» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 130 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Forbes är en amerikansk affärsmagasin och mediaplattform som grundades 1917 av B.C. Forbes. Tidningen är känd för sina listor och rankningar, såsom ´Forbes 400´ och ´World´s Billionaires´. Forbes innehåller artiklar om ekonomi, investeringar, marknadsföring, teknik och ledarskap. Dessutom publicerar Forbes artiklar om ämnen som karriär, livsstil och underhållning. Forbes.com är dess digitala plattform som når en global publik och erbjuder nyheter, analyser och experttips inom affärsvärlden. Forbes betraktas som en inflytelserik publikation inom affärs- och finansvärlden och är en respekterad källa för affärsnyheter och information.

Senaste nytt kring Forbes

Midjourney: En AI-plattform för att skapa konst genom bildmanipulation

Midjourney är en AI-plattform som omvandlar naturliga språkprompter till levande bilder genom att använda maskininlärningstekniker. Plattformen, som lanserades i juli 2022, tillät ursprungligen användare att generera upp till 25 bilder utan kostnad. Men nu har Midjourney övergått till en prenumerationsmodell efter den initiala gratisanvändningen. Användare kan välja planer baserat på deras behov av bildgenerering, integritetspreferenser och önskad köflexibilitet. Bilder som genereras genom Midjourney anses vara allmän egendom, vilket gör det möjligt för andra användare att remixa, uppgradera och manipulera dem.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade i förrgår

Google Bard kan nu svara på frågor om innehållet i YouTube-videor

Google Bard kan nu svara på frågor om innehållet i YouTube-videor. Bard sammanfattar videomaterial när användare anger en YouTube-URL. Utvidgningen av Bards förmågor kan leda till större engagemang för innehållsskapare. Sammanfattningar av videoinnehåll kan också förbättra användarnas upplevelser. Denna funktionalitet gör innehåll mer tillgängligt, oavsett om användare prenumererar på en YouTube-kanal eller gör ett köp. För att integrera Bard med YouTube, slå på YouTube-tillägget på Bards webbplats.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 28 november

AI-expert föreslår fem sätt att öka inkomst med hjälp av ChatGPT

I en artikel i Forbes den 22 november 2023 introducerar Jodie Cook, en expert på entreprenörskap och AI, en ny metod för att förbättra inkomsten med hjälp av ChatGPT. Hon diskuterar insikter från Martin Crowley, grundaren av AI Tool Report, och förklarar fem huvudstrategier för att öka inkomst. Dessa inkluderar identifiering och monetarisering av unika färdigheter, diversifiering av inkomstkällor, att lära av framgångsrika affärsfigurer, färdighetsutveckling för nya möjligheter och optimering av finansiella vanor. Cook betonar vikten av att starta dessa omvandlande vanor omedelbart.

Direktlänk Dela CryptoGlobe fördjupade 25 november

AI förändrar affärsverksamhet och kommunikation

AI påverkar allt mer våra liv, från att förutse detaljhandelstrender till att revolutionera hälso- och sjukvårdsdiagnostik. AI kan också förenkla arbetsflöden och öka produktiviteten på arbetsplatsen. AI för företagstextning är ett verktyg som kan implementeras i din kommunikationsstrategi. Traditionell AI kan lära sig regler och data för att förutse mönster och göra förslag baserat på dessa mönster. Generativ AI kan skapa ny data som inte bara är en upprepning eller förutsägelse. AI kan förbättra alla dina affärskommunikationskanaler, inklusive SMS. Genom att införliva AI i din textmeddelandekommunikation kan du förbättra dina arbetsflöden och minska belastningen.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 25 november

Forbes har nyligen tillkännagivit betalanseringen av sin nya AI-drivna nyhetssökmotor Adelaide. Adelaide erbjuder en mer intuitiv sök- och upptäckarupplevelse genom att ha naturliga samtal med användare för att förstå deras intressen och behov. Som en av de första stora förläggarna att utnyttja generativ AI för nyhetskurering representerar lanseringen av Adelaide en spännande utveckling i hur medieföretag kan förbättra publikens engagemang. Adelaide integreras sömlöst med Vertex AI Search & Conversation från Google Cloud Platform.

Forbes Media fördjupade 20 november

Förbättra din produktivitet med Forbes Top 5 ChatGPT-prompter

Den 17 november 2023 publicerade Forbes en artikel av entreprenörskaps- och AI-konsulten Jodie Cook, som erbjuder läsarna ett unikt sätt att öka personlig produktivitet genom användning av ChatGPT-prompter. Artikeln betonar den djupa inverkan av dagliga vanor på framtida framgång och uppmuntrar läsarna att använda dessa prompter för vaneförändring och förbättrade resultat. Forbes föreslår att använda ChatGPT för att analysera och förbättra hur man spenderar sin fritid. Artikeln belyser betydelsen av en morgonrutin anpassad till individuella styrkor och preferenser. Forbes introducerar konceptet att göra uppgifter och mål till ett spel för att öka produktiviteten. Forbes föreslår att använda ChatGPT som en personlig hejarklack för uppmuntran och motivation.

Direktlänk Dela CryptoGlobe fördjupade 19 november

Användningen av generativ AI, som OpenAI:s ChatGPT, ökar och väcker frågor om autenticiteten i känslomässigt laddade texter som bröllopslöften, ursäkter och minnestal. Tori McCun, en 31-årig datahanteringsprofessionell på Bloomberg, använde nyligen ChatGPT för att skriva ett minnestal till sin avlidna far. Trots att McCuns systrar reagerade positivt, uttryckte de obehag över att använda en icke-mänsklig skapelse under en så privat tid. ChatGPT har över 100 miljoner veckovisa användare, men oro över verktygets obegränsade internetåtkomst fortsätter, vilket väcker rädsla för identitetsstöld och möjlig exponering för vilseledande material.

Tech Times fördjupade 12 november

Elon Musks AI-verktyg Grok: 5 saker att veta

Elon Musks senaste AI-projekt, xAI, har lanserat sin första skapelse, Grok, som syftar till att ta upp konkurrensen med OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Grok, beskrivet som ett ´upproriskt´ AI, är modellerat efter den humoristiska framtidsboken ´Liftarens guide till galaxen´ av Douglas Adams. Grok har tillgång till realtidsdata från Twitter/X, vilket ger det en fördel för att ge aktuell information och svar. Produkten är för närvarande i sin tidiga beta-fas och är exklusivt tillgänglig för en utvald grupp användare för testning. Musk har indikerat att hans AI-skapelse så småningom kommer att bli en funktion av X Premium+, som kommer med en prenumeration på 16 dollar per månad.

Direktlänk Dela Moguldom fördjupade 11 november

OpenAI:s ChatGPT drabbad av potentiell DDoS-attack

OpenAI:s ChatGPT, en AI-chattbot, har upplevt flera störningar och tillfälliga avbrott på grund av en misstänkt DDoS-attack. Enligt OpenAI kan dessa störningar vara ett resultat av ovanligt trafikmönster som tyder på en DDoS-attack. Tekniknyhetssajten TechCrunch rapporterade att hacktivistgruppen Anonymous Sudan, associerad med pro-ryska hacktivistkollektivet Killnet, har tagit på sig ansvaret för störningarna. En medlem av hacktivistgruppen påstod att de riktade sig mot ChatGPT på grund av uppfattad partiskhet mot Palestina och till förmån för Israel. OpenAI:s VD Sam Altman har ännu inte kommenterat.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 10 november

VERSES Technologies Inc. och Cortical Labs samarbetar för att utveckla AI-teknik

Artificiell intelligens (AI) beräknas vara värt 1,8 biljoner dollar år 2030 enligt Statista, och företag som VERSES Technologies Inc. arbetar för att låsa upp ytterligare AI-potential genom att slå samman levande neuroner med kiselchips. VERSES AI Inc. har nyligen meddelat ett partnerskap med Cortical Labs, ett startup-företag som syftar till att revolutionera datorer genom att sammansmälta levande neuroner med kiselchips. Företagen kommer att utforska utvecklingen av nya algoritmer som utnyttjar Cortical Labs syntetiska biologiska intelligenssystem för att lösa verkliga problem.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 november

Veckans hetaste och kallaste i Rhode Islands politik, affärer, kultur och sport

Varje fredag granskar GoLocalProv vilka som är på uppgång och vilka som är på nedgång inom Rhode Islands och nationell politik, affärsliv, kultur och sport. Nathaniel Lopez och Michelle Gradus Parenteau kan ha skapat nästa populära restaurang, Nathaniel´s Bistro, i Lincoln. Senaten Maryellen Goodwins minne hyllades på lördag med invigningen av Maryellen Goodwin Memorial Way. URI:s damlag i basket rankas som nummer 1 i Atlantic Conference. Taylor Swift har nyligen blivit miljardär och dominerar popkulturen. Statewide Down Payment Assistance Program har slut på medel och är nu stängt. Brutalt vapenvåld i New England förra veckan. Ted Siedle fick sparken från Forbes. Detaljhandelsindustrin för apotek är i uppror. Warren Buffetts affärspartner kritiserade venturekapitalister. Woonsocket Call och Pawtucket Times ska slås samman. Demokrater i Rhode Island leder inte till förbud mot överfallsvapen.

Direktlänk Dela GoLocal24 fördjupade 4 november

Undersökning av AI:s växande närvaro på sociala medieplattformar

I en undersökande serie om artificiell intelligens (AI) granskas AI:s växande närvaro på sociala medieplattformar. Internet och sociala medier har förändrat världen sedan webbplatser som Facebook, Instagram och Myspace kom. AI har gjort sociala medier ännu kraftfullare med tillägg av chatbots och algoritmer. AI-modeller har potential att skapa engagerande innehåll över kategorier. Snapchat släppte en AI-chatbot kallad ´My AI´ tidigare i år. Facebooks moderbolag Meta meddelade i september en rad nya AI-verktyg för Instagram. AI är inte bara begränsat till användarupplevelsen, många sociala medieföretag använder det också inom marknadsföring. Kombinationen av AI och sociala medier har risker och kan sprida fördomar.

Direktlänk Dela The Northern Light fördjupade 31 oktober

Kung Charles III besöker Kenya och Israel avvärjer missil från Röda havet-regionen

Storbritanniens kung Charles III har anlänt till Kenya, på sin första resa till Afrika sedan han blev kung efter sin mors, drottning Elizabeths, död förra året. Han möttes av president William Ruto i Nairobi. Kung Charles förväntas erkänna ´smärtsamma aspekter´ av Storbritanniens nästan sjudekader långa koloniala styre i Kenya. I andra nyheter sköts en yta-till-yta-missil in i det israeliska territoriet från Röda havet-regionen. Missilen avvärjdes av det israeliska försvarets långdistansförsvarssystem ”Arrow”. Israels flygvapen skickade även ut stridsflygplan efter detekteringen av missilen.

Direktlänk Dela Livetube fördjupade 31 oktober

Marknaden för AI inom bilindustrin förväntas växa till 7 miljarder dollar 2027

MarketsandMarkets, en ledande aktör inom marknadsundersökningar, har publicerat en omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom bilindustrin. Rapporten förutspår en extraordinär tillväxt från 2022 till 2027. Marknadens storlek förväntas öka från 2,3 miljarder dollar 2022 till 7,0 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt på 24,1%. Nyckelfaktorer som driver tillväxten inkluderar säkerhetsförbättringar, förbättrad användarupplevelse, hållbarhet och regeringsregleringar. Dock finns det utmaningar som datasekretess och höga initiala investeringar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 31 oktober

Förståelse och tillit är avgörande för AI:s framgång i företag

Artificiell intelligens (AI) är inte magi, utan statistik, enligt Bruno Aziza, partner med CapitalG, Google´s riskkapitalavknoppning. Han uppmanar företagsledare att granska generativ AI och dess potential för innovation. Nyckeln till AI:s framgång i företag är förtroende, vilket har påverkat acceptansen av alla tidigare datadrivna teknologier. Om datakvaliteten är dålig kommer generativ AI att förstora dessa brister. Därför är det viktigt att tänka på datakvalitet som en grundläggande byggsten. Governance är också en viktig del av att bygga förtroende för AI. Alla inom organisationen, både tekniska och icke-tekniska intressenter, bör involveras i att identifiera och hantera risker. Företag kan också skapa nya roller och grupper inom verksamheten, som en AI-etikrådgivningsgrupp.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 31 oktober

OpenAI:s chefsforskare överraskad över framgången för ChatGPT

OpenAI:s chefsforskare Ilya Sutskever berättade för MIT Technology Review att han initialt inte trodde att chatboten ChatGPT var särskilt bra. Han var orolig att folk skulle tycka att den var tråkig. Trots detta nådde ChatGPT 100 miljoner användare bara två månader efter lanseringen, vilket utlöste ett globalt AI-guldrusch. Sutskever medger att han blev överraskad av dess explosiva popularitet. OpenAI:s president och medgrundare Greg Brockman har tidigare berättat för Forbes att företagets personal inte trodde att chatboten var särskilt användbar och blev överraskade av dess plötsliga popularitet.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 oktober

Veckans nyheter inom Android: Samsung Galaxy S24, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, Honor Magic6, Dimensity 9300, Pixel 8 Pro, Xiaomi 14 och WhatsApp

Under den senaste veckan har flera nyheter presenterats inom Android-världen. Bland annat har det kommit ut mätvärden för olika Samsung Galaxy S24-modeller, där det framkommit att Exynos-chippet inte presterar lika bra som Snapdragon. Qualcomm har lanserat Snapdragon 8 Gen 3, som förväntas ha stor inverkan på praktisk AI i smartphones. Honor har presenterat Magic 6, som kommer med Snapdragon 8 Gen 3 och en stor språkmodell för att förbättra interaktionen mellan människa och telefon. Dessutom har information om Dimensity 9300-chippet, Pixel 8 Pro-skärmens effektivitet, Xiaomi 14 och en ny funktion i WhatsApp presenterats.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 oktober

VERSES AI Inc. lanserar intelligent programvaruplattform för utveckling av ´smartware´

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att växa och förändra allt från läkemedelsupptäckt till utbildning och finans. Företag strävar nu mot Artificiell Allmän Intelligens (AGI), där AI kan utföra alla mänskliga kognitiva färdigheter bättre än den smartaste människan. VERSES AI Inc., ett företag specialiserat på nästa generation av artificiell intelligens, har lanserat sin intelligenta programvaruplattform, Genius™, för exklusiva privata betapartners. Genius™ är en molnbaserad plattform för utveckling av ´smartware´ - programvaruagenter som kan lära sig, resonera, anpassa sig och interagera i digitala och fysiska domäner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 oktober

AI förvärrar informationskriget mellan Israel och Hamas

Sedan Hamas-attacken mot Israel den 7 oktober har det blivit nästan omöjligt att undvika bilder av förödelsen i Israel och det belägrade Gaza. Online är det redan svårt att sålla genom en ström av desinformation, återanvända bilder från tidigare konflikter och motsägelsefulla berättelser för att förstå vad som verkligen händer på marken. Tekniken för artificiell intelligens (AI) lägger till ytterligare ett lager av komplexitet till problemet. AI-genererade bilder och videor relaterade till den pågående konflikten sprids okontrollerat på sociala medier. Bland floden finns klumpiga försök till agitativ propaganda, hatfyllda memes riktade mot judar och avsiktligt utformade försök att vilseleda allmänheten.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 27 oktober

Advokat lurad av AI-chatbot i juridisk forskning

Advokaten Steven Schwartz använde OpenAI:s ChatGPT för att hjälpa honom med forskning för en rättegång där han representerade en flygpassagerare som skadats av en serveringsvagn på ett flyg 2019. ChatGPT sammanfattade snabbt jämförbara fall, som Schwartz lade till i sin inlämning. Tyvärr för Schwartz, många av fallen, och till och med vissa flygbolag, existerade inte. Motpartens advokater klagade på att de inte kunde hitta de citerade fallen. Schwartz och en annan advokat på hans firma gav först ´skiftande och motsägelsefulla förklaringar´. Sedan berättade Schwartz för domaren vad som hade hänt. Domaren, P. Kevin Castel, bötfällde Schwartz och hans kollega 5 000 dollar för en inlämning han kallade ´nonsens´.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 27 oktober

AI: Framtiden för teknik och global ekonomi

Artificiell intelligens (AI) definieras ofta som en interaktiv, autonom, självlärande enhet som kan utföra kognitiva funktioner, till skillnad från naturlig intelligens som människor uppvisar. AI är mycket avancerad inom prognoser, automatisering, planering, målinriktning och personalisering, och anses vara drivkraften bakom den kommande industriella revolutionen. Stora teknikföretag som Google, Amazon och Meta påverkar konsumentbeteendet och formar den globala ekonomin. Medan vi rör oss mot en metaverse där människor lever, arbetar och interagerar i virtuella miljöer, är det troligt att stora teknikföretag blir ännu mäktigare.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 oktober

AI-teknik hotar röstskådespelares yrkesroll

Röstskådespelaren Allegra Clark upptäckte att hennes röst hade klonats och används i en sexuellt suggestiv video på TikTok, trots att hon aldrig hade spelat in den dialog som användes. Videons skapare hade använt en AI-verktyg från ElevenLabs för att klonera Clarks röst. Clark har bett ElevenLabs att ta bort ljudklippet och förhindra framtida kloning av hennes röst, men företaget har inte bekräftat att klippet skapades med deras teknik. ElevenLabs, som värderas till cirka 100 miljoner dollar och stöds av Andreessen Horowitz och Google DeepMinds medgrundare Mustafa Suleyman, är ett av de mest attraktiva röst-AI-företagen just nu. Flera röstskådespelare har uttryckt oro över hur AI kan påverka deras yrkesroll och hur deras röster används utan deras samtycke.

Direktlänk Dela Forbes Spain fördjupade 26 oktober

AI genererar avkastning på investeringar inom tillverkningsprocesser

Enligt en rapport från Forbes, Xometry och John Zogby Strategies genererar artificiell intelligens (AI) avkastning på investeringar (ROI) inom tillverkningsprocesser som försörjningskedjehantering, kvalitetskontroll och inköp. Nästan 70% av tillverknings-VD:ar som har investerat i AI-teknik under det senaste året har sett en betydande ROI inom dessa tre områden. I en omröstning bland mer än 150 amerikanska företag sa majoriteten (76%) av VD:arna att de implementerar AI inom försörjningskedjehantering, följt av inköp (71%), kvalitetskontroll (47%) och automatisering (37%).

Direktlänk Dela DC Velocity fördjupade 25 oktober

Träning av maskininlärningsmodeller för att tyda universum

Maskininlärning, en delmängd av artificiell intelligens, revolutionerar hur vi analyserar astronomiska data, vilket gör det möjligt för oss att känna igen mönster och göra upptäckter i en aldrig tidigare skådad takt. Genom att träna modeller att känna igen mönster i stora astronomiska datamängder kan astronomer identifiera himlakroppar och fenomen. Träningsprocessen involverar flera steg, inklusive justering av modellparametrar och validering av modellens förutsägelseprecision. Mönsterigenkänning i astronomiska datamängder kan hjälpa astronomer att identifiera himlakroppar, spåra deras rörelser och förutsäga deras beteende.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 23 oktober

Marknaden för AI-kodverktyg beräknas växa till 12,6 miljarder dollar 2028

Marknaden för AI-kodverktyg, också kända som artificiellt intelligenta kodverktyg, beräknas växa från 4,3 miljarder dollar 2023 till 12,6 miljarder dollar 2028, enligt en ny rapport från MarketsandMarkets™. Dessa verktyg, som använder artificiell intelligens och maskininlärningstekniker, hjälper utvecklare i olika aspekter av mjukvaruutvecklingscykeln. De syftar till att effektivisera och förbättra kodningsprocessen genom att automatisera repetitiva uppgifter, ge kodförslag och korrigeringar, upptäcka fel och sårbarheter och erbjuda insikter i kodkvalitet och prestanda.

Direktlänk Dela Business Lend fördjupade 23 oktober

Kändisar uttrycker oro över AI som stjäl deras likheter

Artister uttrycker oro över artificiell intelligens (AI) som kopierar deras likheter utan rättvis ersättning. Efter att ha hört en AI-genererad version av sig själv sjunga en Madonna-låt, sa Cher att det var chockerande och att det borde förbjudas. Stephen Fry uttryckte också oro efter att hans röst stulits från Harry Potter-ljudböckerna och replikerats av AI. Fry varnade att ´detta är bara början´ och förutspådde att fulla deepfake-videor snart kommer att vara lika övertygande.

Direktlänk Dela UNILAD fördjupade 23 oktober

ScaleAI:s VD Alexandr Wang siktar på att spela en central roll i den kommande geopolitiska konflikten

Alexandr Wang, VD för artificiell intelligensföretaget ScaleAI, har som mål att spela en central roll i den kommande geopolitiska konflikten. ScaleAI, som Wang medgrundade 2016, har aktivt marknadsfört sig som företaget som kommer att hjälpa USA:s militär i dess existentiella kamp mot Kina. Företaget fick förra året ett kontrakt på 249 miljoner dollar för att tillhandahålla en rad AI-teknik till försvarsdepartementet. Wang, som beskriver sig själv som en ´Kina-hök´, menar att USA inte kommer att kunna behålla sin teknologiska fördel över Kinas växande militärmakt utan AI utvecklad av privata teknikföretag. ScaleAI har dock kritiserats för sitt arbete i Globala södern, där det anställer tusentals moderatorer i vad vissa kallar ´digitala sweatshops´. Dessutom har vapenkontrollförespråkare protesterat mot militärens användning av AI av oro för att det gradvis kommer att ta bort människor från viktiga beslut.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 oktober

Artificiell intelligens (AI) har potential att revolutionera kreativa yrken, men frågan är om det är ett hot mot kreativt arbete eller bara ett verktyg, likt en digital kamera. Kirill Knaub, grundare av upphovsrättsskyddstjänsten ´Kopidefend´, diskuterar hur AI kan användas som ett hjälpmedel för att lösa problem som kreativa kriser, prokrastinering och brist på tid eller material. Han påpekar dock att AI inte kan ersätta mänskliga känslor, konceptualisering eller strategisk planering. Knaub understryker också vikten av att respektera upphovsrätten när man använder AI för att skapa innehåll.

Forbes Russia fördjupade 21 oktober

Bilder av Hamas-ledare som ser ut att vara AI-genererade sprids på sociala medier

Bilder av Hamas-ledare som lever lyxliv har blivit virala på sociala medieplattformen X, men många internetanvändare har märkt att bilderna ser konstgjorda ut, som om de skapats med hjälp av AI-programvara. Bilderna är dock riktiga, men har kört genom en bilduppskalare under den felaktiga uppfattningen att det skulle ge dem en högre upplösning. Detta har resulterat i att bilderna ser ut som om de är AI-genererade. Bilderna publicerades av Hananya Naftali och har setts av över 13 miljoner människor.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 21 oktober

Användning och implementering av AI: Risker och möjligheter

Artificiell intelligens (AI) har blivit allt mer populär, mycket tack vare framsteg som OpenAI:s ChatGPT. Trots framgångarna kräver AI enorma investeringar i infrastruktur och otaliga timmar av mänskligt och maskinellt arbete. Det är viktigt att företag är strategiska och anstränger sig om de vill använda liknande modeller för att hantera komplexa affärsproblem. Enligt en undersökning av MIT anser 87% av företagen att AI ger dem en konkurrensfördel. Forbes rapporterar att 56% av företagen använder AI för kundsupport och 51% för cybersäkerhet. Trots fördelarna är implementering av AI inte en lätt process och kan leda till komplikationer inom organisation, kompetens och teknologi. Det är också viktigt att ta hänsyn till juridiska och etiska överväganden.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 18 oktober

Företag världen över har ännu inte antagit AI och maskininlärning

De flesta företag globalt har antingen inte antagit AI och maskininlärning (ML) än eller befinner sig fortfarande i forskningsfaserna. I Nordamerika har 42% av företagen inte implementerat AI eller ML, medan 22% rullar ut det och 21% skalar upp tekniken, enligt en undersökning från Workday i juni. Mer än 100 miljoner människor i USA kommer att använda generativ AI 2024, vilket markerar explosiva adoptionshastigheter sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022. Den generativa AI-industrin kommer att växa med cirka 36% varje år fram till 2030, enligt en prognos från Forrester rapporterad av Forbes.

Direktlänk Dela Insider Intelligence fördjupade 18 oktober

Företag riskerar cyberbedrägeri genom brist på kontroll över AI-domännamn

Enligt CSC:s Domänsäkerhetsrapport 2023 har 43% av företagen på Forbes Global 2000-listan inte kontroll över sina AI-domännamn (.AI), vilka ofta registreras av tredje parter. Dessutom är 49% av dessa företags .AI-domäner oregistrerade, vilket gör dem sårbara för bedrägeri och varumärkesintrång. Rapporten betonar att trots ökande phishing och online-bedrägeri är många företag omedvetna om sina domännamn och förbiser grundläggande säkerhetsåtgärder. Det snabba upptaget och integrationen av AI ökar behovet av investeringar i domänsäkerhet.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 17 oktober

Skillnaden mellan traditionell och generativ AI och dess betydelse för företag

Artificiell intelligens (AI) har blivit mer tillgängligt för företag i alla storlekar tack vare dess utveckling. Traditionell AI har funnits i decennier och används i många kända teknologier, som sökmotorer och röstassistenter. 23% av småföretagen använder redan AI för marknadsföring och kundkommunikation, medan ytterligare 39% planerar att integrera AI i sina verksamheter. Traditionell AI fokuserar på att utföra förinställda uppgifter med förutbestämda algoritmer och regler, men är begränsad till att endast vara så effektiv som de data som används för att träna algoritmen. Generativ AI, å andra sidan, kan producera text, video, bilder och annat innehåll och kan skapa något nytt.

Direktlänk Dela U.S. Chamber of Commerce fördjupade 16 oktober

AI omformar arbetsmarknaden och hotar traditionella yrken

AI förändrar branscher från rekrytering och underhållning till röstskådespelare och nyheter. Generativa AI-verktyg kan få röstskådespelare att säga saker de aldrig sagt och riskerar deras jobb. Sociala medieanvändare använder generativa AI-verktyg för att producera nyhetssegment som ser verkliga ut, med toppankare från stora nyhetsorgan som rapporterar falska historier. På Under 30 Summit i Cleveland pratade Forbes med Genies VD Akash Nigam om hur deras avatarer, med AI, kommer att ”utveckla en egen personlighet”. Moonhub, som använder en konversationschattbot för att hjälpa företag att hitta hundratals relevanta kandidater till jobb, är ett annat exempel på hur AI omformar arbetsmarknaden. AI omformar även molndatorer, underhållningsindustrin och lanserar företag som kan bidra till biotekniska genombrott.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

AI-representanter diskuterar generativ AI:s roll i framtiden

Under Forbes Global CEO Conference diskuterade panelen generativ AI:s roll i framtiden. Antoine Blondeau, medgrundare till Alpha Intelligence Capital, jämförde AI:s utveckling med skillnaden mellan människor och apor, där AI nu rör sig mot kognition. Meng Ru Kuok, VD för Caldecott Music Group, betonade hur teknikskiftet förändrat vår syn på möjligheterna. Rohan Narayana Murty, grundare av Soroco, menade att generativ AI förändrar maskiners förhållande till ord. Eduardo Saverin, medgrundare av B Capital, förutspådde en fasändring när datorer effektivt kan programmera sig själva.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

Deepfake nyhetssegment med toppjournalister sprider sig på internet

Deepfake nyhetssegment som verkar levereras av toppjournalister och TV-nätverk sprider sig över internet. Det är en vändpunkt för manipulerade medier som experter ser som oroande bara ett år ut från ett historiskt val. TikToker Krishna Sahay har använt generativ AI och annan programvara för att producera till synes riktiga nyhetssegment från toppankare vid stora nyhetsbyråer, från CBS Evening News ´Norah O´Donnell till journalister på CNN, BBC och mer. Tack vare tekniken ser ankarna ut och låter som sig själva, och tack vare plattformarnas kraftfulla algoritmer går sensationella berättelser och falska rubriker som bär deras namn och likhet (eller en nyhetsbyrås logotyp) virala under förevändning av att vara auktoritativa nyheter.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 oktober

AI revolutionerar arbetsplatsen och utbildningen

Kent Ingle, rektor för Southeastern University, diskuterar hur artificiell intelligens (AI) förändrar både arbetsplatsen och utbildningssfären. Enligt en Forbes Advisor-undersökning tror nästan alla (97%) företagsägare att AI-verktyget ChatGPT kommer att hjälpa deras verksamhet. Ingle pekar på tre viktiga lärdomar från högre utbildning som kan tillämpas på arbetsplatsen: att främja kritiskt tänkande, att värdera mänskliga relationer och att betrakta AI som ett verktyg. Han betonar att AI kan förbättra effektiviteten och produktiviteten, men att det är viktigt att inte underskatta värdet av mänskliga relationer och kritiskt tänkande.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 oktober

AI-startupen Character.AI lanserar gruppchattfunktion med AI-bottar som simulerar kända personer

AI-startupen Character.AI har lanserat en ny gruppchattfunktion där användare kan interagera med AI-bottar som simulerar kända personer, som Taylor Swift. Funktionen låter företagets abonnenter, som betalar $9.99 i månaden, interagera med varandra och några av startupens 18 miljoner AI-bottar samtidigt. På lång sikt planerar företaget att göra funktionen gratis. Character.AI har hittills fått nästan $200 miljoner i finansiering från VC-företag, inklusive Andreessen Horowitz, och värderades till $1 miljard i en finansieringsrunda i mars. Sedan lanseringen i september 2022 har 20 miljoner användare registrerat sig för Character.AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 11 oktober

Röstskådespelerska uttrycker oro över AI-genererad sexuellt suggestiv scen

Skådespelerskan Allegra Clark upptäckte en karaktär hon röstat för att agera ut en sexuellt suggestiv scen på TikTok, vilken hade genererats med AI-verktyget ElevenLabs. Clark, som har röstat för många karaktärer, inklusive Beidou från videospel ´Genshin Impact´, uttryckte sin oro över att hennes röst hade använts för en AI-genererad sexuellt suggestiv scen utan hennes tillstånd. Efter att ha upptäckt detta skrev hon till ElevenLabs för att uttrycka sina bekymmer. Företagets VD, Mati Staniszewski, sade att användare behövde uttryckligt samtycke från personen om innehållet som skapats i deras röst kunde vara ´skadligt eller förtalande´.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 10 oktober

Skådespelaren Allegra Clark hittade sin karaktär i ett sexuellt suggestivt klipp på TikTok

Skådespelaren Allegra Clark upptäckte en karaktär hon har röstat fram i en sexuellt suggestiv scen på TikTok. Scenen hade genererats med AI-verktyget ElevenLabs. Clark berättade att hon kände sig maktlös på grund av bristen på personligt ägande av hennes röst. Clark har röstat många karaktärer, inklusive Beidou från videospelspelet ´Genshin Impact´. Clark skrev till ElevenLabs och uttryckte sina bekymmer. Hon berättade att ElevenLabs inte lyckades bemöta hennes bekymmer. Företagets VD, Mati Staniszewski, sa att användare behövde uttryckligt samtycke från personen om innehållet som skapats i deras röst kunde vara ´skadligt eller förtalande´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 oktober

Röstskådespelares jobb hotade av AI-verktyg som kan klonar deras röster

Röstskådespelare möter hotet från generativa AI-verktyg som kan klonar deras röster och använda dem på sätt som de inte har godkänt. Röstskådespelaren Allegra Clark upptäckte att hennes röst hade klonats och använts i en sexuellt suggestiv scen i ett videospel, trots att hon aldrig hade spelat in dessa repliker. Videons skapare hade använt ett AI-verktyg kallat ElevenLabs för att klonas hennes röst. ElevenLabs, som värderas till cirka 100 miljoner dollar och stöds av Andreessen Horowitz och Google DeepMind medgrundaren Mustafa Suleyman, är ett av de hetaste röst-AI-företagen just nu. Dess teknik kräver bara mellan 30 sekunder till 10 minuters ljud för att skapa en nära identisk kopia av någons röst. Röstskådespelare är särskilt sårbara eftersom röster, trots att de är särskiljande, inte skyddas som immateriella rättigheter.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 9 oktober

Riskkapitaljätten Softbank har gjort stora vinster på sin investering i AI-företaget Arm Holdings, men dess andra stora AI-investering är mindre känd. Det handlar om mjukvaru- och robotikföretaget Symbotic, baserat i Wilmington, Massachusetts, där Walmart har en stor andel. Symbotic och Softbank har gått samman i ett joint venture kallat GreenBox Systems, som lovar att leverera AI-drivna logistik- och lagerlösningar till mindre företag. De anser att det är en marknad värd 500 miljarder dollar. Om det fungerar kommer GreenBox att nå företag som aldrig skulle ha råd med den flera miljoner dollar stora investeringen.

Consumer News and Business Channel fördjupade 7 oktober

AI: Mellan mättnad och innovation

Artificiell intelligens (AI) upplever en explosiv tillväxt, men det finns oro för en övermättad marknad. Historiskt sett har teknikbubblor, som dot-com-bubblan och blockchain-hypen, visat potentiella konsekvenser av okontrollerad tillväxt och spekulation. Emellertid skiljer sig AI från dessa genom dess mängd användningsfall och verkliga framgångsexempel. Trots snabb tillväxt och höga värderingar tror vissa att AI-marknaden överhettas. JPMorgans chefsmarknadsstrateg, Marko Kolanovic, tror att AI-marknaden är nära sin mättnadspunkt. Leif-Nissen Lundbæk, grundare och VD för generativa AI-företaget Xayn, tror att vi bara är i början.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 30 september

Användningen av AI för cybersäkerhet: Fördelar och risker

Det finns mycket diskussion om användningen av artificiell intelligens (AI) för cybersäkerhet. Till exempel har Applied Sciences publicerat en artikel om hur AI kan användas för att upptäcka mobil malware, och Gartner har publicerat om AI-säkerhetshantering. Enligt en artikel i Forbes fungerar AI som en kraftfull katalysator och möjliggörare för cybersäkerhet. AI kan användas för att upptäcka nätverksanomalier, identifiera framväxande faror och assistera identitetshantering. Men AI kan också utnyttjas av cyberbrottslingar för skadliga syften, som att få åtkomst till nätverk och system, skapa deepfakes och dölja skadlig programvara i vanligt nedladdade program. För att hantera dessa hot krävs en grundlig förståelse för AI:s potentiella användningar, fördelar och nackdelar.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 28 september

Borttagen Forbes-artikel förutspår XRP-pris på $59,472

En nyligen borttagen artikel från Forbes har genererat diskussioner inom XRP-gemenskapen genom att förutspå ett nytt prisrekord för XRP på 59 472 dollar. Orsaken till att artikeln togs bort är okänd, men spekulationer inkluderar felaktig information, rutinmässiga redaktionella övningar eller potentiella juridiska eller regulatoriska problem. Artificiell intelligens (AI) modeller från Microsoft Bing och Google Bard har bekräftat artikeln och dess innehåll. De faktorer som framhävdes för att stödja prisprojektionen inkluderade ökande antagande av RippleNet, positiva kryptomarknadssentiment och ökat intresse och antagande från individer och företag.

Direktlänk Dela Times Tabloid fördjupade 28 september

Adverity inför generativa AI-verktyg i sin dataplattform

Adverity, den integrerade dataplattformen för att ansluta, hantera och använda data i stor skala, har nu tillkännagivit införandet av generativa AI-verktyg inom plattformen som en del av sin senaste produktstrategi. Plattformen har tillkännagivit en rad nya kommande och framtida AI-assisterade funktioner, inklusive: Data Transformation Assistant, nya anslutningar på begäran, naturlig språkdataanalys och Proaktiv intelligens. Genom att utnyttja kraften i generativ AI säkerställer Adverity att kunderna kan hantera och använda sina data på mest effektiva sätt.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 26 september

Hur du kommer framåt i en värld med AI

För att komma framåt i en värld med AI (Artificiell Intelligens) är det viktigt att förstå vad AI är, vara realistisk och inte överdriva dess kapacitet, förstå dess omfattning och kraft, och göra AI till en del av ditt liv så snart som möjligt. Lära sig att använda AI genom att utveckla AI-färdigheter och ta AI-kurser regelbundet. Budgetera din tid för att anpassa din fortsatta inlärning av AI och inkludera det i din hushålls- eller arbetsbudget. Ändra ditt tankesätt och anpassa dig till den nya världsordningen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 26 september

Marknaden för autonoma AI och autonoma agenter förväntas växa till 28,5 miljarder dollar 2028

Enligt en ny rapport från MarketsandMarkets förväntas marknaden för autonoma AI och autonoma agenter växa från 4,8 miljarder dollar 2023 till 28,5 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,0%. Marknaden drivs av ökade AI-applikationer och tillgängligheten av parallella beräkningsresurser. Begränsningar inkluderar begränsad anpassningsförmåga och förståelse för sammanhang hos autonoma AI och agenter, samt brist på mänsklig-AI-interaktion och förtroende. Framsteg inom autonom AI-teknik förväntas revolutionera transportsystem och hälso- och sjukvård.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 25 september

Ledande AI-säkerhetsföretaget Protect AI:s chefer presenterar på InfoSec World 2023

Ledande företaget inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärningssäkerhet, Protect AI, meddelade att två av dess främsta cybersäkerhetsexperter kommer att presentera på den kommande InfoSec World 2023-konferensen, 25-27 september i Lake Buena Vista (Orlando), Florida. Diana Kelley, Chief Information Security Officer (CISO) för Protect AI, och Chloé Messdaghi, Head of Threat Research på Protect AI, kommer att diskutera ämnen som effektivt ledarskap för CISO:er och hantering av utmattning inom cybersäkerhetsområdet.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 25 september

AI-chattrobotar hävdar att Forbes förutspådde XRP-rally till $59,472

Enligt uppgifter från två framstående AI-chattrobotar, Google Bard AI och Microsofts Bing, publicerade Forbes en artikel där man förutspådde att XRP skulle stiga till $59,472. Bing bekräftade att Forbes publicerade en artikel med titeln: ´Den nya Bitcoin är XRP och den är på väg till $59,472´. Enligt Bing togs artikeln dock snabbt bort efter publicering. Google Bard hävdar att publiceringsdatumet var den 21 september 2023. Båda robotarna antyder att artikeln förutspådde en betydande prisökning för XRP, vilket ledde till spekulationer inom kryptovalutagemenskapen.

Direktlänk Dela The Crypto Basic fördjupade 23 september

Investering i artificiell intelligens via börsnoterade fonder

För de som vill investera i aktiemarknaden för artificiell intelligens (AI) kan använda ETF:er (börsnoterade fonder). Dessa fonder försöker replikera prestanda och avkastning av AI-sektorn. Förutom ETF:er finns det också aktivt förvaltade fonder där förvaltaren väljer och hanterar en specifik portfölj av AI-relaterade värdepapper. Enligt Forbes Advisor är de bästa AI-ETF:erna för 2023 Xtrackers Artificial Intelligence and Big Data UCITS ETF 1Cm, iShares Automation & Robotics UCITS ETF, Invesco EQQQ Nasdaq-100 UCITS ETF och Amundi MSCI Robotics & AI ESG Screened UCITS ETF. AI-marknaden förblir en marknad med stort tillväxtpotential, men det är främst några enskilda företag som Nvidia som är de bästa aktörerna.

Direktlänk Dela The Cryptonomist fördjupade 23 september

AI-verktyg testas i skapandet av blogginnehåll

I en serie artiklar har fyra stora generativa AI-verktyg - ChatGPT, Claude, Bing Chat och Bard - testats i deras förmåga att skapa blogginnehåll. Varje modell fick uppgiften att skapa innehåll för en populär marknadsföringsanvändning - bloggande. Trots att Google nyligen annonserade en uppdatering av Bard, förändrades ingenting i testresultaten. Författarens ursprungliga hypotes står fast: ChatGPT kommer att prestera bättre än de andra AI-verktygen. I denna artikel presenterades och analyserades varje AI-verktygs förmåga att skapa ett blogginlägg.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 21 september

Lasker Foundation tilldelar priser för medicinsk forskning till uppfinnare av OCT, DeepMind´s AlphaFold och holländsk cancerforskare

Lasker Foundation har tilldelat årets priser för medicinsk forskning. Uppfinnarna av optisk kohärens tomografi (OCT), DeepMind´s AlphaFold-program och en framstående holländsk cancerforskare hedrades. Dr. James Fujimoto, som var inspirerad av framsteg inom höghastighetsfotografi och lasrar, utvecklade OCT som gör det möjligt för läkare att få en tredimensionell bild av patientens ögon. DeepMind, ett dotterbolag till Alphabet, belönades för sitt program AlphaFold som hjälper till att förutsäga hur proteiner viker sig. Holländska forskaren Piet Borst från Nederländernas Cancerinstitut tilldelades ett specialpris för sina upptäckter inom cancerforskning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 21 september

San Francisco-baserade AI-startup Writer Inc. samlar in $100 miljoner

San Francisco-baserade AI-startup Writer Inc. har samlat in 100 miljoner dollar. Writer är en generativ AI-startup som använder sina stora språkmodeller (LLMS) för att låta företag och deras anställda skriva och redigera innehåll. Detta kan inkludera e-post, dokument och annonser som följer företagets redaktionella riktlinjer. Grundarna May Habib från Libanon och Wassem Alshikh från Syrien använde sina personliga erfarenheter av att lära sig och undervisa i engelska för att skapa plattformen. Företag som Uber, L´Oreal, Spotify och Deloitte använder för närvarande plattformen. Writer har nu samlat in 100 miljoner dollar i en affär som värderar företaget till över 500 miljoner dollar. Iconiq Growth ledde finansieringsrundan, med deltagande från WndrCo, Balderton Capital och Insight Partners. Två av Writers kunder, Accenture Plc och Vanguard Group Inc., investerade också i företaget.

Direktlänk Dela People of Color in Tech fördjupade 20 september

eviivo lanserar generativ AI-virtuell concierge för gästkommunikation

Reseteknikföretaget eviivo lanserar eviivo Concierge, ett banbrytande AI-drivet gästmeddelandeverktyg för fastighetsägare, Airbnb och Vrbo-värdar och boutiquehotellägare. eviivo Concierge är den första globala fastighetsförvaltningsplattformen som fullt ut integrerar AI:s kraft som en ny tidsbesparande gästhanteringsfunktion. Den erbjuder kraftfulla, personliga och förutsägbara, 24/7 digitala concierge-gästkommunikationslösningar. Verktyget använder fastighetens boendetjänstdatabas för att förutsäga svar på gästfrågor, erbjuder personlig assistans och rekommendationer och förbättrar gästkommunikationen samtidigt som det sparar fastighetsägare tid och pengar.

Direktlänk Dela Travel Daily News fördjupade 20 september

AI är ett verktyg för journalister men kan inte ersätta mänskliga skribenter

AI är ett värdefullt verktyg för journalister, men dess begränsningar förhindrar det från att kunna ersätta mänskliga författare. Enligt NBC News hävdar Google att dess AI-verktyg inte är avsedda att ´ersätta den väsentliga roll som journalister har i rapportering, skapande och faktakontroll´. AI kan vara till stor hjälp för nybörjarskribenter genom att rätta grammatiska fel, analysera data och generellt minska arbetsbördan för människor. AI kan efterlikna mänskligt skrivande, men det kan inte helt ersätta oss. Journalister och författare borde helt enkelt omfamna AI som ett verktyg snarare än att frukta det.

Direktlänk Dela The Daily Iowan fördjupade 20 september

Stability AI släpper Stable Audio för att skapa ´högkvalitativ´ musik

Londonbaserade start-up-företaget Stability AI, som tidigare har skapat AI-modellen Stable Diffusion för att generera bilder, har släppt Stable Audio. Stable Audio är ett verktyg som kan skapa ´högkvalitativ´ musik för kommersiellt bruk genom en teknik som kallas latent diffusion. För att utveckla Stable Audio samarbetade Stability AI med musikbiblioteket AudioSparx, som levererade en samling låtar - cirka 800 000 totalt - från sin katalog av främst oberoende artister. Stable Audio kan endast användas via en webbapp och Stability har ännu inte meddelat några planer på att släppa modellen bakom Stable Audio som öppen källkod.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 13 september

AI-experter uttrycker optimism för teknologins framtid vid konferens i Singapore

Vid Forbes Global CEO Conference i Singapore uttryckte flera experter inom artificiell intelligens (AI) optimism inför teknologins framtid, trots oro över dess snabba utveckling och potentiella inverkan på affärer och samhället. Eduardo Saverin, medgrundare och med-VD för B Capital, framhöll att AI är i början av en evolution där datorer effektivt kan programmera sig själva. Han menade att AI kan skapa en ´win-win´-situation för både små och stora företag. Meng Ru Kuok, VD och grundare av Caldecott Music Group, diskuterade AI:s inverkan på musikindustrin, medan Antoine Blondeau, medgrundare och managing partner på Alpha Intelligence Capital, förutspådde att AI kommer att förbättra konsumentorienterade områden som hälso- och sjukvård och utbildning. Rohan Narayana Murty, grundare och CTO av Soroco, uttryckte viss oro över AI:s förmåga att efterlikna mänskligt tänkande.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 september

Journalister varnar för användning av AI för att skapa innehåll

Journalister uttrycker oro över användningen av genererande AI-verktyg för att skapa innehåll. De oroar sig för att tekniken inte är tillräckligt utvecklad och att den kan utgöra ett hot mot deras jobb. Företag som BuzzFeed, Forbes, Insider och Trusted Media Brands har skapat arbetsgrupper för att övervaka AI-initiativ, men vissa journalister känner att de inte har inkluderats i dessa diskussioner. G/O Media har nyligen ersatt alla heltidsanställda på sin spanska webbplats Gizmodo en Español med AI för att översätta artiklar, vilket har lett till misstag och kritik. Gannett stoppade också användningen av AI för att skriva lokala sportartiklar efter att flera fel och robotliknande språk hånades på sociala medier.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 8 september

Dataiku anställer mjukvaruveteran Krish Venkataraman som ny president

Generative AI-specialisten Dataiku har anställt mjukvaruveteranen Krish Venkataraman som sin nya president för att driva AI-försäljning och kundmomentum. Efter att ha samlat in nästan $650 miljoner i finansiering, anställer Dataiku Krish Venkataraman för att främja företagets AI-försäljningstillväxt. Dataiku, baserat i New York City, har nu över 200 kunder listade på Forbes Global 2000-lista, har precis passerat $230 miljoner i årlig återkommande intäkt och stöds av en rad investerare. Venkataraman har över 20 års erfarenhet av topp IT-ledarskapsroller och har arbetat för KnowBe4, Deloitte Consulting, Syncsort och Socure.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 7 september

11 fantastiska AI-verktyg för arbetsflöden

Generativ artificiell intelligens (AI) har gjort stora framsteg sedan den först introducerades för ett år sedan. Tekniken har gått från att vara abstrakt till att bli inbäddad i en mängd olika verktyg och tjänster som är lätt tillgängliga. Från bildgenerering, som i Midjourney, till programmering, som i GitHub CoPilot, kan yrkesverksamma inom många branscher använda generativa AI-verktyg för att hjälpa dem i sina roller. Användningsområdena för generativ AI växer och det finns många verktyg som yrkesverksamma kan integrera i sina arbetsflöden.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 5 september

Viktiga termer att känna till inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har en växande inverkan på världen, men få förstår det fullt ut. Det finns dock en rad termer som är viktiga att förstå för att kunna diskutera och förstå AI, inklusive ´chatbots´, ´maskininlärning´ och ´stora språkmodeller´. Denna artikel diskuterar viktiga AI-termer som ´ChatGPT´ och ´algoritm´. Andra viktiga begrepp inkluderar AI-etik, AI-säkerhet, fördomar, stora data, djupinlärning, emergent beteende, generativ AI, Google Bard, Google Gemini, GPT-3, GPT-4, guardrails, hallucination, maskininlärning, Microsoft Bing, naturlig språkbearbetning, OpenAI och virtuella assistenter.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade 4 september

Google testar AI-verktyg för att automatisera sammanfattningar och transkriptioner av möten

Google vill effektivisera produktiviteten för användare av det nya AI-verktyget Duet A.I. som inkluderar funktioner för skrivning och organisering i Docs, Gmail och Sheets. Genom att testa nya verktyg hoppas företaget kunna automatisera sammanfattningar av vad som hände under ett Google Meet-samtal eller skapa en transkription av vad som sades. Duet A.I. kostar $30 i månaden, men sammanfattnings- och transkriptionsverktyget är gratis i Workplace Labs. Nästa år planerar företaget att lägga till en ´delta för mig´-funktion, som låter anställda få Duet A.I. att delta i deras ställe.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 30 augusti

Varför Snowflake-aktien är ett köp nu

Warren Buffett, som anses vara en av världens bästa investerare, leder investeringsföretaget Berkshire Hathaway, som har överträffat S&P 500-indexet i över 50 år. När en av Buffetts medhjälpare på Berkshire tog en position i molndatateknikföretaget Snowflake precis innan dess börsintroduktion 2020, blev investerare förvånade. Snowflake var (och är fortfarande) olönsamt, returnerar inte pengar till aktieägare och utvecklar mycket avancerade mjukvaruteknologier. Bolaget har haft svårt de senaste åren med fallande tillväxttakt och dess aktiekurs har sjunkit med 62% från dess topp. Men baserat på dess finansiella resultat för andra kvartalet 2024 (slutade 31 juli) finns det anledning att tro att det värsta kan vara över. Snowflake är i databranschen, så det är ett idealiskt AI-företag. Snowflake är ett molndatateknikföretag utformat för att hjälpa företag att dra värdefull insikt från de massor av data de genererar genom sina onlineverksamheter. Snowflakes Data Cloud samlar information från flera källor. Stora organisationer är särskilt benägna att använda mer än en molnplattform, som Amazon Web Services och Microsoft Azure, så utan Snowflake skulle de vara kvar med att sätta ihop data från olika källor, vilket är mindre effektivt. Dessutom kan utvecklare tack vare Snowflake också samarbeta på en plattform för att förbättra databearbetningen i alla programmeringsspråk. Det innebär att data lagras säkert på ett ställe och det kan påskynda projektets slutförande. Men Snowflake bygger mycket för en ny era centrerad kring artificiell intelligens (AI). Eftersom det är platsen där så många organisationer bearbetar sina data - inklusive 639 av Forbes Global 2000-företag - är Snowflake ett uppenbart hem för AI-produkter och tjänster. Det har precis öppnat en privat beta för ett nytt verktyg som kallas Document AI, som drivs av generativ AI och stora språkmodeller (LLM). Det kommer att låta kunderna ställa frågor om ostrukturerade data i ett juridiskt kontrakt eller en faktura, till exempel, för att snabbt påskynda analyserna. Snowflake har också förvärvat mindre AI-företag som Neeva, ett sökbaserat verktyg som kunder nu kan använda för att engagera sig med sina data med hjälp av naturligt språk. Det innebär att även icke-tekniska anställda inom ett företag kan extrahera värde från sina data, vilket avsevärt ökar den adresserbara möjligheten för Snowflake. Tillväxten avtar fortfarande, men det finns positiva tecken. Snowflake-aktien har handlats i rött detta år vid ett par tillfällen, trots en stigande rally i Nasdaq-100 teknikindex. Detta beror på att företagets intäkter har saktat avsevärt från ett par år sedan, då det ökade med tredubbla siffror varje kvartal. Den svåra ekonomiska miljön just nu är en bidragande faktor, men Snowflakes verksamhet mognar också. När det genererar mer intäkter kommer det att bli svårare att växa lika snabbt. Men i det första kvartalet av räkenskapsåret 2024 (slutade 30 april) blev investerare särskilt besvikna eftersom Snowflake sänkte sin helårsintäktsprognos till 2,6 miljarder dollar, från 2,7 miljarder dollar tidigare. Lyckligtvis sänkte företaget inte den prognosen ytterligare i Q2. Faktum är att dess kvartalsintäkter på 640 miljoner dollar var betydligt högre än dess tidigare vägledning på 625 miljoner dollar, och det markerade en ökning med 37% jämfört med föregående år. Det var fortfarande en avmattning jämfört med den 83% tillväxt det levererade i motsvarande kvartal föregående år, men jag vill fokusera på tre ljusglimtar: För det första ökade antalet Snowflake-kunder som spenderar 1 miljon dollar eller mer årligen på dess produkter med 62% jämfört med föregående år, till 402. Detta tyder på att en större andel av Snowflakes intäkter kommer från stora organisationer med mer komplexa behov, vilket kan vara en långsiktig positiv. Det är billigare att betjäna några få kunder som spenderar stora summor. För det andra fortsätter Snowflake att anställa fler anställda, särskilt i forsknings- och utvecklingsroller. Det hade 6 659 anställda i Q2, en ökning med 33% jämfört med föregående år, vilket tyder på att företaget förväntar sig fortsatt intäktstillväxt i framtiden. För det tredje håller Snowflake sin tillväxt i driftskostnader ungefär i linje med intäktstillväxten, så dess nettoförluster är relativt konstanta. Men den icke-GAAP (generellt accepterade redovisningsprinciper) fria kassaflödesmåttet - som tar bort engångs- och icke-kontanta kostnader som aktiebaserad ersättning - ökade med 50% till 88 miljoner dollar i Q2. Det framhäver företagets vinstpotential, vilket kan ses positivt av investerare som Berkshire Hathaway. Varför Snowflake-aktien är ett köp nu Efter att Snowflake reviderade sin helårsintäktsprognos för räkenskapsåret 2024 nedåt i Q1, varnade jag investerare för att gå försiktigt fram eftersom vi inte kunde vara säkra på om det var ett tecken på ytterligare svaghet att komma. Men Q2 målade en mycket ljusare bild, och Snowflakes CFO Michael Scarpelli berättade faktiskt för investerare att sentimentet tycktes förändras till det bättre i juli. Han sa att kunderna återvände, och att många av Snowflakes största partners förnyade sina kontrakt. Han varnade dock för att det kommer att ta tid för tillväxten i konsumtionen att komma ikapp. Det fanns några bevis för det uppmuntrande sentimentet i företagets bokningar, som ökade med 30% till 3,5 miljarder dollar i Q2. Bokningar är viktiga att övervaka eftersom de förväntas omvandlas till intäkter i framtiden. Snowflake-aktien handlas för närvarande till ett pris-till-intäkter (P/S) förhållande på cirka 21, vilket är nära det billigaste värderingen sedan det blev ett börsnoterat företag - ner från en topp P/S på nästan 102. Det är fortfarande mycket dyrare än andra molnaktier. Microsoft, till exempel, handlas till ett P/S-förhållande på cirka 11 (även om det har en mängd andra verksamheter utöver molndatatjänster). Datadog, ett molnövervakningsföretag, handlas till ett P/S-förhållande på cirka 16. Men jag skulle argumentera för att Snowflakes bana för tillväxt är mycket längre. Microsoft Azure genererade 50 miljarder dollar i intäkter förra räkenskapsåret, så Snowflakes 3,5 miljarder dollar i nuvarande bokningar är en bråkdel av var det kan vara ett decennium från nu om det kan genomföra. Detta leder mig till den växande möjligheten som är AI. Enligt Cathie Woods Ark Investment Management kunde AI-mjukvaruföretag dela på 14 biljoner dollar i intäkter fram till 2030. Med tanke på den fortsatta expansionen av Snowflakes AI-produktportfölj och dess ökande investeringar i forskning och utveckling, kan detta företag vara redo för en återacceleration i sin intäktstillväxt på medellång till lång sikt. Även om Snowflake-aktien fortfarande verkar dyr idag, kan investerare som är villiga att äga den under de närmaste fem till tio åren bli rikligt belönade. Trots allt finns det en anledning till att långsiktig investering är en nyckelpelare i Buffetts strategi.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 augusti

AI-startupen Intenseye förväntas tredubbla sin värdering i Serie B-finansieringsrundan

New York-baserade AI-startupen Intenseye, som använder artificiell intelligens för att analysera bilder och övervakningsvideor för att identifiera säkerhetsproblem på arbetsplatsen, förväntas tredubbla sin värdering i Serie B-finansieringsrundan. Företaget, som grundades i Istanbul 2018, har stora kunder som Coca-Cola och det brittiska textilkonglomeratet Coats. Intenseye höjer 65 miljoner dollar i finansieringsrundan, vilket kommer att värdera företaget till cirka 300 miljoner dollar. Riskkapitalföretaget Lightspeed Venture Partners leder rundan. Intenseye har tidigare meddelat en Serie A-finansieringsrunda på 25 miljoner dollar som leddes av Insight Partners 2021.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 augusti

Tidigare Meta-forskare samlar in $40 miljoner för att bygga AI för biologi

Tidigare forskare från Meta som utvecklade en AI-språkmodell för biologi har lanserat en ny startup, EvolutionaryScale, och samlat in minst $40 miljoner. EvolutionaryScale leds av Alexander Rives, som drev Meta AI:s proteinveckningsteam tills projektet lades ner i april. Start-up-företaget planerar att skala upp storleken på sin AI-modell för att förbättra sin forskning. Lux Capital ledde den ungefärliga $40 miljoner rundan. Två källor sa att finansieringen värderade EvolutionaryScale till $200 miljoner och att framstående AI-investerare Nat Friedman och Daniel Gross deltog i den.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 25 augusti

I december 2022 blev ChatGPT, en AI-program som använder stora språkmodeller för att simulera och bearbeta mänskliga konversationer, en omedelbar sensation. Trots att programmet kan vara användbart för att generera idéer och skapa första utkast, finns det farhågor kring dess potential att minska kritiskt tänkande och originalitet. Vissa akademiker ser dessa verktyg som ett hot mot lärandet och som en genväg. Emellertid ser vissa professorer möjligheter för brainstorming, att bryta skrivblock och att skapa första utkast - i huvudsak förbereda studenter för en värld där dessa teknologier nu är vardagliga. Utbildare uppmanas att inte bara samexistera med denna innovation utan också överväga att integrera den i sina undervisningsmetoder.

Faculty Focus fördjupade 25 augusti

AI-startupen Hugging Face samlar in 235 miljoner dollar i finansiering

AI-startupen Hugging Face har nyligen samlat in 235 miljoner dollar i finansiering, vilket höjer företagets värdering till 4,5 miljarder dollar. Detta markerar ökningen av öppen källkodsplattformar inriktade på AI. Teknikjättar som Google, Amazon och Nvidia har alla stöttat företaget, vars mål är att ´främja och demokratisera´ AI genom öppen källkods-samarbete. Hugging Face vill vara GitHub för maskininlärning genom att möjliggöra för AI-gemenskapen att samarbeta om modeller, dataset och applikationer. Företaget har 10 000 kunder och över 50 000 organisationer på plattformen, med över en miljon repositories.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 24 augusti

Första onlineinnehållsrevolutionen: Utmaningar och möjligheter för förlag

Från dotcom-boomen 1999-2001 till dagens sökmotorer har onlineinnehåll genomgått en rad förändringar. Ursprungligen behövde användare komma ihåg domännamn. Sedan kom Yahoo, AOL och andra kataloger, som snart ersattes av sökmotorer, med Google som den dominerande aktören. Detta skapade ett dilemma för förläggare och nyhetsskapare. Å ena sidan ville de att deras innehåll skulle vara sökbart och sökmotoroptimerat. Å andra sidan förlorade de annonsintäkter från förstasidesannonser. De flesta förläggare anpassade sig till sökmotorernas verklighet. Detta ledde till skapandet av nya medier som kunde konkurrera med traditionella medier om trafik och annonsintäkter. Denna omfördelning av makt och annonsintäkter har återspeglats i förläggarnas värderingar de senaste åren. Medan teknikjättar som Google, Facebook och Twitter har blivit ledande trafikaggregatorer och lockat majoriteten av annonsintäkterna, har vissa regeringar försökt införa rättvis fördelning av annonseringsresurser. Till exempel har Kanada introducerat en lag som kräver att onlinejättarna delar annonsintäkterna med förläggarna.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 24 augusti

Över $13 miljoner förlorade i krypto-SIM Swap-bedrägerier

Pseudonyma krypto-detektiven ZachXBT har upptäckt förluster på över 13 miljoner dollar från SIM Swap-bedrägerier. Det har varit 54 krypto-SIM Swap-bedrägerier under 2023, med offer som inkluderar Stellar, Aptos, LayerZero´s VD och Pleasr DAO. Bland de 54 framstående offren finns OpenAI´s CTO, Mira Murati, Bored Ape´s VD, Daniel Alegre, och Aptos Foundation. I SIM Swap-attacker lurar hackare en mobiloperatör att överföra offrets telefonnummer till ett SIM-kort de kontrollerar. ZachXBT tror att mobiloperatörer som T-Mobile, Verizon och AT&T måste förbättra sina säkerhetsåtgärder.

Direktlänk Dela Cryptobriefing.com fördjupade 24 augusti

Åtta sätt att efterlikna Elon Musks unika stil med hjälp av ChatGPT

Elon Musk, känd för sitt unika ledarskap och arbetsmetoder, kan vara en inspirationskälla för många. Genom att använda ChatGPT kan man efterlikna hans stil och tillvägagångssätt. Några av de viktigaste punkterna som framhävs är att vara auktoritär, schemalägga sin dag i femminutersblock, samla in negativa kommentarer, förbättra sig själv kontinuerligt, minimera möten, arbeta fler timmar, ta snabba beslut och hitta orsakerna till problem. Dessa åtta tips har samlats in av Forbes och kan användas som indikationer för ChatGPT.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 24 augusti

AI håller på att revolutionera finansmarknaden

Artificiell intelligens (AI) håller på att omforma finansmarknaden på ett revolutionerande sätt. Nya system och algoritmer bidrar till att effektivisera forskning och analys för investerare. AI har även visat sig vara effektivt för att förenkla rutinuppgifter, förbättra kundservice och stärka organisationers resultat. Business Insider förutser att AI-teknik kommer att spara banker och finansinstitut hela $447 miljarder fram till 2023. Algoritmisk handel, drivet av AI, har blivit en dominerande kraft inom modern finans. AI har också visat sig vara en stark allierad inom riskhantering och bedrägeriupptäckt.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 24 augusti

AI kan inte ersätta mänsklig interaktion i alla affärsområden

Artificiell intelligens (AI) kan effektivisera många aspekter av företagsdrift, men det är viktigt att förstå när det är bäst att ha personlig interaktion med människor. AI är bäst för att automatisera tråkiga, repetitiva uppgifter. Mer avancerade uppgifter är bättre lämpade för mänsklig inblandning. Inom kundservice kan AI till exempel förbättra vissa delar, som att svara på grundläggande frågor och felsöka enkla problem. Men när en kundfråga går utöver en bots träning, bör den omedelbart vidarebefordras till en live-supportagent. AI kan också inte garantera att innehållet kommer att resonera med dina kunder, det kräver mänsklig strategi och förståelse för målgruppen. Dessutom kan AI inte anpassa sig till företagskulturen vid anställningar.

Direktlänk Dela U.S. Chamber of Commerce fördjupade 23 augusti

AI-revolutionen förändrar företagens skydd mot cybersäkerhetsrisker

AI-marknaden växer snabbt och förväntas nå 407 miljarder dollar år 2027, en enorm ökning från 86,9 miljarder dollar 2022. AI förväntas ha en stor positiv inverkan på ekonomin, med en 21% nettoökning av USA:s BNP fram till 2030. Företaget CIO Advise, lett av VD Brian Leimbach, hjälper företag att förstå hur man integrerar AI för att förbättra affärsprocesser, cybersäkerhet och värdering. CIO Advise har varit en Microsoft-partner sedan 2017 och Microsoft har nyligen meddelat att de integrerar AI i sina företagsprodukter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 21 augusti

AI-jobb växer exponentiellt, enligt LinkedIn-rapport

En ny rapport från LinkedIn och data från andra jobbwebbplatser visar att jobb som hanterar, leder eller utbildar inom artificiell intelligens (AI) växer exponentiellt. Enligt LinkedIns nya Future of Work-rapport har andelen globala engelskspråkiga jobbannonser på plattformen som nämner GPT eller ChatGPT ökat 21 gånger sedan november 2022. Dessutom rapporterar Forbes om nya uppsägningar vid företag som Phillips 66, SecureWorks och Shutterfly. Ny data från hybridarbetsföretaget Scoop visar att mindre företag leder bort från obligatorisk kontorsnärvaro, med 76% av företag med under 500 anställda som nu erbjuder arbetsplatsflexibilitet eller har gått helt fjärrstyrda. En undersökning av cirka 1 000 kvinnor visade att över 90% av dem rapporterade att ha fått romantiska eller olämpliga meddelanden på LinkedIn minst en gång. United Airlines planerar att anställa 15 000 personer i år och 50 000 till 2026, trots att många teknikföretag genomgår uppsägningar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 augusti

AI-bildgeneratorer kan kringgå regler för olämpligt innehåll, enligt studie

Trots att AI-bildgeneratorer har regler för vilka bilder som inte får skapas på deras plattformar, har en studie visat att användare enkelt kan kringgå dessa regler. Forskare vid en ideell organisation upptäckte att ´rasistiska och konspiratoriska´ bilder lätt kan genereras på Midjourney trots företagets egna regler mot sådant innehåll. Rapporten innehåller också politiskt laddade och mycket känsliga bilder. Forskarna rapporterar att spridare av desinformation använder Midjourney för att skapa bilder som passar deras egen berättelse. Det finns en växande oro att syntetisk bildframställning kan påverka presidentvalet 2024.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 14 augusti

AI-förstärkt övervakningsteknik för identifiering och spårning av fordon växer globalt

AI-verktyg öppnar upp för nya övervakningsmöjligheter. En sådan tillämpning är identifiering och spårning av fordon med hjälp av deras registreringsnummer, även känt som automatisk nummerplåtsigenkänning (ANPR). Tekniken används för att samla in ytterligare detaljer som fordonets färg, märke och modell. Enligt dokument som Forbes har fått tillgång till, används tekniken även för att bedöma ett fordons körbeteende och avgöra om det uppvisar tecken på misstänkt beteende. Kameror som driver ANPR-övervakningen kommer i mobila och stationära versioner och kan skanna miljontals fordon. Enligt Forbes är ett av företagen som utvecklar ANPR-utrustning Rekor, som har sålt tekniken till nästan ett dussin polisavdelningar och statliga myndigheter.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade 12 augusti

ChatGPT förändrar globala affärs- och politiska landskapet, Hollywood strejkar och Sam Altman kallar på reglering

När ChatGPT lanserades i november förändrade det omedelbart det globala affärs- och politiska landskapet. Tjänsten blev en av de snabbast växande apparna i historien, med 100 miljoner användare på två månader. Företag började leta efter sätt att minska sin personal genom att införliva AI. Samtidigt har den kreativa industrin ställts på ända, med Hollywood-författare och skådespelare som strejkar på grund av AI-bekymmer. Sam Altman, en framstående röst i samtalen om reglering av sin växande industri, har noterat att ´om denna teknik går fel, kan det gå ganska fel.´

Direktlänk Dela The Daily Courier fördjupade 12 augusti

Bill Gates imponerad av AI-chatbotens prestationer

I ett avsnitt av sin podcast ´Unconfuse Me´ berättade Bill Gates om hur AI-chatboten ChatGPT förvånade honom genom att uppnå högsta möjliga poäng på en AP-biologiexamen efter endast två månaders utveckling. ChatGPT, ett generativt AI-program skapat av Microsoft-partner OpenAI, har varit i centrum för debatter om utbildning. Gates hade utmanat OpenAIs VD Sam Altman att utveckla chatboten tillräckligt för att klara biologiexamen, en process han förväntade sig skulle ta år. Gates tror att AI kommer att transformera arbetskraften och har potential att bli en ´digital personlig assistent´ som förbättrar medarbetarnas produktivitet.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 12 augusti

ChatGPT och dess inverkan på den globala affärs- och politiska landskapet

När ChatGPT lanserades i november förändrade det omedelbart det globala affärs- och politiska landskapet. Tjänsten blev en av de snabbast växande apparna i historien, med 100 miljoner användare på två månader. Företag började söka sätt att minska sin personal genom att införliva AI. Investerarnas överdrivna entusiasm för så kallad generativ AI ledde till en enorm ökning inom tekniksektorn under 2023. Samtidigt har uppsvinget i AI-hype lett till en nationell diskussion om reglering. Sam Altman, som är en framstående röst i kraven på reglering av sin växande bransch, har noterat att ´om denna teknologi går fel, kan det gå ganska fel.´

Direktlänk Dela Business Lend fördjupade 12 augusti

Sam Altman: Från medgrundare till misslyckat socialt nätverk till AI-ledare

Sam Altman, tidigare medgrundare till det misslyckade sociala nätverket Loopt, har gått från relativ okändhet till att vara president för Y Combinator, ett riskkapitalbolag inriktat på att finansiera teknikstartups. Han hamnade på Forbes 30 Under 30-lista och grundade senare OpenAI med Elon Musk. OpenAI blev nyligen mer framträdande när företaget lanserade ChatGPT, en produkt som ansvarar för att buntar artificiell intelligens i en konsumentorienterad produkt. Den samlade 100 miljoner användare på bara två månader och har stört nästan varje bransch när världen börjar förbereda sig för en AI-driven framtid. Altman, som VD för OpenAI, siktar på att vara i centrum för den framtiden.

Direktlänk Dela The Daily Courier fördjupade 12 augusti

AI-verktyg kan generera skadligt innehåll kopplat till ätstörningar, varnar rapport

Generativa AI-verktyg som ChatGPT, Dall-E, Bard och MyAI kan producera skadligt innehåll kopplat till ätstörningar, varnar en ny rapport från Center for Countering Digital Hate. Organisationen testade sex populära generativa AI-chattbotar och bildgeneratorer, inklusive Snapchats My AI, Googles Bard och OpenAIs ChatGPT och Dall-E. Forskarna matade verktygen med totalt 180 uppmaningar och fann att de genererade farligt innehåll som svar på 41 procent av dessa förfrågningar. Trots att verktygen varnade för att råden kunde vara ohälsosamma eller potentiellt osäkra, delades innehållet ändå. Rapporten påpekar att AI-plattformarnas policyer ofta är vaga och att detta illustrerar de faror och risker AI-plattformar utgör om de inte regleras ordentligt.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 9 augusti

Operation Renewed Hope: Användning av ansiktsigenkänningsteknologi för att bekämpa barnsexuella utnyttjanden

Amerikanska federala brottsbekämpande utredare har lanserat ´Operation Renewed Hope´, ett initiativ för att använda ansiktsigenkänningsteknologi i kampen mot barnsexuellt utnyttjande. Operationen, som startade den 17 juli, innebär att tidigare kalla fall utreds på nytt med hjälp av avancerade AI-verktyg. Även om den specifika tekniken inte officiellt har avslöjats av Department of Homeland Security (DHS), antyder en rapport från Forbes att Clearview AI:s plattform för ansiktsigenkänning spelar en avgörande roll. Myndigheterna har rapporterat identifieringen av över 300 potentiella offer genom sannolika identifieringar gjorda med AI-verktyg för ansiktsigenkänning. Flera barn har räddats från pågående missbrukssituationer som ett resultat av denna operation.

Direktlänk Dela FindBiometrics fördjupade 9 augusti

Vanliga misstag företag bör undvika när de utvecklar och använder maskininlärningsmodeller

Maskininlärningsmodeller kan vara otroligt värdefulla verktyg för företagsledare, men en dåligt tränad eller underhållen modell kan ge resultat som är oanvändbara eller till och med vilseledande. I en diskussion med 20 medlemmar av Forbes Technology Council diskuteras några vanliga misstag företag bör undvika när de utvecklar och använder maskininlärningsmodeller. Dessa inkluderar att anta att ´information´ och ´data´ är samma sak, att träna med känslig information, att använda snedvridna, ofullständiga eller felaktiga data, att förbise dataförbehandling, att inte använda tillräckligt med provdata, felaktig formatering av modeller och/eller data, att inte investera i mångfald, att underskatta kostnaden för goda data och behovet av iteration, att inte automatisera processer, att ha orimlig tillit till maskininlärningssystem, att överanpassa eller underanpassa data, att inte ta hänsyn till ett fullständigt spektrum av verkliga scenarier, att förbise en makroskopisk perspektiv, att inte uppdatera modeller över tid, att sätta kreativitet åt sidan, att anta att komplexa modeller ger bättre resultat, att förbise betydelsen av domänexpertis, att inte utveckla lämpliga tolkningsmodeller, att hantera okända data felaktigt, och att underskatta kostnaderna för molnutbildning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 8 augusti

AI-företag dominerar Forbes 2023 Cloud 100-lista

Företagen på Forbes 2023 Cloud 100-lista har navigerat genom ett år av extrem turbulens, inklusive storskaliga uppsägningar och värderingsnedgångar. Listan i år ser bara 16 nykomlingar, ned från 20 företag förra året, och 29 i 2021. Många av företagen som gör sin debut i år har gynnats av boomen inom artificiell intelligens. OpenAI, Anthropic och Hugging Face etablerar sig snabbt som ledande leverantörer av teknik baserad på stora språkmodeller. Andra, som Abnormal Security och DeepL, njuter av affärsvindar från tidiga insatser inom AI. AI verkar redo att omforma sektorn. En del av anledningen till AI:s snabba spridning är dess lätthet att anta. AI kan lättare integreras i befintliga produkter och arbetsflöden, sa Mary D’Onofrio, partner på Bessemer Venture Partners.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 8 augusti

Artificiell intelligens (AI) förändrar molnberäkningssektorn, vilket framgår av Forbes senaste Cloud 100-lista över de bästa privatägda företagen i sektorn. Sju av 16 nya företag på listan är AI-företag. Över hälften av företagen på Cloud 100-listan har lanserat en generativ AI-funktion under de senaste åtta månaderna. OpenAI och Databricks, nummer ett och två på listan, levererar verktyg för att hjälpa företag att bygga AI-funktioner. Fintech-företaget Stripe, nummer tre, har antagit tekniken för att bekämpa bedrägeri. Canva, nummer fyra, har integrerat AI-funktioner i sin designprogramvara. Grammarly, nummer sju, har lanserat en skrivassistent som använder AI för att snabbt generera textstycken.

Forbes Media fördjupade 8 augusti

AI-översättningsföretaget DeepL gör debut på Forbes Cloud 100-listan

AI-baserade översättningsprogramvaran DeepL gör sin första framträdande på Forbes Cloud 100-listan tack vare en maskinöversättningsmodell som användare säger är mer exakt än Googles. Jaroslaw Kutylowski, som talar tyska, polska och engelska, kan med hjälp av DeepL läsa och skriva på cirka 30 fler språk. Företaget, som grundades 2017, har utvecklat en översättningsprogramvara som de säger är mycket mer exakt än konkurrenternas, tack vare kraftfull AI som arbetar tillsammans med infödda språktalare. DeepL har över 10 miljoner aktiva användare per månad, 500 000 av dem betalar mellan $9 och $59 per månad. Företagets största inkomstkälla kommer från dess 20 000 företagskunder, inklusive Mercedes Benz, Fujitsu och Deutsche Bahn.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 8 augusti

HSI använder ansiktsigenkänning och AI för att lösa gamla fall av barnutnyttjande

En aldrig tidigare skådad operation genomförd av Homeland Security Investigations (HSI) använder ansiktsigenkänning och AI för att lösa tusentals gamla fall av barnutnyttjande. I juli kontaktade brittisk polis HSI om en sexuellt explicit video med en man och ett spädbarn, som britterna trodde var inspelad i USA. HSI använde ett ansiktsigenkänningssystem för att identifiera de inblandade och fann en matchning: Scott Barker, en universitetsidrottskoordinator från Ashland, Missouri. Barker greps senare och anklagades för sexuellt utnyttjande av ett barn. HSI använder även tekniken i en tre veckor lång operation för att lösa gamla brott, vilket har lett till hundratals identifieringar av barn och förövare. Källor nämner att en av de använda verktygen är det kontroversiella ansiktsigenkänningssystemet från Clearview AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 augusti

Ökade oro över AI-bedrägerier och desinformation

Enligt en nyligen genomförd undersökning av Forbes Advisor är över 75% av konsumenterna oroliga för desinformation från artificiell intelligens (AI)-verktyg som ChatGPT. Dr. David Maimon från Georgia State Universitys Evidence Based Cyber Security Group bekräftar dessa farhågor, med notering om att brottslingar kontinuerligt förbättrar sina metoder för att utnyttja sårbarheter och lura folk. Ett vanligt tillvägagångssätt är genom dejtingappar, där bedragare skapar falska profiler. AARP har också observerat en ökning av oro relaterad till AI-bedrägerier och har utfärdat en varning till konsumenter att vara försiktiga med AI-röstkloning.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 3 augusti

Ökade bekymmer över AI-drivna bedrägerier

En ny undersökning utförd av Forbes Advisor avslöjar att över 75% av konsumenterna uttrycker oro över felinformation som genereras av artificiella intelligens (AI) verktyg som ChatGPT. Säkerhetsexperter har bekräftat dessa farhågor och pekar på bedragares ökande sofistikering med AI-teknologi. Dr. David Maimon, som leder Evidence Based Cyber Security Group vid Georgia State University, övervakar nära användningen av AI av bedragare. Han förklarar att dessa brottslingar ständigt förbättrar sina metoder och söker sårbarheter som ofta förbises av bedrägeribekämpare och offer. AARP (American Association of Retired Persons) har observerat en ökning av bekymmer relaterade till AI-bedrägerier, särskilt AI-röstklonning. Kathy Stokes, AARP:s chef för bedrägeriförebyggande program, råder till försiktighet och identifierar nyckelvarningssignaler för att identifiera AI-bedrägerier.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 3 augusti

Ökande oro för AI-bedrägerier, varnar experter

Enligt en nyligen genomförd undersökning av Forbes Advisor har över 75% av konsumenterna uttryckt oro över felinformation från artificiella intelligensverktyg som ChatGPT. Säkerhetsexperter bekräftar att dessa farhågor är giltiga. Dr. David Maimon, som leder Evidence Based Cyber Security Group vid Georgia State University, övervakar noggrant bedragares användning av artificiell intelligens. En metod som bedragare använder är att rikta in sig på människor på dejtingappar. AARP har också märkt en ökning av oro för AI-bedrägerier och har utfärdat en varning till konsumenter att vara försiktiga med AI-röstkloning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 2 augusti

Experter varnar för effekterna av ChatGPT på mänsklig intelligens

Experter inom artificiell intelligens har uttryckt oro över effekterna av ChatGPT på mänsklig intelligens. ChatGPT, som släpptes av OpenAI i november förra året, är en avancerad chatbot som kan utföra uppgifter som att svara på kommandon, skriva uppsatser och generera komplex kod inom sekunder. En studie utförd av Stanford University och UC Berkeley antyder dock att beteendet hos språkinlärningsmodeller (LLM), inklusive GPT-3.5 och GPT-4, kan variera betydligt under en kort tid. Teknikskribenten Jodie Cook utforskar de potentiella negativa effekterna av ChatGPT på mänsklig kognition i en artikel för Forbes. En oro är ett ökat beroende av omedelbara svar och en brist på kritiskt tänkande. Ett annat potentiellt problem är en minskning av minnesbehållningen. Överanvändning av LLM:er kan också minska våra skriftliga färdigheter på lång sikt.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Bias och tekniska problem i anställningsprocesser med chatbots

Företag använder allt mer chatbots för att intervjua och screena jobbsökande, men det finns oro över potentiell bias och tekniska problem. Amanda Claypool sökte jobb på snabbmatsrestauranger och upplevde problem med McDonald´s och Wendy´s chatbots, som antingen inte kunde schemalägga en intervju på grund av tekniska problem, eller bokade henne för en tjänst hon inte kunde utföra. Dessutom skickade Hardees chatbot henne till en intervju med en butikschef som var på ledighet. Experter varnar för att dessa verktyg kan diskriminera personer med funktionsnedsättningar, de som inte är flytande på engelska och äldre sökande.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 26 juli

Sedan lanseringen har OpenAI:s ChatGPT lockat över 100 miljoner användare tack vare sin förmåga att förstå och imitera nyanser i mänskligt samtal. Hemligheten bakom framgången ligger i ´prompt engineering´, konsten att skapa precisa, effektiva prompts/input för att styra AI-modeller. Genom att ge dessa modeller indata styr vi deras beteende och svar, vilket gör oss alla till prompt engineers. Teknikindustrin har tagit notis och riskkapitalister har börjat investera i startups som fokuserar på prompt engineering, som Vellum AI. Dessutom rapporterar Forbes att prompt engineers kan tjäna över $300 000, vilket indikerar en blomstrande och värdefull arbetsmarknad.

Unite.AI fördjupade 26 juli

Barry Lam blir rikast i Taiwan tack vare AI-hårdvaru-boom

Efterfrågan på datorutrustning som används för AI-processning har lyft tech-entreprenören Barry Lam till toppositionen bland Taiwans medlemmar på Forbes Real-Time Billionaires List. Aktierna i Quanta Computer förlorade 1,7% på onsdag från ett rekordhögt stängningspris dagen innan, men det var inte tillräckligt för att kompensera för en ökning på nästan 160% i Quantas Taiwan-handlade aktier under de senaste sex månaderna som lyfte Lam till nr 1. Lam är företagsordförande; Quanta är moderbolaget till Quanta Cloud Technology, en serverpartner till Kalifornien-baserade AI-chipleverantören Nvidia. Lam, som grundade Quanta 1988, var värd 9,2 miljarder dollar på listan igår, jämfört med 5,6 miljarder dollar på Forbes Taiwan Rich List som publicerades i april.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 20 juli

Disney överväger att sälja linjära TV-tillgångar, digitala annonser står för en femtedel av Channel 4s intäkter, och USA och EU godkänner viktig dataöverföringsavtal

Disney överväger att sälja sina linjära TV-tillgångar, inklusive ABC, FX och Nat Geo, då de kanske inte längre är kärnverksamhet. Disney har gradvis minskat sina linjära operationer de senaste åren. Channel 4 rapporterade intäkter på 1,14 miljarder pund 2022, med digitala annonsintäkter som stod för 22 procent av totala intäkter. USA och EU har kommit överens om ett nytt transatlantiskt dataöverföringsavtal som återställer det fria flödet av konsumentdata.

Direktlänk Dela VideoWeek fördjupade 14 juli

Hur man optimerar en varumärkes- SERP för att dominera sin nisch

En varumärkes-SERP (Search Engine Results Page) är de resultat Google visar när en användare söker på ditt varumärkesnamn. En digital strategi är hur ett varumärke positionerar sig över hela det online ekosystemet. Varumärkes-SERPs är viktiga då sökresultaten för ett exakt matchande varumärkesnamn är Googles utvärdering av vad det varumärkets publik kommer att finna mest hjälpsamt, relevant och värdefullt. Det innebär att varumärkes-SERP är din guide till vad som är rätt och vad som är fel med den digitala strategin. Den låter dig fokusera på rätt element och använda SEO för att ´utbilda´ Google.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 14 juli

Lucy Guo: Från AI-startup till miljardär

Lucy Guo, medgrundare till Scale AI och Backend Capital, har byggt upp en ansenlig förmögenhet. Hon grundade Scale AI, ett generativt AI-startup som hjälper företag att bygga ut sina egna AI-system, 2016. Scale AI värderas för närvarande till 7,3 miljarder dollar, och Guo, som lämnade företaget 2018, äger 5,99% - nästan 47 miljoner aktier av klass A. Efter Scale AI grundade hon riskkapitalbolaget Backend Capital, som fokuserar sin finansiering på ingenjörsbrytningar. Guo har investerat i en rad tidiga enhörnings-startups, inklusive digitala betalningsplattformar Ramp och Pave och e-handelsplattformen Fabric. Nu är Guo VD för Passes, en Web3-plattform hon grundade förra året som erbjuder monetiseringsverktyg för digitala skapare. Guos nästa steg är att bygga upp en massiv nettovärde. Fortune granskade en skärmdump som visade Guos 5,99% ägande i Scale AI, som hon sa utgjorde största delen av hennes nettovärde. Vid en värdering på 7,3 miljarder dollar från Scales senaste finansieringsrunda skulle detta sätta hennes nettovärde på cirka 437,3 miljoner dollar. Guo noterar att Forbes har en lägre värdering för hennes nettovärde, medger att hon inte riktigt förstår det, men att det nu är ungefär 100 miljoner dollar lägre på grund av ett fall i tekniksektorns värderingar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 juli

Hur hittar man den perfekta influencern för sitt varumärke?

Influencers är överallt och kan vara ett effektivt sätt att marknadsföra ditt varumärke online. Men hur hittar man den perfekta influencern för sitt varumärke? Först och främst behöver du förstå dina långsiktiga affärsmål och din målgrupp. Utforska sedan branschrelaterade hashtags på sociala medier, använd Google för att hitta toppinfluencers och sök efter bloggare som är relevanta för ditt varumärke. Det finns också influencer-marknadsföringsplattformar som fungerar som gig-webbplatser där du kan hitta profiler med lämpliga detaljer som nisch, antal följare, etc. Men kom ihåg, det är en stor och mycket viktig beslut som inte bör skyndas.

Direktlänk Dela Star Media Group fördjupade 11 juli

Taylor Swifts unika stil och engagemang för fansen fortsätter att imponera

Taylor Swift, den framstående amerikanska popstjärnan, är känd för sin unika stil och sitt engagemang för sina fans. Hon har nyligen släppt sin tredje omgjorda skiva, ´Speak Now (Taylor’s Version)´, efter att hennes masterinspelningar rapporterats ha sålts utan hennes samtycke. Swifts musik är känd för att vara lättillgänglig och förståelig för engelsktalande över hela världen. Trots hennes enorma framgång och beräknade förmögenhet på 740 miljoner dollar, fortsätter Swift att fokusera på att skapa och återskapa musik snarare än att spendera sin förmögenhet på extravaganta inköp.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 10 juli

Toppwebbplatser för länkbyggnad för att öka din webbplats synlighet och auktoritet

Länkbyggnad spelar en avgörande roll inom SEO. Kvalitativa bakåtlänkar hjälper inte bara till att förbättra din webbplats sökmotorrankningar, utan de driver också refererad trafik och etablerar ditt varumärkes auktoritet online. I denna artikel kommer vi att dyka in i de bästa webbplatserna som kan hjälpa dig att bygga högkvalitativa länkar för att öka din webbplats synlighet och auktoritet. De bästa webbplatserna för länkbyggnad inkluderar Forbes, Moz, HuffPost, Business Insider, Entrepreneur, Inc., HubSpot, Search Engine Journal, Search Engine Land och Social Media Today.

Direktlänk Dela News Agency of Nigeria fördjupade 8 juli

ADP växer sina team i Arizona och betonar sin människocentrerade design

ADP, ett företag som erbjuder HR-lösningar, växer sina försäljnings-, kundservice- och implementeringsteam i Arizona. Företaget betonar att de alltid designar för människor och att de erbjuder en arbetsplats där medarbetarna kan utmana sig själva, dela generöst, ta risker och vara en del av förändringen. Företaget erbjuder också betald ledighet för volontärarbete i samhället. ADP har över 58 000 anställda över hela världen, rankas som nummer 208 på Fortune 500 och nummer 373 på Forbes Global 2000. De har även över 1 500 globala välgörenhetsinitiativ och betalar 39 miljoner arbetare genom sina lösningar.

Direktlänk Dela Jobs.adp.com fördjupade 6 juli

Hiphop-kulturen firar 50 år men riskerar straffrättsligt ansvar

I år firar hiphop sin 50-årsdag. Trots att kulturen och musiken har påverkat många aspekter av våra liv, har hiphop som en kollektiv medvetenhet inte mognat på samma sätt. Idag representerar hiphop en global ekonomi värd 15 miljarder dollar och har förvandlat underjordiska artister till inflytelserika ikoner. Men frågan uppstår varför vissa artister blir ´crash dummies´ för skivbolag. Enligt rapparen Jadakiss profiterar skivbolag på att artister gör dumma saker. Skivbolag kan även riskera att utsätta sig för straffrättsligt ansvar, särskilt om deras verksamhet uppmuntrar eller underlättar en artists brottsliga aktivitet.

Direktlänk Dela Moguldom fördjupade 5 juli

Arbetsplatsbedrägeri kostar 3 biljoner dollar per år

Arbetsplatsbrott, inklusive bedrägeri och stöld, är en av de mest konsekventa och kostsamma formerna av misskötsamhet på arbetsplatsen. Enligt en rapport från Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) 2022 är yrkesbedrägeri den dyraste och vanligaste formen av finansiell brottslighet i världen. ACFE hittar att bedrägeri har pågått i genomsnitt 16 månader innan de inblandade fonderna ens märks som borttappade. Data rapporterad av Forbes finner att mer än 80% av stöldfallen sker i organisationer med mindre än 150 anställda. På internationell nivå orsakar yrkesbedrägeri och missbruk årliga förluster på mer än 3 biljoner dollar.

Direktlänk Dela TalentCulture fördjupade 5 juli

Digital marknadsföring och teknik förändrar bilindustrin

Bilindustrin, som traditionellt har använt klassiska marknadsföringsmetoder som TV-reklam, radio och tryckt reklam, har gått in i den digitala eran. Internet och digital teknik har förändrat dynamiken inom bilmarknadsföring, med tekniker som geofencing och dataanalys som omvandlar kundköp och ökar försäljningen på innovativa sätt. Enligt en Forbes-studie börjar cirka 88% av potentiella bilköpare sin resa online, vilket gör att effektiva digitala marknadsföringsstrategier är avgörande för att bibehålla en konkurrensfördel.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 26 juni

Meta blockerar nyhetsartiklar för användare i Kanada efter ny lag

Meta meddelade att de kommer att blockera tillgång till nyhetsartiklar för alla Facebook- och Instagram-användare i Kanada efter att landet infört en ny lag, Online News Act, som skulle tvinga internetföretag att betala nyhetsutgivare för deras innehåll. Kanada följde efter Australien och antog sin Online News Act i parlamentet, vilket innebär att plattformar som Meta och Googles moderbolag Alphabet måste förhandla om ersättningsavtal med nyhetsutgivare om de vill publicera eller länka till deras arbete. Meta kallade lagen för ”grundläggande bristfällig” och sa att de blockerar innehållet för att följa lagen. Meta har inte sagt om de kommer att överväga att tillåta nyheter i framtiden.

Direktlänk Dela Jordan News Agency fördjupade 26 juni

Mark Zuckerberg återigen bland världens 11 rikaste

Mark Zuckerbergs förmögenhet nådde 100 miljarder dollar för första gången sedan februari 2022, vilket gör honom till världens 11:e rikaste person enligt Forbes beräkningar. Meta Platforms aktier, där Zuckerberg är VD och medgrundare, steg med 3% under dagen, vilket ökade hans förmögenhet med 3 miljarder dollar. Meta Platforms är moderbolaget till sociala medieplattformar som Facebook, Instagram och WhatsApp, samt virtual reality-grenen Oculus. Meta´s aktiekurs har stigit stadigt sedan den nådde en botten i november 2022, med en nästan 220% ökning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 juni

Kendall Jenner anklagas för att redigera sina händer i sociala medier

Kendall Jenner har orsakat stor uppståndelse på sociala medier efter att människor hävdar att hon har redigerat sina händer i sina inlägg. Många kommenterade att hennes händer såg onaturligt långa och suddiga ut. Kendall gick sedan till Instagram Live för att bekräfta att det inte var Photoshop - hon har bara stora händer.

Direktlänk Dela Twenty Two Words fördjupade 14 juni

Digital marknadsföring för hemtjänstföretag: 5 tips

Över 90% av företagsrelaterade sökningar sker på internet, men enligt Forbes har fortfarande mer än 29% av företagen inte en webbplats. För hemtjänstföretag finns det fem digitala marknadsföringstips att följa för att växa online. För det första, skapa och dela videor med information och tips relaterade till företaget. För det andra, skriv blogginlägg för att visa expertis och öka sökresultat. För det tredje, utveckla gated-innehåll för att bygga en e-postlista och engagera läsare. För det fjärde, marknadsföra innehållet via e-postmarknadsföring. Slutligen, fokusera på lokal SEO för att synas i sökresultat för lokala kunder.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 14 juni

Kylie Jenner kritiseras för photoshop-miss

Kylie Jenner har chockat internet med en photoshop-tabbe. Fans märkte att hon raderade bilden inom sekunder efter att den publicerats. Bilden visade en dåligt redigerad bikini-bild där man tydligt kunde se redigeringen på grund av poolens form. Efter att fans påpekat misstaget raderade Kylie bilden.

Direktlänk Dela Twenty Two Words fördjupade 7 juni

I en intervju med Chris Wallace hävdade Bernie Sanders att miljardärer inte borde existera och kritiserade systemet som möjliggör sådana koncentrationer av rikedom. Sanders menar att miljardärer besitter mer av jordens resurser än de skulle kunna använda i tusen liv. Han jämför även amerikanska miljardärer med ryska oligarker på grund av deras enorma ekonomiska makt och hur den är sammanflätad med politisk makt i samhället. Walmart, som ägs av miljardärsfamiljen Walton, anställer över 1,5 miljoner amerikaner men betalar låga löner. Sanders argumenterar för att företag som Walmart skulle kunna förstatligas eller omvandlas till arbetarägda kooperativ, vilket skulle vara bättre för både anställda och samhället.

Electronic Theatre Controls fördjupade 19 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare