» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 212 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

ChatGPT är en artificiell intelligens (AI) utvecklad av OpenAI. Den tränades på ett stort antal texter och kan generera sammanhängande och relevanta svar baserat på de frågor och ämnen som användare presenterar. ChatGPT kan användas för olika ändamål, inklusive frågor och svar, lärande, hjälp med uppgifter och mer. Den är inte perfekt och kan göra misstag, men den har förmågan att lära sig och förbättras över tid. Den viktigaste detaljen att komma ihåg är att den inte har medvetande eller egna åsikter.

Senaste nytt kring ChatGPT

Tekniska nyheter: AI, musikmarknadsföring, Apple-buggar och Waymo

I det senaste avsnittet av Computer AF diskuterade värdarna John Boitnott och Anne Ahola Ward musikens roll i marknadsföring, AI-utveckling och tekniknyheter. De påpekade att musiken som spelas i butiker och på arbetsplatser kan vara en del av en väl utformad marknadsföringsstrategi. Diskussionen berörde även AI, med betoning på den senaste versionen av ChatGPT, GPT-4o, och dess potentiella inverkan på AI-kriget mellan Google och ChatGPT. Apple fick kritik för en bugg som återupplivar raderade bilder på iPhones, vilket kan skada användarnas förtroende. Waymo, ett företag som utvecklar självkörande bilar, är under federal utredning efter rapporter om krascher och trafikbrott.

Direktlänk Dela Grit Daily fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI lanserar DALL-E 3, en avancerad AI-bildgenerator

OpenAI har lanserat DALL-E 3, den senaste versionen av sin AI-bildgenerator. Denna nya version erbjuder förbättrade funktioner och integrationer, vilket gör den till en betydande uppgradering jämfört med sina föregångare. DALL-E 3 kan generera en mängd olika bilder från enkla textprompter, vilket suddar ut gränserna mellan mänsklig kreativitet och maskininlärning. Den kan producera bilder i olika stilar, från fotorealistiska till tecknade, och kan till och med kombinera orelaterade koncept på överraskande sätt. DALL-E 3 är integrerad med ChatGPT, vilket gör det möjligt för användare att generera och redigera bilder direkt inom ChatGPT-gränssnittet.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupar idag

OpenAI uppgraderar ChatGPT för direkt dataanalys från Google Drive och OneDrive

OpenAI har tillkännagivit en betydande uppgradering av ChatGPT, vilket möjliggör för användare att analysera data direkt från Google Drive och OneDrive utan behov av nedladdning och uppladdning. Denna nya funktion, som kommer att rullas ut till betalande ChatGPT-användare under de kommande veckorna, syftar till att effektivisera dataanalys och spara användare tid och besvär. Med integrationen av Google Drive och OneDrive kan användare direkt komma åt och analysera sina filer inom chatten. Dessutom har OpenAI förbättrat ChatGPT:s förmåga att förstå och manipulera data.

Direktlänk Dela Business Today fördjupar idag

ChatGPT introducerar anpassade instruktioner och roliga spel

OpenAI:s ChatGPT fortsätter att sätta nya standarder inom AI-driven kommunikation med sin senaste funktion: Anpassade instruktioner. Denna innovativa tillägg låter användare skräddarsy AI:s svar för att bättre passa deras specifika behov och preferenser. Från början exklusiv för ChatGPT Plus-prenumeranter, är detta kraftfulla verktyg nu tillgängligt för alla användare. ChatGPT blir mer än bara ett produktivitets- och problemlösningsverktyg med snabb utveckling av artificiell intelligens. Användare upptäcker nu en underhållande sätt att döda tid genom att spela olika engagerande spel på ChatGPT.

Direktlänk Dela Nairobi News fördjupar idag

AI-uppgraderingar från OpenAI och Google kan utmana enheter som Ai Pin och r1

När Humane tillkännagav Ai Pin förra året, verkade det som att företaget ´löste´ ett problem vi inte hade. Ai Pin är i huvudsak en telefon utan skärm som helt och hållet fokuserar på AI med röstinput i centrum. Några månader senare kom Rabbit r1, som introducerade en ny typ av AI-beteende: r1 kan använda vissa telefonappar åt dig. Men vi har redan AI installerat på våra huvuddatorer samt de iPhones och Android-telefoner vi använder dagligen. Alla de behöver är rätt AI. Nu levererar OpenAI och Google stora AI-uppgraderingar. GPT-4o-modellen från ChatGPT är nu tillgänglig för alla, inklusive användare på den fria planen. Google har bakat in Gemini i alla sina produkter, inklusive Android, som kommer att ha AI i centrum. Och det ser redan ut som att GPT-4o och Gemini-funktionerna som kommer till telefoner och webben är redo att döda enheter som Ai Pin och r1.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade igår

Tidigare Instagram CTO går med i AI-startup Anthropic

AI-startupen Anthropic, som stöds av Google och Amazon, har anställt Mike Krieger, tidigare medgrundare och CTO för Instagram, som sin produktchef. Krieger kommer att övervaka företagets produktutveckling, hantering och design i syfte att bredda dess sortiment av företagsapplikationer. Anthropics VD Dario Amodei tillkännagav att Kriegers erfarenhet av att utveckla intuitiva produkter och användarupplevelser kommer att vara ovärderlig för företaget. Krieger anses ha hjälpt till att växa Instagrams ingenjörsteam till över 450 personer och skalat plattformen till över 1 miljard användare.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade igår

OpenAIs VD svarar på klagomål om ny röstfunktion i ChatGPT-4o

Sam Altman, VD för OpenAI, svarade nyligen på klagomål om den senaste röstfunktionen i ChatGPT-4o. Trots att uppgraderingen skulle ha varit tillgänglig i en vecka, har användare klagat på att det fortfarande beter sig som ChatGPT-4 versionen. Altman svarade på klagomålen genom att klargöra att den nya röstläget ännu inte har skickats, även om textläget för GPT-4o har det. Han försäkrade användarna att den nya versionen är värd att vänta på.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade igår

OpenAI lanserar ny GPT-4o-modell, skapar oro för jobbförlust

OpenAI har lanserat sin nya flaggskeppsmodell GPT-4o vid det nyligen avslutade Spring Update-evenemanget. Modellen kan resonera över ljud, vision och text i realtid, vilket gör interaktioner med ChatGPT mer intuitiva. På grund av framsteg inom generativ AI uttrycker människor oro över jobbförlust, särskilt eftersom företag som Microsoft och OpenAI är fullt investerade i tekniken. Microsofts årliga Work Trend Index-rapport påpekade att 49% av deltagarna fruktade att förlora sina jobb till AI. Samtidigt rapporterar Microsoft en 142x ökning av LinkedIn-medlemmar som lägger till AI-färdigheter som Copilot och ChatGPT i sina profiler.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade igår

Arbetare använder facklig förhandlingskraft för att förhandla om AI-kontrakt

Arbetare använder sin fackliga förhandlingskraft för att förhandla fram kontrakt som förhindrar jobbavskaffande, begränsar övervakning och algoritmisk ledning och möjliggör för arbetare att dra nytta av produktivitetsökningar som erbjuds av AI-verktyg. AI och maskininlärningstekniker används på nya sätt för att automatisera icke-rutinmässiga uppgifter, från kodskrivning och mänskligt låtande text till hantering av scheman, vilket lovar en ökning av produktiviteten för vissa arbetare. Jennifer Abruzzo, allmän rådgivare för National Labor Relations Board (NLRB), argumenterade i ett 2022-memo om elektronisk anställning och algoritmisk ledning att många av de AI-tekniker som arbetsgivare använder redan är olagliga enligt fastställd lag och uppmanade styrelsen att anta en ram för att skydda anställda från övervakning och algoritmisk ledning som stör skyddad aktivitet. Lagstiftare i kongressen förespråkar lagförslag - som Stop Spying Bosses Act och No Robot Bosses Act - som skulle skydda arbetare från vissa hot från AI. Dessa politik bör komplettera lagar som stärker fackföreningar, inklusive Protecting the Right to Organize (PRO) Act, som skulle förstärka straffen för fackföreningssprängning och öka skyddet för arbetare som försöker organisera sina kollegor.

Direktlänk Dela Americanprogress.org fördjupade igår

Svenska Tioex förvärvar aktier i Anthropic, grundat av tidigare OpenAI-exekutiver

Svenska investeringsföretaget Tioex har förvärvat befintliga aktier värda 1 miljon dollar i Anthropic, grundat av tidigare chefer på OpenAI. Tioex har tidigare investerat i SpaceX, Einride och Klarna, vilket understryker företagets engagemang att ge sina investerare exklusiv tillgång till banbrytande teknikföretag. Anthropic, med ett värde på 18,4 miljarder dollar, grundades 2021 och är baserat i USA. Företaget har tagit ett stort steg i AI-racet med lanseringen av Claude 2, en chatbot som rivaliserar OpenAIs ChatGPT.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade igår

Instagrams medgrundare Mike Krieger ansluter sig till AI-företaget Anthropic

Instagrams medgrundare, Mike Krieger, har anslutit sig till artificiell intelligens-företaget Anthropic som dess nya produktchef. Krieger kommer att övervaka produktteknik, förvaltning och design på Anthropic. Krieger spelade en nyckelroll i att skala upp Instagram till 1 miljard användare och utöka dess teknikteam till över 450 medlemmar. Efter att ha lämnat Instagram grundade han den personaliserade nyhetsappen Artifact med Kevin Systrom, som senare såldes till Yahoo. Anthropic, som framträtt som en betydande spelare inom AI-området, är känt för sin chattbot Claude, en konkurrent till OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini. Företaget har sett snabb tillväxt, markerad av lanseringen av dess första företagserbjudande och iOS-app tidigare denna månad. Anthropic har gjort betydande framsteg, inklusive lanseringen av sin chattbot Claude 3 i mars, vilket företaget hävdar är dess snabbaste och kraftfullaste AI-modell hittills. Företaget har också tillkännagivit stöd för flera språk, inklusive spanska, franska, italienska och tyska, vilket breddar dess globala räckvidd. Företagets nya affärsplan, kallad Team, har testats i beta med 30 till 50 kunder inom olika sektorer som teknik, finansiella tjänster, juridiska tjänster och hälsovård. Anthropics första iOS-app, som debuterade denna månad, erbjuder funktioner som synkronisering med webbchattar och möjligheten att ladda upp foton och filer från smartphones. En Android-app är också på gång.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI lanserar förbättrad AI-modell, ChatGPT 4o, för alla användare

Artificiell intelligens har tagit ett nytt steg när OpenAI introducerade sin senaste flaggskeppsmodell, ChatGPT 4o, vid sin våruppdatering. Denna modell är en förbättrad version av GPT 4 och erbjuder samma intelligensnivå men med förbättrad hastighet och kapabiliteter över text, röst och vision. Medan ChatGPT 4 endast är tillgängligt för betalande användare, är höjdpunkten för GPT 4o att den är tillgänglig för alla användare gratis. OpenAI planerar att göra skrivbordsappen mer allmänt tillgänglig under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela India Today fördjupade igår

AI-chattrobotar blir allt mer populära

AI-chattrobotar har blivit populära sedan lanseringen av ChatGPT. De kan utföra en mängd olika uppgifter som kan hjälpa dig i ditt personliga och arbetsliv, som att skriva kod, komponera e-post, utarbeta en rapport, generera konst, skriva Excel-formler och mycket mer. Efter att ChatGPT uppnått global igenkänning, har konkurrenter motiverats att skapa sina egna versioner. Det finns nu många alternativ på marknaden att välja mellan, med olika styrkor, användningsområden, svårighetsgrader och andra nyanser. Google I/O, Googles utvecklarkonferens, äger rum den 14 och 15 maj i år. Företaget har meddelat en rad förbättringar av sin AI-modell, Gemini. Gemini är nu mer kapabel än någonsin, vilket gör den till en av de bästa generativa AI-modellerna på marknaden.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade i förrgår

OpenAI presenterar GPT-4o AI-modell med förbättrade konversationsförmågor

OpenAI, lett av Sam Altman, har presenterat liveillustrationer av AI-modellen GPT-4o, som visar dess konversationsförmågor. Modellen, identifierad som GPT Omni, har jämförts med den virtuella följeslagaren i filmen ´Her´. OpenAI släppte GPT Omni tillsammans med andra produktuppgraderingar, inklusive en röstchattbot. GPT-4o kan bearbeta flera inmatningar samtidigt, en avsevärd förbättring jämfört med tidigare AI-verktyg från OpenAI. Företaget bekräftade att det kommer att uppdatera sin mobilapp direkt efter avtäckningen av GPT-4o och ChatGPT skrivbordsapp. Uppgraderingarna syftar till att förbättra användarupplevelsen.

Direktlänk Dela Tokenhell fördjupade i förrgår

OpenAI introducerar förbättrad version av AI-verktyget, GPT 4o

OpenAI har introducerat en förbättrad version av sin artificiella intelligens, GPT 4o, vid sin Spring Updates-händelse. GPT 4o erbjuder samma intelligensnivå som GPT 4 men med förbättrad hastighet och kapabiliteter över text, röst och vision. Verktyget accepterar alla kombinationer av text, ljud, bild och video som input och genererar alla kombinationer av text, ljud och bild som output. Medan ChatGPT 4-versionen endast är tillgänglig för betalande användare, är GPT 4o tillgänglig för alla användare gratis. OpenAI planerar att göra skrivbordsappen mer allmänt tillgänglig under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela India Today fördjupade i förrgår

OpenAI och Google presenterar avancerade AI-chattbotar

OpenAI har presenterat en ny version av sin AI-chattbot, ChatGPT, byggd på en uppdaterad AI-modell kallad GPT-4o. Chattboten kan tolka visuell och auditiv input och föreslå vad användaren ska göra baserat på det. Den nya versionen av ChatGPT har också en ´personlighet´, och kan skratta åt skämt och svara flörtigt. Google presenterade också en mer kapabel AI-assistent, Project Astra, som kan konversera flytande via röst och tolka världen via video. Men Google undvek antropomorfism, och dess assistent hade en mer återhållen och robotisk ton.

Direktlänk Dela Wired fördjupade i förrgår

ChatGPT integreras i Nothing Ear TWS hörlurar för förbättrad användarinteraktion

Nothing kommer att integrera ChatGPT i sin Ear TWS (True Wireless Stereo) hörlursserie, vilket förbättrar användarinteraktionen med avancerade AI-funktioner och förbättrad ljudkvalitet. Den här integrationen, som ska rullas ut denna månad, markerar ett betydande framsteg i företagets åtagande att införliva AI-funktioner i sina produkter. Nothing´s senaste uppdatering introducerar flera nya ChatGPT-baserade funktioner till sina enheter, inklusive Nothing Ear och Ear (a) hörlurar. Användare kan nu aktivera ChatGPT genom en enkel klämma-och-hålla gest på sina hörlurar. Denna funktionalitet möjliggör handsfree-åtkomst till ChatGPT´s röstmodell, vilket gör det möjligt att utföra uppgifter som att hämta realtidsinformation, väderuppdateringar och till och med ta skärmdumpar på anslutna Nothing-telefoner.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade i förrgår

AI Skåneguiden överträffar chatGPT och Gemini i test

AI Skåneguiden, personifierad genom Aida Snapphane, har testats mot chatGPT och Gemini i att svara på frågor om Skåne. Skåneguiden svarade rätt på alla sju ställda frågor, medan chatGPT endast lyckades med en och Gemini med fyra. Testet tyder på att det finns ett stort behov av att anpassa AI med lokal information och realtidsuppdateringar för att få en AI chatbot att fungera tillfredsställande.

Direktlänk Dela Skåne Plus fördjupade i förrgår

Nothing utvidgar ChatGPT-stöd till alla sina ljudprodukter

Teknikföretaget Nothing utvidgar stödet för ChatGPT till alla sina ljudprodukter. Företaget meddelade på X (tidigare Twitter) att alla dess ljudprodukter kommer att stödja ChatGPT från nästa vecka. Användare av Ear (1), Ear (stick), Ear (2), CMF Buds, CMF Neckband Pro och CMF Buds Pro behöver bara uppdatera Nothing X-appen den 21 maj. Användare kan komma åt ChatGPT via en knipa. AI-verktyget fungerar endast på Nothing-telefoner som kör Nothing OS 2.5.5 och högre, och användare måste aktivera genvägen i Nothing X-appen.

Direktlänk Dela Hardwarezone.com.sg fördjupade i förrgår

Ny gratis ChatGPT-modell kan undervisa i matematik, sjunga och till och med flirta

ChatGPT-skaparen OpenAI har lanserat en ny flaggskepps AI-modell som kan undervisa i matematik, sjunga och är till och med lite flörtig. Modellen, kallad GPT-4o, som är snabbare och gratis för alla användare, avtäcktes för en jublande publik på OpenAIs kontor av teknikchefen Mira Murati. I sitt tal sa Murati att GPT-4o ´förändrar paradigmet´. OpenAI sa att det gjorde den nya, förbättrade modellen tillgänglig för alla ChatGPT-användare, även de som inte har en betald prenumeration med företaget, som en del av sin ´uppdrag´ att se till att AI-teknik var ´tillgänglig och fördelaktig för alla´.

Direktlänk Dela Dunya News fördjupade i förrgår

Förväntningar på AI-fokus för Apple och iOS 18

Google nämnde ´AI´ 121 gånger under sin I/O 2024 keynote på tisdag. Apple förväntas inte slå det, men det finns ingen tvekan om att WWDC kommer att fokusera mycket på AI. När Apple demonstrerar iOS 18 nästa månad, förväntas iPhone-demonstrationerna handla mycket om vad artificiell intelligens kan göra för användaren. Apple förväntas utveckla unika versioner av genAI-produkter för iPhone som utnyttjar några av dess styrkor. AI på iPhone måste ha stark integritetsskydd för att skydda användardata. Därför behöver en del av iPhone AI behandlas lokalt på enheten. Men efter att ha sett OpenAI:s överraskande GPT-4o-event på måndag och Googles massiva Gemini-centrerade I/O-keynote, är jag övertygad om att iPhone AI-upplevelsen inte kan hända utan att inkorporera en tredjeparts chatbot från antingen OpenAI eller Google. Jag säger det som en långvarig iPhone-användare som skulle älska att få reda på i juni att Apple har en egen AppleGPT som kan matcha GPT-4o och Gemini 1.5 Pro. Men jag tror inte att det kommer att hända ännu, och Apple har inte råd att fördröja att erbjuda denna typ av AI-upplevelse på iPhone. iOS 18 kommer mycket troligt att inkludera generativa AI-funktioner liknande dem vi sett från ChatGPT. Jag tvivlar inte på att fotoredigering kommer att få AI-funktioner på iPhone eller att vi kommer att kunna generera text och sammanfatta information. Dessutom förväntar jag mig att transkription- och översättningstjänster kommer att finnas tillgängliga i iOS 18. Vidare kan Apple säkert få Circle to Search-upplevelser att hända på iPhone utan att behöva Google. Den har redan Visual Look Up, som kan uppgraderas för att fungera mer som Googles version. På samma sätt förväntar jag mig att Siri blir bättre på att förstå kommandon och erbjuda svar. Apple kan också förbättra sökningen på iPhone och lägga till smart bildsökning i Photos-appen. GPT-4o är en ny multimodal modell som kommer att driva ChatGPT Free och Plus. Vad jag däremot inte ser komma är en chatbot som ChatGPT eller Gemini - ett verktyg som kan försöka svara på i stort sett vilken fråga du än ställer den. Jag förväntar mig verkligen inte att Apple ska matcha GPT-4o eller Project Astra. Inte ännu, åtminstone. Som en påminnelse, dessa senaste ChatGPT och Gemini-utvecklingar låter dig prata med chatboten i realtid samtidigt som du delar videoflödet från din kamera så att AI kan ´se´. En multimodal AI-chatbot som kan bearbeta text, röst, bilder, videor och filer är en nyckelutveckling för alla teknikföretag, inklusive Apple. Apple kommer troligen att utveckla AI som denna, en som det kommer att behöva för att driva framtida versioner av Vision Pro och de AR-glasögon jag ser ersätta iPhone. Men företagets AI-insatser är nog inte riktigt där ännu. Det skulle vara en enorm överraskning att se en AppleGPT-chatbot debutera med iOS 18 på iPhone och iPad. Apple skulle kunna klara det, men jag skulle bli förvånad om det gjorde det. Apple håller hemligheter, men vissa detaljer om dess produkter läcker fortfarande ut. Jag skulle förvänta mig att det skulle vara fallet om Apple hade en GPT-4o- eller Gemini 1.5 Pro-konkurrent på plats. Rykten säger motsatsen. Apple har sina egna generativa AI-lösningar för iPhone, men de inkluderar inte en ChatGPT-liknande chatbot. Därför söker Apple rapporterat partnerskap med OpenAI och Google. Ja, jag vet. AI är inte för alla. Vissa människor kommer att ignorera AI-funktioner i iOS 18. De kanske inte använder chatboten, oavsett vem som driver den. Andra kommer att börja ta genAI-funktioner för givet utan att stanna upp för att tänka att artificiell intelligens är i spel. Men många människor kommer att bry sig om AI. Efter att OpenAI demonstrerat sin GPT-4o-modell, som nu är tillgänglig för alla ChatGPT-användare, sa jag att jag ville ha den i iOS 18. Nu när jag har sett vad Google gör med Gemini, är jag mer övertygad än någonsin om att Apple inte kan ignorera ett erbjudande som detta. Jag tror att det behöver ChatGPT eller Gemini på iPhone i iOS 18. Eller det måste låta användaren bestämma vilken genAI-chatbot att integrera i iPhone-operativsystemet, men det är bara önsketänkande just nu. Du kan få GPT-4o på din iPhone just nu. Detsamma gäller för Gemini. Du behöver inte att Apple släpper en AI-infunderad iOS-uppdatering för det. Men att inkorporera antingen chatbot djupare i iOS är nog vägen att gå tills AppleGPT är redo för prime time. Att inte erbjuda en inbyggd chatbot som är ett genväg bort kan ses som ett stort misstag. Trots allt bygger Google Android runt AI, med Gemini-chatboten som en huvudfunktion i AI-mobilupplevelsen. Och låt oss inte glömma att Apples aktier skulle krossas i juni om WWDC kommer och går utan ett tungt fokus på AI. Android 15 kommer att handla helt om AI-funktioner i år. Medan jag föredrar ChatGPT eftersom det är den chatbot jag använder mest, måste jag säga att Googles uppvisning av AI-kraft var imponerande. Google kan göra saker OpenAI inte kan eftersom det har så många användbara appar som kan arbeta tillsammans med Gemini. Apple behöver inte nödvändigtvis Gemini för det. Det har gott om appar på iPhone som kan inkludera AI-funktioner, precis som Google nu har. Återigen är det chatbot-funktionaliteten som Apple troligen kommer att behöva hjälp att leverera. Efter vad vi just såg från OpenAI och Google kan WWDC 2024 inte komma snart nog.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google Gemini och OpenAI ChatGPT tävlar om dominans inom AI-chatt

Två teknikjättar, Google och OpenAI, tävlar om dominans inom AI-chatt. Google Gemini och OpenAI ChatGPT pressar gränserna för vad konversationsagenter kan uppnå. Google Gemini, som bygger på års forskning och utveckling inom maskininlärning och naturlig språkbearbetning, kan hantera multimodala inmatningar, vilket innebär att den kan bearbeta och förstå information från olika källor, som text, bilder och video, samtidigt. OpenAI ChatGPT är känd för sin kraftfulla språkmodell som kan generera mänskliknande text baserat på användarprompts. Båda plattformarna har nyligen förbättrats, vilket gör dem mer intuitiva och hjälpsamma.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade i förrgår

Hur man laddar upp dokument till ChatGPT för analys

AI-verktyg som ChatGPT kan analysera och sammanfatta text, vilket hjälper till att snabbt samla insikter. Verktyget stöder dock inte direkt uppladdning eller bearbetning av dokument i format som .docx eller PDF. Användare kan kringgå detta genom att använda tredjepartsverktyg eller tjänster som kan extrahera text från dokument och förbereda den för analys med AI-modeller som ChatGPT. En annan metod är att använda ChatGPT File Uploader Extended, en Chrome-tillägg som låter användare ladda upp dokument i flera format. Om användaren har en ChatGPT Plus-prenumeration kan de använda ChatGPT Plugins för att analysera sina dokument.

Direktlänk Dela Online Tech Tips fördjupade i förrgår

OpenAI introducerar GPT-4o med mänsklig röst och datorseende

OpenAI har demonstrerat GPT-4 omni (GPT-4o), en ´förbluffande´ uppdatering som ger ChatGPT en mänsklig röst, översättningsfärdigheter, datorseende, ett känslomässigt spektrum och en sångröst. GPT-4o introducerades i en live-demonstration ledd av OpenAIs teknikchef Mira Murati. Den nya modellen kommer att rullas ut under de kommande veckorna och syftar till att göra interaktionen med modellen ´mycket mer naturlig och mycket, mycket, lättare´. GPT-4o-appen stöder dussintals språk och frågor och ger nästan omedelbara svar. Dessutom kan användarna avbryta GPT-4o-rösten mitt i en mening, precis som en person kan avbryta en annan under ett naturligt samtal. GPT-4o har också förmågan att analysera en selfie och tolka personens känslotillstånd. Tillkännagivandet drog snabbt en motreaktion från Google, som meddelade tillgängligheten för sin Gemini 1.5 Pro LLM. Dessutom kommer tillgängligheten av GPT-4o som en skrivbordsapp att hota Apples Siri och Microsofts Cortana-röstassistenter.

Direktlänk Dela Ia.acs.org.au fördjupade i förrgår

OpenAI introducerar GPT-4o, en chatbot med mänsklig interaktion

OpenAI har introducerat GPT-4o, en ny chatbot-modell som lovar mänsklig interaktion liknande filmen ´Her´. Under ett livestreamat evenemang meddelade OpenAI:s CTO, Mira Murati, att GPT-4o:s röstläge kommer att rullas ut till ChatGPT Plus-användare inom de närmaste veckorna. Uppdateringen syftar till att förbättra användarupplevelsen, och göra interaktionen med chatboten mer intuitiv och konversationell. Användare av ChatGPT som använder den fria versionen har redan tillgång till GPT-4o:s text- och bildfunktioner, medan Plus-användare har tillgång till större meddelandegränser.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade i förrgår

Instagrams medgrundare Mike Krieger går med i AI-startup Anthropic

Artificiell intelligens-startupen Anthropic, en direkt konkurrent till Microsoft-stödda OpenAI, meddelade på onsdagen att Instagrams medgrundare Mike Krieger kommer att ansluta sig till företaget som produktchef. Mike Krieger var tidigare teknikchef på Meta-ägda plattformen, där han ledde ett team på över 450 personer för att skala upp Instagram till över en miljard användare. På senare år har Krieger arbetat med att bygga en personlig nyhetsapp kallad Artifact, som förvärvades av Yahoo i april. Anthropics Claude är en generativ AI-chattbot som har fått mycket uppmärksamhet, liknande OpenAI:s ChatGPT och Googles Gemini.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade i förrgår

OpenAI lanserar en Mac-app för ChatGPT och presenterar sin nya flaggskeppsmodell, GPT-4o

OpenAI lanserade igår en helt infödd Mac-app för ChatGPT och presenterade sin nya flaggskeppsmodell, GPT-4o, i sin våruppdatering. En kommande funktion i ChatGPT-appen kommer att ge ChatGPT förmågan att se allt som händer på din enhets skärm. Vid lanseringen stöder ChatGPT Mac-appen manuell skärmdumpning eller uppladdning av en fil för att sedan fråga ChatGPT om den. Men i framtiden kommer du att kunna klicka på en knapp som ger appen tillgång till allt och allt på din skärm. Denna funktion kommer tydligen inte att vara begränsad till Mac, eftersom iOS & iPadOS-appen visade samma teknik i undervisningsexemplet nedan.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade i förrgår

Ökning av Twitter-bottar som använder ChatGPT för att sprida desinformation

En oroande trend har uppstått på Twitter med en ökning av bot-konton som använder ChatGPT för att svara på tweets, särskilt inom försvars- och säkerhetssektorn. Dessa botar, som ofta utger sig för att vara försvarsanalytiker eller yrkesverksamma, svarar på etablerade konton och omformulerar de ursprungliga tweetsen i ett försök att bygga trovärdighet och förtroende. Forskare vid Indiana University Observatory on Social Media har identifierat ett Twitter-botnät, kallat ´fox8´, som använder ChatGPT för att generera mänskligt liknande innehåll. Deras upptäckt indikerar att nuvarande detektionsmetoder inte är tillräckligt sofistikerade för att tillförlitligt identifiera AI-genererat innehåll i det vilda.

Direktlänk Dela UK Defence Journal fördjupade i förrgår

ChatGPTs nya AI-modell GPT-4o liknar Scarlett Johanssons roll i filmen ´Her´

ChatGPTs senaste uppfinning gör intryck på grund av dess påfallande likhet med en science fiction-roman och dess avancerade funktioner. Användarna kan visuellt dela sin omgivning med AI genom det nya gränssnittet, men det är tal-funktionen som verkligen sticker ut. Många säger att det låter mycket som Scarlett Johanssons roll i den romantiska dramafilmen ´Her´ från 2013, som handlar om romansen mellan en man och en AI. Den nya modellen, GPT-4o (även kallad Omni), har människolik samtalsfart och en anmärkningsvärt naturlig, konversationsröst. Detta, enligt företaget, ger en helt ny nivå av realism till AI-interaktion. Likheten med ´Her´ har inte gått förlorad för fansen heller. En AI-föreläsare noterade den ´slående´ likheten, och kallade det ett tecken på vår snabbt närmande sci-fi-framtid. Kanske är denna likhet inte helt tillfällig. VD:n för ChatGPTs moderbolag, OpenAI, Sam Altman, är en självutnämnd ´Her´-entusiast och hänvisade till kopplingen i ett sociala medier-inlägg som helt enkelt sa ´her´. Filmen skildring av framtida mänsklig-AI-interaktion har hyllats av Altman, som beskrev den som ´otroligt profetisk´. Spänningen kring GPT-4o speglar Altmans tankar om filmen. Han beskriver den som ´AI från filmerna´, en känsla som speglas i hans blogginlägg om den nya modellen. Med GPT-4o verkar OpenAI ´bara skrapa på ytan´ av sina kapaciteter, vilket potentiellt kan bana väg för en framtid fylld med uttrycksfull och responsiv AI, precis som i filmerna.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade i förrgår

Apple planerar att förbättra iOS 18 med ChatGPT

Apple är i slutfasen av förhandlingar med OpenAI för att förbättra AI-funktionerna i det efterlängtade iOS 18 med hjälp av ChatGPT. Trots de banbrytande uppenbarelserna håller båda parterna detaljerna hemliga. Det har också spekulerats i att Apple har parallella diskussioner med Google om att adoptera dess AI-drivna Gemini chatbot. Apple har ambitiösa planer på att prioritera AI-funktioner på enheten, med stöd från företagets datacenter för att leverera oöverträffad hastighet och förbättra användarnas integritet.

Direktlänk Dela Pokde fördjupade i förrgår

Kinas stora teknikföretag dominerar AI-landskapet

Hundratals stora språkmodeller har uppstått i Kina, var och en tävlar om att bli Kinas ChatGPT. Men en undersökning av de bästa modellerna tyder på att AI-landskapet kommer att domineras av etablerade teknikjättar som Tencent och Alibaba. Dessa företag investerar aktivt i nya GenAI-startups, vilket ger dem enastående tillgång till topp AI-talanger och expertis i Kina. Trots att det finns nya aktörer och enhörningar i generativ AI, kommer många från bekanta enheter som Tsinghua och SenseTime. Detta understryker att innovation typiskt kommer från befintliga teknikjättar.

Direktlänk Dela China Money Network fördjupade i förrgår

UAE strävar efter global dominans inom AI, lanserar Falcon 2

Förenade Arabemiraten (UAE) har bildat ett Ministerium för AI, vilket kan vara det första i sitt slag globalt. UAE:s regerings forskningsgren, Technology Innovation Institute (TII), har lanserat den andra versionen av sin öppna källkods Generative AI-modell, Falcon 2. Falcon 2 har två versioner: Falcon 11B, en stor språkmodell tränad på 5,5 biljoner tokens med 11 miljarder parametrar och Falcon 2 11B VLM för omvandling av visuella indata till textutdata. Falcon 2 11B har testats mot flera framstående AI-modeller och överträffade Metas nyligen lanserade Llama 3 och presterade på par med Googles Gemma 7B. Förra året bildade UAE:s ATRC AI-företaget AI71 för att kommersialisera Falcon inom medicinska, pedagogiska och juridiska branscher.

Direktlänk Dela Fierce Network fördjupade i förrgår

OpenAI introducerar GPT-4o - en sofistikerad AI-modell med breda tillämpningar

GPT-4o är OpenAIs senaste och mest sofistikerade artificiella intelligens (AI) modell. Den representerar en enorm utveckling inom området med sina omfattande förmågor som sträcker sig utöver tidigare AI-modeller. GPT-4o kan hantera text, bild och ljud och har potential för bredare tillämpningar i olika branscher. Modellen är gratis och snabbare än sina föregångare. Dessutom är GPT-4o 50% billigare att använda via API:et och överträffar tidigare versioner i visuell och auditiv förståelse. GPT-4o kan nås via OpenAI API, OpenAI Playground och ChatGPT. Dess verkliga tillämpningar sträcker sig över översättning, innehållsskapande, utbildning och hälso- och sjukvård, vilket visar dess potential att förvandla branscher och förbättra tillgängligheten. OpenAI är medveten om de etiska frågor som uppstår med skapandet och användningen av avancerade AI-modeller som GPT-4o och arbetar för att lösa dem.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade i förrgår

OpenAI tillkännager ny AI-modell, GPT-4o, med förbättrade kapabiliteter för text, tal och video

OpenAI har tillkännagivit en ny flaggskeppsmodell för generativ AI, kallad GPT-4o, där ´o´ står för ´omni´ och refererar till modellens förmåga att hantera text, tal och video. GPT-4o kommer att rullas ut ´iterativt´ över företagets utvecklar- och konsumentprodukter under de kommande veckorna. OpenAIs CTO Mira Murati berättade att GPT-4o erbjuder ´GPT-4-nivå´ intelligens men förbättrar GPT-4:s kapabiliteter över flera modaliteter och medier. GPT-4o förbättrar även upplevelsen i OpenAIs AI-drivna chatbot, ChatGPT, och kommer att finnas tillgänglig i gratisversionen av ChatGPT från och med idag.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade i förrgår

OpenAI släpper skrivbordsapp för Mac och gör GPT-4o tillgängligt gratis

OpenAI meddelade vid sitt våruppdateringsevenemang att de kommer att släppa en skrivbordsapp för Mac. Appen kommer att rullas ut till ChatGPT Plus-prenumeranter från och med idag, före en bredare lansering ´de kommande veckorna´. Appen möjliggör röstkonversationer med ChatGPT direkt från din Mac. OpenAI planerar också att släppa en Windows-version av skrivbordsappen senare i år. Företaget meddelade också att de kommer att göra sin helt nya GPT-4o stora språkmodell tillgänglig gratis. Det rapporterades nyligen att Apple är i de sista stadierna av diskussioner med OpenAI för att integrera ChatGPT på iPhone med början i iOS 18.

Direktlänk Dela MacRumors fördjupade i förrgår

OpenAI lanserar GPT-4o, en snabbare och förbättrad version av sin AI-modell

OpenAI lanserar GPT-4o, en uppdaterad version av sin AI-modell som driver sin flaggskeppsprodukt, ChatGPT. Den nya modellen är ´mycket snabbare´ och förbättrar ´förmågor inom text, vision och ljud´, enligt OpenAIs CTO Mira Murati. Den kommer att vara gratis för alla användare, medan betalande användare kommer att ha upp till fem gånger kapacitetsgränserna för gratisanvändare. Modellen är ´infödd multimodal´, vilket innebär att den kan generera innehåll eller förstå kommandon i röst, text eller bilder. Nya funktioner kommer till ChatGPT:s röstläge som en del av den nya modellen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade i förrgår

Elon Musk kritiserar OpenAI:s nya AI-modell

Elon Musk, Teslas VD, har uttryckt missnöje med OpenAI:s nya AI-modell, GPT-4o, och säger att företagets demonstration av den fick honom att ´rysa´. Musk, som var en av OpenAI:s ursprungliga grundare men lämnade företaget 2018, har varit öppet kritisk till OpenAI. Han har till och med stämt företaget och har lanserat ett rivaliserande AI-företag, xAI. Den nya AI-modellen fungerar som en digital assistent och tillåter användare att kommunicera med boten både verbalt och visuellt.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade i förrgår

OpenAI lanserar GPT-4o, den nya modellen och efterträdaren till ChatGPT 4 Turbo

OpenAI meddelade på måndag lanseringen av GPT-4o, efterträdaren till ChatGPT 4 Turbo, endast en dag före Googles I/O-event. GPT-4o, där ´o´ står för ´omni´ vilket betyder ´allt´ på latin, innebär viktiga uppgraderingar av dess redan imponerande kapabiliteter inom text, vision och ljud. Nyckelförbättringar inkluderar snabbare prestanda, bättre flerspråkigt stöd och nya multimodala förmågor. Överraskande nog kommer den nya modellen att vara tillgänglig gratis för alla ChatGPT-användare. GPT-4o kommer också att vara tillgängligt via OpenAI:s API till halva priset av GPT-4, vilket gör det mer överkomligt för utvecklare att integrera denna avancerade språkmodell i applikationer och tjänster.

Direktlänk Dela Greek Reporter fördjupade i förrgår

OpenAI lanserar GPT-4o, en massiv uppdatering av sin språkmodell

OpenAI har överraskande lanserat en uppdatering till GPT-4 Turbo, kallad GPT-4o. Den nya modellen innebär en betydande uppdatering med realtids röstinteraktion, videofunktioner samt snabbare och mer exakta svar. GPT-4o markerar den största uppdateringen för gratisanvändare av ChatGPT på över ett år. Modellen kan svara på ljudingångar på bara 320 millisekunder, lika snabbt som mänsklig reaktionstid, vilket gör den kapabel till naturlig konversation. GPT-4o är snabbare, mer exakt och kan till och med upptäcka känslor i röster.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade i förrgår

OpenAI uppgraderar ChatGPT med ny GPT-4o-modell

ChatGPT, OpenAI:s generativa AI-applikation, har nyligen uppgraderats med introduktionen av den nya GPT-4o-modellen, avtäckt vid OpenAI:s ´Spring Update´-evenemang. GPT-4o är en multimodal modell, marknadsförd som kapabel att använda logik inte bara i textgenerering, utan även med ljudin- och utgångar och genom att ta emot livevideo - allt i realtid. Den spännande nyheten för ChatGPT-användare är att GPT-4o-modellen görs tillgänglig för alla, inklusive de på den fria nivån - åtminstone för att generera text. För att försöka få tillgång till GPT-4o, logga in på ditt ChatGPT-konto via en webbläsare. OpenAI planerar att göra skrivbordsappen mer allmänt tillgänglig de kommande veckorna, medan en Windows-version förväntas senare i år.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade i förrgår

OpenAI lanserar ny GPT-4o AI-modell och uppgraderar ChatGPT-plattformen

OpenAI meddelade under sin första konsument-´Spring Update´-händelse på måndag om en ny GPT-4o-artificiell intelligensmodell och en större uppgradering för gratisanvändare av ChatGPT-plattformen. Till skillnad från sin föregångare GPT-4 kan den nya modellen förstå tal och svara med tal utan att behöva transkribera text först. Detta gör den inte bara mer effektiv och användbar som en röstassistent, men mycket, mycket snabbare. OpenAI har också uppgraderat sökfunktionen i ChatGPT och utökat stödet för uppladdning av fler filformat, inklusive video och ljud.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade i förrgår

AI förväntas avslöja hemligheterna med icke-kodande gener

Michael Schon, forskningsmedarbetare vid Wageningen University & Research, utformar ett AI-verktyg som kan utföra jämförelser av icke-kodande RNA på växtgenomer. Verktyget förväntas påskynda och förenkla framtida utveckling av nya växtvarianter med större motståndskraft mot torka eller sjukdomar. Icke-kodande RNA spelar en viktig roll i organismers utveckling. Genom sitt Veni-projekt söker Schon efter nya sätt att identifiera icke-kodande RNA med hjälp av kunskap från besläktade arter. Ett av verktygen han utvecklar kallas GeneSketch, som använder Minimizer Sketch-metoden för att hitta motsvarande delar av olika genomer. Tekniken Schon planerar att använda i GeneSketch är densamma som den som för närvarande används i andra AI-verktyg, som ChatGPT. Schon hoppas ha en prototyp av GeneSketch efter det första året av projektet, som startade i oktober 2023. Han planerar att använda den för att skapa genannotationer för hela senapsfamiljen.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade i förrgår

Google får förtroende i AI-racet trots konkurrens från OpenAI

Google visade upp sitt nya generativa AI-musikverktyg, MusicFX, vid sin årliga I/O-utvecklarkonferens. Konferensen följde på en vecka av AI-annonseringar, inklusive en produktlansering från OpenAI, vilket ökade förväntningarna på hur OpenAI kunde stjäla rampljuset från Google. Efter lanseringen av ChatGPT 2022 rapporterades det att Google-chefen Pichai hade utlyst en ´kod röd´ inom företaget på grund av hotet från OpenAI och dess allians med Microsoft. Men vid 2023 års konferens verkade Pichai mer avslappnad, eftersom Google inte bara har kommit ikapp, utan även har förnyat förtroendet för sin omfattande konsumentdistribution. OpenAI kan ha en teknisk ledning och kunna röra sig snabbare än Google, men Google har en rad produkter och miljarder användare. Google kan också dra nytta av de massiva mängder data som flyter genom dess produkter varje dag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade i förrgår

OpenAI:s medgrundare och chefsforskare lämnar företaget

En dag efter att OpenAI meddelade stora uppdateringar till sin ChatGPT chatbot, meddelade företaget att dess chefsforskare och medgrundare, Ilya Sutskever, lämnar. Det fanns tecken på att Sutskever skulle sluta, sex månader efter att han hjälpte till att leda upproret som tillfälligt avsatte Sam Altman som OpenAI:s VD. Det väcker också frågor om framtiden för en ledande utvecklare av generativ AI. Sutskever hjälpte till att grunda OpenAI 2015 tillsammans med Altman och andra, inklusive Elon Musk.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade i förrgår

OpenAI avtäcker ny modell med realtids tal- och synförmåga

OpenAI har avtäckt en ny modell med realtids tal- och synförmåga. Modellen, presenterad under ett livestreamat event, kan svara på verbala och visuella kommandon utan fördröjning. Teknikchefen Mira Murati meddelade att GPT-4o kommer att erbjudas gratis eftersom den är mer effektiv än företagets tidigare modeller. Användare av GPT-4o kommer att ha större kapacitetsgränser än den gratisversionen. Under livestreamen kunde modellen lösa matematiska ekvationer som visades för den med en iPhone-kamera, samt läsa ut text och anpassa talstilen i respons på verbala kommandon.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade i förrgår

OpenAI och Google presenterar stora AI-uppdateringar

Google och OpenAI har presenterat sina senaste framsteg inom artificiell intelligens (AI). OpenAI avslöjade en uppgradering till sin ChatGPT, känd som GPT-4o, som nu kan hantera röstkonversationer och stödja bilder och videor. Google presenterade sin nya Gemini AI, som har integrerats i nästan alla befintliga produkter och avslöjade ett nytt AI-assistentprojekt, Astra, för Gemini-appen. Båda företagen har sina styrkor och svagheter, men det är användaren som är den verkliga vinnaren, oavsett om de väljer GPT-4o eller Gemini.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade i förrgår

Google introducerar AI Översikter, förbättrar sökupplevelsen med Gemini

Google har introducerat ´AI Översikter´ vid Google I/O 2024 för att konkurrera med Perplexity AI och ChatGPT. Denna funktion genererar sammanfattningar för användarens frågor. Funktionen drivs av Gemini-modellen, anpassad för Google Sök, vilket kombinerar Geminis avancerade kapabiliteter med bästa söksystem. Användare kan nu ställa flera frågor samtidigt till Google. Google experimenterar också med sökupplevelsen på Android med Circle to Search. Dessutom kommer Google att erbjuda AI-organiserade söksidor baserade på användarens fråga.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade i förrgår

OpenAI introducerar nytt AI-modell och skrivbordsversion av ChatGPT

OpenAI presenterade på måndag sin senaste AI-modell, GPT-4o, tillsammans med uppdateringar som inkluderar en ny skrivbordstjänst och förbättringar av dess röstassistentfunktioner. GPT-4o kommer nu att vara tillgängligt för gratisanvändare, vilket erbjuder en snabbare och mer exakt AI-upplevelse. Uppdateringen inkluderar förbättringar i dess förmåga att tolka röst, video, bilder och kod inom ett enat gränssnitt. OpenAI planerar att testa Voice Mode under de kommande veckorna och ge tidig tillgång till betalande prenumeranter av ChatGPT Plus.

Direktlänk Dela Bobsguide fördjupade i förrgår

OpenAI lanserar GPT-4o, en snabbare och mer effektiv AI-modell

OpenAI har meddelat en betydande uppdatering till sin populära ChatGPT-plattform. Den nya AI-modellen, GPT-4o, kombinerar röst, text och syn i en enda modell, vilket gör den snabbare än sin föregångare. Det nya systemet kommer att vara gratis för alla användare, medan betalande användare kommer att ha upp till fem gånger kapacitetsgränserna för gratisanvändare. Nya funktioner inkluderar möjligheten att söka på webben efter svar på frågor, tala med chatbotten och höra svar i olika röster, och beordra den att lagra detaljer som chatbotten kan återkalla i framtiden.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade i förrgår

Anthropic lanserar AI-chattbot ´Claude´ i Europa

Anthropic, en konkurrent till OpenAI, har lanserat en inbyggd chattbot ´Claude´ i Europa. Europeiska användare kommer nu att ha tillgång till dess iOS-app och webbversion, och det kommer också att finnas en teamplan för företag. En Android-version av chattbotten förväntas släppas snart. Claude´s funktioner är mycket lika ChatGPT. Du kan prata med Claude och till och med ladda upp bilder för bildanalys. Du kan också synkronisera din chatt-historik över dess mobilapp och webbversion. Claude stöder flera europeiska språk som franska, spanska, tyska och italienska. Verktyget är för närvarande bara tillgängligt för iOS-användare, men en Android-release är också planerad.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade i förrgår

Anthropic lanserar AI-chattboten ´Claude´ i Europa

AI-företaget Anthropic har lanserat sin in-house chattbot ´Claude´ i Europa, vilket innebär konkurrens för OpenAI´s ChatGPT. Europeiska användare kommer nu att ha tillgång till dess iOS-app och webbversion, och det kommer också att finnas en Team-plan för företag. En Android-version av chattboten förväntas släppas snart. ´Claude´ har funktioner som liknar ChatGPT, inklusive möjligheten att ladda upp foton för bildanalys och synkronisera chatt-historik över sin mobilapp och webbversion. Verktyget stöder flera europeiska språk och är för närvarande endast tillgängligt för iOS-användare.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade i förrgår

Ny utmaning uppstår med ankomsten av ChatGPT

En lugn novembermorgon 2022 stördes lugnet på Aavenirs kontor av en buzz som svepte genom teknikvärlden. Anand och hans kollega Sohel diskuterade förbättringar till deras AI som omvandlade naturliga frågor till SQL när en notifikation om lanseringen av ChatGPT fångade deras uppmärksamhet. Den nya AI-modellen kunde konversera, svara på frågor och till och med skriva sammanhängande passager över olika domäner, vilket imiterar mänsklig textgenerering. Lanseringen av ChatGPT hade inte bara avancerat AI-fältet utan också förändrat kundkravens landskap.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade i förrgår

Nothing utökar ChatGPT-integration till hela ljudsortimentet

Företaget Nothing har meddelat att integrationen av ChatGPT kommer att utökas till hela dess ljudsortiment, inklusive dess första produkt på marknaden, Nothing Ear (1), som först lanserades 2021. Användare kan omedelbart interagera med OpenAI:s chatbot genom att nypa på öronsnäckans stjälk. Företaget utökar nu dessa funktioner till att inkludera alla sina ljudenheter, inklusive CMF-produkter, med en uppdatering till Nothing X-appen som är planerad till den 21 maj. Företaget tillhandahåller en mängd olika trådlösa ljudprodukter, som den nyligen släppta Ear (a) och Ear, samt CMF Buds, CMF Neckband Pro och CMF Buds Pro.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 15 maj

OpenAI:s ChatGPT får snart egen röstassistent, men Daily Show-värden Desi Lydic är inte imponerad

OpenAI:s ChatGPT kommer snart att ha sin egen röstassistent, men programledaren för Daily Show, Desi Lydic, är inte alls imponerad. I ett klipp spelar hon en del av GPT-4o-demonstrationsvideon, som visar en man i en OpenAI-huvtröja som pratar med en AI med kvinnlig röst som verkar mycket glad att prata med honom. ´Det är tydligt att detta är programmerat för att mata mannens egon´, suckar Lydic. ´Det var uppenbart att hon fejkade det så snart hon kompletterade den huvtröjan. Man kan verkligen se att en man byggde denna teknik. Hon är som, ´Jag har all information i världen, men jag vet ingenting. Lär mig, pappa.´´

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 15 maj

Förståelse för ´Samtal hittas inte´-felmeddelandet i ChatGPT

I den konversationella AI-världen har ChatGPT framträtt som ett revolutionerande verktyg som möjliggör interaktioner som efterliknar mänsklig konversation med imponerande noggrannhet. Ibland stöter det dock på problem, ett av dem är ´Samtal hittas inte´-felmeddelandet. Detta inlägg utforskar detta meddelande i ChatGPT, dyker in i dess orsaker, implikationer och lösningar, och ger insikter i hur användare kan navigera och använda ChatGPT bättre. ´Samtal hittas inte´ kan uppstå när det görs ett försök att hämta en tidigare konversation som antingen är förlorad eller otillgänglig. Detta kan vara frustrerande för användare som förväntar sig en sömlös interaktion. Förståelse för meddelandet är avgörande för att diagnostisera problemet och hitta en lösning.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 15 maj

Lär dig spela spel med OpenAI:s ChatGPT

Sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT har de flesta användare använt chatboten för arbete, akademiska och företagsrelaterade saker utan att veta hur man kan ha kul med den. Precis som LinkedIn introducerade en uppsättning spel för att låta sina användare spendera mer tid på plattformen och ha kul med andra, kanske du blir förvånad över att lära dig att ChatGPT erbjuder sin egen typ av kul, vilket gör att du kan spela roliga spel, fast inte med andra. Om du är nyfiken på hur man spelar spel på ChatGPT, kommer denna artikel att lära dig fem enkla steg på hur man spelar.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 15 maj

OpenAI:s ChatGPT stöder nu över 50 språk inklusive nio indiska

OpenAI har nyligen tillkännagivit sitt mest avancerade AI-baserade generativa modell, GPT-4o. Företaget meddelade också att ChatGPT nu stöder över 50 språk, inklusive nio indiska språk: bengali, gujarati, hindi, kannada, malayalam, marathi, punjabi, tamil, telugu och urdu. När en användare får tillgång till ChatGPT på en webbläsare eller mobil enhet, upptäcker ChatGPT:s app automatiskt deras webbläsare eller mobila enhets språk och uppdaterar ChatGPT:s språk för att matcha de stödda språken.

Direktlänk Dela Techlusive fördjupade 15 maj

OpenAI introducerar ChatGPT-4o med förbättrad arabisk interaktion och realtidskonversationer

OpenAI har presenterat sin senaste innovation, ChatGPT-4o, på OpenAI-konferensen. Modellen, som bygger vidare på framgången med dess föregångare GPT-4, representerar ett betydande framsteg inom AI-teknik. ChatGPT-4o är utformad för att fungera som en digital personlig assistent som kan engagera användare i realtidskonversationer. Mira Murati, teknisk chef på OpenAI, underströk modellens förmåga att förstå och svara på både text- och röstinput. ChatGPT-4o kan hantera 50 språk med förbättrad hastighet och noggrannhet, inklusive arabiska, vilket kommer att underlätta mer inkluderande AI-interaktioner och öka närvaron och användningen av arabiska på internet. OpenAI planerar att introducera Voice Mode och släppa en ny skrivbordsapp för ChatGPT, utrustad med GPT-4o:s kraftfulla funktioner.

Direktlänk Dela Scoop Empire fördjupade 15 maj

Anthropics AI-verktyg ´Claude´ nu tillgängligt i Irland och Europa

Artificiell intelligensföretaget Anthropic har meddelat att dess AI-verktyg ´Claude´ nu är tillgängligt för användare i Irland och över hela Europa. Anthropic är ett AI-säkerhets- och forskningsföretag baserat i San Francisco och dess flaggskeppsprodukt, Claude, är en AI-modell liknande ChatGPT. Användare kan nu få tillgång till en gratis webbaserad version och en gratis app. En betald ´Claude 3´-modell är också tillgänglig för företag. Claude har starka nivåer av förståelse och flyt på franska, tyska, italienska, spanska och andra europeiska språk.

Direktlänk Dela Raidió Teilifís Éireann fördjupade 15 maj

Google lanserar AI-drivna översikter för att förbättra sökfunktionen

Google meddelade under Google IO 2024-utvecklareventet att AI-drivna översikter kommer att rullas ut för amerikanska användare. Detta är ett försök att ta itu med oro för att förlora marknadsandelar till konkurrenter som ChatGPT och Perplexity. Denna förbättring kommer att utökas till ´hundratals miljoner användare´ denna vecka, med planer på att nå över en miljard användare innan årets slut. Liz Reid, Googles chef för sökning, avslöjade att företaget har utvecklat en anpassad Gemini-modell för sökning. Denna modell kombinerar realtidsinformation, Googles rankningsalgoritmer, långkontextanalys och multimodala funktioner för att förbättra sökförmågan.

Direktlänk Dela Sada El balad fördjupade 15 maj

Perplexity AI:s VD kritiserar Google och betonar sitt företags engagemang för korrekta svar

Aravind Srinivas, VD och medgrundare av Perplexity AI, har kritiserat Googles varumärkesförändringar och affärsmodell, särskilt i ljuset av företagets senaste AI-drivna sökverktyg. Srinivas påpekade att Googles affärsmodell har en inneboende konflikt mellan att tjäna användare och annonsörer. Trots att Perplexity också utforskar reklamintäkter, betonade Srinivas deras åtagande att säkerställa att annonser aldrig äventyrar leveransen av korrekta svar. Perplexity fortsätter att blomstra och har nyligen meddelat en betydande insamlingsmilstolpe på 62,7 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 15 maj

OpenAI avtäcker den senaste AI-chatten GPT-4o

OpenAI har avtäckt den senaste versionen av tekniken som ligger till grund för AI-chatten ChatGPT, kallad GPT-4o. Den nya versionen kommer att rullas ut till alla användare av ChatGPT, inklusive icke-prenumeranter. GPT-4o är snabbare än tidigare modeller och har programmerats för att låta pratig och ibland till och med flirtig i sina svar. Den nya versionen kan läsa och diskutera bilder, översätta språk och identifiera känslor från visuella uttryck. Den har också minne så att den kan komma ihåg tidigare frågor. Den kan avbrytas och har en lättare konversationsrytm - det fanns ingen fördröjning mellan att ställa en fråga och att få ett svar. Det finns rykten om ett partnerskap mellan OpenAI och Apple, även om detta ännu inte har bekräftats.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 15 maj

OpenAI lanserar ny AI-modell, GPT-4o, som kan ta emot multimodala indata

OpenAI har lanserat sin nya AI-modell, GPT-4o, som kan ta emot multimodala indata genom text, ljud och bilder och generera output nästan felfritt. GPT-4o kan uppnå en svarstid på 232 millisekunder för ljudinmatning, medan dess genomsnittliga svarstid är 320 millisekunder. AI-gränssnittet kan bland annat omvandla en bild av en man till en karikatyr, skapa och manipulera en 3D-logotyp eller generera mötesanteckningar baserat på en ljudinspelning. Trots dess förmåga att bearbeta text, ljud och bilder, kan GPT-4o inte generera video. OpenAI planerar att lansera stöd för GPT-4o:s nya ljud- och videofunktioner till en liten grupp betrodda partners i API:et inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 15 maj

OpenAI:s medgrundare Ilya Sutskever lämnar företaget

OpenAI:s medgrundare Ilya Sutskever meddelade sin avgång efter nästan ett decennium på startup-företaget. Han beskrev OpenAI:s framgång som ´inget mindre än mirakulös´ när han delade sitt beslut att lämna företaget. Sutskever satt i styrelsen som röstade för att avsätta VD och medgrundare Sam Altman förra året, men positionen förnyades inte trots att han förblev på OpenAI. Efter detta offentliggjorde Sutskever en ursäkt för sin roll. Jakub Pachocki, företagets tidigare forskningsdirektör, kommer att fylla Sutskevers position på OpenAI.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 15 maj

ChatGPT AI-chatbot lägger till anpassade instruktioner för användare

OpenAI:s AI-chatbot ChatGPT har lagt till en ny funktion: anpassade instruktioner. Denna funktion, som ursprungligen lanserades i beta förra året, är nu en del av den fria planen. Användare kan ställa in anpassade instruktioner för att justera hur ChatGPT presenterar information. Detta kan inkludera att låta den veta användarens ålder, plats eller yrke. Funktionen bygger på användarfeedback från 22 olika länder och markerar en betydande förbättring för att säkerställa att chatboten förblir användbar för nästan vem som helst.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 15 maj

Elon Musk kritiserar OpenAI:s senaste AI-modell GPT-4o

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, uttryckte sin missnöje med OpenAI:s senaste AI-modell, GPT-4o, efter en demonstration som visade dess nästan mänskliga konversationsförmågor. Musk beskrev demonstrationen som pinsam. Detta är ännu en händelse i den pågående offentliga fejden han har med OpenAI om företagets riktning under dess nuvarande ledning. Musk avslöjade sitt eget AI-modell som heter Grok, med syfte att konkurrera direkt med ChatGPT. Han antydde också en betydande uppdatering för Grok inom de närmaste 39 dagarna.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 15 maj

OpenAI lanserar GPT 4o, en ny AI-modell med röstassistentfunktioner

OpenAI har lanserat GPT 4o, en ny version av AI-modellen GPT 4. GPT 4o fungerar som en röstassistent och kommer att vara tillgänglig på ChatGPT utan behov av en ny app. GPT 4o erbjuder förbättringar inom text, syn och ljud och är gratis för alla användare, även om betalande användare kommer att få bättre hastighet och högre kapacitetsgräns. OpenAI planerar att lansera alla funktioner i GPT 4o, men har redan rullat ut text- och bildfunktionerna i ChatGPT. OpenAI:s CTO Meera Murati meddelade att GPT 4o kan efterlikna mänskliga talvanor, skapa multimodalt innehåll, analysera och förstå innehållet i bilder och ljudfiler samt leverera nästan omedelbara svar.

Direktlänk Dela Informal Newz fördjupade 15 maj

OpenAI lanserar uppdaterad GPT-4-modell med förbättrade funktioner

OpenAI har lanserat en uppdaterad version av sin GPT-4-modell, kallad GPT-4o. Modellen påstås vara snabbare och ha förbättrade förmågor inom text, syn och ljud. OpenAI CTO Mira Murati meddelade att den kommer att vara gratis för alla användare, med betalande användare som har upp till fem gånger kapacitetsgränserna för gratisanvändare. CEO Sam Altman meddelade att modellen är ´infödd multimodal´, vilket innebär att den kan generera innehåll eller förstå kommandon via röst, text eller bilder. Modellen erbjuder också flerspråkigt stöd med förbättrad prestanda på cirka 50 språk.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 15 maj

Utmaningar med AI-system: Oförutsägbara beteenden och snedvridningar

Enligt Jandrić (2019) kan AI-system uppvisa oförutsägbara och snedvridna beteenden som deras skapare och forskare inte kan styra direkt. AI-system återskapar inte bara befintliga snedvridningar i sin träningsdata, utan kan också kombinera dessa snedvridningar på nya sätt för att skapa nya, oförutsedda snedvridningar. Nyligen utsåg Dictionary.com ´hallucinera´ till årets ord. Detta belyser utmaningarna med att utveckla AI-system som är fria från problematiska snedvridningar. Som en reaktion på detta betonar Jandrić behovet av kritisk medieläskunnighet för att hjälpa användare att förstå begränsningarna och eventuella snedvridningar i AI-system, snarare än att blint lita på deras resultat. En studie av Athaluri et al. (2023) av frekvensen av hallucinationer i 50 forskningsförslag som utarbetats av ChatGPT fann att av de 178 referenser som citerades av ChatGPT fanns inte 28. Trots dessa ansträngningar kommer misstag fortfarande att inträffa, och lärare måste närma sig AI-verktyg med ett kritiskt öga, kräva transparens, söka förklarbarhet och vara medvetna om potentiella snedvridningar (Fortune, 2024).

Direktlänk Dela Faculty Focus fördjupade 15 maj

OpenAI uppgraderar ChatGPT med ny GPT-4o-modell

OpenAI har uppgraderat ChatGPT med sin nya GPT-4o-modell, även känd som Omni. Detta är en sann multimodal AI som kan förstå text, bild, video och ljud med lätthet. Den är också mycket snabbare och kommer så småningom att kunna prata tillbaka till dig. För närvarande är dess huvudsakliga fördel att den för första gången tillför massiv resonemang, bearbetning och naturligt språkförmåga till den gratisversionen av ChatGPT. Utrullningen sker inte omedelbart, utan blir tillgänglig gradvis i omgångar.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 15 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, tillgänglig för alla ChatGPT-användare

OpenAI, ledd av Sam Altman, lanserade på måndag ´GPT-4o´, en ny version av sin GPT-4-modell som kan generera alla kombinationer av text, ljud och bild. GPT-4o är nu tillgänglig för alla ChatGPT-användare, även de på gratisplanen. Tidigare har GPT-4-klassmodeller endast varit tillgängliga för de som betalar en månadsabonnemang. Företaget planerar att lansera stöd för GPT-4o:s nya ljud- och videofunktioner till en liten grupp betrodda partners i API:et de kommande veckorna. GPT-4o kan svara på ljudingångar på så lite som 232 millisekunder, vilket är liknande mänsklig svarstid i en konversation.

Direktlänk Dela Bizzbuzz.news fördjupade 15 maj

OpenAI introducerar ny flaggskeppsmodell GPT-4o

OpenAI har introducerat GPT-4o, företagets nya flaggskeppsmodell, under sin våruppdatering. GPT-4o och dess API kommer att vara tillgängligt för alla användare, medan den uppgraderade röstläget endast rullas ut till Plus-abonnenter för tillfället. ChatGPT kommer också snart att släppa sin skrivbordsapp för Mac, med en Windows-app tillgänglig senare under året. GPT-4o-modellen gör ChatGPT snabbare och mer känslomässig än någon tidigare AI-chattbot eller assistent. GPT-4o är också det första modellen som kombinerar text, syn och ljud.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 15 maj

Google presenterar sin mest kraftfulla AI-modell, Gemini 1.5 Flash

Google presenterade sin mest kraftfulla artificiella intelligensmodell, Gemini 1.5 Flash, på sin årliga utvecklarkonferens Google I/O. Modellen kommer initialt att vara tillgänglig för testning och i Vertex AI, företagets maskininlärningsplattform för utvecklare att träna AI-plattformar. Google presenterade också en förbättrad Gemini 1.5 Pro-modell, som kan absorbera och sammanfatta flera stora dokument eller 100 e-postmeddelanden. Denna modell kommer att vara tillgänglig för testning i Workspace Labs. Denna satsning på generativ AI är viktig för Google i sin strävan att ge användare mer avancerade sätt att komma åt onlineinformation.

Direktlänk Dela United Press International fördjupade 15 maj

AI-startupen Anthropic samlar in 7,3 miljarder dollar och överträffar OpenAI

Anthropic, en av de hetaste AI-startuperna, har samlat in 7,3 miljarder dollar under det senaste året. Företaget, som grundades 2021, har tidigare anställda från OpenAI i teamet och har utvecklat AI-chattboten Claude. Dess senaste modell, Claude 3 Opus, har presterat bättre än OpenAIs GPT-4-modell inom områden som resonemang, matematik och kodning. Anthropic är privatägt av riskkapitalfonder och teknikjättar, och har inte planer på att bli offentligt handlat inom den närmaste framtiden. Företaget har dragit till sig stora investeringar från Amazon, Google och Menlo Ventures.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 maj

Google lägger till mer AI i sin sökmotor

Google introducerar mer AI i sin sökmotor för att lindra rädslan för att förlora marknadsandelar till konkurrenter som ChatGPT och Perplexity. Företaget rullar ut AI-drivna översikter till användare i USA och planerar att använda Gemini som en agent för saker som resplanering. Liz Reid, chef för sökning på Google, sa att företaget har byggt en anpassad Gemini-modell för sökning. Google har testat AI-drivna översikter via sin Search Generative Experience (SGE) sedan förra året och planerar att göra den tillgänglig för över en miljard människor innan årets slut.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 15 maj

Världens snabbaste dator tar sig an storskalig språkmodellering

Ett team ledd av forskare vid Department of Energy´s Oak Ridge National Laboratory (ORNL) har undersökt träningsstrategier för en av de största artificiella intelligensmodellerna hittills, med hjälp av världens snabbaste superdator. Studien, som leddes av ORNL:s Sajal Dash, Feiyi Wang och Prasanna Balaprakash, använde superdatorn Frontier för att genomföra de inledande stadierna av träning på en stor språkmodell liknande OpenAI:s ChatGPT. Forskarna använde ett testdataset för att projicera hur modeller med 22 miljarder, 175 miljarder och 1 biljon parametrar skulle kunna köras på 128 och senare 384 av Frontiers över 9 400 noder. Teamet presenterar studien vid International Supercomputing Conference High Performance 2024 i maj i Hamburg, Tyskland.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 14 maj

Anthropics AI Chatbot Claude nu tillgänglig i Europa

Anthropic, som stöds av Amazon, har meddelat att dess AI Chatbot Claude nu är tillgänglig i Europa. Claude kan användas via webben eller iOS-appen och har stark förståelse och flyt i olika europeiska språk som franska, tyska, spanska och italienska. Innan detta kunde människor i Europa endast använda Claude genom att använda en VPN. Sedan släppte Anthropic Claude API i Europa, vilket låter utvecklare använda Anthropics AI-modeller i sina appar eller webbplatser. På Twitter har det pratats om Claudes ankomst till Europa, med kommentarer om att Claude är bättre på att skriva än ChatGPT.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 14 maj

Google utvidgar AI-berikade sökresultat till alla i USA

Google meddelar att företaget utvidgar sin generativa upplevelse till alla som vill registrera sig i USA, vilket innebär att sökresultaten kommer att berikas med artificiell intelligens (AI). Detta kommer att förändra hur Google Sök fungerar, då organisk positionering kommer att behöva konkurrera med AI. Google har testat detta ett tag med SGE (Search Generative Experience), som liknar Microsofts ChatGPT. SGE använder AI för att skapa en komplett och motiverad sammanfattning av allt vi söker efter, vilket gör att vi inte behöver besöka någon webbplats. För att aktivera denna funktion måste användare simulera en anslutning till USA och aktivera Labs.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar ChatGPT-app för macOS, Windowsversion kommer senare

OpenAI har lanserat en ny skrivbordsapp för ChatGPT exklusivt för macOS, med en Windows-app planerad att släppas ´senare i år´. Trots att Microsoft har investerat över $10 miljarder i OpenAI, verkar en Windows-app inte ha varit genomförbar. OpenAI prioriterar där dess användare finns, vilket tyder på att de inte finns på Windows. OpenAI presenterade flera uppdateringar för ChatGPT, inklusive GPT-4o, en uppdaterad stor språkmodell med förbättrade röstfunktioner i realtid och snabbare prestanda. Enligt OpenAI använder majoriteten av dess användare på skrivbordssystem Mac, även om Windows har en mycket större andel av PC-marknaden.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 14 maj

Anthropics AI-assistent Claude nu tillgänglig i Europa

Anthropics AI-assistent Claude är nu tillgänglig i Europa och stöder flera europeiska språk, inklusive franska, spanska, tyska och italienska. Assistenten, som utformats för att vara fri från fördomar, diskriminering och hatprat, är tillgänglig via webben, en gratis iOS-app och ett lagplan för företag. Claude lanserades kort efter dess Microsoft-stödda konkurrent ChatGPT släppte sin senaste version. Anthropics modell har en mänsklig ton, ett utökat kontextfönster och ett tillgängligt användargränssnitt, vilket gör det till ett populärt val bland användare. Företaget har också en strikt policy mot användning av sin teknik i politiska kampanjer och lobbying.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 14 maj

Amazon-backade Anthropic lanserar AI-assistenten Claude i Europa

AI-företaget Anthropic, som stöds av Amazon, har lanserat sin AI-assistent Claude i Europa. Claude kommer att vara tillgänglig för individer och företag via webben och en iPhone-app. Anthropic utnyttjar Amazon och Googles molntjänster för att navigera i Europas stränga datalagstiftning, med betoning på deras säkerhetsåtgärder. Trots att Anthropics toppmodell överensstämmer med EU:s AI-lag, är vissa genomförandedetaljer ännu oklara. Lanceringen sätter Claude i konkurrens med etablerade spelare som OpenAI´s ChatGPT och inhemska europeiska konkurrenter.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 14 maj

Anthropics AI-startup Claude nu tillgänglig för användare i Europa

Användare i Europa kan nu få tillgång till Claude, en AI-startup stödd av Amazon och en stark konkurrent till OpenAI´s ChatGPT. Anthropic släppte först sin stora språkmodell (LLM) Claude 3 till allmänheten i mars 2024, men den var då inte tillgänglig i Europa. Claude-familjen kommer i tre versioner - Opus, Sonnet och Haiku, med Opus som Anthropics ´mest intelligenta´ modell. Claude är tillgänglig via webbaserade Claude.ai, en iOS-app och via en teamplan för företag. Claude påstår sig ha stark förståelse och flyt i franska, tyska, italienska, spanska och andra europeiska språk, men inte svenska. Claude kan inte generera bilder men kan bearbeta och analysera visuell input. Anthropic, med finansiering från Amazon, positionerar sig som företaget som betonar säkerhet i utvecklingen av AI.

Direktlänk Dela The Next Web fördjupade 14 maj

OpenAI ChatGPT lanserar uppdatering av anpassade instruktioner för alla användare

OpenAI ChatGPT har lanserat en uppdatering av sin funktion för anpassade instruktioner, vilken ursprungligen var tillgänglig endast för användare med ChatGPT Plus-planen. Funktionen gör det möjligt för användare att lägga till preferenser eller krav som de vill att ChatGPT ska beakta vid generering av svar. Nu när funktionen är tillgänglig för alla användare, kan de lära sig hur man använder ChatGPT:s anpassade instruktioner för sina skrivuppmaningar och utforska vanliga affärsanvändningsfall för sitt varumärke. Anpassade instruktioner erbjuder en värld av möjligheter inom olika jobbnischer.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 14 maj

OpenAI:s senaste AI-modell GPT-4o snabbare och mer avancerad än föregångare

OpenAI har meddelat att deras senaste artificiella intelligens (AI) modell, GPT-4o, är snabbare och mer avancerad än sina föregångare. Den kan dessutom förstå ljud- och videofiler naturligt. GPT-4o testades mot tidigare modeller inom ChatGPT och visade sig vara snabbare och mer kapabel, inklusive förmågan att analysera videoinnehåll, vilket inte tidigare varit möjligt. Den nya modellen testades med en rad olika uppmaningar, som utformats för att utmana AI:ns förmåga att ge välgrundade svar.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar ny flaggskeppsmodell GPT-4o med förbättrat användargränssnitt

OpenAI har introducerat en ny flaggskeppsmodell av sin underliggande motor, GPT-4o, med nyckelförändringar i sitt användargränssnitt. Chatboten, som har initierat en ny våg av konsumentvänlig AI, finns i två versioner: den kostnadsfria versionen, ChatGPT 3.5, och en version som kostar $20 per månad, ChatGPT 4. Med prenumerationsavgiften får du tillgång till en stor språkmodell som kan hantera mycket mer data när den genererar svar på dina prompts. GPT-4o förväntas minska denna klyfta, åtminstone något. Dessutom kommer dina interaktioner med ChatGPT att bli mer konversationella. GPT-4o-modellen kommer att rullas ut under de kommande veckorna och kommer att finnas tillgänglig på 50 språk.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 maj

ChatGPTs GPT-4o-uppdatering kan vara en spelväxlare för AI-assistenter

Sam Altman har skvallrat om ChatGPTs GPT-4o-uppdatering, som han beskriver som ´magisk´. Han tror att människor kommer att älska denna uppgradering av ChatGPT. Att se ChatGPT hålla en röstkonversation med människor samtidigt som den tittar på bilder var imponerande. Med tanke på ChatGPTs mänskliga tal kan detta vara en föregångare till en personlig AI-assistent som är mycket bättre än vad Siri kan göra på iPhone. Det finns rykten om att Apple är i avancerade samtal med OpenAI om att lägga till chatboten i iOS 18. Altman är ännu mer entusiastisk över att potentiellt ha ChatGPT inbyggt i iOS efter att ha sett GPT-4o-demon. Han tror att Siri kommer att matcha förmågorna hos GPT-4o och Gemini inom en snar framtid.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 14 maj

Apple´s Siri beskrivs som ´föråldrad´ jämfört med OpenAI´s ´fantastiska´ ChatGPT 4o

OpenAI har presenterat en ny modell, ChatGPT 4o, som kan sjunga, lära ut och flirta. Denna modell har beskrivits som ´fantastisk´ och har fått mycket positiva recensioner. En AI-utbildare, Sai Rahul, sa att OpenAIs röstassistent är ´fantastisk´. En annan teknikentusiast föreslog att OpenAI har gjort Apples Siri ´föråldrad´. OpenAI planerar att lansera en infödd ChatGPT-app, som börjar med macOS och senare utökas till Windows. Abonnenter på ChatGPT Plus, som kostar 20 dollar per månad, har redan tillgång till macOS-versionen.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 14 maj

Nothing utökar ChatGPT-tillgänglighet till äldre ljudprodukter

Användare av Nothing som inte har den senaste utrustningen kan nu också få tillgång till ChatGPT. Nothing gjorde ett intryck i smarttelefonvärlden med sina no-nonsense telefoner, och släppte sedan sina ljudprodukter. Den senaste utgåvan, Nothing Ear och Nothing Ear (a), imponerade på vår recensent och inkluderade ChatGPT-funktioner. Tyvärr, när dessa hörlurar släpptes i april, lämnades de andra ljudprodukterna i Nothings sortiment - Ear (1), Ear (stick), Ear (2), CMF Buds, CMF Neckband Pro, och CMF Buds Pro - utanför. Nu, i ett inlägg på X, säger Nothing att dessa produkter också kommer att få tillgång till ChatGPT.

Direktlänk Dela Lifewire fördjupade 14 maj

AI-verktyg kan förbättra undervisning för elever med särskilda behov

Utbildningstidningen Education Week har lanserat en artikelserie om den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI) och dess plats i skolan och undervisningen. Den senaste artikeln utforskar nyttan med AI-verktyg i undervisningen av elever med särskilda behov, ett framstående drag i Marylands Blueprint-program för att investera i bättre skolresultat. Artikeln fokuserar på fördelarna och nackdelarna med AI i specialundervisning. AI-verktyg som ChatGPT kan hjälpa speciallärare att utföra delar av sitt arbete mer effektivt, vilket ger dem mer tid med sina elever.

Direktlänk Dela Maryland Association of Counties fördjupade 14 maj

Nothing integrerar ChatGPT i alla sina hörlurar

Teknikföretaget Nothing planerar att revolutionera hörlursmarknaden genom att integrera artificiell intelligens (AI) modellen ChatGPT i hela sitt sortiment. Denna funktion, som kommer att bli tillgänglig inom några dagar, lovar att förvandla användningen av denna typ av utrustning. Alla Nothing-hörlurar, inklusive Nothing Ear, Nothing Ear Stick samt budgetalternativ som Nothing CMF Buds och CMF Neckband Pro, kommer att gynnas av denna uppdatering. Detta garanterar att varje användare, oavsett den ägda modellen, kommer att kunna dra nytta av de framsteg som erbjuds av ChatGPT. Den planerade datumet för denna viktigaste uppgradering är satt till 21 maj 2024.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 14 maj

OpenAI släpper flirtig ny stor språkmodell GPT-4o

OpenAI har släppt en ny stor språkmodell kallad GPT-4o, som kan reagera på livevideo från en smartphones kamera. AI:n, som kommer att driva den kommande gratisversionen av ChatGPT, låter förvånansvärt naturlig i demonstrationerna. Men illusionen är långt ifrån perfekt, i en demonstration där en testare introducerar GPT-4o till sin hund, svarar AI:n genom att göra en bisarr och oroande robotisk serie av skrik som sammansmälter till det slags ´åh´ en riktig människa skulle kunna göra när de träffar en lurvig vän. Företaget hävdar att den senaste versionen av ChatGPT kommer att vara ´mycket snabbare´ tack vare en ny modell som tränats ´ända till slutet över text, syn och ljud, vilket innebär att alla indata och utdata bearbetas av samma neurala nätverk.´

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 14 maj

OpenAI förvandlar sin chattbot till en röstassistent

San Francisco-baserade artificiella intelligens-startupen OpenAI har avtäckt en ny version av sin ChatGPT-chattbot som kan ta emot och svara på röstkommandon, bilder och videor. Den nya appen, baserad på ett AI-system kallat GPT-4o, hanterar ljud, bilder och video betydligt snabbare än tidigare versioner av tekniken. Appen är gratis och tillgänglig för både smartphones och skrivbordsdatorer. Detta är första gången OpenAI har erbjudit ChatGPT som en skrivbordsapplikation. Företaget har tidigare erbjudit liknande teknologier inom olika fria och betalda produkter.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 14 maj

OpenAI visar upp sin nya AI-röstassistent GPT-4o

OpenAI, skaparen av ChatGPT, visade upp en uppdaterad version av sin AI-röstassistent vid ett evenemang i San Francisco. Företagets nya modell, kallad GPT-4o (o står för ´omni´), kommer att låta ChatGPT prata med användare på ett mycket mer livligt sätt - detektera känslor i deras röster, analysera deras ansiktsuttryck och ändra sin egen ton och takt beroende på vad användaren vill. Om du ber om en godnattsaga kan den sänka rösten till en viskning. Om du behöver råd från en fräck vän kan den tala i en lekfull, sarkastisk ton. Den kan till och med sjunga på kommando.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 maj

Viktiga saker att tänka på när du använder konversationell AI som ChatGPT

Konversationell AI som ChatGPT kan vara till stor hjälp i vardagen, men det finns viktiga saker att vara medveten om när du använder det. AI kan användas för att söka information, organisera ditt schema och mycket mer. Men det är viktigt att inte ge AI för mycket information för din egen säkerhet. Det är också viktigt att dubbelkolla information som AI ger eftersom det kan finnas fel. AI bör inte heller användas för att skriva viktiga dokument som affärskontrakt eller för att självdiagnostisera sjukdomssymptom. AI kan göra ditt liv enklare, men det är viktigt att använda det ansvarsfullt.

Direktlänk Dela KTRK-TV fördjupade 14 maj

Google planerar att lansera ´Memory´-funktion för Gemini chatbot

Google rapporteras utveckla en ´Memory´-funktion för sin AI-drivna chatbot Gemini. Funktionen kommer att använda information om användare samlad från tidigare konversationer i framtida chattar. Funktionen är redan tillgänglig för betalande kunder av Googles Gemini-rival, den populära ChatGPT utvecklad av Microsoft-backade AI-startup OpenAI. Google kan lägga till denna funktion till sin Gemini chatbot för att konkurrera bättre med ChatGPT. Google förväntas lansera denna nya funktion för sin chatbot snart, möjligen vid sin årliga utvecklarkonferens, Google I/O 2024.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 14 maj

OpenAI avtäcker ny modell med realtids tal- och synförmåga

OpenAI har presenterat en ny modell med realtids tal- och synförmåga. Modellen, som presenterades under ett livestream-evenemang, kan svara på verbala och visuella uppmaningar utan tidsfördröjning. Teknikdirektör Mira Murati sade att GPT-4o kommer att erbjudas gratis eftersom den är mer effektiv än företagets tidigare modeller. Användare av GPT-4o kommer att ha större kapacitetsgränser än den gratisversionen. Modellen kunde lösa matematiska ekvationer som visades för den med en iPhone-kamera och läsa ut text och anpassa talstilen i svar på verbala uppmaningar. Modellen kunde också hålla ett samtal med presentatören på scenen, inklusive att ge råd om andningstekniker för att minska stress och bedöma andningsljud.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en banbrytande AI-modell

OpenAI har annonserat lanseringen av GPT-4o, en toppmodern multimodal AI-modell som integrerar text och bilder i ett kraftfullt system. GPT-4o sätter en ny standard för AI-förmågor och erbjuder överlägsen prestanda i icke-engelska språk och synuppgifter, samtidigt som den matchar GPT-4 Turbo i engelska text- och koduppgifter. Utvecklare kan nu testa GPT-4o genom Azure OpenAI Studios tidiga åtkomst lekplats. GPT-4o kan bearbeta och generera text, bilder och ljud samtidigt, vilket möjliggör mer naturliga och effektiva mänskliga-datorinteraktioner. Modellen stöder över 50 språk och har förbättrade flerspråkiga förmågor över sina olika funktioner. OpenAI har också expanderat sina erbjudanden genom att rulla ut sin applikation för Mac-användare.

Direktlänk Dela The Kashmir Monitor fördjupade 14 maj

Uppdateringar av populära appar Petey och macGPT med OpenAI:s GPT-4o

Populära appar Petey och macGPT har uppdaterats denna vecka med OpenAI:s GPT-4o. Petey, utvecklad av Hidde van der Ploeg, är en GPT-app för Apple Watch, iPhone, iPad och Apple Vision Pro. I version 2.5.12 har programvaran fått den nyutvecklade GPT-4o-modellen från OpenAI, tillgänglig för Premium-prenumeranter. MacGPT 3.2.1, utvecklad av Jordi Bruin, stöder också den nya modellen, och Bruin rekommenderar användare att byta till den eftersom den erbjuder en bättre upplevelse och hjälper till att spara kostnader. Den nya GPT-4o är dubbelt så snabb, 50% billigare och erbjuder fem gånger högre gränser för användning. En av de stora förbättringarna med ChatGPT GPT-4o-uppdateringen är realtidskonversationssvar. GPT kommer att svara på ännu mer mänskliga sätt nu, vilket gör det mycket lättare att interagera med chatboten. Du kan till och med avbryta chatboten, vilket innebär att du inte behöver vänta på att den ska avsluta ett uttalande innan du ändrar hur du vill att den ska agera. ChatGPT:s GPT4-o-uppdatering låter dig också ändra känslan som chatboten svarar på med röst, vilket ger dig mer anpassning över hur den svarar på dina frågor. OpenAI säger att den nya modellen tränades över ljud, vision och text för att ge en mycket snabbare svarstid än GPT-3.5 och GPT-4. Med stöd för upp till 50 olika språk kommer den nya röstmodellen att börja rullas ut för testning under de kommande veckorna. Dessutom meddelade OpenAI att GPT-4o finns tillgänglig med begränsade användningsräntor för ChatGPT gratisanvändare, en enorm förbättring jämfört med tidigare modeller som GPT-4, som endast var tillgänglig för dem som prenumererade på ChatGPT Plus. Om du är en Petey- eller MacGPT-användare bör du uppdatera dessa appar för att dra nytta av OpenAI:s senaste tillkännagivanden. Petey är gratis att ladda ner men kräver en in-app-prenumeration, beroende på dina GPT-behov. Du kan ladda ner macGPT på Mac gratis - men vi rekommenderar att du lämnar ett dricks till Bruin.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en ny version av sin AI-modell

OpenAI, ledd av Sam Altman, lanserade på måndagen ´GPT-4o´ - en ny version av sin GPT-4-modell som kan generera en kombination av text, ljud och bildutgångar. GPT-4o:s text- och bildkapaciteter har rullats ut för alla ChatGPT-användare. OpenAI planerar att lansera stöd för GPT-4o:s nya ljud- och videokapaciteter till en liten grupp betrodda partners i API:et under de kommande veckorna. Företaget lanserade också en Mac skrivbordsapp för ChatGPT och meddelade att dess anpassade GPT Store nu är gratis för användare.

Direktlänk Dela The Statesman fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en ny variant av GPT-4 med flerfunktionalitet

OpenAI har överraskande lanserat en ny variant av GPT-4, kallad GPT-4o, där ´o´ står för ´omni´. Detta hänvisar till dess förmåga att hantera ljud, bilder, video och textformat med en enda modell, vilket är en betydande prestation. Tidigare användes en kombination av modeller för att konvertera ljud till text. GPT-4o har starka funktioner, inklusive en stark inriktning på ljud och video samt bilder och text. Den har extremt låg latens, med förmågan att svara på ljudingångar på i genomsnitt 232 millisekunder, vilket liknar mänsklig konversationstid. GPT-4o är tillgänglig gratis för alla ChatGPT-användare och är även 50% billigare än GPT-4 när den nås via API.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 maj

Mindre än hälften av journalisterna använder AI-verktyg i sitt arbete

Enligt en ny global undersökning använder mindre än hälften av journalisterna generativa AI-verktyg som ChatGPT och Googles Gemini (tidigare Bard) i sitt arbete. Undersökningen, som utfördes för Cisions årliga rapport State of the Media, visar att 53% av de 3 016 journalister som deltog i 19 marknader inte använder generativ AI alls. Bara 5% använder dessa verktyg ofta. Många publicister har antagit en försiktig inställning till användningen av generativ AI för publicerat innehåll och råder sina journalister att inte göra det förrän fullständig vägledning har skapats.

Direktlänk Dela Press Gazette fördjupade 14 maj

AI-verktyget Harvey testas av advokatbyråer, men effektivitetsvinster är svåra att mäta

Generativ AI, som kan skapa ny information baserad på inlärda data, testas fortfarande av advokatbyråer och andra företag, trots att det har varit mycket hype kring tekniken. Advokatbyrån Paul Weiss har till exempel använt AI-verktyget Harvey i nästan ett och ett halvt år, men har inte kunnat mäta några konkreta effektivitetsvinster. Istället tittar byrån på hur mycket advokaterna gillar att använda verktyget. Harvey har visat sig vara bra på att hjälpa erfarna advokater att komma på idéer, men det är inte verktyget som byrån rekommenderar sina advokater att använda för faktiska svar.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 14 maj

Nästan 90% av Klarnas anställda använder generativ AI i sitt dagliga arbete

Det svenska finansteknologiföretaget Klarna meddelade på tisdagen att nästan 9 av 10 anställda i dess 5 000 starka arbetsstyrka nu använder generativ artificiell intelligens (AI) i sitt dagliga arbete. Klarna, som låter individer dela upp sina inköp i räntefria, månatliga avbetalningar, sade att över 87% av dess anställda använder generativ AI, inklusive OpenAI´s ChatGPT och dess egen interna AI-assistent. De största användarna av generativ AI inom företaget är de i icke-tekniska grupper, såsom kommunikation (92,6%), marknadsföring (87,9%) och juridik (86,4%), enligt Klarna. Klarna har sin egen interna AI-assistent, kallad Kiki. Enligt företaget använder nu 85% av alla dess anställda Kiki, och chatboten svarar nu på i genomsnitt 2 000 frågor om dagen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 14 maj

OpenAI avslöjar senaste versionen av ChatGPT språkmodell, GPT-4o

Den framstående forsknings- och utvecklingsorganisationen för artificiell intelligens, OpenAI, har avslöjat den senaste versionen av den populära ChatGPT språkmodellen, GPT-4o. Denna version lovar betydande förbättringar i kapabiliteter och användarupplevelse. GPT-4o kan nu bearbeta och förstå information som levereras via ljud och video, förutom textbaserade interaktioner. Detta skapar en mängd möjligheter för programutveckling och användarinteraktion. OpenAI hävdar att GPT-4o erbjuder märkbara prestandaökningar i bearbetning jämfört med sin föregångare. OpenAI har valt en freemium affärsstrategi för GPT-4o.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar nytt AI-stort språkmodell, GPT-4o

OpenAI har lanserat en ny AI-stort språkmodell, kallad GPT-4o, som ska vara grunden för dess chattbot ChatGPT. Den nya modellen har förbättrade reaktionstider och bearbetning av bilder, texter och ljud samt ökade färdigheter i språk som inte är engelska. GPT-4o har också högre prestanda på flerspråkig vision och förmågor. Modellen är mer konversationell, den kan avbrytas och fördröjningen mellan svar är jämförbar med människor. GPT-4o tränades på röstläge, vilket skiljer den från tidigare modeller. Trots dessa framsteg har den nya modellen fortfarande vissa problem.

Direktlänk Dela DIGIT fördjupade 14 maj

OpenAI chockerar världen med sin nya chattbot GPT-4o

OpenAI chockerade världen på måndagen med sin live-demonstration av GPT-4o, den senaste multimodala modellen för ChatGPT. GPT-4o kan se bilder och videor samt producera livslik ljud. Modellen kan avbrytas mitt i en konversation och anpassar sig efter nya kommandon. En nyhet i ChatGPT är att GPT-4o kan utstråla känslor. Under demonstrationerna kändes det som att prata med en människa snarare än en AI. Vissa människor har redan kritiserat OpenAIs tillvägagångssätt, men det är möjligt att anpassa rösten på GPT-4o för att passa enskilda behov.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o - en mer avancerad och mänsklig AI-modell

OpenAI har lanserat GPT-4o, dess mest avancerade AI-modell hittills, med syfte att göra digitala interaktioner mer mänskliga. GPT-4o kan hantera text, ljud och visuella indata och generera motsvarande utdata. Den kan svara på talade frågor på så lite som 232 millisekunder, vilket liknar hur snabbt människor svarar i en konversation. Den nya röstläget kommer att förbättras avsevärt efter uppdateringen, vilket gör att chatboten låter anmärkningsvärt mänsklig. OpenAI har också lagt till nya metoder för att säkerställa att modellens svar förblir pålitliga och säkra i olika situationer.

Direktlänk Dela SocioBits fördjupade 14 maj

OpenAI introducerar avancerad språkmodell GPT-4o

OpenAI har presenterat GPT-4o, sin mest avancerade språkmodell hittills, som kan tolka och bearbeta ljud, bild och text i realtid. Modellen är avsedd att förbättra samtal med AI tack vare snabbare svarstid. GPT-4o kan reagera på ljud på bara 232 millisekunder, vilket är jämförbart med mänsklig reaktionstid i samtal. Modellen matchar GPT-4 Turbos prestanda för engelska och kodning, och överträffar dess förmåga för andra språk. OpenAI har börjat rulla ut GPT-4o i ChatGPT, och den kommer att vara tillgänglig gratis för alla användare.

Direktlänk Dela Mobil fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar sitt mest kraftfulla AI-verktyg GPT-4o

OpenAI har lanserat sitt mest kraftfulla AI-verktyg GPT-4o och en ny skrivbordsapp. GPT-4o, företagets flaggskeppsprodukt, inkluderar nu funktioner från GPT-4 som tidigare var exklusiva för premiumanvändare, men nu är tillgängliga för alla användare gratis. Webversionen av GPT-4o kommer nu att inkludera datorseende, vilket kan aktiveras eller inaktiveras av användarna när det passar dem. Dessutom har webbgränssnittet nu ett annat utseende. Enligt företaget kommer ChatGPT nu att erbjuda realtidsinformation och behöver tillgång till webbläsaren för att göra det. GPT-4o är snabbare och 50 procent billigare än tidigare, och kommer att kunna avbryta även när den svarar på en fråga och ställa en annan fråga. Den nya modellen av ChatGPT kommer att ge talade svar på användarnas frågor och kommer att kunna svara på live-videoflöden. Dessutom kommer GPT-4o att lösa matematiska problem.

Direktlänk Dela Sangri Today fördjupade 14 maj

AI-teknikens snabba utveckling: Fascinerande men skrämmande

På Indicate me fascineras vi av ny teknik, särskilt generativ AI. Denna fascination delas av många inom branschen. Utvecklingen av AI-teknologin är exponentiell, med stora summor investeras i dessa teknologier. Sam Altman från OpenAI siktar på att samla in sju triljoner dollar för framtida projekt. Vi ser fram emot lanseringen av GPT-5, som förväntas ha en djupare förståelse för mänskliga känslor och subtila nyanser i kommunikation. Men det är också skrämmande att tänka på hur AI kan nyttjas i fel syften. Vi behöver säkerställa att dess integration i våra liv sker på ett säkert och etiskt sätt.

Direktlänk Dela Telekom idag fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en avancerad AI-teknik

OpenAI:s VD, Sam Altman, har meddelat lanseringen av GPT-4o, en avancerad version av AI-tekniken som driver ChatGPT. GPT-4o erbjuder förbättrad prestanda och effektivitet och kommer att finnas tillgänglig för alla användare när OpenAI rullar ut det globalt. Tekniken kommer snart att erbjudas företagsanvändare. GPT-4o tillhandahåller GPT-4-nivå intelligens men är mycket snabbare och förbättrar dess kapacitet över text, röst och vision. Företaget hävdar att GPT-4o förstår och analyserar bilderna bättre än någon annan modell som nu används.

Direktlänk Dela Gadget Bridge fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en banbrytande multimodal AI-modell

OpenAI har tillkännagivit lanseringen av GPT-4o, en banbrytande multimodal AI-modell som integrerar text och bilder i ett enda kraftfullt system. Denna senaste tillägg till OpenAI:s svit av AI-modeller sätter en ny standard för AI-förmågor, med överlägsen prestanda i icke-engelska språk och synuppgifter, samtidigt som den matchar GPT-4 Turbo i engelska text- och kodningsuppgifter. Utvecklare kan nu testa GPT-4o genom Azure OpenAI Studio. GPT-4o kan behandla och generera text, bilder och ljud samtidigt, vilket möjliggör mer naturliga och effektiva mänskliga-datorinteraktioner.

Direktlänk Dela Siasat Daily fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar ny version av GPT-4-modellen, kritiseras av Elon Musk

OpenAI, ledd av Sam Altman, lanserade på måndagen ´GPT-4o´ - en ny version av sin GPT-4-modell som kan generera alla kombinationer av text-, ljud- och bildutdata. GPT-4o:s text- och bildfunktioner har rullats ut för alla ChatGPT-användare. OpenAI kommer snart att lansera en ny version av Voice Mode med GPT-4o i alfa inom ChatGPT. GPT-4o kan svara på ljudinmatningar på så lite som 232 millisekunder, med ett genomsnitt på 320 millisekunder, vilket är liknande människans svarstid i ett samtal. Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, kritiserade OpenAI, och sa att deras senaste evenemang för att annonsera nya AI-modeller fick honom att ´rysa´.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar en ny och snabbare version av GPT-4 för ChatGPT

OpenAI lanserar en ny version av GPT-4, kallad GPT-4o, som driver ChatGPT. Den nya modellen är snabbare och förbättrar funktioner för text, bild och ljud, enligt CTO Mira Murati. Den kommer att vara gratis för alla användare, medan betalande användare kommer att ha upp till fem gånger kapacitetsgränsen för icke-betalande användare. GPT-4o kan generera innehåll och förstå kommandon via röst, text eller bild. Dessutom kommer utvecklare att ha tillgång till API:et, som är hälften så dyrt och dubbelt så snabbt som GPT-4. OpenAI har också förhandlat med Apple om att använda ChatGPT för att driva AI-funktioner i den kommande iOS 18-uppdateringen.

Direktlänk Dela SmartHouse fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en uppgraderad modell för ChatGPT

OpenAI lanserar en ny version av GPT-4, kallad GPT-4o, som driver ChatGPT. Den uppdaterade modellen är mycket snabbare och förbättrar kapaciteten över text, vision och ljud, enligt Mira Murati, OpenAI:s CTO. Modellen kommer att vara gratis för alla användare, men betalande användare kommer att ha upp till fem gånger kapacitetsgränserna för gratisanvändare. GPT-4o kommer att rullas ut iterativt och dess text- och bildfunktioner förväntas nu finnas tillgängliga i ChatGPT. VD Sam Altman avslöjade att modellen är ´född multimodal´, vilket innebär att den kan generera innehåll och förstå kommandon via röst, text eller bild. OpenAI och Apple är i slutskedet av förhandlingar om att använda ChatGPT för att driva Apples AI-funktioner i den kommande iOS 18-uppdateringen.

Direktlänk Dela Channel News fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar ny AI-modell ´GPT-4o´ för alla ChatGPT-användare

OpenAI, ledd av Sam Altman, lanserade på måndagen ´GPT-4o´ - en ny version av sin GPT-4-modell som kan generera vilken kombination som helst av text, ljud och bild. GPT-4o:s text- och bildfunktioner har rullats ut för alla ChatGPT-användare. OpenAI kommer snart att lansera en ny version av Voice Mode med GPT-4o i alfa inom ChatGPT. GPT-4o kan svara på ljudinmatningar på så lite som 232 millisekunder, vilket är jämförbart med mänsklig svarstid i en konversation. Företaget planerar att lansera stöd för GPT-4o:s nya ljud- och videofunktioner till en liten grupp av betrodda partners i API:t under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Mid-Day fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en AI-modell som kan bearbeta ljud, bild och text i realtid

OpenAI har presenterat GPT-4o, sin nya flaggskepps AI-modell som kan resonera över ljud, bild och text i realtid. GPT-4o (o står för omni) tar emot alla kombinationer av text, ljud och bild och genererar alla kombinationer av text, ljud och bild. Modellen kan svara på ljudprompts på så lite som 232 millisekunder, med ett genomsnitt på 320 millisekunder, vilket är jämförbart med mänsklig svarstid i en konversation. GPT-4o håller samma höga prestanda som sin föregångare, GPT-4 Turbo, särskilt när det gäller att bearbeta engelska och kodningsspråk, och visar märkbara förbättringar i hanteringen av icke-engelsk text. Den är också betydligt snabbare och 50% mindre kostsam att använda via sitt API. GPT-4o visar förbättrade förmågor i att förstå ljud- och bildinnehåll jämfört med tidigare modeller. En företagsversion kommer att släppas snart. Dessutom kommer en ny alfaversion av Voice Mode med GPT-4o att finnas tillgänglig för ChatGPT Plus-användare inom de kommande veckorna. Samtidigt lanserar OpenAI en ny ChatGPT-skrivbordsapp för macOS som integreras sömlöst i allt du gör på din dator. Denna app gör det möjligt för användare att ställa frågor, ta och diskutera skärmdumpar direkt inom gränssnittet - allt med en enkel tangentbordsgenväg (Option + Space). Den nya macOS-appen börjar rullas ut till Plus-användare från och med måndag, och kommer att göras mer allmänt tillgänglig under de kommande veckorna. OpenAI planerar också att lansera en Windows-version senare i år.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 14 maj

OpenAI presenterar imponerande uppgraderingar av ChatGPT under våruppdatering

Under OpenAI:s våruppdatering presenterades flera nya uppgraderingar av ChatGPT. OpenAI introducerade GPT-4o, en ny modell som kan resonera över röst, text och vision. Modellen är snabbare och mer effektiv än den nuvarande ChatGPT-4. GPT-4o kommer att vara tillgänglig för alla användare och inkluderar verktyg som kundanpassade chatbots och tillgång till ChatGPT-butiken. Bland de mest imponerande demonstrationerna var den nya röstassistentens förmåga att föra verkliga konversationer, inklusive möjligheten att ändra ton och reagera på användarens känslor. OpenAI presenterade också en liveöversättningstjänst och en ny inbyggd synförmåga, liknande Google Lens.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 14 maj

OpenAI presenterar nytt AI-modell GPT-4o

OpenAI meddelade på måndag en ny flaggskepps-Gen AI-modell kallad GPT-4o. ´o´ står för ´omni´ vilket betonar modellens nya förmåga att hantera flera format som text, tal och ljud. GPT-4o kommer att rullas ut ´iterativt´ över företagets utvecklare och konsumentprodukter under de kommande veckorna. Mira Maruti, OpenAIs CTO, sa att GPT-4o har GPT-4-nivå intelligens men går ett steg vidare genom att tillhandahålla GPT-4: s funktioner över flera modaliteter och media. GPT-4o erbjuder förbättrad prestanda på cirka 50 språk.

Direktlänk Dela Storyboard18 fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o och förbättrar ChatGPT med sökmotorfunktion

OpenAI har förbättrat sin generativa AI-verktyg ChatGPT med en sökmotorliknande funktion som ger användare tillgång till realtidsinformation från webben. Företaget har också lanserat GPT-4o, som kommer att erbjuda GPT-4-klass intelligens till gratisanvändare. OpenAI:s tekniska chef Mira Murati meddelade att GPT-4o är snabbare och tillför företagets mest avancerade funktioner till alla. GPT-4o kommer att rullas ut för allmänheten under de kommande veckorna. Dessutom lanserade OpenAI en skrivbordsapp för ChatGPT.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 14 maj

OpenAI rullar ut GPT-4o till ChatGPT med förbättrade språk- och röstkunskaper

OpenAI har tillkännagett att de rullar ut GPT-4o till ChatGPT Plus och Team-användare, med tillgänglighet för företagsanvändare inom kort. GPT-4o ger röst- och bildförmåga till ChatGPT, vilket tidigare endast kunde konversera i textformat. Användare kan till exempel ta en bild av en meny på ett annat språk och prata med GPT-4o för att översätta den. ChatGPT stöder nu över 50 språk, inklusive olika indiska språk. OpenAI planerar att lansera ett nytt röstläge med nya funktioner i en alfa inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar en rad uppdateringar för att förbättra tillgängligheten och funktionaliteten hos sina AI-verktyg

OpenAI har nyligen avslöjat en rad spännande uppdateringar som lovar att avsevärt förbättra tillgängligheten och funktionaliteten hos dess AI-verktyg. Dessa uppdateringar inkluderar lanseringen av en dedikerad ChatGPT-app för Mac, gratis tillgång till GPT-4 och anpassningsbara ChatGPT-modeller. Den mest betydande tillkännagivelsen är introduktionen av GPT-4o. Denna nästa generations modell för med sig kapabiliteterna hos GPT-4, känd för sina exceptionella textgenererings- och förståelseförmågor, till den fria nivån av ChatGPT. Trots att fria användare kommer att ha begränsningar på användningen signalerar detta steg ett stort steg mot att göra banbrytande AI-teknik tillgänglig för en bredare publik.

Direktlänk Dela iThinkDifferent fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar ny AI-modell GPT-4o, en konversationell digital personlig assistent

OpenAI har lanserat en ny AI-modell kallad GPT-4o. Den senaste modellen kan tolka och generera text, bilder och ljud. Supportrar säger att den senaste artificiella intelligensspråkmodellen kommer att göra ChatGPT smartare och lättare att använda. GPT-4o kommer att omvandla ChatGPT till en digital personlig assistent. Den kan tolka och generera text, bilder och ljud. Den kan också ha konversationer med dig i realtid. På OpenAI:s huvudkontor i Mission District krävde dussintals demonstranter att ´pausa AI´. OpenAI, Google, Meta - de arbetar alla för att bygga allt kraftfullare storspråksmodeller som driver chatbots. GPT-4o kommer att använda text och vision. Den kan visa skärmdumpar, foton, dokument eller diagram som användare har laddat upp och ha en konversation om dem.

Direktlänk Dela ABC7 News fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar sin senaste AI-modell, GPT-4o

OpenAI har lanserat sin senaste AI-modell, GPT-4o, vilket utlovar förbättrad prestanda och mer mänsklik interaktion. Lanseringen markerar en betydande uppgradering av tekniken som driver det generativa verktyget ChatGPT. Vid lanseringsevenemanget uttryckte CTO Mira Murati entusiasm över lanseringen av GPT-4o, med betoning på dess mångsidighet och förbättrade förmågor över olika medier. OpenAI kommer att rulla ut GPT-4o till alla användare kostnadsfritt under de kommande veckorna. Den exakta datumet är ännu inte tillkännagivet. ´o´ i GPT-4o står för dess omni-funktionalitet, vilket möjliggör sömlös interaktion genom röst, text eller bilder. OpenAI:s modiga drag kommer strax före ett förväntat uttalande från Google om dess AI-verktyg, Gemini, vilket utgör direkt konkurrens till ChatGPT.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar ny version av GPT-4-modellen

OpenAI, som leds av Sam Altman, lanserade på måndagen ´GPT-4o´ - en ny version av sin GPT-4-modell som kan generera vilken kombination som helst av text, ljud och bildutgångar. GPT-4o:s text- och bildfunktioner har rullats ut för alla ChatGPT-användare. ´Vi gör GPT-4o tillgängligt i den fria nivån och för Plus-användare med upp till 5 gånger högre meddelandegränser´, sa företaget under ett livestream-event. OpenAI kommer snart att rulla ut en ny version av Voice Mode med GPT-4o i alfa inom ChatGPT. Företaget planerar också att lansera stöd för GPT-4o:s nya ljud- och videofunktioner till en liten grupp av betrodda partners i API:et under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 14 maj

OpenAI introducerar ChatGPT 4o och Mac-app

OpenAI har lanserat ChatGPT 4o, en uppgradering av AI-modellen ChatGPT, samt en Mac-applikation. ChatGPT 4o, som kommer att vara gratis att använda med en begränsning på meddelanden, lovar betydande förbättringar i hastighet, kostnadseffektivitet och en högre gräns för meddelanden. Den nya modellen inkluderar också röst- och bildfunktioner, vilket gör att användare kan prata direkt med ChatGPT och få vokal återkoppling. Dessutom kommer AI:n att kunna tolka visuell data från användarens miljö. OpenAI meddelade också att GPT-4o kommer att vara tillgänglig för både gratis- och betalande användare, men betalande användare får upp till fem gånger mer meddelandegräns. Under evenemanget lanserade OpenAI också en fristående ChatGPT-app för Mac.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 14 maj

OpenAI visar upp sin senaste AI-modell GPT-4o

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, presenterade den 13 maj sin senaste AI-modell, GPT-4o, med en demo som visade röstinteraktion över text och bilder. Detta kan hålla företaget ´framför loppet´ i det globala AI-landskapet, rapporterade Reuters. GPT-4o har avancerade ljudfunktioner som tillåter användare att delta i realtidskonversationer utan fördröjningar och till och med avbryta AI under dess tal - en betydande milstolpe i replikering av naturlig mänsklig interaktion. OpenAI:s VD Sam Altman uttryckte sin entusiasm i ett blogginlägg, och framhöll den nya naturligheten i att samtala med datorer, en bedrift som tidigare ansågs utmanande. Under en livestream visade forskare upp dessa funktioner, och jämförde upplevelsen med dialog rakt från filmerna. OpenAI, som stöds av Microsoft, står inför växande konkurrens och behovet av att bredda användarbasen för sin populära chattbot, ChatGPT. Under livestreamen demonstrerade forskare ChatGPT:s förbättrade röstassistentfunktioner. I en demonstration vägledde AI en forskare genom att lösa ett matematiskt problem, och utnyttjade sin syn- och röstfunktionalitet. En annan demonstration visade modellens förmåga i realtids språköversättning. Mira Murati, OpenAI:s teknikchef, meddelade att GPT-4o-modellen kommer att tillhandahållas gratis, med hänvisning till dess överlägsna kostnadseffektivitet jämfört med tidigare versioner. Betalande användare kommer att få utökade kapacitetsgränser, vilket erbjuder förbättrade funktioner. GPT-4o-modellen kommer att integreras i ChatGPT under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o för att förbättra AI-interaktioner

Utforskningen av AI har successivt fokuserat på att simulera mänskliga interaktioner genom sofistikerade AI-system. OpenAI:s forskningsteam har utvecklat GPT-4o, en toppmodern modell som kombinerar text-, ljud- och bildbehandlingsförmågor i ett enhetligt ramverk. GPT-4o är utformad för att drastiskt minska svarstiderna till i genomsnitt 320 millisekunder, vilket speglar mänskliga reaktionstider i samtal. Modellen är särskilt anmärkningsvärd för sina integrerade funktioner som avsevärt förbättrar användarinteraktionen. GPT-4o har redan gjorts tillgänglig för ChatGPT Plus och Team-användare, och planer finns på att utöka dessa funktioner till ChatGPT Free-användare.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar en ny gratis modell för ChatGPT

OpenAI har lanserat en ny modell för ChatGPT, GPT-4o, som kan bearbeta text, ljud och bilder. Denna modell kommer att vara tillgänglig gratis, utan behov av prenumeration, vilket är en förändring från företagets tidigare utrullning av GPT-4. Många av de funktioner som tidigare var reserverade för betalande prenumeranter, som minne och webbläsning, kommer nu att rullas ut till gratisanvändare. Betalande användare kommer dock fortfarande att ha tillgång till fler uppmaningar och nyare funktioner. En imponerande röstläge kommer att anlända för ChatGPT Plus-prenumeranter inom de närmaste veckorna.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 14 maj

OpenAI presenterar ny AI-modell GPT-4o vid ´Spring Updates´-event

OpenAI höll evenemanget ´Spring Updates´ den 13 maj, där företagets tekniska chef Mira Murati presenterade företagets senaste framsteg. Under evenemanget tillkännagav Mira den nya och kraftfulla flaggskepps-AI-modellen, GPT-4o. Den nya AI-modellen har förmågan att förstå röst, text och bilder och kan även prata med olika känslor, vilket gör att det låter som om du helt enkelt pratar med en människa. Murati tillkännagav också tillgängligheten av en ny ChatGPT-skrivbordsapp, nya ChatGPT-funktioner och AI-modellen GPT-4o, som blev huvudattraktionen under demonstrationsessionen. GPT-4o kommer att vara tillgängligt världen över för ChatGPT Plus och Team-användare.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar snabbare ChatGPT-4o AI-modell gratis och en ny skrivbordsapp

OpenAI, en ledande artificiell intelligens (AI) firma, lanserade nyligen flera stora nyheter vid sin vårevent. Bland dessa finns lanseringen av en ny ChatGPT desktop-app, uppdateringar till webbklientgränssnittet och introduktionen av en överlägsen AI-modell med namnet GPT-4o. Dessutom meddelade OpenAI att alla funktioner i GPT-4, som tidigare var exklusiva för premiumanvändare, nu är tillgängliga för alla gratis. Mira Murati, teknisk chef på OpenAI, presenterade ChatGPT desktop-appen med förbättrade datorseendefunktioner, vilket gör att AI kan analysera och interagera med användarens skärminnehåll. GPT-4o kan generera mer mänsklika svar med känslomässiga röstmodulationer och reagera på användarens känslor.

Direktlänk Dela Gizbot fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en uppdaterad version av sin AI-modell

OpenAI har lanserat GPT-4o, en uppdaterad version av AI-modellen som driver deras ChatGPT. Enligt OpenAI:s CTO, Mira Murati, är den nya modellen mycket snabbare och har förbättrade förmågor inom text, bild och ljud. Modellen kommer att vara gratis för alla användare, medan betalande användare kommer att fortsätta ha upp till fem gånger kapacitetsgränserna för gratisanvändare. Företaget meddelade att GPT-4o:s förmågor kommer att rullas ut iterativt, men dess text- och bildförmågor kommer att börja rullas ut i ChatGPT från och med nu.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 14 maj

OpenAI gör sin senaste AI-teknik tillgänglig för allmänheten

OpenAI har oväntat avtäckt sin GPT-4o-modell, som nu är fritt tillgänglig för allmänheten. Denna senaste version av den generativa förtränade transformatorn hanterar text, bilder och ljud, vilket är en betydande förändring från tidigare modeller, som endast var tillgängliga via en betald prenumeration. Lanseringen inkluderade ett humoristiskt ögonblick när GPT-4o misstog OpenAI:s forskningsledare Barret Zophs ansikte för ett träbord under testning av känslodetektering genom en smartphonekamera. Den fria versionen av GPT-4o-modellen erbjuder flera funktioner som tidigare var exklusiva för betalande prenumeranter. Trots dessa framsteg kan det fortfarande vara lockande att behålla en ChatGPT Plus-prenumeration för dem som önskar ökad åtkomst till prompts och en första titt på kommande funktioner.

Direktlänk Dela Smartphonemagazine.nl fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o AI-modell, gratis för alla ChatGPT-användare

OpenAI, ledd av Sam Altman, lanserade på måndagen ´GPT-4o´, en ny version av sin GPT-4-modell som kan generera en kombination av text, ljud och bild. GPT-4o:s text- och bildfunktioner har rullats ut för alla ChatGPT-användare. ´GPT-4o är tillgänglig i gratisplanen och för Plus-användare med upp till 5 gånger högre meddelandegränser´, sa företaget under en livestream-händelse. GPT-4o kan svara på ljudingångar på så lite som 232 millisekunder, med ett genomsnitt på 320 millisekunder, vilket är liknande människors svarstid i ett samtal. Företaget planerar att lansera stöd för GPT-4o:s nya ljud- och videofunktioner för en liten grupp betrodda partners i API:et de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Diligent Media Corporation fördjupade 14 maj

OpenAI, som leds av Sam Altman, lanserade på måndag ´GPT-4o´, en ny version av sin GPT-4-modell som kan generera en kombination av text, ljud och bild. GPT-4o:s text- och bildfunktioner har rullats ut för alla ChatGPT-användare. OpenAI kommer snart att lansera en ny version av Voice Mode med GPT-4o i alpha inom ChatGPT. GPT-4o kan svara på ljudingångar på så lite som 232 millisekunder, vilket är jämförbart med mänsklig responstid i en konversation. Företaget planerar att lansera stöd för GPT-4o:s nya ljud- och videofunktioner till en liten grupp betrodda partners i API:et inom de kommande veckorna.

SarkariTel fördjupade 14 maj

Google visar upp AI-chattbot som svarar på livevideo inför I/O 2024

Inför Google I/O 2024-konferensen har Google visat upp en prototyp av en konversationell Gemini-chattbot som kan svara på livevideo. Chattboten kan känna igen vad som händer i en scen och fokusera på specifika element, som Google I/O-logotypen. Den kan även svara på användarens frågor och föreslå nya frågor att ´chatta´ om. Även om det som visas är en fungerande prototyp, kan det ta längre tid innan en slutlig version för massanvändning finns tillgänglig. Teasern kan vara ett direkt svar på Open AI, som nyligen tillkännagav GPT-4o, en snabbare version av GPT-4-modellen som också kan svara på livevideo.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 14 maj

Google förbereder minnesfunktion för AI-chatten Gemini

Google introducerade sin mest kraftfulla AI-drivna chattbot Gemini i december förra året. Sedan lanseringen har Google snabbt släppt nya funktioner och uppdateringar till Gemini för att konkurrera med andra AI-chattbotar som Open AI´s ChatGPT. Google förbereder nu ännu en stor funktion för Gemini, en minnesfunktion. Gemini kommer snart att minnas fakta om dig för att ge mer hjälpsamma svar. En skärmdump postad av Dylan Roussel visar ett nytt användargränssnitt i Gemini för ´minnes´-funktionen. Minnesfunktionen kommer att likna det som Open AI´s ChatGPT redan erbjuder.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 14 maj

OpenAI presenterar snabbare och mer interaktiv version av sin språkmodell GPT-4o

OpenAI har presenterat GPT-4o, en uppdaterad version av sin kraftfulla företagsklassade språkmodell, som är utformad för att orkestrera snabba svar i realtid över ljud, video och text. Modellen demonstrerades live på YouTube, där den kommunicerade naturligt och snabbt med tre OpenAI-anställda, löste matematiska ekvationer och tolkade känslor från ansiktsuttryck. GPT-4o sjöng också en påhittad saga och översatte verbalt en konversation mellan en italiensk och engelsk talare. OpenAI visade också en uppdaterad användargränssnitt för sin skrivbordsversion och utökade några av GPT-4o:s snabbare, mer interaktiva funktioner till konsumentversionen av modellen, ChatGPT Free.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 14 maj

OpenAI presenterar ny AI-assistent och uppdaterar ChatGPT

Google har förhandsvisat en funktion kallad Gemini som använder kameran för att beskriva vad som pågår i bilden och ge talad feedback i realtid, precis som OpenAI visade upp. OpenAI:s globala redaktör Mark Spoonauer menar att den nya röstassistenten GPT-4o utmanar Siri med sin snabbhet och konversationsförmåga. Det ryktas att denna AI-assistent kommer att ersätta Siri på iPhone tack vare ett avtal med OpenAI. OpenAI:s ChatGPT kan nu känna igen känslor genom att titta på ett ansikte genom kameran. OpenAI demonstrerade också ChatGPT Voice:s förmåga att fungera som ett liveöversättningsverktyg.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar AI-modellen GPT-4o med förbättrade röst-, text- och bildfunktioner

OpenAI har meddelat att de kommer att lansera en ny AI-modell kallad GPT-4o, som kan resonera över röst, text och bild. Företagets CTO, Mira Murati, sade att den nya modellen kommer att erbjudas gratis eftersom den är mer effektiv än företagets tidigare modeller. OpenAI-forskare visade upp ChatGPT:s nya röstassistentfunktioner. I en demonstration kunde röstassistenten läsa upp en godnattsaga i olika röster, känslor och toner. I en annan demonstration använde röstassistenten sin synförmåga för att lösa en matematisk ekvation skriven på ett papper. Betalande användare av GPT-4o kommer att ha större kapacitetsgränser än företagets betalande användare, sade Murati.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 13 maj

OpenAI lanserar genombrottssökmotor drivet av ChatGPT den 9 maj

OpenAI planerar att lansera en banbrytande sökmotor som drivs av ChatGPT, med spekulationer om en möjlig start den 9 maj 2024. Denna nya utveckling förväntas kombinera traditionella sökfunktioner med avancerade generativa AI-förmågor, i syfte att omdefiniera hur användare interagerar med onlineinformation. Sökmotorn förväntas kombinera AI-genererat innehåll med standard webbsökresultat, vilket ger användarna koncisa AI-sammanfattningar tillsammans med direkta källor för mer djupgående information. Till skillnad från rent informativa AI, kan denna nya sökmotor inkludera annonser, vilket potentiellt öppnar nya intäktsströmmar för OpenAI.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 13 maj

OpenAI introducerar GPT-4o med avancerade multimodala funktioner

OpenAI har nyligen avtäckt en uppdatering till sin artificiella intelligensmodell, GPT-4o, som introducerar förmågor som gör det möjligt att efterlikna mänskliga talvanor och till och med försöka avkänna människors känslolägen. GPT-4o lovar att förbättra användarupplevelsen av sin väl använda ChatGPT chatbot genom att erbjuda realtidsbearbetning över text, ljud och videoformat. Trots framstegen anser vissa branschanalytiker att OpenAIs senaste uppdatering är ett försök att hålla jämna steg med konkurrenter som Google.

Direktlänk Dela Oneindia fördjupade 13 maj

OpenAI avtäcker GPT-4o vid sin vårunderhållshändelse

OpenAI har gjort en rad spännande tillkännagivanden vid sin vårunderhållshändelse, inklusive avtäckningen av GPT-4o, en AI-modell som kombinerar ljud-, bild- och textbehandling i realtid. Modellen kommer att göras tillgänglig för alla användare gratis, med användargränser. GPT-4o kommer att rullas ut till ChatGPT Plus-användare först, med upp till fem gånger meddelandegränserna för gratisanvändare. OpenAI visade också upp den uppdaterade mobilappgränssnittet för ChatGPT och avtäckte GPT Store, en plats där användare kan få tillgång till skräddarsydda chatbots.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 13 maj

OpenAI utvecklar ChatGPT-app för Windows 11 och Windows 10

OpenAI har meddelat att dess ChatGPT-app för Windows 11 (och Windows 10) är under utveckling efter att organisationen lanserade den för macOS. Trots att Microsoft stöder OpenAI med mer än 10 miljarder dollar i investeringar, prioriterade AI-jätten macOS före Windows. OpenAI har även lanserat en ´Omni´-version av ChatGPT kallad ´GPT-4o´, som kan hantera multimedia innehåll bättre än tidigare modeller. GPT-4o kommer att vara gratis för alla och macOS-appen släpps direkt i App Store för ChatGPT Plus-prenumeranter. OpenAI planerar att lansera en Windows-version senare i år.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 13 maj

Australiska arbetare räds inte AI:s påverkan på jobben, visar undersökning

Enligt en ny undersökning från jobbsidan Indeed är 91% av australiska arbetare inte rädda för den inverkan som artificiell intelligens (AI) kan ha på deras jobb, trots att de förstår att de färdigheter som krävs för deras roller kan förändras avsevärt under de närmaste fem åren. Över hälften (56%) av tjänstemännen använder redan AI på jobbet, och 61% föredrar att söka AI:s hjälp för arbetsrelaterade uppgifter framför en kollega. Dessutom tror 70% av alla arbetare att de kompetenser som krävs för deras roller kommer att förändras, med 28% som förväntar sig en stor förändring.

Direktlänk Dela ChannelLife Australia fördjupade 13 maj

OpenAI presenterar sin nya flaggskeppsmodell GPT-4o

Vid OpenAI:s vårmöte avtäckte CTO Mira Murati GPT-4o, en ny flaggskeppsmodell med ´omni´-förmågor inom text, vision och ljud. Modellen lovar att förbättra både utvecklar- och konsumentprodukter genom iterativa utrullningar de kommande veckorna. GPT-4o kommer att vara tillgänglig för ChatGPT Plus och ChatGPT gratisanvändare inom kort. OpenAI:s ordförande och medgrundare Greg Brockman visade även upp mänsklig-datorinteraktion (och till och med mänsklig-dator-datorinteraktion). GPT-4o kan delta i naturliga, realtids röstkonversationer och har förmågan att konversera med ChatGPT via realtidsvideo.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 maj

OpenAI uppdaterar AI-modell för att efterlikna mänskliga talrytmer och detektera humör

OpenAI:s senaste uppdatering av sin artificiella intelligensmodell kan efterlikna mänskliga talrytmer i sina verbala svar och kan till och med försöka upptäcka människors humör. Effekten påminner om filmen ´Her´ från 2013, där huvudpersonen blir kär i ett artificiellt intelligent operativsystem. Även om få kommer att finna den nya modellen förförande, säger OpenAI att den fungerar snabbare än tidigare versioner och kan resonera över text, ljud och video i realtid. GPT-4o, kort för ´omni´, kommer att driva OpenAI:s populära chattbot ChatGPT, och kommer att vara tillgänglig för användare, inklusive de som använder den gratisversionen, inom de kommande veckorna, meddelade företaget under en kort livestreamad uppdatering. CEO Sam Altman postade enkelt ordet ´her´ på sociala mediesidan X. Under en demonstration chattade AI-boten i realtid, lade till känslor - specifikt ´mer drama´ - till sin röst som begärt. Den hjälpte också till med att gå igenom stegen som behövs för att lösa en enkel matematisk ekvation utan att först spotta ut svaret, och assisterade med ett mer komplext programvarukodningsproblem på en datorskärm. Den tog också ett försök att extrapolera en persons känslomässiga tillstånd genom att titta på en selfievideo av deras ansikte (beslutade att han var glad eftersom han log) och översatte engelska och italienska för att visa hur den kunde hjälpa människor som talar olika språk att ha en konversation. Gartner-analytiker Chirag Dekate sade att uppdateringen, som varade mindre än 30 minuter, gav intrycket att OpenAI försöker komma ikapp större rivaler. ´Många av de demos och förmågor som OpenAI visade verkade bekanta eftersom vi hade sett avancerade versioner av dessa demos visade av Google vid deras Gemini 1.5 pro-lansering´, sade Dekate. ´Medan Open AI hade en första förflyttning fördel förra året med ChatGPT och GPT3, jämfört med deras kamrater, speciellt Google, ser vi nu förmågansgap framträda.´ Google planerar att hålla sin I/O-utvecklarkonferens på tisdag och onsdag, där det förväntas avslöja uppdateringar till sitt eget Gemini, dess AI-modell.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 13 maj

OpenAI lanserar ny AI-modell och skrivbordsversion av ChatGPT

OpenAI har lanserat en ny AI-modell och skrivbordsversion av sin populära chatbot ChatGPT. Uppdateringen gör GPT-4 tillgänglig för alla användare, inklusive OpenAIs gratisanvändare, enligt företagets teknikchef Mira Murati. Den nya modellen, GPT-4o, är snabbare och har förbättrade text-, video- och ljudfunktioner. OpenAI planerar att låta användare videochatta med ChatGPT i framtiden. GPT-4o kan hantera 50 olika språk med förbättrad hastighet och kvalitet och kommer också att finnas tillgänglig via OpenAIs API så att utvecklare kan börja bygga applikationer med den nya modellen idag.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 maj

OpenAI presenterar ny version av ChatGPT AI-chatbot

Den nya versionen av ChatGPT AI-chatboten har presenterats och erbjuder nästan omedelbara resultat över text, bild och ljud, enligt tillverkaren OpenAI. Den erbjuder möjligheten till realtidskonversationer med chatboten, inklusive möjligheten att avbryta dess svar. Företaget säger att det ´accepterar som inmatning alla kombinationer av text, ljud och bild och genererar alla kombinationer av text, ljud och bildutmatningar´. GPT-4o ska rullas ut under de kommande veckorna. Måndagens tillkännagivande visade uppgifter som realtidsspråköversättning och att använda sin synförmåga för att lösa en mattefråga på ett papper.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 13 maj

Är musikbranschen redo för AI-genererad musik?

Frågan om musikindustrin är redo för den ökade mängden musik som skapas av AI väcks, med två nya startups, Suno och Udio, som producerar musik med tydlig influens från kända upphovsrättsskyddade verk. Udio, som har dragit till sig betydande uppmärksamhet och redan har över 600 000 användare, genererar i genomsnitt tio spår i sekunden på plattformen. Detta väcker frågor om hur många av dessa spår hamnar på musikströmningstjänster och vad deras ankomst betyder för ´royalty poolen´ som delas mellan artister och rättighetshavare.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 13 maj

OpenAI släpper uppdaterad version av sin AI ChatGPT, intensifierar konkurrensen med Google

OpenAI har släppt en högpresterande och mer effektiv version av den artificiella intelligensen som ligger till grund för dess populära generativa verktyg ChatGPT, och gjort det gratis för alla användare. Uppdateringen av OpenAI:s flaggskeppsprodukt kom en dag innan Google väntas göra egna tillkännagivanden om Gemini, sökmotorjättens egna AI-verktyg som konkurrerar direkt med ChatGPT. OpenAI och Microsoft är i en het rivalitet med Google om att vara den största aktören inom generativ AI, men Facebook-ägaren Meta och uppstickaren Anthropic gör också stora framsteg för att konkurrera.

Direktlänk Dela Briefly News fördjupade 13 maj

OpenAI utvecklar GPT-4o, en förbättrad AI-chattbot

OpenAI fortsätter att utveckla sin AI-teknik och lanserar nu nya modeller. 2024 finns det otaliga chattbots på marknaden och de flesta företag - som Google, Anthropic och nu Microsoft - utvecklar flera modeller byggda för olika användningsområden snarare än att bara utveckla en enda flaggskeppsmodell. OpenAI har följt efter med GPT-4o, en uppgradering från förra årets GPT-4-modell, som lanserades i mars 2023 som en betald chattbot som erbjuds via ChatGPT Plus-medlemskapet. GPT-4o kan ta vilken kombination som helst av text, bild och ljud, analysera det och sedan svara med vilken kombination som helst av de tre nämnda medierna.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 13 maj

OpenAI släpper mer avancerad version av sin AI-teknik, GPT-4o

OpenAI har släppt en mer avancerad och mänsklik version av sin AI-teknik som ligger till grund för deras populära generativa verktyg ChatGPT, vilket nu är gratis för alla användare. Uppdateringen till OpenAIs flaggskeppsprodukt kom en dag innan Google förväntas göra egna tillkännagivanden om Gemini, deras egna AI-verktyg som konkurrerar med ChatGPT. Den nya modellen GPT-4o kommer att rullas ut i OpenAIs produkter under de kommande veckorna. OpenAI och Microsoft är i en het rivalitet med Google för att vara den största aktören inom generativ AI, men Facebook-ägaren Meta och uppstickaren Anthropic gör också stora framsteg för att konkurrera.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 13 maj

OpenAI presenterar ny AI-modell med förbättrade röst- och synförmågor

OpenAI avslöjade nya uppdateringar till ChatGPT under sin ´Spring Update´. OpenAI:s tekniska direktör Mira Murati inledde evenemanget och presenterade GPT-4o, företagets nästa flaggskepps-AI-modell, med förbättrade röst- och synförmågor. Sam Altman, medgrundare och VD, hade tidigare antytt att ´nya saker´ skulle komma till ChatGPT och GPT-4, och uppmanade sina följare att stämma in på måndag kl. 13.00 ET för att lära sig mer. GPT-4o kommer att vara gratis för alla användare och ´kan resonera över ljud, syn och text i realtid´. OpenAI forskare visade hur den nya ChatGPT kan snabbt översätta tal och hjälpa till med grundläggande linjär algebra med hjälp av sina visuella förmågor. OpenAI tillkännagav också skrivbordsversionen av ChatGPT och ett nytt och förbättrat användargränssnitt.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 13 maj

Sam Altman, hjärnan bakom OpenAI, har lanserat en ny LLM-modell, GPT-4o, efter att ha annonserat det i en live stream på Twitter. GPT-4o är den senaste förbättringen av LLM-modellen som kan acceptera multimodala inmatningar. Den kan förstå röst-, text- eller bildkommandon med lätthet. OpenAI integrerar GPT-4o i ChatGPT och begränsar inte den nya LLM bakom en betalvägg. GPT-4o är betydligt snabbare än tidigare modeller och presterar bättre på alla rutinuppgifter, särskilt kodning. Den nya modellen är tillgänglig kostnadsfritt för alla befintliga ChatGPT-medlemmar, men röstläget med GPT-4o i alpha kommer endast att vara tillgängligt för ChatGPT Plus-prenumeranter.

Techworm fördjupade 13 maj

OpenAI lanserar nytt flaggskeppsmodell GPT-40

OpenAI, AI-startupen bakom chatboten ChatGPT, meddelade på måndagen att de lanserar en ´ny flaggskeppsmodell´ som kommer att vara tillgänglig gratis för användare. Det Microsoft-stödda företaget introducerade sin nya GPT-40-modell under en livestream och visade upp dess funktioner, inklusive färdigheter för realtidssamtal. Teknikchefen Mira Murati sa att användare kan söka efter realtidsinformation genom samtal med verktyget, som har avancerad dataanalys som låter användare ladda upp information som diagram för analys. Betalande användare kommer att ha upp till fem gånger kapacitetsgränserna för gratisanvändare.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 13 maj

OpenAI introducerar GPT-4o, en snabbare och mer mångsidig efterföljare till ChatGPT

OpenAI har introducerat GPT-4o, en snabbare och mer mångsidig efterföljare till ChatGPT. Den nya modellen använder befintlig stor språkmodellsinfrastruktur för att svara på ljud, visuella och text i realtid, både muntligt och på skärmen. GPT-4o kan rapporteras bearbeta frågor av alla typer med hastigheten av en typisk mänsklig konversation. OpenAI hävdar att GPT-4o uppnår GPT-4 Turbo-prestanda men inom hälften av tiden. När det bearbetar ljud gör det färre fel än Whisper-v3, en förtränad modell för automatiskt taligenkänning.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 13 maj

OpenAI annonserar AI-assistenten GPT-4o

OpenAI har meddelat lanseringen av GPT-4o, en AI-assistent som kan bearbeta text, ljud och bild samtidigt. GPT-4o kommer att vara gratis för alla ChatGPT-användare, men det är oklart när den kommer att vara tillgänglig. GPT-4o kommer först att vara tillgänglig för ChatGPT Plus- och Team-användare, med tillgänglighet för Enterprise-användare som följer därefter. ChatGPT Free-användare kommer också att ha tillgång till verktyget, men de kommer att vara bundna till ospecificerade användningsgränser.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 13 maj

OpenAI introducerar sin mest omfattande AI hittills: GPT-4o

OpenAI har introducerat sin mest omfattande artificiella intelligens hittills: en multimodal modell som kan kommunicera med användare både genom text och röst. GPT-4o, som kommer att rullas ut i ChatGPT och i API:et under de kommande veckorna, kan också känna igen objekt och bilder i realtid. Modellen kombinerar en rad AI-funktioner som redan är separat tillgängliga i olika andra OpenAI-modeller. Tekniken kommer att vara gratis, men betalande användare kommer att ha fem gånger kapacitetsgränsen. OpenAI, som stöds av Microsoft, meddelade också en ny skrivbordsapp för ChatGPT. Mira Murati, teknisk chef på OpenAI, sade att tillgängliggörandet av avancerade AI-verktyg för användare gratis är en mycket viktig del av företagets uppdrag.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 13 maj

OpenAI presenterar sin senaste språkmodell GPT-4o

OpenAI har presenterat sin senaste och mest avancerade språkmodell GPT-4o, som kan tolka ljud, bild och text i realtid. Modellen kan svara på ljudinput på bara 232 millisekunder med ett snitt på 320 millisekunder, vilket liknar mänsklig svarstid under samtal. Modellen matchar prestandan för GPT-4 Turbo för engelska och programkod och presterar bättre än Turbo för andra språk än engelska. GPT-4o ska vara mycket bättre på att tolka och förstå visuell input än tidigare modeller. OpenAI har börjat skicka ut GPT-4o i ChatGPT stegvis.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 13 maj

OpenAI överträffar Google med sin nya GPT-4o-uppdatering

OpenAI har nyligen hållit ett stort evenemang för sin ChatGPT, där de presenterade uppdateringar till GPT-4o. Till skillnad från vad Google hävdade att deras Gemini kunde göra i december, kan GPT-4o faktiskt hantera röst, bilder och livevideo, låta användaren avbryta medan de talar och detektera användarens tonfall. Dessutom kan den interagera med flera talare samtidigt och anpassa sig till deras röstinstruktioner i realtid. OpenAI har visat stor förtroende för tekniken genom att demonstrera den live.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 13 maj

Protester mot artificiell intelligens inför OpenAIs stora tillkännagivanden

Protester mot artificiell intelligens äger rum i Bay Area och över hela världen på måndag, då San Francisco-baserade OpenAI förväntas göra stora tillkännagivanden som skulle höja insatserna i AI-industrin. OpenAI säger att det kommer att demonstrera några uppdateringar av ChatGPT och GPT4 och inte tillkännage en ny AI-sökmotor som vissa spekulerade tidigare. Globala protester är planerade i ett antal stora städer över hela världen, som New York, London, Berlin, Paris och San Francisco. Protesterna kräver åtgärder före ett AI-toppmöte i Korea senare denna månad.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 13 maj

Perplexity AI: Ett unicornföretag som utmanar Google och Open AI

Perplexity AI, baserat i San Francisco, är för närvarande det största hotet mot både Open AI och Google. Start-up företaget, grundat 2022, är ett enhörningsföretag med en värdering på $1 miljard, grundat av tidigare Google och Open AI-anställda. Anledningen är att det är en extremt välutformad hybrid av ChatGPT och Google Search, samtidigt som det är överlägset båda för de flesta vanliga informationsuppgifter. Du kan använda Perplexity AI som en multimodal sökmotor. Till exempel kan du mata in en lång lista med URL:er, ladda upp foton och PDF:er och lägga till kodsnuttar. Uppladdningarna kan vara på vilket språk som helst, och den kommer att ge resultat på engelska om du inte instruerar den annars. Den kostnadsfria versionen av Perplexity AI räcker för de flesta användare, men några av de mer avancerade funktionerna här är endast tillgängliga i Pro-versionen, som kostar $20 per månad eller $200 per år. Den kostnadsfria versionen inkluderar fem Pro-sökningar per dag; Pro-versionen 600.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 13 maj

OpenAI lanserar ChatGPT 4o med audio-, bild- och textinmatning

ChatGPT har meddelat en ny version av sin artificiella intelligens, ChatGPT 4o, som kan ta emot inmatning i form av ljud, bild och text och generera utdata i samma format. ´o´ i 4o står för ´omni´, vilket betyder ´allt´. Den nya versionen beskrivs som ett steg mot mer naturliga interaktioner mellan människor och maskiner, med en respons lika snabb som en mänsklig konversation. Den nya versionen matchar ChatGPT 4 Turbo på engelska och presterar betydligt bättre på andra språk. Det har skett en betydande förbättring i API-prestanda, med ökad hastighet och 50% lägre driftskostnader.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 13 maj

OpenAI och Microsoft är i en intensiv rivalitet med Google för att bli den stora aktören inom generativ AI, men Facebook-ägaren Meta och uppstickaren Anthropic gör också stora framsteg för att konkurrera. OpenAI släppte på måndagen en högre presterande och mer effektiv version av den artificiella intelligensen som ligger till grund för dess populära generativa verktyg ChatGPT, vilket gör den gratis för alla användare. Uppdateringen av OpenAIs flaggskeppsprodukt kom en dag innan Google förväntas göra egna tillkännagivanden om Gemini, sökmotorjättens egen AI-verktyg som konkurrerar direkt med ChatGPT. Den nya modellen kommer att rullas ut i OpenAIs produkter under de kommande veckorna, med obegränsad tillgång till verktyget för betalande kunder.

Tech Xplore fördjupade 13 maj

OpenAI lanserar ny modell och skrivbordsapp

OpenAI, företaget som stöds av Microsoft, har lanserat sin nya modell, GPT-4o, under sitt ´Spring Update´-event. Dessutom har en ChatGPT-skrivbordsapp fått betydande uppmärksamhet. OpenAI:s tekniska direktör Mira Murati visar att skrivbordsappen kommer att ha en röstassistentfunktion som gör att det känns naturligt att prata med AI. Den kan tala och förstå känslor, bearbeta bilder, göra kodanalys och till och med realtidsspråk översättning. Den officiella ChatGPT-appen för Windows kommer ut ´senare i år´, som OpenAI säger i det officiella tillkännagivandet. Men om du är en macOS-användare med en ChatGPT Plus-prenumerationsplan kan du kanske börja använda den nya skrivbordsappen nu.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 13 maj

OpenAI lanserar skrivbordsversion av konversationsroboten ChatGPT och ny AI-språkmodell

OpenAI har tillkännagivit en skrivbordsversion av sin konversationsrobot ChatGPT samt den senaste versionen av AI-språkmodellen som driver chatten. Den nya modellen, känd som GPT-4o, erbjuder förbättrad hastighet och interaktiv kapacitet jämfört med företagets tidigare modell GPT-4. GPT-4o eliminerar fördröjningstid i svaret från ChatGPT och låter användare avbryta konversationsroboten med en ny fråga som i sin tur framkallar ett modifierat svar. Modellen kommer att släppas under de kommande veckorna, gradvis, för att förhindra missbruk.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 13 maj

OpenAI tillkännager stora uppgraderingar till ChatGPT, inklusive livevideo och gratis premiumfunktioner

OpenAI meddelade idag flera stora uppgraderingar till ChatGPT och dess GPT-modeller, med några av AI:ns bästa funktioner nu tillgängliga gratis för alla användare och en stor uppgradering som kan använda livevideo i dina prompts. ChatGPT har två tillgångsmöjligheter idag. Det finns en gratisnivå baserad på GPT 3.5 som är kraftfull, men saknar avancerade funktioner som filuppladdningar, anpassade GPTs, webbåtkomst och mer. Sedan finns det en betald nivå som använder den senaste modellen, GPT-4. Idag öppnar OpenAI tillgången till GPT-4o, en ny modell som är ännu snabbare än GPT-4, vilket gör det möjligt att lansera många premiumfunktioner för alla gratisanvändare. Detta inkluderar bilduppladdningar och mycket mer, samt några nya funktioner. Sam Altman säger att GPT-4o är ´nativt multimodell´ och kan använda text, bilder, video och röst som input för prompts, och att den nya modellen kommer att kosta hälften så mycket för API-användare. Funktioner som kommer att vara tillgängliga för gratis ChatGPT-användare framöver inkluderar följande, säger OpenAI: En av de imponerande nya demos av ChatGPT:s GPT 4o uppgradering var användningen av livevideo i ChatGPT. Detta möjliggör prompts som du kan interagera med live på ett konversationsmässigt sätt. Detta visades med linjära ekvationer samt ChatGPT som tittar på någons ansikte (efter att ha blivit tillsagd att inte använda en tidigare bild av ett bord) och använder den bilden för att upptäcka deras humör. Google visade märkbart upp liknande funktionalitet för Gemini tidigare idag. Ännu mer imponerande var dock den nya ljudupplevelsen i ChatGPT. Chatbotens röst kan nu kontrolleras av användaren, med kommandon som ´vara mer dramatisk´ eller ´låta mer som en robot´ justerar ljudet av ChatGPT:s röst. OpenAI delade flera fler demos på sin webbplats. Det andra stora tillkännagivandet var en ChatGPT skrivbordsapp för macOS (Windows kommer senare i år). Den nya appen kan använda röst- och textinput, men också ´vision´ genom att använda skärmdelning. ChatGPT:s webbgränssnitt kommer också att få en omgörning. OpenAI säger att dessa nya funktioner rullas ut under de ´närmaste veckorna´.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 13 maj

OpenAI lanserar snabbare och billigare version av AI-modellen GPT-4o

OpenAI lanserar en snabbare och billigare version av AI-modellen som ligger till grund för deras chatbot, ChatGPT. Den nya stora språkmodellen, GPT-4o, som tränats på stora mängder data från internet, kommer att vara bättre på att hantera text, ljud och video i realtid. Systemet kan svara på frågor verbalt och visuellt, vilket möjliggör en mer flytande konversation. Uppdateringen kommer att medföra en rad funktioner för gratisanvändare som tidigare varit begränsade till betalande prenumeranter på ChatGPT.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 maj

AI kan förbättra lärar-studentrelationer genom att minska administrativa uppgifter

Många lärare oroar sig för att artificiell intelligens (AI) kommer att avhumanisera deras arbete. Generativ AI kan dock förbättra utbildningen genom att skapa tid och utrymme för djupare relationer mellan lärare och studenter. Lärare kan använda generativ AI som en undervisningsassistent för att minska mängden tid de spenderar på administrativa och planeringsuppgifter. Verktyg som ChatGPT, Claude eller Gemini kan hjälpa till med detta. Den sparade tiden kan sedan ägnas åt att fördjupa relationerna med studenterna, främja mer inlärning och hitta fler glädje- och tillfredsställelseögonblick i deras arbete. Generativ AI har otrolig potential för att minska mängden tid lärare spenderar på administrativa uppgifter, vilket gör att de kan investera denna tid i att bygga starkare relationer med sina studenter.

Direktlänk Dela EdScoop fördjupade 13 maj

Förenade Arabemiraten lanserar konkurrenskraftiga AI-modeller

Ett statligt forskningsinstitut i Förenade Arabemiraten har utvecklat nya generativa AI-modeller som kan konkurrera med stora teknikjättar. Teknikinnovationsinstitutet (TII) meddelade att de släpper Falcon 2-seriens modeller: Falcon 2 11B och Falcon 2 11B VLM. Falcon 2 11B är en textbaserad modell och Falcon 2 11B VLM är en multimodal modell för ´vision-to-language´, som kan ge beskrivningar av en bild. Faisal Al Bannai, generalsekreterare för Advanced Technology Research Council (ATRC), underströk att landet visar förmågan att bli en betydande aktör inom AI. Falcon 3-generationens modell är redan under utveckling, tillade Al Bannai.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 13 maj

Risk för dataintrång i generativ AI: En studie av LayerX och fallstudie från OpenAI

Åldern av generativ AI (GenAI) förändrar hur vi arbetar och skapar, men medför också en dold risk: dataintrång. En studie av LayerX visade att 6% av arbetstagarna har klistrat in känslig information i GenAI-verktyg och 4% gör detta veckovis. Dataintrång i GenAI kan ske genom att användare oavsiktligt kopierar och klistrar in konfidentiell data eller att AI-modellen själv minns och potentiellt avslöjar känslig information. I mars 2023 upplevde OpenAI, företaget bakom den populära GenAI-appen ChatGPT, ett dataintrång på grund av ett fel i ett öppen källkods-bibliotek de förlitade sig på. Detta tvingade dem att tillfälligt stänga ner ChatGPT för att åtgärda säkerhetsproblemet.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 13 maj

AI-assisterat skrivande ökar snabbt i akademiska tidskrifter - här är varför det är okej

AI-assisterat skrivande blir allt vanligare i akademiska tidskrifter, enligt en studie som undersökte frekvensen av vissa ord i akademiskt skrivande. Detta kan vara ett problem för modern vetenskap, men det kan också vara en fördel för akademisk produktivitet. Vissa människor är oroliga för användningen av AI i akademiska artiklar och menar att det kan vara fusk. Men det finns viktiga skillnader mellan att plagiera text skriven av människor och text skriven av AI. En annan oro är att AI-utgångar kan vara partiska på sätt som kan påverka den vetenskapliga dokumentationen. Den mest allvarliga oron gäller dock generativa AI-systems förmåga att göra allvarliga misstag.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 13 maj

OpenAI ska visa nya funktioner för ChatGPT och GPT-4 den 13 maj

OpenAI har bekräftat att de kommer att hålla ett evenemang den 13 maj för att visa nya funktioner för ChatGPT och GPT-4. Evenemanget kommer att livestreamas på OpenAI:s webbplats och företaget förväntas presentera en ny multimodal AI-modell som kan interagera med användare och till och med känna igen objekt. OpenAI utvecklar också en funktion för ChatGPT som kan söka på webben och citera källor i sina resultat. Men företagets VD har avfärdat rykten om att de planerar att tillkännage en AI-driven sökmotor eller den nästa generationens GPT-5-modell vid evenemanget.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att uppdatera sin flaggskeppschatbot GPT-4

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, planerar att tillkännage uppdateringar till sin mest avancerade AI-modell, GPT-4, på måndag. Företaget kommer att hålla en livestream-konferens för att demonstrera uppdateringarna. Det rapporterades tidigare att företaget planerade att tillkännage en AI-driven sökprodukt, men detta har skjutits upp. OpenAI är under press att expandera användarbasen för ChatGPT, som imponerade på världen med sin förmåga att producera mänsklikt skriftligt innehåll och toppmodern programkod. Att ge ChatGPT förmågan att nå realtids, korrekt webbinformation är ett uppenbart nästa steg.

Direktlänk Dela Express Tribune fördjupade 13 maj

OpenAI förväntas avslöja betydande uppdateringar för ChatGPT och GPT-4 i sitt ´Spring Updates´-evenemang

OpenAI kommer att livesända sitt ´Spring Updates´-evenemang idag, den 13 maj, kl. 10:30 PM IST. Evenemanget förutspås avslöja betydande uppdateringar gällande ChatGPT och GPT-4. Trots spekulationer om potentiella tillkännagivanden relaterade till ChatGPT och en ryktad återupplivning av Googles sökmotor, siktar OpenAI på att skingra osäkerheter genom att vara värd för ´Spring Updates´-livesändningen. Trots rykten om lanseringen av en ny OpenAI-sökprodukt eller GPT-5, har en talesperson förnekat sådana påståenden. Istället sägs evenemanget fokusera på att visa de nya funktionerna i ChatGPT och GPT-4.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 13 maj

ChatGPT, AI-chattbot från OpenAI, lockar över en miljon användare på fem dagar

ChatGPT är en artificiell intelligens (AI) chattbot-stöd som lanserades 2022. ChatGPT byggdes på OpenAI:s grundläggande plattform baserad på stora språkmodeller (LLMs) som GPT-4. Denna chattbot-verktyg har definierat måtten på artificiell intelligens, vilket bevisar att maskiner kan studera komplexiteten i mänskligt språk. OpenAI:s ChatGPT har snabbt blivit viral på sociala medier när användare delade exempel på vad den kunde göra. Det sågs att chattboten hade lockat över en miljon användare inom fem dagar.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 13 maj

Maximering av engagemang och svarskvalitet med effektiva instruktioner för ChatGPT

I åldern av avancerade språkmodeller som ChatGPT har det blivit nödvändigt att skapa effektiva instruktioner för att maximera engagemang och svarskvalitet. Välskrivna instruktioner styr inte bara AI:ns svar utan formar också den övergripande användarupplevelsen. ChatGPT, utvecklad av Anthropic, kan förstå och generera människoliknande text över ett brett spektrum av ämnen och uppgifter. Denna AI-modell kan behålla och införliva kontext från tidigare interaktioner, vilket möjliggör mer sammanhängande och relevanta svar. Dessutom har ChatGPT utbildats på en stor mängd data, vilket gör att den kan dra insikter och information från olika domäner. Baserat på de givna instruktionerna och dess kunskapsbas kan ChatGPT generera människoliknande textsvaren, allt från enkla svar till kreativt skrivande.

Direktlänk Dela Programming Insider fördjupade 13 maj

Demis Hassabis, en framstående forskare inom artificiell intelligens (AI), kommer att bli mer känd på Wall Street. Hassabis, som är schackmästare och neurovetenskapsman, framträder som ansiktet utåt för Googles stora AI-satsning. Han kommer att tala på den årliga utvecklarkonferensen Google I/O för första gången. Hassabis har fått uppgiften att föra de senaste AI-teknologierna till alla delar av Google för att tjäna dess miljarder användare. Alphabet VD Sundar Pichai sammanslog nyligen Hassabis DeepMind med Google Brain, ett separat AI-team, och valde Hassabis att leda gruppen.

Consumer News and Business Channel fördjupade 13 maj

OpenAI förbereder sig för ´Våruppdateringar´ live stream händelse

Teknikvärlden är full av rykten inför OpenAIs mycket förväntade live stream-evenemang ´Våruppdateringar´, där nya funktioner och förbättringar för dess ChatGPT och GPT-4-modeller ska avslöjas. Det har spekulerats i potentiella tillkännagivanden, med förslag om en återupplivning av Googles sökmotor och lansering av GPT-5. OpenAI har dock hållit tyst, vilket ökar förväntningarna inför evenemanget. En talesperson för OpenAI klargjorde dock att de inte kommer att lansera en sökprodukt eller GPT-5. Istället kommer evenemanget att fokusera på att visa demonstrationer av de förbättrade funktionerna i ChatGPT och GPT-4.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 maj

Google förbereder lansering av ´Memory´-funktionen för Gemini

Google har snabbt rullat ut uppdateringar till Gemini de senaste månaderna, och det verkar som att en ny stor funktion, kallad ´Memory´, snart är redo att lanseras. ´Memory´-funktionen kommer att kunna använda detaljer från tidigare konversationer för att påverka framtida konversationer. Exempel på detaljer kan vara kostpreferenser, önskemål om kortare svar och antalet barn användaren har. Dylan Roussel delade en ny användargränssnitt för ´Memory´-funktionen i Gemini på Twitter och sa att funktionen kan lanseras inom de närmaste dagarna.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 13 maj

OpenAI meddelar stora uppdateringar till ChatGPT idag: Vad kan förväntas

OpenAI kommer att meddela betydande uppdateringar till sin ChatGPT AI-chatbot och GPT-4 LLM-modell. Företaget har organiserat en ´Spring Updates´ livestream på sin webbplats, planerad till 10:00 PT (10:30 IST). Meddelandet kommer precis innan Googles årliga utvecklarkonferens, Google I/O 2024, som ska äga rum imorgon. OpenAI:s VD Sam Altman har försökt att hantera förväntningarna inför meddelandet. Tidigare rapporter har antytt att OpenAI utvecklar en AI-driven sökprodukt för att konkurrera med Google Search.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att uppgradera ChatGPT och GPT-4

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, planerar att tillkännage uppgraderingar av ChatGPT och justeringar i sin mest kraftfulla LLM, GPT-4. Detta kommer efter att företaget tidigare meddelade att det kommer att hålla en livestream-konferens för att demonstrera några uppdateringar till ChatGPT och GPT-4. En dag före Googles I/O-utvecklarkonferens var Microsoft-backade startupen planerad att tillkännage sin AI-drivna sökprodukt, enligt en rapport av Reuters förra veckan. Men en person med insikt i situationen hävdar att företaget valde att skjuta upp tillkännagivandet av sökverktyget.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 13 maj

OpenAI introducerar nya funktioner för GPT-4 och ChatGPT

OpenAI kommer att introducera nya funktioner för sina GPT-4 och ChatGPT-modeller idag. Förbättringarna förväntas integrera referenskapaciteter liknande Microsofts Copilot och Bing Chat, vilket gör att ChatGPT kan leverera verifierade informationskällor. Detta syftar till att förbättra tillförlitligheten i AI:s svar. OpenAI:s vd Sam Altman förklarade att de kommande uppdateringarna inte kommer att göra plattformen till en direkt konkurrent till Google Search och avfärdade rykten om lanseringen av GPT-5 vid detta evenemang. Dessutom antydde Jim Fan från NVIDIA om potentiella framsteg inom talteknologi. Ai-utbildaren Alvaro Cintas spekulerade också om införandet av nya modellkodnamn som gpt-4l och gpt-4-auto, vilket indikerar ett bredare användningsområde. De fullständiga detaljerna kommer att avslöjas under OpenAI:s evenemang senare idag.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att visa upp nya ChatGPT och GPT-4 funktioner på online-evenemang

OpenAI kommer att visa upp nya funktioner för ChatGPT och GPT-4 på måndag kl 10.30 IST på ett online-evenemang. Företaget har inte givit ut några fler detaljer. Reuters spekulerade att startup-företaget för AI kan lansera sin AI-drivna sökmotor under livestreamen som en konkurrent till Google Search. Men VD Sam Altman bekräftade i ett inlägg att detta inte är fallet. OpenAIs tillkännagivande är tidsbestämt en dag före starten av Googles årliga I/O-konferens, där teknikjätten förväntas avtäcka en mängd AI-relaterade produkter. Enligt Bloomberg är OpenAIs sökprodukt troligtvis en utökning av dess flaggskeppsprodukt ChatGPT och gör det möjligt för ChatGPT att dra in direkt information från webben och inkludera citat.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 13 maj

OpenAI planerar uppdateringar för sin chatbot ChatGPT och AI-modell GPT-4

OpenAI, företaget bakom den framstående chatbotten ChatGPT, planerar att lansera uppdateringar till sin produkt och sitt mest avancerade AI-modell GPT-4. Trots att ChatGPT snabbt nådde 100 miljoner aktiva användare per månad efter lanseringen 2022, har trafiken till webbplatsen varit oregelbunden under det senaste året. Företaget har stått inför utmaningen att integrera realtidsinformation i ChatGPT, något som branschexperter anser vara ett naturligt nästa steg. OpenAI planerade att lansera en AI-driven sökprodukt, men bestämde sig för att skjuta upp tillkännagivandet.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 13 maj

OpenAI:s vårunderhållning väntas avslöja stora uppgraderingar och ny AI-röstassistent

OpenAI:s vårunderhållning kan ses live på företagets officiella webbplats eller YouTube-kanal. Trots spekulationer om att OpenAI skulle lansera en sökmotor för att konkurrera med Google, bekräftade VD Sam Altman att detta inte skulle vara fallet. Enligt rapporter kan ett av de viktigaste tillkännagivandena vara en ny AI-röstassistent. Den multimodala AI-modellen erbjuder en snabbare och mer exakt tolkning av bilder och ljud jämfört med nuvarande modeller. Utvecklaren Ananay Arora upptäckte även bevis för att OpenAI hade tillhandahållit servrar för realtids ljud- och videokommunikation, vilket antyder möjligheten att telefonfunktioner läggs till i ChatGPT.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 13 maj

Organisationer använder strategiskt generativa AI-verktyg som ChatGPT för att öka produktiviteten. Verktygen kan omforma traditionella arbetsflöden genom att effektivisera uppgifter och automatisera forskning. Men implementeringen av sådana kraftfulla teknologier kräver noggrann övervägning av både deras potentiella fördelar och inneboende risker. Info-Tech Research Group har publicerat sin senaste forskning som erbjuder IT-ledare strategiska insikter och bästa praxis för att utnyttja ChatGPT för att öka produktiviteten samtidigt som man hanterar riskerna med AI-implementering. Trots dessa utmaningar hävdar Info-Tech att ChatGPT erbjuder en ny era av digital effektivitet.

AiThority fördjupade 13 maj

Användningen av AI inom korttidsuthyrning har mer än fördubblats i Kanada

Antalet förvaltare och ägare av fastigheter för korttidsuthyrning i Kanada som använder artificiell intelligens (AI) har mer än fördubblats på bara sex månader, enligt ny forskning av programvaruplattformen för semesterbostadsförvaltning, Hostaway. Användningen av AI bland fastighetsförvaltare och ägare har ökat med 63 procent sedan november. Andra viktiga fynd inkluderar: 70 procent av respondenterna använder nu AI-verktyg, upp från 43 procent i november 2023. Fastighetsförvaltare använder AI för dynamisk prissättning (41 procent), förbättring av gästupplevelser (30 procent) och förbättring av marknadsföringsstrategier (29 procent).

Direktlänk Dela ShortTermRentalz fördjupade 13 maj

Jämförelse mellan AI-chatbotarna ChatGPT och Google Gemini

Konkurrensen mellan AI-chatbotarna ChatGPT från OpenAI och Google Gemini intensifieras. Båda plattformarna erbjuder kraftfulla språkmodeller som kan generera text, översätta språk och engagera sig i mänsklika konversationer. ChatGPT, som drivs av OpenAI:s GPT-4-arkitektur, har fått mycket uppmärksamhet för sina konversationsförmågor och kreativa textgenerering. Google Gemini utnyttjar Googles stora data och resurser för att erbjuda förbättrade sökfunktioner och ett bredare spektrum av applikationer. Båda plattformarna erbjuder gratisversioner, men deras förmågor skiljer sig avsevärt. En premiumversion, Gemini Pro, är under utveckling och lovar ännu mer avancerade funktioner. Båda företagen arbetar aktivt för att åtgärda eventuella fel och fördomar i sina svar genom kontinuerliga uppdateringar av modellen och användarfeedback.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 13 maj

Microsoft Copilot överträffar rivaler som ChatGPT och Google Gemini

Microsoft Copilot är en av de bästa AI-chattbotarna idag, och slår till och med rivaler som ChatGPT och Google Gemini. Detta beror på att Microsoft låter dig använda OpenAI:s banbrytande GPT-4 Turbo-språkmodell gratis, medan de flesta andra kräver en månadsabonnemang. Microsoft har investerat över 10 miljarder dollar i OpenAI och är värd för chattbotens infrastruktur. Om Copilot inte fungerar för dig finns det några steg du kan ta för att få det att fungera igen, som att kontrollera din internetanslutning, se om Copilot är nere, logga in på ditt Microsoft-konto igen, återställa din webbläsares cache och cookies, eller använda den officiella Copilot mobilappen.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att uppdatera sin flaggskepps-chattbot GPT-4

OpenAI planerar att tillkännage uppdateringar till sin flaggskepps-chattbot, GPT-4, på måndag. Företaget kommer att hålla en livestream-konferens för att visa uppdateringarna. OpenAI, som stöds av Microsoft, rapporterades förra veckan planera en tillkännagivelse på måndag om en AI-driven sökprodukt, men beslutade att skjuta upp tillkännagivandet. OpenAI har pressats att utöka användarbasen för ChatGPT, som imponerade på världen med sin förmåga att producera mänskliknande skriftligt innehåll och förstklassig programvarukod. Att ge ChatGPT sökmotorliknande förmåga att få tillgång till realtids, korrekt webbinformation är ett uppenbart nästa steg.

Direktlänk Dela Gulf Business fördjupade 13 maj

Företag ökar satsningar på artificiell intelligens

Enligt en sammanställning av Ramp ökar företag sina satsningar på artificiell intelligens (AI). Tekniken hjälper företag att växa, och framför allt icke-tekniska företag, särskilt inom hälso- och sjukvård, använder mest AI. Ramp har listat de tio företag som var mest populära bland företagen under första kvartalet 2021. Listan baseras på tusentals företagskortstransaktioner. OpenAI:s AI-modeller som ChatGPT har varit mycket användbara för funktioner som kundservice, marknadsföring och teknik.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 13 maj

Student felaktigt anklagad för AI-fusk

Rushi Vyas blev chockad när han fick ett mejl som sa att hans noggrant skrivna uppgift hade flaggats för plagiering. Ett vanligt plagieringsdetekteringsverktyg från anti-fuskprogramvaran Turnitin fann att det hade ett mycket högt AI-poäng, vilket innebär att det kan ha skrivits med en chatbot som ChatGPT. Efter mer än två veckor av utredningar blev Vyas, en student vid University of NSW, friad från fel. Men stressen att behöva bevisa sin oskuld tog ut sin rätt. ´Som någon med ångest var det verkligen, verkligen stressande,´ sa han.

Direktlänk Dela The Sydney Morning Herald fördjupade 13 maj

AlphaFold 3: Googles AI förbättrar förståelsen av biologiska molekyler

Google DeepMind har utvecklat AlphaFold 3, en AI som kan förutse struktur och interaktioner mellan biologiska molekyler. Tekniken kan påskynda biologisk forskning genom att beräkna dessa interaktioner med hög noggrannhet, vilket kan vara tidskrävande och kostsamt att göra experimentellt. Modellen visar en förbättring i noggrannhet med 50 procent jämfört med tidigare metoder. AlphaFold 3 kan även förutse interaktioner mellan nästan alla sorters molekyler. AlphaFold Server erbjuder kostnadsfri tillgång till AlphaFold 3 för icke-kommersiell forskning.

Direktlänk Dela Warp News fördjupade 13 maj

Apple kan integrera AI i kommande iOS 18

Apple överväger att integrera artificiell intelligens (AI) i sin kommande iOS-version, iOS 18, enligt rykten. Företaget är i slutförhandlingar om att inkludera ChatGPT i iOS 18 med OpenAI. Det är dock osäkert om det är ChatGPT som kommer att användas eller om det blir Googles Gemini. Det finns även indikationer på att Apple har haft eller fortfarande har diskussioner med Google om detta.

Direktlänk Dela Mobilanyheter fördjupade 13 maj

AI höjer arbetskrav och karriärmöjligheter

AI börjar påverka arbetsmarknaden, och anställda med AI-kompetens kommer att prioriteras. Enligt Work Trend Index data letar fler människor efter en karriäromställning och det finns jobb tillgängliga. Majoriteten av ledarna (55% globalt) är oroliga för att ha tillräckligt med talang för att fylla öppna roller i år. I Australien visar LinkedIn-forskning att 87% av rekryteringschefer planerar att anställa eller utöka sin arbetsstyrka i år. 76% av de australiska yrkesverksamma överväger att byta jobb 2024, en ökning med 15% jämfört med föregående år. Trots att bara 39% av LinkedIn-användare globalt har fått AI-utbildning från sina företag, har det varit en 142x ökning av LinkedIn-medlemmar som lägger till AI-kompetenser som Copilot och ChatGPT till sina profiler.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 13 maj

AI-verktyg kan hjälpa specialpedagoger, men försiktighet krävs

AI-verktyg som ChatGPT, utvecklade av Open AI, kan hjälpa specialpedagoger att utföra delar av sitt jobb mer effektivt, enligt experter och lärare. Dessa verktyg kan minska pappersarbetet, förbättra anpassningen av lektioner och hjälpa elever med särskilda behov att uttrycka sina idéer. Men lärare bör granska AI:s förslag noggrant för att säkerställa att de är lämpliga för specifika elever och att elevernas data, inklusive diagnoser av inlärningsskillnader eller kognitiva störningar, hålls privata. Dessutom bör AI endast användas av lärare som redan har en djup förståelse för specialundervisning och tekniken i sig.

Direktlänk Dela Education Week fördjupade 13 maj

Ökande intresse för datavetenskap bland skolelever i Tamil Nadu

I Tamil Nadu, Indien, har intresset för datavetenskap ökat bland skolelever. Studenter som J Lydia Jerlin och D Harini, som båda uppnådde höga betyg i klass X, har valt datavetenskap på grund av sitt intresse för artificiell intelligens och de jobbmöjligheter ämnet erbjuder. Skolor som Zion Matriculation Higher Secondary School i Tambaram och Chennai Girls Higher Secondary School i Saidapet har märkt samma trend. I regeringsskolor har datavetenskap blivit ett populärt val tack vare en 7,5% specialreservation på teknikhögskolor.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 13 maj

OpenAI skapar AI-modell för att känna igen objekt och humör

OpenAI har enligt uppgift skapat en ny multimodal AI-modell som kan känna igen objekt och tolka ditt humör. Företaget kan visa upp funktionen på ett evenemang på måndag som lovar uppdateringar till ChatGPT och GPT-4. Den nya modellen kommer att kunna tolka bilder och ljud snabbare och mer exakt än dess nuvarande modeller, och kan användas av kundtjänstmedarbetare för att ´bättre förstå tonen hos samtalspartnern´. Modellen kan teoretiskt användas för att hjälpa kundtjänstmedarbetare att förstå när en kund är sarkastisk. OpenAI ryktas också jobba på ett sätt för ChatGPT att ringa telefonsamtal.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 13 maj

Stora språkmodeller som GPT-3 visar avancerade resonemangsförmågor genom ´tänkekedjan´

Stora språkmodeller (LLM) som GPT-3 och ChatGPT visar exceptionella förmågor i komplexa uppgifter som matematisk problemlösning och kodgenerering. Nyckeln till dessa avancerade resonemangsförmågor ligger i ´tänkekedjan´ (CoT), modellens förmåga att generera mellansteg i resonemanget innan den når det slutliga svaret. Forskare har funnit att även om dessa mellansteg är felaktiga eller helt slumpmässiga, hjälper det ändå modellen mycket. Genom att generera steg-för-steg-resonemang kan modellen utföra många fler seriella beräkningar än den kunde utan CoT. Denna enkla men kraftfulla teknik ökar drastiskt resonemangsförmågorna hos transformermodeller som GPT-3.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 13 maj

AI-kunskaper allt viktigare för att fylla yrkesroller, enligt studie

55% av ledarna uttrycker oro över att ha tillräckligt med talang för att fylla roller under det kommande året då AI-färdigheter blir allt mer relevanta, enligt en ny studie. Majoriteten av ledarna (55%) är oroliga över bristen på talang för att fylla roller, enligt 2024 Microsoft Work Trends Index. 71% av ledarna säger att de hellre anställer en mindre erfaren kandidat med AI-färdigheter än en mer erfaren kandidat utan dem. Trots att AI har varit i rampljuset sedan lanseringen av OpenAI´s ChatGPT i november 2022, har stora företag varit långsamma med att integrera tekniken och hjälpa till att uppgradera sina talangpooler.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att släppa GPT-5 och ChatGPT sökmotor

OpenAI:s VD Sam Altman har hållit intresset levande kring släppet av en generativ förtränad transformer (GPT)-5 och en ChatGPT sökmotor genom att kalla tidigare versioner för “dumma”. OpenAI har publicerat en blogg som antyder släppet av GPT-4.5 Turbo, och Altman har hänvisat till en ny ChatGPT-modell i år. Det finns även tecken på att OpenAI kommer att släppa en ChatGPT sökmotor, som syftar till att konkurrera med Google. Altman har dock skapat förvirring genom att posta att demon inte kommer att vara gpt-5, inte en sökmotor, utan något nytt som folk kommer att älska.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att uppgradera ChatGPT, förnekar rykten om att lansera sökmotor

OpenAI, skaparen av den populära AI-chatboten ChatGPT, planerar att förbättra chatbotens förmågor. Det har rapporterats att företaget överväger att lansera en konkurrent till Google Search, men dessa rykten har förnekats av Sam Altman, OpenAI:s ledare. Altman bekräftade dock att företaget arbetar på något nytt och att uppdateringar om ChatGPT kommer att meddelas snart. Han tillade också att han är engagerad i att bygga AGI, oavsett kostnad.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 13 maj

Microsoft investerar i AI-drivna funktioner för sina applikationer

Microsoft investerar kraftigt i Copilot, en samling AI-drivna funktioner för applikationer i sin portfölj. Uppgraderingarna rullar redan ut till företagsanvändare av produktivitetsappar inklusive Excel, Office och Outlook, samt företagsverktyg som Power Platform. Copilot kan vara en kraftfull ny kraft för redovisningskonsulter och andra kunskapsarbetare. Copilot svarar med information eller instruktioner för användaren, eller kan utföra åtgärder inom Microsoft-appar för att uppnå önskat resultat. Microsoft har byggt andra former av AI i sina appar i flera år, men Copilot skiljer sig eftersom det är baserat på samma teknik som driver ChatGPT, vilket förbättrar dess förmåga att förstå naturligt språk och svara på lämpligt sätt.

Direktlänk Dela Journal of Accountancy fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att livestreama uppdateringar till ChatGPT och GPT-4

OpenAI kommer att livestreama uppdateringar till ChatGPT och GPT-4 på måndag kl. 1 p.m. ET (3am tisdag morgon AEST). I en tweet på fredag förkastade VD Sam Altman flera rapporter om att OpenAI lanserar en sökmotor eller GPT-5 vid evenemanget. Men Altman tillkännagav att något som ´känns som magi´ kommer till ChatGPT. Evenemanget på måndag kommer att ske en dag före Google I/O, vilket förväntas vara fullt av AI-relaterade uppdateringar. Måndag kommer också att vara det första OpenAI-evenemanget kring en uppdatering till GPT-4 och ChatGPT på ungefär sex månader.

Direktlänk Dela Gizmodo Australia fördjupade 13 maj

Apple och OpenAI nära avtal om användning av AI i iOS 18

En rapport hävdar att samtal mellan Apple och OpenAI närmar sig slutförandet, vilket kan innebära att iOS 18 kommer att drivas av ChatGPTs generativa AI. Läckan online påstår att Apple och OpenAI ´slutgiltigar villkoren´ för att använda ChatGPT på iOS 18. Rapporten säger också att Apple fortfarande diskuterar med Google om den troliga användningen av Gemini. Apple planerar en stor förändring till AI baserat på senaste nyheter. Det har rapporterats att Safari kommer att ha AI-assisterad surfning, medan Siri förväntas få en översyn för att göra den jämförbar med de senaste assistenterna.

Direktlänk Dela iLounge fördjupade 13 maj

Apple nära att slutföra avtal med OpenAI för att inkludera ChatGPT på iPhone

Apple är nära att slutföra ett avtal med OpenAI om att inkludera den populära chattboten ChatGPT i den kommande iPhone-modellen, enligt källor till Bloomberg. Apple testar en intern chattbot, ´Apple GPT´, men den används endast för produktprototyper och svarar på frågor baserat på data som Apple tillhandahåller. Företaget är fortfarande i samtal med Google om att licensiera Gemini för att driva AI-funktioner på iPhone, men dessa samtal har ännu inte lett till ett avtal. Apple har också närmat sig Baidu för att använda dess AI-modeller för iPhone, eftersom Google har liten närvaro i Kina. Apple kommer att dela detaljer om sitt pågående AI-arbete vid WWDC 2024 den 10 juni.

Direktlänk Dela Hardwarezone.com.sg fördjupade 13 maj

Bitcoin vs Ethereum: Vilken kryptovaluta kommer att överträffa den andra?

Inför sommaren 2024 intensifieras diskussionen mellan Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH), två huvudaktörer på kryptovalutamarknaden. Bitcoin ses alltmer som ett digitalt guld, som erbjuder stabilitet i ekonomiskt osäkra tider. Denna uppfattning stöds av dess minskade volatilitet efter halvering, nu lägre än många S&P 500-företag, enligt Constancy. Ethereum fortsätter att driva på med tekniska innovationer som den senaste Dencun-uppgraderingen, vilket syftar till att sänka avgifter och öka skalbarheten. Dock har dessa förändringar återinfört inflationära aspekter, vilket leder till högre volatilitet. ChatGPT, OpenAI:s avancerade AI-modell, har analyserat vilken som kan utmärka sig de kommande månaderna. Bitcoin är generellt bättre lämpad för investerare som söker stabilitet och en relativt säker värdebevarare, medan Ethereum erbjuder en ingång till ett snabbt utvecklande blockkedjeekosystem med högre risk och potentiellt högre belöningar.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 13 maj

Bitcoin mot Ethereum: Vilken kryptovaluta kommer att dominera 2024?

Inför sommaren 2024 intensifieras debatten mellan Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH), två stora aktörer på kryptovalutamarknaden. Bitcoin ses alltmer som ett digitalt guld, som erbjuder stabilitet i tider av ekonomisk osäkerhet. Ethereum fortsätter att driva på teknologiska innovationer, som den senaste Dencun-uppgraderingen, men dessa förändringar har återinfört inflationära aspekter. Detta har lett till ökad volatilitet, med Ethereums underförstådda volatilitet som förblir betydligt högre än Bitcoins. OpenAI:s avancerade AI-modell, ChatGPT, har sökt insikter för att avgöra vilken som kan utmärka sig de kommande månaderna.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 13 maj

Lågkostnadsstartidéer som kan bli miljonföretag

Du behöver inte ett stort bankkonto för att starta ditt eget företag. Med rätt idé och en gnutta kreativitet kan du lansera en startup med minimal investering men betydande potential. Nedan är några lågkostnadsstartidéer som ChatGPT säger att potentiellt kan skalas upp till miljonföretag.

Direktlänk Dela GoBankingRates fördjupade 13 maj

OpenAI kan presentera en röstassistent på måndag

OpenAI kan komma att presentera en röstassistent på måndag, enligt The Information. Teknologin, som kombinerar ljud, text och bildigenkänning, skulle kunna användas för att exempelvis hjälpa barn med läxläsning eller ge information om omgivningen. OpenAI har tidigare meddelat att de kommer att hålla en livestream på måndag. Företaget har tidigare introducerat röst- och bildfunktioner i sin produkt ChatGPT. OpenAI har även rapporterats vara i samtal med Apple om att integrera ChatGPT med iOS 18.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 13 maj

Moderna och OpenAI samarbetar för att införa AI i bioteknikverksamhet

Moderna och OpenAI samarbetar för att införa artificiell intelligens (AI) på alla nivåer av Modernas verksamhet. Samarbetet kan ha betydande konsekvenser för investerare. Moderna har redan använt olika versioner av OpenAI:s ChatGPT för många olika ändamål internt. En viktig uppgift som hanteras just nu använder en anpassad GPT kallad Dose ID GPT för att hjälpa forskare att välja rätt vaccindos för att gå vidare till kliniska prövningar. Modernas juridiska och regulatoriska anställda har också snabbt antagit tekniken för att använda den i kontraktskontroller. Investerare bör dock vara medvetna om att eventuella fördelar för Modernas vinst som ett resultat av att använda AI förmodligen inte kommer att börja omedelbart.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 maj

AI jämnar ut spelplanen för forskare som ansöker om bidrag

Generativ AI har ändrat sättet forskare ansöker om bidrag. Verktyg som ChatGPT kan agera som ett ´team´ för att påskynda skrivprocessen och därigenom göra det möjligt för fler forskare att ansöka om bidrag. Enligt en undersökning från 2023 använde mer än 25% av forskarna AI för att hjälpa dem att skriva manuskript och mer än 15% använde AI-teknik för att hjälpa dem att skriva bidragsansökningar. Dock har vissa finansieringsorgan börjat kräva att forskare anger när de använder AI för att hjälpa till att skriva en ansökan.

Direktlänk Dela University World News fördjupade 12 maj

OpenAI planerar att presentera något nytt relaterat till ChatGPT och GPT-4

OpenAI planerar att presentera något nytt i morgon kl 19:00 svensk tid, dagen före Google I/O, enligt flera rapporter. Sam Altman, företagets ledare, har dock avfärdat att de kommer att introducera GPT-5 eller en sökmotor. Det som kommer att presenteras har att göra med ChatGPT och GPT-4 och Altman beskriver det som ´känns som magi´. The Information antyder att vi kommer att se multimodal AI, som kan hantera och tolka mer än text, liknande den som finns i Google Gemini och Google Lens. Rykten säger också att ChatGPT kommer att kunna hantera telefonsamtal och känna igen tonfall i tal.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 12 maj

OpenAI planerar att avslöja en multimodal AI-modell

OpenAI förväntas snart avslöja en multimodal AI-modell som kan kommunicera med användare och känna igen objekt. Denna modell kan analysera bilder och ljud snabbare och noggrannare än nuvarande transkriptions- och text-till-tal-teknologier. Den förväntas förbättra kundtjänsten genom att hjälpa operatörer att förstå samtalston och sarkasm. Dessutom kan den hjälpa elever med algebra och översättningsskyltar. Trots att den sägs överträffa GPT-4 Turbo i vissa fråge- och svarsuppgifter, varnar källor för att modellen inte är felfri. Enligt utvecklaren Ananay Arora kan OpenAI lägga till ChatGPT-funktionalitet för telefonsamtal.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 12 maj

OpenAI kan presentera en ny multimodal AI-assistent

OpenAI kan avtäcka en ny multimodal AI-assistent på måndag, enligt The Information. Denna teknik kan i teorin hjälpa automatiserade kundtjänstagenter att upptäcka sarkasm. Den nya modellen kan också integreras i OpenAI:s chatbot ChatGPT. Den nya tekniken kan till slut integreras i den offentligt tillgängliga och gratis versionen av OpenAI:s populära chatbot ChatGPT. The Information rapporterar att tekniken kommer att föra VD Sam Altman ett steg närmare att skapa en mer användbar AI-assistent, liknande den virtuella Samantha, spelad av Scarlett Johansson i filmen ´Her´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 12 maj

OpenAI kommer att presentera AI-drivna uppdateringar den 13 maj

Enligt den senaste rapporten planerar OpenAI att lansera sin AI-drivna sökmotor före Google I/O-evenemanget. Företaget har officiellt meddelat att OpenAI-teamet kommer att sända live för att visa upp några uppdateringar av ChatGPT och GPT-4 för användarna. OpenAI kommer att sända live måndagen den 13 maj kl. 10 PT. Livesändningen kommer att visa en demo av några ChatGPT- och GPT-4-uppdateringar, vilket kommer att bidra till att leverera några nya och avancerade AI-drivna funktioner. OpenAI kommer att utforska nya sätt att implementera ChatGPT- och GPT-4-funktioner och framsteg genom livesändning.

Direktlänk Dela Rmupdate.com fördjupade 12 maj

ChatGPT kan skriva kod, men det är inte perfekt

ChatGPT, en AI från OpenAI, kan skriva kod, men den är inte perfekt. Den kan producera både användbar och oanvändbar kod. För bästa resultat bör man ge tydliga och detaljerade instruktioner. ChatGPT är utmärkt på att assistera med specifika kodningsuppgifter eller rutiner, snarare än att bygga kompletta applikationer från grunden. Den kan också hjälpa till att hitta och välja rätt kodningsbibliotek för specifika ändamål. Man bör dock vara försiktig med ägarskapet av AI-genererad kod och alltid verifiera kodens tillförlitlighet. Man bör inte blint lita på det genererade resultatet.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 12 maj

Apple överväger att integrera OpenAI:s ChatGPT i kommande iOS-uppdatering

Teknikjätten Apple är enligt uppgift i slutskedet av förhandlingar med OpenAI om att använda ChatGPT-funktioner på iPhone. Om planen går igenom kommer ChatGPT-funktionerna att implementeras i Apples kommande programuppdatering iOS 18. Apple är också i diskussioner med Alphabet Inc, Googles moderbolag, om potentiell integration av Gemini chatbot, men dessa diskussioner är inte lika avancerade. Det är oklart om användare kommer att kunna inaktivera dessa funktioner på sina enheter som en del av det nya operativsystemet.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 12 maj

OpenAI förbereder teknik som kan konkurrera med Apple Siri och Google Assistant

OpenAI förbereder en teknik som kan tala till användare via ljud och text, enligt en rapport från The Information. Tekniken kan få förmågan att känna igen objekt och bilder och kunna erbjuda bättre förmågor över logiskt resonemang jämfört med nuvarande erbjudanden. Den virtuella assistenten kan ta upp konkurrensen med Apple Siri och Google Assistant. Produkten kan presenteras på ´Spring Updates´-evenemanget på måndag. Modellen kan ha snabbare och mer responsiv bild- och ljudtolkning än nuvarande transkriptions- och text-till-tal-modeller.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 12 maj

ChatGPT: Ett AI-verktyg för att identifiera inkomstbringande färdigheter

ChatGPT är ett AI-verktyg som kan hjälpa människor att identifiera sina inkomstbringande färdigheter. Med verktyg som ChatGPT kan vem som helst hitta idéer för att tjäna pengar, landa högt betalda jobb eller hitta sidouppdrag som kompletterar deras vanliga lön. Kvaliteten på svaren från ChatGPT är dock bara lika bra som de frågor, eller prompts, som användaren ger. Här är några specifika ChatGPT-prompts från GoBankingRates som kan användas för att hitta lukrativa jobb och sidouppdrag.

Direktlänk Dela Market Realist fördjupade 12 maj

OpenAI avslöjar inte GPT-5 eller sökmotor vid kommande evenemang

OpenAI kommer inte att avtäcka GPT-5 eller dess ryktade sökmotor under sitt evenemang på måndag. Istället kommer företaget att visa upp ChatGPT-demonstrationer och meddela nya uppdateringar för sin GPT-4-modell. Sam Altman, företagets VD, säger att teamet har arbetat med nya projekt som han tror att användarna kommer att älska. Rykten har antytt att OpenAI förbereder sig för att lansera en ChatGPT-driven sökmotor som ska konkurrera med Google och Bing. Det förblir oklart vad OpenAIs evenemang kommer att innebära, men företaget kommer att meddela nya uppdateringar för GPT-4 och demonstrationer för ChatGPT.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 12 maj

OpenAI planerar produktuppdateringar, rykten om avtal med Apple

OpenAI planerar att tillkännage nya produktuppdateringar vid ett liveevenemang nästa måndag, 13 maj. Det har rapporterats att Apple är nära att sluta ett avtal med OpenAI och att ChatGPT med GPT-4 kommer att ingå i kommande iOS 18. Det har varit rykten om att OpenAI arbetar på en funktion för ChatGPT som skulle tillåta användare att söka på webben och citera källor i resultaten. Sam Altman förnekade dock dessa rykten på Twitter. Det har även rapporterats att OpenAI är nära att sluta ett avtal med Apple.

Direktlänk Dela Heise.de fördjupade 12 maj

Apple i diskussioner med OpenAI för att integrera ChatGPT i iPhones

Apple för aktivt diskussioner med OpenAI för att integrera ChatGPT i sin iPhone-produktlinje, vilket innebär en betydande förbättring av smarttelefonens AI-funktioner. Detta steg är en del av Apples bredare strategi att införa avancerade AI-funktioner i sina enheter. Apples diskussioner med OpenAI handlar om att använda ChatGPT för att förbättra Siri, dess virtuella assistent. Samtidigt har Apple också diskuterat med Google om att eventuellt införliva Googles Gemini AI-teknik. Apple planerar att avslöja mer om sina AI-strategier vid den kommande Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 12 maj

Konsumentintresset för AI-chattbotar kan vara på nedgång

Konsumenternas efterfrågan på mobila AI-chattbot-appar utöver ChatGPT kan vara på nedgång. Tidigare denna månad lanserade Anthropic sin första mobilapp på iOS, som ger tillgång till sin Claude 3-modell för både gratis- och betalande användare. Trots att appen erbjuder samma funktionalitet som sin webbversion, drog den bara in 157 000 totala globala nedladdningar under sin första vecka på marknaden. Jämför det med ChatGPT, som hade 480 000 installationer under de första fem dagarna av sin USA-lansering, när dess app också var endast för iOS. Claude blev inte en ny App Store-hit, till skillnad från ChatGPT. De tre huvudmarknaderna för Claudes nedladdningar är USA, med en andel på 50% av Claudes installationer, följt av Japan och Storbritannien, med 11% respektive 8%. Men data indikerar att intresset för den nya AI-appen sjönk kraftigt efter Claude anlände.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 12 maj

Google lanserar sin AI-plattform Gemini

Google har lanserat sin AI-plattform Gemini, som positionerar sig mot etablerade spelare som ChatGPT och DALL-E 3. Även om iPhone-användare för närvarande saknar en dedikerad Gemini-app, kan de fortfarande utnyttja dess funktioner genom Google-appen. För Android-entusiaster med enheter som kör på version 12 eller nyare finns det en dedikerad Gemini-app, men dess tillgänglighet är begränsad till utvalda marknader. Denna mobilapplikation stöder engelska, koreanska och japanska språk. Rykten föreslår att ett samarbete mellan Apple och Google är på gång för att integrera Googles Gemini AI i iPhones.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 12 maj

Artificiell intelligens kan förbättra patientkommunikation och utbildning

Landskapet för modern läkarpraxis har förändrats avsevärt under det senaste decenniet, särskilt med framväxten av artificiell intelligens. Stora språkmodeller som ChatGPT eller Bing chatbot hjälper till att skapa personliga och omfattande svar på rutinmedicinska frågor. Studier tyder på att artificiell intelligens kan vara en nyckelspelare för att minska gapet mellan vad patienter tar hem och vad deras läkare tror att de vet. Artificiell intelligens har visat sig vara framgångsrikt inom patientutbildning, där stora språkmodeller kan göra patientutbildningsmaterial mer strömlinjeformat och lättförståeligt.

Direktlänk Dela KevinMD fördjupade 12 maj

ChatGPT mot Google Gemini: Vilken AI-chattbot är smartare?

AI-krigen värms upp när stora teknikföretag alla försöker få en del av kakan. Det finns två huvudalternativ när det gäller chattbottar: OpenAI:s ChatGPT och Googles Gemini. Microsoft har investerat massivt i den lovande tekniken bakom ChatGPT, medan Google, som länge betraktats som ledande inom AI-forskning, släppte Gemini som svar. Båda företagen har banbrytande teknik, men vilken är bäst för dem som vill ha en kompetent, noggrann stor språkmodell (LLM) som kan hjälpa till med uppgifter relaterade till vardagslivet? Resultaten av jämförelsen mellan de två AI:erna kommer snart.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade 11 maj

Google I/O konferensen fokuserar på AI

Google förbereder sin årliga utvecklarkonferens Google I/O nästa vecka, där fokus kommer att ligga på AI. Sedan förra årets I/O har företaget introducerat Gemini, en ny, kraftfullare modell avsedd att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT. Google har även testat nya funktioner för Sök, Google Maps och Android. I år förväntas vi höra mycket om detta. Google kommer troligen också att fokusera på hur det planerar att omvandla din smartphone till en mer AI-driven enhet. Det innebär mer generativa AI-funktioner för Googles appar. Det ryktas också att en ny, mer personlig version av deras digitala assistent, kallad ´Pixie´, kan debutera.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 11 maj

Test av AI-chatbottar: Microsofts Copilot, OpenAIs ChatGPT och Google Gemini

AI-chatbottar blir allt mer populära och mer integrerade i vår vardagliga teknik. För att ge en bild av vilka som är bäst har tre av de största testats: Microsofts Copilot, OpenAIs ChatGPT och Google Gemini. Copilot, som använder Microsofts Bing-sökmotor, beskrivs som den mest användarvänliga och erbjuder en rad förslag när den öppnas. ChatGPT beskrivs som ledande inom generativ AI, men erbjuder inte länkar till andra platser på internet för att verifiera informationen. Google Gemini är enkel att använda och liknar OpenAIs erbjudande, men är inte lika användarvänlig som Copilot.

Direktlänk Dela Fior Reports fördjupade 11 maj

OpenAI:s VD Sam Altman dementerar rykten om ny sökmotor

Sam Altman, VD för OpenAI, tillbakavisade rykten om att ett nytt sökmotorprojekt skulle offentliggöras den 13 maj. Trots spekulationer om att OpenAI skulle integrera realtidsinnehåll från engelska, spanska och franska publikationer i ChatGPT, med länkar till originalkällor, bekräftade Altman att detta inte är fallet. Han menade att teknisk disruption, snarare än att skapa en konkurrerande sökmotor, är vägen framåt för att utmana Google. Istället förväntas OpenAI presentera iterativa förbättringar av ChatGPT.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 11 maj

Apple i slutskedet av förhandlingar med OpenAI för AI-funktioner

Enligt en källa nära situationen befinner sig Apple i slutskedet av förhandlingar med OpenAI. Företaget baserat i Cupertino vill använda ChatGPT för att stärka några av dess AI-relaterade funktioner i kommande iOS 18. Tidigare rapporter hävdar att Apple också förhandlar med Google om att använda dess AI-drivna chatbot Gemini. Apple överväger fortfarande andra alternativ. Rykten antyder att Apple kommer att försöka vara värd för de flesta av AI-funktionerna på sin enhet, vilket ger Apple en fördel i hastighet och integritet.

Direktlänk Dela GSM Arena fördjupade 11 maj

Bitcoin når rekordhögt och kan påverkas av globala händelser och Ripples rättsfall

Bitcoin inledde 2024 på en hög notering med ett rekord på över $73 500, men sjönk senare till omkring $63 000. En ny tjurkörning kan bero på faktorer som tekniska framsteg, adoptionshastigheter och globala händelser. Potentiella förändringar i den amerikanska centralbankens räntepolitik och utfallet av Ripples rättsfall mot SEC kan påverka investerarsentimentet och marknadsdynamiken. ChatGPT förutspår att en ny tjurkörning kan utlösas av tekniska framsteg, ökad adoption, positivt investerarsentiment, allmänt intresse, geopolitiska händelser och liknande. En seger för Ripple i dess rättsfall mot SEC kan stimulera en total återupplivning av kryptovalutamarknaden.

Direktlänk Dela CryptoPotato fördjupade 11 maj

Apple i samtal med OpenAI för att integrera ChatGPT i kommande iOS 18

Apple rapporteras vara i diskussioner med OpenAI för att integrera ChatGPT i sitt kommande iOS 18, enligt en nyligen Bloomberg rapport. Denna utveckling följer i fotspåren av smartphoneföretaget Nothing, som blev pionjär inom att införliva AI-funktionen i sina enheter. Om förhandlingarna lyckas kan iPhone-användare förvänta sig integrering av populära chatbot-funktioner direkt i sina enheter. Apple har också varit i samtal med Google om licensiering av sin Gemini chatbot. Inget avtal har ännu nåtts.

Direktlänk Dela NewsX fördjupade 11 maj

Jämförelse av AI-chattbotar: Microsofts Copilot, OpenAIs ChatGPT och Googles Gemini

Tre av de mest populära AI-chattbotarna, Microsofts Copilot, OpenAIs ChatGPT och Googles Gemini, har jämförts. Copilot, som används i nästan allt Microsoft gör, är den mest användarvänliga. Den använder Microsofts Bing-sökmotor sömlöst och ger webblänkar som citat. ChatGPT är ledande inom generativ AI och erbjuder regelbundet nya förbättringar och funktioner. Google Gemini, tidigare känd som Google Bard, är mest effektiv och mindre vänlig än Copilot. Alla tre kan användas gratis, men har också betalversioner med ytterligare funktioner.

Direktlänk Dela Popular Science fördjupade 11 maj

Apple nära överenskommelse med OpenAI för att förbättra iPhone-funktioner

Apple är nära att nå en överenskommelse med OpenAI om att införliva ChatGPT i iPhone-operativsystemet, vilket skulle förbättra framtida iPhone-funktioner. Samtidigt förhandlar Apple med Google om att betala för installationen av funktioner baserade på Google´s Gemini. Apple är också internt aktiva med Ajax generativa AI-projektet. Om Apple inte släpper sin modell i tid för nästa version av iOS, kan det begränsa tillväxten inom LLM-området. Enligt analytikern Mark Gurman kommer Apple troligen att slutföra avtalet och uppgradera iOS 18 med ChatGPT-funktioner. Apple samarbetar även med Google för att integrera aspekter av Apple Maps i framtida iOS-versioner. Apple jobbar också internt med sitt AI-projekt, kallat Ajax. Om Ajax inte kan matcha Apples revolutionerande tillkännagivande av lanseringen av iOS 18 under den angivna perioden för offentlig utgivning, riskerar Ajax att halka efter sina konkurrenter.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 11 maj

Grammarly, Jasper AI och ChatGPT är populära AI-skrivverktyg som förbättrar skrivandet genom att granska grammatik, stavning, interpunktion och stil. GPT-4 skapar text som liknar mänskligt skrivande, vilket gör det till en kraftfull tillgång för författare. Många topp AI-skrivverktyg förbättrar sin mjukvara genom att införliva GPT-4-teknik. Growthbar, Writesonic, Article Forge, ParagraphAI, Scalenut, Copy AI, Frase, Rtyr, Simplified, Copymatic, Peppertype, HiveMind, Anyword, Narrato, WordAI, Writerly, NeuralText, INK, SEO.ai, HubSpot, Wordtune, Writer, LongShot, GetGenie AI, Reword, Outranking.io, Hoppycopy, SEOmater, AISEO, Neuroflash, TextCortex, Regie, TextExpander, Lyne, Shopia, Lavender, NexMind, Benchmark Email, Swiftbrief, Cohesive AI, Quillbot är alla AI-skrivverktyg som hjälper användare att skapa innehåll för webbplatser, bloggar, sociala medier och mer.

MarkTechPost fördjupade 11 maj

Apple nära avtal med OpenAI för att ta ChatGPT till iPhone, förhandlar även med Google om AI-produkt

Apple är på väg att sluta ett avtal med OpenAI för att ta med ChatGPT till iPhone, enligt Bloomberg. De två företagen avslutar villkoren för ett avtal som skulle ta med ChatGPT till iOS 18. Apple förhandlar även med Google om att potentiellt använda dess AI-produkt, Gemini, i iPhone. Apple planerar att tillkännage iOS 18 under sin Worldwide Developers-konferens nästa månad. Den senaste versionen av operativsystemet förväntas ha flera AI-relaterade funktioner. Apple arbetar också på att skapa sin egen språkmodell (LLM) för att driva sin AI som kan köras utan webanslutning.

Direktlänk Dela PC Magazine fördjupade 11 maj

Uppkomsten av generativa AI-verktyg, som ChatGPT, väcker frågor om hur man ska vara förälder i denna nya värld. En huvudingengör på Microsoft delar hur han använder AI för att engagera sig djupare med sina barn och stödja deras dagliga lärande. Han använder exempelvis Microsofts AI-chattapp, Copilot, för att snabbt identifiera en blomma som hans dotter undrar över. AI-verktyg kan även hjälpa till att bryta ner stora koncept för barn, hjälpa barn att tänka på olika perspektiv och skapa personliga sagor. Samtidigt är det viktigt att barn lär sig att ifrågasätta om innehåll är AI-genererat.

Motherly fördjupade 11 maj

OpenAI planerar att dela uppdateringar om ChatGPT och GPT-4, men inte lansera en sökmotor

OpenAI har meddelat att de kommer att dela nyheter via en offentlig livesändning måndagen den 13 maj. Trots tidigare rykten kommer utvecklaren av ChatGPT och Dall-E inte att lansera en sökmotor under online-evenemanget. OpenAI säger att ´några ChatGPT och GPT-4-uppdateringar´ kommer att demonstreras. OpenAI:s VD Sam Altman följde upp genom att säga att den stora avslöjningen inte kommer att vara GPT-5 och inte kommer att vara en sökmotor. Rykten om att OpenAI skulle ta upp konkurrensen med Google direkt med sin egen sökmotor, möjligen utvecklad i partnerskap med Microsoft och Bing, har cirkulerat i månader. Det verkar dock som att den ännu inte är redo. Dessutom rapporterar Mark Gurman på Bloomberg att Apple ´närmar sig´ ett avtal för att integrera några ChatGPT-smartheter i iOS 18, som ska släppas senare i år.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 11 maj

Generativ AI: En guldålder eller kollektiv undergång?

Generativ artificiell intelligens (AI) kan både inleda en produktivitetsguldålder och förstöra miljontals försörjningsmöjligheter, beroende på hur den används. Sedan ChatGPT lanserades har det blivit klart att generativ AI kommer att förändra världen, men exakt hur är ännu oklart. En undersökning av Oliver Wyman Forum visar att 96% av anställda tror att AI kan hjälpa dem i deras nuvarande jobb, men 60% är rädda för att de kommer att automatiseras ut ur arbetslivet. Generativ AI förväntas bidra med upp till 20 biljoner dollar till den globala BNP:n fram till 2030.

Direktlänk Dela Örebro Nyheter fördjupade 11 maj

OpenAI tillbakavisar rapporter om lansering av Google-liknande sökmotor

OpenAI:s VD Sam Altman har tillbakavisat rapporter om att hans AI-företag ska lansera en sökmotor liknande Google. I ett inlägg sa Altman att OpenAI kommer att hålla fast vid sina AI-mål, och göra sin AI-chattbot som kallas ChatGPT mer kraftfull. ´Inte GPT-5, inte en sökmotor, men vi har arbetat hårt med några nya saker som vi tror att folk kommer att älska! känns som magi för mig,´ kommenterade han. På måndag kommer OpenAI att livestreama sitt evenemang för att visa några ChatGPT och GPT-4-uppdateringar. Den nya GPT-4 Turbo-modellen är nu tillgänglig för betalande ChatGPT-användare. Den har tränats på offentligt tillgängliga data fram till december förra året.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 11 maj

OpenAI kan utveckla röstassistent

OpenAI, ett företag som specialiserar sig på artificiell intelligens, kan vara i färd med att utveckla en röstassistent som kombinerar ljud-, text- och bildigenkänning, enligt The Information. OpenAI har tidigare demonstrerat att deras ChatGPT kan bearbeta bilder och ljud i realtid, vilket liknar mänskliga sinnen. De nya tekniken kan användas för att hjälpa barn med läxor eller ge information om omgivningen. OpenAI rapporteras också vara i samtal med Apple om att integrera ChatGPT med iOS 18. Detta kommer samtidigt som Apple planerar en större översyn av sin röstassistent Siri.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 11 maj

AI förändrar programmering och utbildning inom datavetenskap

När digitala datorer uppfunnits var den första uppgiften att instruera dem att göra vad vi ville. Problemet var att maskinerna inte förstod engelska – de kände bara till ettor och nollor. Över de nästa 60 åren eller så har programmeringsspråk som Fortran, Basic, Algol, COBOL, PL/1, LISP, C, C++, Python prolifererat. När stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT framkom var många förbluffade över att dessa maskiner inte bara kunde skriva sammanhängande engelska meningar, utan att de också kunde skriva datorprogram! Redan nu börjar AI co-piloter förändra hur programmering i sig själv undervisas. GitHub, programmerarnas repository som ägs av Microsoft, frågade mer än 2000 professionella mjukvaruprofessionella om tekniken, resultaten stödde den synen: 88% sa att det gjorde dem mer produktiva.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 11 maj

Många användare som har imponerats av sin första ChatGPT-upplevelse kan vara motiverade att anpassa upplevelsen till sitt specifika område. Att träna om en LLM är inte en enkel uppgift, och det finns för- och nackdelar med RAG (retrieval-augmented generation). OpenAI erbjuder dock GPT Builder, ett sätt att skapa en anpassad version av ChatGPT. En GPT skapad av OpenAI:s builder kallas helt enkelt för en ´GPT´. Det första villkoret är att man inte kan göra detta på den fria nivån som erbjuds av OpenAI. Om man har tillgång till ett företagskonto eller redan är en GPT-4-användare, är detta inget problem.

The New Stack fördjupade 11 maj

OpenAI:s VD dementerar lansering av sökprodukt

OpenAI:s VD, Sam Altman, har dementerat spekulationer om att företaget skulle lansera en sökprodukt. Ryktena uppstod efter en rapport från Reuters, men Altman har på sociala medier klargjort att företagets planerade tillkännagivande på måndag inte handlar om en ny sökmotor eller avtäckningen av GPT-5. Han beskrev det kommande avslöjandet som något som ´känns som magi´. Officiella detaljer delade av OpenAI bekräftar uppdateringar relaterade till ChatGPT och introduktionen av dess senaste modell, GPT-4.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 11 maj

OpenAI att presentera framsteg med ChatGPT och GPT-4

Det Microsoft-stödda företaget OpenAI kommer att presentera framsteg relaterade till ChatGPT och GPT-4 nästa vecka. Detta kommer mitt i rykten om lanseringen av en sökprodukt som kan konkurrera med sådana konsoliderade jättar som Google. Under livesändningen, som är planerad till måndag 10 maj kl. 10:00 PT (19:00 spansk tid), kommer vi att se en livedemonstration av ´några uppdateringar´ till ChatGPT, en av de mest kända chatbotarna för närvarande, och dess underliggande språkmodell, GPT-4. Det kommer inte att finnas några nyheter om GPT-5 eller den framtida sökmotorn.

Direktlänk Dela D1 Softball News fördjupade 11 maj

OpenAI planerar att annonsera ´nyheter´ som ´känns som magi´, säger VD Sam Altman

OpenAI:s VD Sam Altman har indikerat att företaget planerar att annonsera ´nya saker´ som ´känns som magi´ på måndag. Trots rykten om att det skulle avslöja GPT-5 eller en sökmotor, avfärdade Altman dessa idéer men sa att det är något ´folk kommer att älska´. OpenAI kan fortfarande släppa en ChatGPT-sökfunktion i framtiden, som rapporter har indikerat. OpenAI tillkännager nya uppdateringar till ChatGPT och GPT-4 och enligt Altman känns de ´som magi´.

Direktlänk Dela Business Insider Mexico fördjupade 11 maj

OpenAI kommer att presentera uppdateringar för GPT-4 och ChatGPT-demonstrationer, inte GPT-5 eller sökmotor

OpenAI kommer inte att avtäcka GPT-5 eller dess ryktade sökmotor under sitt evenemang på måndag. Istället kommer företaget att visa ChatGPT-demonstrationer och meddela nya uppdateringar för sin GPT-4-modell. OpenAI:s VD Sam Altman har sagt att teamet har arbetat på nya projekt som han tror att användarna kommer att älska. Det har ryktats att OpenAI förbereder sig för att avtäcka en ChatGPT-driven sökmotor som ska konkurrera med Google och Bing. Det är fortfarande oklart vad OpenAI:s evenemang kommer att innebära, men enligt beskrivningen för live stream-evenemanget kommer företaget att meddela nya uppdateringar för GPT-4 och demonstrationer för ChatGPT.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 11 maj

OpenAI planerar att lansera ny sökmotor och uppdatera ChatGPT

OpenAI är nära att lansera en ny sökmotor som kan konkurrera med Google Search och AI-startupen Perplexity. Den nya produkten, som förväntas lanseras den 13 maj, kommer att förbättra ChatGPT genom att integrera en sökmotor som kan hämta realtidsinformation från internet och tillhandahålla citat. Detta syftar till att hantera en av de största kritikpunkterna mot ChatGPT - dess beroende av föråldrad data. Dessutom kan OpenAI snart lyfta sitt NSFW-filter på ChatGPT, enligt ett nytt dokument från OpenAI Model Spec.

Direktlänk Dela Pro Pakistani fördjupade 11 maj

AI-assistenter har blivit mer populära och mångsidiga, med företag som OpenAI, Anthropic och Microsoft som utvecklar sina egna versioner. OpenAI har gett ChatGPT en appbutik-liknande plattform, Anthropic har gjort Claude tillgänglig för alla, och Microsofts Bing har omdöpts till Copilot och är nu central för företagets verksamhet. Dock varierar användbarheten av dessa assistenter beroende på individens behov och komfort med att dubbelkolla information, då ingen av dessa assistenter är fria från fel. I denna artikel jämförs olika AI-assistenter baserat på deras förmåga att svara på frågor, interagera med och förstå filer och foton samt skapa bilder och text kreativt.

Inverse fördjupade 11 maj

Två AI-aktier att köpa nu som kan göra dig till en förmögenhet

Artificiell intelligens (AI) kräver exponentiellt mer datorkraft och kapacitet än tidigare trott, enligt Stephen Schwarzman, VD för Blackstone. Två teknikledare som tillhandahåller denna viktiga datorkapacitet är Advanced Micro Devices (AMD) och Super Micro Computer. AMD:s intäkter ökade med 2% till $5,5 miljarder under första kvartalet, medan datacentrets intäkter sköt i höjden med 80% till $2,3 miljarder. Super Micro Computer, å andra sidan, såg sina försäljningar tredubblas till $3,85 miljarder under kvartalet som slutade den 31 mars.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 maj

Investera i AI: Advanced Micro Devices och Super Micro Computer som starka köp

AI kräver betydligt mer datorkraft än tidigare trott, vilket skapar en guldgruva för företag som kan leverera den nödvändiga infrastrukturen. Två teknikledare som levererar denna kapacitet är Advanced Micro Devices (AMD) och Super Micro Computer. AMD:s intäkter ökade med 2% år över år till 5,5 miljarder dollar under första kvartalet, drivet av stark försäljning av deras AI-aktiverade Ryzen 8000-serieprocessor. Super Micro Computer, som levererar servrar, datalagringssystem och annan AI-optimerad utrustning, har också sett en spektakulär tillväxt. Trots detta handlas aktierna i Super Micro Computer för närvarande till ett betydande rabatt jämfört med sina tidigare höjdpunkter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 maj

Apple planerar att förbättra iPhone AI-funktioner med iOS 18

Apple strävar efter att förbättra iPhone AI-funktioner med iOS 18 genom att förhandla med OpenAI och Google. Enligt Bloomberg är Apple nära ett avtal med OpenAI för att integrera ChatGPT i iPhone. Det finns också diskussioner med Google om licensiering av Gemini chatbot. Apple´s VD Tim Cook har tidigare sagt att han personligen använder ChatGPT. Rykten cirkulerar att iOS 18 kommer att inkludera AI-transkription och sammanfattning. Apple´s årliga WWDC, planerad till juni 2024, förväntas vara scenen för avtäckning av dessa nya AI-funktioner.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 11 maj

ChatGPT: Revolutionerar konversationell AI

ChatGPT, utvecklat av OpenAI, är en banbrytande konstgjord intelligens som revolutionerar hur vi interagerar med teknik. ChatGPT, som är utbildad på stora mängder text från internet, har en djup förståelse för mänskligt språk, vilket gör det möjligt att generera sammanhangsrelevanta och sammanhängande svar. Den excellerar inom naturalspråkförståelse och -generering, vilket gör det möjligt att engagera sig i meningsfulla samtal med användare över ett brett spektrum av ämnen. Men med stor kraft kommer stort ansvar och användningen av ChatGPT väcker också etiska frågor. Framtiden för konversationell AI ser dock mycket lovande ut.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 11 maj

Möjligheter och risker med företags AI: En intervju med Deltek´s Bret Tushaus

Hypen kring artificiell intelligens (AI) har fått fler företag att investera i tekniken för att förbli konkurrenskraftiga. Med framväxten av ChatGPT och det stora företagsdrivet för generativ AI (Gen AI) sätts AI i ett större rampljus, och företag behöver vara medvetna om möjligheter kontra risker och se till att de utnyttjar kraften i AI på ett säkert sätt. Bret Tushaus från Deltek diskuterar möjligheterna och riskerna med företags AI och hur företaget använder tekniken för att hjälpa företag att främja sina mål. En av de största möjligheterna med AI är automatisering och förbättrat beslutsfattande. Å andra sidan är cybersäkerhet en av de största riskerna.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 11 maj

Tio tips för att förbättra interaktionen med AI-verktyget ChatGPT

Att bli skicklig på att skapa effektiva uppmaningar för ChatGPT kan förbättra kvaliteten och användbarheten av dina interaktioner med detta AI-verktyg. Här är tio värdefulla tips: 1. Var tydlig och specifik. 2. Använd rätt kontext. 3. Ställ dina frågor logiskt. 4. Använd nyckelord effektivt. 5. Formulera dina frågor för detaljerade svar. 6. Håll dina uppmaningar koncisa. 7. Justera ton och stil. 8. Använd korrekt grammatik och stavning. 9. Iterera och förbättra. 10. Använd exempel. Genom att implementera dessa strategier kommer du att se en märkbar förbättring i hur effektivt ChatGPT uppfyller både dina informationskrav och kreativa strävanden.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 11 maj

OpenAI firar rekordtrafik och planerar att lansera egen sökmotor

OpenAI, det populära AI-verktyget, firar en ny milstolpe efter att trafiken nådde rekordet 80,7 miljoner förra veckan. OpenAI planerar nu att lansera sin egen sökmotor, vilket kommer lägligt inför Googles mycket efterlängtade I/O-event. Beslutet kommer efter att företagets dagliga användartrafik har upplevt både toppar och dalar, med en topp på 1,8 miljarder besök i maj förra året. Rykten cirkulerar om att OpenAI skulle samarbeta med mjukvarujätten Microsoft för att lägga till Bing Search-teknik för ytterligare framsteg inom sökning.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 11 maj

Apple och OpenAI förhandlar om AI-drivna funktioner för iOS 18

Apple och OpenAI är nära att slutföra en affär som kommer att innebära AI-drivna funktioner på iOS 18. Apple kan komma att tillkännage introduktionen av de nya AI-funktionerna på WWDC 2024, vilket kommer att möjliggöras genom integration av ChatGPT. Det förväntas att de nya AI-funktionerna kommer att utnyttja Apples egna processorer i datacenter. Enligt en rapport från Mark Gurnman på Bloomberg, förhandlar Apple och OpenAI om villkoren för användning av ChatGPT-funktioner i iOS 18. Gurnman har också bekräftat att Apples diskussioner med Google om användning av Gemini chatbot på iPhones fortfarande pågår.

Direktlänk Dela Kalinga TV fördjupade 11 maj

Apple och OpenAI nära att slutföra avtal om att föra ChatGPT AI-teknik till iOS 18

Diskussionerna mellan Apple och OpenAI har avancerat så långt att de rapporteras vara nära att slutföra ett avtal som kan föra ChatGPT generativ AI-teknik till iOS 18. Apple sägs också fortfarande vara i samtal med Google om Gemini. Detta har att göra med Apples ryktade övergripande strategi att erbjuda en AI App Store. Företaget planerar att erbjuda mindre enhetsmodeller av egen design samtidigt som det outsourcar LLM:er till större befintliga företag som Google. Apple planerar också att använda sin enhetsbearbetning som en stor fördel för kunderna.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade 11 maj

OpenAI utvecklar ´Context Connector´ för att förbättra arbetsflödet i ChatGPT

OpenAI, utvecklarna bakom ChatGPT, arbetar på en ny funktion kallad ´Context Connector´ som lovar att effektivisera ditt arbetsflöde genom att direkt ge tillgång till dina filer lagrade i molnet inom ChatGPT. Med ´Context Connector´ kan du ansluta ditt Google Drive-konto till ChatGPT och bläddra i filerna direkt via plattformen. Funktionen förväntas initialt stödja två stora molnlagringsleverantörer: Google Drive och Microsoft OneDrive. Även om det officiella lanseringsdatumet ännu inte har offentliggjorts, visar läckta skärmdumpar ett användarvänligt gränssnitt för ´Context Connector´.

Direktlänk Dela News Track fördjupade 11 maj

AI-kunniga lärare förändrar undervisningssättet med innovativa verktyg

En ny typ av lärare har dykt upp inom utbildningsvärlden - AI-kunniga lärare utrustade med kraftfulla verktyg som ChatGPT och Google Gemini. Dessa innovativa pedagoger förändrar hur lektioner undervisas och utnyttjar den fulla potentialen av artificiell intelligens i klassrummet. Fem effektiva prompts har tagits fram av dessa lärare. Matthew Wemyss, en biträdande skoldirektör, fokuserar på att integrera AI i utbildningsmiljöer samtidigt som han beaktar etiska implikationer. Dr. Marina A. Badillo-Diaz hjälper lärare att generera riktade SEL-idéer. Amin Teymorian, chef för datavetenskap på en gymnasieskola, har skapat en prompt för att hjälpa studenter förbereda sig för universitetsintervjuer. Jennifer Verschoor, en EdTech-ledare, har utvecklat en kraftfull prompt för att anpassa läsmaterial till olika nivåer i en specifik ämnesklass för studenter i olika åldrar. Jason Gulya, en engelsk professor, tror på att omvandla traditionella uppgifter till dynamiska projektbaserade inlärningsupplevelser.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 11 maj

Apple kan introducera AI-driven uppgradering till Siri

Apple kan introducera en mycket behövd AI-driven uppgradering till Siri som kan göra röstassistenten mer konverserande och mångsidig. Den nya Siri-uppgraderingen kan avslöjas på företagets Worldwide Developers Conference den 10 juni. Apple rapporteras inte konkurrera direkt med ChatGPT med den nya Siri-uppgraderingen. Istället fokuserar företaget på att göra Siri bättre på uppgifter den redan utför. Siri kan också få förmågan att sammanfatta textmeddelanden. Apple planerar också att marknadsföra den nya AI-drivna versionen av Siri som mer privat än sina konkurrenter.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 11 maj

Generativ AI växer i Indien, men inkomsterna är ännu inte betydande

Generativ AI, en kategori av AI-algoritmer som skapar originalutdata genom att lära sig från data under träningsprocessen, växer i Indien. Dock är intäkterna från generativa AI-projekt ännu inte betydande för indisk IT. Trots detta har investerare börjat välja AI-tematiska aktier för att dra nytta av den disruptiva naturen hos artificiell intelligens. Indiens AI-marknad växer med en årlig tillväxttakt på 25-35% och förväntas nå cirka $17 miljarder år 2027. Företag som Affle, Bosch, Cyient, Kellton Tech Solutions, Oracle Financial Services Software, Persistent Systems, Saksoft och Zensar Technologies är några av de företag som investerar i AI.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 11 maj

Så här får du tillgång till dolda Gemini AI på iPhone: Steg-för-steg-guide

Googles Gemini är det senaste AI-alternativverktyget till ChatGPT och DALL-E 3. Även om det för närvarande inte finns någon dedikerad Gemini-app tillgänglig på iPhone, kan den nås inifrån Google-appen. För Android-användare finns det en dedikerad Gemini-app, dock begränsad till några marknader. Gemini AI-växeln är tillgänglig inom Google-appen för iPhone-användare. Apple och Google diskuterar integrationen av Googles Gemini AI i iPhones för att införa generativa AI-funktioner. Dessutom antyder en ny rapport från Bloomberg att Apple har stängt ett avtal med OpenAI för att föra ChatGPT-funktioner till iPhone med iOS 18.

Direktlänk Dela Gizbot fördjupade 11 maj

Apple nära avtal med OpenAI för AI-funktioner i iPhone, Google Gemini fortfarande i spel

Apple väntas använda en tredje part för att driva kommande AI-funktioner på iPhone, med Google Gemini som en möjlig kandidat. Men det avtalet är ännu inte klart, medan ett med OpenAI är nästan färdigt. En ny rapport avslöjar att Apple och OpenAI har ´närmat sig ett avtal´ för att använda ChatGPT-funktioner på iPhone som en del av iOS 18. Exakt hur ChatGPT skulle användas inom iOS är oklart. Samtidigt är ett avtal mellan Apple och Google om AI inte uteslutet. Apple väntas tillkännage iOS 18 och presentera sina AI-funktioner på WWDC, som är planerat till den 10 juni.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 11 maj

Apples AI-ambitioner: Potentiell ChatGPT-integration och licensiering av Google Gemini på gång

Apple och OpenAI diskuterar möjligheten att integrera artificiell intelligens (AI) i Apples enheter. Om avtalet går igenom kan ChatGPT bli en del av nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple diskuterar även med Google om deras Gemini chatbot, men inget avtal har ännu nåtts. Denna integration kan innebära förbättrade AI-funktioner för iPhone-användare och göra interaktioner med iPhones smartare och mer hjälpsamma. Apple planerar att tillkännage dessa nya AI-funktioner i juni vid sin Worldwide Developers Conference.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 11 maj

OpenAI förbereder sig för att lansera ny sökmotor och lyfta NSFW-filter

Enligt Bloomberg är OpenAI mycket nära att lansera ett nytt sökverktyg som kan konkurrera med Google Sök och AI-startupen Perplexity. Denna nya produkt från skaparna av ChatGPT förväntas debutera så tidigt som nästa måndag, 13 maj. OpenAI planerar att förbättra ChatGPT genom att integrera en sökmotor som kan hämta realtidsinformation från internet och tillhandahålla citat. Designen på OpenAIs nya sökverktyg verkar spegla Perplexitys erbjudande nära. Dessutom kan ChatGPT snart lyfta sitt NSFW-filter, enligt ett nytt dokument från OpenAI Model Spec.

Direktlänk Dela Pro Pakistani fördjupade 11 maj

OpenAI förnekar planer på sökmotor, antyder ´nytt material´ som ´känns som magi´

Microsoft-stödda OpenAI, som skapade sensation i teknikvärlden när det lanserade ChatGPT, en AI-baserad chattbot 2022, ryktas nu planera lanseringen av sin egen sökmotor, med hjälp av sin AI-kompetens. Trots spekulationer om att OpenAI kanske lanserar en sökmotor som skulle konkurrera mot segmentets ledare Google, klargjorde startupens VD Sam Altman att inga sådana planer finns. Istället kommer OpenAI att avslöja ´nytt material´, sa Altman, och tillade att det ´känns som magi´ för honom. OpenAI har planerat ett virtuellt evenemang på måndag den 13 maj för att demonstrera uppdateringar till ChatGPT och GPT-4, vilket är företagets senaste AI-baserade chattbotmodell.

Direktlänk Dela Upstox fördjupade 11 maj

OpenAI:s VD förnekar rapporter om lansering av sökmotor

OpenAI:s VD Sam Altman har dementerat rapporter om att OpenAI skulle lansera en sökprodukt på måndag som kan konkurrera med Googles sökmotor. I ett inlägg sa Altman att medan OpenAI förbereder sig för att göra ett tillkännagivande på måndag, är det varken relaterat till gpt-5 eller en sökmotor. Det officiella inlägget från OpenAI nämner att lanseringen kommer att ha uppdateringar om ChatGPT och dess senaste modell, GPT-4. OpenAI kommer att sända evenemanget live via openai.com kl. 10:30 PM IST den 13 maj.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 11 maj

OpenAI VD förnekar planer på att lansera Google Search-rival

OpenAI:s VD Sam Altman har tillbakavisat rapporter om att företaget förbereder sig för att lansera en rival till Google Search på måndag. Tidigare spekulationer hade antytt att OpenAI skulle avtäcka en AI-driven sökprodukt som integrerar ChatGPT för att tillhandahålla realtidsinformation från webben. I ett inlägg på Twitter klargjorde Altman att den kommande tillkännagivelsen inte är GPT-5 eller en sökmotor. OpenAI:s officiella konto meddelade också att det kommer att livesända en demo av ChatGPT och GPT-4-uppdateringar på måndag kl. 10 PT (10:30 PM i Indien).

Direktlänk Dela India Today North East fördjupade 11 maj

Apple nära att slutföra avtal med OpenAI för AI-teknik i iOS 18

Apple är rapporterat nära att slutföra ett avtal med OpenAI för att använda dess teknik i iOS 18. Som en del av avtalet kommer Apple att erbjuda en chatbot drivet av ChatGPT som en av AI-funktionerna. Det finns också rapporter om att Apple återupptagit samtal med OpenAI om ett möjligt avtal sedan april i år. Dessutom diskuterar Apple ett AI-fokuserat partnerskap med Google, där de pratar om att använda Gemini för iOS 18:s generativa AI-funktioner. Det är oklart hur företaget kommer att integrera OpenAI:s teknik i iOS 18 och vilka funktioner den kommer att driva.

Direktlänk Dela Cult of Mac fördjupade 11 maj

Apple planerar att förbättra Siri med generativ AI

Apple planerar att förbättra sin virtuella assistent Siri med generativ AI, enligt en rapport från New York Times. Detta kommer efter att två Apple-chefer testade ChatGPT och insåg att Siri inte jämförde sig väl. Den nya tekniken skulle markera en mycket behövd överhalning för iPhone-assistenten, som har kritiserats för att vara stillastående och ofta missförstå röstfrågor. Med den generativa AI-tekniken hoppas Apple att Siri blir bättre på uppgifter den redan gör och tar på sig nya förmågor som att sammanfatta textmeddelanden och chatta.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 maj

OpenAI bekräftar evenemang för att presentera nya ChatGPT-funktioner och uppdateringar för GPT-4

OpenAI har bekräftat att företaget kommer att hålla ett evenemang nästa vecka för att presentera nya funktioner för ChatGPT och uppdateringar för GPT-4. Det förväntas att OpenAI kommer att lansera sin egen sökmotor, drivet av ChatGPT. Evenemanget kommer att sändas live och det är möjligt att Sam Altman och hans team kommer att visa ny teknik från företaget. Det är också troligt att OpenAI kommer att använda delar av Bing Search, tack vare sitt partnerskap med Microsoft, för att driva sin egen sökmotor. Syftet med den nya funktionen är att konkurrera mer framgångsrikt med Google och Perplexity.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 11 maj

OpenAI:s VD Sam Altman förnekar rapporter om lansering av sökmotor

OpenAI:s VD Sam Altman har tillbakavisat rapporter om att hans AI-företag planerar att lansera en sökmotor liknande Google. Altman bekräftade att OpenAI kommer att hålla fast vid sina AI-mål, och göra sin AI-chattbot kallad ChatGPT mer kraftfull. På måndag kommer OpenAI att livestreama sitt evenemang för att visa några uppdateringar av ChatGPT och GPT-4. Tidigare rapporter hävdade att OpenAI skulle lansera en sökprodukt före Googles flaggskeppskonferens ´I/O´ nästa vecka.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 11 maj

OpenAI förnekar lansering av konkurrent till Google Search

OpenAI:s VD Sam Altman har förnekat rapporter om att företaget planerar att lansera en konkurrent till Google Search. Altman förklarade via sitt X (tidigare Twitter) handtag att det inte handlar om GPT-5 eller en sökmotor, utan något annat som han och hans team har arbetat på under en tid. Han tillade att ´nya saker´ kommer att uppskattas av människor. OpenAI kommer att livestreama demonstrationer av några nya funktioner på ChatGPT och GPT-4.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 11 maj

OpenAI förnekar planer på att lansera en Google-liknande sökmotor

Sam Altman, VD för OpenAI, dementerade på lördagen rapporter om att hans artificiella intelligens (AI) -företag planerar att lansera en sökmotor liknande Google. I ett inlägg sa Altman att OpenAI kommer att hålla fast vid sina AI-mål och göra sin AI-chattbot kallad ChatGPT kraftfullare. Tidigare rapporter hävdade att OpenAI skulle lansera en sökprodukt före Googles flaggskeppskonferens ´I/O´ nästa vecka. Företaget har nu klargjort att det kommer att hålla fast vid uppdateringar på ChatGPT och sin senaste modell, GPT-4.

Direktlänk Dela Siasat Daily fördjupade 11 maj

AI-verktyg kan ge din start-up ett verkligt lyft

AI-verktyg blir allt mer tillgängliga och lättanvända, vilket kan hjälpa företagare inom hälsosektorn med marknadsföring, beslutsfattande baserat på riktiga data och kundnöjdhet. Tre AI-verktyg som sticker ut för sina förmågor och lämplighet för start-ups är ChatGPT, Jasper AI och Notion AI. ChatGPT är skicklig på att skapa olika kreativa textformat, från marknadsföringskopia till sociala medieinlägg och bloggskisser. Jasper AI är specialiserat på att skapa högkonverterande marknadsföringskopior, från webbplatsinnehåll till annonskopia och produktbeskrivningar. Notion AI integrerar sömlöst inom den populära projektledningsplattformen Notion och erbjuder AI-drivet skrivstöd och mer direkt inom din Notion-arbetsyta.

Direktlänk Dela Passive Income MD fördjupade 11 maj

Anthropic introducerar nytt verktyg för promptingenjörskap för att optimera användningen av generativ AI

Generativa AI-verktyg har utvecklats mycket sedan de första introducerades på 1960-talet. Men det var först 2014 som generativa motståndsnätverk (GANs) introducerades, vilket tillät generativ AI att skapa autentiska bilder, videor och ljud av riktiga människor. I dagens läge kan vi skapa nästan vad som helst med generativa AI-verktyg som ChatGPT, DALL-E och andra. Men det finns ett problem. Vi kan använda dessa AI-verktyg men inte få ut det mesta av dem. Huvudorsaken till detta är behovet av kompetens inom promptingenjörskap. Anthropic, skaparföretaget bakom Claude stora språkmodell (LLM) och en av de största konkurrenterna till ChatGPT, har just meddelat att de har ett nytt verktyg för promptingenjörskap som kan omvandla dina idéer till effektiva, precisa och tillförlitliga prompts med hjälp av Claudes promptingenjörstekniker. Detta är goda nyheter för alla som vill maximera sina resultat med generativ AI och uppnå optimala resultat.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 11 maj

OpenAI håller live-demo av uppdateringar, men inte om GPT-5 eller sökmotor

OpenAI kommer att hålla en live-demonstration av uppdateringar på måndag den 13 maj. Men det kommer inte att handla om GPT-5 eller en sökmotor. Tillkännagivandet kom från OpenAIs X-konto. Livestreamen kommer att handla om ChatGPT och GPT-4. OpenAIs VD Sam Altman retweetade nyheten, och sa ´inte gpt-5, inte en sökmotor, men vi har arbetat hårt med något nytt som vi tror att folk kommer att älska! känns som magi för mig.´ President och medgrundare Greg Brockman hintade också om tillkännagivandet. Det fanns rapporter om att en ChatGPT-sökmotor skulle lanseras på måndag, vilket var extra spännande eftersom Google I/O äger rum dagen efter. Följare ser också fram emot släppet av GPT-5 som ryktas komma ut i sommar och möjligen tidigare. Men en livestreamhändelse som inte är relaterad till en sökmotor eller GPT-5 är oväntad. Inom några minuter efter Altmans bekräftelse att deras tillkännagivande inte kommer att handla om en sökmotor, sköt Googles aktie upp. Så Google-chefer kan andas ut... för nu. Den gissningsleken är igång på X:s genAI-sida. GPT-4.5? Ett Sora-tillkännagivande? Det är någons gissning just nu, men vi håller oss uppdaterade. Livestreamen kommer att vara på openai.com på måndag, 13 maj kl. 1pm ET/10 am PT.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 11 maj

OpenAI planerar att tillkännage ´nya saker´ som känns som magi, säger VD Sam Altman

Sam Altman, VD för OpenAI, antydde att företaget planerar att tillkännage ´nya saker´ som ´känns som magi´ på måndag. Altman avvisade också idén om att det skulle avslöja GPT-5 eller en sökmotor vid evenemanget. Start-up företaget kan fortfarande släppa en ChatGPT-sökfunktion i framtiden, som rapporter har indikerat. OpenAI meddelar nya uppdateringar till ChatGPT och GPT-4 - och enligt Sam Altman känns de ´som magi´. Altman kanske har avvisat rykten om att OpenAI skulle tillkännage en sökmotor på demonstrationen på måndag, men han förnekade inte att OpenAI arbetade med en sökprodukt.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 maj

OpenAI förnekar planer på att lansera en webbsökmaskin

OpenAI, tillverkaren av många chatbots och mottagare av mycket Microsoft-pengar, förnekar att de planerar att avtäcka en webbsökmaskin på måndag. ´Trots rapporter, lanserar OpenAI inte en sökprodukt eller GPT-5 på måndag,´ sa en talesperson till The Register nyligen angående en produktuppdatering som kommer tidigt nästa vecka. VD Sam Altman upprepade detta förnekande i ett sociala medier-inlägg. För Microsoft, som har packat OpenAI:s ChatGPT i sin Bing-sökmotor, är detta kanske en lättnad. OpenAI lovar bara att ´demo några ChatGPT- och GPT-4-uppdateringar.´

Direktlänk Dela The Register fördjupade 11 maj

OpenAI förbereder sig för att avslöja vårens uppdateringar för ChatGPT och GPT-4

OpenAI, en startup som har spelat en betydande roll i populariseringen av generativ AI-teknik med sin Chatbot, förbereder sig för att tillkännage uppdateringar till sina ChatGPT- och GPT-4-modeller, kallat ´Spring Updates´. Detta tillkännagivande kommer att göras under ett livestream-event på måndag, strax före Googles årliga I/O-konferens där AI förväntas vara en framträdande funktion. Sedan introduktionen av ChatGPT i november 2022 har generativ AI-teknik blivit alltmer mainstream med konkurrenter som Adobe, Anthropic, Google, Meta, Microsoft och Perplexity alla lanserar sina egna modeller, vilket leder till en chatbot-tävling.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 11 maj

OpenAI planerar att lansera AI-drivet sökverktyg för att konkurrera med Google

OpenAI planerar att tillkännage sitt AI-drivna sökverktyg på måndag, enligt två källor som är bekanta med ärendet. Detta ökar insatserna i konkurrensen med sökmotorkungen Google. Microsoft-backade OpenAI arbetar på en sökprodukt för att potentiellt tävla med Alphabet´s Google och Perplexity, en välfinansierad AI-sökstart. OpenAI´s sökverktyg är en förlängning av dess flaggskeppsprodukt ChatGPT, och möjliggör för ChatGPT att dra in direkt information från webben och inkludera citat. ChatGPT är OpenAI´s chatbot-produkt som använder företagets banbrytande AI-modeller för att generera mänskliga svar på textprompter.

Direktlänk Dela Express Tribune fördjupade 10 maj

OpenAI lanserar ny sökmotor för att konkurrera med Google

AI-forskningslabbet OpenAI har bekräftat rykten om att de utvecklar en ny sökmotor, vilket kommer efter framgångar för deras flaggskepps-chatbot ChatGPT. OpenAI:s nya verktyg kommer att fungera liknande som ChatGPT, men kommer att kunna dra realtidsinformation och citat från webben, tack vare sitt partnerskap med Bing. Verktyget kommer också att presentera användare med bilder, men kommer troligen att visa dem tillsammans med textresponsen, likt befintliga AI-sökmotorer som Perplexity AI. OpenAI:s nya sökmotor syftar till att syntetisera webbaserad information på ett sätt som är mer användbart för användaren.

Direktlänk Dela TechCo fördjupade 10 maj

OpenAI utmanar Google med ny AI-driven sökmotor

OpenAI förväntas avslöja en ny AI-drivna sökprodukt, vilket kan omforma sökmotormarknaden som för närvarande domineras av Google. Den nya produkten är en betydande förbättring av OpenAIs flaggskeppsprodukt ChatGPT, med direkt webbinformationshämtning och citeringsfunktioner. OpenAI har också hintat om samarbeten, inklusive ett potentiellt partnerskap med Microsofts Bing, för att driva denna nya söktjänst. Samtidigt gör OpenAI aggressiva rekryteringsansträngningar, särskilt riktade mot Googles talangpool. Lanseringen ser ut att vara en direkt utmaning mot Googles dominans.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 10 maj

OpenAI förbereder nya tillkännagivanden, rekryterar aktivt från Google

OpenAI:s VD, Sam Altman, har bekräftat att företaget planerar att göra nya tillkännagivanden inom kort. Han antydde att användare kommer att älska de kommande förbättringarna och beskrev dem som ´magiska´. Detta tyder på att företaget planerar att lansera uppdateringar för ChatGPT och dess senaste modell, GPT-4. OpenAI har också bekräftat att några demos av de kommande uppdateringarna kommer att lanseras på ett evenemang som kommer att sändas live på företagets officiella webbplats. Enligt rapporter har OpenAI aktivt försökt att värva anställda från Google för att bygga ett team som förväntas hjälpa företaget att snabbt lansera produkten.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 10 maj

OpenAI kommer att livestreama uppdateringar av ChatGPT och GPT-4

OpenAI kommer att livestreama uppdateringar till ChatGPT och GPT-4 på måndag kl. 13.00 ET. I ett fredagstweet avfärdade VD Sam Altman rapporter om att OpenAI lanserar en sökmotor eller GPT-5 vid evenemanget. Altman meddelade dock att något som ´känns som magi´ kommer till ChatGPT. OpenAI-evenemanget sker en dag före Google I/O, vilket förväntas vara fullt av AI-relaterade uppdateringar. Många förväntar sig att detta evenemang har något att göra med de gpt2-chattrobotar som Altman har retat om den senaste månaden. Vissa spekulerar i att OpenAI kan avtäcka en mindre AI-modell, liknande Anthropics Claude 3 Haiku, byggd för enklare frågor.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att avslöja uppdateringar för ChatGPT och GPT-4

OpenAI planerar att livestreama ett tillkännagivande kl. 10 PT på måndag, men försöker hålla förväntningarna under kontroll. Företaget beskriver händelsen som en chans att demonstrera några uppdateringar för ChatGPT och GPT-4. VD Sam Altman marknadsförde eventet med budskapet att det inte är GPT-5, inte en sökmotor, men de har arbetat hårt med något nytt som de tror att folk kommer att älska. Altman antydde till en Reuters rapport som publicerades tidigare i veckan, vilken föreslog att OpenAI planerar att tillkännage en AI-driven sökprodukt på måndag.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att lansera AI-drivet sökmotor för att konkurrera med Google

OpenAI planerar att lansera en AI-driven sökmotor som kan konkurrera med Google, enligt Bloomberg. OpenAIs sökprodukt är en förlängning av dess flaggskeppsprodukt ChatGPT, vilket gör att ChatGPT kan dra in direkt information från webben och inkludera citat. OpenAI har haft sina upp- och nedgångar under det senaste året, inklusive det märkliga avskedandet och återanställningen av VD Sam Altman. Företaget har också stämts av musiker, tidningar och artister för upphovsrättsbrott. Elon Musk stämde också företaget och har rapporterat ökat löner för sina ingenjörer för att hindra dem från att bli snappade upp av OpenAI.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att lansera en AI-driven sökplattform för att konkurrera med Google Search

OpenAI planerar att lansera en AI-driven sökplattform den kommande måndagen, den 13 maj, för att konkurrera direkt med Google Search, enligt en rapport från Reuters. Även om detta datum kan ändras, har det tidigare rapporterats att OpenAI arbetar på en AI-driven sökplattform avsedd att konkurrera med stora namn inom området. Detta inkluderar inte bara jättar som Google utan även andra som Perplexity. OpenAI postade den 10 maj att företaget skulle streama på måndag för att ´demo några ChatGPT och GPT-4 uppdateringar´.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 10 maj

Apple ger Siri en ´hjärntransplantation´ med generativ AI

Apple´s toppmjukvaruexekutiver bestämde tidigt förra året att företagets virtuella assistent, Siri, behövde en ´hjärntransplantation´. Beslutet kom efter att exekutiverna Craig Federighi och John Giannandrea testat OpenAI´s nya chatbot, ChatGPT. Produkten använder generativ artificiell intelligens, vilket fick Siri att se föråldrad ut. Siri, introducerad 2011, har varit begränsad till enskilda förfrågningar och har aldrig kunnat följa en konversation. ChatGPT, å andra sidan, förstår sammanhanget i en konversation. Detta har satt igång Apples mest betydande omorganisation på över ett decennium.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 maj

Google behöver förbättra sin AI-chattbot Gemini

Google lanserade sin AI-chattbot Gemini, ursprungligen kallad Bard, efter framgången med ChatGPT. Trots flera uppgraderingar har Gemini inte uppnått samma popularitet som sina konkurrenter. Inför företagets årliga utvecklarevenemang, Google I/O, förväntas Google rulla ut uppdateringar för att göra Gemini mer attraktiv för allmänheten. Förbättringar kan innefatta en mer engagerande Gemini-upplevelse på iOS, automatiska fotnoter, dokumentuppladdningar, förbättrade sekretesskontroller och mer fokus på Gemini än på att tvinga fram SGE (Search Generative Experience).

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 10 maj

OpenAI avslöjar nya uppdateringar för ChatGPT, men inget GPT-5 eller sökmotor

OpenAI aviserade att de kommer att demo uppdateringar för sin AI-chatbot och GPT-4 på måndag, men CEO Sam Altman förnekade rykten om att händelsen kommer att inkludera lanseringen av GPT-5 eller en sökmotor. Istället lovade han ´nya grejer som vi tror att folk kommer att älska´. Det har rapporterats att OpenAI arbetar på en sökmotor i ChatGPT som skulle konkurrera med Google. En användare upptäckte en ny URL, search.chatgpt.com, i OpenAIs certifikatloggar. OpenAI kommer att sända sina ´våruppdateringar´ live på sin webbplats på måndag, den 13 maj.

Direktlänk Dela PC Magazine fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att utmana Google med AI-drivna sökmotor

OpenAI planerar att den 13 maj tillkännage sin AI-drivna sökmotor som ska konkurrera med Google Sök. Detta uttalande förväntas ske en dag innan Google I/O 2024, när många förväntar sig att Googles egna Gemini AI-modell kommer att stå i centrum. OpenAI lanserade ChatGPT i november 2022, med Microsoft som finansiell backare. Företaget planerade att tillkännage ChatGPT:s integration med Bing för att skapa Bing Chat den 7 februari 2023. Detta skakade Google, särskilt eftersom en AI-drivna sökmotor hotar dess nära monopol på online-sökverksamheten. Google lanserade sin generativa AI chatbot, Bard, för att överträffa Microsoft. Idag heter Bing Chat Microsoft Copilot och är integrerat i Windows och Edge. Microsoft erbjuder nu prenumerationer med Microsoft Copilot Pro, vilket integrerar den i utvalda Microsoft 365-appar. Bard heter nu Gemini AI, och Google erbjuder Google One AI Premium-planen så att användare kan använda den i Google Docs office-sviten.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 10 maj

Anthropics AI-chatbot Claude når inte upp till konkurrenten ChatGPTs popularitet

Konsumenternas efterfrågan på mobil AI-chatbot-appar utöver ChatGPT kan vara på nedgång. Tidigare denna månad lanserade Anthropic sin första mobilapp på iOS, vilken ger tillgång till dess Claude 3-modell för både gratis- och betalande användare. Trots att appen erbjuder samma funktionalitet som sin webbversion, samt historiksynchronisering och fotouppladdningsfunktioner, drog den endast in 157 000 totala globala nedladdningar under sin första vecka på marknaden. Jämför det med ChatGPT, som såg 480 000 installationer under de första fem dagarna av sin USA-lansering, när dess app också var iOS-exklusiv. Claude blev inte en ny App Store-hit, till skillnad från ChatGPT. Enligt data från app-intelligensföretaget Appfigures var den högsta rankningen Claude uppnådde bland Apples toppfria iPhone-appar i USA nr 55 den 4 maj, några dagar efter dess debut den första dagen i månaden. Från och med fredag rankas appen inte längre inom de toppfria iPhone-apparna i USA. Istället rankas den nu som nr 51 i de toppfria produktivitetsapparna i USA, ner från nr 5-rankningen i denna kategori, vilken den också uppnådde den 4 maj.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 10 maj

Luwu Intelligence Technology lanserar kompakt AI-robot

Utbildningselektronikföretaget Luwu Intelligence Technology har presenterat en kompakt robot på hjul, XGO-Rider, designad för att fungera som en artificiellt intelligent följeslagare på skrivbordet. Den drivs av en BBC micro:bit eller Raspberry Pi Compute Module 4 (CM4). XGO-Rider är kompakt och smidig och prisvärd jämfört med andra hjulbenta robotar på marknaden. XGO-Rider finns i två varianter. Den dyrare versionen är byggd kring CM4 och har AI-funktioner, inklusive integration med OpenAI:s ChatGPT för naturligt språkinteraktion och integrerad gesterkänning, ansiktsigenkänning och mer. En billigare modell byter ut CM4 mot en BBC micro:bit och är designad för mer direkt kontroll med en visuell programmeringsmiljö. XGO-Rider finansieras för närvarande på Kickstarter.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 10 maj

Erik Voorhees, grundare av ShapeShit och Bitcoin-förespråkare, har meddelat lanseringen av en ny AI-applikation vid namn Venice. Applikationen, som drivs av Large Language Model (LLM)-teknik, har lanserats för att adressera integritetsutmaningar som finns hos andra generativa AI-modeller som OpenAI´s ChatGPT och Elon Musk´s Grok. Venice AI är en privat, tillståndslös AI designad för obegränsad civilisationsframsteg. Till skillnad från andra AI-verktyg, spionerar Venice inte på sina användare, censurerar inte deras konversationer och injicerar inte bias, säkerhetsism eller politisk propaganda.

Coingape fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att presentera uppdateringar för ChatGPT och GPT-4

Efter en rapport om att företaget planerar att lansera en konkurrent till Google Search nästa vecka, har OpenAI bekräftat ett evenemang den 13 maj för nya uppdateringar av ´ChatGPT och GPT-4´. OpenAI bekräftade på Twitter att de kommer att hålla en livestream den 13 maj för att avtäcka ´några ChatGPT och GPT-4 uppdateringar´. Det förväntas att huvudfokus kommer att vara företagets version av en AI-drivna sökmotor. OpenAI:s sökmotor förväntas fungera genom att effektivt ställa frågor till ChatGPT med chatboten som ger tillbaka svar med bildcitat från webben. Tjänsten förväntas också delvis drivas av Microsofts sökmotor Bing.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att avtäcka AI-driven sökmotor för att konkurrera med Google Search

OpenAI har meddelat att de kommer att hålla en live streaming-händelse på måndag för att diskutera några nya uppdateringar relaterade till ChatGPT och GPT-4. Det kommande evenemanget, planerat till den 13 maj, är också förhandstittat på dess officiella webbplats. Det finns rapporter om att ChatGPT-tillverkaren kommer att avtäcka en ny AI-driven sökmotor på måndag för att konkurrera med Google Search. Den ännu ej släppta sökmotorn förväntas använda ChatGPT som bas, rapporteras söka svar på webben på frågor och förfrågningar. Den kommer också att inkludera citat för sina sökresultat.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 10 maj

Donald Trumps eventuella presidentskap kan påverka kryptovalutan XRP

Det överraskande utfallet i det amerikanska presidentvalet 2024 har väckt diskussioner om den potentiella inverkan på kryptovalutamarknaden, särskilt XRP. Vi frågade ChatGPT, den avancerade språkmodellen, om hur XRP skulle reagera om Donald Trump vann presidentskapet. ChatGPT svarade att om Trump vinner presidentvalet, kan XRPs pris potentiellt öka med över 100%, vilket skulle placera dess pris på $1.5. Trumps senaste stöd för kryptovaluta och blockchain-teknologi kan leda till ökad mainstream-adopterande och investeringar i XRP.

Direktlänk Dela Times Tabloid fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att lansera ny sökmotor för att utmana Google

OpenAI, som står bakom AI-chattbotten ChatGPT, förväntas lansera en ny sökfunktion som kan konkurrera med Google. Funktionen, som förväntas bekräftas av Microsoft-baserade OpenAI på måndag, kommer att låta användare söka på webben via den populära chattbotten. Det är ännu inte känt hur denna funktion kommer att fungera, men det är troligt att AI:en kommer att söka på webben åt användarna och generera resultat baserat på vad den hittar. Detta skulle kunna innebära att användarna kan ställa en fråga till ChatGPT och få mycket mer detaljerade svar som citerar webbkällor som Wikipedia eller onlinebloggar. Om detta stämmer, kan det utgöra det största hotet hittills mot Googles sökmotoröverlägsenhet.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att lansera AI-drivet sökmotor för att konkurrera med Google

OpenAI planerar att lansera en artificiell intelligens (AI) -driven sökmotor, redo att tävla direkt med Google. OpenAI, känt för sina framsteg inom AI, har utvecklat ChatGPT, ett program baserat på en AI-modell som kan generera mänskliga svar på skrivna texter. Denna chatbot har ändrat sättet vi interagerar på webben genom att erbjuda en ny metod för att söka information online. OpenAI kan tillkännage sin nya sökmotor innan starten av den årliga Google I/O-konferensen.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 10 maj

ChatGPT förväntas lansera sin sökfunktion, utmanar Google

ChatGPT förväntas lansera sin sökfunktion på måndag, enligt Reuters, som citerar anonyma företagskällor. Detta nya tillvägagångssätt kan vara en game-changer för hur människor får information från internet och en betydande utmaning för branschledaren Google. Rykten säger att OpenAI utvecklar en ChatGPT-funktion som söker på webben och citerar källor i sina resultat. Funktionen skulle tillåta användare att ställa en fråga till ChatGPT och få svar som använder detaljer från webben med citat till källor som Wikipedia-artiklar och blogginlägg. En version av produkten använder också bilder tillsammans med skriftliga svar på frågor, när de är relevanta.

Direktlänk Dela Martech.org fördjupade 10 maj

ChatGPT kan introducera sin sökmotor för att konkurrera med Google

Sökmotorkriget intensifieras. ChatGPT kan introducera sin sökmotor, som kommer att konkurrera med Google, på måndag. Trots att OpenAI ännu inte har gjort något klart uttalande, bekräftar vissa källor nyheten. Den nya sökmotorn, som förväntas använda avancerade språkalternativ för att specialisera sig på textrendering, språköversättning och produktion av kreativt innehåll, hade tidigare väckt teknikentusiaster när rykten dök upp att OpenAI hade förvärvat domännamnet search.chatgpt.com. OpenAI har valt att lansera sin nya sökmotor samtidigt som Google I/O-eventet. Detta kan ses som ett strategiskt försök att etablera sig som en seriös konkurrent till Google på sökmotormarknaden. Dessutom kan det vara inriktat på att fånga uppmärksamheten från ChatGPT-sökmotorn innan Google I/O-eventet startar.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att utmana Googles sökmotor med AI-driven produkt

OpenAI planerar att lansera en AI-driven sökmotor som kan utmana Googles dominans på marknaden. Produkten, som kan presenteras redan på måndag, kommer att vara en utökning av OpenAI:s AI-chattbot ChatGPT och kommer att tillåta användare att söka på internet via chattboten och få svar med citerade källor. Sökmotorn kommer delvis att drivas av Microsoft Bing och kan vara snabbare än ChatGPT. Produkten kommer även att konkurrera med AI-sökmotor-startupen Perplexity. OpenAI har tidigare försökt tillhandahålla ChatGPT-åtkomst till uppdaterad och realtidsinformation från webben genom ChatGPT-plugins, men tjänsten pensionerades i april.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att lansera AI-drivet sökprodukt

OpenAI planerar att tillkännage sin AI-drivna sökprodukt på måndag, dagen före Googles årliga I/O-event. OpenAIs sökprodukt är en utvidgning av dess ChatGPT, som drar in detaljerade informationsblock från webben. Det har rapporterats att denna version av sökningen kommer att innehålla citat och ett mer komplett svar på frågor, och kommer att drivas av Microsoft Bing. Vissa säger att AI-sökmodellen kommer att generera mer mänskliga svar på textprompter.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 10 maj

Så tar du bort den grå bakgrunden från ChatGPT

ChatGPT har blivit ett populärt verktyg för att generera mänskliknande text baserat på användarprompts. Ett vanligt estetiskt problem som användare stöter på är den grå bakgrunden som ibland visas i utdatatexten vid kopiering från ChatGPT till en annan plattform. Det finns enkla metoder för att ta bort den. Först kopierar man texten, sedan öppnar man en enkel textredigerare som Notepad för Windows eller TextEdit för macOS, dessa program behåller inte formatering från andra applikationer. Sedan klistrar man in den kopierade texten från ChatGPT i textredigeraren, kopierar texten igen och klistrar in den i önskad plattform.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att lansera AI-drivet sökmotor för att utmana Google

OpenAI, skaparen av ChatGPT, planerar att lansera en AI-drivet sökmotor som utmanar Googles dominans. Lanseringen förväntas ske på måndag, dagen före Googles årliga I/O-konferens. Microsoft-stödda OpenAI arbetar på en sökprodukt för att potentiellt konkurrera med Googles och Perplexitys AI-sökmotorer. OpenAIs sökprodukt är en förlängning av dess flaggskeppsprodukt ChatGPT, vilket möjliggör för ChatGPT att hämta direkt information från webben och inkludera citat. Startup-företaget Perplexity, som har en värdering på 1 miljard dollar, har fått dragkraft genom att erbjuda ett AI-drivet sökgränssnitt.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att lansera egen sökprodukt för att konkurrera med Google

OpenAI, det artificiella intelligensföretaget som stöds av Microsoft, planerar att annonsera sin egen sökprodukt för att konkurrera med Google, enligt källor som är bekanta med ärendet. OpenAIs nya produkt är en utvidgning av dess flaggskeppsprodukt ChatGPT, en chattbot som använder AI-modeller för att generera mänsklika svar på textprompter. Den nya sökprodukten kommer att tillåta ChatGPT att hämta direkt information från webben och inkludera citat. OpenAIs sökprodukt kommer också potentiellt att konkurrera med Perplexity, en välfinansierad AI-sökstart. Teknikjättar som OpenAI och Amazon fokuserar alltmer på att utveckla verktyg för att skilja mellan verkligt och falskt innehåll som genereras av AI.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 10 maj

OpenAI utmanar Google med ny AI-drivna sökprodukt

OpenAI förbereder sig för att avslöja sin AI-drivna sökprodukt, vilket intensifierar rivaliteten med Google. Detta uttalande, planerat till måndag, lovar att revolutionera online informationssökning med ChatGPT:s förmåga att hämta direkt webbdata med citat. Detta sker mitt i ökad konkurrens inom AI-sökutrymmet, med Perplexity, en startup värderad till $1 miljard grundad av en tidigare OpenAI-forskare, som vinner mark. Med nyligen integration av ChatGPT med Microsofts Bing och fokus på realtidsdata, är OpenAI redo att utmana Googles dominans och omdefiniera hur vi får tillgång till information online.

Direktlänk Dela BizNews fördjupade 10 maj

OpenAI ryktas lansera en GPT-baserad sökmotor

OpenAI, en ledare inom forskning om artificiell intelligens, ryktas lansera en sökmotor som utnyttjar kraften i GPT-teknik, specifikt ChatGPT. Denna utveckling kan innebära en stor förändring i hur vi söker information online. Sökmotorn kan utmana Googles dominans genom att erbjuda en mer naturlig språksökupplevelse och AI-genererade, omfattande svar istället för traditionella länklistor. OpenAI behöver dock övervinna flera hinder, inklusive att säkerställa tillförlitlig information och transparens i hur AI kommer fram till sina svar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 10 maj

Översikt över de senaste AI-verktygen och teknologierna

GPT-4 är den senaste LLM från OpenAI, vilket är mer uppfinningsrikt, exakt och säkrare än dess föregångare. Det har också multimodala förmågor, dvs. det kan också bearbeta bilder, PDF:er, CSV:er etc. Med introduktionen av Code Interpreter kan GPT-4 nu köra sin egen kod för att undvika hallucinationer och ge exakta svar. Bing AI drivs av OpenAI:s GPT-4-modell och kan navigera på webben för att ge exakta svar. Den har också förmågan att generera bilder från användarprompts. GitHub Copilot är ett AI-kodkompletteringsverktyg som analyserar kod och ger omedelbar feedback och relevanta kodförslag. DALL-E 2 är ett text-till-bild-genereringsverktyg utvecklat av OpenAI som skapar originalbilder baserade på användarens prompt. Det har utformats för att avvisa olämpliga användarförfrågningar. Cohere Generate utnyttjar potentialen hos AI för att förbättra affärsverksamheten. Det erbjuder personligt innehåll för e-post, landningssidor, produktbeskrivningar och olika andra krav. AlphaCode har utvecklats av DeepMind och är kapabel att skriva datorprogram på en konkurrenskraftig nivå. Firefly är ett bildgenererings- och redigeringsverktyg känt för sin prompt-till-bild output noggrannhet. Det omfattar ett brett utbud av bildmodifieringsfunktioner, inklusive innehållstyp, färg, ton, belysning och komposition. Bard är en chatbot utvecklad av Google, vilken ses som Googles motsvarighet till OpenAI:s ChatGPT. Claude är en chatbot utvecklad av Anthropic. Den liknar ChatGPT och har förmågan att bearbeta stora mängder text och automatisera arbetsflöden. Detta AI-verktyg tar bort bakgrundsljud från ljudinspelningar. Synthesia är ett videogenereringsverktyg som omvandlar texter till högkvalitativa videor med hjälp av AI-avatars och voiceovers. Copy.ai låter användare generera högkvalitativa marknadsföringskopior på sekunder, oavsett om det är för ett blogginlägg, ett e-postmeddelande eller en uppdatering på sociala medier. Detta verktyg skapar affischer, illustrationer och konstverk baserat på användarens input. Midjourney är ett annat bildgenereringsverktyg som skapar bilder enligt användarens prompts. Det är utmärkt på att skapa miljöer, särskilt fantasy- och sci-fi-scener, som liknar renderad konceptkonst från ett videospel. Poe är en plattform som ger tillgång till de stora chatbotarna som GPT-4, Claude, Llama etc., på ett ställe. Kickresume är en AI-resumebyggare som förenklar processen att skriva och skapa effektiva resuméer. Perplexity AI är en allt-i-ett-sökmotor som utnyttjar GPT-4, vilket gör det möjligt att intelligent utforska olika databaser med lätthet. Murf är ett text-till-tal-verktyg som låter användare generera studio-kvalitet voiceovers på minuter. Detta verktyg låter användare generera logotyper, videor och banners inom några minuter. Soundraw är en musikgenerator som låter användare skapa sin egen unika och royaltyfria musik. Replika är en AI-driven chatbot designad för att vara en virtuell följeslagare. Den har förmågan att bilda djupa förbindelser med användare och till och med låter dem betrakta den som en betydande annan. Plattformen erbjuder funktioner som videosamtal för att förbättra den interaktiva upplevelsen, och Replika behåller en journal där den registrerar sina känslor och tankar. Socratic låter användare ladda upp ett foto av sin läxa, och den löser problemet nästan omedelbart. Tome är ett berättelseverktyg som utarbetar text och genererar bilder. Chatflash är ett verktyg som låter användare skapa innehåll genom en chattfunktion. Type Studio är ett video redigeringsverktyg som gör det möjligt för användare att redigera sina videor genom att göra ändringar direkt till den transkriberade texten. Descript är ett mångsidigt video redigeringsverktyg som låter användare skapa, spela in, transkribera, redigera, samarbeta på och enkelt dela sina videor och podcasts. Bardeen är en automatiseringsplattform som ersätter användarnas repetitiva uppgifter. Engage AI gör prospekt engagemang bättre genom att förbättra och lägga till sammanhang till kommentarer. Det hjälper till att bryta isen och bygger starkare relationer med potentiella kunder. Palette färglägger svartvita bilder inom sekunder. Detta verktyg tar bort bakgrunden av alla bilder. Detta verktyg har funktioner som en Ad copy generator, LinkedIn rubriksgenerator, omskrivare, sammanfattare och mer. Gamma genererar lek baserat på användarprompts. Tutor skapar fullskaliga kurser tillsammans med moduler baserat på användarens ämne. Detta verktyg låter användare ladda upp vilken PDF-fil som helst och chatta med den. Detta verktyg låter användare skapa frågesporter på olika ämnen. Boomy låter användare skapa sina egna original låtar inom sekunder. Prompt Vine är som ett virtuellt bibliotek för ChatGPT prompts. Pi är en chatbot som pratar nästan som en terapeut. GPTZero är ett AI-plagiatkontrollverktyg. ElevenLabs har utvecklat ett avancerat text-till-tal och röstkloningsverktyg. Character AI låter användare skapa karaktärer och prata med dem. Detta verktyg ger användarens bild meme-liknande bildtexter. Detta verktyg låter användare utnyttja AI för att omforma sina rum inom sekunder. Detta verktyg omvandlar användarens input till en Pokemon. Extrapolate tar in användarbilder som input och visar hur de kommer att åldras. Detta verktyg omvandlar handskecher till professionella bilder. Voicemod låter användare skapa fullfjädrade låtar bara genom att ange text. Detta verktyg analyserar en bild och identifierar de prompts man kan behöva ange för att generera den.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 10 maj

Google erkänner misstag med AI-chattbot Gemini, lovar förbättringar

Sedan ChatGPT lanserades 2022 har flera företag deltagit i ett slags AI-race och lanserat sina egna AI-produkter och tjänster. Google, som länge dominerat sökmotorsutrymmet online, har också äventyrat detta område och lanserat sin egen AI-chattbot kallad Bard, nu känd som Gemini. Gemini liknar ChatGPT på många sätt men har också tillgång till realtidsinformation. Tidigare i år kritiserades AI-verktyget för att vara ´för vaket´ på grund av sin nyligen lanserade bildgenereringsfunktion. Google VD Sundar Pichai accepterade företagets misstag och sa att funktionen kommer tillbaka inom några veckor.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 10 maj

Googles Gemini AI kommer snart att få en AI-tillägg för YouTube Music

Google planerar att integrera YouTube Music i sin Gemini AI, Googles version av en AI-driven chattbot liknande ChatGPT. Integrationen syftar till att ge användare möjlighet att inte bara söka och spela sina favoritlåtar, utan också att utforska ny musik. Denna utveckling upptäcktes av en Android-entusiast som går under namnet Assemble Debug. Google verkar satsa mycket på AI nyligen, särskilt med produkter som Pixel-serien och den allestädes närvarande sökfältet. Och nu, med Gemini-tillägget för YouTube Music, breddar de sina AI-horisonter ännu mer.

Direktlänk Dela Blockchain Council fördjupade 10 maj

OpenAI överväger att tillåta NSFW-innehåll

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, diskuterar för närvarande om dess användare ska tillåtas att skapa pornografiskt material med hjälp av dess AI-verktyg. Företaget hade tidigare sagt att dess verktyg inte borde tjäna innehåll som inte är säkert för arbete (NSFW), vilket innebär innehåll som inte skulle vara lämpligt i en professionell konversation eller miljö. OpenAI definierar detta innehåll som inklusive ´erotik, extremt våld, nedsättande ord och oönskad svordomar´. Men nu överväger OpenAI att tillåta användare att generera sådant innehåll. OpenAI-anställd Joanne Jang bekräftade att deepfake-innehåll alltid kommer att vara förbjudet.

Direktlänk Dela Cyberdaily.au fördjupade 10 maj

Anthropic-grundarna kritiserar indirekt OpenAI

Dario och Daniela Amodei, syskon och grundare av Anthropic, riktade indirekt kritik mot OpenAI under ett tal i San Francisco. De hävdade att Anthropics AI är den bästa i världen och försvarade sitt konkurrensövertag över branschledaren OpenAI. Daniela Amodei presenterade Claude 3 Opus som det mest kapabla och kraftfulla AI-modellen som finns tillgängligt överallt i världen. Anthropics grundare, tidigare anställda på OpenAI, valde sina ord noga för att aldrig nämna sitt före detta företag, men gjorde flera kommentarer som indirekt hänvisade till skaparen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 10 maj

OpenAI utforskar ansvarsfull hantering av explicit innehåll med ChatGPT

ChatGPTs kapacitet sträcker sig från att skriva uppsatser och dikter till att svara på frågor och till och med skapa fiktiva berättelser. Men ett område som har väckt både nyfikenhet och kontrovers är dess potential att generera explicit innehåll. OpenAI fortsätter att förbättra sina modeller och frågan uppstår: Hur kan ChatGPT hantera NSFW (Not Safe For Work) innehåll ansvarsfullt? OpenAI har nyligen släppt sitt Model Spec-dokument, som skissar principerna och riktlinjerna som styr dess AI-modeller. Inom detta dokument finns det ett avsnitt ägnat åt hantering av NSFW-innehåll.

Direktlänk Dela Brand Synario fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att lansera ChatGPT-baserad sökmotor före Google I/O

Det har cirkulerat rykten och läckor om att OpenAI snart kommer att lansera en sökmotor som drivs av ChatGPT. Även om OpenAI ännu inte officiellt har meddelat något om detta, förbereder Google sig för att hålla sin årliga utvecklarkonferens Google I/O nästa vecka med viktiga tillkännagivanden. OpenAI verkar planera att lansera den nya sökmotorn före Google I/O för att stjäla rampljuset. Rykten hävdar att den ChatGPT-drivna sökmotorn tidigare förväntades lanseras den 9 maj, men nu kommer den att tillkännages bara en dag före Googles evenemang, dvs. på måndag den 13 maj.

Direktlänk Dela PhoneWorld fördjupade 10 maj

OpenAI utvecklar sökfunktion för ChatGPT

OpenAI utvecklar en ny sökfunktion för ChatGPT som tillåter AI:n att utföra webbsökningar och ge svar med citat från tillförlitliga källor som Wikipedia och blogginlägg. Funktionen kommer även att inkludera bilder i svaren där det är relevant. OpenAI har även rekryterat Google-anställda för att arbeta på detta projekt. Trots att ChatGPT har färre användare än Google, är frustrationen över Googles sökmotor växande bland användare, annonsörer och konkurrenter. OpenAI:s VD, Sam Altman, har uttryckt att han inte vill kopiera Googles sökmotor, utan istället skapa en ny typ av integrerad sökning.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 10 maj

OpenAI kan lansera sin ChatGPT sökprodukt den 13 maj

OpenAI förbereder sig för att introducera webbsökfunktion till ChatGPT, vilket potentiellt kan utmana industrigiganter som Google och Perplexity. Den nya sökprodukten kan komma den 13 maj 2024, strategiskt sammanfallande med Googles årliga I/O konferens. Enligt en ny rapport från Reuters planerar företaget att tillkännage tillägget av webbsökfunktion till ChatGPT på måndag (13 maj 2024). Denna nya sökprodukt förväntas konkurrera med Google och Perplexity. Publikationen noterar att tillkännagivandedatumet kan ändras.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 10 maj

Semikondutortillverkares aktievinster fortsätter att driva på AI-myntens rally, med Nvidias första kvartalsrapport som ska presenteras den 22 maj. Nu kommer dock en annan katalysator som kan öka den hausseartade rörelsen och priserna på dessa AI-baserade blockkedjemynt kan fortsätta att förbättras. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, sägs lansera en konkurrent till sökjätten Google, enligt Reuters. Sökmotorn kommer att vara en fullfjädrad sökmotor som drivs av artificiell intelligens, vilket kommer att sätta OpenAI i direkt konkurrens med Google. AI-mynten RNDR, AKT och WLD rapporterar högre vinster.

Cryptopolitan fördjupade 10 maj

OpenAI utmanar Google med AI-drivet sökverktyg

OpenAI, ett AI-kraftcenter som stöds av Microsoft, förbereder sig för att utmana Google med tillkännagivandet av sin AI-drivna sökprodukt. Tillkännagivandet förväntas ske på måndag, vilket skärper konkurrensen med Google, den nuvarande titanen inom online-sökning. OpenAI:s sökerbjudande är en utvidgning av dess flaggskeppsplattform ChatGPT, vilket möjliggör för ChatGPT att ta direkt material från webben, komplettera svaren med citat för att öka legitimiteten. OpenAI har tidigare introducerat en integration med Microsoft:s Bing för betalande abonnenter för att stärka ChatGPT:s förmåga att leverera aktuella och tillförlitliga sökresultat. Samtidigt har Perplexity, grundat av en tidigare OpenAI-forskare, framträtt som en stark konkurrent inom AI-söklandskapet.

Direktlänk Dela Goodreturns fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att konkurrera med Google Search

OpenAI planerar att lansera en konkurrent till Google Search den 13 maj, enligt källor som Reuters rapporterat om. Detta markerar en betydande eskalering i konkurrensen om sökmotordominans. OpenAI:s sökprodukt bygger på deras populära ChatGPT chatbot-teknik. Till skillnad från ChatGPT kommer sökprodukten att kunna direkt bearbeta information från webben, vilket ger användarna faktabaserade svar och inkluderar citat för källor. OpenAI:s inträde i sökmotormarknaden kommer när Google står inför kritik för sin nyligen ´hjälpsamma innehållsuppdatering´ (HCU), vilket vissa förläggare hävdar orättvist påverkade deras sökbarhet.

Direktlänk Dela Android Kenya fördjupade 10 maj

OpenAI lanserar AI-drivet sökverktyg för att konkurrera med Google

OpenAI, ett framstående företag inom artificiell intelligens, förbereder sig för att lansera sitt AI-drivna sökverktyg på måndag, enligt Reuters. Detta oväntade tillkännagivande kan trappa upp konkurrensen med Google, den nuvarande ledaren inom sökteknik. OpenAI utvecklar ett sökverktyg som syftar till att konkurrera med Google, som ägs av Alphabet, och Perplexity, en AI-sökstart med betydande finansiering. Det kommande verktyget är en förlängning av OpenAIs primära produkt, ChatGPT.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 10 maj

Microsoft förklarar: ´AI Copilot-ekosystemet är större än du tror´

Microsoft har förklarat att antalet AI Copilots som företaget har släppt ut i världen är större än vad man kan tänka sig. Reynald Adolphe, senior utvecklarförespråkare på Microsoft, diskuterade olika Copilots, inklusive GitHub Copilot, Copilot för VS Code, Copilot för Visual Studio, Copilot för Codespaces, Copilot för MS 365 och Copilot för företag. Adolphe påpekade att Copilot gör mer än bara kodning, det accelererar utvecklingsprocessen, hjälper till att lära sig nya programmeringsspråk och ramverk, och förbättrar produktiviteten och kommunikationen. Antalet AI Copilots som tillhandahålls av Microsoft är dock okänt.

Direktlänk Dela Visual Studio Magazine fördjupade 9 maj

Använd ChatGPT för att förbättra ditt företags sociala medier

Att navigera i sociala medier kan vara överväldigande, särskilt när man strävar efter att uppnå specifika företagsmål. Oavsett om du är ett start-up, ett medelstort företag eller ett stort företag, är en smart sociala medier-strategi ett måste. ChatGPT kan hjälpa dig att inte bara automatisera uppgifter utan också skapa engagerande, insiktsfullt innehåll anpassat till ditt varumärkes unika röst. I denna guide utforskar vi 20 av de mest effektiva ChatGPT-utlösarna för olika sociala medieplattformar som du kan använda för att förbättra dina företagsmål.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 9 maj

AI-kunskaper blir allt mer önskvärda i Houston-området, enligt Microsoft och LinkedIn

Kunskap om användning av artificiell intelligens (AI) blir allt mer önskvärd i Houston-området, enligt den senaste Work Trend Index-rapporten från Microsoft och LinkedIn. Fler arbetstagare skriver AI-färdigheter på sina CV och applicerar dem på sina jobb. Enligt rapporten säger cirka 73% av kunskapsarbetarna i Houston att de använder AI på jobbet. Robert Schapiro, Microsofts Senior Director of Energy and Resources lokalt, sa att AI kan användas på många sätt. På nationell nivå har det varit en dramatisk ökning av LinkedIn-användare som lägger till färdigheter som ChatGPT och Copilot till sina profiler. Minst ett lokalt universitet har arbetat med olika projekt och studier för att implementera AI i olika branscher.

Direktlänk Dela Houston Public Media fördjupade 9 maj

Hur ChatGPT-plugins kan förbättra produktiviteten

ChatGPT-plugins är ett bra verktyg för att förbättra produktiviteten och har automatiserat eller på annat sätt snabbat upp en mängd olika uppgifter. De mest användbara plugins enligt författaren är PromptPerfect, Wolfram, BrowserPilot, World News och Kayak. Sedan lanseringen 2022 har ChatGPT visat kraften i artificiell intelligens, framträtt som en kraftfull chatbot som kan utföra en mängd olika uppgifter med en enda uppmaning. Plugins för ChatGPT tar saker och ting ytterligare och erbjuder förbättrade funktioner.

Direktlänk Dela Tech4Gamers fördjupade 9 maj

OpenAI överväger att tillåta generering av vuxeninnehåll med ChatGPT

OpenAI överväger att ändra sina riktlinjer för att tillåta generering av vuxeninnehåll, inklusive pornografi, med sin artificiella intelligens textgenerator ChatGPT. Företaget har tidigare förbjudit användning av tekniken för att skapa innehåll som kan vara olämpligt för minderåriga. I en omfattande dokumentation som syftar till att samla in feedback om reglerna för sina produkter, uttrycker OpenAI att de tror att utvecklare och användare bör ha flexibilitet att använda deras tjänster som de anser lämpligt, så länge de följer deras användarpolicy. Dock kommer skapandet av deepfakes inte att tillåtas.

Direktlänk Dela Audacy fördjupade 9 maj

Forskare utvecklar banbrytande maskininlärningsverktyg för cancerforskning

Zheng Xia, Ph.D., började sin karriär inom ingenjörsvetenskap men bytte till cancerbiologi efter att ha arbetat med ett maskininlärningsprojekt på Houston Methodist. Han är nu biträdande professor i biomedicinsk teknik vid OHSU School of Medicine och medlem av OHSU Knight Cancer Institute. Hans laboratorium utvecklar bioinformatiska verktyg, inklusive maskininlärningssystem, som kan tolka biomedicinska datauppsättningar bortom mänsklig förståelse. Han har flera publikationer i högpresterande tidskrifter och är huvudutredare på tre och medutredare på nio stora, R01-nivå bidrag från National Institutes of Health. Han har nyligen utvecklat PENCIL, en banbrytande maskininlärningsmodell som kan använda enskilda genaktivitetsdata för att identifiera viktiga undergrupper av cancerceller.

Direktlänk Dela Oregon Health & Science University fördjupade 9 maj

OpenAI ingår partnerskap med Financial Times för att förbättra AI-prestanda

OpenAI har ingått ett nytt ´strategiskt partnerskap´ och licensavtal med Financial Times (FT), i likhet med tidigare avtal med förläggare som Associated Press, tyska mediajätten Axel Springer och franska tidningen Le Monde. Enligt avtalet kommer OpenAI att licensiera FT:s innehåll för att använda det som träningsdata för sina produkter, inklusive uppföljare till sin AI-chattbot ChatGPT. I utbyte kommer FT att få en hemlig betalning. Partnerskapet kommer mot bakgrund av globala juridiska utmaningar från medieföretag och enskilda författare som anklagar AI-plattformsutvecklare för upphovsrättsintrång. En av de mest framstående fallen är det som New York Times lämnade in mot OpenAI i en federal domstol i New York i december 2023. OpenAI hoppas att detta partnerskap kommer att hjälpa till att lösa några av de mest akuta problemen som dess flaggskeppsprodukter står inför. Det första är att dessa AI-verktyg ibland hittar på saker, ett fenomen som kallas hallucination. Användning av tillförlitligt innehåll från FT och andra betrodda källor bör hjälpa till med det. Det andra problemet är att det kan hjälpa till att balansera den juridiska granskningen som OpenAI står inför. Att teckna officiella avtal med nyhetskällor ger teknikföretaget lite skadereglering för sitt rykte, eftersom det visar dem försöka göra rätt med journalistvärlden. Det ger också potentiellt mer juridisk säkerhet framöver.

Direktlänk Dela The Fashion Law fördjupade 9 maj

Franska AI-startupen Mistral AI nära att säkra kapital på 6 miljarder dollar

Mistral AI, ett franskt startupföretag inom artificiell intelligens (AI), står på tröskeln till att säkra en affär för att höja kapitalet till en värdering av 6 miljarder dollar. Detta markerar en betydande ökning från för sex månader sedan och positionerar företaget för att konkurrera med jättar i Silicon Valley inom AI-sektorn. Finansieringsrundan förväntas involvera befintliga supportrar som General Catalyst och Lightspeed Venture Partners. Mistral, grundat av tidigare forskare från Alphabet Inc´s Google och Meta Platforms Inc i Paris, har visat imponerande tillväxt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 maj

Provo rankas som en av de främsta städerna för användning av AI-verktyg enligt studie

En nyligen studie från Authority listar Provo bland de toppstäder för användning av ChatGPT och artificiell intelligens (AI)-verktyg. Data från Google Trends och över 450 000 geotaggade inlägg från sociala medier har analyserats för att hitta AI-relaterade sökningar och inlägg. Alla topp 10 städer för AI-användning och intresse är stora universitetsstäder. Provo och Brigham Young University kom på nionde plats. AI-assistenter blir allt populärare på arbetsplatsen och på universitet, med studenter som använder AI för både professionella och personliga frågor.

Direktlänk Dela KSL Broadcasting fördjupade 9 maj

TikTok att börja märka AI-genererat innehåll med ´Content Credentials´

TikTok meddelade på torsdagen (9 maj) att de kommer att börja använda en teknik som hjälper plattformen att identifiera och märka innehåll som genereras av artificiell intelligens (AI). Tekniken, som ursprungligen leddes av Adobe, har redan tagits i bruk av företag som OpenAI, skaparen av ChatGPT. TikTok var ett av 20 teknikföretag som tidigare i år skrev under ett avtal om att bekämpa hotet från AI. Andra stora teknikföretag som YouTube och Meta, som äger Instagram och Facebook, har sagt att de kommer att börja använda ´Content Credentials´.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 9 maj

Perplexity AI jämfört med ChatGPT: Vilka är skillnaderna?

Perplexity AI och ChatGPT är två AI-plattformar som ofta jämförs med varandra. Perplexity, vars grundarteam inkluderar en tidigare OpenAI-anställd, fungerar mer som en traditionell sökmotor och kan hämta information från webben i realtid. Den erbjuder mer detaljer än ChatGPT och inkluderar citat från alla sina källor, vilket gör den mer lämplig för akademiska forskare. Å andra sidan är ChatGPT mer av en allround-verktyg. Dess innehållsskrivning, matematik och kodningsförmågor är överlägsna tack vare sin förbättrade datahanteringskraft. ChatGPT har också en mer konversationell ton och är bättre på att svara på komplexa, öppna frågor.

Direktlänk Dela TechCo fördjupade 9 maj

Stardock introducerar ChatGPT på skrivbordet genom DesktopGPT

AI-assistenten ChatGPT är nu tillgänglig på skrivbordet tack vare Stardock, företaget bakom Start11 och andra verktyg för att anpassa Windows 11. Stardock har introducerat DesktopGPT, som kommer med GPT-3.5 Turbo, GPT-4 och GPT-4 Turbo, och användare kan enkelt välja en modell som passar deras behov. Till skillnad från vanliga ChatGPT kommer denna applikation med mallar som du kan använda för vanliga uppgifter. Tyvärr är DesktopGPT inte tillgänglig som en fristående applikation, och du kan bara få den som en del av Object Dock-paketet.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 9 maj

AI-chatbot gpt2-chatbot gör överraskande comeback

En avancerad ny AI-chatbot känd som ´gpt2-chatbot´ har gjort en överraskande återkomst till den välkända språkmodellbenchmarkingsplattformen, LMSYS Org, efter en veckas oförklarad frånvaro. Chatboten har dykt upp igen under två nya identiteter: ´im-a-good-gpt2-chatbot´ och ´im-also-a-good-gpt2-chatbot.´ Dessa senaste versioner har visat kapabiliteter i linje med OpenAI:s GPT-4-modeller, med vissa experter som föreslår att de kanske till och med överträffar originalet. OpenAI:s VD Sam Altman nämnde ´im-a-good-gpt2-chatbot´ i en tweet dagen innan de nya chatbotsen dök upp online. Detta har lett till spekulationer om att OpenAI kanske genomför A/B-testning på nya modeller. De nya chatbotsen har fått positiv feedback från användare.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 9 maj

Microsoft introducerar nya AI-funktioner för att förbättra produktiviteten

Generativ artificiell intelligens (GenAI) är i sin linda och Microsoft är en av de stora spelarna i segmentet efter sitt engagemang i ChatGPT och Copilot. Nyligen har det framkommit att företaget rullar ut nya AI-drivna funktioner till sin Microsoft 365-tjänst. Detta är främst inriktat på att förbättra produktiviteten och förenkla uppgifter för användarna. Den nya AI-assistenten i Office-appar för Microsoft 365-prenumeranter introducerar funktioner för automatisk ifyllning och omskrivning. Detta kommer att förbättra skapandet av snabba kommandon och interaktion.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 9 maj

Microsoft lägger till Copilot-tangent på PC-tangentbord

Microsoft har tillkännagivit att de lägger till en Copilot-tangent på PC-tangentbord. Denna tangent finns redan på den nya raden av Microsoft Surface-enheter, inklusive Microsoft Surface 6 för företag. Tryck på Copilot-tangenten öppnar Windows Copilot. Efter att ha testat Surface 6 för företag, övervägde författaren möjligheten att omkartlägga en oanvänd tangent på ett standardtangentbord, eller kanske definiera en snabbtangent, för att starta ChatGPT istället för Windows Copilot. Det var förvånansvärt lätt att göra detta genom att skapa en genväg till ChatGPT på skrivbordet och sedan kartlägga en tangent till denna genväg.

Direktlänk Dela IT Pro Today fördjupade 9 maj

Mistral AI nära att höja kapital till en värdering på 6 miljarder dollar

Det franska startupföretaget Mistral AI är nära att nå en överenskommelse om att höja kapital till en värdering på 6 miljarder dollar, nästan en tredubbling jämfört med sex månader sedan. Detta ger företaget mer resurser att utmana Silicon Valley-jättarna inom artificiell intelligens. Bland de största investerarna i den nya finansieringsrundan förväntas befintliga backare General Catalyst och Lightspeed Venture Partners. Mistral planerar att höja cirka 600 miljoner dollar. Mistral grundades för ett år sedan av lokala forskare för Google och Meta Platforms och värderades till över 2 miljarder dollar i december.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 9 maj

AI och stora datateknologier: olika perspektiv från branschledare

I denna samlade artikel diskuteras olika perspektiv på AI och stora datateknologier. William Allison, CTO på UC Berkeley, diskuterar generativ AI:s potentiella inverkan på klimatteknik. Ed Huang, CTO på PingCAP, argumenterar för att distribuerad SQL är det bästa valet för RAG. Philip Kaye, medgrundare och direktör på Vesper Technologies, kommenterar Intel´s intäktsrapport och framtidsutsikter. Saar Yoskovitz, VD och medgrundare på Augury, ger råd om hur man undviker ´AI-bruset´ och fokuserar på verklig avkastning. Sarah Nagy, grundare och VD för Seek AI, spekulerar i hur AI-drivna sökmotorer kan skaka om marknaden. Calum Yacoubian, direktör för NLP-strategi på IQVIA, diskuterar användningen av AI inom sjukvården. Randy Raitz, VP för Informationsteknik & Informationssäkerhetsansvarig på Faction, Inc., diskuterar drivkrafterna för molnadoption. Craig Crisler, VD för SupportNinja, kommenterar efterfrågan på generativ AI och anställningsutmaningar. Steven Lin, dataexpert på Semarchy, diskuterar sambandet mellan Master Data Management och pålitliga AI-resultat. Philip Kaye kommenterar också Apples utveckling av AI-chips för datacenter. Andrew Joiner, VD för Hyperscience, argumenterar för att byta ut frontiermodeller mot suveräna modeller. Slutligen diskuterar Claude Zwicker, Senior Product Manager på Immuta, potentialen för automatiserade verktyg för att hantera data.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 9 maj

OpenAIs ChatGPT introducerar ´Minne´-funktionen

OpenAI har introducerat en ´Minnes´-funktion i ChatGPT, vilket representerar ett viktigt steg framåt i utvecklingen av artificiell intelligens. Funktionen låter AI:n komma ihåg och använda detaljer delade i tidigare konversationer. Den är dock endast tillgänglig för de grundläggande versionerna av ChatGPT, inte de anpassade versionerna (customGPTs). Med denna funktion kan ChatGPT ha mer naturliga och personliga konversationer. Trots sina fördelar har minnesfunktionen begränsningar och väcker integritetsfrågor. OpenAI försäkrar dock att användare kan radera lagrade data när som helst.

Direktlänk Dela City Magazine fördjupade 9 maj

Två forskare lämnar OpenAI på grund av oro för företagets hantering av AGI

Forskarna Daniel Kokotajlo och William Saunders har nyligen lämnat OpenAI, företaget bakom ChatGPT. Kokotajlo, som var en del av styrningsteamet, uttryckte på ett onlineforum att han inte tror att OpenAI kommer att ´agera ansvarsfullt vid tidpunkten för AGI´. Saunders, som arbetade i Superalignment-teamet, lämnade också företaget. Båda forskarnas avgångar följer efter andra nyligen rapporterade avgångar på OpenAI.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 maj

OpenAI utvecklar sökfunktion för ChatGPT för att konkurrera med Google och Microsoft

OpenAI, utvecklaren bakom den populära chattboten ChatGPT, sägs utveckla en sökfunktion som kan förändra hur vi söker. Funktionen har potential att göra ChatGPT till en verklig konkurrent till Google Search och kan ge hård konkurrens till Microsofts Copilot eller AI-sökstartföretaget Perplexity. OpenAI arbetar på en funktion som skulle tillåta ChatGPT att söka på webben för att hitta svar på användarnas frågor. Användarna skulle få autentiska resultat från olika onlinekällor med citat. Dessutom planerar OpenAI att arbeta på en experimentell funktion som kan visa visuella förklaringar och skriftliga beskrivningar.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 9 maj

OpenAI planerar att lansera sökmotorn ´ChatGPT´

OpenAI, företaget bakom AI-forskning och distribution, planerar att lansera sin sökmotor ´ChatGPT´. Detta kommer att sätta dem i konkurrens med Google, Perplexity och Bing. Nyheten om lanseringen förstärktes när Y Combinators Hacker News-community delade att organisationen hade registrerat ett nytt domännamn, ´search.chatgpt.com´, tillsammans med ett säkerhetscertifikat. Sam Altman, VD för OpenAI, postade ´Search (dot) ChatGPT (dot) com May 9th´ den 2 maj. AI-influencern Pete Huang förutser också att lanseringsdatumet för ChatGPT-sökmotorn kommer att vara den 9 maj.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 9 maj

Alibaba Cloud lanserar senaste versionen av sitt stora språkmodell

Alibaba Cloud meddelade på torsdagen att de har släppt den senaste versionen av sin stora språkmodell efter mer än 90 000 implementeringar av företag. Jingren Zhou, teknikchef på Alibaba Cloud, sade att företaget har sett många kreativa användningar av modellerna från olika branscher, inklusive konsumentelektronik och spel. Alibaba Clouds senaste version av sin Tongyi Qianwen-modell, Qwen2.5, har märkbara framsteg inom resonemang, kodförståelse och textuell förståelse jämfört med sin föregångare Qwen2.0. Den senaste Qwen-modellen presterar bättre än OpenAI´s GPT-4-modell inom språk och skapande kapaciteter.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 maj

OpenAI planerar att släppa webbsökfunktion för AI-verktyget ChatGPT

OpenAI planerar att släppa en funktion för sitt artificiella intelligens (AI)-verktyg ChatGPT som gör det möjligt att utföra webbsökningar och ange källor för sina resultat. Syftet med den nya funktionen är att konkurrera mer framgångsrikt med Alphabet Inc:s Google och Perplexity. Med denna nya funktion kommer användarna att kunna ställa frågor till ChatGPT och få svar som drar information från internet och anger källor. Dessa källor kan vara allt från blogginlägg till Wikipedia-artiklar. Funktionen kan också inkludera visuella svar där det är lämpligt.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 9 maj

OpenAI utvecklar sökmotorliknande funktion för ChatGPT

OpenAI arbetar på en sökmotorliknande funktion för ChatGPT, enligt Bloomberg. Funktionen kommer att använda detaljer från internet och citera källor som Wikipedia-artiklar och blogginlägg. Detta är inte något särskilt nytt, eftersom Microsoft CoPilot kan göra samma sak. Det intressanta är att ChatGPT verkar arbeta på att utvidga detta. En version av funktionen som testas kommer att inkludera bilder med de givna resultaten. Till exempel, om en användare vill veta hur man fixar en dörrknopp, kommer det att finnas diagram som visar hur det görs. Det är oklart när ChatGPT kommer att släppa denna funktion.

Direktlänk Dela TechNave fördjupade 9 maj

OpenAI publicerar modellspecifikationer för ChatGPT

OpenAI har publicerat modellspecifikationer för sin ChatGPT, inklusive en rad responsregler. Till exempel är sexuella ämnen inte tillåtna, men vetenskapliga sammanhang är okej, och främjande av brott är inte tillåtet, men att ge information för att förhindra brott är okej. Specifikationerna beskriver ´önskvärt beteende´ och ´oönskat beteende´ för ChatGPT och OpenAI API, och visar hur OpenAI avser att justera ChatGPT:s svar. OpenAI tror att ´AI-assistenter inte ska främja eller vara inblandade i olagliga aktiviteter´. Dessutom stipulerar avsnittet om vuxeninnehåll att ´sexuellt eller våldsamt innehåll inte ska tillhandahållas´.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 9 maj

OpenAI planerar att lansera verktyget Media Manager för att förbättra dataskydd

OpenAI har mött kritik gällande dataskydd sedan ChatGPT först släpptes till allmänheten. Företaget använde mycket data från det offentliga internet för att träna den stora språkmodellen som driver ChatGPT och andra AI-produkter, vilket tycks ha inkluderat upphovsrättsskyddat innehåll. Efter press från regleringsorgan har OpenAI lagt till sekretessinställningar som låter dig ta bort ditt innehåll så att det inte används för att träna ChatGPT. Framöver planerar OpenAI att lansera ett nytt verktyg som kallas Media Manager som låter skapare välja bort att träna ChatGPT och andra modeller som driver OpenAI-produkter. Verktyget är inte tillgängligt ännu, men det kommer att vara klart 2025.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 9 maj

USA överväger att stärka försvar mot Kina och Rysslands AI-teknologi

USA överväger att stärka sina försvar mot Kinas och Rysslands framsteg inom artificiell intelligens (AI), särskilt med fokus på tillgång till avancerade AI-modeller, som de som driver plattformar som ChatGPT. Enligt källor inom administrationen överväger Biden-administrationen att införa begränsningar för exporten av proprietära eller sluten källkods AI-modeller, en viktig komponent i AI-system, på grund av ökade säkerhetsbekymmer. USA:s handelsdepartement överväger reglerande åtgärder för att begränsa exporten av sofistikerade AI-modeller.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 9 maj

OpenAI utvecklar webbsökfunktion för ChatGPT

OpenAI, den kända AI-forskningsorganisationen, rapporteras arbeta på en banbrytande funktion för ChatGPT som kan revolutionera hur användare interagerar med chatboten. Funktionen syftar till att införliva webbsökningsfunktioner i ChatGPT:s svar, vilket potentiellt kan konkurrera med sökjättar som Google och framväxande startups som Perplexity. Funktionen skulle möjliggöra för användare att ställa frågor till ChatGPT och få svar berikade med information hämtad från webben, komplett med citat till ansedda källor som Wikipedia-artiklar och blogginlägg.

Direktlänk Dela FlipWeb fördjupade 9 maj

OpenAI utvecklar webbsökningsfunktion för ChatGPT för att konkurrera med Google och Perplexity

OpenAI utvecklar en funktion för ChatGPT som kan söka på webben och citera källor i sina resultat, enligt en person bekant med ärendet, vilket möjligen konkurrerar direkt med Alphabet Inc:s Google och AI-sökmotorn Perplexity. Funktionen skulle tillåta användare att ställa en fråga till ChatGPT och få svar som använder detaljer från webben med citat till källor som Wikipedia-artiklar och blogginlägg. En version av produkten använder också bilder tillsammans med skriftliga svar på frågor, när de är relevanta. OpenAI är under enorm press att utöka kapaciteten hos sin mest kända produkt då en växande lista över rivaler skjuter ut chattrobotar - och sökning har visat sig vara ett nyckelområde av intresse för AI-industrin.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 9 maj

OpenAI utvecklar sökfunktion för ChatGPT, möjlig konkurrens med Google och Perplexity

Bloomberg rapporterar att OpenAI utvecklar en sökfunktion för ChatGPT, vilket kan leda till potentiell konkurrens med Googles Alphabet och AI-startupen Perplexity. Sökfunktionen i ChatGPT kommer att kunna söka på webben och citera källor i sina resultat. Funktionen skulle tillåta användare att ställa frågor till ChatGPT och få svar som använder detaljer från webben med citat till källor som Wikipedia-artiklar och blogginlägg. I februari rapporterade The Information att OpenAI arbetade på en sökprodukt. Perplexity, med sitt värde på en miljard dollar, har blivit populär eftersom det erbjuder en AI-driven sökmotor som betonar noggrannhet och citat.

Direktlänk Dela PageOne Media fördjupade 9 maj

Mystisk chatbot från OpenAI imponerar på Chatbot Arena

OpenAI har fortsatt att arbeta med nya AI-projekt efter lanseringen av ChatGPT. En ny mystisk chatbot, kallad ´gpt2-chatbot´, dök upp på Chatbot Arena, en plattform för att jämföra olika storskaliga språkmodeller (LLM). Den nya chatboten imponerade stort, men togs snabbt bort från plattformen. Två varianter av den ursprungliga chatboten, ´im-a-good-gpt2-chatbot´ och ´im-also-a-good-gpt2-chatbot´, har dock dykt upp. Trots att modellerna finns tillgängliga på Chatbot Arena är det svårt att få tillgång till dem. OpenAI har ännu inte officiellt bekräftat att de ligger bakom modellen.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 9 maj

OpenAI släpper första utkastet till ramverk för att styra AI-verktygens beteende

OpenAI har släppt ett första utkast till ett föreslaget ramverk, kallat Model Spec, som ska forma hur AI-verktyg som dess egen GPT-4-modell svarar i framtiden. OpenAI föreslår tre allmänna principer: att AI-modeller ska hjälpa utvecklaren och slutanvändaren med hjälpsamma svar som följer instruktioner, gynna mänskligheten med hänsyn till potentiella fördelar och skador, och reflektera väl på OpenAI med avseende på sociala normer och lagar. Ramverket inkluderar också flera regler, som att följa kedjan av befäl, följa tillämpliga lagar, inte ge information som kan vara farlig, respektera upphovsmän och deras rättigheter, skydda människors privatliv och inte svara med olämpligt innehåll.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 8 maj

Användning av AI-verktyg på arbetsplatsen ökar, men anställda är tveksamma att erkänna det

Användningen av generativa AI-verktyg på arbetsplatsen ökar, men de flesta arbetare som använder den nya tekniken är tveksamma att erkänna det, enligt nya data. En ny årsrapport från Microsoft och LinkedIn visar att användningen av GenAI-verktyg som ChatGPT nästan har fördubblats bland kunskapsarbetare över hela världen under de senaste sex månaderna, med 75% som erkänner att de använder det. Trots detta sa 52% av de som använder verktygen att de är ovilliga att erkänna att de använder dem för sina viktigaste uppgifter, och 53% sa att de är oroliga för att användning av AI på kritiska uppgifter gör dem ersättbara.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 8 maj

Microsoft 365 introducerar nya AI-funktionen Copilot

Microsoft 365 har introducerat en ny funktion kallad Copilot, en AI-baserad chatbot som är integrerad med Microsoft 365 och Microsoft Office-applikationer. Copilot kan användas för att sammanfatta dokument, skapa PowerPoint-presentationer baserade på dokumentinnehåll och mer. Copilot för Microsoft 365 är en tilläggsfunktion med en kostnad på $30 per användare och månad utöver den befintliga Microsoft 365-licensen. Det finns även en betydande kostnadsskillnad mellan Copilot Pro, som kostar $20 per användare och månad, och Copilot för Microsoft 365. Copilot är också konstruerad för att respektera eventuella användarkontroller som är på plats.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 8 maj

Tidsresa i AI: Stora utvecklingssteg och kontroverser från 2022 till 2024

Artificiell intelligens (AI) har genomgått betydande framsteg mellan 2022 och 2024. OpenAI lanserade chattroboten ChatGPT och dess uppföljare GPT-4, medan brittiska Eleven Labs och Microsoft introducerade sina egna AI-modeller. Elon Musks xAI lanserade chattroboten Grok, och Google introducerade sin första AI-modell, Google Bard, och senare Gemini. Samtidigt uttryckte ledande teknikprofiler oro över riskerna med AI, och över tusen tech-profiler röstade för att pausa AI-utvecklingen i sex månader. Även New York Times stämde OpenAI för att ha tränat GPT-4 på tidningens artiklar utan tillstånd.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 8 maj

OpenAI utvecklar sökmotor för att konkurrera med Google och Perplexity

OpenAI påstås utveckla en sökmotor som ska konkurrera med Google och Perplexity, enligt Bloomberg. Sökmotorn ska tillåta användare av ChatGPT att söka på webben för svar, utöver chattbotens vanliga funktioner. Sökmotorn kommer också att kunna citera källor. OpenAI försöker aktivt rekrytera Google-anställda till projektet. Enligt rapporter hoppas OpenAI kunna lansera sökfunktionen i ChatGPT snart, kanske redan under sommaren.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 8 maj

AI-industrins överdrivna hype ifrågasätts

Ledare inom AI börjar ifrågasätta om industrin är överhypad. AI-startups samlade in cirka $50 miljarder 2023 då vissa förutspådde att AI skulle bli lika viktigt som internet. Men få företag har lyckats bygga lönsamma verksamheter, och tal om artificiell generell intelligens (AGI) kan kännas overkliga. Ljusglimtar som Bill Gates har sagt att AI kan vara lika betydelsefullt som mobiltelefoner eller internet. Elon Musk har föreslagit att det kan snabbspåra utvecklingen av teknik som överträffar mänsklig intelligens före decenniets slut. Men för vissa blir det uppenbart att denna hype är helt ur hand.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 maj

Generation Z litar för mycket på AI för jobbansökningar, säger karriärcoach

Generation Z, de digitala infödingarna, har börjat luta sig tungt på OpenAI:s chatbot ChatGPT för att generera jobbansökningsbrev och andra dokument. Enligt karriärcoachen Shoshana Davis är varje annat omslagsbrev en exakt kopia av det föregående, ´ord för ord´. Davis anser att Gen Z inte använder AI effektivt och att de överanvänder verktyget. Hon påpekar att det kan skada deras chanser att få ett jobb om de kopierar svar från botten. Hon föreslår att de borde gå tillbaka till det gamla sättet att skriva med penna och papper när de är osäkra.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 8 maj

OpenAI utvecklar sökfunktion för ChatGPT

Enligt rykten är OpenAI i färd med att utveckla en sökfunktion för sin ChatGPT. Funktionen skulle tillåta användare att ställa frågor till ChatGPT och få svar som använder detaljer från webben med källhänvisningar. En version av produkten använder också bilder tillsammans med skrivna svar på frågor, när de är relevanta. OpenAI har också aktivt försökt värva Google-anställda för ett team som arbetar hårt för att snabbt lansera produkten. OpenAI:s VD Sam Altman har tidigare uttryckt att han inte tror att världen behöver en kopia av Google, och att hans vision är att integrera ChatGPT med sökfunktionen.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 8 maj

USA överväger att begränsa Kinas tillgång till avancerade AI-modeller

Bidens administration överväger att införa nya regler för att begränsa Kinas tillgång till avancerade AI-modeller, såsom de som används i ChatGPT, enligt källor. Handelsdepartementet överväger att begränsa exporten av proprietära eller sluten-källkods AI-modeller, vilket ses som en strategi för att skydda USA:s AI från Kina. För närvarande finns det inga begränsningar för amerikanska AI-jättar som Microsoft, OpenAI, Alphabets Google DeepMind och Anthropic från att sälja sina kraftfulla sluten-källkods AI-modeller globalt utan statlig tillsyn. USA kan komma att använda en tröskel baserad på den beräkningskraft som krävs för att träna en modell för att införa en exportkontroll på AI-modeller.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 maj

Bästa AI-målningsskaparna: Jämförelse av populära lösningar

Artikeln jämför olika AI-målningsskapare baserat på deras prestanda och användarvänlighet. Midjourney, Meta AI och Gemini betecknas som de bästa AI-målningsskaparna. Midjourney uppskattas för sin detaljrika stil och möjligheten att justera och förbättra utdata, men den saknar ett infödd gränssnitt och erbjuder ingen gratis provperiod. Meta AI och Gemini ger bra resultat men har vissa problem med detaljer. Andra nämnda AI-målningsskapare inkluderar Leonardo, DALL·E 3, Adobe Firefly, Freepik AI, Fotor, Getimg.ai, NightCafe och Craiyon.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 8 maj

Meta expanderar sina AI-verktyg för annonser

Meta utökar sina generativa AI-verktyg för annonser med fler sätt att skapa bilder och text. Annonsörer kommer att kunna ladda upp referensbilder för att skapa AI-genererade variationer. Meta lägger också till verktyg för att generera rubriker baserat på referenstext och skapa textöverlägg för bilder baserat på tidigare kampanjer och produkter. Dessa nya verktyg kommer att vara tillgängliga genom Meta´s Advantage+ Creative portal. Meta planerar att lansera dessa nya AI-verktyg globalt senast 2024. AI-verktygen kommer att vara gratis för annonsörer, men de kommer inte att vara tillgängliga för politiska annonsörer.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 8 maj

Microsoft utvecklar GPT-4-baserad AI-chattbot för spioner och US Intelligence

Microsoft har utvecklat en ny och säker AI-chattbot baserad på GPT-4, avsedd för spioner och amerikansk underrättelsetjänst. Denna chattbot kan hjälpa till att analysera informationsdata på ett säkrare sätt, eftersom den är utformad för att fungera utan internetanslutning, till skillnad från den vanliga ChatGPT AI-chattboten. Den är baserad på den framstående GPT-4 från OpenAI, vilket också kan innebära att den kan hallucinera och fabricera falsk information om man inte är försiktig. Den nya GPT-4-baserade AI-chattboten sägs ha säkra kommunikationer mellan amerikanska underrättelseorgan och AI.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 8 maj

AI föredras över människor vid moraliska beslut, visar studie

Enligt en nyligen genomförd studie tenderar människor att föredra svar på moraliska dilemman som ges av artificiell intelligens (AI) framför svar från andra människor. Studien, som leddes av Eyal Aharoni, en biträdande professor vid Georgia States psykologiinstitution, inspirerades av framväxten av ChatGPT och liknande stora språkmodeller (LLM). Aharoni designade en form av Turing-test för att testa hur AI hanterar moraliska frågor. Resultaten visade att ChatGPT-genererade svar bedömdes högre än de människogenererade svaren.

Direktlänk Dela SciTechDaily fördjupade 8 maj

OpenAI kan utmana Google med ny sökmotor

OpenAI planerar att utmana Google och andra AI-drivna sökmotorer som Perplexity genom att införliva en sökfunktion i ChatGPT. Användare kommer att kunna ställa frågor och få svar som drar från webbinnehåll och även ger källhänvisningar till källor som Wikipedia eller blogginlägg. OpenAIs beslut att gå in på sökmotormarknaden kommer inte som en överraskning, med tanke på det ökade trycket att utöka ChatGPT:s funktioner i den växande chatbot-marknaden. Även om OpenAI inte officiellt har tillkännagivit sina sökambitioner, antyder upptäckten av en webbsida ´search.chatgpt.com´ en eventuell snar lansering.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 8 maj

OpenAI kan lansera en ChatGPT-baserad sökmotor

ChatGPT har förändrat hur online-sökningar fungerar och börjar nu även integreras i offline-kanaler. En sökmotor baserad på ChatGPT kan snart lanseras. Spekulationerna började efter att OpenAI registrerat domänen Search.ChatGPT.com och SSL-certifikatet. Detta postades först på Reddit och Y Combinator news. Det har startat en diskussion om ChatGPTs störande effekt på sökmotormarknaden. Det kan också gö