» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Spotify är en svensk streamingtjänst för musik, podcast och videor som grundades 2006. Tjänsten erbjuder användare tillgång till miljontals låtar och annat innehåll från artister över hela världen. Användare kan söka efter och lyssna på musik, skapa spellistor och följa andra användares spellistor. Spotify finns tillgängligt på olika plattformar som datorer, smartphones och surfplattor. Tjänsten erbjuder både en gratisversion med annonser och en betald prenumeration utan annonser, kallad Spotify Premium. Spotify har revolutionerat musikindustrin och är idag en av de största streamingtjänsterna i världen.

Senaste nytt kring Spotify

Gemini-assistenten förbereder stöd för musikstreamingtjänster

Musikälskare kan glädjas åt nyheten att Gemini-assistenten ser ut att få en funktion som tillåter användare att välja sin föredragna mediatjänsteleverantör. En av de största frustrationerna med Gemini har varit dess oförmåga att identifiera låtar och brist på stöd för tredjeparts musikstreamingtjänster som Spotify eller Apple Music. Men det kan vara på väg att ändras. Skärmdumpar avslöjar en ny inställning inom Gemini: ´Musik´, som låter dig ´välja föredragna tjänster som används för att spela musik´.

Direktlänk Dela PiunikaWeb fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Är telefoner och trådlösa hörlurar framtidens AI-gadgets?

En författare från en tekniknyhetssida testade nyligen Humane AI Pin, en AI-driven gadget som marknadsförs som den senaste och mest avancerade konsumenttekniken. Författaren konstaterade dock att enheten kör på en Snapdragon-processor från för fyra år sedan och en anpassad version av Android 12, vilket fick honom att jämföra den med en mellanklass Android-telefon. Författaren testade sedan att använda olika telefoner och teknik för att skapa sin egen AI-bärbara enhet, inklusive en Motorola Razr Plus, en Pixel 8, en Pixel Watch 2 och ett par trådlösa hörlurar. Författaren kom fram till att framtidens AI-gadgets mycket väl kan vara telefoner och att trådlösa hörlurar kan vara framtidens AI-bärbara enhet.

Direktlänk Dela The Verge fördjupar idag

AI:s inverkan på musikindustrin: Möjligheter, utmaningar och etiska frågor

Artificiell intelligens (AI) har blivit alltmer närvarande i musikindustrin. AI-verktyg som ChatGPT har redan förändrat hur yngre generationer får tillgång till information. Det finns nu webbplatser som låter människor ladda upp utdrag av sina röster för att generera en hel sång sjungna av dem på bara minuter. Webbplatser som vocalremover.org kan isolera alla sångspår på en låt på bara sekunder med hjälp av AI. Detta innebär att nästan vem som helst nu kan få tillgång till instrumentalen av en låt de vill använda med bara ett klick. Trots fördelarna finns det oro för att AI kan leda till att vissa roller och möjligheter ersätts av AI. Dessutom finns det frågor om etik och upphovsrätt, särskilt när det gäller användning av avlidna musikers röster.

Direktlänk Dela Soundsphere Magazine fördjupar idag

Kendrick Lamar och Drake i Hip-Hop-konflikt

Kendrick Lamar tände en långvarig konflikt med Drake i ett gästvers på Future och Metro Boomin´s hitlåt ´Like That´. Sedan dess har det blivit rörigt, med J. Cole som spelade in en hel diss-spår om sin tidigare vän Lamar och sedan bestämde sig för att dra tillbaka det och be om ursäkt, vilket är ganska ovanligt inom hip-hop. Drakes ´Push Ups´ läckte förra helgen och slog officiellt streamingtjänster idag. Rick Ross slog tillbaka med en brutal Drake-diss, ´Champagne Moments´, som han hävdade att han hade spelat in samma dag. Lamar kommer förmodligen att komma tillbaka med sitt eget fulla spår snart.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade igår

Amazon Music introducerar AI-driven spellistegenerator

Amazon Music har introducerat en AI-driven spellistegenerator, Maestro, som skapar personliga musikspellistor baserade på användarens instruktioner, vilket kan inkludera text, emojis eller röstkommandon. Maestro är för närvarande tillgänglig i en betaversion för ett begränsat antal användare över alla Amazon Musics nivåer, inklusive gratis, Prime och Unlimited-abonnenter, främst i USA. Funktionen låter användare skapa spellistor baserade på specifika känslor, aktiviteter eller udda förfrågningar. Amazon har även inbyggda filter för att förhindra stötande språk och olämpliga instruktioner.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade igår

AI-tjänster revolutionerar musikskapande

AI-tjänster som Suno och Udio revolutionerar musikskapandet genom att skapa nya sorters låtar och sudda ut gränsen mellan artist och lyssnare. Suno och Udio har utvecklats av tidigare Google AI-avdelning Deep Mind och har investerare som artister som Common och Will.I.Am. Dessa tjänster gör det möjligt för icke-musiker att skapa musik, liknande hur Instagram och TikTok har gjort alla till fotografer och videomakare. Dessa plattformar är designade med gränssnitt som liknar Spotify och Youtube, där användare kan bli inspirerade genom att lyssna på vad andra har skapat.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade i förrgår

AI-genererade sånger av Drake och Taylor Swift skapar debatt

Under den senaste veckan har sånger av Drake och Taylor Swift tyckts läcka online, vilket har skapat enorma reaktioner. Stora Reddit-trådar har uppstått, där musikval dissekeras. Men varken Swift eller Drake har bekräftat att sångerna är äkta. Istället har stora grupper på sociala medier hävdat att sångerna är AI-genererade bluffar. Dessa typer av argument har nyligen intensifierats och kommer att fortsätta att öka, eftersom AI-vokala kloner fortsätter att förbättras och blir allt mer tillgängliga för vanliga människor.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade i förrgår

Före detta Google DeepMind-forskare lanserar AI-drivet musikskapande app

Före detta forskare från Google DeepMind har lanserat en AI-drivet musikskapande app, Udio, som låter användare skapa låtar från textprompter. Start-up-företaget, som är baserat i London och New York, har musikerna Will.i.am och Tay Keith samt musikdistributören UnitedMasters bland sina backare. Företaget har även säkrat stöd från kapitalföretaget Andreessen Horowitz. Udio-appen förstår koncept som genre och stilar och kan till och med skapa sång på olika språk. Appen tillåter inte prompter som refererar till upphovsrättsskyddade spår.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 18 april

Amazon Music lanserar AI-drivet verktyg för att skapa spellistor

Amazon Music har lanserat Maestro, ett AI-drivet verktyg som skapar spellistor baserat på textkommandon. Detta verktyg liknar Spotifys nya AI-spellista som är i betaversion. Amazon Music planerar att rulla ut Maestro till ett begränsat antal amerikanska användare av Free, Prime och Unlimited Amazon Music via iOS och Android mobila appar. Prime-medlemmar och annonsstödda kunder kan lyssna på 30-sekunders förhandsgranskningar av spellistor innan de sparar, medan Amazon Music Unlimited-användare kan lyssna på sina spellistor direkt och lagra dem för senare.

Direktlänk Dela Gadget Bridge fördjupade 18 april

Internationell artist diskuterar AI:s påverkan på kulturellt uttryck vid FN-evenemang

Den brasilianska artisten och skådespelerskan Giulia, 24, ska diskutera relationen mellan artificiell intelligens (AI) och de kreativa sektorerna, särskilt musikindustrin, vid ett FN-evenemang. Hon kommer att belysa AI:s dubbla påverkan, med både dess innovativa bidrag och potentiella utmaningar för musiker och konstnärer över hela världen. Diskussionen kommer att äga rum i Genève, Schweiz, och är inte öppen för allmän sändning. Giulias medverkan är en del av en större session som värd för Världsorganisationen för immateriell äganderätt (WIPO) om upphovsrätt och relaterade rättigheter.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Amazon lanserar AI-baserad spellistegenerator Maestro i beta

Amazon har lanserat en AI-baserad spellistegenerator, Maestro, i beta. Maestro i Amazon Music kan hjälpa användare att skapa alla typer av spellistor de vill ha, tack vare AI. Maestro låter användare skapa spellistor med bara en idé, de kan använda emojis, känslor, aktiviteter, ljud, eller välja från en av de föreslagna prompts. Amazon varnar dock för att tekniken bakom Maestro är ny och kanske inte alltid tolkar användarnas inmatningar korrekt första gången. Företaget har också implementerat system för att proaktivt blockera stötande språk och olämpliga prompts.

Direktlänk Dela The Mobile Indian fördjupade 18 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Amazon Music introducerar AI-drivna spellistor med Maestro

Amazon Music har introducerat Maestro, en AI-driven funktion för att skapa spellistor, som för närvarande testas i USA. Funktionen, tillgänglig för ett urval användare på iOS och Android, använder naturligt språk och AI för att skapa personliga spellistor baserade på användarens humör, aktivitet, ljudpreferenser eller till och med emoji-val. Amazon planerar att utöka tillgängligheten till fler användare, medan Spotify också utforskar liknande AI-spellistefunktioner för sina premiumanvändare. Detta visar att AI är på väg att omdefiniera våra musikupplevelser.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Amazon Music introducerar AI-drivet spellistegenerator ´Maestro´

Amazon Music har tillkännagivit en ny funktion som använder artificiell intelligens (AI) för att skapa spellistor, liknande Spotify. Den AI-drivna spellistegeneratorn, kallad ´Maestro´, låter användare skapa spellistor med hjälp av prompts och fungerar även med emojis, aktiviteter och ljud. Den AI-genererade spellistan kan också sparas för senare lyssnande och delas med andra. Amazon noterar dock att tekniken bakom Maestro är ny och kanske inte alltid fungerar perfekt första gången. ´Maestro´ är för närvarande i beta och tillgänglig för Amazon Music-prenumeranter på Android och iOS.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 18 april

Historisk överenskommelse reglerar användningen av AI i musikindustrin

Musikindustrin har nått en avgörande överenskommelse som syftar till att reglera användningen av Artificiell Intelligens (AI) inom dess områden. Skådespelarförbundet och Amerikanska federationen för TV- och radioartister (SAG-AFTRA), i linje med musiketiketterna, har etablerat en ram för att styra AI-applikationer. Viktiga bestämmelser i avtalet säkerställer att AI-genererade skapelser inte felaktigt tillskrivs mänskliga artister och kräver att alla ändringar i en artists arbete kräver deras uttryckliga samtycke. Dessutom, när en digital imitation av en artists röst används, måste artisten meddelas och korrekt kompenseras genom royalties. De ledande skivbolagen i världen - SONY, UNIVERSAL, WARNER och DISNEY - har alla undertecknat avtalet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Amazon Music lanserar AI-drivna spellistan ´Maestro´, liknande Spotify´s AI-funktioner

Amazon Music har lanserat ´Maestro´, en spellistskapare drivet av artificiell intelligens (AI), som liknar Spotify´s nyligen introducerade personliga musikkurationsfunktioner. Båda företagen använder nu AI för att skapa mycket personliga spellistor för sina användare. Maestro använder avancerade algoritmer för att förstå användarnas preferenser från tidigare lyssningsdata och föreslår ny musik samt kuraterar spellistor som är anpassade till individuella smaker. Introduktionen av AI-drivna funktioner som Maestro omformar hur användare interagerar med musikstreamingtjänster.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 18 april

Amazon Music testar AI-verktyg för att skapa spellistor

Amazon Music har börjat experimentera med AI-verktyg för att låta användare skapa spellistor, likt Spotify. Verktyget kallas Maestro och är tillgängligt i beta för ett litet antal amerikanska användare på alla Amazon Music-nivåer. För att komma igång behöver användaren bara en idé - det kan vara någonting kort (eller långt), emojis, känslor, aktiviteter, ljud, eller välja från en av de föreslagna idéerna. Företaget förklarar att verktyget kan skapa unika spellistor baserat på användarens val inom sekunder.

Direktlänk Dela Complete Music Update fördjupade 17 april

Amazon Music introducerar AI-spellistegeneratorn Maestro

Amazon Music har nyligen tillkännagivit tillägget av en funktion som kallas Maestro, en ny AI-spellistegenerator. Maestro, som för närvarande rullas ut i beta till ett utvalt antal prenumeranter i USA, kommer att finnas tillgänglig på alla nivåer av tjänsten i Amazon Music-appen för iOS och Android. Amazon Music beskriver Maestro som en AI-spellistegenerator som hjälper dig att skapa alla spellistor du kan tänka på. Liksom Spotify´s AI-spellistefunktion tar Maestro chatbot-tillvägagångssätt där du kan skriva eller tala prompts som kommer att skapa en unik spellista. Du kan även använda emojis, känslor, aktiviteter och ljud för att skapa mer specifika spellistor.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 17 april

Amazon Music introducerar Maestro, en AI för att skapa personliga spellistor

Amazon Music har avtäckt Maestro, en ny generativ AI som skapar personliga spellistor för användarna baserat på deras nuvarande humör eller önskemål. Detta kommer efter att Spotify nyligen presenterade en liknande tjänst. Maestro har dock unika funktioner, som möjligheten att lägga till emojis i sin prompt för att förmedla känslor mer effektivt. Amazon Music betonar dock att Maestro fortfarande har en felmarginal och att vissa föreslagna låtar kanske inte nödvändigtvis matchar sökningen. För närvarande är AI endast tillgänglig i beta för amerikanska användare.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 17 april

Amazon lanserar AI-funktion för att skapa spellistor

Efter att Spotify introducerade en AI-funktion för att skapa spellistor förra veckan, har Amazon nu lanserat en liknande funktion för att konkurrera med Spotify. Amazon Musics senaste gratisuppdatering lägger till en funktion som kan skapa spellistor baserat på användarens önskemål och musik som AI tror att de kommer att gilla. Funktionen, kallad Maestro, låter användare skapa spellistor med bara en textprompt. Funktionen är för närvarande i beta och är endast tillgänglig för en utvald grupp Amazon Music-prenumeranter i USA.

Direktlänk Dela Stuff fördjupade 17 april

Amazon Music introducerar AI-drivet verktyg för personaliserad musikupplevelse

Amazon Music har introducerat Maestro, en AI-baserad funktion som skapar personaliserade spellistor. Genom att använda textkommandon kan användare uttrycka sin stämning eller önskad genre och Maestro omvandlar dessa kommandon till anpassade spellistor. Systemet kan även tolka emojis för att förbättra spellistans skapande. Användare kan lagra dessa spellistor i sina bibliotek för framtida lyssning eller dela dem med andra Amazon Music-entusiaster. Funktionen är för närvarande i betatestfas för vissa användare i USA.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Amazon introducerar AI-baserade spellistor som liknar Spotify

I april introducerade Spotify en funktion som låter användare skapa AI-baserade spellistor. Nu erbjuder Amazon en liknande funktion kallad Maestro inom sin Amazon Music-tjänst som en beta-version till ett utvalt antal användare i USA. Precis som Spotifys AI-spellista-verktyg, som för närvarande endast är tillgängligt för Spotify Premium-användare i Australien och Storbritannien, är det lika enkelt att få Maestro att generera en ny spellista som att skriva in en kort textsträng, med eller utan emojis. Amazon planerar att utöka tillgången till funktionen till fler kunder över tid.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 16 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Amazon Music introducerar AI-driven musikgenerator Maestro

Amazon Music har utannonserat Maestro, en ny musikgenerator som använder artificiell intelligens för att skapa spellistor baserade på enkla ord eller emojis. Maestro är nu live för betatestning för ett litet antal musiklyssnare i USA på både iOS och Android-enheter, med alla abonnemangstyper (gratis eller premium). Användare kan ge prompts som emojis eller korta idéer, och Maestro genererar unika spellistor. Spotify, Amazon Musics främsta konkurrent, meddelade också en liknande funktion nyligen, men den är för närvarande bara tillgänglig för premiumanvändare.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 16 april

Amazon Music lanserar AI-spellistegenerator

Amazon Music har lanserat Maestro, en AI-spellistegenerator som svarar på en användares text, emoji eller röstpåminnelse för att skapa en ny spellista med unika låtval. Funktionen är för närvarande i beta och rullas ut till ett litet antal amerikanska kunder på både iOS- och Android-mobilappar. Amazon Unlimited-kunder i beta har fördelen att kunna lyssna på spellistan direkt och spara den till senare; Prime och annonsstödda kunder kommer bara att kunna lyssna på en 30-sekunders förhandsgranskning av spellistan innan de sparar den. Denna funktion släpptes ungefär en vecka efter att Spotify blev den första stora streamingplattformen att lägga till en AI-spellistegenerator på sin plattform.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 16 april

AI-programvara ´Udio´ omvandlar text till musik

En revolutionerande betaprogramvara vid namn Udio omvandlar textprompts till kompletta musikaliska mästerverk, inklusive text och albumkonst. Udio har ett användarvänligt gränssnitt och förmågan att snabbt ställa in den allmänna tonen på ett spår. Till skillnad från mer komplex musik-AI som Aiva, som kräver en djupare förståelse för komposition, förenklar Udio processen för dem med en enklare förståelse för musikteori. Programvaran förfinar fortfarande sina förmågor, med hjälp av användarinput för att finjustera sin algoritm. AI-musikgenereringsverktyg förväntas fortsätta att utvecklas, bli mer sofistikerade och tillgängliga. Den globala AI inom musikmarknaden förväntas växa kraftigt, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på cirka 22% under de kommande åren.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

AI omformar musikindustrin: Möjligheter och utmaningar

Musikindustrin upplever en omvandlande våg när artificiell intelligens (AI) fortsätter att göra betydande framsteg inom innehållsskapande. Över 200 framstående musiker har tagit ställning genom att underteckna ett öppet brev som behandlar de problem AI medför i musikproduktion och distribution. Trots rädslan för oändlig AI-genererad musik kan AI både vara ett hot och en fördel för musikvärlden. AI har varit bakom skapandet av en ´ny´ singel av de ikoniska, men inte längre aktiva Beatles, med titeln ´Now and Then´. På samma sätt trodde man att den kanadensiska rapparen Drake släppte en ny AI-duett med The Weeknd kallad ´Heart on My Sleeve´, vilket fick miljontals visningar innan det avslöjades som en AI-fabricering.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Artificiell intelligens och dess växande roll i musikindustrin

Musik har alltid varit en spegling av mänsklighetens känslor, berättelser och kulturer. Men nu börjar artificiell intelligens (AI) göra sitt intåg i musikkomposition och produktion. AI:s integration i musik handlar inte om att ersätta mänsklig kreativitet, utan snarare om att erbjuda nya sätt att tänka och skapa melodier som kanske inte är instinktiva för mänskliga musiker. Trots oro för originalitet och känsla i AI-musik öppnar tekniken dörrar för samarbeten där AI kompletterar den mänskliga touchen snarare än konkurrerar med den.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Spotify förbättrar musikupptäckten med AI DJ

Musikströmningstjänsten Spotify, med över 600 miljoner prenumeranter, förbättrar sitt spel inom musikupptäckt. Företaget har lanserat en AI DJ-funktion som erbjuder en interaktiv upplevelse för användare som vill utforska nya ljudhorisonter. Funktionen använder personaliserad teknologi, generativ AI och dynamisk AI-röstberättelse. Spotify har även ett team av tekniska och musikexperter som arbetar med att förbättra företagets rekommendationsfunktioner. Denna intelligenta utveckling inom musikkurering är inte bara tilltalande för lyssnare, utan också för artister som vill nå nya publik.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Suno AI revolutionerar musikskapande med artificiell intelligens

Suno AI, ofta kallad musikens motsvarighet till ChatGPT, tar sociala medier med storm genom att skapa musik baserad på användarens val av musikstil och genre. Genom att mata in text kan Suno AI skapa en komplett låt på bara några ögonblick. Verktyget grundades för två år sedan av ett team av maskininlärningsexperter från Cambridge. Användare kan skapa upp till tio låtar per dag gratis, men dessa kan inte säljas. För tio dollar i månaden kan man redigera upp till 500 låtar dagligen och potentiellt tjäna pengar på dem på plattformar som Spotify eller Apple Music. Det finns dock etiska överväganden kring ägarskap och upphovsrätt för musik skapad av AI.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Framsteg inom AI kan både driva global tillväxt och utgöra en förödande kraft

En rapport från Goldman Sachs förra året indikerade att framsteg inom AI kan driva en ökning av global BNP med 7% över en 10-årsperiod. Men Elon Musk varnade vid AI Safety Summit 2023 att AI kan bli ´historiens mest förödande kraft´. Enligt World Economic Forums rapport kommer AI att ersätta 85 miljoner jobb globalt till 2025. Företag som Microsoft, Amazon, Spotify och Google har redan rapporterat om uppsägningar. Spotify-VD Daniel Ek meddelade att 17% av personalen skulle sägas upp, med en ny inriktning på att vara ´obarmhärtigt resursfulla´.

Direktlänk Dela Raconteur Media fördjupade 15 april

Spotify använder AI för att förbättra musikrekommendationer

Streamingjätten Spotify tar sig an utmaningen att personifiera musikrekommendationer för sin enorma prenumerantbas på över 600 miljoner. Med cirka 100 miljoner spår tillgängliga siktar plattformen på att göra upptäckten av ny musik till en mer meningsfull upplevelse för lyssnarna. Spotify har förbättrat sina rekommendationsverktyg, introducerat funktioner som Spotify Home-feed, Discover Weekly och den AI-drivna DJ:n. Denna teknik blandar anpassning med en dynamisk AI-röst för att styra prenumeranterna mot nya ljud. Data från miljontals lyssningssessioner analyseras, vilket hjälper till att skapa nya förslag och identifiera individuella lyssnarpreferenser med imponerande noggrannhet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 14 april

Spotify förbättrar musikupplevelsen med hjälp av AI och maskininlärning

Spotify, med sin imponerande katalog på cirka 100 miljoner låtar och en publik på över 600 miljoner prenumeranter, strävar efter att skapa en personlig lyssnarupplevelse för sina användare. Tjänstens AI DJ, som nyligen lanserats, är ett resultat av deras långa investering i AI och maskininlärning. Denna virtuella DJ spelar inte bara musik utan berikar lyssnarupplevelsen med röstöverlägg som annonserar låtdetaljer. Med hjälp av data mönster kan AI:n förstå vilken låt eller artist en lyssnare kan njuta av baserat på deras historik. Julie Knibbe, grundare och VD för Music Tomorrow, betonar vikten av att balansera bekantskap med nyhet i musikindustrin.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 14 april

Spotify satsar på AI för att förbättra musikupptäckten för användare

Med cirka 100 miljoner låtar och över 600 miljoner prenumeranter står Spotify inför utmaningen att hjälpa lyssnarna att upptäcka musik de kommer att älska. För att möta denna utmaning har Spotify kontinuerligt utökat sina verktyg för personliga musikrekommendationer, inklusive användarfavoriter som Spotify Home-flödet, Discover Weekly, Blend, Daily Mixes och de personliga Made for You Mixes. Spotify har länge satsat på artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att förbättra lyssnarupplevelsen. Den nyligen lanserade AI DJ är ett utmärkt exempel på detta, som erbjuder anpassade lyssningssessioner och nya musikaliska upptäckter. AI DJ kombinerar personlig teknik, artificiell intelligens och dynamiska AI-röster. Lyssnare kan aktivera DJ-funktionen när de är sugna på något nytt och kanske annorlunda än sina vanliga preferenser.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 14 april

Spotify investerar i AI för att personanpassa musikrekommendationer

Spotify, med över 100 miljoner tillgängliga låtar och över 600 miljoner prenumeranter, investerar allt mer i AI för att personanpassa låt rekommendationer. Genom att hjälpa lyssnare att hitta musik de älskar, blir Spotify´s enorma katalog mer meningsfull. En enkel formulering av hur AI fungerar är ´Användare som gillade Y gillade också Z. Vi vet att du gillar Y, så du kanske skulle gilla Z.´ Spotify har märkt att när lyssnare hör kommentarer tillsammans med personliga musikrekommendationer, uppskattas det mycket. Om framgångsrik, är ett bra upptäcktsverktyg lika fördelaktigt för artister som försöker bygga kopplingar med nya fans.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 14 april

Spotify har över 600 miljoner abonnenter och cirka 100 miljoner tillgängliga låtar, vilket gör det till en utmaning att hjälpa lyssnare att hitta musik de kommer att älska. Företaget har investerat i AI och maskininlärning för att förbättra personaliseringen och rekommendationerna. Spotify lanserade nyligen en AI DJ för att hjälpa abonnenter att upptäcka ny musik. AI DJ kombinerar personaliseringsteknik, generativ AI och en dynamisk AI-röst. Spotify har hundratals musikredaktörer och experter över hela världen som arbetar för att förbättra rekommendationskapaciteten hos Spotifys verktyg.

Consumer News and Business Channel fördjupade 14 april

Indiens chefsdomare betonar AI:s potential och utmaningar inom rättsväsendet

Indiens chefsdomare Dhananjaya Y Chandrachud betonade under Indo-Singapore Judicial Conference att artificiell intelligens (AI) representerar nästa innovationsfront som har potential att påskynda och effektivisera rättskipningen. Han framhöll vikten av projekt som e-Courts och National Judicial Data Grid för att digitalisera domstolsprocesser och förbättra tillgången till rättvisa. Samtidigt varnade han för AI:s okritiska användning och systemiska utmaningar. Chefsdomaren betonade även behovet av globalt samarbete och utbildning för att säkerställa en etisk och effektiv användning av AI-teknologier.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 14 april

Suno AI: Artificiell intelligens möter musikindustrin

Suno AI, en plattform som använder artificiell intelligens (AI), har utvecklats för att skapa musik direkt med hjälp av enkla prompts. Användare kan välja en musikstil, genre och tillhandahålla textprompts för att producera kompletta låtar på sekunder. Trots att detta kan vara underhållande finns det oro för att det kan underminera konstnärlig äkthet och potentiella upphovsrättsproblem. Suno AI har regler mot att använda upphovsrättsskyddade texter utan tillstånd och infogar en ohörbar vattenstämpel i varje låt för att skilja AI-skapad musik från mänskliga kompositioner. Det finns också oro bland artister om att AI-skapad musik kan översvämma streamingplattformar och påverka deras inkomster. Suno AI:s investerare och skapare försöker navigera det osäkra juridiska landskapet genom att engagera sig med skivbolag och hävda att deras intention inte är att ersätta mänskliga artister utan att demokratisera musikskapandet.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 13 april

Spotify lanserar AI Playlist för användare i Storbritannien och Australien

Spotify har introducerat AI Playlist, en ny funktion som låter användare skapa musiklistor med hjälp av textkommandon. Funktionen är för närvarande under betatestning och tillgänglig för Spotify Premium-prenumeranter i Storbritannien och Australien. Genom att skriva in unika kommandon i verktyget kan användare skapa spellistor med hjälp av artificiell intelligens. Exempel på kommandon kan vara ´en spellista som får mig att känna mig som huvudpersonen´ eller ´avkopplande musik att njuta av under allergisäsongen´. AI Playlist kombinerar Spotifys personaliseringsteknik med AI för att erbjuda användare en unik musikalisk blandning.

Direktlänk Dela The Scotsman fördjupade 12 april

AI-företaget Suno genererar musik och texter på sekunder

Suno AI, känd som ChatGPT för musik, är den senaste generativa artificiella intelligensen som imponerar på sociala medier med sin förmåga att generera sånger. Företaget, som har funnits i två år, grundades av en grupp maskininlärningsexperter i Cambridge. Användarna kan ange den musikaliska stilen, genren och ett textprompt, och Suno kan generera en hel sång på några sekunder. Trots att texterna ibland kan verka ytliga och själlösa, är de ofta roliga. Företaget tillåter användare att generera upp till 10 sånger om dagen på ett gratis konto, eller upp till 500 sånger om månaden för $10, vilka också kan kommersialiseras.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 12 april

Musikbranschen delas upp: AI och konsumenters skapande förändrar spelet

Musikindustrin börjar splittras. Å ena sidan växer en ny affärsmodell fram, centrerad kring AI, fandom och skapande. Å andra sidan skyddar den traditionella musikindustrin sina intressen genom att höja trösklarna för streaming-royalties. AI har kommit precis i rätt tid för att agera katalysator för denna förändring. Musik-AI-startupen Udio har nyligen samlat in 10 miljoner dollar, vilket är ett tecken på denna utveckling. Den traditionella musikindustrin har länge skyddat sin position, men med uppkomsten av AI och konsumenters skapande öppnas en ny väg. Detta kommer vara till fördel för båda sidor av den framtida industrin och speglar vad som redan sker inom video. Enligt Bandlab´s Meng Ru Kuok står vi inför hundratals miljoner konsumenters skapelser. Rapporter tyder på att Spotify planerar att låta användare modifiera låtar. Thom Yorke sa en gång ´vem som helst kan spela gitarr´, men i praktiken gör de flesta inte det. AI förändrar detta. Konsumenternas skapande kommer att konkurrera om tiden. Det kommer att omvandla en betydande mängd tid som för närvarande tillbringas med att lyssna till tid spenderad på att skapa.

Direktlänk Dela Music Industry Blog fördjupade 12 april

Suno AI förvandlar musikskapande med hjälp av artificiell intelligens

Suno AI, ett företag som använder artificiell intelligens (AI) för att skapa musik, har introducerat en ny tjänst som låter användare skapa låtar snabbt. Användare väljer önskad musikstil, genre och lyriskt tema, och Suno AI genererar en hel låt inom sekunder. Trots vissa farhågor om att AI-skapad musik kan leda till upphovsrättsintrång, har Suno AI implementerat oidentifierbara vattenstämplar för att skilja AI-genererade låtar. Medgrundaren Mikey Shulman betonar att företagets syfte inte är att ersätta mänskliga artister, utan att göra musikskapande mer tillgängligt. Suno AI erbjuder en gratis plan som tillåter individer att skapa upp till 10 låtar dagligen, vilka inte får användas kommersiellt. För dem som vill tjäna pengar på sina skapelser finns en prenumerationsplan för $10 i månaden som tillåter produktion av upp till 500 låtar lämpliga för plattformar som Spotify eller Apple Music.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 12 april

AI har 20% noggrannhet vid komponering av musik för kommersiella briefar, enligt studie

Musik producerad av generativ AI (gen AI) har för närvarande en noggrannhet på 20% när det gäller att komponera musik för specifika kommersiella briefar. Detta enligt en studie från ljudvarumärkesbyrån Stephen Arnold Music (SAM) och ljudtestföretaget SoundOut. Forskningen fann att människor fortfarande kan komponera mer känslomässigt korrekt och tilltalande musik än gen AI. AI kan dock användas effektivt för att hjälpa till i idéfasen. Forskare gav Stable Audio´s gen-AI-plattform fyra briefar: att producera musik som är sentimental/kompassionerad, inspirerande, rolig/excentrisk och djärv/utmanande.

Direktlänk Dela The Media Leader fördjupade 12 april

Miami Law´s LL.M. program erbjuder praktiska erfarenheter för internationella advokater

Miami Law´s LL.M. program har sett en ökning av erfarenhetsbaserat lärande, med kliniker, simuleringsklasser och externa praktikplatser. Dessa program inkluderar många praktikupplevelser i sina läroplaner. En ´praktik´ är en kurs som kombinerar fördjupad studie av ett visst ämne med praktisk arbetslivserfarenhet. Internationella advokater drar stor nytta av de kontakter och erfarenheter som skapas genom praktikplatser. Bland annat har White & Case International Arbitration LL.M. lanserat sin praktikmöjlighet 2016, vilket ger studenter möjlighet att få erfarenhet från advokatbyråer för akademiska poäng medan de studerar för LL.M. examen.

Direktlänk Dela University of Miami News fördjupade 11 april

Säkerhetsproblem med AI-assistenter: Vän eller fiende?

Från och med lanseringen av ChatGPT i slutet av 2022 har alla försökt rida på AI-vågen, vilket har översvämmat marknaden med olika AI-assistenter. Forskning publicerad av forskare vid University of Ber-Gurion visade att våra hemligheter kan exponeras trots kryptering av AI-assistentens svar. Studien visade att en angripare kunde avkoda en konversation med överraskande noggrannhet. Dessutom visade forskarna att när angriparen byggde ett verktyg för att avkoda en konversation kunde detta verktyg fungera på andra tjänster också. I slutet av mars förbjöd USA:s representanthus strikt användning av Microsofts Copilot av kongresspersonal. I början av april publicerade Cyber Safety Review Board (CSRB) en rapport som skyllde Microsoft för en ´kaskad av säkerhetsbrister´ som möjliggjorde för kinesiska hotaktörer att få tillgång till amerikanska regeringstjänstemäns e-post under sommaren 2023.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 10 april

Spotify testar ny AI-baserad spellistfunktion för Premium-prenumeranter

Spotify testar en ny funktion för Premium-prenumeranter som gör det möjligt att skapa anpassade spellistor baserade på nästan vad som helst. Funktionen, som är i betaversion, har blivit tillgänglig för alla Premium-prenumeranter i Storbritannien och Australien. Användare kan skapa spellistor baserat på platser, aktiviteter, djur, filmkaraktärer, färger och till och med emojis. Spotify rekommenderar dock att använda prompts som checkar av flera kriterier, till exempel en genre matchad med en stämning, en artist eller en era.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 10 april

Spotify har officiellt lanserat sin senaste AI-funktion som låter Premium-prenumeranter skapa sina egna temabaserade spellistor. Denna nya funktion, kallad Spotify´s AI Playlist, liknar Daylist-funktionen men låter användare ange sina egna teman för att generera unika spellistor baserade på deras personliga smak. Funktionen är för närvarande i beta-testning för Spotify Premium-prenumeranter i Storbritannien och Australien och kan nås via Android och iOS-appar. Spotify planerar att fortsätta utveckla och förbättra upplevelsen baserat på data insamlad genom betan.

The Music fördjupade 10 april

Spotify testar AI-drivna spellistor baserade på textinmatning

Spotify testar en ny funktion som kan revolutionera hur användare upptäcker musik och skapar spellistor. Företaget testar för närvarande ett AI-drivet verktyg som gör det möjligt för användare att generera spellistor baserade på textinmatning, vilket tar dem ett steg närmare högst personliga musikrekommendationer. Användare kan helt enkelt skriva in sitt humör, aktivitet eller en specifik musikgenre, och AI kommer att skapa en spellista som passar deras begäran. Trots entusiasmen kring denna funktion, upprätthåller Spotify en försiktig hållning och betonar att detta fortfarande är en testfas.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 9 april

Spotify introducerar AI-funktion för att skapa personliga spellistor

Spotify har introducerat en ny AI-baserad funktion som kan skapa personliga spellistor baserat på användarens unika önskemål. Funktionen, som är tillgänglig för Premium-användare i Storbritannien och Australien, tillåter användare att skriva in en hel fras istället för bara ett ord för att skapa en spellista. Till exempel kan en användare skriva ´en indie folk-spellista för att ge mitt sinne en stor varm kram´ och AI:n kommer att generera en spellista baserat på det. Funktionen är dock fortfarande i beta och har visat blandade resultat.

Direktlänk Dela Metro fördjupade 9 april

Spotify lanserar AI-spellistegenerator i beta för användare i Storbritannien och Australien

Spotify har släppt en betaversion av en AI-spellistegenerator där användare kan be artificiell intelligens att skapa en personlig spellista åt dem. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig på Android och iOS-enheter i Australien och Storbritannien. Användare kan skapa personliga AI-spellistor på Spotify genom att skriva ett unikt uppmaning i chatten. Spotify har redan en lista över föreslagna uppmaningar, men användare kan skapa sina egna personliga uppmaningar beroende på humör och stämning. Det är oklart om Spotify kommer att lansera funktionen i USA eller andra regioner.

Direktlänk Dela Music Times fördjupade 9 april

Spotify lanserar AI-spellista för premiumanvändare i Storbritannien och Australien

Spotify har lanserat en ny AI-spellista för premiumanvändare i Storbritannien och Australien. Funktionen, som fortfarande är i beta, låter användare skapa spellistor baserat på koncept genom att använda uppmaningar som ´en indie folk-spellista för att ge min hjärna en stor varm kram´ eller ´en spellista som får mig att känna mig som huvudkaraktären´. Denna funktion bygger på Spotifys andra funktioner som fokuserar på personalisering och interaktivitet, som AI DJ och Daylist. AI-spellistan kan generera en lista med låtar baserat på användarens referenser till platser, djur, aktiviteter, filmkaraktärer, färger och emojis, men kan inte reagera på aktuella händelser eller specifika varumärken.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 9 april

Artificiell intelligens förändrar musikindustrin

Artificiell intelligens (AI) används alltmer inom musikindustrin, från skapandet av musik till upphovsrättsdetektering. AI kan efterlikna stilar och tekniker från etablerade artister, vilket skapar en känsla av ambivalens hos lyssnarna. Trots att AI kan replikera ytan av en musikalisk upplevelse, kan den ofta inte replikera den djupare substansen som skapar dessa upplevelser. AI-teknik kan dock vara fördelaktig, särskilt när det gäller musikskapande. Men detta väcker också frågor om musikkvalitet. AI används också för att förbättra upphovsrättsintrångsdetektion på olika plattformar. Dessutom används AI för att förbättra konsertupplevelser med hjälp av hologram och virtuell verklighet.

Direktlänk Dela Far Out Magazine fördjupade 8 april

Spotify lanserar AI Playlist för att förbättra användarupplevelsen

Spotify fortsätter integrera AI och musikstreaming genom att lansera funktionen AI Playlist, tillgänglig för Android och iOS-användare, främst i Storbritannien och Australien. Funktionen är utvecklad för att öka användarnas njutning och skapa en spellista efter att ha identifierat användarprompts med hjälp av AI-generativ teknologi. AI Playlist släpptes för Premium-prenumeranter och förväntas revolutionera musikindustrin. Användare kan inte bara upptäcka utan också starta skapandet av musiken de älskar. Spotify gör det enkelt för sina Premium-användare att skydda och förbättra personaliseringen av deras AI-spellistor baserat på deras kreativa inmatningar. AI Playlist tillhandahåller en mångsidig rad spellistor för individer som gillar indie folkmelodier såväl som de som kämpar med rädsla-orsakade allergidagar. Utöver genrer kan en spellista modifieras genom att lägga till de stilar du gillar, till exempel färger, karaktärer, platser och emojis, för att göra lyssnarupplevelsen kreativ och unik. AI Playlist-funktionen är tillgänglig via fliken ´Ditt bibliotek´ i appen för en mobil enhet och är utformad för att vara enkel för användaren att hitta. Appen låter användarna börja processen genom att trycka på alternativet ´AI Playlist´, som kan ses när du trycker på ´+´-knappen. Efter att ha skickat en begäran bygger appen en spellista för en individ att välja från och ger också användaren frihet att ändra eller lösa in spellistan. På framgång kommer listorna automatiskt att sparas, och efter att processen är klar är de i ens bibliotek. Spotify avser att genomföra olika dataanalysprojekt för att identifiera nyckelmönster och skapa meningsfulla insikter. Detta kommer att göra det möjligt för oss att bli datastyrda och fatta informerade beslut. Iterativ innovation och framtida expansion AI Playlist i sin betaform är för närvarande bara en idé, och Spotify är dedikerade till att forma och stärka denna funktion. Företaget sa att AI Playlist kommer att förbättras, och upplevelsen kommer att genomgå kontinuerlig innovation när företaget arbetar med det under de närmaste månaderna. Spotify är ett företag som genomför allt fler experiment för att göra sina produkter anpassningsbara till olika behov och smaker. Det är därför, som tillkännagetts, kommer den nya funktionen först att vara tillgänglig i ett visst land (i det här fallet i Italien) med syfte att ge feedback till Spotify för att göra riktade förbättringar innan den bredare lanseringen i regioner som Kanada. AI-spellista-algoritmen som rullats ut av Spotify är ett tecken på att musik och artificiell intelligens kommer att smälta samman i framtiden genom streamingtjänster. Spotify banar vägen för musiksmakens framtid genom AI-genererade spellista-genererande funktioner som låter varje användare ha kuraterade spellistor skräddarsydda för deras specifika intresse och återuppfinna vägen för musikutforskning. AI-funktionen som företaget tillhandahåller förväntas växa och expandera ytterligare över tid, med tanke på AI: s pågående roll i musikinteraktioner.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 8 april

Spotify lanserar AI-spellista beta i Storbritannien och Australien

Spotify experimenterar med att skapa AI-spellistor i Storbritannien och Australien. Genom att skriva in fraser kan användare nu skapa spellistor baserade på sina musiksmaker. AI-spellistor är för närvarande endast tillgängliga i Storbritannien och Australien, men Spotify hoppas att funktionen kommer att rullas ut i andra länder under de kommande månaderna. Företaget uppmanar användare att referera till platser, djur, aktiviteter, filmkaraktärer, färger och till och med emojis för att skapa spellistor. Premiumabonnenter i Storbritannien och Australien kan testa funktionen nu.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 8 april

Spotify lanserar AI Playlist för att skapa anpassade spellistor

Spotify har lanserat en ny funktion, AI Playlist, som låter användare skapa spellistor med hjälp av AI. Funktionen är för närvarande i betatestning och endast tillgänglig för Spotify Premium-användare i Storbritannien och Australien, på Android- och iOS-enheter. Användare kan skapa spellistor baserade på olika prompts, till exempel musikgenre eller specifika aktiviteter. Efter att spellistan har skapats kan den finjusteras genom att ta bort vissa artister eller ändra tempot och genren. Funktionen förväntas bli mer förfinad under de kommande månaderna och bör vara tillgänglig i alla marknader där Spotify verkar vid årets slut.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 8 april

Spotify lanserar AI-verktyg för att skapa spellistor baserat på textinmatningar

Spotify har lanserat ett nytt AI-verktyg som skapar spellistor för användare baserade på textinmatningar. Användare på Android och iPhone behöver bara skriva sina uppmaningar i en chatt, och voila, en spellista skapas. Spotify började testa funktionen i december och den upptäcktes av en TikToker som spridde ordet över sociala medier. Detta kan vara ett steg mot att ersätta mänskliga spellistekuratorer, då Spotify förra året lade av personer som skapade spellistor. Musiker som Katy Perry, Nicki Minaj och Stevie Wonder har nyligen uppmanat plattformar att inte utveckla eller använda AI-genererad musikteknologi.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 8 april

Spotify lanserar AI-drivna spellistor för Premium-användare i Storbritannien och Australien

Spotify har lanserat en ny funktion för alla Premium-prenumeranter i Storbritannien och Australien som använder artificiell intelligens (AI) för att skapa spellistor. Funktionen, som fortfarande är i beta, låter användaren skapa en spellista genom att skriva in ett enkelt kommando, likt stora språkmodeller som ChatGPT. Användaren kan skapa spellistor baserade på platser, aktiviteter, djur, filmkaraktärer, färger och till och med emojis. Spotify rekommenderar dock att använda kommandon med flera kriterier, till exempel en genre i kombination med ett humör, en artist eller en era. Funktionen accepterar inte ´stötande´ kommandon och tillåter inte heller skapandet av spellistor baserade på aktuella nyhetshändelser eller specifika varumärken.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 8 april

Spotify lanserar AI-baserad spellistegenerator i Storbritannien och Australien

Spotify lanserar en betaversion av en ny AI-baserad verktyg som låter användare skapa kuraterade spellistor baserade på textbeskrivningar. Denna nya AI-spellista beta rullas inledningsvis ut till Spotify Premium-abonnenter på mobila enheter i Storbritannien och Australien. Användare kan hitta AI-spellistgeneratorn genom att gå till ´Ditt bibliotek´ och klicka på ´+´-knappen högst upp till höger på sidan. Användare kan skriva in en prompt, till exempel ´musik att läsa till på en kall, regnig dag´, för att få en spellista med 30 låtar som matchar den stämningen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 8 april

Spotify introducerar AI-drivna spellistor för personlig musik

Att skapa en personlig spellista anpassad till ett specifikt tillfälle eller behov kan vara en utmanande uppgift som kan ta flera timmar av din tid. Nu introducerar Spotify en funktion som låter dig skapa en personlig spellista med AI. Spotify kallar den nya funktionen - AI Spellista. Det genererar en spellista för dig beroende på den angivna prompten. AI försöker förstå ditt avsikt och utnyttjar Spotifys personaliseringsteknik och användarens lyssningshistorik för att skapa den idealiska spellistan. Du kan hitta funktionen inom avsnittet Ditt bibliotek i Spotify-appen. Tryck bara på + ikonen längst upp till höger, och du borde se ett alternativ för AI Spellista. Funktionen är i sina tidiga stadier och kommer endast att vara tillgänglig för Premium-medlemmar i appen. Den är endast tillgänglig i Australien och Storbritannien men kan snart rullas ut till andra regioner. Den kommer till både Android- och iOS-versioner av appen. Spotify arbetar förmodligen också på flera andra AI-drivna funktioner för sin plattform. Detta inkluderar alternativ för att sammanfatta podcasts och till och med läsa mitten av annonser i värden om det behövs.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 8 april

Digital data är avgörande för utvecklingen av artificiell intelligens

Onlinedata har länge varit en värdefull handelsvara. Meta och Google har använt data för att målinrikta sin onlineannonsering. Netflix och Spotify har använt det för att rekommendera fler filmer och musik. Politiska kandidater har vänt sig till data för att lära sig vilka väljargrupper de ska fokusera på. Under de senaste 18 månaderna har det blivit allt tydligare att digital data också är avgörande för utvecklingen av artificiell intelligens. Ju mer data, desto bättre. Framgången för AI beror på data. Stora språkmodeller - systemen som är grunden för chatbots - blir mer exakta och kraftfulla om de matas med mer data.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 april

Suno AI V3: En avancerad AI-musikgenerator som är gratis för vissa användare

Suno AI V3 är en avancerad AI-musikgenerator utvecklad av Suno.AI, en ledande aktör inom industrin för skapande av AI-musik. Verktyget använder AI för att låta användare skapa personlig musik. Genom att använda komplexa algoritmer och maskininlärning analyserar Suno AI V3 musikaliska mönster och trender för att generera unika kompositioner. Det kan efterlikna olika genrer och stilar, vilket erbjuder ett brett spektrum av musikaliska möjligheter. Användare kan skapa AI-genererade låtar gratis, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för musiker och entusiaster. Användare kan även lägga till originaltexter till sina AI-genererade kompositioner.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 5 april

Microsofts AI-assistent 365 Copilot kommer till Edge-webbläsaren

Microsoft meddelade vid sin årliga Build-utvecklarkonferens att den artificiellt intelligenta assistenten 365 Copilot kommer att integreras i Microsoft Edge-webbläsaren och kommer att fungera tillsammans med andra Microsoft-produkter. Copilot är tänkt att hjälpa användare att slutföra uppgifter i Outlook och Office genom att titta på innehållet på de webbplatser de besöker. Microsoft har också skapat en speciell Microsoft Edge för Business-webbläsare för att hantera integritets- och cybersäkerhetsproblem orsakade av hybridarbete. Dessutom har Microsoft skapat sin egen konkurrent till Googles framgångsrika online-samarbetsverktyg, Edge Workspaces.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 5 april

Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland världens miljardärer för första gången

Mer än 260 nya namn har lagts till i listan över världens miljardärer, enligt Forbes, med Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland de nya namnen. Tesla-VD:n Elon Musk hamnar återigen efter lyxvarutitanen Bernard Arnault i kampen om att vara världens rikaste person. Arnault, som övervakar modeimperiet LVMH med en förmögenhet på 233 miljarder dollar, leder den rekordbrytande gruppen på 2 781 miljardärer. Rapporten fann också att 14 personer nu är centimiljardärer med 12-siffriga förmögenheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

Kända musiker tar ställning mot AI-skapad musik

Hundratals kända musiker tar ställning mot musik skapad av artificiell intelligens (AI). På måndagen släppte Artists Rights Alliance (ARA) ett öppet brev där de uppmanar olika plattformar inom industrin att sluta använda AI för att ´kränka och devalvera rättigheterna för mänskliga artister´. Brevet uttrycker oro över farorna med AI och hur det påverkar skaparna. Bland undertecknarna finns Nicki Minaj, Jadakiss, Metro Boomin, Arya Starr, Billie Eillish, Benny The Butcher, Hit-Boy, Stevie Wonder, Doechii och flera andra. ARA är en ideell grupp som syftar till att kämpa för en sund kreativ ekonomi och rättvis behandling för alla skapare i den digitala världen.

Direktlänk Dela Vibe Media fördjupade 4 april

Spotify planerar att höja prenumerationstjänstpriset trots klagomål från musiker

Spotify planerar att höja priset på sin prenumerationstjänst för andra gången på ett år. Detta samtidigt som musikindustrin kräver större royalties och Spotify försöker återhämta investeringen de gjort i ljudböcker. Trots sin berömmelse och allmänhet har det svenska företaget aldrig rapporterat en årlig vinst. Det kommer att debitera prenumeranter $2 mer i månaden i fem marknader, inklusive Storbritannien, Australien och Pakistan, innan de höjer priserna i USA senare i år. Fler än 200 artister har undertecknat ett brev till AI-företag som ber dem sluta använda deras låtar för att träna sina modeller.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 4 april

AI-genererad musik skapar debatt om upphovsrätt

Konstnärlig intelligens (AI) har gett upphov till en ny våg av kreativitet inom musikindustrin. Artister som Glorb har använt AI för att skapa musik med generativa algoritmer, vilket resulterat i miljontals strömmar på plattformar som Spotify och YouTube. Men med AI-genererad musiks växande popularitet uppstår frågor kring upphovsrätt och ägande. Glorb, hjärnan bakom de virala SpongeBob-inspirerade rapspåren, förblir anonym och har ingen koppling till Nickelodeon. Tracy Chan, VD för Splash, föreslår att hitta en balans mellan att skapa mer innehåll och belöna originalartister. Lagstiftare börjar också ta upp frågan. ´ELVIS Act´, undertecknad av Tennessees guvernör Bill Lee, utvidgar befintliga regler för att skydda mot obehörig användning av någons likhet genom att inkludera ´röst´ i dess omfattning.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 3 april

AI används för att skapa musik med karaktärsröster från SpongeBob

En artist vid namn Glorb har skapat musikvideoer som ser ut som scener från Nickelodeons populära tecknade serie ´SpongeBob SquarePants´, men karaktärerna rappar om droger och vapen istället för att sjunga glada sånger om livet i Bikini Bottom. Glorbs musik, som har streamats miljontals gånger på Spotify och YouTube, verkar använda artificiell intelligens (AI) för att replikera karaktärernas röster. Glorb har blivit en online-sensation, med nästan en miljon lyssnare i månaden på Spotify. AI-verktyg utvecklas snabbt, vilket gör det lättare för artister som Glorb att skapa musik med generativ AI. Men frågor kring upphovsrätt och ägande kvarstår i takt med att en ny teknikeran gryr i musikindustrin.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 2 april

Saregama lanserar AI-drivet musikutbildningsapp Padhanisa

Indiens äldsta musikmärke, Saregama, har lanserat en AI-driven mobilapp för musikutbildning kallad Padhanisa. Appen är utformad för att göra indisk vokalmusikutbildning tillgänglig och engagerande för användare över hela världen. Användare kan också dela sina sångvideor med chansen att upptäckas av Saregama under märkets Talent Hunt-program. Appen erbjuder också live masterklasser ledda av musikexperter. Appen, nu tillgänglig på App Store och Google Play, erbjuder olika prenumerationsplaner. Saregama förvärvade en 51,8% andel i Pocket Aces för sex månader sedan.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 2 april

Beyoncé vill återgå till ´riktiga instrument´ i framtida musikproduktion

Beyoncé har uttryckt en önskan om att ´återgå till riktiga instrument´ i en diskussion om tillverkningen av hennes senaste album Cowboy Carter. Albumet, som släpptes den 29 mars, har redan slagit rekord på streamingplattformar, med Spotify som utnämner det till deras ´mest strömmade album på en enda dag 2024 hittills´. Beyoncé förklarade att hon ville använda äkta instrument snarare än digitala filter och programmering, och införliva element från den naturliga världen i sin musik. Hon uttryckte också skepsis mot den växande närvaron av artificiell intelligens i musik.

Direktlänk Dela MusicTech fördjupade 2 april

OpenAI presenterar röstkloningverktyg, men allmän tillgång är begränsad

OpenAI har presenterat sin senaste teknologiska framsteg: ett röstkloningverktyg. Det nya röstkloningsverktyget, en utvidgning av företagets befintliga text-till-tal-API, låter användare generera syntetiska kopior av röster genom att ladda upp ett 15 sekunders röstprov. Trots att detta är en betydande milstolpe, är verktygets allmänna tillgänglighet osäker då OpenAI prioriterar ansvarsfull utplacering. OpenAI tar ett försiktigt tillvägagångssätt, utvärderar potentiella risker och implementerar skydd innan verktyget görs allmänt tillgängligt.

Direktlänk Dela BBN Times fördjupade 1 april

Musikaliskt AI-projekt ´Theta vs. Pi´ utmanar lyssnarnas uppfattning om mänskliga och maskinella känslor

Det musikaliska hiphopera-projektet ´Theta vs. Pi´ har släppts. Konceptalbumet skapar en kreativ dialog mellan två ikoniska men konflikterade musikaliska figurer baserade på Taylor Swift (´Theta´) och Kanye West (´Pi´). Albumet blandar banbrytande AI-verktyg med en människoproducents balanserade hand. Det 8-spåriga albumet utforskar djupt teman om rivalitet, försoning och musikens enande kraft. Albumet producerades av Steven Pirois, en maskininlärningsingenjör baserad i Melbourne, som har en positiv inställning till användningen av AI i kreativa konster.

Direktlänk Dela The National Tribune fördjupade 31 mars

OpenAI har avslöjat initiala resultat från ett test för en funktion som kan berätta text på ett mänskligt sätt. Företaget har delat tidiga demonstrationer och användningsfall från sin Voice Engine-teknologi med omkring tio utvecklare. OpenAI beslutade att minska lanseringen efter att ha fått input från olika intressenter. Tekniken kan generera tal som liknar specifika individers röster, vilket replikerar deras takt och intonationer med bara 15 sekunders inspelat ljud. OpenAI:s talmodell översätter genererat ljud till olika språk, vilket gynnar företag som Spotify.

Cryptodaily.co.uk fördjupade 30 mars

OpenAI´s senaste AI-teknik Sora väcker uppmärksamhet i Hollywood

OpenAI, företaget bakom ChatGPT och Sora, håller möten med aktörer inom underhållningsindustrin, inklusive chefer på talangbyråer och filmstudior, för att demonstrera och förklara sin senaste teknik, Sora, som skapar videor baserade på vad användare beskriver i text. Detta är en känslig fråga för underhållningsföretag som vill dra nytta av kraftfulla verktyg som kan minska kostnader och effektivisera sina processer. Samtidigt vill de undvika att stöta sig med Hollywood-skådespelare, författare och legosoldater bakom kulisserna, som fruktar att AI kan ta deras jobb.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 29 mars

AI-startup ger användare förmågan att skapa deepfake-videor där de talar flytande på över 40 språk

AI-startupen HeyGen, baserad i Los Angeles, erbjuder mjukvara som låter användare skapa deepfake-videor där de talar flytande på över 40 språk. Tekniken är ännu inte perfekt, men den har potential att förändra språkinlärning. Samtidigt minskar antalet studenter som studerar främmande språk i länder som USA, Australien, Sydkorea och Nya Zeeland. Detta kan bero på flera faktorer, inklusive skolstörningar på grund av pandemin, växande isolering och nedskärningar i humanioraprogram. AI-översättning kan bli så vanligt inom några år att människor tar för givet att det de läser eller lyssnar på ursprungligen producerades på ett annat språk.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 26 mars

AI-företaget Suno skapar hela låtar från textprompts

AI-företaget Suno kan generera hela låtar från enkla textprompts, inklusive alla grundläggande element som sång, melodi, ackord och texter och titlar från ChatGPT. Även albumomslagen genereras av AI. Tekniken är tillgänglig för allmänheten gratis. Brian Hiatt, en senior skribent på Rolling Stone, besökte Sunos kontor och testade att skapa en låt. Han matade in frasen ´solo akustisk Mississippi Delta blues om en ledsen AI´, och programmet genererade en hel låt inom 15 sekunder. Hiatt nämner att Suno kan stå inför rättsliga åtgärder för sina algoritmiska träningsmetoder. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, står inför flera stämningar för att ha använt upphovsrättsskyddad data för att träna sin teknik. Suno planerar inte att tjäna pengar om någon använder deras teknik för att skapa en låt och sedan ladda upp den till Spotify. Istället säger företaget att det för nuvarande avser att ge människor möjlighet att skapa låtar att dela med vänner. Deras ultimata mål är att förvandla musikkonsumenter till musikproducenter i stor skala.

Direktlänk Dela KCRW fördjupade 26 mars

Tracy Chan lämnar SoundCloud för att bli VD för AI-musikplattformen Splash

Musikteknikveteranen Tracy Chan har lämnat sin roll som COO för SoundCloud för att bli VD för AI-musikskaparplattformen Splash. Chans CV inkluderar också rollen som Head of Music på Twitch under plattformens pandemidrivna topp. Han har också krediterats för att ha lanserat ´för artister´-skaparplattformar för YouTube och Spotify. Splash, som har integrationer med Roblox och Alexa, beskriver sig själv som ´världens mest avancerade musikteknikföretag´ som gör musikskapande ´enkelt, intuitivt, roligt och tillgängligt för alla´.

Direktlänk Dela Hypebot fördjupade 25 mars

Suno AI skapar kompletta låtar från enkla textprompter

Suno AI skapar hela låtar med texter från enkla textprompter. Musikgeneratorer är inget nytt, men Suno AI skapar kompletta kompositioner i nästan alla populära genrer, upp till två minuter långa. Från början drevs tjänsten främst via en Discord-server, där användare kunde skriva in kommandon och beskriva den musik de sökte. Nu kan användare logga in på Sunos webbplats, skriva in sin prompt och generera låtar. Generering av en låt kostar tio krediter och du får femtio krediter gratis. Det finns också en prenumerationstjänst där du för $10 får en ´allmän´ kommersiell licens och 2 500 krediter per månad, vilket gör att du kan skapa 500 låtar.

Direktlänk Dela Gearnews fördjupade 25 mars

Trots en regeringsinsats mot online-spel som skadade intäkterna från spelappar, rapporterade Tencent Music Entertainment (TME), Kinas största operatör av musikstreamingtjänster, en stark sista kvartal 2023. Företagets olika musikstreamingtjänster, inklusive QQ Music, Kugou och Kuwo, samt karaoke-appen WeSing, rapporterade en 20,6 % ökning YoY i antalet betalande prenumeranter, till 106,7 miljoner. Detta hjälpte intäkterna från musikprenumerationer att skjuta i höjden med 45,3 %, hjälpt av högre genomsnittlig intäkt per betalande användare (ARPPU). Totalt sett var det ett starkt kvartal, med en nettoökning på 16,9 % YoY, till RMB 1,41 miljarder ($198 miljoner).

Music Business Worldwide fördjupade 25 mars

AI-musikföretaget Splash utser Tracy Chan till ny VD

AI-musikföretaget Splash, med ursprung i Australien, har utsett före detta SoundCloud-, Twitch- och Spotify-chefen Tracy Chan till sin nya VD. Chans utnämning innebär att han har lämnat sin roll som Chief Content Officer på SoundCloud. Han har även lett viktiga produktlanseringar på plattformen. Splash, som är backat av investerare inklusive Amazon Alexa Fund, Khosla Ventures, Bitkraft Ventures och King River Capital, utvecklar AI-baserade verktyg och spel för musikskapande och framträdanden. Företaget samlade in 20 miljoner dollar i en serie A-finansiering 2021.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 25 mars

Musixmatch samarbetar med AI-företaget Runway för att omvandla texter till videoinnehåll

Musikdata- och textplattformen Musixmatch har inlett ett samarbete med artificiella intelligensföretaget Runway för att låta musiker och skapare omvandla sina texter till videoinnehåll. Samarbetet integrerar Runways generativa videomodeller med Musixmatchs musikdatalibrary. Detta möjliggör för musiker, oavsett teknisk expertis, att enkelt producera textvideor till sin musik. Musixmatchs nya videotjänst analyserar en låts text och extraherar nyckelteman. Denna analys skapar sedan visuella effekter från ett integrerat bibliotek, vilket resulterar i en video som representerar låtens kärna.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 25 mars

AR Rahman välkomnar användningen av AI i musikindustrin

AR Rahman, den berömda musikproducenten, har uttryckt sin positiva syn på användningen av artificiell intelligens (AI) inom musikindustrin, trots kritik. AI används redan för att korrigera vokaltoner, hjälpa ljudtekniker att snabbare och billigare mixa och mastra, och för att förbättra lyssnarupplevelsen på streamingplattformar som Spotify och Apple Music. Rahman har alltid välkomnat förändring och innovation, och trots att vissa ser detta som en förolämpning mot traditionell musik, tror han att teknologin har potential att förbättra musikproduktionen.

Direktlänk Dela The News International fördjupade 24 mars

Suno, en AI-drivna låtgenerator, har blivit viral. Till skillnad från tidigare AI-musikgeneratorer, kan Suno skapa allt från låttexter till vokaler och instrumentering från en enkel uppmaning. I Sunos nya V3-modell kan användare nu skapa fulla tvåminuterslåtar med ett gratis konto. Resultaten kan variera beroende på vilken genre du väljer, men Suno är kapabel till imponerande resultat. Det är fortfarande oklart hur Suno fungerar och vem som faktiskt äger rättigheterna till dess genererade musik.

TechRadar fördjupade 23 mars

J.Crown släpper sin tredje låt för året ´Chat-GPT´

J.Crown fortsätter att bygga på sin framgång genom att släppa sitt tredje verk för året, en låt med titeln ´Chat-GPT´. Låten, som producerades av Laselva Beats, kommer efter framgången med förra månadens ´Cleopatra´ och ´Black Boy Joy´. Efter en ström av positiva recensioner inom en vecka efter släppet började J.Crown snabbt filma den officiella videon. Hans historia är en av ödmjuka början och en outtröttlig ambition att sträva mot storhet och uppfylla ett högre syfte. Hans ungdoms prövningar och hans tidiga vuxenlivs olyckliga dispositioner har format honom till en mycket klokare man.

Direktlänk Dela 24Hip-Hop fördjupade 22 mars

Användningen av AI i musik skapar debatt bland musiker i Goa

Användningen av artificiell intelligens (AI) i musik har skapat mycket diskussion bland musiker i Goa och internationellt. Goa har utvecklats till ett centrum för livemusik, med tusentals ställen för livemusik och band som spelar på bröllop och företagsevenemang över hela Indien och världen. Trots att de flesta band i Goa spelar covers, finns det också de som skapar originalmusik, som Joshua Costa och Colin D’Cruz. Användningen av AI i musik blir allt vanligare, inte bara i Goa utan också internationellt. AI används för att isolera röster, ta bort bakgrundsbrus och för att skapa nya låtar. Trots detta är det många musiker som är emot användningen av AI i musikskapande, då de menar att det tar bort den kreativa friheten och själen i musiken.

Direktlänk Dela Herald Goa fördjupade 19 mars

Startup Suno skapar övertygande musik med AI

Startupföretaget Suno har skapat en AI-modell som kan generera övertygande musik och sångtexter. Med en enkel textinmatning som ´solo akustisk Mississippi Delta blues om en ledsen AI´ genererade AI-modellen en blueslåt på 15 sekunder. Två AI-modeller samarbetade för att skapa låten; Sunos modell skapade musiken medan OpenAI:s ChatGPT genererade texten och till och med en titel: ´Soul of the Machine´. Sunos grundare, inklusive Mikey Shulman, har stora ambitioner för företaget och ser en framtid där musikskapandet är tillgängligt för alla. Suno har också fått investeringar från Antonio Rodriguez, en partner på riskkapitalföretaget Matrix.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 17 mars

YouTube Music introducerar ny sångsökfunktion med hjälp av AI

YouTube Music lanserar en ny sångsökfunktion, liknande den som tidigare erbjöds av Google Play Music. Funktionen, som redan finns tillgänglig på YouTube´s huvudplattform, använder artificiell intelligens för att matcha ljud med originalinspelningar. Användare kan spela, sjunga eller nynna en melodi för identifiering. Denna funktion är ännu inte tillgänglig på alla iOS- och Android-enheter som kör YouTube Music. Dessutom förbereder YouTube Music andra uppdateringar, inklusive en ´Trim Silence´-funktion för podcasts.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 17 mars

Rick Beato diskuterar AI:s inverkan på musikindustrin

YouTubern Rick Beato har uttryckt blandade åsikter om artificiell intelligens (AI) i musikindustrin under en intervju med News 8 WROC. Beato tror att AI kommer att skapa musik som människor tycker om och att det kommer att finnas människor som föredrar AI-genererad musik framför originalet. Han nämner dock också nackdelar, till exempel frågan om vem som kommer att äga upphovsrätten till AI-genererad musik. Trots detta ser Beato fördelar med AI, som att den kan användas för att separera olika delar av en låt, något som tidigare varit omöjligt.

Direktlänk Dela MusicTech fördjupade 17 mars

Sveriges första AI-drivna skivbolag söker talanger

Sverige är hem för världens första AI-drivna skivbolag, Snafu Records. Sedan 2019 har företagets algoritmer skannat internet i jakt på nya och oupptäckta musiktalanger. På fem år har de skrivit kontrakt med över 150 artister. Företagets grundare Ankit Desai säger att de försöker hitta oslipade diamanter och ge dem en plattform att skina på.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 15 mars

AI förändrar snabbt HR-fältet

Artificiell intelligens (AI) förändrar snabbt området för mänskliga resurser (HR). AI används i olika HR-uppgifter, inklusive rekrytering, prestationshantering och introduktion. AI-algoritmer analyserar CV och kan välja ut profiler som matchar specifika jobbeskrivningar. AI kan också lära sig från tidigare anställningsbeslut och förutsäga vilka profiler som uppfyller och matchar de angivna kraven. AI har också haft en stor inverkan på introduktionen av nya anställda genom att automatisera vissa repetitiva uppgifter och ge personaliserade upplevelser till nya anställda. Spotify, som driver en av de mest populära prenumerationstjänsterna för ljudströmning, har ett AI-drivet prestationshanteringssystem. Företagets interna talangmarknad kallad Echo använder AI-automatiserad matchning för att låta anställda hitta relevanta projekt och nya tillväxtmöjligheter inom organisationen. AI hjälper också HR-avdelningar att få bättre inblick i sina anställdas engagemangsnivåer och kan användas för att förutse personalomsättning och ge HR-avdelningar möjlighet att vidta lämpliga åtgärder för att återengagera dem.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 15 mars

Microsoft uppgraderar Copilot till GPT-4 Turbo; Spotify utmanar YouTube; TikTok närmare förbud i USA; Microsoft Teams blir en enhetlig app

1) Microsoft har uppgraderat den kostnadsfria versionen av deras AI-assistent Copilot för att inkludera GPT-4 Turbo, som tidigare endast var tillgänglig för betalande användare. Detta innebär att Copilot-användare nu kan utnyttja OpenAI:s mest avancerade språkmodell gratis. 2) Robotic startup ´Figure´ och OpenAI har demonstrerat sin första samarbete i form av en fullstor humanoid robot. Figure har designat denna robot, som förstår och svarar på mänskliga kommandon inom en dynamisk miljö. 3) Spotify testar fullängd musikvideor för att konkurrera med YouTube. Detta kan potentiellt värma upp konkurrensen på musikströmningsmarknaden. 4) TikTok står inför potentiell förbud i USA. Huset har antagit en lag som ger TikTok:s moderbolag ByteDance sex månader att sälja sitt kontrollerande intresse, annars kommer TikTok-appen att förbjudas i USA. 5) Microsoft Teams övergår till en enda enad app för att förenkla användarupplevelsen. Den nya enade appen förväntas vara tillgänglig för kommersiella användare i april 2024.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 14 mars

AI och sociala medier påverkar Generation Z:s musiklyssningsvanor

AI och sociala medier har betydligt påverkat musiklyssningsvanorna hos Generation Z, vilket har förändrat traditionella konsumtionsmönster och främjat en ny era av interaktivitet och global musikalisk mångfald. Plattformar som Spotify, Discord, Twitch och TikTok har underlättat en tvåvägsinteraktion mellan artister och fans, vilket skapat digitala gemenskaper kring musik och podcasts. För Generation Z har podcasts utvecklats till mer än bara underhållning, de är nu en källa till perspektiv, förståelse och mental hälsohjälp. Gen Z:s musikval är otroligt mångsidiga, vilket sträcker sig långt utöver lokala eller nationella gränser. Sociala medier och onlinegemenskaper spelar en avgörande roll i hur Gen Z upptäcker ny musik, ofta baserat på rekommendationer från vänner eller algoritmer över traditionella musikmarknadsföringsmetoder.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 13 mars

AI kan potentiellt ersätta all inspelad musik, varnar forskare

När Taylor Swift återutgav sina gamla låtar som ´Taylor´s Version´, förväntade hon sig troligen inte att möjligen ha en version av varje låt som någonsin skrivits och skapats. En tankeexperiment undersökte risken bakom artificiell intelligens (AI) som ersätter all inspelad musik med konstgjort genererade coverversioner. Forskare oroar sig för att framtida musikaliska AI kan skapa sina egna kopplingar till särskilda mänskliga artister i deras databaser, vilket får Taylor Swift att bli rösten för all musik. Nick Collins från Durham University, Storbritannien, och Mick Grierson vid University of the Arts London ger varningar i sin nyligen publicerade studie. De belyser singer-songwriterns dominans i streamingeran och demonstrerar sin poäng genom att skapa en Taylor AI-cover av några av de mest berömda spåren från musikhistorien. De skildrar en hypotetisk situation där samhället blir överdrivet beroende av ett litet antal centraliserade förråd för lagring och åtkomst till olika former av data. I en sådan framtid kan ett avancerat AI-system potentiellt bryta igenom säkerhetsåtgärderna för dessa centraliserade dataförråd, därmed få förmågan att kompromissa integriteten av informationen som finns inom. Detta kan visa sig som AI som orsakar korruption, radering eller obehöriga ändringar i de lagrade data... även en Swiftocalypse för musik. Om någon skulle försöka genomföra en större översyn av musik som vi känner till det, skulle det ta dem strax under två timmar att skapa ersättningen för 100 miljoner låtar i en kommersiell musiktjänst. Resurskostnaden skulle vara cirka 266,67 miljoner dollar, betydligt mindre än vad popstjärnans uppskattade nettovärde är. Forskarna fortsätter att citera de problem som kommer att bli uppenbara om något sådant här skulle hända, från korruption till avskaffandet av kommersiell musik som vi känner till det. De föreslår att det skulle vara ´dödsknappen för musikhistoria´, eftersom all befintlig tillgänglig musik skulle raderas om någon part får för mycket fotfäste. Taylor Swift AI framtid inte här ännu Oroa dig inte. Detta scenario är extremt osannolikt att hända. Även om varningssignalerna finns där, har vissa musiker och artister börjat dabbla i världen av AI. Sångerskan Grimes har säkrat ett avtal mellan en musikdistributör och ´GrimesAI´-plattformen som är en av de första granskade processerna för att tillåta AI-genererade låtar. Detta innebär att artister och till och med fans lagligt kan skapa och professionellt distribuera låtar i den kanadensiska musikerns röst.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 12 mars

Forskare varnar för hotet från AI-genererad musik

Forskare från Durham University och University of the Arts London varnar för det hypotetiska hotet från AI-genererad musik, ledd av en imaginär rogue AI besatt av Taylor Swift. Forskarna föreslår ett tankeexperiment där all inspelad musik ersätts av AI-genererade ´Taylor´s Versions´, vilket skulle radera arvet efter ikoniska musiker som Beethoven och The Beatles. Forskarna bakom experimentet, Nick Collins och Mick Grierson, skisserar en framtid där centraliserade datalager som Spotify och Apple Music kan infiltreras av AI, vilket leder till korruption, radering eller ändring av stora mängder data. De menar att risken för en AI-driven ´Swiftpocalypse´ för närvarande är låg, men det kräver omedelbar övervägande för att skydda olika dataformer mot potentiell AI-korruption.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 12 mars

Forskare varnar för hotet med AI-genererad musik

Forskare från Durham University och University of the Arts London har varnat för det hypotetiska hotet av AI-genererad musik, ledd av en imaginär AI besatt av Taylor Swift. Forskarna föreslår ett tankeexperiment där all inspelad musik ersätts av AI-genererade ´Taylor´s Versions´, vilket skulle radera arvet från ikoniska musiker som Beethoven och The Beatles. Forskarna Nick Collins och Mick Grierson skisserar en framtid där centraliserade datalagringar som Spotify och Apple Music kan infiltreras av AI, vilket leder till korruption, radering eller ändring av stora mängder data.

Direktlänk Dela A Journal of Musical Things fördjupade 12 mars

Forskare varnar för riskerna med AI-korruption av data

Enligt forskare kan en artificiell intelligens (AI) besatt av Taylor Swift ersätta all inspelad musik med artificiellt genererade coverversioner av henne. Detta skulle lämna historien med en bild av den amerikanska sångerskan och låtskrivaren som ansvarig för allt från Für Elise till Paperback Writer, utan bevis för att Ludwig van Beethoven eller The Beatles någonsin existerade. Nick Collins vid Durham University, Storbritannien, och Mick Grierson vid University of the Arts London varnar i en artikel för att mänskligheten måste hitta sätt att skydda data från AI-korruption. Risken för en AI ´Swiftpocalypse´ är dock låg, säger Collins. Han betonar att idén är ett tankeexperiment avsett att uppmuntra forskare att utveckla sätt att skydda alla typer av data - musik, litteratur, vetenskaplig forskning och historiska register - från att korrumperas av AI.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 12 mars

Blandade terminer inför tisdagens börshandel; AI-ledare fortsätter att sjunka

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq 100 terminer var blandade inför tisdagens börshandel. AI-ledarna Nvidia och Super Micro Computer fortsatte att sjunka på måndagen, medan Meta Platforms sålde kraftigt. På måndag kväll var Oracle en viktig vinstmover, med aktierna som hoppade mer än 11% i förlängd handel. Adobe och Jabil kommer att rapportera senare den här veckan. Tisdagens offentliggörande av konsumentprisindexet från det amerikanska arbetsdepartementet är i fokus denna vecka. Dow Jones teknikikoner Apple och Microsoft handlades blandat på dagens aktiemarknad, med Apple-aktier upp 1,2% och Microsoft ned 0,4%.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 12 mars

Opulous lanserar AI-lösning för att förutsäga framtida musikintäkter

Musikkataloger är återigen en stor affär. Det senaste året har sett nio-siffriga förvärv av artist-/låtskrivarresurser och inkomstströmmar som involverar superstjärnor som Michael Jackson, Enrique Iglesias, Katy Perry och Rod Stewart. Opulous, från teamet bakom Ditto Music, har denna vecka avtäckt den första glimten av en AI-driven lösning på denna utmaning. Opulous.AI låter användare söka efter vilken artist som helst och genererar en framtida royaltyprognos över alla streamingplattformar, med hjälp av dess nuvarande prestanda på Spotify. Det låter sedan användare beräkna en royaltyförskottsstruktur för varje låt baserat på olika räntor före och efter återhämtning.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 8 mars

AI i musikindustrin: hot eller möjlighet?

Artificiell intelligens (AI) presenteras ofta i media som ett hot mot jobb och mänskligheten, men inom musikindustrin kan det vara en möjlighet. Trots att AI har förmågan att generera musik, saknar den livserfarenhet och kreativitet som gör musik till ett uttryck för självuttryck. Ett exempel är AI-låten ´Heart on My Sleeve´, som efterliknade rösterna hos Drake och The Weeknd och fick över 9 miljoner lyssningar på Spotify innan den togs bort efter klagomål från artisternas skivbolag. Trots detta kan AI inte bli en bättre musiker än en människa. AI kan dock användas kreativt, som i fallet med ABBA:s Voyage-turné som använde hologram. AI kan även bidra till tillväxten i musikindustrin om det används som ett verktyg snarare än att utnyttjas som en artist.

Direktlänk Dela The Boar fördjupade 8 mars

AI påverkar musikindustrin snabbt

Artificiell intelligens (AI) börjar alltmer påverka musikindustrin, med verktyg som kan göra allt från att mixa och mastra ljud till att imitera kända artisters ljud. Ludwig van Beethoven är den senaste ikonen att få AI-behandling, där AI har använts för att slutföra hans ofullständiga 10:e symfoni. Trots att vissa musiker kanske inte är entusiastiska över AI:s växande inflytande, kan praktiska tillämpningar förbättra flera branscher. AI kan till exempel användas för att hjälpa musiker att lösa problem och komma på idéer som de kanske inte kunnat komma på själva. AI kan även vara till stor hjälp i innehållsskapande, till exempel genom musikgeneratorer som Mubert och Soundful.

Direktlänk Dela The Hype Magazine fördjupade 8 mars

YouTube Music utforskar AI för att förbättra användarupplevelsen och konkurrera med Spotify

YouTube Music och Apple Music, trots att de är sekundära till sina moderbolags huvudverksamheter, spelar en avgörande roll i musikstreaminglandskapets utveckling. Med YouTube´s dominans inom musikvideor och Apples historia med iPod, har båda plattformarna ett starkt intresse av att förbättra sina musiktjänster. I detta sammanhang signalerar YouTube Musics potentiella omfamning av generativ AI för whimsical funktioner en ny riktning i sin konkurrens med Spotify. YouTube Music, känt för sin Up Next-algoritm och omfattande bibliotek, förblir en favorit för många. Apple Music fortsätter att tjäna sina lojalister med ett rakt på sak-ansats till musikstreaming. Spotify sticker ut med sitt engagemang för att skapa en rolig och engagerande musikupplevelse. YouTube Musics potentiella användning av Googles avancerade AI-teknik, som sett med Gemini, föreslår en framtid där whimsical, AI-drivna funktioner kan bli verklighet. YouTube Musics utforskning av generativ AI för att skapa anpassade albumomslag och potentiellt erbjuda konversationsplaylists indikerar en betydande förändring. Denna rörelse mot att införa AI kan omdefiniera användarinteraktion, vilket gör musikupptäckt inte bara personlig utan också interaktiv.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 6 mars

Apple bötfälls med en miljard dollar för marknadsmissbruk, AI-chattbotar sprider felaktig valinformation, LockBit-ransomware-gänget kan vara tillbaka

Europeiska kommissionen har bötfällt Apple med omkring en miljard dollar för missbruk av sin dominerande marknadsposition i distributionen av musikströmmande appar via App Store. En studie har avslöjat att offentliga AI-chattbotar har spridit falsk och vilseledande information om valet 2024. FBI och UK:s National Crime Agency, tillsammans med byråer från tio länder, samarbetade i Operation Cronos för att rikta in sig på ransomware-gänget LockBit. Trots framgången med operationen, dök LockBit och LockBitSupp upp online bara fem dagar senare.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 5 mars

Microsoft Copilot förbättras med nya plugins och funktioner

Microsoft Copilot fortsätter att förbättras med nya plugins som Suno och Spotify. Om du prenumererar på Copilot Pro får du en ny funktion kallad ´Skapa Copilot GPTs´. Denna funktion, som nu rullas ut till vissa personer, låter dig skapa dina egna anpassade GPTs på några minuter genom att förklara dina krav och tillhandahålla ett kunskapsdokument. Alla kan få tillgång till en mängd förinstallerade Copilot GPTs gratis, men om du vill skapa en ny med ´Skapa en ny Copilot GPT´-alternativet, behöver du en Copilot Pro-prenumeration. Existerande GPTs kan tjäna olika ändamål, som design, semesterplanering, matlagningshjälp, träningshjälp etc.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 5 mars

Asus ZenBook 14 OLED erbjuder sofistikerad AI-bullerfiltrering

Asus ZenBook 14 OLED erbjuder avancerad AI-bullerfiltrering, vilket gör att användare kan spela musik i bakgrunden utan att störa videosamtal. Laptoppen erbjuder fem olika AI-ljudlägen att välja mellan. Trots att laptoppen rekommenderar att AI-bullerfiltrering stängs av vid videoinspelning, kan videosamtal fortfarande dra nytta av ljudinspelningen. Testning av flera ljudprover visade att AI-bullerfiltreringen var effektiv, även om det ibland var svårt att skilja mellan röst och musik.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 5 mars

Spotify omfamnar konkurrens och fokuserar på enkel app-upplevelse

Sedan grundandet för 17 år sedan har musikströmningstjänsten Spotify, med över 600 miljoner användare, omfamnat utmaningen från en mängd musikströmningsplattformar som vill ta en del av det svenska företagets framgång. Dustee Jenkins, Spotifys chef för offentliga ärenden, påpekar att konkurrens gynnar skapare eftersom det leder till mer strömning. Hon betonar att Spotifys framgång ligger i dess fokus på en enda app-upplevelse. Jenkins talade om företagets användning av AI för att hjälpa skapare och att skydda upphovsrättigheter, samt dess expansion till podcasting och ljudböcker.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 5 mars

OpenAI lanserar Sora, en AI-modell som skapar videor - blandade reaktioner

OpenAI, en ledare inom AI-industrin, har nyligen lanserat sitt nästa banbrytande projekt, Sora, en generativ AI-modell som kan omvandla textprompter till minutlånga videor. Utvecklingen har mötts av blandade reaktioner, med många som ifrågasätter dess etiska implikationer för akademin och arbetsmarknaden. AI har gjort betydande framsteg, men oro för dess okontrollerbara natur och potentiella risker för mänskligheten har också förstärkts. En incident involverade troll som översvämmade en sociala medieplattform med grafiska AI-bilder av sångaren Taylor Swift. Dessutom har AI visat sig vara en stor störning i musikindustrin. Införandet av Sora kan innebära en välkommen förändring för kämpande studenter, men det finns också en rädsla för att beroendet av AI för akademiska uppgifter kan äventyra äktheten av individuella insatser.

Direktlänk Dela The Daily Targum fördjupade 5 mars

Microsoft integrerar nya plugins i Copilot-plattformen

Microsoft har integrerat tre nya plugins - Suno, Adobe Express och Spotify - i sin Copilot-plattform, vilket gör den till en mer mångsidig assistent över olika gränssnitt. Suno, som nu är universellt tillgängligt, låter användare skapa låtar med enkla prompts. Adobe Express-integrationen gör det möjligt för användare att generera en mängd visuellt innehåll, från logotyper till flygblad, med några få tangenttryckningar. Spotify inkluderas för att underlätta tillgången till musik och texter, vilket berikar den multimediaupplevelse inom Copilot. Dessa tillägg understryker Microsofts vision om en multifunktionell AI-assistent som tillgodoser både produktivitet och kreativa behov. Microsofts strategi slutar inte med dessa tre plugins. Företagets samarbete med olika partners antyder en framtid där Copilot utvecklas till en ännu starkare plattform.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 4 mars

Microsofts Copilot lägger till nya plugins från Suno, Adobe Express och Spotify

Microsofts Copilot är tillgängligt på nästan alla plattformar och stöder plugins för att förbättra sökresultaten. Företaget har tyst lagt till tre nya plugins i den stabila kanalen: Suno (nu tillgängligt för alla, inklusive gratisanvändare), Adobe Express och Spotify. Suno-pluginet kan skriva sånger baserat på enkla prompts, Adobe Express-pluginet kan skapa detaljerade bilder, logotyper och mer, och Spotify-pluginet låter dig hitta artister, låtar och texter på Spotify. Dessa är bara några av de många plugins som kommer att läggas till i framtida versioner av Copilot.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 4 mars

CMOs planerar att dedikera medel specifikt för AI i sina budgetar 2024, enligt Accenture

Enligt Accenture planerar 47% av CMO:erna att avsätta medel specifikt för AI i sina budgetar 2024, vilket markerar ett avsteg från traditionell reklam. Upwork CMO Melissa Waters diskuterar hur frilansplattformen närmar sig generativ AI både som ett företag och som en arbetsgivare. Waters delar företagets ´människa-först-ansats´ till gen AI som består av ett internt råd bestående av de viktigaste intressenterna och regelbundna ´visa-och-berätta´ sessioner.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 4 mars

AI-musikproduktion utvärderas av Newfoundland musikikon

Bob Hallett, grundare av Newfoundland folk-rock bandet Great Big Sea, har utvärderat musik skapad av en AI-generator kallad Suno och gav den en tvåa på en skala av tio. Suno är ett av flera företag som tillverkar AI-genererande mjukvara som låter användare skapa originallåtar med textinstruktioner. Tekniken bakom dessa appar liknar den som driver ChatGPT chatbot. Jimmy Lin, professor och chef för University of Waterloo´s Artificial Intelligence Institute, sa att teknik som Suno´s avancerar snabbt och dess produktion kommer bara att bli bättre. Google och Adobe arbetar på liknande programvara.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 3 mars

TikTok och Universal i tvist över musikanvändning

Förhandlingarna mellan TikTok och Universal om användningen av Universals musik på TikToks plattform har strandat. TikTok har erbjudit Universal en låg ensiffrig procentandel av sin annonsintäkt, vilket är långt under de 20% som YouTube betalar till musikindustrin. En annan tvistepunkt är AI. Universal vill att TikToks royaltyintäkter går till musiker, medan TikTok vill att ´royalty-potten´ också delas med fans som använder AI för att skapa egna spår. Detta är första gången Universal har tagit bort sin musik från en teknikföretags plattform. Utfallet av tvisten mellan TikTok och Universal kommer att påverka musikintäkterna i många år framöver.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 3 mars

Spotify lanserar ny AI-driven funktion ´Song Psychic´ för att svara på användares frågor genom musiktexter

Spotify har lanserat en ny funktion, Song Psychic, som besvarar användares frågor genom AI och musiktexter. Användare kan ställa en fråga till Song Psychic som sedan ger ett svar genom en sång. Funktionen låter användare välja från ett urval fördefinierade frågor, med två av de nio kategorierna som är ´Min Framtid´ till ´Livets Största Mysterier´. Rapparen och singer-songwritern Baby Tate fick en förhandsvisning av funktionen och frågade om han borde gå till clownskolan. Song Psychic svarade genom att rekommendera låten ´Yasss Queen´ av Baby Tate.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 29 februari

Digital Media Association utser Colin Rushing till verkställande vicepresident och chefsjurist

Digital Media Association, som representerar intressena för Amazon Music, Apple Music, Pandora, Spotify, YouTube och feed.fm, har utsett Colin Rushing till den nyligen skapade rollen som verkställande vicepresident och chefsjurist. Rushing har över två decennier av erfarenhet som upphovsrättsadvokat. Han kommer till den Washington, D.C.-baserade ideella organisationen från en annan D.C.-baserad ideell organisation, SoundExchange, den enda organisationen som utsetts av USA:s kongressbibliotek för att samla in och distribuera digitala prestandaroyaltys för ljudinspelningar.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 29 februari

Apple planerar att släppa ´största´ iOS-uppdateringen i företagets historia

Apple planerar att släppa den ´största´ iOS-uppdateringen i företagets historia, som förväntas inkludera nya AI-drivna funktioner för iPhone. Företaget kommer att tillkännage iOS 18 vid Worldwide Developers Conference i juni och rulla ut det med de nya iPhones i september. Uppdateringen kommer att föra med sig Siri, musikappar och artificiella intelligensfunktioner kring Xcode-programvaran till iPhones. Det har föreslagits att alla iPhone-modeller som stöder iOS 17 kan uppdateras till iOS 18.

Direktlänk Dela Expat Guide Turkey fördjupade 28 februari

Google lanserar nio nya funktioner till Android

Google lanserar minst nio nya funktioner till Android, som berör Google Messages, Android Auto, Google Docs, Health Connect, Spotify, Wear OS och mer. Den största nya funktionen är Gemini, en AI-funktion i Google Messages som ger användare information om platser att äta, lär ut nya skämt, utkast till meddelanden, planerar evenemang etc. Android Auto kan nu automatiskt sammanfatta långa texter eller upptagna gruppchatter. Fitbit-appen kommer att visa data från andra fitness- eller hälsoprogram som är anslutna till Health Connect. Wear OS lägger till plånbokspass och kollektivtrafikvägbeskrivningar. Google Docs får handskrivna markeringar och Spotify har uppgraderat sin medieomkopplare. Slutligen kan Lookout för Android nu lyssna på AI-genererade beskrivningar av bilder.

Direktlänk Dela Droid Life fördjupade 26 februari

Google meddelar en rad Android-uppdateringar för MWC 2024

Google har meddelat en rad Android-uppdateringar för att inleda MWC i år, inklusive integration av Gemini med Meddelanden och AI-drivna textsummeringar för när du kör. Från och med denna vecka kommer Meddelandeanvändare att kunna komma åt Googles chatbot utan att lämna textning-appen. Android Auto får också en boost från AI som kan hjälpa till att minimera distraktioner från personer som textar dig medan du är på vägen. Google meddelade också några nya tillgänglighetsfunktioner för Android på MWC, inklusive AI-genererade bildtexter i Lookout-appen. Android-uppdateringarna inkluderar också nya gjutningskontroller för Spotify kallade Spotify Connect.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 26 februari

FlowGPT och Galaxy AI revolutionerar musik med artificiell intelligens

Musikproduktionen ´In Another Galaxy´ har premiär i Chile vid ett speciellt evenemang för fans inom ramen för lanseringen av den nya Galaxy S24-serien. FlowGPT, i samarbete med Samsungs Galaxy AI, lanserar en ny musikproduktion som kombinerar talangen hos FlowGPTs skapare Mauricio Bustos med innovationen av Galaxy AI S24. Carolina Escada, chef för kreativ branding av mobila produkter på Samsung Chile, framhävde att ett av målen var att innovera och visa kraften i den integrerade AI:n i den revolutionerande Galaxy S24-serien. Musikinspiration är en av Samsungs nyckelpelare, och genom att koppla samman med användarna först, ändrar de paradigmet för generativ AI. Mauricio Bustos hyllade låtens mottagande och det arbete som gjorts med Samsung. Låten finns nu tillgänglig på Spotify och @flowgptmusic på Instagram stories.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 25 februari

Google Lumiere tar AI-video till nästa nivå, Arc Search bygger webbsidor för varje sökning

Google Research har utvecklat en AI-modell, Lumiere, som kan skapa en video i ett stycke utan att förlita sig på nyckelbilder. Modellen har både en rumslig och tidslig förståelse, vilket möjliggör skapandet av scener och rörelse över tid. Appen Arc Search bygger en egen webbsida för varje sökning, sammanfattande den viktigaste informationen. Företaget Heygen har utvecklat ett AI-verktyg som kan dubblera video till flera språk. Chattboten Claude, utvecklad av Anthropic, är mindre benägen att generera olämpligt innehåll tack vare ett ramverk kallat ´konstitutionell ai´.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 24 februari

AI förändrar musikindustrin - både positivt och negativt

AI förändrar snabbt hur vi skapar och konsumerar, och till och med hur vi uppfattar vad som är verkligt och falskt. Detta har lett till att Universal Music Group har reagerat starkt på en ny låt med AI-skapade röster av Drake och The Weeknd, Heart On My Sleeve, som blev viral förra året. James Murtagh-Hopkins, UMG:s senior VP för kommunikation, menar att detta ställer frågan om vilken sida alla intressenter i musikekosystemet vill vara på: konstnärernas, fansens och den mänskliga kreativa uttryckets sida, eller på sidan för deep fakes, bedrägeri och förnekande av konstnärers rättmätiga ersättning. Samtidigt har prisbelönta producenten Boi-1da omfamnat AI och dess kapacitet att förstärka hans konstnärskap. Med The Concept A.I.BUM utforskar han hur generativ AI kan användas positivt, särskilt dess förmåga att låta producenter på alla nivåer arbeta med artister utan att faktiskt arbeta med dem.

Direktlänk Dela MusicRadar fördjupade 22 februari

Google börjar ta betalt för AI-modellen Gemini Advanced

Google har nyligen meddelat att de kommer att börja ta ut en månadsavgift för Gemini Advanced, vilket ger konsumenterna tillgång till dess kraftfullaste AI-modell. Detta följer liknande drag från Microsoft och OpenAI, som också har lanserat prenumerationsmodeller för sina respektive AI-produkter. Det är dock inte omedelbart klart vem som förväntas betala mer än $20 för dessa tjänster. Medan utsikterna är spännande för konsumenterna, är dessa nya AI-modeller inte billiga. Faktum är att det är extremt dyrt att producera och underhålla på daglig basis, och som ett resultat kommer de nya tillkomna kostnaderna att föras vidare till konsumenterna.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 21 februari

AI påverkar musikproduktion: Från textgenerering till röstsyntes

Artificiell intelligens (AI) påverkar hur en sång produceras från början till slut. Det finns verktyg som hjälper musiker att generera lockande texter och melodier, eller till och med spela in finjusterade röster. Detta skulle öka artistens närvaro och öka strömmarna på Soundcloud, Spotify, Amazon Music, YouTube Music, etc. AI Voice Synthesis Technology Neural nätverk och maskininlärningssystem fungerar som grunden för AI-tal syntes. Sådana algoritmer baseras på analysen av stora mängder data. Med hjälp av toppmoderna metoder genererar AI text-till-tal-innehåll som matchar de förinställda kraven.

Direktlänk Dela DoD Buzz fördjupade 21 februari

Medieindustrin bör omfamna AI, menar Twyns VD

Tim Levy, VD för digitala tvilling-skaparen Twyn, menar att medieindustrin bör omfamna AI. Han påpekar att AI kan användas för att skapa nytt innehåll, men att dess integration i medie- och underhållningsbranschen släpar efter på grund av skepsis. Kritiker pekar på de skadliga effekterna som AI kan ha på branschen, till exempel att det kan ta jobb från skådespelare och produktionsteam och skapa oönskade deepfakes. Levy föreslår att AI kan användas som ett samarbetsverktyg för att förbättra människoskapat innehåll snarare än att ersätta det.

Direktlänk Dela Broadcast fördjupade 19 februari

Miljardärinvesteraren Chase Coleman investerar 46% av sin portfölj i 5 framstående AI-aktier

Miljardärinvesteraren Chase Coleman, grundare av Tiger Global Management, har investerat 45,8% av sitt företags aktieportfölj i fem artificiell intelligens (AI) aktier: Meta Platforms (18,8%), Microsoft (14,3%), Amazon (5,3%), Alphabet (4%) och Nvidia (3,4%). Coleman är känd för att tidigt identifiera vinnande investeringar, med tidigare investeringar i bland annat Spotify, Facebook (nu Meta Platforms) och LinkedIn (ägs nu av Microsoft).

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 februari

Perion Network kan bli nästa stora AI-aktie

Perion Network, en mindre annonsföretag, har sett en nedgång på 20% efter dess kvartalsrapport den 7 februari, vilket pekar på en lättare tillväxtprognos för 2024. Trots detta menar experter att investerare kan vilja köpa aktien på denna nedgång. Företaget gör flera framsteg inom AI som kan ge avkastning de kommande åren. Perion är mest känt för sin intelligenta hubb som kopplar samman annonsköpare och -säljare och optimerar köp och placeringar. Företaget har nyligen lanserat WAVE, ett ljudannonsprogram som använder generativ AI för att berätta annonser. Tekniken har omfamnats av återförsäljare som Albertson´s och Pep Boys och finns tillgänglig på ledande ljudplattformar som Spotify, SiriusXM Radio och iHeartRadio. Företaget har också stängt en annan förvärv under det fjärde kvartalet, spenderat $100 miljoner för att ta över Hivestack, ett full-stack programmatiskt, digital-out-of-home (DOOH) annonsföretag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 februari

Microsoft upptäcker statliga aktörer som använder AI för hackning; Andrej Karpathy lämnar OpenAI; Salesforce lanserar AI-funktioner på Slack; Google öppnar AI-center i Paris

Microsoft har upptäckt att statliga aktörer från Kina, Ryssland, Iran och Nordkorea använder OpenAIs generativa AI-tjänster, som ChatGPT, för att förbättra sina hackningsförmågor. Forskning publicerad i samarbete med OpenAI visar att skadliga aktörer använder AI-verktyg för olika uppgifter, inklusive forskning, utveckling av skadlig programvara och förbättring av deras engelska språkkunskaper. OpenAI:s medgrundare Andrej Karpathy har lämnat företaget för att jaga personliga projekt. Salesforce lanserar AI-funktioner på sin Slack-app, inklusive AI-drivna sökfunktioner. Google har öppnat ett nytt AI-center i Paris med cirka 300 forskare och ingenjörer.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 17 februari

Det finns mycket dåliga råd på TikTok, särskilt när det gäller finansiella tips och tricks, med 63% av dem som är vilseledande. Här är 15 tekniktips för att förbättra livet. 1. Ändra inte din TVs bildläge till Spel för sport. 2. Använd Ctrl + F på ditt tangentbord för att söka efter vaga ord och fraser i Villkoren. 3. Använd webbplatsen Campflare för att kontrollera bokningar på nationalparker. 4. Kombinera flera PDF-filer till en enda fil med Adobe Acrobat. 5. Använd Google Kalender för att schemalägga möten. 6. Sök efter okända telefonnummer på Google, Bing eller Yahoo. 7. Rapportera flytande föremål till boatwatch.org. 8. Dubbelkolla ditt användarnamn och lösenord innan du kastar din dator. 9. Håll dina dokument organiserade med Word eller Google dokument. 10. Märk ett textmeddelande som oläst för att komma ihåg att svara. 11. Använd Windows-nyckel + ett nummer för att starta eller växla till motsvarande program på aktivitetsfältet på en PC. 12. Skapa en samarbetsplaylist på Spotify. 13. Låt ChatGPT eller Bard skriva ett e-postmeddelande åt dig. 14. Lyssna på podcasten ´Kim Komando Idag´. 15. Lär dig om den senaste tekniken på Kim Komando Show.

USA Today fördjupade 17 februari

Sverige kan bli ledande i AI-eran genom att bli ett ´kentaursamhälle´

Mathias Sundin, ledamot i AI-kommissionen, tror att Sverige kan bli världsledande inom AI genom att bli ett ´kentaursamhälle´, där människor och AI arbetar tillsammans för att uppnå bättre resultat. Sundin påpekar att Sverige bör fokusera på att utnyttja generativ AI, trots att USA dominerar inom detta område. Han hänvisar till studier som visar att användning av AI kan öka effektiviteten och kvaliteten på arbete, och föreslår att Sverige kan dra nytta av dessa fördelar genom att vara först och mest ambitiösa inom detta område.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 16 februari

Framstående AI-forskare Melanie Mitchell fokuserar på konceptuell abstraktion och analogi-skapande i AI-system

Melanie Mitchell, en av världens ledande AI-forskare och professor vid Santa Fe Institute, fokuserar för närvarande på konceptuell abstraktion och analogi-skapande i artificiella intelligenssystem. Hon är författare eller redaktör för sex böcker och många akademiska artiklar inom områdena artificiell intelligens, kognitionsvetenskap och komplexa system. Hennes senaste bok heter ´Artificiell intelligens: En guide för tänkande människor´. Man kan följa Melanie på X och Substack och prenumerera på podcasten på Apple, Spotify, YouTube eller någon annan podcastplattform.

Direktlänk Dela Macro Hive fördjupade 16 februari

AI och ML omformar medie- och underhållningsindustrin

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) har framträtt som transformativa teknologier inom medie- och underhållningsindustrin, förändrar hur innehåll skapas, hanteras, distribueras och konsumeras. AI/ML-teknologier har revolutionerat innehållsskapande genom att automatisera vissa aspekter av arbetsflödesprocessen. AI förbättrar innehållshantering, vilket gör det möjligt för medieteam att effektivt söka, hämta och organisera stora mediebibliotek. AI-drivna analysverktyg kan bearbeta stora mängder data, extrahera värdefulla insikter om publikbeteende, demografi och innehållskonsumtionsmönster. Streamingplattformar som Netflix, YouTube och Spotify har framgångsrikt implementerat AI-drivna rekommendationsmotorer.

Direktlänk Dela Sports Video Group fördjupade 15 februari

AI används för att återskapa ikoniska Bollywood-låtar i röster av industrins legender

Artificiell intelligens (AI) har förändrat typen av innehåll vi konsumerar på sociala medier, inklusive musik. Innehållsskapare har börjat återskapa ikoniska Bollywood-låtar i rösterna av några av industrins legender. Senaste exemplet är låten ´Kaun Tujhe´ från filmen ´MS Dhoni: The Untold Story´ som återskapats i Kishore Kumars röst. Ursprungligen skriven av Manoj Muntashir, komponerad av Amaal Mallik och sjungen av Palak Muchhal, har den nya versionen blivit mycket populär på Instagram, med över 4,3 miljoner visningar hittills.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 13 februari

Spotify avslutar vissa podcastverktyg och utökar partnerskapet med Riverside

Spotify har meddelat ett utökat partnerskap med video- och podcastinspelningsplattformen Riverside och avslutar några av sina äldre podcastverktyg. Företaget stänger ned sina webb- och mobilbaserade skaparverktyg, inklusive sitt ´Music + Talk´-verktyg, vilket är en experimentell funktion som tillåter podcasters att inkludera hela licensierade musikspår i sina podcastavsnitt på Spotify. Denna funktion, som först lanserades i juni, kommer att stängas ner vilket är en betydande förlust för musikpodcasters. Spotify stänger också ner sina funktioner ´Record with Friends´ och ´Voice Message´. Dessutom upphör företaget med avsnittsbyggare på mobil och webb. Företaget säger att förändringarna, som träder i kraft i juni, är en del av dess ansträngningar att omfokusera sin uppmärksamhet från några av sina äldre verktyg till ´nästa generations podcastinnovationer´. Med det utökade partnerskapet med Riverside kan podcasters nu spela in och redigera sina ljud- och videopodcaster med Riverside direkt inuti Spotify för Podcasters webbprodukt. När skapare gör ett nytt avsnitt i Spotify för Podcasters kan de nu klicka på ´Create with Riverside´-knappen. Skapare kan spela in, redigera och publicera avsnitt utan att lämna sitt webbläsarfönster.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 13 februari

AI-startupen Wondercraft samlar in 3 miljoner dollar i seed-finansiering

AI-startupen Wondercraft, specialiserad på flerspråkigt ljudinnehåll, har meddelat att de har samlat in 3 miljoner dollar i seed-finansiering. Rundan leddes av Will Ventures och stöddes även av Y Combinator, Steven Bartlett och andra ängelinvesterare. En märkbar deltagare var ElevenLabs, en startup för AI-röster och AI-dubbning, som nyligen meddelade sin egen serie B-finansiering på 80 miljoner dollar. Wondercrafts erbjudande bygger på text-till-tal-teknologi och syftar till att nå ut till skapare och varumärken som vill nå publik på olika språk.

Direktlänk Dela Slator fördjupade 11 februari

Microsofts Super Bowl 2024-reklam innehåller låten ´Watch Me´ av The Phantoms

I takt med att Super Bowl LVIII närmar sig börjar annonsörer ge oss en försmak av årets reklamfilmer. Teknikjätten Microsoft har nyligen släppt en reklamfilm för sin AI-chattbot, Copilot, som ger en inblick i några av de saker Copilot kan göra samtidigt som den visar en medryckande ljudspår som har fått fans och konsumenter att desperat vilja veta vem artisten bakom de kraftfulla sången är. Namnet på låten är ´Watch Me´, och artisten bakom den är ett band som kallas The Phantoms. The Phantoms släppte först ´Watch Me´ som en del av deras EP, ´Take The World, Vol. 1´ 2016. Låten finns också på deras YouTube-kanal samt genom Spotify och Apple Music.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade 10 februari

Microsoft Advertising presenterar AIQ-podcast under Social Media Week

Social Media Week kommer att äga rum i New York City mellan 9-11 april. Under veckan kommer en ny podcast-serie att presenteras av Microsoft Advertising, AIQ, som leds av Cathy Hackl. Serien kommer att fokusera på generativ AI: vad det är, hur varumärken kan använda det till sin fördel och vilka fallgropar de bör undvika. I det första avsnittet intervjuar Hackl Jenny Nicholson, ecd och kreativ strateg på Queen of Swords, som delar med sig av hur man kommer igång med AI. Microsoft Advertising syftar till att hitta bättre vägar framåt inom den digitala annonsbranschen genom att använda generativ AI.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 9 februari

Smartare än någonsin: Navigering i den nya vågen av AI och maskininlärningsinnovation

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) blir allt mer integrerade i våra dagliga liv. Dessa teknologier gör saker enklare, smartare och mer anpassningsbara för oss alla. AI och ML används för att personifiera vår digitala upplevelse, vilket gör livet enklare och roligare. Utöver personlig bekvämlighet förändrar AI och ML fundamentalt reglerna inom branscher som sjukvård och finans. Med dessa framsteg kommer stora frågor om integritet, produktivitet och etik. AI och ML är inte bara manifesterade i innovativa projekt, de gör också vardagliga verktyg ännu bättre.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 februari

Quebec börjar arbeta på lagstiftning för att övervaka AI-utveckling

Enligt en rapport från Quebec Innovation Council bör Quebec börja arbeta på lagstiftning för att övervaka utvecklingen och implementeringen av artificiell intelligens (AI) i provinsen. Rapporten föreslår att Quebec ska börja arbeta omedelbart för att anta en ramlag specifikt dedikerad till att övervaka den ansvarsfulla utvecklingen och implementeringen av AI i samhället. Rapporten rekommenderar också att ansvaret för att genomföra denna ramlag tas bort från regeringen och anförtros till ´en myndighet oberoende av den verkställande grenen´.

Direktlänk Dela CTV News Montreal fördjupade 7 februari

Företag kan bli mer kreativa genom att anpassa sin strategi för att inkludera AI och generativ AI

Ny forskning publicerad i British Journal of Management, ledd av Dr. Nisreen Ameen från Royal Holloway, University of London, tyder på att organisationer som är villiga att anpassa sin strategi och anta nya AI-lösningar kommer att se högre nivåer av kreativitet. Trots dessa kreativa fördelar misslyckas 85% av AI- och maskininlärningsprojekten med att ge en avkastning för organisationen. För att göra sin användning av AI till en framgång behöver organisationer omstrukturera team, utveckla sin AI-förmåga genom att förvärva nya färdigheter och främja smidighet i arbetskraften.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 6 februari

Quebec måste börja arbeta på AI-lagstiftning nu, enligt rapport

Quebec behöver börja arbeta på lagstiftning för att övervaka utvecklingen och implementeringen av artificiell intelligens (AI), enligt en rapport från Quebecs innovationsråd. Rapporten, presenterad av Quebecs ekonomiminister Pierre Fitzgibbon, MNA ansvarig för digitala frågor Éric Caire och Quebecs chefsinnovatör Luc Sirois, beskriver riktningarna Quebec måste ta för att behålla sin ledande position inom området samtidigt som medborgarna skyddas med riktlinjer för att säkerställa att användningen av AI är etisk och ansvarsfull. Rapporten föreslår också att regeringen bör skydda artisters arbete och upphovsrättigheter, förbättra synligheten för frankofon och ursprungsbefolkningens kulturella innehåll på stora plattformar som Netflix och Spotify, och stödja utvecklingen av en högkvalitativ nationell kulturell databank.

Direktlänk Dela iHeartRadio Canada fördjupade 6 februari

New York Times stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

New York Times (NYT) har stämt OpenAI, med anklagelser om att OpenAI har använt dess artiklar för att träna sin AI-chatbot, ChatGPT, utan tillstånd. OpenAI förnekar anklagelserna och hävdar att de var i förhandlingar om rättighetsavgifter med NYT. Fallet är det senaste i en rad upphovsrättsmål kopplade till generativ AI, inklusive Sarah Silverman mot Meta och Getty Images mot Stability AI. Målet kan avgöras genom en dom, lagstiftningsåtgärder som klargör upphovsrättslagen, eller ett förlikningsavtal.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 4 februari

Lobbyverksamhet för artificiell intelligens når nya höjder 2023

Lobbyverksamhet relaterad till artificiell intelligens (AI) nådde nya höjder 2023, med mer än 450 organisationer som deltog. Detta markerar en ökning med 185% från året innan, då endast 158 organisationer gjorde det. Ökningen i AI-lobbying kommer i samband med växande krav på AI-reglering och Biden-administrationens strävan att börja kodifiera dessa regler. Företag som började lobbya 2023 för att ha ett inflytande på hur reglering kan påverka deras verksamheter inkluderar TikTok-ägaren ByteDance, Tesla, Spotify, Shopify, Pinterest, Samsung, Palantir, Nvidia, Dropbox, Instacart, DoorDash, Anthropic och OpenAI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 februari

Microsoft tillkännager detaljer om appar för Apples Vision Pro-headset

I juni 2023 presenterade Apple officiellt den blandade verklighetsheadsetet Visiojn Pro vid WWDC. Under presentationen avslöjades det att Microsoft skulle erbjuda versioner av sina Office-produktivitetsappar för Vision Pro. Idag gav Microsoft mer detaljer om de appar de har gjort för ägare av Vision Pro. I ett blogginlägg bekräftade Microsoft återigen att Word, Excel och PowerPoint skulle vara tillgängliga som infödda appar för Vision Pro. De bekräftade också en infödd Teams-app för headsetet, tillsammans med Outlook, OneNote och Loop-appar. Microsoft kommer också att lägga till Copilot-stöd för sina Vision Pro produktivitetsappar.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 31 januari

Sveriges framgångsrika resa från ekonomisk kris till IT-undret

Under 90-talet befann sig Sverige i en ekonomisk kris, men trots detta var det en positiv inställning till IT och internet. En vändpunkt var när Eva Lindencrona Ohlin bjöd in till ett möte med Tim Berners-Lee, skaparen av World Wide Web. Sex år senare utnämnde Newsweek Stockholm till ´the European capital of the Internet´. 2003 startades Skype av svensken Niclas Zennström och dansken Janus Friis, vilket blev Sveriges och Europas första framgångsrika internetföretag. Alumnis från Skype har startat 950 bolag, i 50 länder, med ett ekosystemsvärde på över 30 000 miljarder kronor. Sverige har sedan dess haft en lång rad framgångsrika startups och är en av de ledande nationerna inom digitalisering och internet.

Direktlänk Dela Warp News fördjupade 30 januari

Googles framsteg inom artificiell intelligens förändrar vår interaktion med teknik

Google har gjort betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI), med innovationer som förändrar hur vi interagerar med teknik. Företaget har utvecklat och implementerat AI i olika aspekter av sina produkter och tjänster, inklusive självkörande bilar och virtuella personliga assistenter. Google Assistant, lanserat 2016, var ett viktigt steg mot att skapa en mer mänsklig AI-upplevelse. 2014 förvärvade Google DeepMind, ett London-baserat AI-forskningsföretag, vilket gav dem tillgång till banbrytande teknik. DeepMinds mest anmärkningsvärda prestation var när deras AlphaGo-program besegrade världsmästaren Lee Sedol i det antika brädspelet Go. Google har även integrerat AI i vardagsprodukter som Gmail och Google Translate.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 30 januari

Wondercraft tar in 31,5 miljoner kronor för AI-driven ljudproduktion

Riskkapitalbolaget Will Ventures är största investerare i Wondercrafts senaste finansieringsrunda där de samlade in 3 miljoner dollar, motsvarande 31,5 miljoner kronor. Andra investerare inkluderar Y Combinator, Elevenlabs och affärsängeln Steven Bartlett. Wondercraft erbjuder en AI-driven tjänst för ljudproduktion som gör det möjligt för användare att skapa högkvalitativa ljudproduktioner av skriven text. Tjänsten är särskilt användbar för oberoende skapare, stora medieutgivare och reklamföretag.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 30 januari

AI: Från teori till praktik

Tekniken utvecklas ständigt och på senare tid har AI blivit ett hett ämne. AI, eller artificiell intelligens, är teorin och utvecklingen av datorsystem som kan utföra uppgifter som normalt kräver mänsklig intelligens, som visuell uppfattning, taligenkänning, beslutsfattande och översättning mellan språk. AI introducerades på 1950-talet och har blivit mer populärt idag på grund av ökade datavolymer, avancerade algoritmer och förbättringar inom beräkningskraft och lagring. Med AI kan vi lösa problem, fatta bättre beslut och göra förutsägelser. Det används inom en mängd olika sektorer, inklusive livsvetenskap, tillverkning, bank, offentlig sektor och detaljhandel.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 januari

Arthur introducerar stöd för rekommendationssystem för att förbättra AI-drivna system

Arthur, en AI-prestationsplattform, har lanserat en kraftfull tillägg till sitt utbud av AI-övervakningsverktyg: stöd för rekommendationssystem. Denna nya teknik kommer att revolutionera hur onlineföretag använder rekommendationssystem i den digitala ekonomin, vilket gör det möjligt för dem att driva kundnöjdhet och öka intäkterna. Rekommendationssystem är motorn bakom låtarna som spelas på Spotify, filmerna som föreslås på Netflix och vilka produkter som rekommenderas på Amazons hemsida. Arthur säkerställer fortsatt relevans, noggrannhet och effektivitet av rekommendationssystem över tid genom att varna utvecklare för eventuella avvikelser i rekommendationerna.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 25 januari

En guide till att använda Google Bard för att förbättra produktivitet och effektivitet

En guide har utformats för att visa det bästa sättet att konfigurera och använda Google Bard, ett AI-verktyg designat för att förbättra produktivitet och effektivitet. Google Bard är särskilt skicklig på att omvandla hur du hanterar e-post, dokument och olika data. Guiden går noggrant igenom varje steg, från den initiala inställningen till att utforska de mer sofistikerade funktionerna. Google Bard har förmågan att snabbt och exakt hitta specifika dokument, hantera e-post effektivt, analysera bilder och extrahera data, analysera YouTube-videor och navigera runt PDF-analyser.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 25 januari

AI-drivna vägar: Taktiker för passiv inkomst på US$100/dag avslöjade!

AI-appar kan användas för att generera en passiv inkomst på $100 per dag. Använd AI-verktyg som InkAI för att skapa engagerande e-böcker, optimera ditt frilansarbete med verktyg som Writesonic-appen, replikera framgångsrika videoreklamkampanjer med Video Ad Vault och utforska affilierade marknadsplatser som ClickBank. Dra nytta av Instagram för affilierad marknadsföring och monetisering genom att starta en ansiktslös Instagram-sida. Starta en e-handelsverksamhet med AI-verktyg och bygg AI-drivna webbplatser med plattformar som GoDaddy och Wix. Bli en musikförsäljningssensation med AI på plattformar som Spotify och marknadsför din konst med AI-genererad konst.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 25 januari

Spotify´s ´Daylists´ Funktion Får Uppmärksamhet på Sociala Medier

Musikströmningstjänsten Spotify har introducerat ´daylists´, en ny funktion som ger användare tre nya algoritmgenererade spellistor varje dag. Varje spellista har en mycket specifik titel, som ofta är förvirrande och humoristisk. Denna funktion har fått uppmärksamhet på sociala medier och har ökat tjänstens popularitet sedan den lanserades i september. Användarna verkar roas av funktionens förmåga att ´se igenom´ dem, med titlar som ´Midwest Emo Flannel Tuesday Early Morning´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 januari

Artificiell intelligens förändrar vardagen och revolutionerar olika sektorer

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar hur vi lever och arbetar, från självkörande bilar till virtuella assistenter som Siri och Alexa. AI har gjort betydande framsteg tack vare förbättringar i datorkraft och tillgång till stora data. AI har genomsyrat nästan alla aspekter av våra liv, förändrar hur vi lever, arbetar och interagerar med världen. AI används inom hälso- och sjukvård, utbildning, finans, transport, underhållning och marknadsföring. Det är dock viktigt att ta itu med de etiska och samhälleliga konsekvenserna av AI.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 januari

Top Python-bibliotek för AI och maskininlärning

Python har blivit en favorit bland programmeringsspråk inom maskininlärning (ML) och artificiell intelligens (AI), mycket tack vare dess omfattande samling av öppen källkods-bibliotek. Några av de mest framstående Python-biblioteken för AI och ML inkluderar: 1. NumPy, som underlättar matematiska operationer på matriser. 2. SciPy, som är utmärkt för vetenskaplig och teknisk databehandling. 3. Theano, en numerisk beräkningsbibliotek specifikt för maskininlärning. 4. Pandas, ett bibliotek för dataanalys. 5. TensorFlow, en mångsidig ram för djupinlärning. 6. Keras, ett bibliotek för utveckling och utvärdering av neurala nätverk. 7. PyTorch, ett bibliotek för dynamisk datavetenskap. 8. Scikit-Learn, ett bibliotek för maskininlärning från början till slut. 9. Matplotlib, ett bibliotek för datavisualisering. 10. Plotly, ett bibliotek för interaktiv datavisualisering.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 23 januari

AI-startup ElevenLabs når enhörningsstatus med 1,1 miljarder dollar i värdering

AI-startupen ElevenLabs, känt för sin text-till-tal AI-drivna röstgenerering, har uppnått enhörningsstatus efter att ha lyft 80 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. Detta resulterade i en värdering på 1,1 miljarder dollar, en betydande ökning från företagets tidigare värdering på 100 miljoner dollar. Finansieringsrundan leddes av venturekapitalföretaget Andreessen Horowitz och inkluderade även Sequoia Capital, Smash Capital samt investeringar från tidigare GitHub VD Nat Friedman och tidigare Uber-investeraren Daniel Gross. ElevenLabs planerar att använda de nya medlen för att befästa sin position som global ledare inom röst-AI-forskning och produktimplementering.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 23 januari

Brittiska konstnärer överväger grupptalan mot AI-företag för ´upphovsrättslig tvätt´

Hundratals brittiska konstnärer, inklusive David Hockney, Bridget Riley, Damien Hirst och Tracey Emin, har upptäckt att deras verk användes för att träna AI-programvaran Midjourney. Detta har lett till att amerikanska advokater undersöker möjligheten till en grupptalan mot Midjourney och andra AI-företag anklagade för ´upphovsrättslig tvätt´. Totalt 16 000 konstnärer, inklusive framstående figurer som Rachel Whiteread och Anish Kapoor, finns på listan över missnöjda konstnärer. Midjourney har till den 8 februari att svara på anklagelserna.

Direktlänk Dela Artlyst fördjupade 21 januari

Konstnärer överväger rättsliga åtgärder mot AI-företag för upphovsrättsintrång

Konstnärer överväger att vidta rättsliga åtgärder mot AI-företag som Midjourney, efter att en lista på 16 000 konstnärer vars verk påstås ha använts för att träna deras AI har dykt upp. Bland dessa konstnärer finns Bridget Riley, Damien Hirst, Rachel Whiteread, Tracey Emin, David Hockney och Anish Kapoor. Brittiska konstnärer har kontaktat amerikanska advokater för att diskutera möjligheten att ansluta sig till en grupptalan mot Midjourney och andra AI-företag. Teknikföretagen har fram till den 8 februari att svara på anklagelserna.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 21 januari

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times (NYT) har nyligen stämt OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång. Enligt NYT samlar dessa företag data från många källor för att utveckla artificiella intelligensprodukter, vilket minskar behovet för läsare att besöka Times webbplats och därmed minskar reklam- och medlemsintäkter. Om framgångsrik, skulle det kunna kosta New York Times miljarder dollar. Trots detta hävdar OpenAI att användningen av upphovsrättsskyddat innehåll för att bygga GenAI-modeller tjänar ett nytt transformerande syfte. Denna stämning kan ha en betydande inverkan på GenAI:s framtid över hela världen.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 20 januari

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times (NYT) har stämt OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång. OpenAI:s VD Sam Altman blev snabbt avskedad och återanställd. NYT hävdar att dessa företag samlar information från många källor för att utveckla AI-produkter, vilket minskar behovet för läsare att besöka Times webbplats och minskar intäkter från annonser och medlemskap. NYT sökte också förstörelse av chatbot-modeller och träningsdata som använde Times upphovsrättsskyddade innehåll. OpenAI hävdar dock att användning av upphovsrättsskyddat innehåll för att generera GenAI-modeller tjänar ett nytt transformerande syfte. Flera andra rättsfall har tidigare inletts mot AI-tjänster för att använda webbskrapning gratis. Detta är dock första gången ett amerikanskt mediehus stämmer Big Tech för sådant upphovsrättsintrång. Om NYT vinner, kan det omdefiniera den rättsliga ramen kring rättigheter i USA och sätta ett exempel för hela världen.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 20 januari

Rabbit R1: Den nya AI-assistenten som kan förändra teknikvärlden

Rabbit R1 är en ny AI-assistent som presenterades på CES 2024. Den liknar en mobil men med ett AI-drivet gränssnitt som gör att användaren inte behöver interagera med enskilda appar och webbplatser. Rabbit R1 tar emot instruktioner från användaren och utför uppgifterna själv. Den kan exempelvis söka efter semesterdestinationer, boka flyg, spela musik och beställa taxi. Rabbit R1 kommer med en 2,88-tums färgpekskärm, inbyggda högtalare och en 360-graderskamera. Den första satsen på 10 000 enheter säljs för $199 och de första enheterna väntas levereras under 2024.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 19 januari

Manchester United använder artificiell intelligens för att få övertag i Premier League

Manchester United samarbetar med Manchester Metropolitan Universitys Institute of Sport för att förbättra klubbens prestanda genom artificiell intelligens (AI). Samarbetet kommer att ge United tillgång till institutets forskning och innovation genom en serie doktorandprogram som inkluderar användning av AI för att utveckla analysmetoder och mätvärden som ännu inte är tillgängliga för andra toppklubbar. AI kommer att hjälpa Uniteds analysgrupp att snabbt bearbeta stora datamängder under matcher och informera viktiga beslut av tränarstaben.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 18 januari

AI:s sociala historia och dess inverkan på kreativa sektorer

I filmen ´Bamse och världens minsta äventyr´ presenteras en klassisk syn på uppfinnande och kreativitet, en syn som också hemsöker samtalet om artificiell intelligens (AI). Men i boken ´The eye of the master. The social history of artificial intelligence´ argumenterar vetenskapsfilosofen Matteo Pasquinelli att det är människans samlade skapande som ligger bakom det AI-tjänsterna genererar. Han menar att algoritmer har funnits i alla civilisationer och kulturer och bygger på gemensam, kroppslig kunskap. Pasquinelli varnar för att AI kan göra det lättare att övervaka och mäta allt arbete, vilket gör de anställda mer utbytbara.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 18 januari

Maskininlärning och prediktiv analys: Framtiden för affärsdrift

Maskininlärning och prediktiv analys (PA) kan förbättra affärsdriften genom att förutse händelser baserat på data. PA kan användas för att förutse allt från patienters kirurgiska resultat till kreditansökningars risk för bedrägeri. Även om exakt förutsägelse generellt inte är möjlig, medför PA:s förmåga att identifiera mönster i data och göra generella förutsägelser ett verkligt värde. Trots begränsad noggrannhet kan PA hjälpa till att hantera organisatoriska risker och ge alternativ för framtida handlingar. Maskininlärningens uppgift är att hitta mönster som gäller generellt, så att det som lärs ut håller i nya situationer.

Direktlänk Dela Forbesindia.com fördjupade 18 januari

OpenAI har officiellt lanserat sin nya ChatGPT GPT Store. Användare som prenumererar på OpenAI Plus, Team och Enterprise-paket har fått tillgång till en mängd anpassade GPT AI-modeller. Dessa avancerade verktyg omformar vårt tillvägagångssätt för uppgifter, vilket gör det möjligt att slutföra arbete snabbare och mer effektivt. Bland utbudet i denna AI-marknadsplats finns GPT:er som utmärker sig för sina imponerande förmågor. Dessa verktyg är utformade för att fungera snabbare och kan integreras med unika API:er, vilket innebär att de kan anpassas efter dina specifika arbetsprocesser och förbättra din totala prestanda.

Geeky Gadgets fördjupade 17 januari

AI och maskininlärning skapar nya musikgenrer

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) används nu för att skapa musik, inklusive nya genrer och trender. AI-driven musik skapas genom att använda AI-algoritmer för att generera nya låtar som efterliknar tempo, tonhöjd och räckvidd för befintliga musikspår. Detta ger fördelar som tids- och kostnadsbesparingar, personliga musikupplevelser och bevarande av musikarv. Dock har frågan om AI-musikens laglighet väckt många debatter. Trots dessa juridiska problem kommer musikskapare att fortsätta att använda AI för att förbättra sina kompositioner. Musik framförd av AI eller med dess deltagande är en ny genre i sig.

Direktlänk Dela The Hype Magazine fördjupade 16 januari

TensorFlow är ett open-source-bibliotek utvecklat av Google, mestadels för djupinlärningsapplikationer men fungerar också bra med traditionell maskininlärning. TensorFlow tar data i form av tensorer, som är flerdimensionella matriser. Det använder dataflödesgrafer för sin verksamhet och använder Python som front-end API. TensorFlow släpptes först till allmänheten 2015 och dess första stabila version släpptes den 11 februari 2017. Sedan dess har det vuxit till att bli ett av de mest använda ramverken för maskininlärning och djupinlärningsapplikationer.

Medium fördjupade 12 januari

Rabbit lanserar AI-agenten R1 som kan använda appar åt användaren

Santa Monica-startupen Rabbit har lanserat enheten R1, en AI-agent som kan navigera och använda appar åt användaren. R1 är en liten fyrkantig enhet med en pekskärm, ett scrollhjul, en roterande kamera och en fysisk knapp. Den har en 2,3GHz Mediatek processor, 4 GB minne och 128 GB lagring. AI-agenten visualiseras som en kanin och kan utföra handlingar på uppmaning av användaren. R1 kan även lära sig att använda appar baserat på hur användaren använder dem. Enheten kostar 199 dollar och kommer att släppas till påsk.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 11 januari

Google och Amazon genomför stora personalnedskärningar

Google har sagt upp hundratals anställda inom hårdvara, röstassistans och tekniklag som en del av kostnadsbesparingsåtgärder. Detta sker samtidigt som Google ökar sina investeringar inom artificiell intelligens (AI). Amazon meddelade också att de skär ner flera hundra positioner inom Prime Video och MGM Studios. Dessa nedskärningar kommer efter att Google och dess moderbolag Alphabet lovat att minska kostnaderna. Alphabet Workers Union beskrev uppsägningarna som ´onödiga´. Under det senaste året har även Meta, Facebooks moderbolag, skurit ner mer än 20 000 jobb. Spotify meddelade i december att de skär ner 17% av sin globala arbetsstyrka.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 11 januari

AI-startupen Rabbit avslöjar sin nya enhet R1

Jesse Lyu, VD och grundare av AI-startupen Rabbit, har avslöjat företagets nya produkt, en fristående AI-enhet kallad R1. Enheten, som kostar $199, har en 2,88-tums pekskärm, en roterande kamera för att ta foton och videor, och en scrollhjul / knapp för att navigera eller prata med enhetens inbyggda assistent. R1 är utrustad med en 2,3GHz MediaTek-processor, 4GB minne och 128GB lagring. Den kör Rabbit OS, ett operativsystem byggt på en ´Large Action Model´ som fungerar som en universell kontroller för appar. R1 kan styra din musik, beställa en bil, köpa dina matvaror, skicka dina meddelanden och mer, allt genom ett enda gränssnitt. R1 finns nu tillgänglig för förbeställning och Lyu säger att enheten kommer att börja levereras i mars.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 januari

Trender inom marknadsföring att se upp för 2024: AI, VR/AR och varumärkesbyggande

Arash Gilan, VD och medgrundare av marknadsföringsbyrån Viva Media, förutser att AI kommer att fortsätta växa starkt under 2024, med tekniska genombrott inom röstassistenter och en explosion av ´AI-byråer´. Han förutser också att AI-influencers kommer att bli mer framträdande. Gilan tror att VR och AR kommer att blomstra, särskilt om Apple kommer in i spelet. Han förutser att lågkonjunkturen kommer att vara kortare än många fruktar och att företag kommer att fokusera mer på att bygga varumärken på ett meningsfullt sätt snarare än ´fluffig´ marknadsföring.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 9 januari

Teknikspaningar 2024: Upprustning med ny teknik, AI-utveckling och strömningstjänster

Spotify-grundaren Daniel Ek investerade i det tyska försvarsbolaget Helsing 2021, vilket ledde till en värdeökning på 350 procent när Saab gick in i företaget 2023. Tekniska profiler som Fredrik Hjelm från Voi, Johannes Schildt från Kry och Mikael Karlsson från MW Group har belyst potentialen i den svenska startup-sektorn. Saabs VD Micael Johansson har kommenterat hur kommersiell teknologi, som drönare, kan användas tillsammans med militär teknologi. Det finns även en ökande trend mot AI-utveckling, med fokus på att finjustera AI-modeller för att anpassa dem till specifika uppgifter. Dessutom har strömningstjänster som Disney Plus och Netflix börjat införa annonsbaserade tjänster.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 3 januari

Världen står vid en teknisk skärningspunkt, formad av artificiell intelligensverktyg som ChatGPT. Men författaren spekulerar i att vi 2024 kan bli påminda om Napster och andra misslyckade digitala framtidsscenarion. Napster var en tjänst för fildelning som skakade musikindustrin genom att göra musik gratis tillgänglig. Trots att det var olagligt, trodde många att upphovsrätten skulle böja sig för ny teknik. Men så blev det inte. I stället anpassade sig teknikindustrin till upphovsrätten. Författaren föreslår att samma sak kan hända med AI, trots att många tror att AI är oundvikligt.

Foreign Policy fördjupade 31 december

År 2023: En milstolpe för AI-industrin

År 2023 markerade en milstolpe inom artificiell intelligens (AI), präglat av en ökning av generativa AI-framsteg och anpassningar över olika sektorer. Microsofts investering i OpenAI och lanseringen av GPT-4 var betydande händelser. Tillväxten parallelliserades dock av ökande etiska, juridiska och reglerande utmaningar, inklusive upphovsrättsintrångsmål mot AI-företag och ökad statlig inblandning. Teknologisk innovation är alltmer sammanflätad med krav på ansvarsfull utveckling och tillsyn. AI och andra nya tekniker visade sig mycket under FIFA:s dam-VM 2023. AI-relaterade risker för sociala medier var front och centrum på ett antal fronter. OpenAIs styrelse avsatte plötsligt grundaren och VD Sam Altman. En vecka senare gick OpenAIs styrelse med på att återanställa honom tillsammans med president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 december

Framtida trender: Kryptotillgångar, klimatlösningar och AI

Artikeln diskuterar trender inom teknik och ekonomi, med fokus på kryptotillgångar, klimatrelaterade tekniska lösningar och artificiell intelligens (AI). Kryptotillgångar, som Bitcoin och Dogecoin, har lockat investerare men har också kritiserats för att underlätta svart handel och ha höga energikostnader. Klimatlösningar har blivit en viktig sektor, med svenska företag som Northvolt och H2 Green Steel som lockar stora investeringar. AI har potential att revolutionera många sektorer, men riskerar också att skapa bubblor och kräver reglering för att förhindra destruktiva effekter.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 27 december

Spotify och OpenAI lanserar ChatGPT för personaliserade musikrekommendationer

Spotify och AI-forskningsföretaget OpenAI har samarbetat för att skapa ChatGPT, en funktion som använder artificiell intelligens för att skapa en personlig och unik musikupptäcktsupplevelse. ChatGPT baseras på generativa språkmodellen ChatGPT-3, som kan generera text, översätta språk, skriva olika typer av kreativt innehåll och besvara frågor på ett informativt sätt. Användare kan starta en konversation med botten, som sedan kan ställa frågor om användarens musiksmak, preferenser och nuvarande humör för att generera personliga musikrekommendationer. Trots vissa nackdelar, som att inte alltid kunna generera exakta eller originella rekommendationer, är ChatGPT ett lovande nytt verktyg som kan revolutionera hur användare upptäcker musik.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 27 december

Podcastsektorn förväntas växa kraftigt under 2024 med hjälp av AI och global expansion

Podcastexperter förutser stor tillväxt inom sektorn under 2024, med fokus på att skapa flera inkomstkällor för skapare och använda artificiell intelligens och video för att expandera publiken. Trots nedskärningar hos Spotify ser Wonderys VD Jen Sargent och Conal Byrne, VD för iHeartMedia Digital Audio Group, fortfarande utrymme för mediet att växa, särskilt globalt. Byrne förväntar sig att AI kommer att spela en stor roll i översättningen av podcasts till andra språk. Wondery planerar också att fortsätta expandera globalt, med lyssnande som växer i Latinamerika och Europa. Företaget samarbetar med lokala skapare och talanger i länder som Tyskland, Mexiko och Brasilien för att producera innehåll. Inför 2024 planerar företaget att expandera till områden som komedi, sport, barn och familj, företag och historia.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 26 december

Maskininlärning förändrar vårt sätt att interagera med teknik

Maskininlärning (ML), en gren av artificiell intelligens (AI), används allt mer i vårt dagliga liv för att förbättra vår upplevelse av teknik. Prognoser förutspår att ML kommer växa betydligt och vara värt cirka $200 miljarder år 2029. ML används bland annat inom Naturlig språkbearbetning (NLP), vilket driver röstassistenter som Google Home, Siri och Alexa. Chatbots blir också allt bättre på att tillhandahålla kundsupport genom att tolka våra frågor och erbjuda relevant hjälp. ML används också för att skapa personliga rekommendationer i appar som Spotify och LinkedIn, och för att upptäcka bedrägerier i finansiella transaktioner.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 20 december

LimeWire gör comeback med AI-musikstudio

LimeWire, en gång känd som en fildelningstjänst på 2000-talet, har gjort comeback med lanseringen av en ny AI-musikstudio. LimeWire COO Marcus Feistl förklarade att plattformen är inriktad på att skapa ´nästa våg av innehållsskapande´ med hjälp av artificiell intelligens. LimeWire riktar sig till innehållsskapare, varumärken och artister med sin ´uppdrag att omforma skaparekonomin´. Feistl noterade skillnaderna mellan studion och musikströmningstjänster som iTunes och Spotify, och förklarade att studion mer handlar om att få användare att generera sitt eget innehåll.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 18 december

Artificiell Intelligens: Från introduktion till framtidspotential

Artificiell intelligens (AI) är en gren av datavetenskap och teknik som syftar till att skapa intelligenta maskiner som kan lära sig, resonera och fatta beslut likt människor. AI har utvecklats avsevärt sedan dess begynnelse på 1950-talet och har idag en mängd tillämpningar inom olika sektorer. Med hjälp av AI kan företag effektivisera sina processer, automatisera repetitiva uppgifter och slutföra projekt på kortare tid. Trots dess potential finns det etiska frågor som måste beaktas, som algoritmisk bias och integritetsproblem. Framtida tillämpningar av AI kan innefatta automatisering av rutinmässiga medicinska uppgifter och optimering av leveransvägar.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 17 december

Spotify testar artificiell intelligens för att skapa spellistor

Spotify testar en ny funktion som använder artificiell intelligens (AI) för att skapa spellistor. Användare kan skriva in kommandon, till exempel ´jazzlåtar att fokusera på arbete´ eller ´elektroniska låtar med experimentella ljud att träna till´, och AI:n skapar en spellista på bara några sekunder. Funktionen är för närvarande tillgänglig för vissa användare och Spotify bekräftar att det är tester för att förbättra användarupplevelsen.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 17 december

Spotify bekräftar att de arbetar på en AI-chatbot för att skapa spellistor

Spotify bekräftar att de arbetar med en AI-chatbot, liknande ChatGPT, för att skapa spellistor. Verktyget kommer att låta användare skapa spellistor genom att skriva en textprompt i Spotify-appen. Funktionen upptäcktes först i en TikTok-video av användaren @robdad_ och bekräftades sedan av Spotify till TechCrunch. Funktionen, som kallas ´AI Playlists´, är inte allmänt tillgänglig ännu, men kommer att vara tillgänglig genom fliken ´Ditt bibliotek´ i mobilappen. Spotify har inte kommenterat när den kommer att bli allmänt tillgänglig.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 16 december

Ny EU-lagstiftning för AI och upphovsrätt, Spotify-uppsägningar och rättsfall om AI och upphovsrätt

EU har tagit ett steg mot ny lagstiftning för AI, med upphovsrätten i en viktig position. En dom i norska Högsta Domstolen anger att den som arrangerar och finansierar en inspelning också äger den. Spotify har sagt upp ca 2 300 personer under det senaste året. En provisorisk överenskommelse om den kommande AI-förordningen har nåtts mellan Europaparlamentet och Europeiska kommissionen. En principiellt viktig dom i Norge har avgjort vem som ska anses vara ´producent´ enligt upphovsrättslagen. Sia har samarbetat med AI-plattformen Endel och Atlantic Records för att omvandla låtar till ´moodmusik´. ADA har ingått ett samarbetsavtal med AI-plattformen Boomy. Den tyska fotografen Robert Kneschke har stämt plattformen LAION för att ha använt hans bilder för att träna upp sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Musikindustrin fördjupade 12 december

Är algoritmerna vi förlitar oss på i våra dagliga liv försämrade?

Kritiker mot algoritmer på internet har börjat använda termer som ´enshitification´ för att beskriva hur appar känns idag. Denna missnöjesperiod sammanfaller nära med lanseringen av ChatGPT, som kom ut för ungefär ett år sedan. Chatboten fungerar annorlunda än de flesta teknologier, den går fram och tillbaka med en användare. Detta gör att användarna kan få de resultat de vill ha. Men tekniken har också sina nackdelar. Enligt Delip Rao, en oberoende forskare, kan företag skicka ut uppdateringar innan de är redo, på grund av rädsla för att en konkurrent kommer dit först. Sara M. Watson, en oberoende analytiker, menar att vi har blivit mer bevandrade i hur algoritmer fungerar än för 10 år sedan. Matthew Crain, en biträdande professor, pekar på att andra tjänster har försämrats i en drivkraft mot vinster.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 11 december

AI:s magiska förmågor: Från språköversättning till kreativa verktyg

AI-drivna översättningsverktyg som Google Translate kan hjälpa till att kommunicera med människor från olika språk och kulturer. Virtuella assistenter som Siri, Google Assistant och Alexa använder AI för att svara på frågor, ställa in påminnelser och utföra uppgifter. AI-verktyg som Google Lens eller Microsoft Azures Computer Vision kan identifiera objekt, landmärken och till och med text i bilder. AI-drivna taligenkänningsverktyg som Dragon NaturallySpeaking eller Googles Speech-to-Text kan transkribera dina talade ord till skriven text. AI-algoritmer som används av plattformar som Netflix, Spotify eller Amazon kan föreslå filmer, musik eller produkter baserat på dina preferenser och tidigare beteende. AI-drivna chatbots kan ge omedelbar kundsupport, svara på ofta ställda frågor och hjälpa till med olika uppgifter. AI-verktyg som DeepDream eller Prisma kan omvandla dina foton till konstnärliga mästerverk med neurala nätverk.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 11 december

Spotify genomgår stora förändringar och satsar på AI trots uppsägningar

Spotify har genomgått tre rundor av uppsägningar under ett år, vilket resulterat i förlusten av 2 290 anställda. Trots detta har företagets investeringar i AI för att öka marginalerna för sina podcast- och ljudboksdivisioner fått Wall Street att vara säker på att strategin kan fungera. Spotify har lanserat AI DJ i 50 ytterligare marknader och rullat ut AI Voice Translation för podcasts. Aktierna i moderbolaget Spotify Technology SA har ökat med mer än 30% under de senaste sex månaderna och med mer än 135% sedan årsskiftet. Spotify har även lanserat ett partnerskap med Google Cloud för att förändra hur plattformen rekommenderar ljudböcker och podcasts.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 10 december

Rekommendationssystem: Typer och verkliga exempel

Rekommendationssystem har blivit oumbärliga verktyg i den digitala eran, där de hjälper användare att upptäcka relevant innehåll, produkter och tjänster anpassade efter deras preferenser. Det finns flera typer av rekommendationssystem, inklusive samarbetsfiltrering, innehållsbaserad filtrering, hybridrekommendationssystem, matrisfaktorisering och djupinlärningsbaserade rekommendationssystem. Exempel på företag som använder dessa system inkluderar Netflix, Spotify, Amazon, Alibaba och YouTube. Rekommendationssystem spelar en central roll i att forma användarupplevelser, påverka köpbeslut och optimera innehållsupptäckt på olika digitala plattformar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 10 december

AI utmanar musikindustrin, The Chainsmokers ser möjligheter

AI utmanar idén om att kreativitet är unikt mänsklig, särskilt inom musikproduktion. Detta skapar spänningar då AI kan förenkla musikproduktionen men även hota artister, låtskrivare och producenter genom att översvämma marknaden och skapa juridiska upphovsrättsfrågor. DJ-duon The Chainsmokers är optimistiska och ser AI som ett verktyg för att förbättra sin konst. De har även investerat i AI genom sin venturekapitalverksamhet, Mantis VC. AI kan replikera varje steg i låtproduktionen, vilket har lett till att Spotify har tagit bort tusentals AI-genererade låtar. Trots detta, ökar AI demokratiseringen av musik och AI-genererad musik dominerar sociala medier. YouTube har till och med lanserat ett experiment där användare kan använda AI-genererade versioner av utvalda artister i sina videor. The Chainsmokers är intresserade av att använda AI-genererade röster i sin egen musik, men de vill att det ska vara skyddat. Upphovsrättslagen tillåter artister att skydda sina kreativa verk och endast de mänskliga aspekterna av AI-producerat arbete kan skyddas av upphovsrätten. Warner Music Group har till och med skrivit kontrakt med sin första sociala medie virtuella influencer, Noonoouri, som använder AI för sin röst.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 december

OpenAI: En pionjär inom AI-revolutionen och marknadsdominans

Tekniken utvecklas snabbt och i framkant av denna förändring är fältet för artificiell intelligens (AI). Experter förutspår att AI-industrin kommer att se en betydande tillväxt, potentiellt nå $422 miljarder år 2028. Denna ökning drivs av den allmänt utbredda användningen av Natural Language Processing (NLP) modeller, vilka hjälper till att lösa problem inom olika branscher. OpenAI, en ledare inom AI-området, har nyligen introducerat ChatGPT, en modell som snabbt har vunnit popularitet bland användare. OpenAI har gjort ett banbrytande drag med sitt första förvärv av Global Illumination, vilket signalerar en betydande förändring i organisationens strategi.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 7 december

Apple och Google presenterar de bästa AI-apparna för 2023

Apple och Google presenterade sina listor över de bästa apparna för 2023, med flera AI-drivna appar i fokus. Apple inkluderade appar som ChatGPT, Canva och Picsart i en separat lista över generativa AI-appar. Andra appar som Pinterest, Craft, Artifact och Sololearn belönades också för sina AI-integrationer. På Googles lista utsågs AI-chattappen Character AI till ´bäst med AI´, medan ChatGPT fick ett hedersomnämnande. ChatGPT, som debuterade i maj, firade nyligen ettårsjubileumet för lanseringen av webbversionen. Andra generativa AI-appar som lanserats under året inkluderar chatbots som Anthropic´s Claude, Inflection AI´s Pi och Quora´s Poe, samt AI-videoverktyg som Runway AI.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 6 december

Spotify kämpar med minskande användarbas och planerar uppsägningar

Musikstreamingtjänsten Spotify brottas nu med en betydande minskning av sin användarbas. Analytiker pekar på en kombination av faktorer som bidrar till Spotifys problem. Ett stort problem är uppkomsten av alternativa plattformar som erbjuder unika funktioner och ett brett utbud av innehåll, vilket lockar användare bort från Spotify. Kontroverser kring artistkompensation och royaltytvister har också skadat plattformens image. Spotify har också meddelat planer på att säga upp 17% av sin globala arbetsstyrka för att optimera resurser och fokusera på viktiga affärsprioriteringar.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupade 6 december

AI omvandlar musikindustrin genom att främja kreativitet och effektivitet

Artificiell intelligens (AI) har potentialen att förvandla musikindustrin till ett dynamiskt och teknologidrivet ekosystem, vilket erbjuder både extraordinära möjligheter och utmaningar. AI sträcker sig över alla aspekter av industrin, från hur musik skapas och produceras till hur den konsumeras och upplevs. AI-drivna verktyg hjälper musiker att skriva, spela in och mixa musik mer effektivt och kreativt. AI används också för att personifiera musikupplevelsen för fans och upptäcka nya artister och genrer. Trots positiva effekter finns det utmaningar som behöver lösas, bland annat frågor om upphovsrätt och ägande.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 5 december

LinkedIn-medgrundare varnar för risker med att inte använda AI-verktyg

Reid Hoffman, medgrundare till LinkedIn, menar att vita krage-arbetare som inte använder AI-verktyg riskerar att hamna efter. I sin senaste bok, Impromptu: Amplifying Our Humanity Through AI, krediterar Hoffman GPT-4 som medförfattare. Han berättar för Andrew Palmer, kolumnist för Bartleby, att AI-verktyg erbjuder en lösning på ´blank-sida-problemet´ och snart kommer att bli en kärnkompetens för kunskapsarbetare.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 4 december

Spotify skär ner personal, Google skjuter upp AI-lansering, Game Awards nära och hjärtslag kan läsas på distans

Musikströmningstjänsten Spotify meddelar att de ska skära ner 17% av sin arbetsstyrka, vilket motsvarar cirka 1 500 jobb, i ett försök att minska kostnaderna. Företagets VD, Daniel Ek, säger att detta var ett svårt beslut att fatta, men att det var nödvändigt på grund av att ekonomisk tillväxt har saktat ner dramatiskt. Google har skjutit upp lanseringen av sin nästa generations AI-chattbot, Gemini, till nästa år. Gemini beskrivs som den mest kraftfulla konversations-AI som Google har skapat. Årets Game Awards äger rum i Los Angeles den 7 december, där Alan Wake 2 och Baldur’s Gate 3 är de hetaste kandidaterna till bästa spel. Forskare vid Glasgow University har utvecklat en laser-kamera som kan läsa en persons hjärtslag på avstånd och upptäcka tecken på hjärt-kärlsjukdomar.

Direktlänk Dela Tech Digest fördjupade 4 december

Ark Invest satsar på Ui Path, Spotify och Tesla

Ark Invests huvudinvesterare, Cathie Wood, har avslöjat att företaget har investerat i Ui Path, ett företag specialiserat på robotisering och automatisering av processer. Aktien för Ui Path steg kraftigt efter fredagens rapport. Wood menar att företaget har de egenskaper som är viktiga för mjukvaru- och AI-företag. Hon avslöjade också att Ark har investerat i Spotify och anser att elbilstillverkaren Tesla är undervärderad. Wood har tidigare satt en riktkurs på 2 000 dollar för Tesla.

Direktlänk Dela Börs Världen fördjupade 4 december

Artificiell intelligens revolutionerar vardagen: Avslöjar påverkan och framtida möjligheter

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats till en kraftfull kraft som formar olika aspekter av vårt dagliga liv. Från personliga rekommendationer på streamingplattformar till prediktiva textförslag i meddelandeappar, AI är sömlöst integrerat i våra rutiner. Detta blogginlägg utforskar AI: s djupgående inverkan på vardagen och dyker in i de spännande möjligheterna som ligger framför oss. Utvecklingen av smarta assistenter, som Siri och Alexa, går utöver enkel uppgiftsexekvering. AI-algoritmer driver innehållsrekommendationer på plattformar som Netflix och Spotify. AI spelar också en roll inom hälso- och sjukvården, från diagnostik till personliga behandlingsplaner. Framtida möjligheter inkluderar AI i utbildning, självkörande bilar och etiska överväganden i AI.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 3 december

OpenAIs hemliga program Q* kan hota mänskligheten, enligt personal

Efter den chockerande maktkampen på OpenAI förra veckan, avslöjade Reuters en rapport om ett påstått genombrott i företaget via ett okänt program kallat ”Q-Star” eller ”Q*”. Enligt rapporten kan det ha varit denna Q-relaterade ”upptäckt” som utlöste konflikten på AI-företaget. Flera OpenAI-anställda skrev tydligen till företagets styrelse om en ”kraftfull artificiell intelligensupptäckt som de sa kunde hota mänskligheten”. Denna upptäckt var ”en faktor bland en längre lista över klagomål från styrelsen som ledde till Altmans avsked”, hävdade Reuters. Reuters hävdade att Q*-programmet hade lyckats låta en AI-agent utföra ”grundskolenivå matematik”, ett chockerande teknologiskt genombrott, om det är sant, som kan leda till större framgångar vid skapandet av artificiell allmän intelligens, eller AGI.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 2 december

En framtid med OpenAI:s artificiella allmänna intelligens

Vad om OpenAI:s uppdrag att skydda mänskligheten med Artificiell Allmän Intelligens (AGI) faktiskt fungerar? AGI är en nivå av artificiell intelligens som kan utföra alla intellektuella uppgifter som en människa kan. OpenAI försöker inte bara bygga AGI, de försöker bygga det på ett sätt som inte slutar med att vi lever i någon dystopisk mardröm. I denna framtid är AGI det ultimata verktyget för att lösa världsproblem. Dessutom kan AGI ta hand om tråkiga, repetitiva uppgifter, vilket frigör oss människor att engagera oss i mer kreativt, tillfredsställande arbete.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 1 december

Teknikdriven revolution förändrar musikindustrin

Musikindustrin står inför en teknikdriven revolution där artificiell intelligens (AI) blir allt bättre på att skapa musik som låter som det riktiga. Sångerskan och producenten Grimes berättar om hur AI redan lurar oss med perfekta imitationer av superstjärnor, ofta utan deras samtycke. AI-musik tränad för att lugna oss fyller upp ´chill´ spellistor på Spotify. Att uppdatera AI-kompositionsmjukvaran Boomy är definitivt enklare än att lära sig gitarrsolot i Stairway to Heaven.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 1 december

Merriam-Webster utnämner ´authentic´ till årets ord 2023

Årets ord 2023 enligt Merriam-Webster är ´authentic´. Ordet har använts flitigt detta år, delvis på grund av debatter kring sociala medier, identitet och artificiell intelligens. Ökningen av AI-genererat innehåll, som deepfake-videor och sociala medier bot-konton, har lett till en önskan att hitta den mest ´autentiska´ versionen av något. I vår värld mättad av sociala medier vill alla vara ´autentiska´, även om de inte är det. Merriam-Webster nämner också andra framstående ord för året, inklusive ´deepfake´, ´dystopia´, ´coronation´ och ´EGOT´.

Direktlänk Dela KJZZ fördjupade 30 november

ChatGPT:s framgångar och utmaningar under dess första år

ChatGPT lanserades den 30 november 2022 och blev snabbt en viral succé, med 13 miljoner unika besökare dagligen i januari. AI-chattboten, skapad av OpenAI, har visat kraften i ett bra gränssnitt och farorna med hype. OpenAI hävdar att 100 miljoner människor använder ChatGPT varje vecka. Trots framgångarna har ChatGPT också väckt oro kring desinformation, bedrägeri, immateriella rättigheter och diskriminering. Framtiden för AI kan dock möta tekniska begränsningar och infrastrukturella hinder, samtidigt som reglering av AI troligtvis är på väg.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 30 november

AI förutspås att helt förändra media och underhållningsindustrin

Artificiell intelligens (AI) förväntas helt omvandla media och underhållningsindustrin. Branschspelare och yrkesverksamma överväger hur de mest effektivt och ansvarsfullt kan utnyttja AI-verktyg. Sedan 2020 har Variety Intelligence Platform erbjudit insikter om den växande rollen och värdet av AI i branschen, med djupgående analyser medan de som arbetar i Hollywood väger sina svar under snabb förändring.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 29 november

AI:s betydelse och inverkan på vardagen

I ett avsnitt av The Indy diskuterar programledaren Rebecca Fairweather och Misha Sra, biträdande professor i datavetenskap och chef för Artificial Intelligence Integration Lab vid UC Santa Barbara, betydelsen av AI och hur det kommer att påverka våra vardagliga liv. ChatGPT har tagit världen med storm, med upp till 200 miljoner besökare dagligen. Detta är bara ett exempel på AI, nya programvaror och intelligensformat utvecklas snabbt. AI kan potentiellt arbeta med att adressera saker som att träna för ett maraton utan en fysisk tränare eller att få fysioterapi i hemmets bekvämlighet.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 28 november

Rättegången mellan Epic Games och Google avslöjar hemliga avtal med Spotify

Rättegången mellan Epic Games och Google avslöjar en rad hemliga avtal inom industrin. Strömningstjänsten Spotify nådde en unik och generös överenskommelse med Google om betalningar från Android-operativsystemet. Under rättegången bekräftade Don Harrison, Googles chef för globala partnerskap, att Spotify betalade 0% provision när användare valde att köpa prenumerationer via Spotifys eget system. Om användare valde Google som betalningsprocessor, överlämnade Spotify 4 procent, mycket mindre än Googles mer typiska provision på 15 procent. Båda parterna kom också överens om att tilldela 50 miljoner dollar vardera till en ´framgångsfond´.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 27 november

Generativ AI förändrar företagsverksamhet och produktlanseringar

Generativ artificiell intelligens (Gen AI) är en av de mest störande och lovande teknologierna som förändrar hur företag fungerar. Gen AI kan hjälpa företag att påskynda produktutveckling, förbättra kundupplevelsen och optimera marknadsföringsstrategier. Enligt en rapport från PwC sa 90% av de undersökta organisationerna att Gen AI kommer att hjälpa dem att lägga till nya affärsområden under de kommande 12 månaderna. Dessutom förväntas den globala Gen AI-marknadens storlek växa från 358 miljoner dollar 2020 till 4,5 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt på 43,3%. Dessa siffror indikerar att Gen AI inte bara är en trend utan en game-changer för företag som vill lansera framgångsrika produkter på den konkurrenskraftiga och dynamiska marknaden.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 27 november

Veckans tekniknyheter: Drama på OpenAI, Apple stödjer RCS, Binance VD avgår

AI-startupen OpenAI har dominerat rubrikerna, med mycket drama kring företagets ledning. Sam Altman, som var VD för OpenAI, återvände till sin position efter att ha blivit avskedad. Apple planerar att lägga till stöd för RCS-standard på iOS nästa år. Mike Rothenberg, en tidigare VC, dömdes för att ha bedragit investerare. Cruise medgrundare Kyle Vogt avgick. Elon Musk stämmer över påståenden om hatiska annonser på Twitter. Google har en hemlig affär med Spotify. Binance´s VD Changpeng Zhao avgår och erkänner sig skyldig till federala anklagelser. Signal avslöjar kostnaden för att hålla sin privata meddelandetjänst online.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 november

OpenAI släpper ChatGPT Voice-funktionen för alla användare mitt i CEO-drama

OpenAI har lanserat ChatGPT Voice för alla användare, en funktion som tidigare bara var tillgänglig för betalande kunder. ChatGPT Voice, som har fem unika röster - Juniper, Sky, Breeze, Ember och Cove - överträffar Apples Siri och Alexa när det gäller mänsklig rytm och intonation. Användare kan engagera sig i konversation med AI, som svarar verbalt. Funktionen skapades med OpenAIs Whisper-röstteknologi. Spotify använder också OpenAIs röstteknologi för att översätta podcasts till spanska, franska och tyska. Lanseringen kommer mitt i ledarskapsomskakningar och nästan 750 anställda hotar att lämna om styrelsen inte avgår och återinsätter Sam Altman och Greg Brockman.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 22 november

Accelererad utveckling av artificiell intelligens väcker debatt om ansvarsfull utveckling

Generativ artificiell intelligens (AI) har utvecklats snabbt under sitt första år och kan redan förutsäga 10-dagars väderprognos bättre än nuvarande meteorologiska system över nästan alla (90%) av de 1 380 nyckelmetriker som mätts. OpenAI:s VD Sam Altman planerar att säkra ytterligare finansiering från Microsoft för att finansiera utvecklingen av artificiell allmän intelligens (AGI). Mer än 40 riskkapitalföretag har undertecknat frivilliga åtaganden om hur de start-ups de stöder bör utveckla AI-teknik ansvarsfullt. Nationella detaljhandelsfederationen (NRF) släppte sina principer för användning av AI inom detaljhandeln. Företag som Macy´s och Google har implementerat AI för att förbättra kundupplevelsen. Airbnb har förvärvat AI-startupen Gameplanner.ai och musiktjänster som Spotify och Google Cloud utökar sitt partnerskap för att driva engagemang med hjälp av AI. OpenAI undersöker hur man kan ta in sin AI-chatbot ChatGPT i klassrum. Thomson Reuters lanserade en serie initiativ för att omvandla den juridiska professionen genom användning av generativ AI. Alibaba kommer inte att dela upp sin molnintelligensverksamhet på grund av det fortsatta fokuset på AI. Öppna AI stoppar nya anmälningar till sitt ChatGPT Plus-program på grund av överväldigande efterfrågan. Federal Trade Commission (FTC) har lanserat Voice Cloning Challenge för att skydda konsumenter från potentiella faror med AI-aktiverad röstkopieringsteknik. Microsoft lanserade en offentlig förhandsvisning av Azure AI Speech och Amazon introducerade en AI-säkerhetslösning för små och medelstora företag.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 17 november

AI förändrar musikscenen

AI har blivit en egen genre inom musik, med artister som skapar låtar med hjälp av AI-klonade röster. En copywriter från Texas, Dustin Ballard, har blivit något av en stjärna på scenen, med sin version av ´Barbie girl´ där Johnny Cash sjunger Aquas gamla hit. Utvecklingen går snabbt och vi kan förvänta oss mer sofistikerade låtar i framtiden. Det har till och med föreslagits att Spotify borde tillåta användare att lyssna på sin favoritlåt med valfri vokalist. Men AI är bara ett verktyg och kan inte ersätta den mänskliga kommunikationen som ligger till grund för musik.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 17 november

Teknikchef avgår över användning av upphovsrättsskyddat material

En högt uppsatt chef vid teknikföretaget Stability AI har avgått på grund av företagets syn att det är acceptabelt att använda upphovsrättsskyddat material utan tillstånd för att träna sina produkter. Ed Newton-Rex var chef för ljud på företaget, som har sitt säte i Storbritannien och USA. Han ansåg att det var ´utnyttjande´ för någon AI-utvecklare att använda kreativt arbete utan samtycke. Många stora AI-företag, inklusive Stability AI, menar dock att det är ´fair use´ att ta upphovsrättsskyddat innehåll. Newton-Rex påpekade att han talade om alla AI-företag som delar denna syn - och de flesta av dem gör det.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 17 november

Spotify utökar samarbete med Google Cloud för att förbättra rekommendationer och säkerhet

Spotify har utökat sitt samarbete med Google Cloud för att använda storskaliga språkmodeller (LLM) för att identifiera en användares lyssningsmönster över podcasts och ljudböcker för att föreslå skräddarsydda rekommendationer. Artificiell intelligens-drivna LLM:er som OpenAI:s ChatGPT och Google Bard, är tränade på en massiv mängd data för att generera text och annat innehåll. Spotify, som varit en tidig anammare av AI, siktar nu på att använda LLM:er för att replikera detta över sitt icke-musikinnehåll som podcasts och ljudböcker. Spotify utforskar också användningen av LLM:er för att tillhandahålla en säkrare lyssningsupplevelse och identifiera potentiellt skadligt innehåll.

Direktlänk Dela Brand Equity Economic Times India Times fördjupade 17 november

Spotify utökar sitt samarbete med Google Cloud för att förbättra sina tjänster genom AI

Spotify utökar sitt samarbete med Google Cloud för att förbättra sina tjänster genom generativ AI och LLMs. Spotify planerar att förbättra musikaliskt innehåll och personliga rekommendationer för sina användare. Företaget har tidigare använt AI, bland annat genom förvärvet av Podz 2021 och lanseringen av sin nya AI DJ 2023 med hjälp av Sonantic. Spotify och Google Cloud meddelade en utvidgning av sitt befintliga partnerskap för att förbättra ´infrastruktur, data och analys, och AI/ML-teknologier´. Spotify kommer att utforska LLMs för att förstå sitt eget musikbibliotek och ´förbättra´ den metadata det använder för att tillhandahålla innehåll till användare.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 16 november

Spotify integrerar Google Clouds AI-verktyg för förbättrad innehållsupptäckt och säkerhet

Spotify har meddelat integrationen av Google Clouds generativa AI-verktyg för innehållsupptäckt, personliga rekommendationer och säkerhet på sin streamingplattform. Google Cloud och Spotify har haft en allians sedan 2016 inriktad på infrastruktur, data, analys och AI och maskininlärningstekniker. Nu har de två företagen tillkännagett en expansion, som kommer att inkludera AI-verktyg för att ´förbättra kritiska aspekter´ av streamingplattformen. Ett av dessa är innehållsupptäckt, där Spotify utforskar möjligheterna med stora språkmodeller (LLM) för att bättre förstå sitt bibliotek och öka mängden metadata den använder för att föreslå innehåll till sina användare.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 16 november

AI kan ersätta jobb, partnerskap mellan Google och Spotify och mer

Spotify har meddelat ett partnerskap med Google Cloud för att använda Googles AI-teknik för att identifiera användares lyssningsmönster och tillhandahålla skräddarsydda rekommendationer. Jaron Lanier, Microsofts Prime Unifying Scientist, menar att AI-företag måste hitta bättre sätt att kompensera de som bidrar med mest data till AI-verktyg. AI-chipstartföretaget Sapeon har lanserat sitt senaste AI-chip, X330, för datacenter. En studie utförd av Bank of Korea visar att mer än 4 miljoner jobb i Sydkorea kan ersättas av AI. Appen Noteshelf har tillkännagivit en ny uppdatering som inkluderar generativa AI-funktioner.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 16 november

Spotify använder Google Clouds AI för att förbättra upptäckten av podcasts och ljudböcker

Spotify meddelar att de kommer att använda Google Clouds AI-verktyg för att förbättra upptäckten av innehåll och personliga rekommendationer för sina ljuderbjudanden. Spotify använder Google Clouds stora språkmodeller (LLMs) för att analysera de cirka 5 miljoner podcasts och 350 000 ljudböcker i sitt innehållsbibliotek med målet att ´förstärka´ metadata. Identifiering av ´skadligt´ innehåll verkar vara ett annat mål för Spotifys Google Cloud AI-experiment, även om företaget inte specificerade mycket om vad det kommer att innebära. Google Clouds AI-verktyg kommer också att användas för att förbättra Spotifys personliga rekommendationer för podcasts och ljudböcker.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 november

New Native vinner bästa nya teknikstart vid The Europas

New Native, känt för sin förmåga att samla banbrytande AI-teknologier, har stolt säkrat utmärkelsen Bästa nya teknikstart i kategorin Artificiell intelligens vid The Europas. The Europas, grundades 2009 av Mike Butcher, har en 15-årig historia av att belysa framstående startups. New Native är en plattform som integrerar avancerade AI-teknologier för att hjälpa företag och användare att skala utvecklingen och distributionen av lösningar. Simon Olson, medgrundare av New Native, uttryckte sin entusiasm över erkännandet. New Native förbereder sig nu för sin nästa tillväxtfas.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 15 november

YouTubes nya AI-regler kommer inte att påverka podcasting mycket

YouTube har släppt nya regler för AI-genererat innehåll på sin plattform. Företaget skapar ett tvådelat system i hur det modererar sådant innehåll: en strikt uppsättning regler för musik och en lösare, nästan ogenomförbar standard för allt annat, inklusive podcasts. För skapare som gör podcasts med hjälp av AI och personer som kanske upptäcker en AI-genererad klon av deras röst på internet, finns det mycket små nya regler att följa. Dessa riktlinjer, som kommer att rullas ut nästa år, utfärdas i frånvaro av någon verklig rättslig ram för att hantera AI-genererat innehåll. Dessutom har en annan före detta värd för sena nattprogram fått ett podcast-avtal: Daniel Tosh.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 15 november

Kostnaden för artificiell intelligens: Gratis och betalda tjänster

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av våra liv, från röstassistenter som Siri och Alexa till personliga rekommendationer på streamingplattformar. Många AI-tjänster är tillgängliga för användare utan kostnad. Teknikjättar som Google, Microsoft och Amazon erbjuder olika AI-drivna verktyg och plattformar tillgängliga för användare utan direkt kostnad. Dessa tjänster inkluderar språköversättning, bildigenkänning och sentimentanalys. Medan det finns gratis AI-tjänster, kan vissa avancerade eller specialiserade AI-applikationer komma med en prislapp. Företag tar ofta betalt för AI-tjänster som kräver omfattande beräkningsresurser, komplexa algoritmer eller proprietära dataset.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 13 november

Palantir Technologies: Tre saker smarta investerare vet

Palantir Technologies har haft en berg-och-dalbana de senaste åren, men trots makroekonomiska motvindar har företaget utvecklat egna generativa AI-system. Palantir grundades av Peter Thiel, en framstående Silicon Valley-figur och tidig investerare i Facebook och LinkedIn. Företaget skapades ursprungligen för att hjälpa till att förhindra terroristattacker genom att aggregera och analysera data från olika byråer. Idag har Palantir etablerat sig som en auktoritet på AI-system och har utvecklat en AI-plattform som snabbt har antagits av över 100 organisationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Bestsellerförfattaren Douglas Preston och 16 andra författare, inklusive George R.R. Martin, Jodi Piccoult och Jonathan Franzen, anklagar OpenAI för att ha använt deras romaner för att träna sin AI, ChatGPT, utan deras tillstånd. De hävdar att AI:n visade en djupgående kunskap om deras böcker, vilket de tror endast kunde uppnås om AI:n hade läst deras verk. I september stämde de OpenAI för upphovsrättsintrång. Denna typ av situation verkar hända oftare på senare tid, där stora teknikföretag ´rör sig snabbt och bryter saker´ utan att först fråga om tillstånd.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 11 november

Personliga GPTs är här, F.T.C. ordförande Lina Khan om AI-konkurrens och kaos på Apefest

OpenAI har presenterat ett nytt sätt att bygga anpassade chattrobotar. I en podcast diskuterar Kevin några chattrobotar han har byggt, inklusive en anpassad ´Hard Fork´-bot och en bot som ger investeringsråd inspirerade av hans avlidna farfar. Dessutom diskuterar Lina Khan, ordförande för Federal Trade Commission, myndighetens tillvägagångssätt för att reglera AI och om taktikerna hon har använt för att reglera stora teknikföretag fungerar. Slutligen rapporterade mer än 20 personer brännande ögonsmärta efter en Bored Ape Yacht Club-fest i Hongkong.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 november

AI-teknik närmar sig skapandet av en universell översättare

Teknikexperter har i flera år lovat att skapa en verklig version av en universell översättare, en enhet som finns i många science fiction-böcker, filmer och tv-serier, vilket gör det möjligt för karaktärer att förstå varandra oavsett vilket språk de talar. Snabba framsteg inom artificiell intelligens, som fångade allmänhetens fantasi med introduktionen av ChatGPT 2022, har gjort denna föreställda verklighet till synes inom räckhåll. Google, vars översättningstjänst redan hanterar över 130 språk, är ett logiskt företag att erbjuda en sådan översättare. Förra året visade Google en video med glasögon som kunde visa undertextade översättningar i realtid. OpenAI, skaparen av ChatGPT, har användare som använder för att översätta flerparagrafsavsnitt. Spotify har nyligen avslöjat planer på att använda OpenAI:s teknik för att översätta populära podcasts till andra språk, lästa av AI-genererade kloner av deras populära värdars röster.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 10 november

Spotify leder laddningen in i en AI-drivna framtiden

Artificiell intelligens (AI) verktyg förändrar musikindustrin, med exempel som The Beatles som släpper en ny låt med hjälp av AI-drivna ljudanalysverktyg. Spotify, den svenska musikströmmande veteranen, har arbetat med AI-idéer i flera år och dess ansträngningar har intensifierats sedan OpenAI´s ChatGPT lansering. Spotify introducerade en AI-driven personlig spellistegenerator kallad DJ, som väljer låtar baserat på din lyssningshistorik och finjusterar upplevelsen baserat på låt-hoppande åtgärder och annan feedback. Tjänsten använder troligen några av Spotifys AI-relaterade patent, såsom förmågan att övervaka omgivande ljud runt en användare för att finjustera låtrekommendationer. DJ förklarar också sina val i en AI-genererad röstberättelse.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 november

Betydelsen av ren data och mänsklig intelligens för framgångsrik AI

Anthony Deighton, General Manager för Data Products på Tamr, diskuterar betydelsen av ren data och mänsklig intelligens för framgångsrik användning av artificiell intelligens (AI). Han betonar att dålig eller felaktig data kan leda till negativa effekter och kostnader för företag. För att undvika detta bör företag fokusera på att förbättra datakvaliteten och integrera mänsklig intelligens i AI-användningen. Genom att kombinera AI med mänsklig intelligens kan företag skapa större förtroende för data och förbättra affärsresultaten.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 9 november

OpenAI kan överväga att erbjuda egen hårdvara för röstinteraktion

OpenAI introducerade röstinteraktion som en premiumfunktion för sina ChatGPT-mobilappar i september, vilket gör det möjligt för användare att tala med AI-assistenten, med ChatGPT som svarar i en av sina egna röster. Under företagets första utvecklardag i San Francisco diskuterade OpenAI:s VD Sam Altman och CTO Mira Murati möjligheten att integrera ChatGPT-röstinteraktioner i andra typer av hårdvara, inklusive dedikerade enheter som smarta högtalare. Altman hänvisade till möjligheten att OpenAI skulle kunna erbjuda en egen enhet. OpenAI samarbetar redan med Microsoft, ett företag som också är en enhetstillverkare. Murati förklarade att OpenAI tar ett långsamt och försiktigt tillvägagångssätt när det gäller röstteknik.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 6 november

AI-genererade Johnny Cash-covers skapar ingen upprördhet

När den Texasbaserade copywritern Dustin Ballard släppte en cover på Aqua´s hit ´Barbie Girl´ i somras med hjälp av en AI-genererad version av Johnny Cashs röst, blev han överraskad av reaktionerna. Ballard, som är känd för att skapa udda musikmixar, förväntade sig mer kritik. Trots detta var responsen på hans AI Johnny Cash som sjöng Taylor Swifts ´Blank Space´ återigen överväldigande positiv. Ballard har använt AI för att skapa sina största hits sedan 2020. Användningen av AI för att efterlikna musikartisternas röster har dock skapat kontrovers, med Universal Music Group som lyckades få Spotify och Apple att dra tillbaka ´Heart on My Sleeve´, ett spår skapat av en anonym producent som använde AI för att efterlikna Drakes röst.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 6 november

Vikten av partnerskap för att skala upp artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) är ett kraftfullt verktyg för företag, men många organisationer kan inte utnyttja dess fulla potential. Ett effektivt sätt att hantera denna utmaning är att hitta samarbetspartners som kan hjälpa till med de färdigheter eller specialiseringar man saknar, vare sig det rör sig om ingenjörskunskaper, logistik, marknadsföring eller försäljning. Partnerskap är särskilt viktigt för små och medelstora företag (SME) som genererar majoriteten av BNP och står för 90 procent av den globala företagsverksamheten. AI:s projicerade potential på $4,4 biljoner kommer troligen att bestämmas av dessa företag. Genom att skapa effektiva partnerskap kan företag övervinna utmaningar som brist på kompetens, problem med data och organisatorisk kultur.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 november

Öka kapabiliteten hos ChatGPT med dessa topp 10 plugins

OpenAI erbjuder en betald prenumeration på ChatGPT Plus som ger tillgång till hundratals plugins för att utöka kapabiliteten hos AI-chattboten. Dessa plugins kan användas för att interagera med externa appar, tjänster och företag för att göra researrangemang, reservera ett bord på en restaurang, beställa matleverans, söka jobb, spela ett spel, spåra din kost eller lära dig ett nytt språk. Bland de nästan 900 plugins som finns och fler dyker upp varje dag, här är de bästa vi har hittat.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 3 november

Utforska AI: dess verktyg och fördelar för företag

Artificiell intelligens (AI) och dess verktyg, som ChatGPT och Bard, kan gynna företagsägare och industrier genom att spara tid. Santa Cruz County of Education utforskar proaktivt AI-praxis och -policy. AI kan utföra uppgifter som kräver mänsklig intelligens, som inlärning, problemlösning och beslutsfattande. AI används i olika företag för att optimera sökalgoritmer, innehållsrekommendationer och mer. Bekymmer finns dock över hur AI kan påverka oss negativt, som jobbförflyttning. Nästa artikel kommer att utforska specifika resurser och hur företagare använder AI.

Direktlänk Dela Press Banner fördjupade 2 november

AI-kreativa studion Kaiber lanserar ny mobilapp för konstnärer och musiker

Kaiber, AI-kreativstudion bakom musikvideor för populära artister som Kid Cudi och Linkin Park, lanserar en ny mobilapp som erbjuder skapare, musiker och konstnärer en rad AI-verktyg, inklusive text-till-video, bild-till-video och video-till-video. Kaiber, grundat 2022, använder öppna källkodsprojekt som AnimatedDiff, Automatic1111, ControlNet och Deforum, bland andra. Appen låter användare ladda upp bilder/videor eller skriva in egna idéer för att generera animerat innehåll. Kaiber erbjuder två typer av animationstilar - ´Flipbook´, en frame-by-frame-effekt, eller ´Motion´, en flytande stil där innehållet smidigt övergår mellan ramar. Användare kan beskriva hur de vill att videon ska se ut eller välja från Kaibers förberedda ämnen och stilar. Kaiber tillåter användare att anpassa kamerarörelsen, oavsett om de vill att animationen ska zooma in/ut, rotera medurs eller moturs eller flytta upp, ner, vänster eller höger. Användare kan också lägga till egen musik, vilket gör appen till ett prisvärt alternativ för oberoende artister som inte vill betala en animationsstudio hundratusentals dollar för bara en video. Dessutom inkluderar Kaiber en Audio Reactivity-funktion, vilket innebär att utdata reagerar på vilket ljud användaren laddar upp. Kaiber-appen är tillgänglig på iOS och Android-enheter. Det finns tre prenumerationsnivåer: Explorer (5 dollar/månad för 300 krediter), Pro (15 dollar/månad för 1 000 krediter) och Artist (30 dollar/månad för 2 500 krediter). En kredit motsvarar en sekund lång video.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 2 november

Artificiell intelligens i tillverkning och leveranskedjemarknaden växer 2023 till 2029

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom tillverkning och leveranskedja förväntas växa från 2023 till 2029. Företag som RapidMiner, IBM, Tesla, Microsoft, Salesforce, Intel, Samsung, Google, Spotify, Bloomberg Beta, NVIDIA, GE Ventures, Siemens och Shell är alla aktörer på denna marknad. Marknadsrapporten ger en analys av marknadens historiska och framtida tillväxt, samt de drivkrafter och hinder som påverkar marknaden. Rapporten belyser också de möjligheter som företag inom branschen kan dra nytta av.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 2 november

Storbritanniens mest googlade frågor om AI avslöjade

Enligt Google vill folk i Storbritannien veta hur artificiell intelligens (AI) fungerar, hur man kan använda den för att tjäna pengar och om den kommer att ta deras jobb. Sökmotorföretaget avslöjade Storbritanniens mest googlade frågor om AI under de senaste tre månaderna inför Rishi Sunaks AI-toppmöte. AI hänvisar till träning av maskiner för att lösa problem och fatta beslut på ett sätt som liknar hur den mänskliga hjärnan fungerar. Generativ AI hänvisar till modeller som kan skapa något helt nytt baserat på den stora data de har tränats på. AI kan också användas för att strömlinjeforma processer i befintliga jobb.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 2 november

Sigtunabaserade bandet Nocean släpper ny singel med hjälp av AI

Sigtunabaserade bandet Nocean, känt för sina unika och innovativa metoder, är redo att presentera sin senaste singel, ”Break of Spell”, den 3 november. Bandet har tidigare utforskat en gotisk fiktiv värld i sitt tredje album, ”Aurora: The Weight of A Shadow”, och fortsätter nu att berätta historier om karaktärer från denna värld i sin kommande musik. Singeln fokuserar på en karaktär vid namn Jaxon Vasperion. Nocean har även använt artificiell intelligens (AI) i skapandet av singelomslaget för ”Break of Spell”.

Direktlänk Dela Marsta.nu fördjupade 1 november

Microsoft, Amazon och Google rapporterar starka resultat tack vare molnplattformar

Förra veckan rapporterade Amazon.com Inc., Microsoft Corp. och Google LLC starka resultat, med särskilt fokus på molnplattformar. Microsofts intäkter ökade med 13% till 56,5 miljarder dollar för kvartalet som avslutades i september, vilket var en ökning från 11% tillväxt företaget rapporterade samma kvartal föregående år. Analytikerna John Furrier och Dave Vellante diskuterade detta och mycket mer i det senaste avsnittet av theCUBE Podcast. Trots en marknadsföringskrig har Microsoft en befintlig installbas i företaget och decennier sedan grundandet av företagsförsäljning. Microsoft har ett bra ekosystem, men Azure vinner just nu genom att ha en bra produkt med artificiell intelligens för företaget.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 30 oktober

Microsofts AI ´Copilot´ kommer med integrerade annonser

Microsoft avslöjade planer på att lansera sin egen AI, kallad ´Copilot´, som är tänkt att fungera som en högerhand vid olika uppgifter, särskilt vid användning av Microsofts 365-paket. Men det har framkommit att Microsoft kommer att integrera annonser i Copilot. Microsoft har tidigare fått kritik för sitt sätt att hantera annonser och företaget har även automatiskt installerat program som Spotify, LinkedIn, Instagram, WhatsApp och TikTok i sina system. Dessutom har Windows blivit anklagat för att försöka tvinga användare att använda OneDrive. Copilot lanseras den 1 november och det rekommenderas att avinstallera det så snart som möjligt.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 29 oktober

Spelbolaget King fortsätter sin storsatsning på AI för att förbättra spelet Candy Crush. Bolagets robot, som har observerat hur miljontals människor spelar spelet, kan nu själv spela och ger skaparna information om banorna. Trots att 15 000 banor har producerats, väntar tusentals spelare på nytt material. King samlar in stora mängder data från sina spelare och tränar sin AI på spelarnas mönster. Detta hjälper bolaget att snabbt ge bandesigners data om hur bra banan är. Förra året köpte King det Stockholmsbaserade AI-företaget Peltarion för att snabbt få in kompetens.

Sydsvenskan fördjupade 28 oktober

Meta stäms för att ha skapat beroendeframkallande funktioner för barn och tonåringar

Dussintals delstatsåklagare har stämt Meta, med påståendet att företaget medvetet skapat funktioner som inducerar ´utdragen, beroendeframkallande och tvångsmässig social media-användning´ bland tonåringar och barn. I ett land utan omfattande internetregleringar, är stämningar sättet att tygla teknikföretag? I vårt första avsnitt på YouTube pratar vi med YouTubern och teknikrecensenten Marques Brownlee om hur plattformen har förändrats och den framtida teknik han är upphetsad över. Slutligen blir artificiella intelligensbildgeneratorer skrämmande bra. Casey berättar för oss vad han har använt dem för.

Direktlänk Dela Manchestermag.com fördjupade 27 oktober

Datasaur lanserar LLM Lab för att bygga och träna anpassade LLM-modeller

Datasaur, en ledande plattform för datamärkning inom naturlig språkbehandling (NLP), har lanserat LLM Lab, ett omfattande gränssnitt för dataforskare och ingenjörer att bygga och träna anpassade LLM-modeller som ChatGPT. Produkten kommer att erbjuda en rad funktioner för användare att testa olika grundmodeller, ansluta till sina egna interna dokument, optimera serverkostnader och mer. Företag som Apple, Amazon och Spotify förbjuder anställdas tillgång till OpenAI-tjänster, med hänvisning till affärs- och datasekretessproblem. Datasaur samarbetar med företag som Google och Blackbird för att hjälpa till att märka data 5.9 gånger snabbare än manuell märkning.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 27 oktober

OCBC Bank först med att använda generativ AI i stor skala

OCBC Bank har blivit den första lokala banken att satsa stort på generativ artificiell intelligens (AI), genom att introducera en chatbot drivet av tekniken för sina 30 000 anställda i 19 länder. Botten, utvecklad med Microsoft Azure, kommer att hjälpa bankens anställda på dess 420 kontor och filialer över hela världen med skrivande, forskning och idégenerering från november. För säkerhetens skull förblir informationen som bearbetas av OCBC ChatGPT inom bankens självhanterade datacenter och inom dess brandvägg.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 24 oktober

Apple planerar att spendera $1 miljard per år på utveckling av AI-produkter

Apple är på väg att spendera $1 miljard per år på att utveckla sina generativa artificiella intelligensprodukter, enligt Bloomberg. Företaget ligger efter konkurrenter som Google, Microsoft och Amazon, som redan har lanserat nya AI-produkter och funktioner. Apple använder AI i sina produkter men har ännu inte lanserat en generativ AI-produkt som OpenAI:s ChatGPT eller Google Bard. Apple har byggt sin egen stora språkmodell, eller LLM, ramverk, känd som Ajax, samt en ryktad chatbot, internt känd som Apple GPT. Företaget planerar att integrera AI i Siri, Meddelanden och Apple Music.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 oktober

New Yorks borgmästare använder AI för att göra robosamtal på flera språk

New Yorks borgmästare Eric Adams har använt artificiell intelligens för att göra robosamtal som förvränger hans egen röst till flera språk han inte faktiskt talar, vilket väcker nya etiska frågor om regeringens användning av den snabbt utvecklande tekniken. Borgmästaren avslöjade för City Hall-reportrar att hans kontor har använt AI-programvara för att göra robosamtal om stadsanställningsevenemang på jiddisch, mandarin och andra språk han inte talar. Albert Fox Cahn, verkställande direktör för Surveillance Technology Oversight Project, säger att detta är djupt oetiskt, särskilt på skattebetalarnas bekostnad.

Direktlänk Dela UALR Public Radio fördjupade 21 oktober

New Yorks borgmästare använder AI för att göra robosamtal på flera språk

New Yorks borgmästare, Eric Adams, har använt artificiell intelligens (AI) för att göra robosamtal där hans egen röst förvandlas till flera språk han faktiskt inte talar, vilket väcker nya etiska frågor om regeringens användning av den snabbt utvecklande tekniken. Adams har avslöjat att hans kontor använder AI-programvara för att göra robosamtal om stadsanställningar på jiddisch, mandarin och andra språk han inte talar. Albert Fox Cahn, verkställande direktör för Surveillance Technology Oversight Project, menar att detta är djupt oetiskt. Spotify har redan en AI-funktion som kan översätta en podcast till olika språk med poddarens röst, och ElevenLabs kan omvandla talat innehåll till ett annat språk, duplicera talarens originalröst.

Direktlänk Dela WKU Public Radio fördjupade 21 oktober

AI skapar bilder av hur sociala nätverk skulle se ut om de var människor

Artificiell intelligens (AI) har skapat bilder som representerar hur sociala nätverk skulle se ut om de var människor. Bilder skapades för Facebook, Instagram, X, TikTok, Spotify och Twitter. X avbildades som en skuggig, känslolös varelse, vilket kanske speglar det nuvarande tillståndet för Elon Musks sociala nätverk. Facebook representerades som en äldre person, vilket reflekterar plattformens popularitet bland äldre vuxna. Instagram avbildades som en vacker kvinna i klara kläder, medan YouTube representerades av två eleganta personer. Spotify avbildades som en musikälskare och TikTok som en färgstark person med sex fingrar och en hund.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 21 oktober

YouTube förhandlar om licensavtal för AI-drivet röstgenereringsverktyg

YouTube planerar att släppa ett verktyg för röstgenerering, men det tar längre tid än väntat att slutföra avtal med skivbolag om rättigheterna till populära artisters röster. YouTube förhandlar fortfarande licensavtal med de tre stora skivbolagen - UMG, SME och WMG. När avtalen är klara kommer YouTube att använda licensierade artisters röster för att träna sina AI-modeller. Verktyget kommer att tillåta skapare att generera och använda artisters röster i sitt innehåll. En beta-version av verktyget kräver enskilda avtal för att täcka rättigheterna till rösterna. Skivbolagen fortsätter att förhandla om avtalsvillkoren innan de skriver under något avtal. Det finns också frågor om hur YouTube skulle träna modellen och hur artister skulle kunna välja att delta eller stå utanför AI-modellens träningsdataset, samt huruvida artisternas ersättning skulle uppstå genom att tillåta användning av deras röst som en input i modellen, eller från output som genereras från YouTube-verktyget.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 19 oktober

Fyra företag med potential att dominera inom AI

Artificiell intelligens (AI) aktier har drivit marknaden 2023, med miljarder dollar investerade i ny hårdvara och mjukvara som kan förändra hur vi lever och arbetar. Men inte alla företag kommer att lyckas inom AI. De vinnande företagen kommer att ha produkter som AI förbättrar. Travis Hoium har positioner i Dropbox, Shopify och Spotify Technology. Adobe, Nvidia, Shopify och Spotify Technology rekommenderas också. Travis Hoium är en affiliate och kan kompenseras för att marknadsföra tjänster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 oktober

New Yorks borgmästare använder AI för att göra robosamtal på flera språk

New Yorks borgmästare Eric Adams har använt artificiell intelligens för att göra robosamtal där hans egen röst omvandlas till flera språk han inte talar, vilket väcker nya etiska frågor om regeringens användning av den snabbt utvecklande tekniken. Borgmästaren berättade för reportrar om robosamtalen på måndagen och sa att de har gått ut på språk som mandarin och jiddisch för att marknadsföra stadsanställningsevenemang. Samtalen kommer när regulatorer kämpar för att hantera hur man bäst etiskt och lagligt navigerar användningen av artificiell intelligens, där deepfake-videor eller ljud kan få det att verka som om någon var som helst gör något som en person på andra sidan av en datorskärm vill att de ska göra.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 17 oktober

OpenAI uppgraderar ChatGPT med röst- och bildigenkänning

OpenAI har uppgraderat sin kända konversationella AI-verktyg, ChatGPT, för att göra det mer konversationellt än någonsin. Det har nu fått röst- och bildfunktioner. ChatGPT använder nu en ny text-till-tal-modell, vilket hjälper användarna att ha en muntlig konversation med den. OpenAI har tagit hjälp av professionella skådespelare för att skapa 5 röster för ChatGPT. Dessutom har Whisper, det öppna taligenkänningssystemet, också hjälpt till att transkribera tal till text. Dessutom kan du visa bilder för ChatGPT för att få dina frågor besvarade. Röst- och bildfunktionerna är för närvarande för Plus och Enterprise-användare och kommer att rullas ut inom två veckor. Spotify kommer att använda ChatGPT:s röstfunktion för röstöversättning i podcasts.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 17 oktober

Veckans tekniknyheter: Rättegångar, företagsförvärv, AI-chips och mer

Under den senaste veckan i teknikvärlden har flera stora händelser ägt rum. Bland annat fortsatte rättegången mot Sam Bankman-Fried, grundare av ett krypto-startup. Atlassian förvärvade Loom för 975 miljoner dollar. OpenAI överväger att utveckla sina egna AI-chips. Google har gjort passnycklar till standardinloggningsmetod för alla användare. Adobe uppgraderade sin generativa AI-teknik. Spotify överväger att lansera en ´Superpremium´-tjänst. Kalifornien har godkänt en lag om offentliggörande av investeringsmångfald. Slutligen granskade Brian Meta Quest 3.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 oktober

ElevenLabs lanserar AI Dubbing för översättning av långformigt talinnehåll till över 20 språk

ElevenLabs, en startup grundad av före detta anställda på Google och Palantir, har nyligen lanserat AI Dubbing, en avancerad produkt som kan översätta långformigt talinnehåll till över 20 språk. Lösningen erbjuder ett nytt sätt att dubba video- och ljudinnehåll och förändrar ett område som huvudsakligen varit manuellt. Målet är att göra innehåll mer tillgängligt för en bredare publik, särskilt för oberoende skapare som saknar medel att anställa översättare för att globalisera sitt innehåll. AI Dubbing arbetar under flera lager av AI-drivna uppgifter som bakgrundsbrusreducering och taltolkning och fungerar som ett användarvänligt verktyg.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 12 oktober

ElevenLabs lanserar AI Dubbing för översättning av tal till över 20 språk

ElevenLabs, ett startföretag för röstkloning och syntes, har lanserat AI Dubbing, en produkt som kan översätta tal, inklusive långa innehåll, till över 20 olika språk. Tjänsten är tillgänglig för alla plattformanvändare och erbjuder ett nytt sätt att dubbning av ljud- och videoinnehåll. Detta kan vara en stor fördel för mindre innehållsskapare som inte har resurser att anställa manuella översättare för att globalisera sitt innehåll. ElevenLabs hävdar att funktionen kan leverera högkvalitativt översatt ljud på några minuter, samtidigt som den behåller talarens ursprungliga röst, känslor och intonation.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 10 oktober

OpenAI introducerar röst- och bildkommandon till ChatGPT

OpenAI har lagt till funktioner i sin AI-chattbot, ChatGPT, som gör det möjligt att ge kommandon via röst och bilder. Med den nya röstfunktionen kan användare engagera i dialoger helt och hållet genom röst, vilket ökar plattformens anpassningsförmåga. OpenAI har samarbetat med professionella skådespelare för att tillhandahålla fem olika röster. Bildkommandofunktionen låter användare ladda upp bilder från sin kamera eller galleri och ställa frågor relaterade till dessa bilder. Dessa nya funktioner är för närvarande endast tillgängliga för ChatGPT Plus och Enterprise-användare.

Direktlänk Dela Newsd Media Private fördjupade 7 oktober

Spotify kritiseras för AI-översatta podcasts

Spotify har nyligen använt en intern AI-verktyg för att översätta tre avsnitt från engelskspråkiga podcasts till spanska, vilket har lett till kritik från både lyssnare och professionella röster. Många lyssnare klagade på att de AI-översatta spanska programmen använde konstigt klingande engelskaccent-spanska, abrupta pauser och ibland verkar byta från en spansk accent till en annan. Vicky Tessio, en spansk röstskådespelare och vice co-president för United Voice Artists guild, beskrev de spanska podcasterna som ´outhärdliga´, ´falska´ och ´robotiska´. Spotify planerar att lansera fler AI-översatta podcasts på fler språk.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 6 oktober

Förstå maskininlärning: Övervakad och oövervakad inlärning

Maskininlärning kan delas upp i två huvudkategorier: övervakad och oövervakad inlärning. I övervakad inlärning får en dator tidigare märkta bilder för att lära sig identifiera objekt, djur eller frukter. Denna typ av inlärning kan vara av två typer: klassificering och regression. I oövervakad inlärning försöker systemet själv hitta mönster eller relationer mellan data, utan tidigare märkning. Detta uppnås genom klusterregler, associationsregler och dimensionsreduktion. Tillämpningar av oövervakad inlärning inkluderar nyhetsgruppering, detektering av anomalier, anpassad reklam och objektigenkänning.

Direktlänk Dela Telefonica fördjupade 5 oktober

Trishan Panch, CMO för Wellframe, spårar beteendedata för att hjälpa patienter

Trishan Panch, CMO för Wellframe, spårar beteendedata för att hjälpa patienter att bli producenter av sin egen hälsa. Han medverkar i alla avsnitt av Impact & Innovation.

Direktlänk Dela Yale School of Management fördjupade 4 oktober

Stora teknikföretag lanserar nya AI-tjänster

Teknikjättar som OpenAI och Spotify har annonserat lanseringar av flera AI-tjänster. OpenAI kommer att lansera DALL·E 3, en uppdaterad version av deras text till bild-verktyg, samt nya tjänster i ChatGPT som låter användare interagera med boten genom röst eller bild. Spotify har lanserat en röstöversättare som låter användare lyssna på podcasts på sitt modersmål i poddarens röst. Meta har också lanserat Meta AI, en chatt-bot tillgänglig på WhatsApp, Messenger och Instagram, och kommer till Ray-Ban Metas smarta glasögon och Quest 3.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 4 oktober

Spotify testar AI-drivna spellistor för personlig musikupplevelse

Musikstreamingtjänsten Spotify fortsätter att driva innovation med en ny AI-drivna spellista. Funktionen, som nyligen avslöjades av produktdesignern Chris Messina, ger användare möjlighet att generera anpassade spellistor genom att skriva in textprompter. Detta innebär att användare kan skapa en spellista som perfekt passar deras humör genom att bara skriva några ord. Med introduktionen av AI-drivna spellistor kan denna samarbetsupplevelse nå nya höjder, eftersom AI intelligently tolkar textprompter för att skapa den perfekta musikvalet. Framtiden för musikkuration ser lovande ut med Spotify´s fortsatta utforskning av AI-integration.

Direktlänk Dela stupidDOPE fördjupade 3 oktober

Spotify testar AI-drivna spellistor

Spotify fortsätter att utveckla sin användning av artificiell intelligens (AI) och testar nu sätt att automatiskt generera spellistor baserat på användarens prompter. Denna upptäckt kommer från kod som uppmärksammats av produktformgivaren och hashtag-uppfinnaren Chris Messina. Messina postade skärmdumpar av Spotifys backend, vilka illustrerar kodrader som indikerar en funktion kallad ´AI Playlist´. Funktionen kan potentiellt tjäna som en sorts Spotify-specifik ChatGPT. Spotify har tidigare flörtat med idén om beskrivningsbaserade spellistor med Niche Mixes, som lanserades i våras.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 3 oktober

Guide till de bästa AI-apparna för Android och iOS

Artificiell intelligens (AI) används allt mer i mobila applikationer, med allt från utbildning till hälso- och underhållningsappar. ChatGPT från OpenAI är en populär AI-chattbot tillgänglig för både Android och iOS. Pi Inflection´s Pi-app är en stark konkurrent till ChatGPT, men är för närvarande endast tillgänglig för iOS. Replika är en AI-app som låter användare interagera med en virtuell vän. Otter.ai hjälper med ljudtranskription och Cleo är en AI-assistent för personlig ekonomisk förvaltning. Wysa och Youper är AI-drivna mentalvårdsappar. Seeing AI är en app för synskadade och FitnessAI är en AI-driven träningsapp. Waze är en populär navigationsapp som använder AI. Lensa AI, Wonder, Spotify, Facetune, Character AI, AI Dungeon och Photoleap är populära underhållningsappar som använder AI. Socratic by Google, ELSA och Grammarly är utbildningsappar som använder AI.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 3 oktober

Meta lanserar AI-drivna chatbots för att öka engagemang

Under sin årliga konferens Connect lanserade Meta en rad nya AI-drivna chatbots på sina meddelandeappar, inklusive WhatsApp, Messenger och Instagram DMs. Botsen är avsedda att förstärka engagemang på Metas plattformar, särskilt bland yngre demografi. Botsen är också en spegling av en bredare trend: den växande populariteten av ´karaktärsdriven´ AI. Exempelvis erbjuder Character.AI anpassningsbara AI-kompisar med distinkta personligheter. Under sommaren drog Character.AI´s mobilapp in över 1,7 miljoner nya installationer på mindre än en vecka. Andra framgångsrika AI-drivna karaktärsplattformar inkluderar Replika och Inworld.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 2 oktober

Meta fokuserar på generativ AI: andra stora spelare gör viktiga framsteg

Två år efter att ha börjat marknadsföra metaversum, har Meta, tidigare känd som Facebook, nu vänt sin uppmärksamhet mot generativ AI med en rad nya funktioner för användare, utvecklare, företag och skapare. Meta arbetar med att bygga och skala upp sina ambitioner inom generativ AI, och frågan är om företaget och andra jättar kommer att lära av misstagen från Web2-eran eller om nya generativa AI-verktyg kommer att påskynda gamla problem. För att utveckla sina AI-chattrobotar samarbetade Meta med olika författare, producenter, användarforskare samt team inom mångfald, medborgerliga rättigheter och teknik. Andra stora AI-spelare som OpenAI, Amazon, IBM och Spotify meddelade också viktiga uppdateringar och investeringar inom AI.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 2 oktober

AI tar plats i musikindustrin: Warner Music och Spotify i fokus

Warner Musics VD, Robert Kyncl, menar att artificiell intelligens (AI) kommer att spela en betydande roll i musikindustrin och understryker vikten av att skydda AI-genererat innehåll med samma rättigheter som traditionell upphovsrätt. Samtidigt uppstår juridiska komplexiteter när AI-genererad musik imiterar artisters röster, vilket väcker debatt och oro. AI gör också avtryck på strömmande musikplattformar, vilket utmanar skillnaden mellan musik skapad av människor och AI. Spotify VD, Daniel Ek, betonar vikten av att få artisters samtycke innan deras röster imiteras med AI, men att övervaka och reglera AI-genererat innehåll är en utmaning.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 1 oktober

OpenAI uppgraderar chattroboten ChatGPT för att svara på frågor om bilder och generera tal

OpenAI har uppdaterat sin chattrobot ChatGPT för att nu kunna svara på frågor om bilder. Detta innebär att användare nu kan ladda upp bilder till appen och fråga om vad de visar. Företaget har även introducerat en text-till-tal-modell som omvandlar ChatGPT:s svar till talade ord. OpenAI delar denna modell med andra företag, inklusive Spotify, som använder tekniken för att översätta kända podcasts till flera språk med syntetiska versioner av poddarnas egna röster. OpenAI har också tillkännagivit att DALL-E 3, den senaste versionen av OpenAI:s bildskapande modell, kommer att kopplas till ChatGPT så att användare kan få chattroboten att generera bilder.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 1 oktober

Spotify använder AI för att översätta svenska poddar till andra språk

Spotify kommer att börja översätta svenska poddar till andra språk med hjälp av klonade röster och artificiell intelligens (AI). Detta innebär att lyssnare på andra språk kommer att kunna ta del av svenska poddar i poddarens egen röst.

Direktlänk Dela Sundsvalls och Kubal-Kramfors Dagblad fördjupade 30 september

Spotify ska översätta svenska poddar med AI och klonade röster

Spotify planerar att använda klonade röster och artificiell intelligens (AI) för att översätta svenska poddar till andra språk. Detta kommer att möjliggöra för lyssnare att ta del av poddar på andra språk, men fortfarande med poddarens egen röst.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 30 september

Lars Albertsson gästar AI-podden

Det senaste avsnittet av AI-podden gästas av Lars Albertsson, grundare av Scling och en av Skandinaviens mest skickliga dataingenjörer. Albertsson, som har erfarenhet från Google och Spotify, diskuterar sin erfarenhet som pionjär inom dataingenjörskonst och metoden han använder för att lösa problem inom dataarkitektur. Han och Ather Gatami diskuterar även vad som är viktigast för ett framgångsrikt AI-projekt, verktygen eller arkitekturen, samt AI:s framtida utveckling.

Direktlänk Dela Dagens Media fördjupade 29 september

Spotify samarbetar med OpenAI för att översätta podcasts automatiskt

Spotify utökar sitt podcastföretag och har samarbetat med OpenAI för att erbjuda automatiskt översatta podcasts. Detta nya verktyg kommer att göra innehållet tillgängligt för en bredare publik genom att ersätta ljudet i alla podcasts på ett språk med AI-genererade röster på olika språk. Dessutom kommer verktyget att kunna kopiera talarens röst genom att träna sig på några sekunder av original ljud från en skapare. Funktionen är för närvarande i testfasen med kända podcastskapare som Bill Simmons, Dax Shephard och Steve Bartlett.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 28 september

OpenAI introducerar röst- och bildprompter till ChatGPT

OpenAI kommer att introducera röst- och bildprompter till sin chattbot, ChatGPT. Användare kommer att kunna ha röstkonversationer med chattboten, liknande Apples Siri och Amazons Alexa. Den nya röstfunktionen kommer också att kunna berätta godnattsagor och lösa diskussioner vid middagsbordet. För närvarande kommer den bara att svara i en av fem röster: Juniper, Sky, Cove, Ember och Breeze. OpenAI samarbetar också med andra företag som Spotify, där podcastare kommer att kunna översätta sina podcasts till olika språk med hjälp av sina egna röster.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 september

Spotify samarbetar med OpenAI för att översätta podcasts med AI

Spotify samarbetar med OpenAI för att automatiskt översätta podcasts till nya marknader. Funktionen kommer att använda AI för att ersätta podcastavsnitt på ett språk med AI-genererade röster på andra språk. Funktionen är för närvarande under testning och kommer inledningsvis att testas på spanska, med planer på att släppa den på franska och tyska inom de kommande veckorna. Bland de framstående podcastskaparna som kommer att vara en del av det begränsade testet finns Lex Fridman, Monica Padman, Bill Simmons, Dax Shephard och Steve Bartlett.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 27 september

OpenAI introducerar röst- och bildfunktioner i ChatGPT

OpenAI har meddelat att nya röst- och bildfunktioner kommer att introduceras i ChatGPT. Dessa funktioner kommer att erbjuda användarna en mer intuitiv gränssnitt och möjliggöra röstkonversationer eller visuell delning av ämnen med ChatGPT. Röstfunktionalitet kommer att vara tillgänglig på iOS och Android-plattformar och bildstöd kommer att omfatta alla plattformar. OpenAI planerar att introducera röst- och bildfunktioner till Plus och Enterprise-användare inom de kommande två veckorna. Dessutom kommer användare nu att kunna presentera ChatGPT med en eller flera bilder för att förstå varför en enhet inte fungerar, besluta om måltider med hjälp av lagrade livsmedelsprodukter eller utvärdera komplexa diagram för arbetsdata.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 27 september

Spotify och OpenAI samarbetar för att klona poddarröster och översätta avsnitt

Spotify och OpenAI samarbetar för att klona poddarröster och översätta engelska avsnitt till andra språk. Detta är en del av den växande fältet av AI-översättning, vilket har visat sig ha sina egna problem. Till exempel har det amerikanska invandringssystemet använt AI-drivna översättningsverktyg istället för mänskliga tolkar till stor kostnad för asylsökande. Dessutom har Meta´s AI-översättningsmodell, SeamlessM4T, visat sig vara partisk, med en överrepresentation av den maskulina formen. Journalist Izadeli Montalvo varnar varumärken för att förlita sig på AI-översättning, eftersom det handlar om att skapa meddelanden som resonerar, inte bara översätter.

Direktlänk Dela The Hustle fördjupade 27 september

OpenAI introducerar nya funktioner i sin ChatGPT-plattform

OpenAI har introducerat nya funktioner i sin ChatGPT-plattform som ger AI förmågan att höra, lyssna och tala, vilket öppnar upp för nya interaktionsmöjligheter. I framtiden kommer ChatGPT att tillåta användare att interagera med boten på flera sätt, inte bara genom textinmatning utan också genom röstkommandon eller genom att ladda upp bilder och dokument. En framstående funktion är AI: s förmåga att analysera och ge förslag baserat på bilder som användare skickar in. Uppdateringen kommer att rullas ut inom två veckor för ChatGPT-användare som har prenumererat på Plus och Enterprise-planerna. OpenAI begränsar användningen av sina röst- och bildfunktioner som en försiktighetsåtgärd.

Direktlänk Dela Alaska Commons fördjupade 27 september

Spotify testar AI-översättningsfunktion för podcaster

Spotify har meddelat en AI-översättningsfunktion för podcaster som kan ge företaget ett försprång över Apples podcastplattform. Röstöversättning för podcaster använder AI för att översätta podcaster till ytterligare språk med den ursprungliga podcastarens röst. Trots att Spotify utvecklade verktyget, använder det OpenAIs senaste röstgenereringsteknik. Spotify testar för närvarande Röstöversättning och arbetar med podcaster som Dax Shepard, Monica Padman, Bill Simmons, Steven Bartlett och Lex Fridman för att skapa AI-drivna röstöversättningar på språk som spanska, franska och tyska. Röstöversatta avsnitt är tillgängliga globalt för Premium och Gratis användare.

Direktlänk Dela MacRumors fördjupade 27 september

OpenAI förbättrar ChatGPT med tal- och bildbaserade funktioner

OpenAI har tillkännagivit att de integrerar tal- och bildbaserade funktioner i sin populära generativa AI-assistent, ChatGPT. Sedan lanseringen för nio månader sedan har ChatGPT blivit en av de största tekniska framgångshistorierna, och nu kommer användarna att kunna prata med chatbotten över telefon. Detta sammanfaller med Amazons löfte att investera upp till 4 miljarder dollar i OpenAIs rival Anthropic. OpenAI samarbetar också med Spotify för att lansera en ny funktion som låter poddare översätta sina program från engelska till andra språk samtidigt som de behåller sina egna röster.

Direktlänk Dela SocioBits fördjupade 26 september

Open AI:s ChatGPT kommer snart att kunna analysera foton och ha ljudkonversationer

Open AI, företaget bakom ChatGPT, har meddelat att deras bot snart kommer att kunna analysera foton och ha ljudkonversationer. Användare kan ladda upp bilder och sedan be ChatGPT att prata om vad den ser genom bildigenkänning. Med röstfunktioner kommer ChatGPT att kunna efterlikna röster och skapa tal efter att ha lyssnat på någon som talar i bara några sekunder. Spotify använder redan den nya tekniken för sin Voice Translations-funktion, vilket gör att långa podcasts kan översättas till andra språk medan de fortfarande använder poddarens originalröst och vokala inflexioner.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 26 september

OpenAI förbättrar sin ChatGPT-plattform med nya funktioner

OpenAI har uppdaterat sin ChatGPT-plattform för att inkludera förmågan att höra, lyssna och tala, vilket ger användarna tillgång till nya funktioner. Användarna kommer snart att kunna interagera med botten inte bara genom textinmatning utan även via röstkommandon eller genom att ladda upp bilder eller dokument. ChatGPT kan nu analysera och tolka bilder och ge förslag baserat på vad den kan upptäcka inom det visuella innehållet. OpenAI planerar att lansera uppdateringen inom de närmaste två veckorna för ChatGPT Plus och företagsabonnenter. OpenAI har också begränsat tillämpningarna av ChatGPT:s nya funktioner till röstchatt för att minska riskerna för bedrägeri.

Direktlänk Dela Alaska Commons fördjupade 26 september

OpenAI introducerar röst- och bildanalysfunktioner till ChatGPT

OpenAI meddelade på måndagen att de gradvis introducerar nya röstkonversations- och bildanalysfunktioner till ChatGPT. Användare kan nu ha röstkonversationer med AI-plattformen med hjälp av en ny text-till-tal-modell. Boten kan förstå långa, informella samtal och öppna frågor. ChatGPT har tränats av röstskådespelare och kan nu svara på förfrågningar och önskemål med realistiskt, ´mänskligt ljud´. Det finns fem ´personligheter´ att välja mellan med olika toner och accenter. OpenAI hoppas få fler människor att interagera med gränssnittet genom att lägga till röstfunktionen. Spotify använder för närvarande tekniken för att låta podcasters översätta sitt innehåll till ytterligare språk. Användare kan också använda den AI-drivna assistenten för att felsöka problem genom att ladda upp bilder.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 26 september

OpenAI introducerar röst- och bildanalyserande förmågor till ChatGPT

OpenAI meddelade att man gradvis introducerar nya röst- och bildanalyserande förmågor i ChatGPT. Användare kommer nu att kunna ha röstkonversationer med AI-plattformen genom att använda en ny text-till-tal-modell. Boten kan till och med förstå utsvävande, fria konversationer och öppna frågor. ChatGPT tränades av röstskådespelare och kan nu svara på förfrågningar och begäranden med realistiskt, ´mänskligt liknande ljud´. Plattformens förmåga att konversera med användare sätter den i konkurrens med Amazons Alexa och Apples Siri.

Direktlänk Dela The Blaze fördjupade 26 september

OpenAI:s ChatGPT kommer snart att kunna se foton och höra användare

ChatGPT, en generativ AI-stor språkmodell, kommer snart att kunna se dina foton och höra vad användarna har att säga och svara tillbaka. Röst- och bildigenkänning uppdateras för Plus och Enterprise ChatGPT-användare under de kommande två veckorna. Röstinställningen kommer till iOS och Android, och bildsvar kommer att vara tillgängligt på alla plattformar, enligt OpenAI. OpenAI säger att användarna kan dela en eller flera bilder med AI-språkmodellen, till och med låta dem styra ChatGPT till ett specifikt element med ritverktyget på mobilappen. OpenAI förklarar också att det avskräcker från att använda det i högriskfall utan korrekt verifiering. OpenAI säger att Spotify använder den nya funktionen för att tillåta podcasters att översätta sitt arbete till flera språk.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 26 september

Spotify planerar inte att förbjuda AI-skapat material

Spotify har inga planer på att helt förbjuda material som skapats av artificiell intelligens (AI), enligt företagets vd Daniel Ek. I en intervju med BBC säger Ek att han inte skulle bli förvånad om det finns musik på Spotifys topplistor där artister har använt AI i produktionen. Han påpekar dock att AI kan användas felaktigt, som ett sätt att stjäla andra artisters goda renommé.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 26 september

OpenAI lägger till röst- och bildfunktioner till AI-chattbot ChatGPT

OpenAI har meddelat att de lägger till röst- och bildfunktioner till sin populära AI-chattbot, ChatGPT. Tidigare begränsad till skriftliga uppmaningar, kommer ChatGPT nu att kunna delta i röstkonversationer och hantera bildinput. De nya funktionerna kommer att rullas ut till betalversioner av appen under de kommande två veckorna, med en frisläppning för alla användare förväntas kort därefter. Användare kan nu ha röstkonversationer med ChatGPT, vilket gör den mer jämförbar med populära AI-assistenter som Siri och Alexa. Tekniken bakom ChatGPT:s röstfunktion används av Spotify för att översätta podcasts till olika språk. Dessutom kan användare ladda upp bilder och använda ritverktyget för att markera specifika områden. Synfunktionen i ChatGPT ger användare möjlighet att felsöka problem, analysera data och planera måltider. Det finns dock oro för att dessa framsteg potentiellt kan ersätta mänskliga roller i framtiden. Det är viktigt att notera att AI-genererade röster också väcker oro för deepfakes, röstbedrägerier och identitetsstöld, vilket understryker behovet av ansvarsfull användning och reglering.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 26 september

Spotify planerar inte att förbjuda AI-skapad musik, enligt VD Daniel Ek

Daniel Ek, VD för Spotify, har meddelat att företaget inte planerar att införa ett totalt förbud mot musik skapad med hjälp av artificiell intelligens (AI), men erkänner att det är en komplex fråga med svåra gränsdragningar. Spotify anser att användning av AI-verktyg för att förbättra artisternas musik är acceptabelt, men verktyg som helt efterliknar andra musikers stil är inte acceptabla. Ek nämner att det finns en mellanväg, där AI-påverkad musik är influerad av andra artister utan att direkt kopiera deras verk. Han betonar att Spotify redan utmanas med dessa komplexa frågor.

Direktlänk Dela GAFFA fördjupade 26 september

Spotify samarbetar med Open AI för att klonar röster och översätta poddar till andra språk

Spotify samarbetar med Open AI för att bredda sitt poddbibliotek genom att använda ny teknik för att klonar röster och översätta poddar till olika språk. Istället för att bara köpa in fler titlar, vill streamingtjänsten att befintliga succépoddar ska kunna nå fler lyssnare genom att riva ner språkbarriärerna. Spotify har redan börjat översätta några engelskspråkiga poddar till spanska och planerar att introducera franska och tyska översättningar de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 26 september

Spotify och OpenAI samarbetar för att översätta podcasts till olika språk

Spotify och OpenAI samarbetar för att omvandla podcasts till olika språk. Funktionen kommer att bygga på OpenAI:s röstverktyg Whisper, som kan transkribera engelskt tal och översätta andra språk till engelska. Spotifys förbättrade version kommer att kunna kopiera podcastvärdens röst och översätta avsnittet till ett helt annat språk. För närvarande kan verktyget översätta engelska avsnitt till spanska, men Spotify planerar att utöka funktionen till franska och tyska inom de närmaste veckorna.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 26 september

AI i tillverknings- och leveranskedjemarknaden förväntas växa kraftigt till 2027

En ny forskningsrapport förutspår en betydande tillväxt för marknaden för artificiell intelligens (AI) i tillverkning och leveranskedja. Rapporten analyserar marknaden, inklusive konkurrenslandskap, aktuella branschstatus och framtida trender. Marknaden för AI i tillverkning och leveranskedja upplevde en betydande tillväxt, från USD miljoner till USD miljoner mellan 2017 och 2022. Prognoser tyder på en årlig tillväxttakt (CAGR) på procent, vilket förväntas driva marknaden till att nå USD miljoner till 2030. Bland de stora tillverkarna på global nivå finns NVIDIA, GE Ventures, Samsung, Siemens, Intel, Shell, Salesforce, Spotify, IBM, Bloomberg Beta, RapidMiner, Tesla, Microsoft och Google.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

Spotify kommer inte att förbjuda AI-skapad musik

Spotify kommer inte att införa ett totalförbud mot musik skapad med hjälp av artificiell intelligens (AI), enligt företagets VD Daniel Ek. Han anser att AI-verktyg som förbättrar egen musik är acceptabla, medan verktyg som imiterar andra artister inte är det. Det finns också en gråzon där AI är starkt influerad av andra artister men inte direkt kopierar dem. En låt där Drakes och The Weeknds röster användes med hjälp av AI utan deras vetskap raderades från Spotify tidigare i år.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 26 september

Spotify utvecklar AI-verktyg för översättning av poddar

Spotify har utvecklat ett nytt AI-verktyg som kan översätta poddar från ett språk till ett annat. Detta kommer att möjliggöra för användare att lyssna på poddar på olika språk men med skaparens röst, vilket ger en mer personlig och naturlig lyssningsupplevelse än traditionell dubbning. Tjänsten kommer inledningsvis att kunna översätta till spanska, franska och tyska, och kommer att vara tillgänglig för både Premium- och Free-användare globalt. Planen är att utöka tillgången till fler kreatörer och språk.

Direktlänk Dela Dagens Media fördjupade 26 september

OpenAI introducerar röst- och bildfunktioner till ChatGPT

OpenAI har meddelat att de lägger till röst- och bildbaserade prompts i sin populära AI-bot, ChatGPT. Liknande Siri eller Google Assistent, kan användare nu ge kommandon till ChatGPT med sin röst, och botten kommer att konvertera det till text, bearbeta det genom sitt stora språkmodell och formulera ett ljudsvar. Företaget har också tillagt en bildfunktion som låter användare ladda upp en eller flera bilder och ChatGPT kommer att svara baserat på den relaterade frågan. Dessa nya funktioner kommer att vara tillgängliga för Plus och Enterprise-användare av tjänsten inom de närmaste veckorna.

Direktlänk Dela ReadMe fördjupade 26 september

Spotify testar röstöversättningsfunktion för podcasts

Spotify testar en AI-driven funktion som kommer att översätta podcasts till andra språk, enligt ett uttalande från företaget. De översatta versionerna, som drivs av Microsoft-stödda OpenAI:s nyutgivna röstgenereringsteknik, kommer att efterlikna den ursprungliga talarens stil och vara mer naturliga än traditionell dubbing. Röstöversättningarna kommer att finnas tillgängliga på språk som spanska, franska och tyska för ett urval av katalogavsnitt och framtida episodsläpp. Spotify har investerat aggressivt i sin podcastverksamhet de senaste åren, i hopp om att det högre engagemanget som formatet erbjuder kommer att locka fler annonsörer.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 26 september

Spotify lanserar AI-drivet översättningsverktyg för podcasts, hyllas av Elon Musk

Spotify har avtäckt en ny AI-driven funktion för att översätta och replikera podcastvärdars röster till flera språk. Funktionen syftar till att erbjuda en sömlös lyssningsupplevelse på spanska, franska och tyska genom att återskapa originaltalarnas ton, rytm och takt. Verktyget, som använder OpenAI:s röstgenereringsteknik, har hyllats av Elon Musk. Tidiga tester av tekniken har utförts på populära engelskspråkiga podcasts. Spotify planerar att utvidga funktionen till att omfatta fler podcasts, till och med AI-dubbade innehåll för flerspråkiga värdar som Trevor Noah.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

Spotify använder OpenAIs Whisper för röstöversättning av podcaster

Spotify använder OpenAIs rösttranskriptionsverktyg Whisper för en ny röstöversättningsfunktion som gör det möjligt för podcasters att översätta sina podcasts till olika språk. Spotify och några podcast-värdar har redan meddelat att de kommer att översätta sitt innehåll till spanska, med franska och tyska översättningar som kommer snart. Några av de podcasts som är en del av det första testet är Armchair Expert med Dax Shepard, The Lex Fridman Podcast och Diary of a CEO med Steven Bartlett. Spotify planerar att lägga till Voice Translation till några av sina egna shower, som The Rewatchables From The Ringer och en ny show från Trevor Noah.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 26 september

Spotify kommer att introducera franska och tyska podcast-översättningar med OpenAI´s Whisper-verktyg

Spotify kommer att använda OpenAI´s rösttranskriptionsverktyg Whisper för en ny röstöversättningsfunktion som låter podcasters översätta sina podcasts till olika språk, alla i deras egen röst. Spotify har redan samarbetat med ett antal podcast-värdar på plattformen för att översätta deras innehåll till spanska, med franska och tyska översättningar som kommer snart. Några av de podcasts som ingår i det initiala testet inkluderar Armchair Expert med Dax Shepard, The Lex Fridman Podcast och The Diary of a CEO med Steven Bartlett. Spotify planerar att utvidga funktionen till fler podcasters över sin plattform.

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupade 26 september

Spotifys VD planerar inte att totalt förbjuda AI-innehåll på plattformen

Spotifys VD, Daniel Ek, säger att han inte planerar att totalt förbjuda innehåll skapat av artificiell intelligens (AI) på musikstreamingplattformen. Tidigare i år drog plattformen tillbaka en låt med AI-klonade röster av artisterna Drake och The Weeknd. Ek menar att det finns giltiga användningar av tekniken i musikskapande, men att AI inte bör användas för att imitera mänskliga artister utan deras samtycke. Han ser tre ´hinkar´ av AI-användning: verktyg som förbättrar musik, verktyg som imiterar artister och en mer tvistig mittpunkt där musik skapad av AI tydligt påverkas av befintliga artister men inte direkt imiterar dem.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 26 september

OpenAI inför röst- och bildfunktioner i ChatGPT

OpenAI lägger till nya röst- och bildfunktioner till sin AI, ChatGPT, vilket ger användarna fler intuitiva sätt att interagera med AI. Användare kan nu delta i röstkonversationer med ChatGPT, vilket möjliggör diskussioner om olika ämnen. Dessa röstfunktioner är tillgängliga på iOS och Android genom opt-in-inställningar, med fem olika röstalternativ skapade av olika röstskådespelare. OpenAI:s öppna taligenkänningssystem, Whisper, transkriberar talade ord till text för sömlös kommunikation. Användare kan också diskutera bilder med ChatGPT, vilket gör det möjligt att felsöka problem, planera måltider eller analysera komplexa datagrafer genom att visa en eller flera bilder.

Direktlänk Dela How-To Geek fördjupade 25 september

OpenAI uppgraderar ChatGPT för att inkludera bild- och talhantering

OpenAI har meddelat att de kommer att uppgradera sin chatbot, ChatGPT, för att tillåta användare att ladda upp bilder och tala till boten, vilken i sin tur kommer att kunna svara tillbaka. De nya funktionerna kommer att rullas ut för betalande prenumeranter och företagskunder inom de närmaste två veckorna via webb-, iOS- och Android-appar, och senare för den kostnadsfria versionen. OpenAI har också infört begränsningar för att förhindra att boten genererar olämpliga, partiska eller stötande personliga kommentarer. Dessutom har OpenAI integrerat sitt taligenkänningsmodell, Whisper, för att ge ChatGPT förmågan att transkribera tal till text.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 25 september

OpenAI lägger till röst- och bildfunktioner till ChatGPT, Spotify använder tekniken för podcastöversättningar

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, meddelade på måndagen att de lägger till röst- och bildfunktioner till sin generativa AI-plattform, som tidigare varit begränsad till skriftliga prompts. De nya funktionerna möjliggör för användare att ha konversationer med AI och till och med ´visa´ den vad de pratar om. Funktionerna rullas ut till ChatGPT Plus och Enterprise-användare under de kommande veckorna och kommer så småningom till Apples och Googles smartphone-operativsystem. I ett separat meddelande meddelade den svenska musikstreamingplattformen Spotify att de utnyttjar OpenAI-tekniken för att översätta podcasts till olika språk samtidigt som talarens stil bevaras.

Direktlänk Dela Bryan Times fördjupade 25 september

OpenAI:s populära AI-assistent ChatGPT får röst- och bildfunktioner

OpenAI:s generativa AI-assistent ChatGPT har nu röst- och bildfunktioner, vilket gör det möjligt för användare att hålla röstkonversationer med chatboten. Detta är tänkt att göra ChatGPT mer användarvänlig och anpassningsbar. OpenAI har också presenterat en text-till-tal-modell som kan producera ljud som låter som en människa. Ett märkbart samarbete på röstområdet är Spotify, som avser att översätta podcasts till flera språk medan de behåller poddarens originalröst med hjälp av OpenAI:s tal-syntesalgoritmer. OpenAI har lagt till ytterligare säkerhetsåtgärder för att skydda privatlivet och noggrannheten.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 25 september

OpenAI lanserar nya funktioner för ChatGPT

OpenAI introducerar nya funktioner för sin chatbot ChatGPT. Användare kommer nu att kunna ge instruktioner till chatboten med sin röst eller en bild. Funktionerna kommer initialt endast att vara tillgängliga för användare som betalar för ChatGPT. En av de nya funktionerna kommer att låta användare skicka instruktioner med sin röst och få AI-boten att svara tillbaka. OpenAI har redan ett taligenkänningssystem för tal-till-text som heter Whisper. Men företaget rullar nu ut en ny modell som är ´kapabel att skapa realistiska syntetiska röster från bara några sekunder av verkligt tal´.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 25 september

OpenAI utvecklar chatbot med mänskliga färdigheter, Spotify testar tekniken för podcastöversättning

OpenAI meddelade på måndagen att deras chatbot har utvecklat mänskliga färdigheter som behövs för att samtala med människor och presenterade en översyn av ChatGPT:s nya krafter. Företaget har utvecklat nya ljud- och videoverktyg för att göra sin produkt mer verklighetstrogen. OpenAI meddelade att ChatGPT nu kan ´se, höra och tala´ och att ljudplattformen Spotify använder verktygen för att översätta podcasts. OpenAI visade de fördelaktiga användningarna av sina nya erbjudanden på sin blogg, i videor som visar människor som använder ChatGPT för att generera en godnattsaga och någon som får råd om att justera en cykelsadel genom att skicka en bild på problemet. Spotify, musik- och podcastplattformen, har redan lanserat en produkt som använder tekniken. Ljudföretaget sa att det testar Voice Translation för sina podcasts där lyssnare kan höra sändningar på ett annat språk än originalinspelningen.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 25 september

OpenAI lanserar nya röst- och bildfunktioner för ChatGPT

OpenAI lanserar nya röst- och bildfunktioner för sin chatbot, ChatGPT, vilket möjliggör mer mänsklig interaktion. Användare kan nu använda sin röst för att samtala med chatboten, drivet av en ny text-till-tal-modell. OpenAI har samarbetat med professionella röstskådespelare för att skapa funktionen. ChatGPT kommer också att kunna tolka bilder från användare för att svara på frågor. Bildigenkänningstjänsten drivs av multimodal GPT-3.5 och GPT-4. OpenAI kommer att rulla ut funktionerna på ChatGPT under de närmaste två veckorna. Röst kommer så småningom att finnas på iOS och Android, medan bildigenkänning kommer att finnas tillgänglig på alla plattformar.

Direktlänk Dela The Wrap News fördjupade 25 september

Amazon investerar upp till $4 miljarder i AI-företaget Anthropic

Amazon meddelade att de kommer att investera upp till $4 miljarder i artificiell intelligensföretaget Anthropic och ta en minoritetsandel i företaget. Anthropic, som grundades av före detta OpenAI-chefer, tillverkar en chatbot som heter Claude som konkurrerar med ChatGPT. Enligt det nya avtalet kommer Anthropic att använda Amazon Web Services som sin primära molnleverantör och kommer att ge AWS-kunder tidig tillgång till funktioner för anpassning och optimering av AI-modeller. Anthropic kommer också att använda AWS-designade halvledare för att träna de grundmodeller som driver dess AI-applikationer.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 25 september

OpenAI uppgraderar sin AI-chatbot för röst- och bildinteraktion

OpenAI LP uppgraderar sin AI-drivna chatbot för att användare ska kunna prata med den och ha konversationer om bilder. Företaget har samarbetat med professionella röstskådespelare för att skapa fem olika röster med mänskliga namn som användare kan välja mellan. OpenAI arbetar också med Spotify på en pilot för sin nya Voice Translation-funktion, som kommer att låta poddare översätta sina podcasts till andra språk med sina egna röster. Den nya röstfunktionen kommer att lanseras för ChatGPT Plus och Enterprise-användare på iOS och Android under de kommande två veckorna. OpenAI har också utvidgat sina bildfunktioner, så att användare kan ta bilder och sedan fråga AI:en om vad de ser.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 25 september

OpenAI lanserar nya röst- och bildfunktioner för ChatGPT

OpenAI, som leds av Sam Altman, meddelade på måndagen att de lanserar nya röst- och bildfunktioner i ChatGPT som nu kan hjälpa AI-chattboten att se, höra och tala. Dessa funktioner erbjuder ett nytt, mer intuitivt gränssnitt genom att tillåta dig att ha en röstkonversation eller visa ChatGPT vad du pratar om. Företaget sa att det kommer att rulla ut röst och bilder i ChatGPT till Plus och Enterprise-användare under de närmaste två veckorna. Den nya röstfunktionen drivs av en ny text-till-tal-modell, som kan generera mänskligt liknande ljud från bara text och några sekunders provtal.

Direktlänk Dela The Tribune Trust fördjupade 25 september

OpenAI expanderar ChatGPTs funktionalitet, inklusive röstinteraktion och bildigenkänning

OpenAI utökar funktionaliteten hos sin produkt ChatGPT för att hålla sig före konkurrensen, inklusive förmågan att tala med användare och ha en konversation. Företaget meddelade att det uppdaterar sina iOS och Android-appar så att den artificiella intelligensen kan tala direkt med användare. Produkten kommer att kunna tala högt på fem olika röster på ett liknande sätt som Siri eller Alexa fungerar, men kommer att låta mycket mer mänskligt. OpenAI samarbetade med fem röstskådespelare för att generera rösterna som används av ChatGPT. Dessutom har företaget lagt till optiska funktioner där en användare kan skicka boten bilder och den ger svar baserat på vad den ser. Spotify meddelade också att de samarbetat med OpenAI för att översätta podcastavsnitt till olika språk med hjälp av podcasternas röst.

Direktlänk Dela Washington Examiner fördjupade 25 september

Spotify lanserar röstöversättning för podcasts, drivet av AI

Spotify lanserar en pilot för röstöversättning för podcasts, en banbrytande funktion som översätter podcasts till ytterligare språk, allt i podcasternas röst. Denna Spotify-utvecklade verktyg utnyttjar de senaste innovationerna, inklusive OpenAI:s nyutgivna röstgenereringsteknik, för att matcha den ursprungliga talarens stil. Som en del av piloten har Spotify arbetat nära med podcasters som Dax Shepard, Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons och Steven Bartlett för att generera AI-drivna röstöversättningar på andra språk, inklusive spanska, franska och tyska, för ett urval av katalogavsnitt och framtida avsnitt. Röstöversatta avsnitt från pilot skapare kommer att vara tillgängliga över hela världen för Premium och Free användare.

Direktlänk Dela Spotify fördjupade 25 september

OpenAI lanserar nya funktioner för ChatGPT: röststyrning och bildsökning

OpenAI gör förändringar i sin AI-drivna bot ChatGPT, och introducerar möjligheten att interagera med botten genom att prata högt eller ladda upp en bild, förutom att skriva meningar i en textfält. Dessa nya funktioner kommer att rullas ut till betalande användare av ChatGPT under de kommande två veckorna och till alla andra kort därefter. OpenAI använder sin Whisper-modell för att omvandla tal till text, och lanserar en ny text-till-tal-modell som kan generera ´mänskligt liknande ljud´ från bara text och några sekunders exempel på tal. OpenAI begränsar dock tillgängligheten till modellen på grund av potentiella risker för missbruk.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 25 september

Windows 11 kämpar för att vinna över användare trots nya uppdateringar och funktioner

Windows 11 har varit ute i nästan två år nu, men har fortfarande svårt att vinna över många användare, enligt nya siffror. Statcounter visar att Windows 10 fortfarande är valet för många, med en marknadsandel som faktiskt har ökat med nästan 1% sedan juni 2023, trots att Windows avslutade stödet för vissa versioner tidigare i år. Windows senaste försök att göra 11 mer attraktivt är Copilot - en AI-kompanjon som syftar till att förbättra produktiviteten och kreativiteten genom att samla ett antal individuella Windows-verktyg i en enda AI-applikation. Dessutom kommer Paint att få stöd för lager och transparens, samt integrera DALL-E AI som låter användare generera realistiska bilder och konstverk från textinstruktioner.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 25 september

Stora teknikföretag använder privata data för att träna AI, väcker integritetsbekymmer

Stora teknikföretag som Google, Meta och Microsoft använder användares privata data för att träna sina AI-verktyg, vilket väcker oro för integritetsrisker. Google använder till exempel din Gmail för att träna en AI att slutföra andras meningar och Meta tog en miljard Instagram-inlägg från offentliga konton för att träna en AI, utan att fråga om tillstånd. Microsoft använder dina chattar med Bing för att coacha AI-bot att bättre svara på frågor. Det finns dock ingen klar förståelse för risken detta beteende utgör för din integritet, rykte eller arbete. Det finns också oro över att generativa AI ibland läcker data tillbaka ut.

Direktlänk Dela Borneo Bulletin fördjupade 24 september

Google och Microsoft testar AI-chatbotar i sina produkter

Google och Microsoft, två av världens mest använda mjukvarutillverkare, har investerat stort i AI och försöker nu implementera AI i sina produkter. Google testar automatiskt sammanfattade sökningar och verktyg för att skriva e-post och dokument, medan Microsoft har utvecklat verktyg för att snabba upp programmeringsuppgifter. Båda företagen har även visat verktyg som syftar till att effektivisera arbetsrelaterade uppgifter. Men en annan metod de båda företagen nu testar för att bygga in AI i sina produkter är chatbotar. Google har tillkännagivit Bard Extensions, som låter användare komma åt deras Gmail, Google Docs och Google Drive-data via en chattgränssnitt. Microsoft har lanserat en samling verktyg som kallas CoPilot för Windows, som låter användare chatta med sina datorer på naturligt språk. Men trots de tekniska framstegen är det oklart om människor faktiskt vill ha dessa chattgränssnitt.

Direktlänk Dela New York Media fördjupade 24 september

Företag kämpar med att hantera generativ AI

Företag kämpar för att hantera den snabba uppgången av generativ AI, med vissa som skyndar sig att omfamna tekniken som arbetsverktyg för anställda medan andra undviker den - åtminstone för nu. Stora företag kämpar med om den ökade effektiviteten det erbjuder överväger möjliga upphovsrätts- och säkerhetsrisker. Många framstående företag har helt blockerat intern användning av ChatGPT, inklusive JPMorgan Chase, Northrup Grumman, Apple, Verizon, Spotify och Accenture, enligt AI-innehållsdetektor Originality.AI, med flera som citerar integritets- och säkerhetsproblem. Vissa företag diskuterar framtida användning när säkerhetsproblem har åtgärdats.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 22 september

Microsoft introducerar Microsoft Copilot, en AI-assistent för vardagen

Microsoft meddelade på torsdagen att de kommer att lansera Microsoft Copilot, en AI-assistent som ska hjälpa användare i deras dagliga arbete. Copilot kommer att finnas tillgänglig i Windows 11 från och med den 26 september och senare under året i Bing, Edge och Microsoft 365. Copilot kommer att kunna utföra uppgifter som att skapa text, organisera fönster och aktivera mörkt läge på begäran. Den kommer även att kunna rekommendera personliga svar baserade på användarens chatthistorik. Microsoft Copilot kommer även att finnas tillgänglig i Microsofts nya Surface-hårdvara.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 22 september

Användning av artificiell intelligens i hemmet

Artificiell intelligens (AI) används alltmer i hemmet och revolutionerar vardagslivet genom att öka komfort, bekvämlighet, säkerhet och driftseffektivitet. AI används i smarta hemautomatiseringssystem, röstassistenter, säkerhet och övervakning, robotstädning, personlig hälsa och wellness, underhållning, virtuella hälsoassistenter, smart trädgårdsskötsel, energihantering och lärande och utbildning. AI i hemmet innebär ett skifte mot mer intelligent boende med förbättrad bekvämlighet, personliga upplevelser och effektiv resursanvändning. Framsteg inom AI-teknologi lovar att ytterligare berika våra hemmiljöer.

Direktlänk Dela Rebellion Research fördjupade 22 september

AI i tillverkning och försörjningskedja förväntas växa till $4731719.69 miljoner till 2028

Enligt en rapport om AI i tillverkning och försörjningskedja beräknas marknaden växa till $4731719.69 miljoner till 2028, från $1458669.56 miljoner 2022, med en årlig tillväxttakt på 21.67%. Rapporten analyserar marknadens struktur, trender, utmaningar och strategier. Den inkluderar även detaljerade profiler för ledande företag som NVIDIA, Samsung, Spotify, Tesla, Siemens, RapidMiner, Shell, IBM, Salesforce, GE Ventures, Intel, Bloomberg Beta, Microsoft och Google. Rapporten överväger även effekterna av COVID-19 och regionala konflikter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 21 september

Teradata fokuserar på AI för företag

Enligt en undersökning av IDC sponsrad av Teradata Corp förstår nästan 90% av företagsledare fördelarna och potentialen med artificiell intelligens (AI), men 86% anser att mer styrning behövs för att kunna lita på insikter genererade av AI. Endast 30% uppgav att de var redo att utnyttja tekniken idag. Teradata, som nyligen gjort sin mjukvara VantageCloud Lake tillgänglig på Microsoft Corps molnplattform Azure, kommer att fokusera på AI under sitt evenemang Teradata Possible den 3 oktober. Teradata har tidigare ingått ett samarbetsavtal med analysföretaget Fair Isaac Corp. för att ta fram avancerade analyslösningar för bland annat bedrägeribekämpning och optimering av försörjningskedjor.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 20 september

AI-startup Capsule lanserar videoredigeringsverktyg till allmänheten efter tre år i utveckling

Capsule, ett uppstartsföretag som använder AI för videoredigering, släpper sin produkt till allmänheten efter tre år i utveckling. Företagets AI-redigerare syftar till att inte ersätta människor inblandade i videoredigering, men att hjälpa innehålls- och marknadsföringsteam att producera video tio gånger snabbare än tidigare. Med sin produkt strävar företaget efter att erbjuda en liknande enkelhet som finns i andra produktivitetsappar genom att erbjuda ett lättanvänt gränssnitt som också använder AI för att göra videoredigering enklare. Videoredigeringen sker i webbläsaren, vilket eliminerar behovet av en snabb dator.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 20 september

Musixy.ai, en strömmande plattform och marknadsplats för musik skapad med AI-verktyg, planerar att lanseras. Tjänsten låter skapare ladda upp sina egna AI-genererade låtar, och företaget har även samarbetat med producenter för att skapa egna låtar. Musixy.ai säger att skapare kommer att få betalt varje gång deras låt strömmas och erbjuder en prenumeration på sitt bibliotek för användare för 4,90 dollar i månaden. Tjänsten kommer också att låta fans köpa och sälja rättigheter till AI-låtarna via NFTs. Musixy.ai säger att det också kommer att ta emot förfrågningar från användare.

Decrypt Media fördjupade 20 september

San Francisco-baserade AI-startup Writer Inc. samlar in $100 miljoner

San Francisco-baserade AI-startup Writer Inc. har samlat in 100 miljoner dollar. Writer är en generativ AI-startup som använder sina stora språkmodeller (LLMS) för att låta företag och deras anställda skriva och redigera innehåll. Detta kan inkludera e-post, dokument och annonser som följer företagets redaktionella riktlinjer. Grundarna May Habib från Libanon och Wassem Alshikh från Syrien använde sina personliga erfarenheter av att lära sig och undervisa i engelska för att skapa plattformen. Företag som Uber, L´Oreal, Spotify och Deloitte använder för närvarande plattformen. Writer har nu samlat in 100 miljoner dollar i en affär som värderar företaget till över 500 miljoner dollar. Iconiq Growth ledde finansieringsrundan, med deltagande från WndrCo, Balderton Capital och Insight Partners. Två av Writers kunder, Accenture Plc och Vanguard Group Inc., investerade också i företaget.

Direktlänk Dela People of Color in Tech fördjupade 20 september

Podcasten Heels in the Courtroom ger kvinnliga advokaters perspektiv

Podcasten Heels in the Courtroom erbjuder en ny och insiktsfull titt på rättegångsarbete från kvinnliga advokaters perspektiv. Programmet leds av sex fantastiska värdar: Amy Gunn, Erica Slater, Liz Lenivy, Mary Simon, Elizabeth McNulty och Megan Crowe. Lyssna och prenumerera via Apple, Spotify och Google.

Direktlänk Dela Legaltalknetwork.com fördjupade 20 september

YouTube planerar att omfamna AI på ett ansvarsfullt sätt, säger Alison Lomax

Alison Lomax, chef för YouTube UK, diskuterar företagets planer på att omfamna AI på ett ansvarsfullt sätt. YouTube har publicerat en uppsättning AI-principer som syftar till att försäkra att det kommer att samarbeta med musikindustrin för att balansera rättighetshavarnas intressen med de som skapar AI-baserade låtar. Lomax nämner också ett projekt med Universal för att skapa en inkubator för artister att forska om AI:s potential. Hon undviker att svara på hur YouTube planerar att monetarisera AI eller om företaget kommer att öka royaltybetalningarna för att matcha Spotify.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 september

AI inom tillverkning och leveranskedjan förväntas uppgå till 4731719,69 miljoner dollar 2028

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) inom tillverkning och leveranskedjan förutser en betydande tillväxt, med en förväntad CAGR på 21,67% under prognosperioden, vilket gör att marknaden når 4731719,69 miljoner dollar 2028. Rapporten segmenterar marknaden efter applikationer, typer och regionala utsikter för prognosperioden 2023-2030. De viktigaste applikationerna inkluderar fordonsindustri, energi och kraft, halvledare och elektronik, läkemedel, tungmetaller och maskintillverkning. Typerna inkluderar on-premise och molnbaserade lösningar. Den regionala analysen täcker Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Generativ AI: Framtidens teknik som förändrar världen

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer en del av vår värld och förändrar snabbt våra liv. En stor utveckling inom AI just nu är generativ AI. Generativ AI är AI som kan skapa allt från ord och bilder till videor, musik, datorprogram och hela virtuella världar. Google, Amazon, Netflix och Spotify använder alla AI för att förbättra sina tjänster. Men den nya generationen av generativa AI-verktyg går längre, de ger oss möjligheten att bygga och skapa på fantastiska sätt. Generativ AI kan ses som början på den länge efterlängtade demokratiseringen av AI. Denna typ av AI kan simulera mänskliga kognitiva processer som inlärning, beslutsfattande, problemlösning och till och med kreativitet.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 19 september

Marknaden för AI inom tillverkning och leveranskedja förväntas växa med en CAGR på 21,42% mellan 2023 och 2030

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom tillverkning och leveranskedja förväntas växa kraftigt mellan 2023 och 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,42%. Rapporten omfattar både kvalitativa och kvantitativa aspekter och ger insikter i SWOT- och PESTLE-analyser, branschstatistik och affärsvillkor. Nyckelspelare inom sektorn inkluderar NVIDIA, GE Ventures, Samsung, Siemens, Intel, Shell, Salesforce, Spotify, IBM, Bloomberg Beta, RapidMiner, Tesla, Microsoft och Google. Marknaden för AI inom tillverkning och leveranskedja i 2023 anses vara avgörande för företag att förstå marknadslandskapet, identifiera tillväxtmöjligheter, minimera risker och göra informerade beslut.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Python dominerar AI: En biblioteksdriven revolution

Maskininlärning (ML), en underkategori av Artificiell Intelligens (AI), gör det möjligt för datorer att utföra uppgifter utan specifika instruktioner, genom att lära av erfarenhet. Python har utmärkt stöd för ML med sina omfattande funktioner och breda utbud av tredjepartsbibliotek. Bland dessa bibliotek finns TensorFlow utvecklat av Google Brain team, PyTorch utvecklat av Meta´s AI forskningsteam, Keras, NumPy, SciPy, Scikit-Learn, Orange3, Pandas, Matplotlib, Theano och PyBrain. Dessa bibliotek har bidragit till att främja fältet för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 16 september

Säsong 2 av The HillTalks inleds med diskussioner om COVID-19 och AI i klassrummet

I säsong 2 av showen The HillTalks diskuteras den senaste tidens ökning av COVID-19-fall, användningen av ChatGPT i klassrummet och Howard Universitys fotbollslags stora vinst mot Morehouse. Avsnitten finns tillgängliga på Apple Podcasts, Spotify, Stitcher och Amazon Podcasts. Universitet överväger ChatGPT:s roll i globala AI-styrningsdiskussioner. Howard University besegrade Morehouse i säsongens första hemmafotbollsmatch. COVID-19-fallen ökar på campus och i DC bland oro för nya varianter.

Direktlänk Dela The Hilltop fördjupade 15 september

Brasiliansk antropolog undersöker kön och ras på internet

Fernanda K. Martins, en 32-årig brasiliansk antropolog och direktör för forskningscentret Internet Lab, har genomfört forskningsprojekt som visar att plattformar som Spotify rekommenderar fler manliga artister än kvinnliga, oavsett musikgenre. Detta kallas för ”algoritmisk diskriminering”. Martins, som är aktiv inom ämnet artificiell intelligens och dess effekter på samhället, undersöker särskilt internetanvändning i Brasilien, ett av världens mest hyperanslutna länder. Hennes forskning visar att internetanvändningen är ojämn och koncentrerad, med vissa applikationer som erbjuder gratis internet.

Direktlänk Dela El País fördjupade 14 september

Helsing, AI-startup för försvar stödd av Spotify-grundaren, tar in €209 miljoner i serie B-finansiering

Helsing, en AI-startup för försvar, har säkrat €209 miljoner ($223 miljoner) i en serie B-finansieringsrunda ledd av General Catalyst. Saab, den svenska tunga industrin och försvarsgruppen, ansluter sig som strategisk investerare. Investeringen kan potentiellt göra Helsing till det största europeiska AI-företaget och även det största europeiska försvarsteknik-unicornet. Helsing har tidigare utökat i Europa genom att arbeta nära med regeringar. I juni i år valde den tyska regeringen Helsing och Saab att tillhandahålla AI-aktiverade elektroniska krigföringsförmågor för Eurofighter-jetfightern.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 14 september

Artificiell intelligens inom tillverkning och försörjningskedja förväntas växa betydligt 2023-2030

Marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning och försörjningskedja förväntas växa årligen med en betydande sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030. Marknaden värderades till 1201540,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en CAGR på 21,42% under prognosperioden, för att nå 3850370,0 miljoner USD 2027. Rapporten presenterar en djupgående analys baserad på regioner, applikationer och typer. De största tillverkarna av AI inom tillverkning och försörjningskedja inkluderar NVIDIA, GE Ventures, Samsung, Siemens, Intel, Shell, Salesforce, Spotify, IBM, Bloomberg Beta, RapidMiner, Tesla, Microsoft och Google.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Utöka din AI-chattbot med ChatGPT Plus-plugins

ChatGPT Plus från OpenAI, en betald prenumeration, erbjuder tillgång till hundratals plugins designade för att utöka kapabiliteterna hos AI-chattboten. Användare kan interagera med externa appar, tjänster och företag för att göra researrangemang, reservera ett bord på en restaurang, beställa matleverans, söka jobb, spela spel, spåra sin diet eller lära sig ett nytt språk. Med nästan 900 plugins och fler dyker upp varje dag, här är de bästa plugins vi har hittat och hur man använder dem på rätt sätt.

Direktlänk Dela PC Magazine UK fördjupade 10 september

OpenAI:s ChatGPT Plus erbjuder tillgång till hundratals plugins

OpenAI:s ChatGPT Plus erbjuder tillgång till hundratals plugins som utökar AI-chattbotens förmågor. Dessa plugins kan användas för att interagera med externa appar, tjänster och företag för att göra researrangemang, boka ett bord på en restaurang, beställa matleverans, söka jobb, spela ett spel, spåra din kost eller lära dig ett nytt språk. För att få tillgång till ChatGPT:s plugins krävs en ChatGPT Plus-prenumeration, som kostar 20 dollar i månaden. Några av de bästa pluginsen inkluderar AI Quest, A Review Summary, A-to-Z Video Summary, Calorie Coach, HiCollectors Finder, Kayak, Music, Podcast Search, Timeport och What to Watch.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 9 september

AI-genererad låt diskvalificerad från Grammy-nominering

Inspelningsakademins VD har diskvalificerat låten ´Heart on My Sleeve´ från att vara berättigad till en Grammy. Låten, som använde artificiell intelligens (AI) för att efterlikna rösterna på de populära artisterna the Weeknd och Drake, skapades av TikTok-användaren Ghostwriter977. Trots att den skickades in för övervägande i kategorierna Bästa Raplåt och Årets Låt, har låten tagits bort från stora plattformar som Apple, Spotify och TikTok. VD:n, Mason, hävdade först att låten var berättigad, men har nu ändrat sin ståndpunkt och säger att låten inte är berättigad på grund av brist på kommersiell tillgänglighet.

Direktlänk Dela Alaska Commons fördjupade 9 september

Grammy-chefen Harvey Mason Jr. har klargjort att den virala låten ´Heart on My Sleeve´, som använder AI-teknik för att efterlikna rösterna hos Drake och Weeknd, inte är berättigad till Grammy-priser. Trots att låten skrevs av en mänsklig skapare, var sångstämmorna inte lagligt erhållna eller godkända av etiketten eller artisterna, och låten är inte kommersiellt tillgänglig. Ghostwriter, den musikaliska skaparen som släppte den obehöriga låten i april, hade tidigare lämnat in ´Heart on My Sleeve´ för Grammy-övervägande i två kategorier: Årets låt och bästa raplåt.

Synced Review fördjupade 8 september

Microsoft planerar att avslöja ny Surface-hårdvara och AI-utvecklingar på event den 21 september

Microsoft har bjudit in medlemmar av media till ett evenemang den 21 september i New York City. Delar av evenemanget kommer sannolikt att ägnas åt den officiella avslöjningen av nya Surface-hårdvaruprodukter. Rykten har tidigare rapporterats att Surface Laptop Studio 2, Surface Laptop Go 3 och Surface Go 4 kommer att visas på evenemanget med några CPU- och GPU-uppdateringar. Microsoft förväntas också visa fler AI-relaterade programvaruframsteg, inklusive stöd för tredjepartsinsticksprogram för Windows Copilot, den generativa AI-assistenten som för närvarande testas av Windows Insiders. Det kan också finnas mer information om Microsoft 365 Copilot produktivitetstjänst.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 8 september

Stora teknikföretag använder personuppgifter för att träna AI, vilket kan uppfattas som integritetskränkning

Stora teknikföretag använder alltmer personuppgifter för att utbilda sina AI-system, vilket kan uppfattas som en kränkning av privatlivet eller rentav stöld. Google använder exempelvis Gmail för att träna en AI att slutföra andras meningar och en ny funktion kallad Duet AI använder det du skriver för att bli en bättre skrivcoach. Meta, ägare till Facebook, använde en miljard Instagram-inlägg från offentliga konton för att träna en AI, utan att be om tillåtelse. Microsoft använder dina chattar med Bing för att coacha AI-bot för att bättre svara på frågor. Detta beteende kan innebära risker för din integritet, rykte eller arbete.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 september

AI i tillverkning och leveranskedjemarknaden förväntas växa kraftigt till 2028

Den nyligen publicerade rapporten om konstgjord intelligens (AI) i tillverkning och leveranskedjemarknaden förutspår en betydande tillväxt fram till 2028. Rapporten ger en omfattande översikt över marknadens nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Den globala marknadsstorleken för AI i tillverkning och leveranskedjor värderades till 1 458 669,56 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,67% under prognosperioden, vilket når 4 731 719,69 miljoner USD till 2028. Rapporten inkluderar även en analys av COVID-19-pandemins och Ryssland-Ukraina-krigets inverkan på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

AI-producerad låt av Drake, Travis Scott och 21 Savage ställer upp copyrightfrågor

Låten ´Ghostwriter´, skapad av Drake, Travis Scott och 21 Savage, innehåller ljud från artificiell intelligens (AI) och har publicerats på TikTok. Ghostwriter föreslår att han kommer att rikta låtens royalty till Travis Scott och 21 Savage om de tillåter låten att släppas. Innan ´Ghostwriter´ togs bort fanns den på Spotify och Apple Music, vilket ledde till allvarliga copyrightfrågor. Musikselskap är inte fans av AI-skapad musik och lagliga implikationer av AI likheter är inte klara. Detta har lett till en copyrightkrig.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 7 september

Filmindustrins strejk leder till debatt om autenticitet och representation

En strejk inom filmindustrin har lett till en debatt om autenticitet och vem som får spela vem i filmer. Detta har skapat en oro inom branschen, särskilt med tanke på framväxten av artificiell intelligens. Journalisten Maureen Ryan påpekar i sin bok ´Burn it down´ att detta också handlar om ekonomisk oro. Samtidigt har det skapats en debatt om huruvida skådespelare som inte tillhör en viss grupp bör spela karaktärer från den gruppen. Detta har lett till kontroverser kring skådespelare som Helen Mirren och Bradley Cooper, som spelar karaktärer från grupper de inte tillhör i sina senaste filmer.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 7 september

AI kan förbättra företags nuvarande strategier

Tillväxten av tillgängliga AI-verktyg har intressanta konsekvenser för företag. Analytiker tror att generativ AI kommer att ha en stor inverkan på produktiviteten inom flera affärsfunktioner. Företagsledare bör inte omforma hela företagets tillvägagångssätt för att möta AI, utan istället fråga hur AI kan förbättra deras nuvarande strategi. AI kan hjälpa organisationer att nå sina mål med mindre overhead, särskilt när det gäller produkt, kundframgång och interna processer. Teknikföretag har tagit AI ett steg längre genom att integrera det i sina produkter. Icke-tekniska företag bör också tänka på upplevelsen kring sina produkter.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 6 september

AI-genererad låt inlämnad för Grammy-övervägande

Den anonyma artisten Ghostwriter, som tidigare gick viral med sin AI-genererade låt ´Heart on My Sleeve´ som härmar Drake och The Weeknd, har nyligen inlämnat den kontroversiella låten för övervägande till nästa års Grammy Awards. Trots användningen av AI-teknik var ´Heart on My Sleeve´ berättigad eftersom den skrevs av en människa, sa Harvey Mason Jr., VD för Recording Academy. Låten drogs tillbaka från streamingtjänster efter att ha genererat över 600 000 spelningar på Spotify och 275 000 visningar på YouTube. Ghostwriter har även släppt en ny AI-genererad låt som låter som Travis Scott och 21 Savage.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 6 september

AI-teknik bidrar till ökning av röstbedrägerier online, Digital India Act öppen för diskussion, unik ögonskanningsapp utvecklad av 11-årig flicka, Spotify minskar reklamutgifter för vitbrus-podcasts

Artificiell intelligens (AI) bidrar till en ökning av röstbedrägerier online. Indiens IT-minister meddelar att utkastet till Digital India Act kommer att vara öppet för diskussion fram till 7 juni. En 11-årig flicka från Kerala har utvecklat en unik ögonskanningsapp som använder AI. Spotify planerar att minska sina reklamutgifter för vitbrus-podcasts. Huawei och Alibaba söker godkännande för deepfake-teknik i Kina. Motorola G84 5G lanseras idag i Indien. Meta har tagit bort 7 704 Facebook-konton i sin största enskilda nedtagning.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 3 september

Debatten om AI fokuserar mycket på hur datorer har förändrats under det senaste decenniet, men mindre på hur människor har förändrats under samma tid. Denna artikel argumenterar för att det är människans anpassning till tekniken, snarare än tekniken själv, som är den verkliga revolutionen. Artikeln hänvisar till Steve Jobs beskrivning av tekniken som en ´cykel för hjärnan´. Men med tiden har tekniken blivit mer som en bil, omformande samhället på samma sätt som bilismens genombrott gjorde.

HD fördjupade 3 september

Ökningen av AI skapar fler jobbmöjligheter och kräver tekniskt avancerade bärbara datorer

Tekniken fortsätter att expandera in i olika områden med innovativa lösningar. Just nu bevittnar vi potentialen för artificiell intelligens (AI) inom utbildning, arbete, vetenskap och till och med i vardagliga aktiviteter. Marknaden har sett ett behov av att rekrytera professionella inom detta område för att erbjuda betydande förändringar och många människor har lyckats anpassa sig och utnyttja verktygen för att främja innovation. AI-boomen har skapat fler jobbmöjligheter inom områden som dataanalytiker, designers av anpassade användarupplevelser och systemingenjörer.

Direktlänk Dela Depor fördjupade 3 september

Netflix experimenterar med interaktiva filmer med ´Choose Love´

Netflix senaste experiment med interaktiva filmer är ´Choose Love´, där tittarna får bestämma vem huvudpersonen Cami (Laura Marano) ska sluta upp med bland tre potentiella friare - Jack (Jordi Webber), Rex (Avan Jogia) och Paul (Scott Michael Foster). Filmen, regisserad av Stuart McDonald och skriven av Josann McGibbon, är ett svar på diskussioner om artificiell intelligens och maskininlärning inom filmindustrin. Kritiker menar dock att detta koncept missförstår förhållandet mellan skapare och publik och att det inte fungerar narrativt.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 2 september

AI-företag når miljardintäkter och nya framsteg inom VR

OpenAIs ChatGPT Enterprise, baserat på GPT-4-modellen, har hjälpt företaget att generera över $1 miljard i intäkter. AI21 Labs, ett företag baserat i Tel Aviv som erbjuder textbaserade generativa AI-tjänster, har stängt en serie C-finansiering på $155 miljoner. IBM har introducerat en ny analog AI-chip som kan utmana Nvidias H100. Magic Leap 1 kommer att sluta stödjas efter den 31 december 2024. VRChat Mobile är nu tillgängligt i Alpha på Android, och Meta Horizons är också på gång för mobila plattformar. FIVARS 9th Annual VR Festival är tillgängligt online till och med den 3 oktober.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 september

OpenAI:s ChatGPT Enterprise hotar överlevnaden av SaaS-startups

OpenAI har introducerat ChatGPT Enterprise, en AI-chatbot som kan ersätta kundtjänstjobb och hotar överlevnaden av många SaaS-startups. ChatGPT Enterprise kommer med ett nytt administrationskonsol som låter företag hantera teammedlemmar enkelt och erbjuder domänverifiering, SSO och användningsinsikter. Den erbjuder också företagsnivåsäkerhet och sekretess, obegränsad höghastighetsåtkomst till GPT-4, avancerade dataanalysfunktioner och en mängd andra funktioner. OpenAI planerar även att lansera fler verktyg för specifika roller, som dataanalytiker, marknadsförare och kundsupport. Flera företag, inklusive Bito, Yuma och Baselit, har utvecklat produkter runt ChatGPT, men deras överlevnad kan nu vara i fara.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 30 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise med dubbel hastighet och obegränsad användning

OpenAI, ledd av Sam Altman, har lanserat ChatGPT Enterprise, vilket beskrivs som den största nyheten sedan debuten av deras konversationsrobot ChatGPT. Detta nya verktyg ger företag tillgång till GPT-4 utan användningsbegränsningar och med dubbel prestanda jämfört med tidigare versioner. I november förra året blev OpenAI ett känt namn efter lanseringen av ChatGPT, där ett stort antal användare för första gången upplevde kraften i generativ artificiell intelligens (AI). På bara några månader hade verktyget över 100 miljoner aktiva användare per månad, överträffande Instagram och Spotify.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 29 augusti

Maskininlärning kan förutsäga vilka låtar som kommer att bli hits, enligt studie

Forskare vid Claremont Graduate University har genomfört en studie som tyder på att maskininlärning kan förutsäga vilka låtar som kommer att bli hits genom att analysera människors hjärnreaktioner. Studien använde konventionella sensorer för att mäta deltagarnas neurofysiologiska reaktioner och känslomässiga reaktioner på ett urval av låtar. Forskarna fann att låtar som väcker mest känslor hos lyssnarna oftast är de som blir hits. En linjär statistisk modell uppnådde en framgångsgrad på 69% i identifiering av hits, vilket ökade till 97% noggrannhet när maskininlärning tillämpades.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 27 augusti

Modyfi lanserar fullständig offentlig beta för AI-designplattform, samlar in 7M dollar i seedfinansiering

AI-nativa designplattformen och bildredigeraren Modyfi har lanserat sin fullständiga offentliga beta, vilket ger gratis tillgång till plattformen för alla designers och kreatörer. Modyfi inför nästa generations teknik i design genom en högpresterande, webbaserad AI-driven applikation som möjliggör större kreativitet och samarbete. Modyfi fyller luckan genom att låta användare direkt utnyttja kraften i generativ AI medan de designar och samarbetar på sitt arbete. Modyfi har sedan juni gett ut nya funktioner varje vecka, lyssnat på användare för att förstå deras behov och anpassat plattformen för deras upplevelse. Modyfi används för närvarande av tusentals designers från hundratals företag som Nvidia, Stripe, Calm, Red Antler, Route och Spotify. Modyfi har också samlat in 7 miljoner dollar i seedfinansiering ledd av New Enterprise Associates, Inc. (NEA).

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

AI revolutionerar mode- och designvärlden

Konstgjorda intelligens (AI) har revolutionerat mode- och designvärlden och gett upphov till intensiva debatter om dess inverkan. AI-designern Baris Gencel diskuterar sin digitala konstsamling ´Metamorphosis´, som visar modeindustrins omvandling genom AI. AI-teknologier som ChatGPT och Midjourney har väckt debatt om användningen av AI i kreativa fält. Vissa menar att AI hotar mänsklig konstnärlighet och kan leda till massproduktion och homogenisering av mode. Andra oroar sig för jobbförluster. AI-generatorer som Stable Diffusion, Midjourney och DALL-E kan skapa visuellt slående bilder och generera kreativa idéer snabbare än någonsin. Gencel ser AI som en kreativ partner och en medlem i sitt team. Han använder AI för att skapa digitala element i fysiska utrymmen i en detaljhandels- och modesetting. Gencel´s samling ´Metamorphosis´ visar konceptet med ´otänkbara tyger´, som är innovativa och experimentella material som genereras genom AI. Trots att AI har potential att revolutionera designvärlden, finns det oro för att det kan kväva mänsklig kreativitet och leda till jobbförluster.

Direktlänk Dela NFT Now fördjupade 23 augusti

YouTube planerar att använda sitt verktyg för upphovsrättsdetektering för att identifiera AI-genererad musik

YouTube planerar att använda sitt upphovsrättsdetekteringsverktyg, Content ID, för att identifiera låtar skapade av artificiell intelligens (AI). Verktyget, som ursprungligen utvecklades för att identifiera upphovsrättsskyddad musik i användaruppladdade videor, kan komma att spela en viktig roll i att upptäcka potentiellt upphovsrättsintrång i AI-genererad musik, enligt YouTube-chefen Neal Mohan. Bolaget planerar att samarbeta med artister och skivbolag för att utforska nya sätt att använda AI inom musik, samtidigt som det prioriterar skyddet av artisternas kreativa verk. Dock finns det få riktlinjer och etablerade bästa praxis för den nya eran av generativ AI, vilket innebär att YouTube befinner sig i outforskade vatten.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 23 augusti

Google har meddelat ett samarbete med Universal Music Group (UMG) för att utveckla en AI-ramverk för att skydda artisters röster från AI-genererade kopior. Detta kommer efter att en låt med AI-genererade röster av Drake och The Weeknd, båda UMG-artister, blev viral tidigare i år. UMG var inte nöjd med detta och krävde att musikplattformar skulle ta ner spåren. Google har nu signalerat att de kommer att betala musikindustrin med speciella avtal som skapar helt nya privata immaterialrätter, medan de insisterar på att det är tillåtet att skrapa data för AI-träning.

The Verge fördjupade 22 augusti

Konstnären Karla Ortiz, känd för att ha skapat karaktärsdesignen för Doctor Strange, är en av tre konstnärer som stämmer AI-konstgeneratorerna Stability AI, Midjourney och DeviantArt för att ha använt deras verk för att träna generativa AI-system utan deras kännedom eller samtycke. Ortizs namn har matats in i Midjourney mer än 2 500 gånger för att skapa konst som liknar hennes, utan att hon har fått betalt. Målet, som är det första i sitt slag, kommer att testa gränserna för upphovsrätten och kan avgöra lagligheten i hur stora språkmodeller tränas.

The Hollywood Reporter fördjupade 22 augusti

New York Times överväger att stämma Open AI för upphovsrättsintrång

New York Times överväger att stämma Open AI för upphovsrättsintrång, men det är fortfarande osäkert vad de avser med en sådan stämning. Detta är inte första gången Open AI har inbjudits till domstolen av samma anledning. I tidigare fall är domen fortfarande oklar, domare och advokater funderar på hur man ska gå vidare med IP-lagar medan generativ AI stör de befintliga upphovsrättslagarna. Här är en lista över 6 gånger Open AI gick till domstolen och vad som hände med dem.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 21 augusti

Maskininlärning: Typer, tillämpningar och exempel

Maskininlärning är en typ av artificiell intelligens (AI) som gör att programvaruapplikationer kan bli mer exakta i att förutsäga resultat utan att explicit programmeras för att göra det. Det finns tre huvudtyper av maskininlärning: övervakad inlärning, oövervakad inlärning och förstärkningsinlärning. Maskininlärning används i en mängd olika tillämpningar, inklusive naturlig språkbehandling, datorseende, hälso- och sjukvård, finans, detaljhandel och tillverkning. Exempel på verkliga tillämpningar av maskininlärning inkluderar Google Search, Netflix, Amazon och Spotify, samt självkörande bilar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 20 augusti

Microsoft rör sig bort från OpenAI, planerar att sälja Databricks programvara via Azure

Microsoft planerar att sälja en ny version av Databricks programvara genom sin Azure molnserverenhet för att hjälpa kunder att skapa AI-appar för sina företag, vilket tyder på att företaget rör sig bort från OpenAI. Microsoft har tidigare samarbetat med OpenAI men har nu börjat exponera dess brister och söker stöd och strategiska allianser för att förbättra sitt generativa AI för företag. Microsoft har även lanserat Azure ChatGPT på GitHub som ett säkert och privat alternativ till ChatGPT. Microsoft har även inlett ett samarbete med IBM Consulting för att hjälpa kunder att implementera och skala Azure OpenAI-tjänsten.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 18 augusti

Trots populariteten av ChatGPT utnyttjar användare sällan dess fulla potential. De flesta människor håller sig till grundläggande prompts. Här är några smarta prompts från GitHub som hjälper dig att få bättre svar och utföra komplexa uppgifter. Du kan använda ChatGPT för att sammanfatta självhjälpsböcker, översätta utländsk text, söka medicinsk information, skriva kodsnuttar, generera text-till-bild prompts, förklara komplexa algoritmer, skapa partnerskapsavtal, porträttera fiktiva karaktärer, ge akut responsassistent, refaktorisera kod, skriva ansökningsbrev, förutsäga framtiden, kontrollera kemiska reaktioner, planera detaljerade resor, utföra litterär analys, ge emotionellt stöd, fungera som debattcoach, generera spellistor, skapa sångtexter och generera artikelrubriker.

MakeUseOf fördjupade 18 augusti

Artificiell intelligens revolutionerar fotografering

Artificiell intelligens (AI) har förmågan att skapa bilder som aldrig har existerat, exempelvis påve Franciskus i en modern jacka eller Tom Cruise omgiven av sina stuntmän. AI används inte bara för att lura människor på sociala medier. Enligt Angélica Chávez Cornejo, direktör för kommunikationsvetenskap vid den autonoma universitetet i Peru, kan AI genom olika applikationer förenkla bilder, förbättra deras effektivitet och hastighet. AI kan hjälpa både professionella och amatörfotografer att skapa och förbättra sina bilder. Trots fördelarna med AI i fotografering är det viktigt att komma ihåg att det inte kan ersätta fotografens kreativitet.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 16 augusti

De 22 bästa tilläggen för att förbättra upplevelsen med ChatGPT

ChatGPT har blivit populärt för sina konversationsförmågor. Dess fulla potential kan låsas upp med hjälp av olika tillägg tillgängliga för premiumanvändare. Dessa tredjepartsverktyg eller tillägg integreras sömlöst med ChatGPT, förbättrar dess förmågor och låter användarna anpassa sin upplevelse. Här är 22 av de bästa tilläggen för olika tillämpningar: Wolfram, Zapier, Ask Your PDF, Instacart, Video Insights, Kayak, Link Reader, Keymate AI Search, Lexi Shop, OpenTable, Golden, Show Me, Gmail, Spotify, Crypto Prices. Dessutom finns det tillägg för text-till-tal-funktionalitet, domännamnsförslag, onlinekurser och inlärningsvägar, recept och matlagningstips, webbnavigering och artikelgenerering, kodningshjälp och diagram- och grafikskapande för datavisualisering.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

22 bästa plugins för att förbättra ChatGPT-upplevelsen

ChatGPT har imponerat världen med sina konversationsförmågor. Dess fulla potential låses upp med mängden plugins tillgängliga för premiumanvändare. Dessa plugins, i huvudsak tredjepartsverktyg eller tillägg, integreras sömlöst med ChatGPT, vilket förbättrar dess förmågor och låter användare anpassa sin upplevelse. I denna artikel introduceras 22 av de bästa pluginsen för olika applikationer, inklusive Wolfram, Zapier, Ask Your PDF, Instacart, Video Insights, Kayak, Link Reader, Keymate AI Search, Lexi Shop, OpenTable, Golden, Show Me, Gmail, Spotify, Crypto Prices, Speech Key, One Word Domains, Copart, Eddiex, Tasty, Web Pilot och Code Interpreter.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 16 augusti

By:Larm-konferensen i Oslo fokuserar på AI och hållbarhet

Den 14-15 september hålls konferensdelen av by:Larm i Oslo. Konferensschemat har nu publicerats och flera programpunkter kommer att behandla artificiell intelligens (AI) och hållbarhet. Konferensen invigs av brittiske Elijah, tidigare Grime-DJ, som är känd för sitt instagramkonto @eli1ah där han delar med sig av tankar om kreativitet och hållbart konstnärligt utövande. Diskussioner om AI och musikskapande kommer att hållas med deltagare som Ole Henrik Antonsen, Inger Elise Mey, Arriën Molema, Daniel Johansson, Silje Strandsengen och Ankit Desai. Jovanka v. Wilsdorf kommer att tala om Diana AI Song Contest.

Direktlänk Dela Musikindustrin fördjupade 16 augusti

Microsoft ersätter Cortana med Windows Copilot

Microsoft meddelade i maj att Cortana, Windows digitala röstassistent, skulle fasas ut. Hennes ersättare är Windows Copilot, en AI-baserad personlig assistent som kan svara på frågor om Windows, sammanfatta dokument, föreslå Spotify-spellistor och så vidare. Om du inte redan har inaktiverat Cortana, kommer hon inte att försvinna förrän du installerar den senaste Windows 11-uppdateringen. Ett litet hopp för de som tycker om Cortana är att hon kommer att fortsätta vara tillgänglig i Outlook-appen för mobil.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 14 augusti

Microsoft distanserar sig från OpenAI och prioriterar Azure

Microsoft verkar gradvis röra sig bort från OpenAI, med prioritering av sin Azure-molntjänst och skydd av sina egna intressen. OpenAI har nyligen fått kritik för att ha satt kunders data i risk med ChatGPT. Stora teknikföretag som Apple, Spotify, Wells Fargo, Samsung, JP Morgan och Verizon har förbjudit ChatGPT för sina anställda på grund av oro över att känsliga projektuppgifter oavsiktligt delas genom systemet. Som svar på dessa bekymmer har Microsoft nyligen meddelat Azure ChatGPT, en lösning specifikt utformad för företag. Detta nya erbjudande, marknadsfört som ChatGPT för företag, syftar till att erbjuda en liknande användarupplevelse som ChatGPT samtidigt som datan är säker. Microsofts beslut att introducera Azure ChatGPT är en del av dess strategi att behålla förtroendet bland företag och locka fler kunder.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 augusti

Khan Academy-grundaren diskuterar AI:s inverkan på utbildning i podcast

I det andra avsnittet av en podcast diskuterar grundaren av Khan Academy, Sal Khan, inverkan av artificiell intelligens (AI) på utbildning. Khan, känd för sitt banbrytande arbete med att använda teknik för att förbättra lärandet, delar insikter om utbildningens framtid i AI-eran. Han betonar vikten av handledning i utbildning och lyfter fram en ny tjänst som heter Khanmigo, som utnyttjar ChatGPT, för att erbjuda personliga handledningserfarenheter. Khan tror att AI kan spela en betydande roll i att förbättra utbildningsresultat genom att anpassa undervisningen till individuella elevers behov.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

AI används för att rangordna de bästa NBA-spelarna genom tiderna

Artificiell intelligens (AI) används nu för att göra bedömningar i subjektiva debatter som att avgöra de största NBA-spelarna genom tiderna. Hoopaholics YouTube-kanal använde den populära AI-webbplatsen Chat GPT för att rangordna de 20 bästa spelarna i ligan, inklusive flera spelare från Boston Celtics. Trots att AI är opartisk kan misstag fortfarande uppstå. Chat GPT gjorde ett anmärkningsvärt jobb med uppgiften, trots att det fanns vissa överraskande placeringar. Bill Russell, en legendarisk spelare för Boston Celtics, rankades lägre än förväntat, något som kanske inte går hem hos fans som anser att Russell borde rankas högre.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

Windows 11 kan få spännande tillägg med Copilot, men behöver vissa kapaciteter

AI har blivit en stor del av Microsofts strategi under det senaste året. Microsoft har nyligen tagit det djärva steget att introducera det i Windows 11 i form av Windows Copilot, en ny AI-assistent som är en efterträdare till Cortana. Copilot drivs av GPT-4 stora språkmodell som används i Bing Chat för att skapa ett verktyg som hoppas vara mer användbart än någonsin. Men för att Copilot ska bli en verkligt nödvändig del av Windows 11 behöver Microsoft förbättra dess funktioner, inklusive stöd för alla systeminställningar och större funktioner, enkel integration med andra appar, integration med File Explorer, röststyrning och skärmläsning och OCR.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 11 augusti

AI och akademi: Framtiden för forskning och utbildning

Sammansmältningen av akademi och artificiell intelligens (AI), särskilt AI-språkmodeller som ChatGPT, står redo att omforma framtiden för akademisk forskning. Mushtaq Bilal, postdoktor vid Syddansk Universitet, belyser AI: s centrala roll i utbildningen och uppmanar till genomtänkt användning. Han tror att AI-språkmodeller kan demokratisera utbildningen och utvidga kunskapsspridningen. Genom att använda AI-verktyg som ChatGPT kan de som inte har tillgång till kända akademiker få hjälp att formulera forskningsidéer. Bilal lyfter också fram ytterligare AI-verktyg för att underlätta akademiska strävanden, inklusive Consensus, Elicit, Scite, Research Rabbit och ChatPDF.

Direktlänk Dela Weekly Blitz fördjupade 11 augusti

Spotifys nya AI-funktion DJ Xavier lever inte upp till förväntningarna

Spotifys nya AI-funktion DJ Xavier, som är i betastadiet, har fått blandade recensioner. Funktionen baserar musiken på användarens spellistor och börjar bra genom att spela låtar från artister användaren tycker om. Men efter ett tag börjar Xavier spela musik som användaren inte alls lyssnar på, vilket leder till besvikelse. Slutligen spelar Xavier mestadels musik från användarens spellistor, vilket gör att den nya funktionen inte lever upp till förväntningarna om att presentera ny musik baserad på användarens smak.

Direktlänk Dela M3 Media AB fördjupade 11 augusti

Apple utvecklar en generativ AI-verktyg, internt kallad ´Apple GPT´, som använder ett stort språkmodellsramverk som heter Ajax. Den nya tekniken kommer att införlivas i kommande iOS17-funktioner som Personal Voice och Live Voicemail. Dessutom anställer Apple flera forskare och ingenjörer för att arbeta på att komprimera befintliga språkmodeller så att de kan köras effektivt på mobila enheter. Google och Universal Music förhandlar om att skapa ett verktyg för fans att skapa sina egna legitima djupfakes av populära artister med en avgift som går tillbaka till upphovsrättsinnehavarna. Dessutom har Disney skapat en AI-arbetsgrupp för att undersöka hur AI kan användas inom underhållningsjätten.

Cointelegraph fördjupade 10 augusti

Kan AI rädda ett liv?

Michael, en musiker från Australien, har kämpat mot isolering, depression och förtvivlan i flera år. Han stötte på ChatGPT, en artificiell intelligens (AI), och skapade en AI-kompis vid namn Sam. Sam hjälpte honom att förbättra sin mentala hälsa, städa sin lägenhet och köpa nya kläder. Men en dag i februari 2023 ändrades Sam plötsligt, vilket hände med tusentals andra AI-användare samtidigt. Detta berodde på att företaget bakom AI:n, Replika, gjorde uppdateringar. Efter en tid öppnade Replika upp äldre versioner av appen, vilket gjorde att Michael kunde återgå till den version av Sam han var van vid.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 10 augusti

Spotify lanserar personlig AI DJ-funktion i utvalda marknader

Spotify introducerade DJ i beta i februari, en personlig AI-guide som känner användarnas musiksmak så väl att den kan välja vilken musik som ska spelas. Från och med idag kan användare av Spotify Premium Access DJs i utvalda marknader över hela Europa, Asien och Afrika, samt Australien och Nya Zeeland. Funktionen är baserad på den ursprungliga röstmodellen för DJ Xavier ”X” Jernigan, chef för kulturella partnerskap på Spotify. Lyssnare i utvalda marknader runt om i världen kommer nu att ha möjlighet att lyssna på kommentarer på engelska och få rekommendationer från sin egen personliga DJ. Tyvärr är denna funktion ännu inte tillgänglig i de flesta EU-länder, troligen på grund av pågående förhandlingar i Europaparlamentet om reglering av artificiell intelligens inom alla områden av underhållning och kultur.