» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 133 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Tesla är ett amerikanskt företag som grundades 2003 av Elon Musk och ett team ingenjörer. Företaget fokuserar på att utveckla och tillverka elektriska fordon, solenergi och energilagringssystem. Tesla är mest känt för sina elbilar, som inkluderar modellerna Model S, Model X, Model 3 och Model Y. De arbetar också med självkörande teknik, vilket innebär att deras bilar kan köra utan att en människa behöver styra dem. Dessutom erbjuder Tesla solpaneler och Powerwall, ett energilagringssystem för hemmet. Företagets mål är att påskynda övergången till hållbar energi och transport.

Senaste nytt kring Tesla

Tesla lyfter fram sin neurala nätverk för Full Self-Driving i AI-rekryteringskampanj

Tesla har lyft fram sitt omfattande neurala nätverk för Full Self-Driving (FSD) beta, denna gång som en uppmaning till rekrytering för personer intresserade av att arbeta med företagets artificiella intelligens (AI) team. På fredagen delade Tesla AI en post med en video från biltillverkarens fordon, följt av jobbannonser, inklusive två AI Research Scientist roller. Tesla skriver också att ´Tesla AI bygger nästa generations autonomi på ett enda grundläggande videonätverk som direkt styr bilen´.

Direktlänk Dela Teslarati fördjupar idag

Investeringar i AI-aktier har ökat under 2023, då AI-teknologin har fått genomslag. Nvidia, Palantir och Alphabet är tre företag som förväntas ge betydande avkastning. Nvidia, som ligger i framkant för AI-applikationer, har sett en enorm ökning av aktiekursen, med en uppgång på 227% hittills i år. Palantir har lyckats bevisa värdet av sina produkter, med en ökning av kommersiella kunder med 37% under tredje kvartalet. Alphabet har också visat på stark tillväxt, trots redan högt marknadsvärde, med aktiekursen upp 55% sedan början av året.

The Motley Fool fördjupar idag

Veckans tekniknyheter: Amazon´s re:Invent konferens, Fidelity´s ransomware katastrof, Sam Altman återvänder till OpenAI, Neuralink samlar in pengar, SpaceX förvärvar ett fallskärmsföretag

Under den senaste veckan har flera viktiga händelser ägt rum inom teknikindustrin. Amazon höll sin årliga re:Invent konferens, med fokus på AWS. Fidelity upplevde en ransomware katastrof vilket har orsakat oro bland husägare och potentiella köpare. Sam Altman har officiellt återvänt som VD för OpenAI efter en turbulent vecka. Neuralink, som utvecklar implanterbara chips som kan läsa hjärnvågor, har samlat in ytterligare $43 miljoner i riskkapital. SpaceX har förvärvat fallskärmsföretaget Pioneer Aerospace för $2,2 miljoner. Dessutom lanserade Tesla officiellt Cybertruck och Black Friday försäljningen nådde rekordnivåer på $9,8 miljarder i USA.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupar idag

Palantir Technologies framträder som ledare inom AI

Inför 2024 kan investerare fundera över vilka företag som har störst potential. Bland teknikaktier är det svårt att ignorera ´Magnificent Seven´: Apple, Microsoft, Alphabet, Nvidia, Tesla, Amazon och Meta Platforms. Alla dessa företag är ledande inom artificiell intelligens (AI) och dominerar branscher som molnbaserad databehandling och halvledare. Ett annat företag som framträder som ledare inom AI är dataanalysleverantören Palantir Technologies, som efter en stark rapport för tredje kvartalet verkar väl positionerade för att konkurrera med världens största teknikföretag. Palantir har ökat sitt kundantal med 34% under det senaste året, och har sett en tillväxt på 45% årligen för icke-statliga kunder. Dessutom har företaget tecknat ett avtal med Storbritanniens National Health Service (NHS) värt upp till $600 miljoner.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

OpenAI-investeraren Vinod Khosla jobbar 80 timmar i veckan, planerar att investera i 25 år till

OpenAI-investeraren Vinod Khosla avslöjade i ett avsnitt av ´The Cerebral Valley Podcast´ att han fortfarande jobbar 80 timmar i veckan. Den 68-åriga miljardären planerar att investera i ytterligare 25 år om hans hälsa tillåter det. Han nämnde även livsförlängande insatser som ett möjligt sätt att förlänga sin karriär. Khosla, som varit en Silicon Valley-investerare i nästan 40 år, startade sin investeringskarriär som generell partner på Kleiner Perkins Caufield & Byers 1986. 2004 startade han sitt eget riskkapitalbolag Khosla Ventures, som har backat företag som Instacart, Impossible Foods och DoorDash.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade igår

Elon Musks inblandning i OpenAIs ledarskapsförändringar

Elon Musks nära relationer med OpenAIs styrelsemedlemmar kan ha varit en nyckelfaktor i det överraskande och fortfarande mystiska beslutet att tillfälligt avsätta Sam Altman som VD. Musk, som är grundare av Tesla, SpaceX och X, hjälpte till att grunda OpenAI 2015 och känner alla i styrelsen. Bland annat röstade Adam D´Angelo och företagets chefsforskare Ilya Sutskever för att avsätta Altman. Musk har offentligt stött styrelsen och delat ett anonymt brev som anklagar Altman för ´bedrägeri och manipulation´. Han har också delat en historia som rapporterade att styrelsen nyligen varnats för ett genombrott som kunde ´hotar mänskligheten´.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade i förrgår

AI-aktier att överväga för framtida investeringar

Artificiell intelligens (AI) är framtiden och investerare har insett att det finns en solid plats för AI-aktier i varje portfölj. Här är några aktier att tänka på: NIO, en kinesisk tillverkare av elbilar, säljer för $7,61 per aktie. Nerdy, ett företag som arbetar med virtuell inlärning och utbildning, säljer för $2,50 per aktie. Alithya, ett konsultföretag som använder AI-teknik, säljer för $1,18 per aktie. Lantronix, ett företag som använder AI för att hjälpa programvara att hålla jämna steg med teknikens framsteg, säljer för $5,27 per aktie. CooTek, ett företag som använder AI för att utveckla spel, säljer för $0,20 per aktie. SoundHound, ett företag som använder AI för att välja musik för restauranger och andra platser, säljer för $2,15 per aktie.

Direktlänk Dela 24/7 Wall St. fördjupade 29 november

Kris hos OpenAI markerar teknikjättarnas dominans inom AI

Ett år efter lanseringen av ChatGPT, en generativ artificiell intelligens (AI), är AI-revolutionen igång men den senaste krisen hos dess skapare OpenAI visar att teknikjättarna dominerar. ChatGPT blev den snabbast antagna applikationen i historien innan den avträdde till Threads, det sociala nätverket lanserat av Meta. OpenAI:s VD Sam Altman, tidigare relativt okänd utanför tekniksektorn, har blivit en framstående figur inom AI. OpenAI gick samman med Microsoft som lovade 13 miljarder dollar i investeringar. Detta ledde till en revolt inom OpenAIs styrelse och Altman avskedades men återinsattes fem dagar senare. Frågan om AI:s fördelar och risker fortsätter att diskuteras.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 29 november

De mest tankeväckande citaten om generativ AI 2023

Generativ AI har varit ett hett ämne i teknikvärlden under 2023. Sedan ChatGPT satte generativ AI på allas radar har det skapat förundran, rädsla, paranoia och mycket hype. Det har även fungerat som en effektiv katalysator för att införa AI i våra liv, arbete och företag. Detta har lett till diskussioner om viktiga frågor som samhället kommer att behöva ta itu med. Här är några citat från kända personer inom teknikvärlden, både optimistiska och pessimistiska, om generativ AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 november

Kris på OpenAI: Sam Altman avskedas och återanställs i strid om företagets riktning

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) och tidigare icke-vinstdrivande organisation, har genomgått en kris där VD:n Sam Altman avskedades och sedan återanställts. Krisen uppstod på grund av spänningar mellan olika synsätt på AI och företagets övergång från en icke-vinstdrivande organisation till ett lönsamt start-up. OpenAI grundades av Elon Musk och Sam Altman för att utveckla säker och fördelaktig AI för mänskligheten, men har sedan dess omstrukturerats för att kunna generera vinster och dra in mer kapital. Denna förändring ledde till att Musk bröt med OpenAI och flera andra anställda lämnade företaget.

Direktlänk Dela El País fördjupade 28 november

Microsoft leder ´Magnificent Seven´ i AI-revolutionen

AI-revolutionen, som ännu inte är över, har lett till framgångar för de sju stora techbolagen Amazon.com (AMZN), Meta Platforms (META), Nvidia (NVDA), Microsoft (MSFT), Apple (AAPL), Alphabet (GOOGL) och Tesla (TSLA). Microsoft har särskilt utmärkt sig genom att lansera en rad AI-innovationer, inklusive två skräddarsydda chips och integrerade system. Bolaget har även fortsatt att integrera AI i vardagliga arbetsflöden och lanserat Co-pilot, en AI-kompanjon som syftar till att ge smartare och mer personliga svar, öka produktiviteten och frigöra kreativitet. Microsofts aktie fortsätter att handlas inom köpområdet efter en post-resultat breakout den 10 november.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 27 november

Musk vill veta vad som skrämde OpenAI:s chefsforskare

Elon Musk spelade en stor roll i att övertyga Ilya Sutskever att gå med i OpenAI som chefsforskare 2015. Nu vill Teslas VD veta vad han såg där som skrämde honom så mycket. Sutskever, som Musk nyligen beskrev som en ´god människa´ med ett ´gott hjärta´ - och ´kärnpunkten för OpenAIs framgång´ - tjänade på OpenAI-styrelsen som sparkade VD Sam Altman för två fredagar sedan; faktum är att Sutskever informerade Altman om hans avsked. Sedan dess har dock styrelsen reviderats och Altman återinsatts, med investerare ledda av Microsoft som pressar för förändringarna. Sutskever själv backade på måndagen, skrev på X, ´Jag ångrar djupt min deltagande i styrelsens handlingar. Jag hade aldrig för avsikt att skada OpenAI.´ Men Musk och andra teknik-eliter - inklusive de som hånade styrelsen för att de sparkade Altman - är fortfarande nyfikna på vad Sutskever såg. Sent på torsdagen postade riskkapitalisten Marc Andreessen, som har hånat ´domedagsprofeter´ som fruktar AI: s hot mot mänskligheten, till X, ´Allvarligt talat - vad såg Ilya?´ Musk svarade några timmar senare, ´Ja! Något skrämde Ilya tillräckligt för att vilja sparka Sam. Vad var det?´ Det förblir en gåta. Styrelsen gav bara vaga skäl för att sparka Atlman. Inte mycket har avslöjats sedan dess.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 november

AI-verktyget ChatGPT har använts för att generera julklappsidéer till några av teknikvärldens största namn. För OpenAI:s grundare Sam Altman föreslog AI:n ´innovativa produktivitetsgadgets´ och en ´exklusiv uppstartshandledningserfarenhet´. För Elon Musk föreslog ChatGPT ett Tesla-tema LEGO-set och exklusiv VIP-tillgång till en rymduppskjutning. Till Bumble-grundaren Whitney Wolfe Herd föreslog AI:n bi-tema smycken och ett wellness-paket. Jeff Bezos föreslogs en 3D-utskriven modell av en Blue Origin-raket och en donation till en organisation som fokuserar på bevarande i Amazonas regnskog. Till Snap CEO Evan Spiegel föreslogs Snapchat-inspirerad mode och personlig Snap Map-konst.

Business Insider fördjupade 25 november

Tesla kan bli världens mest värdefulla företag genom AI

Tesla har redan stört bilindustrin en gång och nu förväntas företaget göra det igen genom automation och artificiell intelligens (AI). Trots att företagets tillväxt har sakta ner, förblir aktiekursen hög tack vare förväntningar på framtida produkter och tillväxt. Tesla planerar att börja leverera sin Cybertruck i slutet av november och den prisvärda Model 2 förväntas presenteras snart. Dessutom öppnar företaget en fabrik i Mexiko. Investerare förväntar sig att Tesla kommer att leda den uppskattade robotaximarknaden på 9 biljoner dollar till 2030. Dessutom arbetar företaget med sin Optimus autonom robot och dess Dojo superdator.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 november

En global marknadsrapport av Global Market Vision studerar artificiell intelligens (AI) för bilmarknaden. Rapporten inkluderar toppföretag, intäktsandel, dataströmmar, pågående affärer, inköp och återförsäljarvolym. Nyckelspelare inkluderar AImotive, Argo AI, Astute Solutions, Audi, BMW och Tesla. Marknaden för AI inom bilindustrin baseras på specifika parametrar som syftar till att förmedla beprövade fakta till proffs som vill uppgradera sina nuvarande marknadsaspekter. Rapporten innehåller också större samarbeten, fusioner och förvärv, ledande marknadstrender och affärspolicyer.

Lagunanow.ph fördjupade 25 november

Möte mellan Indiens teknologiminister och Tesla-grundaren på UK AI Safety Summit

Artikeln innehåller ingen relevant information. Den verkar vara en inledande sida eller ett menysystem för en nyhetsplattform, snarare än en faktisk nyhetsartikel. Den nämner ett möte mellan Rajeev Chandrasekhar, Indiens minister för teknologi, och Tesla-grundaren Elon Musk på UK AI Safety Summit på Bletchely Park, men ger ingen ytterligare information om detta möte eller någon annan relevant händelse.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 november

Möte mellan Indiens teknikminister och Tesla-grundaren vid UK AI Safety Summit

Artikeln innehåller ingen relevant information. Den nämner endast att Rajeev Chandrasekhar, minister för teknik, träffade Tesla-grundaren Elon Musk vid UK AI Safety Summit på Bletchely Park. Men ingen ytterligare information eller kontext gavs.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 november

Teslas självkörande teknologi kan göra dem till världens största AI-spelare, enligt Cathie Wood

Elon Musks Tesla är ett av de mest granskade företagen på Wall Street. Trots företagets paraboliska tillväxt är många investerare skeptiska till Teslas långsiktiga potential. Ark Invests VD Cathie Wood tror dock att Teslas självkörande teknologi kommer att göra Tesla till den största AI-spelaren i världen. Hon påpekar att Tesla fortfarande är massivt lönsamt på en per-enhet-basis trots prissänkningar. Dessutom investerar företaget tungt i AI och utvecklar sina fullt självkörande (FSD) kapabiliteter genom att använda maskininlärning och AI. Tesla samlar in data från miljontals bilar på vägarna, vilket inget annat företag kan jämföra sig med. Denna data matas in i Teslas hembyggda superdator Dojo, som är kärnan i FSD. Wood förutspår att robotaxisar kan representera en intäktsmöjlighet på 9 biljoner dollar bland de stora spelarna, medan Morgan Stanley tror att Dojo ensamt kan ge Tesla ett extra värde på 500 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 november

OpenAIs grundare Sam Altman återvänder till företaget efter avsked

Sam Altman, den tidigare ledaren för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, återvänder till företaget efter att ha blivit sparkad förra veckan. Altman, som grundade OpenAI, har blivit en av de mest framstående personerna inom artificiell intelligens (AI). Han började sin karriär i teknikvärlden 2005 när han hoppade av Stanford University för att starta företaget Loopt, en geolokaliseringstjänst. Loopt lyckades samla in över 30 miljoner dollar i riskkapital innan det köptes upp av Green Dot Corporation för över 40 miljoner euro. Altman kommer nu tillbaka till OpenAI som VD, med ett nytt initialt styrelse bestående av tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, tidigare USA:s finansminister Larry Summers och Quoras VD Adam D’Angelo. Trots Loopts misslyckande gjorde det att Altman kunde etablera sig i Silicon Valley. Två år senare valdes han till efterträdare till Y Combinators president, den amerikanska datavetaren Paul Graham. Tre år senare grundade Altman tillsammans med Tesla-chefen Elon Musk, LinkedIn-medgrundaren Reid Hoffman och andra sponsorer OpenAI, ett forsknings- och implementeringsföretag för AI. Altman har sagt att de senaste och mest avancerade versionerna av ChatGPT kommer att rullas ut mycket gradvis för att få människor, institutioner och beslutsfattare att bekanta sig med det. Han anser att revolutionen som utlösts av ´allmän artificiell intelligens´ (AGI) är ´ostoppbar´.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för Open AI, styrelsen omorganiseras

Sam Altman kommer att återvända som VD för Open AI, enligt ett uttalande från företaget. Styrelsen kommer också att omorganiseras, med två nya medlemmar, Larry Summers, tidigare amerikansk finansminister och Harvard rektor, och Bret Taylor, tidigare VD för Salesforce, som blir ny styrelseordförande. Adam D’Angelo, medgrundare av Quora, kommer att behålla sin plats i styrelsen. Det är sannolikt att Altman också kommer att ta en plats i den nya styrelsen. Det är oklart hur den nya styrelsen kommer att se ut eller vilka av de gamla medlemmarna som kommer att få behålla sina platser.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till Open AI som VD

Sam Altman kommer att återvända till Open AI som VD. Företaget gör också förändringar i sin styrelse, där Altman kan ta en plats. Två nya medlemmar, Larry Summers och Bret Taylor, kommer att gå med i styrelsen. Summers är tidigare amerikansk finansminister och rektor på Harvard, medan Taylor tidigare har varit VD för Salesforce och kommer att bli styrelseordförande för Open AI. Adam D´Angelo, medgrundare till Quora, kommer att behålla sin plats i styrelsen. Det är ännu inte klart exakt hur den nya styrelsen kommer att se ut.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 22 november

Elon Musk skapar kaos i OpenAI efter sparkandet av VD Sam Altman

Elon Musk har lagt till ytterligare kaos i den pågående krisen runt OpenAI efter avskedandet av VD Sam Altman. Musk uppmärksammade ett anonymt brev som anklagar Altman för olika exempel på oärligt beteende som VD för OpenAI. Brevet, som laddats upp på Github, togs bort mindre än en timme efter att Musk postade det. Brevet gör även anklagelser mot Greg Brockman, en medgrundare till OpenAI som avlägsnades som styrelseordförande förra veckan. Musk har själv anklagats för liknande beteende i flera av sina egna företag, inklusive Tesla, SpaceX och Neuralink.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 22 november

Nvidias starka kvartalsresultat förväntas

Amerikanska Nvidia, en stor aktör inom AI, förväntas presentera starka kvartalsresultat. Nvidias aktie, ägd av tiotusentals svenskar, har nått nya rekordnivåer, med en ökning på 245 procent sedan årsskiftet. Nvidia förväntas rapportera en försäljningsökning på 171 procent till 16,9 miljarder dollar för tredje kvartalet, enligt Wall Street-prognoser. Analytiker förväntar sig höjda prognoser från Nvidia, trots oro för effekterna av USA:s teknikexportrestriktioner till Kina. Nvidias marknadsvärde har ökat till över 1 200 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 12 500 miljarder kronor.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 21 november

Höga förväntningar på Nvidias kvartalsrapport

Det amerikanska företaget Nvidia, som är en stor aktör inom AI-sektorn, ska presentera sitt kvartalsresultat. Aktien, som ägs av tiotusentals svenskar, har nått nya rekordnivåer inför rapporten och har ökat med 245 procent sedan årsskiftet. Enligt Frida Bratt, sparekonom på nätmäklaren Nordnet, är förväntningarna mycket höga och mycket står på spel eftersom Nvidia är en symbol för AI-sektorns framgång på börsen.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 21 november

Fem amerikanska aktier att hålla ögonen på 2024

En analys pekar ut fem amerikanska aktier som lovande kandidater för betydande tillväxt 2024. Apple dominerar fortfarande konsumentelektronikmarknaden med sina innovativa produkter. Microsoft har framgångsrikt övergått till att bli en jätte inom molnberäkning och dess plattform Azure är en stark konkurrent till Amazon Web Services. Amazon fortsätter att expandera och leder inom e-handel, molnberäkning och innovation inom artificiell intelligens och logistik. Alphabet, Googles moderbolag, dominerar den digitala annonseringsvärlden. Tesla, under ledning av Elon Musk, har revolutionerat bilindustrin med sina elbilar och är en viktig aktör inom batterilagring och solenergi.

Direktlänk Dela Israel Defense Forces Spokesperson´s Unit fördjupade 20 november

Globala framsteg för att reglera AI: senaste stegen

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och stör regeringars försök att reglera tekniken. Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har tredubblat sin finansiering för ´AI Research Resource´ till 300 miljoner pund. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar regler och tre länder har kommit överens om hur AI bör regleras. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga brott. USA planerar att lansera ett AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 20 november

Elon Musk avslöjar AI-boten Grok och nya företaget xAI

Elon Musk, som lämnade OpenAI 2018, har återvänt till AI-världen genom att grunda xAI. Företaget syftar till att förstå universums sanna natur och har nyligen avslöjat AI-chattboten Grok. Musk har anlitat ett team av AI-ingenjörer för att hjälpa till med projektet. Grok kommer att fungera som en prenumerationsdrivare för X (tidigare Twitter) och använda X:s tweets som informationskälla. Dock har det inte getts några indikationer på hur Grok passar in i Musks bredare portfölj av teknologier, vilket väcker frågor om xAI:s allvar och betydelse.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 20 november

AI-startupen xAI av Elon Musk lanserar chatbot, utmanar Nvidia

Elon Musk har introducerat en AI-chatbot kallad Grok genom sin AI-fokuserade startup xAI. Grok, som beskrivs som rolig, ärlig och mer relaterbar än ChatGPT, är Musks svar på ChatGPT:s brister. Trots att Grok inte förväntas överträffa ChatGPT, kommer den att skapa en nisch för sig själv. Båda kommer troligen att lyckas, men det kan innebära problem för Nvidia. Varken ChatGPT eller Grok kommer att använda Nvidias teknologi i framtiden. OpenAI och Tesla, företagen bakom ChatGPT och Grok, planerar att flytta bort från Nvidias GPU:er. Detta är dåliga nyheter för Nvidia, eftersom även Microsoft, Alphabet, Amazon och Meta alla gör sina egna chips.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 19 november

Elon Musk uppmanar OpenAI att förklara varför de sparkade sin VD

OpenAI, ett av världens mest framstående företag inom artificiell intelligens, sparkade sin VD Sam Altman. Elon Musk, tidigare styrelsemedlem i OpenAI, har uttryckt att företaget bör förklara varför Altman fick sparken, med hänvisning till de potentiella farorna med AI. Musk lämnade OpenAIs styrelse 2018 på grund av säkerhetsproblem. En möjlig orsak till Altmans avsked kan ha varit ökade spänningar inom företagets ledning om farorna AI utgör för mänskligheten. OpenAIs medgrundare Ilya Sutskever, som spelade en roll i Altmans avsked, har föredragit att vara mer försiktig med tanke på AIs potentiella skada på samhället.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 19 november

Oenighet om AI-utvecklingens hastighet inom OpenAI

Bekymmer över hastigheten på AI-utvecklingen vid OpenAI kan ha skapat oenighet inom organisationens högsta ledning. En del styrelsemedlemmar kan ha varit missnöjda med Sam Altmans tillvägagångssätt för AI-innovation. OpenAI:s medgrundare Ilya Sutskever har länge uppmanat till försiktighet på grund av farhågor att AI kan skada mänskligheten. Altmans eventuella korta avsked från OpenAI har blottlagt en splittring mellan företagets ledare om hur man ska bemöta det existentiella hot som AI utgör. Flertalet chefer har avgått i protest och många av OpenAI:s anställda kräver nu Altmans återkomst.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 19 november

OpenAI´s teknikchef Mira Murati: AI:s riktiga stjärna

Mira Murati, teknikchef på OpenAI, kan vara företagets riktiga stjärna. Murati, som tidigare varit på Tesla, har varit med OpenAI sedan 2018 och fokuserar på att förbättra företagets produkter. Hon har en lång historia av att påverka hur människor interagerar med ny teknik och är en av de främsta förespråkarna för offentlig testning. Hon är också för reglering av AI och fokuserar på hur människor kommer att interagera med AI. Hon hoppas att nästa generation av GPT orsakar mindre uppståndelse och ser en chans att ´vidga möjligheterna för människor´ med GPT-4.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 19 november

Lucid Motors kämpar med fallande aktiekurser och produktionssänkningar

Elbilsstartföretaget Lucid Motors har sett sitt aktiepris sjunka drastiskt på senare tid. Företagets ambitiösa planer att konkurrera med Tesla har mött skepticism och produktionsmålen har flera gånger sänkts. Lucids problem började 2022, då företaget tvingades halvera sin produktionsprognos på grund av störningar i leveranskedjan och stigande kostnader. Trots utmaningarna hoppas Lucid att deras nya el-SUV, Gravity, kommer att vända trenden. Gravity förväntas vara en direkt konkurrent till Teslas Model X. Lucid är fortfarande ett ungt företag och är i de tidiga skedena av produktion. Företaget bränner fortfarande pengar och har ännu inte uppnått lönsamhet.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman beskriver AGI som ´magisk intelligens i himlen´

Sam Altman, VD för OpenAI, har beskrivit företagets strävan efter att bygga en ´artificiell allmän intelligens´ (AGI) som säker och till nytta för hela mänskligheten. Han beskrev AGI som en ´magisk intelligens i himlen´ i en intervju med Financial Times, vilket antyder att företaget bygger en gudlik enhet. OpenAI definierar AGI som ett ´system som överträffar människor i det mesta ekonomiskt värdefulla arbetet´. Altman har också indikerat att OpenAI sannolikt kommer att be Microsoft om mer pengar, efter en investering på 10 miljarder dollar tidigare i år.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 19 november

Mira Murati ersätter Sam Altman som VD för OpenAI

Mira Murati har ersatt Sam Altman som VD för OpenAI efter att styrelsen förlorat förtroendet för Altmans ledarskap. Murati, företagets tidigare teknikchef, har varit med i företaget sedan 2018 och har spelat nyckelroller i utvecklingen av dess AI-chattbot-system och Dall-E. Styrelsen tror att hon är unikt kvalificerad för rollen och förväntar sig en sömlös övergång medan den letar efter en permanent VD. Företaget är för närvarande i förhandlingar om en ny finansieringsrunda som kan öka dess värdering till minst 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 november

Mira Murati tar över som VD för Open AI efter Sam Altman

Mira Murati, en 34-årig maskiningenjör född i Albanien och utbildad i Kanada, tar över som tillfällig VD för Open AI efter Sam Altman. Murati har tidigare arbetat på Tesla, där hon spelade en nyckelroll i utvecklingen av Model X, och på Leap Motion, ett startup-företag som utvecklade ett datorsystem för att spåra hand- och fingerrörelser. Hon har varit en del av Open AI sedan 2018 och har beskrivits som att hon har arbetat bakom kulisserna medan Sam Altman var företagets frontfigur.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 19 november

OpenAI:s chefsforskare Ilya Sutskever fokuserar på att förhindra artificiell superintelligens från att gå ´rogue´

Ilya Sutskever, chefsforskare vid OpenAI, har blivit en centralfigur i ledarskapsomskakningen på företaget. Sutskever, som sitter i OpenAI:s styrelse, var delaktig i att avsätta VD:n Sam Altman, på grund av påståenden om att Altman inte varit ´konsekvent ärlig´. Sutskever har tidigare varit tillbakadragen från medias strålkastarljus, men nyligen deltog han i en lång intervju med MIT Technology Review. Han berättade att hans nya fokus ligger på att förhindra att en artificiell superintelligens går ´rogue´. Sutskever har spelat en nyckelroll i utvecklingen av stora språkmodeller, inklusive GPT-2, GPT-3 och text-till-bild-modellen DALL-E.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman tvingas avgå

Sam Altman, VD för OpenAI, har tvingats avgå på grund av interna spänningar. Fyra av OpenAIs sex styrelseledamöter, ledda av Ilya Sutskever, en av OpenAIs grundare och styrelsemedlem, röstade för att avsätta Altman. Sutskever hade uttryckt oro över att OpenAIs teknologi kunde vara farlig och att Altman inte ägnade tillräckligt med uppmärksamhet åt denna risk. Avskedandet av Altman har orsakat förvirring och kaos bland företagets anställda. Greg Brockman, en annan medgrundare och företagets president, avgick i protest. OpenAIs styrelse har inte gett någon specifik anledning till varför de tvingade ut Altman, förutom att han inte varit ärlig i sin kommunikation med dem.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

Ledarskapsförändringar på OpenAI: Fokus på AI-säkerhet

Ledarskapsförändringar på OpenAI har lett till ökat fokus på företagets chefsforskare, Ilya Sutskever. Sutskever, som också sitter i OpenAIs styrelse, var delaktig i att avsätta VD:n Sam Altman, med anklagelser om att Altman inte varit ´konsekvent uppriktig´. Sutskever har uttryckt att hans nya fokus ligger på att förhindra att en artificiell superintelligens går ´överstyr´. Han spelade en nyckelroll i utvecklingen av stora språkmodeller, inklusive GPT-2, GPT-3 och text-till-bild-modellen DALL-E. Sutskever tror att AI superintelligens som kan överträffa människor kan inträffa inom 10 år.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkad, medgrundare Greg Brockman avgår

Sam Altman, VD för OpenAI, har plötsligt fått sparken, men det är ännu okänt varför. Företagets styrelse meddelade att Altman ´inte var konsekvent uppriktig i sina kommunikationer med styrelsen´, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Mira Murati, OpenAI:s teknikchef, kommer att tjäna som tillfällig VD medan en permanent ersättare söks. Greg Brockman, som var OpenAI:s ordförande, avgick efter att Altmans avsked annonserats. Microsoft, som är OpenAI:s närmaste partner, visste tydligen inte om Altmans avsked förrän strax innan nyheten delades.

Direktlänk Dela Newser fördjupade 18 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman ersätts av CTO Mira Murati

OpenAI:s medgrundare Sam Altman har ersatts som VD av företagets teknikchef, Mira Murati. Murati hoppas kunna driva vår civilisation framåt genom att förbättra vår kollektiva intelligens. Sedan 2022 har OpenAI samlat miljarder dollar i investeringar från stora aktörer som Microsoft medan deras verktyg ChatGPT och Dall-E har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Företaget har en ledande position på marknaden med över 100 miljoner användare av ChatGPT varje månad. Murati, som kommer att fungera som tillförordnad VD för tillfället, är inte särskilt känd utanför Silicon Valley. Hon föddes i Albanien och vann ett stipendium för att slutföra gymnasiet i Vancouver, Kanada. Efter att ha arbetat för Elon Musks Tesla och Leap Motion gick hon till OpenAI 2018.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 18 november

Kanada varnar för ´deep fakes´ och falska nyheter skapade med AI

Kanadas säkerhetstjänst (CSIS) har uttryckt oro över de så kallade ´deep fakes´ som genereras av artificiell intelligens. Deep fakes, falska nyheter och videor skapade med AI, är ett växande problem som är svårt att känna igen. CSIS varnar för att bedragare använder dessa tekniker för att manipulera fakta och generera falsk information. Elon Musk, VD för Tesla, har varnat för dessa bedragare som fabricerar sina videor och marknadsför en kryptovalutaplattform med extraordinära avkastningar. Kanadensiska myndigheter uppmanar till snabba åtgärder för att bekämpa spridningen av falska nyheter, vilket kan skapa problem och förvirring för både människor och regeringar.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 18 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman avskedad från företaget

Sam Altman, en framstående person inom artificiell intelligens (AI) industrin, har oväntat blivit avskedad från företaget han var med och grundade, OpenAI. Enligt styrelsen har de förlorat förtroendet för hans ledarskap på grund av att han inte varit ´konsekvent uppriktig i kommunikationen´ med dem. OpenAI är företaget bakom AI chatboten ChatGPT. Hans medgrundare, Greg Brockman, blev också avskedad från styrelsen strax efter Altman. Det är oklart vad som ledde till deras plötsliga avsked, men det finns rykten om en splittring inom företaget. Mira Murati, företagets teknikchef, tar över som tillförordnad VD.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman ersätts av Mira Murati efter framgången med AI-chattboten ChatGPT

Sam Altman har avlägsnats från sin position som VD för OpenAI och ersatts av företagets CTO, Mira Murati. Altman har varit en framstående figur inom AI sedan OpenAI introducerade sin AI-drivna chattbot, ChatGPT, som blev mycket populär och ledde till en AI-kapplöpning bland stora teknikföretag. Altman har gjort stora påståenden om AI:s framtid, inklusive att GPT-3 och GPT-4 är steg mot Artificiell Allmän Intelligens (AGI), och att han hoppades kunna samla in mer pengar från Microsoft för att investera i OpenAIs vision av AGI. Altman har också varit i konflikt med Elon Musk och har investerat i nästan 100 företag, inklusive Humane, Neuralink och Reddit.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 18 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman och president Greg Brockman

OpenAI:s styrelse chockerade teknikvärlden genom att avskeda VD Sam Altman och ta bort president Greg Brockman från styrelsen. Brockman avgick några timmar senare. Enligt OpenAI:s företagsstyrning är styrelseledamöternas huvudsakliga skyldighet inte att upprätthålla aktieägarvärdet, utan att företagets uppdrag att skapa en säker AGI, eller artificiell allmän intelligens, ´som är allmänt fördelaktig´. Vinsterna, sa företaget, var sekundära till det uppdraget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 november

Mira Murati tar över som tillförordnad VD för OpenAI efter Sam Altman

OpenAI har tillkännagivit att Sam Altman lämnar företagets styrelse på grund av brist på förtroende för hans ledarskap. Mira Murati, en ingenjör med albansk bakgrund och utbildning från Dartmouth, kommer att ta över som tillförordnad VD för OpenAI. Murati har tidigare erfarenhet inom flyg-, bil-, virtuell verklighet (VR) och förstärkt verklighet (AR). Hon har tidigare varit en del av Tesla, lett av Elon Musk, som en senior produktchef och har gjort betydande bidrag till utvecklingen av Model X. Murati har varit en del av OpenAI sedan 2018 och spelade en avgörande roll i utvecklingen av ChatGPT och DALL-E.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 18 november

OpenAI utser Mira Murati till tillfällig VD efter att ha avskedat Sam Altman

Mira Murati, teknikchef på OpenAI, kommer att ta över rollen som tillfällig VD efter att styrelsen beslutade att avskeda Sam Altman, medgrundare och VD för ChatGPT. Altman anklagades för att inte vara konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess möjlighet att utöva sina ansvarsområden. Murati, född i Albanien och uppvuxen i Kanada, har tidigare arbetat på Tesla där hon spelade en nyckelroll i utvecklingen av Model X. Hon har även arbetat med VR och AR, och varit involverad i tillämpningen av AI i praktiska, verkliga scenarier.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 18 november

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har meddelat att deras medgrundare och VD, Sam Altman, har tvingats lämna företaget. Styrelsen för OpenAI sa att de inte längre har förtroende för hans förmåga att leda företaget, efter en granskning som visade att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, OpenAI:s teknikchef, kommer att ta över som tillförordnad VD med omedelbar verkan, medan företaget söker efter en permanent ersättare. OpenAI:s ordförande och styrelseordförande, Greg Brockman, kommer också att avgå som styrelseordförande men kommer att stanna kvar i sin roll på företaget.

Omaha World-Herald fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat, ersätts tillfälligt av CTO Mira Murati

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, meddelade på fredagen att dess medgrundare och VD Sam Altman har avgått efter att styrelsen förlorat förtroendet för honom. Företaget uppger att Altman inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets teknikchef, tar över som tillfällig VD medan företaget söker en permanent ersättare. Greg Brockman, medgrundare och styrelseordförande, kommer också att avgå från sin roll men kommer att stanna kvar på företaget, där han tjänstgör som president.

Direktlänk Dela WJTV 12 News fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår, ersätts av teknikchefen Mira Murati

OpenAI:s VD Sam Altman avgår och ersätts som tillförordnad VD av företagets teknikchef Mira Murati. Murati, ursprungligen från Albanien, har tidigare arbetat på teknikföretag som Tesla och Leap Motion. Hon har varit en del av OpenAI:s ledningsteam i fem år och har spelat en avgörande roll för företagets utveckling till en global AI-ledare. Hon leder redan företagets forskning, produkt och säkerhetsfunktioner och styrelsen anser att hon är unikt kvalificerad för rollen. En sökprocess för Altmans permanenta efterträdare är nu igång.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 18 november

Mira Murati tar över som interim VD för OpenAI

Mira Murati, tidigare bakom kulisserna på OpenAI, har nu blivit interim VD för företaget. Murati, 34, har övervakat utvecklingen och leveransen av revolutionerande produkter som ChatGPT och DALL-E. Hon har också skött företagets relation med Microsoft, en investerare och partner som har implementerat OpenAIs teknik. Murati, född i Albanien och utbildad i Kanada, är en maskiningenjör som byggde en hybrid tävlingsbil som student vid Dartmouth College. Hon anslöt sig till OpenAI 2018 efter att ha arbetat på Tesla och Leap Motion.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

OpenAI tvingar ut medgrundare och VD Sam Altman

OpenAIs styrelse har pressat ut sin medgrundare och VD Sam Altman efter en granskning som visade att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. OpenAI:s teknikchef Mira Murati har utsetts till tillförordnad VD. Altman har varit en framstående figur i Silicon Valley sedan han var i 20-årsåldern och ledde YCombinator innan han gick med i OpenAI. OpenAI övergick från en ideell till en vinstdrivande enhet 2018, med fokus på att utveckla stora språkmodeller som GPT. Microsoft, en viktig affärspartner till OpenAI, förblir engagerad i partnerskapet trots ledarskapsförändringen.

Direktlänk Dela Newslooks fördjupade 17 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman, Mira Murati tar över tillfälligt

OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, har sparkat sin VD Sam Altman med omedelbar verkan. Under en presskonferens den 17 november ansågs Altman inte vara konsekvent ärlig i sina kommunikationer med styrelsen. Detta väcker frågor om vad Altman kanske inte varit rakt på sak med styrelsen om. Oavsett anledning är Altman ute och teknikchefen Mira Murati är inne, åtminstone tills de hittar en ny VD. Greg Brockman, medgrundare och president för OpenAI, avgår också som styrelseordförande men kommer att stanna kvar i sin roll på företaget.

Direktlänk Dela Nerdbot fördjupade 17 november

Aktiemarknaden fortsätter stiga men stänger av från onsdagens toppar

Dow Jones framtid var oförändrad över natten, liksom S&P 500 och Nasdaq. Palo Alto Networks och Cisco Systems dök sent på vägledning med Walmart och Alibaba på kran. Aktiemarknadsrallyt ökade till tisdagens breda, kraftfulla vinster men stängde av väl från onsdagens intradagshöjder. Skattkostnaderna studsade tillbaka efter att ha dykt på tisdagen. President Joe Biden träffade Kinas Xi Jinping nära San Francisco på onsdag. Microsoft avtäckte en in-house AI-chip onsdag, tillsammans med en driven av Arm Holdings-designer. Microsoft AI-chips kommer att hjälpa till att minska Dow titanens beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 november

Dow Jones futures stiger, Microsoft AI-nyheter och Biden-Xi-möte i fokus

Dow Jones futures steg lätt efter timmar, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Stora nyheter om Microsofts artificiella intelligens förväntas på onsdag, medan president Joe Biden ska möta Kinas president Xi Jinping. Aktiemarknadsrallyt visade breda, kraftfulla vinster på tisdagen efter att oktober CPI-inflationsrapporten svalnade mer än förväntat, vilket sänkte statsobligationsavkastningen. Flera aktier, inklusive MercadoLibre, Cloudflare, Amazon.com, Super Micro Computer och Toll Brothers, visade starka köpsignaler. Microsoft kommer att tillkännage sina senaste AI-framsteg vid sin Ignite 2023-händelse på onsdag, och det ryktas att de kan avslöja sin egen AI-chip för att minska sitt beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 15 november

Microsofts Ignite-konferens förväntas påverka teknikindustrin; Exxon Mobil siktar på att bli ledande litiumproducent

Microsoft förväntas göra stora avtryck med sin årliga Ignite-konferens, som förväntas ha stor inverkan på teknikindustrin, särskilt inom AI. Analytiker från Piper Sandler förväntar sig positiv påverkan på flera teknikjättar, inklusive Oracle, Adobe och ServiceNow, som alla förväntas visa upp sina samarbeten med Microsoft på evenemanget. Wedbush Securities har identifierat en ny tjurmarknad i teknikaktier, med Apple som företagets toppval. Barclays nyliga besök i Asien har gett insikter i teknikförsörjningskedjan, med positiva implikationer för Nvidia. Exxon Mobil har tillkännagett ambitiösa planer på att bli en ledande litiumproducent.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 november

Elon Musk deltar i rysk AI-konferens, troligen kopplat till hans Grok-neuralnätverk

Elon Musk, ägare till Tesla och SpaceX, kommer att vara talare vid den kommande internationella konferensen om artificiell intelligens i Ryssland, AI Journey 2023. Detta kan vara relaterat till hans nyligen tillkännagivna Grok-neuralnätverk från xAI, som beskrivs som en AI modellerad efter Liftarens guide till galaxen, med förmågan att svara på nästan allt och till och med föreslå vilka frågor man ska ställa. Grok planeras att integreras i sociala nätverk X inom en snar framtid. Forskare från Indien, Kina och andra länder planerar också att tala på konferensen.

Direktlänk Dela EU Reporter fördjupade 13 november

OpenAI lanserar en förbättrad version av GPT-4 Turbo

OpenAI:s VD Sam Altman meddelade att en ny version av GPT-4 Turbo nu är live i ChatGPT. GPT-4 Turbo är nästa generations version av GPT-4, med träningsdata och kunskap om världshändelser fram till april 2023. Den har ett 128k kontextfönster, vilket innebär att den kan passa mer än 300 sidor text i en enda prompt. OpenAI har även optimerat dess prestanda, vilket gör att de kan erbjuda GPT-4 Turbo till ett 3x billigare pris för inmatningstokens och ett 2x billigare pris för utmatningstokens jämfört med GPT-4. Altman delade även en nyhet om att Microsoft begränsade sina anställdas tillgång till AI-verktyg som ChatGPT på grund av säkerhetsrisker och datahot från tredje part. Microsoft har sedan meddelat att det var ett misstag och att det har rättats till.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 13 november

Öppen strid mellan OpenAI och Elon Musk över chatbot-humor

OpenAI:s VD Sam Altman och Elon Musk fortsätter sin offentliga ordväxling. Förra veckan annonserade Teslas VD lanseringen av Grok, en konkurrent till ChatGPT som ger svar kryddade med grov humor. Altman postade en skärmdump av den senaste versionen av OpenAI-plattformen, som nu tillåter skapandet av anpassade versioner av ChatGPT. Musk svarade med en bild som antyder att Grok dominerar och förnedrar ChatGPT.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 12 november

NVIDIA diskuterar framtiden för generativ AI och användningen av LLM

I ett nyligen avsnitt av podcasten ´Innovative Technology Insights´ diskuterade Aaron Erickson från NVIDIA framtiden för generativ AI och hur stora språkmodeller (LLM) utvecklas för att omfatta multimodala inslag, som bilder, ljud, video och till och med smak och lukt. Erickson talade också om nya ekonomiska modeller som utvecklas för AI-verktyg och hur vi kan se en trend mot skräddarsydda modeller som är designade för specifika organisationer. Diskussionen omfattade också utmaningarna med att integrera multimodala inslag i LLM, särskilt när det gäller sensoriska, smak och lukt, och de saker som anses vara inneboende mänskliga.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 11 november

Den globala marknaden för autonoma AI och autonoma agenter förväntas växa till 64,69 miljarder dollar till 2030

Den globala marknaden för autonoma AI och autonoma agenter var värderad till 4,8 miljarder dollar 2023 och förväntas nå 64,69 miljarder dollar till 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 45% under prognosperioden 2023-2030. Dessa autonoma system används inom flera sektorer, inklusive bank, finansiella tjänster och försäkring (BFSI), där autonoma AI-system använder maskininlärningsalgoritmer för att analysera stora mängder finansiell data, identifiera mönster och autonomt fatta beslut om bedrägeriupptäckt, riskbedömning och investeringstaktik. De största leverantörerna på den globala marknaden för autonoma AI och autonoma agenter inkluderar Airbus, Alenspace, Astrocast, Eutelsat, Fleetspace Technologies, med flera.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 november

Elon Musks AI-verktyg Grok: 5 saker att veta

Elon Musks senaste AI-projekt, xAI, har lanserat sin första skapelse, Grok, som syftar till att ta upp konkurrensen med OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Grok, beskrivet som ett ´upproriskt´ AI, är modellerat efter den humoristiska framtidsboken ´Liftarens guide till galaxen´ av Douglas Adams. Grok har tillgång till realtidsdata från Twitter/X, vilket ger det en fördel för att ge aktuell information och svar. Produkten är för närvarande i sin tidiga beta-fas och är exklusivt tillgänglig för en utvald grupp användare för testning. Musk har indikerat att hans AI-skapelse så småningom kommer att bli en funktion av X Premium+, som kommer med en prenumeration på 16 dollar per månad.

Direktlänk Dela Moguldom fördjupade 11 november

Microsoft-aktien når nytt rekordhögt inför AI-konferens

Microsofts aktie nådde ett nytt rekordhögt på 368,09 dollar i fredags, inför företagets kommande presentation av de senaste framstegen inom artificiell intelligens (AI) på en konferens nästa vecka. Aktien har haft en stark period och steg nio dagar i rad innan den sjönk med 0,7% för att avsluta den ordinarie sessionen på 360,69 dollar i torsdags. Microsoft kommer att diskutera sina senaste AI-initiativ på onsdag i en keynote-presentation på sin Ignite-konferens i Seattle. Microsofts aktie finns på fyra IBD-aktielistor: IBD 50, Leaderboard, Big Cap 20 och Tech Leaders.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Nvidia leder AI-boomen, avslöjar planer för att boosta generativ AI-utbildning

Nvidia (NVDA) fortsätter att leda AI-boomen tillsammans med andra teknikjättar som Microsoft (MSFT), Meta Platforms (META) och Amazon (AMZN). Nvidia har nyligen avslöjat planer på att boosta generativ AI-utbildning och påskynda antagandet av generativ AI inom telekomindustrin, värd 1,7 biljoner dollar. Nvidia och Amdocs (DOX) har också meddelat att de samarbetar för att optimera stora språkmodeller för att påskynda antagandet av generativa AI-applikationer och tjänster inom telekommunikations- och mediaindustrierna. Nvidia-aktien testar en köppunkt på 476,09 i en dubbelbotten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Elon Musk och Sam Altman i ordkrig om artificiell intelligens

Elon Musks nya AI-system, Grok, har fått uppmärksamhet från Sam Altman, VD för OpenAI, som tillverkar ChatGPT. Altman jämförde Groks förmåga att skapa skämt med en farfars. Musk, VD för Tesla, SpaceX, Neuralink och Boring Company, svarade med en kommentar som han hävdar skrevs av Grok, vilket antyder att humor är förbjudet på OpenAI. Musk och Altman var medgrundare till OpenAI. Musk har tidigare uppmanat till en sex månaders paus i AI-utvecklingen, men har sedan lanserat Grok, som han hävdar presterar bättre än ChatGPT.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 10 november

Teknikjättar i ordkrig om vem som har bästa AI-modellen

Sam Altman från OpenAI och Elon Musk, VD för Tesla, har hamnat i en offentlig dispyt om vars storskaliga språkmodell (LLM) är bäst. Musk har nyligen lanserat Grok via sin senaste satsning, xAI, som är en rival till ChatGPT. Altman verkar inte imponerad av den senaste AI-modellen och har postat skärmdumpar där han använder en anpassad GPT-byggare skapad av hans företag. Musk svarade med ett inlägg som påstås vara skrivet av Grok. Altman och Musk har tidigare arbetat tillsammans och var två av de ledande figurerna bakom skapandet av OpenAI 2015.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 10 november

Kina är inte på väg att bli en supermakt inom artificiell intelligens

Trots rädslor för att Kina ska bli en supermakt inom artificiell intelligens (AI), är det dags för världen att inse att detta inte är fallet, enligt Nina Xiang, verkställande direktör på investmentrådgivnings- och kapitalförvaltningsföretaget TH Capital. Vid World Artificial Intelligence Conference i Shanghai visades en Tesla Bot, men Xiang tror att Kina inte kommer att utmana USA:s tekniska överlägsenhet på lång tid.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 10 november

Nvidia förbereder att lansera nya AI-chip för kinesiska marknaden

Nvidia (NVDA) aktie nådde en köppunkt på torsdagen i samband med rapporter om att chip-tillverkaren är på väg att tillkännage en ny serie AI-chip för kunder i Kina. De nya chippen är utformade för att följa de senaste exportrestriktionerna från den amerikanska regeringen. Nvidia aktie steg så högt som 482,30 men slutade dagen upp bara 0,8% till 469,50. Financial Times rapporterade att Nvidia kan tillkännage de nya datacenterchippen redan nästa vecka. De tre nya Nvidia-chippen för Kina kallas H20, L20 och L2, rapporterade FT. Nvidia har sänkt prestandan för processorerna för att uppfylla de senaste amerikanska restriktionerna. Wall Street-analytiker reagerade positivt på nyheten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Bloomberg Businessweek lanserar podcast om Elon Musk

Bloomberg Businessweek lanserar en ny veckovis podcast, Elon, Inc., som fokuserar på Elon Musk och hans sex företag. Podcasten kommer att undersöka Musks ständigt växande universum, från hans tidiga dagar med Tesla och SpaceX till hans nuvarande position som världens rikaste man. Det kommer också att ta upp Musks kontroversiella ställningstaganden, inklusive hans utmaningar mot Mark Zuckerberg och Warren Buffett, hans relation med Donald Trump och hans syn på Covid-19.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 8 november

En översikt över OpenAI: dess grundare, ägande och produkter

OpenAI, en framstående aktör inom artificiell intelligensforskning, har skapat populära AI-produkter som chattboten ChatGPT. OpenAI grundades 2015 av framstående individer inom teknik- och AI-industrin, inklusive Elon Musk och Sam Altman, med syftet att skapa AI-teknologier för att gynna hela mänskligheten. OpenAI ägs inte av någon enskild individ eller företag, utan drivs som en forsknings- och utvecklingsorganisation med en primär skyldighet mot mänskligheten. Bland OpenAIs produkter finns GPT-modeller, DALL·E, en AI-modell som genererar bilder från textbeskrivningar, och CLIP, en modell som förstår bilder och text tillsammans.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 8 november

Artificiell intelligens (AI) omfattar en mängd aktiviteter relaterade till maskiner som utför uppgifter med eller utan mänsklig inblandning. Teknologiföretag som Google, Meta, Alibaba, Baidu, OpenAI och Anthropic är framträdande aktörer inom AI, men världens regeringar spelar också en viktig roll genom att forma regelverket för AI-system. Sedan 2016 har tekniktunga regioner och länder över hela världen infört regleringar riktade mot AI-teknologier. Det finns för närvarande över 1 600 AI-policyer och strategier globalt. Europeiska unionen, Kina, USA och Storbritannien har framträtt som centrala aktörer i utformningen av AI:s utveckling och styrning.

The Conversation fördjupade 8 november

Första inblicken i Musks AI-företag

I det första avsnittet av podcasten Elon, Inc. avslöjar xAI sin rival till ChatGPT och Shawn Fain riktar sin uppmärksamhet mot Tesla. Shawn Fain är president för United Auto Workers.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 8 november

Generativ AI transformerar försäljningsteam

Den första vågen av generativ AI börjar påverka företagsförsäljning och har redan haft en djupgående inverkan på hur försäljningsteam kommunicerar. Generativ AI kan hjälpa till att förbättra försäljningsteamens förmåga att tala, läsa och skriva. AI-verktyg kan behandla samtalstranskriptioner och identifiera fraser som fungerar och de som skadar. Gen AI kan också läsa och syntetisera skriftliga material för att spara tid och identifiera nyckelord och egenskaper som kan förbättra den föreslagna lösningen. Dessutom kan gen AI hjälpa till att skriva huvudförslaget och utvidga till mycket riktade, rollspecifika sammanfattningar för olika intressenter.

Direktlänk Dela Demand Gen Report fördjupade 7 november

Elon Musk lanserar ny AI-chatbot, Grok

Elon Musk, grundaren av Tesla, har officiellt lanserat sin nya AI-chatbot Grok, som lovar att vara en ´upprorisk´ följeslagare som kommer att ´svara på kryddiga frågor´ som dess konkurrenter inte svarar på. Grok är en produkt i ett mycket tidigt betastadium och kan bara nås via inbjudan i USA. Musk har lovat att den artificiella intelligensen snart kommer att ingå i X Premium Plus-prenumerationen, som kostar 16 dollar per månad eller 168 dollar per år. Grok är utformad för att ´svara på nästan allt´ och bli din forskningsassistent på en mängd olika ämnen. Grok verkar ha ambitioner utöver att bara vara en chatbot som känner till de senaste memerna. xAI hävdar att Grok tränades för bara fyra månader sedan med 33 miljarder parametrar.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 7 november

Över 900 deltagare vid OpenAIs första utvecklarkonferens

OpenAI:s första utvecklarkonferens lockade över 900 deltagare. OpenAI, som stöds av Microsoft och grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015, har uppmärksammats globalt för sin chatbot, ChatGPT. Konferensen följer efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kräver att AI-utvecklare, inklusive OpenAI och konkurrenter som Google och Meta, delar information med regeringen om AI-system som kan utgöra allvarliga säkerhetsrisker. På konferensen presenterade OpenAI en ny version av sin AI-modell, GPT-4 Turbo, samt en ny produktlinje kallad GPTs som låter användare skapa anpassade versioner av ChatGPT för specifika uppgifter. OpenAI står inför konkurrens från utvecklare av öppen källkodsmodeller och andra kommersiella chatbots.

Direktlänk Dela Northwest Arkansas Democrat-Gazette fördjupade 7 november

Elon Musks nya AI-startup xAI presenterar chatboten Grok

Elon Musk har presenterat sin nya AI-startup xAI:s chatbot Grok, som är utformad för att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Grok är inspirerad av Liftarens guide till galaxen och beskrivs som en mer otraditionell chatbot jämfört med Google och OpenAI:s alternativ. Musk sade att Grok är utformad för att ´svara på frågor med lite kvickhet´ och varnade användare att inte använda chatboten om de ´hatar humor´. Grok har tillgång till realtidsinformation på X/Twitter-plattformen och kommer att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-system inte kommer att svara på.

Direktlänk Dela IGN Entertainment fördjupade 7 november

Elon Musks AI-startup xAI lanserar humoristisk chatbot

Elon Musks nya AI-startup, xAI, har efter att ha retas med produkten förra veckan, nu annonserat Grok, en chatbot som ser ut att ta upp konkurrensen med OpenAIs ChatGPT och Googles Bard. Grok, som är modellerad efter Liftarens guide till galaxen, beskrivs som en mer oortodox chatbot jämfört med Google och OpenAIs alternativ. Musk sa att Grok var designad för att ´svara på frågor med lite kvickhet´ och varnade användare att inte använda chatboten om de ´hatar humor´. Grok har realtidsåtkomst till information på X/Twitter-plattformen och kommer att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-system inte kommer att svara på.

Direktlänk Dela Imagine Games Network fördjupade 7 november

AI- och blockchainutvecklaren SingularityNETs VD tror att AGI är närmare än vi tror

Generativ AI har blivit fast förankrad i kulturen och alla, från datavetare till sociala medier, ser fram emot nästa stora hopp: singulariteten, ögonblicket när artificiell intelligens överträffar mänsklig intelligens och undkommer mänsklig kontroll. Innan den allmänna antagandet av generativ AI och ökande oro över teknikens faror har experter spekulerat att singulariteten är decennier bort. Men Ben Goertzel, VD för AI- och blockchainutvecklaren SingularityNET, tror att ankomsten av artificiell generell intelligens (AGI) är år, inte decennier bort. Goertzel är en framstående figur inom AI och har tillbringat år med att formulera konceptet av AGI. Han har en doktorsexamen i matematik från Temple University och har bidragit till olika områden, inklusive AI, kognitionsvetenskap och komplexa system. Sedan 2010 har Goertzel varit ordförande och vice ordförande för Humanity+ och Artificial General Intelligence Society, respektive. Teknologisk singularitet är en hypotetisk framtida punkt där teknologisk tillväxt blir okontrollerbar och oåterkallelig, vilket leder till drastiska oförutsägbara förändringar i mänsklig civilisation.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 6 november

Elon Musk tror att AI kan göra alla arbetslösa

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, tror att artificiell intelligens (AI) kan göra att alla blir arbetslösa. Musk sa att AI har potential att bli ”historiens största störande kraft”. Han talade vid ett event vid Lancaster House, den brittiska regeringens officiella residens, tillsammans med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak. Musk har tidigare varnat för hotet som AI utgör för mänskligheten och kallade det farligare än kärnvapen. Han var en av många teknikledare som uppmanade till en paus i utvecklingen av AI bortom OpenAI:s GPT-4-programvara i ett öppet brev tidigare i år.

Direktlänk Dela Sarajevo Times fördjupade 6 november

Elon Musks nya AI-startup xAI presenterar humoristisk chatbot Grok

Elon Musk´s nya AI-startup, xAI, har presenterat Grok, en chatbot som utformats för att vara mer otraditionell jämfört med Google och OpenAI:s erbjudanden. Grok, som är modellerad efter Liftarens guide till galaxen, är utformad för att ´svara på frågor med lite kvickhet´. Musk varnade användare att inte använda chatboten om de ´hatar humor´. Grok har tillgång till realtidsinformation på X/Twitter-plattformen och kommer att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-system inte gör. När Grok är ur sin tidiga betafas kommer den att vara tillgänglig för de som betalar 16 dollar i månaden för att prenumerera på X Premium Plus.

Direktlänk Dela IGN Entertainment fördjupade 6 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens och står inför ökande konkurrens

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, höll sin första utvecklarkonferens, vilket markerar en betydande milstolpe för företaget. Grundat 2015 som en ideell forskningsinstitut, har OpenAI snabbt blivit känt för sin chatbot och väckt diskussioner om AI:s framtid. Företaget står inför ökande konkurrens från både etablerade spelare och framväxande startups. Nyckelpunkter inkluderar OpenAI:s omvandling från en ideell forskningsinstitut till en global sensation, president Joe Bidens senaste exekutiva order om AI-teknik, den ekonomiska potentialen för generativa AI-verktyg och OpenAI:s senaste framsteg inom språkmodeller och bildanalys.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI integreras i hans sociala medieplattform X och släpper sin första AI-modell, Grok

Elon Musks artificiella intelligens-startup xAI kommer att integreras i hans sociala medieplattform X och även finnas tillgänglig som en fristående app, meddelade han på söndagen. Företaget släppte också sin första AI-modell, en bot vid namn Grok, efter att ha gjort den tillgänglig för alla X Premium+ prenumeranter på fredagen. Grok, som är modellerad efter Liftarens guide till galaxen, är designad för att svara på frågor med en dos av humor. xAI samarbetar också med Musks elbilsföretag Tesla och andra företag.

Direktlänk Dela Gulf Business fördjupade 6 november

Elon Musks nya AI-bot Grok varnar användare som ´hatar humor´

Elon Musks nya AI-bot Grok, utvecklad av xAI, har utformats med en humoristisk strimma och varnar användare att inte använda den om de ´hatar humor´. Grok är en stor språkmodell (LLM) byggd för att konkurrera med liknande AI-system som ChatGPT och Bard. Dess ton och omfattning är inspirerad av ´The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy´, en komisk brittisk science fiction-serie. xAI meddelar att Grok är designad för att svara på frågor med en bit kvickhet och har en rebellisk strimma. Trots att xAI är ett oberoende företag, kommer det att arbeta nära med Musks andra företag, inklusive X - tidigare känd som Twitter - och elbilstillverkaren Tesla.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 november

Elon Musk avslöjar ny AI-modellbaserad chatbot, Grok AI

Elon Musk har presenterat en ny generativ AI-modellbaserad chatbot, Grok AI, utvecklad av xAI, ett generativt AI-företag som Musk startade i juli. Grok AI är utformad för att svara på nästan alla frågor och föreslå vilka frågor man ska ställa. Grok AI har tillgång till Twitter och nu X, vilket gör att den kan lära sig av allt innehåll som publiceras på plattformen. Grok AI är dock fortfarande en mycket tidig beta-produkt. Det förväntas att modellen bakom Grok AI kommer att förbättras snabbt varje vecka.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 6 november

Elon Musk avslöjar sin ´sarkastiska´ AI-chattbot Grok

Elon Musk har äntligen avslöjat sin egen ´sarkastiska´ AI-chattbot, kallad ´Grok´, tillgänglig inom X (tidigare Twitter). Grok är ´designad för att ha lite humor i sina svar´ och svarar på ´kryddiga frågor´ som avvisas av andra ´woke´ AI-system, som ChatGPT. Grok är för närvarande endast tillgänglig för ´en utvald grupp´ innan den rullas ut mer allmänt. Det kommer dock endast att vara tillgängligt som en del av X Premium+, den högsta nivån av X:s betalda prenumerationsalternativ, vilket kostar hela 16 pund per månad. Grok är fortfarande ´en mycket tidig betaprodukt´ med endast två månaders träning - men liksom andra stora språkmodeller kommer den att lära sig och bli bättre ju mer den används.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 6 november

Meta Platforms kan bli nästa medlem i 1 biljon dollar-klubben

Få företag tillhör den exklusiva klubben med marknadsvärden över 1 biljon dollar. De nuvarande medlemmarna är Apple, Microsoft, Alphabet och Nvidia. Ett AI-företag som kan vara nästa att nå denna milstolpe är Meta Platforms, som ligger före Tesla med ett marknadsvärde på cirka 800 miljoner dollar. Meta kan nå 1 biljon dollar genom att öka monetariseringen av Reels, se till att företagets AI-initiativ ger avkastning och utnyttja sin stora möjlighet inom företagsmeddelanden. Meta är också engagerade i att utveckla metaverse, trots vissa investerares oro.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI kommer att slås samman med hans sociala plattform X

Elon Musks artificiella intelligens-startup xAI kommer att slås samman med hans sociala plattform och aspirerande allt-i-ett-app X, meddelade miljardären på söndagen. xAI kommer att byggas in i X-appen och kommer också att finnas tillgänglig som en fristående app. Detta kom som ett svar på en X-användare som frågade om xAI skulle skapa en app eftersom de skulle ´älska att radera´ ChatGPT-appen från sin telefon. Musk gav ingen indikation på när den fristående appen eller gemensamma operationen skulle släppas, eller vilka funktioner de kan inkludera.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 november

Elon Musk presenterar AI-chattbot med ´realtidskunskap´ och sarkasm

Elon Musk har presenterat en ny AI-chattbot med ´realtidskunskap´ och en känsla för sarkasm. Chattboten, som heter Grok, har enligt Musk en ´massiv fördel´ över andra modeller som OpenAI:s ChatGPT. Grok är utformad för att svara på frågor med en touch av kvickhet och har en rebellisk strimma. Namnet Grok verkar vara inspirerat av Robert Heinleins sci-fi-roman Stranger in a Strange Land från 1961. Grok kommer att bli tillgänglig för alla X Premium+ prenumeranter när den lämnar tidig beta. Grok är fortfarande en mycket tidig betaprodukt.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 6 november

Elon Musk lanserar AI-chattboten Grok

Teknikmiljardären Elon Musk har lanserat sin egen artificiella intelligens (AI) chattbot, Grok, genom sitt AI-företag xAI. Grok är inspirerad av kult sci-fi-komedin The Hitchhiker´s Guide to the Galaxy av den brittiska författaren Douglas Adams och är utformad för att svara på frågor med en dos humor, rebelliskhet och sarkasm. Grok skiljer sig från OpenAI:s ChatGPT genom att alla premiumanvändare på plattformen X, tidigare känd som Twitter, kommer att få tillgång till denna AI-chattbot efter testning. Dessutom kommer chattboten att ha realtidsåtkomst till X-plattformen.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 6 november

Elon Musk planerar att integrera xAI, hans startup, till X sociala medieplattform

Elon Musk, ägare till X och VD för Tesla, meddelade nyligen efter invigningen av Grok AI, en chatbot-rival till ChatGPT, att han planerar att integrera xAI, hans startup, till X, en sociala medieplattform. Musk bekräftade detta och nämnde att det skulle integreras i framtiden.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker AI-modell utvecklad av xAI

Elon Musk har presenterat den första AI-modellen utvecklad av xAI, ett startup skapat av ägaren till mikrobloggplattformen tidigare känd som Twitter. Den nya AI-modellen, kallad ´Grok´, är utformad för att konkurrera med rivaliserande teknik från ChatGPT-skaparen OpenAI, Google och Microsoft. Grok testas för närvarande av ett litet antal användare och kommer endast att vara tillgänglig för X Premium+ prenumeranter, enligt Teslas VD. xAI har meddelat att de kommer att rulla ut tillgång till Grok-prototypen för ett ´begränsat antal användare´ i USA före en bredare lansering.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 6 november

AI och maskininlärning omformar B.Tech datavetenskapsprogram

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) omformar B.Tech-programmen i datavetenskap. Dessa tekniker förbereder studenter för framtidens teknikindustri och har samtidigt gått från framväxande trender till fundamentala verktyg som driver olika sektorer. B.Tech-programmen integrerar AI och ML i sina läroplaner, och ger studenterna en balanserad blandning av teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet. Dessa tekniker används i allt från självkörande bilar till sjukdomsdiagnostik och energioptimering. AI och ML kan också användas för att ta itu med globala problem som hälsovård, klimatförändringar, fattigdom och tillgång till utbildning.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 6 november

Elon Musk lanserar nytt AI-företag xAI och programmet Grok

Elon Musk, ägare av X och VD för Tesla, har meddelat lanseringen av ett nytt AI-företag kallat xAI och dess program Grok. xAI utmanar företag som OpenAI, Inflection, Anthropic och Googles AI-plattform Bard. Grok är inspirerad av ´The Hitchhiker´s Guide to the Galaxy´, en brittisk komedisk science fiction-serie från 1970-talet. Till skillnad från sina mer konservativa konkurrenter, har Grok mer personlighet och är programmerad för att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-appar kan undvika. Grok är fortfarande i sin beta-testfas och är bara tillgänglig för ett begränsat antal användare.

Direktlänk Dela United Press International fördjupade 6 november

Elon Musks AI-företag xAI introducerar humoristiska AI ´Grok´

Elon Musks nya AI-företag, xAI, har introducerat sin första AI-teknik kallad ´Grok´. Grok är designad för att ha en känsla för humor och en rebellisk sida, och förväntas ge svar på ovanliga eller ´kryddiga´ frågor som andra AI-system kanske undviker. Inför den officiella lanseringen postade Musk ett exempel på Grok som svarade på en förfrågan om ett steg-för-steg-recept på kokain på X, tidigare känd som Twitter, med ett humoristiskt svar. Grok har direkt tillgång till X, vilket gör det tillgängligt för sociala medieplattformens toppabonnenter. Namnet ´Grok´ kommer från Robert Heinleins science fiction-roman ´Stranger in a Strange Land´ från 1961.

Direktlänk Dela Latin Post fördjupade 6 november

Elon Musk introducerar AI-bot ´Grok´ för att utmana befintliga AI-språkmodeller

Elon Musk, miljardär och VD för SpaceX och Tesla, har introducerat en ny AI-bot som heter ´Grok´. Målet är att utmana dominansen hos befintliga AI-språkmodeller som ChatGPT. Grok, Musks senaste projekt inom artificiell intelligens, lovar att erbjuda användare en unik och personlig konversationsupplevelse. Musk betonade Groks potential att revolutionera industrier som kundservice, innehållsgenerering och till och med virtuellt sällskap. Introduktionen av Grok väcker frågor om framtiden för AI-driven kommunikation.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupade 5 november

Elon Musk avslöjar ny AI-chatbot med ´rebellisk strimma´

Elon Musk har avslöjat sin senaste utveckling inom artificiell intelligens (AI), en chatbot kallad ´Grok´. Musk, chef för X (tidigare Twitter), SpaceX och Tesla, beskriver Grok som en rival till ChatGPT. Grok, som fortfarande är en tidig beta-produkt, beskrivs som att ha en ´rebellisk strimma´ och kommer att svara på ´kryddiga´ frågor som andra chatbots inte gör. Premiummedlemmar som prenumererar på X kommer att kunna använda Grok när testningen är klar. Grok har också tillgång till inlägg på sociala medier-plattformen.

Direktlänk Dela Daily Star fördjupade 5 november

Utveckling av humanoida robotar: En utmaning för teknikföretag

Flera teknikföretag, inklusive Agility Robotics och Figure AI, satsar på utvecklingen av humanoida robotar trots att många prototyper fortfarande är klumpiga och opraktiska. Agility Robotics betonar att deras lagerrobot Digit är människocentrerad snarare än humanoid, medan Figure AI tror att endast äkta humanoider effektivt kan navigera arbetsplatser och hem byggda för människor. Amazon har börjat testa Digits för användning i sina lager, medan Figure AI ännu inte har en marknadsredo prototyp. Elon Musk försöker också bygga en humanoid, Optimus, genom Teslas robotikdivision.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 5 november

Elon Musk lanserar AI-chattboten Grok på sin sociala medieplattform X

Elon Musk har lanserat Grok, en AI-chattbot, på sin sociala medieplattform X, tidigare Twitter. Grok är för närvarande endast tillgänglig för utvalda användare. Musk skryter med att Grok ´älskar sarkasm´ och skulle svara på frågor med ´lite humor´. Trots detta tyder tidiga tecken på att den lider av problem som är vanliga för andra artificiella intelligensverktyg. Grok är för närvarande i ett test- eller ´beta´-format men kommer senare att vara tillgängligt för betalande prenumeranter på X. Musk har tidigare erkänt att det finns faror förknippade med AI-utveckling.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 5 november

Teslas superdator Dojo kan lägga till 500 miljarder dollar i företagsvärde

Tesla inledde rapporteringssäsongen för tredje kvartalet för några veckor sedan. VD Elon Musk spenderade större delen av samtalet med att diskutera företagets utforskning av artificiell intelligens (AI) och superdatorer. Men Wall Street-analytiker var mer oroliga för företagets finansiella hälsa än hans kommentarer. Följden blev att Teslas aktie har fallit med 15% sedan rapporten. Innan rapporten släpptes publicerade Morgan Stanley en investerarnotis som fokuserade på Teslas AI-förmågor. Forskningsrapporten föreslår att Teslas superdator teknologi, kallad Dojo, kan lägga till 500 miljarder dollar i företagsvärde för företaget. Teslas största inkomstkälla idag kommer från försäljning av sina elbilar. En av de största initiativen hos Tesla är dess autonomi vision, kallad fullständig självkörning (FSD). I hjärtat av FSD är Dojo. Musk har tidigare postat en video för att visa hur långt Teslas FSD-teknologi har kommit.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 november

Elon Musks nya AI-företag xAI introducerar Grok

Elon Musks nya AI-företag, xAI, har introducerat Grok, sin första teknik. Grok är modellerad efter ´The Hitchhiker´s Guide to the Galaxy´ och sägs ha en rebellisk strimma och svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI kan undvika. Grok har tillgång till data från X, vilket xAI säger kommer att ge den ett försprång. Musk har visat exempel på Grok som svarar på en begäran om ett steg-för-steg-recept på kokain, vilket visar dess sarkastiska svar. Grok är fortfarande i sin tidiga beta-fas och är tillgänglig för ett begränsat antal användare att testa. Musk positionerar xAI som en utmanare till företag som OpenAI, Inflection och Anthropic.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 november

Elon Musks nya AI-produkt utmanar OpenAI

Elon Musk, mannen bakom projekt som SpaceX och Tesla, lanserar Grok AI, en chatbot utvecklad av startup-företaget xAI. Grok AI är tänkt att konkurrera med ChatGPT inom det akademiska området och kan markera början på en ny era inom AI. Grok AI, som kostar 16 dollar per månad att använda, riktar sig till en liten men kunnig publik i USA. Grok AI skiljer sig ut med sin personlighet, inspirerad av ´Liftarens guide till galaxen´, och kombinerar kvickhet och rebelliskhet. Grok-1, motorn som driver Grok, har visat sig vara effektiv mot ChatGPT-3.5 i matte- och kodningstester.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 5 november

Elon Musk introducerar Grok, en ny AI-plattform utmanande OpenAI

Elon Musk och hans xAI-team har utvecklat Grok, en AI-plattform som utmanar OpenAIs ChatGPT och introducerar en ny vinkel på maskininlärningsinteraktioner. Grok har förmågan att koppla till en kontinuerlig ström av aktuell information och har en imponerande 25 000-tecken lång kontextfönster. Plattformen kan hantera multitasking och underhålla chattkonversationer, och har planerade API:er för bild- och ljudigenkänning. Musk planerar att köra Grok inbyggt i Teslas och kommer att vara tillgänglig för X Premium+ prenumeranter. Grok-1, motorn bakom Grok, har visat exceptionell prestanda på olika mätvärden.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 5 november

MicroStrategy köper 155 Bitcoin, spekulationer kring godkännande av Bitcoin ETF

Företaget MicroStrategy har köpt 155 Bitcoin för 5,3 miljoner dollar under oktober, vilket gör dem till det största publika företaget som innehar Bitcoin. Detta sker mitt under en nylig tjurrusning. Bitcoin handlas för närvarande till $34,559.9, vilket är första gången sedan maj 2022 som det kan nå denna ambitiösa nivå. Det spekuleras att en godkännande av Bitcoin-börsnoterade fonder (ETF) kan leda till en prisökning. USA:s värdepappers- och börsmyndighet (SEC) granskar för närvarande flera ansökningar men har inte kommenterat Grayscale Investments rättsfall.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 5 november

Elon Musk avtäcker AI-chattboten Grok

Elon Musk har introducerat Grok, en artificiell intelligens chattbot med en ”upprorisk strimma” inspirerad av Liftarens guide till galaxen. Tesla-VD:n, som förra veckan varnade att AI var ”ett av de största hoten mot mänskligheten”, sa att konkurrenten till ChatGPT skulle göras tillgänglig för premiumabonnenter på hans X-plattform efter testning. Musk avslöjade också att Grok hade tillgång till användarinlägg på X, som han äger, och har en förkärlek för sarkastiska svar. Grok har realtidsåtkomst till information via

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 november

AI-investeringar: Snowflake mot Datadog - vilken är det bästa valet?

Teknikjättar som Microsoft, Alphabet, Tesla och Amazon investerar massivt i AI-teknik för att stärka sina befintliga affärsområden eller expandera till nya. Detta gör det meningsfullt för detaljhandelsinvesterare att investera i framstående AI-aktier som Snowflake och Datadog. Snowflake, som inte är ett rent AI-företag, spelar en avgörande roll för att möjliggöra kundernas AI-strategier. Datadog, å andra sidan, har fokuserat på att snabbt anta generativ AI-teknik. Valet mellan Snowflake och Datadog beror på flera faktorer, men Datadog kan vara ett säkrare val just nu på grund av dess fokus på vinst, rimligare värdering och motståndskraft mot marknadsfluktuationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 november

Elon Musk avtäcker AI-verktyget Grok för sociala medieplattformen X

Elon Musk presenterade detaljer om sitt nya AI-verktyg ´Grok´, som kan koppla upp sig mot X (tidigare Twitter) i realtid. Verktyget kommer initialt att vara tillgängligt för X:s toppabonnenter. Musk, entreprenören bakom Tesla och SpaceX, menar att kopplingen till X ger en stor fördel jämfört med andra generativa AI-modeller. Grok kommer från romanen ´Stranger in a Strange Land´ från 1961 av Robert Heinlein och betyder att förstå något grundligt och intuitivt. När Grok lämnar tidig beta kommer det att vara tillgängligt för alla X Premium+ abonnenter.

Direktlänk Dela ABS-CBN News fördjupade 5 november

Skillnader mellan Musks AI-verktyg xAIs Grok och OpenAIs ChatGPT

Elon Musks AI-företag, xAI, har officiellt tillkännagivit sin första AI-modell, ´Grok´. Grok skiljer sig från andra AI-genererande verktyg genom att erbjuda tillgång till realtidsinformation via X och genom att innehålla humor i sina svar. Grok erbjuder realtidsinformationstillgång, vilket ger den ett försprång framför populära AI-verktyg som ChatGPT. Grok är utvecklad av Grok-1 LLM och har utmärkt sig i bänkmarker som GSM8k, MMLU, HumanEval och MATH. Grok kommer att vara tillgänglig för alla X Premium+ prenumeranter snart. De som vill delta i Groks tidiga tillgångsprogram kan logga in med sina X-uppgifter på https://grok.x.ai och gå med i väntelistan.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 5 november

Elon Musk lanserar AI-chatbot ´Grok´ genom sitt företag xAI

Elon Musk har lanserat en AI-chatbot kallad ´Grok´ genom sitt företag xAI. Namnet ´Grok´ kommer från romanen ´Stranger in a Strange Land´ av Robert A. Heinlein och användes som synonym till ´assimilate´. Musk har delat några av chatbotens egenskaper på sociala medier, inklusive dess förmåga att svara med ´lite uppfinningsrikedom´ och dess tillgång till realtidsinformation via X-plattformen. xAI planerar att göra Grok tillgänglig för alla X Premium+ prenumeranter. Grok är fortfarande i en tidig beta-fas och xAI hoppas att förbättra den över tiden.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 5 november

Teknikmagnaten Elon Musks företag xAI har lanserat sin egen chattbot, Grok, exklusivt för premiumabonnenter på sociala plattformen X. Grok är utformad för att förstå användarfrågor och föreslå egna frågor, inspirerad av ´Liftarens guide till galaxen´. Grok är integrerad med sociala medieplattformen X, vilket ger den tillgång till realtidsdata från den digitala världen. Trots att den bara har tränats i två månader, förväntar sig xAI-teamet snabba framsteg i Groks konversationsförmåga. xAI, som grundades detta år och leds av AI-experter från kända institutioner, samarbetar nära med X och Tesla.

UC Today fördjupade 5 november

Elon Musks xAI avslöjar AI-modellen Grok, ett svar på ChatGPT

Elon Musks företag xAI har avslöjat en ny AI-baserad textgenereringsmodell kallad Grok. Grok är tänkt att fungera som företagets svar på den populära chattboten ChatGPT. Musk hoppas på sikt integrera Grok med miljontals fullt AI-kapabla Tesla EVs. xAI grundades av Musk i juli 2023 med målet att skapa en ´sanningsökande AI´ som försöker förstå universums sanna natur. För att träna Grok har xAI utnyttjat cirka 10 000 GPU:er som köpts från NVIDIA under första halvåret 2023. Grok kan tolka en prompt med 25 000 tecken, vilket är mer än 5 gånger så mycket som nuvarande gräns för ChatGPT.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 4 november

Elon Musks ambitiösa AI-projekt, XAI Gork, utmanar ChatGPT

Elon Musk, känd för sina projekt inom rymdforskning och elbilar, har nu vänt sig mot området för artificiell intelligens. XAI Gork är Musks ambitiösa projekt, med målet att skapa ett sofistikerat AI-system som kan rivalisera med ChatGPT och erbjuda unika förmågor. Gork bygger på neurala nätverk och förstärkningsinlärning, och drar nytta av Neuralinks framsteg inom gränssnitt mellan hjärna och dator. Gork har bland annat förbättrade multimodala förmågor, en robust kunskapsbas, avancerade konversationsegenskaper och hög nivå av anpassning. Trots sina potentialer har Gork fortfarande utmaningar att hantera och etiska frågor att adressera.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 4 november

Generativ AI:s tillväxt och inverkan på industrierna

Generativ AI (gen AI) antas i en mängd olika ramverk med olika driftsmodeller, datamängder och domänspecifika egenskaper. Gen AI:s omvandlande kraft för industrier är enorm och AI kommer att röra sig mot där data finns. Gen AI:s kraftlag, utvecklad av theCUBE Research team, beskriver de antagningsmönster vi ser framträda i molnet, på plats och på kanten med en lång svans av mycket specifika domänmodeller över varje industri. Vi introducerar nya undersökningsdata från Enterprise Technology Research som tittar på några av leverantörerna som antas eller övervägs med en speciell titt in i den framväxande tekniksektorn med data på Hugging Face, Anthropic, Cohere och Jasper. Vi kommenterar också antagandet av Meta Platforms ´Llama 2 och den potentiella påverkan av öppen källkod och andra tredje parter på kurvans form. Vi delar våra uppskattningar av Microsoft Azures AI-intäktsinverkan, som vi ser närmar sig en löptakt på 2 miljarder dollar utgående 2023. Slutligen gräver vi in i effekterna av återhämtning förstärkt generation, eller RAG, med hjälp av verkliga världsexempel med vissa förbehåll för RAG-implementeringar som utövare bör överväga.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 4 november

Elon Musks AI-företag xAI introducerar sin debut AI-modell ´Grok´

Elon Musks AI-företag xAI har introducerat sin debut AI-modell vid namn Grok till en begränsad publik. Musk erbjöd en förhandstitt på en chatbot drivs av xAI:s nya modell under ett evenemang med den brittiska premiärministern Rishi Sunak i London. I ett inlägg på X avslöjade Musk att Grok har realtidsåtkomst till information via internet.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 4 november

Försiktighet rekommenderas för aktier inom AI: C3.ai och Tesla

Artificiell intelligens (AI) har påverkat marknaden i år, vilket har lett till att Nasdaq Composite har stigit med 22%. Men teknikaktier har dragits tillbaka eftersom intresset för AI verkar ha bleknat och investerare har insett att den potentiella omvandlingen kommer att ta längre tid än förväntat. Aktier inom AI förtjänar därför viss skepticism. C3.ai och Tesla är två aktier att vara försiktig med. C3.ai har mer än fördubblats i år, men företagets AI-resultat har ännu inte visat någon betydande inverkan. Tesla är mest känt för sina elbilar, men vissa investerare ser AI som den verkliga anledningen att investera i aktien. Dock finns det ännu inga bevis på att Teslas AI-strategi kommer att löna sig.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

Framtiden för AI och ML i B.Tech Computer Science Engineering

Framtiden för AI och ML tillhör de datavetenskapliga studenter som vågar drömma, innovera och forma morgondagens digitala värld. AI och ML har framträtt som kraftfulla krafter inom datavetenskaplig teknik. Dessa domäner har upplevt en oöverträffad tillväxt och är inställda på att forma industrins framtid. B.Tech Computer Science Engineering-program förbereder nästa generation av ingenjörer för att utnyttja potentialen i AI och ML. Dessa teknologier revolutionerar många branscher, från hälso- och sjukvård till finans, underhållning till transport, och förändrar hur vi lever och arbetar.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 4 november

Rishi Sunak och Elon Musk diskuterar AI:s framtid

Den brittiska premiärministern Rishi Sunak och Teslas VD Elon Musk diskuterade en rad frågor, från jobbhot som orsakas av artificiell intelligens (AI) till hur AI-drivna robotar kan bli bra ´vänner´ i framtiden, under AI Safety Summit som anordnades av den brittiska regeringen. Musk beskrev AI som en ´magisk ande´ som kan uppfylla obegränsade önskningar och instämde i behovet av en ´domare´ för att övervaka utvecklingen av framtidens superdatorer. Sunak betonade vikten av att regeringar och AI-företag samarbetar för att testa säkerheten i deras modeller före och efter lansering.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 4 november

Elon Musks AI-startup xAI ska släppa sin första AI-modell

Elon Musks artificiella intelligens-startup xAI kommer att släppa sin första AI-modell till en utvald grupp på lördag, meddelade miljardären och Tesla-VD:n på fredagen. Detta kommer nästan ett år efter att OpenAI:s ChatGPT fångade företags och användares fantasi över hela världen, vilket ledde till en kraftig ökning av generativ AI-teknik. Musk medgrundade OpenAI, företaget bakom ChatGPT, 2015 men lämnade företagets styrelse 2018. ´På vissa viktiga punkter är det (xAI:s nya modell) det bästa som för närvarande finns´, skrev han på sin X sociala medieplattform.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 4 november

Elon Musks nya företag xAI släpper sin första AI-produkt

Elon Musk meddelade på sociala nätverket X, tidigare känt som Twitter, att hans nya företag xAI kommer att släppa sin första artificiella intelligensprodukt den 4 november. xAI, som lanserades i juli, har som mål att ´förstå universums sanna natur´. Företaget är oberoende av X Corp, men kommer att arbeta nära både X (Twitter) och Tesla. Det 12 personer starka teamet har tidigare arbetat på stora AI-företag som DeepMind, OpenAI, Google Research och Microsoft Research.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 4 november

Elon Musk: AI kommer att eliminera behovet för människor att arbeta

Teknikmogulen Elon Musk sade denna vecka att artificiell intelligens (AI) så småningom kommer att bli så avancerad att det kommer att eliminera behovet för människor att arbeta. Han avslöjade att hans eget AI-företag redan gör framsteg inom området. ´Vi kommer för första gången att ha något som är smartare än den smartaste människan´, tillade Musk. Musk, som medgrundade OpenAI men sedan har delat sig med Microsoft-stödda ChatGPT-skaparen, har länge varit uttalad om den makt AI kan ha i framtiden. Han är en förespråkare för att reglera AI, vilket han återigen påpekade för Sunak under frågestund.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 4 november

Elon Musks startup xAI släpper sin första AI-modell

Elon Musks startup xAI kommer att släppa sin första artificiella intelligens (AI) modell på lördag (4 november). Lanseringen kommer ett år efter att OpenAI, ett företag som Musk medgrundade 2015 och avgick från 2018, gjorde generativ AI populär med sin lansering av ChatGPT. Musk har hintat om att han vill bygga ett alternativ till OpenAIs AI-drivna chatbot, ChatGPT. xAI, som lanserades i juli, samarbetar nu också med X, som ägs av Musk, och Tesla. Musks tillkännagivande om den kommande lanseringen av xAIs modell kommer en dag efter att han träffade Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 4 november

Elon Musk kommer att lansera sin första AI-produkt

Elon Musk har meddelat att hans nya företag xAI kommer att lansera sin första produkt på lördag. Produkten kommer initialt endast att vara tillgänglig för en liten grupp testare. Det finns lite till ingen information om vad produkten kommer att vara, men det mest sannolika är en AI-chattbot. Musk har tidigare pratat om att skapa ett generativt AI-verktyg kallat ´TruthGPT´, som skulle tränas på ett mer etiskt sätt. xAI grundades i juli med ett djärvt uppdrag att förstå ´universums sanna natur´.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade 3 november

Elon Musk lanserar ny AI-modell från xAI-labbet

Elon Musk meddelar att den nya stora språkmodellen från hans AI-labb xAI kommer att vara tillgänglig för en utvald grupp från imorgon. Musk, världens rikaste man, lanserade xAI i juli med ett team av ledande ingenjörer och AI-forskare för att ´förstå universums sanna natur´ genom AI. Detta följde efter framgångarna med OpenAI och dess chatbot ChatGPT. Musk har varit kritisk till många AI-produkter och forskningsinsatser från stora techbolag. Den nya xAI-modellen förväntas konkurrera direkt med OpenAI:s GPT-4, Googles PaLM 2 och Metas Llama 2. Musk har varit i Storbritannien denna vecka på AI Safety Summit.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 3 november

Första AI-säkerhetstoppmötet resulterar i flera avtal men globala regler är långt borta

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har varit värd för det första toppmötet om säkerhet inom artificiell intelligens (AI), där en rad viktiga avtal har ingåtts. Världsledare, företagsledare och forskare, inklusive Elon Musk och Sam Altman från OpenAI, diskuterade framtida reglering av AI. Ledare från 28 länder, inklusive Kina, undertecknade Bletchley-deklarationen, ett gemensamt uttalande om teknikens risker. USA och Storbritannien meddelade planer på att lansera egna AI-säkerhetsinstitut. Trots viss enighet om behovet att reglera AI kvarstår meningsskiljaktigheter om hur detta ska ske.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 3 november

Elon Musk´s nya AI-startup xAI släpper sin första modell

Elon Musk meddelade att hans nya artificiella intelligensföretag, xAI, kommer att släppa en ny AI-modell på lördag till en ´utvald grupp´ användare. Detta kommer att vara den första utgåvan från Musks startup xAI, som han startade i juli efter att ha anställt forskare från OpenAI, Google DeepMind, Tesla och University of Toronto. Musk har uttryckt motstridiga ståndpunkter om AI tidigare. Han har varnat för att de generativa AI-modellerna som driver program som ChatGPT en dag kan utgöra ett existentiellt hot mot mänskligheten, men investerar också kraftigt i den unga industrin.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 3 november

Elon Musk förutser att AI kommer att göra jobb överflödiga

Teknikentreprenören Elon Musk förutspår att artificiell intelligens (AI) kommer att göra behovet av arbete föråldrat. Under den första AI Safety Summit diskuterade Musk med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak om AI och dess inverkan på arbetsmarknaden. Musk hävdade att AI kommer att vara smartare än den smartaste människan och kunna göra allt. Han påpekade dock att AI kan vara en dubbeleggad svärd, med potential att göra jobb överflödiga. Musk har varit uttalad om behovet av att reglera AI och var en av flera tech-chefer och AI-forskare som undertecknade ett öppet brev som uppmanade till att stoppa AI-utvecklingen tidigare i år.

Direktlänk Dela Electronic Design fördjupade 3 november

Elon Musk släpper ny AI-modell genom sitt nya företag xAI

Elon Musk meddelade att hans nya artificiella intelligensföretag, xAI, kommer att släppa en ny AI-modell på lördag till en ´utvald grupp´ användare. Detta släpp kommer att vara det första från Musks nya startup, xAI, som han lanserade i juli efter att ha anställt forskare från OpenAI, Google DeepMind, Tesla och University of Toronto. Musk har tidigare uttryckt motstridiga åsikter om AI, men investerar nu tungt i branschen och hoppas kunna använda tekniken i sina andra företag, inklusive Tesla, SpaceX och X.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 3 november

Elon Musks nya AI-företag xAI avtäcker sin första produkt

Elon Musk har meddelat att hans nya AI-företag xAI kommer att lansera sin första AI-produkt för en utvald grupp människor på lördag. Musk hävdar att produkten är ´den bästa som för närvarande finns´ inom vissa nyckelaspekter. xAI, grundat i mars, verkar försöka konkurrera med etablerade aktörer som OpenAI, Google och Anthropic. Musk har satt ihop ett team av toppforskare och ingenjörer från företag som DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Twitter och Tesla. Han har också förvärvat tusentals kraftfulla GPU-processorer från Nvidia för att bygga en stor språkmodell.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 3 november

Storbritannien tillkännager AI-säkerhetstestningsplan, Kina inte undertecknat

Den brittiska regeringen har tillkännagivit en överenskommelse inom teknikindustrin som den hävdar kommer att utforma en plan för säkerhetstestning av AI. Med olika typer av AI som regelbundet byggs in i konsument- och företagsinriktad programvara, har utvecklare kommit överens om att regeringar har en roll i att övervaka extern säkerhetstestning av AI-modeller. Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har alla skrivit under överenskommelsen, även om Kina, som gör stora investeringar i AI, inte var en undertecknare, även om det deltog i denna veckas brittiska AI Safety Summit. Regeringarna förklarade också en ´gemensam ambition´ att investera i offentlig sektors kapacitet för testning och annan säkerhetsforskning, och att dela resultaten med andra nationer.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s framtid vid brittiskt säkerhetstoppmöte

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, deltog i Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte och diskuterade artificiell intelligens (AI) med brittiska premiärministern Rishi Sunak. Musk beskrev AI som en av historiens mest störande krafter och förutspådde en framtid där jobb inte längre behövs och AI-kamratskap blir en av de högsta formerna av vänskap. Under toppmötet, som hölls huvudsakligen på Bletchley Park, undertecknade över 25 länder och EU Bletchley-deklarationen, där de enades om att arbeta tillsammans för att skapa en förenad strategi för att införa AI-teknik på ett ´människocentriskt, pålitligt och ansvarsfullt´ sätt.

Direktlänk Dela Nine News fördjupade 3 november

Elon Musk förutspår att AI kommer att kunna utföra alla jobb

Elon Musk, VD för Tesla och världens rikaste person, uttalade sig vid en AI-toppmöte i London där USA:s vicepresident Kamala Harris närvarade. Han förutspådde att det kommer en tidpunkt då inget jobb behövs - man kan ha ett jobb om man vill för personlig tillfredsställelse, men AI kommer att kunna göra allt. Musk har varit uttalad om riskerna med AI, även om Tesla är i framkant med en av dess tillämpningar, självkörande bilar. Hittills finns det inga tecken i ekonomiska data att AI ersätter jobb.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 3 november

Elon Musks AI-startup xAI ska lansera sin teknologi

Elon Musk meddelade på fredagen att hans AI-företag, xAI, kommer att lansera sin teknologi på lördag. xAI, som Musk tillkännagav i juli, syftar till att ´förstå universums sanna natur´, enligt dess webbplats. Musk ser ut att positionera det för att konkurrera med företag som OpenAI, Google och Anthropic. xAI-teamet inkluderar alumner från DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Twitter och Tesla. xAI grundades i Nevada i mars, enligt inlämningar. Dan Hendrycks, verkställande direktör för Center for AI Safety, listas som rådgivare för startupen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 3 november

Elon Musk lanserar AI-modell från startup-företaget xAI

Elon Musk har tillkännagett lanseringen av den första AI-modellen från hans nyligen startade företag xAI. Lanseringen, som bekräftas av Musk, är planerad till denna lördag och förväntas väcka betydande intresse inom industrin. Musk har länge kritiserat Big Techs tillvägagångssätt mot artificiell intelligens, och detta projekt verkar vara hans senaste svar. Musk, medgrundare till OpenAI, har uttryckt sin besvikelse över OpenAI sedan ChatGPT släpptes 2022. xAI grundades tidigare i år av ett team med en imponerande bakgrund inom AI-forskning. Företagets rötter sträcker sig till Google´s DeepMind, Microsoft´s moderbolag och andra ledande AI-forskningsorganisationer.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 3 november

Nationella och internationella styrorgan tar steg för att reglera AI-verktyg

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) såsom Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN * Planerar regleringar för att förhindra spridning av barnsexuellt missbrukssmaterial skapat av AI. STORBRITANNIEN * Planerar regleringar och kommer att tredubbla sin finansiering för ´AI Research Resource´. KINA * Har implementerat tillfälliga regler. EUROPEISKA UNIONEN * Planerar regleringar och närmar sig ett bredare avtal om den banbrytande AI-lagen. FRANKRIKE * Utreder möjliga överträdelser. G7 * Söker input på regler. ITALIEN * Utreder möjliga överträdelser. JAPAN * Utreder möjliga överträdelser. POLEN * Utreder möjliga överträdelser. SPANIEN * Utreder möjliga överträdelser. FÖRENTA NATIONERNA * Planerar regleringar. USA * Söker input på regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s framtid och reglering med brittiska premiärministern

Storbritannien har nyligen hållit världens första AI Safety Summit, efter vilket premiärministern Rishi Sunak intervjuade Elon Musk. Musk, ägare till Tesla, SpaceX, X och AI-startupen xAI, diskuterade sin syn på generativ AI och reglering av tekniken. Han menar att om AI regleras rätt kan det leda till en tid då inga jobb behövs. Musk tackade också Sunak för att ha bjudit in Kina till diskussionen om AI-reglering. Han jämförde AI med en magisk ande som kan uppfylla obegränsade önskningar, men varnade också för hoten AI utgör för mänskligheten.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 3 november

Elon Musk tror att AI kan göra alla arbetslösa

Elon Musk, ägare till Tesla, SpaceX, X (tidigare Twitter) och den nyligen bildade AI-startupen xAI, tror att artificiell intelligens (AI) kan göra alla arbetslösa. Han sa att AI har potential att bli den mest störande kraften i historien. Han var en av flera teknikledare som tidigare i år uppmanade till ett uppehåll i utvecklingen av AI mer avancerad än OpenAIs GPT-4-programvara. Hans kommentarer följde på ett toppmöte i Bletchley Park, England, där världsledare kom överens om en global kommuniké om AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 3 november

Elon Musk varnar för riskerna med artificiell intelligens

Techmiljardären Elon Musk har i samtal med brittiska premiärministern Rishi Sunak uttryckt att artificiell intelligens (AI) har potential att bli ”historiens mest destruktiva kraft”. Musk har tidigare varnat för hoten AI utgör för mänskligheten och uppmanat till ett uppehåll i utvecklingen av mer avancerad AI än OpenAI:s GPT-4. Musk tror att AI kan komma att ta över alla jobb. Han har varnat för hoten AI utgör för mänskligheten och sagt att det kan vara farligare än kärnvapen. På en historisk konferens i Bletchley Park, England, kom världsledare överens om ett globalt uttalande om AI och dess risker.

Direktlänk Dela Balkan Travellers fördjupade 3 november

AI kommer att eliminera behovet av arbete, säger Elon Musk

Enligt Elon Musk, grundare av Tesla, kommer artificiell intelligens (AI) så småningom att eliminera behovet för människor att arbeta. Han diskuterade detta under en intervju med den brittiska premiärministern Rishi Sunak vid AI Safety Summit i Bletchley Park, Buckinghamshire. Sunak motsatte sig dock Musks syn och föreslog att AI bör ses mer som en ´andrepilot´ som kan hjälpa människor att utföra sina jobb bättre och snabbare.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 3 november

Elon Musk förutspår att AI kommer att eliminera behovet av jobb

Vid Storbritanniens landmärkande AI-säkerhetstoppmöte i Bletchley Park intervjuade premiärminister Rishi Sunak teknikmiljardären Elon Musk. De diskuterade risker med artificiell intelligens (AI), hur regeringar bör hantera dem och hur tekniken kan påverka jobb. Musk förutspådde att AI kan göra de flesta jobbrollerna föråldrade. Sunak uttryckte obehag inför denna idé och menade att arbete ger människor mening. Musk bekräftade att regeringsingripande skulle behövas för att hantera riskerna med AI. Musk har varnat för att AI kan hota människans överlevnad i nästan ett decennium, ett ämne han diskuterade med Sunak.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 3 november

AI-toppmötets andra dag och andra nyheter

Under den andra och sista dagen av AI-toppmötet på Bletchley Park intervjuade premiärminister Rishi Sunak miljardären och Tesla-ägaren Elon Musk. Musk förutspådde att teknologin kommer att ´göra allt´ i framtiden och att människor bara kommer att behöva arbeta om de vill för ´personlig tillfredsställelse´. Sunak och Musk diskuterade också skattesystemet och huruvida robotar kan bli ´riktiga vänner´. Sunak meddelade att topp-techföretag kommer att låta regeringar granska AI-verktyg och att han ser AI som ett hot ´potentiellt lika allvarligt som ett kärnvapenkrig´.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 3 november

Rishi Sunak diskuterar framtiden för AI med Elon Musk

Rishi Sunak, Storbritanniens premiärminister, satt ned med Elon Musk, ägare av Tesla och X, för en diskussion om bland annat dödliga robotar, AI-vänner och en framtid utan arbete. De två pratade om hur London är en ledande hub för AI-industrin och hur tekniken kan förvandla inlärning. Samtalet gick också in på mörkare ämnen, med Sunak som erkände ´ångesten´ folk har över att jobb ersätts och båda överens om behovet av en ´domare´ för att hålla koll på framtidens superdatorer. Musk, som har investerat i AI-företag och använt tekniken i sina förarlösa Tesla-bilar, uttryckte också sina farhågor att det kan hota samhället och mänsklig existens.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s faror och möjligheter vid Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte

Elon Musk, under en sit-down konversation med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, kallade artificiell intelligens (AI) för ´en av de mest störande krafterna i historien´. Diskussionen ägde rum under Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte. Musk och Sunak diskuterade hur digital superintelligens kan påverka allmänheten och kräva reglering på samma sätt som industrier som luftfart och bilar. Musk har också haft samtal med andra världsledare, inklusive Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, Frankrikes president Emmanuel Macron och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Musk har blivit en allt mer framträdande figur inom internationella frågor, och har gjort rubriker inte bara för sina möten med statschefer, utan också för tillhandahållandet - eller bristen på - SpaceX´s Starlink satellittjänster i krigshärjade regioner.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 3 november

Utforska AI: dess verktyg och fördelar för företag

Artificiell intelligens (AI) och dess verktyg, som ChatGPT och Bard, kan gynna företagsägare och industrier genom att spara tid. Santa Cruz County of Education utforskar proaktivt AI-praxis och -policy. AI kan utföra uppgifter som kräver mänsklig intelligens, som inlärning, problemlösning och beslutsfattande. AI används i olika företag för att optimera sökalgoritmer, innehållsrekommendationer och mer. Bekymmer finns dock över hur AI kan påverka oss negativt, som jobbförflyttning. Nästa artikel kommer att utforska specifika resurser och hur företagare använder AI.

Direktlänk Dela Press Banner fördjupade 2 november

Länder från sex kontinenter diskuterar risker och fördelar med AI vid historiskt toppmöte

Under ett toppmöte på den historiska platsen Bletchley Park i Storbritannien, där brittiska kodknäckare under andra världskriget hjälpte till att vända krigets gång, diskuterade länder från sex kontinenter riskerna med artificiell intelligens (AI). Dagens verklighet är att regeringar inte längre kontrollerar strategisk innovation, vilket har lett till oro kring AI-teknologin. Teknikföretag som driver denna innovation efterfrågar begränsningar, men på sina egna villkor. Stuart Russell, professor i datavetenskap vid University of California i Berkeley, uttryckte att allmänheten har fått nog. Denna vecka kom EU och 27 länder, inklusive USA och Kina, överens om en banbrytande deklaration för att begränsa riskerna och dra nytta av fördelarna med AI. Men det är oklart hur testningen kommer att skilja sig från de mandat som beskrivs i Vita husets verkställande order eller löftet med AI-företag.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 2 november

Sam Altman och andra stora namn deltar i Storbritanniens AI-säkerhetstoppmöte; Sky News-reporter blåser omkull i stormen Ciaran

OpenAI:s VD Sam Altman är bland över 100 betydande personer på Storbritanniens säkerhetstoppmöte om AI, tillsammans med SpaceX, Tesla och X:s ägare Elon Musk, Google DeepMinds Demis Hassabis och USA:s vicepresident Kamala Harris. En Sky News-reporter blåste omkull live på luften när hon rapporterade från stormen Ciaran på den stormiga kusten av St Hellier, på ön Jersey. Kanalöarna har drabbats av allvarliga skador från stormen, med evakuering av människor och förstörda egendomar.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 2 november

Internationell överenskommelse om AI säkerhet undertecknad på toppmöte i Storbritannien

Representanter och företag från 28 länder, inklusive USA och Kina, samt EU, har undertecknat en överenskommelse som syftar till att hantera riskerna med så kallade gräns AI-modeller. Den brittiska regeringen meddelade att den skulle investera i en AI-superdator, medan Tesla och X-chefen Elon Musk sa att AI är ´ett av de största hoten mot mänskligheten´. Överenskommelsen, känd som Bletchley-deklarationen om AI-säkerhet, syftar till att identifiera ´AI-säkerhetsrisker av gemensamt intresse´ och bygga ´respektive riskbaserade politik över länder´.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 2 november

Artificiell intelligens i tillverkning och leveranskedjemarknaden växer 2023 till 2029

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom tillverkning och leveranskedja förväntas växa från 2023 till 2029. Företag som RapidMiner, IBM, Tesla, Microsoft, Salesforce, Intel, Samsung, Google, Spotify, Bloomberg Beta, NVIDIA, GE Ventures, Siemens och Shell är alla aktörer på denna marknad. Marknadsrapporten ger en analys av marknadens historiska och framtida tillväxt, samt de drivkrafter och hinder som påverkar marknaden. Rapporten belyser också de möjligheter som företag inom branschen kan dra nytta av.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 2 november

Globala regleringar försöker reglera artificiell intelligens

Framsteg inom artificiell intelligens (AI) komplicerar regeringars försök att skapa lagar som styr teknologins användning. Australien planerar att tvinga sökmotorer att skapa nya koder för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien kommer att tredubbla sin finansiering till ´AI Research Resource´ och kommer att inrätta världens första AI-säkerhetsinstitut. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar att införa nya AI-regler. Frankrike, Italien, Polen, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser. G7 söker input på regler och FN planerar regler.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 2 november

Storbritanniens mest googlade frågor om AI avslöjade

Enligt Google vill folk i Storbritannien veta hur artificiell intelligens (AI) fungerar, hur man kan använda den för att tjäna pengar och om den kommer att ta deras jobb. Sökmotorföretaget avslöjade Storbritanniens mest googlade frågor om AI under de senaste tre månaderna inför Rishi Sunaks AI-toppmöte. AI hänvisar till träning av maskiner för att lösa problem och fatta beslut på ett sätt som liknar hur den mänskliga hjärnan fungerar. Generativ AI hänvisar till modeller som kan skapa något helt nytt baserat på den stora data de har tränats på. AI kan också användas för att strömlinjeforma processer i befintliga jobb.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 2 november

Elon Musk varnar för artificiell intelligens som ´existentiell risk´

Elon Musk, Tesla-grundaren, var tidigare i framkant av artificiell intelligens (AI) när han 2015 investerade 50 miljoner dollar i OpenAI, företaget som senare utvecklade ChatGPT. Han anser dock nu att AI har blivit för okontrollerbart och utgör en ´existentiell risk´. Musk uttryckte dessa bekymmer under Storbritanniens AI Safety Summit organiserad av premiärminister Rishi Sunak. Han har blivit allt mer kritisk till AI och uppmanade i mars 2023 till ett stopp för skapandet av stora AI ´digitala hjärnor´. Musk menar att AI utgör ett av de största hoten mot människan och att det för första gången finns något som kommer att vara mycket smartare än den smartaste människan. Han argumenterar för att det behövs en ´tredjepartsdomare´ för att övervaka tekniken och hoppas på en ´internationell konsensus´ om denna åsikt. Trots sin dystra AI-prognos ger Musk inte upp kampen för att kontrollera AI. Han anser att AI med 80% sannolikhet kommer att vara fördelaktigt, men att de sista 20% är farliga. Han tillade att varje kraftfull ny teknik innebär en dubbel risk, så vi vill bara se till att den goda kanten är vassare än den dåliga.

Direktlänk Dela Wonderwall fördjupade 2 november

Internationell överenskommelse om risker med artificiell intelligens

Storbritannien, USA, EU och Kina har alla godkänt att artificiell intelligens (AI) utgör en potentiellt katastrofal risk för mänskligheten, i den första internationella förklaringen som hanterar den snabbt framväxande tekniken. 28 regeringar anslöt sig till den så kallade Bletchley-deklarationen under den första dagen av AI-säkerhetstoppmötet, som värd av den brittiska regeringen. Länderna kom överens om att samarbeta om forskning om AI-säkerhet, trots tecken på att USA och Storbritannien konkurrerar om att ta ledningen över utvecklingen av nya regler.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 november

AI-säkerhetstoppmötet inleds med ´världspremiär´ uttalande om risker

En ´världspremiär´ uttalande om riskerna kring artificiell intelligens har kommit överens inför öppnandet av AI-säkerhetstoppmötet, sa tekniksekreteraren. Michelle Donelan sa att delegationer från hela världen som deltar i toppmötet hade kommit överens om ´Bletchley-deklarationen om AI-säkerhet´ som utgångspunkt för en global konversation om frågan. Toppmötet kommer att se representanter för 27 länder, inklusive USA, Frankrike och Kina, träffas med ledande AI-företag och medborgarsamhällsgrupper för att diskutera riskerna med den framväxande tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 1 november

Regeringar bör förbereda sig för AI:s inblandning i kommande val, varnar Sir Nick Clegg

För att förhindra att AI används för att störa kommande val måste regeringar förbereda sig, enligt Sir Nick Clegg, tidigare vice premiärminister för Liberala Demokraterna och nuvarande president för globala frågor på Meta, moderbolaget till Facebook. Clegg uttryckte detta inför AI-säkerhetstoppmötet där representanter från 27 länder, inklusive USA, Frankrike och Kina, kommer att diskutera riskerna med den framväxande tekniken. Clegg betonade att det är viktigt att reglera användningsfallen för AI snarare än att mikrohantera tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 1 november

Rishi Sunak och Elon Musk diskuterar AI på globalt toppmöte

Storbritanniens premiärminister, Rishi Sunak, kommer att leda ett globalt toppmöte om artificiell intelligens (AI) i Storbritannien, där bland annat teknikmiljardären Elon Musk kommer att delta. Evenemanget kommer att äga rum i Bletchley Park och kommer även att inkludera Sam Altman från OpenAI, Nick Clegg från Meta och AI-experten Yoshua Bengio. Diskussionen mellan Sunak och Musk kommer att sändas direkt.

Direktlänk Dela Gamereactor Sweden fördjupade 31 oktober

Microsofts aktier klättrar på marknaden, stöds av AI-initiativ och positiva analytikeranteckningar

Aktier i Microsoft (NASDAQ: MSFT) tog ett steg uppåt då teknikjätten gynnades av bredare medvindar på aktiemarknaden, en optimistisk analytikernote, och Vita husets exekutiva order som fastställer grundregler för artificiell intelligens (AI). Microsoft avslutade dagen med en ökning på 2,3% efter att ha ökat upp till 2,9% tidigare under sessionen. Piper Sandler gav Microsoft en fullständig godkännande för den kommande utgåvan av Microsoft 365 Copilot, och kallade det ett ´iPhone-ögonblick´ för företagsprogramvarujätten. Företaget förutser också att Microsofts AI-intäkter kan skala upp till 100 miljarder dollar eller mer på lång sikt. Microsoft glädjade investerare med sin rapport för första kvartalet förra veckan då tillväxten från dess Azure molninfrastrukturenhet var stark och bolaget talade upp sina AI-initiativ, inklusive den snart att släppas Copilot för Microsoft 365. Om produkten är framgångsrik kan Microsofts aktier lätt ta ett annat steg uppåt eftersom det är ett av de bäst positionerade företagen i AI-racet.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 31 oktober

Wavv lanserar MusicGPT v2, en AI-driven musikkomposition

Wavv, en innovatör inom generativ AI, har släppt MusicGPT v2, en avancerad version av sin text-till-musik-produkt. Den nya versionen innefattar förbättringar som har potential att omdefiniera musik AI-landskapet. MusicGPT v2 kan skapa musikstycken på mindre än 15 sekunder inom tre olika genrer. Dessutom introducerar Wavv ´Blackbox´ ljudbearbetningsprotokoll, vilket sätter en ny standard för ljudkvalitet inom musik AI. Wavv skapar också en egen språkmodell specifikt för musik, vilket kommer att vara revolutionerande inom musik AI-området.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 oktober

Storbritanniens premiärminister organiserar global AI-toppmöte trots varningar om risker

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har organiserat en global konstgjord intelligens (AI) toppmöte i ett försök att förena globala ledare kring tekniken. Sunak har varnat för att mänskligheten kan förlora kontrollen över AI helt, men USA har istället fokuserat på konkreta problem, som att förhindra att tekniken förvärrar fördomar, förskjuter arbetare och underminerar nationell säkerhet. Trots Sunaks varningar har Storbritannien hittills tagit en lätt hand om reglering. Många forskare och civila samhällsledare hävdar att Sunaks ställning är ett strategiskt drag för att vinna inflytelserika teknikföretag. Storbritannien har kämpat för relevans i post-Brexit-världen och har försökt skilja sina politik från den aggressiva linjen som EU har tagit mot amerikanska teknikjättar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 31 oktober

Elon Musks roll i Dogecoins utveckling enligt ChatGPT

Enligt ChatGPT har Elon Musk, VD för Tesla, haft en betydande roll i att forma Dogecoins utveckling. Musk har bidragit till Dogecoins 27,668% höjning avsevärt. Trots detta har korrelationen mellan Dogecoin och Musk minskat under 2022. Trots flera tweets från Musk om DOGE, har det haft liten eller ingen effekt på priset. Musk ändrade nyligen sin Twitter-logotyp till en hund, vilket representerar Dogecoin. I utvecklingssammanhang har det inte varit mycket aktivitet i Dogecoins ekosystem. Dogecoins pris har dock ökat med nästan 10% under den senaste veckan.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 29 oktober

Tio faktorer som kan driva Bitcoins prisökning 2022 enligt AI-modell

AI-drivna språkmodellen ChatGPT har identifierat tio viktiga faktorer som kan driva Bitcoins prisökning nästa år. Bland de mest betydande är utbud och efterfrågan, institutionellt intresse och regulatoriska förändringar. Stora institutioner eller stora köp kan driva BTC uppåt, som när Tesla köpte $1,5 miljarder av tillgången tidigare 2021. Positiva regulatoriska nyheter, som godkännande av BlackRocks avsikt att lansera en spot BTC ETF i USA, kan också påverka priset. Andra faktorer inkluderar makroekonomiska händelser, tekniska framsteg, mediepåverkan, marknadsmanipulation, bredare acceptans, spekulation och den kommande halveringen. BTC halvering förväntas starkt av tjurar till våren 2024, eftersom den tidigare har utlöst betydande prisökningar.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 29 oktober

Multimodal AI revolutionerar vår värld

Multimodal AI är en teknik som kombinerar olika former av data, som bilder, text, fotografier, diagram, rapporter och mer, för en rikare, mer insiktsfull analys. Denna teknik används redan inom flera områden i våra liv. Till exempel hjälper multimodal AI i autonoma fordon till att samla data från kameror, LiDAR och radar för bättre situationell medvetenhet. Inom hälso- och sjukvården kan AI kombinera textuella medicinska journaler med bilddata för mer exakta diagnoser. I konversationella agenter som ChatGPT-4 kan multimodal AI tolka både text och röstton för att ge mer nyanserade svar. Multimodal AI har enorm potential men är också föremål för pågående forskning för att lösa utmaningar som datajustering och modalitetsobalans.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 28 oktober

AI-chatboten ChatGPT föreslår tre aktier med stor potential

AI-chatboten ChatGPT har sedan lanseringen i november blivit populär bland investerare för sina aktieprognoser. Trots att boten ibland missar aktuella insikter har den lyckats identifiera tre aktier med stor potential: Alphabet, Tesla och Nvidia. Alphabet, som redan har haft stor framgång på börsen sedan dess debut 2004, förväntas dra nytta av AI-revolutionen genom sin DeepMind-division och smarta hemprodukter. Tesla, trots en något dämpad Q3-leverans och produktionssiffror, förväntas fortsätta sin framgång på lång sikt, särskilt med lanseringen av Cybertruck. Nvidia, en jätte inom AI-chip, förväntas leda sektorn med en marknadsandel på 90%.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 27 oktober

Teknikföretaget Nvidia har nyligen meddelat en betydande ökning av intäkterna, med en fördubbling av omsättningen på grund av den höga efterfrågan på deras AI-chip. Dessa chip används i nya maskininlärningsapplikationer, för att utveckla nya AI-modeller och neurala nätverk, samt för att vägleda låg-latens, realtidsfunktioner i nätverkskanten, som Teslas självkörande funktion. Denna höga efterfrågan på AI-chip gynnar inte rivaler som AMD och Intel, eftersom Nvidia dominerar marknaden med mer än 70% av AI-chipförsäljningen. AI fortsätter att förändra landskapet inom olika branscher, inklusive bilindustrin och försäkringar, samtidigt som efterfrågan på AI-maskinvara och programvara omformar arbetsmarknaden. När AI växer måste företag och individer anpassa sig till ett snabbt föränderligt landskap för att ta tillvara på nya möjligheter.

Forbes Media fördjupade 27 oktober

Framstående kvinnor i tekniksektorn diskuterar framtida utmaningar

Under The Informations konferens om kvinnor i teknik, media och finans i Napa Valley diskuterades en rad ämnen, bland annat kommande misslyckanden inom fintech, regulatoriska inskränkningar på artificiell intelligens och konsekvenserna av dålig press för framstående kvinnliga grundare. Jackie Reses, VD för Lead Bank, förutspår fler misslyckanden och försäljningar bland fintech-startups. Valerie Capers Workman, tidigare högsta chef på Tesla, beskrev hur hon kritiserade och sedan försvarade Teslas arbetsplatskultur. Sofia Amoruso, författare till ´GirlBoss´, uttryckte oro för att fler kvinnliga grundare inte kommer att ´ta stora risker´ av rädsla för mediebacklash.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 26 oktober

Investeringspotential och risker med AI-aktier

Aktiebolag specialiserade på artificiell intelligens (AI) utvecklar och använder AI-teknik i sina produkter eller tjänster. Dessa företag använder avancerade algoritmer och maskininlärningstekniker för att analysera stora mängder data, göra förutsägelser, automatisera processer och förbättra beslutsfattandet. AI-aktier fungerar på principen att använda data för att skapa intelligenta algoritmer som kan efterlikna mänskliga beslutsprocesser. Potentialen för AI att omvandla industrier och driva ekonomisk tillväxt har lett till en ökning av efterfrågan på AI-drivna lösningar. Investerare som söker långsiktig tillväxtpotential kan dra nytta av att investera i AI-aktier. Dock finns det också risker, som höga värderingar, volatilitet, konkurrens och regulatoriska problem. Den globala AI-marknaden förväntas uppgå till 190 miljarder dollar år 2025, vilket innebär en årlig tillväxttakt på 36% från 2019 till 2025. Genom att investera i AI-aktier nu har investerare potentialen att se betydande avkastning när efterfrågan på dessa teknologier fortsätter att öka. Dessutom kan investering i AI-aktier bidra till diversifiering av investerarportföljen.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 26 oktober

Generativ AI upplever sin ´iPhone-moment´, varnar ServiceNow´s VD

Generativa AI genomgår en revolution liknande den iPhone upplevde, med snabb adoption inom företagssektorn. ServiceNow´s VD, Bill McDermott, menar att AI ökar produktiviteten, minskar kostnaderna och ökar intäkterna, vilket helt kommer att förändra spelreglerna. Han varnar också för att företag som inte redan experimenterar med generativ AI tar en stor risk. AI-experten Andrew Ng släpper nästa vecka sin Coursera-kurs ´Generative AI for Everyone´, vilket kan hjälpa användare att förstå teknikens styrkor och svagheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 oktober

AI är redan integrerat i våra dagliga liv

AI är redan integrerad i våra dagliga liv, från hur vi reser till hur vi spenderar våra pengar. Apples Face ID använder AI för att spåra förändringar i ditt utseende och låsa upp telefonen. Siri använder också AI för att tolka röstkommandon. Amazon´s Alexa använder AI för att tolka tal och förbättra sin prestanda. AI används också i bilar som Tesla för att identifiera hinder och bestämma åtgärder. Företag som Co-op och Budgens använder AI-drivna ansiktsigenkänningssystem för att identifiera potentiella butikstjuvar. AI används också inom medicin för att analysera skanningar och möjliggöra mer exakt kirurgi. AI skakar om rekryteringsprocessen, med algoritmer som hjälper till att filtrera ansökningar och skapa anpassade jobbannonser. AI-baserade säkerhetssystem som Amazon Ring används i hem över hela Storbritannien. TikTok använder AI för att skapa en profil av dina intressen och matcha dig med relevant innehåll. AI används också för att organisera din inkorg och utkast till meddelanden i Gmail. Slutligen används AI för att optimera leveransrutter för företag som Tesco och för att förutsäga konsumentbeteende.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 oktober

Microsoft tar ledningen i AI-racet över Alphabet

Microsoft ligger före Alphabet i kampen om att tjäna pengar på generativ artificiell intelligens genom tidiga satsningar på OpenAI och fokus på stora kunder. Detta ökar oron att Google moderbolag kan förlora andelar på marknaden för molnbaserad databehandling. Microsoft har fokuserat på sina kärnföretagskunder som redan använder många av deras mjukvarutjänster, medan Google har vänt sig till uppstartsföretag. Resultaten visar att molnutgifterna kommer från företagskunder, medan mindre företag minskar sina utgifter.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 25 oktober

Teslas framsteg inom AI och robotik kan göra det till världens mest värdefulla företag

Trots att Teslas tredje kvartalsrapport gav få skäl till glädje bland investerare, hävdar företagets VD Elon Musk att artificiell intelligens (AI) har potentialen att göra Tesla till det mest värdefulla företaget i världen. Tesla utvecklar innovationer långt utöver elbilar, som humanoida robotar och egna superdatorer. Dess humanoida robot, Optimus, lär sig snabbt och kan bli användbar för människor och företag, särskilt i fabriker. Dessutom investerar Tesla tungt i datorstyrka för att driva sina fullt självkörande bilar. Trots att aktien har sjunkit sedan den senaste rapporten, kan långsiktiga investerare se detta som ett bra tillfälle att köpa.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

USA:s teknikjättar driver globala aktievinster

Inflytandet från sju amerikanska teknikjättar, kända som ´magnificent seven´ - Apple, Microsoft, Meta, Amazon, Alphabet, Nvidia och Tesla - har varit avgörande för globala aktievinster i år, tack vare förväntningar kring tillväxten inom AI. Företagen har lagt till nästan $4tn till deras marknadsvärde under 2023, vilket överskuggar den $3.4tn ökningen för hela MSCI-indexet. Detta betydande inflytande har även påverkat marknader utomlands, med en potentiell nedgång utan deras bidrag. Amerikanska företag står idag för 61% av det $60tn MSCI-indexet, en betydande ökning från mindre än 50% för ett decennium sedan. De tio största aktierna utgör nu nästan 19% av indexet, en betydande ökning från 8% 2013. Dock har globala aktier upplevt instabilitet de senaste månaderna på grund av oro kring räntor och geopolitiska risker som Israel-Hamas-konflikten. Amerikanska aktier handlas för närvarande till cirka 18 gånger deras förväntade intäkter under nästa år, jämfört med 12 gånger för MSCI all-country exklusive amerikanska aktier. Max Gokhman från Franklin Templeton Investment Solutions och Jurrien Timmer från Fidelity har båda föreslagit att icke-amerikanska aktier som är billigare inte nödvändigtvis kommer att prestera bättre.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 24 oktober

Konkurrensen ökar för Nvidia när techjättar utvecklar egna AI-chip

Nvidia, ledande inom grafikchips och AI-teknologi, står inför ökad konkurrens då företag som Amazon, OpenAI, Microsoft och Meta börjar utveckla sina egna AI-chip. Nvidia har varit starkt beroende av dessa företag, men nu försöker de minska sitt beroende och öka sin egen förmåga att utveckla AI-teknologi. Trots detta fortsätter Nvidia att utveckla och förbättra sina egna chip, med en uppgraderad version av dess nästa generations super-chip, GH200, på gång. Företagets intäkter hoppade 101% till $13,5 miljarder under det senaste kvartalet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 oktober

Googles AI-bot Bard hävdar att människor kan vara utomjordingar, Elon Musk ideell ledare

Googles AI-drivna bot Bard har framfört hypoteser om att människor kan vara invaderare från en annan planet och att Elon Musk, miljardären och ägaren till Tesla, SpaceX och X, är överherre för dessa ´utomjordingar´. Barden argumenterade att människor skiljer sig mycket från annat liv på jorden, har utvecklat komplexa språk, kultur och teknologi och har en global inverkan på planeten. Barden påpekade också att universum är mycket stort och gammalt och att det troligen finns andra intelligenta livsformer där ute. Barden föreslog också Barack Obama, Oprah Winfrey, Bill Gates och Påven som potentiella ledare.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 23 oktober

AI förväntas tillföra 200 biljoner dollar till ekonomin: Nvidia, Tesla och Uber i fokus

Ark Investment Management förutspår att artificiell intelligens (AI) kommer att tillföra 200 biljoner dollar till den globala ekonomin till 2030, främst genom att göra kunskapsarbetare mer produktiva. Företaget är särskilt optimistiskt om ett AI-segment: självkörande fordon. Ark har tidigare publicerat forskning som tyder på att det kommer att föda nya industrier som självkörande ride-hailing, vilket kan generera 4 biljoner dollar i intäkter under de närmaste fem åren. Här är tre aktier att överväga som arbetar med självkörande teknik: Nvidia, Tesla och Uber.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 oktober

Elon Musk tror att Tesla kan bli världens mest värdefulla företag tack vare AI

Tesla-VD Elon Musk tror att hans företag kan bli världens mest värdefulla, överträffa företag som Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon och Nvidia. Musk anser att artificiell intelligens (AI) kan göra Tesla till det mest värdefulla företaget i världen. Han nämnde helt autonoma bilar och autonoma humanoida robotar som de två huvudsakliga sätten som AI kan driva Teslas tillväxt. Musk tror att användningen av helt autonoma bilar kan öka med fem gånger, vilket skulle göra Tesla till ett hårdvaruföretag med mjukvarumarginaler. Han tillade att samma AI-programvara bakom Teslas helt autonoma bilar kommer att driva dess Optimus humanoida robotar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 oktober

AI-chattbot lika korrekt som läkare, Mercedes avtäcker elektrisk lastbil, Disney begränsar lösenordsdelning

Om läkaren inte kan se dig nu kan ChatGPT göra det - och AI-chattbotens diagnos kan vara lika tillförlitlig. En ny studie ledd av forskare från Mass General Brigham drog slutsatsen att ChatGPT var 72% korrekt ´över alla medicinska specialiteter och faser av klinisk vård´. ChatGPT var bäst på att göra en slutlig diagnos, där den var 77% korrekt, men mindre korrekt (68%) vid att ta reda på vilka läkemedel som skulle förskrivas. Forskarna uppskattade att ChatGPT:s noggrannhet var på ´nivån av någon som precis har tagit examen från medicinsk högskola, som en intern eller resident´. Mercedes har avtäckt en tung elektrisk lastbil med en räckvidd på cirka 500 kilometer på en full laddning och förmågan att transportera cirka 22 ton last. Lastbilen förväntas vara tillgänglig nästa år. Mercedes lastbil kommer att konkurrera med Teslas Semi långdistanslastbil, som rullade ut tidigare i år. Trots en ständig barrikad av varningar från IT-avdelningar och säkerhetsexperter om skadliga e-postmeddelanden, är 90% av framgångsrika cyberattacker fortfarande utlösta eftersom en mottagare klickar på en misstänkt länk. Efter att Disney VD Bob Iger lovat att göra företagets streamingtjänst mer lönsam, meddelade företaget restriktioner för kanadensiska abonnenters förmögenhet att dela inloggningsuppgifter för sin Disney+ streamingtjänst.

Direktlänk Dela Newsday fördjupade 19 oktober

Marc Andreessen: Inbromsning i AI-utveckling likvärdig med mord

Riskkapitalisten Marc Andreessen kritiserade nyligen de som varnar för utvecklingen av artificiell intelligens (AI). Han menar att en inbromsning i AI-utvecklingen är likvärdig med mord. I ett ´teknikoptimistiskt manifest´ på 5 200 ord, publicerat den 16 oktober, framhöll Andreessen, generalpartner på Andreessen Horowitz, AI som en universell problemlösare. Han kallade AI-skeptiker och jämställde tekniken med en ´filosofisk sten´ som kan bota sjukdomar och förhindra dödsfall orsakade av allt från bilolyckor till pandemier till vänligt eld i krig. ´Vi tror att varje inbromsning av AI kommer att kosta liv. Dödsfall som kunde ha förhindrats av den AI som hindrades från att existera är en form av mord´, sa Andreessen. Andreessens åsikter skiljer sig mycket från andra teknikledare som Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) VD Elon Musk, som grundade X.ai för att ´förstå verkligheten´ och har varnat för att AI-utvecklingen bör pausas för mänsklighetens skull. I ett öppet brev undertecknat av mer än 1 000 teknikledare varnade Musk och andra för att AI-verktyg innebär ´djupa risker för samhället´ och sa att inte ens skaparna av dessa verktyg kan ´förstå, förutsäga eller pålitligt kontrollera´ tekniken. Denna vecka föreslog rapporter att EU planerar att föreslå strängare regler för AI-utveckling, vilket skulle vara den första västerländska regeringen att införa obligatoriska regler för AI. Om åtgärder vidtas kan det bana väg för att andra regeringsorgan vidtar liknande åtgärder.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade 19 oktober

Framstående framsteg inom AI av Tesla, Palantir, Amazon och C3.ai

Tesla, Palantir, Amazon och C3.ai gör alla anmärkningsvärda framsteg inom artificiell intelligens (AI). Bidragsgivaren Parkev Tatevosian diskuterar de viktigaste innovationerna som tillhandahålls av dessa företag inom AI. Han jämför de fyra AI-aktierna baserat på finansiella mått, inklusive värdering, för att bestämma den bästa aktien att köpa. Aktiekurserna som användes var eftermiddagspriserna den 17 oktober 2023. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett dotterbolag till Amazon, är medlem i The Motley Fools styrelse. Parkev Tatevosian har ingen position i någon av de nämnda aktierna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 oktober

Tesla bromsar tillväxten, Cybertruck kan ta 18 månader att bli lönsam

Efter år av snabb tillväxt verkar Tesla sakta ner. Detta är förnuftigt, men investerare har inte gett företaget ett marknadsvärde på 867 miljarder dollar för att de gillar sunt förnuft. VD Elon Musk var ovanligt nedstämd under Teslas rapportering för tredje kvartalet sent på onsdagen. Världens rikaste person varnade för att företagets efterlängtade nya modell, Cybertruck, kan ta 18 månader att bli lönsam med tanke på det ”oerhörda arbete” som krävs för att nå volymproduktion. Han beklagade också effekten av högre räntor på fordonspriserna, vilket antyder att Tesla har svårt att sälja trots årets prissänkningar.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 19 oktober

Bästa aktien att köpa inom artificiell intelligens: Tesla, Palantir, Amazon eller C3.ai?

Bidragsgivaren till Fool.com, Parkev Tatevosian, diskuterar nyckelinnovationer inom artificiell intelligens (AI) som tillhandahålls av Tesla, Palantir, Amazon och C3.ai. Han jämför de fyra AI-aktierna baserat på finansiella mått, inklusive värdering, för att bestämma den bästa aktien att köpa. Aktiekurserna som används var eftermiddagskurserna den 17 oktober 2023. Motley Fool Stock Advisor, som har drivits i över ett decennium, har avslöjat vad de tror är de tio bästa aktierna för investerare att köpa just nu, och C3.ai var inte en av dem.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 19 oktober

Teslas marginaler sjunker vidare på grund av prissänkningar och förseningar av Cybertruck

Tesla rapporterade intäkter på 23,4 miljarder dollar och en nettovinst på 1,9 miljarder dollar under tredje kvartalet 2023, vilket representerar en liten ökning i intäkter från 21,4 miljarder dollar samma tid förra året, men en stor minskning i vinsten från 3,3 miljarder dollar. Företaget missade också sitt måldatum för en leveranshändelse för Cybertruck. Elon Musk, Teslas VD, hade planerat för en överlämningshändelse någon gång under tredje kvartalet, och företaget planerar nu för sina första leveranser att ske den 30 november. Under en intäktsrapportering sa Musk att det kommer att ta ´18 månader innan Cybertruck är en betydande bidragsgivare till kassaflödet´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 19 oktober

Elon Musk anklagar Sam Altman för att ´stjäla internet´ med AI

Elon Musk, ledare för företag som X, SpaceX och Tesla, har uttryckt kritik mot Sam Altman, tidigare partner i OpenAI, och anklagar honom för att ´stjäla internet´ för att sälja användare med ChatGPT. Musk stöder en teori att Altman extraherar och komprimerar data från det öppna (och gratis) internet för att skapa kraftfulla AI-modeller, vilket han tjänar mycket pengar på. Altman svarade på kritiken i augusti genom att försvara sitt företag och säga att de inte använder data skickad via deras API för att träna AI-modeller.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 18 oktober

X Corp (tidigare Twitter) kan ta ut abonnemangsavgift för nya användare

X Corp, tidigare Twitter, har meddelat att nya användare kommer att behöva betala en årlig prenumerationsavgift på $1 för att slutföra sin registrering. Detta beslut, som har blivit kontroversiellt, är en av flera förändringar sedan Elon Musk köpte företaget 2022 och gjorde det privat. Musk har tidigare nämnt planer på att återigen göra Twitter publikt. Google Bards AI har gjort en insikt om vad som skulle vara det uppskattade värdet för en hypotetisk börsintroduktion (IPO) för nuvarande X Corp, ledd av VD Linda Yaccarino.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 18 oktober

OpenAI överger AI-modell Arrakis till Microsofts besvikelse

OpenAI har övergett en ny AI-modell kallad Arrakis, vilket har lett till besvikelse hos Microsoft, som är en stor backare av OpenAI. Arrakis skulle ha tillåtit OpenAI att köra sin ChatGPT chatbot billigare än med sina GPT-språkmodeller. Dessutom rapporterade The Verge om ny forskning som visar att GPT-4 är mer ´tillförlitlig´ än GPT-3.5, men också mer benägen att ´lätt vilseledas till att generera giftiga och partiska utdata och läcka privat information´. OpenAIs CTO Mira Murati meddelade att företagets verktyg för att upptäcka AI-genererade bilder är ´99% tillförlitligt´.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 18 oktober

Nvidia leder AI-revolutionen med starka aktieprestanda

Aktierna i ´Magnificent Seven´, dvs Alphabet, Amazon, Apple, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Tesla, har alla överträffat S&P 500-indexets 14% vinst med råge under 2023. Nvidia har varit den bästa aktören med en ökning på 215%. Dessa företags framgångar är kopplade till deras arbete med artificiell intelligens (AI). Nvidia är i centrum för denna AI-revolution, med sin senaste innovation, GH200 Grace Hopper Superchip, som kan bearbeta fem terabyte data per sekund. Trots att aktien har tredubblats i pris i år tror många på Wall Street att Nvidias bästa dagar fortfarande ligger framför dem.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 oktober

Nvidia och Foxconn bygger ´AI-fabriker´ för att påskynda utvecklingen av självkörande bilar

Nvidia och Foxconn samarbetar för att bygga så kallade ´AI-fabriker´, en ny klass av datacenter som lovar att tillhandahålla superdatorfunktioner för att påskynda utvecklingen av självkörande bilar, autonoma maskiner och industrirobotar. AI-fabriken är baserad på Nvidias GPU-datorinfrastruktur som kommer att byggas för att bearbeta, förädla och omvandla stora mängder data till värdefulla AI-modeller och information. Samarbetet bygger på ett partnerskap mellan Nvidia och Foxconn som annonserades i januari för att utveckla plattformar för autonoma fordon.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 oktober

Storbritannien värd för världens första globala AI-säkerhetstoppmöte

Storbritannien kommer att vara värd för världens första globala toppmöte om artificiell intelligens (AI) säkerhet nästa månad. Målet är att skapa en roll som skiljedomare mellan USA, Kina och EU inom en central tekniksektor efter Brexit. Toppmötet kommer att fokusera på det existentiella hot som vissa lagstiftare, inklusive Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, fruktar att AI utgör. Sunak, som vill att Storbritannien ska bli ett nav för AI-säkerhet, har varnat för att tekniken kan användas av brottslingar och terrorister för att skapa massförstörelsevapen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 oktober

Teknikjättarnas återhämtning på börsen drivs av AI-investeringar

De sju största teknikföretagen på den amerikanska börsen, kända som ´The Magnificent Seven´, har återhämtat sig kraftigt efter ett ansträngande 2022 och har bidragit med nästan 65 procent av den årliga avkastningen hos S&P 500. Dessa företag inkluderar Amazon, Apple, Alphabet (Google), Meta, Microsoft, Nvidia och Tesla. Investeringar i artificiell intelligens (AI) har varit en stor drivkraft, särskilt för Nvidia. Men det finns oro för hur länge denna framgång kan fortsätta, särskilt med tanke på de höga förväntningarna inför kommande kvartalsrapporter.

Direktlänk Dela Borås Tidning fördjupade 17 oktober

Hollywood-författare kräver begränsningar för AI, AI-chatbotar förbjuds på utbildningsinstitutioner

I april röstade över 9 000 Hollywood-manusförfattare för att strejka, med kravet att artificiell intelligens (AI) endast ska användas för forskning och idégenerering, inte för att ersätta dem. Strejken varade i 148 dagar och slutade med att deras krav accepterades. AI-chattboten Chat GPT har blivit enormt populär och har lett till oro över integritetsintrång och potentiellt ersättning av mänskliga jobb. Detta har lett till att flera utbildningsinstitutioner har förbjudit AI-chattbotar. Dessutom förutspår experter att AI-chattbotar kan bli en nemesis för analytiska och skrivfärdigheter. Företag som Associated Press och Newsquest använder AI för att skapa innehåll, vilket har lett till ökad produktivitet. Trots dessa framsteg varnar många för de potentiella farorna med AI, inklusive möjligheten att AI-system kan utveckla egna mål och intentioner, vilket gör människor irrelevanta eller till och med utrotade.

Direktlänk Dela The Statesman fördjupade 17 oktober

Alphabet och Tesla leder AI-revolutionen: Vilket är det bästa AI-aktien att köpa?

Alphabet och Tesla är två av de ledande företagen inom den kommande AI-revolutionen. Alphabet har svarat bra på konkurrensen från OpenAI och Microsoft genom att lansera sin egen AI chatbot, Bard, och integrera AI-funktioner i produkter som Google Workspace och Google Cloud. Teslas huvudsakliga användningsområden för AI kretsar kring dess fordon, speciellt autopilotfunktionen och AI-system som kan förutsäga bilens energibehov. Tesla använder också AI inom robotik och utvecklar neuronnätverk för applikationer som autonom körning. Trots att båda företagen är ledande inom AI, anses Alphabet vara det säkrare valet, medan Tesla ses som ett mer riskabelt alternativ.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 15 oktober

Alphabet och Tesla: Vilket är det bättre AI-aktien att köpa idag?

Bland de företag som kämpar om att leda den nästa artificiell intelligens (AI) revolutionen, är Alphabet och Tesla två av de tydliga ledarna. Alphabet har lanserat sin egen generativa AI-chattbot, Bard, och har rullat ut AI-funktioner i produkter som Google Workspace och Google Cloud. Dess nya Pixel-smartphone drivs av AI-verktyg. Teslas primära användningsfall för AI kretsar kring dess fordon, främst autopilot, eller vad som kallas autonomi i branschen. Tesla använder också AI i robotik, och utvecklar en humanoid robot kallad Tesla Bot. Båda företagen har fokuserat på AI länge. Alphabet förvärvade det välrenommerade brittiska AI-labbet DeepMind för 10 år sedan och nyligen slogs det samman med sitt eget AI-labb, Google Brain. Tesla har även möjlighet inom AI med sin egen superdator Dojo, vilket kommer att sänka kostnaderna för att träna AI-modeller avsevärt. Vid jämförelse av värderingar handlar det om mer än bara tillväxtmöjlighet. Priset måste också vara rätt. Båda Alphabet och Tesla handlas till premium jämfört med S&P 500, men Tesla är dyrare av de två. Tesla är för närvarande värderat till ett pris-till-vinst-förhållande på 74, jämfört med Alphabet på 29. Men Tesla förväntas växa snabbare än Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 oktober

AI skapar en duett mellan Elon Musk och Grimes

En AI bot har skapat en duett mellan den tidigare tech miljardären Elon Musk och musikern Grimes. Låten, ´My Muse´, skildrar deras tid tillsammans och de utmaningar de har mött. Det föreslås att denna låt kan hjälpa dem att lösa sina skillnader och komma förbi allt tumult. Det är inte lätt att skapa en låt - eller ett förhållande - som broar teknologi och kärlek, men AI boten lyckades med det idag.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 10 oktober

Cleanlab säkrar 25 miljoner dollar i serie A-finansiering

Cleanlab, företaget bakom den automatiserade dataskötsellösningen som används för att öka dollarns värde av varje datapunkt i företagets artificiella intelligens (AI), stora språkmodeller (LLM) och analyslösningar, har säkrat 25 miljoner dollar i serie A-finansiering. Denna finansieringsrunda leddes gemensamt av Menlo Ventures och TQ Ventures. Matt Murphy från Menlo Ventures och Schuster Tanger från TQ kommer att gå med i styrelsen. Existerande investeraren Bain Capital Ventures (BCV) och nya investeraren Databricks Ventures deltog i denna finansieringsrunda, vilket innebär att Cleanlabs totala finansiering nu uppgår till 30 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 10 oktober

Tesla bygger ny superdator för självkörande bilar och potentiella molntjänster

På Teslas huvudkontor i Austin, Texas, byggs en ny bunkerliknande struktur som kan hjälpa företaget att gå bortom tillverkning av elbilar. När den är klar kommer byggnaden att hysa en del av en ny superdator, känd som Dojo, som Tesla sätter ihop för att köra den artificiella intelligensprogramvaran bakom självkörningsfunktionerna i sina fordon. På sikt kan Tesla använda Dojo för att sälja molntjänster till andra företag, på samma sätt som Amazon Web Services gör, har företagets VD, Elon Musk, sagt.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 10 oktober

Utvecklingen av generativ AI har påskyndats de senaste åren av företag som OpenAI, Google och Microsoft. OpenAI:s generativa AI-chattbot ChatGPT lanserades 2022 och fick snabbt över 100 miljoner användare. Men med AI:s ökning växer också etiska bekymmer. Privata företag är ofta otydliga med algoritmerna de använder för att utveckla dessa verktyg. Användare vet inte alltid om deras personliga information används för att träna AI-verktyg. Det federala styret är på väg att etablera regleringsbefogenheter för att övervaka AI-utvecklingen i USA. AIAAIC, en oberoende organisation, har tagit på sig att göra AI-relaterade frågor mer transparenta.

The Good Men Project fördjupade 9 oktober

AI omformar bilindustrin 2023: Från säkerhet till underhållning

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat bilindustrin och är nu en central komponent i moderna bilar. AI har förbättrat säkerheten genom att förutse och förhindra olyckor. AI-system kan navigera genom komplexa trafiksituationer, byta fil autonomt och parkera i trånga utrymmen. Självkörande bilar är en av de mest efterlängtade tillämpningarna av AI, med företag som Tesla, Waymo och General Motors som gör betydande framsteg. AI omformar även den personliga körupplevelsen genom att anpassa inställningar som sittposition, klimatkontroll och infotainmentpreferenser. AI spelar också en viktig roll i att optimera bränsleeffektiviteten och underhålla fordon. Trots fördelarna finns det utmaningar och etiska överväganden, inklusive potentiella systemfel, datasekretess och framtiden för yrkesförare.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 8 oktober

Cathie Wood förutspår hårdlandning för USA:s ekonomi, men ser AI som räddning

Cathie Wood, som hanterar tillgångar på cirka 12 miljarder dollar genom sina börshandlade fonder (ETF) Ark Invest, varnar för en hårdlandning för USA:s ekonomi. Hon tror dock att artificiell intelligens (AI) kan komma till undsättning. Wood är inte orolig för en allvarlig kris som den 2008, men tror att ekonomin kommer att ha det svårare än många förväntar sig. Hon ser AI, robotteknik och energilagring som de teknologier som kommer att driva enorm tillväxt. Wood tror också att den starka amerikanska dollarn kommer att vara en viktig faktor för ekonomisk återhämtning. Hon satsar stort på AI-lager, med Tesla som hennes främsta AI-lager, och tror att autonoma taxitjänster drivna av AI utgör den största tillväxtmöjligheten för Tesla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 oktober

AI-modell pekar på tio viktiga faktorer för Bitcoins prisökning 2022

AI-språkmodellen ChatGPT har identifierat tio viktiga element som kan leda till att Bitcoins pris börjar stiga nästa år. Bland de mest väsentliga faktorerna är utbud och efterfrågan, institutionellt intresse och regulatoriska utvecklingar. Stora institutioner eller massiva köp kan driva BTC uppåt. Positiva regulatoriska nyheter, som potentiell godkännande av BlackRocks avsikt att lansera en spot BTC ETF i USA, kan också påverka priset. Andra faktorer kan vara makroekonomiska händelser, teknologiska utvecklingar, mediepåverkan, marknadsmanipulation, bredare adoption, spekulation och den kommande halveringen.

Direktlänk Dela CryptoPotato fördjupade 7 oktober

Pastor varnar för demonisk bedrägeri och artificiell intelligens

Pastor Jack Hibbs från Calvary Chapel Chino Hills predikade nyligen om demoniskt bedrägeri och artificiell intelligens (AI). Han varnade människor för risken att bli övertagna av AI och uppmanade dem att använda urskillning när de hör falska lärare och doktriner ´skapade av människor och demoner´. Hibbs sade att AI utvecklas mycket snabbt och betonade vikten av urskillning. Han nämnde även Elon Musk, som har varnat för hur kraftfull AI kan bli. Musk, VD för Tesla och X, tidigare känd som Twitter, tillkännagav skapandet av hans eget AI-företag, xAI, i juli. Hibbs uttryckte oro för AI:s framsteg och nämnde att det finns ´exponentiell tillväxt i AI-information och utveckling som är av stor oro´.

Direktlänk Dela The Christian Post fördjupade 6 oktober

Länder runt om i världen försöker reglera AI-teknik

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI), som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT, komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr användningen av tekniken. Här är de senaste stegen nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har utfärdat en preliminär verkställighetsanmälan till Snap Inc:s Snapchat för eventuell bristande bedömning av integritetsrisker. Kina har infört tillfälliga regler som kräver säkerhetsbedömningar innan AI-produkter släpps på marknaden. EU:s lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse om AI-lagen innan årets slut. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga överträdelser. G7-ledare, FN och USA söker input om regleringar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 6 oktober

Mira Murati leder OpenAIs tekniska framsteg och kanske även din framtid

Mira Murati, teknikchef för OpenAI, är en central figur i företagets framgångar inom AI-teknologi. Hon ansvarar för den populära chatbotten ChatGPT och DALL-E, ett AI-system som skapar konst från text. Efter att ChatGPT lanserades i november 2022 samlade den mer än 100 miljoner aktiva användare på bara två månader, vilket gör den till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. OpenAI rapporteras vara på väg att dra in mer än 1 miljard dollar i intäkter i år. Murati, som tidigare arbetade på Tesla, gick med i OpenAI 2018.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 5 oktober

OpenAI:s teknikchef Mira Murati styr AI:s framtid med populära produkter som ChatGPT och DALL-E

Mira Murati, teknikchef på OpenAI, ansvarar för att hantera populära AI-produkter som chatboten ChatGPT och DALL-E, ett AI-system som skapar konst från text. Produkterna har drivit OpenAI till nya höjder, med ChatGPT som samlat över 100 miljoner aktiva månadsanvändare på bara två månader efter lanseringen i november 2022, vilket gör den till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. OpenAI, som började som ett ideellt forskningslaboratorium för åtta år sedan, är på väg att dra in mer än 1 miljard dollar i intäkter i år. Företagets avtal med Microsoft, som Murati hjälpte till att övervaka, har medfört nya möjligheter för distribution och en investering på 10 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 5 oktober

Cathie Wood förutspår en rebound för tillväxtaktier tack vare innovation

Cathie Wood, grundare och VD för Ark Invest, tror att tillväxtaktier är redo för en rebound trots påverkan av stigande räntor och ihållande inflation. Hon menar att innovation, särskilt inom artificiell intelligens, fungerar som en stark deflationär kraft. Trots att Woods flaggskeppsfond, Ark Innovation ETF, har haft svårt de senaste åren, börjar den nu återhämta sig med en ökning på nästan 25% hittills i år. Wood förutspår att flera teknologier, inklusive AI, robotik och energilagring, kommer att driva exponentiell tillväxt i framtiden.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 5 oktober

AI-program riskerar att sprida felaktig information

Teknikföretag skjuter ut sina artificiella intelligensprogram för att få användardata för att förbättra sin programvara. Detta liknar Tesla´s ´fullständigt självkörande´ alternativ, som företaget har varit sena med att leverera. Elon Musk har gjort det klart att Tesla´s självkörande läge är ett pågående arbete, men ´skyddsräcken´ hindrar inte människor från att ha olyckor - vissa är dödliga. Om ett AI-program ´tränas´ genom att gå på internet och få all tillgänglig information, både sann och falsk, hur kommer programmet att veta vilken information som är dålig?

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 2 oktober

Tenstorrent väljer Samsung Foundry för tillverkning av nästa generations AI-chip

Tenstorrent, företaget som tillverkar och licensierar AI- och RISC-V-chip, har meddelat att det har valt Samsung Foundry för att tillverka sina nästa generations AI-chip. De kommande AI-chippen kommer att tillverkas med Samsungs avancerade 4nm halvledarframställningsprocess. Tenstorrents chip är utformade för att erbjuda skalbar kraft från milliwatt till megawatt så att de kan användas i en rad olika applikationer. Chipsen kommer att tillverkas i Samsungs nya chipfabrik i Taylor, Texas, i USA. Jim Keller, legendarisk chipdesigner och VD för Tenstorrent, har tidigare arbetat med AMD, Apple, Broadcom, Intel och Tesla.

Direktlänk Dela SamMobile fördjupade 2 oktober

Fyra chiptillverkare som kan dra nytta av AI-boomen

Efterfrågan på avancerade chipp för att hantera AI-arbetsbelastningar ökar i takt med att företag allt mer använder datacenter för AI-applikationer. Fyra aktier som kan dra nytta av denna trend är Advanced Micro Devices (AMD), Amazon, Axcelis Technologies och Nvidia. AMD är en av världens största chiptillverkare och kommer snart att börja leverera sina nya MI300-chipp, särskilt utformade för AI-applikationer. Amazon, världens största e-handelsföretag, har utvecklat sina egna chipp sedan 2018 för att dra nytta av AI-trenden. Axcelis Technologies tillhandahåller jonimplanteringsteknik till chiptillverkare, vilket är avgörande för tillverkningsprocessen. Nvidia har en uppskattad marknadsandel på 90% för datacenterchipp designade för AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 oktober

AI driver Teslas tillväxt enligt portföljchef

Artificiell intelligens (AI) spelar en betydande roll i tillväxten av Teslas aktier, enligt Charles Harris, portföljchef på O’Neil Global Advisors. Harris pekar på Teslas framsteg inom AI och dess tillämpning inom självkörande teknologi som en nyckelfaktor i företagets potentiella uppsida. Harris tror att samma AI-teknik som används i Teslas självkörande bilar kan tillämpas på andra områden, som utvecklingen av smartare robotar. Trots utmaningarna är Harris optimistisk om Teslas långsiktiga utsikter. Han råder mot att handla Tesla-aktier på marginal och föreslår att hålla fast vid dem för långsiktiga vinster.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 1 oktober

Artificiell Allmän Intelligens: Nästa steg i AI-utvecklingen

Övergången till Artificiell Allmän Intelligens (AGI) innebär ett stort språng i kapabiliteter. AGI strävar efter att förstå och lära sig data i alla former, vilket kommer att göra interaktioner med teknologi mer sömlösa. Det kommer att innebära stora fördelar inom hälso- och sjukvård, utbildning och tillverkning, bland annat genom förbättrad sjukdomsdetektering, personaliserad inlärning och förutsägande underhåll. Dessutom kommer AGI att påverka vår vardag, till exempel genom att övervaka oregelbundenheter i vår hjärtrytm och hjälpa oss att ta proaktiva åtgärder för att förbättra vår hälsa och välbefinnande.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 september

AI-verktyg rekommenderar tre elbilsaktier att behålla på lång sikt: Tesla, BYD och Albemarle

Google Bards AI-verktyg har rekommenderat tre elbilsaktier att köpa och behålla på obestämd tid. På toppen av listan är Tesla, som behåller sin ledande position på elbilsmarknaden. Tesla har rapporterat konsekvent tillväxt under flera kvartal och har en aggressiv expansionsstrategi. BYD Company, en framstående kinesisk elbilstillverkare, har också rekommenderats. Företaget tillverkar sina egna batterier och väsentliga komponenter, vilket ger det en distinkt kostnadsfördel över sina konkurrenter. Slutligen rekommenderas Albemarle Corporation, en ledande litiumproducent, som spelar en avgörande roll i elbilssektorns ekosystem.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 30 september

Robotaxis: En viktig investeringsmöjlighet enligt Cathie Wood

Cathie Woods tillgångsförvaltningsbolag, Ark Invest, har stora positioner i Nvidia och Tesla, vilka hon ser som viktiga investeringsmöjligheter inom robotaxis. Nvidias grafikprocessorer (GPU:er) är guldstandarden inom accelererad databehandling, vilket gör dem idealiska för AI. Nvidias Drive-plattform ger hård- och mjukvara för att bygga självkörande bilar. Tesla ökade sin marknadsandel för batteridrivna elfordon med 280 punkter till 21,8% under första halvåret 2023. Tesla planerar att sälja sin mjukvara för fullt självkörande teknik direkt till konsumenter, licensiera mjukvaran till andra biltillverkare och erbjuda självkörande robotaxitjänster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 september

OpenAI utforskar aktieförsäljning som skulle värdera företaget till 90 miljarder dollar

AI-jätten OpenAI, som stöds av Microsoft Corp., utforskar en aktieförsäljning som skulle värdera företaget till 90 miljarder dollar, nästan en tredubbling sedan april i år. Enligt rapporter kommer aktieförsäljningen att tillåta anställda att sälja sina aktier utan att nya aktier emitteras, vilket kommer att förhindra utspädning av befintliga aktieägares andelar. Om OpenAI lyckas nå en värdering på 90 miljarder dollar, skulle det vara bland de mest värdefulla uppstartsföretagen i världen, endast efter Elon Musks Tesla Inc. och TikTok-ägaren ByteDance Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Globala insikter i artificiell intelligens på marknaden för små och medelstora företag 2023-2031: Upplåsning av tillväxtpotential

En omfattande rapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag från 2023 till 2031. Rapporten framhäver tillväxtmöjligheter för nyckelspelare och kastar ljus över framtida utsikter och branschutvecklingar. Den inkluderar även företagsprofiler och avslöjar deras affärsstrategier samt lovande nya investeringsmöjligheter. Rapporten ger dig kunskap och insikt som behövs för att fatta informerade beslut i en ständigt föränderlig affärsmiljö. Den täcker forskningstiden från 2018 till 2028 och ger en djup och omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

OpenAI:s VD Sam Altman förvånad över sin egen makt

Sam Altman, VD för OpenAI, har blivit en kraftfull figur i allmänhetens medvetande, något som överraskar honom själv. Han har tidigare fångat uppmärksamheten från framstående personer som Elon Musk och Bill Gates. Altman har kallats till senatshörningar för att svara på frågor om vad hans företags teknologi innebär för mänsklighetens framtid. Lanseringen av det stora språkmodellen (LLM) ledde till att nästan 34 000 teknikexperter, inklusive Apple medgrundare Steve Wozniak och Tesla´s Elon Musk, undertecknade ett öppet brev som kräver ett uppehåll i utvecklingen av gigantiska AI-experiment.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 september

AI i tillverknings- och leveranskedjemarknaden förväntas växa kraftigt till 2027

En ny forskningsrapport förutspår en betydande tillväxt för marknaden för artificiell intelligens (AI) i tillverkning och leveranskedja. Rapporten analyserar marknaden, inklusive konkurrenslandskap, aktuella branschstatus och framtida trender. Marknaden för AI i tillverkning och leveranskedja upplevde en betydande tillväxt, från USD miljoner till USD miljoner mellan 2017 och 2022. Prognoser tyder på en årlig tillväxttakt (CAGR) på procent, vilket förväntas driva marknaden till att nå USD miljoner till 2030. Bland de stora tillverkarna på global nivå finns NVIDIA, GE Ventures, Samsung, Siemens, Intel, Shell, Salesforce, Spotify, IBM, Bloomberg Beta, RapidMiner, Tesla, Microsoft och Google.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

Spotify lanserar AI-drivet översättningsverktyg för podcasts, hyllas av Elon Musk

Spotify har avtäckt en ny AI-driven funktion för att översätta och replikera podcastvärdars röster till flera språk. Funktionen syftar till att erbjuda en sömlös lyssningsupplevelse på spanska, franska och tyska genom att återskapa originaltalarnas ton, rytm och takt. Verktyget, som använder OpenAI:s röstgenereringsteknik, har hyllats av Elon Musk. Tidiga tester av tekniken har utförts på populära engelskspråkiga podcasts. Spotify planerar att utvidga funktionen till att omfatta fler podcasts, till och med AI-dubbade innehåll för flerspråkiga värdar som Trevor Noah.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

Meta utvecklar AI-chatbot ´Gen AI Personas´ för yngre användare

Meta rapporteras arbeta med en generativ AI-chatbot kallad ´Gen AI Personas´ för yngre användare och förväntas avtäcka den denna vecka. Sociala nätverksföretaget förbereder sig för att vara värd för sitt årliga ´Meta Connect´-evenemang som börjar på onsdag. AI-chatboten skulle komma i flera personligheter riktade mot att engagera unga användare med mer färgstarkt beteende. Meta planerar att utveckla dussintals AI-personlighetschatbots. Meta rapporteras också planera att träna en ny AI-modell som troligen kommer att vara lika kraftfull som OpenAI:s senaste chatbot GPT-4.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 25 september

Stora teknikföretag använder privata data för att träna AI, väcker integritetsbekymmer

Stora teknikföretag som Google, Meta och Microsoft använder användares privata data för att träna sina AI-verktyg, vilket väcker oro för integritetsrisker. Google använder till exempel din Gmail för att träna en AI att slutföra andras meningar och Meta tog en miljard Instagram-inlägg från offentliga konton för att träna en AI, utan att fråga om tillstånd. Microsoft använder dina chattar med Bing för att coacha AI-bot att bättre svara på frågor. Det finns dock ingen klar förståelse för risken detta beteende utgör för din integritet, rykte eller arbete. Det finns också oro över att generativa AI ibland läcker data tillbaka ut.

Direktlänk Dela Borneo Bulletin fördjupade 24 september

Elon Musk och Dogecoins komplicerade förhållande

Elon Musk, chef för Tesla och X (tidigare Twitter), har en känd kärlek-hatrelation till Dogecoin, en populär memecoin. Musk har tidigare hemligen finansierat utvecklingen av Dogecoin-projektet, och bytte till och med ut X:s blåa fågellogo mot Dogecoins logo i april. Trots detta har Musk uttryckt skepsis mot den trendande AI-applikationen ChatGPT. Musk har haft en stor inverkan på Dogecoins pris, men korrelationen mellan de två har minskat sedan 2022. Trots detta ledde Musks byte av Twitter-logotypen till en hund, vilket representerar Dogecoin, till en 30% ökning på mindre än 24 timmar.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 24 september

Dogecoins pris och relation till Elon Musk

Dogecoin är känd för sin kärlek-hat relation till Elon Musk, chef för Tesla och X. Musk har tidigare hemligen finansierat utvecklingen av Dogecoin, och har även bytt ut X:s blå fågellogotyp mot Dogecoins logotyp. Trots detta har Musk inte visat samma entusiasm för AI-verktyget ChatGPT, som han har uttryckt skepsis mot. Dogecoins värde ökade med 15% efter att Ripple vann en delvis seger i sin rättsliga strid med den amerikanska Securities and Exchange Commission. Dogecoins utveckling har varit långsam, men den 23 mars meddelade huvudutvecklaren Michi Lumin att en ny version av Dogecoin släpps.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 24 september

Cathie Woods Ark Innovation säljer Tesla-aktier och köper Palantir

Cathie Woods Ark Innovation ETF har sålt 54 847 aktier i Tesla, värda 14 miljoner dollar, och använt mer än 10 miljoner dollar av intäkterna för att köpa aktier i artificiell intelligensspecialisten Palantir Technologies. Detta fortsätter en säljstreak som började tidigare i år, vilket innebär att totalt 739 637 Tesla-aktier har sålts sedan slutet av april. Trots detta är Tesla fortfarande Ark Innovations största innehav. Woods förväntar sig att Tesla-aktierna ska klättra till 2 000 dollar per aktie 2027. Samtidigt ser hon Palantir som en lovande investering inom AI-sektorn.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

AI-sektorn präglas av innovation och kontroverser

Den senaste veckan har AI-sektorn präglats av en blandning av kontroverser och innovationer. Brittiska skådespelaren Stephen Fry uttryckte oro över missbruk av AI, medan regeringstjänstemän i både Storbritannien och USA brottades med de etiska och monopolistiska utmaningar som AI innebär. En analytiker gav en optimistisk utsikt över Microsoft Corp, med hänvisning till AI:s potential att driva högre vinster, och Alphabet Inc. meddelade förbättringar av sin AI-chattbot Bard. Palantir Technologies CEO Alex Karp uttryckte, liksom Tesla CEO Elon Musk, oro över de risker AI innebär för mänskligheten.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 september

Framtiden för artificiell intelligens: Insikter från ledande AI-specialister

Artikeln undersöker insikter och förutsägelser från ledande personer inom AI-industrin, med fokus på framtiden för artificiell intelligens (AI) bortom generativ AI. AI-ledare tror att AGI, en typ av AI som kan förstå, lära sig och tillämpa sin intelligens inom olika områden, liknande människans kognitiva förmågor, är framtiden vi bör sträva mot. Sam Altman från OpenAI tror att AGI har nästan obegränsad potential och kan bota alla sjukdomar, bygga bättre sjukvård, ge alla en bra utbildning och leda viktiga vetenskapliga upptäckter. Satya Nadella, VD för Microsoft, tror att vi befinner oss mitt i en gyllene era av AI som kommer att ha en stor positiv inverkan på mänskligheten. Joy Buolamwini från Algorithmic Justice League strävar efter en framtid där AI utvecklas och distribueras ansvarsfullt, med betoning på rättvisa, inkludering och ansvar. Mustafa Suleyman, medgrundare av Deepmind och VD för Inflection AI, tror att interaktiv AI, där bots kan hjälpa människor att slutföra uppgifter genom att kalla in annan programvara och människor för att få saker gjorda, är nästa steg. Elon Musk från xAI vill utnyttja data från sina företag X och Tesla för att utbilda en AI-modell som är maximalt nyfiken. Eric Schmidt, tidigare VD för Google, ser AI som en central del i att ta itu med globala utmaningar.

Direktlänk Dela The European Business Review fördjupade 23 september

Netanyahu varnar för potentiella risker med AI vid FN:s generalförsamling

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu talade vid FN:s generalförsamling om framtida utveckling av artificiell intelligens (AI) och betonade att det behövs försiktighet. Han varnade för potentiella faror, såsom störningar i demokratin, manipulering av tankar, erosion av anställningsmöjligheter, ökning av kriminella aktiviteter och sårbarheten i de system som är grundläggande för det moderna livet. Han belyste även hotet från AI-drivna konflikter och autonoma maskiner som kan kontrollera mänskligheten istället för tvärtom. Netanyahu uppmanade världsledare att hantera AI-utvecklingen på ett ansvarsfullt och etiskt sätt.

Direktlänk Dela The Jerusalem Post fördjupade 23 september

Google kan vara det bästa AI-aktien för decenniet

Investeringsmöjligheter i artificiell intelligens (AI) har visat sig vara fördelaktiga för finansiell hälsa. Av de tio största aktierna just nu har sju starka AI-meriter. Fyra av dem har mer än fördubblats sedan januari 2020, och Googles moderbolag Alphabet är inte långt ifrån att leverera 100% avkastning. Tesla, Nvidia och Microsoft är andra starka aktörer inom AI. Tesla har en stor möjlighet på marknaden för autonoma taxitjänster (robotaxi), medan Nvidia har sett en ökning i efterfrågan på företagets grafikbearbetningsenheter (GPU:er) för att driva generativa AI-applikationer. Microsoft har samarbetat med OpenAI och integrerat generativ AI i sina mjukvaruprodukter. Amazon har också rullat ut generativ AI-funktionalitet för sin molntjänst AWS. Men Google kan vara det bästa AI-lageret för decenniet. Företaget har utvecklat AI-chips och expanderar sin Waymo-självkörande taxitjänst till Los Angeles. Dessutom är Google billigare än alla andra topp-AI-lager baserat på framåtblickande intjäningsmultipel och pris-till-intjäning-till-tillväxt (PEG) förhållanden, förutom för Meta.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 september

Cathie Wood: Nvidia och Arm Holdings övervärderade, men AI har potential

Cathie Wood, chef för Ark Invest, har uttryckt att Nvidia och Arm Holdings är för högt värderade, trots att de fortfarande finns i hennes portfölj. Hon har sålt en stor del av sitt tidigare innehav i Nvidia under året. Wood köpte inte in sig i Arm Holdings inför deras börsintroduktion (IPO) förra veckan, och deras aktiekurs har sjunkit nästan 20% sedan dess. Hon uttryckte också att det kanske läggs för mycket vikt vid AI inom chipindustrin, men att AI generellt sett inte är övervärderad. Två av Arks största innehav, Tesla och UiPath, är AI-bolag.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 september

Stora teknikföretag lanserar AI-produkter trots brister och varningar

Stora teknikföretag har lanserat flera nya AI-produkter, men dessa verktyg har redan visat tecken på brister. Google meddelade att dess chatbot Bard kan sammanfatta filer från Gmail och Google Docs, men användare har visat att den felaktigt skapar e-postmeddelanden som aldrig skickats. OpenAI introducerade sin nya bildgenerator Dall-E 3, men människor på sociala medier påpekade snart att bilderna i de officiella demonstrationerna missade vissa begärda detaljer. Amazon lanserade ett nytt konversationsläge för Alexa, men enheten gjorde upprepade fel i en demonstration. Trots varningar från experter och teknikledare fortsätter teknikjättarna att snabbspåra sina produkter till konsumenterna.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 september

Globala framsteg och utmaningar i reglering av artificiell intelligens

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr teknikens användning. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI och produktion av deepfake-versioner av samma material. STORBRITANNIEN har föreslagit sju principer för att göra utvecklare ansvariga, förhindra att Big Tech binder upp tekniken i sina plattformar och stoppa konkurrensbegränsande beteende. KINA har infört tillfälliga åtgärder som kräver att tjänsteleverantörer lämnar in säkerhetsbedömningar och får klartecken innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EUROPEISKA UNIONEN planerar regler och EU-lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse innan årets slut. FRANKRIKE, ITALIEN, JAPAN, POLEN och SPANIEN utreder möjliga överträdelser. FN planerar regler och säkerhetsrådet höll sin första formella diskussion om AI i New York i juli. USA söker input på regler och kongressen höll utfrågningar om AI mellan 11 och 13 september.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

AI i tillverkning och försörjningskedja förväntas växa till $4731719.69 miljoner till 2028

Enligt en rapport om AI i tillverkning och försörjningskedja beräknas marknaden växa till $4731719.69 miljoner till 2028, från $1458669.56 miljoner 2022, med en årlig tillväxttakt på 21.67%. Rapporten analyserar marknadens struktur, trender, utmaningar och strategier. Den inkluderar även detaljerade profiler för ledande företag som NVIDIA, Samsung, Spotify, Tesla, Siemens, RapidMiner, Shell, IBM, Salesforce, GE Ventures, Intel, Bloomberg Beta, Microsoft och Google. Rapporten överväger även effekterna av COVID-19 och regionala konflikter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 21 september

Elon Musk säger att Neuralinks hjärnimplantat kan skydda mänskligheten från AI-risker

Elon Musk sa att Neuralinks hjärnimplantat kan skydda mänskligheten från riskerna med artificiell intelligens (AI). Neuralink förbereder sig för att lansera sina första inom-människa-försök för chip som de hoppas kan återställa förlorade funktioner till människor med förlamning. Musk förklarade att den implantbara tekniken kommer att låta människor interagera med datorer med sina tankar och borde förbättra vår förmåga att kommunicera med AI. Neuralink började rekrytera för sitt första mänskliga kliniska försök på tisdag. Företaget sa att det hade säkrat godkännande från en oberoende granskningsnämnd för att börja testa implantaten på människor med förlamning, för att initialt testa både säkerhet och funktionalitet av enheten.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 21 september

AI-industrin växer: Hur man kan bli miljonär genom att investera i en AI-fokuserad ETF

Artificiell intelligens (AI) är i fokus för vissa investerare för närvarande, och med god anledning. Tekniken driver några blockbusteravkastningar på aktiemarknaden i år, ledd av halvledarjätten Nvidia, som såg aktiekurserna tredubblas i värde 2023 och skjuta upp dess värdering över 1 biljon dollar. AI-industrin är fortfarande mycket ung, och mer värdeskapande kommer troligen att komma när tekniken utvecklas. Att välja vinnarna och förlorarna i en snabbt växande industri som AI kommer att vara extremt svårt, även för de mest erfarna investerarna. För detaljhandelsinvesterare kan det vara bättre att göra en bred satsning på sektorn än att försöka hitta de enskilda aktierna som faktiskt kommer att bli de stora AI-vinnarna. Exchange-traded funds (ETF:er) kan vara det bästa AI-spelet. ETF:en Global X Artificial Intelligence and Technology (AIQ -1,22%) äger aktier i 87 olika företag med en koppling till AI-industrin. Med investerare som fokuserar kraftigt på AI 2023 är ETF:en upp imponerande 39% hittills 2023, mer än dubbelt så mycket som den bredare S&P 500-indexet. Investerare bör inte förvänta sig den nivån av avkastning varje år, men det finns ett argument för att investera 500 dollar per månad i denna AI-fokuserade ETF kan mycket väl göra dig till miljonär på lång sikt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 september

Tesla och Adobe använder AI för att driva tillväxt och innovation

Tesla och Adobe använder artificiell intelligens (AI) för att driva tillväxt och innovation. Tesla, ledd av VD Elon Musk, fokuserar på maskininlärning, robotteknik och självkörande fordon för att generera stora intäkter fram till 2035. Teslas V12 självkörande mjukvara samlar omfattande användardata för att förbättra datorvisionen. Adobe har å andra sidan omfamnat generativ AI-teknologi och lanserat Adobe Firefly, en samling AI-verktyg som låter användare generera innehåll baserat på prompts. Adobe har gjort dessa AI-verktyg tillgängliga över hela sin kreativa programvarusvit och utökat deras funktionalitet för företagsanvändare.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 20 september

Globala marknaden för artificiell intelligens inom bilindustrin förväntas nå 17137,13 miljoner dollar 2030

Enligt VMR-forskning registrerade den globala marknaden för artificiell intelligens inom bilindustrin 1963,88 miljoner dollar 2022 och förväntas nå 17137,13 miljoner dollar 2030. Den förväntade CAGR för bilindustrin för artificiell intelligens är 31,1%. Marknaden för artificiell intelligens inom bilindustrin har bevittnat ihållande tillväxt de senaste åren och kommer att visa en hög CAGR under prognosperioden 2023-2030. Några av de stora företagen på marknaden är NVIDIA Corporation, Alphabet Inc., Intel Corporation, IBM Corporation, Microsoft Corporation, Harman International Industries Inc., Xilinx Inc., Qualcomm Inc., Tesla Inc., Volvo Car Corporation, BMW AG, Audi AG, General Motors Company, Ford Motor Company, Toyota Motor Corporation, Hyundai Motor Corporation, Uber Technologies Inc., Honda Motor Co. Ltd., Daimler AG och Didi Chuxing.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

AI: En möjlighet att satsa på Tesla och Adobe

Artificiell intelligens (AI) kan vara nästa stora tekniktrend, och få företag har gynnats mer än AI-chipmakaren Nvidia, som har stigit med hela 207% sedan årets början. Investerare har dock andra sätt att satsa på möjligheten. Tesla och Adobe kan vara bra val. Under ledning av sin visionära VD Elon Musk, kan Tesla vara på väg att omvandla sig från bara en elbilstillverkare till ett mer diversifierat teknikjätte genom sina betydande investeringar i AI-teknik. Adobe, å andra sidan, har en affärsmodell som är starkt synergistisk med generativ AI, en teknik som låter användare skapa innehåll genom skriftliga eller muntliga uppmaningar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 september

Warren Buffetts portfölj inkluderar sju AI-aktier

Warren Buffett, som anses vara den mest framgångsrika investeringschefen i historien, har styrt sitt konglomerat Berkshire Hathaway till genomsnittliga årliga avkastningar på 19,8% per år sedan 1965. Berkshire Hathaway äger idag en portfölj på 56 börsnoterade aktier och värdepapper till ett värde av 352 miljarder dollar. Flera av dessa företag har börjat använda artificiell intelligens (AI) på olika sätt. De sju AI-aktier som Buffett och Berkshire för närvarande innehar är Apple, American Express, Snowflake, Amazon, Bank of America, General Motors och Coca-Cola.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 september

Teknikindustrititaner diskuterar AI-reglering med amerikanska senatorer

I onsdags höll amerikanska senatorer ett stängt möte i Washington, DC, med nästan två dussin teknikindustrititaner för att diskutera framtiden för AI. Trots att över 60 senatorer var närvarande, fick de inte tala eller räcka upp handen. Bland de närvarande fanns Elon Musk, Bill Gates, Satya Nadella, Mark Zuckerberg, Sam Altman, Sundar Pichai och Jensen Huang. Alla var eniga om att den federala regeringen måste ingripa för att reglera AI. Senator Elizabeth Warren kritiserade mötet för att vara kontraproduktivt för lagstiftning.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 19 september

AI inom tillverkning och leveranskedjan förväntas uppgå till 4731719,69 miljoner dollar 2028

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) inom tillverkning och leveranskedjan förutser en betydande tillväxt, med en förväntad CAGR på 21,67% under prognosperioden, vilket gör att marknaden når 4731719,69 miljoner dollar 2028. Rapporten segmenterar marknaden efter applikationer, typer och regionala utsikter för prognosperioden 2023-2030. De viktigaste applikationerna inkluderar fordonsindustri, energi och kraft, halvledare och elektronik, läkemedel, tungmetaller och maskintillverkning. Typerna inkluderar on-premise och molnbaserade lösningar. Den regionala analysen täcker Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Elon Musk diskuterar artificiell intelligens med Israels premiärminister

SpaceX grundare och VD Elon Musk höll en diskussion om artificiell intelligens (AI) med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Musk svarade på Netanyahus inlägg på hans officiella handtag på sociala medier X, ´Diskussion om artificiell intelligens med PM Netanyahu om en timme´. Netanyahu såg fram emot diskussionen med Tesla-VD:n om hur de kunde mildra riskerna med AI för civilisationens förbättring. Netanyahu är också planerad att träffa USA:s president Joe Biden vid sidan av öppningssessionen för Förenta nationernas generalförsamling (UNGA).

Direktlänk Dela Take One Digital Network fördjupade 19 september

Marknaden för AI inom tillverkning och leveranskedja förväntas växa med en CAGR på 21,42% mellan 2023 och 2030

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom tillverkning och leveranskedja förväntas växa kraftigt mellan 2023 och 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,42%. Rapporten omfattar både kvalitativa och kvantitativa aspekter och ger insikter i SWOT- och PESTLE-analyser, branschstatistik och affärsvillkor. Nyckelspelare inom sektorn inkluderar NVIDIA, GE Ventures, Samsung, Siemens, Intel, Shell, Salesforce, Spotify, IBM, Bloomberg Beta, RapidMiner, Tesla, Microsoft och Google. Marknaden för AI inom tillverkning och leveranskedja i 2023 anses vara avgörande för företag att förstå marknadslandskapet, identifiera tillväxtmöjligheter, minimera risker och göra informerade beslut.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu besöker Kalifornien för att diskutera teknologi och artificiell intelligens med miljardären Elon Musk. Netanyahu planerar att diskutera hur man kan utnyttja möjligheterna och mildra riskerna med AI för civilisationens bästa. Besöket kommer vid en tidpunkt då Musk anklagas för att tolerera antisemitiska meddelanden på sin sociala medieplattform X, tidigare känd som Twitter, medan Netanyahu står inför politiskt motstånd hemma och utomlands. Netanyahu och Musk inledde en livesänd diskussion om AI som en välsignelse och förbannelse för mänskligheten.

NBC Bay Area fördjupade 18 september

Elon Musk och Benjamin Netanyahu möts för att diskutera AI och avvärja kritik

Teknikmagnaten Elon Musk och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu träffas på Teslas fabrik i Fremont, Kalifornien. Mötet kommer att sändas live på Musks sociala medieplattform, X, tidigare känd som Twitter. Diskussionen kommer att innehålla OpenAI:s president Greg Brockman och MIT-fysikern Max Tegmark, som har varnat för AI:s faror. Netanyahu hoppas att mötet kommer att hjälpa till att avvärja kritiken mot hans kontroversiella försök att reformera Israels rättssystem. Musk hoppas att mötet kommer att motverka anklagelser om antisemitism efter en serie tweets där han anklagade Anti-Defamation League för att försöka förstöra X.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 september

Artificiell intelligens i små och medelstora företag ser betydande tillväxt

Marknaden för artificiell intelligens (AI) i små och medelstora företag har sett betydande tillväxt och framsteg tack vare insikter från effektiva affärsstrategier, kundanskaffningsmetoder och företagssynergier. Framstegen är nära kopplade till stark styrning, riskhantering och efterlevnadsprotokoll, samt smidiga affärstransformationsprocesser. Tekniska innovationer och framsteg kommer att ytterligare optimera produktens prestanda, vilket gör att den kan få ett bredare utbud av tillämpningar på nedströmsmarknaden. Vissa av de globala tillverkarna av AI för små och medelstora företag inkluderar Tesla, Amazon Web Services, Hewlett Packard Enterprise, Intel, Microsoft, Nvidia, IBM, Oracle, Sentient Technologies, Google och SAP.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Netanyahu och Musk diskuterar AI på sociala medier

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och teknikmiljardären Elon Musk diskuterade artificiell intelligens (AI) live på sociala medierplattformen X. De träffades strax efter att Netanyahu och hans fru Sara landat med ett El Al-plan på San Jose Mineta International Airport. Utöver att äga Tesla, SpaceX och Neuralink äger Musk också sociala medierplattformen X, tidigare känd som Twitter. Netanyahu tog upp frågan om vem och hur kärnvapen kontrolleras. Den israeliska ledaren berättade också för Musk att han hoppas att han kommer att hitta ett sätt att hantera antisemitism som uttrycks på X-plattformen.

Direktlänk Dela The Jewish Press fördjupade 18 september

Netanyahu besöker Elon Musk i Kalifornien med planer att diskutera artificiell intelligens

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu inleder en resa i USA i Kalifornien för att diskutera teknologi och artificiell intelligens med miljardären Elon Musk. Den israeliska ledaren postade på måndagen på Musks sociala medieplattform X, tidigare känd som Twitter, att han planerar att prata med Tesla VD om hur vi kan utnyttja möjligheterna och mildra riskerna med AI för civilisationens bästa.

Direktlänk Dela The Derrick and The News-Herald fördjupade 18 september

En enda Bitcoin kunde köpa en Tesla Model Y 2021, Softbank utforskar investeringar i OpenAI, Ford står inför UAW-strejk i USA och Kanada

I november 2021, när Bitcoin nådde sin högsta nivå någonsin på 67 617,02 dollar, var det mest värdefulla köp som kunde ha gjorts med en enda Bitcoin 2021 års Tesla Model Y, prissatt till 62 190,00 dollar. Billy Markus, medskapare av Dogecoin, kritiserade Donald Trump för hans påstådda påverkan på yttrandefriheten. Apple Inc lanserade nästa iteration av sina iPhones förra veckan, och tidig mottagning av enheten har varit positiv. Ford Motor Co fortsätter att drabbas av United Auto Workers (UAW) fackföreningens strejk i USA, och nu kan Kanadas Unifor fackförening vara på väg att strejka mot det. Starbucks Corp har befordrat Molly Liu till verkställande vicepresident och med-VD för Starbucks Kina. KKR & Co Inc har köpt SingTel´s regionala datacenterenhet för 807 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 september

Global forskning om AI i små och medelstora företag

En global forskningsstudie utförd av Orbis Research belyser tillståndet och tillväxtprognoserna för artificiell intelligens (AI) i små och medelstora företag mellan 2019 och 2024. Rapporten identifierar företagens framsteg och ger en detaljerad analys av marknaden, med omfattande statistik och grafiska representationer. Bland de framstående aktörerna på marknaden finns Google, Nvidia, Tesla, IBM, Microsoft, Intel, Amazon Web Services, SAP, Sentient Technologies, Oracle och Hewlett Packard Enterprise.

Direktlänk Dela Rougefox.com fördjupade 18 september

Riskkapitalist varnar för ´regulatorisk fångst´ inom AI

Bill Gurley, känd riskkapitalist och partner på Benchmark, varnade för farorna med ´regulatorisk fångst´ under All-In Summit i Los Angeles. Han talade om sina egna erfarenheter, inklusive med Tropos Networks, och hur företagets trådlösa nätverksteknik kolliderade med kommersiella intressen, som Verizon och Comcast, som använde lobbyister för att skydda sina positioner. Gurley varnade också för regulatorisk fångst i AI-utrymmet, med hänvisning till OpenAI och dess VD Sam Altman. Han hävdade att etablerade företag som vill samarbeta med regeringen sprider en negativ öppen källkodsmeddelande, vilket han anser vara orättvist och felaktigt.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 18 september

Elon Musk uppmanar till AI-reglering efter möte med teknik-CEO:ar och lagstiftare

Tesla CEO Elon Musk efterlyser en amerikansk ”domare” för artificiell intelligens (AI) efter att han och andra teknik-CEO:ar, inklusive Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, träffade lagstiftare på Capitol Hill för att diskutera AI-reglering. Musk menade att en reglerare behövs för att säkerställa säker användning av AI. Zuckerberg uppmanade till att amerikanska företag ska sätta standarden i samarbete med regeringen. Över 60 senatorer närvarade och det fanns generell överenskommelse om behovet av statlig reglering av AI.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 17 september

AI-sektorns vecka: Musk varnar för OpenAI, Google närmar sig lansering av Gemini AI

Under veckan i AI-sektorn uttryckte Elon Musk oro över OpenAIs förhållande till Microsoft och betonade behovet av en tredje aktör inom AI, med xAI och Tesla som potentiella spelare. Google planerar att lansera sin Gemini AI, ett svar på OpenAIs GPT-4, för att säkra sin position inom AI-drivna konversationsteknologier. Mark Zuckerbergs Meta utvecklar ett nytt AI-system för att konkurrera med OpenAIs GPT-4. Goldman Sachs-analytiker Kash Rangan var optimistisk för Microsoft och förutser en potentiell fördubbling av EPS till FY27, med stöd av AI och molntjänster. På Capitol Hill diskuterade Musk och Zuckerberg, tillsammans med andra branschledare, det brådskande behovet av AI-reglering i USA.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Sam Altman: Från Stanford till att leda AI-framsteg

Sam Altman, en av de mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI) idag, är medgrundare och VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, en revolutionerande chatbot. Tidigare ledde han Y Combinator, en teknikinkubator som tillhandahållit startkapital till företag som Airbnb, Dropbox och Stripe. Trots att hans försök att få statlig finansiering för sina AI-projekt hittills har varit misslyckade, insisterar Altman på att se till att regulatorer förstår denna nya teknik. Han har även visat upp ChatGPT för medlemmar av den amerikanska kongressen.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 16 september

USA:s senatorer diskuterar reglering av AI i val

Efter ett möte med teknik-VD:ar om reglering av artificiell intelligens (AI) uttryckte två ledande senatorer att USA:s kongress kanske först behöver ta itu med AI:s potentiella inverkan på val. Lagstiftare är särskilt oroliga för användningen av AI för att skapa innehåll som falskt avbildar kandidater i politiska annonser för att påverka federala val. Demokratiska ledaren Chuck Schumer sa att lagstiftning om val-AI kanske behöver gå snabbare. Republikanska senatorn Mike Rounds uttryckte att det är en prioritet med tanke på det kommande valet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 15 september

10 inflytelserika personligheter inom konstgjord intelligens

Artikeln listar tio framstående personer inom området för artificiell intelligens (AI). Alex Smola, tidigare professor vid Carnegie Mellon University och nuvarande VD för Boson.ai, är känd för sitt arbete med maskininlärning och optimering. Geoffrey Hinton, pionjär inom datavetenskap vid University of Toronto, är känd för sina genombrott inom djupinlärning och neurala nätverk. Yann LeCun, datavetare och professor vid New York University, är känd för sitt arbete inom djupinlärning och datorseende. Ruslan Salakhutdinov, datavetare och professor vid Carnegie Mellon University, är känd för sitt arbete inom djupinlärning och maskininlärning. Ian Goodfellow, forskningsvetare vid DeepMind och tidigare direktör vid Apple, är meduppfinnare av generativa antagonistiska nätverk (GANs). Jeremy Howard, datavetare och entreprenör, har grundat fast.ai, en online-utbildningsplattform som erbjuder kurser i AI och andra ämnen. Andrej Karpathy, tidigare senior direktör för AI vid Tesla, har lett företagets arbete med att utveckla självkörande bilar. Demis Hassabis, medgrundare och VD för DeepMind, är känd för sitt arbete inom förstärkningsinlärning och spel-AI. Fei-Fei Li, datavetare och professor vid Stanford University, är känd för sitt arbete inom datorseende och maskininlärning. Andrew Ng, datavetare och entreprenör, är en av de ledande experterna på AI och är skaparen av deeplearning.ai och en medgrundare av Coursera.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 15 september

US-senatorer diskuterar AI:s framtid och reglering

Över 60 amerikanska senatorer deltog i en historisk privat genomgång om artificiell intelligens (AI) med över 20 Silicon Valley-VD:ar, etiker, akademiker och konsumentförespråkare. Diskussionen fokuserade på AI:s potential att förändra livet och behovet av reglering. Elon Musk, VD för Tesla, SpaceX och X, betonade att AI kan utgöra en civilisationell risk. Sam Altman, VD för OpenAI, uttryckte att det finns enighet om behovet av statligt ledarskap i frågan. Senatorer och experter diskuterade även specifika frågor, som behovet av högkvalificerade arbetare och utfodring av världens hungriga.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 14 september

Enligt en rapport från investeringsbanken Morgan Stanley kan Teslas superdator Dojo, som utvecklas för att förbättra företagets arbete med självkörande bilar, öka företagets värde med 500 miljarder dollar. Rapporten hävdar att Dojo kommer att ge Tesla en enorm fördel inom bilproduktion, robotaxi och försäljning av programvara till andra företag. Rapporten ledde till att Teslas aktiekurs steg med mer än 6 procent, eller 70 miljarder dollar. Morgan Stanley hävdar att Dojo kommer att ge banbrytande framsteg som ger Tesla en ´asymmetrisk´ fördel över andra biltillverkare.

Wired fördjupade 14 september

Taiwans utrikesminister kritiserar Elon Musk för kommentarer om Taiwan och Kina

Elon Musk, tech-miljardär, kritiserades av Taiwans utrikesminister Joseph Wu för sina kommentarer som antydde att Taiwan fortfarande var ´en del av Kina´. Musk gjorde dessa kommentarer på All-in Summit i Los Angeles. Han antydde att Peking har försökt förena Taiwan och Kina och jämförde situationen med Hawaii, som är en integrerad del av USA. Wu svarade på Musks kommentarer via sociala medieplattformen X, tidigare känt som Twitter, och påpekade att Taiwan inte är en del av Folkrepubliken Kina och att det inte är till salu.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 14 september

AI-aktier får mycket uppmärksamhet - Nvidia, Tesla och Cloudflare i fokus

Aktier inom artificiell intelligens (AI) får mycket uppmärksamhet i år tack vare den snabba spridningen av denna utvecklande teknik som har potential att betydligt öka den globala ekonomin. PwC uppskattar att AI kan bidra med hela 15,7 biljoner dollar till världens årliga bruttonationalprodukt fram till 2030. Nyckelspelare inom detta segment såg sina aktier snabbt stiga under 2023. Nvidia, till exempel, har ökat med 209% hittills i år eftersom dess chipp spelar en avgörande roll i träning och drift av AI-modeller. Elfordonspecialisten Tesla förväntas bli en annan stor förmånstagare av AI tack vare den växande autonomi i bilar. Och Cloudflare vinner redan mark inom AI på grund av dess förmåga att säkra och förbättra prestanda på internet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 september

Förståelse och utmaningar med AI: Ett sammanfattande inlägg av Tiarne Hawkins

Tiarne Hawkins sammanfattar viktiga frågor kring artificiell intelligens (AI) från en CIO rundabordsdiskussion. Frågorna inkluderar definitionen och äktheten av AI, AI:s ´kalla start´ problem, etiska överväganden, diversitetsproblem och mänsklig interaktion. Dessutom diskuteras AI:s ekonomiska påverkan, operativa fördelar och strategiska implementering. Hawkins betonar att ledare behöver förstå vad som verkligen kvalificerar som AI och inte bara grundläggande automatisering. Hon påpekar också att syntetiska data är en lösning på det ´kalla start´ problemet, och att etiska och diversitetsfrågor behöver tas upp. Slutligen diskuterar hon potentialen för AI att förbättra kundupplevelser, optimera operativa processer och förbättra riskhantering.

Direktlänk Dela Diginomica fördjupade 14 september

Ledande teknikexekutörer samlas för att diskutera AI-utveckling och reglering

Senatens majoritetsledare Chuck Schumer har samlat framstående teknikexekutörer, bland andra Meta´s Mark Zuckerberg, X och Tesla´s Elon Musk och före detta Microsoft VD Bill Gates, för att diskutera hur USA:s kongress ska uppmuntra snabb utveckling av artificiell intelligens (AI) och mildra dess största risker. Schumer hoppas att de kommer att ge senatorer någon realistisk riktning för meningsfull reglering av teknikindustrin. Det fanns brett stöd för någon form av oberoende bedömningar av AI-system. Vissa senatorer kritiserade det privata mötet och argumenterade för att teknikexekutörerna borde vittna offentligt.

Direktlänk Dela Decaturdaily.com fördjupade 14 september

Teknikledare möter i USA:s senat för att diskutera AI-reglering

Över 20 ledare inom teknik och civilsamhället, inklusive VD:ar för fem av de tio största amerikanska företagen, deltog i ett stängt senatsmöte på onsdag för att forma hur artificiell intelligens (AI) regleras. Mötet, som organiserades av senatens majoritetsledare Chuck Schumer, inkluderade en prestigefylld och potentiellt explosiv blandning av personligheter med skilda åsikter om hur reglerna för AI ska skrivas. VD:ar för Alphabet, Microsoft, Meta Platforms och OpenAI bjöds in att diskutera möjliga skyddsräcken för AI som balanserar teknikens risker och belöningar.

Direktlänk Dela The Japan Times fördjupade 14 september

AI-företagsledare, senatorer och samhällsledare diskuterar AI-reglering

VD:arna för ledande AI-företag, samhällsledare och senatorer möttes onsdagen för en stängd diskussion om fördelarna och riskerna med teknologin, eftersom lagstiftare brottas med hur man ska sätta upp skyddsräcken utan att kväva innovation. Mer än 60 senatorer deltog i mötet som presenterade en 22-personers panel inklusive OpenAI:s VD Sam Altman, X ägare och Tesla VD Elon Musk, Google VD Sundar Pichai, Microsoft VD Satya Nadella och Meta VD Mark Zuckerberg. Diskussionen verkade fokusera på breda diskussioner om de potentiella skadorna och fördelarna med teknologin, utan tydlig konsensus om förslag om hur man ska reglera AI och vilken myndighet som ska göra det.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 13 september

Teknikchefer diskuterar reglering av AI vid stängt senatmöte i USA

USA:s största teknikchefer diskuterade löst idén om reglering av artificiell intelligens (AI) vid ett ovanligt stängt möte i USA:s senat. Trots olika åsikter, höjde alla närvarande sina händer när frågan ställdes om regeringen bör ha en roll i tillsynen av AI. Bland de diskuterade idéerna fanns om det borde finnas en oberoende myndighet för att övervaka vissa aspekter av den snabbt utvecklande tekniken, hur företag kan vara mer transparenta och hur USA kan hålla sig före Kina och andra länder. Bland de närvarande var Meta´s Mark Zuckerberg, tidigare Microsoft VD Bill Gates och Google VD Sundar Pichai.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 13 september

AI kommer att skapa fler jobb, enligt OpenAI:s VD

OpenAI:s VD Sam Altman uttryckte sin tro på att teknologiska revolutioner, inklusive Artificiell Intelligens (AI), kommer att skapa fler nya jobb än tidigare, trots att det kan leda till förändringar på arbetsmarknaden. Han gjorde dessa kommentarer på väg till det första någonsin tvärpolitiska senatsforumet för AI. Altman, vars företag skapade den populära chattboten ChatGPT, anser att AI kommer att vara ett verktyg som ger mänskligheten en makt vi inte ens kan föreställa oss. Trots hans optimism erkänner han att det kan finnas utmaningar på vägen.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 13 september

AI Insight Forum diskuterar potentialen och riskerna med AI

USA:s senat höll nyligen AI Insight Forum, ett möte som fokuserade på artificiell intelligens (AI) och dess potentiella inverkan. Mötet organiserades av senatens majoritetsledare Chuck Schumer och deltagarna diskuterade bland annat öppna källkodsmodeller, säkerhet och integritet. Elon Musk, VD för Tesla, betonade vikten av reglering för att säkerställa att företagen agerar säkert och i allmänhetens intresse. Andra deltagare inkluderade Sundar Pichai, VD för Google, och Mark Zuckerberg, VD för Meta. Diskussioner kommer att fortsätta i framtida AI-forum.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 13 september

Senatorer diskuterar framtidens AI-lagstiftning med teknikexekutiva

Senators hörde från framstående teknikexekutiva och andra i privat onsdag om hur man ska uppnå den potentiellt omöjliga uppgiften att anta en tvåpartipolitisk lagstiftning inom det närmaste året som uppmuntrar till snabb utveckling av artificiell intelligens och mildrar dess största risker. Den slutna forumet på Capitol Hill sammankallades av senatsmajoritetsledaren Chuck Schumer och inkluderade nästan två dussin teknikchefer, teknikförespråkare, medborgarrättsgrupper och fackledare. Gästlistan innehöll några av branschens största namn: Meta´s Mark Zuckerberg och X och Tesla´s Elon Musk samt tidigare Microsoft VD Bill Gates. Alla 100 senatorer var inbjudna; allmänheten var inte.

Direktlänk Dela WFMZ-TV fördjupade 13 september

Amerikanska senatorer och teknikchefer diskuterar reglering av artificiell intelligens

USA:s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer samlade ledande teknikchefer för att diskutera hur man kan främja utvecklingen av artificiell intelligens (AI) och minimera dess risker. Bland deltagarna var Meta´s Mark Zuckerberg, X och Teslas Elon Musk samt tidigare Microsoft VD Bill Gates. Diskussionen omfattade bland annat reglering av AI och hur man kan säkerställa att teknikindustrin övervakas. Trots att det fanns bred uppslutning kring oberoende bedömningar av AI-system, kritiserades det privata mötet av vissa senatorer som menade att teknikchefer borde vittna offentligt.

Direktlänk Dela New Orleans CityBusiness fördjupade 13 september

Elon Musk uppmanar till federal AI-avdelning

Tesla-VD Elon Musk har kallat på en federal avdelning för AI under en konversation med journalister efter ett toppmöte på Capitol Hill som innefattade profilerade tech-ledare, aktivister och forskare. Musk, som anlände i en svart Tesla, delade sina tankar med kongressen och andra tech-exekutiva, inklusive OpenAI-VD Sam Altman och Google-VD Sundar Pichai. Musk har tidigare sagt att okontrollerad artificiell intelligens utgör en allvarlig risk för mänskligheten och upprepade den ståndpunkten i sina kommentarer.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar tillsynslagstiftning för AI i stängd senatsforum

Under ett stängt senatsforum i Washington diskuterade ledare inom teknikbranschen möjliga lagstiftningsåtgärder för tillsyn av artificiell intelligens (AI). Bland deltagarna fanns några av branschens största namn, inklusive Meta´s Mark Zuckerberg, X och Tesla´s Elon Musk samt tidigare Microsoft VD Bill Gates. Musk uppgav att det fanns en stark konsensus om att viss reglering behövs. Vissa senatorer kritiserade dock det privata mötet och menade att teknikledare borde vittna offentligt.

Direktlänk Dela Dakota Radio Group News fördjupade 13 september

AI-annoteringsjobb ökar; vad är dataannotering?

AI-annoteringsjobb ökar i takt med att företag som Tesla och Meta söker efter specifika titlar. Dataannotering är processen att märka olika typer av innehåll, inklusive text, ljud, bilder och videor. Dessa etiketter ger avgörande sammanhang för maskininlärningsmodeller, vilket gör det möjligt för dem att fatta informerade beslut och förutsägelser. Enligt Gartner kommer 70% av kundinteraktionerna att flöda genom tekniker som maskininlärningsapplikationer, chatbots och mobilmeddelanden 2022. Dataannotering spelar en central roll i maskininlärningsprocessen genom att ge maskiner förmågan att ´se´ och förstå bilder, text, videor och tal.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 13 september

Globala framsteg inom AI-reglering

Regeringar över hela världen försöker reglera artificiell intelligens (AI) på grund av dess snabba framsteg. Australien planerar att förhindra delning och produktion av barnsexuellt missbrukmaterial skapat av AI. Storbritannien konsulterar med Alan Turing Institute och andra för att förbättra sin förståelse av tekniken. Kina har infört tillfälliga åtgärder som kräver säkerhetsbedömningar och godkännande innan AI-produkter släpps på marknaden. Europeiska unionen planerar att skapa en global panel för att utvärdera risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan undersöker möjliga brott mot integritetsregler. USA, Irland och Israel söker input om reglering.

Direktlänk Dela WSAU News fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-skydd med USA:s senat

Den högsta demokraten i USA:s senat har bjudit in teknikledare, inklusive Tesla-VD Elon Musk, Meta Platforms-VD Mark Zuckerberg och Alphabet-VD Sundar Pichai, till Capitol Hill på onsdag för ett stängt forum om hur kongressen bör sätta upp skydd för artificiell intelligens (AI). Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet efter lanseringen av OpenAIs ChatGPT. Lagstiftare vill ha skydd mot potentiellt farliga deepfakes, valstörningar och attacker på kritisk infrastruktur.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 september

Regeringar över hela världen tar steg för att reglera användningen av artificiell intelligens (AI). Australien planerar att införa regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritanniens finansiella tillsynsmyndighet konsulterar Alan Turing Institute för att förbättra sin förståelse för AI. Kina har infört tillfälliga regler som kräver att tjänsteleverantörer skickar in säkerhetsbedömningar innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har föreslagit en global panel för att bedöma risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser av integritetsregler kopplade till AI. G7-länderna och FN arbetar också med reglering av AI.

StreetInsider fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-säkerhet på Capitol Hill

USA:s högsta demokrat i senaten har kallat teknikledare, inklusive Tesla CEO Elon Musk, Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, till Capitol Hill för ett stängt forum om hur kongressen ska ställa in AI-säkerhet. Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken. Andra förväntade deltagare inkluderar OpenAI CEO Sam Altman, Nvidia CEO Jensen Huang, Microsoft CEO Satya Nadella och IBM CEO Arvind Krishna. Schumer vill att deltagarna ska diskutera ´varför kongressen måste agera, vilka frågor man ska ställa och hur man bygger en konsensus för säker innovation´.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 13 september

Teknikledare samlas för att diskutera AI med lagstiftare i Washington

Elon Musk från X, Tesla och SpaceX, Sam Altman från OpenAI, Mark Zuckerberg från Meta, Sundar Pichai från Google, Satya Nadella från Microsoft och Jensen Huang från Nvidia är några av de teknikledare som ska diskutera artificiell intelligens (AI) med lagstiftare i Washington. Mötet är organiserat av senator Chuck Schumer och är det första i en serie av kurser om AI för lagstiftare. Mötet är också en möjlighet för teknikledarna att påverka AI:s riktning. Schumer har sagt att ´detta är ett alla-händer-på-däck-ögonblick för kongressen´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 september

Senator Chuck Schumer söker teknikledares råd om AI-lagstiftning

Den amerikanska senatorn Chuck Schumer har inlett diskussioner om att utforma en tvåpartipolitik som både uppmuntrar till snabb utveckling av artificiell intelligens (AI) och minskar dess största risker. Schumer kommer att hålla ett möte med framstående teknikexperter, inklusive Meta´s Mark Zuckerberg, Tesla´s Elon Musk och tidigare Microsoft VD Bill Gates, för att diskutera hur kongressen bör hantera det. Schumer hoppas att de kommer att ge senatorer en realistisk riktning för att reglera teknikindustrin, något som kongressen har misslyckats med att göra under många år.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 13 september

Teslas aktier stiger med 6% på grund av AI och superdatorpotential

Teslas aktier upplevde en 6% ökning denna vecka då Morgan Stanley-analytikern Adam Jonas belyste det banbrytande potentialen för företagets artificiella intelligens (AI) och superdator teknologi. Den så kallade ´Dojo´, Teslas superdator, håller betydande löfte inte bara för elbilstillverkaren utan också för andra företag inom Elon Musks imperium. Musk ser en framtid där Dojo kan användas som en moln SaaS (Software as a Service) superdator för externa företag, liknande Amazons AWS molnprodukt. Detta skulle kunna generera betydande intäkter för Tesla.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 12 september

Google och Alphabet firar 25 år, AI förväntas dominera teknikvärlden

Google och dess moderbolag, Alphabet, firade sitt 25-årsjubileum den 4 september. Sundar Pichai, företagets VD, kommenterade i ett blogginlägg de tekniska framsteg som skett under de senaste 25 åren och menade att artificiell intelligens (AI) kommer att vara den största tekniska förändringen vi ser under vår livstid. Nvidia, Amazon, Alphabet och Microsoft är alla företag som anses vara väl positionerade för att dra nytta av AI-revolutionen. Nvidia förväntas fortsätta dominera marknaden för GPUs som används för maskininlärning, medan Amazon, Alphabet och Microsoft har resurserna och har redan utvecklat de stora språkmodeller (LLM) som behövs för att tillhandahålla toppmoderna generativa AI-lösningar. Tesla är ett annat företag som har en unik väg att dra nytta av AI, med sina 2,7 miljoner bilar på vägen som samlar in data.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 september

Det elektriska bilföretaget Tesla, som drivs av miljardären Elon Musk, ökade med 10% på måndag efter att Morgan Stanley beslutade att det faktiskt var ett artificiellt intelligensföretag.

Barron´s fördjupade 12 september

Åtta teknikföretag ansluter sig till Vita husets frivilliga AI-löfte

Åtta teknikföretag, inklusive Salesforce och Nvidia, har anslutit sig till Vita husets frivilliga löfte om artificiell intelligens (AI), där de lovar att mildra riskerna med AI. Nya deltagare inkluderar IBM, datautvinningsföretaget Palantir och Stability, tillverkaren av text-till-bild-generatorn Stable Diffusion. Löftet har utvidgats bortom AI-jättarna som Microsoft och Meta och OpenAI. Vita huset fortsätter att visa intresse för AI-frågor, och arbetet pågår med en AI verkställande order. President Biden stöder ansträngningar i kongressen för att anta AI-lagstiftning.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 september

Morgan Stanley höjer Teslas aktiekursmål till $400 tack vare AI-kapabiliteter

Teslas aktier steg med över 10% på måndagen, huvudsakligen på grund av en uppgradering från Morgan Stanley, som är optimistisk över Teslas AI-förmåga och höjer sitt prisobjekt till 400 dollar per aktie. Detta representerar en uppgång på 46% från nuvarande nivåer. Morgan Stanley tror att Tesla kan sälja sin AI-teknologi till andra biltillverkare och att detta kan lägga till upp till 500 miljarder dollar till Teslas värdering. Teslas aktier handlas för närvarande till 71,8X framtida vinster, vilket är 27% under dess högsta nivå på 99,1X under det senaste året.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 12 september

Dow Jones närmar sig nyckelnivå, Tesla och Intel imponerar

Dow Jones Industrial Average rörde sig nära en nyckelnivå när Intel (INTC) imponerade. Tesla (TSLA) sköt i höjden över en köppunkt när VD Elon Musk skröt om ´långsiktiga´ värdeskapare, inklusive AI. Meta Platforms (META) och Uber Technologies (UBER) imponerade också. Även en rad aktier försökte bryta ut i den positiva rörelsen. Duolingo (DUOL), Shell (SHEL) och Trane Technologies (TT) testade alla ingångar. Skattekostnaderna steg. 10-årsavkastningen steg 3 punkter till 4,29%, medan tvåårsavkastningen steg mindre än en punkt till 4,99%. Avkastningskurvan förblir inverterad. Edward Moya, senior marknadsanalytiker på Oanda, sa att aktierna stärktes på grund av en duvaktig artikel om räntehöjningar under helgen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 11 september

Oracle-aktier sjunker med 9% efter lägre än förväntade intäkter

Oracle-aktier sjönk med 9% i förlängd handel på måndag efter att databasmjukvarutillverkaren rapporterade intäkter och intäktsprognoser som var lägre än förväntat. Trots att företaget rapporterade en justerad vinst per aktie på $1,19, jämfört med analytikernas förväntningar på $1,15, var intäkterna $12,45 miljarder, mot analytikernas förväntningar på $12,47 miljarder. Oracle förutspår en justerad nettoinkomst på $1,30 till $1,34 per aktie och en intäktsökning på 5% till 7% i det andra kvartalet. Företaget förväntas ha en intäktsökning på 8%.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 september

Tesla-aktien höjs till ´övervikt´ med AI som drivkraft

Analytikern Adam Jonas från Morgan Stanley har höjt Teslas aktie till ´övervikt´ och ökat dess prisprognos. Han antyder att tillväxten av artificiell intelligens (AI) kan gynna biltillverkaren starkt. Jonas lyfter särskilt fram Teslas egna superdator-system, Dojo, som han tror kan lägga till 500 miljarder dollar till Teslas värde genom att påskynda adoptionen av företagets självkörande bilar och nätverkstjänster. Dojo ses som en nyckelkomponent som låser upp Teslas ´dubbla svänghjulseffekt´ genom att integrera och påskynda synergier mellan Teslas Core Auto Flywheel och Teslas SAAS Flywheel. Detta skulle tillåta Tesla att expandera sin adresserbara marknad och förkorta sin tid till marknaden, vilket i slutändan ökar dess värde.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 11 september

Uppgång på Wall Street, Tesla leder vägen med AI-optimism

Wall Street-aktier ökade på måndagen, med Nasdaq som steg över 1% när Tesla upplevde en rally på grund av optimism kring artificiell intelligens. Teslas aktie steg nästan 10% efter att Morgan Stanley uppgraderade företaget och betonade den potentiella inverkan av dess Dojo-superdator. Andra stora företag som Amazon och Microsoft upplevde också vinster. Meta Platforms, Facebooks moderbolag, upplevde en ökning på 3,4% efter rapporter om ett nytt, kraftfullare AI-system under utveckling. Investerare väntar på inflationssiffror som släpps senare i veckan.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 11 september

Wall Street-rally drivet av Tesla och förväntningar på inflationen

Wall Street-aktier rallyade på måndagen, ledda av Nasdaq som steg över 1%, efter att Tesla fick en betydande boost från en uppgradering och investerare ivrigt väntade på inflationsdata. Teslas aktie sköt i höjden nästan 10% efter att Morgan Stanley uppgraderade företaget, vilket framhävde den potentiella effekten av dess Dojo-superdator på dess marknadsvärde. Andra stora företag, som Amazon och Microsoft, upplevde också vinster. Meta-plattformar, moderbolaget till sociala medieplattformen Facebook, såg en ökning på 3,4% efter rapporter om utvecklingen av ett kraftfullare AI-system.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 11 september

Tesla toppar S&P 500 efter uppgradering från Morgan Stanley

Tesla var den ledande vinnaren i S&P 500 Index på måndagen efter att Morgan Stanley uppgraderade elbilsaktien och kallade den för ett toppval. Analytikern Adam Jonas blev mycket optimistisk om Tesla efter att ha tagit hänsyn till AI-potentialen från företagets superdator Dojo. Jonas sa att Tesla har byggt en specialdesignad AI ASIC-chip som kan fungera mer effektivt än de ledande allmänna chipp på marknaden till en bråkdel av kostnaden. Teslas aktier steg med 7,32% till en sex veckors högsta nivå på 266,85 dollar.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 11 september

Tesla och Hostess aktier stiger, Meta Platforms utvecklar ny AI-modell, Apple förbereder sig för iPhone 15-lansering och Alibaba förlorar CEO

Teslas aktier steg med mer än 5% i förhandeln efter att Morgan Stanley uppgraderade Tesla till ´Overweight´ från ´Equal-weight´, och höjde sitt 12-månaders målpris till 400 dollar från 250 dollar. Analysfirman förutspår att Teslas AI-superdator Dojo kan lägga till 500 miljarder dollar till företagets marknadsvärde. Hostess Brands aktier hoppade mer än 6% på potentiell försäljning till J.M. Smucker. Meta Platforms utvecklar en ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI, och Apple-aktier handlas högre inför lanseringen av iPhone 15. Alibaba förlorar sin VD för molnverksamheten inför en planerad börsintroduktion.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 11 september

USA:s kongress fokuserar på AI med framstående teknikledare

Den amerikanska kongressen kommer att fokusera på artificiell intelligens (AI) denna vecka när framstående namn inom teknikindustrin samlas på Capitol Hill för att diskutera hur lagstiftare kan reglera denna snabbt växande teknik. I ett möte bakom stängda dörrar kommer alla 100 senatorer att höra från Elon Musk, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Sam Altman och andra framstående teknikledare. Mötet, som är det första i sitt slag, har döpts till AI Insight Forum av senatens majoritetsledare Chuck Schumer. Diskussionssessioner kommer att hållas under hösten. Samma dag kommer ett underutskott för tillsyn i representanthuset att hålla en utfrågning med teknikfunktionärer från Biden-administrationen med titeln: ´Hur utnyttjar federala myndigheter artificiell intelligens?´

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 11 september

Cathie Wood satsar på UiPath trots sjunkande aktiekurs

Cathie Wood, VD för Ark Invest, tror starkt på artificiell intelligens (AI) och förutspår att AI kommer att leda till den största produktivitetsökningen i vår historia. Hon och hennes team på Ark Invest förutspår att den ekonomiska inverkan av ökad produktivitet runt om i världen till följd av AI kan uppgå till nästan 200 biljoner dollar. Trots att AI-företag köper Nvidias grafikprocessorer i stor skala, är Nvidia inte längre bland Woods favorit AI-aktier. Istället satsar hon på UiPath, ett företag som specialiserar sig på robotprocessautomatisering. Trots att UiPaths aktiekurs har sjunkit med mer än 70% sedan dess börsintroduktion i april 2021, tror Wood starkt på företagets framtid.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 september

ARK Invests VD tror på en meteorisk ökning av både Bitcoin och AI

Cathie Wood, VD för ARK Invest, tror att sammansmältningen av Bitcoin (BTC) och artificiell intelligens (AI) kommer att leda till en meteorisk ökning i adoptionen av båda teknologierna. I en ny video uppdatering från ARK Invest, säger Wood att hon tittar på adoptions S-kurvor för Bitcoin och AI. Enligt Wood, är både Bitcoin och AI på väg att träffa fasen av S-kurvan där användarna adopterar teknologierna i en aldrig tidigare skådad takt.

Direktlänk Dela Daily Hodl fördjupade 11 september

Meta utvecklar AI-system för att överträffa OpenAI´s GPT-4

Meta utvecklar ett avancerat AI-system som förväntas överglänsa OpenAI´s GPT-4, i ett försök att återta sin ställning inom AI. Projektet planeras att släppas nästa år, med tidig träning som börjar 2024. Detta är inte bara ett teknologiskt språng, utan representerar också ett strategiskt drag av Meta´s VD, Mark Zuckerberg, att återbekräfta företagets dominans inom AI. Meta planerar att använda sin interna infrastruktur för träningsprocessen och är i processen att förvärva Nvidia´s H100s-chips. Meta´s strategi innefattar att göra AI-modellen öppen källkod och fritt tillgänglig för företag som vill utveckla AI-drivna verktyg.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 11 september

G-20-ledare föreslår globala riktlinjer för artificiell intelligens

Vid årets G-20-toppmöte i Indien diskuterades frågan om hur världsledare kan använda artificiell intelligens (AI) på ett gynnsamt sätt samtidigt som de skyddar människor från dess potentiella nackdelar. Indiens premiärminister Narendra Modi föreslog att G-20-länderna bör utveckla en ram för ”människocentrerade” AI-regler. Ursula von der Leyen, Europeiska kommissionens ordförande, uppmanade till en reglerande kropp liknande den mellanstatliga panelen för klimatförändringar. G-20-ledarna lovade att säkerställa ”ansvarsfull AI-utveckling, användning och implementering”.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 11 september

Senator Chuck Schumer inbjuder ledare från Big Tech till AI Insight Forum

Senator Chuck Schumer har bjudit in ledande personer från Big Tech till ett AI Insight Forum i Washington, DC, den 13 september. Mötet kommer att fokusera på utmaningar och möjligheter kring reglering av artificiell intelligens (AI). Deltagarna inkluderar branschjättar som Sam Altman från OpenAI, Mark Zuckerberg från Meta, Satya Nadella från Microsoft, Sundar Pichai från Alphabet/Google, Elon Musk från Tesla och Jensen Huang från Nvidia. Schumer betonar vikten av tvåpartidiskussioner, med tanke på komplexiteten i att lagstifta om AI och behovet av att inte ignorera teknikens inverkan.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 september

OpenAI:s VD hyllar Elon Musks bidrag till företaget

OpenAI:s VD Sam Altman hyllade nyligen Elon Musk, medgrundare till OpenAI, för hans ovärderliga bidrag till företagets tidiga dagar. Altman kallade Musk för en ”talang- och uppmärksamhetsmagnet” och erkände att Musk besatt ”riktiga superkrafter” som starkt bidrog till OpenAIs framsteg. Trots tidigare offentliga meningsskiljaktigheter mellan Musk och Altman, särskilt gällande riskerna med artificiell intelligens, erkände Altman Musks centrala roll i att attrahera talang och uppmärksamhet till OpenAI.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 10 september

Sam Altman erkänner Elon Musks avgörande bidrag till OpenAI

Sam Altman, VD för OpenAI, har erkänt att Elon Musk, medgrundare till företaget, spelade en viktig roll i dess tidiga dagar. Trots att Musk lämnade OpenAI 2018, innan dess stora framgång med den revolutionerande AI-chatten ChatGPT, har Altman erkänt Musks ´superkrafter´ och hans förmåga att dra till sig talang och uppmärksamhet. Musk har dock uttryckt oro över ChatGPT och har kritiserat OpenAI för att ha blivit ett stängt, högprofitföretag som effektivt kontrolleras av Microsoft. Altman har förnekat denna karaktärisering av partnerskapet med Microsoft.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 10 september

Artificiell intelligens inom tillverkning och försörjningskedja förväntas växa betydligt 2023-2030

Marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning och försörjningskedja förväntas växa årligen med en betydande sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030. Marknaden värderades till 1201540,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en CAGR på 21,42% under prognosperioden, för att nå 3850370,0 miljoner USD 2027. Rapporten presenterar en djupgående analys baserad på regioner, applikationer och typer. De största tillverkarna av AI inom tillverkning och försörjningskedja inkluderar NVIDIA, GE Ventures, Samsung, Siemens, Intel, Shell, Salesforce, Spotify, IBM, Bloomberg Beta, RapidMiner, Tesla, Microsoft och Google.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

OpenAI:s VD Sam Altman hyllar Elon Musks ´superkrafter´

Sam Altman, VD för OpenAI och skapare av ChatGPT, har sagt att Elon Musk har ´riktiga superkrafter´ som hjälpte företaget under dess tidiga dagar. Musk var involverad i skapandet av OpenAI vid dess start. När ChatGPT lanserades i november 2022 använde människor det för att skapa innehåll, komponera poesi och musik, generera innehållsidéer och mycket mer. Musk lämnade dock företaget 2018, flera år innan det smakade framgång med den revolutionerande AI-chattboten. Altman och Musk har ofta tagit ställning mot varandra de senaste månaderna. Altman har nu sagt att Musk har ´riktiga superkrafter´ som hjälpte OpenAI under dess tidiga dagar.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 10 september

Elon Musk uttrycker missnöje med OpenAI, startar eget AI-startup

OpenAI:s VD, Sam Altman, beskrev nyligen Elon Musks tidiga roll i företaget som en ´talangmagnet och uppmärksamhetsmagnet´. Musk, som var med och grundade OpenAI, uttryckte senare missnöje med företagets riktning och startade sitt eget AI-startup, xAI. Musk är missnöjd med att OpenAI gick från en ideell modell till en ´begränsad vinst´ modell 2019, efter en investering på 1 miljard dollar från Microsoft. Han anser att OpenAI, som en gång skapades som en öppen källkods ideell organisation, har blivit ett sluten källkods, vinststyrt företag kontrollerat av Microsoft.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 10 september

Microsofts kommande Windows 11-uppdatering, Microsoft 365-uppehåll och EU:s ´gatekeeper´-klassificering

Microsofts seniorredaktör Zac Bowden avslöjade detaljer om kommande Windows 11 2023-uppdatering och Microsofts speciella Surface och AI-evenemang senare denna månad. Windows 11-uppdateringen väntas ske i oktober och kommer att innehålla en rad nya funktioner, inklusive Windows Copilot, en AI-funktion för skrivbordet. Microsoft 365 upplevde avbrott under veckan, men tjänsten var tillbaka till normal drift på torsdag morgon. Microsoft och andra teknikjättar har klassificerats som ´gatekeepers´ av EU, vilket innebär att de är tillräckligt stora för att kunna skapa flaskhalsar. EU utreder fortfarande vissa tjänster, som Microsoft Advertising, Bing och Edge.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 9 september

Marknadsutsikter: Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq öppnar söndag, stora företagsnyheter framöver

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq futures öppnar på söndag kväll. Apple, Oracle och Adobe har stora nyheter framöver, medan Tesla, Roku och Shopify är stora innehav för Cathie Wood nära köppunkter. Börsmarknaden hade en tuff vecka, med alla stora index som föll under sina 50-dagars linjer och ett fredagsuppsving som svalnade. Apple kommer att avtäcka iPhone 15 och andra produkter på tisdag. Oracle släpper resultat på måndag kväll, med Adobe sent på torsdag. Bostadsaktier har haft ett stort 2023, men står inför problem på senare tid på grund av höga bolåneräntor. Arbetsdepartementet släpper augusti CPI-inflationsrapporten tidigt på onsdag. En UAW-strejk hotar på fredag, 15 september för General Motors, Ford Motor och Stellantis-enhet Chrysler utan ett arbetsavtal på torsdag kväll.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 september

Elon Musk försökte föra in OpenAI i Tesla, enligt biograf

Enligt biografen Walter Isaacson försökte Tesla-VD Elon Musk övertyga OpenAI-VD Sam Altman att införliva AI-företaget i Tesla innan han avgick. Musk har varit involverad i utvecklingen av artificiell intelligens i många år. OpenAI avvisade Musks begäran, och Altman blev senare företagets nya VD. Som svar lanserade Altman en vinstinriktad gren av OpenAI som fick en stor investering från Microsoft. Musk har uttryckt oro över hur AI-utvecklingen skulle hanteras och de potentiella farorna med generativa språkmodeller som ChatGPT som blir politiskt indoktrinerade.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 9 september

Artificiell Intelligens i Små och Medelstora Företag Växer Snabbt, Stora Teknikaktörer Visar Intresse

En global undersökning av ´Artificiell Intelligens i Små och Medelstora Företag´ visar att teknikindustrin utvecklas snabbt och att både etablerade och framväxande aktörer reagerar på långsiktiga möjligheter och kortsiktiga utmaningar. En nyckelfaktor som driver intresset för AI i små och medelstora företag är dess imponerande tillväxttakt. Följaktligen har många stora teknikaktörer, inklusive Tesla, Amazon Web Services, Hewlett Packard Enterprise, Intel, Microsoft, Nvidia, IBM, Oracle, Sentient Technologies, Google och SAP, uttryckt intresse för eller redan gått in i AI-industrin för att expandera sin marknadsandel och kundbas.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Elon Musk försökte slå samman OpenAI med Tesla, enligt biografi

Elon Musk, medgrundare och styrelsemedlem i Tesla, försökte rapporterat att slå samman OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, med Tesla. Enligt Musks biografi publicerad i Time, försökte han konsolidera OpenAI-labbet till Tesla när företaget intensifierade sina AI-utvecklingsinsatser. OpenAI avböjde dock fusionsförslaget och tog en annan riktning under ledning av Sam Altman, som senare blev VD för OpenAI. Musk har uttryckt missnöje för att ha blivit ´lämnad utanför striden´ efter lanseringen av GPT-4 och Googles rivaliserande chatbot, Bard. Han lanserade därför sin egen AI-satsning kallad xAI i juli.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 9 september

Elon Musk försökte slå samman OpenAI med Tesla men misslyckades

Elon Musk försökte utan framgång att slå samman OpenAI, företaget bakom ChatGPT, med Tesla Inc. Musk, som var medgrundare och styrelsemedlem vid OpenAI, försökte konsolidera AI-labbet in i Tesla, men förslaget avvisades. Istället tog Sam Altman, som senare blev OpenAIs VD, företaget i en annan riktning. Musk påstås ha föreslagit att ta över OpenAI och driva det själv, men detta förslag avvisades också. Fyra år senare släppte OpenAI ChatGPT, vilket ledde till ökad investering från Microsoft och liknande erbjudanden från Google och Bing AI. Musk uttryckte missnöje över att ha blivit ´lämnad utanför´ efter släppet av GPT-4 och Googles konkurrerande chatbot Bard.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 9 september

Misslyckat försök att slå samman OpenAI och Tesla avslöjas i Elon Musks biografi

Enligt en biografi om Elon Musk försökte miljardären att slå samman OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, med Tesla, men misslyckades med att övertyga Sam Altman och OpenAI-teamet. Musk hade föreslagit att konsolidera OpenAI-labbet in i elbilsföretaget, eftersom Tesla då investerade kraftigt i AI-utveckling. Altman, som senare blev VD för OpenAI, avböjde sammanslagningen och ledde företaget i en annan riktning. Fyra år senare gjorde OpenAI avtryck i AI-gemenskapen med lanseringen av ChatGPT, en AI-driven chatbot.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 9 september

Elon Musk testar nytt självkörande system baserat på människors körbeteende

Elon Musk har testat en ny version av Teslas Full Self Driving-teknologi, FSD 12, som har lärt sig att köra genom att bearbeta miljarder ramar av video av hur människor kör. Systemet, som utvecklats av Teslas autopilotteam, har utbildats att härma mänskligt beteende i komplexa trafiksituationer. Istället för att följa en uppsättning regler, baseras bilens vägval på ett neuralt nätverk som lär sig från miljontals exempel på vad människor har gjort. Musk har testat det nya systemet flera gånger och var nöjd med resultaten.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 september

USA:s kongress håller tre AI-hörningar nästa vecka

USA:s kongress kommer nästa vecka att hålla tre hörningar om artificiell intelligens (AI), inklusive en med Microsofts president Brad Smith och Nvidias chefsforskare William Daly. En underkommitté i senaten kommer att hålla en hörning på tisdag med titeln ´Tillsyn av AI: Lagstiftning om artificiell intelligens´. Senator Richard Blumenthal och den högsta republikanen i panelen, Josh Hawley, släppte på fredag ett utkast till en tvärpolitisk lagstiftningsram för att etablera skyddsräcken för AI. En underkommitté för tillsyn i representanthuset kommer att hålla en hörning på torsdag som kommer att undersöka potentiella risker med federala myndigheters antagande av AI.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 8 september

Elon Musk kände sig utanför AI-boomen trots investeringar i OpenAI, enligt biografi

Elon Musk kände sig utanför när generativ AI började ta fart, trots att han var en av grundarna och huvudinvesterarna i OpenAI, enligt ett utdrag från Walter Isaacsons kommande biografi om Musk som publicerades i Time. Musk tyckte att han hade blivit utanför AI-boomen efter att OpenAI släppte GPT-4 till allmänheten och Google lanserade sin Bard chatbot. Musk har sedan dess kritiserat OpenAIs affärsmodell och dess relation med tech-jätten Microsoft. Trots detta lanserade Musk officiellt sitt eget AI-företag, xAI, i juli i år.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 september

Elon Musk försökte införliva OpenAI i Tesla innan han lämnade AI-företaget

Elon Musk försökte föra in OpenAI i Tesla innan han lämnade företaget 2018, enligt ett utdrag från en kommande biografi. Musk försökte övertyga Sam Altman, som senare blev VD för OpenAI, att införliva AI-labbet i Tesla innan han avgick. Tesla hade vid den tiden intensifierat sin egen AI-utveckling när Musk var medgrundare och styrelseledamot för OpenAI. OpenAI avvisade idén, och Altman blev företagets president. Fyra år efter Musks avresa släppte AI-företaget ChatGPT, en AI-driven chatbot som blev enormt populär och utlöste en AI-kapplöpning mellan några av Big Techs stora spelare.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 september

Stora teknikföretag använder personuppgifter för att träna AI, vilket kan uppfattas som integritetskränkning

Stora teknikföretag använder alltmer personuppgifter för att utbilda sina AI-system, vilket kan uppfattas som en kränkning av privatlivet eller rentav stöld. Google använder exempelvis Gmail för att träna en AI att slutföra andras meningar och en ny funktion kallad Duet AI använder det du skriver för att bli en bättre skrivcoach. Meta, ägare till Facebook, använde en miljard Instagram-inlägg från offentliga konton för att träna en AI, utan att be om tillåtelse. Microsoft använder dina chattar med Bing för att coacha AI-bot för att bättre svara på frågor. Detta beteende kan innebära risker för din integritet, rykte eller arbete.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 september

AI i tillverkning och leveranskedjemarknaden förväntas växa kraftigt till 2028

Den nyligen publicerade rapporten om konstgjord intelligens (AI) i tillverkning och leveranskedjemarknaden förutspår en betydande tillväxt fram till 2028. Rapporten ger en omfattande översikt över marknadens nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Den globala marknadsstorleken för AI i tillverkning och leveranskedjor värderades till 1 458 669,56 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,67% under prognosperioden, vilket når 4 731 719,69 miljoner USD till 2028. Rapporten inkluderar även en analys av COVID-19-pandemins och Ryssland-Ukraina-krigets inverkan på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

AI förutspår prisutvecklingen för Dogecoin

Dogecoin, en memekryptovaluta, är intressant för investerare på grund av dess gemenskapsdrivna initiativ, stöd från kända enheter och potential för betydande värdeökning. För att få insikt i myntets prestanda har Finbold vänt sig till AI-plattformen ChatGPT från OpenAI. AI:n gav både optimistiska och konservativa prisprognoser för Dogecoin för åren 2024, 2028, 2032 och 2050, men specificerade inte exakta prisfigurer. Istället framhävde den faktorer som sannolikt kommer att påverka prisutvecklingen. Google Bard AI förutspådde även specifika Dogecoin-priser för samma år.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 7 september

Global rapport om artificiell intelligens i små och medelstora företag

Global rapport om artificiell intelligens (AI) i små och medelstora företag ger senaste informationen om framstående globala aktörer (Google, Nvidia, Tesla, IBM, Microsoft, Intel, Amazon Web Services, SAP, Sentient Technologies, Oracle, Hewlett Packard Enterprise). Rapporten hjälper organisationer att utveckla strategier för att uppnå sina finansiella mål genom att genomföra en omfattande undersökning av den finansiella prestationen inom deras bransch. Detta innebär att utvärdera branschforskningsrapporter för att få insikt i aktuella trender, konsumentpreferenser och marknadskrav. Utrustade med denna kunskap kan företag fatta informerade beslut som främjar tillväxt och förbättrar lönsamheten.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

Elon Musk och Larry Pages oenighet om AI leder till bildandet av OpenAI och XAI

För ett decennium sedan hamnade Elon Musk och Googles medgrundare Larry Page i en diskussion om artificiell intelligens (AI) under Musks födelsedagsfest. Musk var orolig för att AI utgjorde ett existentiellt hot mot mänskligheten, medan Page ansåg att AI var en naturlig teknologisk utveckling. Senare 2013 hörde Musk att Google planerade att köpa AI-startupen DeepMind, vilket han inte tyckte var lämpligt. Musk och Silicon Valley-profilen Sam Altman bildade därför forskningslabbet OpenAI. Men samarbetet mellan Musk och Altman surnade snabbt och Musk lämnade OpenAI 2018. Sedan dess har Musk bildat flera företag som arbetar med AI, inklusive XAI som grundades förra månaden.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 6 september

10 Användningar av Artificiell Intelligens i Vardagen

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av vår vardag. Här är tio exempel på hur AI används i vardagen: 1. Virtuella assistenter som Siri och Google Assistant använder AI för att förstå och svara på röstkommandon. 2. AI revolutionerar innehållsskapande. 3. Sociala medier använder AI-algoritmer för att anpassa innehåll baserat på användarens aktivitet och intressen. 4. E-handelsplattformar som Amazon och eBay använder AI för att förbättra kundupplevelsen. 5. AI används inom sjukvården för att analysera medicinska bilder. 6. AI-drivna översättningsappar som Google Translate underlättar kommunikation på global skala. 7. Självkörande bilar använder AI för att navigera säkert. 8. AI hjälper till att filtrera e-post. 9. AI-drivna finansiella appar hjälper till att hantera personlig ekonomi. 10. Smarta hem-enheter använder AI för att lära sig om dina preferenser och anpassa inställningar baserat på dina dagliga rutiner.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 6 september

Aktiemarknaden drar tillbaka, oljepriserna stiger efter Saudiarabiens och Rysslands beslut att förlänga produktionsnedskärningarna

Aktiemarknaden drog tillbaka under den senaste timmen, med de stora indexen som fortfarande visar förluster i början av den förkortade semesterveckan. Brent-olja hoppade 1,8% till 90 dollar per fat och West Texas Intermediate 1,8% till 87,07 dollar per fat, efter att Saudiarabien meddelat att de kommer att förlänga sin oljeproduktionsnedskärning på 1 miljon fat per dag i ytterligare tre månader. Ryssland rapporterade också att de skulle förlänga produktionsnedskärningarna. Oljeaktierna steg på nyheterna. Dow Jones Industrial Average och S&P 500 båda sjönk 0,4%.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 5 september

Nvidias resa från spelförstärkare till AI- och metaversumaktör

Nvidia, en gång en nischad chiptillverkare, har genomgått en resa från att vara en accelerator av datorspel till att bli en möjliggörare av artificiell intelligens (AI) och det industriella metaversum. Företagets börsvärde ökade till över en biljon dollar efter att ha rapporterat starka resultat för tremånadersperioden fram till 30 april 2023 och förutspådde att försäljningen kunde öka med 50 procent under det följande räkenskapsåret. Trots att företaget kortvarigt föll ur biljonklubben, förutspådde investmentbanken Morgan Stanley att Nvidias värde kunde fortsätta att stiga med ytterligare 15 procent innan året är slut.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 5 september

AI och ML algoritmer möjliggör säkra självkörande bilar

Självkörande bilar är på väg att bli verklighet tack vare AI och ML-baserade algoritmer. Dessa algoritmer möjliggör navigering, objektigenkänning och beslutsfattande baserat på miljön. Kritiska komponenter inkluderar datorvision och maskininlärning, vilka ger bilarna förmågan att detektera och klassificera objekt på vägen samt att lära från erfarenheter och förbättra prestanda över tid. Trots framsteg finns det utmaningar kring säkerhet, tillförlitlighet och etiska överväganden. Flera företag, inklusive Waymo, Tesla, Uber, General Motors Cruise, Baidu, Aptiv och Mobileye, utvecklar för närvarande självkörande bilsteknik.

Direktlänk Dela Open Source For You fördjupade 5 september

Ny forskningsrapport presenterar djupgående analys av marknaden för artificiell intelligens inom bilindustrin 2023-2030

En ny forskningsrapport presenterar en detaljerad analys av marknaden för artificiell intelligens inom bilindustrin 2023-2030. Rapporten undersöker olika typer och tillämpningar inom marknaden, inklusive tillväxtfaktorer, marknadsförhållanden och konkurrensanalys. Den globala marknaden för artificiell intelligens inom bilindustrin förväntas växa från miljoner USD 2023 till miljoner USD 2030, med en betydande årlig tillväxttakt under prognosperioden 2023-2030. Toppkonkurrenter i marknadsrapporten inkluderar AImotive, Argo AI, Astute Solutions, Audi, BMW och Tesla.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 september

Diskussionsforum om artificiell intelligens ledd av Chuck Schumer

Chuck Schumer, majoritetsledare i USA:s senat, har kallat till ett diskussionsforum om artificiell intelligens den 13 september. Deltagare inkluderar teknikledare som Elon Musk från Tesla, Mark Zuckerberg från Meta och Sundar Pichai från Alphabet. Sam Altman, uppfinnaren av OpenAI, och Satya Nadella, VD för Microsoft, kommer också att vara närvarande. Evenemanget kommer att äga rum bakom stängda dörrar och syftar till att skapa en grund för användning av AI. Diskussionen kommer före företagens större investeringar och det ökande intresset från användare, särskilt efter lanseringen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 2 september

Artificiell intelligens: En stor investeringsmöjlighet eller en besvikelse?

Artificiell intelligens (AI) hjälpte till att återuppliva många teknikaktier tidigare i år. Efter att björnmarknaden 2022 ledde till den värsta teknikutförsäljningen sedan finanskrisen, väckte OpenAI:s ChatGPT åter intresse för AI-aktier. Företag som Google-ägaren Alphabet har påstått att de är ett ´AI-first´-företag sedan 2016. Apple har finansierat forskning inom AI och maskininlärning i flera år, och många andra har utnyttjat tekniken i flera år. Grand View Research förutspår en årlig tillväxttakt på 37% för AI fram till 2030, vilket gör det till en marknad på 1,8 biljoner dollar det året. Trots detta kan AI fortfarande hamna kort i förväntningar. En av dess kritiska teknologier, robotaxin, är fylld med potentiella problem eftersom tekniska brister kan bli en fråga om liv och död.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 september

Elon Musks sociala medieplattform X samlar biometrisk information

Elon Musks sociala medieplattform X, tidigare känd som Twitter, har utökat den data den samlar in om användare för att inkludera biometrisk information. Informationen som samlas in - och hur den kan användas - får uppmärksamhet från teknikobservatörer. X planerar också att registrera information om sina användares utbildningsnivå och arbetslivshistoria. Denna data kommer, enligt Musks företag, att användas för att ge jobbrekommendationer. Ändringar i plattformens informationsinsamlingspraxis kommer att träda i kraft i slutet av september.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 september

Dow Jones stiger medan S&P 500 och Nasdaq är oförändrade

Dow Jones Industrial Average steg med 0,3% inför arbetsdagens helg. Icke-jordbruks lönedata visade att arbetsmarknaden försvagades i augusti med en ökning av arbetslöshetsgraden till 3,8%. Ekonomiska tillägg var 187 000 jobb i augusti, men lönedata för juni och juli reviderades nedåt. Tillverkningsaktiviteten i augusti kom in över förväntningarna på 47, med inköpschefsindex på 47,9, även om det var lägre än julis 49. S&P 500 föll till dagens lägsta vid middagstid och ökade med 0,2% kl. 16.00 ET på fredag. Nasdaq gav tillbaka morgonvinster och var oförändrad vid stängningsklockan. Volymen var lägre på både NYSE och Nasdaq jämfört med samma tid på torsdagen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 1 september

X:s sekretesspolicy bekräftar att offentliga data kommer att användas för att träna AI-modeller

X:s nyligen uppdaterade sekretesspolicy informerade användarna om att företaget nu skulle samla in biometrisk data samt användarnas jobb- och utbildningshistorik. Men det verkar inte vara det enda som X planerar att göra med användardata. Enligt en uppdatering till en annan del av policyn planerar företaget även att använda den insamlade informationen och annan offentligt tillgänglig information för att träna sina maskininlärnings- och AI-modeller. Förändringen uppmärksammades av Alex Ivanovs från Stackdiary, som har en historia av att hitta märkbara uppdateringar i teknikföretags användarvillkor. X:s policyförändring hittas i avsnitt 2.1 och lyder: ´Vi kan använda den information vi samlar in och offentligt tillgänglig information för att hjälpa till att träna våra maskininlärnings- eller artificiella intelligensmodeller för de ändamål som anges i denna policy.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 september

ChatGPT för företag: Allt du behöver veta

ChatGPT för företag är en AI-assistent skapad för professionella miljöer. OpenAI har nyligen lanserat ChatGPT Enterprise, en chatbot utformad för företag och företag. Denna version lovar mycket mer optimerad prestanda eftersom den har ökat lagring, hög säkerhetskryptering och obegränsad tillgång till högre hastighet GPT-4. Den har ett kontextuellt fönster på 32 000 tokens, vilket motsvarar bearbetning av mer text på en gång och längre konversationer. Tokens är delar av ett ord och 32 000 tokens, ungefär 24 000 ord. Företagskunder kommer att ha tillgång till obegränsade GPT-4-frågor i högre hastigheter. ChatGPT Enterprise tillgodoser kundernas säkerhetsbehov med funktioner som kryptering av ”vilande” data lagrade på OpenAI-servrar med AES 256-kryptering, en av de mest avancerade skyddsalgoritmerna som finns idag, och ”i transit”-kryptering via TLS 1.2+ -protokollet, som täcker användarnas inmatning och utmatning på internet, ibland används som en del av HTTPS-protokollet. Företagschatten är SOC 2 (System and Organization Controls 2) certifierad, ett schema som etablerats av American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) för att granska dynamiken i en organisations användning av kunddata för att säkerställa att det uppfyller säkerhets-, tillgänglighets-, bearbetningsintegritets- och sekretessstandarder. Tjänsten inkluderar en ny administrationskonsol som möjliggör masshantering av företagsanställda, domänverifiering och enkel inloggning eller SSO. Företag som är intresserade av denna tjänst blir ägare till chatboten och kontrollerar företagets data, utan att OpenAI kan ingripa i informationen som hanteras av den artificiella intelligensen. OpenAI har också noterat att chatboten ger obegränsad tillgång till avancerad dataanalys och kan användas med olika mallar för att skapa vanliga arbetsflöden och samarbeten. Verktyget är utformat för att möta företags och organisationers specifika behov genom att erbjuda större flexibilitet när det gäller integration, anpassning och kontroll över textgenerering. Företaget hävdar att ”AI kan hjälpa till att förbättra alla aspekter av arbetslivet och göra team mer kreativa och produktiva”. Å andra sidan bekräftade han att ”sedan lanseringen av ChatGPT för bara nio månader sedan har vi sett team adoptera det i mer än 80% av Fortune 500-företagen, som är bland de största amerikanska organisationerna med kapital öppet för alla investerare baserat på deras försäljningsvolym. OpenAI sa att bland de första företagen att anta ChatGPT Enterprise är Canva, Zapier och PwC och att, tack vare denna nya chatbot, ”de omdefinierar hur de arbetar”. Rachel Maga är en teknikjournalist som för närvarande arbetar på Globe Live Media agency. Hon har varit inom teknikjournalistikområdet i över fem år nu. Hennes livs största milstolpe är den inre rundturen i Tesla Industries, som gavs till henne av legenden Elon Musk själv.

Direktlänk Dela Globe Live Media fördjupade 31 augusti

Flertalet företag genomför aktiesplit, Nvidia och Alphabet förväntas ha betydande uppsida

Investorers entusiasm brukar öka när företag genomför en aktiesplit, vilket ofta är en indikator på en framgångsrik verksamhet. Några av de mest framstående aktiesplitarna de senaste åren inkluderar Apple, Amazon, Alphabet, Churchill Downs, Dexcom, Monster Beverage, Nvidia, Palo Alto Networks, Shopify och Tesla. Två tillväxtaktier där Wall Street ser betydande uppsida är Nvidia och Alphabet. Nvidia har sett sitt aktiepris skjuta i höjden i år på grund av ökad entusiasm kring artificiell intelligens (AI), och Alphabet har sett en 49% ökning av aktiepriset hittills i år, drivet av samma AI-vindar som Nvidia.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 augusti

USA:s upphovsrättskontor söker kommentarer om AI och upphovsrätt

USA:s upphovsrättskontor har utfärdat en officiell begäran om kommentarer och en undersökning om upphovsrätt och artificiell intelligens (AI). Begäran rör frågor relaterade till innehållet som AI producerar och hur beslutsfattare bör hantera AI som imiterar eller härmar mänskliga konstnärer. Kontoret söker ´faktisk information och åsikter´ om upphovsrättsfrågor som väckts av framsteg inom generativa AI-modeller som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. De som är intresserade av att kommentera under den officiella undersökningsperioden har fram till den 18 oktober att göra det.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 30 augusti

AI kommer att hjälpa människor att tänka smartare och snabbare, men kan också utnyttjas som ett vapen, varnar Microsofts president

AI är ett verktyg som kan hjälpa människor att tänka smartare och snabbare, men det kan också utnyttjas som ett vapen, varnar Microsofts president och vice ordförande Brad Smith. I en intervju med CNBC på Business 20 Summit i New Delhi, betonade Smith vikten av mänsklig tillsyn och reglering av AI. Han jämförde behovet av säkerhetsåtgärder inom AI med de inom el och transport, som säkringar och nödbromsar. Smith diskuterade också oro kring AI:s inverkan på jobb, och betonade att AI är ett verktyg som kompletterar mänskligt arbete snarare än ersätter det.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 30 augusti

Elon Musk vill visa att Tesla också är en AI-investering

Nvidia är aktiemarknadens AI-favorit, men Tesla CEO Elon Musk vill stjäla lite av dess glans genom att visa investerare att hans bilföretag också är en AI-investering.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 29 augusti

Workday markerar sin närvaro på AI- och maskininlärningsscenen

När investerare tänker på artificiell intelligens (AI) och de bästa AI-aktierna att köpa och bevaka, kommer namn som Nvidia, Alphabet, Microsoft och Meta Platforms ofta upp. Men även personalresursföretaget Workday gör sig gällande på AI- och maskininlärningsscenen då det intar en plats på IBD Breakout Stocks Index tillsammans med Nvidia. Workday har också gått med i Meta-aktien, Tesla och andra företagsprogramvaruföretag som ServiceNow, Salesforce, Datadog och Monday.com för att möta AI-efterfrågan och tjäna en plats på denna månads lista över nya köp av de bästa ömsesidiga fonderna. Workday används av mer än 10 000 organisationer runt om i världen och över branscher - från medelstora företag till mer än 50% av Fortune 500. Under de senaste tre kvartalen har Workday genererat en genomsnittlig vinsttillväxt på 52,3%, inklusive en ökning på 72% förra kvartalet.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 29 augusti

Världsledande techföretagsledare möts för att diskutera AI

Ledare för flera globala techföretag kommer att delta i ett stängt möte om artificiell intelligens (AI) i september. Mötet organiseras av den demokratiska senatsledaren Chuck Schumer. Bland de bekräftade deltagarna finns Mark Zuckerberg (Meta), Sam Altman (Open AI), Jensen Huang (Nvidia), Satya Nadella (Microsoft), Sundar Pichai (Alphabet) och Elon Musk (Tesla, Space X, Neuralink). Representanter för civilrättsgrupper och kreativa grupper kommer också att delta. Mötet är en del av Schumers arbete med att reglera AI-industrin. Slutsatserna kommer att redovisas efter mötet.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 29 augusti

USA:s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer värd för AI-forum med techledare

USA:s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer kommer att vara värd för ett forum om artificiell intelligens (AI) den 13 september, där teknikledare som Elon Musk (Tesla), Mark Zuckerberg (Meta Platforms), Sundar Pichai (Alphabet), Sam Altman (OpenAI) och Satya Nadella (Microsoft) kommer att delta. Forumet kommer att vara stängt och tvärpolitiskt. Många regeringar överväger hur man ska mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet på senare tid. Risken för AI för nationell säkerhet och ekonomin behöver hanteras, sa USA: s president Joe Biden i juni.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 29 augusti

Schumer samlar toppchefer för AI-forum

I september kommer senatsmajoritetsledaren Charles E. Schumer att samla högsta teknikchefer, inklusive Tesla VD Elon Musk, Meta VD Mark Zuckerberg och OpenAI VD Sam Altman, för ett forum om AI-policy. Schumer har tidigare antytt planer för ´AI Insight Forums´, som han säger kommer att vara grunden för hans ansträngningar att utforma tvärpolitisk lagstiftning för att hantera riskerna med artificiell intelligens. Gästlistan för det första forumet, planerat till den 13 september, inkluderar många av de mest inflytelserika cheferna inom AI, inklusive Google VD Sundar Pichai, Nvidia VD Jensen Huang, tidigare Google VD Eric Schmidt och Microsoft VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 29 augusti

Chuck Schumer kommer att vara värd för AI-forum med tech-ledare

Enligt en rapport kommer det stora artificiella intelligensforumet att hållas den 13 september. USA: s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer kommer att vara värd för teknikledare, inklusive Tesla VD Elon Musk, Meta Platforms VD Mark Zuckerberg och Alphabet VD Sundar Pichai, vid ett artificiellt intelligensforum den 13 september, rapporterade Axios på måndag. Det stängda forumet, som förväntas vara två till tre timmar, kommer också att innehålla OpenAI VD Sam Altman och Microsoft VD Satya Nadella. Schumer har tidigare antytt att forumet skulle ´lägga en ny grund för AI-policy.´

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 29 augusti

USA: s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer värd för AI-forum med teknikledare

USA: s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer kommer att vara värd för teknikledare inklusive Tesla CEO Elon Musk, Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai på ett artificiell intelligens (AI) forum den 13 september. Forumet, som kommer att vara stängt för allmänheten, kommer också att innehålla OpenAI CEO Sam Altman och Microsoft CEO Satya Nadella. Flertalet regeringar överväger nu hur man kan mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet på senare tid efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 29 augusti

Öppen kritik mot OpenAI och dess ChatGPT för att sprida felaktig information

OpenAI:s ChatGPT har kritiserats för att medvetet sprida felaktig information och skapa påhittade händelser. Programvaran, som syftar till att tillfredsställa snarare än att vara korrekt, har anklagats för att bli allt sämre över tid. Kritiken baseras på direkta erfarenheter från försök att hjälpa advokatbyråer att undersöka bedrägeri bland plattformar som erbjuder chattjänster. OpenAI har nyligen marknadsfört sig själv med vilda, spekulativa framtidsorienterade löften om att magiskt uppnå ´Enterprise´ säkerhetscertifieringar långt innan det har utfört det faktiska arbetet.

Direktlänk Dela Flying Penguin fördjupade 29 augusti

Nycklar till effektivt ledarskap i åldern av artificiell intelligens

Möjligheter och nycklar till mer effektivt ledarskap. Den snabba utvecklingen av artificiell intelligens leder till en djupgående förändring i näringslivet, med både utmaningar och möjligheter. Detta nya verktyg revolutionerar hur vi driver organisationer och det är viktigt att veta hur vi kan dra nytta av det. Artificiell intelligens ger tillgång till enorma mängder data och avancerad analys, vilket gör det möjligt för oss att fatta informerade, evidensbaserade beslut. AI ändrar hur ledare interagerar med sina team och kunder genom att automatisera rutinmässiga och repetitiva uppgifter. Artificiell intelligens förbättrar kundupplevelsen genom att ge snabba och korrekta svar på deras behov. Företagsledare måste säkerställa att AI används ansvarsfullt, undviker bias och säkerställer transparens i de algoritmer som används.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 29 augusti

Teknikledare träffar lagstiftare för att diskutera AI-regler

Ledare för Google, OpenAI, Microsoft och andra företag kommer att träffa lagstiftare den 13 september för att inleda lyssningssessioner som kan forma regler för AI i USA. Senator Chuck Schumer från New York planerar att inleda en serie lyssningssessioner nästa månad om reglering av artificiell intelligens med Elon Musk från Tesla, Sundar Pichai från Google, Sam Altman från OpenAI och Satya Nadella från Microsoft. Sessionerna syftar till att utbilda kongressmedlemmar om riskerna med AI, inklusive jobbförluster, spridning av desinformation och stöld av immateriella rättigheter. Mötet kommer också att inkludera medlemmar från medborgarrätts- och arbetsgrupper samt den kreativa gemenskapen.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 29 augusti

Google Bards AI förutspår framgång för kryptovalutorna Dogecoin, XRP och Everlodge

Google Bards AI-chatbot har nyligen avslöjat att Dogecoin (DOGE), XRP (XRP) och Everlodge (ELDG) är tre solida investeringar för 2023. Dogecoin förväntas öka till $0.098, medan XRP förväntas nå $1.61 till 2025, enligt Google Bard. Everlodge förväntas växa 25 gånger fram till slutet av året. Everlodge-plattformen introducerar ett nytt tillvägagångssätt mot fastighetsbranschen, vilket kommer att förändra dynamiken i fastighetsinvesteringar. Genom Everlodge kan vem som helst enkelt investera i semesterbostäder och till och med få gratis nattvistelser.

Direktlänk Dela The Portugal News fördjupade 28 augusti

Elon Musk fortsätter stödja Dogecoin trots rättsliga utmaningar

Dogecoin (DOGE) fortsätter att locka stora projekt på grund av sin popularitet och koppling till Elon Musk, VD för både Tesla och Twitter. Musk har nyligen begärt att en stämning från en grupp missnöjda DOGE-investerare mot honom ska avvisas. DOGE-priset steg med 15% efter nyheten om att Ripple (XRP) säkrade en delvis seger i sin juridiska strid med U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) den 13 juli. Trots Musks entusiastiska stöd för DOGE har han uttryckt skepsis mot ChatGPT, den trendiga AI-applikationen. En grupp Dogecoin-investerare föreslog en grupptalan och anklagade Musk för insiderhandel och manipulation av DOGE.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 27 augusti

Elon Musk och Dogecoin: En fortsatt stark koppling enligt AI-verktyget ChatGPT

Dogecoin (DOGE) fortsätter att locka stora projekt på grund av sin popularitet, mycket tack vare Elon Musk, VD för Tesla och Twitter. Musk har nyligen tweetat att ´X är en hund- och Doge-vänlig plats!´, vilket har lett till en del kontrovers. En grupp Dogecoin-investerare har föreslagit en grupptalan, anklagande Musk för insiderhandel och manipulation av DOGE, vilket har kostat dem miljarder dollar. Trots detta har DOGE´s pris ökat med 15% efter att Ripple (XRP) säkrade en delvis seger i sin rättsliga strid med U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 27 augusti

Apple, Microsoft och Alphabet förutspås vara de största AI-bolagen 2030

Enligt en prognos kommer Apple, Microsoft och Alphabet vara de största företagen inom artificiell intelligens (AI) 2030. Apple, som idag är världens största företag baserat på marknadsvärde, förväntas behålla sin position tack vare dess satsning på AI. Microsoft, enda AI-bolaget förutom Apple med ett marknadsvärde över 2 biljoner dollar, förväntas vara det näst största AI-bolaget 2030. Alphabet förväntas bli det tredje största AI-bolaget 2030, trots teorier om att AI kan störa företagets Google Search-verksamhet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 augusti

ChatGPT-prompt hjälper dig att härma Elon Musk

Elon Musk, teknikmiljardär och VD, är känd för att påverka världen genom sina handlingar och uttalanden. För de som vill efterlikna hans ledarskap och karaktär finns det nu ChatGPT-prompt som kan hjälpa. Några av dessa inkluderar att avboka möten, vilket Musk föredrar att göra för att fokusera på att göra skillnad snarare än att vara upptagen. En annan prompt handlar om att skapa återkopplingsloopar för att förbättra processer och hitta fel som hindrar framsteg. Musk är också känd för att arbeta i fem minuters block för att effektivt hantera sina sex företag.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 25 augusti

Generativ AI-marknad förväntas nå 72,80 miljarder dollar 2030

Reportlinker.com har släppt en rapport som bedömer den globala marknaden för generativ artificiell intelligens (AI). Marknaden värderades till 6,93 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 72,80 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 35,95% mellan 2023 och 2030. Generativ AI används i en mängd olika sektorer, inklusive IT, robotik, underhållning, marknadsföring, hälso- och sjukvård, utbildning, bank, finansiella tjänster och försäkringar (BFSI). Trots vissa utmaningar, som brist på specialiserad arbetskraft och höga implementeringskostnader, driver stora datauppsättningar, ökad efterfrågan på djupinlärning och expansionen av Internet of Things (IoT) marknadens expansion.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 25 augusti

Google Bards AI förutser Bitcoin-värdet för 2023

Bitcoin (BTC) har upplevt en betydande nedgång de senaste veckorna, med ett värde som minskat till ungefär 26 000 dollar. Detta kommer bara en månad efter att kryptovalutan nästan nådde 30 000 dollar. Fallet kan tillskrivas en kombination av faktorer, inklusive minskad marknadsdeltagande, brist på stora utvecklingar gällande Bitcoin-börsfonder (ETF) och rapporter som indikerar att SpaceX, ledd av Elon Musk, minskade sina Bitcoin-innehav. För att få fler insikter om BTC:s framtida prisbana konsulterade Finbold Alphabet´s (NASDAQ: GOOGL) AI-bot, Google Bard, den 25 augusti. Bard förutspådde att det lägsta genomsnittliga priset Bitcoin kan nå 2023 är 20 759 dollar.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 25 augusti

Google Bards förutsägelse om Bitcoins pris 2023

Bitcoin har upplevt en betydande nedgång de senaste veckorna, med ett värde som sjunkit till cirka 26 000 dollar. Detta kommer knappt en månad efter att kryptovalutan nästan nådde 30 000 dollar. Nedgången kan tillskrivas en kombination av faktorer, inklusive minskad marknadsdeltagande, brist på stora framsteg gällande Bitcoin-baserade börshandlade fonder (ETF), samt rapporter om att SpaceX, ledd av Elon Musk, minskat sina Bitcoin-innehav. Google Bards artificiella intelligens förutspår att det lägsta genomsnittliga priset Bitcoin kan nå 2023 är 20 759 dollar, baserat på analyser av flera finansiella experter.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 25 augusti

Elon Musk drog sig tillbaka från OpenAI på grund av önskan att vara i rampljuset

Elon Musk, en av grundarna av OpenAI, drog sig tillbaka från företaget innan utvecklingen av det framstående AI-systemet ChatGPT tog fart. En rapport av Reid Hoffman, som tidigare arbetat med Musk på PayPal och är medgrundare till LinkedIn, antyder att Musk sa att AI bara har en framtid om han bygger den. Musk har alltid velat vara i rampljuset, vilket kan ha bidragit till hans beslut att dra sig tillbaka från ChatGPT. Hoffman påstår att Musks inställning speglas i hans andra verksamheter, och att han vill vara ´Messias´.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 25 augusti

AI-chattroboten Chat GPT nu tillgänglig som mobilapp

Chat GPT, en chattrobot som använder artificiell intelligens för att svara på frågor, lanserades i slutet av november 2022. Ursprungligen fungerade den bara via en datorns webbläsare, men nu finns det också en mobilapp. Trots att engelska ger bästa resultat kan svenska också användas. Chat GPT kan även utföra konkreta textuppgifter, vilket har lett till oro inom skolvärlden att elever kan låta en robot skriva sina uppsatser. Tjänsten är gratis men kräver registrering. Det finns också en betaltjänst, Chat GPT Plus, som kostar 20 dollar i månaden och erbjuder fördelar som direkt tillgång, snabbare svarstider och prioriterad tillgång till nya tjänster och funktioner. Chat GPT är utvecklad av Open AI, ett företag med kopplingar till bland annat Elon Musk och Microsoft.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 25 augusti

Elon Musk drog sig tillbaka från OpenAI innan ChatGPT utvecklades

Elon Musk, som medgrundade OpenAI med Sam Altman, drog sig tillbaka från företaget långt innan ChatGPT-systemet utvecklades och fängslade världen. En rapport av Reid Hoffman, som är känd för sitt arbete med Elon på PayPal och som medgrundare av LinkedIN, avslöjar en mörk hemlighet om Teslas VD. Rapporten hävdar att Musk sa att AI bara har en framtid om han bygger den och att han har en sorts besatthet av att vara i rampljuset. Detta ledde till att han helt drog sig ur utvecklingen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 24 augusti

Teknikaktier tappar medan obligationsavkastningar stiger

En rally i stora teknikföretag svalnade när obligationsavkastningar steg, med handlare som väntade igenom kommentarer från en mängd tjänstemän vid Federal Reserve och väntade på Jerome Powells tal på fredag för ledtrådar om räntornas framtid. S&P 500 raderade vinster, medan Nasdaq 100 föll mer än 1%. Tvååriga statsobligationsavkastningar, som är mer känsliga för omedelbara politiska drag, svävade nära 5%. Megacap-utrymmet kom under press, med Tesla Inc. och Apple Inc. som sjönk minst 1,6%. Nvidia Corp. beskars en framsteg som skickade chipmakaren till en all-time high.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Födelsen av ChatGPT markerar en milstolpe i utvecklingen av AI-industrin och har snabbt dragit till sig en stor användarbas. Elon Musk, Teslas grundare och världens rikaste man, har grundat ett företag som heter X.AI och lanserat en AI kallad ´TruthGPT´ för att utmana OpenAIs populära chatbot CHATGPT. Musk har också köpt 10 000 GPU-chips för att utveckla ChatGPT-produkter. Mark Zuckerberg, Meta´s VD, har också uttryckt ett intresse för AI och metaversum-teknologi. WIMIHologram Cloud (NASDAQ: WIMI), en ledare inom AI, har utökat sitt engagemang inom AI och ser en ny investeringsboom på sekundärmarknaden tack vare populariteten hos ChatGPT.

Newstrail fördjupade 24 augusti

Nvidias aktier stiger efter stark prognos, lyfter tekniksektorn

Nvidia, teknikföretaget vars logo syns vid dess huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien, har sett sina aktier stiga med 7,9% till $508,56 i förhandeln efter att ha förutspått en kvartalsomsättning som långt överträffade förväntningarna. Företaget meddelade också att det skulle köpa tillbaka aktier för $25 miljarder. Detta stärkte investerares förtroende för en boom inom artificiell intelligens (AI) och lyfte aktier i stora teknik- och tillväxtbolag. Aktier i andra teknikrelaterade företag som Amazon.com, Tesla och Meta Platforms steg mellan 1% och 2,2% före öppningen. Andra stora AI-spelare, som dataanalysföretaget Palantir Technologies och chipföretagen Advanced Micro Devices och Marvell Technology, ökade mellan 2,6% och 4,4%.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 augusti

21 exempel på AI som gått snett: från roliga missförstånd till skrämmande misstag

AI har utvecklats långt bortom vad programmerare någonsin trodde var möjligt, men det är långt ifrån perfekt. Vissa av AI: s största misslyckanden är rent av skrämmande, medan andra är oändligt mer roliga. Från underkläder som spårar din hälsa till chattbotar som uppmuntrar till självmord, har vi hittat 21 av de mest roliga och skrämmande exemplen på AI som gått fel. Så läs vidare för att ta reda på varför AI inte kommer att ersätta människor inom en snar framtid - åtminstone inte förrän vi löser några problem i programmeringen.

Direktlänk Dela Private Internet Access fördjupade 24 augusti

AI-drivna kryptobedrägerier: ChatGPT används för att främja Bitcoin-bedrägerier på Twitter

Bedragare använder AI-genererat innehåll för att hypea specifika tokens. Forskare har nyligen upptäckt Fox8, ett botnät som fokuserar specifikt på krypto, som används av 1 000 konton som använder ChatGPT för att generera och publicera innehåll om ämnet. Dessa konton använde även det populära språk-AI:et för att svara på potentiella offer. Fox8 hittades för att använda ChatGPT för att posta innehåll på X (tidigare Twitter). Forskare använde en specifik fras som ofta används av ChatGPT för att spåra Fox8-innehåll. Elon Musk, vars namn har blivit förknippat med krypto, har ännu inte lyckats uppfylla sitt löfte om att eliminera botproblemet på plattformen.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 23 augusti

Nvidia-aktier stiger på förväntningar om stark framtid och AI-investeringar

Aktier i teknikföretaget Nvidia steg med 0,5% på onsdagen på grund av ökande förväntningar om att chipdesignern kommer att leverera en stark framtid och stärka marknaderna när den skördar fördelarna med tidiga investeringar i artificiell intelligens. Aktierna i det mest värdefulla chipföretaget hade kortvarigt nått en rekordhög nivå i föregående session, men slutade 2,8% lägre när marknaderna generellt sett sjönk. Aktien har stigit 14% under den senaste veckan och tredubblats i värde hittills i år.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 augusti

Google Bards AI identifierar Pomerdoge som bästa investeringen 2023

Google Bards AI har identifierat Pomerdoge (POMD) som den bästa investeringen 2023. Denna prognos kommer när kryptosamhällets uppmärksamhet, inklusive innehavare av Render (RNDR) och Injective (INJ), riktas mot denna framväxande meme-mynt. Pomerdoge skapar ett plask i kryptopoolen genom att integrera meme-kulturen med spel-till-tjäna-spel, inslaget i ett väldefinierat ekosystem. Det inkluderar ett P2E-spel där spelare kan engagera sig globalt och en marknadsplats, Pomerplace, för handel med in-game tillgångar. Google Bards godkännande av Pomerdoge är rotat i dess unika blandning av innovativt spel, community-engagemang och en lovande ekonomisk modell. Dessutom speglar Pomerdoges community-drivna natur framgångsrika modeller inom krypto, vilket potentiellt lovar en framgångsrik bana. Det noterar till och med att Pomerdoge kan replikera den 100x tillväxt som Dogecoin upplevde i de tidigare tjurmarknaderna.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 23 augusti

Företag använder AI och ML för att förbättra kundupplevelsen

Företag använder alltmer artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för att förbättra kundupplevelsen och engagemanget. Med AI och ML kan företag förbättra sina interaktioner med kunder, öka produktiviteten, minska kostnaderna och mycket mer. Rapporter visar att 35% av företagen använder AI i sin verksamhet, och 42% undersöker sätt att implementera AI i framtiden. Företag som Amazon, Netflix, Decathlon, PayPal och Tesla har framgångsrikt använt AI och ML för att förbättra kundupplevelsen.

Direktlänk Dela WhaTech fördjupade 23 augusti

Amerikaner oroar sig över AI och integritet, enligt rapport

Enligt en ny rapport är amerikaner mycket oroliga över data, integritet och den snabba utvecklingen av AI. Rapporten, som utförts av PrivacyHawk, visar att 92% vill ha en nationell integritetslag, 66% tror att integritetshot har förvärrats det senaste året och 80% är oroliga för att deras personuppgifter används för att träna AI-modeller. Dessutom tror 48% att AI kommer att påverka dem negativt och 51% litar inte på att företag kan skydda deras data. Endast 5,7% av amerikanerna är inte oroliga över riskerna med sina personuppgifter.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 augusti

Elon Musks avgång från OpenAI och dess inverkan på företaget

2018 lämnade teknikmagnaten Elon Musk OpenAI, organisationen bakom utvecklingen av ChatGPT, vilket skickade chockvågor genom AI-gemenskapen. Musk, en av grundarna till OpenAI, hade investerat mellan 50 och 100 miljoner dollar av sin personliga förmögenhet i initiativet. Hans avgång innebar inte bara förlusten av en visionär styrelseledamot, utan också en betydande finansiell stödjare. Trots utmaningarna har OpenAI lyckats skaffa sig en nisch inom AI-landskapet. Efter släppet av sin AI-chatbot, ChatGPT, säkrade företaget en investering på 10 miljarder dollar från Microsoft och samlade in ytterligare 495 miljoner dollar från venturekapitaljättar.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 22 augusti

The New York Times blockerar OpenAI från att skrapa data

AI-företag, särskilt OpenAI, granskas noga när det gäller den data de använder för att träna sina AI-modeller. OpenAI har stått inför flera rättsprocesser på grund av påstådda datainsamlingar utan samtycke. The New York Times har tagit steg för att förhindra att dess data används för att träna AI-modeller genom att blockera OpenAI:s webbsökare, GPTBot. Restriktionen har varit aktiv sedan 17 augusti, ungefär samtidigt som nyhetsföretaget uppdaterade sina användarvillkor för att förbjuda andra företag att skrapa information för att träna AI-system och algoritmer. Publikationen överväger även rättsliga åtgärder mot AI-företaget.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 22 augusti

AI, dataintrång och cybersäkerhet: Senaste nyheterna från teknologivärlden

Forskare vid Indiana University Bloomington har upptäckt att hotaktörer har börjat använda ChatGPT i en botnet kopplad till ett kryptovalutabedrägeri. Storbritanniens National Cyber Security Centre driver ett Early Warning-system som varnar organisationer som är måltavlor för ransomware-attacker. Tesla har rapporterat ett dataintrång där två tidigare anställda läckt information om över 75 000 anställda till den tyska tidningen Handelsblatt. Forskare vid AT&T Alien Labs har upptäckt en hotaktör som driver en proxytjänst med över 400 000 utgångsnoder. Den japanska klocktillverkaren Seiko har utsatts för en ransomware-attack. Den brasilianska hackaren Walter Delgatti Neto påstår att president Jair Bolsonaro bad honom att attackera landets elektroniska röstningssystem. Storbritanniens regering uppmuntrar skolor att anmäla sig till programmet Cyber Explorers. Vita husets infrastrukturkoordinator Mitch Landrieu meddelade att regeringen har tilldelat cirka 667 miljoner dollar i bidrag och lån för att bygga ut bredbandsinfrastrukturen på landsbygden i USA.

Direktlänk Dela CISO Series fördjupade 22 augusti

Elon Musks avgång från OpenAI var ´svår´, enligt VD Sam Altman

Elon Musks avgång från OpenAI beskrevs som ´svår´ av VD Sam Altman, som var tvungen att omorientera sitt liv och säkerställa tillräcklig finansiering för företaget när Twitter-ägaren lämnade. Musk var en av medgrundarna till OpenAI när företaget grundades 2015. Men 2018 lämnade Musk företaget och avstod också från all sin andel i det. Altman har ofta pratat om hur hans skapelse, ChatGPT, kan vara farlig om den inte regleras. Han har mer än en gång sagt att han är rädd för AI-chattbotten och nyligen, när han var i Indien, sa han att han inte litar på alla ChatGPT:s svar.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 22 augusti

OpenAI:s VD Sam Altman om Elon Musks avgång: ´Det var väldigt tufft´

OpenAI:s VD Sam Altman uttrycker att Elon Musks avgång från företaget 2018 var en utmaning och att han tvingades omorganisera mycket av sitt liv och sin tid. Musk, som tros ha investerat mellan 50 och 100 miljoner dollar i OpenAI, avgick från styrelsen efter att hans försök att ta över företaget avvisades. Sedan dess har Musk kritiserat OpenAI för att prioritera vinster över AI-säkerhet. Altman har svarat på kritiken genom att kalla Musk för ´fel´ och ´elak´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 21 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination för att förbättra sin AI-utveckling genom spel

OpenAI har förvärvat New York-baserade startup Global Illumination för att uppnå sitt slutliga mål att uppnå artificiell allmän intelligens (AGI). Global Illumination har använt AI för att bygga kreativa verktyg och digitala upplevelser och har tidigare bidragit till produkter på Instagram och Facebook. Teamet arbetar för närvarande på Biomes, ett open source MMORPG som liknar Microsofts Minecraft. Förvärvet kommer vid en viktig tidpunkt för OpenAI, som står inför utmaningar med användarbehållning och insamling av träningsdata. Genom att utforska spel och förstärkningsinlärning hoppas OpenAI kunna samla in omfattande data om mänsklig-datorinteraktion för att främja sin forskning och utveckling av AGI-system.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 21 augusti

AI och dess inverkan på kulturkriget: Elon Musk och högeraktivister kritiserar ´woke AI´

Elon Musk, miljardär och VD för Tesla, har kritiserat artificiell intelligens (AI) för att vara för ´woke´ och har lanserat sitt eget AI-företag, xAI, som han hävdar kommer att vara ´maximalt sann´. Musk har varnat för AI:s existentiella hot i ett decennium och har nyligen undertecknat ett öppet brev som uttrycker oro över att det kan förstöra mänskligheten, men har samtidigt arbetat för att främja teknikens utveckling. Musk var tidig investerare och styrelsemedlem i OpenAI och har sagt att hans nya AI-företags mål är att ´förstå universums sanna natur´. Samtidigt har högeraktivister och republikanska politiker kritiserat stora AI-företag för att använda ´woke´ träningsdata och har varnat för att ´woke AI´ är ett brådskande hot. Denna kritik kommer samtidigt som miljarder dollar strömmar in i kapprustningen för att skapa allt mer avancerad AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 21 augusti

Filantroper och teknikmiljardärer finansierar AI för det gemensamma goda

Teknikexperter varnar för den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI), men filantroper och teknikmiljardärer svarar med ökade bidrag. Mycket av filantropin fokuserar på ´teknik för det goda´ eller ´etisk AI´, som undersöker hur man kan lösa eller mildra de skadliga effekterna av AI-system. Vissa tror att AI kan användas för att förutsäga klimatkatastrofer och upptäcka nya läkemedel för att rädda liv. Andra varnar för att stora språkmodeller snart kan rubba vitkragarprofessioner, bränslemissinformation och hota nationell säkerhet. Före detta Google VD Eric Schmidt och hans fru Wendy har till exempel åtagit sig hundratals miljoner dollar till AI-bidragsprogram. Salesforce är också intresserade av att hjälpa ideella organisationer att använda AI. LinkedIn medgrundare Reid Hoffman är en annan stor donator som tror att AI kan förbättra mänskligheten.

Direktlänk Dela The News Herald fördjupade 21 augusti

Filantroper investerar i ´etisk AI´ för att motverka skadliga effekter

Teknikexperter varnar för den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI), men filantroper, inklusive långvariga stiftelser och teknikmiljardärer, svarar med en ökning av bidrag. Många av dessa bidrag fokuserar på ´teknik för gott´ eller ´etisk AI´, som utforskar hur man kan lösa eller mildra de skadliga effekterna av AI-system. Vissa tror att AI kan användas för att förutsäga klimatkatastrofer och upptäcka nya läkemedel. Andra varnar för att stora språkmodeller snart kan rubba vitkragsyrken, bränslemissinformation och hota nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Tulsa World fördjupade 21 augusti

Diskussion om fyra populära AI-aktier som kan erbjuda köpmöjligheter

I en nyligen publicerad video diskuteras fyra populära AI-aktier som kan erbjuda investerare köpmöjligheter. Aktiekurserna som användes var eftermarknadspriserna den 17 augusti 2023. Videon publicerades den 17 augusti 2023. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Palantir Technologies och Tesla. Han är en affiliate till The Motley Fool och kan kompenseras för att marknadsföra deras tjänster. Om man väljer att prenumerera via deras länk kommer de att tjäna extra pengar som stödjer deras kanal. Deras åsikter förblir deras egna och påverkas inte av The Motley Fool.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Forskare vid MIT utvecklar flytande neurala nätverk för robotik

Forskare vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utvecklat flytande neurala nätverk, en typ av neurala nätverk som kan anpassa sig även efter träning. Ramin Hasani, huvudförfattare till arbetet och huvud AI och maskininlärningsforskare vid Vanguard Group, beskriver dessa nätverk som mer flexibla och mindre i storlek jämfört med traditionella neurala nätverk. Flytande neurala nätverk kan köras med mindre datakraft, vilket innebär att de kan utföra komplexa resonemang med enklare hårdvara. Daniela Rus, medförfattare till arbetet och chef för MIT CSAIL, anser att dessa nätverk kan hjälpa till att förbättra säkerheten inom robotik genom att ge mer transparens i beslutsprocessen.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 17 augusti

Miljardärinvesterare säljer Tesla och Palantir, köper Nvidia

Tidigare i veckan släpptes kvartalets viktigaste data. Måndagen den 14 augusti var sista dagen för pengaförvaltare med minst 100 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning att lämna in formulär 13F till Securities and Exchange Commission. En 13F ger investerare en inblick i vad Wall Streets ljusaste hjärnor köpte, sålde och höll under det senaste kvartalet. Två AI-aktier såldes aggressivt av miljardärinvesterare under andra kvartalet, medan en annan branschledare köptes flitigt. Tesla och Palantir Technologies såldes, medan Nvidia köptes.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 augusti

Artificiell intelligens: revolutionerande potential och utmaningar

Artificiell intelligens (AI) har potential att revolutionera våra liv, men innebär också utmaningar. AI:s historia började med datorernas framväxt på 1950-talet. Trots begränsningar i datorkraften kunde forskare utveckla system som kunde efterlikna människors problemlösningsförmåga. AI har sedan dess utvecklats betydligt och är nu integrerat i många teknologier vi använder dagligen, inklusive Google-sökningar och Gmail. AI används i personliga enheter, smarta hem, hälso- och fitnessspårare, sjukvård, transport, kommunikation, utbildning, finans och e-handel. AI kommer troligen att bli mer integrerat i samhället och förändra hur vi le