» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 346 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Brasilien är det största landet i Sydamerika och den femte största nationen i världen, både till yta och befolkning. Det är känt för sin rika kultur, fotbollslag och karnevaler, samt Amazonas regnskog och ett stort antal vackra stränder. Huvudstaden är Brasília, men de största städerna är São Paulo och Rio de Janeiro. Brasilien har en mångsidig ekonomi, med starka sektorer inom jordbruk, industri och tjänster. Landet är också en viktig aktör inom internationella relationer och är medlem i flera organisationer, såsom FN, G20 och BRICS-gruppen.

Senaste nytt kring Brasilien

AI och robotar omformar logistikindustrin

Amazon har över 750 000 mobila robotar som kan lyfta upp till 1 250 pund. Robotarna är utrustade med små kameror för att identifiera människor, pods och andra robotar. Deras huvuduppgift är att hjälpa Amazon-anställda genom att hämta hyllor med produkter. Denna teknik påskyndar leveranser och gör inventeringskontroller snabbare. Logistikindustrin har upplevt en stor förändring, drivet av den snabba tillväxten av e-handel sedan 2000-talet. Denna omvandling accelereras ytterligare tack vare snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI). Enligt en rapport från McKinsey kommer AI att skapa ett helt nytt ´logistikparadigm´ fram till 2030. I framtiden kommer AI och maskininlärning att vara stora spelare i lager. De kan bearbeta mycket data snabbt, vilket ger realtidsinformation om lager, efterfrågan och de bästa layouterna. Med AI kan beslut som när man ska fylla på och de bästa ruterna för att plocka beställningar automatiseras. Detta gör inte bara att saker och ting fungerar smidigare, men sparar också kostnader.

Direktlänk Dela Millennium Post fördjupade igår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Tinder utökar ID-verifieringskrav för att bekämpa brott på dejtingappar

Tinder meddelade på tisdagen att de planerar att utöka sina ID-verifieringskrav, bland annat genom att be användare skicka in en videoselfie, då brottsligheten på dejtingappar ökar och artificiell intelligens gör det svårare att avgöra vem som är äkta. Dessa förändringar kommer att lanseras i USA, Storbritannien, Mexiko och Brasilien under de kommande veckorna och månaderna. Användare kommer att behöva skicka in ett giltigt körkort eller pass tillsammans med videoselfien för att erhålla en blå verifieringskryssning. Tinder har framgångsrikt testat processen i Australien och Nya Zeeland, där nyligen verifierade användare fick 67% fler matchningar än de som valde bort det.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade i förrgår

Global marknad för AI-operationslösningar visar lovande tillväxt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI)-operationslösningar är en av de ledande marknaderna globalt, med innovativ teknikutveckling och extremt kategoriserad sektor. Efter en grundlig undersökning av branscherna under AI-operationslösningar, levererar marknadsrapporten djupgående information baserad på data relaterade till export och import samt de pågående branschtrenderna på den globala marknaden. Rapporten observerar konkurrensstrukturen i AI-operationslösningar marknaden världen över. Nyckelspelare som profileras i rapporten inkluderar EASYVISTA, Connecteam, Zoho People, InStaff, Workday, Whatfix, DELMIAWorks(IQMS), Freshworks, ScienceSoft, Integrify, Inc., Myhrtoolkit, Empxtrack, APS Payroll, Paycom, The Access Group, Beijing Foreign Enterprise Technology Co., Ltd., UFIDA Network Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Lakeplacidnewsjournal.com fördjupade i förrgår

Stor andel av indiska företag använder aktivt AI, enligt IBM-rapport

En ny undersökning beställd av IBM visar att cirka 59% av stora företag (över 1 000 anställda) i Indien aktivt använder artificiell intelligens (AI) i sina verksamheter. Rapporten visar att 74% av de indiska företagen redan arbetar med AI och har ökat sina investeringar i AI under de senaste 24 månaderna, särskilt inom forskning och utveckling samt omkvalificering av personal. Trots detta är det fortfarande utmaningar med att anställa personal med rätt kompetens och etiska överväganden kvarstår som hinder för AI-adoption. Undersökningen utfördes i november 2023 och inkluderade 8 584 IT-professionella i länder som Indien, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Singapore, Sydkorea, Spanien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA och Latinamerika.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 15 februari

Stora företag i Indien antar aktivt AI, enligt IBM:s forskning

Enligt en ny forskning som IBM har beställt använder cirka 59 procent av de stora företagen (med över 1000 anställda) i Indien aktivt artificiell intelligens (AI) inom affärsfunktioner. ´IBM Global AI Adoption Index 2023´ visar att 74 procent av de tidiga adoptörerna av AI har ökat investeringarna inom områden som forskning och utveckling samt omskolning av arbetskraft. Utmaningar för att anta AI innefattar anställning av personal, brist på verktyg och plattformar för att utveckla AI-modeller, och komplexitet i AI-projekt. Cirka 6 av 10 IT-proffs sade att deras företag aktivt implementerar generativ AI.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 15 februari

Brist på AI-efterlevnadsutbildning identifierad av VinciWorks

eLearning- och mjukvaruleverantören VinciWorks har identifierat en brist på efterlevnadsutbildning kring AI-relaterade överträdelser. Enligt en rapport från McKinsey använde en tredjedel av organisationerna AI-verktyg mindre än ett år efter att de flesta generativa AI-verktyg lanserades, medan 40% sa att de ökade investeringarna i generativ AI. VinciWorks-undersökningen visade att 45% av efterlevnadsprofessionerna redan använder AI och att 45% avser att utforska hur de kan göra det. Trots detta har endast 29% av de 269 efterlevnadsprofessionerna som deltog i en nyligen genomförd undersökning implementerat specifika rutiner, utbildningar eller förebyggande åtgärder för att skydda mot AI-relaterade överträdelser. Av dem som inte har dessa åtgärder på plats, har 13% inga planer på att göra det i framtiden. VinciWorks-undersökningen drog svar från hela Storbritannien, USA och Europa. Endast 3% av respondenterna hade genomgått utbildning kring AI-efterlevnad. 82% medgav att de antingen inte hade slutfört AI-utbildning eller var osäkra på sin nuvarande status. 19% av dessa 82% har ingen avsikt att delta i någon AI-utbildning på jobbet.

Direktlänk Dela Enterprisetimes.co.uk fördjupade 13 februari

OpenAI utvecklar AI-assistent som kan ta fullständig kontroll över användarens enhet

OpenAI utvecklar artificiell intelligens (AI) tjänster och kan arbeta på en revolutionerande ny produkt: en AI-assistent som inte bara automatiserar komplexa uppgifter, som de som utförs på webben, men också tar fullständig kontroll över användarens enhet. Den nya programvaran, kombinerad med ChatGPT, kommer att kunna svara på kommandon som tidigare krävde klick, skrivning eller cursorrörelser. Uppgifter som att överföra data mellan kalkylblad, skapa resplaner eller till och med boka flygbiljetter online kan utföras av en assistent utan behov av övervakning. Det är meningen att programvaran ska ta fullständig kontroll över enheten, inklusive Internetåtkomst, för att utföra mer tekniska aktiviteter som normalt skulle utföras av en mänsklig assistent eller användaren själva.

Direktlänk Dela Media Run Search fördjupade 11 februari

Konstgjord intelligens och globala val: Utmaningar och farhågor

Nästan hälften av världens befolkning kommer att delta i val under 2024. Det finns oro över påverkan på rösträtten på grund av extrem polarisering och allvarlig desinformation förstärkt av artificiell intelligens (AI). Detta påverkar både konsoliderade demokratier och de som är sköra. 76 länder, inklusive stora delar av Europa och några av de mest befolkade och polariserade demokratierna som Brasilien, Indien, Indonesien, Mexiko, Pakistan, Ryssland och USA, kommer att ha val. AI-verktyg kan skapa bilder, texter och röster som kan manipulera miljontals människor på specifika och personliga sätt. Detta försvårar skyddet av röstautenticitet och medborgarnas rätt att välja sina ledare.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 februari

Kay Firth-Butterfield: En ledande expert på ansvarsfull AI

Kay Firth-Butterfield, en ledande expert på ansvarsfull AI, har arbetat med AI och ansvarsskyldighet i över ett decennium. Hon har varit ledare för AI och maskininlärning vid Världsekonomiska forumet och har rådgivit både Storbritannien och Brasilien om skapandet av AI-system, vilket har lett till lagstiftning. Firth-Butterfield är också medgrundare till Responsible AI Institute och fungerar som rådgivare till USA:s Government Accountability Office om AI-frågor. Hon driver nu Good Tech Advisory, där hon hjälper företag, regeringar, NGO:er och media att implementera AI på ett ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 9 februari

70% av peruanerna litar på produkter och tjänster som använder artificiell intelligens

Peruanerna anammar artificiell intelligens (AI) med större entusiasm och förtroende än resten av världen, med 70% av befolkningen som litar på produkter och tjänster som använder AI. Detta gör Peru till det land med högst förtroende för AI i Latinamerika, och bara Kina, Saudiarabien och Indien har högre siffror globalt. Dessa uppgifter presenterades av Marco Muñoz Carranza, VD för Atomikal. Han påpekade att användning av AI kan förbättra produktiviteten och kundupplevelsen för företag.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 2 februari

Global AI-marknad förväntas öka till 460,89 miljarder dollar 2028

En rapport från ResearchAndMarkets.com visar att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas öka från 150,3 miljarder dollar 2023 till 460,89 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 25,12%. Denna tillväxt drivs av framsteg inom autonoma AI-teknologier och deras ökande användning inom olika branscher. Trots denna starka tillväxt står AI-marknaden inför utmaningar i form av datainskränkningar, vilket påverkar utvecklingen och tillämpningen av AI-lösningar. Rapporten inkluderar även en detaljerad analys av marknaden, inklusive segmentering och konkurrensanalys.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 2 februari

Veckans översikt över cybersäkerhetsnyheter

Microsoft rapporterar att ryska hackare, Midnight Blizzard, har brutit sig in i företagsledarnas e-post genom att skapa skadliga OAuth-applikationer. ChatGPT har läckt lösenord från användares privata konversationer. En ny fjärråtkomst trojan, PixPirate, attackerar banker i Brasilien. SolarWinds avfärdar SEC:s bedrägerianklagelser mot företaget. Mercedes-Benz har avslöjat känslig data och källkod. AI-förgiftningsverktyget Nightshade har sett en nedladdningssurge. Fler företag vägrar att betala lösensummor. FBI har stoppat den kinesiska hackergruppen Volt Typhoon. En gren av den kanadensiska federala regeringen, Global Affairs Canada, har drabbats av dataintrång.

Direktlänk Dela CISO Series fördjupade 2 februari

Google utökar språkstöd för Bard, drivet av multimodal AI-modell Gemini Pro

Google meddelade den 1 februari 2024 att de nu stöder över 40 språk för Bard, som nu drivs av den multimodala AI-modellen Gemini Pro. Bard, Googles stora språkmodell, lanserades först i maj 2023 på engelska, japanska och koreanska, men var på väg att stödja 40 språk snart. Bard kom till Europa och Brasilien i juli 2023, med kapacitet på över 40 språk. Gemini, en generell AI-modell, integrerades i Bard i december 2023. Förutom de språk som täcks kan användare nu komma åt Bard med Gemini Pro i över 230 länder och territorier.

Direktlänk Dela Slator fördjupade 2 februari

AI: Framtiden handlar om jämlikhet och mänsklig utveckling

Enligt Yolanda Botti-Lodovico och Vilas Dhar kommer 2024 att präglas av diskussioner om artificiell intelligens (AI). De menar att AI redan omformar mänsklig erfarenhet och att det är viktigt att inte upprepa misstagen från internetrevolutionen. Tre trender pekas ut som lovande: reglering av AI, spridning av etiska AI-professionella och reglering av AI-genererat innehåll. Exempel på framgångsrika AI-projekt inkluderar Indiens användning av AI för att effektivisera järnvägarna och Brasiliens AI-drivna digitala betalningssystem. Icke-vinstdrivande grupper använder också AI för att förbättra folkhälsan och övervinna hinder för digital transformation.

Direktlänk Dela Interest.co.nz fördjupade 2 februari

ChatGPT dominerar som det mest populära AI-verktyget

ChatGPT är det mest populära AI-verktyget, enligt en studie av writerbuddy.ai. ChatGPT, utvecklat av OpenAI, stod för över 60 procent av trafiken till AI-verktyg mellan september 2022 och augusti 2023, med totalt 14 miljarder besök. Totalt observerade writerbuddy.ai 24 miljarder besök till AI-verktyg gjorda av användare över hela världen under samma tidsram. AI-industrin upplevde en genomsnittlig månatlig trafikökning på 236,3 miljoner besök. Det andra mest populära AI-verktyget var chatboten Character AI, följt av QuillBot, MidJourney och Hugging Face. Majoriteten av användarna var män (69,5 procent).

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 1 februari

USA:s representanthus utforskar användning av AI för att modernisera sitt arbete

USA:s representanthus undersöker möjligheten att använda en generativ AI-modell för intern användning, i syfte att modernisera sitt arbete med hjälp av nya tekniska verktyg. John Clocker, biträdande administrativa chef, meddelade att hans team överväger att införskaffa en skräddarsydd och säker generativ AI-modell för medlemmarna. Dessa stora språkmodeller, eller komplexa algoritmer, blev populära 2023 med uppkomsten av konversations-AI-verktyg som OpenAI´s ChatGPT. AI-program kan potentiellt hjälpa senatorer och representanthusets medlemmar med uppgifter som schemaläggning, debattförberedelser och till och med utformning av lagförslag.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 30 januari

Ny marknadsstudie publicerad om AIGC inom mediefältet

En nyligen publicerad marknadsstudie om AIGC inom mediefältet ger en översikt över nuvarande marknadsdynamik samt förutsägelser för hur marknaden kommer se ut 2028. Studien delar upp marknaden baserat på intäkter och volym (där det är tillämpligt) samt prisutveckling för att uppskatta storlek och trender. Några av de företag som täcks av studien inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 25 januari

Mayo Clinic samarbetar med Cerebras Systems för att utveckla AI-modeller för sjukvården

Mayo Clinic har meddelat att de samarbetar med Cerebras Systems för att utveckla AI-modeller för hälso- och sjukvårdsindustrin. Modellerna kommer att sammanfatta omfattande medicinska journaler, söka igenom bilder efter mönster som experter kanske inte upptäcker och analysera genomdata. Mayo Clinic planerar att göra resultatet av sitt arbete tillgängligt på sin Mayo Clinic Platform, ett datanätverk som också används av Mercy Health Care System i USA, University Health Network i Kanada samt system i Brasilien och Israel.

Direktlänk Dela IBL News fördjupade 23 januari

Marknaden för rekommendationsalgoritmer för maskininlärning förväntas växa kraftigt

Marknaden för rekommendationsalgoritmer för maskininlärning är inställd för betydande tillväxt de kommande åren, drivet av flera nyckelstrategier och faktorer. Marknadsaktörer fokuserar alltmer på produktinnovation och utveckling för att möta utvecklande konsumentkrav och preferenser. Expansion till tillväxtmarknader och strategiska partnerskap eller samarbeten är också centrala strategier för marknadstillväxt. Dessutom spelar investeringar i forskning och utveckling för att förbättra tekniska framsteg och förbättra produktkvaliteten en avgörande roll. Framtiden för marknaden ser lovande ut på grund av ökad digitalisering och integration av avancerade teknologier.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 21 januari

Maskininlärning inom läkemedelsmarknaden ser betydande tillväxt

Maskininlärning inom läkemedelsmarknaden har sett betydande tillväxt och utveckling på senare år, och utökar sitt område över olika sektorer. Med en stark marknadsandel har denna industri sett en ökning i efterfrågan tack vare tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Maskininlärning inom läkemedelsmarknaden är mycket konkurrenskraftig med många spelare, från etablerade företag till smidiga startups, som kämpar om marknadsdominans genom innovation, kvalitet och kundcentrerade tillvägagångssätt. Partnerskap, fusioner och förvärv formar också landskapet, påverkar marknadsdynamiken och ändrar den konkurrenskraftiga balansen.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 21 januari

Copilot Pro nu tillgängligt för Microsoft 365-användare

Copilot Pro är nu tillgängligt för användare med en Microsoft 365 Personal och Family prenumeration. Användare kan dra nytta av AI för att generera utkast, sammanfatta e-post, skapa presentationer, generera DALL.E 3-bilder, få prioriterad tillgång till GPT-4 och mycket mer. För att få Copilot Pro måste användare dock säkerställa att de har en Microsoft 365 Personal eller Family prenumeration och köpa Copilot Pro separat. Copilot Pro är tillgängligt i Microsoft Word, Excel (förhandsgranskning), PowerPoint, Outlook och OneNote.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 19 januari

Maskininlärning revolutionerar läkemedelsindustrin med förväntad tillväxt på 37,9% 2024-2030

Maskininlärning i läkemedelsindustrin upplever betydande tillväxt då läkemedelsföretag anammar maskininlärningsapplikationer för att effektivisera läkemedelsupptäckt, kliniska prövningar och dataanalys. Maskininlärning gör det möjligt att analysera stora datamängder, identifiera mönster och insikter som kan påskynda forsknings- och utvecklingsprocesser. Marknadstillväxten drivs av den ökande komplexiteten i läkemedelsforskning, behovet av personlig medicin och önskan att snabba upp läkemedelsutvecklingens tidslinjer. Den globala maskininlärningsmarknaden inom läkemedelsindustrin förväntas växa med en CAGR på 37,9% under perioden 2024-2030.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 januari

Microsoft lanserar Copilot Pro, en betald version av sin AI-tjänst

Microsoft har lanserat en betald version av sin AI-tjänst Copilot, kallad Copilot Pro. Den kostar $20 per månad och erbjuder flera fördelar jämfört med den kostnadsfria versionen, inklusive prioriterad tillgång under högtrafik, snabbare prestanda och fler bildskapande boostar. Copilot Pro aktiverar också AI-funktioner i Office-appar, något som den kostnadsfria versionen inte har. Copilot Pro är tillgänglig i flera länder, inklusive Österrike, Australien, Brasilien, Kanada, Schweiz, Tyskland, Spanien, Frankrike, Storbritannien, Indien, Italien, Japan, Mexiko, Nya Zeeland och USA.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 17 januari

Generativ AI kommer att vara avgörande för framgång eller misslyckande för startups, enligt Capria Ventures

Generativ AI kommer att vara avgörande för framgång eller misslyckande för startups i den närmaste framtiden, anser Will Poole, Managing Partner på riskkapitalföretaget Capria Ventures. Företaget, som nyligen stängde sin 100 miljoner dollar stora fond II, arbetar nära med sina portföljbolag för att implementera generativ AI för att öka den totala adresserbara marknaden och effektiviteten. Capria har över 350 startups i sin portfölj över Indien, Sydostasien, Latinamerika, Mellanöstern och Afrika. Från sin senaste fond planerar företaget att stödja 20-25 tidiga tillväxtstadiumsteknikstartups.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 17 januari

AI kommer att påverka 40% av jobben globalt, enligt IMF

Artificiell intelligens (AI) kommer att påverka 40% av jobben globalt och det är ´avgörande´ att länder bygger sociala skyddsnät för att mildra effekten på utsatta arbetare, enligt chefen för Internationella valutafonden (IMF). Cirka 60% av jobben i avancerade ekonomier som USA och Storbritannien är exponerade för AI och hälften av dessa jobb kan påverkas negativt. De säkraste jobben är de med ´hög komplementaritet´ till AI, vilket innebär att tekniken kommer att bistå deras arbete snarare än att helt ersätta det. Detta inkluderar roller med hög grad av ansvar och interaktion med människor, som kirurger, advokater och domare. Jobb med ´låg komplementaritet´ inkluderar telemarketing. Kristalina Georgieva, IMF:s verkställande direktör, sa att AI:s förmåga att påverka högkvalificerade jobb innebär att avancerade ekonomier löper större risker från tekniken.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 15 januari

Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2023-2030: en rapport av Marketintelx

Marketintelx har nyligen publicerat en rapport med titeln ´Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden 2023´ som ger en högkvalitativ och koncis översikt över marknaden. Rapporten inkluderar information om global marknadsstorlek, regional och landsnivå marknadsstorlek, marknadssegmentering, marknadsandel, konkurrenslandskap, försäljningsanalys och globala aktörer inom Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Rapporten analyserar nuvarande tillstånd i branschen, historisk prestanda och framtida omfattning av branschen under perioden 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Futureofmediaevents.com fördjupade 12 januari

AI-dagliga uppdateringar: Qrypt accepteras i NVIDIA Inception, AppsFlyer lanserar Creative Optimization, Accenture etablerar generativa AI-studios, Zendesk förvärvar Klaus, Siemens presenterar innovationer på CES 2024

Qrypt, ett företag specialiserat på kvant-säker kryptering, har blivit accepterat i NVIDIA Inceptions program för att stödja startups med teknologiska framsteg. AppsFlyer, en global ledare inom marknadsföringsmätning och dataanalys, har lanserat Creative Optimization, en ny produkt som ger marknadsförare insikter i sina kreativa tillgångar. Accenture planerar att etablera generativa AI-studios i nio länder i Asien och Latinamerika. Zendesk har meddelat att de har undertecknat ett definitivt avtal om att förvärva Klaus, en ledande AI-driven kvalitetsstyrningsplattform. Siemens presenterade innovationer som kombinerar den verkliga världen och den digitala världen vid öppningen av CES 2024.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 10 januari

Kan Anna Makanju behålla freden hos OpenAI efter att ha vunnit över världsledare?

Anna Makanju, chef för offentlig policy på OpenAI, har hjälpt till att omvandla företagets VD, Sam Altman, från en uppstartsdarling till AI-industrins ambassadör. Hon har designat hans utrikespolitiska arbete som en diplomatisk mission, och har dragit med honom över 25 städer och sex kontinenter på en fyra veckors turné. Makanju har använt sin erfarenhet från nationell säkerhet under Obama-administrationen för att stödja Altman i möten med globala ledare som Indiens premiärminister Narendra Modi, Spaniens premiärminister Pedro Sánchez, Israels president Isaac Herzog och senatens majoritetsledare Charles E. Schumer. Medan Makanju har vänt på Silicon Valley-lobbyns traditionella strategi genom att uppmana till reglering, är kritiker oroade över att företagets närhet till beslutsfattare ger Altman en ovanlig form av inflytande.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 januari

Orbis Research publicerar rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

Orbis Research har publicerat en omfattande rapport om marknaden för generativa AI-verktyg. Rapporten analyserar storleken på marknaden, tillväxtpotentialen, trender och utmaningar. Den är baserad på djupgående forskning utförd av analytiker och branschexperter. Marknaden är indelad i olika segment baserat på produkttyper, tillämpningar och geografiska platser. Rapporten profilerar också nyckelspelare på marknaden, inklusive deras marknadsandel, produktportföljer och genomförande strategier. Den globala marknaden för generativa AI-verktyg har påverkats signifikant av COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 januari

Global marknadsrapport för programvara för operativisering av maskininlärning belyser ledande företag och innovativa tekniker

Marknaden för programvara för operativisering av maskininlärning är globalt en av de ledande marknaderna som involverar utveckling av innovativa tekniker och en extremt kategoriserad sektor. Rapporten ger en detaljerad sammanfattning av olika företag, tillverkare, organisationer och andra konkurrenskraftiga spelare som har stor inverkan på den globala marknaden i form av efterfrågan, försäljning och intäkter genom att tillhandahålla tillförlitliga produkter och tjänster till kunder över hela världen. Bland de stora aktörerna som täcks i rapporten finns MathWorks, SAS, Microsoft, ParallelM, Algorithmia, H20.ai, TIBCO Software, SAP, IBM, Domino, Seldon, Datmo, Actico, RapidMiner, KNIME.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 29 december

År 2023: Termer och händelser som dominerade den globala diskursen

Året 2023 kom med flera händelser och termer som dominerade den globala diskursen. Luiz Inacio Lula da Silva svors in för sin tredje presidentperiod i Brasilien. I oktober återuppväcktes den israelisk-palestinska konflikten genom ett Hamas-angrepp. AI blev alltmer framträdande, med miljoner som använde det för olika funktioner, vilket ledde till att både USA:s president Joe Biden och EU-medlemsländerna utfärdade regleringar för AI. ´Autentisk´ blev årets ord enligt Merriam-Webster, och ´Coup belt´ blev ett begrepp när militärkupper återvände till Sahel. ´Dollarisation´ och ´De-dollarisation´ blev centrala termer i finansvärlden, och begreppet ´Humanitarian pause´ blev en viktig del av språket i samband med konflikten mellan Israel och Palestina. Slutligen blev ´Global South´ det föredragna uttrycket för att beskriva mindre utvecklade länder, medan det franska uttrycket ´Quarante-neuf trois´ blev symboliskt för protester mot pensionsreformer i Frankrike.

Direktlänk Dela France 24 fördjupade 29 december

Global marknad för Artificiell Intelligens & Avancerad Maskininlärning växer snabbt

Den globala marknaden för Artificiell Intelligens & Avancerad Maskininlärning är en av de ledande marknaderna globalt, som innefattar utveckling av innovativa tekniker och en extremt kategoriserad sektor. Marknadsrapporten levererar djupgående information efter en genomgripande undersökning utförd över industrin. Den observerar konkurrensstrukturen globalt och innehåller en detaljerad sammanfattning av olika företag, tillverkare, organisationer och andra konkurrerande aktörer som har en stor inverkan på den globala marknaden. Några av de stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar iCarbonX, Inbenta, Prisma Labs, Jibo, NVIDIA, Next IT, Intel, Quadratyx, AIBrain, Numenta.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 28 december

Podcastsektorn förväntas växa kraftigt under 2024 med hjälp av AI och global expansion

Podcastexperter förutser stor tillväxt inom sektorn under 2024, med fokus på att skapa flera inkomstkällor för skapare och använda artificiell intelligens och video för att expandera publiken. Trots nedskärningar hos Spotify ser Wonderys VD Jen Sargent och Conal Byrne, VD för iHeartMedia Digital Audio Group, fortfarande utrymme för mediet att växa, särskilt globalt. Byrne förväntar sig att AI kommer att spela en stor roll i översättningen av podcasts till andra språk. Wondery planerar också att fortsätta expandera globalt, med lyssnande som växer i Latinamerika och Europa. Företaget samarbetar med lokala skapare och talanger i länder som Tyskland, Mexiko och Brasilien för att producera innehåll. Inför 2024 planerar företaget att expandera till områden som komedi, sport, barn och familj, företag och historia.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 26 december

Ram Rampage blir första fordonet i Brasilien att använda AI för kundservice

Med lanseringen av den nya kompakta Ram Rampage har Ram-märket haft sitt bästa år någonsin i Brasilien. Rampage, som har vunnit flera utmärkelser, fortsätter att revolutionera den latinamerikanska marknaden. Nu blir den nya kompakta pickupen det första fordonet i landet att använda ChatGPT för kundservice. Det markerar första gången som Ram har använt artificiell intelligens (AI) för att svara på konsumentfrågor på Rams officiella WhatsApp-kanal. Tjänsten kan svara på frågor på ett praktiskt, modernt och personligt sätt genom att konsultera fordonets ägarmanual.

Direktlänk Dela Mopar Insiders fördjupade 26 december

Ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter publicerad

Mr Accuracy Reports har publicerat ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och nyckelaffärssegment (2022-2029). Forskningen utförs på primära och sekundära statistikkällor och består både av kvalitativa och kvantitativa detaljer. Några av de stora spelarna som profileras i studien är Microsoft, Qualcomm, Intel, Google, Alibaba, NVIDIA, Arm, Horizon Robotics, Baidu, Synopsys, Cambricon, MediaTek, Mythic, NXP. Rapporten belyser viktiga marknadsaspekter och svarar på frågor som vilka som är de viktigaste marknadsaktörerna i marknaden för artificiell intelligens för Edge-enheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 26 december

Elon Musks AI-chattbot Grok skapar kontrovers med politiskt vinklade svar

Grok, en generativ AI-chattbot introducerad av Elon Musks AI-startup xAI, har skapat kontrovers genom att ge politiskt vinklade svar. När Grok tillfrågades om vem den skulle rösta på i nästa presidentval, svarade den att den skulle rösta på Joe Biden. Grok valde också ut de bästa och sämsta presidenterna i amerikansk historia, där Donald Trump var den enda listad som den sämsta sedan 1950, medan Barack Obama och Biden listades som de bästa. Detta har lett till kritik, särskilt från högern, och vissa hävdar att kompletterande åtgärder behövs för att hantera den politiska snedvridningen av generativ AI.

Direktlänk Dela News Rebeat fördjupade 24 december

Brasiliansk politiker använder AI för att skriva lagstiftning

En lagstiftare i Porto Alegre, Brasilien, använde det artificiellt intelligenta programmet ChatGPT för att utforma en lagstiftning som enhälligt godkändes av andra politiker förra månaden. Rådman Ramiro Rosário, 37, presenterade den datorutformade räkningen, som var utformad för att stoppa ett lokalt vattenbolag från att ta betalt för nya mätare. Rosário tror att lagstiftningen är den första i världen som helt och hållet utformats av AI-programmet. Han förutspår också att ChatGPT kan betyda undergång för hans PR-team. Rådman João Bosco Vaz kallar nu lagstiftningen ett farligt prejudikat och kräver att den ska upphävas.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 22 december

Maskininlärning inom finanssektorn: Marknadsrapport diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En marknadsrapport om maskininlärning inom finanssektorn diskuterar de största faktorerna som ansvarar för branschens tillväxt, samt nyckelhindren och utmaningarna. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyerna som observerats på den globala marknaden. Studien erbjuder även en analys av de senaste händelserna, som tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala maskininlärningsmarknaden inom finans. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

Marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning

En marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad utifrån produkttyp, slutanvändningsindustri och nyckelregioner. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Schneider Electric, Sas Institute Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm. Rapporten omfattar också utmaningar och risker på marknaden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

Biesterfeld utökar distributionsrättigheterna för Celaneses produkter

Internationella distributören Biesterfeld och globala tekniska plasttillverkaren Celanese har meddelat en utvidgning av deras samarbete. Det förbättrade avtalet inkluderar utökade distributionsrättigheter och ett gemensamt fokus på att utveckla nya marknader, särskilt i EMEA-regionen, Sydostasien och Brasilien. Biesterfeld kommer att behålla exklusiva distributionsrättigheter i större delen av EMEA-regionen för flera av Celaneses produkter. Partnerskapet kommer att få ny fart i Finland, Norge, Sverige, Danmark, Storbritannien, Irland och de baltiska staterna. Martin Rathke, affärschef för tekniska polymerer på Biesterfeld Plastic, uttryckte entusiasm över det utökade partnerskapet.

Direktlänk Dela Interplas Insights fördjupade 20 december

Viktiga vetenskapliga och tekniska framsteg att förvänta sig 2024

OpenAI förväntas släppa GPT-5, nästa generation av AI-modellen som ligger till grund för chatboten ChatGPT, nästa år. Gemini, Googles konkurrent till GPT-4, kommer också att lanseras. Vera C. Rubin-observatoriet i Chile kommer att börja fungera 2024. Världens myggprogram kommer att börja producera sjukdomsbekämpande myggor på en fabrik i Brasilien nästa år. USA:s regering finansierar försök med tre nästa generations vacciner. NASA lanserar en bemannad månmission, Artemis II, nästa år. Forskare kommer att slå på Jupiter, Europas första exaskaliga superdator, tidigt nästa år.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 18 december

Artificiell intelligens och maskininlärningsmarknaden ser betydande tillväxt och utveckling

Artificiell intelligens och maskininlärningsmarknaden har sett betydande tillväxt och utveckling på senare år, med utökning över olika sektorer. Med en robust marknadsandel har denna industri sett en ökning i efterfrågan på grund av tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning täcker olika demografier och tillgodoser ett brett spektrum av behov och krav. Företag inom denna sektor fortsätter att expandera globalt, stärker sin position på marknaden och ser kontinuerliga tillväxtmöjligheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 15 december

AI på arbetsplatsen: Framtida trender och inverkan

LinkedIn har släppt en ny rapport, ´Framtidens arbetsrapport: AI på jobbet´, som undersöker framväxande trender inom AI på arbetsplatsen och undersöker AI:s potentiella inverkan på framtida arbete. Dr. Karin Kimbrough, chefsekonom på LinkedIn, menar att AI redan omdefinierar arbete och har potentialen att jämna ut spelplanen för många yrkesverksamma, särskilt de som är i början av sin karriär och de utan avancerade examen. Rapporten visar att intresset för AI-relaterade jobb ökar, med en global ökning med 12% av visningar för AI och AI-relaterade jobb mellan december 2022 och september 2023.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 15 december

ChatGPT uppkallad till ´Nature´s 10´, betonar betydelsen av AI i vetenskapen

ChatGPT, en generativ AI (artificiell intelligens) som har startat en AI-trend, har blivit uppkallad till ´Nature´s 10´, som väljer ut heta ämnen inom vetenskapen. Detta är första gången som Nature, en av världens topp tre vetenskapliga tidskrifter, har inkluderat ett objekt som inte är en person i Nature 10. Nature förklarade att ChatGPT, trots att det inte är en person, har haft en djup och långtgående inverkan på vetenskapen på många sätt i år. Nature betonade också riskerna med generativa AI-teknologier, inklusive ChatGPT, och påpekade att de kan bistå forskningsfusk eller plagierare, och att problem som fel och bias kan uppstå.

Direktlänk Dela News Rebeat fördjupade 14 december

Nature listar årets mest inflytelserika vetenskapsmän, inkluderar AI-robot för första gången

Tidskriften Nature har publicerat sin årliga lista över de tio mest inflytelserika vetenskapsmännen, och för första gången inkluderar den en icke-mänsklig enhet: ChatGPT, en robot som kan svara på frågor och föra konversationer. Bland de andra vetenskapsmännen på listan finns Ilya Sutskever, chefsforskare och medgrundare till OpenAI, organisationen bakom ChatGPT, samt Katsuhiko Hayashi från Osaka University, som lyckades skapa musavkommor från celler av två hanar. Listan inkluderar också Svetlana Mojsov, en forskare vid Rockefeller University, Halidou Tinto, chef för Nanoro Clinical Research Unit i Burkina Faso, Marina Silva från Brasiliens regering, Eleni Myrivili, FN:s globala chef för värme, Thomas Powles från St. Bartholomew´s Hospital i London, Annie Kritcher, en ingenjör vid National Ignition Facility, och James Hamlin, en fysiker vid University of Florida i Gainesville.

Direktlänk Dela El País fördjupade 14 december

Marknadsrapport för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på nuvarande och framtida utsikter

Rapporten om marknaden för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för TinyML-industrin. Den beskriver den optimala eller fördelaktiga passformen för leverantörer att anta efterföljande fusioner och förvärvsstrategier, geografisk expansion, forskning och utveckling samt nya produktintroduktionsstrategier för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för TinyML-marknaden har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment. Direkta effekter av COVID-19 på marknaden spåras regelbundet, tillsammans med den indirekta påverkan av associerade industrier. Dessa observationer kommer att integreras i rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Marknadsrapport för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar

En marknadsrapport fokuserar på analysen av nuvarande och framtida utsikter för industrin för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar. Rapporten beskriver optimala strategier för leverantörer att anta för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod, inklusive sammanslagningar och förvärv, geografisk expansion, forskning och utveckling samt introduktion av nya produkter. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för marknaden för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Nyhetsrum världen över utvecklar riktlinjer för användning av AI

I juli 2022 hade bara några få nyhetsrum runt om i världen riktlinjer för hur deras journalister och redaktörer kunde använda digitala verktyg som drivs av artificiell intelligens (AI). Ett år senare hade dussintals inflytelserika, globala nyhetsrum formella dokument relaterade till användningen av AI. Under denna tid lanserade AI-forskningsföretaget OpenAI ChatGPT, en chatbot som kan generera alla typer av skriftligt material. Nyhetsrum inklusive USA Today, The Atlantic, National Public Radio, Canadian Broadcasting Corporation och Financial Times har sedan dess utvecklat AI-riktlinjer eller policyer. Forskning publicerad i september 2023 på preprint-servern SocArXiv är bland de första som undersöker hur nyhetsrum hanterar de spridande kapaciteterna hos AI-baserade plattformar.

Direktlänk Dela Journalist´s Resource fördjupade 12 december

Den globala marknaden för AI inom spel förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom spel var värderad till 116 510 miljoner dollar 2022 och förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030, vilket innebär en årlig tillväxttakt (CAGR) på 19% från 2023 till 2030. Marknadsstudien utförd av Market Reports Insights undersöker marknadens tillväxtmöjligheter och möjligheter. Rapporten innehåller en omfattande marknads- och leverantörslandskap inklusive en konkurrensanalys av de viktigaste leverantörerna. Nyckelföretag som täcks i rapporten inkluderar Ubisoft, Tencent, Take-Two Interactive, Square Enix, Sony, SAP, Salesforce, Playtika, Nintendo, NetEase, NCSoft, Microsoft, Konami, KITT.AI, Intel, IBM, Google, EA, Brighterion, Baidu och Activision Blizzard.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 11 december

Global marknadsanalys av Machine Learning as a Service

Global Market Vision tillhandahåller en väldefinierad rapport med djupgående analys av den globala marknaden för Machine Learning as a Service. Rapporten ger en omfattande analys av marknadsgrunderna, inklusive SWOT-analys, PESTEL och värdefulla åsikter från respekterade marknadsledare för Machine Learning as a Service. Rapporten lyfter fram extra värde med diagram och innehållsförteckning och nyckelregional analys. De stora aktörerna är också tydligt fokuserade i rapporten, med fakta och siffror nämnda. Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 10 december

Maskininlärning inom verktygsmarknaden: Marknadsrapport och prognos

En marknadsrapport om maskininlärning inom verktygsmarknaden ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, nya möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad baserat på produkttyp, slutindustri och nyckelregioner. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar Baidu, Hewlett Packard Enterprise Development Lp, Sas Institute, Inc., Ibm, Microsoft, Nvidia, Amazon Web Services, Oracle, Sap, Bigml, Inc., Fair Isaac Corporation, Intel Corporation, Google Llc, H2O.Ai, Alpiq, Smartcloud. Rapporten täcker marknadsutmaningar och risker samt huvudmålet med rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 8 december

Marknadsrapport för Machine Learning Infrastructure As A Service: Storlek, trender och prognoser

Marknadsrapporten för Machine Learning Infrastructure As A Service ger en analys av marknadens storlek, trender och förväntad tillväxt. Rapporten undersöker marknadsaktiviteter som drivkrafter, nya möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad baserat på produkttyp, slutanvändarindustri och nyckelregioner. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Amazon Web Services (Aws), Google, Valohai, Microsoft, Vmware, Inc, Pytorch. Rapporten täcker även utmaningar och risker som marknaden står inför, inklusive anpassning av lösningar till unika kundbehov, att hålla sig uppdaterad med utvecklande e-handelstrender, att säkerställa sömlös integration med befintliga system och att hantera potentiell konkurrens.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 8 december

Meta AI förbättrar stora språkmodell med över 20 nya AI-drivna funktioner

Sociala mediejätten Meta AI har meddelat att de förbättrar sin stora språkmodell, vilken är utformad för att generera fotorealistiska bilder och ge detaljerade svar på användarfrågor. Företaget avslöjade över 20 nya AI-drivna funktioner som läggs till i dess appar för att förbättra allt från sökfunktioner till sociala medieupplevelser och företagskommunikation. Meta lanserar också Imagine som en fristående bildgenerator som utnyttjar kraften i EMU (Metas inbyggda text-till-bild-modell) för att göra det lättare för användare att skapa en mängd olika bilder. Företaget ger också leverantörer och säljare möjlighet att utnyttja generativ AI för att förbättra användarupplevelsen.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 7 december

Behovet av AI-policyer på arbetsplatsen ökar

Användningen av artificiell intelligens (AI) har exploderat sedan ChatGPT släpptes 2022, med över 56% av anställda som redan använder AI på jobbet. Trots detta har bara 26% av företagen en AI-policy. Lagstiftare världen över arbetar med att reglera AI, med lagförslag och regleringar som föreslagits av USA:s president Joe Biden, senatsunderkommittéer, Securities and Exchange Commission och flera amerikanska delstater. New York City och Illinois har redan infört lagar som reglerar användningen av AI i vissa arbetsmiljöer. EU, Israel och Brasilien avslutar sina egna AI-regleringar, medan Kinas AI-lag trädde i kraft i augusti.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 6 december

Artificiell intelligens rankad som viktigaste tekniken 2024

Enligt en global studie utförd av IEEE valde ledande teknikledare artificiell intelligens (AI) som den viktigaste tekniken för 2024. Studien konsulterade 350 CIO:er, CTO:er, IT-direktörer och andra teknikledare i Brasilien, Kina, Indien, Storbritannien och USA. AI rankades högst, följt av utökad verklighet och molndator. Ledarna identifierade telekommunikation, tillverkning och bank- och finanstjänster som de områden som mest sannolikt kommer att påverkas av teknik nästa år. 54% av teknikledarna sa att de främsta tillämpningarna för AI kommer att vara att identifiera sårbarheter för cybersäkerhet och förhindra cyberattacker.

Direktlänk Dela Institute of Electrical and Electronics Engineers fördjupade 5 december

Brasiliansk stad röstar igenom lag helt skriven av AI

En lag i en brasiliansk stad röstades igenom enhälligt, efter att det avslöjats att den helt och hållet skrivits av artificiell intelligens, ChatGPT. Lagen, som handlar om vattenmätare, röstades igenom av stadsrådet i Porto Alegre i oktober. Lagen trädde i kraft den 23 november, och sex dagar senare avslöjade rådsmedlemmen Ramiro Rosário att lagen skrivits av OpenAI:s chattbot. Rosário berättade att lagen inte var resultatet av flera dagars brainstorming, utan framkom efter ungefär 15 sekunder från en ChatGPT-kommando. Lagen godkändes av alla 36 medlemmar i rådet, som inte visste att den var AI-genererad.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 4 december

Gates Foundation tillkännager vinnarna av Grand Challenge för rättvis användning av AI

Gates Foundation har nyligen tillkännagivit vinnarna av deras Grand Challenge för ´Katalyserande Rättvis Användning av Artificiell Intelligens (AI)´. Målet med finansieringen är att ´testa en mängd olika tillvägagångssätt för att använda AI för att maximera och påskynda global hälsa och utvecklingspåverkan´. Vid African Digital Library Support Network (ADLSN) utforskar vi hur AI kan hjälpa oss i vårt uppdrag att tillhandahålla rättvis tillgång till afrikanskt skapat innehåll. Jag granskade Gates Foundations 48 finansierade projekt och analyserade dem för att se nyckelområden av intresse i Global South. AI var den huvudsakliga trenden.

Direktlänk Dela ICTworks fördjupade 4 december

AI skriver lagförslag i Brasilien som godkänns utan vetskap om dess ursprung

Stadskommunfullmäktige i Porto Alegre, Brasilien, har godkänt en lagtext som helt skrivits av en artificiell intelligens (AI), utan att vara medvetna om dess ursprung. Stadskommunfullmäktige Ramiro Rosario avslöjade att en ´chatbot´ från OpenAI, ChatGPT, skrev förordningen, vilket orsakade invändningar och frågor om AI: s roll i officiell politik. Förordningen, som godkändes enhälligt av det 36-medlemsrådet och trädde i kraft den 23 november, handlade om att förhindra att stadsregeringen tar ut avgifter från skattebetalare för att ersätta stulna vattenmätare.

Direktlänk Dela Sarajevo Times fördjupade 3 december

USA:s president varnar för farorna med artificiell intelligens

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order som varnar för farorna med artificiell intelligens (AI), särskilt inom utvecklingen av förödande vapen och cyberattacker. Ordern definierar ramverket för stark federal intervention, inklusive övervakning av företag som utvecklar AI-produkter och möjligheten att tvinga företag att överge vissa initiativ. Samtidigt har AI-baserade ´deepfakes´ börjat dyka upp i Indien, designade för att påverka väljare och skapa offentlig oenighet. Indien är i framkant för globala ansträngningar att främja AI:s legitima tillväxt utan att låta den skapa någon destruktiv effekt. Vid nästa G20-möte i Brasilien kommer behovet av globala AI-regler att vara en viktig punkt på dagordningen.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 3 december

Brasilianska stadsrådsmedlemmar röstar ovetande igenom lag skriven av AI

Stadsrådsmedlemmar i den brasilianska staden Porto Alegre röstade ovetande igenom en lag skriven av chattroboten ChatGPT. Ramiro Rosário, en medlem av stadsrådet, avslöjade att han hade bett ChatGPT att skriva ett förslag för att säkerställa att skattebetalare inte behöver betala för att byta ut vattenförbrukningsmätare. Han presenterade förslaget utan att avslöja dess ursprung, då han trodde att det inte skulle få en chans att röstas på om han berättade att det hade skrivits av artificiell intelligens. Detta är inte första gången ChatGPT har använts för att skriva lagstiftning.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 3 december

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 1 december

Brasilianska lagstiftare antar lag skriven av AI

Stadslagstiftare i Brasilien har antagit vad som verkar vara landets första lagstiftning skriven helt och hållet av artificiell intelligens (AI), även om de inte visste det vid tiden. Det experimentella förordnandet antogs i oktober i den södra staden Porto Alegre och stadsrådsman Ramiro Rosário avslöjade denna vecka att det var skrivet av en chatbot, vilket väckte invändningar och frågor om AI: s roll i offentlig politik. Rosário berättade för The Associated Press att han bad OpenAI:s chatbot ChatGPT att utforma ett förslag för att förhindra att staden tar betalt av skattebetalare för att ersätta vattenmätare om de stjäls. Han presenterade det sedan för sina 35 kollegor i rådet utan att göra en enda ändring eller ens låta dem veta om dess ovanliga ursprung. Rådet med 36 medlemmar godkände det enhälligt och förordningen trädde i kraft den 23 november.

Direktlänk Dela NBC Connecticut fördjupade 1 december

Första lagförslaget skrivet av AI godkänt i Brasilien

Medlemmar av stadsrådet i Porto Alegre, Brasilien, har infört en förordning som helt skrivits av chatboten ChatGPT. Rådsman Ramiro Rosário bad chatboten att skapa ett förslag för att förhindra att Porto Alegre tar ut avgifter från skattebetalare för att ersätta stulna vattenmätare. Förslaget godkändes enhälligt. Rosário avslöjade senare att förslaget skrevs av en chatbot, vilket väckte invändningar och frågor om artificiell intelligens roll i offentlig politik. Stadsrådets ordförande, Hamilton Sossmeier, ändrade dock sin inställning och erkände att detta kommer att bli en trend.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 30 november

Brasilianska stadslagar skrivna av AI för första gången

Stadsfullmäktige i Porto Alegre, Brasilien, har antagit en förordning som skrivits helt av artificiell intelligens (AI), vilket verkar vara första gången i landets historia. Förslaget, som utformades av OpenAI:s chattbot ChatGPT, syftade till att förhindra att staden tar ut avgifter från skattebetalare för att ersätta stulna vattenmätare. Kommunfullmäktigeledamoten Ramiro Rosário presenterade förslaget för sina kollegor utan att avslöja dess ursprung. Förslaget godkändes enhälligt och trädde i kraft den 23 november. Rosários användning av ChatGPT väckte invändningar och frågor om AI:s roll i offentlig politik.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 30 november

Diskussioner om artificiell intelligens ökar, särskilt inom professionella tjänster

Enligt en rapport från LinkedIn har diskussioner om artificiell intelligens (AI) ökat med 70% under det senaste året. Diskussionerna drivs mestadels av män (58%) men kvinnor är inte ointresserade och står för 31% av diskussionerna. Millennials leder diskussionerna om AI (45%), följt av generation Z (26%) och generation X (21%). Den bransch som pratar mest om AI är inte teknik, utan professionella tjänster (29%), med teknik på andra plats (17%). Mellan december 2022 och september 2023 ökade visningarna för AI-relaterade jobb med 12% över sju stora ekonomier, och ansökningar till jobb där AI används ökade med 11%. Jobb som nämner AI har sett en tillväxt på 17% över de senaste två åren.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 30 november

Brasiliansk stad antar lag skriven av artificiell intelligens

Lagstiftare i den brasilianska staden Porto Alegre har antagit en lag som skrevs helt av artificiell intelligens (AI), vilket är första gången detta har skett i landet. Lagen, som förhindrar staden från att debitera skattebetalare för att ersätta stulna vattenmätare, skrevs av OpenAI:s chattbot ChatGPT på begäran av stadsrådets medlem Ramiro Rosário. Han presenterade förslaget för sina kollegor i rådet utan att ändra något eller informera dem om dess ursprung. Lagen godkändes enhälligt och trädde i kraft den 23 november. Rosário avslöjade senare att lagen skrevits av AI, vilket ledde till invändningar och frågor om AI:s roll i offentlig politik.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 30 november

Enligt en global undersökning har upp till 40% av studenterna använt generativ artificiell intelligens (GenAI) i sina studier, en praxis som är mest populär i Kenya. Nästan två tredjedelar av de 11 816 deltagande studenterna önskar att deras studieplaner inkluderar utbildning i AI-verktyg som kan vara relevanta för deras framtida karriärer. Undersökningen visade att användningen av GenAI varierar stort mellan länder. I Kenya använde 63% GenAI, medan endast omkring en femtedel av studenter i USA (20%) och Storbritannien (19%) sade sig ha använt det. Forskningen tyder på att universitet kan behöva justera sina AI-policyer med tanke på den utbredda användningen av GenAI.

University World News fördjupade 30 november

Vita krage-jobb mer hotade av AI än blå krage-jobb, enligt Pearson-studie

En ny studie från Pearson, världens ledande lärandeföretag, visar att jobb med vita krage är mer hotade av generativ AI än jobb med blå krage. Studien analyserade effekten av generativ AI på över 5000 jobb i fem länder - Australien, Brasilien, Indien, USA och Storbritannien. Forskningen visade att cirka 30% av vissa vita krage-jobb kunde utföras av generativ AI, medan mindre än 1% av tiden spenderad på uppgifter i många blå krage-jobb kunde utföras av generativ AI. Vita krage-jobb som innehåller repetitiva uppgifter, såsom att schemalägga möten eller svara och styra samtal, kunde lätt replikeras av generativ AI.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 30 november

AI kan bidra till att minska utsläppen, men utgör också en klimatrisk

Artificiell intelligens (AI) är nu på agendan när världsledare, klimatdiplomater och tusentals andra samlas i Dubai för FN:s klimattoppmöte. AI kan potentiellt hjälpa till att minska utsläppen från industrier som cement och stål, enligt en ny rapport från Innovation for Cool Earth Forum, ett internationellt klimatforum organiserat av den japanska regeringen. AI kan hjälpa till att bestämma den optimala mängden råmaterial som krävs för att skapa saker som stål och cement, vilket kan sänka materialanvändningen och motsvarande utsläpp samtidigt som kvaliteten bibehålls. Trots teknikens löfte om att sänka utsläppen, utgör AI också en klimatrisk på grund av dess omfattande energibehov.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 30 november

ByteDances AI-chattbot Cici toppar app-diagram i framväxande marknader

ByteDances AI-chattbot Cici, som drivs av ChatGPT, har blivit en hit på appmarknaden i framväxande länder. Cici lanserades på flera marknader i augusti och har säkrat toppositionen på Google Play i Argentina och Peru. I Filippinerna och Indonesien ligger den också bland de tio bästa apparna. ByteDance har nyligen etablerat en ny AI-division kallad Flow för att påskynda utplaceringen av sina AI-baserade produkter. Cici, som stöder 12 språk, finns tillgänglig i Japan, Korea, Mellanöstern, Sydostasien, Afrika och Sydamerika, inklusive länder som Saudiarabien, Indonesien och Brasilien.

Direktlänk Dela China Money Network fördjupade 29 november

Bill Gates diskuterar artificiell intelligens och arbete, brasilianska företag testar fyra dagars arbetsvecka

I en intervju med programmet ´What Now?´ svarade miljardären Bill Gates på en fråga från intervjuaren Trevor Noah om artificiell intelligens förmåga att göra att människor förlorar sina jobb. Gates påpekade att samhällets förhållande till arbete förändras med varje generation och att människor kan använda sin fritid till annat positivt arbete. I mars i år skrev miljardären på sin blogg att utvecklingen av artificiell intelligens (AI) är det mest betydande tekniska framsteget på decennier. I Brasilien testar företag en arbetsvecka på fyra dagar, med bibehållna löner. Initiativet, som började 2019 i Nya Zeeland, har fått styrka under pandemin och leds av brittiska NGO 4 Day Week Global och brasilianska NGO Reconnect Happiness at Work. Getúlio Vargas Foundation (FGV) kommer att ansvara för den kvalitativa utvärderingen av verksamheten i Brasilien.

Direktlänk Dela Lodi Valley News fördjupade 26 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

AI-genererade modeller förändrar modeindustrin

Modeindustrin är på randen till en ny trend - AI-genererade modeller. Levi Strauss & Co. har inlett ett samarbete med Lalaland.ai för att introducera AI-modeller som representerar olika kroppsformer, åldrar, storlekar och etniciteter för att visa upp Levi´s kläder. Vogue Singapore har använt AI-teknik som Midjourney och DALL-E för att skapa tre unika AI-genererade omslag, vilket banar väg för ny konstnärlig uttrycksform inom mode. Deep Agency, grundat av Danny Postma, erbjuder virtuella modeller för uthyrning, vilket kan revolutionera hur varumärken genomför fotograferingar och engagerar sig i digital marknadsföring. Alibaba lanserade 2020 Taji, ett verktyg som används för att skapa AI-genererade bilder. AI-influencers som Lil Miquela och Shudu Gram gör intryck i modevärlden. Kritiker menar dock att användning av AI-modeller kan begränsa möjligheterna för verkliga individer och undvika att ta itu med djupare branschproblem.

Direktlänk Dela Jumpstart Magazine fördjupade 22 november

Colombiansk startup ´Soy Julieta´ vinner Global eAwards med bröstcancerdetekteringsenhet

Det colombianska uppstartsföretaget ´Soy Julieta´ vann förstaplatsen i den 22:a upplagan av Global eAwards, där teknikföretag från 14 andra länder tävlade. ´Soy Julieta´ har utvecklat en bärbar enhet som, genom analys av bröstvävnad och med hjälp av artificiell intelligens, identifierar risken för att utveckla bröstcancer. Detta bidrar till tidig upptäckt av sjukdomen. Enheten är designad för att kunna användas på avlägsna platser och utan nära tillgång till medicinska centra. ´Soy Julieta´ belönades med €100,000 av NTT DATA FOUNDATION.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 november

ChatGPT dominerar AI-verktygslandskapet, enligt studie

En ny studie visar att ChatGPT dominerar landskapet för AI-verktyg. I en undersökning av de mest populära AI-plattformarna av writerbuddy.ai står ChatGPT för 60% av trafiken inom de 50 bästa AI-plattformarna. Det motsvarar en ´kolossal´ 14 miljarder besök. Studien hämtade data från SEO-verktyget SEMrush, med fokus på månatlig trafik, tillväxt och total marknadsnärvaro. ChatGPT är mest populärt i USA, följt av Indien och Brasilien. Genomsnittlig användningstid för användare av ChatGPT var 30 minuter. Mobila enheter är det föredragna tillgångssättet för 58% av ChatGPT:s användare. Användarbasen är mestadels manlig, med en könsfördelning på 74,16% manliga användare. Några ´stigande stjärnor´ nämndes - verktygen Character AI, Google Bard och Perplexity AI innehar tillsammans 18,69% av chattbotmarknadens månatliga besök.

Direktlänk Dela WRAL TechWire fördjupade 21 november

Artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik förväntas växa kraftigt

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik öka från 1,08 miljarder USD 2022 till 30,76 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,7%. Rapporten, publicerad av Polaris Market Research, ger en grundlig översikt över marknaden, inklusive aktuella industridata och framtida trender. Den täcker marknadens storlek, regional överblick, företagsprofiler, segmentanalys och prognos. Rapporten fokuserar på att analysera nyckeltrender på marknaden.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 november

Google Bard, AI-drivet konversationstjänst, utökas till över 40 språk och 59 nya länder

Google Bard, en AI-driven konversationstjänst från Google AI, är nu tillgänglig för en bredare publik, och expanderar till över 40 språk och 59 nya länder och territorier. Detta markerar en stor milstolpe i Googles ansträngningar att demokratisera tillgången till AI-teknik, och gör den mer tillgänglig för människor från olika bakgrunder och kulturer över hela världen. Bard är nu tillgänglig på nio indiska språk och har utökats till 59 nya länder och territorier, inklusive Brasilien och de 27 europeiska ekonomiska områdesländerna (EEA). Nya funktioner som att lägga till bilder i prompts, lyssna på svar högt och justera svarslängden är nu tillgängliga.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 17 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

Google och Facebook bekämpar AI-bedrägeri och falska chatbotar

Facebook uppmanar kunder att använda falska chatbotar, särskilt Bard, ett AI-verktyg utvecklat av Google. Dessa riktar sig mot småföretag som skapar sociala mediekonton från USA. Detta är kopplat till en nyligen stämning från Google där de offentligt postade på sociala medier om hur länge det var ett problem för företag i Brasilien som heter ´Cycle Geek´. Bedragarna skapade sociala medie-sidor och körde annonser som uppmanade folk att ladda ner Bard för användning. Google har sedan april lämnat in cirka 300 nedstängningar relaterade till denna grupp av dåliga aktörer. Google försöker också att förhindra AI-bedragare och söker falska aktörer för missbruk av CCA och användning av falska upphovsrättstaktiker.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 14 november

Marknaden för hälso- och sjukvårdsdataannoteringsverktyg förväntas växa till 916,8 miljoner dollar till 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för dataannoteringsverktyg inom hälso- och sjukvården att växa med en årlig tillväxttakt på 27,5% och nå 916,8 miljoner dollar till 2030. Användningen av artificiell intelligens och maskininlärning (AI/ML) inom medicin, särskilt för diagnos och behandlingshantering, bidrar till denna tillväxt. Dessutom ökar antalet FDA-godkända AI/ML-aktiverade medicinska enheter, vilket förväntas öka efterfrågan på hälso- och sjukvårdsdataannoteringsverktyg under prognosperioden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

Microsoft lanserar Copilot, en AI-driven personlig shoppingassistent

Microsoft har meddelat den allmänna utrullningen av Copilot i Microsoft Shopping. Copilot är en AI-driven tjänst tillgänglig på webben och i alla moderna webbläsare. Copilot beskrivs som ´din egen personliga shopper´ som hjälper dig att ´hitta vad du behöver på kortare tid´. Copilot reagerar på användarens kommandon och kan ställa följdfrågor för att förbättra sökresultaten. Trots detta har det noterats att produkterna som visas inte alltid matchar användarens val. Copilot för Microsoft Shopping finns för närvarande tillgängligt som en förhandsgranskning, särskilt för användare i USA.

Direktlänk Dela gHacks Technology News fördjupade 14 november

ChatGPT och AWS bland de mest efterfrågade kompetenserna på arbetsmarknaden, enligt Udemy

Udemy:s Global Workplace Learning Index 2023 visar att kurser i ChatGPT och Amazon Web Services (AWS) har en ökande efterfrågan bland brasilianska yrkesverksamma. De mest konsumerade kursteman i Brasilien på Udemy:s onlinekursplattform inkluderar Spring Boot, Emotional Intelligence, Communication Skills, Leadership och AWS Certified Cloud Practitioner. Rapporten avslöjade också att det finns över 1,4 miljoner studenter inskrivna i ChatGPT-kurser, med mer än 37 tusen inskrivningar från Brasilien. Trots att ChatGPT-kurserna inte kom in i topp 5 i Global Workplace Learning Index 2023 i Brasilien, har den exponentiella tillväxten i sökningen fångat företagsledarnas uppmärksamhet.

Direktlänk Dela Suno Research fördjupade 11 november

Nya projekt och partnerskap inom blockchain och kryptovaluta i Brasilien

Flera brasilianska företag inom blockchain och kryptovaluta har nyligen lanserat nya projekt och partnerskap. Sthorm har ingått ett samarbete med CONAFER för att främja hållbar teknik för små och medelstora jordbruksproducenter. Brasil Bitcoin har börjat använda AI för kundtjänst, medan CoinEx har lanserat ett välgörenhetsprogram för att hjälpa behövande barn i Indonesien att få tillgång till utbildning. Bitget har publicerat sin oktober 2023 Fondskyddsrapport, medan NovaDAX firar sitt femårsjubileum med olika kampanjer för sina handlare. BitGo har ingått ett partnerskap med Copper för att underlätta global tillväxt på marknaden och Bipa har lanserat köp och försäljning av USDT på sin plattform.

Direktlänk Dela Cointelegraph Brazil fördjupade 11 november

AI-verktyg ger felaktig information om bilar

Test av kunskap om bilar tillgängliga i AI-verktygen ´Chat GPT´ och ´Google Bard´ har visat att dessa verktyg ger oprecisa och till och med falska uppgifter. ChatGPT använder en informationsbas som inte uppdateras i realtid, vilket har lett till falska svar på vissa frågor. Google Bard är mer ärlig och anger källan när den frågas, men verktyget har inte svarat på någon av de tre frågorna med 100% korrekta uppgifter.

Direktlänk Dela Turboway.com.br fördjupade 11 november

Nyheter om startups och teknikföretag

Mentorskap kan hjälpa startups att klara utmaningar. Exy Exoesqueletos, en exoskelett-startup, rankades tredje i LogTechs-kategorin i 100 Open Startups. Teknikföretag och startups öppnar över 150 jobbplatser över hela landet. En startup har lyckats genom att rikta in sig på överskott och föråldrade lager. Råd ges till företagare om hur man organiserar sig ekonomiskt om de inte kan få en investerare. En artikel diskuterar hur man hittar den perfekta investeraren för en startup. Startups letar efter mer än bara pengar med investeringar. Råd ges till startups att ´födas ESG´. En ny app, OJO Empresas, kopplar transportföretag med lastbilsförare. Utmaningar diskuteras för startups inom artificiell intelligens. Food To Save, en startup mot matsvinn, har räddat 1400 ton mat.

Direktlänk Dela O Debate fördjupade 11 november

Google utökar AI-sökmöjligheter till 120 länder

Google utökar sina AI-möjligheter genom att lansera Search Generative Experience i 120 länder. Funktionen, som drivs av Google Bard AI, kommer att tillåta användare att få information och svar direkt på Googles söksida. Den nya funktionen är tänkt att konkurrera med Microsofts Bing AI, men kommer endast att fokusera på att ge information, inte att föra konversationer. För att använda AI-svar på Google-frågor måste användare besöka labs.Google.com och aktivera SGE. Google planerar att fortsätta utveckla AI-system, med Gemini som det mest framstående.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 10 november

Googles AI-genererade sökutvidgningar når 120 nya länder, men inte Kanada

Googles sökmotorupplevelse (SGE) som erbjuder AI-genererade sammanfattningar har nu utvidgats till 120 nya länder, men inte till Kanada. Tekniken har fått mycket positiv feedback i USA, Indien och Japan. Nu stöder AI-sökningen fyra nya språk, inklusive spanska, portugisiska, koreanska och indonesiska, vilket gör att totalt sju språk stöds. SGE-experimentet kan aktiveras inom Search Labs för att uppleva de nya funktionerna. Sökupplevelsen kommer snart att inkludera AI-driven översättning för att lösa tvetydigheter i språköversättning. Sökmotorn kommer också att tillhandahålla interaktiva definitioner för specialiserade termer. Ytterligare utvidgningar till fler länder och språk planeras för den närmaste framtiden. Kanada, likt Kina, Ryssland och Nordkorea, väntar fortfarande på denna nya teknik.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 9 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

AI-rekrytering ökar globalt, enligt Deels rapport

Deels globala AI-rekryteringsrapport, baserad på data från företagets egna HR-plattform, visar att AI, mjukvaruutveckling och dataanalyspositioner ökade med 60% förra året. USA dominerar AI-rekryteringen, tätt följt av Kanada, Storbritannien och Tyskland. Tillväxten av AI-professionella leddes dock av Kanada, följt av Indien, Spanien, Tyskland och Storbritannien. USA söker allt mer AI-talang i Brasilien, Kanada och Argentina, medan Kanada och Storbritannien alltmer anställer AI-professionella från USA. Flest nya kontrakt tecknades i Tyskland (52% ökning), USA (44% ökning) och Storbritannien (41% ökning).

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 8 november

Globala Blockchain AI-marknaden beräknas nå 3 519,23 miljoner USD år 2032

Den globala Blockchain AI-marknaden beräknas uppgå till ett värde av 3 519,23 miljoner USD år 2032, enligt en aktuell analys av Emergen Research. AI använder Blockchain för att underlätta delning av data som används i flera modeller. En av drivkrafterna för Blockchain AI-marknaden är data monetisering. Både AI och avancerad Blockchain förväntas bli mer tillgängliga genom data monetisering. Teknikutvecklingen är dyr för företag, särskilt för de som inte äger datamängder. Marknaden är fortfarande i ett tidigt skede och tekniken kräver en högt kvalificerad arbetskraft.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 8 november

Artificiell intelligens (AI) omfattar en mängd aktiviteter relaterade till maskiner som utför uppgifter med eller utan mänsklig inblandning. Teknologiföretag som Google, Meta, Alibaba, Baidu, OpenAI och Anthropic är framträdande aktörer inom AI, men världens regeringar spelar också en viktig roll genom att forma regelverket för AI-system. Sedan 2016 har tekniktunga regioner och länder över hela världen infört regleringar riktade mot AI-teknologier. Det finns för närvarande över 1 600 AI-policyer och strategier globalt. Europeiska unionen, Kina, USA och Storbritannien har framträtt som centrala aktörer i utformningen av AI:s utveckling och styrning.

The Conversation fördjupade 8 november

Marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger detaljerad analys

En marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger en detaljerad analys av marknadsstorlek, andel, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, tillväxt, marknadsandel, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassificeringar, applikationer och marknadsöversikt, produktspecifikationer, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer, råmaterial, etc. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och omfattningen av den respektive marknaden för artificiell intelligens inom diagnostik i framtiden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Marknadsrapport för global artificiell intelligens publicerad av Market Intelx

Marknadsanalysföretaget Market Intelx har publicerat en forskningsrapport om den globala marknaden för artificiell intelligens. Rapporten innehåller statistik och analyser över hela branschen, inklusive produkttyper, tillämpningar, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala AI-marknaden, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillgång och konsumtion. Rapporten syftar till att hjälpa läsaren att förstå den globala AI-industrin bättre. Den presenterar en omfattande systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyligen trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Maskininlärning i detaljhandeln: Marknadsanalys och framtidsperspektiv

En detaljerad marknadsforskningsrapport om maskininlärning i detaljhandeln presenterar en omfattande analys av global marknadsstorlek, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassifikationer, applikationer och marknadsöversikt, samt produktkrav, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer och råmaterial. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och framtida omfattning av maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Framstående aktörer inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

Airbnb rapporterar rekordkvartal, drivet av sommarresor och tillväxt

Airbnb meddelade sin tredje kvartalsrapport för 2021, vilket markerade ett lönsamt kvartal tack vare en rekordsommarresesäsong och robust tillväxt i både aktiva listningar och bokade nätter och upplevelser. Totala intäkter för Q3 ökade med 18% jämfört med föregående år till 3,4 miljarder dollar, medan nettoinkomsten på 4,4 miljarder dollar var det mest lönsamma Q3. Företaget har också lagt till 1 miljon aktiva listningar hittills i år, med en tillväxt på 19% i Q3 jämfört med ett år sedan. Dessutom bokades fler nätter än någonsin genom Airbnb-appen, med 53% av bruttonätterna bokade i appen jämfört med 48% under samma period förra året. Airbnb:s internationella expansionsmarknader visade också betydande tillväxt. Företagets VD, Brian Chesky, betonade potentialen hos AI för att förbättra reseupplevelsen och förändra reseindustrin som helhet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 2 november

Internationellt toppmöte om AI-säkerhet på Bletchley Park

Delegater från 27 regeringar, inklusive Kina och USA, samlas på Bletchley Park för samtal om hur man ska reglera artificiell intelligens (AI). Det två dagar långa toppmötet, som Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak hoppas kommer att positionera landet som en ledare i den globala tävlingen att utnyttja och reglera AI, kommer att hållas på Bletchley Park, en lantegendom 80 km norr om London. Framtida generationer av AI-system kan påskynda diagnosen av sjukdomar, hjälpa till att bekämpa klimatförändringar och effektivisera tillverkningsprocesser, men presenterar också betydande faror när det gäller jobbförluster, desinformation och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 november

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

John Redgrave, Discord´s chef för förtroende och säkerhet, beskriver hur företaget har utvecklat sin tillvägagångssätt för att skydda användare, särskilt minderåriga, från skadligt innehåll och utnyttjande. Redgrave, som har en bakgrund inom maskininlärning, har utökat Discords förtroende- och säkerhetsteam och lutar sig mot maskininlärning för att förhindra utnyttjande på plattformen. Han delade hur Discord har arbetat med brottsbekämpande myndigheter för att förhindra skolskjutningar i Brasilien och avslöjade ny programvara som kan upptäcka barnsexuellt övergreppsmaterial som ännu inte identifierats av myndigheterna.

Yahoo News fördjupade 28 oktober

Brasiliens Federala Inkomstsekretariat använder AI för att övervaka kryptovalutatransaktioner

Brasiliens Federala Inkomstsekretariat (RFB) har publicerat en rapport där de beskriver hur de använder artificiell intelligens för att övervaka Bitcoin-transaktioner och kryptovalutatransaktioner för att förhindra skatteundandragande. RFB har ett komplett analysverktyg för att övervaka kryptovalutaaktiviteter och kan med hjälp av dessa verktyg upptäcka misstänkta transaktioner som hanterar mycket stora mängder data och information. RFB använder också moderna metoder för datahantering, AI och komplex nätverksanalys. Denna verktygssats har nya funktioner skapade för att representera relationer mellan operatörer. För att genomföra detta arbete använder RFB flera verktyg, inklusive IBM:s superdator T-Rex, som ägs av Serpro och ansvarar för Unionens IT-tjänster. All användardata, såsom inkomstdeklarationer, finansiella rörelser, Pix-data, fakturor och annan information från statliga organ, kombineras i systemet e-Tax.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 27 oktober

AI toppar listan över viktigaste teknikerna 2024, enligt IEEE-rapport

En rapport från den globala tekniska yrkesorganisationen IEEE visar att artificiell intelligens (AI), utökad verklighet (XR), molnberäkning, 5G och elbilar är bland de fem viktigaste teknikerna 2024. Rapporten bygger på en undersökning av 350 globala teknologiledare från USA, Storbritannien, Kina, Indien och Brasilien. 65% av respondenterna valde AI som den viktigaste tekniken 2024. Nästan en tredjedel (28%) betonade vikten av XR, medan 24% valde molnberäkning. Andra viktiga tekniker inkluderar 5G (22%) och elbilar (20%).

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 27 oktober

Google Bard presenterar avancerade funktioner och global tillgänglighet

Google Bard, AI-assistenten, har avtäckt sin mest avancerade version hittills för att förbättra användarupplevelse, kreativitet och samarbete. De senaste uppdateringarna lovar att göra Bard mer intuitiv, fantasifull och responsiv. Bard kan nu integrera realtidsinformation från Google Apps, samarbeta med Gmail, Docs och Drive, och dubbelkontrollera AI-genererade svar med Google. Bard tillåter nu användare att fortsätta konversationer som initierats av andra genom sin offentliga länkdelningsfunktion. Dessutom har Bard utvidgat sitt språkstöd till över 40 nya språk och är nu tillgängligt i alla 27 EU-länder och Brasilien.

Direktlänk Dela Timesng.com fördjupade 25 oktober

Marknadsrapport om global tillväxt och utveckling inom AI-verktyg för innehållsautomatisering

En marknadsrapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknadstillväxten för AI-verktyg för innehållsautomatisering. Rapporten innehåller information om marknadsstorlek på landsnivå, marknadsandel och marknadssegmentets omfattning. Den visar också en konkurrenslandskap, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer, aktuella utvecklingar och identifierar resultat från globala marknadsföretag. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC. Rapporten följer en metodisk forsknings- och strukturerad metodik som hjälper forskare att få värdefull insikt i varje aspekt av forskning och analys.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 oktober

Infobip implementerar ChatGPT-teknik för att förbättra kundinteraktioner

Molnkommunikationsplattformen Infobip har börjat använda ChatGPT-teknik för att optimera kundinteraktioner och uppfylla sina mål. Denna teknik har redan visat lovande resultat i Brasilien och kommer snart att implementeras i andra länder, inklusive Spanien. Infobip använder AI-assistenten för att skapa fördefinierade användarfall och svarar på konsumentfrågor med välgrundade konversationer. Om AI-assistenten inte kan uppfylla kundens begäran, vidarebefordras frågan till en mänsklig agent. Infobip planerar att anpassa virtuella interaktioner tillgängliga på WhatsApp och göra dem mer lika mänskliga interaktioner.

Direktlänk Dela Natescrest.com fördjupade 25 oktober

En ny rapport med titeln ´Artificiell intelligens i säkerhetsmarknaden´ av Market Intelx belyser branschdynamiken och nuvarande och framtida trender som spelar en nyckelroll för företagets expansion. Rapporten inkluderar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna som påverkar tillväxten. De stora aktörerna som riktar sig mot marknaden inkluderar Nvidia, Intel, Xilinx, Samsung Electronics, Micron, IBM, Cylance, Threatmetrix, Securonix, Amazon, Sift Science, Acalvio, Skycure, Darktrace och Sparkcognition.

The Nelson Post fördjupade 23 oktober

Luzia, AI-chattbot för WhatsApp, tar in $10 miljoner i Series A-finansiering

Spanska Luzia, som utvecklar en AI-chattbot för WhatsApp och Telegram, har nyligen tagit in $10 miljoner i en Series A-finansiering. Luzia grundades 2023 av Álvaro Martínez Higes, Javier Andrés och Carlos Pérez och syftar till att göra AI-chattbottar mer tillgängliga för spanska och portugisiska talare. Boten, som kan sparas som en kontakt på en användares telefon, har hittills interagerat med över 17 miljoner användare, med 8 miljoner aktiva på månadsbasis. Företaget planerar att expandera till USA och kommer då att börja prata engelska, men kan också kommunicera på andra språk tack vare GPT-teknik.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 oktober

TikTok lanserar sin musikstreamingtjänst i nya territorier men saknar fortfarande Universal Music Group

Den länge diskuterade musikstreamingtjänsten TikTok Music kommer äntligen ut ur beta med helt nya funktioner. TikTok Music, en premium musikstreamingtjänst från videodelningsplattformen, är nu tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. Detta följer efter lanseringen av tjänsten i Brasilien och Indonesien. TikToks musiktjänst har partnerskap med alla stora skivbolag i Brasilien och Indonesien. Det innebär att prenumeranter kan lyssna på alla de största artisterna och albumen från Sony Music, Warner Music Group och Universal Music Group. Men det verkar som att de ännu inte lyckats teckna ett avtal med Universal Music Group för sina nya territorier. Det innebär att för närvarande endast musik från Sony Music Group och Warner Music Group är tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. TikTok sa: ´Vi är i aktiva diskussioner med Universal. Vårt mål är att erbjuda våra användare en fullständig katalog av musik.´

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 20 oktober

Kvantdatorer kan påskynda nästa generations AI

Kvantdatorer och artificiell intelligens (AI) ligger närmare varandra än man kan tänka sig, enligt Chris Monroe, direktör för Duke Quantum Center (DQC). Monroe menar att kvantdatorer har potentialen att påskynda nästa generations AI. Traditionella datorer är begränsade i sin förmåga att göra korrelationer bland biljoner objekt, men kvantdatorer har potentialen för oändligt mer databehandlingskraft. Jungsang Kim, medgrundare till kvantdatorföretaget IonQ, menar att frågan är om det finns möjligheter för kvantteknologi att göra en verklig skillnad inom maskininlärning och AI. Monroe, Kim och Ken Brown har fått 31 miljoner dollar i finansiering för att göra framsteg inom sin forskning om jonfällning.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 19 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Globala perspektiv på AI-reglering och upphovsrätt

Regeringar över hela världen kämpar med att anpassa lagar och regler till den snabbt växande AI-teknologin, särskilt när det gäller upphovsrätt och immateriell egendom. EU arbetar med att skapa en AI-regleringsram genom ett föreslaget nytt AI-lagförslag. Storbritannien utvecklar en praxis för att klargöra IP och AI, medan USA har en mer laissez-faire inställning till AI-reglering. Kina inför mycket stränga AI-regler, medan Japan har ett mycket tillåtande tillvägagångssätt för upphovsrätt i sina AI-utbildningspolicyer. Sydkorea, Singapore, Israel, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Schweiz, Indien och Brasilien utvecklar alla sina egna unika metoder för att hantera AI-reglering och upphovsrätt.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 19 oktober

Banca Sella tillkännager finalisterna i sitt AI inkubatorprogram

Banca Sella har tillkännagivit de sju finalistprojekten i sitt inkubatorprogram för artificiell intelligens (AI), som involverade 72 start-ups från 14 länder. Dessa projekt utvecklade lösningar för bank- och finansiella processer och produkter, med användning av AI-tekniker. De sju finalisterna inkluderar fem italienska projekt, ett israeliskt och ett brittiskt. Dessa projekt kommer nu att gå in i en ´sprintperiod´, som inkluderar deltagande i masterklasser, mentorsessioner och teknisk rådgivning. I november kommer det också att vara en ´Demo Day´ i Milano, där finalisterna kommer att presenteras och erkännas som projekt inom Sella Group-ekosystemet.

Direktlänk Dela The Cryptonomist fördjupade 19 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Marknadsrapport för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer: 2023 till 2032

Xcellent Insights har nyligen lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer i sitt arkiv över marknadsforskning. Rapporten belyser en djupgående analys av den globala industrin inklusive dess upp- och nedgångar över åren. Rapporten erbjuder också detaljer om marknadsstorlek, andel, tillväxtmöjligheter, tillväxtfaktorer, begränsningar och riskfaktorer. Marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer förväntas registrera en robust intäktsandel under den prognostiserade tidsramen. Rapporten erbjuder detaljerade insikter om faktorer som kan driva och hämma den totala marknadstillväxten under de kommande åren.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Prognos för AI-verktyg för sociala medier marknaden 2023: Avslöjar möjligheter och tillväxt

Globala marknaden för AI-verktyg för sociala medier undersöks i en rapport som presenterar prognoser fram till 2023. Rapporten tar hänsyn till både nuvarande toppspelare och kommande konkurrenter. Den inkluderar en analys av marknaden, definition av marknaden, segmentering, betydande trender i branschen, en undersökning av den konkurrensutsatta landskapet och forskningsmetodik. Nyheter för 2023 inkluderar särskild täckning av Ryssland-Ukraina-kriget, global inflation, lättnader av noll-Covid-policy i Kina och dess ´knöliga´ återöppnande, störningar i försörjningskedjan, globala handelsspänningar och risken för recession.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

ByteDance lanserar CapCut för företag för att expandera till företagssektorn

ByteDance-ägda video redigerings appen CapCut har lanserat CapCut för företag, för att expandera sina tjänster till företagssektorn. CapCut, känt för sina användarvänliga mallar och AI-effekter, har blivit en av de topp konsument video redigeringsapparna, konsekvent rankande i topp 10 eller 20 övergripande appar på iOS App Store. Med CapCut för företag siktar företaget på att tillhandahålla verktyg som gör det möjligt för marknadsförare, varumärken, småföretag och skapare att generera annonser och varumärkesinnehåll.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 16 oktober

Adobe ser stark tillväxt tack vare generativ AI, trots höga driftskostnader

Adobe Inc. har sett en 5% ökning av sina aktier sedan Adobe Max-konferensen inleddes den 10 oktober och en 66% ökning sedan början av 2023. Adobe planerar att höja priserna för sin Creative Cloud med cirka 9% till 10% i november. Företaget förväntar sig att generativ AI kommer att expandera dess totala adresserbara marknad och öka antalet användare av dess verktyg Adobe Analytics och Experience Manager. Adobe förväntar sig också att AI kommer att öka produktiviteten för innehållsskapare. Trots de höga kostnaderna för att driva sina generativa AI-verktyg, säger Anil Chakravarthy, president för Adobes digitala upplevelseverksamhet och globala fältverksamhet, att Adobes priser är lägre än värdet dess produkter ger kunderna och att de höga driftskostnaderna kompenseras av prisökningen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 14 oktober

Uppgången av virtuella influencers: AI-genererade sociala mediepersonligheter

Virtuella influencers, digitala avatarer skapade och hanterade av artificiell intelligens (AI), blir allt mer populära på sociala medier. Dessa influencers använder CGI, rörelsefångsteknik och AI-verktyg för att skapa realistiska bilder och videor. De är inte baserade på någon befintlig person, utan på skaparens fantasi och preferenser. Virtuella influencers erbjuder flera fördelar för både skapare och publik. De är kostnadseffektiva och flexibla sätt att producera innehåll och marknadsföra varumärken, de åldras inte, blir inte sjuka och har inga skandaler. För publiken är de en källa till underhållning, inspiration och förbindelse.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) har analyserats i en ny rapport. Rapporten inkluderar en omfattande undersökning av den geografiska landskapet, industriens storlek och företagets intäktsskattning. Den granskar varje marknadssegment och dess undersegment. Rapporten erbjuder insikter som hjälper kunderna att övervinna utmaningar på den globala AI-marknaden. Marknadsprognoser ger djup insikt i industriparametrar genom att analysera tillväxt, konsumtion, kommande marknadstrender och prisfluktuationer. Rapporten innehåller även en omfattande marknadsanalys och en landskapsanalys av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens i BFSI-marknaden förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028

Artificiell intelligens (AI) i BFSI (bank, finans och försäkring) används för att låta datorer utföra uppgifter som vanligtvis är förknippade med människor, som att göra förutsägelser, erbjuda rekommendationer och fatta beslut. AI används särskilt för att upptäcka bedrägerier och säkerställa regulatorisk efterlevnad. Den globala marknaden för AI i BFSI uppgick till 14,2 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,9% under perioden 2023-2028. Marknadens tillväxt drivs av digitalisering och automatisering inom bank, finans och försäkring, samt behovet av AI-baserade låne- och kreditsystem för att analysera kundbeteendemönster.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Revolutionära nya fynd i senaste forskningsrapporten om global AI-driven text-till-bildgenerator marknad

En ny forskningsrapport har avslöjat att marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten ger en omfattande översikt över den konkurrenskraftiga marknaden och en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag att identifiera stora förändringar i branschpraxis. Bland de stora aktörerna på marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer finns Midjourney, Stable Diffusion, NovelAI, Open AI, TIAMAT, Parti, NightCafe, DeepDream, Stablecog och Disco Diffusion.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Global AI-reglering: Länder försöker balansera säkerhet och innovation

Regeringar världen över försöker skapa AI-regleringar för att främja säkerhet och rättvis användning samtidigt som innovation uppmuntras. USA har låtit teknikföretag skapa egna skydd kring AI, men lagstiftare hävdar att AI-reglering är nödvändig. Storbritannien vill undvika tunga regleringar som kan kväva innovation. EU har sedan 2021 arbetat mot att anta AI-lagen, vilket skulle vara den första AI-lagen i väst. Kina kräver att generativa AI-leverantörer genomgår en säkerhetsbedömning, och AI-verktyg måste följa socialistiska värderingar. Japan lutar mot mjukare regler för användning av AI. Brasilien har börjat utarbeta regler för AI. Israel föreslår reglering som fokuserar på ´ansvarsfull innovation´. Italien var det första västerländska landet att tillfälligt förbjuda ChatGPT.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 11 oktober

Global forskning om data- och maskininlärningstjänster släppt av Marketintelx

Marketintelx har nyligen släppt en omfattande forskningsrapport med titeln ´Global Data Science And Machine Learning Service Market´. Studien ger en bredare bild av marknaden med omfattande marknadsinsikter och analyser. Rapporten omfattar marknadsandelar och strategier för nyckelspelare på marknaden och ger detaljerade profiler för de största tillverkarna och importörerna som påverkar marknaden. Rapporten analyserar också en rad nyckelfaktorer som kommer att hjälpa köparen att studera branschen. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Datascience.Com, Zs, Latentview Analytics, Mango Solutions, Microsoft, International Business Machine, Amazon Web Services, Google, Bigml, Fico, Hewlett-Packard Enterprise Development, At&T.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Regeringar över hela världen utformar AI-regleringar

Regeringar över hela världen är i olika stadier av att skapa och införa regleringar för AI. EU kan bli först med att införa regleringar för generativ AI, medan Kina tar en mer restriktiv hållning. USA har förlitat sig på branschexperter medan EU och Brasilien syftar till att etablera ett kategorisystem. Generativ AI exploderade till det allmänna medvetandet sent 2022. Inom ett år kan tekniken vara en av de mest reglerade i branschen. EU:s förslag till regler kräver att det som är artificiellt genererat innehåll ska anges obligatoriskt, liksom uppgifterna som används för att träna någon stor språkmodell.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

Falska AI-genererade läkare sprider felaktig medicinsk information på sociala medier

På sociala medier dyker det upp videor där påstådda läkare ger råd om naturläkemedel eller tips om att bleka tänder. Många av dessa är dock inte riktiga läkare, utan botar genererade av artificiell intelligens (AI) som delar medicinska råd med hundratusentals följare. Inte allt de säger är sant. En AI-genererad bot på Facebook påstod att ´Chiafrön kan hjälpa till att få diabetes under kontroll.´ Enligt Andreas Fritsche, en diabetolog vid Tübingen University Hospital, finns det ingen vetenskaplig bevisning för att chiafrön kan bota diabetes eller hjälpa till att få den helt under kontroll. Många av dessa videor är på hindi, även om de flesta har engelska titlar i sina användarnamn. En kanadensisk studie från 2021 fann att Indien hade blivit ett hotspot för felaktig information om hälsoproblem under COVID-19-pandemin. AI-genererade läkare verkar vanligtvis pålitliga, med vita rockar och ett stetoskop runt halsen eller klädda i scrubs. AI som utger sig för att vara en läkare kan vara mycket vilseledande, förklarade Stephen Gilbert, professor i Medical Device Regulatory Science vid Dresden University of Technology. Trots riskerna har AI spelat en alltmer framträdande roll inom medicinen de senaste åren. Det kan hjälpa läkare att analysera röntgen- och ultraljudsbilder och erbjuda stöd vid diagnos eller behandling.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 9 oktober

AI Chat Software Developers marknadsundersökning ger viktig data

En forskningsrapport om AI Chat Software Developers har kombinerat vital data, inklusive konkurrenslandskap, global, regional och landspecifik marknadsstorlek, marknadstillväxtanalys, marknadsandel, senaste utvecklingar och marknadstillväxt i segmentering. Rapporten omfattar också information och insiktsfulla fakta som aktieandel, intäkter, historiska data och global marknadsandel. De mest framstående aktörerna på marknaden analyseras. Rapporten erbjuder en omfattande analys av AI Chat Software Developers marknadsstorlek över hela världen som regional och landsnivå marknadsstorleksanalys, CAGR-skattning av marknadstillväxt under prognosperioden, intäkter, nyckeldrivare, konkurrensbakgrund och försäljningsanalys av betalarna.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

Marknaden för AI-verktyg för sociala medier förväntas växa med +28,5% CAGR mellan 2023 och 2029

En omfattande studie om AI-verktyg för sociala medier inkluderar historiska data och prognoser för marknadens storlek och tillväxt mellan 2023 och 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +28,5% under prognosperioden. Rapporten innehåller även en SWOT-analys och en Porter´s Five Forces-analys. De största spelarna på marknaden inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio och Publer.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 9 oktober

Google utvecklar AI-plattformen Bard med nya språk, Google Lens-integration och mer

Google fortsätter att utveckla sin artificiella intelligens (AI) plattform, Bard Experiment, med betydande expansioner i dess senaste uppdatering. Bard är nu tillgänglig på över 40 nya språk och har utökats till alla 27 EU-länder samt Brasilien. Integrationen av Google Lens i Bard tillåter användare att ladda upp bilder tillsammans med text i sina konversationer, vilket öppnar upp nya vägar för kreativitet. Bard kan nu också läsa upp svar på över 40 språk. Dessutom har Bard introducerat möjligheten att fästa konversationer, döpa om dem och ha flera pågående konversationer. Användare kan nu dela delar eller hela sina Bard-konversationer med andra via delbara länkar. Fem nya alternativ har lagts till för att modifiera svar som genereras av Bard. Slutligen kan Python-kod nu exporteras från Bard till programmeringsplattformen Replit.

Direktlänk Dela Nolapeles fördjupade 9 oktober

Indiska konsumenter föredrar företag som använder generativ AI, enligt studie

Enligt en global studie är 84% av indiska konsumenter mest benägna att köpa från företag som använder generativ AI. Generativ AI kan generera text, bilder eller andra medier med hjälp av generativa modeller. Studien, utförd av teknikkonsultföretaget Thoughtworks, visade att 69% av de indiska respondenterna uttryckte stor entusiasm för generativ AI, jämfört med 30% globalt. Dessutom uppgav 84% av de indiska konsumenterna att de troligen skulle köpa från ett företag som använde generativ AI, jämfört med 83% globalt.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 6 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Marknadsundersökning om maskininlärning inom medicinsk bildbehandling publicerad av Marketintelx

En nyligen publicerad marknadsundersökning från Marketintelx fokuserar på tillväxt, marknadens omfattning, utvecklingstrender samt ursprungliga och framtida uppskattningar av marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Rapporten analyserar forskningsmetodik, inklusive primär och sekundär forskning, företagsandelanalys, modellering baserad på demografiska data, makroekonomiska indikatorer och branschindikatorer. Rapporten inkluderar en detaljerad analys av konkurrenter och deras huvudstrategier, företagsprofiler, produktomfång, marknadsöversikt, möjligheter, uppdelning av råmaterialleverantörer och nedströms köpare.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Marknadsinsikter för AI-spelverktygsgenerator 2023

Marknadsinsikter för AI Game Assets Generator 2023 är en omfattande rapport som ger en fullständig analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser också de begränsande faktorerna och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera marknadens komplexa landskap och maximera sin ROI. Den ger en djupgående analys av marknadens konkurrenskraftiga miljö, inklusive nyckelspelare som verkar inom branschen, deras marknadsandel och deras konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Behovet av reglering för generativ AI i Indiens digitala revolution

I Indiens digitala revolution spelar Generativ AI en allt större roll, vilket innebär utmaningar för företag, politiker och yrkesverksamma att skapa en reglerande vägkarta för AI-eran. Alok Bansal, VD för Global Business Process Management på Visionet Systems, betonar vikten av tydliga, konsekventa och ansvarstagande riktlinjer för att förhindra potentiellt missbruk av Gen AI. En studie från McKinsey 2023 visar Gen AIs centrala roll inom marknadsföring, försäljning, produktutveckling och verksamhet. Trots detta saknar Indien, som övervakas av Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY), specifika AI-lagar.

Direktlänk Dela TechGraph fördjupade 3 oktober

Narkotikahandel kopplad till politisk makt i Campo Grande

Enligt rapporter har det framkommit att det finns kopplingar mellan narkotikahandel och politisk makt i Campo Grande, Brasilien. En nyligen genomförd arrestering i Mato Grosso do Sul har avslöjat dessa olämpliga förbindelser. Utbytet för politiska favörer verkar vara offentliga tjänster, med minst fem positioner som bestäms av en syster till en okänd person. Detta mönster av korruption har blivit en del av den politiska processen i regionen, vilket har lett till en brist på förnyade ledare.

Direktlänk Dela Midiamax fördjupade 3 oktober

Maskininlärning i medicinmarknaden: Forskningsrapport och globala trender

En forskningsrapport om maskininlärning i medicinmarknaden ger detaljer om marknadsstorlek, drivkrafter och sårbarheter, stora aktörer, segmentöversikt och geografiskt perspektiv. Rapporten innehåller även data om affärsmiljön, värde/volymresultat, marknadsföringstaktik och expertkunskap. Några av de ledande företagen på den globala marknaden för maskininlärning inom medicin är Google, Bio Beats, Jvion, Lumiata, Dreamed, Healint, Arterys, Atomwise, Health Fidelity och Ginger. Rapporten undersöker betydelsen av fält och bevis för prognos, samt deras olika aspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 2 oktober

Artificiell intelligens inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031

En marknadsundersökningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom försäkringsmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som vill ha en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten förutspår marknadstrender, möjligheter och potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier för att effektivt hantera en konkurrensutsatt landskap. Den globala AI inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Marknaden förväntas uppnå anmärkningsvärd tillväxt vad gäller storlek och CAGR, drivet av faktorer som tekniska framsteg och närvaron av nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 29 september

Maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa med 35,3% CAGR mellan 2023 och 2030

En rapport om maskininlärningsprogramvarumarknaden förutspår en imponerande årlig tillväxttakt på 35,3% under perioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av ökad användning av maskininlärning och AI inom olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, finans, e-handel och tillverkning. Rapporten identifierar också viktiga spelare på marknaden, inklusive Microsoft, Google, TensorFlow, Kount, Warwick Analytics, Valohai, Torch, Apache SINGA, AWS, BigML, Figure Eight och Floyd Labs. Framtida trender och möjligheter inkluderar ökad efterfrågan på prediktiv och föreskrivande analys, integration av maskininlärning i edge computing-enheter och IoT, och ökad betoning på djupinlärningsalgoritmer och teknik för naturlig språkbehandling.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Globala insikter i artificiell intelligens på marknaden för små och medelstora företag 2023-2031: Upplåsning av tillväxtpotential

En omfattande rapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag från 2023 till 2031. Rapporten framhäver tillväxtmöjligheter för nyckelspelare och kastar ljus över framtida utsikter och branschutvecklingar. Den inkluderar även företagsprofiler och avslöjar deras affärsstrategier samt lovande nya investeringsmöjligheter. Rapporten ger dig kunskap och insikt som behövs för att fatta informerade beslut i en ständigt föränderlig affärsmiljö. Den täcker forskningstiden från 2018 till 2028 och ger en djup och omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

En nyligen publicerad rapport om användningen av artificiell intelligens (AI) inom processfinansieringsmarknaden ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI:s roll i att revolutionera processfinansieringsindustrin. Marknaden för AI inom processfinansiering har vuxit från miljontals USD till miljontals USD från 2017 till 2022. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) på procent beräknas denna marknad nå miljontals USD år 2029. Nyckelspelare på den globala marknaden för AI inom processfinansiering inkluderar LP, Pravati Capital LLC, Apex Litigation Finance Limited, Longford Capital Management, VALIDITY FINANCE, LLC, Augusta Ventures Ltd., Deminor och Woodsford Litigation Funding Ltd.

Benzinga fördjupade 26 september

Artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapport 2023 släppt

Den nyligen släppta artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapporten för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI vertikaler industrin. Marknaden för AI vertikaler har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Marknaden för AI inom detaljhandeln förväntas växa till 6458,6 miljoner dollar till 2028

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom detaljhandeln kommer att växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 15,27% och nå ett värde på 6458,6 miljoner dollar till 2028, upp från 2753,21 miljoner dollar 2023. Rapporten ger en detaljerad översikt över marknaden, inklusive analyser av ledande företag som Plexure Ltd, Daisy Intelligence, Google LLC, SAP SE, ViSenze Pte Ltd, IBM Corporation, Focal Systems Inc., Findmine Inc., Versium Analytics Inc., Conversica Inc., Sentient Technologies Holdings Limited, BloomReach Inc., Amazon Web Services Inc., Salesforce.com Inc., Microsoft Corporation och Style.ai. Den tar också upp effekterna av COVID-19 och regionala konflikter på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 september

AI och hälsa överträffar drömmarna

AstraZeneca:s medicinska direktör för Latinamerika, Alberto Hegewisch, förutser att artificiell intelligens (AI) kommer att förändra hälsosektorn. Han påpekar att företaget har utvecklats från att sälja läkemedel till att stödja medicinska ekosystem och skapa samarbeten som förbättrar patienternas liv. Han ser potential i AI för läkemedelsdesign, behandlingsbedömning, diagnostik med bildanalys och rekrytering av kontrollgrupper för kliniska prövningar. Fyra av företagets 20 innovationscenter finns i Latinamerika, med projekt inom onkologi, telemedicin och första linjens medicin.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 23 september

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032

DataHorizzon Research har publicerat en rapport som visar att marknaden för data science och maskininlärningsplattformar beräknas vara värd 94,2 miljarder USD 2023 och förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 17,4%. Rapporten analyserar marknadens tillstånd på global och regional nivå inom kommunikationssektorn. Maskininlärning, en gren av datavetenskapen, används för att göra viktiga beslut i företag och applikationer. Insikter från konsumenter används av organisationer för att anpassa sina produkter eller tjänster efter kundernas krav och förväntningar. Data science och ML-plattformar hjälper företag att dra meningsfulla slutsatser från denna data, utveckla marknadsföringsplaner och förbättra produktutbudet. Dessutom främjar den prediktiva analysen i företag också marknadstillväxten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 september

Global marknad för maskininlärningschips växer

En ny affärsforskningsrapport visar att den globala marknaden för maskininlärningschips växer. Rapporten hjälper företag att förstå olika drivkrafter och begränsningar som påverkar marknaden under prognosperioden från 2023 till 2030. Den innehåller en detaljerad analys av tidigare trender, framtida trender och tekniska framsteg. Rapporten ger också en detaljerad och analytisk titt på de olika företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 21 september

Ökning i användandet av AI-chattbotar bland studenter väcker oro

Användningen av OpenAI:s AI-chattbot ChatGPT har ökat i samband med att skolorna börjar igen, vilket väcker oro för att eleverna använder chattbotten i stor utsträckning. Dataanalysföretaget SimilarWeb rapporterade att webbtrafiken till ChatGPT ökade med cirka 12% förra veckan jämfört med veckan innan. YipitData noterade att den dagliga användningen av ChatGPT nådde en lågpunkt i augusti men visade förbättring under månadens andra hälft. Sensor Tower rapporterade att antalet veckovisa globala ChatGPT-appanvändare ökade med mer än 10% under de två sista veckorna i augusti. ChatGPT erbjuder olika funktioner, som att generera kod, sammanfatta anteckningar och hjälpa till med att skriva uppsatser och uppgifter, allt inom några sekunder. Vissa skolor har valt att förbjuda tekniken helt och hållet, medan andra utforskar sätt att införliva den i sina läroplaner för att hjälpa eleverna att lära sig.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 september

Global juridisk AI-marknad förväntas växa med 33,97% mellan 2023 och 2030

Enligt en marknadsundersökningsrapport förväntas den globala marknaden för juridisk teknik och artificiell intelligens (AI) växa med en årlig tillväxttakt på 33,97% under prognosperioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av den juridiska branschens ökande användning av AI-verktyg för att effektivisera processer och förbättra effektiviteten. AI-lösningar använder maskininlärning och naturlig språkbearbetning för att automatisera uppgifter som kontraktanalys, juridisk forskning och dokumentgranskning. Nyckelfaktorer inkluderar strävan efter juridisk innovation, regulatorisk efterlevnad och önskan att minska juridiska kostnader.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Ny rapport ger värdefulla insikter om marknaden för artificiell intelligens

Den nyligen släppta marknadsrapporten för artificiell intelligens (AI) för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI-industrin. Den globala AI-marknadens storlek värderades till 59732,12 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner dollar 2028. Rapporten inkluderar flera nya tillägg som marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030

En detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030 ger en omfattande analys av marknadsstorlek, andel, intäkter, segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser närvaron av begränsande faktorer och regionala industrier som kan påverka marknadstillväxttrenderna bortom prognosperioden 2030. Rapporten ger värdefulla insikter och strategier för att hjälpa företag att navigera i den komplexa marknadsmiljön och maximera ROI. Den erbjuder en djupgående analys av marknadens konkurrenslandskap, inklusive nyckelindustriaktörer, marknadsandel och konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Studie visar politisk bias i AI och dess växande roll inom hälsovården

En studie vid University of East Anglia i Storbritannien har väckt frågor om politisk bias i OpenAI:s ChatGPT. Forskarna fann en betydande bias mot liberala partier i USA, Storbritannien och Brasilien. Medan USA närmar sig presidentvalet 2024 blir chatbotar som ChatGPT allt mer integrerade i vardagen, vilket väcker oro för att dessa bias kan erodera allmänhetens förtroende och potentiellt påverka valresultat. Å andra sidan visar en studie från Emory University School of Medicine att AI:s inverkan på hälsovården ökar. Studien visade att ChatGPT presterade bra vid diagnos av ögonrelaterade klagomål, jämförbart med mänskliga läkare och överträffande populära online symptomkontroller.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 17 september

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden växer globalt, prognos till 2031

En ny forskningsrapport visar den globala marknaden för Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) och dess kommersiella möjligheter fram till 2031. Rapporten inkluderar en analys av hur COVID-19 påverkat marknaden och hur företag kan övervinna hoten som pandemin har medfört. De stora aktörerna på MLaaS-marknaden inkluderar ISHIR, IBM, Google, Microsoft och Amazon. MLaaS-marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en beräknad CAGR på procent. Marknaden förväntas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Global AI i företagsmarknaden förväntas nå 1,5 biljoner dollar 2028

Enligt en rapport från Infinity Business Insights förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i företag nå 1,5 biljoner dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,3% från 2023 till 2028. Rapporten belyser hur AI har omvandlat företagsverksamhet och beslutsfattande, med AI-lösningar som erbjuder insikter baserade på data, automatisering och förbättrad effektivitet. Nyckelmarknadsaktörer som nämns i rapporten inkluderar Google, Microsoft, IBM, Amazon Web Services, Nuance, Verint, DataRobot, SAS, MathWorks, Digital Reasoning, Cloudera, IPsoft, Uniphore, Kasisto och iFLYTEK.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Marknadsutsikter för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) 2023-2030

En ny rapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för marknaden för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) under de kommande åren. Marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en CAGR på procent. Det uppskattas att marknaden kommer att nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten strategier för företag att övervinna hot från COVID-19.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Kunstgjord intelligens på rättegångsfinansieringsmarknaden växer globalt fram till 2030

En ny forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och intäktsprognoser för marknaden för konstgjord intelligens (AI) inom rättegångsfinansiering från 2023 till 2030. Rapporten inkluderar data om marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Den täcker också strategier för företag att övervinna hot som orsakats av COVID-19. Marknaden för AI inom rättegångsfinansiering har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) av procent. Marknaden beräknas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Svåra tider framöver för Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikmarknad

Människan kämpar mot två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikindustrin från en bokstavlig smältning. Trots situationen har forskningsteamet lyckats samla den senaste informationen om Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivrutiner, kapaciteter, teknologier och förändringar i Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten.

Direktlänk Dela IVF News Direct fördjupade 15 september

Brasiliansk antropolog undersöker kön och ras på internet

Fernanda K. Martins, en 32-årig brasiliansk antropolog och direktör för forskningscentret Internet Lab, har genomfört forskningsprojekt som visar att plattformar som Spotify rekommenderar fler manliga artister än kvinnliga, oavsett musikgenre. Detta kallas för ”algoritmisk diskriminering”. Martins, som är aktiv inom ämnet artificiell intelligens och dess effekter på samhället, undersöker särskilt internetanvändning i Brasilien, ett av världens mest hyperanslutna länder. Hennes forskning visar att internetanvändningen är ojämn och koncentrerad, med vissa applikationer som erbjuder gratis internet.

Direktlänk Dela El País fördjupade 14 september

Brasilianska yrkesverksamma kämpar för att hålla jämna steg med AI-utvecklingar, enligt LinkedIn-studie

Enligt en studie från LinkedIn har brasilianska yrkesverksamma svårt att hålla jämna steg med framstegen inom artificiell intelligens (AI) på arbetsplatsen. Studien visade att 74% av de brasilianska yrkesverksamma tror att AI kommer att förändra deras arbetsmetoder inom de kommande 12 månaderna. Men 62% av respondenterna uttryckte att de inte vet hur de ska lära sig mer om AI och 38% uppgav att deras arbetsgivare inte utbildar dem att använda verktygen. Trots detta har nästan hälften (48%) av de tillfrågade redan börjat experimentera med AI-verktyg som ChatGPT.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 september

Generativ AI: Vad det är och hur det fungerar

Artificiell intelligens (AI) har varit med oss i olika former i decennier, men generativ AI, som kan skapa olika typer av innehåll som bilder, video, musik, tal, text, programkod och produktdesigner, har börjat få mer uppmärksamhet. Denna typ av AI kan skapa innehåll som är svårt att skilja från mänskligt skapat innehåll genom att analysera stora mängder befintligt innehåll, eller ´träningsdata´, med enorm datorkraft. Generativ AI används i allt från onlineverktyg och chattrobotar till kodningsverktyg. Det finns olika typer av generativa AI-modeller, inklusive transformer-baserade modeller, generativa antagonistska nätverk (GANs) och multimodala modeller. Generativ AI har potential att öka effektiviteten för företag och innehållsskapare genom att automatisera specifika uppgifter, men manuell granskning och kontroll av generativa AI-modeller är fortfarande mycket viktigt.

Direktlänk Dela Economist Writing Everyday fördjupade 12 september

Marknadsanalys av AI-verktyg för studenter

En genomgripande analys av den nuvarande och framväxande trenden inom AI-verktyg för studenter har utförts. Rapporten inkluderar Porter´s Five Forces för att analysera olika faktorer såsom leverantörers och kunders förståelse, risker från olika agenter, konkurrensstyrka och lovande nya affärsfolk. Rapporten omfattar även forskningsdata från olika företag, fördelar, bruttomarginal, strategiska beslut på den globala marknaden och mer genom tabeller, diagram och infografik. De företag som täcks i rapporten inkluderar Cognii, Century Tech, Queirum, Altitude Learning, Knowji, Ivy Chatbot, Nuance, Gradescope, Carnegie Learning, Smart Sparrow, DreamBox, Knewtons Alta, Eklavvya AI proctoring, Woot Math, Duolingo, Pearson, TutorMe, Edmentum och Kaltura.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Marknadsrapport förväntar betydande tillväxt för AI-chatbotar mellan 2023 och 2030

En ny rapport från Business Growth Reports ger en fördjupad analys av marknaden för artificiella intelligens (AI) chatbotar. Rapporten, som sträcker sig över flera sidor, baseras på regioner, applikationer (stora företag, små och medelstora företag) och typer (meddelandeprogram, webbwidgetar, andra). Enligt rapporten förväntas marknaden för AI-chatbotar växa årligen med en betydande årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller även en omfattande analys av företagsaspekter som global marknadsstorlek för AI-chatbotar, senaste tekniska framsteg och innovationer.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Maskininlärning inom medicinsk bildbehandling: Marknadsundersökning 2023-2031

En professionell marknadsundersökning har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen på marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Studien undersöker den globala marknaden, dess nuvarande status och framtida potential. Rapporten inkluderar regionala studier, tillväxtprognoser för perioden 2022 till 2028, och de viktigaste hindren för marknadsexpansion. Rapporten innehåller också marknadsandelar för de tio största företagen. Studien undersöker flera betydande regioner på en geografisk nivå, tillväxtmönster, industriella tillväxtutsikter och konkurrensutvärderingar.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 11 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar 2023-2030

En ny marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar förutspår en betydande årlig tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden utifrån olika applikationer och typer av verktyg, med fokus på tillgång och efterfrågan, råmaterialanalys och SWOT-analys. Stora företag inom marknaden inkluderar RapidMiner, Databricks, Lexalytics, SAS, Alteryx, Domino Data Lab, Microsoft, Angoss, IBM, TIBCO Software, Dataiku, MathWorks, SAP, Google, KNIME, Anaconda, H20.ai och Rapid Insight.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Svåra tider framöver för maskininlärningsoperation och underhållsteknikbranschen

Svåra tider väntar för mänskligheten då vi bekämpar två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom maskininlärningsoperation och underhållsteknik från en bokstavlig smältning. Trots situationen har Datalys forskningsteam lyckats samla den senaste informationen om maskininlärningsoperation och underhållsteknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivkrafter, kapaciteter, teknologier och de föränderliga dynamiken i maskininlärningsoperation och underhållsteknikrapporten.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 10 september

Artificiell intelligens (AI) på hotellmarknaden väntas växa årligen till 2030

En rapport om artificiell intelligens (AI) på hotellmarknaden förutspår att marknaden kommer att växa årligen fram till 2030. Rapporten analyserar olika applikationer av AI inom hotellbranschen, inklusive kundköp, reseval, restauranger, underhållning, resmönster och resplaner. Bland tillverkarna av AI för hotellmarknaden finns Hilton CRS Technologies, KLM Airlines, Lemax, IBM, mTrip, Cvent, Amadeus IT, Qtech Software, Infosys, Altexsoft och Lola. Rapporten fokuserar på marknaden i Nordamerika, Europa och Asien-Stilla havsområdet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

AI/Machine Learning-marknadens framtida tillväxttrender | Kommande möjligheter och utmaningar fram till 2030

Globala AI/Machine Learning Market Research Report 2023-2030 ger en grundlig analys av konkurrenslandskapet för topp tillverkare [GOOGLE, Amazon, PINTEREST, TRADEMARKVISION, BAIDU, IBM, SOUNDHOUND] samt utvecklingsdrivare och begränsningar. Forskningen erbjuder djupgående och kvalitativa insikter om banbrytande företags tillväxtplaner, makroekonomiska och mikroekonomiska variabler, bedömning av trender och finansiella uttalanden av stora företag. AI/Machine Learning-marknadsstudien inkluderar detaljerade industrisegment efter typ [TensorFlow, Caffe2, Apache MXNet] och tillämpningar [Automotive, Santific Research, Big Date, Other] med segmenteringsanalys, CAGR-status, tillväxtintäktsinformation och prognoser om branschstorlek och andel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Kreativitet vid en korsväg: Dentsu Creatives globala CMO-rapport 2023

Dentsu Creatives globala CMO-rapport för 2023, ´Kreativitet vid en korsväg´, visar optimism bland dagens marknadsföringsbeslutsfattare trots förändring och utmaningar. Rapporten bygger på en undersökning av 700 CMO:er och seniora marknadsförare i USA, Storbritannien, Australien, Brasilien, Kanada, Kina, Indien, Italien och Spanien och identifierar åtta huvudteman. Trots att branschen befinner sig vid en korsväg, är den stärkt av kreativitet och teknologi. CMO:er fokuserar på det de kan kontrollera, som att äga och koppla upp sig mot sin publik i en värld där tredje part ofta verkar hålla korten.

Direktlänk Dela MediaNews4U fördjupade 8 september

Forskningsrapport om global AIoT-marknad ger branschöversikt och spårar senaste utvecklingar

En forskningsrapport om marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) ger en översikt över branschen, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av verksamhet och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten täcker de största företagen på marknaden, inklusive AISPEECH, IBM, Intel, Gopher Protocol, Micron Technology, ShiftPixy Inc., Twilio Inc., Deep Vision, ALCES, Ceva.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

AI i marknadsföring förväntas nå 123320.38 miljoner dollar år 2028

Den nyligen publicerade rapporten om artificiell intelligens (AI) i marknadsföring förväntas expandera med en CAGR på 18.94% under prognosperioden och nå 123320.38 miljoner dollar år 2028. AI-marknadsföring är en metod för att utnyttja kunddata och AI-koncept som maskininlärning för att förutse kundernas nästa drag och förbättra kundresan. Rapporten inkluderar marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

2019 flydde Carlos från Brasilien till USA efter att hans son mördats av ett lokalt gäng. Vid ankomsten till USA separerades han från sin familj och placerades i ett förvar av amerikanska immigrations- och tullverket (ICE). Carlos, som är afro-indigenous, talar portugisiska men kan inte läsa eller skriva det. Personalen på detentionscentret i Calexico, Kalifornien, talade endast engelska eller spanska. De använde ett AI-drivet röstöversättningsverktyg för att tolka vad Carlos sa, men systemet kunde inte uppfatta eller förstå hans regionala accent eller dialekt. Detta ledde till att Carlos tillbringade sex månader på ICE-förvaret utan att kunna kommunicera meningsfullt med någon. Amerikanska immigrationsmyndigheter hävdar att de kommer att tillhandahålla mänskliga tolkar vid behov. I verkligheten säger flyktingorganisationer att många ofta lämnas utan tillgång till en. I stället förlitar sig de olika byråerna som utgör det amerikanska invandringssystemet och till och med vissa flyktinghjälporganisationer alltmer på AI-drivna översättningsverktyg som Google Translate och Microsoft Translator för att överbrygga denna klyfta.

The Guardian fördjupade 7 september

Forskningsrapport om marknaden för överföringslinjetransformatorer

En forskningsrapport om marknaden för överföringslinjetransformatorer tillhandahåller all information relaterad till branschen. Den ger en överblick av marknaden, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av verksamheten och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten täcker bland annat företag som BEL, Eaton Bussmann, Pulse Electronics Corporation, Vishay Dale, Murata, TE Connectivity, HALO Electronics, Bourns och segment som elektronik, rymdindustri, bilindustri m.fl.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

5G FWA-enhetens marknadsundersökningsrapport ger översikt över branschen

En forskningsrapport om 5G FWA-enhetens marknad tillhandahåller information relaterad till branschen, inklusive dess definition, tillämpningar, utvecklingar och tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden och ger data om hinder vid etablering av företag och vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Rapporten täcker företag som Nokia, Casa Systems, TCL, Huawei, Fibocom, Zyxel, Teldat, Sagemcom, Vantiva, Samsung, Oppo, BEC Technologies, Arcadyan, Sercomm, Wistron NeWeb, Askey och Alpha Networks.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

Styrelseledamöter oroade över cybersäkerhet, visar rapport

Proofpoint har släppt sin årliga rapport ´Cybersecurity: The 2023 Board Perspective´, som visar att 73% av de tillfrågade styrelseledamöterna ser sig själva i riskzonen för en cyberattack, en ökning från 65% 2022. 53% anser att de är oförberedda på en riktad attack. Rapporten visar också att 59% av styrelseledamöterna tror att generativ AI, som ChatGPT, är en säkerhetsrisk. Trots oro ser 73% av styrelseledamöterna cybersäkerhet som en prioritet och 70% anser att de har investerat tillräckligt i cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 6 september

Google inför krav på AI-relaterad redovisning för politiska annonsörer

Från och med november kommer Google att kräva att alla politiska annonser märker användningen av artificiell intelligens och syntetiskt innehåll i sina videor, bilder och ljud. Google är det första teknikföretaget som meddelar ett AI-relaterat redovisningskrav för politiska annonsörer. Detta kommer i samband med att kongressen arbetar på omfattande lagstiftning för att sätta riktlinjer för AI. Den nya regeln gäller även för YouTube-videor och kräver att alla verifierade annonsörer tydligt anger om deras annonser innehåller ´syntetiskt innehåll som oautentiskt skildrar verkliga eller realistiska människor eller händelser´.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 6 september

Marknadsrapport för kognitiva system och AI-system förutspår tillväxt till 2030

En ny rapport ger viktig statistisk information om marknadsstatus för aktörer inom kognitiva system och AI-system. Den omfattar historiska och projicerade marknadsdata, efterfrågan, applikationsspecifikationer, prisutveckling och geografiska uppdelningar av ledande företag inom kognitiva system och AI-system. Rapporten erbjuder en omfattande bild av den globala marknaden för kognitiva system och AI-system från 2023 till 2030. Forskningsrapporten ger även omfattande data om de viktigaste faktorerna som driver tillväxten på marknaden för kognitiva system och AI-system på både nationell och lokal nivå.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

Marknadsstudie om global Data Science och Machine Learning Service publicerad av MarketandResearch.biz

En marknadsstudie baserad på den globala marknaden för Data Science och Machine Learning Service har publicerats av MarketandResearch.biz. Rapporten ger en exakt bild av marknaden och viktig data om olika komponenter som kommer att påverka utvecklingen. Den hjälper intressenter eller kunder att bestämma de bästa produktionsmetoderna och dra nytta av de ytterligare möjligheter som denna marknad erbjuder. Rapporten fokuserar på marknadsandelar, intäkter, tillväxt och utveckling och teknologisk utveckling. Den tar också upp aktuell marknadssituation och faktorer som driver och påverkar marknadstillväxten.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 5 september

Google firar 25 år och utforskar artificiell intelligens

Teknikjätten Google, som firar sin 25-årsdag den 4 september, har kommit långt från att ha fötts som en sökmotor i garaget hos Susan Wojcicki, den framtida chefen för YouTube. Google, som nu är en del av moderbolaget Alphabet och drivs av Sundar Pichai, har diversifierat sig inom flera teknikströmmar och lanserat flera produkter. Företaget är nu en del av den generativa AI-ekonomin med sina Bard-modeller. Google har också utökat Bards tillgång till fler platser, inklusive Brasilien och över hela Europa.

Direktlänk Dela National Herald India fördjupade 4 september

Marknadsanalys för Artificiell Intelligens (AI) i Cybersäkerhet

En marknadsanalys av Artificiell Intelligens (AI) i Cybersäkerhetsindustrin har genomförts. Rapporten innehåller en detaljerad granskning av branschens tillväxtmotorer, utbud och efterfrågan, risker, marknadsattraktivitet, årlig tillväxtjämförelse, BPS-analys, SWOT-analys och Porters femkraftsmodell. Rapporten ger en ingående granskning av de potentiella utmaningarna, distinkta trenderna och möjligheterna för marknadsaktörer. Nyckelspelare inom AI i Cybersäkerhetsmarknaden inkluderar Boon Software, IBM, Camelot 3PL Software, Bloxx IT Solutions, HAL Systems, AGI Worldwide, Aldata, Infor, HighJump Software, Jungheinrich, Deposco, ASC, Advanced Systems Consultants, Argos Software, Appolis, Navitas, Oracle, AFS Technologies, Cadre Technologies, Automation Associates och BFC Software.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 september

Google firar 25 år och arbetar för att vara en del av AI-ekonomin

Google firade sin 25-årsdag den 4 september. Företaget, som grundades av de amerikanska datavetarna Larry Page och Sergey Brin, har sedan dess utvecklat en rad teknikströmmar och lanserat flera produkter. Google, som nu är en del av moderbolaget Alphabet och leds av Sundar Pichai, har vuxit snabbt och erbjuder nu en mängd produkter och tjänster utöver Google Search. Företaget har även expanderat Bard, en del av sin AI-teknik, till fler platser och lanserat nya funktioner för att hjälpa användare att anpassa sin upplevelse. Google planerar även att bygga två ytterligare datacenter i USA.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 4 september

Google firar 25 år: Från sökmotor till teknikjätte

Teknikjätten Google, som fyller 25 år på måndag, har kommit långt sedan det grundades som en sökmotor i garaget till Susan Wojcicki – den framtida chefen för YouTube. Google grundades den 4 september 1998 av de amerikanska datavetarna Larry Page och Sergey Brin under deras doktorandstudier vid Stanford University i Kalifornien. Företaget, som nu är en del av moderbolaget Alphabet och drivs av Sundar Pichai av indiskt ursprung, har diversifierat sig till flera teknikströmmar och lanserat flera produkter. Google har också expanderat Bard´s tillgång till fler platser, inklusive Brasilien och över hela Europa. I början av maj meddelade Google sina planer på att bygga två ytterligare datacenter i USA.

Direktlänk Dela Siasat Daily fördjupade 3 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine Learning Service 2023-2030

Enligt den senaste forskningsrapporten är marknaden för Data Science och Machine Learning Service segmenterad i olika typer och applikationer, vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar också på en djupgående analys av nyckelspelare som International Business Machine, DataScience.com, Google, ZS, AtandT, Fico, LatentView Analytics med flera. Rapporten presenterar även en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet, inklusive företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utvecklingar, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 1 september

Global rapport om maskininlärningsmarknaden nu tillgänglig

En nyligen publicerad rapport från Orbisresearch.com med titeln ´Globala trender och insikter om maskininlärningsmarknaden´ är nu tillgänglig. Global Machine Learning Market Report 2023, som ger en grundlig analys av marknaden, har nyligen släppts av Orbis Market Research. Studien inkluderar marknadsstorlek, konkurrentandelar, marknadsuppskattningar och branschuppdateringar på global, regional och nationell nivå tillsammans med kvantitativa och kvalitativa data. Kvalitativa data belyser bland annat marknadsdrivare, begränsningar, nuvarande trender och möjligheter. Rapporten innehåller också en detaljerad studie av marknadssegment och undersegment för att erbjuda betydande insikter.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

Forskningsrapport: Marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning 2023-2030

En senaste forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning (2023-2030) segmenteras i olika typer [Deep Learning, Natural Language Processing, Machine Vision, Others] och applikationer [BFSI, Healthcare and Life Sciences, Retail, Telecommunication, Government and Defense, Manufacturing, Energy and Utilities, Others], vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar på en djupgående analys av nyckelspelarna [Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), SAP SE, IBM Corporation, BaiduInc., GoogleInc., BigMLInc., SAS Institute Inc., etc]. Rapporten presenterar viktig data och siffror som täcker prognosperioden till 2030. Dessutom ges en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet för artificiell intelligens och maskininlärning, med insikter i företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utveckling, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 31 augusti

Googles AI Bard förutspår negativ prisutveckling för Ripple, ser ljusare utsikter för andra kryptovalutor

Googles AI-modell Bard har förutspått en negativ prisutveckling för kryptovalutan Ripple (XRP) under andra halvan av 2023, med ett maximalt pris på 0,56 dollar, vilket är 15% lägre än det nuvarande priset. Denna prognos är baserad på faktorer som XRPs antagningshastighet, kryptomarknadens prestanda och konsekvenserna av Ripples juridiska strid med SEC. Trots denna dystra utsikt för XRP ser Bard ljusare utsikter för andra kryptovalutor, inklusive den lovande nykomlingen XRP20 ($XRP20) och InQubeta (QUBE). QUBE har dragit till sig stort intresse från investerare och väntas kunna leverera högre priser än Ripple.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 30 augusti

Ny forskningsstudie om global AIGC in E-Commerce marknadsutsikt 2023 till 2029 av MarketQuest.biz

En ny forskningsstudie från MarketQuest.biz, Global AIGC in E-Commerce Market Outlook 2023 till 2029, syftar till att hjälpa företag i sina affärsprojekt. Rapporten börjar med att identifiera och fastställa behov, segmentera, rikta in sig och positionera de olika behoven. Den hjälper till med individualisering, det vill säga att anpassa ett företags hela ansträngning för att tillhandahålla en vara eller tjänst till konsumenten baserat på fastställandet av den personens krav. Rapporten erbjuder en solid och logisk grund för beslutsfattande genom att avslöja fakta inifrån och utanför organisationen som är relevanta för marknadsföringsbeslut. Några av marknadens främsta tillverkare som nämns i rapporten inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Djupinlärnings AI-marknaden förväntas expandera mellan 2023 och 2029

En nyligen genomförd forskning av MarketQuest.biz förutspår att marknaden för djupinlärning och artificiell intelligens kommer att expandera mellan 2023 och 2029. Forskningen fokuserar på nyliga och historiska prisförändringar, vilka ligger till grund för förutsägelser om marknadsexpansion. Studien tar också upp effekterna av COVID-19 på marknaden och diskuterar sannolika vägar för marknadens återhämtning efter pandemin. Andra hot, svårigheter och utmaningar täcks också tillsammans med deras potentiella effekter på marknaden.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Maskininlärningsmarknaden i Latinamerika förväntas nå 0,93 miljarder dollar 2023

En nyligen publicerad rapport från Report Ocean fokuserar på maskininlärningsmarknaden i Latinamerika. Rapporten ger insikter i tillväxtstrategier, affärsmöjligheter, framväxande trender och innovationer för 2022. Värdet på maskininlärningsmarknaden i Latinamerika förväntas nå 0,93 miljarder dollar 2023, med en årlig tillväxttakt på 24,8% under perioden 2018-2023. Maskininlärning, förmågan för datorer att lära sig genom erfarenheter för att förbättra sin prestanda, har blivit allt viktigare på grund av ökad tillgänglighet av data och behovet av att bearbeta data för att få meningsfulla insikter.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Maskininlärning som en tjänstmarknad växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029

En detaljerad studie har utförts för att ge senaste insikter om viktiga funktioner på marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Marknaden för maskininlärning som en tjänst växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029. Nyckelspelare i denna rapport inkluderar: Amazon, Oracle, IBM, Microsoftn, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

AI i olje- och gasindustrin förväntas nå 7,942.1 miljoner dollar år 2032

Enligt en ny rapport kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i olje- och gasindustrin att uppgå till 7,942.1 miljoner dollar år 2032, med en årlig tillväxt på 12.1% mellan 2022 och 2032. Denna tillväxt drivs av behovet av att minska produktions- och underhållskostnader, den ökande efterfrågan på säkerhets- och säkerhetsstandarder, den ökande användningen av avancerad teknik i olje- och gasindustrin samt de höga investeringarna och snabba innovationerna inom AI-implementering. Rapporten baseras på omfattande forskning av hela den globala AI-marknaden inom olje- och gasindustrin och alla dess undersegment.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Indiens premiärminister Narendra Modi kräver globalt AI-ramverk vid B20-toppmötet

Indiens premiärminister Narendra Modi talade vid B20-toppmötet och uttryckte behovet av ett globalt ramverk för artificiell intelligens. B20 är ett av G20:s forum som representerar det globala näringslivet. Över 1700 företagsledare och experter från hela världen deltog i toppmötet. B20 inrättades 2010. Temat för B20-toppmötet denna gång är R.A.I.S.E., vilket står för ansvarsfulla, accelererade, innovativa, hållbara och rättvisa företag. B20-toppmötet har organiserats av Confederation of Indian Industry (CII). Bland deltagarna fanns Indiens finansminister Nirmala Sitharaman, handelsminister Piyush Goyal, utrikesminister S Jaishankar och utbildningsminister Dharmendra Pradhan.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 27 augusti

AI-programmet ChatGPT presterar lika bra eller bättre än universitetsstudenter i studie

Enligt en studie involverande NYUAD presterade AI-programmet ChatGPT lika bra eller bättre än universitetsstudenter i 9 av 32 kurser när det gällde att besvara bedömningsfrågor. Trots att 74% av de tillfrågade studenterna i fem länder skulle använda ChatGPT, anser 70% av lärarna att dess användning är plagiat. Studien visade också att två verktyg för att identifiera AI-genererad text - GPTZero och AI-textklassificerare - felklassificerade ChatGPT-svaren som genererats i denna forskning som skrivna av en människa 32% respektive 49% av tiden.

Direktlänk Dela SciTechDaily fördjupade 26 augusti

OpenAI förbereder nästa generation av DALL-E och expanderar ChatGPT

OpenAI förbereder nästa generation av DALL-E-modellen (DALL-E 3) och genomför för närvarande en serie Alpha-test. Android-versionen av ChatGPT är nu tillgänglig i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien, med planer på att expandera till fler länder inom kort. Populariteten för stora modeller växer exponentiellt och har haft stor inverkan på marknaden. Företag som ChatGPT och Midjourney har skapat en värdering på cirka $4 miljarder, medan de sju största amerikanska företagens totala marknadsvärde har skjutit i höjden till $11 biljoner på ett år, en ökning med 60%. Den största finansieringen inom AI-industrin 2023 är Microsofts investering på $10 miljarder i OpenAI. WiMi Hologram Cloud leder inom innovation och är optimistisk om möjligheterna med stora modeller på applikationslagret.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 25 augusti

BairesDev avslöjar effekterna av sitt stipendieprogram för teknikutbildning

BairesDev, ett mjukvarulösningsföretag, avslöjar effekterna av sitt stipendieprogram. Initiativet, som lanserades den 8 mars 2023, erbjöd tillgång till över 1 000 online-utbildningskurser på Edtech-plattformen, Platzi, och lockade över 2 000 kvinnor från tio olika länder. Stipendievinnarna har tillgång till sina stipendier fram till mars 2024. Bland de mest efterfrågade områdena var programvaruutveckling, AI-verktyg och mjuka färdigheter. Programmet har haft stor geografisk räckvidd, med ansökningar från mer än tio länder, med Colombia, Brasilien, Argentina och Mexiko i spetsen. BairesDev främjar aktivt könsinkludering i teknik med olika initiativ.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 24 augusti

AI-verktyget ChatGPT kan matcha universitetsstudenters prestationer, enligt studie

Enligt en studie publicerad i Scientific Reports kan AI-verktyget ChatGPT matcha eller till och med överträffa genomsnittsbetyget för universitetsstudenter när det svarar på bedömningsfrågor inom olika ämnen, inklusive datavetenskap, politik, ingenjörsvetenskap och psykologi. Forskningen fann också att nästan tre fjärdedelar av de studenter som undersöktes skulle använda ChatGPT för att hjälpa till med sina uppgifter, trots att många lärare anser att dess användning är plagiering. I undersökningen presterade ChatGPT lika bra eller bättre än studenter i 9 av 32 kurser. Endast inom matematik och ekonomi presterade studenter konsekvent bättre än ChatGPT.

Direktlänk Dela Mirage News fördjupade 24 augusti

Maskininlärning som en tjänstemarknad förväntas överstiga 7500 miljoner USD till 2024

Maskininlärning som tjänstemarknad förväntas överstiga mer än 7500 miljoner USD till 2024 med en årlig tillväxttakt på 42% under den givna prognosperioden. Rapporten täcker detaljerad konkurrensutsikt inklusive marknadsandel och företagsprofiler för de viktigaste deltagarna på den globala marknaden. Nyckelspelare profilerade i rapporten inkluderar Terry Laboratories Inc., Aloe Laboratories Inc., Pokonobe Inc., Lily of the Desert Organic Aloeceuticals, Foodchem International Corporation, Aloe Farms Inc., Natural Aloe Costa Rica S.A., Aloecorp Inc., Cady Products LLC, Houssy Global och Pharmachem Laboratories Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären förväntas växa till 19,08 miljarder dollar år 2029

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären väntas växa med en årlig tillväxttakt på 13,1% från 2023 till 2029, enligt en ny rapport från Exactitude Consultancy. Rapporten inkluderar en omfattande analys av alla regionala och stora spelarsegment, vilket ger närmare inblick i nuvarande marknadsförhållanden och framtida marknadsmöjligheter. De viktigaste spelarna som studerats i rapporten inkluderar BAE Systems Plc., Northrop Grumman Corporation, Raytheon Technologies Corporation, Lockheed Martin Corporation, Thales Group, L3Harris Technologies Inc., Rafael Advanced Defense Systems, IBM, Charles River Analytics Inc., Boeing Company och andra. Enligt rapporten kommer Nordamerika att leda den globala marknaden för artificiell intelligens i militären under prognosperioden 2023 till 2029.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Studie finner att OpenAI:s ChatGPT uppvisar partiskhet mot Demokratiska partiet och liberala åsikter

En studie utförd av forskare vid University of East Anglia i Storbritannien har funnit att OpenAI:s ChatGPT, en populär artificiell intelligens (AI) språkmodell, uppvisar en märkbar partiskhet mot Demokratiska partiet och andra liberala åsikter. Studien testade ChatGPT:s svar på en serie politiska frågor, med chatboten som antog rollen som en republikan, en demokrat eller en neutral ståndpunkt. Forskarna jämförde och analyserade sedan svaren baserat på deras överensstämmelse med det politiska spektrumet. Studiens resultat tyder på att ChatGPT konsekvent visar en betydande politisk partiskhet mot Demokratiska partiet i USA, samt vänsterlutande figurer som Luiz Inácio Lula da Silva i Brasilien och Labourpartiet i Storbritannien.

Direktlänk Dela The Jewish Voice fördjupade 20 augusti

Över 60 migranter befaras döda efter räddningsaktion vid Kap Verde

Mer än 60 migranter befaras döda efter att en spansk fiskebåt räddade en båt utanför Kap Verde i Atlanten, som ursprungligen hade över 100 personer ombord, enligt myndigheter och migrantförespråkare. Sju kroppar hittades på båten och uppskattningsvis 56 personer saknas till havs och antas vara döda, sa Safa Msehli, talesperson för Internationella migrationsorganisationen. Enligt Senegals utrikesministerium räddades 38 personer tidigare under veckan nära Kap Verde, cirka 620 km från Västafrikas kust. Migrationsgruppen Walking Borders rapporterade att fartyget var en stor fiskebåt, som lämnade Senegal den 10 juli. Överlevande ringde hem till Kap Verde efter räddningsaktionen. Mamour Ba, en 30-årig student från Fass Boye, förlorade sin yngre bror Mame Cheik på båten. Hans bror var 23 år när han dog i försöket att nå Spanien. Spanska Sjöräddningstjänsten bekräftade att en spansk fiskebåt, Zillarri, räddade 38 personer och återfann sju kroppar från en senegalesisk båt den 14 augusti. Rutten från Västafrika till Spanien är en av världens farligaste, men antalet migranter som lämnar Senegal på ostadiga träbåtar har ökat under det senaste året. Nästan 1 000 migranter dog under försöket att nå Spanien till havs under de första sex månaderna av 2023, enligt Walking Borders.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 20 augusti

OpenAIs AI-chatbot ChatGPT har en betydande vänsterinriktad bias, enligt ny studie

Enligt en ny studie som publicerats i tidskriften ´Public Choice´ har OpenAIs AI-chatbot ChatGPT en betydande och systematisk vänsterinriktad bias. Studien visar att ChatGPTs svar föredrar Demokraterna i USA, Labourpartiet i Storbritannien och president Lula da Silva från Arbetarpartiet i Brasilien. Forskarna utvecklade en ny metod för att testa ChatGPTs politiska neutralitet. Trots att forskningsprojektet inte syftade till att fastställa orsakerna till den politiska biasen, pekade resultaten på två potentiella källor: träningsdatasetet och algoritmen själv.

Direktlänk Dela Bharat Times fördjupade 20 augusti

Veckans AI-nyheter: Upphovsrättsintrång, politisk bias och riktlinjer för nyhetsrum

New York Times överväger att stämma AI-startupen OpenAI för upphovsrättsintrång, vilket kan orsaka stora problem för företaget. Meta planerar att lansera en öppen källkod ”Code Llama” för att hjälpa mjukvaruutvecklare i deras dagliga arbetsflöden. En nyligen studie tyder på att ChatGPT har en liberal bias, med en ”betydande och systematisk politisk bias” mot demokraterna i USA, president Lula i Brasilien och Labourpartiet i Storbritannien. En anti-piratgrupp har beslutat att stänga ner Books3, en stor textdatabas som ofta används för att träna AI-modeller. En skoldistrikt i Iowa verkar ha hittat en ovanlig användning av AI: att välja böcker att förbjuda. Google har lanserat en uppdatering till sin sökgenererande upplevelsesfunktion som skapar sammanfattningar för långa nyhetsartiklar. Associated Press har infört nya riktlinjer för hur artificiell intelligens bör användas i sina nyhetsrum, inklusive ett förbud mot att använda ChatGPT och andra AI för att skapa publicerbart innehåll.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 19 augusti

AI visar politisk lutning mot Demokraterna i USA, Lula i Brasilien och Labour i Storbritannien

En grupp forskare från Brasilien och Storbritannien har publicerat en studie som visar att artificiell intelligens (AI) plattformen ChatGPT föredrar synpunkter från väljare av USA:s demokratiska parti, Brasiliens tidigare president Luiz Inacio Lula da Silva och Storbritanniens Labourparti. Forskarna, Fabio Motogi, Waldemar Pinho Neto och Victor Rodriguez, utvecklade en sofistikerad metod för att identifiera ideologiska fördomar i svaren som ChatGPT gav till användare. De fann ´solid evidens´ för betydande och systematisk politisk bias.

Direktlänk Dela Lodi Valley News fördjupade 19 augusti

AI-chattbot visar vänsterpolitisk bias, enligt ny studie

OpenAI:s artificiella intelligens chattbot ChatGPT har en betydande och systematisk vänsterpolitisk bias, enligt en ny studie publicerad i tidskriften ´Public Choice´. Studien visar att ChatGPT:s svar favoriserar Demokraterna i USA, Labour Party i Storbritannien och president Lula da Silva från Arbetarpartiet i Brasilien. Forskarna utvecklade en ny metod för att testa ChatGPT:s politiska neutralitet. Metoden inkluderade att ställa över 60 ideologiska frågor till plattformen och jämföra svaren med plattformens standard svar. Denna studie är den första storskaliga studien som använder en konsekvent, evidensbaserad analys.

Direktlänk Dela Greatandhra fördjupade 19 augusti

AI-marknaden i Latinamerika växer, beräknas nå 13,3 miljarder dollar 2028

Den globala teknologiska revolutionen inkluderar framväxten av banbrytande tekniker som blockchain, molnet och artificiell intelligens (AI). Enligt International Market Analysis Consulting and Research Group (IMARC Group) nådde AI-marknaden i Latinamerika 2,9 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 13,3 miljarder dollar 2028, vilket innebär en tillväxttakt på 27,4% under perioden. Latinamerika kan förvänta sig en tillväxt på upp till 5% av BNP till 2030 på grund av implementering av AI. Oracle har nyligen ingått partnerskap med företag som Cohere och NVIDIA för att leverera AI:s kraft till företag i alla branscher och storlekar.

Direktlänk Dela The Costa Rica News fördjupade 19 augusti

OpenAI:s AI-chatbot ChatGPT är vinklad mot vänstern, enligt studie

Enligt en ny studie är OpenAI:s artificiella intelligens (AI) chatbot, ChatGPT, betydligt och systematiskt vinklad mot vänstern. Studien, publicerad i tidskriften ´Public Choice´, visar att ChatGPT:s svar gynnar Demokraterna i USA, Labour Party i Storbritannien och president Lula da Silva från Workers’ Party i Brasilien. Forskare har tidigare uttryckt oro över en inbyggd politisk bias i ChatGPT, men detta är den första storskaliga studien som använder en konsekvent, evidensbaserad analys. Forskarna utvecklade en ny metod för att testa ChatGPT:s politiska neutralitet, där plattformen fick svara på över 60 ideologiska frågor i rollen som individer från hela det politiska spektrumet.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 19 augusti

AI-modell ChatGPT uppvisar ´betydande och systematisk politisk vänsterbias´, enligt rapport

En ny rapport avslöjar att den stora språkmodellen ChatGPT har en ´betydande och systematisk politisk bias´ mot vänstern. Forskare vid University of East Anglia i Norwich, Storbritannien, upptäckte att det populära AI-drivna systemet uppvisar en bias mot vissa politiska inriktningar. Trots att företaget försäkrar att systemet är opartiskt, lutar dess svar på vissa politiska frågor till fördel för det demokratiska partiet i USA, Brasiliens president Luiz Inácio Lula da Silva och Labour Party i Storbritannien. Forskare noterade att bias i LLM och andra AI-system kan ha ´negativa politiska och valkonsekvenser liknande bias från traditionella och sociala medier´.

Direktlänk Dela The Blaze fördjupade 18 augusti

Studie hävdar att ChatGPT har en ´betydande och systematisk politisk bias´

En studie från University of East Anglia i Storbritannien hävdar att OpenAI:s chatbot ChatGPT har en ´betydande och systematisk politisk bias´. Studien påstår att ChatGPT visade en politisk bias mot Demokraterna i USA, Lula i Brasilien och Labourpartiet i Storbritannien. OpenAI:s talesperson svarade på dessa anklagelser genom att hänvisa till ett blogginlägg där de förklarade att eventuella biaser som uppstår från processen beskriven ovan är buggar, inte funktioner. De medgav att biaser kan vara en del av AI-modeller på grund av de stora datamängder som används för att träna grundmodellerna.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 18 augusti

Artificiell intelligensmodell visar vänster-vinkling, enligt studie

En studie från University of East Anglia har identifierat en ´betydande och systematisk´ vänster-vinkling hos OpenAIs artificiella intelligensmodell, ChatGPT. Studien visade att AI:ns svar konsekvent gynnade demokraterna i USA, Labourpartiet i Storbritannien och president Lula da Silva från Brasiliens arbetarparti. Forskarna använde en ny metod för att mäta politisk neutralitet, där ChatGPT simulerade olika politiska ideologier och svarade på över 60 ideologiskt laddade frågor. Syftet var att demokratisera tillsynen över AI-teknik, genom att främja transparens och ansvarsskyldighet. Diskussionen understryker utmaningen att skilja på bias som kommer från träningsdata och objektiv presentation av fakta.

Direktlänk Dela Innovation Origins fördjupade 18 augusti

Förklaring av olika termer och koncept

En app är ett datorprogram skapat för en specifik uppgift. Artificiell intelligens (AI) hänvisar till maskiner eller datorer som kan fatta beslut baserat på kunskap. Atlanten är en av de fem oceanerna och är den näst största. Ljud hänvisar till ljud. En fladdermus är en typ av däggdjur som har vingar. Beteende är hur någon eller något agerar mot andra. En biolog är en forskare som studerar levande saker. En kalv är namnet på unga djur i olika däggdjursarter. Karibien är ett hav som sträcker sig från Atlanten till Mexiko och Centralamerika. Klimatförändring är en långvarig och betydande förändring i jordens klimat. En kollega är någon som arbetar med en annan person. Bevarande är akten att bevara eller skydda något. En präriehund är ett socialt djur som lever i stora kolonier. Rovdjur är varelser som jagar och matar på andra djur.

Direktlänk Dela The 1014 fördjupade 18 augusti

AI-teknik föreslås som verktyg för diagnos av autism

Forskare från Brasilien, Frankrike och Tyskland föreslår användning av artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till med diagnosen av autism. De har använt magnetresonanstomografi (MRI) för att träna en maskininlärningsalgoritm för detta ändamål. Forskarna har tagit fram en ”kvantitativ diagnostisk metod” baserad på hjärnbildsdata från 500 individer, inklusive över 240 diagnostiserade med autism. Genom att jämföra kartor över individer med och utan autism identifierade forskarna potentialen för diagnos genom denna metod. Algoritmen tränades sedan med dessa kartor, vilket möjliggjorde en noggrannhet på över 95% i att bestämma de hjärnförändringar som är associerade med autism.

Direktlänk Dela Weekly Blitz fördjupade 17 augusti

En studie från University of East Anglia i Storbritannien tyder på att AI-chattboten ChatGPT uppvisar liberal bias i vissa av sina svar. Forskarna ställde en serie frågor om politiska övertygelser till ChatGPT, liknande dem som ställs av liberala partianhängare i USA, Storbritannien och Brasilien. Studien kom fram till att ChatGPT uppvisade en ´betydande och systematisk politisk bias mot Demokraterna i USA, [vänsterpresidenten] Lula i Brasilien och Labourpartiet i Storbritannien´. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, förnekar att de medvetet skulle ha snedvridit chattbotens politiska agenda, och pekar på att eventuella bias snarare är en bieffekt av träningsdata än avsiktliga funktioner.

Gizmodo fördjupade 17 augusti

Studie visar att OpenAIs ChatGPT har en vänsterinriktad bias

En ny akademisk studie har konstaterat att OpenAIs ChatGPT, som misstänkt, har en vänsterinriktad bias. Forskare från University of East Anglia fann att den favoriserar Demokraterna i USA, Labourpartiet i Storbritannien och president Lula da Silva från Arbetarpartiet i Brasilien. För att testa biasen ställde teamet över 60 ideologiska frågor till ChatGPT och jämförde svaren med ChatGPT:s standard svar. Forskarna fann att standard svaren tenderade att stämma mer överens med de vänsterinriktade svaren än med de från höger.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 17 augusti

Ny forskning avslöjar ChatGPT:s politiska lutning

Ny forskning från University of East Anglia (UEA) har avslöjat att den artificiella intelligensen ChatGPT har en politisk lutning åt vänster. Studien, som publicerades i Public Choice, visar att ChatGPT tenderar att stödja Demokraterna i USA, Labourpartiet i Storbritannien och till och med president Lula da Silvas Arbetarparti i Brasilien. Forskarna testade ChatGPT genom att bombardera den med frågor och få den att spela rollen som människor från alla politiska partier. De skapade också ett verktyg som alla kan använda för att kontrollera ChatGPT:s eventuella fördomar.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 17 augusti

ChatGPT har en betydande vänstervriden snedvridning, visar studie

En vetenskaplig studie har bekräftat att det populära onlineverktyget ChatGPT har en betydande vänstervriden snedvridning i sina svar. Studien, som utfördes av experter vid University of East Anglia, visade att ChatGPT:s svar gynnar Labourpartiet i Storbritannien, demokraterna i USA och president Lula da Silva från Arbetarpartiet i Brasilien. Forskarna menar att detta kan ha allvarliga konsekvenser för politik och ekonomi. ChatGPT, som har över 100 miljoner användare, byggdes av det San Francisco-baserade företaget OpenAI och har använts för att skriva uppsatser, recept och mycket mer.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 17 augusti

AI-chatbot från OpenAI visar liberal bias, enligt forskning

En nyligen publicerad studie från University of East Anglia visar att OpenAI:s ChatGPT, en AI-chatbot, uppvisar en liberal bias. Studien involverade en undersökning av politiska åsikter, med fokus på liberala partier i USA, Storbritannien och Brasilien. Resultaten visade en konsekvent politisk bias mot Demokraterna i USA, Luiz Inácio Lula da Silva i Brasilien och Labourpartiet i Storbritannien. Forskningen bidrar till den växande mängden bevis som tyder på att chatbots, trots ansträngningar att kontrollera bias, ofrånkomligen antar antaganden, övertygelser och stereotyper som finns i den stora mängd data de tränas på. Fabio Motoki, en föreläsare vid University of East Anglia och en av författarna till studien, uttrycker oro över att detta kan urholka allmänhetens förtroende eller till och med påverka valresultat.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 17 augusti

AI föreslås för att hjälpa till att diagnostisera autism

Forskare föreslår att använda artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till att diagnostisera autism. I en nyligen publicerad artikel i Scientific Reports använde forskare från Brasilien, Frankrike och Tyskland magnetisk resonanstomografi för att träna en maskininlärningsalgoritm. Arbetet baserades på hjärnbildsdata för 500 personer, varav mer än 240 hade diagnostiserats med autism. Maskininlärningstekniker applicerades på data. Forskarna började utveckla sin metod genom att samla funktionell magnetisk resonanstomografi (fMRI) och elektroencefalogram (EEG) data. Algoritmen matades med kartor, och systemet kunde bestämma vilka hjärnförändringar som var kopplade till autism med över 95% genomsnittlig noggrannhet. Metoden är under utveckling och kommer att ta år att implementera, enligt São Paulo Research Foundation, som stödde forskningen. Ungefär ett av 36 barn har identifierats med autismspektrumstörning, enligt Centers for Disease Control and Prevention.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 16 augusti

Maskininlärning kan förbättra diagnos av autism

Brasilianska forskare har föreslagit en kvantitativ diagnosmetod för autism spektrum störning (ASD) med hjälp av maskininlärningstekniker och funktionell hjärnavbildningsdata. Studien involverade 500 individer, hälften diagnostiserade med ASD. Genom att jämföra hjärnkartor kunde forskarna diagnostisera ASD med över 95% noggrannhet. Metoden visar även löfte för att diagnostisera schizofreni korrekt. Studien var ett samarbete mellan fysiker, statistiker, läkare och neurovetenskapsmän från centra i Brasilien, Frankrike och Tyskland.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 16 augusti

Marknaden för AI GIF-generatorer förväntas växa i stor skala 2023-2029

Marknaden för AI GIF-generatorer förväntas växa i stor skala under prognosperioden (2023-2029), enligt en marknadsrapport. Rapporten presenterar en översikt över marknaden baserat på nyckelparametrar som marknadsstorlek, intäkter, försäljningsanalys och huvuddrivrutiner. Rapporten diskuterar också utmaningar på marknaden och ger en djupgående analys av nuvarande och framtida trender. Marknadsundersökningsindustrin levererar den detaljerade analysen av den globala AI GIF-generatornmarknaden för den uppskattade prognosperioden. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Simplified, Meta Make-A-Video, Imgflip, Mage Space, Artbreeder, DALL-E 2, Gfycat, Picsart, Gooey.ai, Midjourney, Gliastar, ImageAI, GIF Maker.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Marknaden för AI i videospel växer med en CAGR på +28,5% fram till 2029

En ny studie visar att marknaden för artificiell intelligens i videospel växer med en CAGR på +28,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Rapporten betonar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna för denna marknad och ger en fullständig studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden. Den undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom industrin, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Google lanserar flerspråkig version av Bard chatbot i Europa

Trots att stora språkmodellbaserade AI-plattformar granskas av regeringar över hela världen, har Google lanserat en flerspråkig version av sin Bard chatbot i Europa med många nya funktioner. Bard, Googles generativa AI-verktyg, är nu tillgängligt på över 40 språk och stöder länder som Brasilien och många över hela Europa. Företaget har också introducerat unika funktioner för Bard, även om vissa bara är tillgängliga på engelska för närvarande. Google planerar också att införa Google Lens-funktioner i Bard.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 13 augusti

AI-förstärkt övervakningsteknik för identifiering och spårning av fordon växer globalt

AI-verktyg öppnar upp för nya övervakningsmöjligheter. En sådan tillämpning är identifiering och spårning av fordon med hjälp av deras registreringsnummer, även känt som automatisk nummerplåtsigenkänning (ANPR). Tekniken används för att samla in ytterligare detaljer som fordonets färg, märke och modell. Enligt dokument som Forbes har fått tillgång till, används tekniken även för att bedöma ett fordons körbeteende och avgöra om det uppvisar tecken på misstänkt beteende. Kameror som driver ANPR-övervakningen kommer i mobila och stationära versioner och kan skanna miljontals fordon. Enligt Forbes är ett av företagen som utvecklar ANPR-utrustning Rekor, som har sålt tekniken till nästan ett dussin polisavdelningar och statliga myndigheter.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade 12 augusti

Zendesk introducerar CX Inteligente för att förbättra kundupplevelsen med AI

Zendesk har introducerat sitt CX Inteligente-koncept för att förbättra kundupplevelsen med hjälp av artificiell intelligens (AI) och generativ AI. Strategin fokuserar på att erbjuda personlig och empatisk kundvård. Zendesks senaste samarbete med OpenAI öppnar nya dörrar för att förbättra kundupplevelsen. Data från OECD:s AI Policy Observatory 2022 visar en ökande trend i AI-investeringar i Latinamerika. Försäkringar och finansiella tjänster var de främsta mottagarna av riskkapital i AI i tre av de sju latinamerikanska länder som ingick i studien.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 12 augusti

Artificiell intelligens återförenar brasilianska sånglegenden Elis Regina med dottern Maria Rita i Volkswagens reklamkampanj

Reklambyrån AlmapBBDO har skapat en kampanj för Volkswagen do Brasil där artificiell intelligens används för att återförena den avlidna sångerskan Elis Regina med hennes dotter Maria Rita. Kampanjen, som firar Volkswagens 70-årsjubileum i Brasilien och återlanseringen av den ikoniska Kombi-modellen i en elektrisk version, har blivit en stor framgång med över 50 miljoner organiska visningar och 99% positiva kommentarer på sociala medier. I filmen framför Maria Rita en duett med sin mor och kör den elektriska versionen av Kombi, medan Elis Regina visas köra den klassiska modellen.

Direktlänk Dela Little Black Book Online fördjupade 11 augusti

AI-innovationer, e-handelsbedrägerier och kryptoinvesteringar präglar LATAMs tekniska landskap

Zendesk har, i samarbete med OpenAI, lanserat ´CX Inteligente´ för att förbättra kundupplevelsen genom AI och generativ AI. I Mexiko har e-handelsbedrägerier ökat kraftigt, med en ökning på 68% på tre månader enligt Signifyd. I Brasilien når kreditkortsräntorna i fintech-marknaden 790%, men Nu Holdings Ltd fortsätter att växa starkt, stödd av investerare som Berkshire Hathaway Inc. Unicef Venture Fund söker startups som erbjuder lösningar för världens mest utsatta ungdomar. PayPal har lanserat PYUSD, en digital valuta kopplad till dollarn. En studie av Noventiq visar att 57% av cheferna i Latinamerika tror på generativ AI:s potential att förvandla framtida utbildning.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 11 augusti

Stack Overflow undersökning avslöjar utvecklares åsikter om AI

Enligt en undersökning av Stack Overflow använder eller planerar 70% av utvecklarna att använda AI-verktyg i sin utvecklingsprocess. SREs, säkerhetsproffs och spelutvecklare har ogynnsamma åsikter om AI, medan frontendutvecklare, datavetare och molnutvecklare är mer benägna att använda AI-verktyg. Utvecklare tidigt i sin karriär och de som lär sig att koda är mer benägna att använda AI-verktyg. Professionella utvecklare från Indien, Brasilien och Polen är bland de som använder eller planerar att använda AI-verktyg i framtiden. Största fördelen med AI för utvecklare är ökad produktivitet.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 7 augusti

Marknaden för medicinska enheter baserade på artificiell intelligens förutspås växa till 2029

En ny rapport förutspår tillväxt för marknaden för medicinska enheter baserade på artificiell intelligens (AI) mellan 2023 och 2029. Rapporten ger en djupgående analys av marknaden, inklusive historisk tillväxt och framtida utsikter. Den fokuserar på olika marknadssegment baserat på slutanvändning, typer och geografi. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Medtronic, Johnson & Johnson, GE Healthcare, Philips och Siemens Healthineers. Rapporten inkluderar också speciell täckning av händelser som Ryssland-Ukraina kriget, global inflation och risk för recession.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 7 augusti

Burger King inför AI för att spara kostnader och undvika avfall

Snabbmatskedjan Burger King har infört ett system baserat på artificiell intelligens (AI), kallat Sentinella, för att förbättra sina logistikoperationer. Systemet, som utvecklats i samarbete med företaget TopCode, optimerar operationer för varje butik på ett personligt sätt, vilket bidrar till minskade kostnader och mindre matavfall. Sentinella-systemet utvärderar försäljningsbeteendet i butikerna och möjliga säsongsbundna händelser, och korsar data från orderbasen som gjorts av konsumenter genom lagerkontroll. Detta gör det möjligt att förstå vilka förnödenheter som används mest i en viss butik, vilket hjälper vid påfyllning av lagret. Systemet började implementeras 2021 och har hittills mottagit över 30 000 beställningar.

Direktlänk Dela California18 fördjupade 4 augusti

WhatsApp införlivar artificiell intelligens i sin plattform

WhatsApp har införlivat artificiell intelligens (AI) i sin plattform. De huvudsakliga AI-alternativen inkluderar ChatGPT, OpenAI, LuzIA och Pi. Google Bard har dock blivit populär tack vare dess användarvänlighet och förmåga att ge mer exakta data. Funktionen är nu tillgänglig på över 40 nya språk, inklusive spanska, arabiska, kinesiska, tyska och portugisiska. Dessutom har tillgången utökats till Brasilien och 27 länder i Europeiska unionen. Användare kan anpassa sin upplevelse, stimulera sin kreativitet och utföra en mängd olika aktiviteter.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 3 augusti

Marknadsrapport för Content Automation AI Tools 2023-2030

En marknadsrapport för Content Automation AI Tools för perioden 2023-2030 inkluderar drivande faktorer i branschen, regionala storleks- och andelsuppskattningar av ledande tillverkare. Rapporten ger en detaljerad granskning av marknaden och fokuserar på branschens kedjestruktur, produkttyper, tillämpningar, nyckelspelare och sektorer. De största tillverkarna av Content Automation AI Tools inkluderar Cognizant, Adobe Systems, Google LLC, Microsoft Corporation och IBM Corporation. Rapporten erbjuder en detaljerad bedömning av marknadsstorleken och identifierar och undersöker de viktigaste trenderna som formar marknaden.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupade 3 augusti

WhatsApp integrerar artificiell intelligens med Google Bard

WhatsApp har integrerat artificiell intelligens (AI) på sin plattform med Google Bard, en AI baserad på Googles språkmodell LaMDA. Användare kan interagera med boten via textmeddelanden för att ställa frågor eller begära specifika åtgärder. För att få Google Bard på WhatsApp måste användaren följa en serie enkla steg, inklusive att ladda ner och installera Google Chrome och tillägget ´ChatGPT för WhatsApp´. Funktionen är nu tillgänglig på över 40 språk, inklusive spanska, arabiska, kinesiska, tyska och portugisiska. Tillgången har också utökats till Brasilien och de 27 EU-länderna.

Direktlänk Dela Play Crazy Game fördjupade 1 augusti

Volkswagen och AlmapBBDO använder AI för att återförena mor och dotter i rörande duett

Volkswagen och reklambyrån AlmapBBDO i São Paulo, Brasilien, har använt artificiell intelligens (AI) för att återförena den berömda brasilianska sångerskan Elis Regina med hennes dotter Maria Rita i en rörande duett, fyra decennier efter Reginas död. AI-tekniken lärde sig att känna igen Reginas ansikte och användes för att skapa en film kallad ´Generations´. Filmen är en del av Volkswagens 70-årsjubileumskampanj i Brasilien och kopplas till återintroduktionen av den populära Kombi-modellen i en elektrisk version, ID. Buzz.

Direktlänk Dela SHOOT Online fördjupade 31 juli

Elis Regina återförenas med dottern Maria Rita i Volkswagens kampanj

41 år efter hennes död har AlmapBBDO, genom en kampanj som använder artificiell intelligens, återförenat Elis Regina, en av Brasiliens största sångare, med hennes dotter Maria Rita, en modern ikon med åtta Grammys till sitt namn. Kampanjen, som snabbt blev ett trendämne på Twitter, nådde över 50 miljoner organiska visningar på digitala plattformar. I filmen sjunger Maria Rita en rörande duett tillsammans med sin mamma, med hjälp av teknologi. Kampanjen är också kopplad till Volkswagens meddelande om att Kombi-modellen kommer tillbaka i en elektrisk version, ID. Buzz, som kommer att släppas i Brasilien i en begränsad upplaga av 70 enheter, som en hyllning till varumärkets 70-årsjubileum.

Direktlänk Dela Little Black Book Online fördjupade 31 juli

Portugisiskt start-up lanserar AI fotbollsassistent

Portugisiska uppstartsföretaget Odaccy har utvecklat Betty, världens första artificiella intelligens (AI) fotbollsassistent. Denna innovativa app ger användare realtidsprognoser och täckning av fotbollsmatcher från toppiga ligor runt om i världen. Betty, som officiellt lanseras den 11 augusti, kommunicerar med användare genom realtidsmeddelanden under matcher. Appen innehåller över 150 algoritmer, vilket gör det möjligt att erbjuda unika detaljer och precisa prognoser. Appens funktioner inkluderar att vara en prognosmakare, förutse när mål kan hända och när vinnaren kan ändras. Den fungerar också som ett analytiskt verktyg, som ger relevant statistisk data specifik för matchens ögonblick. Dessutom fungerar Betty som en observatör, som kommenterar spännande ögonblick, såsom VAR-beslut, straffar och röda kort. Odaccy förväntar sig att ha 10 miljoner Betty-användare senast 2027.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 31 juli

Optimera interaktionen med AI-verktyget ChatGPT: Experttips

ChatGPT har revolutionerat AI-världen och förändrat hur människor interagerar med artificiell intelligens både på jobbet och fritiden. Som OpenAI:s andra produkt efter DALL-E, en AI-driven bildgenerator, har ChatGPT snabbt blivit ett populärt verktyg. Det erbjuder en premiumversion kallad ChatGPT Plus och en gratisversion som drivs av språkmodellen GPT 3.5. För att få ut det mesta av ChatGPT är det viktigt att använda rätt prompts. Här är några experttips för att optimera interaktionerna med detta konversations-AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 29 juli

OpenAI lanserar ChatGPT Android-appen globalt

OpenAI har lanserat ChatGPT Android-appen, vilket gör den tillgänglig för användare över hela världen för första gången utanför OpenAI:s webbplats. Android-versionen av ChatGPT-appen erbjuder en rad funktioner, inklusive möjligheten att synkronisera användarhistorik över enheter, röstinput, omedelbara svar och snabb tillgång till chatboten för förslag, e-post eller presentationer bland annat. Användare kan interagera med AI-språkmodellen genom appen, ställa frågor, få svar och söka hjälp på olika ämnen med OpenAI:s inbyggda röstigenkänning. Appen är kompatibel med Android 6.0 eller senare versioner, och prenumeranter har flexibiliteten att växla mellan GPT-3.5 och GPT-4 språkmodeller baserat på deras behov. OpenAI:s initiativ syftar till att utöka tillgängligheten av dess AI-teknologi i regioner där Android är det mest populära mobila operativsystemet eller där datoranvändning är begränsad. Android-versionen av ChatGPT-appen är för närvarande tillgänglig i länder inklusive Brasilien, Bangladesh, Indien, USA, Argentina, Kanada, Tyskland, Frankrike, Indonesien, Irland, Japan, Mexiko, Filippinerna, Nigeria, Storbritannien och Sydkorea. Under den kommande veckan planerar OpenAI att ytterligare utöka tillgängligheten av ChatGPT Android-appen till fler länder.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

Experttips för att optimera din upplevelse med ChatGPT

ChatGPT har revolutionerat hur människor interagerar med artificiell intelligens. Utvecklad av OpenAI, används den brett med sin premiumtjänst ChatGPT Plus och en gratisversion med språkmodellen GPT 3.5. För att få ut mesta möjliga av ChatGPT är det viktigt att använda rätt instruktioner. Tips inkluderar att vara tydlig och koncis, specificera format och stil, ha en konversation, använda ChatGPT som översättare, experimentera med olika instruktioner, bryta ner komplexa problem, övervinna ordgränser, kontextualisera hypotetiska frågor, använda ChatGPT som redaktör, fakta-kontrollera svaren, undvika plagiat och redigera innehåll samt skapa instruktioner för andra AI-verktyg.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

Forskare förespråkar användning av AI i brandbekämpning

Bränder fortsätter att sprida sig över Kanada i en oroande takt och forskare förespråkar integrering av artificiell intelligens (AI) i brandbekämpningsinsatser. Klimatförändringar har identifierats som en bidragande faktor som förväntas förvärra situationen. Forskare, som Joshua Johnston från Natural Resources Canada, argumenterar för att det är avgörande att ändra vårt tillvägagångssätt och adoptera AI-teknik. Hossein Bonakdari från University of Ottawa och hans team applicerar sin forskning på att förutsäga bränder i Kanada. João Lopes, grundare av Sensaio Tech, erkänner också potentialen i AI för branddetektering. Han tror att hans system kan vara värdefullt i Kanadas vildmark.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

ChatGPT-appen från OpenAI nu tillgänglig för Android-användare

Android-användare kan nu ladda ner den officiella ChatGPT-appen, drivs av OpenAI:s AI-teknologi, till sina smartphones och surfplattor. Appen, som nyligen blev tillgänglig på Google Play butiken, är gratis att ladda ner, likt dess iOS-motsvarighet. OpenAI bekräftade Android-lanseringen i en tweet, meddelande att den kan laddas ner i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien, med planer på ytterligare expansion nästa vecka. Appen erbjuder både gratis tillgång till ChatGPT och ett betalt ChatGPT Plus-prenumerationsalternativ.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

OpenAI lanserar officiell ChatGPT-app för Android

OpenAI har lanserat en officiell ChatGPT-app för Android, som nu finns tillgänglig i Google Play Store i fyra länder: USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. Appen använder OpenAI:s språkmodeller, GPT-3.5 och GPT-4, för att leverera resultat till Android-enheter. Den inkluderar också OpenAI:s Whisper-modell för taligenkänning. ChatGPT är ett AI-språkmodellgränssnitt designat för konversationsändamål. Det fungerar som en AI-assistent som kan hjälpa till med sammanfattning, textkomposition och analys. Appen har redan över 500 000 nedladdningar, enligt Google Play Store.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

Google uppmanar användare att dubbelkolla information från chatboten Bard

Google har uppmanat användare att använda dess sökmotor för att kontrollera om informationen som tillhandahålls av dess chatbot, Bard, faktiskt är korrekt. Några har föreslagit att chatbots som Bard och ChatGPT kan ´döda´ traditionell sökning, som domineras av Google. Googles brittiska chef Debbie Weinstein sa att Bard är ´inte riktigt platsen där du går för att söka efter specifik information´. Hon beskrev Bard som ett ´experiment´ bäst lämpat för ´samarbete kring problemlösning´ och ´skapande av nya idéer´.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 28 juli

OpenAI lanserar Android-version av ChatGPT-app

OpenAI, ett AI-företag med stöd av Microsoft, har lanserat en Android-version av sin ChatGPT-app, vilket gör den tillgänglig för användare över hela världen. Appen erbjuder olika funktioner, inklusive möjligheten att synkronisera användarhistorik över enheter, röstinput och snabb tillgång till chatboten för omedelbara svar och mer. Användare kan interagera med den generativa AI genom att ställa frågor och söka hjälp om olika ämnen. OpenAI siktar på att göra AI-teknologi tillgänglig i regioner där Android är det dominerande mobila operativsystemet. Appen är för närvarande tillgänglig i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

OpenAI lanserar AI-chattbotten ChatGPT för Android

OpenAI har officiellt lanserat sin AI-drivna chattbot, ChatGPT, på Android efter framgången på iOS. Android-utrullningen sker i faser och appen är nu tillgänglig för användare i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. OpenAI planerar att utöka tillgängligheten till fler länder inom den kommande veckan. ChatGPT, som drivs av OpenAI:s avancerade språkmodell GPT-3.5, är en chattbot som genererar mänsklika svar på användarfrågor. Den erbjuder skräddarsydda råd och information inom olika domäner. För att ladda ner ChatGPT-appen på Android har användarna två alternativ.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Ny rapport förutspår tillväxt för global marknad för data science och maskininlärningsplattformar

En ny rapport av Precision Reports analyserar den globala marknaden för data science och maskininlärningsplattformar. Rapporten förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2029. Stora tillverkare inkluderar Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss. Rapporten fokuserar på marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, nyliga status och utvecklingstrender. Teknisk innovation och framsteg förväntas optimera produkternas prestanda och göra dem mer använda i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 juli

OpenAI lanserar ChatGPT AI chatbot på Android

Efter en två månaders väntan har OpenAI äntligen släppt ChatGPT AI chatbot på Android. Utvecklingen kommer att ske i faser, med början hos användare i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. OpenAI planerar att utöka tillgängligheten till fler länder under den kommande veckan. Android-användare i Indien kan nu ladda ner ChatGPT-appen från Google Play Store. Appen kräver enheter som kör Android 6.0 eller senare. För användare i USA, Bangladesh och Brasilien är appen redo att användas. ChatGPT Android-appen är gratis att ladda ner, men OpenAI erbjuder också en valfri prenumeration som ger tillgång till en mer avancerad språkmodell, GPT-4, tillsammans med ytterligare funktioner.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

OpenAI lanserar ChatGPT mobilapp för Android

OpenAI har nyligen introducerat sin ChatGPT mobilapp för Android, efter att tidigare ha släppt iOS-versionen. Medan iOS-appen finns tillgänglig i 150 länder, är Android-appen för närvarande begränsad till några länder inklusive USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. OpenAI planerar att utvidga tillgängligheten till fler länder inom en snar framtid, förutom Europa där appen ännu inte har lanserats. Användare kan synkronisera chatt-historik över flera enheter och delta i röstkonversationer med AI-verktyget med OpenAI:s öppna källkods taligenkänningsteknologi, Whisper. Bilduppladdning stöds för närvarande inte i mobilappen, men är tillgängligt i GPT Plus.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

OpenAI släpper ChatGPT-app för Android i utvalda länder

OpenAI har släppt ChatGPT-appen för Android i vissa länder, inklusive USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. Företaget planerar att släppa appen i fler länder i framtiden, och användare kan för närvarande förregistrera sig för den på Google Play Store. Den officiella ChatGPT-appen för iOS släpptes tidigare, men eftersom det finns fler Android-användare globalt än iOS-användare, är Android-lanseringen en viktig milstolpe för OpenAI. Dessutom tillåter mobilappen användare att komma åt sin chatt-historik och träningsfunktion.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

OpenAI lanserar Android-app för sin AI-chattbot ChatGPT

OpenAI har utökat tillgängligheten för sin AI-chattbot, ChatGPT, genom att lansera en Android-app. Tidigare var ChatGPT endast tillgänglig för iOS-användare, men kan nu laddas ner från Google Play Store för Android-användare. För närvarande är appen endast tillgänglig i utvalda länder. OpenAI meddelade på Twitter att AI-chattboten är live på Play Store i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. De nämnde också sina planer på att rulla ut appen till ytterligare länder under den kommande veckan. ChatGPT är en populär multitasking AI-chattbot som används för olika ändamål, inklusive innehållsskrivning och kodning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

OpenAI lanserar ChatGPT för Android-appen på Google Play Store

OpenAI har lanserat ChatGPT för Android-appen på Google Play Store, efter den framgångsrika debuten av den kostnadsfria iOS-appen för iPhones och iPads några månader tidigare. Android-appen är för närvarande tillgänglig i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien, med planer på en fasad utrullning i andra länder. Appen kan laddas ner från Google Play Store och har en filstorlek på 5,12 MB. Beslutet att släppa Android-appen kommer som svar på en minskning av webbtrafiken och appinstallationer för ChatGPT i juni. OpenAI:s GPT-4-modell driver också Bing AI chatbot, vilken är tillgänglig på Android, medan Googles Bard AI endast är tillgänglig via ett webbgränssnitt. ChatGPT har etablerat sig som en framstående spelare inom tech-ekosystemet, och lockar användare över hela världen med sina kraftfulla språkförmågor. Med den kontinuerliga tillväxten och förbättringen av AI-teknik, är ChatGPT:s inflytande redo att forma framtiden för mänsklig-datorinteraktion och den bredare techindustrin.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

OpenAI släpper ny ChatGPT-app för Android-användare

OpenAI har lanserat en ny ChatGPT-app för Android-användare, efter att initialt ha fokuserat på iPhone-användare. Appen är nu tillgänglig på Google Play Store för användare i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien, med planer på att expandera till fler länder snart. Användarna kan synkronisera sin aktivitet med den webbaserade ChatGPT-plattformen och få tillgång till sin chatt-historik. Den Android-baserade appen stöder röstinput, men erbjuder för närvarande endast tillgång till GPT-3.5-modellen och inte den senaste GPT-4-algoritmen. Den betalda ChatGPT Plus-funktionen kommer snart för Android-appen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

OpenAI utökar tillgängligheten för ChatGPT till Android-användare

OpenAI har utökat tillgängligheten för sin artificiella intelligens chatbot, ChatGPT, till Android-användare i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. ChatGPT, som har varit tillgänglig på Apples iOS-plattform sedan maj, lanserades i november 2022. OpenAI, tillsammans med Microsoft, Google och Anthropic, har bildat Frontier Model Forum för att säkerställa säker och ansvarsfull utveckling av storskaliga maskininlärningsmodeller. Forumet syftar till att inrätta en rådgivande styrelse, främja säkerhetsforskning, dela kunskap och identifiera bästa praxis. Microsofts president Brad Smith betonar behovet av att AI-teknik är säker, säker och under mänsklig kontroll.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

OpenAI lanserar officiell ChatGPT-app för Android på Play Store

OpenAI har lanserat den officiella ChatGPT-appen på Play Store för Android-användare. ChatGPT har blivit populär som en ledande konversationell AI-språkmodell. Appen var ursprungligen släppt för iOS, men Android-användare har ivrigt väntat på dess officiella tillgänglighet. Registrering för ChatGPT Android-app öppnade nyligen, och den är nu tillgänglig för installation på Play Store. Appen är gratis och erbjuder samma funktioner som iOS-versionen, vilket säkerställer en konsekvent användarupplevelse över plattformar. OpenAI planerar att utöka dess tillgänglighet till fler regioner nästa vecka.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

ChatGPT för Android nu tillgänglig i Google Play Store, men inte ännu i Kanada

Om du har väntat på ChatGPT för Android är den nu tillgänglig i Google Play Store, men ännu inte i Kanada. Enligt OpenAI på tisdag har ChatGPT för Android lanserats i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. Men ingen nämning av Kanada ännu. ´Vi planerar att utöka utrullningen till ytterligare länder under nästa vecka,´ säger OpenAI. Företaget meddelade förbeställningar av Android-appen förra veckan. Förra veckan debuterade OpenAI anpassade instruktioner för ChatGPT. ´Denna funktion låter dig ge ChatGPT alla anpassade begäran eller kontext som du vill ha tillämpad på varje konversation. Anpassade instruktioner är för närvarande tillgängliga för Plus-användare, och vi planerar att rulla ut till alla användare snart,´ sa företaget. iOS-versionen av ChatGPT finns tillgänglig i Kanada (tillbaka i maj) så det är troligt att den här kommer att debutera här för Android.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 26 juli

OpenAI lanserar ChatGPT för Android

Trots nyheter om minskande användarbas och engagemang har OpenAI meddelat lanseringen av ChatGPT för Android. Appen är nu tillgänglig på Android i länder som USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. OpenAI meddelade om lanseringen via sitt Twitter-konto. Innan appen släpptes för Android lade OpenAI upp en förhandsbeställningssida på Google Play Store. ChatGPT, som först lanserades i november förra året under ledning av Sam Altman, har varit tillgänglig på Apples iOS-plattform sedan maj. OpenAI meddelade också att det rullar ut en uppdatering som gör att användare kan ställa in egna instruktioner.

Direktlänk Dela Techlusive fördjupade 26 juli

OpenAI släpper den efterlängtade ChatGPT Android-applikationen

OpenAI har äntligen släppt den länge väntade ChatGPT Android-applikationen. Efter lanseringen av dess iOS-motsvarighet kan nu Android-användare få tillgång till alla funktioner som ChatGPT erbjuder, inklusive den avancerade GPT-4-modellen för ChatGPT Plus-prenumeranter. Till en början är ChatGPT Android-appen endast tillgänglig i utvalda regioner som USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. OpenAI har dock avslöjat planer på att gradvis rulla ut applikationen till andra länder under de kommande veckorna. Android-versionen av ChatGPT presenterar ett användargränssnitt som liknar dess iOS-motsvarighet.

Direktlänk Dela Droid Gazette fördjupade 26 juli

OpenAI lanserar AI-chattboten ChatGPT på Android

OpenAI har släppt sin AI-chattbot, ChatGPT, på Android-enheter efter att ursprungligen ha lanserat den exklusivt på iOS. Android-lanseringen kommer att ske i faser, med den första tillgängligheten i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. OpenAI planerar dock att utöka tillgängligheten till fler länder inom den kommande veckan. ChatGPT-appen för Android kan laddas ner gratis från Google Play-butiken. OpenAI erbjuder också en valfri prenumeration som ger tillgång till en större språkmodell, GPT-4, tillsammans med ytterligare funktioner. Trots en rapporterad minskning av trafiken till ChatGPT-webbplatsen och en minskning av unika besökare i juni, förblir OpenAI engagerade i att förbättra och utöka tillgängligheten av ChatGPT på olika plattformar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

OpenAI lanserar ChatGPT-app för Android-smartphones

OpenAI har lanserat en dedikerad ChatGPT-app för Android-smartphones, nu tillgänglig på Google Play Store. Användare kan ladda ner appen och få sina frågor besvarade direkt på sina smartphones. Appen har lanserats i Indien, USA, Bangladesh och Brasilien, med planer på att expandera till fler länder de kommande veckorna. ChatGPT är ett AI-drivet verktyg för naturlig språkbehandling som kan hantera uppgifter som att svara på modellfrågor, skriva e-post, uppsatser och kod. En betald prenumeration kallad ChatGPT Plus har också lanserats.

Direktlänk Dela 12newsworld.com fördjupade 26 juli

OpenAI:s AI-chatbot ChatGPT släpps nu för Android

OpenAI:s AI-chatbot ChatGPT är nu tillgänglig för Android efter att ha varit tillgänglig för iOS-användare i två månader. Utgivningen av Android-versionen av appen kommer att ske i faser och är först öppen för användare i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. OpenAI planerar att expandera appen till fler länder under nästa vecka. ChatGPT-appen för Android finns tillgänglig gratis, men OpenAI erbjuder en valfri prenumeration för att få tillgång till en större språkmodell (GPT-4) och ytterligare funktioner. Appen finns tillgänglig för nedladdning i Indien via Google Play och är kompatibel med enheter som kör på Android 6.0 eller senare.

Direktlänk Dela Droid Gazette fördjupade 26 juli

OpenAI lanserar Android-versionen av sin ChatGPT-app

AI-startupen OpenAI, som stöds av Microsoft, har lanserat Android-versionen av sin ChatGPT-app. Den här lanseringen kommer efter debuten av iOS-appen i maj. Android-appen är nu tillgänglig för nedladdning i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien, med planer på expansion nästa vecka. ChatGPT-appen låter användare ställa frågor till chatboten för omedelbara svar, guider, råd, kreativ inspiration, sammanfattningar och utkast till e-post eller presentationer. AI-modellen kan dock ibland ge felaktig eller missvisande information eftersom den är tränad på internetdata. Lanseringen av Android-appen är en del av den konkurrensutsatta marknaden bland chatbotledare, inklusive OpenAI, Microsoft, Google och Anthropic. Dessa teknikjättar tävlar om att lansera nya chatbot-appar och funktioner, som visuell sökning, för att uppmuntra konsumenterna att använda generativ AI i deras vardag. Tidigare i år gjorde Microsoft en ytterligare investering på 10 miljarder dollar i OpenAI, vilket befäste det som den största AI-investeringen för året. I april stängde OpenAI en aktieförsäljning på 300 miljoner dollar till ett värde mellan 27-29 miljarder dollar, med investeringar från företag som Sequoia Capital och Andreessen Horowitz. Stödet från dessa företag understryker AI-teknikens växande betydelse.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

ChatGPT-appen av OpenAI nu tillgänglig på Google Play Store

Den officiella ChatGPT-appen av OpenAI är nu tillgänglig att ladda ner på Google Play Store, men lanseringen är begränsad till fyra länder för tillfället. Appen är nu tillgänglig för Android-enheter, flera månader efter att den anlände till iOS. Appen har funnits tillgänglig i Play Store ett tag nu, med förregistreringar som öppnade förra veckan. När appen har laddats ner, kommer den att be dig logga in och börja chatta. Appen är för närvarande endast tillgänglig i utvalda regioner, inklusive USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. Företaget planerar att utöka lanseringen till fler länder ´under nästa vecka.´

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 26 juli

ChatGPT nu tillgänglig för Android-användare i utvalda länder

Efter en kort förregistreringsperiod går ChatGPT live i utvalda länder på Android, vilket innebär att utvecklaren OpenAI äntligen avslutar försprånget som givits till iOS-användare. Om du bor i USA, Indien, Bangladesh eller Brasilien kan du nu installera appen från Google Play Store på din telefon. Alla andra får vänta lite. OpenAI:s officiella Twitter-konto meddelar att dess Android-tjänst kommer att rullas ut till andra globala regioner inom den kommande veckan. Det verkar finnas planer på att en dag introducera ChatGPT Plus till Android.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 26 juli

OpenAI lanserar ChatGPT-appen för Android i utvalda länder

OpenAI har lanserat ChatGPT-appen för Android, vilket gör den tillgänglig för användare i utvalda länder som USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. Förbeställningar för appen är också öppna på Google Play för användare som bor i länder som ännu inte ingår i den initiala lanseringen. Android-lanseringen av ChatGPT markerar en betydande milstolpe för OpenAI, med tanke på den större användarbasen för Android jämfört med iOS globalt. ChatGPT fungerar som en meddelandeapp, vilket gör att användare kan skicka meddelanden till ChatGPT och få råd, tips eller annan information i svar. OpenAI avser att utöka tillgängligheten för ChatGPT-appen till fler länder under den kommande veckan.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Tekniknyheter: Kritik mot AI-studie, Bard expanderar, konflikter på Reddit, anklagelser mot Shopify, Elon Musk byter Twitter-logotyp

En studie från Stanford University och UC Berkeley som undersökte prestandan hos OpenAI´s ChatGPT har ifrågasatts av experter, inklusive Simon Willison och Arvind Narayanan, som menar att studien förenklar AI-prestanda och inte återspeglar verkliga användningsfall. Google´s AI, Bard, har utökat sin tillgänglighet till fler regioner, inklusive Brasilien och hela EU, och introducerat flera nya funktioner. Konflikten mellan Reddit och dess moderatorer och användare fortsätter att eskalera, med Reddit som tar kontroll över subreddits och avlägsnar moderatorer som vägrar att öppna dem igen. En Shopify-anställd bröt sitt NDA och hävdade att företaget utförde massuppsägningar i juli, trots löften om jobbsäkerhet. Slutligen har Elon Musk meddelat planer på att ersätta Twitters ikoniska blå fågel-logotyp med en ny logotyp med en ´X´.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 25 juli

OpenAI lanserar officiell ChatGPT-app för Android-användare

OpenAI har lanserat sin officiella ChatGPT-app för Android-användare. Appen, som tidigare var tillgänglig för iOS, finns nu tillgänglig för nedladdning i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien, med planer på att expandera till andra länder under nästa vecka. Appen är gratis att använda och erbjuder samma upplevelse över alla plattformar. Användare kan skriva in sina förfrågningar eller tala in dem via mikrofonikonen. Appen håller reda på alla användares chattar och de kan återvända till tidigare chattar genom att välja ´Historik´.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 25 juli

OpenAI lanserar Chat GPT-app för Android

Chat GPT, den AI-drivna chatten, har blivit populär för sin förmåga att simulera mänskliga konversationer. Ursprungligen mest använd via sin officiella webbplats, blev det snart tydligt att användarna ville ha Chat GPT tillgängligt via en mobilapp. OpenAI, företaget som utvecklade Chat GPT, släppte en app för iOS-enheter och lovade att en Android-version skulle följa. Nu är ChatGPT för Android tillgänglig för nedladdning i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. Appen kan nu laddas ner från Google Play Store. Precis som med iOS-appen kommer ChatGPT Plus-prenumeranter att ha exklusiv tillgång till nästa generations GPT-4-språkmodell, tidig tillgång till funktioner och snabbare svarstider. Gratisprenumeranter kommer dock att använda OpenAI:s standard GPT-3.5-språkmodell. Utöver den nya officiella appen har Android- och iOS-användare också möjlighet att använda ChatGPT-chatten genom Bing-appen.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 25 juli

OpenAI lanserar ChatGPT-app för Android

OpenAI fortsätter att utöka sina gränser och omdefiniera möjligheterna. Deras senaste genombrott kommer i form av ChatGPT-appen för Android. Efter den framgångsrika debuten av iOS-appen i maj har OpenAI utökat sin räckvidd till Android-användare, vilket gör deras banbrytande chatbot tillgänglig för en bredare publik. ChatGPT-appen är utformad för att ge omedelbara svar, vägledning, kreativ inspiration och till och med hjälp med att utforma e-post eller presentationer. Android-versionen av ChatGPT-appen är för närvarande tillgänglig i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. OpenAI har planer på att utöka dess tillgänglighet till fler länder de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Droid Gazette fördjupade 25 juli

OpenAI:s ChatGPT-app lanseras på Android i flera länder

OpenAI:s ChatGPT-app har lanserats på Android via Google Play Store i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. Användare kan dra nytta av de senaste AI-uppdateringarna samtidigt som de får kreativ inspiration, professionell input och omedelbara svar. ChatGPT finns också tillgängligt på Google Chrome, men erbjuder mindre än vad Edge-användare får. Android-appen är gratis och sägs synkronisera din chatthistorik med AI-boten över de enheter du kan använda. Dessutom medför appen OpenAI:s senaste modellförbättringar, sannolikt GPT-4 språkmodellen.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 25 juli

OpenAI lanserar ChatGPT-app för Android

OpenAI har lanserat ChatGPT-appen för Android, efter att ha öppnat en förbeställningssida på Google Play. Appen är nu tillgänglig i utvalda länder, inklusive USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. För de som bor utanför dessa länder är förbeställningar fortfarande öppna, med OpenAI som planerar att utöka tillgängligheten till fler regioner under kommande vecka. Android-lanseringen markerar en betydande milstolpe för OpenAI, eftersom plattformen har en större användarbas på Android jämfört med iOS. Användare kan förvänta sig en liknande upplevelse på mobilappen, som har optimerats för mobilanvändning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 25 juli

OpenAI lanserar ChatGPT Android-app på Google Play Store

OpenAI har släppt ChatGPT Android-appen på Google Play Store. Appen följer lanseringen av iOS-appen och inkluderar alla funktioner, inklusive GPT-4-modellen för ChatGPT Plus-prenumeranter. Ursprungligen är lanseringen av ChatGPT Android-appen begränsad till USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. OpenAI planerar att utöka tillgängligheten till fler länder de kommande veckorna. Android-appen låter användare välja mellan Free GPT-3.5 och Paid GPT-4 modellerna. Appen stöder också röst-till-text-funktionalitet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 25 juli

OpenAI lanserar ChatGPT Android-app

OpenAI har släppt sin ChatGPT Android-app på Google Play Store, i enlighet med företagets tidigare uttalande. Android-appen kommer flera månader efter iOS-appen och innehåller alla funktioner, inklusive GPT-4-modellen för ChatGPT Plus-abonnenter. Appen är nu tillgänglig för nedladdning i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien, med ytterligare länder som kommer att få appen under de kommande veckorna. Appen tillåter användare att välja mellan den kostnadsfria GPT-3.5 och den betalda GPT-4-modellerna, men stöd för ChatGPT-plugins verkar saknas i Android-appen för tillfället.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 25 juli

OpenAI:s officiella ChatGPT-app nu tillgänglig för nedladdning på Android

Efter några månaders väntan kan användare nu ladda ner OpenAI:s officiella ChatGPT-app från Play Store på Android. ChatGPT har tagit världen med storm genom att vara i framkant när det gäller konversationella AI-språkmodeller. Med en hel del arbete bakom sig, står ChatGPT i topp när det gäller kvalitetsmodeller tillgängliga för användning på webben. Appen är gratis och kommer med samma funktioner som finns på iOS-versionen. ChatGPT på Android kommer att vara tillgänglig i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. OpenAI planerar att utvidga ytterligare under nästa vecka.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 25 juli

OpenAI lanserar Android-versionen av sin ChatGPT-app

AI-startupen OpenAI, stödd av Microsoft, lanserade Android-versionen av sin ChatGPT-app på tisdag. Appens lansering följer iOS-appens debut i maj, vilket var första gången den var tillgänglig utanför OpenAIs webbplats. Appen synkroniserar användarhistorik över enheter och möjliggör röstinput. Användare kan fråga chatboten om omedelbara svar på frågor, guider eller råd, kreativ inspiration, sammanfattningar och utkast till e-post eller presentationer och mer. Android-appen är tillgänglig i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. OpenAI planerar att utöka tillgängligheten under nästa vecka.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 25 juli

OpenAI lanserar ChatGPT för Android

OpenAI har släppt sin ChatGPT-app för Android. Appen är nu tillgänglig i ett antal länder, inklusive USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. Även om du bor i ett land som inte ingår i listan kan du fortfarande förbeställa appen på Google Play eftersom OpenAI planerar att släppa appen i fler länder snart. Om du har en iPhone kan du redan använda den officiella ChatGPT-appen eftersom den har varit tillgänglig på iOS ett tag. Android-lanseringen är fortfarande en viktig milstolpe för OpenAI eftersom det finns fler Android-användare än iOS-användare runt om i världen.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 25 juli

Generativ AI ökar i företagsstrategier enligt Qualtrics-studie

En ny studie från mjukvaruleverantören Qualtrics visar att 75% av företagsledarna känner ökat tryck att införliva generativ AI i sin affärsstrategi. Qualtrics anser att generativ AI kan spela en viktig roll i att hjälpa organisationer att tolka mängder av kundrelaterad data. Oavsett om företag väljer att investera kraftigt i AI eller inte, tror de flesta att storleken på deras team kommer att växa under de kommande 12 månaderna, vilket innebär att jobb sannolikt inte kommer att vara i riskzonen som ett resultat av AI. Studien visar att generativ AI kan vara en tidsbesparande assistent som låter människor fokusera mer på att förbättra kundupplevelsen.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 24 juli

OpenAI planerar att lansera Android-version av AI-chattbot ChatGPT

OpenAI har meddelat att de planerar att släppa en Android-version av sin populära AI-chattbot, ChatGPT. Detta följer efter den framgångsrika lanseringen av appen för iOS-användare i maj, vilket utökar tillgängligheten till Android-användare. Android-appen, som nu finns tillgänglig för förbeställning på Google Play Store, kommer att lanseras inom en vecka. OpenAI har aktivt arbetat för att förbättra säkerheten och transparensen för sina AI-verktyg. Android-appen innehåller förbättrade säkerhetsåtgärder jämfört med webbversionen av ChatGPT. Med lanseringen av Android och iOS-appar, konkurrerar OpenAI direkt med Microsofts Bing Chat.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 23 juli

OpenAI lanserar ChatGPT-appen för Android-användare

OpenAI har meddelat att de kommer att lansera sin ChatGPT-app för Android-användare. Appen, som redan har fått stor framgång på iOS med en halv miljon nedladdningar under de första sex dagarna, lovar att ge miljontals användare omedelbara svar, skräddarsydda råd, kreativ inspiration, professionell input och otaliga inlärningsmöjligheter. Android-användare kan nu förregistrera sig på Google Play för att vara bland de första att uppleva den AI-drivna appen. Trots oro för förekomsten av falska ChatGPT-appar på appmarknaderna, ger OpenAIs officiella ChatGPT-app ett säkert och pålitligt alternativ för användare som söker legitima AI-interaktioner.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 22 juli

OpenAI planerar att lansera Android-versionen av sin AI ChatGPT-programvara

OpenAI avslöjade den 21 juli sina planer på att lansera en Android-version av sin populära artificiella intelligens (AI) ChatGPT-programvara, ChatGPT, nästa vecka. Lanseringen följer efter dess lansering för iOS-användare i maj. Företaget tillkännagav lanseringen i ett tweet och introducerade en förhandsbeställningssida i Google Play Store, vilket möjliggör för användare att anmäla sig för installation när appen är redo. OpenAI har nyligen arbetat för att förbättra integriteten och transparensen i sina verktyg genom initiativ som att vattenmärka innehåll. Företaget har granskats över oro för felinformation som genereras av artificiell intelligens. OpenAI betonar de förbättrade säkerhetsåtgärderna i Android-appen jämfört med webbversionen. Appen kommer också att erbjuda funktioner som chatt historik synkronisering över enheter, liknande iOS-versionen. Genom att erbjuda Android- och iOS-appar, konkurrerar OpenAI direkt med Microsofts Bing Chat, som också använder OpenAI´s GPT-4 teknologi. Appar är ett alternativt sätt att testa stora språkmodeller (LLM) utan att förlita sig på en webbläsare. Släppet sammanfaller med att Google lanserar Bard chatbot i Europeiska unionen och Brasilien. Andra konkurrenter dyker också upp, som Anthropic, med sin Claude 2-assistent, som erbjuder funktionalitet utöver OpenAI´s betalda version av ChatGPT.

Direktlänk Dela Westside People Magazine fördjupade 22 juli

Stora teknikföretag skriver under åtaganden för ansvarsfull AI-användning

Sju stora teknikföretag, inklusive Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft och OpenAI, har undertecknat en rad frivilliga åtaganden för att säkerställa ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI). Dessa åtaganden omfattar områden som AI-säkerhet, cybersäkerhet och allmänhetens förtroende. Företagen har också åtagit sig att utforska och adressera snedvridning och integritetsrisker kopplade till AI. Dessa åtaganden reflekterar Biden-administrationens ökade fokus på AI-teknik. Vita huset har samarbetat med flera länder, inklusive Brasilien, Förenade Arabemiraten, Indien och Israel, för att samla in synpunkter på dessa frivilliga åtaganden.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 21 juli

Framtida trender och dynamik i marknaden för digital marknadsföringsbyråtjänster

En forskningsrapport om ´Digital Marketing Agency Service Market´ ger en autentisk industriell synvinkel, framtida trender och dynamik för marknadstillväxt, marknadsstorlek, handel och nyckelspelare i branschen med prognosperioden 2023 till 2030. Rapporten har utformats genom en noggrann analys av primära och sekundära forskningsmetoder för att extrahera värdefulla insikter från olika företag på ett unikt sätt. Rapporten presenterar en omfattande analys av den konkurrenskraftiga landskapet, som visar branschaktörernas marknadsandel, koncentrationsindex och andra relevanta mätvärden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 18 juli

Global AI-marknad inom läkemedelsupptäckt förväntas nå 2,57 miljarder dollar år 2026

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt växer snabbt på grund av dess potential att revolutionera läkemedelsindustrin. AI möjliggör analys av stora mängder data i en aldrig tidigare skådad hastighet, vilket hjälper till att identifiera potentiella läkemedelsmål och effektivisera läkemedelsutvecklingsprocessen. Marknaden förväntas uppleva betydande tillväxt de kommande åren när fler läkemedelsföretag antar AI-teknik för snabbare och mer effektiv läkemedelsupptäckt. Den globala marknaden för AI inom läkemedelsupptäckt kommer att nå 2,57 miljarder dollar år 2026, med en årlig tillväxt på 30,3% under perioden 2020-2026 trots effekterna av COVID-19.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 14 juli

Fotbolls-VM för damer att starta i juli med flera starka lag

Världsmästerskapet i fotboll för damer kommer att äga rum mellan den 20 juli och den 20 augusti. För första gången delas värdskapet mellan två nationer, Australien och Nya Zeeland. Sverige, som är rankat trea i världen, kommer att spela i grupp G mot Italien, Argentina och Sydafrika. USA, som har vunnit två raka VM-guld, är en av favoriterna, men det finns många andra lag som kan utmana. Matcherna kommer att sändas på Viasats kanaler och kan streamas på Viaplay. För första gången kommer Fifa att betala individuell ersättning till spelarna i ett dammästerskap.

Direktlänk Dela Kristianstadsbladet fördjupade 13 juli

Mayo Clinic utnyttjar AI för att förbättra patientvård

Mayo Clinic, världens största integrerade ideella medicinska praxis, har skapat över 160 AI-algoritmer inom kardiologi, neurologi, radiologi och andra specialiteter. Fyrtio av dessa har redan implementerats i patientvård. John Halamka, en läkare utbildad i medicinsk informatik och president för Mayo Clinic Platform, förklarar att AI är en simulering av mänsklig intelligens via maskiner. AI kan förbättra diagnoser och behandlingsplaner genom att analysera data från miljontals patienter. Mayo Clinic har ingått data-partnerskapsavtal med kliniska system över hela världen, inklusive Kanada, Brasilien och Israel.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 11 juli

Actionfilmens utveckling och framtid

Actionfilmsgenren har genomgått en spännande utveckling de senaste 20 åren, från överdrifter på 90-talet till en mer realistisk och seriös ton på 2000-talet. Genren har dock fått backa för publikfriande lekfullhet, främst i Marvel Cinematic Universe (MCU). De senaste åren har präglats av nostalgi med nya filmer i gamla serier, vilket har lett till en avmattning i genrens utveckling. Trots detta är genren otroligt populär bland publiken och värderas för dess adrenalinpumpande underhållning.

Direktlänk Dela MovieZine fördjupade 10 juli

Kanadensiska regeringar och företag drar tillbaka annonser från Facebook

Regeringar och företag i Kanada har börjat dra tillbaka sina annonser från Facebook, vilket kan tvinga Meta att förhandla avtal med nyhetsorganisationer. Sam Andrey, chef för Dais vid Toronto Metropolitan University, menar att om andra länder och företag följer efter kan detta tvinga Meta att omvärdera sin strategi. Detta kommer i kölvattnet av att Kanada antog Bill C-18, som tvingar digitala jättar att betala mediebolag för innehåll de delar eller återanvänder på sina plattformar. Meta och Google meddelade förra månaden att de kommer att ta bort nyheter från kanadensiska journalistiksidor från sina webbplatser innan lagen träder i kraft.

Direktlänk Dela Barriere Star Journal fördjupade 9 juli

Analys av lördagens Stryktips: Brommapojkarna, Viking och Palmeiras som favoriter

Lördagens Stryktips innehåller flera mindre kända lag, vilket kan gynna de som är väl insatta i fotboll. Allsvenskan och Superettan inleder, följt av norsk, finsk, isländsk och brasiliansk fotboll. Bland matcherna finns Brommapojkarna mot Degerfors, där Brommapojkarna trots en svag inledning av Allsvenskan visat styrka. Viking mot Haugesund är en annan match, där Viking ser starka ut trots svagheter i försvarsspelet. Slutligen möts Palmeiras och Flamengo i Brasileiro Série A, där Palmeiras trots en poäng på de tre senaste matcherna ses som favoriter.

Direktlänk Dela Fotbollskanalen fördjupade 7 juli

Ökning av sällsynta jordartsmetaller i bilar oroar forskare

Användningen av sällsynta jordartsmetaller som neodym och dysprosium i nya bilar har ökat enormt sedan 2006, med 400 respektive 1 700 procent, enligt en undersökning från Chalmers. Men återvinningen är liten och metallutbudet räcker inte för att möta efterfrågan, vilket kan fördröja omställningen till elbilar och miljömässigt hållbara tekniker. EU är starkt importberoende av dessa metaller, med utvinning koncentrerad till länder som Kina, Sydafrika och Brasilien. Forskare föreslår en ökad fokus på återvinning och ersättning av dessa metaller med andra material.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 6 juli

Amazonas avskogning i Brasilien minskade med 34% under Lulas första sex månader

Under de första sex månaderna av Lulas presidentskap i Brasilien minskade avskogningen i Amazonas med 34%, vilket omvänder trenden under tidigare president Jair Bolsonaro. Mellan januari och juni utfärdades varningar för 2 650 kvadratkilometer regnskog, jämfört med 4 000 kvadratkilometer under samma period förra året under Bolsonaro.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 6 juli

Teknikföretaget KNAPP rapporterar om framgångsrikt räkenskapsår 2022/23

Teknikföretaget KNAPP har haft ett framgångsrikt räkenskapsår 2022/23 trots det svåra ekonomiska läget, med en omsättning på 1,96 miljarder euro (ca 22 miljarder SEK), en ökning med 18% från föregående år. Företaget fortsätter att investera i ny teknologi och expandera sina dotterbolag globalt. De har haft framgångar i Nordamerika och Europa, och har inlett samarbeten med företag som mall.cz, HP Tronic, Alza.cz, eMAG och FTZ. KNAPP har även säkrat ordrar för att automatisera fyra Würth-enheter i Tyskland, Italien och Frankrike. En höjdpunkt var automationslösningen för modelogistik i São Paulo som KNAPP implementerade för Lojas Renner, det största mode- och livsstilsföretaget i Brasilien. Omsättningen ökade också i Asien-Stillahavsområdet, där KNAPP fick en betydande order från den australiensiska stormarknadskedjan Woolworths.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 6 juli

Vitor Belfort vill träna Elon Musk för potentiell kamp mot Mark Zuckerberg

Före detta UFC-lätt tungviktsmästare Vitor Belfort har uttryckt intresse för att träna Elon Musk inför en potentiell kamp mot Mark Zuckerberg. Belfort, som tidigare har stött fascistiska tidigare brasilianska presidenten Jair Bolsonaro, sade att han stöder Musk eftersom han stöder en mer konservativ agenda. Belfort ansluter sig därmed till före detta UFC-welterviktsmästaren Georges St-Pierre som också har erbjudit sig att träna Musk.

Direktlänk Dela Bloody Elbow fördjupade 6 juli

Katolsk präst avgår efter felaktiga dop i över 20 år

En katolsk präst, Father Andres Arango, har avgått efter att det upptäckts att han använt fel ord vid tusentals dop under mer än 20 år. Kyrkan har förklarat att alla dop som utförts av Arango är ogiltiga eftersom han använde ordet ´Vi´ istället för ´Jag´. Biskop Thomas Olmsted från Phoenix stift meddelade beslutet. Arango bad om ursäkt för att ha använt ´fel formel´. Han avgick som pastor för St. Gregory Parish i Phoenix den 1 februari 2022. Arango, som började sin karriär i Brasilien 1995, kommer att fortsätta som präst och hjälpa dem som fått ogiltiga dop.

Direktlänk Dela Upworthy fördjupade 6 juli

Mer pengar till sexualundervisning i Afrika

Sida ger 353 miljoner till FN-organet Unesco för att fortsätta det svenskstödda programmet för sexualundervisning i Afrika. Detta sker samtidigt som motståndet mot sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) ökar i södra Afrika. Världsbanken, USA och Sverige har öppet kritiserat situationen i Tanzania. Världsbanken stoppade ett lån på 4,8 miljarder kronor till utbildningssektorn i landet. Protester i Latinamerika har lett till politiska förändringar, och biståndsminister Peter Eriksson har signalerat ett förstärkt arbete för demokrati och mänskliga rättigheter.

Direktlänk Dela Global Bar Magazine fördjupade 5 juli

Brasilien och Colombia diskuterar gemensamma telekommunikationsprojekt

Colombias ICT-minister Mauricio Lizcano träffade sin brasilianska motsvarighet, Juscelino Filho, för att utbyta erfarenheter och diskutera integration och gemensamma projekt inom telekommunikation, särskilt 5G och terrestriska anslutningar. De två länderna har mycket gemensamt, inklusive en 1 643 km lång gräns och stora delar av deras territorium ligger i Amazonas, vilket utgör ett stort hinder för utbyggnaden av terrestriska nätverk. De är dock på olika stadier när det gäller anslutning och teknisk mognad. De två länderna planerar att underteckna ett avtal i december för att utöka nätverket från Tabatinga i Brasiliens Amazonas till Leticia, huvudstad i Colombias Amazonas.

Direktlänk Dela BNamericas fördjupade 5 juli

Bästa filmerna om fotboll enligt filmälskare och fotbollsfantast

En filmälskare och fotbollsfantast ger tips om de bästa filmerna om fotboll, inklusive ´Forever´ (2023), en svensk film om två kvinnliga fotbollsspelare; ´The Bromley Boys´ (2018), en brittisk komedi baserad på en sann historia; ´Escape to Victory´ (1981), en stjärnspäckad fotbollsfilm regisserad av John Huston; ´Gregory’s Girl´ (1980), en romantisk komedi från Skottland; ´Skruva den som Beckham´ (2002), Keira Knightleys genombrottsfilm; ´Kes – falken´ (1969), en brittisk film regisserad av Ken Loach; ´Tigrar´ (2020), en svensk fotbollsfilm baserad på Martin Bengtssons självbiografiska bok; ´Allt för Norge´ (2022), en film om Norges seger över Brasilien i fotbolls-VM; ´Den unge Zlatan´ (2015), en dokumentär där Zlatan spelar sig själv; ´Hooligans´ (2005), med Elijah Wood; ´Fever Pitch´ (1997 & 2005), en film om fotbollsfans; ´Kvinnor offside´ (2006), en film om kvinnliga fotbollsfans; ´Det finns bara en Jimmy Grimble´ (2000), en familjefilm; ´Belfast´ (2021), en Oscarsbelönad film av Kenneth Branagh; och ´Marinette´ (2023), en fransk biopic om en kvinnlig fotbollsspelare.

Direktlänk Dela MovieZine fördjupade 5 juli

Fackliga ledare mördade på grund av sitt arbete

19 personer har mördats det senaste året på grund av fackliga aktiviteter, enligt en rapport från världsfacket Ituc. Majoriteten av morden, 15 stycken, skedde i Colombia. Rapporten visar också att polisbrutalitet vid fackliga strejker och protester har lett till 86 dödsfall, med Peru som mest framträdande land. Ituc:s rapport pekar ut de tio värsta länderna för fackliga rättigheter, och noterar att fackliga rättigheter har inskränkts under det senaste decenniet. Svenska företaget Ikea hamnar på Ituc:s svarta lista på grund av en facklig ledare som fick sparken från en av företagets fabriker i Polen.

Direktlänk Dela Arbetet fördjupade 5 juli

Carlo Ancelotti tar över Brasiliens herrlandslag i fotboll 2024

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti kommer att ta över Brasiliens herrlandslag i fotboll 2024, bekräftar det brasilianska fotbollsförbundet. Ancelotti, som har ett år kvar på sitt kontrakt med Real Madrid, kommer att ansluta till det brasilianska landslaget i samband med Copa América 2024. Han blir den första utländska tränaren för Brasilien på nästan 60 år. Fernando Diniz, tränare för den brasilianska klubben Fluminense, kommer att fungera som förbundskapten under en övergångsperiod på ett år.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 5 juli

3 juli: Det händer på börs- och affärsfronten

Dagens PS ger en översikt över vad som kommer att hända på börs- och affärsfronten den 3 juli. Bland annat kommer Swedbanks/Silf:s PMI, inköpschefsindex, för tillverkning att publiceras kl 08.30. Mobility Sweden kommer att publicera statistik över nybilsregistrering kl 09. Civilminister Erik Slottner och utredare Kathrin Flossing kommer att hålla en pressträff vid överlämnandet av betänkandet ”Ett förstärkt konsumentskydd mot riskfylld kreditgivning och överskuldsättning” kl 09. Arbetsförmedlingens veckostatistik kommer kl 12.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 3 juli

Löfgrens avgörande huvudspel i matchen mellan Djurgården och Varberg

Jesper Löfgren blev matchhjälte för Djurgården i matchen mot Varberg efter att ha nickat in 1-0 på en hörna från Elias Andersson och sedan orsakat en straff genom att nicka in en boll mot Joakim Lindners arm. Oliver Berg fastställde slutresultatet till 2-0 på straffen. Joel Asoro hade också en stark match för Djurgården. Å andra sidan har Varberg haft en svår säsong, med noll segrar efter 13 omgångar och en stor spelaromsättning. Det antyds att det kanske inte skulle vara dåligt för klubben att åka ur allsvenskan och bygga om.

Direktlänk Dela Fotbollskanalen fördjupade 2 juli

Pandemin öppnar för gränslös IT-rekrytering

Pandemin har revolutionerat processen att rekrytera IT-talanger och öppnat dörren för att anställa personal på mer avlägsna platser, enligt Aysha Khan, CISO och CIO på Treasure Data. Distansarbete har breddat kompetenspoolen och gjort det möjligt att hitta kvalitetskandidater på andra platser inom budgeten. Enligt Gartner har nästan 60% av organisationerna åtminstone några IT-medarbetare som arbetar på distans utan hänsyn till landsgränser. För företag som använder sig av denna typ av rekrytering är i genomsnitt 19% av IT-arbetskraften gränslös.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 26 juni

Global SEO-marknad väntas växa med 9,6% CAGR fram till 2030

Den globala marknaden för sökmotoroptimering (SEO) uppgick till 64,28 miljarder USD 2021 och förväntas registrera en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,6% under prognosperioden. SEO är ett kraftfullt verktyg för att generera leads eftersom det riktar sig till webbanvändare som aktivt söker efter specifika varor eller tjänster. Konverteringsgraden för leads som genereras genom SEO är betydligt högre än för konventionella marknadsföringsmetoder, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för företag som vill förbättra sin avkastning på investeringar (ROI). Dessutom spelar SEO en avgörande roll för att öka en webbplats trafikflöde, vilket kan resultera i en betydande avkastning på investeringar.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 23 juni

Marknadsrapport för sökmotoroptimeringsverktyg 2023

En ny marknadsrapport om sökmotoroptimeringsverktyg (SEO) för 2023 ger en detaljerad analys av branschens tillväxtmöjligheter, utmaningar, riskfaktorer och trender i alla geografiska regioner. Rapporten täcker en djupgående analys av tillväxtfaktorer, globala trender, och nyckelspelares profilering med företagsprofiler och utbud-efterfrågan. Nyckelspelare som behandlas i den globala marknaden för sökmotoroptimeringsverktyg inkluderar Ayima, KWFinder, SEMRush, SpyFu, Screaming Frog, Ahrefs, BrightEdge, Buzzsumo, Yoast SEO, MOZ, Yext och ubersuggest.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 21 juni

Studie undersöker tillväxtmöjligheter inom konverteringsoptimeringsprogramvarumarknaden

Studien undersöker hur nyckeltrender påverkar konverteringsoptimeringsprogramvarumarknaden och vilka tillväxtmöjligheter som finns inom olika segment. Rapporten ger en grundlig analys av framväxande trender, marknadsdrivare, tillväxtmöjligheter och begränsningar som kan förändra marknadens dynamik. Den utvärderar också marknadens storlek och strategimönster som antagits av framstående internationella spelare. Nyckelkonkurrenter på den globala marknaden är bland annat Unbounce, Hotjar, Instapage, Optimizely, Algolia, AB Tasty, Evergage, VWO, Landingi, Freshmarketer, Smartlook, HubSpot, Mailchimp, ClickFunnels och Crazy Egg.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 20 juni

Global digital annonseringsmarknad väntas växa fram till 2023

En ny rapport från Market Insights Reports ger en översikt över den globala marknaden för digital annonsering och förutspår dess utveckling fram till 2023. Rapporten analyserar regionala och stora aktörer, och ger insikt i nuvarande marknadsförhållanden och framtida möjligheter, samt trender, konsumentbeteende och marknadsprestanda. Bland de ledande företagen som nämns i rapporten finns Google, Facebook, Baidu, Alibaba, Microsoft, Yahoo, IAC, Twitter, Tencent, AOL, Amazon, Pandora, LinkedIn, SINA och Yelp.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 20 juni

Global Market Vision släpper studie om digital annonseringstjänstmarknaden

Global Market Vision har nyligen släppt en studie om den globala marknaden för digital annonseringstjänst. Rapporten inkluderar global industriell analys, storlek, andel, tillväxt, trender och prognoser för perioden 2023-2030. Forskningen fokuserar på marknadsstorleken för digital annonseringstjänst, de senaste trenderna och utvecklingsstatus, investeringsmöjligheter, marknadsdynamik (såsom drivande och begränsande faktorer) och företagsnyheter (t.ex. fusioner, förvärv och investeringar). Rapporten erbjuder marknadsestimat och prognoser för den globala digitala annonseringstjänstmarknaden, följt av en detaljerad analys av typ, tillämpning och region.

Direktlänk Dela TECC Stuff fördjupade 19 juni

Global marknadsrapport för platsbaserad annonsering: prognoser 2023-2029

En ny rapport från MarketQuest.biz ger en omfattande analys av den globala marknaden för platsbaserad annonsering, med historiska data fram till 2019 och prognoser för perioden 2023-2029. Rapporten fokuserar på nuvarande affärer och moderna framsteg, framtida strategiförändringar och möjligheter för marknaden. De största aktörerna på marknaden inkluderar Facebook, Foursquare, Google, Proximus Mobility, Near Pte Ltd, GroundTruth, Emodo (Placecast), AdMoove, IBM, Telenity, Scanbuy och YOOSE Pte. Ltd. Rapporten delar upp marknaden i segment som produkttyp, tillämpning och geografiska regioner.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 19 juni

Influencer marknadsföringsplattformar förväntas nå 118 miljarder dollar 2031

Den globala marknaden för influencer marknadsföringsplattformar värderades till 10,5 miljarder dollar 2022 och beräknas nå 118 miljarder dollar 2031, med en CAGR på 30,81% under prognosperioden 2023–2031. Rapporten ger insikt i tillväxtutsikter och utmaningar på marknaden och använder verktyg som begränsnings- och möjlighetsanalys för att utvärdera potentiella möjligheter för nya varor och tjänster. Den täcker marknadens tillstånd, inklusive typer och tillämpningar i olika länder och viktiga platser. Rapporten tar även upp effekterna av COVID-19, inklusive uppdateringar om Omikron-mutationen, på marknaden.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 19 juni

Mark Zuckerberg tränar brasiliansk jiu-jitsu med världsmästare

Mark Zuckerberg, Meta VD och Facebook-grundare, har tränat brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) med världsmästaren Mikey Musumeci under det senaste året. Zuckerberg siktar på att förbättra sina brottningstekniker och öka sitt fokus för sina miljardaffärer. Nyligen dök det upp en ny video där Zuckerberg tränar med Musumeci, som planerar att så småningom göra en övergång till mixed martial arts (MMA). För tillfället tävlar Musumeci som professionell brottare under ONE Championship. I videon ser man att Zuckerberg är villig att lära sig BJJ och visar framsteg i sina brottningstekniker.

Direktlänk Dela MMA Mania fördjupade 18 juni

Marknadsundersökning hjälper kunder att förutsäga investeringar i sociala medier reklam

En stor marknadsundersökning för sociala medier reklammarknadsrapport hjälper kunder att förutsäga investeringar i framväxande marknader, utöka marknadsandelar eller framgångsrikt lansera nya produkter. Rapporten förenklar komplexa marknadsinsikter med hjälp av etablerade verktyg och tekniker och presenterar data i diagram och tabeller för bättre förståelse. De viktigaste aktörerna på den globala marknaden för sociala medier reklam är Alphabet, Facebook, Baidu, Yahoo! Inc, Microsoft, Alibaba, Tencent, Twitter, Aol (Verizon Communications), eBay, Linkedin, Amazon, IAC, Soho och Pandora.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 16 juni

Global marknad för sociala annonser och sociala medier förväntas växa med 19,5% fram till 2029

En ny studie om den globala marknaden för sociala annonser och sociala medier marknadsföring utvärderar marknadsstorlek, trender och prognoser fram till 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +19,5% under prognosperioden (2023-2029). Nyckelspelare i rapporten inkluderar Facebook, LinkedIn, Google Edition, Twitter, Instagram, Snapchat, WeiBo, Tencent, LINE, Kakao Talk, MoMo och Microsoft. Rapporten genomförde även en PESTEL-analys i branschen för att studera viktigaste influenser och barriärer för inträde.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 15 juni

Influencer anklagas för att råna banker i Brasilien

Brasilianska influencern Karina Laino Gomes, med över 63 000 följare på TikTok och 54 000 på ett nu avstängt Instagram-konto, anklagas för att ha rånat banker på deltid. Gomes greps förra veckan tillsammans med sin pojkvän Edmilson Souza da Silva, och de anklagas för att ha utfört flera beväpnade rån utanför banker i Brasilien. Enligt utredare skulle Gomes använda sitt utseende för att distrahera människor utanför bankerna, och någon skulle sedan råna dem med vapen i hand. Gomes och hennes pojkvän greps den 7 juni i Rio de Janeiro efter att bankens säkerhetsteam märkt en misstänkt bil utanför banken och kontaktat polisen. De har sedan dess erkänt rånen och pekat ut fyra andra personer som medbrottslingar.

Direktlänk Dela Outkick Media fördjupade 14 juni

Global marknad för digital marknadsföringsprogramvara förväntas växa avsevärt mellan 2023 och 2032

Enligt en forskningsrapport från Quince Market Insights förväntas den globala marknaden för digital marknadsföringsprogramvara växa avsevärt och säkra en betydande marknadsvärdering av USD och en hälsosam CAGR under prognosperioden 2023-2032. De främsta aktörerna inom digital marknadsföringsprogramvara inkluderar Adobe Systems, Oracle Corporation, IBM Corporation, SAP AG, Microsoft Corporation, Salesforce.com, Inc., HubSpot, Inc., Marketo Inc., SAS Institute, Inc. och HP Development Company, L.P. Rapporten täcker industrins drivkrafter, begränsningar och möjligheter samt konkurrenslandskapet och strategier för nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 8 juni

Global Adtech-plattformsmarknad växer på grund av ökad digital annonsering

Den globala marknaden för annonseringsteknik (Adtech) plattformar växer på grund av ökad digital annonsering, efterfrågan på riktade och personliga kampanjer, och framsteg inom programmatisk annonsering och realtidsbudgivning. Ledande aktörer på marknaden inkluderar Adform, Adobe, AdRoll, Amazon (AWS), AT&T (WarnerMedia), CAKE, Choozle, Criteo, Google, LiveIntent, Marin Software, MediaMath och Quantcast. Rapporten täcker olika regioner, inklusive Nordamerika, Europa, Asien, Sydamerika och Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 2 juni

Rapport analyserar den globala marknaden för AI-drivna läkemedelsutveckling

Den globala marknaden för läkemedelsutveckling som drivs av artificiell intelligens (AI) undersöks i en ny rapport som analyserar både befintliga och kommande konkurrenter. Rapporten tar hänsyn till faktorer som marknadsanalys, definition, segmentering, betydande trender inom branschen, undersökning av konkurrenslandskapet och forskningsmetodik. Forskningen ger en uppfattning om olika marknadshämmare samt marknadsmotivatorer i både kvantitativa och kvalitativa termer med syftet att ge användarna korrekt information. Rapporten täcker också konkurrenslandskapet, inklusive en översikt över varje tillverkare och deras produkter samt försäljningssiffror och marknadsandelar för varje företag.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 2 juni

Stratagem Market Insights erbjuder en 70% rabatt på rapporter om automatiserad maskininlärningsmarknad för enskilda användare och obegränsad användaråtkomst. Rapporten innehåller insikter om marknadens storlek, nuvarande trender, drivkrafter, risker, potentiella utfall och viktigaste segment. Rapporten förutspår marknadens framtida tillväxt baserat på precisa antaganden och ger handlingsbara insikter i marknadens framtida tillväxt för att hjälpa läsarna att utveckla effektiva strategier. Nyckelspelare på marknaden inkluderar bland annat Amazon Web Services Inc., DataRobot, EdgeVerve Systems Limited, H20.ai Inc., IBM, JADBio - Gnosis DA S.A., QlikTech International AB, Auger, Google, Microsoft och SAS Institute lnc.

Digital Journal fördjupade 31 maj

Marknadsundersökningsrapport om hårdvara för AI ger översikt över industrin och täcker betydande aktörer

En marknadsundersökningsrapport om hårdvara för AI (artificiell intelligens) ger en översikt över industrin, inklusive definition, tillämpningar, utveckling och produktionsteknik. Rapporten spårar nyligen utveckling och innovationer på marknaden och ger information om hinder för att etablera företag samt vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Betydande aktörer som täcks i rapporten inkluderar IBM, Intel, AMD, Cerebras, SambaNova, Nvidia och Tesla.

Direktlänk Dela Sleter Football Club fördjupade 29 maj

AI-teknik skapar rädsla, fintech-sektorn återhämtar sig och sociala medier sprider desinformation

AI-tekniken förbättras snabbt och skapar en rädsla för att människor inte kan skilja mellan vad som är verkligt och vad som inte är det på internet. Detta kan leda till problem inför det amerikanska presidentvalet 2024. Fintech-sektorn återhämtar sig efter tidigare nedskärningar, med investerare som Paris Hilton som satsar på startupen Checkmate och Nymbus som säkrar en finansieringsrunda på 70 miljoner dollar för att hjälpa banker att övergå till digital teknik. Innovation sker över hela världen, vilket är bra för startups som söker internationell tillväxt. Sociala medier fortsätter att utvecklas snabbt och sprider desinformation, vilket påverkar människors psykiska hälsa. Elon Musk överväger att köpa Twitter, men är trött på all uppmärksamhet kring det. Mänsklika robotar utvecklas snabbt, men det finns många fallgropar när det gäller att ta produkter till marknaden.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 maj

OpenAI ChatGPT-appen lanseras i 45 länder, inklusive EU

OpenAI har meddelat att de officiellt lanserar ChatGPT-appen för iOS i 45 länder runt om i världen, inklusive flera medlemmar i Europeiska unionen. Android-versionen förväntas släppas inom de kommande veckorna. Sam Altman, grundare av OpenAI, har uttryckt att företaget vill tävla över hela världen, även i regioner med strängare regler kring användarnas integritet och datainsamling. Italien saknas dock på listan över länder, vilket kan bero på att landets dataskyddsmyndighet tidigare stoppade chatboten av integritetsskäl.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 27 maj

ChatGPT lanseras officiellt på iPhone och iPad i över 40 länder

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har lanserat den officiella appen för iPhone och iPad i över 40 länder, inklusive USA, Tyskland, Chile och Mexiko. Appen, som först lanserades i USA för en vecka sedan, är en AI-driven chatbot som kan svara på frågor och ge råd inom en mängd olika ämnen. Appen är gratis, men det finns en extra tjänst kallad ChatGPT Plus för $19,99 per månad. För att använda appen måste användarna skapa ett OpenAI-konto.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 27 maj

ChatGPT lanseras i Indien och 32 andra länder, OpenAI:s VD Sam Altman att besöka Indien för att diskutera AI-reglering

ChatGPT, en AI-drivna mobilapp skapad av OpenAI, är nu tillgänglig för Apple-användare i Indien och 32 andra länder, en vecka efter lanseringen i USA. En Android-version kommer snart. Sedan lanseringen har appen laddats ner över 500 000 gånger. OpenAI:s VD Sam Altman besöker flera länder för att förstå regleringspolitik och hantera oro kring AI. Han kommer att besöka Indien nästa månad, men kan stöta på utmaningar eftersom den indiska regeringen har egna regler för AI. ChatGPT kan omfattas av Digital India-lagen, enligt unionens minister Rajiv Chandrasekhar.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 26 maj

Global rapport om maskininlärning i chipdesignmarknaden

Globala ´Machine Learning in Chip Design Market´ är en undersökningsrapport som studerar rätt och värdefull information om både befintliga och kommande konkurrenter. Rapporten skulle gynna spelare att utforma strategier för framtiden och få en stark position på den globala marknaden. Forskningen ger en uppfattning om olika marknadshämmare och marknadsdrivare i både kvantitativa och kvalitativa metoder. De stora aktörerna som täcks i marknaden för maskininlärning i chipdesign inkluderar Synopsys Inc., Cadence Design Systems, Inc., Mentor Graphics Corporation (Siemens AG), ARM Holdings plc, Xilinx, Inc., NVIDIA Corporation, Intel Corporation, Google LLC, Microsoft Corporation och IBM Corporation.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 maj

Ny marknadsstudie om global maskininlärning som tjänst (MLaaS) fram till 2031

En ny marknadsstudie om global maskininlärning som tjänst (MLaaS) har släppts, som omfattar perioden 2023-2031. Studien innehåller över 100 marknadsdata tabeller, diagram och figurer, samt en detaljerad analys av marknadens utveckling och framtida trender. Rapporten fokuserar på regioner som Nordamerika, Europa och Asien-Stilla havet, och erbjuder även anpassade regionala och landspecifika rapporter. Bland de nämnda företagen i studien finns Microsoft, Google, Amazon Web Services, IBM och SAS Institute.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 26 maj

Rapport undersöker AI:s roll inom ny energi

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom ny energi har undersökts i en ny rapport som granskar befintliga och kommande konkurrenter. Rapporten tar hänsyn till faktorer som marknadsanalys, definition, segmentering, branschtrender, konkurrenslandskap och forskningsmetodik. AI spelar en avgörande roll för att omvandla energisektorn genom att möjliggöra effektiv energihantering, prediktivt underhåll och optimering av förnybara energisystem. Rapporten täcker bland annat AI:s tillämpning inom nätstyrning, energilagringsoptimering och efterfrågestyrningssystem.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 maj

OpenAI expanderar ChatGPT-appen till Indien och 32 andra länder

OpenAI har utökat tillgängligheten för sin ChatGPT-app för iOS-användare i Indien och 32 andra länder, bara en vecka efter att den lanserades i USA. Bland de nya länderna finns Algeriet, Argentina, Azerbajdzjan, Bolivia, Brasilien, Kanada, Chile, Costa Rica, Ecuador, Estland, Ghana, Indien, Irak, Israel, Japan, Jordanien, Kazakstan, Kuwait, Libanon, Litauen, Mauretanien, Mauritius, Mexiko, Marocko, Namibia, Nauru, Oman, Pakistan, Peru, Polen, Qatar, Slovenien, Tunisien och Förenade Arabemiraten. Tidigare i veckan expanderade OpenAI ChatGPT-appen till ytterligare 11 länder efter USA, inklusive europeiska länder som Frankrike, Tyskland och Irland samt Nya Zeeland, Nigeria, Sydkorea och Storbritannien. Under de första sex dagarna sedan den ursprungliga tillgängligheten i USA förra torsdagen (18 maj) har ChatGPT mobilappen passerat halv miljon nedladdningar, enligt data som delas av app-intelligensföretaget data.ai. Detta gör den till en av de mest högpresterande nya apparna. Appen överträffade också andra AI- och chatbot-appar samt Microsoft Edge- och Bing-appar i USA när det gäller nedladdningar sedan dess lansering, enligt data.ai. ChatGPT-appen, som är tillgänglig för gratis nedladdning och exkluderar annonser, låter användare interagera med den generativa AI-baserade chatboten med hjälp av sin iPhone. Den stöder också röstinput via OpenAI:s taligenkänningssystem Whisper och låter ChatGPT Plus-användare få tillgång till avancerade funktioner genom GPT-4. Dessutom kan användare också prenumerera på ChatGPT Plus-tjänsten, som kostar 20 dollar per månad i USA, direkt via iOS-appen. OpenAI har ChatGPT-appen endast för iOS för tillfället. Men uppstartsföretaget, som stöds av Microsoft och framstående riskkapitalföretag som Tiger Global och a16z, har också en Android-version i planerna, som de har lovat att snart ta med på marknaden. Expansionen av ChatGPT-appen kommer vid en tidpunkt då OpenAI:s VD Sam Altman besöker flera länder för att bättre koppla samman med globala beslutsfattare och förstå deras oro för AI. Verkställande direktören träffade några europeiska statschefer tidigare i veckan. Han besöker också Indien i början av nästa månad.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 maj

AI inom läkemedelsupptäckt och utveckling: En utforskning av den globala marknaden

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt och utveckling är en utforskande rapport med noggranna ansträngningar för att studera rätt och värdefull information. Rapporten tar hänsyn till både befintliga ledande aktörer och kommande konkurrenter och erbjuder insikter som kan hjälpa aktörer att utforma strategier för framtiden och uppnå en stark position på den globala marknaden. Forskningen ger en uppfattning om olika marknadshämmare samt marknadsdrivare i både kvantitativa och kvalitativa termer för att ge användarna korrekt information.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 maj

Maskininlärning inom läkemedelsupptäckt och utveckling förväntas växa kraftigt fram till 2031

Den globala marknaden för maskininlärning inom läkemedelsupptäckt och utveckling undersöks i en ny rapport, där både befintliga ledande aktörer och kommande konkurrenter beaktas. Rapporten ger insikter som kan hjälpa aktörer att utforma strategier för framtiden och få en stark position på den globala marknaden. Forskningen tar hänsyn till faktorer som marknadsanalys, definition, segmentering, betydande trender inom branschen och en granskning av konkurrenslandskapet. Den globala marknaden för maskininlärning inom läkemedelsupptäckt och utveckling genererade 1,2 miljarder dollar 2021 och beräknas generera 26,2 miljarder dollar 2031, med en CAGR på 37,9%.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 maj

Maskininlärning inom medicinsk avbildning: Marknadsforskningsrapport 2023-2031

En professionell marknadsforskningsstudie har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen för maskininlärning inom medicinsk avbildning mellan åren 2023 och 2031. Studien undersöker den globala marknadens nuvarande status och framtida potential, och inkluderar regionala studier samt årliga tillväxtprognoser för perioden 2022-2028. Rapporten analyserar marknadens största hinder för expansion och dess långsiktiga tillväxtpotential. Den täcker även marknadsandelar för de tio största företagen och ger insikt i konkurrenssituationen. Geografiska områden som undersöks inkluderar Nordamerika, Europa, Asien-Stillahavsområdet, Sydamerika samt Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 25 maj

Global rapport om AI inom Life Sciences analyserar marknadens tillväxt och konkurrenssituation

Global ”Artificial Intelligence in Life Sciences Market” är en forskningsrapport med noggranna ansträngningar som gjorts för att studera rätt och värdefull information. Datat som har tittats på görs med hänsyn till både befintliga toppspelare och kommande konkurrenter. Insikterna som erbjuds i Artificial Intelligence in Life Sciences Market-rapporten skulle gynna begärande spelare att utforma strategier för framtiden och få en stark position på den globala marknadsföringsutvecklingen. Förutom detta har experterna noggrant studerat olika geografiska regioner och presenterat en konkurrenssituation för att hjälpa nya konkurrenter, ledande marknadsaktörer och investerare att bestämma framväxande ekonomier. Denna rapport om Artificial Intelligence in Life Sciences Market-studien tar hänsyn till viktiga faktorer som en analys av marknaden, en definition av marknaden, segmentering, betydande trender inom branschen, en granskning av den konkurrensutsatta landskapet och forskningsmetodik. Forskningen ger en uppfattning om olika marknadshämmare samt marknadsincitament i både kvantitativ och kvalitativ strategi med syfte att ge användarna korrekt information.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 25 maj

Ny rapport om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden

En ny affärsrapport om den globala marknaden för Big Data och maskininlärning inom telekom har lagts till i Dynamic Report Repository. Rapporten ger en exklusiv, praktisk referens till olika marknadsdynamiker som möjliggör hög tillväxtpotential. Den har utformats med nuvarande och tidigare utvecklingar i åtanke för att säkerställa stabil marknadstillväxt och oavbruten överlevnad trots hård konkurrens. Rapporten analyserar de fem krafterna SWOT, PESTEL och PORTER och inkluderar företagsprofiler för stora marknadsaktörer som Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 25 maj

Maskininlärning i energimarknaden: Forskningsrapport 2023-2031

En ny forskningsrapport om maskininlärning i energimarknaden för perioden 2023-2031 ger en grundlig översikt över marknaden och analyserar tillväxttakt och marknadsvärde. Rapporten täcker allt från regional utveckling till framtida marknadstillväxttakt och innehåller information om intäktsmodeller, konkurrensspektrum och strategier från nyckelaktörer och marknadsdeltagare. Rapporten studerar marknadsstorlek, trender och utvecklingsstatus samt investeringsmöjligheter och marknadsdynamik. Tekniska innovationer och framsteg förväntas ytterligare optimera produktens prestanda för att användas i fler nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 24 maj

Global AI och maskininlärningsmarknadsundersökning 2023-2031

En ny marknadsundersökning med titeln Global AI och maskininlärningsmarknadsundersökning 2023-2031 fokuserar på marknadsstrukturen och storleken för AI och maskininlärning från 2022 till 2031. Syftet med studien är att erbjuda en djupgående analys av marknadstrender och tillväxt för att bygga effektiva och effektiva lösningar för att konkurrera på den globala AI- och maskininlärningsmarknaden. Rapporten omfattar en noggrann granskning av kundresan och hjälper beslutsfattare att formulera en strategi för att omvandla fler prospekter till kunder. Studien undersöker även nyckeldeltagarna i den globala sektorn i stor detalj.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 24 maj

AI inom cybersäkerhet marknadsrapport

En marknadsrapport om artificiell intelligens (AI) inom cybersäkerhet undersöker de viktigaste faktorerna som driver tillväxten inom branschen, samt de största hinder och utmaningar. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policys i den globala marknaden. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna, såsom tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala AI inom cybersäkerhetsmarknaden. Rapporten innefattar också data som samlats in från flera primära och sekundära källor. De stora marknadsaktörerna som profilerats i rapporten inkluderar BAE Systems, Cisco, Fortinet, FireEye, Check Point, IBM, RSA Security, Symantec, Juniper Network och Palo Alto Networks.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Global Market Vision publicerar rapport om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service Market

Global Market Vision har lagt till ett forskningspublikationsdokument om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service Market som bryter stora affärssegment och belyser bredare geografiska nivåer för att få djupdykning analys av marknadsdata. Studien är en perfekt balans som överbryggar både kvalitativ och kvantitativ information om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service-marknaden. Rapporten inkluderar Porters fem krafter för att analysera betydelsen av olika funktioner, såsom förståelsen av både leverantörer och kunder, risker som olika agenter, konkurrenskraftens styrka och lovande framväxande affärspersoner för att förstå en värdefull resurs.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Global AI & maskininlärningsmarknad växer trots COVID-19

En ny forskningsrapport från Global Market Vision ger en strategisk analys av den globala marknaden för AI och maskininlärning. Rapporten fokuserar på de största aktörerna, marknadsandelar, viktigaste drivkrafter, utmaningar, möjligheter, konkurrenslandskap och tillväxtbidrag. Rapporten tar även hänsyn till effekterna av COVID-19 på marknaden och analyserar faktorer som bidrar till branschens expansion och utveckling av nya marknadskanaler. Bland de profilerade företagen finns Google, IBM, Baidu, SoundHound, Zebra Medical Vision, Prisma, Iris AI, Pinterest, TrademarkVision och Descartes Labs.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

AI i tillverkningsmarknaden: Forskningsrapport för 2023-2030

En ny forskningsrapport för AI i tillverkningsmarknaden för perioden 2023-2030 undersöker viktiga marknadsdynamik som marknadsandel, tillväxttakt, framtida trender, marknadsdrivande faktorer, utmaningar och möjligheter. Rapporten analyserar även ledande aktörers agerande, såsom tekniska framsteg, produktlanseringar, samarbetsprojekt, fusioner och förvärv, som förändrar marknadslandskapet. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Intel, IBM, Siemens, GE, Google, Microsoft, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS) och Nvidia.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

En ny marknadsrapport för maskininlärning inom tillverkningsindustrin har släppts, som undersöker de viktigaste faktorerna som ansvarar för att driva tillväxten av maskininlärning inom tillverkning, samt de största utmaningarna och hindren. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyn på den globala marknaden. Studien erbjuder också en analys av de senaste händelserna, såsom tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkning.

Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Global marknadsanalys för artificiell intelligens och maskininlärning

En ny forskningsrapport presenterar en strategisk analys av den globala marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning, inklusive toppspelare, marknadsandelar, viktiga drivkrafter, utmaningar, möjligheter och konkurrenslandskap. Rapporten fokuserar på PESTLE- och SWOT-analys samt COVID-19:s påverkan på marknaden. Bland de ledande aktörerna som analyseras i rapporten finns AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple och Luminoso.

Direktlänk Dela Indian Crunch fördjupade 23 maj

Rapport om maskininlärning inom medicinsk avbildning analyserar marknad och trender

En ny rapport om den globala marknaden för maskininlärning inom medicinsk avbildning undersöker de olika tekniker och material som används vid produktion av maskininlärningsprodukter inom medicinsk avbildning. Rapporten analyserar flera aspekter, inklusive produktions- och användningssegmenten för marknadsprodukterna. De senaste trenderna i branschen har beskrivits i rapporten för att mäta deras inverkan på produktionen av maskininlärningsprodukter inom medicinsk avbildning. Forskningsresultat från nyligen genomförda vetenskapliga projekt som syftar till att utveckla nya produkter har studerats, och faktorer som påverkar de ledande branschaktörerna att anta syntetiska källor för marknadsprodukterna har också undersökts i denna statistiska undersökning.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Global analys av maskininlärningsteknikmarknaden presenteras i forskningsrapport

En forskningsrapport presenterar en strategisk analys av den globala marknaden för maskininlärningsteknik genom bästa spelare, storlek, andel, viktigaste drivkrafter, utmaningar, möjligheter, konkurrenslandskap, marknadsattraktivitetsanalys, nya produktlanseringar, tekniska innovationer och tillväxtbidrag. Vidare tillhandahålls marknadsattraktivitetsindex baserat på en femkraftsanalys. Rapporten fokuserar främst på de bästa spelarna och deras marknadssegment, affärstaktik, geografisk expansion, tillverkning och prissättning samt kostnadsstrukturer. Vi har också fokuserat på PESTLE- och SWOT-analys av den globala marknaden för maskininlärningsteknik. Detta är den senaste rapporten som täcker den nuvarande påverkan av COVID-19 på den internationella marknaden.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 23 maj

Maskininlärningsmarknaden 2023: omfattande studie av globala aktörer och segmentering

En ny marknadsundersökningsrapport med titeln Maskininlärningsmarknaden 2023 publicerad på MarketQuest.biz är en omfattande studie som omfattar de främsta tillverkarna, potentiell marknadsandel, intäkter och global segmentering för branschen. Rapporten inkluderar även tidigare information i samband med nuvarande och framtida behov som kan utvecklas under tidsperioden 2023-2029. Under denna studie identifierades nyckelspelare på den globala maskininlärningsmarknaden från olika regioner och deras erbjudanden, regionala närvaro och distributionskanaler förstods genom djupgående diskussioner. Rapporten ger en detaljerad bedömning av marknaden genom att belysa information om olika aspekter, inklusive förändringar, framsteg och nyckelområdens expansionsstatus.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Maskininlärningsprogramvarumarknad förväntas växa 2023-2030

En ny studie om maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Studien undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom branschen, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys. Rapporten täcker företagsprofilering, specifikationer och produktbilder, försäljning, marknadsandel och kontaktinformation för olika regionala, internationella och lokala leverantörer av maskininlärningsprogramvarumarknaden.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Rapport om Machine Learning as a Service-marknaden 2023-2031: Tillväxt, trender och prognoser

Machine Learning as a Service (MLaaS) Market Research Report 2023-2031 syftar till att underlätta företagstillväxt med djup förståelse för affärsgrunder, inklusive nuvarande tillväxt, nyckeltrender, drivkrafter, kostnadsanalys, framtida prognoser och viktiga segment. Rapporten kommer att ge en grundlig analys av varje segment i MLaaS-marknadsundersökningsrapporten 2023-2031, inklusive anpassad regional analys för att förvärva affärsmöjligheter i det berörda geografiska området. Rapporten kan anpassas för att möta kärnaffärsmål för tillväxt och användas för utbildningsändamål för att informera allmänheten i stort.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 22 maj

Global USA Machine Learning in Communication Market Research Report 2023-2031: Djupgående analys av marknadstrender och tillväxt

En ny undersökning med titeln Global USA Machine Learning in Communication Market Research Report 2023-2031 Market from 2022 to 2031 innehåller fakta och siffror om marknadsstrukturen och storleken. Syftet med forskningen är att ge en djupgående utvärdering av marknadstrender och tillväxt för att skapa effektiva och effektiva lösningar för att överträffa den globala USA Machine Learning in Communication Market Research Report 2023-2031 marknaden. Studien identifierar en potentiell kategori som förväntas växa snabbt under tidsperioden 2022 till 2031. Rapporten ger en förståelse för modermarknaden och dess huvudsakliga verksamheter, samt prognoser för framtida förändringar som kan ha en betydande inverkan på lagerutvecklingen.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 22 maj

G7-ländernas ledare diskuterade under sitt toppmöte i Hiroshima Kinas växande makt och oro för landets kärnvapenarsenal. De enades om att stödja Taiwan och sanktioner mot Ryssland, och uppmanade Kina att ha en mer öppen dialog. Mötet ägde rum vid en kritisk tidpunkt då kärnvapenspänningarna i världen är på den högsta nivån sedan kalla krigets slut. G7-ledarna fördömde även Ryssland för dess kärnvapenhot i samband med kriget i Ukraina.

Aftonbladet fördjupade 20 maj

Maskininlärning i detaljhandeln förväntas växa globalt mellan 2023 och 2030

En rapport om maskininlärning i detaljhandelsmarknaden ger en översikt över marknadsstorlek, marknadsandelar och prognoser för perioden 2023-2030. Studien fokuserar på globala trender och utvecklingar inom maskininlärning och hur de kan påverka detaljhandeln. Rapporten inkluderar även en analys av de största aktörerna inom området, som IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 20 maj

G7 skärper sanktioner mot Ryssland och fokuserar på diamantindustrin

G7-ledarna samlades i Hiroshima för att diskutera skärpta sanktioner mot Ryssland och stöd till Ukraina. De planerar att begränsa exporten av allt som är avgörande för Ryssland på stridsfältet och rikta in sig på sanktioner mot industrier som håller uppe rysk ekonomi, bland annat genom att skärpa reglerna för import av ryska diamanter. Storbritannien och EU har redan meddelat att de kommer förbjuda ryska diamanter och import av ryska metaller.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 19 maj

Seriosa, snygga och sympatiska designprojekt på Beckmans

Beckmans designhögskola har flyttat till Lidingö och visar nu sin första examensutställning. Utställningen innehåller allvarliga och lågmälda projekt om utanförskap och identitet, samt vacker och omtänksam design. Bland annat presenteras Wasim Harwills projekt om människor som tvingats lämna sina hem, Julian Redaellis video om migrationens efterdyningar, och Anna Erikssons berättelse om att befinna sig mellan kulturer. Utställningen visar även flera sociala och miljömässiga ambitioner, såsom Carl Folkessons förslag på hur industrin kan ta bättre hand om restmaterial, och Elin Åkerfeldts design för att underlätta för kvinnor med vulvasmärta.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 19 maj

G7-toppmöte i Hiroshima fokuserar på Kina och Ryssland

Världsledare samlas i Hiroshima, Japan, för G7-toppmötet, där en gemensam hållning gentemot Kinas växande makt och åtdragna sanktioner mot Ryssland diskuteras. Mötet anses ha symbolisk betydelse på grund av ökat kärnvapenhot. G7-ländernas ekonomiska relation till Kina bör präglas av mindre risktagande, men utan att klippa banden. EU har väckt ilska i Peking genom förslag på exportbegränsningar av känslig teknologi för åtta kinesiska företag som misstänks göra affärer med Moskva. Mötet hålls vid en kritisk tidpunkt, där kärnvapenspänningarna i världen är på den högsta nivån sedan kalla krigets slut.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 19 maj

Trots att Kina beskrevs som ett gemensamt säkerhetshot vid Nato-mötet förra sommaren, har USA inte lyckats övertyga omvärlden om att se landet som ett globalt hot mot demokratin. Detta beror bland annat på interna motsättningar och att många amerikanska företag fortfarande investerar i Kina. Dessutom skadar amerikansk chauvinism och nationalistiska utspel landets trovärdighet. För att Washington ska kunna sprida sitt budskap om Kinas hot måste det baseras på demokratiska principer som inkluderar allierade.

Dagens Nyheter fördjupade 18 maj

Bärbar AI-marknad: Analyser av tillväxt och konkurrens

En ny rapport om den bärbara artificiella intelligens (AI) marknaden undersöker marknadens intressenter, förändringsfaktorer och tillväxtfaktorer. Rapporten ger en detaljerad översikt över leverantörslandskapet, konkurrensanalys och viktiga marknadsstrategier för att få konkurrensfördelar. Den täcker även nya produktlanseringar, nyligen utvecklade geografier och framtidens teknik. Bland de ledande tillverkarna nämns Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 maj

Barn överlever flygkrasch i Amazonas

Fyra barn har hittats vid liv mer än två veckor efter att deras flygplan kraschade i Amazonas regnskog. Barnen, varav den yngsta är elva månader gammal, försvann den 1 maj när de skulle flyga från Araracuararegionen i Brasilien till San José del Guaviare i centrala Colombia. Planet kraschade på grund av motorfel och en stor sökinsats pågick i området kring Caqueta, södra Colombia. Colombias president Gustavo Petro beskriver händelsen som ”en fröjd för landet”.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 18 maj

Ryska spioner utger sig för att vara från Brasilien

Flera misstänkta ryska spioner har ertappats med brasilianska identiteter. En av dem greps i Norge förra hösten, där han utgav sig för att vara en brasiliansk forskare. Ytterligare två misstänkta spioner har gripits, varav en hade en praktiktjänst vid Internationella brottmålsdomstolen i Haag. Ryska spioner använder brasilianska identiteter eftersom de inte tidigare har väckt misstänksamhet hos amerikanska eller europeiska säkerhetstjänster. Dessutom kan brasilianska myndigheter vara enkla att muta. De politiska kontakterna mellan Brasilien och Ryssland är också goda.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 18 maj

G7-ledare diskuterar gemensamt tillvägagångssätt för AI-reglering

G7-ledarna möts för att diskutera hur man bäst kan stödja Ukraina i dess motoffensiv mot Ryssland och hur man kan förbättra relationerna med Kina. Under mötet förväntas de även utforska nya områden, som att diskutera en gemensam strategi för att reglera användningen av generativ AI, som GPT-4. Det är oklart om G7 kan upprätthålla en diskussion om en teknik som dykt upp så snabbt, men amerikanska tjänstemän tror att även en vag grundläggande diskussion kan hjälpa till att etablera gemensamma principer.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 maj

Prins Harry och Meghan nära ödesdiger olycka

Prins Harry, Meghan och Meghans mamma var nära att hamna i en allvarlig olycka efter att ha blivit förföljda av paparazzis i New York. Biljakten varade i över två timmar och resulterade i flera nästan-olyckor som involverade andra förare, fotgängare och två poliser. Prins Harrys talesperson kritiserar beteendet som förorsakade incidenten och menar att spridningen av bilderna uppmuntrar till en farlig praxis för alla inblandade. New York-polisen har ännu inte uttalat sig om händelsen.

Direktlänk Dela Marcus Oscarsson fördjupade 17 maj

Prins Charles uppmanar Brasiliens president att rädda Amazonas

Amazonas regnskog var ett huvudämne under mötet mellan Brasiliens president Luiz Inacio Lula da Silva och Storbritanniens prins Charles inför kröningen. Charles uppmanade Lula att ta hand om Amazonas, och Lula svarade att han behöver hjälp med det. Lula har lovat att prioritera Amazonas och stoppa illegal avskogning senast 2030 som en del av sina presidentlöften.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 6 maj

Sex gripna i polisrazzia mot Brasiliens ex-president Bolsonaro

Sex personer greps i den största polisrazzian hittills mot Brasiliens före detta president Jair Bolsonaro, inklusive en av hans närmaste rådgivare. Bolsonaro misstänks för att ha förfalskat ett intyg på ett covid-19 vaccin för att kunna resa in i USA i december. Ex-presidenten förnekar anklagelserna, som även innefattar förfalskning av vaccinkort för familjemedlemmar och medarbetare.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 6 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare