» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 332 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Delhi är en stad i norra Indien och är landets huvudstad. Den har en befolkning på över 19 miljoner invånare, vilket gör den till en av världens största städer. Delhi är känt för sin rika historia, kultur och arkitektur. Här finns flera viktiga historiska monument, som Röda Fortet, Qutub Minar och Humayuns grav. Dessutom är staden en viktig politisk och ekonomisk knutpunkt i Indien. Delhi är indelad i två delar: Gamla Delhi, som är stadens historiska centrum och Nya Delhi, som är den moderna delen där regering och administration finns.

Senaste nytt kring Delhi

Medicinsk teknik revolutionerar tidig cancerdetektering

Nya framsteg inom medicinsk teknik har visat enorm potential för att revolutionera tidig upptäckt av cancer, särskilt i resursbegränsade miljöer. En sådan innovation är den nya maskininlärningsmodellen ´wavelength-independent regressor´ (WIR) som har utvecklats för att analysera data från diffus reflektansspektroskopi (DRS). Modellen har visat lovande resultat när det gäller noggrannhet och hastighet. Dessutom har AIIMS Delhi i samarbete med Centre for Development of Advanced Computing i Pune, utvecklat en AI-lösning som använder djupinlärningsmodeller tränade på en datamängd av 500 000 radiologiska och histopatologiska bilder från 1 500 fall av bröst- och äggstockscancer. Dessutom har en AI-verktyg utvecklat av neurologiavdelningen på Aster CMI Hospital visat en noggrannhet på 95% vid screening för karpaltunnelsyndrom.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade igår
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Reliance planerar att lansera AI-chattbotten ´Hanuman´ nästa månad

Mukesh Ambanis Reliance Industries Limited planerar att lansera AI-chattbotten ´Hanuman´, liknande ChatGPT, nästa månad. För detta arbetar företaget i samarbete med 8 universitet, kallat ´Bharat GPT Group´. Företaget demonstrerade denna AI-chattbot på en teknikkonferens. Hanuman har tal-till-text-förmåga och är annorlunda än LLM (Large Language Model). Reliance kommer också att förbereda anpassade modeller för specifika användare och arbetar på Jio Brain, en plattform för att använda AI över sitt nätverk av cirka 45 crore kunder. Dessutom planerar Reliance Jio att lansera produkter och tjänster inom olika sektorer som handel, kommunikation och enheter.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade igår

Reliance Industries förbereder lanseringen av AI-chatbot ´Hanuman´

Reliance Industries Limited, ägt av Mukesh Ambani, förbereder sig för att lansera AI-chatboten ´Hanuman´ nästa månad. Företaget samarbetar med åtta anslutna universitet, kallat ´Bharat GPT Group´. AI-chatboten demonstrerades under en teknikkonferens. ´Hanuman´ kommer att ha tal-till-text-funktion och kommer att anpassas för specifika användare. Företaget arbetar även med Jio Brain, en plattform för att använda AI på sitt nätverk av cirka 450 miljoner kunder. Dessutom planerar Reliance att lansera ett eget operativsystem för TV.

Direktlänk Dela Connexion Blog fördjupade igår

OpenAI diskuterar AI-driven desinformation och valberedskap i Indien

OpenAI, känt för sitt ChatGPT-verktyg, samlade några av de främsta techpolicy- och civilsamhällesrepresentanterna i Indien den 12 februari för att diskutera AI-driven desinformation och valberedskap för det kommande allmänna valet. Före detta höga indiska IT-tjänstemän och tekniska forskare som deltog i OpenAI:s rundabordsmöte i Delhi menade att Indiens valkommission (ECI) kunde göra mycket mer i samordning med stora teknikplattformar som OpenAI för att bekämpa desinformation och felinformation. Rakesh Maheshwari, före detta högsta direktör och gruppsamordnare vid ministeriet för elektronik och information (MeitY), föreslog att företaget borde engagera sig i djupare samråd med den indiska regeringen och ECI.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 13 februari

Hushållshjälp skriver filmmanus med hjälp av AI

Filmskaparen Shekhar Kapur har delat en intressant historia om hans hushållshjälp. Han avslöjade att hans kock, Nilesh, som misslyckats med sina studier i 11:an, lyckades skriva ett manus till en uppföljare till Mr India på mindre än en timme med hjälp av ett artificiellt intelligensverktyg. Shekhar Kapur visade hur enkelt det kan vara för vem som helst att använda AI-verktyg. Nilesh använde Google Gemini för att skriva ner manuset. Trots att många är imponerade av AI-programvarors förmåga att komma med manus och berättelser, ser inte alla detta som en välkommen förändring.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 februari

Apple lanserar AI-bildredigeringsverktyg MGIE

Apple har lanserat ett nytt AI-bildredigeringsverktyg, kallat MGIE. Verktyget tillåter användare att göra yrkesmässig redigering som beskärning, storleksändring, rotering, lägga till filter och mer. Det tillåter också global optimering som inkluderar justering av ljusstyrka, kontrast, skärpa, färgbalans och till och med lägga till generativa element till den befintliga bilden. Användare kan redigera genom att helt enkelt skriva in sina uppmaningar, till exempel ´måla väggarna röda´ eller ´lägg till en hund i ramen´. När verktyget kommer att vara tillgängligt på Apple-enheter har ännu inte meddelats.

Direktlänk Dela 9.9 Media fördjupade 8 februari

Lenovo prioriterar AI för att attrahera nya konsumenter

Lenovo planerar att prioritera artificiell intelligens (AI) som en central del i sin framtida produktplanering för att locka nya konsumenter. Företaget förutser att 70% av enheterna kommer att vara AI-inbyggda inom de närmaste två till tre åren. Denna utveckling kommer först att synas inom premiumsegmentet, innan det sprider sig till resten av Lenovos produktsortiment. Stora teknikföretag integrerar allt mer AI i sina produkter och tjänster, och Lenovo hoppas kunna sälja PC:er med inbyggd AI till konsumenter som köpte under pandemin och nu vill byta ut dem mot AI-utrustade PC:er.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 7 februari

AI påskyndar språkbevarande och skapar jobbmöjligheter för kvinnor på landsbygden

Microsoft forskare Kalika Bali uttrycker att AI har påskyndat processen för språkbevarande och dess användning i stora språkmodeller (LLMs). Detta är användbart för att skapa online- och AI-verktyg, men också för att bevara sällsynta eller utdöende språk. Karya, ett projekt som syftar till att engagera över 100 000 arbetare fram till slutet av 2024, söker deltagare som mest behöver arbete och utbildning - ofta kvinnor på landsbygden. Förutom en premiumlön erbjuder det utbildning och annan typ av stöd när arbetet är klart.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 7 februari

Indisk finansminister betonar teknikens roll i ny budget

I den indiska mellanbudgeten gjordes inga stora tillkännagivanden för tekniksektorn, men finansminister Nirmala Sitharaman indikerade regeringens beslutsamhet att fortsätta stärka landets digitala offentliga infrastruktur (DPI), genom att använda deeptech-teknologier i sektorer som försvar för att göra Indien självförsörjande, genom att fortsätta omskola landets ungdomar och genom att uppmuntra den privata sektorn att främja forskning och innovation med räntefria medel. Budgetmeddelandena ger också gott om utrymme för användning av AI-verktyg och avancerad dataanalys eftersom regeringen planerar att expandera och stärka landets ekosystem för elbilar, jordbruk och hälsosektorer.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 1 februari

Flygbolag kämpar med dimma och stängda landningsbanor i norra Indien

En ovanligt dålig dimmsäsong i norra Indien, tillsammans med den oturligt tidsinställda stängningen av en av Delhis två ´låg-sikt´ landningsbanor för reparation, har påverkat alla flygbolags verksamhet, med konsekvenser för personal och kunder. Flygbolagen Air India och SpiceJet bötfälldes med 30 lakh rupier vardera den 17 januari av Generaldirektoratet för civil luftfart (DGCA) för att inte ha följt instruktionerna om schemaläggning av CAT III-piloter. Air India planerar nu att bygga upp en större pool av CAT III-piloter och utvärderar hur man bättre kan hantera störningar orsakade av tät dimma.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 25 januari

Microsoft lanserar CoPilot Pro, en AI-driven innehållsgenerator

Microsoft har lanserat CoPilot Pro, en AI-driven teknik för att generera innehåll. Den inkluderar en konsumentplan som kostar $20 per månad och fungerar med Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote på PC, Mac och iPad, förutsatt att du har ett Microsoft 365 Personligt eller Familjeplan. Dessutom har CoPilot lanserat en premiumversion för företagsanvändare. CoPilot Pro-användare får också 100 ´boosts´ per dag för att påskynda deras Designer-upplevelse, som är deras AI-drivna bildskapningsverktyg.

Direktlänk Dela 9.9 Media fördjupade 24 januari

AI hjälper Delhi-polisen att lösa mordfall

Artificiell intelligens (AI) har hjälpt Delhi-polisen att lösa ett mordfall. Inom en vecka greps alla tre anklagade och befinner sig nu i polisens förvar. Den 10 januari hittades en mans kropp, i hans sena 30-tal, dumpad nära Geeta Colony Flyover. Kroppen hade en ytlig halskada och dödsorsaken förblev okänd. För första gången använde Delhi-polisen AI-assistans för att minska missfärgningen och öppna ögonen på den döda kroppen. Efter AI-arbetet cirkulerades bilden med larm- och gråtnotisen över hela Delhi. De outtröttliga ansträngningarna bar frukt när Rahul, offrets bror, identifierade kroppen. Den efterföljande utredningen avslöjade ett mordkomplott som involverade tre anklagade personer - Paramveer Singh, Harneet Singh och Priyanka. De tre greps den 16 januari och erkände brottet under förhör.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 24 januari

Dag tre av Världsekonomiskt forum i Davos fokuserar på geopolitiska spänningar och AI

Under den tredje dagen av Världsekonomiskt forum i Davos diskuterades geopolitiska spänningar och artificiell intelligens (AI). Sam Altman från OpenAI försäkrade att AI inte kommer att ersätta mänsklig omsorg om varandra. Indien diskuterade med stora företag och investerare, medan landets centralbankschef avfärdade diskussioner om räntesänkningar som för tidiga. En studie från WEF visade att Indien är ett av de mest betydande länderna för att husera en blomstrande klunga av fintech-huvudkontor. LinkedIn meddelade att de är intresserade av att fortsätta sina investeringar i Indien. Indiska järnvägar planerar att ingå ett samförståndsavtal med den schweiziska järnvägen för att lära sig av deras bästa praxis och procedurer.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 19 januari

Coursera lanserar nya lösningar för indiska studenter och GenAI Academy

Leah Belsky, Courseras Chief Revenue Officer, var nyligen i Delhi för att lansera flera nya lösningar för indiska studenter, inklusive 4 000 AI-översatta kurser på hindi. Under evenemanget avtäcktes också GenAI Academy, som syftar till att hjälpa företagsledare att utveckla sina färdigheter. Det första företaget att anmäla sig var L&T. Coursera, som hade en omsättning på 609 miljoner dollar under 12 månader fram till september 2023, har sett en ökning av företag som anmäler sig i Indien, från 90 företag 2021 till 150 nu. Belsky tror att företag kommer att fortsätta investera i utbildning av sina anställda, även under en lågkonjunktur, för att förbli produktiva och konkurrenskraftiga.

Direktlänk Dela The Hindu Business Line fördjupade 14 januari

Prateek Arora utforskar AI:s inverkan på konst och film

Prateek Arora, en kreativ professionell från Mumbai, har använt AI för att generera visuella designer, inklusive ´Granth Gothica´, en uppsättning bilder som blev en omedelbar internet sensation. Arora har arbetat med Midjourney, en AI-motor som genererar bilder i utbyte mot ordade prompts. Han ser AI som ett verktyg och en sociologisk avskräckare inom konst. Arora tror att AI kan hjälpa till att skapa en blomstrande, sci-fi kultur byggd runt nyck och under. Han anser dock att det bör finnas en viss reglering för hur AI används.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 14 januari

Teknologiska framsteg presenteras på CES 2024

Den första veckan av 2024 visade en mängd teknologiska framsteg och banbrytande tillkännagivanden på CES 2024 i Las Vegas. Händelsen visade framtiden för tekniken, från speltelefoner till AI-drivna bilar och innovativa samarbeten. OpenAI avtäckte sin GPT Store, en marknadsplats för personliga AI-applikationer, medan en startup från Delhi introducerade Indiens första officiella AI-replik av Bollywood-kändisen Sunny Leone. Apple antydde stora AI-utvecklingar för sin iPhone-serie, och Instagram-grundarnas AI-drivna nyhetsapp, Artifact, meddelade sin stängning.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 januari

AI-drivna bedrägerier på dejting- och sociala medier-appar ökar, varnar Europol

Artificiell intelligens (AI), i kombination med konflikter i Ukraina och Mellanöstern, bidrar till en ökning av bedrägerier på dejting- och sociala medier-appar, enligt Europol. AI-drivna manus gör det möjligt för brottslingar att rikta in sig på flera offer samtidigt. Bedrägerierna kan innebära förlust av livsbesparingar och i vissa fall leda till självmord. Europol varnar också för en ökning av ´falska chef´-bedrägerier där bedragare skapar en omfattande webb av falska webbplatser, CV:n och investerarprofiler. AI gör det lättare för bedragare att öka sin framgångsfrekvens.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 januari

Indiens premiärminister inviger Global Partnership on Artificial Intelligence Summit

Den 12 december invigde Indiens premiärminister Narendra Modi Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) Summit i Delhi. Han diskuterade möjligheterna för AI i Indien och belyste viktiga oro. Han varnade för utmaningar som deep fakes, cybersäkerhet, datatjuveri och terrorister som har tillgång till AI-verktyg. I mars krävde framstående globala medborgare, inklusive Elon Musk från Tesla Motors, att alla AI-labb skulle pausa experiment i minst sex månader för att ta itu med allvarliga bekymmer. Även OpenAI´s VD Sam Altman och Apple medgrundare Steve Wozniak uttryckte oro över oreglerad AI. I februari 2020 värdade Vatikanen en dialog för att främja en etisk tillvägagångssätt till AI, som resulterade i en sexpunktsstadga, ´Rome Call for AI Ethics´.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 30 december

Globala partnerskapet för artificiell intelligens håller toppmöte i New Delhi

New Delhi var värd för toppmötet 2023 för det Globala partnerskapet för artificiell intelligens (GPAI) den 12–14 december. Mötet resulterade i New Delhi-deklarationen, vars text ännu inte har offentliggjorts. GPAI är en organisation med 29 länder från Amerika, Europa och Asien, inklusive stora spelare som USA, Frankrike, Japan och Indien, men exkluderar Kina. GPAI:s uppdrag är att samla regeringsrepresentanter och experter för att stödja och vägleda ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI). Toppmötet i New Delhi drog särskild uppmärksamhet eftersom stora framsteg har gjorts inom AI under det senaste året. Indiens premiärminister Narendra Modi satte tonen för dialogen om AI.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 16 december

OpenAI planerar utvecklarsamling i Indien, premiärminister Modi att delta i GPAI-toppmötet

Indiens premiärminister Narendra Modi kommer att delta i GPAI-toppmötet. OpenAI har meddelat att de planerar att hålla en utvecklarsamling i Bengaluru i januari 2024, med syfte att engagera indiska utvecklare för att behandla säkerhetsproblem inom artificiell intelligens (AI). Detta meddelades av Anna Makanju, OpenAIs vice VD för globala frågor, som uttryckte sin entusiasm för evenemanget. Hon betonade vikten av att skapa styrningsmodeller för AI och poängterade behovet av att skapa en internationell enhet för att säkerställa säkerheten för kraftfulla teknologier. Dessa kommentarer gjordes under Makanjus tal vid Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) toppmötet i New Delhi.

Direktlänk Dela Open Source For You fördjupade 13 december

Starkt intresse för AI-drivna finansiella tjänster bland indiska konsumenter

En ny rapport visar att 91 procent av indiska konsumenter är öppna för att använda en finansiell applikation drivet av generativ artificiell intelligens (GenAI) om en sådan blir tillgänglig i framtiden. Huvudmotiven är intresse för ny teknik (60 procent) och att spara tid (56 procent). FIS, en tekniklösningarleverantör, fann att indiska konsumenter har högre förtroende för tekniken jämfört med andra stora marknader. Dessutom sade 88 procent av indiska konsumenter att de litar på att deras bank använder GenAI i sina verksamheter.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 12 december

IIT Delhi lanserar fjärde omgången av certifiering i kvantberäkning och maskininlärning

Indiska institutet för teknik i Delhi (IIT Delhi) har meddelat lanseringen av den fjärde omgången för certifiering i kvantberäkning och maskininlärning. Detta innovativa program är känt för sin banbrytande läroplan och är utformat för att utrusta yrkesverksamma med nya kunskaper och färdigheter som behövs för att navigera inom kvantberäkning och maskininlärning. Programmet innehåller moduler om kvantmekanik, kvantalgoritmer, klassisk maskininlärning, kvant-Fourier-transform och kvantmaskininlärning bland annat. Dr. Abhishek Dixit, biträdande professor vid avdelningen för elektroteknik vid IIT Delhi, uttryckte entusiasm över programmets framgång.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 12 december

Starkt intresse för AI-drivna finansiella tjänster bland indiska konsumenter

Nya rön har visat ett starkt intresse för generativ AI (GenAI)-driven finansiell tjänst bland indiska konsumenter, med 91 procent av konsumenterna öppna för att använda en GenAI-driven finansiell applikation om en blev tillgänglig i framtiden. De främsta motivatorerna var deras preferens för ny teknik (60 procent) och önskan att spara tid (56 procent). Tekniklösningar leverantören FIS visade att indiska konsumenter har en högre förtroendenivå för tekniken jämfört med andra stora marknader. Dessutom sade 88 procent av de indiska konsumenterna att de litar på sin bank att använda GenAI i sina operationer.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 12 december

Indien arbetar på en flerländerbaserad AI-deklaration

Indiens elektronik- och informationsteknikminister Ashwini Vaishnaw meddelar att diskussioner pågår för att slutgiltigt fastställa ett deklarationsdokument, med förhoppningen om att nå konsensus. Regeringen arbetar på en flerländerbaserad, konsensusbaserad deklaration om artificiell intelligens (AI), specifikt sätt att mildra risker och främja innovation. ´Vi förhandlar om ett deklarationsdokument som vi hoppas att vi kommer att kunna komma fram till någon form av konsensus,´ sa ministern till mediapersoner inför toppmötet som ska hållas i New Delhi från 12-14 december. Premiärminister Narendra Modi kommer att inviga GPAI-toppmötet, till vilket cirka 30 länder har bjudits in, inklusive 29 GPAI-medlemmar och andra länder som Förenade Arabemiraten. Indien är ordförande för GPAI i år efter att ha tagit över från Frankrike i november.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 11 december

OpenAI samarbetar med Rishi Jaitly för att förstå indiska AI-regler

Sam Altmans OpenAI arbetar rapporterat med tidigare Twitter India-chefen Rishi Jaitly för att hjälpa utvecklaren av ChatGPT att förstå de indiska policys och regler kring AI. Enligt en rapport i TechCrunch är Jaitly seniorrådgivare hos OpenAI för att underlätta samtal med regeringen om AI-politik. OpenAI planerar också att etablera ett lokalt team i Indien. Jaitly var tidigare chef för offentligt-privat partnerskap för Google i Indien och blev senare medgrundare och VD för Times Bridge.

Direktlänk Dela The Sentinel Assam fördjupade 10 december

OpenAI utökar sin verksamhet i Indien med tidigare Twitter Indien-chef

AI-företaget OpenAI utökar sin verksamhet i Indien och har anlitat Rishi Jaitly, tidigare chef för Twitter Indien, som senior rådgivare för att underlätta samtal med den indiska regeringen om AI-policy och regleringar. Trots att OpenAI för närvarande inte har något officiellt kontor i Indien, signalerade CEO Sam Altmans besök i New Delhi tidigare i år och hans möte med premiärminister Narendra Modi företagets intresse för landet. OpenAI hoppas bidra till Indiens framväxande AI-utveckling och fylla det befintliga gapet i innovation.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 9 december

USA:s president varnar för farorna med artificiell intelligens

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order som varnar för farorna med artificiell intelligens (AI), särskilt inom utvecklingen av förödande vapen och cyberattacker. Ordern definierar ramverket för stark federal intervention, inklusive övervakning av företag som utvecklar AI-produkter och möjligheten att tvinga företag att överge vissa initiativ. Samtidigt har AI-baserade ´deepfakes´ börjat dyka upp i Indien, designade för att påverka väljare och skapa offentlig oenighet. Indien är i framkant för globala ansträngningar att främja AI:s legitima tillväxt utan att låta den skapa någon destruktiv effekt. Vid nästa G20-möte i Brasilien kommer behovet av globala AI-regler att vara en viktig punkt på dagordningen.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 3 december

Involead utvecklar skräddarsydda Gen AI-produkter och lösningar

Involead Services Pvt. Ltd, ett framstående data- och analysstartföretag baserat i New Delhi, utvecklar skräddarsydda produkter och lösningar baserade på generativ artificiell intelligens (Gen AI). Gen AI lovar att revolutionera branscher genom att lära sig från olika datakällor för att fatta korrekta och insiktsfulla affärsbeslut. Involead har aktivt samarbetat med olika kunder för att skapa skräddarsydda Gen AI-lösningar. Nilesh Kumar Gupta, Involeads medgrundare och direktör, uttryckte företagets syn på Gen AI och sade att företaget ser Gen AI som ett avsteg från traditionella AI-paradigm.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 2 december

AI:s störningar i olika sektorer diskuterades på TechSparks 2023

På TechSparks 2023 i Delhi diskuterade Abhay Tandon, Digital Innovationschef på TVS Motor Company, och Suparna Singh, medgrundare och VD för Frammer AI, AI:s störningar i olika sektorer, aktuella trender och AI:s potential att överträffa mänsklig intelligens. Singh tror att datorer snart kan överträffa mänsklig intelligens, men Tandon framhöll att mänsklig empati kommer att förbli en avgörande faktor. Singh talade också om AI:s potential att störa mediesektorn, medan Tandon diskuterade hur AI-teknik har tjänat som ryggraden för framstegen inom både tillverkning och efterfrågesidan på TVS Motors.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 30 november

Invigning av BAPS Swaminarayan Akshardham-templet och AI-säkerhetstoppmöte

BAPS Swaminarayan Akshardham-templet i Robbinsville, New Jersey, invigdes den 8 oktober 2023. Det är det största i sitt slag i västra halvklotet och det tredje Akshardham-komplexet efter de i Gujarat och Delhi. Byggprojektet på 180 hektar kostade 96 miljoner dollar och tog 15 år att slutföra. Templet har dock skadats av en federal räd 2021 och pågående rättsliga problem. President Biden undertecknade en exekutiv order för att främja ansvarsfull AI-utveckling. Dessutom hölls det första AI-säkerhetstoppmötet i Bletchley Park i Milton Keynes, Storbritannien.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 4 november

OpenAI publicerar studie om DALL-E 3, en uppgraderad AI-bildgenerator

OpenAI har publicerat en ny studie om DALL-E 3, en uppgraderad version av deras AI-bildgenerator. DALL-E 3 använder sig av ChatGPT:s naturliga språkbearbetningsförmåga för att generera grafik från användarnas omfattande textförslag. Den nya versionen är mer responsiv mot långa prompts, har skarpare visuella effekter och mer visuell information än OpenAI:s tidigare DALL-E 2-modell. DALL-E 3 är en text-till-bild-genererande teknik som nyligen gjorts tillgänglig för ChatGPT Plus och Enterprise-användare. Studien innehåller också tips för att effektivt använda DALL-E 3.

Direktlänk Dela News Heads fördjupade 21 oktober

Google för Indien 2023: Generativ AI är nästa stora steg, kan ta bort privilegierade hinder

Vid det nionde årliga Google-eventet för Indien, som ägde rum den 19 oktober, diskuterades fördelarna med generativ AI för indiska användare. Scott Beaumont, president för Google APAC, betonade att 45 procent av Indien nu använder en Android-smartphone. Sanjay Gupta, vice VD för Google Indien, talade om generativ AI som nästa stora steg. Han menade att det finns många osynliga hinder som hindrar indier från att realisera sina digitala drömmar, såsom språkbarriärer, marknadstillgång och brist på källor för att skaffa kapital. Generativ AI kan eliminera dessa hinder.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 19 oktober

Google Bard och Bing Search rapporterar felaktigt om eldupphör i Israel

AI-chattbotarna Google Bard och Microsoft Bing Chat har anklagats för att ge felaktiga rapporter om konflikten mellan Israel och Hamas. Enligt en rapport från Bloomberg påstod båda chattbotarna felaktigt att det fanns ett eldupphör på plats. Google Bard hävdade också felaktigt att dödstalet hade överstigit ´1300´ den 11 oktober, ett datum som ännu inte hade inträffat. Det exakta skälet till dessa felaktiga rapporter är inte känt, men AI-chattbotar har tidigare varit kända för att förvränga fakta, ett problem som kallas AI-hallucination.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 16 oktober

Dataanalysexpert Karun Singla driver tillväxtinitiativ för fintech-företaget Revolut

Karun Singla, en framstående inom dataanalys och maskininlärning, har omfattande erfarenhet från stora teknikföretag som Paytm, Alibaba, Dailyhunt och Revolut. Han betonar vikten av att utvinna insikter ur stora datamängder för att få konkurrensfördelar, främja innovation och förbättra användarupplevelsen. Singla, som är från Indien och har en kandidatexamen i teknik från Delhi College of Engineering, har under åren breddat sin expertis inom maskininlärning över hälso- och sjukvård, e-handel och annonsbranschen. Han driver för närvarande tillväxtinitiativ för det brittiska fintech-företaget Revolut.

Direktlänk Dela Outlook India fördjupade 11 oktober

Anil Kapoor vinner rättsfall för att skydda sina ´personlighetsrättigheter´ mot AI-missbruk

Bollywood-skådespelaren Anil Kapoor har vunnit ett rättsfall i Delhi högsta domstol för att skydda sina ´personlighetsrättigheter´, vilket innebär att ingen kan missbruka hans namn, röst, signatur, dialog eller bild för kommersiella ändamål. Domstolen erkände också missbruk av AI-verktyg för att skapa deepfakes och pornografiska videor. Advokaten Ameet Naik, som representerade Kapoor, beskriver det som en viktig dom. I Indien finns det inga lagar som erkänner ´personlighetsrättigheter´, men lagar som rätten till privatliv, varumärkes- och upphovsrätt används av advokater.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 8 oktober

Nvidia och Indien satsar på att snabba upp landets AI-uppgång

Nvidia och Indien har gemensamt intresse av att påskynda Indiens framsteg inom AI. Under en femdagars resa till Indien besökte Nvidias VD Jensen Huang fyra städer och hade ett enskilt samtal med premiärminister Narendra Modi om AI-sektorn. Nvidia ser Indien som en sällsynt möjlighet, då landet kan bli en källa till AI-talang, en plats för chipproduktion och en marknad för Nvidias produkter. Indien har ambitioner att öka elektronikproduktionen och använda AI för att stödja sin digitala ekonomi. Landet investerar miljarder i bidrag för att upprätta infrastruktur för chipproduktion för att locka företag som Nvidia.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 september

Indisk skådespelare Anil Kapoor vinner banbrytande domslut mot AI

Den framstående indiska skådespelaren Anil Kapoor har vunnit ett banbrytande domslut mot artificiell intelligens (AI). Kapoor hade lämnat in en stämningsansökan i Delhi High Court för att skydda sina personlighetsrättigheter, inklusive hans namn, bild, likhet, röst och andra attribut av hans personlighet mot missbruk, inklusive på digitala medier. Domstolen beviljade en order som erkänner hans personlighetsrättigheter och förhindrar alla förövare från att missbruka hans personlighetsattribut utan hans tillstånd. Ordern skyddar skådespelarens rättigheter över alla sätt och medier över hela världen.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 20 september

AI-kurser införs snart i Punjabs statsskolor

Punjabs chefsminister Bhagwant Mann meddelade att kurser i artificiell intelligens snart kommer att introduceras i statens skolor. En lakh studenter kommer att få utbildning i artificiell intelligens och 10 000 lärare kommer också att få utbildning för att undervisa i ämnet. Mann meddelade också att Punjab kommer att bli den första delstaten i landet att ha WiFi-anslutning i varje skola och att alla skolor i delstaten kommer att vara utrustade med internetfaciliteter inom sex månader. Mann sa att hans regering har skapat skolor av framstående för att förbättra studenternas situation, särskilt de som kommer från svagare och underprivilegierade samhällssektioner.

Direktlänk Dela The Tribune Trust fördjupade 13 september

Toppkurser i artificiell intelligens för gymnasieutbildade studenter

Artificiell intelligens (AI) är en av de mest lovande och snabbt framväxande branscherna idag. För studenter som vill fördjupa sig i grunderna och de mest avancerade koncepten inom AI, finns det ett överflöd av exceptionella kurser. Dessa inkluderar diplom i artificiell intelligens, B.Sc. i artificiell intelligens, BBA International Business med AI, B.Voc. i artificiell intelligens, B.Tech. Artificiell intelligens, BE Artificiell intelligens, BTech i datavetenskap med AI, BCA i artificiell intelligens och kandidatexamen i AI och datavetenskap. Dessa kurser erbjuds av olika institutioner som MIT Pune, Manipal Academy of Higher Education Manipal, AMET University Kanathur, Acharya Institute of Graduate Studies Bangalore, Chandigarh University, Amity University Noida, Jain University i Bangalore, Lovely Professional University i Jalandhar, ABESIT Ghaziabad, ADIT Anand, AIACTR Delhi, AITS Rajampet, Foxtale Bangalore, IIT Hyderabad, IIT Delhi, IIT Madras, IIT Kharagpur, IIT Ropar och andra.

Direktlänk Dela Weekly Blitz fördjupade 3 september

AI kan inte ersätta mänsklig intelligens i rättsprocesser, enligt Delhi High Court

Delhi High Court har uttalat att artificiell intelligens (AI) inte kan ersätta mänsklig intelligens eller den mänskliga faktorn i rättsprocesser. Domstolen gjorde detta uttalande i ett fall där lyxmärket Christian Louboutin stämde ett företag för att ha tillverkat och sålt skor som påstås bryta mot dess varumärke. Domstolen påpekade att AI-verktyg som ChatGPT kan användas för preliminär förståelse eller forskning, men att de inte kan vara grunden för rättsliga eller faktiska frågor i en domstol. Domstolen fastslog också att företaget hade en ´klar avsikt att imitera och vinna ekonomiskt på styrkan av ryktet och goodwill´ av Christian Louboutin.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 27 augusti

AI kan vara en tillväxtkälla, säger Microsofts president Brad Smith

Microsofts president Brad Smith menar att artificiell intelligens (AI) kan vara en tillväxtkälla och kommer att vara lika viktig för kunskapens framtid som boktryckarkonsten var. Han talade om AI:s potentiella faror och betonade att det behövs ett starkt system av kontroller och balanser för att säkerställa att AI förblir under mänsklig kontroll. Smith diskuterade också framtiden för generativa verktyg som ChatGPT, utvecklat av OpenAI. Han betonade att Indien kommer att spela en kritisk roll i detta avseende.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 25 augusti

Geospatial AI och maskininlärningsmodeller kommer att användas för att övervaka luftkvaliteten i Indiens städer

Geospatial artificiell intelligens och maskininlärningsmodeller kommer snart att användas för att övervaka luftkvaliteten i viktiga indiska städer, inklusive Delhi, Mumbai, Bengaluru, Chennai och Kolkata, sa en senior forskare. P G Diwakar, ISRO-stolprofessor vid National Institute of Advanced Studies, betonade vikten av att koppla samman hållbara utvecklingsmål och luftföroreningsindikatorer. Diwakar talade vid India Clean Air Summit (ICAS) 2023, organiserad av Centre for Air Pollution Studies (CAPS) vid Center for Study of Science, Technology, and Policy (CSTEP) i Bengaluru.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 24 augusti

Microsoft 365 Copilot, AI-baserat verktyg för att skapa imponerande presentationer

Microsoft 365 Copilot är ett AI-baserat verktyg som hjälper användare att skapa imponerande PowerPoint-presentationer. Verktyget ger förslag på bästa designidéer och fantastiska bilder för att skapa professionella presentationer. För att lägga till Copilot behöver du en Microsoft 365-prenumeration och den senaste versionen av PowerPoint installerad på din dator. När du först öppnar Copilot kommer det att be dig att välja vilken typ av presentation du vill skapa. Copilot kommer sedan att ge dig en designidé eller förslag som hjälper dig att göra din presentation vackrare.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 14 augusti

AI-förstärkt övervakningsteknik för identifiering och spårning av fordon växer globalt

AI-verktyg öppnar upp för nya övervakningsmöjligheter. En sådan tillämpning är identifiering och spårning av fordon med hjälp av deras registreringsnummer, även känt som automatisk nummerplåtsigenkänning (ANPR). Tekniken används för att samla in ytterligare detaljer som fordonets färg, märke och modell. Enligt dokument som Forbes har fått tillgång till, används tekniken även för att bedöma ett fordons körbeteende och avgöra om det uppvisar tecken på misstänkt beteende. Kameror som driver ANPR-övervakningen kommer i mobila och stationära versioner och kan skanna miljontals fordon. Enligt Forbes är ett av företagen som utvecklar ANPR-utrustning Rekor, som har sålt tekniken till nästan ett dussin polisavdelningar och statliga myndigheter.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade 12 augusti

Maskininlärning och AI formar organisationer globalt

Maskininlärning (ML) och artificiell intelligens (AI) har blivit avgörande drivkrafter som formar organisatoriska strategier världen över. Genom att analysera stora mängder historiska data kan ML-verktyg förutsäga kundbeteende, identifiera trender och hjälpa till med proaktivt beslutsfattande. En studie om användningen av AI inom banksektorn visade att 80% av amerikanska institutioner tror att AI-verktyg kan gynna riskanalys och förbättra finansiell intelligens. Trots detta, föreslår moderna analytiker att organisationer bör utveckla anpassade ML-modeller för att förbättra effektivitet och effektivitet. Indiska tekniska institutet i Delhi har lanserat ett certifikatprogram i maskininlärning och djupinlärning för att möta denna ökande efterfrågan.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

OpenAI ansöker om varumärket GPT-5 trots att de för närvarande inte arbetar på det

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och OpenAI:s chatbot, ChatGPT, fortsätter att förbättras. OpenAI har nyligen ansökt om att registrera varumärket GPT-5, vilket visar deras engagemang för att främja denna teknik. Den kostnadsfria versionen av ChatGPT använder för närvarande GPT-3.5, en språkmodell utformad för att förstå och generera text på ett sätt som liknar mänsklig kommunikation. I mars 2023 släppte OpenAI GPT-4, en mer avancerad version av ChatGPT. Efter lanseringen ansökte företaget om varumärket GPT-5 den 18 juli. Dock betonade OpenAI:s VD, Sam Altman, att de för närvarande inte arbetar på GPT-5. Användare kan fortfarande använda GPT-4, den mest avancerade modellen från OpenAI hittills, men endast genom en prenumeration på ChatGPT Plus. De som föredrar att inte betala kan välja Microsofts Bing-chat, som också är baserad på GPT-4 och är gratis att använda.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 augusti

Info Edge och 4B Networks till skiljeförfarande; Meta rapporterar stark tillväxt

Info Edge och 4B Networks har skickats till skiljeförfarande av Delhi High Court efter en tvist om ekonomisk information. Info Edge skrev tidigare av sin hela investering på Rs 288 crore i 4B Networks. Meta rapporterade en intäktsökning på 11% till $32 miljarder och en vinstökning på 16% jämfört med föregående år. Meta har också tecknat ett avtal med India AI för att samarbeta inom AI och framväxande teknologier. Microsoft har skapat en ´pizza-luktande´ Xbox-kontroller som del av marknadsföringskampanjen för den kommande filmen Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 29 juli

Lägg till och använd Copilot i OneNote för att förbättra produktiviteten

Microsoft OneNote, en digital app för att lagra viktiga dokument som anteckningar och forskningspapper, kan förbättras med tillägg av Copilot. Copilot är en AI-chattbot som hjälper till att skapa innehåll, som text och sidor, och kan utföra nästan alla uppgifter, som att skapa en lista eller sammanfatta anteckningar. För att lägga till Copilot i OneNote, måste ändringar göras i Registry Editor eftersom funktionen ännu inte officiellt lanserats. Om du senare vill inaktivera Copilot, raderar du bara den nyligen skapade nyckeln i Registry Editor.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 25 juli

AI skapar mode för Gen-Z med hjälp av plastflaskor

En konstnär har använt ett AI-verktyg för att skapa en ´ny era´ av modekläder helt gjorda av plast eller återvunna plastflaskor, vilket resulterar i andlöst vackra designer som passar in på Gen-Z-stilen. Konstnären hoppas att genom detta konstverk kunna dra uppmärksamheten till det växande problemet med plastförorening. Bilderna, som delats på Instagram, visar modeller klädda i färgstarka kläder tillverkade av 100 procent plastflaskor. Vissa poserar till och med bredvid de kasserade flaskorna i bakgrunden. Inlägget har fått Instagram-användare att uttrycka sina tankar i kommentarsdelen.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 23 juli

Den mest kända indiska namnet inom NFT (Non-Fungible Tokens), konstnären Amrit Pal Singh, har skapat global nostalgi med sin samling av ´Toy Faces´ och ´Toy Rooms´, vilket resulterade i över 94 NFT och mer än 384 ETH i primära försäljningar. Hans första NFT, ´Frida Toy Face´, som präglades i februari 2021, tjänade honom cirka 3,9 ETH. Singh har nyligen avslutat en utställningsturné i tre städer, som presenterades av Method och Hefty.Art, i Bangalore. Han är ivrig att se människor interagera med hans skapelser och ha samtal om hans arbete.

NewsGram fördjupade 5 juli

Ökande ozonföroreningar hotar Indiens befolkning och livsmedelstrygghet

Indien har upplevt en ökning av ozonföroreningar, vilket kan leda till allvarliga hälsoeffekter och hota livsmedelstryggheten. En studie från 2022 uppskattar att ozon dödade över 400 000 människor över hela världen 2019, en ökning med 46% sedan 2000. Indien har upplevt den största ökningen av ozondödsfall under det senaste decenniet. Ozon kan orsaka skador på luftvägarna och förvärra lungsjukdomar som astma. Forskare varnar också för att ozon kan påverka livsmedelstryggheten genom att minska skördarna av viktiga grödor som vete och ris. Indiens nuvarande politik anses otillräcklig för att minska ozonföroreningarna, och forskare uppmanar till mer omfattande åtgärder för att bekämpa problemet.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 19 juni

Regeringen varnar för farorna med Instagram Reels på järnvägsspår

Trenden med att skapa Instagram Reels på järnvägsspår ökar i popularitet, vilket leder till att många människor riskerar sina liv och andras i processen. Olyckor inträffar ofta under järnvägsbyggnation, vilket resulterar i dödsfall bland arbetarna. Regeringen har börjat slå ner på järnvägstillverkare och varnar för att de som bryter mot lagen kan hamna i fängelse och få böter. Det är viktigt att undvika att utföra stunts på järnvägsspår och med snabba bilar och motorcyklar, eftersom det kan leda till allvarliga konsekvenser.

Direktlänk Dela Latest News and Updates fördjupade 17 juni

DMRC bötfäller student och gör framsteg i korridorbyggnad

Delhi Metro Rail Corporation (DMRC) bötfällde en högskolestudent med 200 Rs enligt avsnitt 59 i Delhi Metro Railway (Operation and Maintenance) Act, 2002 för att ha orsakat störningar inom metrolokalerna. DMRC har även begärt ökad polisnärvaro på stationer och tåg, och implementerar åtgärder som övervakning med hjälp av uniformerad polispersonal och civilklädd DMRC-personal. I andra nyheter har DMRC gjort betydande framsteg i byggandet av Janakpuri West-RK Ashram Marg-korridoren i fas 4. Hela korridoren förväntas vara klar 2026 och ingår i DMRC:s fas 4-expansion.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 16 juni

Go SEO Buzz lanserar gratis gästpostningsmöjligheter för ökad online synlighet

Go SEO Buzz, en framstående digital marknadsföringsbyrå, är glada att lansera sin varumärkestjänst, som innefattar gästpostningsmöjligheter inom olika branscher. Som en del av detta spännande initiativ accepterar Go SEO Buzz för närvarande gästinlägg gratis, vilket gör att företag kan öka sin online synlighet och expandera sitt varumärkesomfång. Genom att samarbeta med Go SEO Buzz kan företag dra nytta av detta kraftfulla marknadsföringsverktyg utan att ådra sig några kostnader.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 10 juni

Go SEO Buzz lanserar gratis gästposttjänst för ökad varumärkesexponering

Go SEO Buzz, en framstående digital marknadsföringsbyrå, är glada att lansera sin varumärkestjänst, som erbjuder gästpostmöjligheter inom olika branscher. Som en del av detta spännande initiativ accepterar Go SEO Buzz för närvarande gästinlägg gratis, vilket gör att företag kan öka sin online synlighet och utöka sitt varumärkesomfång. Genom att samarbeta med Go SEO Buzz kan företag dra nytta av detta kraftfulla marknadsföringsverktyg utan att pådra sig några kostnader.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 10 juni

SEOServiceinIndia.co. introducerar banbrytande SEO-tekniker för att driva webbplatser

SEOServiceinIndia.co.in, ett SEO-företag känt för sina innovativa strategier, har nyligen meddelat sina uppgraderade SEO-tekniker för att öka webbplatsrankningarna. Med ankomsten av Generative AI och Bing AI-plattformar leder företaget en ny era av sökmotormarknadsföring (SEM) genom att utnyttja kraften i artificiell intelligens (AI) för att leverera nödvändiga digitala fördelar för sina kunder. Genom att använda SEOServiceinIndia.co.in:s nya tekniker och strategier kan företag nu anpassa sitt innehåll efter användaravsikt, fånga uppmärksamheten hos sin målgrupp och driva organisk trafik till sina webbplatser.

Direktlänk Dela FinancialContent fördjupade 10 juni

Ung digitalentreprenör och affärsanalytiker Abhinav Dwivedi hjälper kändisar och företag att växa

Abhinav Dwivedi, en ung digitalentreprenör och affärsanalytiker från Ranchi, Jharkhand, har gjort sig ett namn inom digital marknadsföring och affärsanalys. Han har hjälpt kändisar att göra avtryck genom att ge dem möjligheter i modellskjutningar och arbetar med varumärken och företag för att utveckla deras verksamhet. Dwivedi började som frilansare inom grafisk design och arbetade med digital marknadsföring för olika varumärken. Idag är han VD för Fameroot Celebrity Management och har hjälpt till att etablera företag i Ranchi. Han har planer på att utforska den digitala världen för att etablera företag över hela världen.

Direktlänk Dela Outlook India fördjupade 6 juni

AI skapar bilder av historiska figurer som träningsentusiaster

En konstnär har använt AI för att skapa bilder där historiska figurer framställs som träningsentusiaster. Bilderna, som skapades med hjälp av Midjourney AI, visar bland annat Mahatma Gandhi, Rabindranath Tagore, Albert Einstein och Nelson Mandela som muskulösa och starka individer. Konstnären, som tidigare använt AI för att föreställa sig hur Mumbai skulle se ut i framtiden, har delat bilderna på Instagram där de fått många visningar och gillanden.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 28 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare