» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 149 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Arm är en brittisk teknikföretag som utvecklar och licensierar mikroprocessorarkitekturer och verktyg för att bygga processorer och system-on-chip (SoC). Deras mest kända produkt är ARM-arkitekturen, som används i många smartphones, surfplattor och inbyggda system. Arm grundades 1990 och har sitt huvudkontor i Cambridge, Storbritannien. Företaget ägs av SoftBank Group och dess dotterbolag Vision Fund. Arm fokuserar på energieffektiva lösningar och har bidragit till att göra elektroniska enheter mindre, snabbare och mer strömsnåla. Deras teknik är avgörande för framväxten av Internet of Things (IoT).

Senaste nytt kring Arm

AI och Edge Intelligence i fokus på Embedded World 2024

På den inbyggda världsmässan 2024 i Nürnberg var Edge-intelligens ett huvudtema, med särskilt fokus på maskininlärning (ML) och artificiell intelligens (AI). Nyckeltal från AMD och Analog Devices fokuserade på inbyggd AI, medan företag som Arm, det nyligen omdöpta Altera och många andra demonstrerade nya produkter och lösningar riktade mot Edge-intelligens. Sandra Rivera, VD för Altera, förutspådde att allt som kan vara intelligent kommer att vara det, med FPGAs som en central del. Paul Williamson från Arm, Daniel Cooley från Silicon Labs och Jim Liu från ADLINK Technology talade alla om AI vid kanten och ML:s närvaro överallt på mässan. Fiona Treacy från Analog Devices diskuterade vikten av intelligens för industriell automation, medan Rob Oshana från samma företag pratade om att minska komplexiteten i tekniken.

Direktlänk Dela Embedded Systems Design fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Arm CEO Rene Haas kommer att hålla nyckeltal vid COMPUTEX 2024

Arm kommer att vara värd för ett speciellt evenemang under COMPUTEX 2024 där företagets VD, Rene Haas, kommer att tala. Haas, som blev VD i februari 2022 och tidigare var president för Arms IP-produktgrupper (IPG), kommer att diskutera ´Accelerating AI Innovation from Cloud to Edge´, med fokus på artificiell intelligens och dess möjligheter för samhället. Han kommer också att ta upp vikten av att snabba på tiden till marknaden för ledande Arm-baserade beräkningslösningar. COMPUTEX 2024 kommer att ha temat ´Connecting AI´ och kommer att presentera 1 500 utställare över 4 500 montrar.

Direktlänk Dela Embedded Computing Design fördjupade igår

Adobe lägger till AI-verktyg i Premiere Pro

Adobe kommer att lägga till en mängd interna generativa AI-verktyg, inklusive text-till-video, scenutvidgning och lägg till/ta bort objekt, till Premiere Pro. De kommer också att integrera generativa AI-plugins från OpenAI, Pika Labs och Runway i redigeringsprogramvaran. Dessa kommer att göra det möjligt för användare att skapa B-rulle genom text-till-video, samt storyboards och liknande tidig produktionsinnehåll med ett internt verktyg, OpenAI och Runway; lägga till AI-genererade ramar för att göra klipp längre genom Pika eller ett internt verktyg; och lägga till eller ersätta objekt genom ett internt verktyg, som att ändra en skådespelares garderob eller lägga till rekvisita som en målning eller fotorealistiska blommor på ett skrivbord. Alla dessa kommer att utgöra en del av en Firefly-videomodell, som kommer att gå med i Adobes liknande modeller för bild, vektor, design och texteffekter. Dessutom kommer AI-drivna ljudverktyg, som först tillkännagavs tidigare i år, att vara allmänt tillgängliga för kunder i maj.

Direktlänk Dela Broadcast fördjupade 15 april

Universiteten i Washington och Tsukuba ingår AI-partnerskap med NVIDIA och Amazon

Universitetet i Washington och Universitetet i Tsukuba har gått in i ett innovationspartnerskap med NVIDIA och Amazon för att främja forskning, entreprenörskap, arbetskraftsutveckling och social implementering inom artificiell intelligens. Detta USA-Japan akademiska partnerskap är en del av en bred, $110 miljoner insats för att bygga vidare på de starka banden mellan USA och Japan och fortsätta att leda innovation och tekniska genombrott inom artificiell intelligens. Avtalet tillkännagavs den 9 april i Washington, D.C. som en del av premiärminister Kishida Fumios historiska statsbesök.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupade 13 april

Förändringar på datacenter-chipmarknaden

Datacenter-chipmarknaden har förändrats drastiskt under de senaste åren, med ett ökande antal aktörer och fler valmöjligheter när det gäller kisel. Detta har lett till en ökning av chip-startups som försöker få fotfäste. Stora företag som Amazon Web Services, Microsoft och Google Cloud tillverkar nu sina egna processorer. Omkring 70% av AI-arbetet sker nu i molnet och detta förväntas öka i takt med att företag börjar använda tekniken mer och mer. AWS har investerat ytterligare 2,75 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic, vilket tar deras totala investering till 4 miljarder dollar. AWS fortsätter att samarbeta med Nvidia, men är öppna för att samarbeta med andra leverantörer om de erbjuder en attraktiv produkt.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 12 april

AI-teknologins stora ambitioner står inför utmaningar

AI-teknologins stora ambitioner står inför betydande utmaningar, inklusive enorma kostnader och resurskrav. Skepsisen ökar inför kommande resultatsäsong där AI driver flera stora aktier. Bristen på innehåll på webben för att träna AI-modeller har lett till ett kapplöpning bland AI-företag att söka mer innehåll. Användning av syntetiska data kan dock försämra kvaliteten och tillförlitligheten hos AI-modeller. Dessutom kräver AI-modeller mycket elektricitet, vilket inte är hållbart enligt Rene Haas, VD för chipdesignföretaget Arm. Teknikföretag investerar miljarder för att minska beroendet av externa leverantörer av AI-chip.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 april

USA och Japan avtäcker gemensamma teknikinitiativ

USA och Japan har presenterat en rad nya initiativ inom AI, kvantberäkning, halvledare och andra kritiska teknologier. President Biden och Japans premiärminister Kishida Fumio tillkännagav de ambitiösa planerna under Kishidas officiella besök i Vita huset. Ett av de mest framstående initiativen är ett partnerskap på 110 miljoner dollar mellan University of Washington, University of Tsukuba, Carnegie Mellon University och Keio University, med stöd av techjättar som NVIDIA, Arm, Amazon och Microsoft samt japanska företag. USA och Japan har också åtagit sig att stödja varandra i etableringen av nationella AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 11 april

Intel avtäcker Gaudi 3, en ny AI-chip som utmanar Nvidia

Intel har avtäckt sin senaste artificiella intelligens (AI) chip, Gaudi 3, i ett försök att konkurrera med Nvidia, som för närvarande har cirka 80% av AI-chipmarknaden. Gaudi 3-chipet är mer än dubbelt så energieffektivt och kan köra AI-modeller 1,5 gånger snabbare än Nvidias H100 GPU. Chipet kommer också i olika konfigurationer, inklusive en bunt med åtta Gaudi 3-chip på ett moderkort. Intel säger att de nya Gaudi 3-chipen kommer att vara tillgängliga för kunder under tredje kvartalet och företag som Dell, HP och Supermicro kommer att bygga system med chipen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 april

AMD introducerar Versal Gen 2 SoCs med förbättrade AI-funktioner

AMD har introducerat sina nya Versal Gen 2 SoCs, som syftar till att tillhandahålla upp till 3x högre TOPs per Watt än deras första generation enheter. På CPU-sidan hävdar de att de ´nya högpresterande integrerade Arm CPU:erna´ ger upp till 10x mer skalär beräkning än tidigare Versal SoCs. Med Versal som kommer från deras Xilinx-förvärv fortsätter de att använda Arm SoCs och med Gen 2 SoCs använder de nu Cortex-A78AE processor cores. De nya SoCs har också en uppgraderad videokodningsenhet (VCU), DDR5/LPDDR5X minneskontrollers, 100G multi-rate Ethernet, PCIe Gen5 och andra uppgraderingar. AMD fokuserar verkligen på Versal Gen 2 för dess AI-funktioner framåt. Programvarustacken kommer att förbli öppen källkod och anställa AMD Vitis AI och andra befintliga komponenter och stödja TensorFlow, ONNX och PyTorch. AMD Versal Series Gen 2 kiselprover kommer att börja i H1´2025 följt av utvärderingskit i mitten av 2025 och sedan produktionssilikon förväntas inte förrän sent 2025.

Direktlänk Dela Phoronix Media fördjupade 9 april

SiMa.ai samlar in ytterligare $70 miljoner för att utveckla AI-chip

SiMa.ai, ett företag inom inbyggd kantmaskininlärning, har samlat in ytterligare 70 miljoner dollar i finansiering. Rundan leddes av Maverick Capital, med deltagande från Point72 och Jericho, samt befintliga investerare som Amplify Partners, Dell Technologies Capital, Lip-Bu Tan och andra. SiMa.ai kommer att använda de totalt 270 miljoner dollar som samlats in för att fortsätta möta kundkrav på kant AI/ML med sitt första generations maskininlärningssystem-on-chip (MLSoC) och påskynda leveransen av sitt andra generations MLSoC för lansering i Q1 2025. Genom att lansera andra generationens MLSoC kommer SiMa.ai att introducera en mjukvarucentrerad plattform för all kant-AI.

Direktlänk Dela Pulse 2.0 fördjupade 8 april

Förklaring av Tiny Machine Learning (TinyML) marknaden: En datadriven guide till tillväxt och möjligheter

En noggrant forskad rapport låser upp hemligheterna med Tiny Machine Learning (TinyML) marknaden, och ger en panoramavy över dess nuvarande dynamik och framtida potential. Rapporten ger en tillbakablickande analys över de senaste tio åren och ger insikter i prestanda för ledande aktörer inom olika regioner och branscher från 2022 till 2031. TinyML marknaden segmenteras efter typ och tillämpning, inklusive tillverkning, detaljhandel, jordbruk och sjukvård. Nyckelspelare på TinyML-marknaden inkluderar Google, Microsoft, ARM, STMicroelectronics, Cartesian, Meta Platforms/Facebook och EdgeImpulse Inc.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 8 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Jony Ive och Sam Altman samarbetar för att revolutionera AI-drivna smarta hemenheter

Tidigare designchefen för Apple, Jony Ive, och OpenAI:s VD Sam Altman samarbetar för att revolutionera världen av smarta hemenheter. Duon har nyligen inlett ett banbrytande samarbete för att skapa en AI-driven personlig enhet som lovar att omforma hur vi interagerar med teknik. För att förverkliga sin ambitiösa vision söker de att säkra upp till en miljard dollar i finansiering från riskkapitalister, inklusive potentiella investerare som Thrive Capital och Emerson Collective. De har även diskuterat med SoftBanks VD Masayoshi Son om att etablera ett nytt företag. Dessutom kommer Tang Tan, avgående designchef för iPhone och Watch på Apple, att gå med i projektet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 7 april

SiMa.ai säkrar ytterligare finansiering för att utveckla AI- och ML-teknik

Teknikföretaget SiMa.ai, specialiserat på inbyggda edge machine learning system-on-chip (MLSoC), har säkrat ytterligare £55,7 miljoner ($70 miljoner) i finansiering. Rundan leddes av Maverick Capital, med bidrag från Point72, Jericho och befintliga investerare som Amplify Partners, Dell Technologies Capital och Lip-Bu Tan. Med totalt £213,1 miljoner ($270 miljoner) insamlade hittills, hoppas SiMa.ai kunna möta den växande kundefterfrågan på edge AI och ML med sin första MLSoC, samtidigt som lanseringen av sin nästa generation MLSoC planeras till Q1 2025.

Direktlänk Dela Teherati fördjupade 4 april

Arms aktiekurs övervärderad på grund av AI-hype, enligt analytiker

Hype kring AI kan vilseleda investerare om brittiska teknikföretaget Arms verkliga potential, enligt analytikern Javier Correonero. Trots fördelar med Arm är dess aktiekurs inte en av dem. Efter rapportering av resultat den 7 februari steg aktiekursen med över 50% och har sedan handlats till nära 140 USD. Detta drivs av en överdriven berättelse om AI och entusiasm över ökade royalty-nivåer. Trots att Arm presterar bra och gynnas av AI, förväntas inte resultaten vara lika stora som för Nvidia. Aktiekursen ignorerar behovet av fortsatta investeringar i forskning och utveckling.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 2 april

Microsoft kräver Copilot Key för framtida AI-datorer, säger Intel

Microsoft kräver att utvecklare och tillverkare inkluderar en dedikerad ´Copilot Key´ i framtida AI-datorer. AI-datorer är kända för sin snabba utveckling nu, en som effektivt skulle omvandla en dator till att ha AI trots att den är offline, inte längre molnbaserad. Företag som Intel, Microsoft och AMD driver nu att leverera AI till datorer på hårdvaru- och mjukvaruupplevelser, vilket lokaliserar tillgången för alla. Intel avslöjade att bland Microsofts många krav för att hjälpa till att bygga AI-datorer, vill det ha en dedikerad ´Copilot Key´ för en direkt upplevelse med sin chatbot. Copilot Key är en dedikerad knapp på tangentbordet som har Copilots logotyp på den, och när den trycks ner, startar den direkt chatboten för att svara på användarens behov eller hjälpa dem. Intel sa att i detta nya företag kommer företaget att tillhandahålla sin Core Ultra, erbjuda tillgång till Copilot och en inbyggd Copilot Key till enheterna.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 27 mars

Konkurrenter utmanar Nvidia med ny samarbetsorganisation för AI-chipp

Nvidia, marknadsledande inom AI-chipp, utmanas nu av sina konkurrenter genom den nya samarbetsorganisationen Unified Acceleration Foundation (UXL). UXL ska utveckla mjukvara som möjliggör för AI-utvecklare att köra sin kod på valfria enheter, inte bara de som är utrustade med Nvidias chipp. Intel, Google Cloud, Arm, Qualcomm, Samsung, Fujitsu, VMware och Imagination har redan gett sitt stöd till UXL. Man hoppas även att Microsoft och Amazon ska ansluta sig inom en snar framtid.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 26 mars

Stora teknikföretag utmanar Nvidias dominans inom AI

Stora teknikföretag, inklusive Intel, Google, Arm, Qualcomm och Samsung, försöker eliminera mjukvarufördelar som har hjälpt Nvidia att dominera marknaden för artificiell intelligens. Enligt Reuters utvecklar dessa företag, som bildat gruppen Unified Acceleration Foundation (UXL), en öppen källkodsprogramvara som förhindrar att AI-utvecklare låses till Nvidias proprietära teknik. Projektdetaljerna förväntas vara mogna under andra halvåret i år. UXL söker även hjälp från fler chiptillverkare och molnberäkningsföretag som Microsoft och Amazon.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 25 mars

YouTube inför regler för att skapa transparens kring AI-genererat innehåll

YouTube introducerar nya regler som kräver att skapare informerar tittare när realistiskt innehåll skapas med ändrad eller syntetisk media, inklusive generativ artificiell intelligens (GenAI). Dessa upplysningar kommer att visas för tittare som etiketter i den utökade beskrivningen, i de flesta fall, sa videodelningsplattformen i ett blogginlägg. För videor som handlar om hälsa, nyheter, val, finans och andra känsliga ämnen kommer etiketterna att visas framträdande på själva videon. De nya reglerna kommer att gälla för innehåll som tittare lätt kan missta för en verklig person, plats eller händelse.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 19 mars

Apple förvärvar AI-startup Darwin AI

Apple har förvärvat AI-startupföretaget Darwin AI från Kanada, som fokuserar på maskinsynsintelligens, smart tillverkning, förbättrad maskinlärningseffektivitet och kantsbaserad intelligens. Flera medlemmar av Darwin AI-teamet har nu gått med i Apple. Darwin AI har utvecklats för att ge elektroniktillverkare ett verktyg för att förbättra produktkvaliteten och produktionsverkningsgraden. DarwinAIs patenterade Explainable AI (XAI) -plattform används av flera Fortune 500-företag, inklusive Audi, BMW, Honeywell och Arm. Tekniken användes också i utvecklingen av Covid-Net, ett öppet system för att diagnostisera COVID-19 via bröströntgen.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 15 mars

Bruno Zerbib, Chief Technology and Innovation Officer på Orange, har uttryckt oro över Nvidias monopol på grafiska processorer (GPU:er) och tror att billigare alternativ med bättre prestanda kommer inom de närmaste åren. Zerbib anser att investeringar i GPU:er kan vara riskabla på grund av potentialen för enorma avskrivningar. Han tror att störningar sannolikt kommer att komma från hyperscalers eller de startups de så småningom köper. Zerbib prioriterar effektivitet när Orange strävar efter att nå ett ´netto noll´-mål till 2040. Han föredrar att investera i människor snarare än GPU:er och har utrustat cirka 27 000 anställda med AI-färdigheter.

Light Reading fördjupade 12 mars

Microsoft fortsätter att växa med fokus på AI och molnteknologi

Microsoft, världens mest värdefulla företag, har sett betydande avkastning på investeringar med aktier som ökat 69% under det senaste året. Företaget har strategiskt positionerat sig för AI-boomen med investeringar i OpenAI och andra diversifieringsinsatser. Dess molnsegment har drivit betydande intäktsökning, medan spel och förvärv har utökat marknadsräckvidden. Microsoft fortsätter att investera i molnteknologi och utvecklar AI GPU-chips för att minska beroendet av andra företag. Azure, dess huvudsakliga tillväxtmotor, såg en 31% ökning av intäkterna under det senaste kvartalet jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 9 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Global forskning om Tiny Machine Learning (TinyML) marknaden

En global forskningsrapport om Tiny Machine Learning (TinyML) marknaden erbjuder viktig information om marknadens olika segment och en grundlig analys av industrin. Rapporten undersöker nuvarande trender, teknisk utveckling, marknadsbegränsningar och investeringsmöjligheter. Rapporten ger en omfattande översikt över den globala industrin och erbjuder taktiska åtgärder och strategiska affärsändringar baserade på köparens krav och marknadsaktörernas behov. Studien täcker också den bredare affärsmiljön på den globala Tiny Machine Learning (TinyML) marknaden.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 9 mars

Edge Impulse lanserar direktintegration med Arm Keil MDK för att förbättra utvecklingen av Edge AI-produkter

Edge Impulse, en ledande plattform för att bygga, förbättra och distribuera maskininlärningsmodeller och algoritmer till edge-enheter, har lanserat en direkt integration med Arm Keil MDK. Den nya integrationen gör det enklare och snabbare för inbyggda ingenjörer att samarbeta med andra tvärvetenskapliga team för att bygga Edge AI-produkter och föra dem till marknaden. Keil MDK är den ledande lösningen för inbyggd utveckling med mer än 300 000 inbyggda utvecklare över hela världen som använder detta verktygssats för att utveckla firmware för industriella, IoT och bärbara produkter.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 7 mars

Omfattande marknadsanalysrapport om batterieffektiv maskininlärningsteknologi offentliggjord

En omfattande marknadsanalysrapport om marknaden för batterieffektiv maskininlärningsteknologi har offentliggjorts av Stats N Data. Rapporten ger inte bara intäktsprognoser för marknaden och dess undersegment, utan ger också intressenter en djup förståelse för den konkurrensutsatta landskapet. Några av de stora företag som påverkar denna marknad inkluderar Google, Microsoft, ARM, STMicroelectronics, Cartesian, Meta Platforms/Facebook och EdgeImpulse Inc. Rapporten ger också värdefulla insikter i de viktigaste drivkrafterna, utmaningarna och möjligheterna i branschen.

Direktlänk Dela The Suffolk Voice fördjupade 28 februari

Nvidias aktier stiger efter stark vinstprognos och dominans inom AI-kretsar

Aktierna i Nvidia Corporation, ledande inom avancerade kretsar som driver artificiell intelligens (AI), steg mest på cirka nio månader efter att den amerikanska kretstillverkaren levererat ännu en stark vinstprognos. Nvidia överträffade analytikernas prognos med en omsättning på över 22 miljarder dollar under fjärde kvartalet 2023, en ökning med över 250% jämfört med föregående år. Dess bruttomarginaler ökade till över 700% under kvartalet. Nvidias marknadsvärde har ökat med mer än 600 miljarder dollar i år, vilket ger företaget ett värde på nästan 1,90 biljoner dollar. Aktierna i det amerikanska ´voice AI´-startföretaget SoundHound och den brittiska kretstillverkaren Arm, företag som Nvidia nyligen sa att det hade investerat i, steg båda nästan 5 procent under torsdagens (22 februari) handel. Konkurrenten AMD steg också över 10 procent medan AI-länkade aktien Palantir gick upp över 2,5 procent.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 23 februari

Kraftig ökning för AI-företag efter Nvidias starka rapport

AI-handeln är tillbaka i full kraft efter Nvidias (NVDA) stora vinstslag, trots rädsla för att euforin kring tekniken kan ha nått sin topp. Aktier i SoundHound (SOUN) och Arm (ARM), företag som Nvidia nyligen avslöjat att de investerat i, steg båda med cirka 5% på torsdagen. AMD (AMD), ett annat AI-chipföretag, ökade med mer än 10% medan AI-drivna Palantir steg över 3%. Super Micro Computer (SMCI), som haft en meteorsk 200% ökning i år, sköt upp nästan 33% på torsdagen. Nvidias framgångar sågs även utanför tekniksektorn. S&P 500 och Dow Jones Industrial Average stängde på rekordnivåer. Även företag som inte är AI-fokuserade, inklusive JPMorgan (JPM) och Waste Management (WM), avslutade torsdagen på sina högsta priser någonsin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 februari

Samsung och Arm samarbetar för att utveckla nästa generations Cortex-X CPU

Samsung Electronics har meddelat ett partnerskap med brittiska halvledar- och mjukvarudesignföretaget Arm för att utveckla nästa generations Cortex-X CPU. Samarbetet förväntas förbättra processorns prestanda och energieffektivitet, som kommer att tillverkas med Samsung Foundrys senaste Gate-All-Around (GAA) processnod. Detta markerar det första steget i en långsiktig förståelse mellan företagen för att ´uppfinna om´ 2-nanometer GAA för nästa generations datacenter och infrastruktursilikon. De kommer också att arbeta tillsammans på en ny AI-chiplet-lösning.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 21 februari

AI-relaterad desinformation ses som största hotet inför valen 2024

Indien och cirka 17 europeiska länder kommer att hålla parlaments- eller presidentval inom de närmaste veckorna, vilket gör 2024 till ett ´mega-valår´ med över 50 länder världen över och hälften av världens befolkning som röstar i nationella val. En av de största utmaningarna som framkommit är generativ AI-inducerad misinformation och desinformation. Risken från detta har rankats som det mest akuta problemet på kort sikt av World Economic Forums Global Risk Report 2024. På onsdag kommer över 35 experter från EU och Indien att samlas i New Delhi för att diskutera sätt att bekämpa hotet från online desinformation och informationsmanipulation. Tekniken känner inga gränser, vilket gör det kritiskt för alla intressenter att arbeta gemensamt.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 februari

Samsung och Arm samarbetar för att utveckla nästa generations Cortex-X CPU

Samsung och Arm har meddelat att de samarbetar för att utveckla nästa generation av Arm Cortex-X CPU, optimerad på Samsung Foundrys senaste Gate-All-Around (GAA) process-teknologi. Denna senaste samarbete bygger på deras framgångsrika historik, med miljontals enheter redan levererade med Arm CPU intellektuell egendom på Samsungs processnoder. Samsung och Arms framtidsplaner inkluderar: Omdefiniering av 2-nanometer (nm) GAA-teknologi: Detta kommer att möjliggöra nästa generations anpassade kisel för datacenter och infrastruktur, vilket pressar gränserna för prestanda och effektivitet. Banbrytande AI-chiplet-lösning: Denna revolutionerande teknik kommer att förvandla det mobila AI-landskapet, vilket frigör potentialen för generativ AI för mobila enheter. Samsungs GAA-teknik möjliggör ytterligare skalning av enheter och överlägsen prestanda jämfört med traditionella FinFET-designer. Genom att optimera Cortex-X CPU specifikt för denna banbrytande process, låser Samsung och Arm upp en ny nivå av mobil prestanda och effektivitet. Detta samarbete betonar vikten av ´design-teknologi samoptimering´, där utvecklingsteam arbetar nära för att säkerställa sömlös integration mellan hårdvara och mjukvara.

Direktlänk Dela Fone Arena fördjupade 21 februari

Storbritanniska AI-processutvecklaren Graphcore överväger försäljning

Storbritanniska företaget Graphcore, som utvecklar processorer för artificiell intelligens (AI), överväger sina strategiska alternativ på grund av svårigheter att samla in pengar från investerare. Företaget kan söka en köpare för en affär värd cirka 500 miljoner dollar. Potentiella köpare inkluderar Arm, OpenAI och Softbank, men ingen av dessa har bekräftat några samtal med Graphcore. Trots att ha samlat in över 700 miljoner dollar från investerare som Microsoft och Sequoia, har Graphcore haft svårt att bli en aktör på marknaden för AI-processorer. Företaget rapporterade en ökning av förlusterna med 11% (204,6 miljoner dollar under 2022), och försäljningen minskade från 5 miljoner dollar till 2,7 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 19 februari

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla in 7 biljoner dollar för att omforma den globala chipindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman är i samtal med investerare om att samla in mellan 5 till 7 biljoner dollar för att omforma den globala chipindustrin. Altman har tidigare investerat i en AI-chip-startup vid namn Rain Neuromorphics och har rapporterats försöka samla in flera miljarder för ett chipprojekt som kan konkurrera med Nvidia. Altman har redan träffat Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, ordförande för Abu Dhabis suveräna välståndsfond i Förenade Arabemiraten, som är värd 790 miljarder dollar. Enligt rapporter har Altman även vänt sig till SoftBank för pengar.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 19 februari

UK-chipmaker Graphcore söker nya köpare efter tunga förluster

UK-chipmakern Graphcore rapporteras leta efter nya köpare, inklusive UK:s ARM, Japans Softbank och USA:s OpenAI, vilka gör det populära ChatGPT. Företaget är i samtal om en potentiell affär som kan hjälpa det att täcka tunga förluster. Ett av huvudproblemen för företaget är att det tvingades stänga sin kinesiska verksamhet som ett resultat av amerikanska chipkontroller. Företaget har minskat personalstyrkan och stängt utlands kontor. Om informationen som erhållits av The Guardian är korrekt, kan företaget vara värt $500 miljoner efter att investerare ökat värdet på sina andelar.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 19 februari

Teknikföretag lovar att bekämpa bedräglig användning av AI i globala val

Tjugo ledande teknikföretag, inklusive Google, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok, X, Amazon och Adobe, lovade på fredag att hjälpa till att förhindra att bedräglig användning av artificiell intelligens stör globala val. År 2024 förväntas 4 miljarder människor i över 40 länder runt om i världen rösta. Experter varnar för att skadliga aktörer kan använda generativa AI-verktyg för att påverka dessa val och påverka röster. Vid München säkerhetskonferens tillkännagav dessa företag ´Tech Accord to Combat Deceptive Use of AI in 2024 Elections´, som är ett frivilligt avtal med åtta specifika åtaganden för att motverka skadligt AI-innehåll.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 17 februari

Tjugo teknikföretag undertecknar löfte för att förhindra AI-störningar i val

Tjugo teknikföretag som arbetar med artificiell intelligens (AI) har undertecknat ett ´löfte´ om att försöka förhindra att deras mjukvara stör val, inklusive i USA. Undertecknarna varierar från teknikjättar som Microsoft och Google till små startups som låter människor skapa falska röster. Överenskommelsen är i huvudsak ett erkännande av att företagens egna produkter skapar mycket risk i ett år då 4 miljarder människor över hela världen förväntas rösta i val. Företagen som skrivit under löftet är: Adobe, Amazon, Anthropic, Arm, ElevenLabs, Google, IBM, Inflection AI, LinkedIn, McAfee, Meta, Microsoft, Nota, OpenAI, Snap, Stability AI, TikTok, TrendMicro, Truepic och X. Överenskommelsen är frivillig och faller kort för ett totalförbud mot AI-innehåll i val, som vissa människor har krävt.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 16 februari

AI-industrin växer snabbt, men framtiden är osäker

Investeringar i AI och AI-relaterade startups nådde nästan 50 miljarder dollar 2023, och aktiekurserna för företag som spelar en roll i tillverkningen av avancerade chips för kraftfulla AI-modeller, som Nvidia, AMD och Arm, har skjutit i höjden. På World Governments Summit diskuterade företagare och riskkapitalister framtiden för AI. Teknikentreprenören Divyank Turakhia förklarade att det finns en ´vinnaren tar allt´-dynamik i branschen, där de bästa företagen får alla kunder och inkomster, medan resten kan hamna på efterkälken. Cyrus Sigari, medgrundare till riskkapitalfonden UP Partners, förutspådde att robotik kan vara nästa stora genombrott inom AI.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 15 februari

Nvidia och Arm står starka trots marknadstryck

Nvidia (NVDA) och Arm (ARM) upplever press på aktiemarknaden på grund av en bredare marknadsförsäljning som utlösts av starka CPI-data. Trots detta anser Ben Bajarin, VD och huvudanalytiker på Creative Strategies, att dessa två chipföretag är väl positionerade för att dra nytta av den ökande efterfrågan på AI i ljuset av pågående leveransbegränsningar. Bajarin understryker att marknaderna har ´så mycket efterfrågan på beräkning´ på AI-katalysatorer medan bristen på tillräckliga leverantörer väcker oro.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 februari

Aktiemarknaden sjunker, Arm och Nvidia upp, Arista och Tesla ner

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq 100 futures var lägre inför tisdagens börsöppning. Aktiemarknadsledaren Arm steg upp till 42% till nya höjder på måndagen, medan Arista Networks föll efter att ha presenterat sina inkomstresultat. Arm stängde med en uppgång på 29% på måndagen, vilket lägger till förra veckans 62% rally. Arista föll med cirka 7% trots att företaget överträffade inkomst- och försäljningsskattningar. Cadence Design Systems var en annan nyckelinkomstflyttare. Tesla var den största förloraren bland de ´magnifika sju´ aktierna, ner 2,8%. Nvidia steg till nya rekordhöjder innan den skar vinster till 0,2%. Apple och Microsoft handlades lägre på tisdagens aktiemarknad.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 13 februari

AI förändrar smartphones och ökar ARM:s aktier

ARM:s aktier skjuter i höjden efter att deras inkomster visar hur AI förändrar smartphones. Googles chatbot Bard har fått ett nytt namn. Microsofts Super Bowl-reklam på söndag - den första på flera år - kommer att handla helt och hållet om AI. Och Kinas största smartphone-tillverkare prioriterar nu AI. Dessa är några av höjdpunkterna från en annan hektisk vecka i AI-nyheter.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 9 februari

OpenAI kommer att inkludera metadata i sina generativa modeller för att avslöja AI-ursprung

OpenAI kommer att inkludera metadata i bilderna från sina generativa modeller för att avslöja deras AI-ursprung. Detta kan användas av applikationer för att varna användare om innehållets maskintillverkade natur. OpenAI antar Content Credentials-specifikationen, som utarbetats av Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA), en industriorganisation stödd av Adobe, Arm, Microsoft, Intel och flera andra. Metadata kan enkelt tas bort, men för att fungera i stor skala och få acceptans behöver det ett molnsystem för att återställa borttagna metadata. OpenAI medger att ´metadata som C2PA inte är en lösning på problem med proveniens´.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 8 februari

MLCommons bildar MLPerf Client arbetsgrupp för att skapa AI-benchmark för klient-system

MLCommons meddelar bildandet av en ny MLPerf Client arbetsgrupp. Gruppens mål är att skapa AI-benchmark för klient-system som stationära datorer, bärbara datorer och arbetsstationer baserade på Microsoft Windows och andra operativsystem. MLPerf benchmark-serien är guldstandarden för AI-benchmark i datacenter och nu tar de med sin gemenskapsfokuserade utvecklingsansats och djupa tekniska förståelse för maskininlärning (ML) mot att skapa en benchmark-serie för konsumentklientsystem. Första benchmark kommer att fokusera på en stor språkmodell, specifikt Llama 2 LLM.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 24 januari

Forskningrapport om globala Tiny Machine Learning (TinyML) marknaden till 2031

En forskningsrapport om den globala marknaden för Tiny Machine Learning (TinyML) till 2031 erbjuder en djupgående analys av marknaden och ger värdefulla insikter och strategiska rekommendationer till intressenter. Rapporten fungerar som en vägvisare för företag och branschaktörer att effektivt navigera möjligheter och utmaningar inom TinyML-marknaden. Den inkluderar en detaljerad nedbrytning av marknadens segmentering baserat på produkttyper, tillämpningar och slutanvändarindustrier, profiler av framstående företag som verkar på TinyML-marknaden och en utvärdering av deras tillväxtstrategier. Nyckelaktörer på TinyML-marknaden inkluderar Google, Microsoft, ARM, STMicroelectronics, Cartesian, Meta Platforms/Facebook och EdgeImpulse Inc.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 23 januari

OpenAI:s VD Sam Altman i samtal om att starta AI-chipfabrik

OpenAI:s VD Sam Altman rapporteras vara i kontakt med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) för att starta en fabrik för AI-chip. Han är också i samtal med en av de rikaste personerna i Abu Dhabi, Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, angående halvledarfabriken. Det är dock inte klart hur mycket pengar Altman försöker samla in för sitt nya företag. Rapporter kom fram i november förra året att Altman planerade att starta ett nytt AI-företag. OpenAI hade en gång en robotforskningsavdelning, men den lades ner i juli 2021 efter tekniska hinder.

Direktlänk Dela The Economic Times CIO fördjupade 22 januari

Gigabytes stora NVIDIA AI-servrar visas på SC23

På SC23-visningen presenterades Gigabytes stora NVIDIA AI-servrar. Bland toppfemmen var Gigabyte G593-SD0 NVIDIA HGX H100 8-GPU Server, som har dubbla processorer från Intels 4:e eller 5:e generation Xeon-familjer och åtta NVIDIA H100 GPU:er. Gigabyte G493-SB0 8x PCIe GPU Server har NVMe SSD och hårddisklagring, två expansionsplatser och fram I/O för hantering och kontrollplanetsnätverk. Gigabyte H223-V10 NVIDIA Grace Hopper 2U 4-Node Server har 72 Arm-kärnor och en NVIDIA Hopper GPU per nod. Gigabyte H263-V60 NVIDIA Grace Superchip 2U 4-Node Server har 144 Arm Neoverse V2-kärnor i en enda nod eller 572 kärnor i 2U. Gigabyte XH23-VG0 NVIDIA Grace Hopper 2U Server är företagets MGX-stil 2U-system för Grace Hopper.

Direktlänk Dela ServeTheHome fördjupade 31 december

Big Tech står för majoriteten av AI-investeringar 2023

Ny data visar att stora delar av 2023 års investeringar i artificiell intelligens (AI) kom från Big Tech. De stora affärerna som Amazon, Google och Microsoft genomförde detta år utgjorde två tredjedelar av de 27 miljarder dollar som kanaliserades till AI-startups, enligt Financial Times. Trots att generativ AI har lockat riskkapitalbolag, har dessa företag tvingats minska sina utgifter på grund av högre räntor och minskade portföljvärderingar. Rapporten nämner att affärer som Microsofts investering på 10 miljarder dollar i OpenAI och Google och Amazons investeringar i Anthropic hjälpte till att öka de totala utgifterna på AI-företag till nästan tre gånger det tidigare rekordet på 11 miljarder dollar 2021.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 december

Ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter publicerad

Mr Accuracy Reports har publicerat ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och nyckelaffärssegment (2022-2029). Forskningen utförs på primära och sekundära statistikkällor och består både av kvalitativa och kvantitativa detaljer. Några av de stora spelarna som profileras i studien är Microsoft, Qualcomm, Intel, Google, Alibaba, NVIDIA, Arm, Horizon Robotics, Baidu, Synopsys, Cambricon, MediaTek, Mythic, NXP. Rapporten belyser viktiga marknadsaspekter och svarar på frågor som vilka som är de viktigaste marknadsaktörerna i marknaden för artificiell intelligens för Edge-enheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 26 december

Microsoft har introducerat en rad AI-utvecklingsverktyg under sin Ignite 2023-händelse. Azure AI Studio stöder AI-utveckling i stor skala för molnbaserade applikationer, medan Copilot Studio utökar de äldre Power Virtual Agents AI-verktygen med OpenAI-drivna ´boosts´. Dessutom har Microsoft nu gjort Windows AI Studio tillgängligt i en förhandsgranskning. Verktyget syftar till att föra Microsofts och dess partners AI-modeller till PC:er, först med hjälp av GPU:er men så småningom även ombord AI-acceleratorer, som Arm och Intel NPUs i Microsofts senaste Surface-hårdvara.

InfoWorld fördjupade 21 december

Infineon utökar sin PSoC-familj med AI- och ML-optimerade mikrokontroller

Infineon har utökat sin PSoC-familj av mikrokontroller med en ny serie designad specifikt för att köra maskininlärning och artificiell intelligens (ML och AI) arbetsbelastningar vid kanten: PSoC Edge. Infineons nya PSoC Edge-portfölj bygger på års erfarenhet av att leverera lösningar för att intelligent styra, interagera och ansluta vår värld med kraftfulla MCU-baserade system. De erbjuder en idealisk mix av skalbar kraft och prestanda för att stödja framväxande AI/ML-krav, omfattande HMI-funktioner och säkerhetsfunktioner som krävs för nästa generations applikationer. Infineon har ännu inte släppt fullständiga specifikationer och priser för de nya delarna.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 19 december

Detaljerad analys av marknaden för batterieffektiv maskininlärningsteknologi

En ny rapport av Worldwide Market Reports analyserar marknaden för batterieffektiv maskininlärningsteknologi. Rapporten omfattar insikter om marknadsanalys, konkurrent- och regional analys, samt aktuella framsteg på marknaden. Marknaden har växt betydligt de senaste åren, drivet av faktorer som ökad efterfrågan på produkter, utvidgad kundbas och tekniska framsteg. Rapporten ger en omfattande analys av marknaden, inklusive marknadsstorlek, trender, drivkrafter och begränsningar, konkurrensaspekter och framtidsutsikter.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 december

Marknadsrapport för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på nuvarande och framtida utsikter

Rapporten om marknaden för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för TinyML-industrin. Den beskriver den optimala eller fördelaktiga passformen för leverantörer att anta efterföljande fusioner och förvärvsstrategier, geografisk expansion, forskning och utveckling samt nya produktintroduktionsstrategier för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för TinyML-marknaden har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment. Direkta effekter av COVID-19 på marknaden spåras regelbundet, tillsammans med den indirekta påverkan av associerade industrier. Dessa observationer kommer att integreras i rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Rene Haas: Människor kan förlora kontroll över AI

Rene Haas uttrycker oro över att människor kan förlora kontrollen över maskinerna på grund av artificiell intelligens (AI). Han föreslår att det behövs en form av överstyrning eller ´bakdörr´ för att kunna stänga ner systemet. Haas tror också att företaget Arm kommer att vara lika kritiskt i AI-revolutionen som det var under utvecklingen av smartphones. Han förutser att AI kommer att infiltrera alla aspekter av hur vi arbetar, lever och spelar.

Direktlänk Dela Börs Världen fördjupade 11 december

Arm-chefen uttrycker oro över att människor kan förlora kontrollen över AI

Arm:s VD Rene Haas har uttryckt oro över att människor kan förlora kontrollen över artificiell intelligens (AI) om det inte finns tillräckliga säkerhetsåtgärder eller överstyrningsfunktioner. Haas delade sina farhågor i en intervju med Bloomberg. Han menade att det behövs någon form av överstyrning, en bakdörr, eller något sätt att stänga ner systemet. I mars skrev flera företagsledare, inklusive Apple-grundaren Steve Wosniak och Tesla-VD:n Elon Musk, under ett öppet brev som krävde en sex månaders paus i utbildning av AI-system som är kraftfullare än OpenAI:s GPT-4. Brevet hävdade att ´mänsklig konkurrenskraftig intelligens kan innebära djupa risker för samhället och mänskligheten´, och skisserade en lista över de ´minsta´ säkerhetsåtgärder som bör införas.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 11 december

Nya AI-varumärken växer fram: Google introducerar Gemini

Snabba framsteg inom artificiell intelligens har lett till många nya AI-varumärken. På onsdagen lade Google till ett annat AI-namn till det redan trångt fältet: Gemini. Den nya AI-modellen kommer att driva en rad Google-produkter. Google VD Sundar Pichai postade en video om Gemini utan att förklara var namnet kom ifrån. Utöver ChatGPT har den nya vågen av chatbots, inklusive Googles Bard, Anthropics Claude, Inflections Pi, Quoras Poe och Amazons Q, väckt nyfikenhet kring hur människor interagerar med AI. Microsoft har byggt ett helt varumärke runt sin AI-assistent Copilot. Kreativa individer inom olika områden har upplevt kraften i nya AI-verktyg för att generera text, foton och video genom plattformar som Adobe Firefly och Canvas Magic Studio, liksom från startups som Jasper, Midjourney och Runway.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 8 december

Forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens i rymden

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens i rymden ger information om branschen. Studien överväger marknadens nuvarande scenario och dess marknadsdynamik för 2023-2030. Rapporten utvärderar marknadens storlek och studerar strategimönster som antagits av framstående internationella spelare. Faktorer som förväntas påverka denna globala marknad är den ökande sysselsättningsgraden bland investeringar i framväxande ekonomier. Rapporten erbjuder en omfattande analys och prognos för ´Artificiell intelligens i rymden´ med fokus på både regionala och globala perspektiv.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 30 november

Arm introducerar Cortex-M52-chip för AI-analys på IoT-enheter

Arm har introducerat Cortex-M52-chippet, designat för att underlätta AI-analys på kompakta IoT-enheter vid kanten. Denna tekniska framsteg förbättrar hårdvarukapabiliteter, vilket ger små, kostnadskänsliga enheter med inbyggd intelligens. Cortex-M52, som utvecklats i samarbete mellan Arm och ett ingenjörsteam från Arm Kina, fungerar som en efterträdare till Cortex-M4 och M33, med en anmärkningsvärd 5,6 gånger förbättring av prestanda för maskininlärningsuppgifter och en 2,7 gånger förbättring för DSP-uppgifter. Dessutom har den en 2,1 gånger energieffektivitet jämfört med tidigare Cortex-M-generationer.

Direktlänk Dela The Internet Of All Things fördjupade 28 november

ARM lanserar sin minsta mikrokontrollerkärna

ARM har lanserat sin minsta mikrokontrollerkärna, M52, med Helium DSP och anpassade tillägg för att förbättra maskininlärning vid kanten. M52 är den minsta ARM-kärnan som stöder Helium-tilläggen som redan finns i M55- och M85-kärnorna som använder ARMv8.1-instruktionsarkitekturen. Företaget menar att detta undviker behovet av Ethos U55 neurala bearbetningsenheter (NPU). Kärnan stöder också anpassade instruktioner, ett alternativ som konkurrerar med RISC-V-tilläggen. Cortex-M52 kommer också att accelerera vägen till PSA Certified Level 2-kisel, möjliggör nästa generation av PSA-certifierade enheter.

Direktlänk Dela eeNews Europe fördjupade 23 november

Arm meddelar planer på att införa AI och maskininlärning i IoT med ny Cortex-design

Arm har meddelat en satsning på att införa artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) till kanten av Internet of Things (IoT) med en ny Cortex-design byggd för att dra nytta av dess Helium-accelerationsutvidgningar: Cortex-M52. ´AI är överallt idag, men för att förverkliga potentialen av AI för IoT måste vi ta med maskininlärningsoptimerad bearbetning till även de minsta och lägst strömförbrukande enheterna´, berättade Paul Williamson, generaldirektör för Arms IoT-verksamhetsdivision, under en förelanseringsinformation.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 22 november

Chipföretaget Arm har avslöjat Cortex-M52, dess minsta och mest kostnadseffektiva processor, designad för att införa AI i uppkopplade enheter och annan lågeffektshårdvara. Processorn har Helium vektorbearbetningstillägg för att påskynda maskininlärning och digital signalbehandling. Arm säljer också en förenklad mjukvaruutvecklingsplattform för att hjälpa kunder att utnyttja dessa funktioner. Arm´s Cortex-M-produkter är mestadels enskärniga 32-bitarsdesigner, optimerade för liten storlek, låg effekt och låg kostnad. Cortex-M52 kommer också att finnas tillgänglig på Arm Virtual Hardware, en molnbaserad tjänst som möjliggör mjukvaruutveckling i förväg av att något faktiskt kisel är klart. De första kretsarna baserade på Cortex-M52 förväntas komma 2024.

The Register fördjupade 22 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, planerar att starta en ny verksamhet inom artificiell intelligens (AI), enligt rapporter. Det är ännu oklart vad det exakta syftet med verksamheten är, men det har framkommit att Altman har diskuterat sina bredare ambitioner inom AI-utveckling. Han har tydligen varit i samtal med halvledarexekutiver, inklusive chipdesignern Arm. Det har även rapporterats att Greg Brockman, tidigare medgrundare och president för OpenAI, sannolikt kommer att ansluta sig till projektet.

Investing.com fördjupade 19 november

Sam Altman planerar att starta nytt AI-företag

Sam Altman, nyligen avsatt VD för OpenAI, har berättat för investerare att han planerar att starta ett nytt företag inom artificiell intelligens, enligt en källa med insyn i ärendet. Tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman förväntas ansluta sig till projektet som fortfarande är under utveckling. Det är ännu inte känt vad företaget exakt kommer att innebära. Altman har även diskuterat med chefer inom halvledarindustrin, inklusive chipdesignern Arm, om tidiga ansträngningar att utforma nya chips som skulle sänka kostnaderna för stora språkmodellföretag som OpenAI.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 18 november

Marknadsundersökning av Tiny Machine Learning (TinyML) presenterar detaljerad analys

En ny rapport om marknaden för Tiny Machine Learning (TinyML) ger en detaljerad analys av både befintliga och kommande aktörer inom branschen. Rapporten inkluderar också en SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Nyckelleverantörer som profileras i rapporten inkluderar Google, Microsoft, ARM, STMicroelectronics, Cartesian, Meta Platforms/Facebook och EdgeImpulse Inc. Rapporten ger också en detaljerad titt på företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel på den globala TinyML-marknaden. Marknaden är segmenterad efter typ, tillämpning och slutanvändare.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 16 november

Microsoft lanserar ny AI-chip för att minska beroendet av Nvidia

Microsoft presenterade på onsdagen en ny artificiell intelligens (AI) chip för att driva sin Azure molninfrastruktur och minska sitt beroende av AI-chip ledaren Nvidia. Microsofts nya chip, kallat Azure Maia AI Accelerator, är utformat för att köra generativ AI och andra AI-arbetsbelastningar, inklusive stort språkmodellträning och inferens. Teknikjätten planerar att lansera Maia till sina datacenter i början av nästa år. Det kommer att driva företagets Microsoft Copilot och Azure OpenAI-tjänster. Microsoft AI-chip kommer att köras tillsammans med processorer från Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD). Microsoft tillkännagav också en ny allmän datacenterdatorprocessor kallad Azure Cobalt. Den nya centrala bearbetningsenheten, eller CPU, är baserad på Arm-designer. ´Microsoft bygger infrastrukturen för att stödja AI-innovation, och vi omformar varje aspekt av våra datacenter för att möta våra kunders behov´, sa Scott Guthrie, verkställande vice VD för Microsofts Cloud and AI Group. Microsoft tillkännagav de nya chipsen på företagets Ignite-konferens i Seattle. På aktiemarknaden idag, växlade Microsoft-aktien mellan modesta vinster och förluster. MSFT-aktien avslutade onsdagens session upp en bråkdel till 369,67. Under tiden föll Nvidia-aktien 1,6% till 488,88. AMD-aktien drog sig tillbaka 1,6% till 118. Vid Ignite tillkännagav Microsoft Copilot Studio, ett lågkodigt mjukvaruverktyg för användare att skapa anpassade AI-upplevelser i Microsoft 365. Företaget lanserade också Microsoft Fabric, en AI-driven plattform som kan samla ihop ´data sjöar´ över molntjänster. Microsoft Fabric lovar att omforma hur team arbetar med data genom att samla arbetare på en enda plattform.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 november

OpenAI får fler eftertraktade H100-chip från Nvidia, förväntar sig bättre tillgång nästa år

OpenAI har mottagit en eftertraktad order av H100-chip och förväntar sig fler snart, enligt VD Sam Altman. OpenAI, liksom många andra AI-företag, använder Nvidias senaste modell av chip för att träna sina modeller. Fler chip signalerar att mer sofistikerade AI-modeller kommer att vara redo inom en snar framtid. Det finns en stark efterfrågan på H100-chip från Nvidia, vilket har skapat en köphysteri. Men om OpenAI kunde få sin order kanske tillgången på chip till AI-företag förbättras. OpenAIs växande chiplager kommer att hjälpa till att driva företagets nästa AI-modell, GPT-5, som Altman sa är under utveckling.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 15 november

Generativ AI ännu inte synlig i stora techföretags inkomstresultat

Trots den massiva aktiviteten och entusiasmen kring generativ AI, är dess inverkan på de stora teknikföretagens inkomstresultat ännu inte tydlig. På Supercloud 4 diskuterades varför det är så och var tekniken är på väg härnäst. Generativ AI har ännu inte ökat produktiviteten märkbart. Företag som Microsoft och IBM har rapporterat starka resultat och tillskrivit en del av denna styrka till efterfrågan på AI-tjänster. Trots detta har det rapporterats att kapitalutgifterna har ökat kraftigt, vilket till stor del tillskrivs infrastrukturutgifter för att stödja allt AI-arbete.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 27 oktober

Qualcomm sätter fokus på AI på Snapdragon Summit 2023

Qualcomms fokus på artificiell intelligens (AI) var tydligt under den första dagen av Snapdragon Summit 2023, som hålls denna vecka i Maui. Efter de tragiska bränderna som drabbade Lahaina i augusti, samarbetade Qualcomm med lokalregeringen för att vara känsliga för öns invånare. Under evenemanget presenterade Qualcomm en video med Meta CEO Mark Zuckerberg som diskuterade Metas relation med Qualcomm och hur de gör AI mer tillgängligt. Qualcomm lanserade också sitt senaste premium mobila plattform, Snapdragon 8 Gen 3, som kommer att användas för Android-telefoner från ASUS, Honor, OnePlus, OPPO, Sony, Xiaomi och ZTE, bland annat. Dessutom tillkännagav Qualcomm Snapdragon X Elite-plattformen med den anpassade integrerade Qualcomm Oryon CPU.

Direktlänk Dela Fierce Wireless fördjupade 26 oktober

AI tar huvudrollen på Tech Live 2023

Det kommande WSJ Tech Live-evenemanget kommer att presentera framstående personer inom artificiell intelligens, inklusive VD:arna för OpenAI och Arm. Evenemanget syftar till att fördjupa sig i de senaste utvecklingarna och trenderna inom AI-teknik. Vid sidan av detta belyser WSJ-reportern Patience Haggin hur amerikanska statliga myndigheter har använt kommersiellt tillgänglig mobildata för underrättelseverksamhet. WSJ Tech Live-evenemanget kommer att samla branschledare inom artificiell intelligens för att diskutera de senaste framstegen och trenderna inom området.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 17 oktober

Stora företag lovar att lägga till metadata i AI-genererade bilder

Microsoft, Adobe och andra stora företag har denna vecka lovat att lägga till metadata i sina AI-genererade bilder så att framtida kompatibla appar kommer att markera dem som maskinframställda med hjälp av en särskild symbol. Symbolen, som beskrivs som en ´ikon för transparens´, visar de gemena bokstäverna ´cr´ inuti en pratbubbla. Den skapades av Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA), en grupp av organisationer inom olika branscher, inklusive teknik och journalistik. Målet är att ge människor ett sätt att se om en bild var modell- eller människoframställd och hur.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 15 oktober

Adobe och andra företag skapar ett ´transparensikon´ för AI-genererat innehåll

Adobe och andra företag har skapat en symbol som kan bifogas innehåll för att etablera dess ursprung, inklusive om det skapades med AI-verktyg. Symbolen, som Adobe kallar ett ´ikon för transparens´, kan läggas till via Adobes foto- och videoredigeringsplattformar som Photoshop eller Premiere och till slut Microsofts Bing Image Generator. Den kommer att läggas till i metadata för bilder, videor och PDF:er för att meddela vem som äger och skapade datan. När tittare tittar på ett foto online kan de sväva över märket, och det öppnar en rullgardinsmeny som innehåller information om dess ägande, det AI-verktyg som användes för att skapa det och andra detaljer om mediets produktion.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 10 oktober

Nintendo Switch 2 kan ha bakåtkompatibilitet och maskininlärningsfunktioner

Rykten kring den mycket efterlängtade Nintendo Switch 2 har cirkulerat ett tag nu, och en av de mest efterfrågade funktionerna från fans är bakåtkompatibilitet med den nuvarande Switch-konsolen. Nyligen upptäcktes ett LinkedIn-profil av en tidigare Nintendo-utvecklare som arbetade på företaget från februari 2021 till augusti 2023. Profilen indikerar att Nintendo Switch 2 kommer att innehålla maskininlärningsfunktioner och att bakåtkompatibilitet kan vara ett nyckelfokus för den kommande konsolen. Rykten föreslår att konsolen kan lanseras med två olika modeller den 24 september 2024.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 10 oktober

AI i fokus i Hollywoodstrejker och på TechCrunch Disrupt

Hollywoodstrejker fortsätter med användningen av artificiell intelligens (AI) som en av de viktigaste frågorna i förhandlingarna. VFX-plattformen Wonder Dynamics använder AI för att hjälpa filmskapare att skapa effekter till lägre priser. Grundaren och skådespelaren Tye Sheridan diskuterade plattformen och AI i underhållningsindustrin på Yahoo Finance Live. På TechCrunch´s årliga Disrupt-startup-konferens var AI:s inverkan på arbetskraften och den moderna arbetsmarknadsekonomi stora diskussionspunkter.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 6 oktober

SoftBank-chefen förutspår att artificiell allmän intelligens kommer inom 10 år

SoftBanks VD Masayoshi Son tror att artificiell allmän intelligens (AGI), en AI som överträffar mänsklig intelligens inom nästan alla områden, kommer att uppnås inom 10 år. Han talade om den snabba utvecklingen inom generativ AI, som han sa redan har överträffat mänsklig intelligens inom vissa områden. Son presenterade också idén om ´super artificiell intelligens´ som han hävdade skulle uppnås inom 20 år och skulle överträffa mänsklig intelligens med en faktor av 10 000. Han kallade på japanska företag att ´vakna upp´ till AI:s löfte och upprepade sin tro på chipdesigner ARM som kärnan i ´AI-revolutionen´.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 5 oktober

SoftBank CEO tror att artificiell allmän intelligens kommer att realiseras inom 10 år

Masayoshi Son, VD för SoftBank, tror att artificiell allmän intelligens (AGI) kommer att realiseras inom de närmaste 10 åren. På SoftBank World-konferensen uttryckte Son sin tro att AGI kommer att vara tio gånger mer intelligent än summan av all mänsklig intelligens. Han nämnde den snabba utvecklingen inom generativ AI, som enligt honom redan har överträffat mänsklig intelligens inom vissa områden. Son introducerade också idén om ´Artificiell Superintelligens´, som han hävdade kommer att realiseras inom 20 år och överträffa mänsklig intelligens med en faktor på 10 000.

Direktlänk Dela Rappler fördjupade 4 oktober

SoftBank-VD tror att AI kommer att överträffa mänsklig intelligens inom 10 år

Masayoshi Son, VD för SoftBank, tror att artificiell allmän intelligens (AGI), en AI som överstiger mänsklig intelligens i nästan alla områden, kommer att realiseras inom 10 år. Son presenterade även idén om ´Artificial Super Intelligence´ på konferensen, som han hävdade skulle realiseras om 20 år och överträffa mänsklig intelligens med en faktor av 10 000. Son uppmanade japanska företag att ´vakna upp´ till AI:s löfte och upprepade sin tro på chipdesignern Arm som kärnan i ´AI-revolutionen´. Arm:s VD Rene Haas, som talade på konferensen via video, framhävde energieffektiviteten i Arm:s design.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 4 oktober

Skaparna av iPhone och ChatGPT vill samla in $1 miljard för att skapa en revolutionerande ny produkt

OpenAI diskuterar med tidigare Apple-designern Jony Ive och japanska teknikjätten SoftBank om att finansiera ett projekt på 1 miljard dollar för att skapa ´iPhone i världen av artificiell intelligens´. OpenAI försöker bygga vidare på framgången med ChatGPT och Silicon Valley letar efter nästa stora hårdvaruplattform efter smarttelefonen. SoftBank-chefen Masayoshi Son leder företagen i förhandlingar om att investera mer än 1 miljard dollar i företaget och diskuterar att skapa ett företag som skulle utnyttja talangerna och tekniken hos de tre företagen. Samtal är mycket ´seriösa´ men inte slutliga, varnar Financial Times.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 29 september

Före detta Apple-chefen Jony Ive i samtal med OpenAI för att skapa en AI-iPhone

Före detta Apple designchef Jony Ive är i samtal med OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att skapa en ´artificiell intelligens iPhone´, enligt Washington Post. OpenAI:s VD, Sam Altman, har vänt sig till Jony Ives företag LoveFrom för att hjälpa hans startup att utveckla sin första AI-enhet för allmänheten. Projektet skulle finansieras av en miljard dollar investering från det japanska konglomeratet Softbank, och Arm, dess mikroprocessor designföretag, skulle spela en nyckelroll.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive planerar AI-drivet hårdvaruprojekt med stöd från Softbank

OpenAI:s VD Sam Altman och tidigare Apple-designchefen Jony Ive planerar att starta ett företag för att utveckla en personlig AI-driven hårdvaruenhet, med stöd från Softbank. Ive lämnade Apple 2019 och lanserade sin egen kreativa byrå LoveFrom tillsammans med industridesignern Marc Newson. Ive och Newson har rapporterat haft flera diskussioner på OpenAI:s huvudkontor i San Francisco om hur enheten, beskriven som ´iPhone för artificiell intelligens´, kan se ut. Softbank, det japanska investeringsbolaget lett av Masayoshi Son, är intresserat av att finansiera det nya företaget och tror att Arm-baserade chips kan driva den potentiella framtida enheten.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 29 september

OpenAI i samtal med Jony Ive för att skapa ´AI iPhone´

Apple´s tidigare ledande designer Jony Ive är i samtal med OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att skapa en ´iPhone av Artificiell Intelligens´, rapporterade Financial Times. OpenAI:s VD Sam Altman har vänt sig till Ives företag LoveFrom för att utveckla vad som skulle vara ChatGPT-skaparens första konsumentenhet. Projektet skulle finansieras med en investering på 1 miljard dollar av det japanska konglomeratet Softbank, med dess chipdesignföretag Arm som spelar en nyckelroll. Processen att begränsa en specifik produkt är fortfarande i ett tidigt skede.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 28 september

Jony Ive i samtal med OpenAI om att skapa ´AI:s iPhone´

Jony Ive, Apples tidigare chefsdesigner, är i samtal med OpenAI, skaparen av ChatGPT, om att skapa en ´AI:s iPhone´, rapporterade Financial Times. OpenAI:s VD Sam Altman har vänt sig till Ives företag LoveFrom för att utveckla vad som skulle vara ChatGPT-skaparens första konsumentenhet. Projektet skulle finansieras med en investering på 1 miljard dollar från det japanska konglomeratet Softbank, med dess chipdesignföretag Arm som spelar en nyckelroll. Processen att specificera en produkt är fortfarande på ett tidigt stadium och det kan ta månader innan projektet officiellt godkänns.

Direktlänk Dela Insider Paper fördjupade 28 september

Jony Ive och Sam Altman diskuterar AI-smartphone med Softbanks stöd

Före detta Apple-chef för design, Jony Ive, och OpenAI:s VD, Sam Altman, rapporteras diskutera ett samarbete kring en ny typ av smartphone med 1 miljard dollar i stöd från Masayoshi Sons Softbank. Diskussionerna, som ägt rum i Ives studio i San Francisco, har fokuserat på att skapa en enhet som möjliggör ett mer ´naturligt och intuitivt´ sätt att interagera med AI. Målet är att omforma smartphone-designen från grunden, på samma sätt som Ive tidigare gjorde med pekskärmar. Softbanks VD Masayoshi Son är också involverad i projektet.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 28 september

OpenAI i avancerade förhandlingar med tidigare Apple-designer och SoftBank om ny AI-enhet

OpenAI förhandlar med tidigare Apple-designern Jony Ive och japanska SoftBank om att skapa en ny enhet som siktar på att bli ´iPhone för artificiell intelligens´. OpenAI-chefen Sam Altman har valt LoveFrom, ett företag som Ive startade efter att ha lämnat Apple 2019, för att designa den första konsumentinriktade enheten från ChatGPT-tillverkaren. Utvecklingsprocessen är fortfarande i ett tidigt skede. Samarbete syftar till att skapa ett mer intuitivt sätt för användare att interagera med AI. SoftBank överväger en investering på över $1 miljard i projektet.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 28 september

OpenAI, Jony Ive och SoftBank diskuterar miljardprojekt för AI-hårdvara

OpenAI är i avancerade samtal med tidigare Apple-designern Jony Ive och japanska teknikjätten SoftBank om att finansiera ett projekt på 1 miljard dollar för att bygga ´iPhone of artificial intelligence´. OpenAI:s VD Sam Altman har anlitat Ives företag LoveFrom för att utveckla OpenAI:s första konsumentenhet. Ive, som grundade LoveFrom 2019 efter två decennier på Apple, har spelat en nyckelroll i utvecklingen av några av företagets mest inflytelserika hårdvaror som iPhone och iPod. SoftBank:s VD Masayoshi Son diskuterar med duon om att injicera mer än 1 miljard dollar i företaget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 september

IAR och Edge Impulse ingår kommersiellt partnerskap för inbyggd AI-utveckling

IAR, världsledande inom mjukvara och tjänster för inbyggd utveckling, har annonserat ett kommersiellt partnerskap med Edge Impulse, ledande leverantör av AI-plattformar. Partnerskapet bygger på integrationer mellan Edge Impulses plattform och IAR Embedded Workbench, med full integration mellan de två produkterna på en arbetsflödesnivå. Ingenjörer som bygger applikationer med till exempel prediktiva funktioner kan dra nytta av Edge Impulses teknologier för att generera och utvärdera prediktiva ML-modeller. Dessa modeller kan härledas från realtidsdata eller tidigare insamlade data för att testa modellernas effektivitet och effektivitet.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 27 september

Cybersäkerhet dominerar företagstekniknyheterna denna vecka

Cybersäkerhet dominerade företagstekniknyheterna denna vecka, då Cisco Systems Inc. köpte Splunk Inc. och två av de ledande namnen inom cybersäkerhet, CrowdStrike Holdings Inc. och Google LLC:s Mandiant, höll sina årliga evenemang. Dessutom lanserades två initiala offentliga erbjudanden, inklusive Klaviyo inom programvara som en tjänst, men priserna sjönk efter initial investerarentusiasm. Under tiden fortsatte generativ artificiell intelligens att svepa över allt. Och Intel Corp. visade tecken på liv med nya teknologier.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 23 september

Globala aktiemarknader faller, centralbanker ändrar räntor, Cisco förvärvar Splunk, Murdoch avgår från Fox och News Corp

Amerikanska aktier föll för tredje dagen i rad på grund av ökade statsobligationsräntor. Pan-europeiska Stoxx 600 sjönk med 1,3% bland flera centralbanksbeslut. Sverige höjde räntan med 25 punkter till 4%; Norge höjde sin ränta från 4% till 4,25%; Schweiz lämnade räntan oförändrad. Bank of England valde att behålla räntan oförändrad, men fyra av nio medlemmar röstade för en höjning på 25 punkter till 5,5%. Turkiet höjde sin ränta till 30%, en ökning med 5 procentenheter från 25%. Cisco förvärvar Splunk, ett företag för cybersäkerhetsprogramvara, för 157 dollar per aktie i en kontantaffär värd 28 miljarder dollar. Rupert Murdoch avgår som styrelseordförande för Fox Corp och News Corp i november och efterträds av sin son Lachlan Murdoch. Steve Eisman, investeraren som förutspådde och tjänade på subprimekrisen 2007, anser att ´hela banksektorn är oinvesterbar´. Fyra månader efter att hype över artificiell intelligens (AI) tände marknaderna, börjar rallyt se mer ut som en hallucination. Aktierna i chipmakaren Nvidia har sjunkit 18,4% sedan de toppade den 24 augusti. Microsofts tillkännagivande av en bred utrullning av Copilot - företagets AI-verktyg - till företagskunder väckte inte entusiasm. Aktiekurserna i Arm, som försökte positionera sig som central för AI-beräkning, sjönk till jorden efter att ha skjutit i höjden på den första dagen av sin börsintroduktion.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 22 september

SoftBank överväger stora investeringar i AI-sektorn och OpenAI

SoftBank, en japansk multinationell holdingbolag, överväger att göra betydande investeringar i AI-sektorn, särskilt i OpenAI. SoftBanks VD Masayoshi Son har aktivt engagerat sig med artificiell intelligens, särskilt OpenAIs ChatGPT, som han använder som ett brainstormingverktyg. Son och OpenAIs VD Sam Altman har en befintlig rapport som kan leda till ett samarbete mellan de två företagen. OpenAI, som stöds av ett utökat partnerskap med Microsoft, är en stark konkurrent inom den generativa AI-sektorn. OpenAI arbetar också på att expandera sin GPT-4-modell och det finns rykten om en hemlig utveckling av GPT-5.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 18 september

SoftBank överväger att investera i OpenAI efter Arms framgångsrika börsintroduktion

Efter den framgångsrika börsintroduktionen av det brittiska chiptillverkande företaget Arm, överväger det japanska multinationella konglomeratet SoftBank att göra en omfattande investering i OpenAI, ett ledande forskningslabb inom artificiell intelligens. Detta kommer efter Arms mycket lönsamma börsintroduktion, ett företag som ägs av SoftBank. Masayoshi Son, grundare och VD för SoftBank, undersöker möjligheten att investera tiotals miljarder dollar inom området för artificiell intelligens efter Arms börsintroduktion. SoftBank överväger även stora investeringar i OpenAIs direkta konkurrenter.

Direktlänk Dela Info Tech Lead fördjupade 18 september

SoftBank planerar att investera i AI-företag efter framgångsrika börsintroduktion av Arm

SoftBank vill rapporterat investera i artificiell intelligens (AI) efter att framgångsrikt ha tagit teknikföretaget Arm till börsen. Masayoshi Son, grundare och VD för det japanska konglomeratet, är intresserad av att investera tiotals miljarder dollar i AI-företag, däribland OpenAI, enligt källor. SoftBank kan också bilda ett strategiskt partnerskap med OpenAI och överväger att investera i företagets konkurrenter. Analytiker tror att Softbanks krigskassa kommer att öka till så mycket som 65 miljarder dollar efter Arms börsintroduktion förra veckan.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 17 september

SoftBank överväger att investera i OpenAI efter Arms framgångsrika IPO: Rapport

Enligt en rapport överväger SoftBank att investera i OpenAI efter en framgångsrik börsintroduktion av Arm. Arms börsintroduktion förväntas utöka SoftBanks krigskassa till så mycket som 65 miljarder dollar. Rapporten nämner också att SoftBank överväger att göra betydande investeringar i direkta konkurrenter till ChatGPT-tillverkaren. SoftBank har i ett uttalande sagt att de inte kommenterar rykten. OpenAI avböjde att kommentera rapporten.

Direktlänk Dela Bharat Times fördjupade 16 september

SoftBank överväger investeringar i AI, inklusive OpenAI och Graphcore

Det japanska techinvesteringsföretaget SoftBank överväger att investera i artificiell intelligens (AI), med en potentiell investering i OpenAI i sikte. Efter den framgångsrika börsintroduktionen av sin Arm-enhet har SoftBanks grundare och VD, Masayoshi Son, uttryckt sin avsikt att investera tiotals miljarder dollar i AI-teknik. Son har avslöjat sin entusiasm för AI och sin tunga användning av ChatGPT, en AI-driven chatbot som tillverkas av OpenAI. Utöver OpenAI utforskar SoftBank andra alternativ inom AI-området, inklusive ett försök att förvärva Graphcore, en brittisk AI-chipmaker.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 16 september

SoftBank överväger investering i OpenAI efter Arms börsnotering

Japanska SoftBank överväger att investera i OpenAI, som drivs av Sam Altman, efter den framgångsrika börsnoteringen av det brittiska chipdesignföretaget Arm, som ägs av SoftBank. Masayoshi Son, SoftBanks grundare och VD, överväger att investera tiotals miljarder i AI efter Arms börsintroduktion. SoftBank, som förvärvade Arm för 31 miljarder dollar 2016, kontrollerar cirka 90 procent av aktierna. Arms börsintroduktion kommer sannolikt att utöka SoftBanks krigskassa till så mycket som 65 miljarder dollar. SoftBank avböjde att kommentera ryktena, liksom OpenAI.

Direktlänk Dela News Room Odisha fördjupade 16 september

SoftBank överväger investeringar i AI, inklusive OpenAI

SoftBank söker affärsmöjligheter inom artificiell intelligens (AI), inklusive en potentiell investering i OpenAI, efter framgångsrika noteringen av dess Arm-enhet. Företagets grundare och VD, Masayoshi Son, planerar att investera tiotals miljarder dollar i AI. SoftBank kan också överväga ett brett strategiskt partnerskap med ChatGPT-tillverkaren OpenAI. Son har uttryckt entusiasm för AI-teknik och är en flitig användare av ChatGPT, AI-chatten från Microsoft-stödda OpenAI. SoftBank överväger också alternativ till OpenAI, inklusive ett preliminärt försök att köpa Graphcore, en brittisk AI-chipmaker.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 september

SoftBank överväger investering i OpenAI efter framgångsrik börsnotering av Arm

SoftBank söker affärsmöjligheter inom artificiell intelligens (AI), inklusive en potentiell investering i OpenAI, efter den framgångsrika börsnoteringen av dess Arm-enhet, rapporterade Financial Times. SoftBanks grundare och VD, Masayoshi Son, överväger att investera tiotals miljarder dollar i AI. Det japanska techinvesteringsföretaget kan också överväga att ingå ett brett strategiskt partnerskap med ChatGPT-tillverkaren. SoftBank överväger även andra alternativ till OpenAI, inklusive ett preliminärt förslag att köpa Graphcore, en brittisk AI-chiptillverkare.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 16 september

Brittiska ARM gör lyckad återkomst till börsen med fokus på AI

Brittiska chiptillverkaren ARM börsintroducerades på New York-börsen och aktiekursen steg med 25%. Företaget köptes ut från Londonbörsen 2016 av japanska Softbank för 31 miljarder dollar. 2020 försökte Nvidia köpa det för 40 miljarder dollar. Nu översteg efterfrågan på ARM:s aktier utbudet, vid en värdering på 55 miljarder dollar. En fjärdedel av ARM:s försäljning sker i Kina, vilket innebär en geopolitisk risk. ARM har breddat sig bort från mobilmarknaden genom att satsa på AI, bland annat med en AI-specifik processor.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 15 september

Brittiska chipdesignern Arm gör sin Nasdaq-debut

Den brittiska chipdesignern Arm gjorde sin Nasdaq-debut på torsdagen, handlade till cirka $56 per aktie eller 10% över sitt ursprungliga pris. Detta innebär att företagets marknadsvärde är nästan $60 miljarder. Aktierna fortsatte att stiga under eftermiddagen, en ökning med 18,3%. Efter en nästan tvåårig torka på IPO-marknaden började Arm handlas i New York på torsdagseftermiddagen med 95,5 miljoner aktier under ticker ´ARM´. Deras starka öppning markerar den största börsintroduktionen i år och den största sedan elbilstillverkaren Rivian 2021. Företag som Apple, Google, Nvidia, AMD, Samsung och TSMC har visat intresse för att agera som hörnsteninvestorer i erbjudandet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 14 september

FTC uttrycker oro över snabb expansion av generativ AI

USA:s Federal Trade Commission (FTC) uttrycker växande oro för den snabba expansionen av generativ AI, särskilt dess potential att centralisera kontrollen i händerna på några få företag, vilket potentiellt kan kväva konkurrensen. Generativ AI gör det möjligt för maskiner att producera nytt innehåll, vare sig det är text, bilder, ljud eller video. FTC fruktar att om ett eller några få företag dominerar de nödvändiga ingångarna, kan det undergräva konkurrensen. FTC påpekar att generativ AI kan leda till flera konkurrensproblem. Kommissionen nämner också potentialen för öppen källkods AI, men varnar för missbruk.

Direktlänk Dela Market Business News fördjupade 12 september

Djupinlärningschipsets marknad förväntas växa betydligt till 2030

En forskningsrapport om marknaden för djupinlärningschipset har släppts, och förutspår en betydande global tillväxt fram till 2030. Rapporten analyserar nyckelfaktorer som driver försäljningen globalt, inklusive marknadsstorlek, andel, projektioner, tillväxthastighet och distributionskanaler. Marknaden segmenteras efter ledande företag och varumärken, region, typer och tillämpningar. Rapporten erbjuder en detaljerad studie som inkluderar möjligheter för företagstillväxt, hinder att övervinna och nya trender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Marknaden för djupinlärningschipset förväntas växa betydligt fram till 2030

Marknaden för djupinlärningschipset förväntas se en betydande tillväxt de kommande åren. Implementeringen av nya teknologier och innovativa lösningar kommer att driva marknadens intäktsgenerering och öka dess marknadsandel fram till 2030. Rapporten erbjuder en omfattande analys av marknaden för djupinlärningschipset, inklusive dess nuvarande tillstånd, nyckelspelare inom industrin, framväxande trender och framtidsutsikter för tillväxt. Den granskar djupgående det globala marknadsscenario, och ger värdefulla insikter i nuvarande trender och drivkrafter som påverkar marknaden för djupinlärningschipset på global skala.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Tiny Machine Learning marknaden förväntas växa kraftigt till 2030

Den globala marknaden för Tiny Machine Learning förväntas växa med en imponerande årlig tillväxttakt (CAGR) och generera högst intäkter till 2030, enligt en ny rapport från Fortune Business Insights. Rapporten, som är betitlad ´Tiny Machine Learning Market Size, Share and Revenue Forecast, 2023-2030´, diskuterar forskningsmål, forskningsomfång, metodik, tidslinje och utmaningar under hela prognosperioden. COVID-19-pandemin har haft en betydande inverkan på marknaden, men stöd från regeringar och företag kan hjälpa till att bekämpa denna sjukdom. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Google LLC, Microsoft Corporation, ARM, STMicroelectronics, Cartesian, Meta Platforms, EdgeImpulse Inc., InData Labs, Amazon Web Services, Databricks, ScienceSoft och MobiDev.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

Global rapport om AI för Edge-enheter av QYResearch

QYResearch har publicerat en rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) för Edge-enheter. AI för Edge-enheter innebär att AI-programvarualgoritmer bearbetas lokalt på en hårdvaruenhet, vilket gör att enheten kan bearbeta data och fatta beslut oberoende utan anslutning. Rapporten innehåller en omfattande analys av de faktorer som påverkar marknadens tillväxt, inklusive trender, begränsningar och drivkrafter. Rapporten innehåller också en prisanalys för varje typ, tillverkare, region och globalt pris från 2018 till 2029.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 5 september

Google förnyar sin offensiv inom AI, företag rapporterar överraskande goda inkomster

Google har förnyat sin offensiv inom artificiell intelligens (AI) vid sitt Next cloud-event, med en skarpare produktlinje och budskap. Samtidigt rapporterade ledande företag som Dell Technologies, Nutanix, Salesforce och MongoDB överraskande goda inkomster, trots att företagsutgifterna förblir låga. Detta indikerar att kunderna ökar sina utgifter där det räknas, till exempel på generativ AI. Data- och cybersäkerhetsföretaget Rubrik rapporterade också om en potentiell börsintroduktion inom närtid, vilket gör att hösten kan bli ännu mer hektisk.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 2 september

AI-tekniken utvecklas snabbt, men är inte för alla tillämpningar

AI-tekniken utvecklas snabbt, men dess användning är inte nödvändig för alla tillämpningar. AI är inte en applikation i sig själv, utan snarare en möjliggörare för applikationer. AI-ekosystemet utvecklas fortfarande och alla dess delar utvecklas inte i samma takt. IP-delen verkar utvecklas snabbare än verktyg och infrastruktur. Stora spelare som Synaptics, Synopsys, Cadence och Arm blir alltmer centrala i ekosystemet. AI-processortillverkare har i vissa fall byggt ut ekosystemet genom förvärv, som Renesas förvärv av Reality AI och Infineon förvärv av Imagimob. Det är viktigt att komma ihåg att AI bara är ett verktyg för designern att implementera, om än ett nyare och mer komplext verktyg.

Direktlänk Dela Embedded Computing Design fördjupade 30 augusti

Generativ artificiell intelligens (AI) kräver enorma beräknings- och minnesresurser, vilket skapar en växande utmaning mellan komplexiteten hos AI-modeller och tillgängliga resurser. Lösningen kan ligga i multi-die förpackning och chiplet-ansatsen, där flera kretsar placeras inom millimeter av varandra på ett enda substrat. Traditionellt har datorindustrin svarat på prestanda och strömproblem genom att använda större chip. Men dagens GPU:er och accelerator ASIC:er har nått den maximala die-storleken som tillåts av halvledartillverkningsutrustningen. Multi-die förpackning har använts i högpresterande och dyra system som militära radar i flera år, men har nyligen konvergerat med chiplets. Genom att definiera standardgränssnitt mellan olika typer av dies och investera i en infrastruktur för att designa, bygga och testa multi-die monteringar, hoppas industrin att öppna en ny väg för systemintegration.

Embedded Computing Design fördjupade 28 augusti

SoftBank-ägda Arm ansöker om Nasdaq-IPO, investerare fokuserar på AI-tillväxt

När SoftBank Group-ägda chipdesignern Arm ansöker om en Nasdaq-IPO på måndag kommer investerare att fokusera på en nyckelfråga - kommer företaget att ha ´exponentiell tillväxt´ på grund av AI-boomen, som VD Masayoshi Son hävdar? Sedan Arm förvärvades 2016 har Son positionerat Arm som konglomeratets kronjuvel och har nyligen entusiastiskt talat om vilken roll det kan spela i AI. Son har dock varit kortfattad om detaljer. Investerare hoppas att ansökan kommer att ge mer ledtrådar om SoftBanks AI-strategi och om Arm är värt lika mycket eller kanske mer än en före-IPO-värdering på 64 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 augusti

Artificiell intelligens (AI), särskilt stora språkmodeller (LLM) som GPT, har varit i fokus vid de senaste Black Hat och Def Con konferenserna i Las Vegas. Experter är dock oeniga om hur AI kommer att påverka företagens säkerhetsställning, från att skydda interna data till att utveckla applikationer. Maria Markstedter, en omvänd ingenjör och exploateringsexpert vid Arm, citerade OpenAI:s VD Sam Altman om att AI troligen kommer att leda till världens undergång, men att det under tiden kommer att finnas stora företag. Hon betonade att produkter ofta initialt saknar säkerhetsfunktioner och att företag måste tvingas att investera i säkerhet. Generativ AI, som för närvarande fokuserar på text, utvecklas till multimodal AI, som kan hantera chatt, live videorespons, sentimentanalys och till och med tolkning av kroppsspråk, enligt Markstedter. Hon betonade vikten av att upprätthålla anonymitet i dessa system och att tänka om datasäkerhet. Trots osäkerheten var det konsensus om att förbjuda AI inte är en hållbar lösning på lång sikt. Företag är angelägna om att anta AI-teknologier, och AI-säkerhet kommer så småningom att kräva att man omfamnar LLM och annan AI-teknologi. De som inte gör det kommer att hamna efter, varnade säkerhetsexperter.

Cryptopolitan fördjupade 18 augusti

AIoT-marknaden förväntas nå 253,86 miljarder dollar till 2030

Enligt en rapport från Fortune Business Insights förväntas den globala marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) nå 253,86 miljarder dollar till 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 32,4%. AIoT är en kombination av AI och IoT-teknologier som förbättrar personalisering, automatiserar processer, moderniserar industrier och höjer livskvaliteten för individer. Företag som leder AIoT-marknaden inkluderar BOSCH, Advantech Co., Ltd., Nvidia Corporation, CMS Info Systems, Amazon Web Services, Microsoft, Inventec Corporation, Intel, Qualcomm, ARM och PTC.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 augusti

Nvidia introducerar ny AI-chip för att påskynda innehållsskapande

Nvidia har tillkännagivit en ny avancerad AI-chip för att påskynda innehållsskapande. Enligt Nvidias VD Jensen Huang kommer chippet att positionera företag för att utnyttja AI:s ´iPhone-ögonblick´. Han menar att innehållsgenerering är oskiljaktig från grafikbehandling och ser en framtid där AI kommer att lära sig färdigheter i och designa virtuella världar. Den nya GH200 superchippen kommer att påskynda en generativ AI-process som kallas inferens. Företag som använder de nya verktygen förväntas leverera kompletta system senast Q2 nästa år. Bland de framstående företag som bygger AI-infrastruktur finns Dell Technologies, Hewlett-Packard Enterprise, Lenovo och Supermicro.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 9 augusti

Rabatt på rapporter om marknaden för Tiny Machine Learning-enheter

Worldwide Market Reports erbjuder 70% rabatt på rapporter om marknaden för Tiny Machine Learning-enheter. Forskningsstudien inkluderar analys av företagsstrategier, geografisk räckvidd, marknadssegment, produktlandskap och pris- och kostnadsstruktur. Rapporten förutspår att den globala marknaden för Tiny Machine Learning-enheter kommer att öka betydligt mellan 2023 och 2030. De stora spelarna på marknaden inkluderar Google, Microsoft, ARM, STMicroelectronics, Cartesian, Meta Platforms/Facebook och EdgeImpulse Inc.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 3 augusti

AI-transformermodeller förbättrar objektdetektering i maskinsyn

AI-modellering är avgörande för objektdetektering i maskinsyn, vilket är nödvändigt för autonoma körning, smart tillverkning och övervakningsapplikationer. Under åren har många AI-modeller introducerats, inklusive YOLO, Faster R-CNN, Mask R-CNN, RetinaNet och andra. På senare tid har AI-transformermodeller framkommit som bättre lösningar för objektdetektering. Dessa modeller, inklusive Oriented Object Detection with Transformer (O2DETR) och DEtection TRansformer (DETR från Meta), har flera fördelar över traditionella modeller, inklusive en enklare design. De använder end-to-end objektdetektering med transformer kodning och avkodning, och kan bearbeta överlappande objekt utan ´ankarboxar´ eller ´icke-maximal undertryckning´, vilket gör dem effektivare än traditionella modeller. Objektdetektion med maskinsyn kräver en AI-modell/algoritm att köra på toppen av AI-chips, FPGA:er eller moduler. Dessa kallas gemensamt en ´AI-motor´. Efter att först ha tränats kan AI-modellen sedan distribueras för att köra på lämplig hårdvara för att göra förutsägelser och/eller beslut. Det är viktigt att säkerställa att hårdvaruutvecklingen kan hålla jämna steg med innovationen av nya AI-modeller.

Direktlänk Dela Semi Engineering fördjupade 3 augusti

Cadence Design Systems höjer sin årsprognos för intäkter

Cadence Design Systems Inc höjde på måndagen sin helårsintäktsprognos till något över Wall Streets förväntningar, då ett uppsving i AI-innovationer ökade efterfrågan på anpassad halvledardesign. Trots en konjunkturcykelnedgång för branschen har efterfrågan på mjukvara för chipdesign ökat när chipstillverkare och teknikjättar som Alphabet skyndar sig att skapa sina egna halvledare som behövs för AI-bearbetning. Chiptillverkare som Nvidia, Arm och Advanced Micro Devices använder också Cadence designverktyg för att utveckla halvledare som används i både handhållna enheter och servrar som bearbetar data för AI.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 juli

FTC utreder OpenAI för potentiella överträdelser av konsumentlagstiftning

Federal Trade Commission (FTC) har utfärdat en stämning mot OpenAI som en del av en utredning om potentiella överträdelser av konsumentlagstiftning. Utredningen fokuserar på OpenAI:s app, ChatGPT, och ifall den har deltagit i orättvisa och vilseledande integritetspraktiker och publicerat falsk information om användare genom sin chattbot. FTC, under ordförande Lina Khan, har riktat in sig på teknikföretag. Kritiker menar att FTC:s åtgärder går utöver lagstiftning och istället är ett maktmissbruk avsedd att generera rubriker och kritisera stora teknikföretag.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 23 juli

Microsofts förvärv av Activision Blizzard kan slutföras nästa vecka efter domstolsbeslut

En federal domares beslut att låta Microsoft slutföra sitt förvärv av spelutvecklaren Activision Blizzard för 70 miljarder dollar ses inte bara som en seger för teknikjätten, utan också som ett stort nederlag för Federal Trade Commission (FTC), som försökte blockera transaktionen. Detta innebär att FTC:s ordförande Lina Khan, som är en förespråkare för mer omfattande konkurrensreglering, ställs inför frågan om hennes strategi att aggressivt bekämpa fusioner faktiskt uppmuntrar till mer affärsavtal. Dessutom meddelade Storbritanniens Competition and Markets Authority, den sista kvarvarande regulatorn som motsatte sig transaktionen, att den nu är villig att lyssna på förlikningsförslag från Microsoft. Detta innebär att affären med Activision, den största teknikförvärvet någonsin, kan slutföras redan nästa vecka.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

NVIDIA och SoftBank samarbetar om AI- och 5G/6G-plattform

NVIDIA och SoftBank Corp. meddelar att de samarbetar kring en banbrytande plattform för generativ AI och 5G/6G-applikationer, baserad på NVIDIAs GH200 Grace Hopper™ Superchip. SoftBank planerar att rulla ut plattformen på nya, distribuerade AI-datacenter över hela Japan. Genom samarbetet kommer SoftBank att bygga datacenter som kan vara värd för generativ AI och trådlösa applikationer på en gemensam serverplattform med flera hyresgäster, vilket minskar kostnaderna och är mer energieffektivt. Plattformen kommer att använda den nya NVIDIAs MGX™-referensarkitekturen med Arm Neoverse-baserade GH200 Superchips och förväntas förbättra prestanda, skalbarhet och resursutnyttjande för applikationsarbetsbelastningar.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 29 maj

Tiny Machine Learning (TinyML) marknadsanalys 2023

En ny oberoende forskningsrapport om Tiny Machine Learning (TinyML) marknaden undersöker investeringar i marknaden och hur företag som implementerar dessa tekniker inom olika branschvertikaler syftar till att utforska dess framtid för att bli en viktig affärsstörning. Studien inkluderar generiska marknadstrender, framväxande tekniker, branschdrivare, utmaningar och regulatoriska politik som driver marknadstillväxten, tillsammans med större spelarprofiler och strategier. Huvudaktörerna på marknaden inkluderar EdgeImpulse Inc., Cartesian, Microsoft, STMicroelectronics, ARM, Google och Meta Platforms/Facebook.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 25 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare