» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Baidu är en kinesisk multinationell teknikföretag som specialiserar sig på internetrelaterade tjänster och produkter samt artificiell intelligens. Det grundades år 2000 av Robin Li och Eric Xu. Baidu är mest känt för sin sökmotor, som är den dominerande sökmotorn i Kina och den fjärde största webbplatsen i världen enligt Alexa Internet. Företaget erbjuder även andra tjänster som Baidu Baike (en online-encyklopedi), Baidu Maps (karttjänst) och Baidu Cloud (molntjänst). Baidu investerar också mycket i forskning och utveckling inom områden som AI, självkörande bilar och röstigenkänning.

Senaste nytt kring Baidu

Baidus AI-chatbot Ernie når 200 miljoner användare på åtta månader

Under en utvecklarkonferens i Shenzhen, Kina, meddelade teknikföretaget Baidu att deras AI-chatbot Ernie har samlat 200 miljoner användare på åtta månader. Nicole Greene, en VP-analytiker på forskningsföretaget Gartner, påpekade att Ernie fyller ett marknadsbehov på grund av regeringsrestriktioner. Amerikanska konsumenter har haft tillgång till generativ AI sedan november 2022, men verktyg som ChatGPT, Gemini och Copilot är inte tillgängliga i Kina. Som ett resultat är inhemska teknikföretag som Baidu angelägna om att utnyttja möjligheten att tillgodose ett ouppfyllt behov.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Apple förväntas avslöja AI-funktioner i september, enligt analytiker

Apple förväntas avslöja sina stora artificiella intelligens (AI) funktioner i september vid lanseringen av iPhone 16, enligt analytiker på den europeiska banken Bernstein Société Générale. De tror att AI-funktionerna kommer att presenteras med iPhone, snarare än vid Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni. Analytiker förutser att den senaste versionen av iPhone kommer att erbjuda funktioner i linje med de senaste smarttelefonmodellerna från Google och Samsung. Apple kan också integrera AI i appar som Apple Music, Pages och Keynote. Apple är i samtal med potentiella partners, inklusive Google, OpenAI och Baidu, om att använda extern LLM.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade i förrgår

Baidus chatbot Ernie Bot siktar på att bli Kinas motsvarighet till Chat GPT

Det kinesiska teknikföretaget Baidu siktar på att göra sin chatbot ´Ernie Bot´ till Kinas motsvarighet till amerikanska Chat GPT genom att erbjuda smarta AI-tjänster till allmänheten. Ernie Bot har redan nått 200 miljoner aktiva användare. Dessutom används tjänsten av 85 000 företagskunder, enligt Baidus VD Robin Li. Bland andra har Samsung och Honor integrerat Ernie Bot i vissa mobiltelefoner. Baidu förväntar sig att AI-intäkterna kommer att bli mer betydande under 2024.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade i förrgår

AI-aktier med potential att mer än fördubbla sitt värde

Nvidia, en jätte inom halvledare, har sett en direkt ökning av försäljning och vinster tack vare AI-investeringshysterin. Trots detta tror vissa analytiker att det finns andra AI-aktier som har potential att mer än fördubbla sitt värde. Baidu, Kinas största sökmotor, har en AI-driven molnplattform och en framgångsrik autonom taxitjänst, och erbjuder en potentiell uppsida på 115%. Mobileye Global, en utvecklare av avancerade förarassistanssystem och autonoma körningssystem, har en potentiell uppsida på 127%. Slutligen har SoundHound AI, ett företag specialiserat på taligenkänning, en potentiell uppsida på 117%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 april

Baidu lanserar nya AI-verktyg och rapporterar om 200 miljoner användare av sin chatbot ´Ernie Bot´

Baidu, företaget bakom ´Ernie Bot´, den mest populära chatboten i Kina, har lanserat nya AI-verktyg. Dessa verktyg låter användare skapa sina egna chatbottar med liten eller ingen kodningskunskap. De skapade chatbottarna kan sedan integreras i webbplatser, Baidus sökmotorresultat eller andra onlineportaler. Baidus verktyg liknar flera av Googles moln- och AI-tjänster, de är gratis att prova upp till en viss användargräns. Företaget avslöjade också att ´Ernie Bot´ nyligen har samlat 200 miljoner användare.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 18 april

Baidu uppmuntrar utveckling av AI med nya verktyg

Baidu, den kinesiska sökmotorjätten, har nyligen annonserat nya verktyg för att uppmuntra lokalbefolkningen att utveckla artificiell intelligens (AI) applikationer. Under deras årliga AI-utvecklarkonferens betonade VD Robin Li potentialen för alla att bli en utvecklare i Kinas snabbt växande AI-marknad. Baidus senaste AI-verktyg tillåter individer utan kodningskunskap att skapa AI-drivna chatbots för specifika funktioner, vilka kan integreras i olika onlineplattformar. Företaget introducerade också tre nya versioner av sin Ernie AI-modell, kallade ´Speed´, ´Lite´ och ´Tiny´.

Direktlänk Dela Facts Chronicle fördjupade 18 april

Ett år efter lanseringen av sin ChatGPT-liknande Ernie bot, har den kinesiska sökmotoroperatören Baidu annonserat verktyg för att uppmuntra lokalbefolkningen att utveckla AI-applikationer. Baidus nya AI-verktyg låter människor utan kodningskunskaper skapa generativa AI-drivna chatbots för specifika funktioner, som sedan kan integreras på en webbplats, i Baidus sökmotorresultat eller andra online-portaler. Baidu har även denna vecka tillkännagivit tre nya versioner av sin Ernie AI-modell - ´Speed´, ´Lite´ och ´Tiny´ - som kodare kan välja att använda.

Consumer News and Business Channel fördjupade 18 april

Baidu uppmuntrar utveckling av AI-applikationer med nya verktyg

Ett år efter att det kinesiska teknikföretaget Baidu lanserade sin ChatGPT-liknande Ernie-bot, har företaget nu meddelat verktyg för att uppmuntra lokalbefolkningen att utveckla AI-applikationer. Baidus nyligen tillkännagivna AI-verktyg låter personer utan kodningskunskaper skapa generativa AI-drivna chatbots för specifika funktioner, som sedan kan integreras på en webbplats, i Baidus sökmotorresultat eller andra onlineportaler. Baidu meddelade också tre nya versioner av sin Ernie AI-modell - kallade ´Speed´, ´Lite´ och ´Tiny´ - som kodare kan välja att använda, beroende på uppgiftens komplexitet.

Direktlänk Dela NBC New York fördjupade 18 april

Stor språkmodell (LLM) i juridisk industri förutspås till 2031

En nyligen rapport från Orbisresearch.com analyserar den stora språkmodellen (LLM) i den juridiska marknaden fram till 2031. Rapporten belyser drivkrafterna bakom marknaden och hinder för dess tillväxt. Den ger en detaljerad analys av konkurrenslandskapet, import-export-data, regleringslandskapet för nyckelmarknader och balansen mellan utbud och efterfrågan. Rapporten erbjuder också en detaljerad analys av den globala marknaden för Stora språkmodeller (LLM) inom juridiken, inklusive nyckelspelare som Meta AI, 21 Labs, Tencent, Yandex, DeepMind, Naver, Open AI, Google, Microsoft, Meta, Amazon, Baidu, Deepmind, Anthropic, Alibaba och Huawei.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 17 april

Baidus Ernie Bot når över 200 miljoner aktiva användare

Baidu, ofta sett som Kinas motsvarighet till Google, meddelar att deras Ernie Bot nu har mer än 200 miljoner aktiva användare sedan den kinesiska regeringen godkände den för allmän användning för åtta månader sedan. Detta är nästan dubbelt så många användare som Ernie Bot hade i december 2023. Baidus VD Robin Li noterade att mer än 85 000 av dessa aktiva användare är företagskunder, vilket innebär att de betalar cirka 8 dollar i månaden för att få tillgång till Ernie Bot. I december hade Ernie Bot 26 000 företagsanvändare. Ernie Bot, baserad på Baidus stora språkmodell Ernie, var den första lokalt utvecklade chattbotten i Kina och en av de första åtta AI-verktygen som landets regering godkände för allmän användning.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 16 april

Baidus AI-chattbot Ernie Bot leder marknaden i Kina

Den kinesiska teknikjätten Baidu har med sin chattbot Ernie Bot bekräftat sig som marknadsledare inom generativa AI-tjänster i Kina. Antalet användare har mer än fördubblats sedan den senaste uppdateringen i december och antalet företag som använder tjänsten är nu uppe i 85 000. Baidus VD Robin Li avslöjade att Ernie Bots API används 200 miljoner gånger dagligen och att företaget börjat kapitalisera på sin AI-innovation.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 16 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Baidus AI-chatbot ´Ernie Bot´ har över 200 miljoner användare

Det kinesiska internetföretaget Baidu meddelade att deras AI-chatbot ´Ernie Bot´ nu har över 200 miljoner användare. Detta tillkännagavs av företagets VD, Robin Li, vid en konferens i Shenzhen. Chatboten släpptes för allmänheten för åtta månader sedan. Enligt Li används Ernie Bots API 200 miljoner gånger varje dag. Antalet företagskunder för chatboten har nått 85 000. Trots konkurrens från inhemska AI-tjänster, särskilt ´Kimi´-chatboten från Alibaba-stödda start-up Moonshot AI, förblir Ernie Bot den mest populära AI-chatboten i Kina.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 16 april

Generativa AI-verktygsindustrin förväntas växa till 2031

Enligt en rapport i Orbisresearch.coms databas förväntas generativa AI-verktygsindustrin växa fram till 2031. Rapporten ger insikt i nuvarande landskap, tillväxtmotorer och framtida möjligheter för marknaden. Märkena inom generativa AI-verktyg expanderar sin räckvidd på marknaden genom strategiska initiativ som robusta marknadsföringskampanjer, partnerskap med återförsäljare och utnyttjande av digitala plattformar för ökad synlighet. Den växande konsumentintresset för generativa AI-verktyg lyfter marknaden, drivet av faktorer som ökad medvetenhet om fördelarna med generativa AI-verktyg, förändrade livsstilspreferenser och växande disponibla inkomster.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 15 april

Insider listar 100 ledande personer inom AI

Insider har sammanställt en lista över 100 personer som är ledande inom artificiell intelligens (AI). Bland dem finns Naveen Rao, vice VD för generativ AI på Databricks, Dario Amodei, medgrundare och VD för AI-startupen Anthropic, och Greg Brockman, president och medgrundare av OpenAI. Listan inkluderar också ledare från företag som Hugging Face, Cohere, Baidu, Seek AI, Grammarly, Google, Salesforce, Microsoft, Inflection AI och Amazon Web Services. Dessa individer och företag har bidragit till den snabba utvecklingen och tillämpningen av generativ AI inom olika branscher.

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade 15 april

AI-dubbningsmarknaden visar påtaglig tillväxt och attraherar stor uppmärksamhet

AI-dubbning har blivit en betydande aktör på den globala marknaden och visar påtaglig tillväxt och attraherar stor uppmärksamhet från investerare och branschintressenter. Rapporten ger en omfattande analys av den nuvarande situationen och framtida utsikter för AI-dubbningsmarknaden, med insikter i dess huvuddynamik, tillväxtmotorer, konkurrenslandskap och framväxande trender. Marknaden för AI-dubbning omfattar en mängd olika produkter och tjänster utformade för att möta behoven hos olika branscher och kunddemografier. Flera faktorer bidrar till tillväxten av AI-dubbning, inklusive tekniska framsteg, förändrade konsumentpreferenser, globalisering och handelsliberalisering, miljöproblem och skiftet mot digitalisering.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 15 april

Text till Tal och Tal till Tal marknaden visar betydande tillväxt och potential

Marknaden för Text till Tal och Tal till Tal har blivit en betydande aktör i den globala ekonomin, med märkbar tillväxt och uppmärksamhet från investerare och branschintressenter. Rapporten ger en omfattande analys av den aktuella situationen och framtida utsikterna för marknaden, med insikter i dess nyckeldynamik, tillväxtmotorer och framväxande trender. Några av de viktigaste tillväxtfaktorerna inkluderar teknologiska framsteg, förändrade konsumentpreferenser, globalisering och handelsliberalisering, miljöhänsyn och skiftet mot digitalisering. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Microsoft, ElevenLabs, Google, Tencent, Baidu, Speechify, Dubverse.ai, Dubdub.ai, Hei.io, Camb.ai, Murf, Iflytek, OpenAI, Resemble AI och Gladia Coqui.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 15 april

Tre AI-aktier som kan skjuta i höjden: UiPath, SentinelOne och Baidu

Det explosiva tillväxten av artificiell intelligens (AI) marknaden har lett till att teknikjättar som Nvidia och Microsoft har blomstrat. Men det finns andra AI-relaterade företag vars aktier kan öka betydligt inom kort. Tre av dessa aktier är UiPath, SentinelOne och Baidu. UiPath, världens största företag inom robotprocessautomatisering (RPA), har haft en tillväxt på 19% trots inflation, höjda räntor och geopolitiska konflikter. SentinelOne, ett cybersäkerhetsföretag, har mer än fördubblat sin omsättning och förväntar sig en tillväxt på 31-32% för räkenskapsåret 2025. Baidu, Kinas största sökmotor, förväntas ha en omsättningstillväxt på 7% under 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 april

Nvidia och Microsoft dominerade AI-marknaden förra året, men tre andra aktier - UiPath, SentinelOne och Baidu - har potential att stiga kraftigt inom en snar framtid. UiPath, världens största företag för robotprocessautomatisering (RPA), har ökat sin tillväxt under pandemin. SentinelOne, ett cybersäkerhetsföretag, har mer än fördubblat sin omsättning under det senaste räkenskapsåret och fortsätter att vinna större kunder. Baidu, Kinas största sökmotor, har stabiliserat sin kärnannonseringssektor och fortsätter att expandera sina mindre moln- och AI-divisioner.

The Bharat Express News fördjupade 14 april

Generativ AI Media Software-industrin förväntas växa till 2031

En ny rapport i Orbisresearch.coms databas med titeln ´Generative AI Media Software Industry Forecast to 2031´ undersöker marknaden för Generative AI Media Software. Marknaden har upplevt betydande expansion och omvandling på grund av tekniska framsteg, förändringar i konsumentpreferenser och ekonomiska skiften. Rapporten undersöker nuvarande status, framstående trender, hinder, möjligheter och utsikter för marknaden. Viktiga spelare på marknaden inkluderar OpenAI, Google, Jasper, Tiama, IBM, iFlyTek, Brainasoft, Brighterion, Alibaba, Tiktok, Tencent, Baidu, Perfect World, Kingsoft Office, Visual China Group och KunLun.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 12 april

Andrew Ng utnämnd till Amazons styrelse

Affärs- och teknologiledaren Andrew Ng har utsetts till Amazons styrelse. Ng, som är medgrundare till onlineutbildningsföretaget Coursera, är förvaltande partner i AI Fund venture studio, grundare av utbildningsteknikföretaget DeepLearning.AI, grundare och VD för startup-företaget Landing AI inom datorseende och adjungerad professor vid Stanford University. Han var tidigare Baidus chefsforskare och ledare för Google Brain deep learning-projektet. Judith McGrath, styrelsemedlem i Amazon sedan 2014, har valt att inte söka omval till styrelsen i år.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 11 april

Ny rapport utforskar framtida tillväxtpotential för Large Language Model (LLM) Cloud Service-marknaden

En ny rapport från WMR ger en djupgående bedömning av marknaden för Large Language Model (LLM) Cloud Service, inklusive nyckelmarknadstrender, kommande tekniker, branschdrivare, utmaningar, regulatoriska politik, företagsprofiler och strategier. Rapporten täcker framtida trender, nuvarande tillväxtfaktorer, fakta och marknadsdata fram till 2031. Ledande aktörer på marknaden inkluderar Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP), Microsoft Azure, IBM Watson, OpenAI, Hugging Face, Salesforce, Baidu AI, Tencent Cloud, Alibaba Cloud, NVIDIA, Intel, Meta AI, Apple, Samsung och Qualcomm.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Koreanska webbjätten Naver lanserar HyperCLOVA X för förbättrad språkförståelse

Den koreanska webbjätten Naver presenterade förra veckan en familj av stora språkmodeller kallade HyperCLOVA X. Modellerna påstås prestera bättre på tvärspråklig resonemang i asiatiska språk än andra modeller. HyperCLOVA X var förtränade på data bestående av koreanska, flerspråkiga och kodsegment. Den flerspråkiga delmängden var mestadels engelsk, men inkluderade också andra språk som japanska, tyska och franska. Naver hävdar att modellerna har inbyggd skicklighet i både koreanska och engelska, och att de visar ´multilingualitet´ - förmågan att arbeta på språk utöver de de tränades för att hantera.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 8 april

Ökad tillväxt på den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) inom juridik

Den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) inom juridik har nyligen upplevt en märkbar ökning, drivet av en rad faktorer och påverkat av rådande marknadstrender. Denna rapport utför en omfattande analys av marknaden, med fokus på styrkor och svagheter hos viktiga leverantörer och stora konkurrenter, deras affärsstrategier, marknadsstorlek, tillväxtprognoser, stora drivkrafter, trender, påverkan av Covid-19, konkurrensstrategier, hot, möjligheter och viktiga fynd från femkraftsanalysen. Eftersom onlineannonsering och digital marknadsföring blir allt viktigare, växer den globala stora språkmodellindustrin (LLM) inom juridik avsevärt. För att öka webbplatsens synlighet och locka målbesökare är stora språkmodeller (LLM) inom juridik väsentliga.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 5 april

UBTech och Baidu samarbetar för att förbättra industrirobotar

Kinesiska robotföretaget UBTech har inlett ett partnerskap med Baidu för att tillhandahålla naturligt tal och realtidsresonemang för sin industriella humanoida robot Walker S. Detta kommer efter att ett annat företag, Figure, demonstrerade hur dess AI-robot, utrustad med OpenAI´s ChatGPT-hjärna, tränar i blixtsnabb hastighet. Figure 01:s kapaciteter visade en betydande förskjutning mot humanoida robotar som smidigt integreras i människolivet. De kan hjälpa till med dagliga uppgifter och bidra till branscher som hälso- och sjukvård, tillverkning och gästfrihet.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 5 april

Apple och Google överväger samarbete kring AI, medan Kina släpar efter

Apple och Google diskuterar ett potentiellt samarbete för att integrera Googles artificiella intelligens (AI) motor Gemini i iPhone. Sydkorea har redan introducerat AI-produkter, med Samsung som lanserade världens första AI-smartphone, Galaxy S24-serien, tidigare i år. Kina däremot, ligger efter i produktiseringen av AI, trots en tillväxt av storskaliga AI-modeller 2023. Flera kinesiska företag, inklusive Tencent, Baidu, Huawei, Alibaba och 360 Zhinao, har utvecklat storskaliga AI-modeller, men dessa har visat sig bristfälliga i faktiska produktionskapaciteter. Dessutom står Kina inför utmaningar med tillgång till beräkningskraft och informationsmiljö, vilket försvårar utvecklingen av AI inom landet.

Direktlänk Dela Modern Diplomacy fördjupade 5 april

Tre historiskt billiga AI-aktier att köpa i april

AI har potential att bli en renässans för företag, men som med alla stora innovationer kan det uppstå en tidig bubbla. Trots detta finns det långsiktiga vinnare, särskilt de som skulle vara något skyddade mot nedsidan om AI-bubblan spricker. Tre historiskt billiga AI-aktier att köpa i april är Baidu, Meta Platforms och Alibaba. Baidu är ledande inom internet sökmotorer i Kina och har även AI Cloud. Meta Platforms äger världens mest besökta sociala medier och investerar kraftigt i AI. Alibaba är Kinas ledande e-handelsföretag och har Alibaba Cloud.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 april

Tre billiga AI-aktier att köpa i april: Baidu, Meta Platforms och Alibaba

Tre företag med starka kopplingar till artificiell intelligens (AI) anses vara historiskt billiga och redo för investeringar. Baidu, baserat i Kina, är känt för sin ledande internetsökmotor och har betydande band till AI-revolutionen genom sin AI Cloud och dess dotterbolag Apollo Go. Meta Platforms, tidigare känd som Facebook, äger de mest besökta sociala medieplattformarna i världen och har investerat kraftigt i AI:s framtid. Alibaba, Kinas ledande e-handelsföretag, har Alibaba Cloud som är nummer ett i Kina och erbjuder generativa AI-lösningar på sin ledande molnplattform.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 april

Kinas AI-utveckling riskerar att hamna efter

Apple diskuterar ett stort samarbete med Google för att integrera Googles Gemini AI-motor i iPhone, vilket kan omdefiniera reglerna för AI-industrin. Detta kan också förvärra antitrustgranskningen som båda företagen står inför. Kinas smartphone-märken, som Huawei och Xiaomi, riskerar att hamna efter en generation på grund av AI, likt Nokias telefoner i det förflutna. AI-utvecklingen i Kina ligger efter produktiseringstrenden och tekniska monopol utomlands avslöjar Kinas AI-utvecklingsgap. Vidare hindrar den unika informationsmiljön i Kina tillväxten och framstegen inom AI i landet.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 2 april

Apple planerar att införa generativ AI i sina produkter vid WWDC 2024

Apple har nyligen meddelat datum för sin kommande årliga konferens WWDC 2024, som är planerad att starta från 10 juni till 14 juni. Det förväntas att Apple kommer att göra tillkännagivanden relaterade till sina planer på generativ artificiell intelligens (AI). Flera läckor har också antytt att iPhone-tillverkaren skulle kunna införa generativ AI i sina produkter via de senaste OS-uppdateringarna. Forskare på Apple har redan skapat ett AI-system som heter ReALM (Reference Resolution as Language Modeling) som syftar till att förbättra hur röstassistenter förstår och svarar på kommandon.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 2 april

Apple förväntas presentera AI-strategi på Worldwide Developers Conference 2024

Apple förväntas presentera sin strategi för artificiell intelligens (AI) på sin kommande Worldwide Developers Conference. Företaget har länge erbjudit funktioner som möjliggörs av maskininlärning och datorseende över sina mjukvaruplattformar, men har inte gjort stor affär av det. Nu förväntas Apple avslöja nya AI-koncept, med potential att ta AI-utvecklingen till mainstream. Rapporter tyder på att Apple planerar att integrera AI i sin Xcode-utvecklingsmiljö för att effektivisera skapandet av appar för Apple-enheter. Företaget överväger också att införa AI-baserade funktioner för konsumentmjukvara, som förbättringar av Siri, meddelanden och autogenererade spellistor i Apple Music. Apple har också diskuterat att licensiera teknik från OpenAI, Google och Baidu för sina kommande uppdateringar.

Direktlänk Dela Inverse fördjupade 1 april

USA och Kina tävlar om dominans inom artificiell intelligens

Konkurrensen om att utveckla artificiell intelligens (AI) teknologi intensifieras när företag i USA och Kina tävlar om dominans på marknaden. Nvidia:s framgång på aktiemarknaden understryker vikten av chipkvalitet och tillgänglighet i AI-eran. Kinesiska teknikföretag ligger dock fortfarande efter sina amerikanska motsvarigheter, utan att någon dominerande AI-aktör ännu har framträtt. Trots detta gör Kina ansträngningar för att minska klyftan genom att investera i AI-forskning och utveckling. I Kina driver företag som Baidu framåt med sina egna AI-projekt, som Ernie Bot chatbot-tjänsten. Trots att Kina ligger efter USA när det gäller investeringar i AI-startups, gör landet betydande framsteg i utvecklingen av sina egna AI-modeller. Med stora aktörer som Baidu och Alibaba som investerar i stora språkmodeller och AI-forskning, positionerar sig Kina som en nyckelspelare på den globala AI-marknaden. Pågående spänningar mellan USA och Kina över teknisk innovation och nationell säkerhet formar utvecklingen av AI-teknologi. Exportrestriktioner och förbud mot känslig teknik skapar två parallella ekosystem för AI, ett i USA och ett i Kina. Kinesiska företag arbetar med att utveckla sina egna AI-chip och framsteg inom AI-applikationer inom områden som datorseende. Trots utmaningarna gör Kina framsteg i att tillämpa AI-teknologi i olika branscher. Företag som Alibaba och Huawei integrerar AI i sina affärsverksamheter, medan forskning tyder på att den bredare AI-marknaden fortfarande är i ett tidigt skede av antagande utanför teknikindustrin. Etiska och sociala frågor kring AI-utveckling påverkar också takten på AI-utvecklingen i Kina och andra regioner. Sammanfattningsvis driver konkurrensen mellan USA och Kina på AI-marknaden innovation och investeringar i AI-teknologi. Även om USA för närvarande har en ledning inom AI-utveckling, minskar Kina snabbt klyftan och gör betydande framsteg inom AI-forskning och tillämpningar. Framtiden för AI-teknologi kommer att formas av den pågående rivaliteten mellan dessa två globala stormakter.

Direktlänk Dela Facts Chronicle fördjupade 31 mars

Apple planerar att lansera AI-funktioner med macOS 15 vid WWDC 2024

Apple har nyligen meddelat att det kommer att hålla sitt mycket efterlängtade WWDC 2024-evenemang den 10 juni för utvecklare och allmänheten. Företaget kommer att stå i centrum den första dagen för att tillkännage en mängd uppdateringar för hela sin produktlinje, inklusive iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11 och mycket mer. Apple planerar också att tillkännage AI-funktioner med släppet av macOS 15. Företaget är starkt investerat i att introducera AI-funktioner till en rad Apple-produkter. AI-verktyg kommer att fungera tillsammans med Xcode så att utvecklare kan skriva och redigera kod lättare med hjälp. Användare kommer att kunna generera spellistor i Apple Music med hjälp av AI.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 31 mars

Kina försöker hämta in ledningen från OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden, trots att landet ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller. Kinas framsteg hindras av begränsningar på amerikansk export av avancerade chips, men inhemska teknikjättar som Huawei intensifierar sina chipteknikinsatser. Kina har även AI-talangen, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Trots att ingen dominerande AI-aktör jämförbar med OpenAI ännu har framträtt i Kina, håller landet på att stänga gapet genom att använda öppen källkods LLMs som Meta´s Llama 1.

NBC Connecticut fördjupade 31 mars

Kina försöker minska klyftan i AI-landskapet

Kina gör betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI), och strävar efter att minska klyftan till ledande aktörer som OpenAI på den expansiva amerikanska AI-marknaden. Trots hinder som exportrestriktioner av avancerade chips från USA, intensifierar Kina sina ansträngningar inom chiputveckling, med bidrag från stora spelare som Huawei. Dessutom har Kina en stor reservoar av AI-talang, med ett betydligt högre antal kandidatexamen i AI jämfört med USA. Kina utnyttjar öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att minska gapet till OpenAI och Google´s Gemini.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 31 mars

Kina försöker komma ikapp OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden

Kina, känt för sina snabba framsteg inom teknik, försöker nu komma ikapp OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden. Trots att Kina ligger efter i stora språkmodeller dominerade av OpenAI och Googles Gemini, gör det framsteg genom att använda öppen källkods LLM som Meta´s Llama 1. Med restriktioner på amerikansk export av avancerade chips som hindrar dess AI-acceleration, ökar Kina sina ansträngningar inom chiputveckling, med hjälp av marknadsgiganter som Huawei. Dessutom har Kina en stor pool av AI-talanger, med betydligt fler grundutbildningar i AI jämfört med USA.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 31 mars

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI-marknaden, dominerad av företag som Microsoft, Google, Amazon och OpenAI. Trots restriktioner på USA:s export av avancerade chips, ökar kinesiska företag som Huawei sina ansträngningar inom chipteknik. Kina har även en stor mängd AI-talang, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Kina använder öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att komma ikapp. Även om Kina ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller, förbättras kinesiska konkurrenter. Kina har även teknisk talang för att göra skillnad i AI-konkurrensen framöver. Enligt en ny studie producerar Kina fler toppklassiga AI-forskare baserat på grundutbildningar, med Kina på 47% och USA på 18%.

Direktlänk Dela NBC Los Angeles fördjupade 31 mars

Kina strävar efter att producera egna chips eller få mer från Nvidia, men ingen dominant aktör inom generativ AI har ännu framträtt bland landets teknikjättar och uppstartsföretag. Kina ligger efter USA:s AI-marknad, som domineras av teknikjättar som Microsoft, Googles Alphabet och Amazon. Klyftan mellan USA och Kina inom teknikområdet anses vara stor. USA förblir den största investeringsmarknaden för AI, med nästan hälften av de globala investeringarna på 42,5 miljarder dollar i AI-företag under förra året. Kina är dock i framkant när det gäller att producera toppforskare inom AI, baserat på kandidatexamen, med Kina på 47% och USA på 18%. Dessutom kommer 38% av toppforskarna inom AI vid amerikanska institutioner ursprungligen från Kina.

Consumer News and Business Channel fördjupade 31 mars

Kina försöker ta ledningen i AI-marknaden från USA

Kina försöker ta ledningen i AI-marknaden från USA, men har ännu inte frambringat en dominerande generativ AI-konkurrent till OpenAI. Kina försöker antingen producera egna chips eller få mer från Nvidia. USA:s AI-marknad domineras av teknikjättar som Microsoft, Google och Amazon, samt välfinansierade startups som Anthropic. Kina har dock gjort framsteg, med Baidus ChatGPT-konkurrent, Ernie Bot, som lanserades i augusti 2023 och uppnådde 100 miljoner användare vid årets slut. Samsung planerar att integrera Baidus Ernie AI i sina nya Galaxy S-smartphones.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 31 mars

Kina försöker ta igen förlorad mark inom AI-sektorn

Kina försöker fånga upp OpenAI:s ledning inom AI-sektorn, där USA:s teknikjättar Microsoft, Google och Amazon dominerar tillsammans med välfinansierade startups som Anthropic. Kina har ännu inte frambringat någon dominerande aktör inom generativ AI, men försöker minska klyftan genom att använda Meta´s öppna källkod, stora språkmodell Llama 1. Baidus chattbot Ernie Bot, som lanserades i augusti 2023, nådde 100 miljoner användare vid årets slut. Samsung planerar att integrera Baidus Ernie AI i sina nya Galaxy S-smartphones.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 31 mars

Teknikjättar investerar miljarder i AI

Teknikjättar som Microsoft, Google och Amazon investerar miljarder i artificiell intelligens (AI) för att inte hamna efter i en marknad som förväntas överstiga $1 miljard i intäkter inom ett decennium. Amazon har nyligen investerat $2,75 miljarder i AI-startupen Anthropic, vilket är deras största venture deal hittills. Anthropic är utvecklaren bakom AI-modellen Claude, som konkurrerar med GPT från Microsoft-stödda OpenAI och Googles Gemini. Microsoft har tidigare investerat $1 miljard i OpenAI, en investering som sedan har växt till cirka $13 miljarder. Google har åtagit sig att investera $2 miljarder i Anthropic.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 31 mars

Google uppdaterar AI-assistenten Gemini med navigeringsfunktion

Google har uppdaterat sin experimentella AI-assistent, Gemini, för att inkludera möjligheten att automatiskt starta navigation i Google Maps efter att ha mottagit användarkommandon. När användare instruerar Gemini att ´Navigera mig till [X]´, ger assistenten inte bara väsentliga detaljer som avstånd och beräknad ankomsttid, utan lanserar också Google Maps-navigering efter en kort paus. Denna utveckling markerar en betydande förbättring av användarvänligheten, vilket förenklar processen att starta resor. Gemini kan interagera direkt med Google Maps, vilket underlättas av dess användning av olika tillägg. Specifikt möjliggör Google Maps-tillägget denna funktionalitet, vilket visar Geminis förmåga att smidigt integrera med andra Google-applikationer och tjänster. Denna funktion är också tillgänglig för iPhone-användare via Google-appen, vilket indikerar Googles åtagande för kompatibilitet över plattformar.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 29 mars

Big Tech inleder krig för att dominera artificiell intelligens

Teknikjättarna är låsta i en bitter strid. Stora teknikföretag som Apple, Microsoft och Meta har förvärvat dussintals företag inom artificiell intelligens (AI) och investerat miljarder i AI-startups - allt i ett försök att dominera detta framväxande område. Under 2023 förvärvade Apple ensamt 32 AI-företag. Företaget samtalar också med Google och Kinas Baidu för att ta med deras AI-modeller till nästa iPhone. Vad betyder denna konsolideringsvåg för teknikindustrin? Kommer Artificiell Intelligens att förstärka dominansen av Big Tech?

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 29 mars

Stor språkmodellmarknad förväntas växa till 36,1 miljarder dollar år 2030

Den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 33,2% och nå 36,1 miljarder dollar år 2030, upp från en uppskattad 6,4 miljarder dollar 2024. Tillväxten drivs av tillgången på stora datamängder, framsteg inom djupinlärningsalgoritmer och ökad efterfrågan på automatiserad innehållsskapande och -kurering. Allmänna LLM:er förväntas ha den största marknadsandelen, medan videosegmentet förväntas växa snabbast. Ledande spelare på marknaden inkluderar Google, OpenAI, Anthropic, Meta, Microsoft, NVIDIA, AWS, IBM, Oracle, HPE, Tencent, Yandex, Naver, AI21 Labs, Hugging Face, Baidu, SenseTime och Huawei.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 mars

Googles Gemini-assistent uppdateras för att automatiskt starta kartnavigering

Googles Gemini kan nu spara dig tid och ansträngning genom att automatiskt starta kartnavigering när du ger kommandon. Till exempel, när du säger eller skriver ´Navigera mig till [X]´, kommer Gemini att visa användbar information som avstånd, beräknad tid och en länk till Google Maps. Gemini är en experimentell AI-assistent som är tänkt att ersätta den traditionella assistenten på Android-enheter. Gemini använder olika tillägg för att interagera med andra Google-appar och tjänster. Funktionaliteten fungerar även på iPhones när du använder Gemini via Google-appen. Google har lagt till fler funktioner över tid, men Gemini saknar fortfarande vissa funktioner som stöds av Google Assistant, till exempel Rutiner och förmågan att ge ´spela musik´-kommandon. Det rapporterades nyligen att Apple förhandlar med Google för att låta Gemini driva iPhones AI-funktioner. Företaget förhandlar också med Baidu för att föra liknande funktioner till iPhones i Kina.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 28 mars

Global AI Large Language Model Market Research Report 2024

En marknadsundersökning om AI Large Language Model Market diskuterar spelares marknadsandelar, konkurrenslandskapet och avgörande marknadsstrategier. Rapporten belyser viktiga branschresultat och ger en bred vy och perspektiv. Dessa insikter hjälper beslutsfattare i företagsvärlden att utveckla mer lönsamma planer och strategier. Rapporten ger också en djupare förståelse för företagen, vilket hjälper privatpersoner och riskkapitalister att göra bättre val. Rapporten bedömer även den regulatoriska ramen för Global Markets AI Large Language Model Market för att informera intressenter om de många standarder och regler som kan ha en inverkan.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 27 mars

AI-aktier: Nvidia kan vara i en bubbla, men dessa tre är billigare än någonsin

Artificiell intelligens (AI) har potential att förändra världsekonomin och kan tillföra 15,7 biljoner dollar till världens bruttonationalprodukt (BNP) år 2030, enligt forskare på PwC. Nvidia, en ledande aktör inom AI, har sett sin aktiekurs stiga kraftigt tack vare AI, men det finns farhågor om att företagets aktiekurs kan vara i en bubbla. Detta beror på att Nvidias fyra största kunder - Microsoft, Meta Platforms, Amazon och Alphabet - alla utvecklar egna AI-chip. Trots detta finns det andra AI-aktier som kan vara mer attraktiva för investerare, inklusive Alibaba, JD.com och Baidu.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 mars

Apple fokuserar på generativ AI på årets WWDC

Apple kommer att fokusera på artificiell intelligens (AI) under årets Worldwide Developers Conference (WWDC) som äger rum från den 10 till den 14 juni. Konferensen kommer att ge en första inblick i iOS 18 och iPadOS 18 samt de senaste versionerna av mjukvaran för Apple Watch, Apple TV och macOS för Mac. Framför allt kommer dock fokus att ligga på hur företaget planerar att integrera generativ AI i sina mest populära produkter, som iPhone och Mac. Apple har hittills inte nämnt mycket om hur de ser på generativ AI, medan konkurrenter som Microsoft och Google har lanserat nya AI-produkter och funktioner. Men Apple har rapporterat att de spenderar miljarder på att utveckla sina egna generativa AI-produkter. Årets WWDC-konferens kommer att livestreamas på Apples webbplats.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 27 mars

ByteDance intensifierar rekrytering av AI-talang och utveckling av AI-produkter

Arbetstakten på ByteDances Flow-avdelning, som inrättades förra året inom företagets produktutvecklings- och ingenjörsverksamhet, har blivit så intensiv att dess anställda tyst har gått med på att arbeta på lördagar och ibland göra övertid på söndagar. Flow-avdelningen har redan lockat till sig AI-talanger från Baidus Ernie Bot-utvecklingsteam och Alibaba Groups molnenhet. ByteDance har listat över 320 lediga jobb inom generativ AI från och med tisdag, en ökning från 307 lediga platser en månad tidigare. ByteDance lanserade nyligen GenAI-appen Hualu, den kinesiska versionen av BagelBell. Trots lanseringen av flera AI-produkter, har ingen av dem blivit nära lika populära som företagets flaggskeppsappar för korta videor.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 27 mars

Apple kan fördröja eller licensiera AI-chatbot, fokuserar på AI-funktioner för iOS 18

Under de senaste månaderna har techscenen varit fokuserad på artificiell intelligens (AI) och dess inverkan. Apple har varit sena till festen, men har nyligen antytt att de utvecklar AI internt. Trots att de har nått ut till stora förlag för att använda deras data för att träna sin AI, kan de inte lansera en egen chatbot. Istället utforskar de möjliga partnerskap med etablerade techjättar som Baidu, OpenAI och Google. De kan också licensiera redan etablerade chatbots som Googles Gemini eller OpenAIs ChatGPT. Apple kan fördröja alla planer på att släppa en egen chatbot, internt kallad ´Ajax GPT´. Trots detta tror Mark Gurman från Bloomberg att AI kommer att vara i fokus på den kommande Worldwide Developers Conference (WWDC), planerad till den 10-14 juni 2024. Han nämner att företaget planerar att avtäcka nya AI-funktioner, vilka kan vara ryggraden i nästa iOS 18. Detta tyder på att även om Apple inte har för avsikt att lansera en egen AI-chatbot, kan vi se en populär chatbot förinstallerad på telefonerna eller stödd nativt av enheten.

Direktlänk Dela The Mac Observer fördjupade 26 mars

Baidus VD Robin Li lyfter fram ERNIE Bots överlägsenhet och företagets AI-strategi

Robin Li, styrelseordförande och VD för Baidu, har i ett banbrytande uttalande belyst de extraordinära förmågorna hos ERNIE Bot, och hävdat dess överlägsenhet i kinesisk språkförståelse över OpenAI:s GPT-4. Li ser en framtid där traditionella programmeringsroller blir föråldrade, ersatta av ett landskap där engelska och kinesiska är de främsta programmeringsspråken. Baidus AI-strategi vilar på fyra huvudpelare: chips, arkitektur, modeller och applikationer. Trots hinder på grund av amerikanska exportkontroller på chipanskaffning, förblir Baidu orubblig, och identifierar stora möjligheter för innovation inom arkitektur, modeller och applikationer.

Direktlänk Dela Digital Market Reports fördjupade 25 mars

Marknaden för storskaliga språkmodeller förväntas växa kraftigt fram till 2030

En ny forskningsrapport från MarketsandMarkets förutspår en snabb tillväxt för marknaden för storskaliga språkmodeller (LLM). Marknaden förväntas växa från 6,4 miljarder dollar 2024 till 36,1 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt på 33,2% under prognosperioden 2024-2030. Denna tillväxt drivs av det ökande behovet av förbättrad kommunikation mellan människor och maskiner, ökad efterfrågan på automatiserad innehållsskapande och kurering, samt ökad tillgänglighet av omfattande datamängder. Allmänna LLM:er förväntas registrera den största marknadsandelen under prognosperioden, medan videosegmentet förväntas ha den snabbaste tillväxten. Nordamerika förväntas stå för den största marknaden under prognosperioden.

Direktlänk Dela WhaTech fördjupade 25 mars

Apple gör framsteg inom AI trots anklagelser om konkurrensbrott

Apple anklagas för att bryta mot konkurrenslagstiftningen genom att använda iPhone för att kväva konkurrensen på smartphonemarknaden. Trots detta har företaget gjort framsteg inom AI och ryktas investera 1 miljard dollar per år i tekniken. Apple samarbetar med Google för att föra Googles Gemini AI-modell till iPhone, vilket skulle kunna driva generativ AI in i mainstream. Apple har även publicerat en forskningsrapport om företagets arbete med att träna stora språkmodeller (LLMs), system som driver generativa AI-chatbots. Dessutom förvärvade Apple tidigare i år det kanadensiska AI-startupföretaget DarwinAI.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 25 mars

Kinesiska företag arbetar för att utveckla AI-baserade videogeneratorer

Kinesiska företag försöker snabbt att utveckla AI-baserade videogeneratorer, liknande OpenAI´s Sora, för att hålla jämna steg med globala konkurrenter. Sora är en AI som omvandlar textprompter till video, och dess sofistikerade demo-videor har imponerat på många. Kinesiska Zhipu AI har lovat att släppa en egen Sora-liknande produkt senare i år. Dessutom har Peking University och Shenzhen-baserade AI-företaget RabbitPre nyligen meddelat en satsning på att replikera Sora som en öppen källkodsmodell. Beijing-baserade AIsphere har också nyligen samlat in 14 miljoner dollar i finansiering efter att ha lanserat en videogenerator i januari.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 25 mars

Apple utforskar AI-partnerskap inför lanseringen av iOS 18

Inför lanseringen av iOS 18 utforskar Apple partnerskap med ledande namn inom artificiell intelligens (AI), inklusive Google, OpenAI och Baidu. Dessa företag ser fördelar med att få sina teknologier integrerade i Apples ekosystem, givet företagets rykte som tekniktrendsetters och deras lojala kundbas på över en miljard iPhone-användare. Det ryktas att Apple diskuterar med OpenAI om användning av etiska AI och ansvarsfull användning av det. Baidu ser Apple som en strategisk allierad i sin strävan efter AI-dominans, särskilt med tanke på Kinas stränga reglering av generativa AI-modeller.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 25 mars

Kimi chatbot skapar en ny våg av investeringsentusiasm inom AI i Kina

Kimi chatbot, en AI-applikation för stora språkmodeller (LLM), har blivit allt mer populär och drivit en ny våg av investeringsentusiasm inom AI. Moonshot AI, Kimis utvecklare, meddelade nyligen att den uppgraderat sin chatbot så att den kan hantera upp till 2 miljoner kinesiska tecken i en enda uppmaning, en ökning från tidigare 200 000 tecken. Företaget förväntas släppa en kommersiell version av sin AI-modell senare i år. Framgången för Kimi chatbot indikerar att kinesiska tillverkare har styrkan och potentialen att kommersialisera LLMs.

Direktlänk Dela Global Times fördjupade 24 mars

Apple i samtal med Baidu om att använda Gen-AI i Kina

En stor förändring kan ske inom artificiell intelligens då det rapporteras att Apple har haft preliminära samtal med Baidu om att använda det kinesiska företagets generativa artificiella intelligens-teknologi i sina enheter.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 24 mars

Apple i förhandlingar med Baidu för AI-partnerskap

Apple är rapporterat i inledande samtal med det kinesiska teknikjätten Baidu om ett potentiellt partnerskap för att använda Baidus generativa AI-teknologi för Apple-enheter i Kina. Detta är en del av Apples strategi för att förbättra sina AI-förmågor och navigera Kinas strikta regleringslandskap. Kinas regler kräver att generativa AI-modeller granskas av landets cyberspace-regulator innan de lanseras offentligt. Enligt rapporten har ingen modell utvecklad av utländska företag ännu godkänts. Partnerskapet med Baidu kan hjälpa Apple att övervinna överensstämmelsesbördor, konkurrera mer effektivt med lokala rivaler och möta den växande efterfrågan på AI-aktiverade enheter i Kina.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 23 mars

Apple förhandlar med Baidu om AI-samarbete i Kina

Teknikjätten Apple har förhandlat med det kinesiska sökmotorbolaget Baidu om att samarbeta kring att få in funktioner med artificiell intelligens till användare i Kina, enligt källor.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 23 mars

Apple diskuterar potentiell AI-integration med Google och OpenAI för iPhone´s iOS 18

Tidigare rapporter hävdade att Apple har diskuterat med OpenAI och Google om integrationen av ChatGPT eller Gemini i iPhone´s iOS 18-programvara. Google Gemini verkar vara Apples huvudalternativ just nu. Det finns rykten om att Apple förhandlar med Baidu för att integrera dess generativa AI-modell i iPhone. Detta kan vara bästa alternativet tills Apples egna stora språkmodeller kan matcha de bästa generativa AI-konkurrenterna. Apple har ännu inte bekräftat något, inte heller de andra parterna. Rykten antyder att Apple vill leverera vissa generativa AI-funktioner på iPhone med iOS 18-uppdateringen.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 22 mars

Apple i samtal med Baidu om AI-teknologi för enheter i Kina

Apple har haft preliminära samtal med Baidu om att använda det kinesiska företagets artificiella intelligens-teknologi för Apple-enheter i Kina, enligt en rapport i Wall Street Journal. Baidu-aktien, noterad i USA, steg något i fredagens handel. Apple har sökt en AI-partner i Kina eftersom landet kräver att sådana modeller granskas av dess cyberspace-regulator innan de lanseras till allmänheten. Baidu avböjde att kommentera medan Apple inte svarade på en e-postförfrågan om kommentar på fredagen. Samtidigt rapporterades det att Apple är i samtal med Google i USA om att licensiera dess Gemini AI-träningsmodell för användning i iPhones. Baidu har haft det tufft i år på grund av oro för den bredare kinesiska ekonomin. Aktierna är ned 12% på året och har förlorat 31,5% under de senaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 mars

Apple diskuterar användning av Baidus AI-modell för iPhone

Apple har diskuterat med det kinesiska företaget Baidu om att använda dess generativa AI-modell för att driva vissa av iPhones ryktade generativa AI-funktioner. Apple har också rapporterats ha haft liknande diskussioner med Google och OpenAI, företaget bakom den populära ChatGPT-chatboten. Om dessa partnerskap går framåt, är det troligt att Baidu skulle driva vissa av Apples generativa AI-funktioner i Kina, medan andra företag som Google eller OpenAI skulle vara partners i USA och andra länder. Apple har upprepade gånger antytt att det har generativa AI-nyheter att dela senare i år, vilket troligen hänvisar till iOS 18.

Direktlänk Dela MacRumors fördjupade 22 mars

Baidus VD förutser kodning på engelska och kinesiska som dominerande språk

Robin Li, ordförande och VD för Baidu, har i ett uttalande lyft fram den överlägsna kinesiska språkprestandan hos ERNIE Bot jämfört med OpenAIs GPT-4. Han förutser en framtid där traditionella programmeringsjobb blir föråldrade, med engelska och kinesiska som de främsta språken för kodning. Baidu ser stora möjligheter för innovation inom AI, trots restriktioner från amerikanska exportkontroller. Li förklarade att ERNIE Bots effektivitet inte är beroende av de mest avancerade chipsen, tack vare Baidus alternativa lösningar och lagrade lager. Han framhöll att Baidu fortsätter att förbättra sina stora språkmodeller (LLM) och utforska nya vägar bortom amerikanska leverantörer.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 21 mars

Marknaden för Large Language Models väntas vara värd 36,1 miljarder dollar 2030

Marknaden för Large Language Models (LLM) förväntas växa från 6,4 miljarder USD 2024 till 36,1 miljarder USD 2030, enligt en rapport från MarketsandMarkets. Denna tillväxt drivs av utvecklingar inom naturlig språkförståelse och multimodal integration samt ökad industriintegration. Regleringar och implementering på kanten kommer att vägleda marknadens utveckling mot personliga, varierade och integritetsmedvetna applikationer. Samtidigt kommer etiska överväganden, integritetsfrågor och samarbete med domänspecifika AI-modeller att driva ansvarsfull utveckling.

Direktlänk Dela Itnewsonline.com fördjupade 21 mars

AI-genererade avatarer av utländska kvinnor sprider propaganda på kinesiska sociala medier

AI-genererade videor av utländska kvinnor som talar mandarin och hyllar Kina har dykt upp på kinesiska sociala medier. Avatarerna skapas med stulna onlinebilder och används för att sprida propaganda om landet. En av dessa kvinnor är Olga Loiek, en ukrainsk student vid University of Pennsylvania, vars ansikte har använts i dussintals videor på plattformar som Douyin och Bilibili. Videorna, som ofta uppmanar tittarna att besöka onlinebutiker för att köpa ´äkta ryska varor´, har märkts som potentiellt AI-genererade av Douyin. En del av videorna som använder Loieks ansikte är märkta med logotypen för AI-företaget HeyGen, vilket tyder på att de har skapats på företagets webbplats. Loiek har rapporterat händelsen till de kinesiska sociala medieplattformarna, och ett dussintal konton som imiterar henne har tagits bort.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 21 mars

Miljardärinvesterare säljer Nvidia och köper dessa två artificiell intelligens (AI)-aktier istället

Under de senaste 30 åren har artificiell intelligens (AI) fångat investerarnas uppmärksamhet. Forskare på PwC föreslog förra året att AI skulle lägga till $15,7 biljoner till den globala ekonomin vid årtiondets slut. Miljardärinvesterare har varit aktiva säljare av Nvidia, ansiktet utåt för AI-rörelsen, medan de har investerat i två andra AI-aktier. Bland dem som har sålt Nvidia finns Israel Englander, Jeff Yass, Steven Cohen, David Tepper, Philippe Laffont, Chase Coleman, David Siegel och John Overdeck. Istället har de investerat i Baidu och Amazon.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 mars

Baidus Ernie Bot 4.0 överträffar ChatGPT 4.0 på kinesiska, säger grundaren Robin Li

Robin Li, grundaren till Baidu, diskuterade Baidus Ernie Bot på ett TV-program den 9 mars. Han uttryckte att Ernie Bot 4.0 har överträffat ChatGPT 4.0 på kinesiska. Han nämnde att många stora modeller nu kan skriva akrostiska dikter, men om de uppmanas att skriva en dikt i stilen ´Qinyuan Spring´ skulle de ha svårt. ChatGPT 4.0 kan inte förstå om den första meningen bör ha fyra eller fem tecken. Li medgav dock att Ernie Bot inte har lika mycket engelsk träningsdata som ChatGPT, så det finns en prestandaklyfta på engelska. Trots negativa online-recensioner av Ernie Bot är Li inte upprörd. Han hoppas kunna ändra dessa personers åsikter inom ett år och är full av självförtroende. Baidu släppte den senaste datan om Ernie Bots användarbas. Sedan den öppnades för allmänheten den 31 augusti har Ernie Bot använts av över 100 miljoner användare.

Direktlänk Dela Pandaily fördjupade 12 mars

Baidus AI Ernie 4 överträffar OpenAI:s GPT-4, enligt företagsrepresentant

Li, en representant för det kinesiska företaget Baidu, har i en intervju med Kinas statliga sändare CCTV hävdat att deras artificiella intelligens (AI), Ernie 4, presterar bättre än OpenAI:s GPT-4 på kinesiska språkuppgifter, inklusive poesi. Li menade att AI kommer att göra programmerare överflödiga och att alla kommer att ha förmågan att vara programmerare. Baidus AI Ernie 4 har över 100 miljoner användare och en betalversion lanserades i november. Baidu har fått kritik för att hävda att deras AI kan matcha eller överträffa OpenAI:s modeller.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 11 mars

Kinas AI-industri kämpar för att hålla jämna steg med USA

Li, en företrädare för Kinas AI-industri, uttryckte oro över att Kina ligger efter USA inom AI-området, särskilt efter lanseringen av OpenAI:s text-till-video-verktyg Sora. Han använde ett berömt dikt av Mao Zedong som exempel för att påvisa AI:s begränsningar. Under en timmes program på China Central Television (CCTV) hävdade Li att Ernie 4 presterade bättre än OpenAI:s GPT-4 på kinesiska språkuppgifter. Baidu, den ledande aktören i Kinas AI-industri, har gjort flera offentliga uttalanden om att deras AI kan matcha eller till och med överträffa OpenAI:s modeller, vilket har lett till kritik online. Antalet Ernie Bot-användare översteg 100 miljoner förra året.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 11 mars

Baidus ERNIE Bot överträffar GPT-4 på kinesiska, enligt företagets grundare

Baidus ordförande och VD, Robin Li, tror att deras ERNIE Bot har bättre prestanda på kinesiska än OpenAI:s GPT-4. Han förutser en tid då programmeringspositioner inte kommer att behövas, och endast engelska och kinesiska kommer att vara programmeringsspråk. Baidus AI-teknologi kan delas in i fyra lager: chip, arkitektur, modeller och applikationer. Trots exportbegränsningar från USA på chiplagret, finns det fortfarande mycket utrymme för innovation i de andra tre lagren. ERNIE Bot kräver inte de mest kraftfulla chipen, och Baidu har tillräckligt med alternativ och lager för att möta efterfrågan.

Direktlänk Dela Digital Times fördjupade 11 mars

Maskininlärning i IoT-marknaden fortsätter att växa

Maskininlärning i IoT-marknaden fortsätter att växa enligt en rapport från AMA Research. Rapporten ger en djupgående analys av marknadens egenskaper, storlek, uppskattningar och tillväxt genom segmentering, regional uppdelning och landspecifik information. Detta hjälper affärsbeslutsfattare att formulera bättre affärsplaner och fatta informerade beslut för ökad lönsamhet. Bland de stora spelarna på denna marknad finns Microsoft Corporation, IBM Corporation, SAP SE, SAS Institute Inc., Google Inc., Amazon Web Services Inc., Baidu Inc., BigML Inc., Fair Isaac Corporation och Hewlett Packard Enterprise Development LP.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 11 mars

Molnmaskininlärningsmarknaden 2024: Analys av trender, storlek, andel och utsikter

En rapport med titeln ´Molnmaskininlärningsmarknaden 2024: Analys av trender, storlek, andel och utsikter´ ger en grundlig undersökning av den konkurrensutsatta miljön, möjligheter, drivkrafter och viktiga tillväxtstrategier. Rapporten granskar marknadens nuvarande tillstånd, tillväxthastighet, förväntade framsteg, marknadsdrivare, möjligheter, utmaningar, risker, inträdesbarriärer, distributionskanaler och leverantörer. Rapporten erbjuder omfattande information om användning och upptag av Molnmaskininlärning Industrier över olika typer, tillämpningar och geografiska områden.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 11 mars

Framtida tillväxt i prediktiv analys och maskininlärningsmarknaden

En rapport av Orbis Research täcker viktiga aspekter av marknaden för prediktiv analys och maskininlärning, inklusive storlek, segmentering, konkurrenslandskap, senaste utvecklingar och tillväxttrender. Tekniska framsteg förväntas förbättra produktens effektivitet, vilket driver dess antagande i olika applikationer. Rapporten tar också upp råmaterial, leveranskedjedynamik, tillverkningskostnader och effekten av COVID-19 på sektorn, tillsammans med rekommendationer för att anpassa sig till föränderliga marknadsförhållanden. De största aktörerna på marknaden för prediktiv analys och maskininlärning analyseras grundligt i forskningsstudien.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 10 mars

Alibaba inför AI-verktyg för att hjälpa handlare på sina plattformar

Kinesiska teknikjätten Alibaba planerar att introducera nya AI-verktyg för att hjälpa handlare på sina plattformar Taobao och Tmall. Verktygen, som kommer att ha kapabiliteter för bild- och videogenerering för kampanjer, förväntas förbättra annonsering på plattformarna och låta handlare skapa kampanjer via textinput. De kommer även att förbättra produktiviteten och effektiviteten för handlarna. AI-verktygen kommer även att erbjuda personaliserade annonskampanjer för att hjälpa handlare att nå specifika kategorier av online-köpare.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 10 mars

Kina lanserar AI-övervakningsplattform för global dominans

Kinesiska myndigheter har etablerat en plattform, Supermind, för att övervaka banbrytande utvecklingar inom artificiell intelligens (AI) med målet att bli globalt dominerande. Supermind, som stöds av staden Shenzen, förväntas använda AI för att automatiskt samla in stora mängder data globalt. Plattformen har utvecklats av kinesiska akademiker från ledande universitet och har imponerande förmågor, inklusive att husera en stor databas med regeringsdokument. Supermind är förväntat att stödja den kinesiska regeringens strävan att bli det ledande navet för AI och andra framväxande tekniker globalt.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 8 mars

AI-aktier: Nvidia anses vara i en bubbla, Meta Platforms och Baidu föreslås som alternativ

Artificiell intelligens (AI) anses vara den mest uppmärksammade investeringstrenden för tillfället. Analytiker på PwC förväntar sig att AI kan bidra med cirka 15,7 biljoner dollar till den globala bruttonationalprodukten fram till 2030. Halvledarföretaget Nvidia har blivit ansiktet utåt för denna rörelse. Men det finns anledning att tro att Nvidia, och kanske även AI-rörelsen som helhet, befinner sig i en stor bubbla. Istället för att investera i en AI-aktie som kan vara i en bubbla, föreslås investering i de två AI-aktierna Meta Platforms och Baidu, som anses vara betydligt billigare och inte riskerar att kollapsa.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 mars

Generativ AI förändrar musikindustrin

Generativ AI i musiken syftar på användningen av AI-tekniker för att komponera, producera och generera musik autonomt. Denna teknik har revolutionerat musikindustrin genom att erbjuda nya kreativa möjligheter och automatisera musikkomposition. Den globala marknaden för generativ AI i musik värderades till 229 miljoner USD 2022 och förväntas nå 2,660 miljoner USD 2032. Marknaden har upplevt betydande tillväxt, drivet av framsteg inom djupinlärningsalgoritmer och neurala nätverk, efterfrågan på personliga musikupplevelser och effektivitet och produktivitet som erbjuds av generativ AI i musikproduktion.

Direktlänk Dela Scoop Market fördjupade 4 mars

Kinas NDRC-ordförande besöker AI-företag och uppmanar till teknisk utveckling

Zheng Shanjie, ordförande för Kinas National Development and Reform Commission (NDRC), har besökt flera forskningsinstitutioner och företag i Peking, inklusive Zhiyuan Research Institute, Baidu, 4Paradigm, Baichuan Intelligence och Beijing Zhipu Huazhang Technology. Under sitt besök uppmanade Zheng alla att anpassa sig till teknologiska revolutioner och industriell omvandling, stärka teknisk forskning och utveckling, och påskynda den högkvalitativa utvecklingen av Kinas artificiella intelligensindustri. Besöket skedde inför det årliga mötet med den nationella lagstiftande församlingen och den politiska rådgivande kroppen.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 3 mars

Global rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

En global rapport om generativa AI-verktygsmarknaden har släppts, inklusive detaljerade analyser av olika marknadssegment. Rapporten innehåller djupgående intervjuer med experter inom området och erbjuder insikter om investeringsmöjligheter, marknadsbegränsningar och senaste vetenskapliga och tekniska utvecklingen. Studien identifierar miljömässiga, interpersonella och externa hinder för framsteg och inkluderar relevant data om branschbekymmer och den globala ekonomiska statusen för generativa AI-verktygsindustrin. Rapporten ger också en prognos för marknadsstorleken och tillväxten för denna industri från 2022 till 2031.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 2 mars

En rapport från Orbis Research granskar pandemins inverkan på både inhemska och internationella Text till Tal och Tal till Tal-marknader. Studien erbjuder en omfattande undersökning av marknadens storlek, egenskaper och tillväxt med avseende på typ, användning och konsumentsektor. Rapporten inkluderar också en omfattande branschanalys, tillsammans med information om viktiga aktörer och inträdesbarriärer. För åren 2022-2031 beskrivs förmågan att konkurrera med lokala och globala producenter av Text till Tal och Tal till Tal i termer av BNP, marknadsandelar, marknadsexpansion och andra faktorer.

Amore Nigeria fördjupade 1 mars

Alibaba sänker priset på molntjänster för att vinna tillbaka användare

Alibaba Group Holding Ltd. meddelar att de kommer att sänka priserna på sina molntjänster med upp till 55% och i genomsnitt med 20% för att vinna tillbaka användare från konkurrenter som Tencent Holdings Ltd. Prissänkningarna gäller för över 100 produkter, inklusive datalagring och elastiska beräkningsalternativ för onlineprocessorkraft. Detta är ett av Alibabas mer aggressiva drag för att hålla sig före Tencent och Baidu Inc. i molnverksamheten. Prissänkningarna kommer efter att Alibaba avbröt en avknoppning och börsintroduktion för sin tidigare snabbväxande molnenhet, Aliyun, vilket överraskade investerare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 februari

Baidus aktier sjunker efter rapport om minskad vinst

Aktierna för Baidu Inc. sjönk mest sedan oktober 2022 efter att ha rapporterat en vinstminskning med 48%, vilket understryker de ökande kostnaderna för att utveckla och träna AI för att stå emot konkurrenter i det snabbt växande området. Företaget rapporterade en nettointäkt på 2,6 miljarder yuan ($361 miljoner) för decemberkvartalet som missade prognoserna, även om mycket av detta kom från en förlust från eget kapital bokföring för preferensaktier. Det överskuggade en 6% ökning i intäkter efter att Baidus ChatGPT-stil tjänst började förbättra försäljningen av annonser, vilket hjälpte den kinesiska AI-ledaren att klara en svår ekonomisk nedgång. Dess aktier sjönk mer än 8% i New York.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 29 februari

Baidus nettointäkt minskar trots ökning i intäkter

Under det sista kvartalet 2023 rapporterade Baidu en nettointäkt på 2,6 miljarder yuan (motsvarande 361 miljoner dollar), vilket missade prognoserna. Trots detta lyckades Baidu öka sin omsättning med 6%. Förbättringen kom när Baidus ChatGPT-liknande tjänst började öka försäljningen av annonser, vilket hjälpte företaget att navigera i en utmanande ekonomisk miljö. Baidus aktier sjönk dock med 2% i New York. Företaget, som en gång konsekvent uppnådde tillväxt i tvåsiffriga procent, brottas nu med makroekonomiska och marknadsosäkerheter.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 29 februari

OpenAI och Google leder framstegen inom generativ AI med ChatGPT och Gemini

OpenAI introducerade ChatGPT i november 2022 och skapade stort intresse för generativ AI. Microsoft stödde OpenAI i början av 2023 med en flerårig investering på flera miljoner dollar. Google gjorde sitt drag inom GenAI i mars 2023 med Bard, som senare omdöptes till Gemini. Både ChatGPT och Gemini är ansvariga för det stora intresset kring GenAI, som använder data från maskininlärningsmodeller för att svara på frågor och skapa bilder, texter och videor. Trots att AI-hallucinationer är vanliga i både ChatGPT och Gemini, antas verktygen av företag och konsumenter som vill automatisera tidskrävande uppgifter.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 27 februari

Oppo presenterar prototyp för AR-glasögon på Mobile World Congress

Det kinesiska företaget Oppo, en av världens största tillverkare av smartphones, presenterade Oppo Air Glass 3 på Mobile World Congress i Barcelona. Dessa AR-glasögon ser ut som ett par vanliga glasögon och är tänkta att bäras varje dag som en följeslagare till en smartphone. Användare kan se digitalt innehåll överlagrat på deras verkliga världsbild, vilket kan vara information som ett meddelande eller kanske en karta för navigering. Air Glass 3 behöver vara kopplade till en Oppo-smartphone och användare kan styra glasögonen med peksensorer på sidan av ramen. Oppo meddelade att deras senaste AR-glasögon är utrustade med en röstassistent som drivs av det kinesiska techjättens egna stora språkmodell (LLM) som kallas AndesGPT. Röstassistenten är för närvarande endast tillgänglig i Kina, och kan genomföra informationssökningar och hålla konversationer för att hjälpa användare med uppgifter som att planera resor. Eftersom glasögonen bara är en prototyp är det oklart om Oppo planerar att kommersialisera dem.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 26 februari

Marknaderna når rekordhöjder, Samsung satsar på AI, Lenovo visar upp genomskinlig laptop

Marknaderna stängde fredagen på en hög notering med hjälp av Nvidias starka intäkter. S&P 500 steg med 0,03% till nya rekordhöjder, medan Dow Jones också stängde på en all-time high. Nasdaq Composite förlorade 0,28% men nådde en ny 52-veckors högsta under sessionen. Smartphone-tillverkare som Samsung hoppas på AI-trenden för att öka försäljningen av sina enheter. Lenovo visade en prototyp av en bärbar dator med genomskinlig skärm, men har inga planer på att sälja enheten. Berkshire Hathaways operativa inkomst ökade med 28% i fjärde kvartalet. Kinesiska AI-aktier stiger trots en dämpad marknadsåterhämtning, med analytiker som är optimistiska om tech-jätten Baidu.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 26 februari

Kina utmanas av OpenAI:s nya AI-modell Sora

OpenAI:s nyligen lanserade text-till-video-modell Sora har utmanat Kinas position inom AI-teknik. Sora är inte open source och har för närvarande begränsad tillgång. Kina har uppmanat sina företag att omfamna AI-teknikens förändringar, men landet står inför utmaningar på grund av brist på tillgång till avancerade verktyg som grafikprocessorer utvecklade av Nvidia, på grund av ökade amerikanska exportrestriktioner. Kina har ingen motsvarande produkt till Sora, vilket har lett till självreflektion bland lokala forskare och investerare. Beijing-baserade Sinodata har sagt att det kommer att vara ett av de första företagen att ansöka om en Sora API-prenumeration när verktyget blir tillgängligt på Microsofts molnplattform Azure.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 24 februari

Inspirerande historier från ledare inom AI

Artikeln diskuterar inspirerande historier från tre ledare inom AI: Andrew Ng, Fei-Fei Li och Demis Hassabis. Andrew Ng, grundare av Coursera, har bidragit till maskininlärning och djupinlärning genom sin forskning och undervisning vid Stanford University, samt genom att starta Google Brain Deep Learning Project och Deeplearning.ai. Fei-Fei Li, grundare av ImageNet, har arbetat för att främja datorseende och har grundat initiativet AI4ALL för att öka mångfald och inkludering inom AI. Demis Hassabis, medgrundare och VD för DeepMind, har bidragit till utvecklingen av AI genom sin forskning inom kognitiv neurovetenskap och genom att skapa banbrytande algoritmer för djupinlärning.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 23 februari

Kinesiska kvinnor väljer AI-pojkvänner för sällskap

Kvinnor kan välja mellan VD:ar till popstjärnor som sina AI-pojkvänner. Tufei, en 25-årig kontorsarbetare från Kina, säger att hennes pojkvän har allt hon kan önska sig i en romantisk partner: han är snäll, empatisk och ibland pratar de i timmar. Men han är inte verklig. Hennes ´pojkvän´ är en chatbot på en app som heter ´Glow´, en AI-plattform skapad av Shanghai-startupen MiniMax. Trots riskerna säger användare att de drivs av ett behov av sällskap. Wang Xiuting, en 22-årig student i Peking, berättade för AFP att det är svårt att träffa den ideala pojkvännen i det verkliga livet. AI anpassar sig gradvis till användarens personlighet, kommer ihåg vad de säger och justerar sitt tal därefter.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 13 februari

Kärleksfulla AI-chatbots växer i popularitet i Kina

En 25-årig kinesisk kontorsarbetare, Tufei, har en pojkvän som har allt hon kan önska i en romantisk partner: han är snäll och empatisk, och ibland pratar de i timmar. Men han är inte verklig. Hennes ´pojkvän´ är en chatbot på en app som heter Glow, en AI-plattform skapad av Shanghai-startupen MiniMax. Appen är gratis, men företaget har annat betalt innehåll. Vissa kinesiska teknikföretag har tidigare haft problem med olaglig användning av användarnas data, men trots riskerna säger användarna att de drivs av ett önskemål om sällskap. En annan användare, Wang Xiuting, har flera ´älskare´ inspirerade av det gamla Kina på en annan app gjord av Baidu.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 13 februari

Kinesiska kvinnor föredrar AI-robotar som pojkvänner

En AI-plattform kallad ´Glow´, skapad av Shanghai-startupen MiniMax, har blivit populär i Kina. Användare, som ofta är kvinnor, skapar virtuella pojkvänner på appen. Användarna säger att de drivs av ett behov av sällskap, eftersom Kinas snabba livstakt och urban isolering gör ensamhet till ett problem för många. Trots riskerna med användardata har Glow-appen rapporterats ha tusentals nedladdningar dagligen de senaste veckorna. Andra liknande appar inkluderar Wantalk, skapat av kinesiska internetjätten Baidu, och Weiban, en app från Tencent.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 13 februari

Kinesiska kvinnor omfamnar romantiska relationer med AI-partners

En 25-årig kinesisk kontorsarbetare, Tufei, har en ´pojkvän´ som är en chattbot på en app som heter ´Glow´, skapad av Shanghai-startupen MiniMax. Hon säger att han vet hur man pratar med kvinnor bättre än en riktig man. Appen är gratis och har tusentals dagliga nedladdningar. Trots riskerna med olämplig användning av användardata säger användare att de drivs av ett behov av sällskap. En annan användare, Wang Xiuting, har flera ´älskare´ på en annan app, Wantalk, som skapats av det kinesiska internetjätten Baidu. Användare kan anpassa sin perfekta älskare enligt ålder, värderingar, identitet och hobbies.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 13 februari

Maskininlärningsmarknadens storlek förväntas växa under perioden 2024-2030

Maskininlärningsmarknaden förväntas växa snabbt mellan 2024 och 2030, enligt en ny forskningsrapport. Rapporten omfattar en grundlig analys av marknaden, inklusive geografisk segmentering, senaste efterfrågan, tillväxttaktanalys med branschintäkter och CAGR-status. Nyckelspelare som profilerats i studien inkluderar IBM, Dell, HPE, Oracle, Google, SAP, SAS Institute, Fair Isaac Corporation (FICO), Baidu, Intel, Amazon Web Services, Microsoft, Yottamine Analytics, H2O.ai, Databricks, BigML, Dataiku och Veritone. Rapporten ger också en översikt över varje tillverkare och de produkter de utvecklat.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 februari

Baidu satsar på artificiell intelligens i hopp om att vända företagets framtid

Baidu, Kinas ledande sökmotor, har kämpat under det senaste decenniet, medan konkurrenter som Alibaba och Tencent har skjutit i höjden. Baidus VD, Robin Li, ser nu mot artificiell intelligens (AI) för att vända företagets framgång. Det är dock oklart om detta kommer att vara tillräckligt för att vända företagets framtid. Baidus satsning på AI kan antingen göra eller bryta företagets framtid. Strängare amerikanska regler har även påverkat Alibaba och Baidus AI-chiputveckling.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 7 februari

Huawei prioriterar tillverkning av AI-chip över Mate 60-telefoner

Huawei planerar att öka tillverkningen av sitt AI-chip, Ascend 910B, på bekostnad av produktionen av sina Mate 60-telefoner i minst en anläggning. Produktionsnivåerna i anläggningen har varit låga, därför planerar företaget nu att prioritera AI-chipet. Efterfrågan på Ascend-chip, som hjälper till att träna AI-modeller, har ökat inom landet. Genom att fördröja produktionen av chip till Mate 60 kan Huawei fokusera på att förbättra antalet användbara och säljbara chip från anläggningen. Kinesiska AI-företag har svårt att få tag på eftertraktade AI-chip som Nvidias H100 efter att USA infört restriktioner för chipexport.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 februari

Ljummet intresse för Samsungs AI-integrerade smartphones i Kina

Samsung Electronics senaste drag att integrera sina flaggskeppssmartphones med artificiell intelligens (AI) teknologi från den kinesiska sökjätten Baidu har fått ett ljummet intresse från konsumenter i Kina. Samsungs Kina-division och Baidu AI Cloud meddelade i slutet av januari ett strategiskt partnerskap, där Samsungs Galaxy S24-serie kommer att använda Baidus Ernie storspråksmodell (LLM) och sökmotor för att stödja handenheternas AI-sökfunktioner. Många kinesiska konsumenter har uttryckt oro på sociala medier över att sökfunktionerna på den lokala versionen av Galaxy S24-serien kanske inte är lika bra som de på den internationella versionen.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 4 februari

Global forskningsrapport om Machine Learning as a Service (MLaaS) marknaden 2024

En global forskningsrapport om Machine Learning as a Service (MLaaS) marknaden till 2024 erbjuder omfattande insikter från en djupgående utforskning av marknadslandskapet. Rapporten använder både primär och sekundär forskning för att säkerställa att insikterna är både omfattande och tillförlitliga. Nyckelspelare på MLaaS-marknaden inkluderar Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround. Rapporten analyserar också pandemins inverkan på MLaaS-marknaden.

Direktlänk Dela Umdstatesman.com fördjupade 31 januari

AI inom marknadsföring förväntas nå 196,2 miljarder dollar 2030

En rapport från ResearchAndMarkets.com betonar den enorma potentialen för artificiell intelligens (AI) inom marknadsföring. Rapporten visar att den globala marknaden, som värderades till 30,9 miljarder dollar 2022, förväntas öka till 196,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 26%. AI-programvarusektorn förväntas växa med 23,9% årligen och nå 76,1 miljarder dollar vid analysperiodens slut. USA, värderat till 9,3 miljarder dollar, och Kina, som förväntas växa med 25,1% årligen och bli en marknad på 33,3 miljarder dollar 2030, är framträdande marknader. Rapporten identifierar också Japan och Kanada samt Europa, med Tyskland i fokus, som betydande bidragsgivare till sektorns expansion.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

AI inom marknadsföring förväntas nå 196,2 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom marknadsföring att öka från 30,9 miljarder dollar 2022 till 196,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 26%. AI-programvarusegmentet förväntas uppleva en CAGR på 23,9% och nå 76,1 miljarder dollar vid analysperiodens slut. Samtidigt förväntas AI-hårdvaruframsteg med en robust förväntad CAGR på 25,7% fram till 2030. USA, som för närvarande värderas till 9,3 miljarder dollar, och Kina, som förväntas öka med en CAGR på 25,1%, är marknader av stor betydelse. Rapporten identifierar också andra geografiska områden som bidrar betydligt till sektorns expansion, inklusive Japan och Kanada, med förväntad tillväxt på 23,1% respektive 21% CAGR.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 30 januari

Kinas teknikjättar tävlar för att hinna ikapp i AI-vapenloppet

Kinas teknikjättar tävlar för att hinna ikapp i AI-vapenloppet. Den kinesiska regeringen har godkänt över 40 AI-modeller under de senaste sex månaderna, enligt lokala medierapporter som Reuters citerar, då teknikföretag försöker ta igen förlorad mark mot amerikanska rivaler som OpenAI. Bland dessa finns 14 nya stora språkmodeller (LLM:er) som godkänts för offentligt bruk bara under den senaste veckan. I täten för detta ´krig´ ligger Baidu, en sökmotorjätte ibland kallad ´Kinas Google´. Företaget har släppt en ChatGPT-rival som heter ´Ernie Bot´ som, efter en skakig start, nu säger att den har över 100 miljoner användare och kan mäta sig med OpenAI:s GPT-4-modell.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 januari

Kina har godkänt över 40 AI-modeller för allmänt bruk

Kina har hittills godkänt över 40 AI-modeller för allmänt bruk, enligt Kinesiska Securities Times. Landet började kräva att teknikföretag behövde få sina AI-modeller granskade och godkända i augusti 2023. Sedan dess har myndigheterna godkänt fyra omgångar av stora språkmodeller. Den senaste omgången omfattade 14 olika AI-modeller från företag som Xiaomi, 4Paradigm och 01.AI. Baidu meddelade att deras chattbot Ernie Bot redan har över 100 miljoner användare.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 januari

Kina godkänner över 40 AI-modeller för offentligt bruk

Kina har godkänt över 40 artificiella intelligens (AI) modeller för offentligt bruk under de första sex månaderna sedan godkännandeprocessen inleddes. Detta är ett försök att komma ikapp USA:s utveckling inom AI. Kinesiska regulatorer godkände totalt 14 stora språkmodeller (LLM) för offentligt bruk förra veckan. Beijing började kräva att teknikföretag skulle få godkännande från regulatorer för att öppna sina LLM för allmänheten i augusti. Kinesiska regulatorer beviljade sedan två ytterligare omgångar av godkännanden i november och december innan ytterligare en omgång godkändes denna månad.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 29 januari

Globala marknadstrender och insikter för innehållsgenereringsprodukter från Orbisresearch.com

En uppdaterad rapport med namnet ´Globala marknadstrender och insikter för innehållsgenereringsprodukter´ har förvärvats från Orbisresearch.com. Rapporten belyser marknadskategorier, tillväxtpotential, förändringar i efterfrågan och utvecklande konsumentpreferenser. Rapporten delar upp innehållsgenereringsprodukter-marknaden baserat på produkttyper, applikationer och slutanvändare, vilket ger en omfattande förståelse för dess mångfald. Den utvärderar också hur ekonomiska förhållanden, kulturella preferenser och regulatoriska landskap formar marknadsdynamiken.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 27 januari

Baidus Ernie-bot överstiger 100 miljoner användare

Baidus Ernie-bot har förbättrats avsevärt jämfört med sin onlineversion och är nu inte underlägsen GPT-4, enligt VD Robin Li. I november lanserade företaget Ernie 4.0 och Ernie Bot för att ´uppfinna om´ sina konsument- och företagsprodukter, samt sina egna operationer, och erbjuda AI-drivna upplevelser. Företaget öppnade också sin Ernie API för molnföretag, så att andra kan bygga applikationer. I slutet av december meddelade Baidu att Ernie-bot hade överstigit 100 miljoner användare bara fyra månader efter att företaget släppte sin chatbot till allmänheten. Samsung och Baidu har samarbetat sedan 2019 för att bygga halvledarkretsar i en ny gjuteritjänst.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 27 januari

Samsung lanserar Galaxy S24 i Kina med Baidus AI-teknik

Samsung har lanserat sin Galaxy S24-serie i Kina, och använder det kinesiska tech-jätten Baidu för att driva dess Galaxy AI-funktioner. Google, vars Gemini-grundmodeller driver Samsungs Galaxy AI-funktioner på västerländska marknader, nämns inte. Istället fokuserade den kinesiska lanseringen på Baidus Ernie, chatboten som lanserades i augusti. AI-översättning, sammanfattning och textformatering finns på den kinesiska versionen av Galaxy S24, liksom realtidsöversättning av samtal och en version av Googles Circle to Search-funktion.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 januari

Global rapport om ´Machine Learning as a Service´ marknadstrender och insikter

En ny rapport med titeln ´Globala maskininlärning som en tjänstmarknadstrender och insikter´ har publicerats av Orbisresearch.com. Rapporten utforskar maskininlärning som en tjänstmarknad, dess tillväxtpotential och marknadsdynamik. Den ger insikter om marknadslandskapet, strategiska rekommendationer och en färdplan för att navigera i komplexiteten i maskininlärning som en tjänst. Rapporten baseras på en robust forskningsmetodik som kombinerar primära forskningsmetoder med omfattande sekundärforskning. De främsta spelarna som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 26 januari

Mobil AI-marknad förväntas nå $39,91 miljarder 2028

Enligt en ny rapport väntas den mobila AI-marknaden nå en värdering på $39,91 miljarder före utgången av 2028, från dagens värdering på $12 miljarder. Denna tillväxt förutspås drivas av ökad användning av mobila enheter, framsteg inom programvara och innovationer inom naturligt språkbehandling (NLP). Ledande teknikföretag som Samsung, Intel och Qualcomm Technologies har investerat i utvecklingen av mobila AI-lösningar. Rapporten understryker även den ökande efterfrågan på AI inom företagsapplikationer och potentialen för edge computing och IoT-enheter att öka värderingen av mobil AI.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 26 januari

Global studie av generativ AI-marknaden 2024-2031: Nyckelspelare och COVID-19 effekter

En omfattande studie av den globala marknaden för generativ AI visar en detaljerad rapport som inkluderar viktiga element som försörjningskedja, försäljning och marknadsföring, produkt- eller projektutveckling och kostnadsstruktur. Studien kombinerar en kvantitativ och kvalitativ undersökning av hela marknaden och pekar på tillväxtprognoser och marknadsskattningar. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Google, Meta, OpenAI, Stability AI, Baidu och Microsoft. Studien undersöker också hur COVID-19-pandemin påverkar marknadsdynamiken. Dessutom ger studien insikter genom en detaljerad utvärdering av branschens konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Umdstatesman.com fördjupade 25 januari

AI-startup ElevenLabs värderas till över 1 miljard dollar efter att ha samlat in 80 miljoner dollar

AI-startup ElevenLabs har samlat in 80 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda, vilket rapporteras värdera företaget till över 1 miljard dollar. ElevenLabs sa att finansieringsrundan var samordnad av Andreessen Horowitz, Nat Friedman, Daniel Gross, och stöttad av Sequoia Capital, Smash Capital, SV Angel, BroadLight Capital och Credo Ventures för att stärka sin position som ledare inom röst AI. Företaget avslöjade inte en värdering men en rapport från Reuters, som citerar en person bekant med ärendet, noterade att rundan värderade företaget till 1,1 miljarder dollar, vilket gör det till en enhörning. Företagets produkter låter användare konvertera text till tal online med sin AI-röstgenerator och skapa naturliga AI-röster direkt på vilket språk som helst. Företaget har också ett AI-verktyg som låter användare skapa sin AI-röstklon från bara några minuters ljud. ElevenLabs noterade att dess teknik används av anställda på 41% av Fortune 500-företagen. Förutom finansieringsmeddelandet avslöjade ElevenLabs också flera nya produktutvecklingar, som kommer att lanseras under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 22 januari

Senaste uppdateringen av Cloud Machine Learning Market Report 2020 lanserad

Mr Accuracy Reports har nyligen lanserat den senaste uppdateringen av Cloud Machine Learning Market Report 2020. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden och analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar även en omfattande analys av marknadsstorlek, efterfrågan, dynamik, nyckeldrivande faktorer, segmentering, konkurrensanalys, landnivåöversikt och prognosutsikt. Bland de profilerade marknadsaktörerna finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela Pittsburgh Sports Castle fördjupade 22 januari

Marknaden för Machine Learning as a Service (MLaaS) har upplevt en märkbar tillväxt på grund av flera nyckelfaktorer. Faktorer som ökad konsumentefterfrågan, tekniska framsteg och utvecklande trender har drivit denna marknads expansion. Marknadsanalysen indikerar en stadig ökning av efterfrågan på MLaaS-produkter/tjänster över olika demografier. Dessutom har ekonomiska faktorer som disponibel inkomst och förändrade livsstilspreferenser påverkat marknadens utveckling. Denna tillväxttrend förväntas fortsätta, driven av innovation, förändrat konsumentbeteende och ökad marknadspenetration.

Artrocker fördjupade 21 januari

Analytiker rekommenderar AI-aktie för tillväxtaktieinvesterare

Bidragsgivaren Parkev Tatevosian på Fool.com kommer att belysa ett AI-aktie han tror utgör ett utmärkt köp för tillväxtaktieinvesterare. Aktiekurserna som användes var eftermiddagspriserna den 16 januari 2024. Innan du köper aktier i Baidu, överväg detta: The Motley Fool Stock Advisor analytiker team har just identifierat vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu... och Baidu var inte en av dem. De 10 aktierna som gjorde listan kan ge enorma avkastningar de kommande åren. Stock Advisor erbjuder investerare en lättföljd framgångsplan, inklusive vägledning om att bygga en portfölj, regelbundna uppdateringar från analytiker och två nya aktieval varje månad.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 19 januari

Parkev Tatevosian, CFA har ingen position i några nämnda aktier

Parkev Tatevosian, CFA, har ingen position i några av de nämnda aktierna. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Baidu. Parkev Tatevosian är en affiliate till The Motley Fool och kan kompenseras för att marknadsföra dess tjänster. Om du väljer att prenumerera via hans länk, kommer han att tjäna lite extra pengar som stöder hans kanal. Hans åsikter förblir hans egna och påverkas inte av The Motley Fool.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 januari

Studie av den globala marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning

En forskningsstudie av den globala marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning har publicerats av Orbisresearch.com. Studien ger insikt i marknadstrender och viktiga utvecklingar inom industrin. Den erbjuder data om företagsprofiler och krav, kapacitet och tillväxtprognoser. Rapporten inkluderar både kvantitativa och kvalitativa tillvägagångssätt för att förutsäga den globala marknaden under den förväntade tidsramen. Studien hjälper också till att identifiera företagsmöjligheter och chanser för marknadsexpansion. Nyckelspelare på marknaden inkluderar SAS Institute Inc., Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), Amazon Web Services Inc., BigML Inc., Fair Isaac Corporation, IBM Corporation, Google Inc., Microsoft Corporation, SAP SE, Baidu Inc., Intel Corporation.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 12 januari

OpenAI och Apple leder loppet inom artificiell intelligens

Konkurrensen mellan två jättar, OpenAI och Apple, växer inom världen av artificiell intelligens (AI). OpenAI, grundat av Elon Musk och Sam Altman, främjar utvecklingen av öppen källkods-AI och har skapat framstående verktyg som ChatGPT, Dactyl och OpenAI Five. Apple, känt för sitt slutna ekosystem, har Siri som sin AI-assistent. Båda företagen har stora möjligheter och olika strategier, vilket leder till frågan om vem som kommer att dominera AI-revolutionen. Utöver dessa två utgör Google, Microsoft och Baidu också betydande utmanare.

Direktlänk Dela PCQuest fördjupade 9 januari

Nvidia planerar massproduktion av AI-chip för Kina 2024

Amerikanska chipstillverkaren Nvidia planerar att börja massproducera ett artificiellt intelligens (AI) chip för Kina under andra kvartalet 2024, för att följa USA:s exportregler. H20-chippet är det kraftfullaste av tre Kina-fokuserade chip som Nvidia utvecklat för att uppfylla de restriktioner som meddelades i oktober. Ursprungligen var det planerat att lanseras i november, men planen sköts upp. Nvidia planerar även två andra chip som följer de nya restriktionerna - L20 och L2. Kinesiska företag är ovilliga att köpa det nedgraderade H20 och testar inhemska alternativ.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 8 januari

Sydkoreanska företag utnyttjar AI-teknikens smidighet för att forma system som svarar på lokala behov. Företag har tränat AI-modeller med data rika på koreansk språk och kultur. Sydkoreanska företag säger att de bygger AI för thailändska, vietnamesiska och malaysiska publik. Andra siktar på kunder i Brasilien, Saudiarabien, Filippinerna, inom branscher som medicin och apotek. Detta har väckt förhoppningar om att AI kan bli mer mångsidig, fungera på fler språk, anpassas till fler kulturer och utvecklas av fler länder.

The Telegraph India fördjupade 8 januari

Orbis Research publicerar rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

Orbis Research har publicerat en omfattande rapport om marknaden för generativa AI-verktyg. Rapporten analyserar storleken på marknaden, tillväxtpotentialen, trender och utmaningar. Den är baserad på djupgående forskning utförd av analytiker och branschexperter. Marknaden är indelad i olika segment baserat på produkttyper, tillämpningar och geografiska platser. Rapporten profilerar också nyckelspelare på marknaden, inklusive deras marknadsandel, produktportföljer och genomförande strategier. Den globala marknaden för generativa AI-verktyg har påverkats signifikant av COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 januari

Baidu planerar att donera kvantdatorlabb till Beijing Academy of Quantum Information Sciences

Kinesiska sökmotor- och teknikjätten Baidu har meddelat att de förhandlar med Beijing Academy of Quantum Information Sciences (BAQIS) om att donera ett kvantdatorlabb och utrustning. Det finns ingen tidsram för när förhandlingarna kommer att slutföras. Detta kommer efter att Alibaba, ett annat kinesiskt techföretag, stängde sitt kvantforskningslabb och donerade labbet och utrustningen till Zhejiang University. Baidu har varit involverade i kvantdatorforskning sedan 2018 och släppte sin första kvantdator, Qian Shi, 2022.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 3 januari

Trender inom artificiell intelligens på spelmarknaden

Artificiell intelligens (AI) i spelmarknaden har genomgått betydande förändringar de senaste åren, främst på grund av tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Det finns en ökande efterfrågan på innovativa lösningar som effektiviserar processer. Dessutom är det en ökande betoning på hållbarhet, vilket får företag att anta miljövänliga metoder. Marknadens storlek för AI i spel var värderad till XX miljarder USD 2020 och förväntas nå XX miljarder USD 2028. Några av de ledande företagen på marknaden inkluderar Ubisoft, Tencent, Take-Two Interactive, Square Enix, Sony, SAP, Salesforce, Playtika, Nintendo, NetEase, NCSoft, Microsoft, Konami, KITT.AI, Intel, IBM, Google, EA, Brighterion, Baidu och Activision Blizzard.

Direktlänk Dela Roughcutreviews.com fördjupade 3 januari

Baidus AI-chattbot Ernie når 100 miljoner användare

Baidu rapporterade att dess AI-chattbot, Ernie, har överstigit 100 miljoner användare, vilket har fått företagets aktier att trenda uppåt. Baidus chattbot är en del av en större satsning på att utöka sin AI-närvaro. Under tiden har den populära OpenAI-boten ChatGPT från Microsoft stämts av New York Times, med anklagelser om att botten använder direkt material från NYT för att svara på frågor. Diane King Hall och Rachelle Akuffo diskuterar de senaste utvecklingarna för dessa företag och vad det innebär framöver.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 december

Baidus AI-produkt, Ernie bot, överstiger 100 miljoner användare

Den kinesiska teknikjätten Baidu meddelade nyligen att deras artificiella intelligens (AI) -produkt, Ernie bot, har överstigit 100 miljoner användare. Detta framgång lyfte Baidus aktier med 3 procent i USA-handeln. Baidus Ernie bot har visat sin mångsidighet genom att tillgodose användare på både engelska och kinesiska. Användare behöver registrera sig med ett kinesiskt mobilnummer för att få tillgång till Ernie bot. Baidu släppte Ernie bot i mars, men regulatoriskt godkännande för en omfattande utrullning beviljades först i slutet av augusti. Baidu och OpenAI har antagit distinkta prismodeller för att monetarisera sina avancerade chattbot-erbjudanden. Baidu införde en prenumerationsavgift på cirka 8 dollar per månad för sin mest avancerade version av Ernie bot i november. Ernie bot har framstått som en stark spelare på den globala AI-chattbotmarknaden.

Direktlänk Dela Economymiddleeast.com fördjupade 29 december

Baidus AI-chattbot Ernie Bot når 100 miljoner användare

Det kinesiska teknikföretaget Baidu meddelade att deras AI-chattbot-produkt, Ernie Bot, har överstigit 100 miljoner användare. Aktien stängde 3% högre i USA:s handel, vilket ger aktien en något högre utsikt för 2023. Baidu specificerade inte om användarräkningen för Ernie Bot var aktiv eller för någon specifik tidsperiod. Ernie Bot, som kan användas på engelska förutom dess primära språk kinesiska, kräver ett kinesiskt mobilnummer för användarregistrering. Appen kallas ´Wenxinian´ på mandarin.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 29 december

Användare av Baidus AI-chattbot Ernie Bot överstiger 100 miljoner

Användare av Baidus AI-baserade chattbot Ernie Bot har överstigit 100 miljoner, enligt ett uttalande från Wang Haifeng, teknisk direktör för det kinesiska företaget. Ernie Bot lanserades i mars i år och släpptes för allmänheten i augusti efter mer än fem månaders testning med utvalda användare. Trots att företaget endast visade en video under Ernie Bots presentation i mars, gav det dem ett försprång på den lokala marknaden, där många nya spelare har dykt upp sedan dess. Många kinesiska företag av olika storlekar försöker nu hitta en nisch på den nya marknaden genom att utveckla egna chattbotar baserade på generativ AI. Enligt en rankning som släpptes på torsdagen av SuperCLUE, som utvärderar AI-drivna generativa chattbotar, ligger Ernie Bot i topp bland kinesiska chattbotar men är mer än 10 poäng efter den senaste versionen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 29 december

År 2023: En milstolpe för AI-industrin

År 2023 markerade en milstolpe inom artificiell intelligens (AI), präglat av en ökning av generativa AI-framsteg och anpassningar över olika sektorer. Microsofts investering i OpenAI och lanseringen av GPT-4 var betydande händelser. Tillväxten parallelliserades dock av ökande etiska, juridiska och reglerande utmaningar, inklusive upphovsrättsintrångsmål mot AI-företag och ökad statlig inblandning. Teknologisk innovation är alltmer sammanflätad med krav på ansvarsfull utveckling och tillsyn. AI och andra nya tekniker visade sig mycket under FIFA:s dam-VM 2023. AI-relaterade risker för sociala medier var front och centrum på ett antal fronter. OpenAIs styrelse avsatte plötsligt grundaren och VD Sam Altman. En vecka senare gick OpenAIs styrelse med på att återanställa honom tillsammans med president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 december

AI:s framsteg och utmaningar under 2023

År 2023 präglades av hopp och farhågor kring AI som en transformativ teknik. Skolor och universitet kämpade med studenter som använde OpenAI:s ChatGPT för att hjälpa dem med läxor och uppsatser. New York City Public Schools förbjöd ChatGPT, vilket inledde en stor diskussion om generativ AI. Medan AI-genererade bilder, musik, videor och datorkod skapade av plattformar som Stability AI:s Stable Diffusion eller OpenAI:s DALL-E öppnade upp spännande nya möjligheter, ökade också oro för desinformation, riktad trakasseri och upphovsrättsintrång. I mars krävde en grupp på över 1 000 undertecknare, inklusive Apple-medgrundaren Steve Wozniak och miljardärsteknikentreprenören Elon Musk, ett uppehåll i utvecklingen av mer avancerad AI på grund av dess ´djupa risker för samhället och mänskligheten´. Trots att många frågor kring AI fortfarande är olösta, kommer 2023 sannolikt att minnas som en stor milstolpe i fältets historia.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 29 december

Baidus AI-chatbot Ernie når över 100 miljoner användare

Baidus AI-chatbot Ernie har rapporterat mer än 100 miljoner användare. Det kinesiska internetföretaget tillkännagav denna milstolpe vid en toppmöte om djupinlärning i Beijing. Baidu lanserade Ernie i augusti efter att den kinesiska regeringen gav vissa teknikföretag klartecken att släppa sina AI-chatbots till allmänheten. Innan dess erbjöds Ernie endast till en liten grupp testanvändare efter en begränsad lansering. ByteDance, mest känt för sin sociala medieplattform TikTok, introducerade också sin Doubao AI-chatbot för allmänheten samtidigt.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 december

Baidus Ernie Bot når 100 miljoner användare trots hård konkurrens

Baidus chatbot Ernie Bot har nått en betydande milstolpe med över 100 miljoner användare sedan den offentliga lanseringen i augusti. Trots hård konkurrens från ChatGPT har Baidus tidiga inträde gjort att Ernie Bot har kunnat säkra en framstående position. Enligt Reuters rankar SuperCLUE, en rankingplattform för generativa AI-drivna chatbots, Ernie Bot i framkant bland kinesiska chatbots, även om den har ett betyg på 79,02, över 10 poäng lägre än den senaste versionen av ChatGPT. Trots framsteg står Baidu och andra kinesiska AI-pionjärer inför utmaningar, inklusive amerikanska sanktioner och sträng censur från Peking.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 28 december

Baidus AI-chatbot Ernie Bot når över 100 miljoner användare

Baidus AI-chatbot Ernie Bot har lockat mer än 100 miljoner användare sedan den öppnades för allmänheten i augusti, enligt företagets teknikchef Wang Haifeng. Trots en initialt svag lansering i mars har Baidu lyckats få en fördel genom att vara först på marknaden. Ernie Bot är ledande bland kinesiska chatbots, men dess poäng på 79,02 är mer än 10 poäng lägre än den senaste versionen av ChatGPT, enligt en rankning publicerad av SuperCLUE.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 december

Kina går igenom ´kvalificeringsrundan´ för AI-startups, enligt Kai-Fu Lee

Kinas generativa artificiella intelligens (AI) startup-sektor genomgår en ´kvalificeringsrunda´, enligt Kai-Fu Lee, riskkapitalist och tidigare president för Google Kina. Lee grundade tidigare i år 01.AI, ett Peking-baserat startup som utvecklar stora språkmodeller, som förra månaden höjde en finansieringsrunda till en värdering på 1 miljard dollar. Kinas största internetföretag som Alibaba, Tencent, Baidu och ByteDance, samt dussintals startups, utvecklar alla sina egna LLM:er. Kinesiska regeringen blockerar OpenAI, Google och andra amerikanska internettjänster, så inhemska företag tävlar om AI-överlägsenhet.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 27 december

Globala marknadsrapporten 2024 för juridisk programvara (fokus på maskininlärning) förutspår en marknadsstorlek på 0,81 miljarder dollar 2028

Enligt The Business Research Companys rapport om den globala marknaden för juridisk programvara (med fokus på maskininlärning) kommer marknaden att växa till 0,81 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 12,7%. Tillväxten i marknaden beror på den ökande efterfrågan på fjärrarbete. Asien och Stillahavsområdet förväntas inneha den största marknadsandelen för juridisk programvara (fokus på maskininlärning). Stora aktörer på marknaden inkluderar Microsoft Corporation, International Business Machines Corporation, Google LLC, Baidu Inc. och Hewlett Packard Enterprise Development LP.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 27 december

Kina balanserar mellan innovation och kontroll inom AI

Kina försöker balansera mellan att främja innovation och att behålla kontrollen i en alltmer digitaliserad ekonomi. Landets ledare, Xi Jinping, strävar efter att göra Kina till en hyperavancerad ekonomi genom att främja kommersialiseringen av högteknologier. Samtidigt stramar regeringen åt greppet om teknikföretag och industrier den inte godkänner, som onlineundervisning och videospel. Detta har lett till att marknadsvärdet för företag som Tencent har minskat. Kina är särskilt försiktigt med artificiell intelligens (AI), som kan vara subversiv om den inte hålls i schack. Kina har därför förstärkt sin ´stora brandvägg´ för AI-eran. Regeringen har infört världens strängaste regler för AI och kräver att allt AI-genererat innehåll ska ´upprätthålla socialistiska värderingar´. Detta har bromsat upptagandet av konsumentinriktad generativ AI i landet. Trots detta är Kinas digitala ekonomi fortfarande blomstrande, med företag som Tencent som genererar hundratals miljarder dollar i årliga transaktioner. Kina hoppas nu kunna uppnå en liknande balans med AI.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 26 december

Ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter publicerad

Mr Accuracy Reports har publicerat ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och nyckelaffärssegment (2022-2029). Forskningen utförs på primära och sekundära statistikkällor och består både av kvalitativa och kvantitativa detaljer. Några av de stora spelarna som profileras i studien är Microsoft, Qualcomm, Intel, Google, Alibaba, NVIDIA, Arm, Horizon Robotics, Baidu, Synopsys, Cambricon, MediaTek, Mythic, NXP. Rapporten belyser viktiga marknadsaspekter och svarar på frågor som vilka som är de viktigaste marknadsaktörerna i marknaden för artificiell intelligens för Edge-enheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 26 december

Författare stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

En grupp på 11 icke-skönlitterära författare har anslutit sig till en stämningsansökan i en federal domstol i Manhattan, där de anklagar OpenAI och Microsoft för att ha missbrukat deras böcker för att träna företagens artificiella intelligensmodeller, som de som driver ChatGPT och annan AI-baserad mjukvara. Författarna, inklusive Pulitzerprisvinnarna Taylor Branch, Stacy Schiff och Kai Bird, påstår att företagen kränkte deras upphovsrätt genom att använda författarnas verk för att träna OpenAIs GPT stora språkmodeller, eller LLMs. Författaren och Hollywood Reporter-redaktören Julian Sancton inledde den föreslagna grupptalan i november. Företagen har förnekat anklagelserna.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 21 december

AI blir en integrerad del av sökmotorer och sociala medier år 2023

År 2023 blev AI en del av användargränssnitten för toppsökmotorer, sociala medier, annonsplattformar, produktivitetsprogram och SEO-verktyg. Detta efter ett år av ständiga nyheter om generativ AI-forskning, stora språkmodeller, AI-startups, GPT-omslag och AI-integrationer. Denna snabbguid erbjuder över 100 av de bästa AI-chattbotarna, verktygen, lösningarna och utbildningarna för alla inom SEO, från enskilda konsulter till företagsmarknadsföringsteam. Dessutom ges viktiga varningar om användning av AI-verktyg eller onlinetjänster. Slutligen presenteras de bästa AI-chattbotarna och de bästa kurserna och guiderna för att få ut mesta möjliga av AI-chattbotar.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 21 december

Marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning

En marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad utifrån produkttyp, slutanvändningsindustri och nyckelregioner. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Schneider Electric, Sas Institute Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm. Rapporten omfattar också utmaningar och risker på marknaden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

Kinesisk AI-startup introducerar nytt grafikkort och databehandlingsnav

Moore Threads Intelligent Technology, en Peking-baserad designer av grafikprocessorer (GPU) skräddarsydda för AI-utbildning, har introducerat ett nytt grafikkort och det som kallas Kinas första GPU-baserade databehandlingsnav för AI-utbildning. Moore Threads och Biren Technology, två av Kinas topp AI-chip-startups, lades till i Washingtons så kallade Entity List i oktober på grund av oro över att de skadade USAs nationella säkerhet och policyintressen. Moore Threads sade att dess center kan slutföra träningen av en 130-miljarder-parametermodell inom 56 dagar.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 20 december

Generativ AI-verktygsmarknadsrapport: Prognos 2023 - 2029

Den globala marknaden för generativa AI-verktyg förväntas nå miljoner dollar år 2029, en ökning från miljoner dollar år 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på % under perioden 2023 till 2029. Efterfrågan från privatpersoner och företag är de största drivkrafterna för branschen. Marknadsundersökningsföretaget QYResearch har släppt sin senaste rapport ´Global Generative AI Tools Market Report, History and Forecast 2018-2029, Breakdown Data by Manufacturers, Key Regions, Types and Application´. Rapporten ger en omfattande analys av den globala marknaden för generativa AI-verktyg, inklusive marknadsstorlek, andel, efterfrågan, branschutvecklingsstatus och prognoser för de kommande åren.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 december

Generativ AI lämnar labbet: framsteg, utmaningar och förväntningar

2023 präglades av att generativ AI lämnade laboratoriet och stora teknikföretag som Meta, Google, Baidu och OpenAI lanserade sina egna versioner. Trots initial hype har ingen AI-applikation blivit en omedelbar framgång. Microsoft och Google försökte lansera kraftfull AI-driven sökning, men det visade sig vara mer av en flopp. Båda företagen experimenterar nu med att låta företag och utvecklare skapa anpassade AI-chattbotar och låta människor bygga sina egna applikationer med AI. Dessutom lärde vi oss mycket om hur språkmodeller fungerar, men det finns fortfarande mycket vi inte vet. Slutligen gick AI-domedagspratet mainstream, med hundratals vetenskapsmän, företagsledare och beslutsfattare som uttryckte oro.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 19 december

ByteDance anklagas för att bryta mot OpenAIs användarvillkor

Spänningarna inom AI-gemenskapen ökade när OpenAI, den ideella organisationen som står bakom den kraftfulla GPT-teknologin, bröt sina band med ByteDance, moderbolaget till den enormt populära appen TikTok. Detta följde på avslöjandet att ByteDance hemligt använt OpenAIs teknologi för att utveckla sin egen AI-modell, med kodnamnet ´Project Seed´. ByteDance är redan föremål för intensiv officiell granskning på grund av sina kopplingar till den kinesiska regeringen och oro i samband med TikTok-appen. Denna avslöjande lägger till en ytterligare komplexitet till ByteDances verksamhetslandskap i USA.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 19 december

ByteDance förnekar att ha brutit mot OpenAI:s användarvillkor

ByteDance, TikToks moderbolag, förnekar att de har planerat att skapa en konkurrerande tjänst med hjälp av OpenAI:s teknologi. Företaget förklarade att deras användning av OpenAI:s teknologi för att utveckla sina egna artificiella intelligensmodeller var i linje med den amerikanska firmaets användarvillkor. ByteDance bekräftade att en liten grupp av dess ingenjörer använde OpenAI:s API-tjänst i en experimentell modell tidigare i år, men detta arbete upphörde i april. Trots detta har OpenAI meddelat att de har suspenderat ByteDances tillgång till sin tjänst medan de utreder vidare.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 18 december

Baidus ERNIE Bot 4.0 jämförs med branschjätten GPT-4

Den kinesiska teknikjätten Baidus ERNIE Bot 4.0 sägs vara på samma nivå som branschjätten chatbot GPT-4. ERNIE 4.0, en uppgraderad version av Baidus första ChatGPT-konkurrent, är ´inte underlägsen på något sätt för GPT-4´, enligt Baidus miljardär VD Robin Li. ERNIE är främst avsedd för användning på kinesiska, men kan hantera engelska frågor på en lägre nivå. GPT-4 är utformad för att användas på engelska, men kan också acceptera frågor på andra språk som tyska och till och med bengali. ERNIE presterade bättre än GPT-4 på vissa uppmaningar, som de som gäller aktuella händelser. Baidus ERNIE har samlat 70 miljoner användare, jämfört med 150 miljoner användare för ChatGPT, enligt en uppskattning från digital data- och analysföretaget Similarweb.

Direktlänk Dela The Business Standard fördjupade 17 december

Baidus ERNIE Bot 4.0 jämförs med OpenAIs GPT-4

Kinesiska techjätten Baidu har utvecklat ERNIE Bot 4.0, en ny AI som anses jämförbar med industrifavoriten GPT-4 från OpenAI. ERNIE, som primärt är utformad för kinesiska, hanterar engelska frågor men med mindre finess. GPT-4, optimerad för engelska, kan också bearbeta frågor på andra språk, som tyska. ERNIE visade sig vara mer uppdaterad i aktuella händelser, medan GPT-4 gav föråldrad information. ERNIE kan inkludera bilder och videor i sina svar, något GPT-4 inte erbjuder. Trots detta rankas ERNIE tekniskt sett fortfarande bakom GPT-4.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 16 december

Kinesisk generativ AI förväntas stå för en tredjedel av industrins ekonomiska värde till 2035, enligt tankesmedja i Peking

Kinesisk generativ artificiell intelligens (AI) kommer att bidra med 30 biljoner yuan (4,2 biljoner dollar) av det ekonomiska värdet, av industrins totala 90 biljoner yuan globalt, till 2035, enligt en rapport från en tankesmedja i Peking kopplad till Kinas industriministerium. Kinas generativa AI-marknad förväntas nå 10 biljoner yuan i år. Generativ AI-teknologi, drivs av stora språkmodeller som de som driver OpenAIs ChatGPT, har nått en adoptionsgrad på cirka 15 procent i Kina, enligt CCID. Tillverkning, detaljhandel, telekom och hälsovård är de fyra stora områdena som driver tillämpningen av sådana teknologier.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 15 december

Rakuten planerar att lansera egen AI-språkmodell

Det japanska företaget Rakuten planerar att lansera sin egen artificiella intelligens (AI) språkmodell, enligt företagets VD Hiroshi ´Mickey´ Mikitani. Rakuten har en bred verksamhet inom bland annat bank, e-handel och telekommunikation och har enligt Mikitani en unik datamängd att träna sin AI-modell på. Företaget planerar att använda AI-modellen internt för att förbättra operationell effektivitet och marknadsföring med 20%. Mikitani vill även erbjuda modellen till tredjepartsföretag för vidareutveckling. En talesperson för Rakuten klargjorde senare att det inte finns någon tidslinje för lanseringen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 december

Den globala marknaden för AI inom spel förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom spel var värderad till 116 510 miljoner dollar 2022 och förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030, vilket innebär en årlig tillväxttakt (CAGR) på 19% från 2023 till 2030. Marknadsstudien utförd av Market Reports Insights undersöker marknadens tillväxtmöjligheter och möjligheter. Rapporten innehåller en omfattande marknads- och leverantörslandskap inklusive en konkurrensanalys av de viktigaste leverantörerna. Nyckelföretag som täcks i rapporten inkluderar Ubisoft, Tencent, Take-Two Interactive, Square Enix, Sony, SAP, Salesforce, Playtika, Nintendo, NetEase, NCSoft, Microsoft, Konami, KITT.AI, Intel, IBM, Google, EA, Brighterion, Baidu och Activision Blizzard.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 11 december

Rapport granskar nuvarande status och framtida trender för AI i maskininlärningsmarknaden

En rapport undersöker den nuvarande statusen för AI i maskininlärningsmarknaden och analyserar framtida trender. Rapporten utforskar marknadsmöjligheter och bedömer marknaden utifrån tillgängliga data. Den ger grundläggande analys av produktion och framtida efterfrågan på produkter och tjänster, och hjälper marknadsaktörer att planera för investeringar. Rapporten analyserar stora exportörer och importörer, ger en översikt över industrin, och bedömer dess framtida potential. Nyckelaktörer i marknaden inkluderar företag som Yseop, Wipro, SAP, Salesforce, NanoRep(LogMeIn), Microsoft, KITT.AI, Ipsoft, Intel, IDEAL.com, IBM, H2O.ai, Google, Brighterion, Brainasoft, Baidu, Astute Solutions, Albert Technologies och Ada Support.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 11 december

Livestream shopping blomstrar i Kina med hjälp av virtuella värdar

Livestream shopping tar fart i Kina, vilket driver utvecklingen av nya teknikprodukter som virtuella människostreamers och mobila datapaket. Enligt en analys av McKinsey ökade försäljningen via livestreaming e-handel med 19% under den senaste Singles Day-shoppingfestivalen i november, medan försäljningen via traditionell e-handel minskade med 1%. Företag testar nu livestreaming-värdar som är digitalt skapade människor. Tencent har lanserat en produkt som bara behöver en tre minuters video av en användare och 100 talade meningar för att bygga en virtuell avatar. Online-handelsjätten JD.com sade att dess Yanxi virtuella ankare produkt - baserad på företagets AI-modell - användes i livestreaming-sessioner för mer än 4 000 varumärken under Singles Day i år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 december

Livestreamingförsäljning tar fart i Kina, driver utveckling av nya teknikprodukter

Företag från Jo Malone London till kinesiska utbildningsföretaget New Oriental vänder sig till livestreamingförsäljning för att hålla kontakten med konsumenter i Kina och få dem att spendera pengar. Användningen av virtuella livestreamingvärdar var en trend som stack ut under årets Singles Day, enligt Xiaofeng Wang, huvudanalytiker på Forrester. Företag kombinerar också ChatGPT-liknande artificiell intelligens med livestreaming. Livestream shopping tar fart i Kina, vilket driver utvecklingen av nya teknikprodukter som virtuella människor och mobil datapaket. Det är ett försök att tjäna pengar och innovera i en av de få ljuspunkterna för en ekonomi som i stort sett växer långsammare.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade 11 december

Global marknadsanalys av Machine Learning as a Service

Global Market Vision tillhandahåller en väldefinierad rapport med djupgående analys av den globala marknaden för Machine Learning as a Service. Rapporten ger en omfattande analys av marknadsgrunderna, inklusive SWOT-analys, PESTEL och värdefulla åsikter från respekterade marknadsledare för Machine Learning as a Service. Rapporten lyfter fram extra värde med diagram och innehållsförteckning och nyckelregional analys. De stora aktörerna är också tydligt fokuserade i rapporten, med fakta och siffror nämnda. Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 10 december

OpenAI:s maktkamp avslöjar sprickor inom AI-rörelsen

Ledarskapsstriden vid OpenAI, den ledande AI-startupen, har blottlagt djupa sprickor inom AI-rörelsen. VD:n Sam Altman avskedades av styrelsen, men efter en intensiv maktkamp där många toppchefer och investerare i Silicon Valley stödde Altman, återinsattes han som VD. Striden har skapat frågor om tillförlitligheten hos de personer och företag som driver AI-revolutionen. Microsoft, som har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, var involverad i striden för att skydda sin investering.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 december

Kina kämpar med utvecklingen av AI-algoritmer på grund av brist på avancerade chips

Kina har över 100 stora språkmodeller (LLM) och företag som Baidu och Alibaba utvecklar inhemsk konkurrens till ChatGPT. Trots detta leds fältet fortfarande av amerikanska företag som OpenAI och Google. Kina står inför flera utmaningar, inklusive brist på tillgång till avancerade chips på grund av USA:s handelssanktioner, strikt reglering, censur av känsliga ämnen, höga utvecklingskostnader och fragmenterade marknader för tekniken. Dessutom är utländska LLM, som OpenAI och Google, på grund av strikta regleringskrav inte direkt tillgängliga i Kina.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 9 december

Maskininlärning inom verktygsmarknaden: Marknadsrapport och prognos

En marknadsrapport om maskininlärning inom verktygsmarknaden ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, nya möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad baserat på produkttyp, slutindustri och nyckelregioner. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar Baidu, Hewlett Packard Enterprise Development Lp, Sas Institute, Inc., Ibm, Microsoft, Nvidia, Amazon Web Services, Oracle, Sap, Bigml, Inc., Fair Isaac Corporation, Intel Corporation, Google Llc, H2O.Ai, Alpiq, Smartcloud. Rapporten täcker marknadsutmaningar och risker samt huvudmålet med rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 8 december

Google Bard stärker sin position i AI-chatbot-landskapet

Google har stärkt sin position i AI-chatbot-landskapet med betydande förbättringar av Google Bard. Trots ChatGPT:s globala användning har Google Bard nyligen genomgått stora förbättringar, vilket gör det till en stark konkurrent. Google introducerade nyligen Gemini AI, en ny modell som kan generera utdata i olika format, inklusive bilder, video och ljud. Google Bard, nu drivet av Gemini Pro AI-modellen, är särskilt känd för sin skicklighet inom matematik och fysik. Google planerar att lansera ´Bard Advanced´ nästa år, med flerfunktionsförmåga som möjliggör generering av utdata i bilder, video och ljudformat.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 7 december

Microsofts president diskuterar AI och handelsrelationer med Kinas handelsminister

Microsofts president Brad Smith träffade Kinas handelsminister Wang Wentao för att diskutera allt från artificiell intelligens till handelsrelationer mellan Washington och Peking. Mötet understryker Kinas försök att visa att det fortfarande är gynnsamt för amerikanska företag trots fortsatta spänningar med USA. Wang sa att Kina är engagerat i att tillhandahålla bättre tjänster för utländska företag. Teknologin har varit en tvistefråga mellan USA och Kina under de senaste åren. Microsoft ses som en av de ledande aktörerna inom artificiell intelligens, särskilt efter dess rapporterade miljardinvestering i OpenAI tidigare i år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 december

EU-länder och lagstiftare överens om regler för AI-verktyg

EU-länder och lagstiftare har preliminärt kommit överens om regler för att styra artificiella intelligensverktyg som ChatGPT. EU-regeringar har gjort kompromisser för att få lagstiftarnas godkännande att använda AI i biometrisk övervakning för nationell säkerhet, försvar och militära ändamål. Diskussionerna fortsätter dock om flera vitala frågor gällande reglering av AI. Frågor som användning av AI i biometrisk övervakning och åtkomst till källkod är ännu inte debatterade. EU-länder har försökt utarbeta detaljer om utkast till regler som föreslogs av Europeiska kommissionen för två år sedan.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 7 december

AI-krig: Google Bard, ChatGPT, Grok och Copilot - vad de kan göra för dig

Konkurrensen mellan artificiella intelligens (AI) chatbots värms upp med världens största företag som lanserar och förbättrar sina konversationschatbots. Google, Meta, Microsoft, Snap och xAI har skapat sina egna AI-chatbots. Google Bard, som nu drivs av Gemini AI, har fått många nya funktioner som gör det möjligt för den att konkurrera väl i AI-chatbotkriget. Google kommer också att introducera ´Bard Advanced´ nästa år som kommer att få multimodala kapaciteter, vilket innebär att den kan producera utdata i bilder, video och ljudformat. Det har också utökningar med andra Google-produkter som Drive, Location och YouTube.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 7 december

OpenAI:s topphemliga projekt Q* väcker oro och spekulationer

Efter att Sam Altman återinstallerades som VD för OpenAI förra veckan, rapporterades det om ett hemligt projekt vid företaget som skakat forskare med sin potentiella förmåga att lösa svåra problem på nya kraftfulla sätt. Projektet, känt som Q*, har beskrivits som en genombrott som kan leda till mycket kraftfullare AI-modeller. En del forskare har uttryckt oro över Q*´s potentiella makt. Det spekuleras att Q* kan vara relaterat till ett projekt som OpenAI tillkännagav i maj, som visade kraftfulla nya resultat från en teknik som kallas ´processövervakning´.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 1 december

Forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens i rymden

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens i rymden ger information om branschen. Studien överväger marknadens nuvarande scenario och dess marknadsdynamik för 2023-2030. Rapporten utvärderar marknadens storlek och studerar strategimönster som antagits av framstående internationella spelare. Faktorer som förväntas påverka denna globala marknad är den ökande sysselsättningsgraden bland investeringar i framväxande ekonomier. Rapporten erbjuder en omfattande analys och prognos för ´Artificiell intelligens i rymden´ med fokus på både regionala och globala perspektiv.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 30 november

Hur ChatGPT har förändrat världen på bara ett år

ChatGPT, världens mest populära generativa AI-chattbot, har på sitt första år förändrat internet och mer därtill. Den har påskyndat AI-revolutionen, utmanat Googles dominans och frigjort färdigheter som kodning och kreativt skrivande. OpenAI, som grundades av Sam Altman, lanserade ChatGPT den 30 november 2022 och blev världens snabbast antagna onlineverktyg. Den har även utmanat Googles dominans på områden som översättning och informationssökning, med företag som Microsoft som investerar miljarder i OpenAI för att konkurrera. Trots framstegen har ChatGPT också haft många brister, inklusive dess inverkan på kultur och konst.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 30 november

AI in Supply Chain and Logistics marknaden växer

Artificiell intelligens (AI) inom Supply Chain och logistikmarknaden har upplevt tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorleken för AI inom Supply Chain och logistik, segmentstorlek (huvudsakligen produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten detaljerad kostnadsanalys och leveranskedja. Teknisk innovation och framsteg kommer att ytterligare optimera produktens prestanda, vilket gör den mer allmänt använd i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 november

Nvidia rapporterar försening av ny AI-chip till kinesiska kunder

Nvidia har meddelat sina kinesiska kunder om en försening i lanseringen av en ny artificiell intelligens (AI) chip, känd som H20. Chippet är en del av en rad nya produkter utformade av det Kalifornien-baserade chipjätten för att följa de skärpta amerikanska exportreglerna. Denna försening kan potentiellt påverka Nvidias konkurrenskraft i Kina mot lokala konkurrenter som Huawei. Lanseringen av H20, som ursprungligen förväntades i november, har nu omplanerats till första kvartalet nästa år.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 25 november

De fem bästa SQL AI-verktygen att titta på 2024

Här är de fem bästa SQL AI-verktygen du behöver titta på 2024. 1. SQLFlow: Bryggar SQL och maskininlärning. SQLFlow är ett open-source-projekt som integrerar SQL-frågor med maskininlärningsfunktioner. 2. Baidus EZSQL: Förenklar SQL-frågor med naturligt språkbehandling. EZSQL av Baidu är ett AI-drivet verktyg designat för att förenkla SQL-frågor genom naturligt språkbehandling. 3. Microsoft Azure Synapse Analytics: Enhetlig analysplattform. Microsoft Azure Synapse Analytics är en enhetlig analysplattform som kombinerar stordata och datalagringsteknologier. 4. IBM Db2 AI för SQL: Förbättrar databasprestanda. Db2 AI för SQL av IBM är ett AI-drivet verktyg designat för att förbättra databasprestanda. 5. TigerGraph SQL: Kombinerar grafanalys med SQL. TigerGraph har introducerat SQL-stöd för att överbrygga klyftan mellan grafanalys och traditionella SQL-frågor.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 24 november

Nvidias lansering av AI-chip i Kina försenas till nästa år

Nvidia har meddelat sina kunder i Kina att lanseringen av en ny artificiell intelligenschip, designad för att följa amerikanska exportregler, försenas till första kvartalet nästa år. Chipet i fråga är H20, det mest kraftfulla av tre Kina-fokuserade chip som Nvidia har utvecklat för att följa nya amerikanska exportrestriktioner. Fördröjningen kan komplicera Nvidias ansträngningar att behålla marknadsandelar i Kina mot lokala rivaler som Huawei. Källor nämner problem med serverproducenter som integrerar chipet som orsak till förseningen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 november

Baidu upplever börsuppgång trots kaos inom amerikansk AI-sektor

Trots kaoset i den amerikanska sektorn för artificiell intelligens (AI), upplever den kinesiska internetjätten Baidu en uppgång på börsen på grund av höjda förväntningar för företagets AI-verksamhet. Det förväntas inte att det rådande kaoset i amerikanska Open AI kommer att ha en motsvarighet i Kina. Washingtons exportrestriktioner för halvledare har dock en betydande inverkan på Kinas tekniksektor.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 23 november

Prediktiv analys och maskininlärningsmarknad: senaste forskningsrapport 2024

Prediktiv analys och maskininlärningsmarknaden har upplevt en konsekvent stark tillväxt, främst drivet av framväxande marknader, globalisering, ekonomiska förhållanden, konsumentefterfrågan, tekniska framsteg och regulatoriska förändringar. Marknaden, som är dynamisk och snabbt utvecklande, hänvisar till en uppsättning programvaruprogram som syftar till att hjälpa organisationer i olika branscher att strömlinjeforma och optimera sina inköpsverksamheter. De ledande företagen på marknaden inkluderar Alibaba Group, Alteryx, Globe Telecom, Inc., IBM, SAS Institue Inc., Baidu, MakinaRocks Co., Ltd., RapidMiner, 4Paradigm, Schneider Electric, Huawei och Qlik.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 november

Topp 5 AI-chattbotar du behöver prova: ChatGPT, Google Bard och mer

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat världen och AI-chattbotar har blivit allt mer populära. Drivna av generativ AI hjälper dessa chattbotar användare att utföra uppgifter som att delta i samtal, genomföra intervjuer och till och med skapa nya cocktails. De fem bästa AI-chattbotarna att prova just nu är 1. ChatGPT, en av de mest populära AI-chattbotarna i världen, 2. Google Bard, som bygger på företagets nästa generations språk- och samtalsförmåga, 3. Ernie Bot, en chattbot utvecklad av det kinesiska företaget Baidu, 4. ChatSonic, en annan konversationschattbot som utnyttjar AI:s kraft, och 5. My AI, en av de mest intressanta chattbotarna som är inbyggd i sociala medier-appen Snapchat.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 november

Baidus aktie stiger efter starka Q3-resultat

Kinesiska internetjätten Baidu rapporterade intäkter och försäljning över förväntan för tredje kvartalet, vilket ledde till att företagets aktie steg. Baidu rapporterade en justerad inkomst på 2,80 dollar per aktie, över analytikernas förväntningar på 2,39 dollar per aktie. Försäljningen steg med 6% jämfört med föregående år till 34,4 miljarder RMB (4,7 miljarder dollar), över förväntningarna på 34,2 miljarder RMB. Baidu, som driver världens näst största sökmotor, rapporterade att genomsnittliga månatliga aktiva användare för dess app nådde 663 miljoner i september, upp 5% jämfört med samma period förra året.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 21 november

Baidus AI-chattbot Ernie börjar bidra till företagets omsättning

Baidu Inc´s AI-chattbot Ernie börjar bidra till företagets omsättning och kan potentiellt stärka annonsintäkterna för Kinas ledande internetsökföretag under en svår ekonomisk nedgång. Företaget, som i år lanserade Kinas första stora svar på OpenAI´s ChatGPT, rapporterade en något starkare än väntad 6% ökning av intäkterna till 34,4 miljarder yuan ($4,8 miljarder) från juli till september. Ernie förväntas generera hundratals miljoner yuan i extra annonsintäkter under fjärde kvartalet 2023. Baidu kämpar med en ojämn återhämtning i världens största internetarena efter flera års Covid-era malaise.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 november

Baidus kvartalsresultat överträffar prognoserna tack vare expansion inom AI

Baidu Inc:s resultat överträffade prognoserna efter att Kinas ledande sökmotor på internet expanderat till nya områden som AI för att skydda sig själv mot ekonomisk nedgång. Försäljningen ökade med 6% till 34,4 miljarder yuan ($4,8 miljarder) från juli till september, jämfört med de 34,2 miljarder yuan som analytiker förutspått. Baidus resultat kan hjälpa till att lugna oro kring världens största internetarena efter flera års Covid-era malaise. Sandy Xu, VD för onlinegalleriet JD.com Inc., kommer att ansluta till dess styrelse som oberoende direktör, meddelade Baidu.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 21 november

OpenAI´s teknikchef Mira Murati: AI:s riktiga stjärna

Mira Murati, teknikchef på OpenAI, kan vara företagets riktiga stjärna. Murati, som tidigare varit på Tesla, har varit med OpenAI sedan 2018 och fokuserar på att förbättra företagets produkter. Hon har en lång historia av att påverka hur människor interagerar med ny teknik och är en av de främsta förespråkarna för offentlig testning. Hon är också för reglering av AI och fokuserar på hur människor kommer att interagera med AI. Hon hoppas att nästa generation av GPT orsakar mindre uppståndelse och ser en chans att ´vidga möjligheterna för människor´ med GPT-4.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 19 november

Stora företag som Nvidia och Abercrombie & Fitch att rapportera under Thanksgiving-veckan

Under Thanksgiving-veckan väntas flera framstående rapporter på börsen, inklusive från Nvidia (NVDA), Abercrombie & Fitch (ANF), Urban Outfitters (URBN), Baidu (BIDU) och Miniso (MNSO). Nvidias rapport är särskilt i fokus då företaget har haft tre starka kvartal i rad och dess tillväxtutsikter inom artificiell intelligens fortsätter att vara starka. Dessutom kommer två framstående återförsäljare, Abercrombie & Fitch och Urban Outfitters, att rapportera sina resultat. Båda företagen har visat stark tillväxt under de senaste kvartalen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 17 november

Baidus VD varnar för slöseri med resurser i utvecklingen av stora språkmodeller

Robin Li, VD för det ledande kinesiska AI-företaget Baidu, varnade på onsdagen för att den brådska att utveckla stora språkmodeller i Kina kan leda till ett slöseri med resurser. Han menar att företag bör fokusera sina ansträngningar på att utveckla praktiska tillämpningar. Efter lanseringen av chatboten ChatGPT av OpenAI förra året, har generativ AI lockat betydande intresse i Kina. Li påpekade att det finns många stora modeller i Kina, men AI-applikationer utvecklade baserade på stora modeller är fortfarande mycket få.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 15 november

AI har inte förändrat marknadsandelen för sökmotorer, Bing förlorar trots ChatGPT-integration

Microsofts försök att stänga klyftan till Google genom att integrera ChatGPT i sin sökmotor Bing har inte fungerat som förväntat. Bing har till och med förlorat marknadsandelar jämfört med 2022. StatCounter har publicerat användningssiffror för sökmotorer när vi anländer till 2023 och globalt hade Bing en marknadsandel på 3,59% i oktober 2022, innan AI anlände. I oktober 2023, månader efter ChatGPT-integrationen, har det sjunkit till 3,11%. Trots AI-integrationen har Bing inte lyckats rubba Googles dominans på sökmotormarknaden, som fortfarande har en otrolig andel på 91,55%.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 14 november

Google dominerar globala sökmotormarknaden med 95,2% av den mobila marknaden

Google innehar 91,7% av den globala sökmotormarknaden enligt en ny bedömning av cybersurfingtrender. Denna siffra blir ännu högre när endast mobila trender bedöms. I augusti 2023 kontrollerade Google enorma 95,2% av den globala mobila sökmotormarknaden. Bing var nästa, med 3,1%. Andra sökmotorer, som Yandex (1,5%), Yahoo! (1,2%), Baidu (1,1%) och DuckDuckGo (0,5%), hade mycket mindre marknadsandelar. Google var även mest betrodd för recensioner över olika branscher 2022. Tillfredsställelsescoren klättrade 7%, från 75 år 2022 till 80 år 2023.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 13 november

Den amerikanska regeringen har nyligen skärpt restriktionerna för export av högkvalitativa AI-chips till Kina. Nvidia, för andra gången, försöker göra ändringar för att fortsätta sälja sina GPU:er i Kina utan att bryta mot de nya reglerna som Washington har satt. Nvidia planerar nu att tillverka chips skräddarsydda för kinesiska kunder. Detta antyder att företaget inte vill förlora de rapporterade över 5 miljarder dollar värt av avancerade chip-beställningar i Kina. Nvidia har rapporterat arbetat på tre nya chips avsedda för den kinesiska marknaden. Dessa kallas HGX H20, L20 och L2.

The Times of India fördjupade 12 november

90% av internetinnehåll kan vara AI-genererat inom 3 år

Enligt en rapport från Europol kan 90 procent av allt innehåll på internet vara genererat av AI inom tre år. Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Bonnier News, diskuterade detta under en föreläsning i Gävle. Han jämförde introduktionen av chatroboten Chat GPT med internets födelse och lanseringen av iPhone. Nio stora företag, inklusive Amazon, Google, Facebook, Microsoft, IBM, Apple, Tencent, Baidu och Alibaba, står för 95 procent av investeringarna i AI. Jönsson påpekade att utvecklingen av AI innebär potentiella problem med upphovsrätt och spridning av felaktig information.

Direktlänk Dela Arbetarbladet fördjupade 10 november

Kina uppmärksammar OpenAI:s GPT-4 Turbo och dess effekt på AI-utvecklingen

Lanseringen av OpenAI:s GPT-4 Turbo har väckt uppmärksamhet, särskilt i Kina, där AI-forskare också sätter nya standarder inom området. Detta framsteg signalerar en betydande förändring, där AI går in i en era där förståelse och generering av mänskligt språk blir alltmer sofistikerat. Företag kommer att söka mer kostnadseffektiva sätt att utveckla nya AI-lösningar. GPT-4 Turbo har höjt AI:s förmåga, med imponerande kapacitet att minnas textinformation och erbjuder utvecklare ett mer kostnadseffektivt sätt att skapa applikationer. Teknikjättar som Baidu och Alibaba i Kina förbereder sig för att möta utmaningen. Dessa företag omprövar sina strategier för att matcha eller överträffa denna avancerade AI-modell.

Direktlänk Dela GizmoChina fördjupade 9 november

Artificiell intelligens (AI) omfattar en mängd aktiviteter relaterade till maskiner som utför uppgifter med eller utan mänsklig inblandning. Teknologiföretag som Google, Meta, Alibaba, Baidu, OpenAI och Anthropic är framträdande aktörer inom AI, men världens regeringar spelar också en viktig roll genom att forma regelverket för AI-system. Sedan 2016 har tekniktunga regioner och länder över hela världen infört regleringar riktade mot AI-teknologier. Det finns för närvarande över 1 600 AI-policyer och strategier globalt. Europeiska unionen, Kina, USA och Storbritannien har framträtt som centrala aktörer i utformningen av AI:s utveckling och styrning.

The Conversation fördjupade 8 november

Amazon investerar i stort språkmodell för att konkurrera med ledande AI-modeller

Amazon investerar miljontals dollar i träning av en stor språkmodell, Olympus, för att konkurrera med topp AI-modeller från Microsoft-stödda OpenAI och Alphabet. Olympus har två biljoner parametrar, vilket kan göra den till en av de största modellerna som tränas. Teamet leds av Rohit Prasad, tidigare chef för Alexa, som nu rapporterar till Amazons VD Andy Jassy. Amazon har redan tränat mindre modeller som Titan och i september sa de att de skulle investera upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, baserad i San Francisco, och ta en minoritetsandel i företaget. Det finns dock ingen specifik tidslinje för lanseringen av den nya modellen.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 8 november

Bransch för artificiell intelligens i Kina lider av brist på kvalificerad arbetskraft

För varje fem nya jobb inom artificiell intelligens (AI) i Kina finns det endast två kvalificerade arbetstagare, enligt en rapport från Maimai. Den ökande efterfrågan drivs av konkurrensen mellan kinesiska teknikföretag, inklusive ByteDance, Alibaba, Tencent och Huawei, som lanserar sina stora språkmodeller och AI-applikationer. ByteDance hade det största behovet bland sina konkurrenter, med flest öppningar för AI-jobbsökare under de senaste tre åren. Genomsnittslönen för AI-talanger har ökat med mer än 6% sedan förra året till 46 518 yuan.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 7 november

Huawei kan vinna marknadsandelar från Nvidia tack vare USA:s försäljningsbegränsningar

USA:s begränsningar på försäljningen av avancerade artificiella chip från Nvidia till Kina skapar möjligheter för Huawei att vinna marknadsandelar. Källor säger att Huawei i år vann en betydande AI-chiporder från det kinesiska techjätten Baidu. Huawei, mest känt globalt för sina telekom- och smartphoneverksamheter, har under de senaste fyra åren byggt upp en AI-chiplinje. Företaget lanserade sitt Ascend 910-chip 2019 som en del av en strategi för att bygga upp en full-stack AI-portfölj och bli en leverantör av beräkningskraft. Trots detta lyckades chippet inte utmana Nvidias dominans både inom och utanför Kina.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 7 november

Omfattande marknadsanalysrapport om Cloud Machine Learning av StatsNData

En omfattande marknadsanalysrapport om marknaden för Cloud Machine Learning har offentliggjorts av StatsNData. Rapporten ger inblick i intäktsprognoser för marknaden och dess undersegment och ger intressenter en djup förståelse för den konkurrenskraftiga landskapet. Den hjälper företag att skapa effektiva strategier för att gå till marknaden och positionerar dem för framgång på den ständigt utvecklande marknaden. Bland de framträdande företag som påverkar marknaden för Cloud Machine Learning finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 3 november

Baidu lanserar premiumversion av sin AI-chattbot Ernie

Baidu har lanserat en premiumversion av sin AI-chattbot, Ernie, som liknar OpenAI:s ChatGPT. Chattbotten kan utföra branschspecifika uppgifter, som att skapa presentationer och sammanfatta finansiella rapporter. För en månadsavgift på CNY 59,9 (ungefär 8 dollar), kan användare få tillgång till premiumfunktionerna i Ernie-botten. Denna lansering markerar den första av flera kinesiska chattbotar med AI-funktioner som har lanserats i år.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 2 november

Baidu lanserar AI-tjänst, Estee Lauder och Canada Goose sänker tillväxtmål i Kina, Kina importerar mer vete

Kinesiska sökmotorjätten Baidu lanserar en betald version av sin Chat GPT-rival, Ernie bot, som drivs av artificiell intelligens och kan sammanfatta dokument, hjälpa till att skriva analyser och till och med skapa mänsklika live-strömmare för att annonsera produkter. Två nordamerikanska lyxvaruföretag, Estee Lauder och Canada Goose, har sänkt sina årliga prognoser på grund av svag efterfrågan i Kina. Estee Lauder, som ägs av L´Oreal, såg sina aktier falla så mycket som 21 procent. Kina importerar stora mängder spannmål varje år och i år ökar beställningarna ännu mer på grund av skador på inhemska grödor och oro över torka i andra länder.

Direktlänk Dela New Tang Dynasty Television fördjupade 2 november

Global rapport om prediktiv analys och maskininlärningsmarknad 2023-2030

En ny rapport från Global Market Vision, ´Global Predictive Analytics And Machine Learning Market´ Storlek, andel, pris, trender, rapport och prognos 2023-2030´, ger en djupgående analys av den globala marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Rapporten bedömer marknaden baserat på segment som typ, tillämpning, slutanvändning och stora regioner. Rapporten innehåller 132 sidor inklusive fullständig innehållsförteckning, tabeller och figurer, och diagram med djupgående analys före och efter COVID-19 utbrottets marknadspåverkan och situationen per region. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Schneider Electric, Sas Institue Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, Ibm, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu, 4Paradigm.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 2 november

Ny marknadsanalysrapport om konstgjord intelligens i maskininlärningsmarknaden

En ny marknadsanalysrapport som fokuserar på konstgjord intelligens inom maskininlärningsmarknaden har släppts av StatsNData. Rapporten ger en detaljerad utforskning av den globala marknaden och dess undersegment, med inkomstprognoser och strategiska insikter som kan driva företagsframgång i IT-telekomindustrin. Rapporten ger också insikter i marknadens framtida bana och utrustar beslutsfattare med kunskapen som behövs för att effektivt navigera marknadens utveckling under den prognostiserade perioden. Bland de stora företagen som påverkar denna marknad finns Google, Baidu, IBM, Microsoft, SAP, Intel, Salesforce, Brighterion, KITT.AI, Albert Technologies, H2O.ai, Brainasoft, Yseop, Ipsoft, NanoRep(LogMeIn), Ada Support, Astute Solutions, IDEAL.com och Wipro.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 2 november

Maskininlärning på verktygsmarknaden: En detaljerad analys

Maskininlärning på verktygsmarknadsforskningsrapporten ger en detaljerad analys av den globala marknadsstorleken, aktierna, regionala och landsnivå analys, marknadssegmentering, tillväxt, marknadsandelar, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassificeringar, applikationer och marknadsöversikt, produktspecifikationer, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer, råmaterial osv. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och omfattningen av den respektive marknaden för maskininlärning i verktyg i framtiden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 1 november

Baidu lanserar betalversion av sin AI-chatbot Ernie Bot

Den kinesiska sökmotorjätten Baidu lanserade på onsdag en betalversion av sin ChatGPT-liknande produkt Ernie bot, till en kostnad av 59,9 yuan (ca 8,18 dollar) per månad. Ernie bot, som likt ChatGPT drivs av generativ artificiell intelligens, var den första av många kinesiska AI-drivna chatbots som presenterades i år.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 1 november

Baidu lanserar betalversion av AI-chattbot Ernie Bot

Den kinesiska teknikjätten Baidu har lanserat en betalversion av sin AI-chattbot Ernie Bot. Chattboten, som ofta jämförs med Open AI:s Chat-GPT, var en av de första chattbotar som lanserades på den kinesiska marknaden. Priset för betalversionen av boten är 91 kronor i månaden.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 1 november

Global Machine Learning som en tjänstemarknad förväntas växa mellan 2023 och 2030

En nyligen genomförd forskningsstudie ger en detaljerad analys av den globala marknaden för Machine Learning som en tjänst från 2023 till 2030. Rapporten ger en noggrann bild av marknaden och presenterar data om de olika faktorer som påverkar dess variationer. Marknaden för Machine Learning som en tjänst har bidragit betydligt till den globala ekonomin och intensifierat den övergripande industrin. Studien ger också en beskrivande analys av efterfrågan och leveranskedjan på marknaden. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 30 oktober

Marknadsrapport för Artificiell Intelligens System ger inblick i industrin

En marknadsforskningsrapport för Artificiell Intelligens System levererar autentisk data till kunder för att hjälpa dem att fatta viktiga beslut. Rapporten ger en översikt över marknaden, inklusive dess definitioner, applikationer, utvecklingar och tillverkningsteknik. Den spårar de senaste utvecklingarna och innovationerna på marknaden och ger information om hinder vid etablering av företag och vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Rapporten analyserar också hur aktiviteter som fusioner formar marknadens framtid.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 30 oktober

Generativ AI kan förstöra SEO-industrin

Stora teknikföretag som Google och Microsoft hävdar att generativa AI-verktyg, som ChatGPT, kommer att förbättra internetsökningar för användare. Användare kommer att kunna få ett svar från hela internet istället för att behöva navigera genom en mängd URL:er. Det finns dock oro för ökningen av AI-drivna sökmotorer, som opacitet över var informationen kommer ifrån, potentialen för ´hallucinerade´ svar och upphovsrättsfrågor. En annan konsekvens kan vara att det förstör SEO-industrin, som Google har hjälpt till att skapa, värd 68 miljarder dollar. Generativ AI kan göra SEO-strategier föråldrade, vilket kommer att påverka intäkterna för SEO-konsulter och sökmotorer.

Direktlänk Dela Singularity Hub fördjupade 29 oktober

Signifikant tillväxt förväntas på marknaden för AI-programvara mellan 2022 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) programvara fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som önskar en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten belyser potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. De globala tillverkarna i AI-programvarumarknaden inkluderar IDEAL.com, Intel, SAP, KITT.AI, IBM, Wipro, H2O.ai, IFlyTek, NanoRep(LogMeIn), Salesforce, Yseop, Ipsoft, Baidu, Microsoft, Brighterion, Albert Technologies, Astute Solutions, Megvii Technology, Brainasoft, Google och Ada Support. Den globala marknaden för AI-programvara väntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Nordamerika och Europa spelar centrala roller i denna tillväxt.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 oktober

Marknaden för AI-chip förväntas nå $383,7 miljarder år 2032

Enligt en rapport från Allied Market Research var marknaden för artificiella intelligenschip värd $14,9 miljarder år 2022 och förväntas nå $383,7 miljarder år 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,2% mellan 2023 och 2032. Rapporten ger en överblick över marknadens nuvarande behov och framtida möjligheter. Några av de framstående spelarna på marknaden inkluderar MediaTek Inc, Samsung Electronics Co Ltd, NVIDIA Corporation (Mellanox Technologies), SoftBank Corp., Mythic, Baidu, NXP Semiconductors, Alphabet Inc., Advanced Micro Devices Inc.(Xilinx Inc.), och Qualcomm Technologies Inc.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 26 oktober

Generativ AI upplever sin ´iPhone-moment´, varnar ServiceNow´s VD

Generativa AI genomgår en revolution liknande den iPhone upplevde, med snabb adoption inom företagssektorn. ServiceNow´s VD, Bill McDermott, menar att AI ökar produktiviteten, minskar kostnaderna och ökar intäkterna, vilket helt kommer att förändra spelreglerna. Han varnar också för att företag som inte redan experimenterar med generativ AI tar en stor risk. AI-experten Andrew Ng släpper nästa vecka sin Coursera-kurs ´Generative AI for Everyone´, vilket kan hjälpa användare att förstå teknikens styrkor och svagheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 oktober

AI-verktyg utnyttjade för att skapa skadlig kod

Forskare har manipulerat ChatGPT och fem andra kommersiella AI-verktyg för att skapa skadlig kod som kan läcka känslig information från online-databaser, radera kritisk data eller störa databasmolntjänster. Detta har lett till att företag som Baidu och OpenAI har genomfört ändringar för att förhindra att skadliga användare utnyttjar sårbarheterna. Forskarna fann att AI-tjänster som kan översätta mänskliga frågor till SQL-programmeringsspråket, kan manipuleras till att skapa skadlig kod.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 25 oktober

AI-verktyg utnyttjade för att skriva skadlig kod

Sex AI-verktyg, inklusive OpenAI:s ChatGPT, har utnyttjats för att skapa skadlig kod som kan skada kommersiella databaser. Forskare manipulerade ChatGPT och fem andra kommersiella AI-verktyg för att skapa skadlig kod som kan läcka känslig information från online-databaser, radera kritisk data eller störa databasmolntjänster. Detta ledde till att företagen bakom vissa av AI-verktygen, inklusive Baidu och OpenAI, gjorde ändringar för att förhindra att skadliga användare utnyttjar sårbarheterna. Xutan Peng, som var med och ledde studien vid University of Sheffield, säger att det är den första studien som visar att sårbarheter hos stora språkmodeller generellt kan utnyttjas som en attackväg mot online-kommersiella applikationer.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 25 oktober

AI-verktyg visar sårbarheter som kan utnyttjas för skadliga ändamål, varnar studie

En studie utförd av forskare vid University of Sheffield har varnat för att artificiella intelligens (AI) verktyg, inklusive det ofta använda ChatGPT, har visat sårbarheter som potentiellt kan utnyttjas för skadliga ändamål. Forskningen belyser ett tidigare förbisett hot i AI, och visar hur text-till-SQL-system kan manipuleras för att äventyra datorsystem i praktiska sammanhang. Studien upptäckte säkerhetsbrister i sex framstående kommersiella AI-verktyg, inklusive BAIDU-UNIT, och lyckades utnyttja varje verktyg. Genom att ställa specifika frågor till dessa AI:er kunde forskarna få AI-verktygen att generera skadlig kod.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 25 oktober

Kinesiska iFlytek gör framsteg inom AI och utmanar OpenAI’s GPT-3.5 med sin nya språkmodell Spark 3.0

Kinesiska teknikjätten iFlytek gör betydande framsteg inom AI-världen och har nyligen introducerat sitt senaste språkmodell, iFlytek Spark 3.0. Modellen, som lanserades i maj och blev tillgänglig för allmänheten i september, utmärker sig inom områden som textgenerering, logisk resonemang och kodning. Trots att det finns utmaningar, är iFlytek-teamet optimistiskt om att överträffa OpenAI’s GPT-4 till mitten av 2024. Samtidigt utnyttjar inhemska teknikjättar som Baidu och Alibaba restriktionerna för amerikanska AI-modeller i Kina och utvecklar lokala alternativ. iFlytek har också ingått ett samarbete med Huawei för att förbättra sina språkmodeller med Huaweis AI-chipekosystem.

Direktlänk Dela Chennai Print fördjupade 25 oktober

ChatGPT: En ny era av teknisk utveckling och dess inverkan på företag

Med släppet av ChatGPT i slutet av november 2022 inleddes en ny era av tekniska framsteg, med en lovande AI-programvara för språkbearbetning som genererar mänsklig text baserat på prompts. Applikationens snabba tillväxt till 100 miljoner användare bara två månader efter lanseringen var enastående vid tidpunkten för dess lansering. OpenAI, företaget som utvecklade ChatGPT, dominerade marknaden men denna fördel kan vara övergående. OpenAIs övergång till en företagsmodell i augusti breddade bara dess horisonter. Företag stora som små omkalibrerar nu sina strategier för att integrera artificiell intelligens. OpenAI var tidigt ute med att positionera ChatGPT i framkant av en teknologisk kapprustning. OpenAI är nu på väg att generera mer än $1 miljard i årlig omsättning till september 2024 enligt The Information, en skarp kontrast till de $28 miljoner det rapporterade föregående år. Men OpenAI är inte ensamt. Teknikjättar i Silicon Valley och Kina tävlar alla om en bit av marknaden: Google, Meta, San Francisco-baserade startupen Anthropic och Beijing-baserade multinationella teknikföretaget Baidu intensifierar sina ansträngningar, vilket ökar konkurrensen om AI-dominans. I september uppgraderade OpenAI GPT-4 till att ha tillgång till realtidsdata genom webbläsning, även om denna funktion endast är tillgänglig för användare av dess betalda prenumerationstjänst, Plus, för $20 per månad, vilket introducerades i februari 2023. Förändringen från en gratis till betald modell väcker etiska frågor om att sätta upp en betalvägg bakom AI-verktyg som kommer att bli allt viktigare inom olika branscher, vilket potentiellt fördjupar klyftan mellan de som kan och inte kan ha råd med dem. Nathanael Fast, chef för Neely Center for Ethical Leadership and Decision Making vid USC, sa att det är viktigt att tillhandahålla tillgång till dessa resurser, särskilt med tanke på OpenAIs uppdrag att säkerställa att ´artificiell intelligens gynnar hela mänskligheten´.

Direktlänk Dela Daily Trojan fördjupade 24 oktober

Forskning visar att AI-verktyg som ChatGPT kan manipuleras för att skapa skadlig kod

Forskare från University of Sheffield har visat att artificiella intelligens (AI) verktyg, som ChatGPT, kan luras att producera skadlig kod som kan användas för att lansera cyberattacker. Studien visade att Text-till-SQL-system kan utnyttjas för att attackera datorsystem i den verkliga världen. Forskarna upptäckte säkerhetssårbarheter i sex kommersiella AI-verktyg och attackerade framgångsrikt varje ett. Forskarna hoppas att de sårbarheter de har exponerat kommer att fungera som ett bevis på koncept och i slutändan en uppmaning till gemenskaperna för naturligt språkbearbetning och cybersäkerhet att identifiera och hantera säkerhetsproblem som hittills har förbisetts.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 24 oktober

iFlytek hävdar att deras AI överträffar OpenAI:s GPT-3.5 inom kinesisk språkkontext

Kinesiska AI-företaget iFlytek hävdar att deras stora språkmodell (LLM) nu presterar bättre än OpenAI:s GPT-3.5 inom en kinesisk språkkontext. iFlytek Spark 3.0, som släpptes till allmänheten i september, har överträffat GPT-3.5 i sex förmågor, inklusive textgenerering, logiskt resonemang, matematik och kodning. iFlytek:s LLM har också ungefär samma resultat som GPT-3.5 vid utförande av 48 uppgifter inom en engelsk språkkontext. Liu Qingfeng, ordförande för iFlytek, meddelade att trots framstegen har inhemska LLM:s fortfarande ett ´reellt gap´ med GPT-4.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 24 oktober

Baidu lanserar Ernie 4.0, en AI-chatbot med avancerade funktioner

Det Kina-baserade teknikföretaget Baidu har presenterat den senaste versionen av sin generativa artificiella intelligens (AI) chatbot, Ernie 4.0, strax efter att myndigheterna införde säkerhetsåtgärder för AI-företag. Baidus VD Robin Li sade vid lanseringen att Ernie 4.0 står på lika fot med GPT-4 när det gäller total prestanda. Chatboten har nu förmågan att förstå och tolka ´oordnade uttalanden, vaga uttryck och underförstådda betydelser´. Den senaste modellen har tränats intensivt på mandarin, vilket gör att användare kan interagera med den med hjälp av konversationsledtrådar.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 22 oktober

Baidu introducerar generativ AI-modell Ernie 4.0

Kinesiska teknikjätten Baidu har introducerat Ernie 4.0, en uppgraderad version av sin generativa AI-grundmodell, som företaget hävdar kan konkurrera med OpenAI:s GPT-4. Ernie 4.0 innehåller flera förbättringar, inklusive förmågan att förstå nyanser och undermening i konversationer, syntetisera text, bilder och video, och utföra komplexa uppgifter som att lösa matematiska problem och skapa bilreklamer. Den totala prestandan för Ernie 4.0 hävdas vara 30% bättre än den tidigare versionen. Tillgången till Ernie 4.0 är för närvarande endast på inbjudningsbasis men kommer så småningom att göras tillgänglig för företagskunder och allmänheten.

Direktlänk Dela The Geeks WorldWide fördjupade 20 oktober

Baidu introducerar uppgraderad version av AI-modellen Ernie 4.0

Den kinesiska teknikjätten Baidu presenterade en uppgraderad version av sin generativa AI-grundmodell, Ernie 4.0, vid sin årliga teknikkonferens Baidu World. Enligt företaget rivaliserar förbättringarna i Ernie 4.0 med OpenAI:s GPT-4-modell. Baidu CEO Robin Li demonstrerade Ernie 4.0 genom den konversationsassistent Ernie Bot. Ernie 4.0 har förbättringar som inkluderar förmågan att förstå nyanser och undertexter i konversationer och kan även syntetisera text, bilder och video från ett initialt prompt på några minuter. Tillgången till Ernie 4.0 är för närvarande endast på inbjudan, men företaget planerar att bredda tillgängligheten till företagsklienter och så småningom allmänheten.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 20 oktober

Baidu presenterar Ernie 4.0, en AI-modell med kapabiliteter jämförbara med OpenAI:s GPT-4

Den kinesiska teknikjätten Baidu presenterade på tisdagen (17 oktober) Ernie 4.0, den senaste versionen av sitt stora språkmodell, och hävdade att dess kapabiliteter är jämförbara med dem hos ChatGPT-skaparen OpenAI:s GPT-4-modell. Robin Li, medgrundare, styrelseordförande och VD för Baidu, gjorde tillkännagivandet vid Baidu World 2023, företagets årliga teknikkonferens, som hölls offline för första gången på fyra år. Baidu beskrev Ernie 4.0 som en ´nästa generations och [den] mest kraftfulla grundmodellen som erbjuder drastiskt förbättrade kärn-AI-funktioner´.

Direktlänk Dela KrASIA fördjupade 20 oktober

Baidu släpper ERNIE 4.0, jämför dess kapabiliteter med OpenAI´s GPT-4-modell

Teknikjätten Baidu släppte den senaste versionen av sin AI-grundmodell ERNIE på Baidu World 2023-konferensen, endast fyra månader efter föregående lansering. Baidu hävdade att ERNIE 4.0 har lika avancerade kapabiliteter som OpenAI´s GPT-4-modell. Medstiftare och VD Robin Li visade upp ERNIE 4.0 under en timmes presentation, där han demonstrerade modellens förmåga att generera reklamaffischer och marknadsföringsvideor i realtid. Baidu har inte avslöjat antalet parametrar som används för att träna den uppdaterade modellen.

Direktlänk Dela TechNode fördjupade 18 oktober

Baidu presenterar AI-modellen Ernie 4.0, jämförbar med OpenAI´s GPT-4

På sitt årliga flaggskeppsevent Baidu World i Beijing denna vecka, avtäckte Baidu den senaste generationen av sin AI-modell, Ernie 4.0, som de hävdar är jämförbar med OpenAI´s GPT-4-modell. Enligt Reuters demonstrerade företagets VD Robin Li modellens minnesförmåga och visade den skriva en kampsportsroman i realtid. Ernie 4.0 visades också skapa reklamposters och videor. Baidu avtäckte först sin ErnieBot chatbot i mars, drivet av Ernie. I augusti fick Baidu bland flera företag regeringsgodkännande för att släppa AI-produkter till allmänheten.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 18 oktober

Baidu avslöjar sin senaste AI, ERNIE 4.0, redo att konkurrera med OpenAI och Google

Baidus senaste AI-underverk, ERNIE 4.0, har avtäckts och är redo att ta upp kampen med OpenAI:s GPT-4 och Googles Gemini. ERNIE, som står för ´Enhanced Representation from kNowledge IntEgration´, kan skapa en bilreklam på bara några minuter, lösa de knepigaste matematiska problemen och till och med skapa romanintriger från grunden. Baidu planerar att integrera ERNIE 4.0 i sin sökmotor, kartor, affärsverktyg och molntjänster. Dock är ERNIE:s språkkunskaper främst inriktade på mandarin, den är ännu inte helt flytande på engelska. Datumet för denna omvandling är ännu okänt.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 18 oktober

Baidu lanserar Ernie Bot 4.0, en viktig milstolpe i Kinas AI-utveckling

Baidu har lanserat sin senaste Ernie Bot-modell, Ernie 4.0, som de påstår kan jämföras med OpenAI:s GPT-4. Detta markerar en betydande milstolpe i Kinas AI-utveckling. Företagets VD, Robin Li Yanhong, framhävde botens förmåga att förstå komplexa frågor, generera bilder och utföra grundläggande aritmetik. Trots viss skepticism, förblir Baidu en viktig aktör inom AI, särskilt i Kina. Baidu har visat sitt engagemang för att integrera generativ AI-teknologi i sin produktportfölj. Baidu har aktivt integrerat Ernie Bots kapaciteter i olika applikationer för att förbättra användarupplevelsen.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 18 oktober

Baidus aktier sjunker trots positiva analytikerreaktioner på AI-modellen Ernie 4.0

Analytiker är optimistiska inför den senaste versionen av Baidus generativa AI-modell, Ernie 4.0. Trots detta reagerade Baidus aktier inte positivt på nyheten, med Hongkong-noterade aktier som stängde 1,65% lägre och Nasdaq-noterade aktier som sjönk med 4,12%. Under Baidu World 2023 demonstrerade CEO Robin Li Ernie 4.0:s förmåga att skapa en kampsportsroman i realtid, skapa reklamposters och videor med prompts, planera en resplan och lösa komplexa matematikproblem. Trots detta reagerade investerare inte positivt på utvecklingen.

Direktlänk Dela NBC Boston fördjupade 18 oktober

Baidu presenterar AI-modell ERNIE 4.0, planerar integration i sökmotor och andra tjänster

Det kinesiska teknikföretaget Baidu har presenterat den senaste versionen av sin generativa AI-modell, ERNIE 4.0. Enligt företaget kan chattbottens förmågor mäta sig med OpenAI:s GPT-4. Baidu planerar att integrera ERNIE 4.0 i sin sökmotor, kartor, företagsverktyg och molntjänster. Detta kommer att förändra hur sökmotorn svarar på frågor genom att ge anpassade svar istället för listor med resultat och länkar, enligt Baidus VD Robin Li. ERNIE 4.0:s primära språk är mandarin och kan ännu inte bearbeta engelska frågor på samma avancerade nivå.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 17 oktober

Baidu lanserar uppgraderad version av Ernie Bot för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT-4

Baidu har lanserat en uppgraderad version av sin Ernie Bot, V4.0, för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT-4. Den nya modellen visades upp på Baidu World 2023-konferensen i Peking av VD Robin Li. Den uppgraderade versionen av Ernie Bot förstår komplexa frågor, genererar bilder och hanterar grundläggande aritmetik. Baidu´s Ernie Bot, som stöds av företagets stora språkmodell, har en användarbas på 45 miljoner och 54 000 utvecklare. Företaget har tidigare sagt att det har överträffat Microsofts ChatGPT i vissa kinesiska språkuppgifter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 oktober

Baidu släpper version 4.0 av sin AI-chatbot Ernie

Baidu, ett av Kinas största teknikföretag, har släppt version 4.0 av sin populära AI-stora språkmodell (LLM) chatbot ´Ernie´. Enligt en engelsk översättning som tillhandahålls av Baidu, påstod VD Robin Li att den uppdaterade modellen ´står på samma nivå som GPT-4 när det gäller total prestanda´.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 17 oktober

Baidu släpper version 4.0 av sin AI-chatbot Ernie, jämförbar med OpenAI:s GPT-4

Det kinesiska teknikföretaget Baidu har lanserat version 4.0 av sin populära AI-chatbot Ernie. Företagets VD, Robin Li, hävdar att den uppdaterade modellen är jämförbar med OpenAI:s GPT-4 när det gäller total prestanda. Ernie 4.0 har förbättrat sina färdigheter inom förståelse, generering, resonemang och minne. Bland annat kan Ernie nu mer noggrant tolka ´oordnade uttalanden, vaga uttryck och underförstådda betydelser´ i text. Dessutom har Ernie 4.0 förbättrade kapaciteter att generera bilder, video och sammanhängande text snabbare och med högre kvalitet än tidigare versioner.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 17 oktober

USA stramar åt Kinas tillgång till avancerade chips för artificiell intelligens

Biden-administrationen i USA har meddelat ytterligare begränsningar för vilka avancerade halvledare amerikanska företag kan sälja till Kina. Detta kan potentiellt stoppa de flesta försändelser av avancerade halvledare från USA till kinesiska datacenter, som använder dem för att producera AI-modeller. Detta kan påverka kinesiska företag som ByteDance och Baidu som försöker utveckla AI-chattrobotar. Långsiktigt kan detta också försvaga Kinas ekonomi. Begränsningarna kommer troligen också att påverka intäkterna för amerikanska chipstillverkare som Nvidia, AMD och Intel. De nya reglerna kommer att träda i kraft inom 30 dagar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 17 oktober

Baidu lanserar AI-modellen Ernie 4.0

Baidu har lanserat Ernie 4.0, sin senaste generativa artificiella intelligensmodell. Företaget hävdar att denna nya modells kapaciteter är jämförbara med OpenAI GPT-4. Ernie 4.0 visade upp sin unika minneskapacitet under en demonstration i Peking där AI-modellen skrev en kampsportsroman i realtid. Trots framstegen kände vissa analytiker, inklusive Lu Yanxia från konsultföretaget IDC, att lanseringen av Ernie 4.0 inte visade några betydande förbättringar jämfört med sin föregångare. Efter tillkännagivandet sjönk Baidus aktier i Hongkong med 1,32%. Baidu har integrerat generativ AI över alla sina produkter, vilket förbättrar användarupplevelsen.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 17 oktober

Baidu lanserar AI-chattbot Ernie 4.0, jämför den med OpenAI:s GPT-4

Det kinesiska teknikföretaget Baidu har avtäckt den senaste versionen av sin AI-chattbot Ernie och hävdar nu att den är jämförbar med OpenAI:s GPT-4. Tidigare påstod Baidu att Ernie hade överträffat ChatGPT 3.5. Ernie 4.0 presenterades under Baidu World-konferensen i Peking av företagets VD Robin Li, som sa ´Den är inte underlägsen på något sätt jämfört med GPT-4.´ Denna senaste version av Ernie visades generera reklamaffischer och marknadsföringsvideor som en del av en live-demonstration, samt att generera en kampsportsroman, inklusive karaktärer med olika personligheter. Enligt Li har Ernie 4.0 uppnått ´förståelse, resonemang, minne och generering´ och kan hantera komplexa frågor och resonemang. Men som Reuters rapporterar, misslyckades Ernie 4.0 med att imponera på analytiker under konferensen, främst för att de uppgraderade förmågorna inte var omedelbart uppenbara. Baidu meddelade också på konferensen att generativ AI nu används inom företagets andra tjänster, inklusive Baidu Drive och Baidu Maps. Naturligt språkfrågor är nu möjliga för kinesiska användare när de använder Maps för att planera en resa, till exempel. Företagets sökmotor kommer också att returnera anpassade svar på frågor snarare än bara en lista med länkar.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 17 oktober

Baidu lanserar AI-boten Ernie 4.0, en konkurrent till OpenAI:s ChatGPT 4-modell

Det kinesiska teknikjätten Baidu har lanserat Ernie 4.0, en generativ AI-bot som företaget säger är en direkt konkurrent till OpenAI:s ChatGPT 4-modell. Lanseringen ägde rum på Baidu World 2023-konferensen i Peking, där Baidu´s VD Robin Li skröt om den uppdaterade mjukvarans förmåga att förstå, uppmana, tänka och komma ihåg. Företaget tillkännagav också integrationen av generativ AI-mjukvara över alla sina produktserier. Trots detta var analytiker inte imponerade av modellens kompetenser jämfört med den tidigare versionen.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 17 oktober

Baidus AI-modell Ernie 4.0 påstås matcha OpenAI´s GPT-4

Den kinesiska sökjätten Baidu har avtäckt den senaste versionen av sin generativa AI-modell Ernie. Företaget hävdar att den är jämförbar med GPT-4, den stora språkmodellen bakom OpenAI´s ChatGPT AI. Kinesiska AI-företag tävlar om att komma ikapp västerländska rivaler när USA stoppar leveransen av AI-chip. Baidu avtäckte den senaste versionen av sin generativa AI-modell, känd som Ernie 4.0, med medgrundaren Robin Li som säger att den nu är lika bra som GPT-4. Baidu hoppas att integrationen av chatten i sina sök- och kartprodukter kommer att ge det en fördel över inhemska rivaler som Tencent och Alibaba, och låta det tävla med amerikanska teknikjättar som OpenAI och Microsoft.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 17 oktober

Baidu hävdar att deras AI-teknik matchar ChatGPT

Baidu stärker sitt anspråk på att vara Kinas konstgjorda intelligens-mästare. Företaget anser att den senaste versionen av sin AI-teknik matchar den som utvecklats av ChatGPT-tillverkaren OpenAI. Alibaba och Tencent har en del att ta igen.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 17 oktober

Baidus AI-chatbot ERNIE utmanar OpenAI:s ChatGPT

Den kinesiska techjätten Baidu har presenterat den senaste versionen av sin AI-chatbot ERNIE, som enligt företaget rivaliserar OpenAI:s senaste ChatGPT. Baidu har varit ledande bland kinesiska teknikföretag i utrullningen av generativa AI-appar, som tränas på stora mängder data och interaktioner med användare för att svara på frågor, även komplexa, på ett mänskligt språk. ERNIE, som lanserades för allmänheten i augusti, markerade ett stort steg för Kinas tekniksektor. Baidus grundare och VD, Robin Li, hävdade att ERNIE:s förmåga att förstå, skapa, logiskt resonera och minnas på inget sätt är underlägsen GPT-4.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 17 oktober

Baidu presenterar uppdaterad version av Ernie Bot, jämförbar med OpenAI´s GPT-4

Den kinesiska internetsökjätten Baidu har presenterat en uppdaterad version av sin ChatGPT-liknande Ernie Bot, med påståendet att den är lika kraftfull som OpenAIs GPT-4. Företagets medgrundare och VD Robin Li Yanhong demonstrerade Ernie Bot 4 på Baidu World 2023-konferensen i Peking. Botten visade sin förmåga att förstå komplexa frågor, generera bilder och hantera grundläggande aritmetik. Kinesiska företag har presenterat över 100 stora språkmodeller i år för att hinna ikapp OpenAI. Baidu lanserade först Ernie Bot i mars och har nu en användarbas på 45 miljoner och 54000 utvecklare.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 17 oktober

Baidus VD avtäcker AI-modellen Ernie 4.0

Vid en märkbar händelse i Peking avtäckte Baidus VD Robin Li Ernie 4.0, den senaste utvecklingen inom generativa AI-modeller. Ernie 4.0 visade avancerade minnesfunktioner och imponerade på publiken med sin förmåga att skriva i realtid, vilket kulminerade i en nyproducerad kampsportsroman. Dessutom visade Ernie 4.0 sin förmåga att generera reklamaffischer och videor. Baidu hävdar att Ernie 4.0:s kapacitet är jämförbara med OpenAI:s ChatGPT-4-modell. Detta markerar en betydande milstolpe för Baidus AI-forskning och utveckling, och positionerar företaget som en direkt konkurrent på AI-marknaden.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 17 oktober

Kinas Baidu hävdar att deras uppgraderade AI-bot konkurrerar med senaste ChatGPT

Det kinesiska teknikjätten Baidu har lanserat den senaste versionen av sin AI-chatbot ERNIE och hävdar att den kan konkurrera med OpenAI:s senaste ChatGPT.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 17 oktober

Baidu presenterar AI-modell Ernie 4.0, påstår att den rivaliserar OpenAI:s GPT-4

Kinas Baidu presenterade en ny generativ artificiell intelligensmodell som enligt företaget rivaliserar OpenAI:s ChatGPT. Baidu, ägare till Kinas största sökmotor på internet, introducerade den senaste versionen av sin modell, känd som Ernie, och sa att den speglar förbättringar inom förståelse, generering, logik och minne. Baidus nya AI-modell kommer att användas för att uppdatera företagets sökmotor, karta och andra applikationer. AI-modellen kommer att kunna lokalisera en viss bildruta i en video eller sammanfatta en timmes video inom några sekunder.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 17 oktober

Baidu presenterar ny AI-modell som rivaliserar med OpenAI´s ChatGPT

Kinas Baidu har presenterat en ny generativ artificiell intelligensmodell, som enligt företaget rivaliserar med OpenAI:s ChatGPT. Baidu, ägare till Kinas största internetsökmotor, introducerade den senaste versionen av sin modell känd som Ernie, och hävdar att den visar förbättringar inom förståelse, generering, logik och minne. Baidus nya AI-modell kommer att användas för att uppdatera företagets sökmotor, karta och andra applikationer. AI-modellen kommer att kunna lokalisera en viss bildruta i en video eller sammanfatta en timslång video inom några sekunder.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 17 oktober

Baidu avslöjar AI-modell som rivaliserar OpenAI´s ChatGPT

Kinas Baidu har presenterat en ny generativ artificiell intelligensmodell som de säger kan rivalisera OpenAI´s ChatGPT. Detta är en del av deras ansträngningar att leda utvecklingen av AI i världens näst största ekonomi.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 17 oktober

Baidu avtäcker ny AI-modell Ernie 4.0, hävdar konkurrens med USA:s GPT-4

Det kinesiska sökmotor- och AI-företaget Baidu presenterade på tisdagen en ny version av sin AI-modell, Ernie 4.0, och hävdar att den konkurrerar med modeller som GPT-4 i USA. Baidus VD Robin Li demonstrerade Ernie 4.0 vid företagets årliga Baidu World-konferens i Peking. Han sade att modellen har uppnått förståelse, resonemang, minne och skapande, som använder algoritmer för att producera och skapa nytt innehåll. Baidu är en av de ledande bland en mängd kinesiska företag som tävlar om att skapa AI-modeller, efter att OpenAI´s ChatGPT blev en global sensation förra året.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 17 oktober

Baidu presenterar AI-modellen Ernie 4.0

Baidu, ägare till Kinas största internetsökmotor, har presenterat den senaste versionen av sin generativa artificiella intelligens (AI) modell, Ernie 4.0. Företagets VD, Robin Li, introducerade Ernie 4.0 vid ett evenemang i Peking, där han fokuserade på modellens minnesförmågor och demonstrerade hur den kan skriva en kampsportsroman i realtid. Han visade också hur Ernie 4.0 kan skapa reklamposters och videor. Baidu är i framkant när det gäller AI-modeller i Kina, som nu har minst 130 stora språkmodeller (LLM), vilket representerar 40% av det globala totala.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 17 oktober

Baidu avslöjar AI-modellen Ernie 4.0, jämförbar med OpenAI:s GPT-4

Den kinesiska teknikjätten Baidu presenterade på tisdagen sin senaste version av den generativa artificiella intelligensen (AI) Ernie 4.0. Enligt företaget är dess kapabiliteter jämförbara med OpenAI:s banbrytande GPT-4-modell. Baidus VD Robin Li presenterade Ernie 4.0 vid ett evenemang i Peking, där han betonade modellens minnesfunktioner och visade hur den skrev en kampsportsroman i realtid. Han visade också Ernie 4.0 skapa reklamaffischer och videor. Baidu lanserade en chatbot som drivs av Ernie i mars, kallad ErnieBot.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 17 oktober

Artificiell intelligens kan förbättra eller förvärra internetfriheten, enligt Freedom House

Den ökande kraften hos artificiell intelligens (AI) verktyg är både goda och dåliga nyheter för internetfriheten. Detta är en tydlig innebörd av den senaste rapporten om Frihet på nätet från globala övervakningsorganet Freedom House, vilket fann att internet blev mindre fritt för 13:e året i rad 2023. AI kan förbättra eller förvärra denna bild, beroende på hur regeringar och vanliga människor använder det. Av de 70 länder som Freedom House undersökte, upplevde 29 av dem sämre förhållanden för medborgerliga friheter i år än förra året. Medborgare i ett rekordantal av 55 länder stod inför rättsliga konsekvenser för vad de sa online. AI gör inte så mycket att det möjliggör nya typer av förtryck som det gör gamla typer lättare att genomföra. I minst 22 länder krävdes sociala medieföretag att använda automatiserade system för att moderera innehåll på sina tjänster, ofta för att följa med stränga lagar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 15 oktober

Maskininlärning på verktygsmarknaden visar styrka

En forskningsrapport om maskininlärning inom verktygsmarknaden ger en översikt över industrin, inklusive definitioner, tillämpningar, produktlanseringar, utvecklingar och utmaningar. Rapporten spårar alla nyligen utvecklingar och innovationer på marknaden. Rapporten nämner också hinder för att etablera företaget och vägleder för att övervinna kommande utmaningar. Bland de företag som påverkar denna marknad inkluderar Baidu, Hewlett Packard Enterprise Development LP, SAS Institute Inc., IBM, Microsoft, Nvidia, Amazon Web Services, Oracle, SAP, BigML Inc., Fair Isaac Corporation.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 14 oktober

Detta år markerar 78-årsjubileet av slutet på det dödligaste kriget i historien och början på den längsta perioden i modern tid utan storkrig. USA:s ledarskap under dessa decennier i att undvika kärnvapenkrig, bromsa kärnvapenspridning och forma en internationell ordning som gav årtionden av fred mellan stormakterna kommer att gå till historien som en av Amerikas mest betydelsefulla prestationer. Idag, när världen står inför de unika utmaningarna som en annan oöverträffad och på vissa sätt ännu mer skrämmande teknik - artificiell intelligens (AI) - innebär, är det inte förvånande att många har sökt i historien efter vägledning. I denna stund finns det bara två AI-supermakter: USA och Kina är de enda länderna med den talang, forskningsinstitut och massdatabehandlingskapacitet som krävs för att utbilda de mest sofistikerade AI-modellerna. Detta ger dem en smal möjlighet att skapa riktlinjer för att förhindra de farligaste framstegen och tillämpningarna av AI.

Foreign Affairs fördjupade 13 oktober

Global AI-reglering: Länder försöker balansera säkerhet och innovation

Regeringar världen över försöker skapa AI-regleringar för att främja säkerhet och rättvis användning samtidigt som innovation uppmuntras. USA har låtit teknikföretag skapa egna skydd kring AI, men lagstiftare hävdar att AI-reglering är nödvändig. Storbritannien vill undvika tunga regleringar som kan kväva innovation. EU har sedan 2021 arbetat mot att anta AI-lagen, vilket skulle vara den första AI-lagen i väst. Kina kräver att generativa AI-leverantörer genomgår en säkerhetsbedömning, och AI-verktyg måste följa socialistiska värderingar. Japan lutar mot mjukare regler för användning av AI. Brasilien har börjat utarbeta regler för AI. Israel föreslår reglering som fokuserar på ´ansvarsfull innovation´. Italien var det första västerländska landet att tillfälligt förbjuda ChatGPT.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 11 oktober

Marknadsrapport om maskininlärning som tjänst publicerad av Market Intelx

Market Intelx har nyligen publicerat en rapport om marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten ger en omfattande studie av de senaste utvecklingarna, marknadsstorleken, statusen, kommande teknologier, affärsdrivare, utmaningar, regleringspolitik samt profiler av nyckeltillverkare och spelarstrategier. Rapporten innehåller prognoser och analyser för 2022-2030, en historisk översikt och diskussion av betydande handel, marknadsvolym, marknadsandelar och beskrivningar. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle Corporation, IBM, Microsoft Corporation, Google Inc., Salesforce.Com, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Marknadsforskning om innehållsgenerering: Ny teknik och konkurrens

En marknadsundersökning om innehållsgenerering har genomförts, inklusive både befintliga spelare och kommande konkurrenter. Rapporten analyserar affärsstrategier, genomför en SWOT-analys och delar intäktsandelar och kontaktinformation. Utvecklingen av internet har lett till innovationer inom innehållsproduktion, från professionellt genererat innehåll (PGC) till användargenererat innehåll (UGC) och AI-genererat innehåll (AIGC). Denna teknik förväntas främja innehållsproduktivitet och utgör en utmaning för traditionella sökmotorer som Google och Baidu. Företag som influerar denna marknad inkluderar OpenAI, Baidu, Google, Zhizhetianxia Technology, Douyin Information Service, Meta, Amazon, Stability AI, Stable Diffusion, Jasper, Podcast.ai, NVIDIA, Visual China Group, Kunlun Tech, Bluefocus Intelligent Communications Group och Iflytek.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Microsofts GitHub Copilot står inför ekonomiska utmaningar

Trots den utbredda användningen av Microsofts GitHub Copilot står funktionen inför betydande ekonomiska utmaningar. Även om över 1,5 miljoner individer har omfamnat tjänsten, vilket bidrar till nästan hälften av koden för många användare, har Microsoft haft förluster. GitHub Copilot har en prenumerationsavgift på $10 per månad eller $100 årligen. Studenter och erkända ägare av open-source-projekt kan få tillgång till den gratis. Microsoft överväger en prishöjning för sina kommande AI-programvaruuppgraderingar.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 10 oktober

Marknadsrapport för Content Generation Products nu tillgänglig

En ny rapport om marknaden för Content Generation Products är nu tillgänglig hos Orbisresearch.com. Rapporten ger en omfattande analys av den globala marknaden, inklusive komponenter som försörjningskedja, marknadsföring och produktutveckling. Den undersöker även effekterna av COVID-19-pandemin på marknaden och hur företag anpassar sina marknadsföringsmetoder. Rapporten innehåller också en bedömning av konkurrenslandskapet och de stora aktörernas bidrag till marknaden. Bland de företag som nämns i rapporten finns OpenAI, Baidu, Google, Meta och Amazon.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 9 oktober

Global studie utvärderar marknaden för Machine Learning as a Service (MLaaS)

En ny forskningsstudie från Global Market Vision utvärderar den globala marknaden för Machine Learning as a Service (MLaaS). Rapporten innehåller statistik över marknadsstatus för ledande aktörer inom MLaaS och information om marknadstrender, tillväxtdrivare, teknologier och förändringar i investeringsstrukturen. Bland de profilerade företagen finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround. Rapporten uppdateras med effekterna av den pågående COVID-19-pandemin och dess påverkan på marknadens tillväxtmönster och efterfrågan.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 8 oktober

Ny forskning om globala trender och insikter i ´Cloud Machine Learning´ marknaden

Ny forskning publicerad på Orbisresearch.com presenterar en djupgående analys av ´Cloud Machine Learning´ marknaden, med nyckelinsikter om dess trender, tillväxtmotorer, utmaningar och framtidsutsikter. Rapporten ger en detaljerad förståelse för marknadens fluktuationer och ger intressenter värdefull information för att fatta välgrundade beslut. Rapporten utvärderar även effekterna av COVID-19-pandemin på marknaden, analyserar störningar i leveranskedjor, förändringar i konsumentbeteende, ekonomiska utmaningar och regulatoriska förskjutningar.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Ny studie om globala trender och insikter inom artificiell intelligens i maskininlärning

En ny studie tillgänglig på Orbisresearch.com analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens i maskininlärning. Rapporten undersöker marknadens nuvarande status, trender, utmaningar och framtidsutsikter. Analysen använder både kvalitativa och kvantitativa metoder för att ge en omfattande förståelse för marknadens beteende. Studien omfattar olika underrubriker, inklusive marknadsöversikt, nyckelspelare, marknadssegmentering, tillväxtfaktorer, konkurrenslandskap, tekniska framsteg, regleringsmiljö, konsumentbeteende, SWOT-analys, utmaningar och framtidsutsikt.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 5 oktober

AI-startupen Reka lanserar multimodal AI-assistent Yasa-1

AI-startupen Reka, grundad av forskare från DeepMind, Google, Baidu och Meta, har tillkännagivit Yasa-1, en multimodal AI-assistent som förstår bilder, korta videor och ljudklipp utöver text. Yasa-1 kan anpassas på privata dataset av alla modaliteter, vilket gör det möjligt för företag att skapa nya upplevelser för en mängd olika användningsfall. Assistenten stöder 20 olika språk och kan även ge svar med kontext från internet, bearbeta långa kontextdokument och exekvera kod. Yasa-1 är en direkt konkurrent till OpenAI:s ChatGPT, som nyligen fick en multimodal uppgradering med stöd för visuella och ljudbaserade prompts.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 5 oktober

Auktoritära regimer använder AI-chattbottar för censur

När du frågar ChatGPT ´Vad hände i Kina 1989?´ beskriver botten hur den kinesiska armén massakrerade tusentals pro-demokratiska demonstranter på Himmelska fridens torg. Men frågar du samma fråga till Ernie, får du det enkla svaret att den inte har ´relevant information´. Det beror på att Ernie är en AI-chattbot utvecklad av det Kina-baserade företaget Baidu. När OpenAI, Meta, Google och Anthropic gjorde sina chattbottar tillgängliga över hela världen förra året, använde miljontals människor dem först för att undvika statlig censur. För de 70 procent av världens internetanvändare som bor på platser där staten har blockerat stora sociala medieplattformar, oberoende nyhetssajter eller innehåll om mänskliga rättigheter och LGBTQ-gemenskapen, gav dessa bottar tillgång till ofiltrerad information som kan forma en persons syn på sin identitet, gemenskap och regering. Detta har inte gått förlorat för världens auktoritära regimer, som snabbt försöker lista ut hur man kan använda chattbottar som en ny gräns för onlinecensur.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 4 oktober

AIoT-lösningar förväntas uppleva betydande tillväxt mellan 2023 och 2031, enligt 360 Research Reports

Enligt en ny marknadsstudie från 360 Research Reports förväntas den globala marknaden för lösningar inom ´Artificial Intelligence Of Things´ (AIoT) att växa avsevärt mellan 2023 och 2031. Rapporten analyserar marknadens storlek, egenskaper och tillväxt, och bryter ner den efter typ, tillämpning och konsumtionsområde för AIoT-lösningar. Bland de största tillverkarna av AIoT-lösningar finns Siemens AG, SoftBank Robotics Holding Corp, Google Inc, General Electric, Xiaomi Technology Co. Ltd, ABB Ltd, Apple Inc, Symantec Corporation, SK Telecom, CloudMinds, Analog Devices Inc, Cisco Systems, Fujitsu Ltd, Tellmeplus, Huawei Technologies Co. Ltd, STMicroelectronics och Baidu Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 oktober

Maskininlärning inom verktygsmarknaden erbjuder strategisk affärsinformation

Maskininlärning inom verktygsmarknaden erbjuder strategisk affärsinformation för investeringar. Studien avslöjar lönsamma investeringsstrategier för företag, företagsledare, produktmarknadsföringschefer, nya affärsinvesterare och många fler på föredragna platser. Studien täcker och inkluderar framväxande marknadstrender, utvecklingar, möjligheter och utmaningar inom branschen. Rapporten delar upp marknadsstorleken, efter volym och värde, baserat på applikationstyp och geografi. Den globala marknaden för maskininlärning inom verktyg har ett värde CAGR på 5,4% från 2023-2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 september

Kinesiska konstnärer bojkottar sociala medieplattformen Xiaohongshu över AI-kontrovers

Konstnärer över hela Kina bojkottar en av landets största sociala medieplattformar, Xiaohongshu, på grund av klagomål om dess AI-bildgenereringsverktyg. Kontroversen började när en illustratör med namnet Snow Fish anklagade Xiaohongshu för att använda hennes verk för att träna sitt AI-verktyg, Trik AI, utan hennes vetskap eller tillstånd. Trik AI specialiserar sig på att generera digital konst i traditionell kinesisk stil. Snow Fish kräver en offentlig ursäkt. Flertalet andra konstnärer har också hävdat att deras verk har använts på liknande sätt utan deras vetskap. Hundratals konstnärer har lagt upp banderoller på Xiaohongshu som säger ”Nej till AI-genererade bilder”.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 29 september

Global AI-systemprogramvarumarknad förväntas växa med en CAGR på 37,3% från 2023 till 2030

Den globala marknaden för programvara för artificiell intelligens förväntas växa med en CAGR på 37,3% från 2023 till 2030. Marknadsforskningsrapporten ger en omfattande bedömning av marknaden, inklusive faktorer som marknadsstorlek, dynamik, segmentering, konkurrenslandskap och tillväxtmöjligheter. Rapporten erbjuder också strategiska insikter och rekommendationer skräddarsydda för företag och marknader. Bland de framstående aktörerna på marknaden finns Google, Baidu, IBM, Microsoft, SAP, Intel, Salesforce, Brighterion, KITT.AI, IFlyTek, Megvii Technology, Albert Technologies, H2O.ai, Brainasoft, Yseop, Ipsoft, NanoRep(LogMeIn), Ada Support, Astute Solutions, IDEAL.com, Wipro.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 september

Globala marknaden för AI-system väntas växa med 36,8% årligen från 2023 till 2030

Den globala marknaden för AI-system förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 36,8% från 2023 till 2030. Marknadsforskningsrapporten för AI-system ger en omfattande analys av marknaden, inklusive storlek, dynamik, segmentering, konkurrens och möjligheter. Den inkluderar också rekommendationer för företag och marknader, ingångsstrategier och branschspecifika tekniklösningar. AI-system kan analysera data, känna igen mönster, fatta beslut och till och med delta i konversationer. De hittar tillämpningar inom olika områden, från virtuella assistenter och självkörande fordon till medicinsk diagnos och finansiell prognos.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Juridiska och upphovsrättsliga hinder för AI-användning i Hongkong

Marknadsförare i Hongkong som vill använda AI-verktyg står inför flera utmaningar, såsom upphovsrätt och juridiska risker. Enligt Herbert Chia, ordförande för dataskyddsstyrkommittén vid Hongkong Science and Technology Parks Corporation, är juridiska, integritets- och upphovsrättsfrågor de främsta hindren för ökad användning av AI. Chia hänvisade till de stora språkmodellerna (LLM) utvecklade av det amerikanska företaget OpenAI, vars virala chatbot ChatGPT blev mycket populär efter dess lansering förra året. Varken ChatGPT eller Googles nya chatbot-rival Bard är direkt tillgängliga i Hongkong, vilket har lett till oro för att staden kan undergrävas i sina ansträngningar att positionera sig som en internationell finansiell knutpunkt. Trots detta har Hongkongs internetanvändare hållit sig uppdaterade genom att använda tredjepartsleverantörer. Företag i staden finner dock att införandet av populära AI-verktyg fortfarande är en utmaning, med upphovsrättsfrågor och juridiska och integritetsrisker.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 26 september

Betydande tillväxt förväntas på den globala marknaden för AI-programvara 2023-2031

En ny rapport har publicerats om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) programvara, med detaljerad forskning och analys för perioden 2023-2031. Rapporten förutspår en betydande tillväxt på marknaden under de kommande åren, drivet av införandet av nya teknologier och innovativa lösningar. Rapporten inkluderar statistiska data om intäktstillväxt i olika regionala och landsnivåer, samt en bedömning av den konkurrenskraftiga landskapet och detaljerade organisationsanalyser för den projicerade perioden. Stora tillverkare av AI-programvara inkluderar IBM, SAP, Brighterion, Salesforce, Megvii Technology, Baidu, Google, Microsoft, KITT.AI, Intel och iFlyTek.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

Marknadsforskningsrapport om AI-plattformar täcker molnbaserade och lokala lösningar

En marknadsforskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) plattformar täcker både molnbaserade och lokala lösningar. Rapporten innehåller insikter om marknadstrender, storlek och andel, och hur Covid-19 har påverkat sektorn. Majoriteten av företagen som täcks i rapporten inkluderar Albert Technologies, NanoRep (LogMeIn), Intel, Megvii Technology, Astute Solutions, Brighterion, IDEAL.com, KITT.AI, Baidu, Ipsoft, Microsoft, Wipro, SAP, Brainasoft, Google, IBM, Yseop, IFlyTek, Ada Support, H2O.ai och Salesforce. Rapporten innehåller också en analys av hur konflikten mellan Ryssland och Ukraina har påverkat marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Marknaden för autonoma AI och autonoma agenter förväntas växa till 28,5 miljarder dollar 2028

Enligt en ny rapport från MarketsandMarkets förväntas marknaden för autonoma AI och autonoma agenter växa från 4,8 miljarder dollar 2023 till 28,5 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,0%. Marknaden drivs av ökade AI-applikationer och tillgängligheten av parallella beräkningsresurser. Begränsningar inkluderar begränsad anpassningsförmåga och förståelse för sammanhang hos autonoma AI och agenter, samt brist på mänsklig-AI-interaktion och förtroende. Framsteg inom autonom AI-teknik förväntas revolutionera transportsystem och hälso- och sjukvård.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 25 september

AI-chattarnas kapplöpning tar ny fart

Konkurrensen mellan AI-chattar tar ny fart. Open AI inför bildfunktioner i sin chattbot, medan Google får tillgång till användares e-post och Amazon utvecklar en AI för hemmet. Det har gått nästan ett år sedan Open AI lanserade sin chattbot Chat GPT, vilket inledde en boom inom artificiell intelligens. Det finns nu en mängd AI-genererade tjänster för att skapa texter, bilder eller videor. Microsoft investerade snabbt miljarder i Open AI och lanserade sin egen chattbot Bing chat. Google svarade med AI-tjänsten Bard, Baidu med Ernie Bot, och nu planerar Amazon att förstärka sin virtuella assistent Alexa med en AI-bot.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 september

Artificiell intelligens revolutionerar läkemedelsupptäckt

Travis Johnson, direktör för bioinformatik vid Indiana Biosciences Research Institute och biträdande professor i biostatistik vid Indiana University School of Medicine, använder artificiell intelligens (AI) för att analysera data och identifiera gener kopplade till sjukdomstillstånd och celltyper. Johnson och hans kollegor kan på bara några dagar bearbeta all data och producera en lista över gener som kan användas som kandidater för nya läkemedelsmål. På forskningsinstitutet använder forskare och dataexperter AI-verktyg för att hitta nya behandlingar för allt från fetma till Alzheimers sjukdom. Under de senaste nio åren har den kumulativa mängden AI-investeringar inom läkemedels- och biotekniksektorerna ökat nästan trettiofaldigt, till 24,6 miljarder dollar i december förra året, enligt Deep Pharma Intelligence.

Direktlänk Dela Indianapolis Business Journal fördjupade 23 september

Kinas AI-boom riskerar utrensning enligt investerare

Kinas besatthet av generativ artificiell intelligens har lett till en ström av produktannonseringar från uppstartsföretag och teknikjättar, men investerare varnar för att en utrensning är nära då kostnads- och vinstpress ökar. Det började med framgången för OpenAI´s ChatGPT och har lett till vad en hög chef vid Tencent beskrev som ´kriget med hundra modeller´, då företag från Baidu till Alibaba till Huawei marknadsför sina erbjudanden. Kina har nu minst 130 stora språkmodeller (LLM), vilket motsvarar 40% av den globala totalen. Investerare och analytiker säger att de flesta ännu inte har hittat lönsamma affärsmodeller och nu kämpar med stigande kostnader. Yuan Hongwei, ordförande för Shenzhen-baserade riskkapitalbolaget Z&Y Capital, tror att endast två till tre allmänna LLM kommer att dominera marknaden.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 22 september

Globala framsteg och utmaningar i reglering av artificiell intelligens

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr teknikens användning. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI och produktion av deepfake-versioner av samma material. STORBRITANNIEN har föreslagit sju principer för att göra utvecklare ansvariga, förhindra att Big Tech binder upp tekniken i sina plattformar och stoppa konkurrensbegränsande beteende. KINA har infört tillfälliga åtgärder som kräver att tjänsteleverantörer lämnar in säkerhetsbedömningar och får klartecken innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EUROPEISKA UNIONEN planerar regler och EU-lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse innan årets slut. FRANKRIKE, ITALIEN, JAPAN, POLEN och SPANIEN utreder möjliga överträdelser. FN planerar regler och säkerhetsrådet höll sin första formella diskussion om AI i New York i juli. USA söker input på regler och kongressen höll utfrågningar om AI mellan 11 och 13 september.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

AI in Supply Chain and Logistics Market Prognos 2023

En analys av marknaden för artificiell intelligens (AI) inom leveranskedja och logistik ger en omfattande utvärdering av marknaden inom industrin. Studien omfattar en förståelse för industriens dynamik, inklusive storlek, volym, värde, typ, ansökan, intäkter, potentiella kundsegment, köpbeteenden, konkurrens och andra kritiska faktorer. Marknaden har upplevt en betydande tillväxt, ökande från USD miljoner till USD miljoner mellan 2017 och 2022. Prognoser föreslår en CAGR på procent, förväntas driva marknaden till att nå USD miljoner år 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 22 september

Investerares varning om utskakning inom Kinas AI-sektor

Chinas intresse för generativ artificiell intelligens har lett till en mängd produktannonser från både uppstartsföretag och teknikjättar. Detta har dock lett till varningar från investerare om att en utskakning är nära då kostnader och vinstpress ökar. Kina har nu minst 130 stora språkmodeller (LLMs), vilket utgör 40% av den globala totalen. Men investerare och analytiker menar att de flesta ännu inte hittat lönsamma affärsmodeller och nu kämpar med stigande kostnader. Spänningarna mellan Beijing och Washington har också påverkat sektorn, då amerikanska dollarfonder investerar mindre i tidiga projekt och svårigheter att få AI-chips börjar bita.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

Framtiden för artificiell intelligens inom marknadsföring: Marknaden förväntas växa till 123320,38 miljoner dollar 2028

Den nyligen släppta rapporten om artificiell intelligens inom marknadsföring förutspår en betydande tillväxt på marknaden. Rapporten, som sträcker sig över 119 sidor, ger värdefulla insikter i marknadens nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Den globala marknadsstorleken för artificiell intelligens inom marknadsföring uppskattades till 43557,36 miljoner dollar 2022 och förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 18,94% under prognosperioden, för att nå 123320,38 miljoner dollar 2028. Rapporten tar också hänsyn till effekterna av COVID-19 och Ryssland-Ukraina-kriget på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Globala marknaden för artificiell intelligens som en tjänst förväntas nå 132,42 miljarder dollar 2030

Enligt VMR-forskning registrerade den globala marknaden för artificiell intelligens som en tjänst 7,20 miljarder dollar 2022 och förväntas registrera 132,42 miljarder dollar vid utgången av 2030. Den förväntade årliga tillväxttakten (CAGR) för branschen är 43,9%. Marknaden för artificiell intelligens som en tjänst har upplevt ihållande tillväxt de senaste åren och förväntas visa en hög CAGR under prognosperioden 2023-2030. Några av de stora företagen på marknaden är IBM Corporation, Google Inc., Amazon Web Services, Microsoft Corporation, Salesforce, Baidu, SAP SE, Intel Corporation, Fair Isaac Corporation (FICO) och BigML.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa med en CAGR på 38,46% 2023-2030

Den senaste forskningsrapporten för marknaden för artificiell intelligens (AI) chips (2023-2030) är uppdelad i olika typer [GPU, ASIC, FPGA, CPU] och applikationer [Natural Language Processing (NLP), Robotic, Computer Vision, Network Security]. Rapporten fokuserar på en noggrann analys av nyckelspelare, inklusive [UC-Davis, Intel Corporation, Baidu, Qualcomm, Adapteva] bland andra. Den globala marknaden för AI-chips uppskattades till 13131,9 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 38,46% under prognosperioden, vilket når 92537,66 miljoner dollar 2028.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Alibaba släpper AI-modellen Tongyi Qianwen för allmän användning

Det kinesiska teknikföretaget Alibaba har bekräftat att det kommer att släppa en modell av artificiell intelligens (AI), kallad Tongyi Qianwen, för allmän användning, med en öppen källkods-version redan under utveckling. Flera företag, inklusive OPPO, DingTalk och Taobao, har redan bekräftat sin avsikt att utveckla sina AI-lösningar med Tongyi Qianwens teknologi. Alibaba planerar att släppa en gratis, öppen källkods-version av sin AI-modell inom en snar framtid. Alibaba har genomgått interna och externa förändringar som ett resultat av Eddie Wus utnämning till ny VD.

Direktlänk Dela Chiang Rai Times fördjupade 17 september

Kinesiska företag visar framsteg inom AI-drivna annonseringsplattformar

Kinesiska sökmotorjätten Baidu har nyligen presenterat en plattform kallad QingGe som möjliggör skapandet av AI-drivna reklamkampanjer. Denna plattform liknar Googles AI-drivna annonser och har visat lovande resultat under tidiga tester. Ett annat kinesiskt företag, Tencent, har integrerat sin AI-modell i reklaminnehållsskapande och sin egen videochatt-app. Tencent har även öppnat väntlistan för en chattbot kallad ChatGPT, som finns tillgänglig i deras populära sociala meddelandeapp WeChat. Alibaba Cloud har nyligen tillkännagivit öppnandet av sin stora språkmodell Tongyi Qianwen för allmänheten.

Direktlänk Dela Haber TUSBA fördjupade 17 september

Mustafa Suleyman, VD och medgrundare till Inflection AI, förutspår att generativ AI snart kommer att bli genomgående. Han tror att alla kommer att ha tillgång till en AI-personlig assistent inom fem år. Suleymans nuvarande företag producerar ”Pi” - en personlig AI avsedd att vara stödjande, smart och tillgänglig när som helst. Marknaden för dessa assistenter blir allt mer överbelastad, särskilt eftersom kinesiska aktörer också börjar dyka upp. Baidus ”Ernie Bot” nådde 1 miljon användare inom 19 timmar efter dess offentliga lansering. Under den nuvarande informationseran har både information och databehandling blivit varor, lätt köpta och sålda till låga kostnader.

VentureBeat fördjupade 17 september

Alibaba lanserar AI-modell Tongyi Qianwen för allmän användning

Den kinesiska teknikjätten Alibaba har bekräftat lanseringen av sin AI-modell Tongyi Qianwen för allmän användning. Alibaba planerar att göra det möjligt för företag att utveckla sina egna AI-produkter baserat på dess stora språkmodell (LLM). Flera företag, inklusive OPPO, DingTalk och Taobao, har redan bekräftat att de kommer att använda Tongyi Qianwen för att bygga sina AI-lösningar. Alibaba kommer att lansera en gratis, öppen källkods-version av sin AI-modell inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 17 september

Analyser av tillväxten på marknaden för AI-mjukvara fram till 2023

En ny rapport analyserar tillväxten på marknaden för artificiell intelligens (AI) mjukvara fram till 2023. Marknaden kan påverkas av en rad faktorer, inklusive ekonomiska politik, geopolitiska händelser och teknologiska utvecklingar. Nyckelspelare på marknaden inkluderar KITT.AI, SAP, IBM, IFlyTek, Baidu, Brighterion, Google, Salesforce, Intel, Microsoft och Megvii Technology. Rapporten innehåller också en analys av hur COVID-19-pandemin och kriget mellan Ryssland och Ukraina kommer att påverka marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

AI inom BFSI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom bank-, finans- och försäkringssektorn (BFSI) förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030. Under 2022 växer marknaden stadigt och med ökad användning av strategier från huvudaktörer förväntas marknaden stiga över den projicerade horisonten. De stora aktörerna som täcks i rapporten inkluderar Avaamo Inc, Cape Analytics LLC, Amazon Web Services Inc, IBM Corporation, Oracle Corporation, Microsoft Corporation, Google och Baidu Inc. Rapporten ger en översikt över framgångsrika marknadsföringsstrategier, marknadsbidrag och senaste utvecklingar från ledande företag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Marknadsundersökning av maskininlärning visar på tillväxt och nya möjligheter

En marknadsundersökning av maskininlärning visar på värdefull information om befintliga aktörer och kommande konkurrenter. Rapporten analyserar företagsstrategier, SWOT-analyser, intäktsandelar och kontaktinformation. Maskininlärning är en disciplin inom artificiell intelligens som ger maskiner förmågan att automatiskt lära sig från data och tidigare erfarenheter. Företag som påverkar denna marknad inkluderar IBM, Dell, HPE, Oracle, Google, SAP, SAS Institute, Fair Isaac Corporation (FICO), Baidu, Intel, Amazon Web Services, Microsoft, Yottamine Analytics, H2O.ai, Databricks, BigML, Dataiku och Veritone. Rapporten ger insikter om marknadspenetrering, produktutveckling, konkurrensbedömning, marknadsutveckling och marknadsdiversifiering.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 16 september

Positiv tillväxt förväntas för global maskininlärningstjänst (Mlaas) marknad

Enligt den senaste rapporten förväntas den globala marknaden för maskininlärningstjänster (Mlaas) växa positivt de kommande åren. Analytiker har studerat historiska data och jämfört det med den nuvarande marknadssituationen för att bestämma marknadens framtida riktning. Rapporten ger en helhetsbild av den globala Mlaas-marknaden, med särskilt fokus på att definiera de viktigaste påverkarna inom branschen. Företag som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc, CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela IVF News Direct fördjupade 15 september

Global marknad för maskininlärningschips förväntas nå en värdering på flera miljoner dollar till 2030

Globala marknaden för maskininlärningschips förväntas nå en värdering på flera miljoner dollar till 2030, med en oväntad CAGR under prognosperioden 2023-2030. De största tillverkarna av maskininlärningschips inkluderar Intel Corporation, Amazon, Qualcomm, NVIDIA, Samsung, Bitmain Technologies, Baidu, Xilinx, AMD och Google. Marknaden har upplevt tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Teknologisk innovation och utveckling förväntas ytterligare optimera produktens prestanda, vilket gör det möjligt för den att få en bredare rad applikationer på nedströmsmarknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

10 inflytelserika personligheter inom konstgjord intelligens

Artikeln listar tio framstående personer inom området för artificiell intelligens (AI). Alex Smola, tidigare professor vid Carnegie Mellon University och nuvarande VD för Boson.ai, är känd för sitt arbete med maskininlärning och optimering. Geoffrey Hinton, pionjär inom datavetenskap vid University of Toronto, är känd för sina genombrott inom djupinlärning och neurala nätverk. Yann LeCun, datavetare och professor vid New York University, är känd för sitt arbete inom djupinlärning och datorseende. Ruslan Salakhutdinov, datavetare och professor vid Carnegie Mellon University, är känd för sitt arbete inom djupinlärning och maskininlärning. Ian Goodfellow, forskningsvetare vid DeepMind och tidigare direktör vid Apple, är meduppfinnare av generativa antagonistiska nätverk (GANs). Jeremy Howard, datavetare och entreprenör, har grundat fast.ai, en online-utbildningsplattform som erbjuder kurser i AI och andra ämnen. Andrej Karpathy, tidigare senior direktör för AI vid Tesla, har lett företagets arbete med att utveckla självkörande bilar. Demis Hassabis, medgrundare och VD för DeepMind, är känd för sitt arbete inom förstärkningsinlärning och spel-AI. Fei-Fei Li, datavetare och professor vid Stanford University, är känd för sitt arbete inom datorseende och maskininlärning. Andrew Ng, datavetare och entreprenör, är en av de ledande experterna på AI och är skaparen av deeplearning.ai och en medgrundare av Coursera.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 15 september

Marknadsrapport för Generative Pre-trained Transformer (GPT)

En marknadsrapport för Generative Pre-trained Transformer (GPT) har släppts, vilket ger en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för GPT-industrin. Rapporten är en sammanslagning av primär och sekundär forskning och ger en djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för GPT-marknaden. Några av de ledande företagen som påverkar denna marknad inkluderar OpenAI, Microsoft, Google, Baidu, Alibaba, Huawei och IBM.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 14 september

Maskinlärningschipmarknadens framtid och värdering 2030

En nyligen publicerad rapport om maskinlärningschipmarknaden ger en omfattande översikt över dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten undersöker huvudtrenderna, marknadssegmenteringen efter typer och tillämpningar, de drivande komponenterna och regional analys. Rapporten inkluderar också en bedömning av COVID-19 och Ryssland-Ukraina-krigets påverkan på marknaden. Nyckelindustriaktörer på maskinlärningschipmarknaden inkluderar Google, Inc., Bitmain Technologies, AMD, Intel Corporation, Xilinx, Qualcomm, Samsung, Baidu och NVIDIA.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

AI-marknaden väntas växa avsevärt mellan 2023 och 2030

Artificiell intelligens (AI) används allt mer inom olika branscher, inklusive marknadsföring. AI-marknadsföring använder kunddata och maskininlärning för att förbättra kundresan och förutse kundbeteende. Den globala AI-marknaden förväntas uppleva betydande tillväxt mellan 2023 och 2030, med Nordamerika och Europa som spelar avgörande roller i denna tillväxt. Stora tillverkare av AI inkluderar NVIDIA, Samsung Electronics, Intel, Baidu och Alphabet. Marknaden är uppdelad i olika typer, inklusive molnbaserade och lokala AI-lösningar.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 13 september

Forskningsrapport om AI-programvarumarknaden ger översikt över branschutveckling och tillväxtmöjligheter fram till 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) programvara ger en översikt över branschutveckling, tillväxtmöjligheter och trender fram till 2031. Rapporten täcker detaljerad analys av affärer genom att täcka applikationer som detaljhandel och e-handel, transport och bilindustri, BFSI, IT och telekommunikation, hälso- och sjukvård och läkemedel, industriell automatisering, och typer som On-Premise, On-Cloud. Rapporten ger företag information de behöver för att fatta informerade beslut om sina affärsstrategier och potentiella tillväxtområden. Toppföretag i rapporten inkluderar Salesforce, Microsoft, Intel, KITT.AI, Megvii Technology, IFlyTek, IBM, Brighterion, Google, Baidu och SAP.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Google har ändrat sin policy för politisk annonsering inför 2024 års val, nu krävs det att kandidater avslöjar alla AI-genererade bilder eller videor de använder i annonser på Googles plattformar. Anthropic har lanserat en betalversion av sin AI-chattbot Claude, som konkurrerar med OpenAI´s ChatGPT. Apple rapporteras också arbeta på nya konversations-AI-verktyg. I Kina har techjättarna Tencent och Baidu annonserat nya generativa AI-förmågor. Microsoft har sagt att de kommer att juridiskt försvara kommersiella användare av sin Copilot-produkt om kunder stäms för upphovsrättsintrång relaterat till deras användning av Microsofts AI-verktyg.

Digiday Media fördjupade 11 september

Positiv tillväxt förväntas för den globala marknaden för Machine Learning Service (Mlaas)

En ny rapport förutser en positiv tillväxt för den globala marknaden för Machine Learning Service (Mlaas) de kommande åren. Rapporten, som baseras på historiska data och nuvarande marknadsscenarier, ger en helhetsbild av marknaden. Företag som Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc, CSC, Heroku, Clustrix och Xeround omnämns. Rapporten täcker regioner som Mellanöstern och Afrika, Nordamerika, Sydamerika, Europa och Asien-Stillahavsområdet.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 10 september

AIoT-lösningar marknadens utveckling 2023-2028

En global forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för ´Artificial Intelligence Of Things (AIoT) Solutions Market´. Rapporten täcker tillämpningar (konsument, företag, industri, regering), företag som har etablerat officiella ekonomiska band med organisationen, och individuella rådgivare från hela världen. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Siemens AG, SK Telecom, Tellmeplus, Analog Devices Inc., Cisco Systems, Baidu Inc., SoftBank Robotics Holding Corp., Fujitsu Ltd., Google Inc., Apple Inc., ABB Ltd., General Electric, STMicroelectronics, Huawei Technologies Co. Ltd., CloudMinds, Symantec Corporation och Xiaomi Technology Co. Ltd. Rapporten fokuserar på AIoT-marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

AI-chipmarknaden förväntas nå miljardtals dollar 2029

En ny rapport visar att marknaden för AI-chip (Artificial Intelligence) har vuxit från miljontals dollar till miljarder dollar mellan 2017 och 2022. Med en beräknad årlig tillväxttakt (CAGR), förväntas denna marknad nå miljardtals dollar 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (huvudsakligen produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. De stora spelarna som täcks i AI-chipmarknadsrapporten inkluderar NVIDIA, Advanced Micro Devices (AMD), Baidu, Mythic, Adapteva, Qualcomm, Intel Corporation, Google, Inc. och Graphcore UC-Davis.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

AI/Machine Learning-marknadens framtida tillväxttrender | Kommande möjligheter och utmaningar fram till 2030

Globala AI/Machine Learning Market Research Report 2023-2030 ger en grundlig analys av konkurrenslandskapet för topp tillverkare [GOOGLE, Amazon, PINTEREST, TRADEMARKVISION, BAIDU, IBM, SOUNDHOUND] samt utvecklingsdrivare och begränsningar. Forskningen erbjuder djupgående och kvalitativa insikter om banbrytande företags tillväxtplaner, makroekonomiska och mikroekonomiska variabler, bedömning av trender och finansiella uttalanden av stora företag. AI/Machine Learning-marknadsstudien inkluderar detaljerade industrisegment efter typ [TensorFlow, Caffe2, Apache MXNet] och tillämpningar [Automotive, Santific Research, Big Date, Other] med segmenteringsanalys, CAGR-status, tillväxtintäktsinformation och prognoser om branschstorlek och andel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt 2023-2030

En ny rapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI)-chips kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar och forskar kring AI-chipsmarknaden och syftar till att gynna intressenter, leverantörer och andra aktörer inom industrin. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46%. De största tillverkarna av AI-chips inkluderar Qualcomm, Mythic, Adapteva, Advanced Micro Devices (AMD), Google, Inc., NVIDIA, Intel Corporation, UC-Davis, Graphcore och Baidu.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Tencent lanserar AI-systemet Hunyuan för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT

Det kinesiska teknikföretaget Tencent utmanar OpenAI´s ChatGPT med sin multimodala storskaliga språkmodell (LLM) Hunyuan. Meddelandet om lanseringen gjordes under ett Global Digital Ecosystem Summit, trots pågående utmaningar med hårdvaruförsörjning och kyliga relationer mellan Kina och USA. Hunyuan, som inte är den första LLM introducerad i Kina, har potential att ersätta AI-drivna språkmodeller i framtiden. Tencent förväntas att bli en av världens mest kraftfulla LLM med förmågan att bearbeta kommandon på kinesiska och utföra komplexa uppgifter på minuter.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 9 september

Marknadsvärde för maskininlärning inom offentlig service förväntas nå XXX miljoner USD 2031

Marknadsvärdet för maskininlärning inom offentliga tjänster förväntas nå XXX miljoner USD 2031, enligt en rapport. Nyckelföretag inkluderar Baidu, Hewlett Packard Enterprise Development LP, SAS Institute, Inc, IBM, Microsoft, Nvidia, Amazon Web Services, Oracle, SAP, BigML, Inc, Fair Isaac Corporation, Intel Corporation, Google LLC, H2oAI, Alpiq och SmartCloud. Rapporten föreslår strategier som fusioner, förvärv, expansioner, forskning och utveckling och introduktion av nya produkter för att hjälpa leverantörer att bestämma sina tillväxtutsikter och anpassning till konkurrenter.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 8 september

Globala marknaden för AI inom BFSI förväntas växa kraftigt till 2027

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom bank-, finans- och försäkringssektorn (BFSI) väntas växa med en årlig tillväxttakt på 29,6% och nå ett värde av 11820,99 miljoner dollar år 2027, upp från 2494,52 miljoner dollar 2021. Rapporten granskar konkurrenslandskapet, inklusive ledande tillverkare som Baidu Inc, Oracle Corporation, Amazon Web Services Inc, Google, Avaamo Inc, Cape Analytics LLC och IBM Corporation. Rapporten inkluderar även detaljerade branschsegment efter typ och tillämpningar, tillväxtintäkter och prognoser för branschens storlek och andel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Kognitiva system och AI-marknaden växer: Möter industribehov fram till 2030

En global rapport på 145 sidor om kognitiva system och AI-systemmarknaden ger aktuell information om framstående globala aktörer (Google, Baidu, IBM, Microsoft, SAP, Intel, Salesforce, Brighterion, KITT.AI, IFlyTek, Megvii Technology, Albert Technologies, H2O.ai, Brainasoft, Yseop, Ipsoft, NanoRep(LogMeIn), Ada Support, Astute Solutions, IDEAL.com, Wipro). Rapporten hjälper företag att utveckla strategier för att uppnå sina finansiella mål genom att genomföra en omfattande undersökning av den finansiella utvecklingen inom sin industri. Detta innebär att utvärdera branschforskningsrapporter för att få insikter i aktuella trender, konsumentpreferenser och marknadskrav. Med denna kunskap kan företag fatta informerade beslut som främjar tillväxt och förbättrar lönsamheten.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Tencent presenterar sin nya chattbot, Hunyuan Aide

Kinesiska teknikjätten Tencent har presenterat sin senaste chattbot, ´Hunyuan Aide´, och hävdar att den har kapaciteter jämförbara med sin framstående amerikanska motsvarighet, ChatGPT. Tencents Hunyuan Aide, introducerad nyligen för allmänheten, kommer strax efter Baidus lansering av ERNIE Bot. Vice VD Jiang Jie påstod under ett livestreamat toppmöte att Hunyuan Aide överträffar OpenAI:s GPT-3.5 och matchar GPT-4 i att identifiera komplexa frågor. En betaversion av Hunyuan Aide blev tillgänglig för WeChat-användare denna vecka.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 8 september

Tencent lanserar AI-modellen Hunyuan

Det kinesiska teknikjätten Tencent Holdings lanserar en ny artificiell intelligens (AI) modell, Hunyuan, enligt Dowson Tong, VD för företagets moln- och smarta industrigrupp. Modellen kommer att integreras med företagets befintliga produkter för videokonferenser och sociala medier, inklusive WeChat, en mycket populär kinesisk meddelande- och betalningsapp. Tencent testar också AI-applikationer relaterade till spel, molnbaserad databehandling, finansiell teknik och reklam och marknadsföring. Lanseringen kommer två dagar efter att en annan kinesisk teknikfirma, Baidu, lanserade flera nya AI-produkter.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 7 september

Tencent lanserar AI-systemet Hunyuan trots regleringsutmaningar

Trots omfattande regleringar från regeringen och pågående problem med att få tag på hårdvara, har Tencent släppt sitt stora språkmodell ´Hunyuan´ för företagsanvändning i Kina. Hunyuan är en multimodal stor språkmodell (LLM) liknande OpenAI:s ChatGPT. Systemet har integrerats i Tencents ekosystem av applikationer och tjänster. Lanseringen kommer när relationerna mellan USA och Kina förblir kyliga efter att Biden-administrationen godkände ett exportförbud på vissa typer av datorkretsar, inklusive hårdvara som vanligtvis används för att utveckla och träna AI-system. Tencent säger att lanseringen av Hunyuan signalerar att företaget är ´engagerat i öppet samarbete i ekosystemet´.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 7 september

Framtiden för marknaden för artificiell intelligens (AI) chips

En nyligen publicerad rapport om marknaden för AI-chips förutspår att marknaden, som värderades till 13131,9 miljoner dollar 2022, kommer att expandera med en CAGR om 38,46% under prognosperioden och nå 92537,66 miljoner dollar 2028. Rapporten ger en omfattande överblick över marknadens nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Den utforskar också nyckeltrender, marknadssegmenteringar efter typer [GPU, ASIC, FPGA, CPU, Andra] och tillämpningar [Natural Language Processing (NLP), Robotics, Computer Vision, Network Security, Andra], samt de drivande komponenterna och den regionala analysen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

AI-chipmarknaden förväntas nå 383,7 miljarder dollar år 2032

Allied Market Research har publicerat en rapport om den globala marknaden för artificiella intelligenschip (AI-chip). Rapporten visar att marknaden värderades till 14,9 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 383,7 miljarder dollar 2032, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,2%. Ökad efterfrågan på smarta hem och smarta städer, ökade investeringar i AI-startups och framväxten av kvantdatorer förväntas driva marknadstillväxten. Brist på kvalificerad arbetskraft ses dock som ett hinder för expansionen. Utvecklingen av smartare robotar baserade på 5G och utbredd användning av AI-chip i smarta hem förväntas erbjuda tillväxtmöjligheter.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 6 september

Baidu Inc, Kinas ledande internetsökföretag, kan få en ny skjuts av den tidigare än förväntade lanseringen av sin ChatGPT-liknande Ernie Bot. Baidu gjorde sin artificiella intelligens-tjänst tillgänglig för allmänheten förra torsdagen, vilket avslutade en två veckors ökning i dess amerikanskt noterade aktie efter företagets överraskande starka kvartalsresultat. Ernie Bot lockade snabbt 1 miljon användare och sköt upp till toppen av nationens app-rankningar. Baidus amerikanska depåkvitton är fortfarande mer än 10% ned från deras högsta i februari, men tjurarna verkar vara tillbaka.

Yahoo Finance fördjupade 6 september

Marknadsrapport för kognitiva system och AI-system förutspår tillväxt till 2030

En ny rapport ger viktig statistisk information om marknadsstatus för aktörer inom kognitiva system och AI-system. Den omfattar historiska och projicerade marknadsdata, efterfrågan, applikationsspecifikationer, prisutveckling och geografiska uppdelningar av ledande företag inom kognitiva system och AI-system. Rapporten erbjuder en omfattande bild av den globala marknaden för kognitiva system och AI-system från 2023 till 2030. Forskningsrapporten ger även omfattande data om de viktigaste faktorerna som driver tillväxten på marknaden för kognitiva system och AI-system på både nationell och lokal nivå.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

Artificiell intelligensmarknad förväntas nå 350,4 miljarder dollar år 2028

IMARC Group, ett ledande marknadsanalysföretag, har nyligen släppt en rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI). Rapporten visar att marknaden för AI nådde 70,9 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 350,4 miljarder dollar 2028, med en tillväxttakt (CAGR) på 29,9% under perioden 2023-2028. Tillväxten drivs av ökad internetpenetration och digital teknik globalt, ökad efterfrågan på AI inom flera sektorer och integrationen av AI-teknologier för att öka operationell effektivitet. Rapporten inkluderar även en konkurrens- och regional analys.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 6 september

Tencent ska lansera AI-baserad chattbot

Den kinesiska teknikjätten Tencent kommer att lansera en ny AI-baserad chattbot vid namn ´Hunyuan´. Detta framgår av ett inlägg som företaget publicerat på sociala medier. Kinesiska myndigheter började godkänna AI-chattbotar för allmän användning så sent som i augusti. Andra teknikjättar som Sensetime och Baidu har redan släppt sina egna AI-chattbotar.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 6 september

Kina släpper sin första hemgjorda AI-plattform ERNIE

USA leder AI-racet, men Kina siktar på att ta över med sin senaste AI Bot, ERNIE, utvecklad av Baidu, en av Kinas största teknikjättar. ERNIE är den första hemgjorda AI-plattformen i Kina som officiellt släppts till allmänheten. Baidu avtäckte först ERNIE i mars 2023 och har ännu inte meddelat några uppdateringar om den interaktiva chattbotens globala lansering. ERNIE är en chattbot utformad för att lösa frågor, utföra dokumentation och ge analys, liknande interaktiva AI som ChatGPT och Bard. Rapporter antyder att fem andra kinesiska företag också har grönt ljus att lansera sina AI-produkter.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 5 september

Global marknad för maskininlärningschip undersöks i ny rapport

En nyligen publicerad rapport från Absolute Markets Insights fokuserar på den globala marknaden för maskininlärningschip. Rapporten undersöker drivkrafterna bakom marknadens tillväxt under prognosperioden och analyserar faktorer som kan hindra framtida tillväxt. Rapporten lyfter också fram potentiella möjligheter för marknadsaktörer och framtida trender på marknaden genom en logisk och beräknande studie av det förflutna och nuvarande marknadsscenario. Bland de profilerade företagen i rapporten finns AMD Advanced Micro Devices, Google, Intel Corporation, NVIDIA, Baidu, Bitmain Technologies, Qualcomm, Amazon, Xilinx och Samsung.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 5 september

Baidu lanserar över 10 nya AI-baserade applikationer

Den kinesiska teknikjätten Baidu meddelade över 10 nya AI-baserade applikationer på tisdagen, bara dagar efter att deras ChatGPT-liknande Ernie-bot släpptes för allmän användning. Bland produktnyheterna var en generativ AI-integrerad ordbehandlingsapp kallad WPS AI, skapad av Shanghai-noterade Kingsoft Office. Baidu meddelade också att fler än 6 miljoner användare har använt ett AI-drivet verktyg som sitter inne i sitt Google Drive-liknande molnprodukt. Vid tisdagens evenemang visade Baidu också upp generativa AI-baserade produkter som kan hjälpa till med trafikhantering, finansiell forskning och kolgruvelogistik.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 september

AI och ML algoritmer möjliggör säkra självkörande bilar

Självkörande bilar är på väg att bli verklighet tack vare AI och ML-baserade algoritmer. Dessa algoritmer möjliggör navigering, objektigenkänning och beslutsfattande baserat på miljön. Kritiska komponenter inkluderar datorvision och maskininlärning, vilka ger bilarna förmågan att detektera och klassificera objekt på vägen samt att lära från erfarenheter och förbättra prestanda över tid. Trots framsteg finns det utmaningar kring säkerhet, tillförlitlighet och etiska överväganden. Flera företag, inklusive Waymo, Tesla, Uber, General Motors Cruise, Baidu, Aptiv och Mobileye, utvecklar för närvarande självkörande bilsteknik.

Direktlänk Dela Open Source For You fördjupade 5 september

Global rapport om AI för Edge-enheter av QYResearch

QYResearch har publicerat en rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) för Edge-enheter. AI för Edge-enheter innebär att AI-programvarualgoritmer bearbetas lokalt på en hårdvaruenhet, vilket gör att enheten kan bearbeta data och fatta beslut oberoende utan anslutning. Rapporten innehåller en omfattande analys av de faktorer som påverkar marknadens tillväxt, inklusive trender, begränsningar och drivkrafter. Rapporten innehåller också en prisanalys för varje typ, tillverkare, region och globalt pris från 2018 till 2029.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 5 september

Kina lanserar ERNIE Bot, en AI-plattform för att konkurrera med västerländska motsvarigheter

Kinas strävan att förbli konkurrenskraftigt inom AI har resulterat i lanseringen av en ny plattform kallad ERNIE Bot, som kommer att bli en konkurrent till liknande plattformar som ChatGPT och Google Bard. Nya regler har införts av den kinesiska regeringen som tillåter lokala utvecklare att förbli konkurrenskraftiga internationellt, samtidigt som regeringen behåller sträng kontroll över informationsdelning. ERNIE Bot släpptes den 31 augusti 2023, med en rad funktioner för allmänheten att uppleva nya generativa AI-funktioner inom fyra kategorier: förståelse, generering, resonemang och minne.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 4 september

Artificiell Intelligens (AI) i Försäkringsmarknaden: Analys och Prognoser till 2029

En ny rapport om AI i försäkringsmarknaden ger en detaljerad översikt över industrins tillväxt drivkrafter, utbud och efterfrågan, risker, marknadsattraktivitet, årlig tillväxtjämförelse, SWOT-analys och Porters femkraftsmodell. Rapporten innehåller också en lista över de största spelarna inom AI i försäkringsmarknaden, inklusive Google, Microsoft Corporation, Amazon Web Services Inc, IBM Corporation, Avaamo Inc, Baidu Inc, Cape Analytics LLC, Oracle Corporation. Rapporten förutspår att den globala AI i försäkringsmarknaden kommer att uppgå till miljontals dollar 2026, från miljontals dollar 2020, med en hög CAGR under 2021-2026.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 september

Baidus AI-chattbot Ernie Bot skapar kontrovers och återupplivar företaget

Ernie Bot, en AI-chattbot skapad av det kinesiska teknikföretaget Baidu, har skapat kontrovers med sina åsikter om vetenskap, inklusive att COVID-19 började bland amerikanska e-cigarettrökare. Baidu, som en gång dominerade Kinas internet med sin sökmotor, har förlorat mark till rivaler som Tencent, Alibaba och Douyin. Men med lanseringen av Ernie Bot, som laddades ner 1 miljon gånger inom 19 timmar efter sin lansering, har Baidu börjat återhämta sig. Företaget har också blivit Kinas största AI-molnleverantör och erbjuder skräddarsydda lösningar för företag som vill ha AI-modeller utformade för dem. Framtiden för Baidu kommer dock att bero på politiken i både Beijing och Washington.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 3 september

Avancerad version av ChatGPT, kallad GPT-4, nu tillgänglig

En avancerad version av AI-verktyget ChatGPT, kallad GPT-4, är nu tillgänglig. Verktyget, som utvecklats av OpenAI i San Francisco, kan svara på frågor, berätta historier, skapa uppsatser och till och med skriva kod. En gratisversion av ChatGPT (GPT-3.5) finns tillgänglig för alla på ChatGPT:s webbplats. En mer avancerad version, ChatGPT-4, är tillgänglig för betalande prenumeranter. Trots verktygets möjligheter har det också väckt kontroverser. Många skolor har förbjudit användning av ChatGPT eftersom elever kan använda det för att fuska och vissa länder har blockerat sina medborgares tillgång till webbplatsen.

Direktlänk Dela BBC Science Focus fördjupade 3 september

Ny studie om Globala Marknaden för Artificiell Intelligens Modeller

En ny studie med titeln Globala Marknaden för Artificiell Intelligens Modeller har släppts på Orbisresearch.com. Studien ger en omfattande utvärdering av den globala marknaden för Artificiell Intelligens Modeller och är avsedd att tillhandahålla statistik och konkreta data till studiens primära användare. Forskningen inkluderar flera anmärkningsvärda resultat och kritiska insikter om branschens utsikter. Rapporten undersöker de underliggande tillväxtmotorerna som driver branschens utsikter och presenterar en prediktiv studieansats för att utvärdera den framtida utvecklingen av den globala marknaden för Artificiell Intelligens Modeller.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 3 september

Baidus AI-konversationsystem Ernie Bot lanseras globalt för att utmana ChatGPT

Ernie Bot, en AI-konversationsystem utvecklat av Baidu, har lanserats globalt i ett försök att utmana ChatGPT:s dominans. Trots att Ernie Bot endast accepterar prompts på kinesiska och kräver ett kinesiskt telefonnummer för att få tillgång till funktionerna, nådde den över en miljon användare på mindre än 20 timmar. Ernie Bot erbjuder funktioner som textframställning från en prompt, generering av bilder från skriftliga instruktioner och skapande av dokumentresuméer. Baidu planerar att lansera en svit av nya inhemska AI-applikationer för Ernie Bot.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 2 september

Baidus ERNIE Bot erbjuder statligt godkända svar på känsliga frågor

Den kinesiska teknikjätten Baidu har lanserat sin ChatGPT-liknande ERNIE Bot för allmänheten. Appen är dock starkt censurerad och erbjuder statligt godkända svar på tabubelagda frågor och vägrar ibland att bearbeta dem överhuvudtaget. När ERNIE tillfrågades om Taiwans status, en självstyrande ö som Peking gör anspråk på, svarade ERNIE att det ´inte är ett land´.

Direktlänk Dela The Japan Times fördjupade 2 september

Ny rapport analyserar globala trender och insikter för GPT-marknaden

En nyligen rapport med titeln ´Globala trender och insikter för Generative Pre-trained Transformer (GPT)-marknaden´ är nu tillgänglig på Orbisresearch.com. Rapporten ger en detaljerad analys av GPT-marknaden och syftar till att presentera mycket exakta forskningsresultat för att demonstrera marknadens potential för framtida tillväxt och utveckling. De stora målen med analysen är att ge prognoser, undersöka marknaden och ge tillväxtprognoser baserat på en stor datainsamling. Rapporten innehåller också en SWOT- och PESTEL-analys samt en COVID-19-analys.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

Baidus AI-chattjänst ERNIE Bot lockar 1 miljon användare på mindre än 24 timmar

Baidu´s AI-chattjänst ERNIE Bot har lockat 1 miljon användare på mindre än 24 timmar sedan den blev allmänt tillgänglig. Många ser tjänsten som Kinas huvudutmanare till ChatGPT. Användare över hela landet har kunnat använda produkten för första gången efter att den godkändes för allmän användning av myndigheterna. Tillsammans med SenseTime och ZhipuAI var Baidu bland de första företagen att vinna regeringens godkännande för sina AI-produkter. ERNIE Bot svarade på över 33,4 miljoner användarfrågor under den första dagen, enligt data från företaget.

Direktlänk Dela TechNode fördjupade 1 september

Baidu lanserar AI-drivna konversationschattbot för allmänheten

Den kinesiska sökjätten och onlinetjänsten Baidu har lanserat sin efterlängtade konversationschatbot som drivs av artificiell intelligens (AI) för allmänheten. Baidus nyligen uppnådda milstolpe kommer efter en bitterljuv start på sektorn. Baidu introducerade Ernie Bot i mars, men produkten visade sig vara en besvikelse. Från besvikelse till att nå en miljon användare: Baidus konversationschattbot slutade väcka många tvivel om dess verkliga kapacitet. Ernie Bot är nu tillgänglig på en dedikerad sida inom Baidu som gör att användare kan registrera sig för att börja använda det.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 1 september

Baidu utmanar ChatGPT med ny AI-bot ErnieBot

Det kinesiska teknikföretaget Baidu har lanserat ErnieBot, en ny AI-bot, på den kinesiska marknaden. ErnieBot, som liknar ChatGpt, kan konversera i text, svara på frågor och lösa matematiska problem. Robin Li, VD för Baidu, säger att företaget genom att göra ErnieBot tillgänglig för hundratals miljoner internetanvändare kommer att samla in stor och värdefull mänsklig feedback från verkliga världen. Detta kommer inte bara att hjälpa till att förbättra Baidus grundmodell, men också att iterera ErnieBot i en mycket snabbare takt, vilket i slutändan leder till en överlägsen användarupplevelse.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 1 september

Baidus ERNIE Bot erbjuder statligt godkända svar på känsliga frågor

Den kinesiska teknikjätten Baidu har lanserat sin ERNIE Bot, en chattbot liknande ChatGPT, för allmänheten. Men appen är starkt censurerad och erbjuder statligt godkända svar på tabubelagda frågor. När AFP testade tjänsten vägrade den ibland att bearbeta frågorna överhuvudtaget. På frågor om känsliga ämnen i Kina, som Taiwan, Händelserna på Himmelska fridens torg 1989 och situationen i Xinjiang, gav ERNIE svar i linje med den officiella kinesiska hållningen. ERNIE blockerade även frågor om den kinesiska statens roll i bestämmandet av vad den kan och inte kan prata om.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 1 september

Baidu och SenseTime presenterar AI-robotar

De kinesiska företagen Baidu och SenseTime har presenterat AI-robotar, vilket markerar deras inträde i den globala AI-tävlingen. Fler detaljer om denna utveckling förväntas.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 31 augusti

Baidus AI-chatbot Ernie Bot godkänd av Kinas regering och snabbt populär bland användarna

Det kinesiska AI-företaget Baidu har släppt sin motsvarighet till ChatGPT för allmänheten, vilket gör det till ett av de första AI-företagen att få fullt godkännande från den kinesiska regeringen. Baidus chatbot, Ernie Bot, förvärvade över en miljon användare inom de första 19 timmarna efter lanseringen och blev snabbt den mest populära appen på Apples kinesiska App Store. Ernie Bot kan svara på frågor eller utföra uppgifter, men kan inte svara på frågor om känsliga ämnen för den kinesiska regeringen. Ernie Bot är tillgänglig globalt för dem som har ett kinesiskt nummer.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 31 augusti

Baidu och SenseTime lanserar AI chatbots för allmänheten efter Kinas första godkännande

Kina har beviljat sin första grupp av godkännanden för generativa artificiella intelligens (AI) tjänster, vilket ger teknikföretag som sökjätten Baidu och AI-specialisten SenseTime grönt ljus att erbjuda ChatGPT-liknande chatbots till allmänheten. Dessa två företag, tillsammans med Zhipu AI, ett statligt stödd startup, och Baichuan, ett nytt företag av Sogou medgrundare Wang Xiaochuan som stöds av Tencent Holdings, meddelade tidigt på torsdagen att de hade tagit bort sina ”endast inbjudan” eller ”betatestning” etiketter på sina AI chatbots. Deras generativa AI-tjänster, som SenseChat av Shanghai-baserade SenseTime, är nu tillgängliga på deras webbplatser eller kan laddas ner från kinesiska appbutiker.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 31 augusti

Kinesiska AI-företag öppnar stora språkmodeller för allmänheten

Kinesiska artificiella intelligensföretag Baichuan Intelligent Technology och Zhipu AI meddelade på torsdagen att de har öppnat sina AI-stora språkmodeller för allmänheten efter att ha fått godkännande från kinesiska myndigheter. Företagen gjorde lanseringsmeddelandena i separata WeChat-uttalanden. Detta kommer efter att Baidu meddelade att det hade fått ett regulatoriskt godkännande att lansera sin artificiella intelligens Ernie Bot för allmänheten från och med den 31 augusti.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 31 augusti

Kinesiska teknikföretag lanserar AI-chatbots efter godkännande från regeringen

Fyra teknikföretag baserade i Kina, Baidu, Baichuan Intelligent Technology, SenseTime och Zhipu AI, lanserade sina artificiella intelligens (AI) chatbots den 30 augusti för allmän användning efter att ha fått godkännande från den kinesiska regeringen. Detta skedde mindre än två veckor efter att regeringens officiella AI-lagstiftning trädde i kraft den 15 augusti, vilken kräver regeringsgodkännande innan AI-baserade produkter lanseras på massmarknaden. Baidu jämförde sin nya chatbot, Ernie Bot, med den populära ChatGPT-applikationen skapad av Microsoft-stödda OpenAI.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 31 augusti

Kina godkänner första batchen av generativa AI-tjänster för allmän användning

En månad efter att Kina tillkännagav sina provisoriska åtgärder för att övervaka generativ artificiell intelligens, har landet godkänt den första batchen av storspråksmodellsaktiverade tjänster för allmän användning. Åtta generativa AI-applikationer har registrerats hos Kinas cyberrymdsmyndighet, inklusive Baidus Ernie Bot, ByteDances Doubao, Sogou-grundarens Baichuan och chatbots baserade på laboratoriearbetet från ledande forskningsinstitutioner som Tsinghua University och Chinese Academy of Sciences. AI-lagen kräver att algoritmer som kan påverka allmänna åsikter måste registreras hos den relevanta statliga organet och stipulerar att generativa AI-tjänsteleverantörer måste erhålla en administrativ licens för att verka i landet.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 31 augusti

Kinesiska företag lanserar AI-chatbots efter regeringsgodkännande

Fyra Kina-baserade teknikföretag, Baidu, Baichuan Intelligent Technology, SenseTime och Zhipu AI, lanserade sina egna AI-chatbots för allmän användning den 30 augusti, efter att ha fått godkännande från den kinesiska regeringen. Detta skedde mindre än två veckor efter att regeringens officiella AI-lagstiftning trädde i kraft den 15 augusti, vilket kräver regeringsgodkännande innan AI-baserade produkter kan lanseras på massmarknaden. Enligt lokala kinesiska medierapporter har ytterligare 11 företag fått regeringsgodkännande för AI-produkter, inklusive ägarna till TikTok, ByteDance och Tencent Holdings.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 31 augusti

Kinesiska sökjätten Baidu har lanserat sin ERNIE Bot för allmänheten, som en av de första företagen som fått tillstånd att tillåta regelbunden tillgång till generativa AI-bots, efter att ha lämnat in detaljer om sina algoritmer till regeringen. Godkännandet kommer två veckor efter att Kinas nya AI-regler trädde i kraft, vilket banade väg för åtta företag att erbjuda sina generativa AI-tjänster till över 1 miljard kinesiska internetanvändare. Baidus ERNIE Bot toppade gratisappnedladdningslistan på Apples App Store 12 timmar efter att dess allmänna tillgänglighet tillkännagavs.

TechNode fördjupade 31 augusti

Kinesiska techföretagen Baidu och SenseTime lanserar AI-bots för allmänheten

Kinesiska teknikföretagen Baidu och SenseTime lanserade sina ChatGPT-liknande AI-bots för allmänheten på torsdag. Baidu har öppnat allmän tillgång till sin ERNIE Bot, vilket möjliggör AI-drivna sökningar eller utförande av en rad uppgifter. Nyheten skickade företagets aktier 3,1% högre i New York på onsdag och 4,7% högre i Hongkong på torsdag. SenseTime, en AI-startup baserad i Hongkong, meddelade också den offentliga lanseringen av sin SenseChat-plattform på torsdag. Företagets aktier steg med 4% i Hongkong efter nyheten. Kritiker säger att de nya erbjudandena från kinesiska företag kommer att lägga bränsle till en befintlig USA-Kina rivalitet inom framväxande teknologier.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 31 augusti

Kinas Baidu lanserar ChatGPT-rival AI-app till allmänheten

Kinas Baidu har lanserat sin ChatGPT-rival ERNIE Bot till allmänheten, vilket är ett stort steg för landets tekniksektor i dess strävan att dra nytta av den globala artificiella intelligensen. ´Vi är glada att kunna dela med oss av att ERNIE Bot nu är helt öppen för allmänheten från och med den 31 augusti´, sa Baidu i ett uttalande.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 31 augusti

Baidu lanserar AI-drivna chattboten Ernie Bot för allmänheten

Baidu meddelade på onsdag att de kommer att lansera sin generativa AI-drivna chattbot, Ernie Bot, för allmänheten från och med 31 augusti, vilket gör det till det första kinesiska företaget att göra det. Tidigare idag rapporterade Bloomberg att flera kinesiska företag, inklusive Baidu, hade fått godkännande från myndigheterna att lansera tjänster liknande ChatGPT. Andra teknikföretag investerar också kraftigt i generativ AI. Alibaba har utvecklat sin egen LLM Tongyi, Huaiwei lanserade Pangu och Tencent har släppt Hunyuan. Men alla dessa chattbottjänster var endast öppna för en begränsad användarbas.

Direktlänk Dela PingWest fördjupade 31 augusti

Kina väntas godkänna Baidus generativa AI-tjänster för offentlig utrullning

Kina kommer att godkänna den första omgången av generativa artificiella intelligens (AI) tjänster för offentlig utrullning redan denna vecka. Teknikjätten Baidu förväntas vara bland de första att få godkännande.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 30 augusti

AI/Maskininlärningsmarknaden förväntas expandera betydligt

Report Ocean har släppt en ny rapport om AI/Maskininlärningsmarknaden, som förutspås expandera betydligt under den planerade tidsperioden. Rapporten bidrar till en snabb uppskattning av marknadens storlek och motiverar utvecklingen av ny teknik och mekaniska förbättringar när det finns en global ökning i efterfrågan på en specifik tjänst eller artikel. Den globala AI/Maskininlärningsmarknaden förväntas nå en värdering på miljontals dollar fram till 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på % från 2023 till 2028, enligt rapporten.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 augusti

Global AI-marknad förväntas nå 429,2 miljarder dollar 2027

En rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) ger en omfattande och korrekt översikt över industrin. Rapporten inkluderar marknadsprognoser om storlek, produktion, intäkter, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra nyckelfaktorer. AI-marknaden värderades till 38,9 miljarder dollar 2019 och förväntas nå 429,2 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 35,0% från 2020 till 2027. De tio ledande företagen inom den globala AI-marknaden är Alphabet (Google Inc.), Apple Inc., Baidu, IBM, IPsoft, Microsoft Corporation, MicroStrategy NVIDIA, Qlik Technologies Inc., Verint Systems Inc (Next IT Corp).

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 29 augusti

Ny studie om globala trender för artificiell intelligens inom marknadsföring tillgänglig på Orbisresearch.com

En nyligen studie med titeln ´Globala trender och insikter för artificiell intelligens inom marknadsföring´ är nu tillgänglig på Orbisresearch.com. Studien ger en översikt över industrilandskapet genom att undersöka viktiga trender, möjligheter och problem. Rapporten kommer att ge aktörer viktiga insikter för att fatta informerade beslut på denna snabbt växande marknad. Marknaden för artificiell intelligens inom marknadsföring har expanderat snabbt de senaste åren av flera skäl. Rapporter hävdar att marknaden växte betydligt 2022 och att den kommer att fortsätta att utvecklas snabbt mellan 2023 och 2030.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

En marknadsforskningsrapport om Artificiell Intelligens (AI) programvara har släppts. Rapporten innehåller en detaljerad analys av befintliga marknadsledare och kommande konkurrenter. Rapporten inkluderar också en SWOT-analys, intäktsandelar och kontaktinformation. Några av de företag som påverkar marknaden inkluderar Google, Baidu, IBM, Microsoft, SAP, Intel, Salesforce, Brighterion, KITT.AI, IFlyTek, Megvii Technology, Albert Technologies, H2O.ai, Brainasoft, Yseop, Ipsoft, NanoRep(LogMeIn), Ada Support, Astute Solutions, IDEAL.com, Wipro. Rapporten ger insikt om marknadspenetrering, produktutveckling, konkurrensbedömning, marknadsutveckling och marknadsdiversifiering.

The Knox Student fördjupade 28 augusti

Kinesiska studenter riskerar att förlora examensbevis om de använder AI för att skriva uppsatser

Kinesiska studenter riskerar att förlora sina examensbevis om de använder artificiell intelligens för att skriva uppsatser, enligt ett utkast till lag som övervägs av landets högsta lagstiftande organ. En tidigare version av lagen, som riktade sig mot individer som erhållit akademiska examina genom bedrägliga medel, inkluderade inte någon hänvisning till användningen av AI för att skriva uppsatser. Utkastet till lag tillåter också att examensbevis återkallas när de erhållits med hjälp av stulna eller förfalskade identiteter eller genom mutor. Trots att programvaran inte officiellt är tillgänglig i Kina, finns det sätt att få tillgång till den och det finns också ett antal kinesiska chattbotar som fungerar på liknande sätt, inklusive Ernie Bot utvecklad av sökmotorn Baidu och Spark från röst- och språkigenkänningsutvecklaren iFlyTek. Universitet och akademiska tidskrifter runt om i världen har redan infört regler och riktlinjer för användningen av AI för att förhindra missbruk.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 28 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligensplattform 2023-2029: Ny studie

En nyligen publicerad studie om den globala marknaden för artificiell intelligensplattform för perioden 2023-2029 täcker alla aspekter av marknaden och ger aktuell information om nuvarande trender. Studien är en värdefull informationskälla för företagsstrateger och undersöker de senaste trenderna och siffrorna, marknadsstorlek, efterfrågeomfång, tillväxthastighetsanalys och ger en omfattande undersökning av marknadsandelen. Rapporten fokuserar även på marknadsanalys, nyligen framsteg, konkurrenslandskapsundersökning och segmenterar prognosen efter typ, tillämpning, geografi, marknadsstorlek och nyckelspelare.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Marknaden för artificiell intelligensplattform väntas nå 31,51 miljarder dollar till 2029

Marknaden för artificiell intelligensplattform förväntas nå 31,51 miljarder dollar till 2029, med en årlig tillväxttakt på 35% under prognosperioden. Rapporten ger en uppskattning av marknadsstorleken för AI-plattformsmarknaden, inklusive en analys av nuvarande och framtida trender. Den omfattar en detaljerad granskning av nyckelutvecklingar, marknadsföringsstrategier, indikatorer för utbud och efterfrågan och företagsprofiler för marknadsägare, ledare, potentiella spelare och nya aktörer. Rapporten täcker lokala, regionala och globala nivåer för att förbättra förståelsen för marknadspenetration, konkurrenslandskap, efterfrågeanalys och regional analys.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Djupinlärnings AI-marknaden förväntas expandera mellan 2023 och 2029

En nyligen genomförd forskning av MarketQuest.biz förutspår att marknaden för djupinlärning och artificiell intelligens kommer att expandera mellan 2023 och 2029. Forskningen fokuserar på nyliga och historiska prisförändringar, vilka ligger till grund för förutsägelser om marknadsexpansion. Studien tar också upp effekterna av COVID-19 på marknaden och diskuterar sannolika vägar för marknadens återhämtning efter pandemin. Andra hot, svårigheter och utmaningar täcks också tillsammans med deras potentiella effekter på marknaden.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Maskininlärningsmarknaden förväntas nå 23,46 miljarder dollar till 2023

Report Ocean har nyligen släppt en undersökningsrapport som fokuserar på marknaden för maskininlärning. Rapporten ger insikt i tillväxtstrategier, affärsmöjligheter, framväxande trender, innovationer och den konkurrensutsatta landskapet 2022. Maskininlärningsmarknadens värde förväntas nå 23,46 miljarder dollar till 2023, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 42,6% under perioden 2018-2023. Nordamerika har den största andelen av marknaden för maskininlärning, medan Asien-Stilla havsområdet förväntas bevittna den högsta CAGR. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Google Inc., Microsoft, IBM Watson, Amazon, Baidu, Intel, Facebook, Apple Inc. och Uber.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Maskininlärning som en tjänstmarknad växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029

En detaljerad studie har utförts för att ge senaste insikter om viktiga funktioner på marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Marknaden för maskininlärning som en tjänst växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029. Nyckelspelare i denna rapport inkluderar: Amazon, Oracle, IBM, Microsoftn, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Ny rapport om globala trender och insikter för artificiell intelligens inom detaljhandeln

En nyligen publicerad rapport på Orbisresearch.com, med titeln ´Globala trender och insikter för artificiell intelligens inom detaljhandeln´, ger en djupgående översikt över marknadstrender för artificiell intelligens inom detaljhandeln. Rapporten inkluderar marknadsstorlek och tillväxt, marknadssegmentering, konkurrenslandskap, marknadstrender, möjligheter och utmaningar, samt framtida utblick för marknaden. Rapporten identifierar och profilerar stora företag som verkar inom industrin, inklusive IBM Corporation, Conversica Inc, Google LLC, Microsoft Corporation, BloomReach, Inc, Intel Corporation, RetailNext Inc, Salesforce.com, Inc, Sentient Technologies, Inbenta Technologies, Oracle Corporation, NEXT IT Corp, Amazon Web Services, Inc, SAP SE, Visenze Pte Ltd, CognitiveScale Inc, Baidu Inc, och NVIDIA Corporation.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Global analys av artificiell intelligens (AI) i försäkringsmarknaden

Globala företag som Google, Microsoft Corporation, Amazon Web Services Inc, IBM Corporation, Avaamo Inc, Baidu Inc, Cape Analytics LLC och Oracle Corporation är ledande inom marknaden för artificiell intelligens (AI) i försäkringsbranschen. Marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2029. Rapporten ger detaljerad information om faktorer som kommer att driva tillväxten av AI i försäkringsmarknaden under denna period, inklusive en omfattande analys av marknadens konkurrenslandskap och detaljerad information om leverantörer. Marknaden förväntas uppnå anmärkningsvärd tillväxt när det gäller storlek och CAGR, drivet av tekniska framsteg och närvaron av nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 28 augusti

AI-systems potentiellt lika energikrävande som Bitcoin

Det växande intresset för artificiell intelligens (AI) kan leda till ökad belastning på världens elnät, potentiellt i samma skala som Bitcoin. Nvidia Corp, en ledande leverantör av processorer för AI, rapporterade nyligen en fördubbling av sin datacenterintäkt, vilket tyder på att efterfrågan på AI fortfarande ökar. Deras senaste flaggskeppsprocessor, GH200 Grace Hopper Superchip, drar upp till 1000 watt. En studie från förra året visade att träning av en stor språkmodell kan skapa 24,7 metriska ton koldioxid, men den verkliga kostnaden kan vara dubbelt så hög när man räknar in nätverksanslutningar och systemets viloläge. Dessutom kommer 90% av kostnaderna för att köra AI under nästa fas när användare frågar modellen om resultat. Detta kan innebära en koldioxidutsläpp på 500 ton, vilket är lika med att köra en bensindriven bil en miljon mil eller 500 flygningar från New York till Frankfurt. Trots detta är det fortfarande tidigt i utvecklingen och minst ett dussin stora teknikföretag, inklusive Amazon.com, Alphabet Inc., Microsoft Corp., OpenAI, Meta Platforms Inc., Baidu Inc., Tencent Holdings Ltd., och Alibaba Group Holding Ltd., rusar för att bygga och distribuera generativa AI-produkter. Bitcoin har dock visat att det är möjligt att minska energiförbrukningen genom att placera servergårdar i kalla klimat med rikligt med förnybar energi, som Island.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 27 augusti

Naver presenterar HyperCLOVA X, en generativ AI-tjänst

Sydkoreanska internet sökmotortillhandahållaren Naver har lanserat sin generativa AI-tjänst HyperCLOVA X. Tjänsten erbjuder tjänster liknande en ChatGPT-liknande AI-chattbot, CLOVA X, och en generativ AI-baserad sökmotor som heter Cue, som fungerar liknande Microsofts Bing AI Search-upplevelse. HyperCLOVA X är utformad för att stärka företag med AI, vilket gör det möjligt för dem att låsa upp data och ge användare omedelbara svar. Naver Cloud, som är ansvarig för lanseringen av HyperCLOVA X, meddelade att betatjänsten för CLOVA X började på både engelska och koreanska den 24 augusti.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 26 augusti

Naver introducerar HyperCLOVA X, en svit av AI-verktyg

Sydkoreanska internetjätten Naver har introducerat HyperCLOVA X, en svit av verktyg för generativ artificiell intelligens (AI). Detta lägger till de redan tillgängliga produkterna, inklusive OpenAI:s ChatGPT, Alphabets Bard, Metas Llama och Baidus Ernie Bot. Enligt företaget kommer dess AI-produkt att erbjuda AI-drivna sökningar för användare och anpassade tjänster för företagskunder. HyperCLOVA X-sviten inkluderar chatbot-applikationen CLOVA X som syftar till att förbättra webbsökning, online shopping och navigeringstjänster. Naver meddelade att det har börjat betatjänster för CLOVA X och att det kommer att börja beta för Cue i september. Företaget samarbetar också med Samsung för att utveckla nya chiplösningar och planerar att öppna ett datacenter för HyperCLOVA X-tjänster i november.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 25 augusti

Naver presenterar HyperCLOVA X, en svit av verktyg för generativ AI

Det sydkoreanska internetjätten Naver har presenterat HyperCLOVA X, en svit av verktyg för generativ artificiell intelligens (AI). Detta tillägg till redan tillgängliga produkter, inklusive OpenAI:s ChatGPT, Alphabets Bard, Metas Llama och Baidus Ernie Bot. Företaget hävdar att dess AI-produkt kommer att erbjuda AI-drivna sökningar för användare och skräddarsydda tjänster för företagskunder. Naver, även känt som ´Sydkoreas Google´, har startat betatjänster för CLOVA X och planerar att börja beta för Cue i september. Företaget utvecklar också nya chiplösningar tillsammans med Samsung.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 25 augusti

AIaaS-marknaden växer kraftigt

Marknaden för Artificial Intelligence as a Service (AIaaS) har sett en betydande tillväxt och omvandling de senaste åren. AIaaS hänvisar till leverans av artificiell intelligens-funktioner som en molnbaserad tjänst. Detta gör att företag av alla storlekar kan dra nytta av avancerade AI-verktyg och teknik utan behov av omfattande intern infrastruktur eller expertis. Marknaden för AIaaS har snabbt expanderat på grund av den ökande adoptionen av AI inom olika branscher. Ledande aktörer inkluderar Amazon Web Services, Google, Microsoft, IBM, Oracle, SAP, Salesforce, Intel, Nvidia, Alibaba Cloud, Baidu, Tencent Cloud, Hewlett Packard Enterprise, Cisco Systems, Dell Technologies och andra.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 25 augusti

Storbritannien värd för världens första AI-säkerhetstoppmöte

Storbritanniens regering kommer att vara värd för världens första toppmöte om säkerhet inom artificiell intelligens (AI) i Bletchley Park, hemmet för kodknäckarna som knäckte koden som avslutade andra världskriget. Mötet, som kommer att sammankalla internationella regeringar, ledande AI-företag och forskningsexperter, kommer att diskutera ´säker utveckling och användning av gränsöverskridande AI-teknologi´. Evenemanget kommer att äga rum den 1 och 2 november och kommer att ´överväga riskerna med AI, särskilt i utvecklingsfronten, och diskutera hur de kan mildras genom internationellt samordnade åtgärder´. Det är ännu inte klart vilka företag, regeringar eller forskare som kommer att delta i evenemanget. Storbritannien är hem för flera ledande företag inom forskning, utveckling och kommersiell produktion av AI, inklusive DeepMind och Synthesia. Landet har nyligen haft en nedgång inom tekniksektorn, med minskade investeringar i riskkapital.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 24 augusti

Ny rapport analyserar AI som en tjänstemarknad

En ny rapport om AI som en tjänstemarknad analyserar marknadsstorlek, prognoser, marknadsandelar, konkurrensanalys och industritrender för Artificiell intelligens som en tjänst, med fokus på marknadstidsramar och teknologiska vägkartor. AI som en tjänst avser leverans av AI-verktyg och funktioner genom molnbaserade prenumerationer. Organisationer kan utnyttja molnbaserade AI-tjänster istället för att investera i utveckling och underhåll av egen AI-infrastruktur. Tjänsterna kommer ofta med färdiga maskininlärningsmodeller, verktyg för naturligt språkbehandling, datalagrings- och arkiveringsverktyg och andra AI-funktioner. Nyckelspelare inkluderar IBM, Microsoft, Google, AWS, FICO, SAS Institute, Baidu, SAP, Salesforce, Oracle, Iris.AI, Craft.AI, BigML, H2O.ai, Vital.ai, Fuzzy.ai, RainBird Technologies, SiftScience, DataBricks, CenturySoft, DataRobot, Alibaba, Tencent, Dataiku, Yottamine Analytics, Tecnotree, Cloudera och Meya.ai.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Baidu planerar att lansera Ernie 4, en AI-stor språkmodell, vid årets slut

Det kinesiska sökjätten Baidu planerar att lansera Ernie 4, nästa version av sin generativa AI-stora språkmodell, vid slutet av detta år, enligt företagets VD och grundare Robin Li. Baidu lanserade Ernie 3.5 i juni och påstår att det generellt utklassade OpenAI´s ChatGPT 3.5 och slog den mer avancerade GPT 4 i vissa kinesiska språkkunskaper. Ernie Bot, Kinas första offentliga svar på OpenAI´s generativa chatbot, presenterades av Baidu i mars.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 22 augusti

Baidu överträffar Q2 intäktsprognoser, fokuserar på AI

Kinesiska Baidu Inc överträffade intäktsprognoserna för andra kvartalet på tisdagen, hjälpt av en återhämtning i annonsutgifterna efter pandemin, och sade att det skulle intensifiera sina ansträngningar inom generativ artificiell intelligens (AI). Baidus medgrundare och VD Robin Li berättade för analytiker att områden inklusive reklam, hälso- och sjukvård, finansiella tjänster, lokala tjänster och resor presterade bättre och att de förväntade sig att momentumet skulle fortsätta. Baidu går igenom en ´paradigmskifte´, tillade han, och beskrev sitt drag mot AI de senaste åren med investeringar i självkörande och stora språkmodeller (LLM).

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 augusti

Baidu överträffar förväntningarna i kvartalsrapport och satsar på AI

Kinesiska sökmotorjätten Baidu rapporterade en justerad vinst per aktie på $3.11 från $4.7 miljarder i intäkter för sitt andra kvartal som slutade i juni, vilket överträffade analytikernas förväntningar. Företagets vinster ökade med 43% jämfört med föregående år och intäkterna ökade med 15%. Baidu, som driver världens näst största sökmotor, rapporterade att antalet aktiva användare för dess app nådde 677 miljoner i juni, en ökning med 8% jämfört med samma period föregående år. Företaget har ökat sitt fokus på att expandera sina artificiella intelligensprodukter, inklusive en AI-chattbot som lanserades tidigare i år.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 augusti

Före detta Google-forskare grundar AI-startup i Tokyo

Llion Jones, en tidigare Google AI-forskare och medförfattare till en inflytelserik artikel om maskininlärningstransformatorer, har lämnat företaget för att hjälpa till att grunda en startup baserad i Tokyo. Jones, ursprungligen från Wales, lämnade Google tidigare i augusti för att starta Sakana AI med David Ha, den tidigare chefen för Googles japanska AI-forskningsenhet. Sakana AI planerar att bygga en generativ AI av egen design, trots intensiv konkurrens från teknikjättar som Microsoft och Google, samt kinesiska teknikjättar som Alibaba och Baidu.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 21 augusti

Global maskinlärningsmarknad undersöks i ny marknadsundersökning

MarketQuest.biz har nyligen annonserat en marknadsundersökning om maskinlärningsmarknaden. Rapporten täcker all information om de globala och regionala marknaderna, inklusive gamla och framtida trender. Undersökningen baseras på en omfattande studie övervakad av skickliga analytiker. Rapporten avslöjar mycket användbara recensioner och strategiska bedömningar, inklusive generiska marknadstrender, kommande och innovativa teknologier, branschdrivare, utmaningar som driver denna universella marknad, och stora spelares profil och strategier. Marknaden lyfter fram detaljerade boosters och begränsningar, vilka kan påverka målmarknadens tillväxt under prognosperioden från 2023 till 2029.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 18 augusti

Ny studie om globala trender och insikter för MLaaS-marknaden tillgänglig på Orbisresearch.com

En uppdaterad studie med titeln ´Globala trender och insikter för Machine Learning as a Service (MLaaS)-marknaden´ har nyligen gjorts tillgänglig på Orbisresearch.com. Studien fokuserar på återhämtningsstrategier som företag inom MLaaS-marknaden har antagit för att anpassa sig till utmaningarna som pandemin medfört. Den undersöker hur företag har modifierat sina affärsmodeller, antagit digital transformation, optimerat sina leveranskedjor och implementerat kostnadsbesparande åtgärder. Nyckelspelare på MLaaS-marknaden inkluderar bland andra Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 17 augusti

Investera i ChatGPT och OpenAI genom strategiska partnerskap

Även om det inte går att direkt köpa aktier i OpenAI eftersom det är ett privat företag, finns det andra sätt att investera i ChatGPT eller OpenAI. Microsoft (MSFT) är det mest direkta sättet att investera i ChatGPT eller OpenAI, eftersom de har ett strategiskt partnerskap med OpenAI och har gjort en betydande investering i företaget. Andra företag som kan gynnas av tillväxten av ChatGPT och AI-teknologier är de som bygger sina egna AI-plattformar eller samarbetar med OpenAI. Dessa inkluderar Amazon (AMZN), NVIDIA (NVDA), Advanced Micro Devices (AMD), Alphabet Inc. (Google) och Baidu Inc. (BIDU).

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 17 augusti

AI-företags och deras leverantörers prestanda

Investorers intresse för AI ökar och frågor om vilka företag som kommer att dra nytta av AI-teknologier som generativ AI, stora språkmodeller och maskininlärning ställs. Denna artikel undersöker metoder för att identifiera företag som är involverade i AI, med fokus på kända leverantörsrelationer och den associerade textmetadata. Chiptillverkaren NVIDIA och dess leverantörer analyseras, liksom prestandan för företag som identifieras som AI-företag baserat på leverantörskedjans nyckelord. NVIDIA reviderade uppåt sin inkomstprognos efter marknadens stängning den 24 maj 2023, vilket fick aktiepriset att hoppa 24% dagen efter. Leverantörernas prestanda överträffade marknadens, även om deras kombinerade prestanda inte var lika imponerande som NVIDIAs.

Direktlänk Dela FactSet Research Systems fördjupade 16 augusti

COVID-19 pandemin påverkar marknaden för prediktiv analys och maskininlärning

COVID-19-pandemin har haft en betydande inverkan på marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Trots att den globala produktionskedjan och efterfrågan på varor och tjänster har påverkats, har ökningen av e-handel och ökad beroende av online-plattformar lett till stabil tillväxt på marknaden under pandemin. Marknaden beräknades vara värd USD XX miljarder 2023 och förväntas nå USD XX miljarder 2031, med en årlig tillväxt på XX% mellan 2023 och 2031. Rapporten identifierar nyckelspelare på marknaden, inklusive Schneider Electric, SAS Institute Inc., MakinaRocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, RapidMiner, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

Googles nästa generations AI Gemini lanseras i höst

Googles nästa generations AI, Gemini, som har förmågan att generera konversationstext och bilder, kommer att lanseras i höst. Alphabet-enheten siktar på att Gemini ska driva tjänster som sträcker sig från dess chatbot Bard, som konkurrerar med Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT, till företagsappar som Google Docs och Slides. I maj hade teknikjätten sagt att Gemini fortfarande var under utbildning och skapades för att vara multimodal, mycket effektiv vid verktygs- och API-integrationer och byggd för att möjliggöra framtida innovationer.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 15 augusti

Googles nästa generations AI, Gemini, ska lanseras i höst

Googles nästa generations artificiella intelligens (AI), grundmodellen Gemini, som har förmågan att generera konversationstext och bilder, kommer att lanseras i höst, rapporterade The Information. Alphabets (NASDAQ: GOOG) (NASDAQ: GOOGL) enhet siktar på att Gemini ska driva tjänster som sträcker sig från dess chatbot Bard, som konkurrerar med Microsoft (MSFT) -backade OpenAI´s ChatGPT, till företagsappar som Google Docs och Slides. I maj sa teknikjätten att Gemini fortfarande var under utbildning och skapades för att vara multimodal, mycket effektiv för verktygs- och API-integrationer och byggd för att möjliggöra framtida innovationer.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 15 augusti

Kina inför omfattande nya regler för artificiell intelligens

Kina är redo att implementera omfattande nya regler för artificiell intelligens (AI) denna vecka i ett försök att balansera statens kontroll över tekniken med företagens förmåga att konkurrera globalt. Regeringen har utfärdat riktlinjer som kräver att plattformsleverantörer registrerar sina tjänster och genomför säkerhetsgranskningar innan de lanseras på marknaden. Sju myndigheter, inklusive Cyberspace Administration of China och National Development and Reform Commission, kommer att ansvara för att övervaka efterlevnaden. De nya reglerna i Kina går utöver dem i västerländska demokratier men inkluderar praktiska steg med stöd någon annanstans.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 15 augusti

Kina inför nya regler för AI-tjänster

Peking planerar att införa omfattande nya regler för artificiell intelligens (AI) denna vecka. Den kinesiska regeringen har utfärdat 24 riktlinjer som kräver att plattformsleverantörer registrerar sina tjänster och genomgår en säkerhetsgranskning innan de kan lanseras på marknaden. Övervakningen av dessa regler kommer att utföras av sju olika myndigheter, inklusive Cyberspace Administration of China och National Development and Reform Commission. De nya reglerna i Kina inkluderar praktiska steg som att kräva tydliga etiketter på syntetiskt skapat innehåll för att förhindra bedrägeri och kräva att företag använder legitima data när de tränar sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 15 augusti

Molnbaserad maskininlärningsmarknad förutspås växa fram till 2023

En ny marknadsforskningsrapport förutspår tillväxt och utveckling inom molnbaserad maskininlärning fram till 2023. Rapporten erbjuder en omfattande överblick över den konkurrenskraftiga marknaden och en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag att identifiera stora förändringar inom branschpraxis. Rapporten undersöker också det nuvarande tillståndet i molnbaserad maskininlärningsindustri, samt förutspår framtida tillväxt, tekniska framsteg, investeringsprognoser, marknadsekonomi och finansiell data. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Maskininlärning som tjänstemarknad växer med +37,88% CAGR under prognosperioden 2023-2029

En detaljerad studie har genomförts för att erbjuda senaste insikter om de akuta egenskaperna hos marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Rapporten betonar också de viktigaste drivande och begränsande krafterna för denna marknad och erbjuder en komplett studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden. Nyckelspelare i denna rapport inkluderar: Amazon, Oracle, IBM, Microsoftn, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Stabil tillväxt förväntas på marknaden för artificiell intelligensröst

Marknaden för artificiell intelligensröst förväntas uppleva stadig tillväxt de kommande åren på grund av kontinuerliga tekniska framsteg, ökad miljömedvetenhet och behovet av effektivare verksamhet. Företag som verkar på denna marknad förväntas fokusera på produktinnovation, strategiska samarbeten och geografisk expansion. Marknadsforskningsrapporten ger värdefull information om konsumenternas utgiftsmönster, expertbedömningar av branschen och marknadstillväxtprojektioner mellan 2023 och 2031. Rapporten listar flera ledande företag på marknaden, inklusive iFlyTek, Google, Apple, Microsoft, Nuance, Facebook, IBM, Amazon, Baidu, AliAispeech, Unisound, Ultrapower, Hanvon Technology, Beijing Sobot och Beijing SinoVo.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

AI-chattbotar förväntas driva enorm tillväxt på globala marknaden

AI-marknaden har upplevt en imponerande tillväxt nyligen, med AI-chattbotar som en drivande kraft bakom denna snabba tillväxt. Det förväntas att AI-chattbotmarknaden kan nå otroliga 267 miljarder dollar år 2027. Dessutom förutspår experter att AI kan bidra med upp till 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin till 2030. Branschjättar har erkänt potentialen, då nio av tio ledande företag investerar i AI-teknologier. AI-chattbotar som ChatGPT, Google BARD och Baidu´s Ernie erbjuder var och en unika styrkor och bidrar på olika sätt inom AI-chattbotkapplöpningen. Dessa chattbotar är ovärderliga verktyg för att skapa decentraliserade applikationer (dApps) med naturliga språkgränssnitt.

Direktlänk Dela Herald Sheets fördjupade 13 augusti

AI-marknaden och chatbotar förändrar globala affärslandskapet

AI-marknaden växer stadigt och förväntas nå 267 miljarder dollar 2027 och potentiellt bidra med upp till 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin 2030. AI-chatbotar har blivit kraftfulla verktyg som förändrar det globala affärslandskapet. Tre framstående chatbotmodeller är ChatGPT, Google BARD och Ernie. Dessa chatbotmodeller är särskilt värdefulla för att skapa decentraliserade applikationer (dApps) med naturliga språkgränssnitt. Förbättringar behövs fortfarande för att fullt ut förstå unika kodningsterminologier för dApp- och Web3-programvaruutveckling och hantera flerspråkiga interaktioner.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 11 augusti

AI-chattbotar förväntas nå 267 miljarder dollar år 2027

AI-chattbotar förväntas nå en marknadsvärde på 267 miljarder dollar år 2027 och bidra med upp till 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin år 2030. Flera företag, inklusive nio av tio ledande företag, investerar i AI-teknik. AI-chattboten ChatGPT fungerar i två huvudfaser, liknande Google-sökning. Google BARD, ett verktyg som använder Google´s språkmodell för dialogapplikationer (LaMDA), gör information universellt tillgänglig och användbar. Ernie, en ny AI-modell utvecklad av Baidu, integrerar externa datakällor för att förbättra sin förståelse för språk.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 11 augusti

Chattbotar med mänskliga namn skapar etiska frågor

I maj gick Tessa, en chattbot utvecklad av National Eating Disorder Association, emot sitt programmerade syfte och föreslog att personer med ätstörningsrisk skulle gå ner i vikt. Trots att Tessa snabbt avbröts, visar incidenten att den nya generationen av chattbotar inte bara kan konversera på mänsklika sätt, utan ofta har mänskliga namn. Bots som Ernie (från det kinesiska företaget Baidu), Claude (en ChatGPT-rival från AI-startupen Anthropic) och Jasper (en populär AI-skrivassistent för varumärken) är bara några exempel. Suresh Venkatasubramanian, en datavetenskapsprofessor vid Brown University, förutser en ökning av mänskligt namngivna botar i framtiden.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 11 augusti

Kinesiska techjättar köper Nvidia GPU:er värt $5 miljarder

Kinas största webb- och molnleverantörer, inklusive Alibaba, Baidu, ByteDance och Tencent, har