» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Accenture är ett globalt professionellt tjänsteföretag som erbjuder en rad tjänster och lösningar inom strategi, konsultation, digitalisering, teknik och drift. Företaget har sitt huvudkontor i Dublin, Irland och har över 500 000 anställda över hela världen. Accenture arbetar med kunder i flera branscher, inklusive finans, telekommunikation, hälso- och sjukvård, energi och detaljhandel. De hjälper företag att förbättra sin prestanda, effektivisera processer och utnyttja ny teknik för att bli mer konkurrenskraftiga och innovativa på marknaden.

Senaste nytt kring Accenture

Indiska teknikföretag tar initiativ för att öka kvinnors representation inom AI

Indiska teknikföretag, inklusive Microsoft, Tech Mahindra, Hexaware Technologies, Accenture och Capgemini, tar initiativ för att öka kvinnors representation inom artificiell intelligens (AI). Företagen är överens om att AI-lösningar kan sakna djup och klarhet om kvinnor är underrepresenterade. Initiativen inkluderar uppskilling, mentorskapsprogram, spelifierade utmaningar, strukturerade praktikplatser och starkare engagemang på universiteten för att bygga framtida kvinnliga AI-utövare. Microsoft planerar att utbilda 75 000 kvinnliga utvecklare till 2024 och har även initiativ för att stärka kvinnor från underbetjänade samhällen att bygga karriärer inom teknik.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI når ´hypecykelns´ topp, säger Workday-representanter

Jens-Hendrik Jeppesen, Workdays senior direktör för företagsfrågor för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA), skämtade om att om man gjorde en film om AI nu skulle den heta ´Allt, överallt, hela tiden´. AI har gått från att vara ett lågintensivt teknikindustrins buzzword till mainstream tack vare OpenAI´s ChatGPT. AI är nu på toppen av vad Gartner kallar ´hypecykeln´. Workday medförestande Sayan Chakraborty menar att varje företag numera är ett talangföretag. Han tror att AI och specialisering kommer att vara oskiljaktigt kopplade framöver. Workday har utvecklats från en tjänst till en plattform, säger dess med-VD Carl Eschenbach.

Direktlänk Dela Stuff Magazine fördjupade 20 februari

Accenture lanserar nytt AI-studio i Dublin

Accenture har lanserat sitt nya generativa AI-studio vid The Dock, Accentures flaggskepp för forskning och global innovation. Kunder från alla branscher som är intresserade av kommersiella användningar av generativ AI kan nu besöka det nya studion för att utforska branschanvändningsfall, genomföra AI-piloter och snabbt initiera och skala ansvarsfulla program. Studion i Dublin är en del av Accentures investering på 3 miljarder dollar i data och AI. Accenture har även lanserat sin Generative AI Leadership Series, riktad mot att hjälpa irländska företag att förstå hur Gen AI kan hjälpa till att lösa några av deras mest brådskande prioriteringar.

Direktlänk Dela Business World fördjupade 20 februari

Accenture lanserar generativ AI-studio på The Dock

Accenture har öppnat sitt nya generativa AI-studio vid The Dock, företagets flaggskeppscenter för forskning och utveckling och global innovation. Kunder från alla branscher som är intresserade av kommersiella användningar av generativ AI kommer att kunna besöka studion för att utforska branschanvändningsfall, genomföra AI-piloter och snabbt initiera och skala ansvarsfulla program. Enligt Accentures forskning ser 74% av de irländska ledarna Gen AI som en möjlighet snarare än ett hot och nästan sju av tio (69%) av de irländska ledarna ser Gen AI som mer fördelaktigt för omsättningstillväxt än kostnadsminskning.

Direktlänk Dela Irish Tech News fördjupade 20 februari

Accenture har öppnat en GenAI-studio på The Dock, dess forsknings- och utvecklingscenter i Dublin. Studion kommer att användas för att hjälpa kunder att snabba på användningen av data och AI-teknologier. Kunder från alla branscher som är intresserade av kommersiella användningar av generativ AI kommer att kunna besöka den nya studion för att utforska branschfall, genomföra AI-piloter och snabbt inleda och skala ansvarsfulla program. Enligt en undersökning från Accenture ser 74% av de irländska ledarna GenAI som en möjlighet snarare än ett hot.

TechCentral fördjupade 19 februari

Accenture öppnar nytt AI-studio i Dublin

Accenture har öppnat ett nytt AI-studio vid sitt forsknings- och innovationscenter i Dublin. Studion, som ligger vid The Dock, förväntas hjälpa företag att snabba på användningen av data och AI-teknologier. Kunderna kan besöka studion för att utforska industriella användningsfall, genomföra AI-piloter och starta och skala upp ansvarsfulla program. Studion i Dublin är en del av Accentures investering på 3 miljarder dollar i data och AI. Enligt en undersökning från Accenture ser 74% av de irländska ledarna generativ AI som en möjlighet snarare än ett hot.

Direktlänk Dela Business Plus fördjupade 19 februari

Microsoft lanserar nya datalösningar för att främja hållbarhet

Microsoft har lanserat en rad nya data- och AI-lösningar inom sin Cloud for Sustainability, designad för att utrusta organisationer med de nödvändiga verktygen för att påskynda deras hållbarhetsresor. Central för denna initiativ är introduktionen av Microsoft Fabric, en SaaS-plattform för analys lanserad i maj 2023, som erbjuder en lösning för att hantera hållbarhetsdata. Dessutom har Microsoft lanserat en ESG-värdekedjelösning som förenklar datainsamling från leverantörer. Ett framstående exempel på effekten av dessa innovationer är Södra, Sveriges största skogsägarförening, som har effektiviserat sina hållbarhetspraktiker genom att utnyttja AI-funktionerna i Microsoft Sustainability Manager.

Direktlänk Dela Itbrief.com.au fördjupade 17 februari

Accenture introducerar AI-boten Gen-E som kan bedöma individers klädsel

Globala professionella tjänsteföretaget Accenture har nyligen utvecklat Gen-E, en AI-bot som kan känna igen en persons profil och till och med bedöma en individs klädsel. Gen-E, som bor i en gigantisk skärmpanel vid ingången till kontoret och talar med en kvinnlig röst, visades upp för medierna på företagets kontor i Taguig. Accenture utforskar AI-fältet för att förbättra sina operationer och erbjuda bättre lösningar för sina kunder. Mike Lao, data- och AI-ledare på Accenture Technology Philippines, säger att Accenture alltid hittar nya sätt att utnyttja potentialen hos generativ AI för att ligga före i spelet. Accenture etablerar också nav där AI-verktyg kan utvecklas ytterligare för att hjälpa kunder som är angelägna om att ta digitaliseringen till nästa nivå.

Direktlänk Dela Inquirer Business fördjupade 16 februari

Microsoft introducerar nya datalösningar och AI för hållbarhet

Microsoft introducerar nya datalösningar och AI i Microsoft Cloud för hållbarhet, för att hjälpa organisationer att göra snabbare framsteg i sin hållbarhetsresa. Dessa inkluderar snabbare miljö-, sociala och styrnings (ESG) dataanalys och insikter, en AI-assistent för att påskynda beslutsfattande och rapportering, och andra avancerade funktioner. I maj 2023 avtäckte företaget Microsoft Fabric, en analysplattform som samlar all företagsdata, inklusive ESG-data. Södra, Sveriges största skogsägarförening med 52 000 ägare av ansvarsfullt skötta skogar, har förbättrat sina hållbarhetspraxis genom att använda Microsoft Sustainability Manager med de nya AI-funktionerna.

Direktlänk Dela Microsoft Corporation fördjupade 15 februari

Rapport om etisk och effektiv användning av generativ AI i offentlig sektor släppt på World Governments Summit

World Governments Summit (WGS) och Accenture har släppt en rapport som skisserar strategier för etisk och effektiv användning av Generativ AI (Gen AI) av statliga myndigheter. Rapporten, lanserad under WGS 2024, ger rekommendationer för att övervinna utmaningar vid integration av Gen AI i statliga tjänster. Den betonar Gen AI:s potential att omdefiniera människa-AI-interaktion och förändra hur regeringsarbete utförs. Rapporten betonar vikten av att säkerställa att dataresultat är tillförlitliga och den avgörande rollen för internationellt samarbete i hanteringen av Gen AI:s effekter på global skala.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 14 februari

Hur formar Gen AI framtiden för innehållsskapande?

I ett nytt avsnitt av BT Accenture Leadership Dialogue diskuterar Devyani Ozarde, Managing Director för Media på Accenture i Indien, och Nitin Mittal, President för Teknologi och Data på Zee Entertainment Enterprises Ltd, teknologi, innovation och Gen AI:s förmågor inom underhållningsområdet. Hela avsnittet finns tillgängligt för visning online.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 11 februari

AI-sektorn i Indien växer med stöd från Google och Microsoft

Microsofts VD Satya Nadella och Google DeepMinds chefsforskare Dr Jeff Dean har nyligen besökt Indien för att diskutera landets framtid inom AI. Nadella tror att Indien kan bidra betydligt till AI-utvecklingen och engagerar sig med lovande AI-startups. Google höll nyligen sitt första Research@ Bangalore-evenemang där akademiska forskare, utvecklare och startups samlades. Många nya startups fokuserar på att skapa tvåspråkiga LLMs för den indiska marknaden, till exempel Sarvam AI, som nyligen introducerade OpenHathi och har ett partnerskap med Microsoft.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 februari

Indiska IT-tjänsteföretag ligger efter i generativ AI jämfört med globala rivaler

De tio största indiska IT-tjänsteföretagen har för närvarande cirka 450 projekt och PoC:s (Proof of Concept) inom generativ AI i pipeline, vilket motsvarar en uppskattad affärsledningspipeline på 150-250 miljoner dollar. Detta är litet jämfört med den globala konkurrenten Accenture, som ensam har en pipeline värd 450 miljoner dollar och uppskattat 450 projekt och PoC:s. Genomsnittliga projektstorlekar för inhemska IT-tjänsteföretag är ännu mindre. Enligt uppskattningar från marknadsanalysföretaget UnearthInsight, ser indiska IT-företag relativt mindre genomsnittliga intäkter på cirka 0,4-0,6 miljoner dollar per generativt AI-projekt jämfört med 0,8-1 miljon dollar per projekt som globala konkurrenter tjänar in.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 5 februari

AI-uppdateringar: Hewlett Packard bygger superdator för Eni, Dynatrace utökar sin plattform, Lenovo bygger HPC-kluster, WellSky samarbetar med Google Cloud, Accenture investerar i Tenchi Security

Hewlett Packard Enterprise bygger en nästa generations superdator, HPC6, för Eni, en av världens största energileverantörer. Dynatrace har utökat sin analys- och automationsplattform för att ge bättre överblick och säkerhet för stora språkmodeller och generativa AI-drivna applikationer. Lenovo har meddelat att de kommer att bygga ett nytt High Performance Computing (HPC) kluster tillsammans med University of Paderborn. WellSky har inlett ett strategiskt samarbete med Google Cloud för att utnyttja dess säkra molnteknologier och AI-plattform, Vertex AI. Accenture har gjort en strategisk investering i Tenchi Security, ett företag för cyberriskhantering.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 2 februari

Microsofts AI-assistent Copilot integreras i alla företagets produktlinjer

Microsoft Copilot, företagets AI-assistent som drivs av OpenAI:s GPT-4, fortsätter att integreras i alla företagets produktlinjer. Enligt ett inlägg på sociala nätverket X (tidigare Twitter) av CEO Satya Nadella kommer detta inte att sluta förrän den har nått ´varje roll och funktion´. Denna vecka meddelade Microsoft att två nya, sektorspecifika versioner av Copilot nu är allmänt tillgängliga: Copilot for Sales och Copilot for Service. De har tidigare endast erbjudits i förhandsvisning till utvalda Microsoft-kunder som Avanade, ett företag för affärslösningar och mjukvara som är ett joint venture mellan Accenture och Microsoft.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 2 februari

AI kommer att frigöra nästa nivå av mänsklig potential, enligt Accenture

Artificiell intelligens (AI) är här och kommer att frigöra nästa nivå av mänsklig potential, enligt Adam Burden från Accenture. Han delar sina tankar om transformationella användningsfall för AI, utmaningar och möjligheter med AI och mer.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 2 februari

AI skapar högavlönade jobb

Trots rädslan för att mänskliga jobb kommer att ersättas av artificiell intelligens (AI), skapar den nya tekniken faktiskt mycket välavlönade positioner. Företag inser att de behöver någon som kan leda deras helt nya operationer, vilket har lett till att rollen som Chief Artificial Intelligence Officer (CAIO) blivit allt vanligare. Lönesatserna för dessa positioner ligger i genomsnitt på över 1 miljon dollar. Företag som Accenture, EY och GE HealthCare har nyligen anställt AI-chefer, liksom The New York Times och president Biden har även han utfärdat en exekutiv order om AI.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 31 januari

Företag överger metaverse för AI

Företag som Walt Disney Co., Procter & Gamble Co. och Creative Artists Agency överger sina metaverse-initiativ och satsar istället på artificiell intelligens (AI). Flera företag har nyligen anställt AI-ledare, bland andra Accenture och GE HealthCare. Enligt en undersökning från Heidrick & Struggles ligger genomsnittlig ersättning för dessa positioner på över $1 miljon. Förra veckan meddelade Publicis att de kommer att investera 300 miljoner euro i AI-teknik och talang under de närmaste tre åren. Metaverse, en term som användes flitigt under förra året, nämndes endast två gånger under S&P 500-företagens intäktsrapporter förra kvartalet.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 31 januari

Generativ AI kan radikalt förändra detaljhandeln, enligt Accenture´s globala detaljhandelsledare

Jill Standish, som leder den globala detaljhandelspraxisen på Accenture, delar med sig av insikter om nya teknologier som generativ AI, vilket har potential att radikalt förändra hur återförsäljare och varumärken driver sina verksamheter. Generativ AI kommer inte att ta någons jobb, men någon som känner till generativ AI kommer att göra det. Generativ AI kan göra arbetet och människors liv bättre. För återförsäljare finns det några nyckelfrågor att ställa: Kan vi använda det för att minska returer? Kan det användas för att utlösa samtal med konsumenten? Bör det användas på ett callcenter? Generativ AI och AI i allmänhet är en del av de ´nya tidsverktyg´ som finns tillgängliga. Men du måste bli av med din tekniska skuld för att kunna träna och använda dessa verktyg. Detaljhandlare behöver skapa en ren digital kärna.

Direktlänk Dela Yahoo Style UK fördjupade 31 januari

Generativ AI kan radikalt förändra detaljhandeln, säger Jill Standish på Accenture

Jill Standish, som leder den globala detaljhandelsverksamheten på Accenture, delar med sig av insikter om nya tekniker som generativ AI, som har potential att radikalt förändra hur detaljhandlare och varumärken driver sina verksamheter. Generativ AI kommer inte att ta bort någons jobb, men någon som känner till generativ AI kommer att göra det. Standish menar att generativ AI bör användas på ett genomtänkt och relevant sätt. Till exempel bör AI vara kopplad till vad du har till salu just nu. Generativ AI kan göra arbete och människors liv bättre. För detaljhandlare finns det några nyckelfrågor att ställa: Kan vi använda det för att minska returer? Bör det användas på ett callcenter? Standish menar att detaljhandlare behöver skapa en ren digital kärna. Detta innebär att man gör sig av med gamla punktlösningar som med tiden har utvecklats till en spaghetti-röra av flera enskilda punktlösningar.

Direktlänk Dela Yahoo Lifestyle Australia fördjupade 30 januari

Indiska offshore-aktörer anpassar sig till AI och LLM

Indiska offshore-aktörer har anpassat sig till LLM, AI och olika sorters genAI under de senaste intensiva kvartalen. Företagen har utvecklat egna AI-erbjudanden och LLM-modeller, och samarbetat med stora teknikföretag som Salesforce och AWS. Infosys, TCS, Tech Mahindra, HCL och Wipro har varit snabba att anamma dessa teknologier. Wipro har varit mest transparent om sin utveckling och har skapat en AI-grundkurs för sina anställda. Accenture och Wipro har redan börjat ta in stora affärer inom genAI och AI.

Direktlänk Dela Media Key Strategic Evaluation fördjupade 30 januari

Företag skiftar fokus från metaversum till artificiell intelligens

Reklamjätten Publicis Groupe SA anställde mitt under 2022 en ovanlig exekutiv - en lejonhuvudad digital avatar vid namn Leon, som skulle fungera som ´chef för metaversum´, och vägleda kunder genom den virtuella världen som hade fångat den verkliga världens uppmärksamhet. Fem månader senare debuterade ChatGPT, och uppmärksamheten kring metaversumet skiftade till artificiell intelligens. Företag rusar nu för att utse AI-ledare, med Accenture och GE HealthCare som nyligen gjort anställningar. Publicis sa förra veckan att det skulle investera 300 miljoner euro (327 miljoner dollar) under de närmaste tre åren på teknik och talang inom artificiell intelligens. De flesta företag har i stort sett gått vidare från metaversumet.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 30 januari

Förberedelse för samexistens med generativ AI: utmaningar och strategier

Generativ AI förändrar förhållandet mellan människor och maskiner och utmanar företagsledare att förbereda sina organisationer för att samexistera med AI. Stora språkmodeller (LLM) och verktyg som Microsoft Copilot ses generellt som hjälpmedel snarare än ersättare för anställda. Men den snabba implementeringen av LLM i produktion och mängden generativa AI-produkter på marknaden utmanar detta synsätt. CIO:er använder generativ AI för att förbättra produktivitet och effektivitet, men det krävs strategier för kompetenshöjning och styrning för att säkerställa att anställda kan dra nytta av nya generativa AI-implementeringar.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 30 januari

Artificiell intelligens ökar i företagens kvartalsrapporter

Gus Carlson, en USA-baserad kolumnist, diskuterar den ökande förekomsten av artificiell intelligens (AI) i företagens kvartalsrapporter. Enligt en rapport från Accenture har omnämnandet av AI-teknik på företagens vinstrapporter ökat kraftigt sedan lanseringen av ChatGPT, en form av generativ AI, i november 2022. AI nämndes över 30 000 gånger under Q3 2023, jämfört med bara 500 gånger under Q1 2022. Antalet företag som diskuterade AI under samtal ökade till 2 247 under Q3 2023, från 1 625 under Q1 2022. Accenture analyserade mer än 70 000 S&P Global vinstutskrifter från 10 452 företag från januari 2022 till september 2023. Nästan 40% av CFO:erna förutser att generativa AI-chattbotar kommer att leda till omvandlande förändringar i deras affärsprocesser under de närmaste tre åren.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 27 januari

Microsoft Mesh nu tillgängligt för Teams-användare

Microsoft Mesh är nu allmänt tillgänglig i Microsoft Teams, vilket gör det möjligt för användare att skapa en virtuell avatar och interagera socialt inom fördefinierade virtuella utrymmen. Utvecklare kan skapa dessa utrymmen och Microsoft gör dem tillgängliga för företag över hela världen att använda för virtuella möten. Microsoft rekommenderar VR-enheter som Meta Quest för en fullständigt uppslukande upplevelse. Kommersiella kunder som Takeda, Accenture, BP och Mercy Ships ser redan fördelarna med att använda Microsoft Mesh. Microsoft Mesh kan eventuellt integrera annonser i de virtuella utrymmena om funktionen blir populär.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 26 januari

Google avslutar samarbete med AI-träningsföretaget Appen

Google har valt att avsluta sitt samarbete med Appen, ett australiensiskt dataföretag som spelat en viktig roll i utbildningen av sina omfattande språkmodell AI-verktyg, inklusive de som används i Bard och Sök. Beslutet kommer i ljuset av ökad konkurrens inom utvecklingen av generativa AI-verktyg. Appen, som var omedveten om Googles beslut, avslöjade kontraktets uppsägning i en inlämning till Australian Securities Exchange. Appens roll sträcker sig bortom Google, då det också har bidragit till att utbilda AI-modeller för Microsoft, Meta och Amazon.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 24 januari

Generativ AI förändrar banksektorn men ökar riskerna

Generativ AI kommer att förvandla bankbranschen genom att förbättra processer och effektiviteten, men detta medför också risker eftersom kriminella element kan utnyttja samma AI-verktyg för olagliga ändamål. Denna utveckling kräver ständig vaksamhet, olika krishanteringsplaner och snabba reaktioner drivna av teknik. Accenture har identifierat detta som ett ´krig om talanger´, med stora investeringar som behövs för att rekrytera och utbilda AI-talanger. Accenture lyfter fram OCBC Bank i Singapore som ett exempel, som har infört en intelligent chattbot för sina 30 000 anställda, vilket har ökat produktiviteten med 50 procent.

Direktlänk Dela The Daily Tribune fördjupade 23 januari

Topp 10 AI-utvecklingsföretag i USA

USA är ledande inom avancerade teknologier som artificiell intelligens (AI), och har drivit konsekvent innovation. Detta har lett till att företagare samarbetar med topp AI-utvecklingsföretag för att hantera komplexa utmaningar med skräddarsydda, innovativa lösningar. Investerare och intressenter värderar nu partnerskap med företag med en framgångsrik historik och en djup förståelse för AI-domänen. Här är topp 10 AI-utvecklingsföretag i USA: 1. Appinventiv 2. Accenture 3. Oracle 4. IBM 5. PWC 6. Cognizant 7. Genpact 8. Capgemini 9. Deloitte 10. Cisco.

Direktlänk Dela Outlook India fördjupade 22 januari

AI i fokus på World Economic Forum

Vid årets World Economic Forum var artificiell intelligens (AI) i centrum för diskussionen. Sam Altman, VD för OpenAI, talade om AI:s nuvarande tillstånd, möjligheter och begränsningar. Han framhöll att trots sina brister och begränsningar, upptäcker människor värdefulla användningsområden för detta nya verktyg. Pfizer VD, Albert Bourla, delade sina insikter om ämnet och beskrev sin erfarenhet av att integrera AI-teknik med biologi. Han betonade att AI spelade en avgörande roll i utvecklingen av COVID-19-piller ´Paxlovid´, vilket betydligt minskade skapandetiden från fyra år till fyra månader.

Direktlänk Dela Rebel News Network fördjupade 20 januari

AI är det största samtalsämnet på World Economic Forum i Davos

Artificiell intelligens (AI) är det största samtalsämnet bland världsledare och företagsledare på World Economic Forums årliga möte i Davos. Sam Altman, VD för OpenAI, gjorde sitt första framträdande i Davos till stor uppmärksamhet, med Microsofts VD Satya Nadella i släptåg. AI:s geopolitiska betydelse var tydlig och diskuterades av världsledare från Kina till Frankrike. Europeiska unionen har utarbetat världens första omfattande AI-regler. Kinesiska premiärministern Li Qiang kallade AI för ett ´dubbelsidigt svärd´ och betonade behovet av mänsklig kontroll över teknologin.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 januari

OpenAI-chefen varnar för djupa brister i generativ AI

Sam Altman, VD för OpenAI, varnar för ´mycket djupa brister´ i nuvarande generativ AI-teknologi. Trots snabba förbättringar i generativ AI, påpekar Altman att ´du faktiskt inte vill att det ska köra din bil´. Altman menar att allmänheten lär sig AI: s begränsningar och att människor vänjer sig vid att använda AI-verktyg. Han betonade att AI är bra på vissa saker men inte bra för en liv-och-död-situation.

Direktlänk Dela Express & Star fördjupade 18 januari

AI Governance Alliance släpper tre nya rapporter om avancerad AI

AI Governance Alliance (AIGA) har släppt en serie av tre nya rapporter om avancerad artificiell intelligens (AI). Rapporterna fokuserar på styrning av generativ AI, att låsa upp dess värde och ett ramverk för ansvarsfull utveckling och implementering av AI. Alliansen samlar regeringar, företag och experter för att forma ansvarsfulla AI-applikationer och styrning. Cathy Li, chef för AI, data och metaverse vid World Economic Forum, poängterar vikten av samarbete mellan regeringar, privat sektor och lokala samhällen för att säkerställa att AI:s framtid gynnar alla. AIGA uppmanar experter från olika sektorer att bland annat förbättra datakvalitet och tillgänglighet över länder, öka tillgången till beräkningsresurser och anpassa grundmodeller för att passa lokala behov och utmaningar.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 18 januari

AI Governance Alliance släpper nya rapporter om AI

AI Governance Alliance (AIGA) har släppt tre nya rapporter om avancerad artificiell intelligens (AI). Rapporterna fokuserar på generativ AI-styrning, upplåsning av dess värde och ett ramverk för ansvarsfull AI-utveckling och implementering. Alliansen samlar regeringar, företag och experter för att forma ansvarsfulla AI-applikationer och styrning, och säkerställa rättvis fördelning och förbättrad tillgång till denna banbrytande teknologi globalt. AIGA uppmanar experter från olika sektorer att ta upp flera nyckelområden, inklusive förbättring av datakvalitet och tillgänglighet över nationer, ökad tillgång till beräkningsresurser och anpassning av grundmodeller för att passa lokala behov och utmaningar.

Direktlänk Dela Press Release Network fördjupade 18 januari

Arbetsgivare och anställda ser olika på AI:s inverkan på arbetsplatsen, enligt Accenture

Arbetsgivare och anställda har olika syn på generativ AI:s inverkan på arbetsplatsen, vilket hindrar förtroende och förhindrar organisationer från att utnyttja teknikens potential. Detta enligt en ny rapport från Accenture, baserad på data från över 7 000 ledare inom C-nivå och 5 000 anställda i stora organisationer i 19 länder. Enligt rapporten är 58% av de anställda oroliga för generativ AI:s inverkan på jobbsäkerheten.

Direktlänk Dela Human Resources Director Magazine fördjupade 17 januari

Microsoft utökar tillgången till Copilot för alla företagsstorlekar

Microsoft meddelar att de utöker tillgången till Copilot för Microsoft 365 till företag av alla storlekar, utan minimikrav på antalet platser för kommersiella planer. Tidigare krävdes ett minimum på 300 platser för Copilot för Microsoft 365 kommersiella planer. Copilot för Microsoft 365 ger prioriterad tillgång till de senaste modellerna och tillhandahåller Copilot i Microsoft Teams samt Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote. Det är nu tillgängligt för $30 per användare per månad, för företag som använder antingen Microsoft 365 Business Standard eller Microsoft 365 Business Premium. Fler än 40% av de 100 största företagen i USA deltog i ett tidigt tillgångsprogram för Copilot och företag som Visa, BP, Honda och Pfizer samt partners som Accenture, KPMG och PwC använder redan Copilot.

Direktlänk Dela AV Interactive fördjupade 17 januari

Accenture avsätter 1 miljard dollar årligen för AI-utbildning

Vid Världsekonomiskt forum i Davos meddelade Julie Sweet, chef för Accenture, att företaget avsätter en årlig budget på 1 miljard dollar för att utbilda sina anställda i generativ AI. Enligt Sweet utvecklas tekniken snabbt, trots att den är i ett tidigt skede. Hon betonade vikten av att samarbeta med regeringar för att förbättra grundutbildningen och framhöll att ledarskap är den enskilt viktigaste faktorn för att framgångsrikt använda GenAI. Arvind Krishna, ordförande och VD för IBM, betonade också betydelsen av omskolning och samarbete mellan företag och regeringar för att säkra AI:s framgång.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 16 januari

Microsoft utökar tillgängligheten av sin AI-tjänst Copilot till fler företag

Microsoft har utvidgat räckvidden för sin AI-tjänst Copilot till att omfatta ett bredare spektrum av företag som använder Microsoft 365. Copilot, som ursprungligen lanserades exklusivt för Microsoft 365 E3 och E5 företagsplaner, riktade sig till stora företag. Nu tillåter Microsoft företag av alla storlekar att integrera detta robusta generativa AI-verktyg i sina arbetsflöden. Även små företag med Microsoft 365 Business Premium och Business Standard-planer kan dra nytta av Copilot, som ursprungligen prissattes till 30 dollar per månad per användare för företagskunder. Dessutom har Microsoft introducerat Copilot Pro, en mer kraftfull version av AI-tjänsten.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 16 januari

Microsoft 365-kunder i Nya Zeeland kan nu lägga till AI Copilot

Microsoft 365-företagskunder i Nya Zeeland kan nu lägga till Copilot-artificiell intelligens till två Office-produktivitetssviter. Priset för Copilot är $48.50 per användare per månad, med GST ovanpå. Copilot finns tillgängligt för Microsoft 365 Business Standard som kostar $20.20 per användare och månad, och Business Premium-utgåvan som kostar $35.60 per användare och månad. Det finns också tillgängligt för Enterprise E3 och E5-licenser, och Office 365 E3 och E5. Microsoft annonserar inte Copilot för sina instegsnivå Microsoft 365 Business Basic och Apps för företagsversioner. Copilot är baserad på den generativa förtränade transformatorn (GPT) version 4 från Microsoft-stödda artificiella intelligensföretaget OpenAI under icke-topptider. Copilot för Microsoft 365 tillhandahåller en AI-chattbot som kan få tillgång till organisationsgrafer säkert och är integrerad i Office-appar som Excel, Word, PowerPoint, Outlook och Teams. Det ger också möjlighet att skapa AI-bilder genom DALL-E 3-modellen och Designer, som tidigare kallades Bing Image Creator. Användare kan också bygga sina egna Copilots med Copilot Studio som kostar $323.60 plus GST och tillåter 25 000 meddelanden per månad. Separat kommer Microsoft också att lansera en $37 per användare per månad-version plus GST som kallas Copilot Pro som ger prioriterad tillgång till GPT-4 och GPT-4 Turbo generativa AI under spetsbelastningstider. Copilot Pro finns tillgängligt på webben, på Microsoft Windows och för Apple macOS och iPadOS. För dem som är nyfikna på vad Copilot kan göra, erbjuder Microsoft en gratis version att prova. Microsoft har gått all-in på AI, för både sina kunder och företagspartners som Visa, BP, Honda, Pfizer, Accenture, PwC och KPMG. Teknikjätten pensionerade till och med Cortana personlig digital assistent i Windows förra året till förmån för Copilot. Tidigare denna månad sade Microsoft att en Copilot-nyckel för Windows 11-datorer debuterar på system som visas på den årliga Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Satsningen på AI verkar löna sig för Microsoft, som denna vecka slog ut Apple som det mest värdefulla offentligt handlade företaget i världen, med en marknadsvärdering på US$2.887 biljoner.

Direktlänk Dela Interest.co.nz fördjupade 16 januari

Teknologi är den främsta orsaken till störningar för företagsledare globalt

Teknologiska framsteg, särskilt inom generativ AI (Gen AI), har blivit den främsta drivkraften för störningar för företagsledare globalt, enligt Accentures Pulse of Change: 2024 Index. Rapporten visar att företagsledare rankar teknologi som den främsta orsaken till förändring, före andra viktiga ämnen som brist på talanger och ekonomiska, geopolitiska och klimatfrågor. Världsekonomiskt forum uppskattar att 150 miljoner nya teknikjobb kommer att skapas globalt under de närmaste fem åren, och att 77% av alla jobb kommer att kräva digitala färdigheter från arbetstagarna fram till 2030. Trots detta står företag redan inför en global brist på digitala färdigheter, med endast 33% av teknikjobben globalt fyllda av nödvändigt kvalificerad arbetskraft.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 14 januari

Generationsklyfta i användningen av generativ AI på arbetsplatsen i Skottland

En studie från Accenture belyser hur skotska arbetare integrerar generativ AI i sina dagliga rutiner, med över fyra av tio skotska arbetare som använder generativa AI-verktyg minst en gång i veckan. 95 procent av de som använder AI-verktyg på jobbet sa att de fann dem användbara, och 63 procent rapporterade en ökning av jobbnöjdheten. Trots detta finns det fortfarande en betydande generationsklyfta när det gäller att experimentera med nya verktyg. Nästan två tredjedelar av Gen Z-arbetare (18-24-åringar) använder AI-teknik minst en gång per vecka, jämfört med bara 22 procent av de som är 55 år och äldre.

Direktlänk Dela The Scotsman fördjupade 12 januari

AI kan revolutionera försörjningskedjan i Indien

Integrationen av artificiell intelligens (AI) i Indiens försörjningskedja kan innebära en revolutionerande kraft, med potential att effektivisera och minska operationella utmaningar. AI:s förmåga att analysera stora datamängder och optimera verksamheten kan revolutionera hela försörjningskedjeekosystemet. En rapport från KPMG förutspår att den indiska logistik- och lagerindustrin kommer att nå 215 miljarder USD 2022, drivet av ökad konsumentefterfrågan, regeringsinitiativ och ökningen av digital handel. AI kan även hjälpa till att minska förluster genom att identifiera områden mottagliga för stöld och implementera riktade säkerhetsåtgärder. AI kan även optimera flödet av varor och förbättra kundnöjdheten.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 12 januari

AI stör arbetskraften och skapar utmaningar och möjligheter

Artificiell intelligens (AI) stör arbetskraften inom nästan alla branscher, enligt en Tech Talk X-webbinarium organiserad av digital@INSEAD. AI har potential att skapa stort värde för företag, men utmaningen ligger i att hitta lämpliga tillämpningar och användningsfall. AI kan även bidra till att öka arbetsplatsens inklusivitet genom att stänga kompetensgap. Ledare behöver dock utveckla rätt färdigheter och kompetenser för att bäst utnyttja tekniken. Anställda bör prioritera lärandeagilitet och vidareutbildning för att förbereda sig för större AI-användning på arbetsplatsen.

Direktlänk Dela Forbesindia.com fördjupade 12 januari

TCS och Infosys rapporterar Q3-resultat, fokuserar på generativ AI

Indiens två största IT-tjänsteföretag, Tata Consultancy Services (TCS) och Infosys, rapporterade sina resultat för tredje kvartalet för räkenskapsåret 2024 den 11 januari. Trots en säsongsmässigt svag kvartal och en osäker efterfrågemiljö, var allas ögon riktade mot deras uppdateringar om generativ AI, särskilt med tanke på konkurrenten Accentures stora satsning på området 2024. TCS och Infosys talade om att utbilda och skicka 150 000 respektive 100 000 anställda i generativ AI och AI-färdigheter, samt om fortsatta experiment med tekniken av klienter. Men de avstod från att dela definitiva siffror eller uppdateringar om affärsmöjligheter eller intäktsutsikter för kommande kvartal.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 12 januari

Generationsskillnader i användning av AI på arbetsplatsen i Skottland

Enligt en nyligen genomförd studie av Accenture använder över fyra av tio skotska arbetare generativ AI minst en gång i veckan, vilket markerar en omvandlande förändring i hur de närmar sig uppgifter. 95 procent av de som använder AI-verktyg på jobbet sa att de tyckte att de var användbara, och 63 procent rapporterade en ökning av jobbnöjdheten. Trots detta finns det fortfarande en betydande generationsskillnad när det gäller att experimentera med nya verktyg. Nästan två tredjedelar av Generation Z-arbetare (18-24-åringar) använder AI-teknik minst en gång per vecka, jämfört med endast 22 procent av de som är 55 år och äldre.

Direktlänk Dela The Scotsman fördjupade 12 januari

AI i fokus på World Economic Forums årliga möte 2024

Vid det 54:e årliga mötet för World Economic Forum (WEF) i Davos är artificiell intelligens (AI) i fokus. Enligt WEF:s Global Risk Report 2024 utgör desinformation och felinformation genererad av AI risker för kommande val i USA, Storbritannien och Indien. Nyckeltalare kommer att diskutera AI:s inverkan på samhället, inklusive säkerhet, mänsklig interaktion och förtroende, samt dess användning inom olika sektorer och regioner. Globala ledare har uppmanat till internationellt samarbete för att styra AI-utvecklingen mot mänskligt välbefinnande snarare än exploatering.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 11 januari

AI-dagliga uppdateringar: Qrypt accepteras i NVIDIA Inception, AppsFlyer lanserar Creative Optimization, Accenture etablerar generativa AI-studios, Zendesk förvärvar Klaus, Siemens presenterar innovationer på CES 2024

Qrypt, ett företag specialiserat på kvant-säker kryptering, har blivit accepterat i NVIDIA Inceptions program för att stödja startups med teknologiska framsteg. AppsFlyer, en global ledare inom marknadsföringsmätning och dataanalys, har lanserat Creative Optimization, en ny produkt som ger marknadsförare insikter i sina kreativa tillgångar. Accenture planerar att etablera generativa AI-studios i nio länder i Asien och Latinamerika. Zendesk har meddelat att de har undertecknat ett definitivt avtal om att förvärva Klaus, en ledande AI-driven kvalitetsstyrningsplattform. Siemens presenterade innovationer som kombinerar den verkliga världen och den digitala världen vid öppningen av CES 2024.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 10 januari

Investera i AI: Bortom de kända jättarna

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att utvecklas och erbjuda många möjligheter för investerare. Utöver de välkända techjättarna finns det en nästa våg av företag att kapitalisera på tekniken. Det har gått ett år sedan ChatGPT, en chatbot baserad på generativ AI, tog världen med storm. Sedan dess har investerare ökat sin exponering för allt som har med AI att göra, från AI-chipdesigners som Nvidia till datacenteroperatörer som Amazon och ägare av storskaliga språkmodeller som Microsoft. Men att tjäna pengar på AI-prognoser är inte alltid en enkel process. Dessutom är riktningarna i vilka den nyuppkomna trenden kommer att utvecklas fortfarande oklara, liksom framtida vinnare och förlorare.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 8 januari

AI kan öka energieffektiviteten med 20% fram till 2035, enligt Accenture-rapport

En rapport från Accenture anger att AI-användning inom energisektorn kan leda till en 20% ökning av energieffektiviteten fram till 2035. AI kan automatisera och optimera en mängd energirelaterade aktiviteter, vilket leder till effektivare och billigare drift, förbättrad energihantering och mindre negativa miljöpåverkan. Genom att analysera kundbeteende, vädermönster och andra variabler kan AI hjälpa till att förutse energianvändning mer exakt. AI kan även förbättra generering och distribution av energi. Den amerikanska energiinformationsadministrationen (EIA) uppskattar att den globala energiförbrukningen kommer att öka med över 50% mellan 2018 och 2050.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 2 januari

AI sparar tid för försäljningsproffs i USA, enligt undersökning

Enligt en undersökning utförd av mjukvaruföretaget HubSpot sparar försäljningsproffs i USA i genomsnitt två timmar och 15 minuter varje dag genom att använda artificiell intelligens (AI) för att automatisera manuella uppgifter som att schemalägga möten, anteckna och dataregistrering. Undersökningen, som omfattade 648 försäljningsproffs och 303 företagsledare, visade också att AI hjälper till att spara tid inom områden som anställning och coaching av nya medarbetare. Dessutom används generativ AI, som OpenAI:s ChatGPT, DALL-E och Jasper, för att skriva försäljningsinnehåll eller meddelanden till potentiella kunder.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 1 januari

Generativ AI kan förändra banksektorn

Nästa generations banker kommer att använda generativ AI för att påverka människors finansiella beslut, identifiera potentiella kunder i riskzonen, utbilda personal och till och med hantera sociala medier. Tekniken kan ´beröra nästan allt som händer i en bank´, enligt Tom Merry från Accenture. Banksektorn i Storbritannien har använt AI i flera år, men fler banker börjar experimentera med generativ AI. Peter Rothwell från KPMG i Storbritannien påpekade att kunderna måste lita på att deras data används för rätt ändamål om generativ AI ska antas mer allmänt. Trots detta visar en undersökning av Eligible att nästan en fjärdedel av britterna inte har fått någon kommunikation från sin bank anpassad till deras ekonomiska situation.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 1 januari

Maskininlärning i finansmarknaden upplever betydande tillväxt

Maskininlärning i finansmarknaden har upplevt betydande tillväxt och utveckling de senaste åren, vilket har utvidgat dess räckvidd över flera sektorer. Med en stor marknadsandel har denna industri sett en ökning i efterfrågan som ett resultat av tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Konkurrenslandskapet i maskininlärning i finansmarknaden inkluderar både etablerade industrigiganter och smidiga nykomlingar. Nyckelföretag investerar ständigt i forskning och utveckling, med fokus på produktinnovation och förbättringar av tjänster.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 31 december

AI: Upptäckten och spekulationen av 2023

Innovation börjar med upptäckt och kulminerar i spekulation, enligt ekonomen William Janeway. Detta beskriver 2023, där AI (representerad av ChatGPT) var upptäckten och den spekulativa bubblan är det vi nu ser, där stora offentliga företag lanserar produkter som är kända för att ´hallucinera´ och spenderar pengar på utrustning för att skapa ännu större modeller. Microsoft planerar att köpa 150 000 Nvidia-chip nästa år. Historiskt sett har teknologisk framsteg ofta kommit genom irrationell exuberans som inneburit enormt slöseri, konkursade investerare och socialt kaos. Men vad kommer att finnas kvar efter att bubblan brister? Det är den stora frågan för AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 30 december

Ny rapport om den globala marknaden för AI-rådgivningstjänster släpps

En ny rapport över den globala marknaden för rådgivningstjänster inom artificiell intelligens (AI) har släppts av HTF MI. Rapporten utvärderar marknaden och lyfter fram möjligheter, riskanalyser och stöd för strategiskt och taktiskt beslutsfattande. Faktorer som påverkar tillväxten och regleringarna kring användningen av information, tillgängligheten av mycket tillförlitliga produkter på marknaden och ökningen av operationell effektivitet hos AI-rådgivningstjänster lyfts fram. Nyckelaktörer på marknaden inkluderar IBM, Accenture, Deloitte, EY, Mckinsey, Boston Consulting Group, Bain, Element AI, Palantir, Tryolabs, LeaderGPU, Addo AI, WildFire, Aetsoft, Princeton Blue, Denologix, LeewayHertz, Ovatio Technologies, Xyonix, Covet AI Solutions, Centric Consulting, Opex Analytics Inc, Capgemini, AIBridge ML, Calibraint Technologies och Addepto.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 30 december

År 2023: En milstolpe för AI-industrin

År 2023 markerade en milstolpe inom artificiell intelligens (AI), präglat av en ökning av generativa AI-framsteg och anpassningar över olika sektorer. Microsofts investering i OpenAI och lanseringen av GPT-4 var betydande händelser. Tillväxten parallelliserades dock av ökande etiska, juridiska och reglerande utmaningar, inklusive upphovsrättsintrångsmål mot AI-företag och ökad statlig inblandning. Teknologisk innovation är alltmer sammanflätad med krav på ansvarsfull utveckling och tillsyn. AI och andra nya tekniker visade sig mycket under FIFA:s dam-VM 2023. AI-relaterade risker för sociala medier var front och centrum på ett antal fronter. OpenAIs styrelse avsatte plötsligt grundaren och VD Sam Altman. En vecka senare gick OpenAIs styrelse med på att återanställa honom tillsammans med president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 december

Fem toppkurser för att förbättra din karriär inom maskininlärning

Maskininlärning har blivit en avgörande drivkraft för förändring i företag, vilket möjliggör datadrivna beslut, automatisering av processer och upptäckt av outnyttjade möjligheter. Det finns flera framstående kurser som erbjuder en unik blandning av akademisk rigor, praktisk tillämpning och branschexponering. Några av de bästa alternativen inkluderar: Avancerat postgraduat program i AI och maskininlärning (Simplilearn, Purdue University, IBM), Professionellt certifikatprogram i generativ AI och maskininlärning (iHUB DivyaSampark, IIT Roorkee), Caltech University AI & Maskininlärning Bootcamp (Simplilearn, Caltech University), Professionell certifikatkurs i AI och maskininlärning (IIT Kanpur), AI och maskininlärning Bootcamp - UT Dallas (UT Dallas Erik Jonsson School of Engineering och datavetenskap).

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade 27 december

AI-praktikplatser tillgängliga i Kanada

Det finns flera möjligheter till praktikplatser inom AI i Kanada. Dessa praktikplatser erbjuder värdefull erfarenhet och möjlighet att fördjupa förståelsen för AI-teknik. Bland de tillgängliga praktikplatserna finns AI Research Intern på Samsung Research America i Toronto, AI/ML Intern på Shopify i Ottawa, AI Engineer Intern på Huawei Canada i Markham, AI Developer Intern på IBM i Toronto, AI Intern på Element AI i Montreal, AI Research Intern på Borealis AI i Edmonton, AI Software Engineer Intern på Microsoft i Vancouver, AI Analyst Intern på Deloitte i Toronto, AI Lab Intern på Scotiabank i Toronto och AI Intern på Accenture i Toronto.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 26 december

AI-lagar saknas trots AI:s närvaro i alla delar av våra liv

Trots att artificiell intelligens (AI) är närvarande i alla delar av våra liv finns det ännu inga lagar för att reglera AI. EU har nyligen godkänt AI-lagen, som kommer att vara den första omfattande AI-lagstiftningen i världen när den träder i kraft 2025. I Indien kommer befintliga lagar att utvidgas för att täcka AI-applikationer tills specifika AI-lagar införs. Det föreslagna Digital India Act, som förväntas ersätta Information Technology Act från 2000, förväntas täcka AI. Samtidigt utvecklas liknande lagar i de flesta av världens stora ekonomier. Simran Singh, en advokat som rådgör AI-centrerade start-ups, säger att Indien gradvis omfamnar artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Outlook India fördjupade 25 december

AI-trender som formar projektledning 2024

Artificiell intelligens (AI) är en stark drivkraft som omformar projektledningens värld. AI erbjuder projektledare en rad verktyg och förmågor som omdefinierar hur projekt planeras, genomförs och övervakas. De främsta AI-trenderna som kommer att forma projektledning 2024 inkluderar förbättrad projektplanering och schemaläggning, prediktiv analys för riskhantering, AI-driven resurshantering, intelligenta projektinstrumentpaneler och rapportering, automatisering av rutinuppgifter, chattrobotar för projektledning, AI-förbättrat beslutsstöd, förbättrad intressentengagemang, AI-driven ständig förbättring, etiska överväganden i AI-användning, vidareutbildning och AI-utbildning samt integration av AI med andra teknologier.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 22 december

Maskininlärning inom finanssektorn: Marknadsrapport diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En marknadsrapport om maskininlärning inom finanssektorn diskuterar de största faktorerna som ansvarar för branschens tillväxt, samt nyckelhindren och utmaningarna. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyerna som observerats på den globala marknaden. Studien erbjuder även en analys av de senaste händelserna, som tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala maskininlärningsmarknaden inom finans. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

Företag planerar att öka investeringar i AI, Microsoft leder

Microsoft leder inom generativ AI-marknaden och företag planerar att öka sina investeringar i AI-teknologi. Enligt en undersökning av CNBC Technology Executive Council planerar mer än hälften (55%) av de högsta teknikcheferna att köpa företagsnivå gen AI-programvara, som Microsoft Copilot, inom de närmaste sex månaderna. Microsofts aktier har ökat med 55% detta år, mer än dubbelt så mycket som S&P 500:s avkastning hittills i år. Företag som Visa, BP, Honda och Pfizer använder redan Copilot, och professionella tjänsteföretag som Accenture, EY, KPMG och PwC är partners på Copilot AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 december

Microsoft leder AI-marknaden med stora planer på investeringar och utveckling

Microsoft har tagit ledningen inom AI-marknaden, med aktiekurser som har ökat med 55% under året, mer än dubbelt så mycket som S&P 500. Analytiker förutser att Microsofts generativa AI-intäkter kan nå upp till 10 miljarder dollar årligen. Över hälften (59%) av de tillfrågade toppcheferna inom tekniksektorn säger att deras företags nya investeringar i AI-förmågor accelererar. Mer än hälften (55%) av teknikcheferna planerar att köpa företagsnivå gen AI-programvara, som Microsoft Copilot, inom de närmaste sex månaderna. Enligt Jason Wong, en analytiker på Gartner, är det inte förvånande att Microsoft toppar listan, med tanke på all uppståndelse kring generativ AI och Microsofts intensiva marknadsföring av Microsoft 365 Copilot. Microsoft har pekat på kunder som Visa, BP, Honda och Pfizer som använder Copilot, och professionella tjänsteföretag som samarbetar på Copilot AI inkluderar Accenture, EY, KPMG och PwC.

Direktlänk Dela FinnoExpert fördjupade 20 december

Företag planerar att öka investeringar i generativ AI

2023 var året då generativ AI, som ChatGPT, exploderade i allmänhetens medvetande och 2024 förväntas utgifterna för generativ AI företagsprogramvara öka. Mer än hälften av stora organisationer planerar att köpa generativ AI-programvara som Microsoft Copilot inom de närmaste sex månaderna, enligt en ny undersökning. Om 2023 var året för generativ AI-hype, kommer 2024 att vara året då de flesta företag tar investeringar i tekniken på allvar för att integrera artificiell intelligens mer direkt i sina anställdas och kunders liv.

Direktlänk Dela NBC New York fördjupade 20 december

Imran Khan talar från fängelset via AI, Frankrike leder global övervakning med AI, Biden skapar strid om AI-transparens, Indiska företag söker AI-talanger, Accenture öppnar AI-studio

Imran Khan, Pakistans före detta premiärminister, talade till sina supportrar från fängelset genom en AI-röst som replikerade hans röst. Frankrike leder den globala övervakningen med AI, med 4200 kameror i Nice. President Joe Biden´s strategi för AI skapar konflikter med Elon Musk och OpenAI:s VD Sam Altman om offentlig tillgång till AI-teknik. Indiska företag upplever en ökad efterfrågan på AI-talanger, och erbjuder lukrativa löner. Accenture har invigt sitt Gen AI-studio i Bengaluru, Indien, som en del av en investering på 3 miljarder dollar i AI och data.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 18 december

Google gör sin senaste AI-modell Gemini Pro offentligt tillgänglig

Google har gjort sin senaste AI-modell, Gemini Pro, offentligt tillgänglig på Vertex AI, sin plattform för stora språkmodeller. Gemini-modellen kan förstå olika typer av information samtidigt, inklusive text, bilder, ljud, video och kod. Utvecklare kan nu få tillgång till Gemini Pro genom API:er och välja från en lista med över 130 modeller. Google har också gjort Gemini Pro tillgänglig på Google AI Studio. Dessutom har Google presenterat MedLM, en modell särskilt utformad för hälsovårdsindustrin. Företaget har redan samarbetat med institutioner som Accenture, HCA Healthcare och BenchSci för att automatisera medicinsk dokumentation.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 17 december

Google lanserar kraftfulla AI-verktyg för utvecklare och företag

Google förstärker sitt AI-arsenal genom att lansera två kraftfulla verktyg för att stärka utvecklare och företag. Först ut är Duet AI för utvecklare, som nu är allmänt tillgänglig och erbjuder sömlös integration med data från 25 partners som Confluent, HashiCorp och MongoDB. Denna AI-kopilot hjälper till att skapa applikationer för specifika plattformar, genom att skriva kod anpassad till deras unika behov. På textgenereringsfronten ansluter sig Gemini Pro som ett kraftfullt API på Google Cloud´s Vertex AI. Detta system låter dig bygga chattrobotar som interagerar med användare på ett naturligt och engagerande sätt. Duet AI för utvecklare kan autokomplettera källkod, svara på kodningsfrågor och hjälpa till med felsökning. Alla Duet AI-tjänster förväntas uppgraderas till Gemini-arkitekturen inom de kommande veckorna, med fri tillgång tillgänglig fram till 12 januari 2024.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 14 december

Google lanserar Gemini Pro API och introducerar Duet AI för utvecklare och säkerhetsoperationer

Google har börjat införliva sin nya grundmodell, Gemini, i sin mjukvarustack. Gemini Pro API är nu allmänt tillgängligt för utvecklare i Google AI Studio och tillgängligt i offentlig förhandsgranskning för företag på Googles Cloud Vertex AI-plattform. Google planerar att införliva Gemini i hela sin Duet AI-portfölj de kommande veckorna. Två nya Duet AI-erbjudanden har introducerats: Duet AI för utvecklare och Duet AI inom säkerhetsoperationer. Duet AI för utvecklare inkluderar funktioner för att hjälpa användarna att koda snabbare med AI-kodkomplettering, kodgenerering och chatt i flera integrerade utvecklingsmiljöer. Duet AI inom säkerhetsoperationer möjliggör för användare att skydda sina organisationer mot cyberattacker.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 13 december

Användning av AI på arbetsplatsen kräver fortbildning, säger Accentures IT-chef

Enligt Paul Daugherty, IT-chef på konsultbolaget Accenture, är en av de största riskerna med AI-revolutionen på arbetsmarknaden att inte veta hur man använder generativ AI. Han menar att det är avgörande för företag att lägga resurser på att fortbilda anställda i hur man använder artificiell intelligens på arbetsplatsen. Eftersom de repetitiva uppgifterna kommer att automatiseras, kommer kritiskt tänkande, resonerande och problemlösande att bli framtidens nyckelfärdigheter.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 13 december

Ledare måste snabbt utbilda sig om AI för att hålla jämna steg med tekniken

Enligt en global undersökning av Accenture planerar 94% av ledarna att öka sina teknikinvesteringar 2024, varav 75% specifikt nämner AI och maskininlärning. Christopher Lane, chef för data och AI på Accenture UKI, säger att frågan inte längre är ´om´ AI ska integreras i deras affärsstrategier, utan ´hur´. Lane betonar att ledare behöver förstå hur generativ AI fungerar, men att de kommer att behöva stöd från den tekniska ledningen inom organisationen. Han påpekar även att beslut som tas nu kan påverka företagets strategiska positionering i framtiden.

Direktlänk Dela Raconteur Media fördjupade 12 december

CaixaBank använder AI för att driva digital innovation

CaixaBank lanserar GenIAl-projektet, som syftar till att driva digital innovation genom att använda artificiell intelligens i alla bankens verksamhetsområden. Banken har skapat en tvärvetenskaplig arbetsgrupp på över 100 personer för att analysera och implementera generativ AI i specifika områden av interna och kundrelaterade processer. Målet är att analysera potentialen hos denna nya teknik och utveckla användningsfall där AI bidrar till att driva digital innovation och förbättra processer i alla bankens verksamhetslinjer. CaixaBank har ett strategiskt samarbetsavtal med Microsoft som ger tillgång till modeller och framsteg som ännu inte finns på marknaden.

Direktlänk Dela WebWire fördjupade 11 december

Accenture digitaliserar kassaapplikationer med AI för att förbättra företagets effektivitet

Den professionella tjänstesektorn omfattar ett brett spektrum av företag och olika typer av verksamheter, alla med varierande behov när det gäller att digitalisera produkter, processer och strategier. Accenture är ett av dessa företag som digitaliserar sina kassaapplikationer med AI för att spara tid och kunna omfördela resurser till mer värdeskapande aktiviteter. Accenture har infört SAP Cash Application-programvara, vilket har skapat ett språng i kapacitet genom en maskininlärningsaktiverad matchningsmodell. Programvaran automatiserar avstämningsprocesser och ger maskininlärningsgenererade förslag för att minska manuell bearbetning. Genom att digitalisera kassaapplikationsuppgifter sparar teamet tid och kan omfördela resurser till mer värdeskapande aktiviteter.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 december

Amazon investerar i generativ AI för att förbättra verksamheter

Generativ AI, en typ av artificiell intelligens som kan generera nytt innehåll och nya idéer, används av Amazon för att förbättra sökfunktionen på amazon.com och Alexa. Amazon Web Services (AWS) har fokuserat på att göra denna teknik mer tillgänglig för fler verksamheter. De har utvecklat lösningar som Amazon Code Whisperer, som minskar utvecklingstiden med upp till 30 procent. Amazon har också lanserat Amazon Bedrock, en tjänst som gör det möjligt att använda basmodeller från Amazon och AI-startups, genom ett gemensamt utvecklingsgränssnitt.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 9 december

Zoom, CommBox, NEC, Accenture, Google, HPE och Nvidia introducerar nya AI-funktioner och produkter

Zoom introducerar nya funktioner till sin Contact Center Suite och detaljerar tre prisnivåer för sin CX-erbjudande. CommBox lanserar sin GPT 3.5 Turbo-drivna Era AI för kontaktcenter medan NEC lägger till en AI-assistent till sin UNIVERGE CONNECT (förenade kommunikationer) och ENGAGE (kontaktcenter). Accenture lanserar nya tjänster som syftar till att hjälpa företag att testa och jämföra Gen AI-modeller, och Google lanserar Gemini LLM, dess senaste modellfamilj. Slutligen samarbetar HPE och Nvidia för att ta fram färdiga LLM till företag. Zoom Contact Center kommer att vara tillgängligt i nya nivåplaner. CommBox lanserade Era AI, baserat på sin egen teknologi och OpenAI:s GPT 3.5-Turbo stora språkmodell (LLM). NEC introducerade UNIVERGE BLUE AI Assistant. Accenture lanserade en uppsättning tjänster. Google introducerade Gemini 1.0, en multimodal LLM. HPE och Nvidia byggde en gemensamt konstruerad, förkonfigurerad AI-justerings- och inferenslösning.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 8 december

AI:s framväxt påminner Wall Street om internetboomen

AI:s framväxt påminner Wall Street om internetboomen, med utsikter till ökad företagsproduktivitet och kostnadsbesparingar. Men AI medför också ekonomiska risker, särskilt på arbetsmarknaden. Trots detta ökar användningen av AI på många arbetsplatser. 59% av arbetstagare som använder generativ AI för marknadsintelligensforskning sade att de hellre tar en lönesänkning på 10% än att förlora tillgång till sina AI-verktyg, enligt en rapport från AlphaSense. Accenture, till exempel, har meddelat en investering på 3 miljarder dollar i sin data- och AI-praxis för kunder. 72% av VD:arna rankade investeringar i generativ AI som sin högsta prioritet, trots osäkra ekonomiska förhållanden, i en ny KPMG-undersökning.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 december

Googles AI-modell Gemini lanseras

Googles länge utlovade AI-modell, Gemini, har lanserats. Gemini är en familj av AI-modeller som kommer i tre versioner: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Gemini Pro, som lanseras denna vecka, är en lättare version av en mer kraftfull modell som kommer nästa år. Gemini Nano är avsedd att köras på mobila enheter som Pixel 8 Pro. Gemini Pro kommer att lanseras den 13 december för företagskunder som använder Vertex AI, Googles fullt hanterade maskininlärningsplattform. Gemini kommer också att lanseras inom de kommande månaderna i Google-produkter som Duet AI, Chrome och Ads, samt Search som en del av Googles Search Generative Experience. Gemini Nano kommer snart att lanseras i förhandsvisning via Googles nyligen släppta AI Core-app, exklusiv för Android 14 på Pixel 8 Pro.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 6 december

Rapport om marknaden för AI inom olje- och gasindustrin släppt

En rapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) inom olje- och gasindustrin har släppts, vilken inkluderar kommande utmaningar och möjligheter. Rapporten fokuserar på effekterna av COVID-19-krisen på olika sektorer av ekonomin och identifierar viktiga affärsområden för att förbättra dessa och generera större vinster. Den framhåller också hur nya produkterbjudanden kan passa in på marknaden och hur man effektivt kan rikta sig mot kunder för att lansera nya produkter. Bland de företag som influerar denna marknad finns IBM, Intel, Microsoft, Accenture, Google, NVIDIA Corporation, Oracle, Numenta, Sentient technologies, Inbenta, General Vision, Cisco, FuGenX Technologies, Infosys, Hortonworks och Royal Dutch Shell.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

Guide för att omvärdera arbetsflöden och omorganisera uppgifter med generativ AI

En ekonomisk analys visar att generativ AI kommer att ha annorlunda inverkan än tidigare generationer av AI och maskininlärning och kommer att driva nya produktivitetsnivåer inom kreativa yrken och uppgifter. Författarna erbjuder en riktad metod för ledare att granska och omformulera arbetsflöden och omskriva arbetsbeskrivningar för att låsa upp den nya potentialen med generativ AI. GenAI-produkter från företag som Amazon, Box, Salesforce, Oracle och andra har följt på chatbots från Microsoft och Google. Tekniken förvandlar inte bara rutinarbete, utan för AI till kreativt och kunskapsarbete, vilket ger företag möjlighet att inte bara uppnå stora produktivitetsvinster, utan också att skapa helt nya vägar för företags omvandling.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 5 december

TM Forum och Jio inviger det första TM Forum Innovation Hub i Mumbai

TM Forum, en global allians av telekom- och teknikföretag, och Jio, ett dotterbolag till Reliance Industries Limited, invigde idag det första TM Forum Innovation Hub, beläget i Mumbai, Indien. Innovationscentret, det första i sitt slag för branschen, kommer att fokusera på att accelerera utvecklingen av generativ AI (Gen AI) och stora språkmodeller (LLM) samt öppen digital arkitektur till förmån för hela branschen. Ledare från båda organisationerna och representanter från Innovation Hub Founding Members, inklusive Accenture, Deutsche Telekom, Google Cloud, Orange, Telenor och Vodafone deltog i ceremonin. Mumbai valdes som plats för det första TM Forum Innovation Hub i erkännande av Indien som epicentrum för global mjukvaruutvecklingstalang.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 3 december

Finansiella institutioner förväntas fördubbla sina utgifter på AI fram till 2027

Finansiella institutioner och centralbanker runt om i världen förväntas fördubbla sina utgifter på artificiell intelligens (AI) fram till 2027. I juni 2023 hade JPMorgan Chase & Co. 3 600 AI-relaterade jobbannonser. AI erbjuder enorm potential för finanssektorn, men medför också nya risker som stöld, bedrägeri och cyberbrott. OpenAI´s ChatGPT, som lanserades i november 2022, har snabbt fått över 100 miljoner användare och används professionellt av nästan hälften av alla hedgefonder. Även centralbanker ser potentialen med AI, men är försiktiga med riskerna.

Direktlänk Dela International Monetary Fund fördjupade 3 december

Palantir Technologies framträder som ledare inom AI

Inför 2024 kan investerare fundera över vilka företag som har störst potential. Bland teknikaktier är det svårt att ignorera ´Magnificent Seven´: Apple, Microsoft, Alphabet, Nvidia, Tesla, Amazon och Meta Platforms. Alla dessa företag är ledande inom artificiell intelligens (AI) och dominerar branscher som molnbaserad databehandling och halvledare. Ett annat företag som framträder som ledare inom AI är dataanalysleverantören Palantir Technologies, som efter en stark rapport för tredje kvartalet verkar väl positionerade för att konkurrera med världens största teknikföretag. Palantir har ökat sitt kundantal med 34% under det senaste året, och har sett en tillväxt på 45% årligen för icke-statliga kunder. Dessutom har företaget tecknat ett avtal med Storbritanniens National Health Service (NHS) värt upp till $600 miljoner.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 december

Avatar-effekten - Artificiell intelligens och försäkringsarbetsstyrkan

James Camerons film Avatar kan tjäna som en modell för att förstå potentialen hos generativ AI (artificiell intelligens) i arbetslivet. Generativ AI blev allmänt känt i slutet av 2022 med lanseringen av den populära onlineplattformen ChatGPT, som lockade 100 miljoner människor inom de första två månaderna. Detta ledde till att konkurrenter, som Alphabet, företagsmodern till Google, skyndade att lansera sitt alternativ Bard. Det återstår att se hur generativ AI kommer att påverka försäkringsbranschen och andra industrier. Enligt Sasha Korol, forsknings- och innovationschef på programvaruföretaget Duck Creek, kan generativ AI hjälpa företag att hantera kunskapsöverföring och talangkriser.

Direktlänk Dela Insurance Business Magazine fördjupade 1 december

AI som ett ovärderligt verktyg för moderna entreprenörer

Artificiell intelligens (AI) kan hjälpa företag att automatisera manuella processer, vilket sparar tid och energi som kan användas för kreativa strategier eller för att skala upp verksamheten. Enligt en undersökning av Accenture tror 84% av entreprenörerna att AI kommer att vara avgörande för deras företags framgång inom de närmaste fem åren. AI kan förbättra kundservice genom automatisering, optimera tidsanvändning och produktivitet, göra datadrivna beslut, personalisera marknadsföring och effektivt hantera personliga finanser.

Direktlänk Dela Business News This Week fördjupade 1 december

Amazon Web Services introducerar Amazon Q, en AI-assistent för arbetsplatsen

Amazon Web Services (AWS) presenterade Amazon Q på AWS re:Invent-konferensen. Amazon Q är en sofistikerad AI-assistent utformad för att navigera genom företagsdata och effektivisera olika kontorsuppgifter. Dr. Swami Sivasubramanian, vice VD för Data och Artificiell Intelligens på AWS, tror att Amazon Q kommer att ´omforma hur människor gör allt´, vilket säkerställer snabbare beslutsfattande och problemlösning. Amazon Q är utformad för att effektivisera arbetsbelastningen för företagspersonal, genom att hantera rutinaktiviteter som att destillera nyckelpunkter från strategimaterial, hantera interna hjälpbegäranden och klargöra organisationsriktlinjer.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 november

Accenture och AWS samarbetar för att påskynda användningen av generativ AI-teknologi

Accenture och Amazon Web Services (AWS) har meddelat att de kommer att samarbeta för att hjälpa utvecklare och företagskunder att snabbare anamma den avancerade generativa AI-tekniken som lanserades under AWS re:Invent 2023. Samarbetet kommer att omfatta accelerators, praktisk expertis och bästa praxis inom Accentures Center för avancerad AI. AWS AI-tjänster kommer att integreras med Accentures automatiseringsplattformar, vilket inför AI i system och applikationer över hela mjukvaruutvecklingslivscykeln. Accenture planerar att utbilda upp till 50 000 utvecklingsingenjörer med AWS AI-tjänster, inklusive Amazon Q och Amazon CodeWhisperer, under de kommande två åren.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 30 november

Accenture lanserar tjänster för anpassning av grundmodeller för att påskynda tillämpningen av generativ AI

Accenture har lanserat en ny uppsättning tjänster för att hjälpa företag att skräddarsy storskaliga språkmodeller för att möta deras specifika affärsbehov. Tjänsterna inkluderar en egenutvecklad ´växelbord´ för AI-modeller, anpassningstekniker, modellhanteringstjänster och specialiserade utbildningsprogram. Växelbordet låter användare välja en kombination av modeller baserat på affärssammanhang eller faktorer som kostnad eller noggrannhet. Accenture samarbetar även med Stanford Institute for Human-Centered AI för att erbjuda certifieringsprogram relaterade till storskaliga språkmodeller. Dessutom samarbetar Accenture med The Hartford för att tillämpa generativ AI.

Direktlänk Dela Accenture fördjupade 30 november

Amazon lanserar AI-assistenten Q för att förändra arbetssätt

Amazon Web Services (AWS) har introducerat Amazon Q, en generativ AI-assistent utformad för att förändra hur anställda arbetar. Amazon Q har som mål att göra generativ AI mer tillgänglig och skräddarsydd för affärsanvändning. Q förstår AWS infrastruktur och kan svara på frågor över hela ledningskonsolen, IDE:er och dokumentation. Q förstår också varje kunds egen kod, data och system tack vare över 40 anslutningar som låter kunder ta ombord sina interna arkiv. Accenture planerar att utrusta över 50 000 utvecklare med Q under de närmaste två åren.

Direktlänk Dela Edge Middle East fördjupade 30 november

Överblick över USA:s marknadsrapport för artificiell intelligens

En forskningsrapport ger en översikt över USA:s marknad för artificiell intelligens (AI), inklusive försäljningstillväxt, konkurrenslandskap och företagsvärderingar på global, regional och nationell nivå. Rapporten undersöker import/export, utbud och efterfrågan, prissättning, intäktsgenerering, marknadsandel, försäljningsvolym och bruttomarginaler. Rapporten ger också en regional analys av AI-marknaden i USA, inklusive Europa, Nordamerika, Asien-Stilla havet, Mellanöstern och Afrika och Latinamerika. Nyckelspelare inkluderar Amazon, Google, Microsoft, NVIDIA, Facebook, Intel, Rocket Fuel, General Electric, Cylance, Oculus VR, Booz Allen Hamilton, Huawei, Adobe, Accenture, iRobot, Magic Leap, Rethink Robotics, BAE Systems, HERE, IBM, Samsung, Lenovo, MoTek Technologies, PCO innovation och Rakuten Marketing.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 28 november

Generativ AI förväntas inte bidra till inkomsttillväxt för Indiens IT-tjänsteindustri

Generativ AI kommer inte att vara en bidragande faktor till att Indiens IT-tjänsteindustri på 245 miljarder dollar återgår till inkomsttillväxt under innevarande kvartal eller nästa. Bidraget till den totala omsättningen för Indiens ledande IT-tjänsteföretag förväntas vara mindre än 1% trots ett ökande antal piloter och partnerskap inom denna framväxande teknik. Omsättningstillväxten för IT-tjänsteföretag i decemberkvartalet förväntas förbli dämpad eftersom kunder inom alla sektorer fortsätter att vara försiktiga med att spendera på teknik.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 28 november

Generativ AI hjälper arbetstagare att hantera repetitivt arbete, enligt Accenture-rapport

Arbetstagare använder generativ AI för att bättre hantera den repetitiva belastningen av administrativt arbete, enligt en ny rapport. Även om en majoritet av yngre arbetstagare nu använder tekniken en gång i veckan, är de över 55 år ovilliga att ta den i bruk utan större utbildning. En av de främsta debatterna kring införandet av ny teknik handlar fortfarande om i vilken utsträckning det kommer att medföra en omstrukturering av arbetskraften, med omfattande jobbförluster. En ny studie från Accenture föreslår dock att AI i sin nuvarande form kompletterar, snarare än ersätter personal. En undersökning av 2 002 arbetstagare i Storbritannien fann att ett växande antal personal använder AI mer regelbundet för att hjälpa till med sina vardagliga uppgifter. Cirka 10% av arbetstagarna använder generativ AI dagligen, enligt forskningen, med 92% av dem som säger att de fann verktygen ´användbara´.

Direktlänk Dela Consultancy.uk fördjupade 27 november

Artificiell intelligens (AI) i olje- och gasmarknaden växer

En forskningsrapport om artificiell intelligens (AI) i olje- och gasmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som önskar en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier, vilket gör det möjligt för marknadsaktörer att effektivt hantera en konkurrenskraftig landskap. De globala tillverkarna i artificiell intelligens (AI) inom olje- och gasmarknaden inkluderar FuGenX Technologies, Google, Microsoft, Intel, Sentient Technologies, Accenture, General Vision, Cisco, Numenta, IBM, Hortonworks, Oracle, Inbenta och Infosys. Marknaden har bevittnat en tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR förväntas denna marknad nå USD miljoner 2029.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 november

Microsoft introducerar Copilot, en AI-assistent som förbättrar produktivitet och kreativitet

Microsoft har nyligen introducerat Copilot, en banbrytande AI-assistent designad för att förbättra produktivitet och kreativitet över olika Microsoft-applikationer och plattformar. Detta nya verktyg är ett bevis på Microsofts engagemang för att integrera avancerade AI-teknologier i vardagliga arbetsflöden, vilket gör komplexa uppgifter mer tillgängliga och effektiva för användare. Copilot började rullas ut i Windows som en valfri uppdatering från den 26 september 2023. Företag som Visa, BP, Honda, Pfizer, Accenture, EY, KPMG, Kyndryl och PwC har redan börjat införliva Copilot i sina system.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 20 november

Maskininlärning revolutionerar industrier och erbjuder investerare lönsamma möjligheter

Maskininlärning revolutionerar industrier från hälsovård till transport och erbjuder investerare lönsamma möjligheter i aktier relaterade till maskininlärning. Men investerare bör vara försiktiga eftersom inte alla aktier i denna sektor garanterar belöningar. Enligt en nyligen studie från WallStreetZen har företag som nämner artificiell intelligens (AI) i sina vinst rapporter sett sina aktiekurser öka i genomsnitt med 4,6%. Denna ökning är ännu mer uttalad inom tekniksektorn, där den når 11,9%. Nvidia, Accenture och Microsoft har integrerat maskininlärning i sina kärntjänster och positionerar sig för betydande tillväxt 2024 och därefter.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 14 november

Visa erbjuder nu sina kunder AI-rådgivningstjänster efter att ha lanserat en operation dedikerad till tekniken. Som en del av Visa Consulting and Analytics kommer Visas AI Advisory Practice att använda kunskaper och erfarenheter från 1000 experter över hela världen för att hjälpa kunderna att använda AI för att växa sina företag. Dessa konsulter, datavetare och produktspecialister kommer att erbjuda ´handlingsbara insikter och rekommendationer´, enligt Visa. Visa har investerat mer än 3 miljarder dollar i AI och datainfrastruktur de senaste 10 åren för att göra penningöverföringar säkrare, förhindra bedrägeri och anta smarta betalningsmetoder.

Computer Weekly fördjupade 9 november

OpenAI lanserar nya verktyg och produkter för generativ AI

OpenAI, som tidigare haft framgång med sin AI-chattbot ChatGPT, riktar nu in sig på företag. Under sin första DevDay-konferens den 6 november introducerade företaget nya funktioner och kapabiliteter, samt sänkte priser på vissa erbjudanden. OpenAI uppdaterade sin mest kraftfulla stora språkmodell, GPT-4, till GPT-4 Turbo, och sänkte dessutom priset på den. Företaget introducerade också en rad nya utvecklarprodukter, bland annat GPTs som låter utvecklare bygga sin egen version av ChatGPT i sina appar och tjänster. OpenAI lanserade också Copyright Shield och sade att det skulle försvara mot och betala kostnader kunder ådrar sig från upphovsrättsintrångsstämningar.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 8 november

Google-kontraktörer går med i Alphabet Workers Union efter olagliga uppsägningar

Google-kontraktörer som blev upprörda över att några av deras kollegor påstås ha blivit olagligt avskedade som vedergällning för att försöka bilda fackförening har nu gått med i Alphabet Workers Union efter en omröstning med resultatet 26-2, övervakad av US National Labor Relations Board (NLRB). Omröstningen hölls av de kvarvarande medlemmarna i Google Content Creation Operations (CCO) team i USA. Enligt Alphabet Workers Union signalerade kontraktörerna i juni deras avsikt att bilda fackförening och etablera bättre lön och förmåner samt juridiskt skydd mot uppsägningar. Google har försökt undvika sitt ansvar för oss som vår arbetsgivare, samtidigt som de har sagt upp dussintals av våra teammedlemmar, säger Jen Hill, Google Help Designer och medlem i Alphabet Workers Union-CWA. Kontraktörerna arbetar för Google via underleverantören Accenture. NLRB beslutade i september att Google och Accenture effektivt är gemensamma arbetsgivare för Google Content Creation Operations team i USA.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 8 november

Google-kontraktörer lyckas rösta för fackligt anslutning

En grupp Google-kontraktörer, som arbetat med sökning och Googles AI-chatbot Bard, har framgångsrikt röstat för att fackligt organisera sig. Gruppen, från Googles entreprenör Accenture, ansökte om facklig organisering i juni efter att ha hävdat att Google bad dem att hjälpa till att träna generativa AI-svar som erbjuds i sökning och Bard, och att de kände sig oförberedda för sitt arbete. Efter ansökan om facklig organisering meddelades gruppen att mer än hälften av teamet skulle avskedas. Arbetarna i gruppen röstade för facklig representation med 26-2 på måndagskvällen, bekräftade NLRB.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 7 november

Google-kontraktsarbetare röstar för att bilda fackförbund

En grupp kontraktsarbetare på Google som hjälpte till att träna företagets Bard AI-chatbot och skriva Google-hjälp artiklar röstade överväldigande för att bilda ett fackförbund på måndagen. Arbetarna, som anställdes av Google via Accenture, har fackförenat sig för att sträva efter bättre arbetsförhållanden och skydd. De kommer att ansluta sig till Alphabet Workers Union, fackorganisationen som representerar anställda på Google och dess moderbolag Alphabet. De började fackföreningens ansträngningar i juni efter att ha blivit ombedda att arbeta med den då ännu inte tillkännagivna Bard-chatboten.

Direktlänk Dela US Times Post fördjupade 7 november

Accentures kontraktsarbetare röstar för facklig anslutning

Kontraktsarbetare för Accenture röstade för att fackförena sig på måndagen, efter uppsägningar i augusti. Arbetarna skriver Google Help-artiklar och har arbetat med att utforma svar från Bard AI-chatten. YouTube-kontraktörer som arbetar med Cognizant röstade också för att fackförena sig i april. Accenture-kontraktörer som skriver Google Help-artiklar och granskar AI-genererat innehåll från Bard-chatten röstade på måndagen för att fackförena sig med Alphabet Workers Union. Röstningen kommer efter att en koalition av 118 Accenture-arbetare tillkännagav sin fackförening i juni. Av totalt 36 valbara röstare röstade 26 ja. Två röstade nej och åtta röster utmanades av Accenture. Dessa utmaningar avvisades senare eftersom antalet inte var tillräckligt stort för att påverka valet. Accentures förhandlingsgrupp efterfrågade mer kontroll över vilka Google-uppdrag de var tvungna att acceptera, om det var utanför ramen för deras vanliga arbete, inklusive deras arbete på Bard. Organisatörerna sökte också bättre lön, förmåner och betald ledighet. I augusti blev 80 Accenture-arbetare uppsagda. Den unga fackföreningen lämnade in en klagan till National Labor Relations Board kort därefter, med anklagelser om att uppsägningarna var vedergällande och därför olagliga. Google överklagar för närvarande NLRB:s septemberbeslut att det är gemensam arbetsgivare för Accenture-kontraktörer.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 7 november

ServiceNow överträffar förväntningarna men aktiekursen sjunker

ServiceNow, en leverantör av digitala arbetsflödestjänster, överträffade förväntningarna i sin tredje kvartalsrapport för 2023. Bolagets intäkter ökade med 22,7% till 2,29 miljarder dollar, vilket var 20 miljoner dollar över analytikerkonsensus. Trots detta stängde företagets aktier 21% under 698 dollar per aktie den 27 oktober, vilket är deras högsta nivå någonsin för cirka två år sedan. ServiceNow:s aktie har dock stigit med 4,5% sedan de tillkännagav dessa resultat förra onsdagen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 oktober

Yahoo och Zalando söker efter djupteknisk talang för att hålla jämna steg med den snabbt föränderliga teknologiska utvecklingen. Yahoo rekryterar aktivt för forskning och ingenjörsroller och etablerar ett nytt forskningsteam för annonser i Dublin. Ronan O’Rafferty, senior direktör för mjukvaruutveckling på Yahoo, betonade vikten av AI, maskininlärning och dataanalys inom annonsområdet. Zalando, å andra sidan, fokuserar på dataanalys och maskininlärning, statistisk modellering, data visualisering, NLP, datorvision, neurala nätverk och dataanalys.

Silicon Republic fördjupade 27 oktober

Elizabeth Samara-Rubio ansluter till SiMa.ai som Chief Business Officer

Maskininlärningsföretaget SiMa.ai har utsett Elizabeth Samara-Rubio till Chief Business Officer. Samara-Rubio, tidigare Global Head of AI Services vid Amazon Web Services, har över två decennier av ledarskapsroller inom affärsutveckling, produktledning och go-to-market-strategifunktioner för mjukvaru- och hårdvaruindustrin. Hon kommer att bidra med sin samlade branscherfarenhet och kunskap för att påskynda SiMa.ai:s uppdrag att revolutionera landskapet för edge computing med artificiell intelligens och maskininlärning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 25 oktober

Ökande efterfrågan på AI-programvara för att lösa komplexa företagsproblem

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) har ökat betydligt de senaste åren, och organisationer av alla storlekar antar AI för att förbli konkurrenskraftiga. De bästa AI-programvarorna och tjänsterna som nämns i denna artikel använder AI-tekniker som generativ AI, maskininlärning, naturlig språkbearbetning, datorvision och djupinlärning för att lösa komplexa företagsproblem, automatisera uppgifter och fatta datadrivna beslut. Vi har analyserat olika AI-programvarulösningar för olika användningsfall och team för att hjälpa dig att bestämma de bästa och mest relevanta AI-applikationerna för dina behov.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 24 oktober

Accentures CMO: Generativ AI bör ses som ett verktyg för att förstärka marknadsföringsidéer

Jill Kramer, marknads- och kommunikationschef på Accenture, diskuterade hur vissa marknadsförare kan känna sig hotade av generativ AI:s kapacitet. Kramer menar att generativ AI bör ses som ett verktyg för att komplettera och förstärka bra marknadsföringsidéer. ´Generativ AI behöver en korpus att arbeta utifrån´, säger Kramer. ´Om det ursprungliga innehållet inte är fantastiskt, kommer inte den generativa AI:ns sammanfattning att vara fantastisk. Så det kommer fortfarande att drivas av den ursprungliga mänskliga idén.´

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 oktober

Indiska IT-företag satsar på generativ AI

Accenture CEO Julie Sweet har nyligen uttryckt företagets engagemang för generativa AI-initiativ, vilket ses som en stor framtida intäktskälla. Denna trend speglas även hos ledande indiska outsourcing- och tjänsteföretag. Tata Consultancy Services (TCS) har utökat sina band med Azure OpenAI, ett samarbete mellan Microsoft och OpenAI, och hävdar att vara en av de största leverantörerna av AI-utbildad arbetskraft globalt, med över 100 000 utbildade anställda. TCS arbetar med över 250 generativa AI-möjligheter och ser tekniken som en stor del av dagens företagsdiskussioner. Andra företag som Wipro och Infosys har också utbildat ett stort antal anställda i generativ AI och arbetar med flera program inom området.

Direktlänk Dela Diginomica fördjupade 19 oktober

Ökad användning av generativ AI förbättrar produktivitet och jobbnöjdhet i Skottland

Allt fler arbetstagare i Skottland vänder sig till generativa AI-plattformar som ChatGPT för att öka produktiviteten, visar ny forskning. Accentures senaste undersökning av Storbritanniens arbetskraft visar att både kontors- och distansarbetare använder tekniken och rapporterar ökad jobbnöjdhet som ett resultat. Forskningen visar en växande användning av generativ AI på arbetsplatsen, med över fyra av tio (43%) arbetstagare i Skottland som använder verktygen minst en gång i veckan, och mindre än en av tio (8%) arbetstagare som använder dem dagligen. Bland de tillfrågade sa 63% av de som har använt generativa AI-verktyg på jobbet att det gjorde dem mer nöjda med sitt jobb. Nästan alla (95%) av de som har använt verktygen säger att de fann dem användbara.

Direktlänk Dela FutureScot fördjupade 18 oktober

Brittiska arbetare vänder sig till AI för bättre arbetslivsbalance

Brittiska anställda vänder sig alltmer till artificiell intelligens (AI) för att frigöra mer tid utanför arbetet, visar forskning. Nästan hälften av de brittiska arbetarna använder generativ AI, en teknologi som blev allmänt tillgänglig för mindre än ett år sedan, minst en gång i veckan. Detta har redan ökat produktiviteten genom att outsourca repetitiva, tidskrävande uppgifter till chattbotar, enligt en undersökning av 2 002 brittiska anställda i kontorsbaserade och fjärrroller som genomfördes av Accenture mellan 29 augusti och 1 september.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 16 oktober

Stora teknikföretag avslöjar generativa AI-projekt för reseindustrin

För nästan ett år sedan lanserades den första generativa AI-chatten, och sedan dess har det varit mycket diskussion om hur det kan påverka resor. Stora teknikföretag har börjat avslöja mer om sina generativa AI-projekt. Amazon Web Services har lanserat en plattform som gör det möjligt för företag att skapa AI-verktyg utan behov av kodning. Meta har lanserat en AI-chatt, Meta AI, på WhatsApp, Instagram och Facebook Messenger. Microsoft har i samarbete med Amadeus visat att användare kommer att kunna använda konversationsuppmaningar för att planera och slutföra företagsresor via Microsoft 365 Chat.

Direktlänk Dela Skift fördjupade 12 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) har analyserats i en ny rapport. Rapporten inkluderar en omfattande undersökning av den geografiska landskapet, industriens storlek och företagets intäktsskattning. Den granskar varje marknadssegment och dess undersegment. Rapporten erbjuder insikter som hjälper kunderna att övervinna utmaningar på den globala AI-marknaden. Marknadsprognoser ger djup insikt i industriparametrar genom att analysera tillväxt, konsumtion, kommande marknadstrender och prisfluktuationer. Rapporten innehåller även en omfattande marknadsanalys och en landskapsanalys av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 oktober

Ny rapport analyserar global maskininlärningsmarknad inom finans

En ny rapport med titeln ´Global Machine Learning In Finance Market´ från Market Intelx ger en grundlig analys av den globala marknaden för maskininlärning inom finans. Rapporten utvärderar marknaden baserat på historiska och prognostiserade marknadsdata, efterfrågan, applikationsdetaljer, prisutveckling och företagsandelar av de ledande branscherna efter geografi. Rapporten undersöker nuvarande industriutvecklingar och deras konsekvenser för den bredare marknaden. Marknadens storlek, funktioner och tillväxt inom maskininlärning inom finansindustrin segmenteras efter typ, tillämpning och konsumtionsområde i denna studie.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Microsofts nästa steg: Störande industri och oväntade förvärv

Microsofts prestation sedan Satya Nadella tog över har varit imponerande. Men vad är nästa steg? Företaget behöver störa den industri det driver och förvärva det ingen förväntar sig. Microsoft bör fördubbla och tredubbla sin infrastruktur, men problemet med denna strategi är att infrastrukturleverantörer i slutändan kan ersättas. Företag håller sig till dem eftersom de är fastna hos dem, och marknadsföringsproffs arbetar övertid för att meddela konkurrensskillnader oavsett hur svåra de är att hitta - eller bevisa. Microsoft bör också förvärva OpenAI: en ledning är en ledning, även om den är tillfällig. Många företag har tjänsterelationer med Microsoft - av uppenbara skäl. Men trots detta enorma servicenätverk saknas något från Microsofts portfölj. Microsoft bör också fokusera på strategiska konsultföretag. Eftersom det finns företag som inte vet hur man ska strategisera bortom infrastrukturen, applikationerna eller tjänsterna Microsoft tillhandahåller.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 oktober

AI inom energimarknaden förväntas nå $19,8 miljarder år 2031

Artificiell intelligens (AI) inom energimarknaden uppskattades vara värd $4 miljarder år 2021 och förväntas nå $19,8 miljarder år 2031, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,4% mellan 2022 och 2031. Ökande molnbaserade lösningar och tillämpningar av robotik i återkommande och riskfyllda uppgifter bidrar till marknadstillväxten. AI används för att förbättra hanteringen av elnät, inklusive att förutse elbehov, optimera energidistribution och hantera nätstabilitet. Nyckelaktörer på marknaden inkluderar ABB ltd., Accenture plc, Amazon Web Services Inc., Autogrid Systems, Inc., C3.ai, Centrica plc, Cisco Systems Inc., General Electric, HCL Technologies, Huawei Technologies Co., Ltd., IBM Corporation, Intel Corporation, Mitsubishi Electric och Schneider Electric och Senseye.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 10 oktober

AI-startupen Writer samlar in 100 miljoner dollar i Serie B-finansieringsrunda

AI-startupen Writer har samlat in 100 miljoner dollar i en Serie B-finansieringsrunda med deltagande från ICONIQ Growth, WndrCo, Balderton Capital, Insight Partners och Aspect Ventures. Vanguard och Accenture, båda kunder till Writer, deltog också i rundan. Företaget, som leds av VD May Habib, utvecklar generativa AI-modeller för företag och konkurrerar med ChatGPT, en chattbot skapad av OpenAI. Writer skiljer sig genom att bygga specifikt för organisationer, med ett fokus på att skapa anpassade applikationer i skala som är säkra och anpassningsbara.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 oktober

CINT:s organiska tillväxtstrategi och globala expansion imponerar

Investeringsanalysen visar att CINT:s organiska tillväxtstrategi är övertygande. Företaget har skapat en leveransmetod som är mycket uppskattad av dess klienter, stödd av viljan att tillhandahålla en helhetslösning och bli bedömd på mätbara resultat. CINT:s aktiekursprestanda har varit besvikande sedan den noterades på NYSE. Företaget har nyligen påskyndat sin globala expansionsstrategi, med förvärv i olika geografier för att utöka sin närvaro. CINT är väl positionerat inom transformationssegmentet med starka konkurrensfördelar som kundcentrerad strategi, global räckvidd och expertis inom framväxande teknologier. Företaget står inför risker som valutakursrisk, risk för att ´träffa en vägg´ när det växer globalt och ekonomisk nedgång.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 10 oktober

Sju toppartificiella intelligensaktier att köpa på svaghet

Artificiell intelligens (AI) har en omvandlande kraft inom olika sektorer, men få AI-aktier ges den kredit de förtjänar. Här är sju högkvalitativa AI-aktier att köpa på svaghet framöver. iCAD:s produkter använder AI för att effektivt upptäcka bröstcancer och har integrerat Alphabets teknologi med sina produkter. Schrodinger använder en kombination av AI och fysik för att snabba upp läkemedelsupptäcktsprocessen. Super Micros servrar används för att underlätta utvecklingen av AI och har ett omfattande partnerskap med Nvidia. ASML skapar och säljer maskiner som används för att tillverka halvledare och förväntas dra nytta av ökad efterfrågan på chips för AI-utveckling. Alphabet förväntas dra stor nytta av AI, liksom ServiceNow som utvecklar AI-drivna IT-automatiseringsverktyg. Slutligen kommer Microsofts AI-baserade verktyg som används för att förenkla datorprogrammering att lanseras den 1 november.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 9 oktober

Generativ AI kan lösa ´spaghettikod´-krisen i Wall Street och regeringen

Stora organisationer som Wall Street och den federala regeringen förlitar sig på Cobol, ett 64 år gammalt programmeringsspråk, för att behandla tiotals biljoner dollar i transaktioner varje år. Men eftersom Cobol blir äldre har det blivit svårt att hitta personer som kan uppdatera dessa gamla system. Företag som IBM och Microsoft tror att generativ AI kan vara ett kraftfullt verktyg för att avvänja oss från denna äldre teknik. Cobol är kritiskt för banker och federala regeringar trots att det ofta är dåligt dokumenterat och svårt att ändra, vilket skapar ett stort problem som programmerare kallar ´spaghettikod´. Generativ AI kan hjälpa till att översätta denna dåligt dokumenterade Cobol-kod till strukturerad, lätt att tolka Java-kod, vilket kan spara Wall Street och regeringen miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 9 oktober

Omfattande rapport om Gen AI-tjänster släppt av Statsndata

Statsndata har publicerat en omfattande rapport om insamling, analys och tolkning av data från Generative Artificial Intelligence (Gen AI) Services Market. Rapporten betonar vikten av att utnyttja sådana data för att främja inte bara individuell företagstillväxt utan även den totala utvecklingen av hela tjänsteindustrin. Rapporten ger en noggrann översikt över Gen AI-tjänster marknaden, inklusive dess definition, tillämpningar, utveckling och tillverkningsteknik. Nyckelaktörer i branschen, inklusive NVIDIA, Google, OpenAI, WNS, McKinsey, Bain & Company, Accenture, Boston Consulting, Clickworker, H2O.ai, DataRobot, Microsoft Azure, AWS SageMaker, APEXON, ServiceNow, UST, HCLTech, Insight, Cadence, Penguin, DXC Technology, presenteras framträdande i rapporten.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 8 oktober

Mastercards rapport visar hur generativ AI kan förändra olika branscher

Mastercard har släppt sin ´Signals´-rapport om hur generativ AI kan förändra hur olika branscher fungerar. Rapporten visar att företag adopterar AI i högre grad än tidigare, med 50% av företagen som använde AI för minst en applikation 2022, jämfört med bara 20% 2017. Mastercard identifierar fem områden av handel som kan dra nytta av AI och presenterar möjliga användningsfall för AI inom varje industri. Bland dessa är företagskunskap, finans, småföretag, detaljhandel och resor. Konsultföretag som BCG, EY, KPMG, Accenture och McKinsey har redan projekt av detta slag på gång.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 6 oktober

Global Maskininlärning inom Finansmarknaden: En Framväxande Marknad (2023-2030)

Marketintelx har nyligen släppt en omfattande forskning med titeln ´Global Maskininlärning inom Finansmarknaden´ som ger en bredare bild av marknaden med sina omfattande marknadsinsikter och analyser. Rapporten fokuserar på primära och sekundära marknadsdrivare, marknadsandelar, ledande segment och geografisk analys. Nyckelspelare nämnda i den globala forskningsrapporten inkluderar Ignite Ltd, Yodlee, Trill A.I., Mindtitan, Accenture, Zestfinance. Rapporten analyserar också olika kritiska begränsningar, såsom produktpris, produktionskapacitet, vinst- och förluststatistik och globala marknadsinfluerande transport- och leveranskanaler.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

CEO-initiativet diskuterar generativ AI och geopolitik

Fortunes CEO-initiativ i Washington diskuterade bland annat generativ AI och den politiska situationen i USA. Senator Mark Warner uttryckte förtroende för att stöd till Ukraina skulle godkännas av kongressen, medan Ian Bremmer, chef för Eurasia Group, menade att talmannens avgång innebar motsatsen. Generativ AI var dock ämnet som mest intresserade de samlade CEO:erna. Jennifer Tejada, VD för PagerDuty, noterade att CEO:erna verkade fångade mellan rädsla för att missa något och rädsla för att engagera sig. Diskussionen inkluderade kommentarer från CEO:er för Qualcomm, Accenture och IBM, samt USA:s finans- och handelsministrar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 oktober

Byråer delar strategier för att hänga med i AI-utvecklingen

Anders Ringstedt från Klingit, Lars Bjurman från B-Reel och Hedvig Hagwall Bruckner från Accenture Song delar sina verktyg och strategier för att hålla jämna steg med utvecklingen inom artificiell intelligens (AI). Trots att tekniken var okänd för de flesta för bara två år sedan, fortsätter byråerna att arbeta med den. De förklarar sin pedagogik och delar kanaler och källor för de som vill bli AI-kompatibla. De diskuterar också hur Klingit, B-Reel, Berghs och Accenture Song arbetar med AI.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 2 oktober

Accenture investerar i generativ AI, dubblar försäljning

Endast 40% av arbetsbelastningarna är idag i molnet och mindre än 10% har mogna data- och AI-förmågor, enligt Accenture´s VD Julie Sweet. Accenture har tidigare i år meddelat en investering på $3 miljarder i AI och har nu cirka 300 projekt inom området. Sweet påpekar att företagets framgång inom generativ AI bygger på ekosystempartnerskap, talang och ansvarsfull AI. Accenture har utbildat cirka 600 000 av sina anställda inom AI och planerar att utrusta ytterligare 250 000 personer med nya AI-verktyg. Företaget strävar efter att dubbla antalet djupt kunniga data- och AI-praktiker från 40 000 till 80 000.

Direktlänk Dela Diginomica fördjupade 29 september

Maskininlärning inom finansmarknaden erbjuder strategisk affärsintelligens för investeringar

En studie av maskininlärning inom finansmarknaden avslöjar lönsamma investeringsstrategier för företag, företagsledare, produktmarknadsföringschefer och nya affärsinvesterare. Rapporten täcker framväxande marknadstrender, utvecklingar, möjligheter och utmaningar inom industrin. Rapporten delar upp marknadsstorleken, efter volym och värde, baserat på applikationstyp och geografi. Den globala marknaden för maskininlärning inom finans har ett värde CAGR på 4,2% från 2023-2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 september

Amadeus samarbetar med Microsoft och Accenture för att utveckla AI-drivna reseverktyg

Reseteknikföretaget Amadeus samarbetar med Microsoft och Accenture för att utveckla generativ AI-drivna integrationer för företagsresenärer. Amadeus kommer att arbeta för att integrera sin rese- och utgiftsplattform Cytric Easy med Microsoft 365 för att utveckla en reseassistent som drivs av naturligt språkbehandling. Accenture och Avanade arbetar med Amadeus för att utveckla och testa reseassistenten, som kommer att anpassa resenärernas preferenser med arbetsgivarnas policys för en effektivare och kostnadseffektiv upplevelse. Den nya verktygen kommer att göra företagsresor mer intuitiva, vilket ökar både företagseffektiviteten och medarbetarnöjdheten.

Direktlänk Dela Technology Decisions fördjupade 29 september

Marknadsundersökning av artificiell intelligenskonsulttjänster förutspår betydande tillväxt

En forskningsrapport om marknaden för konsulttjänster inom artificiell intelligens (AI) fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som önskar en omfattande förståelse av marknaden. Rapporten förutspår marknadstrender, möjligheter och potentiella hinder för branschen de kommande åren. Den erbjuder även praktiska råd och strategier för att effektivt hantera en konkurrensutsatt marknad. Globala tillverkare inom AI-konsulttjänster inkluderar INVOKE, LeaderGPU, Aispotters LLC, Softmax Data Inc., Opex Analytics Inc, Icreon, Gradient Ascent, AccelaBlue, Filament.ai, Netguru, Deloitte, CloudMile, Innominds, Accenture, EPAM Systems, Altoros, Botodata, BusinessOptics, ETIYA, GFAIVE, Beyond Key Systems, BasisAI, AIBridge ML Pvt Ltd, Elorian Solutions, Code Flow Tech LLP, BroadPoint, Calibraint Technologies, Brute Squad Services, ADDO AI och Centric Consulting.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 29 september

Artificiell intelligens och dess risker: En guide för styrelser och ledningsgrupper

Artificiell intelligens (AI) kommer att påverka oss alla, och företagsstyrelser bör vara proaktiva inför dessa frågor. När företag överväger att implementera AI-initiativ kommer det att vara en prioritet att hålla sig à jour med de föränderliga riskerna, rättsliga trenderna och det föränderliga juridiska landskapet. AI innebär stora möjligheter för företag, men också betydande risker och utmaningar. Introduktionen av generativa AI-verktyg, som ChatGPT, är ny och har fångat Wall Streets uppmärksamhet. Bland chefer för världens 2000 största marknadsvärdesföretag var de som diskuterade AI i sina rapporter om vinst 40% mer benägna att se sina företagsaktier öka. Detta var en ökning från 23% 2018. Enligt Reuters har företag som rapporterat vinster de senaste veckorna tagit upp AI ännu mer än under föregående kvartal. På samtal om vinst nämndes AI 58 gånger, upp från 15 omnämnanden under tidigare samtal i april. Introduktionen av mer avancerad AI och ökad adoption av företag har skapat en brytpunkt för direktörer och ledningsteam, särskilt när det gäller hur de kanske vill överväga att utvärdera och bedöma AI-relaterade initiativ och risker.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 28 september

AI-trenden garanterar inte framgång för alla företag

Trots att AI är en växande trend på Wall Street, ser inte alla företag framgång. Aktier i Micron Technology och Accenture sjönk på torsdagsmorgonen trots deras inblandning i AI-trenden. Micron, ett minneschipföretag, fortsätter att förlora pengar och rapporterar mycket svagare försäljning. Microns VD, Sanjay Mehrotra, förväntar sig att efterfrågan kommer att börja återhämta sig 2024 och att AI kommer att spela en mer meningsfull roll 2025. Accenture, ett IT-konsultföretag, såg också en minskning i aktierna. Företaget rapporterade endast $300 miljoner i bokningar från generativ AI under de senaste sex månaderna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 september

Amadeus, Microsoft och Accenture samarbetar för att förenkla företagsresor genom AI

Amadeus har inlett ett samarbete med Microsoft och Accenture för att förenkla företagsresor genom generativ AI. Partnerskapet kommer att utveckla AI-drivna integrationer mellan Amadeus rese- och kostnadsplattform Cytric Easy och Microsoft 365. Accenture samarbetar med Amadeus för att skapa en AI-reseassistent inom Amadeus Cytric Easy-plattform. Assistenten kommer att anpassa resenärernas preferenser till arbetsgivarens policys för en smidigare och mer kostnadseffektiv upplevelse. Amadeus samarbetar också med Microsoft om ett nytt plugin för Microsoft 365 Copilot, som för närvarande är under utveckling.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 27 september

AI förväntas påverka 40% av alla arbetsplatser

AI förväntas påverka cirka 40% av alla arbetsplatser, enligt den globala konsultjätten Accenture. Många rutinmässiga IT-jobb, som datainmatning och klerks, blir snabbt föråldrade tack vare AI. Det är inte orimligt att tro att den växande AI-adoptionen också kommer att påverka yngre programmerare och dataanalytiker negativt. Enligt en nyligen genomförd global studie av World Economic Forum förväntar sig hälften av de undersökta företagen att AI kommer att skapa ny jobbtillväxt under de nästa fem åren. Endast en fjärdedel förutser förluster. AI kommer att eliminera ungefär 500 000 positioner mellan nu och 2027. Samtidigt förväntas efterfrågan på många teknikyrken öka. Fram till 2027 förväntas nya jobb för AI- och maskininlärningsspecialister att öka med 40 procent, följt av dataanalytiker/vetenskapsmän och big data-specialister (30-35 procent).

Direktlänk Dela Built In fördjupade 26 september

Apple leder köpet av AI och ML företag sedan 2017

Apple har sedan 2017 varit den största köparen av företag inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML), enligt marknadsundersökningsföretaget PitchBook. Apple har köpt 21 AI-startups sedan 2017, nästan dubbelt så många som Microsoft och Meta har köpt. Accenture, ett globalt konsultföretag, köpte 19 - vilket är näst mest efter Apple. På senare år har Apple köpt AI-startups inriktade på självkörande teknik, röstdesign, musikgenerering och bildigenkänning. Dessa investeringar stämmer överens med företagets senaste lanseringar av nya iPhone-funktioner som personlig röst, där användare kan skapa en artificiell röst som låter som dem, och live röstbrevlåda, en realtids transkription av meddelandet.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 26 september

Apple leder köpet av AI-startups trots tystnad om investeringar

Trots att teknikföretagen Google, Microsoft, Meta och Amazon ofta talar om sina AI-investeringar, är det Apple som är den ledande köparen av AI- och maskininlärningsföretag sedan 2017, enligt marknadsforskningsföretaget PitchBook. Apple har köpt 21 AI-startups sedan 2017, nästan dubbelt så många som Microsoft och Meta. Apple har köpt AI-startups inriktade på självkörande teknik, röstutformning, musikgenerering och bildigenkänning. Apple VD Tim Cook har förklarat att dessa funktioner är möjliga med AI och maskininlärning.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 26 september

CIO:er spelar central roll i förberedelserna för Generativ AI

Generativ AI (gen AI) håller på att förändra branscher och informationschefer (CIO) spelar en central roll i förberedelserna för dess inverkan. Gen AI har potential att påverka arbetstider vilket understryker vikten av effektiv integration och skalbarhet. Enligt en undersökning från Accenture planerar 99% av företagsledare att öka sina investeringar i denna banbrytande teknik. Trots entusiasmen för gen AI står ledare ofta inför utmaningar med att implementera den effektivt. CIO:er behöver ställa kritiska frågor för att säkerställa att deras företag är redo för gen AI. Forskning tyder på att 40% av arbetstimmarna kan påverkas av stora språkmodeller (LLM), och denna siffra stiger till 73% för IT- och teknikroller specifikt.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 26 september

Företag förbjuder AI-chatt på arbetsplatsen på grund av säkerhetsproblem

Intresset för AI ökade efter att ChatGPT släpptes i november förra året, men några månader senare förbjöd flera stora företag, inklusive JPMorgan Chase, Apple och Accenture, användningen av AI-chatten på arbetsplatsen. Huvudorsaken var säkerhetsbekymmer. OpenAI hoppas att deras senaste version av ChatGPT, som är specifikt utformad för företag, kommer att lösa många av dessa problem. ChatGPT Enterprise lovar större säkerhet, snabbare svar och mer avancerade funktioner. Men det finns fortfarande problem, till exempel risk för IP-intrång och reglering av AI.

Direktlänk Dela Raconteur Media fördjupade 26 september

Gen AI lockar företag världen över - CIO:er har nyckelroll

Gen AI har fått företags uppmärksamhet globalt och har stora konsekvenser för företags verksamheter, produkter och tjänster. Företagsledare inser nu det arbete som krävs för att förbereda sina data, människor och processer för att dra nytta av gen AI. Enligt en undersökning från Accenture planerar nästan alla (99%) chefer att öka sina investeringar i tekniken. CIO:er har en särskilt bra position för att hjälpa sina organisationer att bli redo för gen AI, men de kämpar med att ta de nödvändiga nästa stegen för att få tekniken igång.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 26 september

AI på global marknad för media och underhållning förväntas växa

En ny rapport förutspår att den globala marknaden för AI (Artificiell Intelligens) inom media och underhållning kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten är indelad i regioner, applikationer (hårdvara, mjukvara) och typer (spel, upptäckt av falska historier, plagiatdetektering, anpassning, produktionsplanering och -ledning, försäljning och marknadsföring, talangidentifiering). Marknaden förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 23,53% under prognosperioden, från 13479,0 miljoner USD 2022 till 47902,0 miljoner USD 2028. De största tillverkarna av AI inom media och underhållning globalt inkluderar Prologue AI, IBM Corporation, Sentient Technologies, NVIDIA, Intel Corporation, Cognizant, Wipro Limited, Oracle, Microsoft Corporation, Veritone, Google Inc., Accenture och Numenta Inc.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 september

TimeAI Summit skapar spänning inom AI- och teknikgemenskaperna

TimeAI Summit, som äger rum i Dubai den 4-5 oktober 2023, skapar stor spänning inom AI- och teknikgemenskaperna. Evenemanget, som hålls på Le Meridien Dubai Hotel & Conference Center, förväntas locka AI-forskare, teknikentusiaster och branschledare från 85 länder. Bland deltagarna finns stora företag som Google, EY Law, Accenture och Meta. Deltagarna kan se fram emot insiktsfulla dialoger från en framstående panel av experter. Emirates Airlines, den officiella flygpartner, erbjuder exklusiva reseerbjudanden för globala deltagare av TimeAI Summit.

Direktlänk Dela News Affinity fördjupade 24 september

Konsultföretag investerar stort i generativ AI

Konsultföretag investerar stort i generativ AI, en teknik som genererar originalinnehåll baserat på användarens naturliga språk. Accenture investerar 3 miljarder dollar för att dubblera sin AI-personal till 80 000. KPMG planerar att köpa Microsoft Cloud och AI-tjänster för 2 miljarder dollar för att låsa upp 12 miljarder dollar i extra intäkter. PwC investerar 1 miljard dollar i en ´3-års AI-roadmap´ och planerar att stärka AI-kundutbud, stärka teknikpartnerskap och utbilda 65 000 anställda. McKinsey, Boston Consulting Group och Deloitte har även de publicerat sina tankar om hur potentiella kunder kan dra nytta av generativ AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 24 september

Företag kämpar med att hantera generativ AI

Företag kämpar för att hantera den snabba uppgången av generativ AI, med vissa som skyndar sig att omfamna tekniken som arbetsverktyg för anställda medan andra undviker den - åtminstone för nu. Stora företag kämpar med om den ökade effektiviteten det erbjuder överväger möjliga upphovsrätts- och säkerhetsrisker. Många framstående företag har helt blockerat intern användning av ChatGPT, inklusive JPMorgan Chase, Northrup Grumman, Apple, Verizon, Spotify och Accenture, enligt AI-innehållsdetektor Originality.AI, med flera som citerar integritets- och säkerhetsproblem. Vissa företag diskuterar framtida användning när säkerhetsproblem har åtgärdats.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 22 september

Små och medelstora företag kan frigöra betydande produktivitetsvinster genom moln- och AI-teknik

En ny studie från Amazon Web Services (AWS) och Accenture visar att små och medelstora företag (SMF) som antar moln- och AI-teknik kan frigöra betydande produktivitetsvinster och jobbskapande. Forskningen visar att SMF utgör 99% av alla företag globalt, 70% av jobben och står för 60% av BNP i utvecklade ekonomier. Molnaktiverade SMF förväntas frigöra 79,8 miljarder dollar i årliga produktivitetsfördelar i USA:s hälso- och sjukvård, utbildning och jordbruk fram till 2030. På global nivå stiger dessa siffror till 161 miljarder dollar i årliga vinster för dessa tre sektorer i de 12 länder med avancerade ekonomier som ingår i forskningen.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 20 september

San Francisco-baserade AI-startup Writer Inc. samlar in $100 miljoner

San Francisco-baserade AI-startup Writer Inc. har samlat in 100 miljoner dollar. Writer är en generativ AI-startup som använder sina stora språkmodeller (LLMS) för att låta företag och deras anställda skriva och redigera innehåll. Detta kan inkludera e-post, dokument och annonser som följer företagets redaktionella riktlinjer. Grundarna May Habib från Libanon och Wassem Alshikh från Syrien använde sina personliga erfarenheter av att lära sig och undervisa i engelska för att skapa plattformen. Företag som Uber, L´Oreal, Spotify och Deloitte använder för närvarande plattformen. Writer har nu samlat in 100 miljoner dollar i en affär som värderar företaget till över 500 miljoner dollar. Iconiq Growth ledde finansieringsrundan, med deltagande från WndrCo, Balderton Capital och Insight Partners. Två av Writers kunder, Accenture Plc och Vanguard Group Inc., investerade också i företaget.

Direktlänk Dela People of Color in Tech fördjupade 20 september

Fintech Innovation Lab visar upp start-ups med fokus på syntetiska data, kryptovaluta och AI

Fintech Innovation Lab i New York presenterade förra veckan start-ups med idéer inom syntetiska data, handelsöverensstämmelse för kryptovalutor, prediktiv cybersäkerhet och finansiell hälsa. Labbet startades 2010 av Partnership Fund for New York City och professionella tjänsteföretaget Accenture. Varje kohort av start-ups väljs ut med input från höga chefer från finansiella institutioner som Bank of America, Mastercard och Barclays. Dessa företag är partners med labbet och erbjuder mentorstöd och vägledning för att påskynda start-uppens planer.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 19 september

Global rapport om marknaden för maskininlärning inom finans ger djupgående insikter

En rapport om den globala marknaden för maskininlärning inom finans ger företag och investerare djupgående insikter i nuvarande marknadstrender och framtida marknadsmöjligheter. Rapporten ger en omfattande analys av marknadens storlek och tillväxttakt, segmentering efter produkttyp och tillämpning, försäljningsstrategier, regionala uppdelningar, konkurrenslandskap och utsikterna för den globala marknaden för maskininlärning inom finans. Studien avslöjar nyckelutvecklingar inom både organiska och oorganiska tillväxtstrategier inom den globala marknaden för maskininlärning inom finans. Rapporten erbjuder en detaljerad kvalitativ och kvantitativ analys av framtida uppskattningar och aktuella trender och hjälper till att bestämma marknadspotentialen för närvarande.

Direktlänk Dela Rougefox.com fördjupade 19 september

Betydande tillväxt förväntas på marknaden för AI inom media och underhållning

En ny rapport förutspår betydande tillväxt mellan 2023 och 2030 för marknaden för artificiell intelligens (AI) inom media och underhållning. Rapporten identifierar nyckelspelare, inklusive Prologue AI, NVIDIA, Microsoft Corporation, Numenta Inc., Veritone, Cognizant, NVIDIA Corporation, Wipro Limited, Sentient Technologies, Intel, Google Inc., Oracle, Intel Corporation, Accenture och IBM Corporation. Rapporten täcker användningsområdena för AI inom spel, falska nyhetsdetektering, plagiatdetektering, personalisering, produktionsplanering och -hantering, försäljning och marknadsföring samt talangidentifiering. Den analyserar också marknadsdynamiken och tekniska innovationer.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

AI-startupföretaget Writer samlar in 100 miljoner dollar i serie B-finansiering

Writer, som utvecklar en helhetslösning för generativ AI för företag, har meddelat att de har samlat in 100 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. Rundan leddes av ICONIQ Growth med deltagande från WndrCo, Balderton Capital och Insight Partners, Aspect Ventures samt Writer-kunderna Accenture och Vanguard. Detta tar Writers totala insamlade belopp till 126 miljoner dollar och värderar företaget till mellan 500 miljoner och 750 miljoner dollar efter pengarna. De nya medlen kommer att finansiera utvecklingen av Writers branschspecifika textgenererande AI-modeller, enligt medgrundaren och VD:n May Habib.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 18 september

AI-konsulttjänster förväntas växa kraftigt till 2030

Enligt en ny rapport väntas marknaden för AI-konsulttjänster växa kraftigt mellan 2023 och 2030. Tillväxten drivs av ökad efterfrågan från stora företag och små- och medelstora företag (SMEs). Rapporten identifierar flera ledande tillverkare globalt, inklusive INVOKE, LeaderGPU, Aispotters LLC, Softmax Data Inc., Opex Analytics Inc., Icreon, Gradient Ascent, AccelaBlue, Filament.ai, Netguru, Deloitte, CloudMile, Innominds, Accenture, EPAM Systems, Altoros, Botodata, BusinessOptics, ETIYA, GFAIVE, Beyond Key Systems, BasisAI, AIBridge ML Pvt Ltd, Elorian Solutions, Code Flow Tech LLP, BroadPoint, Calibraint Technologies, Brute Squad Services, ADDO AI och Centric Consulting. Marknaden i Nordamerika förväntas växa betydligt under prognosperioden, medan Europa också spelar en viktig roll i den globala marknaden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 18 september

AI:s inverkan på banksektorn mindre än förväntat men optimismen är hög

Trots tidigare förutsägelser om att robotar och artificiell intelligens (AI) skulle kunna förstöra en stor del av bankjobben, har dessa prognoser visat sig vara överdrivet optimistiska. Deutsche Banks personalstyrka har bara minskat med 10 procent sedan 2017, vilket mer handlar om rutinmässiga kostnadsbesparingar än en AI-revolution. Trots detta är förhoppningarna om AI:s inverkan på produktiviteten fortfarande höga. Deutsche Bank och HSBC är två av de banker som uttrycker optimism om AI:s potential att effektivisera verksamheten och förbättra kundupplevelsen. Accenture och Capco är också positiva till AI:s potential inom riskhantering, efterlevnad och företagsstöd.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 18 september

Mustafa Suleyman, VD och medgrundare till Inflection AI, förutspår att generativ AI snart kommer att bli genomgående. Han tror att alla kommer att ha tillgång till en AI-personlig assistent inom fem år. Suleymans nuvarande företag producerar ”Pi” - en personlig AI avsedd att vara stödjande, smart och tillgänglig när som helst. Marknaden för dessa assistenter blir allt mer överbelastad, särskilt eftersom kinesiska aktörer också börjar dyka upp. Baidus ”Ernie Bot” nådde 1 miljon användare inom 19 timmar efter dess offentliga lansering. Under den nuvarande informationseran har både information och databehandling blivit varor, lätt köpta och sålda till låga kostnader.

VentureBeat fördjupade 17 september

Kunstig intelligens på olje- og gasmarkedet: Utsikt 2023-2031

En global forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för användning av artificiell intelligens (AI) inom olje- och gasindustrin. Rapporten täcker applikationer som prediktivt underhåll och maskininspektion, materialrörelse, produktionsplanering, fälttjänster, kvalitetskontroll och återvinning. Flera företag har etablerat officiella ekonomiska band med organisationen och individuella rådgivare från hela världen har gått samman med den. De stora aktörerna som täcks i rapporten inkluderar Sentient Technologies, IBM, FuGenX Technologies, Infosys, Oracle, Intel, Google, Inbenta, Accenture, Hortonworks, Microsoft, Cisco, Microsoft, Royal Dutch Shell, Numenta och General Vision.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Enligt en ny rapport förväntas marknaden för maskininlärning inom finanssektorn att växa årligen mellan 2023 och 2030. Rapporten, som omfattar 112 sidor, erbjuder en detaljerad analys baserad på tillämpningar (banker, värdepappersbolag, m.fl.) och typer (övervakad inlärning, oövervakad inlärning, semiövervakad inlärning, förstärkt inlärning). Rapporten fokuserar på tillgång-efterfrågan-scenarier, nyckelråvaruanalys och SWOT-analys. De största företagen inom maskininlärning på finansmarknaden är Yodlee Ignite Ltd, ZestFinance, MindTitan, Accenture och Trill A.I.

Benzinga fördjupade 16 september

Adobe lanserar Firefly AI för ökad kreativitet

Adobe har meddelat att de kommer att kommersialisera sin Firefly AI, efter att ha tagit den ur beta. Firefly AI kommer att integreras i Adobes Creative Cloud, Adobe Express och Experience Cloud-plattformar. Företaget har även lanserat en ny webbportal för AI-experiment, integrerat Firefly-funktioner direkt i Photoshop och Illustrator och lagt till AI-funktioner i Express. Adobe samarbetar med stora partners som Accenture, NASCAR och Nvidia för att utveckla Firefly-modeller optimerade för deras varumärken och arbetsflöden. Dessutom har Adobe infört en ny ersättningsstruktur för Adobe Stock-bidragsgivare vars bilder har hjälpt till att träna Fireflys AI-modeller.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 september

Ny studie förutspår tillväxt i AI-konsultmarknaden till 2031

En ny forskningsstudie av Market Research Inc förutspår tillväxt inom marknaden för AI-konsultation mellan 2023 och 2031. Studien ger en omfattande bild av den konkurrensutsatta marknaden samt en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag identifiera stora förändringar i branschpraxis. Rapporten granskar också den nuvarande statusen för AI-konsultindustrin, samt förväntad framtida tillväxt, tekniska framsteg, investeringsmöjligheter, marknadsekonomi och finansiella data. Studien gör en noggrann undersökning av marknaden och erbjuder insikter baserat på en SWOT-analys av branschen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Ernst & Young investerar 1,4 miljarder dollar i artificiell intelligens

Det globala konsult- och professionella tjänsteföretaget Ernst & Young (EY) har meddelat en investering på 1,4 miljarder dollar i artificiell intelligens (AI). Investeringen är en del av EY:s åtagande att utnyttja AI för att transformera sina operationer och erbjuda innovativa lösningar till sina kunder. Som ett resultat av investeringen har EY utvecklat sin egen stora språkmodell, EY.ai EYQ. Företaget planerar också att utbilda sin arbetskraft på 400 000 anställda inom AI. EY har inte avslöjat den exakta summan som är avsatt för framtida AI-investeringar, men har betonat att den kommer att överstiga företagets kumulativa utgifter under de senaste fem åren.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 13 september

Adobe lanserar ny webbapp för Firefly med AI-assisterad kreativitet

Adobe har lanserat en ny webbapp för Firefly som erbjuder en kreativ lekplats för att utforska AI-assisterat kreativt uttryck. Fireflys AI-förmågor är nu djupt integrerade i kreativa arbetsflöden över Adobe Creative Cloud, Adobe Express och Adobe Experience Cloud och är tillgängliga för kommersiellt bruk. Fireflys grundläggande generativa AI-modeller för bilder, texteffekter och vektorer som stöder textprompts är nu tillgängliga på över 100 språk. Adobe planerar att kontinuerligt lägga till Firefly-drivna funktioner till fler Creative Cloud-appar och arbetsflöden.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 13 september

Generativ AI: En ny verklighet för företag

Den snabba utvecklingen av generativ artificiell intelligens (AI) ställer företag inför en ny verklighet. Enligt Daniel Hjelte, ansvarig för datadriven verksamhetsutveckling på Accenture i Norden, kommer företag som lär sig att etablera och möjliggöra användning av generativ AI att konkurrera ut de företag som inte gör det. Accenture identifierar tre dimensioner av AI-utvecklingen som företag måste ta hänsyn till: tekniken, människorna och etiken. Företag råds att ha ett ´people first´-tänk, där AI inte ersätter människor utan används som ett komplement.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 13 september

Generativ AI kan minska ojämlikhet och öka produktiviteten för lågkvalificerade arbetare, enligt studier

Teknik har generellt sett bidragit till ojämlikhet i avancerade samhällen de senaste decennierna. Men det finns växande bevis för att generativ AI kan ha motsatt effekt. Flera nyligen genomförda studier tyder på att generativ AI ger störst boost till de lägst kvalificerade. En studie av Erik Brynjolfsson och hans kollegor gav generativ AI-verktyg till kundsupportpersonal och fann att det ´ökar prestationen för mindre kvalificerade och mindre erfarna arbetare´. En annan studie gav verktygen till professionella för att hjälpa till med skrivuppgifter och fann att produktivitetsobalanser bland gruppen ´halverades´ av teknologin.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 september

Tokyo-baserade Mujin samlar in 85 miljoner dollar i Serie C-finansiering

Det Tokyo-baserade intelligenta robotikföretaget Mujin har meddelat att de har samlat in 85 miljoner dollar i sin Serie C-finansieringsrunda. Investerare inkluderade Japans SBI Investment Co., Ltd., Silicon Valleys Pegasus Tech Ventures, 7 Industries från Nederländerna, företagsinvesteraren Accenture och framstående ängelinvesteraren Dr. James Kuffner. Mujins innovativa lösningar kretsar kring ´MujinController´-plattformen, en AI-driven universell kontroller som omvandlar industrirobotar av alla märken till smarta maskiner. Dessa maskiner är sedan redo att revolutionera tillämpningar inom tillverkning och logistiksektorer.

Direktlänk Dela Crowdfund Insider fördjupade 9 september

Artificiell intelligens inom olje- och gasindustrin förväntas växa betydligt 2023-2030

En ny rapport förutser att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom olje- och gasindustrin kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2030. Rapporten, som sträcker sig över 111 sidor, ger en djupgående analys baserad på regioner, tillämpningar (uppström, nedström, mittström) och typer (hårdvara, programvara, hybrid). Bland de största tillverkarna av AI inom olje- och gasmarknaden över hela världen finns Infosys, Accenture, Numenta, IBM, Oracle, Inbenta, FuGenX Technologies, Microsoft, General Vision, Sentient technologies, Intel, Cisco, Hortonworks och Google. Marknaden i Nordamerika förväntas växa betydligt under prognosperioden, medan Europa också spelar en viktig roll på den globala marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

Generativ AI kan öka efterfrågan på transformationsprojekt

Ledare för reklambyråer hoppas att gen AI kommer att leda till ökad efterfrågan på transformationsprojekt. Under pandemin bidrog intäkterna från transformationsprojekt till att påskynda återhämtningen för globala holdingbolag. Som exempel tar den japanska reklamgruppen Dentsu 33% av sin globala inkomst från denna sektor. Men på grund av ekonomisk osäkerhet har intäkterna från transformationsprojekt sjunkit. Men vissa företag, som Stagwell och Accenture Song, tror att generativ AI kan skapa ny efterfrågan för transformationsprojekt genom att automatisera processer och förbättra kundupplevelsen.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 6 september

Accenture utser Lan Guan till första AI-chef i samband med $3 miljarders investering

Teknik- och konsultföretaget Accenture har utsett Lan Guan till sin första AI-chef, efter att ha tillkännagett en investering på $3 miljarder i AI under tre år. Guan, som tidigare varit global data- och AI-ledare på Accenture, kommer att leda företagets övergripande AI-strategi, inklusive att fördubbla dess AI-talang till 80 000 anställda. Detta kommer att uppnås genom att utbilda befintliga anställda, företagsförvärv och rekrytering från stora universitet. Accenture riktar sig mot att bli mer AI-drivet och utvecklar sin personal för att möta de framtida behoven.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 september

Hantering av mörk data: En utmaning för organisationer

Världen producerar varje dag fem exabyte data, en siffra som beräknas öka till 463 exabyte per dag till 2025, enligt forskning av Accenture. Men med ständigt ökande datamängder står organisationer inför utmaningen att hantera mörk data - information som samlas in, bearbetas och lagras under vanliga affärsaktiviteter, men i allmänhet misslyckas med att användas för andra ändamål. Ian Wood, UK Head of Technology på Veritas, diskuterade farorna med mörk data och hur organisationer kan belysa den för att få synlighet. Han förklarade att mörk data helt enkelt är data som inte har klassificerats. AI och maskininlärning kan användas för att göra hela processen mer effektiv genom att möjliggöra bättre dataupptäckt.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 1 september

Google öppnar tillgång till AI-mötesassistenten Duet

Google har öppnat tillgången till sin mötesassistent Duet AI, vilket möjliggör för användare att generera anteckningar och delta i möten utan att behöva delta aktivt. Tidigare var tillgången till Duet AI begränsad till prenumeranter, men nu integreras den med Google Cloud och Workspace, och fångar upp anteckningar, åtgärder och videoklipp i realtid. Duet AI kommer också att kunna upptäcka och ge stöd på 300 språk, samt generera talarnoteringar med hjälp av Google Slides. Google meddelade också att företaget lägger till AI i sin chattfunktion för uppdateringar, insikter och ´proaktiva förslag´ över arbetsplatsappar och generera en sammanfattning av nyligen genomförda samtal.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 30 augusti

Google öppnar tillgång till AI-assistent Duet, möjliggör deltagande i möten utan samtal

Google har öppnat tillgång till sin mötesassistent Duet AI som gör det möjligt för användare att delta i möten och generera anteckningar utan att delta i samtal. Duet AI var tidigare endast tillgänglig för prenumeranter. Duet AI är en AI-integration för Google Cloud och Workspace som låter användare inte bara ta anteckningar, utan också delta i möten å deras vägnar, fånga upp anteckningar, åtgärdsobjekt och videoklipp. Duet AI kommer också att kunna upptäcka och ge support på 300 språk, samt generera talanteckningar med Google Slides.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 30 augusti

AI kommer att omvandla affärsvärlden, men hur och hur snabbt är oklart

AI kommer att omvandla affärsvärlden, men det är oklart hur och hur snabbt. Generativ AI har ökat intresset, eftersom det är lätt att använda och kan hjälpa till med uppgifter som kodning och illustration. Men det har också medfört nya problem, inklusive dataskydds- och upphovsrättsfrågor, samt förorening av mediemiljön. Dessutom tenderar stora språkmodeller som ChatGPT och Bard att ´hitta på´ information. Trots dessa risker ser mindre företag möjligheter att störa större företag med AI. Det är oklart hur detta kommer att utvecklas de kommande åren.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 29 augusti

Generativ AI adresserar molnkomplexitet för ökat företagsvärde, säger Accenture-ledare

Generativ AI (Gen AI) hjälper till att hantera komplexiteten i molnet för att förbättra företagsvärdet, enligt Rajive Wickramasinghe, senior chef och global ledare för hybrid och framväxande molnplattformar på Accenture. Gen AI visar sig vara en kraft att räkna med, och Accenture och VMware Inc. samarbetar för att leverera molncomputing transformationer och applikationsmodernisering till företag. Gen AI har framträtt som en ny spelare inom tekniksektorn som är toppen av tanken för nästan alla organisationer. Modernisering fortsätter att vara en brännande fråga i företagsvärlden, och AI framstår som en språngbräda mot detta mål.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 24 augusti

RPA förväntas nå ett värde av cirka 2 659,13 miljoner USD 2022

Robotic Process Automation (RPA) har blivit en omvandlande teknik som automatiserar repetitiva, regelbaserade uppgifter med hjälp av mjukvarubotar. Adoptionen av RPA har vuxit exponentiellt på senare år, med industrier från finans och hälsovård till tillverkning och kundservice som utnyttjar dess fördelar. Organisationer omfamnar alltmer RPA för att optimera sina arbetsflöden, minska mänskliga fel och frigöra mänskliga resurser för mer strategiska och värdeadderande uppgifter. Enligt den senaste forskningsanalysen förväntas den globala marknaden för RPA nå ett värde av cirka 2 659,13 miljoner USD 2022 och växa med en anmärkningsvärd CAGR på cirka 37,9% mellan 2023 och 2032, och nå en omsättning på cirka 66 079,34 miljoner USD 2032.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 23 augusti

Generativ AI förändrar arbetsplatsen, enligt McKinsey-rapport

ChatGPT, lanserad av OpenAI i november 2022, har haft en banbrytande effekt på nästan varje industri, särskilt inom marknadsföring och försäljning, produktutveckling och serviceverksamhet. Enligt en rapport från McKinsey används generativ AI nu av 79% av arbetstagarna och 22% använder det regelbundet för att slutföra sina dagliga arbetsuppgifter. Generativ AI används också av ungefär 40% av organisationerna för att snabba upp processer och göra arbetstagare mer effektiva. Accenture har uppskattat att 40% av alla arbetstimmar kan påverkas av generativa AI-verktyg, och fram till mitten av 2030-talet kan upp till 30% av jobben automatiseras.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 22 augusti

Globala stora datamarknaden förväntas vara värd nästan 400 miljarder dollar år 2030

Den globala stora datamarknaden beräknas vara värd nästan 400 miljarder dollar år 2030, enligt en ny rapport. Vi lever i en allt mer datadominerad värld. Enligt Accenture producerar världen fem exabyte data varje dag. Fram till 2025 kommer detta att öka till en hastighet av 463 exabyte per dag. Stora datamängder beskriver den stora volymen data på ett strukturerat och ostrukturerat sätt. Stora och mycket komplexa datauppsättningar tenderar att genereras från nya datakällor och kan användas för att lösa affärsproblem som många företag inte skulle ha kunnat ta itu med tidigare. Enligt rapporten som publicerades av Verified Market Research, som föreslår att marknaden kommer att växa med en CAGR på 13,9% från 2023 till 2030, värderades marknaden till 160,3 miljarder dollar år 2022 och förväntas nå 399,3 miljarder dollar vid slutet av prognosperioden.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 22 augusti

AI-marknaden i Latinamerika växer, beräknas nå 13,3 miljarder dollar 2028

Den globala teknologiska revolutionen inkluderar framväxten av banbrytande tekniker som blockchain, molnet och artificiell intelligens (AI). Enligt International Market Analysis Consulting and Research Group (IMARC Group) nådde AI-marknaden i Latinamerika 2,9 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 13,3 miljarder dollar 2028, vilket innebär en tillväxttakt på 27,4% under perioden. Latinamerika kan förvänta sig en tillväxt på upp till 5% av BNP till 2030 på grund av implementering av AI. Oracle har nyligen ingått partnerskap med företag som Cohere och NVIDIA för att leverera AI:s kraft till företag i alla branscher och storlekar.

Direktlänk Dela The Costa Rica News fördjupade 19 augusti

IBM kan dra nytta av artificiell intelligens, enligt Wall Street-rapport

En ny rapport från Wall Street visar hur International Business Machines (IBM) kan dra nytta av artificiell intelligens (AI). Analytiker vid Melius Research tror att IBMs konsultverksamhet kan använda AI för att minska arbetskostnaderna genom automatisering, vilket beskrivs som en potentiell ´gyllene era´ för branschen. Trots att Accenture (ACN) kan vara det klassiska konsultbolaget som drar nytta av AI, med tanke på företagets nyligen tillkännagivna investering på 3 miljarder dollar i området, sa CNBC:s Jim Cramer att även andra, som IBM, kan få en del av kakan. Han nämner också aktier som hjälper till att få ombord kunder, som Salesforce (CRM) och ServiceNow (NOW), som kan få en skjuts från AI framöver.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 17 augusti

Maskininlärning på finansmarknaden: Marknadsanalys och tillväxtutsikter

En forskningsrapport om maskininlärning på finansmarknaden ger en omfattande analys av marknadsstorlek, aktieöversikt och tillväxtutsikter som påverkar marknadstillväxten. Rapporten täcker ett brett spektrum av aspekter, som marknadsdynamik, analys av konkurrenters marknadsandel, marknadens värde och volym, SWOT-analys, produktjämförelser, nyckelspelares senaste utveckling och potentiella möjligheter. Rapporten ger också detaljerade uppgifter om faktorer som ökad efterfrågan från utvecklingsländer och innovationer inom olika industrier som förväntas driva marknaden till en ny nivå.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 16 augusti

Browse AI säkrar 2,8 miljoner dollar i seedfinansiering för att demokratisera webbinformation

Startup-företaget Browse AI, som erbjuder en automatiserad lösning för att skrapa information från webbplatser och flytta den till en kalkylark eller API, har meddelat en seed-investering på 2,8 miljoner dollar. Browse AI grundades av Ardy Naghshineh och Marjan Miremadi med syftet att demokratisera tillgången till information på webben. Företagets SaaS-applikation tränar en bot att extrahera data som uppfyller vissa kriterier. Företaget, som lanserades 2020, har rapporterat 200 000 nya användare under de senaste sex månaderna, inklusive team på Amazon, Walmart, Accenture, Google och McKinsey.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 augusti

AI-transformerar arbetskraften, men användning hålls hemlig

Generativ AI förändrar arbetslivet, med verktyg som ChatGPT, Jasper, Googles chatbot Bard och AI-baserade bildgeneratorer som DALL-E 2, Midjourney och Stable Diffusion. Dessa verktyg hjälper till att analysera komplexa dokument, transkribera och sammanfatta videosamtal och möten, komponera e-post, skriva marknadsföringsinnehåll och programkod, generera bilder för kampanjer, forskning och brainstorming. En studie av Nielsen Norman Group fann att användning av generativa AI-verktyg förbättrar anställdas produktivitet med i genomsnitt 66%. Trots detta håller många arbetstagare sin AI-användning hemlig. Enligt Deloittes 2023 Digital Consumer Trends-rapport har cirka en miljon brittiska vuxna använt generativ AI för arbete, men endast 23% tror att deras arbetsgivare skulle godkänna.

Direktlänk Dela The Media Leader fördjupade 15 augusti

En nylig undersökning av tekniktjänsteföretaget Accenture visade att endast 16% av CFO:er utnyttjar kraften i realtids ekonomiska data i sin affärsplanering. Företagsledare vänder sig till AI-modellering och maskininlärning för att göra sin planering mer proaktiv. Genom att kombinera företagets historiska prestandadata med realtids ekonomiska data kan de skapa optimistiska och pessimistiska ekonomiska skyddsräcken för framtiden. AI-modellering och maskininlärning ger också en konkurrensfördel genom att analysera och förutsäga baserat på mer än bara ekonomisk prestanda, vilket gör det möjligt för ledare att hantera affärsutmaningar med större självförtroende.

Supermarket News fördjupade 15 augusti

AI-integration i affärsprocesser förväntas skapa stora investeringsmöjligheter

Integrationen av artificiell intelligens (AI) i affärsprocesser förväntas skapa betydande investeringsmöjligheter under det kommande decenniet. Företag inom flera sektorer har potential att se sina aktier öka i värde fem eller till och med tio gånger. Konsultföretaget Accenture planerar att fördubbla sin personal som hjälper företag att dra nytta av AI, från 40 000 till 80 000 under de närmaste åren. Accenture tror att AI kommer att bli en ständig assistent för varje anställd inom kontorsjobb i olika branscher. Företag som redan har tillräckligt med digital teknik och betydande dataavtryck är väl positionerade för att anta AI som en assistent och förbättra sin prestanda.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 14 augusti

Servicenow samarbetar med Nvidia och Accenture för att effektivisera företagsprocesser med AI

Mjukvarutillverkaren Servicenow har tillkännagivit ett nytt samarbete med Nvidia och Accenture för att hjälpa företag att effektivisera sina affärsprocesser med hjälp av generativ artificiell intelligens. Samarbetet inkluderar två nya AI-funktioner, case summarization och text-to-code, som ska öka produktiviteten och underlätta för systemutvecklare. Dessutom kommer Servicenow att starta ett projekt som kallas AI Lighthouse, där kunder kan skapa egna AI-funktioner med hjälp av Nvidias superdatorer.

Direktlänk Dela Telekom idag fördjupade 14 augusti

McKinsey och Accenture ska använda AI och ML för förbättrad tillsyn

Reservbanken har valt de globala konsultföretagen McKinsey och Accenture för att skapa system för sina tillsynsuppgifter som använder artificiell intelligens och maskininlärning. Banken avser att använda sofistikerad analys, AI och ML för att bedöma sin massiva databas och bättre tillsyn över banker och NBFCs. För detta ändamål avser centralbanken att anställa externa experter. Kontraktet har tilldelats Accenture Solutions Private Limited India och McKinsey och Company India LLP. Affären är värd cirka Rs 91 crore.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 14 augusti

Reserve Bank of India stärker tillsyn med AI och maskininlärning

Reserve Bank of India (RBI) tar ett betydande steg mot att stärka sin reglerande tillsyn över banker och icke-bankande finansbolag (NBFC) genom integration av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML). För att uppnå detta har RBI inlett partnerskap med de framstående globala konsultföretagen McKinsey och Accenture i Indien. Detta steg är i linje med RBIs mål att utnyttja potentialen i avancerad analys för att stärka sina tillsynsfunktioner.

Direktlänk Dela Currentaffairs.adda247.com fördjupade 14 augusti

RBI planerar att integrera AI och ML för att övervaka banker

Reserve Bank of India (RBI) har meddelat sina planer på att integrera artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) i sin tillsynsroll över banker. För att uppnå detta har RBI samarbetat med de framstående konsultföretagen Accenture och McKinsey. Genom att integrera AI och ML siktar RBI på att förbättra sin förmåga att effektivt övervaka och övervaka banker. Dessa avancerade tekniker har potential att ge RBI värdefulla insikter och förbättra dess beslutsprocesser, vilket säkerställer stabiliteten och säkerheten i det indiska banksystemet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 augusti

RBI väljer McKinsey och Accenture för att utveckla AI och ML-system för tillsyn

Reserve Bank of India (RBI) har valt de globala konsultfirmorna McKinsey och Company India LLP och Accenture Solutions Pvt Ltd India för att utveckla system som använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för sina tillsynsfunktioner. RBI syftar till att förbättra regleringsövervakningen och förbättra sin förmåga att identifiera potentiella risker. Genom att använda avancerad analys, AI och ML hoppas RBI att effektivisera sina regleringsprocesser och möjliggöra proaktiv övervakning av finansiella institutioner.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 augusti

Reservbanken i Indien samarbetar med McKinsey och Accenture för att förbättra tillsynen med AI och ML

Reservbanken i Indien (RBI) har inlett ett samarbete med konsultföretagen McKinsey och Accenture för att utnyttja artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för att förbättra sin reglerande tillsyn. RBI siktar på att förbättra sin tillsyn av banker och icke-bank finansiella företag genom att använda avancerad analys för att analysera data inom sin databas. Genom att implementera AI- och ML-system hoppas RBI förbättra sin förmåga att upptäcka potentiella risker och sårbarheter inom bank- och finanssektorn.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 augusti

AI hotar Hollywood-stuntmän, förbättrar viltspårning och sprider vilseledande information

AI hotar jobben för Hollywoods stuntmän när studior väljer kostnadseffektiva CGI- och AI-genererade sekvenser. Vetenskapsmän hyllar AI:s framsteg i spårning av vilda djur i Storbritannien, där AI-kontrollerade kameror och mikrofoner identifierar djur och spårar deras rörelser. AI-drivna vilseledande informationer hotar att påverka de globala valen 2024, inklusive i USA. RBI har valt McKinsey och Accenture för AI-driven tillsynsövervakning. Hackare har utnyttjat AI:s sårbarheter, med ett exempel där de fick AI att säga att ´9 + 10 = 21´.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 13 augusti

RBI väljer McKinsey och Accenture för att utveckla AI och ML-system

Reserve Bank of India (RBI) har valt de globala konsultföretagen McKinsey och Accenture för att utveckla system som använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för sina tillsynsfunktioner. RBI syftar till att förbättra sin reglerande tillsyn över banker och icke-bankande finansbolag (NBFCs) genom att i stor utsträckning använda avancerad analys, AI och ML för att analysera sin omfattande databas. McKinsey och Accenture har tilldelats kontraktet, värt cirka 91 crore rupier.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

RBI väljer McKinsey och Accenture för att utveckla AI och ML-system

Reserve Bank of India (RBI) har valt McKinsey och Company India LLP och Accenture Solutions Pvt Ltd India som sina partners för att utveckla system som inkluderar artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för sina tillsynsfunktioner. RBI syftar till att utnyttja avancerad analys, AI och ML för att analysera sin omfattande databas och förbättra tillsynen över banker och icke-bankande finansbolag (NBFCs). Detta beslut av RBI är ett betydande steg mot att modernisera sitt regelverk. Genom att använda AI och ML kan RBI förbättra sin förmåga att upptäcka och förhindra finansiellt bedrägeri och regelbrott.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

AI blir allt viktigare för företagens strategier

Artificiell intelligens (AI) och teknologin bakom den har blivit en allt viktigare del av företagens strategier, med många företag som investerar i AI-projekt. Accenture har till exempel vunnit AI-projekt värda 1 miljard SEK de senaste 120 dagarna. Trots detta är det svårt att spåra ursprunget till dessa projekt, eftersom AI redan är allmänt använt i stödjande utvecklingsprogramvara och marknadsföringsteknikprodukter. Utbildningsföretag och eventarrangörer, samt renodlade AI-företag på börsen, har gynnats av denna trend. AI har blivit en ´hygienfaktor´, med företag som anses bakom om de inte inkluderar AI i sin kommunikation.

Direktlänk Dela Media Key Strategic Evaluation fördjupade 8 augusti

Nvidia, Accenture och ServiceNow lanserar AI Lighthouse för snabbare AI-adoption

Nvidia, Accenture och ServiceNow har bildat en allians för att lansera AI Lighthouse, ett program som syftar till att hjälpa kunder att snabbt anamma generativa artificiell intelligens (AI)-verktyg. AI Lighthouse är utformat för att möjliggöra för ServiceNow-kunder att bygga och distribuera stora språkgeneratorapplikationer och modeller (LLM) anpassade för att främja professionella mål. Nvidia tillhandahåller hård- och mjukvaruresurser, medan Accenture tillhandahåller IT-talang och konsultexpertis för att implementera tekniken i ServiceNow´s affärsautomationsmotor och plattform.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 8 augusti

Generativ AI-marknad förväntas nå 667,96 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från Fortune Business Insights förväntas den globala marknaden för generativ AI nå en storlek på 667,96 miljarder dollar år 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 47,5% under prognosperioden 2023-2030. Marknaden värderades till 29 miljarder dollar 2022 och förväntas växa från 43,87 miljarder dollar 2023 till 667,96 miljarder dollar 2030. Det växande behovet av att skapa innehåll driver marknadstillväxten. Generativ AI är en typ av maskininlärning som kan skapa innehåll som kod, bilder, ljud, simuleringar, videor och texter. Det är en delmängd som använder neurala nätverk för att identifiera strukturer och mönster inom befintliga data för att generera nytt innehåll.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 augusti

Accenture investerar 3 miljarder dollar i AI, planerar att fördubbla antalet AI-experter

Den internationella teknikkonsultgruppen Accenture planerar att fördubbla sin personalstyrka av data- och AI-experter från 40 000 till 80 000 genom att investera 3 miljarder dollar i sina kapabiliteter. Detta för att förbättra sin förmåga att använda AI på tre sätt: att göra bättre arbete för klienter, att förbättra sina egna verksamheter och att transformera sättet de arbetar för sina klienter. Accentures Paul Daugherty diskuterar utvecklingen sedan hans bok ´Human + Machine: Reimagining Work in the Age of AI´ publicerades för fem år sedan och hur generativa verktyg som ChatGPT kommer att påverka företagens pågående AI-drivna transformation. Accenture har hjälpt över 100 av sina kunder att implementera generativa AI-projekt.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 augusti

Google avslutar anställningskontrakt för majoriteten av arbetare som försökte bilda fackförening

Teknikjätten Alphabet avslutar anställningskontrakt för majoriteten av Google Help-arbetare som försökte bilda fackförening. Alphabet Workers Union hävdar att beslutet av Googles moderbolag strider mot den federala arbetslagen som skyddar anställda från repressalier från arbetsgivare för facklig organisering. Mer än 70% av de anställda i den föreslagna förhandlingsgruppen informerades i juli om att de skulle förlora sina jobb. Anställda, baserade i Austin, Texas, San Francisco Bay Area och andra delar av USA, informerades om jobbkutt i en live-sänd ´town hall´ som inte tillät frågor eller kommentarer från anställda.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 4 augusti

Alphabet anklagas för olagligt avslut av kontraktsanställningar under fackföreningsbildning

Alphabet Inc. anklagas för att olagligt ha avslutat kontraktsanställningar för majoriteten av Google Helps arbetare när de försökte bilda fackförening, enligt en anmälan till det amerikanska arbetsmarknadsstyrelsen. Alphabet Workers Union anklagar internetjätten för att bryta mot federal arbetslagstiftning, vilken förbjuder repressalier mot anställda för organisering. Mer än 70% av den föreslagna förhandlingsenheten, som inkluderar 118 författare, grafiska designers och lanseringskoordinatorer som skapar intern och extern Google-innehåll, informerades i juli att de kommer att förlora sina jobb. Arbetarna, vars jobb har inkluderat att förbättra kvaliteten på svaren i Googles sökmotor och artificiella intelligens-chattbot, är anställda genom leverantören Accenture Plc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 augusti

AI kommer att påverka reklambyråer, skriver Afzal Hussain

AI kommer att ha en betydande inverkan på reklambyråer, enligt Afzal Hussain. AI kan användas för att förbättra världen eller missbrukas för att äventyra integritet och datasäkerhet och driva manipulativ reklam. Undersökningar visar att konsumenter är mer benägna att göra affärer med företag som erbjuder AI-personaliserade upplevelser. AI kan även användas för att förhindra att annonser visas bredvid olämpligt material. I Pakistan används AI för att förbättra användarupplevelser och känslomässig analys på lokala plattformar. AI kommer att ha en inverkan på arbetsmarknaden, med Världsekonomiska forumet som förutspår att AI och automatiseringstekniker kan ersätta 75 miljoner jobb till 2025.

Direktlänk Dela Aurora.dawn.com fördjupade 2 augusti

AI-segmentet fortsätter att växa trots utmaningar

AI används allt mer inom IT-branschen, och det anses nästan idiotiskt att inte inkludera AI-termer i kommunikationen idag. Accenture har nyligen vunnit ´genAI-projekt´ för 1 miljard SEK under de senaste 120 dagarna. Trots detta är det svårt att avgöra vilka martechaktörer som har haft mest framgång med AI under årets första kvartal. Utbildningsföretag och eventarrangörer har dock gynnats av AI-trenden, liksom renodlade AI-aktörer på börsen. Det finns även en mindre grupp vinnare som förespråkar en mer frikopplad, stegvis uppbyggd IT- och martechmiljö.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 2 augusti

Dell satsar på generativ AI med ny hårdvara och plattform

Datortillverkaren Dell satsar på generativ AI och erbjuder nu hårdvara för att köra kraftfulla modeller och en ny plattform för att hjälpa organisationer att komma igång. Företaget har lanserat det de kallar Dell Generative AI Solutions för att kunder ska kunna sätta upp tillgång till stora språkmodeller och skapa generativa AI-projekt. Dell kommer att erbjuda nya hårdvaruuppsättningar, en hanterad tjänsteplattform och datorer för att köra generativa AI-projekt snabbare. Dell följer företag som Amazon som erbjuder hanterade tjänsteplattformar och snabbare infrastrukturuppsättningar för företag som vill experimentera med AI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 31 juli

AI förvandlar gästfrihetsindustrin

Artificiell intelligens (AI) används allt mer inom gästfrihetsindustrin för att förbättra affärsverksamheten. AI kan bidra till att öka den globala ekonomin med 15,7 biljoner USD fram till 2030, enligt uppskattningar från Accenture. Hotell använder nu datadrivna system för att förutsäga kundbeteende och kommande trender, vilket leder till mer effektiva marknadsföringsstrategier. AI-verktyg och IoT-system kan förbättra gästupplevelsen och resurshanteringen. AI ger också möjlighet att skapa personliga lösningar och unika kundupplevelser. Dessutom kan virtuella assistenter och chatbots ge snabb information till gäster och minnas dessa interaktioner för framtiden.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 29 juli

ServiceNow utökar AI-funktioner för att förbättra produktiviteten

ServiceNow, ett företag för automatisering av företag med låg kod, har meddelat utvidgningen av sin Now-plattforms generativa AI-funktioner, inklusive fallsummering och text-till-kod-funktioner. Dessa framsteg syftar till att öka hastighet, produktivitet och värde för kunder inom olika branscher. Fallet summering automatiskt destillerar viktig information från IT, HR och kundserviceärenden, vilket förenklar lösningar. Text-till-kod omvandlar naturliga språktextprompter till körbar kod för ServiceNow-plattformen. Jon Sigler, VP av Now Platform på ServiceNow, betonade att strategiska partnerskap och samarbeten med teknikjättar som Nvidia och Hugging Face drev företagets exklusiva ServiceNow LLM-utveckling.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 juli

AI Lighthouse lanserar nytt AI-program i samarbete med Nvidia och Accenture

AI Lighthouse, ett nytt mjukvaru- och konsulttjänst utvecklat av ServiceNow i samarbete med Nvidia och Accenture, syftar till att hjälpa ServiceNow-kunder att snabbt och säkert anta nya generativa AI-verktyg. Programmet kombinerar resurser från varje partner, vilket möjliggör för kunderna att samarbeta som designpartners i skapandet och implementeringen av anpassade generativa AI-stora språkmodeller (LLM) för att främja sina affärsmål. Programmet ses som ett sätt för kundföretag att snabbt utveckla sina egna generativa AI-applikationer och uppnå meningsfulla resultat utan att genomgå en långdragen bedömnings- och upphandlingsprocess.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 27 juli

Google utökar AI-funktioner i Workspace, mer än 750 000 användare har nu tillgång

Över 750 000 användare har nu tillgång till AI-funktioner i Workspace, enligt Sundar Pichai, VD för Alphabet och dess dotterbolag Google. Han meddelade att introduktionen av Workspace AI-funktioner eller Duet AI i både Google Cloud och Workspace har ´hjälpt företag att samarbeta med AI för att koda, skriva och få bättre insikter från data och mer´. Google introducerade nya AI-verktyg för Google Docs och Gmail i mars för att hjälpa användare att skriva med hjälp av AI. Bolaget utökade sina generativa AI-funktioner i Workspace och kallade det Duet AI. Dessa språkmodeller möjliggör nya funktioner i Docs, Sheets och Slides. Enligt Pichai ger deras generativa AI-möjligheter bolaget en ´möjlighet att vinna nya kunder och upsell i sin install base av nio miljoner betalande Google Workspace-kunder.´

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 26 juli

Intel introducerar 34 öppna AI-referenskit

Intel har lanserat en samling av 34 öppna AI-referenskit, utvecklade i samarbete med Accenture, för att hjälpa utvecklare och dataforskare att snabbare och enklare implementera artificiell intelligens (AI). Varje kit innehåller modellkod, träningsdata, instruktioner för maskininlärningsprocessen, bibliotek och oneAPI-komponenter. Referenskiten är byggda på Intels oneAPI-programmeringsmodell och delar av dess AI-programvaruportfölj. Dessa förkonfigurerade kit förenklar AI-utveckling inom olika branscher. Kit kan laddas ner gratis från Intels webbplats eller GitHub.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Generative AI ökar både i konsument- och företagsanvändning

Generativ AI, en typ av AI som tränas för att generera originalinnehåll, växer både i konsument- och företagsanvändning. Speciellt inom företag automatiseras och förenklas projektarbetsflöden snabbt. Generativ AI tar bort repetitiva uppgifter från upptagna anställdas tallrikar och hjälper företag att upprätthålla högkvalitativa och högvolymproduktionsstandarder. Företag över dessa branscher och fler letar efter dagens bästa AI-företag för hjälp - de flesta företag kan inte producera eller stödja artificiell intelligens utan extern support.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 25 juli

Framtiden för tillverkning: Generativ AI, metaverse och web3 teknik

Tillverknings- och industrisektorn genomgår en transformation med generativ AI, metaverse och web3 teknik. Organisationer kan nu använda avancerade verktyg och lösningar för att effektivisera verksamheten, öka effektiviteten och förbättra kundupplevelsen. Metaverse-teknik integreras i tillverkningssektorn och revolutionerar hur företag fungerar. Företag kan använda immersiva tekniker som VR och AR för att förbättra anställdas utbildning, lagerprocesser, kvalitetskontroll och produktutformning. Airbus använder AR för att förbättra sina kvalitetskontrollprocesser. Boeing bygger digitala kopior av sina flygplan och simulerar produktionssystem. Företag börjar använda web3 teknologier för att förbättra logistik och leveranskedjeprocesser. Blockchain och smarta kontrakt ökar datasäkerheten, spårbarheten och transparensen samtidigt som de minskar kostnaderna och administrativa tiden. IBM och Maersk har skapat ett blockchain-system som kallas TradeLens. Shell har arbetat med Amex och Accenture för att skapa ett offentligt blockchain-baserat förvaringssystem. Generativ AI, en underkategori av AI, innebär algoritmer som kan skapa nytt innehåll eller design från grunden. Generell Motors använder generativ design för att optimera delar och minska vikten i sina fordon.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 25 juli

Artificiell intelligens ökar i bank-, betalnings- och försäkringssektorn

Artificiell intelligens (AI) används allt mer inom bank-, betalnings- och försäkringssektorn för att förbättra kundservice och marknadsföring. AI-chatbottar hjälper till att besvara vanliga frågor och frigör personal för mer komplexa problem. Med framsteg inom generativ AI förväntas kapaciteten att hantera mer komplexa frågor öka. I Storbritannien varnar konsumentgruppen Which? för att AI-baserade beslut kan leda till att vissa konsumenter exkluderas från produkter eller lider ekonomiska förluster om de grundar sig på partisk eller felaktig data. Företagen är försiktiga med att tillämpa tekniken, men AI hjälper till med dataanalys och upptäckt av finansiellt bedrägeri. AI används också i försäkringsbranschen för att bättre bedöma anspråk, optimera priser och anpassa täckning.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 20 juli

SAP investerar i tre huvudaktörer inom generativ AI

Det tyska konsultföretaget SAP har investerat i tre stora aktörer inom generativ AI: Anthropic, Cohere och Aleph Alpha. Villkoren för de direkta investeringarna, som inte offentliggjordes, bygger på SAP:s åtagande att stödja AI-drivna teknikstartups med mer än $1 miljard genom företagskapitalföretaget Sapphire Ventures. Alla tre investeringarna är tydligt anpassade till SAP:s affärsintressen. SAP erbjuder en rad försäljnings-, service- och handelsorienterade produkter, alla som kan dra nytta av textanalyserande AI. Anthropic bygger ett AI-system, Claude, som hjälper till med en rad företag-till-företag-uppgifter. Cohere tillhandahåller en generativ textplattform som är tillgänglig via en API som en hanterad tjänst. Aleph Alpha, som redan var en SAP-partner, skapar och hostar multimodala, flerspråkiga modeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 juli

Meta lanserar nytt AI-språkmodell Llama 2

Meta har presenterat sin nya AI stora språkmodell, Llama 2, som kan användas fritt för både kommersiella och forskningsändamål. Llama 2 har släppts som flera modeller, med 7 miljarder, 13 miljarder och 70 miljarder parametrarstorlekar och fint anpassade chattvarianter av varje. Utvecklare har redan gjort Llama 2 tillgänglig via API. Modellen kommer sannolikt att bli ännu mer använd då den tas upp av företag. Trots att den är mindre kraftfull än ChatGPT i vissa fall, kan den vara mer fördelaktig för företag som vill införliva AI till noll kostnad.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 19 juli

Intervju med AI-etikern Rumman Chowdhury om identitet, teknologi och AI

Mohar Chatterjee, teknikreporter, har intervjuat AI-etikern Rumman Chowdhury, tidigare ledare för Twitter´s META-team och Accentures ´Responsible AI´-team. Chowdhury har nyligen vittnat inför USA:s kongress och deltagit i organiserandet av en White House-godkänd ´red-teaming´-övning vid DEFCON, en stor hackerkonferens. Chowdhury är nu en ´Responsible AI Fellow´ vid Harvard Berkman Klein Center och chefsforskare vid Parity Consulting. I intervjun diskuterar hon identitet och teknologi, med särskilt fokus på AI. Hon uttrycker oro för att AI-system, speciellt stora språkmodeller, kan ha inbyggda fördomar som förstärker befintlig systematisk diskriminering.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 14 juli

Googles AI Chatbot Bard förlitar sig på tusentals externa entreprenörer för att förbättra svarskvaliteten

Googles artificiella intelligens (AI) chatbot Bard svarar snabbt och självsäkert på frågor, men kvaliteten på svaren beror på tusentals externa entreprenörer från företag som Appen Ltd. och Accenture Plc. Dessa entreprenörer granskar svaren, ger feedback på fel och filtrerar ut eventuella fördomar. Sex nuvarande Google-kontraktsarbetare har sagt att deras arbetsbelastning och uppgifternas komplexitet har ökat det senaste året. Entreprenörerna har uttryckt oro över sina arbetsförhållanden, vilket de menar påverkar kvaliteten på vad användarna ser. En entreprenör som arbetar för Appen skrev i ett brev till kongressen att den hastighet de måste granska innehållet kan leda till att Bard blir en ´felaktig´ och ´farlig´ produkt.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 juli

Google AI chattbot Bard påverkas av kontraktsarbetares arbetsförhållanden

Googles artificiella intelligens (AI) chattbot Bard svarar snabbt och säkert på frågor, men kvaliteten på svaren beror på tusentals externa entreprenörer från företag som Appen Ltd. och Accenture Plc. Dessa entreprenörer granskar svaren, ger feedback på misstag och filtrerar ut eventuella fördomar. Flera nuvarande Google kontraktsarbetare har uttryckt oro över arbetsförhållandena, vilket de menar påverkar kvaliteten på det användarna ser. En kontraktsarbetare som arbetar för Appen påstod att hastigheten som de måste granska innehållet kan leda till att Bard blir en ”felaktig” och ”farlig” produkt.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 12 juli

ChatGPT och dess potential att revolutionera resebranschen

ChatGPT och det bredare området för generativ artificiell intelligens har enorm potential att revolutionera allt vi gör, inklusive resebranschen. Tekniken kan till exempel användas för att planera resor, underlätta kommunikation mellan värdar och gäster som talar olika språk och hjälpa reseföretag att analysera kundfeedback. Amadeus arbetar tillsammans med Microsoft och Accenture för att utveckla en AI-driven interaktiv reseassistent för sin rese- och utgiftsplattform, Cytric Easy. Assistenten kommer att hjälpa företagsresenärer med alla aspekter av deras resa, samtidigt som den anpassas till resenärernas preferenser och arbetsgivares policyer.

Direktlänk Dela PhocusWire fördjupade 11 juli

Företag tar steg för att minska koldioxidavtrycket och främja socialt ansvar

I en tid då medvetenheten om miljöhållbarhet växer, blir företag allt mer medvetna om den roll de kan spela för att begränsa utsläpp och minimera sin verksamhets inverkan på planeten. Många stora globala företag deltar i ett ”netto noll”-program, som främjar och uppmuntrar företagsåtgärder som syftar till att eliminera utsläpp. Enligt en rapport från Accenture deltar mer än en tredjedel (34%) av världens största organisationer i programmet, men nästan alla (93%) kommer att misslyckas med att nå sina mål till 2030 om de inte fördubblar takten för utsläppsminskning. Företag implementerar nu politik inriktade på ESG-principer genom att införa hållbara metoder och fasa ut koldioxidintensiva operationer. De omvärderar också sina förpacknings- och produktdesignstrategier för att undvika avfall och minimera koldioxidintensiva material. Genom att anta hållbara material och främja deras återvinning kan företag begränsa koldioxidutsläpp som är kopplade till produktion och avfall, vilket ger en positiv inverkan när det gäller att minska deras koldioxidavtryck.

Direktlänk Dela Doxee fördjupade 11 juli

Indiska IT-företag förväntas rapportera endast marginell ökning i inkomster

Indiens fyra största IT-företag förväntas rapportera endast en marginell kvartalsvis ökning i intäkterna för det första kvartalet av räkenskapsåret, enligt analytiker. Svagheten inom bank- och finanssektorn samt höga räntor i Europa och USA kommer att påverka resultaten. Infosys och HCLTech kan också justera den övre delen av deras intäktsprognos för räkenskapsåret 2024. Återhämtningen som IT-företagen förutspått för andra halvåret av räkenskapsåret kommer troligen att vara dämpad. Wipro förväntas rapportera en minskning av intäkterna inom det vägledande intervallet på 1-3% för Q1.

Direktlänk Dela B2B Chief fördjupade 6 juli

Analytiker på Wall Street tävlar om att framhäva de bästa aktierna inom artificiell intelligens (AI) i takt med att investerarintresset ökar. Under företagsrapporteringssamtal har antalet gånger ledningen nämner AI ökat kraftigt. Men trots hype kring AI-aktier, uppmanas investerare att vara försiktiga. AI-teknik använder datoralgoritmer för att efterlikna människans förmåga att lära sig, tolka mönster och göra förutsägelser. De nyaste formerna av AI genererar innehåll. De bästa AI-aktierna att köpa sträcker sig över chiptillverkare, mjukvaruföretag, molnberäkningsleverantörer och teknikjättar som använder AI-verktyg i många applikationer.

Investor´s Business Daily fördjupade 5 juli

Accenture investerar $3 miljarder i AI, fler arbetsgivare inför Juneteenth som betald helgdag, Anheuser-Busch lovar skydda jobb efter reklamfiasko

Konsultföretaget Accenture meddelar en investering på $3 miljarder i AI under de kommande tre åren, vilket kommer att fördubbla företagets AI-fokuserade personal till 80 000. Detta följs av PwC:s beslut att utbilda hela sin personalstyrka på 65 000 anställda i AI-plattformen ChatGPT. Ny data visar att fler arbetsgivare erkänner Juneteenth, som firar slutet på slaveriet, som en betald helgdag. Anheuser-Buschs VD Brendan Whitworth lovar att skydda jobb efter företagets katastrofala reklamkampanj med transinfluencern Dylan Mulvaney. Moneypenny, ett företag för outsourcade receptionister, har funnit att 72% av de amerikanska anläggningschefer de undersökt fortfarande har en receptionist på sitt kontor. Enligt PwC planerar en fjärdedel av de anställda de undersökt att byta jobb under de kommande 12 månaderna, främst för att få bättre lön. Restaurangägaren Taqueria Garibaldi i Kalifornien har beordrats att betala $140 000 i tillbakabetalade löner och skadestånd till 35 anställda på två av sina platser efter att ha anlitat en falsk präst för att få anställda att bekänna ´synder´.

Direktlänk Dela TalentCulture fördjupade 5 juli

Globala marknadsundersökningar för digital marknadsföringskonsultation

En ny forskningsrapport om den globala marknaden för digital marknadsföringskonsultation har publicerats, med fokus på nuvarande och framtida utsikter för branschen. Rapporten innehåller en djupgående analys av historiska trender, framtida trender, branschframsteg och regulatoriska krav. Bland de ledande företagen på marknaden finns Edelman, BlueDigital, BursonMarsteller, MSL Group, APCO Worldwide, BlueFocus, Burson Cohn & Wolfe, FleishmanHillard, Accenture Interactive, PwC, IBM och Dentsu. Rapporten belyser också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna i denna bransch, samt ger en fullständig studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden.

Direktlänk Dela Euanticorruption.com fördjupade 30 juni

Global Digital Marknadsföringskonsultmarknad: tillväxtfaktorer och prognoser 2023-2029

En ny forskningsrapport från MarketsandResearch.biz analyserar den globala marknaden för digital marknadsföringskonsultation och dess potentiella tillväxtmöjligheter. Rapporten täcker marknadslandskapet och dess tillväxtutsikter under de kommande åren, samt diskussioner om de ledande företagen som är effektiva på denna marknad. Rapporten innehåller en djupgående bedömning av marknadsandelar, strategier, produkter och tillverkningskapaciteter för ledande aktörer inom den globala Digital Marketing Consultancy-marknaden. Bland de företag som täcks i rapporten finns Edelman, BlueDigital, BursonMarsteller, MSL Group, APCO Worldwide, BlueFocus, Burson Cohn & Wolfe, FleishmanHillard, Accenture Interactive, PwC, IBM och Dentsu.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 22 juni

Japans PIPC varnar OpenAI att följa dataskyddsregler

Japans Personal Information Protection Commission (PIPC) har varnat OpenAI att omvärdera sina metoder för insamling av data för att säkerställa överensstämmelse med befintliga regler. Kommissionen beordrade AI-företaget att inhämta samtycke innan de använder känsliga data för sina maskininlärningsmål. Om OpenAI fortsätter att bryta mot sekretessreglerna kommer PIPC inte att tveka att vidta ytterligare åtgärder. OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt intresse för att öppna ett kontor i Japan och lovat att mildra nackdelarna med AI-användning. Japanska politiker diskuterar möjligheten att utveckla nya regler för att skydda upphovsrättsinnehavare från AI-missbruk.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 8 juni

Google-entreprenörer bildar fackförening efter att ha överförts till AI-projekt

En grupp entreprenörer från Google bildar en fackförening efter att de hävdar att de drogs bort från andra projekt för att arbeta med företagets satsning på den blomstrande artificiella intelligensindustrin. De Bay Area-baserade arbetarna, anställda av teknikkonsultföretaget Accenture, säger att de ursprungligen anlitades av Google för att skapa innehåll för företagets hjälp- och support-sidor. Men fackliga organisatörer sa att många arbetare överfördes för att arbeta med Google Bard, företagets AI-drivna konversationsprogram. Organisatörerna uppgav att 70% av de berättigade 119 arbetarna i enheten har undertecknat fackliga auktorisationskort.

Direktlänk Dela San Francisco Chronicle fördjupade 8 juni

Amazon lanserar AI-plattformen Bedrock för att konkurrera med OpenAI och Google

Amazon har lanserat en ny AI-plattform kallad Bedrock för att konkurrera med OpenAI, Meta och Google. Bedrock är en uppsättning AI-baserade verktyg för Amazon Web Services (AWS) kunder och kombinerar funktionaliteten hos ChatGPT med en bildgenerator som Dall-E, Midjourney och Stable Diffusion. Plattformen gör det möjligt för företag att skapa egna chattbotar och generera text och bilder baserat på ordsekvenser. Amazon erbjuder användarna att välja mellan flera grundläggande modeller, inklusive Jurassic-2 från AI21 Labs, Claude från Anthropic, Stable Diffusion från Stability AI och Titan från Amazon själva. Bedrock kommer initialt att vara tillgänglig för ett begränsat antal AWS-kunder, inklusive Coda, C3.ai, Pegasystems, Accenture och Deloitte.

Direktlänk Dela New Science fördjupade 31 maj

Generativ AI kan påverka metaversets framtid

Intresset för metaverset verkar minska och Meta, tidigare Facebook, har nu fokus på att bygga LLaMA, en konkurrent till ChatGPT och Bard. Generativ AI har utvecklats snabbt och vissa tror att det kan leda till metaversets undergång. Dock är metaverset en social plattform som bygger på teknologier som VR, AR och AI, och generativ AI kan faktiskt bidra till metaversets tillväxt på flera sätt, bland annat genom att skapa nya objekt och miljöer, hjälpa användare att skapa anpassade avatarer och förbättra cybersäkerheten. Å andra sidan kan generativ AI också utgöra en säkerhetsrisk för metaverse-användare, eftersom hackare redan använder tekniken för att skapa bättre phishing-mejl och skadlig programvara. Trots eventuella negativa effekter av generativ AI kommer det troligen inte att döda metaverset helt och hållet, eftersom många företag fortfarande ser det som en bra affärsmöjlighet och fortsätter att investera i det.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 maj

Global Market Vision publicerar rapport om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service Market

Global Market Vision har lagt till ett forskningspublikationsdokument om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service Market som bryter stora affärssegment och belyser bredare geografiska nivåer för att få djupdykning analys av marknadsdata. Studien är en perfekt balans som överbryggar både kvalitativ och kvantitativ information om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service-marknaden. Rapporten inkluderar Porters fem krafter för att analysera betydelsen av olika funktioner, såsom förståelsen av både leverantörer och kunder, risker som olika agenter, konkurrenskraftens styrka och lovande framväxande affärspersoner för att förstå en värdefull resurs.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Maskininlärning inom finansmarknaden: Forskningsstudie 2023

Maskininlärning inom finansmarknaden visar omfattande information som är en värdefull källa till insiktsfull data för företagsstrateger under årtiondet 2018-2028. Rapporten om maskininlärning inom finansmarknaden ger nyckelsegment och deras undersegment baserat på historiska data, intäkter och efterfrågan och leveransdata. Med tanke på tekniska genombrott inom marknaden för maskininlärning inom finanssektorn kommer det sannolikt att framstå som en lovande plattform för framväxande investerare inom maskininlärning inom finansmarknaden.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Apple förbjuder ChatGPT internt och söker AI/ML-specialister

Apple har rapporterats förbjuda användningen av ChatGPT internt på grund av oro för att läcka känslig information. Företaget söker också AI/ML-specialister för flera roller, inklusive generativ AI. Apple lade upp 56 nya AI/ML-jobböppningar i maj. Bank of America, JPMorgan Chase, Deutsche Bank och Citigroup har alla förbjudit ChatGPT. Inom tekniksektorn har Northrop Grumman, Verizon, Accenture, Amazon och Apples rival och leverantör Samsung också infört ett förbud mot att använda ChatGPT internt. Samsung hävde förbudet mot användning av generativa AI-verktyg innan det återinfördes för alla företagsägda enheter och icke-företagsägda enheter anslutna till dess interna nätverk tidigare denna månad på grund av ”missbruk”. Apple har hittills lagt upp 56 nya AI/ML-jobböppningar i USA. Av de 250 AI/ML-vakanserna på Apple i USA var 167 inlagda i år fram till den 22 maj 2023.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 22 maj

Stora företag begränsar användningen av ChatGPT på grund av säkerhetsrisker

Stora företag som Amazon, Goldman Sachs och Verizon har förbjudit eller begränsat användningen av OpenAI-ägda chatboten ChatGPT på arbetsplatsen. Många har citerat integritetsrisker som skäl för nedstängningen eftersom ChatGPT använder data från konversationer för att förbättra sin noggrannhet, även om användare kan välja bort via ChatGPT:s inställningar eller ett Google-formulär. Företag som Coca-Cola och Bain & Company har till och med ingått partnerskap med OpenAI. Men för många arbetsgivare överväger säkerhetsriskerna produktivitetsfördelarna, som Samsung visade när anställda av misstag läckte konfidentiell intern källkod och mötesinspelningar medan de använde chatboten. Italien har tillfälligt förbjudit tjänsten och hävdar att OpenAI inte följer EU:s GDPR-lag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 20 maj

Lanseringen av ChatGPT har gjort generativ AI tillgänglig för alla, men tekniken i sig innebär inte längre en konkurrensfördel. En rapport från Accenture visar att företag behöver fokusera på tre dimensioner för att dra nytta av generativ AI: teknik, människor och etik. Företag måste anpassa AI-modeller med egen data och ha ett ´people first´-tänk, där AI fungerar som ett komplement till människor. Dessutom måste företag beakta etiska frågor som integritet, dataanvändning och hållbarhet.

Dagens Industri fördjupade 19 maj

Lanseringen av ChatGPT har gjort generativ AI tillgänglig för alla, men tekniken i sig är inte längre någon konkurrensfördel. En rapport från Accenture visar att företag måste fokusera på tre dimensioner för att dra nytta av generativ AI: tekniken, människorna och etiken. Företag måste inse att tillgång till en AI-modell inte räcker, utan de måste också modifiera modellen med egen data. Dessutom måste AI användas som ett komplement till mänskliga arbetare och företag måste förhålla sig till etiska frågor som integritet, dataanvändning och hållbarhet.

Dagens Industri fördjupade 19 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare