» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 227 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

ServiceNow är en molnbaserad plattform som hjälper företag att automatisera och förbättra sina arbetsprocesser och arbetsflöden. Den erbjuder en rad olika tjänster, inklusive IT-tjänsthantering, kundtjänsthantering, HR-tjänster och säkerhetsverktyg. Genom att använda ServiceNow kan organisationer effektivisera sina processer, minska manuellt arbete och förbättra produktiviteten. Plattformen är mycket anpassningsbar och kan skalas för att möta behoven hos både små och stora företag. ServiceNow är känt för sin användarvänlighet, kraftfulla integrationer och ständiga innovationer inom automatisering och digital transformation.

Senaste nytt kring ServiceNow

AI-färdigheter efterfrågas allt mer på arbetsmarknaden

Nadia Alaee och hennes team letar efter personer med AI-kunskaper för att ansluta till HR-teamet på Deel, ett mjukvaruföretag baserat i San Francisco. Deel söker efter någon med erfarenhet av verktyg som ChatGPT, den generativa AI-programvaran skapad av OpenAI, i både tekniska och icke-tekniska roller. Enligt en rapport från LinkedIn har jobbannonser som nämner AI eller generativ AI mer än fördubblats globalt under de senaste två åren. LinkedIn fann också att två av fem brittiska arbetare (38%) förutser en betydande förändring av sina jobb under nästa år på grund av AI.

Direktlänk Dela BBC fördjupar idag

Microsoft Ignite 2023: Fokus på generativ AI och nya Copilots

Microsofts årliga utvecklarkonferens Ignite 2023 fokuserade starkt på generativ AI, med över hälften av de nästan 600 sessionerna innehållande artificiell intelligens i någon form. Nyheter inkluderade nya AI-funktioner för att hantera stora språkmodeller i Azure, tillägg till dess Copilot-serie av generativa AI-assistenter, ny hårdvara och ett nytt verktyg för att hjälpa utvecklare att distribuera små språkmodeller. Bing Chat Enterprise kommer att byta namn till Copilot, men produkten kommer att leva vidare med nya funktioner. Andra nyheter inkluderar flera nya Copilots för olika ändamål, nya funktioner tillkommer till Copilot för Microsoft 365, och introduktionen av Copilot Studio för att skapa och anpassa fler copilots. Dessutom kommer Microsoft att erbjuda nya utbildningar i generativ AI och förenklar processen för att arbeta med generativ AI på Azure. Microsoft uppdaterar också sin Azure-infrastruktur med nya chips anpassade för AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 30 november

AI-experter förutspår hur generativ AI kommer att påverka företag och individer nästa år

För att fira ChatGPT:s årsdag frågade vi 41 AI-experter, företagsledare och andra intressenter hur generativa AI-verktyg som ChatGPT och Midjourney kommer att användas under det kommande året för att hjälpa företag att fungera mer effektivt eller assistera enskilda konsumenter. De förutspår att generativ AI kommer att öka produktiviteten, förbättra kundtjänst, automatisera arbetsflöden och skapa personliga kundupplevelser. AI kommer även att spela en stor roll i att förhindra bedrägerier och desinformation.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 30 november

Amazon presenterar AI-chattboten Q för företag på re:Invent 2023-utvecklarkonferensen

Amazon presenterade sin AI-chattbot Q på re:Invent 2023-utvecklarkonferensen. Q riktar sig mot företag, inte konsumenter. Amazon Q kan hjälpa anställda med produktivitetsuppgifter som att sammanfatta dokument, söka i företagets policy-wiki och skicka supportbiljetter. Amazon Q söker igenom företagets innehåll för att ge ett svar som är anpassat till företagets varumärkesstandarder. Q kan också generera skräddarsydda sociala medieprompter för att marknadsföra din berättelse på varje social media-kanal. Amazon hoppas att dess Q AI-chattbot kommer att erbjuda en flexibilitet som kan hjälpa det att återvinna marknadsandelar från Microsoft och Google. Amazon planerar också att undergräva Microsoft och Google genom att ta ut 20 dollar per månad.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-drivna chatboten ´Q´ för AWS-kunder

Amazon har lanserat en AI-driven chatbot vid namn ´Q´, specifikt designad för AWS-kunder. Till ett pris av 20 dollar per användare per år, är chatboten nu tillgänglig för allmän förhandsgranskning. Q kan svara på frågor som ´Hur bygger jag en webbapplikation med hjälp av AWS?´ och kan generera och sammanfatta innehåll som blogginlägg, pressmeddelanden och e-post. Dessutom kan den utföra åtgärder på användarnas vägnar genom konfigurerbara plugins, automatisera uppgifter som att skapa servicetickets och uppdatera dashboards i ServiceNow. Q är integrerad med CodeWhisperer, Amazons tjänst för generering och tolkning av appkod.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 29 november

Amazon lanserar Q, en generativ AI-assistent för företag

Amazon har introducerat Amazon Q, ett svar på Microsofts generativa AI-assistent Copilot. Amazon Q kan hantera alla grundläggande produktivitetsuppgifter som Copilot kan, men kan också användas för att arbeta över ett brett spektrum av applikationer, vilket bör tilltala IT-chefer som vill begränsa antalet assistenter som behöver övervakas. Amazon Q bygger på AWS data- och utvecklingsexpertis under 17 år och kan användas av företag inom en mängd funktioner, inklusive utveckling av applikationer, kodomvandling, generering av affärsinformation och hjälp till kundtjänstagenter via Amazon Connect.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 29 november

NVIDIA lanserar AI-mikrotjänst för företag

NVIDIA har lanserat en generativ AI-mikrotjänst, NeMo Retriever, som låter företag koppla anpassade storskaliga språkmodeller till företagsdata för att leverera mycket exakta svar för deras AI-applikationer. NeMo Retriever är en del av NVIDIAs AI Enterprise-programvaruplattform, tillgänglig på AWS Marketplace. Cadence, Dropbox, SAP och ServiceNow är bland pionjärerna som samarbetar med NVIDIA för att bygga produktionsklara RAG-funktioner i sina anpassade generativa AI-applikationer och tjänster. Företag kan distribuera NeMo Retriever-drivna applikationer för att köra under inferens på NVIDIA-accelererad databehandling på nästan alla datacenter eller moln.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 28 november

Artificiell intelligens (AI) har potentialen att revolutionera traditionella affärsmodeller och katalysera innovation, men att navigera dess komplexitet kan vara utmanande. Organisationer behöver förstå och följa vissa grundläggande principer för att säkerställa att AI-initiativ leder till hållbar framgång. Dessa principer inkluderar att definiera syftet, bygga samarbetsrelationer, vara utmärkt inom analys, prioritera smidighet i arkitekturen, integrera AI i arbetsflöden, sträva efter helhetlig transformation, upprätthålla effektiv styrning, odla expertis, engagera sig för löpande investeringar och främja data mångfald.

Datanami fördjupade 23 november

ServiceNow lanserar stora utvidgningar till sitt generativa AI-portfolio

ServiceNow har lanserat en stor utvidgning av sitt Now Assist generativa AI-portfolio för att förbättra upplevelser och öka produktiviteten. Nu finns Now Assist i Virtual Agent, flowgenerering och Now Assist för Field Service Management (FSM) tillgängliga för alla kunder. Alla tre lösningarna förbättrar ServiceNows utbud av praktiska generativa AI-applikationer som hjälper kunder att förändra hur de arbetar. Flera ServiceNow-kunder har redan börjat se kostnadsbesparingar, tillväxt och förbättrad effektivitet och produktivitet på hela företaget tack vare GenAI.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 21 november

Microsoft Ignite 2023: Microsoft leder vägen för AI-utveckling

Microsoft Ignite 2023 var fylld av AI-relaterade sessioner, med cirka 50% av de ungefär 600 sessionerna som berörde AI på något sätt. Microsoft presenterade dussintals nya produkter, tjänster och uppdateringar, med fokus på att leda utvecklingen av AI. Microsofts VD, Satya Nadella, förklarade att ´kopiloternas ålder´ är här. Detta inkluderar nya tillägg till Copilot AI-tjänsterna, Windows AI Studio för utvecklare och två nya internt tillverkade chips för att stödja AI-baserad infrastruktur. Microsoft fortsätter att samarbeta med NVIDIA, trots att de utvecklar sin egen AI-silikon.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 21 november

Snabb tillväxt för den globala marknaden för maskininlärning

Den globala marknaden för maskininlärning växer snabbt, drivet av teknisk innovation och integration av artificiell intelligens (AI). Maskininlärning, som fokuserar på att utveckla algoritmer och tekniker för att analysera data och förbättra prestanda för specifika uppgifter, har blivit spjutspetsen inom IT-sektorn. Ett framstående exempel på maskininlärningens inverkan syns i e-handelsjätten Amazon. Genom att utnyttja maskininlärning analyserar Amazon kundens surfande och tidigare köp för att erbjuda personliga rekommendationer, rabatter och påminnelser. Likaså använder ServiceNow, en molnbaserad dataplattform, maskininlärning för att automatisera repetitiva processer och säkerställa effektiv arbetskraftshantering för sina kunder. Trots potentialen med maskininlärning, står organisationer inför utmaningen att det råder brist på kvalificerade anställda med analytisk talang.

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade 21 november

Microsoft tillkännager nya funktioner för AI-tillägget Copilot

Microsoft har tillkännagivit en rad nya funktioner för sitt AI-tillägg Copilot under Ignite-konferensen i Seattle. Tidigare kunde Copilot visa anpassade åtgärder från förlorade möten i Outlook, förbereda PowerPoint-presentationer, skapa informationsillustrationer i Word-dokument och skapa prognoser baserat på befintliga data i Excel-filer. Nu kommer verktyget att ha en chatfunktion som kan sammanfatta olästa e-postmeddelanden, föreslå ändringar i filer och skapa markeringar för dokument. Dessutom kommer Copilot Studio att ge företagsanvändare ett enkelt sätt att berika Copilots kunskaper med nyligen integrerade data från företagsprogramvara som ServiceNow och Workday.

Direktlänk Dela OT Group fördjupade 20 november

Microsoft integrerar AI-assistenten Copilot i alla sina produkter och tjänster

Microsoft har presenterat sin AI-assistent, Copilot, som kommer att integreras i alla företagets produkter och tjänster. Företagets VD, Satya Nadella, meddelade att Microsoft har över 1 miljon betalande Copilot-användare i mer än 37 000 organisationer. Dessutom kommer företagets chatbot, Bing Chat, att byta namn till Copilot. Copilot kommer också att läggas till i en mängd produkter och tjänster, inklusive Microsoft Fabric, Azure, Dynamics 365, Microsoft 365, Teams, Viva, Power och mer. Microsoft introducerade också två nya rollspecifika copiloter; Service och Försäljning, var och en kostar 50 dollar per användare och månad.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 18 november

Microsoft Ignite 2023: Fokus på AI och nya funktioner

Microsoft Ignite 2023 har presenterat en rad nya AI-lösningar. Generativ AI är i fokus, med förbättrade språkmodeller på Azure och utvidgad Copilot-linje. Microsoft släppte över 100 meddelanden som täcker Windows, Microsoft 365 och Azure. Bing Chat Enterprise byts ut mot en ny Copilot-upplevelse, en säker hubb för kommersiell data. Copilot integreras nu även med Edge för företagsledning och erbjuder rekommenderade policyer och tillägg för arbetsplatsens webbläsare. Copilot fungerar med Teams, Outlook, Salesforce, ServiceNow och Zendesk, och täcker nu även Dynamics 365, Microsoft 365, GitHub och Viva. Copilot Studio är en ny AI-utvecklingsverktyg. På hårdvarusidan introduceras Azure Maia, en anpassad AI-processor, och Azure Cobalt, en Arm-driven CPU, 2024. Microsoft Planner strömlinjeformar projektledning genom att slå samman Microsoft To Do, Microsoft Planner och Microsoft Project för webben inom Microsoft Teams. Microsoft introducerar även Windows AI Studio, en hubb för utvecklare att dyka in i AI-modeller på sina Windows-datorer.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 16 november

Microsoft lanserar tre nya AI-verktyg vid Ignite 2023

Microsoft har meddelat lanseringen av tre banbrytande Copilot-verktyg vid Ignite 2023-evenemanget. Copilot, som ägs av Microsoft, är inriktat på generativa AI-teknologier och förväntas generera en årlig omsättning på 10 miljarder dollar senast 2026. De nya verktygen inkluderar Copilot i Dynamics 365 Guides, Copilot för Service och Copilot för Azure. Dessutom introducerade företaget Copilot Studio, en plattform för att koppla samman Microsoft 365 med Copilot. Microsoft avslöjade också sitt Azure AI Speech text-to-speech-verktyg, som kan skapa övertygande deepfake-avatars.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 16 november

Microsoft lanserar nya Copilot-erbjudanden och Copilot Studio

Copilot, Microsofts AI-teknologier, kan generera 10 miljarder dollar i årliga intäkter till 2026, enligt en analytiker. Trots en stegvis och något förvirrande lansering, testade 40% av företagen i Fortune 100 Copilot under hösten, enligt Microsofts VD Satya Nadella. Under Microsoft Ignite 2023 presenterade företaget tre nya Copilot-erbjudanden: Copilot för Azure, Copilot för Service och Copilot i Dynamics 365 Guides. Företaget lanserade också Copilot Studio, en ny plattform som levererar verktyg för att koppla Copilot för Microsoft 365 till tredjepartsdata.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 november

Microsoft introducerar Copilot Studio för att skapa anpassade AI-chattbotar

Microsoft tar ett stort steg framåt inom AI-assistans med introduktionen av Copilot Studio. Denna nya tjänst låter företag skapa helt anpassade AI-chattbotar, vilket ger en unik konversationsupplevelse för deras kunder. Copilot Studio förbättrar Microsoft 365 Copilots kapacitet genom att låta företag anpassa och utöka dess funktioner. Med Copilot Studio blir det enkelt att bygga AI-assistenter och integrera dem med viktiga företagssystem. Copilot Studio ger värdefulla verktyg för IT-administratörer att övervaka copilot-användning och analyser, samtidigt som de behåller full kontroll över vem som kan bygga anpassade copiloter.

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade 15 november

Microsoft fortsätter att främja sitt Copilot-koncept och utvidgar dess användningsområden

Microsoft fortsätter att främja sitt Copilot-koncept och integrerar tekniken i alla delar av sitt sortiment via Copilot Studio. Copilot för Microsoft 365 arbetar med företagsdata som redan finns i Microsoft Graph, planen för Copilot Studio är att utvidga tekniken till andra affärsområden som CRM och ERP. Jared Spataro, företagschef för Modern Work & Business Applications på Microsoft, förutser en AI-driven omstrukturering av affärsprocesser som kommer att svepa över varje organisation och bransch. Microsoft har också omarbetat Bing Chat och Bing Chat Enterprise, båda kommer framöver att kallas ´Copilot´.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 15 november

Microsoft meddelade på onsdagen en rad nya funktioner för Copilot, företagets AI-tillägg för Microsoft 365. Sedan OpenAI introducerade den populära virtuella assistenten ChatGPT har företag visat intresse för hur AI kan göra deras anställda mer effektiva. Det har dock funnits oro över om Copilot för Microsoft 365 är värt $30 per person och månad. Microsoft svarar nu genom att utöka funktionslistan samtidigt som priset bibehålls. Nya Copilot Studio-tjänsten kommer att ge företagsanställda ett enkelt sätt att berika Copilots kunskap med nyligen integrerade data från företagsprogramvara som ServiceNow och Workday.

Consumer News and Business Channel fördjupade 15 november

Microsoft lanserar Copilot Studio, en plattform för att skapa anpassade AI-assistenter

Microsoft har lanserat Copilot Studio, en ny lösning utan kod som låter företag skapa en anpassad copilot eller integrera en anpassad ChatGPT AI-chattbot. Copilot Studio är främst utformad för att utöka Microsoft 365 Copilot, den betaltjänst som Microsoft lanserade tidigare denna månad. Företag kan nu anpassa Copilot i Microsoft 365 för att inkludera datamängder, automationsflöden och till och med anpassade copiloter som inte är en del av Microsoft Graph som driver Microsoft 365 Copilot. Copilot Studio kommer också att fungera som ett verktyg för IT-administratörer att övervaka användning och analys av copiloter, inklusive kontroll över vem som kan bygga anpassade copiloter.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 15 november

Kanadensiska kontorsarbetare ser AI som lösning på triviala uppgifter

Endast 20% av arbetarna använder för närvarande AI, men hälften tror att utbildning kommer att ge dem en konkurrensfördel. ServiceNow, ett ledande företag inom digitala arbetsflöden, har presenterat resultaten från sin fjärde årliga World of Work-studie. Studien visar att kanadensiska kontorsarbetare spenderar nästan två arbetsdagar per vecka på triviala uppgifter och ser AI-verktyg som en viktig drivkraft för att lätta arbetsbelastningen. Trots att endast 20% av arbetarna för närvarande använder AI, tror hälften att utbildning kommer att ge dem en konkurrensfördel på jobbet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 november

Microsofts Ignite-konferens förväntas påverka teknikindustrin; Exxon Mobil siktar på att bli ledande litiumproducent

Microsoft förväntas göra stora avtryck med sin årliga Ignite-konferens, som förväntas ha stor inverkan på teknikindustrin, särskilt inom AI. Analytiker från Piper Sandler förväntar sig positiv påverkan på flera teknikjättar, inklusive Oracle, Adobe och ServiceNow, som alla förväntas visa upp sina samarbeten med Microsoft på evenemanget. Wedbush Securities har identifierat en ny tjurmarknad i teknikaktier, med Apple som företagets toppval. Barclays nyliga besök i Asien har gett insikter i teknikförsörjningskedjan, med positiva implikationer för Nvidia. Exxon Mobil har tillkännagett ambitiösa planer på att bli en ledande litiumproducent.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 november

AI-aktier stormar fram men ETF:er kan vara bästa satsningen

Artificiell intelligens (AI) har haft ett starkt år på aktiemarknaden, med stora företag som Nvidia och Microsoft som handlas nära sina högsta nivåer någonsin. Mindre AI-aktier som C3.ai, Upstart och Lemonade har också sett starka vinster, men handlas fortfarande långt under sina all-time highs. Investerare behöver dock inte gissa vilka enskilda aktier som kommer att lyckas, utan kan istället satsa på börsnoterade fonder (ETF:er) som erbjuder exponering mot AI-sektorn. Två AI-fokuserade ETF:er som utmärker sig är iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Generativ AI:s tillväxt och inverkan på industrierna

Generativ AI (gen AI) antas i en mängd olika ramverk med olika driftsmodeller, datamängder och domänspecifika egenskaper. Gen AI:s omvandlande kraft för industrier är enorm och AI kommer att röra sig mot där data finns. Gen AI:s kraftlag, utvecklad av theCUBE Research team, beskriver de antagningsmönster vi ser framträda i molnet, på plats och på kanten med en lång svans av mycket specifika domänmodeller över varje industri. Vi introducerar nya undersökningsdata från Enterprise Technology Research som tittar på några av leverantörerna som antas eller övervägs med en speciell titt in i den framväxande tekniksektorn med data på Hugging Face, Anthropic, Cohere och Jasper. Vi kommenterar också antagandet av Meta Platforms ´Llama 2 och den potentiella påverkan av öppen källkod och andra tredje parter på kurvans form. Vi delar våra uppskattningar av Microsoft Azures AI-intäktsinverkan, som vi ser närmar sig en löptakt på 2 miljarder dollar utgående 2023. Slutligen gräver vi in i effekterna av återhämtning förstärkt generation, eller RAG, med hjälp av verkliga världsexempel med vissa förbehåll för RAG-implementeringar som utövare bör överväga.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 4 november

AI och automation kommer att kräva vidareutbildning av 16,2 miljoner arbetare i Indien

AI och automation kommer att skapa nya jobb men kommer också att kräva vidareutbildning och omskolning av 16,2 miljoner arbetare i Indien fram till 2027, enligt en rapport från ServiceNow och Pearson. I Indien, där automation ännu inte har transformerat fysiska processer i samma utsträckning som i andra länder, kommer tillverkningsindustrin att genomgå de mest betydande förändringarna. Rapporten kommer i en tid då allt fler indiska företag och startups antar AI och landet har över 70 generativa AI-startups.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade 1 november

ServiceNow överträffar förväntningarna men aktiekursen sjunker

ServiceNow, en leverantör av digitala arbetsflödestjänster, överträffade förväntningarna i sin tredje kvartalsrapport för 2023. Bolagets intäkter ökade med 22,7% till 2,29 miljarder dollar, vilket var 20 miljoner dollar över analytikerkonsensus. Trots detta stängde företagets aktier 21% under 698 dollar per aktie den 27 oktober, vilket är deras högsta nivå någonsin för cirka två år sedan. ServiceNow:s aktie har dock stigit med 4,5% sedan de tillkännagav dessa resultat förra onsdagen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 oktober

Deloitte och ServiceNow utökar sitt samarbete för att integrera generativ AI

Deloitte och ServiceNow utökar sitt samarbete för att integrera Now Assist generativa AI-funktioner med nästa generations hanterade tjänster. Alliansen kommer att tillhandahålla helhetslösningar för hanterade tjänster, kända som Operate services, genom kombinationen av Deloittes bransch- och domänkunskap tillsammans med ServiceNows generativa AI-drivna företagsplattform. Generativ AI är nummer ett på listan över C-suites teknikinvesteringar under de kommande tolv månaderna och på lång sikt är intäktsökning det främsta affärsresultatet som chefer vill uppnå med generativa AI-initiativ, enligt IDC.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 26 oktober

Generativ AI upplever sin ´iPhone-moment´, varnar ServiceNow´s VD

Generativa AI genomgår en revolution liknande den iPhone upplevde, med snabb adoption inom företagssektorn. ServiceNow´s VD, Bill McDermott, menar att AI ökar produktiviteten, minskar kostnaderna och ökar intäkterna, vilket helt kommer att förändra spelreglerna. Han varnar också för att företag som inte redan experimenterar med generativ AI tar en stor risk. AI-experten Andrew Ng släpper nästa vecka sin Coursera-kurs ´Generative AI for Everyone´, vilket kan hjälpa användare att förstå teknikens styrkor och svagheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 oktober

ServiceNow rapporterar bättre än förväntade kvartalsresultat, höjer helårsprognosen

ServiceNow rapporterade bättre än förväntade kvartalsresultat och höjde sin helårsprognos. Detta eftersom det IT-baserade arbetsflödeshanteringsföretaget fortsätter sin aggressiva satsning på att införa generativ artificiell intelligens över hela sin produktlinje.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 25 oktober

UiPath, en ledande leverantör av processautomation och orkestrering, handlas för omkring $15,4 med en marknadsvärdering på $8,7 miljarder. Aktien har fått starka betyg för tillväxt, lönsamhet, momentum och EPS-revision, men har en värderingsgrad på ´D´, vilket indikerar att den inte är i linje med värdeinvestering. Trots detta har företaget lagt till generativ AI (Gen AI) till sina produkter och visat stark försäljningstillväxt. Dessutom har företaget en dollarbaserad nettoförnyelsekurs (NRR) på 121% för andra kvartalet 2024, vilket är starkt jämfört med andra SaaS-företag som Zendesk och New Relic. Trots konkurrens från stora IT-tjänsteleverantörer och direkta konkurrenter som ServiceNow och Automation Anywhere, har UiPath använt Gen AI för att differentiera sig.

Seeking Alpha fördjupade 17 oktober

Sju toppartificiella intelligensaktier att köpa på svaghet

Artificiell intelligens (AI) har en omvandlande kraft inom olika sektorer, men få AI-aktier ges den kredit de förtjänar. Här är sju högkvalitativa AI-aktier att köpa på svaghet framöver. iCAD:s produkter använder AI för att effektivt upptäcka bröstcancer och har integrerat Alphabets teknologi med sina produkter. Schrodinger använder en kombination av AI och fysik för att snabba upp läkemedelsupptäcktsprocessen. Super Micros servrar används för att underlätta utvecklingen av AI och har ett omfattande partnerskap med Nvidia. ASML skapar och säljer maskiner som används för att tillverka halvledare och förväntas dra nytta av ökad efterfrågan på chips för AI-utveckling. Alphabet förväntas dra stor nytta av AI, liksom ServiceNow som utvecklar AI-drivna IT-automatiseringsverktyg. Slutligen kommer Microsofts AI-baserade verktyg som används för att förenkla datorprogrammering att lanseras den 1 november.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 9 oktober

LogicMonitor gör framsteg inom AIOps med Dexda

LogicMonitor, en ledande SaaS-baserad plattform som främjar enhetlig övervakning för hybrid IT-infrastruktur, har annonserat banbrytande framsteg inom ´Artificiell intelligens för IT-drift´ (AIOps). Företagets initiativ Dexda använder maskininlärning och naturlig språkbearbetning (NLP) för att automatisera problemidentifiering, påskynda rotorsaksanalys och förhindra potentiellt affärskritiska incidenter från att eskalera. LogicMonitor VD, Christina Kosmowski, betonade att nyckeln till att driva den teknologiska utvecklingen är en övergång från reaktionära svar till proaktiva insikter. Dexda är det senaste steget i utvecklingen av LogicMonitors AIOps-teknologier.

Direktlänk Dela ChannelLife Australia fördjupade 9 oktober

Omfattande rapport om Gen AI-tjänster släppt av Statsndata

Statsndata har publicerat en omfattande rapport om insamling, analys och tolkning av data från Generative Artificial Intelligence (Gen AI) Services Market. Rapporten betonar vikten av att utnyttja sådana data för att främja inte bara individuell företagstillväxt utan även den totala utvecklingen av hela tjänsteindustrin. Rapporten ger en noggrann översikt över Gen AI-tjänster marknaden, inklusive dess definition, tillämpningar, utveckling och tillverkningsteknik. Nyckelaktörer i branschen, inklusive NVIDIA, Google, OpenAI, WNS, McKinsey, Bain & Company, Accenture, Boston Consulting, Clickworker, H2O.ai, DataRobot, Microsoft Azure, AWS SageMaker, APEXON, ServiceNow, UST, HCLTech, Insight, Cadence, Penguin, DXC Technology, presenteras framträdande i rapporten.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 8 oktober

OpenAI:s värdering kan tredubblas till $80-90 miljarder

OpenAI, skaparen av ChatGPT, förväntas genomföra en aktieerbjudande som skulle öka företagets värdering från ungefär $30 miljarder till någonstans mellan $80-90 miljarder. Syftet med erbjudandet är att tillåta anställda och andra befintliga aktieägare att monetarisera sina innehav. En av de största vinnarna från det kommande OpenAI-erbjudandet kommer att vara Microsoft, som äger 49% av OpenAI. Microsofts andel i OpenAI kommer att vara värd $40-45 miljarder efter erbjudandet, en ökning från den nuvarande nivån på cirka $15 miljarder.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 29 september

Cybersäkerhet dominerar företagstekniknyheterna denna vecka

Cybersäkerhet dominerade företagstekniknyheterna denna vecka, då Cisco Systems Inc. köpte Splunk Inc. och två av de ledande namnen inom cybersäkerhet, CrowdStrike Holdings Inc. och Google LLC:s Mandiant, höll sina årliga evenemang. Dessutom lanserades två initiala offentliga erbjudanden, inklusive Klaviyo inom programvara som en tjänst, men priserna sjönk efter initial investerarentusiasm. Under tiden fortsatte generativ artificiell intelligens att svepa över allt. Och Intel Corp. visade tecken på liv med nya teknologier.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 23 september

ServiceNows nya chatbot fungerar över applikationer och kan sammanfatta kundtjänstinteraktioner

ServiceNow har integrerat en ny chatbot, Now Assist, i de flesta av sina produkter. Now Assist är en utvidgning av företagets AI-drivna Now Platform och är tillgänglig i dess Vancouver-programvaruutgåva för IT-tjänsthantering (ITSM), kundtjänsthantering (CSM), HR-tjänsteleverans (HRSD) och Creator arbetsflödesapplikation. Den nya genAI-tekniken kan sammanfatta kundtjänstinteraktioner och utföra fall-, incident- och agentchattsammanfattningar, agera som en virtuell agent och utföra sökfunktioner. Den kan också hjälpa till med programvaruutveckling genom att ta emot naturliga språkförslag på vilka den kan bygga kod.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 21 september

AI-industrin växer: Hur man kan bli miljonär genom att investera i en AI-fokuserad ETF

Artificiell intelligens (AI) är i fokus för vissa investerare för närvarande, och med god anledning. Tekniken driver några blockbusteravkastningar på aktiemarknaden i år, ledd av halvledarjätten Nvidia, som såg aktiekurserna tredubblas i värde 2023 och skjuta upp dess värdering över 1 biljon dollar. AI-industrin är fortfarande mycket ung, och mer värdeskapande kommer troligen att komma när tekniken utvecklas. Att välja vinnarna och förlorarna i en snabbt växande industri som AI kommer att vara extremt svårt, även för de mest erfarna investerarna. För detaljhandelsinvesterare kan det vara bättre att göra en bred satsning på sektorn än att försöka hitta de enskilda aktierna som faktiskt kommer att bli de stora AI-vinnarna. Exchange-traded funds (ETF:er) kan vara det bästa AI-spelet. ETF:en Global X Artificial Intelligence and Technology (AIQ -1,22%) äger aktier i 87 olika företag med en koppling till AI-industrin. Med investerare som fokuserar kraftigt på AI 2023 är ETF:en upp imponerande 39% hittills 2023, mer än dubbelt så mycket som den bredare S&P 500-indexet. Investerare bör inte förvänta sig den nivån av avkastning varje år, men det finns ett argument för att investera 500 dollar per månad i denna AI-fokuserade ETF kan mycket väl göra dig till miljonär på lång sikt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 september

ServiceNow introducerar AI-förbättringar i sin senaste ´Vancouver´-version

ServiceNow, en SaaS-baserad arbetsflödesspecialist, har släppt sin senaste version ´Vancouver´ som innehåller förbättringar inom AI. Med hjälp av AI kan ServiceNow nu automatiskt dirigera jobb till den mest lämpliga personen. Verktyget ´Now Assist for ITSM´ använder generativ AI för att arbeta med tidigare händelseregister och livechatter med kundtjänstagenter, vilket gör att virtuella agenter kan producera kompletta svar istället för sökresultat. En annan AI-tillägg är ´Now Assist for CSM´ som sammanfattar information i en ärendefil så att agenter kan se en sammanfattad historia istället för att behöva läsa flera dokument. Vancouver-versionen innehåller även funktioner för klinisk enhetshantering och hantering av leverantörsskulder.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 21 september

ServiceNow lanserar den senaste versionen av sin lågkodplattform: Now Platform Vancouver

ServiceNow, företaget för företagsautomation, har lanserat den senaste versionen av sin lågkodplattform: Now Platform Vancouver. Den nya versionen erbjuder generativ AI-intelligens för att förbättra produktiviteten över arbetsflöden, till exempel kundservice, samt automatiseringsverktyg för att stärka säkerhet och styrning. Den har också omfattande lösningar för automatisering av verksamhetskritiska processer över hälsovård, finans och talangomvandling. ServiceNow har också utökat sin Now Assist-familj av lösningar till ITSM (IT-servicehantering), CSM (kundservicehantering), HRSD (leverans av mänskliga resurser) och skapare.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 20 september

Australienska företag får tidig tillgång till Microsoft 365 Copilot

Microsoft har meddelat de första australiensiska kunderna som får tillgång till Microsoft 365 (M365) Copilot som en del av det inbjudningsbaserade globala Early Access Program. AGL, Data#3, Bupa, NAB, Powerlink Queensland, Rest Super och Suncorp är bland de första organisationerna i Australien att använda M365 Copilot, en kraftfull generativ AI-tjänst som kombinerar stora språkmodeller (LLMs) med organisationsdata från Microsoft 365. Dessa företag kommer att få tillgång till den senaste generativa AI-teknologin för att öka produktiviteten i appar som Microsoft Teams, Word, PowerPoint och Excel. Tidiga användare kommer också att dra nytta av den nyligen tillkännagivna utbyggnadsmodellen, med utvecklare som kan integrera sina appar och tjänster i Microsoft 365 Copilot för att nå miljontals australier där de arbetar varje dag.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 18 september

ServiceNow visar stark tillväxt, utmanar Alphabet

ServiceNow har visat sig vara en stark konkurrent till företag som Googleägda Alphabet. Företaget, som är ledande inom företagsprogramvara och molnbaserad databehandling, har haft en vinstökning på 51% hittills i år, nästan i paritet med Alphabets 56% vinstökning. ServiceNow-aktien har en lång historia av stark prestanda sedan företaget blev börsnoterat på New York-börsen i juni 2012. Aktierna steg första handelsdagen från ett initialt pris på 18 dollar till ett rekordhögt 707,60 dollar i november 2021, vilket innebär en vinst på 3 831% under 11 år. Företaget förväntar sig en prenumerationsintäktsökning på 24% för helåret, med en bruttovinst från prenumerationer på 84%. VD Bill McDermott har rapporterats ha satt intäktsförväntningarna till 16 miljarder dollar till 2026.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 14 september

Adobe lanserar ny webbapp för Firefly med AI-assisterad kreativitet

Adobe har lanserat en ny webbapp för Firefly som erbjuder en kreativ lekplats för att utforska AI-assisterat kreativt uttryck. Fireflys AI-förmågor är nu djupt integrerade i kreativa arbetsflöden över Adobe Creative Cloud, Adobe Express och Adobe Experience Cloud och är tillgängliga för kommersiellt bruk. Fireflys grundläggande generativa AI-modeller för bilder, texteffekter och vektorer som stöder textprompts är nu tillgängliga på över 100 språk. Adobe planerar att kontinuerligt lägga till Firefly-drivna funktioner till fler Creative Cloud-appar och arbetsflöden.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 13 september

EY lanserar EY.ai, en plattform för att hjälpa organisationer att anta AI

EY har lanserat EY.ai, en plattform som kombinerar mänskliga förmågor och artificiell intelligens (AI) för att hjälpa kunder att omvandla sina verksamheter genom säkert och ansvarsfullt införande av AI. EY.ai utnyttjar EY:s teknikplattformar och AI-förmågor, med djup erfarenhet inom strategi, transaktioner, omvandling, risk, försäkring och skatt. EY:s investeringar på 1,4 miljarder dollar har lagt grunden för EY.ai-plattformen. Plattformen kommer också att innehålla AI-kapabiliteter till EY:s team och 1,5 miljoner användare globalt genom att införa generativ AI och ledande utvecklingsverktyg i EY Fabric.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 13 september

Workday markerar sin närvaro på AI- och maskininlärningsscenen

När investerare tänker på artificiell intelligens (AI) och de bästa AI-aktierna att köpa och bevaka, kommer namn som Nvidia, Alphabet, Microsoft och Meta Platforms ofta upp. Men även personalresursföretaget Workday gör sig gällande på AI- och maskininlärningsscenen då det intar en plats på IBD Breakout Stocks Index tillsammans med Nvidia. Workday har också gått med i Meta-aktien, Tesla och andra företagsprogramvaruföretag som ServiceNow, Salesforce, Datadog och Monday.com för att möta AI-efterfrågan och tjäna en plats på denna månads lista över nya köp av de bästa ömsesidiga fonderna. Workday används av mer än 10 000 organisationer runt om i världen och över branscher - från medelstora företag till mer än 50% av Fortune 500. Under de senaste tre kvartalen har Workday genererat en genomsnittlig vinsttillväxt på 52,3%, inklusive en ökning på 72% förra kvartalet.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 29 augusti

Coforge lanserar Quasar, en AI-plattform för företag

Det globala företaget för digitala tjänster och lösningar, Coforge Limited, har lanserat Coforge Quasar, en AI-plattform utformad för att bygga företags AI-förmågor. Quasar kommer förinstallerad med över 100 API:er, redo för integration. Plattformen har en modulär och skalbar arkitektur med över 100 förbyggda kognitiva och generativa användningsfall. Quasar-baserade lösningar och acceleratorer finns också tillgängliga på Microsoft Azure Marketplace. Sudhir Singh, VD och verkställande direktör för Coforge, och John Speight, EVP och kundframgångschef, uttalade sig om lanseringen.

Direktlänk Dela Content Media Solution fördjupade 24 augusti

Nvidia-aktien hoppar efter starka resultat, Dow Jones futures stiger

Dow Jones futures steg på torsdag morgon medan S&P 500 futures och Nasdaq futures steg när Nvidia (NVDA) aktien hoppade på resultat. Nvidia rapporterade starka intäkter, vilket har stora konsekvenser för andra chip- och AI-aktier, liksom för den växande marknadsrallyt. Snowflake (SNOW), Splunk (SPLK) och NetApp (NTAP) rapporterade också på onsdag kväll. Nvidia-aktien steg kraftigt över natten på intäkter. SPLK-aktien och Snowflake var också vinnare, medan NetApp sjönk något. Under tiden flyttade en mängd AI-relaterade namn också något till fast på Nvidia-intäkter. Dessutom har Boeing (BA) hittat ett nytt tillverkningsproblem med 737 Max som kan ha resulterat i hundratals felaktigt borrade hål. Boeing säger att de har en lösning.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 24 augusti

AI-startupen Hugging Face söker att höja $200 miljoner i riskkapital med Salesforce som huvudinvestor

AI-startupen Hugging Face Inc. planerar att höja 200 miljoner dollar i riskkapital, med Salesforce Inc. som huvudinvestor. Detta kommer att mer än fördubbla företagets värdering, som för närvarande ligger på 2 miljarder dollar. Pengarna kommer från Salesforce Ventures och flera andra oidentifierade investerare. Hugging Face driver en plattform som liknar GitHub, där företag kan lagra och använda AI-programvara. De har redan samlat in över 160 miljoner dollar i finansiering och värdet efter denna omgång förväntas uppgå till 4 miljarder dollar. Bland företagets partners finns Amazon Web Services Inc., ServiceNow Inc. och Nvidia Corp.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 23 augusti

Goldman Sachs: Två AI-handelsmöjligheter på aktiemarknaden

Enligt Goldman Sachs har den första AI-handeln redan ägt rum på aktiemarknaden, där investerare har budat upp ´möjliggörare´ som Nvidia. Det finns dock en andra, långsiktig AI-handel att ha på aktiemarknaden, fokuserad på företag som bör se en massiv produktivitetsökning från AI. Nvidia är en AI ´möjliggörare´ och bland de första i AI-aktiemarknadshandeln. Andra aktier som kommer att se stora vinster på kort sikt från AI inkluderar ´hyperskalare´ som molndatorjättarna Microsoft, Alphabet och Amazon, samt ´empowered users´ som Meta Platforms, Salesforce, Adobe, ServiceNow och Intuit. Banken har sammanställt en korg med ´AI-handel efter handeln´ aktier som är redo att se stigande företagsvinster från produktivitetsvinster som låses upp av införandet av AI-teknologier.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 22 augusti

AI förväntas ersätta 5% av teknikroller årligen

Artificiell intelligens (AI) kommer att ersätta upp till 5% av heltidsteknikroller årligen under de närmaste 4-5 åren, enligt analytiker. Men medan grundläggande jobb ersätts med AI-baserade automationslösningar, förväntar sig teknikexperter att högre jobbnivåer kommer att skapas som innebär färre supportroller och fler beslutsfattande och strategiska roller. Roller inom AI-etik och hållbarhetspraxis kommer också att efterfrågas. Ledare från ledande automationsföretag som ServiceNow och UiPath ser denna förändring i jobbprofiler utvecklas över åren när företagen själva klurar ut sin AI-strategi.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 18 augusti

LogicMonitor introducerar Dexda och utökar integrationer och insikter

LogicMonitor, en SaaS-baserad enhetlig observabilitetsplattform för hybrid IT-infrastruktur, har introducerat Dexda, en händelsehanteringslösning som använder avancerade maskininlärningstekniker för att filtrera genom tusentals dagliga varningar. LogicMonitor har också utökat integrationer, insikter och arbetsflöden till LM Envision-plattformen. Tillsammans tillåter dessa tillägg kunder att nå en betydligt lägre genomsnittlig tid till lösning och lägre risker för företaget. LogicMonitor har också levererat händelsedriven Ansible-integration, datapunktsanalys och utökat molnstöd.

Direktlänk Dela Itbrief.co.nz fördjupade 18 augusti

IBM kan dra nytta av artificiell intelligens, enligt Wall Street-rapport

En ny rapport från Wall Street visar hur International Business Machines (IBM) kan dra nytta av artificiell intelligens (AI). Analytiker vid Melius Research tror att IBMs konsultverksamhet kan använda AI för att minska arbetskostnaderna genom automatisering, vilket beskrivs som en potentiell ´gyllene era´ för branschen. Trots att Accenture (ACN) kan vara det klassiska konsultbolaget som drar nytta av AI, med tanke på företagets nyligen tillkännagivna investering på 3 miljarder dollar i området, sa CNBC:s Jim Cramer att även andra, som IBM, kan få en del av kakan. Han nämner också aktier som hjälper till att få ombord kunder, som Salesforce (CRM) och ServiceNow (NOW), som kan få en skjuts från AI framöver.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 17 augusti

Evercore ISI höjer prisprognosen för ServiceNow med hänvisning till AI-monetarisering

Analytiker från Evercore ISI har höjt prisprognosen för ServiceNows aktie med $50 till $650 per aktie, med hänvisning till nya möjligheter att tjäna pengar på Gen AI. ServiceNow förbereder sig för att introducera sin Vancouver-release i slutet av september, som kommer att omfatta flera av företagets initiala Generation AI-tjänster. Analytikerna diskuterade potentialen för monetarisering kopplad till dessa erbjudanden och introduktionen av den nya Pro+ prissättningen. Den nya prisprognosen baseras på förväntningar om att ServiceNows AI-tjänster, tillsammans med en förbättrad makroekonomisk bakgrund, kan ha en positiv inverkan på CY24-prognoserna.

Direktlänk Dela Investing.com Australia fördjupade 16 augusti

Evercore ISI höjer prisprognosen för ServiceNow till $650 med hänvisning till nya AI-möjligheter

Analytiker från Evercore ISI har höjt prisprognosen för ServiceNow-aktien med $50 till $650 per aktie, med hänvisning till nya monetiseringsmöjligheter genom Gen AI. ServiceNow förbereder sig för att lansera sin Vancouver-release i slutet av september, vilket kommer att omfatta flera av dess initiala Generation AI-tjänster. Analytikerna diskuterade potentialen för monetisering kopplad till dessa erbjudanden och introduktionen av den nya Pro+ prissättningen. De tror att Pro+ SKU kan ge en potentiell ökning på cirka 7-10% till FY25 NNACV och 1-3% till de nuvarande cirka $15 miljarderna i intäktsmål för FY26-abonnemang.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 15 augusti

CNBC:s Jim Cramer om AI-företags aktier: Nvidia är undantaget

CNBC:s Jim Cramer diskuterade företag som marknadsför sin användning av generativ artificiell intelligens (AI). Trots att många av dessa företags aktier har förlorat värde, tror Cramer att vissa, med undantag av Nvidia, inte är värda hypen. Han noterade dock att många av dessa AI-företag är mycket lönsamma, så deras aktier kommer inte att kollapsa helt. Cramer nämnde Microsoft, Google, ServiceNow, Amazon, Cisco och Snowflake som aktier som eventuellt kan bli vinnare i framtiden. Men han menade att även de bästa spelarna inte verkar ha en tydlig plan för sina AI-funktioner.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 15 augusti

Servicenow samarbetar med Nvidia och Accenture för att effektivisera företagsprocesser med AI

Mjukvarutillverkaren Servicenow har tillkännagivit ett nytt samarbete med Nvidia och Accenture för att hjälpa företag att effektivisera sina affärsprocesser med hjälp av generativ artificiell intelligens. Samarbetet inkluderar två nya AI-funktioner, case summarization och text-to-code, som ska öka produktiviteten och underlätta för systemutvecklare. Dessutom kommer Servicenow att starta ett projekt som kallas AI Lighthouse, där kunder kan skapa egna AI-funktioner med hjälp av Nvidias superdatorer.

Direktlänk Dela Telekom idag fördjupade 14 augusti

AI-teknikens framväxt skapar nya värdeskapande möjligheter

Teknisk utveckling inom mjukvara tenderar att följa Schumpeters kreativa förstörelse: nya vinnare framträder med nya eror. Detta fenomen börjar nu synas inom AI. Efter decennier av AI-vintrar står vi äntligen på tröskeln till en verklig plattformsskifte, som kommer att öppna ännu mer värdeskapande för AI-företag. Trots mycket fokus på nya användningsområden som drivs av LLM och generativ AI, kommer värdeskapandet att gå utöver generativ AI för att inkludera icke-generativa användningsområden, särskilt kring alltmer mogna datorseendemodeller. För att utforska vilka som kommer att vinna i kapplöpningen om att skapa värde, har vi studerat intäktsgenerering i vårt urval av 262 offentliga B2B-mjukvaruföretag under de senaste två decennierna.

Direktlänk Dela Andreessen Horowitz fördjupade 11 augusti

Framtida mjukvaru- och tjänstetrender för företag

Tim Potter från Deloitte Consulting ser en potential för IT-baserade organisationer att driva innovation och tillväxt genom program och tjänster för företag. AI kommer att revolutionera företag, enligt Michael Shehab från PWC, som råder IT-ansvariga att identifiera problem som kan lösas med AI. Brandon Jung från Tabnine ser stor potential för AI-baserade dialogverktyg. Ken Englund från EY lyfter fram kantdatorsystem som en viktig trend. Privata mobilnät växer snabbt, enligt Roy Chua från Avidthink. Shafqat Azim från ISG menar att digital omställning nu går in i en ny fas. David Burden från Forgerock ser lösenordsfri autentisering som en stark trend. Rajesh Kumar från LTI Mindtree ser en ljus framtid för molnäkta plattformar.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 augusti

Nvidia lanserar AI Workbench för utvecklare

Efter att ha nått en värdering på 1 biljon dollar och rykten om en brist på grafikprocessorer (GPU), har Nvidia nu lanserat en ny produkt för utvecklare. Denna produkt, kallad ´AI Workbench´, låter utvecklare bygga sina egna generativa AI-modeller från grunden på en dator eller arbetsstation. AI Workbench tillhandahåller ett enkelt användargränssnitt som körs på utvecklarens maskin och ansluter till HuggingFace, Github, Nvidias egen företagswebbportal NVIDIA NGC och andra populära förråd för öppen källkod eller kommersiellt tillgänglig AI-kod. Utöver Workbench meddelade Nvidia den senaste versionen av sin företagsmjukvaruplattform, Nvidia AI Enterprise 4.0.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 augusti

Nvidia, Accenture och ServiceNow lanserar AI Lighthouse för snabbare AI-adoption

Nvidia, Accenture och ServiceNow har bildat en allians för att lansera AI Lighthouse, ett program som syftar till att hjälpa kunder att snabbt anamma generativa artificiell intelligens (AI)-verktyg. AI Lighthouse är utformat för att möjliggöra för ServiceNow-kunder att bygga och distribuera stora språkgeneratorapplikationer och modeller (LLM) anpassade för att främja professionella mål. Nvidia tillhandahåller hård- och mjukvaruresurser, medan Accenture tillhandahåller IT-talang och konsultexpertis för att implementera tekniken i ServiceNow´s affärsautomationsmotor och plattform.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 8 augusti

Framstående personer inom AI diskuterar teknikens möjligheter och risker

Artificiell intelligens (AI) har blivit allt mer mainstream sedan ChatGPT lanserades i november. Investeringsnivån inom AI förväntas uppgå till 200 miljarder dollar till 2025. Betydande personer inom branschen har börjat diskutera riskerna och fördelarna med den snabba utvecklingen av AI. Vissa menar att AI kommer att leda till ett stort framsteg i människans livskvalitet, medan andra har uppmanat till en sex månaders paus i utvecklingen, vittnat inför kongressen om de långsiktiga riskerna med AI och hävdat att det kan utgöra en mer brådskande fara för världen än klimatförändringarna.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 7 augusti

Maskininlärningsaktier uppmärksammas stort 2023

Maskininlärningsaktier, specialiserade inom artificiell intelligens (AI), har fått betydande uppmärksamhet 2023. Ett område av tillväxt inom detta fält är generativ AI. ServiceNow (NOW) är en framstående maskininlärningsaktie som erbjuder en molnbaserad plattform som använder maskininlärning för att hjälpa företag att hantera sina arbetsflöden. AMD (AMD) är en annan maskininlärningsaktie som har överskuggats av sin huvudkonkurrent, Nvidia (NVDA), 2023. CrowdStrike (CRWD) verkar inom områdena cybersäkerhet och maskininlärning, specialiserade på att identifiera IT-hot.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 augusti

Maskininlärningsaktier förväntas ge stark avkastning

Maskininlärningsaktier representerar företag som specialiserar sig på ett delområde inom artificiell intelligens (AI). Företagen som identifieras i denna artikel är inte billiga i absoluta termer, men de förväntas ge stark avkastning. ServiceNow erbjuder en molnbaserad plattform som använder maskininlärning för att hjälpa företag att hantera sina arbetsflöden. AMD och dess aktie fortsätter att överskuggas av sin huvudkonkurrent Nvidia, men AMD kan potentiellt optimera sina kort genom mjukvaruförmågor som är inneboende i företaget. CrowdStrike arbetar i en kombination av växande fält och representerar cybersäkerhet och maskininlärning riktad mot identifiering av IT-hot.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 3 augusti

Ökning av AI-diskussioner i teknikföretags samtal

Stora teknikföretag som Google´s Alphabet, Intel, Microsoft och Meta Platforms har ökat diskussionerna kring artificiell intelligens (AI) i sina rapporteringssamtal för det andra kvartalet, enligt en rapport från Reuters. AI nämndes 58 gånger i Intels andra kvartalsrapport, jämfört med 15 gånger i det första kvartalet. Alphabet nämnde AI 62 gånger och Microsoft 58 gånger, båda upp från 52 respektive 35 gånger i tidigare samtal. Rapporten avslöjade också att hypen kring AI har bidragit till en 37% ökning i Nasdaq under årets första två kvartal.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 1 augusti

ServiceNow utökar AI-funktioner för att förbättra produktiviteten

ServiceNow, ett företag för automatisering av företag med låg kod, har meddelat utvidgningen av sin Now-plattforms generativa AI-funktioner, inklusive fallsummering och text-till-kod-funktioner. Dessa framsteg syftar till att öka hastighet, produktivitet och värde för kunder inom olika branscher. Fallet summering automatiskt destillerar viktig information från IT, HR och kundserviceärenden, vilket förenklar lösningar. Text-till-kod omvandlar naturliga språktextprompter till körbar kod för ServiceNow-plattformen. Jon Sigler, VP av Now Platform på ServiceNow, betonade att strategiska partnerskap och samarbeten med teknikjättar som Nvidia och Hugging Face drev företagets exklusiva ServiceNow LLM-utveckling.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 juli

AI Lighthouse lanserar nytt AI-program i samarbete med Nvidia och Accenture

AI Lighthouse, ett nytt mjukvaru- och konsulttjänst utvecklat av ServiceNow i samarbete med Nvidia och Accenture, syftar till att hjälpa ServiceNow-kunder att snabbt och säkert anta nya generativa AI-verktyg. Programmet kombinerar resurser från varje partner, vilket möjliggör för kunderna att samarbeta som designpartners i skapandet och implementeringen av anpassade generativa AI-stora språkmodeller (LLM) för att främja sina affärsmål. Programmet ses som ett sätt för kundföretag att snabbt utveckla sina egna generativa AI-applikationer och uppnå meningsfulla resultat utan att genomgå en långdragen bedömnings- och upphandlingsprocess.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 27 juli

ServiceNow höjer årlig prenumerationsförsäljningsprognos

ServiceNow Inc. har höjt sin årliga prognos för prenumerationsförsäljning, vilket signalerar en stark pipeline för automatiseringsprogramvara och satsar på att intresset för artificiell intelligens kommer att fortsätta öka efterfrågan. Prenumerationsintäkterna kommer att öka med upp till 25% till 8,6 miljarder dollar i år, enligt företaget. Detta är andra kvartalet i rad som ServiceNow har höjt sin helårsprognos för prenumerationsförsäljning. Trots detta sjönk aktierna med cirka 3% i förlängd handel. ServiceNow säljer applikationer som hjälper företag att organisera och automatisera sina IT-verksamheter och har fokuserat på att utveckla nya AI-verktyg i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 juli

ServiceNow rapporterar bättre än förväntade kvartalsresultat, höjer helårsprognos

ServiceNow rapporterade bättre än förväntade resultat för sitt senaste kvartal och höjde sin helårsprognos.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 26 juli

Microsoft presenterar flera AI-nyheter på sin årliga utvecklarkonferens

Microsoft har presenterat flera nyheter inom artificiell intelligens (AI) under sin årliga utvecklarkonferens, Microsoft Build. Företaget har bland annat utökat sitt samarbete med OpenAI och introducerat en AI-driven sökmotor och webbläsare. Microsoft har även utökat tillgängligheten av Azure OpenAI Service med stöd för ChatGPT och OpenAI:s GPT-4-modell. Dessutom har företaget presenterat nya AI-verktyg för Azure och introducerat Microsoft Fabric, en ny plattform för analys. Företaget har även meddelat att Bing kommer att bli den förvalda sökupplevelsen för ChatGPT.

Direktlänk Dela Microsoft Corporation fördjupade 26 juli

Goldman Sachs har delat med sig av en lista över 20 aktier som kan gynnas av den ökade användningen av artificiell intelligens (AI). Analytiker på banken uppskattar att AI kan ge en uppsida på över 14% för amerikanska aktier. De nämner också att AI kan öka den årliga tillväxten av arbetskraftsproduktiviteten med cirka 1,5 procentenheter över en 10-årsperiod efter omfattande införande i USA och andra utvecklade marknadsekonomier, och så småningom höja den globala BNP:n med 7%. Bland företagen på listan finns Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Marvell Technology och TSMC.

Business Insider fördjupade 9 juli

8Flow.ai lanserar automatiseringsmotor för kundsupport

8Flow.ai, som lanseras idag, har avslöjat en finansieringsrunda på 6,6 miljoner dollar. Företaget erbjuder en automatiseringsmotor för arbetsflöden som integreras med verktyg som Zendesk, ServiceNow och Salesforce Service Cloud för att hjälpa kundsupportagenter i deras dagliga arbete. Genom att samla in data och träna maskininlärningsmodeller planerar 8Flow.ai att skapa AI-ledda arbetsflöden som anpassas efter varje användares behov. I nuläget tar detta formen av en Chrome-tillägg som automatiskt kan kopiera och klistra in relevant data mellan applikationer. Företagets fokus ligger just nu på att optimera användargränssnittet och användarupplevelsen.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 1 juni

NASDAQ Composite Index har haft en stark två månaders uppgång, främst drivet av överprestation från några av världens största företag. Katalysatorn för denna marknadsutveckling har varit explosionen i berättelsen om artificiell intelligens (AI) under de senaste veckorna. Bland de bästa presterande aktierna finns stora och mega-cap tech-aktier som Nvidia Corporation, Meta Platforms, Inc., Advanced Micro Devices, Inc., Salesforce, Inc. och Tesla, Inc. AI-temat har fått en extra skjuts av Nvidia Q1-rapporten, som visade mycket positiva nyheter och ledde till en nästan 25% ökning av företagets marknadsvärde på en dag.

Seeking Alpha fördjupade 26 maj

Windows Copilot blir ny ai-assistent i Windows 11

Microsoft introducerar Windows Copilot, en ny ai-assistent för Windows 11, åtta år efter lanseringen av Cortana. Copilot kommer att lanseras som en förhandsvisning för Windows 11 i juni, men det finns inget officiellt lanseringsdatum. Ai har blivit en topprioritet för Microsoft, som tidigare introducerade ai i sina produkter via Bing Chat, Edge Copilot och Microsoft 365 Copilot. Windows Copilot beskrivs som en produktivitetsassistent och kommer att integreras i grundläggande Windows-tjänster och appar. Microsoft arbetar även med ai-satsningar inom Windows Store och samarbetar med Open AI för att utveckla gemensamma plugin-program.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 25 maj

Microsoft integrerar Nvidias AI Enterprise Suite med Azure Machine Learning

Microsoft kommer att integrera Nvidias AI Enterprise-programsvit med sin Azure Machine Learning-tjänst för att hjälpa företagsutvecklare att bygga, distribuera och hantera applikationer baserade på stora språkmodeller. Utvecklare och företag kommer att få tillgång till över 100 ramverk, förtränade stora språkmodeller och utvecklingsverktyg som en del av AI Enterprise Suite-integrationen med Microsofts Azure Machine Learning-tjänst. För tillfället är integrationen endast tillgänglig via en inbjudan-bara förhandsgranskning i Nvidias community-registret. Microsoft kommer även att göra Nvidias AI Enterprise-programsvit tillgänglig på sin Azure Marketplace. Nvidia Omniverse Cloud plattform-as-a-service (PaaS) är nu tillgänglig på Microsoft Azure som ett privat erbjudande för företag.

Direktlänk Dela Network World fördjupade 23 maj

Microsoft inför AI-drivna appar och tjänster med plug-ins från tredjepartsutvecklare

Microsoft siktar på att utöka sitt ekosystem av AI-drivna appar och tjänster, kallade ´copilots´, med plug-ins från tredjepartsutvecklare. Företaget meddelade att det kommer att använda samma plug-in-standard som OpenAI introducerade för sin AI-drivna chatbot ChatGPT. Detta gör att utvecklare kan bygga plug-ins som fungerar över ChatGPT, Bing Chat, Dynamics 365 Copilot, Microsoft 365 Copilot och den nyligen lanserade Windows Copilot. Kunder i Microsoft 365 Copilot Early Access Program och ChatGPT Plus-prenumeranter kommer att få tillgång till nya plug-ins från samarbetspartners som Atlassian, Adobe, ServiceNow, Thomson Reuters, Moveworks och Mural inom de närmaste veckorna.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 23 maj

ServiceNow och Nvidia samarbetar för att utveckla anpassade AI-språkmodeller

ServiceNow Inc. och Nvidia Corp. samarbetar inom generativ AI. ServiceNow:s president CJ Desai meddelade att företaget kommer att utveckla anpassade storskaliga språkmodeller (LLM) för data med hjälp av Nvidias programvara, tjänster och infrastruktur. Desai visade användningen av AI-teknik som testas på Starbucks för situationer när kaffe beställs från fel plats. ServiceNow meddelade också att de kommer att investera 1 miljard dollar i sitt riskkapitalarm fram till 2026 för att stödja företagsmjukvarustartups inom AI och automation.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 17 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare