» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 346 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Sydafrika är en republik som ligger längst söderut på den afrikanska kontinenten. Landet är känt för sin mångfald av kulturer, språk och etniska grupper. Sydafrika har elva officiella språk, inklusive afrikaans, engelska och zulu. Huvudstaden är delad mellan tre städer: Pretoria (den administrativa huvudstaden), Kapstaden (den lagstiftande huvudstaden) och Bloemfontein (den rättsliga huvudstaden). Sydafrika har en rik historia, inklusive apartheidperioden, som var en systematisk politik för rassegregation som pågick från 1948 till 1994. Landet har också en imponerande natur med bland annat Krugerparken, som är en av världens största naturreservat.

Senaste nytt kring Sydafrika

Undersökning visar högt förtroende för AI-verktyg i Afrika och Mellanöstern

En undersökning med 1 300 respondenter från 10 afrikanska och mellanösternländer visar att 63% av användarna är öppna för att dela sin personliga information, medan 83% uttrycker förtroende för noggrannheten och tillförlitligheten hos AI-verktygen. Undersökningen visar att generativa AI-verktyg används flitigt, men att det finns ett behov av ökad användarutbildning och medvetenhet om de potentiella riskerna med denna kraftfulla nya teknik. Användare använder generativ AI för forskning, informationsinsamling, e-postkomposition, kreativt innehållsskapande och dokumentutformning. Trots oro för jobbförluster och negativ inverkan på olika branscher, kände 80% av respondenterna inte att det hotade deras jobbsäkerhet.

Direktlänk Dela CIO Africa fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Global marknad för AI-operationslösningar visar lovande tillväxt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI)-operationslösningar är en av de ledande marknaderna globalt, med innovativ teknikutveckling och extremt kategoriserad sektor. Efter en grundlig undersökning av branscherna under AI-operationslösningar, levererar marknadsrapporten djupgående information baserad på data relaterade till export och import samt de pågående branschtrenderna på den globala marknaden. Rapporten observerar konkurrensstrukturen i AI-operationslösningar marknaden världen över. Nyckelspelare som profileras i rapporten inkluderar EASYVISTA, Connecteam, Zoho People, InStaff, Workday, Whatfix, DELMIAWorks(IQMS), Freshworks, ScienceSoft, Integrify, Inc., Myhrtoolkit, Empxtrack, APS Payroll, Paycom, The Access Group, Beijing Foreign Enterprise Technology Co., Ltd., UFIDA Network Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Lakeplacidnewsjournal.com fördjupade i förrgår

Högt profilerade figurer uppmanar världsledare att ta itu med klimatkrisen och AI

Richard Branson, grundare av Virgin Group, Ban Ki-moon, före detta generalsekreterare för FN, och Charles Oppenheimer, barnbarn till den amerikanske fysikern J. Robert Oppenheimer, har undertecknat ett öppet brev där de uppmanar världsledarna att ta itu med de eskalerande farorna för klimatkrisen, pandemier, kärnvapen och oreglerad AI. Brevet, som släpptes av The Elders, en icke-statlig organisation som lanserades av före detta sydafrikanska presidenten Nelson Mandela och Branson, uppmanar till brådskande multilateral åtgärd, inklusive finansiering av övergången bort från fossila bränslen och byggande av global styrning för att göra AI till en kraft för gott.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 15 februari

Teknologitrender att se upp för 2024 enligt Synthesis Technologies

Affärslandskapet 2024 kommer att formas av transformativa tekniska framsteg. Företagens förmåga att anpassa sig till dessa förändringar kommer att bli en strategisk nödvändighet. Archana (Archie) Arakkal, ledande praktiker på Synthesis Technologies, ger en inblick i teknologitrenderna att hålla utkik efter 2024. Arakkal betonar vikten av stora språkmodeller (LLM), tillgänglighet av Generative AI (Gen AI) och behovet av att utvärdera etik och ansvar i modellutveckling. Arakkal tror att Gen AI är det mest spännande teknikområdet för 2024.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 12 februari

Framtida scam att vara medveten om år 2024: Deepfakes och mer

År 2024 kan bedragare använda nya metoder som deepfake-imitation. Deepfakes använder AI-teknik för att skapa nya, men falska, bilder, videor och/eller ljudmaterial från befintligt material. Bedragarna kan också använda AI-genererade röstmeddelanden eller videor för att imitera en familjemedlem i nöd. En annan bedrägerimetod är att imitera politiker för att sprida förvirring eller desinformation. Investeringsscam kan presenteras som pålitliga finansiella organisationer som lovar otroliga avkastningar. Andra scam att vara medveten om innefattar falska lån, romanscam, identitetsstöld, välgörenhetsscam, tekniskt supportsbedrägeri och valpscam. Generellt råd är att sakta ner och tänka innan man reagerar på något, särskilt om det är känslomässigt utlösande innehåll.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 12 februari

Google omvandlar sin AI-språkmodell Bard till Gemini

Google har bytt namn på sin ChatGPT-konkurrent, Bard, till Gemini och lanserat en ny Gemini mobilapp för både Android och iOS. Gemini är en familj av multimodala stora språkmodeller utvecklade av Googles AI-forskningslaboratorium, Google DeepMind. Gemini kan kopplas till Google-appar som Gmail, Maps och YouTube, vilket gör det enkelt att formulera texter, e-post, röst, bilder och annat innehåll. Gemini kommer nu att integreras i hela Googles ekosystem av produkter, plattformar och API:er. Det nya erbjudandet Gemini Advanced finns nu tillgängligt på appen som en del av en ny Google One AI Premium-plan för R429/månad.

Direktlänk Dela ITWeb fördjupade 9 februari

MoveInSync revolutionerar pendling för anställda i Indien

Deepesh Agarwal och Akash Maheshwari, grundare av MoveInSync, har revolutionerat pendling för anställda i Indien. Deras flaggskeppslösning, Employee Transportation Solution (ETS), är en SaaS-lösning som spårar anställdas taxianvändning, tillhandahåller automatiserad fakturering med minskade avvikelser och har säkerhetsfunktioner för kvinnliga passagerare. Lösningen ger transportadministratörer fullständig kontroll och synlighet över sina transportoperationer i realtid. MoveInSync har fått finansiering från bland annat Saama Capital, Athera Ventures och Qualcomm, och nyligen investerade Bessemer Venture Partners 15 miljoner dollar. En del av denna finansiering kommer att användas för att expandera MoveInSyncs internationella närvaro i marknader som Filippinerna, Sydafrika och Mellanöstern.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 februari

Google uppgraderar sin generativa AI-plattform för att konkurrera med ledarna inom AI

Google har uppgraderat sin generativa AI-plattform för att konkurrera med ledarna inom AI, som OpenAI och Microsoft. Det nya inslaget som sannolikt kommer att få mest uppmärksamhet är Bard image generation, inbyggt i Google Bard generativa AI-plattform. Denna nya funktion drivs av Googles uppdaterade Imagen 2-modell, som är utformad för att balansera kvalitet och hastighet, och leverera högkvalitativa, fotorealistiska resultat. Google har också meddelat den globala tillgängligheten av Gemini Pro, en företagsnivå chatbot, som ger Bard mer avancerad förståelse, resonemang, sammanfattning och kodningsförmågor. Bard har också förmågan att dubbelkolla fakta den genererar, vilket gör den mer pålitlig och trovärdig.

Direktlänk Dela Gadget fördjupade 5 februari

Maskininlärningsoperationer revolutionerar cybersäkerhet

Maskininlärningsoperationer (MLOps) ändrar landskapet för cybersäkerhet genom att effektivisera distribution, hantering och övervakning av maskininlärningsmodeller. MLOps möjliggör snabb upptäckt och svar på cyberhot, vilket hjälper organisationer att ligga steget före illvilliga aktörer. Detta förbättrar inte bara noggrannheten i hotdetektering utan effektiviserar också säkerhetsoperationer. Trots dess fördelar presenterar införandet av MLOps utmaningar, som brist på kompetens inom datavetenskap och behovet av att säkerställa indatakvalitet och integritet.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 4 februari

Global AI-marknad förväntas öka till 460,89 miljarder dollar 2028

En rapport från ResearchAndMarkets.com visar att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas öka från 150,3 miljarder dollar 2023 till 460,89 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 25,12%. Denna tillväxt drivs av framsteg inom autonoma AI-teknologier och deras ökande användning inom olika branscher. Trots denna starka tillväxt står AI-marknaden inför utmaningar i form av datainskränkningar, vilket påverkar utvecklingen och tillämpningen av AI-lösningar. Rapporten inkluderar även en detaljerad analys av marknaden, inklusive segmentering och konkurrensanalys.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 2 februari

Googles AI-chattbot Bard med Gemini Pro nu tillgänglig i Sydafrika

Google har meddelat att dess AI-chattbot Bard med Gemini Pro nu kommer att vara tillgänglig i Sydafrika. Bard med Gemini har nu matchat ChatGPT:s prestanda på en populär chattbotarena och kommer in på andra plats på ledartavlan, precis bakom GPT-4-Turbo, OpenAI:s mest avancerade modell. Google introducerar också bildgenerering för att hjälpa till att ge liv åt fler av dina idéer. Som en del av sin ´djärva och ansvarsfulla strategi´ för AI har Google proaktivt samarbetat med experter, beslutsfattare och integritetsregulatorer om denna expansion. Google avslöjade också att Bard Advance, som för närvarande är gratis, får en betalningsprenumerationsmodell.

Direktlänk Dela The Citizen fördjupade 2 februari

AI-teknikens framtid och dess inverkan på arbetsplatserna i Sydafrika

CloudZA, en molnsystemintegratör och lösningarleverantör, använder dagligen artificiell intelligens (AI) för att erbjuda effektiva lösningar, automatisering och personligt innehåll till sina kunder. Företaget ser stora möjligheter för AI-teknik att omforma arbetsplatser i Sydafrika, särskilt genom generativ AI (gen AI) och artificiell generell intelligens (AGI). Gen AI fokuserar på att skapa unikt, anpassat innehåll som text, bilder och media, medan AGI-system kan utföra farligt manuellt arbete eller dataintensiva analyser. Trots potentialen för AI-teknik att öka produktiviteten och skapa arbetstillfällen, hindras den bredare innovationen av underutvecklad anslutning och begränsad dataåtkomst, särskilt i informella områden eller utanför större CBD:er.

Direktlänk Dela TechCentral fördjupade 1 februari

Microsoft: AI kommer att förbättra produktiviteten, inte ta över jobb

Microsoft Corporation har tillhandahållit insikter i hur företaget närmar sig utvecklingen och etiken kring Artificiell Intelligens (AI) för att motverka myter och missförstånd om att AI skulle ta över jobb. Under en virtuell session av Microsoft Africa AI Journalists Academy framhöll Ayanda Ngcebetsha, direktör för Data och AI, Microsoft Sydafrika, och Trusha Vanmali, affärsprogramchef, Microsoft Sydafrika, att AI endast skulle förbättra produktiviteten snarare än att ta över jobb. De påpekade att AI verktyg skulle hjälpa till att frigöra tid för mer kreativt och givande kognitivt arbete.

Direktlänk Dela Independent Newspapers Nigeria fördjupade 1 februari

Microsoft visar hur AI kan förbättra produktiviteten

Microsoft har demonstrerat hur AI-verktyg kan hjälpa innehållsutvecklare och företagsledare att organisera sitt arbete effektivare. Satya Nadella, företagets VD, talade om AI:s framväxande roll vid Microsoft Ignite 2023. Ayanda Ngcebetsha, direktör för Data och AI på Microsoft Sydafrika, betonade vikten av AI-verktyg för att sammanfatta rapporter, utföra noggrann forskning, genomföra språköversättning och koordinera möten. Han talade specifikt om Microsoft Copilot, ett AI-verktyg som kan hjälpa innehållsutvecklare med att skriva, koda, sammanfatta och söka efter specifik information.

Direktlänk Dela Tech Economy Nigeria fördjupade 31 januari

Microsoft: AI kommer inte att ta över jobb, bara förbättra produktiviteten

Microsoft Corporation har meddelat att artificiell intelligens (AI) inte kommer att ta över jobb. Ayanda Ngcebetsha, direktören för Data och AI på Microsoft Sydafrika, påpekade att AI bara kommer att förbättra produktiviteten snarare än att ta över jobb. Han förklarade att AI kommer att förbättra kreativiteten och utveckla rutinuppgifter, bland annat. Han betonade att AI handlar om att arbeta sida vid sida med människor som en vardaglig följeslagare. Han tillade att AI kan hjälpa till att lätta bördan på människor och att organisationer som omfamnar AI kommer att frigöra kreativitet och öka produktiviteten för alla.

Direktlänk Dela Tribune Online fördjupade 27 januari

Generativ AI förändrar världen: Lagar och politik i AI:s händer

Generativ AI (gen AI) förväntas förenkla livet och bidra till den globala BNP:n, men det kommer också att påverka samhällets kärna. Förra året skrev en rådsman i Porto Alegre, Brasilien, en uppmaning som omvandlades till en åtta-delad lag av ChatGPT på 15 sekunder. Det blev den första lagen skriven av gen AI att godkännas. Detta är inte bara om att använda teknik för att sammanfatta långa juridiska texter eller automatiskt generera juridiska klagomål, det handlar om att skriva lagar. Hur lång tid tar det innan domstolarna accepterar AI som en juridisk person? Frågorna kommer att börja få svar 2024, då 64 länder, inklusive Indien, flera nationer i EU, USA, Indonesien, Pakistan, Bangladesh, Mexiko, Ryssland, Storbritannien, Sydafrika och Sri Lanka, går till val. Dessa länder representerar en stor del av världen - 49 procent av den globala befolkningen - och kommer att bestämma demokratins framtid. Inte överraskande kallas 2024 för ´det ultimata valåret runt om i världen´. Detta är året då vi kommer att se AI-genererade kampanjstrategier som används av politiska partier för att vinna val.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 23 januari

Google DeepMind AI-stipendier 2024 för nästa generation AI-forskare och ingenjörer

Google DeepMind AI-stipendier 2024 kommer att möjliggöra för nästa generation AI-forskare och ingenjörer. Ansökningsfristen är den 29 mars 2024. Vi inbjuder studenter från hela Afrika att ansöka till september 2024-kullen och bli en av våra 40 Google DeepMind-stipendiater för läsåret 2024-25. En donation från Google DeepMind finansierar 40 stipendiater per år under de fyra åren från september 2023. Finansieringen täcker fulla stipendier, utrustning och beräkningskostnader för studenter. Stipendiaterna är Google DeepMind-stipendiater och har möjlighet att koppla upp sig med Google DeepMinds forskare och ingenjörer för handledning och stöd.

Direktlänk Dela After School Africa fördjupade 22 januari

AI-PC: Största utvecklingen inom PC-industrin på 25 år

Introduktionen av ´AI-PC´ - datorer drivna av kisel designat för att påskynda artificiella intelligensuppgifter - är den största utvecklingen inom PC-industrin på 25 år, enligt Nitesh Doolabh, landschef för Intel Sydafrika. Doolabh sa att neurala bearbetningsenheter (NPUs) integrerade i nästa generations laptop- och skrivbords-CPUer kommer att påskynda antagandet av AI-verktyg på PC. Han förutser att efterfrågan på dessa datorer kommer från företagssektorn, där oro har uppstått över att ladda upp känsliga företagsdata till tredjeparts molntjänster. Konsumentefterfrågan kommer troligen senare, drivet av lanseringen av efterträdaren till Windows 11 senare i år.

Direktlänk Dela TechCentral fördjupade 18 januari

Maskininlärning revolutionerar läkemedelsindustrin med förväntad tillväxt på 37,9% 2024-2030

Maskininlärning i läkemedelsindustrin upplever betydande tillväxt då läkemedelsföretag anammar maskininlärningsapplikationer för att effektivisera läkemedelsupptäckt, kliniska prövningar och dataanalys. Maskininlärning gör det möjligt att analysera stora datamängder, identifiera mönster och insikter som kan påskynda forsknings- och utvecklingsprocesser. Marknadstillväxten drivs av den ökande komplexiteten i läkemedelsforskning, behovet av personlig medicin och önskan att snabba upp läkemedelsutvecklingens tidslinjer. Den globala maskininlärningsmarknaden inom läkemedelsindustrin förväntas växa med en CAGR på 37,9% under perioden 2024-2030.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 januari

inq. lanserar omfattande kant-AI och IoT-lösningar för att transformera affärsverksamhet

inq., ett företag inom Convergence Partners, har lanserat en omfattande Edge AI, Internet of Things (IoT) och Edgedock datainsikter för att transformera affärsverksamheten inom olika sektorer. Det integrerade erbjudandet kombinerar edge computing med AI för att ge realtids databehandling och intelligent beslutsfattande till sydafrikanska företag. inq.s Edge AI & IoT-paket inkluderar avancerad videoanalys med AI och maskininlärning, AI-drivna övervakningssystem, detaljhandelsanalys och mer. Edgedock tillhandahåller kraftfulla AI- och mjukvarulösningar för att hjälpa organisationer att hantera sina säkerhets- och digitaliseringsutmaningar.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 17 januari

AI-relaterad desinformation toppar listan över globala risker 2024

Enligt Världsekonomiska forumets ´Globala riskrapport 2024´ är artificiell intelligens (AI) som skapar felaktig information en av de största riskerna för det kommande året. Rapporten, som sammanställdes i samarbete med Marsh McLennan och Zurich Insurance Group, rankade AI-relaterad desinformation och dess effekter på samhällspolarisering högre än klimatförändringar, krig och ekonomisk svaghet. Rapporten, som baserades på en undersökning av över 1 400 globala riskexperter, politiker och industriledare, uppmanade ledare att fokusera på globalt samarbete och att bygga skyddsräcken för de mest störande framväxande riskerna.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 10 januari

Volkswagen avslöjar uppdaterad Golf GTI på CES i Las Vegas

Volkswagen har valt att avslöja den uppdaterade Golf ”8.5” GTI-modellen på konsumentelektronikmässan (CES) i Las Vegas. Trots att prototypen fortfarande bär en extern förklädnad, kan vi se en ny stötfångardesign med boomerangliknande element. Det är troligt att detta är Clubsport-versionen av GTI, som inte säljs i Sydafrika. Volkswagen har helt avslöjat den nya modellens cockpit, som inkluderar en ny fristående central pekskärm. Volkswagen säger att det kommer att bli den första storskaliga biltillverkaren att erbjuda GhatGPT som en standardfunktion i många av sina fordon från andra kvartalet 2024 och framåt.

Direktlänk Dela Independent Online fördjupade 9 januari

Artificiell intelligens har potential att transformera Afrika

Artificiell intelligens (AI) har enorm potential att transformera olika sektorer i Afrika, inklusive affärer, konsumentupplevelse, utbildning, jordbruk, hälsa, styrning och finans. Trots att AI:s implementering i Afrika fortfarande är i sin linda, kan tekniken förändra sättet företag fungerar på och förbättra livet för miljontals människor. Särskilt inom finansiella tjänster, jordbruk och hälsovård kan AI användas effektivt. Trots detta är brist på investeringar i forskning och utveckling, institutionell kapacitet och stora kompetensgap bland ungdomar utmaningar som måste övervinnas.

Direktlänk Dela The Will News fördjupade 7 januari

Artificiell intelligens har potential att förändra Afrika

Artificiell intelligens (AI) har potential att förändra olika sektorer i Afrika, inklusive företag, kundupplevelser, utbildning, jordbruk, hälsa, styrning och finans. Trots detta är implementationen av AI i Afrika fortfarande i ett tidigt skede, med de flesta tillämpningarna i pilot- eller experimentfas. Afrikas unga och växande befolkning anses vara en viktig resurs för ekonomisk tillväxt och innovation. Afrikanska ledare uppmanas att visa starkt engagemang för AI-agendan genom att fokusera på forskning, finansiering, kapacitetsuppbyggnad och långsiktiga partnerskap. AI har potential att påverka nästan varje industri på kontinenten.

Direktlänk Dela Independent Newspapers Nigeria fördjupade 7 januari

Orbis Research publicerar rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

Orbis Research har publicerat en omfattande rapport om marknaden för generativa AI-verktyg. Rapporten analyserar storleken på marknaden, tillväxtpotentialen, trender och utmaningar. Den är baserad på djupgående forskning utförd av analytiker och branschexperter. Marknaden är indelad i olika segment baserat på produkttyper, tillämpningar och geografiska platser. Rapporten profilerar också nyckelspelare på marknaden, inklusive deras marknadsandel, produktportföljer och genomförande strategier. Den globala marknaden för generativa AI-verktyg har påverkats signifikant av COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 januari

Universitetet i Johannesburg anordnade nyligen en konferens om artificiell intelligens (AI) i Muldersdrift, Sydafrika. Konferensen fokuserade på ´gräsrots AI´, en rörelse som drivs av studenter, professorer, forskare, industripraktiker och entreprenörer över hela kontinenten. Denna rörelse fyller viktiga luckor i utbildning och forskning, särskilt med tanke på att det finns för få universitet, stora socioekonomiska ojämlikheter och en snabb global AI-utveckling. Trots dessa utmaningar har rörelsen fått uppmärksamhet från globala teknikföretag som Google, Apple och OpenAI. Utmaningen nu är att säkerställa att afrikanska AI-forskare aktivt formar och äger dessa tekniska framsteg.

Inside Higher Ed fördjupade 4 januari

Generativ AI kan omforma politiken och påverka val

Under 2023 dök en video upp där Hillary Clinton, tidigare presidentkandidat för det demokratiska partiet och utrikesminister, uttrycker sin uppskattning för Ron DeSantis, en republikansk presidentkandidat. Det visade sig att videon skapats med generativ AI. Denna teknik kan komma att omforma politiken radikalt, med konsekvenser för val inklusive möjligheten att skapa falsk information till låg kostnad och att producera högst personlig reklam för att manipulera väljare. Detta kan leda till felaktig information om valadministration och ´October surprises´, där desinformation sprids strax före val och det finns otillräcklig tid att motbevisa det. Oro över generativ AI:s inverkan på val har blivit brådskande när vi går in i ett år där miljarder människor över hela planeten kommer att rösta.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 januari

Global marknadsrapport för programvara för operativisering av maskininlärning belyser ledande företag och innovativa tekniker

Marknaden för programvara för operativisering av maskininlärning är globalt en av de ledande marknaderna som involverar utveckling av innovativa tekniker och en extremt kategoriserad sektor. Rapporten ger en detaljerad sammanfattning av olika företag, tillverkare, organisationer och andra konkurrenskraftiga spelare som har stor inverkan på den globala marknaden i form av efterfrågan, försäljning och intäkter genom att tillhandahålla tillförlitliga produkter och tjänster till kunder över hela världen. Bland de stora aktörerna som täcks i rapporten finns MathWorks, SAS, Microsoft, ParallelM, Algorithmia, H20.ai, TIBCO Software, SAP, IBM, Domino, Seldon, Datmo, Actico, RapidMiner, KNIME.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 29 december

Global marknad för Artificiell Intelligens & Avancerad Maskininlärning växer snabbt

Den globala marknaden för Artificiell Intelligens & Avancerad Maskininlärning är en av de ledande marknaderna globalt, som innefattar utveckling av innovativa tekniker och en extremt kategoriserad sektor. Marknadsrapporten levererar djupgående information efter en genomgripande undersökning utförd över industrin. Den observerar konkurrensstrukturen globalt och innehåller en detaljerad sammanfattning av olika företag, tillverkare, organisationer och andra konkurrerande aktörer som har en stor inverkan på den globala marknaden. Några av de stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar iCarbonX, Inbenta, Prisma Labs, Jibo, NVIDIA, Next IT, Intel, Quadratyx, AIBrain, Numenta.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 28 december

AI kan göra världen mer rättvis, säger Bill Gates

Bill Gates, medgrundare till Microsoft, skrev i ett blogginlägg att smarta investeringar i artificiell intelligens (AI) nu kan göra världen mer rättvis, och minska eller till och med eliminera tidsfördröjningen mellan när den rika världen får innovation och när den fattiga världen gör det. Han påpekade att AI redan har haft stor inverkan på skapandet av nya läkemedel. Gates Foundation prioriterar att dessa verktyg också adresserar hälsoproblem som oproportionerligt påverkar världens fattigaste, som AIDS, tuberkulos och malaria.

Direktlänk Dela Mid-Day fördjupade 25 december

Alphabet Inc. förbereder sig för 2024 års val, Bill Gates entusiastisk över AI inom hälsovården

Veckan har varit spännande för teknikentusiaster, särskilt för dem som följer utvecklingen inom AI. Googles moderbolag, Alphabet Inc., har gjort ett anmärkningsvärt drag inför det amerikanska presidentvalet 2024. Samtidigt uttryckte Microsofts medgrundare, Bill Gates, sin entusiasm för AI:s potential inom hälsovården, och OpenAI stod inför en rättslig utmaning. Google har beslutat att begränsa antalet valrelaterade frågor som dess AI-chattbot, Bard, kan svara på. Bill Gates har delat sina tankar om den massiva påverkan AI kommer att ha på fem ambitiösa genombrott inom hälsovården 2024. En grupp av 11 icke-fiktiva författare, inklusive Pulitzerprisvinnare, har anklagat ChatGPT:s moderbolag OpenAI och Microsoft för att använda deras skrifter utan tillstånd för att träna AI-program.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 december

AI kan göra världen mer rättvis, enligt Bill Gates

Om vi gör smarta investeringar nu kan artificiell intelligens (AI) göra världen mer rättvis, enligt miljardären Bill Gates. Han menar att AI kan minska eller till och med eliminera tidsfördröjningen mellan när den rika världen får en innovation och när den fattiga världen gör det. Gates anser att vi kan lära oss mycket från global hälsa om hur man gör AI mer rättvis. Han påpekar att AI kan ha stor inverkan på skapandet av nya läkemedel och att verktyg för AI kan påskynda denna process betydligt.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 24 december

Bill Gates diskuterar AI:s framtid och dess roll i samhället

I sitt nyligen släppta årsbrev ger Bill Gates inblickar och förutsägelser om artificiell intelligens (AI) roll i att forma vår framtid. Gates tror att AI kommer att påskynda innovation inom olika områden, särskilt inom medicin. Han jämför AI:s nuvarande stadium med internets tidiga dagar och föreställer sig en framtid där AI-verktyg är en integrerad del av våra dagliga liv. Gates betonar också hur AI kan bidra positivt till samhället, särskilt genom att minska globala ojämlikheter.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 24 december

Bill Gates ser 2024 som ett monumentalt år för artificiell intelligens

Bill Gates, medgrundare till Microsoft, förutspår att 2024 kommer att vara ett monumentalt år för artificiell intelligens (AI). Han anser att tekniken kommer att bli särskilt viktig inom global hälsa, där han och hans stiftelse har arbetat i decennier. Gates ser också potentialen för AI att förbättra tillgången till utbildning och mental hälsa. Han nämner också framsteg inom generativ AI, som kan skapa nya material baserat på mönster den känner igen i data. Gates framhåller att han är motiverad att se till att tekniken bidrar till att minska globala ojämlikheter.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 23 december

Marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning

En marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad utifrån produkttyp, slutanvändningsindustri och nyckelregioner. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Schneider Electric, Sas Institute Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm. Rapporten omfattar också utmaningar och risker på marknaden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

Stora teknikföretag förbereder sig för valåret 2024 genom att begränsa AI-inverkan

2024 kommer att bli ett hektiskt år med flera val, inklusive presidentvalet i USA, nationella val i Indien och Sydafrika. I detta sammanhang har Google moderbolag Alphabet bekräftat att det kommer att begränsa hur dess chatbot Bard och sökgenerativa upplevelser svarar på valrelaterade frågor. Detta kommer att börja tidigt 2024. Google förbereder sig genom att begränsa valrelaterade frågor och kommer att arbeta mer med AI. Facebook moderbolag Meta har begränsat AI-genererade politiska annonser och kräver nu avslöjande av AI eller digitala ändringar i politiska annonser. Elon Musks X har gjort en U-sväng på sitt globala förbud mot politiska annonser, men utökar också sitt säkerhets- och valteam för att mildra riskerna.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 20 december

Alphabet begränsar vissa valrelaterade frågor på sin chatbot Bard

Alphabet, Googles moderbolag, meddelade på tisdagen (19 december) att det kommer att begränsa vissa typer av valrelaterade frågor som kan besvaras av dess chatbot Bard och generativa sökningar. Begränsningarna kommer att träda i kraft i början av 2024. Detta kommer inför stora val nästa år, inklusive presidentvalet i USA 2024, Indiens premiärministerval och val i Sydafrika. Alphabet har uttryckt en ökad fokusering på den roll som artificiell intelligens (AI) kan spela. Det finns redan globala farhågor om sociala mediers roll för att påverka väljares åsikter under val.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 20 december

AI-botten Bard och söktjänst kommer att begränsas under valperioden

AI-botten Bard och söktjänsten kommer att begränsa svar på valrelaterade frågor under början av nästa år. Detta kommer att gälla under flera viktiga val, inklusive de i Indien och Sydafrika. Google planerar att öka fokus på AI: s roll i hantering av valkampanjer och den service som ges till väljarna. Meta har tidigare meddelat att det inte kommer att tillåta politiska kampanjer och annonsörer i andra reglerade branscher att använda företagets nya generativa AI-reklamprodukter.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 20 december

Google planerar att begränsa valrelaterade frågor till sin chatbot Bard inför 2024 års val

Google, som ägs av Alphabet, har meddelat att de planerar att införa restriktioner för de typer av valrelaterade frågor som dess chatbot Bard och generativa AI-baserade sökupplevelser kan svara på inför det amerikanska presidentvalet 2024. Företaget siktar på att genomföra dessa restriktioner i början av 2024. Google uttryckte sitt åtagande att öka fokus på att förstå rollen för artificiell intelligens (AI) i att betjäna väljare och kampanjer kopplade till dessa val. Meta, Facebooks moderbolag, tog också ställning till AI i politisk annonsering, och avslöjade tidigare i november att det skulle förbjuda politiska kampanjer och annonsörer i reglerade branscher från att använda sina nya generativa AI-annonseringsprodukter. Elon Musks sociala medieplattform, X, tillåter dock politisk annonsering i USA från kandidater och politiska partier.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 20 december

Google förbättrar AI för att hantera hot och policyöverträdelser inför 2024 års val

Google planerar att förbättra sina AI-system för att snabbare och mer effektivt kunna hantera hot och överträdelser av företagets policy. Dessa förbättringar innefattar bland annat en begränsning av vilka valrelaterade frågor som företagets AI-produkter, inklusive Search Generative Experience (SGE) och Bard, kommer att returnera svar på. Detta ska implementeras inför det amerikanska presidentvalet 2024. Andra teknikjättar som Meta och X har också infört nya regler och begränsningar för hur AI kan användas i politiska sammanhang.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 20 december

Google planerar att införa begränsningar för valrelaterade förfrågningar inför det amerikanska presidentvalet 2024

Google meddelade på tisdagen att det kommer att införa begränsningar för valrelaterade förfrågningar för sin chattbot, Bard, och sökgenererande upplevelse inför det amerikanska presidentvalet 2024. Begränsningarna förväntas träda i kraft i början av 2024. Utöver USA förväntas flera banbrytande val att äga rum 2024, bland annat i Indien och Sydafrika. Google kommer att lägga större vikt vid rollen av artificiell intelligens (AI) för att tillhandahålla tjänster till väljare och kampanjer kopplade till dessa val. Facebookägaren Meta förbjöd tidigare politiska kampanjer och annonsörer i reglerade branscher från att använda dess nya AI-genererade annonseringsprodukter. Elon Musks sociala medieplattform X tillåter politisk annonsering från kandidater och politiska partier i USA.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 20 december

Google begränsar valrelaterade sökningar med hjälp av Bard och AI

Google planerar att begränsa valrelaterade sökningar från Bard och AI-baserade sökningar inför det amerikanska presidentvalet 2024. Företaget vill ägna mer uppmärksamhet åt hur AI kan påverka dessa val. Detta föreslår en förändring mot en mer ansvarsfull användning av AI i politiska sammanhang. Meta, Facebooks moderbolag, har redan fattat ett beslut. Det har tidigare förbjudit annonsörer i reglerade branscher och politiska kampanjer från att använda sina nya generativa AI-annonseringsprodukter. Elon Musks sociala medieplattform X har tillåtit politisk annonsering i USA.

Direktlänk Dela Daily News & Analysis India fördjupade 20 december

Google och Meta begränsar AI i valrelaterade frågor, Elon Musks plattform tillåter politisk annonsering

Google planerar att införa begränsningar för vilka typer av valrelaterade frågor dess chattbot Bard och sökgenerativa upplevelser kan svara på. Dessa begränsningar förväntas vara på plats senast 2024, inför allmänna val över hela världen. Google kommer att fokusera mer på artificiell intelligens (AI) i tjänst för väljare och kampanjer relaterade till dessa val. Meta, företaget som äger Facebook, förbjuder också politiska kampanjer från att använda dess AI-annonseringsprodukter. Elon Musks sociala medieplattform X tillåter nu politisk annonsering i USA.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 20 december

Google begränsar AI-chattbotens förmåga att svara på valrelaterade frågor inför 2024 års val

Inför det amerikanska presidentvalet 2024 har Google, ett dotterbolag till Alphabet Inc., beslutat att begränsa omfånget av valrelaterade frågor som dess AI-chattbot Bard och sökgenerativa upplevelse kan svara på. Begränsningarna kommer att införas tidigt nästa år som en del av Googles bredare strategi för att granska rollen för artificiell intelligens i interaktion med väljare och kampanjer under valperioden. Detta beslut kom i kölvattnet av flera stora val som planeras för 2024, inklusive nationella val i Indien och Sydafrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 december

Google begränsar AI-sökningar inför val, Meta och X har olika strategier

Google kommer att begränsa valrelaterade sökningar från Bard och AI-baserade sökningar. Detta meddelande från Alphabet-företaget kommer inför det avgörande amerikanska presidentvalet 2024. Google siktar på att fokusera mer på hur AI kan påverka dessa val. Det indikerar en förskjutning mot mer ansvarsfull användning av AI i politiska sammanhang. Meta, moderbolaget till Facebook, har redan tagit ställning. De har tidigare stoppat politiska kampanjer och annonsörer i reglerade branscher från att använda sina nya generativa AI-reklamprodukter. Elon Musks sociala medieplattform X tillkännagav en policyändring i augusti. De tillåter nu politisk reklam i USA från kandidater och politiska partier.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 20 december

Google begränsar sin chatbot Bards förmåga att svara på valrelaterade frågor inför 2024 års val

Google, nu ett dotterbolag till Alphabet, meddelade på tisdagen att de kommer att begränsa vilka typer av valrelaterade frågor deras chatbot Bard och sökgenerativa upplevelser kan svara på inför USA:s presidentval 2024. Företaget sa att de nya restriktionerna kommer att implementeras i början av 2024. Företaget gjorde nyligen en betydande förändring i sin platsdatasekretess, vilket har gjort det svårt för brottsbekämpande myndigheter att få tillgång till privat platsdata för personer nära brottsplatsen och utfärda geofence-garantier. USA är inte det enda landet som kommer att bevittna avgörande val 2024. Även Indien, världens största demokrati, och Sydafrika kommer att hålla nationella val samma år.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 20 december

Google och X inför begränsningar och ändringar inför valen 2024

Alphabet´s Google meddelade på tisdagen att det kommer att begränsa de typer av valrelaterade frågor som dess chatbot Bard och sökgenererande upplevelse kan ge svar på, inför presidentvalet i USA 2024. Begränsningarna planeras träda i kraft tidigt 2024. Utöver USA väntas flera betydande val 2024, inklusive nationella val i Indien, världens största demokrati, och Sydafrika bland andra. Teknikjätten sa att det kommer att ´arbeta med ökat fokus på den roll som artificiell intelligens (AI) kan spela´ när det gäller att betjäna väljare och kampanjer relaterade till dessa val. Elon Musks sociala medieplattform X, som undersöks av Europeiska unionen, sa i augusti att det nu kommer att tillåta politisk reklam i USA från kandidater och politiska partier.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 december

Den globala marknaden för AI inom spel förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom spel var värderad till 116 510 miljoner dollar 2022 och förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030, vilket innebär en årlig tillväxttakt (CAGR) på 19% från 2023 till 2030. Marknadsstudien utförd av Market Reports Insights undersöker marknadens tillväxtmöjligheter och möjligheter. Rapporten innehåller en omfattande marknads- och leverantörslandskap inklusive en konkurrensanalys av de viktigaste leverantörerna. Nyckelföretag som täcks i rapporten inkluderar Ubisoft, Tencent, Take-Two Interactive, Square Enix, Sony, SAP, Salesforce, Playtika, Nintendo, NetEase, NCSoft, Microsoft, Konami, KITT.AI, Intel, IBM, Google, EA, Brighterion, Baidu och Activision Blizzard.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 11 december

AI blir alltmer centralt i krigföring: Israel använder AI för att generera mål i Gaza

Artificiell intelligens (AI) har blivit en central del av krigföring, med Israel som använder ett avancerat AI-krigsprogram kallat ´The Gospel´ för att generera mål i Gaza. Detta system ger snabb och automatisk underrättelseextraktion och matchar rekommendationer med identifieringar utförda av en mänsklig soldat. Resultatet är en hög takt av ´militära´ mål i Gaza. Enligt Gazas tjänstemän har över 17 000 människor dödats, inklusive minst 6 000 barn. Samtidigt har OpenAI, ett av världens mest kraftfulla AI-företag, avskedat sin VD Sam Altman, vilket väcker frågor om ansvar. Lagstiftare runt om i världen kämpar för att hålla jämna steg med AI-innovationens takt och kan inte tillhandahålla grundläggande regelverk och tillsyn.

Direktlänk Dela Asia Times fördjupade 10 december

Maskininlärning inom verktygsmarknaden: Marknadsrapport och prognos

En marknadsrapport om maskininlärning inom verktygsmarknaden ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, nya möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad baserat på produkttyp, slutindustri och nyckelregioner. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar Baidu, Hewlett Packard Enterprise Development Lp, Sas Institute, Inc., Ibm, Microsoft, Nvidia, Amazon Web Services, Oracle, Sap, Bigml, Inc., Fair Isaac Corporation, Intel Corporation, Google Llc, H2O.Ai, Alpiq, Smartcloud. Rapporten täcker marknadsutmaningar och risker samt huvudmålet med rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 8 december

Marknadsrapport för Machine Learning Infrastructure As A Service: Storlek, trender och prognoser

Marknadsrapporten för Machine Learning Infrastructure As A Service ger en analys av marknadens storlek, trender och förväntad tillväxt. Rapporten undersöker marknadsaktiviteter som drivkrafter, nya möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad baserat på produkttyp, slutanvändarindustri och nyckelregioner. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Amazon Web Services (Aws), Google, Valohai, Microsoft, Vmware, Inc, Pytorch. Rapporten täcker även utmaningar och risker som marknaden står inför, inklusive anpassning av lösningar till unika kundbehov, att hålla sig uppdaterad med utvecklande e-handelstrender, att säkerställa sömlös integration med befintliga system och att hantera potentiell konkurrens.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 8 december

Gates Foundation tillkännager vinnarna av Grand Challenge för rättvis användning av AI

Gates Foundation har nyligen tillkännagivit vinnarna av deras Grand Challenge för ´Katalyserande Rättvis Användning av Artificiell Intelligens (AI)´. Målet med finansieringen är att ´testa en mängd olika tillvägagångssätt för att använda AI för att maximera och påskynda global hälsa och utvecklingspåverkan´. Vid African Digital Library Support Network (ADLSN) utforskar vi hur AI kan hjälpa oss i vårt uppdrag att tillhandahålla rättvis tillgång till afrikanskt skapat innehåll. Jag granskade Gates Foundations 48 finansierade projekt och analyserade dem för att se nyckelområden av intresse i Global South. AI var den huvudsakliga trenden.

Direktlänk Dela ICTworks fördjupade 4 december

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

Sydafrikas president anklagas för att ha läst upp AI-genererat tal

Sydafrikas president Cyril Ramaphosa anklagas för att ha läst upp ett tal som helt eller delvis skrivits av en AI-robot. Anklagelserna kommer från användare på plattformen X, tidigare Twitter, som har gjort textanalyser med hjälp av flera olika verktyg. Presidentämbetet har nu tillsatt en utredning för att undersöka anklagelserna. Talespersonen Vincent Magwenya avfärdade först anklagelserna, men meddelade senare att en utredning har inletts.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 2 december

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 1 december

Enligt en global undersökning har upp till 40% av studenterna använt generativ artificiell intelligens (GenAI) i sina studier, en praxis som är mest populär i Kenya. Nästan två tredjedelar av de 11 816 deltagande studenterna önskar att deras studieplaner inkluderar utbildning i AI-verktyg som kan vara relevanta för deras framtida karriärer. Undersökningen visade att användningen av GenAI varierar stort mellan länder. I Kenya använde 63% GenAI, medan endast omkring en femtedel av studenter i USA (20%) och Storbritannien (19%) sade sig ha använt det. Forskningen tyder på att universitet kan behöva justera sina AI-policyer med tanke på den utbredda användningen av GenAI.

University World News fördjupade 30 november

AI-företaget Runway lanserar andra generationen av sitt Motion Brush-verktyg

AI-företaget Runway har lanserat andra generationen av sitt Motion Brush-verktyg, som kan animera aspekter av en stillbild på några sekunder. Verktyget har visats upp av Rory Flynn på X.com, som har skapat imponerande ´videor´ med det. Sony Interactive Entertainment har ingått ett ´strategiskt globalt affärspartnerskap´ med det sydkoreanska företaget NCSoft, känt för sina massivt multiplayer online-spel. Detta tyder på att Sony planerar att stärka sin mobila division med NCSofts teknik. Dessutom har en fan vid namn SwammyXO skapat ett fan-gjort Attack on Titan-spel, som erbjuder snabb action och multiplayer-stöd. Bethesda har släppt nya bilder från sin kommande Fallout TV-serie, som släpps på Prime Video den 12 april 2024.

Direktlänk Dela Stuff Magazine fördjupade 29 november

Maskininlärningsmarknaden i Mellanöstern och Afrika förväntas nå 0,50 miljarder dollar till 2023

En nyligen publicerad forskningsrapport förutspår att maskininlärningsmarknaden i Mellanöstern och Afrika kommer att uppgå till 0,50 miljarder dollar till 2023, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 29,1% under perioden 2018-2023. Rapporten går igenom marknadens nuvarande status, inklusive marknadsstorlek, marknadsandel, förväntade trender, tillväxthastighet, distributionskanaler och mer. Nyckelfaktorer för tillväxten inkluderar användning av maskininlärning inom arbetsintensiva sektorer som detaljhandel och sjukvård för att förbättra kundupplevelsen, samt ökade investeringar i maskininlärningsteknologier drivna av en växande start-up-kultur och regeringsstödd innovation.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 november

Vodacom och WWF testar varningssystem för att skydda marina däggdjur

Vodacom Sydafrika och WWF Sydafrika samarbetar för att testa lösningar för att skydda marina däggdjur mot intrassling i rep. Detta arbete pågår i Saldanha Bay, där traditionella fiskegemenskaper kämpar med problem orsakade av överfiske, föroreningar och klimatförändringar. De har utvecklat en hållbar musselodling i havet, som både ger en låg påverkan, proteinrik källa till skaldjur och sysselsättning. Men det finns en risk att marina däggdjur, inklusive valar, blir intrasslade i repen. Vodacom och WWF Sydafrika använder kameror och hydrofoner för att varna musselodlare om valar i området och aktivera nödprotokollet vid intrassling. De samlar även vetenskapliga data och kan hjälpa till att förhindra att skepp kolliderar med andra stora grupper av marina djur, som sälar och delfiner.

Direktlänk Dela Mobile Europe fördjupade 21 november

Sydafrikanska studenter använder AI för engagerat lärande, enligt undersökning

När ChatGPT släpptes i november 2022 ledde det till många diskussioner och moralpanik om inverkan av generativ artificiell intelligens (AI) på informationsmiljön. En grupp akademiker inom media och kommunikation från Sydafrikanska universitet genomförde en onlineundersökning för att förstå hur universitetsstudenter använder generativ AI och AI-drivna verktyg i sina akademiska metoder. Resultaten antyder att moralpaniken kring användningen av generativ AI är obefogad. Studenter är inte hyperfokuserade på ChatGPT. De använder ofta generativ AI för engagerat lärande och har en kritisk och nyanserad förståelse för dessa verktyg.

Direktlänk Dela AllAfrica Global Media fördjupade 20 november

Artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik förväntas växa kraftigt

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik öka från 1,08 miljarder USD 2022 till 30,76 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,7%. Rapporten, publicerad av Polaris Market Research, ger en grundlig översikt över marknaden, inklusive aktuella industridata och framtida trender. Den täcker marknadens storlek, regional överblick, företagsprofiler, segmentanalys och prognos. Rapporten fokuserar på att analysera nyckeltrender på marknaden.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 november

Sydafrikanska studenter använder AI-verktyg på ett kritiskt sätt, visar studie

En grupp akademiker från Sydafrika har studerat hur universitetsstudenter använder generativa AI- och AI-drivna verktyg i sina akademiska metoder. Enkäten, som besvarades av 1 471 studenter från fem universitet, visar att moralisk panik kring användningen av generativ AI är obefogad. Studenter använder ofta dessa verktyg för engagerat lärande och har en kritisk och nyanserad förståelse för dem. Verktygen används mest för att klargöra koncept, generera idéer för uppdrag eller uppsatser, eller när de känner sig fast på ett specifikt ämne.

Direktlänk Dela The Conversation fördjupade 19 november

Jade Abbott, en datorforskare och forskare i Johannesburg, har upptäckt att många AI-modeller, som ChatGPT, inte fungerar bra för språk med färre talare, särskilt afrikanska. Hon har därför startat ett nytt företag, Lelapa AI, tillsammans med biomedicinska ingenjören Pelonomi Moiloa. De har släppt ett AI-verktyg som heter Vulavula, som kan omvandla röst till text och identifiera namn på personer och platser i skriftlig text. Verktyget kan för närvarande identifiera fyra språk som talas i Sydafrika - isiZulu, afrikaans, sesotho och engelska - och teamet arbetar för att inkludera andra språk från hela Afrika.

MIT Technology Review fördjupade 17 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

AI-modell visar löfte om att diagnostisera COVID-19 i resurssvaga inställningar

En artificiell intelligens (AI) -modell visar potential för att diagnostisera COVID-19 i inställningar med låga resurser, inklusive i många afrikanska regioner, enligt en studie publicerad den 11 november i Scientific Reports. En grupp ledd av Keelin Murphy, PhD, från Radboud University Medical Center i Nijmegen, Nederländerna, har utvecklat en modell som kombinerar tolkningar av bröströntgen och blodprovresultat. På data insamlade från fyra platser i resurssvaga inställningar i Lesotho och Sydafrika, överträffade modellen antigen-testning, fann forskarna.

Direktlänk Dela LabPulse fördjupade 14 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

Google utökar AI-sökmöjligheter till 120 länder

Google utökar sina AI-möjligheter genom att lansera Search Generative Experience i 120 länder. Funktionen, som drivs av Google Bard AI, kommer att tillåta användare att få information och svar direkt på Googles söksida. Den nya funktionen är tänkt att konkurrera med Microsofts Bing AI, men kommer endast att fokusera på att ge information, inte att föra konversationer. För att använda AI-svar på Google-frågor måste användare besöka labs.Google.com och aktivera SGE. Google planerar att fortsätta utveckla AI-system, med Gemini som det mest framstående.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 10 november

Googles AI-genererade sökutvidgningar når 120 nya länder, men inte Kanada

Googles sökmotorupplevelse (SGE) som erbjuder AI-genererade sammanfattningar har nu utvidgats till 120 nya länder, men inte till Kanada. Tekniken har fått mycket positiv feedback i USA, Indien och Japan. Nu stöder AI-sökningen fyra nya språk, inklusive spanska, portugisiska, koreanska och indonesiska, vilket gör att totalt sju språk stöds. SGE-experimentet kan aktiveras inom Search Labs för att uppleva de nya funktionerna. Sökupplevelsen kommer snart att inkludera AI-driven översättning för att lösa tvetydigheter i språköversättning. Sökmotorn kommer också att tillhandahålla interaktiva definitioner för specialiserade termer. Ytterligare utvidgningar till fler länder och språk planeras för den närmaste framtiden. Kanada, likt Kina, Ryssland och Nordkorea, väntar fortfarande på denna nya teknik.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 9 november

Meta kräver att politiska annonser avslöjar användning av AI

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade att politiska annonser på deras plattformar måste avslöja om de skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Enligt den nya policyn kommer etiketter som erkänner användningen av AI att visas på användarnas skärmar när de klickar på annonser. Microsoft avtäckte sina egna initiativ för valåret, inklusive ett verktyg som låter kampanjer infoga ett digitalt vattenmärke i deras annonser. Dessa vattenmärken är avsedda att hjälpa väljare att förstå vem som skapat annonserna, samtidigt som de säkerställer att annonserna inte kan digitalt ändras av andra utan att lämna bevis.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 9 november

Globala Blockchain AI-marknaden beräknas nå 3 519,23 miljoner USD år 2032

Den globala Blockchain AI-marknaden beräknas uppgå till ett värde av 3 519,23 miljoner USD år 2032, enligt en aktuell analys av Emergen Research. AI använder Blockchain för att underlätta delning av data som används i flera modeller. En av drivkrafterna för Blockchain AI-marknaden är data monetisering. Både AI och avancerad Blockchain förväntas bli mer tillgängliga genom data monetisering. Teknikutvecklingen är dyr för företag, särskilt för de som inte äger datamängder. Marknaden är fortfarande i ett tidigt skede och tekniken kräver en högt kvalificerad arbetskraft.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 8 november

Marknadsrapport för global artificiell intelligens publicerad av Market Intelx

Marknadsanalysföretaget Market Intelx har publicerat en forskningsrapport om den globala marknaden för artificiell intelligens. Rapporten innehåller statistik och analyser över hela branschen, inklusive produkttyper, tillämpningar, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala AI-marknaden, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillgång och konsumtion. Rapporten syftar till att hjälpa läsaren att förstå den globala AI-industrin bättre. Den presenterar en omfattande systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyligen trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Global rapport om prediktiv analys och maskininlärningsmarknad 2023-2030

En ny rapport från Global Market Vision, ´Global Predictive Analytics And Machine Learning Market´ Storlek, andel, pris, trender, rapport och prognos 2023-2030´, ger en djupgående analys av den globala marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Rapporten bedömer marknaden baserat på segment som typ, tillämpning, slutanvändning och stora regioner. Rapporten innehåller 132 sidor inklusive fullständig innehållsförteckning, tabeller och figurer, och diagram med djupgående analys före och efter COVID-19 utbrottets marknadspåverkan och situationen per region. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Schneider Electric, Sas Institue Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, Ibm, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu, 4Paradigm.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 2 november

AI Expo Africa, den största konferensen för AI och intelligent automation i Afrika, hålls i Johannesburg

AI Expo Africa, Afrikas största evenemang för artificiell intelligens (AI) och intelligent automation, kommer att hållas på Sandton Convention Centre i Johannesburg, Sydafrika, den 2-3 november. Detta är det sjätte året som evenemanget äger rum och det förenar regionala och internationella leverantörer av den senaste 4IR-tekniken. Nonnie Kubeka, verkställande direktör för Gauteng Convention & Event Bureau, och Dr Nick Bradshaw, VD och grundare av AI Expo Africa, uttalade sig om evenemanget. Evenemanget kommer att ha över 1300 delegater och 50 talare.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 30 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

Kvantdatorer kan påskynda nästa generations AI

Kvantdatorer och artificiell intelligens (AI) ligger närmare varandra än man kan tänka sig, enligt Chris Monroe, direktör för Duke Quantum Center (DQC). Monroe menar att kvantdatorer har potentialen att påskynda nästa generations AI. Traditionella datorer är begränsade i sin förmåga att göra korrelationer bland biljoner objekt, men kvantdatorer har potentialen för oändligt mer databehandlingskraft. Jungsang Kim, medgrundare till kvantdatorföretaget IonQ, menar att frågan är om det finns möjligheter för kvantteknologi att göra en verklig skillnad inom maskininlärning och AI. Monroe, Kim och Ken Brown har fått 31 miljoner dollar i finansiering för att göra framsteg inom sin forskning om jonfällning.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 19 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Marknadsrapport för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer: 2023 till 2032

Xcellent Insights har nyligen lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer i sitt arkiv över marknadsforskning. Rapporten belyser en djupgående analys av den globala industrin inklusive dess upp- och nedgångar över åren. Rapporten erbjuder också detaljer om marknadsstorlek, andel, tillväxtmöjligheter, tillväxtfaktorer, begränsningar och riskfaktorer. Marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer förväntas registrera en robust intäktsandel under den prognostiserade tidsramen. Rapporten erbjuder detaljerade insikter om faktorer som kan driva och hämma den totala marknadstillväxten under de kommande åren.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Uppgången av virtuella influencers: AI-genererade sociala mediepersonligheter

Virtuella influencers, digitala avatarer skapade och hanterade av artificiell intelligens (AI), blir allt mer populära på sociala medier. Dessa influencers använder CGI, rörelsefångsteknik och AI-verktyg för att skapa realistiska bilder och videor. De är inte baserade på någon befintlig person, utan på skaparens fantasi och preferenser. Virtuella influencers erbjuder flera fördelar för både skapare och publik. De är kostnadseffektiva och flexibla sätt att producera innehåll och marknadsföra varumärken, de åldras inte, blir inte sjuka och har inga skandaler. För publiken är de en källa till underhållning, inspiration och förbindelse.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) har analyserats i en ny rapport. Rapporten inkluderar en omfattande undersökning av den geografiska landskapet, industriens storlek och företagets intäktsskattning. Den granskar varje marknadssegment och dess undersegment. Rapporten erbjuder insikter som hjälper kunderna att övervinna utmaningar på den globala AI-marknaden. Marknadsprognoser ger djup insikt i industriparametrar genom att analysera tillväxt, konsumtion, kommande marknadstrender och prisfluktuationer. Rapporten innehåller även en omfattande marknadsanalys och en landskapsanalys av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvården

En ny rapport från Global Market Vision ger en djupgående analys av den globala marknaden för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvården. Rapporten bedömer marknaden utifrån dess segment som typ, tillämpning, slutanvändning och större regioner. Rapporten innehåller 132 sidor med fullständig innehållsförteckning, tabeller och diagram, samt en djupgående analys före och efter COVID-19-marknadsutbrottets inverkan och situationen per region. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Intel, Koninklijke Philips, Microsoft, Siemens Healthineers, NVIDIA Corporation, Google, General Electric, Medtronic, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS), Johnson & Johnson Services, Startup Ecosystem, Merative, CloudMedx, Oncora Medical, Enlitic, Lunit Inc., Qure AI, Arterys, COTA Healthcare, FDNA, Recursion, Atomwise, Virgin Pulse, Babylon Health.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

AI bildgeneratorer misslyckas med att representera globala erfarenheter, visar studie

AI-bildgeneratorer som DALL-E och Stable Diffusion producerar bilder som mestadels representerar amerikanska erfarenheter, enligt en ny akademisk studie. Studien, som presenterades vid IEEE/CVF International Conference on Computer Vision i Paris, analyserade output från två av världens mest populära bildgeneratorer. Deltagare från 27 länder bedömde hur representativa bilderna var för deras miljö. Resultaten visade att de flesta utanför USA och Indien kände att bilderna inte matchade deras levda erfarenheter. När bildgeneratorerna uttryckligen uppmanades att avbilda ett objekt eller koncept från ett specifikt land, förbättrades deras förmåga något.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 5 oktober

Marknadsundersökning om maskininlärning inom medicinsk bildbehandling publicerad av Marketintelx

En nyligen publicerad marknadsundersökning från Marketintelx fokuserar på tillväxt, marknadens omfattning, utvecklingstrender samt ursprungliga och framtida uppskattningar av marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Rapporten analyserar forskningsmetodik, inklusive primär och sekundär forskning, företagsandelanalys, modellering baserad på demografiska data, makroekonomiska indikatorer och branschindikatorer. Rapporten inkluderar en detaljerad analys av konkurrenter och deras huvudstrategier, företagsprofiler, produktomfång, marknadsöversikt, möjligheter, uppdelning av råmaterialleverantörer och nedströms köpare.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Marknadsinsikter för AI-spelverktygsgenerator 2023

Marknadsinsikter för AI Game Assets Generator 2023 är en omfattande rapport som ger en fullständig analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser också de begränsande faktorerna och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera marknadens komplexa landskap och maximera sin ROI. Den ger en djupgående analys av marknadens konkurrenskraftiga miljö, inklusive nyckelspelare som verkar inom branschen, deras marknadsandel och deras konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Artificiell intelligens ökar risken för valpåverkan

Val världen över står inför ett växande hot från utländska aktörer som använder artificiell intelligens (AI) för att påverka valresultatet. Sedan 2016 har länder som Ryssland, Kina och Iran använt sociala medier för att påverka utländska val, inklusive USA:s presidentval. Generativ AI och stora språkmodeller, som kan producera oändliga mängder text på vilket ämne som helst, är ett nytt verktyg som passar perfekt för internetbaserad propaganda. Verktyg som ChatGPT sänker kostnaden för att producera och distribuera propaganda, vilket gör det möjligt för fler länder att delta. Det är dock oklart hur dessa teknologier kommer att förändra desinformation och hur effektiva de kommer att vara.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 2 oktober

AI hotar globala val genom desinformation

Val över hela världen står inför ett växande hot från utländska aktörer som använder artificiell intelligens (AI) för att påverka valresultat. Sedan 2016 har länder som Ryssland, Kina och Iran använt sociala medier för att påverka utländska val, bland annat i USA. Nu finns det en ny faktor: generativ AI och stora språkmodeller, som kan producera oändliga mängder text på vilket ämne som helst. Dessa teknologier kan förändra desinformation och propaganda på internet. Val kommer att äga rum i hela den demokratiska världen under de kommande åren, och det är troligt att dessa tekniker kommer att användas i dessa val.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 30 september

Artificiell intelligens kan ha djupgående effekter på tillväxtmarknader

Effekterna av artificiell intelligens (AI) på tillväxtmarknader som BRICS-länderna diskuteras intensivt. Vissa experter tror att AI kan minska fattigdom och skapa nya jobb, medan andra fruktar att AI förvärrar ojämlikheter och leder till hög arbetslöshet. Vid det senaste BRICS-mötet i Johannesburg meddelade Kinas president Xi Jinping planer på att bilda en BRICS AI-studiegrupp. Han betonade vikten av att utveckla styrningsramar för att göra tekniken ”mer säker, pålitlig, kontrollerbar och rättvis”.

Direktlänk Dela Business Live fördjupade 29 september

Artificiell intelligens inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031

En marknadsundersökningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom försäkringsmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som vill ha en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten förutspår marknadstrender, möjligheter och potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier för att effektivt hantera en konkurrensutsatt landskap. Den globala AI inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Marknaden förväntas uppnå anmärkningsvärd tillväxt vad gäller storlek och CAGR, drivet av faktorer som tekniska framsteg och närvaron av nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 29 september

Maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa med 35,3% CAGR mellan 2023 och 2030

En rapport om maskininlärningsprogramvarumarknaden förutspår en imponerande årlig tillväxttakt på 35,3% under perioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av ökad användning av maskininlärning och AI inom olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, finans, e-handel och tillverkning. Rapporten identifierar också viktiga spelare på marknaden, inklusive Microsoft, Google, TensorFlow, Kount, Warwick Analytics, Valohai, Torch, Apache SINGA, AWS, BigML, Figure Eight och Floyd Labs. Framtida trender och möjligheter inkluderar ökad efterfrågan på prediktiv och föreskrivande analys, integration av maskininlärning i edge computing-enheter och IoT, och ökad betoning på djupinlärningsalgoritmer och teknik för naturlig språkbehandling.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

23% av globala jobb att förändras genom AI, Sydafrika inte fullt redo för AI-revolutionen

Världsekonomiska forumet förutspår att 23% av de globala jobben kommer att förändras de närmaste fem åren på grund av industriell omvandling genom artificiell intelligens (AI), text-, bild- och röstbehandlingstekniker. I sin rapport Future of Jobs 2023 säger WEF att integrationen av stora språkmodeller (LLMs) och AI kommer att innebära en paradigmskifte. Anne Rutledge, verkställande direktör för Talent Solutions på Resourgenix, menar att sydafrikanska företag inte är helt redo för AI-revolutionen. Rutledge råder företag att ta små steg i införandet av AI och inte automatisera allt på en gång. Hon varnar också för säkerhetsrisker vid användning av AI-verktyg.

Direktlänk Dela Realty Biz News fördjupade 27 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

En nyligen publicerad rapport om användningen av artificiell intelligens (AI) inom processfinansieringsmarknaden ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI:s roll i att revolutionera processfinansieringsindustrin. Marknaden för AI inom processfinansiering har vuxit från miljontals USD till miljontals USD från 2017 till 2022. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) på procent beräknas denna marknad nå miljontals USD år 2029. Nyckelspelare på den globala marknaden för AI inom processfinansiering inkluderar LP, Pravati Capital LLC, Apex Litigation Finance Limited, Longford Capital Management, VALIDITY FINANCE, LLC, Augusta Ventures Ltd., Deminor och Woodsford Litigation Funding Ltd.

Benzinga fördjupade 26 september

Artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapport 2023 släppt

Den nyligen släppta artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapporten för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI vertikaler industrin. Marknaden för AI vertikaler har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032

DataHorizzon Research har publicerat en rapport som visar att marknaden för data science och maskininlärningsplattformar beräknas vara värd 94,2 miljarder USD 2023 och förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 17,4%. Rapporten analyserar marknadens tillstånd på global och regional nivå inom kommunikationssektorn. Maskininlärning, en gren av datavetenskapen, används för att göra viktiga beslut i företag och applikationer. Insikter från konsumenter används av organisationer för att anpassa sina produkter eller tjänster efter kundernas krav och förväntningar. Data science och ML-plattformar hjälper företag att dra meningsfulla slutsatser från denna data, utveckla marknadsföringsplaner och förbättra produktutbudet. Dessutom främjar den prediktiva analysen i företag också marknadstillväxten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 september

USA:s ledare diskuterar AI-säkerhet med toppexperter

USA:s president Joe Biden har talat om artificiell intelligens (AI) tillsammans med ledande AI-experter, inklusive Adam Selipsky, VD för Amazon Web Services, Greg Brockman, president för OpenAI, Nick Clegg, president för Meta, och Mustafa Suleyman, VD för Inflection AI. De diskuterade säkerhetsåtgärder för generativa AI och behovet av att förbättra AI-modellernas tillförlitlighet. De konstaterade också att chatbots är notoriskt felaktiga för icke-engelska språk, vilket innebär nya säkerhetsrisker. Diskussionen belyste behovet av att definiera säkerhet, säkerhet och förtroende inte bara för en amerikansk kontext, utan också för en global.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 21 september

Global marknad för maskininlärningschips växer

En ny affärsforskningsrapport visar att den globala marknaden för maskininlärningschips växer. Rapporten hjälper företag att förstå olika drivkrafter och begränsningar som påverkar marknaden under prognosperioden från 2023 till 2030. Den innehåller en detaljerad analys av tidigare trender, framtida trender och tekniska framsteg. Rapporten ger också en detaljerad och analytisk titt på de olika företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 21 september

Global juridisk AI-marknad förväntas växa med 33,97% mellan 2023 och 2030

Enligt en marknadsundersökningsrapport förväntas den globala marknaden för juridisk teknik och artificiell intelligens (AI) växa med en årlig tillväxttakt på 33,97% under prognosperioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av den juridiska branschens ökande användning av AI-verktyg för att effektivisera processer och förbättra effektiviteten. AI-lösningar använder maskininlärning och naturlig språkbearbetning för att automatisera uppgifter som kontraktanalys, juridisk forskning och dokumentgranskning. Nyckelfaktorer inkluderar strävan efter juridisk innovation, regulatorisk efterlevnad och önskan att minska juridiska kostnader.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Ny rapport ger värdefulla insikter om marknaden för artificiell intelligens

Den nyligen släppta marknadsrapporten för artificiell intelligens (AI) för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI-industrin. Den globala AI-marknadens storlek värderades till 59732,12 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner dollar 2028. Rapporten inkluderar flera nya tillägg som marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden växer globalt, prognos till 2031

En ny forskningsrapport visar den globala marknaden för Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) och dess kommersiella möjligheter fram till 2031. Rapporten inkluderar en analys av hur COVID-19 påverkat marknaden och hur företag kan övervinna hoten som pandemin har medfört. De stora aktörerna på MLaaS-marknaden inkluderar ISHIR, IBM, Google, Microsoft och Amazon. MLaaS-marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en beräknad CAGR på procent. Marknaden förväntas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Global AI i företagsmarknaden förväntas nå 1,5 biljoner dollar 2028

Enligt en rapport från Infinity Business Insights förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i företag nå 1,5 biljoner dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,3% från 2023 till 2028. Rapporten belyser hur AI har omvandlat företagsverksamhet och beslutsfattande, med AI-lösningar som erbjuder insikter baserade på data, automatisering och förbättrad effektivitet. Nyckelmarknadsaktörer som nämns i rapporten inkluderar Google, Microsoft, IBM, Amazon Web Services, Nuance, Verint, DataRobot, SAS, MathWorks, Digital Reasoning, Cloudera, IPsoft, Uniphore, Kasisto och iFLYTEK.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Demokratins digitala Pearl Harbour kan vara nära

I en åsiktsartikel diskuterar Patrik Oksanen, fristående kolumnist och senior fellow på tankesmedjan Fri värld, hur den digitala utvecklingen och artificiell intelligens kan påverka demokratin. Han menar att när verkligheten förvrängs och folk inte längre tror på fakta urholkas demokratin. Ryssland har byggt ett globalt ekosystem för informationspåverkan som inkluderar Kina, Iran och konspirationsmiljöer. AI och dataanvändning kan också användas för att vilseleda, som i ett AI-bedrägeriförsök mot en mamma i Texas. Oksanen varnar för att 2024 kan bli demokratiernas digitala Pearl Harbour, med viktiga val i Taiwan, USA, Ukraina och EU.

Direktlänk Dela Norra Skåne fördjupade 16 september

Demokratins digitale utmaning: AI och informationspåverkan

Artificiell intelligens och digital utveckling skapar nya utmaningar för demokratin. Verklighetsförvrängning och desinformation kan underminera demokratiska processer, som illustreras av Republikanska partiets tro på Donald Trumps lögner om valfusk. Ryssland har skapat ett globalt ekosystem för informationspåverkan, inklusive Kina, Iran och extremistmiljöer. AI-teknik kan skapa falska videor och röster, vilket ökar risken för bedrägeri och desinformation. Med viktiga val i Taiwan, USA, Ukraina och EU 2024 är risken för en digital ´Pearl Harbour´ för demokratierna hög.

Direktlänk Dela Ystads Allehanda fördjupade 16 september

Marknadsutsikter för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) 2023-2030

En ny rapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för marknaden för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) under de kommande åren. Marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en CAGR på procent. Det uppskattas att marknaden kommer att nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten strategier för företag att övervinna hot från COVID-19.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Kunstgjord intelligens på rättegångsfinansieringsmarknaden växer globalt fram till 2030

En ny forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och intäktsprognoser för marknaden för konstgjord intelligens (AI) inom rättegångsfinansiering från 2023 till 2030. Rapporten inkluderar data om marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Den täcker också strategier för företag att övervinna hot som orsakats av COVID-19. Marknaden för AI inom rättegångsfinansiering har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) av procent. Marknaden beräknas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Svåra tider framöver för Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikmarknad

Människan kämpar mot två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikindustrin från en bokstavlig smältning. Trots situationen har forskningsteamet lyckats samla den senaste informationen om Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivrutiner, kapaciteter, teknologier och förändringar i Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten.

Direktlänk Dela IVF News Direct fördjupade 15 september

Google kräver tydliga varningar för AI-genererade politiska annonser

Google har beslutat att politiska annonser som använder artificiell intelligens (AI) måste tydligt ange när bild- eller ljudmaterial har manipulerats syntetiskt. Kampanjer som publicerar AI-genererade annonser på YouTube och andra Google-plattformar måste visa en tydlig varning som användarna inte sannolikt kommer att missa. Den nya policyn träder i kraft i mitten av november och kommer också att gälla för kampanjannonser inför valen i Europeiska unionen, Indien, Sydafrika och andra regioner där Google har en verifieringsprocess. AI-genererat och förfalskat media har blivit vardagligt i politiska medier.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 14 september

Artificiell intelligens kan driva tillväxt och utveckling i Afrika

I takt med att vi fortsätter att avancera i 21-talet, lever vi redan i eran av artificiell intelligens (AI), som definierar och är framtiden. AI har blivit en stor spelväxlare i olika branscher och sektorer, från hälso- och sjukvård och finans till transport, utbildning och alla andra områden av mänskliga strävanden. I denna snabbt föränderliga värld är det viktigt att hålla jämna steg med de senaste tekniska framstegen och inte bli kvar. Således är det viktigt för alla, speciellt de inom högre utbildning som studenter, lärare, forskare och utbildningspolitiska beslutsfattare, att utnyttja AI-verktyg för utbildnings- och arbetsrelaterade ändamål. Med AI kan vi uppnå mycket mer än vi någonsin trodde var möjligt genom digitalisering och digitalisering. Således, från införlivandet av teknik inklusive AI i undervisning och inlärning i högre utbildningsinstitutioner, till automatisering av repetitiva uppgifter, bearbetning av stora mängder data och att göra förutsägelser och rekommendationer, dessa processer utnyttjar AI:s förmåga att hjälpa oss att arbeta mer effektivt, fatta bättre beslut och slutligen uppnå våra mål snabbare på mer effektiva sätt. Emellertid, medan AI har omfamnats i många utvecklade länder, kan detsamma inte sägas för utvecklingsländer, särskilt Afrika. Två teoretiska perspektiv Trots de potentiella fördelarna som AI erbjuder, har många afrikanska länder ännu inte fullt ut omfamnat denna teknik. Denna situation har sina rötter i Richard Autys (1994) resursförbannelsens teori som också kallas paradoxen med mycket teori. Detta förklaras i termer av oförmågan hos många människor i Afrika och andra utvecklingsekonomier att uppskatta och utnyttja kraften i framväxande teknologier för deras fördel. En annan teoretisk lins för att titta på denna situation är Rogers (2003) diffusion av innovationsteori. Denna teori förklarar att det finns fem grupper av adoptörer när en ny teknik framträder: innovatörer, tidiga adoptörer, tidiga majoritet, sen majoritet och eftersläntrare. Händelsevis klassificeras afrikaner bland de eftersläntrare eller den sena majoriteten. Förutom människors motvilja mot förändring av olika skäl, beror denna brist eller sena adoption av teknik på olika skäl. Dessa inkluderar den höga kostnaden för AI-infrastruktur och bristen på AI-expertis och kvalificerade yrkesverksamma. Andra faktorer inkluderar brist på medvetenhet om AI och relaterade teknologier, de [västerländska eller eurocentriska] ursprung och egenskaper hos sådana verktyg och brist på förtroende för deras implementering i utbildningsekosystemet. Ändå kan vi inte bortse från den potential som AI erbjuder, särskilt i Afrika. Med rätt investeringar och politik kan afrikanska länder utnyttja AI för att driva tillväxt och utveckling i olika sektorer, från hälso- och sjukvård till jordbruk och bortom. Tryckande utmaningar AI kan också hjälpa till att ta itu med några av kontinentens mest brådskande utmaningar, såsom fattigdom, ojämlikhet och brist på tillgång till kvalitetsutbildning. AI-verktyg, som ChatGPT-4, har kunnat lösa matematik-, statistik- och aritmetikproblem med hög hastighet och precision. Det har hjälpt till att förutsäga precisa resultat inom medicin och hälsoområdet. Inom högre utbildning har det revolutionerat undervisning och inlärning, gett studenter realtids, skräddarsydda stöd och tillhandahållit en plattform för mänsklig dialog. Med tanke på det föregående är det avgörande att afrikanska regeringar och intressenter investerar i AI-infrastruktur och främjar utvecklingen av AI-kompetens och expertis för dess medborgare, särskilt ungdomar. De kan göra detta genom att ge incitament för AI-startups och entreprenörer, stödja forskning och utveckling inom AI och samarbeta med internationella partner för att dela kunskap och expertis. Vidare kan studenter och lärare i Afrika utnyttja AI-verktyg för att förbättra undervisnings- och inlärningsresultat. Till exempel kan AI-drivna pedagogiska verktyg hjälpa studenter att lära i sin egen takt, identifiera kunskapsluckor och få personlig feedback. Lärare kan också använda AI för att automatisera administrativa uppgifter, som betygssättning, och fokusera på mer personaliserad undervisning och inlärning. Sammanfattningsvis har AI blivit en stor spelväxlare i olika branscher och sektorer, så det är viktigt för alla, speciellt de inom högre utbildning som studenter, lärare och forskare, att utnyttja AI-verktyg för utbildnings- och arbetsrelaterade ändamål. Afrikanska länder måste därför fullt ut omfamna AI för att driva tillväxt och utveckling i olika sektorer och ta itu med några av kontinentens mest brådskande utmaningar. Det är viktigt att avsluta med att påpeka att, med rätt investeringar och politik, kan AI hjälpa till att förvandla Afrika och sätta det på en väg mot hållbar utveckling. Dr Michael Agyemang Adarkwah är en postdoktoralforskare baserad vid Smart Learning Institute of Beijing Normal University, Kina, e-post: [email protected]; Professor Samuel Amponsah är en seniorföreläsare och leder distansutbildningsavdelningen vid University of Ghana, e-post: [email protected]; Professor Micheal van Wyk är en full professor i avdelningen för läroplan och undervisning i lärarutbildningsskolan vid College of Education vid University of South Africa, e-post: [email protected].

Direktlänk Dela University World News fördjupade 14 september

Global rapport om maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknad 2023-2030

En ny rapport av Global Market Vision ger en djupgående analys av den globala marknaden för ´Machine Learning as a Service´ (MLaaS). Rapporten bedömer marknaden baserat på dess segment som typ, tillämpning, slutanvändning och större regioner. Forskningsrapporten är en omfattande affärsstudie om den nuvarande situationen i branschen som studerar innovativa företags tillväxtmetoder och analyserar viktiga element som topp tillverkare, produktionsvärde, nyckelregioner och tillväxttakt. Rapporten innehåller 132 sidor inklusive fullständig innehållsförteckning, tabeller och figurer och diagram med djupgående analys före och efter COVID-19-marknadsutbrottets inverkan och situationen per region.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 14 september

Marknadsanalys av AI-verktyg för studenter

En genomgripande analys av den nuvarande och framväxande trenden inom AI-verktyg för studenter har utförts. Rapporten inkluderar Porter´s Five Forces för att analysera olika faktorer såsom leverantörers och kunders förståelse, risker från olika agenter, konkurrensstyrka och lovande nya affärsfolk. Rapporten omfattar även forskningsdata från olika företag, fördelar, bruttomarginal, strategiska beslut på den globala marknaden och mer genom tabeller, diagram och infografik. De företag som täcks i rapporten inkluderar Cognii, Century Tech, Queirum, Altitude Learning, Knowji, Ivy Chatbot, Nuance, Gradescope, Carnegie Learning, Smart Sparrow, DreamBox, Knewtons Alta, Eklavvya AI proctoring, Woot Math, Duolingo, Pearson, TutorMe, Edmentum och Kaltura.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Marknadsrapport förväntar betydande tillväxt för AI-chatbotar mellan 2023 och 2030

En ny rapport från Business Growth Reports ger en fördjupad analys av marknaden för artificiella intelligens (AI) chatbotar. Rapporten, som sträcker sig över flera sidor, baseras på regioner, applikationer (stora företag, små och medelstora företag) och typer (meddelandeprogram, webbwidgetar, andra). Enligt rapporten förväntas marknaden för AI-chatbotar växa årligen med en betydande årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller även en omfattande analys av företagsaspekter som global marknadsstorlek för AI-chatbotar, senaste tekniska framsteg och innovationer.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Maskininlärning inom medicinsk bildbehandling: Marknadsundersökning 2023-2031

En professionell marknadsundersökning har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen på marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Studien undersöker den globala marknaden, dess nuvarande status och framtida potential. Rapporten inkluderar regionala studier, tillväxtprognoser för perioden 2022 till 2028, och de viktigaste hindren för marknadsexpansion. Rapporten innehåller också marknadsandelar för de tio största företagen. Studien undersöker flera betydande regioner på en geografisk nivå, tillväxtmönster, industriella tillväxtutsikter och konkurrensutvärderingar.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 11 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar 2023-2030

En ny marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar förutspår en betydande årlig tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden utifrån olika applikationer och typer av verktyg, med fokus på tillgång och efterfrågan, råmaterialanalys och SWOT-analys. Stora företag inom marknaden inkluderar RapidMiner, Databricks, Lexalytics, SAS, Alteryx, Domino Data Lab, Microsoft, Angoss, IBM, TIBCO Software, Dataiku, MathWorks, SAP, Google, KNIME, Anaconda, H20.ai och Rapid Insight.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Svåra tider framöver för maskininlärningsoperation och underhållsteknikbranschen

Svåra tider väntar för mänskligheten då vi bekämpar två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom maskininlärningsoperation och underhållsteknik från en bokstavlig smältning. Trots situationen har Datalys forskningsteam lyckats samla den senaste informationen om maskininlärningsoperation och underhållsteknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivkrafter, kapaciteter, teknologier och de föränderliga dynamiken i maskininlärningsoperation och underhållsteknikrapporten.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 10 september

Artificiell intelligens (AI) på hotellmarknaden väntas växa årligen till 2030

En rapport om artificiell intelligens (AI) på hotellmarknaden förutspår att marknaden kommer att växa årligen fram till 2030. Rapporten analyserar olika applikationer av AI inom hotellbranschen, inklusive kundköp, reseval, restauranger, underhållning, resmönster och resplaner. Bland tillverkarna av AI för hotellmarknaden finns Hilton CRS Technologies, KLM Airlines, Lemax, IBM, mTrip, Cvent, Amadeus IT, Qtech Software, Infosys, Altexsoft och Lola. Rapporten fokuserar på marknaden i Nordamerika, Europa och Asien-Stilla havsområdet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

AI/Machine Learning-marknadens framtida tillväxttrender | Kommande möjligheter och utmaningar fram till 2030

Globala AI/Machine Learning Market Research Report 2023-2030 ger en grundlig analys av konkurrenslandskapet för topp tillverkare [GOOGLE, Amazon, PINTEREST, TRADEMARKVISION, BAIDU, IBM, SOUNDHOUND] samt utvecklingsdrivare och begränsningar. Forskningen erbjuder djupgående och kvalitativa insikter om banbrytande företags tillväxtplaner, makroekonomiska och mikroekonomiska variabler, bedömning av trender och finansiella uttalanden av stora företag. AI/Machine Learning-marknadsstudien inkluderar detaljerade industrisegment efter typ [TensorFlow, Caffe2, Apache MXNet] och tillämpningar [Automotive, Santific Research, Big Date, Other] med segmenteringsanalys, CAGR-status, tillväxtintäktsinformation och prognoser om branschstorlek och andel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Forskningsrapport om global AIoT-marknad ger branschöversikt och spårar senaste utvecklingar

En forskningsrapport om marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) ger en översikt över branschen, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av verksamhet och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten täcker de största företagen på marknaden, inklusive AISPEECH, IBM, Intel, Gopher Protocol, Micron Technology, ShiftPixy Inc., Twilio Inc., Deep Vision, ALCES, Ceva.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

AI i marknadsföring förväntas nå 123320.38 miljoner dollar år 2028

Den nyligen publicerade rapporten om artificiell intelligens (AI) i marknadsföring förväntas expandera med en CAGR på 18.94% under prognosperioden och nå 123320.38 miljoner dollar år 2028. AI-marknadsföring är en metod för att utnyttja kunddata och AI-koncept som maskininlärning för att förutse kundernas nästa drag och förbättra kundresan. Rapporten inkluderar marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Google kräver att politiska annonser avslöjar om AI används för att ändra bilder eller ljud

Google kommer snart att kräva att politiska annonser på dess plattformar, inklusive YouTube, måste avslöja om AI har använts för att ändra bilder eller ljud i annonsen. Regeln kräver ett meddelande om AI har använts för att meningsfullt ändra budskapet eller påståendena i en annons genom att ändra något av dess visuella eller ljudinnehåll. En friskrivningsklausul måste tydligt visas på ett sådant sätt att en tittare märker den. De nya reglerna träder i kraft i november.

Direktlänk Dela Abc15.com fördjupade 7 september

Forskningsrapport om marknaden för överföringslinjetransformatorer

En forskningsrapport om marknaden för överföringslinjetransformatorer tillhandahåller all information relaterad till branschen. Den ger en överblick av marknaden, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av verksamheten och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten täcker bland annat företag som BEL, Eaton Bussmann, Pulse Electronics Corporation, Vishay Dale, Murata, TE Connectivity, HALO Electronics, Bourns och segment som elektronik, rymdindustri, bilindustri m.fl.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

5G FWA-enhetens marknadsundersökningsrapport ger översikt över branschen

En forskningsrapport om 5G FWA-enhetens marknad tillhandahåller information relaterad till branschen, inklusive dess definition, tillämpningar, utvecklingar och tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden och ger data om hinder vid etablering av företag och vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Rapporten täcker företag som Nokia, Casa Systems, TCL, Huawei, Fibocom, Zyxel, Teldat, Sagemcom, Vantiva, Samsung, Oppo, BEC Technologies, Arcadyan, Sercomm, Wistron NeWeb, Askey och Alpha Networks.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

Maskininlärningsoperationer (MLOps) förbättrar cybersäkerhet

MLOps kan förbättra cybersäkerheten genom att snabbare och mer exakt upptäcka och svara på hot. Samarbete mellan olika team är nödvändigt för att hantera hela maskininlärningslivscykeln. Automatisering är viktigt för att snabbare och med färre fel kunna implementera modeller. MLOps kan hjälpa organisationer att skala användningen av maskininlärning över flera team och projekt. Det finns dock utmaningar att överväga vid integrering av MLOps i en organisations cybersäkerhetspraxis, inklusive brist på expertis, datakvalitet och modelltransparens.

Direktlänk Dela IBM Security fördjupade 6 september

Googles chefsbeslutsfattare, Cassie Kozyrkov, lämnar företaget

Cassie Kozyrkov, Googles chefsbeslutsfattare, lämnar företaget för att arbeta solo på projekt som hjälper företagsledare att navigera inom artificiell intelligens (AI). Kozyrkov, som har bidragit till att bana väg för beslutsintelligens, planerar att lansera sin första LinkedIn-kurs, publicera en bok och hålla huvudtal om hur man fattar informerade beslut. Hennes mål är att ge ledare verktygen att tänka på hur de implementerar AI, och att hjälpa allmänheten att hålla AI-beslutsfattare ansvariga för de val som påverkar miljontals människor.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 september

Marknadsrapport för kognitiva system och AI-system förutspår tillväxt till 2030

En ny rapport ger viktig statistisk information om marknadsstatus för aktörer inom kognitiva system och AI-system. Den omfattar historiska och projicerade marknadsdata, efterfrågan, applikationsspecifikationer, prisutveckling och geografiska uppdelningar av ledande företag inom kognitiva system och AI-system. Rapporten erbjuder en omfattande bild av den globala marknaden för kognitiva system och AI-system från 2023 till 2030. Forskningsrapporten ger även omfattande data om de viktigaste faktorerna som driver tillväxten på marknaden för kognitiva system och AI-system på både nationell och lokal nivå.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

Marknadsstudie om global Data Science och Machine Learning Service publicerad av MarketandResearch.biz

En marknadsstudie baserad på den globala marknaden för Data Science och Machine Learning Service har publicerats av MarketandResearch.biz. Rapporten ger en exakt bild av marknaden och viktig data om olika komponenter som kommer att påverka utvecklingen. Den hjälper intressenter eller kunder att bestämma de bästa produktionsmetoderna och dra nytta av de ytterligare möjligheter som denna marknad erbjuder. Rapporten fokuserar på marknadsandelar, intäkter, tillväxt och utveckling och teknologisk utveckling. Den tar också upp aktuell marknadssituation och faktorer som driver och påverkar marknadstillväxten.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 5 september

Sydafrikaner använder AI för att förbättra skrivkvalitet och forskning

Enligt en rapport från In On Africa (IOA), med hjälp av TrendER/InfoQuest, har 59% av sydafrikanerna kännedom om AI-verktyget ChatGPT, men endast 38% använder det. Verktyget används mest inom ICT/Telecom-industrin. De flesta använder verktyget för att förbättra sin skrivkvalitet (53%), hjälpa till med forskning (43%) och innehållsskapande (42%). Utanför arbetet säger användarna att de främst förlitar sig på appen för att ´hjälpa med idéer´ (70%) och förbättra skrivandet (61%).

Direktlänk Dela 2oceansvibe fördjupade 4 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine Learning Service 2023-2030

Enligt den senaste forskningsrapporten är marknaden för Data Science och Machine Learning Service segmenterad i olika typer och applikationer, vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar också på en djupgående analys av nyckelspelare som International Business Machine, DataScience.com, Google, ZS, AtandT, Fico, LatentView Analytics med flera. Rapporten presenterar även en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet, inklusive företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utvecklingar, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 1 september

Global rapport om maskininlärningsmarknaden nu tillgänglig

En nyligen publicerad rapport från Orbisresearch.com med titeln ´Globala trender och insikter om maskininlärningsmarknaden´ är nu tillgänglig. Global Machine Learning Market Report 2023, som ger en grundlig analys av marknaden, har nyligen släppts av Orbis Market Research. Studien inkluderar marknadsstorlek, konkurrentandelar, marknadsuppskattningar och branschuppdateringar på global, regional och nationell nivå tillsammans med kvantitativa och kvalitativa data. Kvalitativa data belyser bland annat marknadsdrivare, begränsningar, nuvarande trender och möjligheter. Rapporten innehåller också en detaljerad studie av marknadssegment och undersegment för att erbjuda betydande insikter.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

Forskningsrapport: Marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning 2023-2030

En senaste forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning (2023-2030) segmenteras i olika typer [Deep Learning, Natural Language Processing, Machine Vision, Others] och applikationer [BFSI, Healthcare and Life Sciences, Retail, Telecommunication, Government and Defense, Manufacturing, Energy and Utilities, Others], vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar på en djupgående analys av nyckelspelarna [Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), SAP SE, IBM Corporation, BaiduInc., GoogleInc., BigMLInc., SAS Institute Inc., etc]. Rapporten presenterar viktig data och siffror som täcker prognosperioden till 2030. Dessutom ges en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet för artificiell intelligens och maskininlärning, med insikter i företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utveckling, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 31 augusti

Ny forskningsstudie om global AIGC in E-Commerce marknadsutsikt 2023 till 2029 av MarketQuest.biz

En ny forskningsstudie från MarketQuest.biz, Global AIGC in E-Commerce Market Outlook 2023 till 2029, syftar till att hjälpa företag i sina affärsprojekt. Rapporten börjar med att identifiera och fastställa behov, segmentera, rikta in sig och positionera de olika behoven. Den hjälper till med individualisering, det vill säga att anpassa ett företags hela ansträngning för att tillhandahålla en vara eller tjänst till konsumenten baserat på fastställandet av den personens krav. Rapporten erbjuder en solid och logisk grund för beslutsfattande genom att avslöja fakta inifrån och utanför organisationen som är relevanta för marknadsföringsbeslut. Några av marknadens främsta tillverkare som nämns i rapporten inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Djupinlärnings AI-marknaden förväntas expandera mellan 2023 och 2029

En nyligen genomförd forskning av MarketQuest.biz förutspår att marknaden för djupinlärning och artificiell intelligens kommer att expandera mellan 2023 och 2029. Forskningen fokuserar på nyliga och historiska prisförändringar, vilka ligger till grund för förutsägelser om marknadsexpansion. Studien tar också upp effekterna av COVID-19 på marknaden och diskuterar sannolika vägar för marknadens återhämtning efter pandemin. Andra hot, svårigheter och utmaningar täcks också tillsammans med deras potentiella effekter på marknaden.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Maskininlärning som en tjänstmarknad växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029

En detaljerad studie har utförts för att ge senaste insikter om viktiga funktioner på marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Marknaden för maskininlärning som en tjänst växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029. Nyckelspelare i denna rapport inkluderar: Amazon, Oracle, IBM, Microsoftn, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

AI i olje- och gasindustrin förväntas nå 7,942.1 miljoner dollar år 2032

Enligt en ny rapport kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i olje- och gasindustrin att uppgå till 7,942.1 miljoner dollar år 2032, med en årlig tillväxt på 12.1% mellan 2022 och 2032. Denna tillväxt drivs av behovet av att minska produktions- och underhållskostnader, den ökande efterfrågan på säkerhets- och säkerhetsstandarder, den ökande användningen av avancerad teknik i olje- och gasindustrin samt de höga investeringarna och snabba innovationerna inom AI-implementering. Rapporten baseras på omfattande forskning av hela den globala AI-marknaden inom olje- och gasindustrin och alla dess undersegment.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Elon Musk drog sig tillbaka från OpenAI på grund av önskan att vara i rampljuset

Elon Musk, en av grundarna av OpenAI, drog sig tillbaka från företaget innan utvecklingen av det framstående AI-systemet ChatGPT tog fart. En rapport av Reid Hoffman, som tidigare arbetat med Musk på PayPal och är medgrundare till LinkedIn, antyder att Musk sa att AI bara har en framtid om han bygger den. Musk har alltid velat vara i rampljuset, vilket kan ha bidragit till hans beslut att dra sig tillbaka från ChatGPT. Hoffman påstår att Musks inställning speglas i hans andra verksamheter, och att han vill vara ´Messias´.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 25 augusti

Elon Musk drog sig tillbaka från OpenAI innan ChatGPT utvecklades

Elon Musk, som medgrundade OpenAI med Sam Altman, drog sig tillbaka från företaget långt innan ChatGPT-systemet utvecklades och fängslade världen. En rapport av Reid Hoffman, som är känd för sitt arbete med Elon på PayPal och som medgrundare av LinkedIN, avslöjar en mörk hemlighet om Teslas VD. Rapporten hävdar att Musk sa att AI bara har en framtid om han bygger den och att han har en sorts besatthet av att vara i rampljuset. Detta ledde till att han helt drog sig ur utvecklingen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 24 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären förväntas växa till 19,08 miljarder dollar år 2029

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären väntas växa med en årlig tillväxttakt på 13,1% från 2023 till 2029, enligt en ny rapport från Exactitude Consultancy. Rapporten inkluderar en omfattande analys av alla regionala och stora spelarsegment, vilket ger närmare inblick i nuvarande marknadsförhållanden och framtida marknadsmöjligheter. De viktigaste spelarna som studerats i rapporten inkluderar BAE Systems Plc., Northrop Grumman Corporation, Raytheon Technologies Corporation, Lockheed Martin Corporation, Thales Group, L3Harris Technologies Inc., Rafael Advanced Defense Systems, IBM, Charles River Analytics Inc., Boeing Company och andra. Enligt rapporten kommer Nordamerika att leda den globala marknaden för artificiell intelligens i militären under prognosperioden 2023 till 2029.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Israel använder AI i krigsföring mot palestinier

Israel strävar efter att bli en supermakt inom artificiell intelligens (AI) och har redan börjat använda det i krigföring mot palestinierna. Den israeliska armén använder en avancerad AI-modell kallad Fire Factory för att välja mål för flyganfall och hantera andra militära logistikfrågor. Användningen av AI är en betydande förändring i krigföring och medför stora risker för civilbefolkningen. Israels användning av AI utvecklas bortom internationella eller statliga regleringar. Israel samlar och analyserar data från drönare, CCTV-bilder, satellitbilder, elektroniska signaler, onlinekommunikation och andra plattformar insamlade av militären.

Direktlänk Dela Arab News fördjupade 18 augusti

Sydafrikanska arbetsmarknaden anammar AI-verktyget ChatGPT men uttrycker oro för framtiden

En rapport från In On Africa (IOA) belyser användningen av AI-verktyget ChatGPT i Sydafrika och de förknippade farhågorna bland arbetsbefolkningen. Rapporten visar att 59% av de sydafrikanska arbetarna känner till ChatGPT, men endast 38% använder det faktiskt. De sektorer som mest använder ChatGPT är informations- och kommunikationsteknik (IKT) och telekom. Rapporten visar även att 74% av arbetsanvändarna rapporterar en förbättring i kvaliteten på deras arbete tack vare ChatGPT. Trots fördelarna uttrycker många sydafrikaner oro för framtida konsekvenser av AI, särskilt risken för automatisering och dess inverkan på jobb.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 17 augusti

OpenAI introducerar AI-modell GPT-4 för innehållsmoderering

OpenAI introducerar sin AI-modell GPT-4 för innehållsmoderering i ett försök att revolutionera onlineinnehållsreglering. Denna banbrytande applikation syftar till att lindra bördan på mänskliga modereringsteam och påskynda implementeringen av nya innehållsriktlinjer. OpenAI:s tillvägagångssätt innebär att GPT-4 används för att genomdriva en uppsättning innehållsmoderingspolicyer. Trots löftet om effektivitet, varnar experter för potentiella utmaningar i att adressera snedvridningar och säkerställa korrekta bedömningar. OpenAI betonar vikten av mänsklig tillsyn för att validera och förbättra GPT-4:s resultat.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

Marknaden för AI i videospel växer med en CAGR på +28,5% fram till 2029

En ny studie visar att marknaden för artificiell intelligens i videospel växer med en CAGR på +28,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Rapporten betonar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna för denna marknad och ger en fullständig studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden. Den undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom industrin, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Amerikanska arbetare vänder sig till ChatGPT trots teknikjättars oro

Många arbetare i USA vänder sig till ChatGPT för att hjälpa till med grundläggande uppgifter, trots rädslor som har lett arbetsgivare som Microsoft och Google att begränsa dess användning, enligt en undersökning av Reuters/Ipsos. Det har aldrig varit en viktigare tid att stödja oberoende media. Sunday Times har varit en pelare i att täcka de berättelser som betyder något för dig, från första världskriget till nutida kosmopolitiska Sydafrika och bortom det. För bara R80 kan du bli premiummedlem (digital tillgång) och stödja en publikation som spelat en viktig politisk och social roll i Sydafrika i över ett sekel av söndagar. Du kan avbryta när som helst.

Direktlänk Dela Times LIVE fördjupade 13 augusti

2024: Ett avgörande år för demokratin med AI:s roll i sociala medier

År 2024 kommer att vara ett avgörande år för demokratin med val runt om i världen, inklusive USA där Donald Trump sannolikt kommer att vara den republikanska kandidaten. En Trump-seger skulle kunna innebära slutet på USA:s experiment med demokrati. Sociala medier, som historiskt har utnyttjats av högerinriktade aktörer, kommer sannolikt att spela en stor roll i valresultatet. AI-teknologier som ChatGPT, Midjourney och Stable Diffusion kan generera övertygande desinformation i stor skala, vilket kan ha stor inverkan på valresultatet. Knight First Amendment Institute vid Columbia University undersöker hur man kan förbereda sig för denna ökning av desinformation.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 12 augusti

Marknadsrapport för Content Automation AI Tools 2023-2030

En marknadsrapport för Content Automation AI Tools för perioden 2023-2030 inkluderar drivande faktorer i branschen, regionala storleks- och andelsuppskattningar av ledande tillverkare. Rapporten ger en detaljerad granskning av marknaden och fokuserar på branschens kedjestruktur, produkttyper, tillämpningar, nyckelspelare och sektorer. De största tillverkarna av Content Automation AI Tools inkluderar Cognizant, Adobe Systems, Google LLC, Microsoft Corporation och IBM Corporation. Rapporten erbjuder en detaljerad bedömning av marknadsstorleken och identifierar och undersöker de viktigaste trenderna som formar marknaden.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupade 3 augusti

Rakuten Symphony och Veon samarbetar för att återuppbygga Ukrainas telekominfrastruktur

Rakuten Symphony och Veon har ingått ett samarbetsavtal för att återuppbygga Ukrainas telekominfrastruktur med hjälp av Open RAN och digitalisering. De kommer att skapa en robust och framtidssäker telekominfrastruktur som kan leverera höghastighetsanslutning förstärkt med 5G. Rakuten har också ingått ett avtal med OpenAI för att integrera AI i sina produkter och tjänster. Telefónica har bötfällts med 5 miljoner euro för att ha brutit mot antitruståtaganden. Veon planerar att investera 600 miljoner dollar i infrastrukturprojekt i Ukraina, inklusive utrullning av 5G. TalkTalk överväger att bryta upp företaget och sälja av individuella delar.

Direktlänk Dela TelecomTV fördjupade 2 augusti

AI kan förbättra rättssystemet och hjälpa till med socialt gott, säger Thomson Reuters-chef

Artificiell intelligens (AI) har potentialen att medföra både risker och möjligheter. Kriti Sharma, chef för produktutveckling inom juridisk teknik på Thomson Reuters, tror på att använda AI för socialt gott genom initiativet AI for Good. Målet är att bygga AI på ett ansvarsfullt sätt och införliva etiska principer i organisationer över hela världen. Ett exempel på AI for Good är rAInbow, en chatbot designad för att hjälpa offer för inhemskt våld i Sydafrika. Sharma betonar den positiva inverkan av AI i rättssystemet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 30 juli

Personlig nyhetsapp Artifact lanserar AI-drivet text-till-tal-funktion

Artifact, den personliga nyhetsappen utvecklad av Instagrams grundare, lanserar idag en ny AI-driven text-till-tal-funktion i samarbete med Speechify. Funktionen låter Artifact-användare lyssna på nyhetsartiklar upplästa, med en rad naturliga röster som kan anpassas genom att välja olika accenter och ljudhastigheter. Två kändisröster - Snoop Dogg och Gwyneth Paltrow - är också tillgängliga. Användare kan fortsätta bläddra i nyheterna medan artikeln de lyssnar på fortsätter spela i bakgrunden. Alla de 30+ rösterna är gratis att använda och de kommer inte att ta ut någon avgift, noterar Artifact.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 juli

Ny rapport förutspår tillväxt för global marknad för data science och maskininlärningsplattformar

En ny rapport av Precision Reports analyserar den globala marknaden för data science och maskininlärningsplattformar. Rapporten förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2029. Stora tillverkare inkluderar Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss. Rapporten fokuserar på marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, nyliga status och utvecklingstrender. Teknisk innovation och framsteg förväntas optimera produkternas prestanda och göra dem mer använda i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 juli

Open AI:s grundare vill skanna alla näthinnor i världen för att bekämpa AI-bedrägerier

Sam Altman, grundaren av Open AI och skaparen av chatboten ChatGPT, har uttryckt oro över möjligheten att brottslingar använder AI-bots som verklighetstrogna mänskliga repliker för att stjäla människors pengar och liv. Som svar på detta hot planerar Altman att skanna varje näthinna i världen för att utveckla en global digital ekonomi som kallas WorldCoin. Deltagare i skanningsprocessen skulle få 25 gratis WorldCoin-tokens, värda £1.56 var. Altman hoppas att detta initiativ inte bara kommer att skilja människor från AI, utan också bana väg för en AI-finansierad basinkomst. Hittills har över två miljoner människor i 33 länder deltagit i skanningsprocessen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Caroline Seger öppnar upp om sin skadedrabbade vår

Caroline Seger, fotbollsspelare i det svenska damlandslaget, har haft en tuff vår med skador och har inte spelat en full match på över ett år. Trots detta kommer hon att delta i VM i Sydafrika. Seger har hållit sin skadestatus hemlig, då hon har velat fokusera på sin återhämtning. Hon beskriver våren som en berg- och dalbana och en mardröm, men är tacksam för stödet från sitt klubbteam, familj och vänner. Detta kommer att vara Segers sista VM.

Direktlänk Dela Fotbollskanalen fördjupade 19 juli

Fyra unga fotbollsspelare nekades visum till Gothia Cup

Fyra unga fotbollsspelare från den sydafrikanska organisationen Project Playground nekades visum av Svenska ambassaden i Nairobi för att delta i Gothia Cup. Migrationsdomstolen har nu överklagat tre av fallen. Frida Vesterberg, som startade Project Playground tillsammans med prinsessan Sofia, har uttryckt sin frustration över ambassadens agerande. Problemen började förra året när ambassaden i Nairobi tog över visumhanteringen från Pretoria. Enligt Vesterberg har ambassaden i Nairobi felaktigt påstått att det finns risk att ungdomarna stannar i Sverige.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 18 juli

Framtida trender och dynamik i marknaden för digital marknadsföringsbyråtjänster

En forskningsrapport om ´Digital Marketing Agency Service Market´ ger en autentisk industriell synvinkel, framtida trender och dynamik för marknadstillväxt, marknadsstorlek, handel och nyckelspelare i branschen med prognosperioden 2023 till 2030. Rapporten har utformats genom en noggrann analys av primära och sekundära forskningsmetoder för att extrahera värdefulla insikter från olika företag på ett unikt sätt. Rapporten presenterar en omfattande analys av den konkurrenskraftiga landskapet, som visar branschaktörernas marknadsandel, koncentrationsindex och andra relevanta mätvärden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 18 juli

Kan AI uppfinna? Juridiska experter pressar för att adressera frågan

En grupp juridiska experter driver frågan om generativ AI kan uppfinna. Denna fråga har diskuterats av juridiska lärde, patentmyndigheter och kongressen. De som svarar ´ja´ utmanar den djupt rotade övertygelsen att endast en människa kan uppfinna. Detta är mer än en filosofisk debatt, eftersom AI:s roll och juridiska status i uppfinningar också har konsekvenser för innovationsbanan och global konkurrenskraft. Dr. Ryan Abbott, professor vid University of Surrey School of Law, har grundat Artificial Inventor Project, som har lämnat in pro bono testfall i USA och mer än ett dussin andra länder för att söka juridiskt skydd för AI-genererade uppfinningar. Projektet har hittills haft blandade resultat med patentmyndigheter runt om i världen. Sydafrika beviljade det ett patent för en värmespridande dryckbehållare som genererats av AI, medan de flesta länder, inklusive Kina, ännu inte har fattat något beslut. I USA, Australien och Taiwan har dess anspråk avvisats.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 15 juli

Skatteskyldig miljardär äger fastighet i Stockholms skärgård

Preston Haskell, en svensk medborgare som ständigt kvalar in på Skatteverkets lista över de mest skattskyldiga, äger formellt en fastighet i Stockholms skärgård genom ett svenskt bolag. Haskell krävs på över 310 miljoner kronor i skatteskulder, vilket har fastställts av flera domstolar. Kronofogden letar efter Haskells dolda tillgångar, vilket inkluderar en fastighet i skärgården. Fastigheten ägs formellt av ett bolag som Haskell har pekats ut som ägare till. Han var också styrelseordförande för fastighetsbolaget under ett år.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 15 juli

Algoritmer formar vår politik: så kan du undvika att manipuleras

Chantelle Gray diskuterar i en åsiktsartikel hur framsteg inom hårdvara, molnlagring, data och algoritmer gör det möjligt för dataanalys att förutse hur människor interagerar med digitala medier och till och med föregå deras handlingar och tankar. Detta har potential att forma åsikter och påverka demokratin. Gray föreslår att använda Thomas Bayes teorier om bayesiansk statistik för att motverka utvecklingen av filterbubblor, där algoritmer bekräftar tidigare sökresultat och förstärker befintliga övertygelser. Gray råder läsarna att aktivt söka efter motsatta åsikter online för att undvika att påverkas för mycket av algoritmiska processer.

Direktlänk Dela Realty Biz News fördjupade 14 juli

Fotbolls-VM för damer att starta i juli med flera starka lag

Världsmästerskapet i fotboll för damer kommer att äga rum mellan den 20 juli och den 20 augusti. För första gången delas värdskapet mellan två nationer, Australien och Nya Zeeland. Sverige, som är rankat trea i världen, kommer att spela i grupp G mot Italien, Argentina och Sydafrika. USA, som har vunnit två raka VM-guld, är en av favoriterna, men det finns många andra lag som kan utmana. Matcherna kommer att sändas på Viasats kanaler och kan streamas på Viaplay. För första gången kommer Fifa att betala individuell ersättning till spelarna i ett dammästerskap.

Direktlänk Dela Kristianstadsbladet fördjupade 13 juli

Svenska damlandslaget förbereder sig för tidsskillnaden inför VM i Nya Zeeland

Svenska damlandslaget i fotboll förbereder sig för tidsskillnaden inför fotbolls-VM i Nya Zeeland. Landslaget har fått tips om en app, Timeshift, som hjälper till att planera sömn och koffeinintag för att underlätta tidsomställningen. Vissa spelare, som Magdalena Eriksson och Pernille Harder, använder även ljusglasögon för att anpassa ögonen till olika ljusförhållanden. Andra spelare, som Filippa Angeldahl, är skeptiska till dessa metoder och tror att de kommer att vara jetlaggade oavsett. Landslaget möter Sydafrika i den första matchen den 23 juli.

Direktlänk Dela Borås Tidning fördjupade 11 juli

Svenska damlandslaget i fotboll förbereder sig för tidsskillnad inför VM i Nya Zeeland

Det svenska damlandslaget i fotboll förbereder sig för att möta Sydafrika i den första matchen i sommarens fotbolls-VM i Wellington, Nya Zeeland, den 23 juli. Laget har fått tips om en app vid namn Timeshift som hjälper till att planera sömn och kaffeintag för att underlätta tidsomställningen. Spelarna Magdalena Eriksson och Pernille Harder har även använt speciella ljusglasögon för att justera ljusintaget vid olika tidpunkter. Andra spelare, som Filippa Angeldahl, är mer skeptiska till dessa metoder.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 11 juli

Miriam Makeba hyllas i populär Instagram-låt

Den franska sångerskan och låtskrivaren Jains låt ´Ooohe, Makeba´ från 2015 har nyligen blivit populär på sociala medier, trots att många inte känner till dess ursprung. Låten är en hyllning till Miriam Makeba, en populär anti-apartheidaktivist och sångerska som kallades ´Mama Africa´. Makeba var känd för att popularisera afrikansk musik och kultur globalt. Hon levde på tre kontinenter under sitt liv, först förvisad från Afrika och sedan oönskad i Amerika. Låten ´Makeba´ var en del av Jains debutstudioalbum, Zanaka, och skrevs och framfördes av henne.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 8 juli

Förbättringar i att minska drunkningsdöd i USA har stagnerat

Under de senaste 30 åren har framstegen i att minska drunkningsdöd i USA nått en platå, och ojämlikheter i dödsfall bland vissa etniska grupper har förvärrats. Yadira Salcedo, född i Mexiko av föräldrar som inte visste hur man simmar, är nu en mamma till två barn i Santa Ana, Kalifornien, och har kvalificerat sig för Röda korsets stipendier till ett nytt program som lär barn simma. Drunkning är den främsta dödsorsaken för barn mellan 1 och 4 år. Trots detta, är USA ett av de få utvecklade länderna utan en federal plan för att hantera krisen.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juli

Ökning av sällsynta jordartsmetaller i bilar oroar forskare

Användningen av sällsynta jordartsmetaller som neodym och dysprosium i nya bilar har ökat enormt sedan 2006, med 400 respektive 1 700 procent, enligt en undersökning från Chalmers. Men återvinningen är liten och metallutbudet räcker inte för att möta efterfrågan, vilket kan fördröja omställningen till elbilar och miljömässigt hållbara tekniker. EU är starkt importberoende av dessa metaller, med utvinning koncentrerad till länder som Kina, Sydafrika och Brasilien. Forskare föreslår en ökad fokus på återvinning och ersättning av dessa metaller med andra material.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 6 juli

Ny svensk sportbilsfabrik får EU-typgodkännande att tillverka AC Cobra-replika

Sverige har fått en ny sportbilsfabrik, HMC Handmadecars, som har fått EU-typgodkännande att börja serietillverka en modern svensk version av AC Cobra. Bilarna tillverkas i samarbete med Backdraft i Sydafrika och sätts ihop i HMC Handmadecars fabrik i Vadstena, Östergötland. Sportbilen har en Chevrolet LT1 V8 motor på 460 hästkrafter och en sexväxlad manuell Tremec T56-växellåda. Priset för bilen börjar på cirka 2,3 miljoner kronor.

Direktlänk Dela Carup fördjupade 5 juli

Globala banker förlorar kunder på grund av dålig kundupplevelse

Globala banker förlorar en av fem (20%) av sina kunder på grund av dålig kundupplevelse, enligt en ny studie av 10x Banking. Studien visar att banker i nyckelmarknader över hela världen förlorar stora delar av sin kundbas till konkurrenter. En av åtta bankledare (12%) uppger att de har förlorat 30-40% av sina befintliga kunder av samma anledning. Dessutom medger två tredjedelar (64%) av seniora beslutsfattare inom bankerna att deras långsamma digitala omvandling direkt har resulterat i att de missat att vinna nya kunder.

Direktlänk Dela Marketing Tech News fördjupade 5 juli

Assisterande förbundskapten tar med egen AC till VM i Nya Zeeland

Magnus Wikman, Sveriges assisterande förbundskapten, planerar att ta med sig en egen AC till VM i Nya Zeeland, trots att medeltemperaturen där ligger mellan 14 och 8 grader. Detta blir Wikmans andra världsmästerskap, efter det första i Frankrike, där värmen var påtaglig. Förbundskapten Peter Gerhardsson planerar att ta med sig två böcker till VM. Sverige inleder VM-spelet med match mot Sydafrika den 23 juli.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 4 juli

90 Day Fiancé: 8 stjärnor som överraskande kan bli framgångsrika sociala medieinfluencers 2023

Några minnesvärda medlemmar från 90 Day Fiancé-franchisen kommer troligen att bli populära sociala medieinfluencers vid slutet av året. Sedan 2014 har över ett dussin stjärnor försökt bli kända på sociala medier, men har misslyckats på grund av deras innehåll och stil. Bland dessa finns Tania Maduro och Molly Hopkins som trots försök inte lyckats bli framgångsrika influencers. Däremot pekas Debbie Aguero, Lidia Morel, Meisha Johnson, Tiffany Franco, Asuelu Pulaa, Razvan Ciocoi, Rishi Singh och Syngin Colchester ut som lovande influencers.

Direktlänk Dela Screen Rant fördjupade 1 juli

Elon Musk och Mark Zuckerberg planerar att mötas i MMA-fight

Teknikjättarna Elon Musk och Mark Zuckerberg förbereder sig för en MMA-fight efter att Musk utmanade META-grundaren, som snabbt accepterade. Enligt UFC:s Dana White är båda männen ´dödligt seriösa´ om att delta. Det återstår dock logistiska hinder som datum, plats och promotion. Musk är betydligt tyngre än Zuckerberg, men oddsmakarna ger Zuckerberg en betydande fördel. MMA-världens stora namn har börjat erbjuda hjälp till båda kämparna, med kickboxaren Andrew Tate som erbjuder sig att träna Musk och UFC-legenden Jon Jones som erbjuder sina tjänster till Zuckerberg. Musk har nyligen fått ytterligare ett träningsbud från UFC-fighter Dominick Cruz.

Direktlänk Dela HotNewHipHop fördjupade 26 juni

Dana White vill arrangera ´största´ matchen mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg

UFC-presidenten Dana White har inga planer på att sörja ett misslyckat möte mellan Tesla-grundaren Elon Musk och Meta-skaparen Mark Zuckerberg i framtiden. I stället fördubblar han sina avsikter att boka matchen och kallar det potentiella gimmick-mötet för den ”största” matchen någonsin. White hävdar att både Musk och Zuckerberg är ”dödligt seriösa” om att tävla mot varandra och nämner Zuckerbergs bakgrund inom brasiliansk jiu-jitsu och nyliga tävlingar i grappling, samt att Musk deltagit i slagsmål under sin uppväxt i Sydafrika.

Direktlänk Dela LowKick MMA fördjupade 25 juni

Global SEO-marknad väntas växa med 9,6% CAGR fram till 2030

Den globala marknaden för sökmotoroptimering (SEO) uppgick till 64,28 miljarder USD 2021 och förväntas registrera en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,6% under prognosperioden. SEO är ett kraftfullt verktyg för att generera leads eftersom det riktar sig till webbanvändare som aktivt söker efter specifika varor eller tjänster. Konverteringsgraden för leads som genereras genom SEO är betydligt högre än för konventionella marknadsföringsmetoder, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för företag som vill förbättra sin avkastning på investeringar (ROI). Dessutom spelar SEO en avgörande roll för att öka en webbplats trafikflöde, vilket kan resultera i en betydande avkastning på investeringar.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 23 juni

Twitter-ägaren Elon Musk har utmanat Meta-chefen Mark Zuckerberg till en burmatch efter att Metas Instagram rapporterat planer på att bygga en textbaserad social media-plattform för att konkurrera med Twitter. Musk tränade i Kyokushin karate, taekwondo, judo och brasiliansk jiu-jitsu när han var ung, medan Zuckerberg nyligen vann sitt första amatörtävling i brasiliansk jiu-jitsu.

New York Post fördjupade 21 juni

Marknadsrapport för sökmotoroptimeringsverktyg 2023

En ny marknadsrapport om sökmotoroptimeringsverktyg (SEO) för 2023 ger en detaljerad analys av branschens tillväxtmöjligheter, utmaningar, riskfaktorer och trender i alla geografiska regioner. Rapporten täcker en djupgående analys av tillväxtfaktorer, globala trender, och nyckelspelares profilering med företagsprofiler och utbud-efterfrågan. Nyckelspelare som behandlas i den globala marknaden för sökmotoroptimeringsverktyg inkluderar Ayima, KWFinder, SEMRush, SpyFu, Screaming Frog, Ahrefs, BrightEdge, Buzzsumo, Yoast SEO, MOZ, Yext och ubersuggest.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 21 juni

Global digital annonseringsmarknad väntas växa fram till 2023

En ny rapport från Market Insights Reports ger en översikt över den globala marknaden för digital annonsering och förutspår dess utveckling fram till 2023. Rapporten analyserar regionala och stora aktörer, och ger insikt i nuvarande marknadsförhållanden och framtida möjligheter, samt trender, konsumentbeteende och marknadsprestanda. Bland de ledande företagen som nämns i rapporten finns Google, Facebook, Baidu, Alibaba, Microsoft, Yahoo, IAC, Twitter, Tencent, AOL, Amazon, Pandora, LinkedIn, SINA och Yelp.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 20 juni

Global marknadsrapport för platsbaserad annonsering: prognoser 2023-2029

En ny rapport från MarketQuest.biz ger en omfattande analys av den globala marknaden för platsbaserad annonsering, med historiska data fram till 2019 och prognoser för perioden 2023-2029. Rapporten fokuserar på nuvarande affärer och moderna framsteg, framtida strategiförändringar och möjligheter för marknaden. De största aktörerna på marknaden inkluderar Facebook, Foursquare, Google, Proximus Mobility, Near Pte Ltd, GroundTruth, Emodo (Placecast), AdMoove, IBM, Telenity, Scanbuy och YOOSE Pte. Ltd. Rapporten delar upp marknaden i segment som produkttyp, tillämpning och geografiska regioner.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 19 juni

Marknadsundersökning hjälper kunder att förutsäga investeringar i sociala medier reklam

En stor marknadsundersökning för sociala medier reklammarknadsrapport hjälper kunder att förutsäga investeringar i framväxande marknader, utöka marknadsandelar eller framgångsrikt lansera nya produkter. Rapporten förenklar komplexa marknadsinsikter med hjälp av etablerade verktyg och tekniker och presenterar data i diagram och tabeller för bättre förståelse. De viktigaste aktörerna på den globala marknaden för sociala medier reklam är Alphabet, Facebook, Baidu, Yahoo! Inc, Microsoft, Alibaba, Tencent, Twitter, Aol (Verizon Communications), eBay, Linkedin, Amazon, IAC, Soho och Pandora.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 16 juni

Viral Instagram Reel of the day: Alla ting vänder sig mot dig

Att scrolla tanklöst på sociala medier och titta på Instagram reels, TikTok-videor och YouTube-shorts kan göra dig trött. Vår Instagram Reel of the day har gjort scrollandet lättare för dig. Här är den virala Instagram Reel of the day. INSTAGRAM REEL: ALLA TING VÄNDER SIG MOT DIG Ibland kan saker oväntat vända sig mot dig. Se detta inlägg på Instagram Ett inlägg delat av Ah Mozisi (@tsoanieskits) TITTA PÅ FLER VIDEOR PÅ DEN SYDAFRIKANSKA WEBBPLATSEN Behöver du dina nyheter snabbt? Titta på dagliga nyheter i en minut-video från The South African YouTube-sida för allt du egentligen behöver veta. Letar du efter en genväg till The South African YouTube-kanal för mer konstiga nyheter? Hitta alla videor här för en snabb illustrativ version av alla nyheter du verkligen behöver veta! Njut av en mängd olika videor från nyheter, livsstil, resor, sport, virala videor och mycket mer! Det finns alltid något att titta på här! Följ oss också på Facebook, Instagram och TikTok medan du ändå är igång. Få allt du behöver veta på språng för din bekvämlighet! Dela gärna dina lifehack-videor genom att klicka på kommentarfliken nedanför denna artikel eller genom att skicka ett e-postmeddelande till eller ett WhatsApp till 060 011 0211

Direktlänk Dela The South African fördjupade 15 juni

Global marknad för sociala annonser och sociala medier förväntas växa med 19,5% fram till 2029

En ny studie om den globala marknaden för sociala annonser och sociala medier marknadsföring utvärderar marknadsstorlek, trender och prognoser fram till 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +19,5% under prognosperioden (2023-2029). Nyckelspelare i rapporten inkluderar Facebook, LinkedIn, Google Edition, Twitter, Instagram, Snapchat, WeiBo, Tencent, LINE, Kakao Talk, MoMo och Microsoft. Rapporten genomförde även en PESTEL-analys i branschen för att studera viktigaste influenser och barriärer för inträde.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 15 juni

Global marknad för digital marknadsföringsprogramvara förväntas växa avsevärt mellan 2023 och 2032

Enligt en forskningsrapport från Quince Market Insights förväntas den globala marknaden för digital marknadsföringsprogramvara växa avsevärt och säkra en betydande marknadsvärdering av USD och en hälsosam CAGR under prognosperioden 2023-2032. De främsta aktörerna inom digital marknadsföringsprogramvara inkluderar Adobe Systems, Oracle Corporation, IBM Corporation, SAP AG, Microsoft Corporation, Salesforce.com, Inc., HubSpot, Inc., Marketo Inc., SAS Institute, Inc. och HP Development Company, L.P. Rapporten täcker industrins drivkrafter, begränsningar och möjligheter samt konkurrenslandskapet och strategier för nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 8 juni

Coca-Cola lanserar första låten för andra säsongen av Coke Studio

Coca-Cola fortsätter sin Coke Studio-serie med lanseringen av den första original låten för att inleda den andra säsongen av Coke Studio globala musikplattform. En ny låt, ´Be Who You Are (Real Magic)´, skriven och framförd av Grammy-vinnaren Jon Batiste, ackompanjeras av en färgstark musikvideo. Låten och videon ingår i Coca-Colas ´Real Magic´-varumärkesfilosofi och plattformen kommer att erbjuda nio nya låtar från artister runt om i världen. Coca-Cola sponsrar även festivaler som Coachella, Lollapalooza och Tomorrowland Belgium.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 2 juni

Huble Digital förvärvar HubSpot Solutions Partner Digitag

HubSpot Elite Solutions Partner, Huble Digital, fortsätter att expandera sina europeiska verksamheter genom förvärvet av det Brysselbaserade HubSpot Solutions Partner, Digitag. Huble Digital Group lanserades i mars 2020 som ett resultat av sammanslagningen av HubSpot Elite Solutions Partner, The B2B Marketing Lab, och HubSpot Diamond Solutions Partner, MPULL. Genom att lägga till HubSpot Solutions Partner, Digitag, förs fyra framgångsrika HubSpot-partners samman i ett stort globalt team. Omsättningen för båda företagen tillsammans under innevarande år överträffar förväntningarna och uppskattas till över 17 miljoner euro, och gruppen förutspår stark tillväxt för 2023.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 2 juni

Marknadsundersökningsrapport om hårdvara för AI ger översikt över industrin och täcker betydande aktörer

En marknadsundersökningsrapport om hårdvara för AI (artificiell intelligens) ger en översikt över industrin, inklusive definition, tillämpningar, utveckling och produktionsteknik. Rapporten spårar nyligen utveckling och innovationer på marknaden och ger information om hinder för att etablera företag samt vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Betydande aktörer som täcks i rapporten inkluderar IBM, Intel, AMD, Cerebras, SambaNova, Nvidia och Tesla.

Direktlänk Dela Sleter Football Club fördjupade 29 maj

AI-teknik skapar rädsla, fintech-sektorn återhämtar sig och sociala medier sprider desinformation

AI-tekniken förbättras snabbt och skapar en rädsla för att människor inte kan skilja mellan vad som är verkligt och vad som inte är det på internet. Detta kan leda till problem inför det amerikanska presidentvalet 2024. Fintech-sektorn återhämtar sig efter tidigare nedskärningar, med investerare som Paris Hilton som satsar på startupen Checkmate och Nymbus som säkrar en finansieringsrunda på 70 miljoner dollar för att hjälpa banker att övergå till digital teknik. Innovation sker över hela världen, vilket är bra för startups som söker internationell tillväxt. Sociala medier fortsätter att utvecklas snabbt och sprider desinformation, vilket påverkar människors psykiska hälsa. Elon Musk överväger att köpa Twitter, men är trött på all uppmärksamhet kring det. Mänsklika robotar utvecklas snabbt, men det finns många fallgropar när det gäller att ta produkter till marknaden.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 maj

Ny marknadsstudie om global maskininlärning som tjänst (MLaaS) fram till 2031

En ny marknadsstudie om global maskininlärning som tjänst (MLaaS) har släppts, som omfattar perioden 2023-2031. Studien innehåller över 100 marknadsdata tabeller, diagram och figurer, samt en detaljerad analys av marknadens utveckling och framtida trender. Rapporten fokuserar på regioner som Nordamerika, Europa och Asien-Stilla havet, och erbjuder även anpassade regionala och landspecifika rapporter. Bland de nämnda företagen i studien finns Microsoft, Google, Amazon Web Services, IBM och SAS Institute.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 26 maj

Maskininlärning inom medicinsk avbildning: Marknadsforskningsrapport 2023-2031

En professionell marknadsforskningsstudie har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen för maskininlärning inom medicinsk avbildning mellan åren 2023 och 2031. Studien undersöker den globala marknadens nuvarande status och framtida potential, och inkluderar regionala studier samt årliga tillväxtprognoser för perioden 2022-2028. Rapporten analyserar marknadens största hinder för expansion och dess långsiktiga tillväxtpotential. Den täcker även marknadsandelar för de tio största företagen och ger insikt i konkurrenssituationen. Geografiska områden som undersöks inkluderar Nordamerika, Europa, Asien-Stillahavsområdet, Sydamerika samt Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 25 maj

Maskininlärning i energimarknaden: Forskningsrapport 2023-2031

En ny forskningsrapport om maskininlärning i energimarknaden för perioden 2023-2031 ger en grundlig översikt över marknaden och analyserar tillväxttakt och marknadsvärde. Rapporten täcker allt från regional utveckling till framtida marknadstillväxttakt och innehåller information om intäktsmodeller, konkurrensspektrum och strategier från nyckelaktörer och marknadsdeltagare. Rapporten studerar marknadsstorlek, trender och utvecklingsstatus samt investeringsmöjligheter och marknadsdynamik. Tekniska innovationer och framsteg förväntas ytterligare optimera produktens prestanda för att användas i fler nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 24 maj

Global AI och maskininlärningsmarknadsundersökning 2023-2031

En ny marknadsundersökning med titeln Global AI och maskininlärningsmarknadsundersökning 2023-2031 fokuserar på marknadsstrukturen och storleken för AI och maskininlärning från 2022 till 2031. Syftet med studien är att erbjuda en djupgående analys av marknadstrender och tillväxt för att bygga effektiva och effektiva lösningar för att konkurrera på den globala AI- och maskininlärningsmarknaden. Rapporten omfattar en noggrann granskning av kundresan och hjälper beslutsfattare att formulera en strategi för att omvandla fler prospekter till kunder. Studien undersöker även nyckeldeltagarna i den globala sektorn i stor detalj.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 24 maj

Global AI & maskininlärningsmarknad växer trots COVID-19

En ny forskningsrapport från Global Market Vision ger en strategisk analys av den globala marknaden för AI och maskininlärning. Rapporten fokuserar på de största aktörerna, marknadsandelar, viktigaste drivkrafter, utmaningar, möjligheter, konkurrenslandskap och tillväxtbidrag. Rapporten tar även hänsyn till effekterna av COVID-19 på marknaden och analyserar faktorer som bidrar till branschens expansion och utveckling av nya marknadskanaler. Bland de profilerade företagen finns Google, IBM, Baidu, SoundHound, Zebra Medical Vision, Prisma, Iris AI, Pinterest, TrademarkVision och Descartes Labs.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

AI i tillverkningsmarknaden: Forskningsrapport för 2023-2030

En ny forskningsrapport för AI i tillverkningsmarknaden för perioden 2023-2030 undersöker viktiga marknadsdynamik som marknadsandel, tillväxttakt, framtida trender, marknadsdrivande faktorer, utmaningar och möjligheter. Rapporten analyserar även ledande aktörers agerande, såsom tekniska framsteg, produktlanseringar, samarbetsprojekt, fusioner och förvärv, som förändrar marknadslandskapet. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Intel, IBM, Siemens, GE, Google, Microsoft, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS) och Nvidia.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Global marknadsanalys för artificiell intelligens och maskininlärning

En ny forskningsrapport presenterar en strategisk analys av den globala marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning, inklusive toppspelare, marknadsandelar, viktiga drivkrafter, utmaningar, möjligheter och konkurrenslandskap. Rapporten fokuserar på PESTLE- och SWOT-analys samt COVID-19:s påverkan på marknaden. Bland de ledande aktörerna som analyseras i rapporten finns AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple och Luminoso.

Direktlänk Dela Indian Crunch fördjupade 23 maj

Rapport om maskininlärning inom medicinsk avbildning analyserar marknad och trender

En ny rapport om den globala marknaden för maskininlärning inom medicinsk avbildning undersöker de olika tekniker och material som används vid produktion av maskininlärningsprodukter inom medicinsk avbildning. Rapporten analyserar flera aspekter, inklusive produktions- och användningssegmenten för marknadsprodukterna. De senaste trenderna i branschen har beskrivits i rapporten för att mäta deras inverkan på produktionen av maskininlärningsprodukter inom medicinsk avbildning. Forskningsresultat från nyligen genomförda vetenskapliga projekt som syftar till att utveckla nya produkter har studerats, och faktorer som påverkar de ledande branschaktörerna att anta syntetiska källor för marknadsprodukterna har också undersökts i denna statistiska undersökning.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Global analys av maskininlärningsteknikmarknaden presenteras i forskningsrapport

En forskningsrapport presenterar en strategisk analys av den globala marknaden för maskininlärningsteknik genom bästa spelare, storlek, andel, viktigaste drivkrafter, utmaningar, möjligheter, konkurrenslandskap, marknadsattraktivitetsanalys, nya produktlanseringar, tekniska innovationer och tillväxtbidrag. Vidare tillhandahålls marknadsattraktivitetsindex baserat på en femkraftsanalys. Rapporten fokuserar främst på de bästa spelarna och deras marknadssegment, affärstaktik, geografisk expansion, tillverkning och prissättning samt kostnadsstrukturer. Vi har också fokuserat på PESTLE- och SWOT-analys av den globala marknaden för maskininlärningsteknik. Detta är den senaste rapporten som täcker den nuvarande påverkan av COVID-19 på den internationella marknaden.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 23 maj

Maskininlärningsmarknaden 2023: omfattande studie av globala aktörer och segmentering

En ny marknadsundersökningsrapport med titeln Maskininlärningsmarknaden 2023 publicerad på MarketQuest.biz är en omfattande studie som omfattar de främsta tillverkarna, potentiell marknadsandel, intäkter och global segmentering för branschen. Rapporten inkluderar även tidigare information i samband med nuvarande och framtida behov som kan utvecklas under tidsperioden 2023-2029. Under denna studie identifierades nyckelspelare på den globala maskininlärningsmarknaden från olika regioner och deras erbjudanden, regionala närvaro och distributionskanaler förstods genom djupgående diskussioner. Rapporten ger en detaljerad bedömning av marknaden genom att belysa information om olika aspekter, inklusive förändringar, framsteg och nyckelområdens expansionsstatus.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Maskininlärningsprogramvarumarknad förväntas växa 2023-2030

En ny studie om maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Studien undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom branschen, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys. Rapporten täcker företagsprofilering, specifikationer och produktbilder, försäljning, marknadsandel och kontaktinformation för olika regionala, internationella och lokala leverantörer av maskininlärningsprogramvarumarknaden.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Global USA Machine Learning in Communication Market Research Report 2023-2031: Djupgående analys av marknadstrender och tillväxt

En ny undersökning med titeln Global USA Machine Learning in Communication Market Research Report 2023-2031 Market from 2022 to 2031 innehåller fakta och siffror om marknadsstrukturen och storleken. Syftet med forskningen är att ge en djupgående utvärdering av marknadstrender och tillväxt för att skapa effektiva och effektiva lösningar för att överträffa den globala USA Machine Learning in Communication Market Research Report 2023-2031 marknaden. Studien identifierar en potentiell kategori som förväntas växa snabbt under tidsperioden 2022 till 2031. Rapporten ger en förståelse för modermarknaden och dess huvudsakliga verksamheter, samt prognoser för framtida förändringar som kan ha en betydande inverkan på lagerutvecklingen.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 22 maj

Maskininlärning i detaljhandeln förväntas växa globalt mellan 2023 och 2030

En rapport om maskininlärning i detaljhandelsmarknaden ger en översikt över marknadsstorlek, marknadsandelar och prognoser för perioden 2023-2030. Studien fokuserar på globala trender och utvecklingar inom maskininlärning och hur de kan påverka detaljhandeln. Rapporten inkluderar även en analys av de största aktörerna inom området, som IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 20 maj

Sydafrikas energikris fortsätter att förvärras, med långa strömavbrott som påverkar landets invånare och infrastruktur. Krisen har sin grund i korruption och dåliga investeringsbeslut under de senaste 20 åren, när landet valde att fortsätta satsa på kolkraft istället för förnybara energikällor. Mbali Baduza, en ledare för Climate justice coalition, arbetar nu med att försöka lösa krisen. Det finns dock inga kortsiktiga lösningar, och landets politiska situation är komplicerad, med få alternativ till det styrande partiet ANC.

Electronic Theatre Controls fördjupade 19 maj

Bärbar AI-marknad: Analyser av tillväxt och konkurrens

En ny rapport om den bärbara artificiella intelligens (AI) marknaden undersöker marknadens intressenter, förändringsfaktorer och tillväxtfaktorer. Rapporten ger en detaljerad översikt över leverantörslandskapet, konkurrensanalys och viktiga marknadsstrategier för att få konkurrensfördelar. Den täcker även nya produktlanseringar, nyligen utvecklade geografier och framtidens teknik. Bland de ledande tillverkarna nämns Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 maj

Ryska spioner utger sig för att vara från Brasilien

Flera misstänkta ryska spioner har ertappats med brasilianska identiteter. En av dem greps i Norge förra hösten, där han utgav sig för att vara en brasiliansk forskare. Ytterligare två misstänkta spioner har gripits, varav en hade en praktiktjänst vid Internationella brottmålsdomstolen i Haag. Ryska spioner använder brasilianska identiteter eftersom de inte tidigare har väckt misstänksamhet hos amerikanska eller europeiska säkerhetstjänster. Dessutom kan brasilianska myndigheter vara enkla att muta. De politiska kontakterna mellan Brasilien och Ryssland är också goda.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 18 maj

Putin och Zelenskyj möter Sydafrikas president Ramaphosa

Vladimir Putin och Volodymyr Zelenskyj har båda gått med på att träffa Sydafrikas president Cyril Ramaphosa i Moskva och Kiev. Ramaphosa hoppas på intensiva diskussioner under mötena. FN:s generalsekreterare António Guterres har tidigare sagt att båda länderna är uppslukade av kriget och fredssamtal verkar inte aktuellt. Ledare från Senegal, Uganda, Egypten, Zambia och Demokratiska republiken Kongo kommer också att närvara vid mötena. USA och Storbritannien har uttryckt försiktigt stöd för planen.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 16 maj

Sydafrikas arméchef i Moskva för att diskutera ökat samarbete med Ryssland

Sydafrikas arméchef Lawrence Mbatha är i Moskva för att diskutera ökat samarbete med Ryssland, enligt ryska medier. Mbatha träffade chefen för de ryska markstyrkorna Oleg Saljukov, och de diskuterade planer på ökat samarbete och ökad stridsberedskap. Sydafrikas militär bekräftar att Mbatha är i Moskva för bilaterala samtal men kommenterar inte vad parterna diskuterat. Besöket kommer efter att USA anklagat Sydafrika för att ha försett Ryssland med ammunition under kriget.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 15 maj

Utländska läkare behandlar jordbävningsdrabbade i norra Syrien

Nästan 1 000 sjuka och svårt skadade har den senaste veckan blivit behandlade i nordvästra Syrien av utländska läkare som vågar resa in i området. Sjukvården i Idlib, den enda syriska provins som i princip helt ligger utanför regeringens kontroll, har varit begränsad sedan utbrottet av Syrienkriget 2011. En medicinisk utländsk delegation har genomfört nästan 80 operationer under den senaste veckan, inklusive plastikkirurgi för 20 personer som skadats av bomber. Delegationen består av 24 läkare, sjuksköterskor och tekniker från USA, EU, Sydafrika, Indien och Pakistan.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 15 maj

USA:s ambassadör i Sydafrika ber om ursäkt för anklagelser om vapenförsäljning till Ryssland

USA:s ambassadör i Sydafrika, Reuben Brigety II, har bett om ursäkt för att ha anklagat landet för att sälja vapen och ammunition till Ryssland. Anklagelserna kom efter att det ryska lastfartyget Lady R lade till vid en sydafrikansk flottbas i december 2021. Sydafrika tillbakavisade uppgifterna och kallade anklagelserna för en besvikelse, men lovade att undersöka saken. Brigety presenterade inga bevis för påståendet och har nu bett om ursäkt utan förbehåll, enligt det Sydafrikanska utrikesdepartementet.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 13 maj

Grannländer skickar trupper till Kongo-Kinshasa

Flera länder i södra Afrika, inklusive Sydafrika, Zambia, Moçambique och Angola, har enats om att skicka trupper till östra Kongo-Kinshasa för att försöka stävja våldsamheterna där. Beslutet fattades av den afrikanska samarbetsorganisationen SADC. Det är oklart hur stora styrkor som ska skickas och när det planeras ske. Området har plågats av våldsamheter mellan miliser sedan 1990-talet, och rebellrörelsen M23 har nyligen erövrat stora områden, vilket har lett till att över en miljon människor tvingats lämna sina hem.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 8 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare