» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 149 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Xiaomi är ett kinesiskt företag som grundades 2010 av Lei Jun. Företaget är känt för att tillverka och sälja prisvärda och högkvalitativa elektroniska produkter såsom smartphones, surfplattor, bärbara datorer, smarta hem-enheter och mycket mer. Xiaomi är en av världens största smartphone-tillverkare och har etablerat sig på den globala marknaden tack vare sin konkurrenskraftiga prissättning och innovativa produkter. Företaget har också en stark närvaro online, där det säljer sina produkter direkt till konsumenter via sin e-handelsplattform och app, vilket bidrar till att hålla priserna låga.

Senaste nytt kring Xiaomi

Google´s Gemini AI kommer att införlivas i framtidens smartphones av Oppo, Xiaomi, OnePlus

Framstående smartphone-tillverkare som Oppo, Xiaomi och OnePlus planerar att inkludera Googles Gemini AI i sina modeller. Genom detta partnerskap kommer smartphones att utrustas med toppmoderna generativa AI-funktioner, vilket bör förbättra användarupplevelsen. Framtida modeller och flaggskeppsenheter som OnePlus 12 kommer att ha Gemini AI, enligt OnePlus planer. Oppo planerar att integrera Gemini AI i de nästa flaggskeppen och smartphones som Find X7. Xiaomi bekräftar att det planerar att inkludera Gemini AI i sina smartphones, men har ännu inte avslöjat vilka modeller som kommer att inkluderas. Google erbjuder tre versioner av Gemini AI: Ultra, Pro och Nano, var och en med mer sofistikerad funktionalitet.

Direktlänk Dela Trakin Tech Network fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Xiaomi utvecklar AI-funktioner för Xiaomi 14-serien och lanserar HyperOS för Redmi Note 13 5G-serien

Xiaomi utvecklar en rad innovativa funktioner inom artificiell intelligens (AI) för sin flaggskeppsserie Xiaomi 14. Funktionerna kallas gemensamt för ´AI Treasure Chest´ och har utformats för att förbättra användarupplevelsen för Xiaomi 14-serien. Företaget har också börjat internt testa dessa funktioner. Dessutom introducerar Xiaomi HyperOS, ett skräddarsytt Android-gränssnitt, för sina Redmi Note 13 5G-serie smartphones. HyperOS lovar att förbättra prestanda och införa en rad spännande funktioner.

Direktlänk Dela Mint fördjupade igår

Boston Dynamics uppdaterar roboten Atlas: Starkare och mer rörlig

Boston Dynamics har uppdaterat sin tvåfotade robot Atlas, som nu ska återuppstå i en moderniserad form. Den nya Atlas är helt elektrisk och betydligt mer rörlig än den föregående modellen. Den har också längre lemmar och ett mer distinkt och rörligt huvud. Boston Dynamics meddelar att den nya Atlas nu ska testas med en liten grupp kunder, med Hyundai som först ut att få bekanta sig med roboten. Hyundai köpte en 80-procentig andel av robottillverkaren från Softbank i december 2020.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 18 april

Generativ AI i smartphones förväntas växa kraftigt

Samsung var först med att införliva Generativ AI (GenAI) i sina telefoner, men trenden väntas växa. Enligt Counterpoint Research kommer GenAI-smarttelefonleveranserna att nå 11% 2024 och 43% 2027, vilket överstiger 550 miljoner enheter. Dessa siffror är högre än tidigare prognoser på grund av Apples förväntade inträde i segmentet. Forskningsföretaget tror att Samsung kommer att leda GenAI-smarttelefonrankningen 2024, medan Apple förmodligen kommer att leda 2025. Halvledartillverkaren Qualcomm har också kommenterat trenden, och nämner att AI-drivna funktioner är tydliga i de senaste flaggskepps-smarttelefonerna från större tillverkare som Samsung, Asus, Xiaomi, Oppo, Vivo och Honor.

Direktlänk Dela News24 fördjupade 17 april

Smarttelefontillverkare planerar att integrera Google Gemini AI

Ledande smarttelefontillverkare, inklusive Samsung, OnePlus, Oppo och Xiaomi, har nyligen meddelat sina planer på att integrera Googles kraftfulla Gemini AI i sina enheter senare i år. Denna samarbete syftar till att erbjuda toppmoderna generativa AI-funktioner till en mängd olika smartphones, vilket förbättrar användarupplevelsen. Google Gemini AI, tillgänglig i tre versioner - Ultra, Pro och Nano, erbjuder en rad avancerade funktioner som kommer att förbättra smarttelefonernas funktionalitet avsevärt. Medan specifika enhetsmodeller inte har avslöjats för alla varumärken, har det bekräftats att Google Pixel 8 Pro och Samsung S24-serien kommer att vara berättigade till Gemini AI-integration.

Direktlänk Dela Smartphonemagazine.nl fördjupade 14 april

Google Gemini AI kommer till flera smartphone-märken

Ledande smartphone-tillverkare som OnePlus, Oppo och Xiaomi har meddelat att de kommer att integrera Googles kraftfulla Gemini AI i sina enheter senare i år. Denna AI kan bearbeta text, bilder och ljud, och kommer i tre storlekar (Ultra, Pro, Nano) som driver olika Google-produkter som Sök och Gmail. Denna samarbete syftar till att ta med avancerade generativa AI-funktioner till deras smartphones, för att förbättra användarupplevelsen. Google Pixel 8 Pro är den första smartphonen konstruerad för att köra Gemini Nano, Googles mest effektiva AI-modell byggd för enhetserfarenheter.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 14 april

Huawei lanserar ny AI-kapabel bärbar dator trots USA:s sanktioner

Den kinesiska teknikjätten Huawei, som är svartlistad i USA, presenterade flera nya produkter på torsdagen, bland annat en ny högkvalitativ AI-kapabel bärbar dator, MateBook X Pro. Den drivs av en processor från en amerikansk partner, Intel, trots tidigare amerikanska sanktioner. Datorn kommer att kosta 14 999 yuan (2072 dollar). Intel har rapporterats ha fått licens från Trump-administrationen för att fortsätta leverera datorprocessorer till Huawei, trots tryck från konkurrenter som AMD. Huawei gör också ett försök att bryta in i Kinas konkurrenskraftiga EV-sektor.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 12 april

Huawei, det kinesiska teknikföretaget som svartlistats av USA, presenterade flera nya produkter på torsdagen. Flera månader efter att ha överraskat Kina med sin Mate 60 Pro-smartphone, som har en kontroversiell hemmautvecklad processor, presenterade Huawei en ny premium AI-kapabel laptop - drivs av en processor från en USA-baserad partner. Den nyaste versionen av Huaweis laptop, MateBook X Pro, inkluderar Intels Core Ultra 9-processor. Den använder också två stycken Huawei-utvecklad programvara: operativsystemet HarmonyOS och AI-språkmodellen Pangu. MateBook kommer att kosta 14 999 yuan ($2072).

Fortune Media fördjupade 12 april

Kinas AI-utveckling riskerar att hamna efter

Apple diskuterar ett stort samarbete med Google för att integrera Googles Gemini AI-motor i iPhone, vilket kan omdefiniera reglerna för AI-industrin. Detta kan också förvärra antitrustgranskningen som båda företagen står inför. Kinas smartphone-märken, som Huawei och Xiaomi, riskerar att hamna efter en generation på grund av AI, likt Nokias telefoner i det förflutna. AI-utvecklingen i Kina ligger efter produktiseringstrenden och tekniska monopol utomlands avslöjar Kinas AI-utvecklingsgap. Vidare hindrar den unika informationsmiljön i Kina tillväxten och framstegen inom AI i landet.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 2 april

Teknologi-nyheter för veckan: Gemini AI, hackerhot och nya partnerskap

Användare av meddelandeapplikationen kommer snart att kunna använda Gemini AI. Många Gmail och Microsoft 365-konton hotas av hackare. Free har ingått partnerskap med Qiara, ett företag specialiserat på larmsystem. Forskare har återskapat beteendet hos ett svart hål i en laboratoriemiljö. Google Messages har utrustats med Gemini AI och Free etablerar sig på marknaden för uppkopplade och säkra hem med ett nytt partnerskap med Qiara. En ny undersökning avslöjar att Starlink-enheter har hamnat på svarta marknaden, och en ny phishing-metod kan sätta ditt Microsoft 365 och Gmail-konto i riskzonen.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 31 mars

Qualcomm: Ett billigare alternativ för att dra nytta av AI-tillväxten

Nvidia dominerar marknaden för artificiell intelligens (AI) med en beräknad marknadsandel på över 90%, vilket förklarar företagets enorma tillväxt det senaste året. Trots detta handlas företaget till ett högt värde, vilket kan avskräcka vissa investerare. Qualcomm, å andra sidan, är ett billigare alternativ för att dra nytta av AI-tillväxten. Företaget är världens näst största tillverkare av smartphoneprocessorer och förväntas gynnas av den växande marknaden för AI-smartphones och persondatorer. Qualcomm handlas för närvarande till 24 gånger föregående vinst och 18 gånger framåtriktade vinster, vilket representerar en rabatt jämfört med Nasdaq-100-indexet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Qualcomm presenterar ny Snapdragon 8s Gen 3-chipset för smartphones

Qualcomm avtäckte på måndag (18 mars) det nya Snapdragon 8s Gen 3-chipsetet för smartphones. Det nya Snapdragon 8s Gen 3 sägs vara på par med den ursprungliga tredje generationens Snapdragon 8 (sedd på de senaste premiumtelefonerna - Xiaomi 14, iQOO 12 och OnePlus 12) i flera aspekter, såsom att köra AI-drivna Large Language Models (LLMs), grafikintensiva spel och fotograferingsförmågor. Det har samma grafikprocessor (GPU) och 5G-modem som Snapdragon 8 Gen 3, men den nya Snapdragon-processorn har en mindre prestandakärna. Och den kan klocka en topp CPU-hastighet på 3,0 GHz mot 3,5 GHz på 8 Gen 3.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 18 mars

Smartphonetillverkare satsar stort på AI med Snapdragon 8s Gen 3

Artificiell intelligens (AI) har blivit allt mer populärt inom smartphonemarknaden, och det nya chipet Snapdragon 8s Gen 3 från Qualcomm har AI som en stor del av dess funktioner. Trots att det är en något nedskalad version av Snapdragon 8, har det nya chipet vissa fördelar. Båda chipen är byggda på 4nm-processer och har åtta CPU-kärnor, men kärnorna i Snapdragon 8s Gen 3 är klockade lägre än de i Snapdragon 8 Gen 3. Chipet stöder flera stora språkmodeller, som Meta´s Llama 2 och Google´s Gemini Nano, vilket bör innebära bättre prestanda för uppgifter som involverar dessa. Dessutom kommer Snapdragon 8s Gen 3 att tillåta generativa AI-kamerafördelar, som bättre nattfotografering och fylla i kanterna på en roterad eller expanderad bild.

Direktlänk Dela Talk Android fördjupade 18 mars

AI-nyheter: Sydkoreas president varnar för AI-hot mot demokratin, Qualcomm avslöjar nytt chipset

Sydkoreas president Yoon Suk Yeol framhäver riskerna med AI för demokratin på en global toppmöte och anklagar Ryssland och Kina för att uppmuntra desinformationskampanjer. Qualcomm har tillkännagivit sitt nya Snapdragon 8s Gen 3-chipset som stöder generativ AI på enheten. Xiaomi kommer att vara det första smarttelefonmärket som integrerar den nyligen tillkännagivna processorn. Infinix har tillkännagivit sin nya Note 40-serie som inkluderar flera AI-funktioner. London-baserade AI-startup Jammable står inför rättsliga åtgärder på grund av upphovsrättsfrågor. Kubiya.ai avslöjar sina nya ´DevOps Digital Agents´ för plattformsingenjörskonst.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 18 mars

Qualcomm introducerar nytt flaggskeppschipset Snapdragon 8s Gen 3

Qualcomm har introducerat sitt senaste flaggskeppschipset, Snapdragon 8s Gen 3, som syftar till att erbjuda fler AI-funktioner. Företaget hävdar att det nya chipsetet kommer att kunna erbjuda hög prestanda till ett mer tillgängligt pris än sin föregångare. Snapdragon 8s Gen 3 är tillverkat med en 4nm process och stöder generativa AI-modeller upp till 10 miljarder parametrar. Det nya chipsetet kommer med Adreno GPU, vilket är anpassat för HDR-spel och stöder realtidsstrålspårning. Det kommer även att förbättra mobilfotografering med stöd för 200-megapixelbilder. Qualcomm meddelar att smartphones med det nya Snapdragon 8s Gen 3 snart kommer att lanseras på marknaden, med märken som Honor, iQoo, Redmi, Realme och Xiaomi bland de första att anta det.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 18 mars

Qualcomm lanserar mindre kraftfull version av Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm har annonserat en mindre kraftfull version av sin flaggskeppschip Snapdragon 8 Gen 3, kallad Snapdragon 8s Gen 3. Den nya chippet behåller många av de viktigaste funktionerna från sin föregångare, inklusive generativ AI, spelkapacitet, högkvalitativt ljud och kamerafunktioner, men saknar den snabbaste klockhastigheten, toppmodemet och avancerade videofångstkapaciteter. Snapdragon 8s Gen 3 kommer att erbjuda möjligheten att skapa AI-innehåll direkt på telefonen och kommer att kunna använda AI för att förbättra bilder genom att skapa innehåll utanför bildens ram. Den nya chippet kommer att finnas i telefoner från tillverkare som Honor och Xiaomi, med de första telefonerna som lanseras senare denna månad.

Direktlänk Dela PC Magazine UK fördjupade 18 mars

Qualcomm presenterar Snapdragon 8s Gen 3

Qualcomm har introducerat Snapdragon 8s Gen 3, en mer prisvärd version av företagets flaggskeppsplattform för smartphones. Den nya plattformen behåller viktiga funktioner som stöd för generativ AI-behandling på enheten och en alltid känslig kamera. Den erbjuder även förbättrade fotografi- och spelkapaciteter. Telefoner baserade på den nya plattformen förväntas släppas senare denna månad, från tillverkare som Honor, Redmi och Xiaomi. Snapdragon 8s Gen 3 är kapabel att skapa originalinnehåll från talade, skrivna eller bildprompts på sekunder, och kan hantera Gen AI-modeller med upp till 10 miljarder parametrar.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 18 mars

Qualcomm lanserar Snapdragon 8s Gen 3 med AI-funktioner

Qualcomm meddelade på måndagen lanseringen av Snapdragon 8s Gen 3, företagets senaste toppklassiga chipset utrustat med flera AI-funktioner. Det nya 4nm chipsetet är en mer prisvärd version av Snapdragon 8 Gen 3-chipet som lanserades i oktober förra året och ligger över Snapdragon 8 Gen 2, företagets flaggskeppschip från 2022. Det erbjuder vissa hårdvarufunktioner från företagets flaggskeppprocessor, tillsammans med stöd för generativa AI-modeller med upp till 10 miljarder parametrar. Snapdragon 8s Gen 3 kommer att finnas tillgänglig på smartphones från företag som Honor, iQoo Redmi, Realme och Xiaomi. Qualcomm avslöjade också att den första mobiltelefonen med det senaste chipsetet kommer att finnas tillgänglig senare denna månad.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 18 mars

Qualcomm fördjupar sig i generativ AI med nytt Snapdragon-chip

Qualcomm (QCOM) stärker sin position inom generativ AI med sitt senaste smarttelefonchip, Snapdragon 8s Gen 3. Processorn kommer att finnas tillgänglig i Android-smarttelefoner från kinesiska tillverkare som Xiaomi och Honor. Detta är den andra tillägget till Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3-familj. Qualcomm marknadsför 8s Gen 3 som en AI-kraftfull enhet på enheten. Företaget säger att processorn stödjer ett antal modeller, inklusive Metas Llama 2 och Googles Gemini Nano. 8s Gen 3 hamnar strax under standard 8 Gen 3 när det gäller prestanda och prissättning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 mars

Qualcomm avslöjar Snapdragon 8s Gen 3 med flaggskeppsegenskaper

Qualcomm avslöjade idag Snapdragon 8s Gen 3, en smartphone-chip med vissa flaggskeppsegenskaper som kommer under 8 Gen 3. Snapdragon 8s Gen 3 är byggd på en 4 nm-process med en 1+4+3 kärnkonfiguration. Den har ett Prime ARM Cortex X4 klockat till 3,0 GHz, fyra prestandakärnor (2,8 GHz) och tre effektivitetskärnor (2,0 GHz). Den skiljer sig från 8 Gen 3´s 1+5+2 som byter ut en effektivitetskärna för en annan prestandakärna. Qualcomm ramar in 8s Gen 3 som har ´särskilt utvalda´ flaggskeppsfunktioner. Det finns stöd för generativ AI på enheten, som Gemini Nano, även om samma stora språk- och visionsmodeller (upp till 10 miljarder parametrar) skulle köras snabbare på 8 Gen 3. Under tiden får du en alltid mätande ISP som tillåter realtids semantisk segmentering för att identifiera upp till 12 lager (ansikten, hår, kläder, himmel, etc.) i bilder/videor. Andra fokusområden inkluderar spel (realtids hårdvaruaccelererad ray tracing), anslutning (även om det är X70-stöd istället för X75) och ljud (LE Audio med Auracast), samt Snapdragon Seamless cross-device-upplevelser. Honor, iQOO, realme, Redmi och Xiaomi kommer att använda Snapdragon 8s Gen 3 under de kommande månaderna, med den första enhetsmeddelandet som kommer i mars.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 18 mars

Qualcomm avtäcker Snapdragon 8s Gen 3 för förbättrad AI, fotografering och spelupplevelser

Qualcomm har avtäckt Snapdragon 8s Gen 3, en mobilplattform för förbättrad generativ AI, fotografering och spelupplevelser. Företaget meddelade att Snapdragon 8s Gen 3 kommer att antas av stora gadgettillverkare som Honor, iQOO, Realme, Redmi och Xiaomi. Kommersiella enheter förväntas tillkännages inom de kommande månaderna. Plattformen stöder ett brett utbud av AI-modeller, inklusive populära stora språkmodeller (LLM) som Baichuan-7B, Llama 2 och Gemini Nano.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 18 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Qualcomm introducerar Snapdragon 8s Gen 3, dess första ´8s´ seriens flaggskeppsplattform

Qualcomm har meddelat lanseringen av Snapdragon 8s Gen 3, dess senaste och första ´8s´ seriens flaggskeppsplattform, med syfte att möjliggöra generativa AI-funktioner på fler Android-smartphones. Stora Android OEM:er som Honor, iQOO, realme, Redmi och Xiaomi planerar att lansera Snapdragon 8s Gen 3-drivna smartphones de kommande veckorna. Plattformen stödjer stora språkmodeller som Baichuan-7B, Llama 2 och Googles Gemini Nano. AI-motorn på enheten kan hantera uppgifter som generativ AI-driven virtuell assistent och bildgenerering.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 18 mars

Qualcomm lanserar nytt chipset Snapdragon 8S Gen 3 för mer prisvärda telefoner

Qualcomm har lanserat ett nytt chipset, Snapdragon 8S Gen 3, utformat för att ligga strax under företagets nuvarande flaggskepp i både kapabiliteter och pris. Chipsetet syftar till att ge de flesta funktionerna i 8 Gen 3, inklusive stöd för generativa AI-modeller på enheten, till mer prisvärda telefoner. 8S Gen 3 inkluderar en GPU liknande standard 8 Gen 3, men har en mindre prestandakärna och kör på en lägre frekvens. Det nya 8S Gen 3 använder också en föregående generations modem, X70 5G. Honor, iQOO, Realme, Redmi och Xiaomi har alla sagt att de kommer att använda plattformen, med nya enheter förväntade ´inom de kommande månaderna´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 18 mars

Centralbanker och teknikbolag i fokus denna vecka

Denna vecka hålls det största antalet möten om centralbankspolitik hittills i år, som täcker nästan hälften av den globala ekonomin och sex av de tio mest handlade valutorna. Vi ser också på Xiaomis stora satsning på elbilar, Apples AI-dilemma och hur man blir en kryptoexpert. Toppen av listan i Asien är Japans Bank, med spekulationer om en första höjning på 17 år. Men med nyligen svaga konsumtionsdata kanske vi måste vänta tills löneökningar filtrerar genom ekonomin. På onsdag kan Fed indikera om den fortfarande är på rätt spår för tre minskningar i år, trots robusta ekonomiska data från USA.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 17 mars

Xiaomis AI-tablett försöker skapa konstnärlig tolkning av iPhone 16

Vid Mobile World Congress 2024 i Barcelona, bad reportrar Xiaomis nya AI-utrustade tablett, Pad 6S Pro 12.4, att skapa en egen konstnärlig tolkning av Apples kommande stora smartphone, iPhone 16. Resultatet var en flamboyant tolkning av Apples potentiella nästa smartphone, med AI som gjorde vissa stilistiska val. Detta inkluderade att runda hörnen mer på sin iPhone 16-koncept, ett designval som Google gjorde med övergången från Pixel 7-serien till Pixel 8. Kameramodulen antog en mer rektangulär form och den nedre fjärdedelen av iPhone 16:s bakstycke accentuerades av en kontrasterande bar.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 16 mars

Veckans tekniska höjdpunkter: Samsung Galaxy F15 5G, Googles Gemini AI-kontrovers, Apples M3-chip, Nothing Phone 2a, iOS 17.4-uppdatering, Realme 12 5G-serien, Xiaomi 14-serien och Indiens snabbaste router

Samsung lanserar budgetsmarttelefonen Galaxy F15 5G. Kontroversen kring Googles Gemini AI-plattform fortsätter, med kritik för partiskhet i svar om premiärminister Narendra Modi. Apple introducerar två nya MacBook Air-modeller med M3-chip. Carl Peis företag, Nothing, lanserar Nothing Phone 2a i Indien. Apple lanserar iOS 17.4-uppdateringen med betydande förändringar, särskilt för användare inom EU. Realme lanserar sin Realme 12 5G-serie i Indien. Xiaomi lanserar sin flaggskeppsserie 14 i Indien. Indiens snabbaste router, utvecklad i samarbete med Department of Telecom, CDOT och Nivetti, presenteras.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 9 mars

Rakuten Symphony planerar att investera $10 miljoner i AI och 6G forskning i Indien

Rakuten Symphony, en del av Rakuten Mobile, planerar att investera 10 miljoner dollar i Indien i år för att förbättra AI-kapabiliteter och bedriva forskning om 6G, enligt företagets ledning. Initiativet kommer att baseras i företagets forsknings- och utvecklingscenter i Bengaluru, dess näst största tekniknav utanför Japan. Rakuten Symphony har cirka 3 000 anställda i Indien som arbetar med olika forsknings-, utvecklings- och operativa uppgifter. Företaget har också inlett diskussioner med de tre största indiska teleoperatörerna - Reliance Jio, Bharti Airtel och Vodafone Idea - om att införa småceller baserade på öppen RAN-teknik.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 8 mars

Nya idéer om mobila enheter presenterade på Mobile World Congress

På årets Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, Spanien, presenterades en mängd nya Android-smartphones från bland annat Xiaomi och Nothing. Men konferensen visade också upp nya idéer om vad en ´mobil enhet´ egentligen kan vara. Med generativ AI som förändrar hur vi interagerar med teknik börjar enheter som Humane AI Pin rita en väg bortom glasskärmen i fickan. Samsung visade upp sin smarta ring och Lenovo frågade om din telefon kunde linda runt handleden som ett snap-armband, och om du kunde se genom din laptopskärm till alla spektakulära vyer på andra sidan.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 mars

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 kommer att bli din ´sjätte sinne´, säger företagets CMO

Qualcomm CMO Don McGuire talade om Snapdragon 8 Gen 4 på MWC 2024 och uppmanade användarna att inte vara rädda för AI. Qualcomm har varit i centrum för de flesta stora smarttelefonsläpp i år, och denna trend kommer troligen att fortsätta med Snapdragon 8 Gen 4-processorn. Snapdragon 8 Gen 4 kommer att utrustas med Oryon CPU, vilket kan ge en stor förbättring av vad våra telefoner kan bli kapabla till. Rykten antyder att Snapdragon 8 Gen 4 kommer att släppas i oktober 2024, under deras årliga Snapdragon Summit.

Direktlänk Dela Technowize fördjupade 4 mars

Snapdragon 8 Gen 4-chippet förväntas lanseras i oktober

Rykten hävdar att Snapdragon 8 Gen 4-chippet kommer att baseras på TSMC:s 3nm-process och kan inkludera nya prestandakärnor. Chippet förväntas lanseras senare i år. I en video som postats på mikrobloggplattformen X avslöjade Qualcomms marknadschef, Don McGuire, att Snapdragon 8 Gen 4 kommer att anlända i oktober under Snapdragon Summit. McGuire bekräftade också att Snapdragon 8 Gen 4-chippet kommer att inkludera Qualcomms Oryon CPU-kärnor. Dessa kärnor driver också Snapdragon X Elite PC-chippet som företaget introducerade i oktober 2023. Bärbara datorer som drivs av Snapdragon X Elite-chipset förväntas anlända i mitten av 2024. McGuire antydde också att chipsetets neurala motor kan få en större uppdatering. Han döpte denna uppgradering till ´evolutionen av vår NPU-historia´. Enligt ett annat inlägg på X hävdade tipster Revegnus att Snapdragon 8 Gen 4 kommer att klocka in på 4GHz. Om detta stämmer, kommer detta också att vara en uppgradering från dess föregångare, som klockade in på 3,30GHz. Detta antyder att Snapdragon 8 Gen 4-chippet kommer att anlända med förbättringar i prestanda och effektivitet. Chippet kan också erbjuda mer avancerade AI-funktioner på enheten än vad dess föregångare erbjuder. Men dessa potentiella uppgraderingar kan göra premium Android-telefoner ännu dyrare.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 2 mars

Höjdpunkter från Mobile World Congress 2024: Bärbar teknologi, AI och elbilar

Mobile World Congress är en årlig händelse där senaste teknologin inom mobilbranschen visas upp. I år visades bland annat telefoner, bärbara datorer, smartklockor och robotar. Några av de mest framstående produkterna var Motorola´s bärbara telefonkoncept, Samsung Galaxy Ring, Humane AI Pin, Xiaomi 14 Ultra och Xiaomi SU7 EV. Lenovo ThinkPad T-Series bärbara datorer blev också uppmärksammade för deras lättreparerade design, vilket bidrar till att minska miljöpåverkan.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 2 mars

Smartphonetillverkare visar upp nya AI-funktioner på Mobile World Congress 2024

På Mobile World Congress 2024 presenterade flera företag och chipmakare hur generativa AI-verktyg kan integreras i våra smartphones. Telefonproducenter vill att AI-verktygen ska fungera lokalt på telefonen själv för att snabba upp processen och minska mängden personuppgifter som skickas till fjärrservrar. Qualcomm, som tillverkar chips till många telefoner, visade hur de hjälper telefonmakare som Samsung och Honor att köra fler AI-verktyg på deras telefoner. Samsung presenterade några av AI-verktygen de har börjat implementera på sina telefoner, inklusive en live-översättningsfunktion. Företag som Motorola visade koncept för personliga AI-assistenter som kan utföra allt från att schemalägga uppgifter till att väcka dig innan ditt larm eftersom det vet att trafiken på din pendling kommer att vara särskilt dålig.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 28 februari

Mobile World Congress 2024: Spännande ny teknik att se fram emot

Mobile World Congress (MWC) startar på måndag och förväntas bli en av de mest hektiska hittills med en rad nya och spännande produkter inom AI och personliga teknikenheter. Evenemanget varar i en vecka, från 26 till 29 februari, med viktiga tal och lanseringsevenemang planerade över hela Fira De Barcelona konferenscenter. Företag som Xiaomi, Honor och Nokia har också tillkännagett produktlanseringsplaner för söndagen, dagen innan MWC officiellt startar. Motorola kan presentera sitt Adaptive Display Concept, medan Deutsche Telekom planerar att visa upp en ´AI-telefon´ som ersätter appar med generativa AI-assistenter. Telefonmakaren Tecno kommer att demonstrera Phantom Ultimate, dess första koncept med rullbar skärm.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 23 februari

Kinesiska smartphone-tillverkare satsar på AI-centrerade enheter

Kinesiska smartphone-tillverkare förbereder sig för att övergå till AI-centrerade enheter. Meizu har meddelat att de kommer att avveckla sin traditionella smartphone-verksamhet för att helt inrikta sig på AI-handenheter. OPPO investerar kraftigt i forskning och utveckling inom området. Varje år producerar kinesiska fabriker fler smartphones än något annat land och elektronikindustrin är en viktig del av landets ekonomi. Nu, när världen övergår till AI-centrerade enheter, anpassar sig Kinas tillverkare. Meizu och OPPO leder denna förändring. Meizu planerar att utveckla nya enheter och mobila operativsystem specifikt utformade för att köra stora språkmodeller (LLM) som GPT-4. OPPO har öppnat ett nytt AI-forsknings- och utvecklingscenter i Shenzhen.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 22 februari

Mukesh Ambani bland världens tio rikaste, Reliance planerar att lansera AI-chattboten ´Hanuman´

Mukesh Ambani, ordförande för Reliance Industries, har blivit en av de tio rikaste personerna i världen enligt Forbes ´Real Time Billionaires List, med en nettovärde på $114 miljarder (cirka 9,45 lakh crore Rs). Samtidigt förbereder sig hans företag Reliance Industries Limited för att lansera AI-chattboten ´Hanuman´ nästa månad, i samarbete med åtta universitet kallade ´Bharat GPT Group´. Andra nyheter inkluderar lanseringen av GPT Healthcare´s IPO, den kommande funktionen för att blockera skärmdumpar av profilbilder i WhatsApp, PhonePe´s lansering av ´Indus Appstore´, och Xiaomi Indiens planerade lansering av Xiaomi 14-smartphone den 7 mars.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 22 februari

AI förändrar hur smarttelefonkameror fungerar

Avancerade smarttelefonmodeller som kommer 2024 kommer att använda AI för allt, inklusive hur kameror fångar stillbilder och rörliga bilder. AI rör sig snabbt på bildinsamlingsstadiet, inte inuti traditionella kameror utan smarttelefoner. Apple valde att filma ´Scary Fast´-evenemanget med en iPhone 15 Pro Max med Blackmagic Camera-appen, eftersom de visste att den nya enheten kunde registrera evenemanget med den kvalitet som behövdes för att imponera på alla. AI är en viktig fokus för Apples framtida produkter och tjänster. Enligt Apple erbjuder iPhone 15 Pro Max-kamerasystemet den bästa videon i en smarttelefon. Filmregissören Brian Oakes ansvarade för dokumentären om evenemanget, ´Scary Fast´, som satte iPhone 15 Pro Max mitt i händelsernas centrum. AI har blivit den hemliga ingrediensen som gör att smarttelefonkameror sticker ut. Företag som Samsung, Xiaomi, Oppo eller Vivo kommer att ta med några av de mest avancerade flaggskeppsmodellerna som använder AI till marknaden 2024.

Direktlänk Dela Provideocoalition.com fördjupade 21 februari

Brilliant Labs introducerar smarta glasögon med AI-assistent

Brilliant Labs, grundat i Hongkong 2019, har introducerat Frame, ett par smarta glasögon med en anpassad AI-assistent vid namn Noa. Noa kan hantera flera stora språkmodeller och hitta den bästa passformen för en given fråga. Företaget hoppas att generativ AI-teknologi kommer att få alla att bära en smart skärm på ansiktet. Frame-glasögonen är nu tillgängliga för förbeställning till ett pris av 349 amerikanska dollar per par och börjar levereras i april. Flera kinesiska företag har också hoppat på trenden med smarta glasögon, i ett försök att kapitalisera på en marknad som förväntas explodera i år tack vare Apples inträde med sin Vision Pro-blandade verklighetshjälm.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 11 februari

Figure förhandlar om att höja 500 miljoner dollar i finansiering från Microsoft och OpenAI

Humanoidrobotföretaget Figure förhandlar om att höja 500 miljoner dollar i en massiv finansieringsrunda ledd av Microsoft och OpenAI. Om affären går igenom skulle Figure bli ett av de högst värderade AI-startups globalt. Microsoft kommer rapporterat att investera cirka 95 miljoner dollar, medan OpenAI överväger att bidra med 5 miljoner dollar. Figure, grundat 2022, arbetar med att utveckla smidiga och säkra humanoidrobotar. Den nya investeringen kommer att tillåta Figure att väsentligt utöka sina forsknings- och utvecklingsaktiviteter. Konkurrenter som Xiaomi och Elon Musks Tesla avancerar också inom humanoid robotteknologi.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 31 januari

Kinas teknikjättar tävlar för att hinna ikapp i AI-vapenloppet

Kinas teknikjättar tävlar för att hinna ikapp i AI-vapenloppet. Den kinesiska regeringen har godkänt över 40 AI-modeller under de senaste sex månaderna, enligt lokala medierapporter som Reuters citerar, då teknikföretag försöker ta igen förlorad mark mot amerikanska rivaler som OpenAI. Bland dessa finns 14 nya stora språkmodeller (LLM:er) som godkänts för offentligt bruk bara under den senaste veckan. I täten för detta ´krig´ ligger Baidu, en sökmotorjätte ibland kallad ´Kinas Google´. Företaget har släppt en ChatGPT-rival som heter ´Ernie Bot´ som, efter en skakig start, nu säger att den har över 100 miljoner användare och kan mäta sig med OpenAI:s GPT-4-modell.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 januari

Kina godkänner årets första sats av stora språkmodeller för AI

Kina har godkänt årets första sats av stora språkmodeller (LLM) - tekniken som används för att träna ChatGPT och liknande tjänster. Totalt 14 LLM och företagsapplikationer har nyligen fått grönt ljus av myndigheterna för kommersiellt bruk. Bland dessa finns smarttelefonjätten Xiaomi, AI-specialisten Beijing Fourth Paradigm Technology Co och teknikföretaget 01.AI, som grundades av riskkapitalisten Lee Kai-fu. Start-up företaget Frontis.AI, som grundades 2021 av den tidigare seniora vicepresidenten för JD.com, Zhou Bowen, fick godkännanden i januari för sina LLM ´Pinshang´ och ´Moxiaoxian´.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 29 januari

Kina har godkänt över 40 AI-modeller för allmänt bruk

Kina har hittills godkänt över 40 AI-modeller för allmänt bruk, enligt Kinesiska Securities Times. Landet började kräva att teknikföretag behövde få sina AI-modeller granskade och godkända i augusti 2023. Sedan dess har myndigheterna godkänt fyra omgångar av stora språkmodeller. Den senaste omgången omfattade 14 olika AI-modeller från företag som Xiaomi, 4Paradigm och 01.AI. Baidu meddelade att deras chattbot Ernie Bot redan har över 100 miljoner användare.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 januari

Samsung satsar stort på AI med lanseringen av Galaxy S24 och Galaxy Ring

Samsung satsar stort på artificiell intelligens (AI) för att återfå sin position som världens ledande smartphone-tillverkare. Företaget lanserar sin senaste flaggskeppsproduktfamilj, Galaxy S24-serien, som inkluderar AI-förbättringar från både Samsung och Googles moderbolag Alphabet Inc. Dessa inkluderar bland annat en live-översättningsfunktion för samtal och ett nytt sökverktyg. Samsung avslöjade också sin kommande hälsoövervakningsenhet, Galaxy Ring, som är tänkt att utmana Apples dominans inom hälso-tech-sektorn. Samsung samarbetar med Google, Microsoft och Qualcomm för att stärka sin AI-satsning.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 18 januari

Global studie om Robothundar med Artificiell Intelligens Marknad 2024

En global studie om marknaden för robothundar med artificiell intelligens har lanserats. Studien ger intressenter en omfattande inblick i marknadslandskapet och fungerar som en guide för dem. Rapporten är baserad på en robust forskningsmetodik som säkerställer tillförlitligheten och precisionen av den presenterade informationen. Marknadssegment, applikationer och nyckelspelare undersöks noggrant, vilket ger en helhetsbild. Rapporten granskar också kvalitativa aspekter som marknadstrender, utmaningar och möjligheter.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 16 januari

Telefonföretag som aktivt deltar i AI-racet

Artikeln utforskar en lista över telefonföretag som aktivt deltar i AI-racet. Artificiell intelligens (AI) har blivit en omvandlande kraft i olika branscher, och mobiltelefonsektorn är inget undantag. Telefonföretag över hela världen integrerar alltmer AI-teknik i sina enheter för att förbättra användarupplevelser, förbättra funktionaliteten och förbli konkurrenskraftiga i det snabbt utvecklande tekniklandskapet. Telefonföretag investerar kraftigt i AI-forskning och utveckling för att leverera innovativa funktioner, förbättrad prestanda och personliga upplevelser.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 14 januari

AI, kvantberäkning och genredigering förändrar forskningslandskapet

Cloudflare förenklar utplaceringen av generativ AI (GenAI) genom sin Workers AI-plattform. Samhället för författare (SoA) har lanserat en undersökning för att bedöma effekterna och attityderna mot generativ AI i kreativt arbete. Konstnären Jonas Peterson har använt AI för att omvandla ghats i Varanasi till en virtuell catwalk för Varanasi Fashion Week. AI, kvantberäkning och genredigering omdefinierar vetenskapen 2024. Xiaomi ska släppa sin HyperOS-uppdatering i Indien, med AI-drivna funktioner och förbättrad anslutning.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 2 januari

Marknadsandelar för AI-smartphones väntas fördubblas nästa år

Enligt en nyligen genomförd forskningsstudie förväntas marknadsandelarna för smartphones med generativ artificiell intelligens (Gen AI) fördubblas nästa år och sannolikt överstiga 40 procent till 2027. En rapport från Counterpoint fann att 2024 kommer att vara ett avgörande år för Gen AI-smartphones, med leveranser som når över 100 miljoner. Dessutom framhävde studien att leveranserna troligen kommer att nå 522 miljoner enheter 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 83 procent. Samsung förväntas fånga nästan 50 procent av marknadsandelen inom segmentet de närmaste två åren, följt av konkurrenter som Xiaomi, Vivo, HONOR och OPPO. Qualcomm förväntas få över 80 procent av Gen AI-smartphonemarknaden de närmaste två åren.

Direktlänk Dela Business World fördjupade 23 december

Qualcomm introducerar Snapdragon 8 Gen 3 med AI-funktioner och speluppgraderingar

Qualcomm presenterade sin senaste mobilkrets Snapdragon 8 Gen 3 vid den årliga Snapdragon Summit. Den största förändringen är introduktionen av generativ AI på enheten, vilket liknar Googles Tensor G3. AI-motorn stöder generativa AI-modeller och har världens snabbaste Stable Diffusion-system. Den har också en AI-assistent baserad på Metas Llama 2 språkinlärningsmodell. Kretsen erbjuder upp till 98% snabbare Hexagon NPU-prestanda och 40% bättre prestanda per watt. Qualcomm lovar även speluppgraderingar, inklusive stöd för Unreal Engine 5.2 och hårdvaruaccelererad ray-tracing.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 19 december

Xiaomis Black Shark lanserar ny smartklocka med ChatGPT

Xiaomis varumärke Black Shark har meddelat en ny smartklocka, Black Shark S1 Pro, som integrerar ChatGPT. Användare kan ställa frågor direkt från sin handled till ChatGPT. Klockan har en oled-skärm med 1,43 tums diameter och använder RTOS-systemet, precis som Xiaomi Watch S1 Pro. Den har en batteritid på 15 dagar enligt tillverkaren och inkluderar sport- och hälsofunktioner som en pulsmätare och en pulsoximeter. Klockan finns redan tillgänglig i blått eller svart till ett pris av 48 euro i Frankrike.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 19 december

Global rapport om marknaden för bärbar AI teknologi

En detaljerad rapport om den globala marknaden för bärbar artificiell intelligens (AI) har studerat både dagens ledande aktörer och kommande konkurrenter. Rapporten innehåller en SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Den täcker också flera faktorer som marknadsstatus, viktiga marknadstrender, tillväxtprognos och tillväxtmöjligheter. Utmaningar som den globala marknaden för bärbar AI står inför analyseras på global och regional basis. Rapporten nämner flera nyckelspelare, inklusive Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

Qualcomm lanserar nytt chip för prisvärda telefoner med generativ AI-teknik

Qualcomm har lanserat Snapdragon 7 Gen 3, en ny mobilkrets som tar generativ AI-teknik till mer prisvärda telefoner. De första enheterna kommer att anlända senare denna månad från tillverkare som Honor och Vivo. Qualcomm har ännu inte bekräftat om Snapdragon 7 Gen 3 kommer att ha samma generativa AI-kapacitet som dess mer kraftfulla syskon, Snapdragon 8 Gen 3. Chipet är 15% snabbare än förra årets Snapdragon 7 Gen 2, har 20% bättre effektivitet och stöder snabbladdning från ett dött batteri till 50% kapacitet på fem minuter. Det förväntas att fler telefoner med Snapdragon 7 Gen 3 kommer att anlända nästa år.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 17 november

Den amerikanska regeringen har nyligen skärpt restriktionerna för export av högkvalitativa AI-chips till Kina. Nvidia, för andra gången, försöker göra ändringar för att fortsätta sälja sina GPU:er i Kina utan att bryta mot de nya reglerna som Washington har satt. Nvidia planerar nu att tillverka chips skräddarsydda för kinesiska kunder. Detta antyder att företaget inte vill förlora de rapporterade över 5 miljarder dollar värt av avancerade chip-beställningar i Kina. Nvidia har rapporterat arbetat på tre nya chips avsedda för den kinesiska marknaden. Dessa kallas HGX H20, L20 och L2.

The Times of India fördjupade 12 november

Apple kan dra stor fördel av AI:s framväxt, enligt Morgan Stanley

En ny rapport från Morgan Stanley antyder att Apple är väl positionerat att dra nytta av AI:s ökade inflytande i vardagslivet, trots företagets tystnad kring ämnet. Rapporten föreslår att AI redan är en integrerad del av Apples produkter, och att företaget kan bli en av de sex ´nyckelbeneficiärerna´ i ett ´katalysatorår för Edge AI´ så tidigt som 2024. Morgan Stanley tror att Apples unika data från över 2 miljarder enheter och 1,2 miljarder användare, företagets fokus på datasekretess och ledande hårdvara, mjukvara, kisel och tjänster kommer att göra det till en ´AI-aktiverare´.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade 8 november

Elon Musk lanserar AI-konkurrent, Samsung använder titan i Galaxy S24 Ultra och Xiaomi offentliggör reparationskostnader

Idag lanserar Elon Musk sin konkurrent till ChatGPT, som på vissa viktiga sätt kommer att vara det bästa som finns just nu. Musk meddelade igår att hans unga företag xAI kommer att lansera sitt artificiella intelligenssystem idag. Endast en liten grupp användare kommer att kunna prova den nya AI:n och det finns inga detaljer om detta, till exempel om vi kommer att få lära oss några detaljer från dessa användare eller om de förbjuds att dela sina intryck av xAI. Det första xAI-modellen har döpts till Grok. När Grok går ut ur beta kommer den att vara tillgänglig för alla X (tidigare Twitter) användare med en X Premium+ prenumeration. Det kinesiska företaget Solomon kommer att vara leverantör av titan till Samsung Galaxy S24 Ultra. Ramen för Galaxy S24 Ultra kommer att vara gjord av titanlegering. Användningen av titan kommer att göra Galaxy S24 Ultra cirka 10% lättare än sin föregångare. Xiaomi har publicerat en prislista för reparationer av sina nya flaggskepp. Priserna ser ganska rimliga ut. Till exempel kommer det att kosta endast 85 dollar att byta ut en skärm med en rekordljusstyrka på 3000 cd/kvadratmeter i fallet med Xiaomi 14. Shanghai Electric Wind Power Group har skapat vad de säger är världens första flytande kraftverk, som kombinerar en vindkraftpark, ett solkraftverk och en fiskodling.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 4 november

Qualcomm uppgraderar AI-funktioner i Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm har lanserat stora uppgraderingar till AI-funktionerna i sin senaste mobila plattform, Snapdragon 8 Gen 3. Uppgraderingarna inkluderar en 30% snabbare CPU, 25% snabbare GPU och 98% snabbare neuralt bearbetningsenhet (NPU) jämfört med Snapdragon 8 Gen 2. Qualcomm betonar fördelarna med enhets-AI för användarupplevelser, särskilt kring kamerafunktioner, personliga assistenter och sensorbaserad kontextualisering. Den nya premium SoC är redan tillgänglig i kommersiella enheter, Xiaomi 14-serien, med fler att komma, inklusive flaggskepp från ASUS, Honor, iQOO, MEIZU, NIO, Nubia, OnePlus, OPPO, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo och ZTE.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 1 november

Qualcomm visar upp nya Snapdragon 8 Gen 3 med generativ AI

Under Qualcomm Snapdragon Summit på Hawaii i slutet av oktober, presenterades företagets nästa uppsättning av chip, inklusive Snapdragon 8 Gen 3, som kommer att driva nästa års toppmodeller av Android-telefoner, sannolikt inklusive Samsung Galaxy S24-serien. Utöver förväntade förbättringar i prestanda och batterieffektivitet, introducerar det nya chipet generativ AI i telefoner. Qualcomm demonstrerade hur funktionen skulle kunna hjälpa användare i olika situationer, till exempel genom att snabbt generera en reseplan baserad på personliga data och beteendemönster.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 1 november

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-chipset kommer att användas i flera kommande smartphones

Qualcomm har nyligen presenterat sin nya Snapdragon 8 Gen 3-chipset, som imponerar med otrolig rå kraft och avancerade AI-funktioner. Frågan är vilka telefoner som kommer att använda den? Den första enheten som kommer att använda Snapdragon 8 Gen 3 blir Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Pro, som redan har tillkännagivits. OnePlus 12 förväntas också använda Snapdragon 8 Gen 3, liksom Samsung Galaxy S24-serien. Honor Magic 6 och Realme GT5 Pro har också bekräftats att använda chipet. Utöver dessa har Qualcomm sagt att över ett dussin märken kommer att anta chipet i de kommande månaderna, inklusive Asus, iQOO, Meizu, NIO, Nubia, Oppo, Redmi, RedMagic, Sony, Vivo och ZTE.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 31 oktober

Veckans nyheter inom Android: Samsung Galaxy S24, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, Honor Magic6, Dimensity 9300, Pixel 8 Pro, Xiaomi 14 och WhatsApp

Under den senaste veckan har flera nyheter presenterats inom Android-världen. Bland annat har det kommit ut mätvärden för olika Samsung Galaxy S24-modeller, där det framkommit att Exynos-chippet inte presterar lika bra som Snapdragon. Qualcomm har lanserat Snapdragon 8 Gen 3, som förväntas ha stor inverkan på praktisk AI i smartphones. Honor har presenterat Magic 6, som kommer med Snapdragon 8 Gen 3 och en stor språkmodell för att förbättra interaktionen mellan människa och telefon. Dessutom har information om Dimensity 9300-chippet, Pixel 8 Pro-skärmens effektivitet, Xiaomi 14 och en ny funktion i WhatsApp presenterats.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 oktober

Qualcomm sätter fokus på AI på Snapdragon Summit 2023

Qualcomms fokus på artificiell intelligens (AI) var tydligt under den första dagen av Snapdragon Summit 2023, som hålls denna vecka i Maui. Efter de tragiska bränderna som drabbade Lahaina i augusti, samarbetade Qualcomm med lokalregeringen för att vara känsliga för öns invånare. Under evenemanget presenterade Qualcomm en video med Meta CEO Mark Zuckerberg som diskuterade Metas relation med Qualcomm och hur de gör AI mer tillgängligt. Qualcomm lanserade också sitt senaste premium mobila plattform, Snapdragon 8 Gen 3, som kommer att användas för Android-telefoner från ASUS, Honor, OnePlus, OPPO, Sony, Xiaomi och ZTE, bland annat. Dessutom tillkännagav Qualcomm Snapdragon X Elite-plattformen med den anpassade integrerade Qualcomm Oryon CPU.

Direktlänk Dela Fierce Wireless fördjupade 26 oktober

Honor Magic 6 kommer att köra på Qualcomms nya Snapdragon 8 Gen 3-chip

Honor Magic 6, som ryktas lanseras 2023, kommer att köra på Qualcomms nya Snapdragon 8 Gen 3-chip, enligt ett uttalande från företagen. Det nya chippet kommer att tillåta Magic 6-ägare att använda generativ AI var de än befinner sig, även offline. Qualcomm har marknadsfört Snapdragon 8 Gen 3-chippet för dess förbättrade integritet och snabbare hastigheter. Honor påstår att Magic 6: s LLM skiljer sig från molnbaserade LLM: er, eftersom dessa är utbildade på offentligt tillgängliga dataset. Utöver Honor kommer kommande flaggskeppstelefoner från Xiaomi, Oppo och OnePlus att köras på Snapdragon 8 Gen 3-chippet.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 25 oktober

Honor Magic 6 kommer att använda Qualcomms nya Snapdragon 8 Gen 3-chip

Honor Magic 6, ryktad att lanseras 2023, kommer att använda Qualcomms nya Snapdragon 8 Gen 3-chip, enligt ett uttalande från företagen. Det nya chipet kommer att möjliggöra för Magic 6-ägare att använda generativ AI var de än befinner sig, även offline. Qualcomm har marknadsfört Snapdragon 8 Gen 3-chipet för dess förbättrade integritet och snabbare hastigheter. Honor säger att Magic 6:s LLM skiljer sig från molnbaserade LLM:er, eftersom dessa är tränade på offentligt tillgängliga dataset. Honor visade användningen av Magic 6:s AI-funktioner via telefonens assistent, Yoyo, för att skapa en kort video med bilder och filmer lagrade på telefonen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 25 oktober

Qualcomm avslöjar Snapdragon 8 Gen 3 med fokus på generativ AI

Qualcomm har avslöjat sin Snapdragon 8 Gen 3 mobilplattform vid Snapdragon Summit, vilket lovar en rad förbättringar och positionerar sig som den första mobilplattformen som är dedikerad till generativ AI. Chippet har en AI-motor som stöder flera generativa AI-modeller, inklusive stora språkmodeller (LLMs). Snapdragon 8 Gen 3 lovar en ökning av hastigheten med 98 procent och 40 procent förbättrad effektivitet. Det möjliggör också 240 FPS-spel med global belysning och strålspårning. Adreno GPU rapporteras vara 25 procent snabbare och mer effektiv än sin föregångare. Android-enheter med Snapdragon 8 Gen 3 förväntas komma ut på marknaden de kommande veckorna. Kända globala OEM och smartphone-märken, som ASUS, Honor, iQOO, Nubia, OnePlus, OPPO, Realme, Redmi, Vivo, Xiaomi och mer, är inställda på att anta detta banbrytande chip.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 25 oktober

Qualcomm avtäcker ny Snapdragon 8 Gen 3-chipset

Den amerikanska kiseljätten Qualcomm presenterade på onsdagen (25 oktober) det nya smartphone-chipsetet på den årliga Snapdragon Summit 2023. Det senaste Snapdragon 8 Gen 3 sägs komma med en betydande uppgradering över processorn och beskrivs också som världens första mobilchipset skräddarsytt för att säkerställa smidig funktion av generativa artificiella intelligens (gen AI)-relaterade uppgifter. Chipsetet kommer att ses i kommande premiumtelefoner som iQOO 12 och Xiaomi 14-serien. Senare kommer det att finnas tillgängligt med OnePlus 12, Realme GT 5 Pro, Vivo X100+ och Oppo Find X7. I början av 2024 förväntas också Samsungs nya Galaxy S24-serie ha Snapdragon 8 Gen 3.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 25 oktober

Qualcomm presenterar Snapdragon 8 Gen 3 med generativ AI

Qualcomm har presenterat Snapdragon 8 Gen 3, sin nya flaggskeppsplattform för mobiler med generativ AI i kärnan. Den kommer med en 98% snabbare Hexagon NPU, 240 fps-spel och mer. Stora globala OEM:er förväntas snart anta denna nya teknik. Qualcomm AI Engine skapades för generativ AI på enheten. Den driver nya generativa AI virtuella assistenter, ändrar hur du kommunicerar och brainstormar. Den fungerar med text, röst och bilder för att skapa smart innehåll och snabba svar, allt medan den upprätthåller hastighet och integritet på din enhet. De första Android-flaggskeppsenheterna med Snapdragon 8 Gen 3 SoC kommer att släppas på marknaden de kommande veckorna.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 25 oktober

Leverans av BYD Yangwang U8, Nothing Power (1) skrotat och Xiaomi 14 visas upp

Leveranser av den senaste BYD Yangwang SUV till bilhallar i Kina har börjat, med en video som visar en av de stora superbilstransportörerna som levererar bilar. SUV:en drivs av en fyrhjulsdriven elektrisk transmission som producerar 1 197 hk. Kaliforniens guvernör Gavin Newsom besökte Shenzhen, hem för BYD, och testade YangWang U8 SUV. Företaget Nothing, grundat av OnePlus medgrundare Pei Yu, planerade att lansera en mobil strömbank kallad Nothing Power (1) 2021, men idén övergavs på grund av problem med hållbarhet och värme. Lu Weibing, som deltog i Snapdragon 2023 toppmötet, visade Xiaomi 14-smarttelefonen, byggd på Snapdragon 8 Gen 3 enkriktsystem.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 25 oktober

Qualcomm avslöjar nya Snapdragon 8 Gen 3-chipset

Qualcomm har avslöjat sitt senaste mobila teknologi, Snapdragon 8 Gen 3-chipsetet, under Snapdragon Summit-eventet. Det förväntas att detta chipset kommer att driva den kommande Samsung Galaxy S24. Snapdragon 8 Gen 3 har 240fps spelkapacitet, en 25% snabbare GPU, 30% snabbare CPU och 40% snabbare ray tracing. Qualcomm har även integrerat generativ AI i Snapdragon 8 Gen 3, vilket har störst inverkan på kamerafunktionerna, med kapabiliteter som att ta bort objekt från videor och generera kreativa bakgrunder. Xiaomi-presidenten William Lu avslöjade att Xiaomi 14-serien, som släpps i Kina den 26 oktober, kommer att vara den första smarttelefonen att använda Snapdragon 8 Gen 3-chipsetet.

Direktlänk Dela Pocket Tactics fördjupade 24 oktober

Qualcomms nästa Snapdragon-chip kommer att introducera generativ AI i smartphones

Qualcomm planerar att införa generativ AI i sina kommande Snapdragon-chip. Detta kommer att göra att smartphones kan använda generativ AI var som helst, även offline. Qualcomm har avslöjat att Snapdragon 8 Gen 3 kommer att driva nästa års topp-Android-telefoner, troligen börjar med Samsung Galaxy S24-serien i januari eller februari. Dessa telefoner kommer att kunna använda generativ AI offline, och eftersom de inte kommer att vara anslutna till molnet, kan de ta hänsyn till personuppgifter vid rekommendationer. Xiaomi Group-presidenten William Lu avslöjade att Xiaomi 14, som använder chippet, kommer att lanseras på torsdag.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 24 oktober

Qualcomm lanserar Snapdragon 8 Gen chipset med fokus på AI, spel, ljud och kamera

Qualcomm har lanserat Snapdragon 8 Gen chipset. Denna flaggskeppsplattform är byggd på 4nm-processen och har ett tydligt fokus på AI, spel, ljud och kameraframsteg. Gen 3 är 30% snabbare och 20% mer effektiv än Gen 2. Den åttakärniga processorn inuti har 1 Cortex-X4 prime core som kör upp till 3,3 GHz, fem prestandakärnor på upp till 3,2 GHz och 2 effektivitetskärnor klockade upp till 2,3 GHz. Chippet stöder Wi-Fi 7 upp till 6 GHz, inklusive 802.11be, 802.11ax, 80211ac och 80211a/bg/n. Chippet har X75 5G-modem med både sub-6 GHz och mmWave-antenner. AI är i centrum för Snapdragon 8 Gen 3. Qualcomm säger att enheter som drivs av det nya Snapdragon 8 Gen 3 kommer att finnas tillgängliga de kommande veckorna. Chiptillverkaren har ingått partnerskap med Asus, Honor, iQOO, Meizu, Nio, Nubia, OnePlus, Oppo, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi och ZTE.

Direktlänk Dela GSM Arena fördjupade 24 oktober

Qualcomm introducerar Snapdragon 8 Gen 3 med fokus på generativ AI och ´Snapdragon Seamless´ för korsenhetserfarenheter

Idag meddelade Qualcomm lanseringen av Snapdragon 8 Gen 3 med ett stort fokus på generativ AI på enheten för nästa generation av Android-telefoner. Företaget delade också ”Snapdragon Seamless” som ett medel för att bygga fler korsenhetserfarenheter. Chippet är byggt på en 4 nm-process med en ny CPU-kärnkonfiguration som börjar med Prime ARM Cortex X4 klockad till 3,3 GHz. Detta följs av fem prestanda (3,2 GHz) och två effektivitetskärnor (2,3 GHz). Sammantaget sägs Kryo CPU vara 30% snabbare och 20% mer energieffektiv. Adreno GPU erbjuder 25% bättre prestanda samtidigt som den är 25% mer energieffektiv. På spelområdet finns det 1,5x bättre strålföljning. Båda komponenterna, tillsammans med en Hexagon NPU (neural processing unit) som är 98% snabbare och 40% mer effektiv jämfört med förra generationen, bildar Qualcomms AI Engine, som är inriktad på användningsfall för generativ AI på enheten. Snapdragon 8 Gen 3 kan köra stora språkmodeller (LLM) - specifikt, 7B Llama 2 - lokalt med upp till 15 tokens per sekund. Qualcomm demonstrerade assistenter baserade på Llama. Det finns också stöd för språkvisionmodeller (LVM) och transformeringsnätverksbaserad automatisk taligenkänning (ASR), vilket gör det till Qualcomms första AI Engine som stöder flermodala generativa AI-modeller. En annan sak som framhävs är den snabbaste mobila Stable Diffusion ”i världen”, på under en sekund per bild, och Qualcomm samarbetar för att göra den tillgänglig i Snapchat. Det finns också den senaste Sensing Hub för att driva alltid på, lågenergi-personaliseringsupplevelser. Ett ställe där generativa AI-förmågor kan utnyttjas är kameran. Funktioner inkluderar Video Object Eraser för att ta bort utvalda personer och objekt, samt AI-drivna Night Vision-videor. En annan demo på enheten visade att ta ett foto och kunna utöka omgivningarna. Semantisk segmentering som identifierar och optimerar ansikten, hår, kläder och himmel stöder upp till 12 lager och kan fungera på både fram- och bakre kameror. Qualcomm trycker särskilt på att ha båda sidorna aktiva samtidigt. Till exempel kan alltid-kännande kameror driva ansiktsupplåsning och QR-kodskanning, medan en ”Vlogger’s View” låter dig samtidigt fånga båda och överlägga selfiefodret över huvudinspelningen. Snapdragon 8 Gen 3 kommer också att stödja Dolby HDR-fotofångst, vilket möjliggör över 1 miljard färgnyanser jämfört med de 16,7 miljoner möjliga med JPEG. Som alltid är det upp till tillverkare - och mjukvaruutvecklare - att bestämma om de bygger funktioner baserade på alla de nya möjligheter som Qualcomm gör möjligt. Asus, Honor, iQOO, Meizu, Nio, Nubia, OnePlus, Oppo, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi och ZTE kommer att släppa Snapdragon 8 Gen 3-enheter, med den första som lanseras ”de kommande veckorna”. Snapdragon Seamless Under tiden meddelade Qualcomm också ”Snapdragon Seamless” som en ”plattformsoberoende teknik” för att möjliggöra kontinuitetsupplevelser mellan Android, Windows och andra Snapdragon-enheter (t.ex. hörlurar med Qualcomm-chips). Specifikt kommer Snapdragon Seamless-enheter att kunna ”upptäcka varandra och dela information för att fungera som ett integrerat system”. Denna teknik finns på telefoner med Snapdragon 8 Gen 3, Windows-datorer som drivs av Snapdragon X Elite och Qualcomms andra bärbara och hörbara chips. Exempel inkluderar: ”Musar och tangentbord kan fungera sömlöst över datorer, telefoner och surfplattor” ”Filer och fönster kan dras och släppas över olika typer av enheter” ”Öronsnäckor kan växla intelligent baserat på prioriteringen av en ljudkälla” ”XR kan utöka förmågorna hos smartphones” Partners som samarbetar med Qualcomm inkluderar Google, Microsoft, Xiaomi, Honor, Lenovo och OPPO. Android har redan funktioner som Nearby Share för filer, medan andra OEM:er har sina egna lösningar. I framtiden kommer Snapdragon Seamless att komma till XR, Auto och IoT-plattformar.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 24 oktober

Qualcomm presenterar Snapdragon 8 Gen 3 med generativ AI och speluppgraderingar

Qualcomm har avslöjat sin senaste mobila chipset, Snapdragon 8 Gen 3, vid sin årliga Snapdragon Summit. Den största förändringen är introduktionen av generativ AI på enheten, liknande Google´s Tensor G3. Chipsetet stödjer multimodala generativa AI-modeller och vad Qualcomm hävdar är världens snabbaste Stable Diffusion-system. Det finns också en AI-assistent baserad på Meta´s Llama 2 språkinlärningsmodell. Qualcomm lovar också speluppgraderingar med stöd för Unreal Engine 5.2 och hårdvaruaccelererad ray-tracing. Företaget förväntar sig att enheter med Snapdragon 8 Gen 3 börjar dyka upp de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 24 oktober

OpenAI:s värdering skjuter i höjden till minst 80 miljarder dollar

OpenAI, företaget bakom artificiella intelligensverktygen ChatGPT och DALL-E, kommer att se sin värdering öka med minst 175% sedan dess insamling på 300 miljoner dollar i våras, tack vare ett anbud på anställdas aktier. Enligt en rapport kommer Thrive Capital att leda en affär för att köpa OpenAI:s aktier till ett pris som värderar AI-jätten till minst 80 miljarder dollar. I april hämtade OpenAI omkring 300 miljoner dollar från aktörer som Sequoia Capital och Andreessen Horowitz till en värdering på cirka 29 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 20 oktober

Kinesiska techjättar investerar i AI-startup Zhipu

Alibaba Group Holding Ltd och Tencent Holdings Ltd har ingått bland de stora kinesiska investerare som investerat 2,5 miljarder yuan ($342 miljoner) i AI-startup Beijing Zhipu Huazhang Technology Co. Andra investerare inkluderade Jack Mas Ant Group Co och Xiaomi Corp som stödjer Zhipus ambitioner att konkurrera med Microsoft Corp:s OpenAI ChatGPT. Många Zhipu-investerare deltog nyligen i en finansieringsrunda på $300 miljoner för Zhipu-konkurrenten Baichuan. Investeringarna sammanföll med att USA intensifierade sina sanktioner mot avancerad AI-teknik mot Kina, med hänvisning till nationella säkerhetshot. Zhipu var bland de första kinesiska företagen att få regeringens godkännande för en offentlig lansering i augusti.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 oktober

Oppo fördubblar sin AI-forskning för att få fördel i smarttelefonmarknaden

Kinesiska smarttelefonmärket Oppo fördubblar sina ansträngningar inom forskning kring artificiell intelligens (AI) för att få ett försprång i den hårda smarttelefonmarknaden. Företaget investerar aktivt i generativ AI, inklusive utvecklingen av sin egen stora språkmodell (LLM) som heter AndesGPT. Jason Liao, president för Oppo Research Institute, uttryckte optimism för framtida integration av AI och LLM-applikationer med smarttelefoner. Oppo står inför utmaningen att lösa datorkraftproblem för att köra LLM lokalt på en mobiltelefon, istället för att behöva en internetanslutning för att få tillgång till molnet. Oppo ligger i täten för att integrera ChatGPT-liknande applikationer i Kina, där ChatGPT inte är tillgängligt.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 19 oktober

Alibaba och Tencent investerar i kinesisk AI-startup

Alibaba Group Holding Ltd. och Tencent Holdings Ltd. har deltagit i en finansieringsrunda på 300 miljoner dollar för Baichuan, ett av många kinesiska AI-startups som hoppas dra nytta av det ökade intresset för att utveckla tjänster liknande ChatGPT. Smartphone-tillverkaren Xiaomi Corp. deltog också i den tidiga finansieringsrundan för Baichuan, som startades i april av grundaren av sökmotorn Sogou och redan är en ´unicorn´ värderad till över 1 miljard dollar. Bolaget har nu över 170 anställda, inklusive ingenjörer från Google, Huawei Technologies Co. och Tencent.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 17 oktober

Humanoida robotar förväntas växa med 53% årligen fram till 2030

Den globala marknaden för humanoida robotar förväntas växa med 53% årligen från 2023 till 2030, drivet av framsteg inom AI. Ett exempel på detta är Unitree H1, utvecklad av Unitree Robotics, som kan röra sig snabbt och återställa balansen med lätthet. Kinas viceminister för industri och informationsteknologi, Xu Xiaolan, betonar betydelsen av AI i utvecklingen av humanoida robotar. Enligt marknadsundersökningsföretaget ReportLinker förväntas den globala marknaden för humanoidrobotar växa med 52.8% årligen till 2030. I Kina förväntas marknadsstorleken för humanoida robotar nå 870 miljarder yuan (119 miljarder dollar) år 2030.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 5 oktober

Android 14 introducerar AI-genererade bakgrunder och förbättrade funktioner

Android 14 introducerar AI-genererade bakgrunder och en rad förbättrade funktioner. Den nya versionen, som först lanseras på Pixel 8, lovar förbättrad prestanda och säkerhet, med en bakgrundsgenerator som baseras på en text-bild-diffusionsmodell utvecklad av Google. Användare kan välja kategorier och beskriva bilder, vilket resulterar i unika bakgrunder. Trots att funktionen inte är tillgänglig för alla omedelbart, antyder Google att den så småningom kommer att bli tillgänglig för en bredare publik. Android 14 kommer också med andra förbättringar, inklusive förbättrad prestanda och effektivitet, personanpassning och förbättrad multimediafunktionalitet.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 5 oktober

AIoT-lösningar förväntas uppleva betydande tillväxt mellan 2023 och 2031, enligt 360 Research Reports

Enligt en ny marknadsstudie från 360 Research Reports förväntas den globala marknaden för lösningar inom ´Artificial Intelligence Of Things´ (AIoT) att växa avsevärt mellan 2023 och 2031. Rapporten analyserar marknadens storlek, egenskaper och tillväxt, och bryter ner den efter typ, tillämpning och konsumtionsområde för AIoT-lösningar. Bland de största tillverkarna av AIoT-lösningar finns Siemens AG, SoftBank Robotics Holding Corp, Google Inc, General Electric, Xiaomi Technology Co. Ltd, ABB Ltd, Apple Inc, Symantec Corporation, SK Telecom, CloudMinds, Analog Devices Inc, Cisco Systems, Fujitsu Ltd, Tellmeplus, Huawei Technologies Co. Ltd, STMicroelectronics och Baidu Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 oktober

Top 5 AI-verktyg för produktivitet, tableterbjudanden och webbkameror med stora rabatter på Amazon

För att öka produktiviteten på jobbet finns det flera AI-verktyg tillgängliga. Dessutom erbjuder Amazon stora rabatter på flera produkter. Bland de bästa tableterbjudandena finns Lenovo Intel Ideapad Duet 3 och Xiaomi Pad 5. Dessutom finns det stora prissänkningar på topp 5-webbkameror med exklusiva funktioner. Slutligen erbjuder Amazon upp till 56% rabatt på smarta TV-apparater från märken som Sony, Redmi och Samsung.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 27 september

AIoT-lösningar marknad förväntas växa årligen till 2030

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för Artificiell Intelligens av Saker (AIoT) lösningar kommer att växa årligen fram till 2030. Rapporten analyserar marknaden baserat på regioner, tillämpningar (konsument, företag, industri, regering) och typer (hårdvara, mjukvara, firmware, stödjande teknologier). Bland de största tillverkarna av AIoT-lösningar globalt finns Siemens AG, SoftBank Robotics Holding Corp., Google Inc., General Electric, och Xiaomi Technology Co. Ltd. Marknaden förväntas växa betydligt i Nordamerika och Europa under prognosperioden, drivet av hög teknologi och närvaron av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 september

AIoT-lösningar marknadens utveckling 2023-2028

En global forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för ´Artificial Intelligence Of Things (AIoT) Solutions Market´. Rapporten täcker tillämpningar (konsument, företag, industri, regering), företag som har etablerat officiella ekonomiska band med organisationen, och individuella rådgivare från hela världen. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Siemens AG, SK Telecom, Tellmeplus, Analog Devices Inc., Cisco Systems, Baidu Inc., SoftBank Robotics Holding Corp., Fujitsu Ltd., Google Inc., Apple Inc., ABB Ltd., General Electric, STMicroelectronics, Huawei Technologies Co. Ltd., CloudMinds, Symantec Corporation och Xiaomi Technology Co. Ltd. Rapporten fokuserar på AIoT-marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Xiaomi Mi Band 8 och Nokia XR21 Rugged lanseras, XGIMI H6 4K-projektor granskas

En rad tekniknyheter har rapporterats, bland annat lanseringen av Xiaomi Mi Band 8, vilket förväntas ha en rad nya funktioner och släppas under första halvåret. Det finns också information om Nokia XR21 Rugged, en ny robust smartphone som drivs av Snapdragon 695 5G och har vattentät stöd. Dessutom har det rapporterats att XGIMI H6 4K-projektorn har granskats i detalj, liksom jämförelser av olika versioner av Minecraft och WalkingPad-löpband. Slutligen har det talats om ett antal nya smartphones och smartklockor som är lämpliga för yngre användare.

Direktlänk Dela iGeekPhone fördjupade 29 augusti

ChatGPT förutspår Bitcoin-pris och tekniknyheter från Xiaomi och Dropbox

Kryptocurrencyanalytikern The Bitcoin Therapist bad AI-modellen ChatGPT att förutse priset på Bitcoin för åren 2024, 2028, 2032 och 2050. Trots att AI-modellen i allmänhet inte kan förutsäga framtiden, gav den följande förutsägelser: $20 000 till $150 000 år 2024, $20 000 till $500 000 år 2028, $20 000 till $1 000 000 år 2032 och $20 000 till $5 000 000 år 2050. Dessutom introducerade Xiaomi en ny läslampa, Mijia Magnetic Reading Lamp, som kommer att finnas tillgänglig via crowdfunding på Xiaomi Youpin-plattformen. Slutligen har Dropbox beslutat att begränsa lagringsutrymmet på sin Advanced-plan på grund av användare som utnyttjar tjänsten för att bryta kryptovalutor.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 28 augusti

Teknikuppdateringar: Xiaomi Mi Band 8 presenteras, Minecraft 1.20 uppdatering, XGIMI H6 4K-projektor och mer

Denna artikel täcker en rad tekniska nyheter och recensioner. Xiaomi Mi Band 8 har presenterats, förväntas släppas under första halvan av året och har börjat massproduceras. Dess funktioner jämförs med Mi Band 7. Nokia XR21 Rugged har släppts, med Snapdragon 695 5G och vattentät support. XGIMI H6 4K-projektorn granskas i detalj och jämförs med Big Eye Orange X20. Minecraft 1.20 uppdateringen har officiellt tillkännagivits och finns att ladda ner gratis för Android och IOS. Det nämns också att det är omöjligt att skriva en kandidatuppsats på en halvtimme med ChatGPT.

Direktlänk Dela iGeekPhone fördjupade 28 augusti

Xiaomi presenterar sin nya robot hund CyberDog 2

Det kinesiska konglomeratet Xiaomi presenterade officiellt nästa version av sin robot hund, CyberDog 2, förra veckan. Till skillnad från den första versionen som liknade Boston Dynamics Spot, kommer CyberDog 2 att ha en mer Doberman-liknande design. Trots att den väger 8,9 kilogram och är 36,7 centimeter hög, kan CyberDog 2 tydligen vila bekvämt på en tofu-kloss utan att krossa den. Den senaste versionen använder flera kameror, inklusive en 13-megapixel AI-kamera och två fiskeögonkameror. CyberDog 2 kan rapporteras springa upp till fem fot per sekund och har en dynamisk balans som gör att den kan rulla över och stiga upp efter att ha blivit sparkad ner. Priset kommer att vara något högre än föregångaren, 12 999 yuan (ca $1 770).

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 25 augusti

Meta löser AI-handelshemlighetsrättsfall; CAFC upprätthåller PTAB:s ogiltigförklaring av cancerbehandlingspatent

Denna vecka i andra skäll och bett: Meta har löst ett rättsfall om AI-handelshemligheter som inleddes av ett AI-startup; den amerikanska domstolen för federal krets (CAFC) upprätthåller Patent Trial and Appeal Board´s (PTAB) ogiltigförklaring av två patent för cancerbehandling; United States Patent and Trademark Office (USPTO) meddelar planer på att skicka välkomstbrev till nyligen inlämnade patent- och varumärkesansökningar; skivbolag stämmer Internet Archive för upphovsrättsintrång, New York Times överväger en upphovsrättsstämning mot OpenAI, och Taco Bell firar Taco Tuesday-varumärkesomvändning genom att dela ut gratis tacos.

Direktlänk Dela IPWatchdog fördjupade 18 augusti

Kinesiskt start-up Fourier Intelligence siktar på massproduktion av humanoid robot

Det kinesiska start-up-företaget Fourier Intelligence, grundat av Alex Gu, har utvecklat den humanoida roboten GR-1, som kan gå på två ben i en hastighet av 5 km/h samtidigt som den bär en last på 50 kg. Fourier, som ursprungligen inriktade sig på rehabiliteringsrobotik, har nu sitt fokus på humanoida robotar. Trots tekniska utmaningar och höga kostnader har Gu planer på att börja massproducera GR-1 vid årets slut och leverera tusentals enheter 2024. Han ser stor potential för humanoida robotar inom äldreomsorg, utbildning och gästmottagning.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 13 augusti

Xiaomi Mi Band 8 avtäckts; Minecraft 1.20-uppdatering tillkännagiven

Artikeln innehåller en mängd tekniska nyheter och recensioner, med fokus på produkter från Xiaomi och Minecraft. Bland höjdpunkterna finns att Xiaomi Mi Band 8 officiellt har avtäckts och förväntas släppas under första halvåret. Den kommer med förbättrade funktioner jämfört med Mi Band 7 och har redan satts i massproduktion. Xiaomi Redmi K60 kommer också att finnas tillgänglig i en 16GB+512GB kombination. Dessutom nämns flera uppdateringar och modifikationer för Minecraft, inklusive nedladdningsbara Anime Mods och den officiellt tillkännagivna Minecraft 1.20-uppdateringen ´Trails & Tales´.

Direktlänk Dela iGeekPhone fördjupade 12 augusti

Senaste tekniknyheterna: Xiaomi Mi Band 8, XGIMI H6 4K-projektor och mer

Artikeln täcker en mängd olika tekniknyheter och produktrecensioner. Bland annat nämns Xiaomi Mi Band 8, som förväntas släppas under första halvåret, och dess jämförelse med Mi Band 7. Dessutom presenteras XGIMI H6 4K-projektorn och jämförs med Big Eye Orange X20. Artikeln innehåller även information om hur man laddar ner och installerar de senaste Android 12 MIUI 14 ROM:erna för alla Xiaomi-enheter och Anime Mods för Minecraft 1.20 och 1.21. Slutligen nämns även Nokia XR21, en robust enhet med Snapdragon 695 5G som stöder vattentäthet.

Direktlänk Dela iGeekPhone fördjupade 5 augusti

Microsoft Teams får AI-co-pilot, Moto G14 lanseras i Indien, Xiaomi lanserar Smart TV X-serie, Chandrayaan-3 lämnar jordens bana

Microsoft Teams har fått nya AI-drivna co-pilot-funktioner. Funktionerna inkluderar automatiskt översättning av text i realtid och möjlighet att skriva anteckningar under mötet. I Indien har Moto G14 lanserats med funktioner som 90Hz uppdateringsfrekvens, Snapdragon 460-processor och upp till 4GB RAM. Xiaomi har lanserat sin Smart TV X-serie med funktioner som 4K HDR, Dolby Vision och Dolby Atmos. ISRO har meddelat att Chandrayaan-3 har lämnat jordens omloppsbana.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 2 augusti

Stora företag kämpar om dominans på marknaden för AI-robot hundar

Ett antal stora företag kämpar om marknadsdominans inom den starkt konkurrensutsatta globala industrin för artificiell intelligens robot hundar. De stora marknadsaktörerna använder aktivt taktiker som förvärv, partnerskap, fusioner och samarbeten samt teknologiska framsteg för att skaffa sig en konkurrensfördel. Studien listar och beskriver de ledande spelarna i industrin för Artificiell Intelligens Robot hundar, inklusive varje företags marknadsandel, ekonomisk status och senaste utvecklingar. De konkurrensstrategier som dessa företag använder för att öka sin marknadsposition och diversifiera sina produktlinjer avslöjas. Studien analyserar också varje spelares potential, hot, möjligheter och svagheter på den globala marknaden för Artificiell Intelligens Robot hundar.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 2 augusti

Senaste tekniknyheter: Android 12, Xiaomi-enheter, Nokia XR21 och mer

En rad tekniknyheter har nyligen presenterats, inklusive uppdateringar för Android 12 och MIUI 14 ROM för alla Xiaomi-enheter. Xiaomi Mi Band 8 har också avslöjats, förväntas släppas under första halvåret. Dessutom har Nokia XR21, en robust smartphone med Snapdragon 695 5G och vattentät stöd, släppts. I andra nyheter har Minecraft 1.20 uppdaterats officiellt och XGIMI H6 4K-projektorn har granskats i detalj. Dessutom har Xiaomi Mi Band 8 satts i massproduktion.

Direktlänk Dela iGeekPhone fördjupade 8 juli

Diskussion om användning av Google Photos

En diskussion pågår om användning av Google Photos, med fokus på organisering av bilder och album. Användare delar sina erfarenheter och tips, som att Google Photos kan känna igen objekt och platser i bilder, och att det tidigare skapade gallerier för resor automatiskt. Google One, Googles lagringslösning, omnämns också. Användare diskuterar även hur man bäst laddar upp och organiserar stora mängder bilder, och hur Google Photos hanterar uppladdningar av redan existerande bilder.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 5 juli

Oneplus Nord 3: Högre prestanda och premiumkänsla, men till ett högre pris

Oneplus fortsätter att erbjuda mycket telefon för pengarna med sin Nord-serie. Oneplus Nord 3, som är den bästa och dyraste i serien, erbjuder god prestanda, en snygg och ljusstark skärm, och en kompetent kamera. Nackdelarna inkluderar svaga högtalare, ingen zoomkamera och inte den bästa batteritiden. Priset är högre än föregångarna och konkurrerar med flera andra intressanta alternativ. Nord 3 finns i två versioner, med åtta gigabyte ram-minne och 128 gigabyte lagring för 5 690 kronor, eller 16/256 gigabyte för 6 490 kr.

Direktlänk Dela M3 Media AB fördjupade 5 juli

SmartTubeNext: Ett alternativ för att blockera YouTube-annonser på Android TV

YouTube-upplevelsen försämras över tid, särskilt när man tittar på videor på sin smart-TV. YouTube kan nu till och med visa annonser när du pausar en video. Det finns två lösningar för att blockera YouTube-annonser. Det första alternativet är att prenumerera på YouTube Premium, som eliminerar annonser helt. Det andra alternativet är att söka efter ett alternativ till den officiella YouTube-appen som kan blockera annonser och förbättra din upplevelse. Ett sådant alternativ är SmartTubeNext, en app som låter dig blockera annonser på YouTube när du använder enheter med Android TV. SmartTubeNext blockerar effektivt alla annonser på YouTube och erbjuder även ytterligare funktioner som bild-i-bild-läge, stöd för casting och röststyrning. Om SmartTubeNext av någon anledning inte fungerar med din enhet, kan du prenumerera på YouTube Premium. Genom att använda en pålitlig VPN-tjänst och öppna ett privat surfarläge i din webbläsare kan du få tillgång till bättre erbjudanden från andra länder, som till exempel YouTube Premium för mindre än 2 dollar per månad i länder som Argentina, Indien och Turkiet.

Direktlänk Dela iGeekPhone fördjupade 20 juni

Google-chef Sundar Pichai ser potential i Apples AR/VR-headset

Google CEO Sundar Pichai uttryckte sin entusiasm för tekniken bakom Apples första AR/VR-headset, Vision Pro, i en intervju med Bloomberg. Han nämnde att han inte har använt eller sett produkten, men tror att datorer kommer att utvecklas bortom smartphones. Pichai kommenterade också att tidigare Google-anställda har skapat över 2 000 start-ups, vilket han ser som positivt för teknikekosystemet. Meta-VD Mark Zuckerberg ansåg att Vision Pro inte erbjuder någon magisk lösning och kostar betydligt mer än Metas egna headset. Tesla-VD Elon Musk drev med Apples AR/VR-headset genom att posta en meme på Twitter.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 14 juni

Kina planerar att begränsa trådlösa fildelningstjänster som airdrop och Bluetooth

Kina planerar att begränsa och granska användningen av trådlösa fildelningstjänster mellan mobila enheter, som airdrop och Bluetooth, efter att de använts av demonstranter för att kringgå censur och sprida protestmeddelanden. Kinas högsta internetregulator, Cyberspace Administration of China, har släppt utkast till regler för ´närstående mesh-nätverkstjänster´ och inlett en månadslång offentlig konsultation på tisdag. Enligt de föreslagna reglerna skulle tjänsteleverantörer behöva förhindra spridningen av skadlig och olaglig information, spara relevanta register och rapportera deras upptäckt till tillsynsmyndigheter. Tjänsteleverantörer skulle också behöva tillhandahålla data och teknisk hjälp till de relevanta myndigheterna, inklusive internetregulatorer och polisen, när de genomför inspektioner. Användare måste också registrera sig med sina riktiga namn. Dessutom måste funktioner och tekniker som har förmågan att mobilisera allmänheten genomgå en säkerhetsbedömning innan de kan införas.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 juni

Fusionmarketresearch.com har publicerat en ny rapport om AI-kameramarknaden 2022-2030. Rapporten täcker branschanalys av utvecklingskomponenter, globala utsikter, typ och företag med region. Forskningen täcker även COVID-19:s inverkan på uppströms-, mellersta- och nedströmsindustrier. Ledande aktörer på AI-kameramarknaden inkluderar Honeywell, Panasonic, Canon, Samsung Electronics, FLIR Systems, Sony, LG Electronics, Hikvision, Cisco Systems, Nikon Corporation, Dahua Technology, Vivotek, D-Link, Xiaomi och Hanwha Techwin.

Digital Journal fördjupade 24 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare