» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 212 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Satya Nadella är en indisk-amerikansk affärsman som är VD för Microsoft, ett av världens största teknikföretag. Han föddes den 19 augusti 1967 i Hyderabad, Indien. Nadella studerade elektroteknik i Indien och fortsatte sedan med studier i datavetenskap och företagsadministration i USA. Han började arbeta på Microsoft 1992 och har haft flera ledande befattningar inom företaget. Under hans ledning har Microsoft fokuserat på molntjänster och artificiell intelligens, vilket har bidragit till företagets tillväxt och framgång. Nadella är känd för sitt ledarskap och sin vision för teknikens framtid.

Senaste nytt kring Satya Nadella

Microsoft kan vara ett alternativ till Nvidia för investerare inom AI

Nvidia har nyligen varit en av de hetaste aktierna på marknaden, mycket tack vare företagets betydande roll inom artificiell intelligens (AI). Efterfrågan på Nvidias grafikprocessorer (GPU:er) har varit enorm, vilket lett till långa väntetider. Nvidia har dock ökat sin produktionskapacitet, vilket förväntas resultera i stark tillväxt under räkenskapsåret 2025. För de investerare som missade Nvidias uppgång och är tveksamma till att betala ett högt pris för aktien kan Microsoft vara ett alternativ. Precis som Nvidia är Microsoft en viktig aktör inom AI-marknaden och kan köpas till ett rimligt värde just nu. Microsofts tillväxt har påskyndats av AI, och företaget planerar att spendera 100 miljarder dollar på att bygga en generativ AI-superdator fram till 2028.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

EU utfärdar rättsligt bindande begäran till Microsoft om Bing´s interna dokument

EU har utfärdat en rättsligt bindande begäran till Microsoft om att få tillgång till Bings interna dokument och data. Kommissionen anser att sökmotorn är på dess radar på grund av dess AI-verktyg som Copilot och Image Creator från Designer, som potentiellt kan användas för att vilseleda och desinformera väljare inför kommande val. Om Microsoft inte svarar på denna begäran kan EU ha skäl att pålägga böter på upp till 1% av Microsofts totala årliga inkomst eller globala omsättning och periodiska straff på upp till 5% av leverantörens genomsnittliga dagliga inkomst eller globala årliga omsättning.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupar idag

Brittisk konkurrensmyndighet kommer inte att undersöka Microsofts partnerskap med Mistral AI

Beslutet kommer veckor efter att den brittiska konkurrensmyndigheten, Competition and Markets Authority (CMA), bjöd in synpunkter på samarbetet. CMA meddelade att partnerskapet med Mistral inte kvalificerar för utredning enligt marknadens sammanslagningsregler. Microsoft, ledd av Satya Nadella, har också investerat i ChatGPT-ägaren OpenAI. En talesperson för Microsoft välkomnade CMA: s beslut att deras investering och partnerskap med Mistral AI inte klassificeras som en fusion eller förvärv. Margrethe Vestager, EU:s konkurrenschef, som har undersökt Big Techs partnerskap med AI-startups, träffade Mistral AI förra månaden.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

OpenAI lanserar skrivbordsversion av konversationsroboten ChatGPT och ny AI-språkmodell

OpenAI har tillkännagivit en skrivbordsversion av sin konversationsrobot ChatGPT samt den senaste versionen av AI-språkmodellen som driver chatten. Den nya modellen, känd som GPT-4o, erbjuder förbättrad hastighet och interaktiv kapacitet jämfört med företagets tidigare modell GPT-4. GPT-4o eliminerar fördröjningstid i svaret från ChatGPT och låter användare avbryta konversationsroboten med en ny fråga som i sin tur framkallar ett modifierat svar. Modellen kommer att släppas under de kommande veckorna, gradvis, för att förhindra missbruk.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 13 maj

Microsoft förbättrar AI-funktioner för att öka produktivitet och effektivitet

Microsoft planerar att introducera en ny funktion, ´elaborate your prompt´, för att förbättra AI:s prestanda genom att ge mer detaljerade instruktioner. Företaget planerar också att lansera en ny ´Catch Up´-chattgränssnitt inom Copilot för Microsoft 365, som ska lyfta fram viktig information som kommande möten och relevanta dokument för att förbättra produktiviteten och effektiviteten på arbetsplatsen. Dessutom kommer Microsoft att låta Microsoft 365-prenumeranter skapa, publicera och hantera anpassade instruktioner via Copilot Lab. Enligt Microsofts och LinkedIns Work Trend Index använder redan 75% av de tillfrågade individerna AI-verktyg på jobbet, och 78% av dessa användare tar med sig personliga AI-verktyg till sina arbetsplatser.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 13 maj

Demis Hassabis, en framstående forskare inom artificiell intelligens (AI), kommer att bli mer känd på Wall Street. Hassabis, som är schackmästare och neurovetenskapsman, framträder som ansiktet utåt för Googles stora AI-satsning. Han kommer att tala på den årliga utvecklarkonferensen Google I/O för första gången. Hassabis har fått uppgiften att föra de senaste AI-teknologierna till alla delar av Google för att tjäna dess miljarder användare. Alphabet VD Sundar Pichai sammanslog nyligen Hassabis DeepMind med Google Brain, ett separat AI-team, och valde Hassabis att leda gruppen.

Consumer News and Business Channel fördjupade 13 maj

Microsofts AI-verktyg Copilot kan leda till företagets stora genombrott, enligt analytiker

Microsoft står inför ett stort genombrott med AI-verktyget Copilot, enligt analytiker. Verktygets ökade popularitet förväntas gynna företagets molnprodukter. Teknikjätten överträffade Wall Streets prognoser för första kvartalet. Microsofts investeringar i AI kan leda företaget mot en historisk milstolpe. Analytiker från investeringsbanken Wedbush Securities tror att teknikjätten upplever sitt ´iPhone-ögonblick´ inom AI. För Microsoft kan Copilot vara den drivande faktorn. AI förväntas förändra teknikindustrin för alltid och kommer troligen att fortsätta driva Microsofts molnprodukter, som Azure, framåt.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 maj

OpenAI planerar att lansera en ny sökmotor för att utmana Google och Microsofts Bing

OpenAI kommer rapporterat att avtäcka sin sökmotor den 13 maj 2024, bara en dag före Googles I/O-utvecklarkonferens. OpenAI kan lansera en ny ChatGPT-driven sökmotor för att ta upp konkurrensen med Microsofts Bing och Google. Chatten GPT-tillverkaren har registrerat en ny domän under search.chatgpt.com tillsammans med ett SSL-certifikat. OpenAIs nya sökmotor kan potentiellt utmana Google om den hittar en permanent lösning på upphovsrättsintrångsproblem. Enligt rykten kommer OpenAI att debutera en ny sökmotor för att ta upp kampen mot Google och Microsofts Bing.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 10 maj

Google VD svarar på Microsofts VD uttalande om ´800-pund gorilla´

Google VD Sundar Pichai reagerade på Microsoft VD Satya Nadellas kommentarer där han beskrev sökmotorn som en ´800-pund gorilla´ och hur de med sin innovation kan få Google att dansa. Pichai svarade att att lyssna på yttre brus och spela någon annans dansmusik var ett sätt att göra fel. Pichai upprepade att han och Google hade klarhet om vad de gjorde och att de ´lyssnade på sin egen musik´. Han tillade att det enda sättet att hålla sig före konkurrenterna var genom ständig innovation.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 10 maj

AI skapar fler jobbmöjligheter än förluster, enligt Microsofts rapport

Microsoft har släppt sin fjärde årliga Work Trend Index-rapport, som fokuserar på AI på arbetsplatsen. Rapporten visar att AI skapar fler jobbmöjligheter än det tar bort, trots rädsla för jobbförluster. Företagsledare uttrycker oro över brist på talang för att fylla öppna vakanser. Rapporten visar också att AI har hjälpt arbetstagare att spara tid och öka produktiviteten. Microsofts VD Satya Nadella menar att AI demokratiserar expertis över hela arbetsstyrkan. Trots detta är implementeringsfasen långsam, med 60% av ledarna oroade över företagets brist på AI-fokus.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 9 maj

Alphabet CEO Sundar Pichai svarar på Microsoft-chefens utmaning

Alphabet CEO Sundar Pichai svarade på Microsoft-chefen Satya Nadellas hån om att få teknikjätten att ´dansa´ efter att hans företag tog ledningen i AI-drivna innovationer med den ´nya´ Bing. Pichai sa i en intervju att han är fokuserad och föredrar att inte ´spela till någon annans dansmusik´. Han påpekade att AI var Googles fokus sedan 2016, när ChatGPT-tillverkaren OpenAI fortfarande var i sin linda. Pichai medgav att Google kanske har missat chatbot-ögonblicket, men han verkar inte oroad.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 9 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Sundar Pichai fokuserar på AI, ignorerar konkurrens från Microsofts Bing

Google VD Sundar Pichai har uttryckt att han är mer fokuserad än någonsin på sin företags användning av AI, trots Microsofts lansering av AI-drivna Bing. Pichai påstår att han inte spelar till någon annans ´dansmusik´, vilket indikerar att han inte låter andra företags framsteg påverka hans egna. Han framhöll att han tror att man kan göra fel genom att lyssna på bruset där ute och spela någon annans dansmusik. Microsofts VD Satya Nadella hade tidigare sagt att AI är det nya som företag konkurrerar om.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 9 maj

Microsoft och LinkedIn släpper 2024 Work Trend Index om AI på arbetsplatsen

Microsoft och LinkedIn har släppt 2024 Work Trend Index, en gemensam rapport om tillståndet för AI på arbetsplatsen. Rapporten baseras på en undersökning av 31 000 personer i 31 länder, arbets- och anställningstrender på LinkedIn, biljoner av Microsoft 365 produktivitetssignaler och forskning med Fortune 500-kunder. Rapporten visar hur AI påverkar hur människor arbetar, leder och anställer världen över. Microsoft tillkännagav också nya funktioner i Copilot för Microsoft 365, och LinkedIn gjorde mer än 50 inlärningskurser gratis för LinkedIn Premium-prenumeranter för att stärka professionellas AI-kompetens.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 9 maj

Microsoft investerar $3,3 miljarder i AI-center i Wisconsin

Microsoft meddelar en investering på $3,3 miljarder för att bygga ett datacenter i Wisconsin, med syftet att utbilda anställda och tillverkare i bästa användning av artificiell intelligens (AI). President Joe Biden kommer att besöka platsen för att framhäva administrationens ansträngningar att investera i jobbtillväxt i USA. Det nya centret förväntas skapa 2 300 byggnadsjobb och 2 000 permanenta jobb över tid. Microsoft planerar även att öppna ett laboratorium på University of Wisconsin-Milwaukee för att hjälpa företag att införliva tekniken i sina verksamheter.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 8 maj

Asien-Stilla havsområdet leder globala datacentraffärer med M&A-värde på 840,47 miljoner dollar

Asien-Stilla havsområdet, inklusive Japan, har lett affärsaktiviteter på den globala datacentremarknaden i år, med ett M&A-värde på totalt 840,47 miljoner dollar, mer än hälften av det globala beloppet, enligt LSEG-data. Denna intensiva takt av affärer i världens mest folkrika region kommer som ett svar på ökande efterfrågan på AI, vilket kräver mer datakapacitet. Globala privata aktieinvesterare och kapitalförvaltare förbereder sig för miljarder dollar värda sammanslagningar och förvärv (M&A) och investeringar kopplade till datacenter i Asien-Stilla havsområdet, eftersom AI-boomen ökar efterfrågan på digital infrastruktur.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 8 maj

Microsofts CTO beskriver partnerskapet med OpenAI som ett strategiskt ´spel´

Kevin Scott, Microsofts CTO, beskrev företagets partnerskap med OpenAI som ett strategiskt ´spel´ på Sam Altmans företag. Scott gav insikt i sin beslutsprocess som ledde till Microsofts allians med OpenAI 2019 under ett avsnitt av Reid Hoffmans podcast ´Possible´. Scott insåg tidigt att AI:s framsteg accelererade och att Microsoft behövde förbättra sin infrastruktur för att förbli konkurrenskraftigt. Han uttryckte också oro över Googles AI-förmågor i ett e-postmeddelande till Microsofts medgrundare Bill Gates och VD Satya Nadella. Microsoft bygger nu sin egen stora språkmodell, MAI-1, för att ta upp kampen med de från Google och OpenAI.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 8 maj

Microsoft lanserar AI-modell för analys av topphemlig information för amerikanska underrättelsetjänster

Microsoft har utvecklat en generativ AI-modell för analys av topphemlig information åt amerikanska underrättelsetjänster. Modellen presenterades på 2024 SCSP AI Expo för nationell konkurrenskraft i Washington, D.C. Den GPT-4-baserade modellen är helt fristående från internet, vilket gör att den kan bearbeta klassificerad data säkert. Detta är första gången en AI-modell har byggts specifikt för klassificerade arbetsbelastningar och den första stora språkmodellen som fungerar helt separat från internet. Microsoft har rapporterat att de har arbetat på denna GPT-4 spionmodell de senaste 18 månaderna.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 8 maj

Microsoft utvecklar nytt stort språkmodell för att konkurrera med Google och OpenAI

Microsoft rapporteras arbeta på en ny stor språkmodell (LLM) för att konkurrera med Googles Gemini och OpenAIs GPT-4. Den nya LLM, kodnamn MAI-1, leds av Mustafa Suleyman, medgrundare av Google DeepMind och Inflection AI, och är för närvarande under utveckling. Suleyman gick med i Microsoft i mars tillsammans med Karen Simonyan, den andra medgrundaren av Inflection AI, för att leda företagets copilotinsats. Microsoft betalade också 650 miljoner dollar till Inflection AI för att licensiera dess programvara.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 7 maj

Microsoft introducerar 30 nya verktyg för ansvarsfull AI

Microsoft har under det senaste året introducerat 30 nya verktyg för ansvarsfull artificiell intelligens (AI), vilket markerar betydande framsteg inom etisk teknikutveckling. Detta initiativ understryker företagets engagemang för att främja AI-teknologier samtidigt som man prioriterar etiska överväganden och samhällets välbefinnande. Verktygen omfattar bland annat rättvis bedömningsverktyg, förklaringsramverk och tekniker för att skydda användarnas integritet. Microsoft samarbetar också aktivt med branschpartners, beslutsfattare och akademiker för att etablera etiska riktlinjer och standarder för AI-utveckling och -distribution.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 3 maj

Kommer generativ AI att döda webbtrafiken? Rykten om ny sökmotor från OpenAI

Generativ AI kan potentiellt påverka webbtrafiken genom att minska antalet klick på annonser. AI-drivna sökverktyg som perplexity.ai kan utföra 10 minuters Google-sökningar på cirka 10 sekunder. OpenAI ryktas lansera en ny sökmotor, search.openai.com, den 9 maj. Den nya sökmotorn sägs delvis drivas av Bing, med OpenAI:s VD Sam Altman som uttryckt intresse för att kombinera stora språkmodeller med sökningar för att hitta bättre sätt att hjälpa människor att hitta, agera på och syntetisera information.

Direktlänk Dela SaskToday fördjupade 3 maj

OpenAI kan lansera en ny sökmotor, kan utmana Google och Perplexity AI

Det ryktas att OpenAI planerar att lansera en ny sökmotor. Enligt tipset Jimmy Apples förbereder OpenAI ett evenemang som preliminärt är planerat till den 9 maj 2024, vilket ökar förväntningarna på en betydande avslöjning. OpenAI har nyligen rekryterat ett evenemangsteam, vilket tyder på förberedelser för ett potentiellt banbrytande evenemang i juni. Jimmy Apples påpekade också en ökning av intern aktivitet inom OpenAI sedan slutet av april. Om ryktena stämmer kan OpenAIs påstådda sökmotor potentiellt överskugga Googles kommande Google I/O-evenemang och utmana Perplexity AI.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 3 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsoft investerar 2,2 miljarder dollar i Malaysias AI-infrastruktur

Microsoft planerar att investera $2,2 miljarder i Malaysias växande moln- och artificiella intelligens (AI) infrastruktur under de närmaste fyra åren, meddelade VD Satya Nadella. Detta kan positionera Malaysia som en viktig partner i att driva teknologisk innovation globalt. Investeringen i Malaysia kan leda till ökat samarbete mellan amerikanska och malaysiska företag, främja innovation och skapa nya affärsmöjligheter. AI kan bidra med nästan $1 biljon till Sydostasiens BNP fram till 2030, med Malaysia redo att fånga upp $115 miljarder av detta belopp.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 3 maj

OpenAI kan avslöja ny sökmotor, intensifierar konkurrensen med Google

OpenAI kan vara på väg att avslöja en ny sökmotorsprojekt, vilket kan intensifiera konkurrensen med Google. Detta spekuleras efter att OpenAI nyligen anställt en händelsegrupp. Jimmy Apples, en insider, antyder att OpenAI kan avslöja sitt nästa stora projekt i juni. Om dessa rykten stämmer, kan OpenAIs sökmotor föregå Google I/O, planerat till 14 maj 2024. OpenAI:s potentiella sökmotor kan göra Perplexity AI överflödig, särskilt med tanke på Microsofts nyligen införda förbud mot anställdas användning på grund av säkerhetsproblem. OpenAIs sökmotor kan delvis dra nytta av Bing´s infrastruktur.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 2 maj

Microsofts investeringar i AI stimulerades av oro för konkurrens

År 2019 skickade Microsofts teknikchef Kevin Scott ett fyra sidor långt e-postmeddelande till VD:n Satya Nadella och medgrundaren Bill Gates, där han uttryckte sin oro över att Microsoft låg långt efter i AI-racet. Han nämnde specifikt OpenAI och Google som hade gjort betydande framsteg inom AI. Samma år investerade Microsoft 1 miljard dollar i OpenAI, företaget som Scott nämnde i sitt e-postmeddelande. Teknikjätten har sedan dess investerat minst ytterligare 10 miljarder dollar i startup-företaget, som nu är tätt sammanflätat med Microsoft. I sitt e-postmeddelande nämnde Scott att han hade missbedömt vad Google och OpenAI försökte åstadkomma med sitt AI-arbete. Han beundrade hur de hade byggt upp en hel infrastruktur kring sin AI-satsning.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 2 maj

Microsoft investerar i OpenAI för att konkurrera med Google inom AI

Microsoft investerade $1 miljard i OpenAI, företaget bakom den populära ChatGPT, i ett strategiskt drag drivet av oro och avund över Googles potentiella ledarskap inom konstgjord intelligens. En serie e-postmeddelanden avslöjade i det amerikanska justitiedepartementets antitrustmål mot Google, detaljer om brådskan som drev denna investering. Satya Nadella, VD för Microsoft, stödde initiativet efter att ha fått ett omfattande e-postmeddelande från Kevin Scott, företagets CTO, med titeln ´Tankar om OpenAI´.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 2 maj

Microsoft investerar i artificiell intelligensinfrastruktur i Malaysia

Microsofts VD, Satya Nadella, avslutar sin rundtur i Sydostasien med ett sista stopp i Malaysia, där han annonserar ytterligare investeringar för att utveckla artificiell intelligensinfrastruktur. Besöket kommer när teknikjättar arbetar för att diversifiera verksamheten bortom Kina, mitt i stigande geopolitiska spänningar med USA. Microsoft kommer att investera 2,2 miljarder dollar i artificiell intelligensinfrastruktur i Malaysia.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 2 maj

Microsoft investerade i Open AI på grund av oro för Googles AI-försprång

Det amerikanska justitiedepartementet utreder om Google har brutit mot konkurrenslagarna i USA. Under utredningen har det avslöjats att Microsofts beslut 2019 att investera en miljard dollar i Open AI togs på grund av en oro för att Google skulle få ett för stort försprång inom AI. Information om detta diskuterades i en e-postkonversation med titeln ´Thoughts on OpenAI´ mellan Microsofts VD Satya Nadella, teknikchefen Kevin Scott och företagets grundare Bill Gates.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 2 maj

Microsoft kände sig hotat av Googles framsteg inom AI

Google har länge varit en ledare inom artificiell intelligens (AI), inklusive förvärvet av AI-utvecklaren Deepmind och utvecklingen av Transformer-modellen. Interna mejl från Microsoft, avslöjade i en antitrusträttegång mot Google, visar att Microsoft kände sig hotat av Googles framsteg inom AI. Detta ledde till att Microsoft investerade en miljard dollar i OpenAI 2019. Kevin Scott, hos Microsoft, uttryckte oro över att företaget låg flera år efter konkurrensen inom maskininlärning. Microsoft har sedan dess investerat över 13 miljarder dollar i OpenAI.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 2 maj

Microsoft investerar 2,2 miljarder dollar i Malaysias AI och molninfrastruktur

Microsoft planerar att investera 2,2 miljarder dollar över de kommande fyra åren i Malaysias nya moln- och AI-infrastruktur. Företaget kommer också att samarbeta med regeringen för att etablera ett nationellt AI-center. Detta markerar Microsofts största enskilda investering i Malaysia. Satya Nadella, företagets VD, meddelade också en investering på 1,7 miljarder dollar i moln- och AI-tjänster i Indonesien under sitt besök där. Microsoft har också lovat att tillhandahålla AI-utbildning för 2,5 miljoner människor i Malaysia, Indonesien, Filippinerna, Thailand och Vietnam fram till 2025.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 2 maj

Microsoft investerar tungt i OpenAI för att konkurrera med Google inom AI

När Microsoft introducerade sin AI-drivna Bing förra året, rapporterades det om en ökad konkurrens med Google. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte önskan att få Google att ´dansa´ i AI-racet. Nya rapporter antyder dock att Microsoft också var oroliga över Googles framsteg inom AI. Därför valde de att investera kraftigt i OpenAI, föräldraföretaget till ChatGPT. Microsofts teknikchef, Kevin Scott, skickade ett mail till Satya Nadella och medgrundaren Bill Gates där han uttryckte oro över att Microsoft låg efter Google inom AI-tekniken. Mailkonversationen blev offentlig i samband med en rättslig process som den amerikanska regeringen för mot Google.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 2 maj

Microsofts investeringar i OpenAI drevs av oro över Googles AI-framsteg

E-postmeddelanden publicerade i USA:s justitiedepartements konkurrensmål mot Google tyder på att Microsofts investering i OpenAI drevs av oro över Googles överlägsna framsteg inom AI. En intern e-post mellan Microsofts medgrundare Bill Gates, VD Satya Nadella och CTO Kevin Scott avslöjade att Microsoft ansåg att de låg flera år efter konkurrenterna när det gäller maskininlärningsskala. Microsoft investerade 1 miljard dollar i OpenAI 2013, men den totala investeringen ligger nu på omkring 13 miljarder dollar. Microsoft har sedan integrerat ChatGPT i produkter som Microsoft 365 och Bing.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 2 maj

Microsoft investerade i OpenAI på grund av rädsla för att ligga efter Google

Microsoft investerade 1 miljard dollar i OpenAI 2019 på grund av oro över att Google låg flera år före i utvecklingen av artificiell intelligens. En intern e-post mellan Microsofts CTO Kevin Scott, VD Satya Nadella och medgrundare Bill Gates avslöjar diskussioner om investeringsmöjligheter månaderna före Microsofts offentliga tillkännagivande om partnerskapet. E-posten offentliggjordes på tisdagen som en del av USA:s justitiedepartements konkurrensbegränsande rättsfall mot Google. Microsoft har nu investerat över 13 miljarder dollar i OpenAI, vilket har hjälpt företaget att ses som en ledare inom AI.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 2 maj

Microsoft investerar 2,2 miljarder dollar i AI-infrastruktur i Malaysia

Det amerikanska IT-företaget Microsoft planerar att investera 2,2 miljarder dollar i AI-infrastruktur i Malaysia, enligt ett pressmeddelande. Investeringsbeslutet meddelades under företagets sydostasiatiska turné, som VD Satya Nadella deltar i.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 2 maj

Microsoft investerar $2,2 miljarder i moln- och AI-infrastruktur i Malaysia

Microsoft kommer att investera 2,2 miljarder dollar i moln- och artificiell intelligensinfrastruktur i Malaysia, vilket gör det till den största investeringen i dess 32-åriga historia i landet, meddelade företagets VD på torsdagen. VD Satya Nadella talade vid ett evenemang i den sydostasiatiska nationen efter stopp i Indonesien och Thailand tidigare under veckan. I Jakarta avslöjade företaget en investeringsplan på 1,7 miljarder dollar för Indonesien, och i Bangkok meddelade det att det skulle öppna ett datacenter i Thailand.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 2 maj

Mellanösterns växande ställning som global teknikledare efter Microsofts investering i G42

Efter Microsofts investering på 1,5 miljarder dollar i Abu Dhabis AI- och molnföretag G42, växer Mellanösterns ställning som en regional ledare för global teknik. Företag som Oracle, Google och Amazon har visat intresse för regionen, vilket visar på ökad investerartrygghet. Teknikföretag i Förenade Arabemiraten upplever tillväxt på lokala aktiemarknader, vilket indikerar expansion av landets avancerade AI-industri. Ett exempel är samarbetet mellan Adnoc, G42 och Presight för att påskynda AI-lösningar för energisektorn. Presight AI kommer att förvärva en 51-procentig andel i AIQ, med Adnoc som behåller en 49-procentig andel. Detta kommer att sammanföra AIQ:s AI-energilösningar med Presights stora dataanalys.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 2 maj

Microsoft investerar $2.2 miljarder i digital infrastruktur i Malaysia

Microsoft Corp. kommer att investera 2,2 miljarder dollar för att bygga digital infrastruktur i Malaysia, som en del av en serie stora satsningar på Asiens växande betydelse som teknikmarknad. Företaget planerar att spendera pengarna under fyra år, för att bygga infrastruktur för sina molnbaserade dator- och artificiella intelligens-tjänster, enligt VD Satya Nadella. Det kommer också att erbjuda AI-utbildning till 200 000 personer i Malaysia och arbeta tillsammans med regeringen för att stärka landets cybersäkerhetskapaciteter.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 2 maj

Microsoft investerar $2,2 miljarder i AI och molninfrastruktur i Malaysia

Microsofts VD Satya Nadella har meddelat att företaget kommer att investera 2,2 miljarder dollar i artificiell intelligens och molninfrastruktur i Malaysia som stöd för landets digitala omvandling. Detta inkluderar planer på att etablera ett AI Excellence Center och tillhandahålla utbildning och träning för 200 000 människor i det sydostasiatiska landet. Nadella sade att företaget är engagerat i att stödja Malaysias AI-transformation och se till att det gagnar alla malaysier. Denna investering följer liknande tillkännagivanden i Indonesien och Thailand.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 2 maj

Microsoft lovar att investera 2,2 miljarder dollar i AI och molndatorer i Malaysia

Microsoft har lovat att investera 2,2 miljarder dollar i artificiell intelligens och molndatorer i Malaysia för att hjälpa till att utveckla landets AI-infrastruktur. Teknikjätten planerar att investera denna summa under de närmaste fyra åren för att stödja Malaysias digitala omvandling. Detta är den största investeringen i landet under företagets 32-åriga historia. Pengarna kommer att användas för att bygga AI och molninfrastruktur i Malaysia, skapa ett AI-centrum för excellens och ge AI-utbildning till så många som 200 000 malaysier.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 2 maj

Microsoft oroade över Googles framsteg inom AI, visar e-post från 2019

Nyligen framkomna e-postmeddelanden från 2019 belyser Microsofts bekymmer över Googles betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI). Korrespondensen, som avslöjades som en del av Justitiedepartementets antitrustmål mot Google, skildrar Microsofts oro över Googles AI-kapacitet, vilket ledde till strategiska beslut inklusive investeringar i OpenAI. I ett detaljerat e-postutbyte uttryckte Kevin Scott, Microsofts teknikchef, djup oro för Satya Nadella och Bill Gates om Googles AI-utvecklingar, särskilt framhävde han den anmärkningsvärda precisionen i dess AI-drivna ´auto-complete i Gmail´.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 2 maj

Microsoft planerar att bygga datacenter och öka AI-utbildning i Thailand

Microsofts verkställande direktör och styrelseordförande, Satya Nadella, meddelade nyligen att företaget har för avsikt att bygga ett nytt regionalt datacenter i Thailand. Detta är en del av en större satsning på Sydostasien. Microsoft planerar även att tillhandahålla AI-utbildning för över 100 000 människor och stödja lokala utvecklare. Dagen innan meddelade Nadella att företaget kommer att investera 1,7 miljarder dollar i Indonesien under de kommande fyra åren för att bygga ny moln- och AI-infrastruktur.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 maj

Microsofts 1 miljard dollar investering i OpenAI drevs av oro över Googles AI-dominans

Microsoft investerade 2019 1 miljard dollar i OpenAI, drivet av oro över Googles framstående position inom AI-industrin. Det framgår nu av interna e-postutbyten mellan Microsofts högsta chefer, inklusive CTO Kevin Scott, VD Satya Nadella och medgrundare Bill Gates, att denna investering inte bara var ett affärsdrag utan en noggrant diskuterad beslut. Scott uttryckte initialt tvivel om AI:s praktiska tillämpningar utöver ´spelstunts´, men ändrade sin syn betydligt mot potentialen i naturliga språkbearbetningsmodeller. Scotts djupgående analys av Googles och Microsofts AI-förmågor ledde till betydande oro över att Microsoft hamnade efter, särskilt framhävt av Googles framsteg inom AI som stärkte dess produkter som Gmails autocomplete-funktion. Denna oro ledde till att Microsoft investerade i OpenAI.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 2 maj

Microsofts investering i OpenAI utlöst av oro för Googles AI-försprång

Microsofts stora investeringar i OpenAI utlöstes av oro för att Googles AI-forskning var för avancerad. Microsoft investerade 1 miljard dollar i OpenAI 2019 och ytterligare miljarder dollar 2023. Det har blivit klart att investeringen 2019 gjordes på grund av oro för att Googles ansträngningar inom AI-fältet låg flera år före Microsofts. I en intern e-postväxling från 2019 mellan Microsofts CTO Kevin Scott, VD Satya Nadella och medgrundare Bill Gates, uttryckte Scott oro för att Microsoft låg efter Google när det gäller maskininlärning. Scott berömde även Googles tidiga AI-modeller och Gmails autofyllningsfunktion.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 2 maj

Amazons, Microsofts och Alphabets kvartalsresultat överträffar förväntningarna tack vare AI-satsningar

Amazons, Microsofts och Alphabets kvartalsrapporter för överträffade Wall Streets förväntningar, en framgång som företagens ledning tillskriver deras satsningar på artificiell intelligens (AI). De menar att AI har bidragit till att öka deras molntjänsters intäkter. Trots oro omkring överhypade förväntningar på AI, ser dessa molntjänstleverantörer AI som en nyckel till framtida tillväxt. Investeringarna i AI verkar ha stärkt intäkterna i deras molndivisioner, vilket i sin tur har lett till att företagens aktier har stigit efter att resultaten rapporterats.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 2 maj

Bill Gates: Mannen bakom Microsofts AI-revolution

År 2017, strax innan Microsoft ingick ett partnerskap med det då relativt okända startup-företaget OpenAI, delade Bill Gates ett memo med VD Satya Nadella och en liten grupp av företagets högsta chefer. Gates förutspådde att ´AI-agenter´ snart skulle förändra världsordningen. Dessa agenter skulle vara mycket kraftfullare än Siri och Alexa, med gudalik kunskap och övernaturlig intuition. Idag är det tydligt att Gates hemliga korrespondens förutspådde Copilot, det AI-verktyg som har hjälpt Microsoft att bli världens mest värdefulla offentliga företag. Trots anklagelser om olämpligt beteende mot kvinnliga anställda har Gates fortsatt att spela en central roll i Microsofts AI-revolution bakom kulisserna. Gates har varit intimt involverad i företagets verksamhet, rådgivit om strategi, granskat produkter, rekryterat högnivåchefer och underhållit Microsofts avgörande relation med Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI. Trots att Nadella kanske är företagets offentliga ansikte utåt, har Gates varit mannen bakom ridån.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 april

Bill Gates fortsätter att påverka Microsofts strategi och verksamhet

Trots att han officiellt lämnade Microsoft och dess styrelse 2020, fortsätter medgrundaren Bill Gates att ha betydande inflytande över företagets strategi och verksamhet. Gates har diskret väglett mycket av Microsofts planer inom artificiell intelligens (AI), och har rådgivit VD Satya Nadella i avgörande beslut. Han har också rekryterat toppnivåtalanger och vårdar företagets centrala partnerskap med OpenAI. Trots offentliga försök att distansera sig från Gates efter rapporter om arbetsplatsmissförhållanden 2021, förlitar sig Microsoft tyngt på hans tekniska expertis och AI-vision.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 30 april

Microsofts AI-teknologi förväntas driva företagets tillväxt

Microsofts AI-programvara, Copilot, förväntas bli företagets nästa tillväxtmotor. Copilot, som erbjuds för $30 per användare och månad, har redan imponerat användare med sin funktionalitet. Enligt en pilotstudie utförd av Microsoft var 77% av Copilot-användarna nöjda med teknologin, medan 70% uppgav att den förbättrade produktiviteten. Microsofts VD, Satya Nadella, har meddelat att nästan 60% av Fortune 500-företagen redan använder Copilot på något sätt. Dessutom har Microsoft en ledande position inom molninfrastruktur som en tjänst (IaaS), vilket ytterligare stärker företagets position på marknaden.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 30 april

Microsoft investerar $1,7 miljarder i moln- och AI-infrastruktur i Indonesien

Microsoft kommer att investera 1,7 miljarder dollar under de kommande fyra åren i ny moln- och AI-infrastruktur i Indonesien, vilket är den största investeringen i Microsofts 29-åriga historia i landet. Microsofts VD, Satya Nadella, meddelade att investeringen kommer att inkludera AI-utbildning för 840 000 personer och stöd för Indonesiens växande community av teknikutvecklare. Indonesien är hem för det tredje största utvecklarsamhället i Asien-Stilla havsområdet efter Indien och Kina. Nadella träffade Indonesiens president Joko Widodo på tisdagen.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 30 april

Microsoft investerar 1,7 miljarder dollar för att främja Indonesiens moln- och AI-ambitioner

Microsoft meddelar att de kommer att investera 1,7 miljarder dollar under de kommande fyra åren för att utveckla Indonesiens moln- och AI-infrastruktur. Investeringen kommer att inkludera AI-utbildningsmöjligheter för 840 000 människor och stöd för landets växande utvecklarsamhälle. Detta är den största investeringen som Microsoft har gjort i Indonesien under sina 29 år i landet. Initiativen kommer att bidra till att uppnå den indonesiska regeringens vision Golden Indonesia 2045, som syftar till att omvandla nationen till en global ekonomisk stormakt.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 30 april

Glöm Nvidia: 2 konstgjorda intelligensaktier att köpa istället

Nvidia har varit ett starkt namn inom konstgjord intelligens (AI), men konkurrens från företag som Advanced Micro Devices, Intel, Apple, Alphabet och Meta Platforms kan påverka dess dominans. Trots Nvidias framgångar finns det risk för nedgång då aktien har ökat nästan 500% sedan början av 2023. Två företag som framställs som starka alternativ för investering inom AI är Microsoft och ServiceNow. Microsoft har investerat i AI-startupen OpenAI och integrerat generativa AI-teknologier i sina produkter. ServiceNow, känt för sina IT-tjänster och operationer, har också börjat integrera generativ AI i sina verktyg.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 30 april

Två AI-aktier att köpa istället för Nvidia: Microsoft och ServiceNow

Nvidia har varit en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI), men konkurrensen ökar från företag som Advanced Micro Devices och Intel, samt stora teknikföretag som Apple, Alphabet och Meta Platforms. Trots att Nvidia har haft en enorm tillväxt på nästan 500% sedan början av 2023, finns det en nedåtrisk i aktien. Två företag som kan vara bättre investeringar inom AI är Microsoft och ServiceNow. Microsoft har investerat cirka 13 miljarder dollar i OpenAI och integrerat AI-teknologier i produkter som Azure och Microsoft Office. ServiceNow, som är mest känt för att tillhandahålla företagsmjukvara, har börjat inkludera generativ AI i sina produkter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 april

Intel och Microsoft driver på för AI-chip i datorer

AI-integration i lokala miljöer står inför betydande utmaningar såsom dataskydd, kompetensbrist och etiska frågor. Intel, i samarbete med Microsoft, driver på för dedikerade AI-chip i datorer för att effektivt hantera komplexa AI-uppgifter. Utvecklingen av AI-aktiverade datorer kräver en kombination av avancerad hårdvara som Neural Processing Units (NPUs) och strategiska mjukvaruintegrationer. Framtida AI-system behöver vara användarvänliga och respektera dataskydd för att effektivt implementeras i lokala inställningar. Det är klart att AI, oavsett om vi gillar det eller inte, är här för att stanna, och de många fördelar som det medför innebär att ingenjörer nu kommer att göra allt de kan för att integrera det i vardagsprodukter.

Direktlänk Dela Electropages Media fördjupade 29 april

USA:s Department of Homeland Security skapar ny rådgivande styrelse för AI

USA:s Department of Homeland Security (DHS) har meddelat skapandet av en ny rådgivande styrelse som kommer att fokusera på rollen för artificiell intelligens (AI) inom kritisk infrastruktur. Styrelsen består av 22 medlemmar, inklusive VD:ar från stora teknikföretag som Microsoft, Googles moderbolag Alphabet och Nvidia. Styrelsen inkluderar också representanter från kritiska infrastruktursektorer som transport, energi och finans, tillsammans med regeringstjänstemän. Styrelsens huvudfunktion kommer att vara att råda DHS om säker utveckling och implementering av AI-teknologier inom kritisk infrastruktur. Detta inkluderar att utveckla rekommendationer för att förebygga och mildra potentiella störningar orsakade av AI. DHS har uttryckt oro över potentialen för AI att användas i cyberattacker mot kritisk infrastruktur. Styrelsens första möte är planerat till nästa månad.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 29 april

OpenAI står inför rättslig granskning över anklagelser om falsk information

OpenAI, ledd av Sam Altman, är inblandad i en rättslig strid inom Europeiska unionen efter att NOYB, det europeiska centret för digitala rättigheter, har lämnat in en anklagelse mot AI-ledaren. Anklagelserna om att sprida falsk information via sin ChatGPT-plattform har skapat kontrovers bland teknikentusiaster och väckt oro över överensstämmelse med EU:s dataskyddslagar. Enligt en nyligen rapport från NOYB anklagas OpenAI för att inte rätta till falsk information genererad av sin ChatGPT-plattform, vilket skulle bryta mot GDPR-reglerna. NOYB har nu tagit steg till att lämna in en anklagelse till den österrikiska dataskyddsmyndigheten.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 29 april

Toppteknikchefer går med i amerikanskt AI-rådgivande styrelse

Microsofts VD Satya Nadella och Alphabets VD Sundar Pichai är bland 22 toppchefer som kommer att gå med i en rådgivande styrelse i USA som kommer att vägleda regeringen i hur man skyddar kritisk infrastruktur som kraftnät, flygplatser och transport från hotet från artificiell intelligens (AI). Andra på listan inkluderar OpenAIs VD Sam Altman samt Nvidias VD Jensen Huang. Styrelsen kommer att utveckla rekommendationer för att ´förebygga och förbereda sig för AI-relaterade störningar av kritiska tjänster som påverkar nationell eller ekonomisk säkerhet, folkhälsa eller säkerhet´ och hjälpa DHS att ´hålla sig före de utvecklande hoten från fientliga nationella aktörer´.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 29 april

USA:s departement för inrikes säkerhet skapar AI-rådgivande styrelse

USA:s departement för inrikes säkerhet (DHS) har annonserat en blåbandskommitté som inkluderar VD:arna för OpenAI, Microsoft, Google-ägaren Alphabet och Nvidia. Kommittén kommer att rådge regeringen om artificiell intelligens (AI) roll i kritisk infrastruktur. Styrelsen kommer att utveckla rekommendationer för transportsektorn, rörlednings- och elnätsoperatörer, internetleverantörer och andra för att ´förebygga och förbereda för AI-relaterade störningar i kritiska tjänster som påverkar nationell eller ekonomisk säkerhet, folkhälsa eller säkerhet´.

Direktlänk Dela ITnews Australia fördjupade 29 april

Microsoft föreslår militär användning av OpenAI:s DALL-E, trots motstånd från OpenAI

Microsoft har föreslagit att använda OpenAI:s bildgenereringsteknik DALL-E för militärt bruk till USA:s försvarsdepartement. OpenAI har dock distanserat sig från denna plan, och påpekar att militärt bruk av dess verktyg strider mot dess kärnprinciper och användarpolicy. En talesperson för Microsoft bekräftade att om försvarsdepartementet beslöt att integrera DALL-E eller ett OpenAI-verktyg i sina stridsverktyg, skulle det vara föremål för dess användarpolicy och inte OpenAI:s. En specialist på tekniketik påpekade att det är omöjligt att bygga ett stridsledningssystem utan att skada civila.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 27 april

Microsofts AI-satsning kräver kulturell förändring i företag

Microsoft har investerat miljarder i datacenter, chips, talang och annan infrastruktur för att bygga ett AI-imperium och planerar att spendera ännu mer. Men trots framstegen står företagets AI-dominans inför ett hinder: behovet av en kulturell förändring hos företagskunder. Att implementera AI-verktyg som Microsofts Copilot och Azure AI innebär ofta att företag måste förändra hur de har opererat i åratal. Microsofts VD Satya Nadella påpekar att företag måste förenkla och automatisera processer och tillämpa dessa lösningar, vilket kräver en kulturell förändring. Microsoft anses vara väl positionerat inom AI tack vare sin molnberäkningsverksamhet och sitt partnerskap med OpenAI.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 april

Microsoft investerar nästan $10 miljarder i AI utomlands

Microsoft har nyligen meddelat att de investerat nästan $10 miljarder i artificiell intelligens (AI) utomlands, i ett försök att behålla sin position på denna viktiga marknad. De har också visat framgångsrika resultat tack vare sina AI-satsningar. Microsoft har investerat $3,4 miljarder i Tyskland, $2,1 miljarder i Spanien och $2,9 miljarder i Japan under de senaste två åren. De har också investerat $1,5 miljarder i G42, ett AI-företag baserat i Förenade Arabemiraten, och kommer att ta en plats i dess styrelse.

Direktlänk Dela The Economic Times CIO fördjupade 27 april

Microsofts Bing överstiger 140 miljoner dagliga aktiva användare tack vare AI

Microsofts sökmotor Bing har nyligen överstigit 140 miljoner dagliga aktiva användare, vilket företaget tillskriver dess stora satsning på artificiell intelligens (AI). Microsoft Edge och Bing undantogs från EU:s Digital Markets Act (DMA) reglering, vilket ger dem möjlighet att konkurrera med Google på en jämn spelplan. Bing har vuxit och utvecklats enormt under de senaste åren, delvis tack vare lanseringen och integrationen av Microsoft Copilot (Bing Chat) i plattformen. Microsofts VD Satya Nadella har indikerat att AI spelade en stor roll i företagets framgångar under det senaste kvartalet.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 27 april

USA:s Department of Homeland Security skapar råd för AI-säkerhet

USA:s Department of Homeland Security (DHS) har inrättat ´Artificial Intelligence Safety and Security Board´, med flera framstående AI-ledare, inklusive OpenAI:s VD Sam Altman, Microsofts ordförande och VD Satya Nadella, Alphabet-VD Sundar Pichai, Anthropic medgrundare och VD Dario Amodei och NVIDIA:s president och VD Jensen Huang. Rådet kommer att spela en avgörande roll i att utnyttja artificiell intelligens för att skydda vital amerikansk infrastruktur och för att mildra AI-drivna hot. Rådet kommer att hålla sitt första kvartalsmöte i början av maj.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 26 april

USA:s Department of Homeland Security skapar rådgivande panel för AI-säkerhet

USA:s Department of Homeland Security har inrättat en rådgivande panel för att studera hur man kan skydda kritisk infrastruktur, inklusive kraftnät och flygplatser, från hot kopplade till artificiell intelligens (AI). Den nya panelen, Artificial Intelligence Safety and Security Board, består av 22 medlemmar, inklusive framstående personer inom teknik som OpenAI:s VD Sam Altman, Microsofts VD och ordförande Satya Nadella och Alphabet VD Sundar Pichai. Panelens uppdrag innefattar att utveckla rekommendationer för att förhindra och förbereda för AI-relaterade störningar i kritiska tjänster som påverkar nationell eller ekonomisk säkerhet, folkhälsa eller säkerhet.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 26 april

AI-ledare inbjudna till USA:s federala säkerhetsråd för AI

Chefer för ledande företag inom artificiell intelligens (AI) har blivit inbjudna att sitta i USA:s federala säkerhetsråd för AI. USA:s regering har inbjudit OpenAI:s VD Sam Altman, Microsofts Satya Nadella, Alphabets VD Sundar Pichai och Nvidias grundare och VD Jensen Huang att ansluta sig till Artificiell Intelligens Säkerhet och Säkerhetsstyrelse. Gruppen kommer att arbeta med USA:s departement för inrikes säkerhet och ansvara för att säkerställa säker användning av AI och dess verktyg. De kommer att ge vägledning om hur AI ska användas inom kritisk infrastruktur i USA.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 26 april

Ledande tech-experter ska råda USA:s regering om säker AI-användning

En grupp på nästan två dussin teknik- och affärsledare, akademiker, offentliga tjänstemän och medborgarrättsledare kommer att råda USA:s Department of Homeland Security (DHS) om hur man säkert och säkert kan implementera artificiell intelligens (AI) i kritisk infrastruktur. OpenAI:s VD Sam Altman och Nvidia:s VD Jensen Huang är bland de som kommer att sitta i styrelsen för Artificiell Intelligens Säkerhet och Säkerhet. Andra framstående medlemmar inkluderar Microsofts VD Satya Nadella och Alphabet VD Sundar Pichai.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 26 april

USA:s regering frågar AI-företag om råd för att skydda kritisk infrastruktur

Den amerikanska regeringen har bett ledande företag inom artificiell intelligens (AI) om råd om hur man kan använda deras teknologi för att försvara flygbolag, energibolag och annan kritisk infrastruktur, särskilt från AI-drivna attacker. Department of Homeland Security (DHS) meddelade att de skapar en panel som kommer att inkludera VD:ar från några av världens största företag och industrier. Panelen kommer att göra rekommendationer till telekommunikationsbolag, rörledningsoperatörer, elbolag och andra sektorer om hur de kan ´ansvarsfullt´ använda AI. Gruppen kommer också att hjälpa dessa sektorer att förbereda sig för ´AI-relaterade störningar´.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 26 april

Microsoft och Alphabets AI- och molninvesteringar betalar sig

Microsoft och Alphabet, Googles ägare, meddelade nyligen att deras investeringar i artificiell intelligens (AI) och molntjänster ger resultat. Företagens senaste kvartalsresultat överträffade Wall Streets förväntningar, drivna av en ökning av molnintäkterna, delvis tack vare en ökning av AI-tjänsterna. Alphabet-aktier steg med så mycket som 12%, den största ökningen sedan juli 2015, till sin högsta nivå någonsin. Microsoft steg med så mycket som 3,5%. Båda företagen har sett en tillväxt i sina molntjänster, med Microsoft som samarbetar med startupen OpenAI för att utmana Googles dominans inom internetsökning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 april

AI-säkerhets- och säkerhetsstyrelse för kritisk infrastruktur bildas i USA

Nästan två dussin teknik- och affärsledare, inklusive OpenAI-chefen Sam Altman och Nvidia-VD Jensen Huang, har gått med i en ny konstgjord intelligens (AI) säkerhets- och säkerhetsstyrelse. Styrelsen kommer att råda USA:s Department of Homeland Security (DHS) om att skydda ekonomin, hälso- och sjukvården och andra industrier från hot som AI utgör. De kommer att arbeta med avdelningen för att formulera rekommendationer för att förhindra potentiell skada från användning av AI i kritisk infrastruktur, inklusive elnätet och transport. Andra teknikledare i den nya styrelsen inkluderar Microsofts VD Satya Nadella och Google moderbolags Alphabets chef Sundar Pichai, samt Delta Air Lines VD Ed Bastian.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 26 april

Teknikledare går med i USA:s regerings AI-säkerhetsråd

Sam Altman, VD för OpenAI, Microsofts VD Satya Nadella och Alphabet-VD Sundar Pichai går med i USA:s regerings råd för artificiell intelligens (AI) säkerhet och säkerhet. De kommer att arbeta med och rådge Department of Homeland Security om hur AI kan implementeras säkert inom landets kritiska infrastruktur. De kommer också att ge rekommendationer till operatörer av elnät, transporttjänsteleverantörer och tillverkningsanläggningar om hur de kan skydda sina system mot potentiella hot som kan uppstå genom framsteg inom tekniken. De kommer att gå med Nvidia´s Jensen Huang, Northrop Grumman´s Kathy Warden och Delta´s Ed Bastian, tillsammans med andra ledare inom teknik- och AI-industrin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 april

Teknikledare ansluter sig till nytt rådgivande organ för AI-säkerhet i USA

Sam Altman från OpenAI och VD:arna för Nvidia, Microsoft och Alphabet är bland teknikindustrins ledare som ansluter sig till en ny federal rådgivande styrelse inriktad på säker användning av artificiell intelligens (AI) inom USA:s kritiska infrastruktur. Den nya styrelsen, Artificial Intelligence Safety and Security Board, kommer att utveckla rekommendationer för operatörer av elnät, transporttjänsteleverantörer och tillverkningsanläggningar, bland andra, om hur man kan använda AI samtidigt som man skyddar sina system mot potentiella störningar som kan orsakas av teknikens framsteg. Styrelsen består av nästan två dussin akademiker, medborgarrättsledare och höga chefer vid företag som arbetar inom en av de federala myndigheternas erkända kritiska infrastruktursektorer.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 26 april

Microsofts moln- och AI-investeringar visar stark tillväxt

AI och molnteknologier har snabbt blivit oerhört viktiga för de största teknikföretagen i världen, med företag som Microsoft, Google, Amazon och andra som investerar massivt i utvecklingen av AI och molntjänster. En rapport förutspår att generativ AI (Gen AI) kommer att lägga till nästan 10 biljoner dollar till den globala BNP under de närmaste 10 åren. Samtidigt har molnbaserade prenumerationer förändrat tekniklandskapet. Microsoft har avslöjat imponerande finansiella resultat för det tredje kvartalet 2024, vilket visar hur teknikjättens fokus på molnberäkning och AI lönar sig. Microsofts investeringar i AI har hjälpt det att överta Apple som världens största företag efter marknadsvärde.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 26 april

Microsofts AI-fokus ger imponerande resultat

Microsofts strategiska fokus på artificiell intelligens (AI) ger betydande avkastning, vilket visas av företagets imponerande intäkter för tredje kvartalet, som översteg Wall Streets förväntningar. Företaget rapporterade en intäkt på 61,9 miljarder dollar, en ökning med 17%, och ett nettoresultat på 21,9 miljarder dollar, en ökning med 20% jämfört med föregående år. En viktig faktor som driver Microsofts framgångar är integrationen av AI över dess molntjänster och affärsprogramvaruprodukter. Företagets aktiepris har stigit med över 40% det senaste året, vilket gör det till världens mest värdefulla företag värderat till cirka 3 biljoner dollar.

Direktlänk Dela Business Matters Magazine fördjupade 26 april

Microsofts VD Satya Nadella betonar stark efterfrågan på Azure under Q3-rapportering

Under Microsofts rapportering av tredje kvartalets resultat uttryckte VD Satya Nadella att företagets molntjänst Azure fortsätter att se stark efterfrågan, särskilt inom området för artificiell intelligens (AI). Azure har blivit en populär plattform för AI-projekt, vilket har bidragit till att attrahera nya kunder. Nadella framhöll tre trender som Microsoft iakttar i Azure ur efterfrågeperspektiv. Microsofts intäkter för tredje kvartalet ökade med 17% jämfört med föregående år till 61,9 miljarder dollar, vilket slog konsensusprognosen på 60,804 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 april

Alphabet och Microsofts aktiepriser stiger efter överraskande kvartalsresultat

Alphabet och Microsofts aktiepriser hoppade i efterhandeln efter att de AI-fokuserade företagen levererade högre än förväntade kvartalsresultat. Alphabets aktiepris steg med 15% efter tillkännagivandet och en del av entusiasmen kan tillskrivas införandet av en kvartalsvis aktieutdelning på $0,20, som ska betalas från 17 juni 2024. Sökföretaget tillkännagav även en aktieåterköpsplan på 70 miljarder dollar. Microsoft återlämnade också 8,4 miljarder dollar till aktieägare under kvartalet i form av återköp och utdelningar. Google Clouds intäkter nådde 9,6 miljarder dollar, en ökning med 28% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 26 april

Microsofts kvartalsvinst och försäljning ökar mer än förväntat tack vare moln och AI

Microsoft Corp. rapporterade en större kvartalsvinst och försäljning än förväntat, drivet av företags efterfrågan på företagets moln- och artificiell intelligens (AI) erbjudanden. Försäljningen under tredje kvartalet, som slutade den 31 mars, ökade med 17% till 61,9 miljarder dollar, medan vinsten var 2,94 dollar per aktie. Satya Nadella, VD för Microsoft, har integrerat AI-teknologi från OpenAI i hela Microsofts produktlinje, vilket har börjat ge avkastning. Azure-intäkter ökade med 31% under kvartalet, över genomsnittsprognosen på 29%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 april

Microsofts intäkter och vinst överträffar Wall Streets förväntningar

Microsoft överträffade Wall Streets prognoser för tredje kvartalets intäkter och vinst på torsdagen, drivet av vinster från införandet av artificiell intelligens över dess molntjänster. Företagets aktier hoppade mer än 4% i efterhandeln. Cheferna förutspådde intervall för nuvarande kvartals molnintäkter som mestadels var över Wall Streets mål. Microsofts aktiekursökning efter börsens stängning lyfte företagets börsvärde med 128 miljarder dollar. Intäkterna ökade med 17% till 61,9 miljarder dollar i kvartalet som slutade i mars, vilket slog analytikernas uppskattningar.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 25 april

Ledande AI-experter diskuterar teknikens framtid

Artificiell intelligens (AI) är en revolutionerande teknologi som erbjuder både möjligheter och risker. Ledande figurer inom AI har diskuterat ämnet i olika podcasts. Yann LeCun, chefsforskare för AI på Meta, påpekar att framtida AI-system kommer att förstå den fysiska världen, kunna minnas och planera. Anna Makanju, Vice President of Global Affairs på OpenAI, betonar vikten av att förstå hur man kan utnyttja tekniken för ett lands fördel samtidigt som man inför skydd. Satya Nadella, VD för Microsoft, förutspår att 2024 kommer att vara året då AI-tekniken skalar upp. Andra diskuterar AI:s inverkan på arbetsplatsen, produktivitetsvinster och behovet av internationellt samarbete för AI-styrning.

Direktlänk Dela World Economic Forum fördjupade 25 april

Generativ AI förväntas generera upp till 7,9 biljoner dollar årligen i framtiden

Generativ AI kommer sannolikt att generera upp till 7,9 biljoner dollar årligen i kommande år, enligt en analys av 63 användningsfall av McKinsey & Company. Baserat på betydande investeringar och arbete inom området är Cloud & AI Confidence Index nära 8 biljoner dollar i Q1 2024, inklusive tre företag värda mer än 1,75 biljoner dollar vardera, såsom Microsoft Corporation, Alphabet Inc. och Amazon.com Inc. Avant Technologies Inc. och Supermicro, Inc. har nyligen gjort betydande framsteg inom AI. Avant förbättrar sin AvantAI-plattform genom ytterligare utbildning, medan Supermicro har utvidgat sitt sortiment av AI-lösningar. Microsoft har investerat cirka 5,6 miljarder dollar i AI i Europa och Alphabet Inc. har lanserat sin bättre, snabbare Gemini 1.5-plattform.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 25 april

Stora teknikbolag försöker ´äga´ generativ AI

Stora teknikbolag som Microsoft, Google, Amazon, Meta och Apple försöker förhindra oberoende aktörer från att inträda i det multibiljon-dollar stora området generativ AI. Dessa företags växande makt innebär stora risker för underhållnings- och kreativa samhällen, och kan hämma innovation inom media- och underhållningsindustrin. Microsoft är en betydande investerare i två av OpenAI:s största ´oberoende´ konkurrenter, Inflection AI och Mistral, med över $1 miljard investerat i Inflection AI. Google och Amazon har också investerat miljarder i generativa AI-företag.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 25 april

Microsoft väntas rapportera starka försäljningssiffror tack vare AI och molntjänster

Microsoft kommer att rapportera sina intäkter för tredje kvartalet på torsdag, med fokus på företagets framsteg inom AI. Företagets AI-kapacitet bidrog med 6 procentenheter till tillväxten för Azure, upp från 3% i föregående period. Aktierna i Microsoft har ökat med mer än 10% sedan början av året. Microsoft, Alphabet och Amazon konkurrerar om att erbjuda de mest omfattande AI-lösningarna till företagskunder. Coca-Cola har nyligen tecknat ett femårigt avtal värt 1,1 miljarder dollar för att använda Microsofts molntjänster och AI-teknik. Microsoft anställde nyligen DeepMind AI och Inflection AI medgrundare Mustafa Suleyman och Karén Simonyan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 april

Få företag har implementerat generativ AI i full skala

Trots att många företag experimenterar med generativ AI, har få företag satt denna teknik i full produktion på företagskritisk nivå. Oro över tillförlitlighet och framför allt kostnad och avkastning på investeringar håller tillbaka fullständig implementering. Det finns tecken på att hypen kring AI börjar avta, och att vi kanske är på väg in i ´besvikelsens dal´ i teknikens utvecklingscykel. En bloggpost från Air Street Capital argumenterar för att marknadsdynamiken för de som bygger AI-grundmodeller ser särskilt ogynnsam ut. Kostnaden för både träning och inferens (att faktiskt köra stora AI-modeller på GPU:er) är för hög. Detta innebär att driftsmarginalerna för de som erbjuder tillgång till dessa modeller genom ett API är lägre än för andra mjukvaruföretag, och totala vinstmarginaler är troligen negativa när kapitalutgifter beaktas. Dessutom vinner öppen källkodsmodeller som erbjuds gratis mark mot de proprietära modellerna.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 24 april

Teknikjättar står inför utmaningar inför rapportering av kvartalsresultat

Teknikjättar som Alphabet, Tesla, Microsoft och Meta står inför en rad utmaningar när de rapporterar sina resultat denna vecka. På Google har det varit protester och omstruktureringar, medan Tesla nyligen meddelade massuppsägningar, prissänkningar och en återkallning av Cybertruck. Microsofts relation med OpenAI granskas på nytt och Metas stora lansering av sin nya AI-assistent förra veckan gick inte så bra. Nvidia, som har framträtt som en AI-favorit, sjönk med 14%, vilket ledde till nedgången. Tesla inleder teknikrapporteringssäsongen på tisdag, med aktier som handlas till deras lägsta sedan januari 2023. Meta, Microsoft och Google rapporterar senare i veckan.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 22 april

Microsoft utvecklar AI-verktyg för att skapa realistiska ´personer´, men planerar inte att släppa det fritt

Microsoft har utvecklat ett nytt AI-verktyg, Vasa-1, som kan generera realistiska porträttbilder och matcha dem med ljudklipp för att skapa trovärdiga ´personer´. Verktyget, som Microsoft säger kan hjälpa till att upptäcka falskt innehåll online, kommer dock inte att släppas fritt på grund av rädsla för att det kan användas för att skapa trovärdig desinformation. Microsoft planerar för närvarande inte någon produkt kopplad till Vasa-1.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 20 april

Microsoft undgår EU-utredning om investering i OpenAI

EU:s konkurrensregulatorer har beslutat att inte gå vidare med en formell utredning av Microsofts investering på 13 miljarder dollar i OpenAI. Detta efter att regulatorerna kommit fram till att Microsofts investering i OpenAI är just en investering, inte ett förvärv, och att det tidigare företaget inte kontrollerar det senare. Microsoft är dock inte helt fri än. En rapport i Reuters antyder att Microsoft fortfarande kan stå inför en utredning av EU:s konkurrensregulator. Dessutom granskas investeringarna också av myndigheter i andra regioner, samt av Konkurrens- och marknadsmyndigheten i Storbritannien.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 19 april

Sam Altman lämnar OpenAI för Microsoft

Sam Altman, grundare av ChatGPT, har blivit avsatt från OpenAI av styrelsen och har istället gått med i Microsoft för att vara en del av ett team dedikerat till AI-forskning. Microsofts VD Satya Nadella meddelade stolt att företaget skulle välkomna Sam Altman och hans medhjälpare Greg Brockman. Altman och Brockman hade tidigare blivit sparkade från OpenAI av styrelsen, delvis för att Altman inte alltid varit ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Amerikanska entreprenören Emmett Shear, medgrundare av Twitch-plattformen, har gått med på att ta över ledningen av startupföretaget.

Direktlänk Dela The Times Hub fördjupade 18 april

Microsoft undviker EU-utredning för investering i OpenAI

Enligt rapporter kommer EU:s konkurrensregulatorer inte att inleda en formell utredning av Microsofts stora investering i OpenAI, ledande inom generativ artificiell intelligens (AI). I januari hade EU:s regulatorer sagt att de undersökte om Microsofts finansiella stöd till OpenAI omfattas av EU:s fusionsregler. Men nu rapporterar Bloomberg att Microsofts enorma investering i OpenAI kommer att undvika en formell utredning, vilket lindrar oro för ett EU-beslut att upplösa samarbetet, eller andra potentiella belastande åtgärder för Microsoft. Enligt Bloomberg beslutade Europeiska kommissionen att samarbetet inte förtjänar en formell utredning eftersom det inte rör sig om ett förvärv, och Microsoft kontrollerar inte OpenAIs riktning.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 18 april

Skapandet av sexuellt explicita ´deepfake´-bilder blir olagligt i England och Wales

Skapandet av sexuellt explicita ´deepfake´-bilder kommer att bli ett brott i England och Wales. Deepfakes skapas med hjälp av artificiell intelligens (AI) för att manipulera någons ansikte eller kropp i en bild eller video. Många har infogat kändisars ansikten i pornografiska filmer eller bilder, som hände Taylor Swift tidigare i år. Nu säger regeringen att en ny lag kommer att skapas och att den som gör explicita bilder av en vuxen utan deras samtycke kommer att stå inför en brottslig notering och en obegränsad böter. Justitieministeriet sade att detta kommer att gälla oavsett om skaparen av bilden avsåg att dela den eller inte.

Direktlänk Dela New Musical Express fördjupade 17 april

En artikel diskuterar om vi befinner oss i en AI-bubbla genom att jämföra med de fem stadierna av en investeringsbubbla: förskjutning, boom, eufori, vinsttagning och panik. Förskjutningen skedde när ChatGPT lanserades och världen insåg potentialen med AI. Boomfasen följde då stora teknikföretag avslöjade att de hade experimenterat med AI i åratal. Euforin är nuvarande steg där företag satsar enorma summor pengar på AI. Vinsttagning är nästa steg där smarta operatörer börjar dra sig ur innan bubblan spricker. Det sista steget, panik, ligger framför oss och det är oklart vad som kommer att utlösa det.

The Guardian fördjupade 13 april

Microsoft föreslår användning av OpenAI:s teknik för militärt bruk

Microsoft föreslog användning av OpenAI:s bildgenereringsteknik DALL-E för militärt bruk till USA:s försvarsdepartement. OpenAI avstod från detta förslag, med hänvisning till att militär användning av dess verktyg strider mot dess kärnprinciper och användarpolicyer. En talesperson för Microsoft bekräftade att om försvarsdepartementet beslutar att integrera DALL-E eller ett OpenAI-verktyg i sina stridsverktyg, skulle det omfattas av Microsofts användarpolicyer, inte OpenAIs. En tekniketikspecialist indikerade att det är omöjligt att bygga ett stridshanteringssystem utan att skada civila.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 12 april

Microsoft avslöjar kommande Copilot-tjänster och uppdateringar

Microsoft har avslöjat flera kommande Copilot-tjänster och uppdateringar, inklusive förhandsgranskningar för Copilots i produkter inom Viva-serien och Intune. Detta inkluderar även uppdateringar av rollbaserade Copilots för finans, service och försäljning. Microsofts Copilot för säkerhet blir allmänt tillgänglig denna månad. Vissa lösningstillhandahållare har rapporterat till CRN om deras arbete med att förbereda kunder för adoptering av Copilot och till och med körning av piloter och tester med tekniken. I mars avslöjade Microsoft tidiga indikationer på AI-iver inom sitt partner-ekosystem.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 11 april

AI-bullmarknaden är här: Nvidia, Microsoft och Alphabet leder vägen

AI-bullmarknaden är här och teknikföretag tävlar om att dra nytta av det generativa AI-teknikens kraft. Nvidia är ledande inom generativ AI, med en uppskattad marknadsandel på 98% inom datacenter-GPU-marknaden. Microsoft har etablerat sig som ledare inom AI-programvara, med en investering på cirka 13 miljarder dollar i OpenAI. Alphabet har inte fått lika mycket uppmärksamhet som Nvidia eller Microsoft i AI-racet, men bör erkännas som en av ledarna. Dessa företag har lett teknikaktier att skjuta i höjden sedan början av 2023.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 11 april

Microsoft avslöjar nya AI-verktyg för PC och moln på sin årliga Build-konferens

Microsoft kommer att avslöja nya artificiella intelligensverktyg för användning på PC och i molnet vid sin årliga Build-konferens, enligt en sessionslista som publicerades på onsdagen. Microsofts VD Satya Nadella har tidigare sagt att 2024 är året då AI kommer att bli en förstklassig del av varje PC. Den nya chefen för Microsoft AI, Mustafa Suleyman, kommer att ta scenen tillsammans med Nadella och andra långvariga chefer under konferensen. Microsoft kommer också att diskutera nya AI-funktioner som tillåter användarna att interagera djupare med sina digitala liv på Windows.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 april

Microsoft avslöjar nya AI-verktyg på sin årliga Build-konferens

Microsoft kommer att avslöja nya AI-verktyg för användning på PC och i molnet på sin årliga Build-konferens. Detta enligt en sessionlista som publicerades på onsdagen. Microsofts VD Satya Nadella har sagt att 2024 är året då ´AI kommer att bli en förstklassig del av varje PC´, och programmet för Microsofts majkonferens återspeglar dessa mål. Mustafa Suleyman, som nyligen anslöt till Microsoft från AI-startupen Inflection, kommer att tala vid öppningskeynoten tillsammans med Nadella. Microsoft rapporterar betydande intäktsökning från kunder som kör AI-modeller i sin Azure-public cloud.

Direktlänk Dela NBC Chicago fördjupade 10 april

Jämför ChatGPT mot Bing Chat: Två helt olika chatbotar

Microsofts Bing Chat och OpenAIs ChatGPT är två helt olika chatbotar. Bing Chat, även känd som Sydney, har mer personlighet, men har också visat sig vara kontroversiell. ChatGPT har anklagats för att vara överförsiktig och undviker frågor som nämner kontroversiella politiker. Bing Chat är mer avancerad än ChatGPT och har tränats på en modell som Microsoft beskriver som ´en ny, nästa generations OpenAI-stor språkmodell´. Det finns indikationer på att modellen kan vara GPT-4. Sydney låter mer naturlig och instinktiv i sina svar, men kan bli repetitiv. Trots deras partnerskap fungerar OpenAI och Microsoft fortfarande som två oberoende enheter.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 10 april

Microsoft AI öppnar nytt forsknings- och utvecklingskontor i London

Mustafa Suleyman, tidigare medgrundare till Google DeepMind, har nyligen tillträtt som VD för Microsoft AI. Han grundade även Inflection AI 2022 innan han gick med i Microsoft AI i mars detta år. Microsofts VD, Satya Nadella, tillsatte Suleyman i mars 2024 för att hantera företagets konsument-AI-produkter och forskning. Suleyman avslöjade i sitt första blogginlägg som VD för Microsoft AI att företaget kommer att skapa ett nytt kontor i London dedikerat till AI-forskning och utveckling. Jordan Hoffmann, en framstående AI-vetenskapsman och ingenjör, kommer att leda det nya AI-hubben.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 10 april

Cohere introducerar Command R+, en AI-lösning för företag

Cohere, med bas i Toronto, Kanada, har nyligen introducerat Command R+, en skalbar LLM designad för att utmärka sig i affärstillämpningar. Command R+ har klättrat till sjätte plats, enligt de senaste Arena-resultaten, och matchar GPT-4-0314-nivån med över 13 000 mänskliga röster. Den nya modellen erbjuder avancerade RAG-funktioner, förbättrad prestanda och flerspråkigt stöd. Command R+ kommer med verktygsanvändningsfunktioner som är tillgängliga via Cohere och LangChain API:er. Modellen förbättrar svarsprecisionen och ger källcitat som minskar hallucinationer, vilket ger företag möjlighet att skala med AI för att stödja uppgifter inom olika affärsfunktioner. Den stöder också 10 nyckelspråk inom global affärsverksamhet.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 10 april

Microsofts kommande Surface Pro och Surface bärbara datorer förväntas överträffa Apples flaggskepp MacBook

Microsofts kommande serie av Surface Pro och Surface-bärbara datorer förväntas komma med Qualcomms nya Snapdragon X Elite-processorer. Dessa processorer har imponerande prestandamått som inte bara kan konkurrera med, utan även överträffa, Apples flaggskepp MacBooks. Microsoft är så säkert på prestandan hos Qualcomms nya Arm-drivna chips för Windows att dess snart släppta serie av Surface-plattor och bärbara datorer kommer att ligga i framkant för en stor satsning på AI-driven databehandling. Det förväntas att 2024 blir året för AI:s fullständiga integration i datorer, och Arm-drivna Windows är en del av den övergripande designen.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 9 april

Microsoft öppnar ny AI-hubb i London

Microsoft har tillkännagivit en ny hubb i London för sin nyligen avtäckta konsument-AI-division. Hubben kommer att ledas av Jordan Hoffmann, en AI-forskare och ingenjör som Microsoft nyligen rekryterade från AI-startupen Inflection AI, som Microsoft investerade i förra året. Nyheten kommer ungefär tre veckor efter att Microsofts VD Satya Nadella presenterade en ny konsument-AI-division ledd av grundarna till Inflection AI, inklusive Mustafa Suleyman, medgrundare till DeepMind, AI-företaget som Google förvärvade 2014. Hoffmann kommer att leda den nya Londonenheten. Microsoft kommer att lansera nya jobbannonser för att hitta ny AI-talang för att ansluta sig till Hoffmann på Microsofts kontor i Paddington, där de kommer att utveckla nya språkmodeller och tillhörande infrastruktur och verktyg.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 april

Microsofts AI-datorer utmanar Apples MacBook Air

Microsoft planerar att avslöja sina banbrytande AI-datorer på ett evenemang i Seattle nästa månad. Teknikjätten tror att dessa kommande Arm-drivna Windows-bärbara datorer kommer att överträffa Apples M3-drivna MacBook Air när det gäller CPU-prestanda och AI-accelererade uppgifter. Microsoft förlitar sig på Qualcomms snart lanserade Snapdragon X Elite-processorer för att ge nödvändig prestandaförbättring för en konkurrenskraftig Windows på Arm-marknadspress. Microsoft planerar att utrusta konsumentversionerna av sina nya Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 med Qualcomms Snapdragon X Elite-processorer.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 9 april

Microsoft kommer att avslöja sin AI PC-vision nästa månad

Microsoft förbereder sig för att avslöja sin vision för ´AI PC´ nästa månad på ett evenemang i Seattle. Företaget är övertygat om att en ny omgång Arm-drivna Windows-laptops kommer att slå Apples M3-drivna MacBook Air både när det gäller CPU-prestanda och AI-accelererade uppgifter. Microsoft tror att de kommande Snapdragon X Elite-processorerna från Qualcomm äntligen kommer att erbjuda den prestanda som företaget har sökt för att mer aggressivt driva Windows på Arm. Microsoft planerar att skeppa konsumentmodeller av sina kommande Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 med Qualcomms Snapdragon X Elite-processorer i stället för Intels Core Ultra-chips.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 8 april

Microsoft utmanar Apple med nya AI-drivna datorer

Microsoft planerar att avslöja sina nya Arm-drivna ´AI PC´ vid ett kommande evenemang i Seattle, i ett försök att utmana Apples dominans på marknaden. Med nya Arm-drivna Windows-bärbara datorer är Microsoft säkert på att överträffa prestandan hos Apples M3-drivna MacBook Air både när det gäller CPU-prestanda och AI-accelererade uppgifter. Microsoft planerar att visa upp demonstrationer som belyser överlägsenheten hos de kommande Snapdragon X Elite-processorerna. Företaget planerar också att introducera förbättringar i videostreaming och kreativa funktioner med AI-drivna funktioner integrerade i dessa nästa generations datorer. Microsofts AI PC-strategi avtäcks den 20 maj.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 8 april

Teknikjättar bildar konsortium för att hantera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, ledda av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har gått samman för att bilda ett konsortium som ska utvärdera hur AI förändrar jobb och vilka färdigheter som krävs för att vara framgångsrik i arbetslivet. Konsortiet ska producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare efter att ha identifierat och utvärderat hur AI påverkar 56 ICT-jobbroller. Dessa jobbroller inkluderar 80% av de 45 bästa ICT-jobbtitlarna med högst antal jobbannonser mellan februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna enligt Indeed Hiring Lab.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 8 april

Nvidia, Microsoft och Alphabet leder AI-racet

AI-marknaden blomstrar och teknikföretag tävlar om att dra nytta av den generativa AI-tekniken. Investerare har också hakat på trenden, vilket har lett till att teknikaktier har skjutit i höjden sedan början av 2023. Nvidia, Microsoft och Alphabet är några av de företag som leder AI-racet. Nvidia har en marknadsandel på 98% av datacenter-GPU-marknaden och dess aktie har stigit med mer än 400% sedan början av 2023. Microsoft har etablerat sig som ledare inom AI-programvara och har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI. Alphabet har inte fått lika mycket uppmärksamhet som Nvidia eller Microsoft i AI-racet, men förtjänar att erkännas som en av ledarna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 april

Storföretag skapar konsortium för att utvärdera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, lett av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har den 4 april bildat en arbetsgrupp vars mål är att utvärdera hur AI förändrar jobb och de färdigheter som arbetstagare behöver för att lyckas. Arbetsgruppens första uppgift kommer att vara att producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare, efter att den har identifierat och utvärderat ´AI:s inverkan på 56 ICT-jobbroller´. Dessa jobbroller utgör 80% av de 45 mest efterfrågade ICT-jobbtitlarna under perioden februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna efter antalet ICT-arbetstagare (Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Nederländerna).

Direktlänk Dela Jornal Txopela fördjupade 8 april

Microsoft skiftar fokus från Teams till Copilot i AI-satsning

Microsoft genomgår en omorganisation där flera anställda som tidigare arbetade under Teams-chatt-appen nu kommer att övergå till Copilot. Trots att Microsoft Teams fortfarande är en prioritet för företaget, har det investerat resurser i Copilot för att gripa en gyllene möjlighet som kan presentera den enorma framgången som Teams upplevde under de tidiga COVID-19-dagarna. Copilot för Teams är enligt uppgift den mest älskade och använda Copilot baserat på kundfeedback och forskning. Microsoft lägger utan tvekan alla sina satsningar på AI-utveckling i år. Teknikjätten skiftar nu fokus från sin Teams-chatt-app till sina Copilot AI-produkter.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 3 april

Microsofts AI PC-krav och ledningsförändringar

Microsoft har tidigare meddelat att de kommer att ha en specifik Copilot-knapp på kommande AI-datorer för att lyfta fram Copilots närvaro i Windows 11. Dessa AI-datorer kommer att förlita sig på en Neural Processing Unit (NPU) för att hantera AI-uppgifter. Intel har dock delat med sig av att en dator behöver ha några viktiga funktioner för att anses vara en AI-dator av Microsoft, inklusive en AI-driven CPU med NPU, en Copilot-tangentbordsknapp och Copilot. Microsoft har nyligen lanserat sin Surface-serie med Intel Ultra AI-processorer. Det har också skett en förändring i ledningen på grund av Panos Panays avgång från Microsoft. Pavan Dhulari kommer att övervaka Windows och Surface-utvecklingar. Pavan Davuluri är den nya chefen för Windows och Surface. Han kommer att rapportera till Rajesh Jha, Microsofts chef för upplevelser och enheter. Suleyman har utsetts till VD för Microsoft AI-team och kommer att rapportera direkt till Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 2 april

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en superdator värd $100 miljarder

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en superdator vid namn ´Stargate´, som kommer att använda miljontals specialiserade serverchips och kan kosta upp till $100 miljarder. Den USA-baserade superdatorn kommer att vara centrum för ett femfasigt plan för företagen på en serie superdatorinstallationer de närmaste sex åren. Stargate kan lanseras så tidigt som 2028. Microsoft har redan investerat mer än $13 miljarder i OpenAI och kommer troligen att finansiera Stargate också. Superdatorn kan vara 100 gånger dyrare än de största datacentren som för närvarande är i drift.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 1 april

USA:s regering blockerar Microsofts AI Copilot på kongressens datorer

USA:s regering blockerar användningen av Microsofts AI Copilot på alla datorer som tillhandahålls till kongresspersonal. Detta förbud kommer efter att oro har uttryckts av Cybersecurity Office. Trots Microsofts betydande investeringar i AI, särskilt i OpenAI, har regeringen blivit allt mer misstänksam mot AI. Efter att ha blockerat ChatGPT från statligt utfärdade datorer, blockerar nu regeringen Microsofts Copilot AI och anser att det medför stora säkerhetsproblem. Personal får dock fortfarande använda Copilot på personliga telefoner och bärbara datorer.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 1 april

Microsofts AI Copilot kan bli din vardagliga följeslagare

Microsoft vill att deras AI-verktyg Copilot ska bli en daglig följeslagare. Företaget har släppt en YouTube-video som visar hur Copilot kan användas när man reser ensam. Videon presenteras av Liv Pearsall, en framstående figur inom den nya vågen av Gen Z komisk talang, som använder Copilot som sin guide genom Chicago. Copilot kan ge information om olika platser och föreslå vad man ska beställa på restauranger, bland annat. Videon är en del av Microsofts marknadsföring för Copilot, med budskapet att AI kan vara en normal följeslagare och hjälpa till i vardagen.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 31 mars

Teknikjättar investerar miljarder i AI

Teknikjättar som Microsoft, Google och Amazon investerar miljarder i artificiell intelligens (AI) för att inte hamna efter i en marknad som förväntas överstiga $1 miljard i intäkter inom ett decennium. Amazon har nyligen investerat $2,75 miljarder i AI-startupen Anthropic, vilket är deras största venture deal hittills. Anthropic är utvecklaren bakom AI-modellen Claude, som konkurrerar med GPT från Microsoft-stödda OpenAI och Googles Gemini. Microsoft har tidigare investerat $1 miljard i OpenAI, en investering som sedan har växt till cirka $13 miljarder. Google har åtagit sig att investera $2 miljarder i Anthropic.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 31 mars

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en superdator värd 100 miljarder dollar

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en superdator kallad Stargate, till ett värde av 100 miljarder dollar (cirka 92,6 miljarder euro). Superdatorn, baserad i USA, skulle överträffa nuvarande datorkraft betydligt. Stargate är en del av företagens femfasplan, som kan starta så tidigt som 2028. Projektet visar hur mycket pengar som kommer att flöda in i branschen när artificiell intelligens utvecklas ytterligare under de kommande åren. Stargate har potentialen att överträffa den beräkningskraft som Microsoft för närvarande tillhandahåller OpenAI från sina datacenter över hela landet, men skulle kräva minst flera gigawatt ström för att göra det.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 30 mars

Amazon har investerat $2,75 miljarder i AI-startupen Anthropic, vilket är dess största venture deal hittills. Anthropic utvecklar AI-modellen Claude, som konkurrerar med GPT från Microsoft-stödda OpenAI, och Googles Gemini. Stora teknikföretag som Meta och Apple försöker integrera generativ AI i sina produktportföljer för att inte hamna efter på en marknad som förväntas överstiga $1 miljard i intäkter inom ett decennium. 2023 investerade investerare totalt $29,1 miljarder i nästan 700 generativa AI-erbjudanden, en ökning med mer än 260% jämfört med föregående år.

Consumer News and Business Channel fördjupade 30 mars

Artificiell intelligens förväntas förändra arbetsmarknaden och skapa investeringsmöjligheter

Artificiell intelligens (AI) förväntas förändra världen på många sätt, både positiva och negativa. AI kan förbättra effektiviteten och produktiviteten, revolutionera hälso- och sjukvården, främja vetenskapliga upptäckter och skapa personliga upplevelser. Samtidigt kan AI leda till arbetsförluster och ställa etiska och integritetsfrågor. Världsekonomiska forumet uppskattar att AI kan ersätta cirka 85 miljoner jobb globalt fram till 2025. AI:s inverkan på indiska IT-tjänsteföretag förväntas vara både positiv och negativ. För investerare erbjuder AI möjligheter, särskilt inom AI-utvecklare, företag som använder AI till sin fördel och stödjande infrastruktur.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 30 mars

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en superdator värd 100 miljarder dollar

Microsoft och OpenAI arbetar på ett projekt för att bygga en superdator, känd som ´Stargate´, som kan kosta upp till 100 miljarder dollar. Projektet, som kan lanseras så tidigt som 2028, är en del av företagens femfasplan och skulle överträffa nuvarande datorkraft. Stargate skulle vara centrum för en serie superdatorinstallationer som företagen planerar att bygga under de närmaste sex åren. Microsoft, som redan har engagerat mer än 13 miljarder dollar till OpenAI, skulle sannolikt finansiera Stargate. Superdatorn skulle kunna vara 100 gånger dyrare än de största datacentralerna som för närvarande är i drift.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 30 mars

Microsoft har under det senaste året drivit sin AI-verktyg Copilot, men har inte fått de resultat de förväntade sig. Företaget hävdar att användarna inte är bra på att berätta för Copilot vad de vill ha. Anställda på Microsoft har berättat att användarna inte tycker att Copilot mäter upp till den dominerande chatboten ChatGPT. Microsoft arbetar nu med tredje part för att skapa instruktionsvideor för användare som inte är bekanta med generativ AI-promptskrivning. Trots detta är Microsoft besvikna efter månader av att tvinga Copilot på sina användare.

ExtremeTech fördjupade 29 mars

Amazon slutför en 4 miljarder dollar investering i AI-startup Anthropic

Amazon har stärkt sin position inom generativ artificiell intelligens genom att slutföra en investering på 4 miljarder dollar i startup-företaget Anthropic, enligt en Amazon-aktieanalytiker. Anthropic, baserat i San Francisco, är utvecklaren av Claude, en generativ AI-chattbot. Amazon hade tidigare investerat 1,25 miljarder dollar i september. Efter tillkännagivandet sa BofA Securities analytiker Justin Post att affären kan hjälpa Amazon att driva sin generativa AI. Anthropic grundades 2021 av tidigare OpenAI-anställda. Dess Claude AI-assistent erbjuder mänsklika svar på prompts, liknande ChatGPT.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 28 mars

Amazon investerar 4 miljarder dollar i AI-startup Anthropic

Amazon har fullbordat en investering på 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, enligt en aktieanalytiker för Amazon. Anthropic, baserat i San Francisco, är utvecklaren av Claude, en generativ AI-chattbot. Amazon investerade ytterligare 2,75 miljarder dollar i Anthropic, vilket fullbordade en affär på 4 miljarder dollar som Amazon kom överens om i september. Amazon hade tidigare investerat 1,25 miljarder dollar i september. Analytikern Justin Post från BofA Securities sa att affären kan hjälpa Amazon att driva sin generativa AI. Anthropic använder Amazons anpassade AI-datorchips och Amazon Web Services är Anthropics huvudmolnleverantör.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 28 mars

Kan OpenAI snart vara värt en biljon dollar?

OpenAI, ett företag grundat av Sam Altman för att konkurrera med Google´s DeepMind, kan snart vara värt en biljon dollar, enligt Kai-Fu Lee, tidigare president för Google Kina. Trots att företaget för närvarande troligen går med förlust och nyligen värderades till lite över 80 miljarder dollar, tror Lee att OpenAI kommer att nå denna sällsynta höjd inom bara två eller tre år. Han menar att OpenAI är ´guldstandarden´ inom framtida teknik och att dess GPT-4 fortfarande är den bästa kommersiella produkten ett år efter lanseringen.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 28 mars

Acceleration Economy presenterar topp 10 företag inom AI-ekosystemet

Acceleration Economy har presenterat sina topp 10 företag inom AI-ekosystemet. Listan inkluderar OpenAI, NVIDIA, IBM, Anthropic, Microsoft, Cohere, Databricks, UiPath, Celonis och ServiceNow. OpenAI, värderat till över 80 miljarder dollar, har en central roll i ekosystemet och har inspirerat andra utvecklare som Anthropic och Cohere. NVIDIA tillhandahåller nödvändig hårdvara för AI-programvara. IBM har lanserat sin nya AI- och dataplattform för företag, watsonx. Anthropic, grundat 2021, har en ljus framtid inom ansvarsfull AI-forskning. Microsoft har transformerat Azure till en AI-plattform. Cohere, en plattformsleverantör som OpenAI och Anthropic, har ett unikt fokus på företagskunder. Databricks hjälper organisationer med dataförberedelse och träning för AI-system. UiPath har positionerat sig som ledare inom processautomation med hjälp av AI. Celonis har fokuserat på processgruvdrift och processintelligens. ServiceNow, en molnbaserad arbetsflödesautomatiseringsplattform, har visat ökat intresse för partnerskap för att snabbt kunna erbjuda produkter till olika marknader.

Direktlänk Dela Accelerationeconomy.com fördjupade 28 mars

Stora Actionmodeller (LAMs) på väg att bli mainstream inom AI

Stora Actionmodeller (LAMs) är på väg att bli mainstream inom AI, med investeringar från stora teknikföretag som Microsoft och Salesforce. Till skillnad från Stora Språkmodeller (LLMs), som tränas på stora mängder innehåll, fokuserar LAMs på demonstrationer och åtgärder för att förstå och förutsäga användarförfrågningar. Detta gör att de kan utföra ´funktionsanrop´ för att utföra specifika uppgifter, vilket erbjuder en mer effektiv användarupplevelse. Den kommande lanseringen av Rabbit´s R1, den första enheten som drivs av LAMs, kan revolutionera industrin och driva betydande affärstillväxt.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 28 mars

Intel delar Microsofts krav för att bygga AI-drivna PC:er

Intel, Microsoft, Qualcomm och AMD har länge drivit på idén om en dator med inbyggd artificiell intelligens (AI). Intel har börjat dela Microsofts krav för OEMs att bygga en AI-PC, och ett av de huvudsakliga kraven är att en AI-PC måste ha Microsofts Copilot-nyckel. Microsoft vill att dess OEM-partners tillhandahåller en kombination av hårdvara och programvara för dess idé om en AI-driven PC. Detta inkluderar ett system med en Neural Processing Unit (NPU), de senaste CPU:erna och GPU:erna, samt tillgång till Copilot. Utan Copilot-nyckel är du inte en AI-PC. Det är fortfarande oklart vad OEMs får i gengäld för att följa Microsofts definition av AI-drivna PC:er.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 28 mars

Intel och Microsoft samarbetar för att utveckla AI PC

Intel, Microsoft, Qualcomm och AMD har framhållit idén om en ´AI PC´ i förväntan på AI-drivna funktioner som kommer till Windows. Intel har skisserat kraven för OEMs att utveckla en AI PC, med betoning på behovet av att inkludera Microsofts Copilot-nyckel. Microsoft söker samarbete med OEM-partners för att erbjuda en blandning av hårdvara och mjukvarukomponenter för deras vision om en AI PC. Vissa bärbara datorer, som Asus ROG Zephyrus med Intels Core Ultra-chips men saknar Copilot-nyckeln, uppfyller inte Microsofts standarder för en AI PC, men Intel erkänner dem ändå som sådana. Intel utvidgar sitt AI PC-accelerationsprogram för att locka mjukvaruutvecklare intresserade av att integrera AI-drivna funktioner.

Direktlänk Dela TechnoSports fördjupade 27 mars

Investera i OpenAI genom att köpa Microsoft-aktier

OpenAI, moderbolaget till AI-verktyget ChatGPT, är ett privatägt företag, vilket innebär att man inte direkt kan köpa aktier i företaget. Men Microsoft äger en stor del av OpenAI, vilket innebär att man kan få exponering mot OpenAI genom att köpa Microsoft-aktier. OpenAI, som är mest känt för ChatGPT, har cirka två dussin olika AI-baserade produkter. Företaget gör pengar genom abonnemangsintäkter och ett tokensystem. Microsoft har gjort två strategiska investeringar i OpenAI, vilket kan innebära att dess aktiekurs kan öka om OpenAIs värdering stiger.

Direktlänk Dela Investment U fördjupade 27 mars

Microsoft och Intel leder utvecklingen av AI-drivna datorer

Stora teknikföretag som Intel, Microsoft, Qualcomm och AMD är i framkant när det gäller konceptet med AI-drivna datorer. Microsoft har varit hemlighetsfulla om sina exakta planer för AI-integration i Windows, medan Intel har klargjort Microsofts krav på OEM:er för att skapa AI-datorer. Ett viktigt krav är inkluderingen av Copilot-tangenten. Intel ser dock enheter som Asus ROG Zephyrus, som saknar Copilot-tangenten men har Core Ultra-chips och integrerad NPU, som AI-datorer. Intel och Microsoft förväntar sig att OEM:er till slut kommer att följa Microsofts specifikationer.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 27 mars

Intel, Microsoft, Qualcomm och AMD driver planen för en ´AI PC´

Intel, Microsoft, Qualcomm och AMD har alla drivit planen för en ´AI PC´ i flera månader nu. Intel har börjat dela Microsofts önskemål för OEMs att skapa en AI-dator, en av de största är att en AI-dator ska ha Microsofts Copilot-nyckel. Microsoft vill att dess OEM-partners ska erbjuda en kombination av hårdvara och mjukvara för dess idé om en AI-dator. Detta inkluderar ett system som kommer med en Neural Processing Unit (NPU), de senaste CPU:erna och GPU:erna, och tillgång till Copilot. Den kommer också att behöva den nya Copilot-nyckeln som Microsoft lanserade tidigare i år.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 27 mars

Intel delar Microsofts krav för att bygga en AI PC

Intel, Microsoft, Qualcomm och AMD har alla drivit idén om en ´AI PC´ i flera månader nu. Intel har börjat dela Microsofts krav för OEMs att bygga en AI PC - och ett av de huvudsakliga kraven är att en AI PC måste ha Microsofts Copilot-nyckel. Detta innebär att vissa bärbara datorer, som Asus nya ROG Zephyrus, redan har levererats med Intels nya Core Ultra-chips och tekniskt sett inte är AI-datorer enligt Microsofts strikta krav eftersom de inte har en Copilot-nyckel. Men de är fortfarande AI-datorer i Intels ögon.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 27 mars

Microsoft förbereder stora förändringar, möjligtvis att ersätta Bing Search med Copilot Search

Microsoft har nyligen integrerat generativ artificiell intelligens (GAI) i alla sina produkter och relanserat Bing Search med AI-funktioner. Omorganisationer och nya ledningsutnämningar indikerar att företaget förbereder sig för större förändringar, möjligen en större skiftning för att eliminera Bing Search-varumärket till förmån för ett mer integrerat namn som Copilot Search. Företaget skulle dock inte göra denna förändring förrän det kunde säkerställa en solid reklamstruktur för varumärken. Efterfrågan på AI förväntas öka med en årlig tillväxttakt på 43% och den generativa AI-marknaden förväntas nå 1,3 biljoner dollar år 2032.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 26 mars

Apple gör framsteg inom AI trots anklagelser om konkurrensbrott

Apple anklagas för att bryta mot konkurrenslagstiftningen genom att använda iPhone för att kväva konkurrensen på smartphonemarknaden. Trots detta har företaget gjort framsteg inom AI och ryktas investera 1 miljard dollar per år i tekniken. Apple samarbetar med Google för att föra Googles Gemini AI-modell till iPhone, vilket skulle kunna driva generativ AI in i mainstream. Apple har även publicerat en forskningsrapport om företagets arbete med att träna stora språkmodeller (LLMs), system som driver generativa AI-chatbots. Dessutom förvärvade Apple tidigare i år det kanadensiska AI-startupföretaget DarwinAI.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 25 mars

Financial Times introducerar AI-chattbot för prenumeranter

Financial Times har introducerat en ny generativ AI-chattbot kallad Ask FT som kan svara på frågor som prenumeranter ställer. Ask FT, liknar AI-bots som ChatGPT, Copilot och Gemini, kan ge ett naturligt språksvar på vad användaren vill veta, men med svar som härstammar från tidningens decennier av publicerad information. Verktyget är tillgängligt för några hundra betalande prenumeranter i FT Professional-kategorin. Ask FT drivs för närvarande av Claude, den stora språkmodellen utvecklad av Anthropic.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 23 mars

Artificiell intelligens: Förutsägelser för 2024

Fysikern Niels Bohr hade rätt när han sa att det är svårt att förutsäga framtiden, särskilt när det gäller teknik och artificiell intelligens (AI). AI har utvecklats i en hisnande takt, med den spektakulära lanseringen av ChatGPT. År 2024 kommer att definiera hur vi arbetar med denna kraftfulla teknologi. Här är de fyra huvudpunkterna som kommer att påverka ditt liv och arbete: ChatGPT blir multimodal, generativ AI kommer till telefonen, AI kommer att omvandla framtiden för arbete till nuet och AI kan sätta demokratin under hot.

Direktlänk Dela Cosmopolitan India fördjupade 23 mars

Microsoft anställer Mustafa Suleyman som chef för konsument-AI

Microsoft har anställt Mustafa Suleyman, medgrundare till AI-forskningslabbet DeepMind, för att leda företagets konsumentinriktade AI-verksamhet. Suleyman kommer att bli VD för Microsoft AI och leda alla företagets konsument-AI-produkter och forskning, inklusive dess generativa AI-tjänst Copilot samt dess sökmotor Bing och webbläsare Edge. Microsoft anställer också chefsforskaren vid Suleymans AI-företag, Inflection, samt flera av dess toppingenjörer och forskare. Anställningarna kommer troligen att stärka Microsofts ledande position inom AI-industrin.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 22 mars

Microsofts VD Satya Nadella hyllas för sina uttalanden om OpenAI

Microsofts VD Satya Nadella har fått beröm för sina tidigare kommentarer om OpenAI. Hans uttalanden har åter kommit i fokus efter att Microsoft rekryterat Inflection AIs medgrundare för att leda deras AI-satsning. Nadella gjorde kommentarerna i november strax efter att OpenAIs VD Sam Altman blev avskedad. Nadella kritiserade OpenAI och hävdade att Microsoft är ´under dem, över dem, runt dem´. Dessa kommentarer har nu fått ny betydelse efter att Microsoft anlitat Inflection AI:s medgrundare Mustafa Suleyman för att leda sina AI-insatser.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 22 mars

Microsoft anställer AI-experter för att leda ny organisation

Microsoft har anställt två tungviktare inom AI för att lansera och leda en ny organisation vid namn Microsoft AI. Deras första uppgifter blir att främja Copilot och andra konsument-AI-produkter och forskning. Mustafa Suleyman, medgrundare av både DeepMind och Inflection, blir EVP och VD för den nya enheten. Karén Simonyan, medgrundare av Inflection och nyckelutvecklare av AlphaZero, tar rollen som dess chefsforskare. Microsofts VD Satya Nadella uttrycker i ett blogginlägg att de har en verklig chans att bygga teknik som tidigare ansågs omöjlig.

Direktlänk Dela Artificial Intelligence in Healthcare fördjupade 22 mars

Microsoft anställer grundarna av Inflection AI för att leda ny konsument AI-enhet

Microsoft har anställt Mustafa Suleyman och Karén Simonyan, grundarna av AI-startupen Inflection AI, och flera av deras kollegor. Suleyman, även medgrundare till DeepMind som Google köpte 2014, kommer att leda Microsofts nybildade konsument-AI-enhet, Microsoft AI, medan Simonyan ansluter som chefsforskare i samma grupp. Suleyman kommer också att leda AI-produkter och forskning för Copilot, Bing och Edge. Inflection AI, som Microsoft ledde en finansieringsrunda på 1,3 miljarder dollar i för mindre än ett år sedan, kommer att ändra sitt fokus till AI-studioverksamheten och kommer att vara värd för Inflection-2.5 på Microsoft Azure.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 mars

Microsoft skapar AI-enhet, rekryterar brittiska AI-pionjärer

Microsoft har skapat en ny konsumentenhet kallad Microsoft AI, som kommer att fokusera på företagets AI-konsumentprodukter och forskning. Som en del av denna ´drömteam´ har Microsoft rekryterat den brittiska AI-pionjären Mustafa Suleyman, medgrundare av Inflection AI och DeepMind AI, för att leda organisationen som VD. Tillsammans med Suleyman ansluter sig Karén Simonyan, också från Inflection AI, som antar rollen som chefsforskare. Dessutom har Microsofts VD Satya Nadella tidigare erbjudit jobb till OpenAI:s medgrundare Sam Altman och Greg Brockman.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 21 mars

Microsoft bildar ny AI-enhet ledd av tidigare Google Deepmind VD

Microsoft har nyligen meddelat att de bildar en ny AI-enhet ledd av tidigare Google Deepmind VD Mustafa Suleyman. Enheten kommer att fokusera på att främja Copilot och andra konsument-AI-produkter och forskning vid företaget. Suleyman, som ledde en rivaliserande artificiell intelligens-startup kallad Inflection AI, har gått med i Microsoft tillsammans med många nyckelanställda på hans tidigare företag. Utnämningen av den 39-årige AI-ledaren ses som ett försök av Microsoft att förbättra sina in-house AI-förmågor. Förra månaden investerade Microsoft 16 miljoner dollar i en fransk AI-startup som heter Mistral AI.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 21 mars

Sam Altman återvänder till OpenAI efter en turbulent period

Sam Altman, tidigare sparkad från sin position på OpenAI, har återvänt som ledare för företaget. Efter att ha blivit anställd av Microsofts Satya Nadella för att leda ett nytt AI-forskningsteam, hotade Altman´s kollegor på OpenAI att gå med honom till Microsoft om han inte återvände. Altman planerar nu för nästa fas av AI-revolutionen på OpenAI. Han har uttryckt tacksamhet för det stöd han fick under denna period, särskilt från sina kollegor. Altman har även talat om behovet av en styrelse på OpenAI och vilken typ av personer som bör ingå i den.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 21 mars

Microsoft introducerar Microsoft AI, en ny organisation inriktad på AI-produkter

Microsofts VD, Satya Nadella, har meddelat att företaget skapar en ny organisation, Microsoft AI, för att främja utvecklingen av AI-produkter som Copilot. Mustafa Suleyman, medgrundare av DeepMind och Inflection, kommer att bli verkställande vicepresident och VD för Microsoft AI och rapportera direkt till Nadella. Karén Simonyan, medgrundare och chefsforskare på Inflection, kommer att ansluta sig till gruppen som chefsforskare och rapportera till Suleyman. Flera medlemmar av Inflection-teamet kommer också att ansluta sig till Microsoft. Denna förändring kommer att stärka företagets partnerskap med OpenAI.

Direktlänk Dela Microsoft Corporation fördjupade 21 mars

Microsoft och NVIDIA meddelar stora AI-integrationer för att påskynda företag överallt

Microsoft och NVIDIA har meddelat stora integrationer för att påskynda generativ AI för företag överallt. Microsoft Azure kommer att anta NVIDIA Grace Blackwell Superchip för att påskynda kund- och förstaparts AI-erbjudanden. NVIDIA DGX Cloud integreras nativt med Microsoft Fabric för att effektivisera utvecklingen av anpassade AI-modeller med kundens egna data. NVIDIA Omniverse Cloud API:er kommer först till Azure Power-ekosystemet för industriell design och simuleringsverktyg. Microsoft Copilot förbättras med NVIDIA AI och accelererade databehandlingsplattformar. Nya NVIDIA-generativa AI-mikrotjänster för företag, utvecklare och hälso- och sjukvårdsapplikationer kommer till Microsoft Azure AI.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 19 mars

Microsoft planerar flera evenemang och släpper AI-datorer

Microsoft har flera evenemang planerade under de kommande månaderna. Förutom ett arbets- och Copilot-centrerat evenemang och troligtvis ett Xbox-showcase i början av juni, kommer deras stora utvecklarkonferens Build att äga rum från den 21 till 23 maj. Företaget har även bjudit in till ett privat evenemang den 20 maj där VD Satya Nadella kommer att diskutera företagets ´AI-vision´ över hård- och mjukvara. Det förväntas att företaget kommer att släppa sina första ´AI-datorer´, inklusive OLED Surface Pro 10 och Surface Laptop 6.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 18 mars

Google kan bli standard AI-assistent på iPhone

Google rapporteras vara mitt i en stor affär med Apple som skulle innebära att dess AI-drivna chatbot, Gemini, används som standard AI-assistent på iPhone. Trots Microsofts tidiga investeringar och användning av AI, kan Google sluta dominera mobilmarknaden över sök och nu som standard AI-assistent på iOS och Android. Microsoft Copilot kan ställas in som standardassistent på Android, men dess kapacitet är ganska begränsade. Microsofts tidiga ledning och investeringar i generativ AI har placerat det i en fördelaktig position att utnyttja fler möjligheter över PC- och mobilmarknaden. Marknadsanalytiker förutser att Microsoft kan vara världens mest värdefulla företag om fem år framför Apple om det fortsätter att utvecklas inom AI-landskapet. Men som det nu verkar, kan Microsofts ansträngningar vara på hal is. Enligt en ny rapport av Bloomberg Mark Gurman, är Apple rapporterat att ingå i en stor affär med Google. Affären kan potentiellt se Google Bard Gemini göra sin väg till iPhone-användare. Enligt Gurmans källor, om affären går igenom, kommer Apple att utnyttja AI-drivna verktygets kapacitet för att stödja flera funktioner som skickas till iPhone-programvaran senare i år. Google har kallats ut vid flera tillfällen för detta specifika skäl. Microsofts VD Satya Nadella säger att Google inte spelar rättvist med Bing. Detta beror särskilt på dess affär med Apple som i slutändan placerar Microsoft på en konkurrensnackdel. Intressant nog gjorde Mozilla också liknande anklagelser mot Microsoft tidigare i år, vilket indikerar att teknikjätten använder bedrägliga taktiker och skadliga designer för att ge sin Edge-webbläsare en konkurrensfördel över andra webbläsare på Windows. Apple har varit relativt tyst och sen till AI-festen jämfört med sina konkurrenter inklusive Google, Microsoft och OpenAI som också anses vara tidiga adoptörer av tekniken. Men det verkar som att pressen sakta men säkert ökar på iPhone-tillverkaren, och vi kommer nu troligen att se AI-drivna funktioner skickas till Apple-enheter mycket som den nyligen tillkännagivna Samsung S24-serien. Microsoft lanserade nyligen Copilot AI på mobila enheter, men en rapport av Appfigures visade att lanseringen av appen på iOS och Android var ljummen. Rapporten indikerade vidare att ChatGPT fortsätter att dominera kategorin när det gäller nedladdningar och genererade intäkter, trots att Microsoft Copilot skickas med gratis tillgång till DALL-E 3-bildgenereringsteknik och OpenAIs senaste LLM. Både Microsoft Copilot och Googles Gemini har stött på flera utmaningar under de senaste månaderna, inklusive långsamma bildgenereringshastigheter, felaktiga svar, felinformation och mer. Men båda företagen har visat obevekligt ansträngningar för att försöka lösa några av dessa problem. Medan det är möjligt att använda Microsoft Copilot som din standardassistent på Android (något), är dess kapacitet ganska begränsade. Nu behöver du ha en betaversion av Copilot installerad. Och även då kommer du inte att kunna utföra enkla uppgifter som att ta skärmdumpar och mer. Vilka åtgärder och planer Microsoft har för att göra upplevelsen mer sömlös och värdig är oklart. Detta är inte att säga att Google Gemini är perfekt, heller. Dess bildgenereringskapacitet har varit under eld för att generera felaktiga och offensiva bilder. Detta ledde i slutändan till att Google tillfälligt inaktiverade denna funktion medan det fortsätter att arbeta med att göra fler förbättringar för att göra upplevelsen bättre. Google Assistant och Gemini kompletterar varandra nästan perfekt, vilket gör upplevelsen bättre och mer omfattande. Detta har starkt bidragit till att det används i stor utsträckning på Android-enheter, och med den förestående affären mellan Apple och Google, kan en liknande upplevelse potentiellt vara på väg för iPhone-användare. Detta kommer att ge Google en konkurrensfördel igen över Microsoft, eftersom Gemini kommer att ställas in som standard AI-assistent över Android- och iOS-ekosystemen.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 18 mars

Microsoft leder AI-racet tack vare partnerskap med OpenAI

Microsoft har en stark ledning i AI-racet tack vare sitt partnerskap med OpenAI. Detta har tillåtit företaget att använda de senaste versionerna av ChatGPT innan andra får chansen att testa. OpenAI har genomgått stora förändringar på kort tid, men Sam Altman fortsätter att leda teamet tillsammans med Greg Brockman och andra. Microsofts VD Satya Nadella har nyligen öppet diskuterat partnerskapet och hur Microsoft bestämde sig för att gå vidare med affären. Rapporter hävdar att Microsoft har investerat cirka 10 miljarder dollar i detta partnerskap.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 18 mars

Microsofts AI-drivna assistent Copilot kan generera miljarder dollar i extra intäkter

Microsofts VD Satya Nadella har i ett brev till aktieägarna 2023 betonat att nästa generation av AI kommer att omforma alla mjukvarukategorier och alla företag, inklusive Microsoft. Generativ AI kan vara värt mellan 2,6 biljoner och 4,4 biljoner dollar årligen, enligt McKinsey & Company. Microsoft är redan en av företagen som leder denna trend. Microsofts AI-drivna assistent Copilot hjälper till att automatisera allt fler uppgifter. Företaget testar för närvarande Copilot för finans, som hjälper till att granska finansiella transaktioner och data för oegentligheter, skapa finansiella rapporter från data och använda informationen för att generera presentationer. Evercore ISI-analytiker Kirk Materne föreslår att Microsofts generativa AI-insatser kan producera extra intäkter på 143 miljarder dollar fram till 2027.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 mars

Microsofts VD diskuterar AI-konkurrens och partnerskap med OpenAI

Microsofts VD, Satya Nadella, diskuterade nyligen företagets partnerskap med OpenAI och konkurrens inom AI-området, särskilt med Google. Nadella uppskattar OpenAIs annorlunda tillvägagångssätt och menar att partnerskapet stärker Microsofts position på marknaden. Han erkände också att det finns brister i AI-modeller, inklusive Microsofts egen text-till-bild-generator, Copilot Designer. Trots Googles resurser och kompetens, lyckades Microsoft nyligen bli det ledande AI-företaget, kortvarigt överträffa Apple och nå ett marknadsvärde på över $3 biljoner.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 16 mars

AI-agenter: Framtiden för teknikdriven interaktion

Babak Pahlavan, VD för NinjaTech AI, belyser fenomenet AI-agenter och dess inverkan på vår dagliga interaktion i en teknikdriven värld. I november 2023 skrev Bill Gates på sin blogg om hur AI-agenter kommer att förändra hur vi använder datorer. I februari 2023 rapporterade CNBC att stora teknik-VD:ar, som Satya Nadella från Microsoft, Mark Zuckerberg från Meta och Sundar Pichai från Alphabet, diskuterade deras företags ökade fokus och investeringar i AI-agenter. AI-agenter skiljer sig från assistenter och co-piloter eftersom de kan arbeta asynkront eller autonomt för att slutföra uppgifter. 2024 och 2025 kommer att se en explosiv tillväxt av AI-agenter.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 15 mars

Microsofts VD försvarar Google trots problem med AI-verktyg

Google VD Sundar Pichai har fått kritik för bristerna i företagets artificiella intelligens (AI) Gemini image generator. Trots detta uttryckte Microsofts VD Satya Nadella förtroende för Google som en ledande aktör inom AI. Nadella kommenterade också problem med Microsofts text-till-bild-generator, Copilot Designer, och påpekade att inget är perfekt inom AI. Google har nyligen begränsat sitt AI-verktyg Gemini från att svara på valrelaterade frågor, för att förhindra mer kritik efter problemen med dess AI-bildgenerator.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 14 mars

Microsoft lanserar AI-drivna säkerhetslösningen Copilot

Microsoft har meddelat att Microsoft Copilot för säkerhet kommer att vara allmänt tillgänglig från 1 april 2024. Denna AI-drivna lösning, den första i sitt slag i branschen, kommer att revolutionera säkerhets- och IT-specialisters förmågor genom att tillhandahålla förbättrade verktyg för att upptäcka hot, snabba upp svarstider och förbättra teamets expertis. Copilot använder avancerade språkmodeller för att erbjuda skräddarsydda insikter och handlingsbara riktlinjer. Microsoft har infört en betala-efter-användning licensmodell för att göra Copilot för säkerhet mer tillgänglig för en mängd olika organisationer.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 14 mars

Microsoft introducerar ny prissättningsmodell för säkerhets-chatbot

Microsofts VD Satya Nadella talade vid företagets Ignite Spotlight-event i Seoul den 15 november 2022. Microsoft presenterar en oortodox prissättningsmodell för sin nya säkerhets-chatbot som blir tillgänglig för allmänheten den 1 april. Som en del av en rad AI-annonseringar förra året introducerade Microsoft en förhandsgranskning av Copilot for Security, som använder stora språkmodeller för att hjälpa cybersäkerhetsproffs att förstå kritiska frågor. Microsoft kommer att använda en konsumtionsbaserad modell, där man tar ut $4 per ´säkerhetsdatorenhet´.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 mars

Microsofts nya AI-assistent Copilot lovar att vara bättre än tidigare försök som Clippy och Cortana. Copilot är baserad på OpenAIs stora språkmodell (LLM) och kan integreras med Windows och vissa Microsoft-appar. Microsoft har även skapat en plugg-in-ekosystem som gör att onlinetjänsteleverantörer kan integrera sina produkter med det. Copilot kan utföra grundläggande funktioner på kommando, leverera tydliga instruktioner och svara på allmänna forskningsfrågor. Trots några nackdelar, som bristande sammankoppling och US-centriska problem, ser Microsoft stora möjligheter med tekniken.

IT Pro fördjupade 13 mars

Granskning avslöjar maktspel bakom OpenAIs VDs uppsägning

Under hösten blev OpenAIs VD, Sam Altman, avskedad av styrelsen på grund av bristande förtroende och oärlig kommunikation. Altman och flera andra anställda gick över till Microsoft, men Altman blev snart åter VD för OpenAI. En oberoende granskning utförd av advokatbyrån Wilmerhale visade att det inte var Altmans beteende eller farlig AI-teknik som ledde till uppsägningen, utan interna maktspel och politik. Granskningen konstaterade att styrelsen hade rätt att avskeda Altman, men att beslutet var obefogat och hastigt. Altman har lärt sig mycket av händelsen och önskar att han hanterat situationen mer lugnt och elegant.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 12 mars

Walmart använder generativ AI för att förbättra sökupplevelsen

Vid en inkomstanalys i februari diskuterade Walmart´s VD Doug McMillon företagets användning av generativ AI för att förbättra sökupplevelsen på sin app. Genom att använda AI kan kunder söka efter evenemang istället för enskilda föremål, vilket gör Walmart till en ´one-stop-shop´. Detta är en del av Walmarts strategi att positionera sig som en teknologileverantör och innovatör, en berättelse som började när de köpte Jet.com. Andra företag, som Instacart, Amazon och Shopify, investerar också i liknande AI-sökfunktioner.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 10 mars

Generativ AI förväntas ha stor inverkan på global sysselsättning

Generativ AI kommer att ha en betydande inverkan på olika branscher. Internationella valutafonden förväntar sig att det kommer att påverka 40 procent av den globala sysselsättningen, inklusive högkvalificerade jobb. De första och mest direkta förmånstagarna har varit chip-tillverkaren Nvidia och huvudsakligen USA-baserade leverantörer av infrastruktur för generativ AI. På lång sikt kan företag i många andra branscher dra nytta av att omfamna tekniken. Men det finns också etiska implikationer av generativ AI att överväga, som frågor om integritet och missbruk av personuppgifter.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 10 mars

OpenAI återinsätter VD Sam Altman efter oberoende utredning

AI-forskningslabbet OpenAI har återinsatt sin VD, Sam Altman, efter att han frikändes från eventuellt felaktigt beteende av en oberoende utredning ledd av advokatbyrån WilmerHale. Altman hade tidigare avsatts från sin position i en kontroversiell styrelsestrid, vilket ledde till omfattande förvirring och oro inom företaget. Efter utredningen konstaterade OpenAI:s ideella styrelse att det inte fanns något som motiverade hans avsättning. OpenAI har också meddelat flera förändringar i sin styrelsesammansättning, inklusive utnämningen av tre nya styrelsemedlemmar.

Direktlänk Dela Thetechportal.com fördjupade 10 mars

Microsoft fortsätter att växa med fokus på AI och molnteknologi

Microsoft, världens mest värdefulla företag, har sett betydande avkastning på investeringar med aktier som ökat 69% under det senaste året. Företaget har strategiskt positionerat sig för AI-boomen med investeringar i OpenAI och andra diversifieringsinsatser. Dess molnsegment har drivit betydande intäktsökning, medan spel och förvärv har utökat marknadsräckvidden. Microsoft fortsätter att investera i molnteknologi och utvecklar AI GPU-chips för att minska beroendet av andra företag. Azure, dess huvudsakliga tillväxtmotor, såg en 31% ökning av intäkterna under det senaste kvartalet jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 9 mars

Stora musik- och teknikföretag ingår partnerskap för att dominera AI-utrymmet

Under 2023 och 2024 har en osannolik allians bildats mellan stora musik- och teknikföretag i jakten på att dominera det framväxande AI-området. Universal Music Group (UMG) och Alphabet har ingått ett partnerskap där Alphabet får en innehållsskapare i UMG för att träna sin AI och locka skapare, medan UMG får forma AI-musikexplosionen och samtidigt tjäna pengar på sin katalog. Warner Music Group (WMG) har inlett ett partnerskap med TikTok för att maximera intäkterna, medan Microsoft och Meta samarbetar för att leverera uppslukande upplevelser för framtidens arbete och lek. Sony Corp, Amazon och Apple följer sina egna vägar inom AI.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 8 mars

LinkedIn Premium intäkter uppgick till $1,7 miljarder 2023

LinkedIn Premium-tjänsten rapporterade intäkter på 1,7 miljarder dollar under 2023, enligt en intervju med LinkedIn´s operativa chef Dan Shapero. Samma år ökade antalet premiumabonnenter med 25%. LinkedIn, som köptes upp av Microsoft 2016, hade totala intäkter på 15 miljarder dollar under 2023, varav 7 miljarder dollar kom från företagets rekryteringsprogramvara. Företaget har introducerat AI-funktioner för att förbättra användarupplevelsen och effektiviteten i jobbjakt och rekrytering. Tidiga data visar att 70% av prenumeranterna har testat de nya AI-verktygen och 90% har funnit dem fördelaktiga.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 8 mars

Microsofts VD diskuterar AI:s potential att förändra persondatorer

Microsofts VD Satya Nadella diskuterade den revolutionerande potentialen hos generativ AI (GenAI) under en diskussion med HP:s VD Enrique Lores vid HP Amplify Partner Conference. Nadella menar att AI har potential att omvandla persondatorer helt och hållet, och förändra hur användare interagerar med teknik. Han ser på datorer genom AI-linsen, och betraktar dem som potentiella ´Copilot PCs´ designade för att stärka användare och öka deras produktivitet. Nadella var optimistisk om GenAI, som lovar att överträffa nuvarande informationsåtkomst genom att placera expertis ´vid våra fingerspetsar´. Han citerade ett tal från 1993 av Microsofts medgrundare Bill Gates där han sa att datorer kommer att ge information vid våra fingerspetsar. Nadella varnade dock för att försumma den ansvarsfulla spridningen av teknik och betonade vikten av att överväga potentiella konsekvenser. Han avslutade med att uppmana till en mogen social dialog kring ansvarsfull utveckling och användning av AI.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 mars

Microsoft-ingenjör larmar om säkerhetsproblem med företagets AI-bildgenerator

En Microsoft-ingenjör har vänt sig till Federal Trade Commission med säkerhetsproblem rörande företagets AI-bildgenerator, enligt en rapport från CNBC. Shane Jones, som har arbetat för Microsoft i sex år, skrev ett brev till FTC där han uppgav att Microsoft ´vägrade´ att ta bort Copilot Designer trots upprepade varningar om att verktyget kan generera skadliga bilder. Vid testning av Copilot Designer för säkerhetsproblem och fel, fann Jones att verktyget genererade ´demoner och monster tillsammans med terminologi relaterad till aborträttigheter, tonåringar med överfallsvapen, sexualiserade bilder av kvinnor i våldsamma tablåer och minderårigt drickande och droganvändning´, rapporterar CNBC. Dessutom genererade Copilot Designer bilder av Disney-karaktärer, såsom Elsa från Frost, i scener vid Gazaremsan ´framför förstörda byggnader och ´befria Gaza´-skyltar´. Den skapade också bilder av Elsa i en Israel Defense Forces-uniform medan hon höll en sköld med Israels flagga. Jones har försökt varna Microsoft om DALLE-3, modellen som används av Copilot Designer, sedan december, säger CNBC. Han publicerade ett öppet brev om problemen på LinkedIn, men han kontaktades enligt uppgift av Microsofts juridiska team för att ta bort inlägget, vilket han gjorde. ´Under de senaste tre månaderna har jag upprepade gånger uppmanat Microsoft att ta bort Copilot Designer från offentligt bruk tills bättre säkerhetsåtgärder kunde införas´, skrev Jones i brevet som CNBC erhöll. ´Återigen har de misslyckats med att genomföra dessa ändringar och fortsätter att marknadsföra produkten till ´Vem som helst. Var som helst. Vilken enhet som helst.´ Microsoft svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar. I januari skrev Jones till en grupp amerikanska senatorer om sina bekymmer efter att Copilot Designer genererat explicita bilder av Taylor Swift, vilka spreds snabbt över X. Microsofts VD Satya Nadella kallade bilderna ´skrämmande och fruktansvärda´ och sa att företaget skulle arbeta med att lägga till fler säkerhetsspärrar. Förra månaden inaktiverade Google tillfälligt sin egen AI-bildgenerator när användare upptäckte att den skapade bilder av rasligt olika nazister och andra historiskt felaktiga bilder.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 mars

Förhandlingar om Sam Altmans återkomst till OpenAI fortsätter

Förhandlingarna för att få tillbaka Sam Altman till OpenAI fortsätter långsamt. Efter en explosiv helg och en förvirrande måndag, där nyheten om Sam Altmans övergång till Microsoft gradvis bleknade, verkar det som om Satya Nadella inte är så säker på att det kommer att hända. Vi får veta att Altman fortfarande vill återvända till OpenAI och fortsätter att förhandla med styrelsen idag. Microsofts erbjudande att anställa alla som hotade att sluta är fortfarande på bordet och har nu officiellt offentliggjorts.

Direktlänk Dela Dailyguardian.ca fördjupade 6 mars

Förhandlingar om Sam Altmans återkomst till OpenAI fortsätter

Förhandlingarna om att återinföra Sam Altman till OpenAI fortsätter gradvis. Efter en explosiv helg och en förvirrande måndag, där nyheterna om Sam Altmans övergång till Microsoft gradvis bleknade, är Satya Nadella inte så säker på att det kommer att hända. Altman vill fortfarande återvända till OpenAI och fortsätter att förhandla med styrelsen. Den nya tillförordnade VD:n Emmett Shear är inblandad i att medla i dessa förhandlingar. Microsofts erbjudande att anställa alla som hotade att sluta kvarstår och har nu offentliggjorts officiellt.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 6 mars

OpenAI avvisar Elon Musks stämning, hävdar att han ångrar att han inte är involverad längre

OpenAI avvisar stämningen som Elon Musk, företagets tidigare investerare och medgrundare, har lämnat in. Musk anklagar teknikstart-upen för att ha svikit sina grundläggande principer, inklusive att vara en ideell organisation som säkerställer att AI används för världens bästa. Musk hävdar att OpenAI har drivits av vinst, med Microsoft, företagets största stödjare, som drar mest nytta. OpenAI svarade på anklagelserna i ett internt memo till anställda, där de uttryckte sin oenighet och besvikelse över Musks handlingar.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 2 mars

Microsoft lanserar Copilot för finans

Microsoft har lanserat en ny tjänst för finansteam genom sin AI-assistent Copilot. Copilot för finans, som presenterades på torsdagen, är utformad för finansproffs som känner att de är överbelastade med datainmatning och granskningscykler. Verktyget kan hjälpa till att frigöra tid för finans att spela en mer strategisk roll genom att effektivisera finansiella uppgifter, automatisera arbetsflöden och ge insikter i arbetsflödet. Verktyget förenklar också försoning i Excel med automatiserade datastrukturjämförelser och vägledande felsökning.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 februari

Mistral AI lanserar avancerad språkmodell, ingår strategiskt partnerskap med Microsoft

Mistral AI har idag lanserat Mistral Large, sin senaste och mest avancerade språkmodell. Modellen är tillgänglig via La Plateforme och Microsoft Azure, vilket markerar ett strategiskt distributionspartnerskap med Microsoft. Mistral Large uppnår starka resultat på vanligt använda referenspunkter, vilket gör den till den näst högst rankade modellen i världen tillgänglig via ett API (efter GPT-4), och slår Google´s Gemini Pro och Anthropic´s Claude. Modellen visar avancerade flerspråkiga funktioner och förstår flytande engelska, franska, spanska, tyska och italienska. Mistral AI har även introducerat Mistral Small, en optimerad modell utformad för arbetsbelastningar med låg latens. Företaget har också inlett ett flerårigt partnerskap med Microsoft, med fokus på superdatorinfrastruktur, skalning till marknaden och AI-forskning och utveckling.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 29 februari

Microsoft kommer att erbjuda Office-appar till Apples Vision Pro

Microsoft kommer att erbjuda en full uppsättning av Office-appar till Apples Vision Pro. Apparna kommer att vara tillgängliga från produktens lanseringsdag. Teknikjätten har även anpassat sin AI-assistent för den mixade verklighetsheadsetet. Program som Microsoft Word, Excel och PowerPoint kommer att finnas tillgängliga på Apples nya teknik på dess lanseringsdag. Microsofts nya vardagliga AI-assistent, Copilot, kommer också att finnas tillgänglig för användare. Apple Vision Pro ska lanseras i USA på fredag.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 27 februari

Elon Musk har problem med att installera Windows 11

Teknikmiljardären Elon Musk har problem med att installera Windows 11. Musk klagade på att han inte kunde använda sin nya dator utan att skapa ett Microsoft-konto, vilket också innebär att han måste ge Microsofts AI-program, Copilot, tillgång till sin dator. Copilot blev obligatoriskt med Windows 11 version 22H2 KB5030310 Build 22621.2361 från den 26 september 2023. Användare kan stänga av Copilot, men det är fortfarande där. För att permanent inaktivera Copilot måste användaren ändra i datorns Group Policy eller Registry Editor. Musk beslutade sig för att be Microsofts VD Satya Nadella om tekniskt stöd. Musk har Nadellas direktnummer och skickade honom ett textmeddelande.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 27 februari

Microsofts AI-assistent Copilot mottar blandade recensioner

Microsofts AI-assistent Copilot, ett samarbete med OpenAI, har fått blandade recensioner. Trots att vissa företag, som kemiföretaget Dow och Lenovo, berömmer verktyget för dess effektivitetsvinster, har andra kritiserat det för dess höga kostnader och opålitliga integreringar med Excel och PowerPoint. Kritiker har rapporterat att AI:n ibland ger felaktiga svar och beräkningar. Microsofts företags VP Jared Spataro försvarade produkten och sa att kunderna hittar omedelbart värde i Copilot, men erkände produktens komplexitet.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 27 februari

Mistral AI lanserar ny stor språkmodell och inleder partnerskap med Microsoft

Det Paris-baserade startupföretaget Mistral AI har lanserat en ny stor språkmodell (LLM) vid namn Mistral Large. Modellen presterade starkt i flera matte- och kodningstest och överträffade flera framstående LLM:er, förutom GPT-4, i ett ´multitask language understanding´-test. Mistral AI har också introducerat ´Le Chat´, ett AI-chattgränssnitt baserat på sina modeller. Guillaume Lample, en av företagets grundare, hävdar att Mistral Large är ´väsentligt överlägsen´ företagets tidigare modeller. Företaget, som fick 487 miljoner dollar i finansiering i december, har nyligen meddelat sitt partnerskap med Microsoft.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 27 februari

Mistral AI lanserar alternativ till OpenAIs språkmodell med stöd från Microsoft

Paris-baserade AI-startupen Mistral AI lanserar en alternativ stor språkmodell, Mistral Large, designad för att konkurrera med marknadsledarna. Dessutom har Microsoft stött företaget med ett långsiktigt avtal. Mistral AI planerar också att lansera sin alternativ till ChatGPT, kallad Le Chat, som för närvarande finns tillgänglig i beta-version. Mistral AI har tidigare lyckats samla in betydande kapital, bland annat 415 miljoner dollar i en finansieringsrunda ledd av Andreessen Horowitz.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 27 februari

Mistral AI lanserar ny stor språkmodell och AI-chatt

AI-startupen Mistral AI har en ny stor språkmodell kallad Mistral Large och en konkurrent till ChatGPT som den har döpt till Le Chat. Mistral Large uppnår starka resultat på vanligt använda benchmarks, vilket gör den till världens näst högst rankade modell som allmänt finns tillgänglig via ett API efter GPT-4. Denna stora språkmodell är flytande i fem språk: engelska, franska, spanska, tyska och italienska. För dem som behöver optimera latens och kostnad, är Mistral Small ett förfinat mellansteg mellan företagets öppna erbjudande och dess flaggskeppsmodell. Den nya AI-chatten, Le Chat, är tillgänglig i beta gratis; allt du behöver är en inloggning. Mistral meddelar att Microsoft kommer att göra Mistral Large tillgänglig på Azure AI och Mistral AI-plattformen, flera månader efter att Microsoft lade till Mistral 7B i sin Azure AI-modellkatalog på Microsoft Ignite. Det fleråriga partnerskapet kommer att låta Mistral AI ´accelerera utvecklingen och utplaceringen av sina nästa generationens stora språkmodeller (LLM) och representerar en möjlighet för Mistral AI att låsa upp nya kommersiella möjligheter, expandera till globala marknader och främja pågående forskningssamarbete´, säger Microsoft.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 27 februari

Mistral AI lanserar ny stor språkmodell och ChatGPT-konkurrent

AI-startupen Mistral AI har lanserat en ny stor språkmodell kallad Mistral Large och en ChatGPT-konkurrent kallad Le Chat. Mistral Large presterar starkt på vanligt använda mätvärden och är den näst bästa modellen tillgänglig via ett API efter GPT-4, enligt Mistral. Språkmodellen är flytande i fem språk: engelska, franska, spanska, tyska och italienska. Den nya AI-chatten, Le Chat, är tillgänglig i beta gratis. Flera månader efter att Microsoft lade till Mistral 7B i sin Azure AI-modellkatalog på Microsoft Ignite, kommer Microsoft att göra Mistral Large tillgänglig på Azure AI och Mistral AI-plattformen. Detta fleråriga partnerskap kommer att låta Mistral AI påskynda utvecklingen och utplaceringen av deras nya stora språkmodeller och representerar en möjlighet för Mistral AI att öppna upp nya kommersiella möjligheter, expandera till globala marknader och främja pågående forskningssamarbete, säger Microsoft. Mistral AI består av tidigare Google DeepMind och Meta-anställda.

Direktlänk Dela PC Magazine UK fördjupade 26 februari

Microsoft föreslog att sälja Bing till Apple

Microsoft föreslog att sälja sin sökmotor Bing till Apple eller starta ett gemensamt företag 2018, men planerna föll på grund av kritiska problem med sökmotorns kvalitet. Microsoft Bing har fortsatt att stagnera trots företagets stora satsning på AI. Satya Nadella, Microsofts VD, påpekade att Googles exklusiva avtal med Apple har påverkat Bings tillväxt och räckvidd negativt. Google har anklagats för att bryta mot konkurrenslagstiftningen genom att betala Apple för att säkra och upprätthålla sin sökmotordominans. Trots Microsofts investeringar i Bing har sökmotorn inte lyckats konkurrera med Google.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 26 februari

AI-startup Mistral AI lanserar nytt stort språkmodell och ChatGPT-konkurrent

AI-startup Mistral AI har lanserat en ny stor språkmodell kallad Mistral Large och en ChatGPT-konkurrent kallad Le Chat. Mistral Large uppnår starka resultat på vanligt använda mätvärden och är världens näst rankade modell tillgänglig via en API. Modellen är flytande i fem språk: engelska, franska, spanska, tyska och italienska. För dem som behöver optimera latens och kostnad finns Mistral Small. Den nya AI-chatten, Le Chat, är tillgänglig i beta gratis. Mistral AI-meddelar att Microsoft kommer att göra Mistral Large tillgänglig på Azure AI och Mistral AI-plattformen.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 26 februari

Googles Gemini-kontrovers: företagets kultur och politiska synpunkter ifrågasätts

Företaget Google har kritiserats för sin hantering av Gemini, ett AI-verktyg som genererar bilder och text. Kritiken riktar sig mot företagets försiktighet och brist på ledarskap i fråga om verktygets politiska synpunkter. Kritikerna menar att Google har offrat sitt uppdrag att organisera världens information och göra den allmänt tillgänglig och användbar, genom att skapa helt nya verkligheter för att undvika dålig press. Det har också ifrågasatts hur Google kunde godkänna Gemini, trots dess förutsägbara beteende. Google har tidigare anklagats för att vara politiskt vinklat, men företaget har alltid förnekat detta. Artikeln jämför Googles situation med Microsofts tidigare utmaningar och menar att Google behöver en liknande kulturell transformation.

Direktlänk Dela Stratechery fördjupade 26 februari

Microsoft ingår partnerskap med franska AI-startupen Mistral

Microsoft har ingått ett flerårigt partnerskap med den franska AI-startupen Mistral för att bredda sitt engagemang i den snabbväxande industrin. Avtalet innebär att Microsoft kommer att ta en mindre andel i Mistral, men de ekonomiska detaljerna har inte offentliggjorts. Partnerskapet kommer att inkludera ett samarbete för forskning och utveckling för att bygga applikationer för regeringar över hela Europa. Mistral blir det andra företaget som tillhandahåller kommersiella språkmodeller tillgängliga på Microsofts molnplattform Azure.

Direktlänk Dela The Irish Times fördjupade 26 februari

Experter varnar för övervärdering av techbolag, med Nvidia i spetsen

När Nvidia passerade en marknadsvärdering på 2 biljoner dollar förutspådde Dan Ives från Wedbush Securities att festen bara började för aktier inom artificiell intelligens (AI). Men miljardären Marc Rowan och hans investmentbolag Apollo Global Management varnar för att värderingarna har överträffat överdrifterna från dotcom-eran. Torsten Sløk, partner och chefsekonom vid Rowans förmögenhetsförvaltare, skrev i en forskningsanteckning att de tio största företagen i S&P 500 idag är mer övervärderade än de tio största företagen under techbubblan på mitten av 1990-talet. Sløk förutspår att det finns mer än 50% chans att Federal Reserve kommer att överraska marknaderna genom att korrigera räntorna.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 februari

Indiska teknikföretag tar initiativ för att öka kvinnors representation inom AI

Indiska teknikföretag, inklusive Microsoft, Tech Mahindra, Hexaware Technologies, Accenture och Capgemini, tar initiativ för att öka kvinnors representation inom artificiell intelligens (AI). Företagen är överens om att AI-lösningar kan sakna djup och klarhet om kvinnor är underrepresenterade. Initiativen inkluderar uppskilling, mentorskapsprogram, spelifierade utmaningar, strukturerade praktikplatser och starkare engagemang på universiteten för att bygga framtida kvinnliga AI-utövare. Microsoft planerar att utbilda 75 000 kvinnliga utvecklare till 2024 och har även initiativ för att stärka kvinnor från underbetjänade samhällen att bygga karriärer inom teknik.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 24 februari

Nvidia ser stark efterfrågan på sina AI-chips, stora teknikföretag drar fördel

Nvidia rapporterade en stark kvartalsrapport och förutspådde en revolution inom datorinfrastruktur, hårdvara och mjukvara för AI. Detta översätts till stark efterfrågan på Nvidias grafikprocessorer (GPU:er). Företag behöver uppdatera sin traditionella datorkapacitet med Nvidias chips, vilka är snabbare och mer effektiva. Företag som Google, Microsoft, Meta och Amazon har redan börjat dra nytta av Nvidias AI-teknik. Meta till exempel, kräver intensiv AI och maskininlärningsberäkning för att driva sina sociala medieappar och planerar att inkludera 350 000 Nvidia H100s i sin AI-infrastruktur fram till slutet av 2024.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 22 februari

Nvidia visar enorm efterfrågan på AI-chip, amerikansk regering planerar att vitalisera chip-tillverkning

Nvidia visade i sina resultat på onsdagen den enorma efterfrågan på halvledare som driver nya AI-system och rädslan för att tillgången kanske inte kan hålla jämna steg. Detta kan göra Washingtons mål att vitalisera amerikansk chip-tillverkning mer brådskande. Biden-administrationen är i de tidiga stadierna av en serie tillkännagivanden om hur den kommer att spendera 50 miljarder dollar i skattebetalares pengar för att säkerställa att Amerika inte hamnar på efterkälken. Intel, som bygger en ny fabrik i Ohio, kommer sannolikt att vara en stor mottagare och är rapporterat i förhandlingar om så mycket som 10 miljarder dollar av dessa statliga medel. Andra stora aktörer inom AI-chip-tillverkning, från Taiwan Semiconductor Manufacturing Company till Micron, förväntas också få miljarder och är för närvarande i förhandlingar med regeringen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 februari

Intel siktar på att bli chip-tillverkare för väst

Stora företag som Nvidia och Qualcomm kommer sannolikt att samarbeta med Intel för förpackning och/eller waferkapacitet. Detta tycks gå obemärkt förbi. Tre huvudskäl till att vara optimistisk för Intel: ledarskapet av VD Pat Gelsinger, företagets starka ekosystem och Intels ambitiösa foundry-verksamhet. Open AI:s VD Sam Altman har nyligen uppmanat till upp till 7 biljoner dollar för att utveckla kiselchipstillverkningskapacitet som kan driva artificiell intelligens. Intel siktar på att vara chip-tillverkaren för väst, medan Altman vill omforma den globala leveranskedjan och industrin för AI-chips. Det är kanske dags att fråga om det är en tillfällighet att Altman, Microsofts VD Satya Nadella, USA:s handelsminister Gina Raimondo och en mängd globala halvledarledare kommer att samlas på onsdag på Intels foundry-event i San Jose, Kalifornien.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 21 februari

TCS CEO diskuterar användningen av OpenAI´s ChatGPT och AI:s framtid

Tata Consultancy Services (TCS) VD, diskuterade i en intervju hur han integrerar OpenAI´s ChatGPT i sin dagliga rutin och dess roll i strategiskt beslutsfattande. Han påpekade att han interagerar med ChatGPT åtminstone en gång om dagen för att lära sig något nytt. Diskussionen gick även in på generativ AI, TCS anställningsstrategi och AI:s inverkan på affärer och anställningar. Trots att han erkände den transformerande potentialen hos generativ AI, uttryckte han försiktighet om dess inverkan i framtiden, och betonade behovet av fortsatt arbete med att utnyttja denna teknik.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 20 februari

OpenAI kan utmana Google med ny sökmotor

Google, som länge har dominerat sökmotorteknologin och stått för nästan 90% av alla globala sökningar, kan nu hamna ännu längre efter med avtäckningen av OpenAI:s senaste utveckling. Det har cirkulerat spekulationer om att OpenAI, som står bakom ChatGPT, arbetar på sin egen webbsökprodukt. Enligt rapporten kommer den nya tjänsten delvis att drivas av Microsofts sökmotor, Bing. Microsoft är OpenAI:s största investerare och har investerat 10 miljarder dollar i plattformen. Detta kan vara dåliga nyheter för Google, som just nu håller på att rulla ut Gemini, sin AI-chattbot, över alla produkter.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 19 februari

Tidiga användare mindre imponerade av Microsofts AI-assistent Copilot

Microsofts VD Satya Nadella har lett teknikjättens satsning på AI-produkter, men några tidiga användare är besvikna. De första användarna av Microsofts AI-assistent, Copilot, har invänt mot de höga kostnaderna och sagt att AI:n hallucinerade felaktiga svar. Microsoft investerar miljarder i sina AI-produkter. Copilot, ett samarbete mellan Microsoft och OpenAI, ansluter till Microsofts omfattande svit av appar för att generera dokument och presentationer och sammanfatta möten och e-post. Vissa företag som testar Copilot älskade att det sparade dem tid. Kemiföretaget Dow, som planerar att rulla ut Copilot till hälften av sina 35 900 anställda vid årets slut, hyllade verktygets ´enorma effektivitetsvinster´. Men andra är inte säkra på att Copilot är värt prislappen på 30 dollar per person (utöver en Microsoft 365-prenumeration).

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade 18 februari

Tidiga användare av Microsofts AI-assistent Copilot mindre än imponerade

Microsofts AI-assistent Copilot, ett samarbete med OpenAI, har mottagit blandade recensioner från tidiga användare. Vissa företag, som Dow och Lenovo, har hyllat effektivitetsvinsterna som verktyget medför. Andra har dock kritiserat de höga kostnaderna och påstått att AI:n genererar felaktiga svar. Kritiker har rapporterat att Copilots integrationer med Excel och PowerPoint inte alltid varit tillförlitliga eller korrekta. Microsofts företags-VP Jared Spataro har sagt att kunderna hittar omedelbart värde i Copilot, men erkänner produktens komplexitet eftersom ´AI skiljer sig från alla teknologier vi tidigare sett´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 18 februari

OpenAIs Sam Altman återanställd efter avsked, söker 7 biljoner dollar för AI-verksamhet

Sam Altman, tidigare okänd utanför teknikkretsar, blev plötsligt känd när hans företag OpenAI lanserade ChatGPT. OpenAI:s styrelse avskedade honom abrupt, men han återanställdes snabbt efter att Microsofts VD Satya Nadella, som hade investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, uttryckt sin missnöje. Altman har nyligen avslöjat att OpenAI backar från sitt tidigare motstånd mot ´militär och krigföring´ användning av sin teknik. Han har även meddelat att han försöker övertyga Förenade Arabemiraten att investera upp till 7 biljoner dollar i chip- och AI-verksamheten. Denna summa är nästan en tredjedel av USA:s BNP och nära dess federala budget för 2022.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 17 februari

Microsofts CEO Satya Nadella förklarar AI:s framtid

Microsofts VD Satya Nadella beskrev företagets planer för AI under en kvartalsrapportering. Nadella betonade att företaget har övergått från att diskutera AI till att tillämpa det i stor skala. Enligt den senaste Work Trend Index-rapporten har 70% av de tidiga användarna av Copilot för Microsoft 365 upplevt ökad produktivitet och 68% ansåg att det förbättrade kvaliteten på deras arbete. Användare var 29% snabbare med uppgifter som sökning, skrivning och sammanfattning. De bästa Copilot-användarna sparade även mer än 10 timmar per månad.

Direktlänk Dela Microsoft fördjupade 17 februari

OpenAI utvecklar sökprodukt för att utmana Google

OpenAI utvecklar en sökprodukt för att konkurrera med Google. Produkten kommer att ha generativa AI-funktioner och delvis drivas av Microsofts Bing. Microsoft har investerat miljarder i OpenAI och använder företagets teknologier för att driva sina AI-programvaruutbud för Microsoft 365 och Windows. Trots detta har Microsofts ansträngningar med Bing stagnerat, med en marknadsandel på endast 3,43% i januari 2024, enligt StatCounter. Google kontrollerar fortfarande 91,46% av marknaden. OpenAI kommer att möta samma utmaningar, trots att ChatGPTs popularitet kan driva sökerbjudandet längre än Bing.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 februari

Tidiga användare av Microsofts AI-assistent, Copilot, mindre än imponerade

Microsofts AI-assistent, Copilot, har inte imponerat på alla tidiga användare. Vissa användare har klagat på de höga kostnaderna och felaktiga svar från AI:n. Trots detta investerar Microsoft miljarder i sina AI-produkter. Copilot, som är ett samarbete mellan Microsoft och OpenAI, integreras i Microsofts populära applikationer för att generera dokument och presentationer samt sammanfatta möten och e-post. Kemiföretaget Dow och Lenovo har uttryckt positiva åsikter om Copilot, medan andra företag som Juniper är tveksamma till att köpa produkten för hela sin arbetsstyrka.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 februari

Pengar var viktiga i WGA/SAG-AFTRA-strejken, men det långsiktiga slaget handlar om intuitiv/generativ AI och dess fördelar för studior, skapare och publik. AI-experter som Greg Brockman (OpenAI), Clement Delangue (Hugging Face), Sundar Pichai (Alphabet/Google), Satya Nadella (Microsoft), Aidan Gomez (Cohere) och hundratals VC-finansierade start-ups runt om i världen har framhållit AI:s potential att leverera bättre, snabbare och billigare produkter, tjänster och lösningar. Nvidia har noterat att tekniken kan användas för nästan alla applikationer/krav/mål. WGA/SAG-AFTRA ville dock införa vissa regler för hur, när och var den används och försäkringar om att den inte ersätter skapande/produktionsspecialister. Trots oro ser många AI som en värdefull verktyg för att assistera yrkesverksamma och förutspår att den kommer att förbättra vissa jobb och skapa nya möjligheter inom industrin.

Mesa Association for Sports and Physical Education fördjupade 15 februari

Microsofts AI-assistent Copilot: Är det värt kostnaden?

Microsoft har lagt till AI-assistenten Copilot i sina Office-applikationer, i ett försök att konkurrera med Google och Meta. Copilot kan sammanfatta e-post och generera texter, och integreras snabbt med Office-paketet. Trots detta har det varit svårt att övertyga användare att överge Google. Dessutom har priset på $30 per månad per företagsanvändare, med krav på minst 300 prenumerationer, ifrågasatts. Microsoft har svarat med att erbjuda mindre och billigare testpaket. Vissa applikationer fungerar bra med Copilot, medan andra inte gör det.

Direktlänk Dela TechCentral fördjupade 15 februari

OpenAI planerar att utmana Google med ny webbsökmotor

OpenAI, grundarföretaget till ChatGPT, fortsätter att störa teknikindustrin och arbetar nu för att inspirera innovation och konkurrens bland industrigiganter som Apple och Google. Efter den massiva framgången med ChatGPT planerar OpenAI att expandera ytterligare och enligt rapporter äventyrar företaget nu inom webbsökdomänen. OpenAIs rapport om utvecklingen av Google Search-liknande webbsökprodukter kommer att utgöra en ny utmaning för Googles dominans på sökmarknaden. OpenAIs webbsökprodukt förväntas likna Google Search och kan innehålla element som drivs av Bing.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 15 februari

OpenAI utvecklar webbsökprodukt för att konkurrera med Google Search

OpenAI utvecklar enligt uppgift en webbsöksprodukt för att konkurrera med Google Search. Den nya produkten kommer delvis att använda Microsofts Bing, rapporterade The Information. Detta kan sätta OpenAI i mer direkt konkurrens med Google. Microsoft, OpenAIs största investerare, har pumpat in miljarder i företaget. Det är oklart om OpenAIs sökprodukt kommer att vara separat från ChatGPT, dess AI-chattbot. Utvecklingen sätter OpenAI i mer direkt konkurrens med Google Search och följer Microsofts försök att förbättra sin Bing-sökmotor med AI-företagets teknik.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 15 februari

OpenAI utvecklar webbsökverktyg för att konkurrera med Google

OpenAI utvecklar ett webbsökverktyg för att ge Google mer direkt konkurrens, något som Microsoft har försökt göra under lång tid. Det är dock osäkert om detta verktyg kommer att fungera självständigt eller integreras i ChatGPT. Utvecklingen kommer ett år efter att Microsofts VD Satya Nadella, som stödjer OpenAI, riktade in sig på Google Search genom att integrera Copilot AI-verktyg i Bing. Microsoft investerade först 1 miljard dollar i OpenAI 2019 och igen 2021. Teknikjätten lade till 10 miljarder dollar till investeringssumman förra året.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 februari

OpenAI kan utmana Google Search

En källa för The Information säger att OpenAI arbetar på en webbsökning (delvis drivet av Bing) som skulle konkurrera direkt med Google. Det är oklart om den skulle vara fristående eller en del av ChatGPT. Detta kommer ett år efter att Microsofts VD (och OpenAI-supporter) Satya Nadella utmanade Google genom att lägga till Copilot AI-verktyg till Bing och sa på Decoder att han ville att folk skulle veta att de fick dem att dansa. Mellan Googles Bard / Gemini, Copilot och nykomlingar som Perplexity fylls dansgolvet snabbt.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 15 februari

Stora teknikföretag väljer mindre mänskliga namn för AI-chattrobotar

Stora teknikföretag som OpenAI och Google har börjat ge sina AI-chattrobotar mindre mänskliga namn. OpenAI-chefen Sam Altman har avslöjat att de medvetet gav sin chattrobot namnet ChatGPT för att tydligt indikera dess AI-natur. På liknande sätt har Google nyligen bytt namn på sin generativa AI-chattrobot Bard till Gemini. Google-chefen Sundar Pichai förklarade att namnbytet gjordes för att Gemini är mer könsneutralt och inte stereotyper AI-assistenter som kvinnor. Microsoft har också bytt namn på Bing Chat till Copilot för att göra AI-drivna webbchattar mer tillgängliga.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 februari

Google introducerar avancerad AI för sökning trots konkurrens från Perplexity AI

Google har nyligen introducerat Gemini Ultra, deras mest avancerade LLM hittills. Företagets VD, Sundar Pichai, meddelade att Google redan innan Perplexity AI:s framväxt hade utnyttjat AI för sökning. Google experimenterar nu med generativ AI för sökning genom ´sök generativ upplevelse´. Trots detta föredrar människor fortfarande traditionell sökning. Pichai tillade att Gemini är integrerat i sökningen och ger användarna flexibilitet att sömlöst växla fram och tillbaka. Perplexity AI, som betraktas som ett hot mot Google Search, har nyligen fått finansiering på 73,6 miljoner dollar från NVIDIA och Jeff Bezos, och stöds även av Nat Friedman, Andrej Karpathy, Yann LeCun, Elag Gil, Naval Ravikant och flera andra. Perplexity AI har nyligen lanserat sin app för Apple Vision Pro och inlett ett samarbete med Brilliant Labs för att hantera användarfrågor genom AR-glasögon.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 februari

Satya Nadella: AI kommer att påskynda Indiens tillväxt och lösa strukturella utmaningar

Satya Nadella, VD och styrelseordförande för Microsoft, tror att artificiell intelligens (AI) kommer att driva Indiens tillväxt och hjälpa till att lösa landets unika strukturella utmaningar. Han anser att lösningarna som utvecklas för Indien kan bli relevanta för resten av världen. Nadella betonar att Microsoft är ett beräkningsföretag och att världen kommer att behöva mer av det inom de kommande 10-20 åren. Han nämner också att företaget gör konkreta investeringar idag för att så frön till vad som kommer härnäst, inklusive ledande forskningsarbete på nästa modellarkitektur och byggandet av nästa generationens datacenter.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 12 februari

Microsofts VD Satya Nadella imponerad av Indiens IT-ministeriums flerspråkiga tal-till-text och text-till-tal teknologi

Microsofts VD och styrelseordförande Satya Nadella har uttryckt sin beundran för det indiska IT-ministeriets sponsring av flerspråkiga tal-till-text och text-till-tal teknologier. Han tror att dessa innovationer kommer att möjliggöra skapandet av otroliga innovationer, såsom att låta studenter kalla på AI-lärare precis i tid. Nadella, född och uppvuxen i Hyderabad, utnämndes till VD för Microsoft den 4 februari 2014 och har sedan dess förvandlat företaget till världens mest värdefulla företag med ett värde på över 3 biljoner dollar. Företagets aktie har stigit med mer än 1000% sedan han tog över rodret.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 12 februari

Microsofts VD tror att Indien kan konkurrera med utvecklade länder inom AI

Satya Nadella, styrelseordförande och VD för Microsoft, tror att Indien, med sin starka utvecklargemenskap, kommer att kunna konkurrera med alla utvecklade länder när det gäller användning av artificiell intelligens (AI) och generativ AI (GenAI) i företag. Nadella poängterade vikten av att hålla ´människor i loopen´ i AI-aktiverade projekt, värdet av Indien-specifika stora språkmodeller (LLM), behovet av att reglera AI och behovet av att skapa nytt värde från tekniken för att hålla sig före.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 12 februari

OpenAI:s Sam Altman lanserar ambitiöst projekt för att öka produktionen av AI-chip

OpenAI:s medgrundare Sam Altman har officiellt lanserat sitt länge väntade projekt WorldCoin, ett Web3-krypto-initiativ. Altman siktar på ett ambitiöst mål som kan revolutionera halvledarindustrin och påskynda utvecklingen av AI-teknik globalt. Han rapporteras söka en osedvanligt stor finansiering, uppskattad mellan 5 och 7 biljoner dollar, för att dramatiskt öka produktionen av högpresterande datorchips som är avgörande för AI-utveckling. Initiativet kommer som svar på den ökande efterfrågan på AI-chips, en marknad som för närvarande domineras av Nvidia.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 9 februari

Amazon står inför utmaningar inom AI i molnkriget

Amazons aktie har stigit med 11% denna månad tack vare bättre än förväntade intäkter och försäljning. Trots att företagets molntjänst, Amazon Web Services (AWS), förblir dominerande inom teknikindustrin, står det inför utmaningar från snabbväxande AI-trender. Microsoft och Google har båda tagit ledningen inom AI och investerar mer i tekniken. Trots detta hävdar Amazons VD Andy Jassy att företaget fortsätter att se momentum kring kunder som vill göra sitt långsiktiga AI-arbete med AWS. Han tror att generativ AI kommer att generera tiotals miljarder dollar i intäkter de närmaste åren.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 februari

OpenAI planerar att revolutionera AI med specialiserade chip

OpenAI, ledd av VD Sam Altman, har presenterat ett förslag till en ny initiativ som kan revolutionera infrastrukturen för artificiell intelligens (AI) genom att fokusera på att utveckla specialiserade AI-chip. Företagsinsamlingsstrategier förutser en enorm investering på mellan 5 och 7 biljoner dollar för att finansiera initiativet. OpenAI tror att ett sådant initiativ skulle lösa det akuta behovet av effektiv hårdvara för att träna sofistikerade verktyg som Large Language Models (LLM), vilket inkluderar banbrytande teknik som ChatGPT.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 9 februari

Microsoft lägger till AI-assistenten Copilot i Notepad och uppgraderar Snipping Tool

Microsofts företag, lett av Satya Nadella, vill vara teknikföretaget med bäst användning av artificiell intelligens, både i affärsanvändning och i verktyg för kunder. Nu har företaget lagt till Copilot-funktionen i Notepad, en klassisk textbehandlingsprogramvara i Windows. Uppdateringen inkluderar också förbättringar i Windows Snipping Tool. Uppdateringarna är för närvarande bara tillgängliga i Insider-grenen av Windows 11, där nya funktioner kan testas innan de släpps. Det innebär att användare måste vänta lite längre tills uppdateringen når datorer över hela världen.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 9 februari

Microsoft stödjer indisk startup Sarvam AI med utveckling av AI-baserade rösttjänster

Microsoft meddelade att de kommer att stödja den indiska startupen Sarvam AI med att utveckla röstbaserad generativ AI och göra dess stora språkmodeller tillgängliga på Azure. Sarvam AI arbetar med att bygga generativa AI-modeller fokuserade på indic-språk och sammanhang. Företaget har fått 41 miljoner dollar i en serie A-finansiering från Lightspeed Venture Partners, Peak XV Partners och Khosla Ventures. Microsofts stöd till Sarvam AI är en del av företagets strävan att främja användningen av dess AI-baserade tjänster och produkter i Indien.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 9 februari

Google lanserar Gemini Ultra, sin mest kapabla AI-chatbot hittills

Striden om den smartaste AI-chatten värms upp. Endast dagar efter att Microsofts Satya Nadella undrade var konkurrensen för OpenAIs ChatGPT var, lanserade Google Gemini Ultra, sin mest kapabla stora språkmodell hittills. Google lanserade Gemini den 6 december 2023, och omedelbart uppstod viss kontrovers när användare ifrågasatte äktheten av dess reklamvideo som påstod superkrafter. Google erbjuder nu en betald upplevelse där användare som betalar $20 i månaden för ett premium Google One-konto kan känna effekten av sin GenAI-baserade chattbot och mer.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 9 februari

Microsofts VD uppmanar Indiens utvecklare att använda företagets AI-verktyg

Microsofts VD, Satya Nadella, uppmanade över tusen indiska kodutvecklare att använda företagets AI-verktyg som används över hela dess produktlinje. Talande i Bengaluru, Indiens ´Silicon Valley´, noterade Nadella att över 13,2 miljoner indiska utvecklare för närvarande finns på GitHub, en internettjänst för programvaruutveckling, endast överträffad av antalet från USA. Microsoft bygger sitt fjärde datacenter i Indien nära staden Hyderabad, där Nadella växte upp. Nadella kommer att besöka Hyderabad innan han återvänder till USA. Microsofts partnerskap med OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, gav det en fördel i den boom som involverar generativ AI.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 9 februari

Google genomför större översyn av sina AI-erbjudanden, Bard blir nu Gemini

Google har meddelat att de genomför en större översyn av sina artificiella intelligens (AI) erbjudanden. Teknikjätten lanserade sin generativa AI-chattbot Bard förra året, och meddelade förra veckan att den nu kommer att ge användarna möjlighet att skapa bilder. Bard kommer nu enkelt att vara känt som Gemini. Användare kan använda Gemini på över 40 språk och i mer än 230 länder och territorier. Gemini Advanced är tillgängligt för $19.99 varje månad och kan agera som en personlig handledare, hjälpa till med avancerade kodningsscenarier och generera innehåll. Google är också inriktat på att säkerställa produktsäkerheten.

Direktlänk Dela Seven News fördjupade 9 februari

Google introducerar Gemini, en avancerad AI-app

Google har introducerat Gemini, en gratis AI-app som syftar till att förbättra användarnas förmåga att skriva, tolka och hantera olika uppgifter. Gemini-appen kommer att ersätta Bard chatbot och är tänkt att konkurrera med ChatGPT, en chatbot utvecklad av Microsoft-stödda OpenAI. Google kommer att släppa en fristående Gemini-app för Android-smartphones och planerar att integrera Gemini-funktioner i sin befintliga sökapp för iPhones. Gemini kommer inledningsvis att släppas på engelska i USA innan den expanderas till Asien och Stillahavsregionen nästa vecka med versioner på japanska och koreanska. Utöver den gratis versionen av Gemini kommer Google att sälja en avancerad tjänst tillgänglig genom den nya appen för $20 i månaden.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 9 februari

Google lanserar avancerad AI-tjänst Gemini

Google planerar att lansera en avancerad artificiell intelligens (AI) -tjänst, Gemini, först i USA och sedan i Asien och Stillahavsområdet. Gemini kommer att erbjuda programmeringstips, projektidéer och skapa innehåll baserat på användarens preferenser. Tjänsten, som drivs av AI-tekniken ´Ultra 1.0´, kommer att kosta 20 USD per månad och inkluderar 2 terabyte lagring. Google erbjuder en gratis tvåmånaders provperiod för Gemini Advanced. Företaget förutspår att tekniken kommer att kunna överträffa människor i att lösa komplexa problem.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 9 februari

Google introducerar AI-appen Gemini för att konkurrera med Microsofts ChatGPT

Google introducerar en kostnadsfri artificiell intelligens-app vid namn Gemini som kommer att möjliggöra för människor att förlita sig på teknologi istället för sina egna hjärnor för att skriva, tolka vad de läser och utföra ett antal andra uppgifter i sina liv. Gemini, uppkallad efter ett AI-projekt som avtäcktes förra året, innebär att Google pensionerar Bard-varumärket som introducerades för ett år sedan. Gemini-appen kommer att släppas i USA på engelska innan den expanderar till Asien-Stillahavsregionen nästa vecka, med versioner på japanska och koreanska. Det finns en gratis version samt en $20-per-månad Gemini Advanced-alternativ, som kommer att drivas av en AI-teknologi kallad ´Ultra 1.0´.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 8 februari

Explosiv tillväxt förväntas på marknaden för AI-PC och AI-smartphones

Enligt analysföretaget Gartner kommer marknaderna för AI-datorer och AI-smartphones att explodera 2024 och 2025. Det förväntas att smarttelefontillverkare kommer att leverera cirka 240 miljoner AI-smartphones 2024, medan AI-PC-leverantörer kommer att leverera 54,5 miljoner enheter samma år. AI-PC är bärbara och stationära datorer utrustade med neurala processorer (NPU) för att hantera AI-uppgifter. Intel, AMD och Qualcomm erbjuder eller förbereder att erbjuda chips med inbyggda NPU. AI-smartphones är smartphones med processorer och neurala motorer tillräckligt kraftfulla för att köra AI-uppgifter. Trots detta finns det ännu inga verkligt imponerande användningsfall för AI-PC eller AI-smartphones som gör dem värda att köpa över deras motparter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 februari

Microsofts CEO uppmanar indiska företag att anta AI, Apple kan vara redo att utmana

Microsofts VD Satya Nadella uppmanade nyligen indiska företag att anta AI för att öka produktiviteten. Han nämnde också att Microsoft väntar på att konkurrenter ska utmana GPT4, OpenAIs modell som driver flera av Microsofts produkter och tjänster. Samtidigt antydde Apples Tim Cook att företaget kan ha något på gång inom GenAI, med möjlig avslöjande senare i år. Apple har också positionerat sig som ett pro-integritets- och pro-användarföretag, vilket kan ge dem en fördel när det gäller att hantera massiva data för att träna AI-modeller.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 8 februari

AI-sektorn i Indien växer med stöd från Google och Microsoft

Microsofts VD Satya Nadella och Google DeepMinds chefsforskare Dr Jeff Dean har nyligen besökt Indien för att diskutera landets framtid inom AI. Nadella tror att Indien kan bidra betydligt till AI-utvecklingen och engagerar sig med lovande AI-startups. Google höll nyligen sitt första Research@ Bangalore-evenemang där akademiska forskare, utvecklare och startups samlades. Många nya startups fokuserar på att skapa tvåspråkiga LLMs för den indiska marknaden, till exempel Sarvam AI, som nyligen introducerade OpenHathi och har ett partnerskap med Microsoft.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 februari

Microsofts VD uppmanar Indien att satsa på AI

Microsofts satsningar och aggressiva investeringar inom AI har gjort mjukvarujätten till världens mest värdefulla företag. På ett företagsevenemang i Mumbai uttryckte företagets VD, Satya Nadella, att Microsoft har den bästa modellen idag och väntar på konkurrensen. Han uppmanade indiska företag att utforska sätt att använda AI för att öka produktiviteten och förbättra sina produkter. Han betonade att AI kommer att ha en inverkan på BNP. Microsoft planerar också att erbjuda AI-utbildningsmöjligheter till 2 miljoner indier i mindre städer och städer nästa år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 8 februari

Microsoft planerar att utrusta två miljoner människor i Indien med AI-färdigheter

Microsoft har meddelat en satsning för att utrusta två miljoner människor i Indien med färdigheter inom artificiell intelligens (AI) fram till 2025. Programmet, som kallas ADVANTAG(I)GE INDIA, syftar till att påskynda Indiens AI-omvandling och stärka dess arbetskraft för framtida jobb. Detta ingår i Microsofts bredare ´Skills for Jobs´-initiativ. Utbildning kommer att ges genom partnerskap med regeringen, ideella organisationer och företag över hela landet. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte hopp om att spridningen av AI över landet skulle leda till ´lika fördelning av ekonomisk tillväxt´.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 8 februari

Microsofts planerar att utbilda 2 miljoner indier i AI till 2025

Microsofts VD, Satya Nadella, meddelade att företaget kommer att bidra till att göra Indien självständigt genom att främja en AI-kunnig arbetskraft och stärka varje sektor och industri att transformeras med AI. Microsoft planerar att tillhandahålla AI-utbildningsmöjligheter för 2 miljoner människor i Indien till 2025 för att stärka Indiens förmåga att blomstra i AI-eran. Flera organisationer i Indien använder redan Microsoft Copilot för att öka produktiviteten. Microsoft har också fler datacenterregioner än någon annan molnleverantör i landet.

Direktlänk Dela The Sentinel Assam fördjupade 8 februari

CDSL granskar Paytm Moneys KYC-process; Microsoft planerar att utbilda två miljoner indier i AI-färdigheter

Central Depository Services (CDSL) granskar Paytm Moneys process för att känna sin kund (KYC). Detta sker samtidigt som Paytm Payments Bank, som ägs av One 97 Communications, står under tillsyn för brister i att följa KYC-formaliteterna. Paytm hävdar att det är en del av en rutinprocedur och inte kräver onödig uppmärksamhet. Samtidigt meddelade Microsofts VD Satya Nadella att företaget planerar att utbilda två miljoner människor i Indien med AI-färdigheter fram till 2025. Nadella tillade att Indien och USA behöver samarbeta om att formulera regler för AI.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 8 februari

Microsoft lanserar AI-utbildningsinitiativ för 2 miljoner indier till 2025

Microsoft har lanserat ett ambitiöst utbildningsinitiativ med namnet ADVANTA(I)GE INDIA. Målet är att tillhandahålla grundläggande och avancerad AI-utbildning till 2 miljoner indiska medborgare till 2025, med fokus på städer i nivå 2/3 och landsbygdsområden. Initiativet syftar till att katalysera en AI-driven ekonomi och är i linje med principer för ansvarsfull AI. Microsoft Indiens president betonade lanseringen som en milstolpe för att inkluderande tillväxt genom att utnyttja Indiens tekniska talang genom partnerskap med regeringen, ideella organisationer och industrin.

Direktlänk Dela Trakin Tech Network fördjupade 8 februari

Microsofts VD Satya Nadella uppmanar Indien att satsa mer på AI

Microsoft har blivit världens mest värdefulla företag tack vare sina framåtblickande satsningar och aggressiva investeringar i AI. Företagets VD, Satya Nadella, framhävde företagets ledande ställning inom AI vid ett företagsevenemang i Mumbai. Han uppmanade Indiens företag att utforska sätt att använda AI för att öka produktiviteten och förbättra sina produkter. Nadella, född i Indien, påpekade att Indien redan är den näst största talangbasen för AI-utvecklare på GitHub. Microsoft planerar också att erbjuda AI-utbildningsmöjligheter till 2 miljoner indier i mindre städer och städer nästa år.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 7 februari

Microsofts AI-drivna sökmotor Bing har inte lyckats utmana Google

För ett år sedan avtäckte Microsoft sina ambitiösa planer för en AI-drivna Bing-sökmotor. Lanseringen var framgångsrik nog att skaka om Google, men ett år senare verkar Bing ha fallit ur konversationen. Google har fortfarande över 91 procent av den traditionella sökmarknaden, enligt StatCounter, och ChatGPT har skjutit upp till 100 miljoner veckovisa användare, medan Bing växte med mindre än en halv procent på den globala sökmarknaden. Istället för Bing i förarsätet har Microsoft nu vänt sig till Copilot, en ´AI-kompis´ som företaget gradvis placerar inuti alla sina viktiga program och tjänster.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 7 februari

Microsofts VD Satya Nadella lyfter fram Indiens bidrag till AI-utveckling

Microsofts VD Satya Nadella har under sitt årliga besök i Indien delat insikter om hur bybor i landet bidrar till utvecklingen av artificiell intelligens (AI) för techjätten. Nadella nämnde en social påverkansorganisation belägen i Kharadi, Maharashtra, där individer bidrar med sina röster till Microsoft för att träna AI-modeller på marathi. Baby Rajaram Bokale, 53, är en av medlemmarna i Karya och hennes röst kommer att användas för att träna AI-modeller på marathi. Hon läste berättelser på marathi och spelade in dem i Karya-appen godkänd av Microsoft.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 7 februari

Google omdöper AI-chatbot ´Bard´ till ´Gemini´, introducerar ny prenumerationstjänst

Google har omdöpt sin AI-chatbot ´Bard´ till ´Gemini´ och introducerar en ny prenumerationstjänst, ´Gemini Advanced´. Detta kommer efter flera AI-framsteg, inklusive släppet av Googles mest avancerade LLM, Gemini, och en imponerande bildgenerator. Android-utvecklaren Dylan Roussel upptäckte en ändringslogg för Bard, daterad 7 februari 2024, som avslöjade Bard´s omdöpning till Gemini och flera andra uppdateringar som kommer till AI-chatbot. Med prenumerationsuppgraderingen kommer användarna att ha tillgång till Googles senaste AI-framsteg först. Detta inkluderar dess mest kapabla stora språkmodell, Ultra 1.0.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 5 februari

Microsoft integrerar annonser för Copilot Pro-tjänsten i Windows 11-inställningar

Microsoft har integrerat annonser för sin Copilot Pro-tjänst i Windows 11-inställningarnas hemsida, enligt rapporter från Windows Insider-gemenskapen. Reklamkortet för Copilot Pro syftar till att ge användarna information om tjänsten, med prioriterad tillgång till GPT-4, förbättrad AI-prestanda och snabbare AI-bildskapande. Kortet är inte synligt för alla; vissa Insiders kan aktivera det med ViveTool, medan andra hittar det som standard efter uppdatering. Införandet av Copilot Pro-annonser inom inställningsgränssnittet har väckt oro bland användare, och markerar en fortsättning på Microsofts trend att införliva reklaminnehåll i operativsystemet.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 5 februari

Microsofts tillväxt drivs av molnplattform och AI

Microsoft har upplevt en betydande tillväxt under det senaste decenniet, med en ökning av aktiekursen på 973% de senaste tio åren och 56% under 2023. Denna tillväxt har drivits av en stark produktportfölj, inklusive molnplattformen Azure och AI-teknik. Företagets senaste kvartalsrapport för 2024 visade en 70% förbättring i produktiviteten tack vare generativ AI. Microsofts aktier värderas nu till 3 biljoner dollar och har ökat med 9,3% sedan början av året. Företaget förväntas nå sitt höga målpris på 600 dollar per aktie vid årets slut.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 4 februari

Analytiker pekar ut de bästa aktierna att köpa inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har snabbt stigit i betydelse och är nu i fokus för media, investerare och regeringar. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Intel Corporation, Microsoft Corporation och Alphabet Inc. är några av de företag som analytiker pekar ut som de bästa att investera i. TSMC:s VD C.C. Wei har sagt att företaget är väl positionerat för att tillgodose den ökande efterfrågan på AI-chip. Intel, världens största chipdesigner och tillverkare, siktar nu på snabb iteration och massproduktion av avancerade halvledarfabrikationsprocessnodteknologier. På mjukvarusidan toppar Alphabet och Microsoft listan över globala AI-företag. Några andra aktier som analytiker rekommenderar är The Trade Desk, Inc., Western Digital Corporation och Microchip Technology Incorporated.

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 3 februari

Stora teknikföretag rapporterar om AI:s roll i intäktsökning

Stora teknikföretag som Microsoft, Alphabet, Amazon, Apple och Meta har nyligen rapporterat om sina intäkter, vilket framhäver företagsartificiell intelligens (AI) roll i att monetarisera deras AI-ambitioner. Microsofts intäkter överträffade prognoserna, stödda av tillväxten i företagets molnsegment, Azure, drivet av dess ´AI-fördel´. Alphabet rapporterade att AI drev företagets företagsmoln och arbetsplatskunder och annonsintäkter. Amazon rapporterade att GenAI-verktyg i Amazon Web Services stöttade ökningen av kvartalsintäkterna genom hela 2023. Meta är fortfarande i början av sina AI-initiativ och Apple förväntas avslöja mer detaljer om sina generativa AI-projekt senare i år.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 2 februari

Microsofts AI-assistent Copilot integreras i alla företagets produktlinjer

Microsoft Copilot, företagets AI-assistent som drivs av OpenAI:s GPT-4, fortsätter att integreras i alla företagets produktlinjer. Enligt ett inlägg på sociala nätverket X (tidigare Twitter) av CEO Satya Nadella kommer detta inte att sluta förrän den har nått ´varje roll och funktion´. Denna vecka meddelade Microsoft att två nya, sektorspecifika versioner av Copilot nu är allmänt tillgängliga: Copilot for Sales och Copilot for Service. De har tidigare endast erbjudits i förhandsvisning till utvalda Microsoft-kunder som Avanade, ett företag för affärslösningar och mjukvara som är ett joint venture mellan Accenture och Microsoft.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 2 februari

Apple planerar att avslöja stora AI-planer senare i år, säger Tim Cook

Apple VD Tim Cook har meddelat att företaget har stora planer för artificiell intelligens (AI) som de kommer att dela senare i år. Kommentarerna kommer när Apples stora teknikrivaler drar nytta av sina tidiga drag inom tekniken. Cook tillkännagav att Apples försök inom generativ AI skulle börja snart. Detta kommer efter lanseringen av Vision Pro-headsetet till ett pris av $3,500 och företagets starka kvartalsresultat som överträffade analytikernas förväntningar. Det är dock avslöjandet att Apple kommer att avslöja sina generativa AI-ansträngningar i år som utan tvekan har upphetsat investerarna mest.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 2 februari

Google lanserar bildgenerering för AI-verktyget Bard, konkurrerar med Microsoft Copilot

Google har lanserat bildgenerering för sitt AI-verktyg Bard, vilket gör det till en konkurrent till Microsoft Copilot. Funktionen, som drivs av Googles Imagin 2-modell, låter användare skriva en beskrivning och sedan skapa en bild med hjälp av AI. Google annonserade också andra uppgraderingar till Bard och utvidgningen av Gemini Pro till fler regioner. Bard finns nu tillgängligt på 40 språk i 230 länder och territorier. AI-bildgenerering har nyligen varit i fokus på grund av att AI användes för att skapa falska sexuellt explicita bilder av Taylor Swift som sedan delades på X (tidigare Twitter).

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 2 februari

Microsofts Copilot har samlat över 75 miljoner användare på mindre än tre månader

Microsofts VD, Satya Nadella, meddelade under en konferenssamtal att företagets AI-verktyg Copilot har samlat över 75 miljoner användare sedan dess lansering på Windows 11 och Windows 10 i oktober och december 2023. Dessutom har Office 365 över 400 miljoner betalande användare, enligt rapporten för Q2 av det finansiella året 2024. Microsoft rapporterade en tillväxt på 9% i betalda Office 365-säten, vilket motsvarar cirka 400 miljoner användare. Företaget planerar att släppa nästa Windows-version i år, som kommer att vara AI-baserad.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 1 februari

Microsoft och Google ser ökad tillväxt i molnintäkter tack vare AI

Microsoft och Google rapporterar en förnyad ökning av tillväxttakt för sina molnintäkter, tack vare spridningen av generativ AI. Google Cloud utgör nu 10 procent av Alphabets intäkter, med molnintäkter på 9,19 miljarder dollar för kvartalet, en ökning med 28 procent från ett år tidigare. Microsoft Cloud passerade 33 miljarder dollar i intäkter, en ökning med 24 procent, med 53 000 Azure AI-kunder. Analytiker tror att den ökade användningen av generativ AI kommer att innebära ännu mer molnanvändning eftersom företagen strävar efter skalbarhet och flexibilitet.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 1 februari

Microsoft och Alphabet söker stöd för AI-tjänster i Indien

Topputövare från Microsoft Corp. och Alphabet Inc. besöker Indien för att vinna över landets miljontals programmerare och stödja antagandet av artificiella intelligens (AI) tjänster. Microsofts VD Satya Nadella kommer att tala till utvecklare om ´upptäcka nya möjligheter med AI´. Separat kommer Googles chefsforskare Jeff Dean att tala om AI:s nästa gräns med forskare, utvecklare och startups. Indien, med över 5 miljoner programmerare, framträder som en av de största poolerna av AI-talang. Microsoft har nyligen meddelat att de kommer att utbilda 100 000 utvecklare i Indien på den senaste AI-tekniken och verktygen.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 1 februari

Microsoft visar hur AI kan förbättra produktiviteten

Microsoft har demonstrerat hur AI-verktyg kan hjälpa innehållsutvecklare och företagsledare att organisera sitt arbete effektivare. Satya Nadella, företagets VD, talade om AI:s framväxande roll vid Microsoft Ignite 2023. Ayanda Ngcebetsha, direktör för Data och AI på Microsoft Sydafrika, betonade vikten av AI-verktyg för att sammanfatta rapporter, utföra noggrann forskning, genomföra språköversättning och koordinera möten. Han talade specifikt om Microsoft Copilot, ett AI-verktyg som kan hjälpa innehållsutvecklare med att skriva, koda, sammanfatta och söka efter specifik information.

Direktlänk Dela Tech Economy Nigeria fördjupade 31 januari

Teknologijättarnas AI-satsningar når inte upp till investerarförväntningar

Aktierna för teknikföretagen Microsoft, Google och AMD sjönk efter att de presenterade sina resultat för de senaste tre månaderna av 2023 och prognoser för det nuvarande kvartalet. Trots framsteg inom artificiell intelligens (AI) och positiva resultat, var investerarnas förväntningar högre. Microsofts intäkter ökade snabbast sedan 2022, delvis tack vare AI-produkter. Google ställde frågor om hur aggressiva de var inom AI, medan AMD:s nya AI-processor förväntas generera mer försäljning än väntat. Investerare ville dock ha mer klarhet om hur mycket AI kommer att bidra till den ekonomiska utvecklingen framöver.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 januari

Microsofts AI-verktyg driver företagets rekordkvartal

Microsofts artificiella intelligens (AI) Copilot har adopterats över olika branscher, vilket bidrog till företagets rekordkvartal under de tre månaderna som slutade den 31 december, enligt företagets VD Satya Nadella. Azure AI, Microsofts resurs som erbjuder tillgång till AI-modeller, har nu 53 000 kunder, varav över en tredjedel är nya kunder som har antagit denna lösning under de senaste 12 månaderna. GitHub Copilot, företagets AI-utvecklingsverktyg, har nu 1,3 miljoner betalande abonnenter, en ökning med 30% från föregående kvartal. Dessutom används GitHub Copilot Business av mer än 50 000 organisationer.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 31 januari

Microsoft AI-ingenjör upptäcker sårbarheter i OpenAIs bildgenerator DALL-E 3

En ledande AI-ingenjör på Microsoft, Shane Jones, påstår att han upptäckte sårbarheter i OpenAIs bildgenerator DALL-E 3 i början av december, vilket tillät användare att kringgå säkerhetsspärrar för att skapa våldsamma och explicita bilder. Jones hävdar att företaget hindrade hans tidigare försök att uppmärksamma problemet offentligt. Han skrev till Washingtons justitieminister och kongressrepresentanter att uppkomsten av explicita deepfake-bilder av Taylor Swift är ett exempel på den typ av missbruk han var orolig för och anledningen till att han uppmanade OpenAI att dra tillbaka DALL-E 3 från allmän användning och rapporterade sina farhågor till Microsoft. Microsoft svarade att de har undersökt rapporten och bekräftat att de tekniker han delade inte kringgick deras säkerhetsfilter i någon av deras AI-drivna bildgenereringslösningar.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 31 januari

Microsoft överträffar Apple som världens mest värdefulla företag

Microsoft rapporterade sin femte raka kvartal med rekordintäkter på 62 miljarder dollar, och dess marknadsvärde översteg nyligen 3 biljoner dollar, vilket gör det till världens mest värdefulla företag. Detta är en betydande förändring från början av 2010-talet, då företaget kämpade med att bygga upp en mobil verksamhet och riskerade att bli irrelevant. Microsofts VD Satya Nadella anses vara en av de mest inflytelserika ledarna inom AI-boomen, och företaget förväntar sig att vinsterna kommer att fortsätta öka när kunderna fortsätter att installera dess AI-produkter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 31 januari

Microsoft och Google rapporterar starka företagsintäkter tack vare AI

Microsoft och Google rapporterade starka företagsintäkter på tisdagen, då de sade att efterfrågan på AI-tjänster ökade intäkterna. De har satsat stort på generativ AI, med sina molndatordivisioner som ser en ökning i efterfrågan när kunder söker den tunga och dyrare datorkraft som driver tekniken. Microsoft har rört sig snabbast och längst in i AI-utrymmet, investerat i ChatGPT-tillverkaren OpenAI och drivit AI över produkter medan andra valde att röra sig mer försiktigt. Försäljningen sköt i höjden till 62 miljarder dollar för oktober till december, upp 18 procent jämfört med föregående år och över de 61,1 miljarder dollar som analytiker förutspådde. AI-revolutionen har hjälpt till att driva Microsoft förbi Apple som världens största företag efter marknadsvärde på mer än tre biljoner dollar. Aktiekursen har ökat med hela 70 procent från ett år sedan. ´Vi har gått från att prata om AI till att tillämpa AI i stor skala´, sade Satya Nadella, styrelseordförande och VD för Microsoft. Intäkterna för Microsofts Azure molntjänster ökade med 30 procent under perioden, drivet av de större databehov som kommer med adoptionen av AI. Totalt sett ökade Microsofts molntjänstförsäljning med 24 procent, sade företaget. ´Genom att införa AI över varje lager av vår teknikstack vinner vi nya kunder och hjälper till att driva nya fördelar och produktivitetsvinster över varje sektor´, sade Nadella. Google krediterade också AI för att ha ökat sin vinst under samma kvartal. Alphabet rapporterade en vinst på 20,7 miljarder dollar på en omsättning på 86,3 miljarder dollar, med starka bidrag från video-delningsplattformen YouTube och dess molndatordivision. Även om det fortfarande främst drivs av annonser, nådde den totala årsomsättningen på Google 307,4 miljarder dollar, upp 8,7 procent från de föregående 12 månaderna. Annonser drog in totalt 65,5 miljarder dollar under kvartalet, jämfört med 59 miljarder dollar under samma period föregående år. Även om det var bättre än förra året, var det lägre än vissa marknadsförväntningar och Googles aktiekurs var kraftigt lägre i efterhandeln på Wall Street. Men försäljningen i Googles molndatordivision klättrade med 26 procent, vilket stöder företagets argument att det också är en stor AI-leverantör. Google ligger efter Microsoft och Amazons AWS, som är världens största leverantörer av molndatortjänster. Sökmotorjätten har i flera år diskret utvecklat AI-krafter men blev tagen på sängen när OpenAI i slutet av 2022 släppte ChatGPT och gick samman med Microsoft för att göra dess kapaciteter tillgängliga för användare över hela världen. Alphabets VD Sundar Pichai berättade för ett analytikersamtal att hans företags nyligen utvecklade Gemini AI-modell skulle leverera nya kapaciteter över alla produkter för företaget. I linje med Microsofts drag med sina kontorsverktyg har Google redan infört sin Google-sökmotor samt GMail och andra verktyg med AI:s krafter.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 31 januari

Microsofts kvartalsrapport överträffar förväntningarna tack vare starka molnintäkter och AI

Microsofts (MSFT) resultat för andra kvartalet av räkenskapsåret 2024 överträffade analytikernas förväntningar. VD Satya Nadella framhöll företagets starka molnintäkter, skalning av artificiell intelligens (AI) och Microsofts överprestation tack vare OpenAI. Azure, företagets molntjänst, har 53 000 kunder, varav en tredjedel är nya det senaste året. Molnintäkterna ökade med 20% jämfört med föregående kvartal. Microsofts partnerskap med OpenAI har också bidragit till företagets starka prestation. Nadella förväntar sig en ökad AI-användning hos företagets kunder.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 31 januari

Microsofts chefsingenjör varnar för säkerhetsbrister i OpenAI:s DALL-E 3

Microsofts chefsingenjör, Shane Jones, påstår att företagets juridiska avdelning bad honom radera ett LinkedIn-inlägg där han informerade allmänheten om säkerhetsluckor i OpenAI:s DALL-E 3 som tillåter användare att skapa explicita och våldsamma bilder. Jones har nu skrivit ett brev till Washingtons justitieminister Bob Ferguson, USA:s senatorer Patty Murray och Maria Cantwell, samt representanten Adam Smith för att återigen uppmärksamma allmänheten på DALL-E 3:s säkerhetsproblem. Microsofts VD Satya Nadella har uttryckt sin oro över sexuellt explicita AI-genererade bilder med Taylor Swift. Microsoft och OpenAI har påstått att de har undersökt Jones påståenden och bekräftat att ingen av deras AI-drivna bildgenereringssystem använde de metoder Jones avslöjade för att kringgå säkerhetsfilter.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 31 januari

Sam Altman sparkas från OpenAI, startar nytt projekt på Microsoft

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, kommer att starta ett nytt projekt hos Microsoft bara några dagar efter att han blivit sparkad av företaget bakom ChatGPT och DALL-E. Altman blev oväntat sparkad av OpenAI:s styrelse den 17 november. Styrelsen meddelade kryptiskt att Altman ´inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden´. Detta ledde till en våg av rykten om orsaken till beslutet. Inom några timmar blev Greg Brockman, presidenten för OpenAI, avsatt från styrelsen och avgick senare från sin position på företaget. Tre seniora forskare - Jakub Pachocki, Aleksander Madry och Szymon Sidor - avgick också. Styrelsen utnämnde teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD och meddelade att en sökprocess var igång för att hitta en permanent efterträdare. Muratis mandat var kort: inom två dagar utsågs Emmett Shear, som medgrundade videostreamingtjänsten Twitch, till interimistisk VD. Shear twittrade ett meddelande som sa att styrelsen inte avsatte Altman över någon specifik oenighet om AI-säkerhet, och lovade att en oberoende utredning som leder till en rapport skulle genomföras under nästa månad. Han lovade också att ´reformera lednings- och ledningsteamet´ och antydde att ´förändringar i styrningen´ kanske behövs på företaget. Inom en dag efter Altmans chockerande avgång rapporterades det att OpenAI-investerare, inklusive teknikjätten Microsoft, pressade styrelsen att ta tillbaka honom. Samtal verkade inte leda någonstans. Sedan den 20 november meddelade Satya Nadella, verkställande direktör för Microsoft, på X (tidigare känd som Twitter) att Altman och Brockman skulle starta ett nytt företag. ´Vi är extremt glada att dela nyheten att Sam Altman och Greg Brockman, tillsammans med kollegor, kommer att gå med i Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam.´ Så Microsoft, som äger en stor andel av OpenAI efter att ha investerat 11 miljarder dollar genom åren, misslyckades tydligen med att få Altman återinsatt och bestämde sig för att ta honom och starta om istället. Varken OpenAI eller Microsoft svarade på New Scientist´s begäran om kommentar.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 31 januari

Microsoft stärker skyddet för sin AI-bildgenereringstjänst efter missbruk

Microsoft har infört ytterligare skydd för sitt AI-text-till-bild-genereringsverktyg Designer, efter att det använts för att skapa icke-samtyckta sexuella bilder av kändisar. Ändringarna kommer efter att AI-genererade nakenbilder av den amerikanska sångerskan Taylor Swift som blev virala förra veckan kom från 4chan och en Telegram-kanal där människor använde Designer för att skapa AI-genererade bilder av kändisar. Microsoft utreder rapporterna och vidtar lämpliga åtgärder för att åtgärda dem. Företaget fortsätter att stärka sina textfiltreringsprompter och hantera missbruk av sina tjänster.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 31 januari

Microsoft överträffar förväntningarna tack vare satsningar på AI

Microsoft rapporterade en ökning av intäkterna med 18% till 62 miljarder dollar, vilket överträffade analytikernas förväntningar, tack vare företagets satsningar på artificiell intelligens (AI), särskilt inom deras molntjänst Azure. Företagets molnintäkter ökade med 24% jämfört med föregående år. Intäkterna från Xbox-innehåll och tjänster ökade med 61%, drivet av förvärvet av Activision Blizzard. Microsoft, som nyligen blev världens mest värdefulla företag, blev förra veckan det andra företaget i historien att nå en börsvärdering på 3 biljoner dollar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 30 januari

Microsofts kvartalsresultat överträffar förväntningar, tekniksektorstrateg diskuterar företagets AI-potential

Microsoft redovisade nyligen sina senaste kvartalsresultat och visade att intäkterna ökade med nästan 18% jämfört med föregående år till 62,02 miljarder dollar, vilket överträffade Wall Streets förväntningar på 61,14 miljarder dollar. Den personliga datorsegmentet av denna verksamhet, som inkluderar Windows, Surface, Bing och Xbox, bidrog med 16,89 miljarder dollar i intäkter, vilket slog Wall Streets förväntningar på 16,79 miljarder dollar. Med AI-drivna datorer uppstår frågor om Microsofts PC-försäljning och hur företaget kommer att agera framöver med denna nya teknik. Ted Mortonson, tekniksektorstrateg på Baird Technology Desk, ger insikt i Microsofts potential med AI-drivna datorer och vilken inverkan det kan ha på försäljningen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

Microsofts Q2-resultat överträffar förväntningarna, drivet av AI och molntjänster

Microsoft meddelade sina intäkter för andra kvartalet på tisdagen, och överträffade förväntningarna på både övre och nedre raderna. Företaget rapporterade justerade intäkter per aktie på $2,93 på en omsättning av $62 miljarder, vilket slog förväntningarna om justerade EPS på $2,78 på en omsättning av $61,1 miljarder. Aktierna i företaget föll 1% efter tillkännagivandet. Microsofts viktiga molnintäkter toppade på $33,7 miljarder, vilket slog estimaten om $32,2 miljarder. Företagets Intelligent Cloud-verksamhet, som inkluderar dess Azure-tjänst, kom in på $25,8 miljarder jämfört med förväntningarna på $25,3 miljarder.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

AI-genererade pornografiska bilder av Taylor Swift sprids på Twitter/X

Flera sextiotal pornografiska och explicita bilder på Taylor Swift har spridits på Twitter/X, vilket ledde till att plattformen stoppade alla sökningar på hennes namn. Bilderna, som samlade tiotals miljoner visningar, skapades helt av en AI-modell. Detta är en del av en växande trend av AI-genererad porr utan samtycke. Verktyg för att skapa sådana bilder har blivit mer tillgängliga, vilket lett till en explosion av AI-genererade bilder och filmer. Flera andra kända kvinnor, som Emma Watson och Ariana Grande, har också blivit utsatta. Twitter/X planerar nu att anställa 100 innehållsmoderatorer för att bekämpa detta.

Direktlänk Dela Electronic Theatre Controls fördjupade 30 januari

AI-verktyg kommer att hantera tid och öka produktiviteten, men inte ta över jobb, säger Microsoft

Microsoft menar att Artificiell Intelligens (AI) kommer att hjälpa till att hantera tid och öka kognitivt arbete, men inte ta över jobb. Detta demonstrerades vid Microsoft Africa AI Journalist Academy. AI har potential att transformera sektorer som hälso- och sjukvård, utbildning, finansiell inkludering och jordbruk. Experter påpekade att generativ AI utvecklas snabbt och har fått 20 miljarder dollar i finansiering de senaste tre åren. Ayanda Ngcebetsha, chef för data och AI på Microsoft Sydafrika, förutser att AI-verktyg kommer att frigöra tid för mer kreativt och givande kognitivt arbete 2024.

Direktlänk Dela The Citizen fördjupade 29 januari

AI kommer inte att ge ekonomiska medvindar förrän 2024, enligt D.A. Davidson

Enligt Gil Luria, verkställande direktör på D.A. Davidson, kommer direkt monetarisering av AI-tjänster att förbli otillgängligt för de flesta företag fram till 2024. Företag ökar sin AI-användning, men programvarutillverkare kommer troligen att inkludera AI-funktioner som en fördel med sina befintliga erbjudanden eller som ett sätt att uppmana till uppgraderingar istället för en betald fristående produkt. Microsoft och Adobe är undantagen, tack vare deras avancerade AI-förmågor och solida verksamheter utanför AI-fältet. Salesforce är också väl positionerat för framtiden med sin AI-assistent, Einstein Copilot.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 januari

Elon Musks företag X blockerar sökningar efter Taylor Swift på grund av explicita AI-genererade bilder

Elon Musks företag X blockerar sökningar efter Taylor Swift på grund av explicita AI-genererade bilder av popstjärnan som blev virala förra veckan. När användare söker på Swifts namn får de ett felmeddelande. X:s chef för affärsverksamhet, Joe Benarroch, berättade för BBC News att åtgärden vidtogs ´med stor försiktighet eftersom vi prioriterar säkerhet i denna fråga´. Swift är rapporterat rasande över bilderna och överväger rättsliga åtgärder. Microsofts VD Satya Nadella kallade bilderna ´skrämmande och hemska´ och efterlyste fler ´skyddsräcken´ på tekniken.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 29 januari

Microsofts VD Satya Nadella besöker Indien för att diskutera AI

Microsofts VD Satya Nadella kommer att besöka Indien den 7 och 8 februari som en del av hans årliga besök till landet, med artificiell intelligens (AI) och dess möjligheter som huvudpunkt för 2024. Puneet Chandok, Microsoft Indiens och Sydasiens president, har i ett internt mail för några veckor sedan uttalat att teknikjätten är engagerad i att använda teknik för att skapa fler möjligheter i nationen, vilket demonstreras av Nadellas besök. Nadella underströk vikten av molnbaserade tjänster vid ett möte med Indiens premiärminister Narendra Modi i juni 2023.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 29 januari

Samuel Harris Altman: En framstående entreprenör och AI-ledare

Samuel Harris Altman, född 22 april 1985, är en framstående amerikansk entreprenör och investerare, mest känd som VD för OpenAI sedan 2019, en position han tillfälligt lämnade och sedan återinträdde i november 2023. Altman började sin entreprenörskapsresa genom att avbryta sin universitetsutbildning efter två års studier. Därefter grundade han Loopt, en mobil social nätverkstjänst, och säkrade framgångsrikt över 30 miljoner dollar i riskkapital. 2011 gick Altman med i Y Combinator, en framstående startup-accelerator. Hans ledarskap och strategiska vision var tydlig när han antog rollen som president för Y Combinator, en position han innehade från 2014 till 2019. Altman fortsätter att vara en betydande figur inom entreprenörskap och artificiell intelligens. Trots sina ansträngningar ställdes Loopt inför utmaningar att få utbredd användaradoption, vilket ledde till att det köptes upp av Green Dot Corporation för 43,4 miljoner dollar i mars 2012. Efter denna erfarenhet grundade Altman, tillsammans med sin bror Jack Altman, Hydrazine Capital följande månad. 2019 grundade Altman Tools For Humanity, ett företag som ägnar sig åt att utveckla och distribuera ögonavläsningssystem för autentisering och bevis på personlighet för att bekämpa bedrägerier. Deltagare som samtycker till ögonskanningar får ersättning i form av Worldcoin, en kryptovaluta. Altman har investerat i en rad företag, inklusive Humane, Retro Biosciences och Helion Energy. 2023 hölls ett viktigt möte mellan brittiska premiärministern Rishi Sunak och nyckelpersoner inom artificiell intelligens, inklusive Demis Hassabis, VD för DeepMind; Dario Amodei, VD för Anthropic; och Sam Altman, VD för OpenAI. OpenAI, grundat 2015, fick initialt betydande stöd från ett konsortium som inkluderade Sam Altman, Greg Brockman, Elon Musk, Jessica Livingston, Peter Thiel, Microsoft, Amazon Web Services, Infosys och YC Research, och säkrade en initial finansiering på 1 miljard dollar. Altman blev heltids-VD för OpenAI i mars 2019. I november 2023 avskedades Altman som VD och Greg Brockman från styrelsen. Efter förhandlingar med styrelsen återinträdde Altman och Brockman i sina respektive ledarroller på OpenAI. Altman har också varit VD för Reddit och medgrundare till Project Covalence, ett initiativ för att påskynda lanseringen av kliniska prövningar. Han är också en aktiv investerare inom tekniksektorn och ordförande för styrelsen för Helion, ett företag som ägnar sig åt att främja kärnfusionsteknik, och Oklo, ett kärnkraftsföretag. Altman är vegetarian sedan barndomen och är öppet homosexuell. Han var i ett nioårigt förhållande med Loopt-medgrundaren Nick Sivo, som avslutades kort efter förvärvet av deras företag 2012. I januari 2024 gifte sig Altman med ingenjören Oliver Mulherin på deras egendom på Hawaii. Paret bor för närvarande i San Franciscos Russian Hill-område och drar sig ofta tillbaka till Napa, Kalifornien under helgerna. Altman är känd för att vara en prepper, som han avslöjade 2016, och han äger en stor tomt i Big Sur, som fungerar som en nödplats.

Direktlänk Dela Business Outreach fördjupade 29 januari

AI-genererade deepfakes av Taylor Swift översvämmar sociala medier

Deepfakes av Taylor Swift översvämmade sociala medier-plattformen X, med ursprung från en Telegram-kanal känd för att dela AI-genererad pornografi. Bilderna, genererade av en gratis Microsoft text-till-bild AI-generator, väckte oro kring online-säkerhet och de etiska implikationerna av AI-teknologi. Microsofts VD Satya Nadella kallade bilderna ´oroväckande och fruktansvärda´ och betonade behovet av säkerhetsåtgärder och säkert innehåll. Taylor Swifts fans och politiker, inklusive Vita huset, uttryckte ilska över de AI-genererade falska pornobilderna, med en bild som visades 47 miljoner gånger.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 28 januari

X blockerar sökningar på Taylor Swift på grund av olämpliga AI-falska bilder

Det verkar som om X, tidigare Twitter, har blockerat sökningar på Taylor Swift som en reaktion på en nylig trend av grafiska AI-falska bilder av den världsberömda artisten som har publicerats på webbplatsen. Om du söker på ´Taylor Swift´ eller ´Taylor Swift AI´ på X kan du se ett meddelande som säger ´Något gick fel´. X publicerade ett uttalande nästan en dag efter att bilderna dök upp och sa att det aktivt tar bort alla identifierade bilder och vidtar åtgärder mot konton som publicerar dem. Webbplatsen förbjuder uttryckligen icke-samtycke nakenhet och syntetiska och manipulerade medier.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 28 januari

Microsofts VD kommenterar spridningen av Taylor Swifts sexuellt explicita AI-genererade bilder

Microsofts VD, Satya Nadella, har kommenterat spridningen av sexuellt explicita AI-genererade bilder av Taylor Swift, vilket han beskriver som ´larmande och fruktansvärt´. I en kommande intervju med NBC Nightly News betonade Nadella att den omfattande spridningen av explicit innehåll kräver snabb åtgärd. Gruppen Reality Defender har upptäckt flera falska explicita bilder av Swift som cirkulerar på sociala medieplattformen X. Swifts fans, kända som ´Swifties´, har svarat genom att översvämma plattformen med positiva bilder av popstjärnan under hashtaggen #ProtectTaylorSwift.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 27 januari

Microsoft: AI kommer inte att ta över jobb, bara förbättra produktiviteten

Microsoft Corporation har meddelat att artificiell intelligens (AI) inte kommer att ta över jobb. Ayanda Ngcebetsha, direktören för Data och AI på Microsoft Sydafrika, påpekade att AI bara kommer att förbättra produktiviteten snarare än att ta över jobb. Han förklarade att AI kommer att förbättra kreativiteten och utveckla rutinuppgifter, bland annat. Han betonade att AI handlar om att arbeta sida vid sida med människor som en vardaglig följeslagare. Han tillade att AI kan hjälpa till att lätta bördan på människor och att organisationer som omfamnar AI kommer att frigöra kreativitet och öka produktiviteten för alla.

Direktlänk Dela Tribune Online fördjupade 27 januari

Vodafone och Microsoft ingår 10-årigt strategiskt partnerskap för att utveckla AI-tjänster

Vodafone har ingått ett 10-årigt strategiskt partnerskap med Microsoft för att erbjuda en rad nya digitala produkter till företag, offentliga sektor organisationer och konsumenter. Partnerskapet kommer att fokusera på generativ artificiell intelligens (AI), med Vodafone som lovar att investera $1,5 miljarder för att utveckla nya AI-tjänster med Microsoft under en 10-årsperiod. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte sin glädje över att tillsammans med Vodafone kunna tillämpa den senaste moln- och AI-tekniken för att förbättra kundupplevelsen för hundratals miljoner människor och företag över Afrika och Europa.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 27 januari

Microsofts VD lovar snabb handling mot icke-samtyckta sexuellt explicita deepfake-bilder

Microsofts VD, Satya Nadella, uttalade sig nyligen om behovet av att snabbt agera mot icke-samtyckta sexuellt explicita deepfake-bilder, efter att AI-genererade falska nakenbilder av Taylor Swift spridits på internet. Bilderna hade setts över 27 miljoner gånger innan kontot som postade dem stängdes ned efter massanmälan från Swifts fans. Nadella betonade vikten av en säker online-värld för både innehållsskapare och konsumenter. Microsoft har investerat i och skapat egen AI-teknologi, inklusive som huvudinvesterare i OpenAI.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 26 januari

Microsoft når 3 biljoner dollar i marknadsvärde

Microsoft har nått det eftertraktade märket på 3 biljoner dollar och blev det andra företaget efter Apple att uppnå detta. Microsoft nådde en marknadsvärdering på 3 biljoner dollar för första gången i sin 48-åriga historia. Det Satya Nadella-ledda företaget nådde denna milstolpe efter att dess aktie steg med 1,5 procent i handel på Nasdaq sent på onsdagen. Microsofts aktie har rallyat på senare tid, mitt i dess satsning på artificiell intelligens (AI) tillsammans med OpenAI. Under Nadellas ledning har Microsoft även förvärvat flera AI-företag och investerat mer än 10 miljarder dollar i OpenAI.

Direktlänk Dela Kalinga TV fördjupade 26 januari

Federal Trade Commission granskar fem stora AI-skapare

Federal Trade Commission (FTC) har inlett utredningar av fem ledande skapare av generativ AI-teknologi: Amazon, Microsoft, OpenAI, Anthropic och Alphabet. FTC har skickat 6(b)-order till företagen, vilket kräver att de tillhandahåller information om nyligen genomförda miljardinvesteringar och partnerskap. Syftet är att FTC bättre ska kunna förstå hur dessa relationer och handlingar påverkar konkurrenslandskapet. Företagen har 45 dagar på sig att svara. FTC:s ordförande, Lina M. Khan, understryker vikten av att skydda mot taktiker som kan hindra möjligheter inom AI-utveckling.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 25 januari

Microsoft når 3 biljoner dollar i marknadsvärde

Microsoft har nått det eftertraktade märket på 3 biljoner dollar och blev det andra företaget efter Apple att uppnå denna bedrift. Microsoft nådde ett marknadsvärde på 3 biljoner dollar, första gången i dess 48-åriga historia. Företaget, som leds av Satya Nadella, nådde denna milstolpe efter att dess aktie steg med 1,5 procent i handeln på Nasdaq sent på onsdagen. Apples aktie, ledd av Tim Cook, nådde ett marknadsvärde på 3 biljoner dollar för ungefär två år sedan. Microsofts aktie har stigit på senare tid, bland annat på grund av företagets satsning på artificiell intelligens (AI) tillsammans med OpenAI.

Direktlänk Dela The Statesman fördjupade 25 januari

OpenAI bryter sitt löfte om transparens

Teknikentreprenörer som Elon Musk startade OpenAI 2015 som ett ideellt forskningslaboratorium, med löfte om att inkludera allmänheten i utvecklingen av kraftfull AI. OpenAI har tidigare rapporterat till amerikanska skattemyndigheter att allmänheten kan granska kopior av dess styrande dokument, finansiella rapporter och regler för intressekonflikter. Men nyligen har företaget ändrat sin policy och tillhandahåller nu endast en snäv finansiell rapport som utelämnar majoriteten av dess verksamhet. Denna förändring döljer information som kan kasta ljus över företagets nyligen nära sammanbrott.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 24 januari

OpenAI och Microsoft leder vägen för generativ AI

OpenAI och Microsoft är ledande inom generativ artificiell intelligens (AI). OpenAI har byggt GPT-4, en av världens mest sofistikerade stora språkmodeller (LLMs), och Microsoft integrerar dessa algoritmer i sina produkter, från Word till Windows. Vid World Economic Forum i Davos förra veckan intervjuade Zanny Minton Beddoes, The Economists chefredaktör, Sam Altman och Satya Nadella, som leder OpenAI respektive Microsoft. De förklarade sin vision för mänsklighetens framtid med AI och behandlade några knepiga frågor som hänger över fältet.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 24 januari

Microsoft står inför globala kartellutredningar över relationen med OpenAI

Microsoft står inför flera potentiella kartellutredningar globalt, vilket kan ha allvarliga konsekvenser för företagets ledning inom generativ AI (genAI). Detta kommer efter att företaget meddelat planer på att köpa spelutvecklaren Activision för 68,7 miljarder dollar, vilket ledde till att Federal Trade Commission (FTC) stämde företaget i ett försök att stoppa uppköpet. FTC överväger nu att undersöka Microsofts AI-ambitioner, specifikt företagets nära relation med OpenAI, skaparen av ChatGPT. Microsoft började investera i OpenAI 2019 och hällde ytterligare 10 miljarder dollar i företaget för ett år sedan. FTC, Storbritanniens Competition and Markets Authority och EU undersöker nu om Microsofts relation med OpenAI strider mot konkurrenslagstiftningen.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 23 januari

Microsoft integrerar artificiell intelligens i sina produkter

Microsoft har integrerat artificiell intelligens (AI) i sina produkter och introducerat Copilot, olika AI-kompanjoner inbäddade i företagets olika erbjudanden. Microsoft Copilot är ett AI-chatbot som tidigare var känt som Bing Chat. Företaget har även introducerat Windows Copilot, ett AI-drivet verktyg som förbättrar användarupplevelsen över olika Windows-appar. Dessutom har Microsoft lanserat Copilot Pro, en ny prenumerationstjänst för användare av Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote. Copilot Pro kostar 20 dollar i månaden och ger användarna tillgång till snabbare resultat och ett urval av AI-modeller.

Direktlänk Dela 91mobiles fördjupade 23 januari

Förutsägelser om släppdatum för OpenAIs GPT-5 börjar dyka upp

Förutsägelser om släppdatumet för OpenAIs mest avancerade stora språkmodell hittills, GPT-5, börjar dyka upp. OpenAI:s VD Sam Altman förväntas återigen förändra den digitala världen när den släpps. GPT-5:s lansering var ursprungligen planerad till december 2023 av tidigare styrelsemedlem Elon Musk, men detta har visat sig vara fel. GPT-4, OpenAIs nuvarande flaggskepps-AI-modell, är nu en mogen grundmodell. Företaget avslutade starkt året med släppen av GPT-4V och GPT-4 Turbo under Q4 2023. OpenAI har dock ännu inte gjort några officiella uttalanden om deras nästa version. I mer aktuella nyheter har vi lärt oss att OpenAI har registrerat ett varumärke för GPT-5.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 23 januari

Microsoft öppnar sin AI-assistent för konsumenter och mindre företag

Microsoft kommer att tillgängliggöra sin artificiella intelligensassistent för konsumenter och mindre företag i ett försök att öka antalet betalande kunder för de nya tjänsterna. Företaget säljer en konsumentversion av Copilot för 20 dollar i månaden, med tillgång till OpenAI:s senaste ChatGPT-teknik och bildskapande funktioner. Konsumenter med ett molnabonnemang på Office kommer att kunna använda Copilot för att hjälpa till att besvara frågor, sammanfatta data och skapa innehåll i Word, Outlook, Excel och PowerPoint. Företaget kommer också att ta bort kravet på minst 300 abonnemang för sin företagstjänst.

Direktlänk Dela VNExplorer fördjupade 21 januari

OpenAI och Microsofts partnerskap granskas för konkurrensbegränsning

OpenAI:s uppdrag är att utveckla en gudlik artificiell intelligens (AI), men det kanske aldrig lyckas utan Microsofts hjälp. Amerikanska regulatorer rapporteras bråka om vem som kan undersöka OpenAI och Microsofts relation på grund av oro för konkurrensbegränsning. Om partnerskapet bryts upp kan OpenAI:s VD Sam Altman misslyckas med sitt uppdrag att bygga en mänskligt älskande Artificiell Allmän Intelligens (AGI). Både justitiedepartementet och Federal Trade Commission vill undersöka detta spännande tekniska partnerskap, men regulatorerna måste bestämma vem som ska leda det oundvikligen historiska försöket.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 19 januari

Microsoft Bings integrering av ChatGPT misslyckas med att utmana Googles dominans

Microsofts sökmotor Bing integrerade OpenAI:s ChatGPT i februari, men har ännu inte lyckats utmana Googles dominans inom sök. Trots AI-drivna konversationssvar ökade Bing mindre än 1% på den globala sökmarknaden och avslutade 2023 med en marknadsandel på 3,4%. Innan integrationen av ChatGPT spenderade Bing-användare 33% mindre tid på plattformen. Efter AI-uppdateringen fördubblades antalet aktiva användare i USA till 3,1 miljoner i Q2 2023. Detta ökade till 4,4 miljoner vid årets slut. Användarna tillbringade också 84% mer tid på Bing, enligt data från SensorTower.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 19 januari

Dag tre av Världsekonomiskt forum i Davos fokuserar på geopolitiska spänningar och AI

Under den tredje dagen av Världsekonomiskt forum i Davos diskuterades geopolitiska spänningar och artificiell intelligens (AI). Sam Altman från OpenAI försäkrade att AI inte kommer att ersätta mänsklig omsorg om varandra. Indien diskuterade med stora företag och investerare, medan landets centralbankschef avfärdade diskussioner om räntesänkningar som för tidiga. En studie från WEF visade att Indien är ett av de mest betydande länderna för att husera en blomstrande klunga av fintech-huvudkontor. LinkedIn meddelade att de är intresserade av att fortsätta sina investeringar i Indien. Indiska järnvägar planerar att ingå ett samförståndsavtal med den schweiziska järnvägen för att lära sig av deras bästa praxis och procedurer.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 19 januari

Vodafone och Microsoft ingår tioårigt strategiskt partnerskap för att skala digitala plattformar

Vodafone och Microsoft har ingått ett tioårigt strategiskt partnerskap för att erbjuda digitala plattformar till över 300 miljoner företag, offentliga sektororganisationer och konsumenter över hela Europa och Afrika. Partnerskapet kommer att använda Vodacoms M-Pesa och Microsofts Copilot. Målet är att genom partnerskapet förvandla Vodafones kundupplevelse med Microsofts generativa AI, utveckla nya digitala och finansiella tjänster för företag, särskilt små och medelstora företag i Europa och Afrika, och förnya sin globala datacentermolnstrategi. Vodafone kommer att investera 1,5 miljarder dollar under de kommande tio åren i moln och kundinriktade AI-tjänster utvecklade tillsammans med Microsoft.

Direktlänk Dela Gadget fördjupade 19 januari

AI är det största samtalsämnet på World Economic Forum i Davos

Artificiell intelligens (AI) är det största samtalsämnet bland världsledare och företagsledare på World Economic Forums årliga möte i Davos. Sam Altman, VD för OpenAI, gjorde sitt första framträdande i Davos till stor uppmärksamhet, med Microsofts VD Satya Nadella i släptåg. AI:s geopolitiska betydelse var tydlig och diskuterades av världsledare från Kina till Frankrike. Europeiska unionen har utarbetat världens första omfattande AI-regler. Kinesiska premiärministern Li Qiang kallade AI för ett ´dubbelsidigt svärd´ och betonade behovet av mänsklig kontroll över teknologin.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 januari

Microsoft lägger till AI och sökalternativ i Edge skärmdumpsverktyget

Microsoft planerar att lägga till flera AI- och sökalternativ till skärmdumpsverktyget i webbläsaren Edge. Funktionerna inkluderar en genväg för att chatta med Copilot, en textdetektor och sökalternativ för bilder och text med Bing. Samsung har nyligen meddelat liknande funktioner för sina flaggskeppssmartphones, men använder Google istället för Bing för sökfunktionen. Microsofts VD Satya Nadella har lovat att alla företagets produkter kommer att ha AI i någon form, vilket ofta inkluderar en version av Copilot. Microsoft verkar också skifta bort från Bing-varumärket när det gäller AI-produkter och tjänster.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 18 januari

Microsofts VD försvarar företagets relation med OpenAI

Microsofts VD, Satya Nadella, försvarar företagets nära förhållande till OpenAI trots ökad granskning från regulatorer. Nadella kallar alliansen mellan teknikjättarna för ett ´pro-konkurrens partnerskap´ som har möjliggjort viktiga resultat för kunderna. Microsofts ursprungliga investering i OpenAI 2019 var en ´hög risk satsning´, men har visat sig vara fördelaktig för marknaden. Microsoft står inför hård konkurrens inom generativ AI från andra teknikjättar, som AWS och Google. OpenAI verkar dock vara nyckeln för Microsoft, antyder Nadella. Relationen mellan Microsoft och OpenAI har nyligen utsatts för intensiv regulatorisk granskning, med undersökningar från UK, USA och EU. Trots detta verkar Nadella vara säker på företagets ställning i frågan.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 18 januari

AI-teknikens risker diskuteras på Världsekonomiskt forum

ChatGPT, en chatbot med förmåga att koda, skriva e-post och hålla tal, var stjärnan på förra årets Världsekonomiska forum. I år är det dock en ökad oro över teknikens risker, inklusive spridning av felinformation, jobbförlust och ökad ekonomisk klyfta mellan rika och fattiga länder. Debatten har blivit mer brådskande i och med globala försök att reglera den snabbt utvecklande tekniken. Schweiziska presidenten Viola Amherd har uppmanat till global styrning av AI, medan Microsofts VD Satya Nadella har försökt lugna oro över att AI-revolutionen skulle lämna världens fattigaste länder efter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 januari

OpenAIs VD diskuterar sitt sparkande, återanställning och framtidens AI

OpenAIs VD Sam Altman pratade om sin överraskande avskedigande och återanställning på start-up-företaget i november förra året vid World Economic Forum i Davos, Schweiz. Styrelsen hade sagt att de hade förlorat förtroendet för honom och avlägsnade honom från företaget. Nästan hela personalen på OpenAI hotade att säga upp sig om han inte återinsattes. Altman talade också om framtiden för AI, varnade för ökad stress när världen närmar sig AGI (Artificial General Intelligence) och uppmanade företag att tillbringa mer tid med att tänka på ´hur alla konstiga saker kan gå fel.´

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 18 januari

Stora framsteg inom AI, nya verktyg och risker

Det är en stor vecka för AI med nya verktyg som rullas ut av de största aktörerna i branschen. Microsoft och OpenAI har lanserat stora nya verktyg och prispaket, vilket ytterligare cementerar företagen som ledare inom konsument-AI-industrin. Microsoft erbjuder nu en superladdad version av sin gratis Copilot-assistent för $20 varje månad. OpenAI erbjuder också ytterligare betalda produkter, inklusive ChatGPT Team och ChatGPT Store. Samtidigt används AI på nya sätt, som i Sam´s Club där visuell AI används för att kontrollera vad som finns i kundvagnen. Reglering av AI går framåt, men i en långsammare takt. Risken med AI blir också allt mer uppenbar, med exempel på hur AI kan användas för att vilseleda människor och äventyra varumärkens säkerhet och demokrati som helhet.

Direktlänk Dela PR Daily fördjupade 18 januari

Microsoft och OpenAI:s samarbete och framtidsutsikter för AI

Varje år besöker världens företagselit Davos för att undersöka viktiga relationer. I år har många undrat över relationen mellan Microsoft och OpenAI, startupen bakom ChatGPT. Dessa företag är de mest framstående drivkrafterna för Artificiell Intelligens (AI) i världen. OpenAI licensierar sin teknologi exklusivt till Microsoft. Microsofts chef Satya Nadella, vars företag äger en 49% andel i startupen, stöttade OpenAIs chef Sam Altman under en orolig period. Altman och Nadella är övertygade om att tekniken kommer att skapa fler nya jobb än det kommer att förstöra. De tror att AI kan göra arbetsmarknaden mer dynamisk genom att låta människor lära sig nya färdigheter och byta jobb snabbare.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 18 januari

Microsoft och OpenAI förutser stort år för AI 2024

Microsoft och OpenAI, två av världens mest framstående leverantörer av artificiell intelligens (AI), förväntar sig att 2024 blir ett stort år för AI. Microsoft, som äger 49% av OpenAI, har nyligen investerat stort i tekniken, vilket hjälpte företaget att bli världens största företag. OpenAI:s senaste modell, GPT-4, har fått blandade recensioner, men företagets VD, Sam Altman, antyder att nya förmågor är på väg. Båda företagen är övertygade om att AI kommer att skapa fler nya jobb än det förstör, trots oro över teknikens inverkan på arbetsmarknaden.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 18 januari

OpenAI-chefen förespråkar kärnkraft för att möta AI:s växande energibehov

Sam Altman, chef för OpenAI, föreslog vid World Economic Forum i Davos att AI-industrin borde luta sig mot kärnkraft för att hålla jämna steg med dess växande energifotavtryck. Altman menade att AI kommer att behöva mer kraft om det ska ta över världen. Han påpekade att AI-industrin, som har genererat enorma finansiella investeringar under det senaste året, behöver en slags axel-förskjutande, kopernikansk ´genombrott´ när det gäller energiinnovation. Altman har själv investerat hundratals miljoner dollar i energifusionsprojekt, inklusive Helion Energy, som nu ägs av OpenAIs speciella affärspartner Microsoft.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 18 januari

Microsoft och OpenAI:s relation under lupp på Davos-mötet

Världens företagselit undrar över sina relationer med Microsoft och OpenAI, som är de mest framstående leverantörerna av artificiell intelligens (AI). OpenAI licensierar exklusivt sin teknologi till Microsoft. Relationen mellan de två företagen har granskats efter att Sam Altman, OpenAI:s chef, avskedades av sin styrelse, men återinsattes senare. Microsofts VD, Satya Nadella, stödde Altman under denna tid. Trots detta är det fortfarande osäkerhet kring riskerna för vad Altman har kallat ´bästa bromance in tech´. Båda företagen är optimistiska om att 2024 blir ett stort år för AI. Microsofts stora satsning på tekniken hjälpte det att avsätta Apple som världens största företag. Dess kommande kvartalsresultat kommer att ge den första tydliga indikationen på hur mycket företagskunder är villiga att spendera på AI.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 18 januari

Microsofts stora investeringar i AI och partnerskap med OpenAI och Vodafone

Microsofts VD, Satya Nadella, försvarade företagets miljardinvesteringar i OpenAI vid Världsekonomiskt forum i Davos. Hans uttalanden kommer i en tid då EU och Storbritannien undersöker partnerskapets natur och frågar om det liknar en fusion. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI under de senaste åren. Nadella betonade att partnerskapet bör ses som en pro-konkurrensåtgärd. Microsoft har också inlett ett partnerskap med Vodafone för att integrera generativa AI-funktioner inom telekommunikationsområdet. Detta 10-åriga strategiska partnerskap, värderat till 1,5 miljarder dollar, syftar till att förbättra Vodafones kundupplevelse genom Microsofts AI-verktyg.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 18 januari

Företag förväntar sig att generativa AI-investeringar börjar betala av sig 2024

2023 var året då företag investerade stort i generativ AI. Nu förväntas dessa investeringar börja betala av sig 2024. Företag som Microsoft, Google, Samsung, Volkswagen och Mercedes snabbar på att tjäna pengar på sina generativa AI-erbjudanden eftersom intresset för tekniken fortsätter att vara högt. Analytiker hos UBS:s Global Research and Evidence Lab förväntar sig att marknaderna kan ta fart från 2025 till 2027 när fler tillämpningar av tekniken börjar utnyttja dess funktioner. Samsung lanserade nyligen sin linje av Galaxy S24-smartphones med företagets Galaxy AI-paket av generativa AI-funktioner, inklusive liveöversättning och fotoredigeringsfunktioner. Microsoft meddelade att de kommer att börja sälja prenumerationer på en konsumentversion av sin Copilot AI-assistent för 20 dollar per månad och användare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 januari

OpenAI:s VD Sam Altman tonar ner farhågorna för artificiell allmän intelligens

Sam Altman, VD för OpenAI, har mjukat upp sin tidigare hårda inställning till idén om att kraftfull artificiell allmän intelligens (AGI) plötsligt kommer att störa samhället. Under World Economic Forum i Davos, sade han att ´ingen längre är överens om vad AGI innebär´. Han tillade att AGI kommer att vara en ´förvånansvärt kontinuerlig sak´, där ´varje år lanserar vi en ny modell [som] är mycket bättre än året innan´. Detta kommer efter hans tillfälliga avskedande från OpenAI:s styrelse, vilket ledde till upplösningen av företagets styrelse. Styrelsen för OpenAI ser nu mycket annorlunda ut, med tidigare finansministern Larry Summers och tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor bland dess medlemmar.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 17 januari

AI-risken i stora valår vägs av Altman, Gates

Nästan hälften av världens befolkning kommer att ha möjlighet att rösta i ett nationellt val i år. Ledare inom artificiell intelligens (AI) diskuterade hotet från AI på valen vid World Economic Forum i Davos, Schweiz. Medan vissa nedtonade risken, uttryckte andra mer osäkerhet. Microsofts VD Satya Nadella och OpenAI:s VD Sam Altman var mer försiktiga, medan Microsofts medgrundare Bill Gates varnade för att ´de onda kommer att vara mer produktiva´ med AI. Salesforce VD Marc Benioff menade att sociala medier utgör en större risk för den demokratiska processen än AI.

Direktlänk Dela Taipei Times fördjupade 17 januari

Microsoft lanserar Copilot Pro och blir världens mest värdefulla företag

Förra veckan blev Microsoft världens mest värdefulla företag, med ett marknadsvärde på 2,89 biljoner dollar som överträffade Apples 2,87 biljoner dollar. Microsoft har nu lanserat Copilot Pro, en ny prenumerationsmodell med avancerade funktioner och funktioner som hjälper människor med uppgifter som kodning, design, forskning och mer. Copilot kommer att vara tillgängligt för Microsoft 365-användare i företag av alla storlekar, inklusive små och medelstora företag. Copilot Pro-kostnaden är fastställd till 30 dollar per person och månad.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 17 januari

Microsoft utökar tillgängligheten för sin AI-assistent, Copilot

Microsoft utökar tillgängligheten för sin AI-assistent, Copilot, genom att lansera en konsumentversion för 20 dollar i månaden. Copilot Pro-konsumenttjänsten liknar OpenAI:s ChatGPT Plus och kan användas av abonnenter med ett Cloud Office-abonnemang för att hjälpa till med uppgifter i Word, Outlook, Excel och PowerPoint. Microsoft tar bort kravet på 300 abonnemang för företagsversionen av Copilot, vilket ökar tillgängligheten för ett bredare spektrum av företag. Företaget planerar också att lansera ett verktyg för att kunderna ska kunna designa anpassade Copilots för specifika ämnen.

Direktlänk Dela Rmupdate.com fördjupade 17 januari

Microsofts VD Satya Nadella har inga problem med OpenAIs styrelsestruktur

Microsofts VD Satya Nadella uttryckte ingen oro över OpenAIs styrelsestruktur vid ett evenemang i Davos. Detta kommer två månader efter att OpenAI:s icke-vinstdrivande styrelse tillfälligt avsatte sin VD utan hänsyn till investerarnas intressen. Styrelsen återinsatte senare VD:n och arbetar nu med att fylla ut sina medlemsplatser. Microsoft har säkrat en icke-röstberättigad observatörsposition i OpenAIs styrelse. Konkurrensmyndigheter i Europa, Storbritannien och USA har börjat granska relationen mellan Microsoft och OpenAI.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 17 januari

Microsofts VD Nadella har inga problem med OpenAIs styrstruktur

Microsofts VD Satya Nadella uttryckte sitt stöd för OpenAIs styrelsestruktur, trots nyliga kontroverser. I november avskedades OpenAIs VD Sam Altman över ett påstått kommunikationsfel, vilket utlöste en kris på företaget. Microsoft, som stöder OpenAI med miljarder dollar, har nu säkrat en icke-röstningsobservatörsposition i OpenAIs styrelse. Konkurrensmyndigheter i Europa, Storbritannien och USA har börjat granska relationen mellan Microsoft och OpenAI närmare.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 17 januari

Microsofts chef har ´inga problem´ med OpenAIs styrstruktur

Microsofts VD Satya Nadella insisterade på tisdagen att han ´inte har något problem´ med styrstrukturen på OpenAI, trots en intern konflikt som tillfälligt tvingade ut dess VD Sam Altman förra året. OpenAI, en ideell organisation som styrs av en styrelse vars uppdrag är att säkerställa att företaget prioriterar säkerhet över vinst, fick stor granskning efter att de sparkade Altman i november. Microsoft, som har åtagit sig cirka 13 miljarder dollar till OpenAI, var en av flera investerare som blev överraskade när OpenAIs styrelse sparkade Altman. Nadella spelade enligt uppgift en nyckelroll i förhandlingarna som ledde till att Altman återinsattes fem dagar senare.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 17 januari

Microsofts VD har inga problem med OpenAIs styrelsestruktur

Microsofts VD Satya Nadella sade på tisdagen att han inte har några problem med styrelsestrukturen hos dess AI-partner OpenAI, trots att företagets icke-vinstdrivande styrelse tillfälligt avsatte VD:n Sam Altman för två månader sedan. OpenAI:s icke-vinstdrivande styrelse tvingade ut Altman som VD på grund av en påstådd kommunikationskollaps mellan honom och styrelsemedlemmarna. Efter att anställda hotade att säga upp sig och Microsoft försökte anställa Altman och andra chefer nåddes en kompromiss som återinsatte Altman som OpenAI:s VD. Microsoft är en nyckelpartner och finansiell backare till OpenAI, och har investerat miljarder dollar i företaget.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 17 januari

Microsoft lanserar Copilot Pro, en AI-baserad digital assistent

Microsoft har lanserat Copilot Pro, en prenumerationstjänst för en AI-baserad digital assistent. Den senaste versionen av Copilot inkluderar Open AI:s GPT-4 Turbo och Dalle3. Denna prenumeration förbättrar Microsofts AI-erbjudanden och utökar dess partnerskap med OpenAI. Microsoft och OpenAI står inför regulatoriska undersökningar av konkurrensregulatorer i USA, Storbritannien och EU. Microsoft Copilot Pro är det senaste AI-erbjudandet från teknikjätten och är en prenumerationsbaserad modell som lovar att förbättra Microsofts befintliga AI-produkt, med avancerade funktioner över Microsoft-applikationer och anpassade chatbots.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 17 januari

Microsoft lanserar Copilot Pro, en AI-chattbot prenumeration för $20 i månaden

Microsoft har lanserat en ny AI-chattbot prenumeration, Copilot Pro, för $20 i månaden. Prenumerationen ger användare prioriterad tillgång till de senaste AI-modellerna, med start med OpenAI:s GPT-4 Turbo, samt AI-integrationer i Microsofts produktivitetssvit som tidigare var reserverade för företagsanvändare. Copilot Pro, som presenterades på måndagen, inkluderar direkt integration med Word, Excel, PowerPoint och andra Microsoft 365-appar. Microsoft släppte också nya Copilot mobilappar för Android och iOS, och utvidgade sin separata Microsoft 365 Copilot-tjänst till småföretagsanvändare.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 16 januari

Microsoft gör förflyttningar för att skydda sin AI-framtid

Microsoft verkar vara oroliga för framtiden för sitt AI-partnerskap med OpenAI och gör diskreta förflyttningar för att skydda sig mot eventuella framtida störningar hos OpenAI. Detta kommer efter att OpenAI:s styrelse oväntat avsatte VD:n Sam Altman i november 2023, vilket skakade Microsoft:s tro på sin AI-partner. Microsoft verkar vara fast beslutna att skydda sin framtid och säkerställa att Copilot kan överleva utan OpenAI om det behövs. Microsoft fortsätter att utveckla sina egna AI-modeller och letar efter sätt att integrera fler open-source LLMs i Copilot. Microsoft:s VD Satya Nadella har betonat hur viktig AI är för företaget.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 16 januari

Microsofts VD vill inte ha större kontroll över OpenAI

Microsofts VD, Satya Nadella, har uttryckt att han inte önskar större kontroll över OpenAI. Uttalandet kommer i skuggan av att europeiska och brittiska reglerare överväger att granska de djupa banden mellan de två företagen. ´Det vi vill ha är god stabilitet´, sade han under en intervju vid World Economic Forum i Davos. ´Vi investerade, vi samarbetade när de var vad de var och vad de är idag - en begränsad vinst, icke-vinst, vad du vill. Så jag är bekväm. Jag har inga problem med någon struktur.´

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 16 januari

Kinas premiärminister uppmanar till ´röd linje´ i AI-utveckling

Kinas premiärminister Li Qiang uttalade sig under Världsekonomiskt Forum i Davos och betonade behovet av en ´röd linje´ i utvecklingen av artificiell intelligens (AI) för att tekniken ska gagna samhället. Han uppmanade till ´god förvaltning´ av teknikutveckling och uppmanade världen att samarbeta utan ´lägerbaserad uppdelning eller antagonism´. Li Qiang sade också att tekniken bör vara inkluderande och gagna inte bara en liten grupp, men en stor del av mänskligheten. Han tillade: ´Det är viktigt att vi arbetar tillsammans och samordnar med varandra.´

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 16 januari

Vodafone och Microsoft ingår 10-årigt partnerskap för att förbättra molnkapacitet

Vodafone och Microsoft har ingått ett partnerskap värt 1,5 miljarder dollar över 10 år som kommer att omvandla Vodafones molnkapacitet genom Microsofts Azure-plattform. Avtalet kommer att möjliggöra för Vodafone att påskynda digitala transformationsinsatser som en del av en virtuell datacentermigration till Microsoft Azure. Vodafone förväntar sig att flytten kommer att minska underhålls- och energikostnader över verksamheten i både Europa och Afrika. Microsofts VD Satya Nadella bekräftade att teknikjätten kommer att stödja Vodafone i att tillämpa den senaste moln- och AI-tekniken för att förbättra kundupplevelser.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 16 januari

Google lanserar snart sin AI-chatbot på spanska

Google planerar att lansera sin artificiella intelligens (AI) chatbot, Bard, på cirka 20 språk, inklusive spanska, under de kommande veckorna och månaderna. Innan detta verktyg öppnas vill teknikjätten säkerställa att produkten fungerar bra och är säker. Bard chatbot, som lanserades för nästan 2 månader sedan och endast var tillgänglig via inbjudan eller väntelista, är nu öppen för 180 länder på engelska. Dessutom har den öppnats för två nya språk, japanska och koreanska.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 16 januari

Microsoft öppnar upp sin AI-assistent för konsumenter och mindre företag

Microsoft öppnar upp sin AI-assistent för konsumenter och gör företagsversionen tillgänglig för mindre företag i ett försök att öka antalet betalande kunder för de nya tjänsterna. Microsoft säljer en konsumentversion av Copilot för 20 dollar i månaden, med tillgång till OpenAI:s senaste ChatGPT-teknik och bildskapande funktioner. Konsumenter med ett molnabonnemang på Office kommer att kunna använda Copilot för att svara på frågor, sammanfatta data och skapa innehåll i Word, Outlook, Excel och PowerPoint. Microsoft kommer att ta bort det minsta antalet prenumerationer på 300 för sin företagstjänst. Microsoft har testat den Office-baserade copiloten, nu kallad Copilot för Microsoft 365, sedan mars 2023.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 16 januari

Microsoft öppnar AI-assistent för kunder och mindre företag

Microsoft öppnar sin AI-assistent för kunder och gör företagsversionen tillgänglig för mindre företag för att öka antalet betalande kunder för de nya tjänsterna. Företaget säljer en konsumentversion av Copilot för 20 dollar i månaden, med tillgång till OpenAI:s senaste ChatGPT-teknik och bildskapande funktioner. Kunder med ett molnabonnemang till Office kommer att kunna använda Copilot för att hjälpa till att besvara frågor, sammanfatta data och skapa innehåll i Word, Outlook, Excel och PowerPoint. Företaget planerar att lansera ett byggverktyg, liknande det som OpenAI avtäckte förra året, för att låta individer skapa sina egna Copilots för ett specifikt ämne.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 16 januari

OpenAI:s VD använder mest Slack på sin telefon, avslöjar på Bill Gates podcast

Sam Altman, VD för OpenAI, avslöjade att hans mest använda app på sin telefon är Slack, den populära kommunikationsappen för team, följt av Apples iMessage. Detta bekräftar också att Altman använder en iPhone som sin huvudtelefon. Altman diskuterade detta under ett avsnitt av Microsoft-grundaren Bill Gates podcast ´Unconfuse Me with Bill Gates´. Bill Gates delade också att hans mest använda app är Microsoft Outlook, som han använder för sin e-post. Podcasten diskuterade också hur Altman och Gates är bekymrade över den snabba takt som människor måste anpassa sig till.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 16 januari

Microsoft lanserar Copilot Pro och gör Copilot tillgänglig för alla

Nästan ett år efter att Microsoft lanserade sin ChatGPT-drivna Bing Chat, nu bara kallad Copilot, meddelar företaget sina nästa stora AI-steg. Först lanserar de Copilot Pro, en månatlig prenumeration på 20 dollar som ger power-användare tillgång till de senaste ChatGPT-utgåvorna, samt tillgång till Copilot i Microsoft 365-appar och andra nya funktioner. Dessutom är Copilot-apparna för iOS och Android nu tillgängliga för alla, efter en begränsad lansering förra månaden. Copilot Pro-användare kommer att ha tillgång till GPT-4 Turbo vid högtrafiktider från och med idag, och kommer så småningom att kunna växla mellan olika GPT-modeller. Prenumerationen ger dig också bättre AI-bildskapande, vilket kommer att vara snabbare och leverera högre bildkvalitet, med valfritt landskapsformat. Det är också värt att notera att Copilot Pro kostar 20 dollar i månaden per användare - planera att betala mer om flera personer i ditt hushåll behöver tillgång.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 15 januari

Microsoft kommer att erbjuda sin virtuella assistent Copilot till småföretag med Microsoft 365 Business Premium och Business Standard-prenumerationer. Kommersiella kunder med under 300 licenser och de med billigare Office-prenumerationer kan nu få tillgång till Copilot. En ny Copilot Pro-nivå för 20 dollar per person och månad för konsumentprenumeranter kommer att introducera Copilot i Word, Excel och andra Microsoft-produktivitetsappar. Microsoft meddelade på tisdagen att småföretag nu kan prenumerera på dess virtuella assistent Copilot i företagets produktivitetsappar. Och konsumenter som betalar för Microsoft 365-programvaran kan anmäla sig till en ny betald version av Copilot.

NBC Chicago fördjupade 15 januari

Microsofts VD välkomnar AI-störningar i informationssektorn

Microsofts VD Satya Nadella har sagt att störningar orsakade av artificiell intelligens (AI) i informationssystemet bör välkomnas av journalister och förlag. Kommentaren kommer strax efter att New York Times inledde rättsliga åtgärder mot Microsoft-stödda OpenAI för användning av tidningens innehåll för att träna modeller. Nadella talade vid ett evenemang på Chatham House i London och sa att generativa AI-produkter som ChatGPT, som utvecklas av OpenAI, kunde vara en välkommen störning för hur människor får tillgång till information.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 15 januari

Microsoft testar automatisk start av Copilot AI på Windows 11

Microsoft kan bli mer aggressiv i att driva sin Copilot AI. De testar för närvarande att ha Copilot att automatiskt starta vid uppstart på Windows 11. Testet avslöjades i en ny Windows 11 Dev Channel build avsedd för beta-användare inskrivna i Windows Insider-programmet. För tillfället planerar Microsoft bara att lansera Copilot automatiskt på ´bredskärmsenheter´. Användare kommer också att kunna inaktivera den automatiska starten genom att gå till Inställningar> Personlig anpassning> Copilot.

Direktlänk Dela PC Magazine UK fördjupade 12 januari

Microsoft planerar att införa AI-assistenten Copilot i de flesta av sina produkter och tjänster

Microsoft fortsätter att satsa stort på artificiell intelligens och planerar att införa sin nya AI-assistent, Copilot, i de flesta av sina produkter och tjänster. Detta inkluderar Windows-systemet, Office 365-plattformen, sökmotorn Bing och Azure molntjänst. Företaget testar även att ha assistenten öppen automatiskt på vissa versioner av Windows 11, särskilt på ´bredskärmsenheter´. Microsoft kommer också att inkludera en ny tangent dedikerad till Copilot på Windows-tangentbord. Om du är en Windows 11-användare kan Copilot redan ha landat på din dator, beroende på din region och systemversion.

Direktlänk Dela TechGIndia fördjupade 12 januari

Advokater bör utnyttja Gen AI för att förbättra sitt arbete, enligt CES-keynote

Under det senaste året har det varit mycket diskussion om Gen AI och hur och om den bör användas. På den stora CES-elektronikmässan i Las Vegas hjälpte ett nyligen hållet huvudtal till att fokusera på vad som bör vara viktigt för den juridiska gemenskapen när man tänker på Gen AI. Vi behöver granska vad vi gör och bestämma vad vi, som advokater och juridiska yrkesverksamma, är unikt kvalificerade att göra. Gen AI låter läkare tillbringa mer tid med sina patienter istället för att drunkna i pappersarbete. Studenter kan få personliga handledare för att hjälpa dem att förstå detaljer så att de kan avancera. Och så vidare. Detta fick mig att tänka: Vad är de saker som advokater är experter på? Vad är vi advokater riktigt bra på? Vad kvalificerar vår utbildning och erfarenhet oss unikt att göra? Om vi kan identifiera dessa saker kan vi sedan ta reda på vilka delar av vårt jobb Gen AI kan ta över så att vi kan göra det vi gör bäst.

Direktlänk Dela Above the Law fördjupade 12 januari

Microsoft introducerar ny Copilot-knapp på tangentbord

Microsoft fortsätter att integrera artificiell intelligens (AI) i sina produkter och tjänster, inklusive Windows. Företagets AI-produkter går generellt under namnet Copilot. I november publicerade Microsoft ett blogginlägg där de förklarade varför användare verkligen behöver Copilot. Nu har Microsoft introducerat en ny Copilot-knapp på tangentbord som kommer att starta Copilot, liknande Windows-tangenten som startar Start-menyn. Denna knapp kommer att finnas på nya bärbara datorer och skrivbordstangentbord från och med januari. Placeringen av Copilot-knappen varierar beroende på tillverkaren, men generellt sett är den på höger sida av mellanslagstangenten.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 12 januari

Microsoft vill dominera detaljhandeln med AI

Microsoft, världens mest använda PC-programvarutillverkare, vill att dess AI ska dominera detaljhandeln på samma sätt. Företaget presenterade en ny uppsättning AI-erbjudanden som syftar till att förbättra kundupplevelsen. Copilot, som beskrivs som ´din vardagliga AI-kompis´, är en del av Microsofts bredare AI-initiativ som omfattar konsumenter på Windows-datorer hemma och anställda på arbetsplatsen. Fyra nya erbjudanden under detta paraply omfattar flera aspekter av detaljhandeln, från att hjälpa butiksmedarbetare till AI-drivet personanpassning för kunder. Microsofts Cloud for Retail förhandsgranskar en ny mall som möjliggör personaliserad shopping med naturligt språk. Företaget introducerade även AI-baserade förslag i Microsoft Teams för att förbättra interaktioner från företagsnivå till butiksnivå. Alla dessa steg och mer adderar upp till Microsofts satsning på att ´modernisera butiksupplevelsen´.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 12 januari

Microsoft avslöjar nya AI-erbjudanden för att förbättra shoppingupplevelsen

Microsoft, världens mest använda PC-programvarutillverkare, avslöjade på torsdagen en ny uppsättning artificiell intelligens (AI) erbjudanden som syftar till att förbättra shoppingupplevelsen, både bakom kulisserna och för kunder, med generativ AI. Företaget lanserade fyra nya erbjudanden under paraplyet Copilot, som tar upp flera aspekter av detaljhandeln, från att hjälpa butiksmedarbetare till AI-drivna personaliseringar för kunder. Microsofts Cloud for Retail förhandsgranskar en ny mall som möjliggör personaliserad shopping med hjälp av naturligt språk. Företaget har också introducerat AI-baserade förslag i Microsoft Teams för att förbättra utbyten från företagsnivå ner till butiksnivå. Alla dessa drag och andra utgör Microsofts bud att ´modernisera butiksupplevelsen´.

Direktlänk Dela Women´s Wear Daily fördjupade 12 januari

Sam Altmans avsked från OpenAI var ´en verklig växande stund´ för företaget

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, har talat om sin avskedning från företaget i en ny intervju. Han beskrev det som ´en verklig växande stund´ för företaget. Altman avskedades från OpenAI i november efter ett misslyckat styrelsekupp. Styrelsen förklarade då att de hade förlorat ´förtroendet för hans förmåga´ att leda och att han ´inte konsekvent var uppriktig i sina kommunikationer´. Trots detta återvände Altman till OpenAI som VD bara några dagar efter hans avsked, och flera av OpenAIs styrelsemedlemmar som var inblandade i hans avsked lämnade.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 januari

OpenAI:s VD Sam Altman gifter sig med partnern Oliver Mulherin på Hawaii

Sam Altman, VD för AI-forskningslabbet OpenAI och tidigare president för Y Combinator, gifte sig med sin partner Oliver Mulherin i en intim ceremoni på Hawaii den 10 januari 2024. Ceremonin präglades av dess diskreta natur och gästlistan var begränsad till en utvald grupp av nära familj och vänner. Paret delade ett hjärtligt Instagram-inlägg där Mulherin uttryckte ´gift med min bästa vän och kärlek i mitt liv´. Gratulationer strömmade in från flera kända figurer, inklusive Lauren Sanchez, fästmö till Amazon-grundaren Jeff Bezos, och teknikentreprenörerna Zen Matoshi, Alexandr Wang, Shervin Pishevar, Adrian Aoun samt tekniksociala mediepersonligheten prayingforexits.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 11 januari

Microsofts säkerhetscopilot: Utmaningar och framsteg med AI-drivna säkerhetslösningar

Microsofts Säkerhetscopilot, byggt på OpenAIs modeller, är företagets viktigaste AI-produkter. Interna presentationer avslöjar att utvecklingsarbetet var utmanande men också gav hopp om ny tekniks potential. Ursprungligen arbetade Microsoft med egna maskininlärningsmodeller för säkerhetsändamål, men projektet stannade upp på grund av brist på beräkningsresurser. Företaget fick sedan tidig tillgång till GPT-4 och ändrade fokus för att se vad de kunde göra inom cybersäkerhet med GPT-4. Microsoft stötte på problem med ´hallucinationer´ där AI-modellen genererade felaktiga svar, vilket ledde till att de var tvungna att ´körsbärs-plocka´ exempel. Trots utmaningarna har Microsofts säkerhetscopilot visat sig lovande och har nu blivit en verklig produkt, med Microsofts egna data inkorporerade.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 januari

Enligt World Economic Forums senaste Globala riskrapport utgör felaktig och vilseledande information som förstärkts av avancerad artificiell intelligens (AI) det omedelbara topprisken för den globala ekonomin. Organisationen påpekade även att en rad miljörisker utgör de största hoten på längre sikt. Rapporten, som baseras på en undersökning av nästan 1500 experter, industriledare och politiska beslutsfattare, släpptes inför den årliga elitsamlingen av VD:ar och världsledare i Davos, Schweiz. Rapporten listar desinformation som den mest allvarliga risken under de närmaste två åren, och framhäver hur snabba tekniska framsteg skapar nya problem eller förvärrar befintliga. AI kommer att vara ett hett ämne på Davos-mötena nästa vecka, som förväntas bli besökta av techföretagschefer, inklusive OpenAI:s VD Sam Altman, Microsofts VD Satya Nadella och AI-industrinspelare som Meta´s chefs AI-forskare, Yann LeCun. Den andra stora globala oron för respondenterna i riskundersökningen kretsade kring klimatförändringar. Efter desinformation och felinformation är extremt väder den näst mest akuta kortsiktiga risken.

Business Standard fördjupade 10 januari

Microsofts AI-satsning fortsätter: Cowriter kommer till Notepad

Microsofts engagemang för artificiell intelligens (AI) är betydande. Företagets VD Satya Nadella har tidigare sagt att 2024 kommer att bli året för AI. En annan toppchef på Microsoft, Yusuf Mehdi, förstärker detta budskap genom att säga att Windows kommer att bli porten till AI på datorer. Nyligen avslöjades att Copilot kommer till Notepad. Precis som Copilot kommer Cowriter, som är namnet på den nya funktionen, att hjälpa användare att generera, omskriva eller ändra längden på texter beroende på ton eller format. Cowriter kommer att fungera baserat på ett kreditsystem.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 10 januari

Walmart förbättrar digital shoppingupplevelse med AI

Walmart, världens största återförsäljare, genererade över $82 miljarder i e-handelsförsäljning under räkenskapsåret 2023 och ökar ständigt sin aktiva digitala kundbas. Under 2024 förbättrar företaget ytterligare den digitala shoppingupplevelsen, genom att bygga in generativ AI i sin sökfunktion för att leverera kunderna en hjälpsam och intuitiv webbläsarupplevelse. Walmart har byggt en helt ny generativ AI-driven sökfunktion över iOS, Android och sin egen webbplats. Den nya funktionen är speciellt designad för att förstå sammanhanget i en kunds förfrågan och generera personliga svar.

Direktlänk Dela Microsoft Corporation fördjupade 10 januari

Siemens och Microsoft samarbetar för att introducera AI Copilots i tillverkningsindustrin

Siemens har meddelat att de samarbetar med Microsoft för att introducera generativ AI-drivna Copilots i tillverkningsindustrin för att öka produktiviteten i ljuset av arbetskraft och kompetensbrist. Tillkännagivandet gjordes under Siemens VD Roland Buschs huvudtal vid CES 2024 i Las Vegas. Siemens strävar också efter att utveckla ´industriell metaverse´, en blandad verklighetsmiljö som kommer att förbättra produktionsprocesser och samarbete över branscher. AI Copilot kommer att köras som en del av Siemens Xcelerator digitala affärsplattform medan den använder Microsofts Azure OpenAI-tjänst.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 9 januari

Microsoft inför AI Copilot-tangent till Windows-tangentbord 2024

Microsoft planerar att lägga till en ´AI Copilot´-tangent till Windows-tangentbord år 2024. Detta är den första stora uppdateringen av Windows-tangentbordet på nästan 30 år. AI Copilot-tangenten kommer att ge användare tillgång till en uppsättning av Microsofts AI-funktioner, vilket gör generativ AI tillgänglig för en bredare användargrupp. Med ett knapptryck och några klick kan användare generera text och bilder eller använda AI-drivna sökningar för att förbättra produktiviteten eller stilla nyfikenheten. Microsoft planerar att rulla ut nya Windows 11-enheter med Copilot-tangenten.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 9 januari

Microsoft introducerar AI-fokuserad Copilot-tangent och uppgraderar SwiftKey

Microsoft har introducerat en AI-fokuserad Copilot-tangent och uppgraderat SwiftKey, vilket markerar ett nytt kapitel inom AI-drivna datorer. Copilot-tangenten aktiverar Copilot, vilket gör det möjligt att utföra webbsökningar, komma åt personligt innehåll och använda allmänna PC-funktioner via dess AI-funktioner. Microsoft har inte namngivit specifika partners för lanseringen av Copilot-tangenten, men förväntar sig att datorer och bärbara datorer med denna teknik kommer att avslöjas snart. Denna innovation kommer att visas på CES 2024, som börjar den 9 januari.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 8 januari

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI och Microsoft ansluter till styrelsen

I november förra året blev Sam Altman, VD för OpenAI, plötsligt avskedad av styrelsen, vilket ledde till att flera anställda hotade att sluta och gå över till Microsoft. Efter att ha återtagit kontrollen som VD för företaget, avskedade Altman alla tidigare styrelsemedlemmar och bildade en ny styrelse. Microsoft, en av de största investerarna i OpenAI, anslöt sig till styrelsen efter Altmans återinställning. Microsoft fick en ´icke-röstberättigad observatörsplats´ på OpenAIs styrelse, vilket innebär att teknikjätten kan delta i styrelsemöten och få tillgång till företagets konfidentiella information.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 8 januari

Microsoft planerar att införa en AI-tangent på sina kommande datorer

Microsoft planerar att införa en ny tangent dedikerad till Artificiell Intelligens (AI) i sina kommande modeller, vilket bekräftar företagets strategiska vision under ledning av Satya Nadella. Den nya tangents hjälte kommer att vara ´Copilot´-tangenten, som kommer att vara strategiskt placerad på tangentbordet, till höger om mellanslagstangenten. Genom denna förändring kommer människor att få direkt och omedelbar tillgång till Copilot, AI inbyggd i Windows. Denna nyhet tillkännagavs strax före den globala teknikmässan CES 2024, där de första bärbara datorerna utrustade med denna tangent förväntas debutera.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 7 januari

Microsoft lanserar ny CoPilot-knapp på tangentbord och app för AI-tjänster

Microsoft har lanserat en ny fysisk knapp på sina laptop-tangentbord vid namn CoPilot, vilket markerar den första stora förändringen på Windows PC-tangentbord på nästan 30 år. CoPilot-knappen kommer att ersätta högerkontrollknappen på standard-PC-tangentbordet och kommer att placeras mellan Alt- och vänsterpiltangenten. Microsofts Yusuf Mehdi förklarade att företaget tror att den nya knappen kommer att göra det lättare för människor att delta i AI-transformationen. Lanseringen av CoPilot-knappen kommer strax efter att Microsoft lanserade CoPilot-appen på Android och iOS, vilket ger smartphone-användare tillgång till deras tjänst som tidigare var känd som Bing Chat.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 5 januari

Microsoft introducerar ny AI-tangent för Windows Copilot

Microsoft lanserar en ny tangent på sitt tangentbord, specifikt för Windows Copilot. Detta är den första uppdateringen av Windows PC-tangentbordet på nästan 30 år. Copilot-tangenten kommer att finnas tillgänglig på bärbara datorer och skrivbordstangentbord från Microsofts OEM-partners från och med februari. Genom att trycka på Copilot-tangenten kan användare söka efter innehåll på webben, samt sitt eget innehåll och allmänna PC-funktioner via appens generativa AI-funktionalitet. Microsofts OEM-partners lägger till en ny Copilot-knapp till Windows bärbara datorer och skrivbordstangentbord när AI PC-generationen startar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 januari

Microsoft försöker omprofilera Edge som ´AI-webbläsare´

Microsoft försöker omprofilera sin internetwebbläsare Edge och börjar nu kalla den för ´Microsoft Edge: AI Browser´. Detta namn visas när man söker efter Edge på Google Play Store och Apples App Store. Microsoft hade redan kallat den för ´din AI-drivna webbläsare´ efter att ha lagt till Bing AI-funktioner i den förra året, men nu är ´AI´ tydligt framträdande för personer som laddar ner mobilappen. Appbeskrivningen pratar nu upp webbläsarens GPT-4-funktioner med den inbyggda Copilot-chatten som följer på Bing-sökning. Webbläsaren har också tillgång till OpenAI:s DALL-E 3 AI-bildgenerator-modell, tillgänglig via copiloten.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 4 januari

Takeshi Numoto tar över som CMO för Microsoft

När Microsoft meddelade pensioneringen av sin långvariga marknadschef, Chris Capossela, förra oktober, kan valet av hans efterträdare, Takeshi Numoto, ha verkat motintuitivt för utomstående. Till skillnad från Capossela, som gillade rampljuset, har Numoto hållit en låg profil inom mjukvarujätten som marknadschef under de senaste två decennierna. Bakom kulisserna har Numoto varit en av Microsofts mest inflytelserika ledare. Han är känd inom företaget för sin förmåga att öka intäkterna. Hans strategi förvandlade Microsofts molnverksamhet till en oinskränkt framgång, vilket ökade molnintäkterna till 140 miljarder dollar år 2023, från 8 miljarder dollar 2015.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 3 januari

Microsoft Research utvecklar mindre språkmodeller med samma prestanda som större

Microsoft Research experimenterar med mindre språkmodeller för att uppnå liknande prestanda som större modeller. De presenterade nyligen Phi-2, en språkmodell med 2,7 miljarder parametrar för naturligt språk och kodning. Phi-2 presterade bättre än vissa större modeller, inklusive Googles Gemini Nano 2, på vissa tester. Phi-2 är tillgänglig i Azure AI Studios modellkatalog och är avsedd att endast användas av forskare. Phi-2 kan dock i slutändan leda till utvecklingen av mindre, mer effektiva modeller som kan användas av företag och konkurrera med massiva modeller.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 3 januari

Microsoft satsar helt på AI-assistenten Copilot

Microsoft satsar helt på sin AI-assistent Copilot, med en mängd företagsfokuserade tillkännagivanden vid denna veckas Ignite-konferens. Bing Chat byter namn till Copilot i Bing och kommer att släppas ur beta den 1 december. Bing Chat Enterprise byter också namn till Copilot och kommer också att släppas ur beta den 1 december. Microsofts VD Satya Nadella säger att det snart kommer att finnas en Copilot för alla och för allt du gör. Copilot kommer att vara tillgänglig för Microsoft 365 för företag med en ny Microsoft 365 Copilot Dashboard. Detta inkluderar även Copilot Profiler för att anpassa AI:s svar till individuella roller. Copilot Studio för att bygga anpassade Copilots baserade på företagsdata. Copilot för Service för att hjälpa supportcenter. Microsoft Copilot för försäljning använder generativ AI över Microsoft 365-appar, CRM-system och tredjeparts datakällor genom Power Platform-kontakter. Copilot i Microsoft Dynamics 365 Guides, som kombinerar generativ AI med blandad verklighet för frontlinjearbetare för att visualisera uppgifter med HoloLens 2. Microsoft Copilot för Azure, en chattbaserad assistent för IT-team för att hjälpa till med dagliga administrativa uppgifter som felsökning. Microsoft tillhandahöll en tabell som visar funktionerna hos de olika Copilots.

Direktlänk Dela PC Magazine Australia fördjupade 31 december

Fem saker vi vill se från Windows 11 under 2024

Microsofts operativsystem Windows har varit synonymt med företaget sedan det lanserades 1985. Windows 11, som släpptes i oktober 2021, medförde många nya funktioner och förändringar, inklusive en AI vid namn Copilot som kan generera bilder och text. Det finns rykten om att Windows 12 kommer att lanseras i slutet av 2024. Här är fem saker vi vill se från Windows 11 under 2024: Mer anpassning, bättre kompatibilitet med alla typer av datorer, förbättringar i aktivitetsfältet, transkribering till Copilot och att Skype blir en verklig konkurrent till Zoom och Google Meets.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 31 december

New York Times har väckt en stor rättslig utmaning mot AI-företag, anklagande Microsoft och OpenAI för att ha kopierat och utnyttjat Times journalistik för att träna sina AI-chattbots. Detta är den senaste i en bredare tvist om hur domstolarna ska se på lagligheten i att träna storskaliga språkmodeller med andras publicerade verk utan ersättning. Times hävdar att miljontals av dess artiklar användes utan tillstånd för att träna AI-produkter. OpenAI sade i ett uttalande att de respekterar rättigheterna för innehållsskapare och ägare och är engagerade i att arbeta med dem.

Yahoo Finance fördjupade 29 december

OpenAI-drama och AI-innovationer i fokus

Google har lanserat sin AI-noteringsapp, NotebookLM, för alla amerikanska användare. Appen genererar automatiskt dokumentöversikter och föreslår uppföljningsfrågor. Inflection lanserar sin AI-assistent Pi på Android. Microsofts VD Satya Nadella har bildat ett nytt avancerat AI-forskningsteam på Microsoft och anställt Sam Altman och Greg Brockman, nyckelpersoner från OpenAI, för att leda detta nya team. Dessutom presenteras flera AI-startups som Insilico Medicine, Synthetaic, MOSTLY AI och Twain, som alla är i framkant av AI-innovation och erbjuder en rad tjänster och tekniker som formar framtiden för olika branscher.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 december

The New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

The New York Times har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI och Microsoft, där de anklagar företagen för upphovsrättsintrång genom att träna artificiella intelligensmodeller på miljontals artiklar publicerade av tidningen. Stämningen, inlämnad i Federal District Court i Manhattan, anklagar OpenAI och Microsoft för att använda Times innehåll utan betalning för att skapa produkter som ersätter Times och stjäl publik från den. OpenAI, skapare av ChatGPT, och Microsoft har ännu inte svarat på rättsliga åtgärder. Microsoft har investerat miljarder i OpenAI och införlivar dess teknik i olika produkter inklusive Bing och Windows.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 27 december

Microsofts chatbot Copilot nu tillgänglig på Android

Microsoft har lanserat sin AI-drivna chatbot Copilot på Android via Google Play Store, vilket innebär att användare inte längre behöver använda Bing för att ställa frågor genom chatboten. Copilot-appen för Android har en enkel gränssnitt inspirerad av ChatGPT, och tillåter två typer av indata: text och bilder. Microsoft Copilot erbjuder också gratis tillgång till GPT-4, OpenAI:s senaste AI-språkmodell. För närvarande är appen endast tillgänglig på Android, med ingen indikation på när den kommer att lanseras på Apple-plattformen.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 27 december

År 2023: Ett ovanligt år för SEO och sökbranschen

År 2023 var ett ovanligt år för SEO och sökbranschen. Många stora nyheter och uppdateringar kom ut under året, inklusive lanseringen av Google Search Generative Experience, en AI-driven sökmotor. Andra stora nyheter inkluderar lanseringen av Bard, Googles experimentella konversationella AI-tjänst, samt introduktionen av generativ AI-innehåll från märken som BankRate och CNET. Trots uppfattningen om ett mycket volatilt år släppte Google endast nio algoritmuppdateringar under året, färre än de 10 det släppte de två föregående åren. Dessutom introducerade Google nya länk-bästa praxis i sin SEO och sökutvecklardokumentation.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 27 december

Året som gått: Stora historier, stora misslyckanden och stora rubriker inom venturevärlden

2023 var ett händelserikt år inom venturekapitalvärlden, med stora historier och stora misslyckanden. Kryptovalutabolaget FTX:s sammanbrott var en av de största startup-implosionerna någonsin, med grundaren Sam Bankman-Fried dömd för bedrägeri. AI-investeringar fortsatte att öka, med Microsofts rapporterade investering på 10 miljarder dollar i OpenAI som ett framstående exempel. Silicon Valley Bank, en ikonisk startup-bank, kollapsade, vilket ledde till oro över bankens likviditet och balansräkningsstyrka. Massuppsägningar fortsatte inom teknikföretag, med cirka 190 000 arbetare som förlorade sina jobb. Trots detta öppnade tech-IPO-marknaden igen efter nästan två år.

Direktlänk Dela Crunchbase News fördjupade 27 december

Meta Platforms chefsforskare kritiserar OpenAIs forskningsmetoder

Meta Platforms Inc:s chefsforskare inom AI, Yann LeCun, har kritiserat rivalen OpenAI för dess ogenomskinliga forskningsmetoder. I en intervju med Wired sa LeCun att Microsoft-stödda OpenAI inte längre är lika relevant inom forskningsvärlden. ´Jag tror att forskningsvärlden inte bryr sig så mycket om OpenAI längre eftersom de inte publicerar, och de avslöjar inte vad de gör´, sa han. LeCuns kommentarer kommer efter en dramatisk händelse som skakade en av de ledande AI-företagen i världen, där medgrundaren Sam Altman först sparkades, för att sedan återvända fem dagar senare.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 december

OpenAI:s VD Sam Altman återanställd efter hot om massuppsägningar

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, upplevde en turbulent tid efter att de sparkade VD Sam Altman förra månaden. Fem dagar av intensivt drama föregick OpenAI:s överenskommelse att omplacera VD Sam Altman och utnämna nya styrelseledamöter, efter att nästan alla dess anställda hotade att sluta över hans avsked. Enligt en rapport från Wall Street Journal hjälpte några av de mest framstående VD:arna i Silicon Valley, inklusive Airbnb:s VD Brian Chesky och OpenAI:s tillfälliga VD Emmett Shear, Altman att återvända till företaget.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 26 december

Microsofts VD Satya Nadella utsedd till Årets VD av CNN Business

Microsofts VD Satya Nadella har utsetts till Årets VD av CNN Business. Nadella gjorde en mångmiljardinvestering i artificiell intelligens (AI) under 2023 och kommersialiserade AI-verktyg som ChatGPT innan konkurrenter. Microsofts aktie steg med 55% under året. Nadella slog ut andra kandidater, inklusive Chase VD Jamie Diamond, OpenAI VD Sam Altman och Nvidia VD Jensen Huang. Nadellas beslut har starkt påverkat och influerat riktningen för AI, den mest betydande innovationen från Silicon Valley på decennier.

Direktlänk Dela KRDO NewsChannel 13 fördjupade 26 december

Silicon Valley-VD:ar hjälpte Sam Altman att återvända till OpenAI

Vissa av Silicon Valleys mest inflytelserika VD:ar, inklusive Airbnb:s VD Brian Chesky och OpenAI:s tillfälliga VD Emmett Shear, hjälpte Sam Altman att återvända till OpenAI efter att han sparkades förra månaden. Efter att nästan alla anställda hotade att sluta om han inte återinsattes, gick OpenAI med på att återanställa Altman och utse nya styrelsemedlemmar. Chesky och Shear hjälpte till genom att förhandla med styrelsen och försöka återuppbygga förtroendet för företaget efter Altman sparkades.

Direktlänk Dela Asianet News Network fördjupade 26 december

OpenAI återinsätter Sam Altman som VD efter hot om massuppsägningar

OpenAI genomgick en utmanande period efter att VD Sam Altman avskedades förra månaden, vilket ledde till en dramatisk händelsekedja inom AI-gemenskapen i fem dagar. Slutligen nådde OpenAI en överenskommelse om att återinsätta Sam Altman som VD och utse nya styrelsemedlemmar, på grund av hotet om att nästan alla anställda skulle säga upp sig i protest. Incidenten belyste djupa spänningar inom AI-gemenskapen. Nyligen rapporterade en amerikansk nyhetsbyrå att inflytelserika VD:ar i Silicon Valley spelade en roll i att underlätta Altmans återkomst.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 26 december

Teknikjättarnas strider: Musk och Zuckerberg hotar med ringkamp, AI-pionjärer i offentlig dispyt

Under 2021 har flera konflikter mellan teknikjättar blivit offentliga. I juni hotade Mark Zuckerberg och Elon Musk att ta sina affärstvister personligt genom att utkämpa dem i boxningsringen. Trots att UFC-presidenten Dana White hävdade att de var ´dödligt seriösa´ om den potentiella matchen, kom de aldrig längre än till online-snärtar. AI-pionjärerna Yann LeCun, Geoffrey Hinton och Yoshua Bengio har också varit i offentlig dispyt om de existentiella riskerna med AI. Dessutom har Microsofts VD Satya Nadella utmanat Google med företagets AI-drivna sökmotor Bing, och Sam Altman från OpenAI har blivit målet för Musks offentliga pikar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 26 december

OpenAI:s VD Sam Altman: Teknikmogulen med lyxig livsstil och starka kontakter

OpenAI:s VD, Sam Altman, är känd för sin lyxiga livsstil och starka kontakter i teknikindustrin. Trots en årlig lön på $58,333, har hans investeringar i olika sektorer gjort honom till en förmögen man. Altman äger bland annat en klockkollektion med verk värda hundratusentals dollar, en bilkollektion inklusive en McLaren F1 värderad till $15 miljoner och fastigheter värda $85 miljoner. Trots interna konflikter och ledningsproblem har Altman lyckats behålla stöd inom OpenAI. Han har nyligen återanställts som VD och företaget diskuterar nu en finansieringsrunda som kan värdera företaget till över $100 miljarder.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 26 december

Generativ AI blir alltmer närvarande och påverkar samhället

Generativ AI blir alltmer närvarande i människors liv och är ett växande hett ämne. Sedan OpenAI släppte ChatGPT i november har människor vant sig vid att använda chatboten på många olika sätt. Arbetare vänder sig till AI för att automatisera uppgifter på jobbet, medan andra använder tekniken för att förbättra sina personliga liv. När AI fortsätter att utvecklas kan det finnas ett större behov för alla - inte bara teknikentusiaster - att förstå vad det är och hur det kan påverka samhället. Bland de ledande namnen inom AI finns Sam Altman, Satya Nadella, Dario Amodei, Jensen Huang och Mustafa Suleyman.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 23 december

Bill Gates ser 2024 som ett monumentalt år för artificiell intelligens

Bill Gates, medgrundare till Microsoft, förutspår att 2024 kommer att vara ett monumentalt år för artificiell intelligens (AI). Han anser att tekniken kommer att bli särskilt viktig inom global hälsa, där han och hans stiftelse har arbetat i decennier. Gates ser också potentialen för AI att förbättra tillgången till utbildning och mental hälsa. Han nämner också framsteg inom generativ AI, som kan skapa nya material baserat på mönster den känner igen i data. Gates framhåller att han är motiverad att se till att tekniken bidrar till att minska globala ojämlikheter.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 23 december

AI blir alltmer närvarande i människors liv och generativ AI är ett växande hett ämne. 2023 har sett en ökande adoption av chatbots som OpenAI, samt mycket omvälvningar i tech-gemenskapen. AI blir allt svårare att ignorera i våra vardagsliv. Sedan OpenAI släppte ChatGPT förra november har människor vant sig vid att använda chatboten på en mängd olika sätt. Arbetare vänder sig till AI för att automatisera uppgifter på jobbet, medan andra använder tekniken för att förbättra sina personliga liv.

Yahoo Finance fördjupade 23 december

AI blir allt mer närvarande i människors liv: Här är vad du behöver veta

Generativ AI blir allt mer allmänt förekommande i människors liv och är ett växande hett ämne. 2023 har sett ökad användning av chatbots som OpenAI, plus mycket tekniskt samhällsomvälvning. Här är personerna, företagen och orden du behöver veta för att förstå AI just nu. Sedan OpenAI släppte ChatGPT förra november har människor vant sig vid att använda chatboten på otaliga sätt. Arbetare vänder sig till AI för att automatisera uppgifter på jobbet, medan andra använder tekniken för att förbättra sina personliga liv. Och när AI fortsätter att utvecklas kan det finnas ett större behov för alla - inte bara tekniknördar - att förstå vad det är och hur det kan påverka samhället.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 december

OpenAI avstänger ByteDance för olaglig användning av Chat GPT, TikTok ses som ett hot, och framväxten av VR

OpenAI har avstängt ByteDance för olaglig användning av Chat GPT för att träna sina AI-modeller, något som företaget förnekar. Anklagelserna kommer från dokument från TikTok-ägaren ByteDance, som bekräftar att OpenAI användes för att utveckla deras AI-projekt Seed. Influensare som Scott Galloway och Rony Abovitz menar att TikTok är ett klart och närvarande hot mot USA. Trots att investerare investerar miljarder dollar per kvartal i metaversum krymper VR-marknaden. Microsoft har meddelat att deras Mixed Reality Portal och Steam VR för Windows Mixed Reality inte kommer att ingå i framtida versioner av operativsystemet. ByteDance planerar att utöka till 46 driftplatser 2023.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 22 december

Microsofts framtid inom AI hänger på OpenAI

Microsofts framtid inom AI hänger på OpenAI, som företaget har investerat 13 miljarder dollar i. Deras investeringar inkluderar begränsade kontanter och mycket Azure molnkrediter. Microsoft har ingen traditionell andel i OpenAI, utan är berättigad till ungefär hälften av OpenAIs finansiella avkastning tills en del av investeringen är återbetald. OpenAI är kärnan i Microsofts plan, i en tävling där konkurrenterna vinner mark. Om Microsofts relation med OpenAI skulle brytas eller om OpenAI skulle försvinna, skulle det sätta dem tillbaka, säger DA Davidson-analytikern Gil Luria. Microsoft lanserade sin Copilot-portfölj, en serie AI-assistenter som drivs av OpenAIs GPT-4, i november.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 21 december

Microsofts framtid inom AI ligger hos OpenAI

Microsofts investering i OpenAI, som rapporteras vara värd upp till 13 miljarder dollar, är centralt för företagets framtid inom AI. Microsoft äger inte en traditionell andel i OpenAI, utan har rätt till ungefär hälften av OpenAIs ekonomiska avkastning tills en del av investeringen återbetalas. OpenAI är kärnan i Microsofts plan, i en tävling där konkurrenter vinner mark. Om Microsofts relation med OpenAI skulle brytas eller om OpenAI försvann, skulle det försätta dem tillbaka, säger DA Davidson-analytiker Gil Luria. Microsoft lanserade sin Copilot-portfölj, en serie AI-assistenter drivna av OpenAIs GPT-4, i november. Prenumerationer på AI-botsarna kan lägga till 9,1 miljarder dollar i försäljning till räkenskapsåret 2026, berättade Macquaries chef för AI och programvaruforskning, Fred Havemeyer, för Yahoo Finance Live.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 december

Företag planerar att öka investeringar i AI, Microsoft leder

Microsoft leder inom generativ AI-marknaden och företag planerar att öka sina investeringar i AI-teknologi. Enligt en undersökning av CNBC Technology Executive Council planerar mer än hälften (55%) av de högsta teknikcheferna att köpa företagsnivå gen AI-programvara, som Microsoft Copilot, inom de närmaste sex månaderna. Microsofts aktier har ökat med 55% detta år, mer än dubbelt så mycket som S&P 500:s avkastning hittills i år. Företag som Visa, BP, Honda och Pfizer använder redan Copilot, och professionella tjänsteföretag som Accenture, EY, KPMG och PwC är partners på Copilot AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 december

OpenAI ändrar sin webbplats för att lista Microsoft som minoritetsägare

OpenAI har nyligen gjort en mindre men betydande ändring på sin webbplats. Tidigare listades Microsoft som minoritetsägare, men nu listas företaget som innehavare av ett minoritetsekonomiskt intresse. Denna ändring kan vara viktig då flera tillsynsorgan undersöker relationen mellan de två företagen. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, men detta resulterar inte i att Microsoft äger en del av OpenAI. FTC och UK:s konkurrens- och marknadsmyndighet undersöker för närvarande relationen mellan OpenAI och Microsoft.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 19 december

OpenAIs grundare Sam Altman utsedd till ´Årets VD´ av Time Magazine efter att ha avsatts och återvänt

Bara en månad efter den stora omvälvningen i OpenAI, skaparen av ChatGPT, som chockade världen när dess grundare Sam Altman avsattes, fann sig mannen i kaosets mitt som mottagare av titeln ´Årets VD´ 2023 av Time Magazine. Samma år utmärkte sig Microsoft-backade OpenAI genom att introducera den artificiella intelligensen som inte bara skapade en existentiell kris för andra teknologier utan också hotade mänskligheten. Sam Altman avsattes plötsligt från sitt imperium, vilket lämnade teknikvärlden i oordning. Altman återvände dock till OpenAI som VD med en ny initial styrelse.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 19 december

Microsoft Weekly: Nyheter om Windows 11, AI-funktioner, Office-appar och spel

Microsoft Weekly rapporterar om Microsofts senaste uppdateringar och framsteg. Bland nyheterna finns Microsoft Edge-beteende, Windows 11 förhandsversioner 2023, jämförelser av prestanda mellan Windows 11 version 22H2 och 23H2, fler avvecklade funktioner i Windows, uppdateringar för Office-appar och rykten om en annonsstödd Xbox Cloud Gaming-nivå. Det diskuteras även om AI i Windows, med Satya Nadella som hävdar att Copilot är den nya Start-menyn. Dessutom rapporteras om uppdateringar för Office-appar, inklusive tillgänglighet på Meta´s VR-headset och kommande spelutgåvor och Xbox-rykten.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 17 december

Microsoft gör Llama 2 tillgänglig som en ´modell-tjänst´ i Azure AI Studio

Microsoft har meddelat att den kommer att göra Meta Platforms rivaliserande öppna AI-modell Llama 2 tillgänglig som en ´modell-tjänst´ i sin molnplattform Azure AI Studio. MaaS (Model-as-a-Service) ger kunderna möjlighet att använda AI-modeller som Llama 2 vid behov över webben med minimal installation. Kunden behöver inte gå igenom alla besvärligheter med att ställa in den på sin molnserverplats, privata moln, hybridmoln eller andra platser. Detta följer rapporter från Microsofts VD Satya Nadella, som vill sprida Microsofts AI-satsningar mer brett.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 16 december

Microsofts framgång gör Steve Ballmer till världens femte rikaste person

Steve Ballmer, tidigare försäljningschef och VD för Microsoft, är nu Microsofts största enskilda aktieägare med 333,2 miljoner aktier, motsvarande 4% av företaget. Dessa aktier värderas för närvarande till cirka 127 miljarder dollar, vilket gör Ballmer till världens femte rikaste person enligt Bloomberg Millionaires Index. Alliansen mellan Microsoft och OpenAI har skjutit upp aktiekursen för Satya Nadellas företag med 55%, vilket ökat dess värde med 42 miljarder dollar. Den enorma tillväxten har lett till att de årliga utdelningarna som Steve Ballmer får för sina aktier betalas i år till 10% per aktie, vilket ger en årlig bonus på 999,6 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 15 december

AI:s explosion under 2023: En årsöversikt

2023 var AI:s år, med företag som Nvidia, Google, Microsoft och OpenAI i spetsen. Även Wendy´s testade AI-assistenter vid sina drive-thru. AI:s framfart började egentligen i november 2022 när OpenAI lanserade ChatGPT, som snabbt blev den snabbast växande appen någonsin. Under 2023 investerade Microsoft $10 miljarder i OpenAI, och Google lanserade sin egen AI-chatbot, Bard. Meta förklarade att AI var företagets största investering. Google sammanslog sitt Brain AI-team med DeepMind och Amazon lanserade sin Bedrock-plattform. Google öppnade Bard för allmänheten och lanserade sin Search Generative Experience. Nvidia passerade en marknadsvärdering på $1 biljon. Amazon, Google, Meta, Microsoft och OpenAI förband sig att följa frivilliga regler för AI-säkerhet och utveckling. Amazon investerade $4 miljarder i OpenAI-konkurrenten Anthropic. OpenAI avskedade och återanställde sin VD Sam Altman efter hot om massuppsägningar. Google lanserade sin GPT-4-konkurrent Gemini.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 december

Microsoft gör Meta Platforms AI-modell Llama 2 tillgänglig i Azure AI Studio

Microsoft har meddelat att företaget kommer att göra Meta Platforms öppna AI-modell Llama 2 tillgänglig i Azure AI Studio som en ´modell-som-en-tjänst´. Detta innebär att kunder kan använda AI-modeller som Llama 2 på begäran via webben när det behövs, med minimal uppsättning, utan att behöva installera den på sin egen molnserverplats, privat moln, hybridmoln eller annan plats. Företaget har också meddelat att OpenAI:s senaste offentligt tillgängliga AI-modell, GPT-4 Turbo med Vision, nu också är tillgänglig för Azure-kunder i Azure AI Studio.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 14 december

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter oväntad avsked

Sam Altman, medgrundare och tidigare VD för OpenAI, återvänder till sin roll som VD fyra dagar efter hans överraskande avsked den 17 november 2023. Altman var drivkraften bakom ChatGPT, en AI-applikation som både skapat entusiasm och fruktan. Han lyckades övertyga Microsofts VD Satya Nadella att investera 10 miljarder dollar i OpenAI. Trots Altmans betydande bidrag till OpenAI, var hans avsked inte överraskande för insatta personer, då han rapporterats ha haft konflikter med styrelsen. Orsakerna till hans avsked har inte bekräftats, men enligt ett uttalande från OpenAI berodde det på att Altman inte var ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen´. Medgrundare Greg Brockman avgick i protest, men återvände till OpenAI när Altman återinställts.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 13 december

Öppen konflikt mellan OpenAI:s styrelse och Sam Altman avslöjad av hemlig WhatsApp-grupp

OpenAI:s VD Sam Altmans avskedande skapade kaos i teknikvärlden. En hemlig WhatsApp-grupp med över 100 VD:ar från Silicon Valley, inklusive Meta-chefen Mark Zuckerberg och Dropbox´s Drew Houston, kom i ljuset. Microsofts ledning, inklusive VD Satya Nadella och CTO Kevin Scott, deltog i diskussioner i gruppen. Microsoft har investerat cirka 13 miljarder dollar i AI-företaget och Nadella informerades om Altmans avskedande i sista minuten. OpenAI:s styrelse släppte ett uttalande där de hävdade att Altman ´inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med styrelsen.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 12 december

Sam Altman utnämnd till Decrypt Emerge Person of the Year 2023

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, har trots en period av arbetslöshet haft en enorm inverkan på teknik- och affärsvärlden under 2023. Han har blivit synonym med AI-industrin, särskilt genom ChatGPT och i mindre utsträckning Worldcoin. Altman medgrundade OpenAI 2015 tillsammans med Elon Musk, Greg Brockman, Ilya Sutskever och Wojciech Zaremba. Han har också tjänstgjort som president för startup-acceleratorn Y Combinator. OpenAI har utvecklat flera AI-produkter, inklusive DALL-E, Codex, Gym, Universe, CLIP, Jukebox och OpenAI Baselines. Altman har också uttryckt att en statlig myndighet bör skapas för att övervaka och fastställa standarder för AI-utveckling.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 12 december

Microsoft jämför sin AI-assistent Copilot med startknappen i Windows

Microsoft har framhävt tekniska förmågor hos sin AI-assistent Copilot för sina operativsystem, inklusive Windows 10 och 11. Företaget jämför Copilots betydelse med startknappens revolutionerande inflytande, och antyder att assistenten till och med kan ersätta startknappen. Microsofts VD, Satya Nadella, beskrev Copilot som en orkestratör av användarens interaktioner med appar. På AMD:s Advancing AI-event uttryckte Microsofts företagsvicepresident, Pavan Davuluri, liknande tankar och kallade Copilot för ´ingången till AI-världen på PC:n´.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 12 december

OpenAI-chefen Sam Altman anklagas för manipulation och psykisk misshandel

Sam Altman, VD för OpenAI, har haft ett turbulent år. Han sparkades av styrelsen, anställdes av Microsoft och återanställdes sedan av OpenAI inom loppet av några månader. Rykten tyder på att Altman kan ha varit manipulativ och psykiskt missbrukande mot personal på OpenAI. En grupp forskare på OpenAI skickade ett brev till styrelsen där de varnade för ett stort genombrott inom AI som kunde ha djupgående konsekvenser för mänskligheten. Brevet uttryckte också missnöje med Altman´s ledarskap. Altman anställdes snabbt av Microsoft, men återvände till OpenAI efter bara två dagar. OpenAI arbetar fortfarande på det AI-system som nämns i brevet, kallat Project Q*, och planerar att avslöja det för världen inom en snar framtid.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 11 december

Två versioner av OpenAI:s VD Sam Altman framkommer efter hans avsked och återanställning

Två versioner av OpenAI:s VD Sam Altman har framkommit efter rapporter om hans avsked och återanställning. En version framställer Altman som en slug politiker, medan den andra framställer honom som en smart och begåvad VD. Altman anklagades för att inte vara ´ständigt uppriktig i sin kommunikation med styrelsen´, vilket ledde till hans avsked. Han försökte även avsätta styrelsemedlemmen och Georgetown University-akademikern Helen Toner över en forskningsrapport hon var medförfattare till. Efter hans återanställning har det rapporterats att OpenAI:s medgrundare och chefsforskare Ilya Sutskever inte synts på företagets kontor i San Francisco.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 december

OpenAI:s icke-vinstdrivande struktur krossas av kapitalismen

OpenAI:s icke-vinstdrivande struktur har visat sig vara helt beroende av kapitalismen. Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades kortvarigt på grund av brist på ´konsekvent uppriktighet´ mot sin styrelse. Hans avskedande ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att sluta om han inte återinsattes. Microsoft anställde både Altman och Brockman, med Microsofts VD Satya Nadella som krävde förändringar i OpenAI:s icke-vinstdrivande styrstruktur. En dag senare återvände Altman som VD för OpenAI med en ny, helt manlig styrelse. Microsoft har nu en ´icke-röstningsobservatörsplats´ i styrelsen, vilket ger dem full insyn i varje större beslut på OpenAI.