» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 150 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Steve Jobs var en amerikansk entreprenör och en av grundarna till företaget Apple Inc. Han föddes den 24 februari 1955 och dog den 5 oktober 2011. Jobs var en visionär och en ledare inom teknikindustrin. Han var med och skapade produkter som Macintosh-datorer, iPod, iPhone och iPad. Jobs var också involverad i grundandet av företaget Pixar Animation Studios, som skapat flera framgångsrika animerade filmer. Han var en känd person inom teknikvärlden och hans arbete har haft en stor inverkan på hur vi använder och upplever teknik idag.

Senaste nytt kring Steve Jobs

Artificiell intelligens: Utmaningar och möjligheter

Artificiell intelligens (AI) hänvisar till datasystem som kan utföra komplexa uppgifter som historiskt endast en människa kunde göra. AI kommer inte att ersätta människor, men de som kan använda det kommer att ha en fördel över de som inte kan. AI förväntas förbättra branscher som sjukvård, tillverkning, bank, utbildning och kundservice. Det finns dock utmaningar som ökad reglering, dataskydd, integritetsproblem och oro över jobbförluster. AI kommer att sänka kostnaden för kognition, precis som internet har sänkt kostnaden för informationsoverföring. Fördelarna med AI inkluderar effektivitet genom uppgiftsautomatisering, dataanalys för informerade beslut, assistans i medicinsk diagnos och framsteg inom autonoma fordon. De största riskerna idag inkluderar saker som konsumentintegritet, dataskydd, dataintegritet, snedvriden programmering, fara för människor och oklar laglig reglering.

Direktlänk Dela PML Daily fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Apple använder AI för att lösa vardagliga problem

Apple använder artificiell intelligens (AI) för att lösa vardagliga problem och göra saker snabbare och enklare för användare. Företaget bygger sin AI-teknik från grunden, med företagets olika operativsystem som grund. Detta tillvägagångssätt prioriterar användarupplevelsen framför allt annat, vilket gör alla dess appar och tjänster AI-klara. Apple kan implementera detta i stor skala eftersom det äger hårdvaran, mjukvaran och halvledarna, vilket ger en djupt integrerad AI-upplevelse för användarna. Apple har också varit transparent om hur on-device, privat molnbearbetning och tredjepartsmodellinfärens fungerar.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade igår

Apple försöker förenkla AI för allmänheten

Apple Inc. siktar på att förenkla artificiell intelligens (AI) för att behålla sina användare och aktieägare engagerade och nöjda. De försöker göra AI mer estetiskt och användarvänligt, trots att de hamnat efter i AI-utvecklingen, särskilt generativ AI. Företaget har förlorat sin position som världens mest värdefulla företag till AI-inriktade Microsoft och till och med kortvarigt till chip-tillverkaren Nvidia. Apple har lanserat Apple Intelligence som ett svar på AI-racet, med förväntningar på en smartare Siri och ett förnyat fokus på användarnas integritet.

Direktlänk Dela Mint fördjupade i förrgår

Apple presenterar AI-planer på Worldwide Developers Conference

Apple planerar att använda sin fördel med över 2,2 miljarder aktiva enheter globalt för att distribuera sin version av artificiell intelligens (AI). Under företagets årliga Worldwide Developers Conference presenterade Apple sina AI-planer, som inkluderar funktioner som att sammanfatta meddelanden och förstå personligt sammanhang. Funktionerna kommer att vara tillgängliga som en del av företagets nästa mjukvaruuppdateringar. Apple Intelligence kommer att hjälpa användare att skapa e-post och omskriva olika versioner av blogginlägg. Tekniken kan också generera Genmoji, som är mycket mer anpassade. Siri, företagets virtuella assistent, kommer att uppdateras för att bli mer konversations- och personlig. Apple betonar även vikten av integritet i sin AI-strategi.

Direktlänk Dela The Telegraph India fördjupade 11 juni

Stora språkmodeller: Den nya eran av ´dot connectors´

Stora språkmodeller (LLMs) visar en anmärkningsvärd förmåga att koppla samman digitala punkter på sätt som tidigare bara varit möjligt för mänsklig begåvning. LLMs är tränade på enorma datamängder som sträcker sig över en mängd olika områden, från vetenskap och historia till litteratur och populärkultur. De kan identifiera mönster och relationer som kan undgå även de mest kunniga mänskliga experterna. Med denna enorma kunskapsbas kan LLMs skapa kopplingar och generera idéer som ingen människa kunde ha förutsett. Potentialen hos LLMs är nästan obegränsad och kan hjälpa till att påskynda innovationstakten inom otaliga områden.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 6 juni

Nvidia-chefen talar om AI och robotar på Computex 2024

Nvidia-chefen Jensen Huang talade på Taipei International Information Technology Show, även känt som Computex, och hävdade att världen har gått in i en ´ny industriell revolution´. Han visade bilder av nio humanoida robotar och flera hjuldrivna robotar, och betonade att denna robotiska ´framtid´ redan är här. Huang talade om möjligheterna med artificiell intelligens (AI) och visade upp fyra nya ´AI-laptops´. Han talade också om nästa våg av AI: Fysiska AI:s. Dessa kommer att inkludera robotar som lär sig i en virtuell värld som simulerar fysikens lagar, vilket lär roboten att agera felfritt i den verkliga världen. Han nämnde också ´robotfabriker´ som skapas i Taiwan nu av företag som Foxconn, världens största elektroniktillverkare.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 2 juni

Apple gör stora framsteg inom AI och OLED, medan Elon Musk kritiserar företagets öppna källkodsstrategi

Elon Musk, VD för Tesla Inc., har kritiserat Apple Inc:s medgrundare Steve Jobs för företagets ovilja att omfamna öppen källkodsteknologi. Samtidigt rapporteras det att Apple har ingått ett avtal med OpenAI, lett av Sam Altman, för att integrera ChatGPT i iOS 18, trots potentiell opposition från Apples AI-chef, John Giannandrea. Apple planerar också en omfattande översyn av sin virtuella assistent Siri och förväntas lansera sin första OLED MacBook Pro-modell 2026. Dessutom har företaget rapporterat att de har pausat massproduktionen av sina iPhone 16 Pro Max-skärmar på grund av kvalitetsproblem.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 juni

Microsofts försök att utmana Apple med Copilot+ PC kommer sannolikt misslyckas

Microsoft har introducerat Copilot+ PC, som det tror kommer att utmana MacBook Air, men enligt analytiker kommer försöket att misslyckas. Microsoft har en historia av att försöka konkurrera med Apple och misslyckas, som med Zune, deras iPod-konkurrent. Analytiker hävdar att Copilot+ PC:s förmåga att erbjuda obegränsad tillgång till Microsofts programvaruutvecklingsverktyg för en månadsavgift och köpa AI-appar från Microsoft-anslutna programvarubutiker inte kommer att vara tillräckligt för att konkurrera med Apple. Dessutom har Apple redan infört och börjat leverera sitt första iPhone, vilket innebär ännu mer konkurrens för Microsoft.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade 28 maj

Använd dessa 5 ChatGPT-prompts för att tänka större och överträffa konkurrenter

Att jämföra sig själv med andra kan hämma framsteg. Istället bör företag tänka stort och sträva efter att bygga stora organisationer. Konkurrenter kommer alltid att finnas, men det är inte nödvändigt att lägga märke till dem. Genom att använda fem specifika ChatGPT-prompts kan företag tänka större och överträffa sina konkurrenter. Dessa prompts inkluderar att sätta högre mål, fokusera på det som ger mest resultat, bli mer specifik, identifiera unika styrkor och hitta nya sätt att nå kunder. Genom att följa dessa steg kan företag övervinna begränsningar och nå framgång.

Direktlänk Dela Dhyeya IAS fördjupade 25 maj

Nvidias framgångsresa fortsätter tack vare AI-teknik och nya kundgrupper

Nvidias VD Jensen Huang beskriver AI-teknik som början på en ny industriell revolution. Hans företag Nvidia är i framkant av denna utveckling. Fondförvaltaren Kristofer Barrett förklarar att Nvidias framgångsresa kan fortsätta tack vare kvartalsintäkter på över 3,3 miljarder kronor per dag och en aktieuppgång på cirka 100 procent detta år. En viktig orsak till detta är kommunikationen om företagets framtid, enligt Barrett. Nvidia lyfter nu fram fordonssektorn och olika nationer, som Japan, Frankrike och Singapore, som potentiella kunder.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 24 maj

AI-startupen Surreal AI upplöses och avregistreras, medan HeyGen fortsätter att växa

AI-startupen Surreal AI, företaget bakom AI-videogenereringsverktyget HeyGen, genomgår för närvarande upplösningsförfaranden för att avregistrera sitt inhemskt registrerade företag. HeyGen, som blev populärt både inhemskt och internationellt genom sina realistiska videor, stöder över 300 olika röster och mer än 40 språk. Sedan lanseringen av sin AI-videoproduktionsapplikation i juli 2022 har HeyGen uppnått en återkommande årlig omsättning på 1 miljon dollar i mars, med en otrolig 92% årlig ökning i webbplatstrafiken i september i år. Nu har denna siffra klättrat till 18 miljoner dollar. Surreal AI, som grundades för mindre än ett år sedan, har genomfört två finansieringsrundor på flera miljoner dollar.

Direktlänk Dela Pandaily fördjupade 2 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Vikten av metaforer i företagsledning: Lärdomar från Steve Jobs och andra ledare

1983 var det troligt att Apple skulle förlora datorstriden mot IBM. Då använde Steve Jobs metaforen ´det är bättre att vara en pirat än att gå med i flottan´, vilket fick hans trupper att omfamna icke-konformism, djärvhet och ibland plundring av konkurrenters idéer. En enda rad metafor kan ändra beteenden snabbare än ett detaljerat företagsvärderingsuttalande. Trots detta använder företagsledare sällan metaforer i sin kommunikation. Metaforer kan vara mer övertygande än bokstavligt språk, öka trovärdigheten, förenkla komplexa idéer och sprida ditt budskap långt. Men att blanda metaforer, missförstå din publik och kontext, eller glömma substansen kan vara kontraproduktivt.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 25 april

Metaphorers roll i ledarskap: Hur de kan förändra beteende och öka engagemang

Användandet av metaforer i företagskommunikation kan vara kraftfullt, enligt en artikel som diskuterar ledarskapstekniker. Metaforer kan vara mer övertygande än bokstavlig språk, öka trovärdigheten, förenkla komplexa idéer och bära budskapet långt. Artikeln nämner exempel på framstående företagsledare som Steve Jobs, Richard Branson och Jamie Dimon som har använt metaforer effektivt. Artikeln ger också råd om hur man kan använda metaforer effektivt, inklusive att göra dem relaterade, introducera dem tidigt och undvika klichéer.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 23 april

Apple utvecklar egen AI-serverprocessor med TSMC:s 3nm-process

Apple utvecklar enligt uppgift sin egen artificiella intelligensserverprocessor med hjälp av TSMC:s 3nm-process, med massproduktion som ska börja under andra halvåret 2025. Generativa AI-chattrobotar kräver stora, dedikerade datacenter som kommer att ta flera år för Apple att bygga ut, om de planerar att äga denna teknik istället för att bara outsourca den. Användaren ´Phone Chip Expert´ på Weibo, som påstår sig ha 25 års erfarenhet inom integrerade kretsindustrin, inklusive arbete med Intels Pentium-processorer, antyder att denna processor kommer att tillverkas med TSMC:s 3nm-node. Apple kan använda sina egna AI-processorer för att förbättra prestanda i sina datacenter och framtida AI-verktyg som förlitar sig på molnet.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 23 april

Ny AI-foretag av Apple’s tidigare chefsdesigner och OpenAI:s medgrundare

Jony Ive, tidigare chefsdesigner på Apple, och Sam Altman, medgrundare till OpenAI, har startat ett nytt företag med fokus på innovativ AI-hårdvara. Det finns rykten om utvecklingen av ett AI-verktyg som kanske inte kräver en traditionell skärm, vilket skiljer sig från tidigare spekulationer om en smartphone-liknande enhet. Trots att lite är känt om enhetens specifikationer, tyder OpenAI:s inblandning på en betydande bidrag till AI-teknik. Ive och Altman söker en investering på $1 miljard för att förverkliga sin vision. Emerson Collective, lett av Laurene Powell Jobs, Steve Jobs änka, har visat intresse för att investera.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Jony Ive och Sam Altman söker finansiering för att bygga AI-drivet personligt enhet

Jony Ive, tidigare designledare på Apple, och Sam Altman, chef för OpenAI, söker finansiering för att skapa ett personligt enhet som drivs av artificiell intelligens. Form och funktion av enheten är ännu okända, men den kommer inte att likna befintliga smartphones. Ive och Altman har ryktats arbeta på ett sådant projekt, troligen med användning av OpenAI:s artificiella intelligens. De för diskussioner med investerare, inklusive Thrive Capital och ett annat investeringsföretag grundat av Laurene Powell Jobs, Steve Jobs änka.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 10 april

Microsofts AI-chatbot Copilot: 10 roliga saker att prova

Microsoft går all in med generativ AI i Windows, och du kan ha märkt dess Copilot AI-chatbot i din uppgiftsfält, Edge-webbläsare och några andra osannolika ställen. Copilot är utmärkt på kodning, skrivning och analys, men har också en lekfull sida som gör den bra för kreativa och fantasifulla uppmaningar. Här är tio roliga idéer att prova. Utmana Copilot att efterlikna din unika skrivstil genom att låta den studera en fil med dina tweets, e-postmeddelanden eller andra prover av din prosa. Sedan ber du den att ´Skriv 3 tweets på [tema] i stilen av [ditt filnamn]´. Det är underhållande att se AI fånga dina språkliga tics och tonalitet. Sök kritik från inflytelserika figurer. Vi har alla åsikter, men vad skulle sena visionära tänkare som Steve Jobs eller Sokrates säga om dem? Prova den här uppmaningen: ´Jag kommer att ge ett argument eller en åsikt. Kritisera det som om du var [kändisnamn].´ Copilot kommer att anta deras persona för att hitta hål i din ståndpunkt. Gör absurda jämförelser. Vill du se Copilots kreativa förmågor sättas på prov? Be den att ´Motivera varför en papegoja kan vara en bra kung av djungeln´ eller kanske ´Kan det någonsin vara möjligt att gå på vatten?´ Dess förmåga att konstruera logiskt klingande rationella förklaringar för vildt osannolika scenarier är imponerande och rolig. Agera en debattör. Copilot kan fungera som en informativ debattpartner om heta ämnen. Använd denna uppmaning: ´Agera som en debattör. Forska på båda sidor av [aktuellt problem], presentera giltiga argument, motbevisa motsatta åsikter och dra övertygande slutsatser baserat på bevis.´ Dess analys kan hjälpa dig att se de nyanser du missat. Tolka dina drömmar. Om du någonsin vaknat förvirrad av en bisarr dröm, beskriv den för Copilot med denna uppmaning: ´Agera som en dröm tolk. Jag kommer att ge drömbeskrivningar och du kommer att ge tolkningar av symboler och teman, utan personliga antaganden.´ De resulterande insikterna kan vara djupa ... eller helt felaktiga. Ta dem inte för allvarligt. Studera mänsklig natur. Vill du se samhället genom ett främmande objektiv? Prova denna tankeväckande uppmaning: ´Du är en utomjordisk antropolog som studerar mänsklig kultur och sedvänjor. Analysera [aspekt] från en utomståendes objektiva perspektiv.´ Copilots avskalade hypoteser om våra vardagliga praxis kan vara ögonöppnande. Naturligtvis kan du också be den att spela rollen som en artificiell allmän intelligens (AGI) för kanske ett mer jordnära perspektiv. Världens värsta ordvitsare. För lite dumt ordspel, engagera Copilots sinne för humor: ´Du är en AI med en knäck för ordvitsar och ordspel. När du får ett ämne, generera en lista med roliga ordvitsar och ordlekar relaterade till det.´ Resultaten kan framkalla suckar, men kan också visa AI: s vits. ´Är det en bra dag att gå ut?´ Att hålla sig uppdaterad om lokala händelser kan vara tufft. Ställ denna fråga: ´Bläddra i dagens lokala nyheter för [din stad] och avgör om det är en bra dag att gå ut, ge motivering.´ Copilot kommer snabbt att syntetisera information om väder, evenemang och mer till en rekommendation. Tapetgenerator. Copilot kan också producera högkvalitativa bilder för dig som du kan använda som din tapet. Du kan använda mycket specifika uppmaningar för att få vad du vill ha, som: ´Generera ett surrealistiskt landskap med ljusa färger och drömsk känsla. Inkludera en liten mänsklig silhuett i förgrunden med ryggen vänd mot betraktaren.´ Måltidsplanerare. När du är kort på ingredienser, låt AI bli uppfinningsrik med en uppmaning som: ´Jag har bara tomat och spenat. Visa mig 3 måltider jag kan laga med dessa saker.´ Copilot kommer att improvisera smakfulla, näringsrika receptidéer för att hjälpa till att minska matsvinnet.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 9 april

Jony Ive och Sam Altman arbetar på AI-projekt

Nästan fem år sedan, i juni 2019, meddelade Jonathan ´Jony´ Ive sin avgång från Apple. Ive, som var en nyckelperson i Apples historia och Steve Jobs högra hand, hade varit företagets chefsdesigner i över tjugo år. Nu har Ive andra planer som involverar artificiell intelligens (AI) och han arbetar med Sam Altman, VD för OpenAI. Ive och Altman arbetar tillsammans på en startup vars namn ännu inte har avslöjats. De försöker skapa en revolutionerande AI-fokuserad personlig enhet och söker för närvarande investeringar på över 1 miljard dollar för projektet. Vissa potentiella investerare inkluderar VD:n för SoftBank och Thrive Capital.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 8 april

OpenAI och Jony Ive samarbetar om ny AI-enhet

OpenAI:s Sam Altman och Jony Ive, Apples tidigare designchef, rapporteras samarbeta om en ny AI-driven personlig enhet och söker nu investerare. De två söker nu finansiering för det nya projektet, som kan vara en ny enhet liknande Humane AI-pin eller något liknande. Altman är också en stor investerare i Humane, så det finns tydliga kopplingar där. Det antas att OpenAI skulle vara en investerare, men Softbank-VD:n Masayoshi Son har också kontaktats. Andra investerare inkluderar riskkapitalbolaget grundat av Laurene Powell Jobs.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 6 april

Ted Talks om AI: Vad jag önskar att jag visste innan jag dök in i AI

Artikeln handlar om Ted Talks som rör AI (Artificiell Intelligens). Författaren önskar att han hade mer insikt i AI innan han började utforska det. Han diskuterar teknologi och insikter från ChatGPT. Artikeln är skapad med Abidin Dino AI och för att nå den rekommenderas det att vara betalande prenumerant på LearnAIWithMe.

Direktlänk Dela Data Driven Investor fördjupade 4 april

Perplexity AI, stödd av Jeff Bezos, planerar att introducera ´infödda´ annonser

Perplexity AI, ett företag som stöds av Amazon.com Inc. grundare Jeff Bezos, planerar att introducera ´infödda´ annonser i sin tjänst, enligt en rapport från Adweek. Företaget, som nyligen säkrade en serie B-finansieringsrunda på 73,6 miljoner dollar ledd av Bezos, planerar att införliva annonser i de relaterade frågorna det föreslår för användare. Perplexity AI:s sökmotor, som svarar baserat på webbkällor, videor, bilder och data från partners som Yelp, kommer att börja introducera infödda annonser under de kommande kvartalen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Stora Actionmodeller (LAMs) på väg att bli mainstream inom AI

Stora Actionmodeller (LAMs) är på väg att bli mainstream inom AI, med investeringar från stora teknikföretag som Microsoft och Salesforce. Till skillnad från Stora Språkmodeller (LLMs), som tränas på stora mängder innehåll, fokuserar LAMs på demonstrationer och åtgärder för att förstå och förutsäga användarförfrågningar. Detta gör att de kan utföra ´funktionsanrop´ för att utföra specifika uppgifter, vilket erbjuder en mer effektiv användarupplevelse. Den kommande lanseringen av Rabbit´s R1, den första enheten som drivs av LAMs, kan revolutionera industrin och driva betydande affärstillväxt.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 28 mars

Google´s nya Gemini chatbot utmanar ChatGPT

Google har lanserat sin länge väntade Gemini chatbot, i syfte att utmana de populära chatbotarna ChatGPT och Bing Chat. Gemini har utvecklats med hjälp av Googles stora språkmodell och är direkt kopplad till Google Search, vilket gör att den kan generera svar baserat på aktuell information. I jämförelse saknar ChatGPT kunskap om händelser efter 2021. Båda chatbotarna klarar av att skriva kod, men Gemini erbjuder också förklaringar och viktiga anteckningar. Gemini är för närvarande gratis att använda, likaså ChatGPT, men det finns också betalversioner av båda.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 10 mars

Par lurades av AI-röstbedrägeri att skicka pengar till falsk gisslansituation

En kvinna vid namn Robin vaknade nyligen av ett telefonsamtal från sin svärmor Mona mitt i natten. Mona verkade vara i panik och en man påstod att han höll Mona som gisslan och hotade att skjuta henne om Robin och hennes man Steve inte skickade pengar. Steve, som arbetar inom brottsbekämpning, tog kontakt med en kollega med erfarenhet av gisslanförhandlingar. Gärningsmannen krävde 500 dollar via Venmo och sedan ytterligare 250 dollar. Efter att pengarna skickats lade mannen på. När Robin och Steve ringde upp Monas man Bob visade det sig att de var oskadda och ovetande om situationen. Det framkom senare att Robin och Steve hade blivit lurade av en ny typ av bedrägeri som använder AI för att replikera en älskad persons röst.

Direktlänk Dela The New Yorker fördjupade 7 mars

AI-genererat innehåll förväntas revolutionera videounderhållningen

Videounderhållningens utveckling har gått från fasta teaterstycken till dagens 4K och potentiellt 8K-tv. Innehållet på tv har utvecklats från mestadels live till inspelade program och från inspelningsplatser till datorgenererade bilder (CGI). Men den mest betydande förändringen vi förväntar oss är övergången till AI-genererat innehåll. Denna månad dök två teknologier upp i beta: OpenAI´s Sora, som skapar vackra och realistiska videor som för närvarande saknar ljud, och ElevenLabs AI-röstgenerator, som kan leverera realistiskt ljud. OpenAI´s Sora, tillsammans med ElevenLabs´ ljud, sätter oss inom några år av produktionskvalitet på videoinnehåll.

Direktlänk Dela TechNewsWorld fördjupade 26 februari

Google introducerar Gemini, en ny AI-tjänst för förbättrad digital upplevelse

Google har introducerat en ny AI-tjänst, Gemini, som erbjuder en rad funktioner designade för att förbättra användarnas digitala upplevelser. Tjänsten är direkt tillgänglig från din iPhone och kräver endast ett Google-konto för att komma igång. Gemini har en enkel och intuitiv användargränssnitt och finns i två nivåer: den kostnadsfria Gemini Standard och prenumerationsbaserade Gemini Advanced. Gemini erbjuder olika funktioner, inklusive bildgenerering, objektigenkänning och kreativt skrivande. Tjänsten är inte tillgänglig via App Store, men kan läggas till på iPhone-hemskärmen som en webbapp.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 25 februari

Microsofts VD Satya Nadella imponerad av Indiens IT-ministeriums flerspråkiga tal-till-text och text-till-tal teknologi

Microsofts VD och styrelseordförande Satya Nadella har uttryckt sin beundran för det indiska IT-ministeriets sponsring av flerspråkiga tal-till-text och text-till-tal teknologier. Han tror att dessa innovationer kommer att möjliggöra skapandet av otroliga innovationer, såsom att låta studenter kalla på AI-lärare precis i tid. Nadella, född och uppvuxen i Hyderabad, utnämndes till VD för Microsoft den 4 februari 2014 och har sedan dess förvandlat företaget till världens mest värdefulla företag med ett värde på över 3 biljoner dollar. Företagets aktie har stigit med mer än 1000% sedan han tog över rodret.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 12 februari

Teknologer tar teologernas plats i AI-eran

Arash Gilan, VD för marknadsföringsbyrån Viva och författare till boken ´I Love AI´, uppmanar kristna tänkare att stiga fram och förena andlighet och teknologi i AI-eran. Gilan betonar att teknologin ställer existentiella frågor på sin spets och att det finns ett stort behov av röster som kan brobygga mellan tro och teknik. Han lyfter fram den franske jesuitprästen Pierre Teilhard de Chardin, vars tankar om teknologi och andlighet var före sin tid, som ett exempel.

Direktlänk Dela Dagen fördjupade 21 januari

15-årig entreprenör driver AI-företag och kombinerar skolan med företagande

15-åriga Elliot Evertsson Norrevik är grundare av Roster AI, ett företag som automatiserar kundsupport. Trots sin unga ålder har han redan belönats med ett stipendium från riskkapitalbolaget Bling Capital. Norrevik driver företaget själv, med kunder som babybolaget Rei rei och Roslagen Express. Han kombinerar skolan med att driva sitt företag och jobbar ofta på kvällarna och nätterna. Han drömmer om att ha sin bas i Singapore eller Silicon Valley och vill i framtiden arbeta med större saker, som utveckling av artificiell generell intelligens (AGI) och skapa en egen konsumentprodukt.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 13 januari

OpenAI lanserar GPT Store, en marknadsplats för AI-appar

OpenAI har lanserat GPT Store, en marknadsplats för AI-appar, liknande Apples App Store. Sedan tillkännagivandet har utvecklare skapat över 3 miljoner anpassade versioner av ChatGPT, många av dem är nu tillgängliga för allmänheten. Det är oklart om OpenAI avser att införa en provisionssystem liknande Apples. För närvarande är GPT Store endast tillgänglig för premiumanvändare av ChatGPT som betalar en månadsavgift på 20 dollar. OpenAI planerar att lansera ett intäktsprogram för att stödja GPT-utvecklare, baserat på användarens engagemang med deras GPT-applikationer.

Direktlänk Dela RetailWire fördjupade 11 januari

Reflektioner över AI:s inverkan på utbildning

Framtänkaren inom utbildningsområdet utforskar ständigt hur framväxande verktyg och strategier formar lärandet. I sina förutsägelser för 2023 noterade han att konstgjord intelligens (AI) toppade listan. Ett år senare reflekterar han över hur AI:s ´livscykel för förändring´ utvecklades och hur rädsla övergick till tveksam acceptans och sedan till viss bemyndigande för lärare och studenter. Han konstaterar att AI-revolutionen inträffade på grund av COVID. Pandemin accelererade varje skolas enhetsprogram, vilket innebar att varje student potentiellt kunde ha tillgång till AI. Han menar att AI påverkar alla ämnesområden och att vi behöver omformulera idén om att använda AI är fusk. Han påpekar att människans medkänsla är större än artificiell intelligens och att AI inte kan motivera en student att lära sig eller reagera på deras känslor.

Direktlänk Dela eSchool News fördjupade 8 januari

AI-revolution väntas på kommande Consumer Electronics Show

Den kommande Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas förbereder sig för en AI-revolution, även om OpenAI:s VD Sam Altman är märkbart frånvarande. Evenemanget, som är planerat till 9-12 januari 2024, kommer att visa upp en mängd prylar som integrerar artificiell intelligens, en trend som i stor utsträckning tändes av OpenAIs framsteg på området. Trots Sam Altmans frånvaro är OpenAIs inflytande påtagligt. OpenAI, särskilt känt för sin utveckling av ChatGPT, har varit en central figur inom AI-området. Bilindustrin är ett huvudfokus, med företag som syftar till att erbjuda en ´hyper-personaliserad´ upplevelse vid bilköp och användning. Konsumentens mottagande och marknadspotential är dock fortfarande osäkra.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 8 januari

AI-feber på CES 2024 trots OpenAI-chefens frånvaro

OpenAI-chefen Sam Altman kommer inte att delta i CES-handelsmässan i Las Vegas nästa vecka. Men hans startup OpenAI:s påverkan kommer att märkas, då företag tävlar om att hitta konsumentanvändningar för AI-teknologin. Enheter för synskadade, säkerhetssystem med vapen i skolor, ansiktsigenkänning som kan bedöma vitala tecken och kabinövervakningssystem i självkörande bilar är bara några av de sätt företag planerar att bygga in AI i sina produkter. OpenAI:s påverkan på mässan liknar Apple och dess grundare Steve Jobs, vars inflytande kändes trots att han undvek mässan.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 5 januari

Microsoft lanserar ny CoPilot-knapp på tangentbord och app för AI-tjänster

Microsoft har lanserat en ny fysisk knapp på sina laptop-tangentbord vid namn CoPilot, vilket markerar den första stora förändringen på Windows PC-tangentbord på nästan 30 år. CoPilot-knappen kommer att ersätta högerkontrollknappen på standard-PC-tangentbordet och kommer att placeras mellan Alt- och vänsterpiltangenten. Microsofts Yusuf Mehdi förklarade att företaget tror att den nya knappen kommer att göra det lättare för människor att delta i AI-transformationen. Lanseringen av CoPilot-knappen kommer strax efter att Microsoft lanserade CoPilot-appen på Android och iOS, vilket ger smartphone-användare tillgång till deras tjänst som tidigare var känd som Bing Chat.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 5 januari

AI-teknik i fokus på CES 2024 trots OpenAI-chefens frånvaro

OpenAI:s chef Sam Altman kommer inte att närvara på CES-mässan i Las Vegas nästa vecka. Trots detta kommer hans startup´s inflytande på AI-utvecklingen att vara påtagligt när företag tävlar om att hitta konsumentanvändningar för tekniken. Flera företag planerar att presentera hur de bygger in AI i sina produkter, från enheter för synskadade till säkerhetssystem för skolor och ansiktsigenkänningsteknik. OpenAI arbetar bland annat på ett hemligt AI-hårdvaruprojekt med den tidigare Apple-designern Jony Ive. Finansieringen för generativa AI-projekt ökade mer än fem gånger till 23,78 miljarder dollar under 2023.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 5 januari

Generativ AI står inför sitt ´iPhone-ögonblick´

Det har gått lite över ett år sedan ChatGPT lanserades och skapade en revolution inom generativ AI. Sedan dess har branschinsider spekulerat om när tekniken verkligen kommer att nå sitt ´iPhone-ögonblick´, det vill säga fullt ut korsa över till mainstream. För de som ansvarar för att bygga framgångsrika generativa AI-applikationer är det avgörande att förstå vad detta innebär, och hur och när det kommer att hända. Generativ AI kommer att bli allmänt när dess förmågor presenteras i form av intuitiva applikationer som är lätta att upptäcka och använda. I många fall kommer användarna inte ens att veta att det finns en AI under huven.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 1 januari

Världen står vid en teknisk skärningspunkt, formad av artificiell intelligensverktyg som ChatGPT. Men författaren spekulerar i att vi 2024 kan bli påminda om Napster och andra misslyckade digitala framtidsscenarion. Napster var en tjänst för fildelning som skakade musikindustrin genom att göra musik gratis tillgänglig. Trots att det var olagligt, trodde många att upphovsrätten skulle böja sig för ny teknik. Men så blev det inte. I stället anpassade sig teknikindustrin till upphovsrätten. Författaren föreslår att samma sak kan hända med AI, trots att många tror att AI är oundvikligt.

Foreign Policy fördjupade 31 december

Jony Ive och Sam Altman anlitar Apple-veteran för AI-projekt

Jony Ive, känd designer, och Sam Altman från OpenAI anställer Apple-veteranen Tang Tan för att jobba på ett nytt projekt inom artificiell intelligens. Tang Tan kommer att ansluta till Ives designfirma LoveFrom, vilken kommer att forma utseendet och funktionerna på de nya produkterna. Altman, en framstående person inom AI, planerar att tillhandahålla mjukvaruunderlaget. Ive hoppas kunna omvandla AI-projektet till ett nytt företag. Projekt på konceptstadiet inkluderar enheter för hemmet. Sedan 2019 har ungefär 14 medlemmar av Ives tidigare team på Apple lämnat företaget.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 december

Teknologirevolutioner lever inte upp till förväntningarna

Teknologirevolutioner som GPS-aktiverade smarttelefonkameror, 3D-utskrift och förstärkt verklighet har inte levt upp till förväntningarna. Kryptovalutor och blockchain har främst använts för att temporärt flytta stora summor pengar och JPEG-bilder bland de passivt rika. Tekniker som artificiell intelligens, generativ AI, stora språkmodeller, djupinlärning och maskininlärning har ännu inte heller haft den förväntade inverkan. Trots otaliga allvarliga rubriker sedan ChatGPT lanserades för ett år sedan, har vi fortfarande bara en vag idé om hur en främmande intelligens skulle förstå oss. OpenAI har gett oss ett mänskligt drama om avgången och återkomsten av Sam Altman, liknande Steve Jobs återkomst till Apple. Det är pengar att tjäna på bara idén om löftet och faran som AI-teknik representerar. Men kanske borde vi lita på gammaldags mänsklig skepticism.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 18 december

AI och Steve Jobs punktmetod: Framtida uppfinningar?

Steve Jobs använde en kreativ metod baserad på koppling av erfarenheter och kunskap, känd som punktmetoden. Denna artikel utforskar vad som skulle hända om AI, specifikt ChatGPT, tillämpade denna metod. Författaren introducerade slumpmässiga koncept för ChatGPT, som föreslog idéer som en urban självträdgårdssats för restauranger och ett skönhetssalong och vloggstudio i elbilar. Genom att kombinera stora företag föreslog AI disruptiva idéer som modulära sneakers från Nike och Lego, och kläder med energiövervakning från Adidas och Red Bull. Författaren introducerade sedan koncept som sportdiscipliner, konsttrender, länder och produkter som redan skapats som ett resultat av fusioner. Detta resulterade i uppfinningar som Nike Aqua Shoes, Apple iDream, Canon Birdwatch, Tesla MagLev Board, Google Exist, Philips Stoic Lamp, WaveSound Surfboard, Adidas TaoMat Relativity, Apple AstroClimb Gear, TimeBlend Design Software, Wild Gourmet Kit, MathArt Software, All-Terrain Runner´s Pack, Stellar Dive Gear, StarQuest Telescope, HybridCycle och GardenGamingHouse.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 17 december

OpenAI:s VD Sam Altman diskuterar sin chockerande avskedigande och återinsättning

Sam Altman, VD för OpenAI, beskriver sin oväntade avskedigande och återinsättning som VD för företaget han medgrundade. Han fick reda på avskedandet medan han var i Las Vegas för Formel 1 Grand Prix och beskrev upplevelsen som kaotisk och overklig. Han fick stöd från många, inklusive Microsoft, och började få meddelanden från människor som ville arbeta med honom. Trots att han inte planerade att återvända till OpenAI vid den tiden, försökte han fortfarande att stödja företaget. Altman beskriver sin avskedigande som ´obegripligt smärtsamt´. Under tiden jämförde tidigare Google VD Eric Schmidt Altman med Apple-grundaren Steve Jobs.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 10 december

Microsoft tar plats i OpenAIs styrelse efter tumult

November har blivit synonymt med chockerande nyheter från OpenAI. Förra året lanserades ChatGPT och i år sparkades och återanställdes VD Sam Altman. Nu har Microsoft säkrat en (icke-röstberättigad) plats i OpenAIs styrelse. Altman återvände till OpenAI efter mindre än fem dagar och denna tumultartade period har gett resten av AI-industrin en skjuts. Den har öppnat dörrar för mindre startups med alternativ till ChatGPT att visa upp sina talanger och teknologier. Det har också belyst riskerna med att förlita sig på en enda AI-leverantör. Dessutom har det gett andra AI-spelare, som Anthropic, en trovärdighetsökning.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 1 december

ChatGPT och Dall-E 3 skapar den mest Android-est telefonen någonsin

ChatGPT och Dall-E 3 har skapat olika versioner av en ´mer Android´ telefon. Genom att be gAI att generera en bild och sedan be den att göra den ´mer söt´, ´mer komplex´ eller ´mer lönsam´, kan bilderna förändras till oigenkännlighet. De testade detta med Android-telefoner och resultatet var en rad bilder som representerar olika nivåer av ´Androidness´. Bilderna inkluderar allt från en grundläggande Android-rendering till en ´hyper-stiliserad´ version med en enorm, ultratunn display, osynliga bezel och en strålande neon grön färg.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 1 december

Före detta Google-chef jämför OpenAI:s Sam Altman med Apple´s Steve Jobs

Före detta Google-chefen och ordföranden Eric Schmidt hyllade på tisdagen OpenAI:s VD Sam Altman, och jämförde ledaren för det banbrytande artificiella intelligensföretaget med den ikoniska avlidna Apple-medgrundaren och VD:n Steve Jobs. Schmidt gjorde jämförelsen under ett samtal vid Axios AI+ Summit, efter att Axios medgrundare Mike Allen frågade om hans syn på den senaste dramatiken på OpenAI. Altman avsattes av den tidigare styrelsen bara för att återinsättas några dagar senare och styrelsen ersattes i stor utsträckning efter att nästan varje OpenAI-anställd hotat att sluta. ´Styrelsen försöker sparka Sam. Sam sparkar styrelsen´, sa Schmidt till moderatorn. ´Sparka inte en Steve Jobs´, fortsatte han. ´Jag menar, kom igen killar, ni löser det.´ Detta är inte första gången Schmidt har gjort offentliga uttalanden där han berömmer VD:n för ChatGPT-utvecklaren OpenAI, som stöds av Google-rivalen Microsoft. Efter Altmans avskedande den 17 november, gick Schmidt till X, den sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter, för att försvara AI-gurun. ´Sam Altman är en hjälte för mig´, skrev Schmidt i inlägget som fortfarande är fastnålat högst upp på den tidigare Google-chefens flöde. ´Han byggde ett företag från ingenting till 90 miljarder dollar i värde, och förändrade vår kollektiva värld för alltid. Jag kan inte vänta på att se vad han gör härnäst. Jag, och miljarder människor, kommer att dra nytta av hans framtida arbete - det kommer att vara helt otroligt. Tack @sama för allt du har gjort för oss alla.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades av styrelsen men återvände efter endast fem dagar. Detta skedde efter att anställda hotade att lämna företaget om han inte var kvar. Detta gör Altman till en betydande figur inom tekniksektorn, särskilt med tanke på OpenAI:s position i kriget om artificiell intelligens. Trots att OpenAI:s styrelse inledningsvis avskedade Altman, verkar de nu ha förlorat kampen mot honom. Detta innebär att OpenAI:s framtid nu ligger i händerna på en mer traditionell kapitalistisk vision snarare än en mer återhållsam och etisk kapitalistisk ideal.

Slate Magazine fördjupade 27 november

Är det slutet för appar? AI kan leda till en post-app-era

Appar har revolutionerat samhället sedan de introducerades för första gången med iPhone 2007. Men den senaste explosionen av innovation inom artificiell intelligens (AI) och särskilt generativ AI antyder att en post-app-era kan vara på väg. Detta skulle kunna innebära helt nya sätt att interagera med våra enheter och för företag att leverera produkter och tjänster. Trots detta fortsätter användning av appar att vara det dominerande gränssnittet mellan användare och deras mobila enheter. Men vad händer om dina behov helt enkelt uppfylls av ett röstkommando, eller ännu bättre, din enhet lär sig om dig och förutser dina behov, tar hand om dem åt dig? Detta skulle kunna innebära en post-app-värld som drivs av alltmer kapabel AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 26 november

OpenAI:s styrelse genomgår stora förändringar efter VD:s avskedande

OpenAI:s styrelse har varit föremål för kritik under det senaste året, och ansågs vara för liten och splittrad för att effektivt styra ett av de snabbast växande start-ups i Silicon Valleys historia. Förra veckan avskedades Sam Altman, OpenAI:s populära och inflytelserika VD, av fyra av styrelsens medlemmar. Efter fem turbulenta dagar, där Altman mobiliserade nästan alla företagets 770 anställda för att lobba för styrelsens avgång och hans återinsättning, återvände Altman till företaget. Både styrelsen och Altmans allierade diskuterade över ett halvt dussin alternativ för styrelsens framtid, inklusive att utöka styrelsen till mellan tre och sju medlemmar. De övervägde också omkring 30 kandidater, inklusive Laurene Powell Jobs, änka till Steve Jobs och grundare av Emerson Collective, och Brian Chesky, VD för Airbnb. På tisdagskvällen kom båda sidor överens om att skapa en provisorisk trestyrelse, som förväntas expandera under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 23 november

OpenAI återanställer Sam Altman och omarbetar sin styrelse

OpenAI kommer att återanställa Sam Altman som VD och omarbeta sin styrelse med nya direktörer. Den initiala styrelsen kommer att ledas av Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce Inc. och direktör på Twitter innan det förvärvades av Elon Musk. De övriga direktörerna är Larry Summers, USA:s finansminister under president Bill Clinton, och befintlig medlem Adam D´Angelo, medgrundare och VD för Quora Inc. OpenAI arbetar nu med att ”reda ut detaljerna”. Styrelsen kommer inte att vara slutgiltig: dess huvudprioritet är att välja upp till nio nya direktörer. Altman kommer troligen att ansluta till styrelsen så småningom. Han gick också med på en intern utredning om det beteende som ledde till hans avsked.

Direktlänk Dela Luxembourg Times fördjupade 22 november

OpenAI-grundare anställda av Microsoft efter att ha blivit tvingade lämna företaget

OpenAI:s grundare och VD Sam Altman tvingades lämna företaget, vilket ledde till jämförelser med när Apple sparkade Steve Jobs. Altman och hans OpenAI-medgrundare Greg Brockman har nu anställts av Microsoft för att leda en nyinrättad intern avdelning för artificiell intelligens. Mer än 500 OpenAI-anställda hotar att hoppa av och följa dem. Microsofts VD och styrelseordförande Satya Nadella har gått från att se företagets 10 miljarder dollar-investering i OpenAI hotas till att stärka företagets position inom AI. Investerares instämmer och Microsofts aktier har nått rekordhöga nivåer.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

Microsoft anställer avsat OpenAI-chef Sam Altman

Efter en dramatisk helg på OpenAI, världens mest bevakade startup, har Microsoft Corp anställt företagets avsatte chef Sam Altman. OpenAI, som ligger bakom den populära ChatGPT-appen, bytte Altman mot Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, vilket ledde till att Microsofts VD, Satya Nadella, rekryterade Altman och Greg Brockman, en annan OpenAI-grundare, till att leda en nybildad AI-forskningsenhet inom Microsoft. Detta kan riskera OpenAI:s tillväxt och framtid, då företaget riskerar att förlora anställda till Microsoft och andra konkurrenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman sparkas, tidigare Twitch VD tar över

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, sparkades trots att han ledde företaget framgångsrikt och jämfördes ofta med Bill Gates och Steve Jobs. Han hade hjälpt OpenAI att överträffa mycket större konkurrenter och startade en global tävling om dominans inom artificiell intelligens. Elva dagar efter att han gick upp på scenen i San Francisco den 6 november blev han avskedad, vilket ledde till en kaotisk helg där chefer och investerare som stod på Altmans sida försökte få honom tillbaka. Styrelsen ignorerade dem och anställde istället Emmett Shear, tidigare VD för Twitch.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

Sam Altman lämnar sin roll som VD för OpenAI efter ´styrelsekupp´

Sam Altman har lämnat sin roll som VD för OpenAI efter en ´styrelsekupp´ på fredagen som skakade teknikindustrin. Vissa jämför hans avsked med när Steve Jobs sparkades från Apple, vilket visar hur betydande förändringen känns mitt i en AI-boom som har återupplivat Silicon Valley. Altman har haft mycket att göra med denna boom, orsakad av OpenAIs lansering av ChatGPT till allmänheten förra året. Sedan dess har han rest jorden runt och pratat med världsledare om löftena och farorna med artificiell intelligens. Vad som händer härnäst är osäkert. Enligt vissa rapporter kan Altman återvända till OpenAI, medan andra antyder att han redan planerar en ny startup.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkas av styrelsen

Sam Altman, VD för OpenAI, har avskedats av organisationens styrelse. Beslutet stöddes av företagets chefsforskare Ilya Sutskever och CTO Mura Murati, som nu är tillförordnad VD. Greg Brockman, OpenAI:s president och Altman-allierad, har också lämnat företaget, liksom flera andra nyckelmedarbetare. Styrelsen har uttalat att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med dem, vilket hindrade deras förmåga att utöva sina ansvarsområden. Det är oklart vad nästa steg för OpenAI blir.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 19 november

OpenAI: CEO sparkad, president och tre ledande forskare avgår

OpenAI, en ledande organisation inom artificiell allmän intelligens (AGI), har avskedat sin VD Sam Altman i ett överraskande drag. Detta ledde till att organisationens president Greg Brockman och tre seniora forskare avgick. Microsofts VD Satya Nadella, som är en nyckelinvesterare och minoritetsägare i OpenAI, ska enligt uppgift ha blivit rasande över beslutet. Uppgifter framkom under fredagskvällen att avskedandet troligen orkestrerades av OpenAIs chefsforskare Ilya Sutskever, på grund av oro över säkerheten och hastigheten på OpenAIs teknikutveckling.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Mira Murati blir tillfällig VD

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades på fredagen efter att styrelsen förlorat förtroendet för hans förmåga att leda företaget. Styrelsen konstaterade att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets tekniska chef, kommer att tjäna som tillfällig VD medan en sökning pågår för att identifiera en permanent efterträdare. Altman, som var en av företagets grundare, har sagt att han inte äger några aktier i OpenAI. Hans förmögenhet baseras på hans investeringar i andra teknikföretag. Microsoft, OpenAI:s största investerare, sa att dess partnerskap med företaget inte skulle påverkas av Altmans avgång.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat

Sam Altman, VD och medgrundare till OpenAI, har oväntat avgått från företaget och dess styrelse. Detta oväntade avhopp har skickat chockvågor genom teknikindustrin. Företaget avslöjade i ett blogginlägg att OpenAI:s styrelse inte längre har förtroende för Altmans förmåga att leda organisationen. Nu kommer teknikchefen Mira Murati att kliva in som tillförordnad VD, och en sökning pågår för att hitta en permanent efterträdare. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer att kliva ner som ordförande för företagets styrelse men kommer att stanna kvar inom organisationen.

Direktlänk Dela Big News Network fördjupade 17 november

Airbnb köper AI-startup Gameplanner.AI i sin första förvärv som börsnoterat företag

Airbnb har gjort sitt första förvärv som ett börsnoterat företag genom att köpa AI-startupen Gameplanner.AI för nästan $200 miljoner. Gameplanner.AI, som grundades 2020 och har varit i ´stealth mode´, kommer att påskynda några av Airbnbs AI-projekt. Företaget grundades av Adam Cheyer, en av grundarna till Siri. Airbnb:s VD Brian Chesky har sagt att generativ AI kommer att radikalt förändra plattformen och att han vill använda det som en ´reseconcierge´ som lär sig om användare över tid och förbättrar deras reseupplevelser.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 14 november

OpenAI´s CEO avslöjar nya funktioner för ChatGPT

Sam Altman, VD för OpenAI, presenterade nya funktioner för ChatGPT vid OpenAI DevDay. Företaget har nyligen visat stora framsteg, inklusive introduktionen av Code Interpreter, nu kallad Advanced Data Analysis, som ger ChatGPT förmågan att förbereda och förädla datafiler, vilket ger djupgående analys och insikter. Dessutom tillåter det användare att fråga filerna med naturliga språkfrågor. Integrationen av DALL-E ger användarna ett av de främsta AI-grafiska skaparverktygen. Altman avslöjade också att ChatGPT nu erbjuder realtidsåtkomst till liveinternet och förväntade minskningar av API-avgifter. Han introducerade också möjligheten att designa nya appar, kallade ´GPTs´, genom interaktioner med ChatGPT. Dessa appar kan antingen användas privat eller marknadsföras i en ny appbutik under en intäktsdelningsmodell.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 8 november

Audio Hijack 4 för Mac introducerar ny transkriptionsfunktion med OpenAI Whisper

Audio Hijack 4 för Mac har introducerat en ny funktion som omvandlar tal till text. Funktionen, som kallas Transcribe, drivs av OpenAI´s Whisper-teknik. Användare kan nu konvertera tal från 57 olika språk till text, vilket ger en skriftlig transkription av allt talat ljud. Transkriptionen behandlas helt på användarens Mac, vilket gör det integritetsvänligt. Funktionen är inkluderad i Audio Hijack utan återkommande avgifter eller begränsningar. Rogue Amoeba, företaget bakom Audio Hijack, rekommenderar Apple-silikon för bästa resultat, men det är inte nödvändigt.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 2 november

OpenAI:s uppdatering kan hota AI-startups

AI-startups står inför frågan om de är företag eller bara en funktion. OpenAI har nyligen lanserat en uppdatering för en begränsad mängd betalande prenumeranter till ChatGPT Plus som tillåter användare att ladda upp PDF:er, dokument och andra filtyper till chattboten och ställa frågor till ChatGPT om dem. Genom framsteg inom generativ AI har AI PDF-läsare blivit ett populärt sätt att arbeta med stora dokument. Enligt AI-forskaren Alex Ker har detta orsakat oro online, då vissa menar att det kommer att driva företag som bygger på generativ AI för att läsa dokument ur verksamheten.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 31 oktober

Generativ AI upplever sin ´iPhone-moment´, varnar ServiceNow´s VD

Generativa AI genomgår en revolution liknande den iPhone upplevde, med snabb adoption inom företagssektorn. ServiceNow´s VD, Bill McDermott, menar att AI ökar produktiviteten, minskar kostnaderna och ökar intäkterna, vilket helt kommer att förändra spelreglerna. Han varnar också för att företag som inte redan experimenterar med generativ AI tar en stor risk. AI-experten Andrew Ng släpper nästa vecka sin Coursera-kurs ´Generative AI for Everyone´, vilket kan hjälpa användare att förstå teknikens styrkor och svagheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 oktober

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare