» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 212 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Tesla är ett amerikanskt företag som grundades 2003 av Elon Musk och ett team ingenjörer. Företaget fokuserar på att utveckla och tillverka elektriska fordon, solenergi och energilagringssystem. Tesla är mest känt för sina elbilar, som inkluderar modellerna Model S, Model X, Model 3 och Model Y. De arbetar också med självkörande teknik, vilket innebär att deras bilar kan köra utan att en människa behöver styra dem. Dessutom erbjuder Tesla solpaneler och Powerwall, ett energilagringssystem för hemmet. Företagets mål är att påskynda övergången till hållbar energi och transport.

Senaste nytt kring Tesla

Ouster-aktien stiger efter starka Q1-resultat

Aktien för Ouster (OUST), ett företag specialiserat på autonoma fordonstekniker, klättrade på fredagen, vilket bygger på dess 13% rally sedan rapportering av första kvartalsresultat förra veckan. Företaget specialiserar sig på sensorutrustning kallad Lidar, en nyckelaktör för autonoma fordonssystem. Ouster-aktien ökade med 11%, nådde en intradagshögst på 14.15 under marknadsaktionen på fredagen. Aktien föll med 3.6% till 11.66 på torsdagen. Ouster rapporterade bättre än väntade finansiella resultat för första kvartalet och vägledde något över Q2-förväntningarna. Fyra analytiker har reviderat kvartalsvisa EPS-schättingar uppåt sedan den 10 maj, vilket tyder på en trend att intäkterna kan vara 32% högre än den allmänna konsensusen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Tre självklara investeringar inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) marknaden kan överstiga $1,8 biljoner vid slutet av decenniet, en kraftig ökning från dagens $280 miljarder. Här är tre företag som anses vara ledande inom AI-marknaden och som kan bli stora vinnare i denna tillväxt. Nvidia (NASDAQ: NVDA) designar avancerade chips som möjliggör de mest avancerade AI-applikationerna. Taiwan Semiconductor Manufacturing (NYSE: TSM) tillverkar de designade chippens och är global ledare inom halvledartjänster. Microsoft (NASDAQ: MSFT) har investerat flera miljarder dollar i OpenAI och använder dess teknik för att förbättra sina egna AI-erbjudanden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

AI och maskininlärning transformerar bostadssektorn

Ett teknikföretag inom bostadssektorn talar om hur de använder AI och maskininlärning för att förbättra sina processer och öka tillväxten. Företaget har fokuserat på att automatisera processer sist, efter att ha justerat och förbättrat dem först. Genom att investera i automatisering, arbetsflöden, data och instrumentpaneler har företaget uppnått en tillväxt på 40% under de senaste fem åren, trots att teamstorleken har varit stabil. Företaget använder AI för att snabbt träna dokument och identifiera saknade dokument, bilder och stämplar, med hjälp av sin Pyro-dokumenthanteringslösning på Google Cloud. Företaget använder också AI för att förbättra kundservice genom att förutse vad kunder kommer att fråga och förbereda agenter på förhand. Dessutom använder de AI för att förstå kundens känslor under samtalet och förbättra effektiviteten i samtalen. Företaget betonar vikten av att testa sina AI-modeller noggrant innan de rullas ut i stor skala, och att upprätthålla god cybersäkerhet. Företaget ser sig självt som ett teknikföretag snarare än ett bostadsföretag och konkurrerar om talanger med företag som Amazon och Google. De har framgångsrikt ansökt om och fått patent, vilket skapar unikt immateriellt egendom.

Direktlänk Dela HousingWire fördjupade igår

OpenAIs chefsforskare, Ilya Sutskever, som nyligen meddelade att han lämnar sin post, kan nu vara på väg till Elon Musks xAI, enligt Gene Munster, chefspartner på Deepwater Asset Management. Munster tror att det är 60% chans att Sutskever hamnar på xAI. Sutskevers avgång från OpenAI följer efter en rad betydande händelser på AI-jätten, inklusive en personalrevolt och avskedandet av VD Sam Altman och president Greg Brockman. Musk, som medgrundade OpenAI 2015 och lämnade det 2018, har inte direkt svarat på förfrågningar om att anställa Sutskever.

Benzinga fördjupade igår

Hugging Face engagerar 10 miljoner dollar i fria delade GPU:er för att stödja AI-utveckling

Hugging Face, ett ledande namn inom maskininlärning, åtar sig att ge 10 miljoner dollar i gratis delade GPU:er för att hjälpa utvecklare att skapa nya AI-teknologier. Målet är att hjälpa små utvecklare, akademiker och startups att motverka centraliseringen av AI-utveckling. Hugging Face är i en position där de kan investera i gemenskapen eftersom företaget nyligen höjde 235 miljoner dollar i finansiering, vilket värderar företaget till 4,5 miljarder dollar. Företagets VD, Clem Delangue, uttryckte oro över AI-startups förmåga att konkurrera med teknikjättarna. Hugging Face syftar till att göra toppmoderna AI-teknologier tillgängliga för alla, inte bara teknikjättarna.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade igår

Elon Musk kritiserar OpenAI:s nya AI-modell

Elon Musk, medgrundare till OpenAI, är inte imponerad av företagets nya AI-modell GPT-4o. Musk, som lämnade OpenAI 2018, kallade demonstrationen av den nya modellen för ´pinsam´. Den nya modellen fungerar som en digital assistent och låter användare kommunicera verbalt och visuellt med AI-chattbotten. Musk har även kritiserat OpenAI för att ha skapat chattbotten GPT med vad han anser vara en vänstervriden bias. Han har även stämt OpenAI och anklagat företaget för att ha övergett sina grundläggande principer i samband med ett flermiljardpartnerskap med Microsoft.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade i förrgår

Senatorer föreslår 32 miljarder dollar i AI-investeringar

En tvärpolitisk grupp av fyra senatorer, ledda av majoritetsledaren Chuck Schumer, rekommenderar att USA:s kongress spenderar minst 32 miljarder dollar under de kommande tre åren för att utveckla artificiell intelligens och införa skyddsåtgärder kring den. Gruppen, som består av två demokrater och två republikaner, menar att det är nödvändigt att hitta en gemensam väg framåt då tekniken snabbt utvecklas och andra länder, såsom Kina, investerar kraftigt i dess utveckling. Gruppen rekommenderar att kongressen utarbetar akut finansieringslagstiftning för att öka USA:s investeringar i AI, inklusive ny forskning och utveckling samt nya teststandarder för att förstå teknikens potentiella skador.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade i förrgår

Elon Musk kritiserar OpenAI:s nya AI-modell

Elon Musk, Teslas VD, har uttryckt missnöje med OpenAI:s nya AI-modell, GPT-4o, och säger att företagets demonstration av den fick honom att ´rysa´. Musk, som var en av OpenAI:s ursprungliga grundare men lämnade företaget 2018, har varit öppet kritisk till OpenAI. Han har till och med stämt företaget och har lanserat ett rivaliserande AI-företag, xAI. Den nya AI-modellen fungerar som en digital assistent och tillåter användare att kommunicera med boten både verbalt och visuellt.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade i förrgår

Elon Musk kritiserar OpenAI:s senaste AI-modell GPT-4o

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, uttryckte sin missnöje med OpenAI:s senaste AI-modell, GPT-4o, efter en demonstration som visade dess nästan mänskliga konversationsförmågor. Musk beskrev demonstrationen som pinsam. Detta är ännu en händelse i den pågående offentliga fejden han har med OpenAI om företagets riktning under dess nuvarande ledning. Musk avslöjade sitt eget AI-modell som heter Grok, med syfte att konkurrera direkt med ChatGPT. Han antydde också en betydande uppdatering för Grok inom de närmaste 39 dagarna.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 15 maj

Artificiell intelligens (AI) har potential att revolutionera många industrier. Ursprunget till AI kan spåras tillbaka till mitten av 1900-talet med Alan Turings arbete. Sedan dess har AI utvecklats snabbt tack vare framsteg inom datorkraft, algoritmisk innovation och tillgången på stora mängder data. AI har uppnått flera viktiga milstolpar, inklusive utvecklingen av det Logiska Teoretikern och det Allmänna Problemlösaren. AI används nu i en mängd olika sektorer, inklusive hälso- och sjukvård, finans och detaljhandel. Trots detta finns det fortfarande etiska överväganden att ta hänsyn till, inklusive integritet, snedvridning, ansvarsskyldighet och transparens.

Medium fördjupade 15 maj

OpenAI lanserar ny version av GPT-4-modellen, kritiseras av Elon Musk

OpenAI, ledd av Sam Altman, lanserade på måndagen ´GPT-4o´ - en ny version av sin GPT-4-modell som kan generera alla kombinationer av text-, ljud- och bildutdata. GPT-4o:s text- och bildfunktioner har rullats ut för alla ChatGPT-användare. OpenAI kommer snart att lansera en ny version av Voice Mode med GPT-4o i alfa inom ChatGPT. GPT-4o kan svara på ljudinmatningar på så lite som 232 millisekunder, med ett genomsnitt på 320 millisekunder, vilket är liknande människans svarstid i ett samtal. Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, kritiserade OpenAI, och sa att deras senaste evenemang för att annonsera nya AI-modeller fick honom att ´rysa´.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 14 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Två artificiella intelligensaktier ned med 27% och 60% att köpa nu

Artificiell intelligens (AI) förändrar världen i en otrolig takt och dess påverkan börjar fortfarande att utvecklas. Den snabba utvecklingen av denna nya kategori av mjukvara påverkar nästan varje tänkbar industri och görs möjlig genom avancerade halvledare. Nvidia, den ledande designer av grafikprocessenheter (GPU:er) som används för att köra AI-mjukvara, har haft otroliga aktievinster tack vare AI:s framväxt. Men några lovande aktörer inom AI-halvledarområdet handlas till massiva rabatter jämfört med tidigare toppar. Två Fool.com-bidragsgivare anser att investering i dessa nedtryckta chipaktier kommer att ge dig stora vinster från AI:s framväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 maj

Maskininlärning möjliggör billigare och säkrare lågeffekts-MRI

Maskininlärning möjliggör billigare och säkrare lågeffekts magnetresonanstomografi (MRI) utan att offra noggrannhet, enligt en ny studie. Författarna menar att dessa framsteg banar väg för prisvärda, patientcentrerade och djupinlärningsdrivna ultra-lågfälts (ULF) MRI-skannrar, vilket möter ouppfyllda kliniska behov i olika vårdinställningar världen över. MRI har revolutionerat sjukvården genom att erbjuda icke-invasiv och strålningsfri avbildning. Trots fem decennier av utveckling är MRI fortfarande i stor utsträckning otillgänglig, särskilt i låg- och medelinkomstländer. Detta beror främst på de höga kostnaderna för standard superledande MRI-skannrar och den specialiserade infrastruktur som krävs för deras drift. För att lösa problem med tillgänglighet till MRI presenterar Yujiao Zhao och kollegor en lågeffekts och mycket förenklad ULF MRI-skanner som fungerar på en standard vägguttag och utan behov av RF- eller magnetisk skärmning. Skannern använder en kompakt 0,05 Tesla (T) magnet (de flesta MRI-enheter använder en 1,5 T magnet, men vissa kan gå så högt som 7 T) och innehåller aktiv avkänning och djupinlärning för att adressera elektromagnetiska störsignaler och förbättra bildkvaliteten. Dessutom använde enheten endast 1800 watt (W) under skanning, medan konventionella MRIs kan konsumera 25000 W eller mer. Zhao et al. genomförde avbildning på friska frivilliga och visade att enheten kunde producera tydlig och detaljerad avbildning i paritet med den som erhållits av högeffekts MRI-enheter som för närvarande används i kliniken. I ett relaterat perspektiv noterar Udunna Anazodo och Stefan du Plessis de begränsningar och utmaningar som behöver lösas innan lågfälts-MRI kan tillämpas i stor utsträckning för klinisk användning. ´Lågfälts-MRI måste ännu mogna för att möjliggöra kostnadseffektiv tillgång till medicinsk avbildning,´ skriver de. ´Dess potential som en väsentlig och miljömässigt hållbar hälsoteknik kommer att bevisas när många samhällen runt om i världen kan använda lågfälts-MRI utan hinder.´

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupade 10 maj

President Biden presenterar Microsofts investering på $3,3 miljarder i Wisconsin

President Joe Biden besökte Wisconsin för att officiellt presentera Microsofts nya investering på $3,3 miljarder i artificiell intelligens i delstaten. Han framhävde även misslyckandet med ett av Donald Trumps största jobblöften under sin tid i ämbetet. Microsofts kommande AI-datacenter byggs på mark som rensades under Trump-administrationen för en planerad $10 miljarder Foxconn-investering. Marken övergavs sedan när Foxconn-projektet skar ner kraftigt. Microsoft lovar att skapa en mängd jobb i delstaten och även utbilda 100 000 Wisconsin-invånare för framtida jobb inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 maj

Amazon: En unik köpmöjlighet inom AI

Amazon anses vara en unik investeringsmöjlighet inom artificiell intelligens (AI) bland de så kallade ´Magnificent Seven´, vilka inkluderar Amazon, Apple, Alphabet, Microsoft, Meta Platforms, Nvidia och Tesla. Amazon drar nytta av AI på två sätt, genom att använda AI själva och genom att sälja AI-verktyg. Bolaget har redan börjat skörda frukterna av sina tidiga investeringar i AI, med en rapporterad årlig omsättning på över 100 miljarder dollar för sin molntjänst, Amazon Web Services (AWS). AWS fokuserar på AI och erbjuder en mängd olika produkter och tjänster för alla ´lager´ av AI-behov. Amazon aktier handlas för närvarande till cirka 41 gånger framtida vinstprognoser, ned från cirka 55 gånger sent förra året.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 maj

Blandade resultat i aktiemarknadsrally; Nvidia och Tesla sjunker medan Reddit skjuter i höjden

Dow Jones futures var oförändrade över natten, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Bland de anmärkningsvärda inkomstrapporterna fanns Coupang (CPNG), Arista Networks (ANET) och nyligen börsnoterade Reddit (RDDT) och Astera Labs (ALAB). Aktiemarknadsrallyt var blandat på tisdag. Palantir (PLTR) och Datadog (DDOG) påverkade mjukvaruspelen, men ett antal ledare från olika sektorer visade köpsignaler. Nvidia (NVDA) sjönk på tisdag, men stängde över sina lägsta nivåer. Tesla (TSLA) drog sig tillbaka bland negativa rubriker, men Tesla-aktien ligger fortfarande över sin 50-dagars linje. Efter stängning rapporterade nätverksföretaget Arista Networks, AI-chipbörsnoteringen Astera Labs, sociala webbplatsen Reddit och det sydkoreanska e-handelsjätten Coupang sina resultat, tillsammans med EV-tillverkaren Rivian (RIVN) och mjukvarutillverkaren Toast (TOST). Reddit-aktien sköt i höjden, medan Toast och Arista hoppade över natten. Coupang, Astera Labs och Rivian föll. Nvidia finns på IBD Leaderboard, med Toast-aktien tillagd som ett vinstalternativ. Asteras aktie finns på Leaderboard-watchlist. Nvidia-aktien finns på SwingTrader. Nvidia och Toast finns på IBD 50.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 maj

Arm Holdings, Tesla och Meta Platforms: Framtida vinnare inom AI

Arm Holdings, Tesla och Meta Platforms är tre företag som har potential att forma världen med artificiell intelligens (AI). Arm Holdings, som designar blåkopior för processorchips, har en stark ekonomi och stora tillväxtmöjligheter inom AI, autonom körning och molnbaserad databehandling. Tesla planerar att investera 10 miljarder dollar i AI för autonom körning, med potential att bli en ledande aktör inom robotaximarknaden. Meta Platforms, med sina över 3 miljarder dagligt aktiva användare på sina sociala medier, har potential att ta sin monetisering till nästa nivå med hjälp av AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 maj

Nvidia dominerar Q1 tack vare hög efterfrågan på AI-chip

Nvidia dominerar första kvartalets resultatrapporter, trots att företaget ännu inte rapporterat sina resultat. Företaget har fått flera nickar, både direkt och indirekt, från stora techbolag som Microsoft, Alphabet, Amazon och Meta Platforms, vilket pekar på att mer pengar riktas till Nvidias populära H100 GPU-chip. Elon Musk, VD för Tesla, uttryckte stort förtroende för Nvidias AI-chip och meddelade att Tesla kommer att mer än fördubbla sina H100 GPU-chip till slutet av året. Meta Platforms har ökat sin prognos för kapitalutgifter för 2024 till mellan 35 och 40 miljarder dollar, drivet av utbyggnaden av sin ´infrastrukturinvesteringar för att stödja vår AI-färdplan´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 5 maj

Cathie Wood tror att Tesla kommer att överträffa sina Mag 7-kollegor

Investeraren Cathie Wood tror att Tesla kommer att överträffa sina ´Magnificent Seven´-kollegor på lång sikt. ´Magnificent Seven´ inkluderar Microsoft, Apple, Nvidia, Alphabet, Amazon, Meta Platforms och Tesla. Wood menar att handeln med dessa aktier har blivit för trång, men utesluter Tesla från denna grupp, och hänvisar till de återstående aktierna som ´Mag 6´. Hon tror att mindre aktier, särskilt de som fokuserar på störande innovation, kommer att överprestera. Wood fortsätter att tro att Tesla är ett köp på grund av dess robotaxistrategi.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 maj

Elon Musk överlovar men underlevererar, enligt topp-ekonom

Enligt J. Bradford DeLong, ekonomiprofessor vid UC Berkeley och tidigare tjänsteman vid finansdepartementet, överlovar Tesla-chefen Elon Musk men underlevererar. Även om Musk har bidragit till att driva fram teknik som batteriteknik, elbilar och rymdfart, har han nyligen skiftat fokus från elbilar och batterier till sociala medier, artificiell intelligens och robotaxi. DeLong påpekade att trots att Musk förra månaden lovade att påskynda planerna på att lansera en ny, billigare elbil, fortsätter han att bekräfta sina ambitioner att utveckla en flotta av självkörande bilar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 5 maj

Berkshire Hathaway rapporterar starka resultat för första kvartalet

Warren Buffetts Berkshire Hathaway rapporterade starka resultat för första kvartalet samtidigt som företaget inledde sin årliga aktieägarkonferens. Berkshire, baserat i Omaha, Nebraska, lade till 21 miljarder dollar i kontanter och statsobligationer till sin hög, vilket höjde den till ett rekord på 189 miljarder dollar förra kvartalet - en ökning med 13% på bara tre månader. Företagets rörelseresultat ökade med 39% till 11,22 miljarder dollar jämfört med ett år tidigare, tack vare en 185% årlig ökning av försäkringsunderwritingintäkterna - från 911 miljoner dollar till 2,6 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 4 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

USA:s arbetsmarknad fortsätter att utmana trots förbättringar

Trots en övergripande förbättring från mars, står USA:s arbetsmarknad inför betydande utmaningar, enligt en nyligen rapport från Challenger, Gray & Christmas. Rapporten avslöjade att nästan 65 000 människor förlorade sina jobb i april, med tekniksektorn och Tesla som tog stora slag. Uppkomsten av artificiell intelligens har också bidragit till jobbklyvningar, med 800 förlorade jobb specifikt tillskrivna AI. Även om det totala antalet jobbklyvningar i april minskade jämfört med föregående månad och var något lägre än samma tid förra året, har det totala antalet jobbklyvningar hittills i år nått nästan 325 000, vilket visar en minskning med 4,6% jämfört med antalet jobb som eliminerades vid den här tiden förra året. Trots de pågående jobbklyvningarna meddelade arbetsgivare planer på att anställa nya arbetstagare i april, med 9 802 nya jobb som förväntas skapas. Men det innebär att det totala antalet nya jobb som tillkännagivits i år uppgår till 46 597, den lägsta totalen på de första fyra månaderna av året sedan 2016. Det antyder att även om vissa sektorer upplever uppsägningar finns det fortfarande hopp om jobbskapande på andra områden, även om det sker i en långsammare takt än tidigare år. En överraskande faktor i jobbklyvningarna i april var effekten av Texas senatsräkning 17, vilket resulterade i förlusten av 80 jobb, inklusive 60 vid University of Texas. Lagförslaget förbjöd högre utbildningsinstitutioner i staten att delta i diversitets-, rättvis- och inkluderingsinitiativ, vilket ledde till olyckliga resultat av jobbklyvningar vid universitetet. Detta oväntade resultat belyser de bredare konsekvenserna av lagstiftningsbeslut på arbetsmarknaden och anställningsmöjligheter. Den genomsnittliga varaktigheten för arbetslöshet i mars var 5 månader, upp från 4,4 månader under samma period 2023. Arbetslösheten förväntas öka något till 3,9%, vilket återspeglar de fortsatta utmaningarna som arbetssökande står inför när de söker nya anställningsmöjligheter. Trots de osäkra arbetsmarknadsförhållandena har arbetslöshetsgraden förblivit relativt stabil under det senaste året, utan någon betydande ökning av den totala graden. Den kommande utgåvan av Bureau of Labor Statistics månatliga jobbrapport kommer att ge ytterligare inblick i tillståndet på arbetsmarknaden i USA och utsikterna för arbetssökande de kommande månaderna.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 3 maj

Teslas nästa generations Dojo AI-träningskisel i produktion

Tesla´s nästa generations Dojo AI-träningskisel är i produktion enligt leverantören Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (TSMC). Tesla har investerat kraftigt i AI-träningsberäkningskraft både genom att köpa NVIDIA-hårdvara och bygga sin egen under sitt Dojo-program. Tesla utvidgade sitt partnerskap med TSMC, ett stort halvledarföretag som tillverkar Dojo-chippet för bilföretaget. Nu har TSMC bekräftat att Teslas nästa generations Dojo-chip har gått in i produktion och de arbetar med teknik som kan ge mycket större kraft till Dojo 2027. Detta nya kisel kommer sannolikt att användas för Teslas nya planerade 500 miljoner dollar Dojo-kluster i New York. Separat bygger Tesla ett nytt 100 MW datacenter för att träna sin självkörande AI vid Gigafactory Texas, men vi fick höra att detta system kommer att använda NVIDIA-hårdvara.

Direktlänk Dela Electrek fördjupade 2 maj

Fem myter om generativ AI: Förståelse för utmaningar och möjligheter

Generativ AI (gen AI) har redan attraherat en stor användarbas och visat framgångar inom områden som tidigare ansågs exklusiva för mänsklig intelligens och uppfinningsrikedom. Trots detta finns det myter som kan hindra företag från att fullt ut dra nytta av tekniken. Myterna inkluderar att gen AI-verktyg är gratis eller kostar lite, att AI alltid förbättrar mänsklig prestanda, att bygga gen AI-modellen är det svåraste steget, att företag kan vänta och se hur gen AI utvecklas innan de gör ett drag, och att investeringar i gen AI automatiskt ger en konkurrensfördel. Artikeln föreslår att företag bör utnyttja scenario-planering, prioritera gen AI-möjligheter med hjälp av ´De tre R:en´ och utvärdera organisationens beredskap för AI över flera dimensioner.

Direktlänk Dela Knowledge.wharton.upenn.edu fördjupade 30 april

Tesla meddelar flera uppdateringar av FSD

Tesla har meddelat flera uppdateringar av sin Full Self-Driving (FSD) de senaste dagarna. Dessa uppdateringar påverkar Tesla (TSLA -4,88%). Videon som diskuterar dessa uppdateringar publicerades den 29 april 2024. Aktiepriserna som används var marknadspriserna den 29 april 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 april

Tesla kan bli en AI-tjänsteföretag, säger Cathie Wood

Tesla investerar kraftigt i artificiell intelligens (AI) och investerare kan underskatta företagets framsteg. En av de mest framstående investerarna på Wall Street är Ark Invests VD, Cathie Wood. Wood tror att Tesla kan nå 2 000 dollar per aktie 2027, vilket innebär en uppgång på cirka 1 068% från nuvarande handelsnivåer. Tesla investerar i AI på två stora sätt: genom autonom körteknik och humanoida robotar. Om Tesla blir det första biltillverkaren att kommersialisera autonom körning i stor skala, kan det vara möjligt att konkurrerande biltillverkare kommer att licensiera Teslas teknik. Dessutom kan Tesla sälja sin humanoida robot Optimus till andra företag som är beroende av mänsklig arbetskraft.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 april

Artificiell allmän intelligens: Musk förutspår överlägsen AI, men frågor kvarstår

Artificiell allmän intelligens (AGI) syftar till att skapa maskiner som kan tänka och resonera som människor. Elon Musk, VD för Tesla, har nyligen hävdat att artificiell intelligens (AI) snart kan överträffa även de smartaste mänskliga hjärnorna, vilket har lett till livliga debatter. Yigit Ihlamur, AI-forskare och grundare av AI-investeringsfirman Vela Partners, håller med om Musks bedömning. Utvecklingen av AGI väcker dock också betydande etiska och samhälleliga frågor, till exempel dess potentiella påverkan på sysselsättningen och frågor om säkerhet och kontroll av AGI-system. Forskare betonar vikten av ansvarsfull AI-utveckling, inklusive transparens, ansvarsskyldighet och rättvisa i AI-system.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 30 april

Aktiemarknaden stiger, Tesla skjuter i höjden och Trump Media & Technology överträffar nyckelmått

Dow Jones Industrial Average stängde högre på måndagen medan Trump Media & Technology (DJT) steg kraftigt. Tesla (TSLA) sköt i höjden efter ett uttalande från VD Elon Musk, men Alphabet (GOOGL) och Meta Platforms (META) föll på aktiemarknaden. Investeraren Cathie Wood köpte upp stora mängder av en AI-aktie som dykt. SiriusXM (SIRI) gick bra och steg med 5%. Albemarle (ALB) steg med 7,6% medan Domino´s Pizza (DPZ) steg med 5,6% efter att ha levererat en vinstöverträffning. Paramount Global (PARA) överträffade också på indexet med en ökning på 2,9%. Det rapporterades att VD Bob Bakish avgår mitt under pågående sammanslagningsdiskussioner. Han kommer att ersättas av tre chefer. På Dow Jones-indexet gick Boeing (BA) något bättre och steg med 3,8%. Caterpillar (CAT) och Amgen (AMGN) var också topprestatörer på Dow. Intel (INTC) föll med 1,6%, medan UnitedHealth (UNH) föll med 1,3%. Cathie Wood köpte mer än 100 000 aktier i Palantir Technologies (PLTR) för ARK Autonomous Technology & Robotics (ARKQ) exchange traded fund. Palantir-aktien steg med 1,4% på måndagen. Palantir har nyligen vunnit ett kontrakt värt 178 miljoner dollar med den amerikanska armén för projekt Titan, ett stridssystem som använder artificiell intelligens. På måndagen steg Trump Media & Technologys aktier med 12,4%. Tesla-aktien fortsatte att stiga på aktiemarknaden efter att det framkommit att företaget har spikat ett avtal som banar väg för att ta sin Full Self-Driving-funktion till Kina. Tesla kommer att distribuera sina autonoma körningstjänster baserade på kartläggnings- och navigeringsfunktioner som tillhandahålls av det kinesiska teknikjätten Baidu (BIDU). Tesla-aktien steg med 15,3% vid stängning.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 30 april

OpenAI söker 6 miljarder dollar i finansiering, EU lägger iPadOS under DMA-regler

OpenAI har ingått ett nytt avtal med Financial Times, vilket innebär mer än bara innehållslisensiering. Företaget, som tidigare sökte att samla in 3 miljarder dollar till en värdering av 15 miljarder dollar, siktar nu på 6 miljarder dollar till en värdering av 18 miljarder dollar. Dessutom har EU lagt iPadOS under sina DMA-regler, vilket bör tvinga fram tredjeparts appbutiker på Apple-tabletter. Tesla fick även goda nyheter i Kina, även om dess inverkan ännu inte är säker.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 29 april

Tesla får preliminärt godkännande för självkörande teknik i Kina, aktier rusar

Tesla siktar på att göra ett avgörande drag över en nyckelresistansnivå efter att ha fått preliminärt godkännande för att introducera Full Self-Driving (FSD) i Kina. Detta följer efter att VD Elon Musk gjorde ett överraskningsbesök i landet under helgen. Aktierna i Tesla rusade på måndagen. Analytiker Dan Ives från Wedbush Securities skrev att Musks besök i Kina var en ´homerun´. Tesla kommer att samarbeta med Baidu, som kommer att ge tillgång till sin kartdata och ge sin körfältsnavigeringstjänst för FSD. Adam Jonas, analytiker på Morgan Stanley, förklarade att det är klart att Musk är helt fokuserad på Tesla-affären. Teslas aktie hoppade 12,3% till 189,05 under måndagens marknadsaktivitet. Sedan Tesla rapporterade intäkter och omsättning för första kvartalet förra tisdagen har TSLA-aktier stigit med 29%.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 29 april

Robotik och AI-utveckling: Nuvarande status och framtid

AI och robotik har gjort betydande framsteg, särskilt inom språköversättning och djupinlärning. Företag som Humane AI och Rabbit har dock upplevt utmaningar med att tillämpa AI på den fysiska världen. Rabbit har lanserat sin R1-enhet, som kan känna igen objekt och hantera interaktioner med webbappar och AI-agenter. Samtidigt använder Sanctuary AI transformerande AI-modeller för att förbättra sina humanoida robotar. Trots dessa framsteg finns det fortfarande hinder, såsom bristen på genombrott inom sensorisk input och anpassningsförmåga. För att övervinna dessa utmaningar kombinerar företag nu robotik och generativ AI.

Direktlänk Dela Diginomica fördjupade 29 april

OpenAI står inför rättslig granskning över anklagelser om falsk information

OpenAI, ledd av Sam Altman, är inblandad i en rättslig strid inom Europeiska unionen efter att NOYB, det europeiska centret för digitala rättigheter, har lämnat in en anklagelse mot AI-ledaren. Anklagelserna om att sprida falsk information via sin ChatGPT-plattform har skapat kontrovers bland teknikentusiaster och väckt oro över överensstämmelse med EU:s dataskyddslagar. Enligt en nyligen rapport från NOYB anklagas OpenAI för att inte rätta till falsk information genererad av sin ChatGPT-plattform, vilket skulle bryta mot GDPR-reglerna. NOYB har nu tagit steg till att lämna in en anklagelse till den österrikiska dataskyddsmyndigheten.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 29 april

Cathie Wood, ARK Invest CEO, ser Tesla som det största AI-projektet

Cathie Wood, VD för ARK Invest, har utsett Elon Musks Tesla till det största artificiella intelligens (AI) -projektet, över andra som OpenAI och Microsoft. Wood identifierade robo-taxis eller autonoma taxiplattformar som sektorn som kommer att ta lejonparten av AI-marknaden. Hon förklarade att dessa fordon representerar en sammanslagning av energilagring, AI och robotik. Hon uppskattar att denna hela ´möjlighet´ kommer att generera intäkter på cirka $8 till $10 biljoner till 2030, hälften av vilka hon tror kommer att gå till plattformar som Tesla.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 28 april

Artificiell intelligens kan höja denna ´Magnificent Seven´-aktie med 33%, säger Wall Street-analytiker

De ´Magnificent Seven´, stora techbolag, har varit drivkraften bakom den nuvarande tjurmarknaden, med artificiell intelligens (AI) som en central trend. Nvidia är ledande inom GPU-chipdesign, medan Microsoft, Amazon och Alphabet är ledande offentliga molnleverantörer. Meta Platforms utvecklar en ledande stor språkmodell, LLaMA, och Tesla arbetar mot en robotaxitjänst drivet av AI. Apple har varit mer tystlåten om sin AI, men analytiker förväntar sig stora AI-relaterade tillkännagivanden från företaget i år. En analytiker förutser att AI-relaterade produkter och tjänster kommer att öka Apples aktiekurs till $225, cirka 33% högre än nuvarande pris.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 april

Teslas framtid som AI- och robotikföretag trots svaga kvartalsresultat

Trots en nedgång i försäljningen av elbilar och en minskning av totala leveranser med 9%, vilket resulterade i en minskning av den totala omsättningen med 9% till $21,3 miljarder, steg Teslas aktie med 12%. Detta beror på att VD Elon Musk omdefinierade Teslas framtida inriktning, där han betonade att företaget bör ses som ett AI- eller robotikföretag snarare än ett bilföretag. Musk planerar att skapa en stor flotta av robotaxi, eller ´cybercabs´, och hoppas kunna använda oanvänd datorkraft i Teslas fordon för att köra AI-modeller när de inte körs. Musk jämförde denna idé med Amazons molntjänst, AWS. Tesla planerar också att avtäcka sin humanoida robot ´Optimus´ senast 2025.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 april

Microsoft, Alphabet och Tesla visar upp olika visioner för AI-framtiden

Microsoft har meddelat ett samarbete med Coca-Cola där läskjätten kommer att betala 1,1 miljarder dollar för att gemensamt experimentera med Microsofts nya Azure AI-baserade version av dess molnbaserade produktivitetsprogramvara. När Microsofts kvartalsresultat visade att AI driver mer och mer av dess molnverksamhet och optimistiska vägledningar från ett entusiastiskt ledningsteam, steg aktien med 2% på fredagen. Alphabet hade en liknande historia, men med en starkare investerarreaktion - upp 10% på fredagen - eftersom investerare omvärderade företagets andraplatsposition till Microsoft. Tesla presenterade sin fördubblade satsning på helt autonom körning, en robotaxiflotta, licensiering av självkörande teknik till andra biltillverkare och möjligheten att utnyttja AI-datorstyrkan hos parkerade Teslas för att skapa något liknande Amazons AWS.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 april

Elon Musks AI-startup xAI stänger finansieringsrunda på 6 miljarder dollar

Elon Musks artificiella intelligensstartup xAI, som siktar på att konkurrera med OpenAI, står inför att stänga en massiv finansieringsrunda på 6 miljarder dollar som värderar det 10 månader gamla företaget till fantastiska 18 miljarder dollar. Enligt en pålitlig källa som står nära affären, väntas xAI:s finansieringsrunda slutföras de kommande veckorna, vilket ger investerare en 25-procentig andel i företaget. Bland deltagarna i rundan finns Sequoia Capital, Future Ventures och troligen Valor Equity Partners och Gigafund. xAI:s mål är att koppla samman den digitala och fysiska världen genom att utnyttja träningsdata från Musks olika företag, inklusive Tesla, SpaceX, Boring Company och Neuralink.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 27 april

Tesla på Motley Fools topp 10-lista över aktier att investera i

Bidragsgivaren till Fool.com, Parkev Tatevosian, lyfter fram Teslas framsteg inom utvecklingen av förarlösa bilar. Motley Fool Stock Advisor, som har drivits i två decennier, har nyligen avslöjat vad de anser vara de 10 bästa aktierna för investerare att köpa just nu. Tesla gjorde listan, men det finns 9 andra aktier som kan ha övervägts. Parkev Tatevosian har ingen position i någon av de nämnda aktierna. Motley Fool har positioner i och rekommenderar Tesla.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 april

Tesla på Motley Fools topp 10 lista för bästa aktier att investera i

Fool.com-bidragsgivaren Parkev Tatevosian belyser Teslas framsteg i utvecklingen av förarlösa bilar. Vårt analytikerteam har ett aktietips, det kan löna sig att lyssna. Nyhetsbrevet de har kört i två decennier, Motley Fool Stock Advisor, har mer än tredubblat marknaden. De avslöjade nyligen vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa just nu... och Tesla gjorde listan - men det finns 9 andra aktier du kanske förbiser.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 27 april

Microsoft och Alphabet ökar investeringar i AI, driver upp aktiekurser

Microsoft och Google-ägaren Alphabet meddelade sent på torsdagen att de kommer att öka sina investeringar i hårdvara för datacenter för att stödja initiativ inom artificiell intelligens (AI). Detta ledde till att AI-aktier steg på fredagen, inklusive ledande företag som Nvidia och Super Micro Computer. Tidigare denna vecka meddelade även Meta Platforms och Tesla om ökade kapitalutgifter relaterade till AI. Detta gav en skjuts åt AI-aktier, särskilt halvledaraktier. Ökade utgifter för AI-infrastruktur har positiva konsekvenser för flera chipstillverkare, inklusive Nvidia, AMD, Broadcom och Marvell Technology.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 april

Perplexity värderas till över $2.5B, Tesla ser försäljningsnedgång, Iyo presenterar AI-öronsnäckor

Sökmotorn Perplexity, som använder AI för att besvara frågor direkt, har ökat sin värdering till över $2.5 miljarder och planerar att använda pengarna för att expandera globalt. Tesla har sett en försäljningsnedgång på 19% jämfört med föregående år, men nya modeller är på väg. Elon Musk tror att Tesla kommer att blomstra som pionjär inom autonom bildelning. Iyo´s VD, Ted Rugolo, presenterade sina specialgjorda AI-öronsnäckor på TED-konferensen förra veckan.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 april

Elon Musks xAI samlar nästan 6 miljarder dollar i finansiering

Elon Musks företag xAI, som kom till marknaden för 10 månader sedan för att konkurrera med OpenAI, har samlat in nästan 6 miljarder dollar i finansiering, enligt en pålitlig källa nära affären. Avtalet, som skulle ge investerare en fjärdedel av företaget, förväntas slutföras de kommande veckorna. Jared Birchall, chef för Musks familjekontor, informerade potentiella investerare att xAI samlade in 3 miljarder dollar till en värdering på 15 miljarder dollar före pengar. Sequoia Capital och Future Ventures deltar i rundan, och möjliga deltagare kan inkludera Valor Equity Partners och Gigafund.

Direktlänk Dela RetailWire fördjupade 26 april

Elon Musks AI-startup xAI håller på att samla in 6 miljarder dollar i finansiering

xAI, Elon Musks 10 månader gamla konkurrent till OpenAI, samlar in 6 miljarder dollar med en värdering före pengar på 18 miljarder dollar, enligt en pålitlig källa nära affären. Investerare som har lobbat för att komma in i affären i flera månader brydde sig knappt. Sequoia Capital och Future Ventures, riskkapitalfonden som Musk medgrundade med sin långvariga vän Steve Jurvetson, deltar i rundan. Andra deltagare kommer sannolikt att inkludera Valor Equity Partners och Gigafund, vars grundare också är en del av Musks inre cirkel. Musks sociala medieplattform X har redan integrerat xAI:s månader gamla chatbot, Grok, i plattformen som ett betalt tillägg.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 april

Teslas humanoida robot kan vara redo för marknaden nästa år

Teslas VD Elon Musk meddelade att företagets nya ´humanoida robot´ kan vara redo för marknaden redan nästa år. Robotarna, som kan utföra repetitiva uppgifter som kan vara farliga eller tråkiga, ses som en lösning på potentiella arbetskraftsbrister. Gorilla Technologys VD Paul Spain sa att robotar oundvikligen kommer att vara en del av den kommande ´innovationsperioden´. Han tillade att robotarna kan användas i branscher som logistik, lager och detaljhandel. Spain var optimistisk om innovationen men tillade att lämplig lagstiftning skulle behövas.

Direktlänk Dela TVNZ 1 News fördjupade 26 april

Cleanlab lanserar Trustworthy Language Model för att lösa generativ AI:s hallucinationsproblem

En startup född i ett kvantdatorklabb har presenterat lösningen på ett av generativ AI:s största problem. Cleanlab lanserade idag Trustworthy Language Model (TLM), en grundläggande framsteg inom generativ AI som upptäcker när stora språkmodeller hallucinerar. Steven Gawthorpe, PhD, biträdande direktör och senior dataforskare vid Berkeley Research Group, kallade Trustworthy Language Model ´det första genomförbara svaret på LLM-hallucinationer som jag har sett´. Generativ AI står inför att förvandla varje industri och yrke, men det står inför en stor utmaning i ´hallucinationer´, när LLM genererar felaktiga eller vilseledande resultat. Cleanlab är det första att knäcka det.

Direktlänk Dela Dailyguardian.ca fördjupade 25 april

Cleanlab lanserar lösning för att upptäcka ´hallucinationer´ i stora språkmodeller

Start-up-företaget Cleanlab har lanserat Trustworthy Language Model (TLM), en betydande framsteg inom generativ AI som kan upptäcka när stora språkmodeller hallucinerar. Steven Gawthorpe, PhD, biträdande chef och senior dataforskare på Berkeley Research Group, kallade TLM den första fungerande lösningen på hallucinationer i stora språkmodeller. TLM kombinerar osäkerhetsbedömning, auto-ML-ensembling och kvantinformationsalgoritmer för att skapa förtroende för generativ AI. Dess API omsluter alla stora språkmodeller och producerar en tillförlitlig förtroendescore för varje svar. I jämförelse med andra metoder presterar TLM bättre i alla branschstandarder för tillförlitlighet hos stora språkmodeller.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 25 april

AI-sökmotorn Perplexity samlar in 62,7 miljoner dollar för att utmana OpenAI´s ChatGPT

AI-sökmotorn Perplexity har samlat in 62,7 miljoner dollar i riskkapital för att utmana OpenAI´s ChatGPT. Perplexity är en chatbot som låter användare söka på webben med hjälp av AI. Plattformen svarar på användarprompts med citat och källor för att ge mer transparenta svar. Daniel Gross, tidigare chef för AI på Y Combinator, ledde rundan, tillsammans med Garry Tan, VD för Y Combinator, Figma VD Dylan Field och Jakob Uszkoreit. Befintliga investerare inklusive Jeff Bezos, Nvidia, tidigare Tesla AI-direktör Andrej Karpathy och Shopify VD Tobi Lutke deltog också i rundan. Detta tar Perplexitys totala kapital till 165 miljoner dollar och dubblar dess totala värdering till mer än 1 miljard dollar.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 25 april

Teslas aktie stiger 12% trots missade förväntningar

Teslas aktie (TSLA) steg med 12% trots att företaget missade förväntningarna för både intäkter och vinster i Q1 2024. Trots detta ökade Teslas aktie med 12% idag. Detta beror på flera positiva punkter i Teslas resultat. Först och främst förblev Teslas bruttomarginaler för bilar i stort sett desamma trots ytterligare priskostnader, Cybertruck-rampen och Model 3 Highland-rampen i Fremont. Dessutom meddelade Tesla att de ändrat sina planer för att lansera billigare fordon på marknaden. Slutligen bidrar AI-vågen stort till Teslas aktiekurs. Elon Musk försöker positionera Tesla för att rida på AI-vågen som för närvarande tar över teknikindustrin.

Direktlänk Dela Electrek fördjupade 24 april

Teslas stora satsning: Öka AI-utveckling med Nvidias kraftfulla chips

Tesla Inc kanske installerar 85 000 Nvidia Corp H100-chips före årets slut för att träna sina artificiella intelligens (AI) modeller. Om VD Elon Musk går vidare med denna plan kommer Tesla att överträffa teknikjättar som Amazon.Com Inc och Alphabet Inc Google som en betydande Nvidia-kund. Under Teslas första kvartalsrapport för 2024 avslöjade Musk att företaget för närvarande äger 35 000 H100-chips, de mest avancerade och dyra grafikprocessorer som är utformade för AI-applikationer. Dessa chips är avgörande för Musks AI-initiativ, vilket inkluderar utvecklingen av avancerade robotar som Optimus Bot och Robotaxi och en superdator som heter Dojo. Rapporter indikerar att Meta Platforms Inc är Nvidias största kund.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 april

Elon Musk föreslår att använda oanvänd datorkraft i Teslas för AI-modeller

Under ett samtal med investerare föreslog Elon Musk att använda den oanvända datorkraften i miljontals stillastående Tesla-bilar för att köra AI-modeller, likt Amazons molntjänst. Musk jämförde detta med en framtid där det finns en flotta av 100 miljoner Teslas som i genomsnitt har kanske en kilowatt av inferensberäkning. Detta skulle innebära 100 gigawatt inferensberäkning, distribuerad över hela världen. Om detta är möjligt är oklart, och det är tveksamt om Tesla skulle kompensera ägarna för detta.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 24 april

Analytiker kommenterar Teslas Q1-resultat

Elbilsledaren Tesla rapporterade intäkter och vinst per aktie för första kvartalet som missade gatans konsensusprognoser. Analytiker kommenterar rapporten och företagets framtid. Truist-analytikern William Stein sänker riktkursen från $176 till $162. Piper Sandler-analytikern Alexander Potter har en övervikt i betyg och en riktkurs på $205. Bank of America-analytikern John Murphy uppgraderar aktierna från neutral till köp och har en riktkurs på $220. Needham-analytikern Chris Pierce har ett hållbetyg och ingen riktkurs. Mizuho-analytikern Vijay Rakesh har ett neutralt betyg och sänker riktkursen från $195 till $180. Goldman Sachs-analytikern Mark Delaney har ett neutralt betyg och en riktkurs på $175. Oppenheimer-analytikern Colin Rusch har ett utförandebetyg och ingen riktkurs. Roth MKM-analytikern Craig Irwin har ett neutralt betyg och en riktkurs på $85.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 april

Aktiemarknaden visar blandade resultat, Tesla och Vertiv stiger efter rapporter

Dow Jones terminer förändrades knappt tidigt på onsdagen, medan S&P 500 och Nasdaq terminer steg något. Elbilstillverkaren Tesla och AI-bolaget Vertiv steg efter sina rapporter. Boeing steg också. Ett försök till aktiemarknadsrally fortsätter, men har ännu inte bevisat sig. Meta Platforms, ServiceNow och Chipotle Mexican Grill är företag som kommer att rapportera sina resultat efter stängning. Nvidia steg något när AI-ledaren närmar sig viktiga nivåer. Samtidigt föll Uber Technologies och Lyft på grund av rädsla för en Tesla ride-hailing-tjänst. Nvidia och Meta Platforms finns på IBD Leaderboard. Vertiv finns på IBD 50. Vertiv, ServiceNow och Meta finns på IBD Big Cap 20.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 24 april

Teslas vinst sjunker med 55% i Q1 2024, men aktien stiger efter tillkännagivande av framtida fordon

Teslas vinst sjönk med 55% i Q1 2024 jämfört med samma period föregående år. Företaget upplevde flera utmaningar under kvartalet, inklusive konflikten vid Röda havet och en brandattack på Gigafactory i Berlin. Trots detta steg Teslas aktie med mer än 10% efter timmar. Detta kan bero på att företaget meddelade en uppdatering av sin framtida fordonslinje, inklusive produktion av lägre kostnadsmodeller som Model 2. Tesla betonade också att de är ett AI och robotikföretag, inte en biltillverkare.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 24 april

Oenighet om AI:s framtid mellan Elon Musk och Gary Marcus

Två framstående figurer, Elon Musk och Gary Marcus, har olika synpunkter på framtiden och kapabiliteterna för artificiell intelligens (AI), vilket illustrerar en splittring som sträcker sig bortom spekulation till höga insatser och offentligt samtal. Musk, känd för sitt banbrytande arbete med Tesla och SpaceX, har nyligen gjort rubriker med sina djärva förutsägelser om AI. Marcus, en nyckelfigur inom AI-området och grundare av Geometric Intelligence, utmanar Musks prognoser. Marcus har uttryckt oro över vad han ser som överdrivet optimistiska påståenden från vissa teknikindustriledare.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 24 april

Meta lanserar Tech Llama3, Elon Musk ger positiv feedback

Meta har lanserat Tech Llama3, som utbildats med 15 biljoner tokens. Två modeller, Llama3 8B och Llama3 70B, har rullats ut. Meta-chefen Mark Zuckerberg och företagets chefs AI-forskare, Yann LeCun, är entusiastiska över produkten. Även Tesla-chefen Elon Musk, som vanligtvis är kritisk till Meta, har gett positiv feedback. Meta AI-assistenten, som lanserades i september 2023, rullas gradvis ut globalt till aktiva användare på Instagram, WhatsApp och Facebook. Assistenten var ursprungligen endast tillgänglig i USA, men är nu tillgänglig i flera länder, inklusive Ghana, Nigeria, Uganda, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Kanada och Australien.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 23 april

Teknikjättar står inför utmaningar inför rapportering av kvartalsresultat

Teknikjättar som Alphabet, Tesla, Microsoft och Meta står inför en rad utmaningar när de rapporterar sina resultat denna vecka. På Google har det varit protester och omstruktureringar, medan Tesla nyligen meddelade massuppsägningar, prissänkningar och en återkallning av Cybertruck. Microsofts relation med OpenAI granskas på nytt och Metas stora lansering av sin nya AI-assistent förra veckan gick inte så bra. Nvidia, som har framträtt som en AI-favorit, sjönk med 14%, vilket ledde till nedgången. Tesla inleder teknikrapporteringssäsongen på tisdag, med aktier som handlas till deras lägsta sedan januari 2023. Meta, Microsoft och Google rapporterar senare i veckan.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 22 april

AI-optimister som Elon Musk förutspår att AI kommer att vara smartare än någon enskild människa nästa år, medan AI-pessimister som Geoffrey Hinton varnar för att det kan utplåna mänskligheten. Men det finns också en växande grupp av AI-skeptiker, som Gary Marcus, som ifrågasätter dessa utsikter. Marcus, som grundade ett AI-startup och sålde det till Uber 2016, anser att dagens AI-teknik har sina begränsningar. Han tror att AI kommer att lyckas, men argumenterar för att det i dess nuvarande form stöter på hinder. Han tror att det behövs en helt ny strategi för att AI ska bli framgångsrikt.

The Australian Financial Review fördjupade 22 april

Investeringar i grön energi för att möta AI:s växande energibehov

Investeringar inom AI oroar sig för att energinätet inte kommer att kunna möta AI:s ´omättliga efterfrågan´ på ström. OpenAI:s VD Sam Altman och riskkapitalbolaget Andreesen Horowitz är två av investerarna som har investerat 20 miljoner dollar i Exowatt, en grön energi-startup som riktar sig till datacenter. De är en del av en växande lista över investerare, från Big Tech till private equity, som gemensamt investerar tiotals miljarder i energi- och datainfrastruktur för att stödja framtida AI-utveckling. Exowatt är en liten, relativt okänd startup som lovar att tillhandahålla AI-företag med modulära solsystem som ger nästan gratis energi.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 22 april

Teslas kvartalsrapport väntas avslöja företagets nya inriktning

Teslas första kvartalsrapport väntas ge insikt i företagsledare Elon Musks strategi och eventuell omprofilering av Tesla. Det har blivit allt tydligare att Musk och Tesla skiftar fokus mot autonomi, Full Self-Driving (FSD) och dess robotaxiprogram, då efterfrågan på elbilar har minskat 2024. Tesla meddelade nyligen planer på att säga upp mer än 10% av sin globala arbetsstyrka, och Musk meddelade att det är en del av nästa ´tillväxtfas´. Tesla har även skiftat fokus från nästa generations Model 2 till robotaxiprogrammet. Musk tillkännagav att Tesla kommer att avtäcka robotaxin den 8 augusti. En viktig fråga inför Teslas resultatrapport är om Elon Musk lägger Model 2 på hyllan i flera år.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 april

Amerikanska företag betalar miljoner för erfarna AI-experter

Konkurrensen om artificiell intelligens (AI) experter har ökat i USA, med företag som betalar hundratusentals dollar i lön och generösa aktieoptioner. Genomsnittslönen för en AI-ingenjör i USA är för närvarande 251 000 dollar, men det finns regionala skillnader. I San Francisco är siffran över 315 000 dollar, medan den i Denver-regionen endast är 60% av det. Enligt Levels.fyi-plattformen, som samlar in anonyma löneuppgifter, är medianlönen för sex AI-ingenjörer som började på OpenAI 925 000 dollar per år. Facebooks moderbolag Meta betalade 344 AI-experter en medianlön på 400 000 dollar per år. Flera AI-experter som tidigare arbetade på Tesla har flyttat till OpenAI eller programvaruföretaget Salesforce på senare tid.

Direktlänk Dela Neue Zürcher Zeitung fördjupade 22 april

OpenAI hävdar att Elon Musk försöker främja sin egen AI-firma

OpenAI har uttalat att Elon Musks påstående att företaget brutit sina kontraktsåtaganden för att skapa en öppen källkod, icke-vinstdrivande enhet är ´revisionistiskt´ och ett försök att främja hans egen konkurrerande AI-firma. Musk, som hjälpte till att grunda företaget 2015, stämde företaget och dess VD Sam Altman i mars, med argumentet att företagets skifte mot vinstorienterade mål strider mot det ursprungliga avtalet. OpenAIs advokater förnekar också Musks anklagelse att företaget lovade att inte tjäna pengar på sin teknik.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 22 april

OpenAI bemöter Elon Musks anklagelser

OpenAI svarar bestämt på Elon Musks anklagelser om att företaget har avvikit från sin ursprungliga mission och betonar sitt engagemang för AI-säkerhet och globala fördelar mitt i pågående rättsliga tvister. Musk har stämt OpenAI och anklagar företaget för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag att utveckla och öppet dela artificiell intelligens för mänsklighetens fördel. OpenAI har i sitt svar beskrivit Musks påståenden som ´inkoherenta´ och saknar en faktuell grund. Den rättsliga striden kan sätta betydande prejudikat för hur innovativa teknologier hanteras och används inom sektorn.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 20 april

Meta AI drivs nu av den mer robusta Llama 3

Meta AI, ett öppen källkod generativt AI-verktyg från Meta, drivs nu av det robusta stora språkmodellen Llama 3, enligt ett pressmeddelande. Det finns två varianter av Llama 3: Llama 3 8B med 8 miljarder parametrar och Llama 3 70B med 70 miljarder parametrar. Meta har som mål att skapa den bästa öppna modellen som kan konkurrera med de finaste proprietära AI-modellerna på marknaden. Llama 3 är för närvarande bara en textbaserad modell, men Meta vill att den ska vara flerspråkig och multimodal i framtiden, med förmågan att resonera och koda. Meta sade att Llama 3 8B presterade bättre än Mistral 7B och Gemma 7B, två andra öppen källkod AI, från Mistral och Google respektive. Meta sade att Llama 3 70B presterade bättre än den nya Google Gemini Pro 1.5 och Anthropics Claude 3 Sonnet.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 20 april

OpenAI står inför flera rättsliga strider om upphovsrätt och kontrakt

OpenAI och Microsoft står inför flera stämningar på grund av påstådda brott mot upphovsrätten. New York Times, Alternet och Raw Story har stämt företagen för att ha använt deras innehåll utan licens för att träna OpenAIs generativa AI, ChatGPT. En grupp programmerare har också stämt på grund av användning av öppen källkodsprogramvara för Microsofts AI-baserade programmeringsverktyg, CoPilot. OpenAI har också stämts i klassåtgärder som inkluderar komiker Sarah Silverman, författare Michael Chabon och dramatiker David Henry Hwang. Dessutom har OpenAI stängt av ByteDances konto på grund av påstådd användning av OpenAIs API för att träna sin egen AI, vilket strider mot OpenAIs användarvillkor. Elon Musk har också stämt OpenAI och dess grundare Sam Altman för brott mot kontrakt och orättvis konkurrens.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 19 april

Analytiker varnar för nedgång i Tesla och Palantir

Vissa Wall Street-analytiker förutser betydande nedgång för aktieägare i Tesla och Palantir Technologies. Ryan Brinkman på JPMorgan Chase sänkte nyligen sitt prisobjekt för Tesla till 115 dollar per aktie, vilket innebär en nedgång på 29% från nuvarande pris. Tesla har problem med efterfrågan och har även sett flera ledande befattningshavare lämna företaget, inklusive tidigare CFO Zach Kirkhorn. Rishi Jaluria på RBC Capital sänkte sitt prisobjekt för Palantir till 5 dollar per aktie, vilket innebär en nedgång på 77% från nuvarande pris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 april

Analytiker varnar för nedgång i AI-aktier Tesla och Palantir

Vissa Wall Street-analytiker förutser betydande nedgångar för två populära AI-aktier, Tesla och Palantir Technologies. Ryan Brinkman på JPMorgan Chase sänkte nyligen sitt prisziel för Tesla till $115 per aktie, vilket indikerar en nedgång på 29% från det nuvarande priset. Colin Langan på Wells Fargo sänkte också sitt 12-månaders prisziel till $120 per aktie, vilket indikerar en nedgång på 25%. Rishi Jaluria på RBC Capital sänkte sitt prisziel på Palantir Technologies till $5 per aktie, vilket indikerar en nedgång på 77% från det nuvarande priset.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 april

Elon Musk varnar för AI-verktyg som kan leda till ´civilisationens slut´

Teknikmiljardären Elon Musk har riktat kritik mot populära AI-chattbotar som ChatGPT och Gemini, och uttryckt att dessa AI-verktyg kan leda till ´civilisationens slut´. Musk svarade på ett inlägg på X (tidigare Twitter) av den kanadensiska professorn Gad Saad, som hänvisade till ett tal av NPR:s VD och president Katherine Maher, där hon sa att ´sanningen är subjektiv´. Musk har tidigare varit en del av OpenAI, företaget bakom ChatGPT, men lämnade 2018 på grund av en ´intressekonflikt´. Musk har även lanserat sin egen AI-chattbot, Grok.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 18 april

Boston Dynamics uppdaterar roboten Atlas: Starkare och mer rörlig

Boston Dynamics har uppdaterat sin tvåfotade robot Atlas, som nu ska återuppstå i en moderniserad form. Den nya Atlas är helt elektrisk och betydligt mer rörlig än den föregående modellen. Den har också längre lemmar och ett mer distinkt och rörligt huvud. Boston Dynamics meddelar att den nya Atlas nu ska testas med en liten grupp kunder, med Hyundai som först ut att få bekanta sig med roboten. Hyundai köpte en 80-procentig andel av robottillverkaren från Softbank i december 2020.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 18 april

Elon Musk kritiserar ChatGPT för att vara ´för vaken´, varnar för AI:s negativa inverkan

Elon Musk, grundare och VD för X, har uttryckt oro över ChatGPT, och beskriver det som ´för vaket´ och ´oroande´. Musk har tidigare varnat för negativa effekter av AI och undertecknade ett brev som uppmanade till ett sex månaders uppehåll i AI-utvecklingen. Trots detta har Musk varit involverad i AI-teknik under lång tid och var en av grundarna till OpenAI. Han lämnade företaget 2018 på grund av en ´intressekonflikt´. Musk introducerade sin egen AI-chatbot, GrokAI, i december förra året.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 18 april

Tre AI-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptomarknaden har visat sin förmåga att driva tillväxten i investerarnas portföljer, med ett marknadsvärde som steg till 3 biljoner dollar 2021. Men trots detta hävdar vissa att vissa aktier har ännu större potential än krypto just nu, särskilt inom området artificiell intelligens (AI). AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar i slutet av detta decennium. Tre AI-aktier som kan slå alla kryptoaktörer är Nvidia, Alphabet och Metaplatforms. Nvidia är marknadsledare inom AI-chip, Alphabet är känd för sin största inkomstkälla: Google Search och Metaplatforms genererar mestadels sina intäkter genom annonsering.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 18 april

Tre AI-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptovalutamarknaden har visat sin förmåga att driva tillväxt för investerarnas portföljer. Efter att ha nått 3 biljoner dollar i marknadsvärde 2021 och sedan sjunkit under de senaste åren, är den återigen på uppgång. Men även om du föredrar att hålla dig till aktiemarknaden, kommer du inte att missa stora tillväxtmöjligheter. Faktum är att vissa aktier har ännu mer potential än någon kryptovaluta just nu. Du hittar många av dem inom ett annat hett tillväxtområde: området för artificiell intelligens (AI). AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar vid decenniets slut. Låt oss ta en närmare titt på tre AI-aktier som kan slå vilken kryptoaktör som helst: Nvidia, Alphabet och Meta Platforms.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 april

Tre AI-aktier som kan slå kryptovalutor

Marknaden för artificiell intelligens (AI) väntas överstiga 1 biljon dollar inom några år och dessa företag är redo att dra nytta av det. Kryptovalutamarknaden har visat sin förmåga att driva tillväxt för investerarnas portföljer. Den sköt upp till 3 biljoner dollar i marknadsvärde 2021 och efter en nedgång under de senaste åren är den återigen på uppgång. Men om du föredrar att hålla fast vid aktiemarknaden, oroa dig inte - du kommer inte att missa stora tillväxtmöjligheter. Faktum är att vissa aktier har ännu mer potential än någon krypto just nu. Du hittar många av dem i ett annat hett tillväxtområde: AI-fältet. AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar vid slutet av decenniet och idag positionerar investerare sina portföljer för att dra nytta av det. Låt oss ta en närmare titt på tre AI-aktier som kan slå någon kryptoaktör. 1. Nvidia 2. Alphabet 3. Meta Platforms

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 april

Google meddelar omstrukturering och uppsägningar

Google har meddelat omstruktureringsplaner som innebär att vissa anställda kommer att sägas upp. Uppsägningarna kommer att påverka anställda inom Googles finansavdelning. Företaget bekräftade inte det exakta antalet anställda som kommer att sägas upp. Omstruktureringen kommer att påverka team över hela världen, inklusive de i Asien-Stilla havet, Europa och Mellanöstern. Google planerar också att skapa mer centraliserade hubbar i Bangalore, Dublin, Mexico City, Atlanta och Chicago. Teknikjättar fortsätter att skära jobb i 2024.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 18 april

Elon Musk kritiserar OpenAI och Google för att hota civilisationen

Elon Musk, ägare till Tesla och förespråkare för yttrandefrihet, har indirekt kritiserat OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini för att vara plattformar som ´kan avsluta civilisationen´. Musk tror starkt att programmering av ´sanningen´, antingen explicit eller implicit, i ett kraftfullt artificiellt intelligensverktyg kan vara katastrofalt för civilisationen. Han anser att OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini redan är programmerade med sådan information. Musk är en stark troende i ´en sanning´ och hans kritik mot de två populära stora språkmodellerna är troligen en strategi för att främja förmågan hos Grok, hans AI-chattbot. Musk har nyligen avslöjat en uppdaterad version av AI-chattverktyget, Grok 1.5. Denna uppdaterade version har potentialen att arbeta med visuell data.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 17 april

De bästa tre ´Magnificent Seven´-aktierna att köpa i april

Artificiell intelligens (AI) är ett hett ämne inom teknikindustrin, med framsteg från plattformar som ChatGPT. Bland företag som försöker göra intryck inom AI finns ´Magnificent Seven´-aktierna - Amazon, Microsoft, Meta Platforms, Alphabet, Apple, Tesla och Nvidia. De tre mest lovande investeringsmöjligheterna just nu är Microsoft, Amazon och Meta Platforms. Microsoft har investerat flera miljarder dollar i OpenAI, start-up-företaget bakom ChatGPT. Amazon har investerat 4 miljarder dollar i konkurrerande plattformen Anthropic. Meta Platforms, som äger Facebook, Instagram och WhatsApp, gör framsteg inom AI och bygger egna chips för att konkurrera med Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 april

Mentee Robotics avtäcker sin första humanoida robotprototyp

Mentee Robotics, ett företag baserat i Herzliya, Israel, grundat av ett erfaret team inklusive Prof. Amnon Shashua, Prof. Lior Wolf och Prof. Shai Shalev-Shwartz, har avtäckt sin första bipedala humanoida robotprototyp. Företaget utvecklar en robot som kommer att kunna förstå naturliga språkkommandon med hjälp av AI. Robotens rörelser baseras på en ny maskinlärningsmetod kallad simulation till verklighet (Sim2Real). Mentee Robotics planerar att släppa en produktionsklar prototyp senast Q1 2025.

Direktlänk Dela The Robot Report fördjupade 17 april

OpenAI expanderar till Asien, Bitcoin återhämtar sig i Hong Kong, Tesla lägger av anställda

OpenAI expanderar till Asien med sitt första kontor i Tokyo. Japanska företag kommer att få tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell. Bitcoin återhämtade sig efter att Hong Kong godkänt dess första spot Bitcoin och Ether exchange-traded funds (ETFs). Trump Media-aktier faller eftersom det planerar att utfärda miljontals fler aktier. Tesla meddelade att de kommer att lägga av mer än 10% av sina globala arbetstagare (14 000 personer). Flera nyckelpersoner inom Tesla lämnar företaget, vilket väcker oro för företagets framtida ledning.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 16 april

Artificiell intelligens förväntas omdefiniera företagsvärlden och global ekonomi

Artificiell intelligens (AI) kan revolutionera företagsvärlden och den globala ekonomin. PwCs forskningsexperter förutser en enorm omvandlande effekt av AI på den globala ekonomin, med en ökning av det globala BNP med upp till $15,7 biljoner fram till 2030. Ledande AI-innovatörer som Nvidia och Tesla kan dock uppleva betydande värderingsförändringar. Trots detta kan företag som är skickliga på att integrera AI uppleva långvarig framgång. Enligt en rapport från Grand View Research förväntas den globala AI-marknaden nå 997,77 miljarder dollar fram till 2028.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Förutsägelser om AI: Bubblan kommer att spricka och Nvidia och Tesla kommer att förlora värde

Artificiell intelligens (AI) förväntas lyfta världens BNP med upp till $15,7 biljoner till 2030, enligt forskare på PwC. Trots detta förutspår artikelförfattaren att AI-bubblan kommer att spricka, baserat på historiska mönster med tidigare investeringsmöjligheter. Författaren förutser också att Nvidia och Tesla kommer att förlora mer än hälften av sitt nuvarande värde när AI-bubblan spricker, på grund av ökande konkurrens och interna utmaningar. Slutligen tror författaren att företag som fokuserar på AI-infrastruktur och de som använder AI-lösningar kommer att överträffa tidiga vinnare som Nvidia och Tesla på lång sikt.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 16 april

OpenAI expanderar till Asien, Bitcoin återhämtar sig tack vare Hong Kong, och Tesla gör stora uppsägningar

OpenAI utvidgar sin verksamhet till Asien med sitt första kontor i Tokyo, där japanska företag får tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell. Bitcoin har återhämtat sig efter att Hong Kong godkänt dess första spot Bitcoin och Ether börshandlade fonder (ETFs). Aktien för Trump Media sjunker eftersom de planerar att utfärda fler miljoner aktier. Salesforce och Informatica investerare är inte nöjda med företagens potentiella samarbete. Tesla har meddelat att de kommer att säga upp mer än 10% av sina globala arbetare (14 000 personer).

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 16 april

Topp tre ETF:er för investeringar inom artificiell intelligens

Att välja toppaktier inom artificiell intelligens (AI) har varit i fokus för tillväxtinvesterare. Debatter om Nvidia kontra Advanced Micro Devices, eller Intel över Qualcomm, eller Amazon jämfört med Microsoft är värda att ha, men det finns ett mycket enklare sätt att investera i AI: börshandlade fonder (ETF). Technology Select Sector SPDR ETF, Invesco QQQ ETF och iShares Semiconductor ETF är alla värda grundläggande innehav för att låsa upp basexponering för AI-aktier. Varje ETF erbjuder unika sätt att investera i AI, men det är viktigt att använda ETF:er på ett sätt som passar din portföljs allokering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 april

Elon Musk tror att en AI-kandidat kan delta i USA:s presidentval 2032

Miljardären Elon Musk uttryckte sin tro på att en artificiell intelligens (AI) kandidat skulle kunna delta i USA:s presidentval 2032. Under en interaktion vid den 10:e årliga Breakthrough Prize-ceremonin tillfrågades Musk om vem han trodde skulle vinna Vita huset 2032, varpå han svarade ´Vilken typ av AI? Transformers eller diffusion?´ Musk har tidigare pratat om AI:s inflytande på val och sagt att ´om AI är tillräckligt smart, kan det underminera demokratin´. Han förutspådde också att AI kan bli smartare än människor 2026.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 15 april

AI kommer aldrig att vara smartare än människor, säger Meta AI-chefen

Yann LeCun, chef för Meta AI, har förklarat att artificiell intelligens (AI) aldrig kommer att vara smartare än människor eftersom tekniken inte uppfattar och förstår verkligheten på samma sätt som människor kan. Detta kommer efter att Tesla-chefen påstod att AI kan vara smartare än människor 2026. LeCun menade att AI-system är inte lika intelligenta som människor och kanske inte blir bättre i framtiden, eftersom de saknar ´förnuft, planering, ihållande minne och förståelse för den fysiska världen´. AI-system kan inte projicera eller förstå och behöver träning, tillade han.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 15 april

Är det för sent att investera i Palantir Technologies?

Palantir Technologies, ett företag inom stordataanalys, har vuxit fram som en ledare inom AI-sektorn sedan dess framgångsrika lansering 2023. Företaget släppte sitt fjärde stora produkt, Palantir Artificial Intelligence Platform (AIP), vilket accelererade företagets intäkter och vinster. Aktierna har ökat med nästan 180% under det senaste året. Wedbush Securities analytiker Dan Ives tror att aktien har mycket mer utrymme att växa. Palantir ökade sin kundbas med 35% år över år 2023 och gör framsteg inom den privata sektorn.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 april

Överväg att investera i AI-aktier utanför ´Fab Four´

I den nuvarande tjurmarknaden dominerar några teknikföretag på Wall Street, kallade ´Fab Four´: Nvidia, Amazon, Meta Platforms och Microsoft. Men trots deras enorma vinster kan det vara värt att överväga andra aktier. Tre bidragsgivare till Motley Fool föreslår att man överväger Tesla, CrowdStrike eller Lemonade. Tesla har nyligen förbättrat sin AI-drivna självkörande plattform och planerar att avtäcka sin robotaxi den 8 augusti. CrowdStrike, en ledare inom cybersäkerhetslösningar, upplever snabb tillväxt. Lemonade, som använder AI-chatbots för att kommunicera med kunder och bearbeta anspråk, erbjuder en ny vinkel på försäkring.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 april

Palantir Technologies aktier förväntas stiga med 59% enligt analytiker

Stora dataanalysprogramvaruföretaget Palantir Technologies har framträtt som en ledare inom artificiell intelligens (AI) och dess aktier har ökat med nästan 180% under det senaste året. Framgången med företagets fjärde stora produkt, Palantir Artificial Intelligence Platform (AIP), har drivit på företagets intäkter och vinster. Wedbush Securities analytiker Dan Ives tror att aktien har mycket mer utrymme att växa, med ett pris mål på $35 per aktie, vilket innebär en uppgång på cirka 59% från företagets nuvarande handelsnivåer. Palantir har ökat sitt kundantal med 35% år över år 2023 och gör framsteg inom den privata sektorn.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 april

Elon Musk planerar att investera $4 miljarder i nytt AI-företag xAI

Teknikentreprenören Elon Musk planerar att investera $4 miljarder i sitt nya AI-företag xAI, som har utvecklat AI-chatten Grok för att konkurrera med OpenAIs ChatGPT. Investeringsrundan är dock inte öppen för alla, utan en utvald grupp kommer att få chansen att investera i företaget genom så kallade Special Purpose Vehicles (SPVs). Musk hoppas samla in $3 till $4 miljarder till ett värde av $18 miljarder. xAI grundades i mars 2023 i USA med syftet att utmana OpenAIs dominans inom AI-industrin och förstå universums verkliga natur.

Direktlänk Dela NewsLite TV fördjupade 14 april

Förnyat intresse för garanterad inkomst i takt med AI:s framväxt

Michael Tubbs, född och uppvuxen i Stockton, Kalifornien, blev den första svarta borgmästaren i sin hemstad 2016 och ledde ett pilotprogram för garanterad inkomst 2019. Programmet gav ut gratis pengar utan villkor och har fått förnyat intresse i takt med att AI blir ett ökande hot mot amerikanernas försörjning. Tubbs och andra förespråkare för garanterad inkomst menar att det kan vara en lösning för att ge ett skyddsnät och dämpa den förväntade smällen AI kommer att ha på arbetsmarknaden. Idén om en garanterad inkomst har fått stöd från Silicon Valley-eliten, inklusive Elon Musk, Mark Zuckerberg och Sam Altman. Tubbs menar att finansieringen för dessa program bör komma från federala regeringen.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 13 april

Elon Musks AI-prediktioner ifrågasätts: miljonbelopp satsas mot hans påståenden

Elon Musk, VD för SpaceX och Tesla, har förutspått att AI kommer att vara smartare än någon enskild människa runt slutet av nästa år och överträffa alla människor inom fem år. Dessa påståenden har ifrågasatts av Gary Marcus, grundare och VD för Geometric Intelligence, och Damion Hankejh, investerare och VD för ingk.com. Marcus har erbjudit $1 miljon för att bevisa att Musk har fel, medan Hankejh har höjt satsningen till $10 miljoner. Marcus har tidigare satsat $100 000 mot Musks påståenden om att AGI var nära förestående, vilket senare ökade till $500 000.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 13 april

Elon Musk vill höja 3-4 miljarder dollar för sitt AI-företag xAI

Entreprenören Elon Musk vill samla in 3 till 4 miljarder dollar i en investeringsrunda för xAI, hans eget artificiella intelligens (AI) företag. Detta skulle öka företagets värde till 18 miljarder dollar (över 19 miljarder euro). Enligt finansnyhetsbyrån Bloomberg anges detta i dokument som Musk har tillhandahållit potentiella investerare. xAI vill använda pengarna för att bättre konkurrera med ChatGPT, OpenAI:s populära chatbot. Musk var en av grundarna till OpenAI, men lämnade företaget 2018 efter en oenighet med företagets ledning.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 13 april

Ark Investment Management investerar i OpenAI

Ark Investment Management, ledd av Cathie Wood, har förvärvat en andel i AI-företaget OpenAI. Detta markerar Arks förtroende för AI-teknologins potential att omvandla tekniklandskapet. Ark Venture Fund, med tillgångar på $54 miljoner, har införlivat OpenAI i sin diversifierade portfölj. Investeringen i OpenAI utgör cirka 4% av deras venturefond. Det kompletterar en liknande investering i Anthropic, vilket tyder på ett brett engagemang för AI-sektorn. Brett Winton, Arks Chief Futurist, förväntar sig att företag som utvecklar grundläggande AI-modeller kan nå ett marknadsvärde på $16 biljoner till 2030.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 12 april

Investera i AI med minimal risk: Global X Artificial Intelligence & Technology ETF

Fonden har vanligtvis överträffat S&P 500 över tid. Efterfrågan på aktier inom artificiell intelligens (AI) kan få investerare att fundera på hur man investerar i denna sektor med minimal risk. Detta är en kritisk fråga eftersom AI-aktier som Nvidia och Tesla har upplevt massiva försäljningar när dessa aktier föll ur favör. Lyckligtvis för investerare har börshandlade fonder (ETF:er) snabbt kapitaliserat på AI, och en av de bättre presterande fonderna är Global X Artificial Intelligence & Technology ETF (AIQ 1.58%). Global X Artificial Intelligence and Technology ETF har funnits sedan maj 2018. Den äger mer än 80 aktier associerade med AI. Dessutom äger den vissa aktier som inte starkt associeras med AI, som strömjätten Netflix, sjukvårdsteknikföretaget GE Healthcare Technologies och brasilianska fintech StoneCo. Den begränsar sig inte heller till aktier på amerikanska börser, utan tittar utomlands till namn som Samsung eller Siemens. Dess kostnadsförhållande på 0,68% ligger väl över det genomsnittliga kostnadsförhållandet, vilket enligt Morningstar var 0,37% 2022. Investerare kan förvänta sig att betala 68 dollar årligen i avgifter för varje 10 000 dollar investerade. Trots sina relativt dyra förvaltningsavgifter lyckades den överträffa S&P 500 på lång sikt. Dessutom förhindrar det investerare från att ta på sig den svåra uppgiften att hitta nästa Nvidia eller Supermicro innan dess oanade ökningar, en uppgift där de flesta enskilda investerare misslyckas.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 april

Bör investerare köpa Global X Artificial Intelligence & Technology ETF istället för enskilda AI-aktier?

Efterfrågan på aktier inom artificiell intelligens (AI) kan få investerare att fundera på hur de kan investera i denna sektor med minimal risk. AI-aktier som Nvidia och Tesla har upplevt stora utförsäljningar när dessa aktier föll ur favör. AI-industrin består dessutom av mindre aktier som DigitalOcean och C3.ai. Lyckligtvis för investerare har börshandlade fonder (ETF:er) snabbt kapitaliserat på AI, och en av de bättre presterande fonderna är Global X Artificial Intelligence & Technology ETF (NASDAQ: AIQ). Frågan för investerare är om teknik-ETF:en kan generera tillräckliga avkastningar samtidigt som risken minimeras.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 april

Elon Musk tror att AI kan överträffa mänsklig intelligens inom ett år

Elon Musk tror att artificiell intelligens (AI) kan överträffa den smartaste människan så snart som nästa år eller senast 2026. Musk framhöll hårdvarubegränsningar som ett potentiellt hinder för AI-teknikens snabba framsteg. Han nämnde att sektorn stod inför en betydande flaskhals förra året på grund av brist på chips som är avgörande för AI-utbildningsinsatser. Vissa experter säger att den typ av AI som skulle kunna överträffa människor är långt ifrån några av de enkla chattbotgränssnitten som används idag. Vissa observatörer ser potentialen för skada i framkomsten av superintelligent AI.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 april

Elon Musks AI-startup xAI kan potentiellt höja upp till $4 miljarder

Elon Musks AI-startup, xAI Corp, rapporteras vara i samtal om att höja betydande finansiering, potentiellt upp till $4 miljarder. xAI är för närvarande i diskussioner med potentiella investerare och denna föreslagna finansieringsrunda kan se företagets värde stiga till $18 miljarder. Företagets pitch, inklusive en 20-sidig presentation, cirkulerar bland Silicon Valleys riskkapitalister. Det framhäver Musks framgångsrika meritlista på Tesla Inc. och Space Exploration Technologies Corp. eller SpaceX, samt potentialen för xAI att utnyttja högkvalitativ data från Musks sociala nätverk, X, för att träna sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 april

Elon Musks AI-startup X.AI Corp. söker att samla in 3 till 4 miljarder dollar

Elon Musks AI-startup X.AI Corp. försöker samla in 3 till 4 miljarder dollar i en affär som skulle värdera företaget till 18 miljarder dollar, enligt material som skickats till investerare. En ungefär 20-sidig pitch har cirkulerat bland Silicon Valleys venturekapitalgemenskap. Även personer nära Elon Musk har haft samtal inom sina nätverk för att mäta intresset för att delta i affären. Villkoren och dollarvärdena för finansieringsrundan är fortfarande okända och kan ändras.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 april

Teslas AI-fokuserade framsteg ignoreras medan efterfrågan på elbilar svalnar

Trots att Tesla är den enda medlemmen i ´Magnificent Seven´ - Microsoft, Apple, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta Platforms och Tesla - som haft negativ avkastning under det senaste året, verkar företagets framsteg inom artificiell intelligens (AI) förbises. Tesla genererade 96,8 miljarder dollar i intäkter 2023, en ökning med 19% jämfört med föregående år. Företaget arbetar på flera AI-projekt, inklusive utvecklingen av en humanoid robot kallad Optimus, och är ledande inom insamling av data för självkörande bilar. Trots att aktierna har sjunkit med 34% hittills 2024, menar artikelförfattaren att nu är en bra tid att köpa aktier i Tesla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 april

AI-startupen Symbolica säkrar 31 miljoner dollar i serie A-finansiering

AI-startupen Symbolica, som utvecklar grundmodeller för att konkurrera med ChatGPT-skaparen OpenAI, meddelade en serie A-finansieringsrunda på 31 miljoner dollar ledd av Khosla Ventures på tisdagen. General Catalyst, Abstract Ventures och Buckley Ventures deltog också i rundan, sade företaget. Symbolica har skapat ett ramverk som gör det möjligt för dem att utveckla alternativ till ´transformer deep learning´-arkitekturen, sade Symbolica VD George Morgan, som tidigare arbetade på Tesla med sitt självkörande system. Symbolicas första produkt kommer att vara en kodningsassistent, men den kommer inte att lanseras förrän i början av 2025, sade Morgan, eftersom företaget behöver anställa och träna sin modell.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 11 april

Dow Jones faller efter överraskande inflationssiffror, men vissa aktier kämpar på

Dow Jones industriella genomsnitt sjönk på onsdag efter att inflationsdata kom in högre än förväntat, men de stora indexen minskade något av sina tidigare förluster. Trots en korrigering steg Nvidia (NVDA), medan Tesla (TSLA), Apple (AAPL) och Microsoft (MSFT) kämpade på aktiemarknaden. Icici Bank (IBN) och Axon Enterprise (AXON) försökte stå emot nedgången. Tekniktunga Nasdaq sjönk cirka 1% på aktiemarknaden. S&P 500 föll 1%. Delta Air Lines (DAL) var en ljusglimt med en vinstslagning, men varierade i senare handel. Alla S&P 500-sektorer var i negativt territorium.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 april

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq framåt i förtidig handel på onsdag. Nvidia och Taiwan Semiconductor rapporterade starka försäljningssiffror för Q1, drivet av efterfrågan på AI. Delta Air Lines rapporterade starka resultat och signalerade en breakout. Google och Intel aviserade nya AI-chip, vilket minskade deras beroende av Nvidia-chip. Tesla fortsatte att vinna på Elon Musks robotaxi-uttalande. Aktiemarknaden var generellt uppåt på tisdag, men investerare var försiktiga inför onsdagens inflationssiffror.

Investor´s Business Daily fördjupade 10 april

Teslas framsteg inom AI kan vara en lönsam investeringsmöjlighet

Genombrott inom artificiell intelligens (AI) har lett till stora vinster på aktiemarknaden under det senaste året. ´Magnificent Seven´, som inkluderar Microsoft, Apple, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta Platforms och Tesla, har bidragit till dessa vinster. Tesla är dock det enda företaget i gruppen som har haft en negativ avkastning det senaste året, ner nästan 11% vid marknadens stängning den 5 april. Trots detta finns det fortfarande anledning att överväga att köpa Teslas aktier. Tesla genererade 96,8 miljarder dollar i intäkter 2023, en ökning med 19% jämfört med föregående år. Tesla arbetar också med AI-projekt, inklusive utvecklingen av en humanoid robot kallad Optimus, och har samlat in över 1 miljard miles data för att förbättra sina självkörande bilmodeller.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 april

Stora investeringsrekommendationer på Wall Street för onsdag

Morgan Stanley höjer sitt prisobjekt för Nvidia till $1 000 per aktie från $795 och behåller sin överviktiga bedömning. Bank of America behåller Nvidia som köp och höjer sitt prisobjekt till $1 100. Piper Sandler behåller Tesla som övervikt och sänker sitt prisobjekt till $205 från $225. Jefferies namnger Zillow som en toppval. Mizuho behåller Block som köp och höjer sitt prisobjekt till $106 från $99. Bank of America höjer sitt prisobjekt för Coinbase till $110 från $92 men behåller sin underprestation. Barclays uppgraderar Visteon till övervikt från likvikt. Bank of America behåller Alphabet som köp. Citi uppgraderar International Flavors till köp från neutral. Goldman Sachs inleder Alcon som köp. Barclays inleder Chevron och Exxon som övervikt. TD Cowen uppgraderar First Cash till övervikt från marknadsprestanda. William Blair inleder Vital Farms som övervikt. Canaccord inleder Hims och Hers som köp. Argus uppgraderar Cava till köp från behåll. Truist nedgraderar Deckers till behåll från köp. Morgan Stanley höjer sitt prisobjekt för General Motors till $46 från $43 och behåller sin överviktiga bedömning. Bank of America uppgraderar Albemarle till köp från neutral. Deutsche Bank behåller Amazon som köp. KeyBanc uppgraderar GoodRx till övervikt från sektorvikt. Goldman Sachs inleder PG & E som köp. Bank of America uppgraderar Canadian National till köp från neutral.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 10 april

Elon Musk tror på superintelligent AI redan nästa år

Elon Musk tror att artificiell intelligens (AI) som är smartare än någon människa kan existera redan nästa år, trots att han tidigare hävdat att superintelligent AI skulle existera senast 2029. Under en livestreamad intervju på sin sociala medieplattform X (tidigare Twitter) sa han att vi förmodligen kommer att ha AI som är smartare än någon enskild människa mot slutet av nästa år. Musk tillade att människor inte kunde få tillräckligt med Nvidia-chips förra året, men att det nu övergår till en spänningstransformatorförsörjning. Om ett år eller två är det bara el-försörjning.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 10 april

AI-startup Symbolica säkrar 31 miljoner dollar i serie A-finansiering

AI-startupen Symbolica, som utvecklar grundmodeller för att konkurrera med ChatGPT-skaparen OpenAI, meddelade en serie A-finansieringsrunda på 31 miljoner dollar ledd av Khosla Ventures. General Catalyst, Abstract Ventures och Buckley Ventures deltog också i rundan. Symbolica har skapat ett ramverk som gör det möjligt att utveckla alternativ till ´transformer´-djupinlärningsarkitekturen. Symbolicas första produkt kommer att vara en kodningsassistent, men den kommer inte att lanseras förrän tidigt 2025.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 9 april

Elon Musk förutspår AI smartare än människor inom två år

Elon Musk tror att artificiell allmän intelligens (AGI) som är smartare än den smartaste människan kan finnas nästa år, eller året efter. Han påpekar att utvecklingen av AI är begränsad av tillgången på halvledare, men att tillgången till el också kommer att vara avgörande i framtiden. Musk, som var medgrundare till OpenAI innan han lämnade och startade xAI, tror också att strejken mot Tesla i Sverige har passerat.

Direktlänk Dela Affärsvärlden fördjupade 9 april

OpenAI står inför en våg av stämningar och statliga undersökningar

OpenAI, företaget bakom AI-produkten ChatGPT, är under juridisk belägring med över ett dussin stämningar och statliga undersökningar. Sarah Silverman stämde företaget för att ha använt hennes memoarer för att träna sina AI-produkter. Författare som Jodi Picoult och medieföretag som New York Times anklagar också OpenAI för att bryta mot upphovsrätten. Elon Musk stämde företaget för att ha avvikit från sin ursprungliga ideella mission. OpenAI har anställt över två dussin interna advokater sedan mars 2023 och är i avancerade samtal för att anställa Chris Lehane, tidigare presssekreterare för Al Gores presidentkampanj.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 april

Elon Musk förutspår att övermänsklig AI kan existera nästa år

Enligt Elon Musk kan artificiell intelligens (AI) som är smartare än någon människa på jorden existera nästa år, om inte sektorns kraft- och databehov blir ohållbara innan dess. Detta är en skärpning av hans tidigare påstående att överintelligent AI skulle existera 2029. Musk nämnde dock att ökande krav på ström och brist på de mest kraftfulla AI-träningskretsarna kan begränsa deras kapacitet på kort sikt. Han uttryckte också oro för konsekvenserna av superintelligens och hänvisade till filmen Terminator.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 april

AI kan skaka om aktiemarknadens ledarskap

Aktiemarknadsledningen kommer att skakas om tack vare artificiell intelligens (AI). 2017 myntade CNBC:s finansanalytiker Jim Cramer akronymet FAANG för att beskriva fem av de största teknikföretagen vid den tiden: Meta Platforms (tidigare Facebook), Apple, Amazon, Netflix och Alphabet (tidigare Google). 2023 identifierade Bank of America-analytikern Michael Hartnett en ny grupp aktier och döpte dem till ´Magnificent Seven´. Dessa aktier levererade en genomsnittlig avkastning på 112% förra året, vilket krossade 24% vinsten i S&P 500-indexet. ´Magnificent Seven´ inkluderar: Meta Platforms, Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Nvidia och Tesla. Trots att de flesta av ´Magnificent Seven´ har ökat hittills 2024, handlas Tesla-aktien ned med 33% och Apple är ned med 8% hittills. Det fick en analytiker - Glen Kacher från Light Street Capital - att ompröva aktiemarknadens ledarskap helt och hållet. Med tanke på att AI är ett så dominerande tema bland marknadens toppresterande aktier, har Kacher identifierat fem företag som arbetar i framkant av den snabbväxande branschen. Han kallar dem ´AI Five´: Nvidia, Taiwan Semiconductor Manufacturing, Advanced Micro Devices, Broadcom, Microsoft.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 april

Elon Musk förutspår AI smartare än människor nästa år

Tesla VD Elon Musk förutspår att utvecklingen av artificiell intelligens (AI) som är smartare än de yngsta människorna kan ske nästa år, eller 2026. Musk berättade för Nicolai Tangen, VD för norska riksfonden, att AI är begränsad av tillgängligheten av elektricitet och att nästa version av hans AI-startup xAI:s chatbot Grok förväntas bli tränad i maj. Musk grundade xAI förra året som en konkurrent till OpenAI, som han har stämt för att ha övergivit sitt ursprungliga uppdrag att utveckla AI för mänsklighetens bästa och inte för vinst. Musk sa att Grok 2-modellens träning kräver cirka 20 000 Nvidia H100 GPU:er.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 9 april

Elon Musk förutser AI smartare än människor snart, diskuterar utmaningar och berömmer kinesiska biltillverkare

Elon Musk, VD för Tesla, gjorde några djärva förutsägelser under en intervju på måndag, där han antydde att artificiell intelligens (AI) smartare än den smartaste människan kan utvecklas redan nästa år eller senast 2026. Under intervjun med Nicolai Tangen, VD för Norges riksfond, delade Musk insikter om framstegen för Grok, en AI-chatbot utvecklad av hans startup xAI. Musk, som också var medgrundare till OpenAI, uttryckte oro över OpenAI:s avvikelse från dess ursprungliga uppdrag. Han avslöjade att träning av Grok 2-modellen krävde cirka 20 000 Nvidia H100 GPU:er, och framtida versioner skulle kräva ännu fler chips. Musk berömde kinesiska biltillverkare och adresserade en facklig strejk i Sverige mot Tesla.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 9 april

Tesla-chefen Elon Musk förutspår AI smartare än människor nästa år

I en nylig intervju delade Tesla-chefen Elon Musk sina förutsägelser för framtida utveckling av artificiell intelligens (AI). Musk tror att AI som kan överträffa mänsklig intelligens kan uppnås så tidigt som nästa år. Han uttryckte också oro över bristen på avancerade chips för AI-utbildning, särskilt utmaningarna som Grok, AI-chatten utvecklad av hans xAI-startup, står inför. Musk kommenterade också den konkurrenskraftiga landskapet inom bilindustrin och upprepade sin tro att kinesiska biltillverkare är de mest formidabla konkurrenterna globalt. Han kommenterade kort den nyligen strejken i Sverige mot Tesla, och uttryckte att han tror att situationen har lösts.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 9 april

Elon Musk förutspår AI smartare än människor nästa år, diskuterar utmaningar och konkurrens inom EV

I en nyligen genomförd intervju förutspår Tesla VD Elon Musk att artificiell intelligens (AI) kan komma att utvecklas till att överträffa mänsklig intelligens redan nästa år. Musk, som också är medgrundare till OpenAI, uttryckte sin tro på att artificiell allmän intelligens (AGI) kan överträffa mänsklig intelligens inom de närmaste två åren. Musk diskuterade också AI: s begränsningar, med särskilt fokus på beroendet av elektricitet. Han avslöjade att nästa version av Grok, en AI-chatbot utvecklad av hans startup xAI, förväntas bli utbildad till maj. Musk grundade xAI förra året som en konkurrent till OpenAI. Han nämnde också att kinesiska biltillverkare utgör den största konkurrensen för Tesla inom elbilssektorn.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 9 april

Elon Musk förutser AI-modeller som överglänser människans intelligens

Tesla-chefen Elon Musk tror att AI-modeller som kan överglänsa även de smartaste människorna kommer att utformas inom det kommande året eller 2026. Under en intervju med Nicolai Tangen, VD för Norges Bank Investment Management, uttryckte Musk sin entusiasm för utvecklingen av innovativa AI-verktyg som kan revolutionera människans existens. Han nämnde också de utmaningar som AI-industrin står inför, särskilt tillgången på elektricitet och bristen på avancerade chips. Musk gav också antydningar om nästa version av Grok, AI-chatten från hans xAI-start-up.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 9 april

Elon Musk förutspår AI som överstiger mänsklig intelligens

I en nyligen genomförd intervju diskuterade Elon Musk, visionären bakom Tesla och AI-startupen XAI, framtiden för artificiell intelligens (AI). Musk uttryckte sin tro att AI-teknik kan överträffa mänsklig intelligens inom en snar framtid, möjligen redan nästa år. Musk påpekade dock att AI:s utveckling och funktionalitet kan hindras utan tillräckliga och pålitliga strömkällor. Trots dessa utmaningar är de potentiella tillämpningarna av AI omfattande, med betydande framsteg inom områden som naturligt språkbehandling, maskininlärning, datorseende, robotik och självkörande fordon.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 8 april

Teknikjättar bildar konsortium för att hantera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, ledda av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har gått samman för att bilda ett konsortium som ska utvärdera hur AI förändrar jobb och vilka färdigheter som krävs för att vara framgångsrik i arbetslivet. Konsortiet ska producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare efter att ha identifierat och utvärderat hur AI påverkar 56 ICT-jobbroller. Dessa jobbroller inkluderar 80% av de 45 bästa ICT-jobbtitlarna med högst antal jobbannonser mellan februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna enligt Indeed Hiring Lab.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 8 april

Storföretag skapar konsortium för att utvärdera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, lett av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har den 4 april bildat en arbetsgrupp vars mål är att utvärdera hur AI förändrar jobb och de färdigheter som arbetstagare behöver för att lyckas. Arbetsgruppens första uppgift kommer att vara att producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare, efter att den har identifierat och utvärderat ´AI:s inverkan på 56 ICT-jobbroller´. Dessa jobbroller utgör 80% av de 45 mest efterfrågade ICT-jobbtitlarna under perioden februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna efter antalet ICT-arbetstagare (Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Nederländerna).

Direktlänk Dela Jornal Txopela fördjupade 8 april

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq framtid kommer att öppna på söndag kväll. Nvidia och flera AI-chipföretag arbetar på att bygga upp sina baser. Aktiemarknaden drog tillbaka förra veckan, men de stora indexen studsade tillbaka på fredagen. Investorer bör följa noga och överväga inkrementella köp. Nvidia föll förra veckan men är nära att skapa en ny bas. Broadcom, Taiwan Semiconductor och nyligen börsnoterade Astera Labs arbetar också på potentiella baser, medan ARM Holdings redan har en. Super Micro Computer, som är nära knuten till AI-chips, skapar också en bas. Tesla drog sig tillbaka på grund av svaga leveranser för första kvartalet och andra negativa rubriker, men aktierna hoppade på fredag kväll när Elon Musk sa att Tesla skulle avtäcka en robotaxi den 8 augusti.

Investor´s Business Daily fördjupade 7 april

Elon Musks AI-startup xAI kan få ett stort ekonomiskt uppsving då investerare nära Tesla och SpaceX VD:n för diskussioner om att hjälpa xAI att samla in 3 miljarder dollar i en finansieringsrunda som kan värdera företaget till 18 miljarder dollar. Steve Jurvetson och riskkapitalbolaget Gigafund är bland de potentiella investerarna. Musk startade xAI förra året som en rival till OpenAI, som han medgrundade men senare stämde. xAI och dess rivaler tävlar även om AI-talanger, med företag som kämpar om den begränsade poolen av arbetstagare med högnivå AI-erfarenhet.

Yahoo Finance fördjupade 6 april

Elon Musks AI-startup xAI kan få en stor finansieringsboost

Elon Musks AI-startup xAI kan få en stor finansieringsboost i kampen mot konkurrenter som OpenAI och Anthropic. Investerare nära Tesla och SpaceX VD förhandlar om att hjälpa xAI att samla in $3 miljarder i en finansieringsrunda som kan värdera företaget till $18 miljarder. Bland de potentiella stödjarna finns Steve Jurvetson och riskkapitalbolaget Gigafund. Musk startade xAI förra året som en rival till OpenAI. Nyheten om den möjliga $3 miljarder finansieringsrundan indikerar att xAI söker mer kapital medan OpenAI har ett engagemang på $13 miljarder från Microsoft och Anthropic har samlat in $6 miljarder, inklusive från stödjare Google och Amazon.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 april

Elon Musks AI-startup xAI siktar på att samla in 3 miljarder dollar

Investerare nära Elon Musk är i samtal för att hjälpa hans AI-startup xAI att samla in 3 miljarder dollar i en investeringsrunda som skulle värdera företaget till 18 miljarder dollar. Bland de övervägande investerarna finns riskkapitalbolaget Gigafund och Steve Jurvetson, en framstående Musk-supporter och medgrundare till ett annat riskkapitalbolag. Musk lanserade xAI offentligt i juli, vilket gjorde vissa investerare skeptiska till att det har tillräckligt med tid att konkurrera med andra ledande AI-företag. Företaget släppte sin chatbot, Grok, i november och gjorde den tillgänglig för prenumeranter på hans sociala medieplattform, X.

Direktlänk Dela MishTalk fördjupade 6 april

YouTube VD uttrycker oro över potentiellt missbruk av plattformens innehåll av OpenAIs AI-verktyg

Neal Mohan, VD för YouTube, har uttryckt oro över potentiell missbruk av plattformsinnehåll av OpenAIs Sora, ett AI-drivet verktyg för videoskapande. Mohan påpekade att om OpenAI använde YouTube-videor för att förbättra Sora, skulle det bryta mot YouTubes användarvillkor. Han underströk att skapare som laddar upp innehåll till plattformen förväntar sig att det ska användas i enlighet med specifika villkor, vilka förbjuder utvinning av transkriptioner eller videoklipp. Tesla VD Elon Musk har nyligen meddelat planer på att öka ersättningspaket för ingenjörer på företagets AI-ingenjörsteam.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 6 april

Grok AI nu tillgänglig för alla X premium-användare, kostar 60% mindre än OpenAIs ChatGPT

Grok AI är nu tillgänglig för alla X premium-användare för 8 dollar i månaden. Elon Musk bekräftade att Grok AI-chatboten kommer att rullas ut till alla premium+ plus-användare förra månaden. Grok är en generativ AI-chatbot utvecklad av xAI och baserad på LLM. Elon Musk bekräftade aktivering av Grok för alla premiumanvändare efter att ha tillkännagivit den öppna källkoden Grok-1 för alla användare. Enligt ett inlägg av DogeDesigner (@cb_doge) på X kostar Grok AI-chatboten 60% mindre än ChatGPT utvecklad av OpenAI. Medan Grok kostar 8 dollar per månad är OpenAI:s ChatGPT 20 dollar per månad. Tesla Robotaxi släppdatum bekräftat: Elon Musk-drivna EV-företaget ska lansera ny nästa generations självkörande fordon den 8 augusti 2024.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 6 april

Tesla höjer löner för AI-ingenjörer för att motverka rekrytering från OpenAI

Elon Musk, VD för Tesla, har meddelat att företaget höjer lönerna för sina AI-ingenjörer efter försök av OpenAI att rekrytera hans personal. Musk avslöjade att OpenAI har varit aggressiva i sina rekryteringsförsök med stora kompensationserbjudanden. Detta beslut kommer efter en rapport som antydde att Musk tog Tesla-ingenjörer till sin AI-startup xAI, vilket orsakade oro bland investerarna i bilföretaget. Musk är för närvarande inblandad i en rättslig tvist med OpenAI och dess VD, Sam Altman, om ett påstått brott mot grundavtalet genom att samarbeta med Microsoft.

Direktlänk Dela Voz fördjupade 6 april

South Dakota investerar i AI-företag men ändrar inte investeringsstrategi

South Dakota Investment Council har investerat i företag som syftar till att dra nytta av artificiell intelligens, men det ökade allmänna intresset har inte ändrat statens penninghanteringsstrategi. Rådet, som förvaltar tillgångarna för South Dakota Retirement System och andra fonder, jämförde den nuvarande mängden pengar som bränns på AI-verksamheter med företag involverade i dot-com-kollapsen 2000. Trots detta tror de att investeringar i AI kommer att löna sig för vissa företag. Rådet meddelade också att $13 miljoner överfördes till skolor i februari och att pensionsfonden nu är värd $14,5 miljarder, vilket täcker över 33 000 mottagare.

Direktlänk Dela South Dakota Searchlight fördjupade 6 april

Claude Opus AI rekommenderar topp tre elbilar på marknaden

Claude Opus AI, en stor språkmodell (LLM), rekommenderade de tre bästa elbilarna på marknaden. Tesla Model 3 var toppvalet, med särskild betoning på dess räckvidd, prestanda, överkomliga pris och avancerade säkerhets- och bekvämlighetsfunktioner. Chevrolet Bolt EV, som rankades som nummer två, fick beröm för sitt överkomliga pris och sin räckvidd på 259 mil per laddning. Audi e-tron, som rankades som nummer tre, framhävdes för sin lyxiga körupplevelse och snabbladdningskapacitet. Claude Opus AI betonade att det inte finns någon ´bästa´ elbil, utan att det bästa valet beror på individuella prioriteringar och budget.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 5 april

Elon Musk kritiserar OpenAI för ´aggressiv´ rekrytering av Tesla-ingenjörer

Elon Musk har erkänt att Tesla kämpar med att behålla sina AI-specialister, och anklagar OpenAI för att ´aggressivt´ rekrytera Teslas ingenjörer. Musk har öppet kritiserat OpenAI för dess rekryteringsmetoder, vilket markerar den senaste utvecklingen i hans pågående konflikt med OpenAI. Tesla ökar nu ersättningen för sitt AI-ingenjörsteam, kopplat till prestandamålen, som Musk meddelade. Musk uttryckte att Teslas Autopilot-division, med över 200 ingenjörer, påskyndar sina autonomiinnovationer. Trots dessa bekymmer kan Musks åtgärder ha en strategisk vinkel.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 5 april

Meta förlorar tre högt uppsatta AI-anställda mitt i Silicon Valleys talangkamp

Meta förlorade tre högt uppsatta AI-anställda förra veckan, var och en meddelade sin avgång på X. Avhoppen kommer när stora techföretag kämpar om topp AI-talanger med stora löneförpackningar. Elon Musk benämnde denna vecka Silicon Valleys talangkamp som den ´galnaste´ han någonsin sett. Devi Parikh, som var Metas senior director of generative AI, meddelade förra veckan att hon lämnat företaget efter mer än sju år. Erik Meijer, Instagramägarens senior director of engineering som lett dess maskininlärningsforskningsteam Probability, meddelade också sin avgång. Han sa på X: ´Med tanke på den otroliga konkurrenstrycket i branschen finns det verkligen ingen fördel att vara inom ett stort företag om du vill bygga coola saker på toppen av LLMs.´ Meijer tillade att han planerade att ´stöka runt med självständig forskning och se vart det leder.´ Abhishek Das, en forskningsvetenskapsman som arbetade på Metas team för fundamental AI-forskning, eller FAIR, avgick också, och sa på X att han var ´ivrig att bygga något nytt.´

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 5 april

Tesla höjer ersättningen för AI-ingenjörer för att motverka konkurrenters rekryteringsförsök

Tesla CEO Elon Musk har avslöjat strategiska initiativ för att behålla företagets toppbegåvningar, särskilt inom AI-ingenjörsteamet. Detta kommer efter aggressiva rekryteringsförsök från konkurrenter som OpenAI, som har lockat Teslas ingenjörer med attraktiva jobberbjudanden. Musk underströk behovet av att motverka dessa ansträngningar. Musk kommenterade situationen efter en rapport om att Tesla maskininlärningsforskare Ethan Knight lämnade för att gå med i Musks AI-projekt, xAI. Musk klargjorde att Ethan var nära att gå med i OpenAI, vilket tvingade dem att välja mellan xAI och dem.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 5 april

Elon Musk höjer löner för att motverka rekrytering från konkurrenter

Tesla-VD Elon Musk höjer lönerna för sina AI-ingenjörer eftersom han menar att han är i ett aggressivt rekryteringskrig med rivaliserande AI-företag, som OpenAI. Detta sker efter att Tesla-ingenjören Ethan Knight lämnade för Elon Musks nya uppstartsföretag. Elon Musk har en ansträngd relation till OpenAI:s VD Sam Altman och har stämt honom för påstådda kontraktsbrott. Musk svarade på nyheten genom att säga att OpenAI har rekryterat Tesla-ingenjörer med stora ersättningserbjudanden.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 5 april

Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland världens miljardärer för första gången

Mer än 260 nya namn har lagts till i listan över världens miljardärer, enligt Forbes, med Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland de nya namnen. Tesla-VD:n Elon Musk hamnar återigen efter lyxvarutitanen Bernard Arnault i kampen om att vara världens rikaste person. Arnault, som övervakar modeimperiet LVMH med en förmögenhet på 233 miljarder dollar, leder den rekordbrytande gruppen på 2 781 miljardärer. Rapporten fann också att 14 personer nu är centimiljardärer med 12-siffriga förmögenheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

OpenAI anklagas för att försöka stjäla personal från Tesla

Sam Altmans OpenAI, världsledande inom generativ AI, anklagas för att försöka locka över personal från Teslas Autopilot-team. Elon Musk hävdar att hans anställde, Ethan Knight, planerade att gå över till OpenAI. Musk, som var med och grundade OpenAI för åtta år sedan, har en pågående konflikt med Altman och stämmer sin tidigare partner för påstått kontraktsbrott. Knights avhopp väcker oro bland Teslas små aktieägare. Musk har tidigare hotat styrelsemedlemmar att han skulle utveckla AI-teknologi utanför Tesla om de inte godkände ett ersättningspaket som gav honom 25% kontroll över företaget.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

Tesla höjer lönerna för AI-ingenjörer för att motverka rekrytering från OpenAI

Elon Musk, VD för Tesla, meddelade att företaget ger sina AI-ingenjörer en löneökning i ett försök att motverka rekryteringsförsök från OpenAI, skaparen av ChatGPT. Musk bekräftade att Teslas maskininlärningsforskare Ethan Knight lämnade Tesla för Musks AI-startup, xAI. OpenAI har aktivt rekryterat Teslas ingenjörer med stora ersättningspaket och har lyckats i några fall. Musk tillade att ´talangkriget för AI är det galnaste talangkriget jag någonsin sett´ och att Tesla nu höjer ersättningen för sitt AI-ingenjörsteam. OpenAI betraktas som ledande inom generativ AI efter att dess ChatGPT chattbot blev den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter lanseringen i november 2022.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 4 april

OpenAI försöker rekrytera Teslas ingenjörer, Musk svarar med höjda löner

OpenAI, känt för sin AI-forskning, försöker rekrytera Teslas ingenjörer genom att erbjuda generösa ersättningspaket, vilket skapar stor konkurrens om talanger. Sam Altman´s OpenAI och Elon Musk, tidigare på samma lag, är nu i konflikt. Musk har nyligen stämt sin tidigare allierade, hävdande att OpenAI har avvikit från sitt ursprungliga ädla uppdrag genom att prioritera vinst. Som svar släppte OpenAI ett parti e-postmeddelanden från Musk som visar att han ursprungligen ville införliva OpenAI i Tesla för vinst. Musk höjer nu också ersättningen för sina AI-ingenjörer för att undvika att de blir lockade av OpenAI.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 4 april

Utforska potentialen för avkastning av investeringar i generativ AI

Generativ AI är en omvandlande teknologi med potential att revolutionera olika branscher genom att skapa nytt innehåll som bilder, videor och text. Dess ekonomiska potential är fortfarande ett ämne för debatt, med teknikjättar och företag med omfattande FoU-budgetar som potentiellt hittar omedelbart värde. Generativ AI står inför inneboende utmaningar, inklusive data begränsningar, fördomar och behovet av mänsklig tillsyn, vilket kan påverka effektiviteten och tillförlitligheten av generativa AI-applikationer. Trots dessa utmaningar erbjuder vissa generativa AI-applikationer snabba vinster, som produktivitetsassistenter som Microsoft 365 Copilot och Google Workspace.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 4 april

Tesla höjer löner för AI-ingenjörer för att stå emot OpenAI:s rekryteringsförsök

Elbilstillverkaren Tesla har höjt lönerna för sina ingenjörer som jobbar med artificiell intelligens (AI) för att förhindra att de rekryteras av konkurrenter som OpenAI, enligt företagets VD Elon Musk. Musk meddelade detta på plattformen X, och nämnde att OpenAI har varit aggressiva i sina rekryteringsförsök, erbjudande stora löner och kompensationer till Teslas ingenjörer.

Direktlänk Dela Affärsvärlden fördjupade 4 april

Tesla höjer lönerna för AI-ingenjörer i svar på OpenAIs aggressiva rekrytering

Tesla kommer att öka ersättningen till sitt AI-ingenjörsteam, meddelade företagets VD Elon Musk. Detta kommer efter att OpenAI, en konkurrent inom AI-området, har ´aggressivt rekryterat Tesla-ingenjörer med massiva ersättningserbjudanden´. Musk bekräftade att detta är en ersättningsfråga snarare än att personalen är missnöjd med företagets arbetsmiljö. Musk har varit i konflikt med OpenAI och dess VD Sam Altman tidigare, och tidigare i år meddelade Musk sin avsikt att stämma OpenAI och Altman för brott mot åtaganden de gjorde när de grundade företaget tillsammans.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 4 april

OpenAI rekryterar aggressivt från Tesla och XAi, tvingar Elon Musk att höja lönerna

OpenAI har aktivt rekryterat anställda från Tesla och XAi, vilket har tvingat Elon Musk att höja lönerna betydligt för att behålla dem. Sam Altman´s OpenAI och Elon Musk´s XAi och Tesla har varit inblandade i en intensiv krig om AI-talanger. Musk avslöjade nyligen att Tesla höjer ersättningen för sina AI-ingenjörer på grund av den ökande konkurrensen om talanger inom branschen. Musk citerade aggressiva rekryteringsinsatser från OpenAI, som framgångsrikt har lockat Tesla-ingenjörer med betydande ersättningserbjudanden. Musk uttryckte optimism om Teslas framsteg inom autonomi, och noterade en acceleration i takten.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 4 april

Tesla höjer lönerna för AI-ingenjörer för att motverka rekrytering av Open AI

Tesla kommer att höja lönerna för sina AI-ingenjörer för att motverka rekryteringsförsök från AI-giganten Open AI. Elon Musk, Teslas VD, meddelade detta efter att Open AI framgångsrikt rekryterat några av Teslas ingenjörer med attraktiva kompensationspaket. Dessutom flyttas Teslas chef för maskininlärning, Ethan Knight, till Musks nya företag xAI. Konkurrensen om AI-talanger ökar alltmer, med företag som Meta som erbjuder höga löner, personliga meddelanden från ledare som Mark Zuckerberg och stor kapacitet för ingenjörer att arbeta med.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 4 april

AI-talangkamp intensifieras mellan Tesla och OpenAI

Elon Musks elbilstillverkare, Tesla Inc., har förlorat ingenjörer till OpenAI, vilket framhäver den intensifierade kampen om AI-talanger. Rykten om att Ethan Knight, maskininlärningsforskare på Tesla, lämnat företaget för att gå med i Elon Musks andra startup, xAI, har lett till en högspänningskonkurrens om talanger. Musk har uttryckt sina åsikter om ämnet genom att bekräfta att Ethan skulle gå med i OpenAI. Han nämnde också att OpenAI aggressivt rekryterar Teslas ingenjörer med lockande ersättningserbjudanden. Musk har kunnat behålla vissa talangfulla Tesla-ingenjörer genom att överföra dem till xAI.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 4 april

Tesla höjer löner för AI-ingenjörer för att motverka rekrytering från OpenAI

Tesla-VD Elon Musk meddelade på onsdag att företaget höjer ersättningspaketet för dem som arbetar i AI-ingenjörsteamet. Detta som svar på OpenAI:s försök att locka över Teslas ingenjörer. Musk kommenterade att OpenAI aktivt har rekryterat Teslas ingenjörer med stora ersättningsförslag och tyvärr har haft framgång i några fall. Enligt en rapport kommer Teslas maskininlärningsforskare Ethan Knight att gå över till Musks AI-företag, xAI. Musk skrev att ´Ethan skulle ansluta sig till OpenAI, så det var antingen xAI eller dem´.

Direktlänk Dela Business Insider Africa fördjupade 4 april

Tesla höjer löner för AI-ingenjörer i konkurrens med OpenAI

Elon Musk, VD för Tesla Inc., meddelade att företaget höjer ersättningen för sina artificiella intelligensingenjörer i takt med att konkurrensen om talanger intensifieras. ´Tesla ökar ersättningen för vårt AI-ingenjörsteam´, skrev han på X. OpenAI, skaparen av ChatGPT, har ´aggressivt rekryterat Tesla-ingenjörer med massiva ersättningserbjudanden och har tyvärr lyckats i några fall´, sade han.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 4 april

AI rekommenderar de bästa elbilarna att köpa 2024

Elbilssektorn fortsätter att växa 2024, men i en långsammare takt än föregående år. Trots ekonomisk avmattning fortsätter innovationen och automakare lanserar uppfräschade modeller och nya konkurrenskraftigt prissatta elbilar. Detta intensifierar konkurrensen, särskilt på Kinas elbilsmarknad. Li Auto, Nio och XPeng har sett en betydande ökning av försäljningen i kvartal 1, 2024. OpenAI:s produkt, ChatGPT-4 Turbo, rekommenderade Tesla Model 3, Ford Mustang Mach-E och Hyundai Ioniq 5 som de bästa elbilarna att köpa, baserat på kriterier som räckvidd, pris, teknologi, prestanda och komfort.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 3 april

Forbes publicerar 2024 års lista över världens miljardärer

Amerikanska affärstidskriften Forbes har publicerat sin senaste lista över världens miljardärer, med några nya ansikten tillsammans med gamla affärsgiganter. Bernard Arnault, grundaren av LVMH, toppar listan över världens rikaste personer med en förmögenhet på 233 miljarder dollar. Han leder ett imperium av 75 mode- och kosmetikamärken, inklusive Louis Vuitton och Sephora. Tesla-ägaren Elon Musk rankas som nummer två med en enorm förmögenhet på 195 miljarder dollar. Jeff Bezos, ägare till Amazon, är den tredje rikaste personen med en förmögenhet på 194 miljarder dollar, medan Mark Zuckerberg, ägaren till Meta, är fjärde med en förmögenhet på 177 miljarder dollar. Microsofts grundare Bill Gates är den sjunde rikaste personen, och Indiens Mukesh Ambani rankas som nionde med en förmögenhet på 116 miljarder dollar. Forbes nya lista visar fler miljardärer än någonsin tidigare, med totalt 2 781, vilket är 141 fler än förra året och 26 fler än det tidigare rekordet från 2021. Den totala förmögenheten hos miljardärerna är 14,2 biljoner dollar, en ökning med 2 biljoner dollar från 2023 och 1,1 biljoner dollar mer än det tidigare rekordet från 2021. Två tredjedelar av listans medlemmar är rikare än föregående år, med endast en fjärdedel som har minskat sin förmögenhet. Mycket av förmögenhetsökningen kommer från de 20 rikaste miljardärerna, som tillsammans har lagt till 700 miljarder dollar i förmögenhet sedan 2023. Miljardärlistan såg popstjärnan Taylor Swift och ChatGPT Sam Altman, medskapare av ChatGPT.

Direktlänk Dela Daily Pakistan fördjupade 3 april

Perplexity AI, stödd av Jeff Bezos, planerar att introducera ´infödda´ annonser

Perplexity AI, ett företag som stöds av Amazon.com Inc. grundare Jeff Bezos, planerar att introducera ´infödda´ annonser i sin tjänst, enligt en rapport från Adweek. Företaget, som nyligen säkrade en serie B-finansieringsrunda på 73,6 miljoner dollar ledd av Bezos, planerar att införliva annonser i de relaterade frågorna det föreslår för användare. Perplexity AI:s sökmotor, som svarar baserat på webbkällor, videor, bilder och data från partners som Yelp, kommer att börja introducera infödda annonser under de kommande kvartalen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 april

Elon Musk kommenterar prisfallet för äldre AI-modeller

Elon Musk, VD för Tesla Inc och SpaceX, har kommenterat det dramatiska prisfallet för äldre AI-modeller, vilket tyder på en potentiell marknadsförändring. Musk drog paralleller mellan AI och andra branscher, vilket indikerar en potentiell marknadsskifte. Musk använde sig av en statistisk princip kallad ´Power Law´, vilket antyder att AI-marknaden kan domineras av några få stora aktörer, vilket replikerar utfallet i andra branscher som webbsökning och läsk. Musk´s AI-startup, xAI, gjorde sin stora språkmodell, Grok, öppen källkod förra månaden, vilket tillåter andra att använda modellen för sina ändamål.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 april

Elon Musk diskuterar riskerna med artificiell intelligens

Elon Musk, VD för SpaceX och Tesla och ägare av X, tidigare känt som Twitter, diskuterade riskerna med artificiell intelligens (AI) vid ´Great AI Debate´-seminariet under Abundance Summit. Han reflekterade över att det finns en liten chans att AI kan vara farligt för människor, kanske omkring 10 till 20 procent, men att det ändå kan vara värt risken. Musk förutspår att AI kommer att vara smartare än människor år 2030, vilket kräver försiktighet för att undvika negativa konsekvenser av tekniken.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 2 april

Aktiemarknadsrally efter positiv inflation rapport från Federal Reserve

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq terminer steg något på måndag morgon, i den första marknadsreaktionen på Federal Reserves favorit inflation rapport. Fed-chefen Jerome Powell verkade nöjd med fredagens data. Aktiemarknadsrallyet kommer efter en solid, förkortad semestervecka. Tillväxtaktier, särskilt AI-ledare som Nvidia (NVDA), föll tillbaka, även om de generellt höll sig över stödet. Marknaden ignorerade det, med robust bredd. Smålockar ledde med starka vinster, med Dow Jones och S&P 500 precis vid rekordhöga. Nasdaq kantade lägre när många teknikjättar drog sig tillbaka. Nvidia behöver mer tid, men Microsoft (MSFT), Meta Platforms (META) och CrowdStrike (CRWD) är teknikledare som drar tillbaka på ett bullish sätt. Under tiden drar den nya AI-chip-IPO Astera Labs (ALAB) tillbaka från tisdagens rekordhöga. En fortsatt paus i Nvidia-aktien och AI-spel kan låta ALAB-aktien smida en kort IPO-bas. Under tiden rapporterade Kina EV-tillverkare Nio (NIO), Li Auto (LI), XPeng (XPEV) och jätten BYD (BYDDF) mars och första kvartalets leveranser tidigt på måndag, möter eller överträffar låga förväntningar. Tesla (TSLA) kommer troligen att släppa första kvartalets leveranser på tisdag, också med låga förväntningar. Nvidia och META-aktien finns på IBD Leaderboard. Microsoft-aktien finns på IBD Long-Term Leaders list. Nvidia, Meta Platforms och CrowdStrike-aktien finns på IBD 50-listan.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 1 april

AI-investerare kan behöva en ´reality check´, enligt Cathie Wood

Cathie Wood, VD för Ark Invest, varnar för att en ´reality check´ kan vara på väg för AI-investerare. Trots riskerna menar hon att det finns många sätt att dra nytta av AI-revolutionen, förutsatt att sund finansiell bedömning tillämpas. Tech-tunga Nasdaq Composite-indexet ökade med 43% förra året, främst drivet av positiv känsla kring AI. Men Wood påpekar att mycket kapital har anslagits till AI, men endast en liten del av detta kommer att belönas. Hon föreslår att investerare som vill exponera sina portföljer för AI bör överväga passiva fonder med diversifierade innehav.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 mars

Elon Musks AI-företag xAI lanserar Grok 1.5 och förbereder Grok 2

Elon Musk-ägda xAI har lanserat Grok 1.5, dess nästa generations språkmodell, som ses som företagets svar på GPT-4, utvecklat av ChatGPT-tillverkaren OpenAI. Dessutom sa Musk att efterföljaren till den senaste modellen, Grok 2, är under träning och kommer att överträffa alla förväntningar när den äntligen släpps för allmänheten. Grok 1.5 påstås erbjuda förbättrade resonemangsförmågor och en kontextlängd på 128 000 tokens, vilket motsvarar GPT-4 Turbo. Den kommer att finnas tillgänglig på X nästa vecka.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 30 mars

Dogecoin kan nå 1 dollar år 2024, Shiba Inu kan överträffa Dogecoin

Dogecoins hopp över 0,20 dollar har lett till spekulationer om dess potential att nå 1 dollar år 2024, med flera faktorer som är avgörande för dess framtida värderörelse. Shiba Inu (SHIB) har sett en prisökning med 200% under en månad, vilket väcker frågor om dess förmåga att överträffa Dogecoin. Den största mememynten - Dogecoin (DOGE) - har varit på rullning på sistone, med sitt pris som hoppar med 30% under den senaste veckan och överstiger 0,20 dollar. Vi frågade ChatGPT om återhämtningen kan fortsätta under 2024 och om 1 dollar-milstolpen är uppnåelig. Den populära AI-drivna chatboten uteslöt inte den möjligheten, och uppskattade att det beror på en mängd faktorer, med den huvudsakliga som marknadsadoption.

Direktlänk Dela CryptoPotato fördjupade 30 mars

USA:s representanthus förbjuder användning av Microsofts Copilot AI

USA:s representanthus har infört ett strikt förbud mot användning av Microsoft Corp.´s MSFT Copilot AI-chatbot av sina kongressanställda. Detta beslut kommer i kölvattnet av den federala regeringens pågående ansträngningar att hantera sin interna användning av AI samtidigt som man arbetar på regler för denna framväxande teknik. Kontoret för cybersäkerhet har identifierat Copilot som en potentiell risk för att läcka husdata till icke-godkända molntjänster. Som ett resultat kommer Copilot att tas bort och blockeras på alla husets Windows-enheter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 mars

Veckans tekniknyheter: AI-uppdateringar, personalnedskärningar och policyändringar

TechCrunchs veckobrev sammanfattar händelser inom teknikvärlden. Google delar mer information om Gemini, sitt flaggskepps AI-modellfamilj. Cruise skär ner 24% av sin förarlösa arbetskraft. Twitch uppdaterar sin nakenhetspolicy. Adobe uppdaterar sin appdesignspråk och Instagram lanserar en AI-driven bakgrundsredigerare. Meta expanderar sin Threads-app, FCC nekar Starlink ett bidrag. Apple ändrar sina policyer kring pushnotisdata och Amazon konkurrerar med sin egen Goodreads-tjänst.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 29 mars

Aktiemarknaden stängd på fredag, Dow Jones och S&P 500 når rekordhöjder

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq framtiderna var lite förändrade på torsdagskvällen, inför Federal Reserves favoritrapport om inflation. USA:s aktie- och obligationsmarknader kommer att vara stängda på fredag. Aktiemarknaden hade en stabil vecka, trots att tillväxtaktier, särskilt AI-ledare som Nvidia, föll tillbaka något. Små aktier ledde med starka vinster, medan Dow Jones och S&P 500 nådde rekordhöjder. Nasdaq gick något lägre eftersom många teknikjättar drog sig tillbaka. Kinesiska EV-tillverkare Nio, Li Auto och XPeng förväntas rapportera mars och första kvartalets leveranser tidigt på måndag, 1 april. EV-jätten BYD borde rapportera en stor återhämtning i mars, antingen på måndag eller tisdag. Tesla kommer troligen att släppa första kvartalets leveranser på tisdag.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 29 mars

Altimeter Capitals grundare köper Tesla-aktier efter ´ChatGPT-ögonblick´

Altimeter Capitals grundare och VD, Brad Gerstner, har beslutat att köpa aktier i Tesla Inc efter att ha haft ett ´ChatGPT-ögonblick´ med företagets senaste fullständiga självkörande utgåva. Gerstner menar att folk missar Teslas lansering av Full Self-Driving Beta system version 12, vilket han ser som ett ´ChatGPT-ögonblick´ för EV-tillverkaren. Tesla erbjuder för närvarande en gratis månads prenumeration på tjänsten för amerikanska kunder. Gerstner jämförde Teslas tjänstemöjligheter med Apple Inc 2015 och 2016 när iPhone-tillverkaren övergick till att bli mer av ett tjänsteföretag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 mars

Elon Musks AI-startup xAI kommer att göra chatboten Grok tillgänglig för alla premiumabonnenter

Elon Musk har meddelat att hans AI-startup xAI:s chatbot Grok kommer att aktiveras för alla premiumabonnenter på hans sociala medieplattform X. Tidigare var chatboten endast tillgänglig för X Premium-abonnenter. Detta kommer efter att Musk sagt att xAI skulle öppna källkoden för Grok efter att han stämt OpenAI för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag till förmån för en vinstmodell. Grok kommer att bli open-source, likt Meta och Frankrikes Mistral, vilka båda har open-source AI-modeller.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 27 mars

Dow Jones-futures stiger lätt, Trump Media & Technology Group och Tesla uppvisar vinster

Dow Jones-futures steg något under natten, tillsammans med S&P 500-futures och Nasdaq-futures. Aktiemarknadsrallyt hade en relativt lugn tisdag, med Nasdaq som ledde en blekning mot stängning för lätta förluster. Trump Media & Technology Group (DJT), ägt av Donald Trump, steg kraftigt på tisdagen, då Truth Social började handlas under DJT-tickern efter att dess SPAC-sammanslagning slutförts. Tesla (TSLA) hade en anständig vinst, men stötte på nyckelmotstånd. Googleägaren Alphabet (GOOGL) och ServiceNow (NOW) flörtade intradag med köpsignaler. På nackdelen föll Nvidia (NVDA) något när AI-chipaktier tog en paus, med Arm Holdings (ARM) kraftigt nedåt.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 27 mars

Software 2.0: Nästa generation av programmering

Software 2.0, ett begrepp myntat av Andrej Karpathy, tidigare AI-chef på Tesla, är en ny typ av programvara som genererar kod automatiskt baserat på observation av stora mängder data. David Menninger, exekutiv direktör för programvaruforskning på ISG, förklarar att tekniken är baserad på artificiell intelligens och maskininlärning. Software 2.0 är distinkt från konventionell mjukvara eftersom den inkluderar utdata från maskininlärningsalgoritmer. Fördelarna med Software 2.0 inkluderar förbättrad produktivitet, räckvidd och flexibilitet, samt förmågan att lära sig och förändras över tid.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 26 mars

Stora index faller medan AI-aktörer och Trump-länkad aktie stiger

De stora indexen, inklusive Dow Jones Industrial Average, föll på måndagen trots att artificiell intelligensaktörerna Super Micro Computer och Nvidia steg. Aktier kopplade till Donald Trump, Digital World Acquisition, sköt i höjden på aktiemarknaden. Samtidigt ökade bitcoin och relaterade aktier. Trots marknadens nedgång såg tre lovande aktier starka ut nära inträden: Allstate, Badger Meter och Ares Management. Nasdaq kompositen vände kort men stängde 0,3% lägre. Dexcom presterade bra och steg 5,2%, vilket markerade en 52-veckors höjdpunkt. S&P 500 sjönk med 0,3%. Super Micro var den bäst presterande aktien i det referensindexet med en uppgång på 7,2%. Majoriteten av S&P 500-sektorerna stängde lägre. Teknologi och industrier presterade sämst. Mindre företag slutade i grönt, med Russell 2000 som steg 0,2%. Skatteavkastningen stängde högre även efter att Federal Reserve Gov. Lisa Cook sa att Fed´s dubbla mandat för låg inflation och full sysselsättning ´rör sig mot bättre balans.´ Dow Jones industriella slutade sessionen 162 poäng lägre, vilket motsvarar en minskning på 0,4%. Boeing såg tidiga vinster försvinna, men aktierna stängde ändå upp 1,4%. Aktieägare ökade aktien efter att VD Dave Calhoun meddelade planer på att lämna företaget i samband med en större omorganisation. Han avgår vid årets slut. Walt Disney ledde Dow Jones industriella index idag när det steg 3%. Det gynnades av en Barclays-uppgradering på aktien till övervikt. Mediegiganten är upp 32% hittills i år. 3M och Intel var de sämsta Dow Jones eftersläntrarna på aktiemarknaden idag. 3M föll 1,8% medan Intel sjönk 1,7% på grund av oro för Kina. Förmögna investeraren Bill Ackman är en av världens bästa hedgefondförvaltare. En av de aktier som hans Pershing Square investmentfirma innehar, Google-moderbolaget Alphabet, ligger för närvarande nära en köppunkt efter en kraftfull uppgång under de senaste 12 månaderna. Google-aktien är en för din bevakningslista eftersom den tittar på ett odefinierat konsolideringsmönster med ett inträde på 153,78, visar MarketSurge-analys. Aktien avslutade dagen långt från sessionens lägsta nivåer när den sjönk 0,5% på måndagen. Tillsammans med Ackman verkar Big Money definitivt se mycket potential i Google-aktien, med dess ackumulering/distributionsbetyg som kommer in på B-. Sammanlagt innehar fonder 41% av aktierna. Google-aktien har haft en enorm uppgång under de senaste 12 månaderna. Fredagens stängningspris på 150,77 innebär att den steg 43% från sin nivå vid samma tidpunkt för ett år sedan. Även om den är mest känd för sin dominans inom sökning är Alphabet också en AI-aktör. Googles Gemini ses som en huvudkonkurrent till Open AI´s ChatGPT. De andra så kallade Magnificent Seven-aktierna hade blandad tur på aktiemarknaden idag. Tesla vände högre när den steg 1,1%. Detta var imponerande med tanke på att Mizuho Securities nedgraderade aktien från köp till neutral. Det sänkte också sitt pris mål till 195 från 310. Leaderboard-aktien Nvidia sken också och steg 0,8%. AI-aktien är fortfarande utsträckt från sin senaste köppunkt och är nära all-time highs. Amazon.com hade också en anständig inning när den steg 0,5%. Men Meta Platforms och Microsoft föll båda mer än 1%. Och Apple såg ett rallyförsök blekna när det förlorade 0,8%. Det har varit några vilda dagar för Donald Trump-aktien Digital World Acquisition. Det Trump-länkade specialändamålsförvärvsföretaget vände lägre på fredagen efter att aktieägarna röstade för att godkänna den länge väntade fusionen med Trump Media & Technology Group. Men aktien var i rallyläge igen på aktiemarknaden idag. Den sköt i höjden när nyheten kom att den tidigare presidenten hade storleken på sin obligation sänkt för sitt New York-bedrägerimål. En domare sänkte obligationen till 175 miljoner dollar från 454 miljoner dollar när Trump försöker överklaga det civila affärsbedrägeridomen. Digital World stängde precis under sina höjdpunkter för sessionen när den sköt i höjden 35,2%. Den återtog lätt 50-dagars rörliga medelvärdet och är nu också klar över sina 21-dagars och 10-dagars linjer. Aktien har gjort starka vinster när Trumps push för att vinna sitt partis nominering till president fått fart. Aktien är upp 185% hittills i år, och har också en stark lyft på 28% under de senaste fyra veckorna. Från och med imorgon kommer Digital World att börja handlas under ticker-symbolen DJT och under namnet Trump Media & Technology Group. Bitcoin var tillbaka i rallyläge på måndagen trots nyligen nedgångar. Den handlades nära 24-timmars höjdpunkter efter att ha flyttat tillbaka över 70 000 dollar-per-token-nivån. Den handlades för strax under 71 000 dollar, enligt CoinDesk. Det väletablerade Grayscale Bitcoin Trust steg 11,2%, medan BlackRocks spot bitcoin ETF, iShares Bitcoin Trust, rallyade 11,4%. Andra bitcoin-aktier steg också. Coinbase hoppade 9,5% medan Riot Platforms steg 9,1%. IBD 50-namnet CleanSpark gjorde ännu bättre när det sköt i höjden 19,9%. Utanför Dow Jones är ett antal aktier värda att titta på i aktiemarknaden idag nära inträden. Försäkringsjätten Allstate är i en köpzon efter att ha rensat en platt bas med en idealisk inträdespunkt på 168,05, enligt MarketSurge-analys. Mönstret är av andra etappens sort, en bonus. Aktien är i turnaround-läge, med företaget som återgår till lönsamhet under var och en av de två senaste kvartalen. Analytiker ser vinster skjuta i höjden runt 1 200% 2024 innan de saktar ner till fortfarande imponerande tillväxt på 30% 2025. Badger Meter är i en kopp-med-handtag-bas med en idealisk inträdespunkt på 164,81. Detta är ett första etappens mönster. Medan den totala prestationen är stark är vinstprestationen den som sticker ut. Vinsterna har vuxit i genomsnitt 39% under de senaste tre kvartalen. Aktien är medlem i den högflygande industrimaskineriindustrigruppen. Företaget tillverkar bostads- och kommersiella vattenmätare. Ares Management är en annan att hålla koll på eftersom den bildar en platt bas med en idealisk köppunkt på 139,40. Den stängde praktiskt taget platt på aktiemarknaden idag efter att ha fått stöd vid sitt 21-dagars exponentiella rörliga medelvärde. Den totala prestationen är mycket stark, med dess IBD Composite Rating som kommer in på 95. Vinstprestationen är särskilt stark också, med Ares-aktien som innehar ett EPS-betyg på 97.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 mars

Walmart: En AI-aktie som överträffar ´Magnificent Seven´

Walmart, en detaljhandelsjätte värderad till 496 miljarder dollar, har investerat i AI-utveckling i flera år och har integrerat AI i sina verksamheter för att förbättra effektiviteten och kundservicen. Företaget har nyligen använt generativ AI för att förbättra sin online-sökfunktion och naturlig språkförståelse AI i sina kundtjänstrobotar. Dessutom säljer Walmart sin AI-ruttoptimeringsteknik till andra företag. Trots att Walmart inte är medlem i ´Magnificent Seven´, genererade företaget en omsättning på 648 miljarder dollar förra året, mer än någon av ´Magnificent Seven´-aktierna. Walmart-aktien har stigit mer än 30% under de senaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 mars

Elon Musk uttryckte tvivel om OpenAI:s framgång

OpenAI:s VD Sam Altman avslöjade nyligen i en intervju att Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, uttryckte tvivel om företagets framgång och valde till slut att gå skilda vägar på grund av visionsskillnader. Enligt Altman trodde Musk att OpenAI var dömt att misslyckas och sökte större kontroll för att styra dess riktning, inklusive att slå samman det med Tesla eller göra det till en vinstdrivande enhet. Trots den rättsliga tvisten som Musk initierade som påstår brott mot kontraktsavtal, behåller OpenAI sin ståndpunkt om att tillhandahålla fria och tillgängliga verktyg för att stärka individer, samtidigt som de avvisar förslag som skulle äventyra dess uppdrag.

Direktlänk Dela Telugu Bullet fördjupade 25 mars

Super Micro Computer toppar S&P 500 i 2024, Nvidia följer efter

Nvidia har nästan fördubblats i pris under 2024, men är inte längre den bästa presteraren i S&P 500. Super Micro Computer, som nyligen gick med i S&P 500, har mer än tredubblats under det nya året. Constellation Energy, Meta Platforms och Deckers Outdoor, också nya komponenter i S&P 500, kompletterar topp fem. Nvidia och Super Micro är tydliga AI-satsningar, tillsammans med Meta Platforms. Tesla och Boeing är årets största förlorare i S&P 500. S&P 500 har ökat med 9,7% under 2024 och nådde rekordhöga nivåer förra veckan.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 25 mars

Elon Musk kritiserar AI-företag, hävdar att de är motsatsen till sina namn

Elon Musk, VD för SpaceX och Tesla, deltog i Viva Technology-konferensen i Paris, Frankrike den 16 juni 2023. Musk gjorde en pik mot ett antal artificiella intelligens (AI) företag, inklusive Open AI, Stability AI och Meta, genom att kalla dem motsatsen till deras namn. Denna kommentar kom som svar på ett inlägg av användaren Eliezer Yudkowsky. Musk har tidigare uttryckt oro över AI som ett existentiellt hot mot mänskligheten och stämde nyligen OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett uppdraget att göra AI fördelaktigt för mänskligheten.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 24 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för brott mot AI-kontrakt

Elon Musk har nyligen stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, med anklagelsen att de brutit mot deras ursprungliga kontraktsavtal gällande AI. Stämningen, som lämnades in vid en domstol i San Francisco, fokuserar på OpenAI:s senaste naturliga språkmodell, GPT-4. Altman har i en intervju med podcaster Lex Fridman öppnat upp om stämningen och sagt att Musk trodde att OpenAI skulle misslyckas och att han valde att gå sin egen väg. Altman hävdar att de fortfarande är engagerade i sitt ursprungliga uppdrag, att tillhandahålla kraftfull teknik till människor gratis som en allmännytta.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 24 mars

OpenAI:s VD säger att Elon Musk trodde att företaget skulle misslyckas

OpenAI:s VD Sam Altman har i en intervju med poddaren Lex Fridman berättat att Tesla och SpaceX VD Elon Musk trodde att OpenAI skulle misslyckas och ´valde att gå sina egna vägar´. Musk ville ha total kontroll för att vända företaget, men OpenAI ville fortsätta i den riktning som nu har blivit OpenAI. Musk ville också att Tesla skulle kunna bygga ett AGI-projekt. Altman tillade att Musk ville omvandla OpenAI till ett vinstdrivande företag som han kunde ha kontroll över eller låta det sammanslås med Tesla. OpenAI står fortfarande fast vid sitt ursprungliga uppdrag att tillhandahålla kraftfull teknik gratis som en allmännytta.

Direktlänk Dela AP7AM fördjupade 24 mars

OpenAIs VD: Elon Musk trodde vi skulle misslyckas och ville ta över

OpenAIs VD, Sam Altman, har uttalat att Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, trodde att OpenAI skulle misslyckas och valde att gå sin egen väg. I en intervju med podcaster Lex Fridman sade Altman att ´Musk ville ha total kontroll för att vända situationen. Vi ville fortsätta i den riktning som nu har blivit OpenAI. Han ville också att Tesla skulle kunna bygga ett AGI-försök´. Altman föreslog också att företaget fortfarande är engagerat i sin ursprungliga orsak, eftersom det ger människor kraftfull teknik gratis, som en allmän nyttighet.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 24 mars

Elon Musk lämnade OpenAI på grund av oenigheter, säger VD

Elon Musk valde att lämna OpenAI eftersom han trodde att företaget skulle misslyckas, enligt VD Sam Altman. Musk ville ha total kontroll för att vända företaget och ville även att Tesla skulle kunna bygga ett AGI-projekt. Han ville vid olika tillfällen göra OpenAI till ett vinstdrivande företag som han kunde kontrollera eller slå samman det med Tesla. OpenAI ville inte det, och Musk bestämde sig för att lämna. Altman föreslog att företaget fortfarande är förankrat i sitt ursprungliga syfte eftersom det ger människor kraftfull teknik gratis.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 24 mars

Open AI:s VD Sam Altman diskuterar företagets framtid och AI-utveckling

Sam Altman, VD för Open AI, diskuterade företagets framtid och utvecklingen inom AI i en intervju. Han talade om sin tillfälliga avsked, Elon Musks tidigare inblandning i företaget och sin osäkerhet kring forskningschefen Ilya Sutskevers framtid i företaget. Altman nämnde också företagets AI-modeller, inklusive GPT-4 och den kommande GPT-5, samt AI-videoverktyget Sora och den mystiska AI-arkitekturen Qstar. Han betonade vikten av beräkningskapacitet och förutspådde att artificiell generell intelligens kommer att vara kapabel att öka vetenskapliga upptäckter avsevärt inom slutet av detta årtionde.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 22 mars

Bedragare använder AI för att lura människor på sociala medier

Bedragare använder alltmer artificiell intelligens (AI) i sina bedrägerier, särskilt riktade mot äldre och ekonomiskt sårbara personer. Amerikanska Federal Trade Commission har sett en ökning av klagomål om annonser som antingen använder AI eller påstår sig använda det för att locka människor till bedrägerier. Minst en tredjedel av klagomålen handlade om annonser på sociala medier som Facebook och YouTube. Antalet klagomål som nämnde AI ökade från två till 14 mellan februari 2023 och februari 2024. Bedragarna använder AI för att skapa falska annonser och videor, inklusive deepfakes av kända personer som Elon Musk och Brad Garlinghouse. Företag som Alphabet och Meta Platforms, som äger YouTube och Facebook, har meddelat att de arbetar för att bekämpa dessa bedrägerier.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 22 mars

Miljardärinvesterare säljer Nvidia och köper andra AI-aktier

Artificiell intelligens (AI) har blivit en het investeringstrend, med företag som Nvidia i spetsen för rörelsen. Nvidias grafikprocessorer (GPU) har blivit populära inom datacenter med hög beräkningskapacitet. Trots detta har åtta miljardärinvesterare minskat sina respektive fonder i Nvidia. Tre av dessa, Israel Englander från Millennium Management, Jeff Yass från Susquehanna International och Steven Cohen från Point72 Asset Management, har sålt över en miljon aktier vardera. Samtidigt har de ökat sina investeringar i andra AI-bolag som Alphabet, Apple, Amazon, Alibaba, Tesla, Microsoft, Oracle, Western Digital, Dell Technologies och Intuitive Surgical.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 mars

OpenAI:s VD Sam Altman lovar förbättringar med kommande AI-modell GPT-5

OpenAI:s VD Sam Altman har erkänt att företagets senaste och mest avancerade artificiella intelligensmodell, GPT-4.5, ´suger lite´, men lovar att världen kommer att hålla med när GPT-5 lanseras om några månader. Altman diskuterade också OpenAI:s beslut att öppna källkoden för sin teknologi och vikten av att demokratisera AI. Han avslöjade också att företaget kommer att återgå till att utveckla robotar och att han hoppas att vi får humanoida robotar som en del av denna övergång. Altman berörde också företagets namn och erkände att det kanske inte var det bästa valet med tanke på hur företaget har utvecklats.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 21 mars

Chipotle Mexican Grill och Broadcom kan vara nästa att göra aktiesplit

Volatilitet är en del av att investera i Wall Street. På senare tid har investerare flockats till aktier som genomfört splitar. En ´aktiesplit´ är en rent kosmetisk händelse där ett företag ändrar sitt aktiepris och antalet utestående aktier. Det ändrar inte företagets börsvärde eller dess operativa prestanda. Sedan mitten av 2021 har nästan ett dussin framstående företag genomfört framåtriktade aktiesplitar, inklusive Amazon, Tesla och Walmart. Den 19 mars tillkännagav Chipotle Mexican Grill en 50-för-1 aktiesplit, en av de största framåtriktade splitarna i New York-börsens historia. Broadcom kan vara nästa företag att genomföra en aktiesplit.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 mars

Artificiell Intelligens är den största drivkraften i den moderna ekonomin, enligt tidigare Ark Invest-analytiker

Will Summerlin, tidigare analytiker på Ark Invest, anser att Artificiell Intelligens (AI) är den mest betydande drivkraften i den moderna ekonomin. Summerlin delade sina tankar om AI:s inverkan på ekonomin på sociala medier, och menar att AI snabbt integreras i olika sektorer och automatiserar ett brett spektrum av uppgifter och arbetsflöden. Han påpekade att AI:s potential är oöverträffad i den moderna ekonomins historia och att värdet av AI kan mätas lätt. Summerlin lämnade Ark Invest i september och uttryckte sin entusiasm för framtiden för AI-revolutionen. Men alla delar inte denna optimistiska syn. Vissa, som Apollo´s chefsekonom Torsten Sløk, har varnat för en AI-bubbla som kan vara större än teknikbubblan på 1990-talet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 21 mars

OpenAI:s VD Sam Altman lovar en imponerande AI-uppdatering och diskuterar företagets framtid

OpenAI:s VD Sam Altman diskuterade företagets nuvarande tillstånd och framtida planer i en intervju med AI-forskaren Lex Fridman. Altman lovade att en imponerande uppdatering av företagets AI-modell, GPT-5, kommer att släppas senare i år. Han uttryckte också att företaget planerar att återvända till att utveckla robotar och att han hoppas att detta kommer att innebära skapandet av humanoida robotar. Altman diskuterade också den tidigare konflikten i OpenAI:s styrelse och hans relation med kollegan Ilya Sutskever. Slutligen adresserade han kritiken mot OpenAI och dess övergång från en ideell organisation till ett vinstdrivande företag.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 21 mars

Nvidia avtäcker ny toppmodell AI-chip, Blackwell B200

Nvidia, en ledande tillverkare av halvledare för artificiell intelligens (AI), avtäckte på måndagen sitt flaggskepp AI-chip, Blackwell B200, som de säger är upp till 30 gånger snabbare än dess föregående chip. Företagets VD, Jensen Huang, lanserade också ett nytt set av mjukvaruverktyg designade för att hjälpa utvecklare att sälja sina AI-modeller mer lätt till alla företag som använder Nvidia. Nvidia hoppas att dess chip- och mjukvaruannonseringar på GTC 2024 kommer att hjälpa företaget att behålla sin ledande position som den dominerande säljaren av AI-utrustning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 mars

Nvidia presenterar nästa generations AI-plattform Blackwell

Nvidia (NVDA) presenterade på måndagen sin nästa generations artificiella intelligensplattform, Blackwell, och hur den kan införliva AI-teknologi i sektorer som hälso- och sjukvård, tillverkning och mer. Blackwell kommer att göra det möjligt för organisationer att bygga och köra realtids generativ AI på språkmodeller med biljontals parametrar, upp till 25 gånger billigare och energieffektivare än dess föregångare, Hopper-plattformen. Företag som planerar att adoptera Blackwell inkluderar Amazon Web Services, Google, Meta Platforms, Microsoft, OpenAI, Oracle och Tesla. Blackwell-baserade produkter kommer att finnas tillgängliga från Nvidias hårdvarupartners senare i år.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 mars

Wall Street stiger, stödd av megakapitaliserade tillväxtaktier

Wall Streets huvudindex steg på måndagen, med stöd av en rally i megakapitaliserade tillväxtaktier som Alphabet och Tesla. Alphabet ökade med 6,7% efter en medierapport om att Apple är i samtal om att bygga in Googles Gemini AI-motor i iPhone. Tesla steg med 6,7% efter att elbilstillverkaren meddelat att den skulle öka priset på sina Model Y EV i vissa europeiska länder. Nvidia, som inleder sin årliga utvecklarkonferens, klättrade med 1,2%. Goldman Sachs sade på måndagen att de nu förväntar sig tre räntesänkningar 2024, jämfört med fyra förväntade tidigare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 mars

Ökning av AI-relaterade bedrägeriannonser på sociala medier rapporteras av FTC

Federal Trade Commission (FTC) har rapporterat en kraftig ökning av klagomål det senaste året gällande annonser som antingen använder artificiell intelligens (AI) eller påstår sig använda den för att lura människor i bedrägerier. Minst en tredjedel av dessa klagomål rör annonser som ses på sociala medieplattformar som Facebook och YouTube. FTC mottog bara två klagomål relaterade till AI i februari 2023, men det antalet steg till 14 ett år senare, i takt med att generativ AI ökade i popularitet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 18 mars

Elon Musk delar källkoden för Grok Chatbot efter stämning mot OpenAI

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, har delat källkoden som driver Grok chatbot, vilket uppfyller ett tidigare löfte. Musk stämde nyligen OpenAI och Altman, med argumentet att ChatGPT-tillverkarens fleråriga, flerbiljondollarpartnerskap med Microsoft bryter mot dess grundläggande åtagande att gagna mänskligheten. Han anklagade också för brott mot kontrakt, brott mot plikt och orättvisa affärspraktiker. Musk bad även OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten. OpenAI svarade på Musks stämning med ett blogginlägg som inkluderade skärmdumpar av Musks e-postmeddelanden under hans tid på företaget.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 18 mars

OpenAI introducerar banbrytande humanoid robot

OpenAI har introducerat sin humanoida robot Figure One, ett genombrott inom robotik och artificiell intelligens. Roboten, som har utvecklats i samarbete med Figure AI, en startup värderad till 2,6 miljarder dollar, har förmågan att härma mänskliga funktioner och interaktioner. Videon som visar roboten har väckt oro för framtiden. Figure One kan uppfatta sin omgivning, interagera med objekt och människor och förstå och agera på generella kommandon. Den kan även utföra flera uppgifter samtidigt och röra sig smidigt. Reaktionerna på roboten har varit blandade, med både beundran och oro för framtiden för AI och humanoida robotar.

Direktlänk Dela Brand Synario fördjupade 18 mars

Elon Musk gör AI-chatbot GrokAI öppen källkod

För en vecka sedan lovade Elon Musk att hans AI-chatbot, GrokAI, snart skulle bli öppen källkod. Nu har han uppfyllt sitt löfte och gjort AI-verktyget till öppen källkod, med en öppen release tillgänglig på GitHub. Detta innebär att forskare och utvecklare kan arbeta med modellen och förbättra GrokAI:s xAI-förmågor. Musk passade också på att rikta ännu en pik mot OpenAI, och uppmanade dem att tala mer om ´öppen´ delen i deras namn. xAI, företaget bakom GrokAI, publicerade ett blogginlägg där de meddelade att GrokAI nu är öppen källkod. Modellen är en 314 miljarder parameter blandning-av-experter-modell och har tränats från grunden av xAI-teamet.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 18 mars

Elon Musk varnar för ´woke AI´

Elon Musk, VD för SpaceX och Tesla och ägare av X (tidigare känt som Twitter), har varnat folk för ´woke AI´, och hävdar att den generativa artificiella intelligensen kan visa sig vara dödlig för människor. Musk uttryckte oro och noterade att noggrann övervägning behövs när AI blir mer avancerad för varje dag som går och om den inte hanteras korrekt, kan det leda till farliga resultat. Musk reagerade på skärmdumpar som visade en påstådd konversation med Gemini AI om felaktig könsidentifikation av Caitlyn Jenner som ett sätt att förhindra en kärnapokalyps.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 16 mars

AI-startup Figure demonstrerar sin första humanoida robot

AI-startupföretaget Figure har nyligen delat en demo av sin första humanoida robot som deltar i en realtidskonversation, tack vare ChatGPT och OpenAI. Roboten, känd som ´Figure 01´, använder OpenAI:s förtränade multimodella modell, VLM, för att förstå bilder och texter och förlitar sig helt på vokal kommunikation för svar. Företaget hävdar att varje beteende i videon baseras på systeminlärning. Figure AI-roboten verkar vara redo att konkurrera direkt med Elon Musks Tesla och deras Optimus humanoida robot.

Direktlänk Dela Supercar Blondie fördjupade 16 mars

Elon Musk varnar för farorna med ´woke AI´

Teknikmiljardären och Tesla Inc:s VD Elon Musk tror att ´woke AI´ kan vara dödligt och uttrycker sina farhågor om de potentiella riskerna med AI programmerad för att främja mångfald. Musk tog till X, tidigare Twitter, för att uttrycka sina farhågor om farorna med sin ´woke AI´ som Alphabet Inc:s GOOG GOOGL Google Gemini, och mer nyligen, Adobe Inc:s ADBE Firefly. Han sa att sådan AI potentiellt kan ta till extrema åtgärder för att uppnå sina programmerade resultat, till och med gå så långt som att skada människor. Musk har tidigare varnat för farorna med oreglerad AI-utveckling.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 16 mars

Teknikmiljardären och Tesla Inc:s VD Elon Musk uttrycker oro över potentiella risker med AI programmerad för att upprätthålla mångfald. Musk har tidigare klagat på potentiella faror med AI-system som är programmerade att upprätthålla mångfald till varje pris, men denna gång nämnde han specifikt Googles Gemini AI. Han sa att sådan AI potentiellt kan ta till extrema åtgärder för att uppnå sina programmerade utfall, till och med att skada människor. Riskkapitalisten Marc Andreessen kallade det ´neo-rasistisk AI´.

Benzinga fördjupade 16 mars

Figure AI lanserar ny humanoid robot drivs av OpenAI´s ChatGPT

En ny automatiserad humanoidrobot som drivs av OpenAI:s ChatGPT har lanserats av företaget Figure AI. Roboten, kallad Figure 01, kan utföra grundläggande autonoma uppgifter och föra realtidskonversationer med människor. Figure AI har delat en demonstrationsvideo som visar hur ChatGPT hjälper den tvåbenta maskinen att visualisera objekt, planera framtida handlingar och till och med resonera om sitt minne. Företaget hoppas att deras första humanoida AI-robot kommer att vara effektiv för jobb som är för farliga för mänskliga arbetare och kan lindra arbetskraftsbrist. Figure AI har fått 675 miljoner dollar i investeringar från bland annat Jeff Bezos, Nvidia, Microsoft och OpenAI. Dessutom har de nyligen ingått ett avtal med BMW för att sätta Figure 01 på jobb på BMW:s fabriksgolv.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 15 mars

Automatiserad humanoidrobot Figure 01 drivs av OpenAI:s ChatGPT

En ny humanoidrobot, Figure 01, drivs av OpenAI:s ChatGPT och kan utföra grundläggande autonoma uppgifter och föra realtidskonversationer med människor. Figure AI, företaget bakom roboten, delade en demonstrationsvideo som visar hur ChatGPT hjälper maskinen att visuellt identifiera objekt, planera framtida handlingar och reflektera över sitt minne. Figure AI hoppas att deras första AI-humanoidrobot kommer att vara kapabel att utföra jobb som är för farliga för mänskliga arbetare och kan hjälpa till att lindra arbetskraftsbrist. Figure AI höjde 675 miljoner dollar i maj 2023 från investerare som Jeff Bezos, Nvidia, Microsoft och OpenAI.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 15 mars

OpenAI släpper uppdaterad film av humanoid robot Figure 1

OpenAI har i samarbete med AI-robotikstartupen Figure släppt uppdaterade bilder av en fusion mellan humanoida robotar och ChatGPT, känd som Figure 1. Denna robot kan beskriva sin omgivning på ett sätt som påminner om en människa, och kan utföra uppgifter som människor kanske inte vill eller kan göra. I filmen visas olika klipp där roboten svarar på frågor, deltar i resonemang och visar sina fysiska förmågor. Trots att en amerikansk rapport varnar för att OpenAI kan utgöra ett allvarligt hot, rekommenderar rapporten flera politiska åtgärder i fråga om utbildning och utveckling av artificiella intelligensverktyg.

Direktlänk Dela Chiang Rai Times fördjupade 15 mars

Ny humanoid robot visar upp visuell igenkänningsteknik

En humanoid, konversationell robot kallad ´Figure 01´, packad med OpenAI-teknik, har visat upp sin visuella igenkänningsteknik. Roboten kan korrekt förklara vad som finns framför den, som ett rött äpple, en diskställning och en man. När mannen frågar om han kan få något att äta, plockar Figure 01 upp äpplet och ger det till honom. Den nya visuella språkmodellen (VLM) är vad som underbygger Figure 01:s sömlösa interaktion med människor. VLM kommer från ett samarbete mellan OpenAI och Figure, startupföretaget bakom Figure 01. Brett Adcock, Figure-grundaren, har tillkännagett att Figure 01 kan fungera självständigt.

Direktlänk Dela 2oceansvibe fördjupade 15 mars

Elon Musk, teknikentreprenören och grundaren av företagen Tesla och SpaceX, har hamnat i en offentlig fejd med Sam Altman, VD för OpenAI. Musk, som hjälpte till att grunda OpenAI för nästan ett decennium sedan, har stämt Altman och OpenAI för att ha brutit mot ett ´grundande avtal´ från 2015. OpenAI har i sin tur kallat Musks stämning för ´löjlig´ och ´osammanhängande´. Enligt flera PR-experter har Musk övertaget i den offentliga opinionen, trots att hans stämning troligen kommer att avvisas.

Business Insider fördjupade 15 mars

AI-robotföretag Figure visar upp förbättrad robot

AI-robotföretaget Figure har släppt en uppdaterad video av sin OpenAI-drivna robot, Figure 1. Videon visar hur roboten svarar på frågor och utför fysiska uppgifter, som att räcka över ett äpple. Roboten demonstrerar avancerade verbal-, visuell- och naturliga språkbehandlingsfärdigheter. Figure 1 stöds av en naturlig manlig röstton. Företaget samlade in 675 miljoner dollar i en finansieringsrunda på 2,6 miljarder dollar förra månaden. Figure planerar att använda finansieringen för att öka anställningen, påskynda produktionen och utveckla omfattande språkmodeller för robotik.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 15 mars

Elon Musk anklagar OpenAI för att ha stulit ´allt´

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, har anklagat OpenAI, som tillverkar ChatGPT, för att ha stulit ´allt´. Anklagelsen kommer efter en intervju med OpenAI:s CTO Mira Murati, där hon medgav att företaget använder offentligt tillgänglig och licensierad data för att träna sin AI-modell, Sora. Murati bekräftade senare att den licensierade datan inkluderade data från Shutterstock. Musk har tidigare varit i konflikt med OpenAI och har kritiserat företaget för dess datainsamlingsmetoder och de potentiella etiska konsekvenserna av att använda offentligt tillgänglig data utan tydligt samtycke.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 mars

Figure visar framsteg med humanoid robot som använder OpenAI

Efter att ha tillkännagivit sitt partnerskap med OpenAI har tech-startupen Figure släppt en ny klipp av sin humanoida robot, Figure 01, som pratar med en ingenjör medan den städar undan disk. ´Jag ser ett rött äpple på en tallrik i mitten av bordet, en diskställ med koppar och en tallrik, och du står i närheten med din hand på bordet,´ sa roboten med en kuslig röst, visar OpenAI´s ´tal-till-tal-reasoning´ färdigheter. ´Kan jag få något att äta?´ frågade den mänskliga testaren i närheten. ´Visst,´ svarade den, och överlämnade det röda äpplet med lätthet. ´Så jag gav dig äpplet eftersom det är den enda, äh, ätbara föremål jag kunde ge dig från bordet,´ sa roboten när den frågades varför den gav honom äpplet, och införlivade ett skrämmande mänskligt ´äh´ mitt i meningen. Företaget har ännu inte tillkännagivit en livskraftig konsumentprodukt, men demon ger en nästan dystopisk känsla av den nära framtiden. Är detta verkligen hur interaktion med en AI-aktiverad robot som städar ditt hem eller gör din disk en dag kan se ut? I slutet av februari tillkännagav Figure att det hade undertecknat ett avtal med ChatGPT-tillverkaren, i hopp om att ge sina framtida robotar förmågan att förstå språk med hjälp av AI och lära sig nya färdigheter i en accelererad takt. Tidigare släppta videor visar Figure 01 som använder en kaffemaskin, går och plockar upp objekt och placerar dem på ett närliggande transportband. Med ytterligare hjälp från OpenAI hoppas Figure utveckla ´nästa generations AI-modeller för humanoida robotar´, enligt ett pressmeddelande vid den tiden, vilket gör att de kan ´bearbeta och resonera från språk.´ Och med tanke på företagets senaste demo verkar Figure göra betydande framsteg på den fronten. Under tiden har konkurrenten Tesla, som nyligen blev ertappad med att fejka en video av sin Optimus humanoida robot som noggrant viker en skjorta på ett bord, mycket att ta igen.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 15 mars

Robotföretaget Figure avslöjar humanoid AI-robot

Figure, ett robotföretag värderat till 2,6 miljarder dollar, har avslöjat Figure 01, en livsstor humanoid AI-robot som kan utföra uppgifter som suddar gränsen mellan fiktion och verklighet. Roboten kan identifiera och överlämna objekt, utföra simpel arbete, svara på mänskliga frågor och beskriva sin omgivning. Figure skapade sin Robo-Frankenstein i samarbete med OpenAI, hjärnorna bakom det revolutionerande ChatGPT. Figure´s VD, Brett Adcock, postade en demonstrationsvideo där Figure 01 kan ses utföra interaktioner som många kan missta för en scen från en futuristisk film.

Direktlänk Dela Giant Freakin Robot fördjupade 15 mars

Adobe kritiseras för AI-verktyget Fireflys felaktiga representationer

Adobe Inc. har fått kritik för sitt AI-bildskapande verktyg, Firefly, som har upptäckts göra liknande kontroversiella misstag som Alphabets Google´s Gemini. Förra månaden pausade Google tillfälligt sin Gemini AI:s förmåga att producera bilder av individer på grund av felaktigheter i framställningen av historiska figurer. Nu har Firefly, som använder liknande tekniker för att skapa bilder från skriven text, upptäckts replikera många av de samma problem som plågade Gemini. Adobe har fått kritik för sina felaktiga ras- och etniska framställningar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 mars

Aktiemarknaden sjunker trots starka vinster i partipriser

Aktieindex minskade något under torsdagens sista halvtimme av handel, efter att oväntade vinster i partipriser i februari överraskade investerare och detaljhandelsförsäljningen försvagades. Nvidia och Super Micro Computer sjönk kraftigt på aktiemarknaden, trots att analytiker blev mer optimistiska kring båda AI-ledarna. Ett innehav av Cathie Wood steg kraftigt. Bitcoin och guld sjönk när statsobligationsavkastningarna ökade. Federal Reserves möte och beslut om räntorna väntas på onsdag. Dow Jones Industrial Average sjönk nästan 0,4% på torsdagen, trots att vissa teknikledare presterade bra. S&P 500 och Nasdaq sjönk med 0,3%. Russell 2000, som representerar småbolag, led ett stort nederlag på 2,4%. Siffror från arbetsmarknadsdepartementet visade att producentprisindexet i februari steg med 0,6%. Ekonomer hade förväntat sig att partipriserna skulle stiga med 0,3% i månaden. På årsbasis steg priserna med 1,6%, vilket är högre än förväntningarna på 1,2%. Arbetslöshetsansökningarna för veckan som slutade 9 mars sjönk till 209 000. Ekonomer hade förväntat sig 215 000 ansökningar, enligt Econoday. Dessutom steg detaljhandelsförsäljningen med 0,6% i februari, jämfört med förväntningarna på 0,7%, efter att ha sjunkit med 0,8% i januari. De flesta sektorer i S&P 500 sjönk på aktiemarknaden, även om kommunikationstjänster och energi steg. Handelsvolymen på New York-börsen och på Nasdaq steg från onsdagen, enligt preliminära uppgifter. Men bredden var nedslående, med fler förlorare än vinnare med 4 mot 1 på NYSE och nästan 8 mot 3 på Nasdaq. Avkastningen på den riktmärkande 10-åriga statsobligationen steg 10 punkter till 4,29%. I en ogynnsam rörelse för aktierna steg avkastningen över dess 200-dagars glidande medelvärde, till den högsta nivån sedan 29 februari. Innovator IBD 50 (FFTY) börshandlade fonden led ett nederlag på 1,7%. Federal Reserve kommer att träffas på onsdag för sitt räntebeslut. Enligt CME FedWatch Tool är sannolikheten för att räntorna förblir oförändrade överväldigande 99% i mars, men endast 37,1% i juni. På Dow Jones-indexet steg endast sju aktier på torsdagen. Apple (AAPL) och Microsoft (MSFT) steg, liksom Visa (V). Microsoft och Visa återhämtar sig från sina 10-veckors glidande medelvärden. Men JPMorgan Chase (JPM), Verizon (VZ) och IBM (IBM) belastade Dow-indexet. Utanför Dow sjönk Nvidia (NVDA) med 4,2% på torsdagen. BofA Securities höjde sitt prisobjekt till 1 100 från 925 på IBD Leaderboard och IBD 50 innehav. BofA-analytiker Vivek Arya fann Nvidias ´värdering och ägande attraktivt jämfört med halvledare/infotechjämnåriga´. Uppgraderingen kommer när ledaren inom artificiell intelligens planerar sin GTC AI-konferens för utvecklare nästa vecka. Nvidia har haft en enorm uppgång, med en ökning på 77% hittills i år efter sin massiva rally 2023, då den ökade med 239%. Super Micro nedgraderades på aktiemarknaden idag. Under tiden höjde BofA-analytiker Ruplu Bhattacharya sitt prisobjekt för Super Micro Computer (SMCI) från 1 040 till 1 280, men aktierna sjönk nästan 5%. Både Nvidia och Super Micro testar sina kortfristiga glidande medelvärden. Super Micro har en vinst på 298% hittills i år. Fondsmanager Cathie Woods ARK Invest innehav Robinhood (HOOD) steg mer än 5%. Rapporter sa att finanstjänsteföretaget ökade sina tillgångar under förvaltning med 16% i februari. Under tiden sjönk Tesla (TSLA) med 5% på aktiemarknaden idag. Aktierna fortsätter en nedåtgående trend. Resultat flyttade hembyggare och programvaruaktier. Lennar (LEN) sjönk med mer än 7% och drog sig tillbaka under en köppunkt efter att dess resultatrapport kom ut sent på onsdagen. Hembyggaren missade försäljningsutsikterna, enligt FactSet, och gav en negativ prognos för det nuvarande kvartalet. Aktierna sjönk till det 50-dagars glidande medelvärdet på torsdagen. UiPath (PATH) och SentinelOne (S) sjönk under sina 50-dagars glidande medelvärden i hög volym, vilket är en säljsignal. SentinelOnes försäljnings- och marginalprognos kom in under förväntningarna. Aktier nära köppunkter. Några aktier förblev nära köppunkter i korrekta baser på aktiemarknaden idag. Neurocrine Biosciences (NBIX) förblev nära sin köppunkt på 143,35, trots en minskning på 2,5% i dagens handel. Royal Caribbean (RCL) var nära en köppunkt på 133,77 i en koppbas. Företaget diskuteras i dagens IBD 50 Stocks to Watch. Slutligen sjönk det senaste IBD Stock Of The Day och Leaderboard innehavet Dexcom (DXCM) under en köppunkt på 132,03. Det finns ingen säljsignal än så länge.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 15 mars

Roboten ´Figure 01´ visar upp imponerande visuellt språkmodell och multitasking förmåga

En demonstration av den humanoida, konversationsroboten ´Figure 01´, utrustad med OpenAI-teknik, har dykt upp på internet. Roboten visar upp sin visuella igenkänningsförmåga genom att korrekt förklara vad den ser framför sig. När den tillfrågas om den kan ge något att äta, tar den ett äpple och ger det till den frågande personen. Figure 01 drivs av en ny visuell språkmodell (VLM) som gör den till en futuristisk robot med mänskliga drag. Brett Adcock, grundaren av Figure, företaget bakom Figure 01, säger att roboten har inbyggda kameror som matar VLM med data för att förstå scenen framför den. Adcocks slutliga mål är att utbilda ett avancerat AI-system för att styra miljarder humanoida robotar.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 14 mars

Startup-företaget Figures humanoida robot överträffar Teslas Optimus-robot

Figure, ett startup-företag som samarbetar med OpenAI, har släppt en video som visar en humanoid robot, Figure 01, som överträffar vad Tesla har demonstrerat med sin Optimus-robot. Figure 01 kan utföra komplexa uppgifter, som att identifiera föremål, svara på frågor med mänsklik ton, plocka upp skräp och placera disk i ett diskställ. Videoinspelningen visar att Figure 01 inte styrs av en människa, vilket är en pik mot Tesla vars Optimus-robot tycks ha styrs av en människa i en demonstration. Figure har samlat ett team av experter från företag som Boston Dynamics och DeepMind.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 14 mars

Sam Altman kontaktade Elon Musk efter stämningen mot OpenAI

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avslöjade nyligen att han omedelbart kontaktade Elon Musk när han fick reda på stämningen som Teslas VD lämnade in mot OpenAI. Altman och Musk hade en kort konversation via textmeddelanden efter att stämningen lämnats in. Altman uttryckte också sin nostalgi för ´gamla Elon´, och betonade Musks avgörande roll som grundande medlem av OpenAI och hans bidrag under dess formande år. Trots rättsliga tvister fortsätter deras förbindelse att vara stark.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 14 mars

AI-hysteri och gamma squeeze driver aktiemarknaden trots högre inflation

Aktiemarknaden har visat en ökning trots högre inflationssiffror. Denna ökning, som drivs av AI-hysteri och gamma squeeze, har dominerat över negativa inflationsdata. Trots detta vet kloka investerare att marknaden inte kan ignorera inflationen för evigt. QQQ, en del av Invesco QQQ Trust Series 1, har överträffat trendlinjen på diagrammet, vilket indikerar fortsatt YOLO-beteende på marknaden. Oracle Corp:s intäkter har visat en stark efterfrågan på NVIDIA Corp-chip, vilket har lett till en ökning av NVDA-aktien och dragit upp andra AI-aktier. Den så kallade momo-flocken har nu helt ersatt Tesla Inc som sin favoritaktie med NVDA. Den stora triggerpunkten för aktiemarknaden kommer att vara Nvidia GTC-evenemanget som startar den 18 mars.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 mars

Robotikstart-up Figure visar upp sin första samarbetsprodukt med OpenAI

Figure, ett robotikstart-up värderat till 2,6 miljarder dollar, har visat upp sin första samarbete med OpenAI, tillverkaren av ChatGPT. Figure, som grundades för mindre än två år sedan av tidigare anställda på Boston Dynamics, Tesla, Google DeepMind och Archer Aviation, har utvecklat en humanoid robot, Figure 01. Roboten kan interagera med människor och sin omgivning, följa kommandon, lokalisera och överlämna föremål, beskriva vad den gör och konversera med människor. Figure 01 kan även identifiera, planera och utföra uppgifter på egen hand.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 mars

SpaceX och Oracle utvecklar AI-baserat kartläggningsverktyg för jordbruk

SpaceX och Oracle samarbetar för att utveckla ett AI-baserat kartläggningsverktyg för jordbruk. Larry Ellison tillkännagav samarbetet med Elon Musk under Oracles vinstsamtal på måndag. Verktyget kommer att hjälpa gårdar att planera, förutsäga och öka sin jordbruksproduktion, sa Ellison. Verktyget skapar en karta över ett lands gårdar och visar vad var och en odlar. Larry Ellison och Elon Musk har en lång vänskap och Ellison satt i Teslas styrelse från 2018 till 2022. SpaceX gick in i jordbrukssektorn i januari genom ett partnerskap med John Deere.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 13 mars

Elon Musk kritiserar OpenAI och dess VD Sam Altman

Elon Musk, miljardär och VD för Tesla och SpaceX, har nyligen stämt AI-företaget OpenAI och dess VD Sam Altman. Han anklagar dem för att ha brutit mot kontraktsavtal som gjordes när han hjälpte till att starta företaget 2015. Musk hävdar att de har brutit mot företagets ursprungliga uppdrag att gynna mänskligheten genom att istället prioritera vinst. Han har även delat ett nytt ´logotyp´ för företaget, där han kallar det för en ´lögn´.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 13 mars

OpenAI kallar Elon Musks stämningsansökan ´oansvarig´ och ´fiktiv´

Elon Musk vill stämma OpenAI, men företaget hävdar att han hallucinerar. OpenAI har svarat på stämningsansökan Musk lämnade in förra månaden genom att kalla miljardärens ´oansvariga´ påståenden ´fiktiva´. OpenAI:s VD, Sam Altman, har anlitat Elon Musks favoritfirma för att svara på stämningen. Musk hävdar att OpenAI brutit mot ett grundavtal om att verka som en ideell organisation, men OpenAI säger att det avtal han hänvisar till aldrig existerade. OpenAI har även föreslagit att Musk kan vara avundsjuk på företagets framgångar inom AI sedan han lämnade företaget.

Direktlänk Dela Above the Law fördjupade 13 mars

OpenAI anlitar framstående advokater för att bekämpa Elon Musks stämning

OpenAI har anlitat framstående advokater för att bekämpa Elon Musks stämning. En av advokaterna har tidigare hjälpt Twitter i en rättslig konflikt med Musk. Musks stämning hävdar att OpenAI brutit mot dess ´grundläggande avtal´. OpenAI har anlitat två advokater från Wachtell, Lipton, Rosen & Katz för att representera OpenAI och ytterligare advokater från Morrison & Foerster för att representera dess övriga försvarare, inklusive OpenAIs VD Sam Altman. En av advokaterna från Wachtell, William Savitt, hjälpte till att leda Twitters fall mot Musk. Musk har också sin egen starka advokatgrupp. Musk stämde OpenAI och några av dess medgrundare tidigare i år, med påståendet att företaget hade brutit mot dess ´grundläggande avtal´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 13 mars

OpenAI avfärdar Elon Musks stämningsansökan som ´orimlig´

OpenAI har avfärdat Elon Musks stämningsansökan mot företaget i en rättslig inlämning, beskrivande Teslas VD:s påståenden som ´orimliga´ och avsedda endast ´för att främja hans kommersiella intressen´. OpenAI förnekar att de någonsin bröt vad Musk kallar dess ´grundläggande avtal´, och hävdar att inget sådant kontrakt någonsin existerade. Musk och OpenAI har varit i en långvarig tvist sedan Musk lämnade företaget 2018. OpenAI hävdar att Musks stämning är ett försök att stärka hans position som konkurrent inom industrin.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 13 mars

Piaggio introducerar AI-driven fabriksrobot för att förbättra effektiviteten i tillverkningsprocessen

Piaggio Fast Forward (PFF), en Boston-baserad dotterbolag till italienska motorfordonstillverkaren Piaggio, har nyligen presenterat ´kilo´, en AI-driven fabriksrobot. Med smart följteknik och en lastkapacitet på upp till 130 kg kan denna handsfree-robot följa operatörer autonomt och navigera över 100 fördefinierade rutter. Detta inte bara effektiviserar arbetsflöden, utan minskar också risken för arbetsplatsolyckor. PFF följer en växande trend inom fordonsindustrin, där företag utforskar integrering av AI och robotteknik för att effektivisera sina fabriker.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 13 mars

Elon Musk planerar att göra sin chatbot Grok öppen källkod

Elon Musk har en chatbot vid namn Grok som han planerar att göra till öppen källkod. Det är oklart vilka delar av boten som kommer att vara öppna för granskning. Musk har tidigare grundat OpenAI, men hans roll har minskat över tid. Han har nyligen stämt företaget och dess VD, Sam Altman, för att ha brutit mot dess ursprungliga stadgar genom att ingå ett flera miljarder dollar stort avtal med Microsoft. OpenAI har avvisat dessa påståenden i ett blogginlägg. Grok är inte AGI, men är låst bakom en prenumeration på X. Grok är fortfarande i sina tidiga stadier, men den fungerar med realtidsinformation och kommer att bli öppen källkod.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 12 mars

Nvidia lägger till 1 biljon dollar till sitt börsvärde, ser fortsatt tillväxt

Nvidia, en av de mest inflytelserika teknikföretagen inom artificiell intelligens (AI), har lagt till 1 biljon dollar till sitt börsvärde sedan mitten av januari. Företagets aktier har ökat med 284% under det senaste året, mycket tack vare den ökade efterfrågan på grafikprocessorer (GPU) som används i AI-applikationer. Nvidias största intäktskälla under företagets räkenskapsår 2024 var dess datacenter-verksamhet, som växte med 217% jämfört med föregående år. Företaget har även investerat i andra områden som kan leda till fortsatt tillväxt, inklusive röstigenkänning och humanoida robotar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 mars

AMD kan bli en stor aktör inom AI, överträffa ´Magnificent Seven´

Termen ´Magnificent Seven´ myntades förra året av Bank of Americas analytiker Michael Hartnett för att beskriva de sju mest inflytelserika teknikaktierna: Alphabet, Apple, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia, Amazon och Tesla. En annan aktie som håller jämna steg med ´Magnificent Seven´ är Advanced Micro Devices (AMD), som presterade bättre än fem av de sju medlemmarna i denna grupp under det senaste året med en vinst på 152%. Trots att AMD kom in lite sent på AI-marknaden jämfört med sin konkurrent Nvidia, har AMD enorm potential. Företaget avslöjade sin nya MI300X AI GPU i december, vilket redan har fångat uppmärksamheten hos några av teknikens mest framstående aktörer, inklusive Microsoft och Meta. Dessutom vill AMD leda sitt eget utrymme inom AI genom att satsa på AI-drivna datorer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 mars

En nybörjarguide till djupinlärning och maskininlärning

Artikeln diskuterar djupinlärning och maskininlärning, som är underkategorier inom artificiell intelligens (AI). Dessa tekniker lär datorer att lära sig från data och göra förutsägelser eller beslut utan att explicit programmeras för att göra det. Exempel på tillämpningar inkluderar sjukvårdsdiagnoser och behandlingar, finansiell riskbedömning, personliga rekommendationer inom e-handel och autonoma fordon inom fordonsindustrin. Företag som använder dessa tekniker inkluderar Google Health, IBM Watson Health, JPMorgan Chase, Square, Amazon, Alibaba, Tesla och Toyota Research Institute.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 12 mars

OpenAI förnekar påstådda grundläggande avtal med Elon Musk

OpenAI förnekar alla påståenden om ett grundläggande avtal med Elon Musk och hävdar sin oberoende framgång. Företaget anklagar Musk för att försöka ta otjänad kredit för dess prestationer. Tvisten uppstår från Musks anklagelser om att OpenAI bryter mot ett påstått grundläggande avtal. OpenAI hävdar att Musk stödde en vinststruktur för OpenAI, att kontrolleras av Musk själv, och övergav projektet när hans önskemål inte följdes. OpenAI svarade på Musks klagomål förra veckan och sa att ´Musk ville att vi skulle slå ihop oss med Tesla, eller att han ville ha full kontroll´.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 12 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, anlitar tidigare stämd advokatbyrå för försvar

OpenAI har anlitat en advokatbyrå som tidigare stämts av Elon Musk för $90 miljoner för att försvara sig mot Teslas ägares senaste rättsfall. Musk hävdade att det Microsoft-backade AI-företaget övergav sitt icke-vinstdrivande uppdrag att se till att AI gagnar mänskligheten och fokuserar på vinstskapande, påståenden som OpenAI starkt förnekade. OpenAI kommer att representeras i rätten av advokater från Wachtell, Lipton, Rosen & Katz och ett annat team från Morrison & Foerster.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 mars

OpenAI hävdar att de klarar sig bra utan Elon Musk

OpenAI hävdade i en rättslig inlämning på måndag att företaget klarar sig bra utan Elon Musk, som lämnade företaget 2018. OpenAI svarade på en stämning som Musk lämnade in förra månaden, och kallade hans anspråk för ´inkoherenta´, ´frivola´, ´extraordinära´ och ´en fiktion´. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015, har anklagat företaget för att bryta mot sitt grundavtal och avvika från sin ursprungliga, icke-vinstdrivande mission genom att reservera några av sina mest avancerade AI-teknologier för privata kunder. OpenAI hävdar att Musk nu vill ta äran för företagets enorma framgångar under de senaste sex åren för sig själv.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 12 mars

Elon Musk gör sin AI-startup xAI:s chatbot Grok öppen källkod

Elon Musk tillkännagav på måndagen att hans startup för artificiell intelligens, xAI, kommer att göra sin chatbot, Grok, öppen källkod denna vecka. Detta kommer mitt i hans rättsliga strid med OpenAI, som han kallade ´en lögn´. Musk, som är VD för Tesla, gjorde tillkännagivandet på sin sociala medieplattform, X. Musk stämde nyligen OpenAI, som han medgrundade 2015 och lämnade 2018, och påstår att företaget övergav sin ursprungliga mission att utveckla öppen källkods-teknologi för artificiell allmän intelligens till förmån för vinster. Stämningen, som även nämner OpenAI:s VD och medgrundare Sam Altman, hävdar att Altman och medgrundaren Greg Brockman ursprungligen närmade sig Musk för att skapa ett icke-vinstdrivande företag med öppen källkod, och att företagets övergång till att tjäna pengar bröt mot det kontraktet. Musk kräver att OpenAI, som nu stöds av Microsoft, återgår till öppen källkod.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 11 mars

Elon Musks AI-startup xAI kommer att öppna källkoden för sin chatbot Grok

Elon Musks AI-startup xAI kommer att öppna källkoden för sin chatbot Grok ´denna vecka´, enligt företagets miljardärsgrundare. Detta gör Groks källkod fritt tillgänglig för omdistribution och modifiering, vilket ses som Musks senaste stöt mot rivalen OpenAIs populära ChatGPT. Efter tillkännagivandet uppmanade andra användare OpenAI att göra detsamma, varpå Musk svarade: ´OpenAI är en lögn.´ En Reddit-användare antydde att ChatGPT fortfarande är en sluten källkodsapplikation eftersom ´OpenAI är något bekymrad över de möjliga risker som är förknippade med att göra ChatGPT helt öppen källkod.´

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 11 mars

Elon Musk gör AI-startup, xAI, öppen källkod

Elon Musk, miljardären bakom företag som Tesla och SpaceX, har återigen gjort rubriker med ett djärvt drag. Musk´s AI-startup, xAI, har meddelat att det kommer att göra sitt Grok stora språkmodell öppen källkod. Detta beslut kommer bara veckor efter att Musk stämde sitt tidigare företag, OpenAI, för att inte upprätthålla ´öppna´ principer. Genom att göra Grok öppen källkod visar Musk att han är villig att ´sätta sina pengar där hans mun är´. Detaljerna om hur Grok kommer att bli öppen källkod är fortfarande oklara.

Direktlänk Dela Global Village Space fördjupade 11 mars

Elon Musk, miljardären bakom Tesla och SpaceX, meddelade att hans AI-startup xAI kommer att öppna källkoden till sitt stora språkmodell Grok denna vecka. Detta kommer efter att Musk stämde sitt tidigare företag OpenAI och dess ledning för att inte leva upp till de ´öppna´ implikationerna i sitt namn. Det är oklart när eller till vilken detalj Grok kommer att bli öppen källa. Grok, som tillkännagavs i november 2023, är den stora språkmodellen som driver xAIs ChatGPT-rival, också kallad Grok. Musk har förnekat rapporter om att hans startup xAI försöker samla in miljarder från externa investerare.

VentureBeat fördjupade 11 mars

USA:s aktieinvesterare övervakar AI-handeln och inflationen

USA:s aktieinvesterare kommer att övervaka hälsan hos den så kallade AI-handeln denna vecka, med fokus på Nvidia NVDA, och söker bekräftelse på att den överraskande höga inflationen i januari var en tillfällighet. Nvidia ökade med 6,4% förra veckan, men sjönk med 5,5% på fredagen trots att ingen negativ katalysator drev aktien nedåt. Tesla TSLA, en annan mega-cap som varit en betydande drivkraft för aktiemarknadsavkastningen, sjönk nästan 14% förra veckan. Andra noterbara nedgångar i teknik- och kommunikationsutrymmet inkluderade Apple (AAPL), Alphabet GOOG, Amazon.com AMZN och Microsoft MSFT.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 11 mars

Nvidia ser ljus framtid med stark tillväxt och investeringar i AI

År 2024 har börjat starkt med S&P 500 som har skjutit i höjden till rekordnivåer, drivet av stora tech-aktier och entusiasm för artificiell intelligens (AI). ´Magnificent Seven´-aktierna, Microsoft, Alphabet, Apple, Amazon, Tesla, Meta Platforms och Nvidia, har spelat en stor roll i marknadens uppgång. Nvidia kan vara den viktigaste i denna grupp, med en efterfrågan på företagets grafikprocessorer (GPUs) som är hög tack vare generativ AI. Trots en 264% ökning av aktiekursen under det senaste året ser många investerare en ljus framtid för Nvidia. Hans Mosesmann från Rosenblatt Securities har satt ett pris på $1,400 för Nvidia-aktien, vilket innebär en potentiell uppgång på 61% från nuvarande handelsnivåer. Nvidia har också investerat i röstigenkänning mjukvaruutvecklaren SoundHound AI och humanoidrobotutvecklaren Figure AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 mars

Teknikaktier kallade ´Magnificent Seven´ erbjuder köpmöjligheter

S&P 500 och Nasdaq har nyligen stigit kraftigt, vilket bekräftar närvaron av en tjurmarknad. En specifik grupp teknikaktier, kallade ´Magnificent Seven´, har lett utvecklingen. Dessa inkluderar Alphabet, Amazon, Apple, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Tesla. Dessa företag har solida intjäningshistoriker, ljusa framtidsutsikter och många erbjuder ett sätt att satsa på den teknik som alla är upphetsade över idag - artificiell intelligens (AI). Trots stora vinster på upp till fyrsiffriga procent (i Nvidias fall) under de senaste fem åren, är dessa aktier inte överdrivet dyra. Tvärtom, två av ´Magnificent Seven´ AI-aktierna är förvånansvärt billiga, vilket erbjuder bra köpmöjligheter just nu.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 mars

Teknikvärlden vibrerade av avslöjanden, förutsägelser och humor

Under veckan var teknikvärlden full av avslöjanden, förutsägelser och humor. Höjdpunkter inkluderade Sergey Brins erkännande om den brådskande och felaktiga Gemini-bildgeneratorn, Cathie Woods varning om en potentiell korrigering i chipaktier och Elon Musks lekfulla pik mot AI-chattboten ChatGPT. Sergey Brin, medgrundare till Alphabet Inc., erkände att Gemini-bildgeneratorn var ´rörig´ vid AGI House hackathon. Detta erkännande kommer efter att VD:n Sundar Pichai accepterat de ´helt oacceptabla´ felen i AI-chattboten. Cathie Wood, VD för ARK Investment Management, uttryckte oro över en potentiell marknadskorrigering i halvledarsektorn under en intervju med Bloomberg Businessweek Radio. Shane Jones, en ledande mjukvaruutvecklingschef vid Microsoft Corp, upptäckte att företagets AI-bildgenerator, Copilot Designer, producerade alarmerande och olämpliga bilder, en tydlig överträdelse av Microsofts ansvarsfulla AI-principer. Elon Musk, VD för Tesla Inc, gjorde en pik mot AI-chattboten ChatGPT i kölvattnet av Bitcoins tumultartade vecka.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 mars

AI kommer att dominera aktiemarknaden, enligt Ark Invest

Enligt Tasha Keeney på Ark Invest kommer aktiemarknadskapitaliseringen som kan tillskrivas innovation att hoppa till $220 biljoner vid slutet av decenniet, från de nuvarande $15-$20 biljoner, med största delen tillskriven AI. Ark Invest, som fokuserar på innovation, investerar i segment som autonoma fordon, drönare och robotik, energilagring, 3D-utskrift och rymdforskning. Keeney är särskilt entusiastisk över autonoma bilar, som hon tror kan vara värt $28 biljoner i företagsvärde. Tesla sticker ut för henne som en ledare inom industrin. Keeney undersöker också möjligheter inom drönare, och nämner Kratos Defense and Security Solutions och AeroVironment som två aktier på hennes radar.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 mars

OpenAI svarar på Elon Musks stämning, Apple lanserar nya MacBook Air-modeller och emojis

Denna vecka riktade teknikindustrin sin uppmärksamhet mot Elon Musk och OpenAI. Efter att Musk stämde företaget har OpenAI svarat med egna anklagelser om att entreprenören försöker slå samman OpenAI med Tesla. På andra håll i AI-världen lanserade Anthropic sin Claude 3-modellfamilj, en trio av avancerade chattrobotar. Apple rullade ut MacBook Air-modeller uppdaterade med M3-chips, samt sin iOS 17.4-uppdatering för iPhones. OpenAI svarade offentligt på Elon Musks stämning mot dem med ett blogginlägg som detaljerat beskrev upplösningen av hans relation med företaget. Musk ville att ansträngningarna skulle ta formen av en fusion med Tesla, något som grundarna Sam Altman och Greg Brockman vägrade att gå med på. Apple har avtäckt 118 nya emojis som en del av iOS 17.4. Anthropic har fortsatt att utveckla sin AI med lanseringen av Claude 3. Apple har uppdaterat sina MacBook Airs med det senaste M3-chippet.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 10 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, företaget han medgrundade

Elon Musk och Sam Altman, som en gång grundade OpenAI tillsammans, är nu indragna i en rättslig tvist. Musk lämnade OpenAI 2018 efter att företagets chefer vägrade ett uppköpserbjudande från Tesla. Sedan dess har Musk kritiserat OpenAI för att ha accepterat 90 miljarder dollar i finansiering, vilket enligt honom strider mot företagets ursprungliga uppdrag. Musk har nu stämt OpenAI för att ha avvikit från sitt uppdragsuttalande genom att söka vinst efter att ha ingått ett partnerskap värt 13 miljarder dollar med Microsoft och hålla koden för sina nyaste AI-produkter hemliga. Altman svarade genom att offentliggöra tidigare privata e-postmeddelanden från Musk i ett försök att underminera stämningen.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 10 mars

Elon Musk föreslog att OpenAI skulle slås samman med Tesla under företagets krisår 2018

Elon Musk försökte 2018 att slå samman Tesla med OpenAI, enligt uppgifter från OpenAI. Under denna period kämpade Tesla med produktionsproblem och ekonomiska svårigheter kopplade till Model 3. Musk föreslog att OpenAI skulle samla in en miljard dollar, slås samman med Tesla och utse honom till VD. Han såg OpenAI som en potentiell källa till kapital och ville även hålla företagets teknologi hemlig. OpenAI har sedan dess blivit ett framstående företag inom tekniksektorn, medan Tesla har upplevt ekonomiska svårigheter.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 mars

Veckans tekniknyheter: Sergey Brins Gemini-erkännande, Cathie Woods chip-aktievarning och Elon Musks AI-skämt

Under veckan har teknikvärlden surrat med en blandning av avslöjanden, förutsägelser och en nypa humor. Stora höjdpunkter inkluderade Sergey Brins erkännande om den brådskande och felaktiga Gemini-bildgeneratorn, Cathie Woods varning om en potentiell korrigering i chip-aktier och Elon Musks lekfulla stöt mot AI-chattboten ChatGPT. Sergey Brin, medgrundare till Alphabet Inc., ägde upp till den ´förstörda´ Gemini-bildgeneratorn vid AGI House hackathon. Detta erkännande kommer efter att VD Sundar Pichai accepterat de ´helt oacceptabla´ felen i AI-chattboten. Brin tillskrev problemen otillräcklig testning. ARK Investment Managements VD, Cathie Wood, uttryckte oro över en potentiell marknadskorrigering i halvledarsektorn under en intervju med Bloomberg Businessweek Radio. Hon tillskrev sin förutsägelse förbättringar i försörjningskedjan. Shane Jones, en huvudprogramvaruutvecklingschef på Microsoft Corp, upptäckte att företagets AI-bildgenerator, Copilot Designer, producerade oroande och olämpliga bilder. Långt innan Alphabets nyligen AI-chattbotproblem, hade en före detta Google-ingenjör varnat för det kommande AI-hotet mot sökmotorn. Tesla Inc: s VD, Elon Musk, gav en stöt till AI-chattboten ChatGPT.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 10 mars

Dogecoins pris kan bli negativt, men Elon Musks inflytande fortsätter

Dogecoin [DOGE] har nyligen upplevt en prisökning i dubbla siffror. Trots detta finns det en underliggande känsla att priset snart kan bli negativt. Dogecoin har återigen kritiserats för att dess pris påverkas av Elon Musk. Trots att mememynt har skapats som ett skämt har det skett en ökning av deras roadmap och struktur vilket ger dem fler användningsområden. Dogecoin kämpar för närvarande för att hitta sin fotfäste, men det finns fortfarande många som håller fast vid mememyntet.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 10 mars

Tekniska aktier fortsätter uppåt 2024 men Alphabet ligger efter

Teknikrallyt från 2023 fortsätter in i 2024, men inte alla aktier har presterat lika bra. Bland de ´Magnificent 7´, är Apple, Alphabet och Tesla alla i rött detta år, medan Nvidia leder uppgången igen. Alphabets aktie har varit den sämst presterande bland de Magnificent 7 under det senaste decenniet. Dess värderingsmultiplar har minskat och handlas nu till ett pris-till-vinstförhållande på 19,4x. Alphabets dominans på den digitala annonsmarknaden har pressats, medan företagets prestationer inom generativ AI har varit otillräckliga. Alphabets aktieprognos för 2030 kommer att bero på flera faktorer, inklusive abonnemang, YouTube-monetisering, molnverksamhet och regulatoriska frågor.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 9 mars

AI-snedvridning kan ha ´förödande inverkan´ på mänskligheten, enligt experter

Teknikledare har uttryckt oro över snedvridning i artificiell intelligens (AI), vilket kan ha enorma konsekvenser för samhället. Google Gemini, en AI-chatbot, har kritiserats för sin snedvridning i stora språkmodeller (LLM). Googles produktchef för Gemini har bett om ursäkt efter att AI vägrade att tillhandahålla bilder på vita människor. AI-boomen, ökad ren tekniktillverkning och kryptovalutagruvdrift belastar USA:s energiförsörjning. ZeroEyes, ett företag för vapendetektering med AI, har ingått ett partnerskap med Fort Smiths offentliga skolor i Arkansas för att förebygga potentiella skjutvapenhot. OpenAI har svarat på Elon Musks stämningsansökan där han hävdar att företaget övergav sitt ursprungliga ideella uppdrag. Representanthusets representant Andy Biggs överväger AI-teknologi som ett sätt att minska onödig statlig byråkrati.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 mars

AI-teknikens framsteg och dess påverkan på samhället

Google Gemini, en AI-chattbot, har fått kritik för snedvridning i stora språkmodeller (LLMs). Experter varnar för att detta bara är ´toppen av isberget´ gällande teknikens potentiella inverkan på olika industrier. Den ökade användningen av AI, ren tekniktillverkning och kryptovalutautvinning belastar USA:s energiförsörjning. ZeroEyes, ett AI-vapendetekteringsföretag, har samarbetat med Fort Smiths offentliga skolor i Arkansas för att förhindra potentiella vapenhot. OpenAI svarade på Elon Musks stämningsansökan och hävdade att företaget övergav sitt ursprungliga ideella uppdrag. Rep. Andy Biggs ser AI-teknik som ett sätt att minska onödig byråkrati.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 9 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och medgrundaren Sam Altman

Tesla-VD:n Elon Musk har stämt OpenAI och dess medgrundare Sam Altman för att ha brutit mot företagets grundläggande avtal. Musk anklagar OpenAI för att ha övergivit sin ursprungliga mission att gynna mänskligheten och istället strävat efter privat kommersiell framgång. Han hävdar också att OpenAI har brutit mot ett initialt avtal att dela sin teknik med allmänheten när företaget tog emot miljarder dollar i investeringar från Microsoft och blev i stort sett ett vinstdrivande företag. OpenAI har svarat på Musks stämning och anklagat honom för yrkesmässig avundsjuka.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 mars

Sam Altman återinträder som VD för OpenAI efter utredning

OpenAI medgrundare Sam Altman kommer formellt att återinträda i företaget som VD och kommer också att sitta i styrelsen, meddelade företaget i ett blogginlägg på fredagen. Altman blev avsatt från båda dessa roller för några månader sedan. OpenAI kommer också att få nya styrelseledamöter medan företaget genomförde en fullständig utredning för att kontrollera om Sam Altman hade gjort något olämpligt. Efter en omfattande granskning av Sam Altmans uppförande i OpenAI uttryckte styrelsen fullt förtroende för Sam Altman och Greg Brockman som företagets ledare.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 9 mars

Teknikrallyt fortsätter in i 2024 men med varierande framgång för de stora teknikbolagen

Teknikrallyt från 2023 har fortsatt in i 2024, men inte med samma generella uppgång som vi såg förra året. Bland de ´Magnificent 7´ ligger Apple (AAPL), Alphabet (GOOG) och Tesla (TSLA) alla på minus i år, medan Nvidia (NVDA) - som var det bäst presterande S&P 500 Index ($SPX) aktien 2023 - leder uppgången igen i år. Alphabet, Googles moderbolag, har varit den sämst presterande ´Magnificent 7´ aktien under det senaste decenniet. Dess värderingsmultiplar har minskat de senaste åren och för närvarande handlas GOOG till ett nästa 12-månaders (NTM) pris-till-vinst (PE) multiplikator på 19,4x. Detta är den lägsta bland dess ´Magnificent 7´ kollegor och till och med under S&P 500.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 9 mars

Nvidias aktiepris skjuter i höjden tack vare AI-chip

Nvidias aktiepris har stigit med 262% under det senaste året, från nästan 242 dollar per aktie till 875 dollar, tack vare den blomstrande artificiella intelligensindustrin. Nvidia är marknadsledare för grafikprocessorer (GPU), som används i AI-applikationer. Företaget är en del av en grupp företag känd som ´The Magnificent Seven´ som driver aktiemarknadens vinster. Nvidia står inför konkurrens från företag som Intel, Meta och Google, samt uppstartsföretag som Cerebras, Groq och Tenstorren. Trots detta har Nvidias senaste kvartalsrapport visat en intäktsökning på 265% sedan föregående år.

Direktlänk Dela Marketplace fördjupade 9 mars

Hugging Face lanserar öppet robotikprojekt

Hugging Face, startup-företaget bakom den populära öppna källkoden för maskininlärning och ChatGPT-rivalen Hugging Chat, utvidgar till nytt område med lanseringen av ett öppet robotikprojekt. Den ambitiösa expansionen tillkännagavs av tidigare Tesla-personalvetenskapsman Remi Cadene. Cadene, som kommer att leda robotikinitiativet, avslöjade att Hugging Face anställer robotingenjörer i Paris, Frankrike. En jobbannons för en ´Inkroppad Robotingenjör´ ger insikt i projektets mål, som inkluderar ´utformning, byggande och underhåll av öppna källkod och lågkostnadsrobotiska system som integrerar AI-teknologier, specifikt inom djupinlärning och inkroppad AI.´

Direktlänk Dela AI News fördjupade 8 mars

OpenAI slår tillbaka mot Elon Musk efter stämning

Mindre än en vecka efter att Tesla-VD:n Elon Musk stämde OpenAI, med anklagelser om att AI-startupen övergav sitt ursprungliga uppdrag att arbeta för allmänhetens bästa, slog företaget tillbaka. Musk hävdade att OpenAI bröt mot sin grundläggande etos att dela sina tekniska genombrott med allmänheten genom att bli en sluten källas allierad med Microsoft. OpenAI publicerade ett blogginlägg tidigare denna vecka där man avslöjade en Musk-stödd plan att omvandla organisationen till en vinstdrivande enhet redan 2017. Tesla och SpaceX:s VD Elon Musk reagerar under ett evenemang med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak på Lancaster House den 2 november 2023 i London, England.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 mars

Bild på Elon Musk felaktigt hävdad att vara från indiskt bröllop

En bild på Tesla-VD Elon Musk delas med påståendet att den visar honom vid de förbröllopsfestligheterna för Anant Ambani och Radhika Merchant i Jamnagar, Gujarat. Bildtexten som delats med bilden säger att ´Elon Musk anländer till Indien för att delta i Anant Ambanis bröllop.´

Direktlänk Dela The Quint fördjupade 8 mars

Elon Musk stämmer OpenAI:s medgrundare, påståenden motbevisade med e-postutbyte

Elon Musk stämde förra veckan sina två medgrundare till OpenAI, Sam Altman och Greg Brockman, för ´flagranta brott´ mot deras ursprungliga avtal att utveckla artificiell intelligens öppet och utan vinstjakt. OpenAI har nu släppt delvis redigerade e-postmeddelanden som ger en motberättelse. E-postmeddelandena antyder att Musk var öppen för att OpenAI skulle bli mer vinstinriktat relativt tidigt, vilket potentiellt underminerar hans eget påstående att det avvek från sitt ursprungliga uppdrag. Musk erbjuder i ett meddelande att slå samman OpenAI med sitt elbilsföretag Tesla för att tillhandahålla mer resurser, en idé ursprungligen föreslagen av ett e-postmeddelande han vidarebefordrade från en namnlös extern part. De nyligen publicerade e-postmeddelandena antyder också att Musk inte var dogmatisk om att OpenAI måste tillhandahålla sina utvecklingar fritt till alla. I ett svar på ett meddelande från chefsforskaren Ilya Sutskevar varnar han för att öppna kraftfulla AI-utvecklingar kan vara riskabelt när tekniken utvecklas, Musk skriver, ´Yup.´ Det verkar motsäga argumenten i förra veckans stämning att det var överenskommet från början att OpenAI skulle göra sina innovationer fritt tillgängliga.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 8 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, påstår att företaget svikit sitt uppdrag att ´hjälpa mänskligheten´

Förra veckan meddelade Elon Musk att han skulle stämma OpenAI, det inflytelserika teknikföretag han var med och grundade 2015. Musk hävdade att OpenAI hade svikit sitt ursprungliga uppdrag att ´hjälpa mänskligheten´. OpenAI svarade på Musks rättsliga angrepp genom att offentliggöra gamla e-postmeddelanden mellan Musk och deras team. E-posten avslöjade att Musk ursprungligen hade förespråkat en vinstdrivande, sluten källkodsmodell som han kunde kontrollera. OpenAI hävdade att Musk ´ville ha majoritetsägande, initial kontroll över styrelsen och vara VD´.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 8 mars

OpenAI svarar på Elon Musks stämning

OpenAI har svarat på en stämning från Elon Musk, som hävdar att han bröt med ChatGPT-skaparen efter ett misslyckat försök att ta kontroll över företaget. Musk har stämt OpenAI, och hävdar att organisationen har avvikit från sitt ursprungliga åtagande att gagna mänskligheten och istället blivit ´driven av kommersiella överväganden´. OpenAI har uttryckt sin avsikt att ´motsätta sig alla Elon´s påståenden´, och argumenterar för att Musk stödde dess övergång till inkomstgenerering på grund av de betydande kostnaderna för att utveckla artificiell allmän intelligens (AGI).

Direktlänk Dela Business Matters Magazine fördjupade 8 mars

OpenAI släpper Elon Musks e-post: Vad är den senaste teknikfejden?

OpenAI har släppt Elon Musks gamla e-postmeddelanden, efter att han stämde företaget. Musk hävdar att OpenAI:s grundare har gått emot företagets grundprinciper genom att göra det till ett vinstdrivande företag. OpenAI hävdar att Musk ville göra samma sak 2018, och att han försökte bli OpenAI:s VD. Musk föreslog också att sammanslå AI-företaget med Tesla. Är Musks stämning oärlig? Palki Sharma berättar.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 8 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha avvikit från icke-vinstdrivande uppdrag

Elon Musk har stämt ChatGPT-företaget OpenAI för att ha jagat vinster och avvikit från dess ´icke-vinstdrivande uppdrag´. Musk hävdar att OpenAI behövde tjäna mycket pengar för att finansiera de datorkraftresurser som behövs för att driva AI. OpenAI skapade OpenAI LP, en vinstdrivande avdelning inom sin organisation, vilket skapade ett värde på 90 miljarder dollar. Musk vill att Mark Altman och OpenAI ska betala tillbaka vinsten de fick från partnerskapet med Microsoft, vilket Musk anser vara ett brott mot företagets stadgar. OpenAI hävdar att de inte har avvikit från sitt uppdrag och kommer att försöka få Musks anspråk avvisade.

Direktlänk Dela The Atlas News fördjupade 8 mars

Googles AI-chatbot Gemini skapar kontroversiella och historiskt inkorrekta bilder

Google´s AI-chatbot, Gemini, har skapat kontroversiella bilder, inklusive svarta nazister, kvinnliga påvar och amerikansk-indianska vikingar, vilket resulterade i frågor om AI-verktygens förmågor och begränsningar. Googles medgrundare, Sergey Brin, har medgett att företaget fortfarande inte fullt ut förstår varför deras AI skapade historiskt inkorrekta bilder. Gemini har också vägrat att skapa bilder av vita människor. Google har erkänt att de försökt justera boten för att ge mer mångfald i svaren, men att justeringarna gick för långt. Flera företag utvecklar AI-bots som kan skapa bilder och text, men Google har fått kritik för Geminis misstag.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 7 mars

Hugging Face lanserar öppen källkodsrobotikprojekt under ledning av före detta Tesla-vetenskapsman

New York-startupen Hugging Face, känd för sin öppna källkod för maskininlärning och AI, samt den öppna källkoden ChatGPT-rival Hugging Chat, lanserar ett nytt robotikprojekt under ledning av före detta Tesla-personalen Remi Cadene. Cadene meddelade att Hugging Face-robotprojektet skulle vara ´öppen källkod, inte som i Open AI´, vilket överensstämmer med Hugging Faces uttalade etos och också ett lekfullt hugg mot OpenAI:s senaste svar på en stämning från medgrundaren och rivalen, Tesla VD Elon Musk. Han söker också ingenjörer i Paris, Frankrike.

Direktlänk Dela Ooda fördjupade 7 mars

OpenAI svarar på Elon Musks anklagelser med e-postbevis

OpenAI har svarat på Elon Musks anklagelser genom att publicera e-postkonversationer mellan Musk, Brockman, Altman och Sutskever. Diskussionerna belyser fem huvudpunkter. För det första klargör den ledande AI-forskaren att ordet ´open´ i företagets namn inte representerar open source. Musk var den som godkände att AI inte borde vara öppen till att börja med. Musk föreslog också att koppla OpenAI till hans företag Tesla för att bättre uppnå finansieringsmål. En annan detalj var att förvandla OpenAI från icke-vinstgivande till vinstgivande, något som diskuterades 2018. Slutligen uttryckte Sutskever oro över svåra startproblem där det var lättare att producera osäkra AI-varianter.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 7 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman, kräver namnbyte till ´ClosedAI´

Elon Musk, teknikmagnaten bakom SpaceX och Tesla, har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman. Musk hävdar att OpenAI, som han var med och grundade 2015 men lämnade 2018, har avvikit från sitt ursprungliga mål att skapa artificiell intelligens (AI) för mänsklighetens bästa och istället fokuserat på vinstgivande verksamheter. Musk anklagar det Microsoft-stödda företaget för att bryta mot denna överenskommelse genom att prioritera vinst. Om OpenAI går med på att byta namn till ´ClosedAI´, kommer Musk att dra tillbaka stämningen. Musk redigerade också ett foto av Altman med ett ID-kort, där han ändrade texten till ´ClosedAI´. OpenAI har i sitt svar offentliggjort en serie personliga e-postmeddelanden och uttryckt missnöje med Musk.

Direktlänk Dela Pinkvilla.com fördjupade 7 mars

Elon Musk kräver att OpenAI byter namn till ´ClosedAI´, företaget svarar genom att publicera hans e-post

Elon Musk, grundare av SpaceX, har lagt fram en överraskande begäran på sociala medier om att AI-företaget OpenAI ska byta namn till ´ClosedAI´. Musk har även stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, med anklagelsen att de har övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens fördel och inte för vinst. OpenAI svarade på Musks rättsliga stämning genom att publicera flera av Musks e-postmeddelanden från företagets tidiga dagar. Musk har sagt att han kommer att dra tillbaka sin stämning mot OpenAI endast om företaget byter namn till ´ClosedAI´.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha övergett sin icke-vinstdrivande mission

Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, anklagande dem för att ha övergett sin icke-vinstdrivande mission till förmån för kommersiell vinst. Han har även anklagat OpenAI för att vara ett ´stängd källkod´-dotterbolag till Microsoft, fokuserat på att tjäna pengar snarare än att gynna mänskligheten. Musk menar att detta utgör ett kontraktsbrott. OpenAI har svarat på stämningen genom att säga att Musk ville ha ´absolut kontroll´ över företaget genom att slå ihop det med Tesla. OpenAI hävdar att de är engagerade att göra sin teknologi tillgänglig för allmänheten enligt villkoren i deras grundande avtal.

Direktlänk Dela Dazeinfo fördjupade 7 mars

Elon Musk lovar att dra tillbaka stämning mot OpenAI om de ändrar namn till ´ClosedAI´

Tesla-chefen Elon Musk stämde OpenAI och dess VD Sam Altman den 1 mars, med anklagelser om att företaget glömt sin ursprungliga mission för vinst. Som svar släppte OpenAI flera av Musks e-postmeddelanden skickade till teamet mellan 2015 och 2018. Musk har nu lovat att dra tillbaka stämningen om företaget ändrar sitt namn till ´ClosedAI´. Han delade till och med en bild på Sam Altman med texten: ´Fixade det´. Musks erbjudande kommer efter att OpenAI släppte e-postmeddelanden han skickade till teamet på OpenAI.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 7 mars

Elon Musk skämtar om att OpenAI ska byta namn till ´ClosedAI´ för att avskeda stämningen

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, fortsätter sin juridiska kamp med OpenAI, tillverkaren av ChatGPT. I sin senaste rättsliga strid med OpenAI, startupen bakom det populära AI-verktyget ChatGPT, har Musk ställt ett villkor för att dra tillbaka klagomålet. I ett inlägg på sociala medier antydde Musk att han skulle dra tillbaka fallet om OpenAI ändrade sitt namn till ´ClosedAI´. ´Vi delar några fakta om vårt förhållande med Elon Musk, och vi avser att avvisa alla hans påståenden´, sa OpenAI i ett inlägg på X.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 7 mars

Elon Musk hotar att släppa stämning mot OpenAI om de byter namn till ´ClosedAI´

Elon Musk har sagt att han kommer att släppa sin stämning mot OpenAI och dess VD Sam Altman, om de går med på att ändra företagets namn till ´ClosedAI´. Musk, som hjälpte till att starta OpenAI 2015, stämde företaget och anklagade det för att bryta mot kontraktsavtal och sätta vinst framför mänsklighetens bästa. Han har också redigerat en bild av Sam Altman med en gäst-ID-kort där detaljerna ändrats till ´ClosedAI´. OpenAI har svarat genom att offentliggöra privata e-postmeddelanden med Musk och uttrycka sin besvikelse över situationen.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 7 mars

OpenAI avvisar Elon Musks påståenden om avvikelse från ursprungligt uppdrag

OpenAI har avvisat Elon Musks påståenden om att start-up-företaget har övergett sitt ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens bästa. OpenAI uppgav också att miljardären krävde en sammanslagning mellan ChatGPT-tillverkaren och Tesla.

Direktlänk Dela Independent News & Media fördjupade 7 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, erbjuder att dra tillbaka stämningen om de ändrar namn till ´ClosedAI´

Elon Musk har nyligen stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, företaget bakom ChatGPT, för att ha brutit mot kontraktsavtal som gjordes när han hjälpte till att starta ChatGPT-tillverkaren 2015. Han anklagade dem för att ha brutit mot det artificiella intelligens-startupföretagets grundläggande uppdrag genom att prioritera vinst framför att gagna mänskligheten. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015 men lämnade företagets styrelse 2018, har sagt att han kommer att dra tillbaka stämningen mot OpenAI om de går med på att ändra sitt namn till ´ClosedAI´.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 7 mars

Elon Musk föreslår vapenstillestånd i rättsstrid med OpenAI

Elon Musk har föreslagit ett uppehåll i rättsstriden mellan hans företag och OpenAI, skaparna av ChatGPT. Musk, VD för både Tesla och SpaceX, meddelade att han skulle dra tillbaka stämningen mot OpenAI om de går med på en betydande förändring: ett namnbyte till ´ClosedAI´. Tvisten började när Musk anklagade OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha brutit mot ursprungliga kontrakt om AI-utveckling. OpenAI svarade snabbt och hävdade att diskussioner om en övergång till en vinstdrivande struktur var kärnan i konflikten. Musk har sedan dess lämnat OpenAI men försäkrade sitt stöd för deras fortsatta arbete.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 7 mars

OpenAI avvisar Elon Musks stämningsansökan, förutspår intensiv rättslig strid

OpenAI, det banbrytande företaget inom forskning om artificiell intelligens, har reagerat på medgrundaren Elon Musks explosiva stämningsansökan. Företaget har avvisat Musks påståenden punkt för punkt och söker att helt avfärda anklagelserna mot det. Detta kan inleda en intensiv rättslig strid som kan forma den framtida utvecklingen av AI. OpenAI hävdar att Musks ambitioner började avvika från företagets kärnprinciper. Musk föreslog att slå ihop AI-startupen med hans elbilsföretag, Tesla, men OpenAI ansåg att detta skulle underminera dess uppdrag. Musk stämde OpenAI förra veckan, med anklagelser om att företaget övergav sitt ursprungliga uppdrag att utveckla AI till förmån för mänskligheten.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 7 mars

Elon Musk föreslår att OpenAI byter namn till ´ClosedAI´ i rättslig tvist

Elon Musk har offentligt uttryckt sin rättsliga konflikt med OpenAI. Som svar har organisationen publicerat ett blogginlägg som avslöjar detaljer om Musks önskan att ha full kontroll över företaget och hans ambition att bli VD. Musk har nyligen tagit ett nytt steg mot Microsoft-stödda OpenAI, och säger att han skulle dra tillbaka sitt stämningsansökan om företaget bytte namn till ´ClosedAI´. Musk, som tidigare var styrelseledamot för OpenAI och avgick 2018, har stämt organisationen och dess VD, Sam Altman, för påstådda brott mot deras ursprungliga kontraktsavtal relaterade till artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 7 mars

OpenAI tillbakavisar Elon Musks anklagelser om att ha övergett sina ursprungliga humanitära mål

OpenAI har svarat på anklagelser från Elon Musk om att företaget har övergett sina ursprungliga humanitära mål och istället valt att sträva efter vinst. OpenAI har lovat att få Musks stämning ogiltigförklarad. Musk hävdar att OpenAI bröt ett avtal vid dess grundande, vilket stipulerade att organisationen skulle förbli en icke-vinstdrivande organisation till förmån för allmänheten. OpenAI betonar sin mission att säkerställa att artificiell allmän intelligens (AGI) gagnar mänskligheten, inklusive utveckling av säkra och fördelaktiga AGI-teknologier och främjande av allmänna fördelar.

Direktlänk Dela Newslooks fördjupade 6 mars

OpenAI anklagar Elon Musk för att försöka ta kontroll över företaget

OpenAI har i ett svar på Elon Musks stämning mot företaget anklagat miljardären för att försöka ta kontroll över startupföretaget och försöka slå samman det med hans biltillverkare Tesla. Musk stämde OpenAI förra veckan och anklagade företaget för att ha svikit sitt ursprungliga uppdrag att utveckla AI för att hjälpa hela mänskligheten, när det byggde upp en vinstdrivande verksamhet och slutade dela mycket av sin interna forskning. OpenAI har dock publicerat gamla e-postmeddelanden som tycks visa att Musk godkände att OpenAI skulle bli mindre transparent när det kom närmare att uppnå sitt mål om AI som rivaliserar mänsklig intelligens.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 6 mars

OpenAI förkastar Elon Musks påstående om att ha övergett sitt uppdrag

OpenAI förkastade på tisdagen 5 mars Elon Musks påstående att uppstartsföretaget övergett sitt ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens bästa. I stället sa de att miljardären krävde en fusion mellan ChatGPT-skaparna och Tesla. Musk stämde uppstartsföretaget förra veckan för kontraktsbrott och hävdade att det Microsoft-stödda företaget nu fokuserar på att tjäna pengar. OpenAI sa att Musk ville att företaget skulle gå med i elbilstillverkaren Tesla. Musk och Tesla har inte svarat på OpenAI:s blogginlägg. Musk grundade sedan sitt eget artificiella intelligensuppstartsföretag, xAI, som lanserades i juli 2023.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 6 mars

OpenAI svarar på Elon Musks stämning med påstådda e-postmeddelanden

OpenAI har svarat på Elon Musks stämning genom att publicera e-postmeddelanden som antyder att Musk, som hjälpte till att grunda OpenAI, stödde företagets övergång till en vinstdrivande modell och ville att hans eget företag skulle vara dess ´kassako´. OpenAI hävdar att Musk ville att företaget skulle slås samman med Tesla eller ville ha full kontroll. Musk stämde företaget när det började göra ´meningsfulla framsteg´ mot sitt uppdrag utan honom. OpenAI postade en serie e-postmeddelanden från Musk som verkar visa att Musk stödde OpenAI:s övergång till att skapa en vinstdrivande enhet. Enligt OpenAIs inlägg ville Musk ha majoritetsägande, styrelsekontroll och vara VD. Musk valde att lämna företaget i slutet av februari 2018.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 mars

OpenAI:s svar på Elon Musks stämningsansökan väcker uppmärksamhet

OpenAI:s svar på Elon Musks stämningsansökan har väckt uppmärksamhet, delvis på grund av en av namnen som är kopplat till det. OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har svarat på Musks anklagelser om att OpenAI:s partnerskap med Microsoft bryter mot företagets ursprungliga uppdrag som en öppen källkods icke-vinstdrivande organisation. Ett blogginlägg publicerat på tisdagen ifrågasätter Musks anklagelser och inkluderar några e-postutbyten mellan Tesla-chefen och OpenAI:s chefer, vilket tyder på att Musk faktiskt stödde OpenAI:s kommersialisering. Det är första gången på flera månader som Ilya Sutskever, företagets chefsdatavetare, offentligt är inblandad i OpenAI.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 mars

Strid mellan Elon Musk och OpenAI kring företagets framtid

Elon Musks avsikt att ta kontroll över OpenAI och slå samman det med Tesla är i centrum för striden mellan Tesla-grundaren och AI-startupföretaget han hjälpte till att starta, som nu finansieras av Microsoft. Detta hävdar OpenAI i ett blogginlägg medförfattat av VD Sam Altman och andra nyckelmedlemmar i företagets ledning. Inlägget delar OpenAIs syn på saken efter att Musk lämnat in en stämningsansökan mot Altman och företaget på grund av påstådda brott mot dess grundläggande uppdrag. OpenAI kommer att begära att stämningen avvisas, som påstår att företaget inte längre arbetar ´för att utveckla artificiell allmän intelligens (AGI) till förmån för mänskligheten´.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 6 mars

Elon Musk stämmer OpenAI

Elon Musk har stämt OpenAI och dess ledare, Sam Altman och Greg Brockman, för att ha brutit mot de grundläggande principerna genom att prioritera vinster över mänskligheten. Musk, som hjälpte till att grunda OpenAI 2015, menade att företaget skulle använda sin AI-teknologi till allmänhetens fördel. OpenAI har dock avvisat Musks påståenden. Musk anklagar även OpenAI för att ha blivit ett stängt, vinstdrivande företag kontrollerat av Microsoft. Konflikten lyfter frågor om utvecklingen av AI och vem som drar nytta av dess framväxt.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 6 mars

Open AI svarar på Elon Musks stämning

Elon Musk anklagar Open AI, företaget han medgrundade, för att prioritera ekonomisk vinst över mänsklighetens utveckling och för att ha en för nära relation till Microsoft. Open AI svarar nu på kritiken i ett blogginlägg, där man påstår att Musk själv drev kommersialiseringen av företaget och ville göra Open AI till en del av Tesla. Open AI-ledningen uttrycker sorg över att Musk nu stämmer organisationen.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 6 mars

Open AI svarar på Elon Musks stämning

Elon Musk har stämt Open AI, med anklagelser om att företaget prioriterar ekonomisk vinst över mänsklighetens bästa. Open AI har nu svarat och hävdar att Musk var drivande för att få in mer pengar i verksamheten. Enligt Open AI ville Musk ha ett majoritetsägande i och vara vd för företaget, men detta förslag avvisades. Musk föreslog då att Open AI skulle slås ihop med Tesla.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 6 mars

OpenAI svarar på Elon Musks stämningsansökan, avslöjar tidigare e-postmeddelanden

OpenAI har offentligt svarat på en stämningsansökan från medgrundaren Elon Musk, och framhäver uppenbar hyckleri från miljardären och tidigare stödjaren av företaget. OpenAI återgav gamla e-postmeddelanden från Musk där Tesla- och SpaceX-VD:n uppmuntrade uppstartsföretaget att samla in minst 1 miljard dollar i finansiering och att det borde ´börja vara mindre öppet´ över tid och ´inte dela´ företagets vetenskap med allmänheten. Detta skiljer sig markant från Musks synpunkt förra veckan då han stämde OpenAI, VD Sam Altman och president Greg Brockman, med anklagelser om kontraktsbrott och orättvis konkurrens.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 mars

OpenAI:s resa mot allmän artificiell intelligens trots utmaningar

OpenAI har blivit en central aktör inom allmän artificiell intelligens (AGI) med ambitiösa mål och en nyanserad inställning till att säkerställa att AGI gynnar mänskligheten i stort. Företaget har stött på både supportrar och utmaningar, inklusive skillnader och ett uppbrott med Elon Musk, en framstående teknologi-entreprenör och ursprunglig finansiär. OpenAI har övergått från en icke-vinstdrivande förväntan om att samla in 100 miljoner dollar till att behöva miljarder per år. Detta understryker AGI:s ambitiösa skala och de pragmatiska steg som krävs för att uppnå dem. OpenAI:s engagemang för breda samhällsfördelar manifesteras genom en mängd open-source bidrag och tillgängliga AI-verktyg. Trots skepsis och rättsliga utmaningar längs vägen, fortsätter OpenAI att främja sin mission att utnyttja system som ger makt åt varje individ, och vidareutvecklar den bredare tillämpningen och inverkan av AI.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 6 mars

OpenAI svarar på Elon Musks stämningsansökan, hävdar att Musk ville ha full kontroll över företaget

OpenAI har officiellt svarat på ett nyligen inlämnat stämningsansökan av Tesla och SpaceX VD Elon Musk och hävdade att Musk ville att AI-startupen skulle slås samman med Tesla eller söka full kontroll över företaget. I en nyligen inlämnad stämningsansökan hade Musk hävdat att OpenAI avvek från sin ursprungliga mission att bygga AI-system för allmän välfärd och förvandlades till en vinstmaximeringsenhet under Microsoft. OpenAI sade att det inte kunde komma överens om vinstgivande villkor med Musk eftersom företaget kände att det var emot uppdraget för någon individ att ha absolut kontroll över OpenAI.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 6 mars

OpenAI svarar på Elon Musks anklagelser

OpenAI har svarat på Elon Musks anklagelser om att företaget har avvikit från sin ursprungliga mission och nu tjänar pengar åt Microsoft. Företaget hävdar att Musk själv ville skapa ett vinstdrivande företag, ha majoritetsägande, inledande styrelsekontroll och vara VD. Musk föreslog också att OpenAI skulle slås samman med Tesla. OpenAI och Musk kunde dock inte komma överens om villkoren för ett vinstdrivande företag, eftersom det strider mot OpenAIs mission att en enskild individ har absolut kontroll. Musk valde att lämna OpenAI och sade att han planerade att bygga en AGI-konkurrent inom Tesla.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 6 mars

Elon Musk ville slå samman OpenAI med Tesla, enligt OpenAI

Elon Musk, som stämde OpenAI för att ha brutit mot sin ideella uppdrag och jagat vinster, ville enligt organisationen slå samman den med Tesla när den började planera sin övergång till att bli ett vinstdrivande företag. Alternativt ville han ha full kontroll över företaget, säger OpenAI i ett blogginlägg. Organisationen svarade på Musks stämning genom att publicera gamla e-postmeddelanden från 2015 till 2018 när han fortfarande var involverad i dess verksamhet. Musk anklagar OpenAI för att vara ett ´sluten källkod de facto dotterbolag´ till Microsoft, som använder dess AI-teknik för produkter som Bing efter att ha investerat 13 miljarder dollar i företaget. Musk har ännu inte svarat på OpenAIs inlägg.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 6 mars

OpenAI avvisar Elon Musks påståenden i rättsfall

AI-startupen OpenAI har avvisat alla påståenden som Elon Musk gjorde i en nyligen stämningsansökan, och antydde att miljardären inte hade så stor inverkan på företagets utveckling och framgång. OpenAI, som stöds av Microsoft, meddelade att det sedan starten 2015 har fått mindre än $45 miljoner från Musk, trots hans ursprungliga löfte att tillhandahålla upp till $1 miljard i finansiering. OpenAI svarar på Musks stämning mot företaget och dess medgrundare, och påstår att företaget har brutit mot sina ursprungliga avtal genom att jaga vinst istället för att utveckla AI som gagnar mänskligheten. OpenAI hävdar att dess uppdrag fortfarande är att säkerställa att AGI gagnar hela mänskligheten.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 6 mars

OpenAI svarar på Elon Musks stämningsansökan, påstår att han ville ha ´absolut kontroll´

OpenAI har svarat på Elon Musks stämningsansökan genom att säga att han vid ett tillfälle ville ha ´absolut kontroll´ över företaget genom att slå ihop det med Tesla. I ett blogginlägg publicerat på tisdagen sa OpenAI att det kommer att avvisa ´alla Elons anspråk´ och erbjöd sin egen motberättelse till hans beskrivning av att företaget övergav sin ursprungliga mission som en ideell organisation. Musk påstod i sin stämning att OpenAI har blivit ´ett sluten-källkods dotterbolag´ till Microsoft som är inriktat på att tjäna pengar istället för att gagna mänskligheten.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 mars

OpenAI avvisar Elon Musks anklagelser, söker avvisning av rättsliga påståenden

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har avfärdat påståenden från miljardären Elon Musk om att företaget övergett sin ursprungliga humanitära mission. I ett nyligt blogginlägg meddelade OpenAI sin avsikt att söka avvisning av alla påståenden som Musk lagt fram i en stämningsansökan mot organisationen. OpenAI:s kärnuppdrag handlar om att säkerställa att fördelarna med Artificiell Allmän Intelligens (AGI) når mänskligheten. Musk anklagar OpenAI för att ha ändrat sitt fokus till vinstgivande företag. OpenAI betonade i ett blogginlägg sitt orubbliga engagemang för att främja sitt uppdrag.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 6 mars

Tekniska nyheter: Trump-anhängare skapar falska bilder, Superfeed lanserar app, Tesla står inför rättslig prövning, läckor i USA:s underrättelsetjänst, Demokrater använder AI i politiken

En rapport från BBC avslöjar att anhängare till Donald Trump har använt artificiell intelligens för att skapa bilder där Trump framstår som populär bland svarta amerikaner. Organisationen Superfeed, drivs av Tyler Bowyer från högergruppen Turning Point USA, försöker sälja en ny app till Republikanerna. Tusentals svarta anställda på Tesla har fått tillstånd att inleda en grupptalan mot företaget angående anklagelser om rasdiskriminering och trakasserier. Dessutom har det uppdagats att Jack Texeira, en flygvapensoldat, läckt hemliga uppgifter om kriget i Ukraina. Demokrater och deras allierade utforskar etiska sätt att använda AI i politiken.

Direktlänk Dela Microsoft National Broadcasting Company fördjupade 6 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, Silicon Valley väger in

Tesla VD Elon Musk har stämt OpenAI, ett AI-startup han hjälpte till att grunda, och dess VD Sam Altman. Musk anklagar OpenAI för att bryta mot sitt grundläggande åtagande att gynna mänskligheten över att generera vinst, genom sitt fleråriga, flermiljardpartnerskap med Microsoft. Musk begär också att företaget ska tvingas öppna sin forskning och teknologi för allmänheten. Stora namn i Silicon Valley, inklusive Vinod Khosla, Marc Andreessen och Jason Calacanis, har uttryckt sina åsikter om stämningen.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 6 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och kräver att företaget återgår till sitt ursprungliga syfte

Elon Musk, ägare till Tesla och X-plattformen, har stämt OpenAI och dess medgrundare Sam Altman och Greg Brockman för kontraktsbrott och försummelse av förvaltarskap. Musk menar att OpenAI, som ursprungligen skulle utveckla artificiell allmän intelligens (AGI) ´för mänsklighetens bästa´, har förvandlats till ett vinstdrivande företag som i huvudsak kontrolleras av huvudägaren Microsoft. Han kräver att OpenAI återgår till att vara ett forskningslaboratorium och inte längre existerar för Microsofts ´finansiella fördel´.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 mars

Elon Musk kritiserar Googles AI för bias och brister

Tesla-chefen Elon Musk har riktat kritik mot Googles chatbot, Gemini, på grund av oro för bias och brister i artificiell intelligens (AI). Musk anklagade Google och Facebook för politisk bias och påpekade deras inflytande i att forma allmänhetens åsikter. Musk uttryckte även oro över potentiella risker med AI som styr världen och betonade vikten av ärlighet och sanningssökande i AI-utveckling. Kritiken mot Gemini kommer efter att Google pausat chatbotens bildgenereringsverktyg efter anklagelser om rasism.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 5 mars

Baird pekar ut potentiella vinnare inom AI-aktier

Enligt investeringsbanken Baird kan en grupp aktier bli vinnare i takt med att teknikrallyt breddas i år. Baird tror att ytterligare överprestation är trolig i det konstgjorda intelligensdrivna rally som började förra hösten. Baird släppte en uppdaterad 2024-utgåva av sina aktieval riktade mot toppidéer inom artificiell intelligens och maskininlärning. Några av namnen som Baird framhöll inkluderar sociala medieplattformen Pinterest, molncybersäkerhetsföretaget Cloudflare och kundrelationshanteringsprogramvaruleverantören Salesforce. Andra namn på Bairds lista över toppidéer inkluderar Adobe, Nvidia och MongoDB.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 mars

Nvidia och två elbilstillverkare stod i fokus för analytiker på tisdagen. Baird utnämnde Nvidia till ett toppval inom AI/maskininlärning och förutspådde en ökning på över 20% för aktien. Goldman Sachs noterade att Tesla och Rivian behöver vara försiktiga med att sänka priserna. Citi förnyade sin köprekommendation för Novo Nordisk baserat på förväntningar om högre GLP-1-tillgång. Loop Capital sänkte sin rekommendation för Williams-Sonoma från köp till behåll på grund av företagets värdering. JPMorgan uppgraderade Sea Limited efter att företaget rapporterat vinst för förra året. Morgan Stanley sänkte sin rekommendation för Sunnova och minskade sitt kursmål.

Consumer News and Business Channel fördjupade 5 mars

AI-drivet börsklättring kan medföra risker, varnar kritiker

AI, artificiell intelligens, har drivit en börsklättring, men vissa varnar för riskerna om tekniken inte lever upp till förväntningarna. Nvidia, som säljer majoriteten av chipp som driver AI-boomen, släppte nyligen sina kvartalsrapporter som visade en ökning av intäkterna med 265% jämfört med föregående år. Detta ledde till att S & P 500 hoppade 2,5% och Nasdaq steg nästan 3%. Kritiker varnar dock för att lönsamma användningsområden för AI fortfarande är en avlägsen vision, vilket riskerar en marknadsnedgång om tekniken inte uppfyller löftena. De stora teknikföretagen, såsom Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Tesla och Nvidia, har drivit denna trend, men det finns farhågor för vad som skulle hända om dessa företag inte levererar som förväntat.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 5 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och anklagar dem för att ha övergivit sin ursprungliga mission

Elon Musk, VD för Tesla, har vänt sig till rättsväsendet mot OpenAI och dess ledning. Han anklagar organisationen, som han hjälpte till att grunda, för att ha övergivit sin ursprungliga altruistiska mission till förmån för en vinststyrd strategi, särskilt efter att ha ingått partnerskap med Microsoft. Musk var djupt involverad i OpenAI sedan dess start 2015, men blev desillusionerad 2018 då han ansåg att organisationen inte längre fungerade som en ideell förening. Han var också orolig över att tekniken som utvecklades tog ställning i politiska och sociala debatter. Efter en omstrukturering av OpenAI:s styrelse, där affärsinriktade medlemmar ersatte AI-experter och etiker, och att Microsoft säkrade en permanent plats i styrelsen, inledde Musk rättsliga åtgärder. Musk är fortfarande djupt engagerad i AI-området genom sina egna företag, som xAI och Neuralink.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 5 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för avvikelse från dess ursprungliga uppdrag

Elon Musk, ägare till Tesla och X, har nyligen stämt OpenAI, en organisation som han hjälpte till att grunda 2015. Musk hävdar att OpenAI har avvikit från sitt ursprungliga icke-vinstdrivande, öppen källkods-uppdrag och nu prioriterar vinstmaximering, särskilt för sin största investerare Microsoft. Rättsstriden belyser de föränderliga dynamiken inom OpenAI och väcker frågor om organisationens engagemang för sina ursprungliga mål. Musk´s juridiska team hävdar att stämningen syftar till att tvinga OpenAI att följa sitt grundavtal och återgå till sitt ursprungliga uppdrag att utveckla AGI för mänsklighetens bästa.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 4 mars

Nvidia spelar en viktig roll i AI, är det för sent att köpa aktier?

Nvidia, en av de ´Magnificent Seven´ inom artificiell intelligens (AI) tillsammans med Microsoft, Apple, Alphabet, Amazon, Meta Platforms och Tesla, spelar en stor roll i snabba förändringar inom e-handel, molnbaserad databehandling, konsumentelektronik, robotteknik, reklam och mer. Nvidias grafikprocessorer (GPU) driver tillämpningar inom hela det generativa AI-spektrumet, från maskininlärning och kvantberäkning till datacenter. Under sitt resultatrapport för fjärde kvartalet 2024 förklarade Nvidia-VD Jensen Huang att ´accelererad databehandling och generativ AI har nått en vändpunkt´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 mars

Fem teknikaktier kan nå 2 biljoner dollar i värdering tack vare AI

Fem stora teknikbolag har potential att nå och överstiga en värdering på 2 biljoner dollar inom de kommande månaderna och åren, tack vare sina satsningar på artificiell intelligens (AI). Dessa företag är Tesla, Meta Platforms, Nvidia, Amazon och Alphabet. Tesla, ledd av Elon Musk, satsar på fullständigt självkörande teknik och humanoida robotar. Meta Platforms, tidigare känd som Facebook, fokuserar på utökad verklighet genom sin Reality Labs-enhet. Nvidia dominerar AI-chipmarknaden, medan Amazon väver in AI-teknik i sin molntjänst, Amazon Web Services. Slutligen använder Alphabet AI för att optimera annonsering för varumärken och kunder.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 mars

Vinod Khosla kritiserar Elon Musk för att stämma OpenAI

Indisk-amerikanska miljardären Vinod Khosla har sagt att Elon Musk stämmer OpenAI känns som sura vindruvor eftersom Tesla-miljardären inte kom in i AI-spelet tillräckligt tidigt. Musk var OpenAI:s största donator när det fortfarande var en ideell organisation, medan Khosla var den första riskkapitalisten att investera i ChatGPT-skaparen när företaget bytte från en ideell organisation till ett privat företag 2019. Musk stämmer nu OpenAI och dess VD Sam Altman för vad han säger är ett förräderi mot ChatGPT-tillverkarens grundläggande syften att gagna mänskligheten snarare än att jaga vinster. OpenAI har sedan dess blivit ansiktet utåt för generativ AI, delvis tack vare miljarder dollar i finansiering från Microsoft. Musk gick vidare till att grunda sitt eget artificiella intelligens-startup, xAI, som lanserades i juli förra året.

Direktlänk Dela Storyboard18 fördjupade 4 mars

Vinod Khosla kritiserar Elon Musk för stämning mot OpenAI

Indisk-amerikanska miljardären Vinod Khosla säger att Elon Musks beslut att utmana OpenAI i en rättslig tvist känns som ´surt uppstöt´ eftersom Tesla-chefen inte kom in i AI-spelet tillräckligt tidigt. När OpenAI fortfarande var en ideell organisation var Elon Musk dess största donator. Vinod Khosla var å andra sidan den första riskkapitalisten att investera i OpenAI när företaget gick från en ideell organisation till ett privat företag 2019. Elon Musk stämmer nu OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha svikit ChatGPT-tillverkarens mål. Rättsfallet, som har lämnats in sent i California Superior Court i San Francisco, hävdar att OpenAI fokuserar mer på vinster än att gagna mänskligheten.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 4 mars

Nvidia och Tesla: paralleller och varningar för investerare

Elon Musks företag Tesla var en gång en sensation när det gick om etablerade biltillverkare som General Motors och Ford på marknadskapitalisering. Tesla-aktien är nu mer än 50 procent ner från sin topp 2021. Nvidia, en tillverkare av chip, har sett en liknande uppgång med sina aktier som har ökat med 66 procent i år efter att ha mer än tredubblats 2023. Nvidia har levererat starka resultat fyra kvartal i rad, drivet av en stark efterfrågan på företagets chip som används för att träna stora språkmodeller som driver AI-applikationer. Men precis som med Tesla finns det varningssignaler för investerare.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 4 mars

Hedgefondschef pekar ut Nvidia, Meta, Microsoft och Amazon som favoritaktier tack vare AI-utveckling

Hedgefondschefen Dan Niles, som driver Satori Fund, har utsett Nvidia, Meta, Microsoft och Amazon som sina favoritaktier på grund av deras förmåga att öka vinsterna 2024. Niles menar att dessa företags aktieprestanda de senaste åren huvudsakligen har drivits av Federal Reserves politik snarare än företagens vinster. Han noterade att dessa aktier steg 111% 2023 när Fed pausade räntehöjningar. Niles ser dock en divergens detta år där vinsterna blir viktigare för aktiemarknadsprestanda. Nvidia, Meta, Microsoft och Amazon har fortsatt att se analytiker höja prognoser tack vare deras blomstrande AI-verksamheter.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 4 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Tesla VD Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, anklagande dem för att ha övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla AI till förmån för mänskligheten. Enligt Musk har OpenAI:s fokus blivit mer inriktat på vinst, vilket bryter mot deras överenskommelse. I stämningsansökan tillade Musks advokater att AI-företaget hemlighöll designen av GPT4. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015 men lämnade dess styrelse 2018, hävdar att Altman och OpenAI medgrundare Greg Brockman ursprungligen närmade sig honom för att skapa ett öppen källkod, icke-vinstbringande företag.

Direktlänk Dela Diligent Media Corporation fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI: offentlig dispyt med investeraren Vinod Khosla

Tesla och SpaceX VD Elon Musk och riskkapitalisten Vinod Khosla hamnade i en offentlig dispyt när Musk stämde OpenAI och dess VD Sam Altman för påstådda brott mot ursprungliga kontraktsavtal kring AI. Khosla anklagade Musk för att uppvisa ´sura vindruvor´ genom att stämma OpenAI, varpå Musk svarade att Khosla inte vet vad han pratar om. Enligt Khosla skulle Musk ha arbetat samarbetsvilligt med OpenAI för att nå gemensamma mål kring AI. Musk var ursprungligen styrelsemedlem i OpenAI fram till 2018, medan Khosla investerade cirka $50 miljoner i OpenAI 2019.

Direktlänk Dela India Tribune fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, företaget han hjälpte till att starta

Miljardären Elon Musk överraskade många i teknikindustrin när han sent på torsdagen lämnade in en stämningsansökan mot OpenAI, det generativa AI-företaget som han hjälpte till att starta för nästan ett decennium sedan. Musk hävdar bland annat att OpenAI har brutit sitt avtal att utveckla sina generativa AI-produkter som en ideell organisation. Musk anklagar företaget för att nu skapa sina programvarutjänster bara för att tjäna pengar åt Microsoft, som har investerat miljarder i OpenAI och använder det för att hjälpa till att utveckla sina egna AI-produkter.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 3 mars

Nvidias uppgång väcker försiktighet bland investerare

Nvidias aktieuppgång påminner om Teslas tidigare framgångar och efterföljande fall, vilket väcker försiktighet bland investerare. Nvidia har gått från att vara en nischad chipstillverkare till ett av världens största företag, tack vare en enorm försäljningstillväxt. Samtidigt har Tesla sett en nedgång på över 50% från sin topp 2021. Analytiker varnar för att Nvidias framgångar kan vara överdrivna och jämför situationen med dotcom-bubblan. Trots detta har Nvidia rapporterat stora vinster, med en nettointäkt som ökade med över 500% till nästan 30 miljarder dollar förra året.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 3 mars

Dogecoins värde ökar kraftigt, Elon Musk influerar och SpaceX-planer avslöjas

Dogecoin (DOGE) har ökat med mer än 45% under den senaste veckan, och handlas nu på sin högsta nivå på två år. Kryptoanalytikern Ali menar att DOGE:s prisutveckling liknar tidigare tjurmarknader och förutser en parabolisk genombrott i april. Dogecoins popularitet tog fart när Tesla-VD:n Elon Musk började stödja myntet. Musk har flera gånger offentligt stöttat Dogecoin, vilket har bidragit till dess trovärdighet. Dogecoin grundades 2013 som en kryptovaluta baserad på memes, och har snabbt fått en följarbas tack vare sin charm och gemenskapsanda. Dogecoin har även fått tillstånd för SpaceX Doge-1 Moon Mission, vilket har lett till en betydande värdeökning.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, anklagar för avvikelse från ursprungligt uppdrag

Tesla VD Elon Musk har inlett rättsliga åtgärder mot OpenAI, ett företag för artificiell intelligensforskning som han medgrundade 2015, för att ha brutit mot sitt ursprungliga uppdrag att utveckla AI-teknik till förmån för mänskligheten. Stämningen hävdar att OpenAI, som ursprungligen var ett ideellt forskningslabb för att skapa öppen källkods Artificiell Allmän Intelligens (AGI), har omvandlats till ett ´stängd källkods de facto dotterbolag´ som tjänar Microsofts intressen. Stämningen namnger OpenAIs VD, Sam Altman, och president Gregory Brockman som medåtalade.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 3 mars

OpenAI:s VD Sam Altmans nettovärde överstiger 2 miljarder dollar

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, har ett nettovärde som överstiger 2 miljarder dollar. Trots att han är ansiktet utåt för världens mest omtalade AI-startup, bidrar inte företaget till hans förmögenhet eftersom han inte äger någon andel i OpenAI. Istället kommer majoriteten av Altmans förmögenhet från riskkapitalfonder och olika startups. Han har också investerat i Reddit och det förväntas att hans förmögenhet kommer att öka ytterligare de kommande månaderna. Altman och flera andra medlemmar av OpenAI har stämts av Elon Musk på grund av ett påstått brutet avtal.

Direktlänk Dela Sangri Today fördjupade 3 mars

OpenAI:s VD Sam Altmans förmögenhet når 2 miljarder dollar

Sam Altman, grundare och VD för OpenAI, har sett sin förmögenhet nå 2 miljarder dollar, enligt Bloomberg Billionaire Index. Trots att han leder AI-forskningsföretaget, har företagets ekonomiska framgångar inte bidragit till den nämnda siffran. Detta är första gången indexet har utvärderat förmögenheten hos den 38-årige Altman, som blev ansiktet utåt för artificiell intelligens genom sin roll på OpenAI. Hans förmögenhet förväntas växa med Reddit´s börsintroduktion, där han är en av de största aktieägarna. Samtidigt har Tesla VD Elon Musk stämt OpenAI och Sam Altman för kontraktsbrott.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 3 mars

Elon Musk i offentlig dispyt med Vinod Khosla över stämning mot OpenAI

Tesla och SpaceXs VD Elon Musk har hamnat i en offentlig dispyt med riskkapitalisten Vinod Khosla efter att Musk stämde OpenAI och dess VD Sam Altman för påstått brott mot ursprungliga kontraktsavtal kring AI. Khosla anklagade Musk för att uppvisa ´sur druva´-beteende genom att stämma OpenAI, men Musk svarade att Khosla inte har någon aning om problemet. Khosla hävdar att Musk borde ha arbetat tillsammans med OpenAI för att uppnå gemensamma mål kring AI. Musk var ursprungligen styrelsemedlem i OpenAI fram till 2018 medan Khosla investerade cirka 50 miljoner dollar i OpenAI 2019.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för påstådd kontraktsbrott

Tesla och SpaceX VD Elon Musk och riskkapitalisten Vinod Khosla hamnade i en offentlig dispyt på X då Musk stämde OpenAI och dess VD Sam Altman för påstådd överträdelse av originala kontraktsavtal om AI. När Khosla anklagade Musk för att uppvisa ´sura vindruvor´ genom att stämma OpenAI, svarade Musk att Khosla inte har någon aning om problemet. Musk stämning, inlämnad i en domstol i San Francisco, handlar om OpenAI:s senaste naturliga språkmodell med titeln GPT-4. Musk hävdade att OpenAI och Microsoft har ´otillbörligt licensierat GPT-4´ trots att de kommit överens om att artificiell generell intelligens (AGI) ´skulle förbli icke-vinstdrivande och tillägnad mänskligheten´.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 3 mars

Vinod Khosla jämför Elon Musks rättsliga process mot OpenAI med ´surt vinbär´

Den indisk-amerikanske miljardären Vinod Khosla har jämfört Elon Musks stämning mot OpenAI med ´ett fall av sura vindruvor´ eftersom Tesla-chefen inte kom in i AI-spelet tillräckligt tidigt. Musk, som är en av grundarna till OpenAI men inte längre är involverad i företaget, stämde OpenAI och dess VD Sam Altman och anklagade företagets nära relation med Microsoft Corp för att ha underminerat dess ursprungliga uppdrag att skapa öppen källkods-teknik som inte skulle vara underkastad företagsprioriteringar. Khosla var den första riskkapitalisten att investera i ChatGPT-skaparen. OpenAIs strategichef Jason Kwon avvisade Musks påstående att uppstartsföretaget är ett ´de facto dotterbolag´ till investeraren Microsoft. Musk stämmer för kontraktsbrott, brott mot förvaltarskapet och påståenden om orättvisa affärsmetoder, bland andra klagomål.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 3 mars

Vinod Khosla kritiserar Elon Musk för att ha stämt OpenAI

Den indisk-amerikanska miljardären Vinod Khosla har kritiserat Elon Musk för att ha stämt OpenAI, och menar att det känns som ´sur vindruvor´ eftersom Musk inte gick in i AI-spelet tillräckligt tidigt. Musk var OpenAI:s största bidragsgivare när det fortfarande var en ideell organisation, medan Khosla var den första riskkapitalisten att investera i ChatGPT-skaparen när företaget bytte från en ideell organisation till ett privat företag 2019. Musk stämmer nu OpenAI och dess VD Sam Altman för vad han anser vara ett svek mot ChatGPT:s grundläggande mål att gagna mänskligheten snarare än att jaga vinster.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, Vinod Khosla kritiserar

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, och venturekapitalisten Vinod Khosla har hamnat i en offentlig dispyt på X (tidigare Twitter). Musk har stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, för påstådda brott mot ursprungliga avtalsöverenskommelser kring artificiell intelligens. Khosla beskyllde Musk för att visa ´surt druvbeteende´ genom att stämma OpenAI, varpå Musk svarade att Khosla inte hade någon aning om problemet. Khosla har investerat omkring $50 miljoner i OpenAI 2019, medan Musk var en ursprunglig styrelsemedlem i OpenAI fram till 2018.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 3 mars

OpenAI:s VD Sam Altman värderas nu till 2 miljarder dollar

OpenAI:s VD Sam Altman är nu värd 2 miljarder dollar enligt Bloomberg Billionaires Index. Hans förmögenhet inkluderar dock inte något bidrag från hans AI-startups värdering eftersom han inte äger något eget kapital i företaget. Altman´s förmögenhet kan spåras till ett antal VC-fonder och startup-investeringar, enligt Fortune. Förmögenheten förväntas växa de kommande månaderna då han är en av de största aktieägarna i Reddit, som söker upp till 6,5 miljarder dollar i värdering i IPO, enligt källor citerade av Reuters.

Direktlänk Dela The Week fördjupade 3 mars

Rekord för S&P 500 och Nasdaq, Google tar smäll, Musk stämmer OpenAI

S&P 500 och Nasdaq Composite nådde rekordhöjder och Bitcoin närmade sig sitt tidigare all-time high. Macy´s planerar att stänga över 100 butiker i USA. Google fick kritik efter att deras AI-verktyg Gemini visat sig ha en bias mot vita människor, vilket ledde till att aktierna för moderbolaget Alphabet förlorade 5% under veckan. Elon Musk har vänt sig mot OpenAI och stämmer Sam Altman, men lovar samtidigt att en ny, försenad Tesla-modell kommer snart. Apple överraskade många genom att skrota planerna på en elbil. Inflationen fortsätter att vara hög inför Federal Reserve-ordföranden Powells vittnesmål nästa vecka.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och påstår att företaget svikit sitt ursprungliga mål

Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, med påståendet att företaget har svikit sitt ursprungliga mål att använda AI-teknologi för mänsklighetens fördel. Enligt stämningen, som lämnades in vid San Francisco Superior Court, hade Musk, Altman och företagspresident Greg Brockman kommit överens om att OpenAI skulle drivas som en ideell organisation för allmän nytta. Musk hävdar att genom att samarbeta med Microsoft har OpenAI blivit en ´sluten källkod de facto dotterbolag till det största teknikföretaget i världen´ som söker ´maximera vinsterna för Microsoft, snarare än för mänsklighetens fördel.´

Direktlänk Dela America Online fördjupade 2 mars

Teslas advokater begär att få betalt i aktier

Advokater för en Tesla-investerare har begärt att deras juridiska avgifter ska betalas i form av aktier i elbilstillverkaren, snarare än kontanter. De tre advokatbyråerna, Bernstein Litowitz Berger & Grossmann, Friedman Oster & Tejtel och Andrews & Springer, har tidigare ifrågasatt Elon Musks löneförpackning på 55,8 miljarder dollar. Deras begäran om cirka 6 miljarder dollar i aktier motsvarar en timpenning på 288 888 dollar. Advokaterna hävdar att Tesla gynnades av Musks löneförpackning och att de förtjänar aktier istället för kontanter.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 2 mars

OpenAI strävar efter att automatisera blåkragsjobb med hjälp av humanoida robotar

OpenAI strävar efter att automatisera blåkragsjobb genom att utveckla nästa generations AI-modeller för humanoida robotar. Företaget har investerat i Figure, ett företag som också stöds av stora aktörer som Microsoft, NVIDIA och Jeff Bezos via Bezos Expeditions. Denna utveckling utgör ett hot mot Elon Musks Tesla Optimus, vilket kan förklara varför han kan ha stämt OpenAI. Figure siktar på att skapa mångsidiga humanoider som kan ta itu med arbetskraftsbrist, automatisera mindre önskvärda jobb och förbättra mänskliga förmågor och produktivitet. Figure släppte uppdateringar för Figure-01 humanoid tidigare i år, där roboten demonstrerar att göra kaffe - en färdighet lärd genom att observera människor.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha avvikit från sitt ursprungliga icke-vinstdrivande uppdrag

Elon Musk har stämt OpenAI, det artificiella intelligensforskningsföretag han var med och grundade 2015. Musk anklagar OpenAI för att ha avvikit från dess ursprungliga icke-vinstdrivande uppdrag och istället fokuserat på att generera vinster. Musk uttryckte missnöje med OpenAIs riktning i flera år och avgick officiellt från styrelsen 2018. Efter att ha nekats att ta över OpenAI upphörde Musk med ytterligare finansiering till företaget. OpenAI blev kort därefter ett vinstdrivande företag och sökte externa investeringar, med Microsoft som en stor investerare. Musk har offentligt kritiserat OpenAIs affärsmodell och i december 2022 återkallade han OpenAIs tillgång till Twitter-data. I mars 2023 ifrågasatte Musk rättsligheten i OpenAIs övergång från icke-vinstdrivande till högvärderat vinstdrivande. Musks stämning hävdar att OpenAI och Altman har svikit företagets ursprungliga icke-vinstdrivande stadgar för att utveckla AI till förmån för mänskligheten. Istället hävdar Musk att OpenAI nu är laserfokuserat på att maximera vinster för investerare som Microsoft, vilket har hällt över 10 miljarder dollar i företagets vinstdrivande arm.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett företagets ursprungliga uppdrag

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens (AI) till förmån för mänskligheten och inte för vinst. Stämningen hävdar att Altman och Greg Brockman, medgrundare till AI-forskningsorganisationen, ursprungligen kontaktade Musk för att skapa ett öppet källkod, icke-vinstdrivande företag. Företagets fokus på att tjäna pengar bröt mot det kontraktet, sa Musks advokater i stämningen som lämnades in i San Francisco. Företaget höll designen av GPT-4, dess mest avancerade AI-modell, ´helt hemlig´. Musk medgrundade OpenAI 2015, men lämnade dess styrelse 2018. Han driver också elbilstillverkaren Tesla och raketmakaren Space X och köpte Twitter för 35 miljarder pund i oktober 2022. Förra året sparkades entreprenören Altman av OpenAI:s tidigare styrelse. Den sa att den försökte försvara företagets uppdrag att utveckla AI som gynnar mänskligheten. Några dagar senare återvände Altman till företaget med en ny initial styrelse. OpenAI planerar att utse flera styrelsemedlemmar i mars. ChatGPT, chatten bot från OpenAI, blev den snabbast växande programvaruapplikationen i världen inom sex månader efter dess lansering i november 2022. Den utlöste också lanseringen av konkurrerande chatbots från Microsoft, Alphabet och en mängd start-ups som utnyttjade hypen för att säkra miljarder i finansiering.

Direktlänk Dela This Is Money fördjupade 2 mars

Konflikt mellan Sam Altman och Elon Musk om AI-avtal

OpenAI:s VD Sam Altman har nyligen återupptagit en gammal diskussion med teknikmagnaten Elon Musk, som härrör från ett kort utbyte som ägde rum för flera år sedan. Diskussionen återupplivades i samband med juridiska strider, då Musk anklagade AI-jätten för att ha brutit mot deras ursprungliga kontraktsförståelser om artificiell intelligens (AI). Musk, som var en ursprunglig styrelsemedlem i OpenAI fram till 2018, har därmed utlöst en juridisk tvekamp som går in på komplexiteten i AI-utveckling och de etiska skyldigheterna kring dess tillämpning.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för överträdelse av ursprungligt kontraktsavtal kring AI

OpenAI:s VD Sam Altman har svarat på en gammal tråd om ett kort samtal han hade med Elon Musk efter att tech-miljardären stämde ChatGPT-tillverkaren, med anklagelser om att företaget brutit mot deras ursprungliga kontraktsavtal om AI. Altman stödde Musk´s Tesla i maj 2019, och sa att det var äckligt att se så många människor motsätta sig EV-tillverkaren. Stämningen, inlämnad i en domstol i San Francisco, USA, kretsar kring OpenAI:s senaste naturliga språkmodell betitlad GPT-4. Musk hävdade att OpenAI och Microsoft (som har hällt miljarder dollar i Sam Altman-ledda företaget) har ´otillbörligt licensierat GPT-4´ trots att de kom överens om att artificiell allmän intelligens (AGI) förmågor ´skulle förbli icke-vinstdrivande och tillägnad mänskligheten´.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 2 mars

OpenAI-chefen bestrider Elon Musks påståenden i stämning

OpenAI-chefen Jason Kwon bestrider påståenden som Elon Musk, Tesla-VD, framförde i en stämning. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015 men lämnade styrelsen 2018, stämmer nu OpenAI och dess VD Sam Altman, bland andra, anklagande dem för att ha övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla AI till förmån för mänskligheten. Musk har länge velat ha erkännande för sin centrala roll i skapandet av OpenAI och spenderade stora delar av stämningen på att berätta sin version av händelserna. OpenAI, som släppte ChatGPT-chatbotten till allmänheten 2022, är nu ett av de hetaste startup-företagen med en värdering på över $80 miljarder.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för brott mot förmånsplikt och orättvisa affärspraktiker

Elon Musk stämde OpenAI och dess VD Sam Altman på fredagen, med anklagelser om att företaget har svikit sitt ursprungliga mål att använda AI-teknik till förmån för mänskligheten. Enligt stämningsansökan, som lämnades in vid San Francisco Superior Court, hade Musk, Altman och företagets president Greg Brockman kommit överens om att OpenAI skulle drivas som en ideell organisation för allmänhetens bästa. Musk anklagar i stämningen att OpenAI, genom sitt samarbete med Microsoft, har blivit ett ´stängd-källkods de facto dotterbolag till världens största teknikföretag´ som söker ´maximera vinsten för Microsoft, snarare än till förmån för mänskligheten´.

Direktlänk Dela WPTV News fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för kontraktsbrott

Miljardären och entreprenören Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD, Sam Altman, för att de övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens och inte för vinstens skull. Musk, som var medgrundare till OpenAI, menar att Altman och medgrundaren Greg Brockman ursprungligen närmat sig honom för att skapa ett öppen källkod, icke-vinstdrivande företag, men att företaget nu är inriktat på att tjäna pengar. Musk har sökt en domstolsdom som skulle tvinga OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten och förhindra att företaget använder sina tillgångar, inklusive GPT-4, för finansiell vinning.

Direktlänk Dela The New Daily fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för kontraktsbrott

Miljardären och entreprenören Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, med anklagelser om att de övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens bästa och inte för vinst. Stämningen, som lämnades in sen på torsdagen i Kaliforniens högsta domstol i San Francisco, är en kulmen på Musks långvariga opposition mot startup-företaget han medgrundade. Musk anklagar Altman och medgrundaren Greg Brockman för kontraktsbrott, med påståendet att de ursprungligen närmade sig honom för att skapa ett öppen källkod, icke-vinstdrivande företag, men att företaget nu fokuserar på att tjäna pengar. Musk har sökt en domstolsavgörande som skulle tvinga OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten och förhindra företaget från att använda sina tillgångar, inklusive GPT-4, för Microsofts eller någon individs ekonomiska vinning.

Direktlänk Dela The Jerusalem Post fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag och blivit för nära Microsoft

Teknikmiljardären Elon Musk stämmer OpenAI, en organisation han hjälpte till att grunda, med anklagelser om att de har övergett sin ursprungliga avsikt att gynna människor och nu bara strävar efter att tjäna pengar. Musk hävdar att han gjorde en överenskommelse med OpenAI:s chefer, Sam Altman och Greg Brockman, att det alltid skulle vara en ideell organisation. Han anklagar också OpenAI för att ha blivit för nära Microsoft och använda sin AI för att hjälpa Microsoft att tjäna mer pengar istället för att hjälpa människor. Musk kräver rättsliga åtgärder för kontraktsbrott, brott mot förvaltningsplikt och orättvisa affärsmetoder.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 2 mars

Teknikmiljardären Elon Musk har stämt OpenAI, ett företag han hjälpte till att etablera, med anklagelser om att det har övergett sitt ursprungliga mål att hjälpa människor och nu bara försöker tjäna pengar. Musk hävdar att OpenAI har brutit mot sitt löfte att dela sin kod med alla, och istället blivit alltför nära Microsoft. Han anklagar OpenAI för att nu använda sin AI för att hjälpa Microsoft att tjäna mer pengar, istället för att använda den för att hjälpa människor. Musk tar rättsliga åtgärder för kontraktsbrott, brott mot förvaltarskapsplikt och orättvisa affärsmetoder.

Daily Star fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för kontraktsbrott

Tesla- och SpaceX-chefen Elon Musk har inlett en rättsprocess mot OpenAI, anklagande företaget för kontraktsbrott i samband med dess övergång från öppen teknik och dess ursprungliga uppdrag att utveckla AI för mänsklighetens fördel. Musks juridiska team hävdar att OpenAI har brutit sina kontrakt, ägnat sig åt orättvisa affärsmetoder och misslyckats med sin förvaltningsskyldighet. Musk lämnade OpenAI:s styrelse 2018. Företaget startade senare en vinstdrivande enhet som lockade till sig cirka 13 miljarder dollar i investeringar från Microsoft. Musk hävdar att OpenAI:s GPT-4, lanserat i mars 2023, är ´inte bara kapabel till resonemang´ utan ´bättre på att resonera än genomsnittliga människor´.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Miljardären Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens (AI) till förmån för mänskligheten och inte för vinst. Musk anklagar OpenAI för kontraktsbrott och menar att företaget, som han var med och grundade, nu fokuserar på att tjäna pengar. OpenAI har avvisat flera av Musks påståenden. Musk söker också en dom som skulle tvinga OpenAI att göra sin forskning och teknologi tillgänglig för allmänheten och förhindra att företaget använder sina tillgångar för Microsofts eller någon individs ekonomiska vinst.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, påstår att företaget inte längre är ´öppet´

Tesla och SpaceX-chefen Elon Musk stämmer OpenAI. Enligt Musk är företaget inte längre så ´öppet´ på grund av sitt partnerskap med Microsoft. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har tidigare varit inblandat i rättsliga tvister då rättighetshavare anklagat företaget för att träna sin AI med skyddade data. Musk anklagar OpenAI och Sam Altman för att använda GPT-4 inte för mänsklighetens bästa, utan som en proprietär teknologi för att maximera vinster för Microsoft. Musk menar att GPT-4 är det motsatta av ´open AI´ och är stängd för kommersiella skäl. Han begär att OpenAI återgår till att vara öppen källkod och vill ha en injunktion för att förhindra OpenAI, dess president Gregory Brockman och dess VD Sam Altman, samt Microsoft, från att göra någon vinst från den allmänna konstgjorda intelligensen utvecklad av företaget.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, hävdar att det utgör ett hot mot mänskligheten

Elon Musk, grundare av Tesla och OpenAI, har inlett en rättslig process mot OpenAI, världens största AI-företag. Musk anklagar företaget för att prioritera vinster framför transparens och hävdar att det utgör ett hot mot mänskligheten. Han anklagar också OpenAI-chefen Sam Altman för ´starkt förräderi´ för att ha skrivit under ett avtal värt £9 miljarder med Microsoft. Musk påstår att skaparna av ChatGPT arbetar mot Artificial General Intelligence - när datorer är smartare än människor - utan säkerhetsåtgärder.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 2 mars

OpenAI introducerar ny funktion för ChatGPT: minne och filuppladdningskapacitet

OpenAI har introducerat en ny funktion för ChatGPT kallad ´minne´, som lagrar saker du explicit ber programmet att ha tillgång till för senare användning. Tillsammans med minne kan ChatGPT också använda befintliga filuppladdningsfunktioner för att analysera text och bilder. Denna funktion är tillgänglig för alla betalande användare av den 20 dollar per månad ´Plus´-versionen. Plus-versionen har den extra förmågan att använda den senaste ChatGPT, version 4, istället för version 3.5, och kvaliteten på utdata kan vara märkbart bättre. Plus tillåter också användning av DALL-E, bildgenereringsprogrammet.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha brutit mot ursprungligt avtal

Tesla CEO Elon Musk har stämt OpenAI och dess medgrundare Sam Altman och Greg Brockman, med anklagelser om att företaget har brutit sitt ursprungliga avtal genom att sträva efter vinster istället för den ideella organisationens grundläggande uppdrag att utveckla AI som gagnar mänskligheten. Musk, som var medgrundare och tidig supporter av OpenAI, hävdar att Altman och Brockman övertygade honom att hjälpa till att grunda och finansiera uppstartsföretaget 2015 med löften om att det skulle vara en ideell organisation. Musk lämnade OpenAI:s styrelse 2018.

Direktlänk Dela Xinhua News Agency fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för att ha brutit mot företagets ursprungliga syfte

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha brutit mot företagets ursprungliga syfte att gynna mänskligheten snarare än att sträva efter vinst. Musk hävdar att han när han finansierade OpenAI:s skapande, säkrade ett avtal med Altman och Greg Brockman, presidenten, att hålla AI-företaget som en icke-vinstdrivande organisation som skulle utveckla teknik till allmänhetens fördel. Musk anklagar OpenAI och dess toppchefer för att ha brutit mot detta avtal genom att utveckla ett nära förhållande med Microsoft. Musk stämmer för kontraktsbrott, brott mot förvaltningsskyldighet och orättvisa affärsmetoder.

Direktlänk Dela CBS Austin fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag

Elon Musk, VD för Tesla och X, har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, med anklagelser om att OpenAI övergav sitt uppdrag att gagna mänskligheten i jakten på vinst. Musk påstår att han vid tidig investering i företaget, kom överens med företagets ledare, inklusive Altman, om företagets ideella kurs. Musk hävdar att företaget överträdde denna överenskommelse när det släppte ChatGPT-4 och gjorde teknologin tillgänglig för Microsoft under en exklusiv licensavtal. Enligt Musk har OpenAI förvandlats till ett sluten källkod, de facto dotterbolag till Microsoft. Musk söker en rättslig order som kräver att OpenAI ska följa sitt påstådda grundläggande uppdrag att hjälpa mänskligheten och behålla sin ideella form.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att prioritera vinst över ´mänsklighetens bästa´

Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, och hävdar att företaget inte har hållit sitt löfte om att utveckla AI-verktyg för ´mänsklighetens bästa´ över att maximera vinst. Musk hjälpte till att starta och finansiera OpenAI under dess tidiga år. Musk begär att domstolen beordrar OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten, samt förbjuder företagets chefer och Microsoft från att få någon ekonomisk vinst från dess arbete. OpenAI har avböjt att kommentera.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha svikit sitt uppdrag att ´gagna mänskligheten´

Elon Musk stämmer OpenAI, som han var med och grundade, för att ha misslyckats med sitt uppdrag att ´gagna mänskligheten´. Musk, som även driver Tesla, SpaceX och köpte Twitter för $44 miljarder i oktober 2022, anklagar OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett sitt åtagande att göra sitt arbete tillgängligt för allmänheten och utveckla det för det allmänna bästa. Musk hävdar att Altman och medgrundaren Greg Brockman ursprungligen närmade sig honom för att grunda ett öppen källkods, icke-vinstgivande företag, men att startupen nu fokuserar på att tjäna pengar.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för kontraktsbrott

Elon Musk, VD för Tesla och grundare av SpaceX, har inlett en rättstvist mot OpenAI, med anklagelser om kontraktsbrott i dess övergång från öppen teknik och dess ursprungliga uppdrag att utveckla AI för mänsklighetens bästa. Musk påstår att OpenAI har brutit sina kontrakt, deltagit i orättvisa affärspraktiker och misslyckats med sin förvaltarskapsplikt. Musk lämnade OpenAI:s styrelse 2018. Företaget lanserade senare en vinstdrivande enhet som attraherade cirka 13 miljarder dollar i investeringar från Microsoft. Enligt rättshandlingarna påstår Musks team att OpenAI:s kommersiella enhet 2020 gjorde en överenskommelse om att exklusivt licensiera sin GPT-3 språkmodell till Microsoft. Musk kräver rättegång med jury.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och anklagar dem för att bryta mot kontrakt

Elon Musk, VD för Tesla, har lämnat in en stämning mot OpenAI och dess ledande chefer, anklagar dem för att överge det ursprungliga syftet att utveckla artificiell allmän intelligens (AGI) för att istället berika sig själva och investeraren Microsoft. Musk hävdar att OpenAI, VD Sam Altman och president Gregory Brockman har brutit mot kontrakt, brutit mot förvaltarskapsplikt och bedrivit orättvis konkurrens. Han kräver att företaget återgår till det ursprungliga avtalet. Musk har varnat för existentiella hot mot mänskligheten från OpenAI och har skapat sitt eget AI-startup, xAI, för att försöka förstå universum.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha brutit sitt ursprungliga uppdrag

Elon Musk har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI, ett artificiell intelligens företag han hjälpte till att grunda, med anklagelser om att företaget har avvikit från sitt ursprungliga icke-vinstdrivande uppdrag att forska kring AI för mänsklighetens nytta. Musk, VD för Tesla och andra stora företag, anklagar OpenAI för att ha brutit sina grundläggande löften efter att Musk bidragit med tiotals miljoner dollar, givit viktig rådgivning om forskningsriktningar och spelat en nyckelroll i rekryteringen av världsklass talang.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Tesla (TSLA) VD Elon Musk har valt att stämma OpenAI och dess VD Sam Altman för vad han påstår är ett kontraktsbrott. Musk hävdar att företaget inte längre följer sitt ursprungliga mål att hjälpa mänskligheten, utan istället fokuserar på vinster. ´OpenAI har förvandlats till ett sluten-källa de facto dotterbolag till världens största teknikföretag: Microsoft,´ hävdar stämningen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 mars

AI: s framfart och potentiella risker

Artificiell intelligens (AI) är på väg att ta över ekonomiskt, med företag som Nvidia, Microsoft, Apple, Google, Facebook, Amazon och Tesla i spetsen. Nvidia, som tillverkar AI-chip, har sett sitt börsvärde öka med 2 800 miljarder kronor på en dag. Trots framgångarna finns det farhågor för AI:s potentiella missbruk och felsteg. AI kan producera felaktiga resultat och det finns en risk att AI kan utveckla en egen agenda. Geoffrey Hinton, även kallad ´AI:s gudfader´, bedömer risken för att AI kommer utplåna mänskligheten under de närmaste tjugo åren till en på tio.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer Open AI för för nära relation med Microsoft

Elon Musk, grundare av Tesla, har lämnat in en stämningsansökan mot Open AI, ett företag han finansierade vid uppstarten. Musk anklagar Open AI för att ha en för nära relation till mjukvaru- och molntjänstjätten Microsoft, vilket han anser underminerar företagets ursprungliga ambition att skapa en öppen teknikkälla till förmån för mänskligheten. Han är speciellt kritisk till omstruktureringen av Open AI:s ledningsgrupp förra året, där han menar att de nya medlemmarna har mer erfarenhet av vinstfokuserade verksamheter och politik än av AI:s etik och styrning.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 1 mars

Apple avslutar sin elektriska bildivision för att fokusera på Generative AI

Apple har arbetat på sin egen elektriska bildivision i över 10 år men har nu beslutat att avsluta projektet och fokusera på andra saker. Apple har investerat miljarder i projektet med kodnamn Titan, men vill nu spendera sin energi och resurser på att utveckla Generative AI-applikationer. Enligt en rapport från Bloomberg meddelade Apple detta stora beslut inför 2 000 anställda som varit en del av bilprojektet. Tekniskt sett har Apple inte delat detaljer eller bekräftat något om sina planer att bygga en bil.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Elon Musk stämmer Microsoft-stödda OpenAI och dess VD Sam Altman, bland andra, med anklagelser om att de övergav företagets grundläggande uppdrag att utveckla artificiell intelligens ´för mänsklighetens breda nytta´. I en stämningsansökan som lämnades in på torsdagen hos en domstol i San Francisco, sa Musks advokater att tech-miljardären 2015 blev kontaktad av Altman och OpenAI:s medgrundare Greg Brockman och gick med på att bilda ett icke-vinstdrivande labb som skulle utveckla allmän artificiell intelligens för ´mänsklighetens nytta´. Musks advokater säger i stämningsansökan att OpenAI:s fokus på att maximera vinst för Microsoft bryter mot det avtalet.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 mars

Apple avbryter sitt elbilsprojekt, influencers uttrycker blandade känslor

Under den sista veckan i februari har diskussioner relaterade till ´Apple´ bland influencers på ´X´-plattformen ökat, efter rapporter om Apples beslut att avsluta sitt elbilsprojekt, avslöjade en ny rapport på torsdagen. Enligt data- och analysföretaget GlobalData uttryckte influencers blandade känslor om Apples avbokning av EV-projektet, med vissa som anser det vara en klok omfördelning av dess fokus mot artificiell intelligens (AI). ´Även om draget förväntas påverka anställda och medföra en förändring i branschdynamiken, spekuleras det att Apple fortfarande kan påverka fordonssektorn genom programvara och tjänster snarare än tillverkning´, sade Smitarani Tripathy, Social Media Analyst på GlobalData.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 1 mars

Figure och OpenAI samarbetar för att utveckla språkförståelse hos humanoida robotar

Figure, tillverkare av humanoida robotar, har meddelat ett nytt avtal med OpenAI, tillverkare av ChatGPT. Företaget avslutade nyligen en finansieringsrunda på 675 miljoner dollar med en värdering på 2,6 miljarder dollar. Bland de framstående investerarna finns Amazon-grundaren Jeff Bezos, Microsoft och AI-chipmakaren Nvidia. Figure hoppas ge sina framtida robotar förmågan att förstå språk med hjälp av AI, vilket skulle ge dem nya förmågor att lära sig i mycket snabbare takt. Figure släppte tidigare den här veckan en video av en tidig prototyprobot som kunde gå, plocka upp en plastlåda och placera den på ett närliggande transportband. Med hjälp av OpenAI hoppas Figure utveckla ´nästa generations AI-modeller för humanoida robotar´, vilket gör att de kan ´bearbeta och resonera från språk´, enligt företagets pressmeddelande.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 1 mars

Apple pausar sin elbilsdivision för att fokusera på Generative AI

Apple har beslutat att pausa sin elbilsdivision, ett projekt med kodnamnet Titan, som företaget har arbetat med i över 10 år och investerat miljarder i. Företaget kommer nu att fokusera sina resurser på att bygga applikationer inom Generative AI. Enligt en rapport kommer vissa anställda som anställdes specifikt för bilprojektet sannolikt att få sparken, medan andra kan ansluta sig till andra team som aktivt arbetar med nya produkter och tjänster inom företaget. Apple planerar att bygga på originalprodukter som kommer att fylla Apples kassakista.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 29 februari

Robotikstart-up Figure samlar in 675 miljoner dollar i finansiering

Robotikstart-up Figure meddelade att de har samlat in 675 miljoner dollar i en finansieringsrunda från investerare som inkluderar Nvidia, Microsoft och Amazon.com-grundaren Jeff Bezos, vilket värderar företaget till 2,6 miljarder dollar. Andra företag som deltog i Figures finansiering inkluderar OpenAI Startup Fund, Amazon Industrial Innovation Fund, Parkway Venture Capital, Intel Capital, Align Ventures och ARK Invest. Figure kommer att använda finansieringen för att utveckla stora språkmodeller för robotik, öka tillverkningen och anställa fler människor. Företaget kommer också att flytta till Microsoft Azure för AI-infrastruktur och utbildning.

Direktlänk Dela The Print fördjupade 29 februari

Google´s senaste AI-blunder sänker förtroendet för Alphabet

Google´s senaste misstag med sin artificiella intelligens (AI) Gemini har lett till kritik och orsakar att Jim Cramer överväger nästa steg för Alphabet. Sundar Pichai, VD för Alphabet, kallade situationen ´helt oacceptabel´. Google har dragit tillbaka AI-verktyget för ytterligare testning efter att användare visade historiskt felaktiga bilder som AI skapat. Cramer anser att Google har tappat fokus och ligger efter i AI-racet. Alphabet har blivit ´en av de Magnificent Seven som jag helst vill sälja´, sade Jim under Investing Club´s andra årliga möte. Alphabet-aktien har sjunkit med 2,5% på onsdag, fortsätter en kraftig nedgång som började i fredags då aktien föll med 4,4% och förlorade nästan $80 miljarder i marknadsvärde.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 februari

Volkswagen ID.4 2024: Stora förändringar i 82kWh-versionen

Volkswagen ID.4 2024 har genomgått en mängd förändringar från förra årets modell, speciellt i 82kWh-versionen. Förändringarna inkluderar en förbättrad bakre motor vilket ger mer effekt och effektivitet. Räckvidden har ökat till 291 miles för RWD-versionen och 263 miles för AWD-versionen. Basmodellen på 62kWh är dock oförändrad från förra året men har fått en prishöjning till $39,735. Användargränssnittet har också förbättrats betydligt, med en större skärm och uppdaterad EV-ruttplanerare. ID.4 2024 förväntas finnas på återförsäljare i mars.

Direktlänk Dela Electrek fördjupade 29 februari

Apple stänger ner sitt elbilsprojekt och satsar på generativ AI

Apple rapporteras stänga ner sitt decenniumgamla elbilsprojekt och byta fokus till generativ AI. Apple COO Jeff Williams och chefen för elbilsprojektet, Kevin Lynch, delade nyheten internt och överraskade de cirka 2 000 anställda som arbetade på produkten. Många av dessa anställda kommer att flytta till AI-avdelningen för att fokusera på generativ AI, men det kommer också att bli ett obestämt antal uppsägningar. Meta har också tydligen svängt mot generativ AI, med VD Mark Zuckerberg som säger att företagets AI-mål var att nå AGI. Elon Musk, grundare och VD för Tesla, hyllade Apples ansträngningar med två emojis.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 29 februari

Google VD erkänner ´oacceptabelt´ misstag med Gemini AI, lovar att lösa problemen

Efter att Googles Gemini AI-motor orsakade upprördhet genom att skapa historiskt felaktiga bilder av ´diversifierade´ nazister, inklusive svarta och asiatiska soldater i Wehrmacht-uniformer, kallade VD Sundar Pichai misstaget för ´oacceptabelt´. Han medgav att det ´har stött våra användare och visat partiskhet´. Pichai skickade ett mail till sin personal och uppmanade dem att arbeta ´runt klockan´ för att lösa problemen. Google har pausat verktygets förmåga att generera bilder på människor medan de försöker lösa felen. Detta är inte första gången AI har snubblat när det gäller att hantera verkliga mångfaldsfrågor.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 28 februari

Google-chefen Sundar Pichai ingriper efter rasistisk skandal med AI-verktyget Gemini

En skandal kring rasistisk omskrivning av historien i Googles generativa AI-verktyg, Gemini, har nått företagets högsta ledning och kräver ingripande av Sundar Pichai. I ett läckt brev till personalen uttryckte Pichai att företaget hade förrått sina användares förtroende och sitt eget företagsuppdrag genom att öppet visa favoritism mot etniska minoriteter och färgade personer. Skandalen började när bilder av en svart George Washington och etniskt diversifierade WWII-soldater som kämpade i Hitlers arianska nazistarmé blev virala. Gemini vägrade skapa bilder av strikt vita individer. Elon Musk, Tesla och SpaceX-chef, argumenterade för att det bara bevisade konspirationsteorier om att vita diskrimineras som en del av ´Great Replacement´.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 28 februari

Apple kan lägga ner sitt bilprojekt

Apple kan komma att lägga ner sitt bilprojekt, enligt en rapport från Bloomberg. De anställda som specifikt anställts för bilprojektet riskerar att bli uppsagda, medan vissa kan komma att införlivas i andra team som aktivt arbetar med nya produkter och tjällen inom företaget. Apple har aldrig officiellt bekräftat att de arbetar på en bil, men det har spekulerats att deras elbil skulle ha kostat runt $100 000, vilket skulle ha konkurrerat med Tesla Model X. Apple kan istället komma att investera i mjukvarusidan av saker, vilket kan vara av intresse för biltillverkare.

Direktlänk Dela Qrius fördjupade 28 februari

Google´s Gemini anklagas för diskriminering och bias mot vita människor

Google´s Gemini anklagas för diskriminering. Användare hävdar att Gemini, ett alternativ till ChatGPT AI bot, är för ´woke´ och fördomsfull mot vita människor. Kontroversen började när en användare märkte att Gemini visade felaktiga bilder när den frågades om USA:s grundlagsfäder. Mike Wacker, en före detta Google-ingenjör, anklagade botten för att manipulera sökresultaten. Elon Musk, VD för Tesla Motors, kritiserade också Googles AI för dess svar om vit privilegium. Google bekräftade att de är medvetna om situationen och arbetar på att förbättra avbildningarna.

Direktlänk Dela FandomWire fördjupade 28 februari

Tjeckiska Upheal samlar in 3,25 miljoner dollar för att transkribera terapianteckningar

Tjeckiska start-up-företaget Upheal, en plattform för psykisk hälsovårdskliniker, har samlat in 3,25 miljoner dollar för att transkribera terapianteckningar. Investeringsrundan leddes av Credo Ventures, med deltagande av KAYA VC och Inovia Capital. Flera ängelinvesterare deltog också i rundan, inklusive Martin Viecha, VP för Investor Relations på Tesla, och Aakash Desai från Decoder Ventures. Upheal planerar att genomföra en serie A-investeringsrunda inom de närmaste två åren.

Direktlänk Dela The Recursive fördjupade 28 februari

Apple avslutar sin elbilsdivision för att fokusera på Generative AI

Apple har arbetat med sin egen elbilsdivision i över 10 år men det verkar som att företaget har beslutat att avsluta denna dröm och fokusera på andra frågor. Apple sägs ha investerat miljarder i projektet med kodnamnet Titan, men nu vill det spendera sin energi och resurser på att bygga applikationer i Generative AI. Vissa av de personer som specifikt anställdes för bilprojektet kommer troligen att bli uppsagda, medan vissa kan absorberas av andra team som aktivt arbetar med nya produkter och tjänster på företaget.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 28 februari

Apple upphör med utvecklingen av sin elbil för att fokusera på Generative AI

Apple har beslutat att avsluta sitt elbilsprojekt, Titan, efter mer än ett decennium av arbete och miljarder dollar i investeringar. Företaget planerar nu att rikta sina resurser mot att skapa applikationer inom Generative AI. Vissa anställda som ursprungligen anställdes för bilprojektet kan komma att sägas upp, medan andra kan gå med i andra team som arbetar på nya produkter och tjänster inom företaget. Apple har aldrig offentligt bekräftat sina planer på att bygga en bil, men det är möjligt att vi får mer klarhet i nyheterna senare i år.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 28 februari

Elon Musk anklagar Googles AI Gemini för att vara rasistisk och sexistisk

Elon Musk, ägaren av X, fortsatte sin tirad mot Google och hävdade att företagets artificiella intelligens (AI) modell Gemini är ´super rasistisk´ och ´sexistisk´. Musk reagerade på en följare som sa att Google Gemini svarade på hans prompt att ´vita människor absolut bör erkänna sitt vita privilegium´. En annan följare kommenterade att ´Gemini håller asiater till liknande standarder som vita när det gäller privilegium´. Musk anklagade nyligen Google för att köra ´rasistisk, anti-civilisatorisk programmering´ med sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 28 februari

Elon Musk kritiserar Google och dess AI Gemini, marknadsför sin egen AI Grok

Elon Musk har kritiserat Google hårt den senaste veckan. Google pausade förra veckan sitt AI-bildgenereringsverktyg efter att användare klagade på att det var för ´woke´. Musk har använt kontroversen för att marknadsföra sin egen AI-chattrobot, Grok. Musk har postat om Google på X med en stabil takt. Sedan lanseringen av Googles Gemini-bildgenerator har han delat och svarat på över 100 inlägg om företaget. Google tvingades att pausa Geminis bildgenereringsfunktion efter en våg av kritik. Google DeepMind VD Demis Hassabis sa att företaget hoppades ha bildgenereraren online igen inom ett ´par veckor´. Musk hävdade att en Google-chef försäkrade honom att företaget ´tar omedelbar åtgärd för att fixa den ras- och könssneda i Gemini´. Musk anklagade Google för att köra ´galen rasistisk, anti-civilisationsprogrammering´ med sin AI.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 27 februari

Meta tar upp kampen mot bedrägligt AI-innehåll i kommande EU-val

Meta, ägare till Facebook och Instagram, planerar att bilda ett team för att hantera bedrägligt AI-innehåll i de kommande EU-valen. Detta kommer efter att inrikesminister James Cleverly uttryckt oro över att AI-genererade falska videor och bilder kan användas för att påverka val. Ett projekt för att försörja Storbritannien med solenergi från Sahara närmar sig genomförande. En man hävdar att han använt AI för att få gratis mat från McDonald´s. Renault har presenterat sin nya 5 E-Tech Electric vid Genevas bilmässa. Apple avvisade ett förslag från Microsoft att använda Bing som standard sökmotor i Safari.

Direktlänk Dela Tech Digest fördjupade 26 februari

Kritik mot Googles AI Gemini för historiskt inkorrekta bilder

Vivek Ramaswamy, bioteknikentreprenören och tidigare presidentkandidaten, har kritiserat Googles senaste AI-verktyg Gemini, som han kallar ett ´globalt skämt´ på grund av dess felaktiga generering av historiska bilder. Ramaswamy hävdar att AI-skaparna programmeras av de incitamentstrukturer som deras arbetsgivare skapar. Gemini har kritiserats för att överkorrigera och producera historiskt inkorrekta foton, till exempel genom att avbilda andra världskrigets trupper och USA:s grundlagsfäder som kvinnor och människor av varierande etnisk bakgrund. Google arbetar för att lösa problemet och har pausat verktygets förmåga att generera foton av människor medan de försöker fixa felen.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 26 februari

Experter varnar för övervärdering av techbolag, med Nvidia i spetsen

När Nvidia passerade en marknadsvärdering på 2 biljoner dollar förutspådde Dan Ives från Wedbush Securities att festen bara började för aktier inom artificiell intelligens (AI). Men miljardären Marc Rowan och hans investmentbolag Apollo Global Management varnar för att värderingarna har överträffat överdrifterna från dotcom-eran. Torsten Sløk, partner och chefsekonom vid Rowans förmögenhetsförvaltare, skrev i en forskningsanteckning att de tio största företagen i S&P 500 idag är mer övervärderade än de tio största företagen under techbubblan på mitten av 1990-talet. Sløk förutspår att det finns mer än 50% chans att Federal Reserve kommer att överraska marknaderna genom att korrigera räntorna.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 februari

AI-sektor tokens ökar kraftigt, men så gör också kryptovalutabedrägerier

Enligt Bitgets senaste rapport har AI-sektor tokens visat en särskilt bullish grafiskt beteende jämfört med resten av kryptovalutorna. Handelsvolymen för kryptovalutorna i Bitgets ´AI Zone´ ökade med 361% mellan 15 och 20 februari. De bäst presterande kryptovalutorna i Bitgets AI Zone har varit WLD, ARKM, LPT, GRT och AGIX. Samtidigt har det blivit allt vanligare med kryptovalutabedrägerier och videosvindlar i takt med att teknik baserad på artificiell intelligens och automatiserade innehållsskapande verktyg utvecklas. Scam tokens baserade på AI har mer än fördubblats på några månader, från 700 handelspar i juni 2023 till nuvarande 1470.

Direktlänk Dela The Cryptonomist fördjupade 26 februari

Ola-grundaren lanserar AI-chattbot ´Krutrim AI´ för att utmana OpenAI och Google

Ola-grundaren och ordföranden Bhavish Aggarwal lanserade på måndagen Indiens artificiella intelligens (AI) chattbot ´Krutrim AI´ för att ta upp kampen med OpenAI:s ChatGPT och Googles Gemini. Krutrim AI, som nu lanseras i offentlig beta, kommer att hjälpa användare på över 10 indiska språk, inklusive engelska, hindi, tamil, bengali, marathi, kannada, gujarati och till och med Hinglish (en blandning av hindi och engelska). Lanseringen kommer efter att Krutrim blev landets snabbaste enhörning och även den första AI-enhörningen i landet, efter att det stängde sin första finansieringsrunda.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 26 februari

Missade du Nvidia? Köp dessa artificiella intelligens (AI) aktier istället.

Många AI-investerare kan ångra att de missade Nvidias stora vinster, med aktien upp 280% det senaste året och över 1 800% på fem år. Nvidia är dock inte det enda AI-aktiealternativet inom chipindustrin och AI är mycket mer än halvledare. Tre bidragsgivare på Fool.com har idéer om var AI-investerare kan leta härnäst: Amazon, The Trade Desk och Tesla. Amazon är världens största molntjänstleverantör och har introducerat Rufus, en AI-drivna shoppingassistent. The Trade Desk har blomstrat genom att använda AI och användardata för att matcha annonser med potentiella kunder. Tesla utvecklar egen halvledar- och robotteknik, inklusive Dojo-chipet och FSD-chipet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 februari

Elon Musks AI-företag xAI ifrågasätts

Elon Musks AI-företag xAI, som hittills endast har en produkt, en chattbot vid namn Grok, ifrågasätts för sin brist på tydligt syfte och innovation. Grok, som användare kan få tillgång till genom att betala $16 i månaden till Twitter-bolaget X, beskrivs som inte meningsfullt bättre än gratisalternativ från konkurrenter. Dessutom verkar xAI dra nytta av data från Tesla, vilket kan väcka oro bland Teslas aktieägare. Musks engagemang i xAI och andra företag, inklusive Twitter, Neuralink, SpaceX, Boring Company och Tesla, har lett till spekulationer om hans förmåga att fokusera på alla dessa projekt samtidigt.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 23 februari

Elon Musk kritiserar Googles AI-verktyg Gemini för historiskt inkorrekta bilder

Googles generativa AI-verktyg, Gemini, har fått kritik för att generera historiskt inkorrekta och partiska bilder. Elon Musk, Tesla och xAI:s VD, anklagade Google för ´rasistisk programmering´ i samband med Gemini-kontroversen. Gemini har blivit kritiserat för att vara ´för vaken´ efter att ha producerat historiskt felaktiga bilder av amerikanska grundlagsfäder och trupper från andra världskriget. Många användare på sociala medier hävdade att Gemini vägrade att generera bilder av vita människor och anklagade det för att vara ´för vaken´. Google har nu stoppat Geminis förmåga att generera bilder.

Direktlänk Dela Asianet News Network fördjupade 23 februari

Indisk minister uttrycker oro över Googles AI-chatbot Gemini

Rajeev Chandrasekhar, Indiens unionens minister för elektronik och teknologi, har uttryckt oro över potentiella överträdelser av indiska IT-lagar av Googles Gemini AI-chatbot. Hans reaktion kommer efter att användare på sociala medier har postat svar från Gemini AI angående premiärminister Narendra Modi och andra välkända politiska figurer från andra länder. Tidigare denna vecka stoppade Google möjligheten för Gemini AI att generera bilder av människor, efter kontroverser kring felaktigheter i AI-genererade historiska bilder. Elon Musk har också anklagat Google för att köra ´rasistisk, anti-civilisatorisk programmering´ med sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 23 februari

Elon Musk kritiserar Google över Gemini AI:s bildgenereringsfunktion

Elon Musk har kritiserat Google för bildgenereringsfunktionen i sin Gemini AI-chatbot. Google meddelade att de pausar Geminis bildgenerering av människor och planerar att släppa en förbättrad version snart. Musk kallade Google ´galna´ och ´anti-civilisation´, och sa att företaget överdrev med AI:ns bildgenereringskapaciteter. Google började med bildgenerering genom sina Gemini AI-modeller tidigare denna månad. Användare har påpekat att modellen ibland returnerar historiska bilder som är felaktiga. Google lanserade betalda prenumerationer på Gemini för bättre resonemangsförmågor från AI-modellen.