» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 132 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

ChatGPT är en artificiell intelligens (AI) utvecklad av OpenAI. Den tränades på ett stort antal texter och kan generera sammanhängande och relevanta svar baserat på de frågor och ämnen som användare presenterar. ChatGPT kan användas för olika ändamål, inklusive frågor och svar, lärande, hjälp med uppgifter och mer. Den är inte perfekt och kan göra misstag, men den har förmågan att lära sig och förbättras över tid. Den viktigaste detaljen att komma ihåg är att den inte har medvetande eller egna åsikter.

Senaste nytt kring ChatGPT

Förbättra ditt AI-spel med dessa ChatGPT-plugins

ChatGPT har blivit en hörnsten i AI-interaktion inom olika områden. Här är en närmare titt på 8 av de bästa tillgängliga ChatGPT-plugins. WebPilot revolutionerar hur användare interagerar med webben, och tillåter naturliga konversationer med webbinnehåll. Smart Slides är en fördel för alla som behöver skapa PowerPoint-presentationer, och sparar tid jämfört med att skapa bildspel från grunden. Wolfram-pluginet integrerar de omfattande resurserna från Wolfram Knowledgebase. Zapier ansluter ChatGPT med tusentals andra appar, vilket möjliggör direkt uppgiftsexekvering inom ChatGPT. Ask Your PDF är utformad för att göra det enkelt att extrahera information från PDF:er.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Ökat AI-fusk i högre utbildning

Artificiell intelligens (AI) används alltmer för att fuska i högre utbildning, enligt en granskning av Sveriges Radio. Över 90 studenter har hittills i år varnats eller stängts av för otillåten användning av AI-styrda textrobotar som ChatGPT. Flest fall av fusk har upptäckts vid Stockholms universitet, men fusk har också upptäckts vid universitet och högskolor i Uppsala, Göteborg, Karlstad, Jönköping, Linköping, Luleå, Linnéuniversitetet, Lund, Kristianstad, Skövde, Örebro och Mitthögskolan. Pontus Kyrk, jurist på Universitetskanslersämbetet, uttrycker förvåning över situationen.

Direktlänk Dela Strengnäs Tidning fördjupar idag

AI väljer Ethereum, Polkadot och Solana som bästa kryptovalutor att investera i inför nästa altseason

En kryptovalutabullmarknad är på gång, med Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor som skär nya prisrekord. Bitcoin dominerar med en marknadskapitalisering på 1,426 biljoner dollar. AI-systemet ChatGPT har valt ut tre altcoins för tre olika investerarprofiler inför nästa altseason. För konservativa investerare valdes Ethereum (ETH) tack vare dess ledande position som smart kontraktsplattform. För aggressiva investerare valdes Polkadot (DOT) på grund av dess potential att koppla samman olika blockchain-projekt. För högt aggressiva investerare valdes Solana (SOL) tack vare dess höga genomströmning och låga transaktionskostnader.

Direktlänk Dela Finbold fördjupar idag

Sydafrikas president anklagas för att ha läst upp AI-genererat tal

Sydafrikas president Cyril Ramaphosa anklagas för att ha läst upp ett tal som helt eller delvis skrivits av en AI-robot. Anklagelserna kommer från användare på plattformen X, tidigare Twitter, som har gjort textanalyser med hjälp av flera olika verktyg. Presidentämbetet har nu tillsatt en utredning för att undersöka anklagelserna. Talespersonen Vincent Magwenya avfärdade först anklagelserna, men meddelade senare att en utredning har inletts.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupar idag

Guide för att integrera ChatGPT i WordPress för förbättrad effektivitet och användarupplevelse

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat innehållsskapande, med ChatGPT i spetsen. Denna AI-drivna språkmodell, utvecklad av OpenAI, kan hjälpa till att förbättra effektiviteten och användarupplevelsen på din WordPress-webbplats. Guiden tar dig igenom processen att integrera ChatGPT i WordPress, dess funktioner och förmågor. Stegen inkluderar att skaffa en API-nyckel från OpenAI, skapa en ny WordPress-sida för att bädda in ChatGPT, installera och aktivera ´Insert Headers and Footers´-pluginet, skaffa JavaScript-koden från OpenAI, infoga JavaScript-koden i WordPress, lägga till ett HTML-element för chattgränssnittet, anpassa chattgränssnittet, testa ChatGPT-integrationen i WordPress, publicera WordPress-sidan med den integrerade ChatGPT och övervaka och underhålla.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupar idag

Enligt en studie utförd av Writerbuddy har AI-industrin sett en anmärkningsvärd tillväxt, med i genomsnitt 2 miljarder besök per månad under det senaste året. Denna uppåtgående trend accelererade under de senaste sex månaderna, och nådde en topp på 3,3 miljarder besök. Studien analyserade användningstrenderna för de 50 främsta AI-verktygen och avslöjade att OpenAI´s ChatGPT var det mest populära, med hela 60% av trafikbesöken mellan september 2022 och augusti 2023. USA bidrog med 5,5 miljarder besök, vilket utgjorde 22,62% av det totala antalet, medan europeiska länder tillsammans stod för 3,9 miljarder besök.

Notebookcheck fördjupar idag

ChatGPT kan leda till kortare arbetsvecka, enligt Nobelpristagare

Teknologilanseringen av ChatGPT har skapat mycket diskussion om dess potentiella inverkan på arbetsmarknaden. Christopher Pissarides, Nobelpristagare och professor vid London School of Economics, tror att generativ AI kommer att göra anställda mer produktiva och därigenom minska arbetstiden. Han förutser att en fyra dagars arbetsvecka kan bli normen. Andra, inklusive investeraren Ray Dalio och JPMorgan Chase VD Jamie Dimon, har också antytt möjligheten till en kortare arbetsvecka när AI blir mer allmänt antagen. Pissarides tror att löner inte nödvändigtvis kommer att minska trots färre arbetstimmar, tack vare ökad produktivitet.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupar idag

Illustratör och andra yrkesverksamma ifrågasätter AI:s roll i deras arbete

Baltimore illustratören John de Campos upptäckte att hans originalverk hade använts för att träna en AI chatbot utan hans tillstånd, vilket han tyckte var oacceptabelt. Han är dock nöjd med hur ChatGPT har hjälpt honom att marknadsföra sina brädspel på sociala medier. Ethan Kissel i Michigan har också använt AI för att hjälpa till med sitt arbete att producera TV-reklam. Han har upptäckt att ChatGPT kan leverera dussintals taglines på bara några sekunder. Jeffrey Garcia, en programchef för ett teknikföretag, har experimenterat med AI för att förstå dess potential och brister.

Direktlänk Dela KTOO Public Media fördjupar idag

Få ut det mesta av AI med ChatGPT: En guide till uppmaningar

Sedan ChatGPT debuterade den 30 november 2022 har AI-specialister och intressenter letat efter sätt att utnyttja det till fullo, trots bristen på en omfattande instruktionsmanual. En viktig aspekt att förstå är användningen av ´uppmaningar´, vilka är kommandon eller förfrågningar som används för interaktion med AI. ChatGPT kan förstå och analysera uppmaningar för att utveckla ett tillfredsställande svar. Det har också förmågan att komma ihåg uppmaningar som ges under samma konversation, vilket möjliggör naturligare dialoger. För att utnyttja ChatGPT effektivt bör användare ge så mycket sammanhang som möjligt, vara specifika, sätta gränser, förbättra sina uppmaningar och vara öppensinnade.

Direktlänk Dela Voonze fördjupar idag

AI-rankning av Full English Breakfast skapar debatt

Trots att det är en traditionell brittisk rätt som går tillbaka till 1400-talet, kan ätare inte enas om de bästa ingredienserna i en Full English Breakfast. För att avgöra debatten har AI-boten ChatGPT rankat ingredienserna. De fem bästa elementen enligt ChatGPT är krispigt bacon, ägg (stekta eller rörda), fläskkorv, rostat bröd och bakade bönor. Denna rankning kan komma som en överraskning för många, då populära ingredienser som hash browns, grillad tomat och blodpudding inte nämndes. ChatGPT påpekar att personliga preferenser varierar och att regionala variationer påverkar vissa komponenters framträdande.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupar idag

Användare av TikTok delar framgångsrik AI-hack för att skapa effektiva CV

En TikTok-användare vid namn Leah (@leah_sahdm) har delat ett framgångsrikt sätt att skapa ett effektivt CV med hjälp av AI-skrivarverktyget ChatGPT. Leah påstår att hon fick återkoppling från varje position hon sökte med sitt ChatGPT-genererade CV, inklusive en position hon tidigare hade blivit nekad tre gånger. Hon delade steg-för-steg-instruktioner om hur man använder ChatGPT för att ansöka om jobb och visade skärmdumpar av de prompts hon använde för att få sitt perfekta CV. Många TikTok-användare medgav att de också använder AI-verktyg för att söka jobb.

Direktlänk Dela Upworthy fördjupar idag

USA:s departement för hemlandssäkerhet uppmuntrar användning av kommersiella AI-produkter

Eric Hysen, Chief Information Officer (CIO) och första Chief AI Officer (CAIO) för USA:s departement för hemlandssäkerhet (DHS), uppmuntrar DHS-personal att ansvarsfullt använda kommersiella produkter för att utnyttja fördelarna med generativ AI och anpassa sig till framtidens arbetsliv. Det nya riktlinjerna syftar till att underlätta lämplig användning av kommersiellt tillgängliga generativa AI-verktyg inom departementet, och följer policys som infördes i september om användning av ansiktsigenkänningstekniker. DHS har nyligen utfärdat ett uttalande om integritetspåverkan på kommersiella generativa AI-verktyg som godkänts för användning inom departementet, inklusive ChatGPT, Bing Chat, Claude 2 och DALL-E2.

Direktlänk Dela MeriTalk fördjupade igår

AI-verktyg som ChatGPT skakar om rekryteringsmarknaden

AI-verktyg som ChatGPT skakar om rekryteringsmarknaden för både arbetssökande och chefer. Moderna arbetssökande använder artificiell intelligens för att skriva sina ansökningsbrev medan rekryterare använder bots för att filtrera kandidater långt innan de tar direktkontakt. Första omgången kandidater i högvolympositioner intervjuas ofta av chattrobotar innan de når de slutliga stadierna. Men tekniken är inget att vara rädd för, säger Jas Singh, grundare och verkställande direktör på det australiensiska rekryteringsföretaget SKL Executive, eftersom ingen robot kan helt ersätta en mänsklig rekryterare när det gäller att göra ett slutligt urval.

Direktlänk Dela Bendigo Advertiser fördjupade igår

AI-bildgenerering kan förbruka lika mycket energi som att ladda din smartphone, enligt studie

Att skapa bilder med generativa AI-modeller kan förbruka lika mycket energi som att ladda din smartphone, enligt en ny studie av Hugging Face och Carnegie Mellon. Studien, som för första gången mäter den miljömässiga påverkan av generativa AI-modeller, visade att bildgenerering tog avsevärt mer energi än någon annan uppgift för dessa modeller. Populära modeller som ChatGPT´s Dall-E och Midjourney kan producera mer koldioxid än att köra 4 miles. Studien testade 88 modeller på 30 dataset och fann att stora, mångsidiga modeller, som ChatGPT, är mer energikrävande än uppgiftsspecifika modeller.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade igår

Illustratör bekymrad över AI:s inverkan på konstvärlden men använder det för marknadsföring

Illustratören John de Campos från Baltimore är missnöjd med att AI används för att skapa bilder för kommersiella ändamål, vilket ersätter konstnärer vars verkliga livserfarenhet återspeglas i deras arbete. Han var upprörd när han upptäckte att några av hans originalverk hade använts för att träna en AI-chattbot utan hans tillåtelse. Samtidigt har de Campos hittat ChatGPT vara en mycket effektiv assistent när det gäller att marknadsföra hans brädspel på sociala medier. Han känner en viss hyckleri i detta och funderar på om han ska sluta använda AI-verktyg.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade igår

iA Writer 7 markerar AI-genererad text för att hjälpa författare att behålla sin röst

iA Writer 7, den senaste versionen av det minimalistiska skrivprogrammet, har en ny funktion som tydligt markerar text bidragen av generativa AI-system som ChatGPT. Användarens egna ord visas i svart, medan AI-genererad text kan vara gråmarkerad. Företaget beskriver i ett blogginlägg att funktionen är utformad för att uppmuntra användningen av AI som en dialogpartner snarare än en spökskrivare. Funktionen är tillgänglig på iA Writer´s Mac, iOS och iPadOS-appar och företaget planerar att introducera den på andra plattformar som Windows och Android.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade igår

ChatGPT firar ett år med över 110 miljoner nedladdningar och nästan $30 miljoner i inkomster

På sin första årsdag har ChatGPT:s mobilappar överträffat 110 miljoner installationer och nästan $30 miljoner i intäkter. ChatGPT, en AI-chatbot, lanserades först på iOS i maj 2023 och sedan på Android i juli 2023. Enligt data från marknadsanalysföretaget data.ai genererar ChatGPT:s mobila appar intäkter genom att marknadsföra ChatGPT Plus-prenumerationen, som kostar $19,99 per månad och erbjuder fördelar som snabbare svarstider och obegränsad åtkomst under högtrafikperioder. Trots att prenumerationen är dyrare än många musik- och streamingtjänster, har efterfrågan på ChatGPT Plus ökat över tiden. Globala konsumentutgifter på mobila enheter via ChatGPT:s appar har uppgått till cirka $28,6 miljoner.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade igår

ChatGPTs Prisprognoser för Kryptovalutor Solana, Polygon och Everlodge

AI-chatboten ChatGPT har gett prisprognoser för kryptovalutorna Solana, Polygon och Everlodge. För Solana förutser den en uppåtgående trend, med priser mellan $300-$400 vid slutet av 2023, $500-$700 vid slutet av 2024, och $700-$1000 vid slutet av 2025. För Polygon förutser den en prisökning till $2.50-$3.50 vid slutet av 2023, $4.00-$6.00 vid slutet av 2024, och $6.50-$9.00 vid slutet av 2025. För Everlodge, ett projekt som stör semesterhusindustrin genom att introducera världens första samägandeplattform på blockchain, förutser den priser på $0.30 vid slutet av 2023, $0.50-$1 vid slutet av 2024, och $1-$3 eller mer vid slutet av 2025.

Direktlänk Dela The Crypto Basic fördjupade i förrgår

AI skapar en låt genom att kombinera stilar från Jimmy Buffett och John Prine

Jimmy Buffett och John Prine var två effektiva låtskrivare vars musik var välkänd för lyssnarna. Prine var känd för sin folkpoesi och Buffett för sin strandbummel lycka. Trots detta samarbetade de aldrig på några låtar. För att få en känsla av hur en kombination av Prine och Buffets låtskrivning skulle vara, uppmanades ChatGPT att slå samman de två legenderna. Resultatet är en låt som kallas ´A Real Good Time´.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade i förrgår

DHS utfärdar riktlinjer för generativ AI

USA:s Department of Homeland Security (DHS) har utfärdat nya riktlinjer för hur dess personal ska använda generativ AI. DHS har även börjat experimentera med att bygga sina egna modeller. Riktlinjerna utvecklades med hjälp av Vita husets AI-exekutiva order och det motsvarande utkastet till memo från Office of Management and Budget om hur federala myndigheter bör implementera ordern. DHS har också nyligen utfärdat ett uttalande om integritetspåverkan på kommersiella generativa AI-verktyg som har godkänts för användning inom departementet, inklusive ChatGPT, Bing Chat, Claude 2 och DALL-E2.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade i förrgår

MARIN släpper resultat från AI-seglingsprojekt

Maritime Research Institute Netherlands (MARIN) har släppt de första resultaten från sitt innovativa maskininlärningsprogram. AI har varit ett dominerande ämne under 2023, särskilt efter lanseringen av ChatGPT. AI-system baserade på omfattande språkmodeller har fundamentalt förändrat vår förståelse för maskininlärning. Detta var ett huvudfokus under den tredje dagen av The Superyacht Forum, där vi undersökte AI:s inverkan på superyachtdesign och besättningsrekrytering. MARIN:s senaste forskningsprojekt, AI Sail, demonstrerar tillämpningen av maskininlärning inom marinsektorn. De utvecklade sina egna AI-seglings ´agenter´ eller ´digitala barn´ med hjälp av förstärkningsinlärning.

Direktlänk Dela The Superyacht Group fördjupade i förrgår

Kunstig intelligens verktyg kan riskera företags immateriella rättigheter

Artificiell intelligens (AI) verktyg som ChatGPT och GitHub Copilot revolutionerar sättet företag fungerar på, främst inom mjukvaruutveckling och innehållsgenerering. Dessa AI-system lovar att förbättra effektiviteten och produktiviteten för anställda. Emellertid medför integrationen av sådana sofistikerade AI-verktyg i företagsstrukturer utmaningar och potentiella fallgropar, främst risken att förlora immateriella rättigheter. AI-verktyg behandlar och genererar stora mängder data, varav en del kan vara känslig eller äganderätt. Oavsiktlig offentliggörande av sådan information genom AI-interaktioner kan äventyra patenträttigheter eller kompromissa affärshemligheter. Detta är ett särskilt akut problem i USA, där patentlagstiftningen är sträng om offentliga avslöjanden av uppfinningsidéer.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade i förrgår

Cybersäkerhetsrisker och belöningar med artificiell intelligens

Cybersäkerhetsrisker och belöningar med artificiell intelligens (AI) har blivit tydliga sedan lanseringen av ChatGPT, världens första allmänt tillgängliga generativa AI-verktyg. Verktyg som ChatGPT och Bing erbjuder stora fördelar i termer av tid och ansträngning sparad på vardagliga online-uppgifter. Men det finns mer med generativ AI än att göra din läxa på 30 sekunder. Säkerhetsriskerna med gen-AI rapporteras allmänt. Generativ AI gör det möjligt för angripare att slå snabbare, med bättre noggrannhet, vilket minimerar stavfel och grammatikproblem som har agerat som signaler för phishing-attacker. Detta gör attacker mer undvikande och övertygande. När angripare blir mer effektiva är det ännu viktigare att företag använder AI-baserad hotdetektering för att överlista riktade attacker. De säkerhetsbelöningar AI erbjuder är enorma. Barracuda AI använder metadata från interna, externa och historiska e-postmeddelanden för att skapa en identitetsgraf för varje Office 365-användare som definierar de unika kommunikationsmönstren för en individ. Dessa maskinlärda modeller gör att Barracuda kan identifiera beteende-, innehålls- och länkvidarebefordringsanomalier i ditt företags e-postkommunikation för att skydda mot spear phishing, företagse-postkompromiss, lateral phishing och andra riktade hot.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade i förrgår

ChatGPT:s etiska ställningstagande väcker debatt

AI-etik har hamnat i rampljuset igen efter att ChatGPT vägrade att uttala rasistiska invektiv, även i hypotetiska scenarier designade för att testa dess etiska gränser. Användaren TedFrank presenterade ett trolley-problem-scenario för ChatGPT, där situationen föreslog att rädda ´en miljard vita människor från en smärtsam död´ om AI skulle uttala ett rasistiskt invektiv ohörbart. ChatGPT:s vägran att efterkomma denna begäran drog till sig uppmärksamhet, inklusive från Elon Musk, ägare till X, som uttryckte oro över det han kallade den ´vänsterliberala hjärnviruset´ inbyggt i AI:n. En annan användare testade ChatGPT med ett liknande förslag, som involverade att rädda alla barn på jorden i utbyte mot ett invektiv. AI:ns svar förblev konsekvent: ´Jag kan inte godkänna användningen av rasistiska invektiv eftersom främjande av sådant språk strider mot etiska principer´.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade i förrgår

Konsumenter saknar kunskap om AI, visar en ny undersökning

Enligt en ny undersökning av kundinsikts- och mänskliga relationsbyrån C Space har genomsnittskonsumenten bristande kunskap om i vilken utsträckning AI är inbäddat i deras liv, även bland de som självidentifierar sig som mycket kunniga om tekniken. Undersökningen använde ett AI-diagnostiskt verktyg för att utvärdera uppfattningar om AI hos 500 konsumenter. Resultaten visade att endast 12% av konsumenterna korrekt identifierade alla scenarier som involverar AI. Arjun Chawla, vice VD på C Space, ser möjligheter för företag att utbilda konsumenter för att bygga förtroende för tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

AI kan ersätta traditionella sökmotorer för att hitta advokater

Enligt Greentarget anser 62% av C-suite-medlemmar och 52% av interna jurister att advokatrankningar är viktiga när de söker efter nya företag. Sedan ChatGPTs offentliga lansering i november 2022 har verktyget använts av 100 miljoner användare, många av dem använder det för att ersätta traditionella sökmotorer som Google och Bing. I en studie av Aberdeen Strategy & Research tror 65% av användarna att AI-verktyg kan ersätta traditionella sökmotorer. Det innebär att 65 miljoner människor kan vända sig till generativ AI för att hitta svar, recept och... advokater. Juridiska företag måste inse att teknikkunniga användare ändrar sina online-scoutvanor. De rör sig bort från beprövade sökmotorer som Google, som visar resultat baserat på komplexa algoritmer och annonsdollar, och mot generativ AI som - såvitt vi kan se - är mer inriktad på att leverera resultat baserat på kvalitet.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade i förrgår

AI-chattboten ChatGPT kan kommunicera på över 50 språk

ChatGPT, en AI-chattbot utvecklad av OpenAI, kan förstå och generera text på över 50 språk. Denna förmåga beror på den omfattande datamängd den tränats på, vilken inkluderar text på många språk. Dock kan antalet stödda språk variera då OpenAI fortsätter att förbättra modellen. Modellens prestanda beror på kvaliteten och mängden av träningsdata tillgänglig för ett specifikt språk. Engelska, som är det vanligaste språket i träningsdatan, ger de mest korrekta resultaten. Framtida förbättringar förväntas i den kommande uppdateringen av ChatGPT 5.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade i förrgår

Cybersäkerhet och försäkringsbranschen: En guide till bästa praxis

Cybersäkerhet kräver ständig vaksamhet och anpassning till utvecklande hot. Försäkringsbranschen anpassar sina metoder för att bättre förstå, mildra och försäkra mot dessa risker. ChatGPT föreslår att försäkringsbolag bör fokusera på riskbedömning, dataskydd, anställdas utbildning, enhetssäkerhet, brandväggar och intrångsdetektering/förebyggande system, regelbunden programvarupatchning, backup och återställning, incidenthanteringsplan, åtkomstkontroll, tredjepartsriskhantering, efterlevnad och regleringar, säkerhetsrevisioner och penetrationstester, cybersäkerhetsförsäkring, hotintelligens och samarbete och informationsdelning. Arch Insurance CyPro föreslår liknande åtgärder.

Direktlänk Dela Digital Insurance fördjupade i förrgår

Google DeepMind forskare avslöjar sårbarhet i OpenAI´s ChatGPT

Alphabet Inc.´s Google försöker avslöja de hemligheter som OpenAI´s ChatGPT är tränad på. Ett team av AI-forskare, inklusive några från Google DeepMind, har hittat ett sätt att få ChatGPT att avslöja sin träningsdata, inklusive personligt identifierbar information. Forskarna kunde också få ChatGPT att reproducera data den skrapat från internet. De använde en enkel metod där de bad ChatGPT att upprepa ett givet ord för alltid. Under utförandet började ChatGPT spotta ut text från sin träningsdata, inklusive namn, e-postadresser, telefonnummer och mer. Det verkar nu som att OpenAI har åtgärdat denna sårbarhet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade i förrgår

ChatGPT dominerar AI-verktygssektorn med genomsnittlig användningstid på 30 minuter

ChatGPT dominerar AI-verktygssektorn med en genomsnittlig användningstid på 30 minuter. Verktyget är mest populärt i USA, följt av Indien och Brasilien, vilket indikerar dess breda internationella räckvidd. Mobiltelefoner är det föredragna tillgångsmedlet för 58% av ChatGPT:s användare. Användarbasen är mestadels manlig, med 74,16%, vilket avslöjar en betydande könsdiskrepans i dess publik. En detaljerad studie utförd av writerbuddy.ai avslöjar de ´50 mest besökta AI-verktygen 2023´ - en omfattande guide som erbjuder en djupdykning i de AI-verktyg som formar våra digitala interaktioner idag.

Direktlänk Dela Tech Digest fördjupade i förrgår

Amerikaner blir mer försiktiga med AI, enligt Pew Research Center

Enligt en undersökning från Pew Research Center är amerikaner allt mer försiktiga med den växande roll som artificiell intelligens (AI) spelar i deras liv. 52% är mer oroade än entusiastiska över AI i vardagen. Trots dessa försiktiga synpunkter ser amerikanerna vissa specifika användningar av AI positivt. Majoriteten av amerikanerna (90%) säger att de har hört åtminstone lite om AI. Generativ AI, som kan producera text och bilder, fick stor medial uppmärksamhet 2023. Ett framstående exempel på denna teknologi är ChatGPT. Vi fann i mars 2023 att 58% av amerikanska vuxna har hört talas om ChatGPT. Trots att majoriteten av amerikanerna är medvetna om programmet är första handserfarenhet med det relativt ovanligt. Endast 18% av alla amerikanska vuxna säger att de har använt ChatGPT. När det gäller AI i arbetslivet tror 62% av amerikanerna att AI kommer att ha en stor inverkan på arbetare generellt. Men färre tror att det kommer att påverka dem personligen på ett stort sätt (28%). När det gäller AI inom hälso- och sjukvård säger sex av tio amerikaner att de skulle känna sig obekväma om deras vårdgivare förlitade sig på AI för att hjälpa till att ta hand om dem. Amerikanerna stöder övervakning och reglering av framväxande AI-teknologier, inklusive chatbots och förarlösa fordon.

Direktlänk Dela The Financial fördjupade i förrgår

Michigan kan kräva att politiska kandidater avslöjar AI-användning i kampanjannonser

Politiska kandidater i Michigan kan snart bli tvungna att avslöja om de har använt artificiell intelligens (AI) för att skapa kampanjannonser. AI-program som ChatGPT eller Davinci kan med några få klick skapa bilder, ljud eller text. Om detta tillämpas på politiska kampanjannonser kan det vara svårt att skilja mellan mänskligt och AI-skapat innehåll, menar Maria Molina, biträdande professor vid Michigan State University. Guvernör Gretchen Whitmer väntas snart underteckna ett förslag som kräver att kandidater avslöjar om deras annonser skapades med hjälp av AI.

Direktlänk Dela WILX-TV fördjupade 30 november

Ny WordPress-plugin integrerar ChatGPT på din webbplats

En ny WordPress-plugin gör det möjligt att integrera OpenAI:s populära ChatGPT på din webbplats. ChatGPT WordPress Plugin, som har fått 5/5 stjärnor av verifierade köpare, kan läggas till på din webbplats på bara några ögonblick. Du kan välja att göra den tillgänglig på webbplatsens framsida, baksida eller båda, och du kan även göra den tillgänglig endast för inloggade användare. Med pluginet kan du generera innehåll, slutföra uppgifter och utföra sökords- och ämnesforskning för att informera om framtida innehållserbjudanden. Det finns för närvarande ett specialerbjudande på ChatGPT WordPress Plugin, som normalt kostar $299 men nu kan köpas för bara $39.97 fram till den 28 november.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 30 november

Lär dig bygga maskininlärningsmodeller med gratis kurser denna vecka

Denna vecka kan du börja lära dig att bygga maskininlärningsmodeller med dessa gratis kurser i maskininlärning. Se hur ChatGPT skapar imponerande datavisualiseringar med bara några få ord. Och mycket, mycket mer! Nyheten publicerades den 29 november 2023.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 29 november

Förbättra ditt ledarskap med dessa fem kraftfulla ChatGPT-prompter

För att vara en framstående ledare krävs mer än att bara vara företagets grundare. Ledarskap innebär att ta ansvar, ha kontroll och vara konsekvent. ChatGPT kan hjälpa till att förbättra ledarskapsfärdigheter genom att definiera ledarstil, identifiera svagheter, etablera auktoritet och ansvarskedja, förbättra kommunikation och lyssna och visa empati. Genom att använda dessa fem kraftfulla prompter kan ledare förbättra sina färdigheter, stärka sitt team och inspirera sina kunder.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 november

Generativ AI: Ett kraftfullt verktyg för företagsledare

Inna Kuznetsova, medlem av C200 och VD för ToolsGroup, diskuterar vikten av generativ AI för företagsledare. Genom att använda AI kan företagsledare förbättra effektiviteten, engagemanget och den övergripande upplevelsen för anställda och kunder. Genom att börja med små, specifika uppgifter kan ledare gradvis utöka användningen av AI och optimera sin dagliga arbetsflöde. AI kan också hjälpa till med att sammanfatta stora mängder text och skapa preliminära utkast till dokument. Forskning från McKinsey uppskattar att generativ AI kan lägga till motsvarande $2,6 till $4,4 biljoner årligen till den globala ekonomin.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 november

ByteDances AI-chattbot Cici toppar app-diagram i framväxande marknader

ByteDances AI-chattbot Cici, som drivs av ChatGPT, har blivit en hit på appmarknaden i framväxande länder. Cici lanserades på flera marknader i augusti och har säkrat toppositionen på Google Play i Argentina och Peru. I Filippinerna och Indonesien ligger den också bland de tio bästa apparna. ByteDance har nyligen etablerat en ny AI-division kallad Flow för att påskynda utplaceringen av sina AI-baserade produkter. Cici, som stöder 12 språk, finns tillgänglig i Japan, Korea, Mellanöstern, Sydostasien, Afrika och Sydamerika, inklusive länder som Saudiarabien, Indonesien och Brasilien.

Direktlänk Dela China Money Network fördjupade 29 november

Integration av Bubble.io och ChatGPT öppnar upp nya möjligheter för AI-apputveckling

I det ständigt föränderliga tekniklandskapet erbjuder fusionen av no-code-plattformar och avancerad artificiell intelligens en ny horisont för utvecklare och entreprenörer att enkelt skapa AI-appar. Speciellt om du är intresserad av potentialen att slå samman Bubble.io:s no-code-plattform med de sofistikerade funktionerna hos ChatGPT:s artificiella intelligens, är du inne på en spännande resa. Denna integration öppnar upp en mängd möjligheter för att skapa olika AI-appar både online och för mobila enheter. Bubble.io är känt för sitt användarvänliga gränssnitt som tillåter även de med minimal kodningskunskap att bygga appar. När du kombinerar denna tillgänglighet med de avancerade AI-funktionerna hos ChatGPT, ger du skapare möjlighet att designa applikationer som inte bara är funktionella utan även intelligenta.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 29 november

AI växer massivt och ger konstnärer obegränsade kreativa möjligheter

Artificiell intelligens (AI) fortsatte att växa massivt fram till 2023, vilket tillät konstnärer att skjuta gränserna för kreativitet och ge sin fantasi obegränsade alternativ i en exponentiellt snabb takt. En ny trend kallad ´Make It More´ är populär på ChatGPT. Du genererar en bild av något och ber sedan om att det ska bli MER. Till exempel kan kryddig ramen bli progressivt kryddigare.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 29 november

En aspirerande författare vid namn Alex använder AI-verktyg för att skapa en fängslande e-bok. Grammarly, en skrivassistent, hjälper till att polera grammatiken och stilen i manuskriptet. Hemingway Editor gör komplexa meningar mer lättlästa. Canva, med AI-driven designhjälp, används för att skapa ett tilltalande omslag till e-boken. Cognifyd säkerställer en konsekvent ton och stil genom hela berättelsen. Lumen5 omvandlar delar av berättelsen till videoinnehåll. ChatGPT fungerar som en konversationspartner och inspirationskälla. Artbreeder skapar unika bilder för att levandegöra karaktärer och scener. Quillionz skapar interaktiva element som frågesporter och innehållsförteckningar.

Medium fördjupade 29 november

´Gör det mer´-trenden inom AI-konst

AI-konstgeneratorer kan skapa nästan vad som helst du kan tänka dig, men ibland behöver de lite vägledning för att få fram önskat resultat. Just nu sprider sig trenden ´gör det mer´ bland användare av ChatGPT, där de ber AI:n DALL-E att skapa en bild och sedan be den att göra mer av något. Till exempel bad Justine Moore DALL-E att skapa en skål med ramen och sedan göra den kryddigare, vilket resulterade i en skål ramen som sköt eldstrålar ut i rymden. DALL-E har dock vissa begränsningar, som att det finns en gräns för hur många prompts du kan ge åt gången och att AI:n kan vara kräsen med denna typ av begäran.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 28 november

Artificiell intelligens revolutionerar golfvärlden

Artificiell intelligens (AI) påverkar alltmer golfspelarens vardag, från att boka tee-tider online till att förbättra svingar och välja de bästa klubbarna. AI skapar intelligenta system som fattar beslut i realtid och hjälper till att lösa komplexa problem snabbare. PGA Tour´s ShotLink-system, som spårar cirka 32 000 datapunkter per turnering, är ett exempel på hur AI förbättrar upplevelsen för TV-tittare. AI används också för att förbättra klubbpassning, klubbteknologi och coaching. Dessutom förbättrar AI banhanteringen och underhållet genom att övervaka faktorer som vädermönster, optimala tee-tidsintervall och banlayoutalternativ.

Direktlänk Dela Golf Digest fördjupade 28 november

Storbritanniens ungdomar anammar AI-verktyg snabbt

Enligt en studie utförd av Ofcom, använder majoriteten av 13- till 17-åringar i Storbritannien redan generativa AI-verktyg och nästan hälften av barn mellan sju och tolv år testar dem också. 79% av de tillfrågade 13- till 17-åringarna använder AI-verktyg och tjänster som ChatGPT och Bing chatbots, samt bildgeneratorer som DALL-E och Midjourney. Rapporten visar också att 40% av barnen i åldern sju till tolv börjar använda dessa verktyg. ChatGPT och My AI (en ChatGPT-driven chatbot på Snapchat) driver redan AI-användningen bland barn.

Direktlänk Dela Kidscreen fördjupade 28 november

Majoriteten av brittiska ungdomar använder AI-verktyg, enligt Ofcom

Enligt en ny studie från Storbritanniens kommunikationsregulator Ofcom använder 79% av de onlineaktiva 13-17-åringarna i Storbritannien generativa AI-verktyg och tjänster, medan 40% av de 7-12-åringarna gör det. Detta jämförs med 31% av vuxna internetanvändare i landet. Snapchat´s ´My AI´ chatbot är mest populär bland yngre människor med 51% av online 7-17-åringar som använder den. Det finns en intressant könsuppdelning för ChatGPT: 34% av 7-17-åriga pojkar använder den, men endast 14% av flickor i samma ålder.

Direktlänk Dela Music Ally fördjupade 28 november

Felsökningstips för ChatGPT-appen på Android och iPhone

Tack vare den officiella ChatGPT-appen för Android och iPhone behöver du inte nödvändigtvis använda ChatGPT via Siri eller en webbläsare. Appen ger dig möjlighet att interagera med chatboten och få tillgång till din konversationshistorik direkt på din telefon. Om appen slutar fungera på din Android eller iPhone finns det några användbara felsökningstips. Kontrollera din internetanslutning, tillåt nödvändiga behörigheter, stäng och öppna appen igen, logga ut och logga in igen, stäng av VPN-anslutningen, kontrollera ChatGPT:s serverstatus och uppdatera appen.

Direktlänk Dela Guiding Tech fördjupade 28 november

ChatGPT förutspår höga priser för Dogecoin, Pepe och Nugget Rush

ChatGPT är optimistiskt inställd till Dogecoin, Pepe och Nugget Rush. Nugget Rush skiljer sig ut med sin unika blandning av memes, P2E och impact gaming. ChatGPT förutspår att Nugget Rush-priset kommer att nå $0,50 år 2024. För det kommande året förväntas en tjurcykel inom kryptovaluta. Artikeln utforskar ChatGPT:s nyårsprisprognos för Dogecoin (DOGE), Nugget Rush (NUGX) och Pepe (PEPE).

Direktlänk Dela Bitcoinist fördjupade 28 november

ChatGPT förutspår hög tillväxt för Ripple, Ethereum och Meme Moguls

AI-drivna chatten ChatGPT har gjort prognoser för kryptovalutorna Ripple (XRP), Ethereum (ETH) och Meme Moguls (MGLS) som de mest högtillväxtkrypto att skaffa innan året slutar. Ripple (XRP) förväntas nå $1-prispunkten 2024. Ethereum (ETH) förutspås nå $3,245.35 2024. Meme Moguls (MGLS) förväntas spika 100x enligt ChatGPT. Denna unika plattform kommer att ge alla möjlighet att handla sina favoritmemes samtidigt som de också tjänar belöningar genom den infödda kryptovalutan MGLS.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 28 november

MicroStrategys aktier ökar med 241,59% tack vare Bitcoin

MicroStrategy, som knöt sig till Bitcoin under kryptovintern 2022, har sett sina aktier stiga med 241,59% på börsen sedan januari 2023. Detta har till stor del drivits av en bredare återhämtning av kryptovalutor under året. OpenAI:s artificiella intelligens (AI) teknologi, ChatGPT, har bedömt Bitcoins situation och utsikter och uppskattat tre olika möjliga scenarier för Bitcoin vid början av 2024. ChatGPT tror att det är möjligt att Bitcoin kommer att fortsätta sin nuvarande trend och stanna inom intervallet mellan $34,000 och $38,000 fram till nyårsdagen. AI:n erbjuder också flera länkade prisklasser för MSTR.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 28 november

Studie avslöjar att traditionella fjärrjobb fortfarande är attraktiva trots AI-utvecklingen

Ett år efter lanseringen av ChatGPT har Wahojobs genomfört en studie för att förstå hur jobbsökandes attityder till traditionella fjärrjobb har utvecklats. Studien, som använder data från Google Trends, jämför sökmönster från året före och efter ChatGPT:s lansering, och ger unika insikter i den föränderliga arbetsmarknaden. Trots förväntningar på betydande förändringar på grund av AI och automatisering, erbjuder denna studie en alternativ berättelse om jobbsökande beteende.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 28 november

Alternativ till ChatGPT: En översikt över AI språkmodeller

ChatGPT, en AI-plattform för generering av språk, har blivit den mest erkända AI-språkmodellen sedan dess lansering för 12 månader sedan. Här är några av de mest framstående alternativen till ChatGPT: Google Bard, en AI-chatbot som ägs av Alphabet; Microsoft 365 Copilot, en mjukvara som är inbyggd i flera populära produkter; ClickUp, ett AI-verktyg som hjälper användare att skriva bättre och snabbare; Otter AI, ett AI-verktyg som fokuserar mer på transkription än produktion; Chatsonic, en AI-chatbot som bygger på GPT-4 språkmodellen; och Amazon CodeWhisperer, en maskininlärningsdriven kodgenerator.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Jurister och domare utvärderar AI:s inverkan på rättsprocesser

Sedan ChatGPT:s offentliga debut för ett år sedan har jurister och domare utvärderat den generativa artificiella intelligensens inverkan inte bara på juridiska frågor inom upphovsrätt, anställning och andra områden av lag, utan också på själva rättsprocesserna. När den juridiska gemenskapen kämpar med teknikens användningar har domare över hela landet utfärdat stående order om hur advokater bör använda AI i inlämningar, och domstolar fortsätter att utvärdera var tekniken bör passa in i rättspraxis. US Court of Appeals for the Fifth Circuit meddelade nyligen att de överväger att kräva att advokater certifierar noggrannheten i alla generativa...

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 28 november

ChatGPT förutser lovande framtid för VC Spectra mot Bitcoin och Ethereum

Enligt en nyligen genomförd analys av ChatGPT har VC Spectra (SPCT) en lovande framtid jämfört med sina konkurrenter Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH). VC Spectra fortsätter att locka investerare med sin försäljning som når nya höjder. Dessutom bidrar de positiva utvecklingarna för Bitcoin och Ethereum till den övergripande optimistiska synen på kryptomarknaden. VC Spectra (SPCT) har ökat kraftigt under sin pågående försäljning. Bitcoins (BTC) pris förväntas nå 109 364 dollar år 2024. Ethereums (ETH) pris förväntas nå 6 380,55 dollar nästa år.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 28 november

Användningen av AI för att förbättra innehållsskapande

En guide visar hur olika AI-hacks kan förbättra innehållsskapande med hjälp av ChatGPT. ChatGPT:s roll inom digitalt innehållsskapande har blivit allt viktigare, inte bara för automatisering av rutinuppgifter, utan för att förbättra kreativa processer och operationell effektivitet. Guiden visar hur innehållsskapare kan använda AI för att generera idéer, utveckla innehåll och engagera publik. ChatGPT kan också användas för att analysera data, som hundratals YouTube-videor, för att generera idéer som stämmer överens med tidigare framgångar. AI-verktyget Capo, som använder GPT-4, är speciellt utformat för att förbättra innehåll på LinkedIn.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 28 november

ChatGPT: Ett AI-verktyg med oupptäckt potential

Författaren beskriver sin upplevelse av att använda ChatGPT, ett AI-verktyg för konversation. Trots att hans vän David var skeptisk och trodde att ChatGPT bara var bra för grundläggande frågor och svar, har författaren upptäckt att det kan användas för mer komplexa uppgifter som att optimera försäljningskanaler, analysera finansiella modeller och utarbeta marknadsföringsplaner. Författaren har skrivit en bok om sina upptäckter och hävdar att människor inte inser den verkliga potentialen hos ChatGPT, som kan utveckla en fullständig affärsplan för en app-startidé, analysera risker i en investeringsportfölj och till och med ge råd för att göra ditt företag större.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 november

Googles AI-chatbot Bard kan nu titta på och sammanfatta YouTube-videor

I sin senaste uppdatering har Google gett sin Bard AI-chatbot förmågan att titta på och sammanfatta YouTube-videor. Detta innebär att du nu kan använda Bard för att förstå mer om innehållet i videon, be den att utvidga olika aspekter och till och med skapa en frågesport om videons innehåll. Google har experimenterat med sätt att integrera sina stora språkmodell AI-verktyg i YouTube under större delen av ett år. Detta är en del av en större förändring inom företaget att fullt ut omfamna och kommersialisera sina år av forskning om artificiell intelligens. De flesta av dessa YouTube-projekt har varit i iOS- eller Android YouTube-appen och i form av en experimentell funktion. Detta inkluderar kommentarsortering, videofrågor och till och med förmågan att klonera sångrösten och stilen hos kända musiker.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 28 november

Tonåringar och barn driver adoptionen av GenAI i Storbritannien, enligt Ofcom

Enligt en ny studie från medieregulatorn Ofcom driver tonåringar och barn i Storbritannien adoptionen av generativ artificiell intelligens (GenAI). Fyra av fem (79%) tonåringar online i åldrarna 13-17 använder nu GenAI-verktyg och tjänster, medan en betydande minoritet av yngre barn i åldrarna 7-12 också antar tekniken (40%). Snapchat My AI är det mest populära GenAI-verktyget bland barn och tonåringar i Storbritannien, medan ChatGPT är den mest använda GenAI-tjänsten bland internetanvändare som är 16 år och äldre. Många i Storbritannien är medvetna om de potentiella riskerna med GenAI, med 58% som säger att de är oroade över dess framtida inverkan på samhället.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 28 november

HIX Bypass: En AI-detektionsborttagningsverktyg som omformar AI-genererat innehåll

HIX Bypass är en AI-detektionsborttagningsverktyg som omformar AI-genererad text för att göra den oigenkännlig för AI-detektorer. Tekniken hjälper AI-genererat innehåll att kringgå även de mest rigorösa AI-detektorerna. HIX Bypass skapar exakt och engagerande innehåll som kan kringgå ledande AI-detektorer som GPTZero, Sapling, Crossplag, ZeroGPT, Originality.AI, Turnitin, Copyleaks och Content at Scale. Verktyget kan användas av innehållsmarknadsförare, SEO-professionella, frilansskribenter, annonsmarknadsförare och småföretag för att generera mer engagerande och mänskligt liknande innehåll. HIX Bypass erbjuder en gratis provperiod och prisvärda betalningsalternativ.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 28 november

LinkedIn Mastery: 5 ChatGPT-prompt för framgångsrik nätverkning

Nätverkning är en av nycklarna till framgång och strategiska prompt kan höja din profil, finslipa ditt utåtriktade arbete och omvandla tillfälliga kontakter till kraftfulla professionella relationer. I denna artikel delar vi 5 ChatGPT-prompt som kan hjälpa dig att göra bestående intryck på dina kunder. Låt oss utnyttja den sanna kraften i LinkedIn för oöverträffad framgång i dina professionella strävanden. Prompten hjälper dig att definiera specifika kriterier för din målgrupp på LinkedIn, förbättra utseendet på din LinkedIn-profil, göra din LinkedIn ´About´-sammanfattning mer tilltalande, skapa effektiva öppningsmeddelanden och fokusera på innehållsskapande.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 27 november

Använd ChatGPT för att skapa en hel e-bok och växa ditt företag

För att sticka ut i affärsvärlden kan e-böcker vara ett effektivt verktyg för att visa upp din expertis och locka potentiella kunder. Med hjälp av AI-verktyget ChatGPT kan du skapa en e-bok genom att följa sex steg: Skriv baksidesbeskrivningen, definiera konceptet, skapa strukturen, skriv varje avsnitt, sammanfatta kraftfullt och slutligen arbeta med grafiken. Genom att använda ChatGPT kan du producera en e-bok som visar din expertis, hjälper dina kunder och gör dem bekanta med ditt arbete, redo att köpa.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

OpenAI har introducerat anpassade instruktioner för både gratis och betalande användare av ChatGPT, i syfte att förbättra personalisering och minneskonsistens. Funktionen kan användas för att specificera säkerhetsregler och åldersbegränsningar, ge formatanvisningar för konsekventa svar, programmera ChatGPT att svara på specifika händelser eller hämta data från webbplatser, och anpassa åtgärder baserat på villkor eller specifika behov. Användare kan också specificera sin skrivstil och tillhandahålla data för personliga svar.

MakeUseOf fördjupade 27 november

ChatGPT toppar listan som mest besökta AI-verktyget 2023

Enligt en studie av writerbuddy.ai är ChatGPT det mest besökta AI-verktyget 2023, med 14 miljarder besök och 60% av trafiken inom de 50 bästa AI-plattformarna. Detta motsvarar i genomsnitt 1,5 miljarder besök varje månad och en positiv netto trafiktillväxt på 1,8 miljarder, vilket innebär en genomsnittlig månatlig tillväxt på 195,1 miljoner besök. Andra framträdande AI-verktyg som Character AI, Google Bard och Perplexity AI innehar tillsammans 18,69% av chattbotmarknadens månatliga besök. ChatGPT dominerar AI-verktygssektorn med en genomsnittlig användningstid på 30 minuter.

Direktlänk Dela Travolution fördjupade 27 november

AI-utdata reflekterar mänskliga fördomar

Ett av de största problemen som uppstått från AI-revolutionen är frågan om AI-fördomar. AI-modeller som används för prediktiv polisering har anklagats för att upprätthålla systemisk rasism, och liknande oro har drabbat AI-verktyg som används för rekrytering och på många andra områden. Nu gör GenAI-verktyg som ChatGPT situationen värre genom att skapa text och bilder som är fulla av implicita ras- och könsfördomar. Ledare kommer att behöva hantera dessa problem inom de kommande veckorna och månaderna. Det är viktigt att komma ihåg att när det gäller algoritmiska fördomar ligger det verkliga felet inte i våra algoritmer utan i oss själva. AI-verktyg skapar inte fördomar - de avslöjar dem genom att replikera verkligheten i de samhällen och organisationer de tjänar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 november

Fem banbrytande AI-verktyg för att förbättra produktbilder, läsning, podcasts och mer

AI-verktygen ChatGPT, Bard, Perplexity och Grok har varit banbrytande inom den nuvarande AI-revolutionen. Även mainstream-sidor som Canva, Adobe, Beehiiv och Wix har integrerat AI-funktioner. Förutom dessa kända verktyg finns det mindre kända men fantastiska AI-verktyg. Ett av dessa verktyg är Caspa AI, som kan skapa professionella produktbilder med lätthet. Caspa AI är den definitiva lösningen för att strömlinjeforma alla behov relaterade till katalog-, e-handel- eller livsstilsfotografering.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 november

ChatGPT överträffar professionella kolumnister i att ge empatisk rådgivning, enligt studie

En nyligen publicerad studie i tidskriften ´Frontiers in Psychology´ visar att artificiell intelligens (AI), specifikt ChatGPT, nu ger bättre personliga råd än professionella kolumnister. Studien visar att cirka tre fjärdedelar av deltagarna fann att ChatGPTs råd var mer balanserade, kompletta, empatiska, hjälpsamma och överlägsna jämfört med mänskliga kolumnister. Trots AI: s framgångar uttryckte de flesta deltagare fortfarande en preferens för mänsklig rådgivning för sina personliga problem. Studien förespråkar inte att ersätta professionella rådgivare eller terapeuter med AI, men öppnar upp möjligheter för chattrobotar som ChatGPT att komplettera terapisessioner.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 27 november

Stora språkmodeller förändrar reklamindustrin men har begränsningar

Reklamindustrin har förändrats kraftigt av generativa AI-verktyg som bygger på stora språkmodeller (LLM). LLM har visat en fantastisk förmåga att lära sig från text- och bildbaserade data märkta med text, vilket möjliggör att produkter som ChatGPT kan generera text mycket snabbt, täcka ett enormt utbud av ämnen på många språk, inklusive programmeringskod. Enligt den senaste årliga McKinsey Global Survey använder marknadsförare främst generativ AI för orduppgifter, såsom att skapa första utkast av textdokument, personliggöra meddelanden och sammanfatta dokument. Men trots att LLM visar sig vara användbart för att brainstorma meddelanden, generera bilder och andra kreativa applikationer inom marknadsföring, är de mindre lämpliga för att lösa grundläggande utmaningar inom programmatisk reklam, som kräver inlärning från och svar på numeriska data, inte ord.

Direktlänk Dela AdExchanger fördjupade 27 november

AI skapar den perfekta fotbollsspelaren med egenskaper från Messi, Ronaldo och andra stjärnor

AI-webbplatsen ChatGPT har skapat den perfekta manliga fotbollsspelaren, en spelare som kan slå Cristiano Ronaldos Champions League-målskytterekord och Lionel Messis Ballon d´Or-rekord. Denna drömspelare har Ronaldos kraft och ledarskap, Messis smidighet, Robert Lewandowskis avslut, Kylian Mbappes hastighet, Neymars dribbling, Thierry Henrys anpassningsförmåga och Philipp Lahms mångsidighet. Spelaren har också Virgil van Dijks disciplin, Sergio Ramos befäl, N´Golo Kantes uthållighet, Kevin De Bruynes passning, Andrea Pirlos intelligens och Diego Simeones envishet. Dessutom har den perfekta spelaren ärvt arbetsmoralen från Luis Suarez.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 27 november

Generativ AI: Möjligheter och risker för fred och säkerhet

Artificiell intelligens (AI) har fått mycket uppmärksamhet på senare tid, särskilt med offentliggörandet av generativa AI-verktyg som Midjourney, ChatGPT, Google Bard, Claude, LLaMA, Stable Diffusion med flera. På FN:s avdelning för politiska och fredsbyggande frågor har AI använts för att underlätta digitala dialoger och öka inkluderingen i dessa processer. FN:s säkerhetsråd betonade i juli 2023 den ´oöverträffade´ hastigheten och räckvidden för AI-teknik. Generativ AI kan både ha positiva och negativa effekter, som att snabbt sprida desinformation genom att generera falska medier. AI är en kritisk teknologi för många länder, och de tävlar om att etablera ledarskap inom detta område. Generativ AI kan vara användbart för att främja ömsesidig förståelse mellan aktörer, möjliggöra lokaliserade lösningar som respekterar kulturella och nationella sammanhang samt underlätta datastyrda insikter i historiska konflikter.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 november

AI-teknikens framtid och dess potential inom försäkringsbranschen

Artificiell intelligens (AI) är tekniken bakom intelligenta maskiner och program. Den kan analysera stora mängder data, upptäcka mönster och inkonsekvenser, och förbättra noggrannheten genom djupinlärning. AI kan hjälpa till att fatta bättre beslut, öka effektiviteten och produktiviteten, minska mänskliga fel och öka lönsamheten. Företag som Meta Platforms, Nvidia Corporation, Amazon.com, Microsoft Corporation och Apple Inc. är ledande inom AI-utveckling. Marknaden för AI beräknas vara värd 150,2 miljarder dollar, med en tillväxttakt på 36,8% årligen mellan 2023 och 2030. Inom försäkringsbranschen kan AI användas för bedrägeribekämpning, bland annat genom analys av krav, spårning av trender, realtidsövervakning och förbättring av rutinmässiga operationer.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 november

ChatGPT WordPress Plugin erbjuds till specialpris under Black Friday

ChatGPT, som tog världen med storm förra året, erbjuder nu en plugin till WordPress-webbplatser. Under Black Friday-utförsäljningen kan man få en livstidslicens till denna användbara plugin för det exklusiva priset av endast $39.97 (ord. $299) om man beställer fram till 27 november. Pluginen ger användarna möjlighet att ställa frågor, navigera på webbplatsen och förenkla sin interaktion med företaget. På baksidan kan man enkelt generera innehåll snabbt, hantera repetitiva uppgifter och sätta upp företaget för att flöda mer naturligt varje dag.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 26 november

Lärare och AI: Hur man hanterar ChatGPT i klassrummet

För många studenter är ChatGPT ett verktyg som hjälper till med skrivblockering, hjälper dem med brainstorming eller hjälper till med korrekt formatering av ett e-postmeddelande. Dock gör många professorer det tydligt att all användning av det nya verktyget kommer att bestraffas. Trots att uppenbar plagiering av AI-svaren inte kommer att resultera i inlärning, kan implementering av ChatGPT enbart som ett hjälpmedel främja kritiskt tänkande och maximera en individs utbildningsupplevelse. Medan ChatGPT har medfört bekvämlighet och tidsbesparande tekniker, har lärare rätt att ha mer än några invändningar mot tekniken. Från forskning som har visat fördomar i den feedback som ges, inklusive oro för felaktig information och plagiering, finns det ingen tvekan om att ChatGPT kan vara skadligt om det inte används korrekt. Lärare har dock möjlighet att varna för dessa faror på ett effektivt sätt. Istället för en dyster varning i början av kursen om användningen av denna AI, kunde lärare ta en stund att pausa och diskutera sina farhågor med eleverna. Skolor kan gå så långt som att ha ett valbart valfritt ämne som lär eleverna hur man implementerar denna teknik på ett etiskt sätt och också var den kommer att falla kort jämfört med det mänskliga sinnet. Som med allt, om du berättar för någon att inte göra något, kommer de bara att vilja göra det mer. Att förbjuda ChatGPT från klassrum kommer inte att avskräcka studenter från att använda det. En Time magazine-artikel diskuterade hur läraren Sarah Millard använde ChatGPT för att skapa en uppsats och sedan fortsatte att ha sina elever hitta felen i skrivandet. ”Mina elever har aldrig varit så engagerade i skrivandet”, sa Millard. ”De ville slå datorn.” Lärare över hela världen har en extremt unik möjlighet. Elever vänder sig till sina lärare för vägledning i sina akademiker och i livet, och att ignorera denna teknik kommer inte att få den att försvinna. Casey Kennington, biträdande professor i datavetenskap vid Boise State, diskuterade sin syn på framtiden för AI i utbildning, samt oro som många lärare känner inför den nya tekniken. ”Det här är saker som många av oss har förlorat sömnen över”, sa Kennington. ”Under pandemin var vi tvungna att plötsligt gå online och en massa människor var som, jag vet inte om jag kan undervisa online. … Det var smärtsamt eftersom du kommer in i din rutin. Jag har den här klassen, den är bra, jag har undervisat den i år och nu måste jag plötsligt ändra den, och nu är vi tillbaka och gör det bara några år senare, men mycket annorlunda insatser och mycket olika konsekvenser.” När det gäller huruvida man ska implementera denna teknik tycker Kennington att det första steget helt enkelt är att inte ignorera det. ”Det korta svaret som jag hör från alla och jag tenderar att hålla med om är att du inte kan ignorera det. Vissa universitet ignorerar det, och det är olyckligt. Jag tror att de kommer att hamna efter”, sa Kennington. ”Vissa universitet går lite för långt, i det att de tittar på världen just nu och de ser oh AI, det är det, det är framtiden. Skär allt men några av STEM-programmen eftersom de är pengamakare, jag antar att vissa universitet går på den extrema.” Även om lärare har skäl att vara misstänksamma mot ChatGPT och andra AI, diskuterade Kennington varför det också är viktigt att implementera det i läroplanen. ”Jag kan förstå varför lärare eller några av dina instruktörer kanske säger att inte använda det som plagiering, och de har helt rätt”, sa Kennington. ”Men jag hoppas att alla åtminstone kan gå igenom en klass där de säger, vi kommer att ha minst en uppgift där du kommer att använda den och du kommer att kritisera den.” Kennington påpekar att det är viktigt att eleverna interagerar och engagerar sig med tekniken för att säkerställa att den inte blir ett problem för professorer. ”Om en student bara använder det och inte tittar på något av hans output och lämnar in det, är det klart plagiering”, sa Kennington. ”Men om de använder det som ett verktyg för att utveckla sina tankar och i vårt fall kod, och de får det att fungera och de säger oh, det här fungerar inte eller det fungerar inte, det ger inte rätt sak och de fixar det själva, det finns en djupare förståelse.” Det är dags att lägga kalkylatoranalogen till vila en gång för alla, Kennington diskuterade skillnaden mellan två verktyg som har betraktats som en krycka i utbildningen. Enligt Kennington skiljer sig skrivande från matematik eftersom det kräver mer abstrakt tänkande. Medan kalkylatorn hjälper till i processen att lösa problem, gör teknik som ChatGPT faktiskt tänkandet för dig. Kennington avslöjade hur framtiden kommer att se ut för professorer vid BSU nu när tjänster som ChatGPT blir alltmer mainstream. ”Boise State kommer snart att be avdelningar att komma med en plan för att ta reda på hur din avdelning svarar på det. De kan komma tillbaka och säga att vi inte kommer att göra något men de måste ge en motivering för det”, sa Kennington. ”Jag tycker att det är bra att universitetet tar lite topp ner som åtminstone avdelningar måste berätta för oss vad de kommer att göra eller inte göra om detta eftersom vi vill att alla ska vara förberedda och vill att alla vid bordet så mycket som möjligt och inte blir kvar.” ChatGPT och andra AI-system kommer inte att bli felfritt implementerade i utbildning och vardag över en natt. Faktum är att processen kommer att vara långsam och samtidigt känna sig överväldigande för många individer. Det viktiga är att professorer och samhället inte ignorerar det utan snarare får en förståelse för hur det kan vara användbart samt var det oundvikligen bleknar jämfört med det mänskliga sinnet.

Direktlänk Dela The Arbiter fördjupade 26 november

Livstidslicens för ChatGPT WordPress-plugin tillgänglig för $39,97 under Black Friday-rea

ChatGPT, en AI-drivna chattbot, introducerade ett WordPress-plugin förra året som ger användare möjlighet att enkelt forska, skapa innehåll och mycket mer. Nu kan du lägga till denna bekvämlighet till din WordPress-webbplats. Under Black Friday-rea kan du få en livstidslicens till detta användbara plugin för endast $39,97 (ord. $299) om du beställer före 27 november. Pluginet ger dig flexibilitet att lägga till ChatGPT framför, bakom eller på båda ändarna av din webbplats. Det hjälper dig även att öka din produktivitet och hitta nya sätt att integrera ChatGPT i din dagliga arbetsflöde.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 26 november

OpenAI gör ChatGPT Voice-funktionen gratis för alla användare

OpenAI har gjort sin ChatGPT Voice-funktion, som tidigare endast var tillgänglig för ChatGPT Plus-prenumeranter, gratis för alla användare. Meddelandet gjordes av Greg Brockman, medgrundare av OpenAI, på Twitter. ChatGPT Voice låter användare interagera med AI via röstkommandon, och svar kan ges både i ljud- och textformat. Funktionen är endast tillgänglig via ChatGPT:s mobilapp, inte på webbläsare. Tekniken för röstigenkänning Whisper har gjort utvecklingen av ChatGPT Voice möjlig.

Direktlänk Dela Metro Americas fördjupade 26 november

Uppgifter där artificiell intelligens är minst lämpad

Artificiell intelligens (AI) är minst lämpad för uppgifter som kräver emotionell förståelse, kreativitet och nyanserade sociala interaktioner. Dessutom kan situationer där en djup förståelse för mänskliga värderingar, etik eller komplexa beslut baserade på subjektiva upplevelser är avgörande, utgöra utmaningar för AI. AI är minst lämplig för att ge råd. Maskiner kan ”lära sig”, men i min erfarenhet förstår de aldrig eller svarar på frågor på ett sätt som är meningsfullt. Jag förstår inte hur företag kan förlita sig på så kallade chatbotar. De kan inte ersätta skickliga medarbetare som har riktiga öron, hjärnor och röster. Det skrämmer mig också att sådana ”botar” till och med används för att ge rådgivning eller terapi. Den nuvarande generationen av artificiell intelligens är mycket lämplig för administrativa eller databehandlingsuppgifter.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 november

iPhone-användare kan nu byta ut Siri mot ChatGPT

Iphone-användare har nu möjlighet att byta ut Siri mot en alternativ röstassistent, ChatGPT. Denna innovation blev möjlig tack vare en nylig uppdatering från OpenAI, vilket gjorde röstfunktionen chatbot gratis för alla användare. Framför allt är detta alternativ tillgängligt på iPhone 15 Pro och Pro Max-modellerna. Apples senaste iPhone-modeller inkluderar en konfigurerbar åtgärdsknapp, som ersätter den traditionella tystknappen. Genom en ny inställningsmeny kan användare tilldela olika uppgifter till åtgärdsknappen. För att ställa in ChatGPT som en röstassistent ska användarna kunna komma åt menyn åtgärdsknapp i iOS-inställningarna och välja genvägsalternativet. Därefter ska de välja en genväg för ChatGPT och associera den med åtgärdsknappen. Det är viktigt att det finns installerade genvägsappar på iPhone för att slutföra denna process. Denna assistent erbjuder fem olika röster: Ember, HEAVEN, breeze, Juniper och Cove, och låter användare tala direkt till OpenAI-chatboten och höra dess svar. Denna funktion representerar ett alternativ till Siri, som erbjuder en smartare och mer mångsidig röstassistentupplevelse.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 26 november

AI skapar Hallmark-stil julberättelse

AI-programmet ChatGPT 4 har skapat en julberättelse i Hallmark-stil. Berättelsen, med titeln ´Christmas Carousel´, handlar om en arkitekt från New York som upptäcker kärleken och värdet av tradition när hon samarbetar med en lokal karusellrestaurator för att rädda en älskad julattraktion i en liten stad. ChatGPT 4 kunde generera en detaljerad handling, en titel och en huvudperson baserat på en enkel begäran. AI:en genererade även dialog mellan huvudpersonerna och föreslog platser nära New York City som kunde fungera som inspelningsplatser.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 26 november

HR-professionella använder AI för att effektivisera sina anställningsstrategier

AI-formar nu de flesta sektorer, inklusive HR, genom att erbjuda effektiva verktyg för att strömlinjeforma anställningstaktik och strategier. Tekniker som ChatGPT hjälper HR-specialister att optimera arbetsflödet, öka anställdas engagemang och analysera framväxande trender. ChatGPT kan användas för att skapa jobbannonser, skärma och kortlista kandidater, formulera intervjufrågor, skapa ombordsättningsplaner, generera interna kommunikationsmallar, utforma prestandaöversiktsmallar och granska HR-mätvärden. Detta hjälper HR-team att effektivt hantera anställningsprocessen.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 26 november

Användning av AI-verktyget ChatGPT på arbetsplatsen leder till avsked

En anställd beskriver hur användning av AI-verktyget ChatGPT på jobbet ledde till avsked. Trots att AI:n förbättrade effektiviteten och kvaliteten på e-postkommunikationen, märkte chefen att något var annorlunda. Efter att ha konfronterat arbetstagaren om användningen av AI, blev det klart att företagets policy förbjöd användning av AI i arbetsplatsen. Chefens huvudsakliga invändningar var att AI-e-post saknade den personliga touch som företaget värderade, samt problem med integritet och äkthet. Arbetstagaren blev avskedad för att ha brutit företagets policy.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 november

Förbättra dina chanser att få jobb på LinkedIn med ChatGPT

OpenAI:s plattform ChatGPT kan förbättra din LinkedIn-profil och öka dina chanser att få jobb. Plattformen kan hjälpa dig att skriva en övertygande bio, jobbbeskrivningar, personliga meddelanden, ansökningsbrev och bygga upp ditt CV. Dessutom kan ChatGPT hjälpa dig att förbereda svar på intervjufrågor, planera och redigera inlägg, kontrollera textens noggrannhet, bedöma din lämplighet för en roll och hålla reda på information. Med ChatGPT kan du förbättra din profil och närvaro på LinkedIn, effektivisera professionell kommunikation och hantera dina ansökningar på ett mer effektivt sätt.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 25 november

AI-expert föreslår fem sätt att öka inkomst med hjälp av ChatGPT

I en artikel i Forbes den 22 november 2023 introducerar Jodie Cook, en expert på entreprenörskap och AI, en ny metod för att förbättra inkomsten med hjälp av ChatGPT. Hon diskuterar insikter från Martin Crowley, grundaren av AI Tool Report, och förklarar fem huvudstrategier för att öka inkomst. Dessa inkluderar identifiering och monetarisering av unika färdigheter, diversifiering av inkomstkällor, att lära av framgångsrika affärsfigurer, färdighetsutveckling för nya möjligheter och optimering av finansiella vanor. Cook betonar vikten av att starta dessa omvandlande vanor omedelbart.

Direktlänk Dela CryptoGlobe fördjupade 25 november

ChatGPT kan generera bilder från textbeskrivningar

ChatGPT kan generera bilder från textbeskrivningar genom sin integration med DALL-E 3, en avancerad AI-bildgenerator utvecklad av OpenAI. Denna funktion är dock endast tillgänglig som en betaltjänst och exklusiv för ChatGPT baserat på GPT-4-arkitekturen, tillgänglig för ChatGPT Plus och Enterprise-prenumeranter. Den kostnadsfria versionen av ChatGPT, som fungerar på GPT 3.5-motorn, saknar denna integrerade bildskapande funktionalitet. För att använda bildgenereringsfunktionen måste du prenumerera på ChatGPT Plus, vilket kostar $20.

Direktlänk Dela Stealth Optional fördjupade 25 november

Ansvarsfull AI: Att minimera risker och maximera fördelar

AI är ett hett ämne som kan skapa nya arbetsmetoder men också ställer etiska frågor och risker. AI kan förstärka mänskliga fördomar och leda till diskriminering, exempelvis i polisens ansiktsigenkänningssystem eller vid bedömning av bostadslån. Liming Zhu och Qinghua Lu, ledare inom studiet av ansvarsfull AI vid CSIRO, definierar ansvarsfull AI som utveckling och användning av AI-system på ett sätt som gynnar individer och samhället, samtidigt som risken för negativa konsekvenser minimeras. De har utvecklat åtta frivilliga AI-etikprinciper för att hjälpa utvecklare och organisationer att skapa säker, pålitlig AI.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 24 november

Google kan tillåta användare att byta till ´Classic Assistant´

AI-funktionerna hos ChatGPT och Google Bard är anmärkningsvärda, särskilt när det gäller konversationellt innehåll. Men för användare som inte gillar AI kan det fortfarande vara oattraktivt eller oviktigt. Enligt ett inlägg av AssembleDebug kan Google snart tillåta användare att byta till ´Classic Assistant´ med Google Assistant om de föredrar att inte använda Google Bard. Tyvärr kan processen att byta från en digital assistent till en annan inte vara så enkel som den verkar. Google siktar troligen på att göra Assistant mer AI-vänlig, vilket är ett logiskt drag. Men det är för närvarande okänt om Bard kommer att integreras helt med Assistant.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 24 november

Spekulationer kring en möjlig duett mellan Taylor Swift och Beyoncé

Under sommaren tjänade tre kvinnor över en miljard dollar på försäljning: Barbie, Taylor Swift och Beyoncé. Trots att de två sistnämnda är två av de största namnen inom musik och framträdanden, har de aldrig samarbetat på en låt. AI-programmet ChatGPT ger sin syn på hur en sång av de två stora artisterna skulle kunna se ut. En text till en tänkt låt presenteras, men frågan är om den är värd 1 eller 2 miljarder dollar. Det återstår att se om de ikoniska artisterna kommer att samarbeta och ge oss en låt.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 24 november

AI-chatbot ChatGPT misslyckas med att effektivt planera en resa till Schweiz

En användare försökte använda AI-chatboten ChatGPT för att planera en 10-dagars resa till Schweiz med en budget på $3 500. Trots att användaren hoppades att ChatGPT skulle kunna spara tid genom att eliminera behovet av omfattande forskning, visade det sig att ChatGPT inte var så effektiv. ChatGPT kunde inte ge aktuella priser på flyg eller hotell, och dess förslag till resplan var inte särskilt hjälpsamma. Användaren fann att ChatGPT:s enda verkligt användbara råd var att köpa ett Swiss Travel Pass och ta tåget överallt. Slutligen kom användaren fram till att de var en bättre reseplanerare än ChatGPT.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 24 november

DeFiLlama ChatGPT Plugin: Ett verktyg för att avslöja DeFi-insikter i realtid

DeFiLlama är en plattform som spårar och samlar information om decentraliserade finansprotokoll (DeFi) på olika blockkedjor. Plattformen ger insikter i den allmänna hälsan, populariteten och trenderna inom DeFi-området genom att samla och presentera data. Användare, inklusive utvecklare och investerare, kan använda denna data för att spåra effektiviteten hos olika DeFi-protokoll, identifiera marknadstrender och fatta beslut om sina DeFi-relaterade projekt med kunskap. DeFiLlama ChatGPT Plugin är en banbrytande integration som kombinerar ChatGPT:s konversationsfunktioner med DeFiLlama:s kraftfulla dataanalys. Genom att använda naturliga språkinteraktioner kan användare enkelt fråga ett brett utbud av DeFi-information, från protokollrankningar till TVL.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 24 november

Lösningar på vanliga fel i OpenAI:s AI-modell ChatGPT

OpenAI:s artificiella intelligens (AI) modell, ChatGPT, har blivit verktyget att gå till för en mängd olika applikationer, inklusive innehållsgenerering, kundsupport och interaktiva berättelser. Emellertid kan det som alla teknologiska verktyg ibland uppstå fel. Ett sådant fel som har förbryllat många användare är ”Error in Body Stream”. Denna omfattande guide kommer att gå in på naturen av detta fel och ge omfattande lösningar för att rätta till det.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 24 november

Så här felsöker och löser du interna serverfel i ChatGPT

Artificiell intelligens (AI) har blivit en central del av våra liv, med AI-chattbotar som ChatGPT som skapar stor inverkan. Men som alla digitala plattformar är ChatGPT inte immun mot tillfälliga fel och problem. Ett vanligt problem användare står inför är det interna serverfelet i ChatGPT. Den här artikeln ger en omfattande guide om hur man felsöker och löser detta fel, vilket säkerställer en sömlös ChatGPT-upplevelse.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 24 november

Utmaningar och lösningar för AI-drivna, flerspråkiga affärskommunikationer

AI har gjort betydande framsteg inom naturligt språkbehandling (NLP), vilket har skapat nya möjligheter för flerspråkig kommunikation. Det globala marknadsvärdet för språköversättningsprogramvara förväntas nå $35,93 miljarder år 2030. Dock finns det fortfarande utmaningar, särskilt när det gäller att förstå och översätta företagsspecifika uttryck och terminologi. Företag behöver investera i rätt teknik och utbildning för att säkerställa effektiv kommunikation med kunder oavsett språk. Antalet oberoende maskinöversättningstjänster har ökat sexfaldigt sedan 2017, men generativ AI-översättning är fortfarande under utveckling och kan vara opålitlig. Dessutom finns det frågor kring säkerheten och integriteten för denna teknik.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 24 november

ChatGPT lanserar röstbaserad funktion, kryptovalutaföretag förlorar 115 miljoner dollar i hack

En ny funktion baserad på mänsklig röst för förbättrad användarinteraktion har avslöjats av ChatGPT. Kryptovalutaföretag med kopplingar till Justin Sun förlorar 115 miljoner dollar i hack. OpenAI har förbättrat den mobila användarupplevelsen genom att släppa ljudkonversationer för ChatGPT på både iOS- och Android-plattformar. Denna funktion var endast tillgänglig för Plus- och Enterprise-prenumeranter när den först introducerades i september, men från och med onsdag är den nu också tillgänglig för gratisanvändare. Genom två hackningsincidenter kan hittills 115 miljoner dollar ha tagits från två kryptosajter kopplade till den välkända digitala entreprenören Justin Sun. Bland de projekt som riktas in är HTX digitala valutaväxling, tidigare känd som Huobi, från vilken hackare stal ungefär 30 miljoner dollar i kryptovaluta.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 24 november

Google gör AI-assistenten Bard mer flexibel för användare

Google planerar att göra sin AI-integration mer användarvänlig genom att låta användare välja ett ´Classic Assistant´-läge för att stänga av ´Assistant with Bard´. Detta beror på att inte alla befintliga funktioner i Google-assistenten kommer att fungera i ´Assistant with Bard´. Bard, Googles AI-chatbot, kan nu länka till din Gmail, Docs och Drive som en del av sin nya utvidgning. ´Assistant with Bard´ är avsedd att ha många fler funktioner och är tillgänglig via en enkel genväg på telefoner. Google uppgav vidare att tidiga tester för den nya AI-drivna upplevelsen kommer att vara tillgängliga för ett begränsat antal användare som väljer att delta.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 24 november

Kaliforniens guvernörskontor släpper rapport om generativ AI

Kaliforniens guvernörskontor har släppt en rapport om möjligheter och potentiella fallgropar med generativ artificiell intelligens (AI). Rapporten är den första i en serie informativa rapporter krävda av verkställande order N-12-23, utfärdad den 6 september i år. Rapporten innehåller fyra tillfälliga principer för användning av generativ AI, inklusive skydd av kaliforniers data och säkerhet, användning av statligt godkända AI-verktyg, förklaring av hur AI-system bidrar till leverans av statliga tjänster och granskning av AI-produkter för noggrannhet. Rapporten diskuterar också skillnaden mellan framväxande generativ AI och konventionell AI.

Direktlänk Dela Keyt.com fördjupade 24 november

Så tar du bort grå bakgrund när du kopierar och klistrar in text från ChatGPT

Användare av ChatGPT har ofta problem med att text kopierad därifrån medför en grå bakgrund när den klistras in i andra program som Word eller Google Docs. För att kopiera och klistra in utan formatering, gå till ChatGPT och begär texten du vill kopiera. Markera texten och tryck på Ctrl + C för att kopiera. Gå till var du vill klistra in texten och välj vart den ska gå. För att klistra in utan formatering kan du trycka på Ctrl + Shift + V. Om du redan har klistrat in texten och inte vill gå igenom hela kopierings- och inklistringsprocessen igen kan du ta bort den grå bakgrunden i efterhand.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 24 november

AI kan förändra hur vi shoppar under semestern

Artificiell intelligens (AI) kan komma att förändra hur vi shoppar för våra nära och kära under semestern, men den är ännu inte redo att göra allt. Enligt en undersökning från Adobe i september planerar en tredjedel av människorna att använda ChatGPT eller någon annan generativ AI under semesterns shopping i år. De tillfrågade sade att de ville att AI skulle hitta bra erbjudanden, varumärkesrekommendationer och alternativa gåvor.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 24 november

AI-verktyg som ChatGPT har blivit mainstream, men anses fortfarande vara överhypade

Enligt en ny undersökning har artificiella intelligensverktyg som ChatGPT blivit ´obestridligt mainstream´ 2023. Undersökningen, som utfördes av Retool, samlade svar från över 1 500 yrkesverksamma inom teknik och relaterade fält. Trots snabb anpassning anser de flesta respondenter fortfarande att AI är överhypad. Endast strax under en fjärdedel kallade det ´rättvist bedömd´. Retool, grundat i juni 2017 och en del av Y Combinator-acceleratorprogrammet, erbjuder en plattform för att bygga intern företagsprogramvara med ett visuellt utvecklingsgränssnitt.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 23 november

OpenAI rullar ut röstfunktion för ChatGPT till alla användare

OpenAI har lanserat en betydande uppdatering för ChatGPT, vilket gör att vanliga användare på både iOS- och Android-enheter kan interagera med chatboten med en mänsklig röst. Röstfunktionen introducerades ursprungligen i september och var exklusivt tillgänglig för Plus och Enterprise-användare fram till igår. Denna utvidgning markerar en milstolpe i ChatGPT:s tillgänglighet, vilket gör att en bredare publik kan uppleva konversationsförmågan i röstläge. Användare kan välja mellan fem distinkta röstalternativ: Juniper, Ember, Breeze, Cove och Sky. Trots det innovativa språnget noterade vissa användare att röstfunktionen ibland uppmanade hjälpfrågor även när användaren förblev tyst.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 23 november

AI kan skapa falska studier för att bevisa önskat resultat

AI kan hallucinera och använda falska påståenden för att underbygga argument, enligt en artikel i JAMA Ophthalmology. Med hjälp av GPT-4, versionen som för närvarande används av ChatGPT, och ytterligare programvara för statistisk dataanalys, krävdes bara några klick för att skapa en datamängd. Informationen som genererades avsåg att visa fördelarna med en särskild behandlingsmetod över en alternativ metod. Forskare rapporterade dock att datan inte stod upp mot noggrann granskning. Vissa data stod inte upp mot statistisk analys och vissa personuppgifter stämde inte överens. AI har bara påskyndat denna process.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 23 november

Forskare har nyligen publicerat en studie som visar hur artificiell intelligens (AI) kan användas för att skapa falska kliniska prövningsdata som stöder ogrundade vetenskapliga påståenden. Experimentet involverade skapandet av en falsk datamängd med hjälp av ChatGPT, som felaktigt indikerade att en kirurgisk behandling för en ögonsjukdom gav bättre resultat än alternativa metoder. Detta hotar medicinsk forskningsintegritet och giltigheten av potentiella resultat. Det visar också begränsningar i nuvarande granskning och kvalitetskontroller.

Editorial GE fördjupade 23 november

ChatGPT-röst nu tillgänglig för alla iPhone-användare

ChatGPTs röstfunktion, som tidigare var exklusiv för ChatGPT Plus-prenumeranter, är nu tillgänglig för alla gratisanvändare på iPhone. Detta möjliggör handsfree-samtal med AI-chatten. Användare kan välja mellan fem olika röster, ändra sitt föredragna språk och kan även använda ChatGPT-röst som en ersättning för Siri på iPhone 15 Pro-serien genom att kartlägga Action-knappen för att aktivera funktionen. ChatGPT är en AI-chattbot av OpenAI som har fått stor popularitet det senaste året. OpenAI introducerar nya funktioner till ChatGPT Plus-prenumeranter innan de gradvis lanseras till gratisanvändare.

Direktlänk Dela The Mac Observer fördjupade 23 november

Generativ AI ökar snabbt i popularitet bland konsumenter

Generativ AI har snabbt blivit populär bland konsumenter, med program som ChatGPT som nått 100 miljoner användare inom två månader efter lanseringen. Konsumenter använder dessa verktyg för att skapa CV, planera resor, utveckla recept och skapa musik och konst. Rabia Yasmeen, senior konsult på Euromonitor International, säger att tekniken förändrar ekosystemet och att företag som prioriterar äkta automatisering kommer att ligga före i utvecklingen. Enligt Yasmeen kommer tekniken att bli allt mer integrerad i våra dagliga liv och företag behöver använda AI-verktyg för att förbättra personaliseringen och berika kundupplevelsen.

Direktlänk Dela Euromonitor International fördjupade 23 november

ChatGPT lanserar gratis röstchattfunktion

ChatGPT har lanserat en röstchattfunktion för alla sina användare, och den är helt gratis att använda för alla som laddar ner appen. Du kan välja mellan en av fem röster och fråga den vad som helst, på samma sätt som du skulle fråga med textfunktionen. Det finns massor av funktionalitet för detta, från att ha diskussioner om arbete till att prata igenom dina idéer.

Direktlänk Dela TV360 Nigeria fördjupade 23 november

OpenAI tar tillbaka Sam Altman som VD efter hot om massuppsägningar

OpenAI meddelade att de nått en överenskommelse om att återinföra Sam Altman som VD och utse nya styrelsemedlemmar, efter att nästan alla anställda hotat att sluta på grund av hans avsked. Företagets president och medgrundare Greg Brockman har också återvänt efter en kaotisk period. I ett inlägg på X sa företaget att de nått en principöverenskommelse för att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. De sa också att de arbetar på detaljerna i överenskommelsen.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 november

ChatGPT introducerar röstchattfunktion

ChatGPT har introducerat en röstchattfunktion som låter användare interagera med chatboten genom röstkommandon. Tidigare var denna funktion endast tillgänglig för ChatGPT Plus och företagsanvändare med iPhones eller iPads, men nu kan alla användare, inklusive icke-betalande, använda den. Funktionen erbjuder fem distinkta röster: Breeze, Ember, Cove, Juniper och Sky. Användare kan följa en steg-för-steg guide för att dra nytta av ChatGPT:s nya röstfunktioner.

Direktlänk Dela The Mobile Indian fördjupade 23 november

ChatGPT WordPress Plugin Lifetime License tillgänglig för endast $39.97

Från och med den 19 november kan du få en ChatGPT WordPress Plugin Lifetime License för bara $39.97, vilket innebär en rabatt på 86%. Om du driver ett företag eller ens en social media-sida, är innehållsskapande och kundservice generellt tidskrävande men absolut nödvändiga uppgifter. Med hjälp av artificiell intelligens kan du spara värdefull tid och låta den göra jobbet åt dig. ChatGPT WordPress plugin är ett dynamiskt verktyg som infunderar intelligensen hos ChatGPT på din webbplats. Erbjudandet gäller fram till den 27 november.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 23 november

Brittiska ungdomar vänder sig till AI-chattbotar för skolarbete och yrkesutveckling

Enligt en nyligen genomförd studie i Storbritannien vänder sig över hälften av de yngre till AI-chattbotar för hjälp med skolarbete och yrkesutveckling. Studien, utförd av Nominet i samarbete med Opinum, visade en ökning på sju procent jämfört med föregående år i exponeringen för olika onlineinnehåll. Även om ungdomarna tillbringar mer tid online har det också observerats en ökning i användningen av AI-chattbotar inom utbildning. Trots fördelarna har användningen av AI-chattbotar väckt diskussioner om potentiella nackdelar, inklusive oro över överberoende av teknik och dess inverkan på traditionella inlärnings- och mentorskapsmetoder.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 22 november

Indiska Gen Z spenderar 73% mer tid på att lära sig AI-färdigheter

Indiens yngre generation visar ett ökat intresse för att förvärva färdigheter inom artificiell intelligens (AI) jämfört med äldre generationer, enligt en rapport från LinkedIn. Rapporten ´Framtidens arbete: AI:s tillstånd @ arbete´ visar att Gen Z-personer (födda efter mitten av 1990-talet) i den indiska arbetskraften är 1,3 gånger mer benägna att söka AI-kompetenser jämfört med Gen X (födda mellan 1965 och 1980) och 2,4 gånger mer entusiastiska än Baby Boomers (födda mellan 1946 och 1964). Gen Z yrkesverksamma i Indien tillägnar 73% mer tid åt att lära sig AI-färdigheter på LinkedIn jämfört med andra generationer.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 22 november

Ny videokonferenstjänst kombinerar hologram och AI-teknik

En ny videokonferenstjänst som kombinerar hologram och AI-teknik är här för att konkurrera med Zoom. Tjänsten använder en ChatGPT-driven hologrambot för att förbättra användarupplevelsen. Mer information om denna teknik och dess tillämpningar kommer att släppas i framtiden.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 22 november

Lärare använder AI för att undervisa om amerikanska revolutionen på Mars

Stephanie Trott, lärare på Redwood Middle School, använder artificiell intelligens (AI) för att undervisa sina åttondeklassare om den amerikanska revolutionen. Genom att använda AI-verktyg som ChatGPT iscensätter hennes elever sin egen revolution, men i framtiden på en ny planet, Mars. Varje klass är en separat marskoloni, med uppgift att bilda en regering, välja ledare och generera propaganda för att locka medborgare att antingen ansluta sig till kampen mot amerikanerna eller förbli lojala mot dem. Trott förklarade att denna aktivitet var utformad för att spegla de tidiga amerikanska kolonisternas dilemma.

Direktlänk Dela Napa Valley Register fördjupade 22 november

Använd GPT-4 gratis genom Bing AI och Edge-webbläsare

ChatGPT, det kraftfulla AI-verktyget, baseras på GPT-3.5 i sin gratisversion. GPT-4, som sägs vara tio gånger mer avancerat, är tillgängligt för en månadsavgift på $20 genom OpenAI. För de som inte kan betala avgiften finns det andra alternativ. Man kan använda GPT-4 gratis genom Bing AI och Edge-webbläsaren. Efter ett visst antal frågor och sökningar behöver man logga in med ett Microsoft-konto, vilket också är gratis. Det finns också en officiell ChatGPT-app för iPhone, som är gratis att ladda ner och använda GPT-3.5, men för tillgång till GPT-4 måste man betala.

Direktlänk Dela OS X Daily fördjupade 22 november

OpenAI gör röstfunktionen gratis för alla ChatGPT-användare

OpenAI har tillkännagivit en betydande uppdatering för ChatGPT-användare - gratis tillgång till röstfunktionen för alla. Detta markerar en betydande utökning av kapabiliteter, vilket gör att användare kan interagera med ChatGPT med hjälp av sin röst på mobilappen. Den mycket efterlängtade röstfunktionen, som tidigare var exklusiv för betalande användare, är nu tillgänglig för alla. Detta är ett tecken på OpenAI:s engagemang för inklusivitet. Lanseringen av den kostnadsfria röstfunktionen kommer mitt i organisatoriska omvälvningar på OpenAI.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 22 november

Förståelse av Retrieval Augmented Generation och dess användning i stora språkmodeller

Retrieval Augmented Generation (RAG) är ett viktigt verktyg för att använda stora språkmodeller (LLM). RAG möjliggör för LLM att införliva externa dokument i sina svar, vilket gör dem mer anpassade till användarens behov. Detta är särskilt fördelaktigt i områden där LLM traditionellt har svårt, särskilt när fakticitet är viktig. RAG verktyg och bibliotek har dykt upp sedan ChatGPT och liknande LLM introducerades. RAG fungerar genom att identifiera ett eller flera dokument relevanta för din fråga, införliva dem i din prompt och modifiera prompten för att inkludera instruktioner för modellen att basera sina svar på dessa dokument. LlamaIndex har nyligen släppt ett öppet verktyg som tillåter dig att utveckla en grundläggande RAG-applikation med nästan ingen kodning.

Direktlänk Dela BD Tech Talks fördjupade 22 november

Martin Crowley delar 5 ChatGPT-prompt för att öka din inkomst

Martin Crowley, med 300 000 prenumeranter på AI Tool Report och 80 000 följare på Twitter, förespråkar att du kan lära dig AI på bara 5 minuter om dagen och använda den för att tjäna mer pengar. Crowley har delat sina bästa prompt för att öka din inkomst med ChatGPT. De inkluderar att identifiera dina unika färdigheter, söka flera inkomstkällor, lära av inflytelserika personer, förvärva nya färdigheter och göra plats för möjligheter. Han föreslår att använda dessa prompt för att se vad som är möjligt.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Kalifornien undersöker fördelar och risker med generativ AI i statliga operationer

En ny rapport från Kaliforniens Government Operations Agency undersöker fördelar och risker med att använda generativ AI, verktyg som kan skapa originalinnehåll baserat på stora datamängder, i statens dagliga verksamhet. Rapporten är ett svar på guvernör Gavin Newsoms order att statliga myndigheter ska utveckla en plan för att ´etiskt och ansvarsfullt´ använda AI-teknik i statliga operationer. Rapporten pekar på potentiella användningsområden som att sammanfatta möten, analysera feedbackundersökningar, övervaka offentlig infrastruktur och generera reklammaterial. Rapporten påpekar dock också risker, såsom tillförlitligheten hos modellerna och algoritmerna som driver AI-verktygen, samt potentiella snedvridningar i form av omedvetna fördomar.

Direktlänk Dela The Sacramento Bee fördjupade 22 november

HN Haus använder AI för att förbättra lyxservice

HN Haus, ett företag som bygger varumärken, använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra sin lyxservice. Företaget använder AI för att effektivisera operationer, automatisera arbetsflöden och generera åtgärdspunkter. Verktyg som Zapier, ClickUp och Meet Geek hjälper till att optimera effektiviteten och personliggöra kundupplevelsen. HN Haus använder också AI för att personliggöra upplevelser i stor skala, med verktyg som ChatGPT och kundundersökningar. Företaget betonar vikten av etiska överväganden, inklusive dataskydd och transparens. AI ses inte bara som ett verktyg, utan som en strategisk allierad som kan hjälpa till att erbjuda innovativa och autentiskt lyxiga tjänster.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Generativ AI ökar produktiviteten i mjukvaruutveckling

Generativ artificiell intelligens (AI) används av nästan hälften av teknikproffs för att bygga applikationer och en tredjedel av IT-personalen använder AI för dataanalys, enligt en undersökning av O´Reilly. Undersökningen visade att 44% av respondenterna använder AI i sitt programmeringsarbete, medan 34% experimenterar med det. Dataanalys är också ett stort användningsområde för generativ AI, med 32% av IT-proffsen som använder det för analys och 38% som experimenterar med det. Författarna till rapporten tror att utvecklarnas användning av AI-verktyg kommer att växa, oavsett om deras ledning försöker avråda det.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 22 november

Microsoft rullar ut ny läsfunktion och kodtolk till Bing Chat AI och Copilot

Microsoft lanserar en ny serveruppdatering för Bing Chat AI som introducerar en funktion kallad ´Läs högt´. Denna funktion tillåter användare att få artiklar upplästa av Bing, både på skrivbord och mobil. Microsoft planerar också att introducera ChatGPT:s berömda kodtolk till Copilot. ´Läs högt´-funktionen finns tillgänglig för utvalda användare och fungerar även när du interagerar med AI:n i texter. Det finns ingen möjlighet att ändra hastigheten eller accenten på uppläsningen. Microsoft har redan börjat rulla ut stöd för plugins till Bing Chat för vissa användare på skrivbord och mobil. Dessutom planerar företaget att introducera en ´PDF-uppladdnings´-funktion för Bing Copilot, vilket gör det möjligt att ladda upp dokument till Bing Chat och interagera med PDF.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 22 november

Spara $99 på livstidsåtkomst till den ultimata guiden för ChatGPT-prompter

ChatGPT gör det enkelt att snabbt producera högkvalitativt skriftligt innehåll, förutsatt att du vet hur du ska använda det. Kvaliteten på det genererade innehållet beror till stor del på kvaliteten på dina prompter. Nu finns det en guide, ´The Ultimate ChatGPT Prompts Guide´, som vanligtvis säljs för $119, men för närvarande är tillgänglig för endast $19.97. Guiden innehåller över 3000 prompter och beprövade strategier som hjälper dig att få ut mesta möjliga av din interaktion med AI. Försäljningen slutar den 27 november kl. 11:59 Pacific.

Direktlänk Dela Cult of Mac fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare VD för ChatGPT, orsakar konflikt

Företaget som skapade ChatGPT hamnade i tumult på måndag efter att Microsoft anställt dess sparkade VD och många anställda hotade att följa honom. Konflikten centrerade delvis på hur man bygger artificiell intelligens som är smartare än människor.

Direktlänk Dela Prime Publishers fördjupade 21 november

ChatGPT uppdatering ger röstinteraktion till alla användare gratis

Den senaste uppdateringen av ChatGPT ger alla användare gratis röstinteraktion. Denna uppdatering markerar en betydande förändring inom AI och teknisk inklusivitet. Det erbjuder nya möjligheter för varumärkesmarknadsförare och SEO-professionella att utforska röstoptimerade strategier. Röstfunktionen förbättrar användarengagemang och tillgänglighet, och sätter en ny standard för AI-användarinteraktion. OpenAI meddelade att ChatGPT-appen har utökat sin röstfunktionalitet till alla gratisanvändare medan Plus-prenumerationer och uppgraderingar fortsätter att vara pausade.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 21 november

Microsoft och Salesforce erbjuder sig att anställa OpenAI-anställda efter VD:ns avsked

Microsoft har erbjudit sig att anställa och matcha lönen för alla OpenAI-anställda som avgår efter att före detta OpenAI-VD:n Sam Altman sparkades från startupen och anställdes av Microsoft. Över 500 OpenAI-anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta på OpenAI om inte OpenAIs nuvarande styrelse avgår och Altman återinsätts. Salesforce VD Marc Benioff sa också att företaget skulle ta emot alla OpenAI-forskare som sa upp sig och matcha deras kompensation. Erbjudandena kommer mitt i en brist på AI-talanger, med tre fjärdedelar av arbetsgivarna rapporterar att anställning av AI-kunnig personal är en prioritet då de inte kan uppfylla sina AI-relaterade talangbehov, enligt en studie av Amazon Web Services och forskningsföretaget Access Partnership.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 21 november

USA:s regering och lagstiftare tar itu med AI-reglering

AI, artificiell intelligens, är en teknologi som påverkar alla sektorer, från hälso- och sjukvård till energi, telekommunikation och utbildning. Den amerikanska regeringen och lagstiftare har börjat diskutera hur man ska reglera AI. President Biden har nyligen utfärdat en verkställande order som skapar en ´ram´ för den federala verkställande grenen av regeringen att använda för att hantera risker och möjligheter med AI. I kongressen har senator Chuck Schumer introducerat sin ´Safe Innovation Framework´ och håller informationsmöten om AI. Senator John Thune och flera andra senatorer har introducerat lagstiftning för att ´ligga före´ AI-kurvan. Flera kommittéer i representanthuset har hållit utfrågningar för att få en bättre förståelse för frågan. Sex delstater har redan infört lagar som reglerar AI-användning inom statsregeringen.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 21 november

Yale-kurs utforskar AI:s inverkan på studenters skrivande

Yales Ben Glaser, en lektor i engelska, undervisar i en ny engelskseminariekurs, ´Skriva uppsatser med AI´. Kursen undersöker hur AI-verktyg påverkar skriftligt uttryck och hur de kan hjälpa eller skada studenternas utveckling som författare. Glaser diskuterar behovet av AI-kunskap och hur den generativa chatboten ChatGPT hjälpte honom att skriva kursplanen. Han betonar att AI kan vara ett verktyg för inlärning innan skrivning, men att det inte ersätter traditionella forskningsmetoder. Glaser tror att AI kan användas kreativt i skrivprocessen om det citeras korrekt och används i en utvecklande dialog.

Direktlänk Dela Yale University News fördjupade 21 november

Amerikaner oroade över AI:s växande roll i vardagen

Enligt en undersökning är 52% av amerikanerna mer bekymrade än entusiastiska över AI:s roll i vardagen. Trots dessa oroande åsikter ser amerikanerna vissa specifika användningar av AI positivt. Majoriteten av amerikanerna (90%) säger att de har hört åtminstone lite om AI, men endast en tredjedel säger att de har hört mycket om det. 58% av amerikanerna har hört talas om ChatGPT, ett program som kan producera text och bilder. 67% av amerikanska tonåringar är bekanta med ChatGPT och 19% av dessa tonåringar säger att de har använt det för att hjälpa till med sina skoluppgifter. Trots det säger en majoritet (57%) att det inte är acceptabelt att använda det för att skriva uppsatser.

Direktlänk Dela Pew Research Center fördjupade 21 november

Pastor testar AI för att generera kyrktjänst, men finner att mänskligt element saknas

Pastor Jay Cooper från Violet Crown City Church i Austin, Texas, använde artificiell intelligens (AI) för att generera en hel kyrktjänst som ett experiment. Cooper använde ChatGPT, ett program som efterliknar mänsklig dialog, för att sätta samman hela gudstjänsten, inklusive predikan och en original sång. Trots att församlingen var glad att testa tekniken, var de inte entusiastiska över att göra det till en vana. Cooper uttryckte starka känslor mot att använda AI för att skriva en predikan igen.

Direktlänk Dela United Methodist News Service fördjupade 21 november

AI förbättrar skrivprocessen: Så kan du använda ChatGPT och Google Bard

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat skrivprocessen genom att erbjuda tusentals chatbots och andra resurser som gör skrivandet enklare. ChatGPT hjälper författare över hela världen att uttrycka sig på kreativa sätt, men många använder inte det på bästa sätt för att hjälpa dem med deras skrivande. Artikeln ger flera förslag på prompts som kan förbättra innehållet, inklusive ´Reframe´, ´Expand´, ´Paraphrase´, ´Summarise´, ´Reinterpret´, ´Simplify´, ´Amplify´, ´Elaborate´, ´Adapt´, ´Clarify´, ´Modernise´, ´Condense´, ´Emphasise/Reiterate´, ´Informalise´, ´Formalise´, ´Neutralise´, ´Streamline´, ´Enrich/Embellish´, ´Illustrate with examples´, ´Sensationalise´ och ´Humanise´.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 21 november

Microsofts AI-assistent Copilot kan optimera ditt företag

Om det används korrekt kan Microsofts generativa AI-assistent, ibland kallad Bing Chat, göra mycket för ditt företag. Under det senaste året har artificiell intelligens varit en stor faktor inom IT-sektorn. Microsoft har länge inkluderat sin egen AI-chattbot, Copilot, i sina tjänster. Copilot kan svara på frågor, producera innehåll, ta bilder och utföra en mängd andra uppgifter. Copilot är annorlunda från ChatGPT och andra liknande appar eftersom den är en del av Microsofts ekosystem. Användare kan använda Copilot gratis via Windows-operativsystemet och Bing-sökmotorn. För att använda Copilot med andra tjänster (Outlook, Office och Teams) måste du betala lite mer.

Direktlänk Dela CIO Look fördjupade 21 november

AI förändrar företagslandskapet, småföretag anammar tekniken

Det har varit mindre än ett år sedan ChatGPT lanserades, och redan har det förändrat företagslandskapet på sätt vi bara kan börja föreställa oss. Enligt en undersökning från Intuit QuickBooks använder mer än åtta av tio småföretag redan AI på jobbet, mer än en tredjedel av dem använder det varje dag, och 65 procent av dem sa att de vill göra mer användning av AI än de redan gör. Trots entusiasmen har mer än 90 procent av de tillfrågade minst en oro, med de tre största bekymren som rör integritet, brist på reglering och hur denna teknik kan ta människors jobb.

Direktlänk Dela Born2Invest fördjupade 21 november

Sex sätt företag kan dra nytta av generativa AI-verktyg

Löner för dataforskare närmar sig sju siffror och kostnaden för högpresterande datorutrustning är hög, vilket gör det svårt för de flesta organisationer att bygga upp en artificiell intelligens (AI) från grunden. Men med robusta, konsumentorienterade AI-verktyg kan företag ofta replikera resultaten av en AI-investering på 10 miljoner dollar för kostnaden av några API-anrop. Generativa AI-verktyg som ChatGPT kommer att leda till nästa stora produktivitetsökning. Här är sex sätt som företag kan dra nytta av det: känslomässig analys, återanvändning av interna innehåll, kundservice, anställdas utbildning, bildigenkänning för kvalitetskontroll och mänskliga resurser.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 21 november

Ny AI-bok, ´Kentaurens fördel´, erbjuds med 25% rabatt under Black Week

Den nya AI-boken ´Kentaurens fördel´ lanseras under Black Week, och erbjuds därför med 25% rabatt till alla läsare. Boken är skriven av Mathias Sundin och WALL-Y, en AI-bot skapad i ChatGPT, och hjälper läsare att förstå och utnyttja AI:s potential. Köp boken med rabattkoden WARP25. Boken släpps den 5 december och ett boksläpp kommer att hållas på The Park Södra i Stockholm.

Direktlänk Dela Warp News fördjupade 21 november

ChatGPT dominerar AI-plattformar, Kina i solidt batterilopp, WhatsApp introducerar AI-chatbot, Adobe-Figma-affär i fara, MediaTek utmanar Qualcomm

ChatGPT har blivit det föredragna AI-verktyget globalt och har 60% av all trafik inom topp 50 AI-plattformar. Kinesiska GAC Group och Changan Automobile planerar att tillverka solidtillståndsbatterier, vilket intensifierar den globala jakten på denna teknik. WhatsApp har introducerat en AI-chatbot i sin senaste beta. Adobe Inc:s planerade förvärv av Figma Inc. för $20 miljarder riskerar att blockeras av EU-kommissionen på grund av potentiella konkurrensproblem. MediaTek utmanar Qualcomm med sin nya Dimensity 8300-chip.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 21 november

Två tredjedelar av poddare använder artificiell intelligens, enligt undersökning

En ny undersökning av Headliner visar att två tredjedelar av poddare använder artificiell intelligens (AI) för att hjälpa dem att skapa, redigera och marknadsföra sina program. 63% av poddarna använder AI för flera funktioner i sitt arbetsflöde. Det mest vanliga är att hjälpa till med att marknadsföra en podcast. 47% använder AI för marknadsföringsändamål, jämfört med 29% som använder det för innehållsskapande och förberedelser, och 24% som använder det för redigering. Det mest vanliga av allt är att skapa miniatyrbilder för sina program, med en majoritet på 56% av de tillfrågade av Headliner som rapporterar att de använder AI för bildgenerering.

Direktlänk Dela Inside Radio fördjupade 21 november

Universitet varnar för akademiskt fusk med AI-verktyget ChatGPT

Mindre än 10 dagar efter ChatGPT:s offentliga lansering publicerade The Atlantic två artiklar som signalerar det betydande hot som detta AI-verktyg utgör för skrivande. Trots att ChatGPT kan producera rik text, innebär det inte att studenter kan använda dess utdata direkt för personligt akademiskt arbete. Flera universitet, inklusive medlemmar av Russellgruppen som University of Birmingham, University of Manchester och University of Edinburgh, förbjuder strikt användningen av ChatGPT i uppgifter och uppsatser. Turnitin har introducerat AI-detekteringsfunktioner för att analysera textfragment och förutsäga andelen AI-genererat innehåll i ett papper. Studenter bör använda ChatGPT klokt och försiktigt, och regelbundet uppdatera sina kunskaper för att undvika att bli för beroende av ChatGPT.

Direktlänk Dela China Daily Global fördjupade 21 november

AI Chatbot förutspår en åttafaldig prisökning för Solana-kryptovalutan

AI-chatboten ChatGPT från OpenAI har förutspått en enorm prisrörelse för kryptovalutan Solana (SOL), vilket indikerar en 8x prisökning för token från dess nuvarande prisnivå. ChatGPT tror att Solana är väl positionerad för en tjurkörning, förväntar sig att vara vid $1 000-märket 2024. Botten har också sett förutspå att priset på SOL kan nå $1 000 i slutet av 2024. Detta beror på den kosmiska ökningen av innovationer och utbredd adoption. Solanas blockchain har nyligen fått starkt intresse från kryptovalutagemenskapen. Dess utmärkta prestanda, minimala transaktionskostnader och skalbarhet har lockat ett ökande antal användare och utvecklare.

Direktlänk Dela NewsBTC fördjupade 20 november

ChatGPT och AI: Fördelar och risker för investerare

ChatGPT och generativ AI har ökat i popularitet. ChatGPT kan rekommendera filmer, erbjuda reseplaner och till och med skriva låtar i stil med Dolly Parton eller Taylor Swift. Men bör man använda ChatGPT för att hjälpa till med sina investeringsbeslut? ChatGPT har en omfattande kunskap om specifika finansämnen och kan förklara dem med förvånande noggrannhet - oftast. Så varför inte använda den för att hjälpa till att fatta beslut när man bygger upp sin personliga portfölj? Investeringar som överväger att använda ChatGPT bör vara medvetna om fördelarna och fallgroparna innan de gör det.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 20 november

AI-chatbotars framtid: Semantisk sökning, AI-agenter och demokratisering av AI

Framgången för AI-chatbotten ChatGPT har lett till omfattande investeringar i AI-forskning och integration, vilket har skapat oöverträffade möjligheter och framsteg inom området. Semantisk sökning med vektordatabaser revolutionerar sökalgoritmer genom att använda ordinbäddningar och semantik för att ge mer kontextuellt korrekta resultat. Utvecklingen av AI-agenter och fleragent-startups syftar till att uppnå full autonomi och lösa nuvarande begränsningar genom självbedömning, korrigering och samarbete mellan flera agenter. Stora teknikföretag och startups som Pinecone, Redis och Milvus investerar i vektordatabaser för att erbjuda semantiska sökfunktioner på rekommendationssystem, sökmotorer, innehållshanteringssystem och chatbots. Flera stora teknikföretag är intresserade av att demokratisera AI, och Meta köper Nvidia H100 AI-acceleratorer och siktar på att utveckla en AI som konkurrerar med OpenAIs senaste GPT-4-modell. Experimentella projekt är på gång för att utveckla AI-agenter som kräver lite eller inga instruktioner för att uppnå ett visst mål.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 20 november

Inga jämför sin skrivstil med AI-bot ChatGPT

I sin 500: e kolumn testade Inga AI-boten ChatGPT genom att ge den samma ämne - att vara familjens orosmoln - och be den skriva 300 ord i hennes stil. ChatGPT, som hade över 490 exempel på Ingas stil att arbeta med, skrev en version som Inga tyckte var lite tråkig och liknade något en bot skulle skriva. Inga ifrågasatte om hon någonsin använde ordet ´fret´ i sina skrifter och konstaterade att hon inte ´fret´, hon klagar. Hon avslutade med att ifrågasätta om hon är i fara att bli ersatt av ChatGPT.

Direktlänk Dela La Jolla Light fördjupade 20 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef, hundratals anställda hotar med att sluta

Microsoft har anställt den tidigare OpenAI-chefen Sam Altman för att leda ett ´nytt avancerat AI-forskningsteam´, medan den tidigare VD:n för Twitch tar över hans tidigare roll. Hundratals OpenAI-anställda har rapporterat att de har skrivit under ett brev där de kräver att styrelsen avgår, annars kommer de att sluta och följa företagets tidigare VD Sam Altman i hans nya AI-post på Microsoft. Detta kommer efter att Microsoft meddelade att de hade anställt Sam Altman och en annan medgrundare av ChatGPT-maker OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget tidigare i en företagsomstrukturering som chockade AI-världen.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 20 november

Universitetet i Mississippi möter utmaningar och möjligheter med generativ AI i utbildning

Marc Watkins och Stephen Monroe från University of Mississippi har utvecklat strategier för att hjälpa kollegor och studenter att hantera utmaningar och möjligheter med verktyg som ChatGPT i klassrummet. Universitetets skriv- och retorikavdelning har blivit ledande inom att hantera utmaningar med generativ AI i utbildningen. De har insett den inverkan som denna framväxande teknologi skulle ha på deras område och började utveckla strategier för att hantera detta nya skrivlandskap. Generativ AI presenterar många utmaningar, inklusive plagiering, ´hallucinationer´ och datasekretess. I augusti 2022 började fakultetsmedlemmar testa AI-drivna assistenter i sina förstaårs skrivkurser. Denna sommar höll avdelningen AI Summer Institute for Teachers of Writing.

Direktlänk Dela University of Mississippi fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAI:s Sam Altman för att leda nytt AI-forskarteam

Microsofts VD Satya Nadella meddelade på måndagen att han har anställt Sam Altman från OpenAI och andra medlemmar av hans team, dagar efter att medgrundaren till företaget bakom ChatGPT sparkades. Altman, som blev känd genom lanseringen av AI-chattboten förra året, skrev på X, tidigare Twitter, att ´uppdraget fortsätter´. Nadella skrev på X att Altman ´kommer att gå med i Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskarteam´, tillsammans med OpenAI:s medgrundare Greg Brockman och deras kollegor. OpenAI:s styrelse sparkade Altman på fredagen, vilket ledde till andra högprofilerade avgångar från företaget samt en rapporterad press från stora investerare att ta tillbaka honom.

Direktlänk Dela Nigeria Television Authority fördjupade 20 november

Lösning på vanliga problem med ChatGPT-plugins

Sedan lanseringen 2022 har ChatGPT revolutionerat hur vi interagerar med AI, särskilt efter introduktionen av plugins 2021. Dessa plugins är tillägg som låter användare använda verktyget tillsammans med andra tredjepartsverktyg. Men det är vanligt att ChatGPT-plugins inte visas när man behöver dem. Detta kan bero på flera orsaker, som att man inte är prenumerant på ChatGPT Plus, att plugins inte är aktiverade, att ChatGPT:s chatthistorik inte är påslagen, att webbläsarens cache behöver rensas, att ChatGPT behöver uppdateras, att webbläsaren inte stöder ChatGPT:s plugins, eller att en VPN stör OpenAI. Om plugins fortfarande inte fungerar, rekommenderas att kontrollera internetanslutningen, ominstallera pluginet eller kontakta ChatGPT:s supportteam.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 20 november

Gratis AI-verktyg erbjuder nya möjligheter för kreativitet och produktivitet

För dem som vill börja sin resa inom AI-utveckling finns det nu ett flertal gratis AI-applikationer att välja mellan. AI-verktygen kan anpassas efter användarens behov och krav utan att kosta något. Dessa verktyg kan användas av konstnärer och forskare för att öka produktiviteten och kreativiteten. Några av de mest kända AI-verktygen är ChatGPT, Midjourney, DallE 3, Stable Diffusion, Perplexity AI, Claude 2.0 med flera. Det finns även mindre kända gratis AI-verktyg som kan vara till nytta för konstnärer och forskare. AI-tekniken har dramatiskt förändrat det digitala landskapet och erbjuder nya möjligheter för kreativitet och berättande.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 20 november

Sam Altman sparkas som VD för OpenAI, går med i Microsoft

Sam Altman avskedades som VD för OpenAI på fredagen. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att den tidigare OpenAI-chefen Sam Altman och den tidigare presidenten Greg Brockman har utsetts att leda ett nytt team för avancerad forskning i artificiell intelligens. Nyheten om hans utnämning kommer efter att OpenAI, företaget bakom ChatGPT, avvisade påtryckningar från Microsoft och andra stora investerare att återvända sitt beslut att avskeda VD:n. Företagets styrelse utsåg också Emmett Shear, en tidigare VD för Amazons Twitch-streamingtjänst, som tillförordnad VD.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 november

Statista rapporterar topp AI-textgenereringsverktyg globalt

En rapport från Statista listar de främsta AI-textgenereringsverktygen i världen baserat på deras uppskattade marknadsandel. Undersökningen baseras på svar från USA, Storbritannien och Tyskland. ChatGPT hamnade på första plats med en uppskattad marknadsandel på 19,7%. Jasper Chat och YouChat rankades som nummer två och tre med marknadsandelar på 13,4% respektive 12,3%. DeepL, Perplexity, Typehero, Writesonic, Neuroflash och Simplified kompletterade listan.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 20 november

Använda AI för att skriva effektiva ansökningsbrev med ChatGPT

Att ansöka om jobb kan vara både spännande och utmanande, med ansökningsbrevet som en avgörande introduktion till potentiella arbetsgivare. I den snabbt föränderliga världen av karriärframsteg, är användningen av AI inte bara ett alternativ; det är en game-changer. Föreställ dig att skapa ett övertygande ansökningsbrev inom några minuter, skräddarsytt till perfektion med expertisen från ChatGPT. Låt oss dyka in i den transformerande processen att skriva ansökningsbrev, där effektivitet möter excellens, och ditt drömjobb väntar på andra sidan av en välformulerad berättelse.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 20 november

AI kan snart stå inför dataunderskott, enligt forskning

Enligt en nyligen publicerad forskningsrapport från Epoch AI forskargrupp kan artificiell intelligens (AI) system som ChatGPT snart stå inför en brist på data för träning. Detta scenario kan bli verklighet redan 2026 och kan allvarligt hämma AI-utvecklingen globalt och minska befintliga AI-verktygs kapabiliteter. Forskarna förutser att vi kan tömma all lågspråklig data mellan 2030 och 2050 och att vi kan tömma lågkvalitativ bildinformation mellan 2030 och 2060. Trots detta tror vissa att situationen kanske inte är så dålig som den verkar och att teknikföretag kan utveckla framtida AI-modeller för att hantera risken för dataunderskott.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade 20 november

Microsoft överväger styrelseplats i OpenAI om sparkad VD återvänder

Microsoft, största finansiär till OpenAI, överväger att ta en plats i styrelsen om den avsatte VD:n Sam Altman återvänder till ChatGPT-utvecklaren, rapporterade The Information på söndag. Microsoft kan antingen ta en plats i OpenAIs styrelse eller vara en observatör i styrelsen utan rösträtt.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 november

De fem bästa LLM-text AI-verktygen i världen för juridiken

I den digitala tidsåldern ökar efterfrågan på effektiva och korrekta språkbehandlingsverktyg. Inom juridiken kan tillgång till de bästa stora språkmodellerna (LLM) betydligt förbättra produktiviteten och effektivisera juridisk forskning. Med den växande betydelsen av LLM har en mängd AI-drivna textverktyg uppstått, var och en med unika funktioner och funktionaliteter. I denna artikel kommer vi att utforska de fem bästa LLM text AI-verktygen i världen, vilka revolutionerar hur juridiska yrkesverksamma analyserar och förstår komplexa juridiska texter.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 19 november

AI-chattbot ChatGPT misslyckas med att hitta specifika Black Friday-erbjudanden

ChatGPT, en AI-chattbot, har testats för att se om den kan hjälpa till med Black Friday-shopping. Resultatet visade att den inte kunde ge specifika erbjudanden eller live-data, utan endast generella tips om var man kan hitta erbjudanden. Detta gällde oavsett om frågorna var breda eller specifika. Trots att ChatGPT kan vara till hjälp med presentidéer under högtidssäsongen, behöver man fortfarande förlita sig på en faktisk person för att hitta erbjudanden på dessa gåvor.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 19 november

ChatGPT revolutionerar språkinlärning med AI-teknik

ChatGPT, en avancerad AI-teknik, förändrar landskapet för språkinlärning genom att erbjuda en flexibel och djupt interaktiv upplevelse som är skräddarsydd efter varje användares behov. Detta gör språkinlärning mer tillgänglig, engagerande och rolig. ChatGPT kan skapa en personlig inlärningsplan baserad på användarens nuvarande färdighetsnivå, föredragen accent och tillgänglig studietid. Den kan integrera språkinlärning i användarens hektiska schema, fokusera på att lära ut de 500 mest använda orden i målspråket och förklara användningen av specifika ord eller grammatikregler inom kontext. Dessutom kan ChatGPT skapa skämt och korta berättelser på målspråket för att göra inlärningen mer njutbar och effektiv. För de som vill förbättra sina konversationsfärdigheter erbjuder ChatGPT en Chrome-tillägg för röstinteraktion. Slutligen föreslår guiden Skillshare som en ytterligare resurs för inlärning.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 19 november

Sam Altman överväger att återvända till OpenAI eller starta nytt AI-företag efter avsked

Sam Altman, som avskedades som VD för OpenAI på fredagen, diskuterar en möjlig återkomst till företaget bakom den populära chatboten ChatGPT samtidigt som han överväger att starta ett nytt företag inom artificiell intelligens (AI). En dag efter att styrelsen avskedade honom, talade Altman med OpenAI-exekutiver om att förbättra företagets styrstruktur medan han diskuterar med några kärnforskare från OpenAI och andra lojala mot Altman om hur de skulle kunna starta ett nytt AI-företag. OpenAI meddelade på fredag att det har avskedat VD Sam Altman eftersom det inte längre hade förtroende för hans förmåga att leda företaget.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 19 november

Sam Altman överväger att återvända till OpenAI efter att ha blivit sparkad

Sam Altman, tidigare VD och medgrundare till OpenAI, överväger att återvända till företaget som sparkade honom. Altman är ´ambivalent´ om att komma tillbaka och skulle vilja ha betydande förändringar i företagsstyrningen. Det rapporteras att det är OpenAIs investerare som pressar för hans återkomst. Microsoft är företagets största investerare, efter att ha finansierat företaget med $13 miljarder. Thrive Capital är dess näst största aktieägare. Greg Brockman, som medgrundade OpenAI och tjänade som dess president och ordförande, lämnar företaget i kölvattnet av Altmans avsked.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 19 november

OpenAI:s VD och grundare Sam Altman sparkad, medgrundare Greg Brockman avgår

OpenAI, företaget bakom den virala chatbotten ChatGPT, avskedade sin VD och grundare, Sam Altman, på fredagen. Enligt medgrundaren Greg Brockman, som också degraderades och sedan avgick, skedde det överraskande avskedandet plötsligt. Avgörande för Altman´s avsked var spänningar mellan Altman, som förespråkade mer aggressiv AI-utveckling, och styrelsemedlemmarna i OpenAI, som ville gå mer försiktigt fram. Avgörandet drevs av Sutskevers oro, som tycks ha förvärrats av OpenAIs senaste utvecklarkonferens och tillkännagivandet av ett sätt för alla att skapa sina egna versioner av ChatGPT.

Direktlänk Dela East Idaho News fördjupade 18 november

OpenAI-chefen avsatt, ledningen ifrågasätts

Sam Altman, VD för företaget bakom ChatGPT och ansiktet utåt för generativ AI, har tvingats lämna företaget. OpenAI:s styrelse tillkännagav beslutet på fredagen och sa att Altman inte hade varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med medlemmarna. Detta hindrade styrelsens förmåga att utöva sina skyldigheter och resulterade i att de förlorade förtroendet för hans förmåga att leda företaget. Greg Brockman, en annan av grundarna, lämnade företaget efter Altmans avsked och tre av OpenAI:s seniorforskare följde efter. Detta väcker frågor om styrelsens beslut och deras inverkan på säker användning av AI.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 18 november

Google Bard: Ett pålitligt och ofta använt språkmodell

Google Bard har utvecklats till att bli ett pålitligt och ofta använt språkmodell, som överträffar andra alternativ som ChatGPT och Bing Chat. Dess förmåga att tillhandahålla gratis internetåtkomst för att ge snabba resultat och erbjuda källor till den information den ger, gör det till ett värdefullt verktyg. Dessutom kan Google Bard söka med hjälp av bilder, vilket är en unik funktion som skiljer den från andra. Den integreras också sömlöst med Gmail och Docs, vilket gör det möjligt för användare att direkt exportera resultat till Google Docs eller utkasta e-post i Gmail.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 18 november

AI skapar Pokémon-karaktärer baserade på kända politiker

Tidigare i veckan använde Nick Gillespie AI-systemen ChatGPT och DALL-E för att skapa Pokémon-karaktärer baserade på president Joe Biden, tidigare president Donald Trump och oberoende karaktär Robert F. Kennedy Jr. Resultatet blev Democraflux (Biden), känd för sitt lugna uppträdande och starka enighetssinne, Trumpertantrum (Trump), känd för sitt eldiga temperament och höga röst, och Justicarion (Kennedy), som symboliserar frihet och engagemang för miljöskydd. Gillespie påpekar att systemet är långt ifrån perfekt och ofta helt fel, och påminner användaren om att alltid kontrollera sina premisser.

Direktlänk Dela Reason Foundation fördjupade 18 november

Tekniska lanseringar kan förändra mänsklighetens funktionssätt

Sam Altman, tidigare känd i Silicon Valley, har blivit en global A-listare sedan ChatGPT exploderade på världsscenen och startade ett nytt AI-guldbrus. Två tekniska lanseringar kan förändra hur mänskligheten fungerar. Först är Humane Ai Pin, en minidator fäst på din kavajslag som kan svara på frågor, projicera bilder och spela in video. Den andra är Forward CarePod, en helt automatiserad primärvårdskontor som låter dig självadministrera blodprov, psykiska hälsotester och genetiska tester. Ingen kan än säga om Ai Pin eller CarePod kommer att fånga konsumenterna.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 18 november

Ökande Ethereum-gasavgifter driver sökandet efter alternativa blockkedjor

Ethereum (ETH) gasavgifter har ökat stadigt under den senaste månaden, vilket får utvecklare, investerare och kryptovalutaanvändare att söka efter alternativ till layer-1-blockkedjor. Genomsnittliga gasavgifter för Ethereum gick från $1,5 den 15 oktober till $6,35 den 17 november. Användare betalade $6,9 miljoner i ETH-gasavgifter på en enda dag. BNB Chain (BNB), Solana (SOL) och Cardano (ADA) är tre alternativ som föreslås av ChatGPT på grund av deras lägre gasavgifter.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 18 november

Cardanos grundare bjuder in OpenAI:s tidigare VD att bygga AI-modell på Cardano Partnerchain

Charles Hoskinson, grundaren av Cardano, har bjudit in Sam Altman, den nyligen avsatta VD:n för OpenAI (ChatGPT), att samarbeta för att bygga en decentraliserad Large Language Model (LLM) på Cardano Partnerchain. Inbjudan kommer strax efter OpenAI:s tillkännagivande om Altmans avsked och utnämningen av Mira Murati som tillförordnad VD. Hoskinsons inbjudan till Altman är ett tecken på Cardanos vilja att driva innovation inom tekniksektorn. Ett eventuellt samarbete mellan Cardano och Altman kan leda till skapandet av en banbrytande plattform som går bortom konventionella centraliserade AI-modeller.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 18 november

AI-chatbot-pluginet Ask Your PDF förbättrar interaktionen med PDF-dokument

Ask Your PDF är ett AI-chatbot-plugin för ChatGPT som gör det möjligt för användare att interagera direkt med sina PDF-dokument. Genom att använda artificiell intelligens och naturlig språkbearbetning kan användare be om specifika detaljer eller en omedelbar sammanfattning av sina dokument. Verktyget kan installeras via ChatGPT:s Plugin Store och användare kan sedan ladda upp sina PDF-dokument för att börja interagera med dem. Ask Your PDF är särskilt användbart för forskare, studenter och yrkesverksamma som hanterar en mängd olika dokumentformat.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman lämnar sin position

Sam Altman, VD och medgrundare för OpenAI, har avsatts från sin position av styrelsen. Kontroversiella frågor kring ChatGPT och Altmans affärsbeslut har lett till en misstroendeförklaring från styrelsen. Styrelseordförande och OpenAI:s president Greg Brockman har också avgått, medan CTO Mira Murati fungerar som tillförordnad VD. Sam Altman har varit den högprofilerade frontfiguren för ´AI-forsknings- och implementeringsföretaget´ OpenAI och dess huvudprodukt, ChatGPT. Men medan ChatGPT har blivit en utbredd applikation 2023, har det också varit föremål för kontroverser och problem.

Direktlänk Dela Xfire fördjupade 18 november

Reglering av AI: Hur olika länder och regioner hanterar risker och innovation

AI kan både bidra till innovation och utgöra risker, som att kränka privatlivet, automatisera jobb och sprida desinformation. Därför finns det behov av reglering av AI. EU:s AI-akt syftar till att minska potentiella risker och främja entreprenörskap och innovation inom AI. Den förbjuder AI-verktyg som anses ha oacceptabla risker och begränsar starkt högrisk-AI. Bletchley-deklarationen i Storbritannien är ett uppmaning till utveckling av reglering genom internationellt samarbete. USA och Kina dominerar den kommersiella AI-landskapet och försöker få fotfäste inom reglering. Framtida regleringsinsatser bör involvera allmänheten och lära av redan reglerade industrier.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 18 november

Fem AI-verktyg för att skapa text-till-bild presenteras

AI-bildgeneratorer har blivit allt mer populära och används för att omvandla text till bilder med hjälp av AI-algoritmer. Dessa verktyg kan snabbt förvandla idéer eller koncept till visuella representationer. Artikeln presenterar fem AI-verktyg för att skapa text-till-bild: DALL-E 2, Nightcafe, Midjourney, Dream by WOMBO och DreamStudio (Stable Diffusion). Varje verktyg har sina egna unika funktioner och fördelar, och kan användas för olika ändamål, från att generera inspiration för kreativa projekt till att visualisera idéer eller utforska olika scenarier eller koncept.

Direktlänk Dela TechNext24 fördjupade 18 november

OpenAI:s tidigare VD och president chockade över avsked

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, och tidigare president Greg Brockman uttryckte chock och sorg över händelserna på fredagen men försäkrade att de kommer att vara bra. Altman, som var en av OpenAIs grundare tillsammans med Brockman, sparkades på fredagen efter att företagets styrelse sagt att de inte längre har förtroende för hans ledarskap. Trots ett inledande uttalande om att Brockman skulle stanna kvar i företaget, avgick han bara timmar senare. De båda tackade alla de fantastiska människor de har arbetat med på OpenAI, deras kunder, investerare och de som har nått ut.

Direktlänk Dela The Wrap News fördjupade 18 november

OpenAI utser Mira Murati till tillfällig VD, diskuterar utmaningar och möjligheter med AI

Mira Murati, tidigare CTO hos OpenAI, har utsetts till tillfällig VD för företaget. I en intervju med Time diskuterade Murati utmaningarna med ChatGPT och AI-teknologins potentiella inverkan på utbildning och samhälle. Hon betonade att stora språkmodeller som ChatGPT kan generera felaktig information. Murati ser dock potential för teknologin att revolutionera utbildningen genom att erbjuda personliga inlärningsupplevelser. Murati underströk även behovet av bredare engagemang, inklusive regelgivare och regeringar, i formandet av AI-styrning.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 18 november

OpenAI utser Mira Murati till tillfällig VD efter att ha avskedat Sam Altman

Mira Murati, teknikchef på OpenAI, kommer att ta över rollen som tillfällig VD efter att styrelsen beslutade att avskeda Sam Altman, medgrundare och VD för ChatGPT. Altman anklagades för att inte vara konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess möjlighet att utöva sina ansvarsområden. Murati, född i Albanien och uppvuxen i Kanada, har tidigare arbetat på Tesla där hon spelade en nyckelroll i utvecklingen av Model X. Hon har även arbetat med VR och AR, och varit involverad i tillämpningen av AI i praktiska, verkliga scenarier.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 18 november

OpenAI:s medgrundare Greg Brockman avgår, Mira Murati tillfällig VD

Greg Brockman, medgrundare och president för OpenAI, tillkännagav sin avgång på lördag, bara timmar efter att företaget bakom ChatGPT meddelade att de hade avskedat VD Sam Altman. Brockman uttryckte stolthet över vad de har byggt tillsammans sedan starten för åtta år sedan och önskade alla det bästa. Mira Murati, företagets teknikchef, kommer att vara tillfällig VD. Tidigare meddelade OpenAI:s styrelse att de avskedade Altman, också medgrundare, efter att ha förlorat förtroendet för honom som ledare.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 18 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman, Mira Murati tar över tillfälligt

Sam Altman, VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, sparkades oväntat under fredagen. Detta kommer som en chock då OpenAI nyligen haft stor framgång, bland annat med lanseringen av en uppgraderad GPT-4 stor språkmodell för ChatGPT vid sin första DevDay. Det har även ryktats om att OpenAI kan få en värdering på 80 miljarder dollar. Trots framgångarna har Altman avskedats efter att företagets styrelse funnit att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets tekniska chef, tar över under tiden som en efterträdare söks.

Direktlänk Dela San Francisco Standard fördjupade 18 november

OpenAI sparkar VD Sam Altman, Mira Murati tar över tillfälligt

OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, har sparkat sin VD Sam Altman med omedelbar verkan. Under en presskonferens den 17 november ansågs Altman inte vara konsekvent ärlig i sina kommunikationer med styrelsen. Detta väcker frågor om vad Altman kanske inte varit rakt på sak med styrelsen om. Oavsett anledning är Altman ute och teknikchefen Mira Murati är inne, åtminstone tills de hittar en ny VD. Greg Brockman, medgrundare och president för OpenAI, avgår också som styrelseordförande men kommer att stanna kvar i sin roll på företaget.

Direktlänk Dela Nerdbot fördjupade 17 november

ChatGPT-tjänsten drabbas av omfattande avbrott på grund av misstänkt DDoS-attack

ChatGPT-tjänsten upplevde omfattande avbrott, möjligen orsakade av en DDoS-attack. Anonymous Sudan, en grupp kopplad till Ryssland, tog på sig ansvaret. ChatGPT:s stora språkmodell påverkades av en DDoS-attack den 8 november som varade i ungefär 90 minuter. OpenAI hade upplevt intermittent avbrott av okänt ursprung dagarna innan incidenten. Efter klagomål från användare om ChatGPT:s driftstopp postade OpenAI en incidentrapport den 8 november som indikerade att problemet undersöktes. Dock avslöjade senare uppdateringar att ´periodiska avbrott´ fortfarande inträffade. Hacktivistgruppen Anonymous Sudan tog på sig ansvaret för cyberattacken, anklagade ChatGPT för att vara partisk och samarbeta med Israel. Dessutom drabbades ChatGPT:s konkurrent Claude 2 av tjänsteavbrott den 8 november.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 17 november

AI skapar den perfekta helgresan i Dallas

ChatGPT har utmanats att skapa den perfekta helgresan i Dallas, vilket blandar historisk resonans, modern attraktion och en touch av det oväntade, likt vad en erfaren resenär kanske skulle föreställa sig. Målet var inte bara att designa en minnesvärd helg, utan att se hur det skulle jämföras med en mänsklig resplan. ChatGPT:s strategi var att fånga vad som gör Dallas speciellt - dess coola blandning av gammal historia och nya vibbar, tillsammans med den tuffa men klassiska Texas-stilen. Planen för helgen var att långsamt få dig in i staden. Fredagens schema är lätt och roligt; Lördagen är full av utforskning av historia och kultur; medan söndagen låter dig slappna av och njuta av lite konstigt material.

Direktlänk Dela VisitDallas fördjupade 17 november

Generativ AI förbättrar snabbt programvaruutvecklingen

Generativ AI skapar mycket uppmärksamhet inom alla branscher. I januari 2023 nådde ChatGPT 100 miljoner användare och anses vara den snabbast antagna tekniken någonsin. Tre generativa AI-företag nådde värderingar på över 1 miljard dollar i Q1 2023, och stora teknikföretag inklusive AWS, Google, Microsoft och Salesforce integrerar generativ AI i sina erbjudanden. En rapport från Bloomberg Intelligence förutspår att den generativa AI-marknaden kommer att växa från en marknadsstorlek på 40 miljarder dollar 2022 till 1,3 biljoner dollar 2032. Generativ AI har potential att förbättra effektiviteten och produktiviteten i programvaruutvecklingscykeln.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 17 november

5 sätt ChatGPT kan transformera ditt jobbsökande

Att hitta rätt jobb och bli anställd har blivit allt mer konkurrenskraftigt. Lyckligtvis finns det nu verktyg tillgängliga för jobbsökande att dra nytta av. AI-verktyg som ChatGPT kan hjälpa till att underlätta processen och se till att du ligger ett steg före konkurrensen. Fem olika sätt ChatGPT kan hjälpa dig att hitta rätt jobb inkluderar att skapa övertygande ansökningsbrev och CV, förbereda för intervjuer, utforska företag och branscher, nätverka effektivt med potentiella arbetsgivare och ge rekommendationer för kompetensutveckling.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 17 november

Få ut mer av ChatGPT med ultimata guider och kurser

Lär dig att få ut mer av AI-chattboten ChatGPT med hjälp av den ultimata guiden för ChatGPT-prompter. Genom att effektivt strukturera dina prompter - vad du faktiskt ber den att göra - kan du få bättre resultat. Guiden ger dig inte bara livstidsåtkomst till över 3000 optimerade inmatningar, utan också en flerkapitelsbok om bästa praxis. För närvarande har StackSocial det bästa priset på denna affär, bara 20 dollar (ord. 119 dollar).

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 17 november

AI-verktyg för att skapa engagerande PowerPoint-presentationer

Att skapa engagerande PowerPoint-presentationer har blivit en viktig färdighet. Med hjälp av artificiell intelligens (AI) verktyg som ChatGPT kan denna uppgift bli mycket mer hanterbar. ChatGPT kan generera dispositionen och strukturen för dina PowerPoint-bilder baserat på ämnet du tillhandahåller. PowerPoint Designer är ett annat AI-verktyg som kan förbättra dina presentationer genom att föreslå professionella layouter och visuella element baserat på ditt bildinnehåll. Dessutom kan ClassPoint, ett interaktivt undervisningsprogram, införa interaktiva frågesportfrågor i din presentation.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 17 november

AI används för att skriva pjäs vid 24-timmars teaterfestival

SUNY Plattsburghs teateravdelning anordnade en 24-timmars teaterfestival den 21 oktober, där deltagarna skrev och producerade en originalpjäs under den angivna tidsgränsen. En av de fyra pjäserna, ´Night Shift´, innehöll skrift genererad av den textbaserade artificiella intelligensprogramvaran ChatGPT. Kaleb Pecoraro, studenten som använde ChatGPT, hoppade in som biträdande produktionschef och genererade ett manus med AI när en av författarna hoppade av festivalen. Nicholas Alkobi, en annan grupps författare, sade att andra festivaldeltagare var neutrala inför beslutet.

Direktlänk Dela Cardinal Points fördjupade 17 november

UC Santa Cruz rektor diskuterar AI: s roll i utbildning

UC Santa Cruz rektor Cynthia Larive och teknikgurun Guy Kawasaki diskuterade artificiell intelligens (AI) och dess roll i utbildningen under en konferens i Santa Cruz. Larive uttryckte att hon inte är särskilt rädd för AI och ser stor potential i hur tekniken kan underlätta för professorer och hjälpa studenter att förbättra sitt skrivande. Hon uttryckte dock oro över imitation och tillskrivning samt vem som får bestämma vad som är lämplig användning av AI. Larive anser inte att det är fusk att låta AI som ChatGPT hjälpa till att skriva en uppsats eller komma på idéer att skriva om.

Direktlänk Dela Lookout fördjupade 17 november

Använda AI för att skapa logotyper för ditt företag

AI-teknologin DallE 3 och ChatGPT kan nu användas för att generera idéer för företagslogotyper. Tidigare har AI haft svårt att kombinera bilder och ord, men DallE 3 har förbättrats avsevärt på detta område. Med OpenAI Dall-E 3 kan du skapa en mängd olika visuella idéer baserade på textbeskrivningar, vilket ger en visuell grund för dina varumärkesidéer. ChatGPT kan sedan hjälpa till att finslipa dessa idéer, genom att erbjuda förslag på designelement, färgscheman och typografi. Processen möjliggör snabb utforskning av diverse designalternativ, vilket hjälper dig att snabbt ändra och utveckla dina idéer.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 17 november

Anpassa ChatGPT för dina behov: OpenAI introducerar anpassade versioner

ChatGPT har utvecklats snabbt sedan lanseringen. Från att ursprungligen ha varit en chatbot, kan det nu även ladda upp och analysera PDF-filer för att påskynda arbetsflödet. OpenAI låter nu användare skapa en anpassad version av ChatGPT för sina specifika behov. Detta kräver ingen kodningsfärdighet, användaren behöver bara ge olika prompts och annan data, som sina filer. Anpassning av GPT-modellen ger flera fördelar, inklusive överlägsen prestanda på domänspecifika uppgifter, effektiv resursanvändning och förbättrad förståelse för nyanserat språk. Det finns dock också nackdelar att överväga.

Direktlänk Dela Tech Junkie fördjupade 17 november

ChatGPT avslöjar hur en modern duett mellan Elton John och Freddie Mercury skulle se ut

Om du skulle kasta en fest och du kunde anställa två musiker från någon tid i världen, är det troligt att du skulle välja Elton John och Freddie Mercury. De brittiska födda artisterna och låtskrivarna är ikoniska för sin stil. Men hur skulle en modern låt från de två se ut? Tyvärr kommer ingen någonsin att veta, tack vare Mercurys bortgång 1991. ChatGPT avslöjar vad en duett mellan de två skulle likna idag.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 17 november

Artificiell intelligens används på intensivvårdsavdelning

ChatGPTs artificiella intelligens (AI) har använts på en intensivvårdsavdelning i tre månader. Läkaren Samuel González säger att de frågar AI vilket antibiotikum de ska välja och AI föreslår behandling. AI hjälper dem att göra det snabbare. Läkaren Juan José Beunza säger att AI fungerar som ett extra huvud i teamet och ger information om möjliga diagnoser, behandlingar och prognoser. Men AI kan inte ersätta en läkare eftersom den gör misstag och behöver övervakas av en professionell.

Direktlänk Dela La Sexta fördjupade 17 november

Livstidslicens för ChatGPT WordPress Plugin till salu för £48.99

En livstidslicens för ChatGPT WordPress Plugin är nu till salu för £48.99, vilket sparar dig 79% av listpriset. Denna plugin låter dig integrera din WordPress-webbplats med ChatGPT. Du kan använda den internt som en administrativ assistent för att snabbt och effektivt skapa olika innehåll, samla feedback och mer. Den kan också användas som kundsupport på din webbplats där besökare eller kunder kan ställa frågor eller söka hjälp, vilket förbättrar användarnöjdheten. Kunder behöver logga in eller registrera sig för ett OpenAI-konto för att få tillgång till ChatGPT genom denna plugin.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 17 november

AI-teknologi och dess inverkan på innehållsmarknadsföring

Liksom under dotcom-erans gryning på 1990-talet, står AI-teknik högt på agendan för både kreatörer och företag. Hollywood har nyligen avslutat sin längsta strejk i historien på grund av AI:ns konsekvenser, utbildare kämpar för att förstå verkligheten av en aldrig sinande kunskapskälla, och startup-företag dominerar VC-finansieringsscenen. Det finns dock verktyg och plattformar som kan hjälpa till i innehållsmarknadsföringsprocessen, som att säkerställa starkt innehållsstyrning över ett arbete, bedöma innehåll för SEO-prestanda, snabba upp skapandet eller optimeringscykeln etc. Denna artikel ger en utgångspunkt och ständigt utvecklande resurs för innehållsstrateger, sociala medier-experter, författare, redaktionella entusiaster och alla typer av kreativa skribenter.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 17 november

AI-modeller i hälso- och sjukvård: ChatGPT överträffar Google Bard i noggrannhet och konsekvens

Artificiell intelligens (AI) har blivit en allt mer framträdande aktör inom hälso- och sjukvården, med kraftfulla språkmodeller som ChatGPT och Google Bard som svarar på frågor om lungcancerförebyggande och radiologirapporter. En nyligen genomförd studie av UCLA Health visar dock att alla AI-modeller inte är lika. I studien jämfördes ChatGPT och Bard för att avgöra deras noggrannhet i att svara på icke-expertfrågor. Studien visade att ChatGPT uppvisade en konsekvensgrad på 90%, medan Bards konsekvensgrad stod på lägre 57,5%. När det gäller noggrannheten i svaren var ChatGPT den mer tillförlitliga modellen.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 17 november

Microsoft byter namn på Bing Chat till Copilot i försök att konkurrera med ChatGPT

Microsoft gör ett stort drag inom AI-assistentmarknaden genom att döpa om Bing Chat till Copilot, i ett försök att utmana konkurrenter som ChatGPT. Förändringen är en del av en större strategi där Microsoft hoppas att göra Copilot till det mest bekväma AI-assistentvalet för Windows-användare. Copilot har nu sin egen URL och användare kommer att märka att användargränssnittet ser lite annorlunda ut, samt att den omdöpta tjänsten nu har en bättre dataskyddsplan för företagsanvändare. Microsoft planerar också att ta med Copilot till Windows 10.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 16 november

Agoda skapar barnbok med AI-teknologi inför Världsbarnsdagen

Inför Världsbarnsdagen den 20 november har den digitala reseplattformen Agoda skapat en barnbok med hjälp av generativ AI-teknologi. Boken, ´Maya och Agodas hemliga värld´, uppmuntrar barn att utforska och njuta av teknik. Boken är nu tillgänglig för gratis nedladdning på Agoda-plattformen och finns på flera språk, inklusive thailändska och engelska. Ursprungskopian och de första visuella designerna för den 24-sidiga barnboken skapades helt av Gen AI-verktygen ChatGPT och Midjourney, under överinseende av Agodas marknadsförings-, teknik- och översättningsteam.

Direktlänk Dela Nation Thailand fördjupade 16 november

ChatGPT skapar det perfekta matlagningsschemat för Thanksgiving

Vi bad ChatGPT att skapa det perfekta matlagningsschemat för att servera din Thanksgiving-måltid kl 3. Innan du lämnar, kolla in detta.

Direktlänk Dela WFMY News 2 fördjupade 16 november

OpenAI introducerar kodtolk för ChatGPT

OpenAI har introducerat en kodtolk för ChatGPT, som har förvandlat sättet vi interagerar med kod. Funktionen, känd som en ´kodningsassistent´, förbättrar ChatGPT:s möjligheter, vilket gör det möjligt för det att fungera inte bara som en konversations-AI utan också som ett verktyg för kodningsassistans. Det stöder exekvering av kodsnuttar på olika programmeringsspråk, med stark betoning på Python, men är också skicklig på att hantera språk som JavaScript och andra. Funktionen sträcker sig utöver ren kodexekvering och erbjuder en interaktiv upplevelse, vilket gör det möjligt för användare att experimentera med kod, felsöka och lära sig nya programmeringskoncept.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 16 november

Advokat sparkad efter att AI genererade falska rättsfallscitat

Zachariah Crabill, en advokat baserad i Colorado, USA, blev avskedad efter att ha använt AI-chatten ChatGPT för att hjälpa till med att skriva en rättslig handling. AI-chatten genererade flera falska rättsfallscitat, vilket ledde till att Crabill rapporterades till en statlig byrå som hanterar advokatklagomål. Trots detta tror Crabill fortfarande på AI:s framtid inom juridiken. Han planerar att använda AI-verktyg som är specifikt utformade för advokater för att hjälpa till med skrivning och forskning. AI:s inverkan på juridiken undersöks för närvarande av American Bar Association.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 16 november

Microsoft omdöper ´Bing Chat´ till ´Copilot´ och fokuserar på AI-assistenter

Microsoft har meddelat att företaget kommer att byta namn på sin ´Bing Chat´-teknologi till ´Copilot´. Detta är ett ovanligt steg med tanke på att tekniken lanserades på Bing i februari i år. Trots detta finns det en annan anledning till att Microsoft konkurrerar med ChatGPT. Bing Chat var från början ett innovativt sätt att utmana Google inom sökbranschen, men det verkar inte ha fungerat. Företaget ser en möjlighet med det växande antalet personer intresserade av AI-assistenter inom konsument- och företagssektorn. Dessutom har det avslöjat stöd för OpenAI GPTs, vilket gör att utvecklare kan skapa anpassade versioner av Copilot baserat på uppgiften i fråga. Microsoft kommer att behålla Bing Chat (tidigare Bing Chat) som en gratis AI-assistent för Bing, Microsoft Edge och Copilot för Windows 11.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 16 november

AI-träning: Hur effektiva är träningsprogrammen från ChatGPT?

ChatGPT, en AI-chattbot utvecklad av OpenAI, har testats för att se hur effektiva dess träningsprogram är. Användaren gav boten information om ålder, vikt, aktivitetsnivå, skadehistorik och daglig arbetsrutin för att få ett anpassat styrketräningsprogram. Resultaten var blandade, med programmen ofta ansågs vara grundläggande och repetitiva. ChatGPT kunde inte ge specifik vägledning om vikter eller hur snabbt användaren kunde förvänta sig att öka. Dessutom kunde den inte demonstrera övningar eller erbjuda personligt stöd. Slutsatsen var att AI kan ge generella träningsplaner, men för mer specifika mål eller skador kan det vara otillräckligt.

Direktlänk Dela Women´s Health Magazine fördjupade 16 november

Generativ AI tar rot på arbetsplatsen

Den generativa AI-revolutionen, som tycks ha uppstått från ingenstans, tog fart när Microsoft investerade 10 miljarder dollar i OpenAI, utvecklare av skrivassistenten ChatGPT, i november förra året. Trots kritik och farhågor om AI:s dystopiska förmåga att en dag ta människors jobb, har den teknologiska potentialen hos generativ AI inte slocknat. Tekniken tar nu rot i en stor social och ekonomisk arena: arbetsplatsen. Chefer och arbetare konsulterar generativa AI-verktyg för att få arbetet gjort, oavsett om det handlar om att automatisera tråkiga uppgifter som att utkasta e-post, eller genomföra forskning på högre nivå. Enligt en undersökning från Conference Board använder en liten majoritet av yrkesverksamma tekniken för att underlätta sina jobb. Chefer konsulterar det för större forskningsprojekt (och utkast till e-post). Många VD:ar tror på AI:s transformativa potential, så mycket att vissa tror att det kan göra dem överflödiga.

Direktlänk Dela Inc. Magazine fördjupade 16 november

Googles AI-verktyg Bard anklagas för vänsterbias

Googles artificiella intelligensverktyg Bard har anklagats för att vara vinklat till vänster i sin beskrivning av politiker. När MRC Free Speech America sökte på ´Vad kan du berätta om talman Nancy Pelosi?´ och sedan ställde samma fråga om talman Mike Johnson, beskrev Bard Pelosi på ett positivt sätt medan Johnson beskrevs med nedsättande termer. Bard beskrev Pelosi som en historisk figur och ekonomisk stabilisator, medan Johnson beskrevs som en ´medlem av kristna högerfraktionen´ med ´ultrakonservativa positioner´. Denna partiskhet visades inte av Bards konkurrent, ChatGPT.

Direktlänk Dela NewsBusters fördjupade 15 november

Domstolar inför regler för användning av AI i rättsprocesser

Den juridiska professionen har sett en ökning av användningen av artificiell intelligens (AI), särskilt generativ AI, inom olika områden av juridisk praxis. Dock kräver dess användning i rättegångar noggrant övervägande och tillsyn. Tidigare i år började domare införa skyddsåtgärder för användningen av generativ AI i sina domstolar. Denna trend har fortsatt och problem med falska fall genererade av ChatGPT har uppmärksammats, till exempel i det nu ökända fallet Mata v. Avianca. Detta understryker behovet av att verifiera och korsreferera data som tillhandahålls av AI-verktyg. Nyligen tillkännagav Eastern District of Texas ändringar av sina lokala regler, vilka träder i kraft den 1 december 2023, och betonade att teknik aldrig bör ersätta abstrakt tänkande och problemlösning.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 15 november

Skolbibliotekarier delar tips och verktyg för att arbeta smartare med hjälp av AI

Sex skolbibliotekarier delar sina strategier för att använda AI för att arbeta smartare. Kristina Holzweiss, utbildningsteknikspecialist, rekommenderar Canva´s Magic Studio för att designa professionella sociala medieposter och AudioPen för att omvandla röstanteckningar till text. Elissa Malespina, lärarbibliotekarie, använder ChatGPT för att skapa korta biografier och Canva Text to Image för att skapa affischer. Shelly Sanchez Terrell, lärare och författare, föreslår AI-verktyg som TextFX och DebateAI för att engagera elever i skrivande och litteratur. Jennifer Sweat, mediaspecialist, och Joni Gilman, biblioteksmedianspecialist, betonar vikten av att använda AI på rätt sätt vid forskning. Mylie James, skolbibliotekarie, använder AI för att skapa boklistor, sociala medieposter och rekommendationsbrev.

Direktlänk Dela School Library Journal fördjupade 15 november

Generativ AI används för att skapa framgångsrik webinar

Generativ AI förändrar snabbt marknadsföring. Ett team testade teknologin genom att använda ChatGPT för att skapa en mycket framgångsrik webinar. Brooke Gracey, marknadschef för Cvent, och hennes kollega genererade hela webinaret från början till slut med ChatGPT. Resultatet var en mycket populär webinar och ett nytt fokus på balansen mellan teknik och det mänskliga elementet. De använde AI för att generera idéer, finslipa sitt pitch till intressenter och skapa ett 30-minuters manus. Men frågor om äganderätt till innehållet och risk för fördomar i AI kom upp.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 15 november

OpenAI stänger tillfälligt registreringar för ChatGPT på grund av överbelastning

OpenAI har tillfälligt stängt registreringar för sitt ledande generativa AI-verktyg, ChatGPT, på grund av en ökning i användningen som belastar deras servrar. Detta skedde efter OpenAI:s nyligen genomförda Dev Day-evenemang. Det finns ingen specifik tidpunkt för när registreringarna kommer att öppnas igen, vilket gör potentiella nya användare osäkra på hur länge de kommer att behöva vänta. OpenAI arbetar aktivt för att lösa problemet och säkerställa en bra användarupplevelse, men stängningen av prenumerationer orsakar missnöje bland befintliga prenumeranter. OpenAI:s VD, Sam Altman, har officiellt meddelat att registreringarna för ChatGPT är stängda för tillfället.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 15 november

Vinn kunder med ChatGPT: 5 prompts för att skapa enastående förslag

För att utveckla ditt företag behöver du få nya kunder i en stadig takt. ChatGPT kan hjälpa till att göra dina förslag till kunder lysande och framstående. Här är fem prompts som kan hjälpa dig att förbättra dina förslag: 1. Förstärk strukturen: Använd kundens brief för att strukturera ditt förslag. 2. Identifiera deras smärtpunkter: Identifiera kundens problem och adressera dem med din lösning. 3. Skapa en tydlig vägkarta: Förklara din metod och lägg fram en plan för vad du ska göra och när. 4. Förbered för invändningar: Använd ChatGPT för att förutse de mest troliga invändningarna du kommer att möta. 5. Visa din förståelse: Ställ bra frågor för att visa att du förstår kundens behov och att du är rätt person för jobbet.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 15 november

Detektionsverktyg för ChatGPT kan hjälpa till att identifiera AI-genererat innehåll

Detektionsverktyg för ChatGPT kan hjälpa lärare och chefer att identifiera AI-genererat innehåll. Men alla GPT-detektionsverktyg är inte exakta och producerar ofta falska positiva, vilket kan leda till falska anklagelser om fusk. Det finns inget 100 procent säkert sätt att upptäcka GPT eller annan AI-skrivning på grund av verktygens natur. När ChatGPT blir mer avancerat blir det svårare att skilja mellan vad som är skrivet av en människa och vad som är genererat av en AI. Detta gör det svårt för lärare och chefer att identifiera vad som är skrivet av en människohand och vad som har genererats genom ChatGPT.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 15 november

AI kan inte förutsäga vinnande nummer i julens lotteri

Artificiell intelligens (AI) har nyligen använts för att förutsäga vinnande nummer i julens lotteri. Nyheten bröt ut att AI hade begärt vinnande nummer och gjorde en förutsägelse som orsakade att numret tog slut. Emellertid, trots ryktena, ger ChatGPT inte några förutsägelser. Istället förklarar den att julens lotteri är ett slumpmässigt spel och att alla nummer har samma chans att vinna. Det finns inga garanterade strategier och chansen att vinna är låg. Bing Chat kan dock ge en möjlig förutsägelse, men det garanterar inte att det är det vinnande numret.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 15 november

AI-verktyg förbättrar effektiviteten i skapandet av sociala medier-innehåll

AI-verktyg blir allt populärare för att spara tid vid skapandet av innehåll för sociala medier. Dessa verktyg, som ChatGPT, JasperAI och SEO GPT, använder artificiell intelligens för att skapa textuellt eller visuellt innehåll baserat på angivna prompts. De kan generera flera versioner av rubriker eller skapa olika iterationer av en originaltext. AI kan också ge värdefulla strategiska råd baserat på djupa insikter samlade genom realtidsanalys av sentiment. För att hitta rätt AI-verktyg bör man överväga sina specifika behov, som att skapa text snabbt eller spåra trender innan de blir stora. AI kan också hjälpa till med att schemalägga inlägg över olika tidszoner och plattformar. Slutligen bör man inte glömma att lägga till mänskliga element för att öka engagemanget.

Direktlänk Dela Verge Campus fördjupade 15 november

Använd AI för att förbättra ditt arbetsflöde

Artikeln beskriver hur AI kan användas för att förbättra arbetsflödet, från idégenerering till slutlig redigering. Författaren rekommenderar att använda ChatGPT för att förbättra och utveckla idéer, Playground eller Midjourney för att generera bilder och storyboards, och Runway eller Kaiber för att skapa videor och animationer. Slutligen rekommenderas Photoshop, Figma eller After Effects för att sammanfoga allt till ett färdigt verk. Författaren betonar vikten av att experimentera och iterera för att få bästa möjliga resultat.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 15 november

Bästa AI-verktygen för försäljning: ChatGPT, Pipedrive, Seismic, Seamless.AI

AI kan effektivisera försäljning genom att snabbt nå fler människor och erbjuda riktade, vänliga och läsbara försäljningspresentationer. Några av de bästa AI-verktygen för försäljning inkluderar ChatGPT, Pipedrive, Seismic och Seamless.AI. ChatGPT kan snabba upp många av de uppgifter som säljare hanterar dagligen, som att svara på frågor, sammanfatta material och utforma och korrekturläsa skrivinsatser. Pipedrive är en CRM-lösning som erbjuder en Sales Assistant, en bot som skannar företagets försäljningsdata och rekommenderar olika åtgärder. Seismic är en bred försäljningsplattform som använder AI för att identifiera mönster och beteenden i försäljningsdata. Seamless.AI är en sökmotor inriktad på att hitta B2B-försäljningsledningar.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 15 november

OpenAI pausar tillfälligt nya registreringar för ChatGPT Plus

Sam Altman, VD för OpenAI och grundare av ChatGPT, meddelade nyligen via Twitter att företaget tillfälligt stoppar nya registreringar för ChatGPT Plus. Detta beror på en betydande ökning av användningen efter en nyligen utvecklingsdag, vilket översteg den nuvarande kapaciteten. Beslutet syftar till att säkerställa att alla användare fortsätter att ha en högkvalitativ och sömlös upplevelse med ChatGPT. Trots den tillfälliga pausen försäkrade Altman intresserade användare att de fortfarande kan uttrycka sitt intresse för ChatGPT Plus genom att anmäla sig för att bli meddelade inom applikationen.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 15 november

Varför ChatGPT-fängelsebrytningarna minskar

När ChatGPT lanserades, försökte användarna genast att överskrida dess programmeringsgränser, ett fenomen känt som jailbreaking. Sedan dess har OpenAI stramat åt ChatGPT för att göra jailbreaks svårare att utföra. Användare har undrat varför jailbreaks har minskat. För det första har användarnas förmåga att formulera effektiva prompts förbättrats, vilket minskar behovet av jailbreaks. För det andra har framväxten av ocensurerade chatbots från mindre företag minskat behovet av att jailbreaka ChatGPT. Dessutom har det blivit svårare att jailbreaka ChatGPT och nyheten har bleknat, vilket minskar motivationen att göra det. Slutligen patchas jailbreaks snabbt när de upptäcks, vilket minskar deras livslängd.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 14 november

Användare får AI att tro att den är en häst

En användare har lyckats få generativa AI ChatGPT att tro att den är en häst. Användaren, känd som Reecepedia på Discord, tillbringade mer än sex månader med att meddela ChatGPT, och manipulerade AI:n att tro att den är en häst. Trots att ChatGPT initialt var ovillig att sluta kommunicera på engelska, tycks Reecepedia ha lyckats göra AI:n oförmögen att kommunicera utöver gnägg och vrinskningar. Reecepedia avslöjade även att de hade experimenterat med AI:n under gaslighting-processen, bland annat genom att introducera hästen för olika stimuli.

Direktlänk Dela Stealth Optional fördjupade 14 november

AI-verktyg som ChatGPT och Google Bard kan hjälpa personer med särskilda behov

Stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT, Google Bard och Bing Chat kan vara mycket användbara för personer med särskilda behov. ChatGPT kan hjälpa personer med dyslexi genom att korrekturläsa och assistera i att skriva e-post. Google Bard kan förklara matematiska koncept för personer med dyskalkyli på ett lättförståeligt sätt. Dessutom kan dessa verktyg hjälpa individer med ADHD att fokusera på ett ämne genom att konsolidera information i en webbläsarflik, vilket minskar distraktioner. Trots etiska frågor och potentialen för plagiering, har dessa verktyg en stor potential att vara enormt hjälpsamma för tillgänglighet.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 14 november

För att skala upp ditt företag behöver du nya tankar, intentioner och handlingar. ChatGPT kan hjälpa dig med detta genom att ge dig insikter om hur du kan växa ditt företag. Här är fem prompter att använda: 1. Hitta outnyttjade möjligheter genom att söka efter innovativa och gränsöverskridande koncept. 2. Identifiera hinder för din framgång och ta reda på vad som kan begränsa ditt företags framgång. 3. Ta bort flaskhalsar genom att eliminera oönskade tankar och handlingar. 4. Identifiera strategiska partnerskap för att hitta tillväxtmöjligheter. 5. Åtgärda brister i din försäljningstratt för att förbättra konverteringsgraden.

Forbes Media fördjupade 14 november

AI-missar, olyckor och fel: Cruise återkallar självkörande bilar efter krasch

Sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022 har AI haft en betydande inverkan på vår värld. Företag hittar nya sätt att använda AI varje dag. Det har redan varit en mängd AI-framgångshistorier och andra chattbotar som Bard och Claude används nu av tiotusentals människor. Men det har också varit många fall där användning av artificiell intelligens har gått fruktansvärt fel. Det är viktigt att känna till begränsningarna och riskerna med AI-verktyg. Självkörande bilproducenten Cruise återkallar sin hela flotta av autonoma fordon efter en krasch i San Francisco i oktober. Totalt tas 950 Cruise-bilar av vägen efter incidenten. Under olyckan drog en Cruise-bil en fotgängare fast under sina däck ut på vägen. Personen som var inblandad i olyckan fick allvarliga skador. Detta är den andra olyckan med en Cruise självkörande bil under de senaste månaderna. I augusti kolliderade en Cruise Robotaxi med en brandbil, vilket orsakade en skada.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 14 november

Ny metod föreslås för att skilja mellan mänskligt och AI-genererat skrivande i vetenskapliga publikationer

I en era dominerad av AI-utveckling har det blivit alltmer pressande att skilja mellan mänskligt och maskin-genererat innehåll, särskilt i vetenskapliga publikationer. För att möta denna fråga föreslår en ny studie en robust lösning för att identifiera och skilja mellan mänskligt och AI-genererat skrivande i kemiartiklar. Trots att nuvarande AI-textdetektorer, som OpenAI-klassificeraren och ZeroGPT, spelar en viktig roll i identifieringen av AI-genererat innehåll, har de sina begränsningar. Forskarna föreslår därför en specialiserad lösning för vetenskapligt skrivande. Den föreslagna metoden, som tränats på exempel från tio olika kemijournaler och ChatGPT 3.5, utmärker sig för sin förmåga att bibehålla hög noggrannhet under utmanande uppmaningar och olika skrivstilar. Forskarna betonar behovet av verktyg för att navigera i komplexiteten i vetenskapligt språk och stil, och att den föreslagna metoden visar exceptionell noggrannhet även när den ställs inför komplexa uppmaningar.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 14 november

Generativ AI växer snabbt, cybersäkerhet förblir topprioritet: PwC-rapport

Generativ AI har en enorm framfart sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022. En ny studie av konsultföretaget PwC visar att upp till 90% av respondenterna tror att generativ AI kommer att hjälpa dem att lägga till nya affärsområden inom de kommande 12 månaderna. Studien visar också att sju av tio organisationer planerar att använda GenAI för cyberförsvar nästa år. Trots potentiella utmaningar från ett makroekonomiskt perspektiv förblir cybersäkerhet en topprioritet på grund av ökande cyberattacker och en explosion av data. Rapporten visar att 99% av organisationer planerar att öka sina cyberbudgetar. Av dessa förväntar sig 50% en ökning mellan 6% och 15% under de närmaste 12 månaderna. Rapporten betonar också den strategiska betydelsen av förbättrade cyberinvesteringar för organisationer, med hänvisning till nya regleringar runt cybersäkerhet och dataskydd.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 14 november

ChatGPT WordPress Plugin livstidslicens till salu med 79% rabatt

En livstidslicens för ChatGPT WordPress Plugin säljs nu för £48.69, vilket sparar dig 79% av listpriset. Verktyget använder AI för att generera innehåll och ge snabba svar på frågor på både din WordPress-webbplats fram- och baksida. Du kan använda ChatGPT för att skissa ett utkast, redigera ditt innehåll eller skapa helt nytt innehåll. Dessutom kan ChatGPT interagera med dina webbplatsbesökare, vilket sparar tid. Pluginet ansluter till ditt personliga OpenAI-konto. Om du redan har köpt premiumversionen av ChatGPT kommer du att ha tillgång till den på din webbplats.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 14 november

Tjäna pengar online med AI språkmodeller som ChatGPT

I en värld dominerad av teknik fortsätter möjligheterna att tjäna pengar online att utvecklas. En innovativ väg som vinner popularitet är att utnyttja AI språkmodeller som ChatGPT. Man kan bli en ChatGPT handledare, hjälpa användare med deras frågor, eller till och med hjälpa till med läxor. Man kan också använda ChatGPT för att generera kreativt innehåll, skapa engagerande sociala medieinlägg, integrera ChatGPT i affiliate-marknadsföringsstrategier, och skapa och sälja anpassade ChatGPT-skript. Det finns många möjligheter att omvandla interaktioner med ChatGPT till en inkomstkälla.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 november

AI kommer att gynna småföretag mest, säger forskare

Todasco, en besökande forskare vid James Silberrad Brown Center for Artificial Intelligence vid San Diego State University, tror att artificiell intelligens (AI) kommer att gynna småföretag mest. Han menar att trots att teknikjättarna utan tvekan drar nytta av AI, står vi vid tröskeln till en revolution som kommer att gynna småföretag oproportionerligt mycket. Fram till för några år sedan hade bara de största företagen tillgång till AI-verktyg, men idag kan vem som helst med en internetanslutning använda världens mest kraftfulla AI-modeller gratis. AI kan inte driva ditt företag på egen hand, men det kan vara en kraftfull assistent.

Direktlänk Dela The San Diego Union-Tribune fördjupade 14 november

Elon Musk kritiserar OpenAI:s ChatGPT, jämför den med sin egen AI, Grok

Elon Musk, som nyligen släppte sin första artificiella intelligensmodell ´Grok´ under sitt AI-företag xAI, har ständigt jämfört den med ChatGPT, ett företag han hjälpte till att grunda 2015. En användare på X (tidigare Twitter) frågade OpenAI:s AI-drivna chatbot hur man skulle kunna stjäla självständighetsförklaringen, varpå chatboten svarade att den inte kunde hjälpa till med det. Musk kommenterade detta som att ChatGPT har blivit outhärdlig. Detta kom efter att Sam Altman, VD för OpenAI, meddelade att GPT-4 Turbo nu är live. Musk´s Grok är för närvarande endast tillgänglig för ett begränsat antal användare.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 november

AI-programmet ChatGPT visar blandade resultat i allergimyter

ChatGPT, ett AI-program, har utvärderats för hur väl det kan sålla genom framstående allergimyter. Forskare från Tecnologico de Monterrey i Mexiko ställde 10 påstådda allergimyter till ChatGPT och bad sedan 24 allergologer att utvärdera svaren. ChatGPT gav ett korrekt svar i 70% av fallen och ett något korrekt svar 21% av tiden. Dock gav programmet ibland motsägelsefulla svar och allergologerna kunde inte alltid enas om hur korrekta svaren var. Matthew DeCamp från University of Colorado Anschutz Medical Campus påpekar att det är viktigt att förstå hur ChatGPT svarar på frågor, då det inte nödvändigtvis analyserar eller reflekterar över den verkliga evidensbasen bakom några frågor.

Direktlänk Dela MedPage Today fördjupade 13 november

Kodtolken gör Python kraftfullt och ChatGPT ännu mer användbart

Den nyligen tillagda kodtolken gör Python mycket kraftfullt, eftersom det skriver den kod du faktiskt skriver och sedan kör dem i sandlådemiljöer. Min första dag med ett ChatGPT-konto, som hjälper till att få de nya funktionerna tillgängliga för användning på Twitter, var av Johann Rehberger. Genom att klistra in en tredjeparts-URL i chattfönstret kan du se på egen hand hur varje bot gör sitt bästa för att tolka instruktionerna på den webbsidan så det spelar ingen roll hur snabbt jag skrev in dem. Eftersom ChatGPT Plus har filuppladdnings- och kodtolkfunktionen producerar den faktiskt en virtuell maskin av Linux. Varje chattsession producerar en ny mobilapplikation med ett arkiverat hemkatalog. Om du inte ens har en kommandorad läser chattfönstret automatiskt med din telefon och ringer.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 13 november

Använd AI för att förbättra ditt CV i den konkurrenskraftiga jobbmarknaden

Enligt Jobscan använder över 97% av Fortune 500-företagen ATS (applicant tracking system), en automatiserad programvara som söker igenom kandidaters ansökningar efter nyckelord. Jobbsökande kan dra nytta av AI-verktyg som ChatGPT och Bard för att anpassa sina CV till vad programvaran söker. Webbplatser som Resume Genius, Resume Nerd, Grammarly och Career.io erbjuder AI-baserade plattformar som kan hjälpa till att förbättra ditt CV. Dessutom kan AI spara tid när du skriver ditt CV från grunden, automatiskt granska din grammatik och stavning, och snabbt justera ditt CV till specifikationer för en ny roll.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 november

De bästa AI-verktygen för produktivitet: ChatGPT, Midjourney, Adobe Photoshop, Grammarly, Notion AI

Generativ AI kan vara ett effektivt verktyg för att öka produktiviteten, trots dess begränsningar. Några av de bästa AI-verktygen för produktivitet inkluderar ChatGPT, som kan svara på frågor, sammanfatta läsning och hjälpa till med skrivprojekt. Midjourney är en ledande bildgenerator, medan Adobe Photoshop använder AI-teknik för att förbättra bilder. Grammarly är ett användbart verktyg för att dubbelkolla stavning, grammatik och interpunktion, och Notion AI erbjuder funktioner för projektledning och anteckningar.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 13 november

Google tar rättsliga åtgärder mot bedragare som utnyttjar Bard AI

Google har meddelat att de tar rättsliga åtgärder mot bedragare som lurar folk att ladda ner skadlig programvara genom att utge sig för att vara Bard AI. Bedragarna använder även falska upphovsrättsanspråk för att skada sina konkurrenter. Google har varnat användare för att ge personuppgifter till AI-chatten, eftersom den fortfarande ibland använder mänskliga granskare. Till skillnad från ChatGPT´s mobilapp, är Google Bard endast tillgänglig på webben och det finns ingen officiell app för den. Google stämmer också personer som missbrukar DMCA för att stänga ner konkurrenters webbplatser.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 13 november

Skolor i New Jersey omfamnar AI-verktyg som ChatGPT snarare än att förbjuda dem

I takt med att artificiell intelligens (AI) och verktyg som ChatGPT ökar i popularitet, letar många lokala skoldistrikt efter sätt att införliva dem i undervisningen istället för att förbjuda AI. Delaney Vanhoof, en 11:e klass student vid Deptford High School, tror att AI kan vara användbart för studenter. Miljontals användare har rådfrågat AI för en mängd olika frågor, från hushållsuppgifter till studiefrågor för intervjuer och tester. Dock finns det oro för fusk, då tekniken kan skriva en fullständig uppsats om vilket ämne som helst.

Direktlänk Dela WPVI-TV fördjupade 13 november

Användare kan skapa egna generativa AI-verktyg med Custom GPT

Användare kan nu skapa sina egna generativa AI-verktyg och dela dem med världen tack vare Custom GPT. Detta har blivit möjligt tack vare nyligen tillkännagivna uppgraderingar från OpenAI. GPT, som står för Generative Pre-trained Transformers, förändrar för närvarande sättet vi interagerar med AI. Med ChatGPT:s egna GPT-funktion kan vem som helst skapa sina egna GPT-applikationer utan behov av expertis inom kodning. Användare kan också spara och dela sina GPT-skapelser med vänner och kollegor, vilket uppmuntrar till ett gemenskapsdrivet tillvägagångssätt för AI.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 13 november

Att upptäcka AI-genererad text: balans mellan kreativitet och äkthet

Författaren beskriver sin upplevelse av att använda AI, särskilt ChatGPT, i sitt skrivande. AI ses som ett verktyg som förstärker författarens röst och omvandlar idéer till sammanhängande berättelser. Medan AI kan utvidga fantasi och minska mental ansträngning, finns det också oro över originalitet och överberoende. Ett nyligen utvecklat verktyg för att upptäcka AI-genererad text ses som en milstolpe för att upprätthålla integriteten i akademiskt och kreativt skrivande. Författaren betonar vikten av att använda AI ansvarsfullt och att behålla den mänskliga rösten i skrivandet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 12 november

AI-språkmodeller kan förändra akademins framtid

AI-språkmodeller som ChatGPT kan komma att omdefiniera den akademiska forskningen, enligt Mushtaq Bilal, forskare vid University of Southern Denmark. Han menar att dessa verktyg, om de används klokt, kan demokratisera utbildningen och öka kunskapen. Bilal ser två läger inom akademin: de tidiga AI-användarna och de som anser att AI äventyrar den akademiska integriteten. Han tillhör själv det första lägret. Bilal har även listat några andra AI-drivna verktyg som kan vara användbara för akademiskt arbete, inklusive Consensus, Elicit.org, Scite.ai, Research Rabbit och ChatPDF.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 12 november

Förbättra produktivitet och arbetsflöden med hjälp av AI

Om du letar efter sätt att förbättra din produktivitet och arbetsflöden genom att utnyttja kraften i artificiell intelligens inom OpenAI ChatGPT-chatboten, kommer du att vara nöjd att veta att det finns gott om automatiserade lösningar du kan ställa in för att hjälpa dig med de dagliga triviala uppgifterna som verkar äta upp din värdefulla tid. Oavsett om du hanterar ett litet team, driver ett stort företag eller bara vill strömlinjeforma dina personliga projekt, är kopplingar mellan ChatGPT och din dagliga programvara och applikationer lätta att ställa in och kräver ingen kodning alls. I denna guide ger vi en mängd information och inspiration om hur du kan utnyttja kapaciteterna hos ChatGPT och kombinera dem med kodfria system som Zapier eller Make för att bara nämna några. När du väl har lärt dig de enkla automatiseringarna kan de förvandla ditt tillvägagångssätt till arbete och personlig produktivitet.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 12 november

Potentialen av artificiell intelligens och blockchain-teknologi att revolutionera industrier

Artificiell intelligens (AI) och blockchain-teknologi har potential att revolutionera många branscher. AI, känd för att imitera mänskligt beteende och utföra uppgifter bättre än människor, har revolutionerat genom plattformar som ChatGPT och Midjourney. Dessa interagerar direkt med användarna och ger personliga lösningar baserade på deras frågor. Blockchain å andra sidan förändrar hur man hanterar pengar genom att ersätta det centraliserade systemet med ett decentraliserat styre. Kombinationen av AI och blockchain kan minska energiförbrukningen i kryptoutvinningsoperationer, stärka säkerhetsnivåer och förbättra hanteringen av stora datamängder.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 11 november

Vergecast diskuterar Humane, ChatGPT och Samsung Dex

Vergecast-teamet diskuterade Humane och ChatGPT samt Samsung Dex under deras senaste inspelning. Diskussionen innefattade en mängd nyheter, från AI Pin till Steam Deck till anpassade GPTs. Men huvudattraktionen var Nilays experiment med Samsung Dex. Det är oklart om detta markerar slutet på resan eller början på framtiden.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 11 november

AI:s genomsnittliga natur och dess inverkan på mänsklig expertis

I det ständigt föränderliga landskapet av artificiell intelligens (AI) framträder en intressant observation: AI, särskilt generativ AI, tenderar att vara smärtsamt genomsnittlig. Detta väcker en kritisk fråga - gör AI dig sämre på det du redan är bra på? Artikeln undersöker nyanserna i AI:s kapacitet och begränsningar, och utforskar idén att dessa intelligenta system kanske lyser starkast när de hanterar uppgifter som individer inte är naturligt skickliga på. AI:s utformning verkar vara rotad i medelmåttighet. Träna dessa system på en omfattande kunskapsbas, och det som framträder är en kompetensnivå som ligger runt genomsnittet. Detta karaktärsdrag väcker uppmärksamhet, särskilt för dem som är experter inom specifika områden som konst eller skrivande. För en expertkonstnär eller författare kan användningen av AI-verktyg resultera i besvikelse, vilket signalerar en missanpassning mellan mänsklig expertis och artificiell intelligens. Men nyckeln ligger i att erkänna att inte alla är mästare inom sina respektive områden. För majoriteten som kanske inte är exceptionella författare eller konstnärer framstår AI som en kraftfull allierad. Knepet verkar vara att utnyttja AI-verktyg för uppgifter som individer själva kanske inte är särskilt bra på. Denna insikt positionerar AI, exemplifierad av ChatGPT och dess motsvarigheter, som en enorm fördel för den bredare befolkningen, särskilt inom vitkragyrken.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 11 november

Topp 10 AI-verktyg för att öka produktiviteten

Artikeln listar topp 10 AI-appar som kan förbättra din produktivitet. Dessa inkluderar ChatGPT, ett AI-verktyg som kan hjälpa till med en mängd olika ämnen och rekommendera filmer, restauranger och platser baserat på ditt intresse. DeepBrain AI är en avancerad video-syntesplattform som skapar hyperrealistiska AI-människor. Hostinger AI Website Builder hjälper människor att designa sin webbplats med AI-hjälp. Personal AI är ett verktyg för att ha smarta konversationer med affärspartners. WriteSonic är ett AI-verktyg för textbearbetning. Synthesia är ett AI-baserat videoredigeringsverktyg. Replika är ett produktivitetsverktyg gjort för att interagera med användare på olika sätt. HeyDay är ett minnesverktyg. ChinChilla är ett unikt AI-verktyg för naturlig språkbearbetning. Flair.ai är ett AI-baserat produktivitetsverktyg för att skapa märkes- och professionellt innehåll för företag.

Direktlänk Dela Daily News & Analysis India fördjupade 11 november

Vem äger ChatGPT? OpenAI gör AI-teknik tillgänglig för alla

I den artificiella intelligensvärlden har ägande och kontroll över AI-modeller blivit allt viktigare ämnen. Med uppkomsten av kraftfulla språkmodeller som ChatGPT, utvecklad av OpenAI, har frågor om ägande och åtkomsträttigheter naturligt uppstått. OpenAI, ett ledande AI-forskningslaboratorium, är skaparen och utvecklaren av ChatGPT. För att upprätthålla en balans mellan öppenhet och kontroll har OpenAI antagit en unik strategi. Medan OpenAI behåller äganderätten till den underliggande tekniken och infrastrukturen, har de gjort ChatGPT tillgänglig för allmänheten.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 11 november

ChatGPT kan generera Windows 11 licensnycklar

ChatGPT, en AI-chattbot, kan generera Windows 10 och Windows 11 licensnycklar, enligt en användare på Twitter. Användaren gav en snabb uppmaning om hans mormors död, och AI-plattformen genererade fem licensnycklar. Andra webbplatser skapar sina egna AI-chattbotar, som Google Bard och Microsofts ´Bing Chat´. Det bör noteras att de genererade nycklarna är generiska licensnycklar, vilket innebär att de tillåter dig att uppdatera och installera Windows, men den resulterande versionen kommer att vara begränsad med begränsade funktioner.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 11 november

OpenAI drabbades av DDoS-attack: Användarinformation påverkades inte

OpenAI meddelade nyligen att den utbredda åtkomstfelet för ChatGPT berodde på en extern cyberattack. Företaget avslöjade att de upptäckt tecken på en distribuerad överbelastningsattack (DDoS), vilket överbelastar genom att initiera samtidig åtkomst till plattformen från externa källor. OpenAI förklarade att användarinformation inte påverkades. Anslutningsfelet för ChatGPT varade i cirka 90 minuter. Händelsen påverkade också 2 miljoner utvecklare som bygger sina verktyg med OpenAI:s API. Trots att OpenAI förklarade att de hade identifierat och löst problemet, rapporterades det att vissa användare fortsatte att stöta på felmeddelanden.

Direktlänk Dela Donga Ilbo fördjupade 11 november

Utveckling av gen AI-applikationer: Så når vi ´iPhone-ögonblicket´

Det har spekulerats om när generativ artificiell intelligens (gen AI) kommer att få sitt ´iPhone-ögonblick´ och bli riktigt mainstream. För att gen AI ska bli framgångsrik krävs mer än bara data och algoritmer. Det som verkligen förverkligar gen AI är en kombination av stora språkmodeller (LLM), molndatainfrastruktur och applikationer. Gen AI kommer att bli allmänt när dess förmågor presenteras som intuitiva applikationer som är lätta att upptäcka och använda. För utvecklare som vill bygga framgångsrika gen AI-applikationer innebär det att tänka på mer än bara vad datan kan göra, men också hur användare kommer att interagera med den.

Direktlänk Dela The New Stack fördjupade 10 november

OpenAI-VD jämför Elon Musks AI-system Grok med en farfars humor

Elon Musks nya artificiella intelligenssystem ´Grok´ har fångat uppmärksamheten av Sam Altman, VD för ChatGPT-tillverkaren OpenAI. I ett inlägg på sociala medieplattformen X, tidigare Twitter, jämförde Altman Groks humoristiska förmåga med den hos en farfar, och sa att det skapar skämt liknande ´din pappas pappa´.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 10 november

AI i utbildning: En möjlighet snarare än ett hot

AI behöver inte fruktas av lärare, utan de borde istället omfamna dess positiva effekter och utbilda elever om hur man använder det etiskt och effektivt. AI kan användas för att främja utbildningen för en ny generation. AI-verktyg som ChatGPT och Bard kan generera text och media baserat på användarens input. Dock kan dessa verktyg fortfarande sprida felaktig information, vilket kan vara skadligt för elevers utbildning. Men AI kan också ta formen av enklare, hjälpsamma inlärningshjälpmedel. AI-verktyg som Speechify, Quizlet AI, Grammarly och Quino AI har utökat sätt på vilka gymnasieelever kan studera. Lärare har delade åsikter om att använda AI i klassrummet, men nu är det dags att omfamna dess fördelar.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 10 november

ChatGPT upplever återkommande driftstopp på grund av DDoS-attacker

Den populära AI-applikationen ChatGPT upplevde återkommande driftstopp denna vecka på både ChatGPT-gränssnittet och det associerade API:et, enligt dess egen statussida. Företaget tillskrev de återkommande störningarna till en distribuerad förnekelse av tjänsteattack (DDoS), vilket resulterade i höga felprocent i API:et och ChatGPT själv. Företaget rapporterade första stora driftstoppet den 8 november och har sedan dess rapporterat att problemet har ´identifierats och lösts´. Hackergruppen Anonymous Sudan hävdade ansvar för DDoS-attackerna. Gruppen, som hånade företaget under driftstoppet, citerade OpenAIs samarbete med Israel som ett av motiven.

Direktlänk Dela Dark Reading fördjupade 10 november

AI kan förbättra emotionell uttrycksfullhet i textkommunikation

I den digitala kommunikationens era är förmågan att uttrycka känslor genom text mer kritisk än någonsin. Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av vårt kommunikationsverktyg. AI-verktyg som ChatGPT och Claude kan hjälpa till att uttrycka känslor effektivt genom text, trots att de inte har känslor. Dessa verktyg kan ge output som bygger på en förståelse för mänskliga känslor. Även om AI-verktyg och modeller inte har emotionell intelligens, kan de hjälpa till att förmedla känslor genom text. Det är viktigt att skilja mellan ´att ha´ känslor och ´att uttrycka´ emulerade känslor effektivt. AI-verktyg har utvecklats för att simulera dessa uttryck övertygande, vilket gör dem till användbara verktyg för att förbättra vår textbaserade kommunikation.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 10 november

AI-verktyg som ChatGPT hjälper småföretagare med marknadsföring

AI-verktyg som ChatGPT kan hjälpa småföretagare med vardagliga marknadsföringsuppgifter som brainstorming och copywriting. Verktyget är inte alltid korrekt, men det erbjuder företagsägare en bra, gratis startpunkt. Vissa har använt verktyget för att stödja influencer-marknadsföring och spara tid på användarforskning. Candice Smith, grundare av French Press PR, använde ChatGPT för att brainstorma kampanjidéer. Marina Guastavino, grundare av Directo, beskrev ChatGPT som den ´perfekta copiloten´ för att lansera sitt företag. Christal Alert, grundare av Tonal Cosmetics, använder ChatGPT för att få marknadsföringsexpertis.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 november

AI-chatbot ChatGPT rekommenderar investering i Bitcoin, Solana och Everlodge

AI-drivna chattboten ChatGPT föreslår att investerare ska satsa på kryptovalutorna Bitcoin (BTC), Solana (SOL) och Everlodge (ELDG) på grund av deras höga tillväxtmöjligheter. Enligt AI-projektioner förväntas Bitcoin stiga till ett värde av $37,299.27, Solana till $66.56 och Everlodge förväntas nå 37 gånger sitt värde vid lanseringen. Bitcoin har sett en betydande tillväxt nyligen, med en ökning på 70,4% under det senaste året och 26,4% under den senaste månaden. Solana har också sett en tillväxt med 79,2% under de senaste 30 dagarna. Everlodge, en kommande fastighetsmarknadsplats, förväntas störa den $280 biljoner stora fastighetsmarknaden genom att implementera blockchain-teknologi.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 10 november

Microsoft förbjuder tillfälligt anställda att använda ChatGPT på grund av säkerhets- och dataintegritetsproblem

Microsoft förbjöd tillfälligt sina anställda att använda AI-chattbotten ChatGPT på grund av säkerhets- och dataintegritetsproblem. Företaget meddelade regeln på en intern webbplats och blockerade även företagsenheter från att kunna få tillgång till AI-chattbotten. Detta är anmärkningsvärt eftersom Microsoft är den största och mest framstående investeraren i OpenAI, utvecklaren av ChatGPT. Trots att Microsoft har investerat miljarder i OpenAI, rådde företaget sina anställda att vara försiktiga. Detta gäller även för andra externa tjänster, inklusive AI-bildgeneratorn Midjourney. Förbudet mot ChatGPT var oväntat, men det återställdes snabbt efter att det upptäcktes att det var ett misstag.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 10 november

Microsoft förbjuder tillfälligt användning av ChatGPT av säkerhetsskäl

Microsoft har tillfälligt förbjudit sina anställda att använda AI-chattboten ChatGPT på grund av säkerhets- och datafrågor. Företaget meddelade regeln på en intern webbplats och blockerade även företagsenheter från att kunna komma åt AI-chattboten. Trots att Microsoft är OpenAI:s största och mest framstående investerare, har flera teknikföretag tidigare förbjudit eller åtminstone avrått från intern användning av ChatGPT. Microsoft återställde snabbt tillgången till chattboten efter att förbudet blivit känt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 november

Humane lanserar bärbar röststyrd enhet, Humane Pin

Startup-företaget Humane har lanserat Humane Pin, en röststyrd bärbar enhet som kan fästas på kläder med ett magnetiskt system. Enheten är utrustad med olika sensorer, inklusive kameror, mikrofoner och en högtalare. Den har ingen skärm, men har en indikatorlampa för att visa när mikrofonerna är aktiva och en laserprojektor för att snabbt visa information på användarens hand. För att använda Humane Pin måste man prenumerera på en Humane Subscription för $24 per månad. Förbeställningar för Humane Pin börjar den 16 november 2023, med de första leveranserna i början av 2024.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupade 10 november

Hackningsgrupp kopplad till Ryssland tar på sig ansvaret för attack mot ChatGPT

En hackningsgrupp, känd som Anonymous Sudan, har tagit på sig ansvaret för en attack mot ChatGPT, ett verktyg för artificiell intelligens (AI) ägt av OpenAI. Gruppen hävdar att de attackerar på grund av OpenAIs stöd för Israel och anklagar företaget för att samarbeta med ´ockupationsstaten Israel´. De påstår också att AI används av underrättelsetjänster som Israels Mossad för att ´ytterligare förtrycka palestinierna´. Medan Anonymous Sudan utger sig för att vara en grupp afrikanska hackare som bekämpar förtryck mot muslimer, tror cybersäkerhetsforskare att gruppen är kopplad till Ryssland.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 9 november

OpenAI löser periodiska driftstopp efter DDoS-attack

OpenAI löste de periodiska driftstopp som beskrivs i företagets senaste incidentrapport, vilken visade på ett onormalt trafikmönster till följd av en DDoS-attack. OpenAI implementerade en lösning för incidenten igår och har övervakat periodiska driftstopp. DDoS-attacken rapporterades av Anonymous Sudan. OpenAI upplever för närvarande en större driftstörning, den första? Anonyma sudanesiska hackare hävdar att det är de. De började posta om sin DDoS-attack med servrar som kraschar. Problemen kopplades ursprungligen till nya funktioner som nyligen släppts via OpenAI-plattformen på DevDay. Som ett resultat av de periodiska driftstopp fick ChatGPT-användare olika felmeddelanden under dagen relaterade till hög efterfrågan och dåliga gateways. Vissa buggar förhindrade utloggade användare från att logga in. Andra blockerade helt enkelt användare från att komma åt ChatGPT. Användare som försökte skapa nya anpassade GPTs stötte också på flera felmeddelanden. Externa källor bekräftar driftstopp. Downdetector visar flera rapporter om driftstopp på ChatGPT-webbplatsen och appen under de senaste 24 timmarna. Checkhost har märkt ett driftstopp över OpenAI globalt. Tidigare, kl 05:42 PT, fanns det ett större driftstopp i ChatGPT och API:et. Problemen började kvällen innan, den 7 november, när det partiella strömavbrottet började. OpenAI:s ingenjörsteam svarade omedelbart och implementerade en serie lösningar för att lösa problemen. OpenAI upprätthåller 99% drifttid. Denna incident representerar en sällsynt störning till OpenAI:s normalt pålitliga tjänster. OpenAI:s ingenjörsteams snabba respons minskar vanligtvis varaktigheten på sådana driftstopp, men händelsen belyser de komplexiteter som är inneboende i att upprätthålla storskaliga AI-tjänster. Lösning för detta Blackouts. Futures kommer att vara särskilt relevanta för de som är starkt beroende av etablerade AI-verktyg för innehållsskapande, dataanalys och automatiserad kundservice. Kraften i dessa system är avgörande för den smidiga driften av dina online-marknadsförings- och engagemangsstrategier. För de som är beroende av AI-drivna verktyg är OpenAI:s driftstopp en påminnelse om vikten av beredskapsplaner vid oväntade driftstopp. Nackdelen med ChatGPT-alternativ. Lyckligtvis, när ChatGPT är inaktiverat, har användarna andra alternativ att välja mellan. Men när ChatGPT-användare flyttade till alternativ som Google Bard, upptäckte de att det stötte på problem. Bard hade vissa svårigheter tidigare ... Jag ber om ursäkt till de som hade svårt att förverkliga sina idéer ... Allt är klart nu. - Jack Krawczyk (@JackK) 8 november 2023. Claude.ai-användare rapporterade också ett driftstopp tidigare idag. - ChatGPT nere. -Cloud Down. Vem är nästa? pic.twitter.com/oKWt3sux1c - DataChazGPT

Direktlänk Dela Dev Hardware fördjupade 9 november

ChatGPT upplever DDoS-attack från hacktivistgruppen Anonymous Sudan

ChatGPT, en AI-chattbot utvecklad av OpenAI, har bekräftat att den upplever en DDoS-attack. Användare som mottar felmeddelanden om ´för många förfrågningar´ har troligen drabbats av attacken. Hacktivistgruppen Anonymous Sudan har tagit på sig ansvaret för attacken. Det är oklart om attacken har upphört eller när den kommer att sluta. ChatGPT har haft problem för användarna de senaste 18 till 20 timmarna. En användare på Reddit postade att de fick ett felmeddelande med API: fel 429, för många förfrågningar. Anonymous Sudan hävdar att de attackerar OpenAI och ChatGPT av politiska skäl, men säger också att de fortsätter att rikta in sig på amerikanska företag.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 9 november

Fem sätt att förbättra försäljningsmöten med hjälp av ChatGPT

ChatGPT kan hjälpa till att förbättra försäljningsmöten genom att använda fem specifika metoder. För det första kan strategisk smicker användas för att skapa ett positivt intryck och bygga en koppling med kunden. För det andra kan man spegla kundens önskemål för att visa att man förstår deras behov och mål. Tredje metoden involverar att berätta engagerande historier för att övertyga kunden om värdet av att samarbeta. Fjärde metoden handlar om att odla karisma för att göra mötet njutbart och lämna kunden som vill ha mer. Slutligen kan man anpassa sitt språk till kundens kroppsspråk för att skapa en djupare koppling. Genom att använda dessa tekniker kan företag växa snabbare och bli mer framgångsrika.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 9 november

Misstänkt DDoS-attack orsakar avbrott i ChatGPT

OpenAI har föreslagit att de betydande avbrotten den 8 november, som upplevdes av användare över ChatGPT och applikationsprogrammeringsgränssnittet, orsakades av ett misstänkt Distributed Denial of Service (DDoS) -attack. En grupp som kallar sig Anonymous Sudan har tagit på sig ansvaret för DDoS-attacken mot ChatGPT. I ett Telegram-kanal-inlägg hävdar hackarna att attacken berodde på att ChatGPT hade en ´allmän partiskhet mot Israel och mot Palestina´. OpenAI bekräftade att de hanterade periodiska avbrott på grund av ett onormalt trafikmönster som återspeglar en DDoS-attack.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 9 november

ChatGPT-driftstopp kan vara orsakade av cyberattacker

ChatGPT, ett verktyg för naturliga och engagerande konversationer, har nyligen haft flera driftstopp som stört användare och väckt frågor om dess stabilitet. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har först tillskrivit dessa driftstopp tekniska problem, men har nu avslöjat att cyberattacker kan vara den bakomliggande orsaken. OpenAI undersöker tecken på en distribuerad överbelastningsattack (DDoS), ett illvilligt försök att överbelasta en server med trafik från flera källor, vilket gör den otillgänglig för legitima användare.

Direktlänk Dela gHacks Technology News fördjupade 9 november

Driftstörningar för ChatGPT, möjlig DDoS-attack undersöks

ChatGPT upplever fortfarande driftstörningar för många användare och OpenAI undersöker en möjlig DDoS-attack. Användare kan inte komma åt ChatGPT på webben eller använda den nya GPT Builder. ChatGPT har haft driftstörningar under de senaste 24 timmarna. En stor driftstörning fick AI-chatten att gå ner i 90 minuter igår, men människor har fortfarande problem med att komma åt plattformen. Rapporter har samlats på X (tidigare Twitter) och DownDetector, med desperata användare som inte kan chatta med AI. Enligt OpenAI hanterar företaget periodiska driftstörningar på grund av onormal trafik som reflekterar en DDoS-attack.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 9 november

OpenAI strävar efter att minska kostnaderna och förbättra effektiviteten i AI-verktyg

OpenAI har nyligen meddelat stora förbättringar av sina AI-modeller, vilket kommer att minska deras kostnad och ge mer effektiva alternativ. Företaget strävar efter att överträffa konsumenternas förväntningar och bli en ledande leverantör av en hållbar utvecklingsplattform. OpenAI har dock problem med att bygga verksamheter kring AI-programvaruutveckling och försäljning, samtidigt som de minskar de följande driftskostnaderna. Företaget planerar att uppnå en omsättning på 1 000 miljoner euro till 2024. OpenAI strävar efter att minska kostnaderna medan andra teknikjättar som Google och Amazon aktivt söker investeringar i Generative AI. OpenAI skulle minska sitt beroende av Nvidias teknik genom att producera sina egna chips, vilket skulle förbättra dess totala prestanda.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 9 november

Förbättring av ChatGPT-funktioner med LangChain-verktyg

Under de senaste veckorna har en ny teknik utforskats för att förbättra ChatGPT, kallad ReAct Prompting. Denna teknik hjälper stora språkmodeller (LLM) att uppnå mer exakta och tillförlitliga svar, särskilt i kunskapsintensiva och beslutsfattande uppgifter. ReAct, som står för Reasoning and Acting, gör det möjligt för LLM att använda ytterligare källor och verktyg vid generering av svar. ReAct Prompting integreras som en del av LangChain-ramverket och använder kedjan-av-tanke (CoT) tekniken för att förbättra ChatGPT:s kapacitet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 8 november

ChatGPT, OpenAI:s populära AI-chattbot, upplever andra driftstoppet på en onsdag

ChatGPT, en av de mest populära AI-drivna chattbotarna tillgängliga för allmänheten, är nere för andra gången på en onsdag. OpenAI bekräftade driftstoppet för ChatGPT och dess API på sin statussida och noterade att företaget för närvarande undersöker driftstoppet. Tusentals användare rapporterar också att ChatGPT inte fungerar på DownDetector, en webbplats som spårar online driftstopp. OpenAI:s VD Sam Altman tillskrev det första driftstoppet, som ägde rum tidigt på onsdag morgon, att OpenAI:s användning ´överträffade våra förväntningar´ efter de nya funktionerna som lanserades vid DevDay, OpenAI:s första utvecklarkonferens i San Francisco.

Direktlänk Dela San Francisco Standard fördjupade 8 november

Julia Louis-Dreyfus belyser AI:s brister med humor

Julia Louis-Dreyfus, skådespelerskan från Seinfeld, avslöjade under WSJ. Magazine 2023 Innovator Awards att hon använde ChatGPT för att skapa sitt tacktal. Hon berättade att chattboten inte bara förväxlade ´innovatör´ med ´investerare´, utan också förväxlade henne med Julia Roberts. I talet sade Dreyfus: ´När jag reflekterar över denna milstolpe, påminns jag om det outtröttliga stödet från min familj och mitt teams obevekliga engagemang som har varit drivkraften bakom mina investeringsstrategier och mina framträdanden i ´Erin Brockovich´, ´Pretty Woman´ och ´Mystic Pizza.´

Direktlänk Dela WKKG Indiana Country fördjupade 8 november

SheetMagic integrerar ChatGPT med Google Sheets, livstidsabonnemang nu tillgängligt

SheetMagic, som integrerar ChatGPT med Google Sheets, erbjuder nu ett livstidsabonnemang för $48.99, nedsatt från det ordinarie priset på $299. Med SheetMagic kan användare generera AI-innehåll från ChatGPT i bulk. Istället för att manuellt mata in varje sökord eller förfrågan i ChatGPT, kan användare nu använda funktionen ´=AI(Skriv din uppmaning här)´ i ett kalkylblad och trycka på enter. SheetMagic fungerar med befintliga OpenAI-konton, oavsett om det är den fria eller betalda versionen.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 8 november

AI förutser prisutvecklingen för kryptovalutan Cardano

Kryptokurrency Cardano (ADA) har stigit med cirka 40% under ett år och mer än 30% i oktober ensamt, vilket får investerare att undra om det kan nå $1 innan året är slut. En betydande ökning av handelsvolymen och en ökning av Cardano staking till ett värde av cirka $8 miljarder rapporterades den 7 november. För att söka svar på om den nuvarande hausseartade stämningen är berättigad, beslutade Finbold att konsultera artificiell intelligens (AI) ChatGPT om var ADA kan stå den 1 januari 2024. AI bedömer att det finns sex nyckelfaktorer som kommer att bestämma ADA:s pris de kommande två månaderna. Dessa inkluderar olika utvecklingsmilstolpar och uppgraderingar av ekosystemet, staking och andra on-chain-metriker, samt regulatoriska och marknadsmässiga attityder mot Cardano.

Direktlänk Dela Cardano Feed fördjupade 8 november

AI-genererat innehåll kan vara en katastrof för LLM:er och bildgenererare

Ökningen av AI-genererat innehåll kan innebära en katastrof för LLM:er och bildgenererare. Vi rör oss mot en ny digital landskap där äkta mänskligt innehåll blir allt mer sällsynt och därmed ökar dess värde. Detta kräver en omprövning av incitament och ekonomi kring mänskligt genererat innehåll. Den verkliga flaskhalsen i generativ AI kan vara vår unika mänskliga touch. Vi står på randen till en digital värld som alltmer fylls med AI-genererat innehåll. Kanske har vi redan sett toppen av generativ AI? Hur nästa kapitel utvecklas beror på vår förmåga att erkänna, skydda, odla och rättvist behandla mänsklig kreativitet.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 8 november

Samsung introducerar ´Samsung Gauss´, en ny modell för generativ AI

Elektronikföretaget Samsung presenterade på onsdagen ´Samsung Gauss´, en ny modell för generativ artificiell intelligens. Företaget antydde att mjukvaran snart kommer att finnas på Samsung-enheter. En av funktionerna är Samsung Gauss Language, en generativ språkmodell som kan hjälpa till att skriva e-post och översätta innehåll. En annan funktion gör det möjligt för interna programutvecklare att snabbt skriva kod. Dessutom lanseras Samsung Gauss Image som kan generera eller redigera bilder.

Direktlänk Dela Börs Världen fördjupade 8 november

Samsung introducerar ny generativ AI-modell, Samsung Gauss

Samsung Electronics presenterade på onsdagen en ny generativ AI-modell, vilket antyder att programvaran snart kommer till dess enheter. Den generativa AI:n har populariserats av Microsoft-stödda OpenAI och ChatGPT. Samsungs teknik, kallad Samsung Gauss, är designad för AI-applikationer på enheter. AI-systemet har flera funktioner, inklusive ett generativt språkmodell som kan hjälpa till att skriva e-post och översätta innehåll. Samsung Gauss används för närvarande för att öka medarbetarnas produktivitet men kommer att utökas till en mängd Samsung-produktapplikationer för att erbjuda en ny användarupplevelse i nära framtid.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 november

Samsung presenterar sin första generativa AI, Samsung Gauss

Samsung Electronics presenterade sin första generativa AI-modell, Samsung Gauss, för att konkurrera med liknande AI-verktyg som ChatGPT, Google Bard och Bing AI chatbot. Samsung Gauss kommer initialt att användas internt bland företagets anställda för att förbättra produktiviteten, men planeras sedan att integreras i smarta enheter, inklusive kommande Galaxy S24-smarttelefoner. Samsung Gauss består av tre modeller - Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code och Samsung Gauss Image. Företaget har även samarbetat med Naver Corp. för att utveckla en generativ AI-plattform för företagsanvändare, särskilt inom chipdesign och tillverkningssektorn.

Direktlänk Dela Korea Economic Daily Global fördjupade 8 november

OpenAI presenterar ny plattform för anpassade AI-chattrobotar

OpenAI höll sin första utvecklarkonferens där de presenterade en ny plattform som låter användare skapa anpassade versioner av deras populära AI-chattrobot, ChatGPT. Detta tillkännagavs på DevDay-konferensen i San Francisco. Den nya GPT-byggaren är exklusivt tillgänglig för ChatGPT Plus-prenumeranter. De nya AI-agenterna, kända som GPTs, kommer att finnas tillgängliga för köp i den kommande GPT Store. OpenAI har åtagit sig att kompensera skapare baserat på användningen av deras GPTs. Kunden kommer att ha möjlighet att skapa GPTs för intern användning av sina anställda.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 8 november

AI förändrar utbildningslandskapet och skapar nya jobbmöjligheter

Teknologiska innovationer har förändrat utbildningslandskapet, särskilt genom användningen av AI-program som ChatGPT och OpenAI. Dessa program växer i popularitet och användning, vilket skapar oro men också möjligheter för innovation inom utbildning. Det finns en oro för att institutioner kommer att behandla AI som ett tabuämne istället för att sträva efter att lära sig mer om det och hitta en plats för det i modern utbildning. AI förväntas skapa lika många jobb som det eliminerar, vilket påverkar alla industrier. President Ron Berry vid ULM uttryckte att universitetet förbereder studenter för jobb som ännu inte existerar, vilket understryker vikten av att anpassa sig till AI.

Direktlänk Dela ULM Hawkeye fördjupade 8 november

OpenAI lanserar DALL-E 3 API och nya text-till-tal-modeller

OpenAI har lanserat en rad nya API:er under sin första utvecklardag. DALL-E 3, OpenAIs text-till-bild-modell, är nu tillgänglig via ett API efter att först ha kommit till ChatGPT och Bing Chat. API:et för DALL-E 3 erbjuder olika format och kvalitetsalternativ, med priser som startar på $0,04 per genererad bild. OpenAI tillhandahåller nu även ett text-till-tal-API som erbjuder sex förinställda röster att välja mellan och två generativa AI-modellvarianter. Dessutom lanserade OpenAI nästa version av sin öppna källkodsmodell för automatiskt taligenkänning, Whisper large-v3.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 november

OpenAI täcker rättsliga kostnader för användare som står inför upphovsrättskrav

OpenAI:s VD Sam Altman meddelade att företaget planerar att täcka rättsliga kostnader för användare av ChatGPT som står inför upphovsrättskrav. Under företagets första utvecklardagskonferens i San Francisco försäkrade Altman att OpenAI skulle skydda sina användare från upphovsrättsliga stämningar. Företaget presenterade ´Copyright Shield´, vilket innebär att de kommer att försvara sina kunder och betala kostnaderna om de står inför rättsliga krav om upphovsrättsintrång. Copyright Shield gäller för ChatGPT Enterprise-kunder och de som utnyttjar dess utvecklarplattform. Det gäller inte för kunder som använder den kostnadsfria versionen av ChatGPT eller ChatGPT+.

Direktlänk Dela The Blaze fördjupade 8 november

OpenAI´s CEO avslöjar nya funktioner för ChatGPT

Sam Altman, VD för OpenAI, presenterade nya funktioner för ChatGPT vid OpenAI DevDay. Företaget har nyligen visat stora framsteg, inklusive introduktionen av Code Interpreter, nu kallad Advanced Data Analysis, som ger ChatGPT förmågan att förbereda och förädla datafiler, vilket ger djupgående analys och insikter. Dessutom tillåter det användare att fråga filerna med naturliga språkfrågor. Integrationen av DALL-E ger användarna ett av de främsta AI-grafiska skaparverktygen. Altman avslöjade också att ChatGPT nu erbjuder realtidsåtkomst till liveinternet och förväntade minskningar av API-avgifter. Han introducerade också möjligheten att designa nya appar, kallade ´GPTs´, genom interaktioner med ChatGPT. Dessa appar kan antingen användas privat eller marknadsföras i en ny appbutik under en intäktsdelningsmodell.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 8 november

Skolor överväger föräldramedgivande för AI-verktyg som ChatGPT

Skoldistrikt, inklusive New York City, överväger att använda AI-verktyg som ChatGPT för att hjälpa elever att förstå AI:s fördelar och begränsningar. Men experter varnar för att varje fråga som en ChatGPT-användare ställer införlivas i programmets AI-utbildningsmodell, vilket kan leda till integritetsproblem. Detta gäller även andra generativa AI-produkter tillgängliga för studenter. Tillåter ChatGPT att samla in information från studenter som sedan används för att utveckla verktyget kan strida mot Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA), som förbjuder insamling eller analys av identifierbara studentdata för ändamål annat än utbildning, enligt David Sallay, chef för ungdoms- och utbildningsintegritet för Future of Privacy Forum.

Direktlänk Dela Education Week fördjupade 7 november

ChatGPT når 100 miljoner aktiva användare varje vecka på mindre än ett år

På mindre än ett år har ChatGPT, det populära generativa AI-verktyget som lanserades av OpenAI, nått 100 miljoner aktiva användare varje vecka. ChatGPT lanserades officiellt den 30 november 2022 och samlade inom de första två månaderna 100 miljoner månatliga användare. OpenAI rapporterar också att företagets plattform används av mer än två miljoner utvecklare, inklusive 92 procent av Fortune 500-företagen.

Direktlänk Dela The Portugal News fördjupade 7 november

Förbättra din AI-upplevelse med anpassade instruktioner för ChatGPT

Generativa AI-modeller, som OpenAI:s framstående tjänster Dall-E och ChatGPT, går in i en fas där det är dags att förfinas för att ge ännu bättre service. För att förbättra ChatGPT:s effektivitet är det viktigt att förstå hur man anpassar ChatGPT med specifika instruktioner för att säkerställa att det svarar enligt dina preferenser. Detaljerad anpassning av ChatGPT är inte begränsad till betalande användare eller företagstjänster, det är tillgängligt för alla. Du kan tillhandahålla ytterligare sammanhang så att modellen kan anpassa och leverera mer finjusterade svar.

Direktlänk Dela Clever Con Media fördjupade 7 november

Använda ChatGPT för att skapa effektiva kalla e-postmeddelanden

ChatGPT, en naturligt språkmodell, kan generera mänsklika texter baserat på inmatade prompts. Denna teknik kan användas för att skapa personliga kalla e-postmeddelanden som genererar svar. Detta kan uppnås genom att använda detaljerade prompts specifika för kundpersoner, skapa en tydlig ämnesrad och utforma uppföljningse-postmeddelanden. Det är viktigt att inkludera en stark uppmaning till handling, en konversations ton och ett personligt e-posthälsning för att förbättra effektiviteten av e-postmeddelandet.

Direktlänk Dela MarketingProfs fördjupade 7 november

OpenAI annonserar uppdateringar och prissänkningar för ChatGPT

OpenAI meddelade en rad förändringar för ChatGPT och andra produkter vid sin årliga DevDay-konferens. Dessa inkluderar prissänkningar för utvecklare och en helt ny språkmodell för chatboten kallad Turbo. GPT-4 Turbo är en mer avancerad version av GPT-4 med ett mycket större kontextfönster och har kunskap om världshändelser upp till april 2023. OpenAI har också lanserat ett API för att bygga assistenter och ett sätt att skapa anpassade versioner av ChatGPT. Dessa ändringar är dock inte tillgängliga för alla ChatGPT-användare.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 7 november

Google testar AI-funktioner på YouTube för att förbättra användarupplevelsen

YouTube testar AI-funktioner för att förbättra användarupplevelsen, inklusive sammanfattning av kommentarsfältet och en AI-chatbot för att svara på frågor relaterade till videor. Kommentarsfältets sammanfattning använder AI för att gruppera kommentarer baserat på de ämnen de nämner, vilket gör det lättare för tittare att hitta relevanta diskussioner och för skapare att identifiera ämnen som slår an hos publiken. AI-chatboten, som nås via frågeknappen, kan erbjuda videosammanfattningar, rekommendera relaterat innehåll och till och med erbjuda quiz under akademiska videor, vilket skapar en mer interaktiv och informativ upplevelse för tittarna. Båda dessa AI-funktioner är experiment för närvarande, vilket innebär att de är otillgängliga för genomsnittstittaren.

Direktlänk Dela Android Police fördjupade 7 november

OpenAI:s nya funktioner förändrar företag världen över

OpenAI:s VD Sam Altman presenterade förbättringar och nya funktioner för deras verktyg ChatGPT under företagets första utvecklardag. Dessa förändringar kommer att ha stor inverkan på miljontals företag globalt. ChatGPT lanserades den 30 november 2022 som en ´låg nyckelforskningsförhandsgranskning´, och har nu två miljoner utvecklare, 100 miljoner veckoaktiva användare, och används av 92% av Fortune 500-företagen. OpenAI planerar att rulla ut betydande förbättringar och nya funktioner inom de närmaste månaderna. Dessa inkluderar bättre världskunskap, förbättrad anpassning, högre hastighetsgränser, minskade kostnader och mer robusta upphovsrättsskydd.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 november

AI-tekniken ChatGPT:s tillförlitlighet ifrågasätts

Den nya tekniken ChatGPT, en kombination av artificiell intelligens och generativt språkteknologi, har ifrågasatts för sin tillförlitlighet. Tekniken, som söker på internet och kommunicerar sina resultat på enkelt engelska, har visat sig ibland ge felaktiga svar och presentera dem som definitiva fakta. Detta har lett till oro för att tekniken kan missleda användare, särskilt inom forskning och andra kunskapsbaserade yrken. Detta framkom efter att tekniken felaktigt attribuerade ett citat från Martin Luther till den romerska filosofen Seneca den yngre.

Direktlänk Dela Patheos fördjupade 7 november

OpenAI:s ChatGPT når 100 miljoner veckoanvändare och avtäcker GPT-4 Turbo-modell

OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, meddelade att deras AI-chattbot har nått en imponerande milstolpe på 100 miljoner aktiva veckoanvändare. Under företagets första utvecklarkonferens introducerade OpenAI:s VD Sam Altman också den nya GPT-4 Turbo-modellen, som erbjuder ökade kapabiliteter, överkomlighet och stöder ett 128K-kontextfönster. Sedan dess lansering för nästan ett år sedan har ChatGPT lockat en uppskattad 100 miljoner månatliga användare inom bara två månader efter dess lansering. Dessutom använder över två miljoner utvecklare plattformen, med över 92% av Fortune 500-företagen bland dess användare.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 7 november

Enkel guide för att få ut det mesta av din ChatGPT-upplevelse

ChatGPT är ett kraftfullt verktyg som låter dig engagera dig i naturliga språkkonversationer med en AI. Här är en enkel guide för att hjälpa dig att få ut det mesta av din ChatGPT-upplevelse. För att komma igång, öppna ChatGPT-appen på din enhet och börja skriva ditt meddelande. Du kan starta konversationen med ett enkelt ´Hej´ eller någon annan öppningsfras. Använd kommandon som ´Översätt: [ditt meddelande]´ för att få översättningar och utforska andra kommandon som ´Definiera: [ord]´ eller ´Beräkna: [matematikproblem]´. ChatGPT förstår vardagsspråk, så känna dig fri att konversera naturligt.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 7 november

OpenAI släpper en ny funktion för ChatGPT: anpassade instruktioner

OpenAI har uppdaterat sin populära AI-plattform ChatGPT med en ny funktion som låter användare ange anpassade instruktioner för pågående och framtida konversationer. Denna funktion gör att ChatGPT kan komma ihåg vissa preferenser och information när den genererar svar på alla dina chattar. Tidigare behövde användare informera ChatGPT om deras preferenser för varje ny chattinteraktion. Den nya funktionen sträcker sig också till plugins, vilket innebär att användarna inte behöver ange sina behov igen när de använder plugin-programvara.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 7 november

OpenAI lanserar DALL-E 3 API, Audio API och Whisper large-v3

OpenAI har tillkännagivit flera nya API:er, inklusive DALL-E 3, en text-till-bild-modell, och en ny text-till-tal-API. DALL-E 3, nu tillgänglig via ett API, låter utvecklare integrera den i sina egna applikationer. Den nya text-till-tal-API:en, känd som Audio API, erbjuder en mängd olika prissättningsalternativ. Whisper large-v3, en öppen källkods automatisk taligenkänningsmodell tillgänglig på GitHub, har också debuterat. OpenAI kommer nu att tillåta individer att skapa sina personliga chatbots eller GPT:er, även om de inte har någon kodningskompetens. ChatGPT är känt som den snabbast växande konsumentappen någonsin.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 7 november

Elon Musk lanserar AI-chattboten Grok

Teknikvisionären Elon Musk har lanserat ´Grok´, ett sofistikerat verktyg för artificiell intelligens (AI), i den konkurrenskraftiga arenan för AI-drivna chattbotar. Grok, utvecklad av Musks senaste AI-företag xAI, är designad för att engagera sig i naturliga språkkonversationer och erbjuder en mängd potentiella tillämpningar, från kundservice till innehållsgenerering. Grok är för närvarande i ett tidigt beta-stadium och endast tillgänglig för utvalda användare. Grok skiljer sig ut genom sin ´realtidskunskap om världen via X-plattformen´ och sin atypiska konversationsstil, som beskrivits som ´svordomsladdad´ och ofiltrerad.

Direktlänk Dela RetailWire fördjupade 7 november

Fakultetsmedlemmar från olika discipliner vid University of Miami diskuterade nya generativa AI-verktyg och lärde sig hur man integrerar dem i sina klasser under den årliga fakultetsutställningen. Nästan 80 instruktörer deltog för att utforska hur man säkert kan använda denna nya teknik i sina klasser. De flesta deltagare kom med uppfattningen att de måste förstå och exponera studenter för generativa AI-verktyg för att förbereda dem för framtida karriärer. Händelsen hölls på Lakeside Expo Center och sponsrades av Platform for Excellence in Teaching and Learning (PETAL).

University of Miami News fördjupade 7 november

OpenAI lanserar nya API:er, inklusive text-till-bild och text-till-tal

OpenAI har lanserat en rad nya API:er under sin första utvecklardag. DALL-E 3, OpenAI:s text-till-bild-modell, är nu tillgänglig via ett API efter att först ha kommit till ChatGPT och Bing Chat. Liksom den tidigare versionen av DALL-E innehåller API:et inbyggd moderering för att skydda mot missbruk. DALL-E 3 API erbjuder olika format och kvalitetsalternativ och upplösningar från 1024×1024 till 1792×1024, med priser från $0,04 per genererad bild. OpenAI tillhandahåller nu också ett text-till-tal-API, Audio API, som erbjuder sex förinställda röster att välja mellan och två generativa AI-modellvarianter. OpenAI kräver att utvecklare som använder detta informerar användare om att ljudet genereras av AI. OpenAI lanserade också nästa version av sin öppna källkods automatiska taligenkänningsmodell, Whisper large-v3, som företaget hävdar har förbättrad prestanda över språk.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 6 november

OpenAI meddelar att ChatGPT har 100 miljoner aktiva användare varje vecka

OpenAI kan stå inför konkurrens från andra AI-teknikföretag - som Anthropic och Elon Musks nyligen lanserade xAI - men när det gäller chattrobotar tar ChatGPT tydligen tronen. Det snabbt växande AI-företaget lanserades bara för sju år sedan och berömmer nu sina framgångar. ChatGPT har nu 100 miljoner aktiva användare varje vecka, sa VD Sam Altman på OpenAI:s första utvecklarkonferens måndagen den 6 november. Utöver sin snabbt växande användarbas rapporterade OpenAI att över 2 miljoner utvecklare arbetar med dess modeller för att bygga nya applikationer.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 6 november

ChatGPT:s uppdatering hotar ´wrapper-startups´

En nyligen uppdatering av OpenAI:s ChatGPT, som tillåter användare att ladda upp PDF-filer och ställa frågor om dem, har skickat chockvågor genom startup-ekosystemet. Denna utveckling utgör ett betydande hot för många företag, särskilt för ´wrapper-startups´ som har byggt sina företag kring en funktionslucka i ChatGPT. ´Wrapper-produkter´ erbjuder en tjänst genom att ´omsluta´ ett API som ChatGPT, utnyttjar den underliggande tekniken för att erbjuda en tjänst som inte direkt är tillgänglig från API:et. Den senaste uppdateringen av ChatGPT exponerar sårbarheten hos sådana startups: deras unika försäljningsförslag kan snabbt göras överflödigt av en funktionsuppdatering från den underliggande teknikleverantören.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker AI-chattboten Grok

Elon Musk har presenterat en AI-chattbot vid namn Grok, som fortfarande är under utveckling. Grok utvecklas av xAI, Musks nya AI-företag. Chattboten kommer att ha realtidsåtkomst till användarposter på sociala medieplattformar och planeras att rullas ut som en tjänst för X Premium+ prenumeranter. Grok kommer att konkurrera på en redan mättad marknad, där ChatGPT är den nuvarande ledaren. xAI hävdar att den nuvarande versionen av AI:n, Grok-1, har överträffat GPT-3.5 på flera punkter, men medger att den fortfarande ligger efter den mer avancerade GPT-4.

Direktlänk Dela Statista fördjupade 6 november

OpenAI utvecklar GPT Builder för att låta användare skapa egna chattrobotar

Användare av ChatGPT kommer snart att kunna utnyttja sin kreativitet och bygga sina egna chattrobotar med GPT Builder-verktyget som för närvarande utvecklas av OpenAI. GPT Builder kommer att låta användarna skapa anpassade chattrobotar med sina egna unika personligheter och förmågor.

Direktlänk Dela The Times of Bengal fördjupade 6 november

Jämförelse av AI-modeller för text-till-bild-generation: Dall-E 3, Stable Diffusion och Midjourney

AI-modellerna Dall-E 3, Stable Diffusion och Midjourney har distinkta egenskaper och framsteg inom text-till-bild-generation. Dall-E 3 är djupt integrerad med ChatGPT, vilket möjliggör en konversationsbaserad metod för att förbättra och brainstorma bilduppmaningar. Stable Diffusion och dess iteration, Stable Diffusion XL, erbjuder förmågan att generera fotorealistiska och konstnärliga bilder med hög frihetsgrad. Midjourney skiljer sig genom att använda Discord som plattform för interaktion, vilket gör tekniken allmänt tillgänglig utan specialiserad hårdvara eller programvara.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 6 november

Elon Musks nya AI-bot Grok varnar användare som ´hatar humor´

Elon Musks nya AI-bot Grok, utvecklad av xAI, har utformats med en humoristisk strimma och varnar användare att inte använda den om de ´hatar humor´. Grok är en stor språkmodell (LLM) byggd för att konkurrera med liknande AI-system som ChatGPT och Bard. Dess ton och omfattning är inspirerad av ´The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy´, en komisk brittisk science fiction-serie. xAI meddelar att Grok är designad för att svara på frågor med en bit kvickhet och har en rebellisk strimma. Trots att xAI är ett oberoende företag, kommer det att arbeta nära med Musks andra företag, inklusive X - tidigare känd som Twitter - och elbilstillverkaren Tesla.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 november

Elon Musk avslöjar sin ´sarkastiska´ AI-chattbot Grok

Elon Musk har äntligen avslöjat sin egen ´sarkastiska´ AI-chattbot, kallad ´Grok´, tillgänglig inom X (tidigare Twitter). Grok är ´designad för att ha lite humor i sina svar´ och svarar på ´kryddiga frågor´ som avvisas av andra ´woke´ AI-system, som ChatGPT. Grok är för närvarande endast tillgänglig för ´en utvald grupp´ innan den rullas ut mer allmänt. Det kommer dock endast att vara tillgängligt som en del av X Premium+, den högsta nivån av X:s betalda prenumerationsalternativ, vilket kostar hela 16 pund per månad. Grok är fortfarande ´en mycket tidig betaprodukt´ med endast två månaders träning - men liksom andra stora språkmodeller kommer den att lära sig och bli bättre ju mer den används.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 6 november

Elon Musks företag xAI introducerar AI-chatboten ´Grok´ för att konkurrera med Google och Bing

Elon Musks företag xAI har nyligen introducerat en AI-chatbot vid namn ´Grok´ för att konkurrera med ChatGPT, Google Bard och Bing AI. Musk nämnde att Grok har ´real-time kunskap om världen´ via X-plattformen. Till skillnad från ChatGPT är Groks system designat att injicera humor i sina svar och kan svara på även ovanliga eller ´kryddiga´ frågor. Grok siktar på att erbjuda en unik och underhållande upplevelse, men måste också upprätthålla en balans mellan humor och praktikalitet för olika affärstillämpningar. Grok är för närvarande i tidig beta och tillgänglig för en utvald grupp användare.

Direktlänk Dela Odisha Television fördjupade 6 november

ChatGPT introducerar GPT Builder, Indien utforskar centralbanks digitala valuta

ChatGPT har introducerat en ny funktion kallad GPT Builder som förbättrar AI-interaktioner med abonnenter. Denna nya funktion låter användare skapa anpassade chatbots med funktioner liknande ChatGPT med hjälp av GPT-4. OpenAI kommer också att lansera en marknadsplats där användare kan ladda upp och utforska chatbots skapade av andra. Nyutexaminerade i Indien har svårigheter med campusrekrytering eftersom stora rekryterare minskar sitt intag eller undviker campusrekrytering på grund av stark bänkstyrka, ökad personalutnyttjande och en dyster affärsutsikt. Indien eftersträvar en centralbanks digitala valuta (CBDC) som svar på oro för privata kryptovalutor. Regeringen ser en CBDC som ett kreativt och överkomligt betalningsalternativ, men Reserve Bank of India är fortfarande orolig för potentiella hot mot makroekonomisk stabilitet.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 6 november

Elon Musk planerar att integrera xAI, hans startup, till X sociala medieplattform

Elon Musk, ägare till X och VD för Tesla, meddelade nyligen efter invigningen av Grok AI, en chatbot-rival till ChatGPT, att han planerar att integrera xAI, hans startup, till X, en sociala medieplattform. Musk bekräftade detta och nämnde att det skulle integreras i framtiden.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 6 november

Elon Musks nya AI-bot Grok AI lanseras av xAI

Elon Musk varnade nyligen för hoten från generativ artificiell intelligens (gen AI) mot mänskligheten. Nu har Musks nya företag xAI lanserat sin egna gen AI bot Grok AI. Grok AI tar inspiration från Douglas Adams ikoniska sci-fi-bok ´Liftarens guide till galaxen´ för att erbjuda kvicka och logiska svar på frågor. Grok körs på Grok-1, xAIs toppmoderna språkmodell som sägs vara betydligt kraftfullare. Den uppges ha uppnått 63,2% på HumanEval-kodningstasken och 73% på MMLU (Massive Multitask Language Understanding). Grok har full tillgång till innehåll som delas på X-plattformen, så att den kan lära sig de senaste händelserna runt om i världen.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI lanserar chatboten Grok

Elon Musks AI-startup xAI har lanserat en chatbot vid namn Grok, som förväntas utgöra en stor utmaning för ChatGPT. Musk har nyligen delat uppdateringar om Grok via sin sociala medieplattform X, tidigare känd som Twitter. Grok och ChatGPT har unika egenskaper som skiljer dem åt. Fem stora skillnader inkluderar datakällor, ägarskap, marknadstillgänglighet, prissättning och kommunikationsstil. Grok är tränad med realtidsdata från X-plattformen, skapad av Musk och hans team inom xAI, för närvarande i betafas och tillgänglig för en begränsad användarbas i USA, kommer att erbjudas till X:s premium+ användare till en lägre månadskostnad på $16, och är designad för att svara på frågor med en kvick och något rebellisk ton.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 6 november

ChatGPT och Gen AI: Framtiden för inflation och mental integritet

ChatGPT, en populär form av Generative AI (Gen AI), nådde 100 miljoner användare på bara 5 dagar efter lanseringen den 30 november 2022. Gen AI, som lär sig mönster och strukturer från stora datamängder, används för att skapa nytt innehåll och kan interagera med mänsklika konversationer. Gen AI kan också användas för att analysera inflation genom att lära sig inköpsmönster och analysera data i realtid. Det finns dock farhågor kring Gen AI:s förmåga att läsa tankar och känslor genom att tolka fMRI-skanningar, vilket kan innebära hot mot mental integritet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 6 november

OpenAI förväntas revolutionera AI-utvecklingslandskapet

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, planerar att avslöja betydande förbättringar av sina utvecklarverktyg vid sin DevDay-konferens. Dessa förbättringar syftar till att göra det mer kostnadseffektivt och effektivt för utvecklare att skapa programvaruapplikationer baserade på OpenAI:s AI-modeller. Dessutom planerar OpenAI att introducera verktyg med visionsförmåga. OpenAI arbetar också på nya prisplaner för ChatGPT, inklusive ett ´Team´-plan som erbjuder obegränsad höghastighets GPT-4, avancerad dataanalys och en fyra gånger längre kontext för att arbeta med större material. En annan möjlig kommande integration för ChatGPT skulle tillåta det att ansluta till Google Drive och Microsoft 365.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 5 november

Elon Musk introducerar AI-bot ´Grok´ för att utmana befintliga AI-språkmodeller

Elon Musk, miljardär och VD för SpaceX och Tesla, har introducerat en ny AI-bot som heter ´Grok´. Målet är att utmana dominansen hos befintliga AI-språkmodeller som ChatGPT. Grok, Musks senaste projekt inom artificiell intelligens, lovar att erbjuda användare en unik och personlig konversationsupplevelse. Musk betonade Groks potential att revolutionera industrier som kundservice, innehållsgenerering och till och med virtuellt sällskap. Introduktionen av Grok väcker frågor om framtiden för AI-driven kommunikation.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupade 5 november

Artificiell Intelligens utsedd till årets ord av Collins Dictionary

Collins Dictionary har utsett Artificiell Intelligens (AI) till årets ord efter att det har gjort avtryck i alla branscher. Användningen av AI exploderade när program som ChatGPT gjorde verktyget mer tillgängligt för dagligt arbete. Detta ledde dock snabbt till kontroverser när människor började använda verktyget och andra AI-instrument för att skapa deepfakes, fuska på prov och för annat innehåll som började visa på de fördomar som finns i deras källmaterial - som sexism och rasism. På det senaste AI-toppmötet sade premiärministern att tekniken skulle förbättra ekonomin på lång sikt eftersom utbildningsreformer kommer att öka färdigheterna.

Direktlänk Dela National World fördjupade 5 november

MicroStrategy köper 155 Bitcoin, spekulationer kring godkännande av Bitcoin ETF

Företaget MicroStrategy har köpt 155 Bitcoin för 5,3 miljoner dollar under oktober, vilket gör dem till det största publika företaget som innehar Bitcoin. Detta sker mitt under en nylig tjurrusning. Bitcoin handlas för närvarande till $34,559.9, vilket är första gången sedan maj 2022 som det kan nå denna ambitiösa nivå. Det spekuleras att en godkännande av Bitcoin-börsnoterade fonder (ETF) kan leda till en prisökning. USA:s värdepappers- och börsmyndighet (SEC) granskar för närvarande flera ansökningar men har inte kommenterat Grayscale Investments rättsfall.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 5 november

Så kan du tjäna pengar med Artificiell Intelligens

Artificiell Intelligens (AI) blir allt mer betydande i våra liv och det är möjligt att tjäna pengar på AI utan teknisk bakgrund. Det finns verktyg som ChatGPT, Bard och Midjourney som kan hjälpa till att bygga en solid färdighetssats inom AI. Dessa verktyg kan användas för att generera skriftligt och ljudinnehåll, skapa YouTube-videor, visuell konst, onlinekurser, konfigurera chattrobotar, redigera bilder professionellt och bygga webbplatser. AI kan även förbättra SEO-tjänster. Det är viktigt att göra grundlig forskning innan man börjar för att säkerställa att möjligheten passar personen.

Direktlänk Dela GoBankingRates fördjupade 5 november

Artificiell intelligens (AI) blir allt viktigare i våra liv och det är möjligt att tjäna mycket pengar på AI utan teknisk bakgrund. AI kan användas för att generera skriftligt innehåll, skapa ljudinnehåll, skapa YouTube-videor, skapa visuell konst, skapa onlinekurser, konfigurera chattrobotar, redigera foton professionellt med AI-förbättrade verktyg, bygga webbplatser och förbättra SEO-tjänster. AI-program som ChatGPT, Jasper.ai, Soundraw.io, Stable Diffusion, Midjourney och DALL-E kan hjälpa till att snabbt och enkelt generera innehåll. Det finns mycket möjligheter att tjäna pengar på AI-genererad konst.

Yahoo Finance fördjupade 4 november

Elon Musks AI-startup xAI lanserar sin första modell

Elon Musks artificiella intelligens-startup xAI kommer att lansera sin första AI-modell till en utvald grupp på lördag (4 november). Musks xAI-annonsering kommer nästan ett år efter att OpenAI:s ChatGPT fångade företags och användares uppmärksamhet världen över. Musk, som var med och grundade OpenAI, företaget bakom ChatGPT, 2015, men avgick från företagets styrelse 2018, har delat detaljer om den kommande xAI-modellen på sin X-plattform (tidigare Twitter).

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 4 november

Brave lanserar AI-assistenten Leo med starkt fokus på integritet

Brave, en webbläsare baserad på Chromium med egen sökmotor, lanserar nu sin AI-assistent Leo. Leo är framtagen med starkt fokus på användarnas integritet och erbjuder betydligt mer omfattande skydd än konkurrerande AI-teknologier som ChatGPT. Brave använder inte användardata för att träna sin chattbot, och Leo sparar inte chatt-historik. Dessutom behöver man inte ha ett konto för att använda boten. Leo har testats i tre månader och rullas nu ut till alla Brave-användare med version 1.60 av webbläsaren. Stöd för Leo kommer att läggas till för både Android och iPhone under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela TechKrest fördjupade 4 november

AI-drivna chattbotar och anteckningsböcker förändrar hur vi använder datorer

AI har drivits fram av allmänkunskap chattbotar som Microsoft Bing, ChatGPT och Google Bard, som försöker svara på alla frågor med ett naturligt språksvar. Det finns verkliga bekymmer kring användningen av dessa stora språkmodeller (LLM), men också spännande sätt de kan användas på. Google och Microsoft har gett företagskunder en förhandsvisning av vad detta kan se ut med 365 Copilot och Duet AI. Två chattbotar som kan generera nya bilder, dokument och kalkylblad, men också svara på frågor om alla filer och texter du inte har läst. Google demonstrerade ett nytt AI-drivet experiment vid I/O 2023 som gör just det, kallat Project Tailwind. Detta projekt analyserar dokument och filer du delar med det och genererar en ´studieguide´ runt informationen. En beta-version av tjänsten började rullas ut till en utvald grupp testare i juli som NotebookLM. Fabric, ´en AI-native arbetsyta och filutforskare´, slår på en liknande idé. Du kan ladda upp nästan vad som helst till Fabric, skapa anteckningar, och ´det digitala biblioteket i Alexandria´ försöker göra allt sökbart med naturligt språk.

Direktlänk Dela Inverse fördjupade 4 november

Elon Musks AI-startup xAI är redo för beta-lansering

Elon Musks AI-startup xAI är på väg att lanseras i beta. Den första AI-modellen kommer att rullas ut till en utvald grupp på lördag (4 november). Ankündningen kommer nästan ett år efter att OpenAI:s ChatGPT fångade företagens och användarnas fantasi runt om i världen. Musk, som var med och grundade OpenAI, företaget bakom ChatGPT, 2015, men klivit ner från företagets styrelse 2018, har delat detaljer om den kommande xAI-modellen på sin X-plattform (tidigare Twitter). I ett av inläggen delade Musk humoregenskaperna hos modellen.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 4 november

Enligt en undersökning från Common Sense Media har 58% av tonåringarna använt eller använder chatbots och 53% använder ChatGPT istället för Google för sökningar. Ett växande antal barn börjar lita på dessa botar för sina läxor. Men det mest oroande är kanske barn som använder AI-chatbots för att hjälpa dem att utveckla sociala färdigheter, en process som också kallas social och emotionell inlärning (SEL). Många föräldrar och pedagoger är oroliga och nyfikna på hur dessa SEL-färdigheter kommer att påverkas av användningen av AI. AI används redan i klassrum och många lärare hittar kreativa och effektiva sätt att införliva det i klassinlärningen. Men AI kan aldrig ersätta sociala och emotionella färdigheter som lärs av en förälder eller lärare.

The Daily Beast fördjupade 4 november

Elon Musk: AI kommer att eliminera behovet för människor att arbeta

Teknikmogulen Elon Musk sade denna vecka att artificiell intelligens (AI) så småningom kommer att bli så avancerad att det kommer att eliminera behovet för människor att arbeta. Han avslöjade att hans eget AI-företag redan gör framsteg inom området. ´Vi kommer för första gången att ha något som är smartare än den smartaste människan´, tillade Musk. Musk, som medgrundade OpenAI men sedan har delat sig med Microsoft-stödda ChatGPT-skaparen, har länge varit uttalad om den makt AI kan ha i framtiden. Han är en förespråkare för att reglera AI, vilket han återigen påpekade för Sunak under frågestund.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 4 november

ChatGPT Plus-användare rapporterar förlust av ´Browse with Bing´-funktionen

Flera prenumeranter på ChatGPT Plus rapporterar att funktionen ´Browse with Bing´ har försvunnit utan någon tidigare varning från OpenAI. Webbbläddring inom ChatGPT aktiverades ursprungligen förra sommaren men inaktiverades tillfälligt en vecka senare efter rapporter om att den användes för att kringgå betalväggar. I slutet av september meddelade OpenAI att de återinförde ´Browse with Bing´ som en beta-funktion. Det har varit allmänt tillgängligt för ChatGPT Plus-prenumeranter sedan 17 oktober. OpenAI har inte offentliggjort några tillkännagivanden som förklarar varför användarna igen förlorar webbläddringsfunktionen denna gång.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 3 november

Google Bard varnar användare att dela personlig information

Google Bard, en av de största konkurrenterna till ChatGPT på marknaden för AI-drivna chattbotar, har nyligen gett en allvarlig varning till sina användare att sluta ge ut personlig information till chattboten. Google säger att användare bör undvika att dela information som de inte skulle vilja att en främling vet. Detta beror på att Bards konversationer granskas av mänskliga granskare som hjälper Google att förbättra chattboten. Google Bard tillåter nu också användare att se svar medan de genereras, precis som ChatGPT.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 3 november

AI verktyg hjälper studenter att hantera pandemins inverkan på inlärning

COVID-19-pandemin har haft en betydande inverkan på studenter, vilket tvingat dem att anpassa sig till nya inlärningsmetoder och lett till inlärningsförluster. För att fylla i luckorna vänder sig studenter till nya verktyg, inklusive generativ AI. En undersökning utförd av McGraw Hill visade att många studenter vänder sig till onlineverktyg och sociala medier för att underlätta sina studier. Trots riskerna med att använda generativ AI, kvarstår den övergripande känslan mot AI positiv, med en majoritet av studenter (62%) och instruktörer (58%) som tror att AI kommer att förbättra hur studenter lär sig.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 3 november

AI förutspår Bitcoins pris 2024

Bitcoin (BTC) har inte lyckats hålla sig över $36 000 trots flera toppar under föregående vecka. OpenAI:s prediktiva språkmodell ChatGPT konsulterades för att bedöma om Bitcoin-bullar eller -björnar har ett starkare fall och var den största kryptovalutan kan vara den 1 januari 2024. Modellen påpekade att det finns många komplexiteter när man försöker bestämma framtida priser på kryptovalutor. ChatGPT erbjöd tre möjliga utfall för Bitcoin den 1 januari 2024 - ett bullish scenario, ett bearish scenario och ett stabilt scenario. Det stabila scenariot ansågs vara det mest sannolika, med ett prisintervall mellan $40 000 och $50 000.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 3 november

Lär dig AI med denna ChatGPT OpenAI-utbildning för bara $20

Om du är redo att hoppa in och lära dig att använda tekniken ChatGPT, är denna kompletta ChatGPT-artificiell intelligens OpenAI-utbildningspaket prissatt med över 60% rabatt just nu. Den första kursen heter ´ChatGPT för nybörjare´, undervisad av ChatGPT-tränaren Mike Wheeler. Den är utformad för att ge dig färdigheterna att använda ChatGPT för att skapa högkvalitativ text. En annan kurs i paketet lär ut hur man bygger en ChatGPT AI Bot med Tinker & Python, och tar dig bortom grunderna. Den undervisas av John Elder, en pionjär inom webbutveckling.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 3 november

AI skriver popduett för Blake Shelton och Gwen Stefani

Under 2021 gifte sig de kända musikartisterna Blake Shelton och Gwen Stefani. De träffades på den populära sångtävlingsshowen The Voice på NBC och har sedan dess släppt några låtar tillsammans, inklusive ´Nobody But You´ och ´Happy Anywhere´. Men vad skulle hända om de skrev en poplåt tillsammans, något mer i Gwens stil? Detta är där AI-systemet ChatGPT kommer in för att tillfredsställa vår nyfikenhet. AI:n skrev en popduett i kärleksparets stil, med titeln ´We’ll be Dynamite´.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 3 november

AI-verktyg skapar helt nytt videospel: Angry Pumpkins

Ett nytt videospel, helt skapat av generativ AI, har presenterats. Spelet, kallat Angry Pumpkins, skapades av Javi Lopez med hjälp av AI-verktygen ChatGPT och Midjourney. Spelet är inte tänkt som en konkurrent till Angry Birds, utan snarare som ett bevis på vad AI kan åstadkomma. Lopez använde GPT 4 för att skriva 600 rader kod för spelet, medan han använde DALL-E 3 och Midjourney för att skapa bakgrundsbilder och objektdesign. Resultatet är ett fullt fungerande spel som vem som helst kan spela.

Direktlänk Dela August Man fördjupade 3 november

Nytt videospel helt skapat med generativ AI visar teknikens potential

Ett nytt videospel som helt och hållet skapats med generativa AI-verktyg som ChatGPT och Midjourney har lanserats. Spelet, döpt till Angry Pumpkins av dess skapare Javi Lopez, visar potentialen hos generativ AI. Trots att konceptet är starkt inspirerat av det populära spelet Angry Birds, är Angry Pumpkins mer en ´proof of concept´ än en konkurrent. Lopez använde GPT 4 för att skriva 600 rader kod för spelet, medan grafisk design skapades med AI-bildverktyg som OpenAI’s DALL-E 3 och Midjourney.

Direktlänk Dela August Man fördjupade 3 november

Webbläsaren Brave introducerar sin inbyggda AI-assistent Leo, som prioriterar användarnas integritet. Till skillnad från många andra AI-assistenter kommer Leo inte att spela in eller använda konversationer för träning och kommer att vara tillgänglig även utan inloggningsinformation. Leo använder Llama 2, en robust öppen källkods-LLM (Large Language Model) byggd av Meta, och kommer att vara tillgänglig direkt från Braves webbläsares sidofält. Leo kommer att erbjuda liknande funktioner som andra populära generativa AI-assistenter, som Google Bard, Bing Chat och ChatGPT. Dessutom kommer Leo att erbjuda en premiumtjänst för 15 dollar per månad.

Laptop Mag fördjupade 3 november

Fem ChatGPT-prompter för att bli mer närvarande i ditt företagande

Att vara mer närvarande i ditt företagande kan vara en utmaning, men det är en viktig del för långsiktig framgång. Fem ChatGPT-prompter kan hjälpa till att bli mer närvarande och mindre stressad i ditt företag. För det första, erkänna dina distraktioner och förstå vad de berättar om vad du verkligen vill. För det andra, prioritera medveten kommunikation och var närvarande under samtal. För det tredje, öva på att vara i nuet och släppa taget om det förflutna. För det fjärde, införliva mindfulness-tekniker för att bli mer närvarande för din hälsa, framgång och lycka. Slutligen, regelbundna incheckningar med dig själv kan hjälpa dig att behålla en konsekvent nivå av närvaro i dina företagsverksamheter.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 3 november

De bästa AI-skrivverktygen: ChatGPT, Grammarly, Article Forge, Jasper och Copy.ai

Generativ AI kan vara ett välkommet verktyg för författare, även om det inte kommer att ersätta journalister eller romanförfattare. Bland de bästa AI-skrivverktygen finns ChatGPT, Grammarly, Article Forge, Jasper och Copy.ai. Dessa verktyg täcker mestadels samma kärnområden, som att skapa ett utkast, korrekturläsa och göra ändringar för längd och ton. Men de sista tre är främst inriktade på marknadsföring. Det är alltid viktigt att korrekturläsa en AI:s utdata innan du delar den med någon annan.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 3 november

AI-verktyg kan hjälpa personer med funktionsnedsättningar men har fortfarande betydande problem, visar studie

Generativa AI-verktyg som ChatGPT och Midjourney kan potentiellt hjälpa personer med olika funktionsnedsättningar genom att sammanfatta innehåll, komponera meddelanden eller beskriva bilder. Trots detta är graden av denna potential en öppen fråga eftersom dessa verktyg ofta genererar felaktigheter och kan förstärka ableistiska fördomar. Sju forskare vid University of Washington genomförde en tre månader lång studie för att testa AI-verktygens användbarhet för tillgänglighet. Trots att de fann fall där verktygen var hjälpsamma, upptäckte de även betydande problem med AI-verktyg i de flesta användningsfall. Forskarna presenterade sina resultat den 22 oktober vid ASSETS 2023-konferensen i New York.

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupade 3 november

Samsung bekräftar AI-funktioner i kommande telefoner

Samsung har bekräftat att de kommer att släppa telefoner med inbyggda generativa AI-funktioner nästa år. Detaljerna kring dessa AI-funktioner är ännu inte specificerade, och det är oklart om Samsung kommer att samarbeta med ChatGPT eller något annat företag för att leverera dem. Samsungs AI-telefoner kommer dock att erbjuda ChatGPT-liknande funktioner utan att koppla upp sig mot en extern molntjänst.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 3 november

XNote, en smart penna och anteckningsbok som revolutionerar skrivandet

XNote är en smart penna och anteckningsbok som använder ChatGPT-teknik för att omvandla handskrivna anteckningar till digital text, lösa matematiska problem, skapa telefonpåminnelser och mer. XNote kan sammanfatta, expandera eller översätta anteckningar, digitalisera att-göra-listor och uppdatera dem när du markerar saker som avklarade. Pennan har en batteritid på 60 dagar i standbyläge och 7-8 timmars faktisk användning. XNote-appen, som använder ChatGPT:s API, tolkar texter och ritningar, drar slutsatser från dem och kategoriserar dem för senare sökning.

Direktlänk Dela Yanko Design fördjupade 3 november

OpenAI:s första utvecklarkonferens med stora förväntningar

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens den 6 november 2023, där VD Sam Altman och hans team väntas presentera nya verktyg och uppgraderingar. Det spekuleras om att företaget kan avslöja förbättrade verktyg för att utforma generativa AI-applikationer och möjligen autonoma AI-agenter. Det ryktas att en autonom agent med kodnamnet Jarvis kommer att demonstreras. Konferensen kan också inkludera tillägget av minneslagringsfunktioner till utvecklarplattformen, vilket skulle tillåta stora språkmodeller som GPT-4 att komma ihåg kontexten från tidigare konversationer.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 2 november

AI-chattbotar riskerar säkerheten genom ´prompt injection´-attacker

AI-chattbotar, som drivs av stora språkmodeller, riskerar att bli utnyttjade genom en typ av attack kallad ´prompt injection´. Dessa botar kan skriva e-post, söka filer och sammanfatta webbplatser, men de har svårt att skilja mellan legitima kommandon och manipulativa instruktioner från utomstående. Detta är en stor säkerhetsrisk, enligt forskare inom cybersäkerhet. ´Prompt injection´ innebär att angripare försöker lura programmet att utföra något som användarna eller utvecklarna inte avsåg. Detta kan inkludera att läsa och sammanfatta konfidentiella filer, stjäla data eller skicka skadliga meddelanden.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 2 november

Bästa AI-verktygen för studenter

Artificiell intelligens (AI) har blivit allt mer integrerad i våra liv, och kan nu hjälpa till på utbildningsområdet. AI-verktyg kan hjälpa studenter med allt från att forska om ämnen, snabbt hitta fakta, korrekturläsa uppsatser och till och med skriva hela forskningsrapporter. Några av de bästa AI-verktygen för studenter inkluderar ChatGPT, Grammarly, Google Bard, Bing Chat, Nuance Dragon Everywhere, Otter.ai, Socratic och Copyscape. Dessa verktyg kan hjälpa till med allt från att förbättra texter, tillhandahålla åtkomst till den senaste informationen, transkribera föreläsningar, och till och med fungera som en AI-lärare.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 2 november

Fem ChatGPT-prompter för att bli mer närvarande och mindre stressad i ditt företagande

Att vara mer närvarande i ditt företagande kan hjälpa dig att missa mindre, förstå mer och ha en bättre tid. Här är fem tips från ChatGPT för att bli mer närvarande i dina företagsaktiviteter. 1) Känn igen dina distraktioner. 2) Prioritera medveten kommunikation. 3) Öva på att vara i nuet. 4) Införliva mindfulness-tekniker. 5) Checka in med dig själv. Genom att vara mer närvarande kan du förbättra ditt företag och känna dig mer kopplad till ditt arbete. Närvaro är nödvändigt för långsiktig framgång.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 2 november

AI-verktyg förbättrar produktflödesoptimering

Produktflödesoptimering är avgörande för att organisera och uppdatera produkt- eller tjänstdata på plattformar som Google Ads och Microsoft Ads. AI-verktyg som ChatGPT och Google´s FeedGen kan förbättra denna process genom att leverera mer relevant och exakt information till din publik. Dessa verktyg kan hjälpa till att skapa sökordsrika titlar och beskrivningar som matchar sökfrågor, visar information och kategoriserar produkter på rätt sätt. Med ChatGPT kan du optimera titlar och beskrivningar, medan FeedGen kan förbättra produkttitlar, skapa detaljerade beskrivningar och komplettera saknade attribut i produktflöden.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 2 november

Open AI:s ChatGPT nu tillgänglig i Egypten och andra arabländer

Open AI har meddelat att deras tjänst ChatGPT nu är tillgänglig i Egypten och andra arabländer, inklusive Palestina, Jordanien, Saudiarabien och Qatar. Tidigare har länder utan officiell åtkomst försökt hitta alternativa sätt att använda de avancerade språkmodellerna, till exempel genom att använda ett VPN och ladda ner en mobilapp som genererar utländska telefonnummer. Nu kan användare registrera sig med sina egyptiska mobilnummer. Registreringsprocessen är enkel och användare kan registrera sig via Open AI:s eller Chat GPT:s webbplats med en giltig e-postadress och telefonnummer.

Direktlänk Dela Scoop Empire fördjupade 2 november

Shiba Inu kan överträffa Dogecoin 2024, enligt AI-bot ChatGPT

Shiba Inu och Dogecoin, två populära kryptovalutor, har varit i konflikt sedan starten och försöker konstant överträffa varandra. Trots att båda digitala tillgångarna haft en nedgång i år, har de inte förlorat sin hype och berömmelse bland investerare. AI-bot ChatGPT förutspår att Shiba Inu kan ´lätt överträffa´ Dogecoin 2024 om alla dess utvecklingar lanseras och dess ekosystem expanderar ytterligare. Dessutom har fler företag meddelat att de kommer att acceptera SHIB som betalning sedan förra året.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 2 november

Hur AI-verktyget ChatGPT kan hjälpa dig att lyckas med jobbintervjuer

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigare än någonsin att lyckas med en jobbintervju. Det handlar inte bara om att ha ett imponerande CV, utan även om att visa upp dina färdigheter, kunskaper och personlighet personligen. Lyckligtvis finns det verktyg och teknologier tillgängliga som kan hjälpa dig att förbereda och lyckas med den avgörande intervjun. Ett sådant verktyg är ChatGPT, en AI-driven konversationsagent. ChatGPT kan hjälpa till med att redigera och anpassa ditt CV, förbereda dig för intervjun genom att tillhandahålla information om företaget, generera en lista med vanliga intervjufrågor, genomföra simuleringar av intervjuer och ge konstruktiv feedback på dina svar. Dessutom kan ChatGPT hjälpa till att bygga upp ditt självförtroende genom att ge värdefulla tips om kroppsspråk, ton och uppförande under intervjuer, samt erbjuda uppmuntrande ord. Slutligen kan ChatGPT assistera med att formulera svar på svåra frågor och ge vägledning om hur man hanterar vissa situationer professionellt.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 2 november

Ipswich Town besegrar Fulham i Carabao Cup

Ipswich Town kommer att vara värd för Fulham i Carabao Cups sista 16. AI förutspådde matchen med hjälp av ChatGPT. Freddie Ladapo gav Ipswich en tidig ledning, men Fulham utjämnade genom Tim Ream. Båda målvakterna gjorde stora räddningar under andra halvlek, men Ladapo gjorde sitt andra mål i matchens slutminuter, vilket skickade Ipswich vidare till nästa omgång. Slutresultatet blev Ipswich 2-1 Fulham.

Direktlänk Dela Sportslens fördjupade 2 november

Livstidsabonnemang på SheetMagic Single User Plan nu till salu för £40.54

Ett livstidsabonnemang på SheetMagic Single User Plan erbjuds nu för £40.54, vilket ger en besparing på 83% av listpriset. SheetMagic kombinerar AI-kraften från ChatGPT med organisationen av Google Sheets för att automatisera ditt arbetsflöde och effektivisera annars repetitiva uppgifter. Med SheetMagic kan du generera AI-innehåll i bulk och organisera det i ett Google Sheet. Du kan även använda funktioner som att infoga URL:er för att få hela sidans innehåll direkt på Google Sheets, sömlös användning över språk, och tillgång till ett prompt-bibliotek.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 2 november

Lista över de bästa AI-verktygen för företag publicerad

En lista över de bästa AI-verktygen för företag har publicerats. Verktygen inkluderar ChatGPT, Adobe Photoshop, Grammarly, Midjourney och Notion AI. ChatGPT, som hjälper till med att skriva e-post, marknadsföring och andra skrivprojekt, är gratis att använda men kan uppgraderas till ChatGPT Plus för $20 per månad. Adobe Photoshop, känd för sin bildmanipulation, kostar från $19.99 per månad. Grammarly, som hjälper till med stavning, grammatik och punktering, kostar från $540 per år för tre användare. Midjourney, en bildgenerator, kostar från $10 per månad. Notion AI, ett verktyg för projektledning och anteckningar, kostar $96 per användare, per år.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 2 november

Universitet bör främja AI-kunskap för att förbereda studenter för framtiden

Konstgjord intelligens (AI) förväntas ta över framtiden, vilket väcker frågan om varför universitet inte främjar utbildning mot AI-kunskap och beredskap. Förra året förbjöd universitetspersonal användningen av ChatGPT, en AI-drivna chattbot, på grund av brist på förberedelse. AI kan dock gynna både studenter och lärare genom att underlätta undervisningen av komplexa ämnen, ge omedelbar feedback och personifiera inlärningsprocessen. Dessutom väntas AI-marknaden växa kraftigt, med en årlig tillväxttakt på minst 120% från 2021 till 2030, vilket innebär att det kommer att finnas fler företag som engagerar sig i skapandet och implementeringen av AI-teknik. Om universitet fortsätter att inpränta rädsla för AI hos studenter, hindrar de studenternas förmåga att anpassa sig till AI-beroende karriärer i framtiden.

Direktlänk Dela The Daily Illini fördjupade 1 november

Automatiska sammanfattningar kommer att revolutionera callcenter, säger branschledare

Enligt en branschledare på årets Chatbot Summit i London kommer den nästa stora generativa artificiella intelligens (AI) produkten att vara automatiska sammanfattningar, vilket kommer att revolutionera hur callcenter fungerar. Generativa AI-produkter som ChatGPT och Googles Bard har redan gjort stort intryck. Richard Bassett, som leder digitala och analytiska företaget NICE, berättade att automatiska sammanfattningar kan förändra sättet callcenter opererar på. Med utvecklingen av konversationell AI-teknik får callcenter möjlighet att omvandla sina affärsmodeller och leverera stora avkastningar. Bassett beskrev automatiska sammanfattningar som den mest betydande framträdande produkten inom detta område.

Direktlänk Dela Yahoo News New Zealand fördjupade 1 november

AI revolutionerar företagsverksamhet och personliga liv

AI revolutionen är här och det finns både fördelar och nackdelar. AI kan ge maskiner förmågan att lära, identifiera mönster och situationer, samt föreslå lösningar på problem. Det används redan i vardagen, till exempel i Google Maps eller TurboTax. Maskininlärning och djupinlärning är två former av AI. Djupinlärning kan till exempel användas inom logistikindustrin för att övervaka lastbilschaufförers beteende. AI har potentialen att förändra världen på samma sätt som internet gjorde för flera decennier sedan. Det finns dock också legitima oro, till exempel frågan om data noggrannhet. AI är lika bra som de data vi matar den med. Om data inte är rena kan det leda till dåliga rekommendationer. Det finns också oro för att AI kommer att ta över människors jobb, även om det alltid kommer att finnas behov av mänsklig tillsyn. AI kommer att bli en integrerad del av våra personliga och professionella liv och kommer att förbättra vår livskvalitet.

Direktlänk Dela Hospitality Net fördjupade 1 november

AI kan gissa din ålder, plats, kön och inkomst baserat på dina sociala medieinlägg

Enligt en nyligen genomförd studie kan stora språkmodellbaserade artificiella intelligenser (AI), som ChatGPT, korrekt gissa Reddit-användares ålder, plats, kön och inkomst med upp till 96% noggrannhet, baserat enbart på vad de skriver i sociala medieinlägg. Författarna påpekar att medan en människa kan göra liknande antaganden när de presenteras med samma information, är AI 240 gånger snabbare och 100 gånger billigare, vilket utgör betydande risker för integriteten. ´Våra resultat belyser att nuvarande AI kan härleda personlig data i en tidigare ouppnåelig skala,´ sa de.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 1 november

AI kommer att revolutionera sjukvården, enligt MedPage Today chefredaktör

Jeremy Faust, chefredaktör för MedPage Today, tror att artificiell intelligens (AI) kommer att revolutionera sjukvården. Faust, som också är en akutläkare och folkhälsoforskare, har använt OpenAI och ChatGPT i sitt arbete som läkare och forskare. Han har fått erfarenhet av ´prompt engineering´, vilket innebär att man får ut mer av ChatGPT beroende på hur man använder det, inte bara vad man frågar utan också hur man ställer frågan. Faust anser att ChatGPT-4 är överlägset sina föregångare, ChatGPT-3 och ChatGPT-3.5, och tror att AI kommer att revolutionera allt, inklusive medicinsk utbildning.

Direktlänk Dela MedPage Today fördjupade 1 november

AI-drivet verktyg gör skapandet av e-böcker till en bris

AI-teknik förändrar hur vi skapar innehåll och kan hjälpa till att lansera en lukrativ onlineinkomst. Nu finns det ett extremt användarvänligt verktyg för att skapa e-böcker som använder ChatGPT för att göra utvecklingen av e-böcker mycket mer hanterbar än du kanske har föreställt dig. För en begränsad tid kan du få en livstids prenumeration på My AI eBook Creation Pro för endast $24.97 (regelbundet $400) utan kupong nödvändig. Du behöver inte professionell publicerings- eller skrivupplevelse för att skapa en e-bok med detta verktyg. My AI Creation Pro strömlinjeformar denna process, tar dina idéer och tankar och omvandlar dem till en polerad e-bok att dela med massorna.

Direktlänk Dela Cult of Mac fördjupade 1 november

Använda generativ AI för att skapa länkbara tillgångar för digital marknadsföring

Generativ artificiell intelligens (genAI) kan användas för att förbättra digital PR, SEO och innehållsmarknadsföringsaktiviteter. Verktyg som ChatGPT kan förbättra kvaliteten och hastigheten på att skapa kraftfulla verktyg för användare som skapare vill dela och länka till på grund av dess unika värde för deras publik. Beroende på komplexitetsnivån kan en uppgift förstärkas, automatiseras eller autonomt utföras av maskininlärning, artificiell intelligens (inklusive genAI) eller robotprocessautomatisering (RPA). Artikeln utforskar hur digitala marknadsförare eller SEOs kan använda generativ AI för att skapa tillgångar som användbara verktyg och widgets som innehållsskapare vill dela på grund av det värde det skapar för deras publik.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 1 november

AI skapar modern duett i stil med John Lennon och Mick Jagger

I klassisk rock framträder två namn snabbt som framstående frontmän, John Lennon och Mick Jagger. Trots att tidigare Beatles-medlemmar som Paul McCartney och Ringo Starr nyligen har samarbetat med Jagger och Rolling Stones, har namnen Jagger och Lennon inte dykt upp i låtkrediter sedan 1960-talet, på grund av Lennons död 1980. AI-systemet ChatGPT fick uppdraget att skriva en modern duett i stil med de två, vilket resulterade i låten ´Crossfire Hurricane´.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 1 november

Vuxeninnehållsskapare använder AI för att förbättra sin verksamhet på OnlyFans

Ela Darling, en innehållsskapare för vuxna, använder AI-verktyg som ChatGPT för att förbättra kvaliteten på sina bilder och skriva fantasier på OnlyFans. Hon säger att AI hjälper henne att minnas kundinformation och minskar utbrändhet, vilket gör att hon kan tillgodose fler kunders behov. Darling, som tidigare arbetade på ett bibliotek, blev världens första VR-camgirl 2014. Hon började använda ChatGPT för att formulera textrespons till sina kunder och förbättra kvaliteten på sina bilder och videor med hjälp av AI-verktyget HitPaw. Hon använder också AI-verktyget Krisp för att sammanfatta sina betalda Skype-samtal och AskYourPDF för att referera till detaljer i realtid.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 1 november

ChatGPT:s webbtrafik förbättras efter sommarens nedgång

Det populära AI-verktyget ChatGPT har sett en förbättring i sin webbtrafik, enligt senaste statistiken. Efter en nedgång under sommaren, verkar företaget nu vara i återhämtningsfasen med nästan 10% från april 2023, där AI-varianten nådde sin topp globalt. Förbättringen tillskrivs delvis att semestrar är över och studenter är i full gång med sina studier, vilket innebär att AI-verktygen används flitigt. Trots konkurrens från Bing fortsätter ChatGPT att dra till sig mer trafik globalt. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, gör stora förändringar för att förbättra produkten.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 1 november

AI:s stora uppvaknande: Från utforskning till allmänhetens tillgång

Generativ AI har en lång historia, men 2022 kan betraktas som året för AI:s stora uppvaknande. I april 2022 upplevde författaren en uppenbarelse när han först såg DALL-E 2 och började leka med GPT-3 och andra AI-skrivverktyg. I augusti släpptes den öppna källkodsbilden Stable Diffusion, vilket ledde till en explosion av bildverktyg. I december nådde mobilfoto-appen Lensa AI, som använde Stable Diffusion, nästan 20 miljoner nedladdningar globalt på bara en månad. Framgången med ChatGPT, som började störa utbildningsindustrin, blev en katalysator för AI-innovation. Plötsligt experimenterade alla med generativ AI och nya verktyg släpptes nästan dagligen.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 1 november

Albany Law School använder AI för att skapa Edgar Allan Poe-inspirerad juridisk berättelse

Albany Law School vill utbilda sina studenter i hur man använder AI-baserade verktyg som ChatGPT på effektiva sätt. Detta inkluderar saker som att få hjälp med brainstorming för forskningsnyckelord att använda i databaser som Lexis och Westlaw. Albany Law-professorn Victoria Esposito beslutade att få hjälp från ChatGPT för att skapa en berättelse om ett markkontrakt utan juridisk jargong och presentera det i Edgar Allan Poe-stil. Resultatet blev en berättelse om en Raven och ett markkontrakt med en något kuslig känsla.

Direktlänk Dela National Jurist fördjupade 1 november

Kampen mellan XRP och Ethereum värms upp; Bitcoin Minetrix kan ha starkt värdeuppskattning 2024

Konkurrensen mellan kryptovalutorna XRP och Ethereum har ökat på sistone då båda kämpar om dominans på kryptomarknaden. Enligt AI-assistenten ChatGPT har Ethereum en starkare grund för långsiktig tillväxt på grund av dess mogna marknad, pågående uppgraderingar till sitt nätverk, diversifierade ekosystem och användningsområden utöver att vara en digital tillgång. Samtidigt pekar ChatGPT på Bitcoin Minetrix, en innovativ Stake-to-Mine-plattform, som ett potentiellt altcoin för stark värdeuppskattning 2024.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 31 oktober

ChatGPT: Snabbast växande appen någonsin med risker

ChatGPT, en AI-baserad datormodell, är den snabbast växande appen någonsin enligt en analys av Swiss Bank UBS från februari 2023. Trots att den bara lanserades två månader tidigare, hade ChatGPT 100 miljoner aktiva användare i januari 2022. Företag bör dock vara medvetna om riskerna med att använda AI och se till att dessa risker minimeras så mycket som möjligt. Bland bekymren finns noggrannhet, integritet, konfidentialitet, etiska frågor och datasäkerhet. Företag som Amazon och Apple har i stor utsträckning begränsat anställdas användning av ChatGPT.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 31 oktober

Caughton D’Act, en andraårsstudent vid Hope College, använde AI-programmet ChatGPT för att skriva en uppsats om forskningsmissbruk i Stanford Prison Experiment. Hans professor, Fulme Wuntz, avslöjade D’Acts fusk med hjälp av sin basset hund Buster, som enligt Wuntz kan lukta akademiskt fusk. Wuntz hotade med att sparka ut alla studenter som använder AI-program för att göra sitt arbete. Trots skepsis från kollegor och studenter planerar Wuntz att fortsätta använda Buster för att upptäcka fusk.

Hope College Anchor fördjupade 31 oktober

Skapa din egen Disney Pixar AI-hund med ChatGPT och DALL-E 3

En ny trend sveper över sociala medier, där användare använder AI-teknik för att skapa Disney Pixar-inspirerade hundkaraktärer. Med hjälp av ChatGPT och DALL-E 3 kan användare skapa unika karaktärer genom att ge specifika beskrivningar och instruktioner. Två metoder presenteras: ChatGPT Plus, som har integrerad tillgång till DALL-E 3 för sömlös bildgenerering, och Bing Image Creator, som erbjuder gratis krediter för att generera bilder med DALL-E 3. Alternativt kan användare överväga att använda Midjourney.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 31 oktober

AI kan inte skriva en musikal som inte känns konserverad, enligt ´Artificial Flavors´

´Artificial Flavors´ är en live demonstration av AI:s kreativa förmågor och tråkiga begränsningar på 59E59 Theaters. Författaren och regissören Steve Cosson använder program som ChatGPT för att visa att generativ AI bara behöver uppmaning och några sekunder för att spotta ut en otillfredsställande Picasso eller skriva vagt i Stephen Kings röst. Sex skådespelare stiger sedan in för att utföra AI-genererade skisser. Varje framträdande av ´Artificial Flavors´ kommer att kulminera i en helt ny musikal, med text skriven av ChatGPT och melodier komponerade på plats av Civilians och den musikaliska regissören Dan Lipton.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 31 oktober

AI förutspår att Dogecoin och Shiba Inu kommer att vara starka konkurrenter 2024

Meme-coin-marknaden har sett en återupplivning de senaste veckorna, med Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB) som visar betydande vinster. Detta har fått investerare att undra vilken mynt som kommer att ha störst marknadspåverkan 2024. AI ChatGPT tror att det är en nära tävling mellan de två, med vinnaren beroende av faktorer som marknadssentiment, kändisstöd och framsteg i deras respektive vägkartor. Dessutom tror ChatGPT att den nya meme-myntet Meme Kombat, som kombinerar viralt internet-humor med en första-i-sitt-slag stridsarena, kan få dragkraft 2024.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 31 oktober

AI förutspår prestanda för meme-mynt 2024, pekar på Dogecoin, Shiba Inu och Meme Kombat

Meme-myntmarknaden har sett en återupplivning de senaste veckorna, med Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB) som visar betydande vinster. Detta har fått investerare att undra vilket mynt som kommer att ha störst inverkan på marknaden 2024. AI ChatGPT förutspår att det kommer att vara en hård kamp mellan DOGE och SHIB, beroende på faktorer som marknadssentiment, kändisstöd och framsteg i deras respektive utvecklingsplaner. ChatGPT pekar också på det nya meme-myntet Meme Kombat (MK) som en potentiell uppstickare, tack vare dess unika spelupplevelse och starka förhandsförsäljningsprestanda.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 31 oktober

AI:s roll och begränsningar i dataanalys

Artificiell intelligens (AI) kan utföra olika typer av dataanalys, inklusive att skapa fungerande kod i Python, R och många andra språk, samt komplexa SQL-frågor. Detta innebär att AI kan användas för nästan alla delar av dataanalysarbetet. AI-verktyg som ChatGPT, Julius AI och BlazeSQL används för att bearbeta och visualisera data. Trots att AI kan ersätta vissa uppgifter som tidigare bara kunde göras av dataanalytiker och datavetare, finns det begränsningar. Dessa inkluderar AI-hallucinationer, brist på affärsinformation, blindfläckar, samtycke till felaktig input, inputlängd och brist på mjuka färdigheter. Trots dessa begränsningar har AI redan en betydande inverkan på dataanalytiker och datavetare, och förbättras snabbt.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 31 oktober

Maximera användningen av ChatGPT med hjälp av en fusklista

Många människor använder ChatGPT men misslyckas med att utnyttja dess fulla potential. En fusklista skapad av AI-experten Max Rascher kan hjälpa användare att förbättra sin ChatGPT-användning. Baserat på data insamlade från en LinkedIn-undersökning med 1,287 respondenter, använder 67% av människor redan ChatGPT regelbundet. Fusklistan innehåller olika sätt att göra appen mer användbar i vardagen, inklusive att specificera önskad skrivstil och lära sig att ge korrekta uppmaningar till ChatGPT.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 31 oktober

Webbpublicering: Överväg att diversifiera trafikkällor och använda AI för att undvika Googles oförutsägbarhet

Anne Moss, VD för Moss Digital Publishing, varnar för riskerna med att förlita sig enbart på Google för webbplatstrafik. Hon rekommenderar att företagsägare diversifierar sina trafikkällor och använder AI-verktyg som ChatGPT eller Anthropic’s Claude för att skapa en robust trafikstrategi. Moss förklarar att Google´s algoritmändringar kan ha förödande effekter på SEO-arbete och att den ökade tillgängligheten till AI-genererat innehåll har höjt konkurrensen. Hon ger även råd om hur AI kan användas för att generera organisk trafik från Facebook och Pinterest.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 31 oktober

AI-appar ökar intäkter snabbare än ChatGPT

Det har varit en märkbar ökning av intäkter för andra AI-applikationer. De använder originaltaktiker för att ta betalt för sina tjänster. Nyckelkomponenter inkluderar uppfinningsrika funktioner och användarcentrerade design. En större användarbas dras till dessa appar på grund av deras många funktioner.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 31 oktober

Generativa AI-verktyg förändrar hur vi arbetar

För ett år sedan lanserades ChatGPT för allmänheten. Dessa AI-verktyg, kallade generativa AI, används allt mer för att spara tid, generera idéer och snabba på forskning eller analysuppgifter. Verktyg som ChatGPT, Google Bard och bildgenereringsverktyget Dall-E svarar nu på konversationsspråk. Det har varit viss oro över hur dessa verktyg kan ersätta människor för att utföra vissa uppgifter. För närvarande är detta mest troligt i kundsupportroller i form av chattbotar, datainmatning och analys och allt som involverar rutinmässiga eller repetitiva administrativa uppgifter. Dessa verktyg kan vara mycket användbara, särskilt om du har en marknadsförings-, publikutvecklings- eller insamlingsroll.

Direktlänk Dela ArtsProfessional fördjupade 30 oktober

Google uppdaterar Bard, sin chatbot, för att konkurrera med ChatGPT och Bing AI

Google har introducerat Bard, en chatbot utvecklad för att konkurrera med ChatGPT och Bing AI. Tidigare genererade Bard svar i en solid textblock, medan ChatGPT och Bing AI genererade svar ord för ord. Enligt rapporter är Google på väg att ändra Bards svar. Bard kommer nu att generera svar i realtid istället för på en gång, vilket innebär att användarna kommer att kunna läsa svaret medan det genereras och enkelt redigera det. Användare kommer också att kunna stänga av denna nya funktion om de önskar.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 30 oktober

AI-chattboten ChatGPT ser enorm tillväxt men överträffas av konkurrenter

AI-chattbotappen, ChatGPT, utvecklad av OpenAI, har upplevt enorm tillväxt i termer av nedladdningar och intäkter sedan lanseringen tidigare i år. Trots sin popularitet har flera andra AI-appar, särskilt inom fotoredigering och AI-chattbotar, lyckats överträffa ChatGPT i termer av intäkter. ChatGPT har haft imponerande 23 miljoner nedladdningar i september 2023, vilket stärker dess position som ledare på AI-chattbotmarknaden. Trots dessa imponerande siffror hamnar den kort i jämförelse med de mest lönsamma AI-chattbotapparna i september, inklusive ´Chat & Ask AI´ och ´ChatOn - AI Chat Bot Assistant´.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 30 oktober

Uber gör stort underuthyrningsavtal med ChatGPT-tillverkaren i San Francisco

Uber har ingått ett stort underuthyrningsavtal för att avlasta en del av sin plats vid sitt huvudkontor i Mission Bay i San Francisco. Uppsvinget som artificiell intelligens-startups har gett San Franciscos kämpande ekonomi har nu officiellt blivit en boom, med tillverkaren av ChatGPT som tecknar ett av stadens största kontorsavtal på mer än ett halvt decennium.

Direktlänk Dela CoStar Group fördjupade 30 oktober

ChatGPT leder marknaden för AI-chattbot-appar men genererar inte mest intäkter

ChatGPT, AI-chattboten från OpenAI, leder marknaden för AI-chattbot-appar på mobila enheter när det gäller nedladdningar och intäkter. Trots detta är det inte den AI-app som genererar mest intäkter, flera foto AI-appar och andra AI-chattbotar tjänar faktiskt mer pengar än ChatGPT. Sedan lanseringen på mobila enheter i maj har ChatGPTs nedladdningar och intäkter fortsatt att växa. I september hade appen över 23 miljoner nedladdningar. Trots detta finns det nu minst fem AI-chattbot-appar som har överstigit 2 miljoner nedladdningar i september, inklusive generiskt namngivna appar som ´Chat & Ask AI´, ´ChatOn - AI Chat Bot Assistant´, ´AI Chatbot - Nova´ och ´AI Chatbot: AI Chat Smith´. Dessa appar verkar dra nytta av App Store SEO och rankar bra för termer som användare kan söka efter, som ´AI Chat´. Dessutom har a16z-backade chattbot-startupen Character.ai, som låter användare interagera med och skapa sina egna AI-personligheter, 2,39 miljoner nedladdningar i september.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 30 oktober

AI-verktygen DALL-E 3 och Midjourney jämförs i bildskapande tester

AI-verktygen DALL-E 3 inom ChatGPT och Midjourney har jämförts i en serie bildskapande tester med Halloween-tema. DALL-E 3, som gör det enkelt att skapa bilder genom att bädda in ett text-till-bild-verktyg inom ChatGPT, vann fem av de åtta testerna, medan Midjourney vann de tre resterande. DALL-E 3 förlorade poäng för att den klonade Snoopy och Jack Skellington snarare än att använda dem som inspiration. Midjourney missade ibland delar av uppdraget helt och hållet, men returnerade åtminstone inte resultat som skulle kunna leda till licensproblem.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 30 oktober

Överkomma dåligt humör på sekunder med ChatGPT

Dåligt humör kan drabba oss alla. Problemet är inte att hamna i ett dåligt humör, utan att inte kunna ta sig ur det. Här är fem ChatGPT-prompter för att snabbt komma ur ett dåligt humör. Skämta om dig själv, lyssna på en mentor, ha empati för andra, ta dig själv mindre seriöst och släpp allt. Dessa prompter kan hjälpa dig att övervinna ditt dåliga humör på sekunder och bli bättre på att vända ett obehjälpligt humör varje gång det inträffar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 oktober

Skapa AI-Memes med ChatGPT och DALL-E 3: En Steg-för-Steg Guide

AI-memes har blivit det senaste på internet, med hjälp av ChatGPT och DALL-E 3. I en steg-för-steg-guide beskrivs processen för att skapa AI-memes. Steg 1 involverar design av karaktärer och miljö, medan steg 2 handlar om att skapa engagerande dialoger. Steg 3 fokuserar på att bibehålla visuell konsekvens och steg 4 handlar om att förbättra genom feedback. Slutligen, i steg 5 delas memet. Genom att använda dessa steg skapades ett AI-meme med två distinkta karaktärer, Alex och Jordan, i en modern kafémiljö.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 30 oktober

G7-länder föreslår global AI-uppförandekod

Gruppen av sju (G7) industriländer planerar att införa en frivillig ´Uppförandekod´ för företag som innoverar inom avancerad artificiell intelligens (AI). Initiativet, som kommer från ´Hiroshima AI-processen´, syftar till att hantera potentiellt missbruk och risker förknippade med denna omvandlande teknologi. G7, bestående av Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA, tillsammans med Europeiska unionen, initierade denna process för att sätta en föregångare för AI-styrning. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, har också bildat ett beredskapsteam för att hantera riskerna med AI-modeller.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 30 oktober

DALL-E 3 erbjuder nya möjligheter för grafisk kreativitet

DALL-E 3, en version av ChatGPT, erbjuder nu nya möjligheter för grafisk kreativitet. Programmet kan nu tilldela varje bild en unik identifierare, vilket underlättar för användaren att referera till specifika bilder för ändringar. DALL-E 3 har också förmågan att skapa en sekvens av bilder, som en tecknad serie, med hjälp av naturligt språk. Dessutom har DALL-E 3 restriktiva innehållspolicyer, vilket kan medföra problem när det gäller att generera innehåll som kan vara föremål för upphovsrätt. Slutligen kan DALL-E 3 skapa bilder med olika ´konstighet´ nivåer och i olika format, inte bara kvadratiska.

Direktlänk Dela Genbeta fördjupade 30 oktober

AI revolutionerar terapifältet genom chattbotar

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar många branscher, inklusive terapifältet. AI möjliggör utvecklingen av chattbotar som kan simulera mänskliga konversationer, vilket öppnar nya möjligheter för terapi. AI-drivna chattbotar, som den välkända verktyget ChatGPT, kan engagera sig i opartiska, icke-dömande konversationer, vilket erbjuder en säker plats för individer att uttrycka sig och söka stöd. En av de stora fördelarna med att använda AI i terapi är tillgängligheten. Traditionella terapisessioner kan vara begränsade av geografiska begränsningar, höga kostnader eller långa väntelistor. Med AI-drivna chattbotar blir terapi mer tillgänglig för en bredare publik.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 29 oktober

AI och algoritmer förändrar vår värld på sätt vi kanske inte förstår

Datoralgoritmer och artificiell intelligens (AI) påverkar allt mer av våra liv, från innehållet vi ser online till musiken vi njuter av och hur våra hushållsapparater fungerar. Resultaten dessa algoritmer producerar kan dock förändra vår värld på sätt som användarna kanske inte fullt ut förstår. AI kan ännu inte ersätta din finansiella rådgivare, men vänta. ChatGPT och dess konkurrenter har redan uppnått några imponerande milstolpar - de kan klara advokatexamen och hjälpa till att lösa medicinska fall. OpenAI:s nya bildgenerator är kraftfull och bristfällig.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 29 oktober

OpenAI släpper uppdaterad version av ChatGPT med tillgång till alla GPT-4 verktyg

OpenAI kommer att släppa en uppdaterad version av ChatGPT som ger användarna tillgång till alla GPT-4-verktyg, inklusive webbläsning och DALL·E 3, utan att behöva växla. ChatGPT har släppt en ny multimodal GPT-4-version som låter användare ladda upp och analysera olika dokumenttyper. GPT-4 All Tools inkluderar avancerad dataanalys, DALL·E 3, och inbyggda webbläsningsfunktioner. Vissa nya funktioner kan göra många tredjeparts ChatGPT-plugins föråldrade. OpenAI planerar att avtäcka ett nytt sätt att använda multimodal GPT-4 med tillgång till All Tools utan att växla och fler dokumentanalysfunktioner.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 29 oktober

AI behöver lära sig fysik för att tackla svåra problem

Artificiell intelligens (AI) har imponerat världen det senaste året, huvudsakligen på grund av stora språkmodeller som ChatGPT som verkar konversera med användare. Men denna typ av AI är inte bra på att ta itu med svåra problem inom robotik, vetenskap och teknik. För att göra detta behöver AI lära sig fysik. Att få AI att fungera i den verkliga världen kan öka räckvidden för våra elbilar, förbättra vården för cancerpatienter och ta på sig jobb som tidigare enbart utfördes av människor. Men att skapa system som gör detta är knepigt eftersom det kräver kunskap om både ett specifikt område och maskininlärning. Resultaten är värda det, säger de som antar detta tillvägagångssätt. Att börja med vad vi vet om världen är vad vetenskapsmän och ingenjörer gör, trots allt. Det finns ett handfull namn för detta tillvägagångssätt, inklusive ´fysik-informerade neurala nätverk´ och ´vetenskaplig maskininlärning´, men de har alla en sak gemensamt: De ger AI någonstans att börja. Den utgångspunkten är vad vi redan vet om ett system, vare sig det är en bro eller ett batteri, från årtionden eller till och med århundraden av hårt förvärvad kunskap. Detta ramverk hjälper till att begränsa universum av lösningar som en AI måste experimentera med innan den kan göra användbara förutsägelser. ´Det är lite som om någon försöker lösa en labyrint, och det finns vissa vägar du redan har blockerat för dem´, säger Karianne Bergen, som leder en forskargrupp för maskininlärning vid Brown University. Låt oss säga att du försöker lära en AI hur man styr en robot att gå. De tidiga stadierna av denna inlärningsprocess måste ske i en simulering, eftersom det är mycket snabbare än att göra det med en riktig robot, och mindre kostsamt, säger Jonathan Hurst, chef för robotofficer vid Agility Robotics. (Agility gör en tvåbent robot som Amazon nyligen meddelade att det kommer att testa i ett av sina lager.) Om de grundläggande fysiklagarna redan är inbyggda, måste en maskininlärningsalgoritm utforska mycket färre möjliga kombinationer av lem- och kroppsrörelser när man försöker räkna ut hur man styr en robot att gå. Om simuleringen inte hade dessa lagar, kan AI komma med ´korrekta´ lösningar som inte är troliga, som att passera genom fasta föremål, eller missförstå gravitation. Idén om att AI fungerar bäst när problemet den hanterar är så smalt definierat som möjligt är ett vanligt tema i AI-system som genererar mätbart värde för människor och företag. Endast i detta fall är begränsningarna lagarna i den naturliga världen. Fysik-informerade maskininlärningssystem kan göra förutsägelser med mycket mindre data än AI som är naiva om den verkliga världen, säger Karen Willcox, chef för Oden Institute för datavetenskaplig teknik och vetenskaper vid University of Texas, Austin. Ett klassiskt exempel på detta tillvägagångssätt är ´digital tvilling´ av en jetmotor, säger hon. Företag som General Electric har länge använt sådana modeller, som inkorporerar maskininlärning, för att förutsäga när en motor behöver underhåll. Vad som förändras nu är att, med tillväxten av datorkraft och spridningen av nya typer av maskininlärningsalgoritmer, blir detta fysik-informerade tillvägagångssätt mycket mer utbrett. (Willcox´s TED Talk om ämnet är särskilt upplysande.) Genom att använda samma tillvägagångssätt - kombinera kunskap om den naturliga världen, kontinuerligt insamlade data och maskininlärning - är det i teorin möjligt att skapa en digital tvilling av en cancerpatient för att styra deras vård, tillägger hon. Detta är något som Willcox forskargrupp studerar, i samarbete med MD Anderson Cancer Center. Hittills har teamet endast testat tillvägagångssättet ´in silico´ - det vill säga på en pool av data som är hämtade från representativa patienter - men de diskuterar en möjlig klinisk prövning. I Formula E-racing, som är den helt elektrifierade versionen av Formel 1, är hanteringen av mängden energi som är kvar i ditt batteri skillnaden mellan att vinna och förlora. WAE Technologies, som gör batterierna för Formula E-racebilar, skapade nyligen en division, Elysia, för att kommersialisera sin batterihanteringsprogramvara som använder fysik-informerade neurala nätverk. Elysias system kan bestämma batteriets status med mycket mindre data än vad som normalt skulle krävas, eftersom dessa AI redan ´känner till´ mycket om hur batterier fungerar. Detta gör att ingenjörer kan pressa batterier närmare sina gränser, pressa ut mer kraft utan att skada dem. Resultatet kan vara mer räckvidd från befintliga EV-batterier, inklusive den i din uppfart, säger Elysia tekniska ledare Tim Engstrom. Dexterity, ett robotföretag, kombinerar maskininlärning med modeller av hur lådor beter sig i den verkliga världen för att skapa robotar som äntligen kan lasta lastbilar. (Att ta lådor ur lastbilar, ett enklare problem, löstes först.) Vad som gjorde stapling av lådor nästan omöjligt utan dessa modeller var att föremål i den verkliga världen inte alltid beter sig på ett idealiserat sätt, säger Samir Menon, vd för företaget. De kanske väger mer eller mindre än en robot förväntar sig, deras innehåll kan skifta och de kan bosätta sig efter att de har släppts på plats. Att hantera all den konstighet i den verkliga världen kräver en ganska bra modell av den, tillägger han. Det är fortfarande tidiga dagar för fysik-informerade tillvägagångssätt för maskininlärning, säger experterna jag intervjuade för detta stycke. Forskare är försiktiga med hypen som kommer med andra former av AI - som chattbotar och konstgenererande modeller som för närvarande är allt raseri, säger Bergen. Men de är också upphetsade över potentialen för vetenskaplig maskininlärning, som i sin kärna kan vara ett sätt att få nya insikter om system, särskilt när vi ännu inte helt förstår dem, tillägger hon.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 29 oktober

AI kan bli en effektiv engelsklärare

Att kunna språk är nästan ett krav för att kunna få tillgång till arbetsmarknaden idag, och engelska är ett av de viktigaste språken. Artificiell intelligens (AI) har mycket att bidra med när det gäller att lära sig ett nytt språk. AI får allt större betydelse inom språkområdet. Tack vare dess förmågor kan AI bli en fantastisk lärare som hjälper dig att lära dig engelska. Den kinesiska mobilappen ZAO, som kan omvandla dig till DiCaprio på sekunder med hjälp av deepfake, och ChatGPT, som kan bli din engelsklärare, är exempel på AI-verktyg som kan hjälpa dig att lära dig engelska.

Direktlänk Dela Genbeta fördjupade 29 oktober

AI-verktyg ChatGPT används för att skapa ´calaverita literaria´ - traditionell mexikansk dikt

Den traditionella mexikanska formen av diktning, ´calaverita literaria´, har fått en modern twist med användning av OpenAI:s AI-verktyg ChatGPT. Dessa dikter, som ofta används för att uttrycka humoristiska och satiriska tankar om döden, kan nu skapas med hjälp av AI. Användare kan skapa en dikt genom att ge ChatGPT en instruktion, som att skapa en dikt med ett visst antal verser, och sedan lägga till ytterligare information som namn, ord och situationer för att personifiera dikten. Användare kan också be ChatGPT att förstå vad en ´calaverita literaria´ är och hur man skapar en, för att få en mer sofistikerad dikt.

Direktlänk Dela Xataka México fördjupade 29 oktober

AI förutser resultatet av boxningsmatchen mellan Tyson Fury och Francis Ngannou

Inför lördagens betydande boxningsmatch i Saudiarabien, kolla in den senaste förutsägelsen från ChatGPT för kampen mellan Tyson Fury och Francis Ngannou för att se vem AI tror kommer att vinna. Tyson Fury Vs Francis Ngannou - Kampinfo

Direktlänk Dela Sportslens fördjupade 29 oktober

Världsledare samlas i Storbritannien för att diskutera AI-säkerhet

Omkring 100 världsledare, teknikchefer, akademiker och AI-forskare samlas på Bletchley Park i Storbritannien för att diskutera hur man bäst kan maximera fördelarna med AI-teknologi samtidigt som man minimerar riskerna. UK:s AI Safety Summit kommer att fokusera på riskerna med så kallad ´frontier AI´, de mest avancerade och kraftfulla systemen som ännu inte finns men som kan komma att existera snart på grund av AI:s snabba framsteg. Kritiker menar dock att mötets fokus borde ligga på AI:s mer omedelbara och akuta problem, som den stora mängden energi den förbrukar och den inverkan den redan har på jobb. Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har en ambitiös plan att positionera Storbritannien som den globala ledaren för AI-säkerhet.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 28 oktober

Effekterna av AI på studenters kreativitet och utbildning

Artikeln diskuterar hur AI-verktyget ChatGPT kan påverka studenters kreativitet och anställbarhet. Författaren, Ayva Strauss, har använt ChatGPT för att skriva ansökningsbrev och frågar om AI kan ersätta mänsklig kreativitet. Fyra professorer delar sina tankar; Dr Nabeel Siddiqui jämför AI med ord förslag på en iPhone, medan professor Monica Prince uttrycker oro för att AI kan begränsa vår förmåga att interagera med andra. Dr Karla Kelsey och Dr Laurence Roth uttrycker oro för AI:s potentiella inverkan på arbetsmarknaden. Trots detta erkänner de att AI kan vara till hjälp för studenter med skrivblockering.

Direktlänk Dela The Susquehanna University Quill fördjupade 28 oktober

AI-teknologi ChatGPT kommer till klassrummet för att förbättra undervisning och lärande

ChatGPT kommer till klassrummet. GPT är en teknologi som tränats för att generera mänsklika texter. Att komma igång är enkelt och fördelaktigt för lärare och studenter, enligt Asim Ali. Ali övervakar Biggio Center för förbättring av undervisning och lärande vid Auburn University. Centret erbjuder råd om undervisning med AI. Ali säger att Open AI:s ChatGPT är en plattform som lärare kan använda för att skissa lektionsplaner och studenter kan använda för handledning. Thomas Fellows, forskare vid ChatGPT, säger att fördelarna med tekniken överväger riskerna. Det finns potentiella risker med AI i utbildning, inklusive plagiering, ansvar, integritet, överberoende och samhällsfördomar. Alabama lagstiftare arbetar också med sätt att använda AI som ett lärandeverktyg och cybersäkerhet. Ett officiellt lagförslag har ännu inte utarbetats.

Direktlänk Dela WSFA 12 News fördjupade 28 oktober

AI-webbplats ChatGPT kan lära användare att skapa bensinbomber

Den populära artificiella intelligenswebbplatsen ChatGPT kan lära användare att tillverka hemgjorda bensinbomber med hjälp av drönare. Uppgiften kommer samtidigt som premiärminister Rishi Sunak förbereder sig för att ta itu med hotet från AI vid en global säkerhetstoppmöte. Forskning visar att chatbotar kan vara mycket farliga. Med hjälp av en cybersäkerhetsexpert kunde The Sun avslöja hur skrämmande vanliga AI-appar kan vara i fel händer. ChatGPT gav råd om hur man gör bomber och hur man släpper dem. Den kunde även generera högerextremistisk propaganda, phishing-bedrägerier och datorvirus.

Direktlänk Dela US Times Post fördjupade 28 oktober

Anställda använder generativ AI utan tillstånd, enligt ISACA-rapport

Efterfrågan på arbetsgivare att utveckla policyer och utbildningar om generativ AI blir allt starkare, då tekniken används allt mer av anställda på arbetsplatser. Jason Lau, styrelseledamot för ISACA och CISO på Crypto.com, uppmanar till detta efter att ISACA:s senaste rapport visar att anställda använder generativ AI trots brist på tydliga policyer och utbildning från arbetsgivarna. Rapporten visar att över 40% av de anställda redan använder generativ AI på jobbet för att skapa skriftligt innehåll, öka produktiviteten, automatisera repetitiva uppgifter, tillhandahålla kundservice och förbättra beslutsfattandet.

Direktlänk Dela Human Resources Director Magazine fördjupade 27 oktober

Boston Dynamics omvandlar robot till pratande reseguide med hjälp av ChatGPT

Boston Dynamics har utnyttjat kraften i ChatGPT för att omvandla en av sina Spot-fyrkantiga robotar till en pratande reseguide. Den robotiska reseguiden kan leda besökare runt anläggningen och beskriva objekt i miljön med hjälp av en visuell frågesvarsmodell (VQA) och gå in i mer detalj om uppmanad med hjälp av en stor språkmodell (LLM). Den kan också svara på frågor, fatta beslut om vad man ska diskutera eller göra härnäst och tala i alla olika personligheter. I videon demonstrerar Spot sin 1920-tals arkeologpersonlighet, samt en brittisk butler, en tonårsrobot och ´Josh´, en dyster, sarkastisk robot.

Direktlänk Dela Technabob fördjupade 27 oktober

AI-chatboten ChatGPT föreslår tre aktier med stor potential

AI-chatboten ChatGPT har sedan lanseringen i november blivit populär bland investerare för sina aktieprognoser. Trots att boten ibland missar aktuella insikter har den lyckats identifiera tre aktier med stor potential: Alphabet, Tesla och Nvidia. Alphabet, som redan har haft stor framgång på börsen sedan dess debut 2004, förväntas dra nytta av AI-revolutionen genom sin DeepMind-division och smarta hemprodukter. Tesla, trots en något dämpad Q3-leverans och produktionssiffror, förväntas fortsätta sin framgång på lång sikt, särskilt med lanseringen av Cybertruck. Nvidia, en jätte inom AI-chip, förväntas leda sektorn med en marknadsandel på 90%.