» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 340 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Förenade Arabemiraten (FAE) är en federation av sju emirat belägna i Mellanöstern, på Arabiska halvön. De sju emiraten är Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ras al-Khaimah och Fujairah. FAE grundades den 2 december 1971 och är idag en betydande ekonomisk och politisk makt i regionen. Landet är rikt på olja och naturgas, vilket har bidragit till dess snabba utveckling och modernisering. FAE är känt för sina extravaganta byggnader, lyxiga shoppingcenter och turistattraktioner som Burj Khalifa, Palm Jumeirah och Louvren Abu Dhabi. FAE är även medlem i Förenta nationerna och Gulfstaternas samarbetsråd.

Senaste nytt kring Förenade Arabemiraten

Sammanfattning av globala riktlinjer och ramverk för AI-säkerhet och reglering

Riktlinjer för AI-säkerhet publicerades den 27 november 2023, ledda av UK National Cyber Security Centre och utvecklade med US Cybersecurity and Infrastructure Security Agency. Singapore har lanserat ett ramverk för att främja betrodda GenAI-utveckling och ett riskramverk för finanssektorn. EU har undertecknat AI Act och publicerat en konsoliderad text. Förenade Arabemiraten har inrättat konstgjord intelligens och Advanced Technology Council och utvecklat riktlinjer för LLM och Gen AI i DIFC Court-förfaranden. I USA har skapandet av Artificial Intelligence Safety Institute Consortium tillkännagetts och FCC har bekräftat att TCPA-restriktioner gäller AI-genererade röster.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Undersökning visar högt förtroende för AI-verktyg i Afrika och Mellanöstern

En undersökning med 1 300 respondenter från 10 afrikanska och mellanösternländer visar att 63% av användarna är öppna för att dela sin personliga information, medan 83% uttrycker förtroende för noggrannheten och tillförlitligheten hos AI-verktygen. Undersökningen visar att generativa AI-verktyg används flitigt, men att det finns ett behov av ökad användarutbildning och medvetenhet om de potentiella riskerna med denna kraftfulla nya teknik. Användare använder generativ AI för forskning, informationsinsamling, e-postkomposition, kreativt innehållsskapande och dokumentutformning. Trots oro för jobbförluster och negativ inverkan på olika branscher, kände 80% av respondenterna inte att det hotade deras jobbsäkerhet.

Direktlänk Dela CIO Africa fördjupar idag

OpenAI:s VD Sam Altman vill samla in 7 biljoner dollar för att omforma den globala chipindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman är i samtal med investerare om att samla in mellan 5 till 7 biljoner dollar för att omforma den globala chipindustrin. Altman har tidigare investerat i en AI-chip-startup vid namn Rain Neuromorphics och har rapporterats försöka samla in flera miljarder för ett chipprojekt som kan konkurrera med Nvidia. Altman har redan träffat Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, ordförande för Abu Dhabis suveräna välståndsfond i Förenade Arabemiraten, som är värd 790 miljarder dollar. Enligt rapporter har Altman även vänt sig till SoftBank för pengar.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 19 februari

Finanshels.com lanserar UAE Tax Expert GPT för att demokratisera tillgången till premium skatteverksamhet

I ett ambitiöst drag för att demokratisera tillgången till premium skatterådgivning, har Finanshels.com stolt tillkännagivit lanseringen av sitt UAE Tax Expert GPT. Detta banbrytande verktyg, tillgängligt utan kostnad för GPT Plus-användare, kommer att revolutionera redovisnings- och skatteefterlevnadslanskapet för små och medelstora företag (SMB) och startups i Förenade Arabemiraten, och erbjuder ett alternativ till de traditionella, mindre smidiga metoderna från de stora fyra revisionsföretagen.

Direktlänk Dela WICZ Fox 40 fördjupade 17 februari

OpenAIs Sam Altman återanställd efter avsked, söker 7 biljoner dollar för AI-verksamhet

Sam Altman, tidigare okänd utanför teknikkretsar, blev plötsligt känd när hans företag OpenAI lanserade ChatGPT. OpenAI:s styrelse avskedade honom abrupt, men han återanställdes snabbt efter att Microsofts VD Satya Nadella, som hade investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, uttryckt sin missnöje. Altman har nyligen avslöjat att OpenAI backar från sitt tidigare motstånd mot ´militär och krigföring´ användning av sin teknik. Han har även meddelat att han försöker övertyga Förenade Arabemiraten att investera upp till 7 biljoner dollar i chip- och AI-verksamheten. Denna summa är nästan en tredjedel av USA:s BNP och nära dess federala budget för 2022.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 17 februari

Bright AI rapporterar om globala studenters språkinlärningspreferenser

Bright AI, en global ledare inom AI-drivna språkinlärningsappar, har släppt en rapport om studenters preferenser runt om i världen. Bright AI erbjuder 42 olika språkämnen för att möta en bred studentprofil. Analysen visar att det finns variationer mellan studenter från olika länder när det gäller vilka av de 42 språkämnena de finner intressanta. Detta kan vara kopplat till kulturella egenskaper hos deras respektive nationer. Rapporten framhäver också skillnader som kan relateras till studenternas ålder och språkkunskapsnivåer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 februari

Stor andel av indiska företag använder aktivt AI, enligt IBM-rapport

En ny undersökning beställd av IBM visar att cirka 59% av stora företag (över 1 000 anställda) i Indien aktivt använder artificiell intelligens (AI) i sina verksamheter. Rapporten visar att 74% av de indiska företagen redan arbetar med AI och har ökat sina investeringar i AI under de senaste 24 månaderna, särskilt inom forskning och utveckling samt omkvalificering av personal. Trots detta är det fortfarande utmaningar med att anställa personal med rätt kompetens och etiska överväganden kvarstår som hinder för AI-adoption. Undersökningen utfördes i november 2023 och inkluderade 8 584 IT-professionella i länder som Indien, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Singapore, Sydkorea, Spanien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA och Latinamerika.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 15 februari

Stora företag i Indien antar aktivt AI, enligt IBM:s forskning

Enligt en ny forskning som IBM har beställt använder cirka 59 procent av de stora företagen (med över 1000 anställda) i Indien aktivt artificiell intelligens (AI) inom affärsfunktioner. ´IBM Global AI Adoption Index 2023´ visar att 74 procent av de tidiga adoptörerna av AI har ökat investeringarna inom områden som forskning och utveckling samt omskolning av arbetskraft. Utmaningar för att anta AI innefattar anställning av personal, brist på verktyg och plattformar för att utveckla AI-modeller, och komplexitet i AI-projekt. Cirka 6 av 10 IT-proffs sade att deras företag aktivt implementerar generativ AI.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 15 februari

OpenAI testar minnesfunktion för chattboten ChatGPT

OpenAI testar en funktion som gör det möjligt för deras AI-chattbot ChatGPT att komma ihåg detaljer från tidigare konversationer med användare. Användare kan be chattboten att behålla specifik information från en konversation till nästa. ChatGPT kommer också att kunna avgöra vilken information från en användares konversationer som ska kommas ihåg. OpenAI kommer initialt att göra funktionerna tillgängliga för hundratusentals gratis- och betalande ChatGPT-användare. Företaget planerar att granska feedback innan det erbjuder det i större skala.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 14 februari

OpenAI föreslår UAE som ´regulatorisk sandlåda´ för AI-experiment

Sam Altman, VD för OpenAI, som stöds av Microsoft Corp, har föreslagit Förenade Arabemiraten (UAE) som en potentiell ´regulatorisk sandlåda´ för att experimentera med artificiell intelligens (AI) teknologier. Under ett virtuellt möte vid World Governments Summit diskuterade Altman utmaningen att utforma regulatoriska ramar för AI utan praktisk erfarenhet och föreslog att en kontrollerad miljö i UAE skulle kunna tillåta verkliga experiment för att identifiera effektiva regler. Han betonade behovet av en global policy för att hantera framsteg inom AI och framhöll UAE:s position att leda sådana diskussioner på grund av dess betydande investeringar i AI och strategisk policyfokus.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 13 februari

OpenAI:s medgrundare Sam Altman vill samla 7 biljoner dollar för nytt AI-chipprojekt

Sam Altman, medgrundare till OpenAI, vill samla in upp till 7 biljoner dollar för ett nytt AI-chipprojekt, vilket är mer än dubbla Storbritanniens årliga BNP eller tillräckligt för att betala för över två år av allmän hälsovård i USA. Altman är redan i diskussioner med investerare, inklusive regeringen i Förenade Arabemiraten. Kritiker varnar för de enorma mängder naturresurser som skulle krävas för att utveckla AI-system och chips med 7 biljoner dollar i finansiering. Altman svarade kortfattat: ´Du kan jobba hårt för att säkra vår gemensamma framtid eller du kan skriva Substacks om varför vi kommer misslyckas.´

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 13 februari

Open AI:s VD diskuterar potentialen och farorna med AI på World Governments Summit

Sam Altman, medgrundare och VD för Open AI, talade vid World Governments Summit i Dubai om hur utbildningen har omfamnat Chat GPT och hur det har blivit en av de mest transformerande teknologierna för sektorn. Han framhöll att verktyg som Chat GPT gjort forskare mer produktiva och uppmanade publiken att föreställa sig potentialen om alla världens forskare var dubbelt så produktiva. I en diskussion med Omar Sultan Al Olama, Förenade Arabemiratens minister för AI, digital ekonomi och distansarbete, sa Altman att Förenade Arabemiraten var väl positionerade för att vara en del av att skapa ett globalt system för att reglera AI. Han nämnde också att det finns möjlighet att mer av OpenAIs teknologi kommer att bli öppen källkod över tid, men företaget ville komma med en annan modell än traditionell öppen källkod. När det gäller de potentiella farorna med AI-utveckling, sa Altman att det inte var ´dödande robotar´ som släpptes ut på gatorna, utan en liten felberäkning som ledde till samhällsmässig feljustering som resulterade i att saker gick ´väldigt fel´.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 13 februari

Open AI:s VD föreslår att UAE leder globala AI-diskussioner

Open AI:s medgrundare och VD Sam Altman föreslog vid World Government Summit att Förenade Arabemiraten (UAE) skulle vara väl positionerade för att leda diskussioner om global övervakning av AI. Altman föreslog att UAE borde vara värd för en konferens där globala ledare kan brainstorma och strategisera kring dessa viktiga frågor. Han betonade vikten av att etablera revisions- och säkerhetsåtgärder innan man implementerar superintelligens eller artificiell allmän intelligens (AGI). Altman deltog i samtalet med minister Omar Sultan Al Olama på distans.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 13 februari

Varje land behöver äga sin egen AI, säger NVIDIAs VD på toppmötet World Governments Summit

Varje land behöver äga produktionen av sin egen intelligens, sa NVIDIAs grundare och VD Jensen Huang vid World Governments Summit i Dubai. Huang, som talade som en del av en ´fireside chat´ med Förenade Arabemiratens (UAE) AI-minister, Hans Excellens Omar Al Olama, beskrev suverän AI som en enorm möjlighet för världens ledare. ´Det kodifierar din kultur, din intelligens, ditt sunda förnuft, din historia - du äger din egen data´, sa Huang. Al Olama svarade att UAE ´helt och hållet ställer upp på den visionen´ och att landet därför satsar hårt på att skapa stora språkmodeller och mobilisera beräkningar. Huangs besök i UAE kommer när Gulfstaten snabbt förvandlas från en energigigant till ett globalt IT-centrum. Mellanöstern står inför att dra stora fördelar av AI, med PwC som förutspår en ökning av regionens ekonomi med 320 miljarder dollar fram till 2030.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 13 februari

OpenAI:s VD efterlyser globalt organ för att övervaka AI

OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt oro över de potentiella farorna med artificiell intelligens (AI), och uppmanar till skapandet av en internationell organisation för att övervaka AI:s snabba framsteg. Altman uttryckte sin oro över ´mycket subtila samhälleliga feljusteringar´ som kan orsaka stora problem. Han betonade också att AI-industrin inte bör vara den som styr regleringen av industrin. OpenAI, som Microsoft har investerat cirka 1 miljard dollar i, är en ledande aktör inom AI. New York Times har stämt OpenAI och Microsoft för att ha använt dess artiklar utan tillstånd för att träna OpenAI:s chatbots.

Direktlänk Dela Express & Star fördjupade 13 februari

Sam Altman söker 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip

OpenAI:s VD Sam Altman söker upp till 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip, enligt Wall Street Journal. Altman har publicerat flera inlägg om saken, men det som är mest intressant är den komplexa geopolitiken kring AI-chip. Taiwan är hem för TSMC som tillverkar de flesta av dagens AI-chip, inklusive de som designats av Nvidia. Kina förlitar sig också på TSMC-tillverkade chip, men har ambitioner att kontrollera Taiwan. USA har begränsat Nvidias export av sina mest avancerade AI-chip till Kina, vilket har lett till att Nvidia har utvecklat nedgraderade chip för den kinesiska marknaden. Biden-administrationen arbetar för att minska beroendet av TSMC. I Förenade Arabemiraten är Sheikh Tahnoun bin Zayed al Nahyan, global säkerhetsrådgivare sedan 2016, ordförande för AI-företaget G42. G42 har nyligen meddelat avtal med europeiska läkemedelsjättar som AstraZeneca och ett avtal på 100 miljoner dollar med ett företag i Silicon Valley för att bygga vad företagen hävdar kommer att bli världens största superdator. G42 har också meddelat ett partnerskap med OpenAI, skaparen av ChatGPT. Altman rapporteras vara i samtal med G42 för att finansiera sin shoppingrunda på 7 biljoner dollar. Nvidia försöker också locka investerare från UAE. Enligt The Circuit uppträdde Nvidias VD Jensen Huang vid World Governments Summit i Dubai och berättade för UAE:s minister för artificiell intelligens Omar Al Olama att varje land borde ha sin egen AI-infrastruktur och skydda sin ´datasuveränitet´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 februari

Nvidias VD förutser lägre AI-utvecklingskostnader än förväntat

Nvidias VD, Jensen Huang, förutser att framstegen inom datorteknik under de kommande åren kommer att hålla kostnaderna för utveckling av artificiell intelligens (AI) långt under de 7 biljoner dollar som det påstås att Sam Altman samlar in. Huangs företag tillverkar de mest eftertraktade AI-acceleratorerna och han är säker på att chipindustrin kommer att sänka kostnaderna för AI. Huang reagerade på en rapport i Wall Street Journal att OpenAI:s VD Sam Altman försöker samla in 7 biljoner dollar från investerare i Mellanöstern för ett halvledarinitiativ för att driva AI-projekt som skulle konkurrera med Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 februari

OpenAI:s VD Sam Altman i samtal med investerare för att förbättra global chiptillverkning och AI-kapabiliteter

Sam Altman, VD för OpenAI, rapporteras vara i samtal med investerare, inklusive de från Förenade Arabemiraten, för att samla in medel till ett banbrytande tekniskt initiativ. Initiativet syftar till att förbättra den globala chip-tillverkningskapaciteten och stärka artificiell intelligens (AI) kapabiliteter. Projektet kan kräva en investering på mellan 5 biljoner till 7 biljoner dollar. Målet är att öka världens kapacitet för chiptillverkning samtidigt som AI-kapabiliteterna avanceras. Om initiativet får det nödvändiga stödet från investerare, kan det innebära en betydande knuff inom teknisk innovation. Detta kommer vid en tidpunkt då efterfrågan på avancerad datateknisk infrastruktur och AI-applikationer ökar.

Direktlänk Dela Facts Chronicle fördjupade 12 februari

OpenAI:s VD Sam Altman söker 7 biljoner dollar för AI-chipproduktion

OpenAI:s VD Sam Altman rapporteras vara i diskussioner om att samla in upp till 7 biljoner dollar för produktion av AI-chip. Detta är ett svar på den kritiska bristen på grafikprocessenheter (GPU:er). Den föreslagna finansieringen är större än hela halvledarindustrins nuvarande globala försäljning. Potentiella investerare inkluderar Förenade Arabemiraten, SoftBanks VD Masayoshi Son och representanter från Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC).

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 11 februari

OpenAI:s VD Sam Altman föreslår flertriljonsprojekt för AI-chipproduktion

OpenAI:s VD Sam Altman föreslår ett projekt värt flera triljoner dollar för att öka produktionen av halvledare specifikt för artificiell intelligens (AI). Planen syftar till att hantera den nuvarande bristen på AI-chip, vilket hindrar OpenAI:s egen tillväxt och det bredare utvecklingen av fältet. Altman föreställer sig en lösning som utvidgar produktionen bortom befintliga aktörer. Hans föreslagna projekt, som fortfarande är i ett tidigt skede, söker en enorm investering på mellan 5 och 7 triljoner dollar.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 11 februari

OpenAI:s årsinkomst överstiger 2 miljarder dollar tack vare framgången med AI-produkten ChatGPT

OpenAI:s årliga intäkter har skjutit i höjden till över 2 miljarder dollar, främst tack vare framgången med deras ledande AI-produkt, ChatGPT. Företaget har upplevt en dramatisk ökning av sina intäkter, från 1,3 miljarder dollar i oktober till över 2 miljarder nu. Under samma period nådde OpenAI:s värdering 86 miljarder dollar, vilket överstiger andra betydande företag som Stripe och Shein. OpenAI är optimistiskt inför framtiden och förväntar sig att fördubbla sin nuvarande omsättning till 2025.

Direktlänk Dela Coinatory fördjupade 10 februari

OpenAI överträffar 2 miljarder dollar i intäkter, siktar på att fördubbla till 2025

OpenAI, en ledande startup inom artificiell intelligens (AI) som stöds av Microsoft, har nått en betydande milstolpe genom att överträffa 2 miljarder dollar i intäkter i december. Enligt rapporten är OpenAI optimistiskt inför sina framtidsutsikter och siktar på att mer än fördubbla sina intäkter till 2025. Denna ambition kommer från en ökande efterfrågan från företagskunder som vill utnyttja dess generativa AI-verktyg i olika arbetsplatsapplikationer. Investorer har visat betydande förtroende för startup-företaget baserat i San Francisco, värderar det till mer än 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 10 februari

OpenAI´s VD planerar att revolutionera den globala halvledarindustrin

Sam Altman, VD för OpenAI, planerar att revolutionera den globala halvledarindustrin med ett ambitiöst projekt som kan kräva biljoner dollar i investeringar, enligt en rapport. Altman har belyst begränsningarna som AI-chiptekniken står inför och ser dessa som ett hinder för OpenAI:s tillväxt. För att ta itu med denna utmaning föreställer han sig ett projekt som skulle förbättra chipbyggkapaciteten globalt. Altman diskuterar med olika investerare, inklusive regeringen i Förenade Arabemiraten. Altman föreslår stora investeringar i AI-chipteknik, efter tidigare initiativ och investeringar inom halvledarområdet.

Direktlänk Dela Ukraine Business Journal fördjupade 10 februari

OpenAI:s VD lanserar ambitiös finansieringsinitiativ för chip-teknologi

OpenAI:s VD, Sam Altman, har nyligen introducerat ett finansieringsinitiativ för att driva utvecklingen av chip-teknologi framåt. Initiativet, som beskrivs som ´vilt ambitiöst´, kan kräva upp till otroliga 7 biljoner dollar i finansiering. Diskussioner pågår för att få investeringar från olika källor, inklusive Förenade Arabemiratens regering. I centrum för Altmans initiativ ligger etableringen av flera chipfabriker, som ska skötas av etablerade chip-tillverkare som Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Direktlänk Dela Pro Pakistani fördjupade 10 februari

OpenAI genererar 100 miljarder ord per dag, söker biljoner dollar för att omforma AI

OpenAI, företaget bakom XChatGPT, genererar för närvarande cirka 100 miljarder ord per dag, enligt dess medgrundare och VD Sam Altman. Altman avslöjade att han söker biljoner dollar för att omforma framtiden för chips och artificiell intelligens (AI). Han sa att han behöver fler grafikprocessenheter (GPU:er) för att uppnå det massiva antalet ord som mänskligheten genererar. Altman diskuterar för närvarande med investerare, inklusive Förenade Arabemiratens regering, för att samla in pengar till ett tekniskt initiativ som skulle öka världens chipbyggande kapacitet.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 10 februari

OpenAI:s VD försöker samla in upp till 7 biljoner dollar för att bygga chipfabriker

Sam Altman, VD för OpenAI, försöker samla in upp till 7 biljoner dollar för att tillverka nya chips för att driva AI. Han försöker delvis att samla in pengar i Förenade Arabemiraten. Kostnaden för att bygga nya chipfabriker skulle vara mellan 5 och 7 biljoner dollar. OpenAI behöver mer beräkningskraft och detta innebär att de behöver fler kiselchipfabriker. Diskussionerna är i ett tidigt skede och det är inte känt vilka potentiella investerare som kan vara involverade.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 februari

OpenAI-chefen Sam Altman söker biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin

Sam Altman, chef för OpenAI, rapporteras söka biljoner dollar för att omforma den globala halvledarindustrin. Projektet, som syftar till att öka produktionen av de chips som driver AI, kan kräva att man samlar in så mycket som 7 biljoner dollar. Detta skulle vara en enorm och aldrig tidigare skådad summa i venturekapitalens historia, större än den kombinerade nuvarande marknadskapitaliseringen för Apple och Microsoft, och mer än Japans eller Tysklands årliga BNP. Altman har träffat flera potentiella investerare, inklusive SoftBanks ordförande Masayoshi Son och shejk Tahnoun bin Zayed al Nahyan, Förenade Arabemiratens säkerhetschef.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 9 februari

OpenAI planerar att investera i storskalig tillverkning av AI-chip

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, ledd av VD Sam Altman, har som mål att samla in pengar för storskaliga tillverkningsinitiativ, inklusive AI-chip, vilket många uppskattar kan kosta upp till 7 biljoner dollar. Altman vill omstrukturera världens leveranskedjor för AI-chip och förhandlar med betydande investerare, inklusive regeringen i Förenade Arabemiraten, för att samla in en betydande summa pengar för etablering av nya fabriker som skulle producera AI och andra avancerade chipuppsättningar. Enligt Altmans plan skulle pengarna användas för att öppna upp till hundratals nya halvledarfabriker, som därefter skulle skötas av välkända chipproducenter som Samsung och TSMC.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 9 februari

OpenAI:s VD söker biljoner dollar för att omstrukturera halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman söker biljoner dollar i investeringar för att omstrukturera den globala halvledarindustrin, rapporterar Wall Street Journal. Altman har länge pratat om utbud-och efterfrågeproblemet med AI-chips, där många AI-jättar vill ha dem, men det finns inte tillräckligt många. Detta begränsar OpenAI:s tillväxt. Han överväger ett projekt som skulle öka den globala kapaciteten för chipbyggande och är i samtal med olika investerare, inklusive Förenade Arabemiratens regering. Altman kan behöva samla in mellan 5 och 7 biljoner dollar för projektet.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 februari

OpenAI:s VD Sam Altman vill lansera en ny AI-initiativ fokuserad på hårdvara

OpenAI, företaget bakom den populära ChatGPT, är känt för att vara ett av de ledande företagen inom artificiell intelligens. Men deras nuvarande mjukvara verkar inte vara tillräcklig för företagets VD, Sam Altman, som utforskar nya horisonter. Enligt Wall Street Journal försöker Altman lansera en ny AI-initiativ som kommer att fokusera mer på hårdvaruaspekten, inklusive skräddarsydda chips för AI. Altman är i samtal med flera investerare, inklusive Förenade Arabemiratens regering, för att säkra finansiering och kan behöva upp till 7 biljoner dollar.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 9 februari

Open AI:s VD vill lösa global brist på AI-chipp

Det finns en stor brist på AI-chipp globalt, något som Open AI:s VD Sam Altman vill lösa. Han hoppas kunna övertyga investerare att spendera upp till 7 000 miljarder kronor på att utveckla nya chipp som kan framkalla nästa steg i AI-revolutionen. Altman har diskuterat projektet med USA:s handelsminister Gina Raimondo och representanter från Förenade Arabemiratens regering. Målet är att AI-chippen ska tillverkas i samarbete med taiwanesiska TSMC och japanska Softbank.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 februari

OpenAI når rekordtakt av tillväxt, förväntas fördubbla intäkterna till 2025

OpenAI har uppnått årliga intäkter överstigande 2 miljarder dollar, vilket sätter en rekordtakt av tillväxt som påminner om de snabbast växande teknikföretagen i historien, rapporterade Financial Times. Denna prestation för San Francisco-baserade startupen rapporterades i december 2023. Rapporten nämnde också att OpenAI, med stöd från Microsoft, är optimistisk om sin potential att mer än fördubbla denna intäktsiffran till 2025. Denna optimism drivs av det betydande intresset från företagskunder som är angelägna att integrera OpenAIs generativa AI-verktyg i sina verksamheter.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 9 februari

OpenAI planerar att revolutionera AI med specialiserade chip

OpenAI, ledd av VD Sam Altman, har presenterat ett förslag till en ny initiativ som kan revolutionera infrastrukturen för artificiell intelligens (AI) genom att fokusera på att utveckla specialiserade AI-chip. Företagsinsamlingsstrategier förutser en enorm investering på mellan 5 och 7 biljoner dollar för att finansiera initiativet. OpenAI tror att ett sådant initiativ skulle lösa det akuta behovet av effektiv hårdvara för att träna sofistikerade verktyg som Large Language Models (LLM), vilket inkluderar banbrytande teknik som ChatGPT.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 9 februari

OpenAI:s VD Sam Altman söker investerare för banbrytande teknikinitiativ

OpenAI:s VD, Sam Altman, för diskussioner med investerare, inklusive Förenade Arabemiraten, för att samla in medel till ett banbrytande teknikinitiativ. Initiativet syftar till att revolutionera världens kapacitet att bygga chip och avsevärt förbättra kapabiliteten hos artificiella intelligenssystem. Projektet syftar till att ta itu med utmaningar relaterade till tillverkning av chip och utveckling av AI. Enligt en rapport kan projektet kräva att man samlar in en enorm summa på mellan 5 och 7 biljoner dollar. Om det lyckas kan detta omdefiniera AI-landskapet.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 9 februari

OpenAI:s VD söker biljoner dollar i investeringar för global halvledaromvandling

Sam Altman, VD för OpenAI, rapporteras vara i samtal med potentiella investerare för att säkra biljoner dollar till ett banbrytande teknikinitiativ. Projektet syftar till att omvandla den globala halvledarindustrin och förbättra kapaciteten för AI. Altman förhandlar med investerare, inklusive Förenade Arabemiratens regering, för att samla in medel till ett enormt teknikföretag. Detta initiativ skulle avsevärt öka världens kapacitet att bygga chip och stärka dess AI-förmågor. Projektets uppskattade kostnad ligger mellan 5 och 7 biljoner dollar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 februari

OpenAI-chefen Sam Altman söker upp till 7 biljoner dollar för att öka globala chipkapaciteten

Sam Altman, VD för OpenAI, förhandlar med investerare om att samla in mellan 5 och 7 biljoner dollar för ett stort projekt som skulle öka världens chiptillverkningskapacitet och dess förmåga att driva AI. Potentiella investerare inkluderar Förenade Arabemiratens regering, eftersom Altman nyligen träffade landets nationella säkerhetsrådgivare Sheikh Tahnoun bin Zayed al Nahyan. Diskussionerna är fortfarande i ett tidigt skede och det är ännu inte känt vilka som är troliga investerare. Insamlingsinsatserna kan sträcka sig över flera år och kanske inte ger resultat.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 9 februari

OpenAI:s VD Sam Altman söker biljoner dollar för att öka AI-kapaciteten

OpenAI:s VD Sam Altman försöker samla in biljoner dollar från investerare, inklusive Förenade Arabemiratens regering, för att öka världens kapacitet att producera avancerade chips och driva artificiell intelligens, enligt Wall Street Journal. Altman har föreslagit att bygga dussintals chipfabriker som sedan skulle drivas av befintliga chip-tillverkare, som Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Planerna syftar till att lösa hinder för OpenAI:s tillväxt, inklusive brist på chips som driver AI-modeller som ChatGPT. Altman har hittills hållit möten med höga tjänstemän i UAE, TSMC-chefer, USA:s handelssekreterare Gina Raimondo och SoftBanks VD Masayoshi Son.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 9 februari

OpenAI-chefen i samtal för att öka världens chippbyggande kapacitet

OpenAIs VD Sam Altman diskuterar med investerare, inklusive Förenade Arabemiraten, för att samla in medel för en teknikinitiativ för att öka världens kapacitet för chippbyggnad och utvidga dess förmåga att driva artificiell intelligens (AI). Projektet kan kräva att man samlar in upp till 5 till 7 biljoner dollar. OpenAI och dess största investerare Microsoft har inte omedelbart svarat på Reuters förfrågningar om kommentarer. Altmans insamlingsplaner syftar till att lösa begränsningar för OpenAIs tillväxt, inklusive bristen på AI-chip som krävs för att träna stora språkmodeller bakom system som ChatGPT.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 9 februari

OpenAI:s VD Sam Altman i samtal om att höja upp till 7 biljoner dollar för teknikinitiativ

OpenAI:s VD Sam Altman är i samtal med investerare, inklusive Förenade Arabemiraten, för att samla in pengar till ett teknikinitiativ för att öka världens chippbyggande kapacitet och utöka dess förmåga att driva AI, bland annat, rapporterade Wall Street Journal på torsdag. Projektet kan kräva att samla in så mycket som 5 till 7 biljoner dollar, tillade rapporten, citerar människor som är bekanta med ämnet.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 9 februari

Global AI-marknad förväntas öka till 460,89 miljarder dollar 2028

En rapport från ResearchAndMarkets.com visar att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas öka från 150,3 miljarder dollar 2023 till 460,89 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 25,12%. Denna tillväxt drivs av framsteg inom autonoma AI-teknologier och deras ökande användning inom olika branscher. Trots denna starka tillväxt står AI-marknaden inför utmaningar i form av datainskränkningar, vilket påverkar utvecklingen och tillämpningen av AI-lösningar. Rapporten inkluderar även en detaljerad analys av marknaden, inklusive segmentering och konkurrensanalys.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 2 februari

Sminkartist förlorar jobb efter AI-granskning av kroppsspråk

En sminkartist påstår att hon förlorade sitt jobb på ett framstående varumärke efter att ett AI-rekryteringsverktyg som använder ansiktsigenkänningsteknik markerade henne negativt för hennes kroppsspråk. Anthea Mairoudhiou, en tidigare MAC-sminkartist, blev uppsagd från sin roll 2020 baserat på resultaten av en videointervju utförd med HireVue - ett amerikanskt rekryteringsföretag som använder AI ansiktsanalysteknik för att betygsätta kandidater. Mairoudhiou fick full poäng för sin prestation men förlorade sitt jobb eftersom hennes kroppsspråk betygsattes dåligt i HireVue-intervjun. Mairoudhiou väckte rättslig åtgärd mot Estee Lauder, moderbolaget till MAC Cosmetics, och kom överens om en förlikning utanför rätten.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 1 februari

GSMA och IBM ingår partnerskap för att främja AI i telekomsektorn

GSMA, föreningen som representerar den globala telekommunikationsindustrins intressen, har nyligen meddelat ett strategiskt partnerskap med IBM. Samarbetet syftar till att stödja införandet av generativ artificiell intelligens (GenAI) inom telekommunikationssektorn. Initiativet innefattar lanseringen av två huvudprogram, utformade för att fylla kompetensluckor och främja den praktiska användningen av dessa teknologier. GSMA kommer att arbeta med IBM genom ett särskilt program, det första i en ny serie av kurser utvecklade av GSMA Advance. Programmet kommer att äga rum på fem IBM-kontor i Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Mexiko, USA och Sydkorea. Ett onlineprogram kommer också att vara tillgängligt.

Direktlänk Dela Morning Express fördjupade 30 januari

Ny forskning visar att 42% av stora företag använder AI aktivt

Ny forskning beställd av IBM visar att cirka 42% av de stora organisationer (över 1 000 anställda) som deltog i undersökningen aktivt använder AI i sina verksamheter. Tidiga adoptörer leder vägen, med 59% av de svarande företagen som redan arbetar med AI planerar att öka och påskynda investeringar i tekniken. Pågående utmaningar för AI-adoption i företag kvarstår, inklusive att anställa anställda med rätt kompetens, datakomplexitet och etiska problem fortsätter att hindra företag från att införliva AI-teknik i sina verksamheter.

Direktlänk Dela India Technology News fördjupade 30 januari

Australian Open planerar att använda AI för att skapa flerspråkig marknadsföring

Australian Open planerar att använda AI-teknik för att generera simulerade läpprörelser för Novak Djokovic och andra tennisproffs för flerspråkig marknadsföring, och synkronisera dem med datorgenererade röster som redan replikerar ton och tonhöjd hos spelarna. Tennis Australia (TA) strävar efter att bygga publik och intäkter genom att satsa på teknisk innovation och investera i startups. TA:s innovationschef, Machar Reid, säger att även om spelarna ännu inte har godkänt imitationen av deras röster, kommer de att konsulteras när tekniken börjar justera deras bild. En video av Djokovic, som redan finns på YouTube och låter som om världens nummer 1 talar, men är på spanska, visades.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 28 januari

OpenAIs VD Sam Altman möter ledare för halvledarindustrin i Sydkorea

Sam Altman, VD för OpenAI, är i Sydkorea för att möta ledare inom halvledarindustrin, särskilt från Samsung Electronics och SK Hynix. Hans besök fokuserar främst på att utforska potentiella partnerskap för hans AI-chipproduktionsföretag. Han planerar att träffa chefer från flera Samsung-divisioner, inklusive System LSI-enheten som designar chips, Samsung Semiconductor som producerar DRAM och 3D NAND-minne, samt Samsung Foundry som bygger chips under kontrakt. Han ska också träffa VD:n för SK Hynix, en betydande minnestillverkare, och ordföranden för SK Group.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 27 januari

Ny marknadsstudie publicerad om AIGC inom mediefältet

En nyligen publicerad marknadsstudie om AIGC inom mediefältet ger en översikt över nuvarande marknadsdynamik samt förutsägelser för hur marknaden kommer se ut 2028. Studien delar upp marknaden baserat på intäkter och volym (där det är tillämpligt) samt prisutveckling för att uppskatta storlek och trender. Några av de företag som täcks av studien inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 25 januari

OpenAI:s VD planerar att bygga AI-processorer

OpenAI:s VD Sam Altman planerar att bygga en AI-processor som kommer att designa AI-chip och producera dem internt. Han är i samtal med TSMC om chipproduktion och med Mellanösterninvesterare för att starta ett nytt chipföretag. Målet är att minska OpenAI:s beroende av Nvidia och uppfylla dess växande behov av processorkraft. Projektet involverar personer som Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan från Förenade Arabemiraten. Projektet förväntas kosta hundratals miljoner eller kanske miljarder, så Altman behöver finansiering.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 24 januari

Skapandet av rådet för artificiell intelligens och avancerad teknologi i Abu Dhabi

Sheikh Mohamed Bin Zayed Al Nahyan, Förenade Arabemiratens president och Abu Dhabis härskare, har utfärdat en lag om inrättandet av Rådet för Artificiell Intelligens och Avancerad Teknologi (AIATC). Rådet kommer att ansvara för utveckling och genomförande av policyer och strategier relaterade till forskning, infrastruktur och investeringar i artificiell intelligens och avancerad teknologi i Abu Dhabi. Sheikh Tahnoun Bin Zayed Al Nahyan utsågs till ordförande och Sheikh Khaled Bin Mohamed Bin Zayed Al Nahyan till vice ordförande för AIATC.

Direktlänk Dela Gulftoday.ae fördjupade 22 januari

Sam Altman i diskussioner om att lansera nytt chipföretag

Sam Altman, VD för OpenAI, diskuterar med investerare från Mellanöstern och chip-tillverkare, inklusive TSMC, om att lansera ett nytt chipföretag. Altman vill tillgodose sitt företags växande behov av halvledare samtidigt som han minskar dess beroende av Nvidia. Han har talat med några av de rikaste investerarna i regionen om att finansiera det ambitiösa nya projektet för att utveckla chips som krävs för att träna och bygga AI-modeller, samt anläggningar som krävs för att tillverka dem. Han förhandlar också med investerare i Förenade Arabemiraten, inklusive Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, en av Abu Dhabis rikaste och mest inflytelserika personer, om att finansiera företaget. Han pratar också med den taiwanesiska chip-tillverkaren Taiwan Semiconductor Manufacturing Co om ett partnerskap för att tillverka chipsen.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 21 januari

Ökning av molntjänster och cybersäkerhetsproblem i Mellanöstern

Minskade kapitalutgifter, cybersäkerhetsproblem, smarta stadsprojekt och regeringsinitiativ har lett till en ökning av lokala molnleverantörer i Mellanöstern. Flera hyper-scalers öppnade sina lokala datacenter i flera länder i regionen förra året. Det förväntas att fler digitala tjänster för regeringar och privata organisationer kommer att köras i hybridmoln 2024. Cybersäkerhet kommer att förbli en topprioritet för organisationer i Mellanöstern, eftersom ransomware-attacker försenar och påverkar deras digitala omvandlingsmål. Organisationer kommer att investera mer i cybersäkerhet, särskilt i dataåterställning och backup. Det förväntas att det kommer att ske fler specialiserade ransomware-attacker riktade mot specifika branscher. Organisationer måste hålla sig uppdaterade om hot och marknadslandskap och fokusera på grunderna, inklusive utbildning, förebyggande planering och starkare försvar.

Direktlänk Dela Gulf News fördjupade 19 januari

Maskininlärning revolutionerar läkemedelsindustrin med förväntad tillväxt på 37,9% 2024-2030

Maskininlärning i läkemedelsindustrin upplever betydande tillväxt då läkemedelsföretag anammar maskininlärningsapplikationer för att effektivisera läkemedelsupptäckt, kliniska prövningar och dataanalys. Maskininlärning gör det möjligt att analysera stora datamängder, identifiera mönster och insikter som kan påskynda forsknings- och utvecklingsprocesser. Marknadstillväxten drivs av den ökande komplexiteten i läkemedelsforskning, behovet av personlig medicin och önskan att snabba upp läkemedelsutvecklingens tidslinjer. Den globala maskininlärningsmarknaden inom läkemedelsindustrin förväntas växa med en CAGR på 37,9% under perioden 2024-2030.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 januari

Tekniknyheter: Duolingo minskar arbetskraften, FriendyM säkrar $2M investering, Seedstars Africa meddelar $30M för afrikanska uppstartsföretag

Utbildningsteknikappen Duolingo har inlett en arbetskraftsminskning som påverkar cirka 10% av dess kontraktsanställda. Detta är en del av ett strategiskt skifte mot intensifierad integration av artificiell intelligens (AI). Samtidigt har den Egypten-baserade autotech-firman FriendyM säkrat en investering på 2 miljoner dollar. Företaget planerar att använda de nyligen förvärvade medlen för att utöka sina tjänster till alla guvernement i Egypten. Slutligen har Seedstars Africa Ventures meddelat att de har säkrat en kapitalinjektion på 30 miljoner dollar från EIB Global, som är associerat med Europeiska Investeringsbanken.

Direktlänk Dela Ripples Nigeria fördjupade 11 januari

AI i fokus på World Economic Forums årliga möte 2024

Vid det 54:e årliga mötet för World Economic Forum (WEF) i Davos är artificiell intelligens (AI) i fokus. Enligt WEF:s Global Risk Report 2024 utgör desinformation och felinformation genererad av AI risker för kommande val i USA, Storbritannien och Indien. Nyckeltalare kommer att diskutera AI:s inverkan på samhället, inklusive säkerhet, mänsklig interaktion och förtroende, samt dess användning inom olika sektorer och regioner. Globala ledare har uppmanat till internationellt samarbete för att styra AI-utvecklingen mot mänskligt välbefinnande snarare än exploatering.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 11 januari

Mayo Clinic tecknar avtal med AI-startup Cerebras

Mayo Clinic har tecknat ett avtal med tech-startupen Cerebras, som blir dess första AI-partner. Mayo Clinic kommer att ge Cerebras miljontals dollar för att hjälpa till att bygga teknikverktyg baserade på Mayos samling av avidentifierade patientdata. Cerebras har cirka 380 anställda och bygger och säljer superdatorer speciellt utformade för AI-applikationer inom flera branscher. Avtalet ger Mayo tillgång till Cerebras superdatorer samt ett Cerebras-team för att utveckla hälsomodeller. Mayo kommer sedan att äga vad de bygger.

Direktlänk Dela STAT News fördjupade 9 januari

Förenade Arabemiraten öppnar AI-forskningscenter i Israel

I linje med Abraham-avtalen planerar Förenade Arabemiraten att öppna ett forskningscenter för artificiell intelligens (AI) i Israel. Yoelle Maarek, tidigare chef på både Amazon och Google, kommer att leda Haifa-grenen av Abu Dhabi Technological Innovation Institute (TII). Institutet är drivkraften bakom Falcon, en öppen källkodsmodell för storskaligt språk (LLM).

Direktlänk Dela Yedioth Internet fördjupade 8 januari

Gujarat-företag introducerar AI-robotar för övervakning och rengöring vid Vibrant Summit

Ett företag från Gujarat har utvecklat robotar med artificiell intelligens (AI) som kommer att utföra övervakning och rengöring vid det kommande Vibrant Summit. Robotarna kommer att vara en central attraktion på utställningen. Dessutom kommer repliker av inhemska helikoptrar och stridsflygplan att visas. Utställningen kommer också att ha 13 hallar tillägnade 13 olika teman, inklusive ´Make in Gujarat´ och ´Atmanirbhar Bharat´. Omkring 450 MSME-enheter kommer att delta aktivt för att bidra till förverkligandet av premiärministerns vision om ´oberoende Indien´.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 8 januari

Orbis Research publicerar rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

Orbis Research har publicerat en omfattande rapport om marknaden för generativa AI-verktyg. Rapporten analyserar storleken på marknaden, tillväxtpotentialen, trender och utmaningar. Den är baserad på djupgående forskning utförd av analytiker och branschexperter. Marknaden är indelad i olika segment baserat på produkttyper, tillämpningar och geografiska platser. Rapporten profilerar också nyckelspelare på marknaden, inklusive deras marknadsandel, produktportföljer och genomförande strategier. Den globala marknaden för generativa AI-verktyg har påverkats signifikant av COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 januari

OpenAI:s ChatGPT-program har stor påverkan på konsumentelektronikbranschen

OpenAI:s ChatGPT-program har haft stor påverkan på konsumentelektronikbranschen sedan det lanserades för ett år sedan. Programmet nådde 1 miljon användare inom fem dagar och 100 miljoner användare per månad i januari. Företagets framgångar har gjort att dess VD, Sam Altman, har hamnat i medieskuggan. Han har bland annat gjort en världsturné till Israel, Indien, Japan, Nigeria, Sydkorea, Europa och Förenade Arabemiraten för att främja ChatGPT. Trots konkurrens från företag som Google och Amazon, har OpenAI fortsatt att leda generativa AI-industrin. Dock har det också varit utmaningar, inklusive problem med datasekretess och en brist på regulatorisk övervakning.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 28 december

OpenAI i förhandlingar om att höja sin värdering till över $100 miljarder

OpenAI diskuterar att höja ny finansiering till en värdering på $100 miljarder eller mer, vilket skulle göra det till världens näst mest värdefulla startup efter SpaceX. OpenAI planerar också att göra ett anbud i januari, lett av Thrive Capital. Dessutom förhandlar de om att höja mellan $8 och $10 miljarder för ett nytt chipföretag med kodnamnet ´Tigris´ med G42 i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. OpenAI blev känt efter lanseringen av ChatGPT i november 2022, vilket gjorde AI:s generativa förmågor lättillgängliga för massorna för första gången.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 26 december

OpenAI i tidiga samtal om att höja finansiering till ett värde av över 100 miljarder dollar

Microsoft-stödda OpenAI är i tidiga samtal för att höja en ny finansieringsrunda till ett värde på eller över 100 miljarder dollar, enligt källor. Om finansieringsrundan genomförs som planerat, skulle det göra AI-företaget till det näst mest värdefulla start-up-företaget i USA, endast bakom Elon Musks Space Exploration Technologies Corp. OpenAI har hittills samlat in 13 miljarder dollar från bland annat Microsoft. Amazon.com och Googleägda Alphabet har sedan dess investerat miljarder i OpenAI-konkurrenten Anthropic. OpenAI har också diskuterat att höja finansieringen för ett nytt chipföretag med Abu Dhabi-baserade G42.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 25 december

Global AI Conclave 2023: Indien på framkant inom AI

Global AI Conclave 2023, ett möte mellan AI-pionjärer, experter och fans, ägde rum den 16 december på JW Mariott i Bengaluru, med värdar CNBC-TV18 och Moneycontrol. New Delhi-proklamationen, en del av Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI), stöddes av representanter från 28 länder. Bland framstående deltagare fanns Andrew Ng, Rajeev Chandrasekhar, Sridhar Vembu, Sharad Sharma, Swapna Bapat, Andrew Feldman, Vivek Raghavan och Chris Miller. Konklaven diskuterade AI-relaterade frågor och möjligheter och gav förslag till framtida samarbete och åtgärder.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 24 december

Maskininlärning inom finanssektorn: Marknadsrapport diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En marknadsrapport om maskininlärning inom finanssektorn diskuterar de största faktorerna som ansvarar för branschens tillväxt, samt nyckelhindren och utmaningarna. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyerna som observerats på den globala marknaden. Studien erbjuder även en analys av de senaste händelserna, som tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala maskininlärningsmarknaden inom finans. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

Marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning

En marknadsrapport för prediktiv analys och maskininlärning ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad utifrån produkttyp, slutanvändningsindustri och nyckelregioner. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Schneider Electric, Sas Institute Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, IBM, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu och 4Paradigm. Rapporten omfattar också utmaningar och risker på marknaden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

ChatGPT, AI-verktyget som förändrar teknologilandskapet

ChatGPT, ett generativt artificiellt intelligensverktyg lanserat av OpenAI, har gjort avsevärda framsteg sedan det lanserades för mer än ett år sedan. Med över hundra miljoner aktiva veckovisanvändare fortsätter verktyget att locka människor som vill utnyttja det för produktivitet och mer. Verktyget är byggt på GPT-arkitekturen och har en förmåga att producera textrespons som en människa skulle göra. Med ChatGPT kan användare skapa och generera innehåll på olika sätt, vilket gör det till ett mycket mångsidigt verktyg.

Direktlänk Dela Economymiddleeast.com fördjupade 14 december

Marknadsrapport för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på nuvarande och framtida utsikter

Rapporten om marknaden för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för TinyML-industrin. Den beskriver den optimala eller fördelaktiga passformen för leverantörer att anta efterföljande fusioner och förvärvsstrategier, geografisk expansion, forskning och utveckling samt nya produktintroduktionsstrategier för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för TinyML-marknaden har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment. Direkta effekter av COVID-19 på marknaden spåras regelbundet, tillsammans med den indirekta påverkan av associerade industrier. Dessa observationer kommer att integreras i rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Marknadsrapport för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar

En marknadsrapport fokuserar på analysen av nuvarande och framtida utsikter för industrin för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar. Rapporten beskriver optimala strategier för leverantörer att anta för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod, inklusive sammanslagningar och förvärv, geografisk expansion, forskning och utveckling samt introduktion av nya produkter. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för marknaden för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Forskare använder AI för att förbättra klimatprognoser och förutse extrema väderhändelser

Forskare vid Polytekniska universitetet i Milano, ledda av professor Andrea Castelletti, undersöker hur artificiell intelligens (AI) kan användas för att förbättra klimatprognoser och förutse extrema väderhändelser. Detta kommer som svar på ökande frekvens av extrema väderhändelser, som översvämningar och torka, kopplade till klimatförändringar. Forskningen finansieras av EU och involverar forskare från flera europeiska länder. Forskarna hoppas att AI kan förbättra noggrannheten i klimatmodeller och bidra till att skapa mer tillförlitliga varningar om farliga väderförhållanden.

Direktlänk Dela The Good Men Project fördjupade 11 december

Indien arbetar på en flerländerbaserad AI-deklaration

Indiens elektronik- och informationsteknikminister Ashwini Vaishnaw meddelar att diskussioner pågår för att slutgiltigt fastställa ett deklarationsdokument, med förhoppningen om att nå konsensus. Regeringen arbetar på en flerländerbaserad, konsensusbaserad deklaration om artificiell intelligens (AI), specifikt sätt att mildra risker och främja innovation. ´Vi förhandlar om ett deklarationsdokument som vi hoppas att vi kommer att kunna komma fram till någon form av konsensus,´ sa ministern till mediapersoner inför toppmötet som ska hållas i New Delhi från 12-14 december. Premiärminister Narendra Modi kommer att inviga GPAI-toppmötet, till vilket cirka 30 länder har bjudits in, inklusive 29 GPAI-medlemmar och andra länder som Förenade Arabemiraten. Indien är ordförande för GPAI i år efter att ha tagit över från Frankrike i november.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 11 december

Maskininlärning inom verktygsmarknaden: Marknadsrapport och prognos

En marknadsrapport om maskininlärning inom verktygsmarknaden ger en prognos för marknadsstorlek, trender och tillväxt. Rapporten undersöker affärsstrategier och marknadsaktiviteter som drivkrafter, nya möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad baserat på produkttyp, slutindustri och nyckelregioner. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar Baidu, Hewlett Packard Enterprise Development Lp, Sas Institute, Inc., Ibm, Microsoft, Nvidia, Amazon Web Services, Oracle, Sap, Bigml, Inc., Fair Isaac Corporation, Intel Corporation, Google Llc, H2O.Ai, Alpiq, Smartcloud. Rapporten täcker marknadsutmaningar och risker samt huvudmålet med rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 8 december

Marknadsrapport för Machine Learning Infrastructure As A Service: Storlek, trender och prognoser

Marknadsrapporten för Machine Learning Infrastructure As A Service ger en analys av marknadens storlek, trender och förväntad tillväxt. Rapporten undersöker marknadsaktiviteter som drivkrafter, nya möjligheter och hinder. Marknaden är segmenterad baserat på produkttyp, slutanvändarindustri och nyckelregioner. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Amazon Web Services (Aws), Google, Valohai, Microsoft, Vmware, Inc, Pytorch. Rapporten täcker även utmaningar och risker som marknaden står inför, inklusive anpassning av lösningar till unika kundbehov, att hålla sig uppdaterad med utvecklande e-handelstrender, att säkerställa sömlös integration med befintliga system och att hantera potentiell konkurrens.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 8 december

Myrbaserade AI-algoritmer används för att minska ineffektiviteter i tillverkningsprocesser

Myror använder kemiska feromoner för att kommunicera med andra myror när de reser mellan sitt bo och en matkälla. Den kortaste rutten får den starkaste kemiska signaturen, vilket hjälper andra myror att lära sig att använda den. Denna ´myrbaserade algoritm´ och andra inlärningssystem studeras nu av dataforskare för att reducera ineffektiviteter i tillverkningsprocesser, vilket är ett sätt att minska utsläppen som bidrar till global uppvärmning. Maskininlärningsverktyg kan påskynda åtgärder för att minska fossila bränsleutsläpp och förbereda sig för katastrofhot. Men teknikexperter varnar för att en allvarlig brist på data och AI-verktyg i utvecklingsländer kan göra algoritmer mindre exakta.

Direktlänk Dela Gulf Times fördjupade 6 december

Big Techs växande vattenavtryck granskas i takt med AI-utvecklingen

Den globala efterfrågan på nästa våg av generativ artificiell intelligens (AI) ökar den offentliga granskningen av Big Techs växande vattenavtryck. Företag som Microsoft och Google har nyligen rapporterat en betydande ökning av sin vattenförbrukning, vilket forskare menar är en följd av kapplöpningen att kapitalisera på nästa våg av AI. En studie av forskaren Shaolei Ren vid University of California, Riverside, visar att OpenAI´s ChatGPT förbrukar 500 milliliter vatten för varje 10 till 50 uppmaningar. Om den växande vattenförbrukningen hos AI-modeller inte hanteras tillräckligt kan det bli ett stort hinder för socialt ansvarsfull och hållbar användning av AI i framtiden.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 6 december

Indien samlar in språkdata för att utveckla AI-verktyg i lokala språk

För att bygga Indiens första AI-baserade chatbot för tuberkulos, läste bybor i den sydvästra indiska delstaten Karnataka upp meningar på sitt modersmål Kannada i en app. Teknikföretaget Karya samlar in taldata från tusentals talare av olika indiska språk för att bygga dataset för företag som Microsoft och Google. Den indiska regeringen bygger också språkdataset genom Bhashini, ett AI-ledd språköversättningssystem. Tiotusentals indier har bidragit till Bhashini, som redan används i översättningsverktyg för utbildning, turism och rättsväsendet.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 4 december

Artificiell intelligens framhävs som verktyg i klimatkampen på COP28

På FN:s klimattoppmöte COP28 i Dubai har artificiell intelligens (AI) blivit en huvudaktör i kampen mot klimatförändringar. Företagare och forskare har visat hur AI kan accelerera världens ansträngningar för att bekämpa klimatförändringar. Men det finns också oro för AI:s potentiella energiförbrukning och dess skadliga effekter på människor och planeten. FN meddelade att de samarbetar med Microsoft för att skapa ett AI-drivet verktyg för att spåra om länder följer igenom sina löften om att minska fossila bränsleutsläpp. Google och Boston Consulting Group förutspår att AI kan hjälpa till att minska upp till en tiondel av alla växthusgasutsläpp till 2030. Forskare och företagsrepresentanter hoppas att de relativa fördelarna med AI på klimatet kommer att väga upp den betydande energianvändning som krävs för att driva det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 3 december

Klimat TRACE: Ett verktyg för att identifiera och övervaka växthusgasutsläpp globalt

En banbrytande global koalition, medgrundad av tidigare USA:s vicepresident Al Gore, har introducerat Climate TRACE, en detaljerad databas som använder avancerad maskininlärningsteknik och satellitbilder för att övervaka och identifiera växthusgasutsläpp i global skala. Databasen omfattar ett stort antal källor som är ansvariga för växthusgasföroreningar, inklusive enskilda kraftverk, stålkvarnar och gruvoperationer, med totalt över 350 miljoner bidragsgivare. Kända företag som Tesla, Boeing och General Motors har nyligen samarbetat med Climate TRACE för att få insikt i stål- och aluminiumleverantörsutsläpp.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 3 december

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 1 december

AI och maskininlärning fokuserar på klimatförändringar inför Cop28-toppmötet

AI och maskininlärning vänds mot klimatförändringar, i hopp om att öppna data ska påskynda resan mot netto noll. På Cop28-toppmötet i Förenade Arabemiraten kommer banbrytande teknik att presenteras, som mjukvara som lär sig hur solpaneler ser ut och identifierar dem från satellitbilder. Samtidigt innebär en första global inventering av framsteg mot världens klimatmål en uppmaning till ´rigorös ansvarsskyldighet´ i hur företag rapporterar sitt koldioxidavtryck. Forskare förespråkar att sätta dessa två saker samman och låta AI analysera siffrorna. Detta skulle innebära att klimatvärlden kan sluta ´gräla om mycket grundläggande saker´.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 29 november

Maskininlärningsmarknaden i Mellanöstern och Afrika förväntas nå 0,50 miljarder dollar till 2023

En nyligen publicerad forskningsrapport förutspår att maskininlärningsmarknaden i Mellanöstern och Afrika kommer att uppgå till 0,50 miljarder dollar till 2023, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 29,1% under perioden 2018-2023. Rapporten går igenom marknadens nuvarande status, inklusive marknadsstorlek, marknadsandel, förväntade trender, tillväxthastighet, distributionskanaler och mer. Nyckelfaktorer för tillväxten inkluderar användning av maskininlärning inom arbetsintensiva sektorer som detaljhandel och sjukvård för att förbättra kundupplevelsen, samt ökade investeringar i maskininlärningsteknologier drivna av en växande start-up-kultur och regeringsstödd innovation.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 november

USA försöker avslöja AI-jättens kopplingar till Kina

Amerikanska spionorgan har varnat för det emiratiska företaget G42 och dess arbete med stora kinesiska företag som amerikanska tjänstemän anser vara säkerhetshot. G42, ett artificiell intelligens-företag som kontrolleras av Sheikh Tahnoon bin Zayed, misstänks av amerikanska tjänstemän för att dölja omfattningen av sitt arbete med Kina. Företaget har offentligt tillkännagett sin enorma tillväxt genom en stadig takt av pressmeddelanden, inklusive avtal med europeiska läkemedelsjättar som AstraZeneca och ett 100 miljoner dollar-avtal med ett Silicon Valley-företag för att bygga vad företagen skryter kommer att vara ´världens största superdator´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 27 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

Artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik förväntas växa kraftigt

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik öka från 1,08 miljarder USD 2022 till 30,76 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,7%. Rapporten, publicerad av Polaris Market Research, ger en grundlig översikt över marknaden, inklusive aktuella industridata och framtida trender. Den täcker marknadens storlek, regional överblick, företagsprofiler, segmentanalys och prognos. Rapporten fokuserar på att analysera nyckeltrender på marknaden.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 november

AI-teknik i medier: Hot eller möjlighet?

Under Global Media Congress i Förenade Arabemiraten diskuterades artificiell intelligens (AI) och dess roll inom journalistiken. Experterna var eniga om att AI kan förbättra journalistiken genom att till exempel generera rubriker och sammanfatta innehåll. Ahmed Al-Hammadi, verkställande direktör för stödtjänster på WAM, sa att AI förbättrar effektiviteten och kreativiteten inom journalistiken. Han betonade dock att mänsklig intelligens och omdöme fortfarande är nödvändiga. Omar Sultan Al-Olama, Förenade Arabemiratens minister för artificiell intelligens, menade att AI kommer att bidra till utvecklingen av mer än 90 procent av internetinnehållet.

Direktlänk Dela Arab News fördjupade 16 november

Core42 lanserar AI-modell för att förbättra upplevelsen för arabisktalande

Core42 har lanserat ett program som del av sin strategi för att tillhandahålla en rik lingvistisk och kulturell generativ artificiell intelligensupplevelse till mer än 400 miljoner arabisktalande runt om i världen. Den nya modellen Jais 30B tränades på en databas bestående av 126 miljarder arabiska symboler och 251 miljarder engelska symboler. Modellen ger 160 procent längre och mer detaljerade svar på arabiska och en ökning på 233 procent på engelska jämfört med tidigare modeller. Jais är uppkallad efter den högsta toppen i Förenade Arabemiraten, Jebel Jais.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 15 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

Mellanösternbaserat holdingbolag utvecklar AI-verktyg på arabiska i partnerskap med UAE-teknikföretag

Ett Mellanösternbaserat holdingbolag har ingått ett partnerskap med ett teknikföretag i Förenade Arabemiraten för att utveckla ett nytt AI-verktyg på arabiska. Verktyget Open AI stöder för närvarande endast ett fåtal språk, inklusive kinesiska, engelska, spanska, portugisiska, franska och japanska. Arabiska, som talas av över 420 miljoner människor över hela världen, stöds för närvarande inte. AI-företaget Core42 och Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence i Abu Dhabi har utvecklat Jais, ett AI-verktyg på arabiska. Ett nytt partnerskapsavtal mellan Core42 och Publicis Groupe´s Mellanösternverksamhet kommer nu att ge byrågruppens kreatörer tillgång till Jais.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 9 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

Marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger detaljerad analys

En marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger en detaljerad analys av marknadsstorlek, andel, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, tillväxt, marknadsandel, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassificeringar, applikationer och marknadsöversikt, produktspecifikationer, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer, råmaterial, etc. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och omfattningen av den respektive marknaden för artificiell intelligens inom diagnostik i framtiden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Marknadsrapport för global artificiell intelligens publicerad av Market Intelx

Marknadsanalysföretaget Market Intelx har publicerat en forskningsrapport om den globala marknaden för artificiell intelligens. Rapporten innehåller statistik och analyser över hela branschen, inklusive produkttyper, tillämpningar, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala AI-marknaden, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillgång och konsumtion. Rapporten syftar till att hjälpa läsaren att förstå den globala AI-industrin bättre. Den presenterar en omfattande systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyligen trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Maskininlärning i detaljhandeln: Marknadsanalys och framtidsperspektiv

En detaljerad marknadsforskningsrapport om maskininlärning i detaljhandeln presenterar en omfattande analys av global marknadsstorlek, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassifikationer, applikationer och marknadsöversikt, samt produktkrav, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer och råmaterial. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och framtida omfattning av maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Framstående aktörer inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

OpenAI bekräftar partnerskap med Dubais G42 för att leverera AI-lösningar till Förenade Arabemiraten

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har bekräftat sitt partnerskap med Dubais G42 för att leverera innovativa artificiella intelligenslösningar till Förenade Arabemiraten. Samarbetet mellan de två företagen kommer att fokusera på generativa AI-tjänster, med båda företagen överväger möjligheterna att expandera till andra regionala marknader. G42 kommer att integrera ChatGPT och andra OpenAI-produkter i sina dotterbolags verksamheter. För OpenAI erbjuder partnerskapet med G42 flera fördelar eftersom företaget står inför en turbulent period i sin klättring till rampljuset.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 24 oktober

Lärare känner sig oförberedda på AI:s påverkan, enligt rapport

Enligt en ny rapport känner sig minst hälften (49%) av lärarna oförberedda på påverkan från artificiell intelligens (AI), och menar att mer måste göras för att hjälpa dem att förbereda eleverna för en AI-driven framtid. Rapporten, utförd av Oxford University Press (OUP), rekommenderar att regeringar bör stödja skolor för att utnyttja AI:s potential för att omvandla utbildningen. Om det nuvarande utbildningssystemet inte anpassas till AI-eran, kan elever riskera att uppleva ojämlikheter i dess implementering och riskera att hindras från att utveckla bredare kognitiva färdigheter för framtiden.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 22 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

G42 och OpenAI samarbetar för att erbjuda avancerade AI-lösningar i UAE och regionala marknader

Teknikgruppen G42, baserad i Förenade Arabemiraten (UAE), har ingått ett partnerskap med OpenAI, företaget bakom ChatGPT, för att erbjuda avancerade AI-lösningar till UAE och regionala marknader. Detta kommer att innebära användning av generativa AI-modeller inom områden som finansiella tjänster, energi, hälso- och sjukvård och offentliga tjänster. Partnerskapet syftar till att påskynda utvecklingen av lösningar, vilket gör att organisationer effektivt kan använda AI i sina specifika användningsfall.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 19 oktober

OpenAI och G42 bildar partnerskap för att främja AI-adoption i UAE

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har ingått ett partnerskap med teknikkonglomeratet G42 baserat i Abu Dhabi för att påskynda AI-adoptionen i Förenade Arabemiraten (UAE) och andra regionala marknader. G42, som grundades av emiratet Abu Dhabi, kommer att fokusera på att använda OpenAI:s generativa AI-modeller inom områden där det redan har en viss nivå av expertis, inklusive finansiella tjänster, energi, hälso- och sjukvård och offentliga tjänster. För att öka AI-adoptionen kommer G42 att utnyttja Microsofts Azure-datacenter som en del av sin lokala och regionala infrastruktur.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade 19 oktober

OpenAI och G42 planerar att utvidga AI i Mellanöstern

OpenAI och Dubai-baserade teknikgruppen G42 har meddelat ett nytt samarbete för att utöka AI-kapabiliteterna i Mellanöstern. De två företagen planerar att använda OpenAIs generativa AI-modeller inom sektorer där G42 har expertis, inklusive finansiella tjänster, energi, hälsovård och offentliga tjänster. G42 säger att organisationer i Förenade Arabemiraten (UAE) och andra regioner som använder dess företagslösningar nu bör ha en förenklad process för att integrera avancerade AI-funktioner i befintliga företag.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 18 oktober

Abu Dhabi-baserade G42 kommer att stödja OpenAI med AI i Förenade Arabemiraten

Ett teknikkonglomerat baserat i Abu Dhabi, G42, meddelade på onsdagen att det kommer att hjälpa OpenAI att tillhandahålla artificiell intelligens till företag i Förenade Arabemiraten. G42 kommer också att ´prioritera´ sin ´betydande AI-infrastrukturkapacitet´ för OpenAI:s användning. Konglomeratet antydde att det skulle tillhandahålla denna kapacitet till Microsoft, som är OpenAI:s exklusiva molnleverantör.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 18 oktober

Biden-administrationens exportförbud kväver Kinas tekniska ambitioner

Biden-administrationen minskar typerna av halvledare som amerikanska företag kommer att kunna sälja till Kina, i syfte att stänga kryphål i befintliga regler. De uppdaterade reglerna kommer att öka effektiviteten i kontrollerna och ytterligare stänga av vägar för att kringgå restriktionerna, säger USAs handelssekreterare Gina Raimondo. Avancerade AI-chip, som Nvidias H800 och A800-produkter, kommer att påverkas. Reglerna utökar också exportbegränsningar bortom Kina och Macao till 21 andra länder, inklusive Iran och Ryssland. Kina har kritiserat de nya reglerna och lovat att ´vinna slaget´ i kärnteknik.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 18 oktober

USA rankas 22:a i global pensionsindex - AI kan förbättra systemet

USA fick betyget C+ och kom på 22:a plats i Mercer och CFA-institutets 15:e årliga Global Pension Index, en ranking av 47 länder. Indexet varnar för att amerikaner i allt högre grad kommer att behöva ta ansvar för sin egen pension. Rapporten föreslår att artificiell intelligens (AI) och stordata kan förbättra pensionsystem genom att effektivisera processer, förutse framtida risker, upptäcka identitetsbedrägeri och skapa modeller för investerarbeteende. Nederländerna rankades först, följt av Island och Danmark. Israel var det enda andra landet som fick ett A-betyg.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 18 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Marknadsrapport för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer: 2023 till 2032

Xcellent Insights har nyligen lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer i sitt arkiv över marknadsforskning. Rapporten belyser en djupgående analys av den globala industrin inklusive dess upp- och nedgångar över åren. Rapporten erbjuder också detaljer om marknadsstorlek, andel, tillväxtmöjligheter, tillväxtfaktorer, begränsningar och riskfaktorer. Marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer förväntas registrera en robust intäktsandel under den prognostiserade tidsramen. Rapporten erbjuder detaljerade insikter om faktorer som kan driva och hämma den totala marknadstillväxten under de kommande åren.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

AI-startup revolutionerar företag, Expand North Star visar över 400 AI-startups

AI blomstrar och startups är i hjärtat av denna revolution. Generative AI har potential att generera upp till $4.4 biljoner i värde över alla branscher. Expand North Star (ENS) arrangerade AI Monday för att visa över 400 AI-baserade startups. En paneldebatt diskuterade hur AI-startup-innovationer transformerar företag. I tredje kvartalet såg MENA venture-finansiering $250 miljoner samlas över 78 affärer, en ökning med 32% jämfört med Q2 2023. Detta bidrog till $1.4 miljarder samlade genom 286 transaktioner under de första nio månaderna av 2023. Saudiarabien och Förenade Arabemiraten ledde regionen i kapital insamlat.

Direktlänk Dela Social News XYZ fördjupade 16 oktober

AI kan automatisera vardagliga uppgifter inom de närmaste 18 månaderna, säger PwC Mellanöstern

PwC Mellanöstern förutspår att Generative AI (GenAI) kommer att kunna automatisera en betydande del av vardagliga uppgifter inom de närmaste 18-20 månaderna. Detta framkom under en paneldebatt vid Dubai Assembly for Generative AI. Ali Hosseini, Chief Digital Officer på PwC Mellanöstern, och Stephen Anderson, Partner, Strategy and Markets Leader på PwC Mellanöstern, förklarade att vi nu kan få en ny idé till marknaden på 20 minuter med hjälp av GenAI. De betonade vikten av att hålla sig uppdaterad med de senaste GenAI-verktygen och kapabiliteterna. Hosseini och Anderson underströk behovet av transparens och vikten av att etablera ramverk och utbilda team för att effektivt arbeta med AI.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 15 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) har analyserats i en ny rapport. Rapporten inkluderar en omfattande undersökning av den geografiska landskapet, industriens storlek och företagets intäktsskattning. Den granskar varje marknadssegment och dess undersegment. Rapporten erbjuder insikter som hjälper kunderna att övervinna utmaningar på den globala AI-marknaden. Marknadsprognoser ger djup insikt i industriparametrar genom att analysera tillväxt, konsumtion, kommande marknadstrender och prisfluktuationer. Rapporten innehåller även en omfattande marknadsanalys och en landskapsanalys av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 oktober

Revolutionära nya fynd i senaste forskningsrapporten om global AI-driven text-till-bildgenerator marknad

En ny forskningsrapport har avslöjat att marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten ger en omfattande översikt över den konkurrenskraftiga marknaden och en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag att identifiera stora förändringar i branschpraxis. Bland de stora aktörerna på marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer finns Midjourney, Stable Diffusion, NovelAI, Open AI, TIAMAT, Parti, NightCafe, DeepDream, Stablecog och Disco Diffusion.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Kina kan kringgå USA:s tekniksanktioner genom partnerskap med Saudiarabien

Kina kan kringgå de tekniksanktioner som USA infört genom sitt samarbete med Saudiarabien. Kina har gått samman med Saudiarabien för att hjälpa dem skapa en lokaliserad artificiell intelligens och maskininlärning. Detta har väckt oro vid Saudiarabiens ledande akademiska institution, som fruktar att sådana band kan hota universitetets tillgång till amerikansktillverkade chips, avgörande för att driva denna banbrytande teknik. Professor Jinchao Xu, en amerikansk-kinesisk matematiker vid King Abdullah University of Science and Technology (Kaust) i Saudiarabien, har startat ett projekt kallat AceGPT, en arabiskorienterad stor språkmodell, i samarbete med Chinese University of Hong Kong, Shenzhen (CUHK-SZ), och Shenzhen Research Institute of Big Data.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 11 oktober

OpenAI överväger att bygga egna AI-chip eller förvärva chip-tillverkare

OpenAI, utvecklaren bakom ChatGPT, överväger flera alternativ för att lösa utmaningen med brist på AI-chip. Alternativen inkluderar att bygga egna AI-chip från grunden, utöka befintligt partnerskap med hårdvaruleverantörer som NVIDIA eller förvärva en chip-tillverkare. OpenAI har nyligen genomfört en due diligence inför ett eventuellt förvärv, men identiteten på chip-tillverkaren är fortfarande hemlig. Ett eventuellt förvärv kan dock dra till sig antitrustregulatorer, med tanke på nyligen åtgärder från Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) och en räd mot NVIDIAs kontor i Paris över konkurrensbegränsande praxis inom AI- och halvledarsektorn.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 10 oktober

ARM Hub planerar att lansera Data och AI-as-a-Service 2024

ARM Hub, en ledande aktör inom robotik, artificiell intelligens (AI) och design-tillverkningsindustrin, har meddelat sina planer på att lansera ett data- och AI-as-a-Service-erbjudande 2024. Detta australiensiska företag syftar till att tillhandahålla en skalbar och säker data- och AI-infrastruktur i molnet. Vid ADIPEC 2023 Manufacturing and Industrialization Strategic Conference i Abu Dhabi betonade Dr. Cori Stewart, VD och grundare för ARM Hub, vikten av att integrera olika datakällor på en plattform. Företagets erbjudande kommer att inkludera skräddarsydda AI-verktyg som chatbots och generering av syntetisk data.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Framtidens krigföring kan förändras av drönare med AI

Drönare utrustade med artificiell intelligens (AI) och maskininlärning kan kraftigt förändra framtidens krigföring. Experter förutser att drönarsvärm, kapabla att kommunicera och koordinera attacker, kan användas för att samtidigt slå mot flera mål. Förenade Arabemiraten leder utvecklingen med Hunter 2-S drönare, som kan bestämma flygrutt och attackmetod självständigt. Konceptet ´lojal wingman´ utvecklas också, där bemannade flygplan flyger tillsammans med flera drönare. Dessutom kommer teknik för att motverka drönarsvärm bli allt viktigare i takt med att hotet växer.

Direktlänk Dela The 1014 fördjupade 6 oktober

Artificiell intelligens ökar global vattenförbrukning

Artificiell intelligens (AI) kräver stora mängder vatten för att kyla de elektroniska komponenterna, vilket påverkar vattenförbrukningen globalt. Utvecklingen av AI i USA kräver så mycket vatten att det motsvarar mer än en tredjedel av vattenförbrukningen i ett land som Förenade Arabemiraten. Forskare vid University of California har uppskattat att varje fem frågor som ställs till AI förbrukar en halv liter vatten för att kyla de nödvändiga enheterna. Företag som Microsoft och Google, som utvecklar AI-teknik, har byggt sina huvudservrar nära vattenkällor för att dra nytta av tillgången. Trots snabba svar från AI-utvecklingsföretag om deras löften att minska vattenförbrukningen, har Microsoft investerat i Open AI och valt platser för sina AI-fabriker nära floder.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 5 oktober

Marknadsundersökning om maskininlärning inom medicinsk bildbehandling publicerad av Marketintelx

En nyligen publicerad marknadsundersökning från Marketintelx fokuserar på tillväxt, marknadens omfattning, utvecklingstrender samt ursprungliga och framtida uppskattningar av marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Rapporten analyserar forskningsmetodik, inklusive primär och sekundär forskning, företagsandelanalys, modellering baserad på demografiska data, makroekonomiska indikatorer och branschindikatorer. Rapporten inkluderar en detaljerad analys av konkurrenter och deras huvudstrategier, företagsprofiler, produktomfång, marknadsöversikt, möjligheter, uppdelning av råmaterialleverantörer och nedströms köpare.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Marknadsinsikter för AI-spelverktygsgenerator 2023

Marknadsinsikter för AI Game Assets Generator 2023 är en omfattande rapport som ger en fullständig analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser också de begränsande faktorerna och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera marknadens komplexa landskap och maximera sin ROI. Den ger en djupgående analys av marknadens konkurrenskraftiga miljö, inklusive nyckelspelare som verkar inom branschen, deras marknadsandel och deras konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

UAE-team avslöjar AI-verktyg ´Jais´ för arabisktalande

Ett team av akademiker, forskare och ingenjörer i Förenade Arabemiraten (UAE) har nyligen presenterat ett kraftfullt AI-verktyg anpassat för arabisktalande. Verktyget, som heter ´Jais´, skapades i samarbete mellan Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence (MBZUAI), Silicon Valley-baserade Cerebras Systems, och Inception, ett dotterbolag till det UAE-baserade AI-företaget G42. Jais förstår kulturella nyanser och dialekter, vilket gör det användbart inom olika branscher. Framtida versioner av Jais kommer att kunna arbeta med bilder, grafer eller tabulär data istället för bara text.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 4 oktober

Artificiell intelligens inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031

En marknadsundersökningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom försäkringsmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som vill ha en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten förutspår marknadstrender, möjligheter och potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier för att effektivt hantera en konkurrensutsatt landskap. Den globala AI inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Marknaden förväntas uppnå anmärkningsvärd tillväxt vad gäller storlek och CAGR, drivet av faktorer som tekniska framsteg och närvaron av nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 29 september

Karriärcoach varnar för oetisk AI-tjänst

Karriärcoach Eve Peña varnade sina TikTok-följare för StartupHelper, ett företag som erbjöd en tjänst för att skapa AI-kloner av människor för att delta i virtuella jobbintervjuer. Peña, tillsammans med två andra skapare, blev erbjudna ett varumärkesavtal på fem siffror för att marknadsföra företaget, men blev misstänksamma och avböjde. Mindre än två veckor senare försvann StartupHelper online, dess webbplats togs ner helt och dess TikTok-sida gjordes privat. Peña kritiserade företaget för att vara oetiskt i en video på TikTok.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 28 september

Maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa med 35,3% CAGR mellan 2023 och 2030

En rapport om maskininlärningsprogramvarumarknaden förutspår en imponerande årlig tillväxttakt på 35,3% under perioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av ökad användning av maskininlärning och AI inom olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, finans, e-handel och tillverkning. Rapporten identifierar också viktiga spelare på marknaden, inklusive Microsoft, Google, TensorFlow, Kount, Warwick Analytics, Valohai, Torch, Apache SINGA, AWS, BigML, Figure Eight och Floyd Labs. Framtida trender och möjligheter inkluderar ökad efterfrågan på prediktiv och föreskrivande analys, integration av maskininlärning i edge computing-enheter och IoT, och ökad betoning på djupinlärningsalgoritmer och teknik för naturlig språkbehandling.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

En nyligen publicerad rapport om användningen av artificiell intelligens (AI) inom processfinansieringsmarknaden ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI:s roll i att revolutionera processfinansieringsindustrin. Marknaden för AI inom processfinansiering har vuxit från miljontals USD till miljontals USD från 2017 till 2022. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) på procent beräknas denna marknad nå miljontals USD år 2029. Nyckelspelare på den globala marknaden för AI inom processfinansiering inkluderar LP, Pravati Capital LLC, Apex Litigation Finance Limited, Longford Capital Management, VALIDITY FINANCE, LLC, Augusta Ventures Ltd., Deminor och Woodsford Litigation Funding Ltd.

Benzinga fördjupade 26 september

Artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapport 2023 släppt

Den nyligen släppta artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapporten för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI vertikaler industrin. Marknaden för AI vertikaler har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032

DataHorizzon Research har publicerat en rapport som visar att marknaden för data science och maskininlärningsplattformar beräknas vara värd 94,2 miljarder USD 2023 och förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 17,4%. Rapporten analyserar marknadens tillstånd på global och regional nivå inom kommunikationssektorn. Maskininlärning, en gren av datavetenskapen, används för att göra viktiga beslut i företag och applikationer. Insikter från konsumenter används av organisationer för att anpassa sina produkter eller tjänster efter kundernas krav och förväntningar. Data science och ML-plattformar hjälper företag att dra meningsfulla slutsatser från denna data, utveckla marknadsföringsplaner och förbättra produktutbudet. Dessutom främjar den prediktiva analysen i företag också marknadstillväxten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 september

Global marknad för maskininlärningschips växer

En ny affärsforskningsrapport visar att den globala marknaden för maskininlärningschips växer. Rapporten hjälper företag att förstå olika drivkrafter och begränsningar som påverkar marknaden under prognosperioden från 2023 till 2030. Den innehåller en detaljerad analys av tidigare trender, framtida trender och tekniska framsteg. Rapporten ger också en detaljerad och analytisk titt på de olika företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 21 september

Ny rapport ger värdefulla insikter om marknaden för artificiell intelligens

Den nyligen släppta marknadsrapporten för artificiell intelligens (AI) för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI-industrin. Den globala AI-marknadens storlek värderades till 59732,12 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner dollar 2028. Rapporten inkluderar flera nya tillägg som marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden växer globalt, prognos till 2031

En ny forskningsrapport visar den globala marknaden för Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) och dess kommersiella möjligheter fram till 2031. Rapporten inkluderar en analys av hur COVID-19 påverkat marknaden och hur företag kan övervinna hoten som pandemin har medfört. De stora aktörerna på MLaaS-marknaden inkluderar ISHIR, IBM, Google, Microsoft och Amazon. MLaaS-marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en beräknad CAGR på procent. Marknaden förväntas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Global AI i företagsmarknaden förväntas nå 1,5 biljoner dollar 2028

Enligt en rapport från Infinity Business Insights förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i företag nå 1,5 biljoner dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,3% från 2023 till 2028. Rapporten belyser hur AI har omvandlat företagsverksamhet och beslutsfattande, med AI-lösningar som erbjuder insikter baserade på data, automatisering och förbättrad effektivitet. Nyckelmarknadsaktörer som nämns i rapporten inkluderar Google, Microsoft, IBM, Amazon Web Services, Nuance, Verint, DataRobot, SAS, MathWorks, Digital Reasoning, Cloudera, IPsoft, Uniphore, Kasisto och iFLYTEK.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Kunstgjord intelligens på rättegångsfinansieringsmarknaden växer globalt fram till 2030

En ny forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och intäktsprognoser för marknaden för konstgjord intelligens (AI) inom rättegångsfinansiering från 2023 till 2030. Rapporten inkluderar data om marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Den täcker också strategier för företag att övervinna hot som orsakats av COVID-19. Marknaden för AI inom rättegångsfinansiering har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) av procent. Marknaden beräknas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Företagsmarknaden för artificiell intelligens förväntas växa med mer än 34,6% mellan 2022 och 2028

Marknaden för företagsartificiell intelligens (AI) värderas till cirka 11,4 miljarder dollar 2021 och förväntas växa med en hälsosam tillväxttakt på mer än 34,6% under prognosperioden 2022-2028. Faktorer som ökad efterfrågan på virtuella assistenter, chatbots och robotar från olika organisationer, samt det ökande behovet av att utvärdera exponentiellt större datavolymer, driver företagens efterfrågan på artificiell intelligens. Dessutom ökar företagens övergång från konventionella till digitala plattformar efterfrågan på AI-teknik i företag över hela världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Marknadsanalys av AI-verktyg för studenter

En genomgripande analys av den nuvarande och framväxande trenden inom AI-verktyg för studenter har utförts. Rapporten inkluderar Porter´s Five Forces för att analysera olika faktorer såsom leverantörers och kunders förståelse, risker från olika agenter, konkurrensstyrka och lovande nya affärsfolk. Rapporten omfattar även forskningsdata från olika företag, fördelar, bruttomarginal, strategiska beslut på den globala marknaden och mer genom tabeller, diagram och infografik. De företag som täcks i rapporten inkluderar Cognii, Century Tech, Queirum, Altitude Learning, Knowji, Ivy Chatbot, Nuance, Gradescope, Carnegie Learning, Smart Sparrow, DreamBox, Knewtons Alta, Eklavvya AI proctoring, Woot Math, Duolingo, Pearson, TutorMe, Edmentum och Kaltura.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Dubai Gold och Commodities Exchange ser betydande handelsaktivitet under första halvåret

Dubai Gold and Commodities Exchange, Mellanösterns största och mest diversifierade finansiella derivatbörs, registrerade betydande handelsaktivitet under första halvåret med 3,5 miljoner kontrakt värda $71,3 miljarder som handlades. Den kommersiella direktören Louis Hyams sade att de viktigaste drivkrafterna för denna starka prestation var det sortiment av indiska rupieprodukter som de erbjuder, vilket bidrog till majoriteten av handeln med 23 miljoner kontrakt värda $57,6 miljarder. Börsen har lyckats etablera emiratets position som ett globalt nav för handel med råvaror och har lyckats locka investerare från hela världen. Börsen har lockat 93 investerare hittills, varav 15 är utländska.

Direktlänk Dela Dubai Week fördjupade 12 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar 2023-2030

En ny marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar förutspår en betydande årlig tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden utifrån olika applikationer och typer av verktyg, med fokus på tillgång och efterfrågan, råmaterialanalys och SWOT-analys. Stora företag inom marknaden inkluderar RapidMiner, Databricks, Lexalytics, SAS, Alteryx, Domino Data Lab, Microsoft, Angoss, IBM, TIBCO Software, Dataiku, MathWorks, SAP, Google, KNIME, Anaconda, H20.ai och Rapid Insight.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Artificiell intelligens (AI) på hotellmarknaden väntas växa årligen till 2030

En rapport om artificiell intelligens (AI) på hotellmarknaden förutspår att marknaden kommer att växa årligen fram till 2030. Rapporten analyserar olika applikationer av AI inom hotellbranschen, inklusive kundköp, reseval, restauranger, underhållning, resmönster och resplaner. Bland tillverkarna av AI för hotellmarknaden finns Hilton CRS Technologies, KLM Airlines, Lemax, IBM, mTrip, Cvent, Amadeus IT, Qtech Software, Infosys, Altexsoft och Lola. Rapporten fokuserar på marknaden i Nordamerika, Europa och Asien-Stilla havsområdet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Nvidia, ett företag som tillverkar datorchips, chockade Wall Street-analytiker genom att dra in 13,5 miljarder dollar i intäkter under det senaste kvartalet, minst 2 miljarder dollar mer än vad finansgenierna hade förutsett. Företaget har blivit en triljon-dollar-företag, nästan över en natt, tack vare dess A100 och H100 grafiska bearbetningsenheter (GPU:er) som är mycket eftertraktade inom artificiell intelligens (AI). Nvidia har också förbokat knapp produktionskapacitet hos Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Frågan är nu hur länge Nvidias dominans kommer att hålla i sig.

The Guardian fördjupade 9 september

Flera muslimska teknikexperter och tänkare på Time Magazines ´TIME100 AI List´

Flera muslimska teknikexperter och tänkare har tagit plats på Time Magazines första ´TIME100 AI List´, som lyfter fram de 100 mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI). Lila Ibrahim, verksamhetschef för Google DeepMind, Mustafa Suleyman, VD och medgrundare för Inflection AI, Omar Al Olama, världens första minister för artificiell intelligens från Förenade Arabemiraten, och Rumman Chowdhury, VD och medgrundare för Humane Intelligence, har alla inkluderats i Time Magazines lista över de 100 mest inflytelserika personerna inom AI, som släpptes torsdagen den 7 september 2023.

Direktlänk Dela The Cognate fördjupade 9 september

Företagsmarknaden för artificiell intelligens uppskattas vara värd cirka 11,4 miljarder dollar 2021 och förväntas växa med en hälsosam tillväxttakt på mer än 34,6% under prognosperioden 2022-2028. Faktorer som ökad efterfrågan på virtuella assistenter, chatbots och robotar från olika organisationer, samt det ökande behovet av att utvärdera exponentiellt större datavolymer, driver företagens efterfrågan på artificiell intelligens. Dessutom ökar företagens övergång från konventionella till digitala plattformar efterfrågan på artificiell intelligens-teknologier i företag över hela världen.

Benzinga fördjupade 8 september

Tekniska innovationsinstitutet (TII) i Förenade Arabemiraten (UAE) har släppt Falcon 180B, en storskalig version av Falcon 40B. Falcon 180B, med sina 180 miljarder parametrar, är den största öppna källkods språkmodellen och har tränats på 3,5 biljoner tokens på 4096 GPU:er samtidigt, med hjälp av Amazon SageMaker. Modellen är 2,5 gånger större än Llama 2 och krävde fyra gånger mer beräkningskraft för sin träning. UAE:s oljerikedomar har finansierat AI-projekt, inklusive Falcon 180B, som en del av deras nationella AI-strategi för 2031.

Analytics India Magazine fördjupade 8 september

Marknadsrapport för kognitiva system och AI-system förutspår tillväxt till 2030

En ny rapport ger viktig statistisk information om marknadsstatus för aktörer inom kognitiva system och AI-system. Den omfattar historiska och projicerade marknadsdata, efterfrågan, applikationsspecifikationer, prisutveckling och geografiska uppdelningar av ledande företag inom kognitiva system och AI-system. Rapporten erbjuder en omfattande bild av den globala marknaden för kognitiva system och AI-system från 2023 till 2030. Forskningsrapporten ger även omfattande data om de viktigaste faktorerna som driver tillväxten på marknaden för kognitiva system och AI-system på både nationell och lokal nivå.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

Trots att den initiala entusiasmen för AI-tekniken ChatGPT har minskat, fortsätter AI-revolutionen, särskilt inom detaljhandeln. Claude 2, en ny modell släppt av Anthropic, har inte fångat allmänhetens uppmärksamhet på samma sätt som ChatGPT. AI fortsätter att utvecklas och används i kommersiella tjänster, med företag som använder AI för att finjustera sina egna data. Google har tillkännagivit något som kallas Gemini, som är mer kraftfullt än OpenAI´s GPT-4 och kan vara tillgängligt så tidigt som i december. Dessutom har en arabisk LLM producerats i Förenade Arabemiraten, vilket är ett positivt tecken på global innovation och acceptans av AI-verktyg.

Moneycontrol fördjupade 5 september

Marknadsstudie om global Data Science och Machine Learning Service publicerad av MarketandResearch.biz

En marknadsstudie baserad på den globala marknaden för Data Science och Machine Learning Service har publicerats av MarketandResearch.biz. Rapporten ger en exakt bild av marknaden och viktig data om olika komponenter som kommer att påverka utvecklingen. Den hjälper intressenter eller kunder att bestämma de bästa produktionsmetoderna och dra nytta av de ytterligare möjligheter som denna marknad erbjuder. Rapporten fokuserar på marknadsandelar, intäkter, tillväxt och utveckling och teknologisk utveckling. Den tar också upp aktuell marknadssituation och faktorer som driver och påverkar marknadstillväxten.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 5 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine Learning Service 2023-2030

Enligt den senaste forskningsrapporten är marknaden för Data Science och Machine Learning Service segmenterad i olika typer och applikationer, vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar också på en djupgående analys av nyckelspelare som International Business Machine, DataScience.com, Google, ZS, AtandT, Fico, LatentView Analytics med flera. Rapporten presenterar även en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet, inklusive företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utvecklingar, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 1 september

Arabiska språket får en digital boost med ny AI-teknik

Trots att arabiska är ett av världens mest talade språk, representeras det av mindre än 1 procent av innehållet online. Detta kan ändra sig med introduktionen av Jais, en open-source tvåspråkig arabisk-engelsk stor språkmodell (LLM) utvecklad i Förenade Arabemiraten. Jais kan hantera flera arabiska dialekter och förväntas stärka översättningstjänster, stödja arabiska utbildningssektorn och driva mer digitalt engagemang i den arabiska världen. Trots den begränsade mängden arabiskt material online att träna på, arbetar utvecklarna aktivt för att samla in mer data från offline-källor.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 1 september

Forskningsrapport: Marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning 2023-2030

En senaste forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning (2023-2030) segmenteras i olika typer [Deep Learning, Natural Language Processing, Machine Vision, Others] och applikationer [BFSI, Healthcare and Life Sciences, Retail, Telecommunication, Government and Defense, Manufacturing, Energy and Utilities, Others], vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar på en djupgående analys av nyckelspelarna [Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), SAP SE, IBM Corporation, BaiduInc., GoogleInc., BigMLInc., SAS Institute Inc., etc]. Rapporten presenterar viktig data och siffror som täcker prognosperioden till 2030. Dessutom ges en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet för artificiell intelligens och maskininlärning, med insikter i företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utveckling, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 31 augusti

Nvidia ser ökad efterfrågan på AI, men kan de tillgodose behovet?

Nvidias senaste kvartal markerade en viktig punkt för AI-adoption, då efterfrågan på företagets grafikprocessorer (GPU:er) drev dess intäkter till nya höjder. Men många undrar om Nvidia och dess partners faktiskt kan bygga tillräckligt med GPU:er för att tillgodose efterfrågan. Nvidia CFO Colette Kress försäkrade att företaget arbetar nära med partners för att minska cykeltider och lägga till kapacitet. En rapport föreslog att Nvidia planerar att minst tredubbla produktionen av sin toppspecifikation H100-accelerator 2024. Samtidigt söker vissa företag alternativa arkitekturer, som G42 Cloud i Förenade Arabemiraten som anlitade Cerebras Systems för att bygga nio AI-superdatorer.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 29 augusti

Ny forskningsstudie om global AIGC in E-Commerce marknadsutsikt 2023 till 2029 av MarketQuest.biz

En ny forskningsstudie från MarketQuest.biz, Global AIGC in E-Commerce Market Outlook 2023 till 2029, syftar till att hjälpa företag i sina affärsprojekt. Rapporten börjar med att identifiera och fastställa behov, segmentera, rikta in sig och positionera de olika behoven. Den hjälper till med individualisering, det vill säga att anpassa ett företags hela ansträngning för att tillhandahålla en vara eller tjänst till konsumenten baserat på fastställandet av den personens krav. Rapporten erbjuder en solid och logisk grund för beslutsfattande genom att avslöja fakta inifrån och utanför organisationen som är relevanta för marknadsföringsbeslut. Några av marknadens främsta tillverkare som nämns i rapporten inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Djupinlärnings AI-marknaden förväntas expandera mellan 2023 och 2029

En nyligen genomförd forskning av MarketQuest.biz förutspår att marknaden för djupinlärning och artificiell intelligens kommer att expandera mellan 2023 och 2029. Forskningen fokuserar på nyliga och historiska prisförändringar, vilka ligger till grund för förutsägelser om marknadsexpansion. Studien tar också upp effekterna av COVID-19 på marknaden och diskuterar sannolika vägar för marknadens återhämtning efter pandemin. Andra hot, svårigheter och utmaningar täcks också tillsammans med deras potentiella effekter på marknaden.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Maskininlärning som en tjänstmarknad växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029

En detaljerad studie har utförts för att ge senaste insikter om viktiga funktioner på marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Marknaden för maskininlärning som en tjänst växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029. Nyckelspelare i denna rapport inkluderar: Amazon, Oracle, IBM, Microsoftn, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

AI i olje- och gasindustrin förväntas nå 7,942.1 miljoner dollar år 2032

Enligt en ny rapport kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i olje- och gasindustrin att uppgå till 7,942.1 miljoner dollar år 2032, med en årlig tillväxt på 12.1% mellan 2022 och 2032. Denna tillväxt drivs av behovet av att minska produktions- och underhållskostnader, den ökande efterfrågan på säkerhets- och säkerhetsstandarder, den ökande användningen av avancerad teknik i olje- och gasindustrin samt de höga investeringarna och snabba innovationerna inom AI-implementering. Rapporten baseras på omfattande forskning av hela den globala AI-marknaden inom olje- och gasindustrin och alla dess undersegment.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Nvidia dominerar AI-hårdvarumarknaden med fördubblad omsättning

Nvidia Corporation, en nyligen triljon dollar företag, har mer än fördubblat sin omsättning från förra året, tack vare dess AI-chip. Företagets omsättning ligger nu på $13,5 miljarder, med en niofaldig ökning av nettoinkomsten år över år, upp till $6,2 miljarder. Nvidia, som ursprungligen var känt för sin spelhårdvara, har sett en skiftning i intäkterna mot AI-hårdvara, som nu står för över tre fjärdedelar av dess totala försäljning. Företagets framgångar har lett till att det har säkrat upp till 95% av AI GPU-marknaden.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 28 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären förväntas växa till 19,08 miljarder dollar år 2029

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären väntas växa med en årlig tillväxttakt på 13,1% från 2023 till 2029, enligt en ny rapport från Exactitude Consultancy. Rapporten inkluderar en omfattande analys av alla regionala och stora spelarsegment, vilket ger närmare inblick i nuvarande marknadsförhållanden och framtida marknadsmöjligheter. De viktigaste spelarna som studerats i rapporten inkluderar BAE Systems Plc., Northrop Grumman Corporation, Raytheon Technologies Corporation, Lockheed Martin Corporation, Thales Group, L3Harris Technologies Inc., Rafael Advanced Defense Systems, IBM, Charles River Analytics Inc., Boeing Company och andra. Enligt rapporten kommer Nordamerika att leda den globala marknaden för artificiell intelligens i militären under prognosperioden 2023 till 2029.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Nya tekniknyheter: USA lanserar AI-cybersäkerhetstävling, nya regler för ansiktsigenkänning i Kina

USA:s regering har lanserat en tvåårig tävling, AI Cyber Challenge, för att använda artificiell intelligens (AI) för att skydda landets viktigaste programvara. Tävlingen, som inkluderar ledande teknikföretag som Google och Microsoft, kommer att erbjuda nästan 20 miljoner dollar i priser. Saudiarabien och Förenade Arabemiraten köper tusentals Nvidia-datorkretsar för att stödja sina AI-ambitioner. USA har meddelat att fler än 460 företag har uttryckt sitt intresse för statligt stöd för halvledare. IBM utvecklar ny teknik för att göra AI mer energieffektivt.

Direktlänk Dela World Economic Forum fördjupade 22 augusti

SoftBank-ägda Arm ansöker om Nasdaq-IPO, investerare fokuserar på AI-tillväxt

När SoftBank Group-ägda chipdesignern Arm ansöker om en Nasdaq-IPO på måndag kommer investerare att fokusera på en nyckelfråga - kommer företaget att ha ´exponentiell tillväxt´ på grund av AI-boomen, som VD Masayoshi Son hävdar? Sedan Arm förvärvades 2016 har Son positionerat Arm som konglomeratets kronjuvel och har nyligen entusiastiskt talat om vilken roll det kan spela i AI. Son har dock varit kortfattad om detaljer. Investerare hoppas att ansökan kommer att ge mer ledtrådar om SoftBanks AI-strategi och om Arm är värt lika mycket eller kanske mer än en före-IPO-värdering på 64 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 augusti

Så använder du ChatGPT utan att dela ditt telefonnummer

ChatGPT, skapat av OpenAI, är en avancerad AI-driven språkmodell som kräver telefonnummerverifiering för registrering, vilket bekymrar användare som prioriterar sin integritet. Det finns dock alternativa metoder för att använda ChatGPT utan att ange ditt riktiga telefonnummer för verifiering. Alternativen inkluderar att använda WhatsApp för verifiering (tillgängligt i vissa länder), virtuella telefonnummer, Google Bard (en AI-chatbot från Google), Bing ChatGPT (kräver Microsoft-konto), Snapchat bot, Reddit ChatGPT Discord-kanal, tillfälliga telefonnummer eller genom att använda en vän telefon för att verifiera ditt konto. Användare kan också kontakta OpenAI:s supportteam för ytterligare hjälp.

Direktlänk Dela Online Tech Tips fördjupade 17 augusti

AI-drivna modeller hotas av brist på Nvidia Hopper-chip

Nvidias Hopper, även känd som H100, är den drivande kraften bakom AI-modellerna för ChatGPT. En rusning för H100-processorer leder till en brist. Hopper, uppkallad efter datavetenskaps pionjär Grace Hopper, är en dyr chip som är eftertraktad av nästan alla inom tekniksektorn. H100 är en processor som nästan ensam driver den generativa AI-revolutionen. Utan dem riskerar utvecklingen av AI-modeller att stanna upp. Detta förklarar varför det har varit en rusning att få tag på H100-processorer när hotet om brist chockar köpare till handling. Saudiarabien och Förenade Arabemiraten köper tusentals H100-enheter.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 15 augusti

Dubai lockar AI- och Web3-företag med 90% subventionerade certifikat och planerar att skapa 3 000 jobb

Dubai fortsätter med sin plan att bygga ett kluster av teknikföretag i Mellanöstern och Nordafrika. Dubai AI & Web 3.0 Campus har infört specialiserade kommersiella certifikat för web3- och AI-företag med en subvention på 90%. Dubai planerar att subventionera licenser för företag som vill etablera sig i Förenade Arabemiraten. Dubai International Finance Centre kommer att utfärda certifikatet. Campusen kommer att stödja detta initiativ genom att bilda ett massivt kluster av teknikföretag i regionen för att dra in kapital värt över 300 miljoner dollar och skapa mer än 3 000 jobb fram till 2028.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 15 augusti

Marknaden för AI i videospel växer med en CAGR på +28,5% fram till 2029

En ny studie visar att marknaden för artificiell intelligens i videospel växer med en CAGR på +28,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Rapporten betonar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna för denna marknad och ger en fullständig studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden. Den undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom industrin, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Förenade Arabemiraten hyllas för sitt engagemang för AI

Förenade Arabemiraten (UAE) har fått erkännande för sitt engagemang för att främja artificiell intelligens (AI). Landet har hyllats för sin framsynta vision och strategiska planer inom detta område. Naveen Sharma, medgrundare och ordförande för Taxation Society, är en av dem som uppskattar UAE:s ansträngningar. UAE har framgångsrikt integrerat AI i olika sektorer som hälsovård, utbildning och transport. Dessutom har landet införlivat AI-teknik i offentliga tjänster och har gjort ansträngningar för att utbilda sin arbetskraft i AI-relaterade färdigheter. UAE:s engagemang för AI demonstreras genom dess inrättande av UAE:s strategi för artificiell intelligens, som syftar till att positionera UAE som ett globalt nav för AI-forskning och utveckling. Dessutom har UAE lanserat flera AI-relaterade projekt och initiativ för att driva innovation och tillväxt inom olika sektorer. Dessa projekt inkluderar Dubai Artificial Intelligence Roadmap, UAE AI Network och Mohammed Bin Zayed University of Artificial Intelligence.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

Analys av sökdata avslöjar ländernas intresse för AI-verktyg

Electronics Hub har analyserat Googles sökdata för att identifiera de länder som söker mest efter text-, röst-, ljud- och bildbotar. Generativa AI-verktyg förvandlar snabbt många branscher, från marknadsföring till konst. Mest populära är de verktyg som har högst månatlig sökvolym. Costa Rica visar störst intresse för generisk AI i Centralamerika (och topp 4 i Latinamerika), med ChatGPT som det mest googlade verktyget i landet. Globalt sett har Filippinerna den högsta månatliga sökvolymen för AI-verktyg, följt av Singapore, Kanada, Förenade Arabemiraten, Australien, Malaysia, Irland, Norge och Storbritannien. ChatGPT är det mest eftertraktade generativa AI-verktyget i de flesta länder, inklusive USA.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 11 augusti

MBZUAI etablerar nya avdelningar för robotik och datavetenskap

Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence (MBZUAI) i Abu Dhabi har etablerat två nya avdelningar och fyra associerade forskarutbildningsprogram inom robotik och datavetenskap. De nya avdelningarna kompletterar universitetets befintliga avdelningar för datorseende, maskininlärning och naturlig språkbehandling, som rankas bland de 20 bästa globalt. Universitetet har också lanserat master- och doktorandprogram i robotik och datavetenskap. Dessa program kommer att bidra till att vidareutveckla Förenade Arabemiratens bredare AI-ekosystem och stärka dess position som ett internationellt centrum för AI-forskning och innovation.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 6 augusti

Marknadsrapport för Content Automation AI Tools 2023-2030

En marknadsrapport för Content Automation AI Tools för perioden 2023-2030 inkluderar drivande faktorer i branschen, regionala storleks- och andelsuppskattningar av ledande tillverkare. Rapporten ger en detaljerad granskning av marknaden och fokuserar på branschens kedjestruktur, produkttyper, tillämpningar, nyckelspelare och sektorer. De största tillverkarna av Content Automation AI Tools inkluderar Cognizant, Adobe Systems, Google LLC, Microsoft Corporation och IBM Corporation. Rapporten erbjuder en detaljerad bedömning av marknadsstorleken och identifierar och undersöker de viktigaste trenderna som formar marknaden.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupade 3 augusti

Flera jobb i Förenade Arabemiraten är nu digitalt inriktade

Arda Atalay, chef för MENA privata sektor LinkedIn Talent Solutions, säger att sex av tio jobb nu är digitalt inriktade, vilket resulterar i en ökande efterfrågan på avancerade färdigheter som maskininlärning och programmeringsspråk. LinkedIn-data visade att arabiska rankades bland de fem bästa färdigheterna som efterfrågas för studenter i Förenade Arabemiraten, med 23 566 jobbannonser mellan 1 januari 2022 och 1 mars 2023 som krävde den färdigheten för befattningar inom försäljning eller fastigheter. Justin Kent, verkställande direktör för Hawksby, tror att även om rekryteringsindustrin har förändrats finns det vissa aspekter som förblir konstanta. LinkedIn har nu en användarbas på 930 miljoner medlemmar globalt.

Direktlänk Dela Arabian Business fördjupade 27 juli

Ny rapport förutspår tillväxt för global marknad för data science och maskininlärningsplattformar

En ny rapport av Precision Reports analyserar den globala marknaden för data science och maskininlärningsplattformar. Rapporten förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2029. Stora tillverkare inkluderar Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss. Rapporten fokuserar på marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, nyliga status och utvecklingstrender. Teknisk innovation och framsteg förväntas optimera produkternas prestanda och göra dem mer använda i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 juli

AI revolutionerar anatomisk patologi i sjukvård

Användningen av artificiell intelligens (AI) i sjukvården har lett till betydande framsteg, revolutionerande olika medicinska specialiteter. Inom anatomisk patologi lovar integrationen av AI-drivna verktyg och applikationer att förbättra noggrannheten och effektiviteten, och förbättra patientresultat. Avancerade centra i Förenade Arabemiraten, inklusive Anatomisk Patologi Laboratorium vid Sheikh Shakhbout Medical City, använder AI-teknik för att stärka patologiteam med förbättrad diagnostisk precision och skapa mer effektiva behandlingsstrategier. AI-algoritmer hjälper oss att analysera digitala bilder av vävnadsprover, både patologi och cytopatologi prov, och upptäcker funktioner som skulle ha varit mycket svårt för en mänsklig patolog att identifiera på egen hand.

Direktlänk Dela Omnia Health fördjupade 26 juli

Cerebras utvecklar AI-superdator med kapacitet på 2 exaflops

Cerebras, ett AI-företag baserat i Silicon Valley, har utvecklat en AI-superdator kallad Condor Galaxy 1, som kan utföra 2 miljarder miljarder operationer per sekund. Systemet förväntas fördubblas i storlek inom 12 veckor och kommer att kompletteras med två ytterligare system av dubbel storlek 2024. Företaget planerar att fortsätta lägga till Condor Galaxy-installationer nästa år tills det driver ett nätverk av nio superdatorer med en total kapacitet på 36 exaflops. Condor Galaxy 1 är ägt av Abu Dhabi-baserade G42, ett holdingbolag med nio AI-baserade företag.

Direktlänk Dela Institute of Electrical and Electronics Engineers fördjupade 24 juli

Stora teknikföretag skriver under åtaganden för ansvarsfull AI-användning

Sju stora teknikföretag, inklusive Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft och OpenAI, har undertecknat en rad frivilliga åtaganden för att säkerställa ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI). Dessa åtaganden omfattar områden som AI-säkerhet, cybersäkerhet och allmänhetens förtroende. Företagen har också åtagit sig att utforska och adressera snedvridning och integritetsrisker kopplade till AI. Dessa åtaganden reflekterar Biden-administrationens ökade fokus på AI-teknik. Vita huset har samarbetat med flera länder, inklusive Brasilien, Förenade Arabemiraten, Indien och Israel, för att samla in synpunkter på dessa frivilliga åtaganden.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 21 juli

Cerebras Systems tecknar avtal med UAE-baserade G42 för AI-superdatorer

Cerebras Systems har tecknat ett avtal värt cirka 100 miljoner dollar för att leverera den första av upp till nio artificiella intelligens (AI) superdatorer i ett samarbete med teknikgruppen G42 baserad i Förenade Arabemiraten. Affären kommer när molndatortjänster över hela världen letar efter alternativ till kretsar från Nvidia Corp, marknadsledaren inom AI-beräkning, vars produkter är i kort tillgång. Cerebras är ett av flera startups som utmanar Nvidia. Cerebras sa att G42 har gått med på att köpa tre av vad det kallar sina Condor Galaxy-system, alla kommer att byggas i USA för att påskynda utrullningen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 juli

Framtida trender och dynamik i marknaden för digital marknadsföringsbyråtjänster

En forskningsrapport om ´Digital Marketing Agency Service Market´ ger en autentisk industriell synvinkel, framtida trender och dynamik för marknadstillväxt, marknadsstorlek, handel och nyckelspelare i branschen med prognosperioden 2023 till 2030. Rapporten har utformats genom en noggrann analys av primära och sekundära forskningsmetoder för att extrahera värdefulla insikter från olika företag på ett unikt sätt. Rapporten presenterar en omfattande analys av den konkurrenskraftiga landskapet, som visar branschaktörernas marknadsandel, koncentrationsindex och andra relevanta mätvärden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 18 juli

Global AI-marknad inom läkemedelsupptäckt förväntas nå 2,57 miljarder dollar år 2026

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt växer snabbt på grund av dess potential att revolutionera läkemedelsindustrin. AI möjliggör analys av stora mängder data i en aldrig tidigare skådad hastighet, vilket hjälper till att identifiera potentiella läkemedelsmål och effektivisera läkemedelsutvecklingsprocessen. Marknaden förväntas uppleva betydande tillväxt de kommande åren när fler läkemedelsföretag antar AI-teknik för snabbare och mer effektiv läkemedelsupptäckt. Den globala marknaden för AI inom läkemedelsupptäckt kommer att nå 2,57 miljarder dollar år 2026, med en årlig tillväxt på 30,3% under perioden 2020-2026 trots effekterna av COVID-19.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 14 juli

Palestinier drabbade hårt av Israels största militäroperation på Västbanken på decennier

Hussein Shibly och hans grannar i flyktinglägret Jenin på Västbanken har drabbats hårt av Israels största militäroperation på Västbanken på flera decennier. Israeliska styrkor utförde en två dagar lång operation som innefattade eldstrider och luftangrepp. Israel hävdar att operationen var nödvändig för att underminera en växande terroristbas. Shiblys hem förstördes av en axelavfyrad missil och hans familj tvingades fly till källaren. Trots att Förenade Arabemiraten har lovat 15 miljoner dollar för att återuppbygga Jenin, är Shibly skeptisk till att situationen kommer att förbättras.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 juli

Hacktivistgruppen Anonymous Sudan hotar Israel och påstår att de har stulit 30 miljoner kundkonton från Microsoft

Hacktivistgruppen Anonymous Sudan hotar att attackera Israel och hävdar att de har stulit 30 miljoner kundkonton från Microsoft. Gruppen, som misstänks ha kopplingar till ryska hackare som Killnet, Usersec, Passion Group och MistNet, har ökat sin aktivitet de senaste veckorna. De har också nyligen påstått att de har genomfört en DDoS-attack mot Israels premiärminister Benjamin Netanyahus webbplats. Trots sitt namn tror säkerhetsforskare att gruppen faktiskt består av ryska hackare. Microsoft har förnekat gruppens påstående om att de har stulit kunddata.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 6 juli

Fyra aktier med potential för återhämtning

Fyra aktier med potential för återhämtning har identifierats: Occidental Petroleum Corp., Valero Energy Corp., Acuity Brands Inc. och Columbia Sportswear Co. Occidental Petroleum, ett favoritföretag för Warren Buffett, har fallit med cirka 10% under andra kvartalet. Valero Energy, ett raffinaderi- och marknadsföringsföretag, har förlorat 15% av sitt värde under förra kvartalet. Acuity Brands, en belysningsproduktleverantör, föll med 11% under andra kvartalet. Slutligen har Columbia Sportswear, ett klädföretag, sjunkit med 14% under senaste kvartalet.

Direktlänk Dela GuruFocus fördjupade 5 juli

Israelisk militär operation i Jenin slutar men hot om mer våld kvarstår

Israeliska militären avslutade sin operation i Jenin på Västbanken, syftande till att begränsa attacker mot israeler av beväpnade palestinier. Operationen, en av de största på många år, riktade sig mot beväpnade militanta grupper på Västbanken, inklusive dödliga flygräder som inte setts i området på cirka två decennier. Trots detta uppgav både israeler och palestinier att de militanta grupper som förlorade vapen och människor till operationen snabbt skulle återuppbyggas och att trupperna snart skulle vara tillbaka. Tolv palestinier dödades under operationen enligt det palestinska hälsoministeriet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 juli

Global SEO-marknad väntas växa med 9,6% CAGR fram till 2030

Den globala marknaden för sökmotoroptimering (SEO) uppgick till 64,28 miljarder USD 2021 och förväntas registrera en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,6% under prognosperioden. SEO är ett kraftfullt verktyg för att generera leads eftersom det riktar sig till webbanvändare som aktivt söker efter specifika varor eller tjänster. Konverteringsgraden för leads som genereras genom SEO är betydligt högre än för konventionella marknadsföringsmetoder, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för företag som vill förbättra sin avkastning på investeringar (ROI). Dessutom spelar SEO en avgörande roll för att öka en webbplats trafikflöde, vilket kan resultera i en betydande avkastning på investeringar.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 23 juni

Marknadsrapport för sökmotoroptimeringsverktyg 2023

En ny marknadsrapport om sökmotoroptimeringsverktyg (SEO) för 2023 ger en detaljerad analys av branschens tillväxtmöjligheter, utmaningar, riskfaktorer och trender i alla geografiska regioner. Rapporten täcker en djupgående analys av tillväxtfaktorer, globala trender, och nyckelspelares profilering med företagsprofiler och utbud-efterfrågan. Nyckelspelare som behandlas i den globala marknaden för sökmotoroptimeringsverktyg inkluderar Ayima, KWFinder, SEMRush, SpyFu, Screaming Frog, Ahrefs, BrightEdge, Buzzsumo, Yoast SEO, MOZ, Yext och ubersuggest.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 21 juni

Global digital annonseringsmarknad väntas växa fram till 2023

En ny rapport från Market Insights Reports ger en översikt över den globala marknaden för digital annonsering och förutspår dess utveckling fram till 2023. Rapporten analyserar regionala och stora aktörer, och ger insikt i nuvarande marknadsförhållanden och framtida möjligheter, samt trender, konsumentbeteende och marknadsprestanda. Bland de ledande företagen som nämns i rapporten finns Google, Facebook, Baidu, Alibaba, Microsoft, Yahoo, IAC, Twitter, Tencent, AOL, Amazon, Pandora, LinkedIn, SINA och Yelp.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 20 juni

Global Market Vision släpper studie om digital annonseringstjänstmarknaden

Global Market Vision har nyligen släppt en studie om den globala marknaden för digital annonseringstjänst. Rapporten inkluderar global industriell analys, storlek, andel, tillväxt, trender och prognoser för perioden 2023-2030. Forskningen fokuserar på marknadsstorleken för digital annonseringstjänst, de senaste trenderna och utvecklingsstatus, investeringsmöjligheter, marknadsdynamik (såsom drivande och begränsande faktorer) och företagsnyheter (t.ex. fusioner, förvärv och investeringar). Rapporten erbjuder marknadsestimat och prognoser för den globala digitala annonseringstjänstmarknaden, följt av en detaljerad analys av typ, tillämpning och region.

Direktlänk Dela TECC Stuff fördjupade 19 juni

Global marknadsrapport för platsbaserad annonsering: prognoser 2023-2029

En ny rapport från MarketQuest.biz ger en omfattande analys av den globala marknaden för platsbaserad annonsering, med historiska data fram till 2019 och prognoser för perioden 2023-2029. Rapporten fokuserar på nuvarande affärer och moderna framsteg, framtida strategiförändringar och möjligheter för marknaden. De största aktörerna på marknaden inkluderar Facebook, Foursquare, Google, Proximus Mobility, Near Pte Ltd, GroundTruth, Emodo (Placecast), AdMoove, IBM, Telenity, Scanbuy och YOOSE Pte. Ltd. Rapporten delar upp marknaden i segment som produkttyp, tillämpning och geografiska regioner.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 19 juni

Influencer marknadsföringsplattformar förväntas nå 118 miljarder dollar 2031

Den globala marknaden för influencer marknadsföringsplattformar värderades till 10,5 miljarder dollar 2022 och beräknas nå 118 miljarder dollar 2031, med en CAGR på 30,81% under prognosperioden 2023–2031. Rapporten ger insikt i tillväxtutsikter och utmaningar på marknaden och använder verktyg som begränsnings- och möjlighetsanalys för att utvärdera potentiella möjligheter för nya varor och tjänster. Den täcker marknadens tillstånd, inklusive typer och tillämpningar i olika länder och viktiga platser. Rapporten tar även upp effekterna av COVID-19, inklusive uppdateringar om Omikron-mutationen, på marknaden.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 19 juni

Marknadsundersökning hjälper kunder att förutsäga investeringar i sociala medier reklam

En stor marknadsundersökning för sociala medier reklammarknadsrapport hjälper kunder att förutsäga investeringar i framväxande marknader, utöka marknadsandelar eller framgångsrikt lansera nya produkter. Rapporten förenklar komplexa marknadsinsikter med hjälp av etablerade verktyg och tekniker och presenterar data i diagram och tabeller för bättre förståelse. De viktigaste aktörerna på den globala marknaden för sociala medier reklam är Alphabet, Facebook, Baidu, Yahoo! Inc, Microsoft, Alibaba, Tencent, Twitter, Aol (Verizon Communications), eBay, Linkedin, Amazon, IAC, Soho och Pandora.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 16 juni

Global marknad för sociala annonser och sociala medier förväntas växa med 19,5% fram till 2029

En ny studie om den globala marknaden för sociala annonser och sociala medier marknadsföring utvärderar marknadsstorlek, trender och prognoser fram till 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +19,5% under prognosperioden (2023-2029). Nyckelspelare i rapporten inkluderar Facebook, LinkedIn, Google Edition, Twitter, Instagram, Snapchat, WeiBo, Tencent, LINE, Kakao Talk, MoMo och Microsoft. Rapporten genomförde även en PESTEL-analys i branschen för att studera viktigaste influenser och barriärer för inträde.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 15 juni

Global marknad för digital marknadsföringsprogramvara förväntas växa avsevärt mellan 2023 och 2032

Enligt en forskningsrapport från Quince Market Insights förväntas den globala marknaden för digital marknadsföringsprogramvara växa avsevärt och säkra en betydande marknadsvärdering av USD och en hälsosam CAGR under prognosperioden 2023-2032. De främsta aktörerna inom digital marknadsföringsprogramvara inkluderar Adobe Systems, Oracle Corporation, IBM Corporation, SAP AG, Microsoft Corporation, Salesforce.com, Inc., HubSpot, Inc., Marketo Inc., SAS Institute, Inc. och HP Development Company, L.P. Rapporten täcker industrins drivkrafter, begränsningar och möjligheter samt konkurrenslandskapet och strategier för nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 8 juni

Dubai lanserar centrum för användning av artificiell intelligens

Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kronprins av Dubai, har lanserat Dubai Center for Artificial Intelligence Uses i Area 2071 i Emirates Towers. Centret syftar till att stödja regeringsorgan i Dubai att använda framtidens teknik på ett praktiskt och effektivt sätt. Kronprinsen uppmanar alla regeringsorgan i Dubai att bilda arbetsgrupper för att använda AI-teknik i utvecklingen av innovativa regeringsprojekt och tjänster. Dubai Center for the Use of Artificial Intelligence har som mål att utbilda 1 000 regeringsanställda från över 30 regeringsorgan om användningen av AI och att stödja över 20 framväxande företag inom detta avancerade teknikområde från Förenade Arabemiraten och världen.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 8 juni

Snap lanserar First Story globalt efter framgångsrika tester i UAE och Saudiarabien

Snap har lanserat en ny annonsprodukt, First Story, efter inledande tester i Förenade Arabemiraten och Saudiarabien. First Story har varit en mycket efterfrågad funktion från annonsörer eftersom den låter varumärken reservera den första annonsen en användare ser mellan sina vänners berättelser. Efter en framgångsrik testperiod har företaget nu meddelat den globala lanseringen av funktionen. Tidiga annonsörer som använder funktionen inkluderar både internationella och lokala varumärken som Maybelline, Unilever, Ounass, Level Shoes, The Royal Commission for AlUla och Parfums Christian Dior.

Direktlänk Dela Arab News fördjupade 8 juni

Använda TikTok-annonser för att öka trafik och konverteringar i Mellanöstern

TikTok har blivit en dominerande kraft i Mellanöstern, med en stor användarbas och hög engagemangsnivå. Speciellt i länder som Saudiarabien och Förenade Arabemiraten har TikToks genombrottsgrad överstigit 100%, vilket indikerar att användare kan ha flera TikTok-konton. För att framgångsrikt använda TikTok-annonser i Mellanöstern bör oberoende säljare välja lämplig annonsform, koppla sitt TikTok For Business-konto för att spåra data, använda katalogfunktionen och följa leveransförslag. Kreativa överväganden bör också beaktas, som att respektfullt porträttera kvinnor och undvika överdrivna eller garanterade påståenden i produktbeskrivningar.

Direktlänk Dela iGeekPhone fördjupade 3 juni

Marknadsundersökningsrapport om hårdvara för AI ger översikt över industrin och täcker betydande aktörer

En marknadsundersökningsrapport om hårdvara för AI (artificiell intelligens) ger en översikt över industrin, inklusive definition, tillämpningar, utveckling och produktionsteknik. Rapporten spårar nyligen utveckling och innovationer på marknaden och ger information om hinder för att etablera företag samt vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Betydande aktörer som täcks i rapporten inkluderar IBM, Intel, AMD, Cerebras, SambaNova, Nvidia och Tesla.

Direktlänk Dela Sleter Football Club fördjupade 29 maj

OpenAI ChatGPT-appen lanseras i 45 länder, inklusive EU

OpenAI har meddelat att de officiellt lanserar ChatGPT-appen för iOS i 45 länder runt om i världen, inklusive flera medlemmar i Europeiska unionen. Android-versionen förväntas släppas inom de kommande veckorna. Sam Altman, grundare av OpenAI, har uttryckt att företaget vill tävla över hela världen, även i regioner med strängare regler kring användarnas integritet och datainsamling. Italien saknas dock på listan över länder, vilket kan bero på att landets dataskyddsmyndighet tidigare stoppade chatboten av integritetsskäl.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 27 maj

ChatGPT lanseras officiellt på iPhone och iPad i över 40 länder

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har lanserat den officiella appen för iPhone och iPad i över 40 länder, inklusive USA, Tyskland, Chile och Mexiko. Appen, som först lanserades i USA för en vecka sedan, är en AI-driven chatbot som kan svara på frågor och ge råd inom en mängd olika ämnen. Appen är gratis, men det finns en extra tjänst kallad ChatGPT Plus för $19,99 per månad. För att använda appen måste användarna skapa ett OpenAI-konto.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 27 maj

OpenAI lanserar ChatGPT-app för iOS i Mexiko och över 30 andra länder

OpenAI har lanserat den officiella iOS-appen för ChatGPT i Mexiko och över 30 andra länder, bara en vecka efter att den först lanserades för användare i USA. Appen erbjuder inte bara direkt interaktion med chatboten, utan också extra funktioner som synkronisering med historik på andra enheter, Whisper-funktionen som använder röstigenkänning för att interagera med chatboten och exklusiv tillgång till GPT-4-funktioner för ChatGPT Plus-användare. För närvarande är appen endast tillgänglig för iOS-användare, men det finns planer på att lansera den för Android-enheter också.

Direktlänk Dela Xataka México fördjupade 26 maj

ChatGPT lanseras i Indien och 32 andra länder, OpenAI:s VD Sam Altman att besöka Indien för att diskutera AI-reglering

ChatGPT, en AI-drivna mobilapp skapad av OpenAI, är nu tillgänglig för Apple-användare i Indien och 32 andra länder, en vecka efter lanseringen i USA. En Android-version kommer snart. Sedan lanseringen har appen laddats ner över 500 000 gånger. OpenAI:s VD Sam Altman besöker flera länder för att förstå regleringspolitik och hantera oro kring AI. Han kommer att besöka Indien nästa månad, men kan stöta på utmaningar eftersom den indiska regeringen har egna regler för AI. ChatGPT kan omfattas av Digital India-lagen, enligt unionens minister Rajiv Chandrasekhar.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 26 maj

Ny marknadsstudie om global maskininlärning som tjänst (MLaaS) fram till 2031

En ny marknadsstudie om global maskininlärning som tjänst (MLaaS) har släppts, som omfattar perioden 2023-2031. Studien innehåller över 100 marknadsdata tabeller, diagram och figurer, samt en detaljerad analys av marknadens utveckling och framtida trender. Rapporten fokuserar på regioner som Nordamerika, Europa och Asien-Stilla havet, och erbjuder även anpassade regionala och landspecifika rapporter. Bland de nämnda företagen i studien finns Microsoft, Google, Amazon Web Services, IBM och SAS Institute.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 26 maj

OpenAI expanderar ChatGPT-appen till Indien och 32 andra länder

OpenAI har utökat tillgängligheten för sin ChatGPT-app för iOS-användare i Indien och 32 andra länder, bara en vecka efter att den lanserades i USA. Bland de nya länderna finns Algeriet, Argentina, Azerbajdzjan, Bolivia, Brasilien, Kanada, Chile, Costa Rica, Ecuador, Estland, Ghana, Indien, Irak, Israel, Japan, Jordanien, Kazakstan, Kuwait, Libanon, Litauen, Mauretanien, Mauritius, Mexiko, Marocko, Namibia, Nauru, Oman, Pakistan, Peru, Polen, Qatar, Slovenien, Tunisien och Förenade Arabemiraten. Tidigare i veckan expanderade OpenAI ChatGPT-appen till ytterligare 11 länder efter USA, inklusive europeiska länder som Frankrike, Tyskland och Irland samt Nya Zeeland, Nigeria, Sydkorea och Storbritannien. Under de första sex dagarna sedan den ursprungliga tillgängligheten i USA förra torsdagen (18 maj) har ChatGPT mobilappen passerat halv miljon nedladdningar, enligt data som delas av app-intelligensföretaget data.ai. Detta gör den till en av de mest högpresterande nya apparna. Appen överträffade också andra AI- och chatbot-appar samt Microsoft Edge- och Bing-appar i USA när det gäller nedladdningar sedan dess lansering, enligt data.ai. ChatGPT-appen, som är tillgänglig för gratis nedladdning och exkluderar annonser, låter användare interagera med den generativa AI-baserade chatboten med hjälp av sin iPhone. Den stöder också röstinput via OpenAI:s taligenkänningssystem Whisper och låter ChatGPT Plus-användare få tillgång till avancerade funktioner genom GPT-4. Dessutom kan användare också prenumerera på ChatGPT Plus-tjänsten, som kostar 20 dollar per månad i USA, direkt via iOS-appen. OpenAI har ChatGPT-appen endast för iOS för tillfället. Men uppstartsföretaget, som stöds av Microsoft och framstående riskkapitalföretag som Tiger Global och a16z, har också en Android-version i planerna, som de har lovat att snart ta med på marknaden. Expansionen av ChatGPT-appen kommer vid en tidpunkt då OpenAI:s VD Sam Altman besöker flera länder för att bättre koppla samman med globala beslutsfattare och förstå deras oro för AI. Verkställande direktören träffade några europeiska statschefer tidigare i veckan. Han besöker också Indien i början av nästa månad.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 maj

Maskininlärning inom medicinsk avbildning: Marknadsforskningsrapport 2023-2031

En professionell marknadsforskningsstudie har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen för maskininlärning inom medicinsk avbildning mellan åren 2023 och 2031. Studien undersöker den globala marknadens nuvarande status och framtida potential, och inkluderar regionala studier samt årliga tillväxtprognoser för perioden 2022-2028. Rapporten analyserar marknadens största hinder för expansion och dess långsiktiga tillväxtpotential. Den täcker även marknadsandelar för de tio största företagen och ger insikt i konkurrenssituationen. Geografiska områden som undersöks inkluderar Nordamerika, Europa, Asien-Stillahavsområdet, Sydamerika samt Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 25 maj

Ny rapport om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden

En ny affärsrapport om den globala marknaden för Big Data och maskininlärning inom telekom har lagts till i Dynamic Report Repository. Rapporten ger en exklusiv, praktisk referens till olika marknadsdynamiker som möjliggör hög tillväxtpotential. Den har utformats med nuvarande och tidigare utvecklingar i åtanke för att säkerställa stabil marknadstillväxt och oavbruten överlevnad trots hård konkurrens. Rapporten analyserar de fem krafterna SWOT, PESTEL och PORTER och inkluderar företagsprofiler för stora marknadsaktörer som Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 25 maj

Maskininlärning i energimarknaden: Forskningsrapport 2023-2031

En ny forskningsrapport om maskininlärning i energimarknaden för perioden 2023-2031 ger en grundlig översikt över marknaden och analyserar tillväxttakt och marknadsvärde. Rapporten täcker allt från regional utveckling till framtida marknadstillväxttakt och innehåller information om intäktsmodeller, konkurrensspektrum och strategier från nyckelaktörer och marknadsdeltagare. Rapporten studerar marknadsstorlek, trender och utvecklingsstatus samt investeringsmöjligheter och marknadsdynamik. Tekniska innovationer och framsteg förväntas ytterligare optimera produktens prestanda för att användas i fler nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 24 maj

Global AI och maskininlärningsmarknadsundersökning 2023-2031

En ny marknadsundersökning med titeln Global AI och maskininlärningsmarknadsundersökning 2023-2031 fokuserar på marknadsstrukturen och storleken för AI och maskininlärning från 2022 till 2031. Syftet med studien är att erbjuda en djupgående analys av marknadstrender och tillväxt för att bygga effektiva och effektiva lösningar för att konkurrera på den globala AI- och maskininlärningsmarknaden. Rapporten omfattar en noggrann granskning av kundresan och hjälper beslutsfattare att formulera en strategi för att omvandla fler prospekter till kunder. Studien undersöker även nyckeldeltagarna i den globala sektorn i stor detalj.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 24 maj

AI inom cybersäkerhet marknadsrapport

En marknadsrapport om artificiell intelligens (AI) inom cybersäkerhet undersöker de viktigaste faktorerna som driver tillväxten inom branschen, samt de största hinder och utmaningar. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policys i den globala marknaden. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna, såsom tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala AI inom cybersäkerhetsmarknaden. Rapporten innefattar också data som samlats in från flera primära och sekundära källor. De stora marknadsaktörerna som profilerats i rapporten inkluderar BAE Systems, Cisco, Fortinet, FireEye, Check Point, IBM, RSA Security, Symantec, Juniper Network och Palo Alto Networks.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Global Market Vision publicerar rapport om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service Market

Global Market Vision har lagt till ett forskningspublikationsdokument om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service Market som bryter stora affärssegment och belyser bredare geografiska nivåer för att få djupdykning analys av marknadsdata. Studien är en perfekt balans som överbryggar både kvalitativ och kvantitativ information om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service-marknaden. Rapporten inkluderar Porters fem krafter för att analysera betydelsen av olika funktioner, såsom förståelsen av både leverantörer och kunder, risker som olika agenter, konkurrenskraftens styrka och lovande framväxande affärspersoner för att förstå en värdefull resurs.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Global AI & maskininlärningsmarknad växer trots COVID-19

En ny forskningsrapport från Global Market Vision ger en strategisk analys av den globala marknaden för AI och maskininlärning. Rapporten fokuserar på de största aktörerna, marknadsandelar, viktigaste drivkrafter, utmaningar, möjligheter, konkurrenslandskap och tillväxtbidrag. Rapporten tar även hänsyn till effekterna av COVID-19 på marknaden och analyserar faktorer som bidrar till branschens expansion och utveckling av nya marknadskanaler. Bland de profilerade företagen finns Google, IBM, Baidu, SoundHound, Zebra Medical Vision, Prisma, Iris AI, Pinterest, TrademarkVision och Descartes Labs.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

AI i tillverkningsmarknaden: Forskningsrapport för 2023-2030

En ny forskningsrapport för AI i tillverkningsmarknaden för perioden 2023-2030 undersöker viktiga marknadsdynamik som marknadsandel, tillväxttakt, framtida trender, marknadsdrivande faktorer, utmaningar och möjligheter. Rapporten analyserar även ledande aktörers agerande, såsom tekniska framsteg, produktlanseringar, samarbetsprojekt, fusioner och förvärv, som förändrar marknadslandskapet. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Intel, IBM, Siemens, GE, Google, Microsoft, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS) och Nvidia.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Global marknadsanalys för artificiell intelligens och maskininlärning

En ny forskningsrapport presenterar en strategisk analys av den globala marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning, inklusive toppspelare, marknadsandelar, viktiga drivkrafter, utmaningar, möjligheter och konkurrenslandskap. Rapporten fokuserar på PESTLE- och SWOT-analys samt COVID-19:s påverkan på marknaden. Bland de ledande aktörerna som analyseras i rapporten finns AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple och Luminoso.

Direktlänk Dela Indian Crunch fördjupade 23 maj

Rapport om maskininlärning inom medicinsk avbildning analyserar marknad och trender

En ny rapport om den globala marknaden för maskininlärning inom medicinsk avbildning undersöker de olika tekniker och material som används vid produktion av maskininlärningsprodukter inom medicinsk avbildning. Rapporten analyserar flera aspekter, inklusive produktions- och användningssegmenten för marknadsprodukterna. De senaste trenderna i branschen har beskrivits i rapporten för att mäta deras inverkan på produktionen av maskininlärningsprodukter inom medicinsk avbildning. Forskningsresultat från nyligen genomförda vetenskapliga projekt som syftar till att utveckla nya produkter har studerats, och faktorer som påverkar de ledande branschaktörerna att anta syntetiska källor för marknadsprodukterna har också undersökts i denna statistiska undersökning.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Global analys av maskininlärningsteknikmarknaden presenteras i forskningsrapport

En forskningsrapport presenterar en strategisk analys av den globala marknaden för maskininlärningsteknik genom bästa spelare, storlek, andel, viktigaste drivkrafter, utmaningar, möjligheter, konkurrenslandskap, marknadsattraktivitetsanalys, nya produktlanseringar, tekniska innovationer och tillväxtbidrag. Vidare tillhandahålls marknadsattraktivitetsindex baserat på en femkraftsanalys. Rapporten fokuserar främst på de bästa spelarna och deras marknadssegment, affärstaktik, geografisk expansion, tillverkning och prissättning samt kostnadsstrukturer. Vi har också fokuserat på PESTLE- och SWOT-analys av den globala marknaden för maskininlärningsteknik. Detta är den senaste rapporten som täcker den nuvarande påverkan av COVID-19 på den internationella marknaden.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 23 maj

Maskininlärningsmarknaden 2023: omfattande studie av globala aktörer och segmentering

En ny marknadsundersökningsrapport med titeln Maskininlärningsmarknaden 2023 publicerad på MarketQuest.biz är en omfattande studie som omfattar de främsta tillverkarna, potentiell marknadsandel, intäkter och global segmentering för branschen. Rapporten inkluderar även tidigare information i samband med nuvarande och framtida behov som kan utvecklas under tidsperioden 2023-2029. Under denna studie identifierades nyckelspelare på den globala maskininlärningsmarknaden från olika regioner och deras erbjudanden, regionala närvaro och distributionskanaler förstods genom djupgående diskussioner. Rapporten ger en detaljerad bedömning av marknaden genom att belysa information om olika aspekter, inklusive förändringar, framsteg och nyckelområdens expansionsstatus.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Maskininlärningsprogramvarumarknad förväntas växa 2023-2030

En ny studie om maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Studien undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom branschen, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys. Rapporten täcker företagsprofilering, specifikationer och produktbilder, försäljning, marknadsandel och kontaktinformation för olika regionala, internationella och lokala leverantörer av maskininlärningsprogramvarumarknaden.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Global USA Machine Learning in Communication Market Research Report 2023-2031: Djupgående analys av marknadstrender och tillväxt

En ny undersökning med titeln Global USA Machine Learning in Communication Market Research Report 2023-2031 Market from 2022 to 2031 innehåller fakta och siffror om marknadsstrukturen och storleken. Syftet med forskningen är att ge en djupgående utvärdering av marknadstrender och tillväxt för att skapa effektiva och effektiva lösningar för att överträffa den globala USA Machine Learning in Communication Market Research Report 2023-2031 marknaden. Studien identifierar en potentiell kategori som förväntas växa snabbt under tidsperioden 2022 till 2031. Rapporten ger en förståelse för modermarknaden och dess huvudsakliga verksamheter, samt prognoser för framtida förändringar som kan ha en betydande inverkan på lagerutvecklingen.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 22 maj

Maskininlärning i detaljhandeln förväntas växa globalt mellan 2023 och 2030

En rapport om maskininlärning i detaljhandelsmarknaden ger en översikt över marknadsstorlek, marknadsandelar och prognoser för perioden 2023-2030. Studien fokuserar på globala trender och utvecklingar inom maskininlärning och hur de kan påverka detaljhandeln. Rapporten inkluderar även en analys av de största aktörerna inom området, som IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 20 maj

Bärbar AI-marknad: Analyser av tillväxt och konkurrens

En ny rapport om den bärbara artificiella intelligens (AI) marknaden undersöker marknadens intressenter, förändringsfaktorer och tillväxtfaktorer. Rapporten ger en detaljerad översikt över leverantörslandskapet, konkurrensanalys och viktiga marknadsstrategier för att få konkurrensfördelar. Den täcker även nya produktlanseringar, nyligen utvecklade geografier och framtidens teknik. Bland de ledande tillverkarna nämns Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 maj

Sudans stridande parter inleder direktsamtal i Saudiarabien

Sudans två stridande parter har inlett sitt första direkta samtal med varandra i Jidda, Saudiarabien, efter att konflikten eskalerade för tre veckor sedan. Storbritannien, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA deltar också i samtalen, som är ett diplomatiskt initiativ från Saudiarabien och USA för att sätta stopp för striderna. Saudiarabien och USA uppmanar den sudanesiska armén och de paramilitära styrkorna RSF att aktivt delta i samtalen mot ett eldupphör och ett slut på konflikten.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 6 maj

Första direkta samtal mellan Sudans stridande parter inleds i Saudiarabien

Sudans två stridande parter har inlett sitt första direkta samtal med varandra sedan konflikten eskalerade för tre veckor sedan. Samtalen äger rum i staden Jidda i Saudiarabien och involverar även Storbritannien, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA. Syftet är att sätta stopp för striderna som har förvandlat bland annat Sudans huvudstad Khartum till slagfält och drivit hundratusentals människor från sina hem. Saudiarabien har varit en aktiv medlare i Sudan sedan kuppen 2021 som stoppade en övergångsprocess till demokrati.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 6 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare