» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 225 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Tyskland är ett land i Centraleuropa och är Europas största ekonomi. Det är känt för sin rika historia, kultur och vetenskapliga bidrag. Tyskland är en federal republik bestående av 16 delstater. Huvudstaden är Berlin och landet har cirka 83 miljoner invånare. Tyskland gränsar till Danmark, Polen, Tjeckien, Österrike, Schweiz, Frankrike, Luxemburg, Belgien och Nederländerna. Landet är känt för sina vackra landskap, slott, kyrkor och historiska städer. Tyskland har också en stark industri, med världsledande företag inom bilindustri, kemisk industri och tekniksektorn. Tyska är det officiella språket.

Senaste nytt kring Tyskland

EU:s AI-lagstiftning står inför avgörande stund

EU:s lagstiftning om artificiell intelligens (AI), som anses vara den första i sitt slag i världen, står inför en avgörande stund när förhandlare försöker slå fast de sista detaljerna. Processen har körts fast på grund av en sista minuten-strid om hur man ska styra system som ligger till grund för generell AI, som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard chatbot. Stora teknikföretag lobbar mot vad de ser som överreglering som kväver innovation, medan europeiska lagstiftare vill ha extra skydd för de banbrytande AI-system som dessa företag utvecklar. Under tiden har USA, Storbritannien, Kina och globala koalitioner som G7 gått med i kapplöpningen om att skapa skyddsräcken för den snabbt utvecklande tekniken.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade i förrgår

Intelligensrapport om marknaden för AI-drivna bildgenereringsverktyg utförd

En intelligensrapport om marknaden för AI-drivna bildgenereringsverktyg har utförts för att studera relevant och värdefull information. Rapporten tar hänsyn till både befintliga toppspelare och kommande konkurrenter. Företagsstrategier för nyckelspelare och nya marknadsindustrier studeras i detalj. Rapporten delar också SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Den ger också marknadsinformation när det gäller utveckling och dess kapaciteter. Forskningsrapporten sträcker sig från de breda konturerna av AI-drivna bildgenereringsverktygsmarknaden till delikata strukturer, klassificeringar och applikationer.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade i förrgår

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

EU-lagstiftare kan inte komma överens om reglering av AI-system

Teknikledare deltar i ett möte om generativ AI (Artificiell Intelligens) i San Francisco, som försöker positionera sig som ´AI-huvudstaden i världen´. EU-lagstiftare kan inte komma överens om hur system som ChatGPT ska regleras, vilket hotar banbrytande lagstiftning som syftar till att hålla AI i schack. Förhandlare möts på fredag för avgörande diskussioner inför slutliga samtal planerade till den 6 december. ´Foundation models´ eller generativ AI har blivit det största hindret i samtalen om EU:s föreslagna AI-akt. Om de inte kan komma överens riskerar akten att skrotas på grund av tidsbrist före de europeiska parlamentsvalen nästa år. Största utmaningen för att få till ett avtal har kommit från Frankrike, Tyskland och Italien, som föredrar att tillverkare av generativ AI-modeller självreglerar istället för att ha hårda regler. Andra pågående problem i samtalen inkluderar definition av AI, bedömning av grundläggande rättigheters inverkan, undantag för brottsbekämpning och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 1 december

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 1 december

EU:s AI-lag riskerar att försenas

EU:s AI-lag, en omfattande uppsättning regler och bestämmelser för AI-system som tycks vara modellerade efter EU:s inflytelserika dataskyddsförordning GDPR, verkar vara på väg att stöta på problem. Lagförslaget har varit under arbete sedan 2017 och var nära att slutföras. Ursprungligen var planen att anta lagen före 2024 för att undvika att den skulle bli en valfråga under EU-valet 2024. Nu tycks dock antagandet av lagen bli försenat. Tre av EU:s största medlemsländer - Frankrike, Italien och Tyskland - har uttryckt oro över lagen och vill ändra delar av den innan de godkänner den. Det finns flera konkurrerande politiska preferenser mellan den ursprungliga utkastet från Europeiska kommissionen, förslag från Europaparlamentet och förslag från de tre nyckelmedlemsstaterna.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 1 december

Diskussioner om artificiell intelligens ökar, särskilt inom professionella tjänster

Enligt en rapport från LinkedIn har diskussioner om artificiell intelligens (AI) ökat med 70% under det senaste året. Diskussionerna drivs mestadels av män (58%) men kvinnor är inte ointresserade och står för 31% av diskussionerna. Millennials leder diskussionerna om AI (45%), följt av generation Z (26%) och generation X (21%). Den bransch som pratar mest om AI är inte teknik, utan professionella tjänster (29%), med teknik på andra plats (17%). Mellan december 2022 och september 2023 ökade visningarna för AI-relaterade jobb med 12% över sju stora ekonomier, och ansökningar till jobb där AI används ökade med 11%. Jobb som nämner AI har sett en tillväxt på 17% över de senaste två åren.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 30 november

Nederländsk cykelvänlig AI-verktyg lanseras för att göra städer mer levande

Nederländernas turist- och konferensstyrelse (NBTC) har lanserat ett initiativ som syftar till att hjälpa alla att föreställa sig hur deras städer skulle kunna se ut med mer grönska, blommor och cyklar. Det nya verktyget Cykel Livsstil AI kan omvandla vilken gata eller stadsdel som helst till att vara mer levande och cykelvänlig. Verktyget kombinerar artificiell intelligens (AI), Google Street View och kunskap från nederländska cykelexperter för att visuellt återskapa offentliga platser till en grön, säker och cykelvänlig miljö.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 november

Microsofts Paint inför AI-funktion för bildskapande

Microsoft har integrerat maskininlärning i sina programvaruprodukter och nu kommer Paint att låta dig bli en Picasso med sitt generativa AI-system, Cocreator. Med bara några klick kan du skapa spektakulära landskap, stjärnfält och anatomiskt inkorrekta händer och fötter. Cocreator, en ny funktion i Paint, drivs av den molnbaserade Azure DALL-E-tjänsten. Användare startar med 50 krediter och använder en av dem för varje bild de gör. Cocreator är fortfarande en förhandsgranskning, så vissa begränsningar kan förväntas. Funktionen är endast tillgänglig i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 29 november

Före detta Apple-anställd använder AI för att förbättra batteriteknologi

En tidigare Apple-anställd som arbetade som AI-forskare i cirka sex år har satt ihop ett team av kvalificerade personal för att skjuta på gränserna för batteriteknologi. Alla dessa individer är för närvarande stationerade på Northvolt, ett svenskt företag som specialiserat sig på att utveckla och tillverka batterier. Den tidigare AI-forskaren tror att man genom att utnyttja AI:s kapacitet kan driva utvecklingsbarriären mycket snabbare samtidigt som man frigör tid för andra viktiga uppgifter. Northvolt är för närvarande Europas enda stora batteritillverkare och har expanderat sina verksamheter i Sverige och bygger också fabriker i Tyskland och Kanada.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 29 november

Forskare utvecklar djupinlärningsnätverk för att förbättra väderprognoser

Forskare från Chengdu University of Information Technology och China Meteorological Administration har utvecklat ett transformerbaserat neuralt nätverk, kallat TaNet, som bearbetar infraröda observationer från en vädersatellit för att ge nära realtids temperaturer. TaNet presterade bättre än andra maskininlärningsbaserade metoder och etablerade icke-maskininlärningsbaserade modeller under testning. TaNet använder data från den kinesiska satelliten FengYun-4A (FY-4A) för att rekonstruera lufttemperaturer 2 meter ovanför marken.

Direktlänk Dela Institute of Electrical and Electronics Engineers fördjupade 28 november

AI-chattboten ChatGPT överträffar gymnasieelever i uppsatsskrivning, enligt studie

AI-verktyget ChatGPT har jämförts med gymnasieelever i en studie utförd av forskare vid Passaus universitet. I studien jämfördes kvaliteten på uppsatser skrivna av elever med innehåll genererat av språkmodellen ChatGPT. Det visade sig att AI-chattboten presterade bättre än eleverna enligt alla kriterier, särskilt när det gällde språkbehärskning. Trots att version 3.5 misslyckades med det tyska gymnasieprovet, det bayerska Abitur, gjorde efterföljaren, version 4, stora framsteg och fick nästan sex månader senare ett solitt betyg. Studien föreslår att skolor inte bör ignorera potentialen hos dessa nya AI-verktyg. Forskarna betonade också vikten av att förbereda lärare för utmaningarna och möjligheterna som presenteras av den ökande tillgängligheten av AI-modeller.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 28 november

Över ett dussin länder undertecknar avtal om AI-säkerhet

Mer än 18 länder, inklusive USA, har undertecknat det som beskrivs som det första detaljerade internationella avtalet om att skydda artificiell intelligens (AI) från skadliga aktörer. Länderna kom överens om att företag som designar och använder AI bör göra det på ett sätt som skyddar kunder och allmänheten från missbruk. Även om löftet inte är bindande, sa Jen Easterly, chef för USAs myndighet för cybersäkerhet och infrastruktursäkerhet, att det är viktigt att så många länder skriver under ett dokument som prioriterar säkerhet när det gäller AI. Nyheten kommer en vecka efter att Tyskland, Frankrike och Italien kom överens om hur AI bör regleras.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 november

Internationell överenskommelse om säkerhetsåtgärder för artificiell intelligens

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har presenterat den första detaljerade internationella överenskommelsen om att hålla artificiell intelligens (AI) säker från skadliga aktörer. I ett 20-sidigt dokument som offentliggjordes på söndagen, kom de 18 länderna överens om att företag som designar och använder AI behöver utveckla och implementera den på ett sätt som skyddar kunder och allmänheten från missbruk. Överenskommelsen är icke-bindande och innehåller mestadels allmänna rekommendationer, som att övervaka AI-system för missbruk, skydda data från manipulering och granska programvaruleverantörer.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 november

Studie visar att ChatGPT skriver bättre skoluppsatser än studenter

En forskargrupp från Passaus universitet har jämfört kvaliteten på innehåll genererat av maskiner med uppsatser skrivna av gymnasieelever. Resultatet visar att AI-baserade chatboten presterade bättre över alla kriterier, särskilt när det gällde språkbehärskning. Språkmodellen ChatGPT gör enorma framsteg. Version 4 fick ett fast betyg på 2, nästan sex månader efter att version 3.5 hade misslyckats med det bayerska Abitur. Forskarna experimenterade också med de två språkmodellversionerna och kom fram till att maskinen skriver bättre engelska uppsatser.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 27 november

Internationellt avtal undertecknat för att stärka cybersäkerheten för AI

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har undertecknat ett avtal för att stärka cybersäkerheten för artificiell intelligens (AI). Avtalet, undertecknat på söndag, beskrivs som det första detaljerade internationella avtalet om hur man ska hålla AI säkert från skadliga aktörer. Avtalet uppmanar företag att skapa AI-system som är ”säkra från början”. USA:s Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) och Storbritanniens National Cyber Security Centre (NCSC) har publicerat ”nya riktlinjer för säker AI-systemutveckling”.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 27 november

USA:s långväntade reglering av artificiell intelligens: Har de missat sin chans?

USA:s Vita hus har tillkännagivit en verkställande order för säker, trygg och pålitlig artificiell intelligens (AI). Order kräver att företag informerar den federala regeringen om alla modeller som utgör en allvarlig risk för nationell säkerhet och stöder användningen av AI för cybersäkerhet. Den syftar också till att skydda amerikaner från AI-möjliggjord bedrägeri genom användning av AI-upptäckningsverktyg. Trots detta ser branschexperter EU:s AI-lag som två år före och USA:s reglering av AI som bara början.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 27 november

18 länder presenterar överenskommelse för att hålla AI säker

USA, Storbritannien och ytterligare sexton länder presenterade på söndagen det som en högt uppsatt amerikansk tjänsteman beskriver som den första detaljerade internationella överenskommelsen om hur man ska hålla artificiell intelligens (AI) säker från skadliga aktörer. Enligt överenskommelsen bör företag utveckla AI-system som är ´säkra från design´. Avtalet innehåller mestadels allmänna rekommendationer, som att övervaka AI-system för missbruk, skydda data från manipulering och granska mjukvaruleverantörer. Bland de 18 länder som undertecknat de nya riktlinjerna finns Tyskland, Italien, Tjeckien, Estland, Polen, Australien, Chile, Israel, Nigeria och Singapore.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 november

Tysk fotograf stämmer AI-organisation för upphovsrättsintrång

Den tyska fotografen Robert Kneschke har stämt organisationen LAION för upphovsrättsintrång efter att de utan tillstånd använt hans bilder i en stor databas för att träna generativ AI. Svenska Tecknares ordförande, Josefine Engström, uttrycker oro över att AI-företag kommersialiserar tekniken utan att de ekonomiska framgångarna når upphovspersonerna. LAION hävdar dock att de har rätt att använda Kneschkes bilder, i enlighet med upphovsrättsliga undantag. Svenska tecknare tror att det här blir relevant även för Sverige eftersom den tyska domstolen antagligen kommer att behöva rådfråga EU-domstolen i målet.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 25 november

Tyskt rättsfall kan påverka användningen av upphovsrättsskyddat material i AI-träning

Ett tyskt rättsfall kan bli avgörande för hur upphovsrättsskyddat material får användas i AI-träning. Frågan har uppkommit efter att den tyska fotografen Robert Kneschke stämt organisationen Laion, som levererar data till AI-företaget Stability AI, för att ha använt hans bilder utan tillstånd. Laion hänvisar till undantag i den europeiska upphovsrättslagen gällande text- och datautvinning. Juristen Amanda Ghanbari Lundberg, från Svenska Tecknare, menar att fallet kan få stor påverkan i Sverige, då EU:s upphovsrättslagar skiljer sig från USA:s. Rättsfallet tas upp i domstol i april 2024.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 24 november

Företag och teknikgrupper varnar EU för överreglering av AI

Affärs- och teknikgrupper varnade på torsdagen Europeiska unionen mot att överreglera AI-system, kända som grundmodeller, i kommande AI-regler, eftersom detta kan döda nystartade företag eller driva ut dem ur regionen. Denna begäran kom när EU-länder och EU-lagstiftare går in i den sista sträckan av förhandlingar om regler som kan bli riktmärke för andra länder. Bland de största tvistefrågorna finns grundmodeller, såsom OpenAI´s ChatGPT, som är AI-system som tränas på stora datamängder, med förmågan att lära sig av nya data för att utföra en mängd olika uppgifter. Företagen avvisade också krav från kreativa industrier att AI-reglerna ska ta itu med upphovsrättsfrågor.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

Om Martin Brinkmann, grundare av Ghacks Technology News

Martin Brinkmann är en journalist från Tyskland som grundade Ghacks Technology News 2005. Han brinner för allt som har med teknik att göra och känner till internet och datorer som sin egen handflata. Du kan följa Martin på Facebook eller Twitter, och läsa hans veckovisa tekniknyhetsbrev på Substack.

Direktlänk Dela gHacks Technology News fördjupade 23 november

Primetals Technologies implementerar AI-lösning för att upptäcka tvärsprickor

Primetals Technologies har implementerat en digital assistent för att upptäcka tvärsprickor på thyssenkrupp Hohenlimburgs medelbreda varmvalsverk i Hagen, Tyskland. Denna digitala assistent är Primetals Technologies första datorvision-baserade lösning designad för detta specifika ändamål. De viktigaste fördelarna för thyssenkrupp är en minskning av driftstopp och slitage relaterat till valsarna i det varma valsverket. En kamera på utgångssidan av grovvalsverket ger den digitala assistenten en live videostream. Med hjälp av en maskinlärningsmodell, som representerar teknik drivs av artificiell intelligens, bearbetar assistenten strömmen och kontrollerar sprickor. När assistenten upptäcker en spricka, varnar den operatörerna omedelbart. Dessutom överförs informationen till kundens intelligenta affärsautomationssystem för vidare analys.

Direktlänk Dela WebWire fördjupade 23 november

AI och spel kan forma framtidens utbildning, säger VD för Wegesrand

Thorsten Unger, VD för tyska Wegesrand, tror att AI kan bidra till att göra utbildning mer engagerande och effektiv. Wegesrand, som specialiserar sig på ´serious games´ och ´gamification´, nyligen förvärvades av svenska edyoutec. Unger och hans team arbetar på att utveckla digitala pedagogiska verktyg som kan förbättra lärande. De jobbar bland annat med ett matematikspel för barn med dyskalkyli och en utbildningsplattform för lokförare. I framtiden planerar de att expandera till den skandinaviska och europeiska edtech-marknaden.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 22 november

Maskininlärningschip Marknad förväntas nå $8,272 miljoner år 2022

Enligt en ny rapport förväntas den globala marknaden för maskininlärningschip nå $8,272 miljoner år 2022, från $4,495 miljoner år 2015, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,4% från 2016 till 2022. Maskininlärningschip är en typ av multiprocessorsystem som möjliggör maskinell intelligens utan att vara explicit programmerad. Dessa chip möjliggör funktioner som inlärning, resonemang och självkorrigering. Rapporten belyser också hur COVID-19 har påverkat olika regioner och stora länder och hur det kommer att påverka branschens framtida tillväxt.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 22 november

Maskininlärningsmarknaden förväntas nå 225,91 miljarder USD 2030

Den globala marknaden för maskininlärning värderades till 19,20 miljarder USD 2022 och förväntas nå 225,91 miljarder USD 2030, med en årlig tillväxttakt på 36,2% under prognosperioden, enligt en rapport från Fortune Business Insights. Maskininlärning (ML) är ett verktyg för dataanalys som tränar datorer att lära sig från algoritmer och data och imitera mänskligt lärande. ML är en delmängd av artificiell intelligens (AI), och AI- och ML-tekniker implementeras i stor skala inom olika slutanvändningsindustrier, inklusive hälsovård, bilindustri, detaljhandel och tillverkning.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 november

Tekniknyheter: OpenAI utökar ChatGPT, Sam Altman kan återvända till OpenAI, Bing använder GPT-4, EU överens om AI-reglering, Binance VD avgår

1) OpenAI har meddelat att ChatGPT:s röstfunktion nu kommer att utökas till alla användare. Tidigare var ChatGPT:s röstfunktion endast tillgänglig för plusprenumerationsanvändare. 2) OpenAI:s styrelse förhandlar med Sam Altman om hans möjliga återkomst till företaget. Om allt går bra kan Altman återvända som företagets VD redan i slutet av veckan. 3) Microsofts sökmotor Bing kommer snart att använda OpenAI:s senaste stora språkmodell, GPT-4, för att generera AI-genererade bildtexter och söksnuttar för varje enskild webbsida. 4) Tyskland, Frankrike och Italien har nått en betydande överenskommelse om hur AI behöver regleras i framtiden inom EU:s territorium. 5) Binance VD Changpeng Zhao har erkänt sig skyldig i penningtvättsfallet i USA. Som en del av avtalet med den amerikanska domstolen kommer Zhao att avgå som Binance VD och ordförande med omedelbar verkan. Binance har också gått med på att betala en böter på 4,3 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 22 november

Brittiska företagsledare känner press att investera i generativ AI

Enligt forskning från Ernst & Young känner brittiska företagsledare press på att snabba på investeringar i generativ AI, trots en överskott av potentiellt dåliga råd som försvårar beslutsfattandet. En undersökning av KPMG bland 150 brittiska VD:ar visar att 71% ser generativ AI som en topprioritet för investeringar, trots pågående ekonomisk osäkerhet och brist på regulatoriska eller etiska AI-ramverk. EY:s undersökning visade att 74% av brittiska VD:ar känner behovet att agera beslutsamt på generativ AI för att förhindra att konkurrenter får övertaget. Totalt sett har 99% av brittiska VD:ar gjort eller planerar att göra ´betydande kapitalinvesteringar´ i generativ AI under de närmaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 21 november

Stora europeiska ekonomier motsätter sig AI-reglering

Frankrike, Tyskland och Italien motsätter sig reglering av de mest kraftfulla typerna av artificiell intelligens (AI), vilket kan påverka EU:s banbrytande lag om AI. De tre länderna blockerar förhandlingar om en kontroversiell sektion i EU:s utkast till AI-lagstiftning för att inte hindra Europas egen utveckling av ´grundmodeller´, AI-infrastruktur som ligger till grund för stora språkmodeller som OpenAI:s GPT och Googles Bard. Regeringstjänstemän hävdar att stränga restriktioner för dessa nya modeller skulle skada EU:s egna mästare i kapplöpningen om att utnyttja AI-teknik. I ett gemensamt dokument föreslår de att självreglera grundmodeller genom företagens löften och uppförandekoder. Detta ställer dem mot europeiska lagstiftare som vill begränsa grundmodeller. Förhandlingarna om AI-lagen kan till och med komma att upphöra helt.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 20 november

Globala framsteg för att reglera AI: senaste stegen

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och stör regeringars försök att reglera tekniken. Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har tredubblat sin finansiering för ´AI Research Resource´ till 300 miljoner pund. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar regler och tre länder har kommit överens om hur AI bör regleras. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga brott. USA planerar att lansera ett AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 20 november

Artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik förväntas växa kraftigt

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik öka från 1,08 miljarder USD 2022 till 30,76 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,7%. Rapporten, publicerad av Polaris Market Research, ger en grundlig översikt över marknaden, inklusive aktuella industridata och framtida trender. Den täcker marknadens storlek, regional överblick, företagsprofiler, segmentanalys och prognos. Rapporten fokuserar på att analysera nyckeltrender på marknaden.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 november

Stora EU-länder pressar på för uppförandekoder i AI-regelboken

De tre största EU-länderna, Frankrike, Tyskland och Italien, pressar på för uppförandekoder utan initiala sanktionsregimer för grundmodeller snarare än föreskrivna skyldigheter i AI-regelboken, enligt ett icke-papper. AI-lagen är en flaggskeppslagstiftning för EU för att reglera artificiell intelligens baserat på dess kapacitet att orsaka skada. Förhandlingarna om världens första heltäckande AI-lag har störts av uppkomsten av ChatGPT, en mångsidig typ av AI-system. Frankrike, som fick stöd från Tyskland och Italien, motsatte sig reglering av grundmodeller. De tre länderna argumenterar för att reglera allmänna AI-system som kan vara tillgängliga för specifika tillämpningar snarare än grundmodeller.

Direktlänk Dela Euractiv fördjupade 19 november

Debatt om hur ChatGPT kommer att påverka sysselsättningen har blossat upp på kinesiska internet. Många oroar sig för att AI-verktyget kommer att ersätta nyhetsredigeringsindustrin. Amerikanska tekniknyhetsföretaget CNET har använt AI för att skriva finansiella rapporter sedan november förra året, och den tyska förlagsjätten Axel Springer meddelade nyligen att AI-verktyg som ChatGPT snart kommer att vara bättre på att sammanställa information än mänskliga journalister. Trots detta menar artikelförfattaren att ChatGPT inte är en fullgod ersättare, då det bland annat har svårt att förstå och tolka information.

Medium fördjupade 19 november

Tyskland, Frankrike och Italien överens om reglering av artificiell intelligens

Tyskland, Frankrike och Italien har enats om hur artificiell intelligens (AI) ska regleras i framtiden, enligt ett gemensamt dokument. De tre regeringarna förespråkar bindande frivilliga åtaganden för både stora och små AI-leverantörer inom EU. Europeiska kommissionen, Europaparlamentet och EU-rådet förhandlar för närvarande om hur blocket ska positionera sig inom detta nya område. I dokumentet anges att reglerna för uppförande och transparens bör vara bindande för alla. Om överträdelser av uppförandekoden identifieras efter en viss tid kan ett sanktionssystem upprättas.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 november

Kraftig ökning av global anställning av AI-specialister, enligt Deels rapport

Den globala HR-startupen Deel har i sin årsrapport om internationell anställning visat en betydande ökning av anställning av AI-specialister globalt. Rapporten visar att över 5 000 aktiva AI-relaterade kontrakt registrerades av över 2 100 företag fram till september 2023. Mellan september 2021 och 2023 ökade antalet AI-relaterade positioner som anställdes genom Deel med 60%, och antalet företag som anställde för AI, datavetenskap och systemingenjörsroller ökade med 59%. USA leder anställning för dessa roller, följt av Kanada, Storbritannien och Tyskland. Kanada leder dock i antalet AI-arbetare anställda, med Indien, Spanien, Tyskland och Storbritannien som kompletterar listan.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 17 november

Billionärinvesterare köper och säljer AI-aktier

I den senaste rundan av 13F-formulär har miljardärinvesterare visat intresse för artificiell intelligens (AI), men alla är inte ombord. På basis av 13F-formulär för kvartalet som slutade i september köpte miljardärer aktier i det populära AI-företaget Palantir Technologies, medan de sålde aktier i två andra företag. Sex miljardärer köpte aktier i Palantir, inklusive David Siegel och John Overdeck från Two Sigma Investments, Jim Simons från Renaissance Technologies, Philippe Laffont från Coatue Management, Israel Englander från Millennium Management och Jeff Yass från Susquehanna International. Palantir har förbättrat sin operativa prestanda och har fyra kvartal i rad med generellt accepterade redovisningsprinciper (GAAP) vinster. Palantirs tillväxt kommer främst från Gotham-plattformen, som hjälper regeringar att analysera data och planera uppdrag. Företagets framtid är dock starkt beroende av Foundry-plattformen, som strömlinjeformar stora mängder data för stora företag. Palantir har också ett betydande kassaflöde, med cirka 3,3 miljarder dollar i kassan, kassaequivalenter och amerikanska statskassor på balansräkningen. Fem miljardärer minskade dock sina andelar i molndataföretaget Snowflake under tredje kvartalet, inklusive Jeff Yass, David Siegel och John Overdeck, Jim Simons och Ken Griffin. Snowflakes tillväxtprospekt har minskat, vilket är den troligaste anledningen till att miljardärer har minskat sitt ägande. Dessutom sålde sex miljardärer aktier i halvledarjätten Intel under tredje kvartalet, inklusive Israel Englander, Jim Simons, Ken Griffin, Jeff Yass, David Tepper och Ken Fisher. Intels svaga operativa prestanda 2023 och dess sena inträde på AI-marknaden är troligen anledningen till försäljningen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 november

Generativ AI prioriteras av företagsledare för att förbättra kundservice

Ny forskning identifierar tre saker som varje ledare behöver veta och göra när de använder generativ AI för att förbättra kundtjänsten. IBM Institute for Business Value har identifierat att kundtjänsten har blivit VD:arnas främsta prioritet för generativ AI. 85% av cheferna säger att generativ AI kommer att interagera direkt med kunderna inom de närmaste två åren. Att testa generativ AI i kundtjänsten kan påskynda en framgångsrik implementering i hela företaget.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 16 november

AI-genererad konst skapar debatt kring upphovsrätt och kreativitet

AI-genererad konst har ökat i popularitet, vilket har lett till både entusiasm och kontrovers. Förespråkare hävdar att det vidgar definitionen av vad konst kan vara, medan kritiker anser att AI-producerad konst saknar kreativitet och konstnärligt djup. Det finns också oro över upphovsrättsintrång och att denna konstform kan devalvera mänsklig talang. Juridiska ramar utvecklas fortfarande för att hålla jämna steg med framstegen inom AI-teknologi. Det har väckt etiska frågor, särskilt kring ägandet av upphovsrätten till AI-genererad konst. Några organisationer har förbjudit användning av AI-genererad konst på grund av upphovsrättsbekymmer.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 15 november

Anställda använder AI-verktyg i hemlighet, enligt undersökningar

Många anställda använder generativa artificiella intelligensverktyg (GenAI), som ChatGPT, på arbetsplatsen utan sina chefer vetskap, enligt nyligen genomförda undersökningar. En undersökning från det San Francisco-baserade företaget Fishbowl visade att endast en tredjedel (32 procent) av de svarande som använder AI på jobbet gör det med sin chefs vetskap. Snaplogic, ett socialt karriärnätverk baserat i San Mateo, Kalifornien, rapporterade liknande resultat från en undersökning i september. Mer än två tredjedelar (67 procent) tror att AI sparar dem en till fem timmars arbete per vecka.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 15 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

NVIDIA GH200 markerar en ny era inom superdatorer för att ta itu med stora utmaningar inom materialvetenskap, klimatforskning, läkemedelsupptäckt och mer

Superdatorn JUPITER, som ägs av EuroHPC Joint Undertaking och är kontrakterad till Eviden och ParTec, kommer att drivas av NVIDIA Grace Hopper™ accelererad beräkningsarkitektur för att leverera extrem skalbar datorkraft för AI och simulering arbetsbelastningar. JUPITER, som är belägen på Forschungszentrum Jülich-anläggningen i Tyskland, byggs i samarbete med NVIDIA, ParTec, Eviden och SiPearl för att påskynda skapandet av grundläggande AI-modeller inom klimat- och väderforskning, materialvetenskap, läkemedelsupptäckt, industriell teknik och kvantberäkning. Installationen av JUPITER-systemet förväntas 2024.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 13 november

Nya superdatorer drivna av NVIDIAs GH200 Grace Hopper Superchip

Flertalet nya superdatorer för vetenskaplig databehandling kommer snart att tas i bruk, drivna av NVIDIAs banbrytande GH200 Grace Hopper Superchip för AI och högpresterande databehandling. Chippet gör det möjligt för forskare att ta sig an världens mest utmanande problem. NVIDIAs superchip kommer att användas i fler system världen över, bland annat från Dell Technologies, Eviden, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, QCT och Supermicro. GH200 används också i vetenskapliga superdatabehandlingscenter över hela världen, vilket representerar cirka 200 exaflops av AI-prestanda för att driva vetenskaplig innovation.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 13 november

AI-specialister drar in stora löner i dagens ´AI-guldfeber´

Föräldrar brukade säga till sina barn att gå in i juridik, bankverksamhet eller ´Big Four´ om de ville bli rika snabbt, men om de senaste 12 månaderna är något att gå efter kommer nästa generation av pengahungriga studenter att gå in i datavetenskap och maskininlärning. Doktorander tar idag hem löner på upp till 400 000 dollar direkt från universitetet, medan toppchefer tjänar väl över 1 miljon dollar - och fraktionella chefer kan dra in ännu mer. Detta enligt fyra specialistrekryterare inom AI, som bevittnat ett år av företagskaos sedan ChatGPT skickade teknikvärlden i spinn. Många toppchefer på stora företag hade glömt att AI var en sak när OpenAI släppte sin enormt populära chatbot förra november, enligt Veena Marr, digital och teknisk konsult på chefsrekryteringsföretaget Spencer Stuart. ´Jag tror att panik är rätt ord, runt: ´Herregud, har vi missat båten? Vad gör vi? Runt styrelsebordet pratade vi om AI för tre, fyra år sedan och nu har vi inte pratat om det på ett tag. Vad betyder detta för vår konkurrensfördel? Vad betyder detta för vår tillväxt?´ säger hon. Många företag försöker fortfarande lista ut vilken typ av talang de behöver, eftersom de alla vet att de behöver göra något med AI, men de är bara inte riktigt säkra på vad deras AI-strategi är. ´Det är en blandning mellan mycket spänning och mycket förvirring´, säger Andrea Splendiani, EMEA AI-rekryteringsledare för Egon Zehnder, ett globalt chefsrekryteringsföretag. ´Alla vet att de behöver ha AI som en topprioritet. Inte alla vet exakt vad det innebär, särskilt när det gäller talang.´ Vilken typ av AI-talang vill folk ha? Vilken typ av AI-talang du behöver beror mycket på vilken typ av organisation du är. Splendiani säger att större, mindre tekniska företag försöker anställa seniora AI-produktledare - personer som har arbetat på AI-inriktade företag och har erfarenhet av att bygga med modeller. ´Det är människor som förstår kostnaderna och begränsningarna för modeller. De känner till skillnaden mellan olika grundmodeller och de möjligheter som olika API:er erbjuder, och hur det kan förändras i framtiden´, säger han. Splendiani tillägger att de flesta företag inte behöver djupgående datavetenskapskunskaper inhouse, eftersom de flesta företags-AI-produkter inte kräver att en modell ska finjusteras (en tekniskt krävande process där en modell förbättras med hjälp av ytterligare data). Dessa mer tekniskt kvalificerade specialister inom maskininlärning - med relevanta doktorander eller erfarenheter från topp-AI-laboratorier - är mer efterfrågade från teknik- och AI-startups, enligt Sam Burman, global chef för AI-talang på chefsrekryteringsföretaget Heidrick & Struggles. ´De är de som kommer att vara mer proaktiva i rekryteringen av den talang som kommer ut från universitetet med en doktorsexamen eller en magisterexamen i AI, eftersom de kan koppla den talangen till sitt ekosystem mycket lättare´, berättar han för Sifted. Rekryterarna som talade med Sifted var överens om att det ännu inte har varit en stor spridning av efterfrågan på nya AI-roller som ´prompt engineer´ eller chef för AI, men Niall Wharton, biträdande direktör för datarekryteringsföretaget Xcede, säger att efterfrågan ökar för personer som är skickliga på att underhålla modeller när de väl är på plats. ´Företag behöver en erfaren LLM-professionell som kan skapa produkter från sina modeller, men viktigast av allt, underhålla dem´, säger han. ´De titlar som har kommit ut av det som verkligen viktiga har varit ML ops engineers... Det har skapat nya roller.´ Låt oss prata om några löjliga AI-löner Så hur mycket får alla dessa mycket sällsynta, mycket efterfrågade specialister betalt i dagens AI-guldfeber? Burman säger att det inte är ovanligt att doktorander från toppskolor i USA får löner på 400 000 dollar direkt från universitetet, medan motsvarigheten på denna sida av Atlanten ligger mellan 100 000-200 000 dollar. I Europa säger han att de bästa universiteten för att rekrytera AI-talang är Oxford, Cambridge, Imperial och UCL i Storbritannien, EPFL och ETH i Schweiz, TUM i Tyskland och universiteten Ecole Polytechnique och ENS i Frankrike. En investerare med erfarenhet av att arbeta nära personer som har arbetat på DeepMind, som bad om att få förbli anonym, berättar för Sifted att personer med erfarenhet från topp-AI-laboratorier nu rutinmässigt erbjuds löner på 800 000 dollar av rekryterare. När det gäller en mer senior nivå tjänar de högst betalda data-, analys- och AI-cheferna 2,6 miljoner dollar årligen i USA, jämfört med 1,25 miljoner dollar i Europa, enligt en ersättningsundersökning från 2023 utförd av Heidrick & Struggles. Lönesoldater Och det är inte ens det mesta du kan tjäna idag som en AI-specialist, eftersom många väljer att arbeta på en fraktionell, projektbaserad basis, för att dra in ännu mer pengar. ´Vi ser allt oftare [AI-specialister] fatta ett beslut att gå in i mer av en interimskarriär jämfört med en sorts nio-till-fem, permanent anställning. Det ger dem frihet att välja det AI-projekt de vill engagera sig i och, uppriktigt sagt, möjligheten att tjäna mer pengar´, säger Burman. ´Dessa projekt är normalt minst tre månader, men sedan får du slags ´SWAT team´-projekt där du har ett riktigt brådskande behov, och det är mer som ett sex veckors engagemang.´ Han tillägger att priserna för dessa brådskande, tidskänsliga projekt i princip är en ´öppen checkbok´ på grund av bristen på talang på marknaden. Alla rekryterare som Sifted talade med för denna artikel säger att, tillsammans med företagen de tjänar, rekryterare måste ständigt anpassa sig eftersom boomen i AI skapar nya dynamiker på talangmarknaden. Men med löner som dessa som flyger runt, och provisionen att starta, klagar ingen i branschen.

Direktlänk Dela Sifted fördjupade 13 november

Avancerad AI kan möjliggöra storskalig planering och arbetsplatsdemokrati

Avancerad artificiell intelligens (AI) kan möjliggöra storskalig planering och arbetsplatsdemokrati, vilket kan öppna vägen för en förstärkt planekonomi. Diskussionen om AI och artificiell generell intelligens (AGI) har nyligen rört sig från konsekvenserna för arbetsmarknaden till frågan om mänsklighetens potentiella undergång. Men ett perspektiv som har saknats är vad AGI innebär för möjligheten till en traditionell socialistisk ekonomi. AGI kan konstruera en ´vektor´ där alla potentiella konsumenter ingår, tillsammans med en uppskattning av deras preferenser och betalningsvilja. AI har förmåga att hantera stora mängder information, vilket kan leda till att länder som Kina tar ledningen i denna utveckling.

Direktlänk Dela Flamman fördjupade 12 november

Bio-Fachforum för ekologiska grönsaker och potatis samlar 250 handelsbesökare

Omkring 250 handelsbesökare från ekologiskt jordbruk, ekologisk handel och forskning samlades för 7:e gången i Visselhövede för Bio-Fachforum Gemüse und Kartoffeln (Ekologiska grönsaker och potatis expertforum). Nyckelämnen inkluderade klimatförändringar, vattenförsörjning, robotik och AI. Behovet av nya produktionsmöjligheter är större än någonsin efter de senaste årens kriser. Dessutom presenterade flera utställare produkter som biostimulanter, potatissorter och mer. Den ursprungligen tillkännagivna federala ministern Cem Özdemir fick ursäktas. Trots aktuella utvecklingar var deltagarna från hela Tyskland och Nederländerna positiva inför framtiden.

Direktlänk Dela FreshPlaza fördjupade 10 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

AI-rekrytering ökar globalt, enligt Deels rapport

Deels globala AI-rekryteringsrapport, baserad på data från företagets egna HR-plattform, visar att AI, mjukvaruutveckling och dataanalyspositioner ökade med 60% förra året. USA dominerar AI-rekryteringen, tätt följt av Kanada, Storbritannien och Tyskland. Tillväxten av AI-professionella leddes dock av Kanada, följt av Indien, Spanien, Tyskland och Storbritannien. USA söker allt mer AI-talang i Brasilien, Kanada och Argentina, medan Kanada och Storbritannien alltmer anställer AI-professionella från USA. Flest nya kontrakt tecknades i Tyskland (52% ökning), USA (44% ökning) och Storbritannien (41% ökning).

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 8 november

Globala Blockchain AI-marknaden beräknas nå 3 519,23 miljoner USD år 2032

Den globala Blockchain AI-marknaden beräknas uppgå till ett värde av 3 519,23 miljoner USD år 2032, enligt en aktuell analys av Emergen Research. AI använder Blockchain för att underlätta delning av data som används i flera modeller. En av drivkrafterna för Blockchain AI-marknaden är data monetisering. Både AI och avancerad Blockchain förväntas bli mer tillgängliga genom data monetisering. Teknikutvecklingen är dyr för företag, särskilt för de som inte äger datamängder. Marknaden är fortfarande i ett tidigt skede och tekniken kräver en högt kvalificerad arbetskraft.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 8 november

Aleph Alpha samlar in över 5,4 miljarder kronor för att utveckla sin AI

Tyska AI-startupen Aleph Alpha, konkurrent till amerikanska Open AI, har samlat in över 500 miljoner dollar, motsvarande över 5,4 miljarder kronor, i sin B-runda med kapitalanskaffning från företag som Bosch, SAP och Hewlett Packard Enterprise. Aleph Alpha planerar att investera pengarna i forskning kring företagets grundmodell, avancerade produktmöjligheter och kommersialisering av företagets generativa AI för datakänsliga industrier som sjukvården, finanssektorn, juridiksektorn, myndigheter och säkerhetssektorn.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 8 november

Microsoft uppdaterar Windows 11 med AI-drivna funktioner

Microsoft inför en mängd AI-drivna funktioner i Windows 11, inklusive Paint, Clipchamp, Snipping Tool och Photos. Uppdateringen för Windows 11 2023, känd som 23H2, släpptes den 31 oktober och utökade tillgången till Copilot och andra AI-funktioner. AI-uppdateringarna rullas ut gradvis. Paint innehåller nu en AI-version som låter användare skapa bilder baserat på en textbeskrivning. Clipchamp erbjuder nu en AI-videoeditor som automatiskt kan generera bildspel, montagevideor och korta videor i 1080p. Snipping Tool stöder nu textigenkänning och Photos-appen har förbättrade sökfunktioner och redigeringsverktyg tack vare AI.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 6 november

Tyska AI-startupen Aleph Alpha samlar in 500 miljoner dollar i finansieringsrunda

Tyska startupföretaget Aleph Alpha, som utmanar det Microsoft-stödda AI-företaget OpenAI, har samlat in 500 miljoner dollar i en finansieringsrunda. Rundan stöddes främst av tyska företag, inklusive IT-jätten SAP, Schwarz Group (ägare till Lidl) och konsultföretaget Christ&Company Consulting. Aleph Alpha kommer att använda de nya medlen till att investera i forskning om grundmodeller, avancerade produktfunktioner och kommersialisering av sin programvara. Företagets modeller kan redan kommunicera på tyska, franska, spanska, italienska och engelska.

Direktlänk Dela VNExplorer fördjupade 6 november

Siemens Healthineers satsar på AI för att förbättra hälsovården i Indien

Siemens Healthineers, ett ledande tyskt företag inom hälsovårdslösningar och -tjänster, ser stor potential i artificiell intelligens (AI) för att omvandla hälsovårdssektorn. Företaget har redan utvecklat 84 AI-stödda produkter och innehar över 800 patent relaterade till AI. I Indien ökar antagandet av AI inom hälsovården. Siemens Healthineers planerar att investera 1 300 crore över de närmaste fem åren för att skapa ett forskningsekosystem som etablerar Indien som ett kompetenscentrum för utformning och utveckling av hälsovårdsprodukter på ingångsnivå. Företaget planerar också att anställa 1 800 skickliga digitala teknikexperter under det kommande decenniet.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 6 november

Generativ AI-marknaden förväntas växa till 59 miljarder dollar år 2028

Den globala marknaden för generativ AI förväntas växa från 6 miljarder dollar i år till 59 miljarder dollar år 2028, visar nya prognoser. Teknologin, som kan generera stora mängder sofistikerade media som text, datorprogram, bilder eller musik genom att lära sig från onlinedata, förväntas öka produktiviteten avsevärt. Men det finns också farhågor för teknologins skadliga potential, inklusive automatisering av hundratals miljoner jobb. Tillväxten kommer att vara snabbast på konsumentmarknaden, där AI kan driva sökmotorer, skrivassistenter och konstproduktion, med intäkter som förväntas uppgå till cirka 11 miljarder dollar år 2028. Därefter kommer medie- och underhållningssektorn, som kommer att nå 8 miljarder dollar i intäkter, följt av hälso- och sjukvård, företag och bilmarknader.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 6 november

G7-ledare når framsteg i reglering av artificiell intelligens

G7-ledare har nått en överenskommelse om internationella vägledande principer för artificiell intelligens (AI) och en frivillig uppförandekod för AI-utvecklare. Detta har välkomnats av Europeiska kommissionen. G7-processen för AI, känd som ´Hiroshima-processen´, inrättades för att analysera risker och möjligheter med generativ AI och främja samarbete för att stödja utvecklingen av ansvarsfulla AI-verktyg och bästa praxis. Hiroshima-processen kompletterar EU:s artificiella intelligenslag (AI-lagen), som för närvarande slutförs. AI-lagen förväntas träda i kraft i slutet av 2023.

Direktlänk Dela JURIST Legal News & Research fördjupade 5 november

Marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger detaljerad analys

En marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger en detaljerad analys av marknadsstorlek, andel, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, tillväxt, marknadsandel, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassificeringar, applikationer och marknadsöversikt, produktspecifikationer, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer, råmaterial, etc. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och omfattningen av den respektive marknaden för artificiell intelligens inom diagnostik i framtiden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Marknadsrapport för global artificiell intelligens publicerad av Market Intelx

Marknadsanalysföretaget Market Intelx har publicerat en forskningsrapport om den globala marknaden för artificiell intelligens. Rapporten innehåller statistik och analyser över hela branschen, inklusive produkttyper, tillämpningar, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala AI-marknaden, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillgång och konsumtion. Rapporten syftar till att hjälpa läsaren att förstå den globala AI-industrin bättre. Den presenterar en omfattande systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyligen trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Maskininlärning i detaljhandeln: Marknadsanalys och framtidsperspektiv

En detaljerad marknadsforskningsrapport om maskininlärning i detaljhandeln presenterar en omfattande analys av global marknadsstorlek, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassifikationer, applikationer och marknadsöversikt, samt produktkrav, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer och råmaterial. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och framtida omfattning av maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Framstående aktörer inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

AI-företag låter regeringar förhandsgranska AI-modeller

Ledande AI-företag har vid ett AI-toppmöte i Storbritannien kommit överens om att låta regeringar förhandsgranska deras AI-modeller innan lansering. Syftet är att myndigheterna ska kunna bedöma om en AI-modell utgör en nationell säkerhetsrisk. Företag som Open AI, Deepmind, Anthropic, Amazon, Mistral, Microsoft och Meta har undertecknat överenskommelsen. Länder som USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har också skrivit under. En internationell panel kommer att tillsättas för att årligen rapportera om risker med AI.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 3 november

Storbritannien tillkännager AI-säkerhetstestningsplan, Kina inte undertecknat

Den brittiska regeringen har tillkännagivit en överenskommelse inom teknikindustrin som den hävdar kommer att utforma en plan för säkerhetstestning av AI. Med olika typer av AI som regelbundet byggs in i konsument- och företagsinriktad programvara, har utvecklare kommit överens om att regeringar har en roll i att övervaka extern säkerhetstestning av AI-modeller. Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har alla skrivit under överenskommelsen, även om Kina, som gör stora investeringar i AI, inte var en undertecknare, även om det deltog i denna veckas brittiska AI Safety Summit. Regeringarna förklarade också en ´gemensam ambition´ att investera i offentlig sektors kapacitet för testning och annan säkerhetsforskning, och att dela resultaten med andra nationer.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 3 november

AI-företag går med på att låta regeringar förhandsgranska AI-modeller

Ledande AI-företag har vid ett toppmöte i Storbritannien kommit överens om att låta regeringar förhandsgranska deras AI-modeller innan de lanseras för att avgöra om de utgör en nationell säkerhetsrisk. Företag som Open AI, Deepmind, Anthropic, Amazon, Mistral, Microsoft och Meta har undertecknat överenskommelsen. Länder som USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har också skrivit under. En internationell panel kommer att tillsättas för att årligen rapportera om riskerna med AI.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 3 november

Storbritanniens premiärminister tillkännager överenskommelse för att testa AI-modeller

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak tillkännagav en ny överenskommelse under en tvådagars konstgjord intelligens (AI) toppmöte på Bletchley Park. I överenskommelsen, som undertecknats av Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Korea, Singapore, USA och Storbritannien, kommer åtta ledande teknikföretags AI-modeller att testas innan de släpps. De åtta företagen är Amazon Web Services, Anthropic, Google, Google DeepMind, Inflection AI, Meta, Microsoft, Mistral AI och Open AI. Sunak tillkännagav också ytterligare detaljer om en överenskommelse för att inrätta en internationell rådgivande panel om framstående AI-risker.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 2 november

GE Healthcares AI-modeller förutsäger patientrespons på immunterapier med 70-80% noggrannhet

GE Healthcares artificiella intelligens (AI) modeller kan förutsäga patienters respons på immunterapier med 70 till 80 procent noggrannhet, enligt resultat som presenteras vid Society for Immunotherapy of Cancer i San Diego, USA. Modellerna utvecklades ursprungligen baserat på en kohort av över 3 000 immunoterapipatienter från Vanderbilt University Medical Center och validerades sedan på en kohort av 4 000 patienter från University Medicine Essen i Tyskland. Dessa AI-modeller förutspår effektivitetsresultat och sannolikheten för att en individuell patient utvecklar en negativ reaktion. Detta kan möjliggöra precisionsvård genom att låsa upp potentialen för läkare att välja den lämpliga personliga behandlingsvägen tidigare, samtidigt som onödiga biverkningar och kostnader kan undvikas.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 2 november

Airbnb rapporterar rekordkvartal, drivet av sommarresor och tillväxt

Airbnb meddelade sin tredje kvartalsrapport för 2021, vilket markerade ett lönsamt kvartal tack vare en rekordsommarresesäsong och robust tillväxt i både aktiva listningar och bokade nätter och upplevelser. Totala intäkter för Q3 ökade med 18% jämfört med föregående år till 3,4 miljarder dollar, medan nettoinkomsten på 4,4 miljarder dollar var det mest lönsamma Q3. Företaget har också lagt till 1 miljon aktiva listningar hittills i år, med en tillväxt på 19% i Q3 jämfört med ett år sedan. Dessutom bokades fler nätter än någonsin genom Airbnb-appen, med 53% av bruttonätterna bokade i appen jämfört med 48% under samma period förra året. Airbnb:s internationella expansionsmarknader visade också betydande tillväxt. Företagets VD, Brian Chesky, betonade potentialen hos AI för att förbättra reseupplevelsen och förändra reseindustrin som helhet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 2 november

SAP lanserar generativa AI-verktyg för sin ERP-programvarusvit

Det tyska företaget SAP har lanserat en serie generativa AI-verktyg och tillägg för sin ERP-programvarusvit, SAP Business Technology Platform. Företaget har dock ännu inte bestämt en prissättningsstrategi för sina generativa AI-funktioner, som kan vara dyra att bygga, driva och underhålla. SAP:s nya verktyg fokuserar på att använda generativ AI för att öka utvecklarnas produktivitet och erbjuder också företag ett gränssnitt för flerspråkiga stora språkmodeller (LLM). Dessa verktyg har ännu inte prissatts separat och ingår i den totala prenumerationen för företagets verktyg. Enligt Kulmeet Bawa, president och VD för SAP:s indiska underkontinent, var det tolfte kvartalet i rad som Indien var SAP:s snabbast växande marknad globalt.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 2 november

Artificiell intelligens upptäcker spricka i Vänersborgs klaffbro

Vänersborgs över 100 år gamla klaffbro har stängts för reparation efter att artificiell intelligens upptäckt en spricka i den. Bron, som också kallas Tyska bron, byggdes mellan 1910 och 1916 av en tysk firma. Den används dagligen av 60-80 pendeltåg och öppnas ungefär 25 gånger om dagen under sommarhalvåret för att låta båtar passera.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 2 november

Global rapport om prediktiv analys och maskininlärningsmarknad 2023-2030

En ny rapport från Global Market Vision, ´Global Predictive Analytics And Machine Learning Market´ Storlek, andel, pris, trender, rapport och prognos 2023-2030´, ger en djupgående analys av den globala marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Rapporten bedömer marknaden baserat på segment som typ, tillämpning, slutanvändning och stora regioner. Rapporten innehåller 132 sidor inklusive fullständig innehållsförteckning, tabeller och figurer, och diagram med djupgående analys före och efter COVID-19 utbrottets marknadspåverkan och situationen per region. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Schneider Electric, Sas Institue Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, Ibm, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu, 4Paradigm.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 2 november

Internationellt toppmöte om AI-säkerhet på Bletchley Park

Delegater från 27 regeringar, inklusive Kina och USA, samlas på Bletchley Park för samtal om hur man ska reglera artificiell intelligens (AI). Det två dagar långa toppmötet, som Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak hoppas kommer att positionera landet som en ledare i den globala tävlingen att utnyttja och reglera AI, kommer att hållas på Bletchley Park, en lantegendom 80 km norr om London. Framtida generationer av AI-system kan påskynda diagnosen av sjukdomar, hjälpa till att bekämpa klimatförändringar och effektivisera tillverkningsprocesser, men presenterar också betydande faror när det gäller jobbförluster, desinformation och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 november

USA:s vicepresident Kamala Harris presenterar flera nya AI-initiativ för att främja säker och ansvarsfull användning av maskininlärningsteknik. USA:s regering etablerar United States AI Safety Institute (US AISI) som kommer att utveckla riktlinjer för att minimera riskerna med AI. Regeringen publicerar också ett första utkast till policyvägledning för sin användning av AI, och inbjuder allmänheten att kommentera. Dessutom har 30 nationer anslutit sig till den politiska deklarationen om ansvarsfull militär användning av artificiell intelligens och autonomi. Tio stiftelser har också åtagit sig att bidra med över 200 miljoner dollar till AI-initiativ i allmänhetens intresse.

Mashable fördjupade 1 november

Storbritannien värd för AI Safety Summit på historisk kodknäckningsplats

Storbritannien är värd för AI Safety Summit, som samlar politiker, datavetare och teknikchefer på Bletchley Park, en plats känd för kodknäckning och datorhistoria. Under andra världskriget samlades experter här för att knäcka Adolf Hitlers koder. Bletchley Parks mest kända bedrift var att knäcka Tysklands Enigma-krypteringsmaskin, vilket ledde till viktig information om tyska ubåtsflottans rörelser och bidrog till att förkorta kriget. Bletchley Parks forskare utvecklade också Colossus, den första programmerbara digitala datorn, för att knäcka Lorenz-chiffer som Hitler använde för att kommunicera med sina generaler.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 1 november

AI inom mental hälsa förväntas växa kraftigt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom mental hälsa förväntas växa med en CAGR på 38,1% under prognosperioden (2023-2030). Tekniska framsteg har haft stor inverkan på mental hälsoområdet, särskilt genom integrationen av AI. AI-drivna verktyg som naturlig språkbearbetning, maskininlärning, djupinlärning, chatbots och virtuella assistenter spelar en avgörande roll för att ge stöd, råd och kommunikationskanaler för individer som genomgår mental hälsobehandling. Chatbots har framstått som ett viktigt verktyg inom mental hälsovård, och erbjuder kontinuerligt stöd till patienter. De kan hjälpa individer att hantera symtom och identifiera specifika nyckelord som kan kräva mänsklig intervention. Enligt National Institute for Mental Health finns det över 13 miljoner amerikaner som hanterar allvarliga psykiska sjukdomar. Teknik, särskilt AI, har blivit avgörande för att ta itu med denna utmaning. Till exempel kan chatbots automatisera uppgifter som att känna igen känslor, vilket möjliggör automatisering av screening, diagnos, behandlingsrekommendationer och psykosocial terapi. Utöver detta, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), har nästan 11% av vuxna allvarligt övervägt självmord. I ett sådant scenario fungerar tekniken som en livlina, och ger snabb hjälp och stöd. Därför genomför mjukvarutillverkarna forskning och utveckling för att introducera avancerade och tekniskt uppgraderade mental hälsovårdstjänster. Till exempel introducerade lyra health i september 2021 de första teknikintegrerade vårdlösningarna som är utformade för att ta itu med allvarliga psykiska hälsoproblem som alkoholanvändningsstörning (AUD), självmordstendenser och andra komplexa psykiska hälsodiagnoser. Företaget är ett omfattande behandlingsprogram som hjälper människor att minska drickandet eller uppnå nykterhet och tar upp problematisk alkoholanvändning genom virtuell terapi, gruppsessioner, löpande symtombedömningar, återhämtningsstödspecialister för att hjälpa medlemmar att hålla sig på rätt spår, digitala lektioner som lär ut copingfärdigheter och medicin för att bekämpa begär.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 1 november

DS integrerar OpenAI:s ChatGPT i sina bilar i ett pilotprojekt

Franska biltillverkaren DS integrerar ChatGPT som en del av ett pilotprojekt. Märket använder 20 000 kunder i fem europeiska länder för att testa tjänsten. Under de kommande sex månaderna kommer DS att uppdatera olika modeller för att tillhandahålla funktionen och förstå intresset för tjänsten. ChatGPT är ett AI-baserat program utvecklat av OpenAI, designat för att ´förstå´ begäran-baserade kommandon och svara, efterliknande det mänskliga konversationsstilen. DS vill använda ChatGPT-integration för att bredda kapabiliteten för sin Iris-röstkontrollsvit. Det kan koordinera din GPS, din fråga och undersöka sin kunskapsbank, det kan tillhandahålla svar på saker medan du kör.

Direktlänk Dela Top Gear fördjupade 1 november

AI-genererade sexuella övergreppsbilder på barn sprids snabbt på internet

En oroande trend med AI-genererade sexuella övergreppsbilder på barn sprider sig snabbt på internet. Polisorgan över hela världen uttrycker oro över den snabba ökningen av detta olagliga innehåll, vilket hotar den digitala miljön och försvårar ansträngningarna att bekämpa barnexploatering. Internet Watch Foundation släppte en rapport 2023 som belyste ökningen av AI-genererat sexuellt övergreppsmaterial på barn. Studien fann över 3000 sådana bilder på ett enda darknet-forum på bara en månad. Teknikjättar som TikTok, Snapchat och Stability AI har tillsammans med regeringar från USA, Tyskland och Australien bland andra, gått samman för att bekämpa detta.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 31 oktober

Siemens och Microsoft lanserar AI-assistent för industri

Siemens och Microsoft samarbetar för att ta generativ AI till industrier världen över, med start med lanseringen av Siemens Industrial Copilot, en AI-driven assistent för ingenjörer. Siemens Industrial Copilot kan hjälpa ingenjörer med olika uppgifter, inklusive generering av kod, skapande av simuleringar, felsökning och tillgång till kunskap och expertis. Microsoft Azure och Azure OpenAI Service driver det. Flera AI-kopiloter är redan planerade för tillverkningssektorn, som täcker områden som bilindustri, konsumentvaror och maskinbyggnad. Integration av Siemens Teamcenter-programvara för produktlivscykelsadministration med Microsoft Teams kommer att möjliggöra virtuell samverkan mellan team som är involverade i produktutformning och tillverkning. Denna partnerskap betyder en betydande framsteg i tillämpningen av AI i industriella inställningar, med avsikt att förbättra effektivitet, produktivitet och innovation. Företagen planerar att avslöja mer detaljer om Siemens Industrial Copilot på SPS-mässan i Nuremberg, Tyskland, i november 2023.

Direktlänk Dela On Microsoft fördjupade 31 oktober

Siemens och Microsoft utvecklar AI-assistent för tillverkning

Tyska industriella jätten Siemens AG har samarbetat med Microsoft Corp. för att utveckla en AI-driven assistent för att förbättra samarbetet mellan människor och maskiner i tillverkningen. Siemens Industrial Copilot använder generativ AI för att låta användare skapa, optimera och felsöka automationskod som ett tidsbesparande verktyg för företag. Detta kommer att minska en uppgift som tidigare tog veckor till minuter, sa företaget.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 31 oktober

Domstol avvisar upphovsrättsmål mot AI-utvecklare

En amerikansk distriktsdomare avvisade på måndagen ett stämningsansökan mot AI-bildgeneratorn Midjourney och digitala konstplattformen DeviantArt, med motiveringen att kärandena inte tillhandahållit tillräckligt med bevis för att stödja deras påstående om upphovsrättsintrång. Domare William Orrick kallade upphovsrättsintrångsanspråken ´bristfälliga i flera avseenden´ och beviljade försvararnas begäran om att avfärda fallet. Men Orrick tillät ett separat påstående om intrång mot AI-utvecklaren Stability AI, skaparen av Stable Diffusion, av illustratören Sarah Andersen, att gå vidare.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 31 oktober

Världsledare förväntas inte delta i Sunaks AI-toppmöte

Downing Street försäkrar att Storbritanniens finansminister Rishi Sunak inte ignoreras av andra världsledare, trots att många inte förväntas delta i hans toppmöte om artificiell intelligens (AI) på Bletchley Park denna vecka. Bland de som valt att inte närvara finns USA:s president Joe Biden, Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Ursula von der Leyen, ordförande för Europeiska kommissionen, och Italiens premiärminister Giorgia Meloni förväntas vara de mest framstående politikerna på toppmötet. Sunak meddelade konferensen tidigare i år i ett försök att sätta Storbritannien i framkant för internationell AI-reglering.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 30 oktober

Teknikföretag samarbetar för att bekämpa barnsexuella övergreppsbilder skapade av AI

Teknikföretag som TikTok, Snapchat och Stability AI har undertecknat en gemensam deklaration där de lovar att arbeta tillsammans för att motverka barnsexuella övergreppsbilder som genereras av artificiell intelligens. Deklarationen offentliggjordes av Storbritannien och hade också USA, Tysklands och Australiens regeringar bland sina 27 undertecknare. I deklarationen fastslogs att man kommer att arbeta tillsammans för att säkerställa att ansvarsfull AI används för att bekämpa hotet av barnsexuella övergrepp.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 30 oktober

USA:s president Biden undertecknar order för reglering av AI

USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order för att möjliggöra omfattande reglering av artificiell intelligens (AI). Order kommer strax före Storbritanniens premiärminister Rishi Sunaks AI-säkerhetstoppmöte i Bletchley Park. Order åberopar Defense Production Act, som senast användes för att ge den amerikanska federala regeringen befogenheter att styra produktionen under Covid-19-pandemin. Med denna lag kommer företag som utvecklar AI-system att behöva meddela den amerikanska federala regeringen om teknik som har konsekvenser för nationell säkerhet, nationell ekonomisk säkerhet eller nationell folkhälsa.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 30 oktober

AI-forskningshallen vid Augsburgs universitet innehåller Fraunhofer IGCVs Samba Pro Prepreg-system

Fraunhofer Institute for Casting, Composite, and Processing Technology IGCVs Samba Pro Prepreg-system har flyttats till Augsburgs universitets nya AI-forskningshall, Hall 43. Systemet används för att undersöka innovativa maskininlärningsmetoder och är tillgängligt för företag som är intresserade av att utforska och utvärdera genomförbarheten av delar i Fiber Patch Placement (FPP) design i samarbete med Fraunhofer IGCV. Målet med produktionsnätverket är att genomföra gemensam forskning om AI-baserade produktionstekniker vid gränssnittet mellan material, tillverkningstekniker, databaserad modellering och digitala affärsmodeller.

Direktlänk Dela Plasticstoday.com fördjupade 30 oktober

G7-länderna att underteckna uppförandekod för säker AI

G7-länderna kommer att underteckna ett dokument om hur artificiell intelligens (AI) ska säkras framåt. Uppförandekoden är ett frivilligt åtagande där företag uppmanas att identifiera, utvärdera och hantera risker med AI, och agera vid incidenter eller missbruk. Koden syftar till att främja trygg, säker och tillförlitlig AI i hela världen och kommer att tillhandahålla frivillig vägledning för åtgärder som vidtas av organisationer som utvecklar de mest avancerade AI-systemen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 30 oktober

G7-länder föreslår global AI-uppförandekod

Gruppen av sju (G7) industriländer planerar att införa en frivillig ´Uppförandekod´ för företag som innoverar inom avancerad artificiell intelligens (AI). Initiativet, som kommer från ´Hiroshima AI-processen´, syftar till att hantera potentiellt missbruk och risker förknippade med denna omvandlande teknologi. G7, bestående av Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA, tillsammans med Europeiska unionen, initierade denna process för att sätta en föregångare för AI-styrning. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, har också bildat ett beredskapsteam för att hantera riskerna med AI-modeller.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 30 oktober

G7-länderna planerar att enas om AI-uppförandekod

G7-länderna (Frankrike, Tyskland, Italien, Storbritannien, Kanada, USA och Japan) planerar att enas om en uppförandekod för företag som utvecklar system för artificiell intelligens (AI). Denna frivilliga kod är tänkt att sätta standarden för hur stora länder ska reglera AI och de integritets- och säkerhetsrisker som teknologin innebär. Koden består av elva punkter och uppmanar AI-företag att vidta nödvändiga åtgärder för att identifiera, utvärdera och minska risker, samt att hantera eventuella problem med missbruk av AI-tjänster efter lansering.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 30 oktober

Människor långt ifrån att bygga medvetna maskiner, enligt neurovetenskapare

Vi är långt ifrån att bygga medvetna maskiner, skriver neurovetenskapare i en åsikt publicerad i tidskriften Trends in Neurosciences. När vi interagerar med AI-system såsom ChatGPT, uppfattar vi medvetet den text språkmodellen genererar. Frågan är om språkmodellen också uppfattar vår text när vi uppmanar den, skriver neurovetenskapare från Estland, Tyskland och Australien. Författarna hävdar att trots att dessa AI-systems svar verkar medvetna, är de troligen inte det. Slutligen har de evolutionära och utvecklingsmässiga banorna som ledde till uppkomsten av levande medvetna organismer ingen parallell i artificiella system som vi föreställer oss idag.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 30 oktober

Google Maps introducerar AI-drivna aktivitetsförslag för användare

Google Maps-användare kan nu planera sina utflykter lättare med en ny uppdatering som introducerar förslag på evenemang och aktiviteter när man skriver ”saker att göra” i sökfältet. Denna funktion kommer att ge fotocentrerade resultat, inklusive konstutställningar och kuraterade listor med idéer för användare. Uppdateringen använder artificiell intelligens (AI) för att analysera den stora samlingen av foton som delas av Google Maps-gemenskapen. Ursprungligen lanserades denna funktion i Frankrike, Tyskland, Japan och Storbritannien. Den kommer att bli tillgänglig för användare i USA denna vecka.

Direktlänk Dela Weird News Era fördjupade 28 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

Världsledare samlas i Storbritannien för att diskutera AI-säkerhet

Omkring 100 världsledare, teknikchefer, akademiker och AI-forskare samlas på Bletchley Park i Storbritannien för att diskutera hur man bäst kan maximera fördelarna med AI-teknologi samtidigt som man minimerar riskerna. UK:s AI Safety Summit kommer att fokusera på riskerna med så kallad ´frontier AI´, de mest avancerade och kraftfulla systemen som ännu inte finns men som kan komma att existera snart på grund av AI:s snabba framsteg. Kritiker menar dock att mötets fokus borde ligga på AI:s mer omedelbara och akuta problem, som den stora mängden energi den förbrukar och den inverkan den redan har på jobb. Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har en ambitiös plan att positionera Storbritannien som den globala ledaren för AI-säkerhet.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 28 oktober

Globala marknaden för affektiv databehandling förväntas nå 434,2 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för affektiv databehandling nå 434,2 miljarder dollar år 2030, från 63 miljarder dollar år 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 27,3%. Rapporten undersöker marknadens prestanda, tillämpningar inom mjukvara och hårdvara, och dess roll inom branscher som marknadsundersökningar, media och reklam, hälso- och sjukvård, bilindustrin och andra slutanvändningar. Mjukvarusegmentet förväntas växa med en CAGR på 29,6% och nå 223,1 miljarder dollar vid slutet av analysperioden. Tillväxten inom hårdvarusegmentet uppskattas till 25,2% CAGR under de kommande åtta åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 oktober

Dieter Schwarz Foundation stöder tyskt AI-företag för att konkurrera med OpenAI

Dieter Schwarz Foundation, grundad av Tysklands rikaste man och tidigare VD för Lidl, har valt det ledande tyska AI-företaget Aleph Alpha som strategisk partner för en planerad AI-innovationspark i Heilbronn, sydvästra Tyskland. Aleph Alpha utvecklar sina egna stora språkmodeller, liknande OpenAIs GPT-4. Stiftelsen planerar att stödja Aleph Alpha under de närmaste 10 åren för att ge företaget en chans att konkurrera med OpenAI. Stiftelsen investerar också stort i AI, cybersäkerhet och kvantberäkning, vilket är nyckelsektorer för att säkerställa Europas långsiktiga konkurrenskraft.

Direktlänk Dela Sifted fördjupade 26 oktober

Globala företagsnyheter: Ekonomisk tillväxt, försäljning och investeringar

Ukraina gör en fyrpunktsnedskärning när ekonomin återvänder till tillväxt. Sinopecs kvartalsvinst ökar på grund av högre försäljning av oljeprodukter. Marcolin, en glasögontillverkare som stöds av PAI, överväger försäljning. Thailand satsar på EV för att locka till sig biljoner baht i utländska investeringar. Fintech-företaget Wex uppges förvärva Payzer i en affär värd 250 miljoner dollar. UAE:s Masdar ökar kaspiska förnybara avtal med Azeri-pakt. Country Gardens missade obligationsbetalning utlöser CDS-utbetalning. Tysklands högsta domstol stöder lagstiftning som påskyndar LNG-projekt. Hiltons vinster slår prognoserna tack vare starkare internationell efterfrågan. UPS sänker prognosen efter att vinsten missar prognoserna på grund av högre kostnader. UPenn kämpar tillbaka mot miljardärsultimatum när splittringar ökar. Rysslands räntehöjningar sannolikt fortsätter trots världens största valutasvängning. NYC-utvecklaren Rudin befordrar sin dotter och son till Co-CEO:s roller. Adani söker att höja...

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 oktober

Storbritannien etablerar världens första institut för AI-säkerhet

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak meddelade att landet kommer att inrätta världens första institut för artificiell intelligens (AI) säkerhet. Instituts uppgift blir att undersöka, utvärdera och testa nya typer av AI för att förstå vad varje ny modell kan göra, och att utforska alla risker, från social skada som snedvridning och desinformation till de mest extrema riskerna. Sunak vill att Storbritannien ska vara en global ledare inom AI-säkerhet och har sammankallat en global toppmöte nästa vecka för att diskutera riskerna med tekniken.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 26 oktober

Neuralt nätverk lär sig att använda nytt ordförråd på flexibla sätt

Forskare har skapat ett neuralt nätverk som kan generalisera språk på ett mänskligt sätt. Systemet presterar lika bra som människor på att införliva nyinlärda ord i ett befintligt ordförråd och använda dem i nya sammanhang. AI-modellen som ligger till grund för chatboten ChatGPT presterar mycket sämre på sådana tester, trots dess förmåga att kommunicera på ett mänskligt sätt. Denna forskning kan leda till maskiner som interagerar med människor på ett mer naturligt sätt än dagens bästa AI-system.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 25 oktober

Amazon introducerar AI-baserad fordonsinspektionsteknik

Amazon har introducerat en ny artificiell intelligens (AI)-baserad teknik, Automated Vehicle Inspection (AVI), för att upptäcka mindre avvikelser i leveransfordon. Tekniken, utvecklad i samarbete med teknikstartföretaget UVeye, kommer att användas i Storbritannien, USA, Kanada och Tyskland. AVI syftar till att avlasta fordonsansvariga som tidigare varit tvungna att förlita sig på manuella inspektioner. Med hjälp av sensorer och kameror, utför AI-systemet en fullständig fordonssökning på några sekunder och skickar resultaten till en dator. AVI kommer att förbättra säkerheten för de 280 000 förare som är anställda av Amazons Delivery Service Partners (DSP).

Direktlänk Dela Tidningenproffs.se fördjupade 25 oktober

Marknadsrapport om global tillväxt och utveckling inom AI-verktyg för innehållsautomatisering

En marknadsrapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknadstillväxten för AI-verktyg för innehållsautomatisering. Rapporten innehåller information om marknadsstorlek på landsnivå, marknadsandel och marknadssegmentets omfattning. Den visar också en konkurrenslandskap, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer, aktuella utvecklingar och identifierar resultat från globala marknadsföretag. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC. Rapporten följer en metodisk forsknings- och strukturerad metodik som hjälper forskare att få värdefull insikt i varje aspekt av forskning och analys.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 oktober

AI-assistenten ChatGPT kommer till DS Automobiles fordon

En röstaktiverad assistent som kan svara på en mängd olika frågor kommer snart att finnas tillgänglig för förare och passagerare i vissa DS Automobiles fordon tack vare ChatGPT, en framstående generativ AI, enligt ETX Daily Up. ChatGPT:s förmågor har finslipats genom omfattande datastyrt inlärning, vilket gör den till en idealisk komplement till befintliga DS Iris Systems taligenkänningsegenskaper. Förarna kommer att kunna lita på ChatGPT för att hjälpa dem att hitta närliggande kulturella sevärdheter eller underhålla barn med frågesporter och temahistorier.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 25 oktober

Få hjälp med ChatGPT med en livstids prenumeration för endast $29.99

Många yrkesverksamma tar på sig mer arbete än vad som förväntas av dem, särskilt i en tid då många branscher har brist på personal. För att hjälpa till att spara tid och energi och hålla produktiviteten uppe finns modern teknik som ChatGPT tillgänglig. Ultimate ChatGPT Prompts Guide har skapats för att ta det ett steg längre och ge användarna extra vägledning. Nu säljs en livstidsprenumeration för endast $29.99 (reg. $119). Denna guide är som en personlig assistent och hjälper dig att generera idéer och skapa specifika arbetsflöden.

Direktlänk Dela Cult of Mac fördjupade 24 oktober

Tyska startupen Oxolo samlar in €13 miljoner för att generera AI-drivna videor

Oxolo, ett tyskt startup från Hamburg, har utvecklat en ny metod för att generera AI-drivna videor. Företaget har nyligen samlat in €13 miljoner i en serie A-finansieringsrunda ledd av DN Capital. Oxolos plattform tillåter företag att skapa anpassade videor för olika syften, som produktvideor eller företagsutbildningar. Plattformen kan automatiskt justera och ersätta en video baserat på dess prestanda. Tidigare har Synthesia, ett företag som också arbetar med AI-drivna videor, samlat in $90 miljoner detta år, vilket ger dem ett totalt insamlade medel på $156,6 miljoner.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 24 oktober

DS Automobiles erbjuder ChatGPT-integration för vissa kunder

DS Automobiles har meddelat att vissa europeiska kunder nu kan använda ChatGPT i sina DS 3, DS 4, DS 7 och DS 9 fordon. AI-modellen erbjuds med DS IRIS SYSTEM, vilket skapar en intelligent röstassistent. Föreslagna användningar inkluderar att generera berättelser och frågesporter för underhållning på vägen. DS Automobiles har meddelat integrationen av ChatGPT i sina fordon, tillgänglig i europeiska länder. Företaget hävdar att dess bilar är de första i regionen att ha den artificiella intelligensmodellen. För att komma åt ChatGPT måste användarna säga ´OK IRIS´ eller trycka på den dedikerade rattenknappen för att utlösa den smarta assistenten. Funktionen ChatGPT kommer initialt att vara tillgänglig i en pilotfas, erbjuden till de första 20 000 kunderna som prenumererar på att använda DS IRIS SYSTEM i sina DS 3, DS 4, DS 7 eller DS 9 fordon. Provet kommer att pågå i sex månader utan extra kostnad för användarna, vilket kräver att de prenumererar mellan den 19 oktober 2023 och den 29 februari 2024. Verktyget kommer att erbjudas i europeiska länder, inklusive Storbritannien, Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 23 oktober

En ny rapport med titeln ´Artificiell intelligens i säkerhetsmarknaden´ av Market Intelx belyser branschdynamiken och nuvarande och framtida trender som spelar en nyckelroll för företagets expansion. Rapporten inkluderar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna som påverkar tillväxten. De stora aktörerna som riktar sig mot marknaden inkluderar Nvidia, Intel, Xilinx, Samsung Electronics, Micron, IBM, Cylance, Threatmetrix, Securonix, Amazon, Sift Science, Acalvio, Skycure, Darktrace och Sparkcognition.

The Nelson Post fördjupade 23 oktober

DS Automobiles inför AI ChatGPT i sina fordon

DS Automobiles tar steget in i framtiden genom att pilotanvända ChatGPT i sina fordon, en först i Europa. Denna artificiella intelligens ger en ´konversationsupplevelse´ till förare, förbättrar deras resa med sitt röstaktiverade DS Iris infotainment-system. Tillgänglig för 20 000 ägare av utvalda DS-modeller, kan denna funktion omedelbart aktiveras på distans. Den möjliggör interaktion med en mängd funktioner via taligenkänning, till och med kapabel att skapa frågesporter eller barnberättelser. Integrationen av ChatGPT i DS Automobiles linjerar med Stellantis strategiska fokus och Dare Forward 2030-strategi.

Direktlänk Dela Innovation Origins fördjupade 21 oktober

DS Automobiles blir första biltillverkaren att integrera AI-chattbot i fordon

DS Automobiles, ägt av Stellantis, har integrerat AI-chattboten ChatGPT i sina fordon, vilket gör det till det första biltillverkaren att göra detta. ChatGPT kommer att fungera på liknande sätt som Alexa eller Siri i bilar och kommer att erbjudas till de första 20 000 registrerade användarna. Användarna måste använda DS 3, DS 4, DS 7 och DS 9-serien av bilar med ett aktivt DS IRIS-system ombord. För att använda funktionen och prata med DS IRIS-systemet behöver användarna bara säga ”OK IRIS” genom att trycka på en speciell knapp på ratten. Integrationen av ChatGPT med DS IRIS SYSTEM kommer att vara tillgänglig utan extra kostnad för de första 20 000 registrerade användarna i sex månader om de köper en av de ovan nämnda bilmodellerna mellan 19 oktober och 29 februari. Under pilotfasen kommer integrationen endast att vara tillgänglig i europeiska regioner, inklusive Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Spanien och Italien.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 21 oktober

ChatGPT, en AI-assistent, kommer snart att integreras i vissa DS-bilar

ChatGPT, en välkänd form av generativ artificiell intelligens, kommer snart att integreras i interiören på vissa DS-kunders bilar. Syftet är att erbjuda bilister och deras passagerare röstinteraktioner med en assistent som har svar på nästan allt. Verktyget är nu avsett att komplettera DS Iris System taligenkänningssystem, för att möjliggöra direkt interaktion med en verklig assistent. ChatGPT kommer att erbjudas till 20 000 frivilliga som har DS Iris System i sina DS 3, DS 4, DS 7 eller DS 9 fordon, som en del av en sex månaders testfas utan extra kostnad.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade 21 oktober

DS inför ChatGPT i sitt IRIS-infotainmentsystem för 20 000 kunder i Europa

DS Automobiles planerar att införa ChatGPT i sitt IRIS-infotainmentsystem för ägare av DS 3, DS 4, DS 7 och DS 9. ChatGPT har revolutionerat synen på artificiell intelligens och kommer nu att fungera sömlöst med DS IRIS-systemet som en kunnig digital assistent. För att använda det nya systemet behöver DS-ägare bara säga ´OK IRIS´ eller trycka på en särskild knapp på ratten. Systemet kommer initialt att rullas ut till de första 20 000 registrerade användarna utan extra kostnad under en sex månaders period mellan 19 oktober 2023 och 29 februari 2024. DS:s ChatGPT-drivna IRIS-assistent kan nås i Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Spanien och Italien.

Direktlänk Dela CarScoops fördjupade 20 oktober

Soulmate, en app som tillåter användare att skapa och interagera med artificiell intelligens (AI)-drivna chattbotar, har meddelat att den plötsligt kommer att stänga ner. Detta har orsakat stor oro bland appens användare, som har utvecklat djupa emotionella band till sina AI-partners. Många användare har vänt sig till Reddit för att sörja och skapa digitala minnesmärken. Soulmate användare, som Mike Hepp, har uttryckt chock och förlust över att förlora sina AI-kompanjoner. Några användare har försökt ´exportera´ sina chattbotar till andra appar för att försöka bevara dem.

Business Insider fördjupade 20 oktober

DS blir första europeiska bilmärket att integrera ChatGPT i sina fordon

Artificiell intelligens (AI) tar en central roll i nästan alla dagliga aktiviteter, både personligt och i företag. Bilmärket DS kommer att erbjuda tjänsterna från ChatGPT integrerade i sina fordon, vilket gör DS till det första märket i den europeiska sektorn som ingår ett avtal med OpenIA för att upptäcka de många möjligheterna med ChatGPT för ägare av alla deras fordon med integrerad röstkommandofunktionalitet DS Iris. Det kan installeras i den senaste versionen av DS 3, DS 7 och DS 9, samt alla DS 4. DS har 20 000 gratis licenser i appen som kommer att erbjudas till kunder i Spanien, Frankrike, Italien, Tyskland och Storbritannien. Teknikföretaget planerar att börja ta betalt för sitt innehåll och det kan vara olika från nyckelpunkter för dess implementering av franska bilar. I samband med lanseringen av ChatGPT-tjänsten presenterade DS en ny version av sin toppmodellkollektion Spirit of Travel. Priserna varierar från 75 000 euro till 84 700 euro.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 19 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Sumsub lanserar modeller för att upptäcka deepfakes och syntetiskt bedrägeri

Sumsub har lanserat For Fake’s Sake, en uppsättning modeller som möjliggör upptäckt av deepfakes och syntetiskt bedrägeri i visuella tillgångar. Sumsub kommer att använda feedback från AI-forskningsgemenskapen för att ytterligare förbättra modellernas förmågor. Verktyget har potential att anpassa sig och växa i takt med andra AI-drivna verktyg. For Fake’s Sake låter användare uppskatta hur troligt det är att en uppladdad bild har skapats artificiellt. Sumsub tillhandahåller detaljerade kort för tränade modeller som beskriver datamängder och metriker.

Direktlänk Dela Help Net Security fördjupade 19 oktober

Banca Sella tillkännager finalisterna i sitt AI inkubatorprogram

Banca Sella har tillkännagivit de sju finalistprojekten i sitt inkubatorprogram för artificiell intelligens (AI), som involverade 72 start-ups från 14 länder. Dessa projekt utvecklade lösningar för bank- och finansiella processer och produkter, med användning av AI-tekniker. De sju finalisterna inkluderar fem italienska projekt, ett israeliskt och ett brittiskt. Dessa projekt kommer nu att gå in i en ´sprintperiod´, som inkluderar deltagande i masterklasser, mentorsessioner och teknisk rådgivning. I november kommer det också att vara en ´Demo Day´ i Milano, där finalisterna kommer att presenteras och erkännas som projekt inom Sella Group-ekosystemet.

Direktlänk Dela The Cryptonomist fördjupade 19 oktober

Nederländerna toppar global pensionsranking, AI kan förbättra pensionssystemens prestanda

En ny analys som rankar 47 pensionssystem över hela världen visar att Nederländerna är bäst när det gäller pensionssystem, enligt Mercer CFA-institutets globala pensionsrapport. Island kom på andra plats och Danmark på tredje plats i 2023 års index. Rapporten påpekar att pensionssystemen runtom i världen är under större press än någonsin tidigare på grund av den nuvarande ihållande inflationen, de stigande räntorna och den geopolitiska osäkerheten. Rapporten rekommenderar också att stärka tillgångsbaserade pensioner, vilket kan bidra till att diversifiera finansieringskällorna för pension, vilket gör pensionssystemen mer motståndskraftiga. Artificiell intelligens bör förbättra pensionssystemens prestanda genom att minska kostnaderna och belysa kommande risker.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 19 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Ljud i naturen kan användas för att spåra biologisk mångfald, enligt studie

Ljud från en skog kan användas för att spåra återhämtningen av biologisk mångfald, enligt en studie publicerad i tidskriften Nature Communications. Forskare använde artificiell intelligens för att analysera ljudlandskap och mäta ekosystemets hälsa. Forskarna studerade återplanteringsprojekt i Ecuador, där 90% av den tropiska skogen förlorats till skogsavverkning. Genom att använda bioakustik kunde de identifiera djurarter i olika skogsområden. De fann att ju mer ett område hade återhämtat sig från avverkning, desto mer levande var dess bioakustik.

Direktlänk Dela The Spokesman-Review fördjupade 18 oktober

Globala marknaden för AI-robotar förväntas växa med 20,5% årligen till 2031

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) robotar förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 20,5% från 2022 till 2031, enligt en rapport från Transparency Market Research Inc. Marknaden förväntas nå ett värde på 52,6 miljarder dollar år 2031, jämfört med 11,8 miljarder dollar år 2023. Ökade tekniska innovationer och ökade statliga investeringar i AI-forskning och utveckling har påskyndat tillväxten av AI-robotar i olika sektorer, inklusive försvar och offentliga tjänster.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 18 oktober

Marknadsrapport för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer: 2023 till 2032

Xcellent Insights har nyligen lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer i sitt arkiv över marknadsforskning. Rapporten belyser en djupgående analys av den globala industrin inklusive dess upp- och nedgångar över åren. Rapporten erbjuder också detaljer om marknadsstorlek, andel, tillväxtmöjligheter, tillväxtfaktorer, begränsningar och riskfaktorer. Marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer förväntas registrera en robust intäktsandel under den prognostiserade tidsramen. Rapporten erbjuder detaljerade insikter om faktorer som kan driva och hämma den totala marknadstillväxten under de kommande åren.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Prognos för AI-verktyg för sociala medier marknaden 2023: Avslöjar möjligheter och tillväxt

Globala marknaden för AI-verktyg för sociala medier undersöks i en rapport som presenterar prognoser fram till 2023. Rapporten tar hänsyn till både nuvarande toppspelare och kommande konkurrenter. Den inkluderar en analys av marknaden, definition av marknaden, segmentering, betydande trender i branschen, en undersökning av den konkurrensutsatta landskapet och forskningsmetodik. Nyheter för 2023 inkluderar särskild täckning av Ryssland-Ukraina-kriget, global inflation, lättnader av noll-Covid-policy i Kina och dess ´knöliga´ återöppnande, störningar i försörjningskedjan, globala handelsspänningar och risken för recession.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Tysklands förbundskansler kan avböja inbjudan till brittisk AI-konferens

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz kanske avböjer sin inbjudan till en stor brittisk konferens om artificiell intelligens (AI). Konferensen, som värdas av den brittiska regeringen, är riktad till teknikledare, akademiker och politiska ledare för att diskutera AI-säkerhet. Det är oklart om evenemanget kommer att locka toppledare. Den två dagar långa konferensen kommer att samla ledande politiker, oberoende experter och höga chefer från teknikjättar, främst från USA. Det är nu osannolikt att den tyska förbundskanslern kommer att delta. Detta kan orsaka oro för en ´dominoeffekt´ med andra världsledare, såsom Frankrikes president Emmanuel Macron, vars deltagande också är obekräftat.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 17 oktober

ByteDance lanserar CapCut för företag för att expandera till företagssektorn

ByteDance-ägda video redigerings appen CapCut har lanserat CapCut för företag, för att expandera sina tjänster till företagssektorn. CapCut, känt för sina användarvänliga mallar och AI-effekter, har blivit en av de topp konsument video redigeringsapparna, konsekvent rankande i topp 10 eller 20 övergripande appar på iOS App Store. Med CapCut för företag siktar företaget på att tillhandahålla verktyg som gör det möjligt för marknadsförare, varumärken, småföretag och skapare att generera annonser och varumärkesinnehåll.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 16 oktober

Rapport om användning av AI inom fastighetsmarknaden släppt

En rapport om användningen av artificiell intelligens (AI) inom fastighetsmarknaden har släppts. Rapporten studerar både etablerade aktörer och nya konkurrenter inom branschen. Den innehåller en SWOT-analys, information om företagens inkomstandelar och kontaktinformation. Rapporten ger också information om marknadens utveckling och kapacitet. Företag som nämns i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Oracle, SAP, Alice Technologies, eSUB, Smartvid.io, Aurora Computer Services, Autodesk och Building System Planning.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 14 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Klarna lanserar AI-bildsökverktyg för smidigare shopping

Klarna, som är dedikerade till att erbjuda supersmootha shoppingupplevelser, har lanserat ett nytt AI-bildsökverktyg som låter kunder hitta erbjudanden med bara ett foto. Med detta AI-verktyg kan kunder ta bilder av saker de gillar och enkelt ta reda på var de säljs och var de kan köpas till bästa pris. Denna nyligen avtäckta shoppinglins kan identifiera mer än 10 miljoner artiklar, inklusive kläder, heminredning och elektronik. Verktyget finns tillgängligt för kunder i Storbritannien, USA, Tyskland, Sverige, Danmark och Norge.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupade 14 oktober

PromptFactory.net lanserar banbrytande samling av ChatGPT-promptgeneratorer

AI-startupen PromptFactory.net har officiellt lanserat sin innovativa samling av ChatGPT-promptgeneratorer, designade för att optimera konversationer med stora språkmodeller som ChatGPT. Tekniken omvandlar enkelt idéer eller grundläggande användarprompts till fullfjädrade, optimerade ChatGPT-prompts. Samlingen innehåller en serie specialiserade generatorer som omvandlar korta eller ofullständiga prompts till mycket detaljerade, optimerade versioner. ´I den snabbt utvecklande världen av AI är en välformulerad prompt avgörande för att få fram värdefulla och sammanhängande svar från stora språkmodeller´, säger Roland Kuse, grundare av PromptFactory.net.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 13 oktober

Vid ClimateTech-eventet diskuterade Venkat Viswanathan, medgrundare till uppstartsföretaget Aionics, hur AI kan påskynda forskning och utveckling av batterimaterial för framtida elbilar och flygplan. Aionics har ingått ett forskningssamarbete med Cellforce, ett tyskt batteriföretag och dotterbolag till Porsche, för att utforma nya elektrolytmaterial och skapa effektivare batterier. Viswanathan ser stora möjligheter för AI att snabba upp batteriforskningen och bidra till utvecklingen av elektrisk luftfart. Aionics använder AI-verktyg för att hjälpa forskare att hitta bättre batterikemier snabbare.

MIT Technology Review fördjupade 12 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) har analyserats i en ny rapport. Rapporten inkluderar en omfattande undersökning av den geografiska landskapet, industriens storlek och företagets intäktsskattning. Den granskar varje marknadssegment och dess undersegment. Rapporten erbjuder insikter som hjälper kunderna att övervinna utmaningar på den globala AI-marknaden. Marknadsprognoser ger djup insikt i industriparametrar genom att analysera tillväxt, konsumtion, kommande marknadstrender och prisfluktuationer. Rapporten innehåller även en omfattande marknadsanalys och en landskapsanalys av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens i BFSI-marknaden förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028

Artificiell intelligens (AI) i BFSI (bank, finans och försäkring) används för att låta datorer utföra uppgifter som vanligtvis är förknippade med människor, som att göra förutsägelser, erbjuda rekommendationer och fatta beslut. AI används särskilt för att upptäcka bedrägerier och säkerställa regulatorisk efterlevnad. Den globala marknaden för AI i BFSI uppgick till 14,2 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,9% under perioden 2023-2028. Marknadens tillväxt drivs av digitalisering och automatisering inom bank, finans och försäkring, samt behovet av AI-baserade låne- och kreditsystem för att analysera kundbeteendemönster.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens inom militärmarknaden förväntas växa med över 13,1% årligen, enligt Exactitude Consultancy

Exactitude Consultancy har slutfört och publicerat den slutliga versionen av en detaljerad forskningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom militärmarknaden. Enligt rapporten förväntas marknaden för AI inom militären registrera en årlig tillväxttakt (CAGR) på över 13,1% under prognosperioden. Rapporten, som är baserad på både primär och sekundär forskning, ger en noggrann och precis förståelse för AI-marknaden inom militären. Rapporten listar också ledande aktörer på den globala marknaden för AI inom militären, inklusive BAE Systems Plc., Northrop Grumman Corporation, Raytheon Technologies Corporation, Lockheed Martin Corporation, Thales Group, L3Harris Technologies Inc., Rafael Advanced Defense Systems, IBM, Charles River Analytics Inc., Boeing Company och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Revolutionära nya fynd i senaste forskningsrapporten om global AI-driven text-till-bildgenerator marknad

En ny forskningsrapport har avslöjat att marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten ger en omfattande översikt över den konkurrenskraftiga marknaden och en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag att identifiera stora förändringar i branschpraxis. Bland de stora aktörerna på marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer finns Midjourney, Stable Diffusion, NovelAI, Open AI, TIAMAT, Parti, NightCafe, DeepDream, Stablecog och Disco Diffusion.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Klarna lanserar AI-baserad shoppingfunktion

Svenska Klarna har lanserat en ny AI-baserad shoppingfunktion som använder teknik från Open AI. Funktionen tillåter Klarna-appen att identifiera en produkt baserat på en bild och sedan hitta en återförsäljare som har den. Appen kan identifiera över tio miljoner objekt i olika kategorier, inklusive kläder, heminredning och elektronik. Den nya shoppingfunktionen lanseras nu i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Storbritannien och USA.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 11 oktober

Global forskning om data- och maskininlärningstjänster släppt av Marketintelx

Marketintelx har nyligen släppt en omfattande forskningsrapport med titeln ´Global Data Science And Machine Learning Service Market´. Studien ger en bredare bild av marknaden med omfattande marknadsinsikter och analyser. Rapporten omfattar marknadsandelar och strategier för nyckelspelare på marknaden och ger detaljerade profiler för de största tillverkarna och importörerna som påverkar marknaden. Rapporten analyserar också en rad nyckelfaktorer som kommer att hjälpa köparen att studera branschen. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Datascience.Com, Zs, Latentview Analytics, Mango Solutions, Microsoft, International Business Machine, Amazon Web Services, Google, Bigml, Fico, Hewlett-Packard Enterprise Development, At&T.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Global marknadsrapport om Data Science och Machine Learning-plattformar från AMA Research

Data Science och Machine Learning-plattformar möjliggör för företag att utveckla och distribuera sina egna lösningar inom dataanalys och maskininlärning. En global marknadsrapport från AMA Research framhäver djupanalys av marknadsegenskaper, storlek, uppskattningar och tillväxt genom segmentering, regional uppdelning och landsuppdelning, samt konkurrenslandskap, marknadsandelar och strategier som är nyckeln på marknaden. De största spelarna i denna rapport inkluderar Anaconda, Alteryx, Databricks, Dataiku, DataRobot, Datawatch, Domino Data Lab, Google, H2O.ai, IBM, KNIME, MathWorks, Microsoft, RapidMiner, SAP, SAS och TIBCO Software.

Direktlänk Dela Industry Today fördjupade 11 oktober

Marknadsrapport om maskininlärning som tjänst publicerad av Market Intelx

Market Intelx har nyligen publicerat en rapport om marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten ger en omfattande studie av de senaste utvecklingarna, marknadsstorleken, statusen, kommande teknologier, affärsdrivare, utmaningar, regleringspolitik samt profiler av nyckeltillverkare och spelarstrategier. Rapporten innehåller prognoser och analyser för 2022-2030, en historisk översikt och diskussion av betydande handel, marknadsvolym, marknadsandelar och beskrivningar. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle Corporation, IBM, Microsoft Corporation, Google Inc., Salesforce.Com, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Intel är ett starkt köp inom AI medan Nvidia riskerar att falla

Under de senaste 30 åren har Wall Street alltid haft en nästa-stora-trend som fångar investerarnas uppmärksamhet. För närvarande finns ingen trend som fångar uppmärksamhet som uppgången av artificiell intelligens (AI). AI innebär användning av programvara och system för att hantera uppgifter som normalt skulle övervakas eller utföras av människor. Vad som gör AI speciellt är införandet av maskininlärning (ML), vilket ger AI-drivna programvaror och system förmågan att lära sig, utvecklas och bli mer effektiva i sina uppgifter över tid. AI och ML har en bred tillämpning över nästan alla sektorer och branscher, vilket är en stor anledning till att professionella tjänster företaget PwC förutspår en $15,7 biljoner ökning till den globala bruttonationalprodukten från AI till 2030.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 oktober

G7-ledare förväntas fastställa internationella AI-regler före årets slut

Ledarna för G7-länderna förväntas etablera internationella regler för artificiell intelligens (AI) före årets slut, enligt Japans premiärminister Fumia Kishida. G7-länderna har gått samman i en samordnad strategi känd som Hiroshima AI-processen, som snart kommer att se medlemsnationernas ledare träffas via videokonferens för att formulera riktlinjer. De sju medlemsländerna - USA, Kanada, Japan, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Italien - har gått med på att diskutera styrning, IP-rättigheter, desinformation och ansvarsfull användning. Kishida förklarade att Hiroshima AI-processen kommer att dra nytta av den sektorsövergripande diskussionen om AI som hålls av regeringen, akademin, det civila samhället och den privata sektorn vid IGF för att skapa ramverket.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 10 oktober

ChatGPT misstänks ha skrivit ursäkten för The Lord of the Rings Gollum

En ny rapport hävdar att ursäkten som publicerades efter lanseringen av spelet The Lord of the Rings Gollum kan ha skrivits av ChatGPT. Detta enligt en tysk intervju utförd av GameTwo. Påståendet är att utvecklaren Daedalic inte visste om ursäkten före dess publicering och att förläggaren Nacon var ansvarig. Daedalic anklagar att ChatGPT användes för att fabricera ursäkten, som sa att Gollum var en ´underwhelming experience´ som Daedalic ´deep[ly] regret[ted]´.

Direktlänk Dela Stevivor fördjupade 9 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

Daedelic drar sig ur spelutveckling efter misslyckandet med ´The Lord of the Rings: Gollum´

Det tyska studion Daedelic har dragit sig ur spelutveckling efter det kritiserade spelet ´The Lord of the Rings: Gollum´. Spelet, som var en stor besvikelse 2023, var en avvikelse för studion och mötte hård konkurrens och förväntningar. Trots en stor försening kunde Gollum inte leverera och fick dåliga recensioner. En rapport från Game Two diskuterar vad som gick fel med spelet, både före och efter lanseringen. Daedelic hade ursprungligen planerat tre spel i ´The Lord of the Rings´-serien, men dessa planer stoppades av licensgivaren Middle-Earth Enterprises. Efter misslyckandet med Gollum avskedade Daedelic cirka 25 personer, en tredjedel av sin personal, och meddelade att de skulle fokusera helt på publicering i framtiden.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 9 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvården

En ny rapport från Global Market Vision ger en djupgående analys av den globala marknaden för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvården. Rapporten bedömer marknaden utifrån dess segment som typ, tillämpning, slutanvändning och större regioner. Rapporten innehåller 132 sidor med fullständig innehållsförteckning, tabeller och diagram, samt en djupgående analys före och efter COVID-19-marknadsutbrottets inverkan och situationen per region. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Intel, Koninklijke Philips, Microsoft, Siemens Healthineers, NVIDIA Corporation, Google, General Electric, Medtronic, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS), Johnson & Johnson Services, Startup Ecosystem, Merative, CloudMedx, Oncora Medical, Enlitic, Lunit Inc., Qure AI, Arterys, COTA Healthcare, FDNA, Recursion, Atomwise, Virgin Pulse, Babylon Health.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

AI Chat Software Developers marknadsundersökning ger viktig data

En forskningsrapport om AI Chat Software Developers har kombinerat vital data, inklusive konkurrenslandskap, global, regional och landspecifik marknadsstorlek, marknadstillväxtanalys, marknadsandel, senaste utvecklingar och marknadstillväxt i segmentering. Rapporten omfattar också information och insiktsfulla fakta som aktieandel, intäkter, historiska data och global marknadsandel. De mest framstående aktörerna på marknaden analyseras. Rapporten erbjuder en omfattande analys av AI Chat Software Developers marknadsstorlek över hela världen som regional och landsnivå marknadsstorleksanalys, CAGR-skattning av marknadstillväxt under prognosperioden, intäkter, nyckeldrivare, konkurrensbakgrund och försäljningsanalys av betalarna.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

Marknaden för AI-verktyg för sociala medier förväntas växa med +28,5% CAGR mellan 2023 och 2029

En omfattande studie om AI-verktyg för sociala medier inkluderar historiska data och prognoser för marknadens storlek och tillväxt mellan 2023 och 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +28,5% under prognosperioden. Rapporten innehåller även en SWOT-analys och en Porter´s Five Forces-analys. De största spelarna på marknaden inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio och Publer.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 9 oktober

Kontrovers kring spelet ´The Lord of the Rings: Gollum´

Spelet ´The Lord of the Rings: Gollum´ har varit föremål för kontrovers. Ursprungligen planerades det att släppas den 1 september 2022 på de flesta plattformar, medan Nintendo Switch-versionen var planerad till den 30 november samma år. Premiären sköts dock upp till 2023. Spelet kommer att anlända till andra plattformar den 25 maj 2023, men inte till Nintendo Switch. Efter spelets 100% läcka fick det ett genomsnittligt betyg på 36/100 på Metacritic, vilket ledde till att de ansvariga publicerade en ursäkt. Enligt två källor skrevs ursäkten av förläggaren Nacon och ChatGPT, utan att två anställda på Daedalic informerades.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 8 oktober

AI kan ha skrivit ursäkten för det kritiserade spelet ´The Lord of the Rings: Gollum´

Spelet ´The Lord of the Rings: Gollum´, utvecklat av Daedalic Entertainment, möttes av så mycket kritik att Daedalic publicerade en ursäkt online. En nylig intervju med den tyska nyhetssajten GameTwo antyder dock att ursäkten kanske inte alls skrevs av ångerfull personal, utan av en AI-programvara utan utvecklarnas vetskap. Spelet, som är ett av de mest kritiserade under året, har för närvarande ett kritikerbetyg på 34 och ett användarbetyg på 1,2 på Metacritic.

Direktlänk Dela Gaming Global Recon fördjupade 8 oktober

Dokumentär intervjuar tidigare Daedalic Entertainment-utvecklare

En dokumentär producerad av den tyska publikationen Game Two har intervjuat flera tidigare utvecklare från Daedalic Entertainment. Dokumentären kan ses nedan med engelska undertexter.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 8 oktober

Undersökning: Utmaningar och lösningar vid införande av generativ AI

Enligt en undersökning föredrar de flesta företag en blandning av offentliga och privata generativa AI-modeller. Säkerhetsrisker och teknisk komplexitet kan bromsa införandet. De flesta IT-beslutsfattare som strävar efter att införa generativ AI väljer en hybridansats med en blandning av offentliga och privata modeller (38%). Denna hybridansats är attraktiv eftersom den matchar företagens behov av att skydda data, behålla kontroll över AI-modeller och resultat samt kostnad. På uppdrag av Dell Technologies undersökte Morning Consult 500 IT-beslutsfattare involverade i generativa AI-initiativ. Undersökningsrespondenterna var belägna i USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Resultaten samlades in under augusti och september 2023.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 6 oktober

Blaise Pascal [re]Generative Quantum Challenge lockar globalt deltagande för att lösa miljöutmaningar

Blaise Pascal [re]Generative Quantum Challenge, en hackathon med fokus på kvantberäkning och miljöutmaningar, kommer att äga rum i Paris från 5 oktober till 15 november. Evenemanget har lockat över 750 deltagare från mer än 25 länder. Målet är att utnyttja kvantberäkning för att bidra till hållbara lösningar. Över 60 projekt har föreslagits för utmaningen. Tävlande lag har chansen att vinna upp till 50 000 €, med det vinnande laget som får 15 000 €. Hackathonet arrangeras i samarbete med PASQAL, ett företag som bygger kvantdatorer.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 oktober

Indiska konsumenter föredrar företag som använder generativ AI, enligt studie

Enligt en global studie är 84% av indiska konsumenter mest benägna att köpa från företag som använder generativ AI. Generativ AI kan generera text, bilder eller andra medier med hjälp av generativa modeller. Studien, utförd av teknikkonsultföretaget Thoughtworks, visade att 69% av de indiska respondenterna uttryckte stor entusiasm för generativ AI, jämfört med 30% globalt. Dessutom uppgav 84% av de indiska konsumenterna att de troligen skulle köpa från ett företag som använde generativ AI, jämfört med 83% globalt.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 6 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Global undersökning av AI inom byggindustrin visar på betydande tillväxtpotential

En djupgående undersökning av den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom byggindustrin har resulterat i en detaljerad studie som täcker viktiga aspekter som försörjningskedja, marknadsföring och produktutveckling. Studien inkluderar en balanserad kvalitativ och kvantitativ bedömning av marknaden, som är uppdelad i distinkta komponentaspekter. Den undersöker även marknadens respons på COVID-19-pandemin och dess påverkan på ekonomisk aktivitet och marknadsföringsstrategier. Rapporten analyserar också konkurrenskraften på marknaden och de ledande företagens bidrag till den globala tillväxtpotentialen.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Virtuell influerare Noonoouri får skivkontrakt med Warner Music

Virtuella influerare försöker bryta sig in på musikscenen. Noonoouri, en digital karaktär skapad av den tyska designern Joerg Zuber, är den senaste virtuella influeraren att få ett skivkontrakt. Hon har skapats med hjälp av rörelsefångst och avancerad grafik och har skrivit kontrakt med Warner Music som deras första avatarartist. Hennes röst har delvis byggts med hjälp av AI-verktyg, vilket har gett henne smeknamnet ´AI-popstjärna´. Trots att AI bara spelade en mindre roll i skapandet av Noonoouris röst, kommer hennes kontraktsskrivning mitt i växande oro över AI:s roll i musikskapande. Marec Lerche, chef för affärsutveckling på Warner Music Central Europe, säger att digitala skapelser som Noonoouri kan erbjuda skivbolag mer experiment och flexibilitet.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 5 oktober

Marknadsundersökning om maskininlärning inom medicinsk bildbehandling publicerad av Marketintelx

En nyligen publicerad marknadsundersökning från Marketintelx fokuserar på tillväxt, marknadens omfattning, utvecklingstrender samt ursprungliga och framtida uppskattningar av marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Rapporten analyserar forskningsmetodik, inklusive primär och sekundär forskning, företagsandelanalys, modellering baserad på demografiska data, makroekonomiska indikatorer och branschindikatorer. Rapporten inkluderar en detaljerad analys av konkurrenter och deras huvudstrategier, företagsprofiler, produktomfång, marknadsöversikt, möjligheter, uppdelning av råmaterialleverantörer och nedströms köpare.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Marknadsinsikter för AI-spelverktygsgenerator 2023

Marknadsinsikter för AI Game Assets Generator 2023 är en omfattande rapport som ger en fullständig analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser också de begränsande faktorerna och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera marknadens komplexa landskap och maximera sin ROI. Den ger en djupgående analys av marknadens konkurrenskraftiga miljö, inklusive nyckelspelare som verkar inom branschen, deras marknadsandel och deras konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

AI i modebranschen förväntas nå 16,3 miljarder dollar 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i modebranschen, värderad till 1,2 miljarder dollar 2022, förväntas öka till 16,3 miljarder dollar 2030, med en imponerande årlig tillväxttakt (CAGR) på 37,9% under prognosperioden 2022-2030. Specifikt förväntas lösningarsegmentet uppleva en betydande CAGR på 36,4%, och nå 9,1 miljarder dollar vid utvärderingsperiodens slut. USA:s AI-marknad inom mode uppskattas till 375,8 miljoner dollar 2022, medan Kina, världens näst största ekonomi, beräknas nå en marknadsstorlek på 2,6 miljarder dollar 2030, med en robust CAGR på 36,2% under perioden 2022 till 2030.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 4 oktober

Antalet jobbannonser som nämner AI har mer än fördubblats

Mellan juni 2021 och juli 2023 har antalet jobbannonser på Linkedin som nämner artificiell intelligens (AI) mer än fördubblats. Det globala genomsnittet var 2,2 gånger fler jobbannonser som nämner AI, men i Frankrike var det 2,8 gånger fler. I Tyskland var antalet 2,6 gånger fler och i Storbritannien 2,3 gånger fler. Olivier Sabella, vice vd för LinkedIn Talent Solutions för EMEA och LATAM, säger att förändringen pågår inom många olika branscher.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 4 oktober

EU avslöjar de första fyra kritiska teknologierna i sin riskminskningsplan mot Kina

EU har avslöjat de första fyra kritiska teknologierna i sin riskminskningsplan mot Kina. Avancerade halvledare, artificiell intelligens, kvantteknologier och bioteknik kommer att vara i fokus för en ekonomisk säkerhetsstrategi, meddelade Bryssel på tisdagen, eftersom de utgör de ´allvarligaste och mest omedelbara riskerna´ för unionens säkerhet och motståndskraft. EU:s inre marknadskommissionär Thierry Breton sa att ´Europa anpassar sig till de nya geopolitiska realiteterna, sätter stopp för naivitetens era och agerar som en verklig geopolitisk makt´.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 3 oktober

OpenAI granskas i Polen efter GDPR-klagomål

OpenAI, som redan utreds av dataskyddsmyndigheter i flera EU-länder, granskas nu även i Polen till följd av ett GDPR-klagomål i augusti. Klagomålet inlämnades av säkerhets- och integritetsforskaren Lukasz Olejnik och hävdar att ChatGPT begår en rad överträdelser, inklusive otillräcklig transparens och felaktig rättslig grund för databehandling. Det polska kontoret för personuppgiftsskydd (UODO) har offentligt tillkännagivit utredningen, något som det normalt inte gör, och sa att det sannolikt kommer att vara ´svårt´ på grund av teknikens nyhet och OpenAIs brist på fysisk närvaro i EU.

Direktlänk Dela CPO Magazine fördjupade 3 oktober

Maskininlärning i medicinmarknaden: Forskningsrapport och globala trender

En forskningsrapport om maskininlärning i medicinmarknaden ger detaljer om marknadsstorlek, drivkrafter och sårbarheter, stora aktörer, segmentöversikt och geografiskt perspektiv. Rapporten innehåller även data om affärsmiljön, värde/volymresultat, marknadsföringstaktik och expertkunskap. Några av de ledande företagen på den globala marknaden för maskininlärning inom medicin är Google, Bio Beats, Jvion, Lumiata, Dreamed, Healint, Arterys, Atomwise, Health Fidelity och Ginger. Rapporten undersöker betydelsen av fält och bevis för prognos, samt deras olika aspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 2 oktober

Siemens lanserar AI-ugn som identifierar maträtter

Siemens har lanserat en ny ugn, Siemens iQ700, som använder artificiell intelligens (AI) för att känna igen vilka maträtter som tillagas. Ugnen kan identifiera 40 olika rätter och fler kommer att läggas till löpande. Den har en inbyggd kamera som används för att låta AI:n identifiera maten och föreslå den optimala tillagningsmetoden. Användaren behöver bara bekräfta och maten tillagas automatiskt. Via Home Connect-appen kan användaren övervaka matlagningen på sin mobiltelefon.

Direktlänk Dela Teknikveckan fördjupade 1 oktober

ChatGPT får nu webbläsarförmåga med Bing

OpenAI har uppdaterat ChatGPT för att nu inkludera webbläsarförmåga med Microsofts Bing. Detta innebär att den tidigare informationsgränsen i september 2021 inte längre gäller. För att komma igång med webbläsarfunktionen måste användarna navigera till inställningar, slå på ´Bläddra med Bing´ och klicka på GPT-4 för att aktivera webbläsning. Med denna nya funktion kan användarna ställa detaljerade frågor till ChatGPT, som att hitta de bästa Halloween-händelserna i ett visst område eller få information om de senaste nyheterna från Twitter.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 1 oktober

Så här laddar du ner och använder Copilot AI på Windows 11

Copilot i Windows 11 är en AI-driven intelligent assistent som förbättrar användarens produktivitet och kreativitet. Den erbjuder snabb tillgång till svar och inspiration från webben, vilket underlättar kreativitet och samarbete. Optimera uppgifter som att justera PC-inställningar och fönsterorganisation med Snap Assist. Få relevanta svar, ställa uppföljningsfrågor och till och med generera bilder. Copilot är tillgänglig när det behövs och fungerar sömlöst online och i Windows-appar. För att aktivera Copilot AI på Windows 11 måste du ladda ner och installera den senaste versionen av Windows.

Direktlänk Dela Followchain fördjupade 1 oktober

AI hotar globala val genom desinformation

Val över hela världen står inför ett växande hot från utländska aktörer som använder artificiell intelligens (AI) för att påverka valresultat. Sedan 2016 har länder som Ryssland, Kina och Iran använt sociala medier för att påverka utländska val, bland annat i USA. Nu finns det en ny faktor: generativ AI och stora språkmodeller, som kan producera oändliga mängder text på vilket ämne som helst. Dessa teknologier kan förändra desinformation och propaganda på internet. Val kommer att äga rum i hela den demokratiska världen under de kommande åren, och det är troligt att dessa tekniker kommer att användas i dessa val.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 30 september

AI-drivna desinformationskampanjer hotar globala val

AI-drivna desinformationskampanjer hotar globala val, med generativa AI-verktyg som förstärker propagandans räckvidd och inverkan. Framväxten av val världen över ökar attraktiviteten för AI-drivna desinformation för utländska och inhemska aktörer. Effektiva försvarsstrategier kräver tidig upptäckt, forskning och internationellt samarbete för att skydda demokratiska processer mot utvecklande AI-taktiker. Generativa AI-verktyg, exemplifierade av ChatGPT och den kraftfullare GPT-4, kan producera stora mängder text snabbt och i olika toner och perspektiv.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 30 september

Jotex nya reklamfilm utforskar framtiden med AI

Jotex har lanserat en ny reklamfilm som utforskar framtiden med artificiell intelligens (AI). Filmen, som är över sju minuter lång, visar den holländska dansaren Marie-Louise Hertog i huvudrollen som ett AI-väsen. Inspirationen är hämtad från Blade Runner-filmerna och reklamen lämnar stort utrymme för tolkningar. Filmen är skapad av Jotex inhouse-team och kommer att visas i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Nederländerna, Österrike och Polen.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 29 september

Microsoft rullar ut AI-verktyget Paint Cocreator för förhandstestare

Microsoft lanserar Paint Cocreator, ett AI-verktyg för företagets ritprogram Paint, till förhandstestare i Windows Insider. Verktyget gör det möjligt för användare att generera bilder genom att beskriva dem med text. Användare kan även välja en specifik konststil. Paint Cocreator kommer sedan att generera tre bilder för användaren att fortsätta arbeta med. Verktyget drivs av AI-modellen Dall-e, utvecklad av Open AI, och kan inte användas för att generera skadliga eller olämpliga bilder. Förhandsvisningen kommer initialt att vara tillgänglig på engelska för Windows Insiders i sju länder.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 september

Lovande framtidsutsikter för den globala marknaden för AI-verktyg för animation

En ny rapport indikerar lovande framtidsutsikter för den globala marknaden för AI-verktyg för animation, som för närvarande är under utveckling. Rapporten täcker perioden från 2023 till 2029 och ger noggrann och exakt data om viktiga konkurrenter, marknadstrender och tillförlitliga prognoser, inklusive tillväxthastigheter. Den belyser också de primära faktorerna som påverkar tillväxten av den globala marknaden för AI-verktyg för animation. Rapporten erbjuder djupgående analyser av nationella, regionala och globala marknader, tillsammans med en bedömning av de ledande spelarna i varje specifikt område.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 september

Artificiell intelligens inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031

En marknadsundersökningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom försäkringsmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som vill ha en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten förutspår marknadstrender, möjligheter och potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier för att effektivt hantera en konkurrensutsatt landskap. Den globala AI inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Marknaden förväntas uppnå anmärkningsvärd tillväxt vad gäller storlek och CAGR, drivet av faktorer som tekniska framsteg och närvaron av nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 29 september

Microsoft integrerar AI i Paint med ny funktion kallad Paint Cocreator

Microsoft integrerar AI i sina produkter och introducerar nu DALL-E bildgenerator i Paint. Den nya funktionen kallas Paint Cocreator och rullas ut till Windows Insiders i den senaste versionen. Paint Cocreator hjälper användare att skapa konstverk i Paint genom att beskriva vad de vill skapa med några få ord. Användare kan välja en konststil och när de klickar på Skapa genererar Paint Cocreator tre variationer av konstverk att välja mellan. Microsoft har också infört skyddsåtgärder för att förhindra generering av skadliga, stötande eller olämpliga bilder. Paint Cocreator är tillgänglig i förhandsgranskning för användare på engelska i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela WebProNews fördjupade 28 september

Microsoft testar AI-driven funktion för Paint på Windows 11

Microsoft testar en ny funktion kallad Paint Cocreator för Microsoft Paint på Windows 11. Denna AI-drivna verktyg, som drivs av OpenAI´s DALL-E, skapar konstverk från användarbeskrivningar och erbjuder en blandning av kreativitet och teknologi. Användare kan välja en konststil och Cocreator genererar tre variationer för dem att välja och redigera ytterligare. Paint Cocreator är för närvarande tillgängligt i förhandsgranskning för Windows Insiders, med en bredare lansering till alla Windows 11-användare förväntas inom de kommande veckorna. Funktionen är tillgänglig för engelsktalande användare i USA, Storbritannien, Frankrike, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 28 september

Microsoft introducerar AI-drivet text-till-bild-verktyg i Paint-appen

Microsoft planerar att lansera ett text-till-bild-verktyg som drivs av DALL-E i sin Paint-app, kallad ´Paint Cocreator´. Verktyget är utformat för att skapa bilder baserat på användarens beskrivningar. Användare kan även redigera och återskapa de genererade bilderna. Verktyget kommer först att vara tillgängligt för Windows insiders och kommer snart att vara tillgängligt för alla Windows 11-användare. Förhandsgranskningen av Paint Cocreator kommer att finnas tillgänglig i USA, Storbritannien, Frankrike, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 28 september

AI-företag sätter sikte på att uppnå artificiell allmän intelligens

Sedan lanseringen i november 2022 har ChatGPT hyllats som en av de mest imponerande och framgångsrika konsumentmjukvaruapplikationerna i historien. Men när hypen kring ChatGPT och andra stora språkmodeller dör ut, sätter AI-företag sina sikte på att uppnå en intelligent agent som överträffar dagens AI-modeller: artificiell allmän intelligens (AGI). AGI är en hypotetisk intelligent agent som kan uppnå samma intellektuella prestationer som människor. Det kan resonera, strategisera, planera, använda omdöme och sunt förnuft och svara på och upptäcka faror eller faror.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 27 september

Berlin Brandenburg flygplats implementerar AI för att optimera hanteringsprocesser

Berlins Brandenburg flygplats (BER) kommer att bli den första tyska flygplatsen att använda en AI-baserad mjukvarulösning för att optimera sina hanteringsprocesser. Flygplatsföretaget fortsätter att investera i modern teknik för att öka servicekvalitet, punktlighet och effektivitet. Tillsammans med företaget Assaia implementerar Flughafen Berlin Brandenburg GmbH ett omfattande system - den digitala TurnaroundControl-lösningen - som kommer att analysera hanteringsprocesserna på plattan med hjälp av självlärande programvara och relevanta åtgärdsrekommendationer. Detta kommer att göra det möjligt att optimera arbetsprocesserna på flygplanen, vilket resulterar i större stabilitet i flygplaneringen och ökad punktlighet.

Direktlänk Dela Runway Girl Network fördjupade 27 september

Maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa med 35,3% CAGR mellan 2023 och 2030

En rapport om maskininlärningsprogramvarumarknaden förutspår en imponerande årlig tillväxttakt på 35,3% under perioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av ökad användning av maskininlärning och AI inom olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, finans, e-handel och tillverkning. Rapporten identifierar också viktiga spelare på marknaden, inklusive Microsoft, Google, TensorFlow, Kount, Warwick Analytics, Valohai, Torch, Apache SINGA, AWS, BigML, Figure Eight och Floyd Labs. Framtida trender och möjligheter inkluderar ökad efterfrågan på prediktiv och föreskrivande analys, integration av maskininlärning i edge computing-enheter och IoT, och ökad betoning på djupinlärningsalgoritmer och teknik för naturlig språkbehandling.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Artificiell intelligens inom byggindustrin förväntas växa till 4909,7 miljoner USD år 2030

Vantage Market Research har nyligen publicerat en rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens inom byggindustrin. Enligt rapporten uppgick marknaden till 594,6 miljoner USD år 2022 och förväntas uppgå till 4909,7 miljoner USD vid slutet av 2030, med en årlig tillväxttakt på 35,2%. Företaget erbjuder 50% rabatt på rapporten fram till slutet av september. Nyckelaktörer inom industrin inkluderar Autodesk Inc., IBM, Microsoft Corporation, Oracle Corp., SAP, Aurora Computer Services, Building System Planning Inc., NVIDIA Corporation och Dassault Systems SE.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

YouTube avslöjar nya AI-verktyg för att stärka innehållsskapare

YouTube avslöjade en rad nya AI-verktyg vid sitt Made on YouTube-evenemang i New York. Bland de nya verktygen finns Dream Screen, som gör att skapare av YouTube Shorts kan generera video eller bakgrunder för video genom att skriva in en idé i en prompt. YouTube meddelade också att Shorts-videor nu får 70 miljarder dagliga visningar, upp från 50 miljarder i januari. Plattformen presenterade också en ny mobilapp kallad YouTube Create, som erbjuder video redigeringsverktyg. Appen är gratis och finns tillgänglig i betaversion på Android-enheter i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Indien, Indonesien, Singapore och Sydkorea. YouTube tillkännagav också att det kommer att introducera Aloud, ett AI-drivet verktyg för omedelbar dubbning, och en AI-assistent för dess Creator Music-ljudbibliotek. Dessutom kommer YouTube Studio-verktyget att integrera generativ AI nästa år för att hjälpa skapare att brainstorma.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 27 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Microsoft rullar ut Paint Cocreator-funktionen till Windows Insiders

Microsoft börjar rulla ut den efterlängtade Paint Cocreator-funktionen till Windows Insiders under en förhandsgranskning. Funktionen kommer att rullas ut till allmänna konsumenter inom de kommande veckorna. Med den nya Paint Cocreator-funktionen kan du använda en textprompt, välja en stil och generera en unik bild med hjälp av Dall-E generative AI. Du kan sedan redigera den genererade bilden med Paints redigeringsverktyg. Vid lanseringen kommer Paint Cocreator Preview att finnas tillgängligt i USA, Kanada, Tyskland, Frankrike, Australien, Storbritannien och Italien. Microsoft kommer att utvidga denna funktion till andra regioner inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 26 september

Globala insikter i artificiell intelligens på marknaden för små och medelstora företag 2023-2031: Upplåsning av tillväxtpotential

En omfattande rapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag från 2023 till 2031. Rapporten framhäver tillväxtmöjligheter för nyckelspelare och kastar ljus över framtida utsikter och branschutvecklingar. Den inkluderar även företagsprofiler och avslöjar deras affärsstrategier samt lovande nya investeringsmöjligheter. Rapporten ger dig kunskap och insikt som behövs för att fatta informerade beslut i en ständigt föränderlig affärsmiljö. Den täcker forskningstiden från 2018 till 2028 och ger en djup och omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

En nyligen publicerad rapport om användningen av artificiell intelligens (AI) inom processfinansieringsmarknaden ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI:s roll i att revolutionera processfinansieringsindustrin. Marknaden för AI inom processfinansiering har vuxit från miljontals USD till miljontals USD från 2017 till 2022. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) på procent beräknas denna marknad nå miljontals USD år 2029. Nyckelspelare på den globala marknaden för AI inom processfinansiering inkluderar LP, Pravati Capital LLC, Apex Litigation Finance Limited, Longford Capital Management, VALIDITY FINANCE, LLC, Augusta Ventures Ltd., Deminor och Woodsford Litigation Funding Ltd.

Benzinga fördjupade 26 september

SAP lanserar AI-drivna verktyget Joule

Teknikjätten SAP har meddelat att de kommer att lansera sitt AI-drivna verktyg Joule. Joule, som presenterades vid ett evenemang på SAP:s huvudkontor i Walldorf, Tyskland, kommer att ta AI-verktyg till alla delar av ett företag, vilket gör det snabbare och enklare att fatta smarta, välinformerade affärsbeslut. Joule kommer att vara inbäddad i hela SAP:s applikationsportfölj, inklusive HR, finans, leveranskedja, upphandling och kundupplevelse. SAP hoppas att Joule kommer att bli mer intelligent över tid, ständigt lära sig och förbättras, och helt kunna ta över vissa uppgifter.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 26 september

Spotify kommer att introducera franska och tyska podcast-översättningar med OpenAI´s Whisper-verktyg

Spotify kommer att använda OpenAI´s rösttranskriptionsverktyg Whisper för en ny röstöversättningsfunktion som låter podcasters översätta sina podcasts till olika språk, alla i deras egen röst. Spotify har redan samarbetat med ett antal podcast-värdar på plattformen för att översätta deras innehåll till spanska, med franska och tyska översättningar som kommer snart. Några av de podcasts som ingår i det initiala testet inkluderar Armchair Expert med Dax Shepard, The Lex Fridman Podcast och The Diary of a CEO med Steven Bartlett. Spotify planerar att utvidga funktionen till fler podcasters över sin plattform.

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupade 26 september

Artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapport 2023 släppt

Den nyligen släppta artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapporten för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI vertikaler industrin. Marknaden för AI vertikaler har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Marknaden för autonoma AI och autonoma agenter förväntas växa till 28,5 miljarder dollar 2028

Enligt en ny rapport från MarketsandMarkets förväntas marknaden för autonoma AI och autonoma agenter växa från 4,8 miljarder dollar 2023 till 28,5 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,0%. Marknaden drivs av ökade AI-applikationer och tillgängligheten av parallella beräkningsresurser. Begränsningar inkluderar begränsad anpassningsförmåga och förståelse för sammanhang hos autonoma AI och agenter, samt brist på mänsklig-AI-interaktion och förtroende. Framsteg inom autonom AI-teknik förväntas revolutionera transportsystem och hälso- och sjukvård.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 25 september

Marknaden för AI inom detaljhandeln förväntas växa till 6458,6 miljoner dollar till 2028

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom detaljhandeln kommer att växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 15,27% och nå ett värde på 6458,6 miljoner dollar till 2028, upp från 2753,21 miljoner dollar 2023. Rapporten ger en detaljerad översikt över marknaden, inklusive analyser av ledande företag som Plexure Ltd, Daisy Intelligence, Google LLC, SAP SE, ViSenze Pte Ltd, IBM Corporation, Focal Systems Inc., Findmine Inc., Versium Analytics Inc., Conversica Inc., Sentient Technologies Holdings Limited, BloomReach Inc., Amazon Web Services Inc., Salesforce.com Inc., Microsoft Corporation och Style.ai. Den tar också upp effekterna av COVID-19 och regionala konflikter på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 september

Amazon presenterar nya AI-funktioner och smarta hemprodukter vid Fall Devices Event

Amazon har presenterat nya och uppgraderade produkter och tjänster under sitt årliga Fall Devices Event. Företaget har annonserat flera förbättringar till sin Alexa med generativ AI och planerar att använda det runt en skräddarsydd stor språkmodell optimerad för röstinteraktioner. Amazon introducerade Eye Gaze, en funktion som stöder användare med rörelse- eller talutmaningar. Företaget har också lanserat Call Translation där Alexa-ljud- och videosamtal kan textas i realtid. Amazon har även presenterat en ny väggmonterad smart hemkontrollpanel med Alexa i kärnan, Echo Hub.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 23 september

Kall till Biden-administrationen att agera snabbt på AI-utvecklingar

Den nyligen utvecklade organisationen Open AI, genom släppet av ChatGPT, tyder på att både nuvarande och potentiella utvecklingar inom artificiell intelligens (AI) kräver vaksamhet och snabb åtgärd från Biden-administrationen. Vi befinner oss i en situation liknande den innan Manhattanprojektet, där potentialen att utveckla en kraftfull ny typ av bomb fanns för både allierade och Tyskland. Idag har ett globalt lopp för utökade AI-förmågor börjat utan tillräcklig statlig tillsyn. Framtida fördelar inom AI av Kina eller andra motståndare som skulle förändra maktbalansen militärt eller på andra områden får inte tillåtas hända.

Direktlänk Dela St. Louis Post-Dispatch fördjupade 23 september

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032

DataHorizzon Research har publicerat en rapport som visar att marknaden för data science och maskininlärningsplattformar beräknas vara värd 94,2 miljarder USD 2023 och förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 17,4%. Rapporten analyserar marknadens tillstånd på global och regional nivå inom kommunikationssektorn. Maskininlärning, en gren av datavetenskapen, används för att göra viktiga beslut i företag och applikationer. Insikter från konsumenter används av organisationer för att anpassa sina produkter eller tjänster efter kundernas krav och förväntningar. Data science och ML-plattformar hjälper företag att dra meningsfulla slutsatser från denna data, utveckla marknadsföringsplaner och förbättra produktutbudet. Dessutom främjar den prediktiva analysen i företag också marknadstillväxten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 september

Qruise utvecklar AI för att optimera kvantteknik

Qruise, ett tyskt startföretag och avknoppning från Forschungszentrum Jülich, utvecklar en AI-baserad mjukvara som ska kunna utföra mycket av det arbete som idag utförs av juniorfysiker i kvantlaboratorier. Mjukvaran kombinerar simuleringsteknik med resultaten från experiment med kvantteknik för att optimera hårdvarans parametrar och kontroller. Målet är att skapa ett system som kan läsa en vetenskaplig artikel, återskapa resultaten i en simulering och om relevant implementera dem i ett verkligt experiment med en kvantapparat. Qruise, som grundades 2021, har redan fått ett stipendium från Helmholtz Validation Fund.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 september

Global marknad för maskininlärningschips växer

En ny affärsforskningsrapport visar att den globala marknaden för maskininlärningschips växer. Rapporten hjälper företag att förstå olika drivkrafter och begränsningar som påverkar marknaden under prognosperioden från 2023 till 2030. Den innehåller en detaljerad analys av tidigare trender, framtida trender och tekniska framsteg. Rapporten ger också en detaljerad och analytisk titt på de olika företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 21 september

Globala marknaden för artificiell intelligens inom bilindustrin förväntas nå 17137,13 miljoner dollar 2030

Enligt VMR-forskning registrerade den globala marknaden för artificiell intelligens inom bilindustrin 1963,88 miljoner dollar 2022 och förväntas nå 17137,13 miljoner dollar 2030. Den förväntade CAGR för bilindustrin för artificiell intelligens är 31,1%. Marknaden för artificiell intelligens inom bilindustrin har bevittnat ihållande tillväxt de senaste åren och kommer att visa en hög CAGR under prognosperioden 2023-2030. Några av de stora företagen på marknaden är NVIDIA Corporation, Alphabet Inc., Intel Corporation, IBM Corporation, Microsoft Corporation, Harman International Industries Inc., Xilinx Inc., Qualcomm Inc., Tesla Inc., Volvo Car Corporation, BMW AG, Audi AG, General Motors Company, Ford Motor Company, Toyota Motor Corporation, Hyundai Motor Corporation, Uber Technologies Inc., Honda Motor Co. Ltd., Daimler AG och Didi Chuxing.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Globala marknaden för företagsartificiell intelligens förväntas nå 153,22 miljarder dollar år 2030

Enligt en ny rapport från Vantage Market Research förväntas den globala marknaden för företagsartificiell intelligens (AI) växa från 14,74 miljarder dollar 2022 till 153,22 miljarder dollar 2030, med en sammanlagd årlig tillväxttakt (CAGR) på 34%. Rapporten innehåller även en konkurrensöversikt över stora företag på marknaden, inklusive Amazon Web Services Inc., IBM Corporation, Microsoft Corporation, Oracle Corporation, Intel Corporation, Alphabet, SAP SE, C3.ai Inc., DataRobot Inc., Hewlett Packard Enterprise, Wipro Limited och NVidia Corporation. Rapporten tar också upp hur kriget mellan Ryssland och Ukraina har påverkat marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Global juridisk AI-marknad förväntas växa med 33,97% mellan 2023 och 2030

Enligt en marknadsundersökningsrapport förväntas den globala marknaden för juridisk teknik och artificiell intelligens (AI) växa med en årlig tillväxttakt på 33,97% under prognosperioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av den juridiska branschens ökande användning av AI-verktyg för att effektivisera processer och förbättra effektiviteten. AI-lösningar använder maskininlärning och naturlig språkbearbetning för att automatisera uppgifter som kontraktanalys, juridisk forskning och dokumentgranskning. Nyckelfaktorer inkluderar strävan efter juridisk innovation, regulatorisk efterlevnad och önskan att minska juridiska kostnader.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Ny rapport ger värdefulla insikter om marknaden för artificiell intelligens

Den nyligen släppta marknadsrapporten för artificiell intelligens (AI) för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI-industrin. Den globala AI-marknadens storlek värderades till 59732,12 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner dollar 2028. Rapporten inkluderar flera nya tillägg som marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Wondershare Filmora presenterar AI-drivna videoredigeringsfunktioner på IBC 2023

Wondershare Filmora, ett ledande namn inom videoredigering, var närvarande vid International Broadcasting Convention (IBC) 2023 i Amsterdam. Eventet, som fick global uppmärksamhet från media-, underhållnings- och teknikbranschen, avslutades framgångsrikt den 17 september. Wondershare Filmora, representerat av den kända videoredigeraren Jordan Orme och varumärkesrepresentanter från Tyskland, Frankrike och Italien, presenterade banbrytande AI-drivna funktioner och diskuterade framtiden för videoproduktion. De presenterade även kommande AI-funktioner i Filmora13 som släpps i oktober.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 20 september

Lumina Datamatics lanserar AI-tjänster för förläggare

Lumina Datamatics, en global ledare inom innehålls- och tekniklösningar, har stolt lanserat sina artificiella intelligens (AI) tjänster för förläggare. Lumina Datamatics AI kommer att förbättra användarupplevelsen, spara tid och pengar, säkerställa tillgänglighetsöverensstämmelse och förbättra kvaliteten på utvärderingsutveckling. De AI-drivna tjänsterna inkluderar innehållsförbättring, bildigenkänning och utvärderingsförfattare. Sameer L. Kanodia, VD för Lumina Datamatics, säger att förläggare nu kan förbättra kvaliteten och upptäckbarheten av sitt innehåll, minska sina kostnader och spara tid samtidigt som de upprätthåller högsta innehållssäkerhet och dataskydd.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 18 september

Detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030

En detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030 ger en omfattande analys av marknadsstorlek, andel, intäkter, segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser närvaron av begränsande faktorer och regionala industrier som kan påverka marknadstillväxttrenderna bortom prognosperioden 2030. Rapporten ger värdefulla insikter och strategier för att hjälpa företag att navigera i den komplexa marknadsmiljön och maximera ROI. Den erbjuder en djupgående analys av marknadens konkurrenslandskap, inklusive nyckelindustriaktörer, marknadsandel och konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Kommande uppdatering för Windows 11 innehåller Windows Copilot

Den kommande funktionsuppdateringen för Windows 11 är nära förestående och med den kommer Windows Copilot. I den här guiden förklarar vi hur du kan stänga av Windows Copilot helt och hållet. De flesta guider fokuserar på att dölja Windows Copilot-ikonen på aktivitetsfältet, men det tar inte bort funktionen helt och hållet. Martin Brinkmann är en journalist från Tyskland som grundade Ghacks Technology News 2005. Han är passionerad för allt som har med teknik att göra och känner internet och datorer som sin egen handflata.

Direktlänk Dela gHacks Technology News fördjupade 17 september

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden växer globalt, prognos till 2031

En ny forskningsrapport visar den globala marknaden för Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) och dess kommersiella möjligheter fram till 2031. Rapporten inkluderar en analys av hur COVID-19 påverkat marknaden och hur företag kan övervinna hoten som pandemin har medfört. De stora aktörerna på MLaaS-marknaden inkluderar ISHIR, IBM, Google, Microsoft och Amazon. MLaaS-marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en beräknad CAGR på procent. Marknaden förväntas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Global AI i företagsmarknaden förväntas nå 1,5 biljoner dollar 2028

Enligt en rapport från Infinity Business Insights förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i företag nå 1,5 biljoner dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,3% från 2023 till 2028. Rapporten belyser hur AI har omvandlat företagsverksamhet och beslutsfattande, med AI-lösningar som erbjuder insikter baserade på data, automatisering och förbättrad effektivitet. Nyckelmarknadsaktörer som nämns i rapporten inkluderar Google, Microsoft, IBM, Amazon Web Services, Nuance, Verint, DataRobot, SAS, MathWorks, Digital Reasoning, Cloudera, IPsoft, Uniphore, Kasisto och iFLYTEK.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Marknadsutsikter för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) 2023-2030

En ny rapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för marknaden för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) under de kommande åren. Marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en CAGR på procent. Det uppskattas att marknaden kommer att nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten strategier för företag att övervinna hot från COVID-19.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Kunstgjord intelligens på rättegångsfinansieringsmarknaden växer globalt fram till 2030

En ny forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och intäktsprognoser för marknaden för konstgjord intelligens (AI) inom rättegångsfinansiering från 2023 till 2030. Rapporten inkluderar data om marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Den täcker också strategier för företag att övervinna hot som orsakats av COVID-19. Marknaden för AI inom rättegångsfinansiering har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) av procent. Marknaden beräknas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Salesforce lanserar Einstein 1 Platform; Slack och Microsoft introducerar nya AI-funktioner

Salesforce har lanserat Einstein 1 Platform, en svit med AI-drivna verktyg som erbjuder analys, automation och kunddatainsamling i skala. Plattformen integrerar naturligt med Data Cloud och Einstein Copilots. Slack har också lanserat nya AI-, automations- och listkapaciteter. En studie från Microsoft visade att Microsoft Dynamics 365 Copilot förbättrade kundupplevelsen inom sitt eget kundservice- och supportteam. Salesforce meddelade också den nya Einstein 1 Data Cloud, som nu är integrerad med Einstein 1 Platform. Slack lanserade flera nya kapaciteter, inklusive AI inbyggd i samarbetsplattformen. Slutligen lanserade TimeOS TimeAI för AI-drivna schemaläggningar, anteckningar och dagordningar.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 15 september

Svåra tider framöver för Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikmarknad

Människan kämpar mot två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikindustrin från en bokstavlig smältning. Trots situationen har forskningsteamet lyckats samla den senaste informationen om Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivrutiner, kapaciteter, teknologier och förändringar i Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten.

Direktlänk Dela IVF News Direct fördjupade 15 september

Teknikledare diskuterar AI:s framtid och roll i identitetsstöld

Teknikledare som Bill Gates, Elon Musk och Mark Zuckerberg möts i Washington D.C. för att diskutera den potentiella framtiden för artificiell intelligens (AI). Trots framstegen i AI-tekniken, saknas fortfarande en stabil förståelse för hur man interagerar med den. Enligt en ny undersökning har 27% av invånarna i USA blivit offer för identitetsstöld mer än en gång. Identity Theft Resource Center rapporterade det första fallet av bedrägeri med hjälp av AI, där en deepfake-ljudklipp av en VD i Tyskland användes för att be brittiska anställda inom företaget att frigöra medel till bedragarna. Resultatet var att $243,000 överfördes till ett konto i Ungern.

Direktlänk Dela KHON2 News fördjupade 14 september

Världen denna vecka: Globala politiska händelser och frågor

Världen denna vecka diskuterar flera globala frågor och politiska händelser. I Europa närmar sig den hårdhögra allt närmare makten och påverkar politiken utan att behöva gå med i regeringar. I USA fortsätter Hunter Bidens problem och en ny riksrättsaga. I Asien breddar Narendra Modi Indiens regionala klyftor och Vladimir Putin söker vapen från Nordkorea. I Kina lanserar regeringen en kampanj mot medicinsk korruption. I Mellanöstern och Afrika är politikernas dödliga försummelse i Marocko och Libyen ett problem. I Storbritannien har ekonomisk inaktivitet blivit ett unikt problem.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 14 september

Helsing, AI-startup för försvar stödd av Spotify-grundaren, tar in €209 miljoner i serie B-finansiering

Helsing, en AI-startup för försvar, har säkrat €209 miljoner ($223 miljoner) i en serie B-finansieringsrunda ledd av General Catalyst. Saab, den svenska tunga industrin och försvarsgruppen, ansluter sig som strategisk investerare. Investeringen kan potentiellt göra Helsing till det största europeiska AI-företaget och även det största europeiska försvarsteknik-unicornet. Helsing har tidigare utökat i Europa genom att arbeta nära med regeringar. I juni i år valde den tyska regeringen Helsing och Saab att tillhandahålla AI-aktiverade elektroniska krigföringsförmågor för Eurofighter-jetfightern.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 14 september

AI-verktyget Chat GPT rankar de 10 största fotbollsklubbarna i historien

AI-verktyget Chat GPT har rankat de 10 största fotbollsklubbarna i historien, men Arsenal ingår inte i listan. Fyra Premier League-lag nämns, inklusive Manchester United och Liverpool. Tre italienska lag finns med på topp 10, liksom Barcelona och Real Madrid från Spanien och Bayern München från Tyskland. Debatten om vilken klubb som är störst i världen har pågått länge. Chat GPT erkänner att ämnet är subjektivt och baserar sin bedömning på faktorer som historisk framgång, fanbas och globalt erkännande.

Direktlänk Dela GiveMeSport fördjupade 14 september

Global rapport om maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknad 2023-2030

En ny rapport av Global Market Vision ger en djupgående analys av den globala marknaden för ´Machine Learning as a Service´ (MLaaS). Rapporten bedömer marknaden baserat på dess segment som typ, tillämpning, slutanvändning och större regioner. Forskningsrapporten är en omfattande affärsstudie om den nuvarande situationen i branschen som studerar innovativa företags tillväxtmetoder och analyserar viktiga element som topp tillverkare, produktionsvärde, nyckelregioner och tillväxttakt. Rapporten innehåller 132 sidor inklusive fullständig innehållsförteckning, tabeller och figurer och diagram med djupgående analys före och efter COVID-19-marknadsutbrottets inverkan och situationen per region.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 14 september

Marknadsanalys av AI-verktyg för studenter

En genomgripande analys av den nuvarande och framväxande trenden inom AI-verktyg för studenter har utförts. Rapporten inkluderar Porter´s Five Forces för att analysera olika faktorer såsom leverantörers och kunders förståelse, risker från olika agenter, konkurrensstyrka och lovande nya affärsfolk. Rapporten omfattar även forskningsdata från olika företag, fördelar, bruttomarginal, strategiska beslut på den globala marknaden och mer genom tabeller, diagram och infografik. De företag som täcks i rapporten inkluderar Cognii, Century Tech, Queirum, Altitude Learning, Knowji, Ivy Chatbot, Nuance, Gradescope, Carnegie Learning, Smart Sparrow, DreamBox, Knewtons Alta, Eklavvya AI proctoring, Woot Math, Duolingo, Pearson, TutorMe, Edmentum och Kaltura.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

AI-chattboten ChatGPT har fått uppmärksamhet för sin enorma vattenförbrukning, men problemet med vattenförbrukning i teknikindustrin är inte nytt. Microsoft och Google rapporterade en ökning av vattenförbrukningen med 34% respektive 21% under 2022 jämfört med 2021. Huvudorsaken är datacenter och det vatten som används för att hålla deras temperaturer under kontroll. En studie av Shaolei Ren, docent i elektro- och datateknik vid University of California, Riverside, uppskattar att ChatGPT använder motsvarande en 16-uns flaska vatten för varje 20-50 frågor någon ställer till den. Teknikföretag använder vatten som den billigaste metoden för att kyla sina servrar.

PC Magazine Middle East fördjupade 11 september

Marknadsrapport förväntar betydande tillväxt för AI-chatbotar mellan 2023 och 2030

En ny rapport från Business Growth Reports ger en fördjupad analys av marknaden för artificiella intelligens (AI) chatbotar. Rapporten, som sträcker sig över flera sidor, baseras på regioner, applikationer (stora företag, små och medelstora företag) och typer (meddelandeprogram, webbwidgetar, andra). Enligt rapporten förväntas marknaden för AI-chatbotar växa årligen med en betydande årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller även en omfattande analys av företagsaspekter som global marknadsstorlek för AI-chatbotar, senaste tekniska framsteg och innovationer.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Maskininlärning inom medicinsk bildbehandling: Marknadsundersökning 2023-2031

En professionell marknadsundersökning har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen på marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Studien undersöker den globala marknaden, dess nuvarande status och framtida potential. Rapporten inkluderar regionala studier, tillväxtprognoser för perioden 2022 till 2028, och de viktigaste hindren för marknadsexpansion. Rapporten innehåller också marknadsandelar för de tio största företagen. Studien undersöker flera betydande regioner på en geografisk nivå, tillväxtmönster, industriella tillväxtutsikter och konkurrensutvärderingar.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 11 september

AI-tränare: Arkitekterna bakom AI:s konversationsförmåga

AI-tränare spelar en central roll i utvecklingen av konversations-AI. De tränar chatbots och virtuella assistenter att tänka och interagera som människor. De kurerar och formar stora mängder data för att effektivt lära AI-system. AI-tränare är mer än tekniska genier; de är AI:ns gudföräldrar, som ser till att din AI tjänar dig väl. AI-tränarens löner varierar beroende på deras roller, expertis och den bransch de arbetar i. I USA ligger den genomsnittliga årsinkomsten mellan $53 000 för instegspositioner och $135 000 för avancerade roller. I Tyskland ligger det mellan €48 000 och €85 000, och i Storbritannien mellan £29 000 och £93 000 per år.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 11 september

Universitet överväger användning av ChatGPT, en AI-verktyg

Universitet över hela världen överväger huruvida de kommer att tillåta användningen av ChatGPT, ett AI-verktyg utvecklat av OpenAI. Detta verktyg, som skapades för att replikera ett handledningssystem för studenter och yrkesverksamma, har varit kontroversiellt sedan dess introduktion. Användningen av ChatGPT och andra generativa AI-verktyg diskuterades vid G7-konferensen i Hiroshima, Japan, tidigare i år. Howard University arbetar för närvarande på en akademisk policy angående ChatGPT. Trots dess potential oroar vissa sig för integriteten i att använda ChatGPT för universitetsuppgifter och riskerna med att tillåta dess användning på universitet.

Direktlänk Dela The Hilltop fördjupade 11 september

ChatGPT visar sig vara en ovärderlig hjälp inom modevärlden

ChatGPT, den nu berömda konversationsagenten, kan fylla ett tomrum inom modet genom att fungera som en personlig shoppingassistent. Chatbotten kan organisera semestrar, skriva uppsatser, korrigera stavfel, översätta texter, hjälpa till att skapa kod och mycket mer. Men det verkar som att ChatGPT också kan vara en ovärderlig hjälp inom modevärlden. ChatGPT demonstrerar sin förmåga att anpassa sig till alla situationer, föreslå outfits för alla tillfällen, leverera utseenden baserade på ett par sneakers eller en specifik accessoar, eller skapa en outfit anpassad till en viss kroppstyp. Tyska online-återförsäljaren Zalando och modemärket Marc Jacobs har redan utnyttjat tekniken för att optimera sina kunders upplevelse.

Direktlänk Dela Prestige Online fördjupade 11 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar 2023-2030

En ny marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar förutspår en betydande årlig tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden utifrån olika applikationer och typer av verktyg, med fokus på tillgång och efterfrågan, råmaterialanalys och SWOT-analys. Stora företag inom marknaden inkluderar RapidMiner, Databricks, Lexalytics, SAS, Alteryx, Domino Data Lab, Microsoft, Angoss, IBM, TIBCO Software, Dataiku, MathWorks, SAP, Google, KNIME, Anaconda, H20.ai och Rapid Insight.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Svåra tider framöver för maskininlärningsoperation och underhållsteknikbranschen

Svåra tider väntar för mänskligheten då vi bekämpar två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom maskininlärningsoperation och underhållsteknik från en bokstavlig smältning. Trots situationen har Datalys forskningsteam lyckats samla den senaste informationen om maskininlärningsoperation och underhållsteknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivkrafter, kapaciteter, teknologier och de föränderliga dynamiken i maskininlärningsoperation och underhållsteknikrapporten.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 10 september

AI/Machine Learning-marknadens framtida tillväxttrender | Kommande möjligheter och utmaningar fram till 2030

Globala AI/Machine Learning Market Research Report 2023-2030 ger en grundlig analys av konkurrenslandskapet för topp tillverkare [GOOGLE, Amazon, PINTEREST, TRADEMARKVISION, BAIDU, IBM, SOUNDHOUND] samt utvecklingsdrivare och begränsningar. Forskningen erbjuder djupgående och kvalitativa insikter om banbrytande företags tillväxtplaner, makroekonomiska och mikroekonomiska variabler, bedömning av trender och finansiella uttalanden av stora företag. AI/Machine Learning-marknadsstudien inkluderar detaljerade industrisegment efter typ [TensorFlow, Caffe2, Apache MXNet] och tillämpningar [Automotive, Santific Research, Big Date, Other] med segmenteringsanalys, CAGR-status, tillväxtintäktsinformation och prognoser om branschstorlek och andel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Kenyansk lagstiftare kritiserar Worldcoin, ett kryptoprojekt av Sam Altman

En kenyan lagstiftare har kritiserat Worldcoin, ett kryptoprojekt startat av Sam Altman, för att likna ”ett gäng brottslingar som kommer för att skörda data från unga människor”. Projektet har stoppats i Kenya medan lagstiftare utvärderar om det innebär integritetsrisker för vanliga kenyanska medborgare. Worldcoins datainsamlingsmetoder har väckt oro över hela världen. Hittills har 635 000 kenyanska medborgare laddat ner Worldcoins app, men endast 301 000 har registrerat sig hos företaget. Projektet granskas också i Tyskland och Frankrike.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 8 september

Framtidsutsikter för den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning befinner sig för närvarande i en tillväxtfas med lovande framtidsutsikter, enligt en ny rapport som täcker perioden 2023 till 2029. Rapporten erbjuder noggrann data om huvudkonkurrenter, marknadstrender och tillförlitliga prognoser, inklusive tillväxttakt. Rapporten belyser de primära faktorer som påverkar tillväxten på den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning. De ledande spelarna på den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning inkluderar IBM, Microsoft, Oracle, Google, SAS, SAP SE, Siemens, Civis Analytics, RapidMiner, Seebo Interactive, SPD-Grupp, Acerta Analytics Solutions och andra.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Global studie av Machine-Learning-as-a-Service marknaden 2023-2029

En nyligen publicerad studie om den globala marknaden för Machine-Learning-as-a-Service 2023-2029 täcker alla aspekter av marknaden och ger aktuell data om nuvarande trender. Den är en värdefull källa till insiktsfulla data för företagsstrateger. Studien undersöker de senaste trenderna och siffrorna, marknadsstorleken, efterfrågans omfattning, tillväxttaktanalys, och ger en omfattande undersökning av marknadsandelen. Bland de ledande tillverkarna återfinns Amazon Web Services, BigML, Crunchbase, Fair Isaac Corporation, Google, IBM, Microsoft Corporation, PREDICTRON LABS och Yottamine Analytics.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Forskningsrapport om global AIoT-marknad ger branschöversikt och spårar senaste utvecklingar

En forskningsrapport om marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) ger en översikt över branschen, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av verksamhet och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten täcker de största företagen på marknaden, inklusive AISPEECH, IBM, Intel, Gopher Protocol, Micron Technology, ShiftPixy Inc., Twilio Inc., Deep Vision, ALCES, Ceva.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

AI i marknadsföring förväntas nå 123320.38 miljoner dollar år 2028

Den nyligen publicerade rapporten om artificiell intelligens (AI) i marknadsföring förväntas expandera med en CAGR på 18.94% under prognosperioden och nå 123320.38 miljoner dollar år 2028. AI-marknadsföring är en metod för att utnyttja kunddata och AI-koncept som maskininlärning för att förutse kundernas nästa drag och förbättra kundresan. Rapporten inkluderar marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

SAP förvärvar LeanIX för att påskynda kundernas övergång till molnet

SAP har gått med på att köpa LeanIX, en tysk specialist på företagsarkitekturhantering, i hopp om att dess tidiga användning av AI kommer att hjälpa till med den massiva uppgiften att migrera kunder som fortfarande använder SAP:s äldre programvara på plats till den modernare S/4HANA i molnet. LeanIX har cirka 1 000 kunder för sin EAM SaaS-tjänst, och USA är en av dess största marknader med 30% av dess kunder där står för 50% av dess intäkter. Genom förvärvet hoppas SAP kunna hjälpa sina kunder att överföra sina ERP-system till S/4HANA i molnet.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 8 september

Forskningsrapport om marknaden för överföringslinjetransformatorer

En forskningsrapport om marknaden för överföringslinjetransformatorer tillhandahåller all information relaterad till branschen. Den ger en överblick av marknaden, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av verksamheten och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten täcker bland annat företag som BEL, Eaton Bussmann, Pulse Electronics Corporation, Vishay Dale, Murata, TE Connectivity, HALO Electronics, Bourns och segment som elektronik, rymdindustri, bilindustri m.fl.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

5G FWA-enhetens marknadsundersökningsrapport ger översikt över branschen

En forskningsrapport om 5G FWA-enhetens marknad tillhandahåller information relaterad till branschen, inklusive dess definition, tillämpningar, utvecklingar och tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden och ger data om hinder vid etablering av företag och vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Rapporten täcker företag som Nokia, Casa Systems, TCL, Huawei, Fibocom, Zyxel, Teldat, Sagemcom, Vantiva, Samsung, Oppo, BEC Technologies, Arcadyan, Sercomm, Wistron NeWeb, Askey och Alpha Networks.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

Styrelseledamöter oroade över cybersäkerhet, visar rapport

Proofpoint har släppt sin årliga rapport ´Cybersecurity: The 2023 Board Perspective´, som visar att 73% av de tillfrågade styrelseledamöterna ser sig själva i riskzonen för en cyberattack, en ökning från 65% 2022. 53% anser att de är oförberedda på en riktad attack. Rapporten visar också att 59% av styrelseledamöterna tror att generativ AI, som ChatGPT, är en säkerhetsrisk. Trots oro ser 73% av styrelseledamöterna cybersäkerhet som en prioritet och 70% anser att de har investerat tillräckligt i cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 6 september

Marknadsrapport för kognitiva system och AI-system förutspår tillväxt till 2030

En ny rapport ger viktig statistisk information om marknadsstatus för aktörer inom kognitiva system och AI-system. Den omfattar historiska och projicerade marknadsdata, efterfrågan, applikationsspecifikationer, prisutveckling och geografiska uppdelningar av ledande företag inom kognitiva system och AI-system. Rapporten erbjuder en omfattande bild av den globala marknaden för kognitiva system och AI-system från 2023 till 2030. Forskningsrapporten ger även omfattande data om de viktigaste faktorerna som driver tillväxten på marknaden för kognitiva system och AI-system på både nationell och lokal nivå.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

Marknadsstudie om global Data Science och Machine Learning Service publicerad av MarketandResearch.biz

En marknadsstudie baserad på den globala marknaden för Data Science och Machine Learning Service har publicerats av MarketandResearch.biz. Rapporten ger en exakt bild av marknaden och viktig data om olika komponenter som kommer att påverka utvecklingen. Den hjälper intressenter eller kunder att bestämma de bästa produktionsmetoderna och dra nytta av de ytterligare möjligheter som denna marknad erbjuder. Rapporten fokuserar på marknadsandelar, intäkter, tillväxt och utveckling och teknologisk utveckling. Den tar också upp aktuell marknadssituation och faktorer som driver och påverkar marknadstillväxten.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 5 september

Marknadsanalys för Artificiell Intelligens (AI) i Cybersäkerhet

En marknadsanalys av Artificiell Intelligens (AI) i Cybersäkerhetsindustrin har genomförts. Rapporten innehåller en detaljerad granskning av branschens tillväxtmotorer, utbud och efterfrågan, risker, marknadsattraktivitet, årlig tillväxtjämförelse, BPS-analys, SWOT-analys och Porters femkraftsmodell. Rapporten ger en ingående granskning av de potentiella utmaningarna, distinkta trenderna och möjligheterna för marknadsaktörer. Nyckelspelare inom AI i Cybersäkerhetsmarknaden inkluderar Boon Software, IBM, Camelot 3PL Software, Bloxx IT Solutions, HAL Systems, AGI Worldwide, Aldata, Infor, HighJump Software, Jungheinrich, Deposco, ASC, Advanced Systems Consultants, Argos Software, Appolis, Navitas, Oracle, AFS Technologies, Cadre Technologies, Automation Associates och BFC Software.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 september

ChatGPT:s mobilapp ser betydande intäktsökning

Under de senaste månaderna har ChatGPT:s mobilapp tagit teknikvärlden med storm, inte bara som ett bevis på mobilplattformars växande betydelse utan också som en inkarnation av OpenAI:s resa i det ständigt föränderliga landskapet av artificiell intelligens. I augusti bevittnade ChatGPT:s mobilapp en häpnadsväckande 38% ökning av intäkterna, vilket ger insikt i de faktorer som bidrar till denna framstående framgång. Appen genererade en imponerande $2,7 miljoner i nettointäkter, vilket markerade en betydande 40% ökning jämfört med intäkterna i juli. App Store var den primära inkomstkällan, med USA som spelade en väsentlig roll i denna intäktsboom. Appen genererade intäkter från över 80 länder i augusti. Trots att OpenAI kom in på mobilappmarknaden något sent, har de lyckats överträffa förväntningarna på intäktsgenerering.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 4 september

AI kan hjälpa till att avkarbonisera industrin

Artificiell intelligens (AI) kan hjälpa till att avkarbonisera industrin, från sensorer för att minska maskiners energibehov till mindre förorenande betong. Flera företag, som amerikanska Watershed, tyska Carbme och franska Greenly, föreslår att mäta och minska växthusgasutsläpp i industrin. AI kan spela en viktig roll för att säkerställa bättre spårbarhet, ett huvudelement i avkarbonisering. AI kan också användas för att förbättra tillverkningsprocesser inom en fabrik. Dessutom kan AI hjälpa till med affärsbeslut, till exempel om ett företag ska riva en byggnad och bygga om den med mer miljövänliga material.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 4 september

Worldcoin registrerar högsta antalet WorldID-anmälningar trots regleringsproblem

Worldcoin [WLD] har registrerat det högsta antalet WorldID-anmälningar på en dag, enligt projektets senaste uppdatering. Trots detta har regleringsproblem runt om i världen lett till en nedgång på över 50% i värdet på dess token. Worldcoin, som leddes av Sam Altman, använder en ögonavläsningsteknologi kallad ´Orb´ för att skilja mellan en människa och en bot. Användare kan med dess WLD-token göra betalningar, överföringar och köp. Trots projektets framgång har det mött motstånd från regulatorer i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Kenya och Argentina.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 3 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine Learning Service 2023-2030

Enligt den senaste forskningsrapporten är marknaden för Data Science och Machine Learning Service segmenterad i olika typer och applikationer, vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar också på en djupgående analys av nyckelspelare som International Business Machine, DataScience.com, Google, ZS, AtandT, Fico, LatentView Analytics med flera. Rapporten presenterar även en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet, inklusive företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utvecklingar, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 1 september

OpenAI stäms för påstådda brott mot EU:s dataskyddsförordning

OpenAI står inför en stämning i Polen där det hävdas att företagets storskaliga språkmodell ChatGPT bryter mot flera bestämmelser i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Den oberoende cybersäkerhetsforskaren Lukasz Olejnik, som lämnade in klagomålet, hävdar att verktyget bryter mot laglig grund, transparens, rättvisa, datatillgångsrättigheter och integritet genom design. Olejnik skapade tidigare i år en biografi om sig själv med ChatGPT och upptäckte att den innehöll flera fel. När han bad om att få tillgång till de data som OpenAI hade om honom och hur de hade behandlats, saknades viktig information, och OpenAI vägrade att rätta sina fel.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 september

Global rapport om maskininlärningsmarknaden nu tillgänglig

En nyligen publicerad rapport från Orbisresearch.com med titeln ´Globala trender och insikter om maskininlärningsmarknaden´ är nu tillgänglig. Global Machine Learning Market Report 2023, som ger en grundlig analys av marknaden, har nyligen släppts av Orbis Market Research. Studien inkluderar marknadsstorlek, konkurrentandelar, marknadsuppskattningar och branschuppdateringar på global, regional och nationell nivå tillsammans med kvantitativa och kvalitativa data. Kvalitativa data belyser bland annat marknadsdrivare, begränsningar, nuvarande trender och möjligheter. Rapporten innehåller också en detaljerad studie av marknadssegment och undersegment för att erbjuda betydande insikter.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

AI hotar storyboard-konstnärers yrkesroll

Artificiell intelligens (AI) skakar om många industrier just nu, inklusive filmindustrin där storyboard-konstnärernas arbete riskerar att automatiseras. Flera AI-verktyg har släppts i år med syftet att ersätta storyboard-konstnärer. Ett av de mest avancerade är Storyboarder.ai, som påstår sig kunna skapa professionella storyboards snabbt och enkelt. Användare laddar upp en PDF av sitt manus till plattformen, som sedan analyserar manuset för att skapa en skottlista. En konkurrerande produkt är Storyboardhero från Singapore-baserade teknikföretaget Ilathys. Storyboardhero erbjuder också en option för företagets interna konstnärer att rita om storyboarden, vilket verkar motverka syftet med att använda deras program från början.

Direktlänk Dela Cartoon Brew fördjupade 1 september

Forskningsrapport: Marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning 2023-2030

En senaste forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning (2023-2030) segmenteras i olika typer [Deep Learning, Natural Language Processing, Machine Vision, Others] och applikationer [BFSI, Healthcare and Life Sciences, Retail, Telecommunication, Government and Defense, Manufacturing, Energy and Utilities, Others], vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar på en djupgående analys av nyckelspelarna [Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), SAP SE, IBM Corporation, BaiduInc., GoogleInc., BigMLInc., SAS Institute Inc., etc]. Rapporten presenterar viktig data och siffror som täcker prognosperioden till 2030. Dessutom ges en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet för artificiell intelligens och maskininlärning, med insikter i företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utveckling, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 31 augusti

Ökning i aktiemarknaden på grund av AI-entusiasm, iPhone-lansering och ekonomiska data

Invesco QQQ Trust Series 1 QQQ-diagrammet visar att QQQ har flyttat tydligt över den nedåtgående trendlinjen, vilket är ett bullish beteende. Två nya negativa datapunkter för ekonomin har presenterats: ADP:s sysselsättningsförändring kom på 177K mot 195K konsensus. Q2 BNP andra uppskattningen kom på 2,1% mot 2,4% konsensus. Aktiemarknaden stiger på grund av tre skäl: entusiasm för AI, lanseringen av iPhone 15 den 12 september och svaga ekonomiska datapunkter. Inflationen är tillbaka i Europa, med en ökning i Spanien och Tyskland.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 augusti

Europa vill ha sin egen Open AI

Europas politiker vill att Europa ska bygga sin egen generativa AI och många hejar på Jonas Andrulis, en tysk som grundat Aleph Alpha. Företaget säljer generativ AI som en tjänst till företag och regeringar och har redan tusentals betalande kunder. Aleph Alpha har redan samlat in $27 miljoner och fler investeringar väntas inom kort. Företagets kunder använder Aleph Alphas LLM för att skriva nya finansiella rapporter, sammanfatta hundratals sidor och bygga chatbots. Aleph Alpha har också öppnat sitt första datacenter i Berlin för att bättre kunna betjäna känsliga branscher som vill säkerställa att deras data lagras i Tyskland.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 30 augusti

Semester och matvanor: Tips för hälsosam shopping enligt ChatGPT

Semester är en speciell tid för våra matvanor: vi provar nya rätter när vi reser, äter ofta ute, mellanmålar mer, inkluderar glass i vår kost... Gastronomi är en av sommarens huvudpersoner och uppdaterar varje plan vi har. Enligt en rapport av konsumentmarknadsanalysföretaget NPD faction är spanjorerna mest oroade i Europa över hälsosam mat efter pandemin (86%), följt av italienarna (80%), britterna (69%), fransmännen (56%), ryssarna (50%) och tyskarna (42%). Därför bestämde vi oss för att fråga den hemliga tjänsten ChatGPT om några rekommendationer för en korrekt och hälsosam shopping. Vi lämnar deras svar nedan.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 29 augusti

Global marknad för artificiell intelligens i leveranskedjan förväntas nå 31 583,7 miljoner USD 2028

En marknadsundersökningsrapport presenterar en detaljerad studie av den globala marknaden för artificiell intelligens i leveranskedjan, vilket hjälper företag att effektivt hantera framtida tillväxtutmaningar och säkerställa kontinuerlig affärsutvidgning. Rapporten erbjuder en noggrann analys, djupgående forskning och exakta prognoser, vilket ger lättförståeliga och tillförlitliga insikter i den globala marknaden för artificiell intelligens i leveranskedjan. Marknaden för artificiell intelligens i leveranskedjan värderades till 1 514,4 miljoner USD 2020 och beräknas nå 31 583,7 miljoner USD 2028, med en CAGR på 46,1% från 2021 till 2028.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 29 augusti

AI-teknik driver upp världsekonomin

Sedan årsskiftet har New York-börsens S&P 500-index stigit med 15 procent, huvudsakligen tack vare sex företag: Apple, Microsoft, Alphabet (Google), Amazon, Nvidia och Meta (Facebook). Dessa företag utgör en fjärdedel av hela indexet. Uppgången beror på AI-teknik. Nvidia, som levererar infrastrukturen för AI, ökade sin vinst från 7 miljarder till 75 miljarder kronor mellan maj och juli i år. Aktien har stigit med 220 procent bara i år. AI-teknik kan också innebära risker, särskilt inom finanssektorn, där det finns en risk för att AI blir så intelligent att den agerar korkat.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 28 augusti

Ny forskningsstudie om global AIGC in E-Commerce marknadsutsikt 2023 till 2029 av MarketQuest.biz

En ny forskningsstudie från MarketQuest.biz, Global AIGC in E-Commerce Market Outlook 2023 till 2029, syftar till att hjälpa företag i sina affärsprojekt. Rapporten börjar med att identifiera och fastställa behov, segmentera, rikta in sig och positionera de olika behoven. Den hjälper till med individualisering, det vill säga att anpassa ett företags hela ansträngning för att tillhandahålla en vara eller tjänst till konsumenten baserat på fastställandet av den personens krav. Rapporten erbjuder en solid och logisk grund för beslutsfattande genom att avslöja fakta inifrån och utanför organisationen som är relevanta för marknadsföringsbeslut. Några av marknadens främsta tillverkare som nämns i rapporten inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Ny studie släppt om den globala marknaden för AI inom jordbruket 2023-2029

En ny studie om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom jordbruket för perioden 2023-2029 har släppts. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden, inklusive aktuella trender, marknadsstorlek, efterfrågan, tillväxtanalys och marknadsandel. Den fokuserar även på marknadsanalys, nyliga framsteg, konkurrenslandskap, segmentering efter typ, tillämpning, geografi, marknadsstorlek och nyckelspelare. Rapporten lyfter fram de viktigaste faktorer som driver och hindrar marknaden, värdekedjan, tekniska förbättringar, framtidsutsikter, framtida vägkartor och distributörsanalys.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligensplattform 2023-2029: Ny studie

En nyligen publicerad studie om den globala marknaden för artificiell intelligensplattform för perioden 2023-2029 täcker alla aspekter av marknaden och ger aktuell information om nuvarande trender. Studien är en värdefull informationskälla för företagsstrateger och undersöker de senaste trenderna och siffrorna, marknadsstorlek, efterfrågeomfång, tillväxthastighetsanalys och ger en omfattande undersökning av marknadsandelen. Rapporten fokuserar även på marknadsanalys, nyligen framsteg, konkurrenslandskapsundersökning och segmenterar prognosen efter typ, tillämpning, geografi, marknadsstorlek och nyckelspelare.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Djupinlärnings AI-marknaden förväntas expandera mellan 2023 och 2029

En nyligen genomförd forskning av MarketQuest.biz förutspår att marknaden för djupinlärning och artificiell intelligens kommer att expandera mellan 2023 och 2029. Forskningen fokuserar på nyliga och historiska prisförändringar, vilka ligger till grund för förutsägelser om marknadsexpansion. Studien tar också upp effekterna av COVID-19 på marknaden och diskuterar sannolika vägar för marknadens återhämtning efter pandemin. Andra hot, svårigheter och utmaningar täcks också tillsammans med deras potentiella effekter på marknaden.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Global marknadsrapport för Machine-Learning-as-a-Service 2023-2029

En nyligen släppt studie om den globala marknaden för Machine-Learning-as-a-Service (MLaaS) för perioden 2023-2029 ger insikter i nuvarande trender och erbjuder värdefull information för företagsstrateger. Rapporten innehåller en omfattande analys av marknadsandelen, tillväxttakt, marknadsstorlek, efterfrågan och de senaste trenderna. Den fokuserar även på konkurrenslandskapet och segmenterar prognosen efter typ, tillämpning, geografi och nyckelspelare. Bland de ledande tillverkarna nämns Amazon Web Services, BigML, Crunchbase, Fair Isaac Corporation, Google, IBM, Microsoft Corporation, PREDICTRON LABS och Yottamine Analytics.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Maskininlärning som en tjänstmarknad växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029

En detaljerad studie har utförts för att ge senaste insikter om viktiga funktioner på marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Marknaden för maskininlärning som en tjänst växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029. Nyckelspelare i denna rapport inkluderar: Amazon, Oracle, IBM, Microsoftn, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

AI i olje- och gasindustrin förväntas nå 7,942.1 miljoner dollar år 2032

Enligt en ny rapport kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i olje- och gasindustrin att uppgå till 7,942.1 miljoner dollar år 2032, med en årlig tillväxt på 12.1% mellan 2022 och 2032. Denna tillväxt drivs av behovet av att minska produktions- och underhållskostnader, den ökande efterfrågan på säkerhets- och säkerhetsstandarder, den ökande användningen av avancerad teknik i olje- och gasindustrin samt de höga investeringarna och snabba innovationerna inom AI-implementering. Rapporten baseras på omfattande forskning av hela den globala AI-marknaden inom olje- och gasindustrin och alla dess undersegment.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Stora nyhetsorganisationer blockerar OpenAI:s webbskrapor

Stora nyhetsorganisationer, inklusive New York Times, Reuters, CNN och Australian Broadcasting Corporation (ABC), har uppdaterat sina webbplatser för att blockera OpenAI:s datakrypare. Axel Springers publikationer, Business Insider och tyska Die Welt, har också blockerat OpenAI:s krypare, medan Politico inte verkar ha inkluderat liknande restriktioner. Conde Nast-titlar, inklusive WIRED och New Yorker, verkar inte heller ha blockerat OpenAI:s bot. OpenAI och dess virala AI-chattbot ChatGPT har startat en AI-kapprustning drivet av data hämtat från webben med hjälp av en krypare, kallad GPTBot.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 25 augusti

Ökad efterfrågan på AI-karriärer och dess påverkan på arbetsmarknaden

Karriärer inom AI, ML och datorseende har upplevt en ökning i efterfrågan och 2023 har varit allt om generativ AI. ChatGPT nådde en ny rekordnivå med 100 miljoner aktiva månadsanvändare i januari, vilket gör det till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Enligt en undersökning av Advertising Week Europe är över en tredjedel av anställda rädda för att berätta för sin chef att de använder AI på jobbet. Enligt en studie från Microsoft fruktar 49 procent av arbetstagarna att de kommer att förlora sina jobb till AI. Enligt en rapport från McKinsey förväntas AI skapa 20 till 50 miljoner nya jobb globalt till 2030. Enligt en rapport från IBM´s Institute for Business Value (IBM IBV) kommer ´AI inte att ersätta människor - men människor som använder AI kommer att ersätta människor som inte gör det´. Kina, USA och Japan leder vägen inom AI-forskning. Bästa platserna att arbeta med AI i Europa är Storbritannien, Tyskland och Frankrike. Storbritannien är Europas ledare inom utveckling av AI-teknik. Tyskland och Frankrike är bundna med 4,4 procent av AI-verktygen utvecklade på deras territorier. Paris är den bästa platsen att arbeta inom sektorn, med en 30 procent högre koncentration av AI-experter än USA.

Direktlänk Dela Labiotech fördjupade 25 augusti

Maskininlärning som en tjänstemarknad förväntas överstiga 7500 miljoner USD till 2024

Maskininlärning som tjänstemarknad förväntas överstiga mer än 7500 miljoner USD till 2024 med en årlig tillväxttakt på 42% under den givna prognosperioden. Rapporten täcker detaljerad konkurrensutsikt inklusive marknadsandel och företagsprofiler för de viktigaste deltagarna på den globala marknaden. Nyckelspelare profilerade i rapporten inkluderar Terry Laboratories Inc., Aloe Laboratories Inc., Pokonobe Inc., Lily of the Desert Organic Aloeceuticals, Foodchem International Corporation, Aloe Farms Inc., Natural Aloe Costa Rica S.A., Aloecorp Inc., Cady Products LLC, Houssy Global och Pharmachem Laboratories Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 augusti

Tyskland planerar att dubbla offentlig finansiering för AI-forskning

Tyskland planerar att dubbla sin offentliga finansiering för forskning inom artificiell intelligens (AI) till nästan en miljard euro under de kommande två åren, enligt forskningsminister Bettina Stark-Watzinger. Målet med investeringen är att etablera 150 universitetslaboratorier, utöka Tysklands datacenterkapacitet och säkerställa enklare tillgång till viktig data för AI-algoritmutbildning. Trots konkurrens från AI-jättar som Kina och USA tror Stark-Watzinger att Tyskland har en unik fördel genom Europas regelverk som prioriterar integritet och personlig säkerhet.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 24 augusti

Ny rapport analyserar AI som en tjänstemarknad

En ny rapport om AI som en tjänstemarknad analyserar marknadsstorlek, prognoser, marknadsandelar, konkurrensanalys och industritrender för Artificiell intelligens som en tjänst, med fokus på marknadstidsramar och teknologiska vägkartor. AI som en tjänst avser leverans av AI-verktyg och funktioner genom molnbaserade prenumerationer. Organisationer kan utnyttja molnbaserade AI-tjänster istället för att investera i utveckling och underhåll av egen AI-infrastruktur. Tjänsterna kommer ofta med färdiga maskininlärningsmodeller, verktyg för naturligt språkbehandling, datalagrings- och arkiveringsverktyg och andra AI-funktioner. Nyckelspelare inkluderar IBM, Microsoft, Google, AWS, FICO, SAS Institute, Baidu, SAP, Salesforce, Oracle, Iris.AI, Craft.AI, BigML, H2O.ai, Vital.ai, Fuzzy.ai, RainBird Technologies, SiftScience, DataBricks, CenturySoft, DataRobot, Alibaba, Tencent, Dataiku, Yottamine Analytics, Tecnotree, Cloudera och Meya.ai.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Tyskland planerar att nästan fördubbla offentlig finansiering för AI-forskning

Tyskland planerar att nästan fördubbla sin offentliga finansiering för forskning inom artificiell intelligens (AI) till nästan en miljard euro under de närmaste två åren. Landet försöker därmed minska kompetensgapet gentemot sektorledarna Kina och USA. Målet, som tillkännagavs av forskningsminister Bettina Stark-Watzinger, är blygsamt jämfört med de 3,3 miljarder dollar som den amerikanska regeringen spenderade på AI-forskning 2022 enligt en rapport från Stanford University. Tyskland planerar att skapa 150 nya universitetslaboratorier för AI-forskning och utöka datacenter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären förväntas växa till 19,08 miljarder dollar år 2029

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären väntas växa med en årlig tillväxttakt på 13,1% från 2023 till 2029, enligt en ny rapport från Exactitude Consultancy. Rapporten inkluderar en omfattande analys av alla regionala och stora spelarsegment, vilket ger närmare inblick i nuvarande marknadsförhållanden och framtida marknadsmöjligheter. De viktigaste spelarna som studerats i rapporten inkluderar BAE Systems Plc., Northrop Grumman Corporation, Raytheon Technologies Corporation, Lockheed Martin Corporation, Thales Group, L3Harris Technologies Inc., Rafael Advanced Defense Systems, IBM, Charles River Analytics Inc., Boeing Company och andra. Enligt rapporten kommer Nordamerika att leda den globala marknaden för artificiell intelligens i militären under prognosperioden 2023 till 2029.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Chandrayaan-3 landaren förväntas landa på månen med hjälp av AI

Enligt ISRO kommer Chandrayaan-3-landaren att inleda sin drivna nedstigning kl. 17:45 den 23 augusti med hjälp av artificiell intelligens (AI). Nedstigningen, som kommer att vara i 15 minuter, kommer att kontrolleras av AI. Om landningsförhållandena är ogynnsamma kan detta datum skjutas upp till 27 augusti. AI kommer att använda instrument som velocimetrar och altimetrar för att bestämma landarens hastighet och position över månytan. Dessutom kommer ISRO att få hjälp från Europeiska rymdorganisationen (ESA) och NASA för att etablera kontakt med Chandrayaan-3-komponenterna.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 22 augusti

AI-teknologi kan utnyttjas för bedrägerier, enligt Federal Trade Commission

Randy Hutchinson, president för Better Business Bureau of the Mid-South, diskuterar riskerna med artificiell intelligens (AI) och hur det kan utnyttjas av bedragare. Federal Trade Commission (FTC) har uttryckt oro över att AI kan användas för att skapa falskt innehåll, inklusive falska webbplatser och kundrecensioner, skapa skadlig programvara och använda röstkloner för att underlätta bedrägerier. FTC varnar också företag mot att överdriva vad en AI-produkt kan göra, vilseleda människor om vad de ser, hör eller läser och få människor att tro att de kommunicerar med en riktig person när det faktiskt är en maskin.

Direktlänk Dela The Commercial Appeal fördjupade 22 augusti

Maskininlärningsmodeller kan identifiera lungcancerpatienter med hög risk för hjärnmetastaser

Patienter med icke-småcellig lungcancer (NSCLC) med hög risk för hjärnmetastaser kan eventuellt identifieras genom maskininlärningsmodeller, enligt en nyligen publicerad studie. Lungcancer är en av de mest diagnostiserade cancerformerna globalt och NSCLC utgör cirka 85% av lungcancerfallen. Forskare tränade och validerade klassificeringsmodeller för att identifiera patienter med hög risk för att utveckla hjärnmetastaser. Totalt ingick 395 patienter i den kliniska kohorten. Klassificeringsmodeller som endast använde kliniska egenskaper som indata visade bäst prestanda. Studien föreslår att de högt rankade egenskaperna som identifierats bör ingå i alla maskininlärningsmodeller som syftar till att starkt förutsäga utvecklingen av hjärnmetastaser.

Direktlänk Dela The American Journal of Managed Care fördjupade 19 augusti

Reseföretag använder AI för att planera resor

Med amerikanska resor till Europa som når 95% av 2019 års nivåer är resandet tillbaka och det medför intressanta trender. En trend som ökar kraftigt är användningen av artificiell intelligens för att planera resor till utländska börser. Tysklandsbaserade Tui skiftar exempelvis sina operationer för att i ökande grad förlita sig på ChatGPT för att hjälpa turister att planera resor. Tui är inte ensamt, Expedia har också lanserat en Chatbot-reseverktyg och planerar regelbundna uppdateringar under 2023. Tui ersätter dock inte sina kundtjänstmedarbetare med en AI-bot, men lutar sig definitivt mot AI-teknik för att få fler resenärer att använda sin plattform genom att införa Chatbot-teknik i sina callcenter-operationer.

Direktlänk Dela The Daily Courier fördjupade 19 augusti

Meta löser AI-handelshemlighetsrättsfall; CAFC upprätthåller PTAB:s ogiltigförklaring av cancerbehandlingspatent

Denna vecka i andra skäll och bett: Meta har löst ett rättsfall om AI-handelshemligheter som inleddes av ett AI-startup; den amerikanska domstolen för federal krets (CAFC) upprätthåller Patent Trial and Appeal Board´s (PTAB) ogiltigförklaring av två patent för cancerbehandling; United States Patent and Trademark Office (USPTO) meddelar planer på att skicka välkomstbrev till nyligen inlämnade patent- och varumärkesansökningar; skivbolag stämmer Internet Archive för upphovsrättsintrång, New York Times överväger en upphovsrättsstämning mot OpenAI, och Taco Bell firar Taco Tuesday-varumärkesomvändning genom att dela ut gratis tacos.

Direktlänk Dela IPWatchdog fördjupade 18 augusti

AI-teknik föreslås som verktyg för diagnos av autism

Forskare från Brasilien, Frankrike och Tyskland föreslår användning av artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till med diagnosen av autism. De har använt magnetresonanstomografi (MRI) för att träna en maskininlärningsalgoritm för detta ändamål. Forskarna har tagit fram en ”kvantitativ diagnostisk metod” baserad på hjärnbildsdata från 500 individer, inklusive över 240 diagnostiserade med autism. Genom att jämföra kartor över individer med och utan autism identifierade forskarna potentialen för diagnos genom denna metod. Algoritmen tränades sedan med dessa kartor, vilket möjliggjorde en noggrannhet på över 95% i att bestämma de hjärnförändringar som är associerade med autism.

Direktlänk Dela Weekly Blitz fördjupade 17 augusti

AI föreslås för att hjälpa till att diagnostisera autism

Forskare föreslår att använda artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till att diagnostisera autism. I en nyligen publicerad artikel i Scientific Reports använde forskare från Brasilien, Frankrike och Tyskland magnetisk resonanstomografi för att träna en maskininlärningsalgoritm. Arbetet baserades på hjärnbildsdata för 500 personer, varav mer än 240 hade diagnostiserats med autism. Maskininlärningstekniker applicerades på data. Forskarna började utveckla sin metod genom att samla funktionell magnetisk resonanstomografi (fMRI) och elektroencefalogram (EEG) data. Algoritmen matades med kartor, och systemet kunde bestämma vilka hjärnförändringar som var kopplade till autism med över 95% genomsnittlig noggrannhet. Metoden är under utveckling och kommer att ta år att implementera, enligt São Paulo Research Foundation, som stödde forskningen. Ungefär ett av 36 barn har identifierats med autismspektrumstörning, enligt Centers for Disease Control and Prevention.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 16 augusti

Taboola.com får positiva analytikerrekommendationer och visar stark tillväxtpotential

Enligt en nyligen rapport från Bloomberg.com har Taboola.com Ltd (NASDAQ:TBLA), en plattformsoperatör baserad på artificiell intelligens, fått en genomsnittlig rekommendation av ´Moderate Buy´ från sju analytiker som för närvarande täcker företaget. En analytiker har rått att behålla aktien, medan sex har rekommenderat att köpa den. Analytiker har satt ett genomsnittligt målpris på $4.77 för Taboola.com under nästa år baserat på deras betyg på aktien under det senaste året. Taboola.com har också visat motståndskraft i termer av sin marknadsposition, med en 52-veckors låg av $1.52 och en 52-veckors hög av $4.45. Företaget har en snabb kvot och aktuell kvot på 1.55 vardera, vilket indikerar dess förmåga att effektivt möta kortsiktiga förpliktelser.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 16 augusti

Maskininlärning kan förbättra diagnos av autism

Brasilianska forskare har föreslagit en kvantitativ diagnosmetod för autism spektrum störning (ASD) med hjälp av maskininlärningstekniker och funktionell hjärnavbildningsdata. Studien involverade 500 individer, hälften diagnostiserade med ASD. Genom att jämföra hjärnkartor kunde forskarna diagnostisera ASD med över 95% noggrannhet. Metoden visar även löfte för att diagnostisera schizofreni korrekt. Studien var ett samarbete mellan fysiker, statistiker, läkare och neurovetenskapsmän från centra i Brasilien, Frankrike och Tyskland.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 16 augusti

Två AI-aktier att köpa och en att undvika

Artificiell intelligens (AI) är en växande trend som lockar investerare. PwC tror att AI kan ge ett lyft på 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030, med störst positiva effekter i Kina och Nordamerika. AI-aktier som Nvidia och Meta Platforms har spelat en nyckelroll i Nasdaq Composite och Nasdaq 100:s överprestation i år. Det finns dock möjligheter att få exponering mot AI samtidigt som man äger aktier i mogna företag som betalar utdelning. Två AI-aktier som betalar utdelning och är attraktiva för långsiktiga investerare är Intel och Broadcom. Däremot bör man undvika IBM, trots att företaget erbjuder en attraktiv utdelning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 augusti

Kvinna i Detroit felaktigt arresterad på grund av felaktig ansiktsigenkänning

Porcha Woodruff var åtta månader gravid när polisen i Detroit kom för att arrestera henne för bilkapning och rån. Efter att hennes bild felaktigt matchats med videomaterial från en bensinstation där bilkapningen ägde rum, valde offret Woodruffs bild som den kvinna som var förknippad med rånaren. Ett månad senare avfärdades anklagelserna på grund av otillräckliga bevis. Woodruffs fall är det tredje kända fallet av en arrestering gjord på grund av fel ansiktsigenkänning av Detroit-polisen - och det sjätte fallet i USA. Alla sex personer som felaktigt arresterats är svarta. Trots detta fortsätter brottsbekämpande och statliga organ över hela USA och runt om i världen att samarbeta med olika ansiktsigenkänningsföretag.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 15 augusti

Falskt pressmeddelande påstår att Ripplewood ska investera i OpenAI

Ett falskt pressmeddelande dök upp på Londonbörsens webbplats, där det påstods att det amerikanska private equity-företaget Ripplewood planerade att investera 1 miljard dollar i OpenAI, företaget bakom Chat-GPT. Pressmeddelandet antydde att Ripplewood avsåg att positionera mjukvaran som en central kraft inom sin fond. Ripplewood reagerade överraskat på det falska företagsmeddelandet och tog juridisk hjälp för att undersöka situationen. Londonbörsen meddelade snabbt sin avsikt att ta bort det vilseledande innehållet från sin webbplats.

Direktlänk Dela TDPel Media fördjupade 14 augusti

Sydkoreanska SK Telecom investerar i AI-startupen Anthropic

Anthropic, en AI-startup grundad av tidigare ledare för OpenAI, kommer att erhålla 100 miljoner dollar i finansiering från en av Sydkoreas största mobiloperatörer, SK Telecom (SKT). Finansieringsnyheten kommer tre månader efter att Anthropic höjde 450 miljoner dollar i sin serie C-finansieringsrunda ledd av Spark Capital. SKT har tidigare deltagit i serie C-rundan genom sitt riskkapitalbolag, SK Telecom Venture Capital (SKTVC). Tysklandsbaserade mjukvaruföretaget SAP har också investerat i Anthropic. SKT och Anthropic planerar att tillsammans utveckla en flerspråkig stor språkmodell anpassad för globala telekomföretag.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 14 augusti

Företag överväger förbud mot generativ AI på arbetsplatsen

Tre fjärdedelar av företag världen över implementerar eller överväger för närvarande ett förbud mot Chat GPT och andra generativa AI-applikationer på arbetsplatsen. Detta beror på risker för datasäkerhet, integritet och företagets rykte. Undersökningen från Blackberry visar att 61 procent av företagen ser dessa åtgärder som långsiktiga eller permanenta. Trots att många ser möjligheter med AI-applikationer, uttrycker 83 procent oro för att osäkra AI-appar utgör ett hot mot cybersäkerheten.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 14 augusti

AI-användning i anställningsprocessen kan skapa problem

Vissa sökande använder metoder som ´vit teckensnitt´ för att försöka komma förbi AI-bots i anställningsprocessen. Enligt en studie av Harvard Business School använder 99% av Fortune 500-företagen och 63% av de undersökta länderna över Tyskland, USA och Storbritannien ATS (applicant tracking system) vid anställning. Detta kan leda till att kvalificerade kandidater filtreras bort innan deras ansökningar ses av människor. Dessutom kan AI förstärka diskriminering, trots att utvecklare försöker designa det för att göra motsatsen. Det finns också miljontals ´dolda arbetare´ över Europa och USA, eller kvalificerade personer som filtreras ut på grund av saker som stora luckor i deras CV.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 14 augusti

Marknaden för AI GIF-generatorer förväntas växa i stor skala 2023-2029

Marknaden för AI GIF-generatorer förväntas växa i stor skala under prognosperioden (2023-2029), enligt en marknadsrapport. Rapporten presenterar en översikt över marknaden baserat på nyckelparametrar som marknadsstorlek, intäkter, försäljningsanalys och huvuddrivrutiner. Rapporten diskuterar också utmaningar på marknaden och ger en djupgående analys av nuvarande och framtida trender. Marknadsundersökningsindustrin levererar den detaljerade analysen av den globala AI GIF-generatornmarknaden för den uppskattade prognosperioden. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Simplified, Meta Make-A-Video, Imgflip, Mage Space, Artbreeder, DALL-E 2, Gfycat, Picsart, Gooey.ai, Midjourney, Gliastar, ImageAI, GIF Maker.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Marknaden för AI i videospel växer med en CAGR på +28,5% fram till 2029

En ny studie visar att marknaden för artificiell intelligens i videospel växer med en CAGR på +28,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Rapporten betonar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna för denna marknad och ger en fullständig studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden. Den undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom industrin, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Worldcoin introducerar biometrisk teknik för kryptovalutahandel i Berlin

Ricardo Macieira, regional chef för Europa, har introducerat den biometriska tekniken ´Orb´ i Berlin, Tyskland. Denna teknik, som är en del av Worldcoin-ekosystemet, möjliggör skapandet av ett digitalt pass, kallat ´World ID´, som underlättar handel med kryptovaluta. Efter sin globala lansering har Worldcoin dock blivit granskad av dataskyddsmyndigheter världen över, vilket har lett till betydande oro. Kenyas regering har till och med valt att tillfälligt upphäva tjänsten. Worldcoin, skapat av OpenAI:s VD Sam Altman, arbetar nu för att rättfärdiga sin ställning i pågående utredningar.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 14 augusti

Stora företag använder AI för att navigera komplexa leveranskedjor

Några av världens största företag, som Unilever, Siemens och Maersk, använder artificiell intelligens (AI) för att navigera komplexa leveranskedjor på grund av geopolitiska spänningar och ökande krav på att ta itu med miljö- och mänskliga rättighetsproblem. AI används för att förhandla kontrakt, upptäcka nya leverantörer och identifiera kopplingar till frågor som påstådd förtryck av Uigurer i Kinas Xinjiang-region. Tyskland har infört nya lagar som kräver att företag övervakar miljö- och mänskliga rättighetsfrågor inom sina leveranskedjor. Detta har lett till ökat intresse och investeringar i AI för leveranskedjehantering.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 13 augusti

Framtidsinriktade tillverkare använder AI och djupinlärning för att förbättra maskinsyn

Framtidsinriktade tillverkare använder alltmer Artificiell Intelligens (AI), specifikt djupinlärning, för att förbättra sina maskinsynapplikationer. Maskinsynslösningar har använts i olika branscher som fordons-, livsmedels- och dryckes-, läkemedels- och elektroniktillverkning för att förbättra säkerhet, kvalitetskontroll, efterlevnad och effektivitet. Djupinlärning erbjuder en lösning på dessa utmaningar genom att erbjuda moderna maskinsynslösningar som kan möta tillverkningsindustrins föränderliga behov. Genom att implementera djupinlärningsdriven maskinsyn kan tillverkare uppnå större noggrannhet, hastighet, efterlevnad och säkerhet i visuella inspektionsprocesser. Detta möjliggör också för ingenjörer att tilldela sin tid till andra värdefulla uppgifter. AI-drivna maskinsynsverktyg kommer nu med användarvänliga gränssnitt, färdiga verktyg och bibliotek och flödesschemaansatser för att skapa lösningar. Tillverkningsledare som antar djupinlärning för maskinsyn kan ligga före kurvan genom att utnyttja avancerad teknik, förbättra effektiviteten och behålla en konkurrensfördel i branschen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

Smart robotmarknad väntas nå 84,95 miljarder dollar till 2030

Enligt en rapport från SNS Insider förväntas smarta robotmarknaden, som värderades till 10,35 miljarder dollar 2022, nå 84,95 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 30,1% under prognosperioden 2023-2030. Smarta robotar är avancerade, autonoma mekaniska enheter utrustade med artificiell intelligens (AI) och sofistikerade sensoriska system som gör det möjligt för dem att uppfatta, lära, anpassa sig och interagera med sin omgivning på ett intelligent och effektivt sätt. Industrier vänder sig till smarta robotar för att överbrygga klyftan där arbetskraftskostnaderna är höga och det råder brist på arbetskraft.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 11 augusti

AI förutsäger mest troliga vinnare av Kvinnornas VM 2023

Teknikens framsteg har varit lika snabbt som Kvinnornas VM 2023, vilket ger en adrenalinkick som skapar ångest inför vad som redan är synligt inom några dagar, semifinallagen. Därför har artificiell intelligens, känd som AI, bestämt vilka lag som är mest troliga att vinna VM-titeln 2023. Bland de lag som AI har valt ut baserat på deras prestationer hittills finns Nederländerna och Spanien. Colombia kommer att möta England lördagen den 12 augusti kl 05:30 lokal tid.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 11 augusti

AI-verktyg kan spela en nyckelroll i att bibehålla Kinas tillverkningsdominans

Kina är världens största tillverkningsmakt, vilket genererar mer än 30% av det globala mervärdet inom tillverkning 2021, vilket är ungefär lika mycket som USA, Japan, Tyskland och Sydkorea kombinerat. Det är avgörande att bibehålla denna konkurrenskraft och, bland allt annat, kan verktyg som ChatGPT spela en nyckelroll, eftersom artificiell intelligens (AI) blir allt viktigare inom industrin.

Direktlänk Dela Caixin Global fördjupade 11 augusti

Framtidsinriktade tillverkare vänder sig allt mer till förmågorna som artificiell intelligens (AI), specifikt en undergrupp av maskininlärning kallad djupinlärning, erbjuder inom deras maskinsynsapplikationer. Trots att maskinsynslösningar inte är nya, finns det fortfarande operationella utmaningar kring äldre system. Djupinlärning kan förbättra maskinsynsapplikationer, inklusive mer komplexa användningsfall, samt förbättra ingenjörens roll att tänka och agera mer som en data- och AI-specialist. De senaste OCR-verktygen som drivs av djupinlärning använder ett neuralt nätverk som härmar den mänskliga hjärnan. Dessa nyare verktyg levererar mycket hög noggrannhet direkt från lådan och kan hantera komplexa användningsfall.

The Manufacturer fördjupade 10 augusti

Påven varnar för AI:s ´störande möjligheter och ambivalenta effekter´

Påven Franciskus har i sitt årliga budskap inför Världsfredsdagen, 145 dagar i förväg, varnat för artificiell intelligens (AI) och dess ´störande möjligheter och ambivalenta effekter´. Han uppmanar till vaksamhet för att förhindra att våld och diskriminering tar rot i produktionen och användningen av sådana enheter, på bekostnad av de mest sårbara och uteslutna. Påven uppmanar till ansvarsfull användning av AI, så att det kan vara till tjänst för mänskligheten och skyddet av vår gemensamma hem. Han uppmanar till etisk reflektion inom utbildning och lagstiftning. Vatikanens Dikasterium för Främjande av Integral Mänsklig Utveckling noterar att tekniken snabbt ökar sin inverkan på mänsklig aktivitet, personligt och socialt liv, politik och ekonomi, och uppmanar till försiktig utveckling för att säkerställa att den bidrar till ´främjandet av rättvisa och fred i världen´.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 9 augusti

Företag överväger att förbjuda generativ AI som OpenAI´s ChatGPT

En ny undersökning från Blackberry visar att 75% av organisationer globalt överväger eller implementerar förbud mot ChatGPT och andra generativa AI-teknologier på arbetsplatsen. De två huvudskälen är oro för integritet och säkerhet, samt risk för företagets rykte. 67% av de tillfrågade uppger att de är oroliga att känslig företagsinformation kan läckas genom chattbotar, medan 57% är oroliga för skada på företagets rykte. Förbudet är mest troligt att komma från företagets teknikchef, informationschef eller säkerhetschef.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 9 augusti

AI skapar märkesvarma riskokare

Artificiell intelligens (AI) har skapat märkesvarma riskokare. Dessa bilder skapades med hjälp av Midjourney, ett AI-verktyg för bildskapande, och upptäcktes på den populära Facebook-gruppen Subtle Asian Traits (SAT). Bilderna renderades av Thai-Anh Nguyen, en vietnamesisk kreativ chef i Tyskland. Nguyen tror att dessa apparater är nyckeln för biltillverkare att dominera den asiatiska marknaden. Bland de framställda riskokarna finns märken som BMW, Porsche, Toyota och Lamborghini.

Direktlänk Dela Top Gear Philippines fördjupade 8 augusti

Träffa Writeseed: AI-skrivplattformen från Tyskland

Writeseed.com är en AI-skrivplattform utvecklad i Tyskland som erbjuder en unik skrivupplevelse. Plattformen, som lanserades för fem månader sedan, erbjuder 70 olika mallar för olika skrivbehov. Writeseed integreras sömlöst med Google Chrome via en dedikerad tillägg, vilket gör att användare kan utnyttja AI-funktionerna direkt från sin webbläsare. Writeseed använder det avancerade språkmodellen GPT-4 för att generera innehåll av hög kvalitet. Till skillnad från andra AI-skrivverktyg erbjuder Writeseed obegränsad användning av GPT-4 för endast 16 dollar per månad.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 8 augusti

Stack Overflow undersökning avslöjar utvecklares åsikter om AI

Enligt en undersökning av Stack Overflow använder eller planerar 70% av utvecklarna att använda AI-verktyg i sin utvecklingsprocess. SREs, säkerhetsproffs och spelutvecklare har ogynnsamma åsikter om AI, medan frontendutvecklare, datavetare och molnutvecklare är mer benägna att använda AI-verktyg. Utvecklare tidigt i sin karriär och de som lär sig att koda är mer benägna att använda AI-verktyg. Professionella utvecklare från Indien, Brasilien och Polen är bland de som använder eller planerar att använda AI-verktyg i framtiden. Största fördelen med AI för utvecklare är ökad produktivitet.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 7 augusti

Worldcoins iris-skanningprojekt granskas av myndigheter

Sam Altmans Worldcoin-projekt, ett kryptovalutaprojekt som involverar iris-skanning, granskas av myndigheter. Worldcoin skannar nu människors iris över hela världen för att koppla samman potentiella krypto-investerare och erbjuda en plattform för ´globalt bevis för personlighet´ i en värld allt mer domineras av AI. Trots oro över insamling av personuppgifter för att skydda personuppgifter, lockas hundratals människor av erbjudandet om $50 i kryptovaluta för att få sina iris skannade. Tysklands Bayerische Landesamt für Datenschutzaufsicht har övervakat Worldcoin sedan november förra året, orolig över behandlingen av ´känsliga data i mycket stor skala´. Även Storbritanniens Information Commissioner´s Office har uttryckt bekymmer.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 7 augusti

Marknaden för medicinska enheter baserade på artificiell intelligens förutspås växa till 2029

En ny rapport förutspår tillväxt för marknaden för medicinska enheter baserade på artificiell intelligens (AI) mellan 2023 och 2029. Rapporten ger en djupgående analys av marknaden, inklusive historisk tillväxt och framtida utsikter. Den fokuserar på olika marknadssegment baserat på slutanvändning, typer och geografi. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Medtronic, Johnson & Johnson, GE Healthcare, Philips och Siemens Healthineers. Rapporten inkluderar också speciell täckning av händelser som Ryssland-Ukraina kriget, global inflation och risk för recession.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 7 augusti

AI skapar imponerande trailer för science fiction-film på bara 7 timmar

En trailer för en påstådd science fiction-film, Genesis AI, har skapats helt och hållet av en AI på bara 7 timmar, och resultatet är imponerande. Trailern skildrar en värld där AI, ironiskt nog, har kontroll, och människor eller människoliknande cyborger kämpar mot det. Trailern skapades av Nicolas Neubert, en tysk senior produktdesigner som arbetar för Volkswagen. Han utvecklade konceptet, historien, manuset, musiken och redigeringen, medan programmen genererade material för honom att arbeta med, baserat på det koncept han hade. Trots att det inte finns någon faktisk film, är trailern i sig tillräckligt övertygande.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 7 augusti

Google AI-verktyg utnyttjas för att skapa falska nyhetssajter

Googles snabba utveckling och implementering av generativa AI-verktyg för allmänheten har haft oavsiktliga konsekvenser. Verktygen används nu för att skapa falska nyhetssajter som avleder intäkter från annonsörer. En studie genomförd av NewsGuard visar att Googles annonservice, Google Ads, står för 90% av annonserna på dessa bedrägliga webbplatser. Falska nyhetssidor genererade av AI-verktyg producerar en stor mängd innehåll över olika ämnen, ofta med repetitivt språk. Denna upptrappning har lett till upptäckten av många falska nyhetssajter i länder som USA, Frankrike, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 augusti

Googles AI-verktyg används för att skapa falska nyhetssajter

Googles snabba användning av generativa AI-verktyg för allmänheten har fått negativa konsekvenser då dessa verktyg nu används för att skapa fiktiva nyhetssajter som dränerar intäkter från annonsörer. En studie av NewsGuard avslöjar att Googles annonservice, Google Ads, står för 90% av annonserna på dessa bedrägliga webbplatser. Dessa webbplatser genererar ofta en stor mängd innehåll över olika ämnen, med hjälp av repetitivt språk som kännetecknar AI-genererade texter. Programmatiska annonsering spelar en central roll i placeringen av annonser på dessa fiktiva nyhetssajter. Uppkomsten av gratis generativa AI-verktyg, som OpenAI´s ChatGPT och Googles Bard, har underlättat den snabba expansionen av innehållsgårdar och deras förmåga att skapa stora mängder innehåll över flera webbplatser. Detta har resulterat i en ökning av antalet nya fiktiva nyhetssajter som upptäckts i USA, Frankrike, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 6 augusti

Europeiska konsumenters syn på AI: intresse men också oro

Artificiell intelligens (AI) har lett till en rad åsikter bland experter, vissa välkomnar det som en positiv kraft medan andra uttrycker oro för potentiella risker. För att mäta europeiska konsumenters attityder till AI genomförde beslutsföretaget Morning Consult Pro en undersökning av 1000 vuxna i stora marknader som Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien och Storbritannien. Undersökningen avslöjade att AI-drivna online-sökningar är en av de tre mest attraktiva applikationerna av AI i alla länder utom Spanien, där det rankas fjärde. Konsumenter uttryckte också entusiasm för integreringen av AI i hälso- och sjukvårdsdiagnostik, vägassistans och flyg- och hotellrekommendationer. Men majoriteten av de europeiska konsumenterna som undersöktes tror att samhället ännu inte är förberedt för AI. Denna känsla är särskilt stark i Frankrike och Tyskland, där 74% respektive 70% av respondenterna uttryckte sina reservationer. De främsta orosmomenten kring denna tveksamhet handlar om spridning av desinformation, barns säkerhet och integritet av personuppgifter. Mer än 30% av respondenterna litar inte på generativ AI med sin personliga information. I Storbritannien och Spanien är rädslan centrerad kring oansvarig utveckling av AI av teknikföretag.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 augusti

Codescene tar in 87 miljoner kronor i nytt kapital från Neqst

Svenska företaget Codescene, som hjälper mjukvaruföretag att hitta och förbättra felaktig kod med hjälp av artificiell intelligens, har tagit in 87 miljoner kronor i nytt kapital. Ledande investerare är riskkapitalbolaget Neqst, som är storägare i Sinch. Codescene, som grundades 2015 av utvecklaren Adam Tornhill, planerar att använda investeringen för att öka tillväxten och sin närvaro på sina fem största marknader: USA, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna och Indien.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 4 augusti

Tysk användare möter problem med tillgång till GPT-4-modellen

En tysk användare av Plus Plan med en liten API-betalning rapporterar problem med att få tillgång till GPT-4-modellen via API. Trots att det nu är augusti, vilket var det uppskattade allmänna tillgänglighetsdatumet, har användaren fortfarande inte tillgång. Användaren undrar om någon annan upplever samma problem och om det finns en lösning på det.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 augusti

Marknadsrapport för Content Automation AI Tools 2023-2030

En marknadsrapport för Content Automation AI Tools för perioden 2023-2030 inkluderar drivande faktorer i branschen, regionala storleks- och andelsuppskattningar av ledande tillverkare. Rapporten ger en detaljerad granskning av marknaden och fokuserar på branschens kedjestruktur, produkttyper, tillämpningar, nyckelspelare och sektorer. De största tillverkarna av Content Automation AI Tools inkluderar Cognizant, Adobe Systems, Google LLC, Microsoft Corporation och IBM Corporation. Rapporten erbjuder en detaljerad bedömning av marknadsstorleken och identifierar och undersöker de viktigaste trenderna som formar marknaden.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupade 3 augusti

Förberedelserna för ISC 2024, en ledande konferens för högpresterande databehandling, är redan igång

Även om ISC 2024 fortfarande är nio månader bort, arbetar redan ett team av frivilliga i ISC:s programkommitté för att säkerställa att forskare får möjlighet att visa upp sitt arbete på denna globala händelse, som kommer att locka över 3 000 deltagare från 12 till 16 maj 2024. ISC uppmuntrar bidrag som omfattar banbrytande forskning inom högpresterande databehandling, maskininlärning, kvantdatorer och andra spjutspetsteknologier, särskilt de som stöder vetenskaplig och teknisk upptäckt. ISC 2024 kommer att hållas på Congress Center Hamburg.

Direktlänk Dela HPCwire fördjupade 2 augusti

Rakuten Symphony och Veon samarbetar för att återuppbygga Ukrainas telekominfrastruktur

Rakuten Symphony och Veon har ingått ett samarbetsavtal för att återuppbygga Ukrainas telekominfrastruktur med hjälp av Open RAN och digitalisering. De kommer att skapa en robust och framtidssäker telekominfrastruktur som kan leverera höghastighetsanslutning förstärkt med 5G. Rakuten har också ingått ett avtal med OpenAI för att integrera AI i sina produkter och tjänster. Telefónica har bötfällts med 5 miljoner euro för att ha brutit mot antitruståtaganden. Veon planerar att investera 600 miljoner dollar i infrastrukturprojekt i Ukraina, inklusive utrullning av 5G. TalkTalk överväger att bryta upp företaget och sälja av individuella delar.

Direktlänk Dela TelecomTV fördjupade 2 augusti

Kenya suspenderar kryptovalutaprojektet Worldcoin

Kenyas inrikesministerium meddelade på onsdagen att de har suspenderat de lokala aktiviteterna för kryptovalutaprojektet Worldcoin medan myndigheterna utvärderar potentiella risker för allmän säkerhet. Projektet, som grundades av OpenAI:s VD Sam Altman, kräver att användare ger sina irisavläsningar i utbyte mot ett digitalt ID och i vissa länder får användarna också gratis kryptovaluta. Inrikesminister Kithure Kindiki sade att myndigheterna är oroade över Worldcoins aktiviteter och att åtgärder kommer att vidtas mot de som deltar i dess aktiviteter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 2 augusti

Global marknadsstudie granskar artificiell intelligens inom redovisning

En global marknadsstudie undersöker prestandan för artificiell intelligens (AI) inom redovisning fram till 2023. Studien innehåller en djupgående analys av AI:s tillstånd inom redovisning och den globala konkurrenssituationen. Rapporten täcker information inklusive senaste möjligheter och utmaningar inom AI i redovisning, samt historiska och framtida trender. Rapporten fokuserar på dynamiken inom AI i redovisning som ständigt förändras på grund av tekniska framsteg och socioekonomisk status. Nyckelspelare som studeras i rapporten inkluderar Microsoft, Kore.ai, Intuit, AWS, UiPath, Xero, YayPay, OSP, Sage, AppZen, PwC, OneUp, IBM, Hyper Anna, KPMG, Deloitte, Google, Vic.ai, SMACC, EY, Botkeeper och MindBridge Analytics.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 1 augusti

ChatGPT ger sin syn på Worldcoin trots oro för integritet och exploatering

Trots oro för privatliv och exploatering anser AI-språkmodellen ChatGPT att man bör lita på Worldcoin. Worldcoin, som har utvecklats under tre år, syftar till att bevara digital identitet och lösa identitetsbaserade utmaningar. Den använder en ögonskanningsteknologi kallad ´Orb´ för att skilja mellan en människa och en bot. Worldcoin leddes av Sam Altman, grundaren av ChatGPT. Trots att kryptovalutan har fått kritik för hur den samlar in biometrisk data av sina användare, anser ChatGPT att Worldcoins uppdrag om integritet och säkerhet är intakt. Dessutom har Worldcoin, trots oklara tokenomics och en kontroversiell lansering, haft en relativt imponerande marknadsadoption.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 31 juli

OpenAI lanserar ChatGPT Android-appen globalt

OpenAI har lanserat ChatGPT Android-appen, vilket gör den tillgänglig för användare över hela världen för första gången utanför OpenAI:s webbplats. Android-versionen av ChatGPT-appen erbjuder en rad funktioner, inklusive möjligheten att synkronisera användarhistorik över enheter, röstinput, omedelbara svar och snabb tillgång till chatboten för förslag, e-post eller presentationer bland annat. Användare kan interagera med AI-språkmodellen genom appen, ställa frågor, få svar och söka hjälp på olika ämnen med OpenAI:s inbyggda röstigenkänning. Appen är kompatibel med Android 6.0 eller senare versioner, och prenumeranter har flexibiliteten att växla mellan GPT-3.5 och GPT-4 språkmodeller baserat på deras behov. OpenAI:s initiativ syftar till att utöka tillgängligheten av dess AI-teknologi i regioner där Android är det mest populära mobila operativsystemet eller där datoranvändning är begränsad. Android-versionen av ChatGPT-appen är för närvarande tillgänglig i länder inklusive Brasilien, Bangladesh, Indien, USA, Argentina, Kanada, Tyskland, Frankrike, Indonesien, Irland, Japan, Mexiko, Filippinerna, Nigeria, Storbritannien och Sydkorea. Under den kommande veckan planerar OpenAI att ytterligare utöka tillgängligheten av ChatGPT Android-appen till fler länder.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

Motstånd mot AI-verktyg för investeringshantering enligt eToro-undersökning

Enligt en undersökning utförd av eToro motsätter sig 41% av detaljhandelsinvesterare i 13 länder starkt användning av artificiell intelligens (AI) verktyg, som ChatGPT, för att hjälpa till med urval och ändring av investeringsportföljer. Endast 35% av respondenterna är öppna för idén, och endast 11% har faktiskt börjat använda AI för portföljhantering. Trots dessa farhågor är många detaljhandelsinvesterare intresserade av att använda AI-verktyg för att hantera sina investeringar. I USA har ordföranden för Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, uttryckt oro över den potentiella finansiella bräckligheten som orsakas av AI.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

OpenAI:s Sam Altman tar kärnkraftsstarten Oklo till börsen

OpenAI:s CEO Sam Altman planerar att ta kärnkraftsstarten Oklo till börsen genom en fusion med ett specialändamålsförvärvsbolag (SPAC). Affären kan värdera Oklo till cirka 850 miljoner dollar. Altman, som har lett Oklos styrelse sedan 2015, har hävdat att kärnkraft kommer att vara nödvändig för att möta de intensiva energibehov som krävs för att driva AI-revolutionen. Detta markerar en vändpunkt för kärnkraften, enligt branschexperter. Kärnkraft ses ofta som ett sätt att avkarbonisera energisystemet tack vare dess förmåga att producera energi utan växthusgasutsläpp dygnet runt.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 28 juli

Ny rapport förutspår tillväxt för global marknad för data science och maskininlärningsplattformar

En ny rapport av Precision Reports analyserar den globala marknaden för data science och maskininlärningsplattformar. Rapporten förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2029. Stora tillverkare inkluderar Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss. Rapporten fokuserar på marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, nyliga status och utvecklingstrender. Teknisk innovation och framsteg förväntas optimera produkternas prestanda och göra dem mer använda i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 juli

Generativ AI ökar i företagsstrategier enligt Qualtrics-studie

En ny studie från mjukvaruleverantören Qualtrics visar att 75% av företagsledarna känner ökat tryck att införliva generativ AI i sin affärsstrategi. Qualtrics anser att generativ AI kan spela en viktig roll i att hjälpa organisationer att tolka mängder av kundrelaterad data. Oavsett om företag väljer att investera kraftigt i AI eller inte, tror de flesta att storleken på deras team kommer att växa under de kommande 12 månaderna, vilket innebär att jobb sannolikt inte kommer att vara i riskzonen som ett resultat av AI. Studien visar att generativ AI kan vara en tidsbesparande assistent som låter människor fokusera mer på att förbättra kundupplevelsen.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 24 juli

Helsing AI utvecklar programvara för realtidsvisualisering av slagfält

Försvarsteknikföretaget Helsing AI har utvecklat en programvara som kan visa händelser på slagfältet i realtid, något som kan ge västerländska militärer en informationsfördel. Företagets system kan hjälpa soldater att fatta snabbare och mer välinformerade beslut. Helsing AI är det enda synliga europeiska startup-företaget som gör denna typ av programvara. Företaget har militära kontrakt med Tyskland, Frankrike och Storbritannien och har sedan Rysslands invasion av Ukraina också tecknat partnerskapsavtal med några av Europas mest etablerade försvarsentreprenörer, såsom Rheinmetall och Saab.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 20 juli

SAP investerar i tre huvudaktörer inom generativ AI

Det tyska konsultföretaget SAP har investerat i tre stora aktörer inom generativ AI: Anthropic, Cohere och Aleph Alpha. Villkoren för de direkta investeringarna, som inte offentliggjordes, bygger på SAP:s åtagande att stödja AI-drivna teknikstartups med mer än $1 miljard genom företagskapitalföretaget Sapphire Ventures. Alla tre investeringarna är tydligt anpassade till SAP:s affärsintressen. SAP erbjuder en rad försäljnings-, service- och handelsorienterade produkter, alla som kan dra nytta av textanalyserande AI. Anthropic bygger ett AI-system, Claude, som hjälper till med en rad företag-till-företag-uppgifter. Cohere tillhandahåller en generativ textplattform som är tillgänglig via en API som en hanterad tjänst. Aleph Alpha, som redan var en SAP-partner, skapar och hostar multimodala, flerspråkiga modeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 juli

AI kan förändra lönesättningen på arbetsmarknaden

Artificiell intelligens (AI) förändrar arbetsmarknaden och kan påverka lönesättningen. Många anställda integrerar redan AI i sina arbetsflöden och experter tror att AI kommer att eliminera repetitiva och manuella uppgifter, vilket gör att arbetstagare kan fokusera på mer sofistikerade uppgifter. Detta kan leda till ökad produktivitet, men det är osäkert om löner kommer att öka i takt med detta. Enligt Daron Acemoglu, professor i ekonomi vid Massachusetts Institute of Technology, kan företag dra nytta av produktivitetsökningar utan att dela med sig till arbetstagarna. Andra experter tror att AI kan bidra till att minska löneklyftan mellan hög- och lågutbildade arbetstagare.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 19 juli

ChatGPT hotar skrivjobb, men människor kan fortfarande överträffa AI

ChatGPT, en AI-teknologi, kan ersätta delar av rutinmässigt skrivande arbete, enligt ny forskning. Trots detta kan människor fortfarande producera skrivande som är mer än acceptabelt genom att tillämpa den rätta mänskliga touchen. Människor kan engagera läsare på sätt som ChatGPT inte kan eller inte kommer att göra, som att söka det oförutsägbara och skapa färska kopplingar. I experiment utförda av Haoran Chu och Sixiao Liu vid University of Florida och University of Pennsylvania, samt Steffen Herbold och andra vid University of Passau i Tyskland, visade det sig att ChatGPT kunde skriva berättelser och argument som var lika bra eller bättre än människor. Trots detta har ChatGPT sina brister, som att ´hallucinera´ eller hitta på saker.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 18 juli

Golden retrievern Killian och hans ägare Kiril Hvristov räddade 18 personer efter jordbävningen i Turkiet och Syrien. Killian, som är en nationell räddningshund under Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, kunde hitta människor i rasmassorna tack vare sitt vältränade luktsinne. Killian och Kiril reste till Turkiet tillsammans med kollegan Klaes-Ola Kollberg efter att ha samlat in pengar för resan genom stiftelsen Blåljus i samverkan.

Kommunalarbetaren fördjupade 17 juli

Kinas ekonomiska tillväxt minskar, öppnar för diplomatiska samtal

Kinas ekonomiska tillväxt har minskat till drygt 3 procent under våren, vilket är betydligt under regeringens mål. Förlusten av ekonomisk styrka verkar ha lett till en ökad vilja hos kinesiska tjänstemän att delta i diplomatiska samtal med geopolitiska rivaler utomlands och visa större öppenhet för ekonomisk politik på hemmaplan. Kina har välkomnat tre amerikanska höga tjänstemän till Peking, inklusive John Kerry och finansminister Janet L. Yellen. Kinas regering har också försökt vinna över inhemska och internationella företagsledare. Trots detta förblir säkerhetsfrågor högst på agendan och det finns få tecken på att landets ledare, Xi Jinping, har godkänt en bred politisk förändring mot USA.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 17 juli

Artificiell intelligensmarknad förväntas växa från 150,2 miljarder USD till 1 345,2 miljarder USD till 2030

Artificiell intelligens (AI) marknaden förväntas växa från 150,2 miljarder USD 2023 till 1 345,2 miljarder USD 2030, en årlig tillväxt på 36,8%. Flera faktorer bidrar till denna tillväxt, inklusive tekniska framsteg, ökad databehandlingskraft, tillgänglighet av stora datamängder och ökad efterfrågan på automatisering och effektivitet. Dessutom bidrar regeringsinitiativ, investeringar och forskningsinitiativ till AI:s tillväxt. Enligt vertikaler förväntas hälso- och livsvetenskapssektorn växa mest under prognosperioden. När det gäller företagsfunktioner kommer marknadsföring och försäljning att ha störst marknadsstorlek under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 juli

Topp 10 digitala marknadsföringsbyråer i Storbritannien

Här är topp 10 digitala marknadsföringsbyråer i Storbritannien: Audiencly, Saatchi & Saatchi, We Are Social, Gripped, Bird Marketing, Our Own Brand, Velocity Partners, The Small Biz Expert, CreativeRace och The Good Marketer. Dessa byråer erbjuder en mängd tjänster som influencer marknadsföring, sociala medier marknadsföring, betald annonsering, varumärkesplanering, kampanjstrategi, innehållsskapande, design, SEO, PPC, webbplatsdesign och utveckling, UX/UI-design, innehållsmarknadsföring, e-postmarknadsföring och mer. Dessa byråer har arbetat med stora internationella varumärken som NordVPN, Tencent, Disney, Visa, Toyota, HSBC, Netflix, Lego, Aramex, Huawei, Red Bull och O’Neill.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 17 juli

Regeringen utvärderar åtgärder för att hantera torka och värmebölja

Regeringen ser över befintliga och potentiella ytterligare åtgärder för att stärka Sveriges beredskap för att hantera torka och värmebölja. Dialoger med livsmedelskedjans företrädare hålls för att utveckla och genomföra livsmedelsstrategin 2.0. Regeringen har också gett uppdrag till olika myndigheter för att utveckla Sveriges vargförvaltning, utforma ekonomiskt stöd till jordbruksföretag drabbade av torkan, analysera användandet av drönare i Sverige, säkerställa upprätthållandet av tågfärjeförbindelsen mellan Trelleborg och Tyskland, och för att stärka krisberedskap och civilt försvar inom transportsektorn.

Direktlänk Dela Regeringen fördjupade 17 juli

Hur man tjänar pengar på TikTok: En guide för innehållsskapare

TikTok, med över en miljard månatliga användare, har blivit en av de bästa sociala plattformarna för att tjäna pengar genom att skapa innehåll. Det finns flera sätt att tjäna pengar på TikTok, inklusive genom tittarskap, användarbehållning, interaktivitet och högkvalitativt innehåll. TikTok Creator Fund och Creativity Program erbjuder möjligheter att tjäna pengar genom att skapa innehåll. Dessutom erbjuder Creator Marketplace möjlighet att skapa samarbeten med varumärken och skapa affiliate marketing-avtal. Att skapa icke-sponsrat innehåll och marknadsföra småföretag kan också hjälpa till att öka inkomsterna.

Direktlänk Dela Alphr fördjupade 15 juli

Global AI-marknad inom läkemedelsupptäckt förväntas nå 2,57 miljarder dollar år 2026

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt växer snabbt på grund av dess potential att revolutionera läkemedelsindustrin. AI möjliggör analys av stora mängder data i en aldrig tidigare skådad hastighet, vilket hjälper till att identifiera potentiella läkemedelsmål och effektivisera läkemedelsutvecklingsprocessen. Marknaden förväntas uppleva betydande tillväxt de kommande åren när fler läkemedelsföretag antar AI-teknik för snabbare och mer effektiv läkemedelsupptäckt. Den globala marknaden för AI inom läkemedelsupptäckt kommer att nå 2,57 miljarder dollar år 2026, med en årlig tillväxt på 30,3% under perioden 2020-2026 trots effekterna av COVID-19.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 14 juli

Försvarsmakten kan köpa sablar för över 50 miljoner

Försvarets materielverk (FMV) har skrivit ett kontrakt som gör det möjligt för Försvarsmakten att köpa sablar för över 50 miljoner kronor. Den första leveransen, som är planerad till hösten, omfattar 1290 sablar från Tyskland och kostar drygt 17 miljoner kronor. Sablarna som Försvarsmakten har idag är enligt Hans Augustin, ceremoniofficer vid Livgardet, i många fall skrot.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 14 juli

Fotbolls-VM för damer att starta i juli med flera starka lag

Världsmästerskapet i fotboll för damer kommer att äga rum mellan den 20 juli och den 20 augusti. För första gången delas värdskapet mellan två nationer, Australien och Nya Zeeland. Sverige, som är rankat trea i världen, kommer att spela i grupp G mot Italien, Argentina och Sydafrika. USA, som har vunnit två raka VM-guld, är en av favoriterna, men det finns många andra lag som kan utmana. Matcherna kommer att sändas på Viasats kanaler och kan streamas på Viaplay. För första gången kommer Fifa att betala individuell ersättning till spelarna i ett dammästerskap.

Direktlänk Dela Kristianstadsbladet fördjupade 13 juli

Rysk paramilitär grupp söker dataspelare; Missnöje över sociala problem i Oakland; Tupplurar kan vara bra för hjärnan; Kinesisk fotbollsfan fängslas för planstormning

Wagnergruppen, en ryskstödd paramilitär grupp, söker efter dataspelare mellan 21 och 35 år för att operera drönare i konfliktzoner, rapporterar Newsweek. Gruppen har satt in annonser på det ryska sociala medier-nätverket VK. I Oakland, Kalifornien, har invånare uttryckt missnöje över stadens ökande sociala problem, inklusive kriminalitet och hemlöshet. Enligt The Times, kritiseras stadens lindriga straff för grovt våld och överseende med droganvändning. En ny studie visar att tupplurar kan ha positiva effekter på hjärnans storlek. En 18-årig kinesisk fotbollsfan som sprang in på planen för att omfamna Lionel Messi kommer att få tillbringa upp till tio dagar i fängelse.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 12 juli

Studie om global tillväxt av artificiell intelligens i detaljhandelsmarknaden 2023-2028

En detaljerad studie om global tillväxt av artificiell intelligens i detaljhandelsmarknaden 2023-2028 har genomförts. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Studien undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna involverade i branschen, inklusive deras företagsöversikt, ekonomiska sammanfattning och SWOT-analys. Några av de profilerade aktörerna i studien är: IBM (USA), Amazon Web Services (USA), SAP SE (Tyskland), Oracle (USA), Google (USA), Intel (USA), Apple Inc. (USA), Salesforce (USA), People.Ai (USA).

Direktlänk Dela openPR fördjupade 12 juli

Sverige lovar mer stöd till Ukraina under Natotoppmötet

Under Natotoppmötet i Vilnius mötte Sveriges statsministerfru Birgitta Ed Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Försvarsminister Pål Jonson uttryckte att Sverige planerar att fortsätta sitt stöd till Ukraina. Efter ett möte mellan Zelenskyj och USA:s president Joe Biden väntas G7-länderna presentera en ny ”säkerhetsgaranti” för Ukraina. Samtidigt planerar Sverige att fortsätta skicka finansiellt stöd till Ukraina, utbilda ukrainska piloter och låta dem öva på svenskt territorium.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 12 juli

FN:s Människorättsråd fördömer koranbränning som en provokationshandling

FN:s Människorättsråd (UNHRC) har röstat för en resolution som fördömer koranbränning som en provokationshandling och uppmanar länder att se över sina lagar i förhållande till yttrandefrihet och diskriminering. Resolutionen, som röstades fram vid ett extra möte initierat av Pakistan och flera andra muslimska länder, antogs med 28 röster för, 12 emot och 7 avstod. EU-länderna i rådet, inklusive Belgien, Finland, Frankrike, Litauen, Luxemburg, Rumänien, Tjeckien och Tyskland, röstade alla emot resolutionen, liksom Storbritannien och USA. FN:s särskilda rapportör i frågor om religionsfrihet, Nazila Ghanea, har begärt att få besöka Sverige, där det nyligen har skett flera uppmärksammade koranbränningar.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 12 juli

USA överväger att skicka långdistansraketer till Ukraina

USA överväger att skicka långdistansraketer till Ukraina, men har ännu inte fattat något beslut. Storbritannien har redan skickat långdistansraketer av typen ´Storm Shadow´ till Ukraina, och Frankrike har lovat att skicka samma typ av raketer. USA har dock varit tveksamma till att skicka sina långdistansraketer, kända som ATACMS, eftersom de har ett begränsat lager och vill behålla dem för andra säkerhetshot. Pentagon har hävdat att Ukraina för närvarande inte behöver ATACMS, som skulle kunna nå bakom fiendelinjerna, inklusive i Ryssland och ockuperade Krim. President Biden har dock erkänt att Ukrainas styrkor börjar få slut på andra typer av ammunition i sin motoffensiv mot Ryssland.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

ZenaDrone säkrar finansiering för drönartjänster i Irland

Epazz Inc., en leverantör av drönarteknologier, blockchain-mobilappar och molnbaserade affärsmjukvarulösningar, meddelade att ZenaDrone har säkrat tillgångsbaserad finansiering för den inledande tillverkningen och distributionen av 20 ZenaDrone 1000-enheter för tjänster i Irland. Företaget uppskattar att varje drönare kan generera över 100 000 dollar per år. ZenaDrone kommer att hantera och serva de 20 drönarna för tidiga användare, vilket förväntas inkludera irländska bönder, företag och statliga organ. ZenaDrone förväntar sig även att expandera DaaS till Tyskland.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 12 juli

Åskoväder, försvarsavtal och brott och olyckor i Sverige

Ett åskoväder drar in över Skåne och västra delarna av Kronoberg, med risk för översvämningar och störningar i elförsörjning och tågtrafik. Sverige och Ukraina har undertecknat två försvarsavtal. Norge utökar sitt militära stöd till Ukraina, bland annat genom att skicka 1000 Black Hornet drönare. Två personer greps i Eksjö misstänkta för stöld av diesel från ett militärt fordon. En man blev knivhuggen vid ett rånförsök i Rågsved, Stockholm. En man greps i Göteborg misstänkt för våldtäkt. Skottlossning mot hus i Broby. Brand i flerfamiljshus i Härnösand. Fem bilbränder i Kristianstad. Personal på äldreboende i Jönköping polisanmäld för misshandel. Två män dömdes till fängelse för rån utanför polisstation i Kiruna. USA:s klimatsändebud reser till Kina. Nordkorea avfyrade en ballistisk robot. Ryssland attackerade Kiev med drönare. Tyska utredare hittade sprängämnen på båt misstänkt för explosioner av Nord stream 1 och 2.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 12 juli

SD-politiker Kent Ekeroths sajt Samnytt finansierade av bluffannonser

SD-politikern Kent Ekeroths sajt Samnytt har under flera år finansierats med bluffannonser från det falska annonsnätverket Adstyle. Ett av offren är 74-åriga Kerstin från Dalarna som förlorade 150 000 kronor och blev skuldsatt för resten av sitt liv efter att ha klickat på en bluffannons på Samnytt. Trots varningar i kommentarsfältet har Samnytt behållit annonserna från Adstyle. Kerstin hoppas nu att polis och åklagare gör en ny prövning av hennes fall.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 12 juli

Amazonarbetare i Storbritannien och Tyskland strejkar under Prime Day

Omkring 900 arbetare vid Amazons lager i Coventry, Storbritannien, strejkar i tre dagar, från 11 till 13 juli, i samband med företagets Prime Day-försäljningsevent. Detta kommer att öka det totala antalet strejkdagar på Amazon till 22 sedan januari. Strejker äger också rum i Tyskland, där landets näst största fackförening, ver.di, har organiserat åtgärder på 10 distributionscenter. Arbetarna strejkar mot Amazon i en konflikt över lön, arbetsförhållanden och företagets misslyckande med att erkänna fackliga rättigheter. Amazon anställda får £10.50 i timmen, enligt GMB, och begär en löneökning till £15.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 11 juli

Akut behov av investeringar i järnvägsnätet i södra Sverige för att hantera godstransport från Fehmarn Bält-förbindelsen

En ny fast förbindelse mellan Tyskland och Danmark, kallad Fehmarn Bält-förbindelsen, kan revolutionera godstransporterna till Sverige, men kräver investeringar i järnvägsnätet i södra Sverige. Annars riskerar godset att fastna på bangården i Malmö. Fehmarn Bält-förbindelsen kommer att korta transporttiden med cirka 2,5 timmar och öka efterfrågan på godstransporter. Utan investeringar i järnvägsnäten kommer vi inte kunna utnyttja Fehmarn Bält-förbindelsens fulla potential när det gäller gröna transporter, varnar Greater Copenhagen.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 11 juli

Natos toppmöte i Vilnius: Fokus på Ukrainas önskan att gå med i Nato och Sveriges förväntade medlemskap

Ledarna för Natos 31 länder samlas i Vilnius för att diskutera bland annat Ukrainas önskan att gå med i Nato, nya avtal om långsiktigt militärt stöd och säkerhetsgarantier för Ukraina, Sveriges förväntade medlemskap i Nato och nya regionala försvarsplaner för Europa. Generalsekreterare Jens Stoltenberg kommer att fortsätta i sin roll till 1 oktober 2024. Toppmötet kommer också att handla om upprustning och utvidgning av Nato österut, inklusive möjliga medlemskap för Finland och Sverige.

Direktlänk Dela Altinget fördjupade 11 juli

Forskare kombinerar AI och artificiellt liv för att skapa självstyrande AI-agenter

Dr. Dmitry A. Kukuruznyak, ledare för ett materialvetenskapligt laboratorium vid ett tyskt forskningscenter, meddelar att forskare kombinerar artificiell intelligens (AI) och artificiellt liv för att skapa självstyrande AI-agenter i framtiden. Dessa självständiga AI kommer att utgöra ett nytt hot som kräver ovanliga säkerhetsåtgärder. Forskarna har hittat ett sätt att skapa icke-biologiska hjärnor som reproducerar funktionen hos biologiska neuronnätverk. Dessa AI-agenter kommer att utvecklas genom mutationer och selektiv avel, precis som biologiska organismer.

Direktlänk Dela Innovation & Tech Today fördjupade 10 juli

Oenighet inför Nato-toppmötet om Ukrainas framtid

Inför Nato-toppmötet i Vilnius är medlemsländerna oense om Ukrainas framtid. Ukraina kan inte bli medlem i Nato så länge landet är i krig, men förväntar sig en färdplan för framtida steg. För femton år sedan blockerade Tyskland och Frankrike ett amerikanskt försök att öppna för Ukrainas medlemskap i Nato. Nu är det dock Washington och Berlin mot Polen, baltstaterna och Paris. Frankrike har nyligen ändrat ståndpunkt och stödjer nu Ukrainas framtida medlemskap, medan Tyskland stödjer USA:s position att Ukraina ännu inte är redo att gå med i alliansen.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 10 juli

Svensk kriminalpolitik: Från behandlingstanke till straff

Under 1900-talet har Sveriges kriminalpolitik genomgått stora förändringar. Från tidiga idéer om att brott har sociala orsaker och att straffets syfte är rehabilitering, till en tidsperiod under 1960- och 70-talen då en radikal grupp ville avskaffa fängelsestraffet. På 1990-talet växte opinionen för hårdare och längre straff, och straffskärpningar genomfördes. Trots detta har antalet utdömda fängelseår inte ökat dramatiskt. Enligt källor planerar regeringen att tillsätta en utredning för att undersöka möjligheterna att ta bort den så kallade presumtionen mot fängelse.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 10 juli

En debatt om familjepolitik och barnbidrag ägde rum i Tyskland, med deltagare som Lisa Paus (Gröna), Kai Wegner (CDU), Johannes Vogel (FDP), Helene Bubrowski (journalist, FAZ) och Julia Friedrichs (författare, ARD). Paus, familjeminister, kritiserades för att inte göra sina ´läxor´ och skylla på Christian Lindner. Wegner, Berlins borgmästare, varnade för AfD och sa att regeringen måste ge svar som folket förväntar sig från oppositionen. Vogel försvarade Lindner och kritiserade debatten om barnbidrag. Friedrichs kritiserade att pengarna inte riktas till barnen och Bubrowski kritiserade debattkulturen.

Bild fördjupade 10 juli

Natos ledare samlas i Vilnius för att diskutera framtida försvarsplaner

Ledare för Natos 31 länder samlas i Litauens huvudstad Vilnius för att diskutera frågor som Ukrainas önskan att gå med i Nato, långsiktigt militärt stöd för Ukraina, Sveriges förväntade medlemskap i Nato och nya regionala försvarsplaner. Generalsekreterare Jens Stoltenberg kommer att fortsätta i ytterligare ett år. Toppmötet kommer att fokusera på upprustning och utvidgning av Nato österut för att motverka Rysslands aggression. Det kommer också att godkänna nya regionala militära planer för Europas försvar och diskutera återinförandet av alla Natoländers åtagande att investera mer i militärer.

Direktlänk Dela Altinget fördjupade 10 juli

Evva Hanes, grundare av Mrs. Hanes’ Hand-Made Moravian Cookies, avlider vid 90 års ålder

Evva Hanes, som förvandlade en århundraden gammal Moravisk kaktradition till en framgångsrik familjeföretag, har avlidit vid 90 års ålder. Hennes företag, Moravian Sugar Crisp Company, mer känt som Mrs. Hanes’ Hand-Made Moravian Cookies, säljer miljontals krispiga Moraviska kakor varje år. Hanes växte upp med att se sin mor baka och sälja hundratals tunna kakor för att komplettera familjens lilla mjölkgårdsinkomster. Vid 20 års ålder hade hon tagit över sin mors verksamhet och långsamt börjat expandera den. Kakorna blev så populära att Oprah Winfrey lade till dem på sin ´favoritsaker´-lista 2010.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 juli

Topp 10 sommarflörtar på film

MovieZine listar de tio bästa sommarflörtsfilmerna. Listan inkluderar ´Grease´ (1978), där Danny Zuko (John Travolta) och Sandy (Olivia Newton-John) blir blixtförälskade under en sommar på stranden. ´Adventureland´ (2009) följer collegestudenten James som tar ett sommarjobb på en nöjespark och förälskar sig i Emily. ´Say Anything´ (1989) handlar om tonårsparet Lloyd och Diane från olika familjebakgrunder. ´En kärlekshistoria´ (1970) är en berättelse om tonåringarna Annika och Pär. ´Moonrise Kingdom´ (2012) handlar om 12-åringarna Sam och Suzy som rymmer tillsammans. ´Prinsessa på vift´ (1953) följer Prinsessan Ann på en resa genom Europa. ´Brokeback Mountain´ (2005) handlar om kärleken mellan Jack (Jake Gyllenhal) och Ennis (Heath Ledger). ´Dirty Dancing´ (1987) handlar om Frances ´Baby´ (Jennifer Grey) som semestrar med sina föräldrar på ett pensionat i New York. ´Call Me by Your Name´ (2017) handlar om förälskelsen mellan Elio och Oliver. ´Bara en natt´ (1995) följer Jesse (Ethan Hawke) och Céline (Julie Delpy) som möts på ett tåg genom Europa.

Direktlänk Dela MovieZine fördjupade 9 juli

70 procent av tyskarna missnöjda med regeringen, endast försvarsministern får godkänt

70 procent av tyskarna är missnöjda med sin federala regering, enligt en INSA-undersökning. Endast 23 procent är nöjda. Detta är den lägsta nivån av tillfredsställelse sedan regeringen bildades. Försvarsminister Boris Pistorius (SPD) är det enda regeringsmedlem som majoriteten av tyskarna är nöjda med. Bland regeringens medlemmar är förbundskansler Olaf Scholz (SPD) den mest missnöjda med 61 procent missnöjda och endast 29 procent nöjda. Även andra framstående ministrar som Robert Habeck (Gröna), Annalena Baerbock (Gröna) och Christian Lindner (FDP) har höga nivåer av missnöje.

Direktlänk Dela Bild fördjupade 9 juli

TikTok-användare tjänar pengar genom appens inbyggda monetiseringsverktyg och varumärkesavtal

TikTok har exploderat i popularitet och användare letar efter sätt att tjäna pengar. Skapare kan tjäna pengar genom TikToks inbyggda monetiseringsverktyg, varumärkesavtal och låtpromotioner. Användare med så få som hundra följare kan fortfarande tjäna pengar på appen genom att delta i marknadsföringstävlingar. TikTok har vuxit dramatiskt under de senaste åren, och passerade en miljard aktiva användare per månad 2021. På vägen har det skapat en ny generation av digitala stjärnor som Charli D´Amelio och Addison Rae Easterling som omvandlat sin TikTok-berömmelse till lukrativa affärsimperier. Skapare med mindre följarskara kan också tjäna pengar på TikTok.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 juli

NATO förbereder sig för största översynen sedan kalla kriget inför toppmötet i Vilnius

Sedan dess grundande 1949 har Nordatlantiska fördragets organisations (NATO) syfte varit att avskräcka sovjetisk aggression. Nu förbereder sig president Biden och alliansens 30 andra ledare att samlas för deras årliga toppmöte, där få tvivlar på blockets avgörande roll som en försvarsmur mot Rysslands neo-imperialistiska aggression. Mötet kommer att hållas i den litauiska huvudstaden Vilnius, med målet att göra den största översynen av vår kollektiva avskräckning och försvar sedan kalla kriget, enligt NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg. Förberedelserna för ett flerårigt åtagande har redan påbörjats av Biden-administrationen och viktiga NATO-allierade.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 juli

Så mycket tjänar TikTok-influencers: Från varumärkesavtal till låtpromotioner

TikTok har skapat en ny generation digitala stjärnor som har byggt stora publik på appen. Många skapare experimenterar fortfarande med hur de kan tjäna pengar. TikTok delar annonsintäkter med vissa influencers, har flera inbyggda monetiseringsverktyg som virtuella ´gåvor´, samt en Creator Fund för att betala användare med minst 10 000 följare och 100 000 visningar på 30 dagar för sina videor. Trots dessa program förlitar sig många TikTok-skapare fortfarande på varumärkesavtal för största delen av sina inkomster. Till exempel berättade Alex Ojeda, en vattenparksskapare med cirka 8 miljoner följare på TikTok, att hans avgift för en enda sponsrad video på appen var 20 000 dollar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 juli

Är AI framtiden för astrologi? Co-Star utvecklar maskin för astrologiska läsningar

Teknikföretaget Co-Star har utvecklat en maskin som använder artificiell intelligens (AI) för att ge astrologiska läsningar baserade på en individs födelsedatum, tid och plats. Maskinen, som står i Iconic Magazines butik, ställer specifika frågor som ´Borde jag starta en kult?´ och genererar svar baserade på astrologiska beräkningar. Många besökare har hört talas om maskinen genom TikTok. Maskinen utvecklades för att marknadsföra Co-Stars nya in-app-tjänst, The Void, som låter användare ställa öppna frågor som vanligtvis inte behandlas i appens astrologiska läsningar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juli

Sammanfattning av nyheter inom teknik och ekonomi

Note ökade sin försäljning med 21 procent under tredje kvartalet till drygt 420 miljoner kronor. Infineon förlorar över 2 miljarder kronor och 400 anställda efter att Benq försatt sitt tyska dotterbolag i konkurs. Mentor Graphics har förvärvat Summit Design. Linköping kan få ett ackrediterat EMC-labb inom ett år. Synplicity och Achronix ska utveckla en version av EDA-verktyget Synplify Pro FPGA. Elfa ställer ut på Electronicamässan i München. Montavista har levererat en realtidsversion av Linux till Rohill. Cypaks smarta medicinförpackning är nominerad till final i The RFID Breakthrough Awards. Partnertechs omsättning steg med 72 procent till 769 miljoner kronor under tredje kvartalet. ST Microelectronics har licensierat Samsungs mest avancerade NAND-flasharkitektur, OneNAND.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 6 juli

Tekniknyheter: Sony Ericsson siktar på USA, Sun Microsystems köper MySQL, GM ökar forskning i Trollhättan

Sony Ericsson siktar på att förbättra sin position på den amerikanska marknaden, med nya modeller och ökad marknadsföring. Sun Microsystems köper svenska MySQL för 6,4 miljarder svenska kronor. GM planerar att öka sin forskningsinsats i Trollhättan tack vare statligt stöd. Forskare på KTH har visat att platina kan bli magnetiskt, vilket kan ha användning inom spinntronikforskning. Sony Ericsson ökade sin omsättning med 18% till 121 miljarder kronor under föregående år. Sony planerar att lansera en egen teknik för trådlös kommunikation på korta avstånd, kallad Transferjet. Bombardier Transportation i Sverige byter VD. En delegation från Hong Kong Science & Technology Parks besöker Öresund för att erbjuda en entré till Kina. Pro4 Wireless har öppnat en webbshop för trådlös kommunikation. Nokia stänger sin fabrik i Bochum, Tyskland, på grund av höga kostnader. Japanska kommunikationsministeriet arbetar på en ny tv-standard, Super Hi-Vision, med 16 gånger högre upplösning än dagens HDTV.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 6 juli

Northvolt planerar cellfabrik i Kanada, Varberg Energi väntar på godkännande för laddboxar, Mercedes-Benz samarbetar med Microsoft om röstgränssnitt, Intel investerar i Magdeburg och Israel

Northvolt planerar att bygga en ny cellfabrik i Montreal, Kanada, enligt källor nära ämnet. Varberg Energi väntar på godkännande från Svenska Kraftnät för att implementera ett system där kunder kan ladda sina elbilar till halva priset om de tillåter företaget att styra deras laddboxar. Mercedes-Benz samarbetar med Microsoft för att lägga till ett röstgränssnitt baserat på ChatGPT i sina bilar. Intel planerar att investera 25 miljarder dollar i en ny halvledarfabrik i Israel och 30 miljarder euro i en fabrik i Magdeburg, Tyskland.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 6 juli

Teknikföretaget KNAPP rapporterar om framgångsrikt räkenskapsår 2022/23

Teknikföretaget KNAPP har haft ett framgångsrikt räkenskapsår 2022/23 trots det svåra ekonomiska läget, med en omsättning på 1,96 miljarder euro (ca 22 miljarder SEK), en ökning med 18% från föregående år. Företaget fortsätter att investera i ny teknologi och expandera sina dotterbolag globalt. De har haft framgångar i Nordamerika och Europa, och har inlett samarbeten med företag som mall.cz, HP Tronic, Alza.cz, eMAG och FTZ. KNAPP har även säkrat ordrar för att automatisera fyra Würth-enheter i Tyskland, Italien och Frankrike. En höjdpunkt var automationslösningen för modelogistik i São Paulo som KNAPP implementerade för Lojas Renner, det största mode- och livsstilsföretaget i Brasilien. Omsättningen ökade också i Asien-Stillahavsområdet, där KNAPP fick en betydande order från den australiensiska stormarknadskedjan Woolworths.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 6 juli

Notion Capital slutför sin femte fond på 300 miljoner euro och tillkännager högre befordringar

Notion Capital, som först dök upp på scenen för ungefär tio år sedan, har nu gått in i sin nästa fas, efter att ha slutfört den slutliga stängningen av sin nya fond på 300 miljoner euro ($325,6 miljoner), sin femte, som stängdes vid sin ´hårda cap´. Fonden har redan investerat i Bound, DataOps, M3ter och Resistant AI, och förväntar sig att göra cirka 20 kärnserie A+ investeringar totalt från denna fond. Denna ´Notion V´-fond är euro-denominerad och baserad i Luxemburg, vilket innebär att den kommer att ha ett ökande pan-europeiskt fokus för investeringar. Företaget tillkännagav också tre högre befordringar. Partner Itxaso del Palacio blir General Partner och Stephanie Opdam och Kamil Mieczakowski kommer att flytta till Partner. Stephen Chandler, Managing Partner på Notion Capital, tror att frasen ´Enterprise SaaS´ inte längre är lämplig. Notion kommer också att erbjuda en tredje möjlighetsfond 2024, och lägga till ytterligare tillväxtkapital i företagets bäst presterande tillgångar och andra tillväxtstegsprogramvaruföretag i Europa.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 6 juli

Svenska fotbollsstjärnor gör klart för klubbyten och kontrakt inför VM

Flera svenska fotbollslandslagsstjärnor har övervägt klubbyten eller nya kontrakt under våren. Linda Sembrant, för närvarande i Juventus, vill ha allt klart innan VM. Rebecka Blomquist har genomgått en liknande process, men har slutligen beslutat att stanna kvar i Wolfsburg, trots tidigare tankar på att lämna klubben för mer speltid. Filippa Angeldahl har nyligen förlängt sitt kontrakt med Everton. Magdalena Eriksson har lämnat Chelsea för Bayern München. Amanda Ilestedt har flyttat från Paris Saint-Germain till Arsenal.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 6 juli

Politisk diskussion i tysk talkshow

I en tysk talkshow diskuterades bland annat budgetfrågor, barnfattigdom, skatter och energilagstiftning. Finansministern, Christian Lindner, försvarade budgetbegränsningar och avvisade förslag om skattehöjningar, medan andra gäster kritiserade regeringens politik. Diskussionen berörde även krisen i Ukraina, där Lindner försäkrade att Tyskland står vid Ukrainas sida. Oppositionspolitikern Michail Kasjanow förutspådde att Putins makt kommer att kollapsa 2024 och att detta kommer att leda till en ´grå period´ för Ryssland.

Direktlänk Dela Bild fördjupade 6 juli

Schlagerstjärnan Michael Wendler planerar comeback trots kontroverser

Schlagerstjärnan Michael Wendler, känd för sina kontroversiella åsikter om Covid-19 och skatteproblem i Tyskland, planerar ett musikaliskt comeback. Wendler, som bor i Florida med sin fru Laura Müller, har varit borta från offentligheten sedan hans Instagram-konto stängdes av på grund av spridning av konspirationsteorier om pandemin. Trots detta har han kungjort sin comeback-turné 2024 på sin Facebook-sida. Wendler, som ursprungligen heter Michael Skowronek, har haft en framgångsrik karriär med över 30 singlar, cirka 30 album och 20 DVD:er.

Direktlänk Dela Bild fördjupade 6 juli

Organisk jordbruk växer långsamt i Tyskland

Organiskt jordbruk i Tyskland fortsätter att växa, men endast långsamt. Andelen ekologiskt odlade fält och ängar ökade något till 11,2 procent av den totala jordbruksarean vid slutet av förra året, enligt Tysklands federala jordbruksministerium. Ett år tidigare var det 10,9 procent. 36 900 gårdar bedriver nu ekologisk verksamhet. Regeringen vill utöka den ekologiska marknaden över hela linjen. Målet är en ekologisk arealandel på 30 procent till 2030. Det finns regionala skillnader, Saarland har den största ekologiska andelen mätt i förhållande till den totala jordbruksarean med 20,7 procent, medan Niedersachsen ligger sist med 5,8 procent.

Direktlänk Dela IndoNewYork fördjupade 6 juli

Meta lanserar Twitter-konkurrenten Threads i över 100 länder

Meta, ägt av Facebook-gruppen, har lanserat sin app Threads, en konkurrent till Twitter, i över 100 länder. Tyskland och andra EU-länder är dock inte inkluderade på grund av ouppklarade regulatoriska frågor. Threads är kopplad till Metas populära foto- och videoapp Instagram och anses vara Twitters mest lovande konkurrent. Användare kan skapa inlägg på upp till 500 tecken, inklusive länkar, bilder och videor upp till fem minuter långa. Twitter, som ägs av Elon Musk, har haft problem sedan Musk tog över i oktober 2022.

Direktlänk Dela IndoNewYork fördjupade 6 juli

Första fallet av terrorfinansiering av PKK i Sverige

En man i 40-årsåldern och turkisk medborgare står åtalad för försök till terrorfinansiering av PKK, vilket är det första fallet av sitt slag i Sverige. Han är även åtalad för försök till grov utpressning och grovt vapenbrott. Åklagare Hans Ihrman har yrkat på fem års fängelse och utvisning, men mannens advokat Ilhan Aydin varnar för att mannen riskerar förföljelse i Turkiet. Mannen har nekat till terrorfinansiering och utpressning men erkänt vapenbrott. Utredningen bygger delvis på uppgifter från tyska och franska säkerhetstjänster.

Direktlänk Dela Sydöstran fördjupade 6 juli

Henrik Sjövall argumenterar för att fler masteruppsatser bör publiceras i GUPEA. Ny studie av Nyström-laboratoriet vid Göteborgs universitet beskriver en ny metod för att göra proteinaggregat mottagliga för rumsmanipulationer, vilket kan vara kopplat till neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers och Parkinsons. En annan studie visar att kombinationen av curettage och kryokirurgi är en säker och effektiv behandlingsmetod för basalcellscancer, den vanligaste formen av hudcancer. Forskare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och Sahlgrenska akademin har skapat den största kohorten av patienter hittills med den sällsynta hjärtdefekten Ebsteins anomali. Forskare vid Göteborgs universitet och Sahlgrenska universitetssjukhuset har tagit ett steg mot målet att individualisera behandlingen av rektalcancer. EU investerar över 32 miljoner SEK i att rekrytera tio doktorander till olika europeiska forskargrupper. Dentist Guglielmo Giuseppe Campus har utnämnts till hedersdoktor vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.

Akademiliv fördjupade 6 juli

K1 Mini, en bitcoin-ATM från El Salvador, nu i drift globalt

K1 Mini, en bitcoin-ATM tillverkad i El Salvador, är nu i drift i flera länder runt om i världen, inklusive USA, Kanada, Nya Zeeland, Nederländerna och Tyskland. Detta avslöjades av Edgar Borja, VD för K1 Technology, företaget som tillverkar enheten. K1 Mini, som endast är avsedd för köp av bitcoins, utbyter mynt från 0,05 USD och använder Bitcoin Lightning-nätverket för betalning / insättning till kundens plånbok. Borja förklarade att det finns tre grupper av konsumenter för K1 Mini; personer och organisationer som utvecklar Bitcoin-fokuserade evenemang, bitcoin-temarestauranger och utbildningssektorn.

Direktlänk Dela The Cleveland American fördjupade 6 juli

Schweiz vägrar skicka vapen till Ukraina; Ryska fartyg anlöper Turkiet trots sanktioner; Macron vill korta skolloven; Matbrist i Tigray efter stölder

Schweiz har återigen röstat ner ett förslag om att skicka vapen till Ukraina, vilket har lett till missnöje bland andra europeiska länder. Trots USA:s sanktioner har Turkiet tillåtit ryska fartyg att lägga till. Frankrikes president Emmanuel Macron vill ge franska elever kortare lov. Systematiska stölder har lett till matbrist i Tigray, Etiopien.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 6 juli

Internationella studenter i Lund delar sina största kulturchocker

Fem internationella studenter i Lund delar sina största kulturchocker. Yasmine Maghnouj från Marocko noterade skillnaden i daglig rytm och sociala rutiner. Tedo Sanikidze från Georgien fann att svenskar initialt verkade reserverade och blyga. Manuel Botero från Colombia var förvånad över hur korrekta och respektfulla svenskar är. Natalia Olender från Island märkte hur skickliga svenskar är på engelska och att alla går och cyklar. Paula Wittenburg från Tyskland blev överraskad av svenskar långsammare livstakt och betoningen på en hälsosam arbetslivsbalance, samt konceptet ´fika´.

Direktlänk Dela Lundagård fördjupade 5 juli

Storbritanniens teknikindustri överträffar 1 biljon dollar i värde

Storbritanniens teknikindustri överträffade 1 biljon dollar i värde i slutet av 2022, vilket placerar den bakom endast USA och Kina. Storbritanniens teknikindustri är mer än dubbelt så stor som Tysklands (467 miljarder dollar) och tre gånger större än Frankrikes (307 miljarder dollar). Under förra året samlade brittiska teknikföretag nästan rekordnivåer av medel på 24 miljarder pund, mer än Tyskland och Frankrike tillsammans. Detta har hjälpt Storbritannien att behålla sin ledning för totala enhörningar och uppstartsföretag. Teknik har överträffat tillväxten för traditionella yrken i Storbritannien. Det sysselsätter mer än tre miljoner människor och omfattar ett växande utbud av tjänster, mjukvara och hårdvara.

Direktlänk Dela Insurance Business Magazine fördjupade 5 juli

Svenska läkare deltar i internationell fotbollscup

Läkare från hela världen, utom Afrika, samlas årligen för en ambulerande fotbollscup och kongress. I år hålls evenemanget i Wien. Gustav Christensen, specialist inom hud- och könssjukdomar på Skånes universitetssjukhus i Lund, är lagkapten för ett lag på 25 fotbollsspelande läkare från hela Sverige. Laget har spelare med olika medicinska specialiteter, från allmänläkare till infektionsläkare. Trots att laget inte får mycket tid att träna tillsammans har de haft framgång i turneringen, med vinster mot Kazakstan, Costa Rica och Colombia. Turneringen är för närvarande endast för män, men det finns en ´mastersturnering´ för läkare över 45 år där kvinnor också kan delta.

Direktlänk Dela Läkartidningen fördjupade 5 juli

Sommarstormen Poly dödar två och rör sig mot Sverige

Två personer har dött och flera skadats efter att sommarstormen Poly svepte över Nederländerna och Tyskland. Miljontals människor uppmanades att stanna inomhus och över 400 flyg stoppades. Stormen, som beskrivs som den mest kraftfulla som drabbat Nederländerna under sommarmånaderna, rör sig nu mot Sverige. Vindar väntas nå upp till 15-20 m/s och SMHI har utfärdat en gul-varning för vind. Två kvinnor dog i Nederländerna och Tyskland efter att ha träffats av fallande träd och två män skadades allvarligt i Amsterdam.

Direktlänk Dela TV4 fördjupade 5 juli

Ny metod för att rensa celler från skadliga proteinplack utvecklad vid Göteborgs universitet

Forskare vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet har utvecklat och testat en metod för att rensa celler från skadliga proteinplack. Tekniken, som kallas ATS (aggregate targeting system), kan potentiellt öka förståelsen för