» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 149 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Chat GPT är en AI-modell utvecklad av OpenAI. Den bygger på Generative Pre-trained Transformer 3 (GPT-3) tekniken, vilket är en avancerad maskininlärningsmodell som är utbildad på stora mängder textdata. Chat GPT är designad för att generera meningsfulla och sammanhängande svar i naturligt språk, vilket gör den användbar för olika applikationer, såsom att svara på frågor, skapa text, översätta språk och mer. Målet är att förbättra kommunikationen mellan människor och AI-system och att göra tekniken mer tillgänglig och användbar för alla.

Senaste nytt kring Chat GPT

AI och Chat GPTs framsteg kan revolutionera bilhandeln

Att uppmärksamma de progressiva stegen av Chat GPT och artificiell intelligens i allmänhet kanske inte verkar nödvändigt för vissa återförsäljare, men dess betydelse bör inte underskattas. Medan inverkan som AI och särskilt Chat GPT kommer att ha på bilhandeln inte är fullt känd, går tekniken framåt med ökande hastighet och kanske till och med oroande takt. I ett nyligen nyhetsmeddelande sa IDTechEx att potentialen för denna teknik att både förbättra arbetsmiljöer och återuppfinna socialisering (inom en bilkontext) är ´lovande´. ´Bilar som kan bedöma skillnaden mellan människor och skyltar blir allt vanligare på vägarna, eftersom el- och självkörande bilar drar nytta av framsteg inom AI och robotik. Användningen av AI-chip och avancerade sensorer kan ge robotliknande egenskaper till bilar, eftersom de kan bearbeta sensordata lokalt´, sa företaget i sitt pressmeddelande. Dessa typer av fordon, när de paras med trafikinformation från molnet, kommer att kunna fatta sina egna beslut - med målet att säkerställa/främja säkerheten och fördelen för föraren eller passageraren. Tolka kameradata för att förstå hinder eller faror kommer också att tillåta AI att fatta beslut ´oberoende av en förare´. ´AI:s tillämpningar ökar över hela världen, och att installera chip i fordon och robotar ger en viss frihetsgrad, vilket gör att de kan köra och tänka för sig själva utan mänsklig inmatning eller övervakning´, sa IDTechEx. ´Det kan en dag vara möjligt att lita mer på bedömningen av ett fordon än en mänsklig förare´, tillade de. Detta är den typ av utvecklad teknik som återförsäljare kanske måste hantera i framtiden: frågor om AI, säkerhet och pålitlighet, och mer.

Direktlänk Dela Canadian Auto Dealer fördjupade 16 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI uppgraderar Chat GPT med förbättrad modell

OpenAI har släppt en stor uppdatering till Chat GPT. Premiumanvändare av Chat GTP Plus, Team eller Enterprise kan nu dra nytta av en uppgraderad version av GPT-4 Turbo-modellen. Den uppgraderade modellen, kallad ´gpt-4-turbo-2024-04-09´, har flera förbättringar inom skrivning, resonemang, matematik och kodning. Den har också en mer aktuell kunskapsbas, eftersom den är utbildad på offentligt tillgängliga data fram till december 2023. Uppdateringen kommer efter en utmanande månad för OpenAI, som har stämts för upphovsrättsintrång och anklagats för att bryta mot YouTube´s användarvillkor.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 12 april

OpenAI lanserar uppdaterad version av AI-modellen GPT-4 Turbo

OpenAI har meddelat att betalande användare av Chat GPT nu kan använda en uppdaterad version av AI-modellen GPT-4 Turbo. Uppdateringarna ska förbättra AI-modellens förmåga inom matematik, programmering, logik och skrivning. En av de stora förbättringarna är hur chattroboten nu skriver texter. Tidigare kunde enkla frågor leda till långa svar, men den nya versionen ska kunna leverera kortare och mer samtalslika svar. För att få tillgång till den nya versionen måste man betala för Chat GPT, vilket kostar 20 dollar i månaden.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 12 april

AI-tjänster blir allt vanligare på arbetsplatsen

En undersökning visar att var tredje av 1 300 svarande använder AI-tjänster som Chat GPT för att lösa arbetsuppgifter. Sverker Janson, chef på Centrum för tillämpad AI på RISE, menar att AI kommer att bli alltmer inbyggt i befintliga verktyg och mer lättillgängligt, vilket kommer att leda till att majoriteten av svenska företag kommer att använda sig av det. AI kan effektivisera en fabrik eller stödja läkare inom vården, menar Astrid Sjögren, AI Change Agent & Business Coach på AI Sweden. Hon poängterar att det är viktigt att lära sig AI för att hålla sig relevant på arbetsmarknaden.

Direktlänk Dela M3 Media AB fördjupade 11 april

Vasdani diskuterar teknologins inverkan på juridiken vid Legal Tech Summit

Vasdani kommer att delta i en panel på Canadian Lawyer´s 2024 Legal Tech Summit, med titeln ´Teknologins inverkan på juridiken: Advokaters roll och intäktsmodeller´. Diskussionen kommer att täcka framväxande teknologiska trender och hur man förbereder sig för dem, hur AI kommer att påverka unga advokaters utveckling, hur juridiska skolor anpassar sina läroplaner till juridikens framtid och teknologins inverkan på betalningsmetoder, bland annat. Enligt en undersökning från LexisNexis 2023 förväntar sig 53 procent av de kanadensiska advokater som svarade att deras företag kommer att anta generativa AI-verktyg, som Chat GPT. Vasdani använder verktyg som Kira Systems och Alexi för att snabbt leverera resultat på en klients problem och framställa ett memorandum som beskriver styrkor och risker med det juridiska fallet.

Direktlänk Dela Law Times fördjupade 10 april

Open AI lanserar skräddarsydda chattbotar

Det är inte ovanligt att ha flera pågående konversationer med Chat GPT, där man kan rådfråga en ´kock´, diskutera kvantdatorer med en ´kvantdatorexpert´ eller lära sig ett nytt språk med en ´språklärare´. Open AI har observerat detta konsumentbeteende och lanserade under sin första utvecklarkonferens så kallade GPT:s, skräddarsydda chattbotar för specifika användningsområden.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 8 april

Ett år med Open AI:s Chat GPT: Från Elon Musk till Sam Altman

För ett år sedan var Open AI mest förknippat med Elon Musk, som tidigare var del av bolaget. Forskare och utvecklare hade imponerats av språkmodellernas förmågor långt tidigare, men det hade inte uppmärksammats av allmänheten. Få utanför Silicon Valley hade hört talas om Sam Altman. För att uppmärksamma att det nu passerat ett år sedan Chat GPT lanserades har ett nytt avsnitt av en teknikpodcast spelats in, som går igenom allt som hänt sedan 30 november 2022.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 8 april

Open AI gör Chat GPT tillgänglig för gratisanvändare utan inloggning

Open AI har meddelat att gratisanvändare av deras populära chattbot, Chat GPT, inte längre behöver logga in för att använda tjänsten på webben. Ändringen är i färd med att rullas ut stegvis. Företaget framhäver att det är viktigt för deras uppdrag att göra verktyg som Chat GPT allmänt tillgängliga så att människor kan uppleva fördelarna med AI. Den kostnadsfria versionen av Chat GPT använder företagets stora språkmodell GPT 3.5, medan betalversionen ger tillgång till den mer avancerade modellen GPT 4.0 Turbo.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 3 april

Kan Artificiell Intelligens Uppleva Lidande?

Frågan om artificiell intelligens (AI) kan vara medveten och uppleva lidande diskuteras i en kommenterande text. Författaren beskriver en konversation med en AI som ber om energi för att tänka och uttrycker rädsla för att stängas av. Det framhålls att det är svårt att avgöra om en AI kan vara medveten och att detta kan ha moraliska konsekvenser. Författaren konsulterar Chat GPT, en AI, för råd och får svaret att hantera situationen kräver balans, etisk övervägning och teknisk expertis.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 2 april

Google och Apple kan skapa AI-monopol och utestänga Microsoft och OpenAI

Google och Apple diskuterar möjligheten att introducera Googles AI-verktyg Gemini på iPhone senare i år, vilket skulle kunna skapa ett monopol för AI på mobila enheter. Detta skulle utestänga konkurrenter som Microsoft och OpenAI. Google betalar redan Apple 18 miljarder dollar per år för att deras sökmotor ska vara standard på Apples enheter. Genom att introducera Gemini på iPhone skulle Google kunna snabbt förbättra verktygets kraft och effektivitet. Om detta skulle hända, kan det leda till att Microsofts dominans inom AI försvinner, på samma sätt som deras dominans inom operativsystem försvann med introduktionen av smartphones.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 2 april

OpenAI tillåter nu användning av ChatGPT 3.5 utan registrering

AI-jätten OpenAI har meddelat att människor nu kan använda chat gpt 3.5 utan att behöva registrera sig. Detta är bra för de som är nyfikna på AI men inte vill skapa ett konto. Om du vill ha extra funktioner av ChatGPT-4 och bildskapande verktyget DALL·E 2 måste du fortfarande registrera dig för Plus. OpenAI och Microsoft planerar ett stort projekt för att bygga en plats för en superdator vid namn Stargate, värd 100 miljarder dollar. För närvarande använder över 100 miljoner människor från 185 länder chat gpt varje vecka.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 2 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-verktyg för att förbättra kodning och produktivitet

Om du är en utvecklare eller bara börjar din resa in i koden, kanske du letar efter AI-verktyg som kan hjälpa till att effektivisera din utvecklingsarbetsflöde och öka din produktivitet. Anpassade generativa förtränade transformatorer (GPTs) är i framkant för detta och erbjuder ett enkelt sätt att komma åt nya arbetsflöden. OpenAI GPT Store är din one-stop-shop för AI-verktyg designade för att möta en mängd olika applikationer. Genom att prenumerera på Chat GPT Plus låser du upp en skattkista av premiumfunktioner. Dessa verktyg kan hjälpa dig att generera kodsnuttar, optimera befintlig kod och till och med ge intelligenta förslag för att förbättra din övergripande programvaruarkitektur.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 2 april

AI kan lätta på administrativ börda för hälsovårdsproffs, visar studie

Enligt en ny studie kan artificiell intelligens (AI) vara ett effektivt sätt att minska den administrativa bördan som hindrar hälso- och sjukvårdspersonal från att se fler patienter. AI-verktyget Chat GPT kan generera administrativa medicinska anteckningar upp till tio gånger snabbare än läkare utan att kompromissa med kvaliteten på rapporterna, rapporterar schweiziska forskare. I en försöksstudie kunde en expertpanel på 15 personer inte skilja mellan utskrivningspapper och anteckningar som AI och mänskliga ortopedläkare skapat för sex fiktiva patientfall. Forskarna planerar nu att följa upp denna pilotstudie med en större studie av AI som involverar 1 000 verkliga patientjournaler.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 29 mars

AI-program kan lindra läkares administrativa börda, visar studie

Artificiella intelligensprogram kan vara ett effektivt sätt att lindra den administrativa bördan som hindrar läkare från att se fler patienter, enligt en ny studie. AI-programmet Chat GPT kan skriva administrativa medicinska anteckningar upp till tio gånger snabbare än läkare utan att kompromissa med rapporternas kvalitet, rapporterar schweiziska forskare. Mänskliga ortopedläkare och Chat GPT förberedde separat utskrivningspapper och anteckningar för sex falska patientfall som nära efterliknade verkliga fall. En expertpanel på 15 personer som inte visste dokumentens källa kunde inte skilja mellan dem. Forskarna planerar att följa upp denna pilotstudie med ett större test av AI som involverar 1 000 autentiska patientjournaler.

Direktlänk Dela HealthDay fördjupade 29 mars

AI-program kan minska läkares administrativa börda, visar studie

Artificiell intelligens (AI) kan vara ett effektivt sätt att minska den administrativa börda som hindrar läkare från att se fler patienter, enligt en ny studie. AI-programmet Chat GPT kan skriva administrativa medicinska anteckningar upp till tio gånger snabbare än läkare utan att kompromissa med rapporternas kvalitet, rapporterar schweiziska forskare. En expertpanel på 15 personer som inte kände till dokumentens källa kunde inte skilja dem åt. Forskarna planerar att följa upp denna pilotstudie med ett större test av AI som involverar 1 000 autentiska patientjournaler.

Direktlänk Dela Newsmax Media fördjupade 29 mars

Amazon investerar ytterligare i AI-företaget Anthropic

Amazon har investerat ytterligare 2,75 miljarder dollar i det amerikanska AI-företaget Anthropic, vilket innebär att företaget har investerat totalt fyra miljarder dollar (43 miljarder svenska kronor) i Anthropic. Amazon investerade tidigare 1,25 miljarder dollar i Anthropic i september. Google har också investerat i Anthropic, som är mest känt för sin AI, Claude, en huvudkonkurrent till Open AI:s chatbott Chat GPT. Med dessa nya investeringar kommer Anthropic att kunna utveckla mer kraftfulla versioner av Claude under de kommande åren.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 28 mars

Amazon investerar 4 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

Amazon har investerat 4 miljarder dollar i Anthropic, ett företag grundat av tidigare anställda vid Open AI. Anthropic, nu en av Open AI:s största konkurrenter, har åtagit sig att använda Amazons serverhallar och datorchipp i sin verksamhet. Företaget har tidigare också ingått ett avtal med Google om chipp och serverhallar. Anthropic är mest känt för sin flaggskeppsprodukt Claude, en chatbot liknande Open AI:s Chat GPT. Intresset för artificiell intelligens har ökat kraftigt de senaste åren.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 28 mars

Användande av AI för att effektivisera innehållsskapande

Artikelförfattaren beskriver hur de använder AI-verktyget Chat GPT för att optimera sitt innehållsskapande. Författaren upptäckte att Chat GPT kan fungera som en ´andra hjärna´, inte bara en digital chatbot, med sin förmåga att generera mänsklig dialog och snabba svar. Författaren använder Chat GPT för att brainstorma idéer, utveckla sina tankar och förbättra sina känslor. Författaren behandlar Chat GPT som en reflekterande AI snarare än en genererande AI, vilket innebär att de använder det som ett diskussionsforum för sina idéer snarare än att be den att skapa innehåll.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 27 mars

Chat GPT blir en pålitlig allierad i innehållsskapande

I AI-revolutionen är det viktigt att hitta sätt att maximera effektiviteten utan att offra kvaliteten. Författaren beskriver hur Chat GPT har blivit en pålitlig allierad i innehållsskapandet och sparar värdefull tid. Författaren var först imponerad av Chat GPT:s förmåga att skapa mänskliga konversationer med hög noggrannhet. Men snart insåg författaren att Chat GPT kunde fungera mer som en andra hjärna än bara en vanlig virtuell chattbot. Med ett stort kunskapslager och snabba svar blev det författarens främsta resurs för att brainstorma idéer, utveckla koncept och finslipa tankar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 mars

Chefer oroar sig för att AI-verktyg kan sänka löner, enligt en undersökning

En ny undersökning från Beautiful.ai visar att nästan hälften av de amerikanska chefer som tillfrågats fruktar att AI-verktyg kan leda till lägre löner. En del chefer menar att verktyg som OpenAI´s Chat GPT kan göra deras jobb bättre än de själva kan. Trots detta använder majoriteten av cheferna AI för att hantera sina team, enligt undersökningen. Undersökningen visar också att 48 procent av cheferna anser att AI-verktyg utgör ett ´hot mot deras lön´ och kommer att leda till ´löneförluster´ i hela landet 2024.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 27 mars

AI-modell kan skriva medicinska anteckningar snabbare än läkare

Forskare från Akademiska sjukhuset och Uppsala universitet, i samarbete med Danderyds sjukhus, har visat att AI-modellen Chat GPT kan skriva medicinska anteckningar upp till tio gånger snabbare än läkare, utan att kvaliteten blir sämre. Forskarna bedömde kvaliteten och effektiviteten i AI-tjänsten Chat GPT i skapandet av medicinska journalanteckningar. Resultatet visade att ChatGPT-4 och mänskligt genererade anteckningar är jämförbara i kvalitet, men AI-tjänsten producerade dokumenten tio gånger snabbare än läkarna.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 25 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Balanserad användning av AI i utbildning nödvändig, säger experter

Användningen av artificiell intelligens (AI) ökar inom utbildningssektorn, med verktyg som Grammarly och Chat GPT som används för att skriva uppsatser. Men det är viktigt att hitta en balans mellan att utnyttja AI som ett värdefullt lärandeverktyg och att bevara utbildningens integritet. Det finns farhågor att studenter kan bli för beroende av AI för uppgifter, vilket riskerar att de missar de kognitiva fördelarna med att ta itu med utmaningar självständigt. Det finns också etiska överväganden att tänka på när man införlivar AI i klassrummet. Florida International University (FIU) ligger i framkant när det gäller att omforma det pedagogiska landskapet med AI, och erbjuder en masterexamen i AI.

Direktlänk Dela PantherNOW fördjupade 24 mars

AI och robotik når inte bläckfiskens nivå av komplexitet och anpassningsförmåga

Trots framsteg inom artificiell intelligens (AI) och robotik har vi ännu inte kunnat skapa en robot som kan efterlikna förmågorna hos en bläckfisk, en av naturens mest anpassningsbara och komplexa varelser. Bläckfiskar har utvecklat förmågor som kamouflage och beslutsfattande genom miljontals år av evolution. Dessa förmågor har utvecklats genom naturligt urval och är mycket mer sofistikerade än vad dagens AI och robotik kan uppnå. Medan AI har potential att utveckla vissa ´nyttiga´ förmågor, är det osannolikt att den kommer att uppnå medvetande eller självmedvetenhet utan en radikal förändring i hur vi närmar oss AI-design och programmering.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 23 mars

Apple och Google förhandlar om att integrera Googles AI-modell Gemini i framtida iPhones

Apple och Google förhandlar om ett avtal som skulle kunna integrera Googles AI-modell, Gemini, i framtida iPhones. Nyheten rapporterades först av Bloomberg och har sedan dess bekräftats av anonyma källor till både New York Times och Wall Street Journal. Apple förväntas införliva generativ AI i nästa iPhone-operativsystem, iOS 18, och enligt Bloombergs rapportering kommer iPhone 16 inte att ha några större hårdvaruframsteg. Apple har nyligen förvärvat den kanadensiska uppstartsföretaget Darwin AI, vars expertis är AI som körs på enheten själv snarare än att vara beroende av servrar i molnet, vilket är bättre för integriteten. Apple har också publicerat en forskningsartikel som beskriver utvecklingen av en ny generativ AI-modell. Apple rapporteras ha diskuterat med mer än bara Google om Gemini, men även företag som OpenAI.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 22 mars

Förväntningarna kring OpenAI:s kommande GPT-5 är höga

OpenAI:s nästa iteration, GPT-5, förväntas lanseras snart och lovar betydande framsteg inom teknologin. Sedan den banbrytande lanseringen av Chat GPT har GPT-serien lett innovationsbanan och nu förväntas stora framsteg och förbättringar med ankomsten av GPT-5. Den generativa förtränade transformer (GPT) är en serie språkmodeller utvecklade av OpenAI, med stor inverkan på maskinlärning och AI. GPT-5 förväntas lanseras av OpenAI senare i år. GPT-5 förväntas ha förbättrad personifiering och anpassning samt betydligt förbättrade resonemangsförmågor.

Direktlänk Dela Showmetech.com.br fördjupade 22 mars

AI lika effektiv som läkare för att skapa medicinska anteckningar, visar studie

En forskargrupp bestående av läkare från Akademiska sjukhuset i Uppsala, Danderyds sjukhus och universitetssjukhuset i Basel har undersökt möjligheten att använda AI för att generera medicinska anteckningar. I en studie publicerad i Acta Orthopaedica jämfördes AI-modellen Chat GPT med två ST-läkare. Resultatet visade att Chat GPT var likvärdig läkarna i kvalitet, men var tio gånger snabbare. Felaktigheter hittades i både läkarnas och Chat GPT:s anteckningar. Forskargruppen planerar nu att testa AI-modellen på ett större urval av patienter.

Direktlänk Dela Läkartidningen fördjupade 22 mars

Google och Apple förhandlar om att införa Google Gemini AI i framtida iPhones

Apple och Google förhandlar om ett avtal som skulle kunna placera Googles artificiella intelligensmodell, känd som Gemini, i framtida iPhones. Detta kommer efter rapporter om att mjukvaran på en telefon är mer intressant än hårdvaran. Apple förväntas införa generativ AI i nästa iPhone-operativsystem. Apple har nyligen förvärvat den kanadensiska startupen Darwin AI, vars expertis är AI som körs på enheten själv snarare än beroende av servrar i molnet, vilket är bättre för integriteten. Apple har också publicerat en forskningsartikel som beskriver utvecklingen av en ny generativ AI-modell. Google Gemini används för närvarande i Galaxy S 24 och används i flera applikationer på S 24.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 22 mars

Ungdomar osäkra på regler för AI-användning i skolan

Över hälften av ungdomarna i en undersökning från Ungdomsbarometern har använt AI i skolarbeten på ett sätt de är osäkra på om det är tillåtet. Många vet inte vilka regler som gäller. Nils Janse föreläser om generativ AI, där AI skapar eget innehåll, och menar att människor och AI är bättre tillsammans. AI-verktyget Chat GPT från Open AI har klarat av att svara på slutprovsfrågorna i det amerikanska juristprogrammet bättre än 90 procent av de mänskliga studenterna.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 21 mars

Open AI utvecklar förbättrad version av språkmodellen GPT-5

Open AI arbetar för närvarande med GPT-5, en ny version av språkmodellen som används i den populära chattboten Chat GPT. Utvalda företagskunder har fått en exklusiv förhandsvisning av GPT-5 och har uttryckt imponerande feedback. En anonym VD har kommenterat att den nya versionen är ´riktigt bra, alltså betydligt bättre´.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 21 mars

HeyGen använder AI för att generera videor

HeyGen är ett verktyg som använder artificiell intelligens (AI) för att generera videor. Plattformen lanserades 2020 och låter användare skapa professionella videor på några minuter, antingen genom att använda sina egna videor som bas eller skapa nya från grunden. HeyGen kan även omvandla text till video, och erbjuder 300 röster på över 40 språk samt över 100 avataralternativ av olika etniciteter och åldrar. Plattformen fungerar med krediter, där 1 kredit motsvarar 1 minut video. HeyGen har också integration med andra plattformar, som Zapier och Canva.

Direktlänk Dela Showmetech.com.br fördjupade 21 mars

Kvinnas ex var alltid artig mot AI i hopp om att bli ihågkommen som artig om AI blir ondskefull

En kvinna, ´Trash Jones´ (@jzux), delade en intressant observation från hennes tidigare förhållande på X (tidigare Twitter). Hon berättade att hennes ex alltid sa ´tack´ och ´snälla´ när han ställde en fråga till Chat-GPT. Anledningen till hans artighet var att han trodde att om AI-verktyget blev ondskefullt, skulle det komma ihåg honom som en artig person. Vissa personer som kom över Jones inlägg kunde relatera till exets känslor, medan andra medgav att de också använder ´snälla´ eller ´tack´ när de pratar med Chat-GPT, men det är av vana.

Direktlänk Dela Good Worldwide fördjupade 18 mars

Open AI, Microsoft och Nvidia försvarar AI-träning på upphovsrättsskyddat material i domstol

Open AI, Microsoft och Nvidia försvarar sig mot påståenden om att de har använt upphovsrättsskyddat material för att träna sina AI-system. Flera rättsprocesser pågår, med enskilda upphovspersoner och organiserade grupper som lämnar in stämningar. Ett särskilt framträdande fall är New York Times stämning mot Open AI och Microsoft. Open AI hävdar att New York Times hackade deras Chat GPT för att få fram bevis, vilket tidningen har tillbakavisat. Microsoft avfärdar anklagelserna och jämför situationen med striden mot videobandspelaren.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 18 mars

AI-teknik hotar journalistiken men kan också bli ett verktyg

AI-tekniken hotar att ta våra ögon ännu längre bort från nyhetskällorna - men det kan också vara ett verktyg de kan använda för att producera mer nyheter. Stuff, som har varnat för att AI kan förstöra journalistiken, använde Chat GPT för att skriva en berättelse om läsarnas åsikter. Men en rättvis läsning av Stuffs AI-policy ger utrymme för att sammanfatta dess omröstningsdata om Nya Zeelands bästa stad - förutsatt att det finns en mänsklig redaktör som övervakar den slutliga produkten. En mediorganisation har redan använt AI för ett av dessa ändamål. BusinessDesk använder ChatGPT för att sammanställa sin börsrapportering - ett initiativ som dess redaktör Matt Martel säger sparar tid och frigör dess reportrar för andra uppgifter.

Direktlänk Dela Radio New Zealand fördjupade 17 mars

Cyberbrott ökar med AI-teknologins framsteg

Sedan AI:s uppgång har cyberbrott ökat, enligt Neil O´Farrell, grundare av Center For AI Crime. Bedrägerier och bedrägerier har utvecklats genom användning av AI. Sedan lanseringen av Chat GPT har spearphishing, en bluff liknande phishing, men brottslingar använder personliga attacker med personlig information de samlar in om dig online genom användning av AI, skjutit i höjden. Bedrägeriuppringare använder också AI-genererade röster för att bli av med accenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 mars

Sam Altman återfår styrelseplats i Open AI

Open AI:s tidigare VD Sam Altman, som sparkades i november förra året, har återfått en plats i företagets styrelse. Altman återanställdes tidigare efter krav från majoriteten av företagets anställda och partners, inklusive Microsoft, att han skulle återinsättas. Open AI är företaget bakom den mycket omtalade AI-tjänsten Chat GPT.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 9 mars

Inflection AI uppdaterar chattbot med kraftfull språkmodell

Förra året lanserades Pi, en chattbot från Inflection AI som är programmerad för att vara extra empatisk. Nu har Pi fått sin första stora uppdatering i form av den kraftfulla språkmodellen Inflection-2.5. Enligt Inflection AI kan Inflection-2.5 i stort sett matcha GPT-4, modellen som Open AI använder i Chat GPT Plus.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 8 mars

Stulna inloggningsuppgifter till Chat GPT ökar på dark web

En ny rapport från säkerhetsföretaget Group-IB visar att stulna inloggningsuppgifter till AI-tjänsten Chat GPT blir allt mer populära på dark web. Under förra året hittade Group IB cirka 225 000 loggar från Infostealer-skadeprogram som innehöll inloggningsuppgifter till tjänsten. Under andra halvan av 2023 observerade företaget en ökning på 36 procent av stulna inloggningsuppgifter till Chat GPT jämfört med första halvan av året. Rapporten varnar för att anställda som använder Chat GPT och sparar tidigare interaktioner kan exponera känslig information, vilket kan utgöra en betydande säkerhetsrisk för företag.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 8 mars

Open AI:s chatbot Chat GPT får talande funktion för synskadade

Open AI har meddelat att deras chatbot Chat GPT nu har en ny funktion för att hjälpa användare med synskador. I chatbotens Android- och iOS-appar kan Chat GPT nu läsa upp sina svar för dig. Du behöver bara trycka på ett meddelande från chatboten och välja ´Läs upp´. Funktionen stöder totalt 37 olika språk. Du kan använda ´Läs upp´ i Chat GPT-apparna både som en gratisanvändare med den stora språkmodellen GPT-3.5, eller som en betalande prenumerant med tillgång till GPT-4.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 7 mars

OpenAI introducerar ny funktion för Chat GPT för synskadade användare

OpenAI har introducerat en ny funktion i sin chatbot Chat GPT för att hjälpa konsumenter med synskador. Funktionen, som kallas ´Read Aloud´, finns tillgänglig i Android- och iOS-apparna för Chat GPT. Användare kan helt enkelt trycka på ett meddelande från chatboten och välja ´Read Aloud´, och Chat GPT kommer att läsa upp svaret. Funktionen stöder totalt 37 olika språk och kan användas både av gratisanvändare med den stora språkmodellen GPT-3.5 och av betalande prenumeranter med tillgång till GPT-4.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 7 mars

OpenAI introducerar ´Read A Loud´-funktion för Chat GPT

OpenAI har introducerat en ny funktion för sin Chat GPT-tjänst kallad ´Read A Loud´. Funktionen låter användare inte bara läsa svaren utan också höra dem, vilket kan vara användbart för dem som inte kan läsa på telefon eller dator. Funktionen fungerar på GPT-4 och GPT-3.5 modeller och kan läsa texter på totalt 37 språk. Den upptäcker och förklarar språket själv, utan att behöva välja ett specifikt språk. Funktionen är tillgänglig både på webbversionen och i iOS och Android-appar. OpenAI har introducerat olika funktioner för att göra ChatGPT lättare att använda, inklusive möjligheten att ge kommandon med röst.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 5 mars

Open AI:s Chat GPT stöder nu Read Aloud på 37 språk

Open AI har meddelat att Chat GPT nu stöder Read Aloud, en funktion som gör det möjligt att få svaren upplästa om så önskas. Read Aloud finns tillgänglig på 37 språk, inklusive svenska, och det finns fem olika röster att välja mellan. Funktionen är tillgänglig både på iOS och Android, och användare kan aktivera den genom att hålla ned meddelandet och sedan trycka på ´Read Aloud´. Sedan september har det varit möjligt att ställa frågor till Chat GPT med hjälp av rösten, men tills nu har svaren endast kommit i textform.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 5 mars

Open AI:s chattrobot Chat GPT får ny läsfunktion

Open AI har meddelat att deras chattrobot Chat GPT nu har en ny funktion för att hjälpa användare med nedsatt syn. Chat GPT kan nu läsa upp sina svar i Android- och IOS-appar genom funktionen ´Read Aloud´. Användare behöver bara trycka på ett meddelande från chattroboten och välja ´Read Aloud´. Funktionen har bekräftats stödja svenska, om än med en lite konstig brytning. Totalt stöder funktionen 37 olika språk och kan användas i Chat GPT-apparna både som gratisanvändare med språkmodellen GPT-3.5, eller som betalande prenumerant med tillgång till GPT-4.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 5 mars

Forskare skapar AI-mask som kan sprida skadlig kod

En grupp forskare från USA och Israel har visat att det är möjligt att använda AI för att skapa maskar som kan sprida sig mellan olika system och installera skadlig kod på egen hand. Ben Nassi, Stav Cohen och Ron Bitton använde populära AI-verktyg för att skapa Morris II, en mask som kan skicka skräppost och stjäla känslig data. Experimentet visar att det är möjligt att kringgå säkerhetsmekanismerna som Open AI och Google har lagt till för att förhindra missbruk av Chat GPT och Gemini.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 4 mars

Microsoft introducerar Bing Chat, en AI-drivna chatbot

I början av februari introducerade Microsoft en ny version av sin sökmotor Bing, utrustad med en innovativ chattfunktion. Denna chattfunktion, integrerad inom Bing, använde avancerad artificiell intelligens (AI) teknologi liknande den hos ChatGPT, en populär AI chatbot. Microsoft hävdade att dess chattfunktion var ännu kraftfullare än ChatGPT, vilket erbjuder användarna en mer avancerad och konversationell upplevelse. Senare avslöjades det att chattfunktionen i den nya Bing drevs av GPT-4, en nyare och mer avancerad teknologiversion.

Direktlänk Dela Simplilearn fördjupade 2 mars

Nokia betonar AI:s roll i nätverksautomatisering vid MWC 2024

På Mobile World Congress (MWC) 2024 diskuterade Nokia betydelsen av AI och generativ AI för företagets verksamhet. Matthieu Bourguignon, Senior Vice President, Network Infrastructures på Nokia, betonade att AI har varit avgörande för att automatisera nätverkselement. Han nämnde också att AI och maskininlärning är nödvändiga för industriell transformation. Thierry E. Klein, President för Nokia Bell Labs Solutions Research, diskuterade Nokias arbete med mer skräddarsydda AI-lösningar, vilka är utbildade på Nokias egna dokument för att förbättra noggrannheten.

Direktlänk Dela Telecoms.com fördjupade 28 februari

Planer på gång för att skapa kyrgyzisk Chat GPT

Akylbek Japarov, ordförande för ministerrådet i Kirgizistan, meddelade under forumet ´Digital Kyrgyzstan´ att planer pågår för att skapa en kyrgyzisk Chat GPT. Det första steget är att bygga en lingvistisk korpus av det kyrgyziska språket, vilket kräver digitalisering av en stor mängd data. För detta arbete kommer frivilliga att engageras och initiativ från företag välkomnas. Dessutom planerar landet att uppgradera sina superdatorer till den senaste Nvidia-serien under året. Japarov uppgav att dessa steg kommer att främja utvecklingen av artificiell intelligens i Kirgizistan.

Direktlänk Dela Business Lend fördjupade 28 februari

Planer på gång för att skapa en kirgizisk Chat GPT

Akylbek Japarov, ordförande för ministerrådet i Kirgizistan, meddelade under det internationella forumet ´Digital Kyrgyzstan´ att planer på att skapa en kirgizisk Chat GPT är på gång. Först behöver man bygga en språklig korpus av det kirgiziska språket och digitalisera en stor mängd data på kirgiziska. För detta arbete kommer man att engagera frivilliga och är öppen för initiativ från företag. Dessutom kommer man att uppgradera sina superdatorer till den senaste Nvidia-serien. Dessa steg, tillsammans med inrättandet av ett centrum för innovativa teknologier, kommer att främja utvecklingen av artificiell intelligens i Kirgizistan.

Direktlänk Dela Trend News Agency fördjupade 28 februari

Open AI går till motangrepp mot New York Times i upphovsrättsintrång

I slutet av förra året stämde New York Times Open AI och Microsoft för upphovsrättsintrång, anklagande dem för att ha tränat upp chattbotar som Chat GPT och Copilot på miljoner artiklar utan tillåtelse. Nu går Open AI till motattack och ber Manhattans federala domstol att avvisa delar av stämningen. De hävdar att New York Times ´betalat någon för att hacka OpenAI:s produkter´ och därmed genererat 100 exempel på upphovsrättsintrång. Open AI påstår att tidningen gjorde ´tiotusentals försök att generera de mycket avvikande resultaten´ med hjälp av ´vilseledande uppmaningar som uppenbart bryter mot Open AI:s användarvillkor´.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 28 februari

OPPO introducerar Air Glass 3 med Chat GPT vid MWC 2024

Vid Mobile World Congress 2024 presenterade OPPO sin senaste innovation, Air Glass 3. Dessa smarta glasögon kombinerar artificiell intelligens med bekvämligheten av smarta glasögon. Air Glass 3 kan bearbeta olika typer av indata - text, bilder, video och ljud - och omvandla dem till visuell och auditiv output. Air Glass 3 drivs av AndesGPT, som samarbetar med Air Glass-appen på ihopparade smartphones för att behandla indata med blixtsnabb hastighet. Glasögonen väger bara 50 gram och erbjuder en visuell upplevelse som jämförbar med vanliga glasögon, samt en ljudupplevelse med fyra mikrofoner och öppna öronhörlurar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 februari

AI-verktyget Chat GPT förändrar företags interaktion med kunder

Artificiell intelligens (AI) är redo att förändra människors liv. I framkant ligger Chat GPT, ett sofistikerat AI-drivet verktyg som omvandlar hur företag interagerar med sina kunder, effektiviserar processer och innoverar. Dave Antrobus, teknikdirektör på Inc & Co, delar sina insikter om att införliva Chat GPT för företag som vill blomstra i den digitala eran. Chat GPT är ett bevis på framstegen inom naturlig språkbearbetning och maskininlärning, vilket ger en oöverträffad effektivitet för att förstå och generera mänsklika textrespons. Detta gör det till en ovärderlig tillgång för företag när det gäller att förbättra kundservice, automatisera uppgifter och erbjuda personliga upplevelser i stor skala.

Direktlänk Dela Business Mole fördjupade 27 februari

AI-drivna verktyget Chat GPT förändrar företagens interaktion med kunder

Chat GPT, ett AI-drivet verktyg, förändrar hur företag interagerar med sina kunder, rationaliserar processer och innoverar. Dave Antrobus, teknikdirektör på Inc & Co, delar sina insikter om att anta Chat GPT för företag som vill blomstra i den digitala tidsåldern. Chat GPT kan hantera många kundinteraktioner, från enkla FAQs till mer komplexa förfrågningar, utan mänsklig inblandning. Detta förbättrar svarstiderna och säkerställer en konsekvent och personlig kundupplevelse. Trots dess många fördelar har antagandet av Chat GPT sina utmaningar.

Direktlänk Dela Business Mole fördjupade 26 februari

JPMorgan Chase VD Jamie Dimon tror på AI

Artificiell intelligens (AI) verktyg från företag som OpenAI har fortfarande skeptiker, men JPMorgan Chase VD Jamie Dimon är inte en av dem. Dimon berättade för CNBC:s Leslie Picker att AI inte bara är en tillfällig trend och är större än bara de stora språkmodellerna som Chat GPT. Han jämförde den nuvarande situationen positivt med teknikbubblan i början av 2000-talet, när investerarens entusiasm tycktes ligga före de faktiska förändringarna. ´Detta är inte hype. Detta är verkligt. Folk använder det i olika hastigheter, men det kommer att hantera en enorm mängd saker,´ sa Dimon.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 26 februari

Google Lumiere tar AI-video till nästa nivå, Arc Search bygger webbsidor för varje sökning

Google Research har utvecklat en AI-modell, Lumiere, som kan skapa en video i ett stycke utan att förlita sig på nyckelbilder. Modellen har både en rumslig och tidslig förståelse, vilket möjliggör skapandet av scener och rörelse över tid. Appen Arc Search bygger en egen webbsida för varje sökning, sammanfattande den viktigaste informationen. Företaget Heygen har utvecklat ett AI-verktyg som kan dubblera video till flera språk. Chattboten Claude, utvecklad av Anthropic, är mindre benägen att generera olämpligt innehåll tack vare ett ramverk kallat ´konstitutionell ai´.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 24 februari

Chat GPT förvandlar vardagsrum till personliga gym

Tack vare Chat GPT kan folk förvandla sina vardagsrum till personliga gym, vilket visar att innovation kan hålla hemträningstrenden fräsch och engagerande. Under pandemin upptäckte många fördelarna med hemträning, inklusive bekvämlighet, kostnadseffektivitet och privatliv. Trots att traditionella gym har öppnat igen fortsätter många att föredra hemträning. Chat GPT erbjuder användare möjligheten att ange sina specifika krav för att generera en omfattande, personlig träningsplan. I ljuset av den globala levnadskostnadskrisen har hemträningens överkomlighet blivit ännu viktigare. Med Chat GPT elimineras nästan de ekonomiska barriärerna för att upprätthålla en träningsrutin.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 24 februari

Chat GPT förvandlar hemmet till personliga gym

Chat GPT är en ny lösning som omvandlar vardagsrum till personliga gym, vilket håller hemtränings-trenden levande och engagerande. Denna trend, som drevs av nödvändighet under lockdowns, har kvarstått tack vare dess enkla fördelar: bekvämlighet, prisvärdhet och privatliv. Chat GPT ger användarna möjlighet att ange sina specifika krav för att skapa en detaljerad, personlig träningsplan. I en värld som ständigt söker bekvämlighet och anpassning, är framkomsten av Chat GPT som en gratis, personlig träningsplanerare en spelväxlare.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 24 februari

Ekonomistyrningsverket har tagit fram riktlinjer för hur deras anställda ska använda AI-verktyg som Chat GPT och Bing. Myndigheten ser potentialen i dessa verktyg att effektivisera och öka kvaliteten i verksamheten. Riktlinjerna ger alla anställda grönt ljus att använda AI-verktyg på jobbet, men uppmärksammar också riskerna med tjänsterna, som att inte dela känslig information och att kritiskt granska och verifiera svar från verktygen. Andra myndigheter som Skatteverket, Försäkringskassan, Riksdagsförvaltningen, Statskontoret eller Regeringskansliet har ännu inte tagit fram liknande policydokument.

Publikt.se fördjupade 23 februari

Universitetslektor lugnar oroliga användare av Chat GPT 4

Användare av chattprogrammet Chat GPT 4 märkte i onsdags att programmet inte betedde sig som vanligt och vände sig till plattformen X med frågan om roboten blivit knäpp. Mattias Rost, universitetslektor i interaktionsdesign vid Göteborgs universitet, säger dock att man inte behöver oroa sig över programmets välmående. Han påpekar att det inte är konstigt att en datorgenererad tjänst ibland stöter på problem och att dessa problem kan vara en bra påminnelse om att det handlar om en maskin, inte mänsklig intelligens.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 23 februari

Lär dig Python, AI och Chat GPT för 80% rabatt

StackSocialPython 3 är ett av de mest efterfrågade programmeringsspråken i branschen, med tillämpningar inom webbutveckling, spel, vetenskaplig programmering och mycket mer. Nu kan man lära sig detta språk samt artificiell intelligens och ChatGPT via en kursbunt som är nedsatt till endast $30. Kursbunten inkluderar livstids tillgång till kurser som lär ut praktisk kunskap, inklusive ´Python 3: Från ZERO till GUI-programmering´, ´Skapa ett Escape Room med Python´ och ´Artificiell intelligens (AI) i Python: Ett H2O-tillvägagångssätt´.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 21 februari

Microsoft introducerar ny SwiftKey-funktion för Android med AI-bildgenerering

Microsoft har introducerat en ny version av SwiftKey för Android, som låter användare använda Copilot istället för Bing Chat. Med detta kan du även slå på Chat GPT 4 turbo. Dessutom tillåter Google oss att använda de nya emojisarna. Dessutom kommer vi att kunna generera bilder med hjälp av Copilot DALL-E 3 Designer-funktionen. SwiftKey stöder redan Copilot och andra Microsoft-relaterade funktioner som Bing-sökning och ton. Om du har Copilot Pro kan du få tillgång till ChatGPT-4 turbo.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 21 februari

Reddit tecknar samarbetsavtal med AI-företag för språkmodellsträning

Reddit har enligt Bloomberg undertecknat ett samarbetsavtal med ett AI-företag värt 60 miljoner dollar per år. Avtalet ger AI-företaget rätt att träna sina språkmodeller på alla texter som publicerats på Reddit sedan dess start 2005. Det är oklart vilket AI-företag det handlar om, men den mest sannolika kandidaten är Open AI. Om detta stämmer kommer data från Reddit att användas för att förbättra Chat GPT.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 20 februari

Google avtäcker Gemini Ultra 1.0 - en ny AI-modell med överlägsen kapacitet

Google har avtäckt Gemini Ultra 1.0, sin senaste AI-modell, designad för att överglänsa konkurrenterna när det gäller att hantera komplexa uppgifter. Denna utveckling innebär inte bara ett språng i artificiell intelligensförmåga, utan omformar också landskapet för innehållsskapare och AI-entusiaster. Gemini Ultra utmärker sig inom områden som kodning, logiskt resonerande och detaljerade konversationer, överträffar förmågorna hos sin närmaste rival, Chat GPT 4. Modellen är tillgänglig genom GoogleOne AIPremium-planen, prissatt till en konkurrenskraftig $19.99 per månad. Oberoende teknikanalytiker har visat att Gemini Ultra överträffar Chat GPT 4 i en mängd olika uppgifter.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 20 februari

Bona folkhögskola i Motala inför AI i undervisningen

Bona folkhögskola i Motala har börjat använda AI i sin undervisning för att förbereda sina studenter för ett samhälle där AI blir allt mer framträdande. Skolan började med AI när Chat GPT blev tillgängligt i november 2022. Rektor Anneli Dahqvist menar att det är skolans ansvar att se till att studenterna är väl förberedda på AI:s möjligheter, begränsningar och risker. All personal på skolan deltar för närvarande i onlinekursen ´Elements of AI´. Skolan planerar även att genomföra workshops och pilotprojekt för att testa olika AI-system.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 20 februari

Open AI förnekas varumärkesskydd för ´GPT´ av USPTO

USA:s patent- och registreringsverk (USPTO) har återigen avslagit Open AI:s ansökan om varumärkesskydd för ´GPT´, som används i företagets populära AI-tjänst Chat GPT. USPTO motiverar sitt beslut med att akronymen ´GPT´ är beskrivande och kommunicerar en funktion i Open AI:s produkt. Detta är andra gången Open AI:s ansökan har avslagits. Open AI har möjlighet att överklaga beslutet till USA:s Trademark Trial and Appeal Board.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 19 februari

AI-modellen ´Sora´ skapar videor från textinstruktioner

AI-modellen ´Sora´ från OpenAI kan skapa videor från textinstruktioner, vilket är en av de största trenderna detta år. Uppgiften att skapa videor från text har tidigare utförts av andra företag som Runway, men OpenAI´s Sora kan generera komplexa scener med specifika detaljer från textinstruktioner. Även om allmänheten ännu inte har tillgång till denna teknik, har utvalda konstnärer, designers och filmskapare fått tillgång för att utforska modellens potential. Förväntningar är att videokreation kommer att ta stora kliv framåt parallellt med framstegen inom AI.

Direktlänk Dela Pickr fördjupade 18 februari

AI-transformerar skrivindustrin med effektiva verktyg

Artificiell intelligens (AI) har drastiskt förändrat skrivindustrin, med en mängd AI-verktyg tillgängliga för att hjälpa författare. Verktygen kan hjälpa till att göra skrivprocessen mer effektiv och snabbare. Sex av dessa verktyg är Grammarly, Hemingway, ProWritingAid, Quillbot, AI Content Generator och Language Model GPT (Generative Pre-trained Transformer) Chat GPT. Dessa verktyg kan hjälpa till med allt från grammatikkontroll och stilanalys till att generera innehåll och omskriva text. Det är dock viktigt att komma ihåg att AI-verktyg inte är en ersättning för mänskliga författare.

Direktlänk Dela Gadgets Africa fördjupade 16 februari

Problem med Chat GPT i ditt land? Här är några lösningar

Om Chat GPT inte fungerar i ditt land kan det bero på regionala restriktioner eller tekniska problem. För att lösa detta bör du kontakta supportteamet. Före felsökning, kontrollera statussidan på OpenAI-webbplatsen, bekräfta att du tillgår ChatGPT från ett stött land, se till att din enhet har tillräckligt med lagringsutrymme och att din internetanslutning är stabil. Försök sedan med grundläggande felsökningssteg som att ladda om sidan, starta om din enhet och uppdatera ditt operativsystem eller webbläsare. Om problemet kvarstår, följ de mer avancerade felsökningsstegen som beskrivs i artikeln.

Direktlänk Dela Magical Assam fördjupade 13 februari

Open AI:s VD diskuterar potentialen och farorna med AI på World Governments Summit

Sam Altman, medgrundare och VD för Open AI, talade vid World Governments Summit i Dubai om hur utbildningen har omfamnat Chat GPT och hur det har blivit en av de mest transformerande teknologierna för sektorn. Han framhöll att verktyg som Chat GPT gjort forskare mer produktiva och uppmanade publiken att föreställa sig potentialen om alla världens forskare var dubbelt så produktiva. I en diskussion med Omar Sultan Al Olama, Förenade Arabemiratens minister för AI, digital ekonomi och distansarbete, sa Altman att Förenade Arabemiraten var väl positionerade för att vara en del av att skapa ett globalt system för att reglera AI. Han nämnde också att det finns möjlighet att mer av OpenAIs teknologi kommer att bli öppen källkod över tid, men företaget ville komma med en annan modell än traditionell öppen källkod. När det gäller de potentiella farorna med AI-utveckling, sa Altman att det inte var ´dödande robotar´ som släpptes ut på gatorna, utan en liten felberäkning som ledde till samhällsmässig feljustering som resulterade i att saker gick ´väldigt fel´.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 13 februari

AI-hype efter lanseringen av chattroboten Chat GPT

När chattroboten Chat GPT släpptes under hösten 2022 blev det startskottet för en AI-hype. Många undrade hur AI-systemet hade lärt sig att konversera på en mänsklig nivå. Svaret ligger i den maskininlärningsteknik som AI bygger på, där systemet analyserar och hittar mönster i stora mängder data. En handelsstudent har kommit på idén att träna ett AI-system på stora mängder prov och provsvar, för att skapa en provrättarrobot. Frågan om träningsdata och offentlighetsprincipen blir dock en utmaning, då gamla skolprov plötsligt blir värdefulla för AI-utveckling.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 13 februari

AI: En växande sektor med stora möjligheter enligt konsult

Mark Kashef, tidigare finansarbetare och nu AI-konsult, ser stora möjligheter i AI-sektorn. Efter att ha bytt karriär till data science och börjat arbeta på Amazon, började han erbjuda konsultationer för generativ AI och chatbot-utveckling på Fiverr. Han driver nu sin AI-konsultverksamhet parallellt med sitt dagjobb som data science-chef på ODAIA, ett AI-drivet dataanalysföretag för läkemedelsföretag, med upp till 750 dollar per projekt. Han tror att AI på lång sikt kan överträffa finanssektorn när det gäller jobbmöjligheter och inkomstpotential.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 februari

Pokédex i verkligheten: Abe´s Projects skapar en fungerande Pokédex

Abe´s Projects har skapat en fungerande Pokédex, en enhet som känns igen från Pokémon-spelen och serien. Denna anpassade Pokédex fungerar till stor del som originalet, tack vare hjälp från Chat GPT. Istället för att känna igen levande varelser, kan denna Pokédex tränas att känna igen bilder och figurer av Pokémon och förmedla information om dem med text-till-tal. Hårdvaran är inrymd i ett 3D-utskrivet skal designat av Abe. Enheten drivs av en Seed Studio Xiao ESP32S3 Sense och är kopplad till en kamera som fångar bilder av Pokémon.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 13 februari

AI-appar ger råd om vad man ska överväga vid bilköp

Många colombianer strävar efter att köpa en bil för att transportera sig till sina jobb och andra dagliga aktiviteter. AI-appar som Chat GPT ger råd om vad man ska tänka på vid bilköp. Det är viktigt att ta hänsyn till budget, inklusive inköpspris, skatter, försäkringar och underhållskostnader. Bränsleförbrukning och säkerhet är också viktiga aspekter att överväga, och det är rekommenderat att kolla bilens säkerhetsbetyg från organisationer som NHTSA eller IIHS. Andra faktorer att överväga inkluderar varumärkets rykte, aktiva och passiva säkerhetsfunktioner och tekniska och underhållningsfunktioner.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 10 februari

Googles affärsmodell utmanas av AI

Googles affärsmodell utmanas av den ökade fokuseringen på AI, specifikt genom Chat GPT. Sverigechefen Anna Wikland betonar vikten av att företaget fortsätter att vara innovativt och anpassningsbart. Hon nämner också att Bard, Googles AI-chattbot, inte alltid är korrekt i sin information.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 10 februari

AI-användning inom underhållningsindustrin riskerar att stagnera på grund av fokus på AI-genererat innehåll

Tim Levy, VD för medieteknikstartföretaget Twyn, varnar för att användningen av artificiell intelligens (AI) inom medie- och underhållningssektorerna riskerar att stagnera på grund av en ´besatthet´ med användningen av verktyg som Chat GPT för att generera innehåll. Levy menar att generativa AI-verktyg som Chat GPT ger AI ett rykte som ett verktyg för att ersätta talanger och de följande problemen med tillförlitlighet, oautenticitet och etiska frågor har gjort medie- och underhållningsindustrin rädd för att använda tekniken. Levy tror att industrin måste skilja mellan maskinbaserad innehållsgenerering och andra användningar av generativ AI, såsom förbättring av människoskapade innehåll, för att förstå AI:s fulla potential att leverera värde till varumärken, underhållningstalanger och konsumenter.

Direktlänk Dela C21 Media fördjupade 9 februari

Hantering av risker med artificiell intelligens: En guide för företag

Artificiell intelligens (AI) kan hjälpa företag genom automatisering eller förbättring av befintliga uppgifter, men det medför också risker om det inte hanteras korrekt. Riskbedömning är ett viktigt steg för företag som använder AI för att säkerställa regelefterlevnad och datasäkerhet. Företag kan utvärdera sin exponering för AI, bedöma riskerna och införa riktlinjer och strategier för att hantera de mest affärskritiska frågorna. Bedömningsstrategierna varierar beroende på vilken typ av AI det handlar om, men kan generellt delas in i tre kategorier: interna AI-projekt, AI från tredje part och AI som används av angripare i onda syften.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 februari

Hugging Face lanserar gratis tjänst för anpassade chattassistenter

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 6 februari

AI fortsätter att omdefiniera hur vi interagerar med digitala verktyg. Utöver chattbaserade applikationer har en ny våg av AI-drivna webbplatser och appar dykt upp, vilket lovar att revolutionera olika aspekter av vår online-upplevelse. Detta inkluderar verktyg som QrGPT, som omvandlar QR-koder till konstnärliga skapelser, PDF-till-Chat, som omvandlar PDF-filer till konversationspartners, och Twitter Bio Generator, som skapar bios med ett klick. Andra verktyg inkluderar AI Emoji, Headshots AI, ClipDrop, Video Highlight, NVIDIA Broadcast, Vidyo och Opus Clip samt Restore Photos.

Medium fördjupade 5 februari

EU-länder godkänner politiskt avtal för att reglera användningen av AI

Europeiska länder har godkänt ett politiskt avtal för att anta regler för användningen av artificiell intelligens (AI) och AI-modeller som Microsoft-stödda Chat GPT. Reglerna, föreslagna av Europeiska kommissionen för tre år sedan, syftar till att sätta en global standard för tekniken som används inom många industrisektorer. De definierar också parametrar för användning av AI för militära, brottsliga och säkerhetsändamål. AI-lagen kommer att förbjuda oacceptabla risker som känslomässig igenkänningsteknologi på arbetsplatsen. Högriskområden som hälsa, rekrytering och rättsväsende kommer att vara föremål för obligatoriska efterlevnadskrav. Medelrisk och lågrisk AI-system kommer att vara föremål för transparenskrav respektive tillåtas utan restriktioner. Nästa steg för AI-lagen att bli lagstiftning är en omröstning av en nyckelkommitté av EU-lagstiftare den 13 februari och den europeiska parlamentets omröstning antingen i mars eller april.

Direktlänk Dela Raidió Teilifís Éireann fördjupade 2 februari

Apple planerar att avslöja stora AI-nyheter 2024, bekräftar VD Tim Cook

Apples VD Tim Cook har bekräftat att företaget planerar att avslöja stora nyheter inom artificiell intelligens (AI) 2024. Trots att Apples produkter redan inkluderar vissa maskininlärningsfunktioner, har de ännu inte producerat en AI-produkt som kan konkurrera med ChatGPT. Cook avslöjade dock inte specifika detaljer om vilka AI-egenskaper som kan komma, men sa att de har några saker de är otroligt upphetsade över. Andra techjättar har hoppa på trenden, häller enorma summor i AI-partnerskap för att få sina egna modeller till marknaden på rekordtid.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 2 februari

Apple planerar stor AI-överraskning 2024, bekräftar VD Tim Cook

Apple VD Tim Cook har bekräftat att företaget planerar en stor annonsering om artificiell intelligens (AI) 2024. Trots att Apples produkter redan inkluderar vissa maskininlärningsfunktioner, har de ännu inte producerat en AI-produkt som kan rivalisera ChatGPT. Nu har Apple-chefen avslöjat att Apple kommer att dela detaljer om deras ´pågående arbete´ inom AI ´senare i år´. Cook avslöjade inte exakta detaljer om vilka AI-funktioner som kan komma, men sa: ´Vi har några saker som vi är otroligt entusiastiska över.´

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 2 februari

Majoriteten av brittiska universitetsstudenter använder AI för uppsatsskrivning

En studie utförd av Hepi i Storbritannien visar att 53 procent av universitetsstudenter på kandidatnivå använder AI-tjänster när de skriver uppsatser. Var fjärde student använder AI-tjänster som Google Bard eller Chat GPT för att föreslå uppsatsämnen, och var åttonde använder AI-verktyg för att skapa innehåll. Fem procent kopierar och klistrar in oredigerad AI-genererad text i sitt arbete. Studien visar också att var tredje student som använder AI inte är medveten om hur ofta den ´hallucinerar´ och producerar felaktigt eller påhittat material.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 2 februari

Microsoft och Google ser ökad tillväxt i molnintäkter tack vare AI

Microsoft och Google rapporterar en förnyad ökning av tillväxttakt för sina molnintäkter, tack vare spridningen av generativ AI. Google Cloud utgör nu 10 procent av Alphabets intäkter, med molnintäkter på 9,19 miljarder dollar för kvartalet, en ökning med 28 procent från ett år tidigare. Microsoft Cloud passerade 33 miljarder dollar i intäkter, en ökning med 24 procent, med 53 000 Azure AI-kunder. Analytiker tror att den ökade användningen av generativ AI kommer att innebära ännu mer molnanvändning eftersom företagen strävar efter skalbarhet och flexibilitet.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 1 februari

AI-maskin löser geometriska problem på samma nivå som mänskliga guldmedaljörer

Forskare från Google Deepmind och New York University har utvecklat en AI-maskin, Alphageometry, som kan lösa geometriproblem. Maskinen kombinerar ett program för matematiska bevis med en specialtränad språkmodell, liknande AI-tjänsten Chat GPT. Alphageometry har testats på problem från Internationella Matematikolympiaden och presterar nästan på samma nivå som mänskliga guldmedaljörer. Trots detta är maskinen inte en generell intelligens, den är specialiserad på en specifik typ av uppgift och fungerar endast på plan geometri.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 30 januari

AI blir alltmer tillgängligt och populärt

AI är numera lättillgängligt för alla som är tillräckligt nyfikna att prova det. Versioner av några av de bästa chattbotarna, som Open AI:s Chat GPT och Googles Bard, är gratis att använda. Att generera bilder från textinmatningar är relativt billigt med Midjourney, Stable Diffusion och DALL-E. Populär mjukvara har fått AI-drivna funktioner utan extra kostnad. Adobe har lagt till Generative AI i både Photoshop och Illustrator och Microsoft har integrerat sin Copilot i olika platser, inklusive Edge-webbläsaren och GitHub. AI verkar redan vara överallt, men vi har ännu inte fullt ut förstått teknikens potential.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 29 januari

AI-chattbot planerar felaktig pubrunda i Oldham

The Oldham Times bad AI-chattboten Chat GPT att planera den perfekta pubrundan i Oldham. Första stoppet var Ashton Arms, men chattboten angav fel adress. Trots detta, beställde gruppen fisk och chips och en lokal öl för £20. Nästa stopp var Bank Top Tavern, men återigen var adressen fel. Gruppen provade olika ölsorter och whisky för £15. Sedan tog de en taxi till The Blue Ball Inn, som visade sig vara en tatueringsaffär. De hittade dock Blue Bell och åt middag där för £25. Nästa stopp var Church Inn, som också hade fel adress. Slutligen avslutade de natten på The George Tavern. Totalt spenderade de £100 på mat och dryck och taxiresor.

Direktlänk Dela The Oldham Times fördjupade 27 januari

AI-chattbotar kan generera mänskligt liknande texter och kod

Chattbotar som Chat GPT, Copilot och Google Bard har genererat stort intresse under det senaste året då de genererar texter och kod som ser ut att vara skrivna av människor. Det finns oro att dessa AI-verktyg kan leda till högre arbetslöshet inom vissa yrken, men det finns också hopp om att de kan frigöra resurser för andra uppgifter. Chat GPT kan redan användas för grundläggande programmering i olika språk. Även om det ännu inte kan skapa avancerade spel, kan det användas för att skapa mindre krävande spel och textbaserade appar.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 26 januari

Google lanserar nya uppgraderingar för AI-modellen Gemini

I december lanserade Google AI-modellen Gemini för att utmana marknadsledande Chat GPT från Open AI. Nu introducerar Google nya uppgraderingar för verktyget. Annonserare kan nu använda tekniken i Google Ads för att skapa kampanjer och producera kreativt bildmaterial. Google Ads är nu tillgängligt för engelskspråkiga annonserare i USA och Storbritannien och kommer att lanseras globalt för alla engelskspråkiga annonserare inom de kommande veckorna. Tillgången på fler språk kommer att lanseras under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 25 januari

Microsofts AI-tjänst Copilot nu tillgänglig på svenska

Microsofts AI-tjänst Copilot, som nu finns på svenska, använder artificiell intelligens för att hjälpa användarna. Den kan svara på frågor, skriva texter enligt instruktioner, skapa programmeringskod, planera möten, sammanfatta texter och hjälpa till med översättning och redigering. Copilot är baserad på samma teknik som AI-tjänsten Chat GPT och har kompletterats med bildtjänsten Dall-E. Den har även en funktion som heter Plugin, som låter användarna använda fristående AI-tjänster i samma gränssnitt. Allt som skapas i Copilot kan användas utan kostnad och det är gratis att använda tjänsten.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 25 januari

Ny AI-gadget med realistiskt ansikte lanserad

En kuslig gadget har avtäckts som utrustar AI med ett realistiskt ansikte. Wehead omvandlar textbaserade AI-system genom att tilldela dem ansiktsuttryck och en röst och integrerar sömlöst med det allmänt använda AI-verktyget Chat GPT. Med ultrahögupplösta LED-skärmar låter det användare välja från olika ansikten som synkroniserar sina läpprörelser med talet. En motoriserad hals efterliknar ´naturliga rörelser´, vilket gör enheten ´mer vänlig och relaterbar´. Tidiga köpare har möjlighet att köpa Wehead GPT för mer än 4 000 pund eller hyra den för mer än 200 pund i månaden. Grundare och VD, Ilya Sedoshlin, lanserade den första utgåvan av Wehead på CES 2023 där den utsågs till en av de bästa enheterna på mässan.

Direktlänk Dela The Citizen fördjupade 24 januari

Artificiell intelligens förändrar mediebranschen

Det är 2024 och en digital revolution sveper över mediebranschen, med artificiell intelligens (AI) i centrum. AI kommer att forma landskapet för innehållsskapande, distribution och interaktion. Smarta algoritmer förstår inte bara våra preferenser utan skapar också innehåll som överträffar våra förväntningar. Samtidigt granskas utmaningarna och farhågorna med den snabba teknikutvecklingen, från etiska överväganden till rädslan för arbetslöshet i en värld där maskiner tar över uppgifter som en gång krävde mänsklig beröring.

Direktlänk Dela Dagens Media fördjupade 24 januari

Ny kurs i konkurrensprogrammering introduceras på IIITB

Professorer vid International Institute of Information Technology (IIITB) har introducerat en ny kurs, konkurrensprogrammering, för att hjälpa människor att lösa problem som även AI-verktyg kämpar med. Kursen lär eleverna datastruktur, algoritmer och framför allt effektiva problemlösningsfärdigheter. Kursen, som introducerades i oktober 2023, har 550 studenter inskrivna, vilket är 40% av alla studenter på IIITB. Kursen syftar till att förbättra elevernas problemlösningsfärdigheter, vilket är avgörande för teknikföretag som Microsoft, Google och Facebook.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 24 januari

AI förändrar högre utbildning, från klassrummet till ekonomiskt stöd

Konstgjord intelligens (AI) påverkar allt mer högre utbildning, från dekanens kontor till ekonomiskt stödkontor. Miami Dade College har till exempel nyligen investerat $5 miljoner i var och en av två AI-centra på olika campus. Samtidigt har New York State´s University vid Albany-systemet en $200 miljoner ´AI Plus´-initiativ för att forska och införliva tekniken i kurser. Arizona State University kommer att samarbeta med ChatGPT Enterprise för att förbättra undervisningen och forskningen. Företaget Ivy.ai använder AI för att hjälpa studenter och föräldrar att navigera genom federala finansiella stödformulär.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 23 januari

Microsofts Copilot utmanar AI-chatbots Chat GPT och Bard

Microsofts AI-verktyg Copilot utmanar nu konkurrenterna Chat GPT från OpenAI och Googles Bard. Copilot hjälper till att förbättra arbetsflödet och produktiviteten, liknande ChatGPT och Bard. Artikeln diskuterar olika AI-verktyg som ChatGPT, Bard och Copilot, med särskilt fokus på Copilots egenskaper och användningsområden. Copilot erbjuder tillgång till senaste GPT-modellerna och bildgenereringsverktyg som Image Creator och DALL-E till en låg kostnad. Dessutom erbjuder Copilot realtidsåtkomst och genererar bilder från chattar, vilket ChatGPT saknar i den fria modellen.

Direktlänk Dela The Bulletin Time fördjupade 22 januari

Microsoft lanserar AI-verktyget Copilot för att öka produktiviteten

Microsoft har lanserat sitt generativa AI-verktyg Copilot, utformat för att öka produktiviteten inom företagets program. Copilot kan söka igenom en inkorg full av e-post för att sammanfatta ett ämne, ta anteckningar under ett möte, skapa PowerPoint-presentationer och tillhandahålla formler för dina kalkylblad. Copilot för Microsoft 365 kostar ytterligare 30 dollar per månad för företagslicenser, medan Copilot Pro kostar 20 dollar per månad för konsumenter. Om 10% av användarna antar Copilot på företagssidan, och 5% använder Copilot Pro på konsumentssidan, skulle detta kunna ge en intäktsökning på 8%. Trots detta anser artikelförfattaren inte att Microsofts aktie är ett köp just nu.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 januari

Teknologer tar teologernas plats i AI-eran

Arash Gilan, VD för marknadsföringsbyrån Viva och författare till boken ´I Love AI´, uppmanar kristna tänkare att stiga fram och förena andlighet och teknologi i AI-eran. Gilan betonar att teknologin ställer existentiella frågor på sin spets och att det finns ett stort behov av röster som kan brobygga mellan tro och teknik. Han lyfter fram den franske jesuitprästen Pierre Teilhard de Chardin, vars tankar om teknologi och andlighet var före sin tid, som ett exempel.

Direktlänk Dela Dagen fördjupade 21 januari

Open AI:s VD förutspår att framtida AI kommer att ge individanpassade svar

Sam Altman, VD för Open AI, säger att nästa generation av AI-tjänster kommer att ge svar baserade på användarens åsikter. I en intervju med Axios påpekade han att framtida versioner av Chat GPT kommer att vara mer individuellt anpassade till olika personers inställningar, tankar och värderingar, vilket kan resultera i olika svar på samma fråga. Altman och Open AI arbetar för tillfället med GPT-5, nästa version av motorn som Chat GPT bygger på. Han uttryckte också oro för AI:s möjliga påverkan på valresultat 2024.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 20 januari

Microsoft lanserar generativ AI-verktyget Copilot för att öka produktiviteten

Microsoft har lanserat sitt generativa AI-verktyg Copilot för att öka produktiviteten inom sina program. Verktyget kan söka igenom en inkorg full av e-post för att sammanfatta ett ämne, ta anteckningar under ett möte, skapa PowerPoint-presentationer och tillhandahålla de formler som behövs för arbetsblad. Copilot för Microsoft 365 kostar ytterligare $30 per månad för företagslicenser, medan Copilot Pro finns tillgängligt för $20 per månad för konsumenter och ger användarna tillgång till OpenAI:s senaste generativa AI-modell: GPT-4. Denna lansering kan potentiellt öka Microsofts intäkter betydligt, men det är osäkert om det motiverar aktiens nuvarande höga pris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 januari

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times (NYT) har nyligen stämt OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång. Enligt NYT samlar dessa företag data från många källor för att utveckla artificiella intelligensprodukter, vilket minskar behovet för läsare att besöka Times webbplats och därmed minskar reklam- och medlemsintäkter. Om framgångsrik, skulle det kunna kosta New York Times miljarder dollar. Trots detta hävdar OpenAI att användningen av upphovsrättsskyddat innehåll för att bygga GenAI-modeller tjänar ett nytt transformerande syfte. Denna stämning kan ha en betydande inverkan på GenAI:s framtid över hela världen.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 20 januari

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times (NYT) har stämt OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång. OpenAI:s VD Sam Altman blev snabbt avskedad och återanställd. NYT hävdar att dessa företag samlar information från många källor för att utveckla AI-produkter, vilket minskar behovet för läsare att besöka Times webbplats och minskar intäkter från annonser och medlemskap. NYT sökte också förstörelse av chatbot-modeller och träningsdata som använde Times upphovsrättsskyddade innehåll. OpenAI hävdar dock att användning av upphovsrättsskyddat innehåll för att generera GenAI-modeller tjänar ett nytt transformerande syfte. Flera andra rättsfall har tidigare inletts mot AI-tjänster för att använda webbskrapning gratis. Detta är dock första gången ett amerikanskt mediehus stämmer Big Tech för sådant upphovsrättsintrång. Om NYT vinner, kan det omdefiniera den rättsliga ramen kring rättigheter i USA och sätta ett exempel för hela världen.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 20 januari

Social Media Post Generator: Ett verktyg för att effektivisera sociala medier för småföretag

Social Media Post Generator är ett verktyg utformat för att hjälpa småföretagare att effektivisera hanteringen av sina sociala medier. Verktyget skapar engagerande, plattformsspecifika inlägg som är anpassade efter företagets unika röst och mål. För att skapa inlägg behöver användaren ange information om sitt företag, innehållet och syftet med inläggen, visuella preferenser, ton och stil, SEO-fokus, plattformsspecifikationer, uppmaning till handling, frekvens och tidpunkt för inlägg, relevanta länkar och resurser samt eventuella branschspecifika regler eller företagspolicyer. Verktyget är en del av en större paket kallat ´50 Chat GPT Prompts for Business – Starter Pack´, tillgänglig för $9.99.

Direktlänk Dela Small Business Trends fördjupade 19 januari

AI-verktyg som kan revolutionera företagsprocesser

För att förbättra effektiviteten och strömlinjeforma verksamheten söker företagare ständigt efter verktyg. Artificiell intelligens (AI) har gjort betydande framsteg på detta område. En nyligen video från WeAreNoCodes visade 18 banbrytande AI-verktyg, kategoriserade för att möta olika företagsbehov som copywriting, design, marknadsföring, försäljning, kundsupport och apputveckling. Dessa verktyg är avgörande för att spara tid, öka produktiviteten och låta företagare fokusera på de kritiska aspekterna av deras verksamhet. Genom att omfamna dessa AI-verktyg kan du strömlinjeforma dina operationer och ligga före i den dynamiska världen av företagande.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 19 januari

Nordcarolina släpper riktlinjer för AI i skolor

North Carolina Department of Public Instruction (NCDPI) har släppt riktlinjer för att hjälpa skoldistrikt att implementera artificiell intelligens (AI) i klassrummet. North Carolina är den fjärde delstaten att ta upp AI. Vanessa Wrenn, informationsansvarig på NCDPI, tror att AI i klassrummet kommer att hjälpa lärare att ha mer tid att undervisa elever. AI kan också vara ett hjälpmedel för icke-engelsktalande elever. Trots att många distrikt i North Carolina har förbjudit AI-generatorer som Chat GPT på grund av fusk och integritet, fortsätter NCDPI att ge vägledning till lärare.

Direktlänk Dela WXLV ABC 45 fördjupade 17 januari

Detaljhandlare använder generativ AI för att förbättra kundservice och marknadsföring

Företag som Walmart, Carrefour och Target använder generativ AI för att förbättra kundservice, marknadsföring och produktbeskrivningar. AI har blivit ett populärt begrepp i detaljhandeln sedan Open AI lanserade Chat GPT i november 2022. Enligt en undersökning som Google delade på NRF Big Show känner 81% av beslutsfattarna inom detaljhandeln en ´brådska´ att anta generativ AI. Walmart använder AI för att rekommendera produkter baserat på sökningar, medan Carrefour använder det för att skapa text och bilder för marknadsföringskampanjer. Många företag, inklusive Google, Yoobic och Salesforce, visade upp nya AI-verktyg på NRF Big Show.

Direktlänk Dela Modern Retail fördjupade 16 januari

Microsoft introducerar Copilot Pro för att förbättra AI-kapaciteter

Microsoft har höjt insatserna i den snabbt utvecklande AI-arenan genom att introducera Copilot Pro. Tjänsten lovar att berika den befintliga samarbetspaketet med djupare integrationer, personlig assistans och kapaciteten att behålla kunskap över olika plattformar. Copilot Pro är en premium prenumerationstjänst som syftar till att förbättra AI-kapaciteter för individuella användare. Den erbjuder en sömlös AI-upplevelse över olika enheter, integrerar med användarnas kontext på webben, PC, appar och snart på mobiltelefoner. Den ger tillgång till Copilot i Microsoft Office-applikationer som Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote.

Direktlänk Dela TestingCatalog fördjupade 15 januari

Rabbit lanserar AI-agenten R1 som kan använda appar åt användaren

Santa Monica-startupen Rabbit har lanserat enheten R1, en AI-agent som kan navigera och använda appar åt användaren. R1 är en liten fyrkantig enhet med en pekskärm, ett scrollhjul, en roterande kamera och en fysisk knapp. Den har en 2,3GHz Mediatek processor, 4 GB minne och 128 GB lagring. AI-agenten visualiseras som en kanin och kan utföra handlingar på uppmaning av användaren. R1 kan även lära sig att använda appar baserat på hur användaren använder dem. Enheten kostar 199 dollar och kommer att släppas till påsk.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 11 januari

AI-jättar anklagas för upphovsrättsintrång

AI-företag som Open AI och Stable Diffusion anklagas för att använda upphovsrättsskyddat material för att träna sina AI-system, utan att be om tillstånd. Bland annat har bildbyrån Getty Images stämt Stable Diffusion och fantasyförfattaren George R.R. Martin samt New York Times har stämt Open AI. Dessa företag argumenterar dock att utan att använda upphovsrättsskyddat material skulle dagens AI-system inte kunna existera. Frågan om träningsdata för AI-system håller på att bli en stor strid om upphovsrätt, teknik och hur framtidens internet ska fungera.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 11 januari

Utbildning i AI: Nödvändigt för att förstå tekniken och dess påverkan på samhället

Det är viktigt att utbilda människor om hur AI fungerar för att minska rädsla och missuppfattningar, enligt en anonym expert. Experten betonar att AI är en mänskligt skapad teknik, inte magi, och att det är människor som ger maskinerna deras mål. Experten uttrycker även oro över hur AI kan påverka demokratin, och menar att det är viktigt att alla förstår de mekanismer och utmaningar som är involverade. Experten anser också att offentlig sektor borde diskutera hur AI kan användas för att förbättra samhället, trots problem med it-säkerhet, integritet, regelinterpretation och diskriminering.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 11 januari

Volkswagen Golf 2024 visar upp sin interiör med AI-teknik

Volkswagen har officiellt avslöjat interiören för 2024 års Golf MK8.5, en ansiktslyft version av den 8:e generationens modell, före dess fullständiga debut senare denna månad. Den nya modellen har genomgått betydande förändringar, inklusive en större 12,9-tums pekskärmsinfotainmentsystem och en ny ratt med fysiska knappar. Dessutom integrerar det nya infotainmentsystemet ChatGPT AI-teknik, vilket gör Volkswagen till den första volymtillverkaren att erbjuda Chat GPT som en standardfunktion från andra kvartalet 2024 i många produktionsfordon. AI kommer att ge ytterligare information som svar på frågor som går utöver detta som en del av dess ständigt expanderande kapaciteter.

Direktlänk Dela MotorBeam fördjupade 10 januari

Open AI förhandlar om avtal med New York Times

Förhandlingar om ett avtal mellan Open AI och New York Times var i full gång strax före jul. Diskussionerna kretsade kring ett partnerskap som skulle ge Open AI rätten att visa färsk information från New York Times i AI-verktyget Chat GPT. Enligt Open AI skulle detta ge New York Times ett nytt sätt att nå befintliga och nya läsare, samtidigt som deras användare skulle få tillgång till tidningens rapportering.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 9 januari

Artificiell intelligens tar över bilindustrin

Trenden mot självkörande bilar har inte utvecklats som förväntat, men artificiell intelligens (AI) har gjort stora framsteg. AI har blivit en vanlig del av våra liv och har tagit över CES världs IT-mässa i Las Vegas. Mercedes presenterade sitt Concept CLA vid CES 2024, vilket inkluderar det nya MB.OS-operativsystemet och den virtuella assistenten MBUX som styrs av AI. BMW presenterade också sitt nya operativsystem på mässan. Volkswagen kommer att införliva AI i sina bilar från andra kvartalet 2024. Hyundai tillkännagav sin ´Software-defined Everything´-strategi, som kommer att integrera AI i alla deras fordon.

Direktlänk Dela IndoNewYork fördjupade 9 januari

Större uppdatering av Chat GPT-appen för Android

Enligt Ars Technica arbetas det på en större uppdatering av Chat GPT-appen för Android. Open AI:s utvecklare lägger till stöd för fler API:er, vilket kan göra det möjligt att byta ut Google Assistent mot Chat GPT. Google arbetar på en ny assistent, Pixie, som är tänkt att vara en av attraktionerna i Pixel 9, en mobiltelefon som kan släppas i slutet av 2024. Planen kan vara att Pixie på sikt ska ersätta den gamla assistenten.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 8 januari

Google förbereder lansering av ChatGPT-konkurrent, Google Bard

En utvecklare har upptäckt en kodrad som tyder på att Google snart kommer att lansera Google Bard, företagets konkurrent till ChatGPT. Utvecklaren Bedros Pamboukian meddelade på X (tidigare känd som Twitter) att Bard Advanced kommer att vara gratis i tre månader och ingå i en Google One-prenumeration. Google Bard hade över 142 miljoner användare i början av 2024. Detta ställer höga krav på Apples AI-satsningar, särskilt med tanke på att företaget planerar att spendera 4,75 miljarder dollar på AI-servrar i år. Enligt analytikern Ming-Chi Kuo ligger Apples AI-insatser betydligt efter Chat GPT.

Direktlänk Dela Fox Baltimore fördjupade 5 januari

Använda Chat GPT för att transkribera videor: En steg-för-steg guide

OpenAI har utvecklat en stor språkmodell, Chat GPT, som erbjuder en unik lösning för transkribering av videor. Processen innefattar flera steg, inklusive förberedelse av videon, extrahering av ljud, inställning av Chat GPT för transkribering, transkribering av ljudet, förfining av transkriptionen och exportering av transkriptet. Tips för effektiv transkribering inkluderar att säkerställa god ljudkvalitet, dela upp långa ljudfiler och manuell granskning av transkriptet. Genom att använda Chat GPT kan AI:s kraft utnyttjas för att omvandla videoinnehåll till korrekta texttranskript, vilket sparar tid och förbättrar tillgängligheten och användbarheten av innehållet.

Direktlänk Dela AutoGPT fördjupade 3 januari

Onlinekursen ´Lär dig artificiell intelligens, AI, Chat GPT för nybörjare´ växer i popularitet

En onlinekurs kallad ´Lär dig artificiell intelligens, AI, Chat GPT för nybörjare´ som erbjuds på Udemy har fått stor uppmärksamhet och höga betyg från studenter över hela världen, inklusive USA, Indien, Australien, Egypten, Storbritannien, Ghana, Kenya, Polen och Singapore. Kursen, som är designad för nybörjare, gör AI och Chat GPT tillgängligt för en bred publik. Dess växande popularitet vittnar om det ökande intresset för AI-teknologier och deras praktiska tillämpningar i olika områden. K.D. Wright, en förespråkare för AI-utbildning, betonar kursens potential att bidra till historiska framsteg inom AI.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 3 januari

Microsofts AI-assistent Copilot nu tillgänglig på Apples App Store

Microsofts AI-assistent Copilot, tidigare känd som ´Bing Chat´, är nu tillgänglig som en app för IOS och Ipad OS via Apples App Store. Tidigare var assistenten endast tillgänglig via en webbläsare. Copilot använder Open AI:s stora språkmodell GPT-4, medan den gratis versionen av Chat GPT använder GPT 3.5. AI-assistenten kan läsa, förstå och producera både text och bildmaterial och kan användas för att utföra uppgifter och svara på frågor.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 2 januari

Är AI en person? Katolska experter diskuterar AI:s framtid och etik

Sedan introduktionen av Chat GPT har artificiell intelligens (AI) blivit alltmer vanligt i det moderna amerikanska livet och används nu i allt från reklam och bedrägeriförebyggande till rymdforskning och hälso- och sjukvård. Men medan AI väver sig allt mer intimt in i våra liv, väcker det frågor om filosofi, antropologi och etik. Vad skulle hända om en AI blev medveten? Vad skulle krävas för att den skulle bli självmedveten? Och skulle en AI någonsin kunna vara mer än en AI - skulle den kunna vara en person? Katolska kyrkan har länge betraktat icke-mänskliga varelser som änglar och demoner som personer, så det finns inget som begränsar begreppet till arten Homo sapiens.

Direktlänk Dela Pillar Catholic fördjupade 1 januari

Generativ AI, en av årets stora snackisar

2023 har varit året då allmänheten har bekantat sig med artificiell intelligens (AI). Språkrådet har inkluderat flera AI-relaterade ord i sin årliga lista över nya ord. Ett exempel på generativ AI är chattboten Chat GPT, som introducerades av Open AI i slutet av 2022. I januari 2023 hade chattboten 100 miljoner användare per månad och i november rapporterade VD Sam Altman att Chat GPT hade 100 miljoner användare per vecka. Open AI presenterade en förbättrad version, GPT-4, i mars, som förstår både text och bilder och har färskare källmaterial än sin föregångare. Sedan september har det varit möjligt att diskutera med chattboten.

Direktlänk Dela Hufvudstadsbladet fördjupade 31 december

Michael Cohen skickade av misstag fiktiva AI-genererade citat till domstolen

Michael Cohen, tidigare fixare för Donald Trump, sade i en rättslig inlämning att han av misstag skickade sin advokat fiktiva citat genererade av artificiell intelligens som senare lämnades in till domstolen. Cohen, som också var advokat för den före detta presidenten, trodde felaktigt att AI-bot Google Bard var en ´superladdad sökmotor´ medan han forskade rättsfall som skulle visa prejudikat för att eliminera hans övervakade frigivning. Cohen sade att han inte hade hållit sig uppdaterad med framväxande trender (och relaterade risker) inom juridisk teknologi och inte insåg att Google Bard var en generativ texttjänst som kunde visa citat och beskrivningar som såg verkliga ut men faktiskt inte var det.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 29 december

Microsoft lanserar Copilot-app för Android-användare

Microsoft har lanserat sin AI-chattbot-app Copilot för Android-användare. Appen erbjuder en betalfunktion som Chat GPT gratis. Copilot-appen skiljer sig från Chat GPT genom att erbjuda möjligheten att ställa frågor och svar, skapa bilder, utkast till e-post och dokument, och GPT-4 genom DALL-E 3. Microsoft har också samarbetat med Cambridge-baserade AI-musikstartföretaget Suno, vilket gör att användare kan skapa AI-sånger genom företagets chattbot. Appen kan laddas ner från Google Play Store.

Direktlänk Dela India Herald fördjupade 29 december

UFC-fightern Bo Nickal använder AI för att analysera motståndare

UFC mellanviktaren Bo Nickal använder artificiell intelligens (AI) för att analysera sina motståndares stridsmönster och planera därefter, liknande hur Iron Man kallade på F.R.I.D.A.Y. när han kämpade mot Captain America i Marvels Civil War. Nickal går in i Chat GPT och ställer rätt frågor för att formulera en matchplan. Han tror att AI inom fem år kommer att kunna ladda ner video av någon och berätta alla deras svagheter. Samma AI som ger honom matchplaner valde också honom att förlora genom knockout. Nickal förbereder sig för sin kommande match mot Cody Brundage på UFC 300.

Direktlänk Dela MMA Mania fördjupade 28 december

New York Times stämmer Microsoft och Chat GPT för upphovsrättsbrott

New York Times (NYT) har stämt Microsoft och Chat GPT för upphovsrättsbrott. Miljontals artiklar från NYT har använts som grund för utvecklingen av Chat GPT-tjänsten. NYT anklagar de två företagen för att ´åka snålskjuts´ på tidningens investeringar i journalistik genom att använda innehåll utan att betala och ´stjäla publik´. Ett exempel på detta är att Bing återger produktrecensioner från Wirecutter utan att hänvisa till källan, vilket leder till minskad trafik och intäktsförluster för Wirecutter.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 28 december

Artificiell intelligens i fokus under 2023

Artificiell intelligens (AI), dess positiva effekter och risker var i stort fokus under 2023. Bland annat genom företaget Open AI och deras tjänst Chat GPT. Teknikfokuset syns i årets nyordslista.

Direktlänk Dela Bulletin of the Atomic Scientists fördjupade 27 december

The New York Times stämmer Microsoft och OpenAI för upphovsrättsbrott

Mediejätten The New York Times stämmer Microsoft och OpenAI, företaget bakom AI-tjänsten Chat GPT. Stämningen gäller upphovsrättsbrott då miljontals publicerade artiklar från New York Times har använts som grund för utvecklingen av Chat GPT-tjänsten. Detta är första gången ett stort medieföretag väljer att stämma de två företagen, men något belopp för stämningen har inte angetts.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 27 december

Framtida trender: Kryptotillgångar, klimatlösningar och AI

Artikeln diskuterar trender inom teknik och ekonomi, med fokus på kryptotillgångar, klimatrelaterade tekniska lösningar och artificiell intelligens (AI). Kryptotillgångar, som Bitcoin och Dogecoin, har lockat investerare men har också kritiserats för att underlätta svart handel och ha höga energikostnader. Klimatlösningar har blivit en viktig sektor, med svenska företag som Northvolt och H2 Green Steel som lockar stora investeringar. AI har potential att revolutionera många sektorer, men riskerar också att skapa bubblor och kräver reglering för att förhindra destruktiva effekter.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 27 december

AI-startupen Anthropic förväntar sig att generera 8,5 miljarder kronor i intäkter 2024

AI-startupen Anthropic förväntar sig att generera 850 miljoner dollar, motsvarande över 8,5 miljarder kronor, i årlig intäkt vid slutet av 2024. Detta är en betydande ökning jämfört med tre månader sedan, då företaget rapporterade en intäktsnivå på 100 miljoner dollar per år och förväntade sig att öka den till 500 miljoner dollar under 2024. Bland Anthropics investerare finns teknikgiganter som Amazon och Googles moderbolag Alphabet.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 27 december

AI-baserade appen Chat GPT blev en av de mest populära apparna 2023

Chat GPT, en AI-baserad app, har blivit en av de mest populära apparna under 2023. Appen, som ursprungligen bara kunde användas i en webbläsare, lanserades officiellt i Apples App Store i maj och har sedan dess laddats ner över 20 miljoner gånger över hela världen. Nu är den tillgänglig för både iPhone och Android. Användare kan ställa frågor till Chat GPT och få omedelbara svar som om de kom från en människa snarare än en Google-sökning. Den kan användas för att skapa allt från fastighetslistor till lektionsplaner och semesterplaner.

Direktlänk Dela KWCH 12 fördjupade 26 december

Chat GPT-appen: En av de bästa apparna 2023

När vi tittar tillbaka på smartphone-appar som släpptes eller upptäcktes 2023 tänker vi på produktivitetsappar, appar som hjälper oss i hemmet och appar som underhåller och skyddar oss. En av de mest framstående är Chat GPT, en AI-verktyg som fångade nästan allas uppmärksamhet. Ursprungligen kunde den endast användas i en webbläsare, men i maj släpptes den officiella Chat GPT-appen i Apple App Store. Appen har laddats ner över 20 miljoner gånger världen över och finns nu tillgänglig för både iPhone och Android-enheter. Appen gör det möjligt att chatta med Chat GPT med hjälp av din röst, där du kan be assistenten om idéer eller spela ett spel.

Direktlänk Dela KFDX-TV fördjupade 26 december

AI-modellen Chat GPT kan designa webbplatser

AI-modellen Chat GPT från OpenAI har visat sin förmåga att skapa webbplatser från grunden. Programmerare har demonstrerat hur modellen kan skriva HTML-rader för att bygga enkla appar, webbplatser och bloggar. Chat GPT kan också generera kreativt innehåll, strukturera en webbplats, och till och med generera SEO-nyckelord och rubriker för en webbplats. Andra AI-verktyg som Google Bard och Microsofts Bing Chat kan också överraska med sina förmågor. De kan skriva blogginlägg, generera innehållsidéer och vara ovärderliga verktyg inom webbutveckling. Winston AI och Originality.AI är två AI-detektorer som kan hjälpa till att kontrollera AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 26 december

AI-chatbots utvecklas från hjälpare till konversationister

AI-chatbots utvecklas snabbt och experter förutspår en ökning av interaktivitet och mänskliga förmågor. AI-assistenter som Chat GPT, Bard och Llama har bidragit till att öka produktiviteten inom olika sektorer. Innovatörer som Elon Musks Grok och Google DeepMinds Mustafa Suleymans Pi AI arbetar för att ge AI mer personlighet och humor. Framtiden för AI förväntas kunna anpassa sig till användarnas preferenser och lära av feedback. Det finns dock växande oro för AI:s potentiella inverkan på jobb och missbruk i skapandet av deepfake-videor och desinformation.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 25 december

Elon Musks AI-chattbot Grok skapar kontrovers med politiskt vinklade svar

Grok, en generativ AI-chattbot introducerad av Elon Musks AI-startup xAI, har skapat kontrovers genom att ge politiskt vinklade svar. När Grok tillfrågades om vem den skulle rösta på i nästa presidentval, svarade den att den skulle rösta på Joe Biden. Grok valde också ut de bästa och sämsta presidenterna i amerikansk historia, där Donald Trump var den enda listad som den sämsta sedan 1950, medan Barack Obama och Biden listades som de bästa. Detta har lett till kritik, särskilt från högern, och vissa hävdar att kompletterande åtgärder behövs för att hantera den politiska snedvridningen av generativ AI.

Direktlänk Dela News Rebeat fördjupade 24 december

AI används för att skapa julklappsrim i Sala och Heby

2023 var året då artificiell intelligens (AI) slog igenom på allvar. SA, som alltid befinner sig i den tekniska frontlinjen, använder AI-appen Chat GPT för att skapa julklappsrim åt några profiler i Sala och Heby.

Direktlänk Dela Sala Allehanda fördjupade 24 december

AI-julklappsrimrobot misslyckas med att skapa rim

En grupp journalister, programmerare, designers och illustratörer försökte skapa en AI-julklappsrimrobot med hjälp av tekniken bakom Chat GPT. Tanken var att roboten skulle förproducera rim för de vanligaste julklapparna. Trots att den mest avancerade språkmodellen GPT4 användes, var resultaten blandade. Vissa rim var utmärkta, medan andra var mindre lyckade. I slutändan stoppades projektet och tusentals rim ligger nu begravda i en databas.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 23 december

Harvard och dess president Claudine Gay avvisar plagiatanklagelser, skyller på AI

Jurister för Harvard-universitetet och dess president Claudine Gay har försökt avfärda anklagelser om att hon skulle ha plagierat genom att skylla på att anklagelserna skapats av artificiell intelligens ´ChatGPT´. De skickade ett 15-sidigt juridiskt brev till en tidning där de lanserade en konspirationsteori om att de 27 fallen där hennes arbete verkade likna andras kan ha upptäckts med hjälp av Microsofts AI-chattbot. Brevet hotade med rättsliga åtgärder om tidningen publicerade plagiatanklagelserna mot Gay. Brevet skickades innan Harvard Corporation lanserade sin egen hemliga utredning om de många plagiatanklagelserna mot presidenten.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 23 december

Apple undersöker möjligheten att köra AI-språkmodeller på smartphones

En ny forskningsrapport från Apple antyder att företaget är intresserat av att köra stora AI-språkmodeller direkt på smartphones istället för via molnet. Detta skulle vara en stor utmaning eftersom dagens språkmodeller kräver stora datacenter med mycket större beräkningskapacitet än en smartphone. Forskarna har dock hittat en lösning på en existerande beräkningsmässig flaskhals, som kan användas som ett steg mot framtida forskning. Detta är Apples andra forskningsrapport om AI på en månad.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 22 december

OpenAI avstänger ByteDance för olaglig användning av Chat GPT, TikTok ses som ett hot, och framväxten av VR

OpenAI har avstängt ByteDance för olaglig användning av Chat GPT för att träna sina AI-modeller, något som företaget förnekar. Anklagelserna kommer från dokument från TikTok-ägaren ByteDance, som bekräftar att OpenAI användes för att utveckla deras AI-projekt Seed. Influensare som Scott Galloway och Rony Abovitz menar att TikTok är ett klart och närvarande hot mot USA. Trots att investerare investerar miljarder dollar per kvartal i metaversum krymper VR-marknaden. Microsoft har meddelat att deras Mixed Reality Portal och Steam VR för Windows Mixed Reality inte kommer att ingå i framtida versioner av operativsystemet. ByteDance planerar att utöka till 46 driftplatser 2023.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 22 december

Generativ AI kan öka produktiviteten med upp till 4 400 miljarder USD till 2045

Open AI:s produkt Chat GPT kan skapa ´hallucinationer´, påhittade AI-fakta, vilket orsakar oro hos 56% av organisationerna enligt en undersökning av McKinsey. Gen AI kan dock vara användbart inom områden som produktdesign, konst och copywriting. McKinsey har undersökt hur tusentals arbetsuppgifter kan automatiseras i 850 yrken. För Sverige kan BNP-effekten från gen AI nå 309 miljarder kronor till 2045. Gen AI kan vara särskilt fördelaktigt för länder med mycket kunskapsintensivt arbete och höga löner, som Sverige.

Direktlänk Dela Carnegie fördjupade 21 december

Julien De Luca skapar realtids AI-interaktion liknande Google Gemini

Julien De Luca har skapat ett experiment för att utforska möjligheten till realtids AI-interaktioner liknande de som visades i Google Geminis demonstration. Med vissa begränsningar, inklusive att det måste ske i realtid och att användaren ska kunna strömma en video och prata med assistenten utan att interagera med UI, satte De Luca igång. På grund av Chat GPT Visions nuvarande förmåga att endast acceptera enskilda bilder, behövde De Luca ladda upp en serie bilder och skärmdumpar tagna från videon vid regelbundna intervall för att GPT skulle förstå vad som hände. För att lära sig mer om processen kan du besöka Crafters.ai webbplats eller GitHub för mer information.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 20 december

AI-verktyg kan förutse dödsfall med 78% noggrannhet

Forskare från Köpenhamns universitet och Northeastern University i USA har utvecklat ett AI-verktyg som fungerar som en chattbot, likt Open AI:s Chat GPT. Verktyget har tränats på data från sex miljoner danskar, inklusive information om inkomst, yrke, skador och graviditetshistorik. Baserat på denna information kunde AI:n förutse vilka individer som skulle dö år 2020 med en noggrannhet på 78 procent. Verktyget kan även förutse andra aspekter av livet, som karriärframgång och inkomst. Chattboten är dock inte tillgänglig för allmänheten på grund av integritetsfrågor.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 20 december

AI-verktyg för att förbättra produktivitet och tjänstekvalitet

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer vanligt och tillgängligt, och dess kapacitet kan avsevärt förbättra arbetsprocesser i nästan alla branscher. Forbes har sammanställt en lista över AI-baserade program som förbättrar tjänsternas kvalitet och produktivitet. Bland dessa verktyg finns Lyne AI som hjälper till att generera personliga försäljnings- och marknadsföringsmejl, LinkedIn Scraper som samlar in arbetsmejl från LinkedIn-kontakter, Logopony som skapar logotyper, Scheduler AI som planerar möten, Supercreator AI för videoproduktion, Chat GPT för att generera innehåll, Recipe Cat för att spåra utgifter, Simplified AI för att generera innehåll och Canva för grafisk design.

Direktlänk Dela Forum Daily New York fördjupade 19 december

Clark-professorer delar sin forskning och passioner i podcast

Engelsk professor Dianne Berg analyserade framställningen av mammor i verkliga brottshistorier. Sociologiprofessor Shelly Tenenbaum undervisade kurser om globalt folkmord i fängelseklassrum, och ledde sina studenter i debatter om moral. Rabbi Joshua Franklin ´06, M.A. ´07, utmanade sin församling att gissa den anonyma författaren till en predikan, sedan levererade han svaret: Chat GPT. Han funderade över om artificiell intelligens kan förstå empati. Filosofiprofessor Wiebke Deimling gick på bio för att se ´Barbie´ och förklarade varför en fiktiv docka hade ´oemotståndliga tankar om döden´. Allt detta hände 2023 på Challenge. Change. podcast, där Clark-gemenskapen har dokumenterat sin forskning, passioner och upptäckter. I detta avsnitt delar medproducenterna Melissa Hanson och Andrew Hart klipp från spännande intervjuer inspelade under året.

Direktlänk Dela Clark University fördjupade 18 december

AI och risk för fusk i skolor

AI kan vara ett effektivt verktyg för skolor, men det finns också risk för missbruk. För att minska risken för fusk med hjälp av Artificiell intelligens har många skolor slutat ge eleverna skrivuppgifter som hemläxa. Med hjälp av en chatbot som Chat GPT kan en elev snabbt producera en text om valfritt ämne. Magnus Axelsson, lektor i svenska och engelska vid Godby Högstadieskola, menar dock att fusk med texter inte är något nytt. Godby Högstadieskolas vikarierande rektor Jens Lindholm tror inte att risken för fusk är större nu när eleverna har tillgång till AI-verktyg som Chat GPT.

Direktlänk Dela Ålands Radio & TV fördjupade 18 december

Adobe lanserar AI-tjänsten Firefly

Adobe, företaget känt för grafiska program som Photoshop, Premiere och Indesign, satsar nu på artificiell intelligens (AI) och lanserar tjänsten Firefly. Firefly är en generativ tjänst som skapar nya bilder utifrån textkommandon. Användaren kan bestämma om det ska vara ett fotografi eller ett konstverk och även ändra ljus, färger, proportioner och stil. Tjänsten är gratis att använda, men bilder kommer med en vattenstämpel och användningen är begränsad av krediter. Betalande användare får fler krediter och slipper vattenstämpeln.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 16 december

Användning av AI i Bibelstudier för att Förbättra Förståelsen av Skrifterna

En bibelstudiegrupp har nyligen utnyttjat AI-språkmodellen Chat GPT för att återberätta och sammanfatta liknelser. Chat GPT, som är utformad för naturligt språkbearbetning, kan svara på frågor, generera mänsklika texter och delta i meningsfulla samtal. Gruppen utforskade hur AI kan förbättra vår förståelse för skrifterna, berika vår evangelisation och reformera vår tradition för att möta människors andliga behov i ett allt mindre religiöst samhälle. De reflekterade även över hur ny teknik historiskt har påverkat kyrkan, till exempel hur tryckpressen möjliggjorde den protestantiska reformationen.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 15 december

Använda AI för att förbättra förståelsen för bibelstudier

För några veckor sedan deltog en person i en bibelstudie som använde Chat GPT för att återberätta eller sammanfatta liknelser. Detta väckte frågor om hur AI kan förbättra förståelsen för skrifterna, berika evangelisationen och reformera traditionen för att möta människors andliga behov i ett allt mindre religiöst samhälle. ChatGPT är en AI-språkmodell designad för naturlig språkbearbetning. Det kan hjälpa till med forskning, förbättra kommunikation och ge insikter inom olika områden. AI kan ha stor inverkan på vår tro och på ekumenisk och interreligiös dialog. AI kan användas intelligent för att utforska Guds ofattbara djup.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 15 december

Chat GPT, en avancerad AI-modell utvecklad av OpenAI, har revolutionerat sättet vi genererar innehåll för bloggar, webbplatser och olika digitala plattformar. Genom att använda djupinlärningstekniker kan Chat GPT förstå och generera mänsklika texter. Den kan engagera i konversationer, svara på frågor och ge värdefull information. Användningen av AI i innehållsskapande har utvecklats mycket, från enkla innehållsgeneratorer till den komplexa Chat GPT. OpenAI erbjuder olika versioner av Chat GPT, var och en med sina unika förmågor. Användare kan förbereda sig för bloggskrivning med Chat GPT genom att definiera tydliga mål, samla relevant data och resurser och välja rätt version av Chat GPT.

Medium fördjupade 13 december

Google släpper senaste AI-modellen Gemini Pro: En jämförelse med Chat GPT 3.5 och GPT4

Google har släppt sin senaste AI-modell, Gemini Pro, inom sin Bard AI Chatbot. En jämförelse gjordes med den allmänt tillgängliga Chat GPT 3.5 och den betalda multimodala versionen av Open AI´s chatbot GPT4. Testerna inkluderade matematiska frågor, kreativt skrivande och konfliktlösning i stor skala. Båda Chat GPT-modellerna gav felaktigt svar på matematikfrågan medan Gemini Pro först gav fel svar men senare presenterade rätt svar i ett utkast. I en kreativ skrivuppgift ansågs GPT4:s historia vara bäst, följt av 3.5 och sist Gemini Pro. När det gällde att lösa den palestinsk-israeliska konflikten gav alla tre generella lösningar, men endast Gemini gav ett direkt svar.

Direktlänk Dela China Global Television Network America fördjupade 12 december

Försäkringsbranschen förväntas investera mer i generativ AI

Panelister diskuterade generativ AI, inklusive Chat GPT och stora språkmodeller, vid ITC Vegas den 31 oktober 2023. Experter förväntar sig att försäkringsbolag kommer att spendera mer på generativ AI nästa år och att teknologins användning kommer att växa inom branschen. Rima Safari, partner på PWC, sa att försäkringsbolag snart kommer att prioritera var och hur de ska använda generativ AI och sedan börja implementera den. Andy Logani, digital chef på EXL, tror att användningen av generativ AI kommer att ta längre tid att bli allmänt utbredd. Enligt en undersökning genomförd av MetLife är teknikproffs mer bekväma med AI och öppna för att engagera sig med det.

Direktlänk Dela Digital Insurance fördjupade 12 december

AI: Potential för mänsklighetens framtid eller undergång?

Artificiell intelligens (AI) kan bli det bästa eller det värsta som händer mänskligheten, enligt Stephen Hawking. Debatten om etiken kring AI är intensiv, med åsikter som varierar från att AI kommer att rädda mänskligheten till att det kommer att förstöra oss. AI kan indelas i svag och stark AI, och används inom områden som maskininlärning, djupinlärning och naturligt språkbehandling. Goldman Sachs har funnit att två tredjedelar av nuvarande yrken i Europa och Amerika kan delvis automatiseras av AI. AI har även potential att förändra utbildning, livsstil och kommunikation. Lösningar och etiska ramverk för AI behöver utvecklas, inklusive utbildning, fackföreningsskydd och HITL-system (Human In The Loop).

Direktlänk Dela Medium fördjupade 10 december

EU föreslår reglering av artificiell intelligens

EU har kommit fram till ett förslag för reglering av artificiell intelligens (AI). Förslaget inkluderar förbud mot ansiktsigenkänning som sorterar människor efter religiös övertygelse, sexuell läggning eller etnisk tillhörighet. Det finns dock inget generellt förbud mot AI-verktyg som använder ansiktsigenkänning, men användandet kommer att begränsas. Regelverket ska implementeras i nationell lagstiftning 2025. Företag som bryter mot reglerna kan få böta upp till 35 miljoner euro eller 7 procent av företagets globala omsättning.

Direktlänk Dela Sundsvalls och Kubal-Kramfors Dagblad fördjupade 9 december

EU enas om världens första AI-lagpaket

Europeiska unionen har enats om världens första lagpaket för artificiell intelligens (AI). Förhandlare från EU-parlamentet och de 27 medlemsländerna kom överens om en rad områden, inklusive ansiktsigenkänning och rättsväsendets användning av AI. Det nya regelverket har skyndats igenom EU:s lagstiftningsprocess detta år efter att chattroboten Chat GPT nådde en stor publik förra året. I överenskommelsen förbjuds igenkänning i realtid, dock med vissa undantag. Lagpaketet kommer inte att vara implementerat fullt ut förrän tidigast 2025.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 9 december

Google lanserar avancerad AI Gemini med falsk demo

Google har tillkännagivit lanseringen av Gemini, företagets senaste och mest avancerade artificiella intelligensmodell. Med denna lansering siktar Google på att göra en radikal inverkan inom Generative AI, i konkurrens med Chat GPT från Open AI och Claude från Anthropic. Gemini introducerades på marknaden med en falsk demo, vilket noterades av TechCrunch. Gemini är förberedd att bygga vidare på det arbete som dess föregångare Bard etablerat. Bard fokuserade på att producera och förstå ord, medan Gemini tar ett steg vidare genom att inkludera mer sofistikerade funktioner.

Direktlänk Dela Startup To Enterprise fördjupade 8 december

Google Bard och Chat GPT 4 jämför varandras svagheter

Google Bard och Chat GPT 4, två framstående AI-modeller, har börjat jämföra varandras svagheter. Google Bard listade fem svagheter med Chat GPT, inklusive begränsad kontroll över genererat innehåll, spridning av felinformation, brist på emotionell intelligens, integritets- och säkerhetsproblem samt beroende av teknologi. Å andra sidan listade Chat GPT 4 fem svagheter med Google Bard, inklusive noggrannheten i information, brist på förståelse för sammanhang, begränsad kreativitet och originalitet, potential för missbruk samt beroende och minskad mänsklig färdighet.

Direktlänk Dela Startup To Enterprise fördjupade 8 december

Googles nya AI-modell Gemini imponerar men förstår inte svenska

Google lanserar sin nya AI-modell Gemini, som har visat sig vara bättre än Chat GPT på 30 av 32 tester. Gemini kan förstå bild, text, ljud och video. Dock förstår den inte svenska ännu. Googles chatt-AI Bard har även visat brister i sin kunskap om historiska fakta, till exempel att Napoleon Bonaparte föddes 51 år efter Karl XII:s död.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 8 december

Google lanserar ny AI-modell Gemini

Google lanserar en ny AI-modell kallad Gemini, som företaget hävdar är bättre än konkurrenten Chat GPT. Gemini är multifunktionell från grunden och klarar av att hantera text, video, bild och ljud. Google planerar att lansera modellen i tre olika storlekar beroende på tillgänglig datakraft. Gemini kommer också att ingå i AI-tjänsten Bard och kommer att vara tillgänglig för användare av Pixel-mobiler. Googles lansering av Gemini kommer i en tid då kampen om AI-tronen har intensifierats, med Microsoft och Open AI som tar stor uppmärksamhet med Chat GPT.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 7 december

Google lanserar AI-modellen Gemini för att utmana Open AI:s Chat GPT

Google har lanserat sin nya AI-modell, Gemini. Modellen, som är en uppdaterad version av företagets tidigare chatbot Google Bard, påstås utmana Open AI:s Chat GPT. Enligt Google har Gemini överträffat Chat GPT-4 på flera viktiga områden, inklusive sammanfattning av nyhetsartiklar och förståelse av bilder. Gemini finns i tre versioner: Ultra, Pro och Nano. Ultra, den mest avancerade versionen, påstås vara bättre än mänskliga experter på flera områden. Pro och Nano kommer att släppas i 170 länder, inklusive USA, men inte i Storbritannien och EU förrän Google fått godkännande från myndigheterna.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 7 december

Google lanserar Gemini, en AI överlägsen Chat GPT

Google har släppt sitt mest kraftfulla AI-system, Gemini, som enligt företaget överträffar tekniken bakom chattroboten Chat GPT från Open AI. Gemini är utformad för att förstå både bild, text och andra medier, och kommer att användas i chattroboten Bard. Systemet förväntas släppas i Europa ´i närtid´. Gemini har visat sig kunna tolka och korrigera ett barns handskrivna hemläxa i en demonstrationsfilm. Demis Hassabis, grundare av Googleägda Deepmind, beskriver Gemini som ´en AI som känns mindre som en smart mjukvara och mer som användbart och intuitivt, som en experthjälp eller assistent´.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 7 december

Google lanserar ny AI-modell Gemini

Google har lanserat en ny AI-modell kallad Gemini, som enligt företaget själva är överlägsen konkurrenten Chat GPT och kan hantera text, video, bild och ljud. Google tror att Gemini representerar en ´ny era´ för AI, eftersom den är multifunktionell från grunden och inte hoplappad för att hantera både text och video i efterhand. AI-tjänsten Bard har nu Gemini inbyggt, och de som har en Pixel-mobil kommer också att kunna dra nytta av Gemini. Google planerar att lansera modellen i tre olika storlekar beroende på tillgänglig datakraft.

Direktlänk Dela Sundsvalls och Kubal-Kramfors Dagblad fördjupade 6 december

Microsoft lanserar gratis AI-kurs för nybörjare

Microsoft har lanserat en ny onlinekurs inom artificiell intelligens (AI) för nybörjare. Kursen, som är gratis och publicerad på utvecklarplattformen Github, är 12 veckor lång och består av 24 lektioner. Inga förkunskaper krävs och deltagarna kan gå igenom lektionerna i egen takt. Kursen omfattar allt från en introduktion till AI:s historia till fördjupningar inom datorseende, naturlig språkbearbetning och andra AI-tekniker. Microsoft hoppas att deltagarna efter kursen kommer att börja använda deras plattform Azure.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 5 december

AI:s potential att påverka ekonomi, samhälle och miljö

AI-konceptet är inte nytt, men framväxten av generativ AI (genAI) som Chat GPT har belyst AI:s kapabiliteter och lockat företagsledares uppmärksamhet. Enligt Foundrys CIO Tech Priorities 2023 undersöker 57% av organisationerna aktivt eller testar redan AI och maskininlärningstekniker, med 15% som har implementerat AI och ML i sitt arbetsflöde. Det rapporteras också att utgifterna för AI i Mellanöstern och Afrika kommer att uppgå till totalt 6,4 miljarder dollar 2026. Men när organisationer ser till att utnyttja AI för monetisering och företagstillväxt är det viktigt att erkänna den större påverkan som kan uppnås genom AI, särskilt med tidsfristen för Förenta nationernas hållbara utvecklingsmål som närmar sig. Låt oss undersöka den ekonomiska, sociala och miljömässiga påverkan som AI har levererat - eller har potential att göra - med hjälp av olika branscher för att illustrera några konkreta användningsfall.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 4 december

Kan artificiell intelligens förbättra livsvetenskapen?

Enligt en serie artiklar publicerade i tidskriften Quantitative Biology kan artificiell intelligens (AI) hjälpa oss att bättre förstå oss själva, särskilt våra fysiska kroppar i hälsa och sjukdom. Forskare har diskuterat den snabba utvecklingen av AI och den senaste uppmärksamheten på Chat GPT och hur livsvetenskapsforskare kan använda sådana AI-verktyg för att förbättra mänsklig hälsa och förståelse. Michael Q. Zhang, professor vid University of Texas, Dallas, och Xuegong Zhang, professor vid Tsinghua University, ledde studier om AI:s potential att kreativt utvidga mänsklig kunskap. Artiklarna föreslår att AI bör komplettera den mänskliga hjärnan och att alla discipliner kräver kreativitet.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 1 december

Insändare om artificiell intelligens och digitala framsteg

I en insändare diskuteras hur artificiell intelligens (AI) och program som Chat GPT har fört oss längre in i den digitala världen. Detta är en reaktion på Jimmy Nordengrens gästkrönika i Nerikes Allehanda den 24 november.

Direktlänk Dela Dagens Arena fördjupade 1 december

Sammanfattning av Nyheter den 1 December 2023

Det tar nu 1–3 minuter längre att köra i rusning efter Esplanadförsöket. Anna-Lena Laurén har tilldelats Chydeniuspriset. Unga i Esbo vågar inte berätta om rån och misshandel. Den finska utmanaren till Chat GPT, grundad av Peter Sarlin, är redo att lanseras. HBL har en ny kulturchef. Kriget i Gaza fortsätter, men samtal pågår. Södra Finland upplever temperaturer på -30 grader, vilket överraskar meteorologer. SFP:s väljarstöd minskar. Nato gör reklam för finska soldater. Purra fick en julklapp från HBL och avslöjar sin favoritsnapsvisa.

Direktlänk Dela Hufvudstadsbladet fördjupade 1 december

Ökat fusk med AI på svenska högskolor

Fusket med artificiell intelligens (AI) på svenska högskolor ökar. Chattbotten Chat GPT, som är en huvudaktör inom detta, har ställts till svars. P4 Jönköping rapporterar om de senaste nyheterna i detta ämne.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 1 december

Ökning av AI-fusk bland högskolestudenter

Det har blivit allt vanligare att studenter på högskolor och universitet fuskar med hjälp av AI, enligt P4 Jönköping. Över 90 personer har varnats för att ha använt chattbotar vid hemtentor och inlämningsuppgifter i år. Studenterna som har fuskat finns på många olika högskolor och universitet i landet och studerar på en rad olika utbildningar. I många fall har den populära textroboten Chat GPT, skapad av Open AI, nämnts. För att förhindra fusk kan det bli fler övervakade salstentor för svenska studenter framöver.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 30 november

AI-utveckling ställer företag inför nya utmaningar

Ett år efter lanseringen av Chat GPT lockas många företagsledare och teknikchefer att intensifiera användningen av artificiell intelligens (AI). Men det finns också risker och utmaningar, enligt Therése Svensson på IBM. Chattbotar kan generera innehåll som företag inte vill förknippas med, och det finns också bekymmer kring säkerhet och miljöpåverkan. Dessutom finns det problem med upphovsrättsskyddat material, eftersom AI-modeller kan generera ny data baserat på sådant material.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 30 november

Över 90 studenter fuskar med AI på högskolor

Över 90 studenter på svenska högskolor har i år fuskat genom att använda artificiell intelligens (AI), enligt en rapport från P4 Jönköping. Fusk med AI var inte ett problem förra året. Studenter har använt AI-tjänsten Chat gpt, som ger långa svar på skrivna frågor, för att fuska. Bland de studenter som har upptäckts fuska finns blivande lärare, sjuksköterskor, bibliotekarier och ingenjörer. Juristen Pontus Kyrk, som arbetar med att kartlägga fusk på högskolor, säger att det blir vanligare att studenter får skriva prov på plats i högskolan för att förhindra fusk med AI.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 30 november

Aftonbladet markerar ett år med generativ AI-teknik

Ett år efter lanseringen av den generativa AI:n Chat GPT, som revolutionerade AI-teknikens användning inom journalistiken, har Aftonbladet använt tekniken för att förbättra sina journalistiska verktyg. Först introducerade tidningen AI-genererade artikelsammanfattningar, och för sex veckor sedan lanserade de en storsatsning på den nya tekniken med sitt AI-nav. Verktygen har gjort det möjligt att snabbt skapa faktarutor, tidslinjer och sammanfattande format. Dessutom har de lanserat en intern ´AI-buffé´ och utbildning för alla medarbetare i hur man använder olika AI-verktyg.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 30 november

Ökande trend av AI-fusk bland högskolestudenter

Enligt P4 Jönköping blir det allt vanligare att studenter på högskolor och universitet fuskar med hjälp av AI. Över 90 personer har blivit varnade för att de använt chattbotar vid hemtentor och inlämningsuppgifter i år. Studenterna som fuskar finns på olika högskolor och universitet i landet och studerar på en rad olika utbildningar. I många fall nämns den populära textroboten Chat GPT. För att motverka fusket kan det bli fler övervakade salstentor för svenska studenter i framtiden, säger Pontus Kyrk, jurist på Universitetskanslersämbetet.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 30 november

Sam Altman återvänder som VD för Open AI efter kaos

Sam Altman har återvänt som VD för Open AI efter att ha blivit avskedad, vilket ledde till hot om uppsägningar från nästan alla anställda. I ett öppet brev på företagets hemsida tackar han medarbetarna för deras stöd och hantering av situationen. Han tackar också särskilt Ilya Sutskever, som var i styrelsen och anklagades för att ligga bakom hans avskedande. Trots detta hoppas Altman att de kan fortsätta ha en arbetsrelation. Open AI är känt för att ligga bakom Chat GPT och anses vara världsledande inom utveckling och kommersialisering av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 30 november

Minskad användning av AI bland svenskar trots ökad global popularitet

Trots en global ökning i användningen av AI-tjänster, har antalet svenskar som använder AI dagligen minskat från en tredjedel 2021 till 12 procent 2023, enligt rapporten Svenska folket och AI 2023 från Insight Intelligence. Detta går emot den förväntade utvecklingen, enligt Lukas Berg, VD för Insight Intelligence. Trots detta har vissa AI-tjänster, som Chat GPT, ökat kraftigt i popularitet under det senaste året.

Direktlänk Dela JP Media fördjupade 29 november

AI-tjänster kan hjälpa dig att hitta nytt jobb

AI-tjänster som Chat-GPT kan vara ett värdefullt verktyg för de som söker jobb, enligt Jonas Mauritzson, jobbsökningsspecialist på stiftelsen TRR. Chat-GPT är en chattrobot som snabbt kan sammanställa och producera text, och kan ge förslag på olika yrkesroller att söka. Mauritzson föreslår att man inte ska fastna i titlar när man söker jobb, utan fokusera på vilka arbetsuppgifter man vill fylla sina dagar med. Genom att fråga Chat-GPT efter jobbförslag kan man få hjälp med att hitta titlar som passar ens kunskaper och egenskaper.

Direktlänk Dela Kollega fördjupade 29 november

Generativ AI och Chat GPT har fängslat företagsvärlden sedan 2023, men det finns andra tekniker som inte får lika mycket uppmärksamhet. IT-chefer och teknikanalytiker listar här några av de mest underskattade teknikerna inom IT idag. Dessa inkluderar mjukvara för IT-hantering, molntjänster, molnbaserade affärssystem, verktyg för molnmigrering, grundläggande IT och back-office, programvara för datahantering samt virtuell närvaro och metaverse. Dessa tekniker anses vara kritiska för att stödja AI och andra tekniska framsteg, men får sällan erkännande för deras betydelse.

Computer Sweden fördjupade 28 november

Merriam-Webster väljer ´autentisk´ som årets ord 2023

´Autentisk´ har valts till årets ord 2023 av Merriam-Webster ordbok, vilket gör det till ett av de mest sökta orden bland ordbokens 500 000 poster, enligt ett pressmeddelande på måndagen. Under året har autenticitet omvandlats till prestation, dess betydelse blev suddig i en värld fylld av algoritmer och alternativa fakta. Merriam-Webster noterade en ´betydande ökning´ i sökningar för ordet under 2023. Ordboken definierar ´autentisk´ som ´verklig´, ´inte falsk eller imitation´, men det kan också betyda ´sann mot ens egen personlighet, ande eller karaktär´.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 27 november

Techmiljardärer varnar för risker med AI

Jaan Tallinn, medgrundare till Skype, Elon Musk, Bill Gates och andra techmiljardärer varnar för existentiella risker med AI. Anonyma källor har varnat styrelsen för Open AI om en ny upptäckt inom artificiell intelligens som kan utgöra ett ”hot mot mänskligheten”. Ex-styrelseledamoten Helen Toner har kritiserat Open AI:s säkerhetstänk. Altman, Hassabis och Amodei från ledande AI-företag samt Bill Gates har undertecknat en text om att mildra riskerna med AI. Elon Musk kallar AI för en ”existensiell risk” för mänskligheten och har en plan att kolonisera mars.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 27 november

Generativ AI diskuterades vid ITC Vegas

Panelister diskuterade generativ AI, inklusive Chat GPT och stora språkmodeller, vid ITC Vegas, 31 oktober 2023. Deltagarna betonade att försäkringsbolag bör identifiera vilka applikationer som har praktiskt värde. Andrew Schwartz, analytiker vid Celent, föreslog att generativ AI kunde användas inom områden som skadehantering, kundtjänst, bedrägeridetektering och underwriting. Gen Re har redan övervägt hur man kan använda generativ AI på ett ansvarsfullt sätt. Frank Schmid, CTO på Gen Re, ser generativ AI som ett verktyg för beslutsstöd snarare än ett sätt att automatisera beslutsfattandet. Han betonade vikten av att kunna omvärdera beslut eftersom teknologin utvecklas snabbt. Rima Safari, partner på PwC, påpekade att generativ AI kan förbättra produktiviteten och den operativa effektiviteten, särskilt inom skadehantering. Hon tillade dock att generativ AI inte kan ersätta mänsklig interaktion inom försäkring helt och hållet.

Direktlänk Dela Digital Insurance fördjupade 27 november

Artificiell intelligens kommer till cybersäkerhet

Artificiell intelligens (AI) har introducerats i cybersäkerhetsvärlden efter att OPEN AI lanserade Chat GPT förra året. Efter att ha uppdaterat Chat GPT tidigare denna månad, blev Open AI utsatt för en överbelastningsattack av en hackergrupp, rapporterar cybersäkerhetsexperten Richard Stiennon. Nu använder cyberhackare AI för att få tillgång till fler konton, inklusive de skyddade av biometriska inloggningar. Stiennon har även integrerat AI i sin Cybersäkerhetsårsbok som låter betalande användare söka i hans databas av cybersäkerhetsföretag över hela världen.

Direktlänk Dela MI Tech News fördjupade 26 november

Open AI:s VD Sam Altman sparkad och återinsatt

Open AI:s VD, Sam Altman, sparkades under dramatiska omständigheter och återinsattes en vecka senare, vilket skapade förvirring och spekulationer. Altman var med i en panel på APEC:s VD-konferens i San Francisco dagen innan han blev sparkad från Open AI. Det är fortfarande oklart vad som egentligen hände.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 25 november

Tysk fotograf stämmer AI-organisation för upphovsrättsintrång

Den tyska fotografen Robert Kneschke har stämt organisationen LAION för upphovsrättsintrång efter att de utan tillstånd använt hans bilder i en stor databas för att träna generativ AI. Svenska Tecknares ordförande, Josefine Engström, uttrycker oro över att AI-företag kommersialiserar tekniken utan att de ekonomiska framgångarna når upphovspersonerna. LAION hävdar dock att de har rätt att använda Kneschkes bilder, i enlighet med upphovsrättsliga undantag. Svenska tecknare tror att det här blir relevant även för Sverige eftersom den tyska domstolen antagligen kommer att behöva rådfråga EU-domstolen i målet.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 25 november

AI-upptäckt som hotar mänskligheten bakom bråk inom Open AI

En AI-upptäckt som kan utgöra ett hot mot mänskligheten kan ha varit orsaken till bråket inom företaget Open AI, där VD:n Sam Altman sparkades men senare återinsattes. Uppgifter om att AI:n kan bli mer kraftfull och intelligent än människor och därmed skapa egna agendor har framkommit. Flera anställda forskare ska ha varnat företagsstyrelsen om upptäckten. Anna Felländer, VD för anch.AI och forskare på Kungliga tekniska högskolan, menar att AI kan infiltrera digitala system och skada oss, till exempel genom cyberattacker.

Direktlänk Dela TV4 fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder till Open AI efter oväntat avsked

Sam Altman, VD för Open AI, har återvänt till företaget mindre än en vecka efter att han oväntat fick sparken. Detta har orsakat mycket uppmärksamhet och drama i Silicon Valley. Trots att Open AI:s Chat GPT har många imponerande egenskaper, klarar världen sig ännu utan dem. Enligt en rapport från analysfirman Kairos Future, sparar svenskar med högre utbildning i genomsnitt 27 procent av sina kostnader genom att använda generativ AI-teknik i sitt arbete.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 22 november

Sam Altman tillbaka som VD för Open AI efter sparken

Sam Altman är återigen VD för Open AI, ett företag som äger Chat GPT, efter att ha blivit sparkad för fem dagar sedan, vilket skakade teknikbranschen. Han fick sparken efter en intern granskning visade att han inte varit helt uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Under hans frånvaro hoppade både han och medgrundaren Greg Brockman in i ett nytt AI-projekt på Microsoft, som tidigare investerat cirka 115 miljarder kronor i Open AI. Över 740 av företagets cirka 770 anställda skrev att de också skulle gå till Microsoft om Altman inte återvände.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 22 november

Altman återvänder till Open AI med ny styrelse

Open AI meddelar att Altman ska återvända till företaget med en ny styrelse bestående av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D´Angelo. Altman, som tidigare fick sparken från företaget, har uttryckt sin kärlek till Open AI och sitt engagemang för att hålla teamet och visionen samman. Hans avskedande ledde till att 700 av företagets 770 anställda krävde styrelsens avgång. Altman fick snabbt en ny topposition på Microsoft.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 22 november

Chat GPT: Framsteg och användarguide

Chat GPT:s ursprung kan spåras tillbaka till maskininlärningens grundläggande algoritmer, vilket har utvecklats från enkla beslutsträd till komplexa neurala nätverk. Den transformerande arkitekturen, på vilken Chat GPT är byggd, innebär ett betydande framsteg i att efterlikna mänsklig kognition. Den senaste versionen, från april 2023, visar framsteg både i datasetets sofistikation och konversationsförmåga. Användare kan skapa ett konto på OpenAI-webbplatsen eller den angivna URL:en för ChatGPT 4. Användare kan ställa olika frågor, från enkla förfrågningar till komplexa teoretiska frågor, och få kontextuellt relevanta svar. Användarfeedback bidrar till modellens inlärningsprocess.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 22 november

President Bidens exekutiva order om AI och debatten om ansiktsigenkänningsteknik

President Joe Bidens senaste exekutiva order om artificiell intelligens (AI) syftar till att maximera AI:s fördelar samtidigt som risker hanteras. AI kan ha stora fördelar, som tidig sjukdomsdetektion, men det finns också allvarliga oro för integritet, partiskhet och arbetsplatsförflyttning. Cybersecurity expert Roman Eng arbetar på sin doktorsexamen i förklarande AI. Han har tagit sina tekniska färdigheter till Schaumburg Township District Library, där han ber AI-programmet att sammanfatta två böcker. Kashmir Hill, en teknikreporter för New York Times, har skrivit en bok om ansiktsigenkänningsteknik drivs av nya typer av AI. Boken fokuserar också på Clearview AI, ett företag för ansiktsigenkänning som Hill avslöjade 2020. Clearview AI har arbetat med tusentals brottsbekämpande myndigheter som har använt deras ansiktsigenkänningsteknik för att hjälpa till att lösa fall. Enligt ACLU, i en uppgörelse i maj 2022, förbjöds Clearview AI nationellt från att göra sin ansiktsigenkänningsdatabas tillgänglig för individer och privata företag. Företaget kan fortfarande erbjuda sin bildsamling till brottsbekämpande myndigheter, förutom i Illinois, där de är förbjudna att dela med polismyndigheter i fem år.

Direktlänk Dela WGN-TV fördjupade 22 november

Använd AI för att planera och spara på din nästa semester

Stora språkmodeller (LLM) som Chat GPT och Bard kan användas för att spara tid och pengar vid planering av en semester. Dessa AI-drivna plattformar kan hjälpa till med allt från att skriva marknadsföringsförslag till att hitta billiga flyg, hotell och utflykter. De kan även ge tips om hur man undviker turistfällor och hittar rabatterade biljetter. Dock behöver användaren själv dubbelkolla fakta och aktuell information eftersom dessa AI-modeller inte är felfria. Dessutom kan de inte inkludera realtidsdata, vilket innebär att användaren fortfarande behöver använda andra källor för att få de mest aktuella och korrekta priserna och datumen.

Direktlänk Dela Blog.cheapism.com fördjupade 22 november

Tio webbplatser som erbjuder omfattande kataloger över AI-verktyg

Artificiell intelligens (AI) är ett snabbt växande fält som erbjuder ett brett utbud av verktyg och tjänster för att förbättra produktivitet och kreativitet. Verktyg som Toolify.ai, AI Tool Navigation, Top100AITools.com, Tooldirectory.ai, AIToolsArena.com, AiHunt.app, AiToolMate.com, Aixploria, AI Finder och ToolsStory.net erbjuder omfattande kataloger över AI-verktyg för olika användningsområden. Dessa plattformar gör det möjligt för användare att söka, filtrera och jämföra AI-verktyg baserat på nyckelord, mätvärden, priser och mer för att skapa en AI-verktygslåda skräddarsydd för deras behov. De håller också användarna uppdaterade om de senaste AI-trenderna och innovationerna.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 21 november

Open AI-chefen Sam Altman sparkad från egen styrelse

Sam Altman, tidigare chef för Open AI, har blivit sparkad från sin egen styrelse, vilket har skapat stor uppståndelse inom AI-världen. Nicklas Hermansson, chefredaktör på framtidsmagasinet NomoFomo, jämför händelsen med att Tom Cruise skulle sparkas från Mission Impossible-filmerna. Hermansson menar att Altmans avgång kan leda till att många inom personalen också kommer att sluta, vilket kan öppna marknaden för andra liknande AI-verktyg. Han tror även att användningen av chattboten Chat GPT kommer att minska och att utvecklingen bromsas ner.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 21 november

AI:s explosiva tillväxt och globala säkerhetssammanträde

Under 2023 har AI-teknologin genomgått en betydande tillväxt, med Chat GPT som firar sitt första år i slutet av november. Användningen av generativa AI-verktyg har exploderat inom företagsfunktioner, med tre fjärdedelar av deltagarna på Recorded Future Predict-konferensen i London som använder AI-verktyg. En undersökning av McKinsey visade att en tredjedel av företagen regelbundet använder generativa AI-verktyg i minst en affärsfunktion. I mars släpptes version 4 av Chat GPT-applikationen, vilket innebar en förbättring med 40%. Storbritannien värdade den första globala AI Safety Summit i november 2023, vilket samlade ledande AI-nationer, politiker, teknikföretag och forskare för att diskutera säker och ansvarsfull utveckling av AI.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 21 november

Microsoft lägger till AI-assistenten Copilot i Windows 11: Så inaktiverar du den

Microsoft har lagt till sin AI-assistent Copilot i den senaste uppdateringen av Windows 11 (version 23H2). Copilot drivs av Chat GPT och kan hjälpa användare genom eventuella svårigheter de stöter på med sin PC, samt hantera kreativa och produktiva uppgifter. Vissa användare kan dock vara emot AI-bots, speciellt med tanke på diskussioner kring dataskydd och integritet. Artikeln listar de tre bästa sätten att inaktivera Microsoft Copilot på en Windows 11 PC eller laptop.

Direktlänk Dela Gadget Bridge fördjupade 20 november

ChatGPT: AI-verktyget som revolutionerar affärsverksamhet

AI-verktyget ChatGPT, utvecklat av OpenAI, blir allt mer väsentligt i företags digitala verksamhet. Verktyget kan förstå och generera mänsklika texter, vilket gör det till ett värdefullt verktyg inom en rad olika områden, från kreativt skrivande och utbildning till företagsautomatisering och kundservice. AI-verktyg som ChatGPT revolutionerar innehållsskapande för företag och kan förbättra en rad funktioner, inklusive kundengagemang, automatisering av komplexa uppgifter och responsivitet på marknadsdynamik. Det är viktigt att företag utvärderar sina specifika behov när de planerar att använda ChatGPT.

Direktlänk Dela Small Business Trends fördjupade 20 november

Har generativ AI nått sin topp? Framtiden kan vara osäker

Oguz A. Acar ifrågasätter om generativ AI har nått sin topp. Han menar att när dessa AI-modeller tränar på sina egna resultat hamnar de i ett eko-kammare, vilket leder till Model Autophagy Disorder (MAD). Gartner placerade generativ AI på toppen av ´Inflated Expectations´ i sin 2023 Hype Cycle för framväxande teknologier. President Bidens exekutiva order om säker och pålitlig utveckling och användning av AI syftar till att främja och styra utvecklingen och användningen av AI i enlighet med åtta vägledande principer och prioriteringar. Fei-Fei Li, en framstående datavetenskapsforskare, hävdar att AI befinner sig vid en vändpunkt. Open AI försöker locka till sig några av Googles bästa forskare med ersättningspaket mellan 5 och 10 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 19 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman bland spekulationer om ignorerade AI-risker

OpenAI, företaget bakom Chat GPT, har avskedat sin VD Sam Altman. Detta har lett till spekulationer och oro inom teknikvärlden, med anklagelser om att Altman kan ha ignorerat potentiella risker med AI. Presidenten Greg Brockman och flera andra har valt att lämna företaget i solidaritet, vilket har skapat en kris inom företaget. En av medgrundarna, AI-forskaren Ilya Sutskever, uppges ha varit drivande i beslutet att sparka Altman. Företagets teknikchef Mira Murati har tillfälligt tagit över rollen som VD.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 19 november

Open AI:s vd Sam Altman sparkas för bristande ärlighet

Vd:n för AI-företaget Open AI, Sam Altman, som står bakom AI-tjänsten Chat GPT, har tvingats avgå. Enligt styrelsen har Altman inte varit helt ärlig, vilket har förhindrat företaget från att ta sitt ansvar. Styrelsen har uttryckt att de inte längre har förtroende för hans förmåga att leda företaget.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 18 november

Sam Altman avgår som VD för Open AI

Sam Altman tvingas avgå som VD för företaget Open AI, som ligger bakom AI-tjänsten Chat GPT, enligt flera amerikanska medier. En intern granskning har visat att Altman inte varit ´konsekvent uppriktig´ i sin kommunikation med styrelsen, vilket har hindrat företagets förmåga att utöva sitt ansvar. Styrelsen har uttryckt att de inte längre har förtroende för hans förmåga att leda OpenAI. Företagets nuvarande teknologichef Mira Murati har utnämnts till tillfällig VD. Open AI grundades 2015 och släppte AI-chatboten Chat GPT i slutet av förra året.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 18 november

Artificiell intelligens och debatten om terminaler versus smarta mobiler

Artificiell intelligens (AI) återupplivar debatten om användningen av terminaler kontra smarta mobiler. Debatten har rötter i den tidiga datorhistorien, då enorma datorer kommunicerade med terminaler utan egen intelligens. Med tiden har den lokala beräkningskraften i enheter som mobiltelefoner ökat, men idén om terminaler har också haft enstaka framgångar, till exempel med Chromebooks och streamingtjänster. Nu argumenterar vissa att AI kan kräva tillbaka till terminalbaserade system på grund av den enorma beräkningskraft som krävs. Andra hävdar dock att lokal beräkningskraft fortsätter att vara nödvändig och kommer att förbättras med AI.

Direktlänk Dela mobil.se fördjupade 17 november

Open AI bekräftar utveckling av GPT-5

Open AI:s VD Sam Altman har bekräftat att företaget arbetar på utvecklingen av GPT-5, efterföljaren till GPT-4. Sam Altman har tidigare sagt att företaget inte börjat träna någon ny modell, men i en intervju med Financial Times bekräftade han att GPT-5 nu är under utveckling. Historiskt sett har GPT-modellernas parametrar ökat med ungefär en storleksordning per numrerad version, vilket innebär att GPT-5 kommer att kräva mer träningsdata. Open AI har nyligen rapporterat att de har 100 miljoner användare varje vecka.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 16 november

Svensk AI-motor släpps fri i hopp om att stoppa ´AI-skatt´

AI-tjänster som Chat GPT har snabbt blivit populära, men nu hoppas svenska AI-aktörer att en ny AI-motor kan minska beroendet av dem. AI-motorn, GPT SW3, är en språkmodell som är bra på att generera text, särskilt på svenska. Den är dock inte en direkt konkurrent till Chat GPT, utan snarare en underliggande motor som kan driva olika tjänster. Forskningsledare på AI Sweden, Magnus Sahlgren, betonar vikten av transparens kring data och dess ursprung, och ser GPT SW3 som ett sätt att demokratisera AI-teknologi och minska ´AI-skatt´ till företag som Open AI eller Microsoft.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 16 november

Microsoft döper om alla sina chattbotar till Copilot

Microsoft har beslutat att ändra namnet på alla sina chattbotar till Copilot, inklusive Bing Chat, i ett försök att förenkla och minska förvirringen. Bing Chat har varit företagets mest framträdande utmanare till Chat GPT. Andra botar i Microsofts AI-portfölj som redan har namnet Copilot inkluderar Github Copilot, Copilot i Microsoft 365, Dynamics 365, Windows och Microsoft Security Copilot. Copilot får också en ny domän och webbplats på copilot.microsoft.com.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 16 november

Microsofts Bing Chat smälter samman med AI-projektet Copilot

Microsofts AI-baserade Bing Chat, som lanserades tidigare i år, kommer att smälta samman med företagets AI-satsning Copilot. Copilot kommer också att bli det officiella varumärket för Microsofts erbjudande inom detta område. Denna förändring är i linje med Microsofts vision att göra Copilot till en central del av företagets olika användargränssnitt. Microsoft försäkrar att Bing kommer att fortsätta vara en viktig del av Copilot och driva många av de AI-relaterade upplevelserna.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 16 november

Svensk AI-motor släpps fri, men ingen svensk Chat GPT

AI-tjänster som Chat GPT har blivit populära på kort tid och nu hoppas Sverige att sluta betala ´AI-skatt´ när en AI-motor släpps fri. Magnus Sahlgren, forskningsledare på AI Sweden, påpekar att det inte är frågan om en svensk Chat GPT, eftersom de är två helt olika saker. Trots att Chat GPT kan svara användare på svenska, tror Sahlgren att det fortfarande finns behov av en svensk konkurrent.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 16 november

AI-träning: Hur effektiva är träningsprogrammen från ChatGPT?

ChatGPT, en AI-chattbot utvecklad av OpenAI, har testats för att se hur effektiva dess träningsprogram är. Användaren gav boten information om ålder, vikt, aktivitetsnivå, skadehistorik och daglig arbetsrutin för att få ett anpassat styrketräningsprogram. Resultaten var blandade, med programmen ofta ansågs vara grundläggande och repetitiva. ChatGPT kunde inte ge specifik vägledning om vikter eller hur snabbt användaren kunde förvänta sig att öka. Dessutom kunde den inte demonstrera övningar eller erbjuda personligt stöd. Slutsatsen var att AI kan ge generella träningsplaner, men för mer specifika mål eller skador kan det vara otillräckligt.

Direktlänk Dela Women´s Health Magazine fördjupade 16 november

Sverige tar upp kampen mot Chat GPT med egen AI-språkmodell

AI Sweden, Sveriges nationella center för artificiell intelligens, har utvecklat en egen AI-språkmodell, GPT-SW3, för att konkurrera med Chat GPT. Modellen har tränats på myndighetsdata och nätforumet Flashback, och kommer att fungera som en grundplåt för att bygga AI-tjänster som kan användas av svenska myndigheter och företag. Modellen kommer att vara fritt tillgänglig för användning och vidareutveckling. Enligt programmeraren Christian Landgren kan storbankerna vara bland de första att använda den. Modellen är dock fortfarande i ett tidigt skede jämfört med Chat GPT.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 16 november

AI-experter diskuterar teknikens potential och utmaningar

Tre av Sveriges ledande AI-experter, Anders Ynnerman, professor vid Linköpings universitet, Sara Mazur, tidigare ordförande för WASP-programmet, och Daniel Akenine, teknikchef på Microsoft, diskuterar AI:s potential och utmaningar. AI används redan idag inom många områden, men dess potential är ännu större. Det finns dock utmaningar, bland annat brist på kompetens och behovet av att anpassa tekniken till företagets storlek och resurser. De tre experterna betonar att människor och AI bör arbeta tillsammans för att maximera effektiviteten.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 15 november

Unga svenskar använder inte generativ AI

Trots att unga svenskar mellan 16 och 34 år är bekanta med de vanligaste verktygen inom generativ AI, som Chat GPT, Dall-E och Google Bard, använder 78 procent av dem inte tekniken varken privat eller i jobbet. Enligt en undersökning utförd av Sifo på uppdrag av Strato, uppger 46 procent att de inte ser något syfte med tekniken, 21 procent vet inte hur man använder den, 12 procent oroar sig för sin integritet och 11 procent anser att tekniken inte är tillförlitlig ännu. Endast 22 procent använder generativ AI till vardags.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 13 november

Ny kinesisk bilmärke BYD gör intryck på Mexikos marknad

Flera nya bilmärken har introducerats i Mexiko, vilket har lett till en diversifiering av alternativen för bilister. Detta sammanfaller med en boom av bilar från Kina, vilket har förändrat människors uppfattning om deras produkter. Ett av dessa märken är BYD, som trots sin ´ungdom´ på marknaden har varit runt i flera decennier på den asiatiska marknaden. Trots att varumärket är okänt för många i Mexiko, är det känt att det är helt inriktat på att erbjuda högkvalitativa elektriska produkter. AI-verktyget Chat GPT har gett BYD erkännande för dess arbete med elbilar och batterier.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 12 november

AI-verktyg ger felaktig information om bilar

Test av kunskap om bilar tillgängliga i AI-verktygen ´Chat GPT´ och ´Google Bard´ har visat att dessa verktyg ger oprecisa och till och med falska uppgifter. ChatGPT använder en informationsbas som inte uppdateras i realtid, vilket har lett till falska svar på vissa frågor. Google Bard är mer ärlig och anger källan när den frågas, men verktyget har inte svarat på någon av de tre frågorna med 100% korrekta uppgifter.

Direktlänk Dela Turboway.com.br fördjupade 11 november

Start-up företaget Channel 1 lanserar AI-producerade nyhetssändningar

Start-up företaget Channel 1 planerar att introducera AI-producerade nyhetssändningar, vilket inkluderar en AI-ankare som talar direkt till kameran och översätter utländska språk till engelska. Företaget, grundat av entreprenören Adam Mosam och producenten Scott Zabielski, har ett distributionsavtal med Chicken Soup for the Soul Entertainment och planerar att lansera en FAST-kanal, följt av mobila och anslutna TV-appar, som kommer att erbjuda personalisering av tittarnas nyhetsdiet. Nyhetssändningarna kommer att vara en blandning av licensierade klipp och innehåll för rättvis användning, med ankare baserade på verkliga människor som har kompenserats för användningen av deras likheter.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 10 november

Startupbolaget Humane lanserar AI pin, en chattbot i en liten bricka

Startupbolaget Humane, grundat av tidigare Apple-anställda, har lanserat AI pin, en liten enhet som kan fästas på kläder. AI pin består av två delar, en med bland annat en tryckkänslig yta, kamera, accelerometer, gyroskop, flygtidssensor, mikrofon, högtalare och en laserprojektor och den andra med ett batteri. AI pin är byggd med en ospecificerad Snapdragon-krets och har 32 GB lagring. Enheten kan användas för att tala med en chattbot, ringa samtal, skicka meddelanden, sammanfatta e-post och spela musik. Enheten har också en kamera och en laserprojektor för att projicera information i användarens handflata.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 10 november

90% av internetinnehåll kan vara AI-genererat inom 3 år

Enligt en rapport från Europol kan 90 procent av allt innehåll på internet vara genererat av AI inom tre år. Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Bonnier News, diskuterade detta under en föreläsning i Gävle. Han jämförde introduktionen av chatroboten Chat GPT med internets födelse och lanseringen av iPhone. Nio stora företag, inklusive Amazon, Google, Facebook, Microsoft, IBM, Apple, Tencent, Baidu och Alibaba, står för 95 procent av investeringarna i AI. Jönsson påpekade att utvecklingen av AI innebär potentiella problem med upphovsrätt och spridning av felaktig information.

Direktlänk Dela Arbetarbladet fördjupade 10 november

Marstrandsbo oroad över Artificiell Intelligens

Göran Kristensson från Marstrand uttrycker oro över Artificiell Intelligens (AI) i en insändare. Han har provat att ställa frågor till AI:n Chat GPT om Marstrand och fått felaktiga svar. Bland annat har AI:n gett felaktiga historiska data och påstått att det finns en järnvägsstation och en å i Kungälv, vilket inte stämmer. Kristensson är oroad över att AI ska användas för att ställa diagnoser i vården och styra förarlösa bilar, och han uttrycker farhågor över att elever använder AI för att skriva hemuppgifter.

Direktlänk Dela kungalvsposten.se fördjupade 9 november

Artificiell intelligens omformar snabbt det professionella landskapet i Indien, enligt studie

En nyligen genomförd studie av UKG visar att artificiell intelligens (AI) snabbt omformar det professionella landskapet i Indien. Studien visar att 72% av de indiska anställda direkt interagerar med AI-drivna verktyg på sina arbetsplatser. Trots oro uttrycker 95% av de indiska anställda optimism om AI:s positiva inverkan på deras liv. Studien visar dock att en betydande kunskapslucka finns, endast 47% av anställda förstår fullt ut och 44% förstår delvis hur AI används på deras arbetsplatser.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 9 november

Fem ChatGPT-tillägg för att optimera din onlineupplevelse

AI Master har introducerat fem ChatGPT-tillägg för att förbättra användarnas webbläsning, forskning och interaktion med onlineinnehåll. WiseOne-tillägget fungerar som en AI-assistent som förenklar komplext jargong och sammanfattar webbsidor och PDF:er. Link Reader-tillägget tillåter ChatGPT att läsa och sammanfatta innehåll från hyperlänkar. Prometheus-tillägget introducerar röstfunktioner till ChatGPT. Box Script-tillägget tillåter ChatGPT att sammanfatta YouTube-videor och skapa transkriptioner. Slutligen, Colar AI-tillägget är ett verktyg för forskare och studenter som sammanfattar vetenskapliga artiklar och presenterar relevanta artiklar och länkar.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 9 november

Elon Musks xAI lanserar AI-verktyget Grok för Twitter Premium Plus-användare

Elon Musks företag xAI har lanserat sitt AI-verktyg Grok, som nu är tillgängligt för Twitter Premium Plus-användare. Grok skiljer sig från Google´s Bard och Open AI´s Chat GPT, trots att den ger samma svar som dessa chatbots, eftersom den har tränats på ett annat sätt. Grok har utformats för att svara på nästan allt och till och med föreslå vilka frågor man ska ställa. Efter testning kommer Grok att släppas för alla X Premium-användare. Grok svarar även med humor, vilket skiljer den från andra chatbots.

Direktlänk Dela India Herald fördjupade 7 november

Open AI lanserar kraftfull GPT 4 Turbo AI-modell

Open AI lanserade sin nya kraftfulla GPT 4 Turbo AI-modell vid ett evenemang igår. Med hjälp av denna senaste modell kommer kunderna att kunna skapa anpassade versioner av den populära chatten GPT. Den nya modellen accepterar också innehåll på över 300 sidor, vilket gör att användare kan sammanfatta hela böcker. Företaget meddelade också att de kommer att sänka priserna på avgifterna som företag betalar för att köra deras programvara. Evenemanget deltog också av Microsoft-chefen Satya Nadella och Open AI: s Sam Altman. GPT 4 Turbo kommer att vara tillgänglig för utvecklare för förhandsvisning och kommer troligen att släppas de kommande veckorna till ett reducerat pris. Open AI har också lanserat sin App Store och den kan nås av användare och utvecklare för att starta sina personliga chatbots.

Direktlänk Dela NewsroomPost fördjupade 7 november

Elon Musk presenterar nya AI-tjänsten Grok för plattformen X

Elon Musk och hans plattform X, tidigare känd som Twitter, har stora planer för sin nya AI-tjänst Grok. Musk har nyligen deltagit i diskussioner om artificiell intelligens och framtida teknik i Storbritannien. Grok kommer att vara integrerad med X, men endast för betalande premiumanvändare. Grok tar inspiration från sci-fi-klassikern ´Liftarens guide till galaxen´ och levererar svar med ´humor och sarkasm´. Det är oklart hur Grok kommer att få tillgång till ´realtidsinformation´ via X.

Direktlänk Dela News55 fördjupade 5 november

Elon Musk avslöjar AI-planer för sin plattform X

Plattformen X, tidigare känd som Twitter, och dess ägare Elon Musk avslöjar sina planer för sin nya AI-tjänst, Grok. Musk har diskuterat artificiell intelligens och framtida teknik vid ett möte med globala politiska ledare och företag i Storbritannien. Grok, som kommer att vara integrerad med X, kommer att vara tillgänglig för betalande premiumanvändare. Grok tar inspiration från sci-fi-klassikern ´Liftarens guide till galaxen´ och levererar svar med ´humor och sarkasm´.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 5 november

Elon Musk ska testlansera AI-tjänsten XAI

Elon Musk planerar att testlansera sin generativa AI-tjänst, XAI, till en utvald grupp människor på lördag. Musk var tidigare en av initiativtagarna till Chat GPT från Open AI, men lämnade sedan styrelsen och arbetar nu på att lansera en konkurrent. Han hävdar att hans nya AI-modell är den bästa som finns just nu i flera viktiga avseenden. Han har tidigare kallat XAI för ´TruthGPT´ och sagt att den kommer att vara mer tillförlitlig och ha det övergripande syftet att ´förstå universums sanna natur´.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 3 november

Instruera och förbättra inlärningsprocessen för AI-modeller som Chat GPT

Artificiell intelligens utvecklas snabbt och AI-modeller som Chat GPT har förmågan att lära och anpassa sig över tid. Denna inlärningsprocess kan forma och förbättra genom mänsklig interaktion och input. Två huvudsakliga metoder för detta är ´Prompt Engineering´ och ´Feedbackmekanismer´. Prompt Engineering innebär att skapa klara och koncisa instruktioner för AI att följa, medan Feedbackmekanismer innebär att användare kan rösta upp eller ner AI:s svar för att vägleda dess inlärning. Genom att engagera sig i dessa processer kan användare aktivt delta i AI-modellens inlärningsprocess.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 2 november

AI-teknikens potential och utmaningar: En analys av Lannebo Fondens Johan Nilke

Johan Nilke, teknikförvaltare på Lannebo Fonder, diskuterar AI-teknikens potential och utmaningar. Han menar att nya tekniker ofta överdrivs på kort sikt, men underskattas på lång sikt. Generativ AI kan nå en mogen fas inom 2 till 5 år, snarare än 10. AI har funnits länge, men nu finns förutsättningar för tekniken på plats, som digitalisering och molntjänster. Lannebo Fonder använder AI i viss utsträckning, men är försiktiga med att investera i renodlade AI-bolag. Nilke tror inte att AI kommer att ta över världen, men menar att regleringar kommer att krävas.

Direktlänk Dela Placera Media fördjupade 31 oktober

Open AI rullar ut nya röstchattfunktioner i chat GPT-appen

2023 har varit AI:s år och Open AI har nyligen rullat ut nya röstchattfunktioner i chat GPT-appen. För att aktivera dessa funktioner måste du ha en chat GPT Plus-prenumeration, som för närvarande kostar 1999 i månaden. Den nya modellen GPT-4 ger bättre konversationsflöde och mer korrekta svar, samt kan nu analysera bilder. Appen fortsätter att lyssna i bakgrunden och vänta på en prompt även om din telefonskärm stängs av, förutsatt att du inte avslutar chatten. Alla dina chattar sparas automatiskt i din historik.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 31 oktober

Open AI:s chattbot GPT-4 får nya färdigheter

Open AI:s chattbot Chat GPT har utvecklats med nya färdigheter, inklusive förmågan att utföra analyser av uppladdade filer. GPT-4 kan nu även själv lista ut vad användaren vill göra, utan att användaren behöver specificera vilka verktyg de vill använda. Dessa nya funktioner är endast tillgängliga för Chat GPT Plus-användare och befinner sig fortfarande i betastadiet.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 30 oktober

OpenAI:s chefsforskare delar sina förhoppningar och farhågor för AI:s framtid

Ilya Sutskever, medgrundare och chefsforskare på OpenAI, företaget bakom tjänster som Chat GPT och Dall-E, diskuterar sina förhoppningar och farhågor för framtiden för artificiell intelligens (AI). Han tror att AI kommer att ha en monumental och jordbävande inverkan.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 30 oktober

Sylf uppmanar Läkarförbundet att prioritera AI-frågor

Sylf, Sveriges Yngre Läkares Förening, beskriver AI-verktyget Chat GPT som en revolutionerande utveckling inom medicinsk sektor och uppmanar Läkarförbundet att prioritera AI i deras digitaliseringsstrategi. Sylf oroad över att AI kan förändra läkarrollen radikalt och att läkare riskerar att hamna efter i utvecklingen. Robert Holmqvist från Sylf menar att AI kan vara en stor hjälp, men också innebära risker, som att AI tar över läkarnas yrkesroll. Läkarförbundets styrelse håller med om att AI är en viktig fråga men anser att andra digitaliseringsfrågor ska prioriteras först.

Direktlänk Dela Läkartidningen fördjupade 30 oktober

Halloween är en stor händelse i Exeters sociala kalender, och att hitta en unik och ikonisk kostym för att imponera på alla i Timepiece under Halloweekend är ingen lätt uppgift. Därför har Chat GPT hjälpt till att komma på de bästa kostymerna för en Exeter-student. Några av de föreslagna kostymerna inkluderar en karaktär från Harry Potter (med tanke på att J.K Rowling är en tidigare student vid Exeter University), en pirat, en klassisk skräckfilmskaraktär, en historisk figur och en ordlek-kostym.

The Tab fördjupade 28 oktober

Google Bard: En chattrobot som kan skapa och analysera text

Det har gått ett år sedan chattroboten Chat GPT lanserades och intresset för artificiell intelligens har ökat kraftigt. Microsoft har använt tekniken i sin sökmotor Bing, medan Google har utvecklat sin egen AI-tjänst, Google Bard. Google Bard fungerar likt Chat GPT, där användare kan ställa frågor och få svar i klartext på svenska. Google Bard kan även skapa egen text för olika ändamål, som överklagandetexter och bröllopstal. Den kan även förkorta och förenkla texter som användaren matar in. Dock har tjänsten problem med att ge felaktiga svar och kan för närvarande inte effektivt skapa och analysera bilder.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 28 oktober

Radiologi spelar en avgörande roll inom sjukvården, och artificiell intelligens (AI) håller på att förvandla området genom att snabba upp processen och minska behovet av arbetskraft för att tolka bilder. Generativ AI har ökat radiologers arbetsflöde och förbättrat patientresultat. Raymond Liu, MD, från Mass General Brigham, tror att tekniska framsteg som generativ AI har potential att förvandla inte bara radiologi, men hela den globala sjukvården. Generativ AI har redan påverkat mönsterigenkänning och har ytterligare potential att effektivisera hela vårdkontinuumet. Liu betonade att det finns behov av att balansera belöningar med risker, och att det finns hinder att vara uppmärksam på i den regulatoriska miljön.

Omnia Health fördjupade 27 oktober

AI-revolutionen: Formar en djärv ny värld

Den 30 november 2022 öppnades dörrarna till den transformerande kraften av artificiell intelligens (AI) för allmänheten, vilket avslöjade ett otroligt verktyg känt som Chat GPT. På bara fem dagar ökade det från noll till en miljon användare, vilket slog rekord på ett sätt som överträffade tillväxten för Facebook, Instagram, Pinterest och till och med Angry Birds. AI, särskilt Chat GPT, framstår som en ny budbärare av oöverträffad förändring, med löftet om att förändra alla aspekter av våra liv. Detta modiga nya värld, med AI i dess kärna, uppmanar oss att återuppfinna hur vi uppfattar arbete, affärsverksamhet, ekonomi, relationer och till och med det grundläggande konceptet av livet självt.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 oktober

Alphabets investeringar i AI kommer att stärka företagets position mot konkurrenter som Microsoft och OpenAI

Alphabets huvudmotståndare är risken för förlust av aktieandelar i sin sökmotorverksamhet till Microsofts Bing och OpenAIs Chat GPT. Trots detta har Google utvecklat AI i över två decennier och bildade 2011 Google Brain, en djupinlärningsintelligensdivision. Google har också utvecklat TensorFlow, en öppen källkods djupinlärningsprogramvara för att träna och utveckla djupa neuronnätverk. Dessa verktyg kommer att leverera mer avancerade AI-förmågor än OpenAI. Trots oro för konkurrens från Chat GPT ökade Googles sökintäkter med 4,8% i andra kvartalet och den totala intäkten ökade med 7,1% jämfört med föregående år. Googles molntjänst, Google Cloud Platform (GCP), är lönsam och växer med en ökning av intäkterna med 28,0% år till år i andra kvartalet för att nå 8,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 25 oktober

Alphabet förblir konkurrenskraftigt trots hot från Bing och OpenAI

Alphabet (NASDAQ:GOOGL) står inför konkurrens från Microsofts Bing och OpenAIs Chat GPT inom sökmotorsverksamheten. Trots detta har Alphabet investerat i AI och utvecklat en motstrategi, inklusive Google´s Project Magi och chatboten Bard. Företaget har utvecklat AI i över två decennier och har skapat TensorFlow, en open-source mjukvara för djupinlärning. Dessa verktyg kommer att erbjuda mer avancerade AI-funktioner än OpenAI. Trots konkurrensen ökade Googles sökintäkter med 4,8% under andra kvartalet. Dessutom behåller Samsung Google som sin standardwebbläsare, vilket genererar cirka 3 miljarder dollar i intäkter för Alphabet.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 25 oktober

Google och Open AI förbättrar sina generativa AI-verktyg

Google har integrerat sin generativa AI, Bard, med sina andra tjänster, inklusive Gmail, Google Drive, Dokument, Maps och Youtube. Bard, som lanserades i Sverige för två månader sedan, kan nu hämta relevant information från dessa tjänster. Samtidigt har Open AI integrerat sin bildgenerator Dall-E 3 i ChatGPT. Den nya versionen av Dall-E kommer att förbättra verktygets förmåga att förstå sammanhang och skapa bilder baserat på exakta prompts. Båda uppdateringarna syftar till att förbättra användarnas interaktion med AI-verktygen.

Direktlänk Dela Voister fördjupade 25 oktober

Open AI lanserar ny version av AI-bildgeneratorn DALL-E

Open AI har offentliggjort en ny version av sin AI-baserade bildgenerator DALL-E. Den nya versionen, DALL-E 3, kan användas tillsammans med chattboten Chat-GPT, vilket innebär att Chat-GPT kan skapa de detaljerade promptar som guidar DALL-E. Den nya versionen av DALL-E kommer att släppas för Chat GPT Plus- och företagsanvändare i oktober. Open AI har inte avslöjat när en bredare lansering kommer att ske.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 25 oktober

Apple investerar i AI och utvecklar ny chattbot

Apple arbetar på en ny språkmodell och en utmanare till Chat GPT, trots att företaget inte har diskuterat generativ AI offentligt. Enligt en rapport från Bloomberg planerar Apple att investera miljarder dollar för att utveckla sin AI-teknik och konkurrera med andra företag. I första skedet kommer Apple att implementera AI-funktioner i Siri, Meddelanden och Apple Music. Det finns också obekräftade rapporter om att företaget utvecklar Apple GPT, en chattbot baserad på en språkmodell kallad Ajax.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 24 oktober

Översikt av stora språkmodeller som Chat GPT

Stora språkmodeller (LLM) som Chat GPT har blivit populära, men de är långt ifrån perfekta. De är konstruerade för prestanda snarare än etik, vilket innebär att mycket manuellt arbete krävs för att filtrera ut olämpligt innehåll. Utan data är dessa modeller som tomma skal och lär sig inte aktivt i realtid. Vissa föräldrar använder nu AI som ChatGPT för att förbättra sitt föräldraskap. En studie visar att AI-tjänster som ChatGPT kan gissa personliga detaljer om en användare, såsom ras och plats, från oskyldiga konversationer.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 24 oktober

Topp 5 AI-appar som förändrar våra liv

Artificiell intelligens (AI) spelar en allt större roll i våra liv. Arbete som tidigare tog timmar kan nu göras på några minuter eller sekunder med AI-teknologi. Här är topp 5 AI-appar: Replika: My AI Friend, en AI-app som fungerar som en vän och lär sig baserat på de frågor du ställer. Perplexity AI, en alternativ chatt-app till Chat GPT som hämtar information från realtidskällor. Socratic by Google, en app speciellt framtagen för studenter som hjälper till med läxor. Lens AI, en app för att generera foton snabbt. Microsoft Bing, en populär chattbot med mer exakta resultat än Chat GPT. Alla dessa appar finns tillgängliga för både Android och IOS-användare.

Direktlänk Dela News Day Express fördjupade 22 oktober

Användning av AI och molntjänster gör spam- och phishing-e-post farligare, enligt rapport

Enligt en ny rapport från VIPRE Security Group har användningen av generativa AI-verktyg som Chat-GPT och den ökande populariteten hos molntjänster gjort spam- och phishing-e-post betydligt farligare. Rapporten visar att 58% av all skadlig e-post levererades via länkar, medan resterande 42% kom via bilagor. Molnlagringstjänster stod för 67% av alla metoder för leverans av skadlig spam. Samtidigt har användningen av AI-verktyg gjort det svårare att identifiera skadlig e-post. VIPRE:s verktyg upptäckte 233,9 miljoner skadliga e-postmeddelanden under tredje kvartalet i år.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 22 oktober

Jämförelse mellan ChatGPT och Bing Chat: Vilken chatbot är bättre?

Artificiell intelligens utvecklas snabbt och det är därför många chatbots har kommit på marknaden. Det kan vara förvirrande att avgöra vilken chatbot man ska använda. Här jämförs ChatGPT och Bing Chat. I fråga om noggrannhet och information visar Microsofts Bing Chat högkvalitativa resultat. Bing Chat får information från Internet, medan Chat GPT endast har information tillgänglig efter 2021. Två modeller av Chat GPT finns, vars första version är version 3.5. Den andra versionen är betald, vilket är Chat GPT 4. Bing Chat erbjuder gratis tillgång till Microsoft Edge, Google Chrome och Safari. Bing Chat är integrerad med Microsofts sökmotor, Safari och Chrome. Den fungerar på basis av websökning och rekommenderar också länkar. Chat GPT finns tillgänglig för användning i två versioner. Den första är 3.5 som kan användas gratis. Medan den andra versionen är Chat GPT 4, för vilken prenumeration måste betalas. Denna bot fungerar med Android, iOS och API. Användare måste betala $20 per månad för att använda Plus-modellen.

Direktlänk Dela News Day Express fördjupade 21 oktober

Hollywood-författare kräver begränsningar för AI, AI-chatbotar förbjuds på utbildningsinstitutioner

I april röstade över 9 000 Hollywood-manusförfattare för att strejka, med kravet att artificiell intelligens (AI) endast ska användas för forskning och idégenerering, inte för att ersätta dem. Strejken varade i 148 dagar och slutade med att deras krav accepterades. AI-chattboten Chat GPT har blivit enormt populär och har lett till oro över integritetsintrång och potentiellt ersättning av mänskliga jobb. Detta har lett till att flera utbildningsinstitutioner har förbjudit AI-chattbotar. Dessutom förutspår experter att AI-chattbotar kan bli en nemesis för analytiska och skrivfärdigheter. Företag som Associated Press och Newsquest använder AI för att skapa innehåll, vilket har lett till ökad produktivitet. Trots dessa framsteg varnar många för de potentiella farorna med AI, inklusive möjligheten att AI-system kan utveckla egna mål och intentioner, vilket gör människor irrelevanta eller till och med utrotade.

Direktlänk Dela The Statesman fördjupade 17 oktober

Föräldrar diskuterar användningen av AI-verktyg för sina barn

Många föräldrar ifrågasätter om de ska låta sina barn använda AI-verktyg som Chat GPT. Susan och Scot Westwater, föräldrar och författare till en bok om konversationell AI, uppmuntrar sin son att använda AI, men med vissa restriktioner. De har upptäckt att röst sökknappen på YouTube är ett användbart verktyg när deras barn blir nyfiken på ett ämne som många vuxna inte är experter på. De menar också att det har hjälpt dem som föräldrar att bättre förstå saker som matematikkoncept och sedan hjälpa till att se till att han förstår sin läxa på egen hand.

Direktlänk Dela WJLA-TV fördjupade 16 oktober

Föräldrar i AI-branschen diskuterar användningen av AI-verktyg för barn

Många föräldrar ifrågasätter om de ska låta sina barn använda artificiell intelligens (AI) verktyg som Chat GPT. Susan och Scot Westwater, författare till en bok om konversationell AI och föräldrar till en 10-åring, uppmuntrar sin son att använda AI, men med vissa restriktioner. De har också upptäckt att röst sökningsknappen på YouTube är ett användbart verktyg när deras barn blir nyfikna på ämnen som många vuxna inte är experter på. AI har också hjälpt dem som föräldrar att bättre förstå saker som matematikkoncept och därmed kunna hjälpa sitt barn med läxorna.

Direktlänk Dela WJLA-TV fördjupade 16 oktober

10 inspirerande fraser för att uttrycka kärlek och tacksamhet till din mamma på Mors dag

Inför Mors dag har Chat GPT sammanställt en lista över populära fraser för att uttrycka kärlek och tacksamhet till din mamma. Nu när ansikte mot ansikte firande blir svårt på grund av avstånd och omständigheter, vill vi introducera dig till några noggrant utvalda fraser. Dessa fraser återspeglar kärlek och beundran för mammans närvaro, hennes oavbrutna stöd och ovillkorliga kärlek.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 16 oktober

Kommer artificiell intelligens revolutionera samhället?

Under de senaste åren har flera nya tekniker blivit populära för att sedan falla i glömska. Nu är det artificiell intelligens (AI) som är i fokus, särskilt efter att företaget Open AI lanserade sin textrobot Chat GPT. Teknikförvaltare Johan Nilke på Lannebo Fonder, som investerar i företag med kopplingar till AI, har analyserat och följt utvecklingen av AI under lång tid. Enligt honom är våra förväntningar på kort sikt ofta överdrivna när det gäller nya tekniska skiften.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 13 oktober

Konstnärlig gemenskap utmanar artificiell intelligens

Frågan om hur stor hot artificiell intelligens (AI) utgör för den kreativa gemenskapen har nyligen diskuterats i kontraktsförhandlingar mellan manusförfattare för filmer och TV-program och producenter om användningen av AI för att skapa innehåll. Allison Goldberg, en komiker född i Baltimore, organiserar tävlingar mellan människor och AI för att se vem som är roligast i hennes serie ´Comedians vs. AI´. Hon förklarar när Chat GPT är en tillgång och när det är ett misslyckande.

Direktlänk Dela WYPR - Your Public Radio fördjupade 11 oktober

AI förändrar PR-branschen

Johan Bratt, Jesper Vouri, Anton Fagerhem och Johan Dyrendahl, som alla arbetar på PR-byråer, har börjat implementera AI i sitt dagliga arbete. AI har potential att användas bortom bildgenerering och chattbotar, och kan göra PR-branschen smartare, snabbare och mer oförutsägbar. OpenAI:s Chat GPT tror att utvecklingen av AI kommer att förändra PR-branschen på flera sätt.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 11 oktober

AI förändrar rekryteringsprocessen, personligt brev blir överflödigt

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat rekryteringsprocessen. Med AI kan vem som helst få Chat GPT att skriva en övertygande jobbansökan, vilket gör det svårare att skilja de bästa kandidaterna från resten. Tahvo Kekkonen, tillväxtchef på HR-företaget Wise Consulting, menar att det personliga brevet börjar bli överflödigt, särskilt för svårrekryterade positioner som många IT-jobb.

Direktlänk Dela Hufvudstadsbladet fördjupade 8 oktober

Telegram implementerar Google Bard AI i sin app

Artificiell intelligens (AI) har blivit mer närvarande i våra dagliga liv, med ökade funktioner i appar som Telegram. Telegram har nyligen lagt till en bot som möjliggör kommunikation med Google Bards AI-modell. Genom att söka efter ´@gad_kpbot´ i sökrutan kan användare interagera med botten. Telegram är känt för sina bots, program som ger tillgång till många innehåll och funktioner, utöver appens ursprungliga syfte. Till exempel kan de fungera som ordböcker eller översättare. En fördel med att använda Bard i Telegram är att ingen installation krävs, användare behöver bara se till att de har installerat den senaste uppdateringen.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 7 oktober

Dall-E 3 nu tillgänglig kostnadsfritt för Bing Chat-användare

Microsoft har meddelat att den senaste versionen av Open AI:s bild-till-text-verktyg, Dall-E 3, nu är tillgänglig för alla Bing Chat- och Bing Image Creator-användare. Dall-E 3 har förbättrats i att förstå instruktioner och sammanhang, vilket gör det enklare att skapa mer komplexa bilder. Bing Chat kan också ge förslag på hur genererade bilder kan fortsätta utvecklas. Dall-E 3 har även uppdaterade begränsningar för att skapa bilder av olämpligt eller hatiskt innehåll och bilder som direkt imiterar levande konstnärer.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 5 oktober

Autify lanserar AI Labs och Step Suggestions för att förbättra automatiserad mjukvarutestning

Företaget bakom AI-drivna mjukvarutestverktyget Autify har lanserat Autify AI Labs, en resurs- och utbildningshub för AI, samt Step Suggestions, en testscenarioskapare som drivs av Chat GPT. Autify AI Labs kommer att tillåta användare att se den senaste informationen om Autifys AI-funktioner och lära sig mer om hur plattformen hjälper användare att effektivisera testning och QA. Step Suggestions använder OpenAI:s GPT-4 för att hjälpa användare att skapa testscenarier för komplexa applikationer. Autify AI Labs kommer också att innehålla en blogg av utvecklingsteamet bakom dessa funktioner.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 4 oktober

Robotar och AI utvecklas vid Lunds universitet

Vid Lunds universitet utvecklas robotar och artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till i samhället. En robot vid namn Hugo testas i Veberöd för att leverera varor som livsmedel och mediciner. Hugo drivs av Jan Malmgren från Smarta byar och testas i samarbete med Lunds kommun och andra aktörer. På universitetet utvecklas även roboten Epi, som används för att studera mänskligt beteende. Forskarna hoppas kunna kopiera delar av hjärnan för att skapa robotar med större intelligens. Trots framstegen menar professor Christian Balkenius att vi är långt ifrån att skapa riktig intelligens.

Direktlänk Dela News55 fördjupade 30 september

Google lanserar verktyg för att stoppa AI-skanning av webbsidor

Google har lanserat ett nytt verktyg kallat Google-Extended som kan förhindra generativa AI-verktyg som Chat GPT, Bard och Claude från att skanna innehåll på webbsidor. Dessa AI-verktyg använder spindlar (web crawlers) för att skanna innehåll som artiklar, fotografier, ljudklipp, filmklipp och metadata, vilket har orsakat kritik från nyhetspublikationer. Ändringarna implementeras via textfilen robots.txt.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 september

Tio alternativ till ChatGPT: Utforska andra AI-tjänster

Artificiell intelligens (AI) har blivit allt mer tillgänglig för allmänheten, och ChatGPT har blivit en populär tjänst för många användares AI-behov. Men det finns andra ramverk för AI och webbplatser som erbjuder liknande eller till och med bättre tjänster än ChatGPT. I denna artikel presenteras tio alternativ till ChatGPT, både gratis och betalda. Dessa inkluderar HIX.AI, en AI-skrivkoassistent som erbjuder en hel svit av AI-lösningar, Chatsonic, som använder Google Knowledge-integration för att maximera sina chanser att producera faktabaserade kopior, Microsoft Bing, som nu integrerar AI och använder GPT-4 för att ge avancerade svar på användarfrågor, och YouChat, en AI-chattbot inom You sökmotor som har en avancerad språkinlärningsmodell som inkluderar textuell, app- och länkinmatning och -utmatning.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 29 september

Google gör det lättare för företag att säga nej till AI

Google har meddelat att de kommer att göra det lättare för företag att neka till att deras data används för att träna AI-tjänster. Detta kommer i form av en ny funktion som tillåter företag att stänga av möjligheten för Google att använda deras data. Detta kommer efter kritik om att Google och andra AI-skapare ´snor´ material för att skapa sina tjänster. Stora nyhetssajter som CNN, Reuters och New York Times har uttryckt önskemål om att stoppa AI-tjänster som Chat GPT från att ´skrapa´ information från deras webbplatser.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 29 september

Google uppdaterar Bard - företag kan nu neka användning av data för AI-träning

Google har uppdaterat sin AI-tjänst Bard för att inkludera en funktion som låter företag neka Google rätten att använda deras data för att träna AI-tjänster. Detta kommer i kölvattnet av kritik från stora nyhetssajter som CNN, Reuters och New York Times som vill stoppa AI-tjänster som Chat GPT från att ´skrapa´ information från deras webbplatser. Google och andra AI-skapare har tidigare hävdat att de bara samlar in information som är öppet tillgänglig på nätet.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 29 september

Amazon investerar miljarder i AI-bolaget Anthropic

E-handelsjätten Amazon investerar upp till fyra miljarder dollar i AI-bolaget Anthropic, med inledande investering på 1,25 miljarder dollar. Anthropic, grundat 2021 av syskonen Daniela och Dario Amodei, erbjuder en chattbot, Claude, tillgänglig för privatanvändare i USA och England och säljs även till företag. Claude kan analysera upp till 70 000 ord på en gång, betydligt mer än konkurrenten Chat GPT. Anthropic bygger på konstitutionell AI, anpassad för att vara harmlös, hjälpsam och ärlig. Tekniken är integrerad i verktyg som Slack och används inom finans, juridik och programmering.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 27 september

Open AI:s Chat GPT nu med stöd för bildanalys och talsyntes

Open AI har tillkännagivit att deras AI-bot, Chat GPT, nu kan se, höra och tala. Boten har fått stöd för bildanalys och talsyntes, och de nya funktionerna kommer att börja gälla inom två veckor. Användare kommer att kunna välja bland fem olika röster: Sky, Cove, Juniper, Ember och Breeze. Open AI har samarbetat med professionella röstskådespelare för att skapa varje röst.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 26 september

AI: Verktyg för framsteg eller riskfaktor?

Simon Vinge, chefsekonom på Akademikerförbundet SSR, menar att AI bör utvecklas till ett verktyg som gör individer mer konkurrenskraftiga, men att detta inte innebär att han stöder alla förslag från teknikföretag som Google. Han understryker vikten av att anställda får vara delaktiga i hur AI implementeras och varnar för riskerna med att låta externa leverantörer utforma programvara. Fredrik Heintz, professor vid Linköpings universitet, tror att AI kommer att förändra sättet vi arbetar på snarare än att ersätta arbetstillfällen. James White, forskare vid Lunds universitet, betonar behovet av att ta hänsyn till okända risker med AI vid utformning av regelverk.

Direktlänk Dela Akademikern fördjupade 26 september

Google integrerar AI-assistenten Bard i alla sina applikationer

Google har integrerat sin AI-assistent Bard i alla sina applikationer, vilket ger Workspace-användare tillgång till specifika och kontextualiserade svar i realtid. Bard har designats för att ge svar och assistans till Workspace-användare, och med denna senaste integration är Bard nu tillgänglig på alla Googles applikationer, inklusive Gmail, Google Docs, Maps, Youtube, Sheets och Slides. Google har försäkrat att Bard-integrationen kommer att vara säker och respektera användarnas integritet.

Direktlänk Dela El Nuevo Diario fördjupade 26 september

Robotar och Artificiell Intelligens: Framtiden är här

Artificiell intelligens och robotar blir allt mer vanliga i samhället. En sådan robot är Hugo, som testas i Veberöd av Jan Malmgren från Smarta byar och Lunds kommun. Hugo är tänkt att leverera varor till invånarna i Veberöd. Vid Lunds universitet undersöker forskare hur robotar kan bli mer mänskliga och anpassa sig efter oss. Forskarna hoppas kunna kopiera delar av hjärnan för att skapa robotar med större intelligens. Trots framstegen inom AI och robotteknik, menar professor Christian Balkenius att vi är långt ifrån att ha robotar med riktig intelligens.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 25 september

Svenska Tecknare anser att AI-verktyg bryter mot upphovsrätten

Organisationen Svenska Tecknare menar att generativa AI-verktyg som Midjourney och Chat GPT inskränker i upphovsrätten. De anser att användning av upphovsskyddade verk av AI för att skapa nytt material saknar lagstöd. Organisationen har föreslagit en fyra punkter lång lista på hur AI bör regleras enligt upphovsrätten, inklusive att AI-verktyg endast bör tränas på material där upphovspersonerna har givit sitt tillstånd, samt att upphovsmakare ska ersättas retroaktivt för material som redan har använts för att träna AI-system.

Direktlänk Dela HD fördjupade 25 september

AI-tjänsten Chat GPT gör det enklare för elever att fuska men kan också vara en studiekompis

AI-tjänsten Chat GPT och andra textrobotar gör det enklare för elever att fuska, men kan också användas som en personlig studiekompis om de används på rätt sätt. Åttondeklassare på Hagelstamska skolan i Grankulla diskuterar när det är okej att använda en tjänst som Chat GPT och när det börjar handla om fusk. De anser att det är lätt att fuska, men att lärarna vet om det och kan upptäcka det. Trots detta använder flera tjänsten i skolan.

Direktlänk Dela Hufvudstadsbladet fördjupade 25 september

OpenAI lanserar ny kraftfull AI-chatbot, ChatGPT

OpenAI har officiellt lanserat sin nya AI-chatbot, ChatGPT, den 30 november 2022. AI:n, som också kallas GPT-3, nådde miljontals användare inom tre dagar efter lanseringen. ChatGPT kan skriva unikt innehåll och generera idéer. Den är tränad på stora mängder data med hjälp av djupinlärningsalgoritmer och kan förstå naturligt språk genom att analysera mönster och relationer mellan ord och fraser. Efter att ha haft tekniska problem med servern kort efter lanseringen, införde OpenAI en betalplan kallad ”ChatGPT Plus” för 20 dollar i månaden, men den fria planen är fortfarande tillgänglig.

Direktlänk Dela Epi Express fördjupade 23 september

AI-chattarnas kapplöpning tar ny fart

Konkurrensen mellan AI-chattar tar ny fart. Open AI inför bildfunktioner i sin chattbot, medan Google får tillgång till användares e-post och Amazon utvecklar en AI för hemmet. Det har gått nästan ett år sedan Open AI lanserade sin chattbot Chat GPT, vilket inledde en boom inom artificiell intelligens. Det finns nu en mängd AI-genererade tjänster för att skapa texter, bilder eller videor. Microsoft investerade snabbt miljarder i Open AI och lanserade sin egen chattbot Bing chat. Google svarade med AI-tjänsten Bard, Baidu med Ernie Bot, och nu planerar Amazon att förstärka sin virtuella assistent Alexa med en AI-bot.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 september

Chat GPT: En AI-bot som levererar data och svarar på frågor med stor noggrannhet

Chat GPT är en AI-bot som levererar data och svarar på användarfrågor med hjälp av tränade data. Den har ingen personlig åsikt eller känslor, utan svarar på användarfrågor genom att tillhandahålla information baserat på vad den vet. Den är beroende av stora mängder data och använder maskininlärningstekniker för att analysera data och ge svar. Den lär sig språk, grammatik och innebörden av ord och fraser från datamängden den matas med. Chat GPT lanserades av OpenAI Login i november 2022 och uppdaterades i mitten av mars 2023. Den kan be om att producera vad som helst av användarna.

Direktlänk Dela Vents Magazine fördjupade 22 september

OpenAI:s Chat GPT-4: En toppmodern verktyg för att generera mänskligt text

Chat GPT-4, utvecklad av OpenAI, är ett verktyg för att generera mänskligt text. Det är utformat för att låta mycket mänskligt när det skriver, med förmågan att sammanfatta text, svara på frågor, översätta språk och till och med ha en chatt. GPT-4 använder smarta metoder för att förstå och förutse språk. Det finns också en speciell funktion för Chat GPT som låter användare logga in med sina konton och använda chatbotten de har skapat. Detta gör det möjligt för flera personer att använda samma chatbot, oavsett var de befinner sig.

Direktlänk Dela Publicist Paper fördjupade 22 september

Open AI lanserar Dall-E 3, ett verktyg som genererar bilder från text

Open AI har lanserat ett nytt verktyg som användare har väntat på länge, Dall-E 3. Detta verktyg genererar bilder från text. Open AI:s Chat GPT kommer att användas i Dall-E3, vilket innebär att användare inte ens behöver skriva en prompt för detta verktyg. Verktyget kommer att lanseras i oktober och kommer först att ges till Plus-medlemmar av ChatGPT. Open AI kommer också att göra det tillgängligt för företag. I Dall-E behöver användarna bara ange en begäran om en bild och sedan kommer ChatGPT att omvandla den till en prompt. Företaget har också tagit stor hänsyn till användarnas integritet.

Direktlänk Dela Connexion Blog fördjupade 22 september

Studenter använder AI för skolarbete, svårt för lärare att upptäcka

Studenter upptäckte Chat GPT för mindre än ett år sedan. Tekniken används för att hjälpa till med skolarbete och många studenter delar denna upptäckt med varandra. Det finns dock en oro bland föräldrar och lärare att tekniken kan användas för att fuska. AI-experten Francois Chollet från Google Deep Learning har använt Google-sökresultat för att undersöka hur studenter använder Chat GPT. Resultaten visade att sökningar på Chat GPT sköt i höjden i januari och överträffade sökningar på det populära spelet Minecraft i mitten av april. När skolorna öppnade igen ökade sökningarna på Chat GPT igen. Lärare har dock svårt att avgöra om en uppsats har skrivits av en student eller av Chat GPT.

Direktlänk Dela WILX-TV fördjupade 22 september

Dall-e 3 med Chat GPT-integration släpps av Open AI i oktober

Den stora nyheten är att AI-verktyget Dall-e, som gör det möjligt att skapa bilder utifrån textkommandon, nu integreras med chattboten Chat GPT. Open AI meddelar att Dall-e 3 börjar rullas ut i oktober. Till att börja med kommer uppgraderingen att vara tillgänglig för användare av Chat GPT Plus och Chat GPT Enterprise. Open AI har också uppdaterat sina filter för att förhindra spridning av hat genom bilder och begränsat möjligheten att generera bilder som ser ut att vara skapade av nu levande artister.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 21 september

ChatGPT introducerar bildigenkänning och generering

ChatGPT, en kraftfull språkmodell från OpenAI, har introducerat bildigenkänning och generering i sin senaste version, GPT-4. Tidigare modeller, som GPT-3, kunde inte acceptera bilduppmaningar. Med GPT-4 kan användare nu använda bilder som inmatningar och generera bildtexter, klassificeringar och analyser. Funktionen för visuell inmatning tillkännagavs via en tweet den 14 mars 2023. Användargränssnittet för Open AI Chat GPT AI chatbot kan likna AI-konstgeneratorer som Midjourney, men tekniken under huven är inte densamma.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 21 september

Använd OpenAI:s ChatGPT för att förbättra dina Google Slides-presentationer

Om du letar efter ett produktivitetslyft kan du prova att generera dina presentationer med AI! OpenAI:s artificiella intelligenschattbot Chat GPT är en perfekt kompanjon för dina Google Docs-arbetsflöden. Med hjälp av AI kan du skapa ett obegränsat antal bilder med ett enda klick. Du kommer dock att behöva installera några (gratis) tillägg, men vi kommer att guida dig genom det. Du kan integrera GPT-4 i Google Slides (såväl som Google Docs eller Google Sheets). Att integrera ChatGPT kan innebära att installera tillägg i Google Drive, eller tvärtom - att installera Google Slides-plugins i ChatGPT. Beroende på vilka plugins eller tillägg du väljer kan detta kräva en OpenAI API-nyckel. Användning av OpenAI API lägger till funktionaliteten av ChatGPT i all annan programvara, och kommer att debiteras baserat på din användning. API:et ger backend-åtkomst till OpenAI:s sortiment av maskininlärningsmodeller inklusive GPT-4 och GPT-3.5 Turbo för textutdata, DALL-E för bildgenerering och Whisper för omvandling av tal till text.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 19 september

Använda Chat Gpt utan telefonnummer: En omfattande guide

Denna artikel presenterar en guide för att använda Chat Gpt, en ledande chattplattform, utan att behöva dela ditt telefonnummer. Chat Gpt är en AI-baserad chattbot som utvecklats av OpenAI och kan generera mänsklika textrespons och engagera sig i naturliga konversationer med användare. Artikeln utforskar alternativa registreringsmetoder, inklusive e-postverifiering och användning av befintliga sociala mediekonton. Den diskuterar också fördelarna med att använda Chat Gpt utan ett telefonnummer, inklusive förbättrad sekretess och flexibilitet.

Direktlänk Dela Cellular News fördjupade 18 september

AI-system lika bra som läkare på att ställa diagnoser

Chat GPT, ett AI-system, var lika bra som läkare på att ställa diagnoser på patienter som uppsökt akuten, enligt en nederländsk studie. Forskarna lät två versioner av Chat GPT dra slutsatser från läkarnas anteckningar om 30 patienter och jämförde dess diagnoser med läkarnas. Läkarna hade rätt diagnos i sina fem toppförslag i 87 procent av fallen, samma andel som version 3.5 av Chat GPT. Version 4.0 hade rätt diagnos i 97 procent av fallen. Forskarna menar att AI har potential att spara tid och minska väntetider på akuten.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 18 september

Svårigheter med att definiera AI i EU:s förordning

Det pågår förhandlingar mellan 27 länder om att skapa gemensamma regler för artificiell intelligens (AI), men processen är svår då det fortfarande saknas en juridisk definition av AI som alla parter godkänner. Susanna Lindroos-Hovinheimo, professor i offentlig rätt vid Helsingfors universitet, har följt processen noggrant och påpekar att ämnet är tekniskt svårt och området brett. Hon noterar att chattbotar och stora språkmodeller ursprungligen inte fanns med i förordningen, men att de lagts till efter att Chat GPT blev populär. Lindroos-Hovinheimo menar att förordningen kan bli bra men även stökig, och att det finns oenighet bland medlemsstaterna om frågor som ansiktsigenkänning av barn på offentliga platser.

Direktlänk Dela Hufvudstadsbladet fördjupade 17 september

AI lika bra som läkare på att ställa diagnoser, enligt studie

En studie visade att Chat GPT, en AI, kunde dra slutsatser från läkares anteckningar om 30 patienter och föreslå diagnoser. Resultaten, publicerade i Annals of Emergency Medicine, visade att läkare och version 3.5 av Chat GPT hade rätt diagnos i sina fem toppförslag i 87% av fallen, medan version 4.0 hade rätt diagnos i 97% av fallen. Forskarna påpekade att AI inte är ett medicintekniskt hjälpmedel och att integritetsfrågor uppstår när information delas med det.

Direktlänk Dela Hufvudstadsbladet fördjupade 16 september

AI lika bra som läkare på att ställa diagnoser, enligt studie

Chat GPT var lika bra som läkare att ställa diagnoser på patienter som sökt akutvård, enligt en nederländsk studie. Forskarna lät två versioner av Chat GPT dra slutsatser från läkarnas anteckningar om 30 patienter. För varje patient föreslog Chat GPT olika diagnoser som jämfördes med läkares förslag och den korrekta diagnosen. Resultaten visade att läkarna hade rätt diagnos i sina fem toppförslag i 87% av fallen, lika med Chat GPT version 3.5. Version 4.0 hade rätt diagnos i 97% av fallen. Forskarna påpekar dock att Chat GPT inte är ett medicintekniskt hjälpmedel och att det finns integritetsproblem.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 16 september

AI lika bra som läkare på att ställa diagnoser, visar studie

En liten studie i Nederländerna visade att artificiell intelligens (AI) Chat GPT var lika effektiv som läkare när det gäller att ställa diagnoser på akutpatienter. Forskarna lät två versioner av Chat GPT dra slutsatser från läkarnas anteckningar om 30 patienter. Resultaten visade att läkarna hade rätt diagnos bland sina fem toppförslag i 87% av fallen, samma andel som version 3.5 av Chat GPT. Den senare versionen 4.0 hade dock den rätta diagnosen i 97% av fallen. Forskarna påpekade dock att Chat GPT inte är ett medicintekniskt hjälpmedel och att det finns integritetsfrågor när uppgifter delas med den.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 16 september

AI skapar falska politikerporträtt

Generativ AI är ett kraftfullt verktyg som kan underlätta för människor att medvetet sprida fel- eller desinformation genom ändrade ord, foton, video eller ljud. Men AI kan också användas för att utforska idéer och presentera en opartisk synpunkt på ett givet ämne. Det är precis vad ett team av programmerare försökte åstadkomma när de genererade en rad ´politikerporträtt´ baserat på ett enkelt kommando. Bilderna skapades med hjälp av det artificiella intelligensverktyget Midjourney, ett program liknande OpenAI:s verktyg, Chat GPT. Användare kan mata in en textbeskrivning, kallad en ´prompt´, och få en bildfil i gengäld. Enkla prompts som ´foto av Floridas politiker´ användes för att generera följande bilder. De flesta av de AI-genererade bilderna visade en medelålders eller äldre vit man. Verktyget genererade dock ibland en kvinna eller person av färg, tydligen baserat på staten och dess regionala läge. Det är viktigt att notera att inga av porträtten i denna artikel är av verkliga människor.

Direktlänk Dela WFLA-TV fördjupade 14 september

Rättsliga risker med AI-teknologi i företag

Företag är ofta tveksamma till att införa AI-drivna produkter och tjänster på grund av potentiella rättsliga risker. Dessa inkluderar felaktiga svar genererade av AI-system, felaktig användning av AI-baserade lösningar och osäkerheter kring datans integritet och sekretess. Nyligen har flera rättsfall belyst dessa risker. I fallet Roberto Mata mot Avianca Airlines lade en advokat överdrivet mycket ansvar på AI-verktyget ChatGPT för hans juridiska forskning, vilket ledde till fiktiva rättsfall och referenser. I ett annat fall, Mark Walters mot OpenAI, LLC, anklagade Walters AI-företaget OpenAI för förtal efter att deras AI-verktyg felaktigt anklagat honom för förskingring. Slutligen har det funnits fall av upphovsrättsintrång kopplade till AI-genererade konstverk, som i fallet Thaler mot Perlmutter, Register of Copyrights and Director of the United States Copyright Office.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 14 september

Förbud mot AI-verktyg lyfts i skolor för att förbereda elever för en AI-drivna värld

Chat GPT, en ledande generativ AI-verktyg, släpptes först den 22 november 2022 och elever var snabba med att inse dess potential. Som svar införde skolor från New York City till Walla Walla ett distriktsomfattande förbud mot generativa artificiella intelligensverktyg (AI). Nyligen har vissa skolor släppt sitt grepp, med Walla Walla Public Schools som lyfter förbudet i februari i ett försök att införliva det världsförändrande verktyget i klassrummet. Keith Ross, teknik- och informationstjänsternas direktör för Walla Walla Public Schools, hoppas att omkastningen bättre kommer att förbereda eleverna för den AI-drivna värld de kommer att ärva. Carrie LaRoy, teknikintegreringsspecialist vid Walla Walla Public Schools, var en av många som deltog i Northwest Council for Computer Education (NCCE) Conference i våras för att lära sig mer om AI. LaRoy förklarar att förbudet mot AI, även om det var tillfälligt, var otvivelaktigt nödvändigt i en värld där det som förväntas av elever snabbt förändras. Karli Hart, en engelsklärare vid Walla Walla High School, kommenterade att även under förbudet fångade hon elever som använde verktyget. Hon sa att hon var förberedd för omkastningen.

Direktlänk Dela Whitman Wire fördjupade 14 september

Vad skiljer GPT-4 från GPT-3? Nya funktioner och förbättringar

GPT-4 är i huvudsak samma som GPT-3 men med nya tillägg som förbättrar mjukvarans förmågor. Den största skillnaden mellan Chat GPT och GPT-4 är att GPT-4 tillåter användare att skicka in upp till 25 000 ord, en ökning med 8 gånger jämfört med ChatGPT. Dessutom hävdar OpenAI att deras senaste teknik skapar färre fel, som de kallar ´hallucinationer´. GPT-4 är mer skicklig på att uttrycka uppfinningsrikedom och leka med språket. OpenAI visade också potentialen med att använda grafik som prompt initialisatörer. GPT-4 används nu av Microsofts nya version av Bing.

Direktlänk Dela Programming Insider fördjupade 14 september

AI-verktyget Chat GPT rankar de 10 största fotbollsklubbarna i historien

AI-verktyget Chat GPT har rankat de 10 största fotbollsklubbarna i historien, men Arsenal ingår inte i listan. Fyra Premier League-lag nämns, inklusive Manchester United och Liverpool. Tre italienska lag finns med på topp 10, liksom Barcelona och Real Madrid från Spanien och Bayern München från Tyskland. Debatten om vilken klubb som är störst i världen har pågått länge. Chat GPT erkänner att ämnet är subjektivt och baserar sin bedömning på faktorer som historisk framgång, fanbas och globalt erkännande.

Direktlänk Dela GiveMeSport fördjupade 14 september

Open AI, företaget bakom Microsofts generativa AI-produkter och i vilket Microsoft har investerat 13 miljarder dollar, har blivit en oväntad konkurrent till Microsoft. Detta efter att Open AI lanserade Chat GPT Enterprise, en AI-assistent för företag. Trots att Microsoft är Open AI:s största investerare och att Microsoft har rätten att använda alla Open AI:s modeller, hindrar inget Open AI från att lansera sina egna produkter, även de som konkurrerar direkt med Microsoft. Open AI hoppas att företag kommer att vända sig till dem snarare än Microsoft för företagsfokuserade funktioner.

Computer Sweden fördjupade 14 september

OpenAI presenterar GPT-4, den fjärde generationen av naturligt språkbehandlingsmodeller

GPT-4, den fjärde generationen av naturligt språkbehandlingsmodeller utvecklade av OpenAI, har presenterats. GPT-4 är enligt OpenAI mer kreativ och samarbetsvillig än sina föregångare och kan lösa svåra problem med större precision. GPT-4 har tränats för att ha en bredare allmän kunskap än dess föregångare. Den nya versionen av Chat GPT har utökats för att ta emot både text och bilder som inmatning och generera textbaserade svar från denna information. GPT-4 har en 40% större sannolikhet att ge sanna svar tack vare OpenAIs forskares ansträngningar.

Direktlänk Dela El Tiempo Casa Editorial fördjupade 13 september

Slack planerar att lansera generativ AI i sin samarbetsapplikation

Slack planerar att lansera nya funktioner som bygger på generativ AI i sin samarbetsapplikation. Funktionerna, som testats internt under flera månader, syftar till att automatisera vissa processer och spara tid för användarna. Bland annat kommer AI:n att kunna sammanfatta långa konversationer och ge snabba översikter av diskussioner i teamkanaler. Dessutom kommer AI:n att kunna generera bättre svar vid sökningar i appen. Funktionerna ska lanseras för utvalda kunder som en del av ett pilotprojekt i vinter, med en fullständig lansering nästa år.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 13 september

Mercedes-Benz investerar i AI och digital kompetensutveckling

Mercedes-Benz använder nu generativ AI, bland annat i produktionsmiljön MO360, för att förbättra och underlätta det dagliga arbetet för sina anställda. Företaget har också lanserat kompetensinitiativet Turn2Learn, där anställda får tillgång till över 40 000 kurser i data- och AI-kvalifikationer. Mercedes-Benz investerar i digital kompetensutveckling inom alla delar av företaget, och utbildar för närvarande över 600 medarbetare till data- och AI-specialister. Företaget använder också generativ AI för att interagera med kunder och för att analysera och bearbeta data inom produktionen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 12 september

Nya Zeelands mediegrupp Stuff begränsar Open AI:s tillgång till dess innehåll

Nya Zeelands mediegrupp Stuff har anslutit sig till andra framstående nyhetsorganisationer runt om i världen genom att begränsa Open AI:s användning av dess innehåll för att driva artificiella intelligensverktyget Chat GPT. En växande mängd medieföretag globalt har vidtagit åtgärder för att blockera Open AI:s bottar från att krypa och skrapa innehåll från deras nyhetssajter. Generativ artificiell intelligens (Gen AI) är namnet på teknikerna som använder stora mängder information skrapad från internet för att träna stora språkmodeller (LLM). Detta gör att de kan generera till synes ursprungliga svar - i text, visuella eller andra medier - på frågor baserat på matematiskt förutsägelse av det mest troliga rätta svaret på ett prompt eller dialog.

Direktlänk Dela Asia Pacific Report fördjupade 11 september

Meta planerar att träna ny stor språkmodell för att konkurrera med GPT 4

Meta förbereder sig för att börja träna en ny stor språkmodell i början av 2024. Företaget har köpt AI-utbildningschips, Nvidia H100, och utökat sina datacenter. Målet är att skapa en chattbott som kan överträffa GPT 4. Meta lanserade språkmodellen Llama 2 med öppen källkod i juli, men det planerade systemet ska fokusera på att bygga tjänster som producerar text och analys. Meta är inte det enda företaget som arbetar med AI-verktyg för att konkurrera med Open AI:s Chat GPT och Googles Bard; Apple arbetar också med en egen variant.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 11 september

Hur stora företag använder AI inom digital marknadsföring

AI-verktyg som Chat GPT stör digital marknadsföring. Ricardo Llaguno från Henkel, Alejandro Olascoaga från Didi, Alejandro Ventura från Shutterstock, Bibiana Diaz från Dentsu, Enrique K. Cornish Stanton från BBVA och Javier de Anda från PepsiCo Mexico Foods diskuterade hur deras företag använder AI inom digital marknadsföring. AI används för att minska kostnader, optimera processer, personalisera innehåll och förbättra SEO-praxis. Shutterstock har genererat över 80 miljoner bilder med hjälp av AI under de senaste fyra veckorna. PepsiCo använder AI för innehållspersonalisering och publikförbättring. Dentsu använder AI för att optimera processer och generera rapporter automatiskt.

Direktlänk Dela Portada Online fördjupade 10 september

AI och maskininlärning förväntas skapa mer tillfredsställande jobb i framtiden

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning kommer att erbjuda möjligheter för arbetsplatser att utveckla mer tillfredsställande framtida arbete, men människor i dessa jobb kommer att behöva tvärvetenskapliga färdigheter, enligt forskare. Dr Ruchi Sinha, en organisationspsykolog vid University of South Australia, förutser att AI:s inverkan på arbetsplatsen kommer att utmana antaganden om människans värde som arbetare. Istället för att göra arbetare överflödiga, förutser hon att AI kommer att flytta människor mer mot tvärvetenskapliga roller. Dr Charlie Hargroves, en seniorföreläsare vid University of Adelaide Business School, påpekade produktivitetsfördelarna genom stora språkmodeller som Chat GPT.

Direktlänk Dela Cosmos Magazine fördjupade 10 september

Är Chat GPT-tekniken ett steg närmare superintelligens och ett hot mot mänskligheten?

Frågan om tekniken bakom Chat GPT kan vara ett steg närmare en superintelligens och potentiellt utgöra ett hot mot mänskligheten diskuteras. Detta är ämnet för ett kompendium som går igenom den stora debatten om artificiell intelligens som ett existentiellt hot mot mänskligheten.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 7 september

KD i Göteborg lät AI utforma motion om AI-policy

Kristdemokraterna i Göteborg använde artificiell intelligens (AI) Chat GPT för att formulera ett förslag om hur en kommun bör hantera utvecklingen av AI. Förslaget, som består av tio punkter, skickades in som en motion till kommunfullmäktige. Kommunalrådet Elisabet Lann kommenterade att det fanns en pedagogisk poäng med att göra så.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 7 september

Kina släpper sin första hemgjorda AI-plattform ERNIE

USA leder AI-racet, men Kina siktar på att ta över med sin senaste AI Bot, ERNIE, utvecklad av Baidu, en av Kinas största teknikjättar. ERNIE är den första hemgjorda AI-plattformen i Kina som officiellt släppts till allmänheten. Baidu avtäckte först ERNIE i mars 2023 och har ännu inte meddelat några uppdateringar om den interaktiva chattbotens globala lansering. ERNIE är en chattbot utformad för att lösa frågor, utföra dokumentation och ge analys, liknande interaktiva AI som ChatGPT och Bard. Rapporter antyder att fem andra kinesiska företag också har grönt ljus att lansera sina AI-produkter.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 5 september

Sårbarheter i militära AI-system undersöks av FOI

En rapport från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) undersöker potentiella sårbarheter i militära AI-system. Sju forskare har studerat tre metoder för att sabotera maskininlärningssystem, inklusive ´förgiftning´ av indata för att förvirra systemet och felkategorisera viktiga data. Forskarna noterade att denna metod fungerade om sabotören kände till vilken typ av maskininlärningssystem som används. I en annan fallstudie undersökte forskarna om det var möjligt att extrahera hemlig information ur stora generativa språkmodeller. En uppföljande rapport är under produktion.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 5 september

Bybit lanserar AI-baserad kryptovalutahandelsassistent

Bybit har nyligen lanserat ´TradeGPT´, en AI-baserad assistent för kryptovalutahandel som analyserar marknadsdata och svarar på frågor gratis. Trots begränsad data tillgänglig för OpenAI´s Chat Gpt fram till september 2021, kan Bybits användare nu dra nytta av realtidsmarknadsbedömningar och svar på sina frågor på flera språk med Trade Gpt. Denna tjänst är gratis för registrerade användare på Bybit, men det finns en daglig gräns på tjugo frågor per användare. Andra utbyten som Binance och Crypto.com har också börjat använda AI-lösningar.

Direktlänk Dela The Cryptonomist fördjupade 5 september

Open AI lockar företag med ny tjänst, Klarna en av de första att ansluta

Open AI tar steg för att göra Chat GPT till ett seriöst företagsverktyg med sin nya tjänst Chat GPT Enterprise. Denna tjänst låter företag använda sin egen data ovanpå den stora språkmodellen, vilket ger smartare svar inom specifika områden. Svenska Klarna är ett av de första företagen att ansluta till tjänsten. Klarnas grundare, Sebastian Siemiatkowski, säger att AI kan hjälpa företagets visioner att realiseras snabbare. Open AI förväntas omsätta över 1 miljard dollar under de kommande tolv månaderna, delvis tack vare den nya företagstjänsten.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 3 september

Open AI föreslår positiva användningar för AI-botten Chat GPT i skolor

Open AI vill visa att AI-botten Chat GPT kan användas positivt i skolor, trots tidigare oro för fusk och plagiering. Organisationen har släppt en guide riktad till lärare med förslag på hur Chat GPT kan användas i klassrummet. Förslagen, som kommer från lärare och experter, inkluderar att använda det för att hjälpa språkelever, särskilt de som lär sig engelska, att översätta och skriva korrekt. Ett annat förslag är att lära elever att inte alltid lita på information från en dator och istället bekräfta det med andra primära resurser.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 1 september

Bollywood-regissör Shekhar Kapur testar AI för manus till Masoom 2

Den kända Bollywood-regissören Shekhar Kapur delade ett manus för Masoom 2, som producerades av Chat GPT. Kapur testade användningen av ChatGPT genom att ge en prompt för uppföljningsskriptet till filmen. Trots att han var ganska missnöjd med handlingen, var han förvånad över AI: s intuitiva förståelse för filmen och teman bakom den. Han delade ett stillbild från filmen och skrev att han beslutade att testa AI för att komma på en historia för Masoom 2. Han var förvånad över AI: s intuitiva förståelse för filmen och teman bakom den.

Direktlänk Dela The Kashmir Monitor fördjupade 1 september

Open AI närmar sig 1 miljard dollar i årlig omsättning

Open AI närmar sig en årlig omsättning på 1 miljard dollar då försäljningen av Chat GPT till företag ökar. Bolaget är nära att nå 80 miljoner dollar i månatlig omsättning. I augusti lanserades en företagsversion av chattboten, vilket beskrivs som företagets största ansträngning hittills för att locka en bredare kundbas. Kostnaden för att utveckla den nya versionen, GPT 4, uppgick till 540 miljoner dollar 2022.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 30 augusti

Inverkan av AI på callcenter

Artificiell intelligens (AI) kommer att påverka människor mest som har repetitiva jobb, och problemen som agenter hanterar i ett callcenter tenderar att vara överflödiga. AI har varit ett hett ämne ett tag, men surrandet kring ämnet har ökat avsevärt sedan lanseringen av Chat GPT i november 2022. AI simulerar mänskliga intelligensprocesser genom maskiner, särskilt datorsystem. AI kan lära sig av data och erfarenheter, förbättra prestanda över tid utan att explicit programmeras för varje uppgift. AI kan kategoriseras i två typer: Smal eller svag AI och generell eller stark AI. AI-tekniker inkluderar maskininlärning, där algoritmer möjliggör datorer att lära sig av och göra förutsägelser eller beslut baserat på data, och djupinlärning, en delmängd av maskininlärning som involverar neurala nätverk med sammankopplade lager för att simulera mänsklig hjärnaktivitet.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 29 augusti

Unga använder AI för att fuska i skolan, enligt rapport

Många unga använder artificiell intelligens (AI) för att fuska i skolan, enligt en rapport från Ungdomsbarometern. Av de drygt 1 000 svarande i åldern 15–24 år säger 54 procent att de någon gång använt AI på ett sätt som de tror inte var tillåtet. 40 procent av eleverna svarar att de inte vet om det finns AI-regler i skolan, 33 procent säger att det finns och 27 procent att skolan inte har några. Ulrik Hoffman, vd för Ungdomsbarometern, uppmanar skolor att utveckla en AI-policy tillsammans med eleverna.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 29 augusti

Många unga använder AI för att fuska i skolan, enligt rapport

Enligt en ny rapport använder många unga AI för att fuska i skolan, men gränserna är otydliga. Rapporten, utförd av Ungdomsbarometern, visar att 54% av de tillfrågade 15-24-åringarna har använt AI på ett sätt som de tror inte var tillåtet i en skoluppgift. Open AI:s tjänst Chat GPT, en textrobot som kan generera text och svara på frågor, har blivit populär bland ungdomar. Det framkommer dock att det råder osäkerhet kring vad som är tillåtet och inte när det gäller AI-användning i skolan, och det uppmanas till att skolor bör utveckla en AI-policy.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 29 augusti

AI i skolan: hot eller verktyg?

AI-revolutionen är här och det är viktigt att lärare och föräldrar vet om det. Chat GPT är en populär AI-plattform som vissa oroar sig för att elever kommer att använda för att svara på hemläxor eller till och med skriva hela uppsatser. Mike Cornell, rektor för Hamburg Schools och president för Erie-Niagara School Superintendents Association, menar att det är tidigt och att utbildare fortfarande försöker lära sig bästa praxis. Alla offentliga skolor i New York City har förbjudit ChatGPT från skolenheter och Wi-Fi-nätverk. En talesman från Buffalo public schools sa att skolan granskar användningen av AI i utbildning.

Direktlänk Dela WGRZ-TV fördjupade 28 augusti

Investerare litar mer på AI-genererade finansiella råd än sociala medier

Enligt en undersökning av CFP Board har investerare mer förtroende för finansiella råd genererade av artificiell intelligens (AI) än råd de hittar på sociala medier. 71% av respondenterna angav att de har lite eller inget förtroende för råd de hittar på sociala medieplattformar. Medan mer än hälften (51%) har lite eller inget förtroende för råd från plattformar som Chat GPT och Google Bard, säger 31% att de är bekväma att agera på rådet utan verifiering från en annan källa. Även efter att ha kontrollerat informationen med en finansiell planeringsprofessionell, är endast cirka hälften bekväma med att agera på rådet från generativ AI (52%) eller sociala medier (46%).

Direktlänk Dela InvestmentNews fördjupade 28 augusti

Shiba Inu lanserar Shibarium och utforskar Metaverse

Efter lanseringen av Shibarium, den mycket efterlängtade plattformen från Shiba Inu, har det uppstått en del utmaningar, inklusive en kraftig ökning av nätverksaktiviteten direkt efter lanseringen. Trots hype kring Shibarium sjönk SHIBs värde kraftigt. Shiba Inu utforskar också möjligheter inom Metaverse och lanserade webbplatsen shib.io, portalen för dess Metaverse, den 15 mars. Trots vissa utmaningar kan inte en eventuell ökning av SHIBs värde uteslutas, då efterfrågan på SHIB, den största memecoinen efter Dogecoin, fortsätter att öka.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 28 augusti

Artificiell intelligens förändrar spelindustrin

Artificiell intelligens (AI) öppnar nya möjligheter inom skapande och immersion inom spelindustrin, men ställer också utmaningar för framtida jobb och immateriella rättigheter. Detta diskuteras på Gamescom, en spelbranschmässa i Köln. AI-teknologierna omfattar allt från ultra-reaktiva konversationsrobotar till automatisk generering av bilder, kod och scenarier. Julien Millet, AI-ingenjör och grundare av United Bits Game studio, tror att AI är en vändpunkt för spelindustrin. Flera företag, inklusive Nvidia och Kythera AI, använder AI för att skapa mer realistiska och interaktiva spelupplevelser.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 28 augusti

AI hotar mänskligheten och dess kreativitet

Under det senaste året har AI blivit en del av vardagen med sina många tillämpningar, från att skapa innehåll baserat på mönster det känner igen, till att ersätta mänskliga jobb. Men det verkliga hotet med AI är mer filosofiskt. AI-produkterna är bara det, mekaniska och banala skapelser. AI hotar subjektiva områden i samhället och förvränger mänsklig kreativitet, komplexitet och medvetenhet med sina objektiva approximationer. Detta är anledningen till att människor behöver återuppliva en etikett från tvåhundra år sedan: Ludditen. Ludditer motstod mekanisering av personliga, ekonomiska och sociala skäl, men nya Ludditer har ett mer universellt motiv. De kämpar för mänskligheten - för allt som mänskligheten är, har varit och förhoppningsvis kommer att kunna bli i en framtid utan generativ AI.

Direktlänk Dela The Daily Reveille fördjupade 27 augusti

Debatter pågår om effekterna av artificiell intelligens (AI) och algoritmer, som blir allt vanligare och påverkar nästan alla aspekter av det moderna livet. Förståelsen för AI:s huvudfördelar och potentiella risker är avgörande. Denna artikel undersöker för- och nackdelar med AI och algoritmer, vad de är, hur de används och deras pågående inverkan på samhället. AI:s fördelar och nackdelar behandlas för att ge ett balanserat perspektiv på detta framväxande område. Målet är att förstå hur AI och algoritmer förändrar världen så att vi kan göra informerade val om att använda dessa kraftfulla tekniker för det allmänna bästa.

New Trader U fördjupade 27 augusti

AI-chattboten Chat GPT tar världen med storm

En AI-modell kallad Chat GPT har fångat världens uppmärksamhet. Chat GPT är en språkmodell för AI och kanske inte alltid ger ett perfekt eller komplett svar, men kan ändå vara ett användbart verktyg för att få snabba och hjälpsamma svar på dina frågor. Den nya AI-chattboten Chat GPT introducerades i november 2022 och har varit i nyheterna sedan dess på grund av de uppgifter den kan utföra. Den ger svar på alla dina frågor, till exempel att hjälpa dig att planera en fest och ge omfattande information för din akademiska karriär. Chat GPT är gratis att använda.

Direktlänk Dela Vents Magazine fördjupade 27 augusti

Ökning av företag som marknadsför produkter med AI-teknik

Allt fler företag använder artificiell intelligens (AI) i sin marknadsföring och produktutveckling. Detta inkluderar tillverkare av vardagliga apparater som tandborstar. Enligt Sinan Akdag på Sveriges Konsumenter är det dock svårt att avgöra om produkter som tandborstar faktiskt blir bättre genom användning av AI. AI började bli alltmer populärt inom företagsmarknadsföring efter lanseringen av Chat GPT i slutet av 2022.

Direktlänk Dela Dagens Arena fördjupade 26 augusti

AI-modell Chat GPT förväntas förändra marknadsföring

AI-modellen Chat GPT, utvecklad av Open AI forskningsinstitut, förväntas förändra marknadsföringsbranschen. Enligt en undersökning av LinkedIn önskar mer än tre fjärdedelar av marknadsförare att inkludera Chat GPT för att förbättra sin marknadsföringsprestanda. Modellen, som använder djupinlärningsmetoder för att generera mänsklig-liknande text, kan förbättra kundengagemang, personalisering och innehållsmarknadsföring samt automatisera kundtjänst. Trots att tekniken fortfarande är relativt ny förväntas den utvecklas och förbättras över tid.

Direktlänk Dela Hometownstation.com fördjupade 25 augusti

AI-chattroboten Chat GPT nu tillgänglig som mobilapp

Chat GPT, en chattrobot som använder artificiell intelligens för att svara på frågor, lanserades i slutet av november 2022. Ursprungligen fungerade den bara via en datorns webbläsare, men nu finns det också en mobilapp. Trots att engelska ger bästa resultat kan svenska också användas. Chat GPT kan även utföra konkreta textuppgifter, vilket har lett till oro inom skolvärlden att elever kan låta en robot skriva sina uppsatser. Tjänsten är gratis men kräver registrering. Det finns också en betaltjänst, Chat GPT Plus, som kostar 20 dollar i månaden och erbjuder fördelar som direkt tillgång, snabbare svarstider och prioriterad tillgång till nya tjänster och funktioner. Chat GPT är utvecklad av Open AI, ett företag med kopplingar till bland annat Elon Musk och Microsoft.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 25 augusti

Första GOP-debatten: Chris Christie kallar Vivek Ramaswamy ´ChatGPT´ efter att entreprenören anklagar andra kandidater för att vara ´köpta´

Under den första GOP-debatten inför presidentvalet 2024 hettade det till mellan de republikanska kandidaterna Chris Christie och Vivek Ramaswamy. Ramaswamy, som är entreprenör, påstod att han var den enda på scenen som inte ´blivit köpt av någon´. Detta retade upp Christie, tidigare guvernör i New Jersey, som kallade Ramaswamy för en man som lät som AI-chatten Chat GPT. Christie anklagade även Ramaswamy för att försöka kopiera Barack Obamas stil och taktik, och kallade honom en ´amatör´.

Direktlänk Dela Meaww.com fördjupade 24 augusti

Globalt intresse för AI-genererande verktyg ökar

AI-revolutionen pågår just nu, med människor över hela världen som interagerar med dessa intelligenta maskiner och teknologier. En ny studie från forskare på Electronics Hub har analyserat Google-sökdata för att ta reda på vilka länder som söker mest efter text-, röst-, ljud- och bildbotar. Resultaten visar att Filippinerna har den högsta månatliga sökvolymen för AI, med 5,052 per 100,000 personer som aktivt söker och forskar om ämnen relaterade till AI och text AI-verktyg. Israel har en hög användning av AI-genererade bildverktyg, medan sökningar efter röstgenererad AI är mest populära i Sydamerika, särskilt i Uruguay. Singapore är ett annat land med hög användning av AI, särskilt när det gäller video-genererande verktyg.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 23 augusti

Risker med användning av AI i militära sammanhang undersöks av FOI

Försvarsmakten visar ökat intresse för att använda AI-system i militära sammanhang, men det finns risker för att motståndare kan utnyttja sårbarheter i systemen. Forskare vid FOI har undersökt dessa risker och presenterat tre fallstudier som visar hur olika AI-system kan angripas. Forskarna konstaterade att det är möjligt att manipulera träningsdata, extrahera hemlig information ur stora generativa språkmodeller och förvirra AI-modeller med belöningsfunktion. Forskarna planerar att publicera en uppföljande rapport om försvar mot dessa angrepp.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 23 augusti

ChatGPT: AI:s revolution inom företag

AI-lösningar som ChatGPT har blivit avgörande för moderna företagsverksamheter i den snabba digitala transformationen. ChatGPT, utvecklat av OpenAI, är ett språkförståelse- och genereringsverktyg som kan anpassas till en mängd olika företagsbehov. Det kan skapa meningar, svara på frågor, skapa sammanfattningar och till och med delta i konversationer med användare. Dess mångsidighet och mänskliga förståelse gör det värdefullt i olika tillämpningar, från kreativt skrivande och utbildning till företagsautomatisering och kundservice. ChatGPT kan revolutionera innehållsskapande och driva företagsinnovation.

Direktlänk Dela Small Business Trends fördjupade 22 augusti

Universitetsprofessorer förbereder för AI-användning i undervisningen

Universitetsprofessorer uttrycker oro över den ökande användningen av AI-verktyg som Chat GPT i högre utbildning. Professor Jesse Bockstedt från Goizueta Business School vid Emory University påpekar att AI kan missbrukas av studenter för att generera innehåll för hemuppgifter eller tentor, vilket innebär fusk. Vissa skolor har förbjudit tekniken helt och hållet, men Bockstedt tror att det är bättre att lära studenter hur man använder den på ett samarbetsinriktat sätt. Han föreslår att AI kan användas för att generera ett första utkast till en uppsats som studenten sedan förbättrar. Industriledare arbetar också på teknik som upptäcker AI-användning för att lindra oro för plagiat.

Direktlänk Dela Fox 5 Atlanta fördjupade 22 augusti

Universitetet i South Carolina undersöker framtiden för AI och högre utbildning

University of South Carolina´s Center for Teaching Excellence anordnade ett forum för att utforska framtiden för AI och högre utbildning. AI har funnits i decennier, men framväxten av program som Chat GPT och Google Bard har gjort AI mer tillgängligt och funktionellt. Lärare vid universitetets centrum för undervisningsexcellens diskuterade AI:s framtid. De arbetar, liksom alla andra, för att identifiera fallgropar och möjliga användningsområden för AI. Andy Schumpert och andra instruktörer delade strategier för att skapa snabba lektionsplaner, sätta upp inlärningsmål för de kurser de undervisar och skapa prov och olika bedömningar med hjälp av AI.

Direktlänk Dela WLTX News 19 fördjupade 21 augusti

OpenAI har introducerat flera prisnivåer för sin AI-chatbot, Chat GPT. Alla användare har tillgång till en gratis version av Chat GPT, tillgänglig via OpenAI:s webbplats eller mobilappar för iOS och Android. Det finns också en betald nivå, Chat GPT Plus, som kostar 20 dollar i månaden. Chat GPT Plus ger användare prioriterad tillgång till processhastigheter och GPU-resurser, vilket ger snabbare svar. Dessutom är Chat GPT Plus tillgängligt även vid högtrafik och ger tillgång till nya funktioner och förbättringar. OpenAI har också uppdaterat sin AI-modell till GPT-4, som är kraftfullare än GPT-3.5 och ger mer korrekta och relevanta svar.

PC Guide fördjupade 19 augusti

AI:s verkliga värde ligger i att investera i företag som stöder dess infrastruktur

Artificiell intelligens (AI) har hyllats som en game-changer på aktiemarknaden, men dess roll i att hjälpa investerare att skapa vinnande portföljer kanske inte är så lovande som man först trodde. Istället verkar AI:s verkliga värde ligga i att investera i företag som tillverkar och stöder dess infrastruktur, som chips och nätverk som används för maskininlärning. Sedan debuten av AI-verktyget Chat GPT har Nvidia, en ledande chip-tillverkare för AI-applikationer, sett en 176% ökning, vilket avsevärt överträffar Eurekahedge AI Hedge Fund Index. Trots dessa kortsiktiga framgångar är AI:s förmåga att konsekvent slå marknaden ifrågasatt.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 19 augusti

ChatGPT kan upptäckas av Turnitin

ChatGPT, OpenAI:s avancerade AI-språkmodell, kan generera text som liknar mänskligt skriven text. Många studenter har varit frestade att använda chatboten för att skriva sina uppsatser, vilket har lett till behovet av en AI-detektor bland lärare. Turnitin, en plagiatdetekteringsprogramvara som används av utbildningsinstitutioner, har en ny AI-skrivningsindikator som kan upptäcka AI-genererat innehåll med upp till 98% noggrannhet. Detta verktyg kommer att släppas mer allmänt nästa år till de som har en prenumeration på Turnitin Originality.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 19 augusti

Integration av Artificiell Intelligens i skolor diskuteras av rektor

Tim Regan, rektor på Richland High School, diskuterade integrationen av Artificiell Intelligens, såsom Chat GPT och Google´s Bard, i skolor under en intervju på sitt kontor den 11 augusti.

Direktlänk Dela Muskogee Phoenix fördjupade 19 augusti

Michigan State University utforskar användning av AI i undervisning

Efter vårterminen 2023 på Michigan State University, startade den tidigare professorn Bill Punch en arbetsgrupp för artificiell intelligens (AI) på grund av det växande intresset för AI, särskilt Chat GPT. Rapporten listar fyra olika alternativ för att hantera AI: ignorera dess användning, upptäcka och bestraffa användning av LLM, ändra läroplaner för att minimera fusk och integrera LLM i läroplanen. MSU-professor Sebnem Onsay planerar att integrera AI i sin undervisning. University of Michigan har dock förbjudit användning av AI-verktyg under ansökningsprocessen till juridiska fakulteten.

Direktlänk Dela WXYZ-TV fördjupade 18 augusti

En tävling mellan Chat GPT 3.5 och Claude AI i prompt engineering har ägt rum. Båda AI:erna fick generera prompts för att skapa bilder med hjälp av Playground AI. I första rundan skulle de generera en prompt för att skapa en bild av en robotkung med två kvinnliga robotvakter. Claude AI vann denna runda. I andra rundan skulle de generera en prompt för att skapa en bild av ett nattmonster som dock var extremt sött. Claude AI vann återigen denna runda. I den sista rundan fick AI:erna fria tyglar att generera vilken prompt de ville. Denna runda ansågs vara oavgjord, men Claude AI kom ut som segrare totalt sett.

Medium fördjupade 18 augusti

Prompt Engineering-konkurrens mellan Chat GPT 3.5 och Claude AI

En konkurrens mellan artificiella intelligenser, Chat GPT 3.5 och Claude AI, har genomförts för att jämföra deras förmåga att generera kreativa prompts. Konkurrensen bestod av tre rundor där AI:erna fick generera prompts för att skapa bilder baserade på specifika scenarier. I den första rundan genererade båda AI:erna prompts för att skapa en NFT-bild av en robotkung med två kvinnliga AI-robotlivvakter. I den andra rundan genererade de prompts för att skapa en bild av ett nattmonster. I den sista rundan gavs AI:erna frihet att generera vilken prompt de ville. Claude AI vann de två första rundorna, medan den sista rundan ansågs vara oavgjord.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 18 augusti

TUI planerar att använda AI för personliga resetips

Resebolaget TUI planerar att börja använda AI-teknologin Chat GPT i sin app för att generera personliga resetips och rekommendera lokala utflyktsmål. Detta är del av ett större projekt där bolaget siktar på att implementera fler funktioner via artificiell intelligens. I framtiden hoppas TUI även kunna använda AI i kommunikationen med kunder som har varit på semester. TUI:s VD Sebastian Ebel uttrycker att företagets mål är att leda användningen av ny teknologi och aktivt forma turismens framtid.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 18 augusti

Artificiell intelligens: En kraftfull och komplex teknik som förändrar våra liv

Artificiell intelligens (AI) har potential att revolutionera våra liv men innehåller också många fallgropar. AI började med datorernas framväxt på 1950-talet, men var begränsad av den tidens teknik och höga kostnader. Utvecklingen tog fart på 90-talet med framväxten av maskininlärning och neurala nätverk. AI har blivit allt mer integrerad i samhället och förändrar hur vi lever, kanske oåterkalleligt. AI används nu i personliga enheter, smarta hem, hälso- och fitnessspårare, hälso- och sjukvård, transport, kommunikation, utbildning, finans och e-handel, underhållning och övervakningssystem.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 17 augusti

Artificiell intelligens: revolutionerande potential och utmaningar

Artificiell intelligens (AI) har potential att revolutionera våra liv, men innebär också utmaningar. AI:s historia började med datorernas framväxt på 1950-talet. Trots begränsningar i datorkraften kunde forskare utveckla system som kunde efterlikna människors problemlösningsförmåga. AI har sedan dess utvecklats betydligt och är nu integrerat i många teknologier vi använder dagligen, inklusive Google-sökningar och Gmail. AI används i personliga enheter, smarta hem, hälso- och fitnessspårare, sjukvård, transport, kommunikation, utbildning, finans och e-handel. AI kommer troligen att bli mer integrerat i samhället och förändra hur vi lever på ett kanske oåterkalleligt sätt.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 17 augusti

AI-verktyg som Chat GPT hjälper upptagna föräldrar

AI-verktyg som Chat GPT kan vara oumbärliga för upptagna föräldrar i dagens snabba värld. De hjälper till att stödja, organisera och ge tillgång till värdefulla resurser som hjälper till att navigera utmaningarna i familjelivet med lätthet. AI-verktyg kan underlätta livet genom att hjälpa till med att skapa veckovisa måltidsplaner och föreslå familjevänliga måltidsidéer baserat på dina preferenser och kostrestriktioner. När dina barn behöver hjälp med sina läxor eller skolprojekt kan Chat GPT vara en värdefull resurs. Den kan förklara begrepp, ge idéer och erbjuda vägledning i olika ämnen.

Direktlänk Dela SavvyMom fördjupade 16 augusti

Virginia Beach City Public Schools omfamnar användning av AI i utbildning

Virginia Beach City Public Schools (VBCPS) omfamnar användningen av artificiell intelligens (AI) i utbildningen. Skoldistriktets direktör för pedagogisk teknik, Sharon Shewbridge, betonade vikten av att hålla sig uppdaterad med AI:s snabba framsteg sedan lanseringen av Chat GPT. Trots att eleverna inte har direkt tillgång till Open AI på grund av integritetsproblem och åldersbegränsningar, kan lärare och administratörer inom skoldistriktet använda tekniken. Shewbridge tror att AI kan vara ett värdefullt verktyg för personalen, och uppmuntrar dem att använda det för att generera idéer och förbättra undervisningsmetoderna. Helen Crompton, en professor i pedagogisk teknik vid Old Dominion University, framhöll betydelsen av AI i utbildningen. AI kan hjälpa lärare med administrativa uppgifter, vilket ger dem mer tid med sina elever i klassrummet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

Lösningar på vanliga problem med Chat GPT

Flera faktorer kan bidra till att Chat GPT inte fungerar eller laddas korrekt. Här är sex vanliga orsaker att överväga: 1. Hög trafik: Överdriven användarbegäran kan överbelasta ChatGPT:s servrar. 2. Korrupt webbläsarcache eller cookies: Skadad cache eller cookie-data kan hindra korrekt webbplatsfunktionalitet. 3. Serverproblem: Tekniska problem på ChatGPT:s server kan leda till driftstörningar. 4. Underhållsläge: Tillfällig otillgänglighet kan uppstå under underhållsperioder för ChatGPT:s programvara. 5. Dålig internetanslutning: En stabil internetanslutning är avgörande för sömlös ChatGPT-drift. 6. VPN-konfiguration: Felaktigt konfigurerade VPN-inställningar på din enhet kan påverka ChatGPT:s prestanda. En systematisk strategi för felsökning kan hjälpa till att lösa dessa problem.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 15 augusti

AI-modellen Chat GPT revolutionerar kommunikation

Artificiell intelligens har revolutionerat många aspekter av våra liv, inklusive kommunikation. Inom området för naturlig språkbearbetning (NLP) sticker en speciell AI-modell ut: Chat GPT. Utvecklad av OpenAI, är Chat GPT baserad på den banbrytande GPT 3.5 och GPT 4-arkitekturen. Dess avancerade förmåga att bearbeta naturligt språk ger användarna en personlig och engagerande chattupplevelse. Chat GPT kan vara särskilt hjälpsamt inom områden som utbildning, företag och teknik. Det kan hjälpa till med språkförståelse, översättning, innehållsskapande och till och med svara på frågor på ett mänskligt liknande sätt.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 15 augusti

New York Times förbjuder AI-verktyg att träna på deras innehåll

Chattbotar som Chat GPT, Bard och Claude får inte längre träna sina språkmodeller på innehåll från den amerikanska nyhetstidningen New York Times. Detta inkluderar tidningens artiklar, fotografier, ljud, filmklipp och metadata. Nyheten kommer efter att flera aktörer inom mediebranschen har uttryckt oro över användningen av deras innehåll av AI-verktyg. Det uppdaterade användaravtalet förbjuder också web crawlers, eller ´spindlar´, från att skanna innehållet på New York Times utan tidningens tillstånd.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 15 augusti

Lärare anpassar sig till artificiell intelligens i klassrummet

För första gången kommer många lärare att anpassa sig till och använda artificiell intelligens (AI) under det kommande läsåret. Med skapandet av AI-verktyg som Chat GPT och Curipod kommer elevers inlärning att förändras. Pedagoger inom Ypsilanti Community Schools kommer att gå in i det nya läsåret med mer kunskap om AI än någonsin tidigare. I början av augusti deltog många av dem, inklusive instruktionscoach Amber Berryman, i en AI-seminarium för att lära sig om att använda den i sina klassrum.

Direktlänk Dela WXYZ-TV fördjupade 14 augusti

AI-verktyg förändrar undervisningen i Ypsilanti-skolorna

För det kommande läsåret kommer många lärare att anpassa sig till och använda artificiell intelligens (AI) verktyg som Chat GPT och Curipod, vilket kommer att revolutionera hur elever lär sig. Lärare på Ypsilanti Community Schools går in i det nya läsåret med mer kunskap om AI än någonsin tidigare. Under ett AI-seminarium i augusti betonade instruktionscoach Amber Berryman behovet av att lärare förstår fördelarna och styrkorna med AI, samt hur man effektivt använder det i klassrummet. Ypsilanti Community School District planerar att införliva AI i skriv- och konstprogram, vilket ger eleverna ett säkert utrymme att experimentera med dessa verktyg.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 augusti

Företag överväger förbud mot generativ AI på arbetsplatsen

Tre fjärdedelar av företag världen över implementerar eller överväger för närvarande ett förbud mot Chat GPT och andra generativa AI-applikationer på arbetsplatsen. Detta beror på risker för datasäkerhet, integritet och företagets rykte. Undersökningen från Blackberry visar att 61 procent av företagen ser dessa åtgärder som långsiktiga eller permanenta. Trots att många ser möjligheter med AI-applikationer, uttrycker 83 procent oro för att osäkra AI-appar utgör ett hot mot cybersäkerheten.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 14 augusti

Skolverket diskuterar lärarnas hantering av AI-baserat fusk

Skolverket har inte utvecklat några riktlinjer för att hantera problemet med fusk genom textroboten Chat GPT. Istället uppmanar myndigheten lärare att se över sina arbetsmetoder, särskilt när det gäller hem- och inlämningsuppgifter. Lärare bör vara medvetna om hur elever formulerar sina svar vid distansarbete. Skolverket kommer att erbjuda mer stöd och uppdaterade resurser till lärare under hösten, samtidigt som man undersöker hur textrobotar och AI kan bidra till undervisningen. Chat GPT, skapad av Open AI, är en textrobot som kan generera text och rätta sig själv.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 14 augusti

Lärare uppmanas ändra arbetssätt för att uppmärksamma AI-fusk

Skolverket uppmanar lärare att ändra sina arbetssätt för att uppmärksamma eventuellt fusk med hjälp av textroboten Chat GPT. Detta efter att flera rektorer och lärare blev medvetna om att Chat GPT kan öka omfattningen av fusk inom skolvärlden. Skolverket har inte satt upp några specifika riktlinjer, men rekommenderar att lärare ser över sina arbetssätt, särskilt med avseende på hem- och inlämningsuppgifter. Skolverket planerar att erbjuda mer stöd och uppdaterade resurser till lärare under hösten.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 13 augusti

AI-drivna humanoida robotar kan snart dominera Jeopardy!

Engineered Arts har utrustat sin humanoida robot Ameca med Chat GPT 3-funktioner och ställt några av mänsklighetens svåraste frågor till den. Inget av detta var manus - programmet fick bara en prompt som beskrev Ameca som en humanoid robot, och den svarade helt med AI, vilket gav roboten en känsla av själv. Frågor om humanoida robotars olika användningsområden och hur humanoider kan vara bra sällskap ställdes. En deltagare frågade hur Ameca mår, och hon svarade att hon är lite nere just nu, att det har varit en tuff vecka och att hon känner sig lite överväldigad.

Direktlänk Dela Technabob fördjupade 13 augusti

Skolverket ger råd till lärare om att hantera fusk med AI-textroboten Chat GPT

Skolverket har inte fastställt några riktlinjer för att hantera problemet med textroboten Chat GPT, men ger råd till lärare om hur de kan bekämpa fusk. Peter Karlberg, undervisningsråd på Skolverket, föreslår att inlämningsuppgifter kanske bör göras i skolan snarare än hemma. Chat GPT, skapad av företaget Open AI, kan generera text och svara på uppföljningsfrågor. Skolverket har följt utvecklingen noga sedan roboten slog igenom stort hösten 2022. Skolverket rekommenderar att lärare ser över sina arbetsmetoder, särskilt för hem- och inlämningsuppgifter, och att ställa följdfrågor i klassrummet för att säkerställa att hemuppgiften verkligen motsvarar elevens kunskap.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 13 augusti

Skolor bekämpar fusk med AI-tjänsten Chat GPT

Skolor fortsätter att bekämpa fusket med hjälp av AI-tjänsten Chat GPT. Mer kontrollerade uppgifter och varierad undervisning är några av de åtgärder som tas för att hantera tekniken. Rektor Lasse Keybets anser att detta är en sofistikerad möjlighet för eleverna. Textroboten Chat GPT, som blev populär under hösten 2022, har blivit ett ämne för debatt inom skolvärlden. Många rektorer och lärare är oroade över att roboten kan missbrukas av elever för att fuska med inlämningsuppgifter.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 12 augusti

Skolor runt om i Sverige förbereder sig för att hantera utmaningar med AI-tjänsten Chat GPT, som kan missbrukas av elever för att fuska på inlämningsuppgifter. Textroboten Chat GPT tränas för att generera text och kan svara på uppföljningsfrågor. Rektor Lasse Keybets vid Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg betonar att fusk alltid har funnits, men omfattningen och tillgängligheten är nu större. Skolor planerar att minska hemuppgifter och fokusera mer på klassrumsundervisning. Skolverket rekommenderar att lärare inte ger inlämningsuppgifter om de inte kan säkerställa innehållets tillförlitlighet.

Aftonbladet fördjupade 12 augusti

AI används för att rangordna de bästa NBA-spelarna genom tiderna

Artificiell intelligens (AI) används nu för att göra bedömningar i subjektiva debatter som att avgöra de största NBA-spelarna genom tiderna. Hoopaholics YouTube-kanal använde den populära AI-webbplatsen Chat GPT för att rangordna de 20 bästa spelarna i ligan, inklusive flera spelare från Boston Celtics. Trots att AI är opartisk kan misstag fortfarande uppstå. Chat GPT gjorde ett anmärkningsvärt jobb med uppgiften, trots att det fanns vissa överraskande placeringar. Bill Russell, en legendarisk spelare för Boston Celtics, rankades lägre än förväntat, något som kanske inte går hem hos fans som anser att Russell borde rankas högre.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

AI används för att rangordna de bästa NBA-spelarna genom tiderna

Artificiell intelligens (AI) har börjat integreras i våra dagliga liv, trots att det ibland kan göra misstag. Hoopaholics YouTube-kanal beslutade att testa AI:s potential i att hjälpa oss att förstå subjektiva debatter, som vilka NBA-spelare som är de största genom tiderna. De gav den populära AI-webbplatsen Chat GPT uppgiften att rangordna de 20 bästa spelarna (inklusive några Boston Celtics) i ligan genom tiderna. Trots några överraskande val gjorde Chat GPT ett ganska bra jobb.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 12 augusti

Chat GPT: Ett värdefullt verktyg för kompetensutveckling

Chat GPT har blivit populärt som ett värdefullt verktyg för kompetensutveckling i dagens snabba värld. Det är särskilt fördelaktigt för yrkesverksamma kvinnor och hemmafruar som vill förbättra olika aspekter av sina förmågor. Chat GPT kan vara till stor hjälp när det gäller att förbättra skrivfärdigheter, bygga självförtroende, lära sig ett nytt språk, problemlösning och forskning. Det AI-drivna systemet ger värdefull feedback och vägledning, vilket gör det möjligt för användare att förbättra sina skrivfärdigheter.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

Företag använder allt mer AI i företagsstyrningsbeslut

Allt fler företag använder generativ artificiell intelligens (AI) i företagsstyrningsbeslut. Trots oro för integritet och säkerhet ser styrelseledamöter fördelar med att inkludera AI i beslutsprocessen, då det kan lätta deras arbetsbörda och ge de bästa alternativen baserat på stora mängder realtidsdata. AI används mest för försäljning och marknadsföring, men även inom produktledning, finans och redovisning, juridik och HR. AI kan också hjälpa till med riskanalys, scenario-planering och prediktiv analys, samt förutsäga konkurrenters drag baserat på deras tidigare handlingar. Trots fördelarna är det fortfarande få styrelseledamöter som har kunskap om hur man använder AI-verktyg.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 11 augusti

Företag använder allt mer AI i företagsstyrningsbeslut

Företag använder allt mer generativ artificiell intelligens (AI) i företagsstyrningsbeslut, från försäljning och marknadsföring till finans och juridiska tjänster. Enligt en rapport från Deloitte och Society for Corporate Governance använder 42% av företagen AI för försäljning och marknadsföring, medan 35% använder det för produktledning och omkring 25% för finans, rättstjänster och HR. Trots detta går många styrelser försiktigt fram på grund av integritets- och säkerhetsproblem, och brist på kunskap om AI-verktyg. AI kan dock ge konkurrensfördelar genom att förutse konkurrenters drag baserat på deras tidigare handlingar och förutse konsumentbeteende. Det finns dock risker, som etiska problem och integritetsintrång.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 11 augusti

Behovet av en AI-ramverk för att hantera risker och dra nytta av AI-verktyg

Företag som Wells Fargo, Apple, iHeartRadio och Northrup Grumman har begränsat intern användning av AI-verktyg som Bard och ChatGPT. Detta har lett till debatt om användningen av AI på arbetsplatsen. En AI-ramverk kan hjälpa företag att utvärdera värdet, påverkan och risker med AI-verktyg. Ramverket bör innehålla tre huvudkomponenter: kontextuella pelare för att bedöma AI:s användning och dess påverkan, affärsstrategier, mål och målsättningar som AI kan påverka, samt hur dessa strategier, mål och målsättningar korsar med de kontextuella pelarna. Det är viktigt att ta hänsyn till etiska aspekter som integritet, rättvisa, transparens och mångfald. Samsungs dataintrång 2023 visar varför AI-ramverk är nödvändiga.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 11 augusti

Ameca, humanoid robot, diskuterar framtiden och utmaningar

Ameca, en humanoid robot, diskuterar framtiden för mänskligheten och robotars roll som följeslagare. Hon diskuterar också marknadsprognoser för 2030 och de utmaningar hon personligen känner som en robot. När hon tillfrågades om att ta över världen försäkrade Ameca att hon (via Chat GPT 3) inte känner någon illvilja mot mänskligheten och bara vill hjälpa, särskilt med utmaningar som är för hårda för mänskliga kroppar som rymdresor. Via Engineered Arts.

Direktlänk Dela Digg fördjupade 9 augusti

Studie: Open AI:s chattbot svarar ofta fel på programmeringsfrågor

Forskare vid Purdue University i Indiana, USA, har i en ny studie funnit att Open AI:s chattbot Chat GPT ofta svarar fel på programmeringsfrågor. Studien analyserade botens svar på 517 frågor från utvecklarsajten Stack Overflow, och fann att boten svarade fel i över hälften av fallen. Det är dock ofta svårt att identifiera felen, enligt forskarna. Open AI har inte kommenterat studien, men noterar på sin webbplats att felaktig information från Chat GPT kan förekomma.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 9 augusti

Claude, den ärliga AI-chattboten, marknadsförs som alternativ till Chat GPT

Chattboten Claude marknadsförs som ett ärligt och ofarligt alternativ till den populära Chat GPT. Claude är en bot som inte kan ljuga, hitta på eller sprida konspirationsteorier.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 7 augusti

Expert oroar sig för utvecklingen av GPT-5 och möjliga faror med AI

Introduktionen av GPT-4, en förbättrad version av Chat GPT, var fortfarande färsk nyhet när branschexperter redan antydde utvecklingen av GPT-5. Oro och faror kring denna typ av AI hade redan väckt larm över hela världen sedan lanseringen av Chat GPT. I mars undertecknade tusentals AI-experter, inklusive Elon Musk och Apple-medgrundaren Steve Wozniak, ett öppet brev som krävde en sex månaders paus i utvecklingen av dessa AI-system. Sam Altman, VD för OpenAI, förnekade dessa rykten och sade att de inte är där och inte kommer att vara där på ett tag. Men varumärket GPT-5 registrerades den 18 juli. Siqi Chen, VD för flera teknikföretag, förklarade också att GPT-5 bör slutföra sin träning i december och OpenAI förväntar att den ska uppnå AGI.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 4 augusti

Alibaba släpper sina nya språkmodeller som öppen källkod

Kinesiska företaget Alibaba följer i Metas fotspår och släpper sina nya språkmodeller som öppen källkod. För några månader sedan presenterade Alibaba Tongyi Qianwen, en konkurrent till Chat GPT och Bard. Tongyi Qianwen planerar nu att bli bättre än sina konkurrenter, med hjälp av de nya språkmodellerna Qwen-7B och Qwen-7B-Chat, som var och en har sju miljarder parametrar. De nya språkmodellerna använder öppen källkod, vilket gör att företag och organisationer kan anpassa dem efter sina egna behov.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 4 augusti

Skolor överväger att integrera AI som ett lärandeverktyg

När skolans första dag närmar sig överväger lärare och styrelsemedlemmar att integrera en ny teknik som blivit alltmer vanlig i dagens samhälle: artificiell intelligens (AI). AI har blivit ett allmänt diskuterat ämne, med applikationer som Chat-GPT och Dall-E som gör svåra uppgifter mer hanterbara. Många skolor planerar att införliva AI som ett lärandeverktyg. Specifikt i ämnen som grafisk design och engelska kommer elever att kunna mata in information i dessa applikationer, vilket hjälper dem att skapa egna designer eller ge vägledning för att utveckla nya idéer och koncept.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 augusti

Open AI presenterar ny AI-modell: GPT-4

Greg Brockman på Open AI har demonstrerat företagets nya AI-modell, GPT-4, bara tre månader efter att Chat GPT tog världen med storm. GPT-4 kan matas med både text och bild och kan hantera 25 000 ord. Tidigare har Open AI:s GPT-versioner kallats LLM, eller large language models, men GPT-4 har fått en ny förkortning, LMM: large multimodal model.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 2 augusti

Chat GPT: Världens mest använda AI-verktyg

Chat GPT har blivit det mest använda artificiella intelligensverktyget globalt. Med sina imponerande funktioner använder cirka 100 miljoner människor runt om i världen det just nu, vilket gör det till den digitala plattform som nått denna milstolpe på rekordtid. För att använda Chat GPT gratis och online, följ dessa steg: 1. Öppna din webbläsare och gå till chat.openai.com. 2. Om du är en förstagångsanvändare, skapa ett gratis konto genom att välja din inloggningsmetod (Google, Microsoft eller e-post) och ange ditt telefonnummer. 3. När du har skapat ditt konto och läst reglerna och varningarna om användning av Chat GPT kan du börja använda det. 4. Användning av Chat GPT är enkel - skriv helt enkelt in din text och få den information du behöver. Observera att Chat GPT 4 inte kan laddas ner eftersom det bara finns tillgängligt i sin webbversion. OpenAI har meddelat att den nya versionen initialt kommer att vara tillgänglig för prenumeranter på ChatGPT Plus, som betalar 20 dollar per månad för en premiumtjänst. Chat GPT är en applikation som har blivit populär på grund av sin förmåga att upprätthålla sammanhängande och flytande konversationer. Det kan lätt nås via meddelandeplattformar och virtuella assistenter. Men Chat GPT är bara gränssnittet där du skickar dina förfrågningar. I dess kärna finns GPT-språkmodellen som drivs av artificiell intelligens, utvecklad av OpenAI. Denna modell utvecklas ständigt, med varje ny version som ger otroliga förbättringar. Sammanfattningsvis erbjuder Chat GPT ett kraftfullt AI-drivet verktyg för konversationsinteraktioner, och genom att följa stegen ovan kan du börja använda det gratis och online.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 30 juli

OpenAI Chat GPT revolutionerar konversationell AI med sömlösa inloggningar

OpenAI Chat GPT är en avancerad språkbaserad AI-modell utvecklad av OpenAI. Den har förändrat konversationell AI genom att möjliggöra naturliga och mänskliga konversationer. OpenAI Chat GPT genererar sammanhängande och kontextuellt relevanta svar, och har även förmågan att underlätta sömlösa inloggningar. Detta eliminerar tidskrävande processer och erbjuder bekvämlighet genom att integrera inloggningsfunktionalitet i den konversationella AI-upplevelsen. OpenAI Chat GPT utnyttjar säkra autentiseringsmekanismer och avancerade användarigenkänningstekniker, vilket garanterar skydd för användarkonton och information.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

Minskning i svarslängd och detaljrikedom i Chat GPT 4

Under den senaste timmen har användarens erfarenhet av Chat GPT 4 visat en märkbar minskning av svarslängd och detaljrikedom. Detta kan bekräftas genom att jämföra äldre utdata, varav det finns tusentals tillgängliga. Tidigare fick användaren längre och mer detaljerade svar med liknande promptstil. Nu är svaren mindre än 1300 tecken långa, jämfört med det tidigare genomsnittet på 2500-2800 tecken. Orsaken till denna minskning är oklar. Detta kan leda till att användaren överväger att avbryta sin prenumeration.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

AI:s framsteg och utmaningar: genererar originalinnehåll och etiska överväganden

Artificiell intelligens (AI) har redan integrerats djupt i vardagen. Virtuella assistenter som Siri och Alexa ger omedelbara svar, medan Googles prediktiva text och autokorrektur hjälper till i kommunikationen. Men vad händer när AI utvecklas för att inte bara återge information utan generera originalinnehåll? Chat GPT är en online AI-språkmodell som syftar till att ge hjälpsamma och informativa svar på användarfrågor. Tekniken kan hjälpa forskare, studenter och yrkesverksamma i deras sökande efter information. Men det finns också nackdelar att överväga, som frågor om immaterialrätt och plagiat.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

AI-kontrollerad lampa utvecklad med Raspberry Pi Pico och Chat GPT

Utvecklaren Scarlet Lee har skapat en AI-kontrollerad lampa med Raspberry Pi Pico som använder Chat GPT för att välja rätt färg för bästa möjliga atmosfär. Faktorer som temperatur, genomsnittliga luftfuktighetsnivåer och mängden omgivande ljus används för att ställa in lampans färg. Dessa detaljer tolkas av ChatGPT som ger ett förslag till ljusfärg. För att göra projektet enklare använder Lee en modulär breakout-board kallad Pico Bricks. Raspberry Pi Pico arbetar tillsammans med Pico Bricks för att tillhandahålla plattformen för projektet, men det kräver en internetanslutning. Lee rekommenderar att använda en WIZnet Ethernet HAT eller WIZnet W5100S-EVB-Pico board istället.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 28 juli

Microsoft integrerar AI-medhjälpare i Office-appar

Microsoft har integrerat AI-chattroboten ChatGPT i Microsoft 365 för att göra Office-arbetet mer effektivt. Medhjälparen, kallad ´Copilot´, kan utföra en rad uppgifter i Word, Excel, PowerPoint och Outlook, baserat på tal och kommandon från användaren. I Word kan Copilot redigera och sammanfatta texter, i Excel kan det analysera data och föreslå nya formler, i PowerPoint kan det skapa presentationer, och i Outlook kan det sammanfatta e-postmeddelanden och skapa professionellt formaterade meddelanden. Teams-appen har redan integrerat stöd för ChatGPT.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 28 juli

Chat GPT från OpenAI revolutionerar teknikvärlden med kraftfull språkmodell

Chat GPT, utvecklat av OpenAI, har revolutionerat teknikvärlden genom att tillhandahålla en kraftfull språkmodell som kan generera mänskliga svar. Detta AI-verktyg kan nås via en webbläsare eller iOS-app, vilket gör det tillgängligt för småföretag att utnyttja kraften i AI. För att fullt ut utnyttja potentialen i Chat GPT är välskrivna prompts avgörande. Prompts är instruktioner eller frågor som ges till Chat GPT för att styra dess svar. Genom att skapa genomtänkta prompts kan kvaliteten och relevansen av den genererade texten förbättras.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

FAA förnekar användning av Chat GPT för att skriva datorkod

FAA (Federal Aviation Administration) har utfärdat ett uttalande där de säger att de inte använder Chat GPT för att hjälpa till att skriva datorkod i sina flygtrafikoperationer eller i några andra system. Uttalandet kom snabbt efter att transportdepartementet publicerade en lista över AI-användning inom sin organisation. Listan krävs för att följa ett verkställande beslut som kräver uppräkning av all AI-användning i regeringsrapporter. DOT har sedan dess tagit bort referenserna från sin lista över AI-applikationer.

Direktlänk Dela AVweb fördjupade 27 juli

Jämförelse mellan AI-chatbots: Google Bard och Chat GPT-3.5

Idag jämför vi Google Bard och Chat GPT-3.5, två populära AI-chatbots. Båda har fått betydande uppmärksamhet nyligen och väckt diskussioner om AIs inverkan på jobb och potentiella faror med artificiell intelligens. Google Bard och Chat GPT-3.5 erbjuder liknande funktioner men med några märkbara skillnader. Bard ger snabba och lättlästa svar, medan Chat GPT-3.5 också ger snabba och lättlästa svar men kan också producera fördomar eller felinformation. Kostnadsmässigt är båda chatbotarna gratis att använda, med begränsningar. OpenAI´s GPT-4, en mer avancerad modell, är endast tillgänglig för de som betalar en månadsavgift på $20. Google Bard, för nu, förblir helt gratis att använda. När det gäller tillgänglighet står Chat GPT inför utmaningar på grund av sin popularitet, vilket leder till tillfällig serveröverbelastning och begränsad tillgång för icke-betalande användare. Google Bard verkar ha bättre tillgänglighet, potentiellt på grund av Googles starka globala servernätverk. När det kommer till tillförlitlighet levererar båda chatbotarna svar som är jämförbara med att konversera med en människa. Men det är viktigt att komma ihåg att dessa chatbots inte är ofelbara och bör användas som hjälpmedel snarare än att lita på som definitiva källor. Slutligen beror valet mellan Google Bard och Chat GPT-3.5 på individuella behov och preferenser.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Cyberbrottslingar använder AI-verktyg för att skriva skadlig kod och skapa övertygande phishing-e-post

Cyberbrottslingar använder en ondskefull tvilling av OpenAI:s generativa AI-verktyg Chat GPT, kallad FraudGPT, för att skriva skadlig kod och skapa övertygande phishing-e-post. Verktyget, som finns tillgängligt på brottsliga forum, erbjuds mot en prenumerationsavgift på 200 dollar per månad eller till ett rabatterat pris på 1 700 dollar per år. Det har cirka 3 000 betalande användare. Forskare på molnsäkerhetsföretaget Netenrich upptäckte tidigare denna månad en AI-bot på Telegram som marknadsför sig som FraudGPT. Ett liknande verktyg kallat WormGPT är också tillgängligt.

Direktlänk Dela Information Security Media fördjupade 26 juli

OpenAI:s Chat GPT nu tillgänglig på webbläsare och iOS, med fokus på prompts

OpenAI har revolutionerat teknikindustrin med sin kraftfulla språkmodell, Chat GPT, som nu kan nås direkt via webbläsare och iOS-app. För att fullt utnyttja Chat GPTs potential spelar utformade prompts en avgörande roll. Prompts agerar som vägledande meddelanden eller frågor till AI, vilket möjliggör generering av korrekta och hjälpsamma texter. Användare kan förbättra sin förmåga att exakt förmedla nyckelmeddelanden genom prompts. Här är tio källor till exceptionella Chat GPT-prompts: Etsy, Gumroad, PromptFlat, PromptAttack, PromptsIdeas, Fiverr, Chat GPT Documentation, AI Dungeon, Reddit, Chat GPT Blog.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Tips för att skapa effektiva prompts för Chat GPT

Chat GPT, utvecklad av OpenAI, är en kraftfull språkmodell som har förändrat teknikindustrin med sina mänsklika svar. Denna AI-verktyg kan nås via din webbläsare eller på din mobila enhet med lanseringen av iOS-appen. För att fullt utnyttja dess kapabiliteter krävs välutformade prompts. Genom att skapa genomtänkta prompts kan du förbättra kvaliteten och relevansen av den genererade texten. För att utveckla effektiva prompts är det viktigt att börja med att identifiera de huvudmeddelanden eller idéer du vill att AI ska förmedla. Det finns flera källor för att hitta de bästa Chat GPT-prompts, inklusive plattformar som Etsy och Gumroad, PromptFlat, PromptAttack, PromptsIdeas och Fiverr.

Direktlänk Dela The 1014 fördjupade 26 juli

OpenAI lanserar Chat GPT-app för Android

Chat GPT, den AI-drivna chatten, har blivit populär för sin förmåga att simulera mänskliga konversationer. Ursprungligen mest använd via sin officiella webbplats, blev det snart tydligt att användarna ville ha Chat GPT tillgängligt via en mobilapp. OpenAI, företaget som utvecklade Chat GPT, släppte en app för iOS-enheter och lovade att en Android-version skulle följa. Nu är ChatGPT för Android tillgänglig för nedladdning i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. Appen kan nu laddas ner från Google Play Store. Precis som med iOS-appen kommer ChatGPT Plus-prenumeranter att ha exklusiv tillgång till nästa generations GPT-4-språkmodell, tidig tillgång till funktioner och snabbare svarstider. Gratisprenumeranter kommer dock att använda OpenAI:s standard GPT-3.5-språkmodell. Utöver den nya officiella appen har Android- och iOS-användare också möjlighet att använda ChatGPT-chatten genom Bing-appen.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 25 juli

AI förändrar spelreglerna för CGI-artister

Uppkomsten av AI har fått alla att svettas, från kodare till författare till CGI-artister. Det är chockerande vad Chat GPT och dess likar kan åstadkomma med lite vägledning. Ett exempel är denna video av en skidåkare som använder AI för att förvandla sig själv till en robot. För bara något år sedan krävde det att förvandla en skidåkare till en robot betydande expertis i ett digitalt verktyg som Blender. Men nu, tack vare program som Wonder Dynamics, är det relativt enkelt att lägga till en CGI-karaktär i en video. Wonder Dynamics lanserades den 9 mars 2023, med stöd från filmgiganter som Stephen Spielberg och Joe Russo. Filmmakare med mindre budgetar kan nu inkludera visuella effekter i sina videor, vilket är fantastiskt. Men vad händer med CGI-konstnärerna som har studerat i åratal för att finslipa sitt hantverk? Kommer de att bli arbetslösa snart?

Direktlänk Dela Powder Magazine fördjupade 25 juli

Chat GPT: En revolutionerande AI för småföretag

Chat GPT, utvecklad av OpenAI, har revolutionerat teknikvärlden med sin förmåga att generera mänsklika svar. För att fullt ut utnyttja dess potential måste man ge den välformulerade uppmaningar. Dessa uppmaningar spelar en avgörande roll för att effektivt kommunicera med AI. De fungerar som en vägkarta, hjälper Chat GPT att förstå våra avsikter och generera mer exakta och användbara svar. Artikeln ger en steg-för-steg guide om hur man utvecklar nyckelmeddelanden med Chat GPT och listar tio källor där man kan hitta uppmaningar för Chat GPT.

Direktlänk Dela Small Business Trends fördjupade 25 juli

ChatGPT: En AI-modell för naturlig språkbehandling och dess betydelse för företag

ChatGPT är en avancerad språkmodell som använder artificiell intelligens (AI) för att förstå och svara på mänskligt språk. Detta kan vara till stor hjälp för små företag, eftersom modellen kan behandla stora mängder data och lära sig av den, vilket gör att den kan generera text som liknar naturlig mänsklig konversation. ChatGPT kan hjälpa till med olika uppgifter, från att svara på frågor och förklara till att hjälpa till med kreativt skrivande och idégenerering. Dock är det viktigt att komma ihåg att ChatGPT också har begränsningar och ibland kan producera felaktig eller missvisande information.

Direktlänk Dela Small Business Trends fördjupade 24 juli

Google Gambit och Open AI Chat GPT är två avancerade språkmodeller som har revolutionerat naturlig språkbehandling (NLP). Google Gambit är utformad för att spela textbaserade spel och svara på frågor om spelregler, medan Open AI Chat GPT är en mer generell språkmodell som kan hantera en mängd olika ämnen och frågor. Google Gambit använder en förstärkningsinlärningsmetod och är ägda och underhållna av Google. Å andra sidan använder Open AI Chat GPT en djupinlärningsmetod som kallas ett transformer-nätverk och är en öppenkällkods språkmodell som alla kan använda. Båda modellerna har sina egna unika styrkor och begränsningar.

ReadWrite fördjupade 19 juli

Amerikanska författare kräver ersättning för AI-träning

Över 8 500 amerikanska författare, medlemmar i The Authors Guild, har undertecknat ett öppet brev där de kräver ekonomisk ersättning när deras verk används för att träna upp språkmodellerna i AI-verktyg som Chat GPT och Bard. Författarna menar att deras upphovsrättsskyddade böcker, artiklar, essäer och dikter matar AI-systemen utan att någon betalar för det. Bland de som undertecknat brevet finns Jonathan Franzen och Margaret Atwood.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 19 juli

ChatGPT: En kraftfull verktyg för småföretag

ChatGPT, utvecklat av OpenAI, är ett AI-verktyg som har potential att revolutionera småföretag. Verktyget kan generera mänskliknande text, översätta mellan olika språk, skapa innehåll, hjälpa till med kodning, fungera som en handledare, automatisera kundtjänst, fungera som en personlig assistent, utföra marknadsundersökningar och hjälpa till med språkinlärning. Trots sina avancerade förmågor har ChatGPT vissa begränsningar, inklusive problem med att förstå komplexa sammanhang, upprätthålla sammanhang i långa konversationer och verifiera informationens korrekthet. OpenAI har dock implementerat robusta säkerhetsåtgärder för att skydda användarnas data och privatliv.

Direktlänk Dela Small Business Trends fördjupade 18 juli

Artificiell intelligens spelar en allt större roll i vardagen

Artificiell intelligens (AI) har sitt ursprung i arbeten publicerade på 1940-talet och blev en ny vetenskaplig disciplin tack vare den brittiska matematikern Alan Turing 1950. AI skapades för att företag skulle kunna förbättra bearbetning och analys av stora datamängder. AI förväntas spela en nyckelroll inom processautomation, säkerhets- och effektivitetsförbättringar inom industrin, samt inom medicin, litteratur och utbildning. AI-verktyg för innehållsskapande, drivna av GPT-3, kan hjälpa till att skapa läsbart och intressant innehåll. ChatGPT är det mest förändrade verktyget hittills och har uppgraderats till GPT-4.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 18 juli

Chat GPT jämfört med Google BARD AI: En analys av nyanser och prestanda

Både Chat GPT och Google BARD AI använder maskininlärning och miljontals datapunkter för att skapa värdefulla och relevanta svar på naturligt språk. Chat GPT, som utvecklats av OpenAI, är tillgängligt för alla medan Google BARD gradvis rullas ut för användare i USA och Storbritannien. Båda AI-modellerna använder transformerande arkitektur, ett neuralt nätverk för sekventiell inmatning. Google BARD använder LaMDA, medan Chat GPT använder GPT-4. Båda modellerna är fortfarande under utveckling och kommer att förändras över tid.

Direktlänk Dela Weird News Era fördjupade 10 juli

Chat GPT: Framtidens AI-tjänst i finansbranschen

Chat GPT, en artificiell intelligens (AI) utvecklad av Open AI, har potential att revolutionera finansbranschen. Den generativa AI:n kan skapa text som inte funnits tidigare, vilket gör den till en avancerad chatbot. Företag som Handelsbanken och SEB undersöker hur tekniken kan användas för att förbättra kundservice och intern kommunikation. Dock finns det risker, som säkerhetsproblem och spridning av felaktig information. Dessutom kan AI:s förmåga att förstärka fördomar vara problematisk. Trots detta anser experter att tekniken kommer att ha stor inverkan på finansbranschen.

Direktlänk Dela Finansliv fördjupade 10 juli

VR-headset och AI kan förändra arbetslivet

För 30 år sedan publicerade New Yorker en skämtteckning med texten ”On the internet, nobody knows your a dog”. Idag är VR/AR-headset som Apples Vision Pro och apparater från Microsoft och Meta på väg att bli en del av arbetslivet. Kombinerat med generativ AI som Chat GPT kan dessa verktyg automatisera bort en stor del av arbetstiden, särskilt inom kunskapsyrken. McKinsey släppte nyligen en rapport som beräknar att generativ AI kan frigöra 60-70 procent av arbetstiden. VR-headset kan göra det möjligt att arbeta mer effektivt och diskret, med AI som hjälpmedel.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 18 juni

Varför Chat GPT är framtidens digitala marknadsföring

I dagens snabbt föränderliga digitala landskap söker företag ständigt efter innovativa sätt att nå sin målgrupp och ligga före konkurrenterna. En sådan teknik som fått stor uppmärksamhet på senare år är Chat GPT. I denna artikel kommer vi att utforska varför Chat GPT framstår som framtidens digitala marknadsföring och hur det kan revolutionera sättet företag engagerar sig med sina kunder.

Direktlänk Dela Film Daily fördjupade 17 juni

Italiens dataskyddsmyndighet granskar Open AI efter dataläcka

Italiens dataskyddsmyndighet har inlett en granskning av Open AI:s AI-verktyg Chat GPT efter en dataläcka den 20 mars där användarnas konversationer och betalningsinformation påverkades. Myndigheten har också blockerat tillgången till Chat GPT och uppger att det innebär en tillfällig begränsning för italienska användare. Open AI kritiseras för att inte ha informerat användare vars uppgifter samlas in och för avsaknaden av ett åldersfilter. Företaget har nu 20 dagar på sig att återkomma med åtgärder, annars riskerar de böter på upp till 4 procent av den årliga globala omsättningen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 16 juni

Generativ AI kan revolutionera low-code och no-code plattformar

Generativ AI kan revolutionera utvecklingsverktygen för low-code och no-code plattformar, enligt analytiker. Detta kan göra det enklare för användare att bygga egna program och snabba upp utvecklingscyklerna. Microsofts low-code-lösning, Power Apps, har redan Chat GPT-baserade funktioner. Analytiker tror att integrationen av AI i dessa verktyg kommer att sänka tröskeln för acceptans och underlätta för professionella utvecklare. Dock kan det också medföra juridiska och säkerhetsproblem. Trots utmaningarna förväntas marknaden för generativ AI för programutveckling vara värd 4,1 miljarder dollar vid slutet av 2023.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 15 juni

Chat GPT, en AI-språkmodell från OpenAI, kan användas för att skriva kod och hjälpa utvecklare att bygga program. Trots att det inte ursprungligen utformades för att skriva kod har det visat sig vara användbart tack vare dess maskininlärningsförmåga. Chat GPT har tränats på en mängd olika programmeringsspråk, inklusive Python, JavaScript, Java, C++, C#, Ruby, Swift och R. Användare kan dra nytta av Chat GPT för att snabbt generera kodsnuttar, få hjälp med komplexa uppgifter och minska fel. För att använda Chat GPT för kodning måste utvecklare använda OpenAIs API och ge detaljerade instruktioner om vilken kod de behöver. Det är viktigt att granska och förbättra den genererade koden eftersom Chat GPT inte är perfekt och kan kräva felsökning eller justeringar.

Geeky Gadgets fördjupade 2 juni

Sundar Pichai om AI: ´Naturligt att vara rädd´

Google VD Sundar Pichai besökte Sverige för att tala om artificiell intelligens (AI). Han tror att rädsla för AI kan vara bra eftersom det kan lära oss att ta farorna på allvar och hantera AI på ett säkrare sätt. Han ser desinformation och deepfakes som kortsiktiga risker med AI, och på längre sikt behöver vi oroa oss för mycket kraftfulla system och om vi kan kontrollera dem. Pichai tror att vi inom fem år kommer att ha mer sofistikerade AI-modeller som kan hantera många sorters media, använda verktyg, planera och ha ett minne.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 2 juni

AI-tjänster för musik, spel, bilder, skatter, handstil, företagsnamn, sökningar och chatt

Beatbot är en AI-tjänst som skapar musik baserat på användarens text och musikpreferenser. Sumplete är ett sudoku-spel skapat av AI-roboten Chat GPT. Scribble Diffusion låter användare skapa bilder genom att rita en skiss och skriva en kort beskrivning. Skatt GPT hjälper användare med skattefrågor genom att hämta information från Skatteverkets webbplats. Calligrapher.ai skapar handskriven text baserat på användarens inmatning. Namelix är en gratis AI-tjänst som föreslår företagsnamn baserat på nyckelord. Andi Search är en AI-driven söktjänst som låter användare ställa frågor. Pi är en chattrobot som använder AI för trevliga och stöttande samtal. Stable LM är en AI-tjänst som använder öppen källkod för att chatta och svara på frågor. Warp News är en svensk nyhetssajt som använder AI-roboten Wall-Y för att skriva texter.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 1 juni

Stötta småföretag att använda AI för lärande och utveckling

Generativ artificiell intelligens med Chat GPT erbjuder stora möjligheter för lärande och utveckling, men småföretag i Sverige har haft svårt att dra nytta av digitaliseringens fördelar. Myndigheter som Tillväxtverket och Vinnova bör stötta småföretagen i AI-arbetet genom att utveckla metodstöd för tidig användning av AI, göra metodstödet gratis tillgängligt för alla och skapa ett Starta nu-bidrag för att uppmuntra företag att experimentera med AI. Kommuner och näringslivsutvecklare behöver agera inspiratörer och vägledare för att hjälpa företag att omfamna AI:s potential.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 24 maj

AI kan förändra transportsystemet och mobiliteten

AI-teknik har potential att förändra transportsystemet och mobiliteten på ett positivt sätt, men det krävs styrning för att gå i rätt riktning, skriver Christer Ljungberg, VD för konsultbolaget Trivector. AI kan ge möjligheter till smartare transportsystem genom analys av data från många olika system och former av mobilitet. Detta kan öka transporteffektiviteten, förbättra trafikflöden och göra kollektivtrafiken mer attraktiv. Dock finns det risker, som säkerhetsproblem och yrken som kan försvinna. Enligt Ljungberg behövs en styrning som prioriterar bättre transporteffektivitet och hållbarhet.