» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 229 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Steve Jobs var en amerikansk entreprenör och en av grundarna till företaget Apple Inc. Han föddes den 24 februari 1955 och dog den 5 oktober 2011. Jobs var en visionär och en ledare inom teknikindustrin. Han var med och skapade produkter som Macintosh-datorer, iPod, iPhone och iPad. Jobs var också involverad i grundandet av företaget Pixar Animation Studios, som skapat flera framgångsrika animerade filmer. Han var en känd person inom teknikvärlden och hans arbete har haft en stor inverkan på hur vi använder och upplever teknik idag.

Senaste nytt kring Steve Jobs

Microsoft tar plats i OpenAIs styrelse efter tumult

November har blivit synonymt med chockerande nyheter från OpenAI. Förra året lanserades ChatGPT och i år sparkades och återanställdes VD Sam Altman. Nu har Microsoft säkrat en (icke-röstberättigad) plats i OpenAIs styrelse. Altman återvände till OpenAI efter mindre än fem dagar och denna tumultartade period har gett resten av AI-industrin en skjuts. Den har öppnat dörrar för mindre startups med alternativ till ChatGPT att visa upp sina talanger och teknologier. Det har också belyst riskerna med att förlita sig på en enda AI-leverantör. Dessutom har det gett andra AI-spelare, som Anthropic, en trovärdighetsökning.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 1 december

ChatGPT och Dall-E 3 skapar den mest Android-est telefonen någonsin

ChatGPT och Dall-E 3 har skapat olika versioner av en ´mer Android´ telefon. Genom att be gAI att generera en bild och sedan be den att göra den ´mer söt´, ´mer komplex´ eller ´mer lönsam´, kan bilderna förändras till oigenkännlighet. De testade detta med Android-telefoner och resultatet var en rad bilder som representerar olika nivåer av ´Androidness´. Bilderna inkluderar allt från en grundläggande Android-rendering till en ´hyper-stiliserad´ version med en enorm, ultratunn display, osynliga bezel och en strålande neon grön färg.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 1 december

Före detta Google-chef jämför OpenAI:s Sam Altman med Apple´s Steve Jobs

Före detta Google-chefen och ordföranden Eric Schmidt hyllade på tisdagen OpenAI:s VD Sam Altman, och jämförde ledaren för det banbrytande artificiella intelligensföretaget med den ikoniska avlidna Apple-medgrundaren och VD:n Steve Jobs. Schmidt gjorde jämförelsen under ett samtal vid Axios AI+ Summit, efter att Axios medgrundare Mike Allen frågade om hans syn på den senaste dramatiken på OpenAI. Altman avsattes av den tidigare styrelsen bara för att återinsättas några dagar senare och styrelsen ersattes i stor utsträckning efter att nästan varje OpenAI-anställd hotat att sluta. ´Styrelsen försöker sparka Sam. Sam sparkar styrelsen´, sa Schmidt till moderatorn. ´Sparka inte en Steve Jobs´, fortsatte han. ´Jag menar, kom igen killar, ni löser det.´ Detta är inte första gången Schmidt har gjort offentliga uttalanden där han berömmer VD:n för ChatGPT-utvecklaren OpenAI, som stöds av Google-rivalen Microsoft. Efter Altmans avskedande den 17 november, gick Schmidt till X, den sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter, för att försvara AI-gurun. ´Sam Altman är en hjälte för mig´, skrev Schmidt i inlägget som fortfarande är fastnålat högst upp på den tidigare Google-chefens flöde. ´Han byggde ett företag från ingenting till 90 miljarder dollar i värde, och förändrade vår kollektiva värld för alltid. Jag kan inte vänta på att se vad han gör härnäst. Jag, och miljarder människor, kommer att dra nytta av hans framtida arbete - det kommer att vara helt otroligt. Tack @sama för allt du har gjort för oss alla.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades av styrelsen men återvände efter endast fem dagar. Detta skedde efter att anställda hotade att lämna företaget om han inte var kvar. Detta gör Altman till en betydande figur inom tekniksektorn, särskilt med tanke på OpenAI:s position i kriget om artificiell intelligens. Trots att OpenAI:s styrelse inledningsvis avskedade Altman, verkar de nu ha förlorat kampen mot honom. Detta innebär att OpenAI:s framtid nu ligger i händerna på en mer traditionell kapitalistisk vision snarare än en mer återhållsam och etisk kapitalistisk ideal.

Slate Magazine fördjupade 27 november

Är det slutet för appar? AI kan leda till en post-app-era

Appar har revolutionerat samhället sedan de introducerades för första gången med iPhone 2007. Men den senaste explosionen av innovation inom artificiell intelligens (AI) och särskilt generativ AI antyder att en post-app-era kan vara på väg. Detta skulle kunna innebära helt nya sätt att interagera med våra enheter och för företag att leverera produkter och tjänster. Trots detta fortsätter användning av appar att vara det dominerande gränssnittet mellan användare och deras mobila enheter. Men vad händer om dina behov helt enkelt uppfylls av ett röstkommando, eller ännu bättre, din enhet lär sig om dig och förutser dina behov, tar hand om dem åt dig? Detta skulle kunna innebära en post-app-värld som drivs av alltmer kapabel AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 26 november

OpenAI återanställer Sam Altman och omarbetar sin styrelse

OpenAI kommer att återanställa Sam Altman som VD och omarbeta sin styrelse med nya direktörer. Den initiala styrelsen kommer att ledas av Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce Inc. och direktör på Twitter innan det förvärvades av Elon Musk. De övriga direktörerna är Larry Summers, USA:s finansminister under president Bill Clinton, och befintlig medlem Adam D´Angelo, medgrundare och VD för Quora Inc. OpenAI arbetar nu med att ”reda ut detaljerna”. Styrelsen kommer inte att vara slutgiltig: dess huvudprioritet är att välja upp till nio nya direktörer. Altman kommer troligen att ansluta till styrelsen så småningom. Han gick också med på en intern utredning om det beteende som ledde till hans avsked.

Direktlänk Dela Luxembourg Times fördjupade 22 november

OpenAI-grundare anställda av Microsoft efter att ha blivit tvingade lämna företaget

OpenAI:s grundare och VD Sam Altman tvingades lämna företaget, vilket ledde till jämförelser med när Apple sparkade Steve Jobs. Altman och hans OpenAI-medgrundare Greg Brockman har nu anställts av Microsoft för att leda en nyinrättad intern avdelning för artificiell intelligens. Mer än 500 OpenAI-anställda hotar att hoppa av och följa dem. Microsofts VD och styrelseordförande Satya Nadella har gått från att se företagets 10 miljarder dollar-investering i OpenAI hotas till att stärka företagets position inom AI. Investerares instämmer och Microsofts aktier har nått rekordhöga nivåer.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman sparkas, tidigare Twitch VD tar över

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, sparkades trots att han ledde företaget framgångsrikt och jämfördes ofta med Bill Gates och Steve Jobs. Han hade hjälpt OpenAI att överträffa mycket större konkurrenter och startade en global tävling om dominans inom artificiell intelligens. Elva dagar efter att han gick upp på scenen i San Francisco den 6 november blev han avskedad, vilket ledde till en kaotisk helg där chefer och investerare som stod på Altmans sida försökte få honom tillbaka. Styrelsen ignorerade dem och anställde istället Emmett Shear, tidigare VD för Twitch.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

Sam Altman lämnar sin roll som VD för OpenAI efter ´styrelsekupp´

Sam Altman har lämnat sin roll som VD för OpenAI efter en ´styrelsekupp´ på fredagen som skakade teknikindustrin. Vissa jämför hans avsked med när Steve Jobs sparkades från Apple, vilket visar hur betydande förändringen känns mitt i en AI-boom som har återupplivat Silicon Valley. Altman har haft mycket att göra med denna boom, orsakad av OpenAIs lansering av ChatGPT till allmänheten förra året. Sedan dess har han rest jorden runt och pratat med världsledare om löftena och farorna med artificiell intelligens. Vad som händer härnäst är osäkert. Enligt vissa rapporter kan Altman återvända till OpenAI, medan andra antyder att han redan planerar en ny startup.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Mira Murati blir tillfällig VD

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades på fredagen efter att styrelsen förlorat förtroendet för hans förmåga att leda företaget. Styrelsen konstaterade att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets tekniska chef, kommer att tjäna som tillfällig VD medan en sökning pågår för att identifiera en permanent efterträdare. Altman, som var en av företagets grundare, har sagt att han inte äger några aktier i OpenAI. Hans förmögenhet baseras på hans investeringar i andra teknikföretag. Microsoft, OpenAI:s största investerare, sa att dess partnerskap med företaget inte skulle påverkas av Altmans avgång.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat

Sam Altman, VD och medgrundare till OpenAI, har oväntat avgått från företaget och dess styrelse. Detta oväntade avhopp har skickat chockvågor genom teknikindustrin. Företaget avslöjade i ett blogginlägg att OpenAI:s styrelse inte längre har förtroende för Altmans förmåga att leda organisationen. Nu kommer teknikchefen Mira Murati att kliva in som tillförordnad VD, och en sökning pågår för att hitta en permanent efterträdare. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer att kliva ner som ordförande för företagets styrelse men kommer att stanna kvar inom organisationen.

Direktlänk Dela Big News Network fördjupade 17 november

Airbnb köper AI-startup Gameplanner.AI i sin första förvärv som börsnoterat företag

Airbnb har gjort sitt första förvärv som ett börsnoterat företag genom att köpa AI-startupen Gameplanner.AI för nästan $200 miljoner. Gameplanner.AI, som grundades 2020 och har varit i ´stealth mode´, kommer att påskynda några av Airbnbs AI-projekt. Företaget grundades av Adam Cheyer, en av grundarna till Siri. Airbnb:s VD Brian Chesky har sagt att generativ AI kommer att radikalt förändra plattformen och att han vill använda det som en ´reseconcierge´ som lär sig om användare över tid och förbättrar deras reseupplevelser.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 14 november

OpenAI´s CEO avslöjar nya funktioner för ChatGPT

Sam Altman, VD för OpenAI, presenterade nya funktioner för ChatGPT vid OpenAI DevDay. Företaget har nyligen visat stora framsteg, inklusive introduktionen av Code Interpreter, nu kallad Advanced Data Analysis, som ger ChatGPT förmågan att förbereda och förädla datafiler, vilket ger djupgående analys och insikter. Dessutom tillåter det användare att fråga filerna med naturliga språkfrågor. Integrationen av DALL-E ger användarna ett av de främsta AI-grafiska skaparverktygen. Altman avslöjade också att ChatGPT nu erbjuder realtidsåtkomst till liveinternet och förväntade minskningar av API-avgifter. Han introducerade också möjligheten att designa nya appar, kallade ´GPTs´, genom interaktioner med ChatGPT. Dessa appar kan antingen användas privat eller marknadsföras i en ny appbutik under en intäktsdelningsmodell.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 8 november

Audio Hijack 4 för Mac introducerar ny transkriptionsfunktion med OpenAI Whisper

Audio Hijack 4 för Mac har introducerat en ny funktion som omvandlar tal till text. Funktionen, som kallas Transcribe, drivs av OpenAI´s Whisper-teknik. Användare kan nu konvertera tal från 57 olika språk till text, vilket ger en skriftlig transkription av allt talat ljud. Transkriptionen behandlas helt på användarens Mac, vilket gör det integritetsvänligt. Funktionen är inkluderad i Audio Hijack utan återkommande avgifter eller begränsningar. Rogue Amoeba, företaget bakom Audio Hijack, rekommenderar Apple-silikon för bästa resultat, men det är inte nödvändigt.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 2 november

OpenAI:s uppdatering kan hota AI-startups

AI-startups står inför frågan om de är företag eller bara en funktion. OpenAI har nyligen lanserat en uppdatering för en begränsad mängd betalande prenumeranter till ChatGPT Plus som tillåter användare att ladda upp PDF:er, dokument och andra filtyper till chattboten och ställa frågor till ChatGPT om dem. Genom framsteg inom generativ AI har AI PDF-läsare blivit ett populärt sätt att arbeta med stora dokument. Enligt AI-forskaren Alex Ker har detta orsakat oro online, då vissa menar att det kommer att driva företag som bygger på generativ AI för att läsa dokument ur verksamheten.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 31 oktober

Generativ AI upplever sin ´iPhone-moment´, varnar ServiceNow´s VD

Generativa AI genomgår en revolution liknande den iPhone upplevde, med snabb adoption inom företagssektorn. ServiceNow´s VD, Bill McDermott, menar att AI ökar produktiviteten, minskar kostnaderna och ökar intäkterna, vilket helt kommer att förändra spelreglerna. Han varnar också för att företag som inte redan experimenterar med generativ AI tar en stor risk. AI-experten Andrew Ng släpper nästa vecka sin Coursera-kurs ´Generative AI for Everyone´, vilket kan hjälpa användare att förstå teknikens styrkor och svagheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 oktober

Sam Altman från OpenAI och Jony Ive från Apple ryktas samarbeta om AI-hårdvara

Det har spekulerats mycket kring ett möjligt gemensamt projekt mellan Sam Altman, VD för OpenAI, och Jony Ive, tidigare designchef på Apple. Ryktena började cirkulera i slutet av september 2023, när det rapporterades att de två hade diskuterat skapandet av en hårdvaruenhet för artificiell intelligens. Altman har sedan bekräftat att han och Ive har något på gång, men har inte specificerat vad detta innebär. Han har dock avfärdat spekulationer om att de planerar att lansera en AI-driven iPhone.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 oktober

OpenAI och Jony Ive i samtal med SoftBank för att höja över $1 miljard för att bygga AI-enhet

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, och tidigare Apple-designern Jony Ive är i avancerade samtal med SoftBanks Masayoshi Son för att höja mer än $1 miljard i finansiering för att bygga ´iPhone of artificial intelligence´, enligt en rapport från Financial Times. OpenAI har anlitat Ives företag LoveFrom för att utveckla ChatGPT-skaparens första konsumentenhet. Samtal sägs vara ´seriösa´ men inget avtal har kommit överens om, och det kan dröja flera månader innan ett företag formellt tillkännages.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 29 september

OpenAI planerar att bygga ´iPhone för artificiell intelligens´ med hjälp av tidigare Apple-designer

OpenAI, känd för sin ChatGPT, planerar att bygga vad som kallas ´iPhone för artificiell intelligens´. Enligt en rapport i Financial Times är företaget i avancerade samtal med tidigare Apple-designern Jony Ive och Softbanks VD Masayoshi Son om idén. OpenAIs chef Sam Altman har kontaktat Ives företag LoveFrom för att utveckla ChatGPT-skaparens första konsumentenhet. Diskussionerna uppges vara ´seriösa´ men inget avtal har ännu ingåtts. Rapporten tillade att det kan dröja månader innan ett företag formellt tillkännages.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 28 september

Sir Jony Ive från Apple i samtal med OpenAI om AI-baserad hårdvara

Sir Jony Ive, känd från Apple, rapporteras samtala med OpenAI om möjligheten att designa någon form av AI-baserad hårdvara. Ive blev berömd som Apples ledande hårdvarudesigner, arbetade nära Steve Jobs och designade nästan alla företagets populära produkter tills hans avgång 2019. Ive lämnade Apple för att starta sin egen designfirma, LoveForm. Enligt The Information, via TechCrunch, för Ive samtal med OpenAI för att samarbeta om ett hårdvaruprojekt. Mycket lite annat är känt om det potentiella företaget, även om SoftBanks grundare och VD Masayoshi Son rapporteras vara inblandad.

Direktlänk Dela WebProNews fördjupade 28 september

OpenAI i samtal med tidigare Apple-designer och SoftBank om att bygga ´AI:ns iPhone´

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, för avancerade samtal med tidigare Apple-designern Jony Ive och SoftBanks Masayoshi Son om att bygga ´AI:ns iPhone´, finansierad av mer än $1 miljard från det japanska konglomeratet, rapporterade Financial Times. Sam Altman, OpenAIs chef, har anlitat Ives företag LoveFrom för att utveckla OpenAIs första konsumentenhet. Diskussionerna sägs vara ´seriösa´ men inget avtal har ännu ingåtts. Det kan dröja flera månader innan ett företag formellt tillkännages.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 september

Förre Apple-chefen Jony Ive diskuterar AI-hårdvaruprojekt med OpenAI

Jony Ive, Apples tidigare chefsdesigner, diskuterar ett nytt projekt med Sam Altman, VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT. Enligt rapporter har diskussioner pågått om att skapa en ny typ av AI-enhet. Det är ännu inte offentligt känt vad den faktiska hårdvaruenheten kan vara eller om paret faktiskt kommer att bygga den. SoftBank CEO Masayoshi Son sägs också vara involverad i samtalen. OpenAI, skaparen av den populära ChatGPT AI-chattboten, har nyligen meddelat att det kommer att lansera nya röst- och bildfunktioner för AI-chattboten inom de närmaste två veckorna.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 27 september

F.d. Apple-designchef och OpenAI VD diskuterar AI-hårdvara

F.d. Apple-designchefen Jony Ive och OpenAI:s VD Sam Altman diskuterar utvecklingen av en ny AI-hårdvaruenhet, enligt The Information. Det är oklart om de kommer att skapa enheten, men de har diskuterat hur ny hårdvara för AI-eran kan se ut. SoftBank:s VD Masayoshi Son har också varit involverad i vissa aspekter av samtalen. Ive är känd för sin nära samverkan med Apple-medgrundaren Steve Jobs och ledde designen av ikoniska produkter som iMacs och iPhone. Han grundade designföretaget LoveFrom efter att ha lämnat Apple 2019.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 27 september

Före detta Apple-designchef diskuterar ny AI-hårdvara med OpenAI-VD

Före detta designchef för Apple, Jony Ive, och OpenAIs VD Sam Altman har diskuterat att bygga en ny artificiell intelligens (AI) hårdvaruenhet, enligt The Information. Det är oklart vad enheten skulle vara eller om de kommer att besluta att bygga den, men duon har diskuterat hur ny hårdvara för AI-tiden skulle kunna se ut. SoftBanks VD Masayoshi Son har också varit inblandad i vissa aspekter av konversationen, men det är oklart om han kommer att fortsätta vara inblandad.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 september

NVIDIA:s RTX GPU:er driver en ny teknologisk revolution med AI

NVIDIA:s RTX GPU:er banar väg för en ny teknologisk revolution genom att göra det enklare för genomsnittspersoner och yrkesverksamma att dra nytta av artificiell intelligens (AI) i sina dagliga liv, med hjälp av ray tracing och AI-teknik. NVIDIA RTX och GeForce RTX GPU:er driver för närvarande över 100 miljoner Windows-datorer. NVIDIA:s AI-drivna kreativa appar som Omniverse Audio2Face och NVIDIA Canvas hjälper innehållsskapare att skapa engagerande innehåll. Med en RTX-driven stationär dator eller bärbar dator kan du kombinera fördelarna med en kraftfull GPU med exklusiv programvara. NVIDIA:s AI Workbench, som för närvarande är under utveckling, underlättar AI-utvecklingsarbetsflöden.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 26 september

Sam Altman: Från Stanford till att leda AI-framsteg

Sam Altman, en av de mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI) idag, är medgrundare och VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, en revolutionerande chatbot. Tidigare ledde han Y Combinator, en teknikinkubator som tillhandahållit startkapital till företag som Airbnb, Dropbox och Stripe. Trots att hans försök att få statlig finansiering för sina AI-projekt hittills har varit misslyckade, insisterar Altman på att se till att regulatorer förstår denna nya teknik. Han har även visat upp ChatGPT för medlemmar av den amerikanska kongressen.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 16 september

AI-hälsoverktyg diagnostiserar pojke efter att 17 läkare misslyckats

Under tre år besökte Alex 17 läkare för sin kroniska smärta, men ingen kunde hitta en diagnos som förklarade alla hans symtom. I ett desperat försök delade hans mor Courtney all information hon kunde samla in om hans symtom och MR-bilder med plattformen ChatGPT. Plattformen diagnostiserade honom med ´tethered cord syndrome´, en sällsynt neurologisk sjukdom där ryggmärgen är fäst vid omgivande vävnader i ryggraden. Denna diagnos bekräftades senare av en neurokirurg. Denna framgångshistoria understryker potentialen för stora språkmodeller som ChatGPT att revolutionera hälso- och sjukvården.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 13 september

Debatten om AI fokuserar mycket på hur datorer har förändrats under det senaste decenniet, men mindre på hur människor har förändrats under samma tid. Denna artikel argumenterar för att det är människans anpassning till tekniken, snarare än tekniken själv, som är den verkliga revolutionen. Artikeln hänvisar till Steve Jobs beskrivning av tekniken som en ´cykel för hjärnan´. Men med tiden har tekniken blivit mer som en bil, omformande samhället på samma sätt som bilismens genombrott gjorde.

HD fördjupade 3 september

Generativ AI revolutionerar det amerikanska utbildningssystemet

Nästan ett år efter den offentliga lanseringen av ChatGPT navigerar det amerikanska utbildningssystemet genom ännu en omvälvning med teknik. Denna innovation föregick nödvändigheten, till skillnad från för tre år sedan, när COVID-19 krävde fjärrundervisning. Generativ AI är relativt användarvänlig och inte bunden till någon specifik applikation. Den definieras inte av något specifikt problem eller användningsfall, vilket gör att lärare och studenter kan upptäcka dess användningsområden själva. Generativa AI:er kan redan göra det mesta av det triviala mentala arbete vi ber dem om, som att skriva våra läxor eller e-postmeddelanden. Lärare använder generativ AI för att skapa bildspelspresentationer, ändra sina lektionsplaner och brainstorma frågor för att stimulera klassrumsdiskussioner. Studenter använder det för att komma på projektidéer, förbättra sina skrivfärdigheter och studera inför prov.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 1 september

AI och dess inverkan på förmögenhetsförvaltning

Artificiell intelligens (AI) har snabbt blivit en av de mest innovativa teknologierna på 2000-talet, med potential att både förbättra och störa stora industrier, inklusive förmögenhetsförvaltning. ChatGPT, den populära chatboten från OpenAI, uppskattas ha haft 100 miljoner aktiva användare per månad bara två månader efter lanseringen. Men vad innebär AI för framtiden för finansiella rådgivare? Många tekniska innovationer har påskyndat utvecklingen av finansiella tjänster under de senaste 20 åren, och AI förväntas ge ännu mer bränsle för att öka hastigheten på branschens utvecklingsprocess. Trots detta tror Adam Malamed, VD för Sanctuary Wealth, att behovet av personlig rådgivning - även om det är via Zoom - förblir starkt idag och kommer att fortsätta vara starkt efterfrågat framåt.

Direktlänk Dela WealthManagement.com fördjupade 7 augusti

AI-teknik för deepfake-videor blir alltmer tillgänglig

AI-teknik har börjat användas för att skapa ´deepfake´-videor, vilket gör tekniken tillgänglig för fler människor. Denna teknik kräver betydande processorkraft och teknisk kompetens för att genomföra. Trots att denna teknik kan missbrukas, tror vissa att dess spridning kan hjälpa till att utbilda människor om vad som är möjligt och ge dem en bättre chans att identifiera falska videor. På finansieringsfronten har Reed Jobs, son till Apple-grundaren Steve Jobs, avtäckt en riskkapitalfond på 200 miljoner dollar för att stödja nya cancerbehandlingar. Dessutom har Airalo nyligen samlat in 60 miljoner dollar för att göra det lättare att använda lokala SIM-kort, även med eSIMs.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 4 augusti

Stora trender inom AI, data och digital infrastruktur

Artificiell intelligens (AI) har varit en het trend under 2023 och kan vara den mest betydelsefulla disruptiva teknologin hittills detta århundrade. Kostnaden för att träna AI-modeller minskar med cirka 70% per år, vilket har lett till ökade investeringar och forskning och utveckling. Trots detta är generativ AI fortfarande kostsamt och långt ifrån en perfekt ersättning för traditionella beräkningsmetoder. Företag inom nästan alla branscher kan dra nytta av AI. Data beskrivs som den digitala ekonomins olja och företag med tillgång till rik data har en distinkt fördel. Det är också viktigt för alla organisationer att ha tillgång till all data som genereras inom företaget. Programvaran kan äta upp världen, men programvaran behöver fortfarande hårdvara och en infrastruktur att fungera på. Infrastrukturen som driver ´molnet´ består av datacenter, servrar och nätverksutrustning.

Direktlänk Dela Simply Wall Street fördjupade 4 augusti

Sundar Pichai och Google står inför sitt 160 miljarder dollar-dilemma

Alphabet VD Sundar Pichai avslöjade nya AI-funktioner på företagets årliga I/O-utvecklarkonferens. Dessa inkluderar en ny Gmail-funktion som automatiskt skapar hela e-postmeddelanden baserat på en textprompt och ett AI-drivet realistiskt 3D-förhandsgranskningsverktyg i Google Maps. Pichai talade också om det kraftfulla PaLM 2 stora språkmodell (LLM) som ligger till grund för mycket av denna teknik, inklusive Bard, Googles ChatGPT-konkurrent. Han nämnde en kraftfull familj av AI-modeller under utveckling, kallad Gemini, som kan utöka AI:s inverkan och dess risker. Google står dock inför utmaningen att omvandla sin traditionella sök- och annonsdrivna affärsmodell till AI-chattbots, som hotar att kannibalisera Googles traditionella sökning.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 juli

Övergången från traditionell hierarkisk ledarskap till mer adaptiv och nyskapande ledning

Artikeln diskuterar övergången från traditionell hierarkisk ledning till en mer adaptiv och nyskapande ledningsstil. Författaren växte upp i en konservativ familj i Indiana och beskriver hur familjens traditionella värderingar, som ärlighet, lojalitet och hårt arbete, har påverkat hans syn på ledarskap. Han argumenterar för att dessa värderingar, medan de är vackra och funktionella på många sätt, kan hindra framsteg när de tas till extremer. Författaren menar att ledarskap i framtiden kommer att kräva en mer adaptiv och nyskapande inställning, snarare än en strikt hierarkisk struktur.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 13 juli

Prime Day erbjuder stora rabatter på kontorsutrustning

Prime Day erbjuder en rad rabatter på kontorsutrustning, inklusive bärbara datorer, inte bara från Amazon. Några av de bästa erbjudandena inkluderar Lenovo IdeaPad Flex 5, ett prisvärt alternativ med en Ryzen 5-processor, 16 GB RAM och en 256 GB SSD. Andra höjdpunkter inkluderar Surface Laptop Go 2, som rekommenderas som den bästa prisvärda 13-tums bärbara datorn, och LG Gram 16, som är en lätt 16-tums bärbar dator. Dessutom finns det rabatter på andra kontorsartiklar, inklusive stolar, skrivbord och tillbehör.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 12 juli

Bästa Prime Day-kontorsaffärer 2023: Rabatter på bärbara datorer och kontorsutrustning

Prime Day är en utmärkt tid att köpa en ny bärbar dator eller uppgradera din hem- eller arbetsplats. Det finns rabatter på bärbara datorer, inte bara från Amazon. Några av de bästa Prime Day-kontorsaffärerna inkluderar Eero Pro Mesh Wi-Fi Bundle, Hon Ignition 2.0 Wide Chair, Moment MTW Tote 19L, Moment Rugged Camera Accessories Case, PNY Pro Elite V2 (256 GB), SanDisk Extreme Pro (128 GB) Flash Drive, Steelcase Gesture Office Chair, Vitrazza Classic Rectangle Glass Chair Mat, X-Chair X2 K-Sport, Moment MTW Camera Backpack Bundle och Logitech HD Pro Webcam C920.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 12 juli

Elon Musk och Mark Zuckerberg överväger en kampmatch

Efter att Elon Musk utmanade Mark Zuckerberg till en ´kampmatch´ på sociala medier, har samtal om en potentiell match pågått mellan de två tech-miljardärerna. Dana White, president för Ultimate Fighting Championship, har medlat mellan Musk och Zuckerberg, och bekräftade att båda är villiga att delta i en match. Ingen officiell match har ännu bekräftats, men det finns planer på att göra det till en välgörenhetshändelse. Den föredragna platsen är Las Vegas, men Musk har föreslagit att evenemanget också kan äga rum i det romerska Colosseum.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 juli

Adobe Photoshop nu tillgänglig gratis i webbversion

Adobe Photoshop har lanserat en gratis webbversion av sin populära bildredigeringsapp. Denna version är dock fortfarande i beta och fungerar endast på Chrome och Microsoft Edge, med stöd för Firefox under utveckling. Alla funktioner i Photoshop är inte inkluderade, men det finns många snabba och enkla redigeringsverktyg tillgängliga. En unik funktion för denna version av Photoshop är att den tillåter människor att samarbeta online genom att lägga till kommentarer till sina projekt. Denna gratisversion kräver endast att du registrerar dig för ett gratis Adobe ID-konto.

Direktlänk Dela Macworld fördjupade 30 juni

AI-genererade bilder visar kända personer som firar Holi i Vrindavan

En Instagram-sida vid namn Wild Trance har delat AI-genererade bilder av kända personer som Steve Jobs, Albert Einstein, Elon Musk, John Lennon och Elvis Presley, bland andra, som spelar Holi i Vrindavan. Bilderna visar även miljardärer som Ratan Tata, Anand Mahindra, Mukesh Ambani, Warren Buffett, Gautam Adani, Mark Zuckerberg och Bill Gates täckta i färgglatt gulaal medan de firar Holi. I en annan uppsättning bilder ser man Albert Einstein, Steve Jobs, John Lennon, Marilyn Monroe, Elvis Presley, Barack Obama, Vladimir Putin och Donald Trump, bland andra, klädda i indiska kläder och firar Holi med entusiasm. Sociala medier-användare älskade bilderna och delade sina tankar i kommentarsfältet.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 17 juni

OpenAI lanserar ChatGPT i Apples appbutik, kan lämna Europa om regleringar inte blir mer flexibla

OpenAI lanserar sin flaggskeppsprodukt ChatGPT i Apples appbutik och upplever stor framgång. Samtidigt meddelar Sam Altman, VD för OpenAI, att de kan lämna den europeiska marknaden om regleringarna inte blir mer flexibla. Apple tar en avgift på 30% för interna försäljningar i sin appbutik, vilket kan kosta OpenAI miljontals dollar i avgifter. Solana lanserar ett plugin för ChatGPT som gör det möjligt för användare att utföra on-chain-åtgärder direkt genom ChatGPT.

Direktlänk Dela The Cryptonomist fördjupade 25 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare