» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 149 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Dell är ett amerikanskt multinationellt företag som grundades av Michael Dell 1984. Företaget specialiserar sig på att utveckla, sälja, reparera och erbjuda support för datorer och relaterad teknik. Dell är känt för sina persondatorer, bärbara datorer, servrar, lagringsenheter, nätverksutrustning, skärmar och annan elektronik. Företaget är en av de största teknikföretagen i världen och omsätter miljarder dollar varje år. Dell hjälper kunder att hitta rätt tekniklösningar för deras behov, oavsett om det gäller hemmet, företaget, utbildning eller offentlig sektor.

Senaste nytt kring Dell

Meta leder inom generativ AI med introduktionen av Llama 3

Meta fortsätter att leda inom generativ AI genom att tillgängliggöra sin avancerade Large Language Model Meta AI (Llama) serie globalt för utvecklare och forskare. Meta har nyligen introducerat den tredje iterationen av denna serie, Llama 3, som förbättrar Llama 2 betydligt och utmanar branschkonkurrenter som Google, Mistral och Anthropic. Llama 3 har ett utökat ordförråd, längre kontextlängd och en större träningsdatauppsättning. Dessutom är Llama 3 nu integrerad i Hugging Face-ekosystemet och tillgänglig via molnplattformar som AWS SageMaker, Azure ML och Vertex AI.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

KissanAI släpper Dhenu Llama 3, finjusterad på Llama3 8B

KissanAI har släppt Dhenu Llama 3, en modell som är finjusterad på Llama3 8B, enligt företagets grundare Pratik Desai. Modellen är tillgänglig för alla att experimentera med och ge feedback. Desai meddelade också att en instruktionsversion med ett dataset som är fem gånger större kommer att släppas inom en snar framtid. Meta har nyligen släppt Llama 3, en modell som är tillgänglig i 8B och 70B parameter versioner och har tränats på över 15 biljoner tokens. Modellerna är nu också tillgängliga på Hugging Face.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade i förrgår

Meta släpper två modeller av sitt stora språkmodell Llama 3 och introducerar Meta AI

Meta har släppt två modeller av sin senaste stora språkmodell (LLM), Llama 3, den 18 april 2024. Modellerna kommer snart att finnas tillgängliga på AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Kaggle, IBM WatsonX, Microsoft Azure, NVIDIA NIM och Snowflake. Meta AI, en AI-assistent integrerad i Metas plattformar, presenterades också. Llama 3 är skicklig på språknyanser, kontextuell förståelse och komplexa uppgifter som översättning och dialoggenerering. Meta AI kommer att finnas tillgänglig på plattformar som Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger i flera länder, inklusive USA, Australien, Kanada och Singapore.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade i förrgår

Meta introducerar nästa generation av AI-modeller, Llama 3

Meta introducerade nästa generation av sina artificiella intelligensmodeller, Llama 3 8B och 70B. Llama 3 har förbättrade kapaciteter jämfört med sin föregångare och företaget har även antagit nya träningsmetoder för att optimera modellernas effektivitet. Största modellen hos Llama 2 var 70B men nu kommer företagets stora modeller att innehålla mer än 400 miljarder parametrar. Meta kommer att lansera sina mindre AI-modeller i april och de större modellerna senare under sommaren. De nya modellerna kommer att vara öppen källkod, precis som tidigare modeller, och kommer snart att vara tillgängliga på AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Kaggle, IBM WatsonX, Microsoft Azure, NVIDIA NIM och Snowflake. Meta har även integrerat Llama 3 med sin egen Meta AI som kan nås via Facebook Messenger, Instagram och WhatsApp i stödda länder.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade i förrgår

Meta lanserar tidiga versioner av sin nya stora språkmodell Llama 3

Meta Platforms har lanserat tidiga versioner av sin nya stora språkmodell, Llama 3, och en bildgenerator för att konkurrera med OpenAI, ledaren inom generativ AI. Företaget förklarar att den nya Llama 3 8B innehåller 8 miljarder parametrar, medan Llama 3 70B har 70 miljarder parametrar. Meta lovar en enorm prestandaökning jämfört med de tidigare modellerna Llama 2 8B och Llama 2 70B. Företaget utbildade sin nya Llama 3-modell på över 15 biljoner tokens som alla samlats in från ´offentligt tillgängliga källor´.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade i förrgår

Meta lanserar AI-modellen Llama 3 för att konkurrera med andra AI-chattbotar

Meta har lanserat sin senaste AI-modell, Llama 3, för att konkurrera med andra AI-chattbotar som OpenAI´s ChatGPT, Microsoft´s Copilot, Google Gemini och Perplexity AI´s modeller. Meta AI kommer att integreras i WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger, samt på webbplatsen meta.ai. Llama 3-modellen kommer att rullas ut i två versioner, en för konsumentinriktade AI-chattbotar i Meta´s appar och en större och multimodal version tillgänglig på plattformar som Amazon Web Services, Google Cloud och Microsoft Azure. Funktionerna kommer att variera något beroende på vilken app eller tjänst du använder Meta AI från, men funktionaliteten är omfattande.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade i förrgår

Meta introducerar nästa generation av sitt stora språkmodell Llama 3

Sociala mediejätten Meta har introducerat nästa generation av sin öppen källkods stora språkmodell, Llama 3. De två första modellerna i Llama 3-familjen, 8B och 70B, är nu tillgängliga för bred användning. Llama 3 400B-plus parametermodeller är fortfarande under utbildning, men Meta planerar att släppa nya modeller de kommande månaderna. De nya modellerna har förbättrad anpassning och större mångfald i modellsvar jämfört med Llama 2. Meta planerar att göra Llama 3 flerspråkig och multimodal, med ett större kontextfönster i framtiden.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade i förrgår

Meta lanserar Llama 3, den senaste generationen av sin LLM

Meta har lanserat Llama 3, den senaste generationen av sin LLM som erbjuder SOTA-prestanda och effektivitet. Modellen finns i 8B och 70B parameter-versioner och har tränats på över 15 biljoner tokens, vilket gör den sju gånger större än Llama 2´s dataset. Llama 3 erbjuder förbättrade resonemangs- och kodningsförmågor och dess utbildningsprocess är tre gånger mer effektiv än dess föregångare. Modellerna kommer snart att vara tillgängliga på AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Kaggle, IBM WatsonX, Microsoft Azure, NVIDIA NIM och Snowflake. Dessutom kommer modellerna att vara kompatibla med hårdvaruplattformar som tillhandahålls av AMD, AWS, Dell, Intel, NVIDIA och Qualcomm.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 18 april

Meta släpper Llama 3, sin senaste AI-modell

Meta har släppt de två första modellerna i sin nya Llama 3-serie av AI-modeller med öppen källkod. Modellerna, Llama 3 8B och Llama 3 70B, innehåller 8 respektive 70 miljarder parametrar och beskrivs av Meta som ett stort framsteg jämfört med de tidigare Llama-modellerna. Enligt Meta är Llama 3 8B och Llama 3 70B, som tränades på två specialbyggda GPU-kluster med 24 000 enheter, bland de bäst presterande generativa AI-modellerna som finns tillgängliga idag. Företaget stöder detta påstående med modellernas resultat på populära AI-benchmarkar som MMLU, ARC och DROP.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 18 april

AMD:s nya AI-fokuserade uppgraderingar för bärbara datorer

AMD kommer att införa AI-fokuserade uppgraderingar till sina viktigaste chipset för bärbara datorer i de nya processorerna i 8040-serien. Uppgraderingarna kommer att finnas tillgängliga i flera konfigurationer och kommer att rikta sig mot fyra företagsområden: automatisering och effektivitet, optimering och prediktivt underhåll, NPU-integrering och säkerhet. AMD är inte ensamma om att integrera NPU:er och AI-funktioner i chipset. Dell meddelade tidigare att de samarbetar med Intel för att använda deras NPU-utrustade chipset. Trots detta menar experter att flera faktorer begränsar vad kunderna kan förvänta sig att se i verkligheten.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 16 april

Intel lanserar AI-chip som utmanar Nvidia

Intel har lanserat sitt nya AI-chip, Gaudi 3, som det hävdar är bättre än Nvidias H100. Enligt Intel levererar Gaudi 3 50% bättre inferens i genomsnitt och 40% bättre energieffektivitet än Nvidia H100, och säljs för en bråkdel av H100:s kostnad. Intel säger att det nya chippet kommer att vara tillgängligt för tillverkare som Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo och Super Micro Computer. Intel har också tillkännagett nya Gaudi-kunder och partners som Bharti Airtel, Bosch, IBM och NielsenIQ. Trots detta har Intelaktien fallit med 26% hittills i år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Två toppaktier inom artificiell intelligens att köpa nu

Investering i företag som utnyttjar kraften i artificiell intelligens (AI) kan generera stora vinster för investerare. Enligt konsultföretaget PwC kan AI öka den globala ekonomin med 15,7 biljoner dollar fram till slutet av decenniet. Advanced Micro Devices (AMD) och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM) är två teknikledare som är väl positionerade för att leverera AI-drivna vinster till sina aktieägare. AMD planerar att tillhandahålla AI-acceleratorer för att snabba upp maskininlärningsarbetsbelastningar i datacenter. TSM, å andra sidan, tillverkar en stor del av världens mest tekniskt avancerade elektroniska komponenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Advanced Micro Devices kan bli nästa företag att nå en biljon dollar i värdering

Artificiell intelligens (AI) skapade sitt första företag värderat till en biljon dollar förra året när Nvidia:s aktie sköt i höjden med 239%, tack vare den oöverträffade efterfrågan på deras AI-datacenterchips. Nu är Nvidia värt 2,2 biljoner dollar, vilket gör det till världens tredje största företag efter Apple och Microsoft. Advanced Micro Devices (AMD) utmanar nu Nvidia på marknaden för AI-chips. Företaget är för närvarande värderat till endast 270 miljarder dollar, men investerare som köper aktier idag kan se en vinst på 270% om det slutligen går med i biljonklubben.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

AI-sökmotorn Perplexity värderas till $1 miljard efter att ha lockat framstående teknikprofiler

Perplexity, en AI-driven sökmotor, har snabbt fått uppmärksamhet och stöds av framstående teknikpersoner som Jeff Bezos och Nvidia-VD:n Jensen Huang. Start-up företaget har samlat in 102 miljoner dollar i riskkapital och värderas nu till 1 miljard dollar. Perplexitys unika tillvägagångssätt med AI-baserad sökning har lockat miljontals användare, inklusive högprofilerade individer som Michael Dell och Susan Wojcicki. Trots konkurrens från Google, planerar Perplexity att expandera sina sökfunktioner genom strategiska partnerskap och samarbeten med konsumenthårdvarustartups.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 12 april

Maskininlärningsmarknaden: Insikter för att lyckas och kapitalisera på nya möjligheter

Maskininlärningsmarknadsrapporten fokuserar på kritiska branschfrågor och utrustar intressenter med insikter de behöver för att lyckas på denna komplexa marknad och ta tillvara på nya möjligheter. Rapporten behandlar frågor som tillväxtbana, dominerande trender, tillväxtdrivare, utmaningar att övervinna, marknadsledare och tillverkningsbegränsningar. Rapporten ger också en PESTEL- och SWOT-analys av de främsta leverantörerna av maskininlärning. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Microsoft Corporation, IBM Corporation, SAP SE, SAS Institute Inc., Google, Inc., Amazon Web Services Inc., Baidu, Inc., BigML, Inc., Fair Isaac Corporation (FICO), Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), Intel Corporation, KNIME.com AG, RapidMiner, Inc., Angoss Software Corporation, H2O.ai, Alpine Data, Domino Data Lab, Inc., Dataiku, Luminoso Technologies, Inc., TrademarkVision, Fractal Analytics Inc., TIBCO Software Inc., Teradata, Dell Inc. och Oracle Corporation.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 10 april

Intel avslöjar detaljer om nästa generations AI-accelerator Gaudi 3

Intel har avslöjat mer information om sin nästa generations AI-accelerator Gaudi 3. Enligt företaget förväntas Gaudi 3 överträffa konkurrenten NVIDIAs H100 både i prestanda och energieffektivitet. Gaudi 3 kommer att finnas tillgänglig för företagets OEM-partner under andra kvartalet i år. Intel menar att Gaudi 3 sticker ut som ett alternativ för generativ AI med en kombination av prisprestanda, systemskalbarhet och tid-till-värde-fördel. Gaudi 3 presenterades av Intel vd Pat Gelsinger i december 2021.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 10 april

Intel avtäcker Gaudi 3, en ny AI-chip som utmanar Nvidia

Intel har avtäckt sin senaste artificiella intelligens (AI) chip, Gaudi 3, i ett försök att konkurrera med Nvidia, som för närvarande har cirka 80% av AI-chipmarknaden. Gaudi 3-chipet är mer än dubbelt så energieffektivt och kan köra AI-modeller 1,5 gånger snabbare än Nvidias H100 GPU. Chipet kommer också i olika konfigurationer, inklusive en bunt med åtta Gaudi 3-chip på ett moderkort. Intel säger att de nya Gaudi 3-chipen kommer att vara tillgängliga för kunder under tredje kvartalet och företag som Dell, HP och Supermicro kommer att bygga system med chipen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 april

Qubrid AI utser Ujjwal Rajbhandari till ny CTO och medgrundare

Qubrid AI, ett ledande företag inom artificiell intelligens (AI), har utsett Ujjwal Rajbhandari till Chief Technology Officer (CTO) och medgrundare. Rajbhandari har över två decennier av erfarenhet och har spelat en nyckelroll i utvecklingen och skalningen av branschledande tekniklösningar på Dell och Google. I sin nya roll kommer Rajbhandari att leda Qubrids teknologiska vision och strategi, med fokus på att påskynda innovation inom företagets AI Hub. Rajbhandari kommer att hjälpa till att driva Qubrid AIs tillväxt genom att optimera datacenter AI-infrastruktur, påskynda AI molnbaserad databehandling och leda utvecklingen och integrationen av AI/ML-teknologier.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 9 april

Intel lanserar ny AI-accelerator för att konkurrera med Nvidia´s H100

Intel introducerade sin Gaudi 3 AI-accelerator förra året, men har nu avslöjat mer detaljer om prestanda. Jämfört med H100 GPU, säger Intel att dess Gaudi 3-accelerator kan leverera ´50% snabbare tid-till-träning i genomsnitt över Llama2-modellerna´ med bättre effektivitet. Företaget säger också att Gaudi 3 AI Accelerator kommer att kosta en ´bråkdel av kostnaden´ för Nvidia´s dyra H100. Den kommer att bli tillgänglig för företag som Dell, HPE och Lenovo under andra kvartalet i år.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 april

Intel avtäcker Gaudi 3 AI-acceleratorer

Intel har avtäckt sin tredje generation Gaudi AI-acceleratorer vid sitt Vision 2024-evenemang. Gaudi 3-acceleratorerna kommer att tillverkas i samarbete med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Habana Labs, som förvärvades av Intel 2019, lanserade Gaudi 1-acceleratorn 2019. Intel hoppas kunna tillverka och sälja fler Gaudi 3-chip än tidigare modeller, trots konkurrens från Nvidia. Gaudi 3-acceleratorernas pris kommer att vara direkt proportionellt mot prestandan hos Nvidias ´Hopper´ H100 GPU-accelerator och gatupriset för Hopper H100 GPU:er med 96 GB HBM3-minneskapacitet och 3,9 TB/sek bandbredd.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 9 april

SiMa.ai samlar in ytterligare $70 miljoner för att utveckla AI-chip

SiMa.ai, ett företag inom inbyggd kantmaskininlärning, har samlat in ytterligare 70 miljoner dollar i finansiering. Rundan leddes av Maverick Capital, med deltagande från Point72 och Jericho, samt befintliga investerare som Amplify Partners, Dell Technologies Capital, Lip-Bu Tan och andra. SiMa.ai kommer att använda de totalt 270 miljoner dollar som samlats in för att fortsätta möta kundkrav på kant AI/ML med sitt första generations maskininlärningssystem-on-chip (MLSoC) och påskynda leveransen av sitt andra generations MLSoC för lansering i Q1 2025. Genom att lansera andra generationens MLSoC kommer SiMa.ai att introducera en mjukvarucentrerad plattform för all kant-AI.

Direktlänk Dela Pulse 2.0 fördjupade 8 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Dell lanserar AI-kapabla persondatorer för att bredda marknaden i Indien

Dell Technologies presenterade på måndag sin senaste serie premium persondatorer med inbyggda AI-verktyg, i syfte att bredda attraktionen för sina XPS-bärbara datorer och Alienware-speldatorer på marknader som Indien. Raj Kumar Rishi, vice VD och verkställande direktör (konsument och småföretag) för Dell Technologies Indien, förklarade att AI kommer att vara en omvandlande aspekt när det gäller PC:ernas utveckling. De nya bärbara datorerna har Intel´s nya Core Ultra-chips, vilket innebär att de har NPU:er för AI-arbete. Dell har också lanserat Alienware m16 R2 och Inspiron 14 Plus, båda AI-kapabla datorer.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 8 april

Bättre AI-lager: Dell mot Super Micro Computer

Marknaden för AI-servrar har exploderat det senaste året, vilket har gynnat serverproducenter som Dell Technologies och Super Micro Computer. Dells aktiekurs har nästan tredubblats, medan Supermicro har ökat med otroliga 873%. Trots detta handlas båda företagens aktier till attraktiva värderingar. Dell är den ledande aktören på den globala servermarknaden, med en marknadsandel på 19% i slutet av 2022. Beställningar på AI-optimerade servrar ökade med nästan 40% kvartal över kvartal. Super Micro Computer är ett mindre företag än Dell, men försäljningen av AI-servrar har en större inverkan på företagets resultat. Mer än 50% av företagets totala intäkter kommer från försäljning av AI-relaterade serverlösningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 april

Dell Technologies: En potentiell vinnare inom AI?

Trots att Dell Technologies är mest känt för sina persondatorer, har företaget utökat sina tjänster bortom konsumentenheter och positionerat sig för att dra nytta av den potentiella tillväxten inom datacenter och molnberäkning. Detta kan göra Dell till en oväntad vinnare inom AI. Dells infrastrukturlösningar hjälper AI-företag att bygga effektiva datacenter över hela världen. Nvidia´s VD, Jensen Huang, har till och med hyllat företaget som den främsta lösningen för att bygga datacenter. Trots detta bör investerare vara försiktiga med att investera i aktien enbart på grund av denna hypefyllda berättelse.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 april

SiMa.ai får 70 miljoner dollar i finansiering för att utveckla AI-lösning för edge computing

Chip-startupen SiMa.ai har meddelat en finansieringsrunda på 70 miljoner dollar för att utveckla en AI-lösning för edge computing. Denna finansiering markerar ett växande intresse för edge AI och har fått betydande stöd från Dell Technologies Capital. Detta är det enda ´hårdvarutekniska´ avtalet i Dells investeringsportfölj under det senaste året, vilket understryker potentialen för edge AI att skapa nya användningsområden för Dells produkter och skapa värde för företag. SiMa.ai:s MLSoC-teknik kan integreras med Dells edge computing-erbjudanden, vilket gör det möjligt för företaget att leverera generativ AI till edge-enheter.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 5 april

Microsofts nya AI-assistent Copilot fungerar på ett gammalt sätt

Microsofts nya Copilot-tangent kan lansera en nyligen tillagd funktion, men bakom kulisserna fungerar tangenten på ett gammalt sätt. Den registrerar sig faktiskt som en tangent som var mest framträdande på IBM-tangentbord från Reagan-eran. Microsoft satsar fullt ut på sin nya AI-drivna assistent, så långt att de skapat en dedikerad Copilot-tangent som vissa nya bärbara datorer har bredvid höger Alt-tangent på sina tangentbord. För att uppfylla den officiella definitionen av en ´AI PC´, en bärbar datorcertifiering som Microsoft skapade, måste datorn ha en CPU med en Neural Processing Unit (NPU), Copilot installerat i Windows och Copilot-tangenten på sitt tangentbord. Vi fick nyligen ett par av de första bärbara datorerna med Copilot-tangenter, en Dell XPS 14 och XPS 16, för testning och jag bestämde mig för att ta reda på exakt hur denna nya knapp fungerar. Jag undrade om den kunde göra något mer än att bara öppna Copilot-panelen och, ännu viktigare, hur tangenten rapporterar sig själv till operativsystemet. Är det en helt ny tangent med en ny skanningskod, menytangenten med en annan klisterlapp eller något annat? Om du vet hur Windows ser tangenten kan du omprogrammera den eller programmera makron för den. Så jag använde AutoHotkey, ett tangentbordsmakroscriptprogram som också kan användas för att logga tangenttryckningar, för att ta reda på hur Copilot-tangenten registrerar sig. Till min förvåning och överraskning upptäckte jag att Copilot-tangenten under ytan är en kombination av tre tangenter som trycks in samtidigt: Vänster Shift + Windows-tangent + F23. Ja, det är F23, den tjugotredje funktionstangenten. Om du tittar ner på ditt PC-tangentbord idag har du nästan säkert bara 12 funktionstangenter och kompakta, 65-procentiga tangentbord har inte alls en funktionsrad. Men på den tiden då många företagsanvändare arbetade på terminaler som var anslutna till huvuddatorer, fanns det vissa 122-tangenters tangentbord som hade en extra funktionsrad som sträckte sig från F12 till F24. Den mest populära av dessa var IBM Model M 122, som lanserades 1985. IBM slutade tillverka dessa tangentbord på 1990-talet och sålde hela sin PC-verksamhet till Lenovo 2005. Men ett företag som heter Unicomp har licens från IBM och fortsätter att tillverka 122-tangenters, IBM-stil tangentbord för dem som vill ha dem. Eftersom det finns tangentbord i världen som har F13 - F24, känner Windows och andra operativsystem igen dem som giltiga tangenter. Om du har en makroknappsats kan du programmera dessa tangenter (eller vilka andra tangenter du önskar) att identifiera sig själva som F13 - F24. Och eftersom så få människor har den extra funktionsraden, har de flesta applikationer inte redan genvägstilldelningar för dessa tangenter. Så, istället för att skapa en helt ny tangent med en helt ny skanningskod (varje tangent har en skanningskod som den skickar till operativsystemet), gjorde Microsoft helt enkelt Copilot-tangenten till en kombination av Vänster Shift + Windows-tangent + F23, en kombo som nästan ingen på jorden redan har tilldelat. Vi frågade och Dell bekräftade att denna tangenttilldelning är standard för Copilot-tangenten och gjord på Microsofts inrådan; den är inte unik för Dells bärbara datorer. Tyvärr gör Copilot-tangenten inte mycket. Den lanserar bara Copilot-panelen på höger sida av skrivbordet, vilket är exakt samma sak som om du klickar på Copilot-ikonen eller trycker på Windows-tangent + C. Eftersom den redan är en kombination av två modifierare och en funktionstangent kan den inte fungera som en modifierare. Att trycka på Copilot + A eller Copilot + någon annan tangent gör samma sak som att trycka på Copilot själv. Hur man omprogrammerar din Copilot-tangent Den goda nyheten är att, nu när vi vet hur operativsystemet ser Copilot-tangenten, kan vi enkelt använda ett program som AutoHotkey för att omprogrammera den att göra nästan vad vi vill. Vi kan göra den till en annan tangent, vi kan få den att starta en favoritapp eller webbplats, och vi kan till och med programmera ett komplicerat makro för den att utföra. Vi kan få den att skicka en tangentkombination som Ctrl + C, men vi kan inte få den att fungera som en ren modifieringstangent (Ctrl, Alt, Shift eller Win), eftersom att hålla den nere tillsammans med en annan tangent kommer att registreras som Ctrl + Windows + F23 + [den andra tangenten du tryckte på]. Så här kommer du igång. 1. Ladda ner och installera AutoHotKey. Välj version AutoHotKey 2, den senaste, över version 1. 2. Ställ in eller ladda ner en textredigerare för att skriva AutoHotKey V2-skript. Jag gillar att använda Notepad++ med AutoHotKey-tilläggen. 3. Skapa en ny fil som heter copilot-remap.ahk (eller vad du vill med en .ahk-förlängning) och spara den i din Windows Startup-mapp, som ligger på C:Users[YOUR USERNAME]AppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup. 4. Placera följande rader högst upp i din AHK-fil. De är inte absolut nödvändiga men hjälper till att se till att du bara har en version av filen igång åt gången. #Requires AutoHotkey >=2.0 #SingleInstance force 5. Ange följande kod för att utlösa något att hända när programmet ser att någon trycker på Shift + Windows-tangent + F23. Efter de två kolonerna är där du kommer att sätta handlingen du vill. +#f23:: + representerar shift-tangenten och # representerar Windows-tangenten. Nu måste du bestämma vad du vill att Windows ska göra. Efter :: måste du sätta din handling. Lägg inte till ett radbrott. Här är några idéer: Starta en webbplats genom att använda Run ´https://webaddress´ efter tangentkoden. Du kan göra Copilot-tangenten till en ChatGPT-tangent genom att få den att navigera till chat.openai.com eller göra den till en Gemini-tangent genom att få den att starta gemini.google.com Öppna en app genom att använda Run ´pathto exe file´ så, till exempel, Run ´notepad.exe´ skulle öppna anteckningar. Skicka en tangentbordskombination genom att skriva in den tangentuppsättningen efter ::. Till exempel skulle ^c vara Ctrl + C. Du kan se en komplett lista över tangenter och modifierare på AutoHotKeys webbplats. ^ är Ctrl, ! är Alt, # är Win och + är Shift. Ange vanlig text som din e-postadress eller ett Linux-kommando genom att använda Send ´mytext´ med kopian du vill ha. Så här skulle dessa se ut i din kod. Välj bara en av dessa, eftersom att ange mer än en skulle få dem att konfliktera. ; Starta ChatGPT-webbplatsen i din standardwebbläsare +#f23:: Run ´https://chat.openai.com/´ ; Starta Tom´s Hardware +#f23:: Run ´https://www.tomshardware.com´ ; Öppna Windows Explorer +#f23:: Run ´explorer.exe´ ; Gör det till Ctrl + Z (som är ångra) +#f23:: ^z ; Ange ´sudo´-kommandot (eller annan text) +#f23:: Send ´sudo´ 6. Kör ditt skript, antingen genom att dubbelklicka på det eller, om du har installerat Runme-pluginet i Notepad++, genom att trycka på Shift + F5. Åtgärden bör fungera istället för att starta Copilot. I alla våra tester lyckades AutoHotKey avlyssna tangenttryckningen innan Windows använde den för att öppna Copilot-rutan. Men om av någon anledning skulle Windows 11 ändras i en uppdatering och lyckas avfyra Copilot-instruktionen innan AutoHotKey avlyssnar tangenttryckningen, skulle du ha den både öppna Copilot och utföra din önskade uppgift. Det verkar osannolikt, men om det skulle hända i framtiden, kan du använda Sharpkeys, ett program som omprogrammerar tangenter i registret, för att kartlägga F23 till F13 och sedan ändra ditt Autohotkey-skript för att avfyra på +#f13:: istället för +#f23::. Vi testade och det fungerar.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 5 april

Microsoft introducerar ny Copilot-knapp på Windows-tangentbord

I januari introducerade Microsoft en ny knapp på Windows PC-tangentbord för första gången på 30 år. Copilot-knappen, som är tillägnad att starta Microsofts AI-assistent med samma namn, finns redan på vissa Windows-bärbara datorer som släpptes i år. Tom grävde djupare i den nya tillägget och bestämde exakt vad knapptryckningen gör, vilket är ganska enkelt. Att trycka på en dators integrerade Copilot-knapp är som att trycka på vänster-skift + Windows-tangent + F23 samtidigt. Tom bekräftade detta efter att ha undrat om Copilot-knappen introducerade en ny skanningskod till Windows eller om den fungerade annorlunda. Genom att använda skriptprogrammet AutoHotkey med en ny bärbar dator med en Copilot-knapp upptäckte Tom de tangenttryck som registreras när en användare trycker på Copilot-knappen. Publikationen bekräftade med Dell att ´detta tangentuppdrag är standard för Copilot-knappen och gjort på Microsofts riktning.´

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 5 april

Dell Technologies och Northwestern Medicine samarbetar för att tolka bröströntgen

Dell Technologies och Northwestern Medicine samarbetar för att skapa en generativ multimodal stor språkmodell (LLM) för tolkning av bröströntgen. I samarbete med Dell´s AI Innovation Lab har Northwestern Medicine designat och testat arbetsflödesprogramvara innan de distribueras i deras egen IT-miljö där de uppnådde den multimodala LLM som producerade utkast till röntgenrapporter för att hjälpa till med läkares beslutsfattande, enligt Dell. Forsknings- och utvecklingsteamet inom Northwestern Medicine Information Services leds av Mozziyar Etemadi, MD, PhD, medicinsk direktör för Northwestern Medicine Advanced Technologies.

Direktlänk Dela AuntMinnie fördjupade 5 april

SiMa.ai säkrar ytterligare finansiering för att utveckla AI- och ML-teknik

Teknikföretaget SiMa.ai, specialiserat på inbyggda edge machine learning system-on-chip (MLSoC), har säkrat ytterligare £55,7 miljoner ($70 miljoner) i finansiering. Rundan leddes av Maverick Capital, med bidrag från Point72, Jericho och befintliga investerare som Amplify Partners, Dell Technologies Capital och Lip-Bu Tan. Med totalt £213,1 miljoner ($270 miljoner) insamlade hittills, hoppas SiMa.ai kunna möta den växande kundefterfrågan på edge AI och ML med sin första MLSoC, samtidigt som lanseringen av sin nästa generation MLSoC planeras till Q1 2025.

Direktlänk Dela Teherati fördjupade 4 april

Massuppsägningar i tekniksektorn förväntas öka på grund av AI

Under de senaste tre månaderna har 57 505 personer förlorat sina jobb, främst inom tekniksektorn, på grund av den utbredda användningen av artificiell intelligens. Företag som Dell, Expedia, Farfetch och Cisco stod bakom denna stora våg av uppsägningar. Denna trend började förra året, kort efter att ChatGPT från OpenAI släpptes. Förra året nådde det totala antalet uppsägningar inom tekniksektorn en chockerande siffra på 263 180. Antalet väntas öka i år.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 4 april

SiMa.ai samlar in $70 miljoner för att accelerera leveransen av sin andra generationens MLSoC

SiMa.ai, ett företag baserat i San Jose, Kalifornien, som fokuserar på mjukvarucentrerade, inbyggda edge machine learning system-on-chip (MLSoC), har fått in $70 miljoner i finansiering. Rundan leddes av Maverick Capital med deltagande från Point72 och Jericho, samt befintliga investerare som Amplify Partners, Dell Technologies Capital, Lip-Bu Tan och andra. Företaget planerar att använda pengarna för att fortsätta möta kundkrav på edge AI/ML med sitt första generations MLSoC och för att snabba upp leveransen av sin andra generationens MLSoC, planerad att släppas under första kvartalet 2025.

Direktlänk Dela FinSMEs fördjupade 4 april

Dell Technologies kan vara nästa stora aktie inom artificiell intelligens

Nvidia har upplevt en enorm ökning i intäkter och vinster tack vare sin centrala roll inom AI-teknologins utbredning. Trots detta kan försiktiga investerare tveka att investera i Nvidia på grund av dess höga värderingar. Däremot pekar analysen mot att Dell Technologies kan vara ett idealiskt aktieval inom AI-området just nu. Dells affärsområden, infrastrukturlösningar och kundlösningar, är på väg att vinna stort på den ökande adoptionen av AI. Dessutom förväntas försäljningen av AI-aktiverade PC-enheter att skjuta i höjden, vilket kommer att gynna Dell som är den tredje största PC-tillverkaren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 april

Mjukvaruföretag kämpar med att övertyga marknaden om AI-tillväxt

Trots en ökande efterfrågan på AI-infrastruktur som gynnar hårdvarutillverkare som Dell Technologies Inc. och Micron Technology Inc., har mjukvaruföretag svårt att övertyga marknaden om liknande tillväxt. Philadelphia Stock Exchange Semiconductor Index har stigit 16% i år, med stöd av tillverkare av kretsar och servrar som Nvidia Corp. och andra kopplade till AI. Samtidigt har ett index för mjukvaruaktier, vars medlemmar inkluderar Adobe Inc. och Salesforce Inc., ökat mindre än 4% hittills i år. Adobe, till exempel, slog inte förväntningarna om en lyft från generativ AI för sin kreativa mjukvara i en svag försäljningsprognos förra månaden, med dess aktier som sjönk mer än 20% från årets högsta. Salesforce, som investerar i AI-baserade funktioner för att hjälpa till att stimulera försäljningen av sin kundrelationshanteringsprogramvara, gav också en svag prognos när det rapporterade resultat i februari. Även Alphabet Inc. har haft problem med erbjudanden som har plågats av noggrannhetsproblem och intern kritik om användbarheten av dess AI-verktyg.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 april

Microsofts nya Copilot-nyckel: En gammal funktion i ny förpackning

Microsofts nya Copilot-nyckel kan ha lanserat en ny funktion, men bakom kulisserna har den varit mycket gammal. Det registrerar sig som en nyckel som var vanlig på IBM-tangentbordsbaserade modeller från Reaganeran. Microsoft körde en ny AI-driven assistent så långt som för skapandet av en sådan oumbärlig medkörningsnyckel som alla nya bärbara datorer har på sitt tangentbord. För att förstå den officiella definitionen av en ´Computy´ (AI) som Microsoft skapade, kräver den dator som krävs för dess utveckling 256 kilometer (1 miljard ton), 320MB (1.500m2) och en fullkroppsapparat som DVM kan fungera som hjälpapparater med dubbla strömanslutningar som en analog skärm. Jag hade nyligen flera av de första bärbara datorerna med Copilot-nycklar, en Dell 725 och 128 GB bärbar som en del. Min plan är att testa hur denna nya knapp fungerar direkt för mig och prognostisera!

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 3 april

Microsoft markerar starten av AI-PC med fysisk Copilot-knapp

Microsoft har markerat starten på AI-PC-året med en fysisk Copilot-knapp. Tom´s Hardware testade Dell XPS 14 och XPS 16 och använde AutoKey makro script-appen för att se vilken faktisk tangentkombination som utförs när man trycker på den fysiska Copilot-knappen. Enligt deras inlägg är det Ctrl + Win + F23. Microsoft valde denna udda tangentkombination för att säkerställa att ingen på planeten har denna skanningskod tilldelad. Det är dock möjligt att omprogrammera Copilot-knappen för att utföra andra funktioner.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 3 april

Microsoft introducerar officiell Copilot-tangent för kommande AI PC-produkter

Microsoft planerar att introducera en officiell Copilot-tangent för kommande AI PC-produkter. Den nya tangenten fungerar liknande en tangentbordskombination från 80-talet. Microsoft beskriver Copilot-tangenten för Windows 11-datorer som ett sätt att ´bemyndiga´ användare och möjliggöra för dem att enkelt omfamna den kommande AI ´transformationen´. Den nya tangenten kommer snart att bli en standarddel av Windows tangentbordskonfigurationer, och nyligen släppta bärbara datorer är redan utrustade med denna extra tangentbordsfunktion. Tom´s Hardware erhöll ett par nya Dell-bärbara datorer (XPS 14, XPS 16) med den nya tangenten och bestämde sig för att testa dem.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 2 april

Företag föredrar generativa AI-modeller på plats för bättre kontroll och resultat

Organisationer använder alltmer AI för att få bättre kontroll över sina data och uppnå bättre resultat. De flesta företag föredrar generativa AI-modeller med åtminstone några komponenter på plats. Att hantera AI internt kan hjälpa organisationer att skräddarsy lösningar för att möta deras behov. Enligt en studie av Dell Technologies föredrar 82% av företagen generativa AI-modeller som byggts på plats eller med en hybridansats. AI är redo att störa flera nyckelindustrier och jobbfunktioner. En rapport från 2023 från McKinsey Digital nämner fyra huvudområden redo för AI-transformation på kort sikt: kundoperationer, försäljning och marknadsföring, IT-utveckling och drift, samt forskning och utveckling.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 1 april

Nästa generations NVIDIA GPU:er dominerar i MLPerf AI-prestandatester

Nästa generations NVIDIA GPU:er dominerade de senaste MLPerf prestandatesterna för artificiell intelligens (AI). Testerna, som administreras av AI-teknikkonsortiet MLCommons, inkluderade för första gången två nya tester för att approximera inferensarbetsbelastningar för generativa AI-applikationer. NVIDIA använde sina snart tillgängliga NVIDIA H200 Tensor Core GPU:er (byggda på Nvidia Hopper-arkitekturen) i dessa hastighetstester. GPU:erna förbättrades med NVIDIA TensorRT-LLM, en programvara som effektiviserar LLM-bearbetning. I testerna kunde H200 GPU:erna, tillsammans med TensorRT-LLM, producera upp till 31 000 tokens/sekund, vilket satte ett rekord att slå i denna första omgång av LLM-benchmarking. Denna nästa generation av GPU:er visade en prestandaförbättring på cirka 43% jämfört med de för närvarande tillgängliga H100:erna.

Direktlänk Dela The New Stack fördjupade 29 mars

Intel och Microsoft samarbetar för att utveckla AI PC

Intel, Microsoft, Qualcomm och AMD har framhållit idén om en ´AI PC´ i förväntan på AI-drivna funktioner som kommer till Windows. Intel har skisserat kraven för OEMs att utveckla en AI PC, med betoning på behovet av att inkludera Microsofts Copilot-nyckel. Microsoft söker samarbete med OEM-partners för att erbjuda en blandning av hårdvara och mjukvarukomponenter för deras vision om en AI PC. Vissa bärbara datorer, som Asus ROG Zephyrus med Intels Core Ultra-chips men saknar Copilot-nyckeln, uppfyller inte Microsofts standarder för en AI PC, men Intel erkänner dem ändå som sådana. Intel utvidgar sitt AI PC-accelerationsprogram för att locka mjukvaruutvecklare intresserade av att integrera AI-drivna funktioner.

Direktlänk Dela TechnoSports fördjupade 27 mars

MLCommons meddelar nya resultat från MLPerf Inference v4.0

MLCommons har meddelat nya resultat från sin branschstandard MLPerf Inference v4.0 benchmark-suite, som levererar branschstandard prestandamätning för maskininlärningssystem på ett arkitekturneutralt, representativt och reproducerbart sätt. Två nya benchmarks har lagts till i sviten, Llama 2 70B och Stable Diffusion XL. Llama 2 70B valdes för att representera de ´större´ LLM:erna med 70 miljarder parametrar, medan Stable Diffusion XL valdes för att representera text-till-bild generativa AI-modeller. MLPerf Inference v4.0 innehåller över 8500 prestandaresultat och 900 strömresultat från 23 inlämnande organisationer.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 27 mars

Intel, Microsoft, Qualcomm och AMD driver planen för en ´AI PC´

Intel, Microsoft, Qualcomm och AMD har alla drivit planen för en ´AI PC´ i flera månader nu. Intel har börjat dela Microsofts önskemål för OEMs att skapa en AI-dator, en av de största är att en AI-dator ska ha Microsofts Copilot-nyckel. Microsoft vill att dess OEM-partners ska erbjuda en kombination av hårdvara och mjukvara för dess idé om en AI-dator. Detta inkluderar ett system som kommer med en Neural Processing Unit (NPU), de senaste CPU:erna och GPU:erna, och tillgång till Copilot. Den kommer också att behöva den nya Copilot-nyckeln som Microsoft lanserade tidigare i år.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 27 mars

Intel delar Microsofts krav för att bygga en AI PC

Intel, Microsoft, Qualcomm och AMD har alla drivit idén om en ´AI PC´ i flera månader nu. Intel har börjat dela Microsofts krav för OEMs att bygga en AI PC - och ett av de huvudsakliga kraven är att en AI PC måste ha Microsofts Copilot-nyckel. Detta innebär att vissa bärbara datorer, som Asus nya ROG Zephyrus, redan har levererats med Intels nya Core Ultra-chips och tekniskt sett inte är AI-datorer enligt Microsofts strikta krav eftersom de inte har en Copilot-nyckel. Men de är fortfarande AI-datorer i Intels ögon.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 27 mars

Bästa bärbara datorer för maskininlärning 2024

Artikeln listar sju bästa bärbara datorer för maskininlärning 2024. MSI Sword 15 A12VF, kostar under Rs 95,000, har en 12:e generationens Intel Core i7-12650H och Nvidia GeForce RTX 4060. Dell G15-5525 har en AMD Ryzen 7 6800H och Nvidia GeForce RTX 3070 Ti, kostar lite över Rs 1 lakh. HP Omen 16-xf0059AX har AMD Ryzen 7840HS och Nvidia GeForce RTX 4060. Lenovo Legion 5 Pro har AMD Ryzen 7 7745HX och RTX 4070, är det mest prisvärda alternativet. HP Omen 17-ck2004TX har 13:e generationens Intel Core i9-13900HX och Nvidia GeForce RTX 4080. Dell Alienware m18 R1 har Intel Core i9-13980HX, Nvidia GeForce RTX 4090 och 64GB DDR5 RAM. Slutligen har Apple MacBook Pro 16´ en Apple M3 Max-processor och 48GB LPDDR5 RAM.

Direktlänk Dela 9.9 Media fördjupade 26 mars

Miljardärinvestorer säljer aktier i Super Micro Computer men investerar i andra AI-aktier

Artificiell intelligens (AI) har blivit en stor investeringstrend som lockar både professionella och vardagliga investerare. Server- och lagringslösningsspecialisten Super Micro Computer har gynnats av denna trend och dess aktier steg med 220% fram till den 19 mars. Företaget har dock nyligen fått kritik från tre miljardärinvestorer, inklusive Steven Cohen, Ken Griffin och Israel Englander, som har sålt aktier i företaget. Trots detta har de alla investerat i andra AI-aktier. Cohen har lagt till Amazon och Dell Technologies, Griffin har investerat i Nvidia och Advanced Micro Devices, och Englander har satsat på Alphabet och Apple.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 mars

Hyundai Motor India omvandlar sin produktionsanläggning till en avancerad tillverkningsenhet

Hyundai Motor India omvandlar sin globala passagerarfordonsproduktionsanläggning i Sriperumbudur, belägen cirka 40 kilometer sydväst om Chennai, till en avancerad tillverkningsenhet. De integrerar teknologier som artificiell intelligens (AI), maskininlärning (ML) och virtuell verklighet (VR). Enligt interna uppskattningar har användningen av Industri 4.0, Industriell Internet of Things (IIoT) och AI i enheten minskat underhållstiden med 5 procent och förbättrat processkvaliteten med 1 procent. Enheten, en av de första i Sriperumbudur, kommer att se en investering på 26 000 crore rupier när den går in på sitt 26:e driftår. Modeller som Grand i10 Nios, i20, Aura, Exter, Venue, Verna, Creta, Alcazar, Tucson, Kona och Ioniq byggs här.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 24 mars

Miljardärinvesterare säljer Nvidia och köper andra AI-aktier

Artificiell intelligens (AI) har blivit en het investeringstrend, med företag som Nvidia i spetsen för rörelsen. Nvidias grafikprocessorer (GPU) har blivit populära inom datacenter med hög beräkningskapacitet. Trots detta har åtta miljardärinvesterare minskat sina respektive fonder i Nvidia. Tre av dessa, Israel Englander från Millennium Management, Jeff Yass från Susquehanna International och Steven Cohen från Point72 Asset Management, har sålt över en miljon aktier vardera. Samtidigt har de ökat sina investeringar i andra AI-bolag som Alphabet, Apple, Amazon, Alibaba, Tesla, Microsoft, Oracle, Western Digital, Dell Technologies och Intuitive Surgical.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 mars

Nvidia blir världens tredje mest värdefulla företag tack vare AI-explosion

AI-företaget Nvidia har blivit världens tredje mest värdefulla företag, med en aktieökning på över 500 procent sedan början av 2023. På sin GTC-konferens i San Jose, Kalifornien, presenterade företaget sina senaste innovationer, inklusive den kraftfulla Blackwell-arkitekturen och GB200 GPU, uppföljaren till dess populära H100 och H200-chip. Företaget planerar också uppdateringar till sin CUDA-programvaruplattform. Dessutom intervjuades höga chefer från Nvidias olika affärssegment, inklusive bilindustrin, företaget, Omniverse-plattformen och hälsosektorn.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 21 mars

Dell Technologies och NVIDIA utökar sitt partnerskap för att underlätta företagsanpassning av AI-teknologier

Dell Technologies har utökat sitt partnerskap med NVIDIA för att underlätta företagsanpassning av AI-teknologier. Genom att förbättra Dell Generative AI Solutions-portföljen, inklusive den nya Dell AI Factory med NVIDIA, strävar företaget efter att förenkla integrationen av data, AI-verktyg och infrastruktur, för att optimera investeringar i generativ AI (GenAI). Michael Dell betonade enkelheten och integrationen som samarbetet med NVIDIA erbjuder företag, vilket möjliggör skräddarsydd utveckling av GenAI-modeller som överensstämmer med individuella och organisatoriska behov. Jensen Huang framhöll betydelsen av AI-fabriker för att producera skalbar intelligens, och tillskrev partnerskapet med Dell som avgörande för att företag ska kunna omvandla sina unika data till handlingsbara insikter.

Direktlänk Dela StorageReview fördjupade 18 mars

Nvidia lanserar version 5.0 av sin AI-programvaruplattform med nya mikrotjänster

Nvidia har annonserat version 5.0 av sin AI-programvaruplattform, som kommer att innehålla en mängd mikrotjänster designade för att påskynda apputveckling och snabbt öka distributionen. Mikrotjänsterna tillhandahålls som nedladdningsbara mjukvarubehållare för företagsapplikationer. De är uppdelade i två huvudkategorier: Nvidia NIM, som handlar om mikrotjänster relaterade till distribution av AI-modeller, och CUDA-X, för mikrotjänster som företagets optimeringsmotor. Dessa mikrotjänster kommer att vara tillgängliga via Amazon SageMaker, Google Kubernetes Engine och Microsoft Azure AI.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 18 mars

NVIDIA förbereder sig för GTC 2024-konferensen och avslöjar nästa generations Blackwell AI GPU:er

NVIDIA förbereder sig för den efterlängtade GTC 2024-konferensen som är planerad att äga rum om några dagar. På detta evenemang avslöjar företaget sina nästa generations Blackwell AI GPU:er och ger utvecklare en inblick i framtidens AI-teknologi. Med 16 000 deltagare visar årets konferens på tillväxt jämfört med tidigare GTC-evenemang. NVIDIA har delat insikter med utvecklare om vad de kan fokusera på med Blackwell AI GPU:erna och de framstående framstegen i företagets CUDA-plattform. Dells Senior Vice President betonade nyligen vikten av kylsystem för att hantera upp till 1000W ström för dessa chips, vilket belyser deras betydande databehandlingskapacitet.

Direktlänk Dela TechnoSports fördjupade 17 mars

Super Micro Computers aktier ökar med 5,830% på fem år tack vare AI

Super Micro Computers aktier har ökat med 5,830% på bara fem år, mycket tack vare företagets roll inom artificiell intelligens (AI). Företaget designar integrerade system för IT-arkitektur, inklusive lagringskluster och serverrack. Intresset för grafikprocessorer (GPU) från bland annat Nvidia och Advanced Micro Devices har ökat efterfrågan på Supermicros tjänster. Trots detta finns det några orosmoment. Supermicro är mycket av ett hårdvaruföretag och dess marginalprofil är mycket lägre än man kanske tror. Dessutom blir värderingen alltmer frånkopplad från de grundläggande faktorerna.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 17 mars

Super Micro Computing: En stark spelare inom AI, men med vissa farhågor

Super Micro Computing, en teknikaktie som inte är en del av de ´Magnificent Seven´, har sett en enorm tillväxt på 5 830% på fem år och över 300% hittills 2024. Företaget, som nyligen inkluderades i S&P 500, spelar en viktig roll inom AI. Super Micro designar integrerade system för IT-arkitektur och har varit mycket efterfrågade på grund av det ökande intresset för grafikprocessorer från Nvidia och Advanced Micro Devices. Trots detta finns det oro kring företagets låga marginalprofil och dess värdering, som tycks bli allt mer frånkopplad från de grundläggande faktorerna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 mars

AI-företaget Super Micro Computing stiger kraftigt på börsen

Aktier i Super Micro Computing har stigit med 5 830 % under de senaste fem åren och har hittills i år ökat med över 300 %. Företaget spelar en viktig roll inom artificiell intelligens (AI) och designar integrerade system för IT-arkitektur. Intresset för grafikprocessorer (GPU) har lett till en hög efterfrågan på Supermicros tjänster. Trots att företagets intäkter växer med över 100 % årligen, finns det oro kring företagets låga marginalprofil. För kvartalet som slutade den 31 december var bruttomarginalen 15,4 %, en minskning jämfört med föregående kvartal och samma period föregående år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 mars

Två lovande aktier för att investera i AI-revolutionen

AI-marknaden förväntas överstiga 1,8 biljoner dollar till 2030, vilket ger möjligheter för investerare. Två aktier som kan vara intressanta är Advanced Micro Devices (AMD) och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). AMD, en ansedd chiptillverkare, förväntas bli en viktig aktör inom AI. Företagets nya MI300-acceleratorer levererar exceptionell prestanda och energieffektivitet för AI-applikationer. Stora företag som Microsoft och Meta Platforms har visat intresse för AMD:s AI-lösningar. TSMC, en ledande tillverkare inom halvledarindustrin, tillverkar chips för företag som Apple, Nvidia och AMD. TSMC har konsekvent levererat betydande försäljnings- och vinsttillväxt, i genomsnitt runt 17% årligen under de senaste tre decennierna.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 mars

Två AI-aktier som kan göra dig förmögen

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) förväntas skjuta i höjden de kommande åren, med en global AI-marknad som överstiger 1,8 biljoner dollar år 2030 enligt Statista. Två aktier som kan dra nytta av denna trend är Advanced Micro Devices (AMD) och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). AMD förbereder sig för att bli en stor leverantör av kraftfulla AI-verktyg, med en enorm vinstmöjlighet. TSMC, som tillverkar en stor mängd kretsar för företag som Apple, Nvidia och AMD, har också en stark position på marknaden med en årlig försäljnings- och vinstökning på cirka 17% under de senaste 30 åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 mars

Två toppaktier att investera i för AI-guldrushen

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) förväntas skjuta i höjden de kommande åren, med en global AI-marknad som överstiger $1,8 biljoner år 2030, enligt Statista. Två företag som kan hjälpa investerare att dra nytta av denna trend är chip-designern Advanced Micro Devices (AMD) och tillverkningsjätten Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). AMD förbereder sig för att bli en stor leverantör av AI-verktyg, med försäljningen av AI-acceleratorer förväntas öka till $400 miljarder år 2027. TSMC, som tillverkar en bred palett av chips för företag som Apple, Nvidia och AMD, förväntas öka sin försäljning med 15-20% årligen de kommande åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 mars

NVIDIA:s nästa generations AI-system kommer att vara vätskekylt

NVIDIA:s VD Jensen Huang bekräftar att företagets nästa generation av DGX AI-system kommer att vara vätskekylt. Detta kommer efter att Dell bekräftat att B200 kommer att använda upp till 1000W ström. NVIDIA förbereder sin nästa generation Blackwell GPU-arkitektur. Vätskekylning i datacenter är inte enkelt och kommer att kräva en stor infrastrukturinvestering. NVIDIA:s nästa generations Blackwell B100 AI GPU förväntas avtäckas vid NVIDIA:s kommande GPU Technology Conference (GTC) evenemang. Dell nyligen hintade om en uppgraderad B200 för 2025.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 10 mars

NVIDIAs nästa generation GPU kan nå 1000 watt utan flytande kylning

NVIDIA förbereder sig för att förändra GPU-marknaden med sin 1000-watt B100, som pressar gränserna för AI-acceleration och spel. Enligt Dell Technologies COO, Jeff Clarke, innebär detta betydande framsteg inom kraft- och kylteknik, och lovar att förvandla beräkningskapaciteten utan behov av traditionella vätskekylningssystem. När NVIDIA fortsätter att innovera, hotar B200 i horisonten, vilket antyder ännu kraftfullare framtida möjligheter. Trots spänningen kring NVIDIAs kommande släpp varnar analytiker för att tillgångsbegränsningar kan fortsätta.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 7 mars

Nvidia GB200 AI-accelerator kan dra upp till 1 000W

Nvidia´s nästa generations GB200 AI-accelerator kan dra upp till 1 000W, enligt Dell COO Jeffrey Clarke. Detta är betydligt mer än vad dagens flaggskeppsgrafikkort drar, med RTX 4090 och RTX 3090 Ti båda kan dra mer än 450W, och AMD´s RX 7900 XTX betygsatt för 355W. Clarke hänvisade till B200, men det finns ingen sådan modell på Nvidias vägkarta. Istället finns det en GB200, som kombinerar B100 GPU med Grace CPU. Denna AI-accelerator kommer att utgöra ryggraden i molnbaserade AI-system från 2025 och framåt.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 7 mars

AI-aktier har blivit extremt populära under 2024, med företag som Nvidia och Super Micro Computer i spetsen. Nästan varje AI-aktie har ökat i värde efter sina inkomstrapporter detta år, inklusive Arm Holdings, Taiwan Semiconductor, ACM Research och nyligen Dell Technologies. På torsdag kommer Broadcom att rapportera sina inkomster efter marknadens stängning. Broadcom, en diversifierad halvledartillverkare, har ökat med 21% hittills i år, vilket indikerar att företaget också har gynnats av den ökande AI-trenden. Broadcom är inte känt för GPUs eller chips som används för träning och inferens, vilka är de stora databehoven för AI-applikationer. Istället är Broadcoms styrka nätverkschips som gör att AI-komponenter kan arbeta tillsammans. Företagets ledning förväntar sig robust tillväxt inom nätverk under räkenskapsåret 2024, vilket delvis drivs av en expansion av AI-acceleratorer på molninfrastrukturtjänster. Det förutspår också att generativ AI-intäkt kommer att förbättras från 15% av halvledarintäkterna 2023 till 25% 2024. Broadcoms aktie ser ut att vara ett bra långsiktigt köp, trots att företaget inte upplever den typ av explosionsartad tillväxt som Nvidia och Super Micro Computer har sett.

Yahoo Finance fördjupade 6 mars

Dell och CrowdStrike samarbetar för att hjälpa företag att bekämpa cyberattacker genom att använda AI för att skydda mot generativ AI, stealth social engineering och endpoint-attacker. Dell lägger till CrowdStrike´s Falcon extended detection and response (XDR) plattform till sin nuvarande managed detection and response (MDR) service. Genom att lägga till CrowdStrike´s Falcon XDR-plattform till sin nuvarande MDR-service ger Dell sina globala återförsäljare AI-baserade teknologier som deras kunder behöver för att bekämpa attacker. Dell´s återförsäljare kommer också att erbjuda anpassade tjänster till sina kunder, med CrowdStrike´s XDR-plattform som grund.

VentureBeat fördjupade 5 mars

Mobile World Congress 2024: Nya tekniska innovationer och AI-uppdateringar presenterade

Under Mobile World Congress 2024 i Barcelona presenterades flera tekniska innovationer, inklusive konceptlaptops med transparenta skärmar och nya enheter som kommer att finnas tillgängliga i butiker i år. AI-verktyget Copilot fick en uppdatering som låter det integreras närmare med din dator. Copilot kan nu slå på och av batterisparläge, visa enhetsinformation och utföra en mängd andra uppgifter. Microsoft började rulla ut den senaste funktionen för Windows 11, ´Moment 5´, vilket inkluderar flera nya funktioner för datorer. Många av funktionerna involverar AI, vilket är en trend redan och kommer att bli allt viktigare i takt med att tekniken utvecklas. Intel och Qualcomm gjorde också tillkännagivanden om AI. Intel avtäckte sina vPro Core Ultra-chip och Qualcomm lanserade sin AI Hub, som ger utvecklare tillgång till över 75 AI-modeller som är optimerade för att köras på Qualcomm-processorer.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 4 mars

Investerares granskning av AI-aktier ökar

Investerare bör granska allt som har att göra med AI-aktier, baserat på några prickar i bubblan den här veckan som förtjänar mer uppmärksamhet än de fick. Hewlett Packard Enterprise (HPE) VD Antonio Neri berättade att företag har svårigheter att implementera den AI-teknik de har köpt - problem som sträcker sig från behovet av att hitta nya strömkällor till att säkra det fysiska utrymmet för att husera utrustningen. HPE:s aktier föll med 14% i efterhandeln på torsdagen efter att resultaten publicerades. Datorproducenten HP Inc (HPQ) var tveksam till att baka in stark efterfrågan på kommande AI-datorer i sin nuvarande helårsprognos. Samtidigt förlorade SoundHound AI (SOUN) nästan 20% på fredagen. Dell (DELL) aktier steg med 26% när investerare glömde att företaget tillverkade datorer och hakade på optimistiska AI-kommentarer på resultatsamtal. AMD:s (AMD) marknadsvärde bröt igenom 300 miljarder dollar-gränsen för första gången på AI-hopp. Och C3.ai (AI) aktier steg med 24% på torsdagen efter att det rapporterade resultat föregående dag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 mars

Apple har stoppat sitt elbilsprojekt, Project Titan, och kommer nu att fokusera på generativ AI under ledning av John Giannandrea. Morgan Stanley ser detta som en positiv utveckling. Dell Technologies har imponerat på Morgan Stanley med sin senaste kvartalsrapport och dess AI-pipeline. Analytiker Erik W. Woodring har därför återinsatt Dell som ett toppval och höjt prisprognosen från $100 till $128. Bank of America har höjt målpriset för Broadcom till $1,500 inför företagets kvartalsrapport den 7 mars. Wells Fargo har nedgraderat Hewlett Packard Enterprise från Overweight till Equal Weight och sänkt prisprognosen till $17. Macquarie förutser betydande misslyckanden inom generativ AI under 2024.

Investing.com fördjupade 3 mars

Dell avslöjar Nvidias kommande AI-GPU:er med hög strömförbrukning

Dell, en av världens största servertillverkare, har avslöjat information om Nvidias kommande AI-GPU:er, kodnamn Blackwell. Dessa processorer kommer att förbruka upp till 1000 watt, en 40% ökning jämfört med föregående generation, vilket kräver att Dell använder sin tekniska förmåga för att kyla ner dessa GPU:er. Dells kommentarer kan också ge ledtrådar om några av de arkitektoniska särdragen hos Nvidias kommande beräknings-GPU:er. Yvonne Mcgill, Dells finansdirektör, uttryckte entusiasm över de kommande förbättringarna och möjligheten att särskilja sig genom tekniskt förtroende.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 2 mars

Artificiell intelligens och teknikaktier skjuter i höjden på fredagen

Teknikaktier var stjärnorna på aktiemarknaden på fredagen, med en rad av dem som hoppade högre i pris under handelssessionen. Detta följde på imponerande kvartalsresultat och vägledning från ett toppnamn inom hårdvarufältet. Artificiell intelligens (AI) var kärnan i denna överprestation, så AI-aktier var - knappast för första gången på senare månader - ett särskilt mål för tjurarna. Detta hjälpte om ett företag hade ´AI´ inbäddat i sitt namn, som visas av BigBear.ai Holdings 3% vinst. Dell Technologies levererade en fantastisk kvartalsrapport som slog analytikernas förväntningar, vilket drev upp aktiepriset med nästan 32%. Dell förutspår att AI efterfrågan kommer att öka dess fundamenta 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 mars

Så använder du DELL E2-bildgeneratorn

DELL E2 är ett nytt artificiellt intelligenssystem som kan skapa realistiska bilder och konst från textbeskrivningar. Genom att ge en beskrivning i naturligt språk kan DELL E2 skapa bilderna. Om du inte är nöjd med resultatet kan du bara justera beskrivningen tills du får exakt vad du vill ha. För att börja använda DELL E2 måste du registrera ett konto på OpenAI:s webbplats. DELL E2 fungerar på ett kreditsystem, du får 15 gratis krediter varannan vecka som du kan använda för att generera bilder. Om du behöver mer krediter kan du köpa dem till ett rimligt pris.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 1 mars

Börsutveckling och företagsrapporter för Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq futures var oförändrade efter timmar. Börsrallyt fortsatte på onsdag efter en PCE-inflationsrapport som inte var värre än fruktat. S&P 500 och Nasdaq satte all-time high. Advanced Micro Devices (AMD) bröt ut ur en kort konsolidering. Airbnb (ABNB) och Lennar (LEN) återtog köppunkter. Dell Technologies (DELL), NetApp (NTAP), Elastic (ESTC), Zscaler (ZS), Veeva Systems (VEEV), Autodesk (ADSK) och SoundHound AI (SOUN) rapporterade efter torsdagens stängning. New York Community Bancorp (NYCB) varnade sent på torsdagen för ´interna kontroll´-problem. Ordförande Alessandro DiNello tar över som VD omedelbart, ersätter Thomas Cangemi. NYCB-aktien rasade efter timmar.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 1 mars

Dell Technologies ökar med 14% efter starka resultat tack vare AI-utrustning

Dell Technologies Inc. ökade med omkring 14% i sen handel efter att ha rapporterat försäljnings- och vinstsiffror som överträffade förväntningarna, drivna av efterfrågan på IT-utrustning för hantering av artificiell intelligens (AI). Dells infrastrukturenhet, som inkluderar servrar, rapporterade en intäkt på 9,33 miljarder dollar i det fjärde kvartalet, vilket överträffade prognoserna. En sekventiell ökning i försäljningen från föregående period drevs främst av AI-optimerade servrar, sa Dell. Försäljningen av persondatorer minskade med 12% till 11,7 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 mars

Generativ AI lovar att transformera teknikindustrin och driva global ekonomi

Generativ AI (GenAI) förväntas vara mer transformativ än någon annan teknik på senare tid, med potential att skapa nya industrier och yrken samtidigt som den driver den globala ekonomin mot en ny era av välstånd. Efterfrågan på databehandling förväntas öka exponentiellt med AI, eftersom data är avgörande för hur AI-system lär sig och fattar beslut. En viktig utmaning är den förväntade miljökostnaden för AI på grund av den energi och de datacenterresurser som krävs för att köra större datormodeller. Organisationer strävar efter att omfamna de många fördelarna med AI samtidigt som de gör framsteg mot sina hållbarhetsmål. På Dell Technologies tror vi att hållbarhet kommer att vara avgörande för framgången med AI-teknik, i Sydafrika och över hela kontinenten.

Direktlänk Dela Gadget fördjupade 29 februari

Kan AMD utmana Nvidia som ledare för AI-chip?

Nvidia har blivit en hyper-tillväxtaktie tack vare utvecklingen av högpresterande datacentrums-GPU:er för bearbetning av maskininlärning och artificiell intelligens (AI). Alla världsledande AI-företag, inklusive ChatGPT:s utvecklare OpenAI, Microsoft, Alphabets Google och Amazon, använder Nvidias GPU:er. Men Advanced Micro Devices (AMD), Nvidias största konkurrent på spel-GPU-marknaden, börjar också rikta in sig på AI-marknaden. AMD gick in på GPU-marknaden genom att förvärva ATI för 5,6 miljarder dollar 2006. De har sedan dess utökat ATI:s Radeon-varumärke för att utmana Nvidia i diskreta GPU:er för spel-datorer. AMD:s huvudstrategi mot Nvidia var att ständigt sälja billigare chip än marknadsledaren. Nvidia kontrollerade fortfarande cirka 80% av marknaden för diskreta GPU:er förra året, medan AMD låg på en avlägsen andra plats med en andel på 17%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 februari

Global rapport om maskininlärning i tillverkningsmarknaden 2024-2031

En marknadsundersökning om maskininlärning i tillverkningsmarknaden ger viktig och effektiv taktik samt värdefulla marknadsdata för att ge produkt- och tjänstelanseringar en konkurrensfördel. Rapporten diskuterar försäljning och intäkter för maskininlärning i tillverkning på nationell och regional nivå. Den innehåller även en analys av branschens uppströms- och nedströmskomponenter av den industriella kedjan. Nyckelspelare på marknaden för maskininlärning i tillverkning inkluderar Teradata, Fractal Analytics Inc., TrademarkVision, IBM Corporation, Luminoso Technologies, Inc., Angoss Software Corporation, GE, Hewlett Packard Enterprise Development LP, Kuka, Siemens, Intel Corporation, Amazon Web Services Inc., Bosch, Funac, BigML, Inc., NVIDIA, RapidMiner, Inc., Dell Inc., Oracle Corporation, TIBCO Software Inc., SAP SE, Domino Data Lab, Inc., Alpine Data, Google, Inc., Microsoft Corporation, Fair Isaac Corporation, KNIME.com AG, SAS Institute Inc., Baidu, Inc., Dataiku.

Direktlänk Dela Umdstatesman.com fördjupade 14 februari

Maskininlärningsmarknadens storlek förväntas växa under perioden 2024-2030

Maskininlärningsmarknaden förväntas växa snabbt mellan 2024 och 2030, enligt en ny forskningsrapport. Rapporten omfattar en grundlig analys av marknaden, inklusive geografisk segmentering, senaste efterfrågan, tillväxttaktanalys med branschintäkter och CAGR-status. Nyckelspelare som profilerats i studien inkluderar IBM, Dell, HPE, Oracle, Google, SAP, SAS Institute, Fair Isaac Corporation (FICO), Baidu, Intel, Amazon Web Services, Microsoft, Yottamine Analytics, H2O.ai, Databricks, BigML, Dataiku och Veritone. Rapporten ger också en översikt över varje tillverkare och de produkter de utvecklat.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 februari

Microsoft lägger till Copilot-nyckel till PC-tangentbord

I januari meddelade Microsoft att de samarbetar med OEM:s för att lägga till en Copilot-nyckel på PC-tangentbord. Under CES visade OEM:s som Dell och Lenovo upp bärbara datorer med den nya nyckeln till höger om mellanslagstangenten. När den trycks ned öppnas Windows Copilot, en sidofält där man kan chatta med Microsofts AI. Om man vill ha en Copilot-nyckel behöver man inte en ny laptop eller tangentbord. Man kan skriva ett enkelt tangentbordsmakro och tilldela det till en nyckel man inte vill använda till något annat.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 6 februari

Qualcomm och Microsoft samarbetar för att utveckla Windows 11.5 med AI-funktioner

Qualcomm har offentligt bekräftat sitt samarbete med Microsoft på en ny version av Windows, kallad Windows 11.5, med avancerade AI-möjligheter. Den nya versionen, som förväntas lanseras i mitten av 2024, kommer att drivas av Qualcomms Snapdragon X Elite-processor och kommer att användas i en rad innovativa enheter, inklusive bärbara datorer från ledande märken som Dell och HP. Denna nya generation av Windows är tänkt att revolutionera sättet vi interagerar med våra datorer och låsa upp en ny era av produktivitet.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 5 februari

Bank of America höjer prisobjektiv för Nvidia, ser 23% uppgång

Bank of America har höjt sitt prisobjektiv för Nvidia till 800 dollar från 700 dollar och förutser en uppgång på 23% från nuvarande nivåer. Banken anser att Nvidia fortfarande har ett ´övertygande värde´ trots en 350% rally sedan början av 2023. Enligt Bank of America är efterfrågan på AI fortfarande i sin linda. Bankens analytiker Vivek Arya förväntar sig att Nvidia kommer att leverera en måttlig intäktsöverträffning när de rapporterar resultat senare denna månad, samt en solid vinsttillväxt på lång sikt. Arya ser Nvidia generera mer än 40 dollar i vinst per aktie.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 februari

Maskininlärning i verkliga tillämpningar: framgångshistorier och fallstudier

Maskininlärning (ML) har blivit en viktig del i företagens verksamhet på grund av dess algoritmer, ramverk och modeller. Flera framgångsrika fallstudier visar hur ML kan lösa verkliga problem. Teknikjätten Dell samarbetade med Persado, en ledande teknik inom AI och ML, för att förbättra effektiviteten i sin e-postmarknadsföring, vilket ledde till en 50% ökning av klickfrekvensen och en 46% ökning av kundresponsen. Sky UK använder ML och AI genom Adobe Sensei för att förbättra kundupplevelsen och skapa mer personliga erbjudanden. E-handelsföretaget Trendyol använde ML och AI för att skapa högt personaliserade marknadsföringskampanjer, vilket ledde till ökade öppningsfrekvenser, konversationer och försäljning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 30 januari

AI: Företag att hålla ögat på 2024

Under 2023 definierades vinnarna och förlorarna inom AI av hur de kunde tjäna pengar på tekniken. Nvidia framstod som den klara ledaren, med sina produkter som driver tillväxten av stora språkmodeller. Andra vinnare inkluderade Microsoft, Alphabet och Amazon.com, som kapitaliserade på inriktningen mot molnbaserad AI. Förväntningarna för 2024 är att företag som kan kapitalisera på implementering av AI kommer att tjäna pengar. Marknadsanalytiker förväntar sig att företag kommer att öka sina investeringar i AI-strategier för att uppnå större produktivitet och effektivitet. IBM, ServiceNow, AMD, Salesforce, Cisco Systems och Dell Technologies är alla företag som erbjuder spännande potential inom AI. Trots ekonomisk osäkerhet kommer företagens investeringar i AI att vara betydande. AI kommer att vara den viktigaste trenden 2024, formar ekonomin och leder till betydande företagsutgifter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 30 januari

Weights & Biases deltar i nationellt AI-forskningsprogram och utser Mark Kroto till försäljningschef

AI-utvecklingsplattformen Weights & Biases har tillkännagett sitt deltagande i National Artificial Intelligence Research Resource (NAIRR) pilotprogram. Programmet syftar till att stärka och demokratisera tillgången till viktiga resurser för ansvarsfull AI-upptäckt och innovation. Weights & Biases kommer att bidra med licenser för sin AI-utvecklarplattform till NAIRR-pilotanvändare. Företaget har också utsett Mark Kroto till chef för försäljning på federal nivå. Kroto kommer att leda företagets ansträngningar att bygga ett team och ekosystem av partners för att implementera säker, ansvarsfull och opartisk AI i regeringen.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 24 januari

AI-chip blir allt mer populära bland teknikföretag

Artificiell intelligens (AI) enheter har blivit en trend hittills i år. Elektroniktillverkare marknadsför nu vad de historiskt sett har kallat för datorchips som ´AI-chips´ och deras enheters AI-förmågor. Microsoft var ett av de första företagen att tillkännage sin första generation av AI-datorer och de tog det ett steg längre genom att lägga till en ny knapp till sina tangentbord dedikerade till sin AI-assistent ´copilot´. Nvidia har också tillkännagivit en ny linje av ´Super´ grafikkort som är bättre på att hantera AI-uppgifter. Nvidia samarbetar också med flera ledande PC-tillverkare som Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI, Razer och Samsung för att introducera bärbara datorer som är ´AI-ready´ och har dessa nya kort. Dessa bärbara datorer förväntas börja levereras denna månad.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 22 januari

Rapport hävdar att AI-funktioner i Windows kan kräva 16 GB RAM

En nyligen publicerad rapport hävdar att AI-funktioner i Windows kommer att kräva minst 16 GB RAM. Microsoft har ännu inte kommenterat detta påstådda minneskrav. Dells nya XPS 13 kommer att ha en konfiguration med 8 GB, vilket tyder på att det är osannolikt att 16 GB minne kommer att krävas för AI-funktioner i Windows. Microsoft integrerar AI i alla sina tjänster, inklusive Windows 11, Edge och även laptop-tangentbord. Dock verkar det osannolikt att datorer kommer att behöva 16 GB RAM för att använda AI.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 20 januari

Windows Central Podcast diskuterar CES 2024 och ändringar i programmet

I veckans avsnitt av Windows Central Podcast diskuterar Dan och Zac konsekvenserna från CES 2024 och de stora produktmeddelandena, inklusive Microsofts dedikerade AI Copilot-knapp, Copilot Pro, Intels nya Core Series 1 laptop-chips, Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, ASUS ZenBook Duo, Dell XPS 14 och XPS 16, Dells Alienware 32 4K QD-OLED Gaming Monitor, HP OMEN Transcend 14, den läckta MSI Claw, XREALs HoloLens-liknande Air 2 Ultra AR-glasögon, Googles nedslag på adblockers, och mer! Podcasten kommer att genomgå några förändringar 2024, inklusive inspelning på torsdagar och publicering på fredagar. Programmet kommer också att inkludera fler medlemmar från Windows Central-teamet.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 19 januari

Six Flags samarbetar med teknikföretag för att integrera AI och skapa en metaverse-upplevelse

Nöjesparkskedjan Six Flags samarbetar med Google, Dell och en rad andra teknikföretag, inklusive HCLTech, Snowflake, Fueled och Pure Imagination Studios, för att integrera artificiell intelligens och skapa en metaverse-upplevelse. Six Flags planerar att uppgradera och lägga till olika teknologier i sina parker under de kommande månaderna. Planerna omfattar AI-drivna, personliga gästupplevelser före, under och efter parkbesök. Det inkluderar rekommendationer under planeringsprocessen, meddelanden och virtuellt stöd under ett besök samt framtida erbjudanden baserade på data insamlade från tidigare besök. Six Flags har 27 nöjesparker i USA, Mexiko och Kanada.

Direktlänk Dela Skift fördjupade 18 januari

AI-datorer med högre prestandakrav på väg till marknaden

Utvecklingen av AI-datorer ökar, delvis på grund av Microsofts nyligen släppta Copilot-AI som spelar en stor roll i Office 365. För optimal prestanda behöver Copilot en dator som klarar minst 40 TOPS och har 16 GB primärminne. Qualcomms Snapdragon X Elite förväntas bli det första chippet som möter Copilots krav på 40 TOPS, följt av Intels Lunar Lake CPU och AMD Ryzen 8000. Stora tillverkare som Asus, Lenovo och Dell har börjat utveckla AI-datorer. Taiwanesiska TrendForce förutspår att 2024 blir året då industrin utökar vad AI kan användas till.

Direktlänk Dela SweClockers fördjupade 18 januari

Microsoft lanserar Windows 11 Insider Preview Build med nya funktioner och förbättringar

Teknikjätten Microsoft har släppt Windows 11 Insider Preview Build 23615 med flera nya funktioner och förbättringar. Bland de mest framstående är den automatiska öppningen av Copilot på vissa enheter som kör Windows 11 och stöd för USB 80Gbps. Copilot är en AI-driven intelligent assistent som hjälper användare att få svar och inspiration från webben, stödjer kreativitet och samarbete och hjälper dem att fokusera på uppgiften i fråga. Microsoft har nyligen kommit ut med en mängd funktioner och förbättringar för att göra Copilot mer populär. Nu har det meddelat att AI-verktyget kommer att öppnas automatiskt när Windows 11 startar enheten. Den nya funktionen testas som en del av Microsofts senaste Dev Channel-förhandsgranskning av Windows 11, vilket gör att Windows-testare kan ge feedback före en bredare utrullning. Microsoft meddelade också stöd för USB 80 Gbps i den nya Windows 11 Insider Preview Build. Stödet för USB 80Gbps kommer initialt att lanseras på utvalda enheter baserade på Intel Core 14th Gen HX-seriens mobila processorer, som den nya Razer Blade 18. Den nya Windows-versionen kommer också med Windows Share som hjälper användare att dela URL:er direkt till WhatsApp, LinkedIn, Facebook, Gmail, X (tidigare Twitter) och andra sociala medieplattformar.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 13 januari

NVIDIA presenterar AI-fokuserade produkter på CES 2024

På CES 2024 presenterade NVIDIA flera AI-relaterade produkter, inklusive GeForce RTX 40 SUPER Series GPUs, AI-klara bärbara datorer och generativa AI-verktyg. Dessa riktar sig till spelare och skapare. NVIDIA avslöjade också tre nya skrivbords-GPU:er baserade på Ada Lovelace-arkitekturen. Företaget kommer också att samarbeta med Twitch för att släppa multi-encode livestreaming. Dessutom introducerade NVIDIA TensorRT-acceleration för Stable Diffusion XL och SDXL Turbo med hjälp av Automatic1111 text-till-bild-appen. NVIDIA:s styrka ligger i att bygga system som inkluderar GPU, programvara och annan hårdvara från ett brett ekosystem.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 13 januari

AI erbjuder paradigmskifte i utbildning

Enligt en rapport från Institute for the Future och Dell Technologies har 85 procent av de jobb som kommer att finnas 2030 ännu inte uppfunnits. Detta visar på en stor brist i anpassningen mellan dagens utbildningsmetoder och framtidens dynamiska arbetsmarknad. Lyckligtvis erbjuder framväxande teknologier som AI en potentiell paradigmskifte, vilket utmanar rotade utbildningsnormer och uppmuntrar oss att radikalt ompröva systemet. Sal Khan, grundare av Khan Academy, tror att AI har potential att ge varje student en personlig AI-tutor. Fördelarna med sådan personlig handledning är tydliga och betydande: den erbjuder skräddarsydd vägledning, stödjer de som kämpar medan de som utmärker sig pressas; ger realtids, individualiserad feedback; anpassar sig till ett barns specifika intressen och takt; och påskyndar inlärningen bortom traditionella klassrumsinställningar.

Direktlänk Dela The Daily Caller fördjupade 12 januari

Microsoft testar AI-drivna Copilot-funktionen på bredskärmsenheter för Windows 11

Microsoft testar en uppdatering till Windows 11 som automatiskt skulle starta dess AI-drivna Copilot-funktion på bredskärmsenheter. Enligt Microsofts blogg kommer Copilot att öppnas automatiskt när man använder en bredare skärm. Det är oklart vad som exakt utgör en ´bredskärmsenhet´, men det kan vara riktat mot ultrabreda skärmar och mindre konventionella skrivbordsupplösningar. Tillverkare som Dell och Lenovo har redan införlivat denna nyckel, vilket indikerar en bredare implementering i kommande enheter. Microsoft överväger också ytterligare anpassningsalternativ för Copilot.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 12 januari

Tillväxt av generativ AI bland små och medelstora företag i Indien

Tillväxten av generativ AI bland små och medelstora företag (SMF) i Indien har stadigt ökat, drivet av landets växande tekniska ekosystem och en ökad medvetenhet om artificiell intelligens potential. Faktorer som kostnadseffektiva AI-lösningar, en skicklig arbetskraft och en regeringsstyrning mot digitalisering har bidragit till införandet av generativ AI-teknologi. Manish Gupta, vice VD för Dell Technologies India, delade detaljer om Dells arbete med generativ AI. Han förväntar sig att AI kommer att lägga till 450-500 miljarder dollar till Indiens BNP till 2025.

Direktlänk Dela SMEStreet fördjupade 11 januari

USA överväger handelsrestriktioner mot UAE-företag med band till Kina

En amerikansk kongresskommitté har bett handelsdepartementet att undersöka om ett stort teknikföretag, kontrollerat av Förenade Arabemiratens härskande familj, bör läggas under handelsrestriktioner på grund av sina band till Kina. Företaget, G42, specialiserar sig på artificiell intelligens och andra framväxande teknologier, och övervakas av Sheikh Tahnoon bin Zayed. G42 har nyligen undertecknat avtal med framstående amerikanska teknikföretag, inklusive Microsoft, Dell och OpenAI. Ett företag från Silicon Valley, Cerebras, bygger en superdator för G42. Men i ett brev till handelsdepartementet sade House Select Committee att företaget arbetar mycket med Kinas ´militär, underrättelsetjänster och statliga enheter´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 januari

NVIDIA presenterar nya AI-förbättrade produkter på CES

På CES meddelade NVIDIA lanseringen av GeForce RTX SUPER skrivbords-GPU:er för generativ AI-prestanda, nya AI-laptops från alla stora tillverkare och nya NVIDIA RTX-accelererade AI-program och verktyg för både utvecklare och konsumenter. Dessa verktyg förbättrar PC-upplevelser med generativ AI. Den nya AI Workbench, ett enhetligt verktygssats för AI-utvecklare, kommer att lanseras i beta senare denna månad. NVIDIA:s grundare och VD Jensen Huang sa att generativ AI kommer att transformera varje bransch, inklusive spelbranschen.

Direktlänk Dela Dawn fördjupade 9 januari

Nvidia tillkännager nya grafikprocessorer och AI-programvara, aktier stiger

Nvidia tillkännagav nya grafikprocessorer och programvara för generativ AI på persondatorer. Chipstillverkaren introducerade sin GeForce RTX 40 Super Series skrivbords-GPU i en webbsändning före teknikmässan CES 2024 i Las Vegas. Nvidia presenterade också RTX-accelererad AI-programvara och verktyg för utvecklare och konsumenter. Dessutom förhandsvisade Nvidia ´Chat with RTX´, en programvara som tillåter AI-entusiaster att interagera med sina anteckningar, dokument och annat innehåll. På CES 2024 introducerade Nvidia tre modeller av sina GeForce RTX 40 Super Series grafikkort.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 januari

NVIDIA Studio presenterar kraftfulla uppgraderingar för innehållsskapande

NVIDIA Studio presenterar kraftfulla nya mjuk- och hårdvaruuppgraderingar för att förbättra innehållsskapande. Det inkluderar släppet av nya NVIDIA Studio-bärbara och stationära datorer från Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI och Samsung, samt lanseringen av de nya GeForce RTX 40 SUPER-seriens GPU:er. Generative AI från iStock från Getty Images är ett nytt generativt AI-verktyg utbildat av NVIDIA Picasso som använder licensierad konst och NVIDIA Edify-arkitekturmodellen för att säkerställa att genererade tillgångar är kommersiellt säkra. RTX Video HDR förvandlar standard dynamiska videor som spelas upp i internetwebbläsare till fantastisk HDR. Twitch, OBS och NVIDIA förbättrar livestreaming-tekniken med den nya Twitch Enhanced Broadcasting-beta, som drivs av GeForce RTX GPU:er.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 8 januari

Nvidia lanserar nya grafikkort för AI-applikationer och spel

Nvidia, som befann sig i centrum för den artificiella intelligens-boomen förra året, spelar nu upp sin styrka i konsument-GPU:er för så kallad ´lokal´ AI som kan köras på en PC eller laptop hemifrån eller på ett kontor. Nvidia meddelade tre nya grafikkort på måndag - RTX 4060 Super, RTX 4070 Ti Super och RTX 4080 Super - med priser mellan 599 och 999 dollar. Dessa kort har ytterligare ´tensor-kärnor´ som är designade för att köra generativa AI-applikationer. Nvidia kommer också att tillhandahålla grafikkort i bärbara datorer från företag som Acer, Dell och Lenovo. De nya grafikkorten kommer främst att användas för spel, men kan fortfarande riva genom AI-applikationer, säger företaget.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 januari

Nvidia lanserar GeForce RTX SUPER GPU och nya AI-laptops

Nvidia har meddelat lanseringen av GeForce RTX SUPER skrivbords-GPU för förbättrad AI-prestanda, nya AI-bärbara datorer från alla ledande tillverkare och nya AI-programvara och verktyg. Dessa verktyg är utformade för att förbättra PC-upplevelser med generativ AI. Företaget bygger på flera årtionden av PC-ledarskap, med över 100 miljoner av sina RTX-GPU:er som driver AI PC-eran. AI Workbench, ett enhetligt verktyg för AI-utvecklare, kommer att finnas tillgängligt i beta senare denna månad. Dessutom stöder nu Nvidia TensorRT-LLM fler för-optimerade modeller för datorer. Jensen Huang, grundare och VD för Nvidia, kommenterade att generativ AI är den mest betydande plattformsovergången i datahistorien och kommer att förändra varje industri, inklusive spelindustrin.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 8 januari

AI-marknaden för callcenter upplever betydande förändringar

Call Center Artificial Intelligence (AI) -marknaden har upplevt betydande förändringar de senaste åren, främst drivna av tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Det finns en ökande efterfrågan på innovativa lösningar som effektiviserar processer och ökar effektiviteten. Detta har lett till en ökning av utvecklingen av spjutspetstekniker och programvaruapplikationer skräddarsydda speciellt för denna marknadssegment. Dessutom finns det ett växande fokus på hållbarhet, vilket uppmuntrar företag att anta miljövänliga metoder och erbjuda produkter som överensstämmer med miljömedvetenhet.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 8 januari

Microsoft introducerar AI-verktyget Copilot på Windows 11 med ny tangent

Microsoft har tillkännagivit att de kommer att introducera en ny, dedikerad tangent för att starta sitt AI-verktyg, Copilot, på Windows 11-bärbara datorer och PC. Med ett enkelt knapptryck kan Windows 11-användare starta Microsofts generativa AI-verktyg, som är designat för att hjälpa till med allt från att shoppa specifika varor till att skriva en kort berättelse, få information och planera resor eller en måltid. Den nya tangenten kommer att finnas på de första Windows 11-bärbara datorerna och PC:erna från Microsofts partners under de kommande dagarna och på teknikmässan CES denna vecka.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 8 januari

Microsoft introducerar AI-tangent på tangentbord, SpaceX lanserar satelliter med direkt-till-mobil kapabiliteter

Microsoft har introducerat en särskild AI-tangent på tangentbord som startar deras AI-chattbot CoPilot på persondatorer. Förändringen kommer att vara Microsofts största förändring av PC-tangentbord sedan introduktionen av en särskild Windows-tangent på 1990-talet. Dell Technologies var först ut med att avtäcka en CoPilot-tangent på sina senaste XPS-bärbara datorer. SpaceX, ledd av Elon Musk, lanserade den 2 januari en Falcon 9-raket med den första uppsättningen Starlink-satelliter som kan sända telefonsignaler från rymden direkt till smartphones.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 7 januari

Microsoft Weekly: Ny Copilot-knapp, Windows 11-uppdateringar och mer

I den senaste uppdateringen av Microsoft Weekly diskuteras en rad ämnen, bland annat en ny Copilot-hårdvaruknapp på tangentbord, Microsoft-märkta tangentbord som återuppstår, de första Windows 11-förhandsbyggnaderna av 2024 och en överraskande spoiler från Dell om nästa Windows 11-funktionsuppdatering. Mikhail Parakhin har tagit över ledningen för Windows efter Panos Panays avgång och vill genomföra några mycket behövda ändringar i Windows 11. Enligt Dell kommer nästa Windows 11-funktionsuppdatering att ge stöd för Wi-Fi 7 någon gång i april 2024. Microsoft har också släppt en uppdatering för Microsoft Store-appen, som inkluderar förbättringar för de nyligen lanserade Instant Games, nya anmälningar och prestandaförbättringar när man installerar appar från sökning eller surfning.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 7 januari

Microsoft Copilot kan förändra användarupplevelsen för PC-användare

Teknikföretag har länge pratat om artificiell intelligens (AI), men med lanseringen av Microsoft Copilot kan AI bli användbart för genomsnittliga PC-användare. Copilot kan hjälpa användare som behöver assistans med vissa uppgifter, som att ändra skärmupplösningen eller hitta en specifik fil. Även om Copilot kanske inte kommer att vara en game-changer för alla PC-användare, kan det vara till stor hjälp för de som behöver tekniskt stöd. Dessutom kan den nya Copilot-tangenten, som kommer att finnas på många Windows-bärbara datorer, inklusive den nya Dell XPS-serien, öka användningen av Copilot.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 6 januari

Intels rekrytering av HPE:s Justin Hotard är ´stort klipp´ i AI-talangstriden

Intel har anställt Justin Hotard, tidigare chef för Hewlett Packard Enterprises HPC och AI, för att leda sin Data Center och AI Group. Rekryteringen ses som en stor seger i den pågående striden om AI-talanger. Hotard, som har varit hos HPE i nästan nio år och lett HPC och AI-verksamheten de senaste tre åren, börjar på Intel den 1 februari. HPE planerar att använda övergångsperioden för att hitta en ersättare. Advizex, ett Fulcrum IT Partners-företag, har nyligen stängt en stor AI-infrastrukturaffär tillsammans med HPE:s HPC och AI Group.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 5 januari

Microsoft introducerar ´CoPilot´-knapp för AI-assistent i Windows-tangentbord

Microsoft lägger till en ´CoPilot´-knapp som kallar på en AI-driven assistent med ett knapptryck i sin största uppdatering till ett Windows-tangentbord på tre årtionden. CoPilot-knappen kommer snart att finnas på vissa nya datorer tillverkade och sålda av olika tillverkare som kör Windows-operativsystemet. Detta innebär att PC-användare snart kommer att kunna ansluta till Copilot, Microsofts AI-drivna chatbot, för att ställa frågor eller hjälpa till att skriva e-post. Copilot är inspirerad av OpenAIs underliggande teknik, efter Microsofts 13 miljarder dollar investering i AI-startupen.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 5 januari

Microsoft integrerar Copilot-tangent i Windows 11-datorer

Microsoft kommer snart att integrera en Copilot-tangent i Windows 11-datorer, vilket företaget tror kommer att bli lika ikonisk som Windows-tangenten. Detta kan vara en nagel i ögat på andra AI-utvecklare som inte har möjlighet att tvinga sin chatbot på alla Windows-användare. Microsoft betraktar introduktionen av Copilot-tangenten som ett stort steg i PC-världen. Med integrationen i hårdvaran vill företaget ompositionera sig som en pionjär inom AI. Dessutom planerar Microsoft att översvämma även smartphones med Copilot.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 4 januari

Microsoft och Dell introducerar ´Copilot key´ på nya XPS-laptops

Microsofts stora AI-satsning 2024 ser ut att inkludera PC-tillverkare. I den nyligen annonserade XPS-serien av Dell-laptops kommer en ny ´Copilot key´ att finnas på tangentbordet. Denna knapp, placerad till höger om mellanslagstangenten, kommer att ge användare snabb tillgång till Windows Copilot AI. Funktionen speglar den nuvarande Windows-tangenten, men används huvudsakligen för att ta fram Copilot-kontroller i Windows. Copilot kan hantera Windows-inställningar på ett mer heltäckande sätt, och kan till och med ändra inställningar utan direkt användarinmatning.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 4 januari

Artificiell intelligens når persondatorer 2024 tack vare nya processorer

Artificiell intelligens (AI) kommer till persondatorer 2024 tack vare nya processorer från AMD och Intel. Detta kan starta en större uppgraderingscykel, vilket kan öka aktierna för Dell och HP, enligt analytiker. AMD och Intel meddelade i början av december om AI-aktiverade processorer för PC. AMD presenterade sin Ryzen 8040-serie notebook-processorer för AI-datorer den 6 december. Intel lanserade sina rivaliserande Intel Core Ultra mobila processorer den 14 december. Dessutom ansluter Qualcomm sig till konkurrensen med sin Snapdragon X Elite-processor, som planeras lanseras på nya datorer i mitten av 2024. Microsoft förväntas också spela en viktig roll med planer på en nästa generations version av sitt Windows-operativsystem som är optimerat för lokal AI-behandling.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 2 januari

Nvidia dominerar AI-marknaden, men dessa tre chipbolag kan utmana 2024

Nvidia var 2023 års aktie tack vare efterfrågan på företagets produkter i samband med AI-boomen. Nvidia-aktien ökade med 239% under året, vilket gjorde företaget till ett av fem amerikanska företag med ett värde över en biljon dollar. Trots Nvidias framgångar kan tre andra chipbolag utmana företaget 2024: Advanced Micro Devices (AMD), ACM Research och Taiwan Semiconductor. AMD har nyligen lanserat sina Instinct MI300 AI-acceleratorer och gjort flera förvärv inom AI, ACM Research är en relativt okänd aktör som tillverkar maskiner för rengöring av halvledarplattor, och Taiwan Semiconductor är världens största kontraktstillverkare av halvledare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 januari

Microsofts veckouppdatering: Säkerhetsuppdateringar, ny tiny11-version, Copilot för Android och iOS och mer

Microsoft har genomfört säkerhetsuppdateringar, släppt en ny version av tiny11, och lanserat Copilot för Android och iOS. NTDEV har släppt tiny11-kärnan för ARM64-processorer. Lenovo förbereder en Windows 11-laptop med en avtagbar skärm som kan fungera som en fristående Android-platta. LG har förannonserat de senaste tillskotten till sin Gram-linje. Microsoft planerar att släppa Surface Pro ´10´ och Surface Laptop ´6´ någon gång på våren. Microsoft lanserade tyst en ny Copilot-app för Android och iOS. The New York Times har stämt Microsoft och OpenAI för att ha tränat ChatGPT på ´miljontals artiklar publicerade av The Times´ utan samtycke.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 31 december

Framtiden för IT-säkerhet: lösenordsfri autentisering och biometri

Enligt IT-säkerhetsexperter är det nödvändigt att vi rör oss mot en framtid utan lösenord, eller åtminstone med förbättrade lösenord, på grund av det ökande antalet cyberattacker. Mer än hälften av alla attacker under det senaste året började med komprometterade inloggningsuppgifter. Detta innebär att vi behöver ta steget mot mer avancerade autentiseringsmetoder, som flerfaktorautentisering (MFA), nollförtroende-system, passnycklar och biometri. MFA innebär att användare måste ge mer än bara ett användarnamn och lösenord, medan nollförtroende-system kräver att användare ständigt verifierar sig själva. Passnycklar eliminerar behovet av lösenord, och biometri använder unika fysiska egenskaper som autentiseringsmetod.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 30 december

Stor uppdatering av Windows 11 planerad till 2024 med förbättrad AI-funktion Copilot

Windows 11 planerar en stor uppdatering 2024, med en förbättrad version av sin artificiella intelligens (AI) Copilot. Copilot, som redan finns i nuvarande version av Windows 11, men på ett begränsat sätt, kan radikalt förändra hur du använder din PC genom att anpassa sig till dina behov, preferenser och miljö. Microsofts AI Copilot syftar till att underlätta för användare genom att lösa problem, konfigurera inställningar och förbättra prestanda för deras enheter. Dell, en av Microsofts huvudpartners, tror att Copilot kommer kunna upptäcka system- eller applikationsproblem och försöka åtgärda dem automatiskt.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 28 december

Dell visar vad Microsofts AI Copilot kan erbjuda på sina datorer

Dell har demonstrerat vad Microsofts AI Copilot kan erbjuda på sina datorer. Copilot är en AI som arbetar i bakgrunden för att lösa buggar och optimera prestanda. För närvarande låter assistenten användare snabbt komma åt många systeminställningar och ändra dem med naturliga språkfrågor. I Dells vision tar chatten initiativ baserat på användarens PC-användning, till exempel genom att upptäcka när användaren har anslutit till ett offentligt Wi-Fi-nätverk och tillämpa säkrare systeminställningar. PC-tillverkare förbereder sig för ankomsten av Windows 12, som lovar inbyggd Copilot-integration.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 28 december

Dells koncept för Windows Copilot visar vad Microsoft misslyckades med att leverera

När Microsoft lanserade Windows Copilot lovade företaget att den nya AI-funktionen skulle hjälpa användare att kontrollera Windows 11. Användare märkte snabbt att funktionaliteten var begränsad. Alla användarförfrågningar krävde en aktiv internetanslutning och en viss tålamod, eftersom det tog några sekunder i genomsnitt att få ett svar från AI:n. Dell presenterade nyligen en demo av en avancerad AI för Gizmodo. Dells koncept fungerar liknande som Windows Copilot men är mer responsiv och hjälpsam. Det är dock bara ett koncept och existerar inte i dagsläget.

Direktlänk Dela gHacks Technology News fördjupade 28 december

Dell visar hur AI-assistenten Copilot kan användas i framtida Windows-versioner

Microsofts största uppdatering till Windows 11 2023 var tillägget av Copilot (tidigare Bing Chat). Copilot, en generativ AI-chatbot, marknadsförs av Microsoft som mer än bara en digital assistent. Copilot testas även av Windows Insider-medlemmar för Windows 10. Datorföretag kommer med nya idéer om hur en generativ AI-funktion som Copilot skulle kunna användas i framtida Windows-datorer. Gizmodo skrev nyligen om en demo från Dell som visade hur något liknande Copilot kan förenkla ändring av inställningar på en PC. Dells demo innefattade skisser av Windows 11 som kör med avancerade Copilot-liknande funktioner.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 28 december

Microsoft utforskar integration av AI Copilot-tangent i Windows-tangentbord

Microsoft undersöker möjligheten att integrera en AI Copilot-tangent i sina Windows-tangentbord, ett djärvt steg som syftar till att förbättra användarinteraktionen med operativsystemet. Det föreslagna AI Copilot-tangenten är en del av Microsofts strategi att dra nytta av de senaste framstegen inom AI-teknik, inklusive den formidabla GPT-4. Denna utveckling är tänkt att ersätta den mindre funktionella Windows-tangenten. AI Copilot-tangenten kommer att effektivisera utförandet av uppgifter som att ändra bakgrundsbilder, justera inställningar och få tillgång till specifika kontrollpaneler utan att behöva navigera genom komplicerade menyer.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 27 december

Microsoft och PC-tillverkare överväger att introducera en AI ´Copilot´-knapp för att förbättra Windows-användargränssnittet. Copilot-funktionen, som drivs av Microsofts GPT-4, är fortfarande i ett tidigt skede på PC. Funktionen skulle kunna användas för att ändra bakgrundsbilder eller justera användarinställningar. Dell visade tidigare denna månad att en Copilot AI-aktiverad Windows PC kan erbjuda ett effektivt sätt för Microsoft att förbättra tillgängligheten till sitt operativsystem. Copilot kan även automatiskt justera dina inställningar, till exempel ändra dina säkerhetsinställningar när du ansluter till ett offentligt wifi.

Gizmodo fördjupade 27 december

Ledande företagsledare delar sina insikter om framtiden för generativ AI

Företagsledare från Dell, Lenovo, Intuit, SAS och andra företag delar sina insikter om var generativ AI är på väg härnäst. Dell CTO John Roese förutser att generativa AI-projekt kommer att börja antas och skalas upp. Juniper Networks CAIO Bob Friday förutspår att kostnaden för att träna stora språkmodeller (LLMs) kommer att minska snabbt. Cisco CSO Liz Centoni förutser att naturliga språkgränssnitt (NLIs) som drivs av generativ AI kommer att förväntas för nya produkter. Intuit CDO Ashok Srivastava förutser att AI går från text till multimodala modeller. GitLab CMO Ashley Kramer förutser att efterfrågan på chefs AI-officerare kommer att öka men inte vara långvarig. SAS CTO Bryan Harris förutser att generativa AI-agentramverk mognar för att möta företagskomplexitet. Nvidia VP of Omniverse Rev Lebaredian förutser att industriell digitalisering plus generativ AI kommer att katalysera transformation. Snowflake SVP of AI Sridhar Ramaswamy varnar för att AI kommer att ta jobb snabbare än det kan skapa dem, bland andra kortsiktiga skador. Lenovo global CIO Art Hu förutser att företag kommer att bli smartare om att hantera AI-risker.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 27 december

2024: Ett år av förnyat fokus på generativ AI och tekniska trender

Teknologer världen över fokuserar på vad som väntar 2024. Det kommande året kommer att se ett förnyat fokus på fem områden där arbetet redan har börjat; branschintressenter håller med om att 2024 kommer att vara året då generativ AI börjar mogna. Gen AI kommer att vara i fokus för de flesta samtal 2024, med realisering av praktiska användningsfall. John Roese, global CTO på Dell, tror att generativ AI kommer att börja göra affärsverkan 2025. En notering från mäklarfirman Elara Capital förutspår att generativ AI kommer att bli den nya tillväxtdrivaren för den inhemska IT-tjänstesektorn. Indien kommer troligen att se fler policyer för att reglera den snabbt utvecklande teknikscenen. Den tredje tekniska fokusen kommer att vara cybersäkerhet. Datacenter och halvledarverksamheter kommer att expandera nästa år. Spelsektorn kan också se intressanta utvecklingar under det kommande året.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 26 december

AMD och SentinelOne kan vinna stort på AI-utveckling

Aktierna i artificiell intelligens (AI) har varit i rampljuset under det senaste året, och McKinsey uppskattar att AI-adoption kan lägga till otroliga 13 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030. Två företag som kan vinna stort på AI-adoption inom två olika industrier är Advanced Micro Devices (AMD) och SentinelOne. AMD siktar på att avsluta Nvidias dominans på AI-chipmarknaden med sina MI300-datacenteracceleratorer. SentinelOne, å andra sidan, utnyttjar snabbt växande AI inom cybersäkerhetsmarknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 december

Intel siktar på att leda AI-datorproduktionen

Intel har meddelat att företaget avser att erbjuda de mest kompletta lösningarna för AI-datorprodukter. Detta framkom tydligt under företagets evenemang ”AI Everywhere” som hölls i New York City. Intel lanserade en mängd nya produkter, demonstrationer och partnerskap som stödbevis. Intel presenterade främst Intel Core Ultra-familjen av processorer för bärbara datorer, tidigare kodnamnet Meteor Lake. Dessa chip är unika för Intel på flera sätt. De är de första för konsumentsegmentet att övergå till en disaggregerad design, vilket ger ekonomiska och operativa fördelar. Intel har också integrerat sin första NPU, eller neurala processorenhet, direkt på chipet. Partners inklusive Lenovo Group, Dell Technologies och HP kommer att använda denna nästa iteration av Intels bästa chip.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 15 december

CoreWeave köper tusentals Dell PowerEdge-servrar för att expandera AI- och GenAI-innovationer

Dell Technologies meddelar att CoreWeave har köpt tusentals Dell PowerEdge-servrar för att utöka tillgången till beräkningskraft som organisationer behöver för att innovera med AI och generativ AI (GenAI). CoreWeave, en specialiserad molnleverantör för storskaliga NVIDIA GPU-accelererade arbetsbelastningar, kommer att använda Dell PowerEdge XE9860-servrar med NVIDIA H100 Tensor Core GPU:er som nyckelinfrastruktur för sina molnlösningar. CoreWeave levererar nästa generation av molndatorer med en modern hårdvaruteknik och en egen mjukvarustack designad för de mest komplexa och intensiva arbetsbelastningarna.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 14 december

Intel lanserar ´AI Everywhere´ med två nya chip

Intel har lanserat sin ´AI Everywhere´-kampanj, med lanseringen av två nya chip - Core Ultra för datorer och mobila enheter och Fifth Generation Xeon för servrar. Kampanjen syftar till att stärka företagets position på AI-chipmarknaden. Genom att erbjuda AI-utbildning och inferensjobb över stora datacenter, AI-datorer och även mindre mobila enheter, tror företagets VD Pat Gelsinger och ledande chefer att de kan hjälpa kunderna. Gelsinger bekräftade också att Intel inte bygger en egen Arm-processor, men tror att Intel kommer att ha en ´betydande verksamhet´ som en Arm foundry-leverantör som tillverkar Arm-enheter för andra företag.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 14 december

Generativ artificiell intelligens (GenAI) har varit i rampljuset under de senaste månaderna, särskilt med tanke på de högprofilerade spelarna som OpenAI. Trots detta har andra betydande aktörer inom GenAI fortsatt att göra framsteg. AI-alliansen, nyligen tillkännagiven av över 50 samarbetande leverantörer, universitet och forskningsinstitutioner, inklusive IBM, Meta och Dell, erbjuder insikt i dynamiken och värdet av detta tillvägagångssätt. AI-alliansen syftar till att främja en öppen gemenskap och möjliggöra för utvecklare och forskare att påskynda ansvarsfull innovation inom AI.

TechSpective fördjupade 14 december

New Jersey high school studenter uppmanar till bredare AI-utbildning

Studenter vid River Dell High School i New Jersey, Tessa Klein, Naomi Roth och Isabella Iturrate, har uppmuntrat lärare att erbjuda AI-lärupplevelser. De anser att skolorna bör gå bortom Silicon Valleys rädslor och fantasiberättelser och erbjuda bredare AI-lärupplevelser som är fast förankrade i nutiden, inte i science fiction. De menar att AI är en stor mänskliga rättighetsfråga eftersom den förstärker fördomar. Teknikjättar som Amazon, Microsoft och Google uppmuntrar skolor att undervisa i de AI-karriärfärdigheter som industrin behöver. Vissa ideella grupper vill att skolorna ska hjälpa studenter att utveckla en mer kritisk lins för att fokusera på framväxande teknologier, inklusive att undersöka AI-risker och samhälleliga effekter.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 december

AMD utmanar Nvidias dominans inom AI-acceleratorer

Marknaden för artificiell intelligens (AI) domineras av Nvidia, som sålde en halv miljon AI-GPU:er under tredje kvartalet, med mer än hälften till Microsoft och Meta Platforms. Advanced Micro Devices (AMD) siktar på att bryta Nvidias dominans med kraftfulla AI-acceleratorer. Företaget lanserade officiellt sina Instinct MI300 Series-acceleratorer och förväntar sig att marknaden ska vara värd 45 miljarder dollar i år och 400 miljarder dollar 2027. AMD planerar att sälja mer än 2 miljarder dollar värda AI-chip 2024. MI300X är produkt som ska konkurrera med Nvidias H100, med 192 GB högbandbreddminne. AMD har några stora kunder som Microsoft och Meta Platforms för sina nya AI-chip.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 december

Dell Technologies och AMD avslöjar utökning till deras Generative AI Solutions-portfölj

Dell Technologies och AMD avslöjar en utvidgning av Dell Generative AI Solutions-portföljen, vilket fortsätter att påskynda avancerade arbetsbelastningar och ger företag fler valmöjligheter att fortsätta sina unika GenAI-resor. Den snabbast växande lösningen i Dells historia, Dell PowerEdge XE9680, kommer att stödja den kommande AMD Instinct MI300X-acceleratorn, vilket ger kunderna mer valmöjligheter när det gäller AI-prestanda. Dell PowerEdge XE9680 med AMD Instinct MI300X erbjuder högpresterande kapabiliteter för företag som vill låsa upp värdet av sina data och differentiera sin verksamhet med anpassade stora språkmodeller (LLMs).

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 9 december

Diskussion om Windows 10 förlängt stöd och större Windows-release för 2024

Leo, Richard och Paul diskuterar Windows 10 förlängda support, en stor Windows-release för 2024, nya Copilot-funktioner och mycket mer. De meddelar att Windows 10 kommer att få stöd i ytterligare tre år genom ett utökat säkerhetsuppdateringsprogram (ESU), men denna gång med en twist. Konsumenter kommer att ha möjlighet att betala årligen för ESU. Dessutom utvidgas Copilot till fler Windows 10-användare. Rapporten förutser en stor Windows-release 2024. Microsoft kommer att få icke-röstberättigande representation i styrelsen för OpenAI. Copilot är nu allmänt tillgänglig, med nya funktioner som GPT-4 Turbo och DALLE-3-modellen.

Direktlänk Dela Thurrott fördjupade 7 december

Shadow AI: En risk och möjlighet för företag

Användningen av generativ AI utan IT-avdelningens godkännande, kallad Shadow AI, utgör flera hot mot företag. Enligt en undersökning av Salesforce använder 28% av arbetstagarna generativ AI på jobbet, oftast utan arbetsgivarens godkännande. Shadow AI kan dock ge IT-ledare en möjlighet att modernisera sin IT-styrningsstrategi. Risken med Shadow AI är att anställda använder generativ AI på ett osäkert sätt, vilket kan leda till att känslig företagsinformation hamnar i fel händer. Trots riskerna saknar många organisationer mognade policyer och processer för att styra dessa verktyg.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 7 december

AMD utmanar Nvidias dominans inom artificiell intelligens

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) har lanserat en rad produkter som utgör ett hot mot Nvidias dominans inom artificiell intelligens (AI). Bland produkterna finns grafikprocessorernaheterna (GPU) i Instinct MI300-familjen för att påskynda AI-applikationer och mjukvaruekosystemet ROCm för att konkurrera med Nvidias CUDA mjukvaruplattform. AMD planerar att vinna marknadsandelar genom att vara det andra företaget som angriper detta specifika område. Flera hårdvaruföretag, som Dell Technologies, Lenovo och Supermicro, kommer att erbjuda AMD:s nya chips i sina system. Analytiker tror att AMD:s chips kommer att kunna få fotfäste på AI-marknaden eftersom de kan erbjuda kunderna lägre kostnader och i vissa fall högre prestanda än Nvidia just nu.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 7 december

Meta och IBM ansluter sig till AI Alliance för öppen och ansvarsfull AI

Artificiell intelligens (AI) är en av de teknologier som vuxit mest i år, och i takt med dess tillväxt kräver olika sektorer, organisationer och företag starkare regleringar och transparens kring utveckling och användning av AI. Nu har Meta och IBM allierat sig i denna fråga. De två företagen ansluter sig till över 50 andra organisationer som en del av en internationell gemenskap av teknikutvecklare, forskare och användare för att driva på utvecklingen av öppen och ansvarsfull AI. AI Alliance presenterar sig själv som en samarbetsplattform som styrs av principer för öppen innovation, etisk praxis och global inklusivitet.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 6 december

Meta och IBM lanserar AI Alliance för att förespråka ´open-science´-ansats till AI-utveckling

Facebooks moderbolag, Meta, och IBM har lanserat en ny grupp kallad AI Alliance som förespråkar en ´open-science´-ansats till AI-utveckling. Detta ställer dem i opposition mot rivaler som Google, Microsoft och OpenAI. Debatten handlar om säkerhet och vem som får dra nytta av AI:s framsteg. AI Alliance, som inkluderar Dell, Sony, chipstillverkarna AMD och Intel samt flera universitet och AI-startups, kommer sannolikt att lobba för att nya lagstiftningar ska gynna dem. Metas chefsforskare för AI, Yann LeCun, har kritiserat OpenAI, Google och startupföretaget Anthropic för deras ´massiva företagslobbying´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 december

AI Alliance lanseras för ansvarsfull utveckling av AI-teknik

AI Alliance, som lanserats av Meta, IBM, Intel, Sony, Dell och andra företag, har som huvudmål att ansvarsfullt utveckla AI-teknik med fokus på säkerhetsåtgärder. Gruppen avser också att främja spridningen av öppna AI-modeller. Meta Platforms Inc. och International Business Machines Corp. (IBM) samarbetar med fler än 40 företag och organisationer, inklusive Intel, Sony Group och Dell, för att skapa en branschkonsortium som kommer att fokusera på att utveckla öppen källkods-artificiell intelligens (AI). Målet med AI Alliance är att främja ansvarsfull AI-utveckling, underlätta teknikdelning och hantera potentiella risker kopplade till AI. Alliansen kommer primärt att fokusera på att skapa AI-säkerhets- och säkerhetsförmåga. Den kommer också att arbeta för att stödja utvecklingen av ny hårdvara, utvidga användningen av öppna AI-modeller, och samarbeta med akademiska forskare. En teknisk tillsynskommitté och styrelse kommer så småningom att inrättas av gruppen.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 5 december

IBM och Meta leder ny AI-allians

IBM och Meta har tillsammans med över 50 grundande medlemmar och samarbetspartners, inklusive AMD, Intel, Hugging Face, Dell Technologies, Cerebras, Sony och Oracle, bildat en allians för att främja ansvarsfull och öppen utveckling av artificiell intelligens (AI). Alliansens syfte är att stödja en transparent och samarbetsinriktad AI-utveckling, vilket man hoppas kommer att bidra till att skapa utvärderingsstandarder och verktyg för att bygga AI-system. Bland de institutioner som har gått med i koalitionen finns Harvard University, Yale University, Imperial College London, University of Tokyo, UCLA Berkeley och Notre Dame.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 5 december

Dell kan bli en återkommande aktör inom AI trots svårigheter på PC-marknaden

Trots att Dell Technologies står inför utmaningar inom persondator (PC) marknaden, kan företagets fokus på artificiell intelligens (AI) leda till en finansiell återhämtning. Företagets intäkter minskade med 10% jämfört med föregående år till 22,3 miljarder dollar, vilket var lägre än väntat. Dells Client Solutions Group, inklusive PC-verksamheten, rapporterade en minskning av kvartalsintäkterna med 11% jämfört med föregående år. Trots detta rapporterade företaget justerade kvartalsvinster på 1,88 dollar per aktie, vilket överträffade Wall Streets prognoser. Dell pekar på sin koppling till generativ AI, eller gen-AI, som en potentiell källa till inkomstökning.

Direktlänk Dela ValueWalk fördjupade 5 december

Generativ AI omformar arbetsplatsen, men utbildning är avgörande

Generativ AI (gen AI) håller på att omforma arbetsplatsen, med 28% av 14 000 arbetare som redan använder det och 32% som förväntar sig att börja använda det snart, enligt Salesforce. Trots att gen AI har stor potential finns det en betydande klyfta mellan antalet tillgängliga teknikverktyg och de anställdas förmåga att använda dem. Experter tror att gen AI kommer att förändra hur kunskapsarbetare arbetar, inklusive att skapa eftertraktade roller som är högt kvalificerade och väl betalda. Det finns dock en baksida: Anställda måste engagera sig i utbildningen och sedan praktisera det de lär sig om de ska använda gen AI för att avsevärt förbättra sina roller. Företag rekryterar gen AI-promptingenjörer, innehållskuratorer och berättare. Men det är osannolikt att dessa kommer att ge många heltidspositioner. Det är mer troligt att gen AI kommer att komplettera snarare än att skapa nya roller. Det kommer att krävas utbildning, utbildning och omskolning för att arbeta med gen AI-teknik. Till och med om du utbildar anställda och får dem att använda gen AI-verktyg för sina jobb kan du kämpa för att anställa tillräckligt med teknisk talang för att konstruera, implementera och köra stora språkmodeller.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 30 november

Dell Technologies och Microsoft lanserar tjänster för att optimera användningen av AI

Dell Technologies Professional Services är tillgängliga för alla, inklusive Microsofts verktyg och lösningar, som co-pilot. Syftet är att säkerställa att organisationer har en konsekvent strategi för både implementering och hantering av teknisk infrastruktur. Scott Bils, vice VD för professionella tjänster på Dell Technologies, betonar vikten av att minska gapet mellan strävan efter generativ AI och dess implementering. TJ Devine, Senior Director of Product Marketing på Microsoft, tillägger att företag kan fatta snabbare beslut om platser, optimera arbetsbelastningar, kostnader och miljöer och skydda sina data med Microsoft Defender för Cloud och IoT-säkerhetstjänster. Enligt Gartner kommer mer än 80% av företagen att använda ett programmeringsmodell eller gränssnitt för generativ AI (AI Gen) -applikationer fram till 2026.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 29 november

Dell Technologies och Imbue ingår 150 miljoner dollar-avtal för att bygga AI-kluster

Dell Technologies och Imbue, ett oberoende AI-forskningsföretag, har ingått ett avtal värt 150 miljoner dollar för att bygga ett nytt högpresterande datorkluster för att träna grundmodeller optimerade för resonemang. Imbue är ett av få oberoende AI-laboratorier som utvecklar sina egna grundmodeller och tränar dem för att ha mer avancerade resonemangsförmågor. Imbue använder redan klustret – som drivs av Dell PowerEdge XE9680-servrar med NVIDIA H100 Tensor-kärn-GPU:er – för att träna AI-modeller och utveckla tidiga prototypagenter som kan korrigera buggar i kod och analysera långa dokument.

Direktlänk Dela HPCwire fördjupade 29 november

AI och hållbarhet: Balansera teknisk utveckling och miljöpåverkan

Artificiell intelligens (AI) har potential att förändra industrier och yrken, men dess växande koldioxidavtryck kräver hållbara lösningar. Datacenteroperatörer måste därför omfamna hållbara investeringar och metoder. AI kräver betydande beräkningskraft, men representerar för närvarande en liten del av IT:s globala energiförbrukning. För att hantera AI:s växande koldioxidavtryck bör datacenteroperatörer minimera AI:s koldioxidavtryck genom moderna, energieffektiva servrar och lagringsenheter, samtidigt som de driver datacenter med förnybar energi. Dell Technologies arbetar för att inte bara hjälpa till att kompensera för AI:s miljöpåverkan, utan även utnyttja AI:s potential att stödja klimatlösningar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

HP Inc förutspår AI-driven återhämtning på PC-marknaden

HP Inc rapporterade en något lägre kvartalsomsättning än LSEG:s prognoser men behöll sin årsprognos för vinsten. Trots en försiktig prognos för innevarande kvartal gav HP en optimistisk bild av PC-marknaden som förstärks av AI. Precis som Lenovo Group Limited och Dell Technologies Inc har HP kämpat med en avmattning på PC-marknaden efter pandemins boom. HP:s VD Enrique Lores uttryckte att företaget tror att utvecklingen av AI kommer att fördubbla tillväxten i PC-kategorin redan nästa år. Företaget bekräftade att det är på rätt spår för att lansera AI-PC:er under andra halvåret 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 november

AI förändrar hur vi arbetar och tänker på infrastruktur

Artificiell intelligens (AI) hjälper oss att ompröva hur vi arbetar och hur vi fördelar ansvar mellan människor och maskiner för att säkerställa att innovation är ett sömlöst komplement till vårt dagliga liv. AI automatiserar uppgifter, förstärker mänskliga förmågor och visar människor nya idéer och möjligheter inom olika affärsområden. Genom att utnyttja ett företags tillgängliga data låser det upp värde som hjälper till att informera nuvarande och framtida affärsfrågor. Många företag kämpar med att införliva AI i stor skala. De inser att för att förbli konkurrenskraftiga måste de tänka på ny infrastruktur, ansvarsfull hantering av mycket mer betrodd lagrad data, höjd säkerhet och ökad total ägandekostnad. Dell Technologies är ett av få företag som kan tillhandahålla ett helt system med tillhörande tjänster för AI-beredskap.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 23 november

Tre teknikaktier att hålla koll på: Applied Materials, Dell Technologies och Kulicke & Soffa

Tekniksektorn är inte precis känd för värdeinvesteringar, då många av de mest framstående teknikaktierna handlas till premiumvärderingar. Men det finns undantag - inom teknikvaruvärlden finns det många billigt utseende aktier baserade på solida fundamentala värden. Dessa aktier får en stor skjuts från artificiell intelligens (AI), vilket gör hårdvaruundersektorn rik på billiga aktier med starka tillväxtutsikter. Tre namn att hålla ögonen på är Applied Materials, Dell Technologies och Kulicke & Soffa. Applied Materials, en ledare inom halvledarutrustning, sålde av efter sin senaste rapport, men det var troligen inte på grund av faktiska resultat och vägledning, som kom in framför analytikeruppskattningar. Istället kan utförsäljningen troligen tillskrivas en Reuters-artikel som kom ut ungefär samtidigt, som sa att Applied är under brottsutredning av justitiedepartementet för att ha skickat utrustning till Kina utan licens. Dell Technologies är ett annat teknikföretag som är inställt på att dra nytta av AI. Du känner förmodligen till Dell som en tillverkare av datorer, men det har också lika stor verksamhet inom företagsservrar. Kulicke & Soffa, en ledare inom elektronikförpackning, bör dra nytta av AI-revolutionen och den avancerade förpackningsindustrin.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 november

Dell inleder samarbete med Hugging Face för att utveckla AI-modeller

Dell har inlett ett samarbete med Hugging Face för att utveckla öppen källkods generativa AI-modeller för Dells infrastruktur och kunder. Dell kommer att erbjuda en färdigpaketerad AI-lösning, där företaget kommer att använda Hugging Faces mjukvaruverktyg för att skapa en ´Hugging Face Dell´-portal. Tjänsten innebär att Dell hjälper kunder att välja en AI-modell som passar deras behov, optimerar den för Dell Power Edge-servern och tillhandahåller den till kunden. Detta partnerskap förväntas hjälpa Dell att sälja fler servrar för AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 17 november

Nya superdatorer drivna av NVIDIAs GH200 Grace Hopper Superchip

Flertalet nya superdatorer för vetenskaplig databehandling kommer snart att tas i bruk, drivna av NVIDIAs banbrytande GH200 Grace Hopper Superchip för AI och högpresterande databehandling. Chippet gör det möjligt för forskare att ta sig an världens mest utmanande problem. NVIDIAs superchip kommer att användas i fler system världen över, bland annat från Dell Technologies, Eviden, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, QCT och Supermicro. GH200 används också i vetenskapliga superdatabehandlingscenter över hela världen, vilket representerar cirka 200 exaflops av AI-prestanda för att driva vetenskaplig innovation.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 13 november

Storbritannien planerar att investera mer i AI-superdatorer

Storbritannien planerar att investera mer i sin nya superdatorer för att förbättra landets förmåga inom forskning och utveckling av säkrare artificiell intelligens (AI) verktyg. Enligt Department for Science, Innovation and Technology kommer den senaste investeringen i ”AI Research Resource” (AIRR) att hjälpa forskare att maximera potentialen av AI genom att bygga och ansluta två nya superdatorer. Regeringen har investerat ytterligare £200 miljoner ($247,5 miljoner) i att bygga AI-superdatorerna efter en initial finansiering på £100 miljoner ($125 miljoner) i april. Den totala investeringen för AIRR-superdatorerna är nu £300 miljoner ($371,3 miljoner).

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 9 november

Apple kan dra stor fördel av AI:s framväxt, enligt Morgan Stanley

En ny rapport från Morgan Stanley antyder att Apple är väl positionerat att dra nytta av AI:s ökade inflytande i vardagslivet, trots företagets tystnad kring ämnet. Rapporten föreslår att AI redan är en integrerad del av Apples produkter, och att företaget kan bli en av de sex ´nyckelbeneficiärerna´ i ett ´katalysatorår för Edge AI´ så tidigt som 2024. Morgan Stanley tror att Apples unika data från över 2 miljarder enheter och 1,2 miljarder användare, företagets fokus på datasekretess och ledande hårdvara, mjukvara, kisel och tjänster kommer att göra det till en ´AI-aktiverare´.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade 8 november

IT kan minska risken för hallucinationer i generativ AI

Generativ AI kan öka produktiviteten avsevärt, men det finns också risker, som att AI:n ibland ´hallucinerar´ och presenterar felaktig information som fakta. Detta kan skada förtroendet för ett varumärke och dess trovärdighet. IT-organisationer kan dock vidta åtgärder för att minska dessa risker. De kan använda tekniker som retrieval-augmented generation (RAG), finjustera stora språkmodeller och använda prompt engineering. Dessutom kan användare utbildas i bästa praxis för generativ AI. Företag som Dell hjälper organisationer att identifiera användningsfall, implementera lösningar, öka adoptionen och utbilda interna användare för att påskynda innovation.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 7 november

Generativ AI transformerar försäljningsteam

Den första vågen av generativ AI börjar påverka företagsförsäljning och har redan haft en djupgående inverkan på hur försäljningsteam kommunicerar. Generativ AI kan hjälpa till att förbättra försäljningsteamens förmåga att tala, läsa och skriva. AI-verktyg kan behandla samtalstranskriptioner och identifiera fraser som fungerar och de som skadar. Gen AI kan också läsa och syntetisera skriftliga material för att spara tid och identifiera nyckelord och egenskaper som kan förbättra den föreslagna lösningen. Dessutom kan gen AI hjälpa till att skriva huvudförslaget och utvidga till mycket riktade, rollspecifika sammanfattningar för olika intressenter.

Direktlänk Dela Demand Gen Report fördjupade 7 november

Vita huset vill veta vilka som använder AI-kluster och tränar stora språkmodeller

USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order som kräver att operatörer av AI-kluster och modeller som överstiger vissa tröskelvärden rapporterar sina aktiviteter till regeringen. Kravet gäller endast de allra största ML-företagen och infrastrukturleverantörerna. Administrationen vill veta om utvecklingen av potentiella dubbelanvändningsmodeller, vilka säkerhetsåtgärder som vidtas för att skydda dem och vilka steg som tas för att förhindra missbruk. Vita huset vill också veta vilka företag som äger, planerar att äga eller bygger storskaliga AI-kluster, samt omfattningen av den utplacerade beräkningskraften och placeringen av anläggningarna.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 5 november

Generativ AI:s tillväxt och inverkan på industrierna

Generativ AI (gen AI) antas i en mängd olika ramverk med olika driftsmodeller, datamängder och domänspecifika egenskaper. Gen AI:s omvandlande kraft för industrier är enorm och AI kommer att röra sig mot där data finns. Gen AI:s kraftlag, utvecklad av theCUBE Research team, beskriver de antagningsmönster vi ser framträda i molnet, på plats och på kanten med en lång svans av mycket specifika domänmodeller över varje industri. Vi introducerar nya undersökningsdata från Enterprise Technology Research som tittar på några av leverantörerna som antas eller övervägs med en speciell titt in i den framväxande tekniksektorn med data på Hugging Face, Anthropic, Cohere och Jasper. Vi kommenterar också antagandet av Meta Platforms ´Llama 2 och den potentiella påverkan av öppen källkod och andra tredje parter på kurvans form. Vi delar våra uppskattningar av Microsoft Azures AI-intäktsinverkan, som vi ser närmar sig en löptakt på 2 miljarder dollar utgående 2023. Slutligen gräver vi in i effekterna av återhämtning förstärkt generation, eller RAG, med hjälp av verkliga världsexempel med vissa förbehåll för RAG-implementeringar som utövare bör överväga.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 4 november

UK regeringen investerar i AI-superdator

UK:s regering meddelade på onsdagen att de kommer att investera £225 miljoner ($273 miljoner) i en artificiell intelligens superdator, vilket understryker landets ambition att leda inom tekniken. Superdatorn, kallad Isambard-AI, kommer att byggas av University of Bristol. Datorn kommer att vara den mest avancerade datorn i Storbritannien och kommer att vara ´10 gånger snabbare än Storbritanniens nuvarande snabbaste maskin´. Datorn kommer att utrustas med 5,448 GH200 Grace Hopper Superchips, kraftfulla AI-chips tillverkade av amerikanska halvledarjätten Nvidia. Hewlett Packard Enterprise kommer att hjälpa till att bygga datorn, med målet att så småningom koppla den till en nyligen tillkännagiven superdator i Cambridge kallad Dawn.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 november

Dell Technologies varnar för överanvändning av Generative AI

Ben McDonald, META Marketing Lead på Dell Technologies, tror att Generative AI kan främja en miljö som driver enorm innovation. Han varnar dock användare för att inte överförlita sig på teknikens kapacitet när de utför sina egna jobb.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 30 oktober

FPT och Landing AI tillkännager strategiskt samarbete för att driva tillämpningen och utbildningen av AI

FPT, ett globalt teknikföretag med huvudkontor i Vietnam, och Landing AI, ett ledande företag inom datorseende och AI-programvara i USA, har tillkännagivit ett strategiskt samarbete för att driva tillämpningen och utbildningen av AI. Samarbetet, som invigdes vid FPT Techday 2023-evenemanget i Hanoi, Vietnam, innebär att FPT blir en av Landing AI:s stora investerare och en strategisk partner i Asien-Stillahavsregionen. Samarbetet förväntas markera ett viktigt framsteg inom AI-samarbete mellan Vietnam och USA. FPT och Landing AI kommer att utforska och utveckla outnyttjade marknadsmöjligheter genom specifika projekt, såsom att implementera datorseendelösningar för bilindustrin, tillverkningsindustrin, hälso- och sjukvården och utbildning, bland många andra, med stöd av Landing AI:s starka erfarenhet på dessa områden på den nordamerikanska marknaden och FPT:s breda nätverk i Asien-Stillahavsregionen. Denna plan bygger på en tidigare överenskommelse mellan Landing AI och FPT:s dotterbolag FPT Software som inleddes 2022 för att utnyttja deras relativa AI-expertis för att implementera visuella inspektionslösningar i hela Asien. FPT Software och Landing AI kommer att utforska möjligheten att öppna ett dedikerat ingenjörscenter i Vietnam för att utveckla en högkvalitativ arbetskraft inom AI och skapa jobbmöjligheter för båda företagen. Samtidigt kommer Dr. Andrew Ng - Landing AI:s grundare och VD och Time Magazine’s Top 100 Most Influential People in AI - att samarbeta med FPT Education - FPT:s privata, branschinriktade utbildningssystem - som rådgivare i AI-utveckling för att skapa en omfattande AI-läroplan för studenter från årskurs 1 till årskurs 12.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 27 oktober

Investering i AI-drivna ETF:er: En komplex men lovande marknad

Artificiell intelligens (AI) representerar en av de största tekniska framstegen någonsin och kapitalförvaltare har varit snabba med att utveckla börshandlade fonder (ETF:er) som kan dra nytta av denna potential. Men investerare som överväger att allokera till dessa fonder står inför ett förvirrande utbud av val, inklusive aktiva och passiva ETF:er, koncentrerade och diversifierade portföljer samt strategier som ger mycket olika exponeringar för amerikanska teknikjättar jämfört med deras nyare rivaler. Richard Dell, chef för aktieförvaltningsforskning på investeringskonsultföretaget Mercer, säger att trots att det finns en stark konsensus om att AI kommer att medföra betydande produktivitetsförbättringar inom flera sektorer, krävs det en långsiktig investeringshorisont för att identifiera de vinnande företagen. WisdomTree, den amerikanska kapitalförvaltaren, har försökt att hjälpa till med detta genom att dela upp sektorn i tre kategorier: engagers, enablers och enhancers. Alla tre kategorier kombineras i WisdomTrees Artificial Intelligence Ucits ETF, med viktningar på 50 procent för engagers, 40 procent för enablers och 10 procent för enhancers. Christopher Gannatti, forskningschef på WisdomTree, säger att det är viktigt att ha en diversifierad investeringsstrategi eftersom vissa av de framtida vinnarna från AI-megatrenden kommer att vara överraskningar. Netto globala inflöden till AI-märkta ETF:er har uppgått till 3,1 miljarder dollar hittills i år, jämfört med de nettouttag på 649 miljoner dollar som registrerades under hela 2022. Ökningen av inflödena i år har pressat upp de totala tillgångarna i AI-märkta ETF:er till 8,1 miljarder dollar i slutet av september, enligt ETFGI, en London-baserad konsultfirma. Dock varnar vissa analytiker för att den nuvarande vågen av investerarentusiasm för AI-företag kan skapa en ohållbar prisbubbla, liknande den som utvecklades i amerikanska teknikföretag 1999. Detta brast till slut i mars 2000, vilket resulterade i aktiekursförluster som tog år att återhämta. JPMorgan noterar att Nvidia, den ledande leverantören av AI-halvledarchip, för närvarande handlas till ett pris-till-vinst-förhållande på cirka 43 gånger, baserat på dess prognostiserade vinster för räkenskapsåret som slutar i januari 2024. Höga värderingar för AI-företag bekymrar också Mercer, investeringskonsultföretaget. Det föredrar att använda aktiva förvaltare när det allokerar till tematiska strategier, eftersom mänskliga aktieplockare har klarare syn på potentiella vinnare och hur mycket man ska betala för exponeringar. Jay Jacobs, USA-chef för tematik och aktiva aktie-ETF:er på BlackRock, säger att endast ett fåtal megacap amerikanska teknikaktier hittills har fått erkännande från investerare för sin potential att dra nytta av AI. Detta innebär att värderingarna för mindre och medelstora konkurrenter är mindre uppblåsta, enligt Jacobs. Denna syn ledde BlackRock till att ge lika viktning åt alla 113 beståndsdelar i den 464 miljoner dollar stora iShares Robotics and Artificial Intelligence Multisector ETF, känd som IRBO. I kontrast viktar de flesta ETF:er sina beståndsdelar efter marknadsvärde, vilket ger större företag mer framträdande. Den lika viktning som IRBO använder har effekten av att minska värderingen av fonden som helhet, som handlas till ett historiskt pris-till-vinst-förhållande på 21 gånger, något under 21,8 gånger för det bredare S&P 500-indexet. Även om Rob Arnott, grundare och ordförande för investeringsrådgivaren Research Affiliates, råder till försiktighet. Han tror att kunderna till AI-företag, snarare än leverantörerna av AI-teknik, kommer att vara de främsta förmånstagarna av denna innovation.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 25 oktober

AI verktyg skapar affärsvärde och förbättrar processer

Företag använder allt mer generativ AI (GenAI) för att förbättra processer och produktivitet, men IT-avdelningar har länge använt prediktiv AI för att skapa affärsvärde. GenAI hjälper anställda att hitta nya sätt att generera innehåll för en rad användningsområden. John Roese, Global CTO på Dell Technologies, påpekar att AI inte bara är GenAI, utan omfattar många domäner och handlar om att flytta arbete till maskiner. Dessa verktyg är avgörande för företag, men är också relativt platta och robotliknande jämfört med GenAI-tekniker. GenAI har gjort disruptiv innovation möjlig genom att eliminera barriärerna mellan AI-experter och affärsutövare med domänexpertis. Enligt en nyligen genomförd undersökning av Dell uppskattar 76% av IT-beslutsfattarna att GenAI kommer att ha en betydande, om inte ´transformerande´, inverkan på deras organisationer.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 23 oktober

Dell Technologies stödjer AI-innovation i Asien och Stilla havet

Dell Technologies anordnade en mediebriefing i Asien, Stillahavsområdet och Japan (APJ) med titeln ´Bringing AI to data´. Dell bemötte APJ:s växande efterfrågan på AI-innovation och stödde aktivt kunder i denna teknikomvandling. GenAI, en nyckelhöjdpunkt, spelar en avgörande roll för att demokratisera tillgången till AI, förbättra kundupplevelser och driva produktivitetsvinster. GenAI:s införande medför utmaningar, inklusive att garantera integritet, skydda immateriell egendom och efterleva strikta säkerhetskontroller. Dell ser ett ökat intresse för Gen AI inom olika sektorer i APJ: finans, reklam, moln, telekom, webbteknik och tillverkning.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 17 oktober

Maskininlärning i tillverkningsmarknaden: En detaljerad analys

En ny rapport om maskininlärning i tillverkningsmarknaden har släppts, med detaljerade analyser av både befintliga aktörer och kommande konkurrenter. Rapporten undersöker företagens affärsstrategier, gör en SWOT-analys och delar intäktsandelar och kontaktinformation. Rapporten ger också marknadsinformation när det gäller utveckling och kapaciteter. Några av de företag som nämns i rapporten inkluderar Dataiku, Baidu, Inc., Angoss Software Corporation, SAS Institute Inc., Intel Corporation, TrademarkVision, Siemens, Hewlett Packard Enterprise Development LP, SAP SE, Bosch, Domino Data Lab, Inc., Microsoft Corporation, Fair Isaac Corporation, GE, BigML, Inc., KNIME.com AG, NVIDIA, Amazon Web Services Inc., Funac, Kuka, Google, Inc., Teradata, Dell Inc., Oracle Corporation, Fractal Analytics Inc., Luminoso Technologies, Inc., IBM Corporation, Alpine Data, RapidMiner, Inc., TIBCO Software Inc.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 17 oktober

AI är framtiden, men behöver vi verkligen AI-acceleratorer i våra datorer just nu?

AI är alltmer närvarande i teknikvärlden, med stora företag som kämpar för att ligga i topp. AI har hjälpt Nvidia att bli ett biljon-dollar företag med sina specialiserade AI-acceleratorer. Det ligger nu i hjärtat av Windows, enligt Microsoft, med den nya Copilot-funktionen. Men behöver vi verkligen AI-acceleratorer i våra datorer just nu? Majoriteten av AI-processer sker inte på din enhet, utan i molnet. På din faktiska enhet är det enda din AI-processor kan göra just nu att utföra Windows Studio Effects. Stora märken lovar att det kommer att finnas fler användningsområden för dessa AI-acceleratorer i framtiden, men vi har ännu inte sett några konsumentappar eller funktioner som faktiskt utnyttjar en AI-accelerator.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 15 oktober

Krishna Hegde ansluter sig till Got It AI för att driva strategiska partnerskap, NVIDIA AI Solutions integreras i ELMAR-plattformen

Got It AI, en ledande innovatör inom generativ AI, har meddelat sin plan att integrera NVIDIA AI Solutions i sin ELMAR-plattform. Krishna Hegde, tidigare vice VD för partnerintäkter på VMware, har anslutit sig till Got It AI för att leda företagets plattformspartnerskap. Detta kommer också att möjliggöra för NVIDIA AI Enterprise-partners som VMware, HPE och DELL att utnyttja ELMAR. ELMAR är en företags-AI-plattform med unika funktioner som PII-maskering, prompt-injektionsförsvar och minskning av LLM-hallucinationer. Integrationen med NVIDIA AI Solutions kommer att förbättra ELMARs hanterbarhet och prestanda för AI-arbetsflöden.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 13 oktober

Krishna Hegde ansluter till Got It AI för att driva strategiska partnerskap

Krishna Hegde, tidigare vice VD för partnerintäkter på VMware, har anslutit sig till Got It AI för att leda företagets plattformspartnerskap. Got It AI planerar att integrera NVIDIA AI-lösningar i sin ELMAR-plattform, en företags AI-plattform med unika funktioner som PII-maskering, prompt-injektionsförsvar och LLM-hallucinationsreduktion. Integrationen kommer att förbättra ELMARs hanterbarhet och prestanda för AI-arbetsflöden, med hjälp av Triton, NeMo Guardrails och TensorRT-LLM. Detta kommer också att möjliggöra för NVIDIA AI Enterprise-partners som VMWare, HPE och DELL att dra nytta av ELMAR.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 13 oktober

JetCool Technologies säkrar 17 miljoner dollar i serie A-finansiering för att revolutionera kylindustrin

JetCool Technologies, en startup med stöd från USA:s energidepartement, som arbetar med direkt-till-chip-vätskekylningsteknik för företagsdatacenter, har tillkännagett en serie A-finansiering på 17 miljoner dollar, ledd av Bosch Ventures. Investeringsrundan, som även såg deltagande från In-Q-Tel, Raptor Ventures och Schooner Capital, tar företagets totala kapital som samlats in till nästan 27 miljoner dollar. JetCool använder en patenterad mikrojet-impingement-teknik, som använder små vätskestrålar inom kompakta kylmoduler, för att förbättra kylprestanda för högpresterande elektronik på chip- eller die-nivå med hjälp av säkra, vattenbaserade kylmedel.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 11 oktober

Veckans tekniknyheter: AI-investeringar, antitrustutredningar och cybersäkerhet

Generativ AI fortsätter att dominera nyheterna när Anthropic rapporteras samla in ytterligare 2 miljarder dollar från Google och andra. AI-partners OpenAI och Microsoft planerar att designa sina egna AI-chips under en brist på grafikprocessorer från Nvidia. I Storbritannien undersöker antitrustmyndigheterna molnleverantörer, särskilt Amazon Web Services och Microsoft. I USA fortsätter rättsfallet mot Google, medan det finns tvivel om Federal Trade Commissions liknande fall mot Amazon. MGM Resorts International vägrade att betala lösensumma efter en kostsam attack. Chipjätten Intel fortsätter att avyttra delar av sin verksamhet, denna gång sin programmerbara chip-verksamhet, för att stärka sin ekonomi.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 7 oktober

Undersökning: Utmaningar och lösningar vid införande av generativ AI

Enligt en undersökning föredrar de flesta företag en blandning av offentliga och privata generativa AI-modeller. Säkerhetsrisker och teknisk komplexitet kan bromsa införandet. De flesta IT-beslutsfattare som strävar efter att införa generativ AI väljer en hybridansats med en blandning av offentliga och privata modeller (38%). Denna hybridansats är attraktiv eftersom den matchar företagens behov av att skydda data, behålla kontroll över AI-modeller och resultat samt kostnad. På uppdrag av Dell Technologies undersökte Morning Consult 500 IT-beslutsfattare involverade i generativa AI-initiativ. Undersökningsrespondenterna var belägna i USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Resultaten samlades in under augusti och september 2023.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 6 oktober

Dell satsar på generativ AI för att öka försäljningen

Dell hoppas på att generativ AI kan öka försäljningen av dess mjukvara, servrar, lagring och slutligen PC-försäljning. Företaget har nyligen gjort tre drag inom området: utnämna Jeff Boudreau till CAIO, lansera anpassningsbara generativa AI-system och tjänster och intensifiera berättelsen för säkerhetsanalytiker. Michael Dell hävdade vid ett möte med säkerhetsanalytiker att Dell är väl positionerade för nästa expansionsvåg. Han påpekade att AI, och nu generativ AI, är den senaste innovationsvågen och att enorma mängder data och datorkraft är grundläggande för AI. Detta förväntas öka Dells server- och lagringsintäkter.

Direktlänk Dela Blocks and Files fördjupade 6 oktober

Dell satsar på generativ AI och ingår partnerskap med Starburst

Dell planerar att utnyttja den växande marknaden för generativ artificiell intelligens (AI) genom att erbjuda en mängd anpassningsbara företags-AI-modeller. Detta nya fokus är ett svar på det ökade företagsintresset för AI och har ökat företagets vinster avsevärt. Dell planerar att samarbeta med dataanalysföretaget Starburst för att tillhandahålla mer omfattande data för dessa AI-modeller. Trots det stora intresset för generativ AI har Dell erkänt en tveksamhet från företagskunder på grund av teknisk komplexitet, säkerhet och datastyrning. Som svar på detta lanserar företaget Dell Validated Design for Generative AI for Model Customization, en plattform som stödjer både modelljustering och inferens och hjälper till att förbättra implementeringen av generativa AI-modeller. Denna plattform, som förväntas släppas i slutet av oktober, förväntas vidga horisonterna för generativ AI, särskilt för företag som söker lösningar anpassade till deras specifika behov. För att ytterligare lugna kundernas oro erbjuder Dell också ytterligare tjänster inriktade på datapreparation, hjälp till företag att uppnå fungerande generativa AI-plattformar och utbildningstjänster för att öka arbetarnas kunskaper inom generativ AI. Utöver generativ AI avslöjade Dell pågående arbete med Starburst på ett projekt kallat ”det öppna, moderna datalakehuset”. Detta initiativ syftar till att stödja bredare AI-arbetsbelastningar och analyser, erbjuda en skalförstoringsarkitektur och en enhetlig datastack. Arbetet på detta projekt pågår, med slutförande planerat till första halvåret 2024. Denna plattform kommer att använda Starburst Enterprise-plattformen och köra på Dell PowerEdge-servrar med Dells objekt- och filförvaring.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 5 oktober

Dell Technologies utökar sitt AI-erbjudande och stärker samarbetet med Starburst

Dell Technologies utökar sitt Dell Generative AI Solutions-erbjudande för att hjälpa företag att omvandla sitt arbete längs hela sin generativa AI (GenAI) resa. Jeff Boudreau, Dells chef för AI, förklarar att företag behöver en robust datagrund med rätt infrastruktur, programvara och tjänster för att maximera sina AI-insatser och stödja arbetsbelastningar överallt. Dell Validated Design för Generative AI med NVIDIA för Modellanpassning erbjuder förtränade modeller som extraherar intelligens från data utan att behöva bygga modeller från grunden. Dessutom stärker Dell och Starburst sitt samarbete för att hjälpa kunder att påskynda AI- och analysinsatser, vilket kommer att kulminera med en öppen, modern datalakehouse-lösning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 4 oktober

Boomi, en iPaaS-leverantör, har lanserat Boomi GPT, en funktion för naturligt språk som låter kunder utveckla integrationer, applikationer och modeller för master datahantering utan att skriva kod. Boomi, baserat i Chesterbrook, Penn., är en dataintegrationsleverantör vars iPaaS-suite gör det möjligt för användare att kombinera data från olika källor och förbereda data för analys. Boomi GPT är en del av Boomi AI och är den första allmänt tillgängliga funktionen inom portföljen. Enligt David Menninger, analytiker på Ventana Research, kommer denna nya funktion att förenkla datahanteringen och gynna kunderna enormt.

TechTarget fördjupade 3 oktober

Dell PowerEdge-servrar förbättrar AI och ML arbetsbelastningar

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) används i en mängd olika branscher för att förutse försäljning, segmentera kunder, identifiera risker, optimera kostnader och förbättra effektiviteten. Infrastrukturinvesteringar för att stödja datorprestanda, lokalminne, nätverksbandbredd och datalagring kan vara betydande. Säkerhet är också en kritisk faktor som måste beaktas. Dell Technologies beställde därför en teknisk forskningsstudie från Prowess Consulting, som presenterar branschstandarder för serverprestanda. Studien visar hur snabbt data kan samlas in, bearbetas och nås när de lagras av Dell PowerEdge-servrar.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 3 oktober

Topp 5 AI-bildgeneratorer i USA 2023

Artikeln presenterar de fem bästa AI-bildgeneratorerna i USA 2023. Dessa verktyg är text-till-bild-verktyg där du kan skapa en bild i ditt sinne genom att lägga till text, känd som prompts. De fem toppbildgeneratorerna är DALL.E 2, Stable Diffusion XL, Midjourney, Leonardo AI och Blue Willow. Dessa generatorer använder artificiella nätverk för att generera bilder från skrapor och kan skapa unika foton och illustrationer på kort tid. Dessutom går de igenom faktorer som tid, användarvänlighet, prissättning etc.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 2 oktober

Utmaningar och möjligheter med AI och språkmodeller

AI och stora språkmodeller (LLMs) som ChatGPT har enorm potential, men det finns flera utmaningar att ta itu med. Stanford-professor Erik Brynjolfsson menar att de kan bli ´skrivkalkylatorer´. AI används redan i vetenskap, utbildning, kundservice och flera andra områden. Men det finns risk för diskriminering då AI kan spegla samhällets fördomar. Dessutom kan AI-verktyg, som inte är engelskspråkiga, felaktigt flagga för plagiering eller diskriminering. Det finns också risker med att kringgå säkerhetskontroller i AI-chatbots och att AI ´hallucinerar´ fakta. AI:s resursanvändning, som vatten och molnberäkningskraft, är en annan utmaning. Trots dessa utmaningar finns det enorma möjligheter för AI att förbättra människors liv om det används ansvarsfullt.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 september

Stroud leder Texans till seger över Jaguars

Stroud slutförde 20 av 30 passningar för 280 yards med två touchdowns och inga interceptions i Texans 37-17 seger över Jaguars på söndag. Han sprang också tre gånger för 14 yards. Trots att han är en rookie, visade Stroud stor skicklighet och kopplade upp sig med åtta olika mottagare, inklusive en 68-yard scoring till Tank Dell. Stroud, som valdes som nummer två i aprilutkastet, har anpassat sig snabbt till NFL-försvar och har kastat minst 242 yards i varje av sina tre första matcher. Hans nästa chans att bygga på sin imponerande tidiga karriär kommer i en vecka 4 hemmamatch mot ett tufft Steelers-försvar.

Direktlänk Dela Entertainment and Sports Programming Network fördjupade 25 september

Super Micro Computer positionerar sig för AI-boom, enligt Wall Street-analytiker

Super Micro Computer (SMCI) är väl positionerat för att dra nytta av den ökade efterfrågan på datacenterhårdvara för att stödja AI-applikationer, enligt Wall Street-analytikern George Wang. Wang inledde täckning av SMCI-aktien med en övervikt, eller köp, betyg och ett prisobjektiv på 327. SMCI-aktien steg efter rapporten. Super Micro arbetar nära med ledande AI-processorproducent Nvidia på sina server system. Wang tror att företaget tar marknadsandelar från Dell Technologies och Hewlett Packard Enterprise.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 19 september

Dell Technologies Inc. leder vägen för AI:s inverkan på framtidens teknik

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av våra liv och revolutionerar olika branscher. Dell Technologies Inc. utforskar AI:s potential och dess inverkan på framtidens teknik. AI gör stort intryck inom sjukvården, med förmåga att analysera stora mängder medicinsk data och assistera läkare. Dell Technologies Inc. arbetar aktivt med att utveckla innovativa lösningar för att förbättra patientvård och resultat. AI har även potential att revolutionera tillverkningsindustrin och självkörande fordon. Dell Technologies Inc. samarbetar med ledande bilföretag för att utveckla nödvändig infrastruktur och programvarulösningar för att stödja bred adaption av självkörande fordon. Dock finns det etiska överväganden med AI:s framsteg, vilket Dell Technologies Inc. är engagerade i att adressera.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 18 september

Marknadsundersökning av maskininlärning visar på tillväxt och nya möjligheter

En marknadsundersökning av maskininlärning visar på värdefull information om befintliga aktörer och kommande konkurrenter. Rapporten analyserar företagsstrategier, SWOT-analyser, intäktsandelar och kontaktinformation. Maskininlärning är en disciplin inom artificiell intelligens som ger maskiner förmågan att automatiskt lära sig från data och tidigare erfarenheter. Företag som påverkar denna marknad inkluderar IBM, Dell, HPE, Oracle, Google, SAP, SAS Institute, Fair Isaac Corporation (FICO), Baidu, Intel, Amazon Web Services, Microsoft, Yottamine Analytics, H2O.ai, Databricks, BigML, Dataiku och Veritone. Rapporten ger insikter om marknadspenetrering, produktutveckling, konkurrensbedömning, marknadsutveckling och marknadsdiversifiering.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 16 september

Dell förutspår att PC:er kommer att få nytt liv med AI-kopiloter

Dell Technologies vice VD och COO, Jeff Clarke, meddelade nyligen att PC:n kommer att få nytt liv när den kör flera AI-kopiloter för användare. Clarke förväntar sig att GenAI kommer att öka arbetarproduktiviteten med 15 till 20 procent, en framsteg jämförbar med introduktionen av PC:n själv. Dell CTO John Roese förutser också en arbetsmiljö där anställda hjälps av flera AI-kopiloter som körs parallellt på deras PC. Clarke tillade att företag kommer att kräva högpresterande enheter för anställda när de hänger med i takt med AI-appinnovationer. Han förutspår att framtida PC:er kommer att inkludera arbetsstationer utvecklade för att utföra mer komplicerade AI-uppgifter.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 15 september

Dell Technologies och Amarillo planerar att skapa en innovativ digital assistent

Dell Technologies och staden Amarillo planerar att skapa en innovativ digital assistent med generativ AI-teknologi. Assistensen syftar till att ge invånarna omfattande information om statliga och stadsrelaterade tjänster, vilket förbättrar medborgarnas engagemang och tillgänglighet. Staden Amarillo kommer att utnyttja denna digitala assistent för att hantera vanliga frågor från medborgare och besökare om olika ämnen. Richard Gagnon, Chief Information Officer för staden Amarillo, och Dr. Alexander Keller, Chief Technology Officer för Services på Dell Technologies, har uttryckt positiva kommentarer om samarbetet. Den digitala assistenten är planerad att bli tillgänglig för Amarillos invånare i början av 2024.

Direktlänk Dela Info Tech Lead fördjupade 9 september

Generativ AI: Var arbetsbelastningar körs är mindre viktigt än hur de körs

Frågan om generativa AI-arbeten bör köras på plats eller i den offentliga molnet är mindre viktig än hur väl dessa arbetsbelastningar körs. Fel plats kan ha betydande konsekvenser för din organisation. Mest viktigt är att din organisations operativa mognad är tillräckligt stark för att mildra risker för företaget. Det innebär att säkerställa att din datakvalitet, säkerhet och andra IT-attribut stöder företagsstrategin. Organisationer försöker fortfarande lista ut den bästa platsen att köra stora språkmodeller (LLMs) som driver ChatGPT och andra populära konversationassistenter.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 9 september

Maskininlärning inom tillverkningsmarknaden 2023-2031: Analyserar aktuella trender och framtida prognoser

En nyligen släppt rapport om Maskininlärning inom tillverkningsmarknaden 2023-2031 ger analytisk information om aktuella trender, problem, marknadsrisker och marknadsbegränsningar för de största leverantörerna. Rapporten täcker möjligheter för företagstillväxt, utmaningar att övervinna och framväxande trender. De ledande tillverkarna inom Maskininlärning inom tillverkningsindustrin inkluderar BigML, Inc., Funac, TIBCO Software Inc., Angoss Software Corporation, Baidu, Inc., Siemens, Microsoft Corporation, Oracle Corporation, Fractal Analytics Inc., Bosch, GE, Teradata, Dell Inc., NVIDIA, Hewlett Packard Enterprise Development LP, Intel Corporation, SAP SE, Alpine Data, Google, Inc., Dataiku, Domino Data Lab, Inc., Luminoso Technologies, Inc., Amazon Web Services Inc., TrademarkVision, RapidMiner, Inc., SAS Institute Inc., IBM Corporation, KNIME.com AG, Kuka, Fair Isaac Corporation.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Maskininlärning i tillverkningsmarknaden förväntas växa årligen till 2030

Enligt en ny rapport förväntas marknaden för maskininlärning inom tillverkningsindustrin växa årligen fram till 2030. Rapporten ger en djupgående analys baserad på regioner, tillämpningar (bilindustri, elektronikindustri, flygindustri, m.fl.) och typer (moln, på plats). De största tillverkarna av maskininlärning inom tillverkningsmarknaden inkluderar Siemens, Fractal Analytics Inc., RapidMiner, Inc., IBM Corporation, Alpine Data, Kuka, SAP SE, Luminoso Technologies, Inc., NVIDIA, Dell Inc., Amazon Web Services Inc., Teradata, Baidu, Inc., KNIME.com AG, Bosch, Angoss Software Corporation, TIBCO Software Inc., Microsoft Corporation, Fair Isaac Corporation, Hewlett Packard Enterprise Development LP, BigML, Inc., Domino Data Lab, Inc., Funac, Google, Inc., GESAS Institute Inc., Intel Corporation, Dataiku, TrademarkVision och Oracle Corporation.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

Dell Technologies lanserar nya lösningar och tjänster för generativ AI

Generativ AI (GenAI) har varit den hetaste tekniken 2023, men det finns en växande klyfta mellan allmänna GenAI-plattformar och praktiska lösningar som kan leverera mätbara fördelar till företag idag. Dell Technologies har nyligen annonserat nya lösningar och tjänster som erbjuder en modell för hur företag kan uppnå dessa mål. Dessa lösningar inkluderar Dell Validated Design for Generative AI with NVIDIA, Dell Precision arbetsstationer, Dell Optimizer och Dell Professional Services för GenAI-adoption. Företaget samarbetar också med partners för att utveckla nya GenAI-erbjudanden, som de nyligen tillkännagav med Denvr Dataworks.

Direktlänk Dela TechSpective fördjupade 5 september

NVIDIA lanserar högpresterande RTX arbetsstationer för AI och digitalisering

NVIDIA har samarbetat med globala tillverkare för att lansera en serie högpresterande NVIDIA RTX™ arbetsstationer, optimerade för modern utveckling och innehållsskapande. Systemen kommer från välkända namn som BOXX, Dell Technologies, HP och Lenovo, och bygger på de dynamiska NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPU:erna. De integreras också med NVIDIA AI Enterprise och NVIDIA Omniverse™ Enterprise programvaran, vilket säkerställer en sömlös och effektiv arbetsupplevelse. Arbetsstationerna kan rymma upp till fyra NVIDIA RTX 6000 Ada GPU:er, var och en med 48GB minne. En enskild arbetsstation kan leverera upp till 5,828 TFLOPS av AI-prestanda med en imponerande 192GB GPU-minne.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 4 september

Google förnyar sin offensiv inom AI, företag rapporterar överraskande goda inkomster

Google har förnyat sin offensiv inom artificiell intelligens (AI) vid sitt Next cloud-event, med en skarpare produktlinje och budskap. Samtidigt rapporterade ledande företag som Dell Technologies, Nutanix, Salesforce och MongoDB överraskande goda inkomster, trots att företagsutgifterna förblir låga. Detta indikerar att kunderna ökar sina utgifter där det räknas, till exempel på generativ AI. Data- och cybersäkerhetsföretaget Rubrik rapporterade också om en potentiell börsintroduktion inom närtid, vilket gör att hösten kan bli ännu mer hektisk.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 2 september

Dell Technologies aktier når rekordhögt efter höjda årsprognoser

Aktierna i Dell Technologies Inc steg med 22,2% och nådde en rekordhög nivå på fredagen efter att företaget höjt sina helårsfinansiella prognoser, hjälpt av artificiell intelligens (AI) och stabiliserad efterfrågan på datormaterial efter en flera månader lång nedgång. Aktien handlades sist på $68,75 efter att ha nått en topp på $70,28. Dell rapporterade en andra kvartalsintäkt och EPS över analytikernas uppskattningar. Minst 10 analytiker höjde sina målpriser för Dells aktier efter rapporten.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 1 september

Dell Technologies rapporterar bättre än förväntade resultat för Q2 2024

Dell Technologies Inc. har rapporterat bättre än förväntade resultat för det andra kvartalet av räkenskapsåret 2024. Bolaget rapporterade ett resultat per aktie (EPS) på $1,74, vilket överträffade förväntningarna på $1,13. Omsättningen för kvartalet var $22,9 miljarder, med ett rörelseresultat på $2 miljarder. Jeff Clarke, VD för Dell Technologies, framhöll den förbättrade efterfrågan, särskilt på den amerikanska marknaden och i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). Företaget upplevde också tillväxt inom offentlig sektor och små och medelstora företag (SMB).

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 1 september

Dell Technologies överträffar Wall Streets förväntningar och ger en optimistisk prognos

Datorhårdvarujätten Dell Technologies överträffade Wall Streets förväntningar för sitt andra kvartal och gav en optimistisk prognos för den nuvarande perioden. Dell rapporterade en justerad vinst på $1.74 per aktie på försäljning av $22.93 miljarder i kvartalet som avslutades den 4 augusti. Detta är en ökning med 4% jämfört med föregående år, trots att försäljningen minskade med 13%. Dell förutspår nu en justerad vinst på $1.45 per aktie på försäljning av $23 miljarder för det nuvarande kvartalet.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 1 september

Globala maskininlärningsmarknadens insikter och tillväxtprognoser

Adroit Market Research har presenterat en omfattande forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärning. Rapporten tar hänsyn till viktiga marknadsfaktorer som kostnadsstrukturer, leveranskedjans dynamik och försäljnings- och marknadsföringsplaner. Studien inkluderar också en prognos för framtiden, vilket riktar all analytisk data mot tillväxtprognoser och marknadsprognoser. Nyckelaktörer på maskininlärningsmarknaden inkluderar Microsoft Corporation, IBM Corporation, SAP SE, SAS Institute Inc., Google, Inc., Amazon Web Services Inc., Baidu, Inc., BigML, Inc., Fair Isaac Corporation (FICO), Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), Intel Corporation, KNIME.com AG, RapidMiner, Inc., Angoss Software Corporation, H2O.ai, Alpine Data, Domino Data Lab, Inc., Dataiku, Luminoso Technologies, Inc., TrademarkVision, Fractal Analytics Inc., TIBCO Software Inc., Teradata, Dell Inc., och Oracle Corporation. Studien fokuserar också på effekterna av COVID-19 och hur pandemin har förändrat företagens affärsmodeller.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Twilio, Emplifi, Gupshup, VMware och NVIDIA lanserar nya AI-produkter

Twilio lanserar flera kund-AI-produkter inom sina lösningar för kundupplevelse, personalisering, röst och marknadsföring, inklusive generativa AI. Emplifi har lanserat en enhetlig analyskomponent för att ge en enda vy över företags- och kunddata. Gupshup, en konversationsmeddelandeplattform, introducerade domänspecifika LLM:er för funktioner som marknadsföring, handel och support inom olika branscher. VMware och NVIDIA har utökat sitt partnerskap till en generativ AI-programvara/hårdvaruplattform för företag. Twilio har också introducerat Zero Copy Architecture i samarbete med Databricks och Snowflake. I de kommande månaderna kommer Segment B2B Edition med Linked Profiles att rullas ut globalt. Emplifi lanserade Unified Analytics, en funktion som samlar, analyserar och presenterar kunddata över sociala medier, kundservice och vårdhanteringsdata, tillsammans med Voice of Customer-insikter och influencer marketing-analyser. Gupshup lanserade ACE LLM, en familj av domänspecifika LLM:er specialiserade för funktioner som marknadsföring, handel, support, HR & IT och branscher som bank, detaljhandel, verktyg och mer. VMware och NVIDIA har utökat sitt partnerskap för att skapa VMware Private AI Foundation med NVIDIA. Målet med detta partnerskap är att möjliggöra för företag att anpassa modeller och köra generativa AI-applikationer.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 25 augusti

AIaaS-marknaden växer kraftigt

Marknaden för Artificial Intelligence as a Service (AIaaS) har sett en betydande tillväxt och omvandling de senaste åren. AIaaS hänvisar till leverans av artificiell intelligens-funktioner som en molnbaserad tjänst. Detta gör att företag av alla storlekar kan dra nytta av avancerade AI-verktyg och teknik utan behov av omfattande intern infrastruktur eller expertis. Marknaden för AIaaS har snabbt expanderat på grund av den ökande adoptionen av AI inom olika branscher. Ledande aktörer inkluderar Amazon Web Services, Google, Microsoft, IBM, Oracle, SAP, Salesforce, Intel, Nvidia, Alibaba Cloud, Baidu, Tencent Cloud, Hewlett Packard Enterprise, Cisco Systems, Dell Technologies och andra.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 25 augusti

OpenAI tillåter nu utvecklare att finslipa GPT-3.5 Turbo med egna data

Utvecklare kan nu finslipa OpenAI:s modell GPT-3.5 Turbo med sina egna data för att förbättra modellens prestanda för specifika användningsområden eller varumärken. Detta kan gynna företag som använder OpenAI API för sina interna AI-behov, till exempel för att driva en kundorienterad chattbot eller för att generera kodningsråd. Genom att finslipa GPT-3.5 Turbo med högkvalitativa data kan utvecklare producera en finslipad modell som överträffar kapabiliteterna hos GPT-4, OpenAI:s mest kraftfulla stora språkmodell. OpenAI har åtagit sig att tillhandahålla finslipningsfunktioner för GPT-4 till kunder under årets sista kvartal.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 24 augusti

Nvidia släpper Omniverse-plattform för att optimera 3D-pipelines

Nvidia kommer att släppa sin Omniverse-plattform som ska hjälpa utvecklare och industriella företag att optimera och förbättra sina 3D-pipelines med OpenUSD och generativ AI. Omniverse är OpenUSD-native, vilket möjliggör anslutningar till Cesium, Convai, Move AI, SideFX Houdini och Wonder Dynamics. Andra förbättringar inkluderar ökad kontroll över Omniverse-tillägg, nya utvecklarmallar och resurser, nya renderingsoptimeringar och infödda RTX-drivna rymdintegrationer för utökade verklighetsprojekt. Flera Omniverse-applikationer har också uppgraderats, inklusive Omniverse USD Composer och Omniverse Audio2Face.

Direktlänk Dela iTWire fördjupade 23 augusti

Nvidia och VMware lanserar ny AI-plattform för företag

Nvidia och VMware har presenterat en ny full-stack mjukvaruplattform för att hjälpa företag att använda stora språkmodeller som Llama 2 och skapa anpassade generativa AI-applikationer på VMware´s molninfrastruktur. Plattformen, kallad VMware Private AI Foundation with Nvidia, förväntas lanseras tidigt nästa år och kommer att stödjas av system med Nvidia GPU:er, DPU:er och SmartNICs från Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise och Lenovo. Den kommer att hjälpa företag att hantera problem med datasekretess, säkerhet och kontroll när de bygger generativa AI-applikationer på infrastrukturen för deras val.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 22 augusti

Nvidia meddelar AI-optimerade servrar med Dell, HPE och Lenovo

Nvidia har meddelat att OEMs som Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise (HPE) och Lenovo bygger servrar optimerade för artificiell intelligens (AI) som stöder den nya VMware Private AI Foundation. Syftet är att hjälpa företag att anpassa och optimera användningen av generativa AI-applikationer baserat på deras unika data. Plattformen förväntas förbättra integritet, val, prestanda, skalning av datacenter och kostnad. Den är också utformad för att påskynda lagring, nätverk, implementering och tid till värde för företag. Plattformen ska släppas i början av nästa år.

Direktlänk Dela SDxCentral fördjupade 22 augusti

Nvidia avtäcker ny hårdvara, programvara och tjänster för att påskynda AI-projekt

Nvidia har presenterat ny hårdvara, programvara och tjänster för att snabba på företags arbete med generativ AI, Omniverse och andra AI-projekt. Nvidia-chefen Jensen Huang meddelade att Dell, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, Supermicro och andra snart kommer att leverera nya Nvidia OVX-servrar som innehåller Nvidias nya datacentrerprocessor L40S GPU. Dessutom meddelade Nvidia ett partnerskap med AI-startupen Hugging Face för att erbjuda en ny molntjänst som möjliggör för företag att använda Hugging Face-plattformen för att träna och justera anpassade generativa AI-modeller. Den nya tjänsten, kallad Training Cluster As a Service, kommer att finnas tillgänglig på Nvidias DGX Cloud inom de närmaste månaderna.

Direktlänk Dela Data Center Knowledge fördjupade 18 augusti

Global maskinlärningsmarknad undersöks i ny marknadsundersökning

MarketQuest.biz har nyligen annonserat en marknadsundersökning om maskinlärningsmarknaden. Rapporten täcker all information om de globala och regionala marknaderna, inklusive gamla och framtida trender. Undersökningen baseras på en omfattande studie övervakad av skickliga analytiker. Rapporten avslöjar mycket användbara recensioner och strategiska bedömningar, inklusive generiska marknadstrender, kommande och innovativa teknologier, branschdrivare, utmaningar som driver denna universella marknad, och stora spelares profil och strategier. Marknaden lyfter fram detaljerade boosters och begränsningar, vilka kan påverka målmarknadens tillväxt under prognosperioden från 2023 till 2029.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 18 augusti

Efterfrågan på traditionella servers minskar till förmån för AI-projekt

Efterfrågan på traditionella datorservrar försämras eftersom teknikköpare fortsätter att skifta budgetmedel till projekt inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 14 augusti

Nvidia introducerar ny AI-chip för att påskynda innehållsskapande

Nvidia har tillkännagivit en ny avancerad AI-chip för att påskynda innehållsskapande. Enligt Nvidias VD Jensen Huang kommer chippet att positionera företag för att utnyttja AI:s ´iPhone-ögonblick´. Han menar att innehållsgenerering är oskiljaktig från grafikbehandling och ser en framtid där AI kommer att lära sig färdigheter i och designa virtuella världar. Den nya GH200 superchippen kommer att påskynda en generativ AI-process som kallas inferens. Företag som använder de nya verktygen förväntas leverera kompletta system senast Q2 nästa år. Bland de framstående företag som bygger AI-infrastruktur finns Dell Technologies, Hewlett-Packard Enterprise, Lenovo och Supermicro.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 9 augusti

Nya NVIDIA RTX-arbetsstationer och GPU: er lanseras för AI och digitalisering

NVIDIA och globala tillverkare har tillkännagivit nya NVIDIA RTX-arbetsstationer för utveckling och innehållsskapande i den generativa AI:ns och digitaliseringens era. Systemen, inklusive de från BOXX, Dell Technologies, HP och Lenovo, baseras på NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPU:er och inkluderar NVIDIA AI Enterprise och NVIDIA Omniverse Enterprise-programvara. Separat släppte NVIDIA också tre nya skrivbordsarbetsstations-GPU:er Ada Generation - NVIDIA RTX 5000, RTX 4500 och RTX 4000 - för att leverera den senaste AI, grafik och realtid-renderingstekniken till yrkesverksamma över hela världen.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 8 augusti

OpenAI introducerar GPTBot, Dell gör försäljningsavsked och PayPal lanserar stabilcoin

OpenAI har lanserat en ny webbsökningsbot, GPTBot, för att öka sin datamängd för att utbilda sina kommande AI-system. Företaget har varumärkt ´GPT-5´, vilket antyder en kommande release. Dell Technologies har meddelat att det kommer att eliminera positioner från sina kärnförsäljningsteam för att övergå till en ny partnerledd go-to-market-strategi. Forskare vid UCLA David Geffen School of Medicine och flera medicinska anläggningar i Bulgarien diskuterade en innovativ smartphone-app som använder maskininlärning och AI för att exakt identifiera de fysiska symtomen på stroke. PayPal Holdings Inc. har lanserat en stabilcoin, vilket kan ge användningen av digitala tokens för betalningar en stor boost.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 8 augusti

Utmaningar och lösningar för styrning av generativ AI

Generativ AI är en teknologi som används av individer och organisationer för att öka produktiviteten. Men användningen av denna teknologi har lett till nya utmaningar när det gäller styrning. Enligt en undersökning av Dell Technologies använder 71% av organisationerna generativ AI för att skapa eller förbättra skrivande, video, bilder och programkod. McKinsey uppskattar att de flesta företagsanvändningsfall kommer att vara inom marknadsföring och försäljning, kundtjänst, programvaruutveckling och forskning och utveckling. Men 45% av de amerikanska chefer som KPMG undersökte säger att generativ AI kan ha negativ inverkan på deras organisations förtroende om inte rätt riskhanteringsverktyg implementeras. Endast 5% av de som KPMG undersökte har ett moget ansvarsfullt AI-styrprogram på plats, medan 49% säger att de avser att inrätta ett men ännu inte har gjort det.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 3 augusti

Dell satsar stort på generativ AI med nya produkter och samarbete med Nvidia

Dell meddelar att de storsatsar på generativ AI med Dell Generative AI Solutions för att hjälpa företag att använda tekniken. Dell:s co-COO Jeff Clarke säger att generativ AI representerar en brytpunkt som driver en grundläggande förändring för hastigheten för innovation. Företaget har börjat samarbeta med Nvidia för att förena Nvidias Tensor Core GPU med Dells datalagring och AI-mjukvara för företag. Dell planerar också att lansera nya datorer med inbyggda AI-funktioner och batterieffektiv design.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 1 augusti

Dell satsar på generativ AI med ny hårdvara och plattform

Datortillverkaren Dell satsar på generativ AI och erbjuder nu hårdvara för att köra kraftfulla modeller och en ny plattform för att hjälpa organisationer att komma igång. Företaget har lanserat det de kallar Dell Generative AI Solutions för att kunder ska kunna sätta upp tillgång till stora språkmodeller och skapa generativa AI-projekt. Dell kommer att erbjuda nya hårdvaruuppsättningar, en hanterad tjänsteplattform och datorer för att köra generativa AI-projekt snabbare. Dell följer företag som Amazon som erbjuder hanterade tjänsteplattformar och snabbare infrastrukturuppsättningar för företag som vill experimentera med AI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 31 juli

Dell Technologies och Nvidia lanserar nya GenAI-lösningar

Dell Technologies har nyligen meddelat lanseringen av nya generativa artificiella intelligens (GenAI) lösningar i samarbete med Nvidia. Dessa lösningar är utformade för att hjälpa företag att bygga GenAI-modeller och är en utvidgning av Dells Project Helix. GenAI är ett snabbt växande fält inom artificiell intelligens som fokuserar på att skapa modeller som kan generera nytt innehåll, som text eller bilder. Samarbetet med Nvidia, en ledande leverantör av AI-teknik, gör att Dell kan utnyttja Nvidias chipp som driver OpenAI:s ChatGPT för att utveckla dessa innovativa GenAI-lösningar. Introduktionen av dessa verktyg kommer att ge företag möjlighet att utnyttja kraften i AI och använda GenAI-modeller för att förbättra sina verksamheter.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

Bias och tekniska problem i anställningsprocesser med chatbots

Företag använder allt mer chatbots för att intervjua och screena jobbsökande, men det finns oro över potentiell bias och tekniska problem. Amanda Claypool sökte jobb på snabbmatsrestauranger och upplevde problem med McDonald´s och Wendy´s chatbots, som antingen inte kunde schemalägga en intervju på grund av tekniska problem, eller bokade henne för en tjänst hon inte kunde utföra. Dessutom skickade Hardees chatbot henne till en intervju med en butikschef som var på ledighet. Experter varnar för att dessa verktyg kan diskriminera personer med funktionsnedsättningar, de som inte är flytande på engelska och äldre sökande.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 26 juli

Dell erbjuder högkvalitativa och prisvärda skärmar för alla behov

Dell erbjuder ett brett utbud av skärmar med hög bildkvalitet och snygg design. Oavsett om du letar efter en prisvärd modell för kontoret eller en toppspecad skärm för spel eller videoredigering, så är Dell ett säkert val. Dell har även några av de mest attraktiva alternativen för högupplösta 4K-skärmar. 4K-skärmar som Dell S3221QS, som förbättras av sin kurvatur, ger konsumenterna mer prisvärda alternativ utan att tumma på bildkvaliteten. Spelare kan också hitta prisvärda alternativ i den vanligtvis dyra Alienware-serien, där modeller som Alienware AW2521H ofta får prissänkningar.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 17 juli

Asus Zenbook S13: En ultrabok utan kompromisser

Asus Zenbook S13 är en ultrabok som uppfyller alla förväntningar. Den är lika stor som ett A4-papper, väger bara ett kilo och är bara drygt en centimeter tjock. Skärmen är en stor färgstark OLED-skärm med en upplösning på 2 880 x 1 800 pixlar. Tangentbordet är behagligt och responsivt. Datorn har två USB-C-portar, en HDMI-utgång och en USB-A-port. Den använder ett material kallat ´plasma ceramic aluminium´ som är immunt mot fingeravtryck. Datorn drivs av en 13:e generationens Intel Core i7-processor med inbyggd Intel Iris Xe-grafik. Trots sin storlek och vikt är datorn imponerande kraftfull.

Direktlänk Dela Ljud & Bild fördjupade 15 juli

37 företag identifierade av Morgan Stanley för att dra nytta av AI-boomen

En rapport från Morgan Stanley listar 37 företag som är bäst positionerade för att dra nytta av den växande artificiella intelligensen (AI). Företagen förväntas i genomsnitt se en vinsttillväxt per aktie på 24% under de kommande tre åren. Rapporten menar att trots starka vinster hittills, kommer dessa aktier att fortsätta stiga under de kommande fem till tio åren. Rapporten konstaterar även att den totala tillgängliga marknaden för AI-teknik förväntas tredubblas från 90 miljarder dollar till 275 miljarder dollar under de närmaste fyra åren.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 12 juli

Artificiell intelligens och dataanalys förvandlar Formel 1

Artificiell intelligens (AI) och dataanalys är i färd med att revolutionera Formel 1. Enligt Christian Horner, VD för Oracle Red Bull Racing, är data avgörande för teamets prestanda. Tekniken används för att skapa konkurrensfördelar och få bilar att korsa mållinjen snabbare än någonsin. Med över 300 sensorer på varje bil och cirka 3 GB telemetri-data per lopp, har teknologin möjliggjort mer sofistikerade studier av bilarnas prestanda. AI-drivna simuleringar används för att modellera miljarder potentiella tävlingsparametrar, vilket gör det möjligt att förutsäga utfall mer exakt än tidigare. Partnerskap med teknikleverantörer som AWS, Dell och Oracle är avgörande för både F1-team och racingligan.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 juli

Alienware AW2723DF är en stor, iögonfallande bildskärm fullpackad med funktioner. Den har QHD-upplösning och en snabb IPS-skärm som utnyttjar DisplayHDR-tekniken och en hög uppdateringsfrekvens för en skarp och ljus bild som anpassar sig sömlöst till olika lägen och kan kopplas till flera enheter samtidigt. Skärmen är dock mycket tung och inte särskilt justerbar. Alienware AW2723DF kommer från Dell, en av de mest respekterade tillverkarna av bildskärmar. Skärmen har testats och recenserats för att se om den hör hemma bland de bästa Dell-skärmarna eller de bästa spelskärmarna som finns tillgängliga just nu.

Creative Bloq fördjupade 9 juli

Bästa bärbara datorerna för arbete och spel 2023

Artikeln listar de bästa bärbara datorerna för arbete och spel. Bland de topprankade modellerna finns Apple MacBook Air (13 och 15 tum), Lenovo IdeaPad Flex 5, System76 Pangolin Laptop, Asus Zenbook 14 (2023) och Framework Laptop 13 (2023). Varje dator har sina egna unika egenskaper och fördelar, vilket gör att de passar olika användares behov och budget. Artikeln påpekar att köp av en bärbar dator är ett stort beslut, då man ofta använder den i flera år innan man byter, och det finns många märken, modeller och chipkonfigurationer att välja mellan.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 9 juli

Prime Day närmar sig och det finns redan bra erbjudanden på skärmar från Dell, Samsung, BenQ, Philips med flera. Erbjudandena inkluderar 4K-skärmar, spelmonitorer, böjda skärmar och ultrabreda skärmar. Prime Day är officiellt den 11 och 12 juli, men försäljningen börjar ofta tidigare, inte bara på Amazon. Detta är bra för de som inte är Prime-medlemmar eftersom de inte behöver registrera sig för en provperiod för att få besparingarna. Här är några av de bästa Prime Day-skärmavtalen.

Creative Bloq fördjupade 9 juli

Acer introducerar nya Swift 14, ersättaren till Swift 5

Acer har lanserat Swift 14, som ersätter Swift 5, och beskrivs som företagets motsvarighet till MacBook Pro. Den är metallisk, portabel och kraftfull, men har brister i batterilivslängden. Priset är $1,400. Acer har också introducerat Swift Go, som ersätter Swift 3. Swift 14 har en Intel Core i7-processor, 16 gigabyte RAM, en terabyte SSD och en 14-tums IPS WQXGA-pekskärm. Det finns också en billigare Swift 14-modell med en 1,920 x 1,200-pixelupplösningsskärm, som är något bättre än 1080p.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 30 juni

Apple har lanserat MacBook Air 15, en bärbar dator med stor skärm och en prislapp som passar de flesta. Detta kommer efter att företaget rapporterat den största årliga procentuella minskningen av Mac-intäkter på fem år. MacBook Air 15 har en 15,3-tums skärm, väger 3,3 pund och är utrustad med M2-chippet. Den största skillnaden mellan 13-tums och 15-tums modellerna är skärmstorleken och vikten. MacBook Air 15 har också utmärkta högtalare och en batteritid på cirka 14,5 timmar. Enligt recensenter är den nya MacBook Air 15 en bra och funktionell produkt som många har efterfrågat.

The Verge fördjupade 12 juni

Introduktion till Graphcore: Accelererar AI och maskininlärning

Graphcore är ett halvledarföretag som specialiserar sig på att utveckla acceleratorer för artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML). Företaget grundades 2016 av Nigel Toon och Simon Knowles och har snabbt blivit en ledande aktör inom AI och ML. Graphcores acceleratorer är utformade för att påskynda processen att träna AI- och ML-modeller, vilket är avgörande för företag som utvecklar AI- och ML-applikationer. En av de viktigaste egenskaperna hos Graphcores acceleratorer är användningen av en ny typ av processor kallad Intelligence Processing Unit (IPU), som är optimerad för AI- och ML-arbetsbelastningar. Graphcore erbjuder även en mjukvaruplattform kallad Poplar, som gör det enkelt för utvecklare att programmera företagets acceleratorer och optimera deras kod för maximal prestanda. Graphcore har redan lockat högprofilerade kunder som Microsoft, Dell och Samsung.

Direktlänk Dela About Xinjiang fördjupade 2 juni

Dell och NVIDIA lanserar Project Helix för att förenkla användningen av generativ AI för företag

Dell Technologies och NVIDIA har lanserat Project Helix, ett gemensamt initiativ för att förenkla användningen av generativ AI för företag. Projektet kommer att erbjuda en serie helhetslösningar med teknisk expertis och förbyggda verktyg baserade på Dell och NVIDIAs infrastruktur och programvara. Det inkluderar en komplett plan för att hjälpa företag att använda sin egen data och mer enkelt implementera generativ AI ansvarsfullt och korrekt. Project Helix förenklar generativa AI-implementeringar för företag genom en testad kombination av optimerad hårdvara och programvara, allt tillgängligt från Dell. Detta ger kraften att omvandla företagsdata till smartare och högre värde, samtidigt som man bibehåller datasekretess.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 23 maj

Microsoft integrerar Nvidias AI Enterprise Suite med Azure Machine Learning

Microsoft kommer att integrera Nvidias AI Enterprise-programsvit med sin Azure Machine Learning-tjänst för att hjälpa företagsutvecklare att bygga, distribuera och hantera applikationer baserade på stora språkmodeller. Utvecklare och företag kommer att få tillgång till över 100 ramverk, förtränade stora språkmodeller och utvecklingsverktyg som en del av AI Enterprise Suite-integrationen med Microsofts Azure Machine Learning-tjänst. För tillfället är integrationen endast tillgänglig via en inbjudan-bara förhandsgranskning i Nvidias community-registret. Microsoft kommer även att göra Nvidias AI Enterprise-programsvit tillgänglig på sin Azure Marketplace. Nvidia Omniverse Cloud plattform-as-a-service (PaaS) är nu tillgänglig på Microsoft Azure som ett privat erbjudande för företag.

Direktlänk Dela Network World fördjupade 23 maj

Maskininlärningsmarknaden 2023: omfattande studie av globala aktörer och segmentering

En ny marknadsundersökningsrapport med titeln Maskininlärningsmarknaden 2023 publicerad på MarketQuest.biz är en omfattande studie som omfattar de främsta tillverkarna, potentiell marknadsandel, intäkter och global segmentering för branschen. Rapporten inkluderar även tidigare information i samband med nuvarande och framtida behov som kan utvecklas under tidsperioden 2023-2029. Under denna studie identifierades nyckelspelare på den globala maskininlärningsmarknaden från olika regioner och deras erbjudanden, regionala närvaro och distributionskanaler förstods genom djupgående diskussioner. Rapporten ger en detaljerad bedömning av marknaden genom att belysa information om olika aspekter, inklusive förändringar, framsteg och nyckelområdens expansionsstatus.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare