» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 149 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Tokyo är huvudstaden i Japan och en av världens mest befolkade städer. Staden är känt för sin moderna arkitektur, shopping, kultur och teknologi. Tokyo har flera distrikt, som Shibuya, Shinjuku och Akihabara, med olika karaktär och attraktioner. Här finns historiska tempel som Senso-ji och Meiji-jingu, samt kejserliga palatset. Staden har även många grönområden, som Ueno Park och Yoyogi Park. Tokyo är känt för sin kulinariska scen, med allt från traditionella japanska rätter till internationella smaker. Kollektivtrafiken är välutvecklad, med tunnelbanor och tåg som JR Yamanote-linjen.

Senaste nytt kring Tokyo

Nothing avslöjar revolutionära ljudprodukter med AI-integration

Under sin första kvartalsuppdatering, sänd live från Tokyo, har Nothing presenterat en revolutionerande serie ljudprodukter. De nya trådlösa hörlurarna, kallade Nothing Ear och Nothing Ear (a), erbjuder en rad funktioner, inklusive integration med ChatGPT. Nothing har implementerat ChatGPT både i hörlurarna och i Nothing OS-operativsystemet, vilket syftar till att förenkla daglig interaktion med teknik och göra tillgången till artificiell intelligens omedelbar och intuitiv. Användare kommer att kunna utnyttja funktionen ´pinch-to-speak´ för att kommunicera med AI-assistenten direkt via hörlurarna.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Nothing lanserar nya trådlösa öronsnäckor, Ear och Ear (a)

Nothing har lanserat sina nya trådlösa öronsnäckor, Nothing Ear och Nothing Ear (a), globalt. Den London-baserade teknikvarumärket tillkännagav detta vid Q1 Community Update i Tokyo, Japan. Dessutom tillkännagav det också ChatGPT-integrationer i sina ljud- och smarttelefonprodukter, vilket företaget hävdar är först i branschen. Öronsnäckorna behåller Nothings signaturstil med en genomskinlig design. Enligt företaget är Ear utrustad med en anpassad 11 mm dynamisk drivrutin, Nothings mest avancerade drivsystem hittills.

Direktlänk Dela Zee Business fördjupade 18 april

OpenAI avslöjar Sora: Framtiden för AI-genererad video

OpenAI, en ledande innovatör inom artificiell intelligens, har nyligen presenterat sitt senaste projekt, Sora, som lovar att revolutionera hur vi interagerar med AI-genererat videoinnehåll. Sora bygger på OpenAIs tidigare modeller, inklusive den berömda DALL-E 3, och kan generera videor upp till en minut långa med detaljerat, högupplöst innehåll. Trots den avancerade tekniken bakom Sora har OpenAI ännu inte demonstrerat modellen i aktion eller släppt en teknisk rapport som detaljerar dess funktioner. Sora har också potentiala risker, särskilt inom området för deepfake-teknologi.

Direktlänk Dela Market Research Telecast fördjupade 17 april

OpenAI öppnar kontor i Tokyo för att expandera sin globala närvaro

OpenAI, det välkända forskningslabbet för artificiell intelligens (AI), har offentliggjort öppnandet av ett nytt kontor i Tokyo, vilket markerar företagets första steg in i Asien. Detta steg understryker företagets engagemang för att främja generativa AI-teknologier och förbättra produktiviteten inom olika samhällsområden. Tadao Nagasaki, tidigare AWS Japan President, kommer att leda OpenAI Japan. OpenAI har också meddelat att ´GPT-4 anpassad för japanska´ snart kommer att släppas, en språkmodell optimerad för japanska, vilket lovar att förbättra prestanda och effektivitet för textöversättning och sammanfattning för japanska kunder.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 17 april

OpenAI etablerar sin första asiatiska dotterbolag i Tokyo

OpenAI har etablerat sin första asiatiska dotterbolag i Tokyo, med den tidigare presidenten för Amazon Web Services Japan, Nagasaki Tadao, i spetsen. Vid lanseringen framhöll Nagasaki de generativa AI-teknologiernas omvandlingspotential och hans engagemang för att styra företagets ansträngningar på ett sätt som berikar det japanska samhället och företagsvärlden. Den globala teknikgemenskapen följer noga samarbetet, som lovar att inleda en ny era av AI-drivna lösningar skräddarsydda för det dynamiska behoven i det japanska samhället och dess industrier.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 17 april

OpenAI förbereder förbättrad AI-modell med trippel japansk språkbehandlingskraft

Det amerikanska artificiella intelligensföretaget OpenAI förbereder en förbättrad version av sin stora språkmodell med tre gånger så mycket japansk språkbehandlingskraft, i syfte att konkurrera med liknande tjänster som utvecklas av företag i Japan. ´Japan är en viktig marknad´ för OpenAI, sa företagets operativa chef Brad Lightcap till reportrar på måndagen när företaget öppnade sitt japanska dotterbolag i Tokyo. Lightcap demonstrerade också en anpassad stor språkmodell optimerad för japanska på en presskonferens.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 16 april

OpenAI expanderar till Asien, Bitcoin återhämtar sig i Hong Kong, Tesla lägger av anställda

OpenAI expanderar till Asien med sitt första kontor i Tokyo. Japanska företag kommer att få tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell. Bitcoin återhämtade sig efter att Hong Kong godkänt dess första spot Bitcoin och Ether exchange-traded funds (ETFs). Trump Media-aktier faller eftersom det planerar att utfärda miljontals fler aktier. Tesla meddelade att de kommer att lägga av mer än 10% av sina globala arbetstagare (14 000 personer). Flera nyckelpersoner inom Tesla lämnar företaget, vilket väcker oro för företagets framtida ledning.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien i Tokyo

OpenAI, utvecklaren av AI-chattboten ChatGPT, har öppnat sitt första kontor i Asien i Tokyo. Företaget valde Tokyo på grund av dess globala ledarskap inom teknik, servicekultur och en gemenskap som omfamnar innovation. Sam Altman, företagets VD, betonade AI:s potential att ´förbättra kreativitet, produktivitet och industriellt framsteg´. Tadao Nagasaki, president för OpenAI Japan, har fått uppgiften att ´förbättra lokal integration och hantera kommersiella initiativ´. Initiativet riktar sig mot lokala företag som Daikin, Rakuten och TOYOTA Connected, samt statliga organ som Yokosuka City. Företaget avslöjade också en specialiserad GPT-4-modell för japanska.

Direktlänk Dela Philippine News Agency fördjupade 16 april

OpenAI öppnar kontor i Tokyo och lanserar GPT-4 på japanska

OpenAI har öppnat sitt första kontor i Asien, beläget i Tokyo, Japan. Detta är företagets tredje globala nav. För att markera sin ankomst i Japan, har företaget lanserat sin GPT-4 anpassade modell, som har optimerats för japanska användare. Öppnandet av kontoret i Tokyo är en del av en strategi för att utvidga sin närvaro i Asien. OpenAI siktar också på att upprätta ett långsiktigt partnerskap med lokala företag, forskningsorganisationer och regeringen i Japan. OpenAI har även utsett Tadao Nagasaki, tidigare president för Amazon Web Services japanska enhet, att leda det nya kontoret i Tokyo.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 16 april

OpenAI lanserar sin verksamhet i Asien med kontor i Tokyo

OpenAI, ett företag som specialiserar sig på artificiell intelligens (AI), har tillkännagett öppnandet av sin verksamhet i Asien, med ett kontor i Tokyo, Japan. Detta är OpenAIs tredje utpost utanför USA, efter kontor i London och Dublin. Tadao Nagasaki, tidigare anställd på AWS, har utsetts till president för OpenAI Japan. Företaget planerar att samarbeta med den japanska regeringen, lokala företag och forskningsinstitutioner för att utveckla säkra AI-verktyg. OpenAI tillhandahåller även tidig åtkomst till en version av GPT-4 optimerad för japanska till lokala företag.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 16 april

OpenAI expanderar till Asien, Bitcoin återhämtar sig tack vare Hong Kong, och Tesla gör stora uppsägningar

OpenAI utvidgar sin verksamhet till Asien med sitt första kontor i Tokyo, där japanska företag får tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell. Bitcoin har återhämtat sig efter att Hong Kong godkänt dess första spot Bitcoin och Ether börshandlade fonder (ETFs). Aktien för Trump Media sjunker eftersom de planerar att utfärda fler miljoner aktier. Salesforce och Informatica investerare är inte nöjda med företagens potentiella samarbete. Tesla har meddelat att de kommer att säga upp mer än 10% av sina globala arbetare (14 000 personer).

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 16 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI etablerar japanskt kontor och meddelar lanseringen av en Japansoptimerad version av GPT-4

AI-företaget OpenAI har etablerat sitt första asiatiska kontor, OpenAI Japan, i Tokyo. Dessutom har de tillkännagivit lanseringen av en japanskoptimerad version av GPT-4. OpenAI valde Japan som sin första asiatiska bas eftersom Tokyo är en världsledare inom teknik, tjänstekultur och en gemenskap som omfamnar innovation. OpenAI Japan kommer att arbeta med regeringen, företag och forskningsinstitut för att utveckla säkra AI-verktyg som möter Japans unika behov. Tadao Nagasaki, tidigare president för AWS Japan, kommer att tjäna som president för OpenAI Japan.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första internationella kontor i Japan

OpenAI har officiellt öppnat sin första internationella kontor i Japan, vilket gör det till det fjärde globala navet för företaget. Sedan lanseringen av sin ChatGPT 2022 har OpenAI värderats till cirka 80 miljarder dollar. Nu försöker AI-ledaren att utöka sina intäktsströmmar internationellt genom att öppna globala nav. Efter att ha öppnat kontor i London och Dublin expanderar nu det Microsoft-backade företaget internationellt genom att öppna ett kontor i Japan. Tadao Nagasaki, som utsetts till ordförande för OpenAI Japan, leder organisationens initiativ i Japan. OpenAI kommer först att ge lokala företag tidig tillgång till en GPT-4-anpassad modell speciellt anpassad för det japanska språket. Denna anpassade modell påstås fungera upp till tre gånger snabbare än sin föregångare, är mer prisvärd och presterar bättre vid översättning och sammanfattning av japansk text. OpenAIs nya Tokyo-plats kommer också att tjäna ledande företag som Daikin, Rakuten och TOYOTA Connected, som använder ChatGPT Enterprise för att automatisera svåra affärsprocedurer, stödja dataanalys och förbättra intern rapportering.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 16 april

OpenAI planerar att expandera med ett nytt kontor i New York

OpenAI, mest känt som skaparen av ChatGPT, planerar att öppna ett kontor i New York City nästa år. Detta kommer att bli företagets femte kontor, förutom dess nuvarande högkvarter i San Francisco, ett nyligen öppnat kontor i Tokyo och kontor som öppnades förra året i London och Dublin. Även om OpenAI ännu inte har bestämt sig för en plats i New York eller skrivit under ett hyresavtal, övervägs Manhattan och Brooklyn som alternativ. Företaget växer snabbt och har nu över 1 000 anställda jämfört med bara 400 förra året.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

Amerikanska teknikstartföretaget OpenAI, känt för sitt AI-verktyg ChatGPT, har meddelat att de öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo. Detta blir OpenAI:s tredje etablering utanför USA, efter deras befintliga kontor i London och Dublin. Företaget har uttryckt ett starkt åtagande att samarbeta med Japans regering, lokala företag och forskningsinstitutioner för att skapa AI-verktyg anpassade till Japans unika behov. OpenAI planerar även att introducera en uppgraderad version av sitt konversationsprogram, GPT-4, specifikt förbättrad för det japanska språket.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Japan för att utöka sin närvaro i Asien

OpenAI, som stöds av Microsoft, planerar att utöka sin närvaro i Asien genom att öppna sitt första kontor i Japan. Företaget planerar att etablera ett nytt kontor i Tokyo och utveckla en japanskspecifik GPT-4-modell. CEO Sam Altman betonade att Japans tekniska framsteg, kombinerat med människors kraft, har spelat en betydande roll i OpenAIs beslut. Tadao Nagasaki, tidigare anställd på Amazon Web Services, har utsetts till president för OpenAI Japan. OpenAI ChatGPT har antagits av flera välkända japanska företag som Daikin, Rakuten och Toyota.

Direktlänk Dela RTTNews fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

OpenAI har öppnat sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan. Bolaget valde Tokyo på grund av dess globala ledarskap inom teknik, tjänstekultur och en gemenskap som omfamnar innovation. Tadao Nagasaki har utsetts till president för OpenAI Japan och kommer att leda dess kommersiella och marknadsengagemangsinsatser samt bygga upp dess team i landet. OpenAI ger japanska företag tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell som har förbättrad prestanda för att översätta och sammanfatta text på japanska. Kontoret i Tokyo kommer också att föra OpenAI närmare Japans främsta teknikföretag, inklusive Daikin, Rakuten och Toyota Connected.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 15 april

OpenAI öppnar nytt kontor i Tokyo

OpenAI, skaparen av ChatGPT, öppnade ett nytt kontor i Tokyo på måndag. Detta är det första asiatiska utposten för det banbrytande teknikföretaget i syfte att öka sin globala expansion. Tack vare den stratosfäriska framgången med sina generativa verktyg som kan skapa text, bilder och till och med video, har OpenAI blivit en ledare inom den artificiella intelligensrevolutionen och ett av de mest betydande teknikföretagen i världen.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt Tokyo-hub och GPT-4-modell optimerad för japanska

OpenAI har utökat sin expansion till Japan genom att annonsera ett nytt hub i Tokyo och planer för en GPT-4-modell optimerad för japanska. OpenAI, som tillverkar ChatGPT, har redan ett första internationella kontor i London som öppnades förra året, följt av sitt första Europeiska Unionens kontor i Dublin några månader senare. Tokyo kommer att representera OpenAIs första kontor i Asien och fjärde globalt. Japan har en framträdande position i AI-revolutionen. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som kommer till företaget från Amazon Web Services, där han har lett Amazons molnberäkningsdotterbolag i regionen under de senaste 12 åren.

Direktlänk Dela PageOne Media fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, presenterar ny GPT-4-modell anpassad för japanska

OpenAI har officiellt öppnat sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan, vilket markerar en betydande internationell expansion för företaget. För att markera tillfället meddelade AI-utvecklaren lanseringen av en ny anpassad GPT-4-modell optimerad för japanska. Denna modell kan hjälpa företaget att få en roll på Japans blomstrande AI-marknad. Japan har redan lockat betydande AI-investeringar, inklusive Microsofts avsikt att investera 2,9 miljarder dollar i landets AI och molninfrastruktur de kommande två åren.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 15 april

Elon Musks AI-företag xAI introducerar uppgraderad version av Grok 1.5 med datorseendefunktioner

Elon Musks AI-venture, xAI, har nyligen introducerat en uppgraderad version av sin Grok 1.5-modell - Grok 1.5 Vision. Den nya modellen integrerar datorseendefunktioner, vilket gör det möjligt för den att tolka visuellt innehåll och svara på frågor om bilder. Denna utveckling kommer kort efter att OpenAI presenterade sin GPT-4-modell, som också har datorseendefunktioner. Grok 1.5 Vision presterade imponerande i RealWorldQA, där den överträffade OpenAIs GPT-4 med Vision och Googles Gemini 1.5 Pro, även om den halkade efter i andra tester.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 15 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Tokyo Tech forskare använder maskininlärning för att beräkna elektroniska egenskaper hos oxidytor

Forskare vid Tokyo Tech har visat hur maskininlärning (ML) kan användas för att beräkna de grundläggande elektroniska egenskaperna hos binära och ternära oxidytor på ett noggrant och effektivt sätt. Deras ML-baserade modell kan utvidgas till att inkludera andra föreningar och attribut. Resultaten av studien har tillämpningar inom både skapandet av funktionella material och screening av materialytors egenskaper. Forskarna använde jämn överlappning av atompositioner (SOAPs) som numeriska indatadata för att skapa en regressionsmodell med hjälp av ett artificiellt neuralt nätverk. Deras modell förutspådde effektivt och exakt IPs och EAs av binära oxidytor genom att använda data om bulkkristallstrukturer och ytaavslutningsplan. Dessutom kan ML-baserade förutsägelsemodellen ´överföra inlärning´, vilket är processen att modifiera en modell byggd för ett specifikt ändamål för att absorbera färska dataset och återanvända den för olika uppgifter.

Direktlänk Dela AZoM fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Japan och lanserar en ny AI-modell

OpenAI kommer att öppna sitt första asiatiska kontor i Japan, ett land med upphovsrättslagar som tillåter användning av andras verk för ´testning´, ´dataanalys´ eller ´dataprocessändamål´. Företaget lanserar också en ny version av sin GPT-4 AI-modell på japanska. OpenAI har anställt Tadao Nagasaki som president för OpenAI Japan. Nagasaki har tidigare arbetat på Amazon i 12 år som dess Japan-president för Amazon Web Services. OpenAI hävdar att dess nya japanska GPT-4-modell är effektivare på att hantera japansk text än dess andra modeller. OpenAI:s expansion till Asien och den japanska marknaden kommer när företaget fortsätter att brottas med flera rättsliga strider över påstådda upphovsrättskränkningar.

Direktlänk Dela PC Magazine fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt kontor i Tokyo

OpenAI har meddelat öppnandet av ett nytt kontor i Tokyo för att driva sin expansion på den asiatiska marknaden. Syftet med det nya kontoret är att främja samarbete med den japanska regeringen, lokala företag och forskningsinstitutioner för att utveckla AI-verktyg skräddarsydda för Japans unika krav. Tadao Nagasaki har välkomnats som president för OpenAI Japan. OpenAI ger lokala företag tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell optimerad för det japanska språket. Det nya kontoret positionerar OpenAI närmare stora företag som Daikin, Rakuten och TOYOTA Connected.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 15 april

OpenAI öppnar kontor i Tokyo och utser tidigare Amazon-chef till ledare

OpenAI har utsett den tidigare presidenten för Amazon Web Services japanska gren till att leda sin expansion i landet. OpenAI har också öppnat ett kontor i Tokyo och lanserat en anpassad GPT-4-modell för japanska användare. Företaget har två miljoner aktiva användare i veckan i Japan, och dess företagskunder inkluderar Daikin Industries Ltd., Rakuten Group Inc. och en filial av Toyota Motor Corp. OpenAI hoppas att den växande efterfrågan på företagsversionen av ChatGPT kommer att hjälpa dem att konkurrera med andra företag som erbjuder liknande produkter.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan

OpenAI, det innovativa amerikanska företaget bakom den avancerade konversations-AI:n ChatGPT, har meddelat öppnandet av sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan. Detta följer etableringen av filialer i London, England, och Dublin, Irland, vilket markerar OpenAI:s tredje internationella bas. Expansionen till Japan syftar till att fånga efterfrågan från lokala företag, som har halkat efter inom generativ AI. Microsoft, OpenAI:s huvudinvesterare, har åtagit sig att investera omkring 2,9 miljarder dollar i Japan under de kommande två åren.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Japan och lanserar en ny version av sin AI-modell

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien, i Japan, ett land med upphovsrättslagar som tillåter användning av andras arbete för ´testning´, ´dataanalys´ eller ´dataprocesseringsändamål´. Företaget lanserar också en ny version av sin AI-modell GPT-4 på japanska, som har finjusterats för språket. OpenAI har anställt Tadao Nagasaki, tidigare anställd på Amazon i 12 år, som president för OpenAI Japan. OpenAI påstår att dess nya japanska GPT-4-modell är mer effektiv för att hantera japansk text än dess andra modeller, och kan svara på sådana förfrågningar upp till tre gånger snabbare än den standardiserade GPT-4 Turbo-modellen.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Tokyo och lanserar avancerad japansk version av sitt språkverktyg GPT-4

OpenAI, ledande inom artificiell intelligens och skapare av ChatGPT, har etablerat en strategisk ny utpost i Tokyo, vilket markerar deras anmärkningsvärda inträde på den asiatiska marknaden. Företaget har uttryckt sin engagemang att anpassa sina AI-utvecklingar nära till Japans unika krav och perspektiv. Detta är OpenAI:s tredje betydande steg utanför USA, efter att ha etablerat platser i London och Dublin förra året. OpenAI lanserar också en avancerad japansk version av sitt språkverktyg, GPT-4, som är tre gånger snabbare än sin föregångare.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första Asien-kontor i Tokyo, Japan

Microsoft-stödda OpenAI, som står bakom den allmänt hyllade AI-chattboten ChatGPT, har utökat sin globala närvaro genom att öppna sitt första Asien-kontor i Tokyo, Japan. Detta strategiska drag syftar till att skapa nya intäktsströmmar genom att engagera sig med regionala företag. OpenAI:s VD Sam Altman och COO Brad Lightcap har aktivt engagerat sig med chefer från Fortune 500-företag i USA och Storbritannien, och marknadsfört OpenAIs förmågor och affärstillämpningar. Beslutet att etablera en närvaro i Japan följde efter Altmans diskussioner med premiärminister Fumio Kishida förra året.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt Tokyo-kontor och GPT-4-modell optimerad för japanska

OpenAI utökar sin verksamhet till Japan, med en ny centralpunkt i Tokyo och planer på att utveckla en GPT-4-modell optimerad specifikt för japanska. Detta är OpenAIs expansion till Asien, och syftar till att förbättra samarbetet med lokala intressenter för att utveckla säkra AI-verktyg som passar för unika behov i hela Japan. OpenAI har utsett Tadao Nagasaki till president för OpenAI Japan. Han har omfattande erfarenhet inom tekniksektorn, inklusive ledande befattningar på Amazon Web Services (AWS). OpenAI tillhandahåller lokala företag tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell optimerad för japanska.

Direktlänk Dela Tech Economy Nigeria fördjupade 15 april

OpenAI öppnar kontor i Tokyo och släpper en japansk version av GPT-4

OpenAI, AI-forskningssamfundet, kommer att öppna sitt första kontor i Asien, i Tokyo, Japan. Tillsammans med detta meddelade företaget att det har släppt en optimerad version av GPT-4 speciellt för det japanska språket. OpenAI uttryckte sitt åtagande att samarbeta med lokala forskare och företag i Japan. Tadao Nagasaki, tidigare på AWS Japan, har utsetts till ny president för OpenAI Japan. OpenAI hoppas att Nagasaki kommer att hjälpa till att bygga broar mellan OpenAI och Japans teknikindustri. OpenAI:s optimerade GPT-4 för japanska är avsedd att översätta och sammanfatta japansk text upp till tre gånger snabbare än GPT-4 Turbo.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med ny hub i Tokyo och GPT-4 design optimerad för japanska

OpenAI expanderar till Japan genom att öppna en ny hub i Tokyo och planerar en GPT-4 design optimerad för japanska språket. Detta blir OpenAI:s första kontor i Asien och fjärde globalt. OpenAI:s globala expansionsinitiativ har varit strategiska, med tanke på att Storbritannien är en stor hub för AI-talang och EU driver AI:s regleringsagenda. Japan har också en framträdande position i AI-revolutionen. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, tidigare på Amazon Web Services. OpenAI har redan säkrat kunder som Daikin, Rakuten och Toyota i Japan.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med ny Tokyo-hubb och GPT-4-modell optimerad för japanska

OpenAI utökar sin verksamhet till Japan och meddelar idag en ny hubb i Tokyo samt planer på en GPT-4-modell som är specifikt optimerad för japanska. OpenAI, som skapat ChatGPT, öppnade sitt första internationella kontor i London förra året, följt av sitt första EU-kontor i Dublin några månader senare. Tokyo kommer att bli OpenAIs första kontor i Asien och det fjärde globalt. OpenAI:s globala expansionsinsatser har hittills varit strategiska, med tanke på att Storbritannien är en viktig hubb för AI-talang och att EU för närvarande driver den AI-regulatoriska agendan. Japan är också framträdande positionerat i AI-revolutionen, senast som ordförande för G7 och president för G7:s Hiroshima AI Process. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som kommer från Amazon Web Services (AWS), där han har lett Amazons molndatordivision i regionen under de senaste 12 åren. Som president för OpenAI Japan kommer Nagasaki att få uppgiften att bygga upp ett lokalt team på marken och fördubbla OpenAIs nyligen tillväxt i Japan, där det har säkrat kunder som Daikin, Rakuten och Toyota.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 15 april

OpenAI lanserar OpenAI Japan och släpper anpassad GPT-4-modell

OpenAI har tillkännagivit lanseringen av sitt första kontor i Asien, OpenAI Japan, och släppet av en anpassad GPT-4-modell optimerad för japanska. Företaget kommer att samarbeta med den japanska regeringen, lokala företag och forskningsinstitutioner för att utveckla säkra AI-verktyg. Tadao Nagasaki kommer att vara den nya presidenten för OpenAI Japan och kommer att leda företagets kommersiella och marknadsengagemang samt hjälpa till att bygga det lokala teamet. OpenAI tillhandahåller lokala företag tidig tillgång till den anpassade GPT-4-modellen som är specifikt optimerad för japanska.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan och öppnar nytt kontor i Tokyo

OpenAI fortsätter att expandera internationellt med öppnandet av ett nytt kontor i Japan. Företaget planerar att samarbeta med regeringen för att utveckla tekniken i landet. Kontoret i Tokyo är det första i Asien och följer på företagets nyligen öppnade kontor i London och Dublin. OpenAI:s VD Sam Altman ser kontoret som det första steget i ett långsiktigt partnerskap med Japans folk, regeringsledare och forskningsinstitutioner. Tadao Nagasaki har utsetts till president för OpenAI Japan, med uppdrag att leda kommersiella och marknadsengagemangsinsatser. OpenAI tillhandahåller även lokala företag tidig tillgång till en GPT-4-kundmodell optimerad för det japanska språket.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade 15 april

OpenAI lanserar sin första asiatiska filial i Tokyo

OpenAI, teknikföretaget bakom AI-chattboten ChatGPT, har officiellt öppnat sin första asiatiska filial, OpenAI Japan, i Tokyo. Detta markerar lanseringen av en japansk version av ChatGPT, anpassad för att förbättra bearbetningen av japansk textinformation. Invigningen av Tokyo-kontoret symboliserar OpenAIs engagemang för att skapa långvariga partnerskap med individer, företag, statliga enheter och forskningsinstitutioner i Japan. Framstående japanska företag som Rakuten och ett dotterbolag till Toyota Motor Corporation har redan börjat integrera denna anpassade AI-modell i sina verksamheter.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sin första asiatiska kontor i Tokyo, Japan

OpenAI har öppnat sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan, i ett försök att utöka sin globala närvaro. Företaget har utsett Tadao Nagasaki till ny president för OpenAI Japan för att leda kommersiella och sektorsengagemangsinsatser. Tokyo valdes på grund av dess globala ledarskap inom teknik, tjänstekultur och en gemenskap som omfamnar innovation. Företaget ger lokala företag tidig tillgång till en GPT-4-anpassad modell som är särskilt optimerad för det japanska språket. Japanska företag som Daikin och Toyota samt regionala regeringar använder ChatGPT för att förbättra sin effektivitet.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 15 april

OpenAI etablerar sitt första asiatiska dotterbolag i Tokyo

OpenAI, det banbrytande företaget inom artificiell intelligens, har nyligen annonserat etableringen av sitt första asiatiska dotterbolag, ´OpenAI Japan´, i hjärtat av Tokyo. Detta strategiska drag syftar till att stärka bearbetningskapaciteten för japansk språkdata inom ramen för ChatGPT och markerar en betydande milstolpe i OpenAIs globala expansion. Lanseringen firades genom att avslöja att anpassade modeller av ChatGPT med förbättrad japansk språkförståelse redan antagits av framstående lokala marknadsaktörer som Rakuten och ett dotterbolag till Toyota Motor Corporation.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

OpenAI, företaget bakom AI-sensationen ChatGPT, öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, vilket markerar ett betydande steg i företagets globala utbredning och visar på ett starkt engagemang för att bygga långsiktiga relationer på den japanska marknaden. OpenAI, som redan har en närvaro i London och Dublin, utökar sin innovativa räckvidd genom att etablera sig i en av Asiens ledande teknikhuvudstäder. OpenAI har skräddarsytt en modell optimerad för det japanska språket, vilket understryker företagets beredskap att möta lokala behov. Expansionen till Japan leds av Tadao Nagasaki, en erfaren verkställande direktör som tidigare ledde Amazon Web Services i landet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt kontor i Tokyo

OpenAI utvidgar sin verksamhet till Japan med ett nytt kontor i Tokyo och planer på en GPT-4-modell optimerad specifikt för japanska. Detta blir OpenAI:s första kontor i Asien och fjärde globalt. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som har varit hos Amazon Web Services (AWS) i 12 år. OpenAI räknar redan Daikin, Rakuten och Toyota bland sina kunder som använder företagets företagsfokuserade version av ChatGPT. Dessutom säger OpenAI att ChatGPT används av lokala regeringar för att förbättra effektiviteten i offentliga tjänster i Japan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

OpenAI, utvecklaren av det generativa artificiella intelligensverktyget ChatGPT, öppnade sitt första asiatiska kontor i Tokyo på måndag. Tadao Nagasaki, tidigare chef för Amazon Web Services Japan G.K., blev president för OpenAI Japan, som kommer att erbjuda tjänster och stöd för företagskunder. OpenAI kommer att erbjuda en snabbare version av ChatGPT, optimerad för det japanska språket, berättade Chief Operating Officer Brad Lightcap på en presskonferens i Tokyo.

Direktlänk Dela Nippon Communications Foundation fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Asien med nytt kontor i Tokyo och optimerad AI för japanska

OpenAI, en pionjär inom artificiell intelligens, har officiellt etablerat sig i Asien med öppnandet av ett nytt kontor i Tokyo. Detta markerar startbolagets tredje plats utanför USA, efter öppnandet av kontor i London och Dublin förra året. OpenAI har bekräftat sitt åtagande att samarbeta med japanska myndigheter, affärssektorer och forskningsanläggningar för att skapa AI-verktyg som är anpassade till Japans unika behov. OpenAI har också meddelat den gradvisa introduktionen av sin senaste konversationsagentmodell, GPT-4, som har optimerats speciellt för det japanska språket.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien i Tokyo

Microsoft-stödda AI-startupen OpenAI öppnade sitt första asiatiska kontor i Tokyo på måndagen. Företaget, som har skapat stor entusiasm bland konsumenter sedan lanseringen av sin ChatGPT AI-chatbot i slutet av 2022, söker nu att expandera sina globala inkomstkällor. OpenAI:s VD Sam Altman och COO Brad Lightcap har värd för hundratals Fortune 500-företagsledare i USA och Storbritannien denna månad för att göra affärer. OpenAI meddelade på måndagen att de har en anpassad modell optimerad för det japanska språket och att Tadao Nagasaki, tidigare chef för Amazon Web Services i Japan, leder affärsverksamheten i Japan.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Asien med nytt kontor i Tokyo

OpenAI, företaget bakom konversationsfenomenet AI ChatGPT, har tillkännagett lanseringen av sina operationer i Tokyo, vilket markerar dess inträde på den asiatiska marknaden. Detta strategiska steg speglar företagets engagemang för global tillväxt och AI-teknikens ökande betydelse i olika branscher. Etableringen av ett nytt kontor i Tokyo representerar OpenAIs första fysiska avtryck i Asien och ses som ett erkännande av Tokyos status som en teknologisk och ekonomisk kraft. Förväntningarna är att detta initiativ av OpenAI inte bara kommer att bygga broar för tekniska framsteg mellan väst och öst, utan även främja samarbeten och idéutbyte bland några av de mest framstående aktörerna inom AI.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI etablerar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

OpenAI, utvecklaren bakom den populära ChatGPT, tar stora steg på den asiatiska marknaden genom att etablera sitt första kontor i Tokyo. Detta markerar en strategisk förändring mot att expandera sitt inflytande i regionen. OpenAI planerar att rekrytera lokal talang för att tillhandahålla väsentliga kundsupporttjänster till företag som använder dess AI-teknologi. Singapore-baserade Temasek Holdings är i tidiga diskussioner om att investera i OpenAI, vilket överensstämmer med Singapores övergripande mål att etablera sig som en dominerande kraft inom AI-sektorn i Asien. ByteDance, det kinesiska teknikkonglomeratet känt för sin populära sociala medieplattform TikTok, gör betydande framsteg inom AI-sektorn.

Direktlänk Dela Digital Market Reports fördjupade 15 april

Microsoft planerar att investera $2,8 miljarder i AI och molnbaserad databehandling i Japan

Microsoft planerar att investera $2,8 miljarder i Japan för att förbättra sin AI- och molnbaserade databehandlingsinfrastruktur. Dessutom vill företaget utbilda 3 miljoner människor att använda AI genom sina digitala utbildningsprogram. Detta är den största investeringen som Microsoft har gjort i Japan under sina 46 år i landet. Genom denna investering hoppas företaget kunna påskynda Japans digitala transformation och adoption av AI. Microsoft kommer också att bygga sitt första Microsoft Research Asia-labb i landet.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 11 april

Japan uppmanar amerikanska företag att investera i landets tekniksektorer

Japan, som en gång sågs som USA:s största ekonomiska utmanare, söker nu samarbete med världens största ekonomi genom att uppmana amerikanska företagsledare att investera i landets framväxande tekniksektorer, inklusive artificiell intelligens, halvledare och ren energi. Japans premiärminister Fumio Kishida talade vid en lunch med amerikanska VD:ar i Washington och hävdade att alla investeringar skulle flöda åt båda håll. Kishida är i USA inför ett toppmöte med president Joe Biden som förväntas fokusera på försvars- och ekonomiska band. Microsoft meddelade att de planerar att investera $2.9 miljarder för att öka sin molndator- och AI-infrastruktur i Japan.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 10 april

Microsoft investerar 2,9 miljarder dollar i AI-projekt i Japan

Microsoft kommer att investera 2,9 miljarder dollar i artificiell intelligensprojekt i Japan. Investeringen kommer att gå till att utöka Microsofts moln- och AI-infrastruktur i landet, utbilda 3 miljoner människor i AI och inrätta ett Microsoft Research Asia-laboratorium i Tokyo. Microsoft och den japanska regeringen kommer att samarbeta om att stärka motståndskraften inom cybersäkerhet. Detta kommer att vara den största investeringen Microsoft har gjort i Japan. Dessutom meddelade Microsoft att dess nya AI-inriktade organisation, Microsoft AI, kommer att öppna en ny AI-hubb i London.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 9 april

OpenAI gör ChatGPT tillgänglig för alla med vissa begränsningar

OpenAI har meddelat att deras generativa AI-verktyg ChatGPT inte längre kommer att kräva att användare skapar ett konto för att få tillgång till tjänsten. Detta följer efter en undersökning från Pew Research som avslöjade att en tredjedel av amerikanerna aldrig hört talas om ChatGPT. Trots detta kan användare utan konto stöta på vissa begränsningar när de använder chatten. Andra produkter som DALL-E 3 kräver fortfarande premiumtillgång och kontoskapande. OpenAI planerar också att öppna ett kontor i Tokyo i april 2024.

Direktlänk Dela Crypto News fördjupade 3 april

USA:s och Kinas ledare har första samtalet sedan november

USA:s president Joe Biden och Kinas president Xi Jinping har haft sitt första samtal sedan november. De diskuterade Taiwan, artificiell intelligens och säkerhetsfrågor. Samtalet kommer före veckor av högnivåengagemang mellan de två makterna, med USA:s utrikesminister Antony Blinken och finansminister Janet Yellen förväntas besöka Kina separat. Biden bekräftade USA:s långvariga ´Ett Kina´-policy, men upprepade att Washington motsätter sig alla tvångsåtgärder för att bringa Taiwan under Beijings kontroll. Biden tog också upp bekymmer om Kinas ägande av sociala medieplattformen TikTok i sitt samtal med Xi.

Direktlänk Dela Deutsche Welle fördjupade 2 april

ChatGPT 3.5: Imponerande men inte utan brister

OpenAI:s chatbot ChatGPT 3.5, som lanserades 2022, har testats. Den har förmågan att svara på frågor med unika svar, men har även brister. ChatGPT 3.5 är snabb och har anständig noggrannhet, men har problem med att citera källor och kan ge felaktiga svar på mer komplexa frågor. Den tillhandahåller inte heller information om nyligen släppta produkter. Trots detta ger den användaren möjlighet att söka efter recept och skapa resplaner. ChatGPT 3.5 är gratis att använda, men det finns även en betalversion, ChatGPT 4.0, som har fler parametrar och därmed kan förstå språk och producera nyanserade meningar bättre.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 2 april

OpenAI planerar att öppna kontor i Tokyo

OpenAI planerar att öppna ett kontor i Tokyo i april, enligt en källa bekant med situationen. Detta kommer att vara företagets första kontor i Asien, efter att ha etablerat kontor i London och Dublin förra året. OpenAI har väckt stort intresse för artificiell intelligens sedan de avslöjade ChatGPT i november 2022. Företaget överväger att skapa ett kontor i Japan efter ett möte med premiärminister Fumio Kishida förra året. De har för avsikt att utveckla sina japanska språktjänster och arbeta tillsammans med regeringen för att genomföra lagstiftning och minimera risker.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 1 april

OpenAI expanderar till Asien, öppnar sitt första kontor i Tokyo

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, planerar att expandera i Asien med lanseringen av sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan. Detta är en del av deras strategi att erbjuda skräddarsydda tjänster och hjälpa till med att skapa en reglerande ram i regionen på grund av den globala efterfrågan på artificiell intelligens (AI). OpenAI planerar att erbjuda skräddarsydda företagstjänster och kundsupport från sitt kontor i Asien. De kommer också att delta i utformningen av AI-styrningsramverket i landet. VD Sam Altman träffade Japans premiärminister Fumio Kishida i april förra året, vilket ökade OpenAI:s intresse för Japan.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 1 april

OpenAI planerar att öppna kontor i Tokyo

OpenAI planerar att öppna ett kontor i Tokyo i april, enligt en insatt källa, när pionjären inom artificiell intelligens börjar utvidga sina internationella operationer. Japankontoret kommer att vara dess första i Asien, berättade källan, som bad om att inte bli identifierad. Det kommer att vara den tredje internationella platsen efter att ha öppnat kontor i London och Dublin förra året. OpenAI väckte stor intresse för artificiell intelligens efter att ha avtäckt ChatGPT i november 2022. Företaget har varit i samtal om att höja finansieringen till en värdering av minst 100 miljarder dollar. AI-adoption sprider sig bland japanska företag, med företag som SoftBank och Nippon Telegraph & Telephone som snabbt lanserar tjänster för japanska talare. Efter ett möte med premiärminister Fumio Kishida förra året sade Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, att organisationen övervägde att öppna ett kontor i Japan.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 1 april

Fujitsu och Riken utvecklar AI-teknik för att förutsäga proteiners tillstånd

Fujitsu har samarbetat med den statligt stödda forskningsinstitutet Riken för att utveckla generativ AI-teknik som förutsäger tillståndet för ett läkemedels målprotein i kroppen mer än 10 gånger snabbare än befintliga metoder. Med hjälp av bilder av proteiner tagna med avancerad kryo-elektronmikroskopi har Fujitsu och Riken applicerat generativ artificiell intelligens för att reproducera proteinerna som tredimensionella strukturer i rörelse.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 25 mars

AI-chattboten ChatGPT ska bli humanoidrobot

AI-chattboten ChatGPT ska få en kropp och bli en humanoidrobot, enligt Jensen Huang, VD för Nvidia. Nvidia har utvecklat ett kraftfullt chip för artificiella maskiner och planerar nu att utveckla humanoider. Dessa robotar, som liknar människor, har funnits sedan 70-talet, men utvecklingen har accelererat tack vare genombrott inom generativ AI. Exempel på framsteg inkluderar Unitree Robotics humanoid ´H1´ som kan springa lika fort som en genomsnittlig människa, och Figure AI, som värderas till 20 miljarder kronor efter investeringar från bland annat Jeff Bezos, Microsoft och Nvidia.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 24 mars

OpenAI avslöjar Sora, en avancerad AI-videogenerator

OpenAI har avslöjat Sora, dess artificiella intelligensvideogenerator, som verkar göra alla andra generativa videotekniker föråldrade. Trots flera uppmaningar om att släppa verktyget har ingen förutom dess utvecklare faktiskt använt det för att skapa en video. CTO Mira Murati har avslöjat att Sora kommer att släppas till allmänheten någon gång i år, men först måste de göra det billigare att använda, snabbare och ta itu med vissa säkerhetsproblem. Hittills har dussintals klipp delats av OpenAI eller medlemmar av Sora-teamet och några från prompts föreslagna av kommentatorer.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 24 mars

OpenAI avslöjar Sora, en ny AI-genererad videomodell med höga nivåer av konsistens och fotorealism

OpenAI avslöjade Sora för världen den 15 februari 2024 genom att dela några anmärkningsvärda AI-genererade videor och en forskningsrapport om X. Sora var inte den första artificiella intelligensen videomodell, men den var den första som visade sådana höga nivåer av konsistens, varaktighet och fotorealism. Sora är en generativ videomodell som omvandlar text, bilder eller video till AI-videoinnehåll. Tekniken bakom Sora är en anpassad version av de modeller som byggdes för DALL-E 3, OpenAI:s generativa bildplattform men med extra funktioner för finjusterad kontroll. Det finns inget datum ännu för när modellen kommer att bli offentlig, eller vilka begränsningar som kommer att sättas på dess output innan den integreras i ett verktyg som ChatGPT.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 17 mars

Quantexa fortsätter att stödja den brittiska regeringen i upptäckten av misstänkta nätverk och aktiviteter

Quantexa, den globala ledaren inom beslutsintelligenslösningar för offentlig och privat sektor, meddelade att den fortsätter att bygga på sitt arbete med Cabinet Office och Public Sector Fraud Authority (PSFA) för att stödja den brittiska regeringen i upptäckten av misstänkta nätverk, aktiviteter och användare som kräver vidare utredning för organiserad brottslighet och sanktionsundvikande. Detta kommer när regeringen meddelade uppgraderingar till sitt AI-drivna bedrägeriupptäckningsverktyg, kallat Single Network Analytics Platform, som ursprungligen lanserades av PSFA 2023 som en del av dess 4 miljoner pund partnerskap med Quantexa.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 15 mars

Forskare vid Tokyo University of Science, ledda av docent Takashi Ikuno, har utvecklat en flexibel pappersbaserad sensor som fungerar som den mänskliga hjärnan. Sensorn har potential att användas för AI-baserad hälsövervakning och biologisk diagnos. Den är självständig, har låg energiförbrukning, kan hantera snabbt föränderliga biologiska signaler, kan fästas bekvämt på människokroppen och är lätt att tillverka och kassera. Sensorn kan tolka och bearbeta biologisk information från optiska sensorer och har visat sig kunna känna igen handskrivna siffror med en noggrannhet på 88%.

EMSNow fördjupade 11 mars

AI-chipförsäljning driver aktieuppgång för Nvidia och dess kunder

Nvidias aktier har stigit 280% det senaste året tack vare ökade försäljningar av deras chip som driver artificiell intelligens (AI) applikationer. Investerare satsar även på företag som köper dessa chip, i förväntan på att AI kommer att förbättra produktiviteten och vinsterna. Företag som Super Micro, Tokyo Electron Device, Meta Platforms, Tata Motors och Mitsui har sett de mest betydande vinsterna det senaste året. Deras aktieprisrörelse korrelerar mellan 93% och 98% av tiden med Nvidias aktie. Microsoft är Nvidias största kund för AI-chip, medan TSMC är Nvidias nästan exklusiva kontraktchipstillverkare.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 mars

Börsuppgång efter rapport från AI-jätte

Stockholmsbörsen upplevde en uppgång på torsdagen, med det breda OMXS-indexet stigande 0,7 procent. Fastighetsbolaget SBB toppade listan bland jättarna med en uppgång på 9,2 procent. Vitvarutillverkaren Electrolux följde efter med en uppgång på 2,6 procent. Tv- och streamingbolaget Viaplay rapporterade ökade intäkter men också en stor förlust, vilket resulterade i en aktieuppgång på 27,5 procent. Nätmedlaren Avanza såg också en uppgång på 2,6 procent efter att Gustaf Unger utsetts till ny VD.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 5 mars

OpenAI:s generativa videomodell Sora närmar sig Hollywood-produktionsnivå

OpenAI fortsätter att visa upp sin generativa videomodell Sora, vars senaste klipp närmar sig Hollywood-produktioner mer än några tidigare AI-genererade klipp. Sora är ännu inte tillgänglig för allmänheten, men företaget delar resultat på sociala medier. De nya klippen visar scener som ser ut som kompletta produktioner med flera tagningar, effekter och konsekvent rörelse över videor på upp till en minut. När Sora kombineras med andra AI-modeller för ljud, läppsynchronisering eller produktionsnivåplattformar som LTX Studio, blir kreativiteten verkligen tillgänglig. Sora använder en kombination av transformer-teknologi i chatbots som ChatGPT och bildgenereringsdiffusionsmodeller som finns i MidJourney, Stable Diffusion och DALL-E.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 4 mars

Generativ AI förändrar musikindustrin

Generativ AI i musiken syftar på användningen av AI-tekniker för att komponera, producera och generera musik autonomt. Denna teknik har revolutionerat musikindustrin genom att erbjuda nya kreativa möjligheter och automatisera musikkomposition. Den globala marknaden för generativ AI i musik värderades till 229 miljoner USD 2022 och förväntas nå 2,660 miljoner USD 2032. Marknaden har upplevt betydande tillväxt, drivet av framsteg inom djupinlärningsalgoritmer och neurala nätverk, efterfrågan på personliga musikupplevelser och effektivitet och produktivitet som erbjuds av generativ AI i musikproduktion.

Direktlänk Dela Scoop Market fördjupade 4 mars

Google´s Gemini: En kraftfull chatbot med många funktioner

Google´s Gemini är en kraftfull chatbot med förmågor som överstiger Google Assistant. Tack vare framsteg inom generativ AI kan Gemini svara på alla typer av frågor. Gemini kan användas som en avancerad översättare, överträffar ofta Google Translate tack vare sin förmåga att förstå nyanser och sammanhang. Dessutom kan Gemini generera AI-drivna bilder, planera resor genom att interagera med olika Google-tjänster, sammanfatta långa YouTube-videor, tolka bilder och till och med hjälpa till med kodning. Gemini har även möjlighet att köra Python-kod direkt inom sitt gränssnitt.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 3 mars

AI-startups utvecklar teknik för att generera övertygande videor

I april avslöjade New York-startupen Runway AI en teknik som låter människor generera videor genom att skriva en mening på en datorskärm. Trots att de första videorna var suddiga och störda, var det ett tydligt tecken på att AI-teknologier kommer att generera allt mer övertygande videor. Bara tio månader senare har San Francisco-startupen OpenAI avtäckt ett liknande system som skapar videor som ser ut som om de var tagna från en Hollywoodfilm. Tekniken kan snabba upp arbetet för erfarna filmskapare, men också bli ett snabbt och billigt sätt att skapa online desinformation. OpenAI kallar sitt nya system Sora, efter det japanska ordet för himmel.

Direktlänk Dela Modern Diplomacy fördjupade 29 februari

Mark Zuckerberg planerar intensiv vecka i Asien för att arbeta med AI och stärka banden med ledare

Mark Zuckerberg, VD för Meta Platforms Inc., planerar en intensiv vecka i Asien med stopp i Japan, Sydkorea och Indien för att arbeta med artificiell intelligens (AI) och stärka banden med företags- och regeringsledare i regionen. Han kommer att träffa företagets utvecklare i Tokyo för att diskutera företagets Quest virtual reality-headset och dess stora språkmodell Llama. I Seoul kommer han möta partners, Sydkoreas president Yoon Suk Yeol, Samsung Electronics Co: s ordförande Jay Y. Lee och LG Electronics Inc: s VD. Efter Seoul planerar Zuckerberg att resa till Jamnagar, Gujarat i västra Indien för att delta i förbröllopsfirandet av miljardären Mukesh Ambanis yngsta son, Anant Ambani.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 februari

Napier AI får betydande investering från Crestline Investors för att påskynda tillväxten

London-baserade RegTech-företaget Napier AI, som tillhandahåller AI-förbättrad finansiell brottsbekämpning och regleringsteknik, har fått en betydande investering från den amerikanska alternativa tillgångsförvaltaren Crestline Investors. Investeringen kommer att hjälpa Napier AI att fortsätta utveckla och tillhandahålla finansiella institutioner med nästa generations screening- och övervakningslösningar. Sedan 2021 har Napier AI:s omsättning växt med över 30% årligen. Företagets lösningar används för att screena, övervaka och identifiera kriminell eller misstänkt verksamhet, med tillägg av regleringsrapportering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 februari

Planer på att göra Större Klangdalen till en särskild ekonomisk zon

Selangors Mentri Besar, Datuk Amirudin Shari, planerar att träffa premiärministern, Datuk Seri Anwar Ibrahim, för att diskutera planen att göra Större Klangdalen till en särskild ekonomisk zon. Initiativet involverar fyra städer i delstaten, Petaling Jaya, Subang Jaya, Shah Alam och Klang, och syftar till att öka investeringar och bli det främsta ekonomiska konceptet i Sydostasien. Amirudin menar att området, med 3,4 miljoner invånare, har potential att konkurrera med städer som Singapore, Seoul och Tokyo.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 24 februari

ADFEST presenterar ny sessionssamling om ljud, hållbarhet och AI

ADFEST har presenterat en ny samling sessioner som fokuserar på ljudets kraft, hållbarhet och AI-hantering. Bland talarna finns Ralph van Dijk och Junya Terui från MassiveMusic, som kommer att diskutera ljudbranding och skapa en ny ljudidentitet för en produkt live på scenen. Laurent Thevenet från Publicis Groupe och andra branschproffs kommer att diskutera AI:s inverkan på reklamindustrin. Topaz Subunruk från Thai AirAsia kommer att prata om intern hållbarhet inom företag. Pat Pataranutaporn från MIT kommer att diskutera mänsklig-AI-interaktion och skapandet av AI-genererade virtuella karaktärer.

Direktlänk Dela Campaign Brief Asia fördjupade 23 februari

Nvidias aktie stiger efter stark delårsrapport

Teknikjätten Nvidia har överträffat marknadens förväntningar i sin senaste delårsrapport, vilket ledde till att aktien steg med nästan 10% i efterhandeln på New York-börsen. Reaktionen på de ledande europeiska börserna var också positiv. Byron Deetet, partner på amerikanska riskkapitalfirman Bessemer Venture, prisade Nvidias resultat och framhåller företagets betydelse för teknikutvecklingen. Trots detta varnar Josh Wolfe på Lux Capital småsparare för att inte låta sig ryckas med för mycket av Nvidias framgångar.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 22 februari

OpenAI introducerar AI-video generator ´Sora´

OpenAI, företaget bakom chattbotten ChatGPT och stillbildsgeneratorn DALL-E, har introducerat en ny teknik kallad ´Sora´ som kan generera videoklipp som ser ut som de är tagna direkt från en Hollywood-film. Tekniken, som avslöjades bara 10 månader efter att New York-startupen Runway AI presenterade liknande teknik, kan skapa videor baserat på korta beskrivningar. Detta kan påskynda arbetet för erfarna filmskapare, men kan också bli ett snabbt och billigt sätt att skapa desinformation online. OpenAI delar för närvarande tekniken med en liten grupp akademiker och forskare för att identifiera potentiella missbruk.

Direktlänk Dela Hawaii Tribune-Herald fördjupade 22 februari

Tekniknyheter: OpenAI fixar bugg, Hi-Fi Rush kommer till PS5, Google lanserar LLMs, Uber Eats lanserar robotleveranser i Tokyo, Meta testar korspostningsfunktion

OpenAI har fixat en bugg som orsakade att deras AI-chatbot ChatGPT gav nonsenssvar. Xbox-spelet Hi-Fi Rush kommer att lanseras på PlayStation 5 i mars. Google har lanserat två öppna källkods- och lätta LLMs, Gemma 2B och Gemma 7B, som kan användas på personliga bärbara datorer. Uber Eats kommer att lansera robotleveranser i Tokyo, vilket gör Japan till det första internationella marknaden för denna tjänst. Meta testar en funktion som tillåter korspostning från Facebook till Threads, vilket kan hjälpa till att öka aktiviteten på Threads.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 22 februari

Napier AI får investering från Crestline för att expandera sin verksamhet

Napier AI, ett företag i London som tillhandahåller AI-förstärkt teknik för finansiell brottslighet och regelverk, har sett en stark tillväxt på 30% år efter år sedan 2021. Företaget, som inte har en traditionell privat kapitalpartner eller betydande institutionellt kapital, har investerat i sin marknadsorganisation och förbättrat sin produktlinje genom dedikerad forskning och utveckling. Crestline´s investering kommer att bidra till att ytterligare expandera verksamheten under de kommande åren, vilket gör att Napier AI kan fortsätta utveckla och betjäna finansinstitut med nästa generations screening- och övervakningslösningar.

Direktlänk Dela Silicon Canals fördjupade 21 februari

OpenAI lanserar Sora, ett verktyg för att generera realistiska videoklipp

Amerikanska företaget OpenAI har lanserat ett verktyg som kan generera mycket realistiska videoklipp från bara några få textrader. Verktyget, kallat Sora, har fått en blandad reaktion, från entusiasm till oro över industrins framtid. YouTubern Marques Brownlee kallade det skrämmande och hotande att se en AI göra hans jobb. Å andra sidan sa Caleb Ward, en del av AI-filmskaparduon Curious Refuge, att han inte kunde vänta på att få tillgång till verktyget. OpenAI meddelade att Sora ännu inte är tillgängligt för allmänheten.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 februari

OpenAI och Google tävlar om AI-utveckling, nya verktyg för chattbotar och video skapande

Konkurrensen mellan OpenAI och Google fortsätter att öka. En vecka efter att Google uppdaterade sin Bard-chatbot och bytte namn till Gemini, gav Googles AI-dotterbolag DeepMind en förhandsvisning av nästa version av sin generativa AI-chatbot. Gemini 1.5 kommer att rullas ut ´långsamt´ till vanliga personer som anmäler sig till en väntelista och kommer nu bara att vara tillgänglig för utvecklare och företagskunder. Samtidigt meddelade OpenAI en ny text-till-video-modell som heter Sora, som fångar mycket uppmärksamhet på grund av de fotorealistiska videor den kan generera. Sora kan ´skapa videor på upp till 60 sekunder med mycket detaljerade scener, komplex kamerarörelse och flera karaktärer med livliga känslor.´

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 21 februari

OpenAI lanserar ny videogenereringsmodell kallad Sora

OpenAI har lanserat en ny videogenereringsmodell kallad Sora. Sora kan skapa realistiska och fantasifulla scener från textinstruktioner och tillåter användare att skapa fotorealistiska videor upp till en minut långa, alla baserade på skrivna prompts. Modellen kan generera komplexa scener med flera karaktärer, specifika typer av rörelser och exakta detaljer om ämnet och bakgrunden. Trots detta har Sora vissa begränsningar, som att den kan ha svårt att simulera fysiken i en komplex scen och kan blanda ihop rymddetaljer i en prompt. För närvarande är Sora endast tillgänglig för en utvald grupp människor som testar modellen för potentiella skador och risker.

Direktlänk Dela Benjamin Dada fördjupade 21 februari

OpenAI har släppt en demo av sin nya text-till-video-modell Sora, som kan generera videor upp till en minut långa med bibehållen visuell kvalitet och överensstämmelse med användarens prompt. Sora är ett exempel på OpenAI:s ständiga utgivningar och den mystik som omger dem, särskilt bara tre månader efter att VD:n Sam Altman avskedades och snabbt återvände. OpenAI är inte ´öppen´, den erbjuder slutna, proprietära modeller, vilket gör dess erbjudanden mystiska. Sora visar också OpenAI:s klara uppdrag att utveckla artificiell allmän intelligens (AGI) och se till att den ´gagnar hela mänskligheten´.

VentureBeat fördjupade 19 februari

SoftBank överväger att skapa 100 miljarder dollar AI-chipföretag

Aktien för SoftBank Group Corporation steg då grundaren Masayoshi Son överväger att skapa ett chipföretag värt 100 miljarder dollar som skulle tillhandahålla AI-möjliggörande halvledare. Aktierna i den Tokyo-baserade techinvesteraren ökade med upp till 3,2 procent efter att det rapporterats att miljardären på 66 år söker finansiering för en satsning på AI-chip för att konkurrera med Nvidia Corp. Projektet, kodnamn Izanagi, skulle syfta till att bygga ett AI-chipföretag som skulle komplettera Arm Holdings Plc, chipdesignföretaget där SoftBank innehar en majoritetsandel. Om Son lyckas, skulle chipprojektet inte bara överträffa Microsoft Corp:s satsning på OpenAI utan även utgöra ungefär en femtedel av den globala halvledarmarknaden.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 19 februari

OpenAI:s Sora förändrar spelet: En inblick i dess kärnteknologier

Den 15 februari 2024 chockerade OpenAI världen genom att avtäcka Sora, en teknologi som kan skapa videor upp till en minut långa från en textprompt. Denna teknologi, som förväntas bli en genombrott, introduceras i detta blogginlägg, baserat på den tekniska rapporten som släpptes av OpenAI. Namnet ´Sora´ betyder ´himmel´ på japanska. Även om det inte officiellt har tillkännagetts om detta namngivning var avsiktlig, spekuleras det att det var så, med tanke på att deras officiella lanseringstweet innehöll en video med tema runt Tokyo.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 19 februari

Open AI, företaget bakom ChatGPT, har avtäckt ett ´skrämmande´ nytt verktyg, Sora, som kan producera hyperrealistiska videor från text, vilket leder till varningar från experter. Sora demonstrerar kraftfulla exempel som drönarfilmer från Tokyo i snö, vågor som kraschar mot klipporna i Big Sur eller en mormor som njuter av ett födelsedagskalas. Experter varnar för att det nya artificiella intelligensverktyget kan utplåna hela branscher som filmproduktion och leda till en ökning av deepfake-videor. Företag som OpenAI, Google, Meta och Stable Diffusion tävlar om att göra mer avancerade och tillgängliga verktyg. Sora är för närvarande under testning och utvärdering för potentiella säkerhetsrisker, med inget datum för en offentlig release ännu tillgängligt. Tekniken kan leda till en ny våg av extremt verklighetstrogna deepfakes. President Joe Biden har också talat om användningen av AI och avslöjat att han har fallit för deepfakes av sin egen röst. Flera stora teknikföretag har undertecknat en pakt för att vidta ´rimliga försiktighetsåtgärder´ för att förhindra att artificiella intelligensverktyg används för att störa demokratiska val runt om i världen.

Daily Mail fördjupade 18 februari

OpenAI lanserar Sora, en ny AI för videogenerering

OpenAI, företaget bakom den framgångsrika ChatGPT, har lanserat Sora, en ny videogenereringsmodell. Sora kan skapa realistiska och fantasifulla scener från textinstruktioner, vilket gör att användare kan skapa fotorealistiska videor baserade på de instruktioner de ger. Dock är den maximala varaktigheten för de genererade videorna endast en minut. Sora kan skapa komplexa scener med flera karaktärer, specifika rörelsetyper och detaljerade beskrivningar av objekt och bakgrund. Trots vissa brister är Sora för närvarande den mest exakta videogenereringsmodellen i branschen.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 18 februari

OpenAI och Google utökar sina AI-drivna programvaror med nya videofunktioner

OpenAI, tillverkare av ChatGPT, utökar sin AI-drivna programvara med en ny funktion som låter användare skapa upp till en minut av videomaterial från textprompter. AI-modellen, som heter Sora, görs först tillgänglig för ett begränsat antal kreativa yrkesverksamma. OpenAI publicerade flera demo-videor, alla helt genererade av artificiell intelligens, på programmets webbplats. Videorna är imponerande realistiska men har fortfarande svagheter. Experter är nu inställda på att granska eventuella säkerhetsrisker innan programvaran kan användas i stor skala. OpenAIs tillkännagivande kom samtidigt som Google också meddelade en uppdatering av sin AI-programvara.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 18 februari

OpenAI presenterar Sora, ett nytt text-till-video-system

OpenAI har tillkännagivit Sora, ett nytt text-till-video-system som kan skapa detaljerade och fotorealistiska videoklipp baserade på användarprompts. Sora kan skapa en minut långa videoklipp som visar olika scenarier, från astronauter på en vintrig planet till intima klipp som liknar de som kan tas med en iPhone. Systemet är för närvarande tillgängligt för ett litet antal experter för testning, men inte för konsumenter. OpenAI presenterar det som en förhandsvisning för att ge allmänheten en uppfattning om vilka AI-funktioner som är på väg.

Direktlänk Dela The New Yorker fördjupade 17 februari

OpenAI utvecklar Sora, en text-till-video-modell

OpenAI, skaparen av ChatGPT, arbetar på en programvara som heter Sora som kan generera minuts långa videor baserat på textprompter. Det Microsoft-stödda företaget sa att Sora, en text-till-video-modell, också kan ta en befintlig stillbild och generera en video från den. Sora kan generera komplexa scener med flera karaktärer, specifika typer av rörelse och exakta detaljer om ämnet och bakgrunden. OpenAI, ledd av Sam Altman, sa att det nya verktyget förstår inte bara vad användaren har bett om i prompten, men också hur de saker existerar i den fysiska världen. Sora har en djup förståelse för språk, vilket gör att den kan tolka prompter korrekt och generera övertygande karaktärer som uttrycker levande känslor. Sora kan också skapa flera tagningar inom en enda genererad video som korrekt bibehåller karaktärer och visuell stil.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 17 februari

Ny officiell Ai Fairouz-låt med Pokemon Snorlax släppt på YouTube

En ny officiell låt med Ai Fairouz, med Pokemon Snorlax, har dykt upp på YouTube. Låten heter ´Kabigon neterunkaai´ på japanska och ´You´re sleeping soundly, Snorlax´ på engelska. The Pokemon Company avslöjade att de samarbetade med Minto för att producera musikvideon. Ai Fairouz, den japansk-egyptiska röstskådespelerskan, är sångaren. Hon har tidigare varit involverad i Pokemon-franchisen genom att ge röst åt Levincia Gym Leader Iono i mobilspelet Pokemon Masters EX och animeserien Pokemon: Paldean Winds, samt Alisa i Pokemon Concierge. Låten komponerades av Tokyo Logics Karasuya Sabou, medan Itami arbetade på musikvideons animering med Studio Albles Mizuki Watanabe som producent. Musikvideon är tillgänglig att se på den officiella japanska Pokemon YouTube-kanalen. Den nya låten och musikvideon är en del av Project Snorlax, som har marknadsfört Pokemon sedan juli 2023.

Direktlänk Dela Siliconera fördjupade 17 februari

Ny sång och musikvideo med Pokemon Snorlax släppt av Ai Fairouz

Ai Fairouz, en japansk-egyptisk röstskådespelerska känd för sina bidrag till Pokemon-serien, har lagt upp en officiell sång på YouTube med titeln ´Kabigon neterunkaai´ eller ´Du sover, Snorlax´. Sångens kompositör, Karasuya Sabou, samarbetade med Tokyo Logic och ITIME för musikvideons animation, med Mizuki Watanabe från Studio Alble som produktionsansvarig. Musikvideon kan ses på den japanska Pokemon YouTube-kanalen. Snorlax har marknadsförts genom Project Snorlax sedan juli 2023, och den nya sången och musikvideon är relaterade till det. Snorlax, även känd som Kabigon i Japan, introducerades till Pokemon Scarlet och Violet genom The Teal Mask DLC.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 17 februari

Open AI introducerar Sora, en AI för videogenerering

Open AI har introducerat Sora, en AI som kan generera video från beskrivningar, liknande hur deras tidigare system Dall-E genererar bilder. Exempel på videor som Sora har skapat inkluderar mammutar med berg i bakgrunden, en kvinna som går bland Tokyos neonljus och piratskepp som seglar i en kaffekopp. Trots vissa mindre skavanker anses Sora vara ett betydande tekniskt framsteg och den bästa videoskapande AI-tekniken hittills. Sora har ännu inte släppts till allmänheten, och Open AI planerar att inleda med en mindre grupp testanvändare för att minska risken för missbruk.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 16 februari

FTC föreslår regler för att förbjuda AI-baserad personimitation

Federal Trade Commission (FTC) har föreslagit en ny regel som skulle förbjuda imitation av individer, inklusive användning av artificiell intelligens (AI). Detta kommer samma dag som OpenAI, företaget bakom ChatGPT, avslöjade ett nytt verktyg kallat Sora som kan generera en minut lång video från en skriftlig prompt. FTC vill skydda konsumenter från AI-genererade bedrägerier och söker offentliga kommentarer om regeln bör förbjuda AI eller andra företag från att medvetet tillåta att deras produkter används av individer som i sin tur använder dem för att begå bedrägeri genom imitation.

Direktlänk Dela Common Dreams fördjupade 16 februari

OpenAI introducerar Sora, en AI-videogenerator

OpenAI:s VD Sam Altman har presenterat företagets nya AI-videogenerator, Sora. Liksom tidigare AI-verktyg DALL-E och ChatGPT kan Sora ta emot naturliga språkkommandon från användaren, förstå begäran och återge den som annonserat. Men istället för att producera textbaserade svar eller generera en bild, skapar Sora en hel, realistisk video. OpenAI visade upp ´drönarfilm´ av en historisk kyrka på Amalfikusten, ett tåg av människor som firar det kinesiska nyåret och en spårningsskott av en snöig gata i Tokyo. Sora kan även generera video från stillbilder och utöka en befintlig video framåt eller bakåt i tiden.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 16 februari

OpenAI introducerar Sora, en AI som skapar realistiska videor från text

OpenAI har tagit ett stort steg framåt med sin nya AI, Sora, en text-till-video-modell som genererar realistiska videor från användarangivna textuppmaningar. Företaget har även diskuterat åtgärder de tar för att förhindra skadlig användning av Sora som desinformation eller hatpropaganda. Sora kan skapa videor på upp till 60 sekunder med mycket detaljerade scener, komplex kamerarörelse och flera karaktärer med livliga känslor. För att förhindra skadlig användning av Sora arbetar OpenAI nära med ett team av experter inom områden som desinformation eller fördomar. Sora är för närvarande endast tillgänglig för ´röda teamare´, användare som kommer att arbeta nära med företaget för att leta efter eventuell skadlig användning.

Direktlänk Dela AS English fördjupade 16 februari

OpenAI visar upp nytt AI-verktyg som genererar videor från text

OpenAI har delat en första inblick i ett nytt verktyg som omedelbart genererar videor från endast en rad text. Verktyget, döpt till Sora efter det japanska ordet för ´himmel´, markerar det senaste framsteget för AI-företaget, samtidigt som Google, Meta och startup-företaget Runway ML arbetar på liknande modeller. Sora kan tolka rekvisita och generera karaktärer som uttrycker livliga känslor. Trots detta har verktyget mötts med skepsis och oro för att det kan missbrukas. OpenAI meddelade att det samarbetar med konstnärer, beslutsfattare och andra för att säkerställa säkerheten innan det nya verktyget släpps till allmänheten.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 16 februari

OpenAI lanserar Sora, en ny text-till-video AI-produkt

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har släppt en ny produkt som kan skapa oerhört verklighetstrogna videoklipp baserat på inget mer än ord som en användare skriver in i en ruta. Videoklippen, som inkluderar en AI-genererad kvinna som går nerför gatorna i Tokyo, astronauter med stickade hjälmar och en ung man som läser en bok på ett moln, ökar insatserna i den redan mycket konkurrensutsatta AI-industrin. Sora, som OpenAI kallar sin nya text-till-video-produkt, är inte den första av sitt slag. Runway, en AI-startup, har en hel filmfestival tillägnad konstnärer som skapar filmer med sin text-till-video-teknologi. Men det mest slående med de videor som OpenAI publicerade på torsdagen är den detaljrika och fotorealistiska detalj som skapats av företagets AI-modeller.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 16 februari

OpenAI lanserar text-till-video-modell Sora

OpenAI, företaget bakom ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E, har nu lanserat en text-till-video-modell vid namn Sora. Modellen gör det möjligt för användare att skapa videor upp till en minut långa med hjälp av enkla prompts. Det Microsoft-stödda företaget sa att den nya plattformen för närvarande testas, men släppte några provvideor tillsammans med de medföljande inmatningstexterna. OpenAI har gett tillgång till ett antal bildkonstnärer, designers och filmskapare för att få feedback om hur man kan utveckla modellen för att vara mest användbar för kreativa yrkesverksamma. Företaget medgav också att det finns svagheter i modellen. Det sa att modellen kan ha svårt att korrekt simulera fysiken i en komplex scen och kanske inte förstår specifika exempel på orsak och verkan.

Direktlänk Dela Economymiddleeast.com fördjupade 16 februari

OpenAI annonserar ny AI-tjänst ´Sora´ och visar upp imponerande video

OpenAI har annonserat sin kommande AI-tjänst ´Sora´ och släppt en fascinerande video som visar tjänstens förmåga. Videon, som visar en promenad genom körsbärsblommor och lätt snö på en gata i Tokyo, har mycket lite bevis för ´temporal hallucination´, ett fenomen där delar av bilden ändrar utseende efter att ha blivit skymda eller flyttade. Trots detta finns det några små tecken på detta, som när en kvinna i rött går genom en barriär. OpenAI har arbetat hårt för att eliminera mycket av denna hallucination. Tjänsten ´Sora´ kommer att släppas snart, efter att de ´klurat ut etiken´.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 16 februari

OpenAI lanserar Sora, en ny videogenereringsprogramvara

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har tillkännagivit lanseringen av en ny videogenereringsprogramvara som heter Sora. Sora kan skapa realistiska och fantasifulla scener från textinstruktioner. Trots framsteg från företag som Runway och Pika, utgör OpenAI:s huvudkonkurrenter i videogenerering med AI-verktyg Meta och Googles Lumiere. Sora fungerar liknande OpenAIs bildgenereringsverktyg DALL-E. Användaren skriver in en önskad scen och Sora returnerar en högupplöst videoklipp. Sora är för närvarande endast tillgänglig för ´red teamers´ som utvärderar modellen för potentiella skador och risker.

Direktlänk Dela TechNext24 fördjupade 16 februari

OpenAI introducerar Sora, en AI-modell som skapar videor från textkommandon

OpenAI har introducerat en AI-modell som kan skapa videor från detaljerade textkommandon. Modellen, kallad Sora, kan skapa videor upp till 60 sekunder långa och har redan visat imponerande förmåga. Sora är inte den första av sitt slag, men dess förmåga att skapa komplexa scener baserade på användarens textkommandon utmärker den. Modellen är för närvarande endast tillgänglig för OpenAI-forskare, men kommer att bli tillgänglig för allmänheten i framtiden. Samtidigt cirkulerar rykten om att OpenAI kan arbeta på sin egen sökmotor.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 16 februari

OpenAI introducerar Sora, en AI-modell för text-till-video

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har avslöjat en ny AI-verktyg som kan skapa videor baserade på textprompter. Den nya AI-modellen, Sora, kan skapa videor på upp till 60 sekunder med mycket detaljerade scener, komplex kamerarörelse och flera karaktärer med levande känslor. Medan detta är imponerande, är det inte utan sina växande smärtor och klassiska AI-tabbar. Det har funnits text-till-video AI-verktyg ett tag nu, men OpenAI verkar vara ett ytterligare steg längs denna konstiga väg. Trots att företaget arbetar med ´domänexperter inom områden som desinformation, hatinnehåll och bias´, kan ingen verkligen säga hur dessa verktyg kommer att användas av allmänheten och om dåliga aktörer kommer att kunna utnyttja dem.

Direktlänk Dela Shacknews fördjupade 16 februari

OpenAI visar upp nytt AI-verktyg för att skapa realistiska videor

OpenAI, ett företag inom konstgjord intelligens, har visat upp ett nytt AI-verktyg som kan generera mycket realistiska 60-sekundersvideor baserade på en enkel textinmatning. Verktyget, kallat ´Sora´, kommer initialt endast att vara tillgängligt för en liten grupp konstnärer och filmskapare samt ´röda team´, forskare som försöker hitta sätt att ett AI-verktyg kan användas för skadliga ändamål. Sora bygger på tekniken bakom OpenAI:s bildgenererande DALL-E-verktyg. Kvaliteten på AI-genererade bilder, ljud och video har snabbt ökat under det senaste året, med företag som OpenAI, Google, Meta och Stable Diffusion i täten för att skapa mer kapabla verktyg.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 15 februari

Stark köprekommendation för ASM International på grund av förväntad tillväxt inom halvledarteknik

ASM International NV, marknadsledare inom Atomic Layer Deposition (ALD), väntas dra nytta av en ökning i CAPEX-utgifterna från 2024 och framåt, drivet av efterfrågan på mer avancerade logikkretsar och minnen. Bolaget har över 55% marknadsandel inom ALD, som är avgörande för tillverkning av högkvalitativa chips. ASM äger 25% av ASM Pacific, ett företag inom halvledarindustrin. Konkurrenter inkluderar Tokyo Electron och Applied Materials. ASM förväntas dra nytta av övergången till mer avancerade transistorer och halvledarteknik, vilket gör aktien till ett starkt köp.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 13 februari

SoftBanks aktier stiger kraftigt tack vare Arm Holdings framgångar

SoftBank Group Corp. aktier har stigit för tredje dagen i rad på grund av den explosiva rallyn för dess Arm Holdings Plc., chipdesignern som nästan fördubblats i värde sedan den förra veckan presenterade hur den kommer att dra nytta av den artificiella intelligens-boomen. SoftBanks aktie steg med upp till 11% på tisdagen, till den högsta nivån sedan maj 2021. SoftBank behöll en andel på cirka 90% i Arm när företaget börsintroducerades förra året. Arm´s aktier steg 29% på måndagen, vilket ökade dess vinster till mer än 90% sedan det rapporterade finansiella resultat den 7 februari.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 februari

Maskininlärningsverktyg kan identifiera individer med hög risk för psykos

Forskare har utvecklat ett verktyg för maskininlärning som korrekt identifierar individer med hög risk för psykos genom hjärnskanningar med MRI. Detta innovativa tillvägagångssätt, som uppnådde en noggrannhet på 85% i träningen och 73% med nya data, erbjuder en lovande väg för tidig intervention i psykos, vilket potentiellt kan förbättra behandlingsresultaten. Studien involverade över 2 000 deltagare från 21 globala platser, vilket framhäver verktygets potential i olika kliniska miljöer. Genom att upptäcka strukturella hjärnskillnader före psykosens början markerar detta verktyg en betydande framsteg inom psykiatrisk vård, med sikte på bättre prediktions- och förebyggande strategier.

Direktlänk Dela Neuroscience News fördjupade 9 februari

Ny ML-baserad verktyg för att upptäcka patienter i riskzonen för psykos

Ett internationellt forskarteam har utvecklat ett maskinlärningsverktyg för att förutsäga insättandet av psykos. Verktyget kan klassificera MRI-hjärnskanningar till dem som är friska och de som riskerar att få ett psykotiskt avsnitt. Forskarteamet, ledda av forskare från Tokyos universitet, använde klassificeraren för att jämföra skanningar från över 2 000 personer från 21 globala platser. Ungefär hälften av deltagarna hade identifierats som kliniskt i hög risk för att utveckla psykos. Klassificeraren var 85 procent korrekt vid differentiering mellan människor som inte var i riskzonen och de som senare upplevde öppna psykotiska symptom.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 9 februari

Maskininlärningsverktyg förutsäger psykos med hjälp av MR-hjärnskanningar

Psykos kan förutses innan det uppstår med hjälp av ett maskininlärningsverktyg som kan klassificera MR-hjärnskanningar i dem som är friska och dem som riskerar att få ett psykotiskt avsnitt. Ett internationellt konsortium, inklusive forskare från University of Tokyo, använde klassificeraren för att jämföra skanningar från över 2 000 personer från 21 globala platser. Verktyget var 85% korrekt vid differentiering mellan människor som inte var i riskzonen och de som senare upplevde öppna psykotiska symptom. Med nya data var det 73% korrekt. Detta verktyg kan vara till hjälp i framtida kliniska inställningar.

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupade 9 februari

Studie visar att individer tittar längre på konst de tror är människoskapad jämfört med AI-genererad konst

En studie i Japan har funnit att individer tenderar att titta längre på målningar när de tror att de är skapade av människor jämfört med målningar de tror är skapade av AI. Det fanns dock inga skillnader i subjektiva utvärderingar av AI-genererade och människoskapade målningar i genomsnitt. Studien involverade 34 studenter från universitet i Tokyo-området som alla saknade erfarenhet av konstkritik. När deltagarna ombads att klassificera målningarna som AI-gjorda och människogjorda, spenderade de mer tid på att titta på bilder som de ansåg vara människogjorda. Studien ger insikt i hur människor uppfattar AI-skapat konstverk.

Direktlänk Dela PsyPost fördjupade 3 februari

Japansk författare använder AI för att skriva del av roman

Den japanska författaren Rie Kudan, 33, vann nyligen ett av de mest prestigefyllda litterära priserna i landet för sin roman Tokyo Sympathy Tower och medgav efteråt att hon hade använt ChatGPT för att skriva en del av texten. Hon förespråkar användningen av generativ AI som en kreativ medarbetare. Hon vill ´arbeta med´ generativ AI för att göra bästa möjliga användning av sin kreativitet, enligt CyberNet. Samtidigt kämpar författare i USA mot AI för upphovsrättskränkningar och intellektuell egendomsstöld. Författare som Jonathan Franzen, Salman Rushdie och George R.R. Martin larmar mot AI:s olagliga intrång i den kreativa skrivvärlden.

Direktlänk Dela Mind Matters fördjupade 2 februari

Författare vinner litterärt pris med hjälp av AI

Författaren Rie Kudan, som nyligen vann det prestigefyllda Akutagawa-priset i Japan, har avslöjat att hon använde AI-chatboten ChatGPT för att skriva sin bok ´Tokyo-to Dojo-to´ eller ´Sympathy Tower Tokyo´. Kudan, 33, berättade att cirka 5% av hennes bok består av text genererad av AI. ´Tokyo-to-Dojo-to´ handlar om ett samhälle som är beroende av artificiell intelligens, där en arkitekt ställs inför dilemman medan han bygger ett bekvämt höghusfängelse i Tokyo. Kudan tillade att hon använder ChatGPT i sitt dagliga liv.

Direktlänk Dela Philstar Life fördjupade 28 januari

Författaren Rie Kudan erkänner att hon använde AI för att skriva sin prisbelönta roman

2010 uppstod en mindre kontrovers kring romanen ´Kartan och territoriet´ av Michel Houellebecq, som just vunnit Goncourt-priset, då det upptäcktes att hela passager kopierats från Wikipedia. Nyligen orsakade författaren Rie Kudan uppståndelse genom att erkänna att hon använt ChatGPT för att skriva cirka 5% av sin roman, som utspelar sig i ett futuristiskt Tokyo. Kudan vann det prestigefyllda Akutagawa-priset, vilket beskrivs som det japanska Goncourt-priset. Kudan har för avsikt att fortsätta utforska AI i sitt arbete.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 28 januari

Japansk författare vinner litterärt pris med hjälp av AI

ChatGPT används idag över hela världen för olika ändamål, från inspiration till dietplaner. Men det har också missbrukats för att vilseleda juryn. Det mest förvånande är att författaren använde ChatGPT för att skriva hela sin bok, som sedan vunnit ett pris. Detta hände i Japan. Den japanska författaren Rei Kudan har mottagit ett av Japans mest prestigefyllda litterära priser för sin roman ´The Tokyo Tower of Sympathy´, trots att hon i sitt tacktal efter att ha mottagit priset medgav att AI (ChatGPT) hjälpte henne att skriva romanen. Enligt Kudan har 5 procent av orden i denna bok getts av AI.

Direktlänk Dela Sangri Today fördjupade 26 januari

Microsoft leder vägen för AI med nya projekt och global tour

Microsoft har varit i framkant när det gäller AI sedan konceptet började bli populärt. Tech-giganten baserad i Redmond investerar mycket resurser i AI-forskning och släppte bara 2023 AI-projekt som Llama 2, Orca 13B, Project Rumi och många andra. Företaget släppte också Copilot för Windows 11, Windows 10 och Microsoft 365. 2024 markerar året för Copilot-nyckeln, ett helt nytt tillskott till kommande Windows-enheter och tangentbord. Det nya Windows kommer att släppas någon gång i år enligt olika rapporter. Microsoft testar AI-vattnen runt om i världen med en serie konferenser och möten som fokuserar på AI: Microsoft AI Tour.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 26 januari

Japansk författare vinner prestigefylld litteraturpris med hjälp av AI

Författaren Rie Kudan har vunnit ett av Japans mest prestigefyllda litterära priser, Akutagawa-priset, för sin bok ´The Tokyo Tower of Sympathy´. Kudan avslöjade att AI spelade en stor roll i formandet av hennes bok och att cirka 5% av boken genererades ord för ord av AI. Hon planerar att fortsätta att dra nytta av AI i skrivandet av sina romaner. Boken har AI som ett tema och Kudan konsulterar AI om frågor som hon känner att hon inte kan berätta för någon. Keiichiro Hirano, författare och medlem av prisutskottet, delade att utskottet inte såg Kudans användning av AI som ett problem.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 26 januari

Hybrid maskininlärningsmetod förbättrar upplösningen av elektrisk impedanstomografi

Associerad professor Takashi Ikuno från Tokyo University of Science, tillsammans med sina medarbetare Keiya Minakawa, Keigo Ohta och Hiroaki Komatsu från TUS och associerad professor Tomoko Fukuyama från Ritsumeikan University, har utvecklat en ny hybridmetod för elektrisk impedanstomografi (EIT), kallad AND, som kombinerar fördelarna med IGN och 1D-CNN. Denna metod förbättrar upplösningen av rekonstruerade bilder och kan främja användningen av EIT för övervakning av byggnaders hälsa. Deras resultat publicerades i tidskriften AIP Advances den 12 januari 2024.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 23 januari

Akutagawa-prisvinnaren erkänner att hon använde AI för att skriva sin bok

Rie Kudan, vinnaren av det prestigefyllda litterära priset Akutagawa i Japan, har erkänt att hon använde hjälp från ChatGPT för att skriva sin bok. Hon uppgav att cirka 5% av hennes bok ´The Tokyo Tower of Sympathy´ innehåller meningar genererade av AI. ´Jag planerar att fortsätta att dra nytta av AI... samtidigt som jag låter min kreativitet uttrycka sig till fullo,´ sade hon.

Direktlänk Dela Inshorts fördjupade 22 januari

Författare erkänner att hon använde ChatGPT i prisbelönt bok

Rie Kudan, senaste vinnaren av Japans prestigefyllda Akutagawa Prize, har erkänt att hon använde AI-genererad text i sin roman, The Tokyo Tower of Sympathy. Efter att ha vunnit priset avslöjade Kudan att hon ´aktivt använde generativ AI som ChatGPT i skrivandet av denna bok´, med cirka 5% av romanen innehållande AI-genererade meningar. Denna avslöjande har startat en debatt om den generativa AI:ns roll i konsten och frågor om författarskap. Boken handlar om en framtid där AI är central för mänskligt liv.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 22 januari

En av de mest berömda litterära priserna i Japan, Akutagawa-priset, tilldelades nyligen författaren Rie Kudan för hennes senaste roman, ´The Tokyo Tower of Sympathy´. Kudan avslöjade vid prisutdelningen att en femtedel av hennes roman, eller 5%, genererades av ChatGPT, en form av artificiell intelligens. Boken berättar historien om en arkitekt som har i uppdrag att bygga ett torn för att rehabilitera brottslingar, i en alternativ framtid där artificiell intelligens är en integrerad del av vardagen.

Gearrice fördjupade 20 januari

Japansk författare använder AI i skrivprocessen, väcker blandade reaktioner

Den japanska författaren Rie Kudan har öppnat upp om att hon använde AI-programmet ChatGPT i sin skrivprocess efter att ha vunnit det prestigefyllda Akutagawa-priset för sin roman ´Sympathy Tower Tokyo´. Kudan medgav att cirka 5% av hennes roman genererades av AI-programmet, inklusive inspiration för en del av dialogen. Kudans användning av ChatGPT har mött blandade reaktioner. Priskommittén ansåg inte att hennes användning av ChatGPT var problematisk, medan allmänheten var mer delad, med vissa som väckte larm om plagiat. Samfundet för främjande av japansk litteratur, som organiserar det halvårliga priset, har ännu inte kommenterat saken.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 januari

Kan artificiell intelligens ta över jobben och skapa lögner?

Många tror att artificiell intelligens (AI) kommer att utplåna ett antal jobb och industrier. Med tillräckligt med data kan en AI-arkitekturprogram designa en halvskalig version av US Capitol med pickleballbanor i senaten och en olympisk storlek pool på toppen av huset. Men det finns större frågor om AI, som om den kan läras upp att ljuga. I ett experiment frågade författaren AI-systemet ChatGPT om symptom på demens och om president Biden visar tecken på demens. Svaren var informativa, men neutrala, vilket pekar på AI:s nuvarande begränsningar i att tolka och uttrycka subjektiva åsikter.

Direktlänk Dela Fitsnews fördjupade 19 januari

Japansk författare använder AI för att skriva prisvinnande roman

Rie Kudan, vinnare av Japans mest prestigefyllda litterära pris, Akutagawa-priset, förklarade att cirka 5% av hennes futuristiska roman skrevs av den generativa AI-programvaran ChatGPT. Hon tror att detta har hjälpt henne att frigöra sin kreativa potential. Kudans senaste roman, Tokyo-to Dojo, som kan översättas till Tokyo Compassion Tower, fick mycket beröm från juryn. Kudan avslöjade att hon ofta samtalar med AI och att dess svar ibland inspirerade dialog i romanen. Hon vill upprätthålla ´goda relationer´ med AI och ´frigöra dess kreativitet´.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 19 januari

Japansk författare vinner prestigefyllt pris för roman delvis skriven av AI

Den japanska författaren Rie Kudan, som vann det prestigefyllda Akutagawa-priset för sin roman ´The Tokyo Tower of Sympathy´, avslöjade att en AI-chatbot skrev delar av boken. Kudan medgav att cirka 5% av hennes roman var ´ordagrant citerade´ från meningar genererade av ChatGPT. Romanen kretsar kring en kvinnlig arkitekt i en nära framtid där AI har blivit en central och integrerad del av det dagliga livet. Kudan planerar att fortsätta ´goda relationer´ med AI och använda det för att ´frigöra min kreativitet´. ChatGPT har varit föremål för kontrovers i den litterära världen, med flera författare som stämmer moderbolaget OpenAI för påstådda upphovsrättsintrång.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 19 januari

Författare till prisbelönt roman erkänner användning av AI för att skriva delar av boken

Författaren till en prisbelönt roman om artificiell intelligens, Rie Kudan, erkände att hon använde ChatGPT för att skriva delar av sin bok under sitt tacktal. Kudan, en japansk författare, uppskattade att cirka fem procent av hennes bok, ´The Tokyo Tower of Sympathy´, togs ´ordagrant´ från chattboten. Verket tilldelades det prestigefyllda Akutagawa-priset för lovande nya författare på onsdagskvällen, med en av domarna som hyllade verket som ´felfritt´. Kudan sa att hon ofta anförtror programmet med tankar hon ´aldrig kan prata med någon annan om´, och att vissa av svaren inspirerade dialog i boken.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 18 januari

Japansk författare använder AI för att skriva prisbelönt roman

Rie Kudan, vinnaren av Japans mest prestigefyllda litterära pris, förklarade att cirka 5% av hennes futuristiska roman skrevs av den generativa artificiella intelligensprogramvaran ChatGPT. Hon tror att det hjälpte henne att låsa upp sin kreativa potential. Hennes senaste roman, ´Tokyos Torn av Medkänsla´, mottog Akutagawa-priset, och juryn förklarade att det var ´så perfekt att det är svårt att hitta fel i det´. Kudan avslöjade att hon ´utnyttjade hela potentialen av AI för att skriva denna bok´, och förklarade att ´ungefär 5% av boken består av meningar genererade av AI´.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 18 januari

Japansk författare använder AI för att skriva prisbelönt roman

Rie Kudan, vinnaren av Japans mest prestigefyllda litterära pris, har erkänt att hon använde ChatGPT för att hjälpa till att skriva sin roman ´Tokyo-to Dojo-to´ (´Sympathy Tower Tokyo´). Boken, som kretsar kring ett höghusfängelse och dess arkitekts intolerans mot brottslingar i ett framtida Tokyo, vann det halvårliga Akutagawa-priset. Kudan medgav öppet att en liten del av boken skrevs helt av AI, och sa att ChatGPT hjälpte henne att låsa upp mer potential som författare och starkt påverkade hennes kreativa process. Hon vill fortsätta att ha ´goda relationer´ med AI och ´frigöra sin kreativitet´ i samexistens med det.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 18 januari

Japansk författare avslöjar att AI hjälpte till att skriva prisbelönt roman

Vid en prisutdelning för en av Japans mest prestigefyllda litterära priser avslöjade författaren Rie Kudan att hennes vinnande roman, The Tokyo Tower of Sympathy, delvis skrevs med hjälp av AI-verktyget ChatGPT. Kudan sa att cirka fem procent av hennes bok ´citerade de AI-genererade meningarna ordagrant´, vilket potentiellt kan vara pinsamt för juryn som lovordade texten. Kudans roman utspelar sig i en nära framtid där AI har blivit en integrerad del av vardagen. Den berättar historien om Sara Makina, en arkitekt som bygger ett torn i en Tokyo-park för att fungera som en plats för rehabilitering av brottslingar.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 18 januari

Vinnaren av Akutagawa-priset erkänner att 5% av hennes roman skrevs av AI

Vinnaren av Japans mest prestigefyllda litterära pris, Akutagawa-priset, har erkänt att ungefär ´5 procent´ av hennes futuristiska roman skrevs av ChatGPT. Hon menar att AI hjälpte till att låsa upp hennes potential. Sedan lanseringen av ChatGPT 2022 har det växt fram oro över dess inverkan på en rad sektorer, inklusive böcker. Rie Kudans senaste roman, Tokyo-to Dojo-to (Sympathy Tower Tokyo), fick beröm för att vara ´nästan felfri´ och ´universellt njutbar´. Boken, som utspelar sig i ett framtida Tokyo, kretsar kring ett höghusfängelse och dess arkitekts intolerans mot brottslingar, med AI som ett återkommande tema. Kudan erkände öppet att AI starkt påverkade hennes skrivprocess. Utanför hennes kreativa verksamhet sa Kudan att hon ofta leker med AI, och delar med sig av sina innersta tankar som ´jag aldrig kan prata med någon annan om´.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 18 januari

Japansk författare erkänner användning av AI i sin prisvinnande roman

Rie Kudan, vinnaren av Japans mest prestigefyllda litterära utmärkelse, Akutagawa-priset, har erkänt att omkring ´fem procent´ av hennes futuristiska roman skrevs av AI-chattbotten ChatGPT. Kudan, vars senaste roman, ´Tokyo-to Dojo-to´ (´Sympathy Tower Tokyo´), är satt i ett futuristiskt Tokyo, sa att AI starkt påverkade hennes skrivprocess. Hon medgav att hon ofta leker med AI och delar sina innersta tankar som ´jag aldrig kan prata med någon annan om´. På sociala medier var åsikterna delade om Kudans oortodoxa skrivmetod, med skeptiker som kallade den moraliskt tveksam och potentiellt ovärdig priset.

Direktlänk Dela Legit.ng fördjupade 18 januari

EdgeCortix förutspår revolution inom Edge AI 2024

EdgeCortix, ett japanskt halvledarföretag som fokuserar på energieffektiv AI-processning, förutspår att 2024 kommer att bli ett viktigt år för Edge AI. Företaget tror att nästa generations AI-chip, hybridarkitekturer för edge-cloud, programvaruöverlägsenhet och uppkomsten av nya generativa AI-applikationer kommer att revolutionera affärsvärlden. EdgeCortix förutser att energieffektiva AI-chip kommer att bryta igenom processorkraftens gränser. Hybridarkitekturer för edge-cloud kommer att framträda, byggda för snabbhet. Programvara kommer att överskugga hårdvara vid kanten och företag kommer att behöva anamma GenAI-lösningar.

Direktlänk Dela Data Storage Asean fördjupade 18 januari

EdgeCortix förutspår genombrott för Edge AI 2024

Det japanska halvledarföretaget EdgeCortix förutspår att 2024 kommer att bli ett viktigt år för Edge AI. Företaget förutser att nästa generations energieffektiva AI-chips kommer att bryta barriärer för processorkraft. Hybrid edge-cloud-arkitekturer kommer att dyka upp, vilket möjliggör snabb respons, minskad latens och ökad skalbarhet för kraftfulla Edge AI-applikationer. EdgeCortix tror även att mjukvarudrivna hårdvarulösningar är nyckeln till att möjliggöra Edge AI-funktioner på befintliga hårdvarusystem. Dessutom kommer Edge AI att öppna dörren till otänkbara innovationer inom områden som robotik, inomhusodling, hälso- och sjukvård, säkerhet, kommunikation och fjärrmedicinsk tillgång.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 18 januari

Tokyo-baserade Sakana AI samlar in 30 miljoner dollar för att bli en AI-hub och utveckla modeller för asiatiska marknaden

Sakana AI, ett AI-startup baserat i Tokyo och grundat av tidigare Google-forskare David Ha och Llion Jones, har samlat in 30 miljoner dollar i en seed-finansieringsrunda ledd av Lux Capital, med deltagande från Khosla Ventures. Sakana AI siktar på att sätta Tokyo på kartan som en AI-hub, liknande vad OpenAI gjorde för San Francisco och DeepMind för London. Företaget kommer också att arbeta med att utveckla AI-modeller bättre anpassade för den asiatiska marknaden, eftersom asiatiska teckenbaserade språk fungerar mycket annorlunda jämfört med västerländska språk.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 17 januari

Humanoid robot från University of Tokyo kan spela charader

Med hjälp av GPT-4 kan University of Tokyos humanoida robot Alter3 autonomt agera ut handlingar som ges till den som uppmaningar, liknande ett spel av charader. Alter3 använder GPT-4:s stora språk AI-modell för att omvandla de mänskligt tillhandahållna uppmaningarna till kod för dess rörelse. Resultatet är imponerande, om än lite skrämmande att se på. I en video mimar Alter3 att spela gitarr, låtsas vara en orm, tar en selfie, kastar en boll och låtsas vara ett spöke. Forskarna bakom projektet hoppas att robotar som perfektionerar mänskliga rörelser kommer att göra vår interaktion med humanoida robotar mer verklighetstrogen.

Direktlänk Dela Technabob fördjupade 13 januari

Maskininlärningsmodeller förutsäger långsiktig synskärpa hos patienter med hög myopi

Forskare från Tokyo Medical and Dental University (TMDU) har utvecklat maskininlärningsmodeller för att förutsäga synskärpa hos patienter med hög myopi, en av de tre främsta orsakerna till irreversibel blindhet i många delar av världen. En kohortstudie med 967 patienter användes för att utvärdera modellerna. Resultaten visar att en regressionsmodell korrekt förutsäger synskärpa vid 3 och 5 år, och en binär klassificeringsmodell kan förutsäga och visualisera risken vid 5 år för enskilda patienter, vilket visar potential inom klinisk bedömning och övervakning.

Direktlänk Dela SciTechDaily fördjupade 9 januari

Ny studie avslöjar maskininlärningsstödd icke-invasiv avbildning för snabb visualisering av leverfett

Forskare från Tokyo University of Science har framgångsrikt visualiserat hydrokarbonkedjelängden och mättnadsgraden av fettsyror i mössens lever med hjälp av nära infraröd hyperspektral avbildning (NIR-HSI) och maskininlärning. Denna icke-invasiva teknik kan potentiellt ersätta invasiva leverbiopsier vid identifiering av fettleverförhållanden. Snabb och etikettfri visualisering av leverfett kan leda till tidig upptäckt och ingripande av tillstånd som icke-alkoholisk fettleversjukdom. Forskarna förväntar sig att ramverket hittar tillämpningar i att identifiera personliga näringsstrategier och förutse behandlingssvar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 januari

Alter3, en humanoid robot som spelar charader med hjälp av GPT-4

Ett forskarteam vid Tokyos universitet kopplade en humanoid robot till GPT-4 och använde instruktioner för att få roboten att utföra specifika mänskliga handlingar, som att spela gitarr, ta en selfie, låtsas vara ett spöke eller äta någon annans popcorn på bio. Roboten, känd som Alter3, såg ut som om den spelade en omgång charader. En stor språkmodell kan översätta skriftliga instruktioner till kod för en robots rörelse, vilket gör det möjligt för den att utföra ett brett spektrum av mänskliga liknande handlingar.

Direktlänk Dela Laughing Squid fördjupade 5 januari

´King of Rock and Roll´ gör scenåterkomst 2024 med hjälp av AI

Elvis Presley, den legendariska musikern, kommer tillbaka till scenen 47 år efter sin död tack vare artificiell intelligens. Presley gick in i metaverset 2022 och hade en serie icke-fungibla tokens utgivna. Trots att sångaren har varit borta sedan 1977, är hans musik fortfarande populär. I november 2024 kommer Presley att göra sin comeback med en konsert i London, med teknologi från det brittiska företaget Layered Reality. Konserten, betitlad ´Elvis Evolution´, kommer att innehålla en ´livsstilsdigital Elvis´ som kommer att framföra ikoniska låtar och rörelser. Framtida stadsframträdanden inkluderar Berlin, Tokyo och Las Vegas. Biljetter till föreställningen kommer att säljas i sommar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 januari

Elvis Presley återuppstår som hologram i ny konsert

Efter framgången med ´abbatarerna´ kommer Elvis Presley nu att återuppstå som hologram i en ny konsert kallad ´Elvis evolution´. Konserten kommer att skapas med hjälp av AI och holografiska projektioner, baserat på tusentals bilder och filminspelningar av Elvis. Konserten beskrivs som en hyllning till Elvis Presleys liv och musikarv och kommer att ha premiär i London i november, varefter den kommer att turnera till Las Vegas, Tokyo och Berlin. Rockbandet Kiss meddelade också nyligen att de kommer att förvandla sig till avatarer.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 4 januari

Google Bard lanseras på japanska och koreanska, marknadsförs genom annonser i Tokyos tunnelbana

Teknikjätten Google har utökat språkomfånget för sin AI-drivna konversationstjänst, Bard, genom att lansera den på japanska och koreanska. Detta gör att tjänsten nu är tillgänglig för en helt ny demografisk grupp. För att markera de utökade språkerbjudandena har Google startat en reklamkampanj i det högtrafikerade tunnelbanesystemet i Tokyo. Genom att presentera annonserna på det lokala språket engagerar Google direkt med sina japanska och koreanska kunder, vilket förbättrar tillgängligheten för Bard.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 3 januari

OpenAI:s ChatGPT driver AI-investeringar och förändrar industrierna

OpenAI:s VD Sam Altman uttryckte förvåning över populariteten hos ChatGPT, som släpptes för drygt ett år sedan. Lanseringen av ChatGPT i november 2022 blev en vändpunkt för generativ AI, vilket ledde till en våg av investeringar och nya produkter och tjänster 2023. Generativ AI har nu integrerats i nästan varje bransch, från finanstjänster till biomedicinsk forskning. Nvidias intäkter ökade sexfaldigt under de första tre kvartalen av 2023, vilket visar den finansiella effekten av AI-boomen. Trots framstegen har det också funnits oro över AI:s potentiella skadeverkningar, särskilt för minoriteter och sårbara grupper.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 december

AI-assisterade pianoframträdanden av musiker med funktionshinder i Tokyo

I en av Tokyos mest prestigefyllda konserthallar spelade 24-åriga Kiwa Usami, som har cerebral pares, Beethovens Ode till glädje på piano, ackompanjerad av en orkester och kör. Usami var en av tre musiker med funktionshinder som framförde Symfoni nr 9 med Yokohama Sinfonietta på Suntory Hall med hjälp av ett AI-drivet piano kallat ´Anybody´s Piano´. Detta AI-program spårar noterna i musiken och kompletterar framförandet genom att lägga till de tangenter som behövs men inte trycks ned. Usami inspirerade till skapandet av detta program.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 24 december

Midjourney släpper uppgraderad version av sin AI-bildgenererande tjänst

Midjourney har släppt en uppgraderad version av sin AI-bildgenererande tjänst, Midjourney V6. Uppdateringen är en betydande förbättring som har imponerat användare med sina otroligt realistiska foton och uppmärksamhet på detaljer. Alphaversionen av Midjourney V6 kommer att finnas tillgänglig på Discord under vinteruppehållet. Denna uppgradering har varit under utveckling de senaste nio månaderna, och utvecklarna släpper den för en kort tid från och med idag. Utvecklare noterar att Midjourney V6 kräver att du ger olika instruktioner än tidigare versioner.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 december

Midjourney släpper uppgraderad AI-bildgenereringstjänst V6

Midjourney släppte en uppgraderad version av sin AI-bildgenereringstjänst, Midjourney V6, på torsdagen. Uppdateringen är en stor förbättring som har förvånat användare med sina otroligt realistiska visuella effekter och detaljrikedom. Alphaversionen av Midjourney V6 kommer att vara tillgänglig på Discord under vinteruppehållet. Denna uppgradering har varit under utveckling de senaste nio månaderna, och utvecklarna släpper den för en kort period från och med idag. Midjourney V6 kräver att du uppmanar annorlunda än tidigare versioner.

Direktlänk Dela Town of La Ronge fördjupade 22 december

Forskare i Tokyo använder GPT-4 för att skapa mer mänskliga robotrörelser

Ett forskarlag vid Tokyos universitet har byggt en bro mellan stora språkmodeller och robotar, vilket lovar mer mänskliga gester samtidigt som traditionella hårdvaruberoende kontroller överges. Alter3 är den senaste versionen av en humanoid robot som först lanserades 2016. Forskare använder nu GPT-4 för att vägleda roboten genom olika simuleringar, till exempel att ta en selfie, kasta en boll, äta popcorn och spela luftgitarr. Alter3 har 43 axlar som simulerar mänsklig muskuloskeletala rörelse. Den kan inte gå, men kan efterlikna gång.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 19 december

AI-modell utvecklad för att förutse långsiktig synnedsättning

Forskare vid Tokyo Medical and Dental University (TMDU) har utvecklat en avancerad AI-modell som visar löfte om att förutse risken för långvarig synnedsättning hos individer med hög myopi. Högt myopi, en sjukdom som kännetecknas av extrem närsynthet, är en av de främsta orsakerna till irreversibel blindhet i många delar av världen. Den innovativa maskininlärningsmodellen som TMDU-teamet har utvecklat har visat enastående noggrannhet i att förutsäga och visualisera den långsiktiga risken för synnedsättning. Studien, publicerad i den ansedda tidskriften JAMA Ophthalmology, involverade analys av synskärpan hos 967 japanska patienter på TMDU:s Advanced Clinical Center for Myopia under en period av 3 och 5 år.

Direktlänk Dela The Week fördjupade 16 december

Översikt över de mest imponerande AI-robotarna

Elon Musk nyligen visade upp sin senaste skapelse, Optimus Gen-1, vilket utlöste en diskussion kring AI-robotar. Andra framstående robotar inkluderar Boston Dynamics Atlas, Teslas Optimus Gen-2, Unitrees allmänna humanoidrobot, Ameca från Engineered Arts, Figure 01, evoBot, Amazon Digit, Disney Researchs robotkaraktär, Alter3 drivs av GPT-4, 1X´s Eve, Boston Dynamics Spot-robot, Nao från April och Apollo från Apptronik. Dessa robotar, stödda av AI och avancerade övervakningsmekanismer, har visat upp extraordinära förmågor att assistera människor i en mängd olika jobb.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 16 december

Forskare från Tokyos universitet kopplar OpenAI:s GPT-4 till humanoid robot

Forskare från Tokyos universitet har kopplat OpenAI:s GPT-4 stora språkmodell (LLM) till en humanoid robot vid namn Alter3. Roboten kan förstå konversationsuppmaningar tillräckligt väl för att styra sina rörelser och gester. Alter3 kan anta poser som att ta en selfie, spela gitarr eller låtsas vara ett spöke när den styrs på naturligt språk, utan behov av explicit programmering för varje rörelse. Forskarna översatte högnivåkommandon till instruktioner som Alter3 kunde utföra. Roboten kan lära sig rörelser på samma sätt som människor intuitivt tar upp dem. Systemet använder GPT-4 för att tolka uppmaningar som ´låtsas vara ett spöke´ och bryta ner det till en serie Python-kodkommandon som Alter3 utför. Medan Alter3:s rörlighet för närvarande är begränsad till armgester på grund av dess fasta underkropp, tror teamet att deras teknik kan överföras till andra androider med minimal anpassning.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 16 december

Ny AI-modell kan hjälpa till att förhindra synförlust, enligt studie

Forskare har utvecklat en ny artificiell intelligens (AI) modell som kan förutsäga risken för långvarig synnedsättning hos patienter med hög myopi, en av de tre främsta orsakerna till irreversibel blindhet i många delar av världen. Teamet vid Tokyo Medical and Dental University (TMDU) säger att dess maskininlärningsmodell fungerar bra för att förutsäga och visualisera risken för synnedsättning på lång sikt. Studien, nyligen publicerad i tidskriften JAMA Ophthalmology, tittade på synskärpan hos 967 japanska patienter vid TDMU:s Advanced Clinical Center for Myopia efter 3 och 5 år.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 15 december

Storbritannien leder utvecklingen av nästa generations stealth stridsflygplan med AI-vapen

Storbritannien kommer att leda utvecklingen av en ny generation stealth stridsflygplan utrustade med ett futuristiskt AI-vapensystem, enligt ett uttalande. Försvarsminister Grant Shapps har undertecknat ett banbrytande avtal med Japan och Italien för att utveckla de radarundvikande, överljudsflygplanen. De kommer att utrustas med mycket känslig radar, 10 000 gånger kraftigare än nuvarande system. Spjutspetsteknologi i cockpit kommer att möjliggöra för piloter att styra planet med gester. Flygplanet beräknas vara i luften år 2035. Shapps sade att programmet förväntas skapa högkvalificerade jobb och generera investeringar i Storbritannien under nästa decennium och framåt. BAE Systems, Rolls-Royce, Leonardo UK och MBDA UK spelar alla en ledande roll.

Direktlänk Dela Daily Express fördjupade 14 december

Japan och ASEAN planerar att samarbeta om cybersäkerhet och AI

Japan och ASEAN planerar att samarbeta inom områdena cybersäkerhet och system för att hantera och driva artificiell intelligens, enligt ett utkast till plan för att fördjupa deras relation. De två sidorna hoppas kunna anta en gemensam visionsförklaring på söndag vid ett toppmöte i Tokyo som markerar 50-årsjubileet för relationerna mellan Japan och Sydostasiens nationsförening.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 14 december

Casio firar 40 år av G-Shock med en unik klockmodell

Casio firar 40-årsjubileet för sin populära klocka G-Shock genom att skapa en unik klocka kallad Dream Project #2, Model G-D001. Klockan har utvecklats med hjälp av AI och är helt gjord i 18 karat guld. Kikuo Ibe, känd som ´G-Shockens fader´, och Casio-vd:n Yuichi Masuda, träffades för att diskutera den speciella klockan. Efter att ha visats i Singapore, Taiwan och Genève, skickades klockan till New York för en auktion den 10 december. Pengarna från auktionen går till miljöorganisationen Nature Conservancy.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 december

Huawei ses som en formidabel konkurrent till Nvidia i AI-chiprace

Huawei Technologies Co. är en av de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt det amerikanska företagets VD. Huawei, Intel Corp och en växande grupp av halvledarstartups utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiella intelligensacceleratorer, sa VD Jensen Huang till reportrar i Singapore. Shenzhen-baserade Huawei har vuxit till Kinas de facto chip-techmästare och återvände till rampljuset i år med en överraskande avancerad made-in-China-smartphoneprocessor. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han möter premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att tävla i den globala AI-racet. Men USA har höjt barriärerna för försäljning till Kina, vilket ytterligare stramar åt Kinas tillgång till Nvidias AI-chips i mitten av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 december

Nvidia lovar att prioritera AI-processorer till Japan

Nvidias VD, Jensen Huang, har lovat att göra sitt bästa för att tillgodose Japans behov av artificiella intelligensprocessorer, trots mycket hög marknadsförfrågan. Japan arbetar för att återuppbygga sin tidigare världsledande halvledarinfrastruktur och ta igen utvecklingen av AI-teknologi. Nvidias grafikprocessorer (GPU) dominerar AI-marknaden. Huangs besök kom mindre än två veckor efter att Japan godkänt en extra budget som inkluderade cirka 2 biljoner yen (13,60 miljarder dollar) avsatt för chipinvesteringar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 4 december

Ny djupinlärningsmodell kan identifiera kristallina strukturer med hög precision

Forskare från Tokyo University of Science (TUS), Japan, i samarbete med andra institutioner, har introducerat en ny djupinlärningsmodell för att identifiera och karakterisera kristallina strukturer i material. Forskningen beskriver utvecklingen av en maskininlärningsbaserad binär klassificerare som kan detektera en svårfångad ikosaedrisk kvasikristall (i-QC) fas från flerfasiga pulverröntgendiffraktionsmönster. Modellen tränades med syntetiska flerfasiga röntgendiffraktionsmönster och visade enastående prestanda med en noggrannhet på över 92%. Dessutom sträcker sig dess potential bortom i-QC-faser, vilket antyder att den kan användas för att identifiera nya decagonal och dodekagonal kvasikristaller samt olika kristallina material.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 30 november

År i översikt: OpenAI:s ChatGPT förändrade världen

För ett år sedan lanserade OpenAI sin ChatGPT, en AI-baserad chattbot. Sedan dess har den blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Trots kritik och debatt om dess användning, har ChatGPT haft en betydande inverkan på AI-branschen. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och OpenAI släppte den efterlängtade GPT-4-modellen. OpenAI:s VD Sam Altman avskedades i november, vilket markerade en dramatisk vändning för företaget. Framtiden för ChatGPT och dess inverkan på världen återstår att se.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 november

TCS och AWS samarbetar för att etablera generativ AI-praktik

Tata Consultancy Services (TCS) och AWS har inlett ett samarbete för att etablera en praktik för generativ AI (artificiell intelligens) i syfte att hjälpa kunder att förstå potentialen med generativa AI-tjänster. TCS har åtagit sig att ge över 100 000 arbetstagare grundläggande utbildning i generativ AI. Med lanseringen av denna nya procedur och certifieringen av över 25 000 medarbetare i AWS generativa AI-tjänster, fokuserar mjukvaruföretaget nu på att utvidga sitt expertområde. TCS kommer att hjälpa sina kunder att implementera Amazon CodeWhisperer för att ge utvecklare direkt tillgång till generativa AI-drivna kodrekommendationer, vilket kommer att höja kodkvaliteten och spara tid.

Direktlänk Dela Open The News fördjupade 29 november

Techman Robot presenterar TM AI Cobot TM25S vid iREX 2023

Techman Robot, en ledande tillverkare av samverkande robotarmar, presenterar TM AI Cobot TM25S vid International Robot Exhibition (iREX) 2023 i Tokyo. Den senaste tillägget till TM Robot-familjen och TM AI Cobot S-serien ska omdefiniera industriell automation med sina avancerade funktioner och en betydande lastkapacitet på 25 kg. TM25S kommer att ta centrum på iREX, som äger rum från 29 november till 2 december, där Techman Robot kommer att demonstrera cobotens mångsidighet över olika applikationer. Dessutom kommer Techman Robot att visa samarbeten som visar synergin mellan deras cobots och andra tekniska framsteg.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 29 november

Maskininlärningsmodell identifierar nya fasstrukturer i kristallina material

Forskare har föreslagit en ny maskininlärningsmodell som kan identifiera närvaron av ikosaedriska kvasikristall (i-QC) faser i flerfasiga pulverröntgendiffraktionsmönster. Studien genomfördes i samarbete mellan Tokyo University of Science (TUS), National Defense Academy, National Institute for Materials Science, Tohoku University och The Institute of Statistical Mathematics. Forskarna tränade modellen med syntetiska flerfasiga röntgendiffraktionsmönster och uppnådde en förutsägelseprecision på över 92%. Modellen kunde framgångsrikt identifiera en okänd i-QC-fas inom multiphasiska Al-Si-Ru-legeringar.

Direktlänk Dela American Association for the Advancement of Science fördjupade 18 november

Maskininlärningsmodell identifierar ny kvasicristallinsk fas

Forskare har föreslagit en maskininlärningsmodell som identifierar en ny Al-Si-Ru i-QC-fas. Modellen visar stor potential för att snabba upp fasidentifieringsprocessen av flerfasprover. Kristallina material, som används för utveckling av halvledare, läkemedel, fotovoltaik och katalysatorer, kräver precisa identifieringsmetoder. Traditionellt har pulver-röntgendiffraktion använts, men denna metod kan vara komplex när den hanterar flerfasprover. Den föreslagna maskininlärningsmodellen kan identifiera närvaron av ikosahedrala kvasicristall (i-QC) faser från flerfas pulver-röntgendiffraktionsmönster. Studien leddes av Junior Associate Professor Tsunetomo Yamada från Tokyo University of Science, Japan.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 17 november

Nya tekniska framsteg: pratande robotar, elbilar och lyxiga bilar

Boston Dynamics robot-hund Spot kan nu prata med hjälp av ChatGPT. Den nya funktionen kan användas till exempel som guide på museer och rundturer. På IAA Mobility 2023 presenterades nya teknologier för elbilar, inklusive förstärkt verklighet, stora bildskärmar och 3D-utskrift. Rolls-Royce avtäckte Amethyst Droptail, en bil byggd med ädelstenar, läder och trä. BMW Motorrad firade sina 100 år med R18 Crown-motorcykeln, gjord av aluminiumplåt. Eccentrica har uppgraderat Lamborghini Diablo hypercar med 3D-printat titan, vilket ger bilen ett retro-utseende.

Direktlänk Dela Designboom fördjupade 31 oktober

Google lanserar ´Immersive View´ för Google Maps med AI-stöd

Google har meddelat en ny ´Immersive View´-funktion för Google Maps. Med hjälp av AI tar verktyget platta bilder och skapar 3D-bilder av landmärken, restauranger och vissa byggnader. Denna vy rullas nu ut till navigation och bör snart vara tillgänglig för användare. Från och med denna vecka kommer nya 3D-vyer av 15 städer att vara tillgängliga för bilkörning, promenader och cykling. Google lägger också till vissa funktioner för att hjälpa Maps att fungera mer som en allmän sökning. Dessutom är ´Lens in Maps´ utökad verklighetssökning tillgänglig i över 50 nya städer.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 28 oktober

Generativ AI kan förändra framtiden för videospel

Artificiell intelligens (AI) har använts i videospel sedan 1950-talet, och nu öppnar den snabba utvecklingen av generativ AI upp för nya möjligheter inom spelvärlden. Generativ AI kan skapa text, bilder och ljud baserat på en uppmaning, vilket kan förändra icke-spelbara karaktärer (NPC:er) i spel. Alexis Rolland från La Forge China, en forsknings- och utvecklingsenhet för Ubisoft, säger att generativ AI kan hjälpa till att skapa mer realistiska och naturliga gester hos NPC:er. Jitao Zhou, en student vid Rikkyo University i Tokyo, arbetar med att generera mer realistiska NPC:er som är smartare och mindre förutsägbara. Kinesiska spelbolaget NetEase använder ChatGPT för att generera NPC-dialog i sitt nyligen släppta mobilspel ´Justice´. Julian Togelius, docent vid New York University, varnar dock för att spelutvecklare kan förlora kontrollen över spelberättelsen om de använder AI-genererade NPC:er.

Direktlänk Dela CBS 58 fördjupade 27 oktober

Djupinlärning ökar hastigheten på galaktiska beräkningar

Forskare, inklusive de från Tokyos universitet, har för första gången tillämpat djupinlärning på problemet med simulering av supernovor, vilket är avgörande för bildandet och utvecklingen av galaxer. Deras metod kan påskynda simuleringen av supernovor och därmed också av galaxbildning och utveckling. Doktorand Keiya Hirashima från Tokyos universitets astronomiavdelning funderade på om man kunde modifiera djupinlärningsmodeller som används för väderprognoser och tillämpa dem på supernovaexplosioner. Deras nya modell, 3D-MIM, kan minska antalet beräkningssteg i beräkningen av 100 000 års supernovaevolution med 99%.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 26 oktober

Google lägger till AI-drivna funktioner till Maps för att förbättra navigering och sökresultat

Google lägger till en rad nya AI-drivna funktioner till Maps, inklusive mer uppslukande navigering, lättare att följa körinstruktioner och bättre organiserade sökresultat. Google vill att Maps ska vara mer som Search, där användare kan skriva in vaga frågor och få en mängd användbara träffar. Företaget vill att människor ska använda Maps för att upptäcka nya platser under överinseende av sin allsmäktiga algoritm. Google expanderar också sina API-erbjudanden till utvecklare, städer och speciellt bilföretag, så att de kan anpassa och förbättra Maps för bilnavigationsupplevelsen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 oktober

Djupinlärning löser långvariga utmaningar vid identifiering av nanopartiklars form

Innovationscentret för NanoMedicine har tillsammans med Tokyos universitet meddelat att en grupp ledd av professor Takanori Ichiki, forskningsdirektör vid iCONM, föreslagit en ny utvärderingsmetod för nanopartiklars formanisotropi. Metoden löser långvariga problem med nanopartikelevaluering som daterar tillbaka till Einsteins tid. Forskargruppen lyckades bygga en djupinlärningsmodell som identifierar former från uppmätta Brownian-rörelsebanedata utan att ändra experimentmetoden. Genom banaanalys med den integrerade modellen kunde de uppnå klassificeringsnoggrannhet på cirka 80% på en enskild partikelbasis för två typer av guld nanopartiklar som är ungefär samma storlek men har olika former.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 24 oktober

Generativ AI förväntas förändra videospel

Generativ AI, som skapar text, bilder och ljud som svar på en prompt, förväntas förändra videospel, särskilt icke-spelbara karaktärer (NPCs). Dessa karaktärer har typiskt sett ett fast beteendemönster och deras manér och tal är ofta stela och onaturliga. La Forge, den kinesiska grenen av spelutgivaren Ubisofts forsknings- och utvecklingsenhet, har lanserat Ghostwriter, ett AI-verktyg som genererar text för att hjälpa författare att skapa mer varierad originaldialog för NPCs. Andra företag, som kinesiska NetEase och Replica Studios, använder redan generativ AI för att göra NPC-dialoger mer realistiska. Denna teknik kan dock innebära risker, som att spelutvecklare kan förlora kontrollen över spelets narrativ.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 23 oktober

AI-modell i japansk te-reklam väcker uppmärksamhet

En TV-reklam med en modell genererad av artificiell intelligens (AI) har dragit till sig uppmärksamhet på sociala medier i Japan. Reklamen är för dryckesföretaget Ito En Ltd:s gröna te ´Oi Ocha catechin´. Detta är första gången en AI-performare används i en TV-reklam i Japan, enligt AI Model Inc., som tillhandahöll AI-tjänsten. Ito En valde att använda AI för att bäst illustrera hur någons utseende skulle förändras 30 år in i framtiden. Förpackningsdesignen för serien med grönt te i plastflaska skapades också med AI.

Direktlänk Dela Mainichi Newspapers fördjupade 19 oktober

AI-chatbot ChatGPTs diagnoser behöver vidareutveckling, enligt forskare

AI-chatboten ChatGPT, som ofta används inom hälso- och sjukvården för att hjälpa patienter med självdiagnos, har visat sig vara inkonsekvent i sina diagnoser och rekommendationer, enligt en studie ledd av Tokyo Medical and Dental University (TMDU). Forskarna fann att precisionen i ChatGPTs diagnoser och graden av rekommendation för medicinsk konsultation kräver vidare utveckling. Studien utvärderade svar på fem vanliga ortopediska sjukdomar, och fann att diagnosernas noggrannhet och reproducerbarhet varierade. Medan ChatGPT var 100% korrekt för karpaltunnelsyndrom, var det bara 4% korrekt för cervikal myelopati.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade 17 oktober

AI kan förstå kycklingars känslomässiga tillstånd, enligt forskare

Forskare från Japans universitet i Tokyo, ledda av professor Adrian David Cheok, har utvecklat en AI som kan tolka olika känslomässiga tillstånd hos kycklingar, inklusive hunger, rädsla, ilska, tillfredsställelse, spänning och nöd. Forskarna testade systemet genom att spela in och analysera prover från 80 kycklingar och matade sedan in proverna i AI för att koppla mönstren till olika känslomässiga tillstånd. Forskarna anser att tekniken kan anpassas till kycklingarnas ständigt föränderliga vokala mönster, vilket betyder att den bara borde bli bättre.

Direktlänk Dela TwistedSifter fördjupade 15 oktober

Nya funktioner och uppgraderingar i MidJourney AI Text-To-Image Generator

MidJourney AI Text-To-Image Generator har introducerat en rad nya funktioner och uppgraderingar. Dessa inkluderar Niji Version 5, som är särskilt anpassad för anime-estetik, och möjligheten att skapa individuella koder för ofta använda värden i prompts. Dessutom har MidJourney introducerat repeterings- och permutationsfunktioner, vilket gör det möjligt för användare att skapa ett stort antal uppgifter med en enda prompt. Andra nya funktioner inkluderar en ´/describe´-funktion, en AI-moderatorsystem och automatiska överklaganden, samt en månatlig MidJourney-tidning.

Direktlänk Dela Venture Company fördjupade 11 oktober

Forskare använder AI-verktyg för att skriva vetenskapliga artiklar

Radiologen Domenico Mastrodicasa använder sig av ChatGPT, en chatbot som genererar svar på nästan alla frågor, för att hjälpa till med att skriva forskningsartiklar. Han upplever att verktyget hjälper honom att snabbare producera publikationsklara manuskript. Många forskare experimenterar med generativa AI-verktyg för att skriva text eller kod. Trots att majoriteten av forskare ännu inte använder sådana verktyg regelbundet, förväntar sig många att generativa AI-verktyg kommer bli vanliga hjälpmedel för att skriva manuskript, peer-review-rapporter och ansökningar om forskningsanslag. Vetenskapliga förlag experimenterar redan med generativ AI för att snabbt sammanfatta artiklar och många forskare tror att icke-engelsktalande kan dra mest nytta av dessa verktyg.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 10 oktober

Fujitsu och Riken lanserar 64 qubit hybridberäkningsstegzon

Fujitsu och Riken har lanserat en 64 qubit hybridberäkningsstegzon. Plattformen kombinerar en 64 qubit supraledande processor med en kraftfull kvantdatorsimulator utvecklad av Fujitsu, som kan simulera upp till 40 qubits. Plattformen, som kan nås via molnet genom AWS Lambda, har mjukvara utvecklad av NTT. Den syftar till att stödja forskning och utveckling av kvantalgoritmer för olika applikationer. Fujitsu och Riken har tillsammans med partners som Fujifilm Corporation, Tokyo Electron Limited, Mizuho DI Financial Technology Co., Ltd. och Mitsubishi Chemical Group Corporation utvecklat kvantalgoritmer med hjälp av simulatorn.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 8 oktober

Softbanks VD uppmanar japanska företag att anamma AI eller riskera att hamna efter

Masayoshi Son, VD för Softbank, tror att artificiell intelligens (AI) kommer att överträffa mänsklig intelligens inom ett decennium. Han uppmanar japanska företag att anta AI eller riskera att hamna efter. Son, som talade på en företagskonferens i Tokyo, menar att AI kommer att påverka alla branscher och att företag och människor som arbetar med AI kommer att vara ledare inom de närmaste 10 till 20 åren. Han uppmanade japanska företag att ´vakna upp´ till hans vision av en framtid ledd av AI. Japans premiärminister Fumio Kishida har också erkänt den stora potentialen för generativ AI.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 5 oktober

Tenstorrent väljer Samsung Foundry för att tillverka nästa generations AI-chip

Tenstorrent, ett företag som säljer AI-processorer och licensierar AI och RISC-V IP, har meddelat att de har valt Samsung Foundry för att ta fram Tenstorrents nästa generation av AI-chip. Tenstorrent bygger kraftfulla RISC-V CPU och AI-accelerationschip, med målet att pressa gränserna för beräkning inom flera industrier som datacenter, bilindustri och robotik. Chippen kommer att tillverkas med Samsungs toppmoderna SF4X-process, som har en imponerande 4nm-arkitektur. Samsung Electronics, en världsledare inom avancerad halvledartillverkning med huvudkontor i Sydkorea, har en ny fabrik under uppbyggnad i Taylor, Texas.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 4 oktober

SoftBank CEO tror på artificiell allmän intelligens inom 10 år

Masayoshi Son, VD för SoftBank, uttryckte sin tro att artificiell allmän intelligens (AGI), en form av artificiell intelligens som överträffar mänsklig intelligens i nästan alla områden, kommer att förverkligas inom 10 år. Son talade vid SoftBank World-företagskonferensen och menade att AGI kommer att vara tio gånger intelligentare än den totala mänskliga intelligensen. Han noterade också den snabba utvecklingen inom generativ AI, som ChatGPT.

Direktlänk Dela KDAL 610 AM fördjupade 4 oktober

SoftBank-VD tror att AI kommer att överträffa mänsklig intelligens inom 10 år

Masayoshi Son, VD för SoftBank, tror att artificiell allmän intelligens (AGI), en AI som överstiger mänsklig intelligens i nästan alla områden, kommer att realiseras inom 10 år. Son presenterade även idén om ´Artificial Super Intelligence´ på konferensen, som han hävdade skulle realiseras om 20 år och överträffa mänsklig intelligens med en faktor av 10 000. Son uppmanade japanska företag att ´vakna upp´ till AI:s löfte och upprepade sin tro på chipdesignern Arm som kärnan i ´AI-revolutionen´. Arm:s VD Rene Haas, som talade på konferensen via video, framhävde energieffektiviteten i Arm:s design.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 4 oktober

Studie utforskar potentialen hos kvantannilering för kontinuerlig variabel optimering

Kvantannilering (QA) är en avancerad algoritm som kan lösa komplexa kombinatoriska optimeringsproblem med hjälp av kvantdatorer. Forskare från Tokyo Institute of Technology och Tohoku University i Japan har testat prestandan hos QA för kontinuerlig variabel optimering på kvantdatorn D-Wave 2000Q. Studien visade att D-Wave presterade lika bra eller bättre än traditionella algoritmer för högre energibarriärer. Forskarna noterade dock att prestandan för D-Wave QA beror på energibarriärens höjd, vilket tyder på att minimering av buller och hårdvarufel kan förbättra dess prestanda avsevärt.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 oktober

AI överträffar förväntningarna med ny förmåga att tolka bilder

Artificiell intelligens (AI) har fått en uppgradering som gör det möjligt att tolka och förklara bilder. Detta kom tidigare än förväntat, bara sju månader efter att Sam Altman föreslog att vi kanske behöver börja tänka på en uppdatering till Moores lag: ´mängden intelligens i universum fördubblas var 18:e månad´. Denna förmåga kan vara till stor hjälp för att förstå komplexa bilder eller diagram, som till exempel Tokyos tunnelbanesystem. AI kan identifiera bilden, förklara dess innehåll och till och med ge rekommendationer för att navigera i systemet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 3 oktober

Klick Health lanserar första ChatGPT-pluginet för life science-företag i USA

Klick Health har lanserat det första ChatGPT-pluginet för life science-företag i USA. Detta plugin, som är byggt på OpenAI, ger life science-professionella möjlighet att snabbt och enkelt få information inom ChatGPT om industriutbetalningar till alla sjukvårdsprofessionella i USA, enbart genom att ange deras National Provider Identifier (NPI). Pluginet utnyttjar Klicks proprietära MedOcean-databas, som samlar data från många olika källor, inklusive öppna betalningsrapporteringsprogram.

Direktlänk Dela The Galveston County Daily News fördjupade 27 september

OpenAI-chefen Sam Altman diskuterar betydelsen av AI-reglering

Sam Altman, VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, diskuterade vikten av reglering inom artificiell intelligens (AI) under ett besök i Taipei. Trots att han inte är särskilt orolig för överreglering från regeringens sida, erkände Altman att det finns risk för underreglering. Han anser att de mest kraftfulla AI-systemen bör regleras. Altman talade vid en AI-händelse som anordnades av Terry Gou, grundaren av Foxconn, en stor leverantör till Apple. Gou, som för närvarande kandiderar till presidentposten i Taiwan, deltog i publiken men talade inte vid forumet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 september

SoftBank och University of Tokyo samarbetar för att utforska kvantdatorernas affärstillämpningar

Den japanska teleoperatören SoftBank och University of Tokyo har inlett ett forskningssamarbete för att utforska kvantdatorernas affärstillämpningar. SoftBank har anslutit sig till Quantum Innovation Initiative Consortium (QII Consortium), som drivs av University of Tokyo. Samarbetet planerar att använda IBM Quantum System One, en kvantdator med en 127-qubit-processor, för forskning och utveckling. Kvantdatorn kommer att installeras på Kawasaki Business Incubation Center (KBIC). SoftBank och University of Tokyo siktar också på att integrera systemet med mobil kommunikationsteknik som 5G, IoT och framtida 6G-system.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 24 september

Forskare stärker neurala nätverks motståndskraft mot angrepp

Forskare har upptäckt att neurala nätverk, som används i AI-applikationer, kan vara sårbara för angrepp genom små förändringar i indata. Sådana förändringar kan leda till felaktiga förutsägelser med allvarliga konsekvenser, särskilt i säkerhetskritiska tillämpningar som självkörande fordon och medicinsk diagnostik. För att motverka denna sårbarhet har forskare börjat införa kontrollerat brus i de inledande lagren av neurala nätverk. Detta kan stärka nätverkets motståndskraft mot mindre variationer i indata. Men attacker som riktar sig mot de inre lagren av neurala nätverk utgör en ny utmaning. En studie från University of Tokyo har dock visat att införande av slumpmässigt brus även i de inre lagren kan göra nätverket mer motståndskraftigt mot angrepp.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 22 september

Google utökar Bard AI-verktygets räckvidd för att integrera med företagets kärnappar och tjänster

Google utökar räckvidden för sitt Bard AI-verktyg för att integrera direkt med många av företagets kärnappar och tjänster. Bard-tillägg kan länka upp med Gmail, Docs, Google Drive, Google Maps, YouTube och till och med Google Flights och Hotels. Tanken är att använda Bard som en one-stop-shop för att hämta information från dessa olika tjänster. Bard-tillägg är valfria, så du kan slå på eller av dem för varje applikation. All personlig information som tas från Gmail, Docs eller Drive ses inte av mänskliga granskare, kommer inte att användas för att generera annonser och kommer inte att användas för att träna Bard, lovar Google.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 20 september

Användning av AI för jordbävningsprediktion intensifieras

I ljuset av nyligen katastrofala seismiska händelser i Marocko, Turkiet och Syrien, intensifierar forskare sina ansträngningar för att utnyttja potentialen hos artificiell intelligens (AI) för jordbävningsprediktion. AI:s anmärkningsvärda förmågor inom detta område ger förnyat hopp om förbättrad katastrofberedskap och skadebegränsning. Forskare vid Stanford University har använt maskininlärning för att förutse efterskalv efter en större jordbävning i Kalifornien, med en imponerande noggrannhet över 80%. Trots dessa lovande framsteg kvarstår utmaningar, främst bristen på data.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 15 september

Japan bygger egna AI-chattbottar för att övervinna språkliga och kulturella hinder

Japan bygger egna versioner av ChatGPT, en AI-chattbot skapad av amerikanska OpenAI. Japanska regeringen och stora teknikföretag som NEC, Fujitsu och SoftBank investerar hundratals miljoner dollar för att skapa AI-system baserade på samma underliggande teknik, känd som stora språkmodeller (LLM), men som använder japanska snarare än engelska översättningar. Enligt Keisuke Sakaguchi, forskare vid Tohoku University, är nuvarande offentliga LLM:er, som GPT, utmärkta på engelska men ofta bristfälliga på japanska på grund av skillnader i alfabetet, begränsad data och andra faktorer. Japanska AI-system som tränas på data på andra språk kan inte förstå komplexiteten i Japans språk och kultur. Det finns därför en oro att ChatGPT, som måste översätta en japansk fråga till engelska, hitta svaret och sedan översätta svaret tillbaka till japanska, kan snubbla på språket. Därför investerar Japan i att skapa en egen LLM med hjälp av den japanska superdatorn Fugaku, med stöd av Tokyo Institute of Technology, Tohoku University, Fujitsu och den statligt finansierade forskargruppen RIKEN. Den resulterande LLM:en förväntas släppas nästa år. Dessutom finansierar Japans utbildnings-, kultur-, sport-, vetenskaps- och teknologiministerium skapandet av ett japanskt AI-program som är anpassat till vetenskapliga behov och som kommer att generera vetenskapliga hypoteser genom att lära sig från publicerad forskning. Modellen kan starta på 100 miljarder parametrar, vilket skulle vara drygt hälften av storleken på GPT-3, och kommer att utvidgas över tid. Modellen förväntas offentligt släppas 2031.

Direktlänk Dela Scientific American fördjupade 15 september

Fujitsu och Linux Foundation lanserar AI-teknologier som öppen källkod

Fujitsu Limited och Linux Foundation har officiellt lanserat Fujitsus teknologier för automatiserat maskininlärning och AI-rättvisa som öppen källkodsprogramvara (OSS) inför ´Open Source Summit Europe 2023´ i Bilbao, Spanien. De två projekten, ´SapientML´ och ´Intersectional Fairness´, kommer att erbjuda användare tillgång till programvara som automatiskt genererar kod för nya maskininlärningsmodeller, samt teknik för att hantera latent bias i träningsdata. Fujitsu och Linux Foundation siktar på att ytterligare demokratisera AI för att skapa en värld där utvecklare överallt kan använda de senaste teknologierna på öppna plattformar för att skapa nya applikationer och hitta innovativa lösningar på utmaningar inom näringsliv och samhälle.

Direktlänk Dela Fujitsu fördjupade 15 september

Japan utvecklar en japansk version av ChatGPT med hjälp av superdatorn Fugaku

Japanska teknikföretag och regeringen investerar hundratals miljoner dollar för att utveckla en japansk version av den artificiella intelligens (AI) chatboten ChatGPT, som skapades av amerikanska OpenAI. Företag som NEC, Fujitsu och SoftBank arbetar på att skapa AI-system baserade på samma underliggande teknik, stora språkmodeller (LLM), men som använder japanska snarare än översättningar av den engelska versionen. Dessa ansträngningar drivs av oro för att AI-system som tränats på data på andra språk inte kan förstå de komplexa aspekterna av Japans språk och kultur.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 14 september

AI förändrar spelbranschen, hotar jobb men ökar kreativitet

Spel- och digitalunderhållningsföretag svarar på decennier av stigande kostnader och stagnerande priser genom att intensivt anta och utveckla nya AI-verktyg. Detta kan leda till att hundratusentals jobb är hotade, men företagsledare och studiochefer menar att förändringarna kan stärka mindre studior, öka kreativiteten och gynna spelare över hela världen. På Hongkong-börsnoterade Gala Sports har icke-AI-forskningsprojekt lagts på is och chefer tvingas studera maskininlärning, samtidigt som företaget erbjuder priser på upp till $7 000 för nya AI-idéer. Masaaki Fukuda, som hjälpte till att bygga PlayStation Network och nu är vice VD på Japans största AI-startup Preferred Networks, ser en stor förändring i hur digitalt innehåll skapas. AI blir också ett kraftfullt internt verktyg. Gala Sports använde offentligt tillgängliga AI-tjänster för att bygga interna verktygssatser för att skapa realistiska 3D-huvudmodeller, vilket minskade kostnaden för en uppgift som tidigare skulle ta två veckor och kostar upp till CNY 200 000 ($28 000) att outsourca. Nu tar det bara en halv dags arbete. AI kan dock också leda till förlust av jobb.

Direktlänk Dela Gulf Business fördjupade 11 september

Indonesien erkänner Sam Altmans bidrag, tilldelar honom ´Gyllene Visa´

Indonesien har tilldelat OpenAI:s VD Sam Altman sitt första ´Gyllene Visa´ - en vecka efter att programmet lanserades för att locka utländska investeringar till Sydostasiens största ekonomi. ´Gyllene Visa´ ges till personer med internationellt rykte som kan ge fördelar för Indonesien. Altman förväntas bidra till utvecklingen och användningen av AI i Indonesien. Hans ´Gyllene Visa´ är giltigt i 10 år och kommer med olika förmåner. Altman är medgrundare av OpenAI, känt för att ha skapat AI-chatten ChatGPT tillsammans med Elon Musk.

Direktlänk Dela AsumeTech fördjupade 5 september

Japanska prefekturer tillåter anställda att använda AI för arbetsändamål

Prefekturerna Tokyo, Fukushima och Tochigi i Japan tillåter nu sina anställda att använda ChatGPT, utvecklad av det amerikanska företaget OpenAI, för arbetsändamål. Cirka 50 000 anställda kommer att använda ChatGPT för att sammanfatta dokument och lägga fram förslag till planering. Dessutom har ytterligare 22 prefekturer infört systemet på provbasis. Trots att införandet av ChatGPT expanderar över Tōhoku och Kantō regionerna, är systemet fortfarande oftast ´under övervägande´ eller statusen är ´odeklarerad´ i Kansai och Kyūshū.

Direktlänk Dela Nippon Communications Foundation fördjupade 4 september

Regissören Gareth Edwards diskuterar sin nya film ´The Creator´

Regissören Gareth Edwards diskuterar sin nya film ´The Creator´, en sci-fi-actionthriller som utspelar sig i en framtid där människor och AI är i krig. Filmen kretsar kring den före detta specialstyrkeagenten Joshua som har i uppdrag att döda skaparen av avancerad AI. Edwards berättar om processen att förverkliga ´The Creator´, betonar vikten av att filma på riktiga platser med minimala green screen-effekter. Filmen, som är planerad att släppas i biografer och på IMAX den 29 september, utforskar relevanta frågor om AI och människors förhållande till den.

Direktlänk Dela Collider fördjupade 30 augusti

21 exempel på AI som gått snett: från roliga missförstånd till skrämmande misstag

AI har utvecklats långt bortom vad programmerare någonsin trodde var möjligt, men det är långt ifrån perfekt. Vissa av AI: s största misslyckanden är rent av skrämmande, medan andra är oändligt mer roliga. Från underkläder som spårar din hälsa till chattbotar som uppmuntrar till självmord, har vi hittat 21 av de mest roliga och skrämmande exemplen på AI som gått fel. Så läs vidare för att ta reda på varför AI inte kommer att ersätta människor inom en snar framtid - åtminstone inte förrän vi löser några problem i programmeringen.

Direktlänk Dela Private Internet Access fördjupade 24 augusti

Sakana AI ger nytt liv åt Googles AI-arv med naturinspirerade modeller

Sakana AI, ett Tokyo-baserat startup grundat av tidigare Google-forskare, ger nytt liv till Googles forskningsarv inom generativ artificiell intelligens (gen AI). Sakana AI använder en naturinspirerad tillvägagångssätt för att bygga samarbetsvilliga AI-modeller som påminner om svärmbeteende för flexibilitet och effektivitet. Llion Jones, medförfattare till den banbrytande forskningsartikeln ´Attention Is All You Need´ från 2017, och David Ha, tidigare Google Brain-forskare och forskningschef på Stability AI, är grundarna. Företaget siktar på att skapa en innovativ gen AI-modell som kan producera text, bilder, kod och multimedia-innehåll. Dessutom innebär företagets unika tillvägagångssätt att bygga flera mindre AI-modeller som samarbetar på ett svärmlikt sätt för att leverera komplexa resultat.

Direktlänk Dela Nftevening.com fördjupade 22 augusti

Forskare utvecklar fotonteknik för att förbättra förstärkningsinlärning

Ett internationellt forskarteam ledd av Hiroaki Shinkawa vid University of Tokyo har utvecklat ett utökat fotontiskt förstärkningsinlärningsschema som går från det statiska banditproblemet till en mer utmanande dynamisk miljö. Denna studie publicerades den 25 juli i Intelligent Computing, en Science Partner Journal. Forskarna utvecklade en modifierad bandit Q-lärande algoritm och validerade dess effektivitet genom numeriska simuleringar. De testade också sin algoritm med en parallell arkitektur, där flera agenter verkar samtidigt.

Direktlänk Dela American Association for the Advancement of Science fördjupade 22 augusti

Hollywoods skådespelare och författare oroliga över AI-hotet

Skådespelare och författare i Hollywood uttrycker oro över hotet från artificiell intelligens (AI) mot deras yrken. Writers Guild of America (WGA) varnar för att generativ AI kan göra det möjligt för studior att minska kostnaderna genom att ersätta mänskliga författare med AI-skript. Screen Actors Guild (Sag-Aftra) oroar sig över användningen av digitala likheter. Under tiden fortsätter underhållningsföretag och teknikkonglomerat att utöka sin personal som arbetar med AI-utveckling, forskning eller hantering. Netflix, Disney, Amazon och Apple har alla öppna positioner relaterade till maskininlärning. Enligt Dawn Chmielewski, en amerikansk underhållningsbranschskorrespondent hos Reuters, ser alla studior möjligheten med AI, men det finns också en kostnadsaspekt och behovet av att hålla jämna steg med den teknologiska förändringstakten.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 21 augusti

Ny ´bandit´-algoritm använder ljus för bättre satsningar

Ett internationellt forskarlag lett av Hiroaki Shinkawa vid University of Tokyo har utvecklat ett utökat fotonsk inlärningsschema som rör sig från det statiska banditproblemet mot en mer utmanande dynamisk miljö. Detta studeras i Intelligent Computing. Schemat förlitar sig på både ett fotonsystem för att förbättra inlärningskvaliteten och en stödjande algoritm. Forskarna utvecklade en modifierad bandit Q-lärningsalgoritm och validerade dess effektivitet genom numeriska simuleringar. De testade också sin algoritm med en parallell arkitektur, där flera agenter arbetar samtidigt.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 21 augusti

Före detta Google-forskare grundar AI-startup i Tokyo

Llion Jones, en tidigare Google AI-forskare och medförfattare till en inflytelserik artikel om maskininlärningstransformatorer, har lämnat företaget för att hjälpa till att grunda en startup baserad i Tokyo. Jones, ursprungligen från Wales, lämnade Google tidigare i augusti för att starta Sakana AI med David Ha, den tidigare chefen för Googles japanska AI-forskningsenhet. Sakana AI planerar att bygga en generativ AI av egen design, trots intensiv konkurrens från teknikjättar som Microsoft och Google, samt kinesiska teknikjättar som Alibaba och Baidu.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 21 augusti

Googles topp AI-experter startar egen AI-utvecklingsstudio

Googles ledande AI-experter, vars forskning ledde till skapandet av AI-bots som OpenAI:s ChatGPT, Google Bard, Stability AI, Midjourney och Dall-E, planerar att starta sina egna AI-utvecklingsstudior. En tidigare Google-forskare har tillsammans med en tidigare kollega skapat en AI-startup i Tokyo. Llion Jones, ursprungligen från Wales, lämnade nyligen Google och gick samman med David Ha, som tidigare ledde Googles AI-forskningsinsatser i Japan. David är nu VD för deras nya företag, Sakana AI. Llion, nu teknisk chef på Sakana, var en av hjärnorna bakom den transformerande programvaran som spelade en stor roll i utvecklingen av generativ AI.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 18 augusti

Googles framstående AI-ingenjör startar eget företag i Japan

En av Googles mest framstående AI-ingenjörer har lämnat företaget för att starta eget i Japan. Llion Jones, en av åtta medförfattare till en inflytelserik forskningsartikel som bidrog till att generera AI-boomen, har startat Sakana AI tillsammans med tidigare Google-forskaren David Ha. Sakana AI, baserat i Tokyo, är ett forskningslaboratorium inriktat på att bygga nya AI-modeller inspirerade av naturen. Jones var medförfattare till forskningen från 2017 med titeln ´Attention is All You Need´, en artikel som lade grunden för generativa AI-produkter som ChatGPT. Alla åtta av de ursprungliga medförfattarna har nu lämnat Google, vissa som Jones citerar byråkrati som en stor push-faktor.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 17 augusti

Tidigare Google-forskare startar nytt AI-företag i Tokyo

Två framstående tidigare Google-forskare, varav en var meduppfinnare av den ´transformerande´ artificiella intelligensarkitekturen, meddelade på torsdagen att de har startat ett nytt AI-företag baserat i Tokyo. Sakana AI, grundat av David Ha och Llion Jones, avböjde att avslöja finansieringsdetaljer. Jones är den femte författaren till Googles forskningsrapport från 2017 ´Attention Is All You Need´, som introducerade den ´transformerande´ djupinlärningsarkitekturen. Ha var tidigare forskningschef på Stability AI och en Google Brain-forskare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 augusti

AI-startupen Tenstorrent säkrar 100 miljoner dollar i finansiering

AI-hårdvarustartupen Tenstorrent har säkrat 100 miljoner dollar i en finansieringsrunda ledd av Hyundai Motor Group och Samsung Catalyst Fund. Hyundai och Kia bidrog med 50 miljoner dollar och planerar att samarbeta med Tenstorrent för att gemensamt utveckla chips, specifikt CPU:er och AI-coprocessorer, för framtida mobilitetsfordon och robotar. Samsung Catalyst och andra VC-fonder, inklusive Fidelity Ventures, Eclipse Ventures, Epiq Capital och Maverick Capital, bidrog med de återstående 50 miljonerna. Tenstorrent planerar att använda finansieringen till produktutveckling, design och utveckling av AI-chip och företagets maskinlärningsprogramvara.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 4 augusti

Worldcoin: En revolutionär enhet eller ett dystopiskt övertramp?

Sam Altman, grundaren av OpenAI, har lanserat Worldcoin, ett projekt som använder metalliska sfärer för att skanna människors ögon i utbyte mot en digital ID och eventuellt någon kryptovaluta, beroende på vilket land de bor i. Altman och hans medgrundare Alex Blania hoppas att Worldcoin ska erbjuda en ny lösning på onlineidentitet i ett digitalt landskap fullt av bedrägerier, bots och AI-imitatörer. Men integritetsexperter är oroliga för Worldcoins insamling av biometriska data och hur projektet kommer att skydda dessa data framöver. Den 2 augusti blev Kenya det första landet att stoppa Worldcoins aktiviteter och dess regering inledde en flerorganundersökning av projektets metoder.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 3 augusti

Förberedelserna för ISC 2024, en ledande konferens för högpresterande databehandling, är redan igång

Även om ISC 2024 fortfarande är nio månader bort, arbetar redan ett team av frivilliga i ISC:s programkommitté för att säkerställa att forskare får möjlighet att visa upp sitt arbete på denna globala händelse, som kommer att locka över 3 000 deltagare från 12 till 16 maj 2024. ISC uppmuntrar bidrag som omfattar banbrytande forskning inom högpresterande databehandling, maskininlärning, kvantdatorer och andra spjutspetsteknologier, särskilt de som stöder vetenskaplig och teknisk upptäckt. ISC 2024 kommer att hållas på Congress Center Hamburg.

Direktlänk Dela HPCwire fördjupade 2 augusti

Maskininlärning används för att upptäcka bedrägeri

Forskare vid Tokyo University of Science föreslår en maskininlärningsmetod som kombinerar ansiktsuttryck och pulsfrekvensdata för att upptäcka bedrägeri. Målet är att utveckla ett rättvist och tillförlitligt system som kan hjälpa till vid intervjuer med brottsoffer, misstänkta och personer med psykiska problem. Metoden innefattar maskininlärning, specifikt Random Forest (RF)-tekniken, för att skapa en bedrägeriupptäckningsmodell som integrerar ansiktsuttryck och pulsfrekvensdata. Data samlades in från fyra manliga doktorander som diskuterade slumpmässiga bilder medan de gjorde bedrägliga uttalanden.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 2 augusti

Forskare från Tokyo utvecklar maskinlärningsmetod för att upptäcka bedrägeri

Forskare från Tokyo University of Science har undersökt användningen av maskinlärning för att upptäcka bedrägeri. Genom att fokusera på ansiktsuttryck och pulsfrekvenser har forskarna utvecklat ett automatiskt bedrägeriupptäckningssystem. Studien involverade fyra manliga doktorander som diskuterade slumpmässiga bilder samtidigt som de gjorde bedrägliga uttalanden. Forskarna använde en maskinlärningsteknik kallad Random Forest (RF) för att bygga bedrägeriupptäckningsmodellen. Resultaten visade en noggrannhet och F1-poäng på mellan 75% och 80%, med den högsta noggrannheten på cirka 87%. Forskarna erkänner dock att de behöver en större och mer diversifierad datamängd för att få statistiskt rigorösa resultat.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 30 juli

Maskininlärning kan hjälpa till att upptäcka bedrägeri, enligt studie

Forskare från Tokyo University of Science har utforskat hur maskininlärning kan hjälpa till att upptäcka bedrägeri. Forskarna utvecklade ett automatiskt bedrägeridetekteringssystem med hjälp av maskininlärning för att skapa ett rättvist och exakt system som skulle hjälpa intervjuade att tala sanningen samtidigt som det korrekt identifierar äkta misstänkta utan att felaktigt anklaga oskyldiga människor. De använde ansiktsuttryck och pulsfrekvenser för att identifiera bedrägeri. Studiens resultat visade lovande prestanda för bedrägeridetekteringsmodellen, med noggrannhet och F1-poäng för varje ämne som varierade från 75% till 80%.

Direktlänk Dela PsyPost fördjupade 30 juli

Microsoft tillhandahåller AI-teknologi till japanska regeringen

Microsoft Corp kommer att tillhandahålla artificiell intelligens-teknologi till den japanska regeringen efter att ha förbättrat bearbetningskraften i sina datacenter i landet, rapporterade Nikkei. Japans Digitala Byrå kommer att göra tekniken utvecklad av Microsoft-stödda startup OpenAI tillgänglig på provbasis från hösten för uppgifter som att förbereda protokoll och analysera statliga statistik. Utrullningen skulle vara den första sådana utländska implementeringen för Microsofts teknik utanför Europa, sa Nikkei.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 juli

Microsoft levererar AI-teknologi till Japans regering

Microsoft kommer att leverera teknologin bakom sin generativa AI ChatGPT till Japans regering för användning i administrativt arbete och analys, inklusive utformning av utkast till svar på parlamentariska förfrågningar. För att systemet ska kunna hantera konfidentiell information har Microsoft nyligen installerat utrustning med hög bearbetningskraft som kommer att användas för generativ AI vid sina datacenter i Tokyo och Osaka, första gången tekniken kommer att implementeras i Asien.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 27 juli

AI förvandlar spelindustrin och skapar möjligheter för tillväxt

Företagsledare och politiker över hela världen är oroade över påverkan av nästa generations artificiell intelligens (AI) på olika industrier. Men den 200 miljarder dollar tunga spelindustrin upplever redan de transformerande effekterna av denna teknologi. Företag i stora städer som San Francisco, Tokyo och Hongkong som driver den digitala underhållningsindustrin antar snabbt och utvecklar nya AI-verktyg. Medan förändringarna som AI för med sig i spelindustrin är både oundvikliga och smärtsamma, har ledare från spelbolag och studior sagt att de också kan medföra positiva resultat. Mindre studior kan dra nytta av AI-adoptionen, eftersom det kan ge dem möjlighet att konkurrera med större studior. AI kan även hjälpa till att automatisera repetitiva uppgifter och minska utvecklingstiden. Detta gör att utvecklare kan fokusera på mer kreativa och komplexa aspekter av spelutformning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 25 juli

AI förändrar spelindustrin och hotar jobb

Flera företag inom den digitala underhållningsindustrin anammar AI-verktyg för att hantera stigande kostnader och stagnanta priser. Trots att hundratusentals jobb står på spel menar ledare att förändringarna kan gynna mindre studios och främja kreativitet. Vid Hongkong-baserade Gala Sports har icke-AI forskningsprojekt avvecklats och belöningar på upp till $7000 erbjudits för innovativa AI-idéer. Jia Xiaodong, VD för Gala Technology Holding Ltd, uttrycker oro över att de kan vara för sent ute. AI förväntas även påverka jobb inom kvalitetskontroll, felsökning, kundsupport och översättning.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 juli

AI revolutionerar spelindustrin

Nästa generations artificiell intelligens (AI) orsakar oro i flera sektorer världen över. I spelindustrin, värd över 200 miljarder dollar, har revolutionen redan börjat. Flera företag inom digital underhållning utvecklar och implementerar AI-verktyg för att svara på ökade kostnader och stagnerande priser. Trots att många jobb står på spel, anser företagsledare och studiechefer att dessa förändringar kan gynna mindre studior, främja kreativitet och i slutändan gynna gamers världen över. En japansk studiechef förbereder sig för en framtid där hälften av företagets programmerare och designers kommer att vara onödiga inom fem år. Gala Sports har lagt ner icke-AI forskningsprojekt, tvingat avdelningschefer att studera maskininlärning och erbjudit belöningar på upp till 7 000 dollar för nya AI-idéer. Masaaki Fukuda, som hjälpte till att bygga PlayStation Network medan han var på Sony, ser en våg av förändringar i hur digitalt innehåll skapas. Han arbetar nu på Japans största AI-startup, Preferred Networks Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 juli

SoftBank och Symbotic bildar joint venture för att bygga AI-drivna lager

SoftBank Group bildar ett gemensamt företag med leverantörskedjetjänstleverantören Symbotic för att bygga AI-drivna lager som kommer att ägas majoriteten av den japanska teknikinvesteraren, meddelade företagen på måndagen. Företagen investerar totalt 100 miljoner dollar i företaget, som kommer att kallas GreenBox Systems. Enheten har också tecknat ett kontrakt för att köpa AI-drivna system värt 7,5 miljarder dollar till sina lager från Symbotic. Affären ger SoftBank, som redan är en investerare i Symbotic, optioner som representerar cirka 2% av det amerikanska företagets utestående aktier. SoftBank kommer att ha en 65% andel i GreenBox, med Symbotic som äger resten.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 juli

AI-verktyg efterfrågas på Wall Street trots regulatoriska frågor

Artificiell intelligens (AI) verktyg är mycket efterfrågade på Wall Street, vilket lockar uppmärksamhet från både regulatorer och kritiker. AI-drivet marknadsanalysplattformen Toggle AI, som stöds av investeraren Stan Druckenmiller, riktar sig till professionella investerare från hedgefonder till mäklarföretag. Antalet företag som använder AI växer, särskilt inom förbättring av data- och dokument sökningar. US Securities and Exchange Commission ordförande Gary Gensler har uttryckt oro över koncentrationen av företag som utvecklar AI-modeller eller datamängder inom finanssektorn. Som svar planerar myndigheten att föreslå nya regler som adresserar intressekonflikter relaterade till mäklare eller penningförvaltare som använder AI med klienter. Trots oro och risker förknippade med AI i finanssektorn tar företag som Toggle AI steg för att hantera dessa frågor.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 22 juli

AI-verktyg efterfrågas på Wall Street trots regulatoriska utmaningar

AI-verktyg upplever en hög efterfrågan på Wall Street, vilket drar till sig uppmärksamhet från regulatorer och kritiker, enligt Jan Szilagyi, VD för Toggle AI. Företagets AI-drivna marknadsanalysplattform, stödd av Stan Druckenmiller, riktar sig till professionella investerare från hedgefonder till mäklarföretag. USA:s värdepappers- och börskommission (SEC) planerar att införa nya regler för att hantera intressekonflikter som uppstår från användning av AI av mäklare eller penningförvaltare. Trots detta implementerar företag skyddsåtgärder och hanterar proaktivt potentiella missbruk, störande beteende och felaktig information.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 22 juli

Soracom lanserar tre nya tjänster för IoT och AI

Soracom, en global leverantör av avancerad Internet of Things (IoT)-anslutning, har lanserat tre nya tjänster för att hjälpa IoT-implementeringar att dra nytta av generativ AI (GenAI). De nya tjänsterna, Soracom Query, Soracom Relay och Soracom Harvest Data Intelligence, kan arbeta tillsammans eller separat för att analysera IoT-enhetens data i realtid eller ansluta enheter till kraftfulla AI/ML-funktioner som nu finns tillgängliga genom ledande hyperskalplattformar. Soracom har också etablerat ett IoT x GenAI Lab med Matsuo Institute, Inc. för att utforska potentialen att få nya insikter från olika IoT-data med hjälp av Gen AI.

Direktlänk Dela Thefastmode.com fördjupade 19 juli

Experimentellt Alzheimers-läkemedel bromsar kognitiv nedgång i tidigt skede, enligt data

Ett experimentellt läkemedel mot Alzheimers sjukdom, tillverkat av Eli Lilly, bromsade kognitiv nedgång hos patienter i tidigt skede, enligt data som bekräftades på måndagen. Detta kan leda till att det blir den andra behandlingen som godkänns inom några månader som förändrar sjukdomsförloppet. Donanemab, en behandling som ges en gång i månaden intravenöst, bromsade kognitiv och funktionell nedgång med cirka 35 procent jämfört med placebo under 18 månader. Den sena kliniska prövningen inkluderade cirka 1 700 personer med mild kognitiv nedsättning eller tidig demens orsakad av Alzheimers sjukdom.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 juli

Toppmöte mellan Nordiska länder och USA, Sveriges NATO-medlemskap och stöd till Ukraina och jordbävningsdrabbade

Finlands och USA:s presidenter samt Danmarks, Islands, Norges och Sveriges statsministrar möttes i Helsingfors den 13 juli 2023, vilket var det tredje toppmötet mellan ledarna för de nordiska länderna och USA. De bekräftade det starka partnerskapet och det intensifierade samarbetet mellan USA och de nordiska länderna. Sverige har godkänt medlemskap i Nato och har utökat sitt stöd till Ukraina efter Rysslands invasion. Sverige har också gett omfattande stöd till jordbävningsdrabbade i Turkiet och Syrien.

Direktlänk Dela Regeringen fördjupade 17 juli

AI:s ekonomiska påverkan: En jämförelse med traktorns utveckling

För att förstå konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) för ekonomin, kan vi titta på traktorns utveckling. Trots att tekniken är imponerande kommer AI:s ekonomiska påverkan att vara begränsad om inte miljontals företag utanför Silicon Valley anammar den. Detta innebär mycket mer än att bara använda enstaka chatbottar, utan skulle kräva en fullskalig omorganisation av företag och deras interna data. Exempelvis är Japan mycket innovativt men gör ett dåligt jobb med att sprida ny teknik över hela sin ekonomi. Frankrike är motsatsen, med ett genomsnittligt innovationsrekord men utmärkt på att sprida kunskap över ekonomin. Trots detta har världen blivit mer lik Japan sedan mitten av 2000-talet, med företag som blir allt mer försiktiga. Detta har resulterat i en tvådelad ekonomi, där företag som omfamnar tekniken drar ifrån konkurrenterna.

Direktlänk Dela Droid Gazette fördjupade 16 juli

AI:s ekonomiska inverkan kan vara begränsad utan bredare antagande

Artificiell intelligens (AI) kan ha en stor inverkan på ekonomin, men dess effekt kan vara dämpad om inte miljontals företag utanför Silicon Valley antar det. Denna antagande skulle innebära en fullständig omorganisation av företag och deras interna data. Exempel på Japan och Frankrike illustrerar vikten av teknisk spridning. Japan är mycket innovativt men gör ett dåligt jobb med att sprida ny teknik över sin ekonomi. Frankrike, å andra sidan, är utmärkt på att sprida kunskap över ekonomin trots ett genomsnittligt innovationsrekord. Sedan mitten av 2000-talet har företag blivit mer försiktiga med att anta teknik.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 16 juli

Favoritprodukter från The Verge-personal

Personalen på The Verge har delat med sig av sina favoritprodukter, inklusive insektsdammsugaren BugZooka WB100, Lumesner-ryggsäcken, en förlängningssladd från Anker för besvärliga situationer, en bekväm kattsäng, en Zojirushi Micom Rice Cooker, ett ljusbehandlingssystem, ett under-skrivbords hörlurshängare och ett Sawyer Squeeze vattenfiltreringssystem. Alla dessa produkter har visat sig vara användbara på olika sätt, från att hjälpa till att bekämpa insekter till att tillhandahålla bekvämt lagringsutrymme under resor.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 12 juli

TikTok kommer att visas på Redbox-kiosker över hela USA

TikTok kommer att visas på cirka 3 000 Redbox-videoskärmar på toppen av kiosker över hela USA. Varumärken kommer att ha möjlighet att annonsera bredvid TikToks toppinnehåll på Redbox-videoskärmar. Redbox och reklamplattformen Crackle Connex, båda Chicken Soup for the Soul Entertainment-företag, meddelade att de nu samarbetar med underhållningsplattformen TikTok. TikTok kommer att förse Redbox med toppinnehåll från plattformen som kommer att visas på över 3 000 videoskärmar på toppen av Redbox-kiosker över hela landet, och varumärken kommer att ha möjlighet att annonsera bredvid det.

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 12 juli

Svenska damlandslaget förbereder sig för tidsskillnaden inför VM i Nya Zeeland

Svenska damlandslaget i fotboll förbereder sig för tidsskillnaden inför fotbolls-VM i Nya Zeeland. Landslaget har fått tips om en app, Timeshift, som hjälper till att planera sömn och koffeinintag för att underlätta tidsomställningen. Vissa spelare, som Magdalena Eriksson och Pernille Harder, använder även ljusglasögon för att anpassa ögonen till olika ljusförhållanden. Andra spelare, som Filippa Angeldahl, är skeptiska till dessa metoder och tror att de kommer att vara jetlaggade oavsett. Landslaget möter Sydafrika i den första matchen den 23 juli.

Direktlänk Dela Borås Tidning fördjupade 11 juli

Svenska damlandslaget i fotboll förbereder sig för tidsskillnad inför VM i Nya Zeeland

Det svenska damlandslaget i fotboll förbereder sig för att möta Sydafrika i den första matchen i sommarens fotbolls-VM i Wellington, Nya Zeeland, den 23 juli. Laget har fått tips om en app vid namn Timeshift som hjälper till att planera sömn och kaffeintag för att underlätta tidsomställningen. Spelarna Magdalena Eriksson och Pernille Harder har även använt speciella ljusglasögon för att justera ljusintaget vid olika tidpunkter. Andra spelare, som Filippa Angeldahl, är mer skeptiska till dessa metoder.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 11 juli

Svenska fotbollslandslaget förbereder sig för tidsomställningen inför VM i Nya Zeeland. En app kallad Timeshift ska hjälpa spelarna med att planera sömn och koffeinintag för att underlätta tidsomställningen. Spelarna har också använt speciella ljusglasögon för att se till att ögonen får rätt ljus vid olika tidpunkter. Manchester City-mittfältaren Filippa Angeldahl är skeptisk till dessa metoder och tror att jetlag är oundvikligt. Laget har tidigare erfarenhet av jetlag från en resa till Australien.

TTELA fördjupade 11 juli

Etiska frågor uppstår när robotar och AI övervägs för sjuksköterskeroller

Nya framsteg inom robotik och AI har väckt frågor om intelligenta maskiner kan anses vara ´mänskliga´. En studie av biträdande professor Tomohide Ibuki och hans team undersöker om robotar och AI kan anförtros med sjuksköterskeuppgifter, som kräver empati och meningsfulla kopplingar till patienter. Forskarna undersökte om robotar och AI kan replikera egenskaper som tillskrivs mänskliga sjuksköterskor, som förespråkande, ansvar, samarbete och omsorg. Forskarna uttryckte också oro över att hålla robotar ansvariga för sina handlingar och de potentiella konsekvenserna för patientsäkerheten.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 10 juli

Etiska frågor kring användning av AI och robotar inom sjukvården

Införandet av AI-drivna robotar kan hjälpa till att lösa bristen på sjuksköterskor, men det väcker också flera etiska frågor. Professor Tomohide Ibuki från Tokyo University of Science, tillsammans med medicinsk etikforskare Dr. Eisuke Nakazawa från University of Tokyo och sjuksköterskeforskare Dr. Ai Ibuki från Kyoritsu Women´s University, har undersökt om robotar och AI kan anförtros med sjuksköterskeuppgifter. Forskarna ifrågasatte AI: s förmåga att verkligen förstå och sympatisera med patienters värderingar och att effektivt navigera i mänskliga relationer som medlare. De uttryckte också oro över att hålla robotar ansvariga för sina handlingar.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade 10 juli

Rysslands invasion har orsakat skador för 1 biljon dollar i Ukraina. Teknik kommer att vara i centrum för Ukrainas återhämtning från kriget. Landet har visat otrolig motståndskraft och innovation för att segra på slagfältet och omforma hur regeringar fungerar och krig utkämpas. Trots förödelsen i städer som Irpin, där byggnader har förstörts och landminor fortfarande är ett problem, har människor som Borys Yefimenko börjat återuppbygga sina liv och företag. Tekniksektorn har spelat en avgörande roll i krigsinsatsen och kommer att vara central i återuppbyggnaden.

Wired fördjupade 10 juli

Använd AI-chattbotar som ChatGPT och Bard för att planera din nästa resa

Resenärer använder allt mer artificiell intelligens (AI) chattbotar som ChatGPT och Bard för att planera sina resor. Dessa tjänster fungerar som gratis, tillgängliga resebyråer. Alpa Patel, en resenär baserad i New York, använde ChatGPT för att planera en familjeresa till Edinburgh, Skottland. Patel hittade att AI-chattbotar kunde anpassa rekommendationer baserat på hennes specifika behov och preferenser. Steven Kreimendahl, medgrundare av bloggen Travel to Blank, använde också ChatGPT för att planera en resa till Japan, och uppskattade att kunna mata in detaljerade preferenser för att få skräddarsydda rekommendationer.

Direktlänk Dela The Plain Dealer fördjupade 9 juli

Ryska fäktare som motsätter sig landets invasion av Ukraina orsakar dramatik

Några ryska fäktare har lämnat sitt hemland på grund av dess invasion av Ukraina, vilket har skapat stora rubriker. Tre av dem har nu fått tillåtelse att tävla som neutrala atleter i de amerikanska sommarmästerskapen. En av dessa fäktare, Konstantin Lokhanov, är före detta svärson till presidenten för Rysslands olympiska kommitté och före detta make till en dubbel olympisk guldmedaljör i fäktning. Efter att ha vunnit i Phoenix poserade Lokhanov med en ukrainsk fäktare medan de båda höll en ukrainsk flagga i en utmanande uppvisning av stöd. Lokhanov har sagt att han inte längre kan leva i ett land som dödar oskyldiga ukrainare.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juli

Yuji Naka, skaparen av Sonic, dömd för insiderhandel

Yuji Naka, den japanska videospelskaparen bakom Sonic, har dömts till villkorlig fängelse för två insiderhandelsbrott. Naka dömdes den 7 juli av Tokyos distriktsdomstol till två och ett halvt års fängelse, med en fyraårig prövotid, för två insiderhandelsbrott. Han bröt mot den japanska lagen om utbyte och finansiella instrument, vilket gör det olagligt att köpa aktier baserat på företags konfidentiella information. Naka, 57, dömdes också att betala en böter på 2 miljoner yen (över 12 000 euro) för brotten, plus ´ytterligare straff´ på 171 miljoner yen (över en miljon euro) för hans ´brist på ånger´.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 7 juli

Ukrainas frivilliga insamlingskedja stöder landets väpnade styrkor

Ukraina har utvecklat en omfattande frivillig kedja av insamlare, ´tangentbordskrigare´ och förare för att förse landets väpnade styrkor med allt från drönare till stridsmedicin. Evgen Vorobiov, en tidigare advokat, köper medicinska förnödenheter i bulk från Amazon och använder sin juridiska expertis för att snabbt få dem över gränsen från Polen till Ukraina. Hans kunskap om det ukrainska byråkratiska systemet har gjort honom till en centralpunkt för andra givare. Han har byggt upp en kraftfull insamlingsverksamhet på sociala medier och skapat starka relationer med militära enheter. Insamlingar på sociala medier har hjälpt till att finansiera allt från mat till medicinska förnödenheter och mobila artilleripjäser.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 6 juli

De bästa prenumerationsboxarna för snacks

I artikeln presenteras olika prenumerationsboxar för snacks. Bland de bästa boxarna nämns Universal Yums Snack Box som bästa totala val, Carnivore Club Snack Box för köttälskare, MunchPak Snack Box för anpassade mängder, TokyoTreat Snack Box som bästa japanska box och Bokksu Snack Box för älskare av japanska snacks. Munch Addict Snack Box nämns som det billigaste alternativet. Andra bra alternativ inkluderar Umamicart, SnackCrate, Japan Candy Box och ZenPop. Mantry, CareCrate, VeganCuts och KetoKrate rekommenderas dock inte.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 5 juli

Proteinet Klotho kan förbättra kognitiv funktion hos äldre

En studie publicerad i Nature Aging visar att en enstaka injektion av proteinet klotho ledde till blygsamma förbättringar i kognitiv funktion hos äldre apor, och att effekterna varade i två veckor. Forskare vid Yale och University of California, San Francisco tror att proteinet representerar en lovande väg för forskning om föryngring av hjärnfunktion hos äldre vuxna. Klotho-produktionen minskar naturligt med åldern, men vissa människor har mer av det än andra. Enligt forskning verkar det som att mer av proteinet medför hälsomässiga fördelar.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 5 juli

NBCUniversal utökar One Platform globalt genom internationella partners

NBCUniversal planerar att expandera sitt One Platform-reklam, teknik, data och mätningssystem ytterligare på globala marknader genom en allians med internationella sändnings- och teknikpartners. Internationella partners inkluderar Atresmedia från Spanien, Bell Media från Kanada, Channel 4 från Storbritannien, Mediaset från Italien, Seven West Media från Australien, Sky Media från Storbritannien, Italien och Tyskland, och Talpa från Nederländerna, TF1 Pub från Frankrike, Japans Tokyo Broadcasting Systems och Omnicom Media Group. One Platform Global kommer att vara i drift från oktober.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 20 juni

WordPress lanserar Jetpack AI för att skapa och översätta blogginlägg

WordPress, världens ledande plattform för innehållshantering, har presenterat en ny funktion kallad Jetpack AI. Denna artificiella intelligens (AI) kan skriva blogginlägg, skapa rubriker och översätta innehåll till olika språk. Den nya funktionen är integrerad som ett block i redigeraren och kan också installeras som en plugin när en webbplats är värd på en annan plattform. Jetpack AI kan skapa en mängd olika innehåll på begäran och hjälpa till att korrigera stavning och grammatik. Det finns dock oro för kvaliteten och noggrannheten i det innehåll som AI genererar. WordPress planerar att implementera fler AI-funktioner i framtiden, men det är för närvarande oklart om användningen av Jetpack AI kommer att bli avgiftsbelagd.

Direktlänk Dela Basic Tutorials fördjupade 8 juni

Google lägger till nya sökförbättringar för helgdagarna

Google introducerar nya sökförbättringar för att hjälpa företag att maximera intresset under den höga shoppingperioden och underlätta för människor att ta sig runt och maximera sina kommande resor. Bland dessa förbättringar finns nya AR-shoppingelement, som en smink-simulator för foundation, och en AR-sneaker-shoppingupplevelse som låter användare se skor i 360 grader. Google lägger också till två nya sökelement för att hjälpa användare att hitta sina favoritlivsmedel och utökar Live View i Maps för att göra det enklare att ta sig runt under helgdagarna.

Direktlänk Dela Social Media Today fördjupade 3 juni

Nvidia och andra AI-aktier faller efter kraftig rally

Nvidia Corp:s aktier sjönk med 5,7% på onsdagen, det största fallet sedan 30 januari, efter att ha nått en marknadsvärdering på 1 biljon dollar tidigare under veckan. Företagets aktie har ökat med över 250% sedan oktober, vilket gav investerare en attraktiv möjlighet att realisera vinster. Även AI-programvaruföretaget C3.ai Inc. föll med 9% efter en besvikande försäljningsprognos. På Wall Street har AI varit i fokus under året, med Nvidias starka intäktsprognos som bränsle för den frenetiska rallyn. Men höga värderingar kan vara en anledning till försiktighet inom den fortfarande unga industrin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

Worldcoin samlar in $115 miljoner för att skapa världens största och mest inkluderande ID- och finansnätverk

Tools for Humanity, medgrundat av OpenAI:s VD Sam Altman, har samlat in $115 miljoner för kryptovalutaprojektet Worldcoin. Projektet utvecklar en teknik som skannar användares ögon för att fastställa en individs unika personlighet och skapa ett så kallat ´World ID´. Finansieringen kommer från Blockchain Capital, Andreessen Horowitz:s kryptofond, Bain Capital Crypto och Distributed Global. Worldcoin erbjuder en app för iOS och Android som låter användare skapa ett konto och få tillgång till en digital plånbok kopplad till Worldcoin, Bitcoin, Ethereum och andra digitala och traditionella valutor.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 26 maj

AI-system för realtidsdiagnostik av esofaguscancer inte icke-underlägset läkare

I en ny studie utvärderades användbarheten av ett AI-system för realtidsdiagnostik av esofaguscancer (ESCC) i en klinisk miljö. Resultaten visade att AI-systemets icke-underlägsenhet jämfört med läkare vid realtidsdiagnostik av ESCC inte kunde bekräftas. Forskarna tror att detta kan bero på skillnader i bildkvalitet mellan de komprimerade bilderna som användes för att träna AI-systemet och de okomprimerade bilderna som användes i den kliniska studien. Dessutom var andelen ESCC i mållesionerna lägre än i tidigare studier, vilket kan ha bidragit till den lägre noggrannheten hos AI-systemet.

Direktlänk Dela BMC Gastroenterology fördjupade 25 maj

Nvidia-resultat driver AI-relaterade aktier uppåt globalt

Nvidia Corp. rapporterade resultat som visar att kunderna köper stora mängder av kretsar som används i artificiell intelligens (AI) och skickade aktier knutna till tekniken på en global uppgång. Nvidia steg så mycket som 29% på New York-börsen, medan rivalen Advanced Micro Devices Inc. ökade med 10%. Utsikterna visar att Nvidia gynnas ännu mer av AI-boomen än vad man tidigare trott, vilket hjälper företaget att hantera en bredare avmattning i teknikutgifterna. Även företagets leverantörer drar nytta av detta. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., som tillverkar Nvidias kretsar, steg så mycket som 3,8% i Taipei. Utrustningsleverantören Advantest Corp. steg 20% till en rekordhög nivå i Tokyo, medan minneskretstillverkaren SK Hynix Inc. ökade med 6,8% i Seoul.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 maj

Maskininlärning används för att designa molekyler och reaktionsvägar

Forskare i Japan har utvecklat en maskininlärningsprocess för att samtidigt designa nya molekyler och föreslå kemiska reaktioner för att skapa dem. Teamet vid Institute of Statistical Mathematics (ISM) i Tokyo publicerade sina resultat i tidskriften Science and Technology of Advanced Materials: Methods. Processen använder en statistisk metod som heter Bayesiansk inferens för att arbeta med en stor mängd data om olika alternativ för utgångsmaterial och reaktionsvägar. AI ger förslag medan människor bestämmer vilket som är bäst.

Direktlänk Dela Asia Corporate News Network fördjupade 24 maj

Amerikanska företag dominerar AI-racet medan Kina kämpar för att hänga med

Artificiell intelligens (AI) är den senaste stridsfronten för amerikanska och kinesiska företag när de kämpar för att dominera den störande tekniken. Tävlingen är troligen fortfarande i sina inledande skeden, men tidiga tecken tyder på att amerikanska företag kan vara i fördel. Investerare är mer entusiastiska över amerikanska företag som leder AI-utvecklingen, som Microsoft, Google och Apple, än sina kinesiska rivaler. Det antyder att amerikanska teknikaktier är i en starkare position att dra nytta av det ökade intresset för den nya tekniken, enligt en analytikeranteckning från investeringsföretaget Wedbush. AI-racet är ett ´starkt USA-dominerat tema för nu´, skrev Wedbushs verkställande direktör och teknikanalytiker Dan Ives i anteckningen. Kinesiska företag kämpar också för att utveckla bättre AI, men investerarintresset har varit mer dämpat. Trots Kinas resurser har landets tidiga försök att kommersialisera AI inte imponerat på investerare. Stränga datasekretess- och censurkrav har hämmat forskningen i Kina, vilket kan sätta landets AI på en nackdel jämfört med utländska rivaler.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 20 maj

HPE bygger nästa generations superdator för Tokyo Tech

Hewlett Packard Enterprise (HPE) har valts av Tokyo Institute of Technology (Tokyo Tech) Global Scientific Information and Computing Center (GSIC) för att bygga nästa generations superdator, TSUBAME4.0. Superdatorn kommer att användas för att påskynda AI-drivna vetenskapliga upptäckter inom medicin, materialvetenskap, klimatforskning och turbulens i stadsmiljöer. TSUBAME4.0 kommer att vara fullt funktionsduglig våren 2024 och kommer att leverera 20 gånger mer accelererad beräkningsprestanda än sin föregångare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 maj

Pusselspel Humanity utmanar spelare med emotionell inverkan

Det japanska pusselspelet Humanity har skapats av det prisbelönta studion tha ltd. och Enhance. Spelet utmanar spelare att leda en ständigt växande massa människor mot ljuset genom en serie självständiga nivåer. Detta skapar en emotionell inverkan på spelaren, med känslor som glädje, häpnad och till och med rädsla. Spelet har utvecklats under sex år och släpps den 16 maj för PC, PlayStation 4, PlayStation 5, PSVR och PSVR 2.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 16 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare