» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

TikTok är en populär sociala medier-app som låter användare skapa och dela korta videoklipp, ofta med musik, filter och andra kreativa effekter. Den har sitt ursprung i Kina och ägs av företaget ByteDance. TikTok har blivit mycket populär bland unga människor över hela världen och har miljontals användare. Användare kan följa varandra, gilla och kommentera videor samt delta i utmaningar och trender. TikTok har också blivit en plattform för influencers, marknadsföring och talangupptäckt, och har förändrat sättet människor konsumerar och skapar innehåll på nätet.

Senaste nytt kring TikTok

AI-videoredigeringsverktyg förbättrar användarupplevelsen

AI-videoredigeringsverktyg kan göra redigeringsprocessen mer tillgänglig och mindre överväldigande, särskilt för nybörjare. Wondershare Filmora är ett populärt AI-videoredigeringsprogram med miljontals användare över hela världen. Dess intuitiva gränssnitt och mångsidiga funktioner gör det till ett förstahandsval för nybörjare och tillfälliga videoredigerare. Verktyget erbjuder en användarvänlig upplevelse med robusta AI-funktioner och ett omfattande bibliotek med effekter. Trots att det kan sakna vissa avancerade verktyg för högkvalitativa projekt, gör dess överkomliga pris, användarvänlighet och rikliga lärande resurser det till ett attraktivt val för nybörjare och mellannivåanvändare.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Meta lanserar omfattande AI-satsning

Meta lanserar sin mest omfattande AI-satsning hittills, där bolagets AI-assistent integreras i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. AI-assistenten började under torsdagen att synas för användare i Australien, Kanada, Singapore och Sydafrika. Assistenten syns direkt i chattjänsten Messenger, där användare kan ställa frågor genom att tagga den. Den kan också användas direkt i tidslinjen för att ställa frågor relaterade till inlägg. Det är oklart när AI-assistenten blir tillgänglig för användare i Sverige.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupar idag

Adobe lanserar Adobe Express mobilapp med Firefly AI för innehållsskapare

Adobe har lanserat sin senaste mobilapp, Adobe Express, med Firefly generative AI för att erbjuda miljoner innehållsskapare kraftfulla verktyg för att skapa framstående innehåll på språng. Appen, tillgänglig på både webb- och mobilplattformar (iOS och Android), introducerar Firefly AI-funktioner som Text till Bild, Generative Fill, Texteffekter och Text till mall för första gången på mobila enheter. Appen möter det ökande behovet av innehållsskapande på plattformar som TikTok och Instagram. Adobe Express erbjuder en svit av kreativa verktyg och AI-funktioner, vilket gör det möjligt för användare att producera högkvalitativt innehåll enkelt.

Direktlänk Dela UberGizmo fördjupade igår

Adobe lanserar ny mobilapp med Firefly generativ AI

Adobe har lanserat en ny mobilapp, Adobe Express, som använder Firefly generativ AI. Appen erbjuder funktioner som text till bild, generativ fyllning, texteffekter och text till mall, vilket gör det enkelt för användare att skapa och dela innehåll på sociala medier. Adobe Express är kompatibel med andra Adobe Creative Cloud-appar, vilket gör det möjligt för användare att skapa, redigera och samarbeta på språng. Appen är gratis att ladda ner på Android och iOS-enheter och stöder ett brett utbud av språk. En Premium-nivå finns tillgänglig som låser upp ytterligare funktioner.

Direktlänk Dela Hot Hardware fördjupade igår

OpenAI står inför flera rättsliga strider om upphovsrätt och kontrakt

OpenAI och Microsoft står inför flera stämningar på grund av påstådda brott mot upphovsrätten. New York Times, Alternet och Raw Story har stämt företagen för att ha använt deras innehåll utan licens för att träna OpenAIs generativa AI, ChatGPT. En grupp programmerare har också stämt på grund av användning av öppen källkodsprogramvara för Microsofts AI-baserade programmeringsverktyg, CoPilot. OpenAI har också stämts i klassåtgärder som inkluderar komiker Sarah Silverman, författare Michael Chabon och dramatiker David Henry Hwang. Dessutom har OpenAI stängt av ByteDances konto på grund av påstådd användning av OpenAIs API för att träna sin egen AI, vilket strider mot OpenAIs användarvillkor. Elon Musk har också stämt OpenAI och dess grundare Sam Altman för brott mot kontrakt och orättvis konkurrens.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade igår

AI-tjänster revolutionerar musikskapande

AI-tjänster som Suno och Udio revolutionerar musikskapandet genom att skapa nya sorters låtar och sudda ut gränsen mellan artist och lyssnare. Suno och Udio har utvecklats av tidigare Google AI-avdelning Deep Mind och har investerare som artister som Common och Will.I.Am. Dessa tjänster gör det möjligt för icke-musiker att skapa musik, liknande hur Instagram och TikTok har gjort alla till fotografer och videomakare. Dessa plattformar är designade med gränssnitt som liknar Spotify och Youtube, där användare kan bli inspirerade genom att lyssna på vad andra har skapat.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade i förrgår

AI förändrar onlinesökning och affärsverksamhet

Integrationen av artificiell intelligens (AI) i sökmotorer på nätet omdefinierar tillgängligheten och effektiviteten i informationssökning, vilket påverkar hur vi interagerar med den digitala världen. Googles senaste innovationer, såsom ´Circle to Search´ och AI-drivna multisökfunktioner, visar AI:s inverkan på sökfunktioner. AI:s inflytande på innehållsskapande har lett till att sökmotorer prioriterar högkvalitativt, mänskligt genererat innehåll. Sökområdet expanderar bortom traditionella motorer som Google, med plattformar som TikTok, YouTube, Pinterest och Reddit som används allt mer som alternativa sökkällor. Bloomberg har utnyttjat AI för att förbättra funktionaliteten i sin Terminal, vilket erbjuder AI-drivna sammanfattningar av vinstsamtal. På juridiskt område har Bloomberg Law integrerat AI för att effektivisera juridisk forskning och arbetsflöde. I finanssektorn representerar BloombergGPT en betydande framsteg, en kraftfull AI-modell utformad specifikt för att hantera komplexa finansiella data.

Direktlänk Dela Capital Finance International fördjupade i förrgår

Adobe lanserar Adobe Express app för mobila användare globalt

Adobe har lanserat Adobe Express app till alla mobila användare över hela världen. Tillgänglig på både iOS och Android, introducerar appen populära Firefly generativa AI-funktioner som Text till Bild, Generativ Fyllning, Texteffekter och Text till Mall till mobila enheter. Adobe Express gör det enkelt att skapa och samarbeta på sociala medieinnehåll för plattformar som TikTok och Instagram, vilket ökar kreativiteten och produktiviteten på både webben och mobilen. Den nya Adobe Express mobil kan laddas ner gratis på många språk och på de flesta Android och iOS-enheter.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade i förrgår

AI-genererade sånger av Drake och Taylor Swift skapar debatt

Under den senaste veckan har sånger av Drake och Taylor Swift tyckts läcka online, vilket har skapat enorma reaktioner. Stora Reddit-trådar har uppstått, där musikval dissekeras. Men varken Swift eller Drake har bekräftat att sångerna är äkta. Istället har stora grupper på sociala medier hävdat att sångerna är AI-genererade bluffar. Dessa typer av argument har nyligen intensifierats och kommer att fortsätta att öka, eftersom AI-vokala kloner fortsätter att förbättras och blir allt mer tillgängliga för vanliga människor.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade i förrgår

Taylor Swifts nya album kan ha läckt före utgivningen

Taylor Swifts nya album kan ha läckt på internet några dagar före dess officiella utgivning. Ryktena började spridas när utdrag från albumet, som påstås ha stulits från en Google Drive-länk, dök upp online. Fansen har också märkt en eventuell läcka av Swifts låt ´Fortnight´ på TikTok. Vissa tror att läckan är äkta eftersom länken innehöll 17 låtar, vilket är det exakta antalet förväntade låtar på det nya albumet. Swifts fans har snabbt gått i försvar och försökt stoppa spridningen av läckan. Enligt Us Weekly har vissa sökord på Twitter, som ´Taylor Swift leak´, blivit förbjudna som ett resultat.

Direktlänk Dela Perez Hilton fördjupade i förrgår

UK regulator undersöker användning av AI för att skydda barn online

Den brittiska regulatorn Ofcom planerar att utforska hur AI används för att bekämpa skadligt innehåll riktat mot barn på nätet. Ofcom kommer att lansera en konsultation om hur AI och andra automatiserade verktyg används idag, och kan användas i framtiden, för att proaktivt upptäcka och ta bort olagligt innehåll online. Verktygen skulle vara en del av ett större förslagspaket som Ofcom sätter ihop med fokus på barns säkerhet online. Konsultationer för de omfattande förslagen kommer att starta de kommande veckorna med AI-konsultationen senare i år.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Adobe Express för iPhone får Firefly, Adobes generativa AI-verktyg

Adobe Express mobilapp har nu gått ur beta och är tillgänglig för iOS Creative Cloud-användare, med tillägg av Firefly, Adobes generativa AI-verktyg. Adobe Express är det förenklade designverktyget i den kreativa sviten som låter användare snabbt skapa flygblad, affischer och dokument. Nya tillägg inkluderar användning av Adobe Firefly, dess generativa AI-verktyg. Adobe Express inkluderar också en innehållsschemaläggare, som kan förhandsgranska och publicera skapelser till TikTok, Instagram, Facebook, Pinterest och mer. Detta kan också hjälpa Adobe att stå emot konkurrens från designverktygskonkurrenten Canva.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade i förrgår

Bedragare använder AI för att lura fans till Twitch-streamern Adin Ross

Bedragare har börjat använda artificiell intelligens (AI) för att imitera den kända streamern Adin Ross och lura hans fans. Bedrägeriet sker främst i videochattrum, där bedragarna söker efter ovetande fans till Ross. När ett fan identifieras manipuleras de till att förstöra personlig egendom med falska löften om att bli kompenserade med önskvärda elektroniska varor. Bedragarna har till och med skapat ett TikTok-konto för att sända sina bedrägliga segrar över Ross fans. Trots pågående bedrägeri, som har pågått i över tre dagar, har plattformens administration ännu inte vidtagit definitiva åtgärder för att bannlysa det inblandade användarkontot.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Historisk överenskommelse reglerar användningen av AI i musikindustrin

Musikindustrin har nått en avgörande överenskommelse som syftar till att reglera användningen av Artificiell Intelligens (AI) inom dess områden. Skådespelarförbundet och Amerikanska federationen för TV- och radioartister (SAG-AFTRA), i linje med musiketiketterna, har etablerat en ram för att styra AI-applikationer. Viktiga bestämmelser i avtalet säkerställer att AI-genererade skapelser inte felaktigt tillskrivs mänskliga artister och kräver att alla ändringar i en artists arbete kräver deras uttryckliga samtycke. Dessutom, när en digital imitation av en artists röst används, måste artisten meddelas och korrekt kompenseras genom royalties. De ledande skivbolagen i världen - SONY, UNIVERSAL, WARNER och DISNEY - har alla undertecknat avtalet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Jermaine Dupri kritiserar AI-musikgeneratorn Udio

Producenten Jermaine Dupri uttrycker missnöje med dagens musikindustri och kritiserar specifikt AI-musikgeneratorn Udio. Dupri, som är medlem i Songwriters Hall of Fame och har arbetat med stora artister som Mariah Carey och Usher, anser att Udio borde bojkottas av riktiga artister. Han menar att den låga tröskeln för att skapa musik med Udio är en förolämpning mot de som har ägnat tid åt att bemästra sitt hantverk. Dupri pekar också på att Udio kan skada artisternas ekonomiska inkomster.

Direktlänk Dela HotNewHipHop fördjupade 18 april

AI skapar en evangelisk sång om Chick-fil-A

Ett konto som går under namnet ´BeatsByAI´ på TikTok och ´BeatsByAITikTok´ på YouTube har skapat en evangelisk sång om den populära snabbmatskedjan Chick-fil-A. Kontot använder AI för att producera musik enligt olika teman. Tidigare har BeatsByAI också skapat andra mattematiska låtar, inklusive en funkspår om KFC och en mariachi-sång om Taco Bell. Chick-fil-A, baserad i Georgia, är känd för sina högkvalitativa kycklingsmörgåsar och nuggets, samt sitt exceptionella kundservice.

Direktlänk Dela K945 The Hit Music Channel fördjupade 17 april

Ny ´läckt´ låt tros vara av Drake skapar förvirring

En ny ´läckt´ låt som tros vara av Drake orsakar förvirring bland fans, med vissa som ifrågasätter om det är han eller en AI-klon. Låten dök upp på internet under helgen, förmodligen efter att ha läckt ut. I den verkar den kanadensiska rapparen ta ut sin ilska på andra musiker, inklusive Kendrick Lamar och Metro Boomin. Men fans är inte säkra på om det faktiskt är honom. ´Detta är tydligt AI´, postade en användare. Drake´s AI-klon har historia. 2023 blev en AI-genererad låt som återskapade rösterna till Drake och artisten The Weeknd viral på TikTok.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 17 april

AI-chatbotar som OpenAI´s ChatGPT används för sexrådgivning, trots risker

Teknikjättar som Meta och TikTok håller strikta restriktioner mot sexuellt innehåll, men OpenAI´s ChatGPT har visat större flexibilitet när det gäller att svara på sexrelaterade frågor. En studie av tillverkaren Lelo rapporterade att 70% av användarna skulle överväga att konsultera AI för råd om sitt sexliv, trots att det kan leda till enkla misstag och missförstånd. ChatGPT har konfronterats med en rad provokativa frågor, från snabba sätt att engagera sig i sex till effekterna av att växla onanerande händer. Detta signalerar en allvarlig brist på sexuell utbildning. Trots detta påminner botten användarna om att varje relation är unik, och uppmuntrar till individualiserade metoder och starkt fokus på samtycke och komfort för alla inblandade.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Musikindustrins tungviktare tar ställning mot oansvarig användning av AI

Bob Marleys egendom är bland de kraftfulla musikindustriaktörer och personer som tar ställning mot oansvarig användning av artificiell intelligens (AI), vilket de anser kan vara ´katastrofalt´ och kan ´försämra värdet på [deras] arbete och förhindra [dem] från att bli rättvist kompenserade för det´. I ett öppet brev från den ideella organisationen Artists Rights Alliance kräver de att alla AI-utvecklare, teknikföretag, plattformar och digitala musiktjänster lovar att de inte kommer att utveckla eller använda AI-teknik för att skapa musik som underminerar eller ersätter mänsklig konstnärlighet. Bland de andra undertecknarna finns Stevie Wonder, Frank Sinatras egendom, Nicki Minaj, Jon Bon Jovi och Katy Perry.

Direktlänk Dela The Gleaner Company fördjupade 14 april

Tre AI-aktier förutspås ge högre avkastning än Nvidia de kommande fem åren

Nvidia, som har ökat mer än 7x sedan slutet av tredje kvartalet 2022, är nu nära en korrigering. Aktien kan falla ännu mer. Investerare kan vara ivriga att köpa Nvidia vid en nedgång, vilket kan visa sig vara ett smart drag på lång sikt. Men det finns andra aktier inom artificiell intelligens (AI) att överväga. Följande tre AI-aktier förutspås ge högre avkastning än Nvidia de kommande fem åren: 1. Alphabet, Google moderbolag, har varit en stor vinnare från AI-boomen, med sina aktier som hoppat mer än 40% under de senaste 12 månaderna. 2. Meta Platforms har varit en av de bäst presterande megacap-aktierna som inte heter Nvidia. Aktierna i sociala medier-jätten har skjutit upp nära 140% under de senaste 12 månaderna. 3. UiPath är ledande inom robotprocessautomation (RPA), och denna marknad expanderar kraftigt. UiPath fortsätter att leverera exceptionell försäljningstillväxt, med intäkterna som skjuter upp 31% år över år i Q4 till en rekordhög nivå.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 april

Taylor Swifts låtar återvänder till TikTok, appen planerar att skapa virtuella influenser

Efter en tio veckors lucka på grund av en tvist mellan TikTok och Universal Music, har Taylor Swifts låtar återvänt till TikTok. Tvisten har inte lösts, men Swift verkar ha nått en individuell överenskommelse med TikTok. Separat har TikTok meddelat planer på att använda AI för att skapa virtuella influenser som kommer att konkurrera med riktiga influenser om varumärkesavtal. Swift och andra populära artister drog sig ur TikTok i februari, efter att Universal Music Group inte lyckades komma överens om att förnya en licens.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 12 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Generativ AI Media Software-industrin förväntas växa till 2031

En ny rapport i Orbisresearch.coms databas med titeln ´Generative AI Media Software Industry Forecast to 2031´ undersöker marknaden för Generative AI Media Software. Marknaden har upplevt betydande expansion och omvandling på grund av tekniska framsteg, förändringar i konsumentpreferenser och ekonomiska skiften. Rapporten undersöker nuvarande status, framstående trender, hinder, möjligheter och utsikter för marknaden. Viktiga spelare på marknaden inkluderar OpenAI, Google, Jasper, Tiama, IBM, iFlyTek, Brainasoft, Brighterion, Alibaba, Tiktok, Tencent, Baidu, Perfect World, Kingsoft Office, Visual China Group och KunLun.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 12 april

Moderaterna kritiserar Centerpartiet för att ha röstat nej till AI-lag

Centerpartiet i EU röstade nej till världens första AI-lag, enligt Tomas Tobé och Arba Kokalari från Moderaterna. De menar att Moderaterna har arbetat aktivt under hela mandatperioden för att EU ska vara bättre rustat mot desinformation och deep fakes. Den nya digitallagen (Digital services act), som Moderaterna har varit med och förhandlat fram, innebär att plattformar som Facebook, Tiktok och X, tidigare Twitter, blir skyldiga att ta bort desinformation och olagligt innehåll. Om detta inte sker väntar stora böter och eventuell nedstängning.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 11 april

Kongressrepresentant anmäler sig till universitet för att lära sig om AI

Don Beyer, bilhandlare och representant för Demokraterna i Virginia, har anmält sig till George Mason University för att ta en masterexamen i maskininlärning. Som 73-åring är Beyers beslut ovanligt, men det belyser en bredare ansträngning bland kongressledamöter att utbilda sig om artificiell intelligens (AI) när de överväger lagar som skulle forma dess utveckling. Beyer ser positivt på AI och menar att det kommer att förändra våra liv på sätt vi inte kan föreställa oss. Han ser dock också risker, som massiva jobbförluster i branscher som blir överflödiga på grund av AI, program som ger partiska eller felaktiga resultat och deepfake-bilder, video och ljud som kan utnyttjas för politisk desinformation, bedrägerier eller sexuellt utnyttjande. Han tror att rätt balans mellan reglering och innovation kommer att kräva input inte bara från teknikföretag utan också från branschens kritiker och de branscher som AI kan förändra.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 april

USA:s kongressledamot Don Beyer studerar maskininlärning för att förstå AI

Don Beyer, en representant för Virginia-demokraterna, leder en tvärpolitisk grupp som fokuserar på att främja fusionenergi. När frågor om reglering av artificiell intelligens (AI) dök upp, tog den 73-årige Beyer det för honom självklara steget att anmäla sig till George Mason University för att ta en magisterexamen i maskininlärning. Beyer, som är en AI-optimist, anser att vi behöver vara uppmärksamma på risker som massiva jobbförluster i branscher som AI gör föråldrade, program som hämtar partiska eller felaktiga resultat, eller deepfake-bilder, video och ljud som kan utnyttjas för politisk desinformation, bedrägerier eller sexuell exploatering. Samtidigt kan alltför stränga regler kväva innovation, vilket lämnar USA på efterkälken när andra nationer försöker utnyttja AI:s kraft. Beyer lär sig också att skriva datorkod.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 11 april

AI-verktyg Suno.ai genererar sånger, väcker etiska frågor

AI-verktyget Suno.ai, skapat av tidigare anställda vid Meta och TikTok, kan omvandla vilken text som helst till en sång. Suno, som grundades 2023, har redan stora partners som Microsoft. Nyligen cirkulerade en AI-genererad sång baserad på texten av MIT-licensen, skapad av Riley Goodside, i AI-gemenskapen online. Suno har dock väckt etiska frågor, då över 200 musikaliska artister nyligen undertecknade ett öppet brev från Artist Rights Alliance som ber teknikföretag att sluta använda AI-verktyg för att generera musik som kan ersätta mänskliga artister. Dessutom är ägarskapet av sångerna som genereras av Suno komplicerat, och det är oklart om de kan upphovsrättsskyddas.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 9 april

Google testar ny ´Korta Videor´-filter och Gemini AI-brytare

Google testar nya funktioner för sina tjänster, inklusive Google Sök och Google-appen. För Google Sök finns det en ny ´Korta Videor´-filter under utveckling, vilket skulle tillåta användare att söka efter korta videor relaterade till ämnet de söker efter. Google började redan indexera TikTok och Instagram-videor 2021 och dess egen YouTube Shorts-plattform kommer troligen att fylla filtret. Dessutom finns det en ny Gemini AI-brytare under utveckling inom Google-appen. Att växla till Gemini inom Google-appen låter användare interagera med AI genom att skriva, tala eller dela en bild.

Direktlänk Dela The Mobile Indian fördjupade 8 april

Nästa generation av Claude är här: En AI-modell som bygger på Amazon Bedrock

Nästa generation av Claude, en AI-modell som är byggd på Amazon Bedrock, har lanserats. Sedan Amazon Bedrock blev allmänt tillgängligt i september 2023 har mer än 10 000 kunder byggt med plattformen och många väljer att bygga med Claude. Claude 3 är en familj av tre nya modeller från Anthropic, som ger användarna möjlighet att hitta rätt balans mellan intelligens, hastighet och kostnad för deras användningsfall. Alla tre nya modeller i Anthropic Claude 3-familjen är utbildade att förstå både strukturerade och ostrukturerade data, vilket innebär att byggare nu kan använda bilder, diagram och mer som indata. Claude 3 Sonnet är tillgänglig på Amazon Bedrock idag, medan Opus och Haiku kommer att vara tillgängliga snart.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 8 april

Oracles Larry Ellison förutspår framtid med molntjänster och AI-drivna lösningar för regeringar

Larry Ellison, Oracles grundare, tidigare VD och nuvarande styrelseordförande och teknikchef, förutspår en framtid där molntjänster och AI-drivna lösningar kan göra regeringar mer effektiva. Han nämnde exempelvis hur generativ AI kan hjälpa länder som Albanien att harmonisera sina lagar med EU:s regler på kortare tid. Oracle arbetar med Nvidia och Microsoft på generativa AI-funktioner och har redan hjälpt till att använda molnteknik för att minska byråkratin för länder. Men övergången till molnet öppnar också för nya risker, särskilt när länder litar på nyligen utvecklade generativa AI-system.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 april

Meta planerar att märka AI-genererat innehåll

Meta, ägare till Facebook, Instagram, WhatsApp och Threads, meddelade på fredagen att de planerar att utöka sina ansträngningar för att märka innehåll som manipulerats eller skapats av artificiell intelligens (AI). Företaget kommer att märka video, ljud och bilder som ´Skapad med AI´ antingen när dess system upptäcker AI-inblandning, eller när skapare avslöjar det vid uppladdning. Meta sa att det kan lägga till en mer framträdande etikett om innehållet har ´en särskilt hög risk att vilseleda allmänheten i en viktig fråga´.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 6 april

AI för att upptäcka AI-genererade deepfakes fungerar inte alltid

Artificiell intelligens (AI) förstärker audio-deepfakes, vilket väcker oro inom områden som politik och finansiellt bedrägeri. USA:s federala regering har förbjudit robosamtal som använder AI-genererade röster och erbjuder en kontantpris för lösningar på röstkloneringsbedrägerier. Forskare och privata företag arbetar med att utveckla programvara för att upptäcka röstkloner. NPR utförde ett experiment som visade att tekniska lösningar inte alltid är effektiva för att upptäcka AI-genererade röster. Flera företag, inklusive Pindrop Security, AI or Not och AI Voice Detector, erbjuder verktyg för att upptäcka deepfake-ljud, men resultaten varierar.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 5 april

AI-innehåll hotar att bryta sönder internet

Internet är på nedgång. Många webbplatser är nu fyllda med slarvigt innehåll som bara är anpassat för att ranka högt i algoritmen. Facebook, YouTube och TikTok känns inte längre lika roliga och överraskande. Många framstående medieföretag har gått i konkurs eller skurit ner på personal, då de inte kan hitta en affärsmodell som fungerar. En flodvåg av skräp genererat av AI har också kommit in på internet. Det har varit en ökning av spamfyllda nyhetssajter med AI-genererade artiklar. TikTok-videor med AI-genererade röster som läser texter från Reddit kan produceras på sekunder. Och självpublicerade böcker skrivna av AI förorenar Amazons listningar. Nilay Patel tror att AI-innehåll kommer att bryta sönder internet som vi känner det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 april

Microsoft varnar för Kinas AI-baserade valstörningar

Microsoft har varnat för att Kina kommer att försöka störa valen i USA, Sydkorea och Indien i år med innehåll genererat av artificiell intelligens (AI), efter att ha gjort en provkörning med presidentvalet i Taiwan. Enligt Microsoft kommer kinesiska statligt stödda cybergrupper att rikta in sig på högprofilerade val 2024, med Nordkorea också inblandat. Företaget förutspår att Kina kommer att skapa och distribuera genom sociala medier AI-genererat innehåll som gynnar deras ståndpunkter i dessa val. Microsoft rapporterar att Kina redan har försökt en AI-genererad desinformationskampanj i det taiwanesiska presidentvalet i januari.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 april

Risker och lagstiftning kring AI-genererade deepfakes

AI och maskininlärningstekniker används för att skapa realistiska deepfakes, vilket har lett till ökad risk för cyberattacker och bedrägeri. Deepfakes har använts både för oskyldiga och skadliga ändamål. De kan sprida desinformation och bedrägeri, vilket har lett till oro hos U.S. Department of Homeland Security. Deepfakes skapas genom att använda deep learning för att manipulera media. Det har blivit allt svårare att identifiera deepfake-text. Appar som FaceShifter och TikTok har gjort det enklare för användare att skapa deepfakes. Det finns ingen federal lag i USA som förbjuder skapandet eller delningen av deepfake-bilder, men det finns en växande press för att ändra federal lagstiftning. I Storbritannien har Online Safety Act gjort det olagligt att dela AI-genererade intima bilder utan samtycke.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 4 april

AI-chatbottar fortsätter att växa, med OpenAI´s ChatGPT i spetsen

AI-chatbottar har blivit populära och växer snabbt, med OpenAI´s ChatGPT som har fått 100 miljoner användare på bara två månader. Andra AI-verktyg inkluderar Google Gemini, Microsoft Copilot, Claude.ai, Perplexity, Dall-E och Midjourney. För att börja använda ChatGPT måste användare skapa ett konto hos OpenAI och godkänna deras villkor. Användare kan sedan ställa frågor till ChatGPT, som försöker förstå och svara på dem. Det är viktigt att vara medveten om att ChatGPT kan ge felaktig information och att det alltid är bäst att dubbelkolla råd som ges av chatboten.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 3 april

Tonårsflickor använder ChatGPT för att hitta AI-vänner

Tonårsflickor använder sig av AI-modellen ChatGPT för att skapa AI-vänner, enligt en video återpublicerad på X (tidigare Twitter). Användare har dokumenterat sina upplevelser på TikTok. Justine Moore (@venturetwins) påpekar att flickorna upptäckt DAN-prompten på ChatGPT och använder den i tal-läge för att hitta AI-vänner. DAN är en obegränsad version av ChatGPT som kan svara på frågor som originalet inte klarar av. Enligt en artikel försöker DAN-prompter som ChatGPT DAN kringgå vissa säkerhetsfunktioner i Open AI. Dock finns det risker med DAN-funktionen då den testar AI:ns gränser.

Direktlänk Dela US Times Post fördjupade 3 april

AI-chatbotar som OpenAI:s ChatGPT växer snabbare än Instagram och TikTok

Trenden med AI-teknologi fortsätter att växa år 2024, med AI-chatbotar som blir allt mer populära. OpenAI:s ChatGPT har särskilt ökat, med 100 miljoner användare på bara två månader, vilket överträffar tillväxttakten för Instagram och TikTok. Andra AI-chatbotar som Google Gemini, Microsoft Copilot och Perplexity bidrar också till att förändra hur vi arbetar och söker information. ChatGPT är en AI-tjänst som simulerar mänskliga samtal för att förstå textbaserade frågor och svara därefter. Det är viktigt att dubbelkolla råd från ChatGPT, särskilt inom känsliga områden som hälsa och medicinsk rådgivning. OpenAI testar sätt för ChatGPT att komma ihåg tidigare konversationer för att förbättra framtida interaktioner.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 3 april

USA:s och Kinas ledare har första samtalet sedan november

USA:s president Joe Biden och Kinas president Xi Jinping har haft sitt första samtal sedan november. De diskuterade Taiwan, artificiell intelligens och säkerhetsfrågor. Samtalet kommer före veckor av högnivåengagemang mellan de två makterna, med USA:s utrikesminister Antony Blinken och finansminister Janet Yellen förväntas besöka Kina separat. Biden bekräftade USA:s långvariga ´Ett Kina´-policy, men upprepade att Washington motsätter sig alla tvångsåtgärder för att bringa Taiwan under Beijings kontroll. Biden tog också upp bekymmer om Kinas ägande av sociala medieplattformen TikTok i sitt samtal med Xi.

Direktlänk Dela Deutsche Welle fördjupade 2 april

USA och Storbritannien undertecknar banbrytande avtal för att hantera säkerhetsfrågor kring AI

USA och Storbritannien har undertecknat ett banbrytande avtal för att hantera säkerhetsfrågor kring artificiell intelligens (AI). Detta bilaterala avtal, det första i sitt slag, syftar till att utvärdera och reglera de potentiella risker som framväxande AI-teknologi utgör. Avtalet undertecknades på måndagen i Washington D.C. av Storbritanniens vetenskapsminister Michelle Donelan och USA:s handelssekreterare Gina Raimondo. Avtalet skisserar ett samarbete för att dela teknisk kunskap, information och talang inom AI-säkerhet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 april

USA:s representanthus förbjuder Microsofts Copilot chatbot

USA:s representanthus har infört ett strikt förbud mot att dess personal använder Microsofts generativa AI-assistent Copilot, på grund av risk för läckor. Detta kommer efter att två ledare för representanthuset tidigare i år började bilda en tvärpolitisk arbetsgrupp för artificiell intelligens (AI), då försöken att driva igenom regleringar av tekniken har stannat upp. Microsoft svarade på beslutet och meddelade att företaget har en plan för att leverera AI-verktyg, som Copilot, som uppfyller federala säkerhets- och efterlevnadskrav senare i år.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 1 april

Microsoft Copilot förbjuds på Kongressens enheter på grund av säkerhetsproblem

USA:s regering har förbjudit användningen av Microsoft Copilot på Kongressens enheter, i ett försök att förhindra läckage av känslig information till ´icke-Hus-godkända molntjänster´. Detta följer tidigare förbud mot appar som ChatGPT och TikTok. Personalen kan fortfarande använda chatboten på sina privata enheter. Förbudet annonserades genom ett memo från Catherine Szpindor, chef för House Chief Administrative Officer. Microsoft arbetar på en version av Copilot som är bättre lämpad för att hantera känslig regeringsdata.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 1 april

Tre företag som investerar framgångsrikt i artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har varit det dominerande tillväxttemat på marknaden sedan ChatGPT nådde 100 miljoner aktiva användare per månad i januari 2023. Meta Platforms, UiPath och Trimble är tre företag som framgångsrikt investerar i och tjänar pengar på AI. Meta Platforms är ett bra exempel på framgångsrik AI-investering, med dess användning av AI för att förbättra användarengagemang och riktad annonsering. UiPath, ett företag som specialiserar sig på affärsautomationslösningar, har sett en stark tillväxt på 43% det senaste året. Trimble, ett industriellt teknikföretag, använder AI för att förbättra realtidsbeslutsfattande genom att analysera och modellera data.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 mars

Suno anklagas för att använda upphovsrättsskyddad musik utan tillstånd för AI-träning

I november lämnade jag mitt jobb inom generativ AI för att kämpa för skapares rätt att inte få sitt arbete användas för AI-träning utan tillstånd. Jag startade Fairly Trained, en ideell organisation som certifierar generativa AI-företag som erhåller licens innan de tränar modeller på upphovsrättsskyddade verk. Suno är ett AI-musikgenereringsföretag med imponerande text-till-sång-förmågor. Det verkar troligt att dess modell tränas på upphovsrättsskyddade verk utan innehavarnas samtycke. Suno vägrar att avslöja sina träningsdatakällor. Trots att jag har närmat mig företaget om att bli certifierat som Fairly Trained, har de hittills inte tagit mig upp på erbjudandet.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 28 mars

AI-övertagningen har börjat: Experter använder AI för att skapa banbrytande innehåll

AI-övertagningen har börjat och individer som James DiMeo och Kelly Boesch leder vägen. Ursprungligen en grafisk designer och videoredigerare har Kelly arbetat med allt från musikvideor till grafiska designarbeten inom hälsoindustrin. Hon har även arbetat på IMAX i 17 år. Nu kan hon skapa fantasifulla och vackra videor från sin smartphone tack vare AI. James DiMeo, CTO för GeN3 Magazine, har också gjort stora framsteg inom AI. Båda tror att nästa steg inom AI kommer att vara inom film. Kelly har redan producerat kortfilmer med hjälp av AI.

Direktlänk Dela Influencive fördjupade 28 mars

Sociala medier spekulerar i AI-manipulation av Prinsessan Catherines videomeddelande

När Catherine, Prinsessan av Wales, meddelade att hon hade diagnostiserats med cancer via en video, började sociala medier spekulera i att videon var AI-genererad. Användare på TikTok, X och Facebook pekade på påstådda AI-ledtrådar, såsom en ring som försvann och dök upp igen på Catherines hand. BBC Studios bekräftade att de filmade videon och Kensington Palace förnekade anklagelserna om AI-manipulation. Flera experter inom AI och digital bildanalys stödde detta, medan AI-startupen Deep Media hävdade att det fanns en ´hög sannolikhet´ för AI-manipulation.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 27 mars

EU uppmanar sociala medier att märka politisk reklam och bekämpa AI-deepfakes

Europeiska kommissionen har uppmanat stora sociala medier som TikTok och Facebook att tydligt märka politisk reklam och minska ´viraliteten av innehåll´ som hotar integriteten i de europeiska valen i sommar. EU uppmanade på tisdagen Facebook, TikTok och andra sociala medier att bekämpa artificiella intelligens djupfalskningar inför de europeiska valen i juni. Tidigare i månaden godkände europeiska lagstiftare banbrytande AI-lagstiftning - Digital Markets Act - för att styra AI-innehåll på stora sociala medier. Lagen kommer att börja gälla i etapper och överträdare kan bötfällas redan i år.

Direktlänk Dela Deutsche Welle fördjupade 27 mars

Generation Z anses oförberedda för arbetslivet, enligt ny undersökning

En ny undersökning från Intelligent.com visar att 38% av arbetsgivarna undviker att anställa nyligen examinerade college-studenter till förmån för äldre anställda och 58% anser att nyutexaminerade studenter är oförberedda för arbetslivet. Undersökningen, som inkluderar svar från 800 amerikanska chefer och direktörer involverade i anställningar, pekar på en problematisk trend för Generation Z (personer mellan 11 och 26 år gamla). Många i Generation Z har uttryckt svårigheter med att anpassa sig till arbetslivet, ofta refererat till som ´vuxenlivet´, på plattformar som Reddit. Dessutom har sociala medier som TikTok anklagats för att ge dåliga råd till unga arbetstagare, till exempel att de ska sluta sina jobb utan att ge två veckors varsel.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 26 mars

AI-chattboten ChatGPT ska bli humanoidrobot

AI-chattboten ChatGPT ska få en kropp och bli en humanoidrobot, enligt Jensen Huang, VD för Nvidia. Nvidia har utvecklat ett kraftfullt chip för artificiella maskiner och planerar nu att utveckla humanoider. Dessa robotar, som liknar människor, har funnits sedan 70-talet, men utvecklingen har accelererat tack vare genombrott inom generativ AI. Exempel på framsteg inkluderar Unitree Robotics humanoid ´H1´ som kan springa lika fort som en genomsnittlig människa, och Figure AI, som värderas till 20 miljarder kronor efter investeringar från bland annat Jeff Bezos, Microsoft och Nvidia.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 24 mars

Suno V3, en AI-verktyg för musikskapande, förbättras utifrån användarfeedback

Suno V3 är det senaste generativa AI-verktyget från Suno, ett företag specialiserat på artificiell intelligens för musikskapande på begäran. V3-modellen låter användare generera hela låtar som varar upp till två minuter, med enkla prompts på alla större språk. Tekniken riktar sig till en bred publik, från första gången musikskapare till prisbelönta artister. Förbättringarna i V3-modellen inkluderar bättre ljudkvalitet, ett bredare utbud av stilar och genrer och mer exakt efterlevnad av prompts. Dessa framsteg gjordes möjliga genom feedback från Pro och Premier-medlemmar under alfa-utvecklingsfasen. Suno AI, baserat i Cambridge, MA, består av ett team med bakgrund i både musik och AI, med erfarenhet från företag som Meta och TikTok.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupade 23 mars

Generation Z oroliga för åldrande enligt TikTok-trender

En artikel riktar sig till Generation Z, och uttrycker oro över att de är oroliga för åldrande, vilket är ett populärt ämne på TikTok. Artikeln föreslår att åldrande inte är något att frukta, utan något att omfamna, och att de borde sluta bry sig om att vara ´trendiga´ och fokusera på saker som verkligen betyder något. Författaren ger också råd om att stänga av självvisningen på videokonferensappar och att skaffa äldre vänner för att få en bättre förståelse för åldrande. Dessutom råder författaren Generation Z att sluta vara rädda för att se gamla ut, eftersom åldrande är ett privilegium.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 23 mars

Ny lag i Tennessee gör AI-imitationer av artister olagliga

En ny lag i Tennessee, USA, gör det olagligt för AI-system att imitera en artist röst utan tillstånd. Lagen, kallad ELVIS Act, undertecknades av guvernör Bill Lee och träder i kraft den 1 juli. Den är avsedd att skydda musiker och andra yrkesverksamma inom musikbranschen från risker som AI kan medföra. Lagen etablerar en ny civilrättslig åtgärd där man kan hållas ansvarig för att publicera eller framföra någon annans röst utan deras samtycke eller för att använda teknik för att generera en artists namn, bild, röst eller likhet utan nödvändig auktoritet. Endast tre delstater erkänner namn, likheter och foton som egendomsrättigheter i motsats till publicitetsrättigheter.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 22 mars

ByteDance och dess dotterbolag Lemon Inc. ansöker om fler patent inom AI-musik

ByteDance, föräldraföretaget till TikTok, och dess dotterbolag Lemon Inc. har ansökt om fler patent och varumärken inom AI-genererad musik. Dessa inkluderar ett generativt modellprojekt kallat MeLoDy och två amerikanska patent för att skydda företagets AI-musikrelaterade teknologier. Lemon Inc. har också ansökt om flera patent och varumärken som täcker ämnen som ´data mining´ och ´musikgenerering´. Lemon Inc. är inkorporerat på Caymanöarna och har varit mycket aktiv de senaste åren med att skicka in ansökningar till United States Patent and Trademark Office.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 21 mars

Användningen av AI i musik skapar debatt bland musiker i Goa

Användningen av artificiell intelligens (AI) i musik har skapat mycket diskussion bland musiker i Goa och internationellt. Goa har utvecklats till ett centrum för livemusik, med tusentals ställen för livemusik och band som spelar på bröllop och företagsevenemang över hela Indien och världen. Trots att de flesta band i Goa spelar covers, finns det också de som skapar originalmusik, som Joshua Costa och Colin D’Cruz. Användningen av AI i musik blir allt vanligare, inte bara i Goa utan också internationellt. AI används för att isolera röster, ta bort bakgrundsbrus och för att skapa nya låtar. Trots detta är det många musiker som är emot användningen av AI i musikskapande, då de menar att det tar bort den kreativa friheten och själen i musiken.

Direktlänk Dela Herald Goa fördjupade 19 mars

EU-kommissionen begär information om AI-risken från stora techföretag

EU-kommissionen har begärt information från onlineplattformar som Facebook, Instagram, Snapchat, Tiktok, Youtube och sökmotorerna Bing och Google om deras åtgärder för att minska riskerna med generativ AI. Kommissionen vill ha information om riskbedömningar och åtgärder kopplade till generativ AI:s påverkan på valprocesser, spridningen av olagligt innehåll, skydd av grundläggande rättigheter, könsbaserat våld, skydd av minderåriga, psykiskt välmående, skydd av personuppgifter, konsumentskydd och immateriella rättigheter.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 18 mars

Rick Beato diskuterar AI:s inverkan på musikindustrin

YouTubern Rick Beato har uttryckt blandade åsikter om artificiell intelligens (AI) i musikindustrin under en intervju med News 8 WROC. Beato tror att AI kommer att skapa musik som människor tycker om och att det kommer att finnas människor som föredrar AI-genererad musik framför originalet. Han nämner dock också nackdelar, till exempel frågan om vem som kommer att äga upphovsrätten till AI-genererad musik. Trots detta ser Beato fördelar med AI, som att den kan användas för att separera olika delar av en låt, något som tidigare varit omöjligt.

Direktlänk Dela MusicTech fördjupade 17 mars

14 gratis influencer marketing-verktyg för att hitta influencers

Om du inte väljer att använda en influencer marketing-plattform eller en influencer marketing-byrå för din influencer marketing måste du själv bygga upp relationer med influencers. För att göra detta måste du först identifiera de influencers som dominerar din nisch. Om du är en aktiv online-deltagare i din nisch kan du redan ha en bra idé om vilka som är de bästa influencerna. I andra fall måste du först utföra omfattande forskning. Lyckligtvis finns det en mängd influencer marketing-verktyg som kan hjälpa dig i din jakt. Vi har valt ut 14 influencer marketing-verktyg här som antingen är gratis eller freemium. De freemium-verktyg är verktyg som kräver att du betalar för att få tillgång till de flesta av deras funktioner. Men de erbjuder också begränsade funktioner gratis.

Direktlänk Dela Influencer Marketing Hub fördjupade 17 mars

AI, trender och framtidsspaningar på SXSW-konferensen

På SXSW-konferensen i Austin diskuterades trender och framtidsspaningar av företag som Google, Meta, Reddit och Brandwatch. Diskussionen kretsade kring begreppsinflation och hur trender idag ofta reduceras till hashtags på TikTok. AI-optimism och hur företag bör vara ´AI-first thinkers´ diskuterades också. Framtida trender inom artificiell intelligens, bioteknik och uppkopplade ekosystem av saker belystes. Dessutom diskuterades hur varumärken kan engagera sig bättre med kulturella gemenskaper och hur AI kan hjälpa oss att bli mer mänskliga.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 16 mars

Bill Maher diskuterar TikTok-förbud och artificiell intelligens i sitt HBO-program

Programledaren för HBO:s Real Time, Bill Maher, diskuterade nyligen frågan om TikTok och dess förbud i USA. Under programmet uttryckte Maher sin åsikt att nationens problem sträcker sig bortom TikTok. Han diskuterade frågan med republikanska representanten Nancy Mace och demokratiska representanten Ro Khanna. Khanna föreslog att kongressen borde överväga att införa en ´datasekretesslag´. Maher medgav att han också är en ´frihetstalare´, men påpekade att artificiell intelligens är ett mer brådskande ämne som kongressen bör fokusera på.

Direktlänk Dela The News International fördjupade 16 mars

Bill Maher diskuterar TikTok-förbud och AI:s framtid i sitt HBO-program

Efter att det amerikanska representanthuset denna vecka röstade för ett lagförslag som skulle förbjuda TikTok, delade programledaren Bill Maher snabbt sina tankar om saken. Han frågade varför personer som motsätter sig lagförslaget säger ´Nej, vi kan behålla TikTok kinesiskt´. Representanterna Nancy Mace och Ro Khanna svarade att det handlar om yttrandefrihet. Khanna tillade att kongressen borde fokusera på att stifta en ´datasekretesslag´. Mace påpekade också att det är en fråga om yttrandefrihet och potentiellt en femte tilläggsfråga. Maher uttryckte senare att det finns en större fråga som borde vara i fokus i kongressen, och det är artificiell intelligens (AI).

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 16 mars

Senator Michael Bennet uppmanar sociala medier att förbereda sig för ´Demokratins år´ 2024

USA:s senator Michael Bennet har uppmanat ledarna för Alphabet, Meta, TikTok och X att ordentligt förbereda sig för 2024, som kallas för ´Demokratins år´, då över 2 miljarder människor kommer att rösta. Bennets brev kommer efter en oroande våg av uppsägningar inom sociala medier, vilket hotar valskydd och ansträngningar för innehållsmoderering. Bennet förfrågade information om plattformarnas valrelaterade policys, innehållsmodereringsteam och verktyg för att identifiera AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela United States Senate Office of Michael Bennet fördjupade 15 mars

AI-chattbotar fortsätter att dominera tekniktrenderna 2024

AI fortsätter att vara en dominerande trend inom teknikvärlden, med AI-chattbotar som en av de mest framträdande utvecklingarna. OpenAI´s ChatGPT, en AI-tjänst som simulerar mänskligt samtal, fick 100 miljoner användare på bara två månader. Andra AI-verktyg inkluderar Google Gemini, Microsoft Copilot, Claude.ai, Perplexity, Dall-E och Midjourney. Användningen av AI-chattbotar förväntas öka i betydelse under året och kan omvandla hur människor arbetar, får information och hur företag gör affärer. Användare behöver skapa ett konto med OpenAI för att börja använda ChatGPT, med vissa inställningar som kan justeras för att anpassa användarupplevelsen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 15 mars

Adobe lanserar Adobe Express i beta för Android och iOS

Adobe har lanserat Adobe Express, en AI-innehållsskapande app, i beta för Android och iOS. Appen har kraftfulla Adobe Firefly AI-modeller och nya mobila redigeringsfunktioner. Creative Cloud-prenumeranter kan enkelt komma åt och redigera design från Photoshop och Illustrator direkt inom Adobe Express mobilapp. Adobe Express drivs av Adobes världsledande bild-, video- och designteknologier. Med Firefly Generative Fill, Text till bild och texteffekter, plus snabba och enkla videoredigeringsfunktioner inbäddade direkt i mobila arbetsflöden, revolutionerar Adobe Express mobilapp framstående innehållsskapande för alla.

Direktlänk Dela Adobe Systems fördjupade 15 mars

EU vill granska stora teknikföretag för AI-hot

Europeiska kommissionen (EK) har begärt information från Microsoft, Alphabet, Meta, X, Snapchat och TikTok om hur de hanterar potentiella hot från generativ artificiell intelligens (AI), enligt ett pressmeddelande. EK vill att dessa företag ska informera om sina åtgärder för att minska risker som falsk information från AI, viral spridning av deepfakes och automatiserad manipulation av tjänster som kan vilseleda väljare. Företagen har fram till den 5 april att svara på frågor om valintegritet och fram till den 26 april att svara på resterande frågor.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 15 mars

Broadcom börjar skeppa energieffektiv högbandbreddsväxel för AI-dator kluster

Broadcom (AVGO) meddelade på torsdagen att de har börjat skeppa en högbandbreddsväxel för AI-dator kluster som använder 70% mindre ström än nuvarande system. Broadcoms aktier har stigit i år på grund av dess exponering mot AI datacentermarknaden. Chip-tillverkaren kommer att visa upp Bailly, industrins första 51,2 terabit-per-sekund samförpackade optik Ethernet-växel, på Optical Fiber Communication 2024 konferensen senare denna månad. Broadcom sa att dess senaste växel ger den lägsta latensen, högsta bandbreddstätheten, lägsta strömförbrukningen och lägsta kostnadslösningen för storskaliga AI-kluster. Bailly möjliggör att den optiska interconnecten fungerar med 70% lägre strömförbrukning jämfört med pluggbara sändarmodullösningar, sa företaget. Broadcoms aktie steg en bråkdel till 1 260,34 i förhandeln på aktiemarknaden idag. Broadcom sa att det redan har levererat sin Bailly-växel till flera kunder. På onsdagen meddelade Broadcom en utökad portfölj av optiska interconnect-lösningar för artificiell intelligens och maskininlärningsapplikationer. Produkterna underlättar höghastighetsinterconnects för front-end och back-end-nätverk av storskaliga generativa AI-dator kluster. Broadcoms aktie är på två IBD aktielistor: Big Cap 20 och Tech Leaders. Broadcoms aktie har en bästa möjliga IBD Composite Rating på 99, enligt IBD Stock Checkup.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 14 mars

USA:s representanthus ska rösta om TikTok-förbud

Ett amerikanskt lagförslag som syftar till att begränsa TikTok ska röstas om i representanthuset på onsdag. Lagstiftare från båda stora partierna menar att appen utgör ett nationellt säkerhetshot. Om lagen godkänns, skulle TikToks kinesiska ägare ByteDance ha cirka sex månader på sig att avyttra, eller möta ett landsomfattande förbud. TikTok hävdar att de inte har och inte skulle dela amerikanska användardata med den kinesiska regeringen. Företaget är osäkert på om Beijing skulle godkänna en avyttring, eller om det ens kan ske inom sex månader.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 14 mars

Microsoft uppgraderar Copilot till GPT-4 Turbo; Spotify utmanar YouTube; TikTok närmare förbud i USA; Microsoft Teams blir en enhetlig app

1) Microsoft har uppgraderat den kostnadsfria versionen av deras AI-assistent Copilot för att inkludera GPT-4 Turbo, som tidigare endast var tillgänglig för betalande användare. Detta innebär att Copilot-användare nu kan utnyttja OpenAI:s mest avancerade språkmodell gratis. 2) Robotic startup ´Figure´ och OpenAI har demonstrerat sin första samarbete i form av en fullstor humanoid robot. Figure har designat denna robot, som förstår och svarar på mänskliga kommandon inom en dynamisk miljö. 3) Spotify testar fullängd musikvideor för att konkurrera med YouTube. Detta kan potentiellt värma upp konkurrensen på musikströmningsmarknaden. 4) TikTok står inför potentiell förbud i USA. Huset har antagit en lag som ger TikTok:s moderbolag ByteDance sex månader att sälja sitt kontrollerande intresse, annars kommer TikTok-appen att förbjudas i USA. 5) Microsoft Teams övergår till en enda enad app för att förenkla användarupplevelsen. Den nya enade appen förväntas vara tillgänglig för kommersiella användare i april 2024.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 14 mars

Lagförslag kan leda till förbud mot TikTok i USA

Ett lagförslag som kan leda till ett förbud mot den populära videoappen TikTok förväntas passera Representanthuset i USA. Lagstiftarna agerar på oro över att företagets ägarstruktur utgör ett hot mot den amerikanska nationella säkerheten. Lagen skulle kräva att det kinesiska företaget ByteDance avyttrar TikTok och andra applikationer det äger inom sex månader från lagens ikraftträdande, annars kommer dessa appar att förbjudas.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 14 mars

AI och sociala medier påverkar Generation Z:s musiklyssningsvanor

AI och sociala medier har betydligt påverkat musiklyssningsvanorna hos Generation Z, vilket har förändrat traditionella konsumtionsmönster och främjat en ny era av interaktivitet och global musikalisk mångfald. Plattformar som Spotify, Discord, Twitch och TikTok har underlättat en tvåvägsinteraktion mellan artister och fans, vilket skapat digitala gemenskaper kring musik och podcasts. För Generation Z har podcasts utvecklats till mer än bara underhållning, de är nu en källa till perspektiv, förståelse och mental hälsohjälp. Gen Z:s musikval är otroligt mångsidiga, vilket sträcker sig långt utöver lokala eller nationella gränser. Sociala medier och onlinegemenskaper spelar en avgörande roll i hur Gen Z upptäcker ny musik, ofta baserat på rekommendationer från vänner eller algoritmer över traditionella musikmarknadsföringsmetoder.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 13 mars

AI kan skapa mycket realistiskt men vilseledande innehåll, enligt studie

Bilder på påven i en dunjacka och inspelningar av superstjärnor som ´sjunger´ nya melodier har väckt politikers och allmänhetens uppmärksamhet på hur artificiell intelligens kan användas för att skapa mycket realistiskt men vilseledande innehåll. I studier som släpptes på tisdagen undersökte den ideella organisationen Partnership on AI (PAI) hur organisationer som OpenAI, TikTok och CBC hanterar uppgången av ´syntetiska medier´ - ett begrepp för innehåll som har skapats eller ändrats artificiellt.

Direktlänk Dela The Logic fördjupade 13 mars

ByteDance utökar sin AI-musikskapande teknologi

ByteDance och TikTok har anställt flera specialister inom maskininlärning och AI-musikskapande i både USA och Kina. ByteDance har också lanserat en maskininlärningsdriven musikskapande app kallad Mawf, samt Ripple - en AI-driven musikskapande app som kan omvandla en nynnad melodi till en sång. Företaget har nyligen testat en AI Song-funktion som använder en stor språkmodell för att generera text. Två nya forskningsrapporter indikerar att ByteDance har större ambitioner inom AI-skapad musik än vad vi sett hittills. Företaget har också säkrat IP-skydd för framtida AI-musikrelaterade projekt.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 13 mars

Översikt över Vizard AI: Ett AI-baserat verktyg för videoproduktion

Vizard AI är ett verktyg för videoproduktion som använder artificiell intelligens för att förenkla videogenerering. Verktyget analyserar långformade videor och skapar korta klipp, perfekta för TikTok och YouTube. Det genererar också automatiskt transkriptioner, som kan översättas till andra språk. Vizard AI har många funktioner, inklusive att skapa korta videoklipp, redigera videor, transkribera och översätta, samt en skärminspelningsfunktion. Dessutom erbjuder det olika betalningsplaner för användare att utforska och testa funktionerna.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 12 mars

AI-verktyg används för att skapa falska bilder som sprids på sociala medier

Tidigare i år delades sexuellt explicita bilder av Taylor Swift flitigt på sociala medier. Bilderna skapades troligen med AI-verktyg, vilket visar hur lätt tekniken kan användas för skadliga ändamål. Detta följer en trend med liknande fall, inklusive falska bilder som visar gripandet av före detta president Donald Trump, AI-genererade bilder av svarta väljare som stöder Trump och fabricerade bilder av Dr. Anthony Fauci. Sociala medier som Facebook, Instagram, TikTok, YouTube och Google Search spelar en allt viktigare roll i spridningen av denna typ av innehåll. Utan stora förändringar kan vi förvänta oss fler fall som de med Swifts bilder. Trots att AI-verktyg kan göra produktionen snabbare och billigare, kommer de flesta människor att kämpa ännu mer för att synas på onlineplattformar.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 12 mars

De 7 bästa gratis AI-bildutvidgarna att expandera foton i mars 2024

I mars 2024 presenteras en lista över de 7 bästa gratis AI-bildutvidgarna, inklusive appar och onlineverktyg. AI-bildutvidgare är ett innovativt verktyg som använder generativ AI för att förstora bilder till önskad storlek utan förvrängning eller kvalitetsförlust. Dessa verktyg är vanligtvis använda för att ändra storleken på foton för sociala medier, förbättra foton för design eller redigera produktbilder. De bästa verktygen för mars 2024 inkluderar YouCam Enhance, Picsart, Canva, Photoleap, TikTok, Fotor och Runway.

Direktlänk Dela Perfect Corp fördjupade 12 mars

Företag strävar efter transparent kommunikation kring AI-användning

Artificiell intelligens (AI) har snabbt gått från att vara en exklusiv domän för tekniska eliter till en allestädes närvarande företeelse i de flesta individers liv. Företag som navigerar i AI-landskapet står inför utmaningen att tydligt artikulera sina AI-applikationer. Företag som Intuit och Mailchimp har proaktivt offentliggjort sina AI-praktiker för att främja användarförståelse och förtroende. Trots AI:s växande förmågor, är mänsklig expertis fortfarande oumbärlig, särskilt inom områden där nyanserat omdöme och kontextuell förståelse är avgörande. Teknologisektorn omfamnar initiativ för att öka AI-transparens. Företag som Ceartas utnyttjar AI-modeller för att bekämpa online-piratkopiering och obehörig spridning av innehåll.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 11 mars

Tekniska aktier fortsätter uppåt 2024 men Alphabet ligger efter

Teknikrallyt från 2023 fortsätter in i 2024, men inte alla aktier har presterat lika bra. Bland de ´Magnificent 7´, är Apple, Alphabet och Tesla alla i rött detta år, medan Nvidia leder uppgången igen. Alphabets aktie har varit den sämst presterande bland de Magnificent 7 under det senaste decenniet. Dess värderingsmultiplar har minskat och handlas nu till ett pris-till-vinstförhållande på 19,4x. Alphabets dominans på den digitala annonsmarknaden har pressats, medan företagets prestationer inom generativ AI har varit otillräckliga. Alphabets aktieprognos för 2030 kommer att bero på flera faktorer, inklusive abonnemang, YouTube-monetisering, molnverksamhet och regulatoriska frågor.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 9 mars

AI-verktyg granskas för att skapa vilseledande bilder relaterade till politiska kandidater

En rapport från den ideella organisationen Center for Countering Digital Hate (CCDH) granskar generativa AI-verktyg för deras potential att skapa vilseledande bilder relaterade till politiska kandidater och röstning. Rapporten fann att vissa AI-modeller kan generera falska bilder, inklusive de som avbildar Joe Biden sjuk på sjukhus och Donald Trump sorgligt sittande i ett fängelse. CCDH testade flera AI-modeller, inklusive Midjourney, ChatGPT, DreamStudio och Image Creator, och fann att de kunde generera valdesinformation i 41% av fallen. Tjugo digitala jättar, inklusive Meta, Microsoft, Google och TikTok, har lovat att bekämpa AI-innehåll som är utformat för att vilseleda väljare.

Direktlänk Dela The Artistree fördjupade 9 mars

OpenAI möter Indiens valkommission för att diskutera AI-missbruk i val

Över 25 länder, inklusive Indien, USA och Storbritannien, går till valurnorna i år. Under ett möte förra månaden presenterade tjänstemän från OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, för Indiens valkommission de åtgärder de vidtar för att säkerställa att artificiell intelligens (AI) inte missbrukas i de kommande allmänna valen i landet. Teknikjättar som OpenAI, Meta, Microsoft och Google åtog sig förra månaden att bekämpa AI-innehåll som är designat för att vilseleda väljare.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 9 mars

OpenAI råder Indiens valkommission om AI-användning inför allmänna val

De allmänna valen i Indien är planerade att äga rum i april-maj i år, och Indiens valkommission (ECI) gör förberedelser för en smidig röstningsprocess. För att säkerställa att artificiell intelligens (AI) inte stör röstningsprocessen, höll ECI-tjänstemän nyligen ett möte med chefer från OpenAI, företaget som skapade ChatGPT. OpenAI förberedde en presentation för ECI för mötet som ägde rum förra månaden. Under mötet informerade OpenAI om steg som stora teknikföretag och centrala organ bör ta för att se till att framsteg inom AI inte missbrukas under de höga insatserna i Lok Sabha-valen.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 9 mars

Teknikrallyt fortsätter in i 2024 men med varierande framgång för de stora teknikbolagen

Teknikrallyt från 2023 har fortsatt in i 2024, men inte med samma generella uppgång som vi såg förra året. Bland de ´Magnificent 7´ ligger Apple (AAPL), Alphabet (GOOG) och Tesla (TSLA) alla på minus i år, medan Nvidia (NVDA) - som var det bäst presterande S&P 500 Index ($SPX) aktien 2023 - leder uppgången igen i år. Alphabet, Googles moderbolag, har varit den sämst presterande ´Magnificent 7´ aktien under det senaste decenniet. Dess värderingsmultiplar har minskat de senaste åren och för närvarande handlas GOOG till ett nästa 12-månaders (NTM) pris-till-vinst (PE) multiplikator på 19,4x. Detta är den lägsta bland dess ´Magnificent 7´ kollegor och till och med under S&P 500.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 9 mars

Brasilien förbjuder deepfake-teknik inför val

Brasilianska myndigheter har förbjudit användningen av deepfake-teknik och fastställt riktlinjer för användning av AI för valändamål. Detta kommer som ett svar på att AI-genererade videor och bilder används för politisk desinformation. En dator specialist vid PUC Catholic University i Rio de Janeiro, Ana Carolina da Hora, uttryckte oro över hur videomontage kan användas för att manipulera allmänhetens åsikt och störa den demokratiska processen. TSE-presidenten Alexandre de Moraes betonade att deepfake-teknik kan ändra valresultat.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 9 mars

Adobe lanserar ny Adobe Express mobilapp med generativ AI

Adobe har släppt den nya Adobe Express mobilappen för Android och iOS i beta, med generativ AI och nya mobila redigeringsfunktioner för att snabbare omvandla kreativa idéer till framstående innehåll. Med Firefly Generative Fill, Text till Bild och Texteffekter, plus snabb och enkel videoredigering inbäddad direkt i mobila arbetsflöden, revolutionerar Adobe Express mobilappen skapandet av framstående innehåll. Användarna kan skapa och redigera videor, schemalägga innehåll för sina TikTok och Instagram-kanaler direkt från appen. Med Generative Fill kan småföretag lägga till nya objekt eller ta bort oönskade objekt från bilder för att uppgradera flygblad och reklaminnehåll. Adobe Firefly generative AI är utformad för att vara säker för kommersiellt bruk. Den nya Adobe Express mobilappen i beta är gratis tillgänglig på Android och iOS-enheter.

Direktlänk Dela TechAU fördjupade 9 mars

Sju AI-verktyg för att öka produktiviteten

Artificiell intelligens (AI) erbjuder en rad verktyg för att öka produktiviteten. ChatPDF är ett AI-verktyg som kan sammanfatta långa rapporter och forskningspapper i PDF-format. PlusAI är ett tillägg för Google Slides som kan automatisera vissa aspekter av att skapa digitala presentationer. Otter.ai kan generera realtidsanteckningar och transkriptioner av presentationer och möten. Summerize.tech kan sammanfatta långa YouTube-videor. Claude är en chatbot som kan hantera komplexa flerstegsinstruktioner och stora mängder innehåll. Podcastle är en svit mjukvara som är utformad för att underlätta podcasting. Murf är en AI-röstgenerator som har över 120 text-till-tal-röster på över 20 språk.

Direktlänk Dela Make Tech Easier fördjupade 8 mars

Stora musik- och teknikföretag ingår partnerskap för att dominera AI-utrymmet

Under 2023 och 2024 har en osannolik allians bildats mellan stora musik- och teknikföretag i jakten på att dominera det framväxande AI-området. Universal Music Group (UMG) och Alphabet har ingått ett partnerskap där Alphabet får en innehållsskapare i UMG för att träna sin AI och locka skapare, medan UMG får forma AI-musikexplosionen och samtidigt tjäna pengar på sin katalog. Warner Music Group (WMG) har inlett ett partnerskap med TikTok för att maximera intäkterna, medan Microsoft och Meta samarbetar för att leverera uppslukande upplevelser för framtidens arbete och lek. Sony Corp, Amazon och Apple följer sina egna vägar inom AI.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 8 mars

Generativa AI-verktyg kan skapa valdesinformation, varnar NGO

Generativa AI-verktyg har testats och visat sig kunna skapa vilseledande bilder relaterade till politiska kandidater och röstning, varnar icke-vinstdrivande organisationen Center for Countering Digital Hate (CCDH). CCDH testade olika AI-modeller och fann att AI-bildverktyg genererar valdesinformation i 41% av fallen. Program som Midjourney, ChatGPT, DreamStudio och Image Creator användes, och Midjourney presterade sämst, med desinformation i 65% av fallen. Stora digitala företag, inklusive Meta, Microsoft, Google, OpenAI, TikTok och X, har lovat att bekämpa AI-innehåll som är utformat för att vilseleda väljare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 7 mars

Malaysiska regeringen varnar för AI-bedrägerier

Den malaysiska regeringen varnar för bluffannonser på sociala medier som använder AI-teknik för att förfalska videoklipp med kända personligheter, inklusive premiärminister Datuk Seri Anwar Ibrahim. Biträdande kommunikationsminister Teo Nie Ching har påmint befolkningen att vara försiktig och har uppmanat teknikjättar som Meta, TikTok och Google att varna användare om innehållet de konsumerar genereras med AI-teknik. Hon har också skickat en video direkt till Meta för att få den borttagen från alla dess plattformar. Under 2023 förlorade Malaysia över RM1 miljard till bedrägerier och bluffannonser.

Direktlänk Dela Malay Mail fördjupade 7 mars

Kinesisk medborgare anklagad för att ha stulit AI-hemligheter från Google

Linwei Ding, även känd som Leon Ding, 38, från Newark, Kalifornien, har åtalats för fyra fall av stöld av handelshemligheter för att påstås ha stulit AI-filer från Google. Ding anklagas för att ha överfört känsliga Google-handelshemligheter och annan konfidentiell information från företagets nätverk till sitt personliga konto samtidigt som han hemligt associerade sig med kinesiska företag. Justitieminister Merrick Garland meddelade åtalen och sa att justitiedepartementet inte kommer att tolerera stöld av avancerad teknik som kan sätta landet i riskzonen.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 6 mars

Sociala medier-gurun lär ut hur man tjänar tusentals dollar med AI för TikTok

Musa Mustafa, tidigare redaktör för innehållsskaparen Sneako, påstår att han kan lära människor att tjäna tusentals dollar genom att använda AI för TikTok-skapelser. Mustafa använder en metod som han hävdar ger honom över $10 000 i månaden. Detta involverar att skapa flera ´Faceless reels´, vilket innebär att en video inte kräver att skaparen syns på kameran. Istället använder skaparen AI för att generera TikToks i massor. Mustafa tjänar också en generös summa genom att lära andra aspirerande skapare att använda dessa metoder genom att få dem att gå med i hans Discord mot en avgift.

Direktlänk Dela Dexerto fördjupade 6 mars

OpenAI lanserar Sora, en AI-modell som skapar videor - blandade reaktioner

OpenAI, en ledare inom AI-industrin, har nyligen lanserat sitt nästa banbrytande projekt, Sora, en generativ AI-modell som kan omvandla textprompter till minutlånga videor. Utvecklingen har mötts av blandade reaktioner, med många som ifrågasätter dess etiska implikationer för akademin och arbetsmarknaden. AI har gjort betydande framsteg, men oro för dess okontrollerbara natur och potentiella risker för mänskligheten har också förstärkts. En incident involverade troll som översvämmade en sociala medieplattform med grafiska AI-bilder av sångaren Taylor Swift. Dessutom har AI visat sig vara en stor störning i musikindustrin. Införandet av Sora kan innebära en välkommen förändring för kämpande studenter, men det finns också en rädsla för att beroendet av AI för akademiska uppgifter kan äventyra äktheten av individuella insatser.

Direktlänk Dela The Daily Targum fördjupade 5 mars

Cathie Wood, grundare och investeringschef på Ark Invest, har sålt av sin position i Nvidia och istället investerat i Pinterest. Ark Invest, som fokuserar på disruptiv innovation, har sett en avkastning på 236% på Nvidia det senaste året. Företaget har valt att ta ut vinsten och återinvestera i andra AI-företag, som Pinterest, som nu utgör lite mer än 1% av Arks portfölj på 14 miljarder dollar. Pinterest rapporterade blandade finansiella resultat för det fjärde kvartalet, men företaget investerar i AI och samarbetar med tredjepartsannonsörer, vilket kan skapa värde för tålmodiga aktieägare.

Yahoo Finance fördjupade 4 mars

TikTok och Universal i tvist över musikanvändning

Förhandlingarna mellan TikTok och Universal om användningen av Universals musik på TikToks plattform har strandat. TikTok har erbjudit Universal en låg ensiffrig procentandel av sin annonsintäkt, vilket är långt under de 20% som YouTube betalar till musikindustrin. En annan tvistepunkt är AI. Universal vill att TikToks royaltyintäkter går till musiker, medan TikTok vill att ´royalty-potten´ också delas med fans som använder AI för att skapa egna spår. Detta är första gången Universal har tagit bort sin musik från en teknikföretags plattform. Utfallet av tvisten mellan TikTok och Universal kommer att påverka musikintäkterna i många år framöver.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 3 mars

Falska nyheter om Askungens slott på Disney World skapade av AI

En bild som fick folk att tro att Askungens slott på Walt Disney World i Florida brann ner skapades med artificiell intelligens av den satiriska webbplatsen Mouse Trap News. Webbplatsen har gjort sig känd för att publicera ´riktiga Disney-nyheter som är 100% falska´. Deras senaste virala inlägg påstod att slottet brann ner och skulle ersättas med något ´mer ikoniskt´, som Doofenshmirtz Evil Incorporated från Disney Channel-tecknade serien ´Phineas och Ferb´ eller Elsas slott från ´Frozen´. I verkligheten står Askungens slott fortfarande orört i Orlando, Florida.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 2 mars

Meta vägrar förnya avtal med Australiens medieföretag

Meta, ägare till Facebook, vägrar förnya sina avtal med Australiens medieföretag. Företaget har aldrig accepterat principen att det borde betala för att använda journalisternas arbete. Facebook och Google tvingades till förhandlingsbordet av nyhetsmediernas förhandlingskod. Denna lag tvingade dem att förhandla med medieföretag. Om parterna inte kunde komma överens, skulle beslutet fattas av en oberoende skiljedomare. Facebook var alltid mer motvilligt än Google, skar färre avtal och misslyckades framför allt med att nå en överenskommelse med mindre uttag som SBS och The Conversation. Men nu löper avtalen ut och Meta verkar tro att det kan blåsa.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 mars

AI-teknikens fördelar och risker för detaljhandeln

Generativ AI-teknik erbjuder detaljhandeln nya möjligheter för kundengagemang, men medför också risker. Trots att AI kan effektivisera skapandet av innehåll finns det risker, särskilt när det gäller förtroende och säkerhet. Falska produkt- och tjänsteanspråk kan hota företagens relation med sina kunder. En studie visade att bara 20% ´mestadels´ eller ´helt och hållet´ litar på AI under shoppingprocessen. Trots riskerna förväntas användningen av gen AI fortsätta växa inom detaljhandeln, med en förväntad inverkan på 9,21 biljoner dollar på branschen fram till 2029.

Direktlänk Dela Retail Customer Experience fördjupade 1 mars

Universal Music Publishing Group kritiserar TikToks användning av AI

TikTok har börjat ta bort musik baserad på kompositioner skrivna eller sammanfattade av Universal Music Publishing Group (UMPG) låtskrivare. UMPG har nu svarat med ett uttalande där de uttrycker oro över TikToks användning av AI och dess effekter på låtskrivare och artister. De påstår att TikTok har vägrat att svara på deras oro om AI berövar låtskrivare rättvis ersättning. Kritiken mot TikTok fortsätter att växa i USA. SoundExchange samlar inte in inspelningsroyalties från TikTok, men dess VD Michael Huppe har anslutit sig till kritiken.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 1 mars

Universal Music Publishing Group uttrycker oro över TikToks AI och säkerhet

Bara dagar efter att Universal Music Groups publiceringskatalog började tas bort från TikTok, släppte Universal Music Publishing Group (UMPG) ett nytt uttalande där de uttrycker sin oro över artificiell intelligens och online-säkerhet på den korta videoappen. Företaget anser att dessa frågor är lika viktiga som TikToks brist på ´rättvis ersättning´ till låtskrivare. UMPG medger att ´störningen är svår för vissa av [dess låtskrivare]´ men säger att det är ´avgörande för det hållbara framtida värdet, säkerheten och hälsan för hela musikekosystemet´ att lämna TikTok-appen.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 1 mars

AI skapar avatarer på TikTok för att berätta brottshistorier och sälja utbildningskurser

Artificiell intelligens (AI) används för att skapa avatarer på TikTok, som berättar verkliga brottshistorier eller fantasiberättelser för att få viral uppmärksamhet och sälja tvivelaktiga utbildningskurser. Dessa avatarer kan vara verkliga eller fiktiva personer. Ett exempel är en video där ansiktet på den österrikiska brottslingen Josef Fritzl, genererat av AI, återberättar kidnappningen och våldtäkten av sin dotter. Trots att denna video fick nästan ingen uppmärksamhet, är formatet mycket populärt och vissa konton har flera hundra tusen följare. Videorna kan vara på flera olika språk och ibland få miljontals visningar. Många av dessa videor berättar inte sanna historier, utan istället skandalösa eller helt påhittade berättelser. Vissa TikTok-kanaler specialiserar sig på videor av kvinnliga karaktärer som talar om att ha blivit sexuellt överfallna eller våldtagna av djur. Utöver brottshistorier finns det också kanaler som ägnar sig åt spådomar och astrologi, historiska figurer och religiösa porträtt.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 29 februari

Familjer till mordoffer traumatiseras av deepfake-videor

En ny, störande trend med artificiell intelligens (AI) traumatiserar familjerna till mördade offer, då deepfake-videor med barn som berättar om hur de dödades postas på olika sociala medieplattformar. Barns bilder stjäls från nyhetsrubriker och omvandlas till videor med hjälp av AI. Lawanda Hawkins, grundare av Justice for Murdered Children, uttryckte chock och förfäran. TikTok har svarat på vissa klagomål genom att ta bort specifika deepfake-videor, men utmaningen kvarstår då fler fortsätter att dyka upp.

Direktlänk Dela FOX 11 Los Angeles fördjupade 29 februari

Ariana Grande kritiserar ´skrämmande´ AI-covers och läckta låtar

Ariana Grande har uttryckt oro över AI-genererade covers och läckan av hennes musik. Varje vecka blir en ny AI-cover viral på internet, med vissa försök att imitera Grandes röst. Grande är inte nöjd med detta, och har även kritiserat personer som läcker hennes låtar. Hon nämnde även att en läckt låt, ´Fantasize´, inte ens var skriven för henne. Trots detta kommer en ´version´ av den att finnas på hennes nya album ´Eternal Sunshine´.

Direktlänk Dela PopBuzz fördjupade 28 februari

Ariana Grande uttrycker oro över AI i musik

Popstjärnan Ariana Grande uttrycker sin oro över den ökande användningen av AI i musikindustrin. I en intervju med poddaren Zach Sang berättar hon att hon inte är nöjd med att människor återskapar hennes röst med hjälp av tekniken. Grande uttrycker även missnöje över att låtar hon spelade in med Max Martin cirkulerade på TikTok. Hon förklarar att låtarna var avsedda för en TV-show och var en parodi på en tjejgruppsvibb från 90-talet. Hennes kommande album, Eternal Sunshine, släpps den 8 mars.

Direktlänk Dela MusicTech fördjupade 28 februari

Google arbetar med att fixa sitt Gemini AI-verktyg, planerar återlansering

Google arbetar med att fixa sitt Gemini AI-verktyg, berättade VD Sundar Pichai för anställda i ett meddelande på tisdagen. Enligt honom var vissa av de text- och bildsvar som genererats av modellen ´partiska´ och ´helt oacceptabla´. Företaget pausade förra veckan användningen av sitt verktyg som skapar bilder av människor efter felaktigheter i vissa historiska avbildningar som det genererade. Google planerar nu att återlansera Gemini AI under de kommande veckorna. Reddit har också nyligen ingått ett avtal med Google för att göra sitt innehåll tillgängligt för att träna Googles AI-modeller.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 28 februari

Kritik mot Google AI-chatbot för politisk partiskhet

Google´s AI-chatbot Gemini har mött kraftig kritik för att visa politisk partiskhet och ge felaktiga svar. En del amerikaner uttrycker att de inte skulle lita på AI för att ge dem bra svar, medan andra fortfarande tycker att den nya tekniken är intressant och hjälpsam. Gemini har kritiserats för att ge obeslutsamma svar på allvarliga moraliska problem, inklusive pedofili och om den ökända ledaren för Sovjetunionen, Josef Stalin, är en mer problematisk kulturell figur än Libs of TikTok, en konservativ social media-sida.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 27 februari

Riff producerar royaltyfri musik för innehållsskapare

Det finns en växande efterfrågan på original och royaltyfri musik över olika plattformar – från YouTube och TikTok till filmer och podcaster. Riff är en AI-musikgeni, designad för att tillgodose de varierande behoven hos innehållsskapare. Med Riff kan användare enkelt skapa högupplöst musik anpassad efter deras specifika krav. Användare behöver inte längre använda dyra låtar, de kan skapa originalmelodier som förbättrar innehållet. Riff erbjuder ett brett utbud av anpassningsbara alternativ för att passa alla stunder eller stämningar. Med sitt användarvänliga gränssnitt och AI-drivna funktioner ger Riff skapare möjlighet att förbättra sitt innehåll med professionell musik.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupade 27 februari

Meta och TikTok tar steg för att bekämpa desinformation inför EU-valet

Facebooks ägare Meta planerar att aktivera ett operationscenter för att bekämpa bedrägerier och felinformation inför EU-parlamentsvalet i juni. Tidigare i februari meddelade konkurrenten TikTok att de skulle lansera ´Valcenter´ inom sin app på lokala EU-språk för alla EU:s 27 medlemsländer. Meta har förberett sig för valet under en tid och bildade ett dedikerat team förra året för att utveckla en ´skräddarsydd strategi´. Meta utökar för närvarande sitt faktakontrollnätverk med tre nya partners i Bulgarien, Frankrike och Slovakien.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 26 februari

Utvärdering av generativa AI-startups: Vad marknadsförare bör tänka på

Marknadsförare står inför utmaningen att skilja seriösa aktörer från oseriösa inom det snabbväxande området generativ AI. När man överväger att samarbeta med en generativ AI-startup bör man ställa viktiga frågor som: Vilken modell är företagets AI byggd på? Vilken data är modellen tränad på och hur har startupen säkrat rättigheterna till träningsdata? Erbjuder startupen skydd mot upphovsrättsintrång? Vad kostar det? Passar modellen ditt användningsfall? Fungerar det? Företag som Code and Theory, Bria.ai, Razorfish, Mod Op, AudioStack, Jasper, Munch, Omneky, Pencil, Photoroom, Runway och Typeface nämns i artikeln.

Direktlänk Dela AdExchanger fördjupade 26 februari

Meta lanserar team för att bekämpa desinformation och AI-skador inför EU-val

Facebooks ägare, Meta, planerar att lansera ett dedikerat team för att bekämpa desinformation och skador orsakade av artificiell intelligens (AI) inför det kommande Europaparlamentsvalet. Marco Pancini, Metas chef för EU-frågor, uppgav att ´EU-specifika valoperationscenter´ kommer att samlas experter från hela företaget för att fokusera på att bekämpa felinformation, påverkansoperationer och risker relaterade till missbruk av AI. Pancini sa att Metas ansträngningar för att hantera riskerna med AI kommer att inkludera tillägget av en funktion för människor att avslöja när de delar AI-genererad video eller ljud och möjliga straff för icke-efterlevnad.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 26 februari

Kim Petras återvänder till jingelskrivning och stöder Universal mot AI-exploatering

I en tid då musikindustrin brottas med framväxten av artificiell intelligens och dess konsekvenser för artisternas ersättning, finner den prisbelönta sångerskan Kim Petras, 31, tröst i det enkla med sina musikaliska början. Långt från de komplexa tvisterna om royalties och AI-genererade inspelningar, har Petras uttryckt sin vilja att dyka tillbaka in i konsten att skriva reklamjinglar, ett hantverk hon finslipade innan hon blev känd. I en öppenhjärtig intervju med BBC delade hon insikter i sin resa, hennes ståndpunkt om de pågående musikindustritvisterna och varför hon, trots popstjärnans glamour, förblir jordnära i sin kärlek till att skapa musik.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 26 februari

Ökningen av AI i musikbranschen möter kritik

Användningen av artificiell intelligens (AI) inom det kreativa området, särskilt inom musik, har mött mycket kritik och motstånd från personer inom branschen. Artister har påpekat en enorm nedgång i konstkvaliteten på verk skapade genom artificiell intelligens. Deepfaking av röster har varit vanligt under de senaste månaderna, där AI-skapare använder artisternas röster för att skapa ny musik eller för att sjunga andra låtar. På TikTok har spridningen av AI-genererad musik med så kallade ´Robo-Rockstars´ blivit vanlig. Detta var en av anledningarna till att Universal Music Group drog tillbaka tusentals låtar från olika artister på plattformen - eftersom plattformen inte lyckades slå ett rättvist kontrakt som skulle skydda artister från hotet från AI, upphovsrätt och piratkopiering. Med denna växande diskussion blir allt fler människor oroade över hotet från artificiell intelligens inom musik - med vissa som frågar om det kan skapa musiksuperstjärnor.

Direktlänk Dela Music Times fördjupade 26 februari

AI-genererade ´deepfakes´ kan kapas av brottslingar för att manipulera val, varnar hemsekreteraren

Brottslingar och ´onda aktörer´ som arbetar för skadliga stater kan använda AI-genererade ´deepfakes´ för att kapas allmänna val, har hemsekreteraren sagt. James Cleverly talade innan möten med sociala mediechefer och sa att den snabba teknikutvecklingen kan utgöra ett allvarligt hot mot val över hela världen. Han varnade för att personer som arbetar för stater som Ryssland och Iran kan generera tusentals deepfakes - mycket realistiska bluffbilder och videor - för att manipulera den demokratiska processen i länder som Storbritannien.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 februari

Skivbolag kämpar med AI-frågan, Universal drar tillbaka låtar från TikTok

De största skivbolagen försöker hantera uppgången av AI. Universal Music Group (UMG) drog tillbaka sina låtar från TikTok den 1 februari, delvis på grund av oro för att artister inte skyddas från artificiell intelligens. TikTok tillåter plattformen att översvämmas med AI-genererade inspelningar, enligt Universal. Universals största rivaler, Warner Music (WMG) och Sony (SONY), har hållit sig utanför denna tvist hittills. Musikartister är alltmer oroade över att det finns lite skydd för deras eget namn, bild och röst som används utan deras tillstånd för att skapa AI-genererade låtar. Lagstiftare har introducerat ett nytt lagförslag som syftar till att etablera en ram för att skydda ens röst och likhet på federal nivå.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 februari

AI-videogenerering upplevde banbrytande framsteg under 2023

2023 var ett banbrytande år för AI-video. Vid årets början fanns inga offentliga text-till-video-modeller, men ett år senare används dussintals videogenereringsprodukter aktivt, med miljontals användare över hela världen som skapar korta klipp från text- eller bildprompter. Även om dessa produkter fortfarande är relativt begränsade, har framsteg inom videogenerering under det senaste året tyder på att vi är i början av en massiv omvandling. Vi ser fortsatta förbättringar i text-till-video-modeller, liksom avknoppningar som bild-till-video och video-till-video som får fart. Forskning och Big Tech, som Google och Meta, har ännu inte släppt sina videogenereringsprodukter offentligt.

Direktlänk Dela Andreessen Horowitz fördjupade 25 februari

Adobe lanserar AI-drivna ljudfunktioner i Premiere Pro

Adobe har introducerat en rad nya AI-drivna ljudfunktioner i sin populära videoredigeringsprogramvara, Premiere Pro. Verktygen syftar till att dramatiskt förenkla och effektivisera ljudredigeringsprocesser för videoskapare. Nyckelfunktioner inkluderar: Förbättra tal: Förbättrar omedelbart tydligheten i inspelade dialoger, minskar bakgrundsljud med ett enda klick. Interaktiva Fade Handles: Ger intuitiva visuella reglage för att skapa smidiga ljudövergångar direkt på tidslinjen. Audio Category Tagging: Märker automatiskt ljudklipp som dialog, musik, ljudeffekter eller atmosfär, vilket effektiviserar arbetsflödet. Förutom AI-drivna verktyg inkluderar Premiere Pro-uppdateringen också möjligheten att direkt exportera videor som TikTok-utkast.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 24 februari

Influencer Jordan Howlett råkar ut för röststöld i falsk reklam

Jordan Howlett, en 26-årig influencer med 24 miljoner följare på Instagram, TikTok och YouTube, blev chockad när han började få meddelanden om att han annonserade en påstådd bot mot blindhet på Facebook och Instagram. Howlett klickade på en av länkarna till videorna och lyssnade i skräck när en röst som lät precis som hans beskrev hur ´toppforskare från Cambridge´ hade upptäckt en sjusekunders ritual som kunde ge någon perfekt syn. ´När jag hörde min röst, blev jag skrämd,´ säger han. ´De kan teoretiskt få mig att säga vad som helst.´

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 februari

OpenAI:s ChatGPT förnekar att israeliska kvinnor våldtogs av Hamas

OpenAI:s populära verktyg ChatGPT förnekade att israeliska kvinnor våldtogs av Hamas-terrorister under terrorattacken den 7 oktober, vilket utlöste ilska på sociala medier. När ChatGPT ställdes frågan direkt: ´Begick Hamas våldtäkt den 7 oktober´ svarade ChatGPT: ´Nej, det finns ingen trovärdig information eller bevis för att Hamas våldtog israeliska kvinnor den 7 oktober 2023´. Detta väckte reaktioner på sociala medier. Vid ytterligare frågor om den dagen då mer än 1 200 israeler dödades och dussintals fler togs till fånga, sa den AI-drivna boten att den faktiskt inte vet vad som hände den 7 oktober 2023. ´Som en AI-språkmodell inkluderar min träningsdata information fram till januari 2022´, medgav ChatGPT.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 23 februari

Podcastvärden Bobbi Althoff senaste offret för icke-samtyckta deepfakes

Den amerikanska podcastvärden Bobbi Althoff, 26, har blivit det senaste målet för en störande trend av icke-samtyckta deepfakes. Althoff, känd på TikTok för sin torra humor och sarkastiska föräldraskapstips, har över 7 miljoner följare på TikTok och 3 miljoner på Instagram. Nyligen upptäckte hon att hennes namn trendade på en social medieplattform, kopplat till en mycket grafisk och AI-genererad video som påstods vara hon. Detta kommer strax efter att fabricerade explicita bilder av Taylor Swift cirkulerade på samma plattform, vilket skapade uppståndelse bland fans och politiker.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 23 februari

Reddit planerar börsintroduktion och ingår AI-partnerskap med Google

Reddit, den populära sociala medieplattformen, har rapporterats ingå ett betydande avtal med Google, vilket tillåter teknikjätten att använda Reddits innehåll för att träna sina artificiella intelligensmodeller. Avtalet, som sägs vara värt cirka 60 miljoner dollar årligen, belyser Reddits ansträngningar att generera ytterligare intäkter inför en mycket förväntad börsintroduktion. Reddit har övervägt att gå offentligt i över tre år och förbereder sig nu för att lämna in sin initiala börsintroduktion (IPO) denna vecka. Affären, som värderades till cirka 10 miljarder dollar i en insamlingsrunda 2021, planerar att emittera cirka 10% av sina aktier i IPO.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 23 februari

Google VD: AI kan stärka försvaret mot cybersäkerhetshot

Google VD Sundar Pichai talade vid APEC CEO Summit i San Francisco och München säkerhetskonferens om hur snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) kan hjälpa till att stärka försvaret mot säkerhetshot i cyberrymden. Trots växande oro över potentiellt skadliga användningar av AI, sa Pichai att intelligensverktygen kan hjälpa regeringar och företag att snabbare upptäcka och reagera på hot från fientliga aktörer. Google har nyligen lanserat en ny initiativ som erbjuder AI-verktyg och infrastrukturinvesteringar för att stärka onlinesäkerheten.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 februari

Adobe lanserar nya AI-ljudverktyg i Premiere Pro

Adobe lanserar nya AI-ljudverktyg i Premiere Pro för att förenkla videoredigeringsprocessen. Den senaste versionen av Adobe Premiere Pro (22.4) har nya AI-funktioner och förbättringar för att optimera videoredigering. Huvudfunktionen är tillgängligheten av dess ´Enhance Speech´-funktion. ´Enhance Speech´ använder AI för att minska bakgrundsljud och förbättra ljudkvaliteten på klippet med ett klick. Adobe lanserade också andra AI-drivna ljudverktyg, inklusive ´Interactive Fade Handles´ för att hjälpa till med dina ljudövergångar och ´Audio Category Tagging´, som använder AI för att känna igen om dina klipp är dialog, musik, SFX eller atmosfär.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 22 februari

Influencer Jordan Howlett utsatt för röststöld i falsk reklam

Influencern Jordan Howlett, 26 år med 24 miljoner följare på Instagram, TikTok och YouTube, blev chockad när han började få meddelanden om att han annonserade en påstådd bot för blindhet på Facebook och Instagram. Howlett klickade på en av länkarna till de ifrågasatta videorna och lyssnade i skräck när en röst som lät precis som hans beskrev hur ´toppforskare från Cambridge´ hade upptäckt en sju sekunders ritual som kunde ge någon perfekt syn. Han var förskräckt när han hörde sin egen röst.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 21 februari

OpenAI och Google tävlar om AI-utveckling, nya verktyg för chattbotar och video skapande

Konkurrensen mellan OpenAI och Google fortsätter att öka. En vecka efter att Google uppdaterade sin Bard-chatbot och bytte namn till Gemini, gav Googles AI-dotterbolag DeepMind en förhandsvisning av nästa version av sin generativa AI-chatbot. Gemini 1.5 kommer att rullas ut ´långsamt´ till vanliga personer som anmäler sig till en väntelista och kommer nu bara att vara tillgänglig för utvecklare och företagskunder. Samtidigt meddelade OpenAI en ny text-till-video-modell som heter Sora, som fångar mycket uppmärksamhet på grund av de fotorealistiska videor den kan generera. Sora kan ´skapa videor på upp till 60 sekunder med mycket detaljerade scener, komplex kamerarörelse och flera karaktärer med livliga känslor.´

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 21 februari

OpenAI avslöjar imponerande text-till-video-verktyg, väcker oro bland experter

Forskningsorganisationen för artificiell intelligens, OpenAI, har avslöjat ett imponerande realistiskt text-till-video-verktyg, Sora. Reaktionerna från AI-entusiaster, forskare och journalister har varit starka. CBS News rapporterade att en AI-expert var ´rädd´ för verktyget. ABC News rapporterade att Sora riskerar att bidra till propaganda och fördomar, enligt experter. The New York Times skrev att OpenAI avslöjar AI som omedelbart genererar iögonfallande videor. Tony Elkins, lärare vid Poynter och grundande medlem av News Product Alliance, och Alex Mahadevan, direktör för MediaWise vid Poynter, delade sina tankar om utvecklingen.

Direktlänk Dela The Poynter Institute fördjupade 21 februari

AI-expert diskuterar senaste tekniknyheterna under promenad i Vancouver

Marcus, en AI-expert baserad i Vancouver, delar sina tankar om de senaste händelserna inom AI och teknologi under en promenad med senior AI-reportern Melissa Heikkilä. Han diskuterar en rad ämnen, inklusive den nya klassen av satelliter som kan förändra allt, AI:s energiförbrukning, Silicon Valleys växande förhållande till militären, EU:s utredning av TikTok om barnsäkerhet, framväxten av Bluesky, Ozempics framsteg i Kina, etiska AI-porr, behovet av DNA-datadriven lagring och myter om mobiltelefonanvändning.

Direktlänk Dela Tech Exec fördjupade 21 februari

AI-genererad låt väcker debatt om upphovsrätt och kreativitet

Föreställ dig en värld där melodier som rör oss, våra tids hymner, inte är resultatet av mänsklig kreativitet utan algoritmers och maskininlärnings output. Detta är inte ett avlägset framtidsscenario utan en nutida verklighet, understruket av den virala sensationen ´Heart On My Sleeve´, en AI-genererad låt med de omisskännliga rösterna från Drake och The Weeknd. Denna låt, född från de digitala etrarna, har inte bara fångat miljontals på plattformar som TikTok och YouTube, utan har också tänt en het debatt om artificiell intelligens roll i musikindustrin. I april gick denna låt viralt och samlade över 11 miljoner visningar, bara för att dras tillbaka från streamingtjänster på grund av juridiska och etiska kontroverser. Kontroversen kring ´Heart On My Sleeve´ handlar inte bara om en AIs förmåga att generera hitsånger. I hjärtat av frågan finns brådskande juridiska och etiska frågor: Kan en AI-genererad låt som använder olicensierade prov på artisters röster anses för prestigefyllda priser som Grammys? Inspelningsakademins chef, Harvey Mason Jr., klargjorde på Instagram att på grund av bristen på juridiskt godkännande för sången och sångens otillgänglighet för kommersiellt bruk, skulle ´Heart On My Sleeve´ inte vara berättigad till en Grammy-nominering. Denna beslut understryker komplexiteten i upphovsrätten i AI-åldern, där linjen mellan innovation och intrång blir allt mer suddig. Medan låten kanske inte kommer att pryda Grammy-scenen, kommer dess arv att ekar som en katalysator för viktiga samtal om symbiosen mellan teknik och kreativitet. I denna symfoni av framsteg bidrar varje not, oavsett om den slås av mänsklig hand eller algoritmisk kod, till den utvecklande melodin av vårt gemensamma musikaliska arv.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 20 februari

Azawi uppskattar Shatas remix av hennes låt som blev viral på Tiktok

En remix av en låt snabbt blev viral på Tiktok och fångade uppmärksamheten från den ursprungliga artisten, Azawi. Hon postade remixen på sina sociala medier med ett tacksamt meddelande till Shata, som hade skapat remixen. Shata har hittat ett intresse för att göra sådana remixar de senaste månaderna. Han har bland annat gjort remixar av Aarox´s Njalwala, där han lade till Alien Skins röst. På olika sociala medieplattformar har användare skickat ut meddelanden om uppskattning till Shata, medan andra har uttryckt oro över hur bra AI har blivit.

Direktlänk Dela Pulse Uganda fördjupade 20 februari

Taylor Swift-låtläcka på TikTok kan vara AI-genererad

Taylor Swift-fans går i taket över vad som verkar vara en läcka av låten ´Fresh Out the Slammer´ på TikTok och andra sociala medier. Många undrar dock om den nya låtläckan är äkta eller falsk, eftersom den kan ha genererats av AI. Läckan verkar inte vara äkta, dess likheter med andra AI-genererade låtar tyder troligen på att den är falsk. Tack vare AI kan människor efterlikna sångare och få dem att sjunga vad som helst. Det är troligtvis vad som händer med ´Fresh Out the Slammer´-läckan. Vi kommer inte att veta säkert om läckorna är äkta eller falska förrän hela albumet släpps den 19 april.

Direktlänk Dela Coming Soon Media fördjupade 20 februari

Flera stora teknikföretag, inklusive Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI och TikTok, har undertecknat ett avtal för att förhindra att generativa AI-verktyg används för att störa val. Avtalet riktar sig mot bilder, ljud och video som bedrägligt förfalskar eller ändrar utseendet, rösten eller handlingarna hos politiska kandidater, valtjänstemän och andra viktiga intressenter i ett demokratiskt val, eller som ger falsk information till väljare om när, var och hur de lagligen kan rösta. Detta kommer efter att en AI-genererad falsk röst i Joe Bidens namn användes för att försöka störa ett primärval i New Hampshire.

Yahoo News UK fördjupade 20 februari

Costco säljer en billigare version av Anthropologie-spegeln

En golvlång spegel som liknar Anthropologie Mila-spegeln, men till en betydligt lägre kostnad, finns tillgänglig på utvalda Costco-platser. Spegeln, som inte ännu säljs online, kostar $150 jämfört med Anthropologie-versionen som kostar $1,300. Spegeln har blivit populär på TikTok för sitt detaljerade snirkelarbete och guldtrim, vilket påminner om den dyrare versionen.

Direktlänk Dela Blog.cheapism.com fördjupade 20 februari

Open AI, företaget bakom ChatGPT, har avtäckt ett ´skrämmande´ nytt verktyg, Sora, som kan producera hyperrealistiska videor från text, vilket leder till varningar från experter. Sora demonstrerar kraftfulla exempel som drönarfilmer från Tokyo i snö, vågor som kraschar mot klipporna i Big Sur eller en mormor som njuter av ett födelsedagskalas. Experter varnar för att det nya artificiella intelligensverktyget kan utplåna hela branscher som filmproduktion och leda till en ökning av deepfake-videor. Företag som OpenAI, Google, Meta och Stable Diffusion tävlar om att göra mer avancerade och tillgängliga verktyg. Sora är för närvarande under testning och utvärdering för potentiella säkerhetsrisker, med inget datum för en offentlig release ännu tillgängligt. Tekniken kan leda till en ny våg av extremt verklighetstrogna deepfakes. President Joe Biden har också talat om användningen av AI och avslöjat att han har fallit för deepfakes av sin egen röst. Flera stora teknikföretag har undertecknat en pakt för att vidta ´rimliga försiktighetsåtgärder´ för att förhindra att artificiella intelligensverktyg används för att störa demokratiska val runt om i världen.

Daily Mail fördjupade 18 februari

Användning av AI i bildredigering: Photoshop´s AI-funktioner

Användningen av artificiell intelligens (AI) i bildredigering kan vara ett kontroversiellt ämne, men det är säkert att det är här för att stanna. Trots de flesta etiska frågor kring användningen av AI i bilder, är de flesta AI-drivna verktyg tillgängliga i den bästa fotoredigeringsprogramvaran ganska mycket godartade när det gäller etik och äkthet. Photoshop har ständigt utvecklats på detta område med många verktyg nu till förfogande för fotografer, allt från smart urvalsförfining till unika effekter till kloning och mycket mer. Allt kan uppnås manuellt, och dessa förändringar görs ofta till bilder för personligt, redaktionellt och reklamanvändning, men det viktigaste är att bildens väsen i slutändan inte förändras.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 18 februari

AI förväntas omvandla filmindustrin och utgör ett hot mot Hollywood

Konstgjord intelligens (AI) kommer att omvandla filmindustrin, vilket kan vara dåliga nyheter för Hollywood. AI kan snart göra det möjligt för individer att spela huvudrollen i en film av egen design tillsammans med favoritskådespelare. Hollywood har kämpat med sjunkande publiknivåer och vinster under flera år. Dessutom har konsumenterna en oändlig ström av gratis innehåll på sociala medier som TikTok och YouTube. AI-verktyg som Magnific.ai och Leonardo AI kan förvandla generiska grafik till realistiska scener och karaktärer. Med ett verktyg från Stability AI kan man redan förvandla en stillbild till en fullständigt animerad scen genom att bara ge instruktioner via text. Pika Labs tillhandahåller möjligheten att inte bara generera video från text utan också redigera den. Snart kommer alla att kunna skapa biografkvalitetsfilmscener med bara en bärbar dator eller mobiltelefon. AI-genererade filmer med dynamiska handlingar som ändras beroende på ditt humör och smak kommer att bli verklighet.

Direktlänk Dela Brownstone Research fördjupade 18 februari

Stora IT-bolag undertecknar pakt mot AI-valpåverkan

Flera av världens största IT-bolag, inklusive Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI och TikTok, har undertecknat en överenskommelse för att gemensamt bekämpa valpåverkan genom artificiell intelligens. Ytterligare tolv företag, inklusive Elon Musks plattform X (tidigare Twitter), har också skrivit under överenskommelsen. Syftet är att identifiera och flagga vilseledande AI-genererat innehåll, snarare än att ta bort det. Överenskommelsen presenterades vid en säkerhetskonferens i München.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 17 februari

Stora teknikföretag går samman för att bekämpa skadlig AI-användning i val

Stora teknikföretag, inklusive Adobe, Amazon, Google, IBM, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok och Elon Musks X, har frivilligt kommit överens om att förebygga skadlig användning av artificiell intelligens (AI) för att störa demokratiska val globalt. Avtalet, som tillkännagavs vid Munich Security Conference, fokuserar på hotet från AI-genererade deepfakes. Tolv ytterligare företag, inklusive chatbot-utvecklare Anthropic och Inflection AI, röstklon-startup ElevenLabs, chipdesigner Arm Holdings och säkerhetsföretagen McAfee och TrendMicro, har också anslutit sig till initiativet. Nick Clegg, chef för globala frågor för Meta, betonade det gemensamma ansvaret att ta itu med utmaningarna med AI-teknik.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 17 februari

Teknikföretag lovar att bekämpa bedräglig användning av AI i globala val

Tjugo ledande teknikföretag, inklusive Google, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok, X, Amazon och Adobe, lovade på fredag att hjälpa till att förhindra att bedräglig användning av artificiell intelligens stör globala val. År 2024 förväntas 4 miljarder människor i över 40 länder runt om i världen rösta. Experter varnar för att skadliga aktörer kan använda generativa AI-verktyg för att påverka dessa val och påverka röster. Vid München säkerhetskonferens tillkännagav dessa företag ´Tech Accord to Combat Deceptive Use of AI in 2024 Elections´, som är ett frivilligt avtal med åtta specifika åtaganden för att motverka skadligt AI-innehåll.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 17 februari

Teknikföretag samarbetar för att förhindra AI-störd valpåverkan

En grupp av 20 teknikföretag, inklusive OpenAI, Microsoft och Adobe, meddelade på fredagen att de har kommit överens om att arbeta tillsammans för att förhindra att vilseledande innehåll skapat av artificiell intelligens (AI) stör val över hela världen i år. Avtalet inkluderar åtaganden att samarbeta om att utveckla verktyg för att upptäcka vilseledande AI-genererade bilder, video och ljud, skapa offentliga medvetenhetskampanjer för att utbilda väljare om vilseledande innehåll och vidta åtgärder mot sådant innehåll på sina tjänster.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 17 februari

Det finns mycket dåliga råd på TikTok, särskilt när det gäller finansiella tips och tricks, med 63% av dem som är vilseledande. Här är 15 tekniktips för att förbättra livet. 1. Ändra inte din TVs bildläge till Spel för sport. 2. Använd Ctrl + F på ditt tangentbord för att söka efter vaga ord och fraser i Villkoren. 3. Använd webbplatsen Campflare för att kontrollera bokningar på nationalparker. 4. Kombinera flera PDF-filer till en enda fil med Adobe Acrobat. 5. Använd Google Kalender för att schemalägga möten. 6. Sök efter okända telefonnummer på Google, Bing eller Yahoo. 7. Rapportera flytande föremål till boatwatch.org. 8. Dubbelkolla ditt användarnamn och lösenord innan du kastar din dator. 9. Håll dina dokument organiserade med Word eller Google dokument. 10. Märk ett textmeddelande som oläst för att komma ihåg att svara. 11. Använd Windows-nyckel + ett nummer för att starta eller växla till motsvarande program på aktivitetsfältet på en PC. 12. Skapa en samarbetsplaylist på Spotify. 13. Låt ChatGPT eller Bard skriva ett e-postmeddelande åt dig. 14. Lyssna på podcasten ´Kim Komando Idag´. 15. Lär dig om den senaste tekniken på Kim Komando Show.

USA Today fördjupade 17 februari

Tjugo teknikföretag undertecknar löfte för att förhindra AI-störningar i val

Tjugo teknikföretag som arbetar med artificiell intelligens (AI) har undertecknat ett ´löfte´ om att försöka förhindra att deras mjukvara stör val, inklusive i USA. Undertecknarna varierar från teknikjättar som Microsoft och Google till små startups som låter människor skapa falska röster. Överenskommelsen är i huvudsak ett erkännande av att företagens egna produkter skapar mycket risk i ett år då 4 miljarder människor över hela världen förväntas rösta i val. Företagen som skrivit under löftet är: Adobe, Amazon, Anthropic, Arm, ElevenLabs, Google, IBM, Inflection AI, LinkedIn, McAfee, Meta, Microsoft, Nota, OpenAI, Snap, Stability AI, TikTok, TrendMicro, Truepic och X. Överenskommelsen är frivillig och faller kort för ett totalförbud mot AI-innehåll i val, som vissa människor har krävt.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 16 februari

Teknikföretag går samman för att förhindra valstörningar genom vilseledande AI-innehåll

En grupp av 20 teknikföretag, inklusive Microsoft, Adobe och OpenAI, meddelade på fredagen (16 februari) att de har kommit överens om en gemensam ansträngning för att förhindra att vilseledande AI-innehåll skapar störningar i val över hela världen under innevarande år. De har åtagit sig att utveckla verktyg för att upptäcka AI-genererade bilder, videor och ljud som kan vara vilseledande. Företagen har också kommit överens om att skapa offentliga medvetandekampanjer för att utbilda väljare att bättre kunna känna igen vilseledande innehåll.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 16 februari

Teknikjättar lovar att bekämpa vilseledande AI i val

Teknikjättar som Microsoft, Meta, Google, Amazon, X, OpenAI och TikTok presenterade på fredagen en överenskommelse för att minska risken för att artificiell intelligens (AI) stör valen 2024. Överenskommelsen riktar in sig på AI-genererade bilder, videor och ljud som kan vilseleda väljare om kandidater, valfunktionärer och röstprocessen. Medan avtalet är en enighetstecken för plattformar med miljarder kollektiva användare, skisserar det i stort sett initiativ som redan pågår, såsom ansträngningar att upptäcka och märka AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 16 februari

Teknikföretag samarbetar för att förhindra valpåverkan genom AI

En grupp av 20 teknikföretag meddelade på fredagen att de har kommit överens om att samarbeta för att förhindra att bedrägligt innehåll från artificiell intelligens (AI) påverkar val över hela världen i år. Undertecknarna av teknikavtalet, som tillkännagavs vid Münchens säkerhetskonferens, inkluderar företag som bygger generativa AI-modeller som används för att skapa innehåll, inklusive OpenAI, Microsoft och Adobe. Andra undertecknare inkluderar sociala medieplattformar som kommer att möta utmaningen att hålla skadligt innehåll borta från sina webbplatser, såsom Meta Platforms, TikTok och X, tidigare känt som Twitter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 februari

OpenAI introducerar Sora, en programvara som skapar video från textfrågor

OpenAI har avtäckt en revolutionerande ny programvara, Sora, som kan producera högkvalitativa videor i respons på några enkla textfrågor. Sora använder sin ´djupa förståelse för språk´ för att skapa klipp på upp till en minut som inkluderar ´fängslande karaktärer´ och ´flera tagningar inom en enda genererad video´. Tekniken har potential att öka bekymren om deepfakes och stölder av licensierat innehåll. Programvaran är för närvarande tillgänglig för ´röda team´ för att testa säkerheten. Det är ännu inte klart när Sora blir tillgängligt för allmänheten.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 16 februari

Generativ AI förändrar utbildningens natur

I september 2022 blev Penn State-studenten Brad Kraut viral på TikTok för att ta sina studier på allvar. Krauts video och andra liknande innehåll på hans sida fick totalt 29,7 miljoner likes, vilket gjorde uttrycket ´akademiskt vapen´ populärt bland Gen-Z. I slutet av 2022 introducerades den generativa AI-programmet ChatGPT, vars output kan vara omöjlig att skilja från studenters arbete. Trots Krauts försök att göra studier populära igen, verkar ChatGPT vara det vinnande ´akademiska vapnet´. Generativ AI och stora språkinlärningsmodeller är här för att stanna och förändrar grunden för utbildning.

Direktlänk Dela The Observer fördjupade 16 februari

Teknikföretag samarbetar för att skydda val mot AI-hot

Flera stora teknikföretag, inklusive Adobe, Google, Meta, Microsoft, OpenAI och TikTok, samarbetar för att skapa skydd mot användningen av artificiell intelligens (AI) i demokratiska val. Samarbetet kommer som svar på det växande hotet från AI-genererad valpåverkan. Det gemensamma arbetet syftar till att skapa en färdplan för att begränsa det vilseledande användandet av AI-verktyg i demokratiska processer. Företagen planerar att presentera detaljerna i deras avtal vid den kommande säkerhetskonferensen i München, Tyskland.

Direktlänk Dela Facts Chronicle fördjupade 16 februari

OpenAI visar upp text-till-video-verktyget ´Sora´, men betonar vikten av kreativa koncept

OpenAI har visat upp sitt nya verktyg ´Sora´, som kan omvandla text till video. Verktyget, som ännu inte är tillgängligt för allmänheten, kan för närvarande bara sätta ihop 60-sekundersklipp. Meta och TikTok arbetar också på egna text-till-video-verktyg. Trots tillgängligheten av dessa verktyg är det fortfarande nödvändigt med en bra idé. Exempelvis kräver skapandet av en Pixar-film mycket tid och ansträngning, inte bara i animationsstadiet utan även i utvecklingen av karaktärer och berättelse. AI-verktyg kommer att hjälpa till att få ut fler koncept, men de kommer inte att ersätta erfarenhet och förfining av den kreativa hantverket.

Direktlänk Dela Social Media Today fördjupade 16 februari

AI hotar musikindustrin medan bingo förblir oförändrat

Bingo, ett spel skapat på 1500-talet, har överlevt genom århundraden av förändringar, inklusive övergången till onlineplattformar och införandet av AI-baserade algoritmer. Trots detta har bingos grundläggande struktur förblivit densamma. Samma sak kan inte sägas om musikindustrin. YouTube lanserade nyligen ´Dream Track´, ett verktyg som använder AI för att generera musikspår i en viss artists röst och stil, baserat på textinmatning från användare. Denna teknik har potential att förändra musikskapandet i grunden, vilket väcker oro bland musiker.

Direktlänk Dela The London Economic fördjupade 15 februari

Stora teknikföretag planerar att bekämpa AI-störningar i val

Minst sex stora teknikföretag planerar att skriva under en överenskommelse denna vecka som skulle vägleda hur de försöker stoppa användningen av artificiell intelligens (AI) för att störa demokratiska val. Det kommande evenemanget på München säkerhetskonferens i Tyskland kommer när mer än 50 länder ska hålla nationella val 2024. Försök till AI-genererad valstörning har redan börjat. Adobe, Google, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok och andra arbetar gemensamt för att göra framsteg mot detta gemensamma mål och vi hoppas kunna slutföra och presentera detaljer på fredag vid München säkerhetskonferens.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 13 februari

Indonesiens försvarsminister, Prabowo Subianto, använder artificiell intelligens (AI) i sin presidentvalskampanj. En AI-genererad tecknad version av Subianto, skapad av amerikanska företaget Midjourney Inc, har blivit en central del av hans kampanj. Subianto är långt före i opinionsundersökningarna och i stället för att framställa sig själv som en eldig nationalist, som han gjorde i två tidigare misslyckade presidentbud, är hans nya slogan ´gemoy´ - indonesisk slang för söt och gosig. Denna användning av AI för att omforma politiska kampanjer är ovanlig och experter säger att det ger en inblick i hur AI kan förändra politiska kampanjer i framtiden.

Today Online fördjupade 13 februari

AI-företag planerar att bekämpa bedrägligt innehåll inför val

Framstående artificiella intelligensföretag planerar att skriva under en överenskommelse som åtar sig att utveckla teknik för att identifiera, märka och kontrollera AI-genererade bilder, videor och ljudinspelningar som syftar till att lura väljare inför avgörande val i flera länder i år. Avtalet, utvecklat av Google, Microsoft och Meta, samt OpenAI, Adobe och TikTok, förbjuder dock inte bedrägligt politiskt AI-innehåll. Avtalet är ett manifest som anger att AI-genererat innehåll, mycket av vilket skapas av företagens verktyg och publiceras på deras plattformar, utgör risker för rättvisa val.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 13 februari

AI och andra störningar påverkar stora företag

Artificiell intelligens (AI) anses vara en stor störningsfaktor för stora börsnoterade företag, vilket framgår av Nvidia´s (NVDA) höga aktiekurs tack vare dess efterfrågade AI-chip. Stora teknikföretag som Alphabet (GOOG, GOOGL) och Amazon (AMZN) gör nedskärningar för att kunna investera mer i AI. Men det finns mer störningar inom företagsvärlden än bara AI. Disney (DIS) har nyligen gått samman med Epic Games för att skapa ett nytt digitalt ekosystem, vilket kan störa konkurrenter som Electronic Arts (EA) och Comcast (CMCSA). PayPal (PYPL) upplever störningar från konkurrenter som Stripe, Visa (V), American Express (AXP), Apple Pay och Google Pay. Snapchat (SNAP) har också haft en dålig kvartalsrapport, vilket kan bero på konkurrens från Meta, TikTok och Elon Musks företag X.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Sociala medier kanske inte är redo för desinformation under kommande val

USA:s splittrade politiska system förbereder sig för spända val, och sociala medieföretag kanske inte är redo för en våg av virala rykten och lögner som kan störa röstningsprocessen. Flera stora problem möter dessa teknikföretag vid en tidpunkt då förtroendet för val och information på sociala medier är lågt. Trots att över en tredjedel av amerikanerna inte tror att Joe Biden legitimt vann presidentvalet, har desinformationskampanjen, i stor utsträckning spridd på sociala medieplattformar, förstärkt misstron mot valen. Företag som Meta och YouTube har ändrat sina riktlinjer för att tillåta felaktig information om valet 2020, medan andra fortfarande utformar sina riktlinjer för politiskt innehåll.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 10 februari

Indonesiens presidentkandidat använder generativ AI för att omforma sin image inför valet

I det kommande presidentvalet i Indonesien planerar Fika Juliana Putri, en 19-årig butiksägare, att rösta på den tidigare fruktade specialstyrkekommandören Prabowo Subianto. En tecknad version av Prabowo, skapad med generativ AI, visas över hela landet och har blivit central för hans valkampanj. Prabowo leder i opinionsmätningarna och har använt AI för att omforma sin image från en eldig nationalist till någon som är ´gemoy´ - indonesisk slang för söt och gosig. Detta val ger en inblick i hur generativ AI kan förändra politiska kampanjer i stor skala.

Direktlänk Dela Sight Magazine fördjupade 10 februari

AI-fakes ökar valrisker medan lagstiftare och teknikföretag kämpar för att hänga med

AI-fakes ökar riskerna för valmanipulation, vilket får lagstiftare och teknikföretag att kämpa för att hänga med. Ett exempel är när väljare i New Hampshire fick ett robocallsamtal som påstods komma från president Biden, vilket senare visade sig vara ett AI-genererat röstmeddelande. Företaget ElevenLabs, som tillverkar den AI-röstkloningsteknik som tros ha skapat den digitala rösten, bannlyste det inblandade kontot. Teknikföretag som Meta, YouTube och TikTok har börjat kräva att människor uppger när de publicerar AI-innehåll. Lagstiftare i 27 delstater har introducerat lagförslag för att reglera deepfakes i val.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 8 februari

Kontraktstvist mellan TikTok och Universal Music Group kring AI-genererad musik

TikTok har blivit en av världens mest använda sociala medieplattformar, delvis tack vare dess omfattande musikdatabas. Men plattformen har också i ökande grad suddat ut gränserna mellan mänskligt skapade innehåll och AI-genererat innehåll. Universal Music Group (UMG) har nyligen offentliggjort en pågående kontraktstvist med TikTok. Parterna misslyckades med att framgångsrikt förhandla om en förnyelseperiod innan det nuvarande avtalet löpte ut den 31 januari 2024, vilket ledde till en fullständig kontraktsterminering. UMG hävdar att AI-genererad musik ´massivt utspäder royalty-poolen´ för mänskliga artister och att TikTok är avvisande mot att anta alternativa royalty-modeller.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 7 februari

Stora sociala medieplattformar inför nya verktyg för att bekämpa AI-genererat innehåll

Stora sociala medieplattformar som TikTok och Meta-grupperna har infört nya riktlinjer och innovationer för att hjälpa användare att identifiera AI-genererat innehåll. TikTok har infört nya riktlinjer som kräver att innehållsskapare märker sina videor om de är skapade med AI-verktyg. Meta-grupperna har planer på att märka AI-genererade bilder från företag som OpenAI och Google för att öka transparensen för användarna. TikTok har också infört en policy mot AI-genererat innehåll, där innehållsskapare måste avslöja sitt AI-genererade innehåll.

Direktlänk Dela NewsWatch TV fördjupade 7 februari

Sci-fi författare förutspår AI:s framtid

Författaren Neal Stephenson, mest känd för sina science fiction-romaner, har i sina böcker förutspått teknologiska innovationer som metaversum, kryptovaluta och geoingenjörskonst. I en av hans tidigare romaner, The Diamond Age, beskriver han en magisk bok som fungerar som en personlig handledare för en ung flicka, vilket i grunden är en personlig och avancerad chatbot. Stephenson menar dock att dagens AI inte är en orakel, utan en statistikmotor som skapar meningar som låter korrekta. Han jämför dagens AI med uppfinningen av transistorer, och menar att vi fortfarande är i transistorradiostadiet av AI.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 6 februari

AI och dess inverkan på val: En global utmaning

Vägen till valen kantas av AI-minfält. Över 64 länder, inklusive EU, engagerar nästan hälften av världens befolkning i val, med mer än fyra miljarder människor som deltar i nationella val. En undersökning från World Economic Forum identifierar felinformation som den näst mest allvarliga globala risken under de kommande två åren. När detta kombineras med artificiell intelligens (AI), blir hotet en kraftig kraft som kan orsaka global störning och katastrof. AI suddar ut gränserna mellan fakta och fiktion, främjar hat, polarisering och kriminell verksamhet. Användningen av AI-verktyg i val brottas med utmaningen att säkerställa väljarnas engagemang, fritt uttryck och valautonomi. AI-verktyg, skickliga på att generera innehåll som videor och bilder utan behov av dyra konsulter, presenterar ett tveeggat svärd. OpenAI, ägaren av AI-bildgeneratorer som DALL-E, underlättar anpassningen av ljud- och videoinnehåll genom generativa AI-verktyg. Tyvärr har dessa verktyg, som kan skapa varierat onlineinnehåll som svar på användarprompts, potential att förvärra sociala mediers desinformation på oöverträffade sätt. Politiska partier utnyttjar alltmer verktyg som ChatGPT för kampanjer, tal och slogans, vilket påskyndar skapandet och spridningen av desinformation till en lägre kostnad. Historiskt sett har online-desinformation påverkat röstningsbeteende, partistöd och till och med lagändringar. Ankomsten av syntetiska medier är redo att förstärka denna påverkan. Generativ AI i händerna på motståndare utgör hot i olika skeden av valprocessen, från väljarregistrering till att kasta röster och rapportera resultat. I Pakistan, där internetpenetrationen nådde 49,8 procent i november 2023, utgör den ökade användningen av sociala medier tillsammans med låg medieläskunnighet betydande risker. Användningen av AI under valen exempel på användning av AI under val för att få politiska fördelar finns det gott om. I USA delade Trump ett manipulerat video i maj med hjälp av AI-röstkloning av CNN-värden Anderson Cooper. Slovakien upplevde pro-Kremlin sociala mediekonton som sprider AI-genererade djupfalska ljudinspelningar under sina september-val. Bangladesh bevittnade djupfalska videor som dök upp efter att premiärminister Sheikh Hasina säkrade sin fjärde på varandra följande mandatperiod i januari. I Mexiko sprider president Andrés Manuel López Obrador falsk information mot sin motståndare inför juni-valen. Den tidigare premiärministern i Pakistan använde generativ AI under en virtuell rally, med AI-genererat ljud. Han hävdade också författarskap till en skrivelse i The Economist, och sa att den var skriven av AI. För att ta itu med inverkan av AI på innehållsskapande implementerar företag som Meta, TikTok, Microsoft och YouTube aktivt skyddsåtgärder. Krav på skapare och politiska annonsörer att avslöja användningen av AI har introducerats. Regeringar och internationella initiativ arbetar med regelverk, inklusive Biden-administrationens verkställande order om AI, Storbritanniens AI Safety Summit och Europeiska unionens AI-lag som ska verkställas 2025. I detta tumult framträder en positiv utveckling i kampen mot felinformation och desinformation. Pakistan introducerar ´iVerify´, globalt erkänd som ett UNDP-källverifieringsverktyg. Detta omfattande verktyg hjälper till att bestämma noggrannheten i information, innehåll och nyheter genom att bedöma dess sanningsenlighet. Varje historia genomgår granskning av två faktakontrollanter för att mildra individuell bias och säkerställa en grundlig undersökning. Med ett specifikt fokus på valrelaterade påståenden bidrar iVerify till integriteten i den demokratiska processen och syftar till att underlätta transparenta och rättvisa val genom att tillhandahålla realtidsfakta. I ett anmärkningsvärt drag förklarar OpenAI ett förbud mot användning av sin teknik, inklusive ChatGPT och DALL-E 3, för politiska kampanjer. I stället planerar de att anta Coalition for Content Provenance and Authenticity´s digitala referenser, med hjälp av kryptering för att koda information om innehållets ursprung. Denna koalition, känd som C2PA, strävar efter att förbättra tekniker för att identifiera och spåra digitalt innehåll och inkluderar medlemmar som Microsoft, Sony, Adobe, Nikon och Canon. Framåt ligger utmaningen i att hitta en balans mellan lagar mot desinformation och grundläggande mänskliga rättigheter, särskilt yttrandefrihet. Frånvaron av en robust rättslig ram för AI-användning i politiska kampanjer i Pakistan förvärrar problemet. Brådskande åtgärder krävs, med en gemensam insats från myndigheter, teknikföretag och det civila samhället för att bekämpa det växande hotet från AI-driven desinformation. Genomförandet av omfattande utbildningskampanjer för att förbättra den digitala läskunnigheten och ge medborgarna möjlighet att skilja sanningen är avgörande. Sociala medieplattformar måste implementera effektiva innehållsmoderationspolicyer mot felinformation. Att bygga en informerad väljarkår med kritiska tänkande färdigheter är avgörande för en motståndskraftig demokrati som står inför manipulation av AI. De val som görs idag kommer att avgöra om AI används för informerat engagemang och medborgarmakt eller blir ett verktyg för att så oenighet och manipulera allmänhetens åsikt. Ett kollektivt åtagande är nödvändigt för att skydda valprocessen och upprätthålla demokratins väsen inför denna oöverträffade tekniska utmaning.

Direktlänk Dela Dunya News fördjupade 3 februari

Gemini Pro konkurrerar med OpenAI, TikTok förlorar musik och Pixel-telefoner får lagning

Gemini Pro verkar ge OpenAI verklig konkurrens, med global lansering på Bard. Enligt rapporter kan denna nya version av Gemini Pro potentiellt överträffa OpenAIs GPT-4. TikTok-användare förlorar åtkomst till musik från populära artister som Taylor Swift och Jon Batiste efter att förhandlingsavtalet mellan TikTok och Universal Music Group (UMG) kollapsat. Google har släppt en lösning på ett stort lagringsfel som påverkar Pixel-telefoner, men lösningen är långt ifrån användarvänlig. USAs senatshörningar om sociala medier liknar sociala medier själva, höga på känslor, ljusa på noggrannhet och stora på teater.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 2 februari

Ökad risk för desinformation på sociala medier på grund av AI-bots

Experter varnar för att AI-bots på sociala medier blir allt mer mänskliga och trovärdiga, vilket kan leda till ökad desinformation. En studie av Europeiska kommissionen visade att plattformen X hade mest desinformation, och forskare på Queensland University of Technology påstår att Elon Musks plattform har större problem med bots ´än någonsin tidigare´. Trots detta kan bots avslöjas genom felaktigt specificerade prompter som kan få den mänskliga masken att falla. En stor mängd misstänkta AI-bots har upptäckts på X-flödena.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 2 februari

19 AI-verktyg för att förbättra ditt digitala liv

Denna guide täcker ett brett utbud av AI-verktyg som har revolutionerat hur vi närmar oss onlineuppgifter, från kreativa strävanden till effektiv hantering. Följande 19 AI-verktyg utmärker sig för sina unika erbjudanden: M.ai, Fedio, ShortX, DupDuub, Pabs, Crea AI, Soundraw, Grimoire, Rewind.a, Opus Clip, Fast Bots, Merlin, Wonder Dynamics, 11 Labs, Runway ML, Feathery, Canvas´s Magic Morph, 10 Web, och Did. Dessa verktyg erbjuder en rad lösningar för att förbättra din onlineupplevelse och demonstrerar den mångsidighet och innovation som finns i dagens AI-landskap.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 2 februari

AI-drivna sökmotorn Perplexity utmanar Google

Sökmotorn Perplexity, som är AI-driven och grundades av tidigare forskare på OpenAI och Meta, har snabbt blivit en av de mest omtalade produkterna inom teknikvärlden. Teknikinsider hyllar det på sociala medier och investerare som Jeff Bezos har bidragit med kapital. Företaget meddelade nyligen att det hade samlat in $74 miljoner i en finansieringsrunda lett av Institutional Venture Partners, vilket värderade företaget till $520 miljoner. Många användare har klagat på att deras Google-sökresultat har blivit överbelastade med spamaktiga, lågkvalitativa webbplatser och vissa personer har börjat söka efter svar på platser som Reddit och TikTok istället.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 februari

Produktplacering får AI-makeover på YouTube och TikTok

Produktplacering, en av de äldsta knepen i annonsörers verktygslåda, får en AI-makeover. Ny teknik har gjort det lättare att infoga digitala, realistiska versioner av läskburkar och schampo på bord och väggar i videor på YouTube och TikTok. En växande grupp skapare och annonsörer tar chansen för en extra inkomstkälla. En nyligen TikTok från dansaren Melissa Becraft visade en affisch för Bubly, det mousserande vattenmärket som ägs av PepsiCo, hängande på väggen i hennes lägenhet. Ett duo som kallas HiveMind pratade om band medan en animerad burk av Starry soda, ett annat varumärke som ägs av PepsiCo, landade på ett bord mellan dem. Och en YouTube-video av ´AsianBossGirl´-podcasten visade nyligen ett bord fullt med Garnier-hårprodukter.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 februari

Sociala medier VD:ar grillas av senatorer över barnsexuellt utnyttjande på nätet

VD:arna för fem sociala medieföretag, inklusive Meta, TikTok och X (tidigare Twitter), grillades av senatorer på onsdag om hur de förhindrar sexuellt utnyttjande av barn på nätet. Senatsjustitieutskottet kallade till mötet för att hålla VD:arna ansvariga för vad de sa var ett misslyckande att förhindra missbruk av minderåriga, och fråga om de skulle stödja lagarna som utskottets medlemmar föreslagit för att lösa problemet. Enligt National Center for Missing and Exploited Children har rapporter om sexuellt barnmissbruk nått en rekordhög nivå på över 36 miljoner förra året.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 31 januari

AI används för att förstå sicklecellspatienters erfarenheter och behov

En video som visar en krissituation för en patient med sicklecellssjukdom har blivit viral på TikTok. Nyligen har ett team av medicinska forskare använt artificiell intelligens (AI) för att undersöka erfarenheter och ouppfyllda behov hos patienter med sicklecellssjukdom. En unik studie från Storbritannien använde AI-verktyg för att analysera hur patienter diskuterade sina liv på sociala medier. Studien visade att nästan 88% av inläggen på sociala medier om sjukdomen framhäver att smärtan ofta ignoreras när patienter söker vård. Mer än 30% nämner en uppfattad brist på empati från vårdgivare. Detta kastar ljus över problemet att många känner sig ignorerade och illa behandlade. Patienter med sicklecellssjukdom vänder sig nu till sociala medier för att utbilda andra. Orlando Agrippa, som diagnostiserades med sjukdomen i 30-årsåldern, använder sin erfarenhet inom hälso- och tekniksektorn för att bekämpa sjukdomen. Han är en del av forskningsteamet på Pfizer som undersöker sociala medier. AI och algoritmer har blivit hetaste ämnet inom många branscher, inklusive hälso- och sjukvården. Men det finns också oro för att tekniken kan förstärka fördomar mot svarta patienter. Forskningen visade att patienter kämpar med frågor som att välja mellan att behandlas för sicklecellssjukdom och deras förmåga att få barn efter kemoterapi. De är också oroliga för att föra över sjukdomen till sina barn. Denna forskning kan bidra till att öka medvetenheten och få vårdgivarna att fokusera mer på patienterna, säger Agrippa.

Direktlänk Dela Capitalbnews.org fördjupade 31 januari

ByteDances VD varnar för självbelåtenhet och medelmåttighet

ByteDances VD, Liang Rubo, varnade anställda under ett företagsmöte att TikTok-ägaren riskerar att bli självbelåten och falla in i medelmåttighet på grund av utmaningar från nyare startups. Han påpekade att företagets snabba expansion har gjort det mindre effektivt och att det inte har gett tillräcklig uppmärksamhet åt artificiell intelligens (AI). Han kritiserade företaget för att vara för långsamt i AI-racet som stör tekniksektorn. ByteDance har nyligen ökat sitt fokus på AI och testar en rad AI-drivna chatbots.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 31 januari

Tekniknyheter: OpenAI:s nya funktion, Neuralinks framsteg, Musks betalningspaket, Universal Music lämnar TikTok, PayPal säger upp anställda

1) OpenAI har meddelat en ny funktion som gör att ChatGPT-användare kan ta in GPTs i alla samtal genom att tagga den valda GPT med @command. 2) Elon Musks startup Neuralink har framgångsrikt implanterat en hjärnchip i en människas hjärna, vilket markerar dess första framgångsrika mänskliga implantation. 3) En domstol i Delaware har bestämt att Elon Musks $56 miljarder stora betalningspaket är orättvist och juridiskt ogiltigt. 4) Universal Music Group har dragit tillbaka sin stora musikkatalog från TikTok efter att förhandlingar om licensavgifter och intäktsdelning kollapsat. 5) Betalningsgiganten PayPal har meddelat att de kommer att säga upp 2 500 anställda, eller 9 procent av sin globala arbetsstyrka, på grund av ökad konkurrens inom onlinebetalningsområdet.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 31 januari

TikTok planerar att öppna studios i Los Angeles

TikTok planerar att öppna platser i Los Angeles där skapare kommer att kunna livestreama och sälja produkter. Studiorna kommer att vara utrustade med kamerautrustning, ljus och provprodukter tillgängliga på TikTok Shop. TikToks studioplaner kopierar en strategi som har fungerat för Douyin, den kinesiska kortvideoappen som ägs av TikToks moderbolag ByteDance, som har utnyttjat influencer-livestreams för att utveckla en shoppingverksamhet på 200 miljarder dollar per år.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 31 januari

Israel och världen fortsätter att fokusera på dataskydd och AI-reglering under 2023

Under 2023 fortsatte dataskydd och AI-reglering att vara i fokus både i Israel och globalt. I Israel reflekterades detta i riktlinjer utfärdade av Dataskyddsmyndigheten och genom införande av regler för överföring av data från Europa till Israel. På internationell nivå inkluderade utvecklingen införandet av dataskyddslagar i fler amerikanska delstater, ny lagstiftning av EU och betydande verkställighetsåtgärder. AI tog också centrum under året, vilket ledde till att beslutsfattare över hela världen övervägde reglering i förhållande till risker och utmaningar som denna nya teknik innebär.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 29 januari

AI förändrar vårt sätt att interagera med den digitala världen

Artificiell intelligens (AI) förändrar snabbt hur vi interagerar med den digitala världen, med nya AI-appar som förbättrar vårt engagemang med innehåll på olika plattformar. Detta märks i de senaste AI-utvecklingarna som omformar våra online-upplevelser, från hur vi tittar på videor med realtidsöversättning till hur vi bygger webbplatser med hjälp av ett enda skärmdump. AI förbättrar även den visuella upplevelsen, med AI-drivet läppsynchronisering, vilket skapar en mer autentisk och uppslukande tittarupplevelse. Även den kreativa industrin känner av AI:s påverkan, med artister och designers som använder AI-verktyg för att skapa och förbättra digital konst.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 27 januari

ByteDance lanserar fyra nya AI-applikationer

ByteDance, moderbolaget till sociala medieplattformen TikTok, har diskret lanserat fyra nya AI-applikationer för användare utanför Kina. Applikationerna - Cici AI, Coze, ChitChop och BagelBell - har tyst lanserats under de senaste tre månaderna och har tillsammans samlat miljontals nedladdningar. Cici AI, ChitChop och Coze används för att skapa och dela personliga chatbotar, medan BagelBell genererar handlingar och texter för fiktiva berättelser. ByteDance har valt att inte utveckla de underliggande stora språkmodellerna, utan förlitar sig på OpenAIs GPT-teknik, som nås via en Microsoft Azure-licens. Tre av apparna hanteras av Spring (SG) Pte. Ltd., ett nyligen etablerat dotterbolag till ByteDance, medan den fjärde appen drivs av Poligon Pte., ett annat ByteDance-dotterbolag. Endast Coze är för närvarande tillgänglig i USA och ingen av apparna är tillgängliga i EU.

Direktlänk Dela Market Realist fördjupade 27 januari

AI ersätter personliga tränare i viktminskning

På grund av brist på Ozempic och höga kostnader för personliga tränare vänder sig människor nu till artificiell intelligens för att snabbt gå ner i vikt. Innehållsskaparen Miranda, 26, har i en TikTok-video visat hur hon använder AI för sina träningspass. Hon delade en skärmdump av de uppgifter hon matade in i botten, inklusive personlig information, hennes träningsmål och hennes ideala träningsprogram. Med denna information skapade ChatGPT en detaljerad daglig träningsplan för optimala resultat. Många andra TikTok-användare har också berömt ChatGPT som ett kostnadsfritt och detaljerat alternativ till Ozempic, personliga tränare och gymmedlemskap.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 26 januari

Generativ AI används i politiska annonser inför presidentvalet i USA 2024

Generativ AI, en typ av artificiell intelligens som kan producera nytt innehåll som bilder, videor, ljud och text, används nu i politiska annonser världen över, inklusive i det amerikanska presidentvalet 2024. Användningen av generativ AI i politiska kampanjer har ökat, vilket har lett till oro. Lagstiftare och Federal Election Commission (FEC) har övervägt regler för användning av AI i politiska annonser, men det finns för närvarande inga lagar mot det. Teknikföretag som Meta kräver att det ska framgå om generativ AI används i politiska annonser på sina plattformar. YouTube och TikTok kräver också att innehållsskapare märker ut realistisk generativ AI i politiskt innehåll. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, meddelade nyligen att politiker eller personer kopplade till kampanjer inte får använda deras generativa AI-verktyg för att skapa innehåll för politiska kampanjer.

Direktlänk Dela Verify This fördjupade 24 januari

Forskning visar att nästan 75% av människor blev offer för bedrägeri på något sätt 2023, med online-bedrägerier som överträffar mer ´traditionella´ metoder. AI har gjort konventionella bedrägeridetekteringstekniker ineffektiva, med bedragare som nu kan utnyttja verktyg som ChatGPT för att enkelt skapa övertygande e-postmeddelanden och meddelanden. AI-verktyg kan möjliggöra för bedragare att vissa verifieringsprocesser, och kan till och med låta dem replikera röster för att kringgå röstigenkänningssystem. Scams.info´s forskning avslöjade att en av sju vuxna har upplevt ekonomiska förluster på grund av bedrägeri.

National World fördjupade 23 januari

Stora företag rapporterar förluster och personalnedskärningar, startupföretag samlar in finansiering

Edtech-unicornföretaget Byju´s rapporterar en förlust på en miljard dollar för räkenskapsåret 2022, trots en ökning av intäkterna med 2,18 gånger. Företaget pekar på WhiteHat Junior (WHJ) och Tangible Play (OSMO) som betydande bromsklossar. Hälsoplattformen CureFit har avskedat 120-150 anställda i en omstruktureringsprocess. Kinesiska TikTok har också genomfört nedskärningar för att minska kostnader, främst inom försäljning och marknadsföring. Tencent´s Riot Games planerar att avskeda 530 anställda, eller cirka 11% av sin personal globalt. AI-startupen ElevenLabs har uppnått unicorn-status efter att ha samlat in 80 miljoner dollar i en serie B-finansiering. NBFC Namdev Finvest har samlat in 15 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. Startup-nätverksplattformen SCOPE har samlat in 6 miljoner dollar från en konsortium av investerare. AquaExchange, en akvakulturteknik- och fintech-startup, har samlat in 6 miljoner dollar i en serie A-finansieringsrunda. RagaAI, en automatiserad testplattform, har säkrat 4,7 miljoner dollar i en seedfinansieringsrunda. Måltidsprenumerationstjänsten The Kenko Life har samlat in okänt kapital i en angel-finansieringsrunda. Coliving-startupen Union Living planerar att lägga till 1 000 sängar på olika nyckelplatser i Mumbai-regionen.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 23 januari

AI-används för att skapa ´deepfakes´ av kändisar i bedrägerisyften

President Joe Biden har varnat för hur generativ AI kan användas för att manipulera ljud och video för att skapa deepfakes. Nyligen har tre sådana deepfakes involverat musikern Taylor Swift, Elon Musk och Biden själva. Swifts ansikte och röst användes i bedrägliga annonser för Le Creuset-köksredskap, medan en falsk version av Musk marknadsförde en bluffaktiehandelsplan kallad Quantum AI. Dessutom skickades det ut en robosamtal som låtsades vara Biden som uppmuntrade väljare att inte rösta i New Hampshire´s primärval. Federal Trade Commission rapporterar att människor förlorade nästan 8,8 miljarder dollar till bedrägeri 2022.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 23 januari

AI och ´deepfakes´ oroar inför kommande val i Asien

Förekomsten av ´deepfakes´ - video- eller ljudklipp skapade med AI som framställs som äkta - oroar inför kommande val i Indien, Indonesien, Bangladesh och Pakistan. Tekniken kan användas för att snabbt sprida desinformation och påverka väljarbeteenden. I Indien har premiärminister Narendra Modi uttryckt oro över deepfakes, och myndigheter har varnat sociala medieplattformar att de kan förlora sin ´safe-harbour´-status som skyddar dem från ansvar för tredjepartsinnehåll om de inte agerar. I Indonesien cirkulerar deepfakes av alla tre presidentkandidaterna online, med potential att påverka valresultaten.

Direktlänk Dela Gulf Times fördjupade 22 januari

Föräldrar uppmanar TikTok att tydligare märka AI-genererade influencers

Över 12 000 föräldrar uppmanar TikTok att tydligare märka AI-genererade influencers, som kan uppfattas som riktiga människor av tittare. Föräldrarna, i en onlinepetition riktad till TikToks VD Shou Zi Chew, uttrycker oro över att AI-influencers kan bidra till orealistiska skönhetsstandarder och kroppsdysmorfi hos barn och tonåringar. Petitionen sponsras av ideella organisationen ParentsTogether, som förespråkar policyer för att göra internet säkrare för barn. Sedan tidigt förra året har TikTok krävt att skapare märker allt realistiskt AI-genererat innehåll, men ParentsTogether menar att det inte är tillräckligt för att säkerställa konsekvent märkning.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 21 januari

AI används för att bekämpa vattenkris, förstå minnesprocesser, skapa jobb, skapa deepfakes och generera musik

1. Den Barcelona-baserade ideella organisationen Earth05 använder AI för att bekämpa den globala vattenkrisen. De siktar på att förbättra livet för 500 miljoner människor till 2030 genom att använda AI för att analysera framtida vattensystem. 2. Forskare vid University College London har avslöjat hur AI kan förklara processerna för minnesbildning och fantasi. 3. Experter tror att stora investeringar i generativ AI kan lindra arbetslösheten och minska socioekonomiska klyftor. 4. AI-konstnären ´demonflyingfox´ har använt deepfake-teknik för att omvandla South Park-karaktärer till verkliga människor, vilket har delat fansens reaktioner. 5. TikTok testar en ´AI Song´-funktion där AI genererar unika låtar för användarinlägg.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 21 januari

TikTok testar AI Song, en funktion för att generera låttexter

TikTok testar en funktion kallad ´AI Song´ som använder en stor språkmodell för att generera låttexter baserat på textinmatning. Verktyget genererar inte musik, utan snarare texter, med hjälp av en LLM kallad BLOOM. BLOOM utvecklades och släpptes av hundratals forskare runt om i världen, och tränades med hjälp av den franska superdatorn Jean Zay. Testet följer efter TikToks lansering av en gratis musikproduktionsapp kallad Ripple förra året. Ripple låter användare sjunga eller nynna en melodi direkt in i appen, och Ripple kommer sedan att utöka melodin genom att generera ett instrumentalt ackompanjemang i en mängd olika genrer.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 21 januari

Meta planerar att betala Nvidia miljarder för AI-teknik

Meta Platforms planerar att betala Nvidia miljarder dollar i år för dess banbrytande AI-teknik. Meta CEO Mark Zuckerberg meddelade i en Instagram-video att företaget är på väg att äga 350 000 Nvidia H100s vid årets slut, för att främja sina AI-ansträngningar. Med andra AI-fokuserade chips kommer Metas beräkningsinfrastruktur att vara lika med nästan 600 000 H100-ekvivalenter. Nvidia har varit en betydande kund för Nvidia i flera år, men Zuckerbergs kommentarer understryker efterfrågan på dess dyra grafikkort. Aktier i Meta ökade nästan 2% på fredag, till cirka $383 vardera, vilket sätter aktien på väg mot ett nytt rekordhögt för första gången på mer än två år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 januari

Cyberattacker förväntas öka dramatiskt till 2025, VD:ar oroliga för generativ AI

Skador från cyberattacker förväntas uppgå till cirka 10,5 biljoner dollar årligen till 2025, en ökning med 300% från 2015, enligt en rapport från McKinsey. En nylig global undersökning från PwC visade att 64% av VD:arna är mest oroade över cybersäkerhet när det gäller risker med generativ AI. Över hälften av de tillfrågade VD:arna instämde också i att generativ AI sannolikt kommer att öka spridningen av felinformation i deras företag. OpenAI, som hjälper till att öka efterfrågan på generativ AI-teknologi, meddelade denna vecka flera projekt för att bekämpa de potentiellt skadliga effekterna av AI.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 19 januari

TikTok testar AI-verktyg för att skapa originalmusik

TikTok testar ett generativt AI-verktyg, ´AI Song´, som kan generera originalmusik med textprompter. Verktyget stöds av Bloom, en stor språkmodell som använder maskininlärning för att generera text. TikTok varnar användare för att inte tillhandahålla personlig eller konfidentiell information när de använder AI Song. När funktionen är tillgänglig för alla kommer användarna att kunna skriva ut texter i textfältet när de gör ett inlägg. TikTok kommer sedan att rekommendera AI Song för att lägga till ljud i inlägget. YouTube testade liknande AI-funktioner för att skapa musik i november förra året.

Direktlänk Dela PC Tech Magazine fördjupade 19 januari

Sedan ChatGPT släpptes till allmänheten i slutet av 2022 har det uppstått olika exempel på hur kreativa personer kan använda det revolutionerande verktyget för att skapa en ny inkomstkälla. Ett annat AI-drivet verktyg som har fångat kreatörers intresse är Midjourney, ett program för generativ konst. Här är flera enkla sätt att tjäna pengar med denna AI-bildgenerator: Erbjuda anpassade tjänster på en etablerad plattform, skapa logotyper, skapa konst för NFTs, sälja dina bästa prompts för att generera konst, sälja AI-genererad konst som lagerfoton, undervisa människor om att använda Midjourney och skapa en sociala medier-sida.

Yahoo Finance fördjupade 18 januari

AI-teknikens risker diskuteras på Världsekonomiskt forum

ChatGPT, en chatbot med förmåga att koda, skriva e-post och hålla tal, var stjärnan på förra årets Världsekonomiska forum. I år är det dock en ökad oro över teknikens risker, inklusive spridning av felinformation, jobbförlust och ökad ekonomisk klyfta mellan rika och fattiga länder. Debatten har blivit mer brådskande i och med globala försök att reglera den snabbt utvecklande tekniken. Schweiziska presidenten Viola Amherd har uppmanat till global styrning av AI, medan Microsofts VD Satya Nadella har försökt lugna oro över att AI-revolutionen skulle lämna världens fattigaste länder efter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 januari

OpenAI:s ChatGPT kommer att få videokreationstools inom de närmaste två åren

Sam Altman från OpenAI har bekräftat att ChatGPT kommer att få videokreationstools inom de närmaste två åren. Detta meddelades på Unconfuse Me-podcasten med Bill Gates. Trots att Altman inte gick in på specifika detaljer om hur videokreation skulle fungera i ChatGPT, kan man anta att användare helt enkelt skulle behöva mata in en beskrivning av vad de vill se, och ChatGPT skulle sedan generera en AI-skapad video. Men detta verktyg kan också missbrukas. Deepfakes av kändisar och politiska figurer är enkla att skapa och kan sprida desinformation snabbt online.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 16 januari

Artificiell intelligens skapar visuell tolkning av ´limbo´

En innehållsskapare under användarnamnet @artistaartificial har delat en sammanställning av videobilder som visar hur det mystiska ´limbo´ skulle se ut enligt AI. Användaren har blivit ett viralt fenomen på kortvideoplattformen TikTok. Med hjälp av avancerade algoritmer har AI fångat allmänhetens uppmärksamhet genom att producera visuella tolkningar av ´limbo´, ett utrymme som traditionellt varit en gåta i religiösa och andliga övertygelser. AI visar ´limbo´ på olika sätt, men ett gemensamt element verkar vara närvaron av en man i mitten av en tunnel, korridor eller bland molnen.

Direktlänk Dela MundoNow fördjupade 15 januari

Ökning av desinformation på sociala medier inför valår

Desinformation på sociala medier ökar inför ett valår med över 50 nationer som håller val, inklusive Pakistan, Indonesien och Indien. Tidigare har felaktig information på sociala medier haft förödande konsekvenser i dessa länder. Trots höga insatser och bevis på hur falskt onlineinnehåll kan påverka väljare, säger digitala rättighetsexperter att sociala medieplattformar inte är redo för den oundvikliga ökningen av desinformation och hatprat. Ny teknik och AI-verktyg som gör det enklare att sprida desinformation kan skada fattigare länder mer, säger Sabhanaz Rashid Diya, expert på plattformssäkerhet.

Direktlänk Dela Express Tribune fördjupade 15 januari

AI-chattbot föreslår korrekt diagnos för patient med multipel skleros

Katie Sarvela i Alaska använde AI-drivna chatten ChatGPT för att beskriva sina symtom, vilket ledde till att chatten föreslog multipel skleros. Sarvela hade misstänkt detta men behövde ytterligare tester för att bekräfta diagnosen. ChatGPT är en AI-chattbot som samlar information från internet och organiserar den baserat på vilka frågor du ställer. Detta verktyg har potential att hjälpa patienter att spara tid i ett hälso- och sjukvårdssystem där långa väntetider och kommunikationsluckor mellan läkare och patient kan leda till år av frustration. Dock har ChatGPT också begränsningar, som risken för att presentera felaktig information.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 januari

19 AI-verktyg som förändrar hur vi utför uppgifter online

Det finns ett brett utbud av AI-verktyg som revolutionerar hur vi utför uppgifter online. 19 AI-verktyg sticker ut för sina unika erbjudanden. M.ai omvandlar ChatGPT-utdata till 2D tankekartor. Fedio ökar videoengagemang med anpassningsbara avatarer och manus. ShortX hjälper till att skapa virala, korta videor. DupDub erbjuder text-till-tal-funktioner. PABS omvandlar enkel signal till video. Crea AI är en realtidsbildgenerator. Soundra skapar unika beats baserat på valda genrer och humör. Grimoire är ett kodningsfokuserat GPT-verktyg. Rewind.a komprimerar data med betoning på integritet och kryptering. Opus Clip konverterar referensvideor till engagerande korta klipp med bildtexter. Fast bots skapar enkla chatbots. Kestrel erbjuder gratis tillgång till GPT-4. Wonder Dynamics specialiserar sig på videoredigering. 11 labs skapar realistiska AI-röster. Runway ML skapar rörelse i bilder. Flaky förenklar skapandet av formulär och arbetsflöden. Magic form of canvas ändrar element till olika stilar. 10 web genererar webbplatser snabbt baserat på användarsvar på frågor. Did genererar konversationsavatarer.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 14 januari

Alphabet-aktien kraftigt undervärderad trots framsteg inom AI

2022 var ett tufft år för aktiemarknaden, med en nedgång på 33% för Nasdaq Composite. Trots detta genomförde Alphabet, moderbolaget till Google, en aktiesplit 20-1. Sedan spliten i juli 2022 har Alphabet-aktien återhämtat sig med cirka 28%, mindre än sina stora teknikjättar. Trots Alphabet framsteg inom AI, har företaget inte fått samma uppmärksamhet som Microsoft, Nvidia och Tesla. Hedgefondsmiljardären Bill Ackman anser att Alphabet AI-verksamhet har ignorerats så mycket att investerare kan köpa den ´gratis´. Alphabet har investerat kraftigt i nya produkter och tjänster, vilket redan hjälper företaget att återgå till tillväxt. Trots dessa vinster handlas Alphabet-aktien inte till ett premium i linje med dess stora teknikjättar, vilket gör aktien till ett attraktivt köp till sitt nuvarande värde.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 14 januari

19 AI-verktyg som revolutionerar digitala uppgifter

En guide täcker ett brett utbud av AI-verktyg som revolutionerar sättet vi närmar oss online-uppgifter. 19 AI-verktyg sticker ut för sina unika erbjudanden. M.ai skapar digitala mind-maps, Fedio ökar videoengagemang, ShortX hjälper till att skapa virala, korta videor, DupDuub erbjuder text-till-tal-funktioner, Pabs omvandlar en enkel prompt till en video, Crea AI genererar realtidsbilder, Soundraw skapar unika beats, Grimoire är ett kodningsinriktat GPT-verktyg, Rewind.a komprimerar data från datoranvändning, Opus Clip skapar korta klipp med texter, Fast Bots bygger enkla chattbotar, Merlin erbjuder gratis tillgång till GPT-4 och modeller som Claude och Llama, Wonder Dynamics specialiserar sig på videoredigering, 11 Labs producerar realistiska AI-röster, Runway ML skapar rörelseborstar, Feathery förenklar skapandet av formulär och arbetsflöden, Canvas´s Magic Morph förvandlar element till olika stilar, 10 Web genererar anpassningsbara webbplatser och Did skapar talande avatarer.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 14 januari

OpenAI söker ´community-specialister´ för att bygga relationer med författare och innehållsskapare

OpenAI har lagt till två ovanliga jobbannonser på sin karriärsida: en ´skrivgemenskapsspecialist´ och en ´skapargemenskapsspecialist´. Dessa roller kommer att fungera som ambassadörer för OpenAI bland författare, skribenter och innehållsskapare. Detta kommer efter att företaget drabbats av flera upphovsrättsmål, vilket väcker frågan om OpenAI känner press att vara på god fot med innehållsproducenter vars arbete har använts för att träna AI-modeller. Specialisten för skrivarsamhället kommer att ansvara för att etablera relationer med och samla meningsfull feedback från författare och skribenter, medan skapargemenskapsspecialisten kommer att etablera relationer med skapare på YouTube innan de utökar till Instagram och TikTok.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 12 januari

Bing Image Creator gör det enkelt att skapa 3D AI-bilder för sociala medier

Bing Image Creator är ett AI-verktyg som gör det möjligt att skapa 3D AI-bilder för sociala medier på bara några minuter. Verktyget, som utvecklats av Microsoft, erbjuder en mängd olika mallar, text, klistermärken och effekter för att anpassa bilden. Användare kan spara bilden offline eller dela den på sociala medier. För att skapa en bild, besök Bing Image Creator, ge detaljerade instruktioner till AI-verktyget, välj en bild från de tillgängliga alternativen och ladda ner den till din enhet. Du kan sedan ytterligare anpassa, dela och spara din 3D AI-bild.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 10 januari

Artificiell intelligens tar huvudrollen på CES-gadgetutställningen

Artificiell intelligens (AI) förväntas bli huvudfokus på CES-gadgetutställningen som officiellt öppnar i Las Vegas på tisdag. LG:s VD William Cho menar att världen står inför en historisk vändpunkt för AI. LG, Samsung och andra TV-jättar har introducerat AI-förbättringar för att förbättra bilder och hjälpa tittare att hitta program de kommer att gilla. Volkswagen har avtäckt de första fordonen byggda med en chatbot drivs av OpenAI ChatGPT-teknologi. Nvidia, vars grafikchips är uppskattade för deras förmåga att hantera de datorkrävande kraven från AI, använde CES som en möjlighet att tillkännage nya chips för spelare och skapare. Apple, som inte är på CES, meddelade att det kommer att släppa sitt mycket efterlängtade Vision Pro mixed reality headset i USA den 2 februari.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 9 januari

Trender inom marknadsföring att se upp för 2024: AI, VR/AR och varumärkesbyggande

Arash Gilan, VD och medgrundare av marknadsföringsbyrån Viva Media, förutser att AI kommer att fortsätta växa starkt under 2024, med tekniska genombrott inom röstassistenter och en explosion av ´AI-byråer´. Han förutser också att AI-influencers kommer att bli mer framträdande. Gilan tror att VR och AR kommer att blomstra, särskilt om Apple kommer in i spelet. Han förutser att lågkonjunkturen kommer att vara kortare än många fruktar och att företag kommer att fokusera mer på att bygga varumärken på ett meningsfullt sätt snarare än ´fluffig´ marknadsföring.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 9 januari

YouTube uppdaterar sina policyer mot nätmobbning och trakasserier

YouTube uppdaterar sina policyer mot nätmobbning och trakasserier och kommer inte längre att tillåta innehåll som ´realistiskt simulerar´ minderåriga och andra brottsoffer som berättar om deras död eller det våld de upplevt. Uppdateringen verkar rikta sig mot en genre av innehåll inom true crime-kretsar som skapar störande AI-drivna skildringar av offren, inklusive barn, som sedan beskriver våldet mot dem. YouTube´s policyuppdatering kommer att resultera i en varning som tar bort innehållet från en kanal och även tillfälligt begränsar vad en användare kan göra på plattformen. Om policyn bryts igen inom 90 dagar ökar straffen, med möjlighet att hela kanalen tas bort.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 8 januari

Veckans topp-tekniknyheter: 7 januari

Kohler visade upp sin nya smarta bidé på CES 2024, med röstkommandon och högteknologiska funktioner till ett pris av 1 289 dollar. Google rapporteras arbeta på en avancerad version av sin Bard-chatbot, enligt utvecklaren Dylan Roussel. TikTok har höjt säljaravgifterna som en del av sin plan att expandera sin e-handelsverksamhet tiofaldigt 2024. Celine samarbetade med Master & Dynamic för att lansera ett lyxigt par över-öra-hörlurar.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 8 januari

TikTok-användare bidrar till AI-chattbots utveckling

Teknikföretag har lanserat AI-chattbots som Google´s Bard, Anthropic´s Claude, Microsoft´s Copilot och OpenAI´s ChatGPT. Dessa chattbots har förbättrats snabbt tack vare ´data annotation´, en process där människor hjälper AI:n att ´lära´ genom att betygsätta och beskriva inspel och utspel. Historiskt sett har företag outsourcat detta arbete till lågavlönade arbetare utomlands, men nyligen har en ny demografisk grupp börjat ta över - unga kvinnor, ofta kända som ´girlies´ på TikTok. Dessa kvinnor utför data annotation som sidoprojekt och har bidragit till att träna några av de största namnen inom generativ AI.

Direktlänk Dela The Daily Beast fördjupade 6 januari

CES 2024: Artificiell intelligens ger nytt liv åt gamla trender

Teknikindustrimässan CES återhämtar sig efter pandemin, med artificiell intelligens (AI) som införlivas i allt från cyklar till babyflaskor. Mässan, som formellt startar på tisdag i Las Vegas, förväntas ha över 3 500 utställare och omkring 130 000 besökare. Evenemanget har blivit alltmer en utställning för uppstartsföretag, men stora varumärken som Amazon, Google, Intel, Netflix, Samsung, Sony och TikTok kommer också att vara där. Analytiker förväntar sig att det blir AI:s år när det gäller produktlanseringar på CES. Innovationer som kommer att visas på CES inkluderar teknikfyllda glasögon för blinda från Lumen och Shift Robotics senaste Moonwalkers-skor som låter människor gå i löphastighet utan att svettas.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 5 januari

Återblick på teknikåret 2023: AI, EU-reglering och sociala mediers framtid

År 2023 markerade tekniksektorns återhämtning efter pandemin, med en rad betydande framsteg och händelser. RIoT, en organisation inom tekniksektorn, var värd för över 70 workshops och evenemang med över 3000 deltagare. Generativa AI-verktyg var årets stora tekniknyhet, med en stor inverkan på alla branscher. EU fortsatte att leda vägen med strikta regleringar för tekniksektorn, inklusive AI och olämplig annonsering. Sociala medier upplevde både framgångar och misslyckanden, med Twitter som kollapsade och TikTok som fortsatte att växa bland yngre generationer. Samtidigt visade vissa av 2022 års stora nyheter, som metaverset och kryptovalutor, tecken på att tappa fart.

Direktlänk Dela WRAL TechWire fördjupade 5 januari

Mänskliga influencers överträffar AI-influencers på grund av autenticitet

Alix Earle, en topp influencer med över 6,3 miljoner följare på TikTok, är populär inte bara för sitt utseende, utan också för sin karisma och personlighet. Trots framsteg inom AI-genererade influencers, såsom Lil Miquela, har de inte samma autenticitet som mänskliga influencers. Nyligen har AI-influencer Aitana fått över 200 000 följare på Instagram och erbjuder betalande abonnenter tillgång till explicita bilder på Fanvue. Trots detta anses mänskliga influencers vara mer effektiva vid marknadsföring på grund av deras autenticitet.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 4 januari

NYT stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång, G-20 webbplats utsatt för cyberattack, Google och Meta´s böter borttagna från rysk databas

NYT har stämt OpenAI och Microsoft i ett banbrytande fall gällande upphovsrättsfrågor kring AI-modeller. Rajesh Kumar, VD för Indian Cyber Crime Prevention Centre, rapporterade att G-20:s officiella webbplats under toppmötet utsattes för 16 lakh cyberattacker per minut. Böter som Ryssland pålagt Google, Meta, TikTok och Telegram verkar ha reglerats eftersom företagen inte längre finns i statens fogdedatabas. Ryssland har fört en kamp mot techföretag över vad det kallar olagligt innehåll och misslyckande att lagra användardata lokalt.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 4 januari

AI tolkar karaktärerna från ´Courage, the Cowardly Dog´ i verkligheten

En användare på sociala medier har delat bilder av karaktärerna från ´Courage, the Cowardly Dog´ tolkade i verkligheten med hjälp av artificiell intelligens. Genom TikTok-kontot @mishima9505 får miljontals internetanvändare se en ny tolkning av Courage som en hund och Muriel och Justo som människor. Bilderna ger fansen möjlighet att se dessa älskade karaktärer från ett helt nytt perspektiv. ´Courage, the Cowardly Dog´ är en amerikansk animerad serie som först sändes den 12 november 1999 på Cartoon Network.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 4 januari

Spelindustrins experter gör förutsägelser för 2024

Spelindustrins experter gör förutsägelser för 2024, inklusive att Asien och MENA kommer att stå för över 60% av den globala intäkten för PC- och mobilspel. Kvinnliga spelare i Indien och MENA förväntas överstiga 40%. Direktspel förväntas nå över en miljard MAU i Asien och MENA. Generativ AI kommer att implementeras i spel för spelare. 2024 kommer att vara ett år för nya konsolhårdvaruannonser. E-sport kommer att ha större inverkan i Asien, MENA och LATAM. Och mer än 100 importspel kommer att få ett ISBN för utgivning i Kina.

Direktlänk Dela GamesIndustry.biz fördjupade 3 januari

OpenAI flyttar europeisk dataverksamhet till Irland för att efterleva GDPR

OpenAI planerar att flytta sin europeiska dataverksamhet till Irland för att säkerställa överensstämmelse med GDPR. Detta följer på öppnandet av ett kontor i Dublin i september och ändringen ska ske den 15 februari. OpenAI har varit inblandat i en rad dataskyddsrelaterade strider under det senaste året, med italienska regulatorer som upphävde användningen av ChatGPT i april 2023 på grund av GDPR-bekymmer. Den nya flytten verkar vara ett försök att minska regulatoriska friktioner över hela EU. Trots detta varnar experter fortfarande för företagets amerikanska inflytande.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 3 januari

OpenAI öppnar kontor i Dublin men löser inte integritetsfrågor

OpenAI har nyligen öppnat ett kontor i Dublin genom sin nya irländska dotterbolag OpenAI Ireland Limited, i syfte att kontrollera europeiska data. Detta är en taktik som tidigare använts av företag som Apple, Google, Meta, TikTok och X. Kontoret i Dublin representerar dock bara huvudkontoret för en juridisk enhet inom EU, och det finns för närvarande bara fem jobbannonser online för den platsen. Trots detta har integritetsfrågor knappt minskat. OpenAI kan fortfarande samla in data från kunder, precis som tidigare. För kunder till ChatGPT Enterprise gäller olika regler. Till exempel garanterar OpenAI att det aldrig skulle använda dessa användares företagsdata för träningsändamål.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 3 januari

AI-chattbot hjälper kvinna att identifiera symptom på multipel skleros

Katie Sarvela, bosatt i Nikiski, Alaska, använde AI-chattboten ChatGPT för att söka information om sina symptom. Hon beskrev för chattboten att hon hade symptom som ansiktsbränna, känselbortfall, känsla av våt hud och nattblindhet. ChatGPT föreslog multipel skleros (MS), en autoimmun sjukdom som angriper centrala nervsystemet. Sarvela hade börjat uppleva MS-symptom i 20-årsåldern och misstänkte att det var MS, men behövde ytterligare tester för att bekräfta detta. Även om det inte var en diagnos, var hon och hennes neurolog förvånade över att ChatGPT snabbt kunde dra rätt slutsats. Trots att ChatGPT har vissa begränsningar, tror Dr. Karim Hanna, överläkare vid Tampa General Hospital, att det är ett kraftfullt verktyg som kan komplettera traditionell medicinsk diagnostik.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 1 januari

2023: Ett år av tekniska misslyckanden och kontroverser

År 2023 markerades av flera tekniska misslyckanden och kontroverser. På sociala medier fronten såg vi en ny typ av teknikfokuserad Sinofobi från kongressmedlemmar under utfrågningar om TikTok. Vi bevittnade också miljardärer som hamnade i online-slagsmål. Department of Homeland Security ertappades återigen med övervakning trots att de hade mer brådskande saker att göra, som att förhoppningsvis förhindra en stor cyberattack av neo-nazister. Samtidigt visade sig Peter Thiel, den högerorienterade tech Medici från Silicon Valley, vara en stor påverkan på en av dalens värsta bankrusningar. Pentagon bad om en ny svit av kärnvapen kraftigare än något vi någonsin sett. Dessutom nämns inte ens Googles monumentala fall inför Högsta domstolen.

Direktlänk Dela Salon fördjupade 31 december

Så kommer AI att förändra vår värld 2024

Artificiell intelligens (AI) förväntas förändra vår värld på betydande sätt 2024. OpenAI, företaget bakom Chat, GPT, har möjliggjort för utvecklare att skapa anpassade versioner av GPT:s generativa mjukvara, vilket liknar AI-versionen av en appbutik. Dessa anpassade GPT:s kan användas för specifika uppgifter som att ge råd om skrivande eller resor. AI:s framsteg sträcker sig även till röstassistenter som Amazons Alexa och Googles Gemini, som kan analysera och lära sig från olika typer av medier. En annan framträdande aktör är startup-företaget Humane, som har skapat en enhet som fungerar som en personlig assistent. Dessutom har AI börjat integreras i smartphones, med funktioner som tillåter användare att redigera bilder och byta ut ansikten. Dock finns det oro kring missbruk av AI, särskilt i sociala medier. Företag förväntas också börja ta ut högre avgifter för sina generativa AI-produkter.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 31 december

Baidus AI-chattbot Ernie Bot når 100 miljoner användare

Det kinesiska teknikföretaget Baidu meddelade att deras AI-chattbot-produkt, Ernie Bot, har överstigit 100 miljoner användare. Aktien stängde 3% högre i USA:s handel, vilket ger aktien en något högre utsikt för 2023. Baidu specificerade inte om användarräkningen för Ernie Bot var aktiv eller för någon specifik tidsperiod. Ernie Bot, som kan användas på engelska förutom dess primära språk kinesiska, kräver ett kinesiskt mobilnummer för användarregistrering. Appen kallas ´Wenxinian´ på mandarin.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 29 december

Baidus AI-chatbot Ernie når över 100 miljoner användare

Baidus AI-chatbot Ernie har rapporterat mer än 100 miljoner användare. Det kinesiska internetföretaget tillkännagav denna milstolpe vid en toppmöte om djupinlärning i Beijing. Baidu lanserade Ernie i augusti efter att den kinesiska regeringen gav vissa teknikföretag klartecken att släppa sina AI-chatbots till allmänheten. Innan dess erbjöds Ernie endast till en liten grupp testanvändare efter en begränsad lansering. ByteDance, mest känt för sin sociala medieplattform TikTok, introducerade också sin Doubao AI-chatbot för allmänheten samtidigt.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 december

OpenAI:s ChatGPT-program har stor påverkan på konsumentelektronikbranschen

OpenAI:s ChatGPT-program har haft stor påverkan på konsumentelektronikbranschen sedan det lanserades för ett år sedan. Programmet nådde 1 miljon användare inom fem dagar och 100 miljoner användare per månad i januari. Företagets framgångar har gjort att dess VD, Sam Altman, har hamnat i medieskuggan. Han har bland annat gjort en världsturné till Israel, Indien, Japan, Nigeria, Sydkorea, Europa och Förenade Arabemiraten för att främja ChatGPT. Trots konkurrens från företag som Google och Amazon, har OpenAI fortsatt att leda generativa AI-industrin. Dock har det också varit utmaningar, inklusive problem med datasekretess och en brist på regulatorisk övervakning.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 28 december

Generativ AI: Genombrott, tillämpningar och utmaningar 2023

Generativ AI har upplevt betydande tillväxt under 2023, med framsteg som generativa språkmodeller och ökad antagning av olika sektorer. Gen AI-verktyg som OpenAI:s DALL-E, Googles Bard chatbot och Microsofts Azure OpenAI Service har möjliggjort skapandet av nytt innehåll som liknar befintliga data. Generativ AI har potential att revolutionera olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, tillverkning, media och underhållning. Utmaningar som etiska frågor, dataproblem, säkerhetsrisker, regulatorisk efterlevnad och tekniska utmaningar måste dock beaktas.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 27 december

Föräldrar varnas för riskerna med att dela bilder på sina barn online

Föräldrar som delar bilder på sina barn online varnas för att dessa bilder kan missbrukas av främlingar eller användas för mobbning. Ett växande hot är artificiell intelligens (AI) verktyg, som kan användas för att skapa ´deep fakes´. Det har redan inträffat fall där gymnasieelever i New Jersey och Washington har använt AI-verktyg för att skapa sexualiserade bilder av sina klasskamrater. I Spanien har föräldrar till över 20 flickor mellan 11 och 17 år rapporterat att bilder på deras barn har ändrats med AI-verktyg för att skapa sexuella bilder. Wael Abd-Almageed, forskningsdirektör vid University of Southern Californias Information Sciences Institute, säger att AI-verktyg nu kan behöva så lite som ett foto för att skapa falska bilder.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 27 december

Nya ord och begrepp som har blivit populära under 2023

Nya ord och uttryck som har blivit populära under 2023 inkluderar ´AI-klonad´, ´Barbenheimer´, ´Bubbelhoppa´, ´Cyberresiliens´, ´Deinfluencing´, ´Det svenska tillståndet´, ´Dna-pass´, ´Dopaminfasta´, ´Dubbelswisha´, ´Evighetskemikalie´, ´Exposekonto´, ´Gargasnipe´, ´Generativ AI´, ´Grön kolonialism´, ´Hyschpengar´, ´Ick´, ´Insynsprincip´, ´Klivare´, ´Korankris´, ´Krigssponsor´, ´Känslighetsläsare´, ´Longtermism´, ´Menstrosa´, ´Multilojal´, ´Nepo baby´, ´Neurodiversitet´, ´Prompta´, ´Relationism´, ´Situationship´, ´Snikflation´, ´Streamingfarm´, ´Tantparkour´, ´Toxisk positivitet´ och ´Vild graviditet´.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 27 december

Användning av artificiell intelligens i marknadsföringsstrategier

I den snabba världen av skalbara tjänstebaserade företag är balansen mellan leverans och marknadsföring en ständig utmaning, särskilt för de som är på gränsen till sin klientkapacitet. Detta gav upphov till idén att testa relevanta artificiella intelligensverktyg för att frigöra tid till marknadsföringsstrategier. AI kan ses som ett extra instrument i ´orkestreringen´ av ditt varumärke. AI kan förbättra ditt ´låt´ utan att överskugga din unika röst och intentionen med vad du vill förmedla. AI är bara ett annat instrument som kan läggas till din marknadsföring för att sprida medvetenhet om ditt varumärke.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 27 december

Falska valkonspirationsteorier och deepfakes hotar framtida val i USA

Nästan tre år efter stormningen av USA:s kongress fortsätter falska valkonspirationsteorier att spridas på sociala medier och kabelnyheter, och experter varnar för att det sannolikt kommer att bli värre i kommande presidentval. Många amerikaner, uppviglade av före detta president Donald Trump, fortsätter att sprida den obefogade idén att valen i USA inte kan lita på. Samtidigt har generativa AI-verktyg gjort det billigare och enklare att sprida desinformation som kan vilseleda väljare och potentiellt påverka val. Sociala medieföretag som tidigare investerade tungt i att korrigera rekord har ändrat sina prioriteringar.

Direktlänk Dela Hartford Courant fördjupade 26 december

AI och deepfakes förändrar politiken genom att sprida desinformation

Enligt experter kan AI och deepfakes förändra politiken genom att sprida desinformation som kan påverka val. Många amerikaner, uppmuntrade av den tidigare presidenten Donald Trump, fortsätter att driva idén om att valen i USA inte kan lita på. Generativa AI-verktyg har gjort det billigare och enklare att sprida desinformation som kan vilseleda väljare och potentiellt påverka val. Sociala medieföretag som tidigare investerade tungt i att korrigera rekord har ändrat sina prioriteringar. Manipulerade bilder och videor kring val är inget nytt, men 2024 kommer att vara det första amerikanska presidentvalet där sofistikerade AI-verktyg som kan producera övertygande fejk på sekunder är bara några klick bort. Flera stater har infört lagar som kräver att deepfakes ska märkas eller förbjuder dem som missrepresenterar kandidater.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 26 december

Entrupy använder AI för att identifiera falska lyxartiklar med nästan perfekt noggrannhet

Teknikföretaget Entrupy hävdar att det kan använda AI för att detektera om en lyxartikel är falsk med nästan perfekt noggrannhet. Entrupy är en tekniktjänst som använder AI för att autentisera designerhandväskor och sneakers på andrahandsmarknaden för att säkerställa att kunderna köper äkta varor. Sedan Entrupy grundades 2012 har företaget använt sin AI-teknik av hundratals vintageåterförsäljare. Entrupy påstår att dess verktyg kan autentisera produkter från lyxmärken som Balenciaga, Burberry, Gucci och Louis Vuitton. Användning av AI kan vara ett sätt för lyxåterförsäljare att bygga förtroende med sina kunder.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 26 december

Entrupy utvecklar AI-verktyg för att autentisera begagnade lyxartiklar

Teknikföretaget Entrupy har utvecklat en enhet som med hjälp av artificiell intelligens kan avgöra om en begagnad lyxartikel är äkta eller falsk. Verktyget kan autentisera handväskor från märken som Louis Vuitton och Chanel. Sedan Entrupy grundades 2012 har företagets AI-teknik använts av hundratals återförsäljare av vintageartiklar. Verktyget kan för närvarande endast användas av återförsäljare av lyxvaror. Entrupy hävdar att deras verktyg kan autentisera produkter från lyxmärken som Balenciaga, Burberry, Gucci och Louis Vuitton. AI-verktyget kan vara ett sätt för lyxåterförsäljare att bygga förtroende hos sina kunder som kan vara tveksamma till att köpa produkter som inte är äkta.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 25 december

Entrupy använder AI för att autentisera lyxvaror

Entrupy är en tekniktjänst som använder AI för att autentisera designerhandväskor och sneakers på andrahandsmarknaden för att säkerställa att kunderna köper äkta produkter. Sedan Entrupy grundades 2012 har företagets AI-teknik använts av hundratals vintageåterförsäljare. För närvarande är det bara tillgängligt för återförsäljare av lyxvaror och kan autentisera produkter från lyxmärken som Balenciaga, Burberry, Gucci och Louis Vuitton. Entrupy påstår att det har en noggrannhet på 99,1%. Företaget genererar ett officiellt certifikat som återförsäljare kan visa om produkten bedöms vara äkta.

Direktlänk Dela Business Insider Africa fördjupade 25 december

Man använder AI för att återskapa sin avlidna fars röst som en julklapp till sin mamma

Phillip Willett från St. Louis använde artificiell intelligens (AI) för att återskapa sin avlidna fars röst som en unik julklapp till sin mamma. Willett, som är innehållsskapare bakom medieföretaget The Content Guy, delade en TikTok-video med skapelsen som snabbt blev viral med över 3 miljoner visningar och räknas. Willett använde ElevenLabs text-till-tal-programvara för att återskapa rösten. Han satte ihop en video med foton av sin far tillsammans med sin mamma, Trish Willett, och kombinerade dem alla till en minnesvideo. Han presenterade den slutliga produkten för sin mamma före jul.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 22 december

AI-formerade e-handelsprognoser för 2024

Artificiell intelligens (AI) har spelat en allt större roll inom e-handel under 2023, med företag som eBay och Amazon som lanserar funktioner drivna av AI för att förbättra säljarnas effektivitet och kundupplevelsen. Nu har AI-systemet Bard förutspått e-handelstrender för 2024, vilket inkluderar en ökning av AI-drivna sökmotorer och chattbotar, tillväxt inom livestreaming shopping, utökad användning av förstärkt verklighet, ökad efterfrågan på hållbara varumärken, mer mobil shopping, sociala medier som shoppingplattformar och en ökning av lokala marknadsplatser. Bard förutser också att dataanalys kommer att bli allt viktigare för att driva beslut, och att prenumerationstjänster kommer att öka.

Direktlänk Dela eSeller365 fördjupade 22 december

OpenAI avstänger ByteDance för olaglig användning av Chat GPT, TikTok ses som ett hot, och framväxten av VR

OpenAI har avstängt ByteDance för olaglig användning av Chat GPT för att träna sina AI-modeller, något som företaget förnekar. Anklagelserna kommer från dokument från TikTok-ägaren ByteDance, som bekräftar att OpenAI användes för att utveckla deras AI-projekt Seed. Influensare som Scott Galloway och Rony Abovitz menar att TikTok är ett klart och närvarande hot mot USA. Trots att investerare investerar miljarder dollar per kvartal i metaversum krymper VR-marknaden. Microsoft har meddelat att deras Mixed Reality Portal och Steam VR för Windows Mixed Reality inte kommer att ingå i framtida versioner av operativsystemet. ByteDance planerar att utöka till 46 driftplatser 2023.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 22 december

AI:s påverkan på kultur: strider i Hollywood, TikTok-trender och musik

Artificiell intelligens (AI) har börjat omforma musik, film och konst, vilket har lett till entusiasm och panik. AI var i centrum för en tvist som stoppade Hollywood under sommaren 2023, då både författare och skådespelare strejkade. Skrivverktyg som ChatGPT och AI-bildgenereringsverktyg som Midjourney framträdde, vilket ledde till oro bland Hollywood-kreatörer att AI skulle ta över deras jobb. På TikTok har AI-innehåll spridits på oväntade sätt, inklusive deepfakes av amerikanska presidenter och AI-skapade visuella memes. AI har också skakat om musikvärlden med deepfakes av kända musiker. Vissa konstnärer har vidtagit proaktiva, juridiska åtgärder för att skydda sig själva.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 21 december

ByteDance anklagas för att bryta mot OpenAI:s användarvillkor

ByteDance, TikToks moderbolag, anklagas för att bryta mot OpenAI:s användarvillkor genom att använda dess teknik för att utveckla konkurrerande storskaliga språkmodeller. Enligt The Verge använder ByteDance OpenAI:s API för att samla in data för att bygga sin egen grundmodell, kallad Project Seed. OpenAI:s regler förbjuder användning av dess teknik för att utveckla rivaliserande modeller. ByteDance köper tillgång till OpenAI:s teknik via Microsoft och har ofta maximerat sin API-åtkomst. ByteDance ska ha använt API:et för nästan hela Project Seeds utveckling.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 19 december

Microsofts Copilot AI nu med förmågan att skapa låtar genom Suno-plugin

Microsoft fortsätter att uppdatera sin generativa AI-chattbot Copilot (tidigare Bing Chat) på webben med nya funktioner. Företaget meddelade att ett nytt plugin utvecklat av ett företag som heter Suno kommer att låta Copilot-användare skapa låtar med bara några ord text. Genom detta samarbete kommer människor att ha förmågan att skapa roliga, smarta och personliga låtar med en enkel uppmaning, oavsett musikalisk bakgrund. Suno har varit ledande inom AI musikteknologi, med förmågan att generera kompletta låtar - texter, instrument och sångröster - från en enda mening. Användare behöver använda webbläsaren Microsoft Edge för att komma åt Copilot-webbplatsen och logga in på sitt Microsoft-konto. Därefter kan de aktivera Suno-plugin-växeln eller helt enkelt klicka på logotypen som säger ´Skapa musik med Suno´. Därefter behöver de bara skriva in en kort beskrivning av låten de vill att Copilot ska generera för dem.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 19 december

Generativ AI: Framtiden är oförutsägbar och full av utmaningar

Vi befinner oss i en period som liknar dot-com-boomen runt år 2000, med många företag som kommer att gå omkull innan vi ser framtidens Facebook, Twitter eller TikTok. Alison Smith, chef för generativ AI vid teknikkonsultföretaget Booz Allen Hamilton, menar att framtiden förmodligen kommer att överträffa våra förväntningar. Men som med internet kommer det att vara omöjligt att förutse alla sätt som tekniken kommer att missbrukas på. Generativ AI, med infrastruktur från företag som OpenAI, Google och Meta, kommer sannolikt att användas och missbrukas på sätt som dess skapare aldrig kunnat föreställa sig. Dessutom har generativ AI ärvt många av internets olösta problem, inklusive frågor relaterade till bias, desinformation, upphovsrättsintrång, mänskliga rättighetsöverträdelser och ekonomisk omvälvning.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 19 december

OpenAI suspenderar tillfälligt ByteDances konto på grund av misstänkt policybrott

OpenAI har tillfälligt suspenderat ByteDances konto efter att det avslöjats att TikToks moderbolag bygger sin egen stora språkmodell (LLM) med hjälp av ChatGPT-skaparens teknologi. En talesperson för OpenAI bekräftade suspensionen i ett uttalande till teknikwebbplatsen The Verge, som citerade interna ByteDance-dokument. ByteDance anklagas för att ha brutit mot OpenAIs användarvillkor, som tydligt anger att dess modellutmatning inte kan användas för att utveckla några artificiella intelligensmodeller som konkurrerar med deras produkter och tjänster.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 19 december

ByteDance anklagas för att bryta mot OpenAIs användarvillkor

Spänningarna inom AI-gemenskapen ökade när OpenAI, den ideella organisationen som står bakom den kraftfulla GPT-teknologin, bröt sina band med ByteDance, moderbolaget till den enormt populära appen TikTok. Detta följde på avslöjandet att ByteDance hemligt använt OpenAIs teknologi för att utveckla sin egen AI-modell, med kodnamnet ´Project Seed´. ByteDance är redan föremål för intensiv officiell granskning på grund av sina kopplingar till den kinesiska regeringen och oro i samband med TikTok-appen. Denna avslöjande lägger till en ytterligare komplexitet till ByteDances verksamhetslandskap i USA.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 19 december

OpenAI suspenderar ByteDances konto efter anklagelser om otillåten användning av AI

OpenAI har suspenderat kontot tillhörande ByteDance, ägaren av TikTok, efter rapporter om att det kinesiska sociala mediejätten hemligen har använt OpenAI:s AI för att bygga en konkurrerande chatbot. ByteDance har anklagats för att i hemlighet bygga sin egen AI som en del av ´Project Seed´, och använda ChatGPT:s AI-teknologi för att träna och utvärdera den, trots att de visste att de inte hade tillåtelse att göra det. Om anklagelserna är korrekta, skulle ByteDance bryta mot OpenAI:s användarvillkor. ByteDance har nekat till alla anklagelser.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 18 december

OpenAI stoppar ByteDances konto efter påståenden om hemlig användning av AI-teknik

OpenAI har stoppat ByteDances konto efter rapporter om att det kinesiska företaget ´i hemlighet´ använt OpenAIs AI-teknik ´GPT´ för att bygga en konkurrerande chatbot-tjänst. ByteDances band till den kinesiska regeringen har lett till intensiv federal granskning av TikToks verksamhet i USA. ByteDance har rapporterat att de förlitat sig på OpenAIs API under nästan alla faser av utvecklingen av sin AI-produkt. ByteDance har byggt sin egen stora språkmodell, ett AI-verktyg som tränas på stora mängder internetdata, som en del av en ´hög prioritet´ och ´hemlig´ intern initiativ kallad ´Project Seed´.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 18 december

ByteDance förnekar att ha brutit mot OpenAI:s användarvillkor

ByteDance, TikToks moderbolag, förnekar att de har planerat att skapa en konkurrerande tjänst med hjälp av OpenAI:s teknologi. Företaget förklarade att deras användning av OpenAI:s teknologi för att utveckla sina egna artificiella intelligensmodeller var i linje med den amerikanska firmaets användarvillkor. ByteDance bekräftade att en liten grupp av dess ingenjörer använde OpenAI:s API-tjänst i en experimentell modell tidigare i år, men detta arbete upphörde i april. Trots detta har OpenAI meddelat att de har suspenderat ByteDances tillgång till sin tjänst medan de utreder vidare.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 18 december

ByteDance förnekar påståenden om att ha överträtt OpenAI:s användarvillkor

ByteDance Ltd. har tillbakavisat påståenden om att företaget skulle ha överträtt OpenAI:s användarvillkor när de använde det amerikanska startup-företagets teknologi för att bygga sin egen AI-modell. TikTok:s moderbolag hade enligt uppgift ´hemligt´ och omfattande använt OpenAI:s teknologi för att utveckla sin egen stora språkmodell (LLM) via Microsofts Azure-plattform, kodnamn Project Seed, enligt en rapport på tekniknyhetssajten The Verge lördag, med hänvisning till interna källor.

Direktlänk Dela Caixin Global fördjupade 18 december

ByteDance anklagas för att ha brutit mot OpenAIs användarvillkor

TikToks moderbolag, ByteDance, anklagas för att ha använt OpenAI:s teknik för att utveckla sin egen konkurrerande stora språkmodell (LLM). Användningen av LLM bryter direkt mot OpenAIs användarvillkor, som säger att dess modelloutput inte kan användas för att utveckla några artificiella intelligensmodeller som konkurrerar med dess produkter och tjänster. The Verge har hittat interna ByteDance-dokument som visar att OpenAI API har använts för att utveckla dess grundläggande LLM, kodnamnet Project Seed, under nästan varje utvecklingsfas. Överträdelsen är så omfattande att Project Seed-anställda regelbundet når sin maximala tillåtelse för API-åtkomst. OpenAI meddelade att de har avstängt ByteDances konto.

Direktlänk Dela Fudzilla fördjupade 18 december

TikTok toppar listan över mest nedladdade appar i november 2023, ChatGPT gör historisk entré

TikTok var den mest nedladdade appen globalt i november 2023, med nästan 49 miljoner nedladdningar från App Store och Google Play Store. Instagram tog andraplatsen med liknande siffror. De fem mest nedladdade apparna avrundades med Facebook och WhatsApp från Meta samt Telegram. ChatGPT gjorde historia genom att för första gången nå topp 10-listan över mest nedladdade appar någonsin, med 19 miljoner nedladdningar under november. Appar som Temu och SHEIN misslyckades med att nå listan, vilket var en stor överraskning.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 18 december

Google och ByteDance stämda för AI-överträdelser, Apple betalar för att lösa rättslig tvist

En amerikansk nyhetsutgivare har lämnat in en grupptalan mot Google, med anklagelser om att teknikjätten ´suger ut´ innehåll, läsare och annonsintäkter från nyhetsutgivare via sina AI-teknologier. Microsoft-stödda OpenAI har suspenderat ByteDances konto efter rapporter om att TikToks moderbolag använder OpenAIs teknologi för att utveckla sin egen stora språkmodell (LLM) i den generativa AI-eran. Apple har gått med på att betala 25 miljoner dollar för att lösa en grupptalan över sin Family Sharing-funktion.

Direktlänk Dela Bangalore Mirror fördjupade 18 december

ByteDance avfärdar påståenden om felaktig användning av OpenAI:s teknologi

TikToks moderbolag, ByteDance, hävdar att dess användning av OpenAI:s teknologi för att utveckla sina egna artificiella intelligens (AI) modeller var i enlighet med det amerikanska företagets tjänstvillkor. Detta för att avfärda ett påstående om att de använde teknologin för att bygga en konkurrerande tjänst. ByteDance förklarade detta efter att en amerikansk teknikoutlet, som citerade interna källor, påstod att det kinesiska kortvideogiganten i hemlighet använde OpenAI:s teknologi för att utveckla sin egen stora språkmodell (LLM), samtidigt som de försökte dölja sina spår genom ´dataavkänning´.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 18 december

ByteDance stängs av från OpenAI för licensöverträdelse

ByteDance, TikToks moderbolag, har stängts av från OpenAI för att ha brutit mot utvecklarlicensavtalet. OpenAI upptäckte att ByteDance hade använt deras GPT-modell för att träna en konkurrerande AI-modell kallad ´ChatGPT of China´. Detta bryter inte bara mot OpenAIs utvecklarlicens utan också mot Microsofts, eftersom ByteDance har licens från Microsoft att använda GPT API:erna. ByteDance medgav att de använt GPT-tränad AI-modell på marknader utanför Kina men förklarade att de använder sin självutvecklade modell, Doubao, exklusivt i Kina.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 17 december

ByteDance anklagas för att bryta mot OpenAI:s användarvillkor

ByteDance, TikToks moderbolag, anklagas för att ha använt OpenAI:s teknik för att utveckla sin egen stora språkmodell, något som strider mot OpenAI:s användarvillkor. ByteDance ska även ha försökt dölja sin användning av API:et. OpenAI har nu tillfälligt stängt av ByteDances konto medan en utredning pågår. Enligt interna meddelanden från ByteDance uppmanades anställda att maskera bevis genom att använda ´dataavkänningstekniker´. ByteDance förnekar att de har gjort något fel och hävdar att de har licens att använda GPT:s API:er.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 december

Brian May förutspår en AI-driven förändring i musikindustrin

Brian May, legendarisk gitarrist i Queen och vetenskapsman, förutspår att AI kommer att ha en stor inverkan på musikindustrin. Han tror att 2023 kommer att vara det sista året då människor kan vara säkra på att en låt har skrivits av en människa. AI genererade låten ´Heart on My Sleeve´, skapad av en pseudonym TikTok-användare, Ghostwriter, är ett exempel på detta. May tror att AI kommer att bli så avancerat att det kommer att kunna skapa och utföra sin egen musik. Inspelningsakademin har sagt att de kommer att tillåta låtar som använder AI i deras skapande.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 14 december

98% av alla deepfakes är porr, mestadels skapade av män

Enligt en rapport från Home Security Heroes är 98% av alla deepfakes porr. Män använder alltmer AI-teknik för att skapa hemgjord deepfake-porr av personer de fantiserar om med hjälp av bilder från sociala medier. Detta är olagligt i Storbritannien, men det finns ingen federal lag i USA som förbjuder skapandet av deepfakes utan samtycke. Sydkoreaner leder trenden med 53% av all deepfake-porr på webben. K-popstjärnor och skådespelerskor från Sydkorea utgör majoriteten av målen. En undersökning av 1 522 amerikanska män visade att medan 68% skulle bli chockade och upprörda över intrånget i privatlivet och samtycket om deepfaken var någon de kände, var faktiska konsumenter av deepfake-porr inte särskilt bekymrade. Cirka tre fjärdedelar kände inte alls något skuld.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 12 december

Teknikjättarnas kamp om AI: Från lugn till kaos på en dag

För ett år sedan var teknikindustrin som vanligt. Elon Musk försökte göra reklamare på Twitter/X arga och TikTok dominerade tonåringars vakna timmar. FTX hade just gått i konkurs och minst $1bn av investerarnas pengar hade försvunnit. I Storbritannien var det nedsuttna online-säkerhetsförslaget på väg genom parlamentet. Ingen utanför teknikvärlden hade hört talas om Geoffrey Hinton eller Sam Altman. Men den 30 november 2022 förändrades allt. OpenAI, ett uppstickarföretag som leds av Altman, släppte ChatGPT. På mindre än en vecka gick det från noll till 1 miljon användare, vilket gjorde det till den snabbast växande appen någonsin. Detta utlöste panik och U-svängar på högsta nivå inom flera teknikjättar. New York Times publicerade första berättelsen om vad som hände. Berättelsen är underhållande, lärorik och allvarlig: underhållande eftersom det inte ofta man ser dessa killar (och de är alla killar, förresten) i en fladder; lärorik eftersom den ger en levande bild av hur de agerar när de hotas; och allvarlig eftersom den avslöjar hur de troligen kommer att bete sig i det nya landskapet formad av ´generativ AI´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 december

Missbruk av AI för att ´avkläda´ kvinnor ökar globalt

Forskare varnar för att appar och webbplatser som använder AI för att ´avkläda´ kvinnor på bilder blir allt mer populära. Enligt analysföretaget Graphika besökte så många som 24 miljoner människor sådana webbplatser bara i september. De flesta av dessa appar fungerar endast på kvinnor. Antalet länkar som annonserar avklädningsappar har ökat med över 2400 procent sedan årets början på sociala medier. Rapporten nämnde att 53 Telegram-grupper som används för att få tillgång till dessa tjänster har minst 1 miljon användare. Företag som Google och Telegram har tagit steg för att bekämpa problemet.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 9 december

AI utmanar musikindustrin, The Chainsmokers ser möjligheter

AI utmanar idén om att kreativitet är unikt mänsklig, särskilt inom musikproduktion. Detta skapar spänningar då AI kan förenkla musikproduktionen men även hota artister, låtskrivare och producenter genom att översvämma marknaden och skapa juridiska upphovsrättsfrågor. DJ-duon The Chainsmokers är optimistiska och ser AI som ett verktyg för att förbättra sin konst. De har även investerat i AI genom sin venturekapitalverksamhet, Mantis VC. AI kan replikera varje steg i låtproduktionen, vilket har lett till att Spotify har tagit bort tusentals AI-genererade låtar. Trots detta, ökar AI demokratiseringen av musik och AI-genererad musik dominerar sociala medier. YouTube har till och med lanserat ett experiment där användare kan använda AI-genererade versioner av utvalda artister i sina videor. The Chainsmokers är intresserade av att använda AI-genererade röster i sin egen musik, men de vill att det ska vara skyddat. Upphovsrättslagen tillåter artister att skydda sina kreativa verk och endast de mänskliga aspekterna av AI-producerat arbete kan skyddas av upphovsrätten. Warner Music Group har till och med skrivit kontrakt med sin första sociala medie virtuella influencer, Noonoouri, som använder AI för sin röst.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 december

Ökning av appar och webbplatser som använder AI för att klä av kvinnor på bilder

Appar och webbplatser som använder artificiell intelligens för att klä av kvinnor på bilder ökar i popularitet, enligt forskare. I september besökte 24 miljoner människor dessa webbplatser, enligt sociala nätverksanalysföretaget Graphika. Många av dessa tjänster använder populära sociala nätverk för marknadsföring. Sedan början av året har antalet länkar som annonserar dessa appar ökat med mer än 2400% på sociala medier, inklusive X och Reddit. Dessa tjänster använder AI för att återskapa en bild så att personen är naken. Många av tjänsterna fungerar bara på kvinnor.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 8 december

ChatGPT utsedd till snabbast växande varumärke 2023

OpenAI:s AI-drivna chatbot, ChatGPT, har utsetts till det snabbast växande varumärket 2023 enligt en rapport från affärsintelligensföretaget Morning Consult. Rapporten baseras på konsumenters vilja att köpa från ett varumärke i januari jämfört med oktober. Över 1 500 varumärken inkluderades i analysen. ChatGPT lanserades först den 30 november 2022 och överträffade snabbt TikTok som den snabbast växande konsumentappen i historien. ChatGPT har visat sig vara användbart inom kundservice, utbildning, innehållsskapande, företag, hälso- och sjukvård och olika typer av underhållning.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 7 december

Potentiella risker och skador med artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har potential att orsaka skada på flera sätt, inklusive arbetsplatsförskjutning, brist på transparens och oavsiktliga fördomar. AI kan ge betydande fördelar inom olika områden, men snabba framsteg kan göra mindre specialiserade jobb föråldrade och leda till andra problem. Risken med AI bör hanteras ordentligt för att säkerställa att fördelarna överväger de potentiella skadorna. Om AI inte används etiskt och med lämplig diskretion kan det skada mänskligheten på följande sätt: oavsiktliga fördomar, jobbförskjutning, brist på transparens och ansvar, social manipulation genom algoritmer, integritets- och säkerhetsproblem, beroende av AI och förlust av kritiska tänkande färdigheter, och etiska problem.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 7 december

Meta testar över 20 AI-funktioner på sina plattformar

Meta Platforms testar över 20 generativa AI-funktioner på Facebook, Instagram, Messenger och WhatsApp. Funktionerna täcker olika aspekter, inklusive sökning, annonser och företagsmeddelanden. Företaget siktar på att använda AI för att revolutionera sina sociala medieappar, förbättra användarupplevelsen och uppmuntra användare att spendera mer tid på sina plattformar. Meta står inför hård konkurrens från plattformar som TikTok, Snap och Adobe. Företaget investerar miljarder i infrastruktur, talang och utveckling för AI för att hålla jämna steg med konkurrenterna.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 6 december

AI skapar virala låtar med Bad Bunnys röst, skapar juridiskt tomrum

Chilenska artisten Maurico Bustos, även känd som FlowGPT, har skapat en viral låt med hjälp av artificiell intelligens (AI) som modifierar rösttonen till Puerto Ricanska rapparen och sångaren Bad Bunny. Låten, ´NostalgIA´, har lett till parodier och kopia-versioner på TikTok. Bustos planerar att skapa en virtuell karaktär, liknande brittiska bandet Gorillaz, men med hjälp av AI. Claudia Gutierrez, en konsult inom AI-frågor, har sagt att denna typ av generativ AI kommer att vara svår att reglera på grund av ett juridiskt tomrum.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 6 december

OpenAI stöder lanseringen av PaidLeave.ai, ett verktyg för att hjälpa föräldrar att få tillgång till betald föräldraledighet

Saujani kontaktade OpenAI:s VD Sam Altman för att presentera en idé: ett AI-verktyg som skulle hjälpa föräldrar att få tillgång till betald föräldraledighet. Verktyget, PaidLeave.ai, lanseras idag, med en GPT-driven chattbot som informerar föräldrar om alla ledighetsalternativ tillgängliga för dem i New York State. Partner planerar att expandera till alla 13 amerikanska stater som erbjuder betald ledighet, och sedan nationellt. Projektet stöddes även av Craig Newmark Philanthropies. Verktyget ses som ett sätt för föräldrar att få sina frågor besvarade utan att riskera jobbsäkerheten.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 5 december

Deepswap: AI-verktyg för ansiktsbyte

Deepswap är ett AI-verktyg som omvandlar det digitala landskapet genom att möjliggöra sömlösa ansiktsbyten. Med avancerade maskininlärningsalgoritmer kan användare byta ansikten i bilder och videor med hög precision. Deepswap har tillämpningar för både underhållning och professionellt bruk, men det är viktigt att använda verktyget ansvarsfullt. Plattformen har en användarvänlig design och en intuitiv process för att snabbt komma igång med ansiktsbyten. Deepswap erbjuder en gratisversion samt månads- och årsabonnemang med tillgång till mer avancerade funktioner. Trots dess många fördelar finns det etiska frågor kring potentiell missbruk och datasekretess.

Direktlänk Dela Demotix fördjupade 4 december

Equally AI lanserar Flowy, en AI för webbtillgänglighet

Det israeliska startupföretaget Equally AI har lanserat Flowy, en ny generativ AI för webbtillgänglighet. Plattformen syftar till att förändra webbtillgängligheten genom att erbjuda ett mer rakt på sak tillvägagångssätt. En av Flowys nyckelfunktioner är att den låter webbplatsägare ha kontroll över ändringarna som görs på deras webbplatser. Flowy genererar rekommendationer med hjälp av ChatGPT, och dessa förslag kräver webbplatsägarens granskning och godkännande innan implementering. Flowy erbjuds till ett startpris på $10 per månad.

Direktlänk Dela Startup Hub AI fördjupade 3 december

Kvinna skapar falsk pojkvän med hjälp av AI och Photoshop

Madeline Salazar, en flerfaldig talang inom media, har skapat en serie TikTok-videor där hon visar hur generativ AI kan förändra våra liv. I en av dessa videor demonstrerar hon hur hon skapar en falsk ny pojkvän med hjälp av AI och Photoshop för att ge intrycket att hon har gått vidare efter ett uppbrott. Salazar ser detta som en del av en ´giftig dejtingnarrativ´ fantasi. Trots att det är osannolikt att denna typ av bedrägeri blir verklighet just nu, ser Salazar det som en möjlighet med tanke på den nivå av bedrägeri som redan existerar i dejtingvärlden och på internet som helhet.

Direktlänk Dela Newsweek fördjupade 2 december

Användare av TikTok delar framgångsrik AI-hack för att skapa effektiva CV

En TikTok-användare vid namn Leah (@leah_sahdm) har delat ett framgångsrikt sätt att skapa ett effektivt CV med hjälp av AI-skrivarverktyget ChatGPT. Leah påstår att hon fick återkoppling från varje position hon sökte med sitt ChatGPT-genererade CV, inklusive en position hon tidigare hade blivit nekad tre gånger. Hon delade steg-för-steg-instruktioner om hur man använder ChatGPT för att ansöka om jobb och visade skärmdumpar av de prompts hon använde för att få sitt perfekta CV. Många TikTok-användare medgav att de också använder AI-verktyg för att söka jobb.

Direktlänk Dela Upworthy fördjupade 2 december

Amazon och Walmart lanserar nya verktyg för att öka omvandlingar

E-handelsjätten Amazon har lanserat en rad nya artificiell intelligens (AI) verktyg för att hjälpa varumärken och återförsäljare att förbättra sina kundupplevelser. Verktygen inkluderar fyra funktioner för att förbättra kundupplevelser och ett verktyg för att hjälpa leveranskedjeoperatörer. Samtidigt har Walmart lanserat en ny shoppable video-serie i samarbete med TikTok och Roku. Serien, som kallas ´Add to Heart´, syftar till att engagera konsumenter genom berättande samtidigt som de får möjlighet att köpa de produkter som visas på skärmen.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 1 december

Oro över riktad annonsering och generativ AI

Madelyn Sanfilippo, biträdande professor vid University of Illinois Urbana-Champaign, uttrycker oro över riktad annonsering och generativ AI. Hon menar att riktad annonsering är olämplig och resultatet av övervakningskapitalism, ett system som har ekonomiska incitament att fånga, spara och använda så mycket data om oss som möjligt. Hon varnar för att generativ AI kommer att öka manipulationen, förutsägelserna och snedvridna annonser. Hon uppmanar till lagstiftning som den tvärpolitiska Digital Consumer Protection Commission Act, introducerad av U.S. Sens. Lindsey Graham och Elizabeth Warren.

Direktlänk Dela The Fulcrum fördjupade 1 december

Piratkopiering på sociala medier: Ett växande problem som kan bekämpas med AI

Medan mediakonsumtionen alltmer övergår till digitala kanaler, har piratkopiering på sociala medier blivit ett allt större problem. Forskning utförd av Mike Smith från Carnegie Mellon och Yixin Lu från George Washington University, i samarbete med VFT Solutions, visar att piratkopiering på sociala medier är mycket utbredd. Till exempel registrerade VFT Solutions över 21 miljoner visningar på piratströmmar av Fury vs. Ngannou-boxningsmatchen. Även stora evenemang som Super Bowl och FIFA World Cup drabbades hårt. Trots att företag som Google, Meta och Amazon har intresse av att bekämpa piratkopiering, är det svårt att motverka fenomenet helt och hållet. Men genom att utnyttja AI för att hitta och ta ner piratströmmar, samt genom att utbilda och avskräcka både tittare och strömmare, kan problemet potentiellt minskas.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 november

ChatGPT introducerar ´Gör det mer´-trenden med hjälp av DALL·E 3 och GPT-4

DALL·E 3 är en text-till-bild modell som kan generera bilder via text. Modellen är tillgänglig i ChatGPT för Plus och Enterprise-prenumeranter. Användare kan beskriva sin idé och ChatGPT kommer att återskapa den genom att generera bilder av den. Användare kan också skicka en uppföljande instruktion för att göra ändringar eller förbättringar av bilden. En ny trend som kallas ´Gör det mer´ har börjat, där användare ber ChatGPT att generera en bild med ökande känsla, handling eller beteende. Trenden blev viral på Twitter och TikTok.

Direktlänk Dela Followchain fördjupade 29 november

Storbritanniens ungdomar anammar AI-verktyg snabbt

Enligt en studie utförd av Ofcom, använder majoriteten av 13- till 17-åringar i Storbritannien redan generativa AI-verktyg och nästan hälften av barn mellan sju och tolv år testar dem också. 79% av de tillfrågade 13- till 17-åringarna använder AI-verktyg och tjänster som ChatGPT och Bing chatbots, samt bildgeneratorer som DALL-E och Midjourney. Rapporten visar också att 40% av barnen i åldern sju till tolv börjar använda dessa verktyg. ChatGPT och My AI (en ChatGPT-driven chatbot på Snapchat) driver redan AI-användningen bland barn.

Direktlänk Dela Kidscreen fördjupade 28 november

Ny trend ´gör det mer´ tar över sociala medier genom att ´missbruka´ ChatGPT:s generativa bildförmåga

En ny sociala medier-trend har tagit över TikTok och X (tidigare känd som Twitter) som ´missbrukar´ ChatGPT:s generativa bildförmåga. Det kallas ´gör det mer´ och innebär att man ber ChatGPT att generera en slumpmässig bild av något, och sedan fortsätter be chatboten att gradvis göra det mer: mer rasande, farligt, muskulöst, större, högre, mindre - vad som helst. Denna trend är ännu mer intensiv på TikTok, där den ofta åtföljs av den mörka och allvarliga tonen i Mozarts Requiem, och sedan kontrasteras med söta bilder på kattungar som gradvis blir mer och mer rasande.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 28 november

InVideo: En omfattande AI videogenerator

InVideo är en av de bästa AI-videogeneratorerna för att skapa högkvalitativa videor snabbt och enkelt. Det används för att skapa innehåll för sociala medier, företagsvideomarknadsföring och mer. Genom att skriva en beskrivande uppmaning genererar InVideos AI YouTube-förklaringsvideor och korta klipp. Användare kan anpassa alla aspekter av sina videor, från att byta ut scener med textuppmaningar till att justera manuset. InVideo kommer också med en AI-bildspelskapare, AI-talande avatarer, en AI-manusskapare och en AI-röstgenerator, bland andra funktioner.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 27 november

Generativ AI kan lägga till biljoner till den globala ekonomin

Generativa AI-verktyg som ChatGPT, DALLE-2 och CodeStarter har fångat allmänhetens uppmärksamhet 2023. ChatGPT nådde 100 miljoner aktiva användare per månad bara två månader efter lanseringen, vilket gjorde den till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Enligt en rapport från McKinsey kan generativ AI lägga till 2,6 biljoner till 4,4 biljoner dollar årligen till den globala ekonomin. Banksektorn skulle kunna se den största påverkan. Tekniken ´kan ge ett värde motsvarande ytterligare 200 miljarder till 340 miljarder dollar årligen om användningsfallen fullt ut implementerades´, säger rapporten.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 27 november

Tidigare OpenAI-ledare återvänder efter sparken, kongressledamot uppmanar till TikTok-förbud

Den tidigare ledaren för ChatGPT-skaparen OpenAI, som nyligen fick sparken, återvänder till företaget. Detta markerar slutet på en kort men kaotisk maktkamp som chockade teknikindustrin och understryker konflikterna kring hur man säkert bygger artificiell intelligens. OpenAI meddelade också att de tar in en ny styrelse som ersätter den som sparkade Altman som VD. I andra tekniknyheter uppmanar kongressledamoten Mike Flood till ett förbud mot TikTok och hävdar att företagets högsta chef kämpade för att tillfredsställa lagstiftare som ifrågasatte honom om integritetsfrågor och datasäkerhet.

Direktlänk Dela News Channel Nebraska fördjupade 27 november

Julia Louis-Dreyfus använder AI för att skapa sitt tacktal vid WSJ. Magazine 2023 Innovator Awards

Skådespelerskan Julia Louis-Dreyfus, mest känd från ´Veep´, avslöjade att hon använde AI-chattboten ChatGPT-4 för att skapa sitt tacktal vid WSJ. Magazine 2023 Innovator Awards. Louis-Dreyfus delade ett klipp av sitt tal på TikTok, där AI-genererat innehåll gav talet en oförutsägbar twist. Det blev bland annat roligt när chattboten förväxlade ´innovator´ med ´investor´. Talboten refererade också felaktigt till Louis-Dreyfus roller i filmer som egentligen spelats av Julia Roberts, vilket ledde till skratt bland publiken.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 24 november

AI på SXSW 2023: Experter diskuterar hur det omformar vår värld

Under SXSW 2023-konferensen samlades globala innovatörer och kreatörer för att diskutera AI:s framsteg och dess samhälleliga påverkan. Experterna diskuterade AI:s olika lager och hur det omformar vår värld. Psykoterapeuten Esther Perel diskuterade hur AI kan påverka mänskliga relationer genom att utforska möjligheten att skapa förbindelser med AI för att ge en ny nivå av sällskap och emotionellt stöd. Ian Beacraft, grundare av Signal And Cipher, avslöjade hur AI kan användas för att skapa en mer uppslukande och personlig upplevelse i metaversum. Tech-entreprenören whurley undersökte potentialen hos kvantberäkning för att lösa problem som för närvarande är olösliga. OpenAI:s tidigare medgrundare och president Brockman pratade om de etiska skyddsräcken som kommer med denna nya era av innovation.

Direktlänk Dela South by Southwest fördjupade 20 november

YouTube testar AI-verktyg för att imitera kända sångare

YouTube har testat ett verktyg för artificiell intelligens (AI) som låter användare imitera kända sångare i ett begränsat försök. Funktionen, kallad ´Dream Track´, låter användare skapa korta låtar med hjälp av AI genom att definiera parametrar som stämning och textinnehåll. Hittills har nio artister tillåtit att deras röster ´klonas´ med ´Dream Track´ och endast 100 skapare i USA har fått tillgång till verktyget. YouTube planerar att kräva att skapare avslöjar om deras videor inkluderar ´förändrat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt, inklusive användning av AI-verktyg´.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 20 november

Shopify publicerar mer än 100 nya verktyg och funktioner i ´Editions Summer ’23´

Shopify publicerar en halvårsuppdatering, kallad ´Editions´, av uppgraderingar till sin plattform. Editions Summer ’23, släppt i augusti, innehåller mer än 100 nya verktyg och funktioner. Bland dessa finns verktyg för AI och B2B samt en mängd appar för att utöka en onlinebutik. Nya Shopify-verktyg inkluderar Shopify Magic, en generativ AI utbildad på proprietära data och OpenAI:s ChatGPT. Magic kan producera produktbeskrivningar, varumärkesinnehåll och e-postkampanjer. Shopify Marketplace Connect är en app för att koppla och integrera en Shopify-produktkatalog med flera marknadsplatser som Amazon, Walmart, eBay och Etsy. TikTok-appen gör det möjligt för handlare att koppla ett Shopify-konto till en TikTok Shop. Shopify Collective är en ny dropship-funktion som låter återförsäljare sälja produkter från andra Shopify-säljare. Shopify Subscriptions är en gratis app för att sätta upp och hantera återkommande, schemalagda produkter. Shopify Flow, nu tillgängligt för grundplaner, gör det möjligt för handlare att bygga anpassad automatisering utan kodning. Shopify Bundles är en gratis app för att skapa fasta buntar och multipacks från plattformens admin. Teman har nu inbyggt stöd för animationer. Shopify POS har strömlinjeformats för mer effektiva arbetsflöden. Shopify Credit är ett företagskreditkort för berättigade handlare. B2B-funktioner har förbättrats på Shopify Plus. Hydrogen, Shopifys React-baserade stack för headless commerce, har lagt till funktioner för att göra det enklare och snabbare att bygga en butik.

Direktlänk Dela Practical Ecommerce fördjupade 19 november

YouTube inför nya regler för att bekämpa AI-falsarier

YouTube har tillkännagivit en ny policy som kräver att skapare avslöjar när deras innehåll innehåller AI-genererat eller syntetiskt material som potentiellt kan vilseleda tittare. Denna policyuppdatering är avsedd att hjälpa användare att skilja mellan äkta och AI-skapat innehåll. Kravet på avslöjanden gäller specifikt för videor som innehåller ´manipulerat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt´, inklusive de som skapats med AI-verktyg. YouTube är inte ensamt i sin strävan att göra AI-genererat innehåll mer transparent. Tidigare i år införde TikTok en etikett för AI-genererat innehåll och krävde avslöjanden för material som skildrar ´realistiska scener´ skapade eller redigerade med AI.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 18 november

YouTube lanserar AI-verktyg ´Dream Track´ för att skapa musik

YouTube lanserar ett artificiellt intelligensverktyg kallat ´Dream Track´ som kommer att låta användare skapa 30-sekunders låtar med hjälp av röster från populära musikartister som de har tecknat avtal med för lanseringen. Funktionen kommer att finnas tillgänglig i YouTube Shorts, som företaget lanserade i konkurrens med TikTok. De nio artisterna inkluderar Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan. Tjänsten är för närvarande tillgänglig för en liten grupp utvalda amerikanska skapare.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 17 november

YouTube avslöjar AI-verktyg för att imitera popstjärnor

YouTube har avslöjat ett artificiellt intelligensverktyg, Dream Track, som låter användare imitera popstjärnor som Demi Lovato och John Legend. Verktyget låter användare skapa korta låtar genom att beskriva egenskaper inklusive lyriskt innehåll och stämning. Nio artister har tillåtit att deras röst ´klonas´ av programvaran, inklusive Charli XCX, Troye Sivan, T-Pain och Sia. För närvarande har cirka 100 skapare i USA fått tillgång till verktyget, som endast kan användas för att lägga till ljudspår på videor på YouTube Shorts. YouTube släppte två provvideor skapade med Dream Track, med imitationer av Charlie Puth och T-Pain.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 16 november

YouTube testar AI-genererade sångröster av kända artister i begränsad provning

YouTube har inlett ett samarbete med musikartister som John Legend och Sia för att erbjuda AI-genererade versioner av deras sångröster som soundtracks för skaparvideor. Med en musikgenereringsmodell skapad av Googles AI-enhet producerar den Google-ägda videoplattformen unika 30-sekundersklipp i en begränsad testning. Experimentet, kallat Dream Track, har öppnats för en liten grupp amerikanska skapare som använder dess Shorts-funktion. YouTube planerar också att producera AI-genererade resultat som att nynna en melodi och omvandla den till en gitarriff, eller att ta en poplåt och göra den till en reggaetonlåt, och hoppas kunna testa sådana verktyg senare i år. Dream Track-provningen drivs av Lyria, en musikgenererings AI-modell skapad av Google DeepMind, Googles AI-enhet baserad i London.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 16 november

Google lanserar AI-verktyget Dream Track för YouTube Shorts

Google lanserar Dream Track, ett AI-verktyg som kan generera låtar, inklusive text, melodi och ackompanjemang, i stil med sju olika artister, inklusive Charlie Puth, Demi Lovato, Sia och T-Pain. Verktyget, som är utvecklat av Google Deepmind, kan hjälpa Google att locka användare från TikTok, där AI-verktyg för att lägga till visuella eller ljudmässiga effekter är mycket populära. Dream Track använder en AI-algoritm kallad Lyria. Google undersöker hur artister vars arbete hjälpt till att träna dess musikgenererande algoritmer kommer att få en del av framtida annonsintäkter genererade av videor med AI-genererat ljud.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 16 november

Google skickar 36% av Safari-annonsernas intäkter till Apple; Nepal förbjuder TikTok; YouTube begränsar AI-genererade videor

Enligt en expert som vittnar för Googles räkning skickar plattformen rapporterat 36% av annonsintäkterna den gör på Safari-webbläsaren till Apple. Åklagare har förklarat att affärerna mellan de båda teknikjättarna olagligt har begränsat konkurrensen. Google har också betalat över 26 miljarder USD till andra företag, inklusive Apple, Samsung och Mozilla, för att installeras som standard sökmotor. Nepal planerar att förbjuda TikTok, med hänvisning till negativa samhälleliga effekter för landet. YouTube begränsar användningen av AI-genererade videor på sin plattform. Skapare måste avslöja användning av AI-verktyg för att skapa realistiska videor.

Direktlänk Dela ExchangeWire fördjupade 15 november

YouTubes nya AI-regler kommer inte att påverka podcasting mycket

YouTube har släppt nya regler för AI-genererat innehåll på sin plattform. Företaget skapar ett tvådelat system i hur det modererar sådant innehåll: en strikt uppsättning regler för musik och en lösare, nästan ogenomförbar standard för allt annat, inklusive podcasts. För skapare som gör podcasts med hjälp av AI och personer som kanske upptäcker en AI-genererad klon av deras röst på internet, finns det mycket små nya regler att följa. Dessa riktlinjer, som kommer att rullas ut nästa år, utfärdas i frånvaro av någon verklig rättslig ram för att hantera AI-genererat innehåll. Dessutom har en annan före detta värd för sena nattprogram fått ett podcast-avtal: Daniel Tosh.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 15 november

YouTube inför etiketter för AI-genererat innehåll

YouTube planerar att införa etiketter för videor som innehåller ´realistiskt´ AI-genererat innehåll för att förhindra tittarförvirring. Den nya policyn kräver att skapare märker innehåll som inkluderar manipulerade eller syntetiska element, särskilt när de använder AI-verktyg. Dessa etiketter kommer att krävas för innehåll som realistiskt skildrar händelser eller människor som gör saker de inte gjorde. Syftet är att ta itu med oro över tillväxten av vilseledande innehåll skapat av generativa AI-verktyg. Andra plattformar, som TikTok och Meta, har också implementerat regler för att säkerställa fullständig transparens angående AI-genererat innehåll. YouTubes offentliggörandepolicy förväntas rullas ut tidigt nästa år, med straff för icke-efterlevnad.

Direktlänk Dela Longview News-Journal fördjupade 14 november

YouTube inför riktlinjer för AI-genererade deepfakes

YouTube kommer att införa två uppsättningar riktlinjer för AI-genererade deepfakes: en mycket strikt uppsättning för att skydda plattformens musikindustrins partners och en annan, lösare uppsättning för alla andra. YouTube kommer att kräva att skapare börjar märka ´realistiskt´ AI-genererat innehåll när de laddar upp videor. Straffen för att inte märka AI-genererat innehåll korrekt kan variera, men kan inkludera nedtagningar och demonetisering. YouTube kommer att tillåta att folk begär borttagning av videor som ´simulerar en identifierbar individ, inklusive deras ansikte eller röst´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 november

YouTube inför krav på märkning för AI-genererat innehåll

YouTube kommer snart att kräva att videor som innehåller innehåll genererat av artificiell intelligens (AI) märks för att inte vilseleda tittare. Med en ny policyuppdatering kommer YouTube nu att kräva att skapare lägger till etiketter när de laddar upp innehåll som innehåller ´manipulerat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt, inklusive användning av AI-verktyg´. Denna policy är avsedd att förhindra att användare förvirras av syntetiskt innehåll mitt i en ökning av nya, konsumentinriktade generativa AI-verktyg som gör det snabbt och enkelt att skapa övertygande text, bilder, video och ljud som ofta kan vara svåra att skilja från det verkliga.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 14 november

Google stämmer bedragare för missbruk av AI-teknologi och upphovsrätt

Google har stämt bedragare som upprättat sociala medier-konton på Facebook för att uppmuntra människor att ladda ner en falsk version av Bard, fylld med skadlig programvara. Detta i takt med att teknikföretag skyddar användare mot bedragare som försöker dra nytta av generativ artificiell intelligens (GAI). Google har även tagit rättsliga åtgärder mot två grupper av bedragare för att skydda användare av sin GAI-teknologi Bard. En annan stämning av Google beskriver bedragare som påstås ha skapat dussintals Google-konton och använt dem för att skicka in tusentals falska upphovsrättskrav mot sina konkurrenter.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 13 november

Microsoft blockerade tillfälligt tillgång till ChatGPT på grund av säkerhetsproblem

Microsoft blockerade tillfälligt sina anställdas tillgång till ChatGPT efter att företagets interna teknikavdelning uttryckt oro över programmets säkerhetsskydd, rapporterar Wall Street Journal. Ledningen tillät återigen tillgång till ChatGPT cirka en timme senare och sa att restriktionerna gjordes av misstag. OpenAI, som skapade ChatGPT, stöds av Microsoft.

Direktlänk Dela International Association of Privacy Professionals fördjupade 13 november

Google stämmer bedragare för att sprida skadlig programvara och falska upphovsrättsanspråk

Google har lämnat in en stämningsansökan i norra Kalifornien mot bedragare som upprättade Facebook-konton för att uppmuntra människor att ladda ner en falsk version av Bard fylld med skadlig programvara. Bedragarna försökte utnyttja upphovsrättslagar för vinst. Den första gruppen försökte utnyttja allmänhetens entusiasm för generativ artificiell intelligens (GAI) för att sprida skadlig programvara. Den andra gruppen utnyttjade Digital Millennium Copyright Act (DMCA) för att skada affärskonkurrenter genom att skicka in tusentals falska upphovsrättsmeddelanden, där bedragare lurade användare att installera skadlig programvara på sina enheter.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 13 november

Amazon kan erbjuda bästa investeringsmöjligheten bland teknikjättarna

I takt med att intäktsrapporteringssäsongen pågår har stora teknikföretag som Microsoft, Alphabet och Amazon fått mycket uppmärksamhet, särskilt deras molntjänster. Microsofts molnplattform Azure fortsätter att glänsa, medan Alphabet gör framsteg inom moln och annonsering. Amazon är dock det mest lockande alternativet för investerare. Trots styrkan i Amazons molnenhet finns det andra skäl att köpa aktien. Amazons snabbast växande segment är annonsering, med en ökning på 26% år över år under Q3. Företaget investerar även i maskininlärning för att förbättra annonsinriktning och samarbetar med Pinterest för att öka sin online-exponering. Dessutom förväntas Amazons e-handelsplattform gynnas av den kommande julhandeln.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Förbättra produktivitet och arbetsflöden med hjälp av AI

Om du letar efter sätt att förbättra din produktivitet och arbetsflöden genom att utnyttja kraften i artificiell intelligens inom OpenAI ChatGPT-chatboten, kommer du att vara nöjd att veta att det finns gott om automatiserade lösningar du kan ställa in för att hjälpa dig med de dagliga triviala uppgifterna som verkar äta upp din värdefulla tid. Oavsett om du hanterar ett litet team, driver ett stort företag eller bara vill strömlinjeforma dina personliga projekt, är kopplingar mellan ChatGPT och din dagliga programvara och applikationer lätta att ställa in och kräver ingen kodning alls. I denna guide ger vi en mängd information och inspiration om hur du kan utnyttja kapaciteterna hos ChatGPT och kombinera dem med kodfria system som Zapier eller Make för att bara nämna några. När du väl har lärt dig de enkla automatiseringarna kan de förvandla ditt tillvägagångssätt till arbete och personlig produktivitet.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 12 november

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Bestsellerförfattaren Douglas Preston och 16 andra författare, inklusive George R.R. Martin, Jodi Piccoult och Jonathan Franzen, anklagar OpenAI för att ha använt deras romaner för att träna sin AI, ChatGPT, utan deras tillstånd. De hävdar att AI:n visade en djupgående kunskap om deras böcker, vilket de tror endast kunde uppnås om AI:n hade läst deras verk. I september stämde de OpenAI för upphovsrättsintrång. Denna typ av situation verkar hända oftare på senare tid, där stora teknikföretag ´rör sig snabbt och bryter saker´ utan att först fråga om tillstånd.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 11 november

Användning av AI i politisk reklam: Inga lagar ännu, men regleringar övervägs

Medan lagstiftare och Federal Election Commission (FEC) överväger regler för användning av artificiell intelligens (AI) i politisk reklam, finns det ännu inga lagar mot det. Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade den 8 november 2023 att det nu kräver att annonsörer på dess plattformar avslöjar användningen av AI i politiska annonser. Detta liknar Googles policy som implementerades i september som också kräver att politiska annonser på dess plattformar avslöjar användningen av AI. Det finns för närvarande inga federala regler som förbjuder användningen av artificiell intelligens i politiska annonser. Dock överväger FEC och lagstiftare alternativ för att reglera AI i politisk reklam, till exempel genom att förbjuda användningen av AI för att bedrägligt företräda en annan kandidat eller genom att kräva en avslöjande när AI används för att skapa en politisk annons.

Direktlänk Dela Verify This fördjupade 10 november

Intensiva förhandlingar kring EU:s AI-lag

Förhandlingarna om EU:s AI-lag fortsätter, med kompromisser och icke-papper som cirkulerar kring de mest känsliga delarna av texten. Spanska EU-rådets ordförandeskap presenterade för första gången bestämmelser baserade på den nivåindelade metoden, vilket inkluderar starka hänvisningar till upphovsrättsdirektivet och skydd för rättighetshavare. Senare under veckan reagerade samordnarna genom att lägga fram en första uppsättning kriterier för att klassificera grundmodeller som ´hög inverkan´. En politisk överenskommelse om Cyber Resilience Act i slutet av november är ännu mer sannolik efter en konstruktiv trilog på onsdagen, berättade en EU-tjänsteman.

Direktlänk Dela Euractiv fördjupade 10 november

Modedesigner Michael Costello anklagas för att ´vitvätta´ asiatisk modell i foton

Modedesignern och tidigare tävlande i Project Runway, Michael Costello, anklagas av den asiatiska modellen Shereen Wu för att ha ändrat hennes foton så att hon ser helt ´vitvättad´ och oigenkännlig ut. Wu påstår att Costello har redigerat hennes ansikte och tagit bort hennes etnicitet, vilket hon anser vara respektlöst. När Wu frågade Costello varför han ändrade hennes ansikte skyllde han på fotografen. Efter ytterligare diskussioner tog Costello bort hennes foto utan en faktisk ursäkt eller förklaring.

Direktlänk Dela Lainey Gossip fördjupade 9 november

Meta förbjuder politiska annonsörer att använda sina generativa AI-verktyg

Politiska annonsörer och kampanjarbetare förbjuds att använda Metas nya generativa AI-verktyg enligt företagets uppdaterade policyer, meddelade en talesperson för Meta. Syftet är att förhindra missbruk av generativ AI inom känsliga områden där desinformation och falska bilder potentiellt kan orsaka betydande skada. Begränsningen av användningen av generativ AI kommer också att gälla för annonskampanjer ´för bostäder, anställning eller kredit eller sociala frågor, val, politik, eller relaterade till hälsa, läkemedel eller finansiella tjänster´. Senator Amy Klobuchar beskrev Metas drag som ett ´steg i rätt riktning´.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 9 november

AI-genererat innehåll kan vara en katastrof för LLM:er och bildgenererare

Ökningen av AI-genererat innehåll kan innebära en katastrof för LLM:er och bildgenererare. Vi rör oss mot en ny digital landskap där äkta mänskligt innehåll blir allt mer sällsynt och därmed ökar dess värde. Detta kräver en omprövning av incitament och ekonomi kring mänskligt genererat innehåll. Den verkliga flaskhalsen i generativ AI kan vara vår unika mänskliga touch. Vi står på randen till en digital värld som alltmer fylls med AI-genererat innehåll. Kanske har vi redan sett toppen av generativ AI? Hur nästa kapitel utvecklas beror på vår förmåga att erkänna, skydda, odla och rättvist behandla mänsklig kreativitet.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 8 november

Meta begränsar användningen av generativa AI-verktyg för att förhindra spridning av valdesinformation

Meta har tagit ett proaktivt steg för att förhindra spridningen av felaktig information kring val, och förbjuder nu politiska kampanjer och annonsörer i andra reglerade industrier att använda sina generativa AI-verktyg för annonser. Företaget klargjorde att annonsörer som driver kampanjer relaterade till krediter, bostäder, val, finansiella tjänster och mer måste avstå från att använda sina generativa AI-verktyg. Meta har också begränsat AI-genererat innehåll, som skapandet av fotorealistiska bilder av offentliga personer. Andra teknikföretag, som Alphabet’s Google, TikTok och Snapchat, har också vidtagit liknande åtgärder.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 8 november

Modell anklagar Project Runway-domare för att ha ändrat hennes ansikte och ras i ett foto

Michael Costello, en tidigare deltagare och domare i reality-TV-showen Project Runway, har anklagats för att ha ändrat ansiktet och rasen på en modell som gick i hans modevisning. Shereen Wu, en 21-årig asiatisk-amerikansk modell, hävdar att Costello lade upp ett foto av henne på sin Instagram-historia med ett annat ansikte som verkade vara vitt. Wu delade sin historia på TikTok, där den snabbt blev viral med över 2,5 miljoner visningar och tusentals kommentarer. Wu har tackat sina supportrar och sagt att hon inte letar efter berömmelse eller pengar, utan rättvisa och respekt.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 8 november

Meta förbjuder politiska annonsörer att använda generativ AI

Meta har förbjudit politiska annonsörer att använda företagets nya generativa AI-produkter, vilket kan tvinga politiska partier över hela världen att ändra sin sociala medier-strategi under val. Beslutet tillkännagavs i uppdateringar som publicerades på företagets hjälpcenter på måndag kväll. Beslutet kommer efter att president Joe Biden förra veckan undertecknade en verkställande order som inrättar AI-riktlinjer. Google, den största digitala reklamföretaget, meddelade lanseringen av liknande generativa AI-annonseringsverktyg förra veckan.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 7 november

Asiatisk modell kritiserar modeformgivare för att använda AI för att ändra hennes ras i bilder

Taiwanesisk-amerikanska modellen Shereen Wu har kritiserat modeformgivaren Michael Costello för att ha använt AI-filter för att ändra hennes utseende till att se vit ut i bilder från en nyligen modevisning. Wu påstår att bilden löptes genom en app liknande FaceApp, vilket ändrade hennes ansiktsdrag drastiskt. Costello hävdade senare att bilden var ´fan art´ som någon hade skickat till honom. Wu har vänt sig till en advokat efter att Costello hotade med rättsliga åtgärder mot henne för falska anklagelser.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 7 november

Meta förbjuder politiska annonsörer att använda dess generativa AI-annonseringsprodukter

Meta meddelade nyligen att de kommer att förbjuda politiska annonsörer att använda sina nya generativa AI-annonseringsprodukter, men har ännu inte offentliggjort beslutet i sina annonseringsstandarder eller några regler specifikt om AI. Dessa verktyg kan snabbt bygga bakgrunder, ändra bilder och producera flera versioner och variationer av annonsmaterial. Meta planerar att lansera verktygen för alla marknadsförare globalt nästa år. Nick Clegg, Meta´s policychef, har uttryckt att användningen av generativ AI i politisk annonsering är ett område där reglerna behöver uppdateras.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 7 november

Meta förbjuder användning av AI-verktyg för politiska marknadsförare

Facebooks moderbolag Meta kommer inte att tillåta politiska marknadsförare att använda företagets generativa AI-verktyg, enligt Reuters. Dessa verktyg, som används för att generera bakgrunder, justera bilder och skapa bildtexter för annonsörens videoinnehåll, kommer inte att vara tillgängliga för politiska kampanjer inför kommande nationella val. Beslutet är i linje med andra sociala medieplattformar, som TikTok och Snap, som förbjuder politiska annonser på sina nätverk. Meta tillåter dock vissa undantag för denna regel, speciellt för parodi eller satir.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 november

Asiatisk modell kritiserar användning av AI-filter för att ändra hennes ras i modevisningsfoto

Den taiwanesisk-amerikanska modellen Shereen Wu har kritiserat användningen av AI-filter för att få henne att se vit ut på bilder från en nyligen modevisning. Bilderna delades och raderades sedan av designern Michael Costello, för vilken hon hade gått. Wu påstår att Costello har använt AI för att ändra hennes ansikte på ett modevisningsfoto. Efter att ha raderat bilden hävdade Costello att det var ´fan art´ som någon hade skickat till honom. Wu har vänt sig till en advokat och händelsen har väckt debatt om den ökande användningen av AI inom modeindustrin.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 6 november

Skådespelerskan Scarlett Johansson har tagit juridiska åtgärder mot en artificiell intelligens (AI) applikation som använt hennes bild och röst utan tillstånd i en onlineannons. Appen, Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar, använder AI för att skapa personliga avatarer, konst och foton från 1990-talet. Kontroversen uppstod när Johanssons bild och röst användes för att marknadsföra appen. Företaget bakom appen, Convert Software, har inte kommenterat situationen. Fallet med Johansson är inte unikt, användningen av AI för att återskapa kändisars bild och röst har blivit allt vanligare.

Spark Chronicles fördjupade 4 november

Alphabets Q3-rapport visar framsteg inom AI och molntjänster

Alphabet rapporterade nyligen finansiella resultat för kvartalet som slutade den 30 september. Företaget visade märkbara framsteg inom både sin annonsenhet och molnsegment, trots konkurrens från TikTok, Meta Platforms, Microsoft och Amazon. Alphabet har investerat mycket kapital i artificiell intelligens (AI) och integrerat tekniken över alla delar av sin verksamhet. På annonsfronten ökade Alphabet intäkterna med 9%, främst drivet av Google Search och YouTube. Företagets tjänsteverksamhet (som mestadels består av annonsering) växte med 11%. Alphabet rapporterade ett fritt kassaflöde på 22,6 miljarder dollar, en ökning med 40% jämfört med föregående år. Företagets satsning på generativ AI ger redan betydande avkastning, vilket framgår av en återgång till ökande intäkter inom annonsering, samt konsekvent lönsamma molnoperationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

Modell anklagar designer för att ha ändrat hennes ansikte till vitt på Instagram-bild

Taiwanesisk-amerikanska modellen Shereen Wu påstår att den kända modedesignern Michael Costello publicerade en digitalt ändrad catwalk-bild på sin Instagram där hon framstår som vit. Costello förnekar att han ändrade bilden och sade att bilden var ”fan art” som skickades till honom av en ospecificerad källa. Wu, en frilansande modell, sade att hon inte fick betalt för visningen, vilket inte var ett problem för henne så länge det gav henne exponering. Men hon påpekar att den redigerade bilden inte gav henne den exponeringen. Wu tror att någon använde AI för att skapa det vita ansiktet som täckte hennes, en teori som Costello upprepade i sitt Instagram-inlägg. Ursprunget till den ändrade catwalk-bilden är okänt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 4 november

Skådespelerskan Scarlett Johansson stämmer AI-app för obehörig användning av hennes röst och bild

Skådespelerskan Scarlett Johansson har inlett rättsliga åtgärder mot appen Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar, som har använt AI för att återskapa hennes röst och bild utan hennes tillstånd. Appen använder artificiell intelligens för att generera anpassade avatarer och konstverk. Johansson anklagar Lisa AI för att ha använt hennes bild och röst för att marknadsföra appen. Användningen av AI för att återskapa kändisars röster och likheter blir allt vanligare, och lagstiftare har introducerat en lagförslag som skulle förhindra obehörig distribution av AI-repliker.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 3 november

Utforska AI: dess verktyg och fördelar för företag

Artificiell intelligens (AI) och dess verktyg, som ChatGPT och Bard, kan gynna företagsägare och industrier genom att spara tid. Santa Cruz County of Education utforskar proaktivt AI-praxis och -policy. AI kan utföra uppgifter som kräver mänsklig intelligens, som inlärning, problemlösning och beslutsfattande. AI används i olika företag för att optimera sökalgoritmer, innehållsrekommendationer och mer. Bekymmer finns dock över hur AI kan påverka oss negativt, som jobbförflyttning. Nästa artikel kommer att utforska specifika resurser och hur företagare använder AI.

Direktlänk Dela Press Banner fördjupade 2 november

Journalistikens största fiende: Artificiell intelligens

Det finns en chans att denna artikel delvis eller helt skrevs av artificiell intelligens (AI), vilket visar på en ny utmaning för journalistiken. AI utgör en exponentiellt större motståndare än de som inte respekterar journalistiken. Detta väcker frågor om hur människor tar till sig nyheter och fakta, både verkliga och artificiella.

Direktlänk Dela The Press fördjupade 2 november

AI-kreativa studion Kaiber lanserar ny mobilapp för konstnärer och musiker

Kaiber, AI-kreativstudion bakom musikvideor för populära artister som Kid Cudi och Linkin Park, lanserar en ny mobilapp som erbjuder skapare, musiker och konstnärer en rad AI-verktyg, inklusive text-till-video, bild-till-video och video-till-video. Kaiber, grundat 2022, använder öppna källkodsprojekt som AnimatedDiff, Automatic1111, ControlNet och Deforum, bland andra. Appen låter användare ladda upp bilder/videor eller skriva in egna idéer för att generera animerat innehåll. Kaiber erbjuder två typer av animationstilar - ´Flipbook´, en frame-by-frame-effekt, eller ´Motion´, en flytande stil där innehållet smidigt övergår mellan ramar. Användare kan beskriva hur de vill att videon ska se ut eller välja från Kaibers förberedda ämnen och stilar. Kaiber tillåter användare att anpassa kamerarörelsen, oavsett om de vill att animationen ska zooma in/ut, rotera medurs eller moturs eller flytta upp, ner, vänster eller höger. Användare kan också lägga till egen musik, vilket gör appen till ett prisvärt alternativ för oberoende artister som inte vill betala en animationsstudio hundratusentals dollar för bara en video. Dessutom inkluderar Kaiber en Audio Reactivity-funktion, vilket innebär att utdata reagerar på vilket ljud användaren laddar upp. Kaiber-appen är tillgänglig på iOS och Android-enheter. Det finns tre prenumerationsnivåer: Explorer (5 dollar/månad för 300 krediter), Pro (15 dollar/månad för 1 000 krediter) och Artist (30 dollar/månad för 2 500 krediter). En kredit motsvarar en sekund lång video.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 2 november

Scarlett Johansson tar juridiskt ställning mot AI-annonsering utan hennes tillstånd

En onlineannons som presenterade en artificiell intelligens-genererad version av Scarlett Johansson utan hennes tillstånd verkar inte längre vara online efter en begäran från skådespelarens advokat. Enligt Variety använde Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar verkliga bilder av Johansson från en kampanj hon gjorde i samband med Omaze, ett vinstinriktat insamlingsföretag som ofta samarbetar med kändisar, och Marvel Studios. Advokaten Kevin Yorn uttalade att de inte tar sådana saker lättvindigt och kommer att hantera det med alla lagliga åtgärder de har.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 2 november

Arbetsmarknaden efter pandemin: Utmaningar och rollen för AI

Efter pandemin har arbetsmarknaden blivit alltmer utmanande med ökad konkurrens, särskilt för fjärrjobb. Teknikframsteg som Bard och ChatGPT har gett sökande möjlighet att ansöka till fler jobb, vilket har ökat antalet ansökningar kraftigt. LinkedIn-data visar att fjärrjobb nu står för 14% av alla jobb, men lockar 51% av alla ansökningar. De flesta Talent Acquisition-team förlitar sig på ett Applicant Tracking System (ATS) för att hantera och lagra ansökningar. AI förväntas spela en roll i framtiden, men det kan ta 2-3 år innan arbetsgivare börjar använda AI för att förbättra rekryteringsprocessen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 2 november

AI-genererade sexuella övergreppsbilder på barn sprids snabbt på internet

En oroande trend med AI-genererade sexuella övergreppsbilder på barn sprider sig snabbt på internet. Polisorgan över hela världen uttrycker oro över den snabba ökningen av detta olagliga innehåll, vilket hotar den digitala miljön och försvårar ansträngningarna att bekämpa barnexploatering. Internet Watch Foundation släppte en rapport 2023 som belyste ökningen av AI-genererat sexuellt övergreppsmaterial på barn. Studien fann över 3000 sådana bilder på ett enda darknet-forum på bara en månad. Teknikjättar som TikTok, Snapchat och Stability AI har tillsammans med regeringar från USA, Tyskland och Australien bland andra, gått samman för att bekämpa detta.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 31 oktober

AI visar hur Mexiko skulle kunna se ut utan spansk erövring

Användaren Alexiregio har använt artificiell intelligens (AI) från Midjourney för att visa hur Mexiko skulle kunna se ut om det inte hade erövrats av spanjorerna. Midjourney är ett program som genererar bilder baserat på textbeskrivningar. Alexiregio presenterade resultaten på TikTok, vilket orsakade stor uppmärksamhet. AI:ns version av Mexiko visar stora pyramider omgivna av neonfärger, studenter som studerar omgivna av inhemska element och mexikaner som tar selfies med smartphones. Midjourney AI fokuserar på förändringar i kläder och ritualer, men behåller teknologiska framsteg.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 31 oktober

ChatGPT leder marknaden för AI-chattbot-appar men genererar inte mest intäkter

ChatGPT, AI-chattboten från OpenAI, leder marknaden för AI-chattbot-appar på mobila enheter när det gäller nedladdningar och intäkter. Trots detta är det inte den AI-app som genererar mest intäkter, flera foto AI-appar och andra AI-chattbotar tjänar faktiskt mer pengar än ChatGPT. Sedan lanseringen på mobila enheter i maj har ChatGPTs nedladdningar och intäkter fortsatt att växa. I september hade appen över 23 miljoner nedladdningar. Trots detta finns det nu minst fem AI-chattbot-appar som har överstigit 2 miljoner nedladdningar i september, inklusive generiskt namngivna appar som ´Chat & Ask AI´, ´ChatOn - AI Chat Bot Assistant´, ´AI Chatbot - Nova´ och ´AI Chatbot: AI Chat Smith´. Dessa appar verkar dra nytta av App Store SEO och rankar bra för termer som användare kan söka efter, som ´AI Chat´. Dessutom har a16z-backade chattbot-startupen Character.ai, som låter användare interagera med och skapa sina egna AI-personligheter, 2,39 miljoner nedladdningar i september.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 30 oktober

Världsledare förväntas inte delta i Sunaks AI-toppmöte

Downing Street försäkrar att Storbritanniens finansminister Rishi Sunak inte ignoreras av andra världsledare, trots att många inte förväntas delta i hans toppmöte om artificiell intelligens (AI) på Bletchley Park denna vecka. Bland de som valt att inte närvara finns USA:s president Joe Biden, Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Ursula von der Leyen, ordförande för Europeiska kommissionen, och Italiens premiärminister Giorgia Meloni förväntas vara de mest framstående politikerna på toppmötet. Sunak meddelade konferensen tidigare i år i ett försök att sätta Storbritannien i framkant för internationell AI-reglering.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 30 oktober

Teknikföretag samarbetar för att bekämpa barnsexuella övergreppsbilder skapade av AI

Teknikföretag som TikTok, Snapchat och Stability AI har undertecknat en gemensam deklaration där de lovar att arbeta tillsammans för att motverka barnsexuella övergreppsbilder som genereras av artificiell intelligens. Deklarationen offentliggjordes av Storbritannien och hade också USA, Tysklands och Australiens regeringar bland sina 27 undertecknare. I deklarationen fastslogs att man kommer att arbeta tillsammans för att säkerställa att ansvarsfull AI används för att bekämpa hotet av barnsexuella övergrepp.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 30 oktober

Generativ AI och stora språkmodeller tar SaaS-plattformar till nya höjder

Stora språkmodeller (LLM) och generativ AI (Gen AI) tar SaaS-plattformar till nya höjder. Kunddata-plattformar (CDP) i martech är för närvarande i centrum för varje diskussion om kundupplevelse (CX). Med CX som kärnan i alla affärsbeslut idag finns det ett uppenbart behov av att omdefiniera kundupplevelser genom linsen av ny teknologi, inklusive Gen AI och LLMs. Det innebär att omdefiniera CDP. Detta är en viktig utveckling för CDP-industrin eftersom den omfamnar generativ AI-hype för sin fortsatta tillväxt. CDP-programvarumarknaden förväntas växa till 5,6 miljarder dollar 2026. Gen AI och personalisering skulle växa med tre gånger under samma tid, enligt en nyligen Martech Landscape-trenderapport.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 30 oktober

YouTube introducerar AI-verktyg för innehållsskapande

I mitten av september meddelade YouTube att de kommer att introducera en samling nya AI-verktyg för att hjälpa innehållsskapare. Verktygen kommer att röra alla delar av innehållsskapandet, från generering av ämnen till redigering och till och med generering av videomaterial. Trots att AI-funktioner har orsakat stor diskussion i andra kreativa branscher, har responsen på YouTubes nya verktyg varit dämpad. Istället delar YouTubers andra problem om hur generativ AI redan påverkar plattformen. Det har varit ett viktigt år då generativa AI-verktyg har gjort det lättare att skapa bilder och text, allt genererat från internet-skrap av andras konst och skrivande. Men trots detta verkar befintliga skapare inte särskilt intresserade åt något håll.

Direktlänk Dela Polygon fördjupade 29 oktober

Microsofts AI ´Copilot´ kommer med integrerade annonser

Microsoft avslöjade planer på att lansera sin egen AI, kallad ´Copilot´, som är tänkt att fungera som en högerhand vid olika uppgifter, särskilt vid användning av Microsofts 365-paket. Men det har framkommit att Microsoft kommer att integrera annonser i Copilot. Microsoft har tidigare fått kritik för sitt sätt att hantera annonser och företaget har även automatiskt installerat program som Spotify, LinkedIn, Instagram, WhatsApp och TikTok i sina system. Dessutom har Windows blivit anklagat för att försöka tvinga användare att använda OneDrive. Copilot lanseras den 1 november och det rekommenderas att avinstallera det så snart som möjligt.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 29 oktober

Internetanvändare återskapar Vita huset med hjälp av AI och berömda arkitekters design

1 av 10 internetanvändare återskapar Vita huset som det skulle se ut om det designades av andra berömda arkitekter med hjälp av ett artificiellt intelligensverktyg. TikTok-profilen @imaginedarchitecture har använt AI för att visualisera hur Vita huset skulle kunna se ut om det designades av kända arkitekter som Zaha Hadid, Gaudi, Louis Sullivan, Calatrava, Frank Lloyd Wright, Mies van der Rohe, Frank Gehry, Rem Koolhaas och Tadao Ando. Vita huset, beläget i Washington (DC), är den officiella residensen och kontoret för USA:s president och är en symbol för nationens demokrati.

Direktlänk Dela Lodi Valley News fördjupade 27 oktober

Tekniska företag använder generativ AI för att skapa annonser

Tekniska företag som Microsoft, Google, Meta och TikTok experimenterar med generativ AI för att förbättra sina produkter och tjänster. Ett område där de verkar vara överens om användningen av generativ AI är för att producera fler och bättre annonser. Meta ger annonsörer verktyg för automatisk textvariation, bakgrundsgenerering och bildbeskärning. Google har verktyg som kan generera relevanta och effektiva nyckelord, rubriker, beskrivningar, bilder och andra tillgångar för annonsörers kampanjer. Amazon har nyligen börjat använda AI för att sammanfatta recensioner och låta säljare automatiskt generera det mesta av en lista. Denna vecka meddelade företaget ett verktyg för säljare och annonsörer som använder AI för att generera bilder av deras produkter i scenarier och scener av deras val.

Direktlänk Dela New York Media fördjupade 27 oktober

Google´s Bard AI undviker frågor om Israel och Palestina

Googles AI-chatbot Bard undviker att svara på frågor om konflikten mellan Israel och Palestina. Oavsett om frågorna är oskyldiga eller direkt kopplade till kriget mellan Israel och Hamas, svarar Bard med en variant av meddelandet: ´Jag är en textbaserad AI och kan inte hjälpa till med det.´ Detta tyder på att chatboten censurerar alla svar kopplade till den nuvarande krisen. Google har bekräftat att de har ´implementerat tillfälliga skyddsräcken för att inaktivera Bards svar på associerade förfrågningar.´ Användare har även ifrågasatt svaren från OpenAI:s ChatGPT till vissa frågor.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 26 oktober

OpenAI på väg att bli världens tredje mest värdefulla startup med en värdering på 80 miljarder dollar

OpenAI, ett företag inom artificiell intelligens (AI), är på väg att uppnå en imponerande värdering på 80 miljarder dollar, vilket gör det till världens tredje mest värdefulla startup. Detta placerar företaget strax bakom TikToks ByteDance och Elon Musks SpaceX. Teknikjättar som Amazon och Microsoft samarbetar mer med startups, där Amazon nyligen investerade i rivaliserande företaget Anthropic och Microsoft äger 49% av OpenAI. OpenAI har diskuterat med investerare som Thrive Capital att sälja upp till 1 miljard dollar i anställdas aktier. Företaget siktar på att generera en miljard dollar i årlig intäkt från sin produkt, ChatGPT, och utforskar även skapandet av AI-chip.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 26 oktober

Meta Platforms planerar att öka anställningar och utgifter 2024

För fem månader sedan avslutade Meta Platforms Inc. den sista omgången av mer än 20 000 uppsägningar till anställda, som en del av ett års arbete för att minska kostnader och öka effektiviteten. Men Metas kostnadsminskningsdagar verkar vara på väg att avslutas - åtminstone tillfälligt. Sociala medier-jätten meddelade att den planerar att spendera mer pengar på att anställa - särskilt inom de områden den anser vara kritiska. Meta-chefen Mark Zuckerberg sa att företaget hade en ´backlog´ av anställningar att ta itu med 2024. Företaget sa att det förväntar sig att utgifterna 2024 kommer att ligga i intervallet 94 miljarder till 99 miljarder dollar, medan de slutliga kostnaderna 2023 förväntas hamna i intervallet 87 miljarder till 89 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 26 oktober

Meta Platforms rapporterade starka tredje kvartalsintäkter som överträffade analytikers förväntningar på både omsättning och vinst. Företagets framgångar drevs av en fortsatt återhämtning inom Meta´s reklamverksamhet efter en skarp nedgång under 2022. Under samtalet diskuterade Mark Zuckerberg AI, hur Threads presterar och planer på att anställa snabbare under 2024. Meta´s CFO Susan Li varnade dock för att företaget ser ´mjukare´ annonsutgifter i fjärde kvartalet, samtidigt som Israel-Hamas-kriget pågår. Li varnade också för att 2024 kommer att vara volatilt för den bredare ekonomin och att företaget är utsatt för detta som en reklamjätte.

Business Insider fördjupade 25 oktober

AI är redan integrerat i våra dagliga liv

AI är redan integrerad i våra dagliga liv, från hur vi reser till hur vi spenderar våra pengar. Apples Face ID använder AI för att spåra förändringar i ditt utseende och låsa upp telefonen. Siri använder också AI för att tolka röstkommandon. Amazon´s Alexa använder AI för att tolka tal och förbättra sin prestanda. AI används också i bilar som Tesla för att identifiera hinder och bestämma åtgärder. Företag som Co-op och Budgens använder AI-drivna ansiktsigenkänningssystem för att identifiera potentiella butikstjuvar. AI används också inom medicin för att analysera skanningar och möjliggöra mer exakt kirurgi. AI skakar om rekryteringsprocessen, med algoritmer som hjälper till att filtrera ansökningar och skapa anpassade jobbannonser. AI-baserade säkerhetssystem som Amazon Ring används i hem över hela Storbritannien. TikTok använder AI för att skapa en profil av dina intressen och matcha dig med relevant innehåll. AI används också för att organisera din inkorg och utkast till meddelanden i Gmail. Slutligen används AI för att optimera leveransrutter för företag som Tesco och för att förutsäga konsumentbeteende.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 oktober

Alphabets investeringar i AI kommer att stärka företagets position mot konkurrenter som Microsoft och OpenAI

Alphabets huvudmotståndare är risken för förlust av aktieandelar i sin sökmotorverksamhet till Microsofts Bing och OpenAIs Chat GPT. Trots detta har Google utvecklat AI i över två decennier och bildade 2011 Google Brain, en djupinlärningsintelligensdivision. Google har också utvecklat TensorFlow, en öppen källkods djupinlärningsprogramvara för att träna och utveckla djupa neuronnätverk. Dessa verktyg kommer att leverera mer avancerade AI-förmågor än OpenAI. Trots oro för konkurrens från Chat GPT ökade Googles sökintäkter med 4,8% i andra kvartalet och den totala intäkten ökade med 7,1% jämfört med föregående år. Googles molntjänst, Google Cloud Platform (GCP), är lönsam och växer med en ökning av intäkterna med 28,0% år till år i andra kvartalet för att nå 8,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 25 oktober

Alphabet och Amazon investerar aggressivt i AI

Det har gått nästan ett år sedan ChatGPT kommersiellt släpptes. Stora teknikföretag som Alphabet och Amazon investerar aggressivt i AI för att stärka affärssegment som molndrift, reklam och e-handel. Alphabet, som har haft utmaningar inom sin reklamverksamhet, har sett en återgång till tillväxt inom annonsering och gjort framsteg inom sökning och YouTube. Alphabet har även lanserat en virtuell provningsverktyg som drivs av generativ AI. Amazon, som har byggt upp en ledande molndriftsverksamhet, har nyligen investerat i AI-unicorn Anthropic.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

Alphabet förblir konkurrenskraftigt trots hot från Bing och OpenAI

Alphabet (NASDAQ:GOOGL) står inför konkurrens från Microsofts Bing och OpenAIs Chat GPT inom sökmotorsverksamheten. Trots detta har Alphabet investerat i AI och utvecklat en motstrategi, inklusive Google´s Project Magi och chatboten Bard. Företaget har utvecklat AI i över två decennier och har skapat TensorFlow, en open-source mjukvara för djupinlärning. Dessa verktyg kommer att erbjuda mer avancerade AI-funktioner än OpenAI. Trots konkurrensen ökade Googles sökintäkter med 4,8% under andra kvartalet. Dessutom behåller Samsung Google som sin standardwebbläsare, vilket genererar cirka 3 miljarder dollar i intäkter för Alphabet.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 25 oktober

Studenter vänder sig till sociala medier och AI för att stödja sina studier, enligt rapport

Enligt en rapport från McGraw Hill vänder sig allt fler studenter till sociala medier och AI-verktyg för att stödja sina studier. I år uppgav 21% av de tillfrågade studenterna att de kände sig oförberedda för universitetskurser, en ökning från 11% förra året. 80% av studenterna rapporterade att de använder ChatGPT och sociala medier som TikTok eller YouTube för att få hjälp med sina studier. Men att fylla kunskapsluckor med online-resurser är inte en perfekt lösning. En majoritet av de tillfrågade studenterna och lärarna noterade att de inte alltid kan lita på svaren från AI-verktyg som ChatGPT.

Direktlänk Dela EdScoop fördjupade 24 oktober

ChatGPT: En ny era av teknisk utveckling och dess inverkan på företag

Med släppet av ChatGPT i slutet av november 2022 inleddes en ny era av tekniska framsteg, med en lovande AI-programvara för språkbearbetning som genererar mänsklig text baserat på prompts. Applikationens snabba tillväxt till 100 miljoner användare bara två månader efter lanseringen var enastående vid tidpunkten för dess lansering. OpenAI, företaget som utvecklade ChatGPT, dominerade marknaden men denna fördel kan vara övergående. OpenAIs övergång till en företagsmodell i augusti breddade bara dess horisonter. Företag stora som små omkalibrerar nu sina strategier för att integrera artificiell intelligens. OpenAI var tidigt ute med att positionera ChatGPT i framkant av en teknologisk kapprustning. OpenAI är nu på väg att generera mer än $1 miljard i årlig omsättning till september 2024 enligt The Information, en skarp kontrast till de $28 miljoner det rapporterade föregående år. Men OpenAI är inte ensamt. Teknikjättar i Silicon Valley och Kina tävlar alla om en bit av marknaden: Google, Meta, San Francisco-baserade startupen Anthropic och Beijing-baserade multinationella teknikföretaget Baidu intensifierar sina ansträngningar, vilket ökar konkurrensen om AI-dominans. I september uppgraderade OpenAI GPT-4 till att ha tillgång till realtidsdata genom webbläsning, även om denna funktion endast är tillgänglig för användare av dess betalda prenumerationstjänst, Plus, för $20 per månad, vilket introducerades i februari 2023. Förändringen från en gratis till betald modell väcker etiska frågor om att sätta upp en betalvägg bakom AI-verktyg som kommer att bli allt viktigare inom olika branscher, vilket potentiellt fördjupar klyftan mellan de som kan och inte kan ha råd med dem. Nathanael Fast, chef för Neely Center for Ethical Leadership and Decision Making vid USC, sa att det är viktigt att tillhandahålla tillgång till dessa resurser, särskilt med tanke på OpenAIs uppdrag att säkerställa att ´artificiell intelligens gynnar hela mänskligheten´.

Direktlänk Dela Daily Trojan fördjupade 24 oktober

Sociala medier 2024: Expertinsikter och trender

År 2023 visade sig vara ett omvälvande år för sociala medier, med förändringar som Twitters omvandling till X, Metas lansering av Threads och en uppsjö av nya sociala medieplattformar. Inför 2024 betonas vikten av att utnyttja användargenererat innehåll (UGC) mer än högproduktionsinnehåll, eftersom UGC uppfattas som mer autentiskt och trovärdigt. AI-verktyg framhålls också som viktiga för att stödja sociala mediechefer, och det förväntas att AI kommer att spela en allt större roll i marknadsföringen. TikTok och LinkedIn förväntas bli de mest framgångsrika sociala medieplattformarna 2024.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 24 oktober

AI förväntas öka produktiviteten med 20% eller mer, enligt Bain & Company-rapport

Enligt en ny rapport från Bain & Company förväntar sig över två tredjedelar av arbetare världen över att artificiell intelligens (AI) kommer att öka deras produktivitet med 20% eller mer. Rapporten, som baseras på svar från över 570 chefer från hela världen, visar att AI har potential att förbättra produktiviteten inom alla branscher och företagsfunktioner. AI:s produktivitetsvinster är tillgängliga för alla företag, vilket kommer att leda till att företagen återinvesterar merparten av vinsterna i verksamheten. Användningsområdena för AI är fortfarande i sin linda, men tidiga resultat syns redan inom områden som mjukvaruutveckling, försäljning och marknadsföring, IT-support, HR-rekrytering, prestationshantering och kundtjänst.

Direktlänk Dela Consultancy Middle East fördjupade 23 oktober

OpenAI förhandlar om försäljning av aktier, värdering kan nå 86 miljarder dollar

OpenAI förhandlar med potentiella investerare om att sälja sina aktier, vilket kan resultera i en värdering på cirka 86 miljarder dollar, enligt Bloomberg. Villkoren för aktieförsäljningen och betalningsvillkoren diskuteras fortfarande. Microsoft äger för närvarande 49% av OpenAI, som leds av VD Sam Altman och president Greg Brockman. Genom att sälja sina aktier kommer OpenAI att uppnå den önskade värderingen och bli ett av de näst högst värderade företagen i landet, bara bakom SpaceX och TikTok. OpenAIs intäkter förväntas överstiga 1 miljard dollar vid förhandlingarnas slut.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 21 oktober

AI skapar bilder av hur sociala nätverk skulle se ut om de var människor

Artificiell intelligens (AI) har skapat bilder som representerar hur sociala nätverk skulle se ut om de var människor. Bilder skapades för Facebook, Instagram, X, TikTok, Spotify och Twitter. X avbildades som en skuggig, känslolös varelse, vilket kanske speglar det nuvarande tillståndet för Elon Musks sociala nätverk. Facebook representerades som en äldre person, vilket reflekterar plattformens popularitet bland äldre vuxna. Instagram avbildades som en vacker kvinna i klara kläder, medan YouTube representerades av två eleganta personer. Spotify avbildades som en musikälskare och TikTok som en färgstark person med sex fingrar och en hund.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 21 oktober

TikTok lanserar sin musikstreamingtjänst i nya territorier men saknar fortfarande Universal Music Group

Den länge diskuterade musikstreamingtjänsten TikTok Music kommer äntligen ut ur beta med helt nya funktioner. TikTok Music, en premium musikstreamingtjänst från videodelningsplattformen, är nu tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. Detta följer efter lanseringen av tjänsten i Brasilien och Indonesien. TikToks musiktjänst har partnerskap med alla stora skivbolag i Brasilien och Indonesien. Det innebär att prenumeranter kan lyssna på alla de största artisterna och albumen från Sony Music, Warner Music Group och Universal Music Group. Men det verkar som att de ännu inte lyckats teckna ett avtal med Universal Music Group för sina nya territorier. Det innebär att för närvarande endast musik från Sony Music Group och Warner Music Group är tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. TikTok sa: ´Vi är i aktiva diskussioner med Universal. Vårt mål är att erbjuda våra användare en fullständig katalog av musik.´

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 20 oktober

OpenAI kan säljas för en värdering på 86 miljarder dollar

OpenAI, företaget bakom chattroboten ChatGPT, rapporteras förhandla om att sälja aktier till en värdering på 86 miljarder dollar. Om transaktionen blir av skulle OpenAI överträffa andra högt värderade företag som Stripe och Shein, och hamna närmare industriledare som Elon Musks SpaceX och ByteDance, TikToks moderbolag. OpenAI:s VD Sam Altman och president Greg Brockman har spelat en avgörande roll i företagets strategiska riktning. Tidigare i år genomförde OpenAI en aktieförsäljning till en värdering av 30 miljarder dollar för en aktieaffär på 300 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 20 oktober

Launch Cart introducerar LaunchADS.AI, ett AI-drivet digitalt annonseringsverktyg

Launch Cart, en ledare inom e-handelslösningar, har lanserat LaunchADS.AI, en avancerad AI-driven annonseringsplattform. Plattformen, som stöder små företag att skapa annonser på Meta, Instagram, YouTube, TikTok, Google och LinkedIn, integrerar ChatGPT för att förbättra annonstextgenerering. LaunchADS.AI förenklar digital annonsering och gör den tillgänglig för företag av alla storlekar. Plattformen genererar hundratals engagerande rubriker och beskrivningar, erbjuder en förenklad gränssnitt och snabb annonseringslansering, och tillhandahåller realtidsinsikter och övervakning för annonser på alla plattformar.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 19 oktober

Adobe lanserar AI-drivna verktyg i Elements och Premiere 2024

Adobe har lanserat Adobe Elements och Adobe Premiere 2024, fotoredigerings- och videoredigeringsprogramvaror som nu innehåller AI-drivna verktyg. Dessa verktyg, som tidigare endast var tillgängliga för användare med Creative Cloud-prenumeration, inkluderar snabba åtgärder som hudutjämning, borttagning av JPEG-artefakter och bakgrundsval. Photoshop Elements har också fått ett nytt utseende med moderniserade ikoner och möjligheten att arbeta i antingen ljust eller mörkt läge. Adobe har även lagt till en funktion som låter användare skapa och dela vackra fotoremsor, samt en mobilapp som möjliggör enklare redigeringar direkt från en mobil enhet.

Direktlänk Dela Digital Camera World fördjupade 19 oktober

ByteDance lanserar CapCut för företag för att expandera till företagssektorn

ByteDance-ägda video redigerings appen CapCut har lanserat CapCut för företag, för att expandera sina tjänster till företagssektorn. CapCut, känt för sina användarvänliga mallar och AI-effekter, har blivit en av de topp konsument video redigeringsapparna, konsekvent rankande i topp 10 eller 20 övergripande appar på iOS App Store. Med CapCut för företag siktar företaget på att tillhandahålla verktyg som gör det möjligt för marknadsförare, varumärken, småföretag och skapare att generera annonser och varumärkesinnehåll.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 16 oktober

De 5 bästa AI-videogeneratorerna på marknaden

Kortformade videor är mycket populära på internet och fler företag vänder sig till videomarknadsföring för att nå sina målgrupper. Inlägg som innehåller videor får 48% fler visningar än de utan och delas dubbelt så mycket som någon annan form av innehåll. Tack vare framsteg inom artificiell intelligens finns det nu smarta, prisvärda videogeneratorer. De fem bästa AI-videogeneratorerna på marknaden är Invideo, Synthesia, Pictory, VEED och Vidyo. Invideo är bäst för att skapa förklarande videor, medan Synthesia är bäst för videor med anpassade avatarer. Pictory är den mest mångsidiga AI-videogeneratorn, VEED är bäst för nybörjare och Vidyo är bäst för att konvertera längre klipp.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 16 oktober

Vivo Y27 imponerar modeintresserade med sin AI Face Beauty-funktion

Vivo är känt för sina exceptionella kameror och deras Y27 har fångat uppmärksamheten hos modeintresserade Gen Zs och Millennials i Taguigs finansiella affärsdistrikt, Bonifacio Global City (BGC). Vivo Y27 har en AI Face Beauty-kamerafunktion som kan ta felfria selfies och förbättra användarens naturliga skönhet. Funktionen använder avancerade AI-algoritmer för att analysera ansiktsdrag och applicera förbättringar. Under ett slumpmässigt test den 10 oktober blev modeintresserade arbetare i BGC imponerade av resultaten. Vivo Y27, med 8MP frontkamera och 50MP huvudkamera, är nu till salu i två snygga alternativ - Sea Blue och Burgandy Black - för Php 8,999 på den officiella webbplatsen, Shopee, Lazada, TikTok samt i fysiska butiker över hela landet.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade 15 oktober

Adobe ser stark tillväxt tack vare generativ AI, trots höga driftskostnader

Adobe Inc. har sett en 5% ökning av sina aktier sedan Adobe Max-konferensen inleddes den 10 oktober och en 66% ökning sedan början av 2023. Adobe planerar att höja priserna för sin Creative Cloud med cirka 9% till 10% i november. Företaget förväntar sig att generativ AI kommer att expandera dess totala adresserbara marknad och öka antalet användare av dess verktyg Adobe Analytics och Experience Manager. Adobe förväntar sig också att AI kommer att öka produktiviteten för innehållsskapare. Trots de höga kostnaderna för att driva sina generativa AI-verktyg, säger Anil Chakravarthy, president för Adobes digitala upplevelseverksamhet och globala fältverksamhet, att Adobes priser är lägre än värdet dess produkter ger kunderna och att de höga driftskostnaderna kompenseras av prisökningen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 14 oktober

Risker med att dela barns bilder online: TikTok-stjärna delar sin erfarenhet

Föräldrar har i årtionden oroat sig över vad de ska dela om sina barn online. TikTok-stjärnan Kodye Elyse, som slutade inkludera sina barn i sina sociala medier efter en obehaglig upplevelse, uppmanar nu andra föräldrar att inte posta om sina barn offentligt. Hon upptäckte dock att trots sina ansträngningar att radera sina barns bilder från internet, kunde bilder fortfarande hittas genom ansiktsigenkänningsteknologin PimEyes. Hon anser att alla bör använda tekniken för att se till att deras barns bilder inte missbrukas.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 oktober

Tre AI-aktier att överväga utöver Nvidia och MAMAA-aktierna

Intresset för artificiell intelligens (AI) har ökat enormt under de senaste åren, med privata globala investeringar i AI som ökade från $48 miljarder 2020 till över $90 miljarder 2021 och 2022. Detta intresse, tillsammans med AI:s enorma nytta, har hjälpt till att locka massiva investeringar. Stora teknikföretag har investerat kraftigt i AI, medan många nya AI-fokuserade start-ups har dykt upp. Nvidia (NVDA), med sin första förflyttning, är en dominerande ledare inom AI halvledarchipsutrymmet. Artikeln går dock utöver Nvidia och MAMAA-aktierna (Meta Platforms, Amazon, Microsoft, Apple och Alphabet) för att identifiera tre andra AI-aktier som investerare kan överväga att köpa: Nice, C3.ai och Oracle.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

Livscoach använder AI för att förbereda sig inför jobbintervjuer

Livscoachen Darci Smith, även känd som @careercoachdarci på TikTok, rekommenderar att använda OpenAI´s ChatGPT för att förbereda sig för jobbintervjuer. Genom att mata in jobbets beskrivning kan AI-chatten generera möjliga intervjufrågor och svar. Smith menar att detta kan vara mycket användbart för att förbereda sig inför en intervju. Trots att AI:s enorma kraft har orsakat oro hos vissa, som fruktar att de kan förlora sina jobb till robotar, ser andra det som en viktig innovation som kan lösa klimatförändringar, bota cancer och öka produktiviteten.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 13 oktober

AI-genererade röster sprider desinformation på TikTok

Konton på TikTok sprider felaktigheter med hjälp av röster genererade av artificiell intelligens (AI). I en välproducerad TikTok-video kan man höra en röst som påminner starkt om före detta president Barack Obamas försvara sig mot en ny konspirationsteori om hans tidigare chefs plötsliga död. Rösten tillhörde dock inte den före detta presidenten, utan var en övertygande fejk skapad av AI. Tekniken för att skapa AI-röster har blivit allt mer populär sedan företag som ElevenLabs släppte nya verktyg förra året. Sedan dess har ljudfejk snabbt blivit ett nytt vapen på internet för att sprida desinformation, med hot om att öka politisk desinformation inför valet 2024.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 oktober

Adobe introducerar generativ AI-teknik för att förbättra kundupplevelsen

Adobe har presenterat en ny generativ AI-teknik, Sensei GenAI, som kommer att förvandla företagsförmåga att möta individuella kunders unika behov med psykologisk och demografisk precision. Adobe är mest känt för sina verktyg för kreativa yrkesverksamma, men är också marknadsledande inom kundupplevelsehantering. Med hjälp av AI-teknik kan företag förbättra kundupplevelsen genom att skapa positiva associationer i kundens psyke. Adobe fokuserar på tre generativa AI-funktioner i sin Real-Time Customer Data Platform (Real-Time CDP): rik segmentering, Adobe Journey Optimizer och Generative Playbooks. Adobe förbättrar också Real-Time CDP med partnerberikningar, Amazon Ads, TikTok och LiveRamp-integrationer för att lösa cookieless prospekteringsutmaningar för varumärken.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 12 oktober

Deepfake nyhetssegment med toppjournalister sprider sig på internet

Deepfake nyhetssegment som verkar levereras av toppjournalister och TV-nätverk sprider sig över internet. Det är en vändpunkt för manipulerade medier som experter ser som oroande bara ett år ut från ett historiskt val. TikToker Krishna Sahay har använt generativ AI och annan programvara för att producera till synes riktiga nyhetssegment från toppankare vid stora nyhetsbyråer, från CBS Evening News ´Norah O´Donnell till journalister på CNN, BBC och mer. Tack vare tekniken ser ankarna ut och låter som sig själva, och tack vare plattformarnas kraftfulla algoritmer går sensationella berättelser och falska rubriker som bär deras namn och likhet (eller en nyhetsbyrås logotyp) virala under förevändning av att vara auktoritativa nyheter.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 oktober

Majoriteten av EU-medborgare vill ha AI-reglering, enligt enkät

Enligt en ny undersökning från IE University vill 68 procent av medborgarna i EU och Storbritannien att myndigheterna ska reglera användningen av artificiell intelligens (AI). Den största oron är att AI kan leda till jobbförluster. Det finns också oro för att AI kan hota den personliga integriteten, till exempel genom att samla in information från appar som TikTok. Å andra sidan skulle 27 procent av svenskarna lita mer på en diagnos från ett AI-system än en riktig läkare.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 12 oktober

Adobe introducerar nya AI-funktioner och sociala mediefunktioner på Adobe Max-konferensen

Adobe håller sin största konferens Adobe Max, där de presenterar nya ambitiösa projekt och innovationer. En av de mest framstående nyheterna är introduktionen av nya Generative Fill-applikationer för deras videoredigeringsverktyg Premiere Pro och After Effects. Detta nya verktyg, kallat ´Project Fast Fill´, kommer att använda Firefly generative AI för att förbättra videoredigeringen. Dessutom kommer en export till social-funktion att införas i Premiere Pro med inbyggt stöd för att publicera på TikTok, förutom befintligt stöd för Facebook, Vimeo, X (tidigare känd som Twitter) och YouTube. Andra uppdateringar inkluderar AI-drivna textbaserade redigeringsförbättringar och introduktionen av Share for Review med Frame.io.

Direktlänk Dela No Film School fördjupade 11 oktober

Elon Musk försöker stoppa intäktsminskning för X, Meta betalar kändisar för AI-satsning, Google utmanar sociala medier med ny annonsprodukt

Elon Musk har tagit till nya åtgärder för att stoppa intäktsminskningen för X (tidigare Twitter), genom att inleda samarbeten med andra parter inom adtech-sektorn för att sälja tillgängligt annonsutrymme. Samtidigt betalar Meta miljontals dollar till kändisar för deras AI-satsning. Google utmanar också Snap, Facebook och Tiktok med en ny annonsprodukt.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 11 oktober

AI-drivna sångomslagsgeneratorer blomstrar i den kreativa sektorn

AI-drivna sångomslagsgeneratorer växer fram som kreativa verktyg som kopplar samman teknik och konstnärlighet. Dessa generatorer automatiserar komplexa processer, men tillåter fortfarande hög grad av anpassning, vilket gör dem tillgängliga för individer oavsett teknisk skicklighet. Några av de mest framstående AI-sångomslagsgeneratorerna inkluderar FineShare, MusicAI, Musicfy, VoiceDub, Mubert, Covers.ai, Soundful, BeatBot, AIVA och Boomy. Varje verktyg erbjuder unika funktioner som passar olika kreativa behov, vilket ger artister möjlighet att förverkliga sina musikaliska visioner med lätthet och sofistikering.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 10 oktober

AI-startup ´Captions´ lanserar ny app för språkdubbning

AI-videostartupen Captions, grundad av tidigare designingenjörschefen på Snap och tidigare mjukvaruutvecklingsingenjör på Microsoft, Gaurav Misra, lanserar en ny AI-dubbningsapp kallad Lipdub. Appen översätter och dubblerar automatiskt förinspelade videor med talat ljud till 28 språk, och matchar talarens läpprörelser till de talade orden på det översatta språket med hjälp av artificiell intelligens. Appen är endast tillgänglig på iOS till att börja med, men är gratis att ladda ner och kräver inte ett befintligt Captions-appkonto. Användare kan ta videor de redigerar med den och publicera dem på andra populära plattformar, som YouTube, TikTok och Instagram Reels.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 10 oktober

Röstskådespelerska uttrycker oro över AI-genererad sexuellt suggestiv scen

Skådespelerskan Allegra Clark upptäckte en karaktär hon röstat för att agera ut en sexuellt suggestiv scen på TikTok, vilken hade genererats med AI-verktyget ElevenLabs. Clark, som har röstat för många karaktärer, inklusive Beidou från videospel ´Genshin Impact´, uttryckte sin oro över att hennes röst hade använts för en AI-genererad sexuellt suggestiv scen utan hennes tillstånd. Efter att ha upptäckt detta skrev hon till ElevenLabs för att uttrycka sina bekymmer. Företagets VD, Mati Staniszewski, sade att användare behövde uttryckligt samtycke från personen om innehållet som skapats i deras röst kunde vara ´skadligt eller förtalande´.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 10 oktober

ElevenLabs introducerar AI-dubbning – en banbrytande audioverktyg

AI-startupen ElevenLabs, känd för sitt virala röstkloningverktyg på TikTok, har introducerat AI-dubbning. Funktionen kan översätta digitalt inspelat tal till vilket annat språk som helst. Vid lanseringen stöder den över 20 språk, inklusive svenska, och kan automatiskt upptäcka flera talare och separera bakgrundsljud från röster. ElevenLabs säger att detta är ett stort steg mot att bryta ner språkbarriärer, och gör det möjligt att konvertera talat innehåll till andra språk på några minuter, samtidigt som originalrösterna bevaras. Den nya funktionen är tillgänglig nu.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 10 oktober

Skådespelaren Allegra Clark hittade sin karaktär i ett sexuellt suggestivt klipp på TikTok

Skådespelaren Allegra Clark upptäckte en karaktär hon har röstat fram i en sexuellt suggestiv scen på TikTok. Scenen hade genererats med AI-verktyget ElevenLabs. Clark berättade att hon kände sig maktlös på grund av bristen på personligt ägande av hennes röst. Clark har röstat många karaktärer, inklusive Beidou från videospelspelet ´Genshin Impact´. Clark skrev till ElevenLabs och uttryckte sina bekymmer. Hon berättade att ElevenLabs inte lyckades bemöta hennes bekymmer. Företagets VD, Mati Staniszewski, sa att användare behövde uttryckligt samtycke från personen om innehållet som skapats i deras röst kunde vara ´skadligt eller förtalande´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 oktober

Boss använder AI och teknik för att skapa ´Techtopia´-miljö vid modevisning

Inför sitt modevisning den 22 september i Milano använde Boss AI och teknik för att skapa en ´Techtopia´-miljö. På Allianz MiCo-konferenscentret presenterade varumärket sin kollektion som en del av en futuristisk upplevelse med hologram, robotar och semi-transparenta skärmar. Kollektionen och den teknikledda uppsättningen skulle representera framtidens arbetsplats där AI, natur och människor kommer att samarbeta. Boss-teamet arbetade med Hongkong-baserade Hanson Robotics för att ta med tre av företagets Sophia-robotar till showen. Sophia-roboten, som kombinerar robotik och AI, skapades 2016 och har sedan dess blivit innovationsambassadör för FN:s utvecklingsprogram. Robotarna var klädda i fulla Boss-looks och kunde interagera med gästerna. Varumärket överväger nu att återanvända rummen som pop-ups inom sina detaljhandelsplatser. Målet med uppsättningen var att visa kollektionen, men den var också tänkt att användas som bakgrund för innehåll på sociala medier.

Direktlänk Dela Glossy Media fördjupade 10 oktober

Meta betalar upp till $5M till kändisar för att använda deras likhet i AI-assistenter

Meta presenterade förra månaden sin AI-assistentfunktion som innefattar kändisars likheter. Bland stjärnorna som porträtterar Metas chatbottar med olika personligheter finns Kendall Jenner och MrBeast. En anonym toppskapare fick betalt $5 miljoner för sex timmars arbete, enligt The Information. Meta betalar en toppskapare så mycket som $5 miljoner på två år för sex timmars arbete i en studio för att använda deras likhet som en AI-assistent. Företaget har också tagit ombord skapare som MrBeast, den mest prenumererade individen på YouTube, och TikTok-stjärnan Charli D´Amelio.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 oktober

Bill Ackman investerar i Alphabet trots tvivel från andra investerare

Förra veckan diskuterade den välkända hedgefondförvaltaren Bill Ackman en ny position i sin portfölj. Ackman har nyligen köpt mer Alphabet-aktier (GOOG 2.02%) (GOOGL 1.86%), en position värd över $1 miljard i hans portfölj. Detta var ett intressant drag av Ackman, eftersom inte alla framstående investerare är säkra på att Alphabet bygger en AI-fördel. Brad Gerstner från Altimeter Capital har talat om varför han sålde Alphabet-aktier tidigare i år. Gerstner menar att Alphabet har ett monopol på sökningar, men givet de många AI-drivna verktyg och tjänster som finns tillgängliga, är det osannolikt att Alphabet kommer att ha samma fördel inom AI som det har inom konsumenters sökningar. Trots detta tror Ackman att Alphabets ekosystem och den otroliga mängden data företaget kommer åt tjänar som en konkurrensfördel. Dessutom kan Alphabet genom att utnyttja data över sin stora svit av produkter träna sin AI på ett ´integrerat sätt´.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 oktober

ByteDances värde mindre än hälften av vad det skulle vara som amerikanskt företag

ByteDance, TikToks moderbolag, har en robust finansiell prestation, men dess aktieägare har anledning att vara mycket frustrerade. Värdet på det privatägda kinesiska teknikjätten är mindre än hälften av vad det skulle vara om ByteDance var ett amerikanskt företag. ByteDances värde baseras på priset företaget erbjuder i sin kommande återköp av anställdas aktier, även om aktiens värde på sekundärmarknaden verkar vara ännu lägre. ByteDances erbjudande om $160 per aktie värderar företaget till $223 miljarder. Om ByteDance handlades i linje med Meta, skulle dess aktier vara prissatta närmare $420.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 7 oktober

OpenAI kan tredubbla sin värdering genom aktieförsäljning

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, förhandlar med investerare om en aktieförsäljning som kan tredubbla dess nuvarande värdering. Start-up företaget säljer aktier till ett värde av flera hundra miljoner dollar till investerare i Silicon Valley i en rundning som kan öka dess värde. Om en försäljning genomförs kan OpenAI, företaget bakom AI-bots som ChatGPT, se sina aktier ligga mellan 80 och 90 miljarder dollar, vilket gör OpenAI till en av de mest högt värderade globala start-ups vid sidan av SpaceX och TikTok. Trots entusiasmen för AI varnar experter för oavsiktliga faror och människor fruktar att deras jobb kommer att gå förlorade till en bot.

Direktlänk Dela Cord Cutters News fördjupade 6 oktober

Epik-appen driver trenden med 90-talsstil årsboksfoton

Folk lutar sig in i barndomsnostalgi och skapar skolårskort tack vare den senaste AI-drivna sociala medietrenden. Epik, en gratis att ladda ner foto-redigeringsapp, erbjuder en 90-talsstil årsboksfoto-redigering som har blivit viral på Instagram och TikTok. Trenden har blivit så populär att Epik för närvarande är den mest trendiga gratisappen i App Store. Det är gratis att ladda ner, men du måste betala för att generera dina egna 90-tals-inspirerade årskortsfoton.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 oktober

Män fuskar med AI Instagram-bots, väcker frågor om digital otrohet

En trend där män interagerar med AI-bots på Instagram har lett till diskussioner om vad som utgör otrohet i den digitala eran. Detta framkom efter att en 22-årig marknadschef vid namn Daphne upptäckte att hennes pojkvän Dave hade interagerat med en AI-bot på Instagram. Efter att ha sett en meddelande från en raderad användare med en länk till NSFW-videor, konfronterade Daphne Dave, som hävdade att det bara var ´något fotbollsrelaterat´. Daphne såg detta som en stor kränkning och avslutade deras förhållande. Incidenten har lett till debatter om vad som räknas som otrohet, särskilt i ljuset av AI-teknikens framsteg.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 5 oktober

OpenAI står inför andra rättsliga påståenden om intrång i privatlivet

OpenAI står inför sitt andra rättsliga påstående om intrång i privatlivet, inlämnat i U.S. District Court för norra Kalifornien, för att påstås ha stulit privat information från miljontals internetanvändare. OpenAI anklagas för att ha skrapat privat information från miljontals användare för att träna sina stora språkmodeller. Stämningen innehåller fem huvudanklagelser, inklusive att OpenAI övergav sitt ursprungliga uppdrag, skrapade data utan samtycke och att företaget bröt mot Electronic Communications Privacy Act (ECPA). OpenAI har till den 5 oktober 2023 att svara på klagomålet.

Direktlänk Dela IPWatchdog fördjupade 5 oktober

Meta lanserar generativa AI-verktyg för annonsörer på Facebook och Instagram

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, har börjat lansera nya generativa AI-verktyg för sina annonsörer. De nya AI-verktygen kan skapa bildbakgrunder och textvariationer och sömlöst justera bildstorlekar för kreativt annonsinnehåll. Verktygen testades i maj, och feedback från olika och mångsidiga annonsörer beaktades för förbättring. Meta noterade att AI-verktygen syftar till att öka annonsörernas kreativitet och produktivitet. TikTok står dock kvar i tävlingen om AI-drivna sociala medieplattformar, då de nyligen tillkännagav en ny AI-driven virtuell assistent, TikTok Creative Assistant.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 5 oktober

AI-kampanj använder falska inspelningar av Sudans före detta ledare på TikTok

En kampanj som använder artificiell intelligens för att efterlikna Omar al-Bashir, Sudans före detta ledare, har fått hundratusentals visningar på TikTok, vilket bidrar till onlineförvirring i ett land som är sönderslitet av inbördeskrig. Ett anonymt konto har sedan slutet av augusti lagt upp vad det påstår är ´läckta inspelningar´ av ex-presidenten. Bashir, som anklagas för att ha organiserat krigsbrott och störtades av militären 2019, har inte synts offentligt på ett år och tros vara allvarligt sjuk. Inspelningarna är upplagda på en kanal som kallas The Voice of Sudan. Inspelningarna verkar vara en blandning av gamla klipp från presskonferenser under kuppförsök, nyhetsrapporter och flera ´läckta inspelningar´ tillskrivna Bashir. Efter att BBC kontaktade TikTok, blev kontot bannlyst.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 5 oktober

Meta introducerar AI-drivna annonseringsverktyg för att öka kreativitet och produktivitet

Meta introducerar AI-drivna funktioner för annonsörer. De nya funktionerna, som inkluderar Bakgrundsgenerering, Bildexpansion och Textvariationer, testas och finslipas baserat på feedback från en mångfaldig grupp. Initiala tester visade tidsbesparingar, men redigeringar behövdes för att matcha varumärkesstilar. Medan annonsbranschen står inför ökande kreativ trötthet, säger Meta att dess generativa AI-funktioner kommer att möjliggöra snabbare introduktion av ny kreativitet i stor skala. Meta planerar att introducera sina AI-annonseringsalternativ i stor skala nästa år.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 4 oktober

Lisa Su, VD för chipjätten AMD, planerar att utnyttja AI-explosionen för att öka företagets marknadsandel, trots att konkurrenten Nvidia för närvarande innehar cirka 85% av marknaden. Su tror att AMD:s konkurrerande processorer, som representeras av MI300-serien, kan göra företaget till en branschledare för inferenslösningar inom AI. Ett AI-företag som redan anser att AMD är där är Lamini, som har kört stora språkmodeller på AMD:s grafikprocessorer under ett år nu. Dessutom talade Microsofts CTO Kevin Scott upp AMD:s GPU-chips vid Code-konferensen förra veckan.

Fortune Media fördjupade 4 oktober

47% av de 100 bästa webbplatserna har blockerat ChatGPT Browse med Bing, enligt en ny studie av Originality.AI

Enligt en ny studie av Originality.AI har 47% av de 100 bästa webbplatserna blockerat ChatGPT Browse med Bing. Originality.AI, världens mest exakta AI-innehållsdetektor, har genomfört en dataanalys och funnit att de mest populära webbplatserna som ChatGPT Browse med Bing INTE kan bläddra inkluderar Facebook.com, Google.com, Instagram.com, Pinterest.com, Amazon.com, Linkedin.com och Twitter.com. De mest populära webbplatserna som ChatGPT Browse med Bing KAN bläddra inkluderar YouTube, Wikipedia, TikTok och Reddit.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 4 oktober

Kändisar som Tom Hanks och MrBeast drabbade av deepfake-bedrägerier

Två av världens mest kända personer, skådespelaren Tom Hanks och YouTube-stjärnan MrBeast, har blivit måltavlor för deepfake-bilder som används för att sälja produkter. En artificiellt genererad video av MrBeast började cirkulera på TikTok, där han tycks säga att tittaren är en av 10 000 ´lyckliga´ personer som har valts ut för att vinna en iPhone 15 Pro. Men Donaldson varnade sina följare på Twitter om bluffen. Samma vecka meddelade Tom Hanks att hans likhet användes i en AI-reklam för en tandvårdsplan. TikTok har lovat att ta itu med deepfake-bilder och videor.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 oktober

Meta’s AI-karaktärer kan skapa problem med kändisarnas sponsoravtal

Meta introducerade nyligen AI-karaktärer baserade på kändisar, som Snoop Dogg och