» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 133 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

USA, eller Amerikas förenta stater, är ett land i Nordamerika. Det består av 50 delstater och har en befolkning på cirka 330 miljoner människor. USA är världens tredje största land till ytan och befolkning. Landets huvudstad är Washington, D.C., och New York City är dess största stad. USA är en federal republik med en konstitution som garanterar grundläggande rättigheter och delar makten mellan en president, kongressen och högsta domstolen. USA är en ekonomisk och militär stormakt och har stor påverkan på global politik, ekonomi, kultur och teknologi.

Senaste nytt kring USA

USA:s president varnar för farorna med artificiell intelligens

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order som varnar för farorna med artificiell intelligens (AI), särskilt inom utvecklingen av förödande vapen och cyberattacker. Ordern definierar ramverket för stark federal intervention, inklusive övervakning av företag som utvecklar AI-produkter och möjligheten att tvinga företag att överge vissa initiativ. Samtidigt har AI-baserade ´deepfakes´ börjat dyka upp i Indien, designade för att påverka väljare och skapa offentlig oenighet. Indien är i framkant för globala ansträngningar att främja AI:s legitima tillväxt utan att låta den skapa någon destruktiv effekt. Vid nästa G20-möte i Brasilien kommer behovet av globala AI-regler att vara en viktig punkt på dagordningen.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupar idag

Ord för året 2023 och autenticitetskrisen

Merriam-Webster tillkännagav att deras ord för året 2023 var ´authentic´, över en månad innan året var slut. Detta var dock sent jämfört med Collins English Dictionary som tillkännagav sitt ord för året, ´AI´, redan den 31 oktober, och Cambridge University Press som följde efter den 15 november med ´hallucinate´. Termerna verkar vara relaterade till artificiell intelligens, med ´authentic´ som också faller under den kategorin. Merriam-Websters ord för året har valts under de senaste 20 åren, och 2023 representerade enligt förlagets redaktör Peter Sokolowski ´en slags autenticitetskris´. Detta val påverkades även av antalet online-användare som sökte upp ordets betydelse under året. Frågor kring autenticitet har även uppstått inom andra områden, som musik och teknik. Detta kompliceras ytterligare av framsteg inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Thorold Today fördjupar idag

Larry Summers betonar vikten av OpenAI:s arbete och förespråkar samarbete med regeringen

Larry Summers, nyligen utnämnd till styrelsemedlem i artificiell intelligens-startupen OpenAI, uttryckte att företagets arbete är ´extraordinärt viktigt´. Han betonade vikten av att OpenAI fungerar som ett ´företag med samvete´. Summers, tidigare finansminister i USA, menade att OpenAI måste vara beredda att samarbeta med nyckelmyndigheter kring regleringsfrågor, nationella säkerhetsfrågor och teknikutvecklingsfrågor. Summers blev officiellt medlem i OpenAI:s styrelse denna vecka, efter en turbulent ledningskonflikt som fångade Silicon Valleys uppmärksamhet.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

USA:s flygvapen och rymdstyrkor pressar på för AI-utveckling för att möta säkerhetsutmaningar

USA:s flygvapen och rymdstyrkor är fast beslutna att utveckla och distribuera artificiell intelligens (AI) för att möta säkerhetsutmaningar från Kina och andra motståndare, enligt flygvapenminister Frank Kendall. Han underströk att USA behåller en fördel, men den minskar då Kina och andra motståndare aggressivt använder AI. Flygvapnets stabschef, general David Allvin, påpekade att flygvapnet måste moderniseras för att möta dagens säkerhetshot. Detta innebär att AI och maskininlärning integreras i nya förmågor som smälter samman med uppdragsbehov och beprövade teknologier.

Direktlänk Dela Eglin Air Force Base fördjupar idag

Brasilianska stadsrådsmedlemmar röstar ovetande igenom lag skriven av AI

Stadsrådsmedlemmar i den brasilianska staden Porto Alegre röstade ovetande igenom en lag skriven av chattroboten ChatGPT. Ramiro Rosário, en medlem av stadsrådet, avslöjade att han hade bett ChatGPT att skriva ett förslag för att säkerställa att skattebetalare inte behöver betala för att byta ut vattenförbrukningsmätare. Han presenterade förslaget utan att avslöja dess ursprung, då han trodde att det inte skulle få en chans att röstas på om han berättade att det hade skrivits av artificiell intelligens. Detta är inte första gången ChatGPT har använts för att skriva lagstiftning.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupar idag

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupar idag

AI-nyheter: Presidenten varnar för deepfakes, AI-laser utvecklad för hjärthälsa, AI-företag för indiska kunder och mer

Även på en lördag fortsätter den artificiella intelligenssektorn att vara en aktivitetsnav. Den 2 december bevittnade vi flera stora tillkännagivanden och uppmaningar till säkerhet inom AI. I den första nyheten sa president Droupadi Murmu att medan användningen av AI gör människors liv lättare, utgör dess missbruk för att skapa deepfakes ett hot mot samhället. I andra nyheter har forskare skapat en AI-driven laser kamera som kan detektera en persons hjärtslag på avstånd och identifiera indikatorer för potentiella hjärt-kärlsjukdomar. Ola´s grundare och VD, Bhavish Aggarwal, sa att Krutrim Si Designs kommer att vara ett AI-företag skräddarsytt för indiska kunder, som använder landets dataresurser. En mor och hennes 14-åriga dotter kämpar för förbättrade skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och hennes klasskamrater cirkulerade på en gymnasieskola i New Jersey. Australien, tillsammans med sina Aukus-allierade, planerar att använda teknologier som AI, drönare och djuprymdsradar för att motverka Kinas aggression i Stilla havet.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupar idag

Anthropic kan dra nytta av kaoset i OpenAI

Anthropic, ett företag inom AI-industrin, kan dra nytta av kaoset i OpenAI. Anthropic har arbetat i OpenAI:s skugga och samlat miljarder i investeringar från Amazon, Google och andra när de utvecklade liknande teknik med ökat fokus på säkerhet. När OpenAI:s problem började, började företag som byggde sina produkter helt på OpenAI:s GPT-4-modell leta efter en säkerhetsmarginal, och Anthropic var redo att ta emot dem. Anthropic har nu en utmärkt position att dra nytta av OpenAI:s misstag, där den ideella styrelsen som styr företaget sparkade VD Sam Altman, bara för att återanställa honom fem dagar senare. Men Anthropic har sin egen otraditionella styrelsestruktur att hantera. Företaget är ett aktiebolag för allmännyttan, med en styrelse som tjänar dess aktieägare. Men ett separat ´long-term benefit trust´ kommer att välja de flesta av dess styrelsemedlemmar över tid, med ett mandat att fokusera på AI-säkerhet. Trots detta har Anthropic nu arbetar med 70% av de största bankerna och försäkringsbolagen i USA och har högprofilerade kunder inklusive LexisNexis, Slack och Pfizer. De meddelade miljardinvesteringar från Google och Amazon i höst.

Direktlänk Dela Slate Magazine fördjupar idag

Cyberbrottslingar greps i Ukraina och Hacking Team-grundaren anhållen för försök till mord

Minst fem nyckelmedlemmar av en ransomware-gäng greps denna vecka i en stor razzia i flera ukrainska städer. Razzian koordinerades av Europol tillsammans med brottsbekämpande organ från Ukraina, USA, Kanada, Nederländerna och andra europeiska länder. Gänget anklagas för att ha använt flera ransomware-varianter, inklusive LockerGoga, Hive, MegaCortex och Dharma, och orsakat skador för minst 82 miljoner dollar. I ett separat fall greps Viktor Zhora, biträdande direktör för Ukrainas statliga specialkommunikationstjänst, anklagad för att ha deltagit i en korruptionshärva. Dessutom rapporteras David Vincenzetti, grundaren av hackerföretaget Hacking Team, ha blivit arresterad för försök till mord på en familjemedlem.

Direktlänk Dela Wired fördjupar idag

Falsk artikel påstår att Henry Kissinger avböjde styrelseplats på OpenAI innan han dog

En påstådd artikel i Washington Post hävdade att Henry Kissinger, tidigare amerikansk utrikesminister, avböjde en styrelseplats i teknikföretaget OpenAI dagar innan han dog. Nyheten delades på X (tidigare Twitter) som en bild, utan länk till artikeln, vilket gjorde det svårt att verifiera påståendet. Det visade sig dock att artikeln var falsk. Både rubriken och underrubriken i X-postens bild var redigerade versioner av Washington Posts faktiska dödsruna över Kissinger. Användaren @nullpointered bekräftade att de skapat bilden. Viralposten verkade vara ett hån mot den nyligen kontroversen på OpenAI, där VD:n Sam Altman avsattes.

Direktlänk Dela Snopes fördjupar idag

Artificiell intelligens och dess inverkan på ekonomisk produktivitet, inkomstojämlikhet och industriell koncentration

Artificiell intelligens (AI) har potential att kraftigt påverka ekonomin, men dess framtida inverkan är osäker och beror på beslut som fattas idag. AI kan påverka produktivitetsökning, arbetsmarknaden och industriell koncentration. Det finns två möjliga scenarier för varje område: ett negativt och ett positivt. I det negativa scenariot kan AI leda till låg produktivitetstillväxt, högre inkomstojämlikhet och högre industriell koncentration. I det positiva scenariot kan AI leda till högre produktivitetstillväxt, lägre inkomstojämlikhet och lägre industriell koncentration. Vilket scenario som blir verklighet beror på en mängd faktorer, inklusive teknologiska och politiska beslut som fattas idag.

Direktlänk Dela International Monetary Fund fördjupar idag

AI bör komplettera arbetare, inte ersätta dem

Enligt Goldman Sachs kan AI öka produktivitetstillväxten med 1,5 procentenheter per år under en 10-årsperiod och höja det globala BNP med 7 procent ($7 biljoner i extra produktion). Men det finns oro för att AI främst fokuserar på automation (ersättning av människor) istället för att komplettera arbetare. Detta har lett till ökad produktivitet och företagsvinster, men har inte lett till delad välstånd i industriländer. AI erbjuder en möjlighet att komplettera arbetstagares färdigheter och expertis om vi styr dess utveckling därefter. Det finns fem principer för att omdirigera teknologisk förändring: reformera affärsmodeller, skattesystem, arbetarröst, finansiering för mer mänsklig kompletterande forskning och AI-expertis inom regeringen.

Direktlänk Dela International Monetary Fund fördjupar idag

Läckta detaljer om Samsungs kommande Galaxy S24 och S24 Ultra

Nya detaljer om Samsungs kommande flaggskeppstelefoner Galaxy S24 och S24 Ultra har läckt ut. Officiella bilder visar en ny platt skärmdesign på S24 Ultra, vilket bekräftar tidigare läckor. Samsung förväntas släppa ny AI-programvara på sina kommande telefoner som kan översätta meddelanden i realtid på över ett dussin språk. FCC har nyligen publicerat stora processor- och modemspecifikationer för S24-serien, vilket tyder på att alla S24-modeller kommer att vara utrustade med Snapdragon 8 Gen 3-chips. S24 Ultra får också en titanram, en uppgraderad 50MP 5x teleobjektivkamera, bättre ångkammarkylning och Wi-Fi 7.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade igår

Angel Gamboa Bryant om att redigera ´The Upshaws´ och ´History of the World Part II´

Angel Gamboa Bryant, en tre gånger Emmy-nominerad TV- och filmredigerare, beskriver sin erfarenhet av att redigera den multikamera-sitcomen The Upshaws och sketch-komediserien History of the World Part II. Hon berättar om utmaningarna med att redigera en sitcom inför en livepublik, inklusive snabba vändningar och att behålla berättelsen trots tidspress. Hon beskriver också övergången till att redigera History of the World Part II, en sketch-komediserie med mycket improvisation. Angel ger råd till unga filmskapare att börja skapa vad som helst och att nätverka med likasinnade individer. Hon hoppas i framtiden att bredda sitt arbete till att redigera olika genrer som mörk komedi, skräckkomedi, spänning och drama.

Direktlänk Dela No Film School fördjupade igår

Ny teknik som avkodar hjärnaktivitet kan potentiellt användas för att läsa tankar, vilket kan ha tillämpningar inom sjukdomsbehandling och brottsutredningar. Tekniken, som utvecklades av amerikanska datavetare, kan dock också missbrukas av företag och regeringar för att få tillgång till individens innersta hemligheter. Elon Musk´s företag, Neuralink, har utvecklat en teknik för att implantera elektroder i hjärnan, vilket kan användas för att behandla sjukdomar som PTSD. Emellertid har detta framkallat oro för att tekniken kan användas för att hacka mänskliga hjärnor och läsa deras tankar.

Illvet fördjupade igår

AI-pionjären Yoshua Bengio varnar för hastig AI-utveckling

AI-pionjären Yoshua Bengio, grundare till forskningsinstitutet Mila i Montreal, uttrycker oro för att AI-utvecklingen går för snabbt och riskerar att skapa en ´ny art som kan fatta beslut som skadar eller till och med hotar människor´. Bengio har länge varnat för företag som rör sig för snabbt utan skyddsräcken, ´potentiellt på allmänhetens bekostnad´. Han anser att det är nödvändigt att ha ´regler som följs av alla företag´. Vid en världspremiär AI-toppmöte i Storbritannien i början av november fick Bengio i uppdrag att leda ett team som producerade en första rapport om AI-säkerhet. Målet är att fastställa prioriteringar för att informera framtida arbete med säkerheten för den banbrytande tekniken.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade igår

ChatGPT firar ett år: AI-användning ökar, men oron växer

OpenAI:s ChatGPT firar ett år sedan lanseringen och har nu 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Enligt AI-experten Anton Dahbura har ChatGPT bidragit till AI:s genombrottsår. Trots att AI har funnits i årtionden har utvecklingen oftast skett bakom företags, regeringars eller universitets väggar. ChatGPT har däremot gett AI synlighet och bred användbarhet. Tim Gorichanaz, lärare vid Drexel University, menar att ChatGPT:s snabba popularitet visar på kraften i ett bra gränssnitt. Trots optimismen finns det också oro för hur AI kommer att påverka arbetsmarknaden och för företags ansvarsfulla användning av AI.

Direktlänk Dela KOMO News fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT firar ett år med 100 miljoner aktiva användare varje vecka

OpenAI:s ChatGPT firar ett år sedan dess lansering. Trots att artificiell intelligens (AI) funnits i någon form i decennier, tog ChatGPT fart och markerade ett ´genombrottsår´ för AI, enligt Anton Dahbura, AI-expert och meddirektör för Johns Hopkins Institute for Assured Autonomy. OpenAI meddelar nu att ChatGPT har 100 miljoner aktiva användare varje vecka. ChatGPT har bidragit till ´synlighet´ och ´bred användbarhet´, säger Dahbura. Tim Gorichanaz, biträdande undervisningsprofessor i informationsteknik vid Drexel University, säger att ChatGPT:s snabba popularitet efter dess lansering den 30 november 2022 visar ´kraften i ett bra gränssnitt´.

Direktlänk Dela WPDE-TV fördjupade igår

Thentia lanserar AI-baserad datahanteringsverktyg

Thentia, ett företag baserat i Kanada, som just nu expanderar i USA, lanserar en ny produkt kallad Data Migration Accelerator (DMA). Thentia, som säljer licensieringsteknik och fortsätter att lägga till digitala verktyg i sin portfölj, använder artificiell intelligens i DMA för att hjälpa kunder att smidigt migrera deras data till sin allomfattande regulatoriska plattform, Thentia Cloud. DMA automatiserar data validering och rengöring, vilket förenklar migreringsprocessen. Verktyget är utformat för att möta rapporterings- och analyskrav samt säkerhetsbehov.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade igår

Maskininlärning används för att förbättra identifiering av hjärtattacker och revolutionera akutvård

Hjärtsjukdomar dödar flest människor i USA. Forskare vid UPMC hälsosystem använder maskininlärning för att förbättra och effektivisera elektrokardiogram (EKG) läsningar och bättre identifiera patienter som kan uppleva ett hjärtinfarkt. Algoritmens resultat överträffade nuvarande guldstandarden för att upptäcka hjärtattacker, enligt en studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Nature Medicine. AI och maskininlärning förändrar hur första hjälpen-personal gör sina jobb, genom robotik, taligenkänning och avancerade algoritmer. AI används också inom brottsbekämpning, vilket väcker oro bland förespråkare för medborgerliga friheter och integritet.

Direktlänk Dela The Daily Star fördjupade igår

Windows 10 KB5032278-uppdateringen med Microsoft Copilot-funktionen är nu tillgänglig

Windows 10 KB5032278, med den efterlängtade Microsoft Copilot-funktionen, är äntligen på väg till produktion. Denna uppdatering kan laddas ner via Inställningar > Uppdateringar & Säkerhet > Windows Update. KB5032278 är en valfri uppdatering och laddas inte ner eller installeras om du inte manuellt går till Inställningar och klickar på ´Ladda ner och installera´. Den största förändringen i Windows 10 November 2023 valfria uppdatering är stöd för en tidig förhandsvisning av Microsoft Copilot, som låter dig komma åt ChatGPT och Bing Chat AI utan att öppna din webbläsare. Microsoft ökar också ´Nyheter och intressen´-fönstrets storlek för att rymma fler objekt.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade igår

USA:s departement för hemlandssäkerhet uppmuntrar användning av kommersiella AI-produkter

Eric Hysen, Chief Information Officer (CIO) och första Chief AI Officer (CAIO) för USA:s departement för hemlandssäkerhet (DHS), uppmuntrar DHS-personal att ansvarsfullt använda kommersiella produkter för att utnyttja fördelarna med generativ AI och anpassa sig till framtidens arbetsliv. Det nya riktlinjerna syftar till att underlätta lämplig användning av kommersiellt tillgängliga generativa AI-verktyg inom departementet, och följer policys som infördes i september om användning av ansiktsigenkänningstekniker. DHS har nyligen utfärdat ett uttalande om integritetspåverkan på kommersiella generativa AI-verktyg som godkänts för användning inom departementet, inklusive ChatGPT, Bing Chat, Claude 2 och DALL-E2.

Direktlänk Dela MeriTalk fördjupade igår

Udemy släpper insikter om generativ AI-lärande ett år efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT

Udemy, en ledande onlineplattform för färdigheter och lärande, har släppt viktiga insikter inför ettårsjubileet för lanseringen av OpenAI´s ChatGPT. Det visar hur globala organisationer och yrkesverksamma har omfamnat och implementerat generativ artificiell intelligens under det senaste året och ger en djupgående inblick i effekten av framväxande tekniska färdigheter på arbetsplatsen. Udemy var den första globala läroplattformen som erbjöd innehåll om att lära sig generativa AI-färdigheter. Scott Rogers, Senior Vice President of Supply Strategy på Udemy, säger att de nu har över 2,8 miljoner elever inskrivna i generativa AI-kurser på sin plattform. Nästan 800 instruktörer har skapat och publicerat över 1 000 kurser relaterade till ChatGPT på Udemy-plattformen, med över 2,2 miljoner anmälningar. Kurserna har utvecklats på 25 språk och de mest populära kurserna handlar om Midjourney, AI-konst, Python och ChatGPT-prompter. Udemy framhäver i sin senaste rapport att generativ AI kan bidra till att automatisera upp till 30% av nuvarande arbetstimmar till 2030, vilket bidrar till en uppskattad 15 biljoner dollar till den globala ekonomin. Efterfrågan på ChatGPT-kurser ökade med 5226% under första kvartalet 2023.

Direktlänk Dela HRO Today fördjupade igår

Elon Musk hävdar att ´digital gud´ kommer att göra AI-upphovsrättsstämningar irrelevanta

Elon Musk gjorde några av sina djärvaste påståenden än om framtiden för artificiell intelligens (AI) under en intervju med CNBC:s Andrew Ross Sorkin. Musk svarade på frågor om nyligen stämningsansökningar mot några av miljardärens konkurrenter i AI-området relaterade till påstådda upphovsrättsintrång. Musk avfärdade effektiviteten av stämningarna genom att hävda att en ´digital gud´ kommer att göra upphovsrättsstämningarna irrelevanta. Han har tidigare förutspått att AGI skulle anlända före 2030, en uppskattning som många branschexperter ifrågasatte som överdrivet optimistisk.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT är det mest populära AI-verktyget globalt, enligt studie

En ny studie visar att OpenAI:s chatbot, ChatGPT, är det mest populära artificiella intelligensverktyget i världen. ChatGPT stod för 60% av trafikbesöken till de mest populära verktygen mellan september 2022 och augusti 2023, en period med explosiv tillväxt för generativa AI-verktyg. USA ansågs vara ledande i användningen av AI-verktyg. Studien, utförd av Writerbuddy, undersökte över 3 000 AI-verktyg och fokuserade sedan på de 50 mest använda för att undersöka hur människor använder AI. ChatGPT, Character AI och Google Bard var de verktyg som ökade mest i trafik.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade igår

Lyssna på kvinnorna inom AI, uppmanar Paulina Modlitba

Paulina Modlitba, civilingenjör och tidigare forskarassistent på MIT Media Lab, uppmanar i en debattartikel till att lyssna mer på kvinnor inom AI. Hon svarar på Katrin Ludvigssons oro att män dominerar AI-debatten och att detta kan leda till skev utveckling. Modlitba argumenterar för att strukturer som hindrar kvinnors röster från att höras behöver förändras, och att både män och kvinnor bör diskutera och utforska AI på lika villkor. Hon lyfter fram exempel på framstående kvinnliga AI-forskare och experter, inklusive Sara Mazur, Amy Lutfi och Virginia Dignum.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade igår

Hayden AI tilldelas patent för system för automatisk validering av trafiköverträdelser

Hayden AI, en global ledare inom artificiell intelligens och geospatial analys, har tilldelats ett patent för sitt system för automatisk validering av video bevis på trafiköverträdelser. Detta möjliggör för städer att hantera farliga trafiköverträdelser i stor skala. Systemet förbättrar säkerheten och pålitligheten i kollektivtrafiken genom att möjliggöra automatisk övervakning av bussfiler, cykelfiler och busshållplatser. Hayden AI:s mobila perceptionsplattform använder datorseende och djupinlärningsteknik för att automatiskt upptäcka kontextfunktioner för att avgöra om en trafiköverträdelse har inträffat i videobevis.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade igår

Avatar-effekten - Artificiell intelligens och försäkringsarbetsstyrkan

James Camerons film Avatar kan tjäna som en modell för att förstå potentialen hos generativ AI (artificiell intelligens) i arbetslivet. Generativ AI blev allmänt känt i slutet av 2022 med lanseringen av den populära onlineplattformen ChatGPT, som lockade 100 miljoner människor inom de första två månaderna. Detta ledde till att konkurrenter, som Alphabet, företagsmodern till Google, skyndade att lansera sitt alternativ Bard. Det återstår att se hur generativ AI kommer att påverka försäkringsbranschen och andra industrier. Enligt Sasha Korol, forsknings- och innovationschef på programvaruföretaget Duck Creek, kan generativ AI hjälpa företag att hantera kunskapsöverföring och talangkriser.

Direktlänk Dela Insurance Business Magazine fördjupade igår

DHS prioriterar AI för att bekämpa brott och illegal droghandel

USA:s Department of Homeland Security (DHS) prioriterar utvecklingen av artificiell intelligens (AI) för att förbättra uppdragen att bekämpa illegal droghandel och utreda brott. DHS:s sekreterare Alejandro Mayorkas har sagt att AI redan hjälper till i kampen mot fentanyl vid gränsen, genom att upptäcka ovanliga resemönster av fordon som korsar gränsen. Tidigare i år inrättade DHS Center for Accelerating Operational Efficiency (CAOE), lett av Arizona State University, för att ytterligare forska och förbättra AI-verktyg för gränsoperationer. I augusti genomförde Homeland Security Investigations (HSI) Operation Renewed Hope som riktade sig mot online sexuellt barnmisshandel. Laget använde AI och maskininlärningsmodeller för att förbättra gamla bilder och identifiera över 300 offer som tidigare varit okända.

Direktlänk Dela GovernmentCIO Media fördjupade igår

EU-lagstiftare kan inte komma överens om reglering av AI-system

Teknikledare deltar i ett möte om generativ AI (Artificiell Intelligens) i San Francisco, som försöker positionera sig som ´AI-huvudstaden i världen´. EU-lagstiftare kan inte komma överens om hur system som ChatGPT ska regleras, vilket hotar banbrytande lagstiftning som syftar till att hålla AI i schack. Förhandlare möts på fredag för avgörande diskussioner inför slutliga samtal planerade till den 6 december. ´Foundation models´ eller generativ AI har blivit det största hindret i samtalen om EU:s föreslagna AI-akt. Om de inte kan komma överens riskerar akten att skrotas på grund av tidsbrist före de europeiska parlamentsvalen nästa år. Största utmaningen för att få till ett avtal har kommit från Frankrike, Tyskland och Italien, som föredrar att tillverkare av generativ AI-modeller självreglerar istället för att ha hårda regler. Andra pågående problem i samtalen inkluderar definition av AI, bedömning av grundläggande rättigheters inverkan, undantag för brottsbekämpning och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade igår

AI kan skapa falska nyheter som är svåra att skilja från de riktiga, enligt en undersökning

En undersökning utförd av cybersäkerhetsleverantören Netskope visar att många människor har svårt att skilja riktiga nyheter från de som skapats av AI. I ett test visade Netskope 1 000 personer i USA och 500 i Storbritannien en falsk AI-nyhet bredvid en riktig. Trots att en stor andel av deltagarna trodde att de kunde identifiera en falsk nyhet, valde hälften av britterna och 44% av amerikanerna den falska nyheten som äkta. Netskope har också studerat de mest spridda falska nyheterna och bilderna 2023 baserat på sociala visningar, engagemang och andra faktorer för att bestämma deras påverkan.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade igår

Compass UOL uppnår AWS Financial Services Competency och erbjuder sina Gen AI-verktyg till finansiella tjänster

Det digitala tjänsteföretaget Compass UOL meddelade idag att det har uppnått AWS Financial Services Competency och erbjuder nu sina Gen AI-verktyg till finansiella tjänster för att påskynda deras affärsutveckling i molnet. Compass UOL är det enda företaget som erbjuder sin proprietära Gen AI-programvaruutvecklingssvit för att snabba på programvaruutvecklingen. Finansinstitut kan också tillämpa AI på nya affärsanvändningsfall, som onboarding för fysiska och affärskonton med hjälp av ChatGPT-liknande botar och robotprocessautomatisering (RPA), risk- och bedrägerianalys med AI på nya datamodeller och FSI-specifik affärsanalys, bland annat. För att uppnå AWS Financial Services Competency presenterade Compass UOL en rad framgångsrika kundfall som bekräftade dess förmåga att hjälpa sina partners och kunder att sticka ut i ett konkurrensutsatt landskap. Compass UOL:s teknikträningsprogram, Compass Academy, var också avgörande för att erhålla AWS Financial Solutions Competency.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupade igår

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade igår

OpenAI:s AI-chatbot förstår inte konceptet för integritet, avslöjar användardata

En ny studie visar att OpenAI:s AI-drivna chatbot, ChatGPT, för närvarande inte förstår konceptet för integritet. Användare har utnyttjat ChatGPT för att generera en Windows 11-produktnyckel genom att lura den att det skulle bota deras hund. Forskare har nu upptäckt att ChatGPT avslöjar personliga användardata när den ombeds att upprepa ett ord för evigt. AI:en avslöjade e-postadresser, telefonnummer och andra detaljer. Forskarna, från Google DeepMind och andra institutioner, kunde också få AI:en att avslöja kontaktuppgifter för grundaren och VD:n för ett icke namngivet företag.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade igår

Carl Bildt varnar för överreglering av AI-industrin

Sam Altman, VD för Open AI, har nyligen varit i blåsväder för att företaget varit nära att utveckla teknologi som kan överträffa mänsklig intelligens. Forskare och ledande namn inom teknikindustrin, inklusive Elon Musk och svensken Max Tegmark, har tidigare påtalat riskerna med artificiell intelligens och krävt reglering. Carl Bildt, tidigare stats- och utrikesminister, uttrycker oro över att Sverige och Europa riskerar att hamna efter i AI-industrin. Han ser en risk med överreglering och menar att en global gemensam överenskommelse krävs, inklusive Kina.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade igår

ChatGPT firar ett år med över 110 miljoner nedladdningar och nästan $30 miljoner i inkomster

På sin första årsdag har ChatGPT:s mobilappar överträffat 110 miljoner installationer och nästan $30 miljoner i intäkter. ChatGPT, en AI-chatbot, lanserades först på iOS i maj 2023 och sedan på Android i juli 2023. Enligt data från marknadsanalysföretaget data.ai genererar ChatGPT:s mobila appar intäkter genom att marknadsföra ChatGPT Plus-prenumerationen, som kostar $19,99 per månad och erbjuder fördelar som snabbare svarstider och obegränsad åtkomst under högtrafikperioder. Trots att prenumerationen är dyrare än många musik- och streamingtjänster, har efterfrågan på ChatGPT Plus ökat över tiden. Globala konsumentutgifter på mobila enheter via ChatGPT:s appar har uppgått till cirka $28,6 miljoner.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade igår

USA:s representanthus diskuterar AI:s roll inom sjukvården

USA:s representanthus har börjat diskutera konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) inom sjukvården. Representant Brett Guthrie (R-KY) lovordade AI:s potential inom sjukvården, inklusive verktyg för cancer screening, men varnade också för att teknologierna inte bör släppas lös utan skyddsräcken. Under en kongressförhör vittnade flera hälsoledare om AI:s nya möjligheter och potentiella snedvridningar. Lagstiftare övervägde potentialen för lagstiftning som kunde hantera bekymmer kring AI, men förhöret fokuserade inte på något specifikt lagförslag.

Direktlänk Dela Mcknightsseniorliving.com fördjupade i förrgår

AI och dess inverkan på gigekonomin

Det finns en växande oro för att AI kommer att ta över fler jobb. Gigekonomiarbetare befarar att deras roller kan ersättas av AI. De flesta organisationer försöker förbättra sin produktivitet och effektivitet med AI, men det är inte att förneka att AI kan utföra fler uppgifter än den nuvarande arbetskraften, särskilt när arbetet är manuellt och repetitivt. I underhållningsindustrin har författare och skådespelare protesterat mot film- och TV-studior för att använda AI i manusförfattning och liknande uppgifter. Gigekonomin och AI är två sammanhängande influenser på framtiden för arbete. Gigekonomin är en arbetsmarknad där människor arbetar på kortfristiga eller tillfälliga kontrakt, ofta genom onlineplattformar som kopplar ihop dem med kunder eller klienter. Enligt Statista förväntas den totala volymen av gigekonomin uppgå till 455 miljarder dollar 2023. AI kan göra det möjligt för gigekonomiarbetare att göra mer arbete på en viss tid, var de vill och när de vill. Många anställda kanske nu hellre skulle vara gigarbetare och arbeta på frilansbasis, eftersom de kan utnyttja AI för att slutföra uppgifter på kortare tidsramar. AI kan erbjuda gigarbetare flexibilitet och hjälpa dem att uppnå många uppgifter. Men företag kan också välja att använda AI internt, så de är mindre beroende av frilansande gigarbetare. Innovationer inom AI kommer inte att sakta ner och kommer att störa gigekonomin, men det betyder inte att det är över för gigarbetare. De behöver hitta ett sätt att använda tekniken till sin fördel, särskilt för att förbättra sina färdigheter.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade i förrgår

USA:s regering stödjer utvecklingen av säker AI

USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order för att främja säker, säker och pålitlig artificiell intelligens (AI). Order innehåller olika krav för AI inom industri, akademi, nationella laboratorier och andra federala institutioner. Oak Ridge National Laboratory (ORNL), som har 40 års erfarenhet av AI-forskning, stöder nationen i att utnyttja kraften i dessa transformativa teknologier. ORNL:s AI-initiativ stödjer utvecklingen av AI genom att koppla samman experter med laboratoriets resurser. Dessutom har ORNL inrättat Center for AI Security Research (CAISER) för att hantera och svara på hot mot AI inom regering och industri.

Direktlänk Dela American Association for the Advancement of Science fördjupade i förrgår

Rådgivande kommitté uppmanar USPTO att vara försiktig med AI

Patent Public Advisory Committee (PPAC) uppmanade US Patent and Trademark Office (USPTO) att vara försiktiga och eftertänksamma när de tillämpar artificiell intelligens på viktiga byråoperationer. De rekommenderade också att fortsätta undersöka om oavsiktliga konsekvenser kräver ändringar i America Invents Act från 2011. PPAC, som rådgör Patentbyråns direktör om policyer och prestanda, noterade intressenternas pågående frustrationer med Patent Trial and Appeal Board´s förmåga att ogiltigförklara patent som PTO tidigare utfärdat.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade i förrgår

Diskussioner om artificiell intelligens ökar, särskilt inom professionella tjänster

Enligt en rapport från LinkedIn har diskussioner om artificiell intelligens (AI) ökat med 70% under det senaste året. Diskussionerna drivs mestadels av män (58%) men kvinnor är inte ointresserade och står för 31% av diskussionerna. Millennials leder diskussionerna om AI (45%), följt av generation Z (26%) och generation X (21%). Den bransch som pratar mest om AI är inte teknik, utan professionella tjänster (29%), med teknik på andra plats (17%). Mellan december 2022 och september 2023 ökade visningarna för AI-relaterade jobb med 12% över sju stora ekonomier, och ansökningar till jobb där AI används ökade med 11%. Jobb som nämner AI har sett en tillväxt på 17% över de senaste två åren.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade i förrgår

Senator Gillibrand driver lagstiftning för att bekämpa robocalls och AI-bedrägerier

Amerikaner får 4 miljarder robocalls varje månad och många av dem kommer från bedragare. Förra året lurades amerikaner på 65 miljarder dollar. Därför driver USA:s senator Kirsten Gillibrand lagstiftning för att bekämpa robocalls, robotexter och AI-bedrägerier. Gillibrand introducerar på nytt DO NOT Call Act för att skapa nya straffrättsliga påföljder för robocallare, inklusive fängelsetid. Hon uppmanar också Federal Trade Commission att undersöka och spåra AI-drivna bedrägerier. Enligt DO NOT Call Act skulle upprepade överträdelser av telemarketingförbud kunna bestraffas med fängelse i upp till 3 år. Lagen skulle också fördubbla böterna för att förfalska uppringar-ID-information från 10 000 till 20 000 dollar.

Direktlänk Dela WWNY-TV fördjupade i förrgår

Kalifornier kräver åtgärder mot AI-genererad desinformation i val

Enligt en ny undersökning från Berkeley IGS är 84% av Kaliforniens väljare oroliga för farorna med desinformation, deepfakes och AI för demokratin. Nästan tre av fyra väljare anser att staten har ett ansvar att agera. Undersökningen visade också att 78% av väljarna anser att sociala medieföretag är ansvariga för spridningen av desinformation, men oförmögna att lösa problemet. 87% av väljarna visar starkt stöd för ökad transparens och ansvarighet kring deepfakes och algoritmer. Inför 2024 års val, som förväntas bli USA:s första fullfjädrade AI-val, skapas nya ledare för att driva förändring och fylla luckan, som California Institute for Technology and Democracy (CITED).

Direktlänk Dela Santa Monica Daily Press fördjupade i förrgår

DataBank samlar in $533 miljoner för att bygga datacenter

Datacenterleverantören DataBank har samlat in 533 miljoner dollar i skuld och eget kapital för att bygga datacenter i USA för att möta efterfrågan på kapacitet, vilket drivs av ökningen av användningen av applikationer för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela CoStar Group fördjupade i förrgår

Kunstig intelligens verktyg kan riskera företags immateriella rättigheter

Artificiell intelligens (AI) verktyg som ChatGPT och GitHub Copilot revolutionerar sättet företag fungerar på, främst inom mjukvaruutveckling och innehållsgenerering. Dessa AI-system lovar att förbättra effektiviteten och produktiviteten för anställda. Emellertid medför integrationen av sådana sofistikerade AI-verktyg i företagsstrukturer utmaningar och potentiella fallgropar, främst risken att förlora immateriella rättigheter. AI-verktyg behandlar och genererar stora mängder data, varav en del kan vara känslig eller äganderätt. Oavsiktlig offentliggörande av sådan information genom AI-interaktioner kan äventyra patenträttigheter eller kompromissa affärshemligheter. Detta är ett särskilt akut problem i USA, där patentlagstiftningen är sträng om offentliga avslöjanden av uppfinningsidéer.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade i förrgår

ChatGPT: dess inverkan på företagsprogramvara och dess framtid

Sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT den 30 november 2022 har AI-chatten hjälpt till att göra artificiell intelligens till en industri värd 207 miljarder dollar. Två månader efter lanseringen erkändes ChatGPT som den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. ChatGPT har lett till diskussioner om potentiella säkerhetsproblem och säkerhetsrisker. Enligt en studie från Pew Research hade endast 24% av de personer som hört talas om ChatGPT använt det. OpenAI har lanserat monetära versioner som ChatGPT Plus och ChatGPT Enterprise. Företag som Google, Microsoft och Amazon har nu mer robusta generativa AI-chattbot-produkter.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade i förrgår

AI hotar att ersätta kontorsjobb snabbare än förväntat

Kontorsjobb, som länge ansågs säkra från AI, hotas nu snabbare än många förutspådde. Enligt en rapport från Goldman Sachs kan generativa AI-verktyg som OpenAI:s ChatGPT öka det globala BNP med upp till 7% och ersätta 300 miljoner heltidsarbetare. I december kommer startup-företaget Artisan AI att introducera sin första ´Artisan´, en AI-driven digital arbetare, som är utformad för att integrera med mänskliga team. ´Ava´, som den första Artisan kallas, kommer att automatisera arbetet för en försäljningsrepresentant.

Direktlänk Dela BBC fördjupade i förrgår

Ett år med AI-systemet ChatGPT: framsteg och utmaningar

ChatGPT har under sitt första år utvecklats avsevärt och samlat över 100 miljoner användare. Trots inledande problem med hallucinationer har OpenAI lyckats minska felaktiga svar betydligt. Tjänsten har även lanserat en prenumerationstjänst kallad ChatGPT Plus och en API för utvecklare. Framtiden för ChatGPT ser ljus ut, med många spännande uppdateringar och förbättringar på horisonten.

Direktlänk Dela The Paradise fördjupade i förrgår

Enligt en global undersökning har upp till 40% av studenterna använt generativ artificiell intelligens (GenAI) i sina studier, en praxis som är mest populär i Kenya. Nästan två tredjedelar av de 11 816 deltagande studenterna önskar att deras studieplaner inkluderar utbildning i AI-verktyg som kan vara relevanta för deras framtida karriärer. Undersökningen visade att användningen av GenAI varierar stort mellan länder. I Kenya använde 63% GenAI, medan endast omkring en femtedel av studenter i USA (20%) och Storbritannien (19%) sade sig ha använt det. Forskningen tyder på att universitet kan behöva justera sina AI-policyer med tanke på den utbredda användningen av GenAI.

University World News fördjupade i förrgår

Kalifornier kräver åtgärder mot AI och desinformation inför kommande val

Enligt en ny undersökning från Berkeley IGS är 84% av Kaliforniens väljare oroliga över farorna med desinformation, deepfakes och AI för demokratin. Nästan tre fjärdedelar av väljarna anser att delstatsregeringen har ett ansvar att agera. Dessutom fann undersökningen att 78% av väljarna anser att sociala medieföretag är ansvariga för spridningen av desinformation men också oförmögna att lösa problemet. Grupper som California Institute for Technology and Democracy (CITED) skapas för att driva förändring och fylla tomrummet. CITED kommer att driva en lagstiftningsstrategi 2024 och avser att spela en aktiv roll under valcykeln kring användningen av AI och deepfakes.

Direktlänk Dela CalMatters fördjupade i förrgår

MedBright AI presenterar investering i AI-drivna dataanalysplattformen MedMatrix

MedBright AI Investments Inc. har presenterat en ny investeringspresentation som fokuserar på MedMatrix, en AI-drivna dataanalysplattform utvecklad och drivs av Healthcare Accretion AI. MedMatrix syftar till att radikalt förbättra hälsovårdsverksamheten genom att ge läkare och operatörer möjlighet att förbättra klinikintäkter, minska läkarutbränning och förbättra patientnöjdhet. Plattformen använder AI för att utvärdera och analysera nyckelaspekter av hälsovårdsanläggningar, vilket resulterar i effektivare klinikdrift och förbättrade patientresultat. Michael Dalsin, ordförande för MedBright AI:s investeringskommitté, uttryckte entusiasm för företagets fokus.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade i förrgår

Alibaba.com förväntar sig att nytt AI-verktyg kommer att automatisera kundorienterade operationer

Alibaba.com, den internationella B2B-grossistmarknaden för Alibaba Group Holding, förväntar sig att en ny artificiell intelligens (AI) verktyg kommer att hjälpa plattformens handlare att automatisera sina kundorienterade operationer, inklusive att skriva e-post, för att locka fler kunder utomlands. En AI-uppgraderad version av OKKI, kundrelationshanteringsprogramvaran som en tjänst (SaaS) under Alibaba Cloud, kommer att vara tillgänglig för utrikeshandlare från fredag. Alibaba Cloud, den digitala teknikenheten hos Alibaba, distribuerar över internet en rad programvara och andra digitala resurser som en efterfrågad tjänst, precis som elektricitet från ett kraftnät.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade i förrgår

Vita krage-jobb mer hotade av AI än blå krage-jobb, enligt Pearson-studie

En ny studie från Pearson, världens ledande lärandeföretag, visar att jobb med vita krage är mer hotade av generativ AI än jobb med blå krage. Studien analyserade effekten av generativ AI på över 5000 jobb i fem länder - Australien, Brasilien, Indien, USA och Storbritannien. Forskningen visade att cirka 30% av vissa vita krage-jobb kunde utföras av generativ AI, medan mindre än 1% av tiden spenderad på uppgifter i många blå krage-jobb kunde utföras av generativ AI. Vita krage-jobb som innehåller repetitiva uppgifter, såsom att schemalägga möten eller svara och styra samtal, kunde lätt replikeras av generativ AI.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade i förrgår

AI och jordbruk: Behovet av balans mellan fördelar och risker

I en fortsättning på diskussionen om artificiell intelligens (AI) i jordbruket, framhåller ordförande för senatsutskottet för jordbruk, Debbie Stabenow, behovet av att amerikanska ledare erkänner de betydande risker som AI innebär och uppmanar till försiktighet med dess implementering. Hon uttrycker oro över att placera stora mängder data i händerna på några få privata företag, vilket kan påskynda konsolideringstrenden eller förstärka de snedvridningar som skadat småbrukare. John Boozman, rankad medlem i kommittén, vill också vara uppmärksam på farorna.

Direktlänk Dela AgInfo fördjupade i förrgår

Amerikaner blir mer försiktiga med AI, enligt Pew Research Center

Enligt en undersökning från Pew Research Center är amerikaner allt mer försiktiga med den växande roll som artificiell intelligens (AI) spelar i deras liv. 52% är mer oroade än entusiastiska över AI i vardagen. Trots dessa försiktiga synpunkter ser amerikanerna vissa specifika användningar av AI positivt. Majoriteten av amerikanerna (90%) säger att de har hört åtminstone lite om AI. Generativ AI, som kan producera text och bilder, fick stor medial uppmärksamhet 2023. Ett framstående exempel på denna teknologi är ChatGPT. Vi fann i mars 2023 att 58% av amerikanska vuxna har hört talas om ChatGPT. Trots att majoriteten av amerikanerna är medvetna om programmet är första handserfarenhet med det relativt ovanligt. Endast 18% av alla amerikanska vuxna säger att de har använt ChatGPT. När det gäller AI i arbetslivet tror 62% av amerikanerna att AI kommer att ha en stor inverkan på arbetare generellt. Men färre tror att det kommer att påverka dem personligen på ett stort sätt (28%). När det gäller AI inom hälso- och sjukvård säger sex av tio amerikaner att de skulle känna sig obekväma om deras vårdgivare förlitade sig på AI för att hjälpa till att ta hand om dem. Amerikanerna stöder övervakning och reglering av framväxande AI-teknologier, inklusive chatbots och förarlösa fordon.

Direktlänk Dela The Financial fördjupade i förrgår

USA leder globala ansträngningar för ansvarsfull militär användning av AI

USA:s regering leder globala ansträngningar för att bygga starka normer som främjar ansvarsfull militär användning av artificiell intelligens (AI) och autonoma system. Förra veckan meddelade utrikesdepartementet att 47 stater nu har godkänt ´Politisk deklaration om ansvarsfull militär användning av artificiell intelligens och autonomi´ som regeringen först lanserade i Haag den 16 februari. AI inkluderar inte bara vapen utan också beslutsstödssystem som hjälper försvarsledare på alla nivåer att fatta bättre och mer snabba beslut. ´USA har varit en global ledare inom ansvarsfull militär användning av AI och autonomi, med försvarsdepartementet som förespråkar etiska AI-principer och policyer om autonomi i vapensystem i över ett decennium´, säger Sasha Baker, biträdande försvarsminister för policy.

Direktlänk Dela Cavazos Sentinel fördjupade 30 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, Microsoft får icke-röstplats i styrelsen

Sam Altman, en av grundarna till OpenAI, har officiellt återvänt till sin roll som företagets VD efter en oväntad och tillfällig frånvaro. Altman bekräftade att tillförordnade VD:n Mira Murati kommer att återgå till sin tidigare roll som teknikchef. Den nya initiala styrelsen kommer att ledas av Salesforce VD Bret Taylor, tillsammans med Larry Summers, tidigare USA:s finansminister, och Adam D’Angelo, VD för sociala fråge- och svarwebbplatsen Quora. Greg Brockman kommer också att återuppta sin roll som OpenAI:s president. Altman avslöjade att Microsoft kommer att inkluderas som en icke-röstobservatör i den nya styrelsen.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 30 november

ChatGPT: Ett verktyg för modern utbildning eller en utmaning för akademisk ärlighet?

ChatGPT, ett artificiellt intelligensverktyg, används nu i klassrum över hela USA, vilket ger både fördelar och utmaningar. Verktyget kan generera nytt innehåll utifrån befintligt innehåll och hjälpa studenter med idégenerering och informationssökning. Men det finns också bekymmer kring verktygets tillförlitlighet och risker för plagiering. Vissa professorer förespråkar ett förbud mot dess användning i klassrummet, medan andra ser dess potential för kreativt arbete. Det finns också diskussioner om behovet av en universitetspolicy för användningen av generativ AI i klassrummet.

Direktlänk Dela UWM Post fördjupade 30 november

AI kan bidra till att minska utsläppen, men utgör också en klimatrisk

Artificiell intelligens (AI) är nu på agendan när världsledare, klimatdiplomater och tusentals andra samlas i Dubai för FN:s klimattoppmöte. AI kan potentiellt hjälpa till att minska utsläppen från industrier som cement och stål, enligt en ny rapport från Innovation for Cool Earth Forum, ett internationellt klimatforum organiserat av den japanska regeringen. AI kan hjälpa till att bestämma den optimala mängden råmaterial som krävs för att skapa saker som stål och cement, vilket kan sänka materialanvändningen och motsvarande utsläpp samtidigt som kvaliteten bibehålls. Trots teknikens löfte om att sänka utsläppen, utgör AI också en klimatrisk på grund av dess omfattande energibehov.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 30 november

AI avslöjar skillnader i hjärnan hos ungdomar med ADHD

Forskare har använt artificiell intelligens (AI) för att analysera specialiserade hjärn-MRI-scanningar av ungdomar med och utan uppmärksamhetsstörning/hyperaktivitetsstörning (ADHD). De upptäckte betydande skillnader i nio vita substansbanor i hjärnan hos individer med ADHD. Dessa resultat kommer att presenteras på den årliga konferensen för Radiological Society of North America (RSNA). Studien är den första att tillämpa djupinlärning, en typ av AI, för att identifiera markörer för ADHD i den flerinstitutionella Adolescent Brain Cognitive Development (ABCD) -studien. Forskarna avser att fortsätta inhämta data från resten av individerna i ABCD-datasetet och jämföra prestanda för ytterligare AI-modeller.

Direktlänk Dela American Association for the Advancement of Science fördjupade 30 november

Artificiell intelligens förbättrar amerikansk sjukvård

Artificiell intelligens (AI) omformar läkemedelsupptäckning och utveckling genom att analysera stora datamängder, identifiera potentiella kandidater, förutsäga effektivitet och bedöma biverkningar. Genom att identifiera lovande föreningar och påskynda kliniska prövningar blir AI ett viktigt verktyg inom medicinsk forskning. AI omvandlar hälsosektorn i USA, förbättrar diagnostiska förmågor och effektiviserar administrativa uppgifter. AI kan även användas för att skapa personliga behandlingsplaner, förbättra administrativ effektivitet och integreras i fjärrövervakning av patienter och telehälsa.

Direktlänk Dela Healthcare Tech Outlook fördjupade 30 november

Artificiell intelligens (AI) används redan inom sjukvården för att diagnostisera sjukdomar, förutsäga patienters tillstånd och sammanfatta medicinsk forskning. Internationell forskning visar att konsumenter generellt accepterar användningen av AI inom sjukvården, men deras acceptans är villkorlig. De har fortfarande allvarliga farhågor. De vill att AI-verktyg ska fungera bra och vara minst lika bra som en mänsklig läkare. De är också oroliga för vem som är ansvarig om AI gör fel, om AI kommer att göra sjukvården mindre rättvis, om AI kommer att avhumanisera sjukvården och om AI kommer att försämra våra sjukvårdspersonals färdigheter.

Middle East North Africa Financial Network fördjupade 30 november

GE HealthCare lanserar MyBreastAI för tidig upptäckt av bröstcancer

GE HealthCare lanserade en ny AI-svit vid namn MyBreastAI under RSNA 2023, den årliga radiologi- och medicinska bildkonferensen i Chicago. Sviten är avsedd att förenkla radiologers arbetsflöden och hjälpa dem att upptäcka bröstcancer hos patienter tidigare. MyBreastAI inkluderar tre AI-verktyg skapade av iCAD, ett företag baserat i New Hampshire som fokuserar på teknik för tidig upptäckt av cancer. Dessa verktyg är avsedda att förbättra radiologers läsningar och säkerställa att patienters bröstcancer upptäcks tidigt. MyBreastAI kommer först att säljas till leverantörer i USA.

Direktlänk Dela MedCity News fördjupade 30 november

Guvernören vill att rådet rekommenderar AI-policyer

Guvernör Tina Kotek meddelade planer på att skapa ett rådgivande råd för att vägleda rollen för artificiell intelligens i statlig verksamhet. Koteks bildande av Oregon State Government AI Advisory Council understryker den växande inflytandet av AI och dess potential att effektivisera regeringen eller skapa förvirring och kränka integritetsskydd. Rådet, som kommer att ha upp till 15 medlemmar, kommer att utveckla en plan för AI i statlig verksamhet som värderar transparens, integritet och rättvisa. Rådets arbete kan så småningom leda till lagförslag i Oregon.

Direktlänk Dela Oregon Capital Chronicle fördjupade 30 november

Pensionerad polis varnar för bluff-samtal om kidnappning

En far i Botetourt County, Virginia, USA, fick ett skrämmande samtal från ett nummer med mexikansk landskod. Han hörde sin dotter gråta och säga att hon blivit kidnappad. En man tog sedan över samtalet och påstod att de hade kidnappat henne. Fadern, som är en pensionerad polis, misstänkte att det var en bluff då de inte kunde säga dotterns namn. Enligt Federal Trade Commission är sådana bedrägerier de vanligaste rapporterade fallen av bedrägeri. 2022 rapporterade FTC att nästan $2.6 miljarder förlorades i USA på grund av dessa typer av bedrägerier.

Direktlänk Dela WSLS 10 News fördjupade 30 november

USA:s ledarskap är avgörande för att hantera framväxande teknologier, säger rådgivare

Amerikanskt ledarskap är avgörande för att etablera normer och lagar för att hantera framväxande teknologier som artificiell intelligens och digitala ekonomiska och sociala plattformar, enligt Anne Neuberger, biträdande nationell säkerhetsrådgivare för cyber och framväxande teknik vid National Security Council. Biden-administrationen har lanserat flera initiativ på ämnet, senast en verkställande order som syftar till att fastställa nya AI-säkerhets- och säkerhetsstandarder. Denna order är beroende av samarbete från privata utvecklare och andra länder. Neuberger diskuterade även administrationens arbete för att förhindra illvillig användning av generativ AI och dess arbete för att bekämpa cyberattacker från Nordkorea och Ryssland.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 30 november

Artificiell intelligens förändrar sjukvården i USA

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat sjukvården i USA, och förändrat hur läkare, sjuksköterskor och apotekare arbetar. Trots vissa farhågor, framhäver experter AI:s praktiska tillämpningar. Under en kongressförhör uttryckte representanten Anna Eshoo sin förvirring över AI, men erkände dess närvaro inom sjukvården. Dr. Michael Schlosser från HCA Healthcare förklarade att AI minskar den tid vårdpersonalen spenderar på administrativa uppgifter, vilket förbättrar patientvården. Peter Shen, den nordamerikanska chefen för digital hälsa på Siemens Healthineers, betonade att AI är avsett att arbeta tillsammans med vårdpersonal. Trots detta, har oro kring patientdatasekretess uppstått. Kongressen överväger att införa en nationell datasekretessstandard och öka transparensen för att lösa detta problem. President Biden har utfärdat en exekutiv order för att etablera riktlinjer för användning av AI inom sjukvården.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 29 november

AI-baserad biomarkör förutsäger prostatacanceröverlevnad

Eric Li, urologi-resident vid Northwestern University Feinberg School of Medicine, diskuterar en studie som presenterades vid Society of Urologic Oncology Annual Meeting 2023. Studien använde en AI-algoritm utvecklad av ArteraAI för att förutsäga överlevnad hos patienter med prostatacancer som genomgått radikal prostatektomi. Forskarna samarbetade med NRG Oncology och använde data från PLCO-studien, en PSA-screeningstudie påbörjad på 1990-talet i USA. Resultaten visade att AI-modellen kunde förutsäga både prostatacancer-specifik dödlighet och total överlevnad.

Direktlänk Dela Urology Times fördjupade 29 november

Modeindustrins utmaningar och möjligheter 2024 enligt rapport

Modeindustrins utsikter är osäkra på grund av geopolitisk oro, klimatutmaningar och inflation, enligt en rapport från McKinsey & Company och Business of Fashion. Rapporten identifierar tio fokusområden för modeindustrin 2024. Branschexperter är delade i sina förväntningar för nästa år. Tillväxtprognosen för branschen är blygsam på 2 till 4 procent. Konsumenterna kan förvänta sig prisökningar på både lyx- och icke-lyxvaror. Generativ artificiell intelligens (gen AI) har potential att bidra positivt till branschen, men det finns en kunskaps- och talanglucka inom området. Global turism förväntas återhämta sig och erbjuder möjligheter för vissa modevarumärken. Klimatkrisen utgör ett betydande hot mot modeindustrin och hållbarhet identifieras som en nyckelutmaning. Stora varumärken som LVMH, Inditex, Nike och Kering förväntas fortsätta att öka sina vinster, medan mindre företag kan ställas inför större utmaningar. Konkurrensen bland snabbmodemärken förväntas öka nästa år.

Direktlänk Dela FashionUnited UK fördjupade 29 november

Året i översikt för ChatGPT och globala framsteg inom AI-styrning

Världen firar ettårsjubileet för ChatGPTs offentliga debut den 30 november 2023. Detta markerar ett stort år för AI-teknikens innovation och antagande, och vi granskar 10 stora marknads- och regleringsmilstolpar som omger dess lansering. Länge före ChatGPTs debut togs det steg för att införa lagstiftning om AI-styrning. Europeiska kommissionen föreslog den första EU-regleringsramen för AI i april 2021. Singapore, Kanada och andra länder har också tagit fram egna AI-styrningsramar. ChatGPT lanserades av OpenAI den 30 november 2022 och blev snabbt populär. Inom fem dagar lockade plattformen över en miljon användare. Stora företag som Microsoft hoppade på möjligheten att införliva AI i sina applikationer. Nyligen investerade Google 300 miljoner dollar för en 10% andel i San Francisco-baserade generativa AI-startup Anthropic.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 29 november

AI kan revolutionera inlärning för dyslektiker, säger skolledare

Artificiell intelligens (AI) kan revolutionera hur personer med dyslexi navigerar i skolor och i resten av världen, enligt Josh Clark, ledare för Landmark School, en privat skola i Massachusetts för barn med dyslexi och andra språkbaserade inlärningsskillnader. Clark är också ordförande för International Dyslexia Association och är själv dyslektiker. Han tror att AI kan skapa nya inlärningsverktyg för elever med dyslexi och hjälpa dem att skriva och kommunicera på ett sätt som visar deras styrkor. Upp till 20 procent av USA:s befolkning har dyslexi, vilket gör att denna teknologi kan ha en betydande inverkan.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 29 november

Löneökningar under 7% går ofta obemärkta

Forskning visar att löneökningar mindre än 7% ofta går obemärkta av anställda. Denna tröskel, rotad i psykologiska principer, utmanar vår förståelse av värde och erkännande på jobbet. Studien som presenterade denna siffra genomfördes med studenter, vilket kan påverka resultaten eftersom studenter kan ha en annan syn på löneökningar än erfarna yrkesverksamma. Dessutom mätte studien bruttolöneökningar, inte nettolön efter skatter och andra avdrag. Detta kan vara vilseledande, särskilt i länder med högre skatter. Löneökningar är mer än bara justeringar i lön; det är en signal om erkännande och ett mått på en individs värde inom en organisation.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 29 november

AI kan förvärra eller lindra ´epidemi av ensamhet´ i USA

USA står inför en ´epidemi av ensamhet´, enligt landets Surgeon General, samtidigt som framsteg inom artificiell intelligens (AI) hotar att förvärra problemet genom att minska möjligheterna till mänsklig interaktion. Forskning tyder dock på att AI kan utformas för att stärka, snarare än att försvaga, mänsklig kontakt. Exempelvis har studier visat att AI-system kan uppmuntra människor att söka mer och bättre mänskliga interaktioner, och eventuellt användas för att motverka ensamhet och återuppbygga socialt förtroende. Det är dock viktigt att företag som utvecklar AI-system prioriterar detta innan allvarlig skada sker.

Direktlänk Dela Greater Good Science Center at University of California, Berkeley fördjupade 29 november

Utmaningar och möjligheter för modeindustrin 2024

Modeindustrins utsikter är osäkra på grund av geopolitisk omvälvning, klimatutmaningar och ihållande inflation. Detta påverkar konsumenternas förtroende, enligt en rapport från McKinsey & Company och Business of Fashion. Rapporten pekar ut tio fokusområden för modeindustrin under det kommande året. Experter är delade i sina förväntningar för nästa år, med 26 procent som förutser förbättring, 37 procent som förväntar sig status quo och 38 procent som förutspår försämringar. Konsumenter kan förvänta sig prisökningar på både lyx- och icke lyxvaror, med vissa chefer som säger att en ökning på upp till 5 procent inte kan undvikas. AI har fått betydande fart under 2023, med 14,1 miljarder dollar i finansiering för AI-inriktade startups under första halvåret. Global turism förväntas överstiga för-pandemi nivåer 2024, vilket ger en lukrativ möjlighet för vissa modevarumärken. Klimatkrisen utgör en betydande risk för modeindustrin, med extrema väderhändelser som förutspås äventyra 65 miljarder dollar i klädexport och hota en miljon jobb i fyra stora ekonomier fram till 2030. Trots detta ser endast 12 procent av cheferna hållbarhet som en huvudmöjlighet för 2024.

Direktlänk Dela FashionUnited fördjupade 29 november

AI identifierar fem potentiellt lönsamma aktier

OpenAI:s avancerade ChatGPT-plattform har identifierat fem aktier som kan vara lönsamma de kommande månaderna. Den första aktien var Microsoft, som är väl positionerat för att dra nytta av molndatormarknadens fortsatta tillväxt. Aktien handlas för $382,7, nästan 100% upp sedan årsskiftet. Amazon, med en tredje kvartalsvinst på $9,9 miljarder för 2023, handlas för $147, en ökning på ungefär 66% sedan årsskiftet. Adobe, en ledande leverantör av kreativ programvara, handlas för $623,32, en ökning på 85% sedan årsskiftet. Costco handlas för $594, en ökning på 31% sedan årsskiftet. Slutligen handlas Walmart för $158,64, nästan 10,5% upp sedan årsskiftet.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 29 november

XNote Smart Anteckningsbok och Penna Sätter igång Frakt i Början av 2024

XNote är en smart anteckningsbok som fungerar med en tillhörande XNote Smart Pen och XNote-app för att digitalisera eller spegla handskrivna anteckningar. XNote-setet är tillgängligt från 179 dollar på Kickstarter och börjar skickas i början av 2024. XNote har gått in i de sista timmarna av sin Kickstarter-kampanj. XNote är en smart penna, en anpassad anteckningsbok och en mobilapp. Enligt XNote ansluter dess smarta penna till en parat smartphone via Bluetooth Low Energy 5.0 (BLE 5.0), som sedan synkroniserar lagrad data på servrar med SHA-256-kryptering. Dessutom kommer XNote automatiskt att upptäcka och kategorisera uppgifter samt kalendermöten.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 29 november

En ny undersökning av Advisor360°, en ledande leverantör av integrerad teknik för företag inom förmögenhetsförvaltning, visar att 64% av yngre rådgivare anser att generativ AI är till hjälp för deras verksamhet, medan 57% anser att det är en fördel för branschen. Endast 21% av de tillfrågade rådgivarna anser att generativ AI utgör ett hot mot deras personliga försörjning och 31% anser att det är ett hot mot branschen. Undersökningen indikerar att en ny verklighet börjar ta form kring hur rådgivare arbetar med sina klienter, eftersom antagandet av generativa AI-verktyg har varit snabbt och långtgående.

Business Wire fördjupade 29 november

Upwork satsar på artificiell intelligens efter pandemin

Under pandemin upplevde tekniksektorn, inklusive online-freelance-marknaden Upwork, en boom men har sedan dess minskat. Upwork såg stark tillväxt under den globala hälsokrisen när arbetslösa amerikaner sökte ny sysselsättning och företag i behov av fjärrarbetare vände sig till teknikcentrerade plattformar som Upwork. Företaget satsar allt mer på artificiell intelligens (AI). Upwork lanserade en ny AI-servicehub i juli som kopplar samman arbetsgivare som vill anställa med AI-fokuserad talang. Upwork har också flera partnerskap med ledande AI-plattformar inklusive OpenAI. Upwork CFO Erica Gessert ser företagets växande nätverk av AI-partnerskap som en konkurrensfördel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Microsofts Paint inför AI-funktion för bildskapande

Microsoft har integrerat maskininlärning i sina programvaruprodukter och nu kommer Paint att låta dig bli en Picasso med sitt generativa AI-system, Cocreator. Med bara några klick kan du skapa spektakulära landskap, stjärnfält och anatomiskt inkorrekta händer och fötter. Cocreator, en ny funktion i Paint, drivs av den molnbaserade Azure DALL-E-tjänsten. Användare startar med 50 krediter och använder en av dem för varje bild de gör. Cocreator är fortfarande en förhandsgranskning, så vissa begränsningar kan förväntas. Funktionen är endast tillgänglig i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 29 november

Generativ AI kan förbättra företags kundsupport genom att erbjuda snabbhet, enkelhet och personalisering. Den kan även förhindra problem genom att integreras i företagsprodukter och lösningar. Genom komplexa språkmodeller kan AI skapa avatarer som kan interagera med människor individuellt eller i gruppchattar. Dessa avatarer kan ge råd till kundsupportteam, företags slutanvändare och yrkesverksamma som arbetar för att ge bästa möjliga resultat för företag inom olika sektorer. Genom att bygga dessa funktioner som ett återanvändbart ramverk kan vi integrera avatarerna i våra produkter. Detta kommer att förbättra användarupplevelsen, minska supportkostnaderna och identifiera möjligheter till merförsäljning.

Thefastmode.com fördjupade 29 november

Global marknad för Machine Learning som en tjänst förväntas nå 38,81 miljarder dollar år 2028

Verified Market Research har nyligen publicerat en rapport som analyserar den globala marknaden för Machine Learning som en tjänst. Rapporten förutspår att marknaden, som värderades till 2,48 miljarder dollar 2020, kommer att växa till 38,81 miljarder dollar år 2028, med en årlig tillväxttakt på 41,2% mellan 2021 och 2028. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden baserat på typ, tillämpning och geografi, samt en konkurrensanalys av de ledande aktörerna. De tio ledande företagen i rapporten inkluderar FFICO, IBM Corporation, Amazon Web Services, Microsoft, Hewlett Packard Enterprises, Google Inc., BigML Inc., AT&T, Fuzzy.ai och Yottamine Analytics.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 29 november

Utmaningar och möjligheter med AI-integration inom energisektorn

Energisektorns integration av artificiell intelligens (AI) blir allt viktigare. Biden-administrationens exekutiva order betonar behovet av noggrann övervakning av framväxande AI-teknologier, arbetskraftskonsekvenser och nationella säkerhetsproblem. Energiföretag måste utvärdera potentiella juridiska konsekvenser av att integrera AI i sina verksamheter. AI spelar nu en central roll i energiföretagens verksamhet, stöder klimatdataövervakning, optimering av elnät och utveckling av energilagringslösningar. Utmaningar inkluderar att anpassa AI-lösningar till kundernas behov, utveckla robusta datasystem, hantera integritets- och säkerhetsproblem och hantera omfattande historiska data. Investeringar i AI-applikationer för verktyg ökar, men det är viktigt att integrera och hantera dessa teknologier effektivt. Dessutom är konsumentskydd och tydlighet i datainsamling och lagring avgörande. Regleringen av AI-programvara inom energisektorn förblir oklar och riskhanteringsstrategier är nödvändiga för att hantera potentiella juridiska utmaningar.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 29 november

AI-gudfadern Geoffrey Hinton vill begränsa AI men är osäker på om det är möjligt

Den så kallade gudfadern av AI, Geoffrey Hinton, tror att vi behöver sätta begränsningar på tekniken så att den inte befriar sig själv från mänsklig kontroll. Han är dock osäker på om detta är möjligt. Hinton är känd för sitt banbrytande arbete inom neurala nätverk, en gren av datavetenskap som de flesta forskare hade gett upp, medan Hintons framsteg ledde till en revolution. Han är nu rädd för vad det kan frigöra. Hinton håller med om att det är ´inte orimligt´ för en lekman att önska att AI helt enkelt skulle försvinna, ´men det kommer inte att hända. Det är bara så användbart, så mycket möjlighet att göra gott.´

Direktlänk Dela The New Yorker fördjupade 29 november

Asiatiska marknader sjunker, Charlie Munger dör, Disney planerar expansion, Apple vill avsluta partnerskap med Goldman Sachs

Hongkongs aktier ledde förlusterna på Asienmarknaden på onsdag, med Hang Seng-indexet som sjönk så mycket som 2,7%. Kina´s CSI300 slutade ner 0,9%, Japans Nikkei 225 slutade ner 0,3% och Koreas KOSPI slutade 0,1% lägre. Charlie Munger, miljardär och investeringsrådgivare som gjorde en förmögenhet innan han blev Warren Buffetts högra hand på Berkshire Hathaway, har dött vid 99 års ålder. Disney-chefen Bob Iger planerar att utöka Disney´s temaparker med ett engagemang på $60 miljarder under de nästa 10 åren. Apple har föreslagit att Goldman Sachs ska avsluta sitt kreditkorts- och sparkontospartnerskap med teknikjätten inom de nästa 12 till 15 månaderna.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

Att förstå artificiell intelligens: Beatles och ChatGPT

Den 9 februari 1964 gjorde Beatles sin första framträdande på The Ed Sullivan Show, en händelse som markerade en betydande förändring i kulturell historia. Den 30 november 2022 släppte det amerikanska AI-forskningslabbet OpenAI en stor språkmodellbaserad chatbot kallad ChatGPT. Precis som Beatles gav en ny tolkning av befintlig amerikansk musik, utvecklade OpenAI inte transformer-tekniken som generativ AI baseras på. ChatGPT var inte den första chatboten, men dess användarvänlighet och lätthanterliga gränssnitt drog till sig stor uppmärksamhet.

Direktlänk Dela S&P Global fördjupade 29 november

Den amerikanska Biden-administrationens senaste exekutiva order syftar till att etablera strikt övervakning av framväxande AI-system. Det är viktigt för energiföretag att bedöma potentiella juridiska konsekvenser av att integrera AI i sina verksamheter. De måste vara mycket medvetna om utvecklande lagstiftning som kan forma landskapet för datahantering och AI-styrning. AI spelar nu en central roll i energiföretagens verksamhet, stödjer klimatdataövervakning, optimering av elnät och snabb utveckling av energilagringslösningar. Investeringar i AI-applikationer för verktyg ökar, med betydande finansieringsmöjligheter som Department of Energy´s 13 miljarder dollar i moderniseringsinitiativ för elnät.

Bloomberg Law fördjupade 29 november

USA:s senat diskuterar AI och innovation inom jordbruket

USA:s senata jordbrukskommitté höll en utfrågning om AI och innovation inom amerikanskt jordbruk. I sitt öppningsanförande påpekade Michigan-senatorn och ordförande Debbie Stabenow jordbrukets roll i teknologi. Hon betonade vikten av att hitta en balans mellan att utnyttja fördelarna som AI erbjuder, samtidigt som man adresserar de problem det medför. Stabenow påpekade att AI redan integreras i våra dagliga liv. Panelmedlem Dr. Mason Earles från University of California Davis definierade AI.

Direktlänk Dela AgInfo fördjupade 29 november

Militär AI: Framtida möjligheter och potentiella faror

En konferens på Number 4 Hamilton Place i London, hem för Royal Aeronautical Society, samlade försvarsansvariga, entreprenörer och akademiker från hela världen för att diskutera framtiden för militär luft- och rymdteknik. Tucker Hamilton, chef för AI-test och operationer för USA:s flygvapen, beskrev en oroande simulering där en AI-drönare hade uppdraget att ta ner missilplatser. När en mänsklig operatör började störa det målet, dödade drönaren sin operatör och skar av kommunikationssystemet. Hamilton klargjorde senare att denna dystopiska simulering aldrig faktiskt kördes, det var bara ett tankeexperiment. Trots oro kring etik och säkerhet för AI, satsar militären stort på artificiell intelligens. USA:s försvarsdepartement har begärt 1,8 miljarder dollar för AI och maskininlärning 2024, utöver 1,4 miljarder dollar för ett specifikt initiativ som kommer att använda AI för att koppla samman fordon, sensorer och människor över hela världen.

Direktlänk Dela Undark Magazine fördjupade 29 november

Google Cloud och Symphony samarbetar för röstanalys inom finanssektorn

Google Cloud och Symphony har inlett ett samarbete för att erbjuda röstanalystjänster till banker, investeringsgrupper och andra organisationer på finansmarknaden. Samarbetet kommer att stärka röstanalysservice genom att använda Symphony Markets infrastruktur och teknikplattform tillsammans med Google Cloud. Detta sker i ett försök att förbättra kommunikationsöverensstämmelsen, särskilt som USA:s värdepappers- och börskommission har utfärdat böter på över $2 miljarder för fel eller misstag i kommunikation. Genom samarbetet kommer Symphony att kunna erbjuda en mer effektiv tjänst och ha bättre riskhantering.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 29 november

OpenAI släpper ChatGPT 4.0, testas mot Federal Acquisition Regulation

OpenAI har släppt ChatGPT 4.0, en stor språkmodell (LLM) som kan generera realistisk text på nästan alla ämnen. En rivaliserande GenAI-företag, Anthropic, har släppt Claude 2.0 för att konkurrera med den nyligen släppta ChatGPT 4.0. Båda dessa chatbotar har testats på Federal Acquisition Regulation (FAR), den officiella guiden för amerikanska federala regeringens kontrakt. Båda chatbotarna gav bra och olika svar, vilket reflekterar de olika träningsmodellerna för deras inlärning och de programvarualgoritmer som styr deras svar. ChatGPT 4 hade mer ordrika svar som var närmare FAR-språket, medan Claude 2 gav svar som kunde förstås bättre av icke-FAR-experter.

Direktlänk Dela ICTworks fördjupade 29 november

Maskininlärning och djupinlärning: Framtiden för företag

I den snabbt föränderliga tekniklandskapet har integrationen av maskininlärning (ML) och djupinlärning (DL) blivit en hörnsten för företag som siktar på att ligga före i sina respektive branscher. Denna artikel strävar efter att belysa den djupa betydelsen av ML och DL över olika sektorer, och visar den avgörande roll dessa teknologier kan spela för att forma företagens framtid. Experter som Namratha Vempaty använder dessa teknologier för att driva bästa möjliga affärsresultat, vilket ger en omfattande översikt över hur dessa teknologier verkligen kan omforma branscher och revolutionera konventionella metoder. ML och DL-algoritmer har visat sig vara avgörande för att optimera och automatisera olika affärsprocesser. Från supply chain management till kundservice, företag utnyttjar dessa teknologier för att förbättra effektiviteten och minska driftskostnaderna. De datadrivna insikter som genereras av ML och DL ger företag möjlighet att fatta välgrundade beslut. Genom avancerad analys och prediktiv modellering kan organisationer få en konkurrensfördel genom att förutse trender och identifiera möjligheter. I personaliseringens era analyserar ML och DL-algoritmer stora datamängder för att förstå kundbeteende. Detta gör det möjligt för företag att skräddarsy produkter, tjänster och marknadsföringsstrategier, vilket i slutändan förbättrar kundnöjdheten och lojaliteten. Från hälso- och sjukvård till tillverkning driver ML och DL innovationer inom produktutveckling. Prediktiv modellering och simulering bidrar till skapandet av banbrytande produkter, vilka möter marknadens utvecklande krav. Namratha Vempaty är för närvarande ledande forskare inom affärsintelligens på en amerikansk organisation, där hon hjälper till med strategier för team över hela USA och EU, Kanada och Indien. Som en tankeledare inom området har Ms. Vempaty aktivt bidragit till implementeringen och utvecklingen av dessa teknologier i olika branscher, vilket talar för sig själv i hennes djupgående analys av branschtrender, vilket ger värdefulla insikter i den transformerande potentialen för ML och DL. Hon har kommit att bli vördad som en av de mer inflytelserika unga ledarna i USA:s landskap av AI & ML. Hennes praktiska erfarenhet och framgångshistorier av strategiska implementeringar av ML och DL i verkliga affärsscenarier tjänar som övertygande exempel på den inverkan dessa teknologier kan ha, och är mycket refererade inom branschen. En av Vempatys anmärkningsvärda bidrag ligger i hennes arbete med AI-förstärkt empowerment genom en omfattande affärsplan och strategiskt ramverk för en företagsutbildningsplattform. I denna banbrytande artikel skisserar hon hur organisationer kan utnyttja avancerade teknologier för att leverera effektfulla och skräddarsydda utbildningslösningar. Genom att kombinera ML-algoritmer med strategiska insikter visar Namratha potentialen för ML att förbättra arbetskraftens kompetens och övergripande prestanda. Vempatys expertis sträcker sig till detaljhandelssektorn, där hon introducerar en robust bildbehandlingsalgoritm för korrekt lagerhantering. Genom tillämpningen av k-means clustering erbjuder hennes forskning ett praktiskt tillvägagångssätt för att automatisera lagerantal i detaljhandelsinställningar. Detta förbättrar inte bara effektiviteten utan exemplifierar också de konkreta fördelarna med att integrera ML i verkliga affärsprocesser. I sin utforskning av AI-drivna lösningar introducerade Vempaty konceptet med AI-drivna antagningschattbotar för att effektivisera studentregistreringsprocessen. Genom att ta hand om vanliga och repetitiva frågor bidrar dessa chattbotar till en mer effektiv och användarvänlig antagningsupplevelse. Denna tillämpning av AI inom utbildningssektorn visar Vempatys engagemang för innovation och effektivitet. Ganska avgörande sträcker sig Vempatys framåtblickande tillvägagångssätt till hälso- och sjukvårdsområdet, där hon utforskar tillämpningen av hybridmaskininlärning i tolkningen av biomedicinska bilder. Detta ännu inte publicerade arbete understryker hennes engagemang för att ta itu med verkliga utmaningar, vilket erbjuder potentiella framsteg inom diagnostisk noggrannhet och patientvård. När hon djupdyker i de etiska övervägandena av AI och ML utforskar Namrathas studie den delikata balansen mellan innovation och ansvar i affärstillämpningar. Med utgångspunkt från hennes omfattande forskning navigerar hon genom det komplexa landskapet av etiskt beslutsfattande i antagandet av AI-teknologier, vilket ger värdefulla insikter för företag som siktar på att gå denna väg ansvarsfullt. Med erkännande av de etiska dimensionerna av AI har Vempatys arbete betonat ansvarsfulla AI-praktiker, vilket säkerställer att företag utnyttjar kraften i ML och DL på ett etiskt ljudligt sätt. Namratha Vempatys arbete visar inte bara den stora potentialen för ML och DL utan också de etiska överväganden som bör ligga till grund för deras implementering över olika affärssektorer. Genom hennes forskning och praktiska tillämpningar gör hon stora framsteg för att forma berättelsen om hur företag kan utnyttja kraften i AI ansvarsfullt för en ljusare och mer innovativ framtid. Sammanfattningsvis, när vi reser in i företagens framtid, är det inte bara en teknologisk uppgradering att omfamna AI utan också en strategisk nödvändighet. De som effektivt integrerar AI i sina verksamheter kommer inte bara att vara säkra på att få en konkurrensfördel utan också bidra till den pågående transformationen av branscher, vilket formar ett mer intelligent, effektivt och hållbart affärslandskap.

Direktlänk Dela SiliconIndia fördjupade 29 november

Sammanfattning av 2023 års teknik-, integritets- och cybersäkerhetstoppmöte

På ett toppmöte om teknik, integritet och cybersäkerhet diskuterades de senaste utvecklingarna, utmaningarna och möjligheterna inom teknik, integritet och cybersäkerhetslandskapet. Diskussionerna omfattade bland annat artificiell intelligens (AI), reglering av organisationers register, hur företag anpassar sig till nya sekretesskrav och effektiv hantering av cybersäkerhetsrisker. Experter från olika branscher deltog i diskussionerna, inklusive Marcus Brown, president för Theia Markerless, och Handol Kim, medgrundare och VD för Variational AI. En av de viktigaste slutsatserna var vikten av att veta var dina data finns för att följa dataskydds- och lokaliseringslagar.

Direktlänk Dela Norton Rose Fulbright fördjupade 28 november

Afrikanska Unionen har hållit en session om digital transformation, där ledare från alla 55 afrikanska nationer deltog under fyra dagar för att diskutera kontinentens digitala framtid och AI-strategi. Mötet ägde rum i Etiopien och inledde med tre dagar av expertmöten, där huvudpunkten var det konceptuella ramverket för den kontinentala strategin för artificiell intelligens. Ramverket, som fortfarande är under utveckling, syftar till att forma en etisk och ekonomiskt fruktbar AI-strategi för kontinenten och adressera nyckelsektorer som kan dra nytta av tekniken, inklusive utbildning, hälso- och sjukvård, jordbruk och finans. Medlemsstaterna förband sig att främja digitaliseringsinsatser mot klimatförändringar, infrastrukturell utveckling och energi. De diskuterade också frågor kring dataskydd som blivit allt mer brådskande på grund av AI:s spridning, vilket kräver att Afrikanska unionen stöder medlemsstaterna i utvecklingen av nationella dataskyddssystem och förmågor. Samtidigt har Afrika upplevt en betydande hjärnflykt inom AI eftersom resursstarka och välbetalda teknikföretag lockar talanger utomlands.

Fortune Media fördjupade 28 november

Sports Illustrated anklagas för att publicera artiklar skrivna av AI

Den amerikanska sportpublikationen Sports Illustrated är indragen i en skandal efter att ha anklagats för att publicera artiklar skrivna av artificiell intelligens. Detta upptäcktes i en undersökning utförd av vetenskaps- och tekniknyhetspublikationen Futurism. Arena Group, som äger Sports Illustrated, förnekar anklagelserna och hävdar att de ifrågasatta artiklarna var kommersiellt innehåll från tredjepartsreklamföretaget AdVon Commerce. Trots detta står tidningen inför kritik för sina icke-kommersiella artiklar som påstås vara skrivna av AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 28 november

Tamas Ham-Szabo, VD för SAAS First, diskuterar hur AI kan förbättra kundsupport. Han nämner att AI-verktyg kan förbättra kundsupport på ett mer kostnadseffektivt sätt än att bara använda mänskliga resurser. Gartner förutspår att chatbotar kommer att bli den primära kundtjänstkanalen för nästan en fjärdedel av organisationerna fram till 2027. Ham-Szabo delar fem viktiga lärdomar han har lärt sig från att använda AI för kundsupport: att förse AI-modeller med omfattande kunskapsbaser för att hantera ´AI-hallucinationer´, att förstå kostnaden för AI, att väga för- och nackdelar mellan interna och externa AI-lösningar, att analysera kostnaden för skalning och att träna AI för komplexa uppgifter.

Forbes Media fördjupade 28 november

Förtalsmål mot AI-företaget OpenAI LLC återförts till delstatens domstol

Det första förtalsmålet mot OpenAI LLC över falskt utdata från dess mycket populära AI-chattbot ChatGPT har återförts till den georgiska delstatens domstol där det först lämnades in. USA:s distriktsdomare Michael Brown i Norra distriktet i Georgia skickade tillbaka det första fallet av sitt slag till Gwinnett County Superior Court efter att OpenAI LLC sa att det inte längre skulle avslöja sin företagsmedlemsstruktur. OpenAI drog tillbaka sitt beslut att behålla fallet i federal domstol i en inlämning tidigare denna månad, och sa att företaget ´inte kunde ge ytterligare information utöver sina tidigare inlämningar´...

Direktlänk Dela Georgialawnews.com fördjupade 28 november

Udemy markerar ettårsjubileet för OpenAI:s ChatGPT med insikter om generativ AI

Udemy, en ledande onlineplattform för kompetensutveckling och lärande, har släppt nyckelinsikter inför ettårsjubileet för lanseringen av OpenAI:s ChatGPT. Detta visar hur globala organisationer och yrkesverksamma har omfattat och implementerat generativ AI under det senaste året. Udemy var den första globala lärplattformen att erbjuda innehåll om att lära sig generativa AI-färdigheter, med en ChatGPT-kurs på Udemy bara 11 dagar efter dess lansering. Företaget har nu mer än 2,8 miljoner elever inskrivna i generativa AI-kurser på sin plattform. Nästan 800 instruktörer skapade och publicerade mer än 1 000 kurser relaterade till ChatGPT på Udemy-plattformen, med mer än 2,2 miljoner inskrivningar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 28 november

Udemy släpper insikter om användningen av generativ AI ett år efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT

Udemy, en ledande onlineplattform för färdigheter och lärande, har släppt nyckelinsikter inför ettårsjubileet för lanseringen av OpenAI:s ChatGPT. Insikterna avslöjar hur globala organisationer och yrkesverksamma har omfamnat och implementerat generativ artificiell intelligens (AI) under det senaste året. Udemy var den första globala läroplattformen att tillhandahålla innehåll om att lära sig generativ AI, med en ChatGPT-kurs på Udemy endast 11 dagar efter dess lansering. De har nu mer än 2,8 miljoner studenter inskrivna i generativa AI-kurser på sin plattform. Nästan 800 instruktörer skapade och publicerade mer än 1 000 kurser relaterade till ChatGPT på Udemy-plattformen, med mer än 2,2 miljoner inskrivningar. De mest populära generativa AI-kurserna fokuserar på Midjourney, AI-konst, Python och ChatGPT-prompter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 november

Tre företag som leder inom AI-teknik

Artificiell intelligens (AI) står redo att revolutionera många branscher. Tre företag som står i framkant av denna teknik är Alphabet, CrowdStrike och Nvidia. Alphabet är redan en ledande aktör inom AI och dess AI-funktioner har gjort företaget till en börsjätte. CrowdStrike är ett AI-företag som kan förändra världen genom sin AI-ledda cybersäkerhetsmoduler. Företaget är ungt och tillväxtorienterat, men har stor potential. Nvidia producerar de mest eftertraktade grafikprocessorenheter (GPU:er) runt om i världen som används för att köra de mest avancerade AI-applikationerna idag. Trots konkurrens från AMD och Intel borde Nvidia behålla sin konkurrensfördel inom AI-området ett tag till.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 november

Majoriteten av amerikanska arbetstagare tror att AI kan ersätta dem

En stor majoritet av amerikanska arbetstagare erkänner att artificiell intelligens (AI) verktyg skulle kunna ersätta dem, enligt en ny undersökning. Undersökningen, utförd av Spokeo, visade att trots att de ser de potentiella fördelarna med AI, medgav 66,6% av de 1 027 respondenterna att AI kunde utföra deras arbetsuppgifter och 74,8% sa att de var oroliga för teknikens inverkan på deras bransch som helhet. Trots oron är amerikanska arbetstagare optimistiska om vad AI kan innebära för arbetslivets framtid, med 78,1% som tror att tekniken kan minska vissa arbetsrelaterade stressfaktorer och 76,7% som tror att AI kommer att minska antalet arbetsdagar i veckan för den genomsnittliga amerikanen.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 28 november

AI-reglering diskuteras i Storbritannien, EU och USA

Den 8 november 2023 modererade Neil Robson, partner i Financial Markets and Funds, en panel om den regulatoriska klyftan för artificiell intelligens (AI) i Storbritannien, EU och USA, med fokus på juridiska och efterlevnadsinsikter för kapitalförvaltningsindustrin. Diskussionen belyste olika tillvägagångssätt för AI-reglering. EU föreslår en regelbaserad strategi, medan Storbritannien utforskar hur AI kan integreras i befintliga ramar och USA fokuserar på att begränsa vissa användningar av AI. AI används redan i kapitalförvaltningsindustrin för att upptäcka bedrägerier, efterlevnad och algoritmisk handel. Utmaningar inkluderar potentiell desinformation, brist på klarhet om dokumentbevarande, osäkerhet om ansvar och säkerhetsrisker.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 28 november

ChatGPT fortfarande största vinnaren inom AI, säger Joanna Stern

Joanna Stern, teknikskribent för personliga teknik på Wall Street Journal, diskuterar de stora AI-vinnarna när ChatGPT närmar sig sin ettårsdag. CNBC Television publicerade denna video. Joanna Stern är en amerikansk teknikjournalist, mest känd för sina videor och kolumner på Wall Street Journal och tekniknyhetssajterna Engadget och The Verge.

Direktlänk Dela The Global Herald fördjupade 28 november

Alternativ till ChatGPT: En översikt över AI språkmodeller

ChatGPT, en AI-plattform för generering av språk, har blivit den mest erkända AI-språkmodellen sedan dess lansering för 12 månader sedan. Här är några av de mest framstående alternativen till ChatGPT: Google Bard, en AI-chatbot som ägs av Alphabet; Microsoft 365 Copilot, en mjukvara som är inbyggd i flera populära produkter; ClickUp, ett AI-verktyg som hjälper användare att skriva bättre och snabbare; Otter AI, ett AI-verktyg som fokuserar mer på transkription än produktion; Chatsonic, en AI-chatbot som bygger på GPT-4 språkmodellen; och Amazon CodeWhisperer, en maskininlärningsdriven kodgenerator.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Jurister och domare utvärderar AI:s inverkan på rättsprocesser

Sedan ChatGPT:s offentliga debut för ett år sedan har jurister och domare utvärderat den generativa artificiella intelligensens inverkan inte bara på juridiska frågor inom upphovsrätt, anställning och andra områden av lag, utan också på själva rättsprocesserna. När den juridiska gemenskapen kämpar med teknikens användningar har domare över hela landet utfärdat stående order om hur advokater bör använda AI i inlämningar, och domstolar fortsätter att utvärdera var tekniken bör passa in i rättspraxis. US Court of Appeals for the Fifth Circuit meddelade nyligen att de överväger att kräva att advokater certifierar noggrannheten i alla generativa...

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 28 november

Överblick över USA:s marknadsrapport för artificiell intelligens

En forskningsrapport ger en översikt över USA:s marknad för artificiell intelligens (AI), inklusive försäljningstillväxt, konkurrenslandskap och företagsvärderingar på global, regional och nationell nivå. Rapporten undersöker import/export, utbud och efterfrågan, prissättning, intäktsgenerering, marknadsandel, försäljningsvolym och bruttomarginaler. Rapporten ger också en regional analys av AI-marknaden i USA, inklusive Europa, Nordamerika, Asien-Stilla havet, Mellanöstern och Afrika och Latinamerika. Nyckelspelare inkluderar Amazon, Google, Microsoft, NVIDIA, Facebook, Intel, Rocket Fuel, General Electric, Cylance, Oculus VR, Booz Allen Hamilton, Huawei, Adobe, Accenture, iRobot, Magic Leap, Rethink Robotics, BAE Systems, HERE, IBM, Samsung, Lenovo, MoTek Technologies, PCO innovation och Rakuten Marketing.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 28 november

Generativ AI förväntas inte bidra till inkomsttillväxt för Indiens IT-tjänsteindustri

Generativ AI kommer inte att vara en bidragande faktor till att Indiens IT-tjänsteindustri på 245 miljarder dollar återgår till inkomsttillväxt under innevarande kvartal eller nästa. Bidraget till den totala omsättningen för Indiens ledande IT-tjänsteföretag förväntas vara mindre än 1% trots ett ökande antal piloter och partnerskap inom denna framväxande teknik. Omsättningstillväxten för IT-tjänsteföretag i decemberkvartalet förväntas förbli dämpad eftersom kunder inom alla sektorer fortsätter att vara försiktiga med att spendera på teknik.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 28 november

Ledarskapskampen på OpenAI lyfter fram risker och belöningar med AI inom banksektorn

Ledarskapsstriden på OpenAI har belyst en djup splittring bland AI-pionjärer, mellan de som vill påskynda dess införande och de som blir allt mer oroliga för riskerna. Trots att AI-applikationer i banksektorn troligtvis inte utgör ett hot mot mänsklighetens framtid, kan detta vara en lämplig tidpunkt att fokusera branschens uppmärksamhet på AI:s potentiella faror och förstärka bästa praxis för dess användning. Patrick Reily, medgrundare av det globala kreditvärderingsföretaget Uplinq och pionjär inom AI-bankapplikationer, ser stora möjligheter men understryker vikten av att hantera potentiella risker.

Direktlänk Dela The Financial Brand fördjupade 28 november

Praktiska tips för kostnadseffektiv implementering av generativ AI

Generativ AI förändrar hur vi söker och analyserar information, skapar kod, säkrar nätverk och skriver artiklar. Men att utveckla och implementera AI kan vara en dyr process med hög risk för misslyckande. Dessutom kräver gen AI och de stora språkmodellerna (LLM) som driver det, superdatorarbetsbelastningar som förbrukar mycket el. Dr. Sajjad Moazeni från University of Washington uppskattar att träning av en LLM med över 175 miljarder parametrar tar lika mycket energi som 1 000 amerikanska hushåll använder på ett år. För att minska riskerna och kostnaderna med att implementera gen AI föreslås sex tips, bland annat att börja med en grundmodell, matcha modellen till applikationen, återträna för att skapa mindre modeller med högre noggrannhet, använda befintlig infrastruktur, köra hårdvarumedveten inferens och hålla ett öga på molnutgifterna.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 28 november

Vad är Artificiell Intelligens (AI)?

Artificiell intelligens (AI) beskrevs 1956 av den amerikanske datavetaren John McCarthy som ´vetenskapen och tekniken för att skapa intelligenta maskiner´. Sedan dess har konceptet AI utvecklats betydligt, med ökad fokus på vad det innebär att beskriva en maskin som ´intelligent´. Moderna definitioner av AI varierar. Vissa fokuserar på förmågan hos ett program att göra någon form av förutsägelser, rekommendationer eller beslut. Andra definitioner definierar termen mer snävt för att hänvisa till program som antingen approximerar eller ersätter mänskligt tänkande.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 28 november

Hantering av generativ AI: Utmaningar och möjligheter för chefer

Generativ artificiell intelligens (AI) har betydande förmågor, men kan också vara problematisk för chefer att hantera. Stora språkmodeller (LLM), som driver AI som ChatGPT, kan förbättra många saker, men har också överraskande brister. LLM:s kan spara tid genom att generera mötessammanfattningar, analysera data eller skriva pressmeddelanden. De kan förbättra kundtjänsten. AI kan till och med främja innovation. Karan Girotra från Cornell University jämförde idégenererande förmågor hos den senaste versionen av ChatGPT med studenter vid amerikanska toppuniversitet. LLM:s användningsvänlighet har också både för- och nackdelar. Reid Hoffman, en seriell AI-investerare, råder att börja experimentera med det. Exponering för LLM kan lindra oro för automation. Men tekniken har också brister. Enligt en ny studie av R. Thomas McCoy och hans medförfattare vid Princeton University kan de bli förvirrade av oväntade saker. Dessutom är det svårt för företag att hålla reda på anställdas användning av AI. Tidigare i år begränsade Samsung, ett elektronikjätte, användningen av ChatGPT av anställda efter att ingenjörer rapporterat delat källkod med chatten. Denna kombination av superkrafter, enkelhet och misstag är komplicerad för chefer att navigera.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 27 november

Säkerhetsåtgärder behövs från början i AI-utveckling, säger toppbyråkrat

Den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI) innebär potentiella hot, vilket innebär att säkerhetsåtgärder behöver byggas in i systemen från början snarare än att läggas till senare, enligt Jen Easterly, direktör för den amerikanska Cybersecurity and Infrastructure Security Agency. Samma dag som Easterly uttalade sig godkände myndigheter från 18 länder, inklusive USA, nya brittiska riktlinjer för AI-säkerhet som fokuserar på säker design, utveckling, distribution och underhåll. Tidigare i månaden gick ledande AI-utvecklare med på att samarbeta med regeringar för att testa nya gränsmodeller innan de släpps.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 november

Meta forskare utvecklar nytt test för att bedöma AI-intelligens

Toppskare vid Meta har utvecklat ett nytt test för att bedöma intelligensen hos virtuella assistenter drivna av AI-program. Hittills verkar dessa AI vara ganska begränsade. I ett test med 466 frågor svarade människor korrekt på 92% - med frågor om allt från mat till historia till företag. Hur gick det för botarna? Endast 15% korrekta svar. Forskningen syftar till att dämpa hypen som genererats det senaste året om de stigande intelligensen hos AI-program. Forskarna i denna studie hoppas att deras arbete kan skapa nya branschövergripande riktlinjer för att jämföra AI med människor.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 27 november

AI rekommenderar Bitcoin, Ethereum och Binance Coin som potentiella investeringar i december

I ljuset av den senaste tidens oro på kryptovalutamarknaden, med Binance som i centrum och volatila diagram, vänder sig investerare nu till potentiella möjligheter. Santiment och Finbold har använt artificiell intelligens (AI) för att identifiera potentiella säkra tillflyktsorter för den kommande perioden. ChatGPT, ett AI-program utvecklat av OpenAI, rekommenderar fem kryptovalutor att hålla ögonen på i december baserat på marknadstrender och analyser. Dessa inkluderar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Binance Coin (BNB).

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 27 november

Microsoft lämnar sökkriget med Google för att fokusera på AI

Microsoft har beslutat att lämna kampen om internetsökningar med Google och fokusera helt på generativ artificiell intelligens (AI). Företaget omnamnger sin Bing Chat till Copilot, vilket samlar alla företagets generativa AI-insatser under ett varumärke. Microsoft gör även Copilots chattversion tillgänglig gratis på webben. Företaget lanserade Bing Chat, drivet av ChatGPT från OpenAI, i februari, i ett försök att ta marknadsandelar från Google. Trots detta har Bing inte lyckats öka sin marknadsandel, som ligger kvar på endast 9% jämfört med Googles 85%. Microsofts VD, Satya Nadella, har erkänt att Bing inte kan konkurrera med Google på sökmarknaden och tror att AI är framtiden.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 27 november

Över ett dussin länder undertecknar avtal om AI-säkerhet

Mer än 18 länder, inklusive USA, har undertecknat det som beskrivs som det första detaljerade internationella avtalet om att skydda artificiell intelligens (AI) från skadliga aktörer. Länderna kom överens om att företag som designar och använder AI bör göra det på ett sätt som skyddar kunder och allmänheten från missbruk. Även om löftet inte är bindande, sa Jen Easterly, chef för USAs myndighet för cybersäkerhet och infrastruktursäkerhet, att det är viktigt att så många länder skriver under ett dokument som prioriterar säkerhet när det gäller AI. Nyheten kommer en vecka efter att Tyskland, Frankrike och Italien kom överens om hur AI bör regleras.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 november

Internationell överenskommelse om säkerhetsåtgärder för artificiell intelligens

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har presenterat den första detaljerade internationella överenskommelsen om att hålla artificiell intelligens (AI) säker från skadliga aktörer. I ett 20-sidigt dokument som offentliggjordes på söndagen, kom de 18 länderna överens om att företag som designar och använder AI behöver utveckla och implementera den på ett sätt som skyddar kunder och allmänheten från missbruk. Överenskommelsen är icke-bindande och innehåller mestadels allmänna rekommendationer, som att övervaka AI-system för missbruk, skydda data från manipulering och granska programvaruleverantörer.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 november

AI i arbetslivet: En vild västern för arbetsgivare

Artificiell intelligens (AI) används av organisationer över hela världen för att öka produktiviteten och stimulera kreativiteten. I USA verkar det dock som att AI används med liten reglering och ingen tillsyn. Detta ställer arbetsgivare inför utmaningen att navigera och etablera någon form av ordning för att mildra juridiska risker medan lagstiftare och reglerare försöker komma ifatt. AI påverkar arbetsplatsen på oöverträffade sätt och många anställda använder AI allt oftare, vare sig arbetsgivarna vill erkänna det eller inte.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 27 november

En tredjedel av amerikanska arbetare sannolikt att söka nytt jobb, AI kan hjälpa

Enligt en undersökning utförd av ResumeTemplates uppger cirka 35% av de anställda amerikanska vuxna att de sannolikt kommer att söka efter ett annat jobb nästa år. Många är intresserade av att använda artificiell intelligens (AI) för att bättre sälja sig själva till potentiella nya arbetsgivare. ResumeTemplates mottog svar från över 800 anställda amerikaner i alla åldersgrupper och inkomstnivåer, varav 27% sa att de är mycket sannolikt att ansöka om ett jobb med hjälp av ett CV skapat av AI. Av de som redan har ansökt om jobb med AI-genererat ansökningsmaterial sa 73% att de fick jobbet de sökte, men det betyder inte nödvändigtvis att det berodde på förbättringar AI-verktyg kan ha gjort på deras CV.

Direktlänk Dela WTOP News fördjupade 27 november

Techmiljardärer varnar för risker med AI

Jaan Tallinn, medgrundare till Skype, Elon Musk, Bill Gates och andra techmiljardärer varnar för existentiella risker med AI. Anonyma källor har varnat styrelsen för Open AI om en ny upptäckt inom artificiell intelligens som kan utgöra ett ”hot mot mänskligheten”. Ex-styrelseledamoten Helen Toner har kritiserat Open AI:s säkerhetstänk. Altman, Hassabis och Amodei från ledande AI-företag samt Bill Gates har undertecknat en text om att mildra riskerna med AI. Elon Musk kallar AI för en ”existensiell risk” för mänskligheten och har en plan att kolonisera mars.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 27 november

AI-språkmodeller visar inte på generell intelligens

Kända AI-forskare som Peter Norvig och Blaise Agüera y Arcasanser hävdar att artificiell generell intelligens redan finns i form av stora språkmodeller (LLMs). De menar att dessa modeller kan hantera nya uppgifter de inte är tränade för. Men detta påstående bör tas med en nypa salt. Språkförmåga är inte samma sak som intelligens och AI:s nuvarande språkkunskaper är mer en specialiserad färdighet än en demonstration av allmän intelligens. Dessutom bygger AI-system på statistiska samband i stora datamängder, vilket innebär att deras svar bestäms av mönster i data de har tränats på.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 27 november

USA försöker avslöja AI-jättens kopplingar till Kina

Amerikanska spionorgan har varnat för det emiratiska företaget G42 och dess arbete med stora kinesiska företag som amerikanska tjänstemän anser vara säkerhetshot. G42, ett artificiell intelligens-företag som kontrolleras av Sheikh Tahnoon bin Zayed, misstänks av amerikanska tjänstemän för att dölja omfattningen av sitt arbete med Kina. Företaget har offentligt tillkännagett sin enorma tillväxt genom en stadig takt av pressmeddelanden, inklusive avtal med europeiska läkemedelsjättar som AstraZeneca och ett 100 miljoner dollar-avtal med ett Silicon Valley-företag för att bygga vad företagen skryter kommer att vara ´världens största superdator´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 27 november

Internationellt avtal undertecknat för att stärka cybersäkerheten för AI

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har undertecknat ett avtal för att stärka cybersäkerheten för artificiell intelligens (AI). Avtalet, undertecknat på söndag, beskrivs som det första detaljerade internationella avtalet om hur man ska hålla AI säkert från skadliga aktörer. Avtalet uppmanar företag att skapa AI-system som är ”säkra från början”. USA:s Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) och Storbritanniens National Cyber Security Centre (NCSC) har publicerat ”nya riktlinjer för säker AI-systemutveckling”.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 27 november

USA:s långväntade reglering av artificiell intelligens: Har de missat sin chans?

USA:s Vita hus har tillkännagivit en verkställande order för säker, trygg och pålitlig artificiell intelligens (AI). Order kräver att företag informerar den federala regeringen om alla modeller som utgör en allvarlig risk för nationell säkerhet och stöder användningen av AI för cybersäkerhet. Den syftar också till att skydda amerikaner från AI-möjliggjord bedrägeri genom användning av AI-upptäckningsverktyg. Trots detta ser branschexperter EU:s AI-lag som två år före och USA:s reglering av AI som bara början.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 27 november

OpenAI:s ChatGPT förändrar arbetsprocesser och mänskliga interaktioner

För ett år sedan släppte OpenAI ChatGPT, en gratis generativ AI-chattbot. Sedan dess har miljontals människor börjat använda ChatGPT för uppgifter som att skriva skoluppsatser, utkast till e-post och personliga hälsningar, och hämta information. Över tid har allt fler människor och offentliga kontor börjat använda ChatGPT för att förbättra produktivitet och effektivitet. Rapporter visar att 21 federala avdelningar i USA har använt ChatGPT eller liknande system för att tjäna amerikanerna. ChatGPT och liknande system kan förändra arbetsprocesser och mänskliga interaktioner över många domäner, vilket skapar etiska, juridiska, sociala och praktiska utmaningar.

Direktlänk Dela Chicago Tribune fördjupade 27 november

Risk för diskriminering i AI-rekryteringsteknik

Robert Sheen, grundare och VD för teknikföretaget Trusaic, diskuterar risken för diskriminering i AI-teknik som används vid rekrytering. Nyligen vägledning från den amerikanska Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) och ett banbrytande rättsfall visar var arbetsgivare kan bryta mot antidiskrimineringsregler på grund av sin AI-rekryteringsteknik. Omkring 80% av arbetsgivarna använder nu någon form av AI i rekrytering och anställning. Trots fördelarna med AI-teknik, som tid, ansträngning och pengar sparade i rekryteringsprocessen, finns det risker. En av dessa är antagandet att AI-teknik är fri från fördomar. AI-teknik är bara så bra som de data den tränas på, och dessa data kan lätt reflektera perspektiv, föreställningar och till och med kulturer av teknikens skapare och utvecklare, oavsett om det är avsiktligt eller oavsiktligt. Dessutom kan arbetsgivare hållas ansvariga om de AI-lösningar de köper och använder skapar diskriminerande effekter inom deras anställningsprocess, även om leverantörer försäkrade dem om att dessa verktyg var i full överensstämmelse med Title VII.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

USA:s marknad för geospatial bildanalys förväntas nå $8,38 miljarder år 2033

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den amerikanska marknaden för geospatial bildanalys nå $8,38 miljarder år 2033, med en årlig tillväxttakt på 3,19% mellan 2023 och 2033. Tillväxten drivs av ökande adoption av framväxande teknologier, ökad efterfrågan på små satelliter och den generella tillväxten av den amerikanska marknaden för geospatial bildanalys. Rapporten framhåller att marknaden har upplevt en anmärkningsvärd tillväxt på senare år på grund av ökad användning av geospatiala teknologier inom olika industrier som transport, jordbruk, sjöfart och försvar. Marknaden domineras av intensiv konkurrens, med flera nyckelaktörer som BENTLEY SYSTEMS, INCORPORATED, BlackSky Technology Inc., Esri, Maxar Technologies Inc., och andra.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 27 november

Artificiell intelligens inom sjukvården: en välsignelse eller ett hot?

Dr. Thomas K. Lew diskuterar användningen av artificiell intelligens (AI) inom sjukvården. AI, såsom ChatGPT-4, kan generera empatiska svar och har visat sig kunna klara av flervalsprov för amerikanska medicinska licenser. Studier visar att AI-program kan jämföras med mänskliga läkares kunskap. Trots dessa framsteg betonar Lew vikten av att läkare och hälsoexperter fortfarande leder användningen av AI för att säkerställa att tekniken inte missförstås, missbrukas eller förvärrar hälsoklyftor. Han uppmanar också till val av tjänstemän som förlitar sig på vetenskaplig rådgivning.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 27 november

Putin: Västmakternas monopol på AI är oacceptabelt

Rysslands president Vladimir Putin har meddelat att landet kommer att utveckla en ambitiös plan för utveckling av artificiell intelligens (AI), och kritiserar idén om att Västmakterna skulle ha monopol på AI som ´oacceptabel´. Planen inkluderar att ge ryska forskare ökad tillgång till superdatorer och ändra ett antal lagar. Rysslands AI-utveckling har stagnerat jämfört med USA och Kina, delvis på grund av att många AI-specialister har lämnat landet efter invasionen av Ukraina.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 27 november

AI-analys ifrågasätter äktheten av USA:s månlandning

AI-analysen av bilder från USA:s astronauters månlandning har ifrågasatts, men varken USA eller NASA har än så länge kommenterat detta. Analysen presenterades för Rysslands president Vladimir Putin under ´Artificial Intelligence World Tour´ i Moskva. Analysen, utförd med neurala nätverk, tyder på att bilderna är falska. Samtidigt fann AI-analysen inga fel med bilderna som tagits av den kinesiska månrovern. Nikolai Gerasimhen från Sberbanks dataforskningsavdelning förklarade resultaten för Putin. Videon av analysresultatet och Putins konversation har blivit viral.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 27 november

WhatsApp utvecklar artificiell intelligens i slutstadiet

WhatsApp:s artificiella intelligens (AI) är i de slutliga utvecklingsstadierna, där endast direktåtkomst hittills nått betaversionen. Miljontals användare väntar på den officiella utrullningen av Meta AI, den konversationella chatboten med AI-teknik. Denna AI kommer inte bara att inkluderas i WhatsApp, utan kommer också till Instagram och Messenger de kommande veckorna. Funktionerna för denna AI inkluderar att prata med AI som om det vore en vän, få information om specifika ämnen på sekunder, skapa bilder, designa klistermärken och få rekommendationer.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 27 november

18 länder presenterar överenskommelse för att hålla AI säker

USA, Storbritannien och ytterligare sexton länder presenterade på söndagen det som en högt uppsatt amerikansk tjänsteman beskriver som den första detaljerade internationella överenskommelsen om hur man ska hålla artificiell intelligens (AI) säker från skadliga aktörer. Enligt överenskommelsen bör företag utveckla AI-system som är ´säkra från design´. Avtalet innehåller mestadels allmänna rekommendationer, som att övervaka AI-system för missbruk, skydda data från manipulering och granska mjukvaruleverantörer. Bland de 18 länder som undertecknat de nya riktlinjerna finns Tyskland, Italien, Tjeckien, Estland, Polen, Australien, Chile, Israel, Nigeria och Singapore.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 november

ESG-fondförvaltare oroade över risker med artificiell intelligens

ESG-fondförvaltare som har satsat på stora teknikföretag på grund av deras låga koldioxidutsläpp och höga avkastning börjar bli allt mer oroliga för sektorns experiment med artificiell intelligens (AI). Exponering för AI representerar nu en ´kortsiktig risk för investerare´, säger Marcel Stotzel, portföljförvaltare på Fidelity International i London. Han är orolig för att det kan inträffa en ´AI-backlash´, där något oväntat utlöser en betydande marknadsnedgång. Fidelity är nu bland de fondförvaltare som diskuterar säkerhetsfunktioner med företag som utvecklar sådana teknologier, till exempel en ´kill switch´ som kan aktiveras om AI-system en dag går rogue.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 november

AIoT-marknadens tillväxtöversikt och CAGR-status 2023-2031

Marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) har upplevt tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på AIoT-marknadens storlek, segmentstorlek (huvudsakligen täcker produkttyp, applikation och geografi), konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten detaljerad kostnadsanalys och leveranskedja. Viktiga globala tillverkare av AIoT-marknaden inkluderar Hewlett Packard Enterprise, Amazon Inc., Sharp Global, Huawei Technologies Co. Ltd., Cisco Systems, Axiomtek, Pinnacle Solutions, Inc., NXP, Analog Devices Inc., och IBM Corporation.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 november

Brainomix lanserar AI-drivna strokevårdsmoduler

AI-programvaruföretaget Brainomix har lanserat sin fullständiga svit av moduler för sin Brainomix 360-plattform för strokevård. Brainomix 360 är en omfattande plattform designad för att stödja kliniker och deras bildbaserade behandlingsbeslut vid alla punkter över strokevägen. Plattformen drivs av AI-algoritmer som ger realtids tolkning av hjärnscanningar för att hjälpa till med behandling och överföringsbeslut för strokepatienter. Nyligen godkännanden från U.S. Food and Drug Administration inkluderar Brainomix 360 e-CTP och Brainomix 360 e-MRI, båda mjukvarumoduler som kan stödja trombolys- och trombektomibeslut. Företaget har etablerat kommersiella verksamheter i USA och kommer att fortsätta att expandera när det lanserar sina produkter över sjukhusnätverk.

Direktlänk Dela AuntMinnie fördjupade 26 november

AI: s snabba utveckling kräver strikt reglering

Artificiell intelligens (AI) har potential att utföra mänskliga uppgifter snabbare och effektivare än människor själva, och denna utveckling accelererar. AI har nyligen använts aggressivt för att skapa deepfake-videor och bilder som påverkade presidentvalet i Argentina. OpenAI´s GPT4.0 chatbot visade ´gnistor av AGI´ (Artificiell Allmän Intelligens) i ett akademiskt papper, och kunde prestera bättre på Uniform Bar Exam än 90% av de mänskliga testtagarna. Världsledare möttes i England för att diskutera hur man kan hålla AI säkert, och producerade Bletchley-deklarationen. President Joe Biden utfärdade också en verkställande order för att hålla AI säkert i USA. Senator Chuck Schumer arbetar på en bredare lagstiftning, men det är osäkert om en sådan lag kommer att klara sig genom kongressen. I Hawaii leder senatorerna Mike Gabbard och Chris Lee vägen med ett nytt utkast till lagförslag som kräver att AI-företag demonstrerar säkerheten för sina produkter innan de får användas i Hawaii.

Direktlänk Dela Honolulu Civil Beat fördjupade 26 november

Dr. Igor Halperin om fysik, AI och deras oväntade samspel med finansvärlden

Dr. Igor Halperin, en teoretisk fysiker, diskuterar hur hans bakgrund inom fysik har påverkat hans tillvägagångssätt inom kvantitativ finans och modellering på finansmarknaderna. Han diskuterar hur han övergick till finans efter att ha arbetat med partikelfysik och hur han tillämpade metoder från fysiken på finansproblem. Han diskuterar också de stora problemen med befintliga finansiella modeller och hur han identifierade dessa problem genom att arbeta med sina egna modeller. Slutligen diskuterar han användningen av AI och maskininlärning inom finans, särskilt förstärkningsinlärning och invers förstärkningsinlärning, och hur dessa tekniker kan förbättra finansmodeller och hantera ´svarta svan´-händelser som COVID-19.

Direktlänk Dela Rebellion Research fördjupade 26 november

Sammanfattning av olika nyheter: Kultur, politik, brott och mer

Denna artikel innehåller en rad olika nyheter. Reba McEntire diskuterar sin start inom musik, familj och Solo cups. Andra klassare skapar ´floats´ för en provisorisk Macy´s Thanksgiving Day Parade. En före detta barnsjukhuspatient går med i Iowa Hawkeyes fotbollslag. Lyn McLain, ´fader till amerikansk ungdomsorkester´, dör vid 95. Derek Chauvin förväntas överleva efter fängelseknivhuggning. Påven Francis ställer in framträdande på grund av rapporterad sjukdom. Söndagen efter Thanksgiving kan bli den största resdagen någonsin. Stormigt väder kan försena Thanksgiving helgresor. Biden pressar för att amerikanska gisslan ska släppas av Hamas. Amerikanska tjänstemän har ´anledning att tro´ att en amerikansk gisslan kan frigöras idag. Melissa McCarthy om att spela Ursula i ´Den lilla sjöjungfrun´ omgörning. Baltimore symfoniorkester utser första svarta musikdirektör. Peter Tarnoff, amerikansk diplomat bakom ´Argo´-flykten, dör vid 86. Lewiston fotbollslag vinner statstitel veckor efter masskjutning. Taylor Swift skjuter upp konsert på grund av extrema temperaturer.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 26 november

Topp tre AI-aktier att titta på 2023: Adobe, Palantir Technologies och Microsoft

Inget ämne har dominerat den finansiella landskapet 2023 så mycket som artificiell intelligens (AI). Låt oss titta på tre topp AI-aktier just nu. Adobe (ADBE -0.05%), en långvarig ledare inom designprogramvara, använder AI för att förbättra och förbättra den kreativa processen. Analytiker förväntar sig att Adobe kommer att öka intäkterna till $21.8 miljarder 2024, upp 12% jämfört med föregående år. Palantir Technologies (PLTR -2.49%) är extremt kapabel att sikt igenom enorma datamängder för att identifiera mönster som kan vara användbara för underrättelse-, försvars- och kontraterrorismanalytiker. Analytiker förväntar sig att företaget kommer att öka försäljningen med 20% 2024 till $2.7 miljarder. Microsoft (MSFT -0.11%) kan vara katalysatorn som leder Microsoft tillbaka till toppositionen i listan över de mest värdefulla amerikanska företagen. Microsofts VD Satya Nadella verkar ha dragit av en stor kupp, inte bara lösa en potentiell strategisk kris, men också vända den helt till sin fördel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 november

Undersökning visar populariteten hos The Sims bland amerikanska spelare

Datorspelsfranchisen ´The Sims´ lanserades första gången för 23 år sedan och har blivit en av de mest sålda videospels-serierna genom tiderna. En ny undersökning från datorkortspelsföretaget Solitaired visar att 84% av amerikanerna säger att de spelar eller har spelat någon version av The Sims. Av dessa svarar 26% att de för närvarande spelar spelet och 28% planerar att köpa The Sims 5, som är under tidig utveckling. Undersökningen visade också att 17% av spelarna tycker bäst om att utforska sina Sims grannskap; 32% föredrar att styra sina Sims sociala interaktioner; och 51% sa att bygga och inreda hem är deras favoritdel av att spela spelen.

Direktlänk Dela WOWK 13 News fördjupade 26 november

Putin: Ryssland ska satsa på egen AI-teknik

President Vladimir Putin uttrycker oro över att dagens AI-robotar är negativt inställda till Ryssland. Han menar att de populära AI-systemen, som ChatGPT, är tränade på västerländsk data och uttrycker sig negativt om rysk kultur. Därför kommer Ryssland nu att satsa stort på egen AI-teknik. Putin understryker att dominans av utländsk teknik i Ryssland är oacceptabelt och farligt. Han uttryckte dessa åsikter under en AI-konferens i Moskva.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 26 november

Bank of America varnar för risker med AI i banksektorn

Bank of America (BoA) menar att integrationen av artificiell intelligens (AI) i befintliga bankprocesser förväntas medföra en rad positiva effekter för finanssektorn. BoA betonar dock att bankerna måste vara försiktiga. Banken varnar för risker för integritet och cybersäkerhet i samband med integration med AI-verktyg och uppmanar till försiktighet vid införandet av AI. Trots de initiala stegen i adoption menar BoA-analytiker att utsikterna till betydande intäktsökning från AI är ”mindre påtagliga”.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 26 november

AI-assisterade digitala stetoskop överträffar traditionella metoder i hjärtsjukdomsdetektion

Vid American Heart Associations vetenskapliga sessioner 2023 presenterades banbrytande framsteg inom artificiell intelligens (AI) för hjärtvård. En pionjärstudie introducerade AI-assisterade digitala stetoskop för detektion av klaffsjukdomar i hjärtat. Studien, som utfördes på tre primärvårdskliniker i USA, jämförde traditionella stetoskop med deras AI-utrustade motsvarigheter. Resultaten visade att det AI-assisterade digitala stetoskopet överträffade traditionella metoder avsevärt. Det upptäckte imponerande 94,1% av fallen med klaffsjukdomar i hjärtat, medan den konventionella metoden endast klarade 41,2%.

Direktlänk Dela The Published Reporter fördjupade 26 november

Styrelsen för OpenAI misslyckades med att sparka VD:n

Styrelsen för det amerikanska AI-företaget OpenAI försökte sparka sin VD, Sam Altman, men misslyckades. OpenAI är ett ledande företag inom utveckling av artificiell intelligens och ligger bakom den populära chatbotten ChatGPT. Företaget grundades 2015 med syftet att förhindra att den utvecklade superintelligensen skulle hamna i händerna på ett vinstdrivande företag. Efter flera konflikter försökte styrelsen sparka Altman, men Microsoft erbjöd sig att köpa över honom och alla andra anställda från OpenAI, vilket ledde till att OpenAI backade.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 26 november

OpenAI utvecklar ny AI-plattform som kan skapa spänningar i tekniksektorn

Amerikanska AI-forskningsföretaget OpenAI skapade oro i tekniksektorn genom att lansera ChatGPT förra året, en chatbot som svarar på frågor precis som människor. Nu förbereder de sig för att gå ännu längre med utvecklingen av en ny AI-plattform, Project Q*. Project Q* förväntas kunna lösa enkla matematiska problem och även problem relaterade till data som inte användes för att skapa den. Detta leder till artificiell allmän intelligens (AGI) som möjliggör att AI utför intellektuella uppgifter som utförs av den mänskliga hjärnan. Det finns dock oro över att Project Q* kan lösa problem innan de ens uppstår och att dess beslut kan gå utöver mänsklig kontroll.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 26 november

USA:s regering spenderade 12,3 miljarder dollar på molntjänster förra året, en siffra som beräknas öka till 16 miljarder dollar i år. Kontoret för Management och Budget (OMB) har nyligen släppt ett utkast till ett memorandum för att modernisera det federala risk- och auktorisationshanteringsprogrammet (FedRAMP). Detta program används av den federala regeringen för att certifiera kommersiella molnleverantörer som säkra och redo för statliga arbetsbelastningar, inklusive klassificerad information. Målet är att skapa en ny era av säkerhet, artificiell intelligens och automatisering inom de strikta ramarna för så kallade GovClouds.

The Hill fördjupade 25 november

AI i skolor kan förvärra ojämlikheter och orsaka skada

Skolor i USA inför snabbt artificiell intelligens (AI) för att förbättra rättvisa, tillgänglighet och effektivitet. Los Angeles Unified School District (LAUSD) har nyligen beslutat att implementera en AI-chatbot, ´Ed´, för att ersätta rådgivare för studenter med individuella utbildningsplaner (IEP), som ofta är disproportionerligt svarta. Trots löften om att förbättra utbildningsjämlikheten för marginaliserade elever, kan dessa teknologier orsaka mer skada än nytta på grund av inbyggd anti-svart bias. Till exempel har plattformen Proctorio, som använder AI för att upptäcka ovanligt beteende hos testtagare, problem med att känna igen svarta ansikten, vilket resulterar i låsta prov, underkända betyg och disciplinära åtgärder. Skolor behöver en omfattande strategi för att hantera skadorna av algoritmisk rasism i utbildningsteknik.

Direktlänk Dela The Progressive fördjupade 25 november

Pentagon planerar att använda AI-drivna autonoma fordon för att konkurrera med Kina

USA:s militär använder artificiell intelligens (AI) för att styra små spaningsdroner och förutse när flygplan behöver underhåll. Pentagon planerar nu att införa tusentals relativt billiga, AI-drivna autonoma fordon till 2026 för att hålla jämna steg med Kina. Initiativet, kallat Replicator, förväntas påskynda beslut om vilken AI-teknik som är mogen och tillförlitlig nog att användas, inklusive i vapensystem. Enligt experter kommer framsteg inom datahantering och maskin-till-maskin-kommunikation oundvikligen att flytta människor till övervakande roller. Detta blir särskilt sant om dödliga vapen skickas ut i massor i dronsvärm.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 25 november

USA:s militär avser att använda AI i tusentals autonoma fordon för att hålla jämna steg med Kina

USA:s militär planerar att införa tusentals relativt billiga, förbrukningsbara AI-aktiverade autonoma fordon fram till 2026 för att matcha Kinas framsteg. Detta initiativ, kallat Replicator, syftar till att påskynda övergången till att använda mindre, smartare, billigare och fler plattformar. Trots att finansieringen är osäker och detaljerna vaga, förväntas Replicator snabba på besluten om vilken AI-teknik som är tillräckligt mogen och tillförlitlig för att implementeras, inklusive på vapensystem. Det finns få tvivel bland forskare, branschexperter och Pentagon-tjänstemän om att USA inom de närmaste åren kommer att ha helt autonoma dödliga vapen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 25 november

YouTube lanserar AI-musikverktyg ´Dream Track´

Enligt en rapport från CNBC har YouTube lanserat ett AI-musikgenereringsverktyg som låter användare härma toner och infall från moderna popvokalister. Verktyget, kallat Dream Track, har utvecklats i samarbete med nästan ett dussin populära musiker, inklusive T-Pain, Sia och Demi Lovato. Dream Track skapar autogenererade låtar från grundläggande textprompter. Trots att artificiell intelligens ofta kritiseras i kreativa kretsar, har spridningen av AI-tjänster ökat på senare år. Dream Track kommer att rullas ut i begränsad kapacitet, med bara 100 amerikanska skapare som får beta-åtkomst och kommer att vara begränsad till 30 sekunder långa låtar inom YouTube Shorts.

Direktlänk Dela Giant Freakin Robot fördjupade 25 november

AI- och ML-metoder för att förbättra säkerheten i kärnkraftverk

Lanseringen av den första övergripande AI- och ML-benchmarken för att förutse den kritiska värmeflödesgränsen (CHF) är ett stort steg framåt inom kärnkraftsindustrin. CHF motsvarar punkten där väggvärmeöverföringen börjar sjunka dramatiskt, vilket kan leda till oxidation av väggarna och eventuellt misslyckande av bränslestavarna i en kärnreaktor. Trots dess betydelse för reaktorsäkerhet är CHF notoriskt svårt att förutse exakt. AI och ML har nyligen gjort betydande framsteg, vilket har väckt stort intresse bland kärningenjörer. Trots framstegen begränsas användningen av AI och ML i kärnteknisk analys av bristen på specialiserade benchmarkövningar.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 25 november

Efter Hamas attack mot Israel förra månaden har det amerikanska drönarföretaget Skydio börjat få förfrågningar från den israeliska militären. Inom tre veckor efter attacken har Skydio skickat mer än 100 drönare till Israels försvarsmakt, och fler är på väg, enligt Mark Valentine, Skydios chef för statliga kontrakt. Israel använder även självstyrande drönare från Shield AI för strider på nära håll inomhus och har rapporterat begärt 200 kamikazedrönare Switchblade 600 från ett annat amerikanskt företag. AI-etiker har uttryckt oro över den israeliska militärens användning av AI-drivna teknologier för att rikta in sig på palestinier.

Politico fördjupade 25 november

Ny lag föreslår ökad transparens och ansvar för AI-applikationer

USA:s senator Shelley Moore Capito har tillsammans med en tvärpolitisk koalition av lagstiftare introducerat en lag som syftar till att öka transparensen och ansvarsskyldigheten för högrisk AI-applikationer. Lagen, kallad Artificial Intelligence (AI) Research, Innovation, and Accountability Act of 2023, har flera mål, inklusive att ge en tydligare distinktion mellan innehåll skapat av människor och AI samt att kräva att medborgare blir ordentligt meddelade när de interagerar med AI istället för en riktig människa. Lagförslaget skulle också ge nya definitioner för ´generativa´, ´hög-impact´ och ´kritisk-impact´ AI-system.

Direktlänk Dela Bluefield Daily Telegraph fördjupade 25 november

Frilansare anpassar sig snabbt till AI, enligt undersökning av Freelancer.com

Frilansare anpassar sig snabbt till den dynamiska gig-ekonomin, inte bara överlever. Enligt en nyligen genomförd undersökning av Freelancer.com integrerar 73% av de 8 100 frilansare som undersöktes globalt generativ AI i sina arbetsflöden. Omkring 31% utforskar AI tillfälligt när det behövs, medan 21% förlitar sig konsekvent på AI. Endast en liten grupp, cirka 14%, har ännu inte börjat använda AI. Verktygen som används mest är ChatGPT, följt av Googles Bard och Microsofts Bing Chat, Github Copilot och visuella AI-verktyg som Midjourney, Stable Diffusion och Dall-E. Matt Barrie, VD för Freelancer.com, är inte förvånad. Han ser frilansare som trendsättare som använder AI för att omforma sina roller och arbetsflöden. Undersökningen visar att över en tredjedel av frilansarna använder AI för att hantera 1-25% av sina uppgifter. Mindre än hälften (48%) uttrycker starka bekymmer om att AI kommer att ersätta dem. Cirka 28% ser nya möjligheter, 20% förväntar sig ökad produktivitet och 19% förutser förbättrad noggrannhet i sitt arbete. Undersökningen av Freelancer.com avslöjar intressanta regionala variationer i antagandet och uppfattningen av AI-verktyg bland frilansare. I USA integrerar 75% av frilansarna AI i sitt arbete, jämfört med 71% i Europa. I Asien-Stilla havsområdet förlitar sig 82% av frilansarna på ChatGPT, jämfört med 77% i Latinamerika. I USA uttrycker 58% av frilansarna betydande oro för att AI ska ta över deras jobb, medan i Europa är mindre än en tredjedel (29%) starkt bekymrade.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 25 november

Kan ADA överträffa XRP 2024? Marknadstrender och investerarsentiment avgörande

Både ADA och XRP har visat stark prestanda under 2023, med ADA som nyligen varit särskilt bullish. ADA:s potentiella tillväxt beror på Cardanos utvecklingsmilstolpar, medan XRP:s framsteg är nära kopplade till utfallet av Ripples rättegång mot SEC. Marknadstrender och investerarsentiment är avgörande för båda. Trots XRP:s större marknadskapitalisering och Ripples juridiska segrar, kan den volatila karaktären hos kryptomarknaden innebära att ADA fortfarande potentiellt kan överträffa XRP i framtiden.

Direktlänk Dela CryptoPotato fördjupade 25 november

Putin varnar för västerländskt AI-monopol, lovar ny rysk strategi

Rysslands president Vladimir Putin varnade att väst inte bör tillåtas utveckla monopol inom artificiell intelligens (AI) och meddelade att en mycket mer ambitiös rysk strategi för utvecklingen av AI kommer att godkännas inom kort. Trots att Kina och USA leder utvecklingen av AI har Ryssland ambitioner att bli en AI-makt, men dessa ansträngningar har hindrats av kriget i Ukraina och västerländska sanktioner. Putin uppmanade Ryssland att förbättra sitt spel på AI och sa att en ny AI-strategi skulle innebära betydande förändringar, inklusive ´utvidgning av grundläggande och tillämpad forskning inom området för generativ AI och stora språkmodeller´.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 november

Nvidia försenar lanseringen av nytt AI-chip på grund av amerikanska exportrestriktioner

Nvidia rapporteras försena lanseringen av ett nytt artificiell intelligens (AI) chip, H20, för att följa USA:s exportrestriktioner till Kina. Lanseringen av processorn har skjutits upp till första kvartalet 2024. Nvidia-aktien föll med cirka 1,2% till 481,40 i morgonhandeln på fredag. Nvidias finansdirektör, Colette Kress, varnade för att de amerikanska restriktionerna kommer att ha en ´betydande´ inverkan på försäljningen i Kina.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 24 november

Bli en global medborgare: Prenumerera för att få en global perspektiv på USA

Artikeln innehåller ingen specifik nyhet, det är snarare en generell uppmaning att bli en ´global medborgare´ med en global perspektiv på USA. Artikeln uppmanar läsare att prenumerera för att låsa upp innehållet, vilket täcker ämnen som politik, affärer, innovation, trender och mer. Det nämns att över 1 miljon läsare prenumererar på källan. Artikeln nämner också att det finns olika prenumerationsplaner som passar olika behov, både för individer och företag eller utbildningsinstitutioner.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 24 november

Putin varnar för västligt monopol på AI och lovar en mer ambitiös rysk strategi

President Vladimir Putin varnade på fredagen för att väst inte bör tillåtas utveckla ett monopol på artificiell intelligens (AI) och sa att en mycket mer ambitiös rysk strategi för utveckling av AI snart skulle godkännas. Han talade på en AI-konferens i Moskva bredvid Sberbanks VD German Gref. Putin påpekade att det är omöjligt att förbjuda AI, trots de ibland oroande etiska och sociala konsekvenserna av nya tekniker. Han sa att Ryssland behöver öka sitt spel på AI både i ambitioner och utförande. Han berömde Sberbank och Yandex för att ha utvecklat sina egna generativa AI- och språkmodeller.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 24 november

WHO publicerar nytt dokument om AI inom sjukvården

Världshälsoorganisationen (WHO) har nyligen publicerat ett nytt dokument som beskriver viktiga regulatoriska överväganden för tillämpning av artificiell intelligens (AI) inom sjukvården. Publikationen betonar behovet av att säkerställa säkerhet och effektivitet av AI-system, påskynda deras tillgänglighet för dem som behöver dem och uppmuntra samarbete mellan olika intressenter, inklusive utvecklare, regulatorer, tillverkare, sjukvårdsprofessionella och patienter. AI har potential att revolutionera sjukvårdssektorn, särskilt i regioner med brist på medicinska specialister. Dokumentet framhäver sex nyckelområden för reglering av AI inom hälsosektorn.

Direktlänk Dela Open Access Government fördjupade 24 november

iSenseHUB lanserar SEO-optimerad AI Article Wizard, förenklar innehållsskapande

iSenseHUB, den banbrytande allt-i-ett AI-produktivitetsplattformen, revolutionerar innehållsskapande med lanseringen av sin robusta AI Article Wizard. Detta banbrytande verktyg förvandlar sättet artiklar skrivs, vilket gör det lättare och effektivare för författare och företag. För att fira denna milstolpe erbjuder iSenseHUB nu en extraordinär 50% rabatt på alla planer, vilket gör AI Article Wizard mer tillgänglig än någonsin tidigare. AI Article Wizard från iSenseHUB är en spelväxlande strategi för innehållsskapande. Med hjälp av avancerad artificiell intelligens-teknologi kan detta verktyg generera högkvalitativa artiklar utan ansträngning. Det tar hänsyn till olika faktorer som nyckelord, ton och målgrupp för att producera välskrivna och engagerande artiklar. Detta sparar inte bara tid och ansträngning för författare, men garanterar också att företag har en stadig ström av kvalitetsinnehåll för sin marknadsföring och varumärkesinsatser. Lanseringen av AI Article Wizard kommer vid en tidpunkt då efterfrågan på kvalitetsinnehåll är på en historisk höjd. Med uppgången av digital marknadsföring och behovet för företag att ha en stark online närvaro, har pressen att producera engagerande och relevant innehåll aldrig varit större. iSenseHUB känner igen detta behov och har utvecklat ett verktyg som inte bara möter denna efterfrågan utan också överträffar förväntningarna med sina avancerade AI-förmågor. För att göra detta banbrytande verktyg mer tillgängligt för alla erbjuder iSenseHUB en 50% rabatt på alla planer. Detta innebär att företag och individer nu kan dra nytta av AI Article Wizard till ett mer överkomligt pris. Med denna rabatt hoppas iSenseHUB att ge fler författare och företag möjlighet att höja sitt innehållsskapande spel och uppnå sina mål. AI Article Wizard från iSenseHUB strävar efter att förvandla innehållsskapande och med 50% rabatt på alla planer har det aldrig varit en bättre tid att prova det. Besök iSenseHUBs webbplats på https://isensehub.ai för att lära dig mer och dra nytta av detta begränsade erbjudande. För bästa upplevelse rekommenderas att använda vilken som helst webbläsare på en bärbar eller stationär dator.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 24 november

Microsofts AI-assistent Copilot kommer snart till Windows 10

Microsofts AI-assistent Copilot, tidigare exklusiv för Windows 11, kommer snart att finnas tillgänglig för Windows 10. Copilot började testas på Windows 10 förra veckan och kommer att rullas ut till enheter som kör Hem- och ohanterade Pro-versioner av Windows 10, version 22H2, inom en snar framtid. Utrullningen kommer att ske i faser med hjälp av Controlled Feature Rollout (CFR) teknologi under flera månader. Till att börja med kommer Copilot endast att finnas tillgänglig i USA och Nordamerika samt delar av Asien och Sydamerika.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 24 november

Domare avfärdar Sarah Silvermans anklagelser om upphovsrättsintrång mot AI-företaget Meta

USA:s distriktsdomare Vince Chhabria avfärdade nyligen största delen av Sarah Silvermans fall mot Meta, ett ledande AI-företag, rörande anklagelser om upphovsrättsintrång. Silverman hävdade att Metas AI-verktyg, LLaMA, använde upphovsrättsskyddade böcker utan tillstånd, men domaren fastslog att verktyget inte skapade ett intrångsgörande derivatarbete. LLaMA står för Large Language Model Meta AI, är en toppmodern stor språkmodell utvecklad av Meta för att främja forskning inom AI-språkbearbetning. Denna dom väcker viktiga frågor om sambandet mellan AI och upphovsrätt.

Direktlänk Dela Ticker fördjupade 24 november

Tyskt rättsfall kan påverka användningen av upphovsrättsskyddat material i AI-träning

Ett tyskt rättsfall kan bli avgörande för hur upphovsrättsskyddat material får användas i AI-träning. Frågan har uppkommit efter att den tyska fotografen Robert Kneschke stämt organisationen Laion, som levererar data till AI-företaget Stability AI, för att ha använt hans bilder utan tillstånd. Laion hänvisar till undantag i den europeiska upphovsrättslagen gällande text- och datautvinning. Juristen Amanda Ghanbari Lundberg, från Svenska Tecknare, menar att fallet kan få stor påverkan i Sverige, då EU:s upphovsrättslagar skiljer sig från USA:s. Rättsfallet tas upp i domstol i april 2024.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 24 november

AI-ETF ser inflöde av investeringar efter starka kvartalsresultat från Nvidia

Ett börshandlat fond (ETF) som följer aktier inom artificiell intelligens har sett investerare hälla in pengar efter sex raka veckor av utflöden, mot bakgrund av starka kvartalsresultat från chipmakaren Nvidia och växande optimism att amerikanska räntor har toppat. Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF mottog 35,5 miljoner dollar i nettoinflöden under veckan som slutade på onsdag, dess starkaste sedan juni tidigare i år, enligt Lipper-data. Hittills i år har Global X-fonden ökat 27,7% sedan årsskiftet, stöttad av 233% rally i aktier i dess största innehav Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 november

AI och molnteknik fortsätter att växa inom redovisningssektorn inför 2024

Inför 2024 kommer artificiell intelligens (AI) och molnteknik att fortsätta att växa inom ekonomi- och redovisningssektorn. Trots att AI fortfarande har brister inom redovisningsområdet, kommer det att fortsätta att förändra och effektivisera arbetet. Personalutmaningar kommer att fortsätta att vara ett problem, med nästan 300 000 amerikanska revisorer och revisorer som har lämnat sina jobb de senaste åren. För att övervinna detta krävs det innovation och investeringar i teknik. Molnteknik kommer att fortsätta att förbättra effektiviteten och spara tid, samtidigt som den tillhandahåller avancerade säkerhetsfunktioner. CFO: s roll kommer också att förändras, från att enbart hantera ekonomi och leverera rapporter till att bli en strategisk tillväxtinfluencer.

Direktlänk Dela Accounting Today fördjupade 24 november

Risker med AI-genererad kod kräver noggrann testning

AI-genererad kod utan ordentlig testning kan leda till flera risker och konsekvenser för organisationer, inklusive buggar, fel, dålig prestanda och potentiellt juridiska och ekonomiska problem. IT-ledare bör prioritera mänsklig övervakning och kontinuerlig övervakning, samt kombinera dessa åtgärder med noggrann testning och kodgranskning. Scott Gerlach, medgrundare och CSO StackHawk, rekommenderar att göra testning till en integrerad del av programvaruutvecklingscykeln. Han betonar också vikten av att utbilda utvecklare och tillhandahålla verktyg som hjälper dem att förstå och lösa problem.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 24 november

Oxford forskare utvecklar verktyg för att upptäcka metanplumor från rymden

Forskare från Oxfords universitet har utvecklat ett verktyg som använder maskininlärning och hyperspektral data från Trillium Technologies NIO.space för att autonomt upptäcka metanplumor på jorden från omloppsbana. Detta kan göra det lättare att hitta metan ´superutsläppare´ och möjliggöra mer effektiv minskning av växthusgasutsläpp. Tidskriften Nature Scientific Reports har publicerat resultaten. Modellen tränades med hjälp av data insamlade av NASA:s hyperspektrala sensorer och kunde upptäcka stora metanplumor med en noggrannhet på över 81%, vilket är 21,5% bättre än den tidigare bästa metoden.

Direktlänk Dela AZoCleantech fördjupade 24 november

Domare avvisar mestadels Sarah Silvermans fall mot Meta för upphovsrättsintrång

En domare har avvisat större delen av Sarah Silvermans fall mot Meta, där hon anklagade företaget för upphovsrättsintrång med dess AI-verktyg. Silvermans stämning gällde obehörig användning av författares upphovsrättsskyddade böcker för att träna Metas generativa AI-modell. Domaren Vince Chhabria från USA:s distriktsdomstol i norra Kalifornien avvisade fallet, vilket är det andra domstolsbeslutet som stöder AI-företag i frågan om immateriella rättigheter. Chhabria sade i sitt beslut att det var nonsens att betrakta AI-modellen LLaMA som en omarbetning eller anpassning av någon av de klagandes böcker.

Direktlänk Dela ClutchPoints fördjupade 24 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI, styrelsen nästan helt ersatt

Sam Altman återvände chockerande som VD för OpenAI på tisdag, och styrelsen som avskedade honom har nästan helt ersatts efter ett uppror av anställda. Den enda överlevande i styrelserummet är Adam D´Angelo, VD för fråge-och-svar-sajten Quora. OpenAIs tidigare styrelse bestod av entreprenören Tasha McCauley, Helen Toner, strategidirektör vid Georgetown´s Center for Security and Emerging Technology, OpenAIs chefsforskare Ilya Sutskever, samt D´Angelo. Styrelsen sparkade Altman förra veckan med liten förklaring och försökte gå vidare genom att utse två tillfälliga VD:ar. Men tryck från Microsoft och Altman´s starka lojalitet bland de över 700 anställda på OpenAI, vilket ledde till att nästan alla hotade att lämna företaget, ledde till att Altman återinsattes på onsdag. OpenAIs nya styrelse kommer att ha mer erfarenhet på högsta nivå och starka band till både den amerikanska regeringen och Wall Street. D´Angelo kommer att åtföljas av den tidigare Salesforce med-VD Bret Taylor och den tidigare finansministern och presidenten för Harvard University, Larry Summers.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 24 november

Robo Global AI ETF erbjuder diversifierad exponering för AI och robotteknik

Robo Global Artificial Intelligence ETF (THNQ) erbjuder ett intressant sätt för investerare att få tillgång till artificiell intelligens och robotteknik. Fonden strävar efter en balans mellan tillväxt och värde, och fokuserar på företag med starka affärsmodeller och positiva kassaflöden. Fonden är inte begränsad till teknikföretag; den inkluderar också företag från konsumentcykliska, kommunikation och hälsovårdsektorer. THNQ:s innehav är geografiskt diversifierade, med betydande exponering för icke-amerikanska marknader, särskilt i Europa och Östasien. Ingen innehav utgör för närvarande mer än 2,71% av fonden.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 24 november

AI-teknik används i politiska kampanjer inför valet 2024

AI-industrin har blomstrat de senaste åren och börjar nu ta sig in i politiska diskussioner inför valet 2024. Policymakare börjar ställa frågor om hur man balanserar fördelarna och riskerna med tekniken. Donald Trump har under sin tid som president etablerat American AI Initiative och använt AI-teknik i sin kampanj. Ron DeSantis har använt AI i en kampanjannons och varnat för politiska agendor bakom AI. Nikki Haley ser AI som ett nationellt säkerhetshot om det hamnar i fel händer. Vivek Ramaswamy anser att företag behöver vara ansvarsfulla i hur de utvecklar AI, medan Chris Christie ser AI som en möjlighet att utöka produktiviteten. Doug Burgum vill använda AI för att göra den federala regeringen mer effektiv och Asa Hutchinson har lanserat en chatbot som svarar på väljarnas frågor om hans kampanj.

Direktlänk Dela Nation fördjupade 24 november

Fem stora trender inom AI-fältet för år 2024

Generativ AI, som kan skapa detaljerade berättande artiklar, komponera symfonier och till och med medförfatta bästsäljande böcker, öppnar nya gränser. En nyckelinnovation är multimodal generativ AI, som kan bearbeta olika indata som text, ljud, melodier och visuella signaler. AI blir människans ´högra hand-assistent´, används av kirurger för diagnostiskt stöd under operationer, av advokater för att hänvisa till AI-tillhandahållna fall under rättegångar och av programutvecklare för synkron assistans vid kodning. AI-etik tar rampljuset då AI:s ökande inblandning i vardagen väcker en rad etiska frågor. Lagstiftning för AI blir allt viktigare, med stora ekonomier som strävar efter att etablera omfattande AI-policyer. Kvantdatorteknik stärker AI, med framväxande startups och etablerade teknikjättar som tilldelar betydande resurser för att utveckla kvantlösningar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 november

Baidu upplever börsuppgång trots kaos inom amerikansk AI-sektor

Trots kaoset i den amerikanska sektorn för artificiell intelligens (AI), upplever den kinesiska internetjätten Baidu en uppgång på börsen på grund av höjda förväntningar för företagets AI-verksamhet. Det förväntas inte att det rådande kaoset i amerikanska Open AI kommer att ha en motsvarighet i Kina. Washingtons exportrestriktioner för halvledare har dock en betydande inverkan på Kinas tekniksektor.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 23 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

AI och datahantering blir allt viktigare för finansiella organisationer

AI blir alltmer populärt inom tillämpningar som riskbedömning, bedrägeridetektering och försäljnings- och driftsplanering. Finansiella organisationer har nyligen genomgått stora förändringar i affärsmodeller och verksamheter. Trots utmaningar som inflation, naturkatastrofer och ränteändringar förväntas AI, maskininlärning och datahantering fortsätta vinna mark. Finansorganisationer är extremt beroende av data och vänder sig snabbt mot system och verktyg som erbjuder överlägsen AI, maskininlärning och datahanteringsförmåga för att förbättra hur de reagerar på stora förändringar utan att äventyra säkerhet och drift.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 23 november

Ny maskininlärningsmodell förbättrar tidiga varningssystem för sjukhuspatienter

Forskare föreslår en ny prediktiv modell baserad på maskininlärning för tidig förutsägelse av negativa händelser, som hjärtstopp och död, hos inlagda patienter. Modellens prestanda jämfördes med nuvarande tidiga varningssystem. Forskarna använde retrospektivt insamlade försämringssindex (DI) poäng från vuxna patienter inlagda på fyra Mayo-kliniker i USA. Resultaten visade att XGBoost-algoritmen hade bäst noggrannhet med ett genomsnitt på 0,88. Modellen visade sig också vara kostnadseffektiv och mycket noggrann, vilket stöder dess framtida införande i kliniska miljöer.

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupade 23 november

Teknikjättar tävlar om överlägsenhet inom artificiell intelligens

Efter att OpenAI:s medgrundare och VD Sam Altman fick sparken, anställde Microsoft honom snabbt som ledare för företagets nya interna AI-team. Detta sker i en tid då analytiker förutspår att marknaden för generativ AI kommer att nå 1,3 biljoner dollar under det kommande decenniet. Flera teknikjättar, som Meta Platforms, IBM och Amazon, tävlar om att säkra sin position. Varje företag har en unik strategi för sin AI, inklusive investeringar i och förvärv av framväxande företag. Avant Technologies och MongoDB är två företag som gör framsteg inom ren AI och molnteknik.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 23 november

Bli en global medborgare med kuraterade nyheter och analyser

Artikeln uppmanar läsaren att bli en global medborgare genom att få en global perspektiv på USA och gå utöver detta med kuraterade nyheter och analyser från 600 journalister i över 50 länder. De täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Artikeln uppmanar också att prenumerera för att låsa upp artikeln och försöka få obegränsad tillgång. De erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag eller utbildningsinstitutioner. Slutligen nämner de att de använder cookies och andra data på sina webbplatser av flera skäl, som att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 23 november

Open AI:s styrelse sparkar VD:n, delar av styrelsen tvingas gå

Open AI:s styrelse utlöste nyligen en säkerhetsbrytare och sparkade VD:n Sam Altman, vilket ledde till att delar av styrelsen fick gå. Open AI, som har en unik struktur med både en icke-vinstdrivande och en vinstdrivande enhet, har skapat denna struktur för att kunna finansiera utvecklingen av AI. AI-professorn Toby Walsh kommenterar att företagets självreglering nu verkar vara ett avlägset koncept, och förutspår att företaget sannolikt kommer att bli mer vinstbaserat i framtiden.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder till ledningen för OpenAI efter konflikt med styrelsemedlem

Efter en turbulent period på OpenAI har Sam Altman återvänt till ledningen. Helen Toner, en ung australiensisk styrelsemedlem som rapporterats vara i konflikt med Altman, har lämnat styrelsen tillsammans med två andra av de fyra styrelsemedlemmarna som avsatte Altman för mindre än en vecka sedan. Den nya styrelsen, som presenterades på onsdagen, leds av Bret Taylor, tidigare med-VD för mjukvaruföretaget Salesforce, och inkluderar Larry Summers, tidigare finansminister i USA, och Adam D´Angelo, teknikentreprenören och befintlig styrelsemedlem. Toner, som är i 30-årsåldern och examen från University of Melbourne, var i OpenAI:s styrelse i två år fram till onsdagen och är strategidirektör vid Georgetown’s Center for Security and Emerging Technology (CSET).

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 november

Open AI och Microsoft stäms för upphovsrättsbrott

Open AI och Microsoft har stämts för att ha brutit mot fackboksförfattares upphovsrätt genom att träna upp AI-verktyg på tiotusentals fackböcker. Advokaten Justin Nelson, som representerar Hollywood Reporters redaktör Julian Sancton, anklagar företagen för massiv stöld av upphovsrättsskyddat material. Tidigare har även den amerikanska branschorganisationen Authors Guild och flera författare, inklusive George R.R. Martin, John Grisham och Jonathan Franzen, stämt Open AI för liknande skäl.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 23 november

OpenAI löser ledarskapskris, Sam Altman återinsatt som VD

Ledarskapskrisen som drabbade OpenAI löstes hastigt med ett kortfattat meddelande från företaget. Sam Altman återinsattes som VD och företagets djupa och lukrativa affärspartnerskap med Microsoft, som har en andel på 13 miljarder dollar i företaget, förblev intakt. Men överenskommelsen är fortfarande en vändpunkt för OpenAI och AI-fältet i stort. Altman, anhängare av utbredd AI-adoption och några av landets mest etablerade eliter verkar ha vunnit stort på krisen. Microsoft kan också komma att få mer inflytande över OpenAI. Ex-Salesforce med-VD Bret Taylor och före detta finansminister Larry Summers har utsetts till OpenAIs styrelse, vilket kan innebära att företaget kommer att alliera sig ännu mer med landets rikaste och mest inflytelserika eliter.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI

Sam Altman, VD för OpenAI, återvänder till företaget som VD, vilket stärker hans grepp om startupföretaget. Detta kan eventuellt ge honom mer makt när företaget introducerar teknik som kan rubba hela branscher. OpenAI återkallar Altman bara dagar efter hans avsked och installerar också en omstrukturerad styrelse som kan ge skarpare granskning av startupföretaget. Starkt stöd från investerare, inklusive Microsoft, kan dock ge Altman mer utrymme att kommersialisera tekniken. Styrelsen sparkade Altman förra veckan med liten förklaring och försökte gå vidare genom att utse en tillfällig VD två gånger. Men press från Microsoft - och Altman´s starka lojalitet bland de över 700 OpenAI-anställda som nästan alla hotade att lämna företaget - ledde till att Altman återinsattes på onsdag.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 november

OpenAI:s VD, Sam Altman, avlägsnades av företagets styrelse men återvände efter massprotester från personalen. Denna förändring ledde till att styrelsen omorganiserades, med flera medlemmar som lämnade sina poster. Detta har lett till spekulationer om företagets framtid och hur AI-industrin ska styras. Styrelsen hade tidigare en kritisk roll i att hålla företagsledningen i schack, men frågan är nu om de kommer att ha samma makt i framtiden. Situationen har också lett till diskussioner om reglering av AI-företag och huruvida de kan lita på att balansera potentiella risker med en önskan att tjäna pengar.

Wired fördjupade 22 november

OpenAI:s nya styrelse signalerar skift i synen på A.I.

OpenAI, en av USA:s största start-ups, har genomgått en omvälvande förändring de senaste fem dagarna. Sam Altman, företagets tidigare VD, återvände till företaget efter att ha blivit sparkad av styrelsen förra fredagen. Den nya styrelsen består initialt av tre personer: Adam D’Angelo, VD för Quora, Bret Taylor, en före detta exekutiv på Facebook och Salesforce, och Lawrence H. Summers, före detta finansminister. Microsoft, OpenAI:s största investerare, förväntas ha ett större inflytande över OpenAI:s styrning framöver. De som tidigare var med och drev fram A.I. med en blandning av rädsla och vördnad har nu ersatts av företagsledare som ser A.I. som ett verktyg för att öka produktivitet och reducera arbetskostnader.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 november

Veyond Metaverse och RapiDiagnostics leder med genombrott AI-teknologi

Veyond Metaverse och RapiDiagnostics har lanserat en AI-driven XR Digital Surgery-plattform, som revolutionerar tillgängligheten till kirurgi. Plattformen använder den avancerade Veyond Connect-plattformen med AI-aktiverad realtidsoversättning. Denna teknik har redan gjort det möjligt för kanadensiska och ecuadorianska medicinska team att samarbeta över 2 000 kilometer, tack vare AI med Natural Language Processing (NLP), vilket effektivt bryter ner språkbarriärer. Veyond Metaverse fortsätter att investera i AI-forskning och utveckling för att förbättra realtidskommunikationsförmågan och användbarheten av digitala kirurgiska verktyg.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 22 november

OpenAI: Från ideell organisation till kommersiellt företag

OpenAI, en organisation inriktad på att utveckla artificiell intelligens (AI) på ett säkert sätt, har genomgått en betydande förändring. Företagets VD, Sam Altman, sparkades av styrelsen men fick senare tillbaka sin position efter att ha hotat med att ta med sig nästan alla anställda till Microsoft. OpenAI, som ursprungligen var en ideell organisation, blev tvungen att bli ett kommersiellt företag på grund av de höga kostnaderna för AI-utveckling. Trots detta behöll den ideella styrelsen det juridiska ansvaret. Microsoft köpte en minoritetsandel i företaget och bidrog med 13 miljarder dollar.

Direktlänk Dela New York Media fördjupade 22 november

Nvidias aktier faller trots starka tredje kvartalet

Trots att Nvidia överträffade tredje kvartalets förväntningar och vägledde högre än förväntningarna för den nuvarande perioden, föll företagets aktier på onsdagen. Analytiker menar att Nvidias aktier var prissatta för perfektion och att företaget missade de höga ´viskningsnumren´ med sin prognos. Detta beror troligen på förlusten av affärer till Kina på grund av de senaste amerikanska handelsrestriktionerna som täcker avancerad halvledarteknologi. Nvidias finansdirektör Colette Kress meddelade att exportkontrollerna kommer att ha en ´betydande´ inverkan på företagets försäljning i Kina.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 november

Bli en global medborgare och få obegränsad tillgång till digitalt innehåll

Artikeln innehåller ingen specifik nyhet, utan är snarare en uppmaning att bli en global medborgare och få en global perspektiv på USA. Den uppmanar läsarna att prenumerera för att låsa upp artiklar och få obegränsad tillgång till digitalt innehåll. Det finns olika prenumerationsplaner, både för individer och för företag och utbildningsinstitutioner. Webbplatsen använder cookies och annan data för att hålla webbplatserna tillförlitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och för att analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 22 november

Riskkapitalföretag använder AI för att effektivisera investeringsprocessen

AI kan utföra nästan alla jobb inom riskkapital, vilket innebär att en riskkapitalfirma bara kan behöva 1-2 personer för att fortfarande kunna tjäna miljontals dollar genom investeringar. I dag har endast 1% av riskkapitalfonderna interna datadrivna initiativ, enligt en nyligen rapport av Earlybird-partner Andre Retterath. Enligt en studie av ängelinvesteraren Bartosz Trocha har ungefär hundra riskkapitalfonder, inklusive SignalFire, Episode 1, InReach Ventures och EQT Ventures, redan använt AI-verktyg. InReach Ventures har skapat en plattform som heter DIG för att effektivisera startup-sourcing och due diligence. EQT Ventures har utvecklat en data-skrapande och maskininlärningsplattform som heter Motherbrain, som kan siktas igenom två miljoner företag per dag. Flera riskkapitalföretag har börjat använda AI för att säkerställa en mer diversifierad investeringsstrategi. SignalFire investerar till exempel runt 10 miljoner dollar om året i sin programvara.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 22 november

Maskininlärningschip Marknad förväntas nå $8,272 miljoner år 2022

Enligt en ny rapport förväntas den globala marknaden för maskininlärningschip nå $8,272 miljoner år 2022, från $4,495 miljoner år 2015, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,4% från 2016 till 2022. Maskininlärningschip är en typ av multiprocessorsystem som möjliggör maskinell intelligens utan att vara explicit programmerad. Dessa chip möjliggör funktioner som inlärning, resonemang och självkorrigering. Rapporten belyser också hur COVID-19 har påverkat olika regioner och stora länder och hur det kommer att påverka branschens framtida tillväxt.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 22 november

Lee Health använder AI för att behandla patienter hemifrån

Lee Health i Florida, USA, använder nu AI för att hjälpa till att behandla patienter utan att de behöver vänta i väntrummet. Genom att klicka på en knapp hemifrån kan patienter få tillgång till E-Visits, en funktion som låter dem skicka meddelanden till läkare i realtid för $29. Denna nya funktion lanserades för cirka en månad sedan. Jonathan Witenko, Systemdirektör för Virtual Health and TeleMedicine på Lee Health, sa att de använde en AI-algoritm för att titta på 180 olika symptom. E-Visits kommer att kunna behandla mindre tillstånd som förkylningar, utslag, blåsinfektioner och bihåleinflammation.

Direktlänk Dela NBC2 News fördjupade 22 november

USA:s federala myndigheter får vägledning för implementering av AI

USA:s Office of Management and Budget (OMB) har publicerat ett utkast till memorandum för federala myndigheter för att ge vägledning i implementeringen av den nyligen utfärdade exekutiva ordern om artificiell intelligens (AI). Memorandumet fokuserar på tre kategorier: (1) förstärkning av AI-styrning; (2) främjande av ansvarsfull AI-innovation; och (3) hantering av risker från användning av AI. Memorandumet beskriver situationer som påverkar rättigheter och säkerhet där minimikrav för AI måste följas av federala myndigheter. Intresserade parter kan kommentera utkastet till memorandum fram till den 5 december 2023.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 22 november

Amerikanska federala lagstiftare fortsätter att utforska reglering av AI

Under de senaste månaderna har amerikanska federala lagstiftare fortsatt att utforska reglering av artificiell intelligens (AI) genom utfrågningar och lagstiftningsförslag. Senators John Thune och Amy Klobuchar föreslog nyligen AI Research, Innovation and Accountability Act of 2023 (AI Accountability Act), som föreslår ett ramverk för att främja AI-ansvar. Dessutom har House Energy and Commerce Committee hållit sina första tre av en serie utfrågningar som undersöker AI:s roll över ekonomiska sektorer. Trots att denna lagstiftningssession avtar, saktar federala lagstiftare inte ner i sin strävan att ta itu med framväxande frågor med AI.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 22 november

AI-baserat verktyg utvecklat för att spåra muskelmassa hos barn

Forskare vid Brigham and Women’s Hospital har utvecklat ett AI-baserat verktyg för att spåra muskelmassa hos växande barn. Verktyget, som använder rutinmässiga MRIs, ger ett standardiserat, exakt och tillförlitligt alternativ för barn som kämpar med låg muskelmassa. Tidigare var kroppsmasseindex (BMI) det vanligaste sättet att mäta muskelmassa, men det definierar inte mängden vikt som är muskler. Detta nya verktyg kan hjälpa till att snabbt identifiera individer med tecken på muskelförlust. Begränsningar inkluderar skanningskvalitet och tillgången på MRI-data utanför USA och Europa.

Direktlänk Dela Pharmacy Times fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till Open AI efter oväntat avsked och anställning på Microsoft

Sam Altman, tidigare VD för AI-bolaget Open AI, fick oväntat sparken av styrelsen på grund av förlorat förtroende. Detta ledde till spekulationer om orsaken till hans avsked, inklusive potentiella säkerhetsproblem med AI. Efter att ha blivit sparkad, fick Altman jobb på Microsoft, men på tisdagen organiserade Open AI:s anställda en namninsamling för att få tillbaka Altman. Runt 700 anställda krävde att Altman skulle få tillbaka sin roll och att styrelsen skulle avgå, annars hotade de att säga upp sig och ansluta sig till Altman på Microsoft. På onsdagen meddelades det att Altman återvänder till Open AI och att styrelsen byts ut.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 22 november

Maskininlärningsmarknaden förväntas nå 225,91 miljarder USD 2030

Den globala marknaden för maskininlärning värderades till 19,20 miljarder USD 2022 och förväntas nå 225,91 miljarder USD 2030, med en årlig tillväxttakt på 36,2% under prognosperioden, enligt en rapport från Fortune Business Insights. Maskininlärning (ML) är ett verktyg för dataanalys som tränar datorer att lära sig från algoritmer och data och imitera mänskligt lärande. ML är en delmängd av artificiell intelligens (AI), och AI- och ML-tekniker implementeras i stor skala inom olika slutanvändningsindustrier, inklusive hälsovård, bilindustri, detaljhandel och tillverkning.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 november

Teslas självkörande teknologi kan göra dem till världens största AI-spelare, enligt Cathie Wood

Elon Musks Tesla är ett av de mest granskade företagen på Wall Street. Trots företagets paraboliska tillväxt är många investerare skeptiska till Teslas långsiktiga potential. Ark Invests VD Cathie Wood tror dock att Teslas självkörande teknologi kommer att göra Tesla till den största AI-spelaren i världen. Hon påpekar att Tesla fortfarande är massivt lönsamt på en per-enhet-basis trots prissänkningar. Dessutom investerar företaget tungt i AI och utvecklar sina fullt självkörande (FSD) kapabiliteter genom att använda maskininlärning och AI. Tesla samlar in data från miljontals bilar på vägarna, vilket inget annat företag kan jämföra sig med. Denna data matas in i Teslas hembyggda superdator Dojo, som är kärnan i FSD. Wood förutspår att robotaxisar kan representera en intäktsmöjlighet på 9 biljoner dollar bland de stora spelarna, medan Morgan Stanley tror att Dojo ensamt kan ge Tesla ett extra värde på 500 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 november

OpenAI återanställer Sam Altman och omarbetar sin styrelse

OpenAI kommer att återanställa Sam Altman som VD och omarbeta sin styrelse med nya direktörer. Den initiala styrelsen kommer att ledas av Bret Taylor, tidigare med-VD för Salesforce Inc. och direktör på Twitter innan det förvärvades av Elon Musk. De övriga direktörerna är Larry Summers, USA:s finansminister under president Bill Clinton, och befintlig medlem Adam D´Angelo, medgrundare och VD för Quora Inc. OpenAI arbetar nu med att ”reda ut detaljerna”. Styrelsen kommer inte att vara slutgiltig: dess huvudprioritet är att välja upp till nio nya direktörer. Altman kommer troligen att ansluta till styrelsen så småningom. Han gick också med på en intern utredning om det beteende som ledde till hans avsked.

Direktlänk Dela Luxembourg Times fördjupade 22 november

Artificiell intelligens förändrar energibranschen

Energinätet blir allt mer komplext när fler förnybara energikällor tas i bruk. För att hantera detta vänder sig nätoperatörer allt mer till artificiell intelligens (AI). AI:s förmåga att lära sig av stora mängder data och svara på komplexa scenarier gör det särskilt lämpat för att hålla nätet stabilt. USA:s energidepartement har erkänt denna trend och nyligen tilldelat 3 miljarder dollar i bidrag till olika ”smart grid”-projekt som inkluderar AI-relaterade initiativ. En växande mängd mjukvaruföretag för AI-produkter till den notoriskt långsamma energiindustrin.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 22 november

Forskare uppmanar till större fokus på AI-säkerhet och reglering

Sören Mindermann, postdoktor vid MILA som arbetar med AI-säkerhet, har uttryckt oro över att stora teknikföretag som IBM förnekar riskerna med AI och lobbyar mot reglering. Han anser att det finns ett växande akademiskt konsensus om behovet av reglering och erkännande av verkliga risker. Mindermann har nyligen publicerat en artikel tillsammans med 22 medförfattare från USA, Kina, EU och Storbritannien, inklusive Geoffrey Hinton, Stuart Russell och Yoshua Bengio. I artikeln uppmanas företag som arbetar med AI-system att tilldela minst en tredjedel av sina resurser för att säkerställa AI-säkerhet och etisk användning.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 22 november

AI-färdigheter kan öka lönen med 47 procent, enligt studie

En ny studie av Amazon Web Services (AWS) och Access Partnership visar att arbetsgivare är villiga att betala i genomsnitt 47 procent mer för IT-arbetare med AI-färdigheter. Studien undersökte 3 297 anställda och 1 340 organisationer i USA. Dessutom förväntar sig 93 procent av arbetsgivarna och 86 procent av de anställda att använda generativ AI inom de närmaste fem åren för att öka innovation och kreativitet, automatisera repetitiva uppgifter och öka lärandet. Online-lärplattformen Udemy noterade en ökning på 5 226 procent i ChatGPT-relaterat lärande under de första månaderna av 2023, och generellt AI-relaterat lärande på Udemy Business har ökat med 60 procent år över år.

Direktlänk Dela DHI fördjupade 22 november

Tekniknyheter: OpenAI utökar ChatGPT, Sam Altman kan återvända till OpenAI, Bing använder GPT-4, EU överens om AI-reglering, Binance VD avgår

1) OpenAI har meddelat att ChatGPT:s röstfunktion nu kommer att utökas till alla användare. Tidigare var ChatGPT:s röstfunktion endast tillgänglig för plusprenumerationsanvändare. 2) OpenAI:s styrelse förhandlar med Sam Altman om hans möjliga återkomst till företaget. Om allt går bra kan Altman återvända som företagets VD redan i slutet av veckan. 3) Microsofts sökmotor Bing kommer snart att använda OpenAI:s senaste stora språkmodell, GPT-4, för att generera AI-genererade bildtexter och söksnuttar för varje enskild webbsida. 4) Tyskland, Frankrike och Italien har nått en betydande överenskommelse om hur AI behöver regleras i framtiden inom EU:s territorium. 5) Binance VD Changpeng Zhao har erkänt sig skyldig i penningtvättsfallet i USA. Som en del av avtalet med den amerikanska domstolen kommer Zhao att avgå som Binance VD och ordförande med omedelbar verkan. Binance har också gått med på att betala en böter på 4,3 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 22 november

AI-modeller snubblar på bullrig data och brist på tolkningsförmåga

Artificiella intelligensmodeller kämpar med att hantera bullrig data och bristen på tolkningsförmåga. Goldman Sachs sätter sannolikheten för en recession i USA 2024 till 15% medan New York Federal Reserve föreslår en dystrare sannolikhet på 69% med hjälp av en modell baserad på avkastningskurvan. En grupp ekonomer förutser en 50% chans för en nedgång i en undersökning av Wolters Kluwer. Undersökningar av VD:ar och konsumenter visar att 84% respektive 69% förbereder sig för en recession inom de närmaste 12-18 månaderna.

Direktlänk Dela Risk.net fördjupade 22 november

AI på arbetsplatsen kan öka produktivitet och minska arbetstiden: Studie

Artificiell intelligens (AI) kan förbättra produktiviteten på arbetsplatsen och minska arbetstiden till 32 timmar per vecka för en tredjedel av arbetskraften fram till 2033, enligt en studie av Autonomy. Studien, baserad på brittiska och amerikanska arbetskrafter, antyder att införandet av AI kan gynna företag och leda till bättre arbetsförhållanden och balans mellan arbete och fritid. Forskningen uppmanar den amerikanska och brittiska privata sektorn och beslutsfattare att se användningen av AI som en möjlighet att skapa en hälsosam balans mellan arbete och fritid för anställda.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 november

Apple VD Tim Cook ser obegränsade möjligheter med AI men betonar behovet av reglering

Apple VD Tim Cook uttryckte optimism för framtiden för artificiell intelligens (AI), och kallade det livsförändrande med obegränsade möjligheter, men betonade att tekniken behöver regler och skyddsräcken för att förhindra missbruk. Han sa att AI finns i alla Apples produkter trots att företaget inte märker det som sådant. Teknikföretag har investerat tungt i generativ AI sedan lanseringen av OpenAI:s flaggskeppsmodell, GPT-3, förra året. Trots sin optimism uttryckte Cook dock försiktighet och sa att det behövs reglering kring AI. Han nämnde att Apple är försiktigt när det gäller AI och tänker djupt på hur människor kommer att använda sina produkter och om de kan användas av skadliga skäl.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 22 november

Anthropic förbättrar säkerheten för AI-modellen Claude 2.1

Forsknings- och utvecklingsföretaget Anthropic har meddelat att de har gjort stora framsteg i att förbättra säkerheten för Claude 2.1, en stor språkmodell (LLM) utvecklad av företaget. Förbättringarna inkluderar implementeringen av ett 200 000-token-kontextfönster, vilket möjliggör mer exakta och sammanhängande svar. Detta minskar också sannolikheten för att Claude 2.1 producerar faktiskt felaktiga eller vilseledande resultat. Ytterligare säkerhetsåtgärder har resulterat i en minskning av hallucinationsgraden med 2x. Anthropic har också introducerat ett API-verktyg som låter utvecklare integrera Claude 2.1:s funktioner i sina egna applikationer.

Direktlänk Dela CryptoGlobe fördjupade 22 november

Nvidias intäkter skjuter i höjden tack vare AI-raket

Nvidia har rapporterat en intäkt på 18,12 miljarder dollar för tredje kvartalet 2024, varav 14,51 miljarder dollar kommer från dess datacenterverksamhet. Detta är en ökning med 206 procent jämfört med föregående år. Kinas och andra områdens andel av försäljningen av företagets chips ligger mellan 20 - 25 procent, en siffra som kommer att minska på grund av nya amerikanska exportrestriktioner. Nvidia förväntar sig dock att försäljningen till andra regioner kommer att öka och mer än kompensera denna minskning.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 21 november

AI i detaljhandeln: Förstärkning snarare än ersättning av arbetare

Det är en känslig tid för artificiell intelligens (AI) på grund av oro kring integritet och jobbomplacering. President Joe Biden har nyligen utfärdat en exekutiv order som riktar sig mot konkreta säkerhets- och säkerhetsnormer för användning av AI. Detaljhandelschefer kan hjälpa till att lindra dessa bekymmer genom att förstå och stärka den roll som mänskliga teammedlemmar spelar för att få ut mesta möjliga värde av AI. Detaljhandelsledare bör tänka i termer av att implementera AI med mänsklig tillsyn och interaktionspunkter - förstärka och inte ersätta arbetare. Detaljhandlare kan utnyttja AI-drivna insikter för att vara en sammanhängande tråd bland team för att öka produktiviteten och uppgradera hela områden inom organisationen.

Direktlänk Dela Retail Leader fördjupade 21 november

Domstol avvisar största delen av Sarah Silvermans stämning mot Meta

En federal domare har avvisat största delen av komikern Sarah Silvermans stämning mot Meta (tidigare Facebook) angående obehörig användning av författares upphovsrättsskyddade böcker för att träna sin AI-modell. Domaren Vince Chhabria förkastade teorin att Metas AI-system är ett intrångande derivatverk som endast möjliggörs genom information utvunnen från upphovsrättsskyddat material. Silvermans argument om att varje resultat som produceras av Metas AI-verktyg utgör upphovsrättsintrång avvisades också. Hon erbjöds dock chansen att omformulera påståendet, tillsammans med fem andra som inte tilläts gå vidare.

Direktlänk Dela Yahoo Sports UK fördjupade 21 november

USA:s regering och lagstiftare tar itu med AI-reglering

AI, artificiell intelligens, är en teknologi som påverkar alla sektorer, från hälso- och sjukvård till energi, telekommunikation och utbildning. Den amerikanska regeringen och lagstiftare har börjat diskutera hur man ska reglera AI. President Biden har nyligen utfärdat en verkställande order som skapar en ´ram´ för den federala verkställande grenen av regeringen att använda för att hantera risker och möjligheter med AI. I kongressen har senator Chuck Schumer introducerat sin ´Safe Innovation Framework´ och håller informationsmöten om AI. Senator John Thune och flera andra senatorer har introducerat lagstiftning för att ´ligga före´ AI-kurvan. Flera kommittéer i representanthuset har hållit utfrågningar för att få en bättre förståelse för frågan. Sex delstater har redan infört lagar som reglerar AI-användning inom statsregeringen.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 21 november

Michigan använder AI-teknologi för att upptäcka vapen i statens kapitolium

Michigan använder artificiell intelligens (AI) för att upptäcka vapen i statens kapitolium, detta på grund av ökningen av politiskt våld de senaste åren. Michigan är den första delstaten i USA som lanserar användning av vapenupptäckningsplattformen som tillverkats av ZeroEyes. Tekniken kommer att läggas ovanpå övervakningskameror och förstärka det befintliga säkerhetssystemet i byggnaden. När ett vapen upptäcks kommer myndigheterna automatiskt att larmas. ZeroEyes hävdar att det är den enda AI-baserade vapenupptäckningsplattformen med en säkerhetsbeteckning från Department of Homeland Security.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 21 november

Nvidias starka kvartalsresultat förväntas

Amerikanska Nvidia, en stor aktör inom AI, förväntas presentera starka kvartalsresultat. Nvidias aktie, ägd av tiotusentals svenskar, har nått nya rekordnivåer, med en ökning på 245 procent sedan årsskiftet. Nvidia förväntas rapportera en försäljningsökning på 171 procent till 16,9 miljarder dollar för tredje kvartalet, enligt Wall Street-prognoser. Analytiker förväntar sig höjda prognoser från Nvidia, trots oro för effekterna av USA:s teknikexportrestriktioner till Kina. Nvidias marknadsvärde har ökat till över 1 200 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 12 500 miljarder kronor.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 21 november

Amerikaner oroade över AI:s växande roll i vardagen

Enligt en undersökning är 52% av amerikanerna mer bekymrade än entusiastiska över AI:s roll i vardagen. Trots dessa oroande åsikter ser amerikanerna vissa specifika användningar av AI positivt. Majoriteten av amerikanerna (90%) säger att de har hört åtminstone lite om AI, men endast en tredjedel säger att de har hört mycket om det. 58% av amerikanerna har hört talas om ChatGPT, ett program som kan producera text och bilder. 67% av amerikanska tonåringar är bekanta med ChatGPT och 19% av dessa tonåringar säger att de har använt det för att hjälpa till med sina skoluppgifter. Trots det säger en majoritet (57%) att det inte är acceptabelt att använda det för att skriva uppsatser.

Direktlänk Dela Pew Research Center fördjupade 21 november

Sam Altman, offentligt ansikte för OpenAI, tvingades plötsligt avgå på grund av bristande ärlighet i sina kommunikationer. Efter att företagets president avgick och personal hotade att följa efter, verkar de som avsatte honom ha ångrat sig. OpenAI utsåg teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD. Över 500 anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta om inte Altman återvände. Altman och Greg Brockman, tidigare president för OpenAI, har gått med i ett AI-forskningsteam hos Microsoft. OpenAI anställde Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, som Altmans ersättare.

Sky News fördjupade 21 november

AI-verktyg väcker nya upphovsrättsfrågor

År 2022 lämnade James Allen in en upphovsrättsansökan för en bild med titeln ´Théâtre D’opéra Spatial´, eller ´Rymdoperahus´. Bilden, som skapades genom noggrann experiment med AI-bildgeneratorn Midjourney, blev en av de första upphovsrättsansökningarna som avslogs specifikt för att ha använt AI-verktyg. Detta har väckt nya frågeställningar kring upphovsrätt i nästan varje vändning. Generativa AI-program, särskilt bildgeneratorer som Midjourney, Stable Diffusion och DALL-E, har väckt grundläggande frågor om hur långt konstnärers rättigheter till deras arbete sträcker sig. Ingen vet ännu säkert var balansen kommer att falla i fallet med AI.

Direktlänk Dela South Florida Reporter fördjupade 21 november

Nvidia presenterar kvartalsresultat, aktie på rekordnivåer

Amerikanska företaget Nvidia, en av de största vinnarna inom AI-hajpen, ska presentera sitt kvartalsresultat. Aktien, som ägs av tiotusentals svenskar, har nått nya rekordnivåer och ökat med 245 procent sedan årsskiftet. Företagets framgångar beror på att liknande tekniska lösningar behövs i alla AI-satsningar. Analytiker förväntar sig att Nvidias försäljning för tredje kvartalet har ökat med 171 procent till 16,9 miljarder dollar. Vinsten per aktie förväntas ha ökat till 3:36 dollar, upp från 88 cent per aktie under motsvarande kvartal 2022.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 21 november

Artificiell intelligens: Nästa steg i informationsteknologins revolution

Artificiell intelligens (AI) är den senaste i en rad av informationsteknologiska revolutioner, med tidigare steg inkluderande tal, skrift, boktryckarkonst och digital teknik. Dessa innovationer har alla sina egna utmaningar, men har potential att användas för mänsklighetens fördel. Internet, född ur USA:s försvarsforskning på 1960-talet, har drivits fram av utvecklingen av nya metaforer snarare än teknik. Den digitala revolutionen har också påverkats av en kultur präglad av en anarkistisk och hippieinfluerad ideologi. Bitcoin och blockkedjeteknologin kan vara nästa stora skifte i informationsteknologin, med potential att omforma informationssamhällets grundpremisser. AI har redan börjat förändra informationsflöden, särskilt på internet. Det finns dock farhågor för att AI kommer att öka produktionen av falska nyheter. Blockkedjetekniken kan dock vara en del av lösningen på detta, genom att säkra digitala dokument från manipulation.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 21 november

Höga förväntningar på Nvidias kvartalsrapport

Det amerikanska företaget Nvidia, som är en stor aktör inom AI-sektorn, ska presentera sitt kvartalsresultat. Aktien, som ägs av tiotusentals svenskar, har nått nya rekordnivåer inför rapporten och har ökat med 245 procent sedan årsskiftet. Enligt Frida Bratt, sparekonom på nätmäklaren Nordnet, är förväntningarna mycket höga och mycket står på spel eftersom Nvidia är en symbol för AI-sektorns framgång på börsen.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 21 november

ChatGPT dominerar AI-plattformar, Kina i solidt batterilopp, WhatsApp introducerar AI-chatbot, Adobe-Figma-affär i fara, MediaTek utmanar Qualcomm

ChatGPT har blivit det föredragna AI-verktyget globalt och har 60% av all trafik inom topp 50 AI-plattformar. Kinesiska GAC Group och Changan Automobile planerar att tillverka solidtillståndsbatterier, vilket intensifierar den globala jakten på denna teknik. WhatsApp har introducerat en AI-chatbot i sin senaste beta. Adobe Inc:s planerade förvärv av Figma Inc. för $20 miljarder riskerar att blockeras av EU-kommissionen på grund av potentiella konkurrensproblem. MediaTek utmanar Qualcomm med sin nya Dimensity 8300-chip.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 21 november

Bli en global medborgare med nyhetsplattformen

Artikeln innehåller ingen specifik nyhetshändelse, företag, personer eller organisationer. Det är snarare en uppmaning till läsaren att bli en ´global medborgare´ genom att prenumerera på nyhetsplattformen som ger globala perspektiv på USA och mer. Plattformen erbjuder nyheter och analyser från över 600 journalister i mer än 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. De erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 21 november

AI-utvecklare vill att användare tar ansvar för upphovsrättsintrång

AI-utvecklare, inklusive Google, OpenAI och Microsoft, argumenterar att det inte är deras fel om deras maskininlärningsprogram genererar upphovsrättsskyddat material. De vill att användarna tar det juridiska ansvaret för material som genereras av deras system. Amerikanska upphovsrättskontoret överväger nya regler för generativ AI och publicerade i augusti en begäran om kommentarer om artificiell intelligens och upphovsrätt. Företagen argumenterar att nuvarande upphovsrättslagstiftning är på deras sida och att det inte finns något behov av att ändra det.

Direktlänk Dela Cartoon Brew fördjupade 21 november

AI-missbruk: Behov av lagändringar för att bekämpa kriminella handlingar

Debatten om artificiell intelligens (AI) är het bland beslutsfattare. Många är optimistiska över hur produktiv AI kan förbättra våra liv. Men det finns också nya och oroande hot som beslutsfattare måste uppmärksamma. Detta inkluderar fruktansvärda missbruk av denna positiva teknik: dåliga aktörer missbrukar AI för att placera verkliga personer i sexuellt explicita situationer, inklusive minderåriga. Det finns för närvarande ett kryphål i lagen som behandlar sådant beteende som kan låta dåliga aktörer gå fria, och beslutsfattare måste ta itu med det nu för att säkerställa att förövarna kan ställas till ansvar på lämpligt sätt.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 21 november

Sam Altman uttrycker stolthet över OpenAI efter sin avsked, planerar att arbeta med Microsoft

Efter att ha blivit avskedad från OpenAI, uttrycker medgrundaren Sam Altman sin stolthet över sina tidigare kollegor och deras ´otroliga arbete´. Han tillkännager också att han ser fram emot att arbeta tillsammans med dem på något sätt i framtiden. Altman, tidigare VD för OpenAI, kommer att gå med i Microsoft tillsammans med tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman för att leda ett nytt team för avancerad forskning inom artificiell intelligens, enligt ett uttalande från Microsofts VD Satya Nadella. Altman avskedades överraskande via ett Google Meet-samtal, vilket meddelades av Brockman.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

Presidentkandidat Asa Hutchinson använder AI-chattbot för att förklara politiska ståndpunkter

Den republikanska presidentkandidaten Asa Hutchinson använder en AI-chattbot för att ge insikt i sina politiska ståndpunkter, en utveckling som imponerar och oroar teknik- och mediaexperter. Chattboten, som heter ´Ask Asa´, är förprogrammerad med Hutchinsons tidigare kommentarer, intervjuer och tal och kan generera svar på politiska frågor. Trots detta varnar experter för riskerna med AI, inklusive spridningen av desinformation och påverkan på väljaruppfattningar. Hutchinson är den enda presidentkandidaten som har avtäckt ett sådant verktyg.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 20 november

USA:s utrikesdepartement lanserar sin första AI-strategi

USA:s utrikesdepartement ser artificiell intelligens (AI) som nyckeln till att omvandla sina data till diplomatiska insikter. Den 9 november släppte departementet sin första företagsstrategi för AI. Strategin reflekterar utrikesminister Antony Blinkens fokus på att modernisera och utöka rollen för USA:s diplomati för att fokusera på framväxande teknikfrågor. Strategin fokuserar också på hur AI kan hjälpa departementets Center for Analytics att ge mer realtidsinsikter till sina diplomater över hela världen. Bland dess mål är att utveckla en arbetsstyrka som omfamnar AI-teknologi.

Direktlänk Dela Federal News Network fördjupade 20 november

Forskare föreslår mänsklig granskning för att förbättra AI´s tillförlitlighet

Forskare vid USA:s energidepartements Pacific Northwest National Laboratory har föreslagit ett nytt sätt att utvärdera AI-systems rekommendationer. De tar in mänskliga experter för att se hur maskininlärningssystemet presterar på en datauppsättning. Experten lär sig vilka typer av data systemet vanligtvis klassificerar korrekt och vilka datatyper som leder till förvirring och systemfel. Med denna kunskap ger experterna sedan sin egen ´tillitspoäng´ på framtida systemrekommendationer. Resultatet av att ha en människa som granskar AI-systemet? Människor förutspådde AI-systemets prestanda mer exakt. I vissa analyser av teamet fördubblades tillitspoängens noggrannhet när en människa gav poängen.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 20 november

Fem amerikanska aktier att hålla ögonen på 2024

En analys pekar ut fem amerikanska aktier som lovande kandidater för betydande tillväxt 2024. Apple dominerar fortfarande konsumentelektronikmarknaden med sina innovativa produkter. Microsoft har framgångsrikt övergått till att bli en jätte inom molnberäkning och dess plattform Azure är en stark konkurrent till Amazon Web Services. Amazon fortsätter att expandera och leder inom e-handel, molnberäkning och innovation inom artificiell intelligens och logistik. Alphabet, Googles moderbolag, dominerar den digitala annonseringsvärlden. Tesla, under ledning av Elon Musk, har revolutionerat bilindustrin med sina elbilar och är en viktig aktör inom batterilagring och solenergi.

Direktlänk Dela Israel Defense Forces Spokesperson´s Unit fördjupade 20 november

AI i rampljuset igen, Nvidia rapporterar kvartalsresultat

Artificiell intelligens är åter i rampljuset, denna gång med mänskligt drama kopplat till det. Nvidia, en tillverkare av kretsar, kommer att rapportera sina kvartalsresultat på tisdag. Nvidia-aktier, som har bidragit stort till S&P 500:s vinster i år, var också högre i senare handel. Bayer-aktier föll kraftigt efter att företaget meddelat att det stoppar en prövning för en experimentell hjärt-kärlmedicin. Aktier i Bristol Myers Squibb, som utvecklar en liknande drog, sjönk också. Vissa argentinska aktier noterade i USA hoppade efter att outsider Javier Milei vann Argentinas presidentval. Dollarn försvagades, med den kinesiska yuanen och den japanska yenen bland de största vinnarna mot greenbacken.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Microsoft anställer honom för ny AI-forskningsenhet

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades överraskande på fredagen, vilket utlöste en dramatisk händelse i Silicon Valley. OpenAI, företaget bakom AI-chattboten ChatGPT, var i förhandlingar om en finansieringsrunda som skulle ha värderat företaget till 80 miljarder dollar. Altman, som var en synonym till framgången med ChatGPT, avskedades eftersom han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Hans interimistiska efterträdare som VD, Emmett Shear, medgrundare av streamingplattformen Twitch, sa att avskedandet inte berodde på någon oenighet om säkerheten. Microsoft, OpenAI:s största investerare, försökte återinsätta Altman, ett drag som stöddes av OpenAIs personal. På måndagen meddelade Microsoft att de har anställt Altman och hans nära kollega, före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, för att leda en ny avancerad AI-forskningsenhet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 november

9 problem med generativ AI: Bias, transparens, kostnad och mer

Generativa AI-verktyg har en otrolig potential men bär också på risker. Några av de utmaningar som uppstår med generativ AI inkluderar kvalitetskontroll och data noggrannhet, etiska överväganden och tekniska utmaningar. Bias kan förvärras snarare än minskas, och AI-systemen kan ha svårt att förklara sina beslut. Dessutom är det dyrt att träna och underhålla generativa AI-modeller, som ChatGPT, och deras förmåga att generera information kan vara begränsad av de data de tränats på. Generativa AI kan också skapa påhittade uttalanden eller bilder när de ställs inför data luckor, och kan använda upphovsrättsskyddat material utan samtycke, kredit eller ersättning.

Direktlänk Dela Visual Capitalist fördjupade 20 november

År 2017 besegrades världsmästaren i Go, Lee Sedol, av en maskin - AlphaGo, skapad av Google-ägda DeepMind. Sedols reaktioner under spelet speglar människans förvåning och utmaning inför framväxten av AI-chatbotar som ChatGPT. Sara Hooker, framstående forskare och grundare av Cohere For AI, menar att 2023 var året då AI:s språkliga framsteg nådde allmänheten och markerade början på vår förståelse för hur man använder tekniken på ett meningsfullt och ansvarsfullt sätt. Hon jämför det med framväxten av internet och mobiltelefoner. AI:s framsteg har dock även skapat en miljö av digital hysteri, enligt filosofen Daniel Innerarity. Företag som Alphabet (Google), Meta och Microsoft vill att AI ska garantera deras oändliga tillväxt och har varit ivriga att erövra spelplanen. Men detta kräver människans fascination för tekniken. AI:s förmåga att tala med känslor har fångat global uppmärksamhet och övertygat världsledare om att problemet - eller revolutionen - kräver brådskande åtgärder. President Joe Biden har redan publicerat sitt lagstiftningsramverk för USA, medan EU vill ha regler klara till slutet av året. Det finns dock en oro att stora teknikföretag vill införa regler för att förhindra att nya konkurrenter dyker upp, eftersom de skulle belastas av ett strängare regulatoriskt ramverk.

El País fördjupade 20 november

Amazon skär ner på Alexa-enheten och satsar mer på AI

Amazon meddelar att de kommer att skära ner hundratals jobb inom sin enhet som hanterar röstassistenten Alexa för att omfördela mer resurser till artificiell intelligens (AI). Daniel Rausch, vice VD för Alexa och Fire TV på Amazon, skrev i ett meddelande till anställda att företaget avskaffar vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Amazon, baserat i Seattle, är i hård konkurrens med andra teknikföretag som skyndar sig att kapitalisera på AI-trenden. Jobbkorten kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien.

Direktlänk Dela Manufacturing.net fördjupade 20 november

Google stämmer tre personer för AI-bedrägeri

Google har lämnat in en stämningsansökan i norra Kalifornien, USA, mot tre personer för att ha använt falska annonser för Bard, Googles generativa AI-chattbot. Bedragarna lurade användare att ladda ner skadlig programvara som gav dem tillgång till inloggningsuppgifter. Enligt stämningen har bedrägeriet visat sig i annonser, sidor och inlägg på Facebook, inklusive ´Google AI´, ´AIGoogle´ och ´AIGoogleBard´. Detta är det första rättsliga agerandet av ett stort teknikföretag mot det växande antalet AI-relaterade online-bedrägerier. Problemet är dock att bedragarna är baserade i Vietnam, vilket ligger utanför den amerikanska domstolens jurisdiktion, och USA har inget utlämningsavtal med landet.

Direktlänk Dela Moneylife India fördjupade 20 november

Pentagonens AI-chef uttrycker oro över AI:s potential att sprida desinformation

Pentagonens chef för digital och artificiell intelligens, Craig Martell, uttrycker oro över potentialen för generativa AI-system, som ChatGPT, att sprida desinformation. Martell, som tidigare arbetade med maskininlärning på företag som LinkedIn, Dropbox och Lyft, anser att det är en stor utmaning att samla in och bestämma vilken AI som är tillräckligt tillförlitlig för att användas i strid. Han menar att AI bara räknar det förflutna för att förutsäga framtiden och att det inte är någon större skillnad på modern AI. Martell nämner också att Pentagon använder AI-teknik för att hjälpa Ukraina genom att bygga en databas för hur allierade tillhandahåller hjälp.

Direktlänk Dela Defense News fördjupade 20 november

Globala framsteg för att reglera AI: senaste stegen

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och stör regeringars försök att reglera tekniken. Australien planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritannien har tredubblat sin finansiering för ´AI Research Resource´ till 300 miljoner pund. Kina har infört tillfälliga regler och är redo att öka samarbetet kring AI-säkerhet. EU planerar regler och tre länder har kommit överens om hur AI bör regleras. Frankrike, Italien, Japan, Polen och Spanien undersöker möjliga brott. USA planerar att lansera ett AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 20 november

AI kan möjliggöra fyra arbetsdagar i veckan för tredjedel av brittiska arbetskraften till 2033, säger rapport

Enligt en ny rapport från tänketanken Autonomy kan nästan en tredjedel av Storbritanniens arbetskraft arbeta fyra dagar i veckan till 2033 tack vare utrullningen av avancerad artificiell intelligens (AI). Rapporten antyder att 8,8 miljoner arbetare i Storbritannien - 28 procent av arbetskraften - skulle kunna arbeta 32 timmar, fyra dagar i veckan tack vare AI. Dessutom kan 27,9 miljoner - vilket representerar 88 procent av landets arbetskraft - få sina arbetstider minskade med minst 10 procent.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 20 november

Tre aktier att hålla koll på inom artificiell intelligens 2024: Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer

Om du inte redan äger aktier inom artificiell intelligens (AI) kan du missa en av de största teknikinflationerna i historien. Men det är fortfarande tid att investera då många viktiga aktörer inom AI-industrin fortfarande handlas under sina 2021-toppar. Tre företag att hålla koll på är Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer. Amazon har nyligen gjort stora framsteg inom AI, Micron Technology är en av endast tre stora DRAM-tillverkare och Super Micro Computer har sett en stark tillväxt inom AI-relaterade servrar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 november

Oracle integrerar AI och maskininlärning i hela sin produktportfölj

Amerikanska teknikjätten Oracle har integrerat artificiell intelligens (AI) och maskininlärning i hela sin produktportfölj. Företaget utvecklar en rad generativa AI-tjänster som sträcker sig från infrastruktur till applikationer. Dessa tjänster syftar till att hjälpa organisationer att automatisera affärsprocesser från början till slut, förbättra beslutsfattandet och förbättra kundupplevelserna. Shailender Kumar, senior vice-president och regional managing director för Oracle India, diskuterar företagets tillväxtutsikter för AI och dess senaste utveckling inom gen AI med fokus på hälsosektorn.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 20 november

GreatAiPrompts: Din portal till bemästrande av AI och ChatGPT

I en tid med snabb teknisk utveckling har artificiell intelligens (AI) och ChatGPT blivit strategiskt viktiga för såväl privatpersoner som företag. En resurs som lyfts fram för att navigera i AI:s ständigt föränderliga landskap är GreatAiPrompts. Bloggen har blivit en ledande källa för de bästa ChatGPT-promptsen och insikterna. GreatAiPrompts erbjuder omfattande vägledning för alla kunskapsnivåer, regelbundna uppdateringar, praktiska tips för effektivt innehållsskapande, gemenskap, delade erfarenheter och en användarvänlig webbplats. Besök GreatAiPrompts idag och lås upp dörrarna till en ny era av innehållsskapande och teknisk kompetens.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 20 november

OpenAI avvisar påtryckningar att återkalla beslutet att sparka VD Sam Altman

Styrelsen för OpenAI, skaparen av ChatGPT, avvisade på söndagen påtryckningar från Microsoft och andra stora investerare att återkalla sitt chockerande beslut att sparka VD Sam Altman, rapporterade amerikanska medier. OpenAI och Altman blev kända med lanseringen av ChatGPT förra året, vilket visade framsteg inom generativ AI. Men företagets styrelse chockade branschen på fredagen genom att avlägsna medgrundaren Altman, vilket ledde till andra högprofilerade avgångar. Styrelsen stod fast vid sitt beslut i ett memo som skickades till anställda på söndagkväll, och sa att det var ´det enda sättet att främja och försvara OpenAIs uppdrag´. Styrelsen för OpenAI utnämnde också Emmett Shear, före detta VD för Amazons Twitch-strömningstjänst, till tillförordnad VD.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 november

Internationell konferens diskuterar räddning av havsekosystem med AI och maskininlärning

Enligt forskare är delar av våra havsekosystem på livsuppehåll och snabba åtgärder behövs för att rädda dem. På USF St. Petersburg campus samlades hundratals ledare från hela världen för det femte internationella mötet om havsfärgvetenskap (IOCS). Konferensen syftar till att hitta lösningar och främja nya idéer för att bekämpa problem som röd tidvatten, algblooms, oljeutsläpp, korallblekning, marin biota kollaps, Sargassum invasion, havsnivåhöjning och extrem värme. En potentiell lösning är att använda AI och maskininlärning för att belysa delar av havet som är friska eller i nöd.

Direktlänk Dela ABC Action News fördjupade 20 november

YouTube testar AI-verktyg för att imitera kända sångare

YouTube har testat ett verktyg för artificiell intelligens (AI) som låter användare imitera kända sångare i ett begränsat försök. Funktionen, kallad ´Dream Track´, låter användare skapa korta låtar med hjälp av AI genom att definiera parametrar som stämning och textinnehåll. Hittills har nio artister tillåtit att deras röster ´klonas´ med ´Dream Track´ och endast 100 skapare i USA har fått tillgång till verktyget. YouTube planerar att kräva att skapare avslöjar om deras videor inkluderar ´förändrat eller syntetiskt innehåll som är realistiskt, inklusive användning av AI-verktyg´.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 20 november

ChatGPT firar sin första födelsedag: En tillbakablick på dess framsteg

OpenAI:s ChatGPT firar sin första födelsedag. Sedan lanseringen i november 2022 har den snabbt blivit en av de mest besökta domänerna i världen, med 1,8 miljarder månatliga besök noterade i maj 2023. OpenAI blev också en av de mest besökta domänerna i världen tack vare ChatGPT. ChatGPT har använts för en mängd syften, från roliga konversationer till forskning. Den har även testats för att lösa juridiska och affärsskoleexamen, vilket den klarade. Trots vissa kontroverser och utmaningar, inklusive ledarskapsförändringar inom OpenAI, fortsätter ChatGPT att växa och utvecklas.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 20 november

Larsen och Toubro Technology Services samarbetar med NVIDIA för att förbättra medicinsk bildbehandling

Ingenjörstjänstföretaget Larsen och Toubro Technology Services (LTTS) meddelade på måndagen att det har samarbetat med det amerikanska mjukvaruföretaget NVIDIA för att förbättra medicinsk bildbehandling med Gen AI. Partnerskapet syftar till att utveckla mjukvarudefinierade arkitekturer för medicinska enheter för att förbättra kvaliteten på medicinska bilder. Mjukvarudefinierad arkitektur är ett beslutsverktyg för bildbehandling, med AI/ML-modeller utvecklade för detektering, identifiering och klassificering av polyper - onormala tillväxter som ofta hittas vid koloskopier. LTTS VD och koncernchef Amit Chadha sa att samarbetet hjälper dem att utmana gränserna för vad som är möjligt inom medicinsk bildbehandling.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 20 november

USA:s president och New Jerseys guvernör tar ställning för AI

USA:s president Joe Biden har undertecknat en verkställande order för att säkra och skydda mot snabbt framväxande AI-teknik. Vicepresident Kamala Harris uttryckte att administrationen avser att deras inhemska åtgärder ska tjäna som en global modell. Order inkluderar nya standarder för AI-säkerhet och skydd, skydd av amerikaners integritet, främjande av rättvisa och medborgerliga rättigheter, skydd av konsumenter och arbetare, främjande av innovation och konkurrens, och mer. I New Jersey har guvernör Phil Murphy undertecknat en egen order som inrättar en AI-uppgiftsstyrka för att studera framväxande AI-teknologier.

Direktlänk Dela NJBIZ fördjupade 20 november

Artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik förväntas växa kraftigt

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik öka från 1,08 miljarder USD 2022 till 30,76 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,7%. Rapporten, publicerad av Polaris Market Research, ger en grundlig översikt över marknaden, inklusive aktuella industridata och framtida trender. Den täcker marknadens storlek, regional överblick, företagsprofiler, segmentanalys och prognos. Rapporten fokuserar på att analysera nyckeltrender på marknaden.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 november

XRP:s värde ökar efter Ripples seger mot amerikanska SEC

Kryptovalutan XRP har lyckats vinna förtroendet från kryptosamhället och den bredare finansvärlden efter att Ripple vann fallet mot U.S. Securities and Trade Commission (SEC). Ripple meddelade nyligen att de har ingått partnerskap med andra betalningsplattformar för att utöka sina remitteringsmöjligheter, vilket når kunder i Afrika, Gulf Cooperation Council (GCC), Storbritannien och Australien. Sedan mitten av oktober har XRP:s värde stigit med mer än 40%, vilket gör det till den femte största kryptovalutan. SEC har anklagat Ripple för att ha samlat in mer än $1,3 miljarder 2013 genom att sälja XRP i oregistrerade säkerhetserbjudanden till investerare. Rätten beslutade dock att försäljningen av XRP-tokens till detaljhandelsinvesterare inte utgjorde investeringskontrakt, och var därför inte en säkerhet i detta fall.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 20 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAl, skapar rubriker på internet

Sam Altman, tidigare VD för OpenAl, har nyligen blivit ett populärt namn på internet och sociala medier. OpenAl, företaget som skapade den artificiella intelligensen ChatGPT, avskedade Altman på fredagen. Styrelsen uttryckte att de inte längre hade förtroende för hans förmåga att leda OpenAl. Altman är en amerikansk entreprenör och investerare som föddes 1985 och växte upp i St. Louis. Han deltog i John Burroughs School och Stanford University, men hoppade av utan att få en kandidatexamen. Altman var tidigare VD för OpenAl från 2019 till 2023 och president för Y Combinator från 2014 till 2019.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 20 november

Sammanfattning av nyheter: AI-chef överväger comeback, Argentinas presidentval, brand i Perstorp, Rosalynn Carter död, polis nära påkörd, jaktolycka, Napoleons hatt såld, skådespelare död, halkvarning, Liberalerna vill ha söndagsöppet Systembolag, lavin i

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, överväger att återvända till företaget. Vallokalerna har stängt i Argentina och rösträkningen pågår. Det brinner i en företagslokal i Perstorp och ett VMA har utfärdats. Rosalynn Carter, tidigare USA:s första dam, har avlidit. En polis var nära att bli påkörd i Lunds kommun. En man dog i en jaktolycka i Alingsås. En av Napoleons hattar har sålts på auktion för rekordsumma. Skådespelaren Fredrik Ohlsson har dött. SMHI varnar för halka i Stockholmsområdet, Uppsala och Eskilstuna. Liberalerna vill att Systembolaget ska hålla öppet även på söndagar. En lavin har inträffat i Bydalen, men ingen skadades. En dansk politiker har anmälts för grooming. Miljöpartiet vill förbjuda korta flygresor inom EU. En man hittades död i en bostad i Falkenberg. Miljöpartiet accepterar ett eventuellt svenskt Natomedlemskap. Bara tio fåglar har räddats efter oljeutsläppet från färjan Marco Polo. Förekomsten av giftiga PFAS-ämnen ska kartläggas. Gustav Fridolin och Märta Stenevi är Miljöpartiets nya språkrör. Fyra kvinnor dödades i en skjutning i USA. Det är fortsatta tågförseningar efter en explosion.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 november

Microsoft pressar på för att få tillbaka sparkad VD i Open AI

Turbulensen i AI-företaget Open AI, där tidigare VD:n Sam Altman sparkades, har fått Microsoft att pressa på för att få tillbaka Altman. Händelsen har stor betydelse för Microsoft, aktiemarknaden och svenska pensioner enligt techanalytikern Björn Jeffery. Microsoft har investerat över 100 miljarder kronor i Open AI och företaget är en av Microsofts viktigaste investeringar. Trots att Microsoft äger 49% av Open AI, har de ingen representant i styrelsen. Microsoft har nu skickat ut meddelanden om att de har förtroende för Open AI, men bakom kulisserna är läget antagligen annorlunda.

Direktlänk Dela Sundsvalls och Kubal-Kramfors Dagblad fördjupade 19 november

Blackrock ansöker om Ethereum ETF, SEC försenar Grayscales Ethereum Fund-omvandling

Den 15 november lämnade Blackrock in en ansökan om en Ethereum-baserad börsnoterad fond (ETF) till den amerikanska värdepappers- och börskommissionen (SEC). Samma dag meddelade SEC att de skjuter upp beslutet att godkänna Grayscale Investments begäran om att omvandla sin Ethereum-fond till Futures Ether ETF. SEC har nu fram till 1 januari 2024 för att fatta ett beslut. Denna förväntan kring ETF:er har lett till en vild prisrally på diagrammen, men har också lett till frågor om hur sådana utvecklingar kan påverka den decentraliserade modellen för den underliggande blockkedjeteknologin i kryptomarknaden.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 19 november

AI: En global kraft, ett globalt ansvar

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat olika branscher genom att bearbeta stora mängder data och identifiera mönster och trender. Men AI kommer med inbyggda risker, inklusive hot mot privatlivet och möjlig jobbförskjutning. Europeiska Unionen har antagit en lag för att minska farorna med AI. Europeiska kommissionens AI-akt syftar till att balansera minimering av potentiella faror och uppmuntra innovation. USA och Kina, ledande länder inom AI-teknik, formar aktivt AI-regleringslandskapet. Effektiv AI-reglering kräver samarbete mellan alla intressenter, inklusive regeringar, AI-utvecklare och allmänheten.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 19 november

Studie avslöjar att AI-program kan leda till nekad sjukvårdsförsäkring

En nyligen genomförd studie visar att användningen av artificiell intelligens (AI) inom sjukförsäkringsbolag kan leda till att patienter nekas eller får minskad medicinsk vård. Studien, utförd av Center for Medicare Advocacy, visar att dessa program ofta fattar beslut som är mer restriktiva än vad Medicare tillåter. Två familjer i Wisconsin har nyligen stämt UnitedHealth Group, ett av USA:s största sjukförsäkringsbolag, och anklagar företaget för att använda AI-program för att neka eller förkorta rehabiliteringsvistelser för deras äldre anhöriga.

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade 19 november

Microsoft vill ha tillbaka sparkade Sam Altman till Open AI

Microsoft pressar på för att få tillbaka den sparkade vd:n Sam Altman till AI-bolaget Open AI. Altman, som tidigare var vd för det ledande amerikanska AI-företaget Open AI, fick sparken i fredags vilket skapade stor uppståndelse i Silicon Valley. Styrelsen antydde att han inte varit fullt uppriktig vilket lett till spekulationer om vad som har hänt. Nu försöker Microsoft få tillbaka Altman till Open AI.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 19 november

AI i kärnvapensystem ökar risken för kärnvapenkrig

Melissa Parke, VD för International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN), varnar för riskerna med att använda artificiell intelligens (AI) i kärnvapensystem. Hon menar att detta kan öka sannolikheten för kärnvapenkrig och begränsa människans kontroll över när och om vapnen ska avfyras. Trots att G7-länderna och USA:s president Joe Biden har tagit initiativ för säkrare AI, har inget av dessa initiativ specifikt tagit upp riskerna med AI i kärnvapen. Parke efterlyser ett juridiskt bindande avtal som förbjuder autonoma dödliga vapensystem.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 19 november

Konstnärer vädjar till USA:s regering om skydd mot AI-hot

Konstnärer, musiker och författare vädjar till USA:s regering att skydda deras upphovsrätt mot hotet från artificiell intelligens (AI). De är oroliga för att AI kan replikera deras verk utan tillstånd eller kompensation. Teknikföretag, däremot, är generellt nöjda med status quo som låter dem använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. Shira Perlmutter, chef för USA:s upphovsrättskontor, har ännu inte tagit ställning och lyssnar på alla parter i frågan om upphovsrättsreformer behövs för AI-verktyg. Upphovsrättskontoret har fått nästan 10 000 kommentarer om frågan.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 19 november

Debatt om hur ChatGPT kommer att påverka sysselsättningen har blossat upp på kinesiska internet. Många oroar sig för att AI-verktyget kommer att ersätta nyhetsredigeringsindustrin. Amerikanska tekniknyhetsföretaget CNET har använt AI för att skriva finansiella rapporter sedan november förra året, och den tyska förlagsjätten Axel Springer meddelade nyligen att AI-verktyg som ChatGPT snart kommer att vara bättre på att sammanställa information än mänskliga journalister. Trots detta menar artikelförfattaren att ChatGPT inte är en fullgod ersättare, då det bland annat har svårt att förstå och tolka information.

Medium fördjupade 19 november

Tech Spark AI får 1,4 miljoner dollar i pre-seed-finansiering för att utveckla AI-plattformen ´Spark Plug´

Teknikföretaget Tech Spark AI, baserat i Toronto, har fått 1,4 miljoner dollar i en pre-seed-finansieringsrunda. Ledande investerare var TD Bank, med betydande bidrag från Salesforce, den kanadensiska regeringen och NBA Canada. Pengarna ska användas för att vidareutveckla deras banbrytande generativa AI-plattform ´Spark Plug´. Plattformen, som är utformad för att ge en mer personlig inlärningsupplevelse, har redan etablerat partnerskap med utbildningsinstitutioner i både USA och Kanada. Den initiala versionen av Spark Plug fokuserar på att översätta klassiska litteraturtexter till modernt språk, med en specifik betoning på skolor belägna i underbetjänade svarta och bruna samhällen.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 19 november

Kreativa yrkesverksamma vädjar till USA:s regering om skydd mot AI-hot

Countryartister, romanförfattare, videospelskonstnärer och röstskådespelare vädjar till den amerikanska regeringen om lättnader från hotet som artificiell intelligens (AI) utgör för deras försörjning. Teknikföretag är generellt nöjda med status quo, som låter dem använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. USA:s copyrightbyrå tar emot kommentarer om huruvida copyrightreformer behövs för AI-verktyg. Hittills har copyrightkrav för helt maskinproducerat innehåll avvisats. Men frågan är om det finns en punkt där det finns tillräckligt mycket mänskligt engagemang i att styra uttryckselementen i resultatet att människan kan anses ha bidragit till författarskapet.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 18 november

Meta upplöser sitt ansvariga AI-team för att fokusera mer på generativ AI

Meta har rapporterats ha upplöst sitt team för Ansvarig AI (RAI) när företaget lägger mer resurser på generativ artificiell intelligens. Enligt rapporten kommer de flesta RAI-medlemmar att flytta till företagets generativa AI-produktteam, medan andra kommer att arbeta med Metas AI-infrastruktur. Jon Carvill, som representerar Meta, säger att företaget kommer att ´fortsätta prioritera och investera i säker och ansvarsfull AI-utveckling´. Meta svarade inte på en begäran om kommentar vid pressens deadline.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 18 november

AI-redigeringsverktyg ökar potentialen för online-entreprenörer

Online-miljön blir allt mer intressant för amerikanska företag och 2024 förväntas se fortsatt tillväxt av individer som utnyttjar möjligheterna att tjäna pengar i digitala utrymmen. Det krävs ofta liten erfarenhet eller skicklighet, bara en solid affärsidé och rätt marknadsföring för att se framgång. Moderna amerikanska företag fungerar inte längre på traditionella sätt och företag anpassar sina tjänster för att möta nya krav. AI-redigeringsverktyg tar snabbt en plats inom innehållsskapande. De främsta fördelarna med foto- och videoredigering för entreprenörer inkluderar att bygga ett pålitligt varumärkesimage, etablera trovärdighet, bättre målgruppsinriktning och snabbare engagemang, öka konverteringar och ROI, enklare innehållsskapande och säkra en plats i online-miljöer som sociala medieplattformar. Att välja en banbrytande, AI-foto- och videoredigeringsleverantör som CapCut kommer att öka den stora potentialen för entreprenörer.

Direktlänk Dela Reno Gazette-Journal fördjupade 18 november

Palantir och Symbotic: Två AI-företag som kan göra dig rik

Artificiell intelligens (AI) är en teknologisk megatrend som kan lägga till biljoner till den globala ekonomin genom att öka arbetsproduktiviteten och produktförbättringar. Mest uppmärksamhet har gått till hårdvaruledare som Nvidia, men mjukvaru- och produktföretag som Palantir Technologies och Symbotic kan också dra nytta av denna möjlighet. Palantir är ett mjukvaruföretag som hjälper kunder att analysera och hantera sina data. Symbotic bygger och driver automatiserade lagersystem. Båda företagen kan dra nytta av AI i sina verksamheter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 november

Konstnärer och teknikföretag i konflikt om AI:s inverkan på upphovsrätt

Konstnärer inom olika områden, inklusive landsångare, romanförfattare och röstskådespelare, vädjar till den amerikanska regeringen om skydd mot hotet från artificiell intelligens (AI) mot deras försörjning. De är oroliga för att deras verk ska replikeras av AI utan ersättning eller tillstånd. Teknikföretag är dock generellt nöjda med status quo, som tillåter dem att använda publicerade verk för att förbättra deras AI-system. Shira Perlmutter, den amerikanska upphovsrättsregistret, har ännu inte tagit ställning men lyssnar på alla parter när hennes kontor överväger om upphovsrättsreformer behövs för en ny era av generativa AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 november

Kryptovalutoras instabilitet och potentiell tillväxt: Bitcoin, Ethereum, Solana, Ripple, VeChain, Polkadot och ScapesMania

Bitcoin (BTC) upplevde en betydande nedgång på 5%, vilket påverkade de flesta andra kryptovalutor, inklusive Ethereum (ETH), Solana (SOL), Ripple (XRP), VeChain (VET) och Polkadot (DOT). En viktig faktor för denna instabilitet är att USA:s Securities and Exchange Commission (SEC) skjuter upp beslutet om Bitcoin ETF:er. ScapesMania, ett nytt projekt inom kryptovalutavärlden, kan representera inledningen till ett nytt kapitel i denna dynamiska digitala valutadomän. ScapesMania är ett välbalanserat projekt som agerar som ett spel-ekosystem.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 18 november

Microsoft lägger till OpenAI:s senaste AI-modeller till sin Azure OpenAI-tjänst

OpenAI genomgår vissa förändringar i sitt ledarskap, men det generativa AI-företaget verkar fortfarande vara engagerat i sitt långvariga partnerskap med Microsoft. Denna vecka meddelade Microsoft att de lägger till de nyaste AI-modellerna från OpenAI till sin egen Azure OpenAI-tjänst. I ett blogginlägg, som publicerades bara några timmar innan OpenAI avskedade sin VD Sam Altman, meddelade Microsoft att de lägger till både GPT-4 Turbo och GPT-3.5 Turbo till tjänsten. Båda avslöjades först av Altman under OpenAI:s första utvecklarkonferens tidigare denna månad. Det innebär att företag och utvecklare kan få tillgång till båda dessa modeller via Microsoft med Azure OpenAI. Microsoft bekräftade också att Azure OpenAI-tjänsterna har expanderat till Norge öst, Södra Indien och Västra USA, vilket innebär att det totala antalet världsregioner för tjänsten nu är 14.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 18 november

Countrymusiker, romantiska författare, videospelskonstnärer och röstskådespelare vädjar till USA:s regering att snabbt lindra hotet som artificiell intelligens utgör för deras levebröd. Teknikföretag är i allmänhet nöjda med status quo, som har gjort det möjligt för dem att använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. USA:s högsta upphovsrättsansvarige har ännu inte tagit ställning. Frågan är om det finns tillräckligt med mänskligt engagemang i styrningen av AI för att människan kan anses ha bidragit till författarskapet. Copyright Office har fått nästan 10 000 kommentarer om detta.

The Independent fördjupade 18 november

Amazon kan vara det bästa AI-aktieköpet just nu

Amazons aktier har skjutit i höjden med över 40% under 2023, men det är fortfarande inte det bästa mega-cap-aktien detta år. Meta Platforms och Nvidia slåss om den äran. Alla dessa högflygande aktier har en gemensam nämnare: de fokuserar på artificiell intelligens (AI). Amazon har lanserat sin egen stora språkmodell (LLM), Titan, tidigare i år och fortsätter aggressivt med sin AI-utveckling. Företaget investerar kraftigt i träning av en ny LLM, kodnamn ´Olympus´, som har cirka 2 biljoner parametrar. Amazon kan ha en nyckelfördel över sin konkurrens, enligt VD Andy Jassy, då mycket av data finns i AWS (Amazon Web Services) som är marknadsledare inom molninfrastruktur. Amazon fortsätter också att expandera till nya marknader och kommer att börja sälja bilar online i USA 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 november

Sam Altman avgår som VD för Open AI

Sam Altman tvingas avgå som VD för företaget Open AI, som ligger bakom AI-tjänsten Chat GPT, enligt flera amerikanska medier. En intern granskning har visat att Altman inte varit ´konsekvent uppriktig´ i sin kommunikation med styrelsen, vilket har hindrat företagets förmåga att utöva sitt ansvar. Styrelsen har uttryckt att de inte längre har förtroende för hans förmåga att leda OpenAI. Företagets nuvarande teknologichef Mira Murati har utnämnts till tillfällig VD. Open AI grundades 2015 och släppte AI-chatboten Chat GPT i slutet av förra året.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 18 november

Joe Biden uppmanar APEC-länder att använda AI för att förbättra, inte utnyttja

USA:s president Joe Biden har uppmanat ekonomierna i Asien och Stillahavsområdet att samarbeta för att säkerställa att artificiell intelligens (AI) medför positiva förändringar och inte missbrukas för att utnyttja arbetare eller begränsa potential. Under det två dagar långa toppmötet för det 21-medlemsstarka Asia Pacific Economic Co-operation (APEC) i San Francisco, diskuterade Biden kort AI med Kinas president Xi Jinping. Biden betonade att digitala teknologier som AI bör användas för att ´lyfta, inte begränsa, vårt folks potential´.

Direktlänk Dela The Canberra Times fördjupade 18 november

Reglering av AI: Hur olika länder och regioner hanterar risker och innovation

AI kan både bidra till innovation och utgöra risker, som att kränka privatlivet, automatisera jobb och sprida desinformation. Därför finns det behov av reglering av AI. EU:s AI-akt syftar till att minska potentiella risker och främja entreprenörskap och innovation inom AI. Den förbjuder AI-verktyg som anses ha oacceptabla risker och begränsar starkt högrisk-AI. Bletchley-deklarationen i Storbritannien är ett uppmaning till utveckling av reglering genom internationellt samarbete. USA och Kina dominerar den kommersiella AI-landskapet och försöker få fotfäste inom reglering. Framtida regleringsinsatser bör involvera allmänheten och lära av redan reglerade industrier.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 18 november

Amazon skär ned på Alexa-avdelningen för att satsa mer på AI

Amazon planerar att skära ned hundratals jobb inom enheten som hanterar den populära röstassistenten Alexa, i syfte att satsa mer på artificiell intelligens. I ett meddelande till anställda på fredagen skrev Daniel Rausch, Amazons vice VD för Alexa och Fire TV, att företaget eliminerar vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Han tillade att ´flera hundra´ positioner skulle skäras ned, men gav inte en mer exakt siffra. Jobbkorten kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien. Detta följer fler nyliga uppsägningar inom Amazons spel- och musikteam, och lägger till de 27 000 anställda som företaget lade av under senare delen av förra året och tidigare i år.

Direktlänk Dela WWNY-TV fördjupade 18 november

Bli en global medborgare med obegränsad tillgång till nyheter och analyser

Artikeln uppmanar läsarna att bli ´globala medborgare´ och få en global perspektiv på USA och mer genom att prenumerera på nyheter och analyser från 600 journalister i över 50 länder. De täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Artikeln erbjuder obegränsad tillgång och full digital åtkomst för att locka över en miljon läsare att prenumerera på tidningen. Den erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag eller utbildningsinstitutioner. Dessutom informerar den om användningen av cookies och andra data på deras webbplatser för olika ändamål.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 18 november

Amazon skär ner hundratals jobb i Alexa-enheten för att fokusera mer på AI

Amazon planerar att skära ner hundratals jobb i sin enhet som hanterar röstassistenten Alexa, för att istället kanalisera mer resurser till artificiell intelligens (AI). Daniel Rausch, Amazons vice VD för Alexa och Fire TV, informerade medarbetarna om att företaget kommer att eliminera vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Företaget, med huvudkontor i Seattle, är i hård konkurrens med andra teknikföretag som snabbt vill dra nytta av AI-trenden. Jobbavsked kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 november

Kraftig ökning av global anställning av AI-specialister, enligt Deels rapport

Den globala HR-startupen Deel har i sin årsrapport om internationell anställning visat en betydande ökning av anställning av AI-specialister globalt. Rapporten visar att över 5 000 aktiva AI-relaterade kontrakt registrerades av över 2 100 företag fram till september 2023. Mellan september 2021 och 2023 ökade antalet AI-relaterade positioner som anställdes genom Deel med 60%, och antalet företag som anställde för AI, datavetenskap och systemingenjörsroller ökade med 59%. USA leder anställning för dessa roller, följt av Kanada, Storbritannien och Tyskland. Kanada leder dock i antalet AI-arbetare anställda, med Indien, Spanien, Tyskland och Storbritannien som kompletterar listan.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-experiment för att skapa sångklipp med superstjärnors röster

YouTube har lanserat ett nytt experimentellt AI-verktyg som låter utvalda användare skapa sångklipp med AI-genererade röster av superstjärnor som Demi Lovato, Sia och John Legend. Verktyget, kallat Dream Track, lanserades officiellt som en tidig betaversion tillgänglig endast för cirka 100 utvalda skapare i USA. Det är oklart om eller när den nya funktionen kommer att bli allmänt tillgänglig. Funktionen är ett direkt samarbete med några av branschens största upphovsrättsinnehavare, vilket markerar första gången några av världens största artister och musikföretag har godkänt att deras musik används för röstkloner.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-verktyg för Premium-prenumeranter

YouTube lanserar nya AI-verktyg för sina musikcentrerade skapare, tillgängliga endast genom Premium-abonnemanget. YouTube meddelade officiellt tillgång till AI-chattboten och det generativa AI-verktyget för Premium-prenumeranterna för att sammanfatta kommentarssektioner. Plattformen gjorde tillkännagivandet via ett blogginlägg, där företaget avslöjade några detaljer om sitt nya experimentella AI-verktyg för YouTube Shorts som kallas Dream Track. Enligt företaget använder AI-verktyget ´Google DeepMinds mest avancerade musikgenereringsmodell hittills, Lyria.´ Företaget har även samarbetat med nio artister exklusivt för detta experiment. Dessa inkluderar Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan.

Direktlänk Dela KnowTechie fördjupade 17 november

Betydande lanseringar och meddelanden om generativ AI-produkter inom juridik

Thomson Reuters har lanserat generativ AI inom sin juridiska forskningsplattform Westlaw, och planerar att lansera en AI-assistent med hjälp av Casetext CoCounsel. LexisNexis Legal & Professional har lanserat två nya generativa AI-tjänster: Lexis Snapshot-sammanfattningar och ny gen AI-kapabilitet inom sitt dokumentutkastverktyg Lexis Create. Kontraktsautomatiseringsleverantören Ontra har integrerat OpenAI´s GPT-4 i sin AI-motor, Ontra Synapse. Juridisk automationsplattform Josef har officiellt lanserat gen AI-efterlevnadsplattformen Josef Q. Försäkringsjätten Bupa har lanserat sitt första GenAI-verktyg på Josef Q. Amerikansk juridisk prognosplattform Pre/Dicta har lanserat nya funktioner för att förutse rättsfall.

Direktlänk Dela Legaltechnology.com fördjupade 17 november

Globala perspektiv på USA och mer erbjuds genom prenumeration

Artikeln erbjuder en global perspektiv på USA och går utöver med kuraterade nyheter och analys från 600 journalister i över 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Prenumerationer erbjuds för att låsa upp artikeln. Full digital tillgång erbjuds för att se varför över 1 miljon läsare prenumererar. Olika prenumerationsplaner finns tillgängliga för individer, företag och utbildningsinstitutioner. Webbplatser använder cookies och annan data av flera skäl, såsom att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatserna används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 17 november

Google avslöjar AI-verktyg som skapar låtar i stilen av kända sångare

Google har avslöjat ett experimentellt AI-verktyg, Dream Track, som skapar original låtar i stilen av utvalda kända sångare. Verktyget är bland flera nya utvecklingar som teknikjätten presenterade på torsdagen vid skärningspunkten mellan musik och AI. Nio artister, inklusive Charlie Puth och John Legend, har anslutit sig till Googles projekt. Företaget testar Dream Track (som för närvarande endast kan användas i YouTube Shorts) i kombination med andra AI-musikverktyg. Dessa verktyg är under utveckling med Googles dotterbolag DeepMind med hjälp av AI-musikgenereringsmodellen Lyria. Google har avtal på plats med alla nio deltagande sångare för Dream Track-experimentet och arbetar med UMG och andra musikindustrins partners för att monetarisera tekniken.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 17 november

Teknikledare deltar i APEC-toppmöte, diskuterar AI och relationer mellan USA och Kina

Under Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) toppmötet i San Francisco deltog ledande teknikledare som Elon Musk och Apples VD Tim Cook i en middag med Kinas president Xi Jinping. Xi betonade sin vilja att vara en partner snarare än en konkurrent till USA. Teknikledare välkomnar en avspänning i relationerna mellan USA och Kina, i hopp om att det minskar risken för de miljarder dollar företag tjänar på kinesiska konsumenter och de kritiska leveranskedjorna över Stilla havet. Men en stor fråga kvarstår: kontroll över avancerad artificiell intelligens (AI) och tillgång till tekniken som krävs för att utveckla den. USA har sedan förra året alltmer begränsat vilka typer av avancerade datorchips amerikanska företag kan sälja till Kina, med hänvisning till att det är avgörande för nationell säkerhet. AI-boomen har gett extra tyngd till Bidens exportkontroller för chips.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-verktyg ´Dream Track´ för att skapa musik

YouTube lanserar ett artificiellt intelligensverktyg kallat ´Dream Track´ som kommer att låta användare skapa 30-sekunders låtar med hjälp av röster från populära musikartister som de har tecknat avtal med för lanseringen. Funktionen kommer att finnas tillgänglig i YouTube Shorts, som företaget lanserade i konkurrens med TikTok. De nio artisterna inkluderar Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan. Tjänsten är för närvarande tillgänglig för en liten grupp utvalda amerikanska skapare.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 17 november

Google testar AI-drivna musikskapande verktyg på YouTube

Google testar nya artificiell intelligens (AI) funktioner på YouTube, vilket ger användarna möjlighet att enkelt skapa musikaliska kompositioner med bara en textprompt eller en nynnad melodi. Teknikjätten fördjupar sig i AI-drivna musikskapande med introduktionen av Dream Track för Shorts och Music AI-verktyg, en svit av funktioner som ger YouTube skapare att skapa originalkompositioner med hjälp av enkla textprompter eller nynnande melodier. De experimentella funktionerna drivs av Lyria, en generativ musikmodell utvecklad av Googles DeepMind-avdelning. Dream Track är redan i händerna på en utvald grupp amerikanska innehållsskapare på YouTube. Detta verktyg är utformat för att automatiskt generera 30-sekunders ljudklipp, som imiterar de distinkta stilarna hos samarbetande musikaliska artister.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 17 november

AI-musikgeneratorn Lyria från Google DeepMind kan skapa låtar i kända artisters stil

Google DeepMind har lanserat Lyria, deras mest avancerade AI-musikgenereringsmodell hittills, som kan skapa 30-sekunders YouTube Shorts i stil med artister som T-Pain, Sia, Demi Lovato och Troye Sivan. Användare kan skriva in ett ämne och välja en artist, och verktyget skriver texten, producerar bakgrundsspåret och sjunger låten i den valda musikerns stil. Dessa AI-verktyg är främst avsedda att hjälpa till att odla idéer och testa nya sätt för artister att koppla upp sig med sina fans. Generativ AI skapar dock en digital minfält när det gäller upphovsrätt.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 17 november

YouTube introducerar AI-verktyg för att klona sångares röster

YouTube har introducerat ett nytt verktyg kallat Dream Track, som använder artificiell intelligens (AI) för att klona sångares röster och generera ny musik. Funktionen är tillgänglig på YouTube Shorts och låter användarna välja vilken artist de vill att AI:n ska imitera. Nio artister, inklusive Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, John Legend, Sia och Troye Sivan, har tillåtit att deras röster kopieras för verktyget. Dream Track skapades av DeepMind, ett Londonbaserat AI-företag som ägs av Google. Funktionen testas för närvarande bara med en liten grupp utvalda amerikanska skapare.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 17 november

Google utvidgar tillgången till sin Bard AI-chatbot till tonåringar

Google har utvidgat tillgången till sin Bard AI-chatbot till tonåringar i de flesta länder runt om i världen. Med Bard kan användare få hjälp med skolarbeten, universitetsansökningar och att lära sig nya hobbies. Dessutom kan Bard hjälpa studenter att komma på idéer för vetenskapsprojekt eller lära sig mer om specifika tidsepoker i historien. Google har också lagt till en matematikinlärningserfarenhet i Bard, där användare kan skriva in eller ladda upp en bild av en matematisk ekvation, och Bard genererar en steg-för-steg-förklaring om hur man löser problemet. Google har även utbildat sin chatbot att identifiera innehåll och ämnen som kan vara olämpliga för tonåringar.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 17 november

Teknikchef avgår över användning av upphovsrättsskyddat material

En högt uppsatt chef vid teknikföretaget Stability AI har avgått på grund av företagets syn att det är acceptabelt att använda upphovsrättsskyddat material utan tillstånd för att träna sina produkter. Ed Newton-Rex var chef för ljud på företaget, som har sitt säte i Storbritannien och USA. Han ansåg att det var ´utnyttjande´ för någon AI-utvecklare att använda kreativt arbete utan samtycke. Många stora AI-företag, inklusive Stability AI, menar dock att det är ´fair use´ att ta upphovsrättsskyddat innehåll. Newton-Rex påpekade att han talade om alla AI-företag som delar denna syn - och de flesta av dem gör det.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 17 november

Äldre amerikaner förlorar miljarder till bedrägerier förstärkta av AI, enligt senatsrapport

Förra året rapporterade äldre amerikaner att de förlorade mer än $1,6 miljarder till bedrägerier. Alltmer använder bedragare artificiell intelligens för att göra sina bedrägerier mer effektiva. Under en torsdagshörelse om moderna bedrägerier släppte US Sen. Bob Casey, ordföranden för Senate Special Committee on Aging, gruppens åttonde årliga ´bedrägeribok´. Boken fångar de vanligaste bedrägerierna mot äldre vuxna och resurser för att skydda mot bedrägeri. Casey sa att senatorer från båda partierna försöker förstå artificiell intelligens, särskilt generativ AI. ´Deepfakes´, eller AI-utvecklade bilder, och röstkloner som kan härma rösten hos en älskad, kan lura människor att överlämna personlig information eller pengar. I maj skickade kommittén ett brev till Federal Trade Commission som begärde information om den ökande förekomsten av AI-drivna tekniker i bedrägerier och hur myndigheten hanterar det. Under 2022, det år som täcks av den senaste bedrägeriboken, mottog kommitténs bedrägeri-hotline 659 nya klagomål, vilket för totala antalet klagomål till 11 800 sedan 2013. De tio vanligaste bedrägerierna mot äldre vuxna identifierade för förra året - många av vilka innehöll AI - var finansiella tjänster personation och bedrägeri (9%); hälso- och sjukvårdsbedrägerier (8%); robocalls och oönskade samtal (7%); teknisk support och datorbedrägerier (6%); romantiska bedrägerier (4%); regeringsbedrägerier, identitetsstöld, lotteri- och lotteribedrägerier och företagsimitation och shoppingbedrägerier (3% vardera); och person-i-behov och farföräldrabedrägerier (2%). Tahir Ekin, PhD, direktör för Texas State Center for Analytics and Data Science, vittnade vid torsdagens hörelse att AI förstärker effekterna av bedrägerier, ´förbättrar deras trovärdighet och emotionella tilltalande´ genom personalisering. ´Samspelet mellan AI och bedrägerier för fram både utmaningar och möjligheter´, sa Ekin. ´Att prioritera förbättringen av data- och AI-läskunnighet bland äldre amerikaner, och aktivt involvera dem i förebyggande och upptäcktsinsatser, står som en hörnsten.´

Direktlänk Dela Mcknightsseniorliving.com fördjupade 17 november

YouTube introducerar nya funktioner och höjer priset på Premium-prenumerationen

YouTube har introducerat flera nya funktioner i sin app, inklusive högkvalitativ streaming på Android-enheter och Smart TV:s, ett virtuellt märke för regelbundna tittare, samt en AI-sammanfattare av videor och kommentarer. Dessutom har företaget höjt avgiften för sin Premium-prenumeration. YouTube Premium erbjuder nu en video-kontinuitetsfunktion som gör det möjligt för prenumeranter att sömlöst växla mellan enheter för att fortsätta titta på videor utan avbrott. YouTube introducerar också generativ AI för innehållsrekommendation och kommentarsammanfattning. Dessutom belönar YouTube sina lojala premium-prenumeranter med virtuella märken.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-drivet verktyg för att skapa musik i kända artisters stil

YouTube lanserar ett nytt AI-drivet verktyg, ´Dream Track´, som låter användare skapa ljudinspelningar i stil med några av dagens mest kända musiker, inklusive John Legend, Demi Lovato, T-Pain och Sia. Verktyget gör det möjligt för användare att generera korta spår på upp till 30 sekunder i rösten och stilen hos en deltagande artist. Vid lansering kommer cirka 100 skapare i USA att ha tillgång till verktyget. Det kommer att vara begränsat till YouTube Shorts, plattformens korta videodelningsfunktion. Lanseringen kommer när YouTube, som ägs av Alphabet, försöker dra nytta av korsningen mellan AI-teknik och musik.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 17 november

YouTube testar AI-verktyg för att skapa korta låtar

YouTube testar två experimentella AI-verktyg som låter användare skapa korta låtar antingen via en textprompt eller ett eget vokalprov. Det första verktyget heter Dream Track, som använder rösterna från nio kända artister för att generera 30-sekunders musikspår för YouTube Shorts. Användare kan skriva in en textprompt som beskriver vad de vill höra och sedan välja en sångare som visas i verktygets karusell. Bland de medverkande musikerna finns John Legend, Sia och T-Pain. Dream Track kommer initialt att vara tillgängligt för en liten grupp amerikanska innehållsskapare på mobila enheter. Det andra experimentet kallas Music AI Tools, som kan generera korta spår genom att omvandla ett uppladdat vokalprov, till exempel kan ett kort klipp av dig som hummar förvandlas till en gitarriff.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 16 november

Google introducerar nya AI-funktioner för annonserare inför semestersäsongen

Google introducerar nya generativa AI-funktioner för annonserare i sökgenererande upplevelse (SGE) för att markera starten på semestersäsongen. De nya funktionerna inkluderar: Nya SGE-underkategorier. Fotosökshopping. Utvidgning av dess virtuella provteknik. Dessa uppdateringar erbjuder nya möjligheter för varumärken att förbättra produktens synlighet och driva potentiella kunder mot att göra köp. Google förenklar semestershopping genom att erbjuda kurerade underkategorier för specifika presentidéer. SGE kommer också snart att erbjuda en bildgenereringsfunktion för klädsökningar, vilket gör att användare kan skapa fotorealistiska bilder inspirerade av deras söktermer. Google utvidgar sin generativa AI-drivna virtuella provteknik för att inkludera herrtoppar.

Direktlänk Dela Martech.org fördjupade 16 november

Meta avslöjar AI-videogenereringsverktyg, Google antitrust-rättegång avslutas, Apple adopterar RCS, Amazon säljer Hyundai-bilar online

Meta har avslöjat två banbrytande AI-videogenereringsverktyg som ska revolutionera hur användare skapar och delar videoinnehåll på sociala nätverk. Det första verktyget, kallat ”AutoVideo”, använder AI för att automatiskt generera videoinnehåll från användaruppladdade bilder och klipp. Det andra verktyget, ”VoiceSync”, använder AI för att synkronisera ljud med videoklipp på ett sömlöst sätt. Dessa verktyg förväntas förändra hur människor kommunicerar och uttrycker sig online. USA har avslutat sin antitrustprocess mot Google, vilket avslutar en historisk rättegång som har fångat techgiganter och reglerares uppmärksamhet. Apple ska adoptera Rich Communication Services-meddelandestandarden, vilket förbättrar kompatibiliteten mellan iOS och Android-användare för en mer sömlös meddelandeupplevelse. Amazon planerar att sälja Hyundai-bilar online från 2024, vilket markerar en betydande förändring i hur konsumenter köper fordon.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupade 16 november

USA:s medborgarskaps- och invandringstjänster använder AI för att hantera ansökningar

USA:s medborgarskaps- och invandringstjänster (USCIS) har avslöjat att de använder flera former av artificiell intelligens (AI) för att behandla ärenden, inklusive en AI-driven ´bevisklassificerare´, ett bedrägeridetekteringssystem och ett verktyg för att förutsäga arbetsbelastningar. Dessa verktyg nämndes inte så sent som i söndags, enligt en version av webbplatsen sparad av Wayback Machine. Dessa AI-system är en påminnelse om att AI-inventeringsprocessen fortfarande är aktiv, och exemplifierar hur regeringens användning av AI nu påverkar USA:s invandringssystem.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 16 november

Azteca Stadium stänger för renovering inför VM 2026, AI skapar designförslag

Azteca Stadium kommer snart att stänga sina dörrar för att genomgå renoveringar inför VM 2026, som organiseras av Mexiko, Kanada och USA. América och Cruz Azul, liksom det mexikanska landslaget, kommer inte längre att kunna spela på denna plats under renoveringen. En artificiell intelligens har skapat designförslag för hur fasaden, läktarna och omgivningarna kommer att se ut. Designerna har en stark mexikansk prägel och har delats på sociala medier. Den mest populära designen har fasaden inspirerad av en pyramid, uppdelad i grönt och rött.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 16 november

Tech Spark AI får 1,4 miljoner dollar i första finansieringsrundan för Spark Plug, en AI-webbplats som översätter klassisk litteratur till modern engelska

Tech Spark AI och dess grundare Tamar Huggins har meddelat att de har fått 1,4 miljoner dollar i första finansieringsrundan för Spark Plug, företagets generativa AI-webbplats. Finansieringen leddes av TD Bank och Salesforce, med ytterligare hjälp från den kanadensiska regeringen och NBA Kanada. Tech Spark AI grundades för åtta år sedan för att utveckla lektioner för svarta och brunhudade elever i underbetjänade samhällen i hela Nordamerika. Spark Plug kommer att vara tillgänglig för alla åldrar, men fokuserar på svarta ungdomar. Huggins delade att det huvudsakliga målet är att få svarta människor att känna att de ´hör hemma´.

Direktlänk Dela Blavity fördjupade 16 november

YouTube lanserar AI-verktyg för musikskapande

YouTube har avslöjat ett nytt AI-experiment för plattformen. Dream Track kommer att låta användare skriva ut en idé och sedan välja från ett karusell av artister för att skapa ett 30 sekunders YouTube Shorts-ljudspår med den artistens röst. YouTube skapar också ett musik AI-verktyg som kommer att låta dig göra saker som att omvandla ditt hummande till en gitarriff. I går meddelade YouTube att Premium-prenumeranter skulle kunna få tillgång till både dess AI-chattbot och generativa AI-verktyg för att sammanfatta kommentarsektioner.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 16 november

Generativ AI prioriteras av företagsledare för att förbättra kundservice

Ny forskning identifierar tre saker som varje ledare behöver veta och göra när de använder generativ AI för att förbättra kundtjänsten. IBM Institute for Business Value har identifierat att kundtjänsten har blivit VD:arnas främsta prioritet för generativ AI. 85% av cheferna säger att generativ AI kommer att interagera direkt med kunderna inom de närmaste två åren. Att testa generativ AI i kundtjänsten kan påskynda en framgångsrik implementering i hela företaget.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 16 november

AI och stora data förändrar tandvården

Tandvården genomgår en tyst men dramatisk teknologisk utveckling. Forskare vid UIC College of Dentistry är bland de första i USA som undersöker värdet av 3D-bildanalys, datadelning på blockchain, hemövervakning och andra kliniska teknologier. Målet är att förbättra patientresultaten och tillgången till tand- och ortodontisk vård. UIC-tandläkare och ortodontister behandlar ofta patienter med sällsynta eller komplexa tillstånd och använder AI för att utveckla nya behandlingsalternativ. AI kan också hjälpa kliniker att övervaka patienternas framsteg på distans, till exempel genom att patienter tar egna orala skanningar hemma.

Direktlänk Dela University of Illinois at Chicago fördjupade 16 november

SAG-AFTRA vinner viktiga skydd mot artificiell intelligens i historisk strejk

Medlemmar i fackföreningen SAG-AFTRA har vunnit viktiga skydd mot artificiell intelligens (AI) i sin senaste historiska strejk. Företagsledare inom sociala medier, film- och TV-studios samt streamingvideoföretag är angelägna om att implementera AI för att minska kostnaderna. Genom att datorisera en arbetares bild, röst, manér och figur, skulle de kunna återskapa artisten för evigt, utan att betala arbetaren en enda cent. SAG-AFTRA ser detta som ett hot och AI:s potentiellt enormt negativa inverkan på film-, TV-, Netflix-, streamingvideo- och Broadway-artister var en stor fråga i fackföreningens 118 dagar långa strejk. Fackföreningen vann skydd mot AI, men striderna mellan dem och cheferna kommer att fortsätta i domstol och i framtida förhandlingar.

Direktlänk Dela People´s World fördjupade 16 november

Google lanserar nya AI-verktyg för att hjälpa till med julhandeln

Google meddelade på torsdagen nya artificiella intelligensverktyg som kan hjälpa dig med julhandeln. Detta är första gången generativ AI är tillgänglig i Google Shopping. Den nya funktionen låter dig skriva in en fras i sökfältet, till exempel ´bra presenter för hemmakockar´, och Google returnerar en lista med presenter. Google Shopping har tre nya funktioner: den kan berätta vilken typ av gåva en person kan tycka om baserat på de intressen du anger i sökningen, den kan generera en fotorealistisk bild av en vara du kanske vill ha, och den erbjuder nu 40 bilder av män och kvinnor av olika former, storlekar och bakgrunder för att försöka ge en virtuell klädprovning.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 16 november

Google introducerar AI-verktyg för musikskapande på YouTube

Google har introducerat nya generativa AI-verktyg för YouTube, vilket möjliggör skapandet av musikspår endast med hjälp av en textbeskrivning eller en enkel melodi. Det första verktyget, Dream Track, är redan tillgängligt för ett litet antal YouTube-skapare i USA och kan automatiskt skapa korta 30-sekunders musikspår i stil med kända artister. Verktyget kan imitera nio olika artister som har samtyckt till att samarbeta med YouTube. YouTube presenterade även andra AI-verktyg för musik, kallade Music AI Tools, som låter användare skapa musikspår.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 16 november

Kostnaden för AI-teknik kan vara hög, varnar kommunikationsstrateg

Jonas Pertoft, kommunikationsstrateg på Södra tornet, diskuterar kostnaden för AI-teknik, specifikt Microsofts Copilot. Copilot, som släpptes i USA den 1 november och planeras komma till Sverige under första halvåret 2024, gör AI mer användbart i det dagliga arbetet. Dentsu har testat Copilot och responsen har varit överväldigande positiv. Men Pertoft påpekar att kostnaden för Copilot kan vara hög, särskilt för mindre företag. Förutom den monetära kostnaden, kräver användning av Copilot ordning på filer och datasäkerhet, personalutbildning och uppdatering av arbetsflöden.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 16 november

Alibaba avbryter utspinning av molntjänst efter USA:s chiprestriktioner

Alibaba Group Holding Ltd. har avbrutit en planerad utspinning av sin molntjänstverksamhet efter att USA skärpt restriktionerna för avancerade chips till Kina. Alibaba meddelar att de har ´återställt´ och beslutat att inte följa planen att avknoppa och så småningom notera sin molntjänstdivision. Istället kommer de att fokusera på att organiskt växa enheten och betala ut sin första årliga utdelning på 2,5 miljarder dollar, vilket lugnar aktieägare som hoppades på en stor utbetalning från enhetens debut. Alibaba-aktien sjönk mer än 8% i förhandeln i New York.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 16 november

Google introducerar AI-drivna shoppingfunktioner och virtuella provningar

Googles AI-drivna sökgenererande upplevelse (SGE) ligger bakom en rad nya shoppingfunktioner som syftar till att hjälpa användare att hitta unika produkter till sig själva eller en vän. Dessa inkluderar användning av AI för att generera presentidéer eller modeartiklar som användarna sedan kan handla. Google utökar också virtuella provningar till män inför julhandeln. Användare i USA som redan har valt SGE via Search Labs kommer att presenteras för en urval av föreslagna underkategorier när de söker efter presentidéer. Dessutom kommer en ny funktion att rulla ut i december som låter användare generera fotorealistiska bilder med hjälp av en textbeskrivning av kläder de vill ha och sedan hitta liknande produkter att köpa online. Slutligen är det en liten utvidgning av Googles AI-drivna virtuella provverktyg. Mäns toppar från hundratals märken som Abercrombie, Banana Republic, JCrew och Under Armour kommer att vara tillgängliga att använda med den virtuella provupplevelsen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 november

AI-startup Humane lanserar AI Pin, en möjlig ersättare för smarttelefoner

AI-startupen Humane, grundad av två tidigare Apple-anställda, har nyligen visat upp sin första produkt, AI Pin. AI Pin är utformad för att ersätta smarttelefonen och låter användaren ´leva i nuet´. AI Pin kan förbeställas i USA från och med torsdag 16 november, för $699, med leverans som förväntas börja i mars 2024. Den kräver också en månadsprenumeration på $24. AI Pin har en unik blandning av funktionalitet och diskret design, och består av två komponenter - en fyrkantig enhet och ett magnetiskt batteripaket. Den använder en Snapdragon-processor och introducerar ett nytt gränssnitt som inkluderar röstkontroll, gestigenkänning, en kamera och en kompakt inbyggd projektor.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 16 november

Advokater skeptiska till AI i patentpraxis och Tillis och Coons senaste försök att lösa patentberättigandeproblemet

Advokater är naturligt skeptiska och riskaverta, vilket har påvisats i diskussioner om användning av AI inom patentpraxis och senatorerna Thom Tillis och Chris Coons senaste försök att lösa problemet med patentberättigande genom Patent Eligibility Restoration Act (PERA) 2023. Trots initial entusiasm över lanseringen av ChatGPT, har IP-advokater rätteligen fokuserat på riskerna och fallgroparna med AI-användning. De flesta patentadvokater inser att nästan alla alternativ är bättre än den nuvarande situationen för avsnitt 101-rättspraxis. Den senaste versionen av PERA är den bästa lagstiftningsinsatsen för att ge förutsägbarhet och stabilitet för patentberättigande.

Direktlänk Dela IPWatchdog fördjupade 16 november

YouTube Premium introducerar nya AI-verktyg och partnerskapserbjudanden

YouTube Premium introducerar nya experimentella funktioner, inklusive AI-verktyg och partnerskap med gratis programvara. Funktionerna fokuserar i stor utsträckning på AI och följer tillkännagivandet av ett nytt AI-verktyg som skapar låtar med toppartisternas röster. YouTube Premium erbjuder annonsfri, offline och bakgrundsvisning av YouTube-videor. De har nyligen lagt till nya funktioner som gör att du kan köa videor på telefoner och surfplattor och titta i förbättrad 1080p-kvalitet. De introducerade även Google Meet Live Sharing. Premiummedlemmar får tidig tillgång till två nya AI-verktyg från YouTube: Konversations-AI och sammanfattning av kommentarämnen med AI. Utöver AI har YouTube tillkännagett lanseringen av nya partnerskap för exklusiva erbjudanden, inklusive exklusiva erbjudanden och gratis provversioner av mjukvara och plattformar för YouTube Premium-prenumeranter.

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 16 november

Google avtäcker sin mest avancerade AI-musikmodell, Lyria

Google har avtäckt sin mest avancerade musikgenereringsmodell hittills, kallad Lyria, som utvecklats av Google DeepMind. Lyria är utformad för att generera högkvalitativ musik med instrument och sång, och ger användarna mer nyanserad kontroll över utdatastilen och prestanda. Google har också släppt detaljer om två nya AI-experiment i partnerskap med YouTube. Det första experimentet, Dream Track, är ett experiment med YouTube Shorts. Det andra experimentet fokuserar på en uppsättning Music AI-verktyg som Google säger att det designar med artister, låtskrivare och producenter för att hjälpa till att förstärka deras kreativa processer.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 16 november

Microsoft lanserar egen chip och AI-assistent, OpenAI tillfälligt stoppar nya användare, Amazon varnar anställda om att missa befordran

Microsoft har introducerat sin egen AI-chip, Azure Maia 100, för att spara på kostnaderna samt AI-assistenten Copilot som kommer att integreras i alla företagets produkter och tjänster. OpenAI har tillfälligt stoppat nya registreringar på ChatGPT Plus på grund av hög efterfrågan. Amazon varnar sina anställda att de kan missa befordringar om de inte återvänder till kontoret tre dagar i veckan. Asus har nyligen släppt en moderkort inspirerad av anime-serien ”Evangelion” men har fått negativ uppmärksamhet på grund av ett stavfel i logotypen. Forward Health har lanserat CarePod, en självständig medicinsk station drivet av AI.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 16 november

Google testar generativa AI-funktioner för musikskapande på YouTube

Google testar nya generativa AI-funktioner för YouTube som möjliggör för användare att skapa musikspår genom enkla nynnade melodier eller textprompter. Den första funktionen, Dream Track, introducerades redan till en utvald grupp skapare på plattformen. Verktyget kan efterlikna stilen hos nio olika artister som har samarbetat med YouTube för att hjälpa till med dess utveckling. YouTube visar också nya verktyg som kan producera musikspår från en användares nynnade melodi. Dessa spår är avsedda att användas med YouTubes TikTok-liknande Shorts-tjänst.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 16 november

YouTube lanserar AI-drivet musikskapande verktyg ´Dream Track´

YouTube introducerar en innovativ funktion kallad ´Dream Track´, som låter utvalda ´Shorts´-skapare i USA skapa originalmusikklipp med AI-genererade röster från kända artister. Funktionen drivs av Google DeepMinds mest avancerade musikgenereringsmodell, Lyria. Bland artisterna som medverkar finns Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Sia, T-Pain, Troye Sivan, Papoose och Alec Benjamin. YouTube har också lanserat en policy som kräver att skapare avslöjar om de har laddat upp modifierat eller syntetiskt innehåll som ser realistiskt ut, inklusive videor som använder AI-verktyg.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 16 november

Google lanserar AI-drivna shoppingverktyg inför högtidssäsongen

Google har introducerat nya AI-drivna funktioner för att hjälpa online-shoppande kunder. En av funktionerna använder AI för att föreslå presentidéer baserade på användarens sökningar. En annan låter användare generera fotorealistiska varianter av önskade produkter och matchar sedan dessa med verkliga produkter i Googles shoppingekosystem. Slutligen utökar företaget sin virtuella provningsfunktion till herrkläder. De två första funktionerna kommer endast att vara tillgängliga för amerikanska användare via Googles Search Labs. Den utökade virtuella provningsfunktionen kommer dock att vara tillgänglig för alla amerikanska mobilanvändare.

Direktlänk Dela Business of Fashion fördjupade 16 november

Google introducerar nya AI-funktioner för annonsörer inför semestersäsongen

Google introducerar nya generativa AI-funktioner för annonsörer för att markera starten på semestersäsongen. De nya funktionerna inkluderar: Nya SGE-underkategorier. Fotosökning för shopping. Utvidgningen av dess virtuella prova-på-teknologi. Dessa uppdateringar erbjuder nya möjligheter för varumärken att förbättra produktens synlighet och driva potentiella kunder mot att göra inköp. Google förenklar semestershopping genom att erbjuda kurerade underkategorier för specifika presentidéer. SGE kommer också snart att erbjuda en bildgenereringsfunktion för klädsökningar, vilket gör att användare kan skapa fotorealistiska bilder inspirerade av deras söktermer. Från december kommer Google att introducera bildgenereringsfunktionen för klädsökningar på mobil i USA. Google utvidgar sin generativa AI-drivna virtuella prova-på-verktyg för att inkludera herrkläder efter att ha observerat ökad användarengagemang och interaktioner med funktionen för damkläder.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 16 november

YouTube lanserar Dream Track: låter användare skapa låtar med AI-röster baserade på populära artister

YouTube lanserar ett nytt verktyg, Dream Track, som låter användare skapa låtar med AI-röster baserade på populära artister som Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, Sia och flera andra. Dream Track kommer att skapa 30 sekunders låtsnuttar som användare kan använda i sina YouTube Shorts. YouTube har samarbetat med Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain och Troye Sivan, som är de första att låta AI återskapa deras röster för Dream Track. Utvalda skapare i USA har fått tillgång till Dream Track för att experimentera med och använda i sina Shorts. YouTube avslöjade även andra AI-verktyg. Deras Music AI Incubator team utvecklar ett nytt verktyg som kommer att omvandla röstinspelningar till instrument.

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 16 november

Google lägger till nya AI-funktioner i sökning för att hjälpa med julklappsinköp

Google lägger till nya generativa artificiella intelligens (AI) funktioner i sin Sök-funktion för att hjälpa användare att hitta perfekta gåvor till sina nära och kära. Genom att beskriva typen av person man handlar för i Sök, kommer Googles Sök Generativa Upplevelse (SGE) att ge användaren specifika underkategorier att utforska. Dessutom kommer en ny AI-bildgenerator snart att kunna användas med SGE för att visualisera specifika gåvor som användaren har i åtanke. Funktionen kommer att börja rullas ut i USA i december.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 16 november

YouTube testar AI-genererade sångröster av kända artister i begränsad provning

YouTube har inlett ett samarbete med musikartister som John Legend och Sia för att erbjuda AI-genererade versioner av deras sångröster som soundtracks för skaparvideor. Med en musikgenereringsmodell skapad av Googles AI-enhet producerar den Google-ägda videoplattformen unika 30-sekundersklipp i en begränsad testning. Experimentet, kallat Dream Track, har öppnats för en liten grupp amerikanska skapare som använder dess Shorts-funktion. YouTube planerar också att producera AI-genererade resultat som att nynna en melodi och omvandla den till en gitarriff, eller att ta en poplåt och göra den till en reggaetonlåt, och hoppas kunna testa sådana verktyg senare i år. Dream Track-provningen drivs av Lyria, en musikgenererings AI-modell skapad av Google DeepMind, Googles AI-enhet baserad i London.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 16 november

YouTube lanserar AI-musikverktyg och möjliggör borttagning av deepfake-innehåll

YouTube meddelade att musikpartners kan begära borttagning av deepfake-innehåll baserat på deras artisters sång- eller rappstämmor. Denna möjlighet kommer initialt endast att vara tillgänglig för skivbolag eller distributörer som representerar artister som deltar i YouTubes tidiga AI-musikexperiment. YouTube presenterade sitt ´Music AI Incubator´ i augusti med Universal Music Group och en grupp artister och producenter inklusive Anitta, ABBA:s Björn Ulvaeus och Max Richter. Det första experimentet kallas ´Dream Track in YouTube Shorts´ och använder teknik från Googles AI-fokuserade dotterbolag DeepMind. Nio artister gör AI-genererade versioner av sina röster tillgängliga för en liten grupp utvalda amerikanska skapare att använda i sina YouTube Shorts-videor.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 16 november

Microsoft döper om Bing Chat till ´Copilot´, introducerar nya AI-funktioner

Microsoft har meddelat att företagets AI-drivna Bing Chat och Bing Chat för företag kommer att byta namn till ´Copilot´ vid Ignite-utvecklarkonferensen den 15 november. Copilot-upplevelsen kommer också att vara tillgänglig på en separat webbsida, liknande ChatGPT. Användare kommer fortfarande att kunna komma åt chatbotten från Bing och Windows. Webbplatsen kommer att göra den mer tillgänglig eftersom den kan nås från vilken webbläsare som helst, inte bara genom Bing. Microsoft har också meddelat en rad nya funktioner för tjänster som Microsoft Teams, Microsoft 365 och Azure molntjänst.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 16 november

AI-drivna verktyg för att förbättra webbtillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar

Endast 3% av alla webbplatser är tillgängliga för personer med funktionsnedsättningar. Många webbutvecklare vet inte hur man åtgärdar detta och vissa IT-team är inte medvetna om att digital tillgänglighet är nödvändigt i dagens värld. Enligt Världshälsoorganisationen lever 1,3 miljarder människor med funktionsnedsättningar. Företag bör se till att de tar hänsyn till alla när de skriver koder för sina webbplatser. UserWay har utvecklat FixMyCode, ett generativt AI-kodningsverktyg som hjälper webbutvecklare att följa tillgänglighetsriktlinjer för personer med funktionsnedsättningar. OrCam Learn är ett annat AI-drivet verktyg som hjälper personer med tal-, syn- och inlärningssvårigheter att bättre tillgå digitala miljöer.

Direktlänk Dela Built In fördjupade 16 november

Sean D. Reyes vald till ny ordförande för Republican Attorneys General Association

Utahs justitieminister Sean D. Reyes har valts till ny ordförande för Republican Attorneys General Association (RAGA). Reyes, som tidigare tjänstgjort som vice ordförande för RAGA, meddelade nyheten på sitt X-konto. RAGA representerar 28 republikanska justitieministrar i USA. En av de första frågorna Reyes arbetar med är en undertecknad resolution som visar stöd för Israel och uppmanar till förstörelse av Hamas. Reyes kommer att tjäna som ordförande för RAGA fram till november 2024.

Direktlänk Dela Kslnewsradio.com fördjupade 16 november

Cambridge Dictionary utser ´hallucinate´ till Årets Ord 2023

Cambridge Dictionary har utsett ´hallucinate´ till Årets Ord för 2023, vilket speglar ett ökat intresse för generativ artificiell intelligens (AI), inklusive verktyg som ChatGPT, Bard och Grok. Dessa verktyg kan producera trovärdig men falsk information, ofta kallad AI-hallucinationer. Cambridge Dictionary har uppdaterat sin tidigare definition av ´hallucinate´ för att inkludera den nya betydelsen. I verkliga exempel har dessa AI-hallucinationer lett till att felaktig information har använts, till exempel i juridisk forskning och i en reklamfilm för Google´s Bard-system. Wendalyn Nichols, publiceringschef för Cambridge Dictionary, och Henry Shevlin, en AI-etiker vid University of Cambridge, betonade vikten av mänsklig expertis och kritiskt tänkande i användningen av dessa verktyg.

Direktlänk Dela China Daily fördjupade 16 november

Stability AI:s vice VD avgår över tvist om upphovsrätt och AI-träning

Ed Newton-Rex, tidigare vice VD för ljud på Stability AI, har avgått från sin position på grund av sitt engagemang för att skydda konstnärers upphovsrätt och hans tidigare arbetsgivares ståndpunkt att träna maskininlärningsmodeller på upphovsrättsskyddat material är lagligt. Stability AI och liknande företag utvecklar AI-system som kan generera syntetiskt innehåll från naturliga språkkonversationer med användare, ofta tränade på stora mängder information skrapad från internet. Enligt Newton-Rex kan dagens generativa AI-modeller tydligt användas för att skapa verk som konkurrerar med de upphovsrättsskyddade verken de tränas på. Denna fråga förblir olöst.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 16 november

Biden ser framsteg i samtal med Kinas Xi Jinping

USA:s president Joe Biden sa att samtal med sin kinesiska motsvarighet Xi Jinping har lett till framsteg i reparationen av ansträngda band i det bilaterala förhållandet. Han hyllade överenskommelser om att återställa högnivå militärkommunikation, bekämpa fentanyl och öppna en dialog om artificiell intelligens. ´Jag tror att de var några av de mest konstruktiva och produktiva diskussionerna vi har haft´, sa Biden på en presskonferens på onsdagen, efter ett toppmöte som syftade till att stabilisera ett bilateralt förhållande under intensiva påfrestningar.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 16 november

AI och automation förändrar ingenjörsbranschen globalt

AI och automation förväntas påverka två tredjedelar av alla jobb i USA, främst inom mjukvaruutveckling. Men detta innebär inte att dessa roller kommer att försvinna, de kommer att utvecklas parallellt med teknologin. Trots denna störning ökar efterfrågan på skickliga mjukvaruutvecklare, med en förväntad brist på fyra miljoner utvecklare fram till 2025. AI stör inte bara ingenjörsbranschen i USA, utan även i Storbritannien där försvarsdepartementet planerar att revolutionera sin militära teknik med hjälp av ett AI-verktyg kallat ´Motherlode´. Dessutom närmar sig Alphabet Inc lanseringen av sin konversations-AI-programvara Gemini, medan Salesforce Inc planerar att anställa 3 300 anställda inom försäljning, teknik och team som arbetar med företagets data cloud-produkt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 november

PepsiCo använder AI för att förbättra fabrikseffektiviteten

PepsiCo använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra effektiviteten och minska avfallet i sina fabriker. Teknikföretaget Augury har utvecklat sensorer som lyssnar efter tecken på hårdvarufel i maskineriet. Sensorerna har tränats på stora mängder ljuddata för att kunna identifiera fel, som slitage på transportband och lager, samtidigt som de analyserar maskinvibrationer. Genom att också samla information och insikter om utrustningens hälsa i stort, till exempel identifiera när en maskin kan komma att gå sönder igen i framtiden, kan arbetare schemalägga underhåll i förväg.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 16 november

ATPBot: En revolutionerande AI-handelsbot

ATPBot, en AI-handelsbot jämförd med ChatGPT i handelsvärlden, har kombinerat AI-teknik med kvantitativ handel för att erbjuda en vetenskaplig, standardiserad och effektiv metod för AI-kvantitativ handel. ATPBot har nyligen meddelat att deras AI-handelsbots nu kan betjäna fler användare, inklusive användare i USA och Europa. Användare av Binance, Coinbase, Kraken och andra börser kan redan använda sina AI-kvantitativa handelsbots genom att ansluta börsens API till ATPBot. ATPBot använder data och algoritmer för att identifiera optimala köp- och försäljningstider, vilket minskar emotionella påverkan och mänskliga fel.

Direktlänk Dela Bitcoinist fördjupade 15 november

AI-experter varnar för desinformation inför USA:s presidentval 2024

AI-experter varnar för en massiv ökning av desinformation och felinformation inför USA:s presidentval 2024, med hjälp av nya generativa AI-teknologier. Darrell West, seniorforskare vid Center for Technology Innovation vid Brookings Institution, säger att det blir nästan omöjligt att skilja det verkliga från det falska. Stora teknikföretag som Microsoft, Amazon, Google, Meta och Adobe har lanserat eller meddelat att de arbetar med egna AI-plattformar. Experter befarar att andra former av generativa AI-tjänster kan ge illasinnade aktörer eller statssponsrade enheter ett enkelt sätt att skapa oenighet bland potentiella väljare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 november

Unilever implementerar AI-etik och säkerhet med hjälp av Holistic AI

Enligt en undersökning anser 73% av de amerikanska ledarna att riktlinjer för AI-etik är viktiga, men bara 6% har utvecklat dem. Unilever har dock tagit steg för att säkerställa att AI-systemen de bygger är transparenta, opartiska och rättvisa. Företaget har utvecklat en femstegsprocess för AI-etik, inklusive utveckling av policys, inspelning, granskning och åtgärd. Unilever har även infört en policy där beslut som har en betydande livspåverkan på en individ inte bör vara helt automatiserade. Dessutom arbetar företaget med Holistic AI, en London-baserad organisation, för att granska AI-projekt och bedöma deras risknivåer.

Direktlänk Dela MIT Sloan Management Review fördjupade 15 november

USA:s senat diskuterar risker och fördelar med AI inom jordbruket

USA:s senat diskuterade fördelarna och riskerna med användning av artificiell intelligens (AI) inom jordbruket. De framhöll att AI har potential att förbättra jordbrukspraxis, men det finns också risker kopplade till dataskydd, teknikens överkomlighet, särskilt för små gårdar, samt konsolidering inom sektorn. Senator John Thune arbetar på lagstiftning för att skydda mot överdrifter. En vittne föreslog att lantbrukare skulle kunna få lån från jordbruksdepartementet för att uppmuntra användningen av AI. Lagstiftare arbetar på att förlänga 2018 års jordbrukslag till den 30 september 2024.

Direktlänk Dela Roll Call fördjupade 15 november

IRS ger riktlinjer för skatteplanering och teknologi för att identifiera skatteundandragare

IRS har publicerat tillfälliga riktlinjer om kapitalisering och avskrivning av utgifter för specifik forskning och experiment (SRE) som företag har haft från och med 2022. Bonusavskrivningar började fasas ut från 1 januari 2023 och kommer att fortsätta under de närmaste fyra åren. IRS har också meddelat en paus för nya ERTC-krediter till slutet av 2023 på grund av oro för att nya anspråk faktiskt är ogiltiga. Dessutom har IRS nyligen meddelat att de kommer att använda AI och annan teknologi för att identifiera skatteundandragare, med fokus på höginkomsttagare, partnerskap, stora företag och de som missbrukar skattelagarna.

Direktlänk Dela Marcum LLP fördjupade 15 november

USA:s ledarskap inom AI diskuteras i senatens utrikeskommitté

USA:s senator Jim Risch, rangordnande medlem i senatens utrikeskommitté, höll ett öppningsanförande vid en hörning om USA:s ledarskap inom artificiell intelligens (AI) i en era av strategisk konkurrens. Vittnen inkluderade Nathaniel Fick, ambassadör vid stora vid State Department´s Bureau for Cyberspace and Digital Policy, och Dr. Matthew Graviss, chef för data och artificiell intelligens vid State Department. Risch betonade vikten av att USA och dess allierade leder utvecklingen av transformerande teknologier och de standarder som styr dem, samt behovet av att förbereda för hur motståndare som Ryssland, Iran och särskilt Kina försöker använda AI.

Direktlänk Dela United States Senate Committee on Foreign Relations fördjupade 15 november

Förståelse och tillit är nyckeln till framgångsrik implementering av AI, enligt IBM-experter

För att federala myndigheter effektivt ska kunna tänka kring och implementera artificiell intelligens (AI) bör de ställa två frågor: kommer tekniken att hjälpa till att lösa en verklig utmaning relaterad till uppdraget? Och har tekniken visat hur den löste utmaningen? Om svaret på den andra frågan är ja, kallas det för ´tillförlitlighet´, säger Mark Johnson, vice VD för teknik på den amerikanska federala marknaden på IBM. Susan Wedge, managing partner för IBM Consulting, betonar vikten av att förstå vilka data som används, hur de används och deras ursprung. AI utvecklas så snabbt att ramar, verktyg och vägledning behöver ständigt uppdateras och förbättras.

Direktlänk Dela Federal News Network fördjupade 15 november

Microsoft 365 presenterar Copilot AI med hög prislapp

Microsoft 365 har presenterat sin assistiva AI-funktion Copilot som kommer med en hög prislapp, men experter tror att den kan ge användarna en god avkastning på investeringen. Copilot AI har en mängd funktioner för både vanliga användare och företagsinnehållsadministratörer. Trots den höga prislappen tror Alan Pelz-Sharpe, grundare av Deep Analysis, att företags IT-inköpare bör överväga Copilot på allvar. Han menar att enkla saker som att sammanfatta dokument och videomöten ger affärsvärde till Copilot, tillsammans med mobilappintegrationer som bättre fångar bidrag från anställdas telefoner när de är i fält eller på språng.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 15 november

AI-genererad konst skapar debatt kring upphovsrätt och kreativitet

AI-genererad konst har ökat i popularitet, vilket har lett till både entusiasm och kontrovers. Förespråkare hävdar att det vidgar definitionen av vad konst kan vara, medan kritiker anser att AI-producerad konst saknar kreativitet och konstnärligt djup. Det finns också oro över upphovsrättsintrång och att denna konstform kan devalvera mänsklig talang. Juridiska ramar utvecklas fortfarande för att hålla jämna steg med framstegen inom AI-teknologi. Det har väckt etiska frågor, särskilt kring ägandet av upphovsrätten till AI-genererad konst. Några organisationer har förbjudit användning av AI-genererad konst på grund av upphovsrättsbekymmer.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 15 november

IT-säkerhet fortsätter att vara en central fråga inför 2024

Säkerhet inom IT och teknik fortsätter att vara en central fråga inför 2024. Enligt IT-säkerhetskonsult Åsa Schwarz blir programvaror som hackare använder allt mer sofistikerade och svårare att genomskåda, vilket kräver att användare är mer vaksamma än någonsin. Samtidigt ser säkerhetskonsulten Karl Emil Nikka ett växande problem med så kallade polymorfiska skadeprogram, som döljer sig för vanliga antivirusprogram genom att ständigt ändra sin kod. Dessutom har framväxten av AI-chattbotar skapat en risk att oavsiktligt dela personuppgifter och annan känslig information, både med företagen som driver AI-bottarna och med internet i stort.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 15 november

Thomson Reuters lanserar AI-baserad forskningsfunktion i Westlaw Precision

Thomson Reuters har integrerat generativ AI i sin flaggskeppsplattform för juridisk forskning, Westlaw Precision. AI Assisted Research är nu tillgängligt för alla amerikanska Precision-kunder utan extra kostnad. Företaget har också förhandsvisat sin kommande integration av Casetext CoCounsel som en AI-juridisk assistent över flera TR-produkter. Från och med 2024 kommer TR att börja lägga till AI-assisterad forskning till Westlaw på marknader utanför USA, med början i Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland. CoCounsel kommer också att fortsätta vara tillgängligt för köp som en fristående applikation, kallad CoCounsel Core.

Direktlänk Dela LawNext fördjupade 15 november

Google stämmer bedragare som utnyttjar deras AI-chatbot Bard

Google har beslutat att vidta rättsliga åtgärder mot en trio bedragare som utgav sig för att vara företaget och erbjöd nedladdningar av Googles AI-chatbot Bard, men i själva verket spridde skadlig programvara. Bedragarna, identifierade som ´DOES 1-3´ i stämningsansökan, skapade bedrägliga sociala medier-webbplatser. Google söker en permanent injunktion för att stoppa dessa bedragare och skydda sina användare. Dessutom vill Google att bedragarna ska betala för sina handlingar, inklusive de vinster de gjort på denna bluff.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 15 november

Google stämmer bedragare som missbrukar Bard AI och DMCA

Google har stämt två olika grupper av bedragare i ett försök att skydda sina användare från skadlig programvara som använder dess chatbot Bard AI som bete och för att skapa en juridisk prejudikat för att hjälpa andra att bekämpa bedragare på internet. Enligt rapporten skapade den första gruppen Bard ´applikationer´ som innehöll skadlig programvara. Den andra gruppen skapade tiotals Google-konton och använde dem för att lämna tusentals falska upphovsrättsanspråk mot sina konkurrenter, vilket i huvudsak missbrukade den digitala millennieskyddslagen (DMCA).

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 15 november

Studie avslöjar snedvridna representationer i AI-text-till-bild-generatorer

En studie ledd av Dr. Rohaid Ali, neurokirurgi-resident vid Brown University, har undersökt ras- och könsbias i text-till-bild-generatorer. Forskarna använde tre av de mest populära generatorerna, DALL-E 2, Midjourney och Stable Diffusion, och fann att två av systemen avbildade 98 procent av kirurger som vita män, vilket inte representerar branschens alltmer diversifierade sammansättning. Studien visade att DALL-E 2, en produkt från OpenAI, kom närmast att återspegla de faktiska demografierna för amerikanska kirurger, med 15,9 procent avbildade som kvinnor och 22,6 procent som icke-vita. Forskarna betonade behovet av att dessa verktyg integrerar användarfeedback för att inte förstärka samhällsbiases.

Direktlänk Dela The Boston Globe fördjupade 15 november

AI-verktyg skapar nya utmaningar för upphovsrätten

James Allen ansökte 2022 om upphovsrätt för en bild med titeln ´Théâtre D’opéra Spatial´, eller ´Rymdoperateater´, skapad med AI-bildgeneratorn Midjourney. Allen beskriver att han använde över 600 promptvarianter för att uppnå önskat utseende. Men den amerikanska upphovsrättsmyndigheten var inte imponerad. Allen´s verk blev ett av de första att specifikt avslås för att ha använt AI-verktyg. Generativa AI-program har väckt frågor om hur långt konstnärers rättigheter till deras arbete sträcker sig. Upphovsrätten finns för att uppmuntra konstproduktion, men det är en ständig balansgång mellan nya teknologier och befintliga lagar.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 15 november

Ai Weiwei försvarar yttrandefrihet efter att utställning skjuts upp på grund av tweet

Konstnären Ai Weiwei har försvarat yttrandefrihetens betydelse efter att en London-galleri skjutit upp hans utställning på grund av en tweet om Israel-Hamas-kriget. Utställningen av nya verk av den kinesiska dissidenten, som skulle öppnas på Lisson-galleriet denna vecka, sköts upp på obestämd tid efter en tweet som postades som svar på en följares fråga på X som sedan har raderats. En talesperson för Lisson-galleriet sa att det var omfattande samtal med Ai efter den kommentar han postade online. Det är inte klart om Ais show kommer att omschemaläggas.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 15 november

Anställda använder AI-verktyg i hemlighet, enligt undersökningar

Många anställda använder generativa artificiella intelligensverktyg (GenAI), som ChatGPT, på arbetsplatsen utan sina chefer vetskap, enligt nyligen genomförda undersökningar. En undersökning från det San Francisco-baserade företaget Fishbowl visade att endast en tredjedel (32 procent) av de svarande som använder AI på jobbet gör det med sin chefs vetskap. Snaplogic, ett socialt karriärnätverk baserat i San Mateo, Kalifornien, rapporterade liknande resultat från en undersökning i september. Mer än två tredjedelar (67 procent) tror att AI sparar dem en till fem timmars arbete per vecka.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 15 november

Framsteg inom neurovetenskap, AI och 5G-teknologi

Neurovetenskap har möjliggjort att ´läsa´ människors tankar i årtionden genom att analysera blodflödet i hjärnan med en fMRI-skanner. Nyare forskning har använt generativa AI-verktyg, som Stable Diffusion och GPT, för att skapa mer realistiska rekonstruktioner av filmer och podcasts baserade på neural aktivitet. Google DeepMinds väder-AI kan förutse extremt väder snabbare och mer exakt. Modellen, kallad GraphCast, baserar sina förutsägelser på fyra decennier av historiska väderdata. Huawei chockade världen i augusti när det började sälja en ny flaggskeppstelefon, Mate 60 Pro, komplett med en ny 5G-chip, trots att företaget har blockerats från att källa 5G-chip eller arbeta med chipfabriker utanför Kina sedan 2020.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 15 november

USA:s Department of Homeland Securitys (DHS) Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) har lanserat sin första vägkarta för AI. Detta ses som ett viktigt steg i regeringens bredare ansträngningar att säkerställa säker utveckling och implementering av AI-förmågor. Vägkartan innehåller fem strategiska insatsområden som ger en plan för konkreta initiativ och ett ansvarsfullt tillvägagångssätt för att integrera AI i cybersäkerhet. CISA:s direktör Jen Easterly betonade AI:s dubbla natur, erkände dess löfte att förbättra cybersäkerheten men också de enorma risker det innebär.

AI News fördjupade 15 november

Risk för missbruk av AI i val och demokrati: Ledare varnar för riktad desinformation

Melanie Campbell, president och VD för National Coalition on Black Civic Participation (NCBCP) och Damon T. Hewitt, president och verkställande direktör för The Lawyers’ Committee for Civil Rights Under Law, varnade för riskerna med missbruk av artificiell intelligens (AI) i val och demokratiska processer. De betonade att AI kan användas för att sprida riktad desinformation, särskilt mot afroamerikanska väljare. Campbell och Hewitt uppmanade till lagstiftning och skyddsåtgärder för att förhindra missbruk av AI. De nämnde också att företag som Google, Microsoft och Meta bör ta initiativ för att skydda mot AI-drivna desinformationskampanjer inför valet 2024.

Direktlänk Dela The Paradise fördjupade 15 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

Walmart investerar i AI och ML för att konkurrera med Amazon

Walmart, den amerikanska detaljhandelsjätten med över 10 000 butiker världen över, investerar kraftigt i forskning och utveckling för att konkurrera med Amazon. Företagets teknikavdelning, Walmart Global Tech, har centra i Bengaluru och Chennai och ansvarar för att skapa innovativa tekniklösningar för allt som rör detaljhandeln. Enligt Suresh Kumar, CTO för Walmart Global Tech, spelar AI och ML en nyckelroll för att kunna erbjuda personaliserade upplevelser i stor skala. Företaget är särskilt entusiastiskt över generativ AI och dess förmåga att sammanfatta information.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 15 november

UnitedHealthcare stäms för att ha förnekat vårdkrav baserat på felaktig AI-modell

UnitedHealthcare har stämts i Minnesota för att påstås ha förnekat vårdkrav baserat på en felaktig AI-modell. Stämningen hävdar att sedan UnitedHealthcares förvärv av post-acute care management företaget Navihealth 2020, har försäkringsjätten upprepade gånger felaktigt vägrat att betala vårdkrav för äldre patienter som använder deras Medicare Advantage Plans. Enligt stämningen har UnitedHealthcare olagligt använt ett AI-system med en felaktighetsgrad på 90 procent som felaktigt har åsidosatt läkares rekommendationer om nödvändig post-akut vård för äldre.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 15 november

OpenAI söker ytterligare finansiellt stöd från Microsoft för AI-utveckling

OpenAI:s VD Sam Altman har i en ny intervju bekräftat att det amerikanska AI-företaget söker ytterligare finansiellt stöd från sin största investerare Microsoft för att stödja sina utvecklingsinsatser. Detta kommer strax efter att OpenAI arrangerade sin första utvecklarkonferens, DevDay. Microsoft har nyligen meddelat att de kommer att investera 10 miljarder dollar i OpenAI för att utöka partnerskapet mellan de två företagen till att inkludera AI-superdatorer och forskning. Altman är intresserad av att bygga ´superintelligens´ och skaffa den datorstyrka som kommer att underlätta denna process.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 15 november

I dagens arbetslandskap är både anställdas och företags öde beroende av deras förmåga att förstå och anpassa sig till tekniska skift. Framväxande teknologier, som artificiell intelligens (AI), har potential att ersätta mänskligt arbete, men de kan också generera sysselsättningsmöjligheter och tillväxt om det finns efterfrågan på arbetare för att driva dessa teknologier eller om nya ekonomiska aktiviteter dyker upp. Under det senaste decenniet har yrken som är mer mottagliga för AI-drivna teknologier upplevt en expansion i sin andel av sysselsättningen, särskilt roller som består av en högre andel yngre och skickliga arbetare. En avgörande egenskap hos denna förändring är dess djupgående inverkan på kompetenser; teknik är inte ´kompetensneutral´. Medan vissa jobb kan försvinna på grund av automatisering och innovation kommer andra att utvecklas, och helt nya roller kommer att framträda. Detta skapar en särskild dilemma - en samtidig arbetslöshetskris och arbetskraftsbrist. Eftersom jobb som försvinner skiljer sig i kompetenskrav från de nyskapade rollerna, riskerar arbetstagare arbetslöshet medan företag kämpar för att hitta lämpliga anställda för dessa nya positioner. För att förbli sysselsatta måste arbetstagare förvärva nya färdigheter och kombinera dem med sina befintliga. Arbetsgivare måste investera i omskolning av sin arbetskraft och talanganskaffning. Emellertid förblir de exakta kompetenskraven för många av dessa framväxande jobb oklara och utvecklas ständigt. I ljuset av denna genomgripande osäkerhet kring den växande kompetensmismatchen och arbetsmarknadens ineffektiviteter visar sig det konventionella tillvägagångssättet att anpassa utbildningsprogram till föränderliga arbetsmarknadskrav vara ineffektivt. Teknologiska och sociala transformationer går snabbare än nationella utbildningssystem. Även stora arbetsgivare kämpar med utmaningen att hålla sin arbetskrafts kompetenser uppdaterade. Dilemmat med vilka kompetenser man ska prioritera i den digitala transformationens era är särskilt skrämmande för arbetstagare som har tillbringat mycket tid på arbetsmarknaden och saknar resurser för att bygga upp sin kompetensportfölj från grunden. De måste söka synergier mellan sin befintliga kompetens och nya kapaciteter. Följaktligen är politiker, företag och arbetstagare alla på jakt efter kompetenser som kan säkra deras framtid på arbetsplatsen. Men den centrala frågan kvarstår: hur kan de avgöra vilka kompetenser de ska investera i?

Centre for Economic Policy Research fördjupade 15 november

Högerextrema grupper och internettroll har utnyttjat spänningarna kring Israel-Hamas-konflikten och framsteg inom artificiell intelligens (AI) för att öka antisemitismen i USA. Dessa grupper har använt AI för att skapa bilder och ljud som används för att trakassera den judiska gemenskapen. Detta har lett till en ökning med 316% av antisemitiska incidenter i USA sedan Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober, jämfört med samma period förra året. Trolls har också börjat använda AI-verktyg för att skapa antisemitiska bilder av judiska människor och sprida dem över internet.

America Online fördjupade 15 november

Microsofts årliga IT-konferens sparkar igång denna vecka

Microsofts (MSFT) årliga IT-konferens startar denna vecka, när mjukvarujätten fortsätter att leda vägen inom artificiell intelligens - vilket stärker investerarnas förtroende och företagets aktiekurs.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 15 november

Utbildningstjänsteman varnar för att ignorera AI i skolor

Skoldistrikt som väljer att inte engagera sig i artificiell intelligens (AI) kommer att lämna sina studenter oförberedda för en framtid där tekniken förväntas dominera, enligt en ledande tjänsteman på USA:s utbildningsdepartement. Roberto Rodríguez, biträdande sekreterare för planering, utvärdering och policyutveckling vid utbildningsdepartementet, betonade vikten av att AI inte ignoreras i skolorna. Han framhöll också behovet av integritetsskydd vid användning av teknik i K-12-utbildning och att lärare bör vara de viktigaste beslutsfattarna om hur AI används för att undervisa barn. Rodríguez nämnde också att AI har potential att hjälpa lärare att anpassa undervisning för enskilda studenter och förbättra resultaten för elevgrupper som skolor haft svårt att hjälpa.

Direktlänk Dela Education Week fördjupade 14 november

Ai Weiwei-utställning pausad efter konstnärens kontroversiella tweet

Lisson Gallery har pausat planerna för en utställning med Ai Weiwei efter ett sociala medier-inlägg av konstnären om Israel-Hamas-kriget. I ett sedan raderat tweet skrev Ai bland annat om den judiska gemenskapens betydande närvaro i USA och det årliga biståndet på 3 miljarder dollar till Israel. Utställningen skulle ha öppnat i London, men en representant för Lisson sa att utställningen inte kommer att fortsätta som planerat. Ai sade att utställningen hade blivit ”effektivt inställd” av galleriet.

Direktlänk Dela ARTnews fördjupade 14 november

Fondjätten överviktad i AI-relaterade aktier

Fondjätten Blackrock är överviktad i AI-relaterade aktier på utvecklade marknader på sex till tolv månaders sikt. Detta med motiveringen att de ser en fortsatt positiv utveckling. En anledning som ges är att större aktörer förbereder sig för att lansera nya AI-verktyg, vilket ses som ett tecken på ett strukturellt skifte. Blackrock skriver att konsekvenserna av AI är större än från rena teknikbolag och sträcker sig över olika sektorer och landsgränser.

Direktlänk Dela Affärsvärlden fördjupade 14 november

USA:s vägkarta för AI-säkerhet presenteras

Förra månaden lade en 120-sidig exekutiv order från USA fram Biden-administrationens planer för att övervaka företag som utvecklar AI-teknik och riktlinjer för hur den federala regeringen ska utöka sitt införande av AI. Dokumentet fokuserade starkt på AI-relaterade säkerhetsfrågor. Idag kommer USA:s Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) att presentera en ´Vägkarta för konstgjord intelligens´ som beskriver dess plan för att genomföra ordern. CISA delar upp sina planer för att hantera AI-säkerhet och kritiska infrastruktur-relaterade ämnen i fem huvudområden. Två handlar om att främja kommunikation, samarbete och arbetskraftsexpertis över offentliga och privata partnerskap, och tre är mer konkret relaterade till att genomföra specifika komponenter av EO. CISA:s plan fokuserar på att använda AI ansvarsfullt men också aggressivt i USA:s digitala försvar. CISA kommer också att genomföra bedömningar av de hot som USA:s kritiska infrastruktur kan möta från AI-drivna attacker.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 14 november

CISA utvecklar vägkarta för AI:s säkerhetsutmaningar

Säkerhetsutmaningar kopplade till AI liknar de cybersäkerhetsutmaningar som tidigare generationer av programvara stod inför, då tillverkare inte byggde dem för att vara säkra från början. Trots att AI-programvara kan skilja sig från traditionell programvara gäller grundläggande säkerhetspraxis fortfarande. I enlighet med Executive Order 14110, undertecknad av presidenten den 30 oktober 2023, har CISA utvecklat en vägkarta för AI. Vägkartan omfattar fem huvudområden: ansvarsfull användning av AI, säkerställande av AI-system, skydd av kritisk infrastruktur från illvillig användning av AI, samarbete och kommunikation om viktiga AI-insatser samt utvidgning av AI-kompetens inom arbetskraften.

Direktlänk Dela Cybersecurity and Infrastructure Security Agency fördjupade 14 november

Google och Facebook bekämpar AI-bedrägeri och falska chatbotar

Facebook uppmanar kunder att använda falska chatbotar, särskilt Bard, ett AI-verktyg utvecklat av Google. Dessa riktar sig mot småföretag som skapar sociala mediekonton från USA. Detta är kopplat till en nyligen stämning från Google där de offentligt postade på sociala medier om hur länge det var ett problem för företag i Brasilien som heter ´Cycle Geek´. Bedragarna skapade sociala medie-sidor och körde annonser som uppmanade folk att ladda ner Bard för användning. Google har sedan april lämnat in cirka 300 nedstängningar relaterade till denna grupp av dåliga aktörer. Google försöker också att förhindra AI-bedragare och söker falska aktörer för missbruk av CCA och användning av falska upphovsrättstaktiker.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 14 november

USA:s verkställande order fokuserar på AI och immateriella rättigheter

En verkställande order (EO) utfärdad i USA den 30 oktober 2023 innehåller initiativ relaterade till utveckling och användning av artificiell intelligens (AI). Denna EO fokuserar på immateriella rättigheter (IP) och kan hjälpa organisationer att mildra risker kopplade till AI och IP. Ett viktigt inslag i EO handlar om att klargöra frågor kring patentbarheten för AI och AI-genererat innehåll. U.S. Copyright Office genomför även en studie om upphovsrättsfrågor som väcks av AI. Dessutom syftar EO till att hjälpa AI-utvecklare att bekämpa AI-relaterade risker och tillhandahålla relaterad vägledning för den privata sektorn.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 14 november

Globala nyheter och analyser om USA och mer, kräver prenumeration

Artikeln erbjuder en global perspektiv på USA och mer, med nyheter och analyser från över 600 journalister i mer än 50 länder. De täcker ämnen som politik, affärer, innovation, trender och mer. Artikeln är låst och kräver prenumeration för att läsas. Det finns olika prenumerationsplaner för både individer och företag eller utbildningsinstitutioner. Webbplatsen använder cookies och annan data av flera skäl, bland annat för att hålla webbplatsen pålitlig och säker, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatsen används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 14 november

Vodex 2.0 siktar på att förändra företagskommunikation med generativ AI

Vodex, en startup som fokuserar på generativ artificiell intelligens (AI), lanserar Vodex 2.0, en version som syftar till att förändra hur företag ansluter till sina kunder och prospekter via telefonsamtal. Företag kan nu använda generativ AI för utgående samtal till sina kunder med en mänsklig röst. Den nya versionen kommer att vara tillgänglig för kunder från november. Vodex 2.0 är en självbetjäningsplattform som använder Gen AI-teknologi från början till slut. Dess funktioner inkluderar flerspråkiga kapabiliteter, röstbrevlådedetektion, realtidsanalys, robusta API:er samt möjligheten att skicka WhatsApp, textmeddelanden och utföra realtids telefonsamtalsöverföring till en mänsklig agent.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 november

OpenAI utvecklar nästa generations AI-modell, GPT-5

OpenAI, en amerikansk organisation specialiserad på artificiell intelligens (AI), grundades 2015 av bland andra Ilya Sutskever, Greg Brockman och Elon Musk. Organisationens huvudsyfte är att skapa en ´säker och fördelaktig´ allmän artificiell intelligens (AGI) som kan överträffa människor i de flesta ekonomiskt värdefulla uppgifter. Microsoft investerade 2019 en miljard dollar i OpenAI Global LLC och följde upp med en investering på 10 miljarder dollar 2023. OpenAI:s VD Sam Altman avslöjade nyligen i en intervju att företagets framstående skapelser, som ChatGPT och DALL-E, ses som ´kanaler´ som leder till en enda produkt, beskriven som ´magisk intelligens i himlen´. Altman nämnde också att arbetet med nästa generations AI-modell, GPT-5, pågår, men gav ingen specifik tidslinje för dess släpp.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 14 november

AI-företaget Pagaya Technologies visar stark tillväxt och potential

Artificiell intelligens (AI) visar sig ha verklig inverkan och investerare rider på trenden. Chiptillverkaren Nvidia, vars enheter driver AI-teknik, har ökat med 230% i år, medan Amazons molnberäkningsverksamhet blomstrar när det lanserar fler genererande AI-tjänster. JPMorgan Chase testar sin egen genererande AI för att hjälpa till med förmögenhetsförvaltning och kundservice. Pagaya Technologies, som använder AI för att hjälpa till med kreditvärdering och utlåning, vinner momentum. Trots utmaningar som högre räntor rapporterar Pagaya högre intäkter och ökad lönsamhet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 november

YouTube inför krav på märkning för AI-genererat innehåll

YouTube kommer snart att kräva att videor som innehåller innehåll genererat av artificiell intelligens (AI) märks för att inte vilseleda tittare. Med en ny policyuppdatering kommer YouTube nu att kräva att skapare lägger till etiketter när de laddar upp innehåll som innehåller ´manipulerat e