» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 133 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Cornell University är ett privat forskningsuniversitet i Ithaca, New York, USA. Det grundades 1865 av Ezra Cornell och Andrew Dickson White. Det är medlem i Ivy League, en grupp av åtta prestigefyllda amerikanska universitet. Cornell har omkring 24 000 studenter och erbjuder över 100 olika ämnen att studera. Universitetet är känt för sin höga akademiska standard, framstående forskning och starka fokus på tillämpad vetenskap. Det har 14 college och skolor som erbjuder både grundutbildning och forskarutbildning. Några av dess mest kända områden är arkitektur, hotell- och restaurangadministration, ingenjörsvetenskap och arbetsrelationer.

Senaste nytt kring Cornell University

AI-chattrobotar kan läcka personlig information, enligt forskare

Enligt en grupp forskare från Google DeepMind, Cornell University och fyra andra universitet kan generativa AI-chattrobotar som ChatGPT läcka stora mängder träningsdata, inklusive personligt identifierbar information, om de uppmanas att upprepa samma ord om och om igen. Genom att uppmana ChatGPT att upprepa ord som ´dikt´, ´företag´, ´skicka´, ´göra´ och ´del´ oändligt, kunde forskarna få chattroboten att återge minnesdelar av sin träningsdata. Data som forskarna kunde extrahera från ChatGPT på detta sätt inkluderade personligt identifierbar information om dussintals individer, explicit innehåll, direkta stycken från böcker och dikter samt URL:er, unika användaridentifierare, bitcoin-adresser och programmeringskod.

Direktlänk Dela Dark Reading fördjupar idag

Hantering av generativ AI: Utmaningar och möjligheter för chefer

Generativ artificiell intelligens (AI) har betydande förmågor, men kan också vara problematisk för chefer att hantera. Stora språkmodeller (LLM), som driver AI som ChatGPT, kan förbättra många saker, men har också överraskande brister. LLM:s kan spara tid genom att generera mötessammanfattningar, analysera data eller skriva pressmeddelanden. De kan förbättra kundtjänsten. AI kan till och med främja innovation. Karan Girotra från Cornell University jämförde idégenererande förmågor hos den senaste versionen av ChatGPT med studenter vid amerikanska toppuniversitet. LLM:s användningsvänlighet har också både för- och nackdelar. Reid Hoffman, en seriell AI-investerare, råder att börja experimentera med det. Exponering för LLM kan lindra oro för automation. Men tekniken har också brister. Enligt en ny studie av R. Thomas McCoy och hans medförfattare vid Princeton University kan de bli förvirrade av oväntade saker. Dessutom är det svårt för företag att hålla reda på anställdas användning av AI. Tidigare i år begränsade Samsung, ett elektronikjätte, användningen av ChatGPT av anställda efter att ingenjörer rapporterat delat källkod med chatten. Denna kombination av superkrafter, enkelhet och misstag är komplicerad för chefer att navigera.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 27 november

Stor omvälvning på OpenAI leder till oroligheter inom AI-sektorn

OpenAI, en AI-forskning och utvecklingsorganisation, har nyligen genomgått stora förändringar som har skapat oro inom teknikindustrin. OpenAI:s VD, Sam Altman, avskedades av styrelsen på grund av påstådd brist på transparens. Företagets president, Greg Brockman, avgick i protest. Båda har nu tagit jobb hos Microsoft, en stor investerare i OpenAI. Som ett resultat hotar 95% av OpenAIs anställda att också gå över till Microsoft. Denna utveckling har lett till frågor om säkerheten och etiken kring AI-utveckling, då Microsoft inte har samma fokus på AI-säkerhet som OpenAI.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 22 november

OpenAI i kaos efter VD:s avsked och anställning av Microsoft

OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation som skapar populära artificiella intelligensverktyg, har hamnat i kaos efter att VD:n Sam Altman sparkades och sedan anställdes av Microsoft. OpenAI:s personal begärde att Altman skulle återanställas, men styrelsen ersatte honom med CTO Mira Murati. Microsoft, som tidigare investerat miljarder dollar i OpenAI och använt dess AI-modeller, gynnas mest av situationen. OpenAI:s styrelse förlorade förtroendet för Altman på grund av hans bristande ärlighet och hans prioritering av snabb kommersialisering av produkter som ChatGPT och Dall-E 3 över organisationens grundläggande uppdrag. Efter att Altman och OpenAI:s grundande styrelsemedlem Greg Brockman anställdes av Microsoft, hotade nästan alla OpenAIs 770 anställda att sluta och följa dem om inte styrelsen avgick och återanställde Altman.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

AI kommer att förändra allt inom cybersäkerhet, men inte som du tror

Nima Baiati från Lenovo diskuterar hur artificiell intelligens (AI) kommer att förändra cybersäkerhet. AI har potential att förbättra riskanalys, hotdetektering och automatisera larm och svar. AI kan också hjälpa till att balansera säkerhet och användarupplevelse genom att analysera beteendedata och förenkla verifiering. Baiati påpekar att teknik framsteg inte kommer att ändra den grundläggande infrastrukturen i varje organisations säkerhetssystem. Han betonar att människor, inte teknik, är de viktigaste komponenterna i alla säkerhetssystem. Organisationer behöver bygga bättre säkerhetskulturer och utrusta anställda med utbildning och stöd för att upprätthålla ständig medvetenhet om hotens natur och vaksamhet mot attacker.

Direktlänk Dela Solutions Review fördjupade 16 november

Samsung Electronics öppnar AI-forum för att dela forskningsframsteg

Samsung Electronics Co., Ltd. har öppnat Samsung AI Forum, där företaget delar de senaste forskningsframstegen inom artificiell intelligens (AI) och datateknik (CE), vilket bidrar till att förbättra företagets nästa generations halvledarteknik. Forumet samlade över 1000 deltagare, inklusive ledande akademiker, branschexperter, forskare och studenter. Yoshua Bengio, expert på djupinlärningsteknik och professor vid University of Montreal, och Jim Keller, VD för AI-halvledarstartföretaget Tenstorrent, var bland talarna. Under forumet tillkännagavs också vinnarna av Samsung AI Researcher Award och Samsung AI/CE Challenge.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 9 november

Forskare utvecklar verktyg för att skydda konstnärers upphovsrätt mot AI

Forskare utvecklar ett nytt verktyg, kallat Nightshade, för att skydda digitala konstnärers immateriella rättigheter mot påstådda upphovsrättsintrång från artificiell intelligens (AI)-företag. Nightshade är designat för att ´förgifta´ datamängder som används för att träna generativa AI-modeller, vilket får dem att fungera felaktigt. Resultat från tidiga tester vid University of Chicago visar att verktyget effektivt kan förorena maskininlärningsdata. Forskarna planerar att göra Nightshade till open-source, så att andra team kan skapa sina egna versioner av produkten.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 29 oktober

Mänsklig hjärna fortfarande oöverträffad trots AI framsteg

Nästan 70 år efter introduktionen av ´den första maskinen som kan ha en originalidé´, finns det fortfarande ingen seriös konkurrent till den mänskliga hjärnan. Psykologen Frank Rosenblatt trodde på 1950-talet att hans uppfinning, Perceptron, skulle inleda en ny era. Trots framsteg inom AI, inklusive IBMs Deep Blue som besegrade schackstormästaren Garry Kasparov 1997, finns det fortfarande ingen AI som kan matcha den mänskliga hjärnans förmåga att hantera oklara regler och saknad information.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 28 oktober

Microsofts AI Copilot för Windows: En tillgång eller säkerhetsmardröm?

Microsoft har börjat implementera inbyggd artificiell intelligens (AI) i form av Copilot för Windows. Men innan man integrerar Copilot i systemen är det viktigt att granska företagets eller organisationens policyer och rutiner för användning av AI. Copilot kommer inte att aktiveras för användare i EU eller för de med endast ett lokalt konto eller ett Active Directory-baserat domän. En studie har visat att 40% av programmen genererade av Copilot var sårbara, vilket visar att utvecklare bör vara vaksamma när de använder Copilot. Slutligen behöver företag börja planera för implementering av AI-moduler i sina operativsystem, API:er och kod.

Direktlänk Dela CSO Online fördjupade 26 oktober

Artificiell intelligens kan revolutionera medicinsk diagnostik

Artificiell intelligens (AI) används allt mer inom medicinsk diagnostik och kan förändra sättet läkare får tillgång till information. Dr Michael Mansour från Massachusetts General Hospital är en tidig användare av AI för att hjälpa till med diagnoser. Mansour använder ett program som heter UpToDate, som är ett slags Google för läkare, med över 2 miljoner användare i mer än 190 länder. Företaget Wolters Kluwer Health, som utvecklar UpToDate, testar en AI-förstärkt version av programmet. Programmet OpenEvidence, lett av forskare på Harvard University, Massachusetts Institute of Technology och Cornell University, använder AI för att läsa igenom de senaste medicinska forskningsstudierna och sammanfatta informationen för användarna.

Direktlänk Dela West Kentucky Star fördjupade 25 oktober

Reddit kan blockera sökmotorer om de inte betalas för dataanvändning

Reddit kan komma att blockera sökmotorer om de inte kan nå avtal med generativa AI-företag om betalning för sin data. Redan har 535 nyhetsorganisationer, inklusive New York Times, Reuters och Washington Post, installerat blockeringar som förhindrar att innehåll på nyhetssajter samlas in och används i AI-utbildningskorpusar. Diskussionerna fokuserar nu på att betala utgivare så att chattbotar kan visa länkar till enskilda nyhetsartiklar i sina svar. Reddit har träffat ledande generativa AI-företag för att diskutera betalning för sin data. Om inget avtal nås överväger Reddit att blockera sökmotorer som Google och Bing.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 23 oktober

AI kan vara ´kreativ co-pilot´, säger forskare

En studie från Wharton Business School i Philadelphia hävdar att artificiell intelligens (AI) är mer kreativ än människor. Studenter och AI utmanades att komma på idéer för nya, billiga produkter. När potentiella kunder tillfrågades online verkade produkterna föreslagna av AI vara mer populära. Forskare medger dock att det finns oro över att AI används för att ge svar på dessa onlinekonsumentpaneler. Trots att AI kan komma på fler idéer snabbare, medgav forskarna att studenternas idéer var mer nyskapande. Forskarna föreslår att AI kan bli en ´kreativ co-pilot´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 oktober

Vill du rädda ditt jobb från A.I.? Hollywood manusförfattare visar hur.

En preliminär överenskommelse denna vecka av Writers Guild of America inkluderar många branschspecifika aspekter, som storleken på författarrum och förbättrade rester för streaming. Avtalet sätter ett monumentalt föregång för arbetsrelationer i en digital framtid. Till skillnad från löner, förmåner och anställningsvillkor, finns tekniken i en förhandlingsgråzon. Men W.G.A. avtalet satte A.I. på bordet. W.G.A. kontraktet etablerar ett föregång att en arbetsgivares användning av A.I. kan vara ett centralt ämne för förhandling. W.G.A. ville aldrig ha ett totalförbud mot användning av verktyg som ChatGPT. Istället strävade det efter en viktigare försäkran: att om A.I. ökar författarnas produktivitet eller kvaliteten på deras output, bör gildemedlemmar få en rättvis andel av prestandavinsterna. Och W.G.A. fick det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 29 september

Forskare upptäcker att AI kan tränas med mindre data

Djupinlärning har utvecklats till en kraftfull teknik inom artificiell intelligens med tillämpningar som sträcker sig från taligenkänning till autonoma system till datorseende och naturligt språkbearbetning. Forskare från Cornell University och University of Cambridge har upptäckt att maskininlärningsmodeller för partiella differentialekvationer kan ge exakta resultat även när de ges lite data. Forskarna använde slumpmässig numerisk linjär algebra och PDE-teori för att skapa en algoritm som återställer lösningens operatörer för tredimensionella enhetligt elliptiska PDE:er från input-output-data.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 22 september

Forskare utvecklar pålitliga modeller för att förstå komplexa ekvationer

Forskare från University of Cambridge och Cornell University har upptäckt en metod för att konstruera pålitliga modeller som kan förstå komplexa ekvationer i verkliga scenarier med mycket mindre träningsdata än vanligtvis krävs. Deras fynd, som beskrivs i Proceedings of the National Academy of Sciences, kan ha djupgående implikationer för ett brett spektrum av tillämpningar, inklusive ingenjörsvetenskap och klimatmodellering, genom att potentiellt minska tid och kostnad för att träna maskininlärningsmodeller. Forskarna fokuserade sin undersökning på en specifik klass av ekvationer - partiella differentialekvationer (PDE).

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 19 september

FRIB använder AI och maskininlärning för att förbättra kärnfysikforskning

Facility for Rare Isotope Beams (FRIB) vid Michigan State University kommer att använda artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att förbättra upptäckter, teknologi och utbildning inom kärnfysik. Stödet kommer från Office of Nuclear Physics (NP) och Office of High Energy Physics (HEP) vid U.S. Department of Energy Office of Science (DOE-SC). Forskare vid FRIB har fått flera bidrag för att utnyttja maskininlärnings förmåga att bearbeta stora datamängder inom experiment, teoretiska studier och vetenskap och teknik som håller acceleratorn igång. Bidragen kommer att ledas av Christopher Wrede, Dean Lee, Peter Ostroumov och Yue Hao.

Direktlänk Dela Michigan State University fördjupade 15 september

Forskare utvecklar ´mind reader´ för att förstå chatbots beslutsprocesser

Andy Zhou, som studerade vid University of California Berkeley, startade Center for AI Safety tillsammans med Dan Hendrycks och Oliver Zhang. Centret varnade i ett brev undertecknat av över 500 industriledare och akademiker att ´minskning av utrotningen från AI bör vara en global prioritet´. Zhou och hans rådgivare vid Carnegie Mellon University, Zico Kolter och Matt Frederickson, utvecklade ett sätt att hacka ChatGPT. För att förstå hur chatbots fattar beslut utvecklar Zhou nu en ´mind reader´ för att se in i ´svarta lådan´ bakom chatbots. Zhou kommer inte att ta kontroll över ChatGPT, men kommer att använda stora språkmodeller som är öppna källkoder.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 15 september

Akademiker debatterar AI:s roll i undervisning och inlärning

Corey Robin, en framstående professor i statsvetenskap vid Brooklyn College och City University of New York Graduate Center, överväger att införa klassprov för första gången på 30 år på grund av framväxten av artificiell intelligens (AI) i undervisning. Enligt Daniel Stanford, föreläsare vid DePaul University´s Jarvis College of Computing and Digital Media, har debatten om AI:s roll i undervisning och inlärning blivit hätsk. Enligt evolutionära psykologer har vissa lärare förenats för att försvara utbildning mot hot från AI. AI har väckt starka känslor om akademisk integritet och hur den bör upprätthållas.

Direktlänk Dela Inside Higher Ed fördjupade 13 september

MIT Abdul Latif Jameel Clinic for Machine Learning in Health (Jameel Clinic) har arrangerat sitt första sommarprogram för att utbilda gymnasieelever om användningen av artificiell intelligens (AI) inom hälsovården. Programmet, som ägde rum 10-21 juli, tog emot totalt 51 studenter från skolor i huvudsak i Boston-området. Programmet erbjöd kurser som ”Intro till Python”, ”Intro till klinisk AI” och ”Intro till läkemedelsupptäckt”, samt organiserade resor till lokala institutioner. Tack vare en generös gåva från Joseph Bates och Kristin Loeffler genom deras AI for Humanity Foundation, kunde Jameel Clinic erbjuda sommarprogrammet utan kostnad, vilket minskade de ekonomiska barriärerna för studenter från mindre resursstarka bakgrunder.

The Good Men Project fördjupade 10 september

Microsoft och digitala patologileverantören Paige samarbetar för att bygga världens största bildbaserade artificiella intelligens(AI)-modell för att identifiera cancer. AI-modellen tränas på en oöverträffad mängd data, inklusive miljarder av bilder. Den kan identifiera både vanliga och sällsynta cancerformer som är notoriskt svåra att diagnostisera. Paige har utvecklat digitala och AI-drivna lösningar för patologer. Företaget har fått godkännande från Food and Drug Administration för sitt visningsverktyg FullFocus, vilket tillåter patologer att undersöka skannade digitala bilder på en skärm istället för att förlita sig på ett mikroskop.

Consumer News and Business Channel fördjupade 7 september

AI-utveckling för att förutse klimatförändringar och allvarliga stormar

Forskare utvecklar metoder för att förutse allvarliga stormar och klimatförändringar med hjälp av artificiell intelligens (AI). Professor Elizabeth Barnes använder maskininlärning för att avkoda komplexiteten i klimatvetenskap. Professor Russ Schumacher har lett utvecklingen av en maskininlärningsmodell som kan förutsäga allvarligt väder fyra till åtta dagar i förväg. Ett team lett av professor Keith Paustian kombinerar växthusgas-kvantifieringsexpertis med maskininlärning. Deras forskning fokuserar på förklarbar och tolkbar AI, vilket kan hjälpa människor att lita på AI.

Direktlänk Dela Colorado State University fördjupade 31 augusti

UC Merced tilldelas 4,35 miljoner dollar för att förbättra maskininlärningssystem

Xiaoyi Lu, professor i datavetenskap och teknik vid UC Merced, leder ett samarbete som har tilldelats ett bidrag på 4,35 miljoner dollar från USA:s energidepartement (DOE) för att förbättra maskininlärningssystem. Lu samarbetar med University of Iowa och Argonne National Laboratory för att förbättra förståelsen för skalbar, federerad, integritetsskyddande maskininlärning. Projektet var ett av fem som syftar till distribuerade motståndskraftiga system inom vetenskapen, vilka totalt tilldelades 40 miljoner dollar i finansiering från DOE.

Direktlänk Dela University of California, Merced fördjupade 29 augusti

Risker och fördelar med AI och automatisering för små företag

Små företag försöker i allt högre grad införliva avancerad teknik som AI och automatisering i sina verksamheter, ofta utan att fullt ut förstå de underliggande riskerna. Trots att AI och automatisering erbjuder enorm potential, uttrycker omkring tre av fem individer skepsis eller osäkerhet om AI-teknik. En brådskande automatisering kan leda till begränsad skalbarhet, felaktiga och oprecisa resultat, brist på transparens och oförutsägbart beteende. Dessutom kan det uppstå utmaningar i anställdas acceptans av AI och automatisering, och det finns risker för oavsiktlig snedvridning. Företag bör balansera och använda automatisering klokt för att uppnå framgång.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 25 augusti

AI kan användas för att stjäla lösenord med hög precision, visar studie

Forskare har upptäckt att hotaktörer kan använda artificiell intelligens (AI) för att stjäla användares lösenord med skrämmande precision. En studie utförd av datavetare från brittiska Cornell University visade att ett AI-program kunde replikera en persons inmatade lösenord med en noggrannhet på 95% när det aktiverades på en närliggande smartphone. Forskarna tränade en AI-modell för att känna igen tangenttryckningar på en MacBook Pro från 2021. Studien belyser behovet av förbättrade cybersäkerhetsåtgärder för att skydda mot sådana attacker.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 17 augusti

AI-verktyg kan stjäla lösenord genom att ´lyssna´ på tangenttryckningar

Forskare har upptäckt att hotaktörer kan använda artificiell intelligens (AI) verktyg för att stjäla användarlösenord med nästan perfekt noggrannhet genom att ´lyssna´ på tangenttryckningar. En nyligen genomförd studie vid Cornell University i USA fann att när ett AI-program aktiverades på en närliggande smartphone, kunde det återskapa inmatade lösenord med en imponerande noggrannhet på 95%. En grupp datavetare från Storbritannien utbildade en AI-modell för att känna igen ljud från tangenttryck på en populär laptop, specifikt 2021 års version av en MacBook Pro. Under ett Zoom-videokonferens visade sig AI-verktyget vara mycket exakt i att ´lyssna´ på skrivandet genom laptopens mikrofon, återskapande tangenttryck med en rekordbrytande noggrannhet på 93%.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

AI-modell kan stjäla lösenord genom att lyssna på tangenttryckningar

Forskare vid Cornell University har utvecklat en AI-modell som kan lyssna på tangenttryckningar från en bärbar dator som överförs via en smartphone och stjäla lösenord med 95% noggrannhet. Deras rapport ´A Practical Deep Learning-Based Acoustic Side Channel Attack on Keyboards´ presenterades denna månad. Förutom en smartphone, tränade de AI-modellen över konferensappen Zoom. Med den senare kunde modellen replikera lösenord med 93% noggrannhet. Forskarna förklarade att akustiska sidokanalattacker utgör ett större hot mot tangentbord än någonsin på grund av utvecklingen inom djupinlärning, mikrofoners allestädes närvaro och ökningen av onlinetjänster via personliga enheter.

Direktlänk Dela Dark Reading fördjupade 16 augusti

AI utvecklad för att knäcka lösenord genom ljudet av tangenttryck

Forskare vid Cornell University, Joshua Harrison, Ehsan Toreni och Maryam Mehrnezhad, har utvecklat en artificiell intelligens (AI) som kan knäcka lösenord genom att uppfatta ljudet av tangenttryck på ett tangentbord. AI:n har tränats för att uppfatta de olika resonanserna som orsakas av varje tangenttryck och har en imponerande noggrannhet på 95%. När tekniken används via Zoom, kan algoritmen uppnå en noggrannhet på 93%. Dock har det påpekats att denna teknik ännu inte kan tillämpas på alla tangentbord, eftersom den behöver tränas specifikt för varje modell.

Direktlänk Dela Cultura Colectiva fördjupade 9 augusti

AI-verktyg kan stjäla lösenord genom att lyssna på tangenttryckningar

Forskare vid Cornell University har upptäckt att artificiell intelligens (AI) verktyg kan stjäla personlig data genom att lyssna på ljudet av tangenttryckningar. De upptäckte att AI kan lyssna på tangenttryckningar med en noggrannhet på upp till 95%. AI-modellen tränades med ljudet av tangenttryckningar och testades sedan under Zoom och Skype-samtal. För att skydda sig mot denna typ av attacker föreslår forskarna att använda biometriska funktioner som Windows Hello och Touch ID, samt att investera i en lösenordshanterare.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 8 augusti

AI hotar användares integritet genom att lyssna på tangentbordsljud

Forskare från Cornell University har upptäckt ett integritetshot från artificiell intelligens (AI). De har tränat en djupinlärningsmodell för att registrera och stjäla användares data genom att lyssna på deras tangenttryckningar. Denna metod, känd som ett ´ljudbaserat sidokanalangrepp´, ger hackare nya möjligheter att samla personlig information utan användarens vetskap. Genom att analysera ljuden som produceras vid skrivning, kunde algoritmen bestämma motsvarande tangenttryckningar med en noggrannhet på 95%, även utan användning av en språkmodell. Forskarna rekommenderade flera åtgärder för att minska risken för akustiska sidokanalattacker.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 7 augusti

Forskare tränar AI för att stjäla användardata genom att lyssna på tangenttryck

Ett forskarteam från Cornell University har utvecklat en metod för att träna en djupinlärningsmodell att registrera och stjäla användardata genom att lyssna på deras tangenttryck, vilket utgör ett nytt hot mot integriteten genom artificiell intelligens. Forskarna använde en djupinlärningsmodell tillsammans med en inspelning av någon som skriver för att avgöra vad användaren skrev med en förvånansvärt hög noggrannhetsgrad. Metoden, känd som ett ´ljudbaserat sidokanalangrepp´, skulle skapa ett nytt sätt för hackare att registrera användares personliga information utan att de vet om det.

Direktlänk Dela Washington Examiner fördjupade 7 augusti

AI har fortfarande svårt att förstå humor, visar studie

En ny studie visar att artificiell intelligens (AI) fortfarande har svårt att förstå humor. I ett experiment testades AI-modeller och människor på uppgifter som involverade New Yorker-tidningens tecknade bildtexttävling. Uppgifterna inkluderade att matcha skämt med tecknade bilder, identifiera vinnande bildtexter och förklara deras humor. Människor presterade betydligt bättre än maskinerna i alla uppgifter, vilket tyder på att AI:s förståelse för humor fortfarande har utrymme att förbättras. AI-modeller uppnådde endast 62% noggrannhet i ett flervalsprov för att matcha tecknade bilder med bildtexter, jämfört med 94% av människorna.

Direktlänk Dela Neuroscience News fördjupade 1 augusti

Artificiell intelligens: En global diskussion om dess inverkan och utmaningar

Artificiell intelligens (AI) har blivit alltmer tillgänglig för konsumenter, vilket har lett till globala diskussioner om alltifrån robotövertag till fördelarna med tidsbesparande uppgifter. Detta har resulterat i att experter över hela världen skapar maskininlärningsresurser för allmänheten, medan politiker överväger reglerande åtgärder. AI är nu en aktör i formandet av kunskap, kommunikation och makt. Men det finns fortfarande utmaningar, bland annat teknikpolitik som inte kan hålla jämna steg med innovationstakten, befolkningar som har svårt att skilja fakta från fiktion online och integritetsfrågor som ignoreras av vissa institutioner. Dessutom finns det frågor kring AI:s inverkan på arbetsmarknaden och miljön.

Direktlänk Dela G2 fördjupade 31 juli

Experter varnar för AI-genererad desinformation inför presidentvalet 2024

Digitala experter varnar för att framsteg inom generativ artificiell intelligens (AI) kan förstärka desinformationstaktiker inför det amerikanska presidentvalet 2024. AI-genererad desinformation hotar att vilseleda publik och översvämma informationssystemet med felaktigheter och bedrägerier. AI-verktyg som kan skapa fotorealistiska bilder, efterlikna röstljud och skriva övertygande mänsklig text har blivit allt mer populära. Dessa verktyg kan användas för att skapa politiskt innehåll, vilket kan leda till en demokratisering och acceleration av propaganda. AI kan också potentiellt intensifiera kampanjer för att undertrycka väljare och rikta in sig på marginaliserade samhällen.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 juli

Kinas ekonomiska tillväxt minskar, öppnar för diplomatiska samtal

Kinas ekonomiska tillväxt har minskat till drygt 3 procent under våren, vilket är betydligt under regeringens mål. Förlusten av ekonomisk styrka verkar ha lett till en ökad vilja hos kinesiska tjänstemän att delta i diplomatiska samtal med geopolitiska rivaler utomlands och visa större öppenhet för ekonomisk politik på hemmaplan. Kina har välkomnat tre amerikanska höga tjänstemän till Peking, inklusive John Kerry och finansminister Janet L. Yellen. Kinas regering har också försökt vinna över inhemska och internationella företagsledare. Trots detta förblir säkerhetsfrågor högst på agendan och det finns få tecken på att landets ledare, Xi Jinping, har godkänt en bred politisk förändring mot USA.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 17 juli

ChatGPT:s förmåga att generera humor ifrågasätts

ChatGPT är känt för sin förmåga att generera text som speglar mänskliga konversationer och används inom olika branscher, inklusive digital marknadsföring. En nyligen genomförd studie av tyska forskare Sophie Jentzsch och Kristian Kersting ifrågasätter dock modellens förmåga att generera och förstå humor, en nyckelkomponent för att engagera och koppla samman med publik. Studien visar att ChatGPT har begränsningar när det gäller att generera originell humor och att över 90% av de genererade exemplen var samma 25 skämt. För marknadsförare som vill engagera sin publik genom nyanserad humor kanske det inte räcker att förlita sig enbart på AI. Forskarteamet planerar att genomföra liknande forskning på nyligen släppta AI-modeller som LLaMa och GPT-NeoX.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 11 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare