» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 151 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Forbes är en amerikansk affärsmagasin och mediaplattform som grundades 1917 av B.C. Forbes. Tidningen är känd för sina listor och rankningar, såsom ´Forbes 400´ och ´World´s Billionaires´. Forbes innehåller artiklar om ekonomi, investeringar, marknadsföring, teknik och ledarskap. Dessutom publicerar Forbes artiklar om ämnen som karriär, livsstil och underhållning. Forbes.com är dess digitala plattform som når en global publik och erbjuder nyheter, analyser och experttips inom affärsvärlden. Forbes betraktas som en inflytelserik publikation inom affärs- och finansvärlden och är en respekterad källa för affärsnyheter och information.

Senaste nytt kring Forbes

Perplexity AI får finansiering för att utmana Google, men stöter på hinder

AI-startupen Perplexity AI har säkrat betydande finansiering från framstående techinvesterare, inklusive Jeff Bezos, för att utmana Googles dominans på sökmotormarknaden. Men Perplexitys AI-drivna sökchattbot stöter redan på hinder eftersom nyhetsmedieföretag invänder mot dess affärspraxis. Perplexitys VD Aravind Srinivas har försvarat företaget efter en incident där en sammanfattad nyhetsartikel publicerades med information och liknande formuleringar som en Forbes undersökande artikel, utan korrekt citering eller tillstånd. Srinivas betonade att Perplexity syftar till att bygga positiva relationer med nyhetsutgivare.

Direktlänk Dela Daily Star fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-startupen Perplexity vill omkullkasta sökverksamheten

AI-startupen Perplexity AI har samlat in tiotals miljoner dollar från framstående teknikinvesterare som Jeff Bezos för att rivalisera med Google inom informationsökning. Nyhetskanalen Forbes hävdar att företaget kopierar dem.

Direktlänk Dela Spot On Florida fördjupade igår

AI-startupen Perplexity siktar på att revolutionera sökbranschen

AI-startupen Perplexity syftar till att störa sökbranschen. Det relativt nya företaget har blivit känt för att ha fått tiotals miljoner dollar i finansiering från Jeff Bezos och andra teknologititaner. Företagets mål är att bli en direkt konkurrent till Google och revolutionera informationssökningens paradigma. Perplexitys nuvarande mål är att erbjuda innovativ sökning genom AI-teknik. Deras egenutvecklade söksystem, som bygger på chatbots, sägs erbjuda de bästa resultaten. Trots kontroverser har Perplexity även äventyrat in i intäktsdelningsmodeller med nyhetspubliceringsföretag. Företagets sekretesspolicyer syftar till att skydda användaren. Perplexity kombinerar AI, NLP och realtidssökning för att erbjuda exakta och transparenta lösningar.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade igår

AI-startup Perplexity AI får kritik för sina affärspraktiker

AI-startupen Perplexity AI, som har fått stora investeringar från bland annat Jeff Bezos, står inför utmaningar då flera medieföretag kritiserar dess affärspraktiker. Perplexity, som vill konkurrera med Google inom informationssökning, har publicerat sammanfattade nyheter med liknande formuleringar som en Forbes-undersökning utan att citera källan eller be om tillstånd. Företaget har också uppfunnit falska citat från verkliga personer. Perplexitys VD Aravind Srinivas har försvarat företaget och säger att de inte har stulit innehåll från någon och att de strävar efter att bygga positiva relationer med nyhetsutgivare.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade i förrgår

AI i filmindustrin: En välsignelse eller förbannelse?

Netflix VD, Ted Sarandos, menar att AI är ett verktyg som inte kommer att ta över jobben, utan att personen som använder AI kan ta över jobben. Han tror fortfarande på människans unika förmåga att berätta och beröra. Å andra sidan, enligt Hayao Miyazaki, är den japanska animationens guldålder över, och det finns inte mycket nytt kvar. Dessa två perspektiv visar på den pågående debatten om AI:s roll i filmindustrin.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade i förrgår

Perplexitys nya funktion förbättrar inte eller konkurrerar med originaljournalistik

Perplexitys nya Pages-funktion konkurrerar inte med originaljournalistik, utan med nyhetsaggregeringsverksamheten. Funktionen har kritiserats för att plagiera artiklar, men företaget har snabbt åtgärdat detta genom att ge kredit till originalkällor och omformulera texten. Trots kritiken, menar författaren att Perplexitys planerade intäktsdelningsidé kan erbjuda ett löftesrikt alternativ till en misslyckad klickbaserad nyhetsekonomi. Perplexitys användning av AI kan potentiellt skapa incitament som är mer i linje med journalistikens uppdrag.

Direktlänk Dela Semafor fördjupade 12 juni

AI-startup Perplexity anklagas för plagiat av journalistiskt arbete

AI-startupföretaget Perplexity anklagas för att ha plagierat journalistiskt material genom sin nya funktion, Perplexity Pages. Funktionen låter användare samla innehåll kring specifika ämnen, med inlägg som liknar originalhistorier från publikationer som Forbes, CNBC och Bloomberg. Trots att företaget länkar till originalkällorna genom små logotyper, nämns inte publikationerna vid namn i texten. Perplexitys VD, Aravind Srinivas, svarade på kritiken genom att erkänna att funktionen hade ”råa kanter” och skulle förbättras över tid. Han betonade vikten av att ge korrekt attribution och citerade svårigheterna som andra chattbotar står inför när det gäller att tillförlitligt och framträdande kreditera källor.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 12 juni

AI-startupen Perplexity anklagas för att kopiera artiklar från nyhetskanaler

AI-startupen Perplexity har anklagats för att direkt kopiera artiklar från nyhetskanaler som CNBC och Forbes utan att ge korrekt kredit eller attribuering, enligt en rapport. Problemet upptäcktes i en funktion som kallas ´Perplexity Pages´, som visar artiklar som har ´kurerats´ av företaget medan det skrapar detaljer om olika ämnen från tredjeparts nyhetskanaler som har skrivit historier om dem. Nyhetskanalerna krediteras inte med namn inom den kurerade artikeltexten, även om formuleringen av artiklarna nära matchar källan. Perplexity inkluderar istället små, lätta att missa logotyper som länkar tillbaka till originalhistorien.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 11 juni

AI-startup Perplexity under lupp för bristfällig innehållsattribuering

AI-startupen Perplexity AI, som utvecklar en realtids AI-driven sökmotor, står under granskning för bristande attribuering av innehåll i sina nyhetssammandrag. Kontroversen började när en reporter från Forbes påpekade likheterna mellan en nyhetssammanfattning från Perplexity och en Forbes-artikel utan korrekt kreditering. Perplexitys VD, Aravind Srinivas, medgav problemet och försäkrade att företaget arbetar för att göra källorna mer synliga i framtida uppdateringar. Företaget, som är värderat till över en miljard dollar, tar nu flera steg för att förbättra attribueringen och öka transparensen.

Direktlänk Dela AutoGPT fördjupade 11 juni

AI-startupen Perplexity anklagas för att plagiera innehåll från nyhetsorganisationer

AI-sökmotorn Perplexity anklagas för att använda AI för att sammanställa delar av artiklar från Forbes och andra webbplatser och återpublicera nästan identiskt innehåll med minimal attribution. En funktion som kallas ´Pages´ erbjuds av Perplexity, där artiklar från vissa nyhetsorganisationer sammanfattas av AI och endast tillhandahålls med den minimalt nödvändiga attributionen. Forbes-reportern John Pakowski upptäckte att en exklusiv artikel som Forbes hade spenderat månader på att forska och publicera blandades med en annan artikel som helt enkelt sammanfattade Forbes rapportering i en enda sammanfattande artikel. Pakowski kritiserade starkt Perplexity, med anklagelser om att den AI-genererade sammanfattande artikeln använde samma formulering som den betalda Forbes-artikeln och inte visade korrekt attribution.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 10 juni

AI och maskininlärning spelar en avgörande roll i bekämpning av finansiell brottslighet

Enligt RBI:s årsrapport 2022-23 har antalet bedrägerier som rapporterats av banker ökat kraftigt, från 7 263 år 2020-21 till 13 576 år 2022-23. Trots strängare riktlinjer för att bekämpa penningtvätt och finansiellt bedrägeri fortsätter komplexiteten och frekvensen av bedrägeriaktiviteter att utgöra utmaningar för indiska banker. AI och maskininlärning spelar en viktig roll i övervakningen av transaktioner och säkerställer effektiv efterlevnad av regulatoriska riktlinjer. AI-drivna e-KYC-lösningar möjliggör även effektiv och automatiserad onboarding.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade 8 juni
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

LinkedIn lanserar nya funktioner för att hjälpa B2B-marknadsförare

LinkedIn lanserar nya funktioner för att hjälpa B2B-marknadsförare att bygga sina varumärken och engagera sig med dess gemenskap av 1 miljard professionella. Det första initiativet är tillägget av videoannonser i strömmen bredvid publicerat innehåll. Utökade AI-funktioner i Accelerate inkluderar integration med Microsoft Designer för kreativ anpassning, förbättrad målinriktning med exkluderingslistor, AI-marknadsföringsassistent för kampanjvägledning. LinkedIn planerar att göra Accelerate tillgängligt globalt för alla kunder inom de kommande månaderna.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 5 juni

Större AI-leverantörer upplever samtidiga driftstopp

OpenAI:s chattbot ChatGPT, Anthropic:s Claude och Perplexity upplevde alla driftstopp samtidigt, vilket är ovanligt och kan tyda på ett större infrastrukturproblem. Det är möjligt att Claude och Perplexitys problem berodde på för mycket trafik på kort tid på grund av ChatGPT:s driftstopp. Googles Gemini tycks fungera, men kan också ha gått offline kortvarigt. ChatGPT hade nyligen löst ett långvarigt driftstopp som påverkade dess tjänst över natten. Forbes rapporterar också om en spamattack på TikTok som för närvarande påverkar vissa kändis- och varumärkeskonton.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 4 juni

Störningar hos flera stora AI-leverantörer samtidigt

OpenAI:s chatbot ChatGPT, Anthropic:s Claude och Perplexity drabbades alla av driftstopp samtidigt under tisdagsmorgonen. Detta är ovanligt och kan indikera ett större infrastrukturproblem eller ett internetproblem i större skala. Claude och Perplexitys problem löstes snabbt, men det kan ha berott på för hög trafik på kort tid på grund av ChatGPT:s driftstopp. Google´s Gemini kan också ha varit offline en kort stund. ChatGPT hade nyligen löst ett långvarigt driftstopp som påverkade dess tjänst över natten. Forbes rapporterar också om en zero-day-spamattack på TikTok som påverkar utvalda kändis- och varumärkeskonton.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 4 juni

Forbes inkluderar två armeniska AI-applikationer i listan ´14 Mind-Blowing AI Tools´

Forbes har inkluderat två armeniska applikationer, Krisp och Podcastle, i en lista över ´14 Mind-Blowing AI Tools´. Bernard Marr beskrev Krisp som en konferenssamtalsapplikation som använder algoritmer för att ta bort bakgrundsljud, eko och andra störande element i realtid. Podcastle beskrevs som en ljudinspelnings- och redigeringsplattform med integrerade AI-verktyg som hjälper till att skapa klara, supermjuka inspelningar som låter som om de har redigerats professionellt.

Direktlänk Dela Armenian News Agency Armenpress fördjupade 4 juni

OpenAI återupptar forskning inom robotteknik efter tre års uppehåll

OpenAI, som ofta är i nyhetsflödet, har nu återupptagit sin forskningsgrupp inom robotteknik efter tre års uppehåll. Detta bekräftades av en utvecklare för ChatGPT i en intervju med Forbes. Det var nästan fyra år sedan OpenAI upplöste ett team som undersökte sätt att använda AI för att lära robotar nya uppgifter. Enligt medierna är OpenAI nu på väg att utveckla en mängd multimodala stora språkmodeller för användning inom robotteknik. En multimodal modell är ett neuralt nätverk som kan hantera olika typer av indata, inte bara text.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 2 juni

AI förväntas forma företagens framtid 2024 enligt Forbes

Enligt Forbes kommer AI att forma företagens framtid 2024. MIT, Davos 2024 och ASU+GSV har alla diskuterat ´Imagination in Action´. ASU+GSV och Emeritus Summit har hållit ett möte, dokumenterat i 45 YouTube-videor. Dessutom har ASU+GSV AIR Show och ASU+GSV Summit 2024 filmats, resulterande i 39 respektive 111 YouTube-videor.

Direktlänk Dela IBL News fördjupade 27 maj

AI-transformerar Anguilla: genererar en tredjedel av regeringens inkomster

Anguilla, en brittisk utomeuropeisk territorium i Karibien, har upplevt en boom i artificiell intelligens (AI) som nu genererar omkring en tredjedel av dess regeringsintäkter. Dessa pengar genereras utan en enda kodrad. Anguilla tjänar en förmögenhet genom att samla in en avgift för varje registrering av internetadresser som slutar med ´.ai´, vilket är domännamnet som tilldelats ön. Registreringar för .ai-domänen ökade från 144 000 år 2022 till 354 000 år 2023, vilket genererade över 20 % av regeringens totala inkomster för året.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 26 maj

AI hotar jobben för nyligen utexaminerade, men AI-färdigheter kan vara räddningen

En ny undersökning visar att artificiell intelligens (AI) snabbare än väntat kan ersätta många arbeten, särskilt för dem i början av sina karriärer. Undersökningen, utförd av utbildningsmedia- och forskningsföretaget Intelligent.com, visar att nästan 80% av arbetsgivarna planerar att ersätta jobb som vanligtvis utförs av nyligen utexaminerade studenter eller praktikanter med AI-verktyg 2024. Trots detta visade undersökningen att nästan alla arbetsgivare värderar kandidater med AI-färdigheter högt. 95% sa att de skulle vara mer benägna att anställa en nyligen utexaminerad student med bakgrund inom AI.

Direktlänk Dela YourTango fördjupade 26 maj

Krisp.ai erbjuder lösning för bakgrundsljud vid fjärrarbete

Efterfrågan på teknik för fjärrarbete är större än någonsin idag, med många företag som tvingas låta sina anställda arbeta hemifrån. Samarbeteverktyg som Microsoft Teams, Slack och otaliga andra har öppnat dörren till enklare mötesupplevelser. Verktygsleverantörer har svarat på ökande efterfrågan på saker som gör det lite lättare att arbeta hemifrån. Till exempel kan du nu med Microsoft Teams, Zoom, Cisco Webex Teams och många andra verktyg använda anpassade bakgrunder. Men det finns ett problem som många verktygsleverantörer inte har adresserat, och det är bakgrundsljud. Det är här Krisp.ai kan hjälpa till. Krisp.ai är ett programvaruagnostiskt verktyg som anställda och företagsledare kan lägga till i sina samarbetsverktyg för att äntligen ta itu med bullerproblemet. Krisp fungerar med alla enheter, från headset och mikrofoner till smartphones. Dessutom fungerar det med över 800 olika appar också.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 4 maj

Hiranandani Groups datacenterföretag Yotta Data Services VD Sunil Gupta har i en intervju med Forbes sagt att Indien kommer att kunna bygga fem GPT-4-modeller samtidigt med deras befintliga infrastruktur. Yotta Data Services har mottagit den första delen av 4 000 GPU:er från NVIDIA och planerar att öka till 32 768 enheter fram till slutet av 2025. Detta är en del av deras partnerskap som tillkännagavs i december förra året, där Yotta beställde 4 096 NVIDIA H100 Tensor Core GPU:er. Dessutom har Yotta Data Services nyligen meddelat ett partnerskap med Nepals BLC Holdings för att bygga Nepals första supercloud-datacenter ´K1´ i Ramkot nära Kathmandu.

Analytics India Magazine fördjupade 3 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Yotta Data Services planerar att bygga fem GPT-4-modeller samtidigt med befintlig infrastruktur

Sunil Gupta, chef för Yotta Data Services, ett datacenterföretag inom Hiranandani Group, har i en intervju med Forbes sagt att Indien kommer att kunna bygga fem GPT-4-modeller samtidigt med deras befintliga infrastruktur. Yotta Data Services har mottagit den första delbetalningen av 4 000 GPU:er från NVIDIA, med planer på att skala upp till 32 768 enheter fram till slutet av 2025. Denna expansion är en del av deras partnerskap som tillkännagavs i december förra året, där Yotta beställde 4 096 NVIDIA H100 Tensor Core GPU:er initialt, för att öka till 16 384 GPU:er fram till juni 2024. Yotta Data Services har nyligen tillkännagivit ett partnerskap med Nepals BLC Holdings för att bygga Nepals första supercloud-datacenter, kallat ´K1´, i Ramkot nära Kathmandu.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 3 maj

Ny AI-chatbot kan överträffa OpenAI:s GPT-4-modell

En ny aktör inom AI, ´GPT2-Chatbot´, har fångat AI-gemenskapens uppmärksamhet genom att möjligtvis överträffa OpenAI:s berömda GPT-4-modell. ´GPT2-chatbot´ debuterade diskret på LMSYS Chatbot Arena, en plattform som undersöker olika AI-system. Ursprunget till denna bot är okänt, men dess namn antyder en koppling till OpenAI:s GPT-2. Jämfört med GPT4, verkar denna mystiska chatbot matcha och möjligtvis överträffa dess färdigheter. Det har lett till spekulationer om att den kan vara en efterföljare till företagets nuvarande system, GPT-4, möjligtvis kallad GPT-4.5.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 1 maj

ChatGPTs framgångar och rollen för prompt engineering

Sedan lanseringen har AI-programmet ChatGPT lockat över 100 miljoner användare tack vare dess förmåga att förstå och efterlikna nyanserna i mänskliga samtal. En viktig del av framgången är prompt engineering, konsten att skapa precisa och effektiva instruktioner för att styra AI-modeller. Denna teknik används alltmer inom områden som robotprocessautomatisering, 3D-tillgångar och digital media. Genom att finjustera dessa instruktioner kan prompt engineers förbättra kvaliteten och noggrannheten i modellens svar, vilket gör dem mer relevanta och användbara. Detta har lett till att företag investerar i startups som fokuserar på prompt engineering, och att löner för prompt engineers överstiger 300 000 dollar.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 29 april

Perplexity värderas till över $2.5B, Tesla ser försäljningsnedgång, Iyo presenterar AI-öronsnäckor

Sökmotorn Perplexity, som använder AI för att besvara frågor direkt, har ökat sin värdering till över $2.5 miljarder och planerar att använda pengarna för att expandera globalt. Tesla har sett en försäljningsnedgång på 19% jämfört med föregående år, men nya modeller är på väg. Elon Musk tror att Tesla kommer att blomstra som pionjär inom autonom bildelning. Iyo´s VD, Ted Rugolo, presenterade sina specialgjorda AI-öronsnäckor på TED-konferensen förra veckan.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 april

Världens första skönhetstävling för AI-genererade modeller

Världens AI-skaparpriser (WAICA) har annonserat sin första tävling, ´Miss AI´, en skönhetstävling för AI-genererade modeller och influencers från hela världen. Tävlande kommer att bedömas på olika kriterier inklusive skönhet, hållning och förmåga att ge unika svar på en serie frågor. Dessutom kommer deras skicklighet i att använda AI-verktyg för att skapa digitala mästerverk att granskas. Priset inkluderar 5 000 dollar i kontanter, marknadsföring på Fanvue-plattformen, ett mentorskapsprogram värderat till 3 000 dollar och PR-stöd överstigande 5 000 dollar.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 16 april

Sex indisk-amerikanska företag på Forbes AI 50-lista

Sex företag ledda av indisk-amerikaner finns med på Forbes sjätte årliga AI 50-lista som erkänner de mest lovande privatägda företagen inom artificiell intelligens. Dessa företag är: Abridge (VD Shiv Rao), Baseten (VD Tuhin Srivastava), Codieum (Varun Mohan), Glean (VD Arvind Jain), Perplexity (VD Aravind Srinivas) och Together AI (Vipul Ved Prakash). Företagen på årets AI 50-lista har samlat in totalt 34,7 miljarder dollar i finansiering. Nästan en tredjedel av den totala summan kommer från OpenAI, tack vare cirka 10 miljarder dollar från Microsoft.

Direktlänk Dela American Bazaar Online fördjupade 15 april

Decentraliserat befäl och teknikens roll i tillverkningsindustrin diskuterades på FMA:s årliga möte

Under FMA:s årliga möte, framförde Carlos Mendez, en före detta Navy SEAL och nuvarande ledarskapskonsult, idén om decentraliserat befäl. Mendez menar att detta tillåter ledare att se helheten och inte bara fokusera på att fatta beslut för sitt team. Han påpekade att i en verklig militär situation kan soldater bli avskurna från centrala kommandot och om de inte har utbildning eller befogenhet att tänka och agera självständigt, kan de hamna i stora problem. Gene Marks, talare och kolumnist för Forbes, påpekade att kostnaden för datorprocesshastighet idag är ungefär en hundradmiljondel av vad det var på 1970-talet. På konferensen diskuterades även utmaningar med data, Industrial Internet of Things (IIoT) och hur man bäst hanterar undantag i tillverkningsprocessen.

Direktlänk Dela The Fabricator fördjupade 14 april

OpenAI:s VD Sam Altman blir miljardär enligt Forbes

Sam Altman, VD för OpenAI som skapade ChatGPT, har blivit miljardär, enligt Forbes. Altman, som blev ansiktet utåt för den globala AI-hysterin när hans företag lanserade ChatGPT 2022, kom in på Forbes lista över miljardärer på plats 2 692. Altman´s förmögenhet kommer främst från hans investeringar i startups som Reddit, som nyligen börsnoterades på New York-börsen, och betalningsföretaget Stripe, som för närvarande uppskattas vara värt 65 miljarder dollar. Altman har också investerat i nyare företag som kärnenergiföretaget Helion och bioteknikföretaget Retro Biosciences. Hans förmögenhet, som inkluderar fastigheter i Kalifornien och Hawaii, beräknades med hjälp av offentliga handlingar och undersökande rapportering, sade Forbes.

Direktlänk Dela The Business Times Singapore fördjupade 13 april

OpenAI:s VD Sam Altman blir miljardär

OpenAI:s VD Sam Altman har blivit miljardär, enligt Forbes. Altman, som blev ansiktet utåt för den globala AI-hysterin när hans företag släppte ChatGPT 2022, hamnade på Forbes lista över miljardärer på plats 2 692. Hans förmögenhet kommer huvudsakligen från hans investeringar i startups som Reddit, som nyligen börsnoterades på New York-börsen, och betalningsföretaget Stripe, som för närvarande uppskattas vara värt 65 miljarder dollar. Altman har också investerat i nyare företag som kärnenergiföretaget Helion och långlivadsföretaget Retro Biosciences. Hans förmögenhet uppskattades med hjälp av offentliga handlingar och undersökande rapportering.

Direktlänk Dela Borneo Bulletin fördjupade 9 april

OpenAIs VD Sam Altman blir miljardär

Sam Altman, VD för OpenAI som skapade ChatGPT, har blivit miljardär, enligt Forbes. Altman, som blev ansiktet utåt för den globala konstgjorda intelligens (AI) febern när hans företag släppte ChatGPT 2022, hamnade på Forbes lista över miljardärer på den 2 692: a platsen.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 9 april

Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland världens miljardärer för första gången

Mer än 260 nya namn har lagts till i listan över världens miljardärer, enligt Forbes, med Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland de nya namnen. Tesla-VD:n Elon Musk hamnar återigen efter lyxvarutitanen Bernard Arnault i kampen om att vara världens rikaste person. Arnault, som övervakar modeimperiet LVMH med en förmögenhet på 233 miljarder dollar, leder den rekordbrytande gruppen på 2 781 miljardärer. Rapporten fann också att 14 personer nu är centimiljardärer med 12-siffriga förmögenheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

OpenAI lägger till nya funktioner i DALL-E bildgenerator, medan konkurrenten Stability AI står inför problem

OpenAI har lagt till nya funktioner i sin DALL-E bildgenerator, vilket gör den mer funktionell och bekväm. Användare kan nu redigera sina AI-genererade bilder med textprompter när de arbetar med DALL-E inom ChatGPT. Funktionen är tillgänglig på webben och mobilen. Dessutom erbjuder DALL-E nu förinställda stilstips för att hjälpa användare att få inspiration till stilar när de skapar bilder. Samtidigt står OpenAIs konkurrent, Stability AI, inför problem. Företagets grundare och VD, Emad Mostaque, tvingades nyligen avgå på grund av oro över företagets affärsmodell.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 4 april

Forbes publicerar 2024 års lista över världens miljardärer

Amerikanska affärstidskriften Forbes har publicerat sin senaste lista över världens miljardärer, med några nya ansikten tillsammans med gamla affärsgiganter. Bernard Arnault, grundaren av LVMH, toppar listan över världens rikaste personer med en förmögenhet på 233 miljarder dollar. Han leder ett imperium av 75 mode- och kosmetikamärken, inklusive Louis Vuitton och Sephora. Tesla-ägaren Elon Musk rankas som nummer två med en enorm förmögenhet på 195 miljarder dollar. Jeff Bezos, ägare till Amazon, är den tredje rikaste personen med en förmögenhet på 194 miljarder dollar, medan Mark Zuckerberg, ägaren till Meta, är fjärde med en förmögenhet på 177 miljarder dollar. Microsofts grundare Bill Gates är den sjunde rikaste personen, och Indiens Mukesh Ambani rankas som nionde med en förmögenhet på 116 miljarder dollar. Forbes nya lista visar fler miljardärer än någonsin tidigare, med totalt 2 781, vilket är 141 fler än förra året och 26 fler än det tidigare rekordet från 2021. Den totala förmögenheten hos miljardärerna är 14,2 biljoner dollar, en ökning med 2 biljoner dollar från 2023 och 1,1 biljoner dollar mer än det tidigare rekordet från 2021. Två tredjedelar av listans medlemmar är rikare än föregående år, med endast en fjärdedel som har minskat sin förmögenhet. Mycket av förmögenhetsökningen kommer från de 20 rikaste miljardärerna, som tillsammans har lagt till 700 miljarder dollar i förmögenhet sedan 2023. Miljardärlistan såg popstjärnan Taylor Swift och ChatGPT Sam Altman, medskapare av ChatGPT.

Direktlänk Dela Daily Pakistan fördjupade 3 april

Google har uppgraderat sina sök-, kart- och shoppingverktyg för att hjälpa användare att förbereda sommarresor. De nya funktionerna inkluderar generativ AI i sökningar, rekommendationer och anpassade listor i Maps, garderobsplanering, översättning av text på skärmen med Circle to Search och multisökning i Lens. Användare kan skapa personliga resplaner, hitta listor över attraktioner eller restaurangrekommendationer i Maps, hitta nya kläder för resan, och översätta text på plats i utländska länder. Google erbjuder också exportalternativ till Gmail, Docs eller Maps.

Deseret Digital Media fördjupade 2 april

Googles nya AI-drivna sökverktyg upptäckt att leverera felaktig information

Google har förbättrat sitt sökverktyg med artificiell intelligens (AI), men det verkar ha gjort det dummare. Den nya versionen, kallad Search Generative Experience (SGE), har testats i nästan ett år och har redan börjat visa AI-svar i de huvudsakliga Google-resultaten. Trots att SGE kan göra vissa användbara saker, verkar det också hitta på fakta, feltolka frågor, leverera föråldrad information och i allmänhet svamla. Forskare har upptäckt att AI ofta lyfter fram lägre kvalitetswebbplatser som pålitliga informationskällor. SGE kombinerar den vanliga sökmotorn med en chatbots funktioner.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 1 april

Nyckelutvecklare lämnar AI-bildgenereringsföretaget Stability AI

AI-bildgenereringsföretaget Stability AI står inför stora problem då flera huvudutvecklare som arbetade på Stable Diffusion, företagets populära text-till-bild-generator, har avgått. Stability AI:s VD, Emad Mostaque, tillkännagav nyheten under ett allmänt möte förra veckan, och avslöjade att tre av de fem forskare som ursprungligen skapade den grundläggande tekniken som driver Stable Diffusion vid två tyska universitet, hade lämnat. Företaget har redan kämpat med minskande kassa och avgångar av chefer. Forskare nära de ursprungliga skaparna av tekniken som ledde till skapandet av Stable Diffusion har sedan anklagat företaget för att vilseleda allmänheten om hur mycket dess anställda hade bidragit till verktygets utveckling.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 21 mars

Marknaden för Large Language Models väntas vara värd 36,1 miljarder dollar 2030

Marknaden för Large Language Models (LLM) förväntas växa från 6,4 miljarder USD 2024 till 36,1 miljarder USD 2030, enligt en rapport från MarketsandMarkets. Denna tillväxt drivs av utvecklingar inom naturlig språkförståelse och multimodal integration samt ökad industriintegration. Regleringar och implementering på kanten kommer att vägleda marknadens utveckling mot personliga, varierade och integritetsmedvetna applikationer. Samtidigt kommer etiska överväganden, integritetsfrågor och samarbete med domänspecifika AI-modeller att driva ansvarsfull utveckling.

Direktlänk Dela Itnewsonline.com fördjupade 21 mars

AI-genererade avatarer av utländska kvinnor sprider propaganda på kinesiska sociala medier

AI-genererade videor av utländska kvinnor som talar mandarin och hyllar Kina har dykt upp på kinesiska sociala medier. Avatarerna skapas med stulna onlinebilder och används för att sprida propaganda om landet. En av dessa kvinnor är Olga Loiek, en ukrainsk student vid University of Pennsylvania, vars ansikte har använts i dussintals videor på plattformar som Douyin och Bilibili. Videorna, som ofta uppmanar tittarna att besöka onlinebutiker för att köpa ´äkta ryska varor´, har märkts som potentiellt AI-genererade av Douyin. En del av videorna som använder Loieks ansikte är märkta med logotypen för AI-företaget HeyGen, vilket tyder på att de har skapats på företagets webbplats. Loiek har rapporterat händelsen till de kinesiska sociala medieplattformarna, och ett dussintal konton som imiterar henne har tagits bort.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 21 mars

AI förvandlar designvärlden: Här är verktygen att börja med

Artificiell intelligens (AI) har öppnat upp designvärlden för miljontals människor som inte har utvecklat grafisk design eller konstnärliga färdigheter. AI sparar också massor av tid och resurser för yrkesverksamma som har dessa färdigheter. Från att bestämma en bra layout för ett CV till att lansera en global marknadsföringskampanj, kan en bra design göra hela skillnaden. Det finns tusentals AI-aktiverade applikationer att välja mellan, till exempel Canva, Jasper AI, Google Gemini, DALL-E och AI Comic Factory. Alla dessa verktyg är tillgängliga gratis, åtminstone för en provperiod eller med grundläggande funktioner.

Direktlänk Dela iLounge fördjupade 16 mars

Anställda i Wisconsin oroar sig för AI:s inverkan på jobbmarknaden

Anställda inom den offentliga sektorn i Wisconsin, USA, uttrycker oro över att artificiell intelligens (AI) kan komma att ersätta mänskliga jobb. Lagstiftare i Wisconsin har introducerat idén om att använda AI för arbete, och har skapat arbetsgrupper för att undersöka och planera potentialen för AI inom offentliga jobb. Trots att AI har potential att skapa nya jobb och förändra befintliga jobb, råder det fortfarande oro bland anställda. Universitetsassistenten Jirs Meuris menar att AI, om det används korrekt, kan öka produktiviteten genom att låta individer spendera mer tid på mänskligt orienterade uppgifter.

Direktlänk Dela The Badger Herald fördjupade 16 mars

Google medger misstag med AI-boten Gemini

Google-medgrundaren Sergey Brin har erkänt att företaget ´definitivt klantade sig´ med bildgenereringsfunktionen för sin AI-bot Gemini, som producerade ´vänsterorienterade´ skildringar av svarta grundlagsfäder och ursprungsbefolkningar som påvar. Brin medgav att många av Geminis svar känns ´mycket vänster´. Uttalandet kom bara dagar efter att Google VD Sundar Pichai sa att felen var ´helt oacceptabla´. Företaget var tvunget att pausa text-till-bild-verktyget efter fiaskot. Gemini chatboten kom också under eld efter att ha vägrat att fördöma pedofili.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 4 mars

AI överträffar traditionella jättar som olja, Nvidia leder förändringen

En ny kraftfull kraft växer fram globalt, överträffar gamla jättar som olja. Det är inte en materiell resurs utan snarare ett teknologiskt underverk - Artificiell Intelligens (AI). Generativ AI, som snabbt förändrar hur vi arbetar och vad vi är bra på, är den primära funktionen i denna stora förändring. Företag som Nvidia leder denna förändring, med deras GPU:er som blir super viktiga för AI. Nvidia är nu ett av de rikaste företagen i världen på grund av detta. Teknikjättar som Microsoft och Meta (tidigare Facebook) flockas till Nvidia för dess banbrytande teknik. Behovet av GPU:er är enormt eftersom fler branscher förlitar sig på teknik istället för gammaldags resurser. Forbes lista visar att teknikföretag nu är de mest kraftfulla, och Nvidia leder vägen.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 2 mars

Veckans sammanfattning: Generativ AI, marknadsuppdateringar och företagsnyheter

Denna vecka avslutar vi vår serie om generativ AI. Vi kommer att titta på hur generativ AI passar in med andra typer av maskininlärning, dess begränsningar och några av de användningsområden du kanske inte känner till. Warren Buffett säger att Berkshire´s ´ögonbrynshöjande´ prestanda är något från det förflutna. Apple drar ur pluggen på EV-projektet. Disney och Reliance Industries ska fusionera Indiens tillgångar i ett joint venture på 8,5 miljarder dollar. Generativ AI har några otvetydiga användningsområden i den verkliga världen, särskilt de som är viktiga ur ett affärsperspektiv. Generativ AI är bara en typ av maskininlärning. Generativ AI kan ´göra saker´ snarare än att bara fatta beslut. Generativ AI har sina begränsningar, som Google nyligen upptäckte när dess Gemini AI skapade historiskt felaktiga bilder. Det finns några ganska uppenbara och välkända användningsområden för generativ AI. Dessa inkluderar innehållsskapande (inklusive text, bilder, videor och ljud), kundservicechattar och co-piloter som genererar kod.

Direktlänk Dela Simply Wall Street fördjupade 1 mars

Google VD erkänner ´oacceptabelt´ misstag med Gemini AI, lovar att lösa problemen

Efter att Googles Gemini AI-motor orsakade upprördhet genom att skapa historiskt felaktiga bilder av ´diversifierade´ nazister, inklusive svarta och asiatiska soldater i Wehrmacht-uniformer, kallade VD Sundar Pichai misstaget för ´oacceptabelt´. Han medgav att det ´har stött våra användare och visat partiskhet´. Pichai skickade ett mail till sin personal och uppmanade dem att arbeta ´runt klockan´ för att lösa problemen. Google har pausat verktygets förmåga att generera bilder på människor medan de försöker lösa felen. Detta är inte första gången AI har snubblat när det gäller att hantera verkliga mångfaldsfrågor.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 28 februari

OpenAI anklagar New York Times för att ha ´hackat´ deras produkt för att bygga upphovsrättsmål

OpenAI har lämnat in en ansökan till en federal domstol om att avvisa delar av en stämning som New York Times har väckt mot AI-företaget. OpenAI hävdar att tidningen anlitade någon för att ´hacka´ sin produkt, ChatGPT, för att få systemet att producera de 100 exempel på påstådda intrångsresultat som citerades i stämningen mot det. New York Times stämde OpenAI och dess största finansiella backare Microsoft i december 2023 för användning av miljontals av dess upphovsrättsskyddade artiklar utan tillstånd för att träna chatbots och ge information till användare av ChatGPT.

Direktlänk Dela Market Realist fördjupade 28 februari

Google förlorar 90 miljarder dollar i aktievärde efter kontroversiella uttalanden från AI-produkten Gemini

Google förlorade 90 miljarder dollar i aktievärde på måndagen efter att företagets AI-produkt Gemini orsakade upprörda känslor genom en rad bisarra påståenden. Alphabets aktier sjönk med 4,4 procent på måndagen efter att Geminis misstag dominerade rubrikerna. Aktierna har sedan återhämtat sig något men ligger fortfarande 2,39 procent lägre än för fem dagar sedan och 10 procent lägre än för en månad sedan. Gemini vägrade att fördöma pedofili och föreslog att Hitlers nazister inkluderade svarta människor i sina led. Google har sedan släppt ett uttalande där de delar sin förvåning över svaren som genereras.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 28 februari

Generativ AI kontra traditionell AI: Förstå skillnaderna

Artificiell intelligens (AI) förväntas bidra med $15,7 biljoner till den globala ekonomin fram till 2030, enligt PwC Global. Traditionell AI, också känd som svag AI eller smal AI, fokuserar på att utföra förinställda uppgifter med förbestämda algoritmer och regler. Generativ AI, å andra sidan, använder neurala nätverk för att skapa originalinnehåll över olika medier. Generativ AI bygger på stora språkmodeller (LLM), som tränas på omfattande mängder textdata med hjälp av maskininlärningstekniker. Generativ AI kan producera en rad olika medieformer, inklusive textbaserade konversationer och visuella konstverk.

Direktlänk Dela NEXTDC fördjupade 26 februari

Decentraliserad AI kan utmana OpenAI

OpenAI har etablerat sig som en pionjär inom AI-industrin med lanseringen av SORA, men ökande konkurrens kan utmana företagets marknadsposition. Enligt en rapport från Forbes kan decentraliserade AI-projekt som Gensyn, OORT och Bittensor potentiellt prestera bättre än OpenAI SORA. Dessa projekt utnyttjar fördelarna med decentralisering, som förbättrad datasekretess och kostnadsbesparingar, för att påskynda AI-utvecklingen. Decentraliserad AI, som använder blockkedjeteknik och kryptografiska ekonomiska incitament, kan inbjuda människor över hela världen att bidra med data och bearbetningskraft, vilket främjar innovation och bred tillämpning av AI-teknologier.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 25 februari

AI och utbildning: Hur teknik förändrar klassrummet

Alex Lawrence, lärare vid Weber State University, har omfamnat artificiell intelligens (AI) i sina kurser trots att han ursprungligen såg den som ett fuskverktyg. Han uppmanar och kräver ibland att hans studenter använder ChatGPT och andra AI-verktyg i sitt arbete. Lawrence är inte ensam om att se potentialen med AI i utbildning. Harvard Graduate School of Education har publicerat en artikel som uppmanar till att omfamna AI i klassrummet. I Utah har Graham Bany, en lärare i engelska på Jordan School District, börjat använda AI för att skapa textbaserade rollspel för sina studenter med hjälp av det Utah-baserade företaget SchoolAI.

Direktlänk Dela Utah Business fördjupade 23 februari

Mukesh Ambani bland världens tio rikaste, Reliance planerar att lansera AI-chattboten ´Hanuman´

Mukesh Ambani, ordförande för Reliance Industries, har blivit en av de tio rikaste personerna i världen enligt Forbes ´Real Time Billionaires List, med en nettovärde på $114 miljarder (cirka 9,45 lakh crore Rs). Samtidigt förbereder sig hans företag Reliance Industries Limited för att lansera AI-chattboten ´Hanuman´ nästa månad, i samarbete med åtta universitet kallade ´Bharat GPT Group´. Andra nyheter inkluderar lanseringen av GPT Healthcare´s IPO, den kommande funktionen för att blockera skärmdumpar av profilbilder i WhatsApp, PhonePe´s lansering av ´Indus Appstore´, och Xiaomi Indiens planerade lansering av Xiaomi 14-smartphone den 7 mars.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 22 februari

OpenAI:s värdering når 80 miljarder dollar efter affär med Thrive Capital

OpenAI, den ledande aktören inom artificiell intelligens, har nyligen ingått ett imponerande avtal med riskkapitalbolaget Thrive Capital, vilket har höjt dess värdering till en otrolig 80 miljarder dollar eller möjligen mer. Detta markerar en betydande uppgång, nästan en tredubbling av dess värde på bara nio månader. Avtalet innebär att OpenAI deltar i en pågående aktieförsäljning under vad som kallas ett ´tender offer´, lett av Thrive. Detta arrangemang gör det möjligt för anställda vid företaget att kapitalisera på sina aktier.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupade 18 februari

Konstnären Pablo Delcan lanserar icke-AI-bildgenereringsmodell

Pablo Delcan, grafisk designer och konstnär, har lanserat en rivaliserande bildproduktionsmodell vid namn Prompt-Brush, som beskriver sig som ´den allra första icke-AI-genererade konstmodellen´. Genom att använda prompts som skickas in av besökare på webbplatsen via ett onlineformulär producerar Delcan bilderna för hand. Sedan lanseringen i januari har Prompt-Brush delat hundratals pensel- och bläckkonstverk gjorda av Delcan. Prompt-Brush 1.0 syftar till att bidra till diskussionen om människans erfarenhetsvärde i den kreativa processen. Webbplatsen inkluderar också en graf över hans dagliga framsteg.

Direktlänk Dela Artnet fördjupade 16 februari

ibex samarbetar med Krisp för att förbättra kundupplevelsen med AI-driven brusreducering

Det globala företaget ibex, som tillhandahåller outsourcing av affärsprocesser och tekniska lösningar för kundengagemang, har meddelat ett samarbete med Krisp. Krisp är en AI-driven mjukvara för brusreducering som kommer att förbättra kundupplevelsen för ibex. Genom att implementera Krisp i sitt prisbelönta Wave X-plattform kan ibex minska bakgrundsbrus, vilket ökar kundnöjdheten, minskar genomsnittlig hanteringstid och förbättrar agentbevarande. I ett fall ökade försäljningsomvandlingarna med 16 procent och minskade den genomsnittliga hanteringstiden med 10 procent.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 15 februari

GARY MARCUS: En ledande röst inom artificiell intelligens

GARY MARCUS är en framstående röst inom artificiell intelligens. Han är vetenskapsman, bästsäljande författare och serieentreprenör (grundare av Robust.AI och Geometric.AI, förvärvat av Uber). Han är känd för sina utmaningar till samtida AI, förutser många av de nuvarande begränsningarna decennier i förväg, och för sin forskning inom mänsklig språkutveckling och kognitiv neurovetenskap. Marcus är författare till fem böcker, inklusive ´The Algebraic Mind´, ´Kluge´, ´The Birth of the Mind´ och New York Times bästsäljare ´Guitar Zero´. Hans senaste bok, ´Rebooting AI´, med Ernest Davis, är en av Forbes 7 Must Read Books in AI.

Direktlänk Dela Bulletin of the Atomic Scientists fördjupade 13 februari

Gen AI formar om modeindustrin och arbetsplatser

Generativ artificiell intelligens (gen AI) håller på att omforma industrin och arbetsplatserna. Gen AI kan användas i hela värdekedjan, från produktdesign till digitala kundupplevelser. Managementkonsultföretaget McKinsey & Company uppskattar att gen AI kan lägga till upp till $275 miljarder till kläder, mode och lyxsektorernas operativa vinster. 73% av modecheferna förväntar sig att prioritera gen AI i år, medan 62% av modeföretagen redan använder gen AI på arbetsplatsen. Trots detta påstår endast 4% att de använder AI ´regelbundet´. För att anpassa sig till nästa generations teknologier kommer jobbkraven att behöva ändras. Ledare och HR-team behöver överväga hur de kan främja rätt arbetskultur och tekniskt stöd för att optimera användningen av nästa generations verktyg.

Direktlänk Dela Business of Fashion fördjupade 13 februari

AI verktyg ökar produktiviteten och möjliggör 4-dagars arbetsvecka

Arbetsplatsdynamik utvecklas ständigt, och artificiell intelligens (AI) är en av de mest betydande bidragsgivarna till denna utveckling. Användningen av AI-verktyg som ChatGPT på arbetsplatsen blir allt vanligare, med många yrkesverksamma som förlitar sig på dem för olika uppgifter. AI har potential att automatisera repetitiva uppgifter, förbättra beslutsfattandet och öka produktionen. En rapport på Forbes belyser fördelarna med att använda generativ AI på arbetsplatsen, och betonar hur det har hjälpt till att öka produktiviteten och effektiviteten i olika avdelningar. Trots AI:s breda acceptans känner en del av Gen-Z-anställda stress över att använda AI-verktyg på arbetsplatsen, specifikt ChatGPT. Enligt en undersökning som Inc. hänvisar till känner 36% av Gen-Z-arbetstagarna skuld över att använda ChatGPT på jobbet, men 79% har inte sett några negativa konsekvenser av att använda det. En av de mest intressanta effekterna av AI på arbetsplatsen är dess potential att stödja övergången till en 4-dagars arbetsvecka. Enligt en undersökning av 1000 amerikanska företagsledare var de med omfattande erfarenhet av att använda AI mer öppna för en 4-dagars arbetsvecka. 93% av de högre ledarna på organisationer där AI är integrerat i deras affärsfunktion överväger eller har redan infört en 4-dagars arbetsvecka.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 11 februari

Användning av artificiell intelligens i klassrummet väcker frågor om fusk och pedagogik

Efter den officiella lanseringen av ChatGPT i november 2022 ställs studenter och lärare i hela landet inför stora frågor om hur artificiell intelligens (AI) bör användas i klassrummet, vad som utgör ´fusk´ och vad denna nya teknik innebär för högre utbildning. Enligt en undersökning av Forbes i oktober 2023 använder 60% av 500 nuvarande lärare i USA AI i klassrummet och 55% tror att AI har förbättrat utbildningsresultaten. Jenna Linskens, direktör för Center for Instructional Design and Educational Technology, inledde öppna samtal med campusgemenskapen i januari 2023. Vissa professorer, som Diane Gayeski, implementerar AI i sina kurser. Seniorstudenten Isabella Lambert diskuterar i en sportanalysklass hur AI-teknik kan öka skadeprediktion och dataanalys i sport.

Direktlänk Dela The Ithacan fördjupade 8 februari

Google kan integrera AI-chatbot i meddelanden, väcker integritetsfrågor

Google kan planera att integrera sin AI-drivna chatbot, Bard, i Google Meddelanden. Detta öppnar upp för nya, spännande möjligheter, men har också väckt integritetsfrågor eftersom Bard kommer att kunna läsa och analysera användarnas privata meddelanden. En talesperson för företaget berättade för Forbes att Bard endast kommer att få tillgång till användarnas meddelanden med deras samtycke. Enligt Bard Privacy Help Hub samlar Google Bard-data om dina konversationer, plats och användarfeedback. Det lagrar denna data i upp till 18 månader, och det finns en möjlighet att den kommer att vara föremål för mänsklig granskning.

Direktlänk Dela VPNOverview fördjupade 31 januari

Algoritmer styr våra onlinebeslut

Algoritmer omorganiserar tyst våra liv och påverkar stort sett alla våra beslut online. Kartik Hosanager, författaren till ´A Human’s Guide to Machine Intelligence´, definierar algoritmer som en uppsättning instruktioner utformade för att utföra en specifik uppgift. Dessa uppgifter är ofta kommersiellt och uppmärksamhetsdrivna. Företag som Netflix, Facebook, Twitter och Amazon använder algoritmer för att fånga din uppmärksamhet och sälja dig saker. Amazon.com har till exempel utvecklat en egen maskininlärningsdriven rekommendationsalgoritm sedan slutet av 1990-talet. Denna rekommendationsmotor driver 35% av Amazons försäljning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 30 januari

AI:s tillväxt och dess betydelse för ekonomi och redovisning

Över ett år efter att OpenAI släppte ChatGPT fortsätter artificiell intelligens att vara allestädes närvarande och dess tillväxt visar inga tecken på att avta. Enligt Forbes förväntas marknaden för AI att växa till 407 miljarder dollar år 2027, eftersom organisationer fortsätter att se fördelarna med dessa teknologier som ett sätt att effektivisera affärsprocesser och öka lönsamheten. Trots denna exponentiella tillväxt har AI haft en långsammare start inom ekonomi och redovisning, till stor del på grund av oro för datasäkerhet och dess potential att förändra hur anställda arbetar idag. Detta lämnar betydande utrymme för finansproffs att utforska branschspecifika fördelar med AI, från stöd med rapportering och mätvärden till att uppdatera anställda om skatteregler och redovisningsstandarder.

Direktlänk Dela Accounting Today fördjupade 23 januari

AI och maskininlärning snabbast växande sektorer på jobbmarknaden

Enligt en rapport från World Economic Forum (WEF) 2024, är de snabbast växande industrierna med stark jobbsäkerhet centrerade kring AI och maskininlärning. Jobben inom AI och maskininlärning förväntas växa med 40% till 2027, vilket motsvarar nästan 1 miljon nya jobb. Rapporten rangordnar hållbarhetsroller som den näst snabbast växande sektorn. Å andra sidan förväntas datainmatningsklerker, administrativa och exekutiva sekreterare och bokförings- och löneklerker se det största antalet jobbförluster. Trots oron kring den amerikanska ekonomin var arbetsmarknaden 2023 relativt stabil. Arbetslöshetsanspråken minskade, inflationen mildrades och jobböppningarna höll sig på hälsosamma nivåer.

Direktlänk Dela NewsNation fördjupade 22 januari

AI i utbildning: Singapore lär elever att använda AI på rätt sätt

Artificiell intelligens (AI) väcker oro inom utbildningssektorn, särskilt i Storbritannien, där skolledare varnar för risken att studenter använder AI för att plagiera och fuska samt effekterna AI kan ha på både elevers och lärares psykiska hälsa. Trots detta ser Singapore möjligheter med AI inom utbildning och lär eleverna att använda AI på rätt sätt. Singapores utbildningsministerium förbättrar Singapore Student Learning Space (SLS) med AI-verktyg för att stödja större anpassning av inlärning för elever och förbättra lärarnas professionella praxis. Skolor runt om i Singapore har börjat integrera AI i sina klasser för att hjälpa eleverna att lära sig nya färdigheter.

Direktlänk Dela The Independent Singapore fördjupade 16 januari

AI-chatbotar bekräftar Forbes mystiska artikel om XRP:s prisökning

En nyligen upptäckt Forbes-artikel som förutspår en betydande prisökning för kryptovalutan XRP till $59,472 har väckt intresse inom XRP-gemenskapen. Artikeln bekräftades av två inflytelserika AI-chatbotar, Google Bard AI och Microsofts Bing, men togs bort från Forbes plattform kort efter publicering. Orsakerna till borttagningen är okända och har lett till spekulationer inom XRP-gemenskapen. Trots osäkerheterna har artiklens försvinnande bara ökat nyfikenheten kring XRP:s prisprognos. Under tiden har CryptoTradingFund lanserat CTF Token, vilket ger investerare möjlighet att generera passiv inkomst.

Direktlänk Dela Crypto News Flash fördjupade 15 januari

Ökande användning av AI kan leda till spridning av felaktig information

AI-program som ChatGPT, Scite och Scholarly blir allt mer populära. Dessa generativa AI-program kan snabbt bearbeta information och skapa syntetiskt innehåll. Men de kan också sprida felaktig information. I juni 2023 hände det att advokaten Steven A. Schwartz citerade falska rättsfall som han hittade med hjälp av ChatGPT. Enligt en undersökning utförd av Forbes Advisor är 76% av konsumenterna oroliga för felaktig information från AI-tjänster som ChatGPT, Google Bard och Bing Chat. Organisationer som News Literacy Project (NLP) arbetar för att öka medvetenheten om AI och hur man undviker felaktig information.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 13 januari

Utmaningar och faror med AI i det digitala landskapet 2024

Det digitala landskapet 2024 är ett komplext nätverk av AI-system, var och en med sina unika förmågor och potentiella fallgropar. Med AI:s ökande inflytande och makt blir effekterna av dålig AI en allvarlig oro. Farorna med oreglerad AI-användning, från spridning av desinformation till underlättande av fusk och cyberattacker, blir allt mer uppenbara. Denna artikel diskuterar dessa frågor, utmaningarna med att reglera AI, och den växande klyftan mellan regleringspolitik och AI:s utvecklande makt.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 5 januari

Joe Rogan uttrycker oro över AI:s påverkan på mänskliga interaktioner

AI:s framväxt är ett framträdande drag i 21-talet, med början 30 november 2022 med introduktionen av ChatGPT. Joe Rogan tror att detta tekniska framsteg både kommer att vara en välsignelse och en förbannelse för mänskligheten. Han delade sin oro över att AI:s ökande närvaro potentiellt kan minska verkliga mänskliga interaktioner. Under ett avsnitt av ´Joe Rogan Experience´ diskuterade Rogan och neurovetenskapsforskaren Debra Soh AI:s skadliga effekt på mänskligt liv. Rogan uttryckte farhågor för att AI så småningom kommer att ersätta mänskliga känslor och kulturella strukturer i samhället.

Direktlänk Dela EssentiallySports fördjupade 4 januari

Kunstig intelligens anses vara framtidens produktivitetsverktyg i många branscher

Kunstig intelligens (AI) anses vara framtiden för produktivitet inom många olika branscher. På Notre Dame och många skolor i hela nationen stärker de sina studenter att lära sig denna nya och viktiga färdighet. Enligt Forbes förväntar sig 64% av företagen att AI kommer att öka produktiviteten. AI i klassrummet har varit ett polariserande ämne. Notre Dame-professorn John Behrens anser att AI kan vara en stor tillgång i klassrummet, om det används korrekt. AI-experten och författaren Thomas Fellows ser fördelar med att erkänna de förändringar som sker i olika branscher.

Direktlänk Dela WSBT-TV fördjupade 3 januari

AI-rörelse delar Silicon Valley över teknologins framtid

Effektiva Accelerationism-rörelsen, en starkt pro-AI ideologi, har delat Silicon Valley över hur artificiell intelligens bör regleras. Rörelsens förespråkare, som Garry Tan, VD för startup-acceleratorn Y Combinator, insisterar på att det inte handlar om att ersätta människor med robotar. Rörelsen har lockat till sig en mängd olika karaktärer, inklusive riskkapitalisten Marc Andreessen och den dömda bedragaren Martin Shkreli. Anhängare tror att skapandet av en AI-singularitet, där tekniken avancerar bortom mänsklig kontroll, inte bara är oundvikligt utan önskvärt. Investerare i denna framtid kan innebära stora pengar då AI-industrin växer och kan öka den globala BNP med 7 biljoner dollar, eller 7%, under de närmaste 10 åren enligt Goldman Sachs.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 31 december

Michael Cohen råkar ge sin advokat falska juridiska citat från AI-verktyget Google Bard

Michael Cohen, tidigare advokat för Donald Trump, meddelade att han av misstag gav sin advokat falska juridiska citat från artificiella intelligensverktyget Google Bard när han försökte stärka sin begäran om tidig frigivning från övervakat frisläppande, enligt domstolsdokument som offentliggjordes på fredagen. Cohen, som erkände sig skyldig till överträdelser av kampanjfinansiering 2018, förklarade i ett brev till domstolen att han inte hade hållit sig uppdaterad om ´framväxande trender (och relaterade risker) inom juridisk teknologi´.

Direktlänk Dela Newsmax Media fördjupade 29 december

New York Times stämmer Microsoft och OpenAI för brott mot upphovsrätten

New York Times (NYT) har stämt både Microsoft och OpenAI för att ha kränkt upphovsrätten till majoriteten av deras skyddade verk. Enligt NYT har företagen utnyttjat deras journalistiska arbete för att bygga substitutprodukter utan tillstånd eller betalning. OpenAI har enligt NYT blivit en mångmiljardaffär till stor del baserad på olicensierat utnyttjande av upphovsrättsskyddade verk som tillhör NYT och andra. En talesperson för OpenAI har uttryckt att företaget respekterar rättigheterna hos innehållsskapare och ägare och att de är ´engagerade i att arbeta med dem för att säkerställa att de gynnas av AI-teknologi och nya intäktsmodeller´.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 december

Jimmy Buffett: En ikonisk sångare och affärsman går bort

Sångaren, låtskrivaren och entreprenören Jimmy Buffett, mest känd för låten ´Margaritaville´ från 1977, har avlidit i komplikationer av hudcancer vid 76 års ålder. Buffett, som föddes i Mississippi men flyttade till Key West, Florida 1972, var en framstående figur i Florida och bidrog till att forma delstatens image. Han var också en framgångsrik affärsman med intressen i hotell, kasinon, restauranger, alkohol, förpackade livsmedel, kläder, kryssningar och till och med pensionärsgrupper. Han gjorde Forbes miljardärslista 2023. Trots att han sålde över 20 miljoner album och kunde sälja över 4 miljoner konsertbiljetter under ett decennium, kom en stor del av hans förmögenhet från hans affärsintressen.

Direktlänk Dela Reason Foundation fördjupade 25 december

Världens första restaurang med robotkockar och AI ska öppnas i USA

Världens första ´fungerande restaurang´ där beställningar och matlagning sköts av robotar och AI kommer att öppnas i USA. Restaurangen, som kallas CaliExpress, kommer att finnas i Pasadena, Kalifornien. När du kliver in i CaliExpress kommer ´BurgerBot´ och ´Flippy´, tillverkade av Miso Robotics, att vara kockarna bakom din burgare och pommes frites-beställning. Robotarmen och sensorsystemen kommer att laga din mat på din begäran. Kunderna kan också beställa via PopID-stationer, där de kan skapa en profil med bild, lojalitets- och betalningsinformation, så att de kan beställa med sitt ansikte.

Direktlänk Dela UNILAD fördjupade 24 december

Kryptoföretagens grundare vänder sig mot AI när finansieringen torkar upp

Nuke Goldstein, tidigare CTO och medgrundare till det nu konkursade kryptoföretaget Celsius, har blivit VD för AI-marknadsföringsstartföretaget Raver.AI. Goldstein är en av många inom kryptovärlden som snabbt svänger mot AI när finansieringen för krypto torkar upp. Kryptoentreprenörer som FTX:s grundare Sam Bankman-Fried och Binance VD Changpeng Zhao sitter i fängelse eller står inför brottsanklagelser. I november berättade Paul Hsu, grundare av kryptoinriktade VC-företaget Decasonic, att cirka 20 av de 200 krypto-startups företaget granskar varje vecka svänger mot AI.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 december

AI-trender som formar projektledning 2024

Artificiell intelligens (AI) är en stark drivkraft som omformar projektledningens värld. AI erbjuder projektledare en rad verktyg och förmågor som omdefinierar hur projekt planeras, genomförs och övervakas. De främsta AI-trenderna som kommer att forma projektledning 2024 inkluderar förbättrad projektplanering och schemaläggning, prediktiv analys för riskhantering, AI-driven resurshantering, intelligenta projektinstrumentpaneler och rapportering, automatisering av rutinuppgifter, chattrobotar för projektledning, AI-förbättrat beslutsstöd, förbättrad intressentengagemang, AI-driven ständig förbättring, etiska överväganden i AI-användning, vidareutbildning och AI-utbildning samt integration av AI med andra teknologier.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 22 december

AI:s stora genombrott 2023: Multimodalitet, konstitutionell AI och text-till-video

År 2023 markerade en viktig milstolpe för AI-teknik. Chatbots blev viral och regeringar började ta AI-risker på allvar. Tre stora innovationer var multimodal AI, konstitutionell AI och text-till-video verktyg. Multimodal AI, som OpenAI:s GPT-4 och Google DeepMind´s Gemini, kan bearbeta olika typer av data som text, bilder, video och ljud. Konstitutionell AI, först beskriven av forskare vid Anthropic, syftar till att anpassa AI-system till mänskliga värderingar genom att skriva en ´konstitution´ för AI att följa. Text-till-video verktyg, som erbjuds av företag som Runway och Pika AI, har också sett snabb tillväxt, vilket möjliggör skapandet av rörliga bilder från text.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 21 december

Stora investeringar i AI-startups under 2023

2023 var ett stort år för artificiell intelligens (AI), med flera miljardinvesteringar i AI-startups. Enligt data från Crunchbase genomfördes åtta affärer på minst en halv miljard dollar eller mer under året. De största affärerna inkluderade OpenAI, som fick en investering på 10 miljarder dollar från Microsoft, och Anthropic, som höjde nästan 7 miljarder dollar under året, inklusive en investering på 4 miljarder dollar från Amazon. Andra stora affärer inkluderade Inflection AI, som säkrade en investering på 1,3 miljarder dollar, och Metropolis, en parkerings-startup som använder AI, som höjde 1,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Crunchbase News fördjupade 21 december

AI-promptingenjörer i hög efterfrågan, kan tjäna över $300,000

AI-promptingenjörer, som formulerar frågor och instruktioner för att få de mest raffinerade svaren och bilderna från program som ChatGPT, är mycket eftertraktade och kan tjäna över $300,000. Greg Beltzer, teknikchef på RBC Wealth Management, förklarar att yrket kräver mer än bara kodning och utveckling, utan också en affärsteknisk kompetens som är kreativ. Yrkesrådet kommer samtidigt som AI-industriledare varnar för att tjänstemän kan bli ersatta av den snabbt framåtskridande tekniken. En bra promptingenjör bör ha data-, projektlednings-, organisations- och kommunikationsfärdigheter, enligt affärsförfattaren Bernard Marr.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 20 december

AI-verktyg för att förbättra produktivitet och tjänstekvalitet

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer vanligt och tillgängligt, och dess kapacitet kan avsevärt förbättra arbetsprocesser i nästan alla branscher. Forbes har sammanställt en lista över AI-baserade program som förbättrar tjänsternas kvalitet och produktivitet. Bland dessa verktyg finns Lyne AI som hjälper till att generera personliga försäljnings- och marknadsföringsmejl, LinkedIn Scraper som samlar in arbetsmejl från LinkedIn-kontakter, Logopony som skapar logotyper, Scheduler AI som planerar möten, Supercreator AI för videoproduktion, Chat GPT för att generera innehåll, Recipe Cat för att spåra utgifter, Simplified AI för att generera innehåll och Canva för grafisk design.

Direktlänk Dela Forum Daily New York fördjupade 19 december

AI kan hjälpa till att höja humöret under julhelgen

Artificiell intelligens (AI) kan hjälpa människor som kämpar med lågt humör under julen. Forbes media har skapat fem uppmaningar med hjälp av ChatGPT, en AI som kan användas från en iPhone, för att höja humöret. Användare kan be AI:n att agera som en personlig motivationscoach, hjälpa dem att erkänna sina styrkor, inspirera dem med råd från en professionell motivator, agera som en tacksamhetscoach och föreslå aktiviteter som kan förbättra deras humör. Appen är gratis att ladda ner från App Store och kräver inte tillgång till betalversionen av GPT4.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 19 december

Mira Murati, medgrundare av OpenAI, utsedd till världens mest inflytelserika kvinna 2023

Mira Murati, medgrundare av OpenAI, har utsetts till världens mest inflytelserika kvinna 2023 enligt Financial Times. Hon har varit en drivande kraft bakom OpenAI och ledde teamet som designade ChatGPT chatbot och Dall-E imager. Trots denna prestigefyllda utmärkelse verkar Murati fortfarande vara en ganska isolerad enhet inom OpenAI. Företaget verkar inte vara en förespråkare för feminism, vilket bekräftas av utnämningen av den tidigare finansministern Larry Summers, som är känd för att ha sagt att medfödda skillnader mellan könen förklarar varför det finns färre kvinnor med framgångsrika karriärer inom STEM.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 18 december

Identifiering av AI-genererat innehåll: Sex tecken att se upp för

Med ökad användning av AI-genererat innehåll har det blivit avgörande att identifiera om text du läser har genererats av en språkmodell som ChatGPT. Här är sex tecken att se upp för: 1. Brist på sammanhang: Innehåll som genererats av ChatGPT kan sakna logisk struktur och sammanhang. 2. Upprepning: AI tenderar att upprepa vissa fraser eller idéer. 3. Vaga uttalanden: ChatGPT ger ibland svar som verkar informativa men saknar specifika detaljer. 4. Ovanliga grammatiska fel: AI-modeller gör fortfarande ibland grammatiska fel som verkar onaturliga. 5. Överdrivet komplexa språk: ChatGPT kan ibland använda onödigt komplicerade språk eller jargong. 6. Brist på personlig erfarenhet: Språkmodeller som ChatGPT saknar personliga upplevelser.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 18 december

SenseTimes miljardärsgrundare Tang Xiao´ou har avlidit

Tang Xiao´ou, miljardärsgrundaren för Kinas AI-jätte SenseTime, avled fredagen den 15 december 2023 på grund av okända ´hälsoproblem´. Hans död kommer bara några veckor efter att företaget anklagats för att artificiellt ha blåst upp sina intäkter. SenseTime, som grundades 2014, var en gång världens mest värdefulla AI-startup, delvis tack vare sina direkta kopplingar och finansiering från den kinesiska regeringen. Företaget utvecklar teknologier, inklusive ansiktsigenkänning, objektdetektering och video- och bildanalys med hjälp av AI. Vid tiden för sin död hade Tang ett nettovärde på 1,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 17 december

AI-skrivverktyget ChatGPT orsakar etiska och plagiatbekymmer i akademiska kretsar

AI-verktyget ChatGPT har blivit populärt bland studenter och yrkesverksamma för att skapa innehåll, men det har också väckt oro för eventuell fusk. En undersökning av Forbes visade att 89% av respondenterna använder ChatGPT för att hjälpa till med läxor och tester, medan 72% av universitetsstudenterna tycker att webbplatsen bör förbjudas. Turnitin, en webbplats som upptäcker plagiat, har utvecklat ett verktyg för att upptäcka AI-genererat innehåll. Universitet som University of Missouri och Harvard har uttalat sig om användningen av ChatGPT, med vissa tillåter användning med lärares tillstånd.

Direktlänk Dela Her Campus Media fördjupade 15 december

Artificiell intelligens: Framtida användningsområden och potential

Generativ AI, specifikt ChatGPT, har fångat världens uppmärksamhet 2023 och visar sig vara ett användbart verktyg för alla, från innehållsskapare till kodare till lärare och studenter. Men experter säger att resultaten från de senaste månaderna bara är toppen av isberget när det gäller AI:s potential. Nedan diskuterar 19 medlemmar i Forbes Technology Council några av de verkligt betydande - till och med världsförändrande - sätt de tror att AI snart kan utnyttjas och vad det kan betyda för oss alla.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 december

Förlagsledare delar med sig av hur arbetsgrupper för generativ AI har expanderat och utvecklats

Förlagsledare delar med sig av hur deras arbetsgrupper för generativ AI, som skapades tidigare i år, har expanderat för att involvera fler personer i sina organisationer. Förändringar i arbetsgruppernas struktur och arbetsuppgifter har lett till att fler anställda testar AI-teknikens olika tillämpningar. Flera AI-drivna projekt är under arbete inför 2024, men riktlinjerna för teknikens användning har ännu inte förändrats avsevärt. Företag som Forbes och Trusted Media Brands har uppmuntrat alla anställda att experimentera med generativ AI-teknik, medan andra företag som Insider och Ingenio har skapat egna arbetsgrupper eller team för att övervaka och utveckla AI-produkter.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 7 december

Nvidias VD uttrycker förtroende för AI:s säkerhet trots etiska frågor

Jensen Huang, grundare och VD för Nvidia, en ledande tillverkare av AI-chip, uttrycker förtroende för att teknologin kommer att förbli säker trots de etiska frågorna kring AI-utvecklingen. Hans kommentarer kommer efter att AI-företaget OpenAI hamnade i kaos. Nvidia, som grundades 1993, har sett en stor ökning av sin aktiekurs tack vare efterfrågan på dess AI-chip. Företaget är dock inte ensamt i jakten på AI-chipmarknaden, då kinesiska telekomföretaget Huawei har uttryckt sin avsikt att göra AI till en integrerad del av sin strategi. Trots detta är Huang inte orolig för konkurrensen, och menar att den är bra för teknikens utveckling.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 6 december

En undersökning från Forbes Advisor av 500 lärare i USA visar hur artificiell intelligens (AI) påverkar utbildningen. Över hälften av lärarna anser att AI har haft en positiv effekt på undervisningen och lärandet. Mindre än en femtedel noterade en negativ effekt. AI-verktyg för lärar- och studentstöd ökar i popularitet, särskilt bland yngre lärare. Lärare använder oftast AI-drivna utbildningsspel, men adaptiva inlärningsplattformar och automatiserade betygssystem är också populära. Trots oro kring fusk, förlust av mänsklig interaktion, jobbsäkerhet, jämlikhet och säkerhet, är amerikanska lärare överlag optimistiska om AI:s potential i klassrummet.

Forbes Media fördjupade 5 december

Prags ekonomiska universitet avskaffar traditionella kandidatuppsatser

Handelshögskolan vid Prags universitet för ekonomi har beslutat att avskaffa traditionella kandidatuppsatser. Universitetet motiverar detta steg med fortsatt utveckling av artificiell intelligens och ökad risk för plagiat. Det rapporterades i den tjeckiska utgåvan av Forbes. Skolans dekanus, Jiri Hnelika, förklarar att studentarbeten idag oftare utförs av professionella byråer än av AI. Universitetet planerar att göra kandidatexamen mer praktisk för att minska utrymmet för plagiat och ge studenter mer användbar erfarenhet för deras framtida karriärer.

Direktlänk Dela Aviation Analysis fördjupade 5 december

Meta firar 10-årsjubileum för AI-labb, reflekterar över AI-boom och introducerar nya verktyg

Inför 10-årsjubileet för Metas AI-labb reflekterar Yann LeCun, Metas chefsforskare, över den artificiella intelligensens boom. Meta introducerar nya verktyg för att generera ljud, forska i video och upptäcka fördomar i språkmodeller. LeCun minns sin reaktion när OpenAI släppte ChatGPT förra november. Chatten, som kan generera omslagsbrev, skämt, manus och nästan vilken annan text som helst, tog AI till mainstream och startade en ny trend i Silicon Valley. LeCun var överraskad över verktygets påverkan på allmänhetens uppfattning och användning. Meta har under året fokuserat på att använda AI som kärnan i nya produkter och har släppt LLaMA, en stor språkmodell som konkurrerar med OpenAI:s GPT. Meta planerar att lansera fler produkter, särskilt inom metaversum, som är företagets flerbiljoner dollar satsning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 november

Midjourney: En AI-plattform för att skapa konst genom bildmanipulation

Midjourney är en AI-plattform som omvandlar naturliga språkprompter till levande bilder genom att använda maskininlärningstekniker. Plattformen, som lanserades i juli 2022, tillät ursprungligen användare att generera upp till 25 bilder utan kostnad. Men nu har Midjourney övergått till en prenumerationsmodell efter den initiala gratisanvändningen. Användare kan välja planer baserat på deras behov av bildgenerering, integritetspreferenser och önskad köflexibilitet. Bilder som genereras genom Midjourney anses vara allmän egendom, vilket gör det möjligt för andra användare att remixa, uppgradera och manipulera dem.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 30 november

Amerikanska senatorer introducerar lagförslag för att reglera artificiell intelligens

Enligt Forbes förväntas artificiell intelligens (AI) bli en industri värd 407 miljarder dollar till 2027. På grund av denna snabba tillväxt arbetar senatorer för att införa skydd för amerikaner. Denna vecka introducerade de ´The Artificial Intelligence Research, Innovation and Accountability act´. Senator John Thune säger att den syftar till att uppmuntra innovation samtidigt som den tillför transparens. Thune vill införa en regel som meddelar en person när de interagerar med artificiell intelligens. Stora internetplattformar skulle vara ansvariga för att meddela sina användare. Verkställighet av regeln skulle utföras av handelsdepartementet.

Direktlänk Dela Black Hills FOX fördjupade 30 november

Google Bard kan nu svara på frågor om innehållet i YouTube-videor

Google Bard kan nu svara på frågor om innehållet i YouTube-videor. Bard sammanfattar videomaterial när användare anger en YouTube-URL. Utvidgningen av Bards förmågor kan leda till större engagemang för innehållsskapare. Sammanfattningar av videoinnehåll kan också förbättra användarnas upplevelser. Denna funktionalitet gör innehåll mer tillgängligt, oavsett om användare prenumererar på en YouTube-kanal eller gör ett köp. För att integrera Bard med YouTube, slå på YouTube-tillägget på Bards webbplats.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 28 november

Pika Labs, AI-videoverktygsstart-up, värderas till mellan 200 och 300 miljoner dollar

Demi Guo och Chenlin Meng, två Stanford Ph.D. studenter, grundade Pika Labs för att utveckla ett lättanvänt AI-videogenereringsverktyg. Sedan starten har cirka 500 000 människor provat programvaran, som nu används för att skapa miljontals nya videor varje vecka. Denna snabba tillväxt har lockat investerare och start-up-företaget har samlat in 55 miljoner dollar över tre finansieringsrundor. Den senaste rundan, en serie A på 35 miljoner dollar från Lightspeed Venture Partners, värderar Pika Labs till mellan 200 och 300 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

AI-expert föreslår fem sätt att öka inkomst med hjälp av ChatGPT

I en artikel i Forbes den 22 november 2023 introducerar Jodie Cook, en expert på entreprenörskap och AI, en ny metod för att förbättra inkomsten med hjälp av ChatGPT. Hon diskuterar insikter från Martin Crowley, grundaren av AI Tool Report, och förklarar fem huvudstrategier för att öka inkomst. Dessa inkluderar identifiering och monetarisering av unika färdigheter, diversifiering av inkomstkällor, att lära av framgångsrika affärsfigurer, färdighetsutveckling för nya möjligheter och optimering av finansiella vanor. Cook betonar vikten av att starta dessa omvandlande vanor omedelbart.

Direktlänk Dela CryptoGlobe fördjupade 25 november

AI förändrar affärsverksamhet och kommunikation

AI påverkar allt mer våra liv, från att förutse detaljhandelstrender till att revolutionera hälso- och sjukvårdsdiagnostik. AI kan också förenkla arbetsflöden och öka produktiviteten på arbetsplatsen. AI för företagstextning är ett verktyg som kan implementeras i din kommunikationsstrategi. Traditionell AI kan lära sig regler och data för att förutse mönster och göra förslag baserat på dessa mönster. Generativ AI kan skapa ny data som inte bara är en upprepning eller förutsägelse. AI kan förbättra alla dina affärskommunikationskanaler, inklusive SMS. Genom att införliva AI i din textmeddelandekommunikation kan du förbättra dina arbetsflöden och minska belastningen.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 25 november

Generativa AI-modeller behöver mänsklig inblandning för att förhindra felinformation

AI-system och småbarn har mer gemensamt än man kan tro. Precis som nyfikna småbarn som utforskar allt, lär sig AI genom datastyrd utforskning av enorma mängder information. Men utan mänsklig inblandning vet generativa AI-modeller inte hur man säger ´jag vet inte´. Algoritmen fortsätter att dra från vilken språkmodell den har tillgång till för att svara på förfrågningar med imponerande självförtroende, vilket kan leda till felaktiga eller partiska svar. Forskning från Forbes har visat att mer än 75% av konsumenterna oroar sig för att AI ger felinformation. Artikeln utforskar problemen med oövervakad AI och hur man säkerställer lämplig mänsklig inblandning.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 24 november

AI inom medicinsk diagnostik förväntas nå $3,7 miljarder 2028

Marknaden för AI inom medicinsk diagnostik uppskattades vara värd 1,3 miljarder dollar 2023 och förväntas nå 3,7 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 23,2% från 2023 till 2028, enligt en ny rapport från MarketsandMarkets™. Tillämpningen av AI inom medicinsk diagnostik ökar kraftigt på grund av faktorer som produktion av stora mängder data, tillgänglig finansiering för AI-baserade startups och ett ökande antal samarbeten över branschgränserna. Bristen på kvalificerad AI-personal och oklarheter i regelverket förväntas dock hämma marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 24 november

AI-startup hjälper sjukhus att snabbt diagnostisera och behandla sjukdomar

Startföretaget Viz.ai har utvecklat AI-baserad programvara som hjälper sjukhus att snabbt och effektivt diagnostisera och behandla sjukdomar. Programvaran användes nyligen för att behandla Jess Allison, en 41-årig kvinna som drabbades av en stroke i New York. Tack vare Viz.ai:s programvara kunde läkarna på Mount Sinai West sjukhus snabbt diagnostisera och behandla Allisons stroke, vilket minskade hennes återhämtningstid och biverkningar. Viz.ai har även planer på att arbeta med läkemedelsföretag för att minska hinder inom sjukvården. Företaget har redan avtal med över 1 500 sjukhus i USA och har 12 FDA-godkända algoritmer för att upptäcka problem.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Prompt ingenjörer: Nyckeln till att utnyttja generativ AI

Prompt ingenjörer, som designar input för generativa AI-verktyg som ChatGPT, blir alltmer eftertraktade i teknikbranschen. Deras kunskaper krävs för att effektivt styra AI-verktygen för att producera önskade resultat, oavsett om det gäller text, bilder, kod eller annat. Vissa prompt ingenjörer kan ha tekniska färdigheter i maskininlärning, naturlig språkbehandling eller API-integration, medan andra kanske har mindre tekniska bakgrunder. Företag som vill integrera generativ AI i sina arbetsprocesser och produkter kommer att dra nytta av att anställa prompt ingenjörer.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

OpenAIs VD Samuel Altman har avsatts av styrelsen, vilket lett till att anställda hotar med massavhopp. Omkring 650 av OpenAIs 770 anställda har undertecknat ett brev där de hotar att lämna företaget. Denna situation har lett till oro bland företag som byggt AI-appar och verktyg på GPT-4 och förlitar sig på dess generativa AI-funktioner. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman och den tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman kommer att starta en ny AI-forskningsgrupp på Microsoft. OpenAIs styrelse har utsett tidigare Twitch-VD:n Emmett Shear till tillförordnad VD.

Forbes Media fördjupade 22 november

Forbes har nyligen tillkännagivit betalanseringen av sin nya AI-drivna nyhetssökmotor Adelaide. Adelaide erbjuder en mer intuitiv sök- och upptäckarupplevelse genom att ha naturliga samtal med användare för att förstå deras intressen och behov. Som en av de första stora förläggarna att utnyttja generativ AI för nyhetskurering representerar lanseringen av Adelaide en spännande utveckling i hur medieföretag kan förbättra publikens engagemang. Adelaide integreras sömlöst med Vertex AI Search & Conversation från Google Cloud Platform.

Forbes Media fördjupade 20 november

ChatGPT och AI: Fördelar och risker för investerare

ChatGPT och generativ AI har ökat i popularitet. ChatGPT kan rekommendera filmer, erbjuda reseplaner och till och med skriva låtar i stil med Dolly Parton eller Taylor Swift. Men bör man använda ChatGPT för att hjälpa till med sina investeringsbeslut? ChatGPT har en omfattande kunskap om specifika finansämnen och kan förklara dem med förvånande noggrannhet - oftast. Så varför inte använda den för att hjälpa till att fatta beslut när man bygger upp sin personliga portfölj? Investeringar som överväger att använda ChatGPT bör vara medvetna om fördelarna och fallgroparna innan de gör det.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 20 november

AI-verktyg för röstklonning skapar problem för röstskådespelare

ElevenLabs, en AI-baserad röstkloneringsföretag, har hamnat i blåsväder efter att röstskådespelare Allegra Clark upptäckte att hennes röst hade klonats utan hennes tillstånd. Clark hävdar att detta kan leda till kontraktsbrott med hennes kunder. ElevenLabs har svarat att de bara kommer att agera om det finns ´hatiskt innehåll eller förtal´ i ljudfilen. Flera röstskådespelare har uttryckt oro över att deras röster används i rasistiska, våldsamma och pornografiska sammanhang. ElevenLabs, tillsammans med andra AI-företag som FakeYou och Voice AI, är centrala i denna fråga.

Direktlänk Dela Forbes Ukraine fördjupade 20 november

Förbättra din produktivitet med Forbes Top 5 ChatGPT-prompter

Den 17 november 2023 publicerade Forbes en artikel av entreprenörskaps- och AI-konsulten Jodie Cook, som erbjuder läsarna ett unikt sätt att öka personlig produktivitet genom användning av ChatGPT-prompter. Artikeln betonar den djupa inverkan av dagliga vanor på framtida framgång och uppmuntrar läsarna att använda dessa prompter för vaneförändring och förbättrade resultat. Forbes föreslår att använda ChatGPT för att analysera och förbättra hur man spenderar sin fritid. Artikeln belyser betydelsen av en morgonrutin anpassad till individuella styrkor och preferenser. Forbes introducerar konceptet att göra uppgifter och mål till ett spel för att öka produktiviteten. Forbes föreslår att använda ChatGPT som en personlig hejarklack för uppmuntran och motivation.

Direktlänk Dela CryptoGlobe fördjupade 19 november

OpenAI introducerar nya initiativ och Google stämmer anonyma individer för falska annonser

OpenAI har introducerat flera nya initiativ, inklusive GPT-4 Turbo, som kan bearbeta upp till 300 sidor text, vilket gör att applikationen kan hantera mer komplexa förfrågningar. OpenAI har också introducerat en funktion för att anpassa ChatGPT-bot, som kan använda kunskap för specifika branscher. Dock har OpenAI pausat nya registreringar för sin betalda ChatGPT Plus-tjänst på grund av ökad uppmärksamhet och funktioner samt intermittent driftstopp på grund av en hackerattack. Google har stämt tre anonyma individer i Vietnam för att ha skapat falska annonser för sin Bard AI-chatbot. De som klickade på länken laddade ner skadlig programvara som stal deras sociala medieinloggningsuppgifter istället för chatboten.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 november

Social Links använder AI för att övervaka sociala medier

Övervakningsföretaget Social Links använder AI-verktyget ChatGPT för att övervaka kommunikation på sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och Telegram. Företaget, som grundades av den ryske entreprenören Andrey Kulikov, demonstrerade på säkerhetskonferensen Milipol i Paris hur ChatGPT kan utföra ´känslomässig analys´, där AI bedömer stämningen hos sociala medier-användare eller kan belysa vanligt diskuterade ämnen i en grupp. Detta kan sedan hjälpa till att förutsäga om onlineaktivitet kommer att övergå till fysiskt våld och kräva lagföringsåtgärder. Trots att Meta tidigare har kallat företaget för en spionprogramleverantör och förbjudit 3 700 Facebook- och Instagram-konton som det påstås ha använt för att upprepade gånger skrapa sociala webbplatser, förnekar Social Links alla kopplingar till dessa konton och Metas påstående har inte skadat dess rapporterade tillväxt.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 november

Råd för att navigera i en AI-driven framtid från Forbes Technology Council

Generativa AI-verktyg som ChatGPT har nyligen haft stor påverkan och omformat utbildnings- och yrkeslandskap. Eftersom generativ AI fortsätter att antas för allt från innehållsskapande till kodning, skulle nuvarande och kommande högskolestudenter vara kloka att tänka nu på att navigera i en föränderlig arbetsplats. Med rätt grund kan blivande kunskapsarbetare självsäkert kliva in i en värld där det är nödvändigt att veta hur man utnyttjar generativ AI för tillväxt och framgång. Nedan delar 18 medlemmar i Forbes Technology Council råd för att vägleda studenter och yrkesverksamma mot en framtid där de kommer att arbeta allt mer med AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 november

Användningen av generativ AI, som OpenAI:s ChatGPT, ökar och väcker frågor om autenticiteten i känslomässigt laddade texter som bröllopslöften, ursäkter och minnestal. Tori McCun, en 31-årig datahanteringsprofessionell på Bloomberg, använde nyligen ChatGPT för att skriva ett minnestal till sin avlidna far. Trots att McCuns systrar reagerade positivt, uttryckte de obehag över att använda en icke-mänsklig skapelse under en så privat tid. ChatGPT har över 100 miljoner veckovisa användare, men oro över verktygets obegränsade internetåtkomst fortsätter, vilket väcker rädsla för identitetsstöld och möjlig exponering för vilseledande material.

Tech Times fördjupade 12 november

Elon Musks AI-verktyg Grok: 5 saker att veta

Elon Musks senaste AI-projekt, xAI, har lanserat sin första skapelse, Grok, som syftar till att ta upp konkurrensen med OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Grok, beskrivet som ett ´upproriskt´ AI, är modellerat efter den humoristiska framtidsboken ´Liftarens guide till galaxen´ av Douglas Adams. Grok har tillgång till realtidsdata från Twitter/X, vilket ger det en fördel för att ge aktuell information och svar. Produkten är för närvarande i sin tidiga beta-fas och är exklusivt tillgänglig för en utvald grupp användare för testning. Musk har indikerat att hans AI-skapelse så småningom kommer att bli en funktion av X Premium+, som kommer med en prenumeration på 16 dollar per månad.

Direktlänk Dela Moguldom fördjupade 11 november

OpenAI:s ChatGPT drabbad av potentiell DDoS-attack

OpenAI:s ChatGPT, en AI-chattbot, har upplevt flera störningar och tillfälliga avbrott på grund av en misstänkt DDoS-attack. Enligt OpenAI kan dessa störningar vara ett resultat av ovanligt trafikmönster som tyder på en DDoS-attack. Tekniknyhetssajten TechCrunch rapporterade att hacktivistgruppen Anonymous Sudan, associerad med pro-ryska hacktivistkollektivet Killnet, har tagit på sig ansvaret för störningarna. En medlem av hacktivistgruppen påstod att de riktade sig mot ChatGPT på grund av uppfattad partiskhet mot Palestina och till förmån för Israel. OpenAI:s VD Sam Altman har ännu inte kommenterat.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 10 november

AI kan minska omedvetna fördomar och säkerställa en rättvisare och mer inkluderande rekryteringsprocess

Turing, världens första AI-drivna tekniktjänsteföretag, har revolutionerat hur företag hittar och screenar talanger. Med hjälp av sin egenutvecklade AI för sourcing, granskning och matchning bygger Turing tekniklösningar och team för företag inom ett brett spektrum av branscher. Sedan starten 2018 har Turing hjälpt över 900 företag att skapa innovativa, banbrytande produkter. Företaget har fått många utmärkelser, inklusive Forbes 2022 ´America´s Best Startup Employers´, The Information´s ´Most Promising B2B Startup´ och Fast Company´s årliga lista över ´Världens mest innovativa företag´.

Direktlänk Dela Mid-Day fördjupade 9 november

VERSES Technologies Inc. och Cortical Labs samarbetar för att utveckla AI-teknik

Artificiell intelligens (AI) beräknas vara värt 1,8 biljoner dollar år 2030 enligt Statista, och företag som VERSES Technologies Inc. arbetar för att låsa upp ytterligare AI-potential genom att slå samman levande neuroner med kiselchips. VERSES AI Inc. har nyligen meddelat ett partnerskap med Cortical Labs, ett startup-företag som syftar till att revolutionera datorer genom att sammansmälta levande neuroner med kiselchips. Företagen kommer att utforska utvecklingen av nya algoritmer som utnyttjar Cortical Labs syntetiska biologiska intelligenssystem för att lösa verkliga problem.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 november

Veckans hetaste och kallaste i Rhode Islands politik, affärer, kultur och sport

Varje fredag granskar GoLocalProv vilka som är på uppgång och vilka som är på nedgång inom Rhode Islands och nationell politik, affärsliv, kultur och sport. Nathaniel Lopez och Michelle Gradus Parenteau kan ha skapat nästa populära restaurang, Nathaniel´s Bistro, i Lincoln. Senaten Maryellen Goodwins minne hyllades på lördag med invigningen av Maryellen Goodwin Memorial Way. URI:s damlag i basket rankas som nummer 1 i Atlantic Conference. Taylor Swift har nyligen blivit miljardär och dominerar popkulturen. Statewide Down Payment Assistance Program har slut på medel och är nu stängt. Brutalt vapenvåld i New England förra veckan. Ted Siedle fick sparken från Forbes. Detaljhandelsindustrin för apotek är i uppror. Warren Buffetts affärspartner kritiserade venturekapitalister. Woonsocket Call och Pawtucket Times ska slås samman. Demokrater i Rhode Island leder inte till förbud mot överfallsvapen.

Direktlänk Dela GoLocal24 fördjupade 4 november

Undersökning av AI:s växande närvaro på sociala medieplattformar

I en undersökande serie om artificiell intelligens (AI) granskas AI:s växande närvaro på sociala medieplattformar. Internet och sociala medier har förändrat världen sedan webbplatser som Facebook, Instagram och Myspace kom. AI har gjort sociala medier ännu kraftfullare med tillägg av chatbots och algoritmer. AI-modeller har potential att skapa engagerande innehåll över kategorier. Snapchat släppte en AI-chatbot kallad ´My AI´ tidigare i år. Facebooks moderbolag Meta meddelade i september en rad nya AI-verktyg för Instagram. AI är inte bara begränsat till användarupplevelsen, många sociala medieföretag använder det också inom marknadsföring. Kombinationen av AI och sociala medier har risker och kan sprida fördomar.

Direktlänk Dela The Northern Light fördjupade 31 oktober

Kung Charles III besöker Kenya och Israel avvärjer missil från Röda havet-regionen

Storbritanniens kung Charles III har anlänt till Kenya, på sin första resa till Afrika sedan han blev kung efter sin mors, drottning Elizabeths, död förra året. Han möttes av president William Ruto i Nairobi. Kung Charles förväntas erkänna ´smärtsamma aspekter´ av Storbritanniens nästan sjudekader långa koloniala styre i Kenya. I andra nyheter sköts en yta-till-yta-missil in i det israeliska territoriet från Röda havet-regionen. Missilen avvärjdes av det israeliska försvarets långdistansförsvarssystem ”Arrow”. Israels flygvapen skickade även ut stridsflygplan efter detekteringen av missilen.

Direktlänk Dela Livetube fördjupade 31 oktober

Marknaden för AI inom bilindustrin förväntas växa till 7 miljarder dollar 2027

MarketsandMarkets, en ledande aktör inom marknadsundersökningar, har publicerat en omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom bilindustrin. Rapporten förutspår en extraordinär tillväxt från 2022 till 2027. Marknadens storlek förväntas öka från 2,3 miljarder dollar 2022 till 7,0 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt på 24,1%. Nyckelfaktorer som driver tillväxten inkluderar säkerhetsförbättringar, förbättrad användarupplevelse, hållbarhet och regeringsregleringar. Dock finns det utmaningar som datasekretess och höga initiala investeringar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 31 oktober

Förståelse och tillit är avgörande för AI:s framgång i företag

Artificiell intelligens (AI) är inte magi, utan statistik, enligt Bruno Aziza, partner med CapitalG, Google´s riskkapitalavknoppning. Han uppmanar företagsledare att granska generativ AI och dess potential för innovation. Nyckeln till AI:s framgång i företag är förtroende, vilket har påverkat acceptansen av alla tidigare datadrivna teknologier. Om datakvaliteten är dålig kommer generativ AI att förstora dessa brister. Därför är det viktigt att tänka på datakvalitet som en grundläggande byggsten. Governance är också en viktig del av att bygga förtroende för AI. Alla inom organisationen, både tekniska och icke-tekniska intressenter, bör involveras i att identifiera och hantera risker. Företag kan också skapa nya roller och grupper inom verksamheten, som en AI-etikrådgivningsgrupp.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 31 oktober

OpenAI:s chefsforskare överraskad över framgången för ChatGPT

OpenAI:s chefsforskare Ilya Sutskever berättade för MIT Technology Review att han initialt inte trodde att chatboten ChatGPT var särskilt bra. Han var orolig att folk skulle tycka att den var tråkig. Trots detta nådde ChatGPT 100 miljoner användare bara två månader efter lanseringen, vilket utlöste ett globalt AI-guldrusch. Sutskever medger att han blev överraskad av dess explosiva popularitet. OpenAI:s president och medgrundare Greg Brockman har tidigare berättat för Forbes att företagets personal inte trodde att chatboten var särskilt användbar och blev överraskade av dess plötsliga popularitet.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 oktober

Veckans nyheter inom Android: Samsung Galaxy S24, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, Honor Magic6, Dimensity 9300, Pixel 8 Pro, Xiaomi 14 och WhatsApp

Under den senaste veckan har flera nyheter presenterats inom Android-världen. Bland annat har det kommit ut mätvärden för olika Samsung Galaxy S24-modeller, där det framkommit att Exynos-chippet inte presterar lika bra som Snapdragon. Qualcomm har lanserat Snapdragon 8 Gen 3, som förväntas ha stor inverkan på praktisk AI i smartphones. Honor har presenterat Magic 6, som kommer med Snapdragon 8 Gen 3 och en stor språkmodell för att förbättra interaktionen mellan människa och telefon. Dessutom har information om Dimensity 9300-chippet, Pixel 8 Pro-skärmens effektivitet, Xiaomi 14 och en ny funktion i WhatsApp presenterats.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 oktober

VERSES AI Inc. lanserar intelligent programvaruplattform för utveckling av ´smartware´

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att växa och förändra allt från läkemedelsupptäckt till utbildning och finans. Företag strävar nu mot Artificiell Allmän Intelligens (AGI), där AI kan utföra alla mänskliga kognitiva färdigheter bättre än den smartaste människan. VERSES AI Inc., ett företag specialiserat på nästa generation av artificiell intelligens, har lanserat sin intelligenta programvaruplattform, Genius™, för exklusiva privata betapartners. Genius™ är en molnbaserad plattform för utveckling av ´smartware´ - programvaruagenter som kan lära sig, resonera, anpassa sig och interagera i digitala och fysiska domäner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 oktober

AI förvärrar informationskriget mellan Israel och Hamas

Sedan Hamas-attacken mot Israel den 7 oktober har det blivit nästan omöjligt att undvika bilder av förödelsen i Israel och det belägrade Gaza. Online är det redan svårt att sålla genom en ström av desinformation, återanvända bilder från tidigare konflikter och motsägelsefulla berättelser för att förstå vad som verkligen händer på marken. Tekniken för artificiell intelligens (AI) lägger till ytterligare ett lager av komplexitet till problemet. AI-genererade bilder och videor relaterade till den pågående konflikten sprids okontrollerat på sociala medier. Bland floden finns klumpiga försök till agitativ propaganda, hatfyllda memes riktade mot judar och avsiktligt utformade försök att vilseleda allmänheten.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 27 oktober

Advokat lurad av AI-chatbot i juridisk forskning

Advokaten Steven Schwartz använde OpenAI:s ChatGPT för att hjälpa honom med forskning för en rättegång där han representerade en flygpassagerare som skadats av en serveringsvagn på ett flyg 2019. ChatGPT sammanfattade snabbt jämförbara fall, som Schwartz lade till i sin inlämning. Tyvärr för Schwartz, många av fallen, och till och med vissa flygbolag, existerade inte. Motpartens advokater klagade på att de inte kunde hitta de citerade fallen. Schwartz och en annan advokat på hans firma gav först ´skiftande och motsägelsefulla förklaringar´. Sedan berättade Schwartz för domaren vad som hade hänt. Domaren, P. Kevin Castel, bötfällde Schwartz och hans kollega 5 000 dollar för en inlämning han kallade ´nonsens´.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 27 oktober

AI: Framtiden för teknik och global ekonomi

Artificiell intelligens (AI) definieras ofta som en interaktiv, autonom, självlärande enhet som kan utföra kognitiva funktioner, till skillnad från naturlig intelligens som människor uppvisar. AI är mycket avancerad inom prognoser, automatisering, planering, målinriktning och personalisering, och anses vara drivkraften bakom den kommande industriella revolutionen. Stora teknikföretag som Google, Amazon och Meta påverkar konsumentbeteendet och formar den globala ekonomin. Medan vi rör oss mot en metaverse där människor lever, arbetar och interagerar i virtuella miljöer, är det troligt att stora teknikföretag blir ännu mäktigare.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 oktober

AI-teknik hotar röstskådespelares yrkesroll

Röstskådespelaren Allegra Clark upptäckte att hennes röst hade klonats och används i en sexuellt suggestiv video på TikTok, trots att hon aldrig hade spelat in den dialog som användes. Videons skapare hade använt en AI-verktyg från ElevenLabs för att klonera Clarks röst. Clark har bett ElevenLabs att ta bort ljudklippet och förhindra framtida kloning av hennes röst, men företaget har inte bekräftat att klippet skapades med deras teknik. ElevenLabs, som värderas till cirka 100 miljoner dollar och stöds av Andreessen Horowitz och Google DeepMinds medgrundare Mustafa Suleyman, är ett av de mest attraktiva röst-AI-företagen just nu. Flera röstskådespelare har uttryckt oro över hur AI kan påverka deras yrkesroll och hur deras röster används utan deras samtycke.

Direktlänk Dela Forbes Spain fördjupade 26 oktober

AI genererar avkastning på investeringar inom tillverkningsprocesser

Enligt en rapport från Forbes, Xometry och John Zogby Strategies genererar artificiell intelligens (AI) avkastning på investeringar (ROI) inom tillverkningsprocesser som försörjningskedjehantering, kvalitetskontroll och inköp. Nästan 70% av tillverknings-VD:ar som har investerat i AI-teknik under det senaste året har sett en betydande ROI inom dessa tre områden. I en omröstning bland mer än 150 amerikanska företag sa majoriteten (76%) av VD:arna att de implementerar AI inom försörjningskedjehantering, följt av inköp (71%), kvalitetskontroll (47%) och automatisering (37%).

Direktlänk Dela DC Velocity fördjupade 25 oktober

Träning av maskininlärningsmodeller för att tyda universum

Maskininlärning, en delmängd av artificiell intelligens, revolutionerar hur vi analyserar astronomiska data, vilket gör det möjligt för oss att känna igen mönster och göra upptäckter i en aldrig tidigare skådad takt. Genom att träna modeller att känna igen mönster i stora astronomiska datamängder kan astronomer identifiera himlakroppar och fenomen. Träningsprocessen involverar flera steg, inklusive justering av modellparametrar och validering av modellens förutsägelseprecision. Mönsterigenkänning i astronomiska datamängder kan hjälpa astronomer att identifiera himlakroppar, spåra deras rörelser och förutsäga deras beteende.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 23 oktober

Marknaden för AI-kodverktyg beräknas växa till 12,6 miljarder dollar 2028

Marknaden för AI-kodverktyg, också kända som artificiellt intelligenta kodverktyg, beräknas växa från 4,3 miljarder dollar 2023 till 12,6 miljarder dollar 2028, enligt en ny rapport från MarketsandMarkets™. Dessa verktyg, som använder artificiell intelligens och maskininlärningstekniker, hjälper utvecklare i olika aspekter av mjukvaruutvecklingscykeln. De syftar till att effektivisera och förbättra kodningsprocessen genom att automatisera repetitiva uppgifter, ge kodförslag och korrigeringar, upptäcka fel och sårbarheter och erbjuda insikter i kodkvalitet och prestanda.

Direktlänk Dela Business Lend fördjupade 23 oktober

Kändisar uttrycker oro över AI som stjäl deras likheter

Artister uttrycker oro över artificiell intelligens (AI) som kopierar deras likheter utan rättvis ersättning. Efter att ha hört en AI-genererad version av sig själv sjunga en Madonna-låt, sa Cher att det var chockerande och att det borde förbjudas. Stephen Fry uttryckte också oro efter att hans röst stulits från Harry Potter-ljudböckerna och replikerats av AI. Fry varnade att ´detta är bara början´ och förutspådde att fulla deepfake-videor snart kommer att vara lika övertygande.

Direktlänk Dela UNILAD fördjupade 23 oktober

ScaleAI:s VD Alexandr Wang siktar på att spela en central roll i den kommande geopolitiska konflikten

Alexandr Wang, VD för artificiell intelligensföretaget ScaleAI, har som mål att spela en central roll i den kommande geopolitiska konflikten. ScaleAI, som Wang medgrundade 2016, har aktivt marknadsfört sig som företaget som kommer att hjälpa USA:s militär i dess existentiella kamp mot Kina. Företaget fick förra året ett kontrakt på 249 miljoner dollar för att tillhandahålla en rad AI-teknik till försvarsdepartementet. Wang, som beskriver sig själv som en ´Kina-hök´, menar att USA inte kommer att kunna behålla sin teknologiska fördel över Kinas växande militärmakt utan AI utvecklad av privata teknikföretag. ScaleAI har dock kritiserats för sitt arbete i Globala södern, där det anställer tusentals moderatorer i vad vissa kallar ´digitala sweatshops´. Dessutom har vapenkontrollförespråkare protesterat mot militärens användning av AI av oro för att det gradvis kommer att ta bort människor från viktiga beslut.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 oktober

Artificiell intelligens (AI) har potential att revolutionera kreativa yrken, men frågan är om det är ett hot mot kreativt arbete eller bara ett verktyg, likt en digital kamera. Kirill Knaub, grundare av upphovsrättsskyddstjänsten ´Kopidefend´, diskuterar hur AI kan användas som ett hjälpmedel för att lösa problem som kreativa kriser, prokrastinering och brist på tid eller material. Han påpekar dock att AI inte kan ersätta mänskliga känslor, konceptualisering eller strategisk planering. Knaub understryker också vikten av att respektera upphovsrätten när man använder AI för att skapa innehåll.

Forbes Russia fördjupade 21 oktober

Bilder av Hamas-ledare som ser ut att vara AI-genererade sprids på sociala medier

Bilder av Hamas-ledare som lever lyxliv har blivit virala på sociala medieplattformen X, men många internetanvändare har märkt att bilderna ser konstgjorda ut, som om de skapats med hjälp av AI-programvara. Bilderna är dock riktiga, men har kört genom en bilduppskalare under den felaktiga uppfattningen att det skulle ge dem en högre upplösning. Detta har resulterat i att bilderna ser ut som om de är AI-genererade. Bilderna publicerades av Hananya Naftali och har setts av över 13 miljoner människor.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 21 oktober

Användning och implementering av AI: Risker och möjligheter

Artificiell intelligens (AI) har blivit allt mer populär, mycket tack vare framsteg som OpenAI:s ChatGPT. Trots framgångarna kräver AI enorma investeringar i infrastruktur och otaliga timmar av mänskligt och maskinellt arbete. Det är viktigt att företag är strategiska och anstränger sig om de vill använda liknande modeller för att hantera komplexa affärsproblem. Enligt en undersökning av MIT anser 87% av företagen att AI ger dem en konkurrensfördel. Forbes rapporterar att 56% av företagen använder AI för kundsupport och 51% för cybersäkerhet. Trots fördelarna är implementering av AI inte en lätt process och kan leda till komplikationer inom organisation, kompetens och teknologi. Det är också viktigt att ta hänsyn till juridiska och etiska överväganden.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 18 oktober

Företag världen över har ännu inte antagit AI och maskininlärning

De flesta företag globalt har antingen inte antagit AI och maskininlärning (ML) än eller befinner sig fortfarande i forskningsfaserna. I Nordamerika har 42% av företagen inte implementerat AI eller ML, medan 22% rullar ut det och 21% skalar upp tekniken, enligt en undersökning från Workday i juni. Mer än 100 miljoner människor i USA kommer att använda generativ AI 2024, vilket markerar explosiva adoptionshastigheter sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022. Den generativa AI-industrin kommer att växa med cirka 36% varje år fram till 2030, enligt en prognos från Forrester rapporterad av Forbes.

Direktlänk Dela Insider Intelligence fördjupade 18 oktober

Företag riskerar cyberbedrägeri genom brist på kontroll över AI-domännamn

Enligt CSC:s Domänsäkerhetsrapport 2023 har 43% av företagen på Forbes Global 2000-listan inte kontroll över sina AI-domännamn (.AI), vilka ofta registreras av tredje parter. Dessutom är 49% av dessa företags .AI-domäner oregistrerade, vilket gör dem sårbara för bedrägeri och varumärkesintrång. Rapporten betonar att trots ökande phishing och online-bedrägeri är många företag omedvetna om sina domännamn och förbiser grundläggande säkerhetsåtgärder. Det snabba upptaget och integrationen av AI ökar behovet av investeringar i domänsäkerhet.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 17 oktober

Skillnaden mellan traditionell och generativ AI och dess betydelse för företag

Artificiell intelligens (AI) har blivit mer tillgängligt för företag i alla storlekar tack vare dess utveckling. Traditionell AI har funnits i decennier och används i många kända teknologier, som sökmotorer och röstassistenter. 23% av småföretagen använder redan AI för marknadsföring och kundkommunikation, medan ytterligare 39% planerar att integrera AI i sina verksamheter. Traditionell AI fokuserar på att utföra förinställda uppgifter med förutbestämda algoritmer och regler, men är begränsad till att endast vara så effektiv som de data som används för att träna algoritmen. Generativ AI, å andra sidan, kan producera text, video, bilder och annat innehåll och kan skapa något nytt.

Direktlänk Dela U.S. Chamber of Commerce fördjupade 16 oktober

AI omformar arbetsmarknaden och hotar traditionella yrken

AI förändrar branscher från rekrytering och underhållning till röstskådespelare och nyheter. Generativa AI-verktyg kan få röstskådespelare att säga saker de aldrig sagt och riskerar deras jobb. Sociala medieanvändare använder generativa AI-verktyg för att producera nyhetssegment som ser verkliga ut, med toppankare från stora nyhetsorgan som rapporterar falska historier. På Under 30 Summit i Cleveland pratade Forbes med Genies VD Akash Nigam om hur deras avatarer, med AI, kommer att ”utveckla en egen personlighet”. Moonhub, som använder en konversationschattbot för att hjälpa företag att hitta hundratals relevanta kandidater till jobb, är ett annat exempel på hur AI omformar arbetsmarknaden. AI omformar även molndatorer, underhållningsindustrin och lanserar företag som kan bidra till biotekniska genombrott.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

AI-representanter diskuterar generativ AI:s roll i framtiden

Under Forbes Global CEO Conference diskuterade panelen generativ AI:s roll i framtiden. Antoine Blondeau, medgrundare till Alpha Intelligence Capital, jämförde AI:s utveckling med skillnaden mellan människor och apor, där AI nu rör sig mot kognition. Meng Ru Kuok, VD för Caldecott Music Group, betonade hur teknikskiftet förändrat vår syn på möjligheterna. Rohan Narayana Murty, grundare av Soroco, menade att generativ AI förändrar maskiners förhållande till ord. Eduardo Saverin, medgrundare av B Capital, förutspådde en fasändring när datorer effektivt kan programmera sig själva.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

Deepfake nyhetssegment med toppjournalister sprider sig på internet

Deepfake nyhetssegment som verkar levereras av toppjournalister och TV-nätverk sprider sig över internet. Det är en vändpunkt för manipulerade medier som experter ser som oroande bara ett år ut från ett historiskt val. TikToker Krishna Sahay har använt generativ AI och annan programvara för att producera till synes riktiga nyhetssegment från toppankare vid stora nyhetsbyråer, från CBS Evening News ´Norah O´Donnell till journalister på CNN, BBC och mer. Tack vare tekniken ser ankarna ut och låter som sig själva, och tack vare plattformarnas kraftfulla algoritmer går sensationella berättelser och falska rubriker som bär deras namn och likhet (eller en nyhetsbyrås logotyp) virala under förevändning av att vara auktoritativa nyheter.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 oktober

AI revolutionerar arbetsplatsen och utbildningen

Kent Ingle, rektor för Southeastern University, diskuterar hur artificiell intelligens (AI) förändrar både arbetsplatsen och utbildningssfären. Enligt en Forbes Advisor-undersökning tror nästan alla (97%) företagsägare att AI-verktyget ChatGPT kommer att hjälpa deras verksamhet. Ingle pekar på tre viktiga lärdomar från högre utbildning som kan tillämpas på arbetsplatsen: att främja kritiskt tänkande, att värdera mänskliga relationer och att betrakta AI som ett verktyg. Han betonar att AI kan förbättra effektiviteten och produktiviteten, men att det är viktigt att inte underskatta värdet av mänskliga relationer och kritiskt tänkande.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 oktober

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare