskedades som VD för OpenAI, förblir skälet oklart. Altman avsattes av OpenAI:s icke-vinstdrivande styrelse genom en ovanlig styrstruktur som han själv hjälpt till att skapa. Styrelsen meddelade att Altman inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman ersattes av CTO Mira Murati, som utsågs till tillförordnad VD. Greg Brockman, även han en av OpenAI:s grundare, avsattes från sin post som styrelseordförande och lämnade företaget i solidaritet med Altman några timmar senare.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 21 november

Salesforce VD försöker locka OpenAI-forskare i kölvattnet av ledarskapskontrovers

I kölvattnet av den pågående kontroversen kring kontrollen över ChatGPT-tillverkaren OpenAI har Salesforce VD Marc Benioff erbjudit sig att locka företagets AI-forskare. Benioff erbjöd att matcha deras kontanter och aktier för att gå med i hans företags Einstein AI forskningsteam, och föreslog till och med att forskarna kunde skicka sina CV direkt till honom. Han svarade även direkt på inlägg på Twitter från OpenAI-anställda som hotade att gå med i Microsoft om styrelsen inte avgick. Samtidigt skrev den tidigare OpenAI VD:n Sam Altman att alla hans tidigare anställda kommer att arbeta tillsammans ´på ett eller annat sätt´.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 21 november

Öppen protest hos OpenAI: Anställda hotar att lämna företaget

Över 500 anställda vid OpenAI har undertecknat ett brev där de hotar att lämna företaget och gå med i Microsoft, om inte OpenAI:s icke-vinstdrivande styrelse avgår och återinsätter Sam Altman. Detta kommer efter att OpenAI:s styrelse avskedade sin VD Sam Altman och ersatte honom tillfälligt med CTO Mira Murati. Styrelsens ordförande Greg Brockman avsattes också från sin position och avgick senare. Efter massiv kritik från investerare, inklusive Microsoft, började diskussioner om att återinsätta Altman. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman och Brockman skulle leda en ny avancerad AI-forskningsenhet och välkomnade alla OpenAI-anställda som var redo att byta företag.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 21 november

OpenAI:s kaosartade vecka: VD sparkad och återanställd, massuppsägningar och ny interim VD

OpenAI, känt för utvecklingen av AI-chatboten ChatGPT, står mitt i en kaosartad situation. VD och medgrundare Sam Altman sparkades av fyra styrelsemedlemmar på grund av odefinierade ”kommunikationsproblem”. Detta ledde till intensiva spekulationer och massuppsägningar. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever uttryckte oro över Altman, som ansågs vara för fokuserad på tillväxt snarare än säkerhet. Altman och Brockman återanställdes kort därefter, men förhandlingarna avbröts och istället anställdes den tidigare Twitch VD:n Emmett Shear som ny interim VD. Detta ledde till ännu fler uppsägningar.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 21 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman avskedad, ansluter sig till Microsoft

Sam Altman, medgrundare av AI-företaget OpenAI, har blivit avskedad av företagets styrelse. Trots tryck från både anställda och investerare att ta tillbaka honom, höll styrelsen fast vid sitt beslut. Efter avskedandet meddelade Microsofts VD, Satya Nadella, att Altman och hans närmaste medarbetare, Greg Brockman, kommer att ansluta sig till Microsoft för att leda en ny AI-forskningsavdelning. OpenAI, som tidigare var ett hett namn inom tekniksektorn, står nu inför osäker framtid med förlust av ledande personer och potentiellt förlorade investeringar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 november

Microsofts VD Satya Nadella öppen för att Sam Altman återvänder till OpenAI

Microsofts VD, Satya Nadella, indikerade på måndagen att han fortfarande är öppen för att Sam Altman kan återvända till OpenAI, trots ett tidigare tillkännagivande om att Altman ska ansluta sig till Microsofts AI-innovationsdivision. OpenAI, skaparen av ChatGPT, hamnade i kaos när styrelsen plötsligt sparkade Altman. OpenAIs president, Greg Brockman, avgick och hundratals OpenAI-anställda hotade att sluta över Altmans avsked. Företaget utnämnde en tillfällig VD, Mira Murati, och på måndagen tillkännagav OpenAI en ny tillfällig VD, Twitchs medgrundare Emmett Shear. Microsofts aktier stängde på en all-time high efter tillkännagivandet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 21 november

Microsofts Satya Nadella behåller ´teknikens bästa bromance´ trots turbulens på OpenAI

Microsofts VD, Satya Nadella, agerade snabbt för att anställa Sam Altman, som nyligen tvingades lämna OpenAI. Microsoft och OpenAI har sedan 2019 samarbetat för att bygga avancerade artificiella intelligenssystem, och Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI. De planerade tillsammans att utmana Googles dominans på internet. När den ideella styrelsen som kontrollerar OpenAI avsatte Altman fick Microsoft bara några minuters varsel innan beslutet offentliggjordes. Nadella har gjort det klart att han inte tänker överge partnerskapet, men OpenAIs framtid kan vara osäker.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 november

Microsofts VD diskuterar OpenAIs styrstruktur efter plötslig uppsägning

Microsofts VD, Satya Nadella, har uttryckt att styrstrukturen för OpenAI behöver förändras, tre dagar efter att Sam Altman, OpenAIs VD, plötsligt fick sparken. Nadella förnekade farhågor om långvarig skada på OpenAI och försäkrade att det kritiska forskningsarbetet inom artificiell intelligens fortsätter, liksom partnerskapet med Microsoft. Nadella har också sagt att det är upp till OpenAI:s anställda om de vill stanna i sina nuvarande roller eller flytta till Microsoft. Det är dock oklart var Altman och medgrundaren Greg Brockman slutligen hamnar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 november

OpenAI i kaos efter VD:s avsked och anställning av Microsoft

OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation som skapar populära artificiella intelligensverktyg, har hamnat i kaos efter att VD:n Sam Altman sparkades och sedan anställdes av Microsoft. OpenAI:s personal begärde att Altman skulle återanställas, men styrelsen ersatte honom med CTO Mira Murati. Microsoft, som tidigare investerat miljarder dollar i OpenAI och använt dess AI-modeller, gynnas mest av situationen. OpenAI:s styrelse förlorade förtroendet för Altman på grund av hans bristande ärlighet och hans prioritering av snabb kommersialisering av produkter som ChatGPT och Dall-E 3 över organisationens grundläggande uppdrag. Efter att Altman och OpenAI:s grundande styrelsemedlem Greg Brockman anställdes av Microsoft, hotade nästan alla OpenAIs 770 anställda att sluta och följa dem om inte styrelsen avgick och återanställde Altman.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, anställd av Microsoft

OpenAI:s VD Sam Altman deltog i en diskussion om framtiden för artificiell intelligens under Asia-Pacific Economic Cooperation CEO Summit den 16 november 2023. Efter nyheten att OpenAI:s styrelse hade avskedat Sam Altman, meddelade Microsoft att de hade anställt honom för att leda ett nytt AI-fokuserat företag. OpenAI har blivit en ledare inom AI-utveckling tack vare framgångar med verktyg som ChatGPT. Altman har blivit en global talesman för både potentiella fördelar och faror med digital AI. Efter ett möte på fredag sa OpenAI:s styrelse att de hade bestämt att Altman inte hade varit ärlig i sin kommunikation med företaget och hade röstat för att ta bort honom från sin topposition. I samband med avskedandet delade Greg Brockman, OpenAI:s medgrundare och styrelseordförande, ett meddelande på sociala medier där han meddelade att han avgick. Brockman anställdes också av Microsoft för att arbeta med Altman på företagets nya AI-projekt. Avskedandet verkar ha lett till revolt bland OpenAI:s nästan 800 anställda, och tidigt på måndagen hade över 700 rapporterat skrivit under ett brev till företagets styrelse som krävde deras kollektiva och omedelbara avgång. OpenAI:s anställda hotade också att säga upp sig och flytta till Microsoft för att arbeta för Altman på det nya AI-forskningsprojektet om den nuvarande OpenAI-styrelsen stannar kvar. Microsoft är nära kopplat till OpenAI, med investeringar på cirka 13 miljarder dollar sedan företaget grundades 2015. Microsoft har införlivat OpenAI:s utvecklingar i många av sina produkter, inklusive Bing-sökmotorn och de populära Word-, Excel- och Powerpoint-programmen. OpenAI försöker nu gå vidare i tumultet över Altmans avskedande, och har utsett Emmet Shear, medgrundare och tidigare VD för Twitch, till tillförordnad VD. Shear har snabbt avfärdat spekulationer om att OpenAI:s styrelse avsatte Altman på grund av en tvist om säkerheten för kraftfulla AI-modeller.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 20 november

OpenAI-grundare anställda av Microsoft efter att ha blivit tvingade lämna företaget

OpenAI:s grundare och VD Sam Altman tvingades lämna företaget, vilket ledde till jämförelser med när Apple sparkade Steve Jobs. Altman och hans OpenAI-medgrundare Greg Brockman har nu anställts av Microsoft för att leda en nyinrättad intern avdelning för artificiell intelligens. Mer än 500 OpenAI-anställda hotar att hoppa av och följa dem. Microsofts VD och styrelseordförande Satya Nadella har gått från att se företagets 10 miljarder dollar-investering i OpenAI hotas till att stärka företagets position inom AI. Investerares instämmer och Microsofts aktier har nått rekordhöga nivåer.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

OpenAI:s framtid osäker efter att VD blivit avsatt och anställda hotar med att gå till Microsoft

Över 700 av OpenAIs nästan 800 anställda säger att de kan gå över till Microsoft, vilket skapar osäkerhet kring AI-startupens framtid. OpenAIs fyra personer stora styrelse chockade teknikindustrin när de avsatte Sam Altman som VD, och sa att de inte längre kunde lita på honom. Anställda skrev senare ett brev där de sa att de kan lämna företaget för Microsoft om Altman inte återinsätts. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever, som var delaktig i att avsätta Altman, skrev under brevet som kräver att han återinsätts. Altman har nu gått med i Microsoft för att starta ett nytt AI-projekt.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 november

Dramatisk omstrukturering på OpenAI: Tre VD:ar på tre dagar och hot om massavhopp

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har haft en turbulent helg. Sam Altman, företagets grundare och VD, sparkades av styrelsen, vilket utlöste ett anställduppror som fortfarande pågår. Detta innebär att företaget nu har haft tre VD:ar på lika många dagar. Omstruktureringen på ett av de viktigaste företagen inom artificiell intelligensforskning kan få långtgående konsekvenser för hur tekniken fortsätter att utvecklas. Det är fortfarande mycket som förändras snabbt, men här är vad vi vet hittills och hur saker kan utvecklas.

Direktlänk Dela Popular Science fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Microsoft anställer honom för ny AI-forskningsenhet

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades överraskande på fredagen, vilket utlöste en dramatisk händelse i Silicon Valley. OpenAI, företaget bakom AI-chattboten ChatGPT, var i förhandlingar om en finansieringsrunda som skulle ha värderat företaget till 80 miljarder dollar. Altman, som var en synonym till framgången med ChatGPT, avskedades eftersom han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Hans interimistiska efterträdare som VD, Emmett Shear, medgrundare av streamingplattformen Twitch, sa att avskedandet inte berodde på någon oenighet om säkerheten. Microsoft, OpenAI:s största investerare, försökte återinsätta Altman, ett drag som stöddes av OpenAIs personal. På måndagen meddelade Microsoft att de har anställt Altman och hans nära kollega, före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, för att leda en ny avancerad AI-forskningsenhet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 november

Microsoft bekräftar att Windows 11 AI, Copilot, kommer till Windows 10

Microsoft har bekräftat att Windows 11 AI, Copilot, kommer att lanseras på Windows 10, till glädje för användare som inte kan uppdatera sina datorer till den senaste versionen av operativsystemet. De tillkännagav också att stödet för Windows 10 fortfarande är planerat att upphöra den 14 oktober 2025. Copilot är för närvarande inte tillgänglig i Europa på grund av den digitala marknadslagen, men förväntas bli tillgänglig tidigt 2024. Användare utanför EU, eller de som vill vara först med att prova Copilot på Windows, kan följa stegen för att aktivera det.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 20 november

Windows Copilot kommer officiellt till Windows 10

Microsoft har bekräftat att Windows 11:s AI, Copilot, kommer att lanseras på Windows 10, till glädje för användare som inte kan uppgradera sina system till den senaste versionen av Microsofts operativsystem. Stödet för Windows 10 fortsätter att planeras fram till den 14 oktober 2025. Copilot är för närvarande inte tillgänglig i Europa på grund av den digitala marknadslagen, men det förväntas bli tillgängligt i början av 2024. Användare utanför EU kan dock aktivera Copilot på Windows 10 genom att följa vissa steg, inklusive att ha en viss version av Windows 10 och nedladdning av en specifik uppdatering.

Direktlänk Dela SoftZone fördjupade 20 november

Sam Altman och Greg Brockman går över till Microsofts AI-team

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, ska nu leda ett avancerat forskningsteam för artificiell intelligens (AI) på Microsoft. Greg Brockman, tidigare ordförande för Open AI, kommer också att ingå i Microsofts AI-team, tillsammans med flera andra nyckelpersoner som lämnade Open AI i protest mot att Altman sparkades. Microsoft, som är en av Open AIs största investerare, har välkomnat det nya teamet. Microsofts VD, Satya Nadella, har uttryckt att företaget ser fram emot att tillhandahålla de resurser som behövs för att teamet ska lyckas.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 20 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef, hundratals anställda hotar med att sluta

Microsoft har anställt den tidigare OpenAI-chefen Sam Altman för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´, medan den tidigare VD:n för Twitch tar över hans tidigare roll. Hundratals OpenAI-anställda har rapporterat att de har skrivit under ett brev där de kräver att styrelsen avgår, annars kommer de att sluta och följa företagets tidigare VD Sam Altman i hans nya AI-post på Microsoft. Detta kommer efter att Microsoft meddelade att de hade anställt Sam Altman och en annan medgrundare av ChatGPT-maker OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget tidigare i en företagsomstrukturering som chockade AI-världen.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 20 november

Microsoft anställer avskedad OpenAI-VD, anställda kräver styrelsens avgång

Microsofts VD Satya Nadella chockade teknikvärlden genom att anställa avskedade OpenAI-VD:n Sam Altman. Microsoft meddelade att de skulle anställa nyckelpersoner för sitt eget AI-team, ledda av Altman. Mer än 500 OpenAI-anställda skrev ett brev där de krävde att resterande styrelsemedlemmar skulle avgå. Drama började med OpenAIs oväntade meddelande att Altman var ute. Microsoft, som hade lovat mer än 10 miljarder dollar till startupen, arbetade bakom kulisserna för att lobba för Altmans återkomst. På måndagen hotade mer än 500 OpenAI-anställda att flytta till Microsoft om styrelsemedlemmar inte avgår och återinsätter Altman och medgrundaren Greg Brockman.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 20 november

OpenAI-personal hotar att sluta om styrelsen inte avgår

Majoriteten av personalen på OpenAI hotar att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter före detta VD Sam Altman och ex-president Greg Brockman. Enligt Wired och Kara Swisher skrev cirka 500 anställda, inklusive flera chefer, under brevet. Styrelsen för OpenAI avskedade Altman på fredagen, med påståendet att han inte hade varit ´konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen´. Brockman meddelade i ett e-postmeddelande på fredagen att han avgick som ordförande ´baserat på dagens nyheter´. Altman och Brockman höll intensiva samtal med OpenAI:s styrelse under helgen i ett försök att få tillbaka sina jobb, men de lyckades inte. Sent på söndag kväll framkom det att styrelsen i stället hade valt att anställa före detta Twitch-VD Emmett Shear som OpenAIs tillfälliga verkställande direktör.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 20 november

OpenAI:s medgrundare uttrycker ånger över att ha deltagit i avskedandet av Sam Altman

Ilya Sutskever, medgrundare och chefsforskare på OpenAI, har uttryckt sin djupa ånger över att ha deltagit i beslutet att avskeda Sam Altman. Sutskever skrev i ett inlägg att han ångrar sitt deltagande i styrelsens åtgärder och att han aldrig avsåg att skada OpenAI. Efter Sutskevers uttalande svarade Altman med tre hjärtemojis, vilket tyder på att det inte finns någon förlorad kärlek mellan de två. Sutskever är en av 490 OpenAI-anställda som undertecknade ett öppet brev som kräver att Altman återinsätts.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAI:s Sam Altman för att leda nytt AI-forskarteam

Microsofts VD Satya Nadella meddelade på måndagen att han har anställt Sam Altman från OpenAI och andra medlemmar av hans team, dagar efter att medgrundaren till företaget bakom ChatGPT sparkades. Altman, som blev känd genom lanseringen av AI-chattboten förra året, skrev på X, tidigare Twitter, att ´uppdraget fortsätter´. Nadella skrev på X att Altman ´kommer att gå med i Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskarteam´, tillsammans med OpenAI:s medgrundare Greg Brockman och deras kollegor. OpenAI:s styrelse sparkade Altman på fredagen, vilket ledde till andra högprofilerade avgångar från företaget samt en rapporterad press från stora investerare att ta tillbaka honom.

Direktlänk Dela Nigeria Television Authority fördjupade 20 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI VD och president för att leda nytt AI-forskningsteam

Microsoft har nyligen anställt Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, och Greg Brockman, företagets tidigare president, efter att de sparkats från OpenAI. Altman och Brockman kommer att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam på Microsoft, vilket signalerar företagets intresse för att ytterligare investera i AI-utveckling från interna team. Det finns rykten om att fler anställda från OpenAI kan gå över till Microsoft efter flytten. OpenAI, som driver ChatGPT, som driver Bing Chat, är Googles största AI-konkurrent. Microsoft, som är den största aktieägaren i OpenAI, investerar över 13 miljarder dollar i företaget sedan 2019.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 20 november

Sam Altman lämnar OpenAI för Microsoft, Emmett Shear tar över som tillförordnad VD

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, har lämnat företaget och gått över till Microsoft. Altman fick sparken av företagets styrelse på fredagen, vilket ledde till en kaotisk helg. Trots rapporter om att styrelsen försökte få tillbaka honom, bekräftades det på måndagen att han gick med i Microsoft. Emmett Shear, tidigare VD och medgrundare till Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Styrelsen för OpenAI meddelade att de inte längre hade ´förtroende för hans förmåga att fortsätta leda´. Flera anställda på OpenAI, inklusive medgrundaren Greg Brockman, avgick efter beslutet.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och Greg Brockman för att leda nytt AI-forskningsteam

Sam Altman, tidigare avskedad från OpenAI, och Greg Brockman har blivit anställda av Microsoft för att leda företagets nya forskningsteam för avancerad AI. Microsofts VD, Satya Nadella, uttryckte sin entusiasm över att ha dem i teamet. Altman och Brockman kommer att arbeta med Microsofts nya AI-chip, Maia, som är en del av en serie och företaget arbetar redan på en andra generation. Nyheten kommer en vecka efter att Microsoft meddelade att de har byggt sitt eget specialanpassade AI-chip för att undvika kostsamma beroenden av Nvidia.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och Greg Brockman för att leda sin AI-forskningsgrupp

Microsoft har anställt Sam Altman, tidigare från OpenAI, kort efter hans avsked från företaget. Med Microsoft och Xbox som siktar mot mer AI-utveckling, kommer anställningen av Altman endast att gagna företaget och är en stor förlust för OpenAI. Satya Nadella, VD för Microsoft, tillkännagav på Twitter att de anställt Altman och Greg Brockman, som också arbetade med OpenAI som företagets ordförande. Båda experterna kommer nu att leda Microsofts avancerade AI-forskningsgrupp, även om Microsoft var snabb med att påpeka att de fortfarande samarbetar med Altmans tidigare företag.

Direktlänk Dela Stealth Optional fördjupade 20 november

Microsoft anställer avsat OpenAI-chef Sam Altman

Efter en dramatisk helg på OpenAI, världens mest bevakade startup, har Microsoft Corp anställt företagets avsatte chef Sam Altman. OpenAI, som ligger bakom den populära ChatGPT-appen, bytte Altman mot Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, vilket ledde till att Microsofts VD, Satya Nadella, rekryterade Altman och Greg Brockman, en annan OpenAI-grundare, till att leda en nybildad AI-forskningsenhet inom Microsoft. Detta kan riskera OpenAI:s tillväxt och framtid, då företaget riskerar att förlora anställda till Microsoft och andra konkurrenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkas och kan återvända trots företagets problem

OpenAI, ett företag för artificiell intelligens (AI) som stöds av Microsoft, har sparkat sin VD Sam Altman. Företagets styrelse kan dock överväga att ta tillbaka honom. OpenAI, som har varit ledande inom AI-teknologi, har haft problem trots sin framgång. Tekniken är inte helt beprövad, företagsstyrningen är riskfylld och företagets värdering är svår att rättfärdiga. OpenAI:s problem är tydliga och många, trots att det är oklart om Altman kommer tillbaka eller inte. Dessutom behöver AI fortfarande förbättras, och reglering av AI är fortfarande i ett tidigt skede.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAI:s medgrundare för att stärka AI-forskning

Microsoft har anställt Sam Altman, medgrundare av OpenAI, för att stärka sina ansträngningar inom artificiell intelligensforskning. Detta sker bara dagar efter att Altman avsattes som VD för OpenAI i en kaotisk styrelsekupp. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer också att ansluta sig till Microsoft. Emmett Shear, tidigare VD för Amazons streamingtjänst Twitch, kommer att gå med i OpenAI som tillfällig VD. Altman kommer att vara VD för den ´nya gruppen´, enligt Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 20 november

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, meddelade nyligen att de avsätter sin VD Sam Altman och ersätter honom med teknikchefen Mira Murati. Men innan helgen var över meddelade OpenAI att tidigare Twitch-chefen Emmett Shear skulle ta över efter Altman, åtminstone tillfälligt. Samtidigt har Altman redan hittat en ny roll som ledare för ett nytt avancerat AI-forskningsteam på Microsoft, där han kommer att åtföljas av tidigare OpenAI-styrelseordföranden Greg Brockman och flera andra anställda. Microsoft började investera i OpenAI redan 2019, initialt med cirka 1 miljard dollar. Den siffran har sedan dess ökat till en summa som rapporteras vara närmare 13 miljarder dollar.

Consumer News and Business Channel fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, för att leda nytt AI-forskningslag

Microsoft har meddelat att de anställer Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, för att leda ett nytt AI-forskningslag tillsammans med Greg Brockman, medgrundare av OpenAI. Altman blev avskedad från OpenAI förra veckan efter att styrelsen förlorat förtroendet för hans ledarskap. Microsofts VD, Satya Nadella, uttryckte företagets fortsatta engagemang i partnerskapet med OpenAI och förväntan på att arbeta med dess nya ledning. OpenAI har utsett två tillfälliga VD:ar sedan Altman avskedades, först Mira Murati och sedan före detta Twitch-VD:n Emmett Shear.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 20 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI VD Sam Altman för att leda nytt avancerat AI-forskningsteam

Microsoft har anställt OpenAI:s medgrundare Sam Altman och Greg Brockman för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´, meddelade Microsofts VD Satya Nadella. Detta kommer strax efter att OpenAI:s styrelse utnämnde den tidigare Twitch-chefen Emmett Shear till verkställande direktör, trots investerares uppmaningar att återinsätta den avsatte Sam Altman. Nadella nämnde att Altman och Brockman kommer att ansluta sig till ´kollegor´, vilket tyder på att Microsoft kan ha planer på att anställa andra tidigare OpenAI-anställda. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, betonade att de förblir engagerade i startup-företaget.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och medgrundare till OpenAI

Microsoft meddelade att de har anställt Sam Altman och en annan medgrundare av OpenAI, skaparen av ChatGPT, efter att de oväntat lämnade företaget i en företagsomskakning som chockade AI-världen. Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, sade att Microsoft ser fram emot att bekanta sig med OpenAI:s nya VD, tidigare Twitch-ledaren Emmett Shear, och resten av OpenAI:s ledningsteam. Sam Altman svarade att ´uppdraget fortsätter´. OpenAI meddelade att Altman blev utmanad efter en granskning visade att han inte var ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´ med styrelsen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAIs medgrundare efter företagets omstrukturering

OpenAIs styrelse har avsatt medgrundaren och VD:n Sam Altman och ersatt honom med en tillfällig VD. Microsoft meddelade senare att de har anställt Sam Altman och en annan arkitekt bakom OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte sitt engagemang i partnerskapet med OpenAI och ser fram emot att lära känna OpenAIs nya VD, tidigare Twitch-ledaren Emmett Shear. Microsoft har investerat miljarder dollar i OpenAI och nu tar de in två av OpenAIs medgrundare direkt i folden. Altman och Greg Brockman kommer att leda ett nytt avancerat AI-forskningslag på Microsoft.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 20 november

Sam Altman sparkas som VD för OpenAI, går med i Microsoft

Sam Altman avskedades som VD för OpenAI på fredagen. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att den tidigare OpenAI-chefen Sam Altman och den tidigare presidenten Greg Brockman har utsetts att leda ett nytt team för avancerad forskning i artificiell intelligens. Nyheten om hans utnämning kommer efter att OpenAI, företaget bakom ChatGPT, avvisade påtryckningar från Microsoft och andra stora investerare att återvända sitt beslut att avskeda VD:n. Företagets styrelse utsåg också Emmett Shear, en tidigare VD för Amazons Twitch-streamingtjänst, som tillförordnad VD.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och en annan arkitekt från OpenAI

Microsoft meddelade på måndagen att de har anställt Sam Altman och en annan arkitekt från OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget i en företagsomstrukturering som chockade AI-världen. Microsofts VD Satya Nadella twittrade att teknikjätten är engagerad i sitt partnerskap med OpenAI, vars chatbot startade den generativa AI-trenden genom att producera mänsklig text, bilder, video och musik. Microsoft har investerat miljarder dollar i startupföretaget och hjälpt till att tillhandahålla datorkraft för att köra dess AI-system. Nu tar de in två av OpenAI:s medgrundare direkt i företaget.

Direktlänk Dela WDIO-TV fördjupade 20 november

Open AI:s turbulenta resa: Från grundande till vd-byte och varningar om AI

Open AI, grundat av Elon Musk, Peter Thiel och Sam Altman, har haft en händelserik resa sedan starten. Bolaget, som har som mål att främja och utveckla artificiell intelligens, har fått betydande investeringar från Microsoft och släppt den framgångsrika AI-chattboten ChatGPT. Trots framgångarna har det också funnits utmaningar, inklusive varningar från forskare om riskerna med AI och en rättslig tvist med författaren George RR Martin. I november 2023 sparkades vd Sam Altman och ersattes av Mira Murati, som sedan ersattes av Emmett Shear.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 20 november

Efter AI-turbulensen – Altman går till Microsoft

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, kommer inte att göra en comeback hos företaget efter att ha blivit sparkad. Istället har Open AI:s styrelse gett jobbet till Emmett Shear, tidigare VD för streamingplattformen Twitch. Altman kommer nu att arbeta för Microsoft. Altman kritiserades för att ha varit för ivrig att omvandla Open AI, som startades som en icke-vinstdrivande organisation, till ett lönsamt företag. Shear förespråkar en mer försiktig AI-strategi. Microsoft, som äger 49% av aktierna i Open AI, har stöttat Altman.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 november

Sam Altman och Greg Brockman går med i Microsofts AI-team

Sam Altman, medgrundare till OpenAI, kommer att gå med i Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-team efter hans plötsliga avsked från OpenAI. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman, 38, skulle komma ombord. Nadella sa också att Greg Brockman, den tidigare presidenten för OpenAI som avgick i protest efter Altmans plötsliga avresa, skulle gå med i den nya AI-divisionen på Microsoft tillsammans med Altman. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, vilket sägs ha arbetat med en affär som skulle värdera företaget till nästan 90 miljarder dollar, men det är nu i limbo i kölvattnet av Altmans utträde.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 20 november

Före detta OpenAI VD Sam Altman går med i Microsofts AI forskningsteam

Före detta VD för OpenAI, Sam Altman, kommer att ansluta sig till Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam, enligt Microsofts VD Satya Nadella. Nadella meddelade att Altman och före detta OpenAI:s president och styrelseordförande Greg Brockman, tillsammans med andra kollegor, kommer att ansluta sig till Microsoft. Microsoft har investerat miljarder dollar i OpenAI och har ett nära tekniskt partnerskap med företaget. Altman ledde företaget sedan 2019. OpenAI:s styrelse meddelade att de ersätter Altman med teknikchefen Mira Murati. OpenAI meddelade senare att de rekryterar före detta Twitch VD Emmett Shear för att leda företaget.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och Greg Brockman till sitt nya AI-team

Microsoft Corp. har meddelat att Sam Altman kommer att leda företagets nya interna AI-team efter att han blev utkastad från sin startup OpenAI förra veckan. Greg Brockman, en styrelsemedlem och medgrundare till OpenAI som också lämnade företaget förra veckan, kommer att gå med Altman på Microsoft. Microsoft kommer att agera snabbt för att ge dem de resurser de behöver för att lyckas, sa företagets VD Satya Nadella i ett inlägg på LinkedIn på måndag.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

OpenAI anställer tidigare Twitch VD Emmett Shear som ny VD, ersätter interim VD Mira Murati

OpenAI:s styrelse har anställt tidigare Twitch VD Emmett Shear som ny VD för OpenAI, ersätter tillfälliga VD:n Mira Murati, som i sin tur hade ersatt den avsatte VD:n Sam Altman. Rapporter föreslår att Microsoft är intresserat av att få Sam Altman ombord i någon kapacitet, och många OpenAI-anställda förväntas följa med. OpenAI, företaget bakom den framgångsrika ChatGPT, har varit inblandat i drama sedan styrelsen sparkade dåvarande VD Sam Altman, rapporterat över interna meningsskiljaktigheter om AI-säkerhet och utvecklingstakt. Styrelsen utsåg sedan OpenAI:s teknikchef, Mira Murati, till tillfällig VD. Efter en helg av VD-ansvar har OpenAI:s styrelse valt en ny VD, Emmett Shear, med Sam Altman osannolikt att återvända till företaget.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 20 november

OpenAI i kris efter plötsligt avskedande av VD

OpenAI, en framstående aktör inom generativ AI, befinner sig i en kris efter att VD Sam Altman plötsligt avskedats och det påföljande styrelsekaoset. Altman och Greg Brockman uttryckte sin chock och sorg över styrelsens plötsliga beslut. Microsoft, en stor aktieägare, informerades bara fem minuter innan det officiella tillkännagivandet. Spekulationer uppstår om pågående försök av Microsoft och styrelsen att övertala Altman att återvända som VD. Altman hävdar att han inte kommer att överväga att återvända om inte hela styrelsen avgår. Styrelsen har kommit överens om att avgå och förhandlingar skjuts upp tills en efterträdande styrelse identifieras. Microsofts VD Satya Nadella sägs leda samtalen under förhandlingsprocessen. Altman utforskar olika möjligheter och håller sina alternativ öppna.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 20 november

Förhandlingar pågår om återinsättning av Sam Altman som VD för OpenAI

Förhandlingar pågår mellan OpenAI:s ledning och investerare om att återinsätta Sam Altman som VD. Altman, som avskedades på fredagen, är öppen för att återvända men vill se förändringar i styrelsen, inklusive avlägsnande av befintliga styrelseledamöter. Han söker också en förklaring som frikänner honom från felaktigt agerande. Styrelsen har hittills vägrat att officiellt avgå trots initialt samtycke. Nyckelledare inom OpenAI pressar också på för att styrelsen ska avgå och ta tillbaka Altman. En tidsfrist har satts till kl. 17 San Francisco-tid för styrelsen att efterkomma Altman och hans anhängares krav.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 november

Framtida Dow Jones förändras lite, Nvidia-inkomster väntar, OpenAI i förhandlingar att återinsätta Sam Altman som VD

Framtida Dow Jones var oförändrade på söndag kväll, medan S & P 500- och Nasdaq-framtiderna föll något. Nvidia (NVDA) inkomster är avgörande för aktiemarknadens rally och en rad artificiella intelligensspel. Dessa inkluderar Microsoft (MSFT), Google-ägaren Alphabet (GOOGL), Meta Platforms (META), Palantir Technologies (PLTR) och Super Micro Computer (SMCI). Samtidigt är OpenAI, skaparen av ChatGPT, i förhandlingar om att återinsätta Sam Altman som VD efter hans överraskande avsked på fredag eftermiddag. Stora investerare, inklusive Microsoft, pressar hårt för hans återkomst.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 20 november

Teorier kring Sam Altmans plötsliga avsked som VD för OpenAI

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades nyligen på grund av att han inte var ´konsekvent ärlig i sin kommunikation´, vilket har lett till en rad spekulationer. Altman publicerade själv en bild där han bär en gästbricka från OpenAI, vilket antyder att han antingen rensar sitt skrivbord eller förhandlar om att återvända till sin tidigare position. Enligt uppgifter kan Altmans återkomst vara ett resultat av missnöjda investerare, inklusive Microsoft vars VD Satya Nadella uttryckt stöd för Altman. En intern memo från OpenAI avslöjar att Altmans avsked inte var relaterat till företagets finanser, säkerhet eller affärspraxis, utan snarare en kommunikationsbrytning mellan Altman och styrelsen.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 20 november

Microsoft leder ansträngningarna för att återanställa Sam Altman på OpenAI

Sam Altmans avsked från OpenAI har rapporterats ha upprört vissa av AI-företagets investerare. Microsoft, som har investerat mer än 10 miljarder dollar i AI-startupen och skaparen av ChatGPT, leder en ansträngning för att återanställa Altman, som tvingades lämna företaget förra veckan. Microsoft arbetar tillsammans med investerare som Thrive Capital och Tiger Global Management för att få tillbaka Altman. Altman, som hjälpte till att grunda OpenAI, avlägsnades förra veckan som företagets VD och som medlem av dess styrelse. Styrelsen utnämnde teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 19 november

OpenAI:s styrelse avskedar Sam Altman, försöker sedan vinna tillbaka honom

OpenAI:s styrelse oroade sig för att företaget utvecklade den teknologiska motsvarigheten till en kärnvapenbomb och att dess föreståndare, Sam Altman, rörde sig så snabbt att han riskerade en global katastrof. Därför avskedade styrelsen honom. Microsoft, OpenAI:s viktigaste aktieägare, informerades inte om Altman:s uppsägning förrän precis före den offentliga tillkännagivandet. Microsofts aktier sjönk efter att Altman hade avskedats. I kölvattnet av Altman:s avskedande rapporterades det att han och andra lojalister från OpenAI planerade att starta ett eget företag, vilket riskerade att omintetgöra allt som företaget hade arbetat hårt för att uppnå under de senaste åren. En dag senare försökte styrelsen dock att vinna tillbaka Altman.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 19 november

Investorer i OpenAI, inklusive Microsoft, pressar för att återinsätta Sam Altman som VD efter hans avskedande

Flera investerare i OpenAI, inklusive Microsoft, pressar för att återinsätta Sam Altman som VD efter att han sensationellt avskedades för ´brist på kommunikation´ med styrelsen. Teknikföretaget, som skapade artificiell intelligensjätten ChatGPT förra året, sparkade Altman på fredagen för att inte vara ´konsekvent uppriktig´ med företagets styrelse. CTO Mira Murati kommer att tjäna som tillförordnad VD. Microsoft, Tiger Global, Thrive Capital och Sequoia Capital är bland OpenAI:s största investerare som aktivt försöker återinsätta Altman som VD. Enligt personer bekanta med saken berättade Altman för investerare att om han återvänder vill han ha en ny styrelse och struktur. Microsoft, som har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, och Thrive Capital, dess näst största aktieägare, har varit i samtal sedan Altman förlorade toppjobbet för 48 timmar sedan.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 19 november

Spekulationer om Sam Altmans återkomst till OpenAI efter plötslig avgång

Efter att OpenAI avskedade sin VD Sam Altman har det följts av flera avgångar. Altman postade ett meddelande till OpenAI-teamet på X (tidigare Twitter) där han uttryckte sin kärlek för teamet, vilket ledde till rykten om hans återkomst. Meddelandet översvämmades av användare som hävdade Altmans återkomst. Greg Brockman, medgrundare som avgick i protest mot Altmans avskedande, svarade på inlägget med ett hjärta-emoji, vilket ytterligare ökade spekulationerna om deras återkomst. Microsofts VD Satya Nadella har också rapporterats ha kontaktat Altman och stöttar honom i hans nästa steg.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 19 november

Nyckelinvesterare i OpenAI vill återinsätta avskedad VD

Investerare i OpenAI är enligt uppgift oense med styrelsens beslut att avskeda VD Sam Altman och förespråkar hans återinsättning. OpenAI:s styrelse har fått kritik från investerare för beslutet att avskeda Altman. Investerarna har enligt uppgift varit i kontakt med Microsoft, OpenAI:s största aktieägare, för att försöka få Altman återinsatt som VD. OpenAI meddelade den 17 november att Altman avlägsnades som VD, och CTO Mira Murati tog över positionen. Thrive Capital, som förväntas leda ett bud på anställdas aktier, har ännu inte skickat pengarna, och Altmans avgång kan påverka dess planer.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 19 november

Mira Murati ersätter Sam Altman som VD för OpenAI

Mira Murati har ersatt Sam Altman som VD för OpenAI efter att styrelsen förlorat förtroendet för Altmans ledarskap. Murati, företagets tidigare teknikchef, har varit med i företaget sedan 2018 och har spelat nyckelroller i utvecklingen av dess AI-chattbot-system och Dall-E. Styrelsen tror att hon är unikt kvalificerad för rollen och förväntar sig en sömlös övergång medan den letar efter en permanent VD. Företaget är för närvarande i förhandlingar om en ny finansieringsrunda som kan öka dess värdering till minst 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 november

Investorer pressar OpenAI att återanställa Sam Altman som VD

Investorer i OpenAI pressar företagets styrelse att återkalla sitt beslut att avskeda Sam Altman som VD och ta bort honom som direktör. Vissa investerare, inklusive Thrive Global, förhandlar också med Microsoft, OpenAIs största aktieägare. Altman är öppen för att återvända till företaget. I ett scenario under övervägande skulle medlemmar i OpenAIs nuvarande styrelse kunna avgå redan denna helg. Microsofts VD Satya Nadella har varit i kontakt med Altman och lovat att stödja honom i vilka steg han än tar härnäst.

Direktlänk Dela The Japan Times fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI försäkrar stabilitet efter VD:s avsked, Microsoft uttrycker fullt förtroende

OpenAIs tillförordnade VD, Mira Murati, meddelade på fredagen till personalen att företagets relation med Microsoft - dess största externa källa till kapital och datorkraft - var stabil efter det plötsliga avskedandet av VD Sam Altman. Microsofts VD Satya Nadella och CTO Kevin Scott uttryckte ´största förtroende´ för OpenAI efter den oväntade nyheten, enligt Murati. Microsofts ledare blev överraskade av nyheten om Altman, de fick en förvarning från OpenAI endast fem till tio minuter innan det offentliggjordes.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 18 november

Microsoft Ignite 2023 presenterar Copilots och AI-innovationer

Microsoft Ignite 2023 presenterade en rad tekniska innovationer och tillkännagav tillgängligheten för tidigare annonserade produkter. Copilots, som lovar en historisk ökning av programvaruledd produktivitet, var i fokus under evenemanget. Detta inkluderar AI-copilot-stacken som förväntas driva nästa våg av innovation. Det fanns också flera tillkännagivanden om allmän tillgänglighet, inklusive Azure boost, Fabric, Copilots för 365 och Studio. Nvidia Corp. CEO Jensen Huang diskuterade Nvidia-superdator-kluster som byggts tillsammans med Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, betonade företagets ledande position inom AI. Samtidigt noterades frånvaron av Sam Altman, CEO för OpenAI, som nyligen avsattes från sin position.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 18 november

Flera forskare lämnar OpenAI efter att Sam Altman sparkats som VD

Sam Altman har oväntat sparkats som VD för OpenAI, vilket har lett till att flera högt uppsatta forskare lämnat företaget. Greg Brockman, en annan av OpenAIs grundare och företagets ordförande, avgick i protest. Han postade senare detaljer om Altman´s avsked, vilket tyder på att företagets chefsforskare, Ilya Sutskever, hade orkestrerat ansträngningarna att avlägsna VD:n. Oenighet mellan Sutskever och Altman om företagets riktning och förmåga att bygga mer kapabel AI-teknik säkert anses vara orsaken till konflikten. Microsofts VD, Satya Nadella, var rasande över nyheterna, eftersom Microsoft har investerat rapporterade $13 miljarder i OpenAI.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 18 november

Microsoft stödjer ny VD för OpenAI efter att Sam Altman avlägsnats

Microsofts ledning överraskades av nyheten om att OpenAI:s VD Sam Altman skulle avlägsnas från sin position. Företagets chefer fick bara några minuters förvarning innan nyheten blev offentlig på fredagseftermiddagen. Microsoft väljer dock att stödja ersättande VD Mira Murati. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte företagets engagemang i ett uttalande. Microsoft meddelade tidigare i år att det kommer att investera upp till 10 miljarder dollar i OpenAI. OpenAI:s medgrundare Greg Brockman har beslutat att lämna företaget i solidaritet med Altman.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkad, medgrundare Greg Brockman avgår

Sam Altman, VD för OpenAI, har plötsligt fått sparken, men det är ännu okänt varför. Företagets styrelse meddelade att Altman ´inte var konsekvent uppriktig i sina kommunikationer med styrelsen´, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Mira Murati, OpenAI:s teknikchef, kommer att tjäna som tillfällig VD medan en permanent ersättare söks. Greg Brockman, som var OpenAI:s ordförande, avgick efter att Altmans avsked annonserats. Microsoft, som är OpenAI:s närmaste partner, visste tydligen inte om Altmans avsked förrän strax innan nyheten delades.

Direktlänk Dela Newser fördjupade 18 november

OpenAI: CEO sparkad, president och tre ledande forskare avgår

OpenAI, en ledande organisation inom artificiell allmän intelligens (AGI), har avskedat sin VD Sam Altman i ett överraskande drag. Detta ledde till att organisationens president Greg Brockman och tre seniora forskare avgick. Microsofts VD Satya Nadella, som är en nyckelinvesterare och minoritetsägare i OpenAI, ska enligt uppgift ha blivit rasande över beslutet. Uppgifter framkom under fredagskvällen att avskedandet troligen orkestrerades av OpenAIs chefsforskare Ilya Sutskever, på grund av oro över säkerheten och hastigheten på OpenAIs teknikutveckling.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 18 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman avskedad från företaget

Sam Altman, en framstående person inom artificiell intelligens (AI) industrin, har oväntat blivit avskedad från företaget han var med och grundade, OpenAI. Enligt styrelsen har de förlorat förtroendet för hans ledarskap på grund av att han inte varit ´konsekvent uppriktig i kommunikationen´ med dem. OpenAI är företaget bakom AI chatboten ChatGPT. Hans medgrundare, Greg Brockman, blev också avskedad från styrelsen strax efter Altman. Det är oklart vad som ledde till deras plötsliga avsked, men det finns rykten om en splittring inom företaget. Mira Murati, företagets teknikchef, tar över som tillförordnad VD.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 18 november

ÖppenAI-chefens avsked leder till vidare avgångar och förvirring

Sam Altman, tidigare VD och medgrundare till OpenAI, har avskedats, vilket resulterade i att Greg Brockman också avgick som företagets president. Brockman påstår att Altman fick ett meddelande från OpenAIs chefsforskare och styrelsemedlem Ilya Sutskever om att han skulle avskedas. Brockman fick också ett meddelande från Sutskever och informerades senare om Altmans uppsägning och att han skulle avlägsnas från styrelsen. OpenAI påstår att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Altman har antytt att han inte kan säga mycket om sin uppsägning. OpenAIs nya tillförordnade VD, Mira Murati, har uttryckt sin tacksamhet över att ta över rollen.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 18 november

Sam Altman sparkad som VD för OpenAI, Mira Murati tar över

Sam Altman har blivit avskedad som VD för OpenAI, utvecklaren av AI-chattboten ChatGPT. Styrelsen för företaget meddelade att de ´inte längre har förtroende för hans förmåga att fortsätta leda OpenAI´. Altman´s plötsliga avgång följde en granskning av styrelsen, som kom fram till att han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets teknikchef, kommer att vara tillförordnad VD med omedelbar verkan och företaget kommer att söka efter en permanent VD. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, meddelade att det kommer att fortsätta samarbeta med företaget.

Direktlänk Dela Greatandhra fördjupade 18 november

Microsoft fortsätter samarbete med OpenAI trots ledarskapsförändringar

Microsofts VD Satya Nadella bekräftade företagets fortsatta relation med OpenAI, trots att OpenAI:s VD Sam Altman nyligen avsatts. Nadella nämnde Mira Murati, OpenAIs nuvarande CTO som kommer att tjäna som tillfällig VD, vid namn. Murati hade också bekräftat OpenAIs relation med Microsoft under ett företagsmöte. Det är oklart om Microsoft var medvetna om ledarskapsförändringen. Sedan OpenAIs start har Microsoft investerat miljarder i företaget och börjat använda OpenAIs genombrottschattbot för att driva sin Bing-sökmotor.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 18 november

OpenAI avskedar sin VD och medgrundare Sam Altman

OpenAI, företaget bakom ChatGPT och GPT-4, har avskedat sin VD och medgrundare, Sam Altman, på grund av bristande uppriktighet i kommunikationen med styrelsen. Greg Brockman, OpenAIs president, meddelade att han avgår i ljuset av nyheterna. Mira Murati, företagets Chief Technology Officer, kommer att tjäna som tillfällig VD. Eric Schmidt, tidigare VD för Google, och Microsofts VD, Satya Nadella, har uttryckt sitt stöd för Altman och OpenAI. Nyheten kommer strax efter att Altman talade på APEC AI-forumet och en vecka efter att han presenterade en rad nya ChatGPT-funktioner.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 18 november

OpenAI:s styrelse avsätter VD Sam Altman

OpenAI:s VD Sam Altman har blivit avsatt av företagets styrelse. Företaget, som nu värderas till cirka 80 miljarder dollar, citerade att Altman inte varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´. Exakt vad som ledde till Altmans avsked är inte omedelbart klart. Altman, som en gång drev den mest kända startup-inkubatorn YCombinator, lämnar ett stort tomrum i företagets insamlingsförsök. Han har krediterats med att nästan på egen hand övertyga Microsofts VD Satya Nadella att förbinda sig till 10 miljarder dollar till företaget.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 november

Microsoft integrerar AI-assistenten Copilot i alla sina produkter och tjänster

Microsoft har presenterat sin AI-assistent, Copilot, som kommer att integreras i alla företagets produkter och tjänster. Företagets VD, Satya Nadella, meddelade att Microsoft har över 1 miljon betalande Copilot-användare i mer än 37 000 organisationer. Dessutom kommer företagets chatbot, Bing Chat, att byta namn till Copilot. Copilot kommer också att läggas till i en mängd produkter och tjänster, inklusive Microsoft Fabric, Azure, Dynamics 365, Microsoft 365, Teams, Viva, Power och mer. Microsoft introducerade också två nya rollspecifika copiloter; Service och Försäljning, var och en kostar 50 dollar per användare och månad.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 18 november

OpenAI:s styrelse avsätter Sam Altman som VD

OpenAI:s styrelse har avsatt Sam Altman, företagets högprofilerade VD. Mira Murati, som tidigare var företagets teknikchef, har utsetts till tillförordnad VD. Styrelsen kom fram till att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman hjälpte till att grunda OpenAI med Elon Musks ekonomiska stöd 2015 och ledde företaget till att bli en teknologisk ledare finansierad av miljarder dollar från Microsoft. Det är oklart vad Altman´s avgång kommer att innebära för den pågående finansieringsrundan som skulle värdera företaget till mer än 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

Mira Murati tar över som interim VD för OpenAI

Mira Murati, tidigare bakom kulisserna på OpenAI, har nu blivit interim VD för företaget. Murati, 34, har övervakat utvecklingen och leveransen av revolutionerande produkter som ChatGPT och DALL-E. Hon har också skött företagets relation med Microsoft, en investerare och partner som har implementerat OpenAIs teknik. Murati, född i Albanien och utbildad i Kanada, är en maskiningenjör som byggde en hybrid tävlingsbil som student vid Dartmouth College. Hon anslöt sig till OpenAI 2018 efter att ha arbetat på Tesla och Leap Motion.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

Teknikledare deltar i APEC-toppmöte, diskuterar AI och relationer mellan USA och Kina

Under Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) toppmötet i San Francisco deltog ledande teknikledare som Elon Musk och Apples VD Tim Cook i en middag med Kinas president Xi Jinping. Xi betonade sin vilja att vara en partner snarare än en konkurrent till USA. Teknikledare välkomnar en avspänning i relationerna mellan USA och Kina, i hopp om att det minskar risken för de miljarder dollar företag tjänar på kinesiska konsumenter och de kritiska leveranskedjorna över Stilla havet. Men en stor fråga kvarstår: kontroll över avancerad artificiell intelligens (AI) och tillgång till tekniken som krävs för att utveckla den. USA har sedan förra året alltmer begränsat vilka typer av avancerade datorchips amerikanska företag kan sälja till Kina, med hänvisning till att det är avgörande för nationell säkerhet. AI-boomen har gett extra tyngd till Bidens exportkontroller för chips.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 november

Microsofts Ignite 2023 fokuserar på AI med produktavslöjanden och uppdateringar

Microsofts Ignite 2023-evenemang kom med en mängd uppdateringar, och AI-produktpresentationer och expansioner var i centrum när företaget presenterade sin uppdaterade vision för IT-proffs. Företaget bytte namn på sin ChatGPT-konkurrent Bing Chat till Copilot, och avslöjade anpassade AI-chip för att konkurrera med Nvidia. Dessutom presenterades nya AI-verktyg som Copilot för Azure, Copilot för Service och Copilot Studio. Microsoft Teams tillkännagav en AI-driven heminredare och röstisolering. Microsoft förenar sina projektledningsverktyg Microsoft To Do, Planner och Project till en enda produkt. Företaget lanserade också Windows AI Studio för att göra det enklare att köra AI lokalt på Windows.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 november

AI-assistenten Copilot blir tillgänglig för Windows 10-användare

Microsoft tillkännagav under sin årliga Microsoft Ignite-händelse att AI-assistenten Copilot, som tidigare bara var tillgänglig i Windows 11, nu kommer att bli tillgänglig för Windows 10 Home och Windows 10 Pro-användare. Aaron Woodman, vice VD för Windows marketing, sa att företagets nuvarande inriktning är att accelerera värdet av AI och göra det tillgängligt för så många kunder som möjligt. Microsoft vill ha fler Copilot-användare, både för att ge fler kunder tillgång till AI-drivna produktens funktioner, men också för att samla in mer information om hur AI kan användas på arbetsplatsen. Copilot-versionen som nu kommer till Windows 10 behåller mycket av prestandan som användarna upplever inom Windows 11.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 16 november

Microsoft avslöjar AI-baserade funktioner för Copilot i Teams

Microsoft har introducerat nya AI-baserade funktioner för Copilot i Microsoft Teams för att förbättra kvaliteten på live-transkriptioner under möten och låta användare snabbt omvandla mötesidéer till visuella presentationer i Microsoft Whiteboard. De nya funktionerna presenterades på Microsoft Ignite, företagets årliga konferens för utvecklare och IT-proffs, och kommer att vara tillgängliga någon gång nästa år. Nya funktioner inkluderar också möjligheter att använda Microsoft Loop inom Teams, ett delat arbetsutrymme där team kan arbeta tillsammans på uppgifter, diskussioner och dokument i realtid.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 16 november

Microsoft lanserar egen chip och AI-assistent, OpenAI tillfälligt stoppar nya användare, Amazon varnar anställda om att missa befordran

Microsoft har introducerat sin egen AI-chip, Azure Maia 100, för att spara på kostnaderna samt AI-assistenten Copilot som kommer att integreras i alla företagets produkter och tjänster. OpenAI har tillfälligt stoppat nya registreringar på ChatGPT Plus på grund av hög efterfrågan. Amazon varnar sina anställda att de kan missa befordringar om de inte återvänder till kontoret tre dagar i veckan. Asus har nyligen släppt en moderkort inspirerad av anime-serien ”Evangelion” men har fått negativ uppmärksamhet på grund av ett stavfel i logotypen. Forward Health har lanserat CarePod, en självständig medicinsk station drivet av AI.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 16 november

Microsoft lanserar Fabric, en ny AI-driven analys- och datahanteringsplattform

Microsoft har lanserat Fabric, en molnbaserad SaaS-plattform som kombinerar förmågorna hos Power BI, Data Factory och Azure Synapse Analytics. Plattformen avslöjades först i maj och är nu allmänt tillgänglig. Fabric inkluderar också en fler-molnsdatalake kallad OneLake som automatiskt ansluter till varje databelastning inom Fabric. Microsoft avslöjade Fabric´s allmänna tillgänglighet under Ignite, en användarkonferens i Seattle. Utöver Fabric introducerade Microsoft en rad nya och förbättrade analys- och datahanteringsfunktioner, inklusive nya databasfunktioner som vektorsökning i Azure Cosmos DB MongoDB vCore.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 16 november

Microsoft Ignite: Uppdateringar om AI, VR och ny CPU

Microsofts Jared Spataro skämtade om företagets dåliga historik med produktnamn under Ignite-evenemanget. Microsoft Teams planerar att införa en ny 3D-VR-mötesupplevelse 2024. Nvidia-chefen Jensen Huang talade om företagets samarbete med Microsoft på olika AI-projekt och förutspådde att generativ AI kommer att bli större än internet. Microsofts nya Arm-baserade CPU, Azure Cobalt 100, beskrivs som ´snabbast av alla molnleverantörer´. Microsoft planerar att förenkla sina projektledningsverktyg under namnet Microsoft Planner. Microsoft och Nvidia samarbetar för att göra det lättare att köra AI-modeller på Windows med Windows AI Studio. Microsoft Copilot AI får en uppdatering för att göra chattboten mer interaktiv och deltagande.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 november

Microsoft lanserar nya Copilot-erbjudanden och Copilot Studio

Copilot, Microsofts AI-teknologier, kan generera 10 miljarder dollar i årliga intäkter till 2026, enligt en analytiker. Trots en stegvis och något förvirrande lansering, testade 40% av företagen i Fortune 100 Copilot under hösten, enligt Microsofts VD Satya Nadella. Under Microsoft Ignite 2023 presenterade företaget tre nya Copilot-erbjudanden: Copilot för Azure, Copilot för Service och Copilot i Dynamics 365 Guides. Företaget lanserade också Copilot Studio, en ny plattform som levererar verktyg för att koppla Copilot för Microsoft 365 till tredjepartsdata.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 november

Microsoft utökar sitt AI-ekosystem med nya generativa och traditionella AI-funktioner och uppdateringar

Microsoft presenterade en rad nya produkter och uppdateringar inom AI under Microsoft Ignite 2023. Dessa inkluderar Azure AI Studio, en plattform för att bygga, testa, utforska och distribuera AI-system, samt multimodala AI-funktioner tillgängliga i Azure OpenAI Service. Microsoft har även utökat sitt samarbete med AI-chipmaker och mjukvaruleverantör Nvidia, vilket innebär att Microsofts nya NCCv5 virtuella maskinserie för Azure kommer att innehålla Nvidia H100 NVL GPU:er. Företaget har också tagit upp frågor om ansvarsfull AI genom att utvidga tillgången till företagets Copilot Copyright Commitment (CCC) till kunder som använder Azure OpenAI Service.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 16 november

Microsoft designar egna processorer och acceleratorer för molnet

Efter flera års rykten har Microsoft bekräftat att de följer konkurrenterna Amazon Web Services och Google i utformningen av egna processorer och acceleratorer för sina moln. Detta meddelade Satya Nadella, Microsofts VD, då han presenterade Cobalt 100 Arm server CPU och Maia 100 AI acceleratorchip. Även om Microsoft inte använder många av sina egna chips, innebär deras existens att företaget kan förhandla om bättre priser från chipstillverkare som Intel, AMD och Nvidia. Detta är som att spendera hundratals miljoner dollar för att spara miljarder, vilket kan återinvesteras i infrastrukturen, inklusive vidare utveckling av egna chips.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 16 november

Microsoft Ignite 2023: AI och Copilot tar centrum

Microsoft Ignite, årets teknikevent, kommer att äga rum mellan 14 och 17 november på Seattle Convention Center och online mellan 15 och 16 november. Händelsen förväntas locka över 4 000 deltagare på plats och mer än 350 000 online. Fokus kommer att ligga på generativ artificiell intelligens (AI) och Copilot. Microsofts ledare, inklusive VD Satya Nadella, kommer att dela information om företagets färdplan. Bland heta ämnen som kommer att behandlas finns de senaste funktionerna i Azure, cybersäkerhet, Microsoft 365, företagstransformation, utvecklarverktyg och projektdatahantering. Dessutom förväntas GPT-4 Turbo bli tillgängligt inom Azure OpenAI Service.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 16 november

Microsoft lanserar ny AI-chip för att minska beroendet av Nvidia

Microsoft presenterade på onsdagen en ny artificiell intelligens (AI) chip för att driva sin Azure molninfrastruktur och minska sitt beroende av AI-chip ledaren Nvidia. Microsofts nya chip, kallat Azure Maia AI Accelerator, är utformat för att köra generativ AI och andra AI-arbetsbelastningar, inklusive stort språkmodellträning och inferens. Teknikjätten planerar att lansera Maia till sina datacenter i början av nästa år. Det kommer att driva företagets Microsoft Copilot och Azure OpenAI-tjänster. Microsoft AI-chip kommer att köras tillsammans med processorer från Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD). Microsoft tillkännagav också en ny allmän datacenterdatorprocessor kallad Azure Cobalt. Den nya centrala bearbetningsenheten, eller CPU, är baserad på Arm-designer. ´Microsoft bygger infrastrukturen för att stödja AI-innovation, och vi omformar varje aspekt av våra datacenter för att möta våra kunders behov´, sa Scott Guthrie, verkställande vice VD för Microsofts Cloud and AI Group. Microsoft tillkännagav de nya chipsen på företagets Ignite-konferens i Seattle. På aktiemarknaden idag, växlade Microsoft-aktien mellan modesta vinster och förluster. MSFT-aktien avslutade onsdagens session upp en bråkdel till 369,67. Under tiden föll Nvidia-aktien 1,6% till 488,88. AMD-aktien drog sig tillbaka 1,6% till 118. Vid Ignite tillkännagav Microsoft Copilot Studio, ett lågkodigt mjukvaruverktyg för användare att skapa anpassade AI-upplevelser i Microsoft 365. Företaget lanserade också Microsoft Fabric, en AI-driven plattform som kan samla ihop ´data sjöar´ över molntjänster. Microsoft Fabric lovar att omforma hur team arbetar med data genom att samla arbetare på en enda plattform.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 november

Microsoft integrerar Bing Chat i ny AI-assistent Copilot, planerar för OpenAI GPTs och plugins

Microsoft har integrerat Bing Chat och Bing Chat Enterprise i sin nya AI-assistent Copilot, med kommersiellt dataskydd tillgängligt. OpenAI GPTs kommer snart att bli en del av Copilot, vilket möjliggör skräddarsydda användarupplevelser och kreativa digitala interaktioner. Utvecklare kommer att kunna skapa och publicera Copilot-plugins via Microsoft Partner Center, vilket expanderar räckvidden och förbättrar användarupplevelserna över plattformar. Microsoft tillkännagav också betydande uppgraderingar till Bing Chat och Bing Chat Enterprise som en del av den nya Copilot AI-assistenten, med planerade integrationer med OpenAI GPTs och plugins.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 15 november

Microsoft tillkännager offentlig förhandsgranskning av Azure AI Studio

Microsoft har tillkännagivit en offentlig förhandsgranskning av Azure AI Studio vid Ignite 2023. Azure AI Studio beskrivs som en plattform som låter utvecklare bygga, utforska, testa och distribuera AI-applikationer i stor skala. Verktygen inkluderar dataanalysverktyg, prediktiva modelleringsverktyg, verktyg för naturlig språkbearbetning, datorseendeverktyg, rekommendationsmotorer och anpassade modellbyggnadsverktyg. Azure AI Studio inkluderar också automatiseringsverktyg som använder AI för att automatisera och hantera arbetsflöden och repetitiva uppgifter. En hel uppsättning övervaknings- och rapporteringsverktyg finns också tillgängliga.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 15 november

Microsoft fortsätter att främja sitt Copilot-koncept och utvidgar dess användningsområden

Microsoft fortsätter att främja sitt Copilot-koncept och integrerar tekniken i alla delar av sitt sortiment via Copilot Studio. Copilot för Microsoft 365 arbetar med företagsdata som redan finns i Microsoft Graph, planen för Copilot Studio är att utvidga tekniken till andra affärsområden som CRM och ERP. Jared Spataro, företagschef för Modern Work & Business Applications på Microsoft, förutser en AI-driven omstrukturering av affärsprocesser som kommer att svepa över varje organisation och bransch. Microsoft har också omarbetat Bing Chat och Bing Chat Enterprise, båda kommer framöver att kallas ´Copilot´.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 15 november

Microsoft planerar att byta namn på Bing med ChatGPT till Copilot

Microsoft planerar att byta namn på Bing med ChatGPT till Copilot. Detta är en del av företagets bredare varumärkesstrategi för ChatGPT-drivna tjänster. Microsoft har redan introducerat Windows Copilot och Microsoft 365 Copilot, som har liknande chatbotar inbäddade i Windows 11 och Microsoft-appar som Word och Excel. Namnbytet är tänkt att förenkla användarupplevelsen och göra Copilot mer tillgängligt för alla. Trots namnbytet kommer användare fortfarande att kunna chatta med Copilot och använda det för att söka på internet.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 15 november

Microsoft meddelade på onsdagen en rad nya funktioner för Copilot, företagets AI-tillägg för Microsoft 365. Sedan OpenAI introducerade den populära virtuella assistenten ChatGPT har företag visat intresse för hur AI kan göra deras anställda mer effektiva. Det har dock funnits oro över om Copilot för Microsoft 365 är värt $30 per person och månad. Microsoft svarar nu genom att utöka funktionslistan samtidigt som priset bibehålls. Nya Copilot Studio-tjänsten kommer att ge företagsanställda ett enkelt sätt att berika Copilots kunskap med nyligen integrerade data från företagsprogramvara som ServiceNow och Workday.

Consumer News and Business Channel fördjupade 15 november

Microsofts VD Satya Nadella gjorde oväntade framträdanden på OpenAIs DevDay och GitHub Universe förra veckan, där han hyllade företagens AI-programmeringsverktyg. Microsoft har investerat omkring 13 miljarder dollar i OpenAI och förvärvade GitHub 2018. Nadella tror att en övergång till AI-verktyg för naturligt språk kommer att sänka tröskeln för programvaruutveckling, göra befintliga utvecklare mer produktiva och leda till en ny era av kreativitet. Han betonade att Microsoft alltid har varit inriktat på utvecklare och att sättet vi skapar programvara håller på att förändras i grunden.

MIT Technology Review fördjupade 15 november

AI-baserade funktioner i Windows 12: mer användbart för tillfälliga användare än för kraftanvändare

Copilot och andra artificiella intelligensbaserade funktioner verkar bli en stor del av Windows 12, men det verkar inte locka en stor del av användarna. Copilot i Windows 12 är mer användbart för tillfälliga användare än för kraftanvändare eftersom det föreslår åtgärder och appöppningar snarare än att faktiskt utföra dem. Copilots brist på handlingskraft och beroende av användarinmatning gör det inte mycket annorlunda från en Google-sökning eller supportdokument. Copilot, liksom andra AI-chattbotar, lider av noggrannhetsproblem och kan producera felaktig eller upphovsrättsskyddad information.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 15 november

OpenAI pausar tillfälligt anmälningar till ChatGPT Plus på grund av högt användarantal

OpenAI har tillfälligt pausat anmälningar till sin tjänst ChatGPT Plus på grund av det höga antalet prenumerationer som följde efter företagets nyligen avslutade DevDay-utvecklarkonferens. Företagets VD, Sam Altman, meddelade att de arbetar på en lösning för att bättre kunna tillgodose behoven för det stora antalet användare. Användare kan fortfarande anmäla sig till tjänsten och kommer att meddelas via appen när prenumerationer öppnas igen. OpenAI avslöjade på sin första utvecklarkonferens att över 100 miljoner användare använder dess tjänster och verktyg varje vecka.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 15 november

OpenAI introducerar GPT-appbutik för anpassade AI-applikationer

OpenAI, delvis ägt av Microsoft, introducerar en GPT-appbutik för anpassade AI-applikationer, inspirerad av Apple appbutik. Skapare av GPT:er kommer att ha möjlighet att tjäna pengar baserat på deras innehålls popularitet i de kommande månaderna. Microsofts VD Satya Nadella nyligen sa att mer än 18 000 organisationer använder Azure AI, en del av Microsofts molntjänster. OpenAI utvecklade sina teknologier med hjälp av en Microsoft-superdator och över 10 000 Nvidia-grafikprocessorer.

Direktlänk Dela MarketBeat fördjupade 13 november

OpenAIs styrelse kommer att avgöra när AGI har uppnåtts

Enligt OpenAI kommer dess sex icke vinstdrivande styrelsemedlemmar att avgöra när företaget har uppnått AGI (Artificial General Intelligence), vilket de definierar som ett mycket autonomt system som presterar bättre än människor i de flesta ekonomiskt värdefulla arbeten. När styrelsen beslutar att AGI har uppnåtts kommer ett sådant system att uteslutas från IP-licenser och andra kommersiella villkor med Microsoft, som endast gäller för pre-AGI-teknik. OpenAI:s icke vinstdrivande uppdrag kommer att styra beslutet.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 november

Microsofts Bing och OpenAI-partnerskap har inte lyckats öka marknadsandelen

Trots att Microsofts sökmotor Bing är Googles största konkurrent, har dess marknadsandel minskat under det senaste året, enligt StatCounter. Detta trots att Microsofts partnerskap med OpenAI skapade stor hype och till och med påverkade Googles aktiekurs. Microsoft har integrerat ChatGPT:s människolika chattbot i nästan alla sina produkter, men Bing har inte lyckats leverera på löftet om att spara tid för användarna genom att återanvända innehåll från webben. Dessutom har Microsoft Edge bara lyckats stjäla 1% av Googles Chrome webbläsarandel, vilket fortfarande är en droppe i havet med bara 5,5% marknadsandel.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 13 november

Microsoft använder AI för att förbättra Bing och andra produkter

Microsoft fokuserar på artificiell intelligens (AI) för att förvandla sin sök- och annonseringskapacitet. AI-genererad bildskapande och konversationella interaktioner är nu möjliga på Bing. Microsoft integrerar Bing´s AI i fler av sina produkter och tjänster, inklusive Meta chat-plattformen. Microsofts VD Satya Nadella sa att företaget ”omdefinierar hur människor använder internet för att söka och skapa” genom att introducera AI-copilotfunktioner. Microsoft hoppas att genom att göra detta kommer användarna att spendera mer tid på Bing och dess Edge-webbläsare. Microsoft arbetar också för att öka Bing AI:s tillgänglighet i tredjepartsapplikationer, såsom Meta chat-plattformen.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 12 november

Xbox ingår flerårigt partnerskap med Inworld AI för att utveckla AI-drivna spelutvecklingsverktyg

Xbox har ingått ett flerårigt partnerskap med Inworld AI för att skapa AI-drivna verktyg för spelutvecklare. Verktygen kommer att hjälpa utvecklare att bygga karaktärer och handlingar i spel. Xbox generella chef för spel-AI, Haiyan Zhang, meddelade att företaget kommer att arbeta med Inworld AI för att skapa en AI-designkopilot som hjälper spelutvecklare att utforska mer kreativa idéer. Microsoft har investerat kraftigt i generativ AI och företagets VD Satya Nadella har sagt att alla Microsofts produkter kommer att ha AI-funktioner.

Direktlänk Dela VNExplorer fördjupade 11 november

Microsoft begränsar tillgången till AI-chattbot för sina anställda

Microsoft, en av OpenAI:s största investerare, begränsade tillgången till ChatGPT för sina anställda på torsdag, med hänvisning till ´säkerhets- och datafrågor´. Enligt CNBC förbjöds Microsofts anställda att använda ChatGPT, en populär AI-chattbot skapad av OpenAI, där Microsoft har investerat över 130 miljarder kronor. Microsoft återställde senare tillgången till ChatGPT och tog bort den från listan över förbjudna verktyg efter att CNBC publicerade sin rapport. Microsoft har samarbetat med OpenAI i nästan ett år, och har gjort stora investeringar i AI-företagets teknik och till och med införlivat det i sin Bing Chat-funktion.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 11 november

Microsoft-aktien når nytt rekordhögt inför AI-konferens

Microsofts aktie nådde ett nytt rekordhögt på 368,09 dollar i fredags, inför företagets kommande presentation av de senaste framstegen inom artificiell intelligens (AI) på en konferens nästa vecka. Aktien har haft en stark period och steg nio dagar i rad innan den sjönk med 0,7% för att avsluta den ordinarie sessionen på 360,69 dollar i torsdags. Microsoft kommer att diskutera sina senaste AI-initiativ på onsdag i en keynote-presentation på sin Ignite-konferens i Seattle. Microsofts aktie finns på fyra IBD-aktielistor: IBD 50, Leaderboard, Big Cap 20 och Tech Leaders.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Jämförelse mellan GPT-4 Turbo LLM och Claude 2 LLM

I en jämförelse mellan GPT-4 Turbo och Claude 2, två stora språkmodeller, undersöks kapabiliteter, kontextfönster, pris, noggrannhet och mer. OpenAI´s GPT-4 Turbo, presenterad av VD Sam Altman och Microsofts VD Satya Nadella, är den senaste stora språkmodellen från OpenAI. AI-företaget xAI, grundat av Elon Musk, har nyligen utfört forskning om rankning av AI-chattrobotar och deras respektive AI-modeller. Claude-2 hamnade på andra plats i denna omfattande jämförelse. GPT-4 Turbo har fler parametrar och vinner i förståelse, sammanhang och högkvalitativ output, med Claude-2 på andra plats.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 10 november

Microsoft blockerar tillfälligt anställdas tillgång till ChatGPT på grund av säkerhetsproblem

Microsoft har tillfälligt blockerat anställdas tillgång till ChatGPT, en produkt från OpenAI där företaget har investerat miljarder, på grund av säkerhetsproblem. Företagsenheter kunde tillfälligt inte nå ChatGPT och andra AI-tjänster som Midjourney och Replika. Denna begränsning kom samma dag som OpenAI offentligt meddelade en DDoS-attack på deras system, vilket orsakade globala avbrott under veckan efter DevDay och försenade utrullningen av GPTs. Microsoft och OpenAI har ännu inte svarat på en begäran om kommentar.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 10 november

Microsoft planerar att rulla ut en uppdatering med ChatGPT och Bing AI-drivna Copilot till Windows 10

Microsoft kommer att lansera en uppdatering som kommer att ta med ChatGPT och Bing AI-drivna Copilot till Windows 10-användare. Företaget har redan bekräftat att Windows 10 kommer att nå slutet på supportcykeln den 14 oktober 2025. Detta är ett stort tecken på att Windows 10 fortfarande är populärt bland användarna. Faktum är att data från Statista visar att Windows 10 är det mest populära Windows-skrivbords-OS och det står för en marknadsandel på cirka 72 procent (i augusti 2023).

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 10 november

AI och naturligt språk formar framtidens mjukvaruutveckling

GitHub har lanserat AI-verktyg som Copilot Chat och Enterprise för att omdefiniera utvecklarnas kreativitet och effektivitet. Vid sin senaste händelse, GitHub Universe 2023, presenterade företaget ett par innovationer som utvecklare kan vara entusiastiska över, inklusive den allmänna tillgängligheten av GitHub Copilot Chat och förhandsgranskningar av det nya GitHub Copilot Enterprise-erbjudandet. GitHub Copilot Chat kommer att vara allmänt tillgängligt i december 2023 och kommer att integreras i GitHub-webbplatsen och mobilappen. Dessutom är GitHub Copilot Enterprise, som ursprungligen var ett autofullbordningsverktyg i IDE som ökade utvecklarens hastighet med 55%, nu utformad för att sträcka sig över hela mjukvaruutvecklingslivscykeln och kommer att vara tillgänglig i februari 2024.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 10 november

Microsoft förbjuder tillfälligt användning av OpenAI-produkt

Microsoft investerade miljarder dollar i OpenAI, men under en kort tid på torsdagen var företagets anställda inte tillåtna att använda startup-företagets mest kända produkt, ChatGPT, på grund av säkerhets- och datafrågor. Företaget rekommenderade att anställda använder företagets egna Bing Chat-verktyg, som är beroende av OpenAI:s artificiella intelligensmodeller. Efter denna händelse återställde Microsoft åtkomsten till ChatGPT. Många stora företag har begränsat användningen av ChatGPT för att förhindra delning av konfidentiell information.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 10 november

Microsoft förbjuder tillfälligt anställda att använda OpenAI:s ChatGPT

Microsoft förbjöd tillfälligt sina anställda att använda OpenAI:s mest kända produkt, ChatGPT, på grund av säkerhets- och datafrågor. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, har dock återupprättat tillgången till ChatGPT efter initiala rapporter om förbudet. Många stora företag har begränsat användningen av ChatGPT för att förhindra delning av konfidentiell information. Tidigare i veckan uppträdde Microsofts VD Satya Nadella tillsammans med OpenAI:s Sam Altman vid startup-företagets första utvecklarkonferens.

Direktlänk Dela NBC New York fördjupade 10 november

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo, sin mest kraftfulla AI-modell hittills

OpenAI, ledande forskningslaboratorium för artificiell intelligens, har lanserat GPT-4 Turbo, sin senaste och mest kraftfulla AI-modell. Den nya modellen har förbättringar som utökad kunskapsgräns, stora inmatningskapaciteter och en förenklad användarupplevelse. Dessa framsteg, tillsammans med en betydande prissänkning, signalerar en förändring i AI-landskapet, vilket erbjuder mer tillgängliga, sofistikerade verktyg för utvecklare och företag. OpenAI har också introducerat en ny funktion som låter användare skapa personliga versioner av ChatGPT chatbot.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 9 november

Microsoft avslöjar nya funktioner för Outlook för Windows

Microsoft har avslöjat en rad nya funktioner som kommer till den nya Outlook för Windows-appen, inklusive integration med Copilot. Microsoft rullar ut den nya Outlook för Windows-appen för att ersätta Mail och Calendar-apparna, samt den klassiska Outlook-appen, inom två år. Den nya Outlook för Windows erbjuder en rad förbättringar, inklusive automatisk kapitalisering, kollapsbara rubriker, dra och släpp e-post, diktering och mer. Medan vi väntar på nya funktioner, uppmuntrar Microsoft användare att testa befintliga funktioner som ICS-stöd, förbättringar av tabellstil och förbättringar av schemaläggningssändning.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 8 november

OpenAI upplever största driftstoppet på nio månader

OpenAI:s ChatGPT och API upplevde ett stort driftstopp på onsdag morgon, vilket påverkade miljontals användare. Detta är det längsta stora driftstoppet för företagets API på nio månader. Trots en fix rapporterar användare fortfarande problem med att logga in på sina konton och använda OpenAI:s produkter. Under veckan introducerade OpenAI GPT-butiken, en marknadsplats för anpassningsbara chattbots. Microsofts VD Satya Nadella meddelade vidare investeringar i OpenAI-partnerskapet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 november

GitHub introducerar en dyrare Copilot-assistent för företag

Microsoft-ägda GitHub introducerade på onsdag en dyrare Copilot-assistent för utvecklare inom företag som kan förklara och ge rekommendationer om intern källkod. Lönsamheten kan hjälpa Microsoft att öka intäkterna i sin molnbusiness genom att dra full nytta av partner OpenAI:s teknologi. Det nya GitHub Copilot Enterprise kommer att kosta mer än dubbla företagserbjudandet, till 39 dollar per person och månad. Intresserade parter kan gå med i en väntelista inför en fullständig lansering i februari 2024. GitHub började sälja en företagsfokuserad nivå för 19 dollar per person och månad i december 2022.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 november

Microsofts aktie nådde rekordhögt tack vare OpenAI och förvärvet av Activision Blizzard

Microsofts aktie stängde på en rekordhög nivå på 360 dollar den 7 november. Detta tillskrivs framför allt OpenAI, som Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i. OpenAI har bidragit till att förbättra Microsofts Azure molnplattform, förbättra Bing-sökmotorn och integrera det i Microsoft 365-programvaran. Trots att Amazon Web Services (AWS) fortfarande leder marknaden för molntjänster, har Azure en marknadsandel på 22% jämfört med AWS 32%. Microsoft har även nyligen förvärvat speljätten Activision Blizzard, vilket förändrar spelplanen för Microsofts Xbox-division. Dessutom har IRS beordrat Microsoft att betala 28,9 miljarder dollar i efterbetalda skatter, plus ränta och böter, för åren 2004 till 2013.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 8 november

OpenAI lanserar marknadsplats för AI-appar och GPT Store

OpenAI har presenterat en marknadsplats som möjliggör för användare att få tillgång till personliga artificiella intelligens ´appar´ för uppgifter som att undervisa i matematik eller designa klistermärken. OpenAI:s VD Sam Altman delade uppdateringarna vid AI-labbets första utvecklarkonferens. OpenAI kallar de anpassade AI-apparna ´GPTs´, vilka företaget säger är tidiga versioner av AI-assistenter som utför verkliga uppgifter. Företaget kommer att lansera en GPT Store senare denna månad där människor kan dela sina GPTs och tjäna pengar baserat på antalet användare. OpenAI tillkännagav också en ny GPT-4 Turbo-modell, som är flera storleksordningar billigare och bearbetar mycket mer data än sin föregångare GPT-4.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 november

OpenAI introducerar nya tillägg och sänker priserna på sin plattform

OpenAI har meddelat en rad tillägg och prisminskningar på sin plattform under sin första Developer Day. Uppdateringarna inkluderar introduktionen av en ny GPT-4 Turbo-modell, en Assistants API och multimodala funktioner, bland annat. Den nya modellen är mer kapabel, billigare och stöder ett 128K-kontextfönster. Den har kunskap om världshändelser fram till april 2023 och kan passa in motsvarigheten till mer än 300 sidor text i en enda prompt. OpenAI har också meddelat lägre priser över hela plattformen. Dessutom introducerar OpenAI funktionen att ringa uppdateringar, vilket gör att utvecklare kan beskriva funktioner i sina appar eller externa API:er för modeller. Den nya Assistants API är utformad för att hjälpa utvecklare att bygga agentliknande upplevelser inom sina egna applikationer. OpenAI har också introducerat nya multimodala funktioner i plattformen, inklusive vision, bildskapande (DALL·E 3) och text-till-tal (TTS).

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 8 november

Microsoft och OpenAI samarbetar för att erbjuda AI-modeller via Azure

Microsoft har meddelat att det har ingått ett partnerskap med OpenAI för att erbjuda olika generativa AI-modeller, som den uppdaterade GPT-3.5 Turbo, DALL-E 3, Whisper 3 och den senaste GPT-4 Turbo-modellen med stöd för strukturerad JSON-formatering, tillgängliga för utvecklare senast 2023 via Azure OpenAI-tjänsten. Microsofts VD och styrelseordförande Satya Nadella och OpenAIs VD Sam Altman uttryckte sin entusiasm för partnerskapet. Microsoft betonade också att de lägre prissatta modellerna kommer att göra dem mer tillgängliga och öka deras användning.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 8 november

OpenAI presenterar ny AI-modell och egen butik för anpassade AI

OpenAI har meddelat en ny GPT-modell och sin egen anpassade AI-butik. Sam Altman, VD för företaget, meddelade detta till en publik på cirka 900 teknikinnovatörer. Den nya AI-modellen, kallad GPT-4 Turbo, kan analysera mer än 300 sidor text i en enda prompt och finns tillgänglig till ungefär halva priset av företagets tidigare erbjudande. OpenAI lanserar också en personlig ChatGPT-appbutik, där utvecklare kan annonsera och tjäna pengar på sina anpassade bots byggda med ChatGPT. Företaget planerar att lansera onlinebutiken inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 8 november

OpenAI introducerar stora uppdateringar till GPT-4 språkmodell och lanserar nya API:er på DevDay 2023

OpenAI:s VD Sam Altman presenterade en betydande uppdatering av företagets GPT-4 språkmodell, kallad GPT-4 Turbo, på OpenAI DevDay. Den nya modellen kan bearbeta mycket mer text än GPT-4 och har en kunskapsavgränsning till april 2023. Altman introducerade också API:er för DALL-E 3, GPT-4 Vision och text-till-tal, samt lanserade ett ´Assistant API´ som underlättar för utvecklare att bygga AI-assistenter. Under evenemanget talade Microsofts VD Satya Nadella om det fördjupade partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI. Altman betonade OpenAI:s iterativa tillvägagångssätt för att introducera AI-funktioner med mer autonomi och uttryckte optimism att AI kommer att skapa överflöd.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 8 november

OpenAI håller sitt första live event, meddelar produktförbättringar och prissänkningar

Trots Elon Musks försök att stjäla rampljuset, riktade AI-gemenskapen sin fulla uppmärksamhet på OpenAIs första live event för utvecklare och pressen på måndagen. OpenAI, stora språkmodellsutvecklaren, meddelade inga banbrytande forskningsgenombrott, men flera av dess produktförbättringar kommer utan tvekan att skada vissa mindre, högprofilerade startups och tända en eld under större konkurrenter som Anthropic och Meta Platforms. OpenAI sänkte också priserna och sa att det skulle skydda kunder från upphovsrättsanspråk, vilket fyller ett uppenbart gap med vissa rivaler.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 7 november

OpenAI lockar utvecklare med lägre priser och anpassningsbar AI

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, försöker locka utvecklare med lägre priser och möjligheten att enkelt anpassa AI-´agenter´ för att hjälpa till med allt från tvättips till kontraktsförhandlingar. OpenAI:s VD Sam Altman talade under OpenAI DevDay-eventet och förutspådde att generativ AI kommer att ha ´superkrafter på begäran´ i framtiden. Över 2 miljoner utvecklare bygger på OpenAI-plattformen och mer än 100 miljoner människor använder ChatGPT varje vecka. OpenAI planerar också att lansera en ´butik´ för GPT senare denna månad.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 7 november

OpenAI förbättrar ChatGPT och introducerar GPT-4 Turbo

OpenAI har hållit sin Dev Day-konferens och detaljerat förbättringar och nya funktioner för ChatGPT. Både Plus- och gratisanvändare kommer att få nytta av ökade kontextfönsterstorlekar. En ny Assistants API för utvecklare att bygga egna agentliknande upplevelser inom sina applikationer har introducerats. Användare kommer också att kunna skapa sina egna anpassade GPT-modeller. Priserna för tokens på GPT-4 och GPT-3.5 kommer nu också att vara lägre, och med start med GPT-4 kommer kundgränserna att vara högre. Microsofts VD, Satya Nadella, deltog för att prata upp relationen mellan de två företagen.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 7 november

OpenAI:s DevDay 2023: Framsteg och innovationer inom AI-teknologi

OpenAI:s DevDay 2023 markerade en betydande milstolpe i utvecklingen av artificiell intelligens. Evenemanget hölls i tech-hubben San Francisco och var inte bara en sammankomst utan ett vittnesbörd om snabba framsteg inom AI-teknologi. OpenAI, känt för sina banbrytande AI-modeller som GPT-3, har varit i framkant för AI-forskning och tillämpning, och pressar gränserna för vad som är möjligt med maskininlärning. Evenemanget markerade också det fördjupade partnerskapet mellan OpenAI och techjätten Microsoft. Microsofts VD Satya Nadellas framträdande underströk den strategiska alliansen, särskilt med Azure, Microsofts molnberäkningstjänst. Denna samarbete är avgörande eftersom det kombinerar OpenAI:s AI-kunnande med Microsofts robusta molninfrastruktur, vilket banar väg för accelererad innovation och implementering av AI-lösningar.

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 7 november

OpenAI avslöjar sin vision för framtiden och presenterar förbättrade AI-modeller

OpenAI:s VD, Sam Altman, avslöjade sin vision för tekniken bakom ChatGPT, som har över 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Altman presenterade en förbättrad version av sin GPT-4-modell, kallad GPT-4 Turbo, som kan hämta information om världshändelser så nyligen som april 2023. Den nya modellen kommer i två versioner: en för textanalys och en annan för att förstå text och bilder. OpenAI planerar att låta användare publicera dessa GPTs i en butik som öppnar senare denna månad. Företaget aviserade också ett program kallat Copyright Shield, som skyddar företag som använder AI-företagets produkter från upphovsrättsanspråk.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 7 november

OpenAI:s AI-chattbot ChatGPT når 100 miljoner veckoaktiva användare, introducerar GPT-4 Turbo

Vid OpenAIs första utvecklarkonferens avslöjade VD Sam Altman att AI-chattbotten ChatGPT har nått 100 miljoner veckoaktiva användare, tack vare introduktionen av dess senaste innovation, GPT-4 Turbo. ChatGPT, som lanserades för bara ett år sedan, vann snabbt popularitet och samlade in uppskattningsvis 100 miljoner månatliga användare inom sina första två månader. GPT-4 Turbo är en mer kraftfull och kostnadseffektiv version av företagets flaggskeppsmodell för textgenerering, GPT-4. OpenAI presenterade också Assistants API, vilket underlättar för utvecklare att bygga assistiva AI-applikationer med specifika mål. Dessutom introducerade OpenAI en text-till-tal-API, vilket gör det möjligt att generera högkvalitativt tal från text. Microsofts VD, Satya Nadella, gjorde ett överraskande framträdande på evenemanget och betonade partnerskapet mellan de två teknikjättarna.

Direktlänk Dela Tech Economy Nigeria fördjupade 7 november

OpenAI lanserar nya uppdateringar och funktioner för ChatGPT

OpenAI, ledd av Sam Altman, gjorde en rad tillkännagivanden vid OpenAI Dev Day-evenemanget. Dessa inkluderade turbocharging GPT-4 och lansering av verktyg för att låta användare tjäna pengar på att skapa och sälja anpassade GPT-bots. Microsoft Corp.-stödda MSFT OpenAI presenterade en rad nya uppdateringar och funktioner för ChatGPT vid sitt Dev Day-evenemang. Många av dessa nya tillkännagivanden har direkt inverkan på användarna, från en superladdad GPT-4-upplevelse till möjligheten att faktiskt tjäna på att sälja anpassade GPT-bots och appar. Microsofts VD Satya Nadella var också närvarande vid lanseringen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 november

Xbox och Inworld AI ingår flerårigt partnerskap för att utveckla AI-drivna verktyg för spelutvecklare

Xbox, ägt av Microsoft, har inlett ett flerårigt partnerskap med Inworld AI för att utveckla generativa AI-drivna verktyg för spelutvecklare. Verktygen kommer att möjliggöra för utvecklare att använda den nya teknologin för att bygga karaktärer och berättelser. Xbox och Inworld AI kommer att bygga en ´AI-design copilot´ för spelutvecklare. Partnerskapet syftar till att dra nytta av Inworlds expertis inom generativ AI tillsammans med Microsofts Azure OpenAI-tjänst och Xbox verktygsutveckling för skapare.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 7 november

OpenAI siktar på att bli AI-erans appbutik

OpenAI, ledd av VD Sam Altman, har tagit till sig strategin från Silicon Valleys mest framgångsrika företag och siktar nu på att bli AI-erans appbutik. Företaget är baserat i Hayes Valley, ett hipsterkvarter i San Francisco, vilket numera även kallas för ´Cerebral Valley´ på grund av dess intellektuella aura.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 7 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens, presenterar nya AI-verktyg

Mer än 900 programutvecklare och andra deltagare deltog på måndagen i den första utvecklarkonferensen för det artificiella intelligensföretaget bakom ChatGPT. OpenAI, som grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015, har blivit världsberömt för sitt chatbot. Konferensen i San Francisco kommer en vecka efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kommer att sätta upp några av de första amerikanska skyddsräckena för AI-teknologi. Ordern kräver att AI-utvecklare, som sannolikt inkluderar OpenAI, dess finansiella backare Microsoft och konkurrenter som Google och Meta, delar information med regeringen om AI-system som byggs med ´höga prestandanivåer´ som kan utgöra allvarliga säkerhetsrisker. På måndagen avtäckte OpenAI en ny version som kallas GPT-4 Turbo som är ´mer kapabel´ och kan hämta information om världs- och kulturevenemang så sent som april 2023.

Direktlänk Dela Arkansas Democrat-Gazette fördjupade 7 november

OpenAI lanserar ny ´Turbo´-version av ChatGPT och sänker priser

OpenAI:s VD Sam Altman har presenterat en ny ´Turbo´-version av den populära artificiella intelligensen ChatGPT, tillsammans med lägre priser för att göra tekniken mer tillgänglig. OpenAI försöker locka utvecklare med lägre priser och möjligheten att enkelt anpassa AI-´agenter´ för att hjälpa till med allt från tvättråd till kontraktsförhandlingar. Mer än 2 miljoner utvecklare bygger på OpenAI-plattformen, medan mer än 100 miljoner människor använder ChatGPT varje vecka. OpenAI kommer snart att lansera en GPT-´butik´ och planerar att lägga till ett sätt för utvecklare att tjäna pengar baserat på hur många som använder deras GPTs.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 7 november

OpenAI lanserar betydande uppgradering av språkmodellen GPT-4 vid DevDay

OpenAI, en organisation för forskning om artificiell intelligens, har lanserat en betydande uppgradering av sin språkmodell GPT-4, kallad GPT-4 Turbo, vid sitt första utvecklarevenemang, DevDay. OpenAI:s VD, Sam Altman, avslöjade att GPT-4 Turbo har en större minneskapacitet, lägre kostnad och mer aktuell kunskap. Modellen kan bearbeta cirka 96 000 ord samtidigt, vilket är en stor ökning jämfört med den tidigare gränsen på 8 000 tecken. Dessutom har kostnaden för att använda GPT-4 Turbo som ett API minskat. Microsofts VD, Satya Nadella, dök också upp oväntat för att diskutera det växande partnerskapet mellan hans företag och OpenAI.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 november

Över 900 deltagare vid OpenAIs första utvecklarkonferens

OpenAI:s första utvecklarkonferens lockade över 900 deltagare. OpenAI, som stöds av Microsoft och grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015, har uppmärksammats globalt för sin chatbot, ChatGPT. Konferensen följer efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kräver att AI-utvecklare, inklusive OpenAI och konkurrenter som Google och Meta, delar information med regeringen om AI-system som kan utgöra allvarliga säkerhetsrisker. På konferensen presenterade OpenAI en ny version av sin AI-modell, GPT-4 Turbo, samt en ny produktlinje kallad GPTs som låter användare skapa anpassade versioner av ChatGPT för specifika uppgifter. OpenAI står inför konkurrens från utvecklare av öppen källkodsmodeller och andra kommersiella chatbots.

Direktlänk Dela Northwest Arkansas Democrat-Gazette fördjupade 7 november

OpenAI lanserar ny marknadsplats för anpassade AI-applikationer

OpenAI, företaget bakom chatboten ChatGPT, har under sin första utvecklarkonferens tillkännagivit en ny marknadsplats. Företaget syftar till att utvidga sin verksamhet i ljuset av rykten om minskande intäkter genom att erbjuda anpassade AI-applikationer baserade på sin chatbot ChatGPT. ChatGPT, som lanserades i november 2022, har snabbt blivit populär med 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Senare denna månad kommer en GPT Store att lanseras, vilket gör att människor kan dela sina GPTs och få betalt baserat på hur många kunder de lockar.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 7 november

Open AI lanserar kraftfull GPT 4 Turbo AI-modell

Open AI lanserade sin nya kraftfulla GPT 4 Turbo AI-modell vid ett evenemang igår. Med hjälp av denna senaste modell kommer kunderna att kunna skapa anpassade versioner av den populära chatten GPT. Den nya modellen accepterar också innehåll på över 300 sidor, vilket gör att användare kan sammanfatta hela böcker. Företaget meddelade också att de kommer att sänka priserna på avgifterna som företag betalar för att köra deras programvara. Evenemanget deltog också av Microsoft-chefen Satya Nadella och Open AI: s Sam Altman. GPT 4 Turbo kommer att vara tillgänglig för utvecklare för förhandsvisning och kommer troligen att släppas de kommande veckorna till ett reducerat pris. Open AI har också lanserat sin App Store och den kan nås av användare och utvecklare för att starta sina personliga chatbots.

Direktlänk Dela NewsroomPost fördjupade 7 november

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo och sänker priser för att revolutionera AI-utveckling

Teknikjätten OpenAI har presenterat sin nya AI-kraftcentral, GPT-4 Turbo, som har förbättrade kapaciteter och som väntas revolutionera hur utvecklare skapar skräddarsydda versioner av den populära ChatGPT-boten. OpenAI sänker också priserna för användning av sin mjukvara. Företaget har en imponerande veckobas på 100 miljoner användare och en betydande närvaro inom många Fortune 500-företag. Microsofts VD Satya Nadella visade sitt starka stöd till OpenAI och lovar att tillhandahålla de bästa datorkapaciteterna för AI-utveckling.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 7 november

OpenAI presenterar incitament för att locka utvecklare och expanderar användningen av ChatGPT

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har presenterat en rad incitament för att locka utvecklare, inklusive sänkta priser och anpassningsbara AI-agenter designade för att hjälpa till med en rad uppgifter, från att ge råd om tvätt till att hjälpa till med kontraktsförhandlingar. OpenAI rapporterar att över 2 miljoner utvecklare aktivt bygger på dess plattform, med mer än 100 miljoner människor som använder ChatGPT varje vecka. Sam Altman, OpenAIs vd, kommenterade lanseringen av ChatGPT och noterade att den gick bra och effektivt startade ett race inom AI. OpenAI kommer snart att introducera en GPT-butik, och utvecklare kommer att ha möjlighet att tjäna pengar baserat på användningen av deras GPT:er.

Direktlänk Dela Live Trading News fördjupade 7 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens, presenterar nya funktioner och partnerskap med Microsoft

OpenAI, skaparen av ChatGPT och GPT-4, höll sin första utvecklarkonferens, Dev Day, i San Francisco. Företaget presenterade GPTs, en metod för att enkelt skapa anpassade versioner av ChatGPT, en butik för att hitta och köpa anpassade ChatGPTs, ett ´Assistant´ API för att underlätta för utvecklare att anropa specifika funktioner för sina applikationer, och många fler funktioner och uppgraderingar. Microsofts VD, Satya Nadella, deltog också i konferensen och diskuterade hur deras partnerskap har förändrat Microsofts Azure molntjänst. OpenAI avslöjade att de har över 2 miljoner utvecklare som bygger på deras API:er och att ChatGPT har cirka 100 miljoner veckoaktiva användare.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 7 november

OpenAI presenterar marknadsplats för AI-appar och utvecklarfokuserade uppdateringar

OpenAI presenterade en marknadsplats på måndag som gör det möjligt för användare att få tillgång till personliga artificiella intelligens ´appar´ för uppgifter som att undervisa i matematik eller designa klistermärken. OpenAI:s VD, Sam Altman, delade uppdateringar vid AI-labbets första utvecklarkonferens. OpenAI kallar de anpassade AI-apparna ´GPTs´, tidiga versioner av AI-assistenter som utför verkliga uppgifter. Företaget kommer att lansera en GPT-butik senare denna månad där människor kan dela sina GPTs och tjäna pengar baserat på antalet användare. OpenAI lanserade också en rad utvecklarfokuserade uppdateringar, inklusive betydande kostnadsminskningar. För sina 2 miljoner utvecklare tillkännagav OpenAI en ny GPT-4 Turbo-modell, som jämfört med sin föregångare GPT-4 är flera storleksordningar billigare och bearbetar mycket mer data.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 7 november

OpenAI lanserar GPT Store och nytt AI-verktyg

OpenAI, skaparen av ChatGPT, planerar att lansera en ny butik med verktyg kallade GPTs, liknande Apple´s iOS App Store. Dessa verktyg kan anpassas för specifika applikationer, till exempel barnundervisning, webbplatsdesign, restaurangbokningar eller resekonsultationer. OpenAI kommer också att lansera en ny AI-modell, GPT-4 Turbo, som är utformad för utvecklare. Verktyget kan undersöka upp till 300 sidor text med en uppmaning och kostar 50% av priset på sin föregångare. OpenAI söker aktivt investeringar och kan ha en värdering på upp till $90 miljarder.

Direktlänk Dela Channel News fördjupade 7 november

OpenAI lanserar GPTs för att låta användare skapa egna AI-system och GPT Store för distribution och monetarisering

OpenAI har lanserat GPTs, ett sätt för vem som helst att bygga sin egen version av det populära konversationella AI-systemet ChatGPT. Användare kan snart publicera sina egna GPTs på en marknadsplats som kallas GPT Store och potentiellt tjäna pengar. GPTs kan skapas utan kodningserfarenhet och kan vara så enkla eller komplexa som användaren önskar. OpenAI planerar också att lansera GPT Store senare denna månad, där GPTs blir sökbara och kan klättra på topplistor. OpenAI kommer att betala skapare som skapar de mest använda och användbara GPTs med en del av deras intäkter.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 november

OpenAI kan överväga att erbjuda egen hårdvara för röstinteraktion

OpenAI introducerade röstinteraktion som en premiumfunktion för sina ChatGPT-mobilappar i september, vilket gör det möjligt för användare att tala med AI-assistenten, med ChatGPT som svarar i en av sina egna röster. Under företagets första utvecklardag i San Francisco diskuterade OpenAI:s VD Sam Altman och CTO Mira Murati möjligheten att integrera ChatGPT-röstinteraktioner i andra typer av hårdvara, inklusive dedikerade enheter som smarta högtalare. Altman hänvisade till möjligheten att OpenAI skulle kunna erbjuda en egen enhet. OpenAI samarbetar redan med Microsoft, ett företag som också är en enhetstillverkare. Murati förklarade att OpenAI tar ett långsamt och försiktigt tillvägagångssätt när det gäller röstteknik.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 6 november

OpenAI:s VD Sam Altman visar upp ny ChatGPT-funktion och gör flera stavfel

OpenAI:s VD, Sam Altman, presenterade flera nya funktioner vid företagets DevDay-konferens, inklusive GPT-4 Turbo och möjligheten att skapa anpassade versioner av ChatGPT utan att behöva koda. Under en live-demonstration där Altman skapade en ChatGPT för att ge råd till grundare, gjorde han flera stavfel. Detta ledde till spekulationer om att Altmans strävan att utveckla artificiell intelligens som kan automatisera mycket av det mänskliga skriftliga utmatningen kan ha en mycket personlig betydelse för honom, eftersom han själv verkar ha svårt med att skriva.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 november

OpenAI lanserar ´Turbo´-version av ChatGPT och sänker priser för att göra tekniken mer tillgänglig

OpenAI:s VD Sam Altman har tillkännagivit en ny ´Turbo´-version av företagets populära artificiella intelligensprogramvara ChatGPT, samt sänkta priser för att göra tekniken mer tillgänglig. OpenAI har lockat utvecklare med lägre priser och förmågan att enkelt anpassa AI-´agenter´ för att hjälpa till med allt från tvättrådgivning till kontraktsförhandlingar. Över 2 miljoner utvecklare bygger på OpenAI-plattformen, medan mer än 100 miljoner människor använder ChatGPT varje vecka. Senare denna månad kommer OpenAI att lansera en GPT-butik och planerar att lägga till ett sätt för utvecklare att tjäna pengar baserat på hur många människor som använder deras GPT:er.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 6 november

OpenAI, skaparen av ChatGPT och andra AI-modeller, höll sin första utvecklarkonferens i San Francisco där de presenterade en ny grundläggande modell, mer överkomliga priser, anpassningsbara lågkodmodeller kallade GPTs och en butik för att distribuera dem. Microsofts VD Satya Nadella, vars företag har investerat miljarder i OpenAI, var en speciell gäst. Han pratade om hur Microsofts molnplattform, Azure, har förändrats i ljuset av de modeller som OpenAI har byggt. OpenAI introducerade sin applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) 2020 och hävdar nu att över två miljoner utvecklare använder specifikationen för att integrera modeller som GPT-4, GPT-3.5, DALL·E och Whisper i sina egna applikationer. Den nya modellen kallas GPT-4 Turbo, efterföljaren till GPT-4 som debuterade i mars och släpptes offentligt i juli. Den kan acceptera omfattande prompts - upp till 128 000 tokens eller cirka 300 sidor text - och mer modesta budgetar - den är prissatt 3x mindre för inmatningstokens och 2x billigare för utmatningstokens. GPT-4 Turbo har också mer aktuell kunskap om världen, åtminstone fram till april 2023, sa han. Altman lovade att mer ansträngning kommer att göras för att hålla GPT-4 Turbo aktuell - dess föregångare var medveten om aktuella händelser endast fram till september 2021 och utvecklare fann det något frustrerande. ´Vi kommer att försöka att aldrig låta det bli så föråldrat igen´, sa Altman. Den uppdaterade modellen är också bättre på funktionsanrop - den kan hantera prompts som begär flera uppgifter (t.ex. ´öppna podbaydörrarna sedan be om ursäkt och stäng av dig själv´) - och den är mer benägen att returnera rätt funktionsparametrar för sådana förfrågningar. Dessutom har API:et nu en parameter för att säkerställa att modellerna returnerar korrekt formaterade JSON-data. Och det finns en fröparameter som möjliggör reproducerbara utdata från modellen. Inom några veckor planerar OpenAI att stödja en funktion för att returnera loggsannolikheterna för de mest troliga utmatningstoken från GPT-4 Turbo och GPT-3.5 Turbo (också uppdaterad), vilket kan vara användbart för autokompletteringsapplikationer. GPT-4 Turbo kan också acceptera bilder som inmatning till Chat Completions API, och Images API kan generera visuell utmatning via DALL·E 3, och det finns ett nytt text-till-tal-API för att generera mänskligt klingande tal från textinmatning inblandat också. OpenAI introducerade ett nytt API kallat Assistants API, som är avsett att göra det lättare att bygga AI-assistenter. ´Assistants API inkluderar beständiga trådar, så de behöver inte räkna ut hur man hanterar ett långt konversationsträd, inbyggd återhämtning, kodtolk, en fungerande Python-tolk och sandlådemiljö, [och förbättrad funktionsanrop]´, förklarade Altman. Företaget demonstrerade också anpassningsbara, delbara AI-modeller kallade GPTs (som, om någon frågar, står för generative pre-trained transformer). ´GPTs är skräddarsydda versioner av ChatGPT för ett specifikt ändamål´, sa Altman. ´Du kan bygga en GPT, en anpassad version av ChatGPT, för nästan vad som helst. Lägg till instruktioner, utökad kunskap och åtgärder, och sedan kan du publicera den för andra att använda. Och eftersom de kombinerar instruktioner, utökad kunskap och åtgärder, kan de vara mer hjälpsamma för dig.´ GPTs, tillgängliga för ChatGPT Plus och Enterprise-användare, kan skapas utan kodning, via konversationell interaktion. För att demonstrera skapade Altman en på scenen för att ge grundare och utvecklare råd när de startar nya projekt. Värdet av det rådet testades dock inte. Senare denna månad planerar OpenAI att lansera GPT Store. Företaget avser att marknadsföra vissa GPTs som visar sig vara populära och kommer att erbjuda intäktsdelning baserat på användning. ´Intäktsdelning är viktigt för oss´, sa Altman. ´Vi kommer att betala människor som bygger de mest användbara och mest använda GPTs en del av vår omsättning.´ Altman lovade att ge ytterligare information inom kort; en talesman för företaget sparkade också ner på vägen när han frågade hur programmet kommer att fungera. Utan de specifika kontraktvillkoren är det för tidigt att säga hur OpenAIs arrangemang med utvecklare kommer att jämföras med det 15-30-procentiga system som Apple och Google tillämpar i sina respektive appbutiker. OpenAI sa också att det kommer att göra anpassade modeller för företag som har råd med det. ´Med anpassade modeller kommer våra forskare att arbeta nära ett företag för att hjälpa dem att göra en bra anpassad modell, speciellt för dem och deras användningsfall, med hjälp av våra verktyg´, sa Altman. ´Detta inkluderar att ändra varje steg i modellträningsprocessen, göra ytterligare domänspecifik förträning eller en anpassad eller efterträningsprocess, skräddarsydd för en specifik domän, och vad annars. Vi kommer inte att kunna göra det här med många företag för att börja. Det kommer att kräva mycket arbete och i förväntningarnas intresse kommer det åtminstone initialt inte att vara billigt.´

The Register fördjupade 6 november

OpenAI erbjuder att täcka kunders rättsliga kostnader för upphovsrättsintrång

Istället för att ta bort upphovsrättsskyddat material från ChatGPT:s träningsdataset erbjuder chatbotens skapare att täcka sina kunders rättsliga kostnader för kränkning av upphovsrätten. OpenAI:s VD Sam Altman meddelade att de kan försvara sina kunder och betala kostnaderna om de ställs inför rättsliga krav gällande upphovsrättsintrång. Detta gäller både för ChatGPT Enterprise och API. Erbjudandet gäller inte användare av gratisversionen av ChatGPT eller ChatGPT+. OpenAI är inte först med att erbjuda sådant juridiskt skydd. Google, Microsoft och Amazon har gjort liknande erbjudanden till användare av deras generativa AI-programvara. Getty Images, Shutterstock och Adobe har erbjudit liknande ekonomiskt ansvarsskydd för sin bildskapande programvara.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 6 november

OpenAI tillkännager anpassade versioner av ChatGPT, GPT-butik och rättslig skydd för upphovsrättsanspråk

OpenAI meddelade på sin första Developer Day-konferens att användare snart kommer att kunna skapa anpassade versioner av ChatGPT, som företaget kallar ´GPTs´. Dessa kommer att kunna följa specifika instruktioner och ha tillgång till användarinformation. OpenAI planerar också att lansera en GPT-butik där populära verktyg skapade av ´verifierade byggare´ kan nås. Dessutom kommer användare att kunna tjäna pengar baserat på antalet personer som använder deras GPT. Användare kommer inte att kunna bygga GPTs som bryter mot OpenAI:s innehållspolicyer. Företaget presenterade också en ny version av sitt GPT-4-modell, kallad GPT-4 Turbo, och ett nytt text-till-tal AI-modell. OpenAI meddelade också att det kommer att täcka rättsliga kostnader för utvecklare som drabbas av upphovsrättsanspråk.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 6 november

OpenAI presenterar kraftfullare AI-modell GPT-4 Turbo och sänker priser

OpenAI har presenterat sin nya, mer kraftfulla AI-modell GPT-4 Turbo och avslöjat ett nytt alternativ som låter användare skapa anpassade versioner av sin populära chatbot ChatGPT. Företaget har också sänkt priserna för företag och utvecklare som använder dess programvara. OpenAI meddelade att ChatGPT, som slog rekord som den snabbast växande konsumentappen någonsin, nu har cirka 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Över 92% av Fortune 500-företagen använder plattformen. Microsofts VD Satya Nadella gjorde ett överraskande framträdande vid evenemanget.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 november

Microsoft utökar samarbete med OpenAI och investerar flera miljarder dollar

Microsoft har meddelat ett utökat och långsiktigt samarbete med OpenAI, inklusive en investering på flera miljarder dollar. Windows-utvecklaren blir samtidigt exklusiv leverantör av molntjänster för OpenAI via Azure. Företagen har samarbetat tidigare, med Microsoft som investerade i OpenAI både 2019 och 2021. OpenAI är en AI-utvecklare som ligger bakom chattbotten ChatGPT och bildgeneratorn Dall-E. Det ryktas att Microsoft kommer att integrera tekniken bakom ChatGPT i sin Bing-sökmotor. Det specifika investeringsbeloppet är 13 miljarder dollar enligt CNBC.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 5 november

Windows 11 uppdatering introducerar AI-assistenten Copilot

Windows 11-användare diskuterar den senaste uppdateringen som introducerar en ny ´AI´-assistent kallad Copilot. Copilot kan lansera appar, ändra systeminställningar och utföra många grundläggande Windows-uppgifter. Microsoft planerar att integrera Copilot i appar som Excel, Teams och Word för att öka produktiviteten. För närvarande kan Copilot främst utföra uppgifter som användaren redan kan göra själv, men långsammare. Copilot kan söka på webben och erbjuda att lansera appar, men är fortfarande ganska rudimentär. Med Windows 11 Voice Access app blir Copilot ett mer värdefullt verktyg.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 4 november

Microsoft 365 Copilot skapar irritation bland mindre företag

Microsoft har gjort Microsoft 365 Copilot allmänt tillgängligt för företag över hela världen. Dock krävs det att företag köper minst 300 licenser, vilket har orsakat irritation bland små och medelstora företag (SMEs). Kostnaden på $30 per användare och månad kommer utöver företagens befintliga E3- eller E5-prenumerationer. Detta krav har lett till negativa reaktioner på Microsofts forum. Flera användare har uttryckt besvikelse över att Copilot endast är tillgängligt för större företagskunder.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 3 november

Microsoft planerar att använda AI för att bekämpa cyberhot

Microsoft har meddelat planer på att gå in i nästa försvarsfas mot cyberhot, med artificiell intelligens (AI) som drivkraften bakom de nya förändringarna. Företaget kommer att börja med att omvandla sin Security Development Lifecycle (SDL) genom att använda CI/CD för att ´kontinuerligt integrera skydd mot framväxande mönster när vi kodar, testar, distribuerar och opererar.´ Microsoft har också förbundit sig att använda fler minnessäkra språk, som C#, Python, Java och Rust, vilket de hoppas ska skapa en säkrare miljö ända ner till byggstenarna i sina produkter och tjänster. För IT-administratörer kommer Microsoft också att göra saker mycket enklare genom att förbättra standardinställningarna för säkerhet. Företaget sa att tack vare sin historia med AI, automation och övervakning, kommer det att siktas på att minska den tid det tar att mildra molnsårbarheter med 50%.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 3 november

GitHub Copilot möter ekonomiska utmaningar trots popularitet bland utvecklare

Utvecklare älskar GitHub Copilot, en AI-kodbildningsverktyg som ökar produktiviteten med 55%. Trots detta har det framkommit att GitHub förlorade mer än $20 per användare varje månad tidigare 2023. Microsofts VP för produkt, Mario Rodriguez, har dock motsatt sig dessa påståenden och hävdar att GitHub Copilot genererar en årlig inkomst på $100 miljoner. Trots dessa ekonomiska diskussioner har Microsoft sett en betydande ökning av antalet betalande användare för GitHub Copilot. Dessutom har företag som Replit och IBM börjat förändra kodgenereringsscenen globalt, vilket utgör en utmaning för GitHub Copilot.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 3 november

Microsoft lanserar AI-drivet tillägg, Microsoft 365 Copilot

Microsoft har officiellt lanserat sin senaste innovation, Microsoft 365 Copilot, ett AI-drivet tillägg designat för att öka produktiviteten för företag som använder Office-program. Företag kan nu integrera denna banbrytande teknik, som analytiker från Piper Sandler förutspår kan generera mer än 10 miljarder dollar i årliga intäkter till 2026. Copilot-funktionen är en betydande förbättring av den välbekanta Office-sviten, inbäddad i Word, Excel och andra program till en prenumerationskostnad på 30 dollar per användare per månad. Bland kända klienter finns branschjättar som Bayer, KPMG och Visa.

Direktlänk Dela ChannelLife Australia fördjupade 3 november

Microsoft lanserar AI-tillägg för Office, förväntas generera 10 miljarder dollar årligen fram till 2026

Microsoft har börjat sälja Microsoft 365 Copilot AI-tillägg för sina Office-app-prenumerationer, med fokus på företag. Analytiker på Piper Sandler förutspår att funktionen kan generera över 10 miljarder dollar i årlig intäkt fram till 2026, förutsatt att 18% av berättigade användare antar Copilot. Microsofts VD Satya Nadella rapporterade att 40% av Fortune 100-företagen använde Copilot i ett tidigt tillgångsprogram, vilket indikerar starkt initialt intresse.

Direktlänk Dela NextBigWhat fördjupade 2 november

Företag ivriga att testa Microsofts AI-assistent trots hög prislapp

Företag uttrycker entusiasm för att börja testa Microsoft 365 AI-assistent, trots att dess prislapp pressar teknikchefer att demonstrera tydliga avkastningar. AI-assistenten, Copilot, använder generativ AI över hela Microsoft 365-sviten för att utföra de flesta saker du kan be en företagsassistent att göra, som att sammanfatta videomöten, skriva utkast till svar på e-post och omvandla Word-dokument till PowerPoint-presentationer, säger Jared Spataro, företagsvicepresident för Modern Work och Business Applications på Microsoft.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 2 november

Microsoft har lanserat prenumerationstjänsten för sin AI-assistent Copilot, designad som ett tillägg till Office 365. Månadsabonnemanget kostar 30 dollar per person för företagsanvändare. Analytiker på Piper Sandler uppskattar att detta verktyg kan generera mer än 10 miljarder dollar i årlig intäkt för Microsoft fram till 2026. Företag som Bayer, KPMG och Mayo Clinic, Suncorp och Visa använder redan Copilot i ett betalt tidigt tillgångsprogram. Finansanalytiker rekommenderar starkt att köpa Microsoft-aktier, som har stigit med 41% i år.

Tech News Space fördjupade 1 november

Microsoft lanserar AI Copilot för Windows 11 och Microsoft 365

Microsoft har nyligen lanserat en stor uppdatering för Windows 11 (version 2H23) som lägger till AI Copilot till operativsystemet. Teknikjätten har nu börjat sälja prenumerationer för Microsoft 365 Copilot-artificiell intelligens-tillägg. Detta nya AI-verktyg som riktar sig till företag kommer att vara tillgängligt med Microsoft Office-app-prenumerationer. Verktyget syftar till att konkurrera med Google på produktivitetsprogramvarumarknaden. AI-tillägget kommer att kosta användare $30 per person och månad. Företag kommer också att behöva minst 300 licenser för att anställda ska få tillgång till Copilot.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 1 november

Microsoft lanserar AI-tillägg till Office-app-prenumerationer för företag

Microsoft har börjat sälja sin Microsoft 365 Copilot, ett tillägg för artificiell intelligens (AI) till sina Office-app-prenumerationer för företag. Funktionen, som finns i Word, Excel och andra Office-program, kommer att kosta 30 dollar per person och månad. Det kan ge över 10 miljarder dollar i årliga intäkter till 2026, enligt analytiker på Piper Sandler. Google säljer också Duet AI-förbättringen för prenumerationer på sina Workspace-verktyg. Microsoft siktar på att utnyttja sin ledande position på marknaden för produktivitetsprogramvara, där Google har arbetat för att vinna marknadsandelar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 november

Microsofts AI-tillägg Copilot kan generera över 10 miljarder dollar i årlig intäkt

Microsoft har börjat sälja sitt AI-tillägg Copilot till Office-programvaruprenumerationer för 30 dollar per person och månad. Piper Sandler-analytiker förutser att verktyget kan generera över 10 miljarder dollar i årliga intäkter fram till 2026. Detta inkluderar inte ytterligare verktyg som Microsofts Purview för datahantering. Microsofts modell antar att 18% av berättigade användare kommer att använda Copilot. Microsofts VD Satya Nadella berättade för analytiker att 40% av företagen i Fortune 100 använder Copilot i ett inbjudningsbaserat betalt tidigt tillgångsprogram.

Direktlänk Dela NBC Chicago fördjupade 1 november

Microsoft 365 Copilot nu tillgängligt för företagskunder

Microsoft 365 Copilot, ett verktyg för generativ artificiell intelligens, är nu allmänt tillgängligt för företagskunder. Tjänsten kostar 30 dollar per användare och månad och kunder måste köpa minst 300 platser för att kunna använda den. Copilot erbjuder direkt genom Cloud Solution Provider (CSP) och Microsoft AI Cloud Partner Program (MACPP) är ännu inte tillgängliga. Verktyget stöder flera språk, inklusive engelska, spanska, japanska och franska. Phil Walker, VD för Network Solutions Provider, tror att det kommer att ta tid innan Copilots verkliga kapacitet är kända.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 1 november

Microsofts aktier klättrar på marknaden, stöds av AI-initiativ och positiva analytikeranteckningar

Aktier i Microsoft (NASDAQ: MSFT) tog ett steg uppåt då teknikjätten gynnades av bredare medvindar på aktiemarknaden, en optimistisk analytikernote, och Vita husets exekutiva order som fastställer grundregler för artificiell intelligens (AI). Microsoft avslutade dagen med en ökning på 2,3% efter att ha ökat upp till 2,9% tidigare under sessionen. Piper Sandler gav Microsoft en fullständig godkännande för den kommande utgåvan av Microsoft 365 Copilot, och kallade det ett ´iPhone-ögonblick´ för företagsprogramvarujätten. Företaget förutser också att Microsofts AI-intäkter kan skala upp till 100 miljarder dollar eller mer på lång sikt. Microsoft glädjade investerare med sin rapport för första kvartalet förra veckan då tillväxten från dess Azure molninfrastrukturenhet var stark och bolaget talade upp sina AI-initiativ, inklusive den snart att släppas Copilot för Microsoft 365. Om produkten är framgångsrik kan Microsofts aktier lätt ta ett annat steg uppåt eftersom det är ett av de bäst positionerade företagen i AI-racet.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 31 oktober

Intensiv konkurrens mellan OpenAI och Meta inom AI-teknik

Sam Altman, VD för OpenAI, och Mark Zuckerberg, VD för Meta, är i en intensiv konkurrens inom AI-teknik. Efter att Zuckerberg inte inbjöds till ett toppmöte på Vita huset i maj, har Meta snabbt släppt produkter som konkurrerar direkt med Altman´s OpenAI. Meta har svarat på OpenAI:s GPT-4 med Llama 2, sin egen stora språkmodell som är open-source och mer anpassningsbar. Dessutom har Meta svarat på ChatGPT med över två dussin specialiserade chatbots i sina meddelandeappar. Meta har också utmanat OpenAI:s uppmaning till kontroller på AI-forskning, och förespråkar istället en mer tillåtande AI-forskningsmiljö.

Direktlänk Dela Slate Magazine fördjupade 30 oktober

Microsofts AI-kompanjon Copilot tillgänglig från 1 november

Microsofts AI-kompanjon Copilot kommer att bli tillgänglig för Microsoft 365-företagskunder från den 1 november. Copilot har redan utvärderats av förhandstestare. Microsoft ser AI som en hörnsten i framtida Windows. Under ett nyligen hållet event av Qualcomm introducerades Snapdragon X Elite för bärbara datorer. Microsofts VD, Satya Nadella, uttryckte också sin entusiasm för AI och Copilot. Han menade att Copilot kommer att styra alla app-upplevelser och att det kommer att förändra användarvanor. För att Copilot och AI i Windows ska fungera optimalt i framtiden krävs dock en ny systemarkitektur.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 30 oktober

Microsoft planerar stora AI-investeringar och förändringar för Windows 12

Microsoft diskuterade framtiden för sitt operativsystem under ett mediaevent med Qualcomm, men nämnde inte explicit ´Windows 12´. Satya Nadella och Pavan Davuluri, Microsofts VD, har beslutat att fortsätta investera tungt i AI, vilket inkluderar integration av sammanhangsmedvetenhet, hybrid AI-processning och stora förändringar i gränssnittet för Windows 12. Företaget föreställer sig en hybridansats där vissa datoruppgifter kommer att utföras på enheten och andra i molnet. Davuluri föreslog en ny funktion som kan finnas på Windows 12, vilket skulle tillåta Copilot att fungera som en personlig assistent som Cortana.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 28 oktober

Google investerar upp till $2 miljarder i AI-företaget Anthropic

Google investerar upp till $2 miljarder i AI-företaget Anthropic, en rival till OpenAI. Google har redan investerat i Anthropic, och denna nya investering markerar ett steg upp i företagets ansträngningar att konkurrera med Microsoft. Anthropic är utvecklaren av chattboten Claude 2, som används av företag som Slack, Notion och Quora. Utöver Google har även Amazon investerat i Anthropic, med en planerad investering på upp till $4 miljarder för att konkurrera med växande AI-molnkonkurrenter. Amazon har redan investerat i en $1,25 miljarders not från Anthropic som kan omvandlas till eget kapital.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 28 oktober

Microsoft leder molntjänststriden med snabbare tillväxt än konkurrenterna

Microsoft överträffar sina främsta konkurrenter i molntjänststriden. Företaget rapporterade en tillväxt på 29% för Azure under tredje kvartalet, vilket är snabbare än Google Clouds 22% och mer än dubbelt så snabbt som Amazon Web Services (AWS) som rapporterade 12% tillväxt. Trots att AWS fortfarande leder marknaden kan Microsofts framgångar bero på att företag vill köra sina AI-modeller på Azure. Microsoft tillhandahåller redan den underliggande datorkraften för den populära ChatGPT-chatten och andra produkter från OpenAI, som det har finansierat sedan 2019. Microsofts VD Satya Nadella menar att företagets ledande position gör att de ser helt nya projektstarter, vilka är AI-projekt. Bernstein Research-analytiker ledda av Mark Moerdler ser Microsofts resultat som ett tecken på att företaget ´har tagit AI-manteln från Google, och att Azure kan bli en större och viktigare hyperscale-leverantör än AWS´.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 oktober

Microsofts AI-satsning börjar ge resultat

2023 kommer troligen att bli ihågkommet som året då artificiell intelligens (AI) mognade. Företag har rusat för att integrera AI-verktyg för att dra nytta av produktivitetsvinsterna. Nvidia har varit en av de få tydliga vinnarna inom AI, men dess höga värdering har avskräckt vissa investerare. Microsoft var bland de första att se möjligheterna med AI och har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI. Under ett samtal om företagets resultat för första kvartalet 2024 avslöjade VD Satya Nadella att Microsoft redan har över 1 miljon betalande Copilot-användare och mer än 37 000 organisationer som prenumererar på Copilot för företag. Företagets Azure Cloud-inkomster ökade med 29% jämfört med föregående år, vilket CFO Amy Hood sade berodde på ´högre än förväntad AI-konsumtion´.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 oktober

Microsofts framsteg inom AI driver företagets tillväxt

Microsoft, grundat 1975 och nu världens näst största företag med en värdering på $2,5 biljoner, har alltid varit en dominerande kraft inom teknikindustrin. Företaget började som en mjukvaruleverantör och dess Windows-operativsystem används fortfarande av miljarder människor idag. Men företaget har sedan dess rört sig in i hårdvaruenheter, spel, molnbaserad databehandling och nu också artificiell intelligens (AI). AI är kanske Microsofts största möjlighet och det har tillbringat mycket av detta år med att väva tekniken genom hela sin produktportfölj. Företaget rapporterade nyligen sina finansiella resultat för det första kvartalet av räkenskapsåret 2024 (avslutat 30 september) och det är tydligt att AI redan driver tillväxten inom flera områden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 oktober

Framtida funktioner för Windows 12 diskuterades på Qualcomm Snapdragon X Elite-evenemanget

Microsofts VD Satya Nadella och företagets CVP Pavan Davuluri diskuterade framtida funktioner för Windows 12 på Qualcomms Snapdragon X Elite-event. Qualcomm presenterade sin nya processor Snapdragon X Elite, som förväntas spela en avgörande roll i nästa generation av Windows-enheter. Nadella diskuterade även Microsofts nya resonemangsmotor, en system som härmar vår egen tankeprocess. Han belyste också hybridberäkning, som kan förbättra beräkningskapaciteten för enheter med låg effekt eller äldre enheter genom att bearbeta vissa saker lokalt på enheten och använda molnet för andra.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 27 oktober

Windows 12 kan ersätta startknappen med AI-systemet Copilot

Windows 12, som förväntas lanseras 2024, kan komma att ersätta den klassiska startknappen med Microsofts konstgjorda intelligenssystem, Copilot. Detta enligt uttalanden från Microsofts VD, Satya Nadella, som beskriver Copilot som ´hemknappen´. Copilots mål är att vara dirigenten för användarens Windows-upplevelser, där användaren kan uttrycka sitt intresse för något och sedan öppnas den relevanta appen eller informationen visas direkt i Copilot. Det är dock oklart om systemet kommer att baseras på användarens ´avsikt´ eller endast reagera på specifika instruktioner.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 27 oktober

Microsoft överväger att ersätta hemknappen med Copilot i Windows 12

Microsoft överväger att ersätta den traditionella hemknappen med Copilot i den kommande Windows 12-utgåvan 2024. Detta framkommer från uttalanden av Satya Nadella, Microsofts VD, i en konversation med Cristiano Amon från Qualcomm. Copilot är tänkt att bli ett mer effektivt och användarvänligt sätt att styra datorn, men tanken har mött motstånd från användare som är ovana vid förändring. Microsoft har tidigare försökt ersätta startknappen utan framgång. Copilot är för närvarande inte tillgängligt i Sverige, men förväntas lanseras 2024.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 26 oktober

AI-teknik kan förbättra effektiviteten, datastyrd berättande och personaliserade upplevelser vid planering och genomförande av investerarevent. AI kan snabbt analysera stora mängder data för att ge insikter för företagsberättande och informera om design och upplevelse. Genom att förstå de olika potentiella användningarna av AI kan IR-team anta dessa verktyg för att erbjuda överlägsen effektivitet, hastighet, insikt, hyperpersonalisering, räckvidd och säkerhet. Detta driver en anmärkningsvärd förändring i hela eventhanteringsprocessen från början till slut.

IR Magazine fördjupade 26 oktober

AI kan ersätta startknappen i framtida Windows

Microsoft har ändrat sin inriktning mot AI sedan ChatGPT blev populärt. Företagets VD, Satya Nadella, jämförde Co-Pilot, Microsofts AI-modell, med en startknapp. Han diskuterade med Qualcomms VD, Cristiano Amon, om Windows och Co-Pilot och förklarade hur AI kommer att påverka Windows i framtiden. Co-Pilot kommer att vara central för Windows-upplevelsen. Detta kan innebära att Co-Pilot kommer att ta startknappens plats i framtida versioner av Windows. Istället för att startknappen är centrum för din upplevelse, kan det vara en ständigt lärande och utvecklande AI-assistent.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 26 oktober

Stora teknikföretag satsar stort på AI

Ordet ´AI´ nämndes 75 gånger under Alphabets (Google) resultatrapport, 61 gånger under Microsofts och 87 gånger under Metas, vilket sammanlagt gör över 220 omnämnanden. Dessa tre stora teknikföretag satsar stort på AI. Alphabet CEO Sundar Pichai talade om AI:s roll inom Google Search, Google Bard, Google Cloud och Google Pixel. Microsofts VD Satya Nadella talade om AI:s roll inom Microsoft Azure, GitHub CoPilot, CoPilot in CRM, CoPilot in health, CoPilot som en daglig assistent för företag, Windows och Bing. Meta CEO Mark Zuckerberg talade om AI:s roll inom Meta AI, AI Studio, AI för företag, AI för skapare, Llama 2, AI i rekommendationssystem och AI för annonsörer.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 26 oktober

Microsofts planer för AI-integration i kundprodukter och teknikstapel

Microsofts VD Satya Nadella har i sitt årliga aktieägarbrev skisserat företagets planer för integration av artificiell intelligens (AI) i sina kundprodukter och teknikstapel. Microsoft integrerar sin AI-kopilot i alla sina mest använda produkter. Nadella framhåller naturligt språkbehandling och en kraftfull ny resonemangsmotor som avgörande i AI-eran. Microsoft är i framkant av AI-trenden, med betydande partnerskap med OpenAI och en ledande produkt som Copilot redan i spel. Trots detta har forskare och utvecklare uttryckt oro över potentiella problem som rör dataprovenans, integritet och säkerhet. Blockchain-teknologi kan hjälpa till att skydda mot och mildra många av de potentiella riskerna med AI.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 26 oktober

Alphabets aktier sjunker då tillväxten för dess molnenhet sjunker till nästan en treårig lågpunkt

Alphabets aktier sjönk på onsdagen efter att tillväxten för dess molnenhet sjönk till nästan en treårig lågpunkt, bleknande i jämförelse med Microsofts relativa framgång i teknikjättarnas kapplöpning att tjäna pengar på generativ artificiell intelligens. Microsoft handlas för närvarande till 28,5 gånger dess 12-månaders framtida vinstprognoser, jämfört med Googles moderbolags 24,93. Aktieförlusterna tyder på att investerare är oroliga för att Alphabets fokus på startups och långsammare utrullning av AI-tjänster försenar vinstökningen från den nya tekniken. Detta gör att analytiker undrar om det lämnar ett vakuum för Microsoft att ta mer marknadsandel i AI-molnet med OpenAI:s GPT-4-modell som redan varit tillgänglig i flera månader.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 oktober

Microsoft planerar att ersätta Start-knappen med AI-systemet Copilot i Windows 12

Microsoft har inte avslöjat många ledtrådar om vad företaget tänker göra med Windows 12, som planeras att släppas tidigt nästa år. Dock vet vi att företaget gör stora framsteg med att sätta artificiell intelligens (AI) i centrum. Det kan till och med gå så långt att det ersätter Windows 12:s ikoniska Start-knapp med sitt Copilot-system. Satya Nadella, VD för Microsoft, jämförde Copilot med Start-knappen under ett samtal med Cristiano Amon, VD för Qualcomm. Denna kommentar har lett till spekulationer om att Microsoft kan ersätta Start-knappen, som har varit en del av Windows sedan operativsystemets början, med en Copilot-knapp.

Direktlänk Dela TechKrest fördjupade 26 oktober

Microsoft och Alphabet rapporterar olika resultat för molnverksamheten

Microsoft och Alphabet, moderbolag till Google, rapporterade olika resultat för sina molnverksamheter i sina senaste kvartalsrapporter. Microsofts aktier steg med 4% efter att ha överträffat analytikernas förväntningar, medan Alphabets aktier sjönk med 9% efter att ha missat förväntningarna på molnintäkter. Microsofts totala kvartalsintäkt var 56,5 miljarder dollar, nästan 2 miljarder dollar mer än förväntat. Alphabets molnverksamhet omsatte 8,4 miljarder dollar, upp 22% från tredje kvartalet 2022, men kortare än de förväntade 8,6 miljarderna.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 oktober

Microsoft överträffar Google i AI-drivet molnsegment

Microsoft och Google rapporterade sina kvartalsresultat och trots att båda företagen överträffade Wall Streets förväntningar, kom Microsoft ut som vinnare. Microsoft rapporterade en bättre än förväntad tillväxt i sin Azure-verksamhet tack vare styrkan i sina AI-erbjudanden, medan Google rapporterade en långsammare än förväntad tillväxt i sin molnverksamhet. Microsoft rapporterade en Azure-tillväxt på 29% i sitt första kvartal, vilket är en märkbar återacceleration för segmentet. Google, å andra sidan, rapporterade en tillväxt i sin molnverksamhet som var lägre än Wall Streets förväntningar, vilket resulterade i att företagets aktier sjönk med mer än 8,5%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 oktober

Microsoft överträffar Alphabet i AI-race

Microsoft överträffar Alphabet i kampen om att tjäna pengar på generativ artificiell intelligens genom tidiga satsningar på OpenAI och fokus på stora kunder. Detta ökar oron för att Google moderbolag kan förlora marknadsandelar inom molnmarknaden. Microsofts Azure-plattform har sett en återhämtning i tillväxten, vilket höjde aktierna för Windows-tillverkaren med nästan 4% på onsdagen. I skarp kontrast drabbades Alphabets molnenhet av en nästan treårig lågkonjunktur på grund av sin stora exponering mot mindre kunder, vilket sänkte företagets aktier med mer än 9%. Stark användning av AI var ansvarig för en 3 procentenhets ökning till Microsofts molnverksamhet under septemberkvartalet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 oktober

Microsoft överträffar Alphabet i AI-race

Microsoft överträffar Alphabet i kapplöpningen om att tjäna pengar på generativ artificiell intelligens genom tidiga satsningar på OpenAI och fokus på stora kunder, vilket väcker oro för att Google moderbolag kan förlora marknadsandelar på molndatormarknaden. Molnutgifter från företag som förbereder sig för att rulla ut AI-funktioner drev en återhämtning i tillväxten för Microsofts Azure-plattform under sitt första kvartal. I kontrast drabbades Alphabets molnenhet av nästan tre års låg tillväxt på grund av stort engagemang för mindre kunder, vilket sänkte företagets aktier med mer än 9 procent.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 25 oktober

Qualcomm och Microsoft planerar att integrera AI-förbättringar i Windows

Vid Snapdragon Summit 2023 avslöjade teknikjättarna Qualcomm och Microsoft sina planer på att integrera avancerade artificiella intelligens (AI) förbättringar i det allmänt använda operativsystemet Windows. Samarbetet kommer att transformera sättet användare interagerar med sina enheter, med fokus på både lokal databehandling och molnbaserade förmågor. Satya Nadella, verkställande ordförande och VD för Microsoft, uttryckte sin entusiasm för de kommande innovationerna. Samarbetet mellan de två teknikjättarna kommer att drivas av fusionen av centralenheten (CPU) och den neurala bearbetningsenheten (NPU), vilket bildar vad Nadella beskrev som en ”ny systemarkitektur”.

Direktlänk Dela On Microsoft fördjupade 25 oktober

Microsoft planerar AI-centrerad framtid för Windows 12

Microsoft planerar att göra AI till en central del av Windows 12, med Windows Copilot som potentiell ersättare för Start-knappen. Under ett förinspelat videosamtal med Qualcomm-chefen Cristiano Amon diskuterade Microsofts VD Satya Nadella företagets arbete med att integrera neurala processenheter (NPU) i moderna datorer. Copilot, som antingen körs på Windows eller i olika appar som Microsoft 365, blir en central del av AI. Nadella nämnde att Copilot kan bli ´orkestratören av alla dina appupplevelser´, vilket kan innebära att användare uttrycker sin avsikt och Copilot antingen navigerar dem till en applikation eller tar applikationen till Copilot.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 25 oktober

Microsoft ser stor tillväxt inom generativ AI-verksamhet

Microsofts betalande kunder för dess GitHub Copilot-programvara ökade med 40% under septemberkvartalet jämfört med föregående kvartal, enligt företagets VD, Satya Nadella. Han uppgav att företaget har över en miljon betalande copilotanvändare i mer än 37 000 organisationer, med betydande framsteg utanför USA. Copilot Chat används redan av både digitala företag som Shopify och ledande företag som Maersk och PWC. Microsofts Bing-sökmotor, som har integrerats med OpenAI:s ChatGPT, har resulterat i ´mer än 1,9 miljarder chattar´ hittills, enligt Nadella.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 25 oktober

Microsoft integrerar AI-assistenten Copilot över hela sitt produktsortiment

Vid Microsoft Envision-turnén betonade VD Satya Nadella vikten av AI, och hävdade att dess betydelse överträffar PC och mobil. Microsoft integrerar AI, särskilt assistenten Copilot, över hela sitt produktsortiment, inklusive Windows, Office, Edge och Windows 365. Copilot, som utnyttjar teknik som ChatGPT, hjälper användarna på olika sätt: från att hjälpa utvecklare på GitHub, hantera e-post i Outlook, och erbjuda avancerad innehållsassistans i Word till att generera presentationer i PowerPoint. Nadella framhäver AI som ett verktyg för att hjälpa människor att förbättra sina färdigheter, snarare än att konkurrera med dem för jobb.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 25 oktober

Microsofts kvartalsresultat dominerades av AI, Copilot-prover körs av 40% av Fortune 100

Microsoft rapporterade en intäkt på $56,5 miljarder för kvartalet som slutade den 30 september 2023, en ökning med 13% jämfört med samma period föregående år. Ökningen drevs delvis av efterfrågan på företagets AI-baserade produkter och Azure public cloud. Microsofts molnverksamhet, Microsoft Cloud, växte med 24% till $31,8 miljarder. Företagets produktivitets- och affärsprocessenhet rapporterade en intäkt på $18,6 miljarder, en tillväxt på 13%. Microsofts VD Satya Nadella uppgav att 40% av Fortune 100 redan använder företagets Copilot AI-erbjudanden.

Direktlänk Dela Computer Weekly fördjupade 25 oktober

Microsoft överträffar Alphabet i AI-tävling tack vare OpenAI och företagsfokus

Microsoft ligger före Alphabet i kapplöpningen om att tjäna pengar på generativ artificiell intelligens genom tidiga satsningar på OpenAI och fokus på stora kunder, vilket väcker oro för att Google´s moderbolag kan förlora andelar på marknaden för molnbaserad databehandling. Tillväxten hos Alphabets molnenhet nådde en nästan treårig lågpunkt på grund av dess högre exponering mot mindre kunder, vilket sänkte företagets aktiekurser med 6%. Microsofts tillväxt drevs av efterfrågan på artificiell intelligens. Verkställande direktören Satya Nadella uppgav att cirka 40% av Fortune 500-företagen använde testversionen av deras ´Copilot´ AI-tjänst, vilket drivs av OpenAIs teknik.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 25 oktober

Framtiden för AI kan domineras av ´GOMA´ - Google, OpenAI, Microsoft och Anthropic

AI:s framtid kan vara dominerad av fyra företag, Google, OpenAI, Microsoft och Anthropic, vilka tillsammans kan kallas GOMA. Dessa företag har alla utvecklat avancerade AI-program och chatbots, och konkurrerar nu om att integrera generativ AI i så mycket som möjligt. Trots att nya företag dyker upp inom AI-sektorn, har dessa fyra företag redan tekniska och affärsfördelar som börjar likna de nuvarande techjättarna. Framtiden för AI är dock fortfarande oklar, och det är möjligt att både Big Tech och Big AI kommer att samexistera, med de gamla företagen dominerande inom sökning, shopping och smartphones, medan en ny uppsättning företag kontrollerar chatbots och andra AI-modeller.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 25 oktober

Molntillväxt driver Microsoft över förväntningarna

Microsoft rapporterade starka försäljningssiffror för det senaste kvartalet, vilket visar att företagets företagskunder har börjat skaka av sig nervositeten över att spendera stort i den osäkra ekonomin. Företaget hade 56,5 miljarder dollar i försäljning under de tre månader som slutade i september, upp 13 procent jämfört med ett år tidigare. Vinsten nådde 22,3 miljarder dollar, upp 27 procent. Resultaten överträffade analytikernas förväntningar och Microsofts egna uppskattningar. Microsofts flaggskeppsprodukt inom molndatorer, Azure, växte med 29 procent, upp från 26 procent föregående kvartal.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 24 oktober

Microsoft kommer att rapportera inkomster och lansera AI-tjänst för företag

Microsoft kommer att rapportera sina inkomster för det första kvartalet av sitt räkenskapsår 2024 på tisdag eftermiddag, den 24 oktober. Dessutom kommer företaget officiellt att lansera sin nya artificiella intelligens (AI) tjänst för stora företag, Microsoft 365 Copilot. Investerare kommer att hålla ögonen på kvartalsrapporten för att få en förståelse för AI: s långsiktiga påverkan på företaget och industrin i stort. Microsofts resultat kommer att fungera som en viktig indikator för molnutgift och särskilt aptiten för generativ AI-utgift bland CIO: er. Wall Street-analytiker förväntar sig att Microsoft kommer att rapportera inkomster på $2.65 per aktie, en ökning med 13% jämfört med ett år tidigare, på en intäkt på $54.5 miljarder, en ökning med 10% år över år.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 24 oktober

Microsoft planerar att åtgärda problem med generativ AI

Microsoft planerar att åtgärda många av de nuvarande problemen med generativ AI, med kundproblem och frågor som kan avskräcka företag från att investera i företagets AI-erbjudanden högst upp på listan. Arbetskraftsutbildning, jobbsäkerhet och hållbarhet var bland de områden som utforskades av Satya Nadella, VD på Microsoft, i ett brev publicerat på LinkedIn. Microsoft har agerat snabbt på generativ AI genom en betydande investering i OpenAI, utvecklaren bakom ChatGPT. Företaget har sedan början av 2023 även avtäckt en rad generativa AI-produkter, inklusive sin produktivitetsassistent 365 Copilot, Copilot Chat för Github Copilot och Security Copilot.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 24 oktober

Googles AI-chattbot Bard hävdar att människor är utomjordingar och Elon Musk är deras ledare

Enligt Googles mycket populära AI-chattbot Bard är människor inkräktare på jorden. Dessutom hävdar botten att människor ursprungligen kom från någon annan planet. Bard föreslår att Elon Musk är härskaren över dessa utomjordingar. Bard pekade på att människor är den enda kända arten som har lyckats utveckla komplext språk, kultur och teknik. Dessutom noterade Bard att människor är den enda arten som har ´en global inverkan på planeten´. Bard hävdade att Elon Musk är den ideala kandidaten för denna roll. Bard framhöll Musks egenskaper som en lysande entreprenör och visionär. Dessutom presenterade Bard fyra andra möjliga kandidater, inklusive Barack Obama, Oprah Winfrey, Bill Gates och påven för ledarskap. Microsofts VD Satya Nadella medgav att Googles sökmotor är bättre än hans företags sökmotor, Bing.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 24 oktober

Apple planerar att investera upp till $1 miljard årligen i generativ AI

Apple rapporteras vara på väg att investera upp till $1 miljard om året i generativ AI för att konkurrera med företag som Google och Microsoft. Detta kommer efter rapporter om att Apple forskar på generativ AI. Företaget försöker utveckla sin egen version av Bing med ChatGPT, Google Bard och många alternativ till ChatGPT. Apple har dock inte deltagit i denna tävling under hela året. Analytiker Ming-Chi Kuo tror inte att AppleGPT kommer att lanseras 2024. Apple överväger att integrera AI i sina produkter och tjänster, inklusive iOS, Siri, Apple Music och andra appar. AI kan också användas i företagets AppleCare-program.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 23 oktober

Microsofts VD uppmanar Kina att delta i globala AI-regler

Microsofts VD, Satya Nadella, uppmanar till att Kina ska ha en plats vid bordet där globala regler för artificiell intelligens (AI) bestäms. Detta ekoar ett liknande samtal från Elon Musk tidigare i år. Nadellas och Musks ansträngningar går emot västvärldens regeringar, vars underrättelsechefer förra veckan varnade för hotet från kinesisk teknikstöld. Nadella sa till Axel Springers VD, Mathias Döpfner, att vi måste ta med Kina till beslutsbordet med tanke på den existentiella risken med en okontrollerad AI. Han sa att AI är den största möjligheten för hans stora teknikföretags framtid.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 23 oktober

Windows 13 kan bli det nya standardoperativsystemet för Microsoft

Microsoft genomgår en övergång med Windows, som började med Windows 10 och fortsätter med Windows 11 och dess omformning av aktivitetsfältet. Rykten föreslår att Windows 12 kommer att fortsätta denna trend med ytterligare förbättringar och fokus på olika skärmar och AI-integration med Windows Copilot. Medan vissa av Microsofts val har varit polariserande för användarna, verkar det som att en ny grund läggs för framtiden. Detta pekar på att Windows 13 kommer att vara det operativsystem att se upp för, där Microsoft kommer att sätta standarden för nästa decennium och framåt.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 23 oktober

Microsofts VD Satya Nadella delar sin vision för en AI-driven framtid

Microsofts VD Satya Nadella har talat om sin vision för en AI-driven framtid för användare överallt, både i personliga och arbetsrelaterade sammanhang. Vid ett evenemang i London diskuterade Nadella hur AI-teknik, främst Microsofts egna verktyg Copilot och Open AI, kan inleda en ny era för konsumenter och företag. Han avslöjade också vilka AI-verktyg han använder i sitt personliga liv och hur AI kan förändra individers liv i framtiden, med förhoppningen om att förbättra tillgången till kunskap och hälsovård över hela världen.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 21 oktober

Microsoft 365 Copilot, AI-assistent, kan sammanfatta möten och mejltrådar

Microsofts AI-assistent, Microsoft 365 Copilot, kommer att kunna sammanfatta dina Teams-möten om du inte deltar. Copilot kan också sammanfatta mejltrådar och föreslå åtgärdspunkter, svar och uppföljningsmöten samt utkast till mejl, skapa dokument och göra Powerpoint-presentationer. Verktyget blir tillgängligt den 1 november och kommer att integreras i prenumeranternas Microsoft 365-appar för en extra kostnad på 30 dollar per användare per månad. Satya Nadella, ordförande och VD för Microsoft, sade att Copilot kommer att ´förändra grunden för hur vi arbetar och låsa upp en ny våg av produktivitetstillväxt´.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 20 oktober

Microsofts VD, Satya Nadella, har kallat AI-drivna sökningar för företagets ´största sak´ sedan utvecklingen av molnet för 15 år sedan. AI-innovationer spelar nu en central roll i att lösa gemensamma problem inom tillverkningssektorn, särskilt när det gäller att koppla användare till relevant data. För att övervinna dessa problem, letar tillverkningsledare efter innovationer inom AI. AI-drivna sökningar är en nyckelkomponent för att implementera en framgångsrik digital trådstrategi. Neurala sökmodeller är utformade för att använda Natural Language Processing (NLP) för att skanna företagsdata och generera exakta svar på frågor. Detta kan ge användare specifika svar med hjälp av deras företagsdata, vilket minskar tiden till insikt och gör det möjligt för alla anställda att effektivt utföra sina jobb.

The Manufacturer fördjupade 20 oktober

OpenAI ändrar sina kärnvärden, Elon Musk missnöjd

AI-företaget OpenAI, skaparen av ChatGPT, har nyligen ändrat sina kärnvärden. De nya värdena är ´AGI-fokus´, ´intensiv och kämpig´, ´skala´, ´skapa något folk älskar´ och ´laganda´. Detta markerar en stor förändring från företagets ursprungliga värden som inkluderade attribut som ´vågad´, ´tankeväckande´, ´opretentiös´, ´inverkansdriven´, ´samarbetsvillig´ och ´tillväxtorienterad´. OpenAI:s medgrundare, Elon Musk, uttryckte missnöje när OpenAI blev ett företag med en marknadskapitalisering på 30 miljarder dollar efter hans donation på 100 miljoner dollar. Samtidigt har Google och Microsoft också gjort ändringar i sina policyer för att hantera AI.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 17 oktober

Microsoft satsar stort på AI, Wall Street följer noggrant

Microsoft förbereder sig för att ta ledningen inom AI-teknik. Wall Street följer noggrant företagets framsteg då insatserna är höga för Microsofts aktier. Generativ AI är den nya slagmarken inom teknik och särskilt viktigt för molntjänstleverantörer som Microsoft, som satsar stort på trenden. Wall Street-analytiker tror att AI kommer att driva nästa tillväxtberättelse för företaget, med potential att föra Microsoft till en ny era av industriell dominans. Microsoft planerar att lansera en mer omfattande AI-portfölj nästa år. Företaget tar sina företagsprodukter Copilot generative AI ur betatestning och ger kunder tillgång till kraftfullare teknologier för att driva ett företag, inklusive AI-utrustade versioner av allmänt använda verktyg som Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 13 oktober

Microsofts nästa steg: Störande industri och oväntade förvärv

Microsofts prestation sedan Satya Nadella tog över har varit imponerande. Men vad är nästa steg? Företaget behöver störa den industri det driver och förvärva det ingen förväntar sig. Microsoft bör fördubbla och tredubbla sin infrastruktur, men problemet med denna strategi är att infrastrukturleverantörer i slutändan kan ersättas. Företag håller sig till dem eftersom de är fastna hos dem, och marknadsföringsproffs arbetar övertid för att meddela konkurrensskillnader oavsett hur svåra de är att hitta - eller bevisa. Microsoft bör också förvärva OpenAI: en ledning är en ledning, även om den är tillfällig. Många företag har tjänsterelationer med Microsoft - av uppenbara skäl. Men trots detta enorma servicenätverk saknas något från Microsofts portfölj. Microsoft bör också fokusera på strategiska konsultföretag. Eftersom det finns företag som inte vet hur man ska strategisera bortom infrastrukturen, applikationerna eller tjänsterna Microsoft tillhandahåller.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 oktober

Microsofts framsteg och utmaningar inom AI, VD Satya Nadellas problem med Google

Microsoft har varit en pionjär inom artificiell intelligens (AI), och har gjort den teoretiska tekniken till en realitet. Företaget har lagt fram sina planer i ett blogginlägg från 2019 som förutspådde framtiden. Microsofts ledare förstod tydligt var AI kan gå fel och de risker det medför. Microsofts VD, Satya Nadella, har haft problem med Google och vittnade nyligen i en antitruststämning mot Google-operatören. Nadella tror att Alphabet använder sin enorma hävstång för att kväva konkurrensen. Han är också orolig för att innehåll - faktiskt data - som nu är tillgängligt för alla kommer att bli proprietärt.

Direktlänk Dela Business Lend fördjupade 8 oktober

Veckans tekniknyheter: AI-investeringar, antitrustutredningar och cybersäkerhet

Generativ AI fortsätter att dominera nyheterna när Anthropic rapporteras samla in ytterligare 2 miljarder dollar från Google och andra. AI-partners OpenAI och Microsoft planerar att designa sina egna AI-chips under en brist på grafikprocessorer från Nvidia. I Storbritannien undersöker antitrustmyndigheterna molnleverantörer, särskilt Amazon Web Services och Microsoft. I USA fortsätter rättsfallet mot Google, medan det finns tvivel om Federal Trade Commissions liknande fall mot Amazon. MGM Resorts International vägrade att betala lösensumma efter en kostsam attack. Chipjätten Intel fortsätter att avyttra delar av sin verksamhet, denna gång sin programmerbara chip-verksamhet, för att stärka sin ekonomi.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 7 oktober

Google utnyttjar AI i nya Pixel-smartphones och digital assistent

Google har utnyttjat artificiell intelligens (AI) i sin senaste produktlansering, med AI som huvudfokus för nya Pixel-smartphones och en uppdaterad digital assistent. På sitt ´Made by Google´-evenemang denna vecka, avtäckte Google de nya Pixel 8 och 8 Pro-smartphones som drivs av företagets nya Tensor G3-chips som utnyttjar AI för att förbättra prestanda. Den verkliga överraskningen var dock tillkännagivandet av ´Assistant with Bard´, företagets nya AI-förbättrade digitala assistent. ´Bard´ syftar till att ta med AI-funktioner till dina personliga samtal, som en nästa generations ChatGPT. Google planerar att börja rulla ut denna dubbla dynamo till Android- och iOS-enheter under de kommande månaderna, vilket låter användarna dra nytta av dess multimodala förmågor. Google fakturerar det som ´en mer personlig hjälpare´, som kan hjälpa till med Gmail och Google Docs.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 5 oktober

Microsofts AI-teknologi ger affärsvärde och öppnar för innovation

Generativ AI-teknologi öppnar nya möjligheter för organisationer att lösa utmaningar, låsa upp innovation och leverera större affärsvärde för dem som antar det. Organisationer med moderna dataområden förstärkta med Microsoft Cloud accelererar redan sin AI-transformation. Microsoft har byggt en grund för att framgångsrikt leverera AI-lösningar i många år. Nu införlivar vi generativa AI-förmågor över de tjänster kunderna känner och älskar. Vid vår uppstartsupplevelse i New York förra månaden betonade vi Microsofts copilot-teknologi. Vi är glada att tillkännage ytterligare datum för Microsoft Envision | The Tour - en personlig upplevelse som samlar seniora beslutsfattare och branschexperter inom AI.

Direktlänk Dela Microsoft Corporation fördjupade 4 oktober

I oktober 2023 samlades flera framstående personer inom teknik och politik, inklusive Elon Musk, Bill Gates, Satya Nadella och Eric Schmidt, för det första mötet i Senate Leader Chuck Schumers AI Insight Forum. Målet med forumet är att påskynda en tvåpartipolitisk väg mot meningsfull lagstiftning om artificiell intelligens. Diskussionerna var dock ofta fokuserade på AI:s potentiella faror och fördelar snarare än på att skapa en konkret förståelse för den nuvarande situationen. Vissa deltagare kritiserade den stängda karaktären av samtalet och efterlyste en mer jordnära syn på AI.

The Atlantic fördjupade 4 oktober

Microsofts VD vittnar mot Googles dominans i sökmotorsutrymmet

Microsofts VD, Satya Nadella, har vittnat mot Google i ett fall som undersöker om sökjätten orättvist behåller nästan fullständig kontroll över onlinesökning. Nadella uttryckte oro över att Google-webben kan bli ännu mer genomträngande med integrationen av artificiell intelligens (AI). Trots att Microsoft har investerat över 100 miljarder dollar i Bing under årtionden, har företaget fortfarande bara en ensiffrig marknadsandel. Department of Justice (DOJ) och flera statsåklagare har lämnat in en civil konkurrenslagsstämning mot Google för monopolisering av digitala annonsteknologier och brott mot Sherman Act.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 4 oktober

Microsofts AI-produkt Copilot visar upp sina användningsfall

Microsofts AI-produkt Copilot visade upp flera specifika användningsfall vid förra veckans Copilot-event. Copilot kan exempelvis skapa nya projekt, blogginlägg eller presentationer genom att analysera internet och företagsfiler. Den kan också förenkla marknadsundersökningar genom att skanna internet och producera en lista över källor. Colette Staullbaumer, General Manager för Microsoft 365 och Future of Work, belyste flera av dessa funktioner. Copilot har även funktionen att följa möten som användaren inte kan närvara vid och sedan ge en sammanfattning. Dessutom kan Copilot anpassa e-postmeddelanden för att matcha användarens unika stil och tonfall.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 3 oktober

OpenAI:s chatbot ChatGPT kan nu surfa på internet i realtid

OpenAI har meddelat att dess chatbot, ChatGPT, nu kan surfa på internet i realtid. Den nya funktionen, kallad ´Browse with Bing´, innebär att ChatGPT inte är begränsad till data från före september 2021, vilket var när dess ursprungliga träningsdata slutade. För tillfället är det bara tillgängligt för Pro och Enterprise-kunder, men OpenAI säger att det kommer att utökas till alla användare ´snart´. Detta är OpenAI:s andra försök att införa live-surfning för ChatGPT. Företaget släppte funktionen i juni innan de snabbt drog tillbaka den, med hänvisning till att den kringgick betalväggar och integritetsinställningar.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 3 oktober

Microsofts sökmotor Bing ger nu tillgång till OpenAI:s konstgenerator Dall-E 3

För de 3% av världen som använder Microsofts sökmotor Bing, ger teknikjätten nu tillgång till Dall-E 3, OpenAI:s senaste konstgenerator. Användare kan också använda Dall-E 3 i Bing-chatten. Trots sin lilla publik kunde Bing ändå inte skapa bilder på tisdag, med motiveringen att det var för hög efterfrågan. Microsoft försöker verkligen hårt, till tonerna av minst $100 miljarder, att komma ikapp med Google och dess enorma sökmotor som har mer än 90% av marknadsandelarna. Microsofts VD Satya Nadella sa på måndag att han ser Google utöka sin dominans ännu mer inom sökning.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 3 oktober

OpenAI:s ChatGPT kan nu surfa på internet i realtid

OpenAI har tillkännagett att deras chattbot, ChatGPT, nu kan surfa på internet i realtid. Den nya funktionen, kallad Browse with Bing, innebär att ChatGPT inte är begränsad till data från före september 2021, vilket var när dess ursprungliga träningsdata avslutades. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig för Pro och Enterprise-kunder, men OpenAI säger att den kommer att utökas till alla användare ´snart´. Detta är OpenAI:s andra försök att lansera live-surfning för ChatGPT. Företaget släppte funktionen i juni innan de snabbt drog tillbaka den, med motiveringen att den kringgick betalväggar och sekretessinställningar. Integrationen av live-surfning i ChatGPT markerar en vändpunkt för verktyget när det fortsätter att leda den växande paraden av AI-chattbotar och assistenter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 oktober

Microsofts VD Satya Nadella ifrågasätter OpenAIs förmåga att utmana Googles dominans

Microsofts VD, Satya Nadella, har uttryckt tvivel om OpenAIs förmåga att utmana Googles dominans inom sökmotorer. Trots att Microsoft har investerat över 13 miljarder dollar i OpenAI, erkände Nadella inför en domstol att OpenAI kanske inte kommer att påverka Googles sökdominans alls. Nadella gav ett starkt vittnesmål i en rättegång i Washington, D.C., där Google står inför ett av sina mest formidabla konkurrensmål på senare år. Nadella diskuterade Googles starka grepp om sökmotorindustrin och konsekvenserna av Googles flera miljarder dollar-avtal med Apple.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 3 oktober

Microsofts VD kritiserar Googles affärsstrategier, Neeva Inc. stänger ner

Microsofts VD, Satya Nadella, kritiserar Google för att ha exklusiva och dyra avtal med förläggare, vilket hindrar rättvis konkurrens inom AI-utbildning. Dessutom har Neeva Inc., grundat av före detta Google-chefer, blivit ett varnande exempel i den pågående antitruststriden mot Google. Trots positiva reaktioner på deras AI-upplevelse, visade sig ekonomiska utmaningar och Googles starka ställning på populära webbläsare vara oöverkomliga. Neeva stängde till slut sina dörrar, vilket belyser de enorma utmaningar som de som vågar konkurrera med Google står inför.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 3 oktober

Microsofts VD varnar för ´mardrömsscenario´ om Googles dominans fortsätter

Microsofts VD Satya Nadella varnade för ett ´mardrömsscenario´ för internet om Googles dominans inom onlinesök tillåts fortsätta. Han vittnade i den amerikanska regeringens omfattande konkurrensrättsliga rättegång mot Google. Nadella beskrev Google som ett teknikjätte som har blockerat sätt för konsumenter att komma åt konkurrerande sökmotorer. Han framhöll att Google har avtal med företag som Apple som gjort Google till den förvalda sökmotorn för miljontals internetanvändare. Nadella hävdade att den enorma mängden sökdata som tillhandahålls Google genom dess förvalda avtal kan hjälpa Google att träna sina AI-modeller att vara bättre än någon annans, vilket hotar att ge Google en oövervinnlig fördel inom generativ AI.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 3 oktober

Microsofts VD kritiserar Google för exklusiva innehållsavtal i AI-utbildning

Microsofts VD Satya Nadella vittnade i en stor amerikansk rättegång mot Google och hävdade att teknikjättarna slåss om stora mängder innehåll för att träna artificiell intelligens. Han kritiserade Google för att låsa innehåll genom dyra och exklusiva avtal med förläggare. Nadella vittnade även att Microsoft försökte göra sin sökmotor Bing till standard på Apples smartphones, men blev avvisade. Domaren Amit Mehta frågade varför Apple skulle byta till Bing givet Microsoft-produktens lägre kvalitet, vilket tyder på att Googles argument - att det dominerar på grund av sin kvalitet och inte på grund av olaglig verksamhet - har fångat domarens intresse.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 3 oktober

Generativ AI har ännu inte uppfyllt förväntningarna

Generativ AI har varit i fokus hela året, med OpenAI:s ChatGPT som blev allmänt tillgänglig förra året och nådde en miljon användare på bara en vecka. Trots hype och framsteg har tekniken inte uppfyllt förväntningarna. Microsoft och Google arbetar på att släppa Generative AI-drivna produkter som Microsoft Copilot och Google Duet till sina kontorspaket. Trots potentialen att förändra kontorsproduktiviteten är det osäkert om störningen kommer att vara bra för någon. Dessutom är priset för dessa AI-assistenter högt, runt $30 per användare per månad.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 2 oktober

Microsofts AI-drivna produktivitetsverktyg Copilot lanseras denna vecka

Microsoft har meddelat att dess länge förväntade, AI-drivna produktivitetsverktyg Copilot kommer att släppas för konsumenter på Windows denna vecka, medan Copilot 365 kommer att lanseras för företagskunder den 1 november. Istället för att ha separata Copilot AIs för olika tjänster, kommer Microsoft att samla alla individuella Copilots till en enhetlig produkt ´för en konsekvent användarupplevelse´. Copilot kommer att vara ´sömlöst tillgängligt över alla appar och upplevelser du använder mest´, inklusive Office 365, Bing och Windows. För företagskunder kommer 365 Copilot att erbjuda kommersiellt dataskydd, garanterad säkerhet, integritet och överensstämmelse, AI-drivna Microsoft 365 Chat och integration över Microsoft 365-appar.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 2 oktober

Microsofts VD vittnar i antitrustmål mot Google

Microsofts VD, Satya Nadella, har vittnat i ett högprofilerat federal antitrustmål mot sökjätten Google. Nadella menade att artificiell intelligens kommer att tillåta Google att behålla sin monopolställning inom sökning. Han framhöll att Microsofts beslut att införliva AI i Bing tidigare i år var ett försök att främja sökmotorn och ge den en konkurrensfördel mot Google. Han påpekade också att Google kunde använda sina vinstmarginaler för att behålla sin ledning genom att lägga till AI i sina sökresultat. Nadella nämnde också att Apple använder Bing för att ´bjuda upp priset´ när de gör avtal med Google för att inkludera Google-sök i Apple-produkter.

Direktlänk Dela Washington Examiner fördjupade 2 oktober

Microsofts VD varnar för Googles dominans inom AI

Microsofts VD, Satya Nadella, har en stark varning till en federal domstol och teknikindustrin: Google kommer sannolikt att utöka sin dominans på sökmarknaden till en ny generation av AI-drivna verktyg. Under sitt vittnesmål i Googles antitrust-rättegång, sa Nadella att Alphabet Inc:s sökjätte kan accelerera sin nuvarande ledning genom att använda de massiva vinster den gör från sökannonser för att betala utgivare för exklusiva rättigheter till innehåll det kan använda för att göra sin nya AI-baserade sökning bättre än rivaler.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 2 oktober

Microsofts VD hävdar att Google använder orättvisa metoder för att hämma Bing

Satya Nadella, VD för Microsoft, hävdade i ett vittnesmål i en amerikansk antitrustprocess mot Google att Google har använt orättvisa taktiker för att hämma Microsofts sökmotor Bing. Han tillade att det kan finnas gränser för hur mycket nya artificiella intelligensapplikationer kan omforma marknaden.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 2 oktober

Microsoft bildar team för att utveckla AI med kärnenergi

Microsoft bildar ett nytt team av professionella för att främja sina planer på artificiell intelligens (AI) med hjälp av små modulära reaktorer och mikroreaktorer. Enligt en jobbannons rapporterad av The Verge, söker Microsoft en huvudprogramchef som kommer att leda företagets kärntekniska ansträngningar för att stödja utvecklingen av AI-modeller. Den ideala kandidaten måste ha minst sex års erfarenhet inom kärnindustrin, teknik eller energimarknaden. Positionen kommer också att ansvara för att utforska andra experimentella energiteknologier.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 1 oktober

Microsofts nya AI-fokus och OpenAIs framtidsplaner

Microsoft planerar att stärka sin närvaro i Indien med ett nytt datacenter. Trots att Microsofts höstproduktslansering, känd som ´Surface Event´, inte fick så mycket uppmärksamhet, presenterade företaget viktiga uppdateringar till Windows 11, med betoning på AI-assistenten Copilot. Teknikanalytikern Ben Thompson påpekade att Microsofts VD Satya Nadella arbetar för att försäkra att produkter som Office och servrar inte enbart är beroende av Windows. OpenAI, som delvis ägs av Microsoft, söker också att bryta sig loss från sina befintliga systemberoenden. OpenAIs VD Sam Altman har diskuterat möjligheten att skapa en interaktiv databehandlingsenhet som är mindre beroende av datorskärmar.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 30 september

Microsofts AI chatbot infiltrerad av skadlig programvara

Mindre än ett år efter att Microsoft förvärvade OpenAI och började rättfärdiga kostnaden för Redmonds aktieägare, har Bing AI chatbot infiltrerats av skadlig programvara som använder ChatGPT för att sprida malware. Cybersäkerhetsleverantören Malwarebytes hittade annonser injicerade i användarnas Bing Chat-flöden som annonserade en välkänd Windows-applikation kallad Advanced IP Scanner. Användare som följde den sponsrade länken togs till en webbplats där paketet som erbjöds var en malware-instans. Användare som laddade ner paketet fick tre filer, en av vilka försökte ladda ner en skadlig payload, vilket fullbordade ChatGPT malware-produktionscirkeln.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 29 september

Microsoft presenterar nya AI- och Surface-utvecklingar vid evenemang i New York

Microsoft höll nyligen ett evenemang i New York där företaget presenterade sina senaste utvecklingar inom generativ AI och lanserade sina nya Surface-produkter. Microsoft 365 Copilot, som har en ny visuell identitet, kommer att börja rullas ut i Windows den 26 september och kommer att vara allmänt tillgänglig för företag den 1 november. Dessutom kommer Bing Chat Enterprise att vara tillgängligt för kommersiella kunder och Microsoft garanterar att chatdata inte kommer att sparas och inte kommer att användas för att träna LLM. Microsoft 365 Chat kommer att låta användare sortera genom e-post, chattar, dokument och andra källor för att lösa problem på jobbet. Microsoft meddelade också att ett antal nya uppdateringar till Windows 11 rullades ut förra veckan. Dessa inkluderade Copilot / Bing-sökning och Edge-webbläsaren.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 september

Svenska chefer ser potential i AI men saknar strategi

Svenska chefer är generellt sett positiva till AI, men många företag saknar fortfarande en AI-strategi, enligt en undersökning. Endast 4% av cheferna uppgav att arbetsplatsens inställning till AI präglades av rädsla och hot, medan 64% vittnade om att även andra medarbetare visade intresse och nyfikenhet. Trots detta uppger en fjärdedel av cheferna att det inte alls pratas om AI på arbetsplatsen. Cheferna bedömde sin egen AI-kunskap till 2,5 på en 5-gradig skala. Endast 8% har gått en AI-utbildning och 63% lär sig på egen hand.

Direktlänk Dela Chef fördjupade 28 september

OpenAI utforskar aktieförsäljning som kan värdera företaget till $90 miljarder

Teknikstartföretaget OpenAI, som ligger bakom ChatGPT, undersöker en aktieförsäljning som kan värdera företaget till cirka $90 miljarder. Microsoft, som tidigare i år stödde OpenAI, såg sina aktier stiga efter rapporterna. OpenAI överväger en sekundär aktieutgång som skulle värdera den San Francisco-baserade teknikgruppen mellan $80 och $90 miljarder. OpenAIs senaste finansieringsrunda, som inkluderade $10 miljarder från Microsoft, värderade gruppen till cirka $30 miljarder. Tidigare i somras meddelade USA:s Federal Trade Commission att den planerar att undersöka OpenAI över anklagelser kopplade till användningen av personuppgifter i ChatGPT-plattformen.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 27 september

Microsoft satsar på kärnenergi för att driva sina datacenter och AI-ambitioner

Microsoft tror att nästa generations kärnreaktorer kan driva dess datacenter och AI-ambitioner, enligt en jobbannons för en huvudprogramchef som ska leda företagets kärnenergistrategi. Datacenter använder redan mycket elektricitet, vilket kan hindra företagets klimatmål om det inte kan hitta rena energikällor. AI gör det till en ännu större utmaning för företaget att övervinna. Kärnenergi skapar inte växthusgasutsläpp. Ändå kan det också öppna upp en helt ny burk med maskar när det gäller hantering av radioaktivt avfall och uppbyggnad av en urankedja. Baserat på den nya jobblistan verkar det som om Microsoft satsar på avancerade kärnreaktorer för att vara svaret.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 september

Microsoft och Apple tävlar om att definiera nästa era av personlig datoranvändning med generativ AI

Microsoft och Apple konkurrerar om att definiera nästa era av personlig datoranvändning med generativ AI. Microsofts personliga assistent, Copilot, kommer att rullas ut som en del av den kostnadsfria Windows 11-uppdateringen från och med den 26 september. Copilot kommer att integreras sömlöst och erbjuda hjälp över alla applikationer. Samtidigt släpper Apple den senaste macOS-uppdateringen, macOS Sonoma, som dock inte har några generativa AI-funktioner. Apple bör överväga att uppgradera Siri med generativ AI så snart som möjligt, eftersom företag som använder Microsoft 365 för sitt dagliga arbete kan upptäcka att Copilot kan förbättra deras produktivitet avsevärt.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 26 september

Microsoft investerar i OpenAI för att förbättra sina produkter med generativ AI

Microsofts verkställande vice VD för AI och CTO, Kevin Scott, hjälpte till att förhandla fram ett avtal med forskningsföretaget OpenAI. Microsofts VD, Satya Nadella, blev intresserad av OpenAI efter att ha träffat dess VD, Sam Altman, på en konferens. Efter sex månaders förhandlingar investerade Microsoft 1 miljard dollar i OpenAI, följt av ytterligare 10 miljarder dollar som gav dem nästan 50% ägande. Microsoft köpte rätten att kommersialisera OpenAIs forskning och modeller och använda tekniken för att förbättra sina befintliga produktivitets- och kommunikationsappar. OpenAI fick i gengäld obegränsad tillgång till Microsofts Azure molnberäkningskraft.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 26 september

Microsoft avslöjar nya Surface-datorer och Windows 11 detaljer vid event i New York

Microsoft gjorde flera spännande tillkännagivanden under sitt senaste event i New York, inklusive avtäckningen av nya Surface-datorer och detaljer om släppet av Windows 11. Företaget introducerade Surface Laptop Studio 2 och Surface Laptop Go 3, tillsammans med företagstillgänglighet för Microsoft 365 Copilot, ett AI-verktyg för produktivitetsappar. Händelsen inleddes med Microsofts VD Satya Nadella som pratade om den breda påverkan av Copilot AI-verktyg för konsumenter och företag. Surface Laptop Studio 2 börjar på $1,999, medan Surface Laptop Go 3 börjar på $799, båda levereras med Windows 11 och finns tillgängliga för förbeställning. Microsoft tillkännagav också Surface Go 4, en miniatyrversion av sin Surface Pro-platta, och den senaste Surface Hub 3 för användning på kontor.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 26 september

Microsoft lanserar Copilot, en AI-assistent som ersätter Cortana

Microsoft har officiellt introducerat Copilot, en AI-assistent som ska ersätta Cortana. Copilot, som drivs av OpenAI:s GPT-4, kommer att integreras i olika tjänster, inklusive Windows 11, Edge, Microsoft 365 och sökmotorn Bing. AI-assistenten kan extrahera data från användarens kalender, e-post, dokument eller någon app för att analysera innehåll och sammanhang, vilket hjälper till att snabbt utforma texter eller e-postmeddelanden och ger omedelbara rekommendationer. Copilot kommer att rullas ut som en gratis uppdatering för Windows 11-användare från och med den 26 september.

Direktlänk Dela Tech in Africa fördjupade 26 september

Microsoft integrerar AI-drivna Copilot i Office-verktyg, revolutionerar arbetsstilar

Microsoft har tillkännagivit integrationen av sin AI-drivna assistent, Copilot, i sina kontorsverktyg, inklusive webbläsare, det helt nya Windows 11 och Microsoft 365 produktivitetsappar. Med världen som fortsätter att kämpa med pandemins effekter tror teknikjätten att Copilot kommer att vara en spelväxlare, revolutionera hur vi arbetar. Microsoft planerar att skapa ”Copilot-mästare” inom enskilda företag. Experter föreslår att Copilot har potentialen att generera betydande intäkter för Microsoft. Från och med den 1 november kommer Microsofts stora kunder att ha tillgång till Copilot, prissatt till $30 per användare per månad.

Direktlänk Dela Roadrugcars.com fördjupade 26 september

Microsoft lanserar AI-assistenten Copilot för allmän användning

Microsoft har vid ett särskilt evenemang i New York lanserat sin AI-assistent Copilot för allmän användning. Copilot, som annonserades första gången i mars, är inbyggd i alla Microsoft-appar som Windows, Edge, Excel och PowerPoint. Med Copilot kan användare sammanfatta ett e-postmeddelande i Outlook, utkast till ett svar baserat på mötesanteckningar i Word, analysera ett kalkylblad i Excel och skapa en PowerPoint-presentation baserad på ett marknadsförslag. Microsofts VD Satya Nadella tror att Copilot kommer att förändra hur vi arbetar och interagerar med datorer.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 25 september

AI dominerar höstens produktlanseringar hos Amazon, Microsoft och YouTube

Generativ AI var i fokus under teknikjättarnas höstevents. Amazon presenterade en smartare version av Alexa, driven av generativ AI. Microsoft och YouTube fokuserade också på AI under sina evenemang. Dave Limp, Senior VP för Devices and Services på Amazon, beskrev hur generativ AI kommer att vara grunden för nästa steg i omgivande intelligens. YouTube VD Neal Mohan och Microsofts VD Satya Nadella uttryckte liknande tankar. Amazon meddelade att AI-uppdateringen för Alexa kommer att vara tillgänglig för alla Echo-produkter från 2014 och framåt. Amazon, Microsoft och YouTube har alla gjort framsteg inom AI, och alla vill demonstrera de verkliga användningsfallen för AI genom de applikationer som kommer att påverka både konsumenter och företag.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 25 september

Microsoft planerar att integrera sin AI-drivna Copilot i sina kontorsverktyg

Microsoft planerar att integrera sin AI-drivna Copilot i sina kontorsverktyg, inklusive webbläsare, Windows 11 och Microsoft 365. Copilot hjälper användare med allt från att skriva e-post till datorprogram. Microsofts plan att integrera Copilot på arbetsplatser inkluderar att skapa ´Copilot-mästare´ på individuella företag som förespråkar nya sätt att arbeta. Microsoft gav tidig tillgång till Microsoft 365 Copilot till individer och team på Visa, General Motors, KPMG och Lumen Technologies. Copilot kommer att bli tillgängligt för Microsofts största kunder den 1 november, prissatt till $30 per användare per månad.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 september

Microsoft uppdaterar med AI-assistenten Copilot för Microsoft 365-applikationer och Windows 11

Microsoft har meddelat en uppdatering med Copilot, en AI-assistentfunktion för Microsoft 365-applikationer och tjänster. Företaget siktar nu på att erbjuda Copilots kraft och nya AI-drivna upplevelser till appar som Paint, Photos, Clipchamp och fler på Windows PC. Copilot är utformad för att unikt inkorporera webbens kontext och intelligens, en individs arbetsdata för att ge bättre assistans, med integritet och säkerhet i förgrunden. Den kommer att vara tillgänglig i Windows 11, Microsoft 365 och i webbläsaren via Edge och Bing. Microsoft 365 Copilot kommer att vara allmänt tillgänglig för företagskunder från november 2023.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 24 september

Microsoft satsar på AI-hjälpmedel i arbetslivet

Microsoft planerar att integrera sin AI-drivna Copilot i sina kontorsverktyg, inklusive webbläsare, Windows 11 skrivbordsprogramvara och Microsoft 365 produktivitetsappar. Copilot, som hjälper användare med allt från att skriva e-post till datorprogram, är utformad för att förändra sättet vi arbetar på. Microsoft tror att pandemin, där anställda lärde sig att arbeta hemifrån, är ett gott tecken för Copilots utsikter. Företaget planerar att skapa ´Copilot-mästare´ inom företag som förespråkar nya arbetsmetoder. Copilot blir tillgänglig för Microsofts största kunder den 1 november, till priset av 30 dollar per användare och månad.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 24 september

Microsofts AI-assistent för Windows och Office AI-app lanseras snart

Microsoft Corp. meddelade att deras AI-assistent för Windows kommer att börja rullas ut den 26 september och Office AI-appen kommer att vara allmänt tillgänglig den 1 november. Microsofts Copilot-märkta AI-assistenter kommer att erbjuda en enhetlig upplevelse över operativsystem, applikationer och enheter, sa Microsofts VD Satya Nadella på ett evenemang i New York. Under det senaste året har Microsoft omvandlat sina största produkter runt AI-teknik som kan generera nytt innehåll från massiva datauppsättningar. Detta inkluderar nu Windows, Office, Bing-sökning, säkerhetsprogramvara och kund- och finansprodukter.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 24 september

Microsoft satsar på AI-assistenten Copilot för att förändra arbetslivet

Microsoft planerar att integrera sin AI-assistent Copilot i sina kontorsverktyg, inklusive webbläsare, Windows 11 skrivbordsprogramvara och Microsoft 365 produktivitetsappar. Företaget tror att anpassningen till att arbeta hemifrån under pandemin kan underlätta för anställda att anamma dessa nya verktyg. Copilot kan hjälpa användare med allt från att skriva e-post till att skapa kod. Microsoft planerar att skapa ´Copilot-mästare´ inom företag för att främja nya arbetssätt. Copilot kommer att bli tillgänglig för Microsofts största kunder den 1 november, till ett pris av $30 per användare per månad.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 23 september

Framtiden för artificiell intelligens: Insikter från ledande AI-specialister

Artikeln undersöker insikter och förutsägelser från ledande personer inom AI-industrin, med fokus på framtiden för artificiell intelligens (AI) bortom generativ AI. AI-ledare tror att AGI, en typ av AI som kan förstå, lära sig och tillämpa sin intelligens inom olika områden, liknande människans kognitiva förmågor, är framtiden vi bör sträva mot. Sam Altman från OpenAI tror att AGI har nästan obegränsad potential och kan bota alla sjukdomar, bygga bättre sjukvård, ge alla en bra utbildning och leda viktiga vetenskapliga upptäckter. Satya Nadella, VD för Microsoft, tror att vi befinner oss mitt i en gyllene era av AI som kommer att ha en stor positiv inverkan på mänskligheten. Joy Buolamwini från Algorithmic Justice League strävar efter en framtid där AI utvecklas och distribueras ansvarsfullt, med betoning på rättvisa, inkludering och ansvar. Mustafa Suleyman, medgrundare av Deepmind och VD för Inflection AI, tror att interaktiv AI, där bots kan hjälpa människor att slutföra uppgifter genom att kalla in annan programvara och människor för att få saker gjorda, är nästa steg. Elon Musk från xAI vill utnyttja data från sina företag X och Tesla för att utbilda en AI-modell som är maximalt nyfiken. Eric Schmidt, tidigare VD för Google, ser AI som en central del i att ta itu med globala utmaningar.

Direktlänk Dela The European Business Review fördjupade 23 september

Apple ligger efter i generativ AI jämfört med Amazon och Microsoft, enligt Needham-analytiker

Needham-analytikern Laura Martin har nyligen meddelat att Apple ligger långt efter sina stora teknikjättar när det gäller generativ artificiell intelligens (AI), en teknik som står inför snabb adoption när den bredare AI-marknaden exploderar de kommande åren. Martin pekade specifikt på Amazon och Microsoft och förutspådde att båda molnföretagen skulle vara ´dubbelt så stora som Apple´ när allt har lagt sig. Amazon har imponerat på Wall Street med sin andra kvartalsrapport, medan Microsoft rapporterade solida finansiella resultat i det fjärde kvartalet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 september

Microsoft presenterar Copilot, din vardagliga AI-kompis

Microsoft tar nästa steg för att förena favorit-AI-funktionerna i en enda upplevelse som de kallar Microsoft Copilot, en vardaglig AI-kompis. Copilot kommer unikt att inkorporera webbens kontext och intelligens, dina arbetsdata och vad du gör för tillfället på din dator för att ge bättre assistans, med din integritet och säkerhet i förgrunden. Satya Nadella, Yusuf Mehdi, Colette Stallbaumer, Divya Kumar, Brett Ostrum och Carmen Zlateff från Microsoft talade om Copilot på scenen på Skylight at Essex Crossing i New York City.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 23 september

Microsoft utökar AI Copilot-kapabiliteter, tillgängligt från 1 november

Den 21 september meddelade Microsoft att de utökar sina AI Copilot-funktioner, vilket gör dem till en del av teknikföretag som Google som strävar efter att integrera artificiell intelligens (AI) i alla sina produkter. Microsofts VD, Satya Nadella, skisserade företagets vision om en vardaglig AI-kompis som följer användare över alla appar och enheter vid ett Microsoft-evenemang i New York City. Från och med den 1 november kommer företag att kunna köpa Microsoft 365 Copilot, AI-assistenten tillgänglig över Office-appar som Word och Excel. Kostnaden kommer att vara 30 dollar per användare per månad, utöver de befintliga avgifterna för Office-produkter. Cirka 600 företag har testat Microsoft 365 Copilot sedan dess ursprungliga tillkännagivande i mars.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 22 september

Microsofts Surface och AI-event lämnade mycket att önska

Microsoft höll nyligen sitt Surface och AI-event i New York City men de flesta tillkännagivanden under evenemanget var inte särskilt betydelsefulla. Många av de presenterade funktionerna hade redan tillkännagivits tidigare. Nya produkter och funktioner, som Microsofts Copilot, var inte särskilt imponerande. Dessutom tillkännagav Microsoft nästa stora uppdatering av Windows 11, men istället för att tillkännage Windows 11 23H2, tillkännagav de en annan uppdatering till Windows 11 version 22H2. Microsoft 365 och Bing Chat-funktioner för företag, alla var en upprepning av tidigare tillkännagivanden. Slutligen var Surface-segmentet kanske det sämsta hittills, med endast två produkter presenterade på scen.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 22 september

Microsofts AI-assistent för Windows och Office AI-appen kommer att börja rullas ut

Microsoft meddelade att dess AI-assistent för Windows kommer att börja rullas ut den 26 september och Office AI-appen kommer att vara allmänt tillgänglig den 1 november. Microsofts Copilot-märkta AI-assistenter kommer att erbjuda en enhetlig upplevelse över operativsystem, applikationer och enheter, enligt VD Satya Nadella. Företaget har det senaste året omstrukturerat sina största produkter runt AI-teknik som kan generera nytt innehåll från stora datamängder. Detta inkluderar nu Windows, Office, Bing-sökning, säkerhetsprogram och kund- och finansprodukter.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 22 september

Stora teknikföretag lanserar AI-produkter trots brister och varningar

Stora teknikföretag har lanserat flera nya AI-produkter, men dessa verktyg har redan visat tecken på brister. Google meddelade att dess chatbot Bard kan sammanfatta filer från Gmail och Google Docs, men användare har visat att den felaktigt skapar e-postmeddelanden som aldrig skickats. OpenAI introducerade sin nya bildgenerator Dall-E 3, men människor på sociala medier påpekade snart att bilderna i de officiella demonstrationerna missade vissa begärda detaljer. Amazon lanserade ett nytt konversationsläge för Alexa, men enheten gjorde upprepade fel i en demonstration. Trots varningar från experter och teknikledare fortsätter teknikjättarna att snabbspåra sina produkter till konsumenterna.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 september

Microsoft introducerar AI-assistenten Copilot

Microsoft har introducerat en ny AI-assistent, Copilot, som kommer att vara tillgänglig på alla appar, innehåll och enheter. Copilot kommer att rullas ut till Windows 11 som en del av en gratis uppdatering från och med den 26 september. Copilot samlar sammanhang, intelligens och kunskap från webben, ditt eget arbetsdata och den aktuella uppgiften på din dator för att generera idéer, förbättra arbetsflöden och frigöra kreativitet. Microsofts VD, Satya Nadella, sade vid lanseringseventet i New York att vi nu går in i en ny kategori av datoranvändning.

Direktlänk Dela Tech Guide fördjupade 21 september

Microsoft lanserar AI-tillägg till produktivitetsappar

Microsoft meddelade att stora företag från den 1 november kommer att kunna köpa Microsoft 365 Copilot, deras artificiella intelligens-tillägg till kärnproduktivitetsappar som Word och Excel. Microsoft 365 Copilot är ett resultat av företagets nära samarbete med San Francisco-startupen OpenAI. Microsoft har också utvecklat assistenter för sin Fabric dataanalysprogramvara, sin Dynamics försäljnings- och kundtjänstprogramvara, sin Bing sökmotor och sitt Windows 11 operativsystem. Microsofts VD, Satya Nadella, uttryckte sin entusiasm för att chatta med Copilot i sitt personliga konto.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 21 september

Microsoft lanserar ny AI-plattform Copilot och två nya bärbara datorer

Microsoft lanserar sin nya plattform Copilot, en tjänst som fungerar över Windows 11 och Microsoft 365 för att hjälpa användare att bättre organisera och interagera med all sin data. Copilot, som lanseras den 26 september på Windows 11, är utformat för att snabbt hämta information från användarens egen dator, arbete eller mobila enhet och sätta det i sammanhang baserat på vad användaren försöker åstadkomma. Dessutom tillkännagav Microsoft att dess Microsoft 365 Copilot för företag kommer att vara allmänt tillgänglig den 1 november. Utöver Copilot tillkännagav Microsoft två nya bärbara datorer, Surface Laptop Go 3 och Surface Laptop Studio 2.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 september

OpenAI:s ChatGPT blir snabbast växande konsumentapplikation i historien

OpenAI:s generativa AI-plattform ChatGPT har passerat över 100 miljoner aktiva användare i månaden, bara två månader efter lanseringen. Detta gör den till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Meta Platform Inc.´s Twitterliknande plattform Threads hade 100 miljoner användare tre dagar efter sin lansering, men förlorade cirka 50% av sina nya användare inom 10 dagar. OpenAI genererar nu cirka $80 miljoner per månad, och bolaget är på väg att generera över $1 miljard i årlig omsättning. Företaget har också introducerat en företagsversion av ChatGPT med förbättrade säkerhets- och integritetsfunktioner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 21 september

Microsoft redo att diskutera AI-planer på speciellt evenemang

Microsoft är redo att diskutera mer om sina AI-planer på ett ´speciellt evenemang´ i New York City idag. Vi förväntar oss att höra om tre nya Surface-enheter, med Surface Laptop Studio 2 som huvudflaggskeppsenhet som kan vara en del av en större AI-satsning för Windows. Evenemanget kommer bara dagar efter att tidigare Surface och Windows-chefen Panos Panay meddelade sin avgång från Microsoft. Panay kommer inte att presentera på evenemanget längre, och vi förväntar oss att se Yusuf Mehdi, Microsofts chef för konsumentmarknadsföring, istället. Microsofts VD Satya Nadella kommer också att dyka upp på scenen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 21 september

ChatGPT kan inte direkt skapa Excel-kalkylblad men kan integreras med Excel

ChatGPT, den AI-språkmodellkonversationschatten från OpenAI, kan användas för informativa konversationer och kan till och med hjälpa till med PowerPoint-presentationer och Word-dokument. Men det kan inte direkt skapa ett Excel-kalkylblad eftersom det inte finns något MS Excel-plugin i ChatGPT Plugin Store. Men det finns integrationer mellan OpenAI LLM GPT-4 och olika Microsoft-produkter. ChatGPT är integrerat i Microsoft Azure och utvecklare kan integrera anpassade AI-drivna upplevelser direkt i sina egna applikationer. De bästa alternativen till ChatGPT för att integrera AI med Microsoft 365 är Microsoft Bot Framework, Botpress och Dialogflow.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 21 september

Microsoft avslöjar nya Surface-enheter och banbrytande AI-funktioner

Microsoft kommer att avslöja nya Surface-enheter och banbrytande AI-funktioner för Windows, Office, Bing och mer vid ett speciellt evenemang i New York. Detta markerar en vändpunkt för Microsoft när företaget sätter kursen för sin framtid inom hårdvara och AI-teknologier, särskilt efter att Panos Panay lämnade företaget. De innovationer som introduceras vid detta evenemang kommer troligen att tjäna som grund för Microsofts långsiktiga AI-strategi och hårdvaruuppställning, vilket formar datorupplevelsen för både konsument- och företagsmarknaderna. Evenemanget kommer att äga rum i New York City.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 20 september

Teknikindustrititaner diskuterar AI-reglering med amerikanska senatorer

I onsdags höll amerikanska senatorer ett stängt möte i Washington, DC, med nästan två dussin teknikindustrititaner för att diskutera framtiden för AI. Trots att över 60 senatorer var närvarande, fick de inte tala eller räcka upp handen. Bland de närvarande fanns Elon Musk, Bill Gates, Satya Nadella, Mark Zuckerberg, Sam Altman, Sundar Pichai och Jensen Huang. Alla var eniga om att den federala regeringen måste ingripa för att reglera AI. Senator Elizabeth Warren kritiserade mötet för att vara kontraproduktivt för lagstiftning.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 19 september

Kaliforniska start-up-företaget KudoAI mottar $98 000 i bidrag från Microsoft och dess partners

Kaliforniska startup-företaget KudoAI mottog $98 000 i bidrag i augusti från Microsoft och dess branschledande partners, inklusive OpenAI och GitHub. Bidragen markerar en betydande milstolpe för KudoAI, och stödjer deras uppdrag att göra AI tillgänglig för en bredare demografi. KudoAI är en pionjär inom att göra avancerad AI tillgänglig för alla. Deras nuvarande kärnprodukt är chatgpt.js, ett JavaScript-bibliotek som möjliggör för utvecklare att bygga AI-applikationer.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 18 september

Elon Musk uppmanar till AI-reglering efter möte med teknik-CEO:ar och lagstiftare

Tesla CEO Elon Musk efterlyser en amerikansk ”domare” för artificiell intelligens (AI) efter att han och andra teknik-CEO:ar, inklusive Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, träffade lagstiftare på Capitol Hill för att diskutera AI-reglering. Musk menade att en reglerare behövs för att säkerställa säker användning av AI. Zuckerberg uppmanade till att amerikanska företag ska sätta standarden i samarbete med regeringen. Över 60 senatorer närvarade och det fanns generell överenskommelse om behovet av statlig reglering av AI.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 17 september

AI Insight Forum: Teknikmiljardärer diskuterar AI-reglering bakom stängda dörrar

Det senaste AI Insight Forum, som hölls på Capitol Hill, samlade teknikindustrins tyngsta namn, inklusive Elon Musk och Bill Gates, för att diskutera framtiden för AI och särskilt frågan om ´AI-reglering´. Evenemanget var inte öppet för allmänheten eller media, vilket väcker frågor om vilka kritiska eller kontroversiella diskussioner som ägde rum bakom stängda dörrar. New York-senatorn Chuck Schumer kallade mötet för ett ´mycket produktivt första AI Insight Forum´ och påpekade att uppgiften framåt är en svår en. Kongressen siktar på att anta en tvärpolitisk AI-lagstiftning inom det närmaste året som syftar till att mildra problemen med AI-risker.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 17 september

KudoAI får 98 000 dollar i bidrag från Microsoft och partners

Kaliforniska startup-företaget KudoAI mottog 98 000 dollar i bidrag i augusti från Microsoft och dess branschledande partners, inklusive OpenAI och GitHub. Dagen innan hade Microsofts VD Satya Nadella investerat 10 miljarder dollar för en 49-procentig andel i OpenAI. KudoAIs huvudprodukt är chatgpt.js, ett JavaScript-bibliotek som möjliggör utveckling av AI-applikationer. Deras produkt ChatGPT, baserat på OpenAIs kraftfulla språkinlärningsmodell GPT-3.5, har bidragit till det ökade intresset för AI.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 17 september

Googles kommande AI-verktyg kan vara 20 gånger kraftigare än konkurrenterna, enligt SemiAnalysis

Forskning utförd av SemiAnalysis visar att Googles kommande generativa AI-verktyg är fem gånger kraftigare än de mest avancerade GPT-4-modellerna på marknaden. Forskarna förutspår att Googles AI-verktyg kan vara upp till 20 gånger kraftigare än ChatGPT vid utgången av 2024. Trots att Google tidigare tycktes ligga efter i AI-racet, har företaget nu ökat sina AI-investeringar avsevärt. Detta tillskrivs Googles enorma finansiella resurser. SemiAnalysis tror dock att Google kanske inte vill göra sin nya Gemini-modell offentligt tillgänglig för att undvika att begränsa sin kreativitet eller befintliga affärsmodell.

Direktlänk Dela TechCity fördjupade 16 september

OpenAIs Chatbot ChatNotChatGPT upplever ännu ett stort driftstopp

Chatboten ChatNotChatGPT från OpenAI drabbades av ännu ett stort driftstopp, vilket var det andra på lika många veckor. Driftstoppet inträffade samtidigt som teknikchefer samlades i Washington för att diskutera AI:s framtid. Sam Altman, VD för OpenAI, var närvarande vid mötet. OpenAI har också sett en minskning av användartrafiken för ChatGPT under de senaste månaderna. Den senaste stora driftstoppet inträffade den 31 augusti. Dessutom har ChatGPT förlorat sin titel som den snabbast växande appen i historien, en titel som nu innehas av Threads.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 15 september

Teknikledare diskuterar reglering av artificiell intelligens med senaten

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att utvecklas och världen ser på det med ökad skepticism. New York Times har förbjudit användning av sitt innehåll för att träna AI. Stora teknikföretags ledare som Mark Zuckerberg (Meta), Sam Altman (OpenAI), Satya Nadella (Microsoft) och flera andra höll ett privat forum med representanter från senaten vid AI Insight Forum. De diskuterade AI:s potentiella faror för samhället och betonade vikten av att reglera denna teknologi för att tillåta dess etiska användning och utveckling. Elon Musk underströk vikten av att ha en federal kontrollbyrå för AI-frågor.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 15 september

AI-företagsledare, senatorer och samhällsledare diskuterar AI-reglering

VD:arna för ledande AI-företag, samhällsledare och senatorer möttes onsdagen för en stängd diskussion om fördelarna och riskerna med teknologin, eftersom lagstiftare brottas med hur man ska sätta upp skyddsräcken utan att kväva innovation. Mer än 60 senatorer deltog i mötet som presenterade en 22-personers panel inklusive OpenAI:s VD Sam Altman, X ägare och Tesla VD Elon Musk, Google VD Sundar Pichai, Microsoft VD Satya Nadella och Meta VD Mark Zuckerberg. Diskussionen verkade fokusera på breda diskussioner om de potentiella skadorna och fördelarna med teknologin, utan tydlig konsensus om förslag om hur man ska reglera AI och vilken myndighet som ska göra det.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 13 september

Tech-ledare diskuterar behovet av AI-reglering på forum

Ledare inom teknikindustrin, inklusive Meta-VD Mark Zuckerberg, OpenAI-VD Sam Altman, Microsoft-VD Satya Nadella, Nvidia-president Jensen Huang, Google-VD Sundar Pichai och X-stol Elon Musk, deltog i ett AI Insight Forum organiserat av Senatens majoritetsledare Chuck Schumer. Diskussionerna fokuserade på behovet av reglering som balanserar innovation och säkerhet inom AI. Zuckerberg betonade vikten av att bygga in skydd i AI-modeller och att alla aktörer bör samarbeta för att minimera riskerna och maximera fördelarna med AI. Musk föreslog att regeringen behöver en federal tillsynsmyndighet för AI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar tillsynslagstiftning för AI i stängd senatsforum

Under ett stängt senatsforum i Washington diskuterade ledare inom teknikbranschen möjliga lagstiftningsåtgärder för tillsyn av artificiell intelligens (AI). Bland deltagarna fanns några av branschens största namn, inklusive Meta´s Mark Zuckerberg, X och Tesla´s Elon Musk samt tidigare Microsoft VD Bill Gates. Musk uppgav att det fanns en stark konsensus om att viss reglering behövs. Vissa senatorer kritiserade dock det privata mötet och menade att teknikledare borde vittna offentligt.

Direktlänk Dela Dakota Radio Group News fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-skydd med USA:s senat

Den högsta demokraten i USA:s senat har bjudit in teknikledare, inklusive Tesla-VD Elon Musk, Meta Platforms-VD Mark Zuckerberg och Alphabet-VD Sundar Pichai, till Capitol Hill på onsdag för ett stängt forum om hur kongressen bör sätta upp skydd för artificiell intelligens (AI). Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet efter lanseringen av OpenAIs ChatGPT. Lagstiftare vill ha skydd mot potentiellt farliga deepfakes, valstörningar och attacker på kritisk infrastruktur.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-säkerhet på Capitol Hill

USA:s högsta demokrat i senaten har kallat teknikledare, inklusive Tesla CEO Elon Musk, Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, till Capitol Hill för ett stängt forum om hur kongressen ska ställa in AI-säkerhet. Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken. Andra förväntade deltagare inkluderar OpenAI CEO Sam Altman, Nvidia CEO Jensen Huang, Microsoft CEO Satya Nadella och IBM CEO Arvind Krishna. Schumer vill att deltagarna ska diskutera ´varför kongressen måste agera, vilka frågor man ska ställa och hur man bygger en konsensus för säker innovation´.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 13 september

Teknikledare samlas för att diskutera AI med lagstiftare i Washington

Elon Musk från X, Tesla och SpaceX, Sam Altman från OpenAI, Mark Zuckerberg från Meta, Sundar Pichai från Google, Satya Nadella från Microsoft och Jensen Huang från Nvidia är några av de teknikledare som ska diskutera artificiell intelligens (AI) med lagstiftare i Washington. Mötet är organiserat av senator Chuck Schumer och är det första i en serie av kurser om AI för lagstiftare. Mötet är också en möjlighet för teknikledarna att påverka AI:s riktning. Schumer har sagt att ´detta är ett alla-händer-på-däck-ögonblick för kongressen´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 september

AI kan ha positiv påverkan på spelutveckling, säger Xbox-chef

Xbox företagschef Sarah Bond har kommenterat vilken inverkan artificiell intelligens (AI) kan ha på spelvärlden. Hon nämnde att AI kan spela en roll i att positivt påverka spelutvecklingen genom att hjälpa fler människor att bli spelutvecklare. Microsoft har investerat 10 miljarder dollar i AI-företaget OpenAI. Bond tror att AI kommer att demokratisera spelutvecklingen ytterligare. Hon nämnde också att det inte kommer att dröja länge innan att spela ett spel och skapa ett spel blir synonymt.

Direktlänk Dela GameSpot fördjupade 12 september

OpenAI borde ha varit ett statligt projekt, säger Sam Altman

Sam Altman, tidigare chef för Y Combinator och nuvarande ledare för OpenAI, anser att OpenAI borde ha varit ett statligt projekt. Han menar att företaget borde ha fått statligt stöd, vilket de inte lyckades få trots försök. Altman försökte 2017 övertyga tjänstemän vid Vita huset, försvarsdepartementet och energidepartementet att investera i företaget bakom ChatGPT, en ledande aktör inom generativ artificiell intelligens. Han har visat ChatGPT för över 100 medlemmar i kongressen och framförde i maj sitt stöd för skapandet av en oberoende federal byrå för att övervaka AI-teknik. På tisdag planerar senatorerna Richard Blumenthal och Josh Hawley att presentera det första formella ramverket för att reglera AI.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 september

Senator Chuck Schumer inbjuder ledare från Big Tech till AI Insight Forum

Senator Chuck Schumer har bjudit in ledande personer från Big Tech till ett AI Insight Forum i Washington, DC, den 13 september. Mötet kommer att fokusera på utmaningar och möjligheter kring reglering av artificiell intelligens (AI). Deltagarna inkluderar branschjättar som Sam Altman från OpenAI, Mark Zuckerberg från Meta, Satya Nadella från Microsoft, Sundar Pichai från Alphabet/Google, Elon Musk från Tesla och Jensen Huang från Nvidia. Schumer betonar vikten av tvåpartidiskussioner, med tanke på komplexiteten i att lagstifta om AI och behovet av att inte ignorera teknikens inverkan.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 september

Googles AI-modell Gemini förväntas överträffa GPT-4-modeller

Googles kommande generativa AI-modell, Gemini, rapporteras överglänsa de mest avancerade GPT-4-modellerna på marknaden. Detta enligt SemiAnalysis, ett halvledarforskningsföretag, som förutser att Gemini vid slutet av 2024 kan uppvisa en chockerande 20-faldig ökning i styrka jämfört med ChatGPT. Google´s Gemini AI har framträtt som en stark konkurrent inom artificiell intelligens, vilket har förvånat branschexperter och observatörer. Rapporten spekulerar också att Google kan tveka att göra sin Gemini-modell offentligt tillgänglig på grund av potentiella konsekvenser för företagets kreativitet och etablerade affärsmodeller.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 september

Sam Altman erkänner Elon Musks avgörande bidrag till OpenAI

Sam Altman, VD för OpenAI, har erkänt att Elon Musk, medgrundare till företaget, spelade en viktig roll i dess tidiga dagar. Trots att Musk lämnade OpenAI 2018, innan dess stora framgång med den revolutionerande AI-chatten ChatGPT, har Altman erkänt Musks ´superkrafter´ och hans förmåga att dra till sig talang och uppmärksamhet. Musk har dock uttryckt oro över ChatGPT och har kritiserat OpenAI för att ha blivit ett stängt, högprofitföretag som effektivt kontrolleras av Microsoft. Altman har förnekat denna karaktärisering av partnerskapet med Microsoft.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 10 september

Elon Musks avsked från OpenAI leder till rivalitet med starten av xAI

Elon Musk, medgrundare till OpenAI, har lanserat en egen AI-startup, xAI, vilket har lett till en ökad rivalitet med hans tidigare företag. Musk, som tidigare spelade en avgörande roll i OpenAIs tidiga etablering, har uttryckt sin avsikt att utforska universums sanna natur genom xAIs strävanden. Musk och OpenAIs relation började ansträngas 2018 när han avgick från styrelsen. Musk kritiserade OpenAIs övergång från en ideell organisation till en modell med ´begränsad vinst´, vilket väckte frågor om företagets motiv och framtida hållbarhet. Musk ifrågasatte också organisationens partnerskap med techjätten Microsoft, vilket ytterligare förvärrade skillnaderna mellan Musk och OpenAI.

Direktlänk Dela Mix 247 EDM fördjupade 10 september

Senatorer planerar att presentera ramverk för att reglera AI

Senator Richard Blumenthal, demokrat från Connecticut, och senator Josh Hawley, republikan från Missouri, planerar att presentera ett omfattande ramverk för att reglera artificiell intelligens (AI). Ledarna för senatens underutskott för integritet, teknik och lagstiftning sade att deras ramverk kommer att inkludera krav på licensiering och revision av AI, skapandet av ett oberoende federalt kontor för att övervaka tekniken, ansvar för företag för integritets- och medborgerliga rättighetsbrott, samt krav på datatransparens och säkerhetsstandarder. Lagstiftarna planerar att presentera sina förslag vid en AI-hörsel på tisdag, där Brad Smith, Microsofts president, och William Dally, chefsforskare för AI-chiptillverkaren Nvidia, kommer att delta.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 7 september

Diskussionsforum om artificiell intelligens ledd av Chuck Schumer

Chuck Schumer, majoritetsledare i USA:s senat, har kallat till ett diskussionsforum om artificiell intelligens den 13 september. Deltagare inkluderar teknikledare som Elon Musk från Tesla, Mark Zuckerberg från Meta och Sundar Pichai från Alphabet. Sam Altman, uppfinnaren av OpenAI, och Satya Nadella, VD för Microsoft, kommer också att vara närvarande. Evenemanget kommer att äga rum bakom stängda dörrar och syftar till att skapa en grund för användning av AI. Diskussionen kommer före företagens större investeringar och det ökande intresset från användare, särskilt efter lanseringen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 2 september

US Senator Charles E Schumer kallar till forum om AI med teknikledare

USA:s senator Charles E Schumer har samlat högt uppsatta teknikledare som Mark Zuckerberg (Meta), Elon Musk (X) och Sam Altman (OpenAI) för att hålla ett forum om regeringens policyer kring artificiell intelligens (AI). Detta forum, som kommer att hållas bakom stängda dörrar, syftar till att diskutera skapandet av lagar som fokuserar på både fördelarna och riskerna med den accelererade spridningen av denna teknologi. Schumer kommer inte bara att träffa Musk och Zuckerberg, utan även andra inflytelserika ledare inom AI-industrin, som Sundar Pichai (Google) och Satya Nadella (Microsoft).

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 2 september

USA:s senator Charles E Schumer sammankallar toppchefer för AI-forum

USA:s senator Charles E Schumer har sammankallat toppchefer inom teknik, som Mark Zuckerberg (Meta), Elon Musk (X) och Sam Altman (OpenAI), för att hålla ett forum om statliga policyer kring artificiell intelligens (AI). Forumet syftar till att diskutera både fördelarna och riskerna med den snabba spridningen av AI-teknologi. Schumer kommer även att träffa andra inflytelserika ledare inom AI-industrin, såsom Sundar Pichai (Google) och Satya Nadella (Microsoft). Mötet beräknas pågå i två till tre timmar och kommer att fokusera på AI:s inverkan inom olika områden.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 2 september

Microsoft avslöjar priset för AI-assistenten Copilot

Microsoft avslöjade i juli 2023 att deras AI-lösning, Copilot, kommer att kosta 30 dollar per användare och månad. Copilot, som utvecklats i samarbete med OpenAI, är en AI-assistent som integreras i nästan alla delar av Microsofts ekosystem, inklusive Teams, Loop, Office-appar, försäljningsverktyg och Dynamics 365. Tjänsten tillåter användare att interagera med sina verktyg, från Word till PowerPoint, med hjälp av vardagliga språkinmatningar. Trots den höga kostnaden menar Microsoft att Copilot kommer att effektivisera moderna arbetsflöden, förbättra effektiviteten och öka produktiviteten i alla företagsmiljöer.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 1 september

Microsoft avslöjade i juli 2023 priset för sin generativa AI-lösning, Copilot, som ursprungligen introducerades i testläge. Trots att vissa företag hoppades att de skulle kunna använda alla Microsofts innovativa LLM-drivna funktioner gratis, visade det sig att det inte var fallet. Priset för Copilot kommer att vara $30 per användare och månad, vilket är ett tillägg till befintlig Microsoft 365-prenumeration. Trots priset kan vissa aspekter av tjänsten vara tillgängliga gratis för vissa användare som har ett Microsoft-konto. Copilot är en AI-assistent som kan interagera med viktiga verktyg som Microsoft Word och PowerPoint.

UC Today fördjupade 1 september

USA:s upphovsrättskontor söker kommentarer om AI och upphovsrätt

USA:s upphovsrättskontor har utfärdat en officiell begäran om kommentarer och en undersökning om upphovsrätt och artificiell intelligens (AI). Begäran rör frågor relaterade till innehållet som AI producerar och hur beslutsfattare bör hantera AI som imiterar eller härmar mänskliga konstnärer. Kontoret söker ´faktisk information och åsikter´ om upphovsrättsfrågor som väckts av framsteg inom generativa AI-modeller som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. De som är intresserade av att kommentera under den officiella undersökningsperioden har fram till den 18 oktober att göra det.