» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 127 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Kalifornien är en delstat i västra USA, belägen längs Stilla havskusten. Det är den mest folkrika delstaten i USA och den tredje största till ytan. Kaliforniens huvudstad är Sacramento, men de största städerna är Los Angeles, San Diego och San Francisco. Delstaten är känd för sitt varierade klimat, vackra landskap, filmindustrin i Hollywood och teknikcentret Silicon Valley. Kalifornien har en stark ekonomi och är världens femte största ekonomi om den vore ett eget land. Delstaten är också en viktig jordbruksregion och har några av de bästa universiteten i världen.

Senaste nytt kring Kalifornien

Lanseringen av Googles AI-modell Gemini skjuts upp till 2024

Lanseringen av Googles efterlängtade AI-modell, Gemini, har skjutits upp, rapporterade The Information. Geminis debut sköts till början av 2024 på grund av problem med att hantera icke-engelska uppmaningar. Den ännu inte släppta AI:n sägs ha oslagbara text- och bildgenereringsförmågor. Gemini har beskrivits som nästa generation av AI och multimodal, vilket innebär att den kan bearbeta flera typer av data och sägs ha kapacitet att förstå och generera text och bilder samt andra typer av innehåll - som webbplatser - baserat på en skiss eller skriftlig beskrivning. Två anonyma källor rapporterade att tidigare oannonserade lanseringsevenemang - ursprungligen planerade att äga rum nästa vecka i New York, Washington och Kalifornien - har tyst omplanerats till början av 2024 på grund av oro över att AI:n inte var tillförlitligt bra när det gällde att svara på vissa icke-engelska uppmaningar och förfrågningar. Trots att den ännu inte har släppts för offentligt bruk, sägs Gemini starkt överträffa OpenAI:s GPT-4 eftersom den använder betydligt mer beräkningskraft än sin konkurrent.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupar idag

AI-nyheter: Presidenten varnar för deepfakes, AI-laser utvecklad för hjärthälsa, AI-företag för indiska kunder och mer

Även på en lördag fortsätter den artificiella intelligenssektorn att vara en aktivitetsnav. Den 2 december bevittnade vi flera stora tillkännagivanden och uppmaningar till säkerhet inom AI. I den första nyheten sa president Droupadi Murmu att medan användningen av AI gör människors liv lättare, utgör dess missbruk för att skapa deepfakes ett hot mot samhället. I andra nyheter har forskare skapat en AI-driven laser kamera som kan detektera en persons hjärtslag på avstånd och identifiera indikatorer för potentiella hjärt-kärlsjukdomar. Ola´s grundare och VD, Bhavish Aggarwal, sa att Krutrim Si Designs kommer att vara ett AI-företag skräddarsytt för indiska kunder, som använder landets dataresurser. En mor och hennes 14-åriga dotter kämpar för förbättrade skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och hennes klasskamrater cirkulerade på en gymnasieskola i New Jersey. Australien, tillsammans med sina Aukus-allierade, planerar att använda teknologier som AI, drönare och djuprymdsradar för att motverka Kinas aggression i Stilla havet.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupar idag

Tonårsflickor utsatta för AI-genererade nakenbilder: Mamma och dotter kämpar för bättre skydd

En mamma och hennes 14-åriga dotter kämpar för bättre skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och andra kvinnliga klasskamrater cirkulerade på en gymnasieskola i New Jersey. Liknande incidenter har inträffat på andra sidan landet, där en tonårspojke anklagas för att ha använt artificiell intelligens för att skapa och distribuera liknande bilder av andra studenter. Dessa fall har återigen riktat uppmärksamheten mot explicit AI-genererat material som skadar kvinnor och barn. Enligt en analys av oberoende forskaren Genevieve Oh har över 143 000 nya deepfake-videor publicerats online i år. Familjer och juridiska experter uppmanar till federala regleringar för att ge enhetligt skydd över hela landet.

Direktlänk Dela ABC News fördjupar idag

Utställning om AI och dess inverkan på mänsklighet presenteras på Turtle Bay

Utställningen ´AI: Your Mind & the Machine´ presenteras av The Relayer Group på Turtle Bay och utbildar om ChatGPT, djupinlärning, neuronnätverk, mönsterigenkänning, naturligt språk och mer. Utställningen, som öppnade den 23 september, demonstrerar hur artificiella intelligensprogram fungerar genom interaktiva spel, videor och mer. Andra som stöder projektet är Dr. Eric och Tiffany Blasingame och Salter-familjerna. Utställningen är designad för att visa besökare hur våra hjärnor och AI kommer att samarbeta i framtiden. Utställningen är öppen till den 7 januari 2024.

Direktlänk Dela KRCR-TV fördjupade igår

Kaliforniens universitetssystem inför Canva designmjukvara

Från och med nästa år kommer över 500 000 studenter och lärare vid University of California-systemets 10 campus att ha tillgång till en svit av designprogramvara från det australiensiska teknikföretaget Canva, inklusive dess AI-drivna erbjudanden som låter studenter generera bilder från textkommandon. Canva´s mjukvara, som redan används på vissa UC-campus och i minst en klass i San Francisco Unified School District, liknar en digital duk med en artificiell intelligens-plugin som låter användare skapa visuellt innehåll som foton och videor - liksom presentationer, rapporter och andra medier - genom att beskriva dem i skrift. En UC-talesperson sa i ett e-postmeddelande att många fakulteter, avdelningar, studentgrupper och andra campusorganisationer redan använder Canva-tekniken.

Direktlänk Dela Government Technology Insider fördjupade igår

Maskininlärning används för att förbättra identifiering av hjärtattacker och revolutionera akutvård

Hjärtsjukdomar dödar flest människor i USA. Forskare vid UPMC hälsosystem använder maskininlärning för att förbättra och effektivisera elektrokardiogram (EKG) läsningar och bättre identifiera patienter som kan uppleva ett hjärtinfarkt. Algoritmens resultat överträffade nuvarande guldstandarden för att upptäcka hjärtattacker, enligt en studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Nature Medicine. AI och maskininlärning förändrar hur första hjälpen-personal gör sina jobb, genom robotik, taligenkänning och avancerade algoritmer. AI används också inom brottsbekämpning, vilket väcker oro bland förespråkare för medborgerliga friheter och integritet.

Direktlänk Dela The Daily Star fördjupade igår

Regeringar börjar utforska generativ AI för förbättrad styrning

Generativ AI, som lanserades för över ett år sedan, har varit en snabbt växande teknik men regeringar har varit långsamma med att anta den. Nu börjar fler regeringar utforska hur offentliga yrkesverksamma kan använda dessa verktyg för att förbättra styrningen. I april utfärdade Seattle en tillfällig policy som lade fram en varning för offentliga tjänstemän att endast förvärva och använda all teknik genom godkända inköpsprocesser. I maj 2023 utfärdade Boston den första vägledningen som stödjer ansvarsfullt experimenterande och visar fördelarna med generativ AI för att förbättra hur regeringen fungerar. InnovateUS, en ideell, opartisk, oberoende initiativ som tillhandahåller utbildning i digitala, data- och innovationstekniker till offentliga yrkesverksamma, publicerade en kort förklarande video för att följa policy och visa hur man ansvarsfullt använder dessa nya verktyg. I oktober utfärdade New Jerseys guvernör Phil Murphy en verkställande order om generativ AI, enligt vilken delstaten också utfärdade en policy för att uppmuntra och vägleda statliga anställda att förbättra hur delstatens regering levererar tjänster till New Jerseys invånare med hjälp av generativ AI. I november utfärdade Kalifornien en verkställande order och en omfattande men tydligt skriven rapport som räknar upp potentiella fördelar med användning av generativ AI. Rapporten tar också upp potentiella risker med att använda dessa nya verktyg, och påpekar att verktyg som möjliggör enkel generering av högkvalitativt innehåll kan missbrukas för att lura konsumenter och invånare.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade igår

EU-lagstiftare kan inte komma överens om reglering av AI-system

Teknikledare deltar i ett möte om generativ AI (Artificiell Intelligens) i San Francisco, som försöker positionera sig som ´AI-huvudstaden i världen´. EU-lagstiftare kan inte komma överens om hur system som ChatGPT ska regleras, vilket hotar banbrytande lagstiftning som syftar till att hålla AI i schack. Förhandlare möts på fredag för avgörande diskussioner inför slutliga samtal planerade till den 6 december. ´Foundation models´ eller generativ AI har blivit det största hindret i samtalen om EU:s föreslagna AI-akt. Om de inte kan komma överens riskerar akten att skrotas på grund av tidsbrist före de europeiska parlamentsvalen nästa år. Största utmaningen för att få till ett avtal har kommit från Frankrike, Tyskland och Italien, som föredrar att tillverkare av generativ AI-modeller självreglerar istället för att ha hårda regler. Andra pågående problem i samtalen inkluderar definition av AI, bedömning av grundläggande rättigheters inverkan, undantag för brottsbekämpning och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade igår

Amazon introducerar nya AI-verktyg för AWS, OpenAI-situationen lugnar ner sig

Amazon har introducerat nya AI-verktyg för AWS, inklusive en ny AI-chattbot kallad Q. Chattboten är utformad för att förbättra AWS-upplevelsen för kunder genom att svara på frågor om olika AWS-verktyg och funktioner. Den kan också generera eller sammanfatta innehåll. Dessutom har situationen kring OpenAI lugnat ner sig, med Elon Musk och Microsofts Brad Smith som uttrycker brist på oro över situationen. Eric Schmidt har uttryckt behovet av bättre AI-riktlinjer inom industrin. Dessutom förbereder Californias dataskyddsmyndighet sina egna riktlinjer för hur människors data kan användas för automatiserade beslutsprocesser, dvs. AI. En ny AI-startup, Cradle, hoppas att leda denna förändring med en ny AI-drivna plattform som kan låta en AI-modell programmera proteiner för användning inom medicinska industrier som läkemedelsutveckling.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade igår

Amazon introducerar nya AI-verktyg och AI-startup hoppas förbättra avfallshantering

Amazon har tillkännagivit nya AI-verktyg för AWS, inklusive en ny AI-chatbot kallad Q. Q är designad för att förbättra AWS-upplevelsen för kunder genom att svara på frågor om olika AWS-verktyg och funktioner och generera eller sammanfatta innehåll. En ny AI-startup hoppas att förbättra avfallshantering för företag genom att samla in realtidsdata om avfallssammansättningar. Dessutom förbereder Kaliforniens Privacy Protection Agency egna skyddsräcken för hur människors data kan användas för automatiserad beslutsfattningsteknik, dvs AI.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade i förrgår

Kalifornien föreslår regler för AI och automatiserat beslutsfattande

Kaliforniens integritetsskyddsmyndighet har släppt utkast till regler som skulle styra hur företag som använder automatiserade beslutsfattande verktyg, inklusive de som drivs av artificiell intelligens (AI), kan använda konsumenternas personliga information. Reglerna skulle ge Kaliforniens invånare rätten att bevilja eller neka tillgång till deras personliga information för användning i automatiserade beslutsfattande system. Sådana system bygger personliga profiler som företag kan använda för att utvärdera kundpreferenser och beteende, screena jobbsökande, eller spåra arbetarprestanda, bland andra tillämpningar. Ashkan Soltani, verkställande direktör för Kaliforniens integritetsskyddsmyndighet, sa att myndighetens styrelse och allmänheten kommer att ha möjlighet att ge input på de föreslagna reglerna från nästa månad. Det faktiska regelförslagsprocessen kan ta till slutet av nästa år, sa Dominique Shelton Leipzig, en advokat och expert på integritetslagar vid advokatbyrån Mayer Brown.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade i förrgår

Kalifornier kräver åtgärder mot AI-genererad desinformation i val

Enligt en ny undersökning från Berkeley IGS är 84% av Kaliforniens väljare oroliga för farorna med desinformation, deepfakes och AI för demokratin. Nästan tre av fyra väljare anser att staten har ett ansvar att agera. Undersökningen visade också att 78% av väljarna anser att sociala medieföretag är ansvariga för spridningen av desinformation, men oförmögna att lösa problemet. 87% av väljarna visar starkt stöd för ökad transparens och ansvarighet kring deepfakes och algoritmer. Inför 2024 års val, som förväntas bli USA:s första fullfjädrade AI-val, skapas nya ledare för att driva förändring och fylla luckan, som California Institute for Technology and Democracy (CITED).

Direktlänk Dela Santa Monica Daily Press fördjupade i förrgår

Kalifornier kräver åtgärder mot AI och desinformation inför kommande val

Enligt en ny undersökning från Berkeley IGS är 84% av Kaliforniens väljare oroliga över farorna med desinformation, deepfakes och AI för demokratin. Nästan tre fjärdedelar av väljarna anser att delstatsregeringen har ett ansvar att agera. Dessutom fann undersökningen att 78% av väljarna anser att sociala medieföretag är ansvariga för spridningen av desinformation men också oförmögna att lösa problemet. Grupper som California Institute for Technology and Democracy (CITED) skapas för att driva förändring och fylla tomrummet. CITED kommer att driva en lagstiftningsstrategi 2024 och avser att spela en aktiv roll under valcykeln kring användningen av AI och deepfakes.

Direktlänk Dela CalMatters fördjupade i förrgår

USA:s delstater skärper tillsynen av försäkringsbolags användning av AI

USA:s delstater blir alltmer aggressiva i sin granskning av hur försäkringsbolags användning av prediktiva AI-modeller kan leda till diskriminering. Colorado blev den första delstaten att anta en formell reglering specifikt riktad mot försäkringsalgoritmer. Andra delstater, inklusive New York, Kalifornien och Connecticut, samt Washington D.C., har utfärdat egna varningar och meddelanden som uppmanar försäkringsbolag att visa att deras modeller och data inte är diskriminerande. Flera stora försäkringsbolag, inklusive enheter inom State Farm Mutual Automobile Insurance Co., Cigna Group och UnitedHealth Group Inc., har ställts inför föreslagna grupptalan som anklagar dem för orättvisa praxis mot minoriteter och äldre kunder.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade i förrgår

Advokat diskuterar juridiska implikationer av AI i utbildning

Utbildningsadvokaten Gretchen Shipley talade om de juridiska implikationerna av generativ AI (GenAI) för utbildning på den årliga California IT in Education Conference. Hon betonade vikten av att inhämta samtycke när det gäller användning av teknikverktyg i skolor, särskilt med tanke på integritetsfrågor kring verktyg som nummerskyltsläsare och säkerhetssystem med ansiktsigenkänning. Shipley påpekade att den största förändringen ligger i behovet av föräldrasamtycke för öppna AI-verktyg. Hon använde exempel på en chattbot med emotionell intelligens som testades i Kalifornien och de frågor som uppstår kring ansvar och skyldigheter.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 29 november

Asiatiska marknader sjunker, Charlie Munger dör, Disney planerar expansion, Apple vill avsluta partnerskap med Goldman Sachs

Hongkongs aktier ledde förlusterna på Asienmarknaden på onsdag, med Hang Seng-indexet som sjönk så mycket som 2,7%. Kina´s CSI300 slutade ner 0,9%, Japans Nikkei 225 slutade ner 0,3% och Koreas KOSPI slutade 0,1% lägre. Charlie Munger, miljardär och investeringsrådgivare som gjorde en förmögenhet innan han blev Warren Buffetts högra hand på Berkshire Hathaway, har dött vid 99 års ålder. Disney-chefen Bob Iger planerar att utöka Disney´s temaparker med ett engagemang på $60 miljarder under de nästa 10 åren. Apple har föreslagit att Goldman Sachs ska avsluta sitt kreditkorts- och sparkontospartnerskap med teknikjätten inom de nästa 12 till 15 månaderna.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

Michigan inför lagstiftning för att reglera AI-genererade djupfejk i politiska annonser

Michigan förbereder lagstiftning som kräver att politiska annonser som skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI) tydligt anger detta. Lagen förbjuder också användning av AI-genererade djupfejk inom 90 dagar före ett val utan en separat varning som identifierar mediet som manipulerat. Djupfejk är falska medier som felaktigt framställer någon som gör eller säger något de inte gjorde. Det finns ökande oro för att generativ AI kommer att användas i presidentvalet 2024 för att vilseleda väljare, imitera kandidater och undergräva val på en skala och hastighet som ännu inte observerats. Lagstiftningen väntas undertecknas av guvernör Gretchen Whitmer inom de närmaste dagarna.

Direktlänk Dela Metro US fördjupade 29 november

En rapport framlagd av Newsom-administrationen i Kalifornien diskuterar både fördelar och risker med generativ artificiell intelligens (GenAI). Rapporten, som initierades av guvernör Gavin Newsoms verkställande order, kallade på Kaliforniens regeringsoperationsbyrå, Kaliforniens teknikdepartement, Data- och innovationskontoret samt guvernörens kontor för affärs- och ekonomisk utveckling att identifiera de mest betydelsefulla och potentiellt gynnsamma användningsområdena för GenAI i staten. Rapporten krävde dock också en förklaring till de potentiella riskerna för individer, samhällen och statliga arbetare, med särskilt fokus på högriskfall där GenAI kan fatta betydelsefulla beslut om tillgång till nödvändiga varor och tjänster.

Government Technology fördjupade 28 november

Alternativ till ChatGPT: En översikt över AI språkmodeller

ChatGPT, en AI-plattform för generering av språk, har blivit den mest erkända AI-språkmodellen sedan dess lansering för 12 månader sedan. Här är några av de mest framstående alternativen till ChatGPT: Google Bard, en AI-chatbot som ägs av Alphabet; Microsoft 365 Copilot, en mjukvara som är inbyggd i flera populära produkter; ClickUp, ett AI-verktyg som hjälper användare att skriva bättre och snabbare; Otter AI, ett AI-verktyg som fokuserar mer på transkription än produktion; Chatsonic, en AI-chatbot som bygger på GPT-4 språkmodellen; och Amazon CodeWhisperer, en maskininlärningsdriven kodgenerator.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

USA:s långväntade reglering av artificiell intelligens: Har de missat sin chans?

USA:s Vita hus har tillkännagivit en verkställande order för säker, trygg och pålitlig artificiell intelligens (AI). Order kräver att företag informerar den federala regeringen om alla modeller som utgör en allvarlig risk för nationell säkerhet och stöder användningen av AI för cybersäkerhet. Den syftar också till att skydda amerikaner från AI-möjliggjord bedrägeri genom användning av AI-upptäckningsverktyg. Trots detta ser branschexperter EU:s AI-lag som två år före och USA:s reglering av AI som bara början.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 27 november

Microsoft spelar huvudroll i OpenAI:s dramatik

OpenAI:s VD och medgrundare Sam Altman har sparkats och Microsoft har erbjudit sig att rekrytera dess högsta chefer och personal. Microsoft har spelat en ledande roll i denna dramatik, då företaget har skapat en ny AI-forskningsavdelning för Altman att leda, med hundratals anställda som är redo att följa efter honom. Microsoft har sagt att de är redo att anställa dem alla och har pengarna att uppfylla ett sådant löfte. OpenAI har utvecklat några av de mest avancerade storspråksmodellerna och banbrytande artificiella intelligensprodukter, såsom textgeneratorn ChatGPT och bildgeneratorn Dall-E. OpenAI har sedan 2019 fått över 13 miljarder dollar i investeringar från Microsoft, som rapporteras ha förvärvat en 49% andel i företaget och rätten till tre fjärdedelar av OpenAI:s vinster.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 november

Regulatorer i EU, Kina och Frankrike begär information om Nvidias grafikkort

Regulatorer i Europeiska unionen, Kina och Frankrike har begärt information om Nvidias grafikkort, med fler förfrågningar väntade i framtiden, enligt det amerikanska chiptillverkningsföretaget. Nvidia är världens största tillverkare av chips som används både för artificiell intelligens och för datorgrafik. Efterfrågan på dess chips ökade efter lanseringen av AI-applikationen ChatGPT förra året. Företaget har också försenat lanseringen av ett nytt AI-chip inriktat på den kinesiska marknaden.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 november

OpenAI:s VD Sam Altman: Från skolavhopp till tech-miljonär

Sam Altman, VD för det artificiella intelligensföretaget OpenAI, har varit i rampljuset efter att ha blivit avskedad, kortvarigt anställd av Microsoft och sedan återanställd av OpenAI. Altman växte upp i St Louis, Missouri och kom ut som homosexuell i gymnasiet. Han hoppade av Stanford University 2005 för att fokusera på sitt företag Loopt, som senare såldes för 43 miljoner dollar. Altman, som nu är 38 år gammal, har en uppskattad förmögenhet på omkring 500 miljoner dollar och äger bland annat två McLaren-bilar och en gammal Tesla. Han bor med sin partner Oliver Mulherin, en mjukvaruingenjör, i San Francisco.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 24 november

Kaliforniens guvernörskontor släpper rapport om generativ AI

Kaliforniens guvernörskontor har släppt en rapport om möjligheter och potentiella fallgropar med generativ artificiell intelligens (AI). Rapporten är den första i en serie informativa rapporter krävda av verkställande order N-12-23, utfärdad den 6 september i år. Rapporten innehåller fyra tillfälliga principer för användning av generativ AI, inklusive skydd av kaliforniers data och säkerhet, användning av statligt godkända AI-verktyg, förklaring av hur AI-system bidrar till leverans av statliga tjänster och granskning av AI-produkter för noggrannhet. Rapporten diskuterar också skillnaden mellan framväxande generativ AI och konventionell AI.

Direktlänk Dela Keyt.com fördjupade 24 november

Kris hotar OpenAI efter VD:s avskedande

OpenAI, känd för att vara ledande inom generativ AI, riskerar att kollapsa efter avskedandet av sin VD, Sam Altman, vilket har utlöst en större kris. Nästan 700 av företagets 770 anställda skrev ett brev där de hotade med att säga upp sig om OpenAI:s styrelse inte avgick. Styrelsen hade kritiserat Altman för att ha prioriterat en snabb expansion av OpenAI utan att analysera riskerna med okontrollerad tillväxt av AI-programvara. Bland hoten med generativ AI finns möjligheten att AI-programvara kan användas för militära operationer, för desinformation eller till och med bli självständig och attackera människor. Emmett Shear har utsetts till Altmans efterträdare.

Direktlänk Dela FashionNetwork fördjupade 23 november

Kalifornien undersöker fördelar och risker med generativ AI i statliga operationer

En ny rapport från Kaliforniens Government Operations Agency undersöker fördelar och risker med att använda generativ AI, verktyg som kan skapa originalinnehåll baserat på stora datamängder, i statens dagliga verksamhet. Rapporten är ett svar på guvernör Gavin Newsoms order att statliga myndigheter ska utveckla en plan för att ´etiskt och ansvarsfullt´ använda AI-teknik i statliga operationer. Rapporten pekar på potentiella användningsområden som att sammanfatta möten, analysera feedbackundersökningar, övervaka offentlig infrastruktur och generera reklammaterial. Rapporten påpekar dock också risker, såsom tillförlitligheten hos modellerna och algoritmerna som driver AI-verktygen, samt potentiella snedvridningar i form av omedvetna fördomar.

Direktlänk Dela The Sacramento Bee fördjupade 22 november

Generativ AI ökar produktiviteten i mjukvaruutveckling

Generativ artificiell intelligens (AI) används av nästan hälften av teknikproffs för att bygga applikationer och en tredjedel av IT-personalen använder AI för dataanalys, enligt en undersökning av O´Reilly. Undersökningen visade att 44% av respondenterna använder AI i sitt programmeringsarbete, medan 34% experimenterar med det. Dataanalys är också ett stort användningsområde för generativ AI, med 32% av IT-proffsen som använder det för analys och 38% som experimenterar med det. Författarna till rapporten tror att utvecklarnas användning av AI-verktyg kommer att växa, oavsett om deras ledning försöker avråda det.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 22 november

Hyper Oracle lanserar Optimistic Machine Learning på Ethereum blockchain

Hyper Oracle har framgångsrikt lanserat sin Optimistic Machine Learning (opML) i den första öppna källkodsimplementationen av tekniken. Lösningen kommer att erbjuda ett flexibelt och effektivt sätt att köra stora maskininlärningsmodeller på Ethereum-blockchain. Protokollet fortsätter att arbeta med att introducera delar av nollkunskapsteknik, såsom att minska problemintervalltiden och låsa upp sekretessanvändningsfall. opML portar AI-modellinferens med hjälp av en optimistisk verifieringsmekanism, vilket gör det möjligt att köra en mängd olika ML-modeller på huvudnätet, inklusive mycket stora. Hyper Oracle är ett programmerbart zkOracle-protokoll utvecklat för att göra smarta kontrakt smartare med rikare datakällor och mer beräkningar, inklusive onchain AI och maskininlärning.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 22 november

Kalifornien överväger användning av generativ AI inom statsförvaltningen

Kaliforniens guvernör Gavin Newsoms administration har släppt en rapport som undersöker möjliga användningsområden för generativ artificiell intelligens (GenAI) inom statsförvaltningen. Rapporten, som är framtagen i samarbete mellan flera statliga enheter, identifierar sex användningsområden där GenAI kan förbättra effektiviteten och prestandan inom statens arbete, forskning och analys. Guvernör Newsom kallar rapporten för ett viktigt första steg i att förstå GenAIs omfattning och statens roll i dess implementering.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 22 november

Kalifornien rekommenderar mänsklig granskning av AI-genererade resultat

Kaliforniens myndigheter bör använda människor för att granska alla AI-genererade resultat och avslöja när de använder tekniken för att utföra statligt arbete, enligt delstatens första rekommendationer om användning av generativ AI. Rapporten är nästa steg efter guvernör Gavin Newsoms exekutiva order i september som uppmanade delstaten att dra nytta av AI-teknik som kan skapa text, kod, bilder och annat innehåll vid uppmaning. Jason Elliott, guvernörens biträdande stabchef, uttryckte hopp om att detta blir en modell för vad ett antal andra regeringar runt om i världen kan sträva efter i fråga om säker, transparent, pålitlig AI.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 21 november

AI som hjälp i sorgeprocessen - fördelar och problem

Sunshine Henle, en AI-tränare baserad i Florida, har skapat en ´spökbott´ av sin avlidna mamma genom att mata in gamla textmeddelanden i OpenAI:s ChatGPT. Henle anser att botten ger bättre råd än Google och känns mer mänsklig än terapeuter. Detta är en del av en växande trend av ´sorgteknik´, där företag som Replika, HereAfter AI, StoryFile och Seance AI erbjuder tjänster för att hjälpa människor att hantera förlusten av en älskad. Dessa tjänster sträcker sig från interaktiva videosamtal med de döda till virtuella avatarer som man kan texta dygnet runt. Medan vissa förespråkar tekniken som ett sätt att lindra sorgen, finns det också kritik. En studie från 2023 pekar på etiska och juridiska problem med sorgteknik, inklusive bristande samtycke från den avlidna personen, risken för psykologiskt beroende av sorgbotar och marknadsföring av dessa tjänster till sårbara användare.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 21 november

OpenAI:s Ilya Sutskever ångrar sin roll i Sam Altmans avsked

Ilya Sutskever, chefsforskare på OpenAI, har uttryckt ånger över sin roll i avskedandet av före detta VD:n Sam Altman. Sutskever och Altman grundade OpenAI 2016 med hjälp av Elon Musk. Styrelsen för OpenAI, där Sutskever är medlem, beslutade att avskeda Altman på grund av bristande förtroende för hans ledarskap. Efter några dagar uttryckte Sutskever sin ånger över att ha deltagit i avskedandet. Han är nu en av över 600 anställda på OpenAI som har skrivit under ett öppet brev där de hotar att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman som VD.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Google stämmer tre personer för AI-bedrägeri

Google har lämnat in en stämningsansökan i norra Kalifornien, USA, mot tre personer för att ha använt falska annonser för Bard, Googles generativa AI-chattbot. Bedragarna lurade användare att ladda ner skadlig programvara som gav dem tillgång till inloggningsuppgifter. Enligt stämningen har bedrägeriet visat sig i annonser, sidor och inlägg på Facebook, inklusive ´Google AI´, ´AIGoogle´ och ´AIGoogleBard´. Detta är det första rättsliga agerandet av ett stort teknikföretag mot det växande antalet AI-relaterade online-bedrägerier. Problemet är dock att bedragarna är baserade i Vietnam, vilket ligger utanför den amerikanska domstolens jurisdiktion, och USA har inget utlämningsavtal med landet.

Direktlänk Dela Moneylife India fördjupade 20 november

AI:s dubbelbottnade natur diskuteras på Palo Alto Networks cybersäkerhetskonferens

Palo Alto Networks, ett cybersäkerhetsföretag baserat i Kalifornien, höll en av sina årliga cybersäkerhetskonferenser, Taiwan Ignite 2023, i Taipei. Ian Lim, företagets regionala säkerhetschef, diskuterade AI:s dubbelbottnade natur och hur AI-utvecklingen påverkar cybersäkerhetsindustrin. Lim menade att AI-teknologierna både kan underlätta arbetet med att hantera cyberhot men också förstärka hackares och cyberbrottslingars förmågor. Han påpekade att AI inte bara är en trend, utan ett verktyg som kommer att förändra mänskligheten i grunden. Palo Alto Networks har investerat i kritiska teknologier som de förväntar sig kommer att forma framtidens cybersäkerhetssvar.

Direktlänk Dela Taiwan News fördjupade 20 november

Mastercard intensifierar kampen mot bedrägeri via kryptovalutaväxlingar

Mastercard fördubblar sina ansträngningar för att upptäcka och förhindra bedrägerier via kryptovalutaväxlingar. Företaget har ingått ett partnerskap med Feedzai, en plattform för regulatorisk teknik som använder artificiell intelligens för att bekämpa penningtvätt och finansiella bluffar online. Genom partnerskapet kommer Feedzai att integreras direkt med Mastercards CipherTrace Armada-plattform, som används för att övervaka transaktioner från över 6000 kryptovalutaväxlingar för bedrägerier, penningtvätt och annan misstänkt aktivitet. Feedzai kommer att ´andas in´ data för att möjliggöra realtidsvarningar om misstänkta kryptotransaktioner.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 november

OpenAI:s styrelse avsätter Sam Altman som VD

OpenAI:s styrelse har avsatt Sam Altman, företagets högprofilerade VD. Mira Murati, som tidigare var företagets teknikchef, har utsetts till tillförordnad VD. Styrelsen kom fram till att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman hjälpte till att grunda OpenAI med Elon Musks ekonomiska stöd 2015 och ledde företaget till att bli en teknologisk ledare finansierad av miljarder dollar från Microsoft. Det är oklart vad Altman´s avgång kommer att innebära för den pågående finansieringsrundan som skulle värdera företaget till mer än 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

Cytovale får 84 miljoner dollar i Serie C-finansiering för att utöka sin sepsisdiagnostik

Medicinteknikföretaget Cytovale har fått 84 miljoner dollar i Serie C-finansiering, ledd av Norwest Venture Partners, för att vidareutveckla sin diagnostiska teknik. Cytovale erbjuder sitt diagnostiska test, IntelliSep, som fick FDA 510(k) godkännande förra året. Testet syftar till att hjälpa till med tidig upptäckt av sepsis, en olämplig immunrespons på infektion som kan leda till döden. Det kalifornienbaserade företaget kommer att använda pengarna för att ta sin IntelliSep till fler akutmottagningar och hälso-system över hela landet.

Direktlänk Dela MobiHealthNews fördjupade 17 november

OpenAI introducerar nya initiativ och Google stämmer anonyma individer för falska annonser

OpenAI har introducerat flera nya initiativ, inklusive GPT-4 Turbo, som kan bearbeta upp till 300 sidor text, vilket gör att applikationen kan hantera mer komplexa förfrågningar. OpenAI har också introducerat en funktion för att anpassa ChatGPT-bot, som kan använda kunskap för specifika branscher. Dock har OpenAI pausat nya registreringar för sin betalda ChatGPT Plus-tjänst på grund av ökad uppmärksamhet och funktioner samt intermittent driftstopp på grund av en hackerattack. Google har stämt tre anonyma individer i Vietnam för att ha skapat falska annonser för sin Bard AI-chatbot. De som klickade på länken laddade ner skadlig programvara som stal deras sociala medieinloggningsuppgifter istället för chatboten.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 november

News Corp i förhandlingar om att tillhandahålla originalinnehåll till AI-företag

Rupert Murdoch meddelade att News Corp är ´absolut fokuserade´ på ´både möjligheterna och utmaningarna´ som uppstår med framväxten av avancerade artificiella intelligensverktyg. På News Corps årliga aktieägarmöte avslöjade Murdoch att företaget redan är djupt involverat i förhandlingar om att tillhandahålla originalinnehåll till företag som bygger generativa AI-verktyg. Murdoch signalerade också att News Corp är fast beslutna att se till att AI-verktyg kompenserar nyhetsorganisationer för deras innehåll. En studie publicerad av Columbia University uppskattade att Google och Meta ensamma bör betala mer än 14 miljarder dollar per år till nyhetsutgivare för att täcka sökannonsintäkter.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 16 november

Google stämmer bedragare för att ha utnyttjat sin AI-chatbot

Google vidtar stränga åtgärder mot personer som utnyttjar dess AI-chatbot, Google Bard. Nyligen har företaget lämnat in en stämningsansökan mot bedragare i Kaliforniens federala domstol som marknadsför falska nedladdningar av Google Bard. Bedragarna använde sociala mediekonton och webbplatser för att marknadsföra den skadliga chatboten. Detta ledde till att folk laddade ner falska versioner av AI-chatboten som sedan installerade skadlig programvara på enheter. Google söker skadestånd från bedragarna och en injunktion för att förhindra dem från att fortsätta sitt bedrägeri. Företaget uppmanar också användare att vara försiktiga med att ladda ner programvara från okända källor.

Direktlänk Dela Jagranjosh.com fördjupade 15 november

Anställda använder AI-verktyg i hemlighet, enligt undersökningar

Många anställda använder generativa artificiella intelligensverktyg (GenAI), som ChatGPT, på arbetsplatsen utan sina chefer vetskap, enligt nyligen genomförda undersökningar. En undersökning från det San Francisco-baserade företaget Fishbowl visade att endast en tredjedel (32 procent) av de svarande som använder AI på jobbet gör det med sin chefs vetskap. Snaplogic, ett socialt karriärnätverk baserat i San Mateo, Kalifornien, rapporterade liknande resultat från en undersökning i september. Mer än två tredjedelar (67 procent) tror att AI sparar dem en till fem timmars arbete per vecka.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 15 november

Google stämmer bedragare för falska annonser och upphovsrättsintrång

Google har lämnat in två federala stämningsansökningar i norra distriktet i Kalifornien för att skydda konsumenter och småföretag. I en av stämningarna riktar sig Google mot bedragare som har lämnat in tusentals falska anmälningar om upphovsrättsintrång mot över 100 000 webbplatser. I den andra stämningen stämmer Google minst tre personer för att ha använt falska annonser för Bard, företagets generativa AI-chatbot, för att lura människor att omedvetet ladda ner skadlig programvara som ger de påstådda bedragarna tillgång till deras sociala mediekonton. Bedrägeriet har dykt upp i annonser, sidor och inlägg på Facebook.

Direktlänk Dela ChannelE2E fördjupade 14 november

Google stämmer bedragare för att sprida skadlig programvara genom falsk AI-chatbot

Google har lämnat in en stämningsansökan i en federal domstol i Kalifornien mot oidentifierade individer som anklagas för att lura människor att ladda ner skadlig programvara genom att utge sig för att erbjuda Googles AI-chatbot Bard. Teknikjätten hävdar att bedragare missbrukar dess varumärken för att infektera offrens datorer med skadlig programvara som kan stjäla sociala medier inloggningsuppgifter. Google känner inte till identiteterna på bedragarna bakom de Facebook-profiler som varit inblandade i de påstådda attackerna. Företaget stämmer bedragarna för att bryta mot Googles användarvillkor och varumärkesintrång.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 14 november

Experimentellt hjärnliknande datorsystem mer exakt med anpassad algoritm

Ett experimentellt datorsystem som fysiskt efterliknar den biologiska hjärnan har ´lärt sig´ att identifiera handskrivna nummer med en total noggrannhet på 93,4%. Nyckelinnovationen i experimentet var en ny träningsalgoritm som gav systemet kontinuerlig information om dess framgång på uppgiften i realtid medan det lärde sig. Algoritmen överträffade en konventionell maskininlärningsmetod där träningen utfördes efter att en batch data hade bearbetats, vilket gav 91,4% noggrannhet. Forskare vid California NanoSystems Institute vid UCLA har utvecklat en ny plattformsteknik för beräkning under 15 år.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 14 november

Australienska hamnar drabbade av cyberattack och AI-företag ansluter sig till Christchurch Call to Action

Australiens största leverantör av leveranskedjor, DP World, drabbades av en cyberattack vilket ledde till att landoperationer i hamnarna i Sydney, Melbourne, Fremantle och Brisbane stängdes ner. DP World kopplade proaktivt från sitt IT-nätverk. Det är oklart om angriparna använde ransomware eller CitrixBleed. Frakttransporter sitter fast i hamnen, men fartyg som redan har ankrat kan lossa last. AI-företagen OpenAI och Anthropic, samt Discord och Vimeo, har anslutit sig till Christchurch Call to Action, ett initiativ för att bekämpa spridningen av terroristinnehåll online.

Direktlänk Dela CISO Series fördjupade 14 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

Google stämmer bedragare som poserar som AI-chattbot Bard

Google stämmer bedragare som poserar som AI-chattbot Bard

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 14 november

Google stämmer bedragare som utnyttjar AI-hypen

Google har stämt en grupp bedragare som utgett sig för att vara teknikjätten för att stjäla offerets känsliga data. Bedragarna skapade sociala mediesidor och annonser som uppmuntrade folk att ´ladda ner´ Bard, Googles generativa AI-verktyg som inte behöver laddas ner. Annonserna styrde vanligtvis målen mot en tredjepartssida som bedragarna upprättat men som ser ut som om den är ansluten till Google. På webbplatsen uppmanas besökare att ladda ner programvara för att använda Bard. Men det är faktiskt skadlig skadlig programvara som sedan används för att stjäla offrets känsliga data. Google har lämnat in ´ungefär 300 nedläggningar´ relaterade till denna bedragargrupp.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 14 november

Google stämmer bedragare som utnyttjade dess AI-chatbot för att sprida skadlig programvara

Google har lämnat in en stämningsansökan mot bedragare som utgav sig för att vara dess generativa AI-chatbot i ett försök att lura användare att ladda ner skadlig programvara. Bedragarna utnyttjade lanseringen av Google Bard tidigare i år, och lovade snabb tillgång till både Bard och ChatGPT mot en avgift. Google planerar att vidta rättsliga åtgärder mot två grupper av bedragare som missbrukade Bard online. Den första gruppen spred skadlig programvara, medan den andra påstås ha missbrukat Digital Millennium Copyright Act (DMCA) för att skicka in tusentals uppenbart bedrägliga upphovsrättsmeddelanden för att skada konkurrensen.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 13 november

Google stämmer bedragare för missbruk av AI-teknologi och upphovsrätt

Google har stämt bedragare som upprättat sociala medier-konton på Facebook för att uppmuntra människor att ladda ner en falsk version av Bard, fylld med skadlig programvara. Detta i takt med att teknikföretag skyddar användare mot bedragare som försöker dra nytta av generativ artificiell intelligens (GAI). Google har även tagit rättsliga åtgärder mot två grupper av bedragare för att skydda användare av sin GAI-teknologi Bard. En annan stämning av Google beskriver bedragare som påstås ha skapat dussintals Google-konton och använt dem för att skicka in tusentals falska upphovsrättskrav mot sina konkurrenter.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 13 november

Publish with Penguin lanserar AI-drivna marknadsföringsverktyg för självpublicerade författare

´Publish with Penguin´, en pionjär inom självpubliceringsindustrin, har lanserat en rad AI-drivna bokmarknadsföringsverktyg. Dessa verktyg använder artificiell intelligens för att ge författare värdefulla insikter, personaliserade marknadsföringsstrategier och effektiva kampanjer. Verktygen erbjuder bland annat publikinsikter, sökordsoptimering, bokomslagsanalys, prissättningsstrategier, innehållsrekommendationer och marknadsföringskampanjer. ´Publish with Penguin´ har uttryckt att dessa innovationer syftar till att göra bokmarknadsföring tillgänglig för författare från alla bakgrunder.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 13 november

Google stämmer bedragare för att sprida skadlig programvara och falska upphovsrättsanspråk

Google har lämnat in en stämningsansökan i norra Kalifornien mot bedragare som upprättade Facebook-konton för att uppmuntra människor att ladda ner en falsk version av Bard fylld med skadlig programvara. Bedragarna försökte utnyttja upphovsrättslagar för vinst. Den första gruppen försökte utnyttja allmänhetens entusiasm för generativ artificiell intelligens (GAI) för att sprida skadlig programvara. Den andra gruppen utnyttjade Digital Millennium Copyright Act (DMCA) för att skada affärskonkurrenter genom att skicka in tusentals falska upphovsrättsmeddelanden, där bedragare lurade användare att installera skadlig programvara på sina enheter.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 13 november

Google stämmer bedragare som använder AI-hype för att sprida skadlig programvara

Google har stämt bedragare som utnyttjar hype kring generativ AI för att lura människor att ladda ner skadlig programvara. I en stämningsansökan i Kalifornien säger företaget att individer tros vara baserade i Vietnam sätter upp sociala mediesidor och kör annonser som uppmuntrar användare att ´ladda ner´ dess generativa AI-tjänst Bard. Nedladdningen levererar faktiskt skadlig programvara till offren, som stjäl sociala medieuppgifter för bedragarna att använda. Google har redan skickat in cirka 300 nedtagningbegäranden i relation till dessa bedragare.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 13 november

Apple släpper iOS 17 och förbereder stora uppgraderingar till iOS 18

Apple har släppt sin nya operativsystemuppgradering, iOS 17, för allmänheten men arbetar redan med flera betydande uppgraderingar till iOS 18, som kommer att presenteras på nästa års Worldwide Developer Conference (WWDC) händelse. Apple Inc., baserat i Cupertino, Kalifornien, är världens största företag enligt marknadsvärde och den största teknikföretaget enligt 2022 års intäkter. iOS 18 kommer att ha förbättringar inom funktioner, design, säkerhet och prestanda. Apple satsar stort på generativ AI för att konkurrera med Google och OpenAI.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 13 november

AI-genererade falska bilder och deras roll i konflikten mellan Israel och Hamas

AI-genererade bilder har förbättrats mycket under året och används nu för att skapa mer eller mindre realistiska bilder relaterade till Mellanösternkonflikten. Dessa bilder kan ofta utlösa starka känslor och används för att sprida vissa berättelser. AI-experten Hany Farid menar att desinformation, inklusive spridning genom AI-bilder, fungerar exceptionellt bra i konflikter där känslorna är höga. Trots detta har den stora floden av AI-bilder ännu inte materialiserats i konflikten mellan Israel och Hamas, enligt Tomasso Canetta från European Digital Media Observatory.

Direktlänk Dela Deutsche Welle fördjupade 10 november

OpenAI drabbas av periodiska avbrott efter DDoS-attacker

OpenAI, ett företag som stöds av Microsoft, bekräftade nyligen att de drabbats av avbrott i sin ChatGPT-tjänst på grund av Distributed Denial of Service (DDoS) attacker. Företaget har pekat ut ryska hackare som ansvariga för dessa attacker. OpenAI, som leds av Sam Altman, erkände att det hade störningar i sin tjänst på onsdagen. Bloomberg rapporterade att cyberbrottslingar som stöds av Ryssland, kända som Anonymous Sudan, utförde attackerna. Anonymous Sudan påstod också att de attackerade Telegram som hämnd för OpenAIs stöd till Israel i den pågående konflikten i Gaza. OpenAI rapporterade att de såg fel som påverkade alla tjänster från kl. 05:42 till cirka kl. 19:16 Pacific Time. Företaget bekräftade att de identifierat problemet och genomfört åtgärder för att återställa normala svar på sina tjänster.

Direktlänk Dela Herald Sheets fördjupade 10 november

SAG-AFTRA får AI-restriktioner i förhandlingar med filmstudios

SAG-AFTRA, en amerikansk skådespelarfackförening, har löst flera frågor i förhandlingarna med filmstudios, men en fråga kvarstod - användningen av artificiell intelligens (AI) för att återuppliva avlidna skådespelare eller skapa digitala versioner av verkliga skådespelare. Unionen lyckades inte få alla AI-restriktioner de sökte, men de fick de flesta, inklusive ett krav att studior måste få tillstånd från skådespelare om deras igenkännande drag används. AI blev en dominerande fråga i strejken som varade i 118 dagar. Unionen lyckades också vinna samtyckeskrav för användning av avlidna skådespelares bilder.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 10 november

Hantering av studerandes datasekretess: En guide för lärare

Direktören för kvantitativ forskning och datavetenskap vid Digital Promise diskuterar utmaningarna med att skydda elevers datasekretess, särskilt i samband med användning av AI-verktyg i klassrummen. Artikeln betonar vikten av att förstå skillnaden mellan anonyma och avidentifierade data, och föreslår tre strategier för att hantera dessa frågor: att ställa frågor till företag om deras datainsamling och användning, att ge eleverna möjlighet att välja om deras data ska användas, och att tillåta föräldrar att ge sitt samtycke till insamling och användning av deras barns data.

Direktlänk Dela EdSurge fördjupade 8 november

Flickor på New Jersey-skola utsatta för AI-genererade nakenbilder

Flickor på en gymnasieskola i New Jersey upptäckte att en eller flera studenter på deras skola hade använt ett AI-verktyg för att skapa vad som verkade vara nakenbilder av dem. Bilderna, som använde minst ett dussin fotografier av flickor på campus, delades bland några pojkar på skolan i gruppchattar. En undersökning pågår och lokal polis är inblandad. Rådgivning har erbjudits till de drabbade studenterna. Det finns ingen federal lag som förbjuder sådan skadlig utnyttjande av minderåriga offer, eller ens vuxna, när det gäller AI-genererade nakenbilder. Djupfalska foton och videor sprider sig nästan lika snabbt som folk kan ladda ner programvaran som genererar dem.

Direktlänk Dela Microsoft National Broadcasting Company fördjupade 8 november

Kinesiska riskkapitalföretag investerar i amerikanska AI-startups

Stora kinesiska riskkapitalföretag investerar diskret i amerikanska startup-företag inom artificiell intelligens (AI), trots växande oro från amerikanska tjänstemän om kinesiskt engagemang i lokala teknikföretag. Till exempel har Sequoia Capital China, det största riskkapitalföretaget i Kina, nyligen investerat i UTA, ett Kalifornienbaserat startup-företag som utvecklar en AI-chatbot för att hjälpa människor att planera och boka resor. Sequoia China har också investerat i Opus Clip, ett Kalifornienbaserat startup-företag vars AI-videoverktyg hjälper podcastskapare att generera korta videoklipp från långa avsnitt.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 7 november

SAG-AFTRA och studierna närmar sig slutet på skådespelarstrejken

Förhandlingsledarna för SAG-AFTRA och filmbolagen ska mötas senare idag i vad som kan vara det sista steget för att försegla ett nytt avtal och avsluta den 117 dagar långa skådespelarstrejken. Efter att ha uppnått ett genombrott på den omtvistade frågan om AI, ska Duncan Crabtree-Ireland och AMPTP:s president Carol Lombardini prata i eftermiddag. En källa från fackföreningen säger att de är ´mycket nära´ ett avtal med starka skyddsspråk på plats för AI, något som fackföreningen har eftersträvat länge. Det är dock oklart om detta kommer att räcka för att avsluta den sex månader långa, bittera och kostsamma strejken.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 7 november

Domare avvisar vissa påståenden i AI-relaterat upphovsrättsmål

Domare William Orrick i norra distriktet i Kalifornien har avfärdat vissa krav i en stämningsansökan från visuella konstnärer Sarah Andersen, Kelly McKernan och Karla Ortiz mot Stability AI, Midjourney och DeviantArt. Konstnärerna anklagar företagen för att ha missbrukat deras upphovsrättsskyddade verk i samband med företagens generativa artificiella intelligenssystem och produkter. Domare Orrick avfärdade alla anklagelser mot Midjourney och DeviantArt, men gav kärandena tillstånd att ändra sin klagomål. Domaren avfärdade också upphovsrättsintrångsanspråk som McKernan, Ortiz och andra i konstnärsklassen som inte hade erhållit upphovsrättsregistreringar. Men han tillåter Andersen att driva sitt påstående att Stability AI:s användning av hennes verk för att träna Stable Diffusion kränkte hennes upphovsrätter.

Direktlänk Dela Crowell & Moring fördjupade 7 november

AI-verktyg kan hjälpa valkampanjer att hantera online-troll

Cheryl Hori, en digital konsult för Demokraterna, föreslår att kampanjer med begränsade resurser bör använda AI-verktyg för att hjälpa till med ´community management´, särskilt när de står inför många troll eller kommentarer online. Hon föreslår att kampanjer använder AI-verktyg som ChatGPT för att skapa en mall eller lista över svar. Aaron Evans från Winning Republican Strategies instämmer och tillägger att kandidater också kan be AI-verktyg om svar på potentiella attacker eller för att utvärdera effektiviteten av potentiella argument. Tate Holcombe från GOP-firman Go BIG Media, Inc. uppskattar att kampanjer kan experimentera med 10-12 AI-verktyg under denna cykel, men tror att antalet kommer att minska efter 2024.

Direktlänk Dela Campaigns & Elections fördjupade 6 november

Teknikstartföretag Shield AI försöker sälja Pentagon på AI

Shield AI, ett teknikstartföretag, har redan en drönare som drivs av artificiell intelligens som används av den israeliska militären. Men att övertyga Pentagon om att omfamna tekniken är en stor utmaning. Företaget, som skapades av bröderna Tseng 2015, värderas nu av riskkapitalinvesterare till 2,7 miljarder dollar. Företaget har 625 anställda i Texas, Kalifornien, Virginia och Abu Dhabi. Shield AI är ett av flera startföretag som visar potentialen i banbrytande teknik för att revolutionera krigföringsteknik och hjälpa USA att behålla sin militära fördel över Kina. Företaget och andra som Anduril Industries, Autonodyne, EpiSci och Merlin Labs utvecklar nya och kraftfullare sätt för Pentagon att samla in och analysera information och agera på den.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 november

Googles Android: Från en liten mjukvarufirma till världens mest populära mobila operativsystem

Google köpte Android, ett litet mjukvaruföretag i Kalifornien, för att konkurrera med Apple och deras iPhone. Genom att göra Android till ett öppen källkodsprojekt, kunde alla företag använda och skapa enheter runt det, vilket resulterade i en global marknad för mobiltelefoner delad mellan Apple och Android-konkurrenter, som Samsung. Googles satsning på att öppna källkoden för Android har lönat sig; deras inköp på 50 miljoner dollar 2005 ledde till intäkter på 47,9 miljarder dollar i Play Store-appar 2022 enligt Statista. Android är nu världens mest populära mobila operativsystem med 3,3 miljarder användare globalt, cirka 41% av världsbefolkningen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 5 november

Elon Musk avtäcker AI-verktyget Grok för sociala medieplattformen X

Elon Musk presenterade detaljer om sitt nya AI-verktyg ´Grok´, som kan koppla upp sig mot X (tidigare Twitter) i realtid. Verktyget kommer initialt att vara tillgängligt för X:s toppabonnenter. Musk, entreprenören bakom Tesla och SpaceX, menar att kopplingen till X ger en stor fördel jämfört med andra generativa AI-modeller. Grok kommer från romanen ´Stranger in a Strange Land´ från 1961 av Robert Heinlein och betyder att förstå något grundligt och intuitivt. När Grok lämnar tidig beta kommer det att vara tillgängligt för alla X Premium+ abonnenter.

Direktlänk Dela ABS-CBN News fördjupade 5 november

AI-drivna falska pornografiska bilder och videor ökar kraftigt

AI-teknik används allt mer för att generera falska pornografiska bilder och videor, vilket skapar problem för individer vars bilder används utan samtycke. YouTube-influensern Gabi Belle har upplevt detta förstahands, med över 100 falska bilder av henne spridda på webben. På de tio största webbplatserna som innehåller AI-genererade porr bilder har falska nakenbilder ökat med över 290 procent sedan 2018, enligt branschanalytikern Genevieve Oh. Användningen av AI för att generera falska nakenbilder innebär en särskild risk för kvinnor och tonåringar, och 96 procent av alla deepfake-bilder är pornografiska, varav 99 procent riktar sig mot kvinnor.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 5 november

Modell anklagar Project Runway-designer för att ändra hennes etnicitet med AI

21-åriga modellen Shereen Wu anklagar den tidigare Project Runway-designern Michael Costello för att ha använt artificiell intelligens, eller tillåtit en fotograf att använda det, för att redigera hennes ansikte på catwalken. Wu hävdar att ändringen inte bara förändrade hennes drag utan också hennes etnicitet och ras. Costello bestrider hennes påstående och har uttalat sig på Instagram. Enligt Costello redigerades inga videor av modellen av hans team. Han skriver också att han kontaktade Wu flera gånger angående hennes deltagande i hans ´avskeds´ modevisning men blev ´lämnad oläst´.

Direktlänk Dela Hello Beautiful fördjupade 3 november

SAG-AFTRA och AMPTP närmar sig en överenskommelse

SAG-AFTRA och AMPTP har framsteg i förhandlingarna om ett nytt treårigt kontrakt, med fokus på artificiell intelligens och ´framgångsbaserad ersättning´ för skådespelare i framgångsrika streamingprogram. Trots att det inte finns något avtal ännu, finns det en ram för en potentiell överenskommelse. Båda parterna avser att fortsätta förhandlingarna. SAG-AFTRA-strejken, som nu har pågått i 111 dagar, har kostat Kalifornien uppskattat 6,5 miljarder dollar och 45 000 jobb inom underhållningsindustrin. SAG-AFTRA har 160 000 medlemmar.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 2 november

USA:s nationella vetenskapsstiftelse investerar i AI-forskning och utbildning på minoritetsbetjänande institutioner

USA:s nationella vetenskapsstiftelse (NSF) har tillkännagivit de senaste mottagarna av ExpandAI-programmet, en investering på 16,3 miljoner dollar för att främja innovation inom artificiell intelligens (AI). Målet är att stärka och bredda deltagandet i AI-forskning och utbildning på minoritetsbetjänande institutioner (MSI) samtidigt som man främjar utvecklingen av en mångsidig, välutbildad nationell AI-arbetskraft. ExpandAI syftar till att ge kritiskt stöd till institutioner som tjänar historiskt underrepresenterade samhällen, hjälpa dem att bygga robusta forskningsprogram inom AI och relaterade områden.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 1 november

Nanotrådsnätverk efterliknar mänsklig hjärna för maskininlärning

Forskare vid University of Sydney och University of California har visat att fysiska neurala nätverk, bestående av nanotrådar, kan lära sig och komma ihåg ´on the fly´ på ett sätt som liknar hur hjärnans neuroner fungerar. Dessa nanotrådsnätverk, som liknar neurala nätverk, kan utföra specialiserade informationsbehandlingsaktiviteter. De reagerar på variationer i elektriskt motstånd vid punkter där nanotrådarna korsar varandra, en funktion kallad ´resistive memory switching´. Forskarna använde nätverkets förmåga att identifiera och återkalla uppsättningar elektriska pulser som korrelerar till bilder.

Direktlänk Dela Tech Explorist fördjupade 1 november

USA:s president skriver under order om artificiell intelligens och arbetsgivare börjar navigera i komplexa AI-lagar

USA:s president Joe Biden har undertecknat en ny exekutiv order om artificiell intelligens (AI) som innebär att hans administration ska skapa en ny chefsposition för AI, spåra företag som utvecklar de mest kraftfulla AI-systemen, anta starkare integritetspolicyer och skapa nya säkerhetsriktlinjer och branschstandarder. Samtidigt står arbetsgivare inför komplexa lagar kring användningen av AI och automatiserade beslutsverktyg för anställning (AEDT). Dessa verktyg används allt mer för att fatta beslut om anställning, befordran och uppsägning, vilket väcker frågor om snedvridning och diskriminering. Lagstiftningen varierar mellan olika jurisdiktioner, inklusive New York City, Illinois, Kalifornien och Maryland.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 november

Qualcomm förväntas slå kvartalsprognoser, trots motvind

Smartphone-chipmakaren Qualcomm förväntas rapportera sina resultat för fjärde kvartalet på onsdag den 1 november. Analytiker förväntar sig en vinst per aktie på 1,91 dollar för kvartalet på intäkter på 8,52 miljarder dollar. Företaget förväntas slå fjärde kvartalets prognoser tack vare ökad efterfrågan från Android-smartphones, fortsatt uppbyggnad av sina Snapdragon 8 Gen 2-processorer och stark efterfrågan på Apples iPhone 15. Men observatörer ser motvind 2024 på grund av förlorad andel på Samsung och Huawei. Qualcomm introducerade nya AI-fokuserade chips för både datorer och smartphones förra veckan i ett försök att diversifiera sina erbjudanden.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 31 oktober

Domare tillåter konstnärer att göra anspråk på upphovsrättsintrång mot AI-bildtjänsteleverantörer

I en grupptalan mot AI-genererade bildtjänsteleverantörerna Stability AI, Midjourney och DeviantArt, har en amerikansk distriktsdomare beslutat att det för närvarande ´inte är troligt´ att avgöra om genererade bilder kan vara i direkt strid med upphovsrättslagarna. Domaren, William H. Orrick, tillät dock konstnärerna att göra anspråk på upphovsrättsintrång mot Stability AI, Midjourney och DevianArt, på de verk som konstnärerna hade ansökt om upphovsrätt för. Detta kan innebära att ett upphovsrättsmål kanske inte håller om konstnärerna inte kan bevisa att någon AI-genererad bild direkt refererar till deras arbete.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 31 oktober

Kalifornisk domare avvisar största delen av upphovsrättsanspråk mot AI-företag

En federal domare i Kalifornien har mestadels tagit ställning för Stability AI, DeviantArt och Midjourney i den senaste omgången av ett AI-centrerat rättsfall som drivs mot dem av tre konstnärer. Domaren William Orrick avfärdade Sarah Andersen, Kelly McKernan och Karla Ortiz direkta upphovsrättsanspråk mot två av försvararna, och behöll endast Andersens upphovsrättsanspråk mot Stability AI. Samtidigt avfärdade domstolen helt deras anspråk på indirekt upphovsrättsintrång, Digital Millennium Copyright Act, rätt till publicitet, Kaliforniens lag om orättvis konkurrens och brott mot kontrakt. Domare Orrick gav dock konstnärs-klagandena rätt att ändra sin anklagelse för att ge klarhet om deras teorier om hur varje försvarare separat kränkte deras upphovsrätt.

Direktlänk Dela The Fashion Law fördjupade 31 oktober

Kalifornisk domare avvisar större delen av upphovsrättsanspråk mot AI-bildgeneratorer

En domare i Kalifornien har till största delen avfärdat upphovsrättsanspråk som tre konstnärer lagt fram mot AI-bildgeneratorerna Midjourney, Stable Diffusion och DeviantArt. Domaren William H. Orrick fann inte bevis på direkt intrång av AI-bildföretagen och beviljade mestadels de svarandes begäran om att avfärda fallet. Två av de tre konstnärerna, Kelly McKernan och Karla Ortiz, hade inte registrerat sina verk hos U.S. Copyright Office, vilket skapade problem. Den tredje konstnären, Sarah Andersen, kunde dock visa att Stable Diffusion hade använt hennes material för att träna sin bildgenerator. Domaren gav dock konstnärerna möjlighet att förtydliga sin teori om hur Stable Diffusion hanterar sina träningsdata.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 31 oktober

ATA släpper vägledande principer för AI-användning inom sjukvården

Den amerikanska Telemedicin Association (ATA) har släppt vägledande principer för att stödja utveckling, integration och användning av artificiell intelligens (AI) inom sjukvården. ATA detaljerade sex AI-principer som omfattar bland annat kliniskt beslutsfattande, ansvarsåtaganden, datahantering, reglering, utbildning och datasekretess. ATA:s AI-principer kommer några månader efter att de släppte sex principer för att skydda patientdata under telehälsoutnyttjande. Detta sker också samtidigt som president Joe Biden utfärdat en exekutiv order som uppmanar till skapandet av nya standarder för AI-användning över branscher, inklusive hälso- och sjukvård.

Direktlänk Dela mHealth Intelligence fördjupade 31 oktober

Artificiell intelligens (AI) visar lovande resultat inom mentalvård, men experter varnar för att det är för tidigt att dra slutsatser om dess förmåga till mer omfattande användning. Terapeuter använder AI för att analysera stora mängder patientdata för att hjälpa till att diagnostisera och identifiera behandlingar. En studie från New York University visade att AI har varit användbart för att identifiera posttraumatisk stress hos veteraner. Trots framgångar finns det dock potential för missbruk, och det finns frågor om huruvida tekniken optimeras för patientens mentala hälsoresultat eller för utvecklarens lönsamhet.

Government Technology fördjupade 30 oktober

OpenAI flyttar in i Ubers tidigare kontor i San Francisco

OpenAI, under ledning av grundaren Sam Altman, flyttar in i två byggnader i San Francisco som tidigare hyste Uber-anställda. Detta sker efter att Altman kallade experiment med distansarbete för ett av teknikindustrins största misstag. Företaget har undertecknat ett hyresavtal för de två byggnaderna som ägs av Uber, vilket säkrar 486 600 kvadratfot. Altman har tidigare sagt att flirtandet med hemarbete är ´över´ och att startups som hans är mest effektiva när människor arbetar tillsammans från ett kontor. Hyresavtalet är det näst största i San Francisco sedan 2018.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 29 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

Kaliforniens lagstiftande församling godkänner resolution skriven med AI

Kaliforniens lagstiftande församling har godkänt en resolution skriven med hjälp av artificiell intelligens (AI), där statliga myndigheter åtar sig att undersöka och upprätthålla regler om dess användning. Resolutionen, Senate Concurrent Resolution 17 (SCR 17), introducerades i januari av senator Bill Dodd och godkändes enhälligt av statens lagstiftare. Detta är den första lagstiftande resolutionen utformad med AI i USA. Texten belyser utmaningarna med AI-drivna tekniker och system, såsom obehörig datainsamling och delning. President Joe Biden har diskuterat framtiden för AI-teknologi med Kaliforniens guvernör Gavin Newsom och en grupp teknologiledare från Silicon Valley.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 28 oktober

Airbnb använder AI för att förhindra fester under Halloween

Airbnb kommer att genomföra sitt globala förbud mot fester på uthyrningsegendomar under Halloween-helgen genom att använda ett ´anti-party´ artificiellt intelligenssystem. Teknologin blockerar ´potentiellt högrisk´-bokningar för hela hem under en till två nätter. Under Halloween 2022 förhindrade detta system 2 400 personer i Michigan från att boka hela hem. Airbnb införde ett tillfälligt festförbud under COVID-19-pandemin som blev permanent i juni 2022. Sedan regeln infördes 2020 har rapporter om fester minskat med 55%.

Direktlänk Dela Pharmaceutical Market Europe fördjupade 27 oktober

Anthropic, AI-startup med fokus på säkerhet och forskning

Anthropic är ett AI-startupföretag baserat i San Francisco, Kalifornien. Företaget beskriver sig självt som ett AI ´säkerhets- och forsknings´ företag och fokuserar på att skapa ´tillförlitliga, tolkningsbara och styrbara AI-system´. Det grundades 2021 av Dario och Daniela Amodei, och har nu över 150 anställda. Anthropic klassificeras som ett företag för allmän nytta - ett företag som är inrättat för att göra vinst, men gör det genom att arbeta med något som kommer att ha en positiv inverkan på mänskligheten.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 27 oktober

AI revolutionerar förutsägelser och förebyggande av typ 2-diabetes

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar hälso- och sjukvården, särskilt när det gäller att förutsäga och förebygga kroniska sjukdomar som typ 2-diabetes. AI-baserade modeller erbjuder ett värdefullt verktyg för att bedöma en individs risk och utveckla personliga förebyggande strategier. En nyligen genomförd studie publicerad i tidskriften npj Digital Medicine analyserade AI-baserade prediktiva metoder för att förutsäga diabetesrisk. Studien identifierade totalt 40 studier för analys, de flesta publicerade under de senaste fyra åren. Dessa studier omfattade olika befolkningar från hela världen, inklusive Kina, Finland, Kalifornien och Kuwait.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 27 oktober

AI-modeller visar löfte om att förutsäga utveckling av typ 2-diabetes

En nyligen publicerad studie i tidskriften npj Digital Medicine har utfört en genomgående granskning av artificiell intelligens (AI)-baserade modeller för att förutsäga typ 2-diabetes. Med hjälp av AI kan högriskpatienter identifieras och individuella förebyggande metoder och fokuserade terapier kan utvecklas. Studien visar att AI-modeller har potential att förutsäga typ 2-diabetes, men det finns hinder som måste övervinnas innan deras fulla potential kan förverkligas.

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupade 27 oktober

Thrive Capital leder köp av OpenAI-aktier, värderar företaget till över $80 miljarder

Thrive Capital har gjort ett antal djärva satsningar detta år, inklusive massiva investeringar i Stripe, Ramp och OpenAI, även när andra sena investerare dragit sig tillbaka. Företaget använder specialändamålsfordon (SPV) för att stärka sin investering i Stripe och minska risken för dess kärnfonds prestanda. Thrive Capital leder nu ett erbjudande att köpa OpenAI-aktier, vilket skulle värdera företaget till över 80 miljarder dollar. Thrive kan höja extra kontanter för affären genom ett SPV, vilket innebär att Thrives tillväxtfond på 2,5 miljarder dollar inte ensam skulle stå för en stor del av de rapporterade 1 miljard dollar som OpenAI-aktionärer planerar att sälja.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 26 oktober

Juridiska teknikföretag lanserar generativa AI-verktyg trots osäker etisk landskap

Två juridiska teknikföretag, NetDocuments och LexisNexis, lanserade generativa AI-verktyg i sina produkter denna vecka. NetDocuments introducerade PatternBuilder Max, en AI-funktion som inkluderar nio appar designade för att automatisera juridiska arbetsflöden. Nyckelappar inkluderar sammanfattning, utkast, tidslinje, översättning och jämförelse. LexisNexis tillkännagav tillgängligheten av Lexis+ AI för amerikanska kunder, som har konversationssökning, intelligent juridisk utarbetning, insiktsfull sammanfattning och dokumentuppladdningsfunktioner. Trots den höga efterfrågan på dessa verktyg, finns det hinder för advokater att anta dem, inklusive juridiska etiska regler, tvivel om resultatens noggrannhet och oro för klientkonfidentialitet. Flera delstaters etikkommittéer arbetar redan med dessa frågor.

Direktlänk Dela Above the Law fördjupade 26 oktober

AI-reglering: Tre heta ämnen att övervaka

Konstgjord intelligens (AI) fortsätter att få fart och generativ AI har blivit ett hett ämne. Det finns både nyfikenhet och rädsla kring AI, och det finns frågor om hur AI-verktyg kan förbättra affärsprocesser och hur team kan få stöd från sina organisationer. Det finns också skepsis om vad generativ AI kan göra och riskerna med att använda denna teknologi i företag. Regulatoriska och rättsliga organ erkänner att AI är här för att stanna. De analyserar fördelar och risker ur både mänskliga och teknologiska perspektiv. Ny lagstiftning, regulatoriska regler och rättslig vägledning kan hjälpa organisationer att navigera i AI och använda dessa verktyg på ett säkert sätt.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 25 oktober

Qualcomms nästa Snapdragon-chip kommer att introducera generativ AI i smartphones

Qualcomm planerar att införa generativ AI i sina kommande Snapdragon-chip. Detta kommer att göra att smartphones kan använda generativ AI var som helst, även offline. Qualcomm har avslöjat att Snapdragon 8 Gen 3 kommer att driva nästa års topp-Android-telefoner, troligen börjar med Samsung Galaxy S24-serien i januari eller februari. Dessa telefoner kommer att kunna använda generativ AI offline, och eftersom de inte kommer att vara anslutna till molnet, kan de ta hänsyn till personuppgifter vid rekommendationer. Xiaomi Group-presidenten William Lu avslöjade att Xiaomi 14, som använder chippet, kommer att lanseras på torsdag.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 24 oktober

Forskaren Alexei Efros arbetar för att förbättra datorseendet

Alexei Efros, datorforskare vid Berkeley Artificial Intelligence Research Lab, arbetar med att förstå och förbättra hur maskiner ser och förstår den visuella världen. Efros, som flyttade från Ryssland till Kalifornien på 1980-talet, började sin karriär med att skriva kod för att spela spel på sin sovjetiska persondator. Hans forskning har lett till utvecklingen av tekniker för att lappa hål i fotografier, vilket senare antogs av Adobe Photoshop för dess ´content-aware fill´-verktyg. Efros försöker nu förbättra datorseendet genom att kombinera stora online-datauppsättningar med maskininlärningsalgoritmer. Han hoppas att detta inte bara kommer att förbättra praktiska tillämpningar, som självkörande bilar, utan också ge insikter för att bättre förstå ´mänsklig visuell intelligens´.

Direktlänk Dela Quanta Magazine fördjupade 24 oktober

Mjölkbönder diskuterar AI och hållbarhet på mejerisammet

Mjölkbönder lär sig att prata om artificiell intelligens (AI), men termen ´AI´ får dem fortfarande att tänka på artificiell insemination, sade Simon Vander Woude, ordförande för California Dairies, Inc., på International Dairy Federation´s World Dairy Summit. Han talade också om mjölkböndernas behov av att samla in data och använda den. Vissa jordbruksgrupper har motsatt sig rapportering av så kallade Scope 3-utsläpp - de som inte produceras av ett företag men är en del av dess försörjningskedja - och Kalifornien har stiftat en lag som kräver rapportering av Scope 3-utsläpp.

Direktlänk Dela The Fence Post fördjupade 23 oktober

Enligt en studie av Microsoft Research och MIT Sloan School of Management, förbättrade GitHub Copilot, ett AI-parprogrammeringsverktyg, produktiviteten för mjukvaruutvecklare med 55 procent. Detta kan innebära att löneklyftan mellan icke-programmerare och genomsnittliga utvecklare minskar, samtidigt som de högre lönerna för de mest skickliga ingenjörerna stärks. Siva Sivakolunthu, en ingenjörschef baserad i Toronto, tror att teknologier som Copilot och ChatGPT kommer att demokratisera lönestrukturen för mjukvaruingenjörer. Adnan Lawai, VD för Folio3, ett mjukvaruutvecklingsföretag baserat i Kalifornien, ser AI som utvecklingen av programmering.

National Post fördjupade 23 oktober

Stanford-rapport kräver större transparens från AI-utvecklare

En ny rapport från Stanford University uppmanar stora utvecklare av artificiell intelligens (AI) att vara mer transparenta med hur de tränar sina modeller och deras påverkan på samhället. Rapporten, genom Stanford Human-Centered Artificial Intelligence (HAI), hävdar att dessa framstående AI-företag blir mindre transparenta när deras modeller blir mer kraftfulla. Forskarna, i samarbete med experter från Massachusetts Institute of Technology (MIT) och Princeton, har också lanserat Foundation Model Transparency Index. Den utvärderar 100 aspekter av AI-modelltransparens och betygsätter de mest framstående aktörerna inom området. Meta´s LLaMA rankade först på 54% med höga betyg i tillgång, distribution och metoder. OpenAI´s GPT-4 rankade tredje på 48%. Amazon´s mindre kända Titan Text rankade lägst på 12%.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 22 oktober

Kalifornien förbereder riktlinjer för användning av generativ AI

Kalifornien förbereder sig för att publicera sina första rekommendationer för användning av generativ AI inom statlig verksamhet. Detta kommer efter en verkställande order som guvernör Gavin Newsom undertecknade i september, som kräver att statliga myndigheter skapar riskbedömningsrapporter för hur AI kan påverka deras arbete, Kaliforniens ekonomi och statens energianvändning. Amy Tong, sekreterare för California Government Operations Agency, och Liana Bailey-Crimmins, Kaliforniens Chief Information Officer, är två av de högre tjänstemän som delar ansvaret för att utveckla rekommendationer för nya policys och regler för att säkerställa att AI-verktyg köps, utvecklas och används ansvarsfullt.

Direktlänk Dela StateScoop fördjupade 19 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

AI kan utnyttjas av terrorister eller fientliga stater, varnar MI5 och FBI

Artificiell intelligens (AI) kan utnyttjas av terrorister eller fientliga stater för att bygga bomber, sprida propaganda eller störa val, enligt cheferna för MI5 och FBI. Ken McCallum, generaldirektör för MI5, och Christopher Wray, chef för FBI, sa att deras organisationer övervakar utvecklingen och behöver samarbeta med experter i den privata sektorn för att hantera framväxande hot. McCallum och Wray talade på en Five Eyes underrättelsekonferens med cheferna för de inhemska underrättelsetjänsterna i Australien, Kanada och Nya Zeeland vid Stanford University, Kalifornien.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 oktober

Green Picks Market öppnar helt automatiserad hälsokostbutik i Chamblee, Georgia

Green Picks Market, en innovativ och helt automatiserad hälsokostbutik, har öppnat i staden Chamblee, nordost om Atlanta, Georgia. Butiken är en pionjär inom kombinationen av teknik och hälsosamt liv genom att integrera artificiell intelligens (AI) i shoppingprocessen. Detta innovativa butik introducerar en helt ny shoppingupplevelse utformad för extrem bekvämlighet och hälsoinriktade kunder. Green Picks Market erbjuder dubbla tillgångspunkter för invånare inom lägenhetsbyggnaden och de omgivande samhällena, vilket ger oöverträffad bekvämlighet. För att förverkliga denna vision har Green Picks Holding, moderbolaget, ingått partnerskap med AWM, ett AI- och CV-företag baserat i Kalifornien.

Direktlänk Dela Abasto Media fördjupade 18 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Meta Platforms ser AI-chatbots som attraktivt verktyg för annonsörer

Chris Cox, produktchef på Meta Platforms Inc., sa att AI-chatbots kommer att bli ett allt mer attraktivt verktyg för annonsörer, snarare än bara ett sätt att locka användare. Detta är ett tecken på att företaget vänder teknologin mot företagskunder. ´Det finns en enorm efterfrågan från företag på bättre verktyg´, sa Cox på WSJ Tech Live-konferensen i Laguna Beach, Kalifornien. ´En av de mest djupgående tillämpningarna för AI på kort sikt är att hjälpa företag att bli mer effektiva.´

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 18 oktober

Google ger bidrag för att introducera robotik och AI-utbildning i skolor

Teknikjätten Google har annonserat ett nytt bidrag för att introducera mellanstadiestudenter till robotprogram och AI-utbildning på Adelante II Dual Language Academy. Detta är en del av ett större bidragsprogram genom Googles välgörenhet, Google.org, som delar ut 10 miljoner dollar i bidrag för att utöka tillgången till den senaste tekniken på utvalda mellanstadieskolor över hela landet. Totalt går 450 000 dollar av bidragspengarna till mellanstadieskolor i Kalifornien för att finansiera robotklubbar och program.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 18 oktober

Moreno Valley Unified School District: Ett fokus på att fostra sinnen och bygga framtider

Moreno Valley i Kalifornien är hem för ett utbildningssystem som är dedikerat till att fostra unga sinnen och bygga en grund för framtida framgång. Moreno Valley Unified School District (MVUSD) är en institution som är engagerad i att tillhandahålla kvalitativ utbildning, främja mångfald och förbereda studenter för utmaningarna i en snabbt utvecklande värld. MVUSD erkänner vikten av att vara i framkant av pedagogisk innovation och har varit proaktiv i att implementera teknik i klassrummet. Distriktet erbjuder en rad akademiska program för att möta de olika behoven och intressena hos sin elevpopulation.

Direktlänk Dela City News Group fördjupade 17 oktober

Georgiens lagstiftare börjar granska konsekvenserna av AI-teknologi

Georgiens lagstiftare överväger konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) för offentlig politik. En underkommitté i representanthuset har redan börjat hålla utfrågningar, medan två senatskommittéer planerar att starta en parallell insats den 1 november. AI ses som en dubbeleggad sabel, med potential att öka arbetsproduktiviteten och producera livräddande läkemedel, men också hota jobb utförda av människor och äventyra cybersäkerheten. Lagstiftning relaterad till AI har introducerats i minst 25 delstatslagstiftningar i år, och 15 delstater har antagit lagar eller resolutioner.

Direktlänk Dela WGXA News fördjupade 16 oktober

Forskare använder AI-chattbotar för att förbättra skriftlig kommunikation

Rafael Bretas, en forskare vid nationella forskningsinstitutet RIKEN i Kobe, Japan, har börjat använda AI-chattbotar för att skriva formella brev på japanska. Han upptäckte att chattboten ChatGPT, lanserad av AI-företaget OpenAI, kunde göra hans skrivna japanska passande formellt, trots tidigare misslyckanden med portugisiska. Bretas använder nu chattbotar dagligen, vilket sparar honom tid och frustration. Enligt en undersökning av Nature använde 31% av de anställda chattbotar, men 67% kände inte att AI hade förändrat deras dagliga arbete eller karriärplaner. Mushtaq Bilal, en postdoktor vid Syddansk Universitet, tror att denna andel kommer att förändras snabbt.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 16 oktober

Revionics lanserar AI-plattform för optimal prissättning och kampanjplanering

Mjukvaruföretaget Revionics har lanserat en AI-plattform som hjälper handeln med prissättning och kampanjplanering. Plattformen optimerar produktprissättning genom att väga in data från tidigare liknande produkter eller produktkategorier. Systemet lär sig själv och blir mer exakt över tid. Revionics erbjuder också molnbaserade tjänster baserade på avancerad artificiell intelligens. Dessa hjälper återförsäljare att skapa mer effektiva och mätbara erbjudanden samtidigt som det möjliggör att sätta rätt pris för varje vara när den når hyllan.

Direktlänk Dela Dagenshandel.se fördjupade 16 oktober

Veckans tekniknyheter: Rättegångar, företagsförvärv, AI-chips och mer

Under den senaste veckan i teknikvärlden har flera stora händelser ägt rum. Bland annat fortsatte rättegången mot Sam Bankman-Fried, grundare av ett krypto-startup. Atlassian förvärvade Loom för 975 miljoner dollar. OpenAI överväger att utveckla sina egna AI-chips. Google har gjort passnycklar till standardinloggningsmetod för alla användare. Adobe uppgraderade sin generativa AI-teknik. Spotify överväger att lansera en ´Superpremium´-tjänst. Kalifornien har godkänt en lag om offentliggörande av investeringsmångfald. Slutligen granskade Brian Meta Quest 3.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 oktober

Karriärcoach använder AI för att förbereda jobbintervjuer

Karriärcoachen Darci Smith använder artificiell intelligens (AI) för att förbereda sig inför jobbintervjuer. Smith rekommenderar att använda OpenAI:s ChatGPT för att generera potentiella intervjufrågor och svar baserat på jobbeskrivningen. Hon råder kandidater att kopiera och klistra in hela jobbeskrivningen i ChatGPT, och sedan be AI:n att generera en lista med sannolika intervjufrågor. Smith uppmanar också kandidater att vända processen genom att mata in dessa frågor och fundera över hur de skulle svara på varje fråga. Detta ger kandidaterna en förhandsgranskning av intervjun.

Direktlänk Dela TDPel Media fördjupade 14 oktober

När informationsblockeringsbestämmelserna i 21st Century Cures Act trädde i kraft 2021, behövde vårdgivare göra testresultat, inklusive radiologiska rapporter, tillgängliga för patienter samtidigt som de var tillgängliga för remitterande läkare. För att hjälpa till att göra dessa resultat lättare att förstå för patienter utforskar forskare användningen av tekniker som videoradiologiska rapporter, AI-algoritmer och ChatGPT. Enligt Michael Recht, MD, vid NYU Langone Health har detta inte blivit ett problem. Forskare vid NYU Langone testar nu en kombination av videoradiologiska rapporter och ChatGPT.

AuntMinnie fördjupade 14 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Statliga IT-ledare i USA oroliga för AI

Statliga IT-ledare i USA är oroliga för etiska användningar och potentiella effekter av artificiell intelligens (AI) och generativ AI inom offentlig verksamhet. Californiens guvernör Gavin Newsom har uppmanat till att bevara statens roll som en global nav för generativ AI och ledare inom etisk, transparent och pålitlig AI. Å andra sidan införde Maine en sex månaders moratorium på statens användning av tekniken. På National Association of State Chief Information Officers årliga konferens diskuterades potentialen och osäkerheten kring generativ AI och maskininlärning. Trots entusiasmen för tekniken uppmanade vissa statliga ledare till fortsatt försiktighet.

Direktlänk Dela Route Fifty fördjupade 14 oktober

Tre AI-aktier att överväga utöver Nvidia och MAMAA-aktierna

Intresset för artificiell intelligens (AI) har ökat enormt under de senaste åren, med privata globala investeringar i AI som ökade från $48 miljarder 2020 till över $90 miljarder 2021 och 2022. Detta intresse, tillsammans med AI:s enorma nytta, har hjälpt till att locka massiva investeringar. Stora teknikföretag har investerat kraftigt i AI, medan många nya AI-fokuserade start-ups har dykt upp. Nvidia (NVDA), med sin första förflyttning, är en dominerande ledare inom AI halvledarchipsutrymmet. Artikeln går dock utöver Nvidia och MAMAA-aktierna (Meta Platforms, Amazon, Microsoft, Apple och Alphabet) för att identifiera tre andra AI-aktier som investerare kan överväga att köpa: Nice, C3.ai och Oracle.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

AI-chatboten ChatGPT används för att förbereda jobbintervjuer

Livscoachen Darci Smith rekommenderar att använda OpenAI:s AI-chatbot, ChatGPT, för att förbereda sig inför jobbintervjuer. Smith föreslår att man ska kopiera och klistra in hela jobbeskrivningen i ChatGPT och sedan be AI:et att komma med potentiella intervjufrågor. Steget efter det är att be AI:et att formulera svar på dessa frågor. Enligt Smith kan detta förändra livet för jobbsökande. Trots att vissa teknikledare, som Steve Wozniak och Elon Musk, ser snabba framsteg inom AI som en risk, står andra, som Bill Gates och Google´s VD Sundar Pichai, bakom innovationen.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 13 oktober

Livscoach använder AI för att förbereda sig inför jobbintervjuer

Livscoachen Darci Smith, även känd som @careercoachdarci på TikTok, rekommenderar att använda OpenAI´s ChatGPT för att förbereda sig för jobbintervjuer. Genom att mata in jobbets beskrivning kan AI-chatten generera möjliga intervjufrågor och svar. Smith menar att detta kan vara mycket användbart för att förbereda sig inför en intervju. Trots att AI:s enorma kraft har orsakat oro hos vissa, som fruktar att de kan förlora sina jobb till robotar, ser andra det som en viktig innovation som kan lösa klimatförändringar, bota cancer och öka produktiviteten.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 13 oktober

SRI International och USC får kontrakt på 23,4 miljoner dollar för att utveckla högpresterande processorer

Forskare inom den amerikanska militären behövde utveckla högpresterande dataströmningsprocessorer som kan omkonfigurera sig själva inom 50 nanosekunder för avancerade RF-applikationer i radar, kommunikation och elektronisk krigföring. De hittade sin lösning från SRI International i Menlo Park, Kalifornien. Tjänstemän vid U.S. Defense Advanced Projects Agency (DARPA) i Arlington, Virginia, meddelade ett kontrakt på 14,4 miljoner dollar till SRI International förra veckan för Processor Reconfiguration for Wideband Sensor Systems (PROWESS) projektet. SRI International går samman med University of Southern California (USC) i Los Angeles i PROWESS-projektet. USC vann ett kontrakt på 9 miljoner dollar för projektet i augusti.

Direktlänk Dela Military & Aerospace Electronics fördjupade 13 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chips

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, planerar att tillverka egna artificiella intelligens (AI) chips och utvärderar till och med ett potentiellt förvärvsmål. Företaget har ännu inte bestämt sig för att göra detta, vilket först diskuterades 2022 som ett alternativ för att lösa bristen på dyra AI-chips som ChatGPT körs på. OpenAI:s alternativ inkluderar att tillverka sitt eget AI-chip, arbeta närmare med andra chipstillverkare som Nvidia, eller diversifiera sina chipleverantörer. OpenAI:s VD Sam Altman har klagat offentligt över bristen på grafikprocessorer.

Direktlänk Dela Big News Network fördjupade 11 oktober

Shield AI lanserar ny drönarsvärmskapacitet kallad V-Bat Teams

Försvarsteknologiföretaget Shield AI, baserat i Kalifornien, lanserade på måndag en ny drönarsvärmskapacitet kallad V-Bat Teams. Den har utvecklats ur Shield AIs experiment med Air Force’s AFWERX innovationsenhet. V-Bat Teams består av några V-Bat-flygplan som är avsedda att fungera autonomt i högriskmiljöer, utan behov av instruktioner eller vägledning från GPS eller kommunikation. Shield AIs medgrundare och president, Brandon Tseng, sa att V-Bat Teams skulle kunna passa bra med Pentagons Replicator-program, som syftar till att utplacera tusentals autonoma drönare inom de närmaste två åren för att motverka Kina.

Direktlänk Dela Defense News fördjupade 10 oktober

Ökad elförbrukning förväntas i takt med AI-utvecklingen

OpenAI:s ChatGPT, som lanserades för nästan ett år sedan och nådde uppskattningsvis 100 miljoner användare på två månader, förväntas öka elförbrukningen avsevärt de kommande åren. Enligt en granskad analys kan AI-servrar använda mellan 85 till 134 terawattimmar (Twh) årligen fram till 2027, en siffra jämförbar med årlig elförbrukning i Argentina, Nederländerna och Sverige. Detta skulle motsvara cirka 0,5 procent av världens nuvarande elförbrukning. Eftersom företag som OpenAI sällan offentliggör detaljer om sin energianvändning, baseras dessa siffror på försäljningsprognoser för Nvidia A100-servrar, hårdvaran som tros användas av 95 procent av AI-marknaden. Energiförbrukningen för AI kan öka världens koldioxidutsläpp, beroende på om datacentralerna får sin ström från fossila bränslen eller förnybara resurser. Dessutom kommer alla stora företag som gör affärer i Kalifornien, inklusive AI-intensiva företag som OpenAI och Google, att behöva bli mycket mer transparenta om sina klimatrisker och effekter enligt två stora klimatavslöjningslagar undertecknade av guvernör Gavin Newsom.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 oktober

Nissan använder AI för att snabbspåra forskning om bilmaterial

Nissan har nyligen avslöjat att företagets officerare i Bay Area, Kalifornien, använder artificiell intelligens (AI) för att snabbspåra forskning om bilmaterial. Enligt biltillverkaren tog forskning och testning av nya material för bildelar 20 år med många cykler av försök och misslyckanden. Men med AI-simuleringar kan denna tidsram minskas till bara två år - 1 000 gånger snabbare än tidigare. Med sin AI-modell planerar Nissan att använda maskininlärningsfunktioner för att ytterligare utveckla fasta batterier för framtida elbilar. Specifikt planerar biltillverkaren att lansera AI-utvecklade fasta batterier på marknaden till 2028.

Direktlänk Dela Collision Repair Magazine fördjupade 10 oktober

Kamala Harris kommer att tala om AI-reglering i Storbritannien

USA:s vicepresident Kamala Harris kommer att tala i Storbritannien nästa månad vid en sammankomst som fokuserar på att skapa skyddskrav kring artificiell intelligens (AI), enligt en person bekant med ärendet. Brittiska premiärministern Rishi Sunak har hyllat toppmötet och hoppas att Storbritannien kan etablera en global vakthund för den framväxande tekniken. Harris, som tidigare representerade Silicon Valley som senator från Kalifornien, har spelat en central roll i USA:s försök att reglera tekniken. Harris kommentarer kommer troligen att kretsa kring att skapa regler som säkerställer att AI inte har skadliga effekter för arbetare och marginaliserade grupper.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 10 oktober

Arizonas CISO ser möjligheter för AI inom cybersäkerhet

Arizonas chefsinformationssäkerhetsansvarige, Ryan Murray, ser två betydande möjligheter för artificiell intelligens inom cybersäkerhet. Han nämner att konstant hotövervakning har blivit en för stor uppgift för människor att hantera på egen hand. Därför har regeringar över hela världen börjat använda automatiserade verktyg för att effektivt analysera de ständiga intrångsförsöken. Murray diskuterar fördelarna med att använda AI för övervakningsändamål och betonar att det är viktigt att skydda känslig medborgardata.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 9 oktober

OpenAI drar tillbaka sitt meddelande om borttagning i rättegång

I fallet Walters mot OpenAI, LLC, stämde käranden OpenAI efter att det hallucinerat falska påståenden om honom (som svar på en fråga från en tredje part). Käranden stämde i Georgias delstatsdomstol, och OpenAI flyttade fallet till federal domstol, med teorin att det var en rättegång mellan medborgare i olika delstater och involverade minst 75 000 dollar i potentiella skador (så kallad ´mångfaldsdomstol´). Men OpenAI, LLC är ett ´begränsat ansvarsbolag´ och enligt federal lag är ett LLC medborgare i alla delstater där dess medlemmar (dvs. medägare) är medborgare. Domare Michael L. Brown (N.D. Ga.) ansåg att det inte var tillräckligt: Åtalade har fortfarande inte visat att domstolen har mångfaldsdomstol eftersom det ännu inte har fastställt medborgarskapet för OpenAI Holdings, LLC och Aestas Management Company, LLC (båda är enheter i den åtalades medlemsstruktur). Fredag svarade OpenAI: OpenAI drar tillbaka sitt meddelande om borttagning, eftersom OpenAI inte är i stånd att ge ytterligare information utöver sina tidigare inlämningar. Fallet kommer därför att fortsätta tillbaka i Georgias delstatsdomstol.

Direktlänk Dela Reason Foundation fördjupade 9 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

AI-användning i HR-avdelningar ökar men lagstiftningen hänger inte med

AI-teknik implementeras allt mer inom HR, men lagstiftningen hänger inte med, enligt en nyligen rapport. Advokatfirman Littler undersökte 400 interna advokater, HR-professionella och andra företagsledare i USA, alla beslutsfattare kring hur deras företags HR använder AI. Resultaten visar en stor diskrepans mellan HR-avdelningars antagande av prediktiv AI och efterlevnad eller kunskap om vägledning kring hur man använder den. Företag är medvetna om fördelarna med AI-verktyg för sina processer, men brist på vägledning eller lagstiftning kan utsätta dem för risker.

Direktlänk Dela Human Resources Director Magazine fördjupade 9 oktober

Dentons licensierar sin AI-plattform fleetAI till globala kunder

Dentons kommer snart att licensiera sin AI-plattform fleetAI till sina globala kunder. Plattformen, som har utvecklats tillsammans med konsultföretaget Springbok.ai, har snabbt antagits av hundratals advokater. I en produktgenomgång visar Joe Cohen, Head of Innovation, funktioner som sammanfattning, dokumentanalys och klausulgenerering. Han diskuterar också framtida användningar och nuvarande begränsningar. Bland annat diskuteras hur teknologin kan förändra hur arbete faktureras till kunder och potentiellt minska kostnaden för vissa typer av arbete. Dentons planerar att lägga till en leasingrapportfunktion och diskuterar också utmaningarna med att koppla upp sig till klientdata.

Direktlänk Dela Artificial Lawyer fördjupade 9 oktober

AI identifierar de 7 bästa stränderna i USA

Med hjälp av Artificiell Intelligens (AI) har de 7 bästa stränderna i USA identifierats. Stränderna inkluderar Waikiki Beach i Hawaii, Myrtle Beach i South Carolina, Siesta Key Beach i Florida, Cannon Beach i Oregon, Outer Banks i North Carolina, Cape Cod i Massachusetts och Coronado Beach i Kalifornien. Varje strand erbjuder unika upplevelser och aktiviteter, från surfing och vattensporter till historiska utflykter och avkopplande atmosfärer. AI påpekar att USA erbjuder en mängd fantastiska stranddestinationer som passar alla typer av resenärer.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 9 oktober

De 7 bästa stränderna i USA enligt Artificiell Intelligens

Drömmer du om sandiga stränder, mjuka vågor och lugnande ljud av havet? I denna artikel kommer vi att guida dig till de 7 bästa stränderna i USA med hjälp av Artificiell Intelligens. Tidigare frågade vi en AI-modell om de bästa matföretagen att starta i New York, och det gav oss intressanta resultat. Idag vill vi veta ”vad du tycker” om AI-modellen av Open AI och om du letar efter avkoppling eller äventyr, har dessa stranddestinationer något att erbjuda varje resenär, enligt språket för Artificiell Intelligens. De 7 bästa stränderna i USA är: Waikiki Beach i Hawaii, Myrtle Beach i South Carolina, Siesta Key Beach i Florida, Cannon Beach i Oregon, Outer Banks i North Carolina, Cape Cod i Massachusetts och Coronado Beach i Kalifornien. Alla dessa stränder har sin egen unika charm, vilket säkerställer att du skapar varaktiga minnen och upplever skönheten i USA:s kust.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 9 oktober

Kan AI-applikationen ChatGPT ersätta psykologer?

Artificiell intelligens (AI) har förändrat det teknologiska landskapet totalt. Stora företag har redan införlivat det i sin vardag. Men kan ChatGPT ersätta professionella inom hälsa? Detta är frågan som ställs av en person som driver det kaliforniska AI-företaget OpenAI, skaparen av denna virala applikation, ett budskap som har starkt kritiserats för att minimera svårigheten att fixa mental sjukdom. Lilian Weng, som hanterar AI-säkerhetsfrågor, hade en personlig konversation på ChatGPT i röstläge om stress och balans mellan arbete och liv, och kände sig lyssnad på och tröstad.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 9 oktober

Latinoägda småföretag leder i tillämpningen av AI, visar undersökning

En undersökning utförd av Intuit QuickBooks visar att latinoägda småföretag leder i adoptionen av Artificiell Intelligens (AI), med 86 procent av latinoägda småföretag som använder AI på arbetsplatsen och mer än en tredjedel rapporterar daglig användning. Två tredjedelar (67 procent) vill använda AI i sina företag för att hjälpa till med att förbättra effektiviteten (53 procent), minska fel (49 procent), förbättra beslutsfattandet (40 procent) och minska driftskostnaderna (39 procent). Intuit har också introducerat Intuit Assist, en ny AI-driven finansiell assistent, för att ge personliga, intelligenta rekommendationer till konsumenter och småföretag.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 7 oktober

AI förutspås överträffa mänsklig intelligens, Meta rullar ut AI-verktyg, AI-kameror skyddar tigrar, Porsche stöder AI-startup, Röstkloning med AI i Sudan

Masayoshi Son, VD för Softbank, förutspår att AI kommer att överträffa mänsklig intelligens inom ett decennium. Meta har påbörjat utrullningen av generativa AI-verktyg för att hjälpa annonsörer att skapa innehåll. Clemson University och olika NGO:er har utvecklat AI-aktiverade kameror för att hjälpa till med tigerns bevarande. Porsche och UP.Partners har lanserat Sensigo, ett företag baserat i Kalifornien som använder AI för att hjälpa fordonservicetekniker. I Sudan har röstkloningsteknik som använder AI framträtt under inbördeskriget.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 5 oktober

OpenAI står inför andra rättsliga påståenden om intrång i privatlivet

OpenAI står inför sitt andra rättsliga påstående om intrång i privatlivet, inlämnat i U.S. District Court för norra Kalifornien, för att påstås ha stulit privat information från miljontals internetanvändare. OpenAI anklagas för att ha skrapat privat information från miljontals användare för att träna sina stora språkmodeller. Stämningen innehåller fem huvudanklagelser, inklusive att OpenAI övergav sitt ursprungliga uppdrag, skrapade data utan samtycke och att företaget bröt mot Electronic Communications Privacy Act (ECPA). OpenAI har till den 5 oktober 2023 att svara på klagomålet.

Direktlänk Dela IPWatchdog fördjupade 5 oktober

Tenstorrent väljer Samsung Foundry för att tillverka nästa generations AI-chip

Tenstorrent, ett företag som säljer AI-processorer och licensierar AI och RISC-V IP, har meddelat att de har valt Samsung Foundry för att ta fram Tenstorrents nästa generation av AI-chip. Tenstorrent bygger kraftfulla RISC-V CPU och AI-accelerationschip, med målet att pressa gränserna för beräkning inom flera industrier som datacenter, bilindustri och robotik. Chippen kommer att tillverkas med Samsungs toppmoderna SF4X-process, som har en imponerande 4nm-arkitektur. Samsung Electronics, en världsledare inom avancerad halvledartillverkning med huvudkontor i Sydkorea, har en ny fabrik under uppbyggnad i Taylor, Texas.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 4 oktober

AI används för att förhindra hemlöshet i Los Angeles

Los Angeles County Department of Health Services genomför ett pilotprogram för att försöka minska hemlösheten, som fortsätter att öka trots massiva utgifter. Genom att använda artificiell intelligens försöker programmet förutse vilka som löper störst risk att hamna på gatan, så att hjälp kan erbjudas innan det händer. Programmet spårar data från sju olika byråer, inklusive akutvårdsbesök, mentalvård i krissituationer, diagnoser för substansmissbruk, arresteringar och ansökningar om offentliga förmåner som matstöd. Sedan använder det maskininlärning för att skapa en lista över personer som anses vara mest riskfyllda för att förlora sina hem.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 4 oktober

Boomi, en iPaaS-leverantör, har lanserat Boomi GPT, en funktion för naturligt språk som låter kunder utveckla integrationer, applikationer och modeller för master datahantering utan att skriva kod. Boomi, baserat i Chesterbrook, Penn., är en dataintegrationsleverantör vars iPaaS-suite gör det möjligt för användare att kombinera data från olika källor och förbereda data för analys. Boomi GPT är en del av Boomi AI och är den första allmänt tillgängliga funktionen inom portföljen. Enligt David Menninger, analytiker på Ventana Research, kommer denna nya funktion att förenkla datahanteringen och gynna kunderna enormt.

TechTarget fördjupade 3 oktober

OpenAI stäms för upphovsrättsintrång i AI-utbildning

OpenAI har blivit stämd av flera kända personer, inklusive skådespelerskan Sarah Silverman och författaren Paul Tremblay i Kalifornien, samt författarna George R.R. Martin och John Grisham i New York. De hävdar att OpenAI har använt deras kreativa innehåll utan tillstånd för att träna OpenAI:s generativa AI-verktyg, vilket strider mot U.S. Copyright Act. OpenAI har sökt att avfärda de flesta kraven i Silverman och Tremblays fall på flera grunder, inklusive att Copyright Act inte skyddar idéer, fakta eller språk. OpenAI hävdar också att all användning av upphovsrättsskyddat innehåll av OpenAI:s verktyg utgör rättvis användning, och därmed är immunt mot ansvar enligt lagen.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 2 oktober

Getty Images lanserar AI-bildgenerator

Getty Images har lanserat en ny tjänst som använder artificiell intelligens (AI) för att skapa anpassade bilder på begäran. Tjänsten, kallad Generative AI by Getty Images, skapades i samarbete med teknikföretaget Nvidia och bygger på Nvidias AI-modell Edify. Tidigare i år stämde Getty Images Stability AI, en tillverkare av AI-genererade bilder, för att ha kopierat över 12 miljoner fotografier från sin samling. Getty Images VD, Craig Peters, säger att den nya tjänsten är kommersiellt gångbar för företagskunder och att den inte tränades på internet med stulna bilder. Getty Images kommer också att betala bidragsgivare för att deras bilder ingår i träningsuppsättningen.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 2 oktober

Artificiell intelligens hotar lastbilschaufförers jobb

Artificiell intelligens (AI) har potential att störa olika branscher, inklusive lastbilschaufförer, vilket väcker oro bland förare om framtiden för deras jobb. Raymond Lucero, en veteran lastbilschaufför i Kalifornien, uttrycker sin oro över att ersättas av automatiserade system. Trots att stora återförsäljare har testat autonoma lastbilar i flera stater i mer än några år, förväntas inte en fullständig utrullning ske inom kort. En av de stora anledningarna till fördröjningen är motståndet inom lastbilsindustrin själv.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 2 oktober

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

AI-startupen OpenAI har blivit stämd i två högprofilerade rättsfall av författare som är upprörda över att deras skrifter har använts för att träna OpenAIs stora språkmodeller. Författarna anser att detta innebär ett brott mot upphovsrätten utan någon form av kompensation. En av rättegångarna, ledd av komikern och memoarförfattaren Sarah Silverman, pågår i en federal domstol i Kalifornien. Författarna menar att OpenAI utnyttjar deras material för att skapa ´derivativa verk´ som kommer att ´ersätta de mycket skrifter det kopierade´.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 2 oktober

Google leder stora projekt inom AI, mjukvara och hårdvara

Google leder flera stora projekt inom hårdvara, mjukvara och artificiell intelligens. Från Google Bard till Pixel 8, Android 15 till Chromebook-serien finns det något för alla. I oktober släpper företaget en ny generation smartphones, Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Google Bard är en viktig ledare på AI-fronten och nya Bard-produkter kommer att finnas tillgängliga i framtiden. Android 14 släpps snart med nya funktioner, medan Android 15 förväntas medföra betydande förbättringar till systemet nästa år. Det finns också läckor som tyder på att Google arbetar på nya Chromebook-produkter.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 1 oktober

OpenAI står inför rättsliga utmaningar från författare som anklagar företaget för upphovsrättsintrång

OpenAI, skaparen av ChatGPT, är för närvarande inblandad i två framstående stämningar initierade av författare som hävdar att AI-startupen har använt deras skrifter för att träna sina stora språkmodeller utan att ge någon ersättning. Författarna hävdar att detta utgör en kränkning av upphovsrättslagarna. En av stämningarna leds av komikern och memoarförfattaren Sarah Silverman. Dessutom står OpenAI inför en annan stämning inlämnad av en grupp framstående litterära figurer, inklusive George R. R. Martin, Jonathan Franzen, David Baldacci och John Grisham. Juridiska experter är osäkra på resultaten av dessa stämningar.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 1 oktober

AI används för att förbättra njurtransplantationsresultat

Forskare vid University of Florida Health och deras kollegor använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra resultatet av njurtransplantationer. Dr. Pinaki Sarder och hans team tilldelades en beviljning på 2,8 miljoner dollar för en femårig studie för att undersöka hur AI kan förbättra förutsägelserna för transplantationsresultat genom att snabbt analysera njurvävnadsprover och kombinera proverna med annan patientdata. Målet är att utveckla ett system som använder AI-verktyg för att bygga autonoma modeller som kan diagnostisera, förutsäga och hjälpa läkare att bättre hantera patienternas vård på lång sikt.

Direktlänk Dela Mainstreet Daily News fördjupade 30 september

Kinesiska konstnärer bojkottar sociala medieplattformen Xiaohongshu över AI-kontrovers

Konstnärer över hela Kina bojkottar en av landets största sociala medieplattformar, Xiaohongshu, på grund av klagomål om dess AI-bildgenereringsverktyg. Kontroversen började när en illustratör med namnet Snow Fish anklagade Xiaohongshu för att använda hennes verk för att träna sitt AI-verktyg, Trik AI, utan hennes vetskap eller tillstånd. Trik AI specialiserar sig på att generera digital konst i traditionell kinesisk stil. Snow Fish kräver en offentlig ursäkt. Flertalet andra konstnärer har också hävdat att deras verk har använts på liknande sätt utan deras vetskap. Hundratals konstnärer har lagt upp banderoller på Xiaohongshu som säger ”Nej till AI-genererade bilder”.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 29 september

Sarah Silverman och andra uppmanar domare att behålla upphovsrättsanspråk mot OpenAI

Komikern och författaren Sarah Silverman och tre andra personer uppmanade en federal domare i Kalifornien på torsdagen att behålla föreslagna klassanspråk som hävdar att OpenAI har brutit mot deras upphovsrätt. De argumenterar att Copyright Act...

Direktlänk Dela Law360 fördjupade 29 september

Generativ AI och dess integritetsrisker kräver försiktig hantering, enligt experter

Generativ AI är en transformativ teknik som tillämpas nästan överallt, men företag bör vara försiktiga med att dela känslig personlig information med hjälp av verktygen, eftersom det kan leda till att de bryter mot integritetsbestämmelser både i hemlandet och utomlands. Det finns inga federala dataskyddslagar i USA, men ett antal lagar kan tillämpas på användning av generativ AI. I EU har GDPR striktare standarder för vad som utgör ett brott som kan resultera i böter. Californiens justitieminister Rob Bonta har noterat att företag måste avslöja vilka personuppgifter som samlas in, dess syfte och eventuella tredjepartsmottagare. Kaliforniens guvernör Gavin Newsom har utfärdat en verkställande order för att studera hur generativa AI-verktyg utvecklas och används, och deras risker.

Direktlänk Dela Multichannel Merchant fördjupade 28 september

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Flera författare, inklusive George RR Martin och John Grisham, har anslutit sig till en rättslig strid mot OpenAI, som de anklagar för att utnyttja deras verk för att träna AI utan ersättning. Författarna hävdar att OpenAI använder böcker som träningsdata utan tillstånd, och förlitar sig på dataset som härstammar från piratsajter. OpenAI har svarat på dessa påståenden genom att be en federal domstol i Kalifornien att avvisa nästan alla anspråk, med hänvisning till ´fair use´. Författarna har svarat genom att be domstolen att förkasta OpenAI:s begäran om avvisning.

Direktlänk Dela TorrentFreak fördjupade 28 september

Författare tar sikte på OpenAIs försvar i upphovsrättstvist

En grupp författare, inklusive Sarah Silverman, som stämmer OpenAI, har börjat rikta in sig på dess försvar i en federal domstol i Kalifornien, och förkastar företagets argument att deras upphovsrättigheter inte kränktes. Författarna hävdade i onsdagens rättsinlägg att Microsoft-backade OpenAI bröt mot amerikansk lag genom att kopiera deras verk för att träna ett AI-system som kommer att ´ersätta de mycket skrifter det kopierade´. OpenAI har inte omedelbart svarat på begäran om kommentar på torsdagen. Joseph Saveri, en advokat för författarna, sa att de var ´säkra på att våra krav kommer att upprätthållas.´

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 september

Meta använder offentliga inlägg för att träna sin AI-assistent

Meta Platforms använde offentliga inlägg på Facebook och Instagram för att träna sin nya Meta AI virtuella assistent, men uteslöt privata inlägg för att respektera konsumenternas integritet. Meta använde heller inte privata chattar på sina meddelandetjänster som träningsdata för modellen. Meta AI var den mest betydande produkten bland företagets första konsumentorienterade AI-verktyg som presenterades av VD Mark Zuckerberg. Assistenten kommer att kunna generera text, ljud och bilder och kommer att ha tillgång till realtidsinformation via ett partnerskap med Microsofts sökmotor Bing.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 september

Artificiell intelligens och dess risker: En guide för styrelser och ledningsgrupper

Artificiell intelligens (AI) kommer att påverka oss alla, och företagsstyrelser bör vara proaktiva inför dessa frågor. När företag överväger att implementera AI-initiativ kommer det att vara en prioritet att hålla sig à jour med de föränderliga riskerna, rättsliga trenderna och det föränderliga juridiska landskapet. AI innebär stora möjligheter för företag, men också betydande risker och utmaningar. Introduktionen av generativa AI-verktyg, som ChatGPT, är ny och har fångat Wall Streets uppmärksamhet. Bland chefer för världens 2000 största marknadsvärdesföretag var de som diskuterade AI i sina rapporter om vinst 40% mer benägna att se sina företagsaktier öka. Detta var en ökning från 23% 2018. Enligt Reuters har företag som rapporterat vinster de senaste veckorna tagit upp AI ännu mer än under föregående kvartal. På samtal om vinst nämndes AI 58 gånger, upp från 15 omnämnanden under tidigare samtal i april. Introduktionen av mer avancerad AI och ökad adoption av företag har skapat en brytpunkt för direktörer och ledningsteam, särskilt när det gäller hur de kanske vill överväga att utvärdera och bedöma AI-relaterade initiativ och risker.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 28 september

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärningsverktyg kan ha en betydande inverkan på hälso- och sjukvårdsindustrin, vilket kan gynna vårdgivare, patienter och försäkringsbolag. AI används redan för att diagnostisera patienter, för läkemedelsupptäckt och utveckling, för att förbättra läkare-patient-kommunikation och för att transkribera medicinska dokument. Trots detta har en undersökning från Pew Research Center visat att 60% av amerikanerna skulle känna sig obekväma om deras vårdgivare förlitade sig på AI för att diagnostisera tillstånd eller rekommendera behandlingar. Det finns också oro för potentiell snedvridning i de underliggande algoritmerna, samt integritetsproblem med hälsodata.

Thomson Reuters fördjupade 28 september

FedEx introducerar DexR, en AI-driven robot för att automatisera lastning av paket

FedEx har introducerat DexR, en tvåarmad robot designad för att automatisera den komplexa uppgiften att lasta en leveransbil med paket. DexR använder artificiell intelligens (AI), kameror och lidarsensorer för att effektivt stapla lådor av olika storlekar i bilen, vilket maximerar antalet paket som kan passa. DexR, som utvecklats av det Kalifornien-baserade företaget Dexterity, är för närvarande under testning innan den rullas ut på bredare basis hos FedEx i framtiden. FedEx tror att robotar som DexR kommer att förbättra den operativa effektiviteten utan att helt ersätta mänskliga anställda.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 september

Sam Altman, OpenAI-chefen, bekräftar att han är homosexuell

Sam Altman, amerikansk entreprenör och ansiktet bakom AI-applikationen ChatGPT, har bekräftat att han är homosexuell. Altman, tidigare VD för Reddit och medgrundare till Loopt, har varit öppen om sin sexuella läggning sedan gymnasiet. Trots att hans moder var förvånad över uppenbarelsen har Altman aldrig låtit sin sexualitet hindra honom. Han är också känd för att förespråka rättigheter för HBTQ-personer. Altman hade tidigare ett förhållande med Loopt-medgrundaren Nick Sivo och är för närvarande i ett förhållande med Oliver Mulherin, en australiensisk mjukvaruingenjör. Han har även uttryckt önskan att skaffa barn med Mulherin.

Direktlänk Dela Tech Radar 247 fördjupade 27 september

FlightPath3D planerar att revolutionera passagerarupplevelsen med AI-driven resekamrat

Flygkartsspecialisten FlightPath3D, som nyligen vann ett APEX/IFSA Innovation Award i Long Beach, Kalifornien, planerar att ”revolutionera” passagerarupplevelsen genom att lansera en resekamrat drivs av AI. Det är din före-flygning, under flygning och efter flygning-kamrat för att hjälpa till att kommunicera var du är under flygningen, saker att göra, lojalitetsprogram och hjälpa till att inspirera dig att ta nästa resa, säger FlightPath3D:s president Duncan Jackson. Flygbolaget kan anpassa det för sina egna kanaler, och det har intelligensen att känna till kontexten av var du är under flygningen, ditt ursprung, destination och kontexten för varje tillgänglig flygning och destination från flygbolaget. Och det är det som gör det unikt. Det kan skicka erbjudanden och information som är realtid.

Direktlänk Dela Runway Girl Network fördjupade 27 september

Meta fokuserar på virtuell verklighet och AI i kommande Connect-konferens

Meta-VD Mark Zuckerberg kommer att inleda techjättens Connect-utvecklarkonferens på onsdag med fokus på virtuell och förstärkt verklighet samt artificiell intelligens. Företaget, som bytte namn till Meta för två år sedan, förväntas avtäcka nästa version av sin virtuella verklighetsheadset, Quest 3, och diskutera AI-chattrobotar och andra verktyg och funktioner som är utformade för att hålla användarna intresserade av Facebook och Instagram när konkurrensen med TikTok fortsätter. Meta har skurit mer än 20 000 jobb sedan förra november. Zuckerberg döpte 2023 till företagets ´effektivitetsår´ då det minskar sin arbetskraft och fokuserar på mer tekniska anställningar som AI-experter.

Direktlänk Dela U.S. News & World Report fördjupade 27 september

Meta fokuserar på virtuell och förstärkt verklighet, AI på sin utvecklarkonferens

Meta´s VD Mark Zuckerberg kommer att inleda företagets Connect-utvecklarkonferens med fokus på virtuell och förstärkt verklighet samt artificiell intelligens. Företaget förväntas avtäcka nästa version av sitt virtuella verklighetshörlurar, Quest 3, och diskutera AI-chattrobotar och andra verktyg och funktioner som syftar till att hålla användarna intresserade av Facebook och Instagram. Meta har minskat mer än 20 000 jobb sedan förra november i ljuset av en nedgång i onlineannonsering och osäkerhet kring den globala ekonomin. Zuckerberg har döpt 2023 till företagets ´effektivitetsår´ då det minskar sin arbetskraft samtidigt som det fokuserar på mer tekniska anställningar.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 27 september

Hollywoodstudior förväntas behålla rätten att träna AI-modeller baserade på författares verk

Hollywoodstudior förväntas behålla rätten att träna artificiella intelligensmodeller baserade på författares arbete enligt villkoren i ett preliminärt arbetsavtal. Författarna kommer också att få en garanti för att de kommer att få kredit och ersättning för det arbete de gör på manus, även om studiorna delvis förlitar sig på AI-verktyg. Underhållningschefer ville inte avstå rätten att träna sina egna AI-verktyg baserat på TV- och filmskript, eftersom deras förståelse är att AI-teknikplattformar redan tränar sina egna modeller på sådant material.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 september

Hollywoods författarfack når preliminärt avtal med stora studior

Hollywoods författarfack nådde en preliminär arbetsavtal med stora studior, ett avtal som förväntas avsluta en av två strejker som har stoppat mest film- och TV-produktion och kostat Kaliforniens ekonomi miljarder. Det treåriga kontraktet måste fortfarande godkännas av ledningen för Writers Guild of America (WGA) och fackmedlemmarna innan det kan träda i kraft. WGA, som representerar 11 500 film- och TV-författare, beskrev avtalet som ´exceptionellt´ med ´betydande vinster och skydd för författare´. Strejken startade den 2 maj efter att förhandlingarna nått en återvändsgränd över kompensation, minimibemanning av författarrum, användning av artificiell intelligens och residualer som belönar författare för populära streamingprogram, bland andra frågor.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 september

Getty Images lanserar AI-bildgenereringstjänst

Getty Images, en samlingsplats för lagerfotografi, lanserar en ny tjänst som använder artificiell intelligens (AI) för att generera bilder. Tjänsten, kallad Generative AI, skapar bilder baserat på användarens specifika förfrågningar. Getty Images stämde tidigare i år en ledande leverantör av AI-genererade bilder för påstått ´fräckt intrång´ i Getty´s bildsamling. Men nu har företaget också gått med i marknaden för AI-bildskapare. Getty Images VD, Craig Peters, påpekar att den nya tjänsten är ´kommersiellt livskraftig´ för affärskunder och ´inte tränades på öppna internet med stulna bilder´. Tjänsten utvecklades i samarbete med Nvidia, ett teknikföretag och chipmaker i Kalifornien.

Direktlänk Dela CTV News fördjupade 25 september

AI-teknik används för att bekämpa skogsbränder

Skogsbränder förvärrade av klimatförändringar har lett till att brandmän och startup-företag använder AI-aktiverade kameror för att upptäcka tecken på rök. Ett tyskt företag bygger en konstellation av satelliter för att upptäcka bränder från rymden och Microsoft använder AI-modeller för att förutsäga var nästa brand kan starta. Californiens huvudsakliga brandbekämpningsorgan testar ett AI-system som letar efter rök från över 1 000 kameror på bergstoppar och utvidgar nu systemet över hela staten. San Francisco-startupen Pano AI använder liknande teknik, medan det tyska startup-företaget OroraTech analyserar satellitbilder med AI.

Direktlänk Dela La Crosse Tribune fördjupade 24 september

AI-teknik används för att bekämpa skogsbränder

Skogsbränder, förvärrade av klimatförändringar, har lett till en ökad efterfrågan på nya lösningar. Brandmän och uppstartsföretag använder nu AI-aktiverade kameror för att skanna horisonten efter rök. Ett tyskt företag bygger en konstellation av satelliter för att upptäcka bränder från rymden, och Microsoft använder AI-modeller för att förutsäga var nästa brand kan starta. Kaliforniens huvudsakliga brandbekämpningsorgan testar nu ett AI-system som letar efter rök från över 1 000 kamerafeeds på bergstoppar och planerar att utöka det till hela staten. San Francisco-startupen Pano AI har ett liknande tillvägagångssätt, med kameror monterade på mobiltelefontorn som skannar efter rök och larmar kunder, inklusive brandkårer, försörjningsföretag och skidorter. Tyska startupen OroraTech analyserar satellitbilder med artificiell intelligens och har lanserat två minisatelliter i låg omloppsbana.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 24 september

AI-teknologi används för att bekämpa skogsbränder

Skogsbränder som drivs av klimatförändringar har härjat samhällen från Maui till Medelhavet i sommar, vilket har lett till ökad efterfrågan på nya lösningar. Brandmän och uppstartsföretag använder AI-aktiverade kameror för att söka efter rök. Ett tyskt företag bygger en konstellation av satelliter för att upptäcka bränder från rymden. Microsoft använder AI-modeller för att förutsäga var nästa brand kan starta. Californiens huvudsakliga brandbekämpningsbyrå har börjat testa ett AI-system som letar efter rök från mer än 1 000 kameraflöden på bergstoppar. San Francisco-startupen Pano AI tar en liknande strategi, genom att montera kameror på mobiltelefonmaster som söker efter rök och larmar kunder, inklusive brandkårer, energiföretag och skidorter. Tyska startupföretaget OroraTech analyserar satellitbilder med artificiell intelligens.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 24 september

Kaliforniens brandmyndighet använder AI för att bekämpa skogsbränder

Kaliforniens avdelning för skogsbruk och brandskydd (Cal Fire) använder nu artificiell intelligens (AI) för att bekämpa skogsbränder innan de blir för stora. AI-tekniken övervakade en gång när en brand startade mitt i natten i Cleveland National Forest och larmade myndigheterna. Cal Fire samarbetar med University of California i San Diego och dess Alert California-program, som har över 1 000 kameror över hela staten. Kamerorna, som vanligtvis placeras i bergen, skannar ständigt sina omgivningar och AI letar efter förändringar. Sedan rökdetektering fortsätter Cal Fire att övervaka videosändningarna för att se var branden är på väg. Pilotprogrammet var så framgångsrikt att Cal Fire utökade tekniken till alla sina 21 sändningscenter över hela staten i början av september.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 23 september

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Författaren till ´Game of Thrones´, George R.R. Martin, och andra bästsäljande författare har lämnat in en grupptalan mot teknikstartföretaget OpenAI, anklagande dem för att bryta mot deras upphovsrätter för att driva sin AI-chattbot ChatGPT. Författargruppen, en organisation som representerar författare, och flera romanförfattare inklusive Martin, John Grisham och Jodi Picoult, anklagade det Kalifornien-baserade företaget för att använda deras böcker ´utan tillstånd´ för att träna ChatGPT:s ´stora språkmodeller´. OpenAI har inte omedelbart svarat på en begäran om kommentar från AFP.

Direktlänk Dela Inquirer Entertainment fördjupade 23 september

Översikt av amerikanska delstatslagar om integritet och AI-profilering

Den snabba spridningen av AI-system har sammanfallit med införandet av omfattande integritetslagar i flera amerikanska delstater. Flera av dessa lagar har bestämmelser som specifikt riktar sig mot vissa användningar av AI-system, särskilt användning i profilering. I de flesta delstater, inklusive Connecticut, Delaware, Indiana, Montana, Tennessee, Texas och Virginia, definieras profilering som ´automatiserad behandling´ av personuppgifter för att utvärdera, analysera eller förutsäga egenskaper hos en persons ekonomiska situation, hälsa, personliga preferenser, intressen, beteende, plats eller rörelser. I dessa stater har invånarna rätt att välja bort profilering som används för att fatta beslut som medför en juridisk eller liknande betydande effekt. Kalifornien, Colorado, Florida och Oregon har vissa betydande skillnader i sina lagar.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 22 september

Universitetspresident betonar behovet av AI i högre utbildning

Universitetspresident Michael Crow framhöll behovet för högre utbildningsinstitutioner att omfamna artificiell intelligens i ett forum anordnat av The Washington Post. Han sa att högskolor behöver omvandla sina lärandemodeller för att rusta studenter för en teknologiskt avancerad arbetsplats. Crow deltog tillsammans med representanten Ted Lieu, D-Calif., En medlem av den tvåpartiska Congressional AI Caucus, och Slacks Senior Vice President Christina Janzer i en serie samtal med titeln ´Hur beslutsfattare, företag och utbildare anpassar sig till den föränderliga arbetsplatsen´.

Direktlänk Dela The State Press fördjupade 22 september

Chico State-professor undersöker AI:s inverkan på barn

Chico State-professor Abbas Attarwala har tilldelats ett stipendium på 30 000 dollar av Center of California Studies vid Sacramento State för att undersöka inverkan av AI på barn. Attarwala kommer att granska befintlig forskning och sammanställa sina resultat för att meningsfullt diskutera AI:s effekter på barns integritet, utbildning, sociala utveckling och även saker som desinformation och diskriminering inom AI-modeller. Han förväntar sig att presentera sina resultat i februari 2024.

Direktlänk Dela California State University, Chico fördjupade 21 september

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

George RR Martin, författaren till ´Game of Thrones´, och andra framstående skönlitterära författare har lämnat in en grupptalan mot OpenAI. De anklagar teknikstartföretaget för att ha överträtt deras upphovsrättigheter för att driva sin generativa AI-chattbot ChatGPT. Författargruppen, en organisation som representerar författare, och flera romanförfattare, inklusive Martin, John Grisham och Jodi Picoult, anklagar det Kalifornien-baserade företaget för att ha använt deras böcker ´utan tillstånd´ för att träna ChatGPTs ´stora språkmodeller´. Författarna och författargruppen söker ett förbud mot användning av upphovsrättsskyddade böcker för att utveckla språkmodeller ´utan uttryckligt tillstånd´, samt skadestånd.

Direktlänk Dela Insider Paper fördjupade 21 september

Författare till ´Game of Thrones´ stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

George RR Martin, författaren till ´Game of Thrones´, tillsammans med andra framstående skönlitterära författare, har gemensamt inlett en grupptalan mot teknikstartföretaget OpenAI. De anklagar företaget för att ha kränkt deras upphovsrätt för att driva sin generativa AI-chattbot, ChatGPT. Författarförbundet, en förening dedikerad till att representera författares intressen, tillsammans med en grupp framstående romanförfattare som John Grisham och Jodi Picoult, har framfört anklagelser mot det Kalifornien-baserade företaget. De söker förbud mot användning av upphovsrättsskyddade böcker för att utveckla språkmodeller ´utan uttryckligt tillstånd´, samt skadestånd.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 21 september

Författare stämmer OpenAI för ´systematisk stöld i stor skala´

Författare som John Grisham, Jodi Picoult och George RR Martin är bland 17 författare som stämmer OpenAI för ´systematisk stöld i stor skala´. Författarna anklagar OpenAI för att deras AI-program ChatGPT använder deras upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd. Stämningen organiserades av Authors Guild och inkluderar även David Baldacci, Sylvia Day, Jonathan Franzen och Elin Hilderbrand. OpenAI har inte omedelbart svarat på begäran om kommentar. Tidigare i månaden stämde andra författare, inklusive Michael Chabon och David Henry Hwang, OpenAI för ´klar kränkning av immateriella rättigheter´.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 21 september

Kända författare stämmer OpenAI för ´systematisk stöld´

Författare som John Grisham, Jodi Picoult och George RR Martin är bland 17 författare som stämmer OpenAI för ´storskalig systematisk stöld´. Detta är det senaste i en serie stämningar från författare som är oroade över att artificiella intelligensprogram använder deras verk utan tillstånd. I dokument som lämnades in på tisdag i en federal domstol i New York hävdade författarna ´grova och skadliga överträdelser av (deras) registrerade upphovsrättigheter´ och kallade ChatGPT-programmet för ett ´massivt kommersiellt företag´ som bygger på ´systematisk stöld i stor skala´.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 21 september

Deepen AI tillkännager nya funktioner för 3D-semantisk segmentering

Deepen AI, baserat i Kaliforniens Silicon Valley, har tillkännagivit en serie nya funktioner för sina 3D-semantiska segmenteringsförmågor. Företaget specialiserar sig på att hantera och analysera stora datamängder, med hjälp av artificiell intelligens och maskininlärning för att utföra segmentering och annotering inom punktmoln, bilder och videor. De nya funktionerna inkluderar bland annat sammansmältning av punktmoln, avancerad kategorisering av punktmoln, dynamisk import av färg och flerkategorival. Deepen AI hoppas att dessa verktyg kommer att göra dessa uppgifter mer autonoma.

Direktlänk Dela Geo Week News fördjupade 19 september

OpenAI stäms över påstådda copyrightintrång

Den Pulitzerprisbelönade författaren Michael Chabon och hans fru, den israelisk-amerikanska författaren Ayelet Waldman, har tillsammans med andra författare stämt OpenAI, tillverkaren av AI-programmet ChatGPT. I stämningen, som lämnades in till den amerikanska distriktsdomstolen för norra Kalifornien, hävdar de att ChatGPT endast kan generera ´djupgående analyser av teman som finns i klagandenas upphovsrättsskyddade verk´ om ´den underliggande GPT-modellen tränades med hjälp av klagandenas verk´. De kräver en juryrättegång och agerar ´individuellt och för alla andra liknande belägna´.

Direktlänk Dela Jewish News Syndicate fördjupade 19 september

AI kan hjälpa till att förstå celler och bekämpa sjukdomar, enligt Chan Zuckerberg Initiative

Chan Zuckerberg Initiative (CZI) arbetar för att generera vetenskapliga data och bygga upp datorkraft för att skapa en ´virtuell cell´ med hjälp av AI. Denna virtuella cell skulle kunna simulera utseendet och kända egenskaper hos alla celltyper i vår kropp, vilket skulle kunna förbättra vetenskaplig upptäckt, patientdiagnos och behandlingsbeslut. CZI har stöttat forskare globalt sedan 2016 för att generera och annotera data om celler och deras komponenter. Med hjälp av AI har framsteg redan gjorts, till exempel har DeepMind tränat AlphaFold för att förutsäga strukturen hos nästan alla kända proteiner.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 19 september

Netanyahu och Musk diskuterar antisemitism och AI

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu träffade miljardären Elon Musk i San Francisco Bay Area för att diskutera ämnen som antisemitism på Musks sociala medieplattform, X, och artificiell intelligens. Netanyahu uttryckte hopp om att Musk skulle hitta ett sätt att bekämpa antisemitism och andra former av hat på sin plattform, inom ramen för det första tillägget. Musk försäkrade Netanyahu om att X har en policy mot att främja eller förstärka hatprat och istället begränsar synligheten för anstötliga inlägg. Trots detta har anklagelser om tolerans för antisemitism på X riktats mot Musk.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 19 september

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu besöker Kalifornien för att diskutera teknologi och artificiell intelligens med miljardären Elon Musk. Netanyahu planerar att diskutera hur man kan utnyttja möjligheterna och mildra riskerna med AI för civilisationens bästa. Besöket kommer vid en tidpunkt då Musk anklagas för att tolerera antisemitiska meddelanden på sin sociala medieplattform X, tidigare känd som Twitter, medan Netanyahu står inför politiskt motstånd hemma och utomlands. Netanyahu och Musk inledde en livesänd diskussion om AI som en välsignelse och förbannelse för mänskligheten.

NBC Bay Area fördjupade 18 september

Elon Musk och Benjamin Netanyahu möts för att diskutera AI och avvärja kritik

Teknikmagnaten Elon Musk och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu träffas på Teslas fabrik i Fremont, Kalifornien. Mötet kommer att sändas live på Musks sociala medieplattform, X, tidigare känd som Twitter. Diskussionen kommer att innehålla OpenAI:s president Greg Brockman och MIT-fysikern Max Tegmark, som har varnat för AI:s faror. Netanyahu hoppas att mötet kommer att hjälpa till att avvärja kritiken mot hans kontroversiella försök att reformera Israels rättssystem. Musk hoppas att mötet kommer att motverka anklagelser om antisemitism efter en serie tweets där han anklagade Anti-Defamation League för att försöka förstöra X.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 september

Netanyahu besöker Elon Musk i Kalifornien med planer att diskutera artificiell intelligens

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu inleder en resa i USA i Kalifornien för att diskutera teknologi och artificiell intelligens med miljardären Elon Musk. Den israeliska ledaren postade på måndagen på Musks sociala medieplattform X, tidigare känd som Twitter, att han planerar att prata med Tesla VD om hur vi kan utnyttja möjligheterna och mildra riskerna med AI för civilisationens bästa.

Direktlänk Dela The Derrick and The News-Herald fördjupade 18 september

Författare stämmer Facebook och OpenAI för upphovsrättsintrång

En grupp författare, ledd av den prisbelönta romanförfattaren Michael Chabon och Tony Award-vinnande dramatikern David Henry Hwang, stämmer Facebooks moderbolag Meta och ChatGPT-tillverkaren OpenAI. De anklagar företagen för upphovsrättsintrång genom att använda tiotusentals böcker för att träna sina artificiella intelligensplattformar. Stämningarna, som kan bli omfattande om fler författare ansluter sig, anklagar Meta för att massinsamla böcker från internet för att träna företagets stora språkmodell ´Llama´ med data som inkluderar piratkopierade versioner av deras skrifter. En liknande stämning har lämnats in mot OpenAI.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 17 september

Obegränsad tillgång till premium juridiskt innehåll med prenumeration

Med denna prenumeration får du obegränsad tillgång till högkvalitativt, online, efterfrågat premiuminnehåll från välrenommerade lärare inom juridikbranschen. Detta är perfekt för advokater med licens i flera jurisdiktioner eller för advokater som har uppfyllt sina CLE-krav men behöver tillgång till resursrik information för sina praktikområden. Vår teamkontoprenumerationstjänst är för juridiska team på fyra eller fler advokater. Varje advokat får obegränsad tillgång till högkvalitativt, efterfrågat premiuminnehåll från välrenommerade lärare inom juridikbranschen tillsammans med administrativ tillgång för att enkelt hantera CLE för hela teamet.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 15 september

Behovet av reglering för AI inom biomedicin: en diskussion

Det amerikanska Vita husets kontor för vetenskaps- och teknikpolitik har föreslagit en ´Handlingsplan för en AI-rättighetslag´ som innehåller fem principer för säker och etisk implementering av AI. Dessa principer gäller även medicinsk forskning och sjukvård. De inkluderar rätten till säkra och effektiva AI-system, skydd mot algoritmisk diskriminering, skydd mot datasekretessbrott, rätten att avstå från användning och rätten att veta när en AI används och hur och varför den kan påverka dig. David Magnus, ledande författare till en artikel i Science Translation Medicine, menar dock att dessa rättigheter saknar federal verkställbarhet och att flera regleringsmekanismer behövs för att uppnå målen med AI-rättighetslagen.

Direktlänk Dela Stanford Medicine fördjupade 15 september

Meta och OpenAI stäms för upphovsrättsintrång

En grupp amerikanska författare har inlett grupptalan mot Meta och OpenAI, med påståenden om upphovsrättsintrång i material som används för att träna AI-system. Stämningarna, som lämnats in i en federal domstol i Kalifornien, inkluderar direkt upphovsrättsintrång, indirekt upphovsrättsintrång, brott mot Digital Millennium Copyright Act (DMCA), orättvis berikning och vårdslöshet. Författarna eftersträvar ett resultat där företagen tvingas att avveckla dessa AI-system. Bland författarna som framför kraven finns Michael Chabon, David Henry Hwang och Matthew Klam.

Direktlänk Dela Canadian Lawyer Magazine fördjupade 15 september

Användning av AI för jordbävningsprediktion intensifieras

I ljuset av nyligen katastrofala seismiska händelser i Marocko, Turkiet och Syrien, intensifierar forskare sina ansträngningar för att utnyttja potentialen hos artificiell intelligens (AI) för jordbävningsprediktion. AI:s anmärkningsvärda förmågor inom detta område ger förnyat hopp om förbättrad katastrofberedskap och skadebegränsning. Forskare vid Stanford University har använt maskininlärning för att förutse efterskalv efter en större jordbävning i Kalifornien, med en imponerande noggrannhet över 80%. Trots dessa lovande framsteg kvarstår utmaningar, främst bristen på data.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 15 september

Diverse nyheter från USA

Före detta Starbucks CEO Howard Schultz avgår från styrelsen. Kalifornien kommer att bli den första staten att förbjuda diskriminering baserat på kast. Tre klimatprotesterare avbröt en match på U.S. Open. Minst två personer dog och en skadades efter en skottlossning i Austin. Satellitbilder visar före och efter att Idalia översvämmade delar av Florida. DNA från ett flera decennier gammalt klädstycke löser ett mordfall från 1974. Rudy Giuliani anses ansvarig för förtal i ett fall med valarbetare i Georgia. NASA kommer att använda AI för att studera UFOs.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 15 september

Adobes försäljningsprognos möter analytikers förväntningar men besviker investerare

Adobe Inc. presenterade en försäljningsprognos som mötte analytikers förväntningar, men besvikna investerare som förväntade sig att efterfrågan på företagets artificiella intelligensverktyg skulle öka intäkterna. Försäljningen kommer att ligga mellan 4,98 och 5,03 miljarder dollar under perioden fram till november, enligt företaget med säte i San Jose, Kalifornien. Analytiker hade i genomsnitt förutspått 5 miljarder dollar. Vinsten, exklusive vissa poster, kommer att vara upp till 4,15 dollar per aktie, jämfört med det genomsnittliga estimatet på 4,06 dollar.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 15 september

Generativ AI skapar problem med att skilja fakta från fiktion

Generativ artificiell intelligens (AI) har skapat problem med att skilja fakta från fiktion, då det nu är möjligt för vem som helst att skapa fotorealistiska bilder eller klonar röster på några minuter. Dessa verktyg används redan för att sprida finansiella bedrägerier, bluffar och desinformation. I september rapporterade Microsoft att aktörer kopplade till Kina spridit AI-genererade bilder om splittrande ämnen. Flera startup-företag har nyligen lanserats för att identifiera AI-genererade bilder. Detektionsalgoritmer är dock inte helt tillförlitliga och kräver omskolning varje gång en uppdatering görs till en bildgenerator eller när en ny modell släpps.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 14 september

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Författarna Michael Chabon, David Henry Hwang, Matthew Klam, Rachel Louise Snyder och Ayelet Waldman har lämnat in en grupptalan mot OpenAI, operatören för ChatGPT. De anklagar OpenAI för att ha kränkt deras upphovsrätt genom att träna ChatGPT med upphovsrättsskyddade verk. Grupptalan lämnades in vid en federal domstol i Kalifornien. Författarna och klassmedlemmarna samtyckte inte till att deras verk användes för den artificiella intelligensprodukten, vilket enligt dem kränker deras rättigheter. OpenAI tar ut en prenumerationsavgift för ChatGPT, en tjänst som enligt grupptalan har tagit fritt från en mängd upphovsrättsskyddat innehåll.

Direktlänk Dela Top Class Actions fördjupade 14 september

OpenAI kritiseras för brist på transparens och sitt sätt att hantera personuppgifter

AI-modeller som efterliknar människor, till exempel OpenAI:s GPT-4, utnyttjar allt vi söker, läser eller klickar på internet, vilket skapar en skattkista av personuppgifter. OpenAI har kritiserats för bristande transparens, då de inte avslöjat några detaljer om GPT-4:s arkitektur, hårdvara, datamängd eller träningsmetod. Emily M. Bender, professor i lingvistik vid University of Washington, menar att företaget ignorerar grundläggande riskhanteringsstrategier. OpenAI:s hemlighetsmakeri gör det svårt för andra att veta om deras arbete har skrotats och att bevisa sin immateriella egendom och upphovsrätt i domstol.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 13 september

Apple presenterar iPhone 15 Pro med förbättrade AI-funktioner

iPhone 15 Pro presenterades under ´Wonderlust´-evenemanget på företagets huvudkontor i Cupertino, Kalifornien, på tisdagen. Apple använder artificiell intelligens för att förbättra grundläggande funktioner i sina nya prylar. Apple visade upp en ny serie iPhones och en ny klocka som inkluderade förbättrade halvledardesigner som driver de nya AI-funktionerna. Funktionerna förbättrar i stor utsträckning grundläggande funktioner som att ta emot ett samtal eller ta bättre bilder. Apple byggde Series 9 Watch med en ny chip som inkluderar förbättrade datakrossningsfunktioner, särskilt tillägg av en fyrkärnig ´Neural Engine´ som kan bearbeta maskininlärningsuppgifter upp till två gånger snabbare. AI-komponenterna i klockchipet gör Siri, Apples röstassistent, 25% mer exakt.

Direktlänk Dela KSL Broadcasting fördjupade 13 september

Författare anklagar OpenAI för upphovsrättsintrång

Den Pulitzerprisbelönade amerikanska författaren Michael Chabon och flera andra författare har lämnat in en förslag till grupptalan där de anklagar OpenAI för upphovsrättsintrång. De hävdar att OpenAI har använt deras verk i datamängderna som används för att träna modellerna bakom ChatGPT. Författarnas advokater påstår att när de bad om att skriva ett stycke i stil med The Amazing Adventures of Kavalier & Clay, boken som gav Chabon hans Pulitzer, genererade ChatGPT ett stycke som imiterade hans skrivstil och inkluderade referenser till karaktärerna som hanterar ´världens tyngd i krig´.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 12 september

Kaliforniens guvernör berömmer AI för skrivhjälp

Kaliforniens guvernör, Gavin Newsom, berättar att han och hans team ofta använder AI-programmet ChatGPT för att skriva tal. Han berättar att programmet skrev ett ´State of the state´-tal som var tio gånger bättre än hans eget. Trots detta kunde de inte använda talet, men det hjälpte dem att se att de var på rätt väg. Newsom har nyligen undertecknat en exekutiv order om artificiell intelligens, som ger statliga myndigheter i uppdrag att studera riskerna med AI för delstatens invånare.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 12 september

AI och robotik tar över cannabisindustrin

Allt fler cannabisföretag använder AI (artificiell intelligens) för att spara tid och förbättra kundens shoppingupplevelse. Inom det senaste året har vissa cannabisföretag implementerat AI och robotik i områden som joint-rullning, hjälp med att skaffa licenser, testning av förarens nedsättning och verifiering av blommornas mognad. I juni 2023 lanserade det kaliforniska cannabisföretaget och appen Jointly en gratis cannabisutbildningschattbot kallad Spark. I september samma år meddelade Smokeland, en cannabisbutik och leveranstjänst med över 30 leveransplatser i Kalifornien, att de använder AI för att hjälpa sina kunder i deras cannabisshoppingupplevelse.

Direktlänk Dela Cannabis Science and Technology fördjupade 12 september

Google firar 25 år, men kämpar för att behålla sin position i AI-racet

Google har startat en månads firande för att markera sökmotorns 25-årsjubileum. Företaget grundades i garaget till den framtida YouTube-chefen Susan Wojcicki, men har snabbt expanderat till att omfatta nästan alla teknikområden. Men medan Google firar sin officiella födelsedag den 27 september, kämpar teknikjätten för att hålla sig i framkant i ett landskap som har förändrats dramatiskt, och vissa säger att den redan har halkat efter i AI-racet. Google grundades av Larry Page och Sergey Brin, doktorander vid Stanford University, som utvecklade en algoritm som kallas PageRank. Två år senare drog deras forskningsprojekt till sig investeraren Andy Bechtolsheim, som skrev en check på 100 000 dollar till dem. De använde pengarna för att starta ett kontor i Wojcickis garage i Kalifornien. Deras grundläggande uppdrag var ganska enkelt: ´vi vill tillhandahålla information till människor´. Namnet på den resulterande sökmotorn var från början BackRub, men ändrades sedan till Google, härlett från ´googol´ - den matematiska termen för numret 1 följt av 100 nollor. Detta val ´reflekterar grundarnas avsikt att organisera stora mängder information´, enligt Al Jazeera. Google skulle komma att ´bli en integrerad del av vårt dagliga liv´, sa nyhetssajten, ´formar´ hur vi ´söker, kommunicerar och interagerar med information online´.

Direktlänk Dela The Week fördjupade 11 september

Google har ändrat sin policy för politisk annonsering inför 2024 års val, nu krävs det att kandidater avslöjar alla AI-genererade bilder eller videor de använder i annonser på Googles plattformar. Anthropic har lanserat en betalversion av sin AI-chattbot Claude, som konkurrerar med OpenAI´s ChatGPT. Apple rapporteras också arbeta på nya konversations-AI-verktyg. I Kina har techjättarna Tencent och Baidu annonserat nya generativa AI-förmågor. Microsoft har sagt att de kommer att juridiskt försvara kommersiella användare av sin Copilot-produkt om kunder stäms för upphovsrättsintrång relaterat till deras användning av Microsofts AI-verktyg.

Digiday Media fördjupade 11 september

AI-teknikens vattenförbrukning ökar kraftigt

Att bygga en AI-produkt som ChatGPT kan vara svårt att mäta kostnaden för. Men Microsoft-stödda OpenAI behövde mycket vatten, taget från avrinningsområdet för Raccoon och Des Moines floder i centrala Iowa, för att kyla en kraftfull superdator som hjälpte till att lära sina AI-system att efterlikna mänskligt skrivande. Teknikutvecklare, inklusive Microsoft, OpenAI och Google, har erkänt att den ökande efterfrågan på deras AI-verktyg medför stora kostnader, från dyra halvledare till en ökning av vattenförbrukningen. I sin senaste miljörapport avslöjade Microsoft att dess globala vattenförbrukning ökade med 34% från 2021 till 2022, en kraftig ökning jämfört med tidigare år som utomstående forskare kopplar till dess AI-forskning. Google rapporterade en 20% tillväxt i vattenanvändning under samma period, vilket Ren också till stor del tillskriver dess AI-arbete.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 9 september

Nvidia, ett företag som tillverkar datorchips, chockade Wall Street-analytiker genom att dra in 13,5 miljarder dollar i intäkter under det senaste kvartalet, minst 2 miljarder dollar mer än vad finansgenierna hade förutsett. Företaget har blivit en triljon-dollar-företag, nästan över en natt, tack vare dess A100 och H100 grafiska bearbetningsenheter (GPU:er) som är mycket eftertraktade inom artificiell intelligens (AI). Nvidia har också förbokat knapp produktionskapacitet hos Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Frågan är nu hur länge Nvidias dominans kommer att hålla i sig.

The Guardian fördjupade 9 september

Snabb utveckling inom generativ AI kräver reglering

Den generativa artificiella intelligensen (AI) fortsätter att utvecklas i snabb takt, vilket leder till behovet av reglering. Californiens guvernör Gavin Newsom har utfärdat en exekutiv order som kräver reglering av tekniken. Efter att Kina blev den första stora marknadsekonomin att införa regler för AI, lanserade landets största teknikföretag sina egna produkter som följer dessa regler. Google har infört en ny policy som kräver att annonsörer för det kommande amerikanska valet avslöjar när de använder AI för att manipulera eller skapa annonser. Meta Platforms och X, tidigare känd som Twitter, har ännu inte meddelat några specifika regler kring AI-genererat annonsinnehåll.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 9 september

Teknikindustrins lobbyister arbetar för att påverka nya AI-lagar

Teknikindustrins lobbyister arbetar aktivt för att påverka nya lagar om artificiell intelligens (AI) som ska diskuteras i Washington i höst. De försöker inte bara påverka kongressen, utan riktar sig också till delstatshuvudstäder för att undvika striktare restriktioner på nationell nivå. I Kalifornien hjälper lobbyister för mjukvaruindustrin till att forma delstatens huvudsakliga AI-lagstiftning, och i Connecticut har de frekvent kontakt med senatorn som förbereder en stor satsning på AI. Lobbyister har också börjat samtal med intresserade lagstiftare i New York, Massachusetts och Illinois för att påverka diskussionen innan AI-lagar ens introduceras.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 8 september

Saab förvärvar amerikanska AI-bolaget Crowd AI

Svenska försvars- och säkerhetsföretaget Saab har förvärvat amerikanska AI-bolaget Crowd AI. Förvärvet kommer under en period av ökad efterfrågan på Saabs produkter, delvis på grund av kriget i Ukraina. Crowd AI är känt för sin datorseendeteknik och dess produkter kan användas både i civilsamhället och för militära ändamål. Verksamheten kommer att ha sin primära bas i San Diego, Kalifornien. Detta förvärv kommer bara en vecka efter att Saab köpte brittiska Bluebear, som tillverkar AI-styrda drönare.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 8 september

Save Mart Cos. stärker AI-satsning genom utvidgat partnerskap med SymphonyAI Retail CPG

Save Mart Cos. utökar sitt samarbete med SymphonyAI Retail CPG för att förbättra sin förmåga att erbjuda relevanta sortiment och personliga erbjudanden. Genom detta samarbete kommer den Kalifornien-baserade livsmedelskedjan att implementera en rad AI-drivna verktyg för att möjliggöra realtidsinsikter för snabba beslut och riktad marknadsföring. Save Mart kommer att använda SymphonyAI Retail CPG:s AI-teknologier för att få ökad insikt, personalisering, kampanjer, hyllplanering och sortimentintelligens och optimering. Detta kommer att göra det möjligt för sortiment att anpassas efter en viss butiks kunddemografi och köpvanor.

Direktlänk Dela Progressive Grocer fördjupade 8 september

Californiens guvernör använder OpenAI:s chatbot för talframställning

Californiens guvernör, Gavin Newsom, har använt OpenAI:s AI-drivna chatbot, ChatGPT, för att skriva tal. Resultaten överträffade de som producerats av hans personal. Newsom erkände att ChatGPT:s prestation var bättre än hans mänskliga personals. Han sa att AI:n kunde erbjuda unika perspektiv och insikter. Trots att ChatGPT levererade resultat i guvernörens röst, användes det AI-genererade innehållet inte ordagrant på grund av försiktighet. När det gäller AI:s och deepfakes potentiella inverkan på kommande presidentval, sa Newsom att detta kan vara det sista verkligt ´rättvisa och fria´ valet inom vår livstid.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 8 september

Ökningen av artificiell intelligens (AI) för att spåra och utvärdera arbetstagare för anställningsbeslut får vissa lagstiftare att agera för att begränsa dess makt på arbetsplatsen. Företag som Amazon.com Inc. förlitar sig på automatiserade AI-verktyg för att mäta arbetstagares produktivitet och i vissa fall avskeda dem om de inte uppfyller prestandatrösklar som fastställts av programvaran. Dessa verktyg har också använts i anställningsprocessen, samt för att övervaka arbetstagares webbsurfande, steg, bärbara kameror och till och med deras humör via e-post. Lagstiftare har introducerat åtgärder för att reglera AI på arbetsplatsen, medan stater som Kalifornien, New York och Washington har försökt begränsa hur stora lageroperatörer som Amazon övervakar och upprätthåller produktivitetskvoter.

Bloomberg Law fördjupade 8 september

Kaliforniens guvernör undertecknar order för att studera artificiell intelligens

Kaliforniens guvernör, Gavin Newsom, har undertecknat en exekutiv order för att studera utveckling, användning och risker med artificiell intelligens (AI) i hela delstaten och inom regeringen, samtidigt som allmänheten utbildas om den nya tekniken. Enligt ordern ska statliga myndigheter och avdelningar analysera eventuella hot som generativ artificiell intelligens, eller GenAI, kan orsaka för Kaliforniens kritiska energiinfrastruktur. Myndigheterna kommer att få i uppgift att utfärda allmänna riktlinjer för allmänhetens användning, upphandling och utbildning i GenAI. Dessutom kommer avdelningarna att behöva rapportera om användningen av GenAI och de potentiella skador och risker som tekniken kan ha för samhällen, regeringar och statliga regeringsarbetare. Ordern uppmanar också till potentiella partnerskap med University of California, Berkeleys College of Computing, Data Science, and Society och Stanford Universitys Institute for Human-Centered Artificial Intelligence.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 8 september

Städer måste spela en ledande roll för att testa AI:s risker och fördelar

Sedan mars 2023, när den AI-drivna chatten ChatGPT-4 släpptes, har nationella regeringar och industriledare rört sig med otrolig hastighet för att fånga fördelarna med AI och motverka dess risker. Teknikföretag som OpenAI, DeepMind och Anthropic uppmuntrar utveckling och implementering av etiska standarder, bästa praxis och till och med regleringar kring tekniken. Regeringar främjar ansträngningar att fånga AI:s ekonomiska fördelar, skydda mot möjliga missbruk och, allt mer, förhindra katastrofala händelser. Men frågan kvarstår, var och hur passar stadsområden in i denna snabba tekniska utveckling och institutionella respons?

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 7 september

Ökande antal rättsprocesser ger inblick i hur domstolar kan hantera frågor kring generativ AI

En ökande mängd rättsprocesser relaterade till generativ artificiell intelligens (AI) har börjat ge en inblick i hur amerikanska domstolar kan hantera de integritets-, konsument- och immaterialrättsliga frågor som uppstått på grund av denna nya teknologi. Rättsliga teorier som ligger till grund för nyligen framförda anspråk varierar stort och inkluderar bland annat intrång i privatliv och äganderätt, patent-, varumärkes- och upphovsrättsintrång, ärekränkning och överträdelser av statliga konsumentlagar. Hittills har domstolarna varit ovilliga att lägga skulden på AI-utvecklare och har uttryckt skepsis mot klagandenas retorik kring AI:s påstådda världsförstörande potential.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 6 september

OpenAI och Microsoft stäms för påstådd användning av stulen privat information

Företaget för artificiell intelligensforskning OpenAI och teknikjätten Microsoft har drabbats av ett föreslaget grupptalan tidigare i veckan i en federal domstol i Kalifornien. De anklagas för att deras AI-produkter använder stulen privat information från hundratals miljoner internetanvändare, inklusive barn.

Direktlänk Dela Law360 fördjupade 6 september

EU:s utkast till AI-lagstiftning lämnar viktiga frågor obesvarade, enligt USAs beslutsfattare

EU:s utkast till lagstiftning om artificiell intelligens (AI) lämnar viktiga frågor obesvarade, enligt amerikanska beslutsfattare. Dragos Tudorache, ledamot i Europaparlamentet, har varit en nyckelperson i att leda EU:s lagstiftning om AI-teknologier till omröstning. Han har tidigare sökt kontakt med den dåvarande kongressledamoten Jerry McNerney, som var medordförande för den kongressgrupp som arbetar med AI. McNerney, som nu är senior policyrådgivare på advokatfirman Pillsbury Winthrop Shaw Pittman LLP, menar att kongressens intresse för AI minskade betydligt efter pandemin och attacken mot Kapitolium 6 januari 2021. Sedan dess har EU gått framåt och börjat överväga AI-regleringar eftersom ”självreglering, självöverensstämmelse och disciplin från företagen inte längre var tillräckliga”, enligt Tudorache.

Direktlänk Dela Roll Call fördjupade 6 september

Google firar sitt 25-årsjubileum: Sundar Pichai reflekterar över teknikens förändring

Google firar sitt 25-årsjubileum denna månad och dess VD, Sundar Pichai, har reflekterat över hur tekniken har förändrat hur vi kommunicerar, skapar och innoverar. Pichai delade personliga anekdoter om hur kommunikationen har förändrats över generationer och betonade vikten av tacksamhet och reflektion. Han påminde om att Google grundades 1998 av Larry Page och Sergey Brin och har sedan dess vuxit till att omfatta flera teknikströmmar och lanserat flera produkter. Pichai poängterade att företaget fortsätter att investera i AI och att en miljon människor redan använder generativ AI i Google Workspace.

Direktlänk Dela Telangana Today fördjupade 6 september

Rättsfall kring generativ AI ger inblick i hur domstolar kan hantera integritets- och upphovsrättsfrågor

En ökande mängd rättsfall kopplade till generativ artificiell intelligens (AI) har gett en första inblick i hur amerikanska domstolar kan hantera frågor om integritet, konsumenttrygghet och skydd av immateriella rättigheter. Dessa rättsfall har varierat och inkluderat intrång i privatliv och äganderättigheter, patent-, varumärkes- och upphovsrättsintrång, förtal och ärekränkning samt överträdelser av statliga konsumentlagar. Hittills har domstolarna varit ovilliga att hålla AI-utvecklare ansvariga och har uttryckt skepsis mot klagandenas retorik kring AI:s påstådda världsförstörande potential.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 6 september

Nvidias resa från spelförstärkare till AI- och metaversumaktör

Nvidia, en gång en nischad chiptillverkare, har genomgått en resa från att vara en accelerator av datorspel till att bli en möjliggörare av artificiell intelligens (AI) och det industriella metaversum. Företagets börsvärde ökade till över en biljon dollar efter att ha rapporterat starka resultat för tremånadersperioden fram till 30 april 2023 och förutspådde att försäljningen kunde öka med 50 procent under det följande räkenskapsåret. Trots att företaget kortvarigt föll ur biljonklubben, förutspådde investmentbanken Morgan Stanley att Nvidias värde kunde fortsätta att stiga med ytterligare 15 procent innan året är slut.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 5 september

Indiens premiärminister diskuterar AI-potential med Nvidias VD

Indiens premiärminister Narendra Modi har haft ett möte med Nvidias president och grundare, Jensen Huang. De diskuterade Indiens potential inom AI-världen. Huang uppskattade de framsteg Indien har gjort inom detta område och var också positiv till Indiens talangfulla ungdom. Nvidia, baserat i Kalifornien, designar, utvecklar och marknadsför tredimensionella grafikprocessorer och relaterad programvara. Företaget nådde nyligen en marknadsvärdering på 1 biljon dollar.

Direktlänk Dela BQ Prime fördjupade 5 september

Google firar 25 år: hotas av sin egen uppfinning, artificiell intelligens

Google firar sitt 25-årsjubileum som ett av världens största företag, men hotas nu av sin egen skapelse, artificiell intelligens (AI). Företaget grundades av Sergey Brin och Larry Page, som fick en investering på 100 000 dollar från Andy Bechtolsheim. Idag tar det Google 10-15 sekunder att tjäna samma summa. Google har organiserat internet, gett två miljarder människor e-postkonton och kartlagt hela världen. Nu siktar de på att använda AI för att organisera all information och göra den tillgänglig för alla. Detta kan dock innebära slutet för teknikjätten.

Direktlänk Dela Illvet fördjupade 4 september

AI-industrins koldioxidavtryck: Jättebolag strävar efter energieffektivitet

Världens datacenter, som är grunden för vår digitala existens, förväntas växa ännu mer med framväxten av artificiell intelligens (AI). Forskning uppskattar att IT-industrin kan använda 20% av all producerad elektricitet till 2025 och släppa ut upp till 5,5% av världens koldioxidutsläpp. Detta ställer frågor om industrins koldioxidavtryck. Arun Iyengar, VD för Untether AI, en specialiserad chip-tillverkare, betonar att AI kan användas för att förbättra klimatkraven eller ignorera dem och stå inför konsekvenserna inom ett decennium eller så. Stora molnföretag försäkrar att de är engagerade i att vara så energieffektiva som möjligt. Amazon Web Services lovar att vara koldioxidneutrala till 2040 medan Microsoft har lovat att vara koldioxidnegativa till 2030.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 4 september

Google firar 25 år och arbetar för att vara en del av AI-ekonomin

Google firade sin 25-årsdag den 4 september. Företaget, som grundades av de amerikanska datavetarna Larry Page och Sergey Brin, har sedan dess utvecklat en rad teknikströmmar och lanserat flera produkter. Google, som nu är en del av moderbolaget Alphabet och leds av Sundar Pichai, har vuxit snabbt och erbjuder nu en mängd produkter och tjänster utöver Google Search. Företaget har även expanderat Bard, en del av sin AI-teknik, till fler platser och lanserat nya funktioner för att hjälpa användare att anpassa sin upplevelse. Google planerar även att bygga två ytterligare datacenter i USA.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 4 september

Artificiell intelligens kan stå för 20% av all elproduktion och 5,5% av världens koldioxidutsläpp till 2025

Världens cirka 8 000 datacenter, som utgör grunden för vår digitala existens, beräknas växa ytterligare med utvecklingen av artificiell intelligens (AI). Forskning uppskattar att IT-industrin till 2025 kan använda 20 procent av all producerad el och stå för upp till 5,5 procent av världens koldioxidutsläpp. Denna framväxt av AI ställer frågor om industrins koldioxidavtryck. Arun Iyengar, VD för Untether AI, menar att AI kan användas på sätt som förbättrar klimatkraven, annars kan vi stå inför konsekvenserna inom ett decennium. Omvandlingen av världens datacenter till AI-redo pågår redan.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 3 september

AI skapar fiktivt samarbete mellan Woody Guthrie och Bob Dylan

Trots att de aldrig samarbetade under sina livstider, har en fiktiv låt skapats som om de gjort det, tack vare AI-programmet ChatGPT. Låten, ´That Old Dusty Road´, framställer en dialog mellan de två musikerna, med varje vers som uttrycker deras unika stilar och influenser. Woody Guthrie, född 1912, var en stor inspiration för Bob Dylan, född 1941, men de två hade aldrig möjlighet att samarbeta på grund av deras åldersskillnad.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 3 september

Google firar 25 år: Från sökmotor till teknikjätte

Teknikjätten Google, som fyller 25 år på måndag, har kommit långt sedan det grundades som en sökmotor i garaget till Susan Wojcicki – den framtida chefen för YouTube. Google grundades den 4 september 1998 av de amerikanska datavetarna Larry Page och Sergey Brin under deras doktorandstudier vid Stanford University i Kalifornien. Företaget, som nu är en del av moderbolaget Alphabet och drivs av Sundar Pichai av indiskt ursprung, har diversifierat sig till flera teknikströmmar och lanserat flera produkter. Google har också expanderat Bard´s tillgång till fler platser, inklusive Brasilien och över hela Europa. I början av maj meddelade Google sina planer på att bygga två ytterligare datacenter i USA.

Direktlänk Dela Siasat Daily fördjupade 3 september

Sökmotorjätten Google fyller 25 år på måndag. Företaget grundades av Larry Page och Sergey Brin 1998 under deras doktorsstudier vid Stanford University i Kalifornien. Nu är det en del av moderbolaget Alphabet, som leds av VD Sundar Pichai. Sedan sina tidiga dagar har företaget diversifierat sin räckvidd genom att introducera flera produkter och blev offentligt genom en börsintroduktion 2004. Utöver sökning inkluderar Googles populära tjänster Gmail, Maps, Drive, Chrome, YouTube, Android, Workspace-appar, Translate, Meet, Pixel-produktserien, Assistant, Bard och mer. Företaget är också i färd med att förbereda sig för tillkännagivandet av de kommande Pixel-telefonerna och Watch 2.

Dainik Jagran fördjupade 3 september

Barracuda Networks rapporterar framgångsrik AI-baserad säkerhetsanalys

Barracuda Networks, en leverantör av molnförsta säkerhetslösningar, har rapporterat imponerande resultat från första halvåret 2023. Deras AI-baserade mönsteranalys, som används av Barracuda Managed XDR, upptäckte och neutraliserade tusentals högriskincidenter inom en pool av nästan en biljon IT-händelser. AI har visat sig vara ett kraftfullt verktyg för att känna igen normala aktivitetsmönster och flagga anomalier. De tre vanligaste högriskdetekteringarna inkluderade ´omöjlig resa´ inloggningsdetektering, ´anomali´ detektering och kommunikation med kända skadliga artefakter.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 3 september

Världens datacenter förbereder sig för AI, men miljöpåverkan oroar

Omställningen av världens datacenter för att bli AI-beredda pågår för fullt, men detta kan innebära att IT-industrin år 2025 kan använda 20% av all producerad elektricitet och stå för upp till 5,5% av världens koldioxidutsläpp. Arun Iyengar, VD för Untether AI, påpekar att AI kan användas för att förbättra klimatkraven eller ignoreras, vilket kan leda till konsekvenser om ett decennium. Nvidia, AI-chipjätten, tillhandahåller processorer som är nödvändiga för träning, men de förbrukar fortfarande mycket ström. Stora molnföretag som Amazon Web Services och Microsoft har lovat att bli koldioxidneutrala respektive koldioxidnegativa till 2040 respektive 2030.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 3 september

Artificiell intelligens i klassrummen kan vidga den digitala klyftan

Utbildare och ed-tech-professionella ser oändliga möjligheter med artificiell intelligens (AI) i klassrummen, men oroar sig för att AI-revolutionen kan vidga den digitala klyftan. I Kalifornien är 56% av barnen i offentliga skolor berättigade till gratis och reducerade skolluncher, 40% av barnen i låginkomstfamiljer har inte internetåtkomst utanför skolan och 20% av de inskrivna i K-12 lär sig fortfarande engelska, enligt Public Policy Institute of California (PPIC). Niu Gao, seniorforskare vid PPIC, säger att federala infrastrukturpengar som subventionerar bredbandsinternet tjänster för inkomstberättigade familjer är en ”bra start”, men mer resurser behövs i Kalifornien. Bias inom AI-verktygen själva är en annan oro. Julianne Robar, director of meta data and product interoperability för ed-tech företaget Renaissance, sa att det finns intensivt tryck och hård konkurrens för att utveckla AI-verktyg som kan hjälpa till att stänga klyftan. Hennes företag utvecklade en AI-driven taligenkänningsprogramvara, Lalilo, för att undervisa yngre studenter i läsning. Ett konkurrerande ed-tech företag, SoapBox, höjde insatsen i det tidiga läsrummet genom att utveckla en taligenkänningsprodukt som känner igen barns accenter och dialekter.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 1 september

AI:s roll i utbildningen ökar

Förändringar i utbildningssystemet är oundvikliga när det akademiska året 2023-2024 börjar, med artificiell intelligens (AI) som spelar en allt större roll. ChatGPT, en generativ AI, kan producera uppsatser, lösa komplexa matematikproblem och skriva lektionsplaner på sekunder. Detta har lett till att utbildningstjänstemän omarbetar reglerna för plagiering. AI-verktyg som ChatGPT regleras och förbjuds olika mycket i olika stater, skoldistrikt och organisationer. U.S. Department of Education har kallat på en AI Bill of Rights för att försäkra att människor alltid är involverade när AI används i skolor. I Georgien har man försökt sätta ett proaktivt exempel för nationen att följa med AI4GA-programmet.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 1 september

OpenAI anklagas för brott mot GDPR i Polen

OpenAI anklagas för att bryta mot europeiska dataskyddslagar, enligt en anmälan inlämnad i Polen av cybersäkerhets- och integritetsforskaren Lukasz Olejnik. Olejnik, som representeras av advokatbyrån GP Partners, påstår att OpenAI har brutit mot flera bestämmelser i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR), inklusive laglig grund, transparens, rättvisa, rättigheter till dataåtkomst och integritet genom design. Anmälan är en av flera juridiska frågor som OpenAI nu står inför, både utomlands och i USA. Det kan ta mellan sex månader och två år för de polska myndigheterna att utreda överträdelsen.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 31 augusti

OpenAI förväntas generera miljardintäkter på sin nuvarande bana

OpenAI, företaget som skapade AI-chattbotten ChatGPT, förväntas generera en omsättning på tio siffror under det kommande året, enligt The Information. Företaget, som stöds av Microsoft, rapporteras ha en månadsomsättning på över 80 miljoner dollar. OpenAI började tidigare i år erbjuda en prenumeration på ChatGPT för 20 dollar i månaden. Företaget tar också betalt för sin API. OpenAI avslöjade nyligen lanseringen av ChatGPT Enterprise, en version riktad mot företag. OpenAIs VD Sam Altman kommer att tala på ett AI-forum för senatorer i mitten av september.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 30 augusti

OpenAI svarar på stämningar om upphovsrättsintrång

OpenAI har svarat på två nästan identiska grupptalan från bokförfattare, inklusive Sarah Silverman, Paul Tremblay, Mona Awad, Chris Golden och Richard Kadrey, som tidigare i sommar påstod att ChatGPT olagligt tränades på piratkopierade exemplar av deras böcker. I OpenAIs rörelse att avvisa (inlämnad i båda stämningarna) bad företaget en amerikansk distriktsdomstol i Kalifornien att kasta alla utom ett påstående om direkt upphovsrättsintrång, vilket OpenAI hoppas besegra vid ´ett senare skede av fallet´.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 30 augusti

OpenAI avvisar påståenden om upphovsrättsintrång kopplade till AI-verktyg

OpenAI, företaget bakom den populära textgenereringsverktyget ChatGPT, har begärt att de flesta påståendena i två stämningar mot det ska avvisas. Författarna Sarah Silverman, Christopher Golden, Richard Kadrey, Paul Tremblay och Mona Awad anklagar OpenAI för att deras AI-verktyg skapar derivatverk av deras böcker, vilket innebär ett upphovsrättsintrång. OpenAI har lämnat in identiska motioner för att avvisa merparten av påståendena i båda stämningarna i en kalifornisk domstol. Företaget menar att författarnas påståenden är ´defekta´ och alla utom ett bör avvisas.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 30 augusti

Orland High School lärare vänder sig till penna och papper som svar på uppgången av AI-verktyg

Engelsklärare i Orland High School, Steve Morgan, har börjat ge skrivuppgifter med penna och papper i klassrummet som svar på uppgången av ChatGPT och andra AI-verktyg. Han tror att eleverna kommer att gynnas av denna återgång till grunderna. Trots att AI kan öka risken för fusk, anser Morgan att det är viktigt att eleverna lär sig om AI och förstår hur det fungerar. Han har experimenterat med ChatGPT för att skapa informella quiz för sina elever, med blandade resultat. Morgan och hans kollegor, Patrick Guillen och Andy Johnson, har hjälpt varandra att förstå implikationerna av ChatGPT och AI för lärare och elever. Orland Unified School District har ännu ingen formell policy för AI-användning i skolor, men en sådan kan komma i framtiden.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 30 augusti

OpenAI försvarar sig mot upphovsrättsmål, betonar AI-teknikens transformerande natur

OpenAI, organisationen bakom ChatGPT och dess underliggande stora språkmodeller (LLMs) GPT-3.5 och GPT-4, har lämnat in ansökningar om avvisning i två upphovsrättsmål mot dem för att ha använt upphovsrättsskyddat material i AI-modellträningsdata. Klagandena inkluderar två amerikanska författare och en andra grupp inklusive komikern och skådespelaren Sarah Silverman. OpenAI försvarade den transformerande naturen hos sin LLM-teknik och betonade behovet av att balansera upphovsrättsskydd och teknisk utveckling. OpenAI planerar också att bestrida det återstående påståendet om direkt upphovsrättsintrång i domstol.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 augusti

OpenAI lanserar företagsversion av ChatGPT för att locka företagskunder

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har lanserat en företagsversion av sin AI-baserade chattbot för att locka företagskunder. Med tanke på minskande användarsiffror och oro över AI:s potentiella skador erbjuder ChatGPT Enterprise förbättrad säkerhet och integritet. Tidiga företagsanvändare inkluderar Carlyle, The Estée Lauder Companies och PwC. ChatGPT Enterprise erbjuder också obegränsad tillgång till GPT-4 med högre hastigheter, längre kontextfönster, avancerade dataanalysfunktioner och anpassningsalternativ. Plattformen har kritiserats för att läcka stora mängder internetdata, inklusive personlig information och stulna data. Teknikjättar som Apple, Amazon och Samsung har förbjudit sina anställda att använda ChatGPT på grund av säkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Fior Reports fördjupade 29 augusti

AI kommer att omvandla affärsvärlden, men hur och hur snabbt är oklart

AI kommer att omvandla affärsvärlden, men det är oklart hur och hur snabbt. Generativ AI har ökat intresset, eftersom det är lätt att använda och kan hjälpa till med uppgifter som kodning och illustration. Men det har också medfört nya problem, inklusive dataskydds- och upphovsrättsfrågor, samt förorening av mediemiljön. Dessutom tenderar stora språkmodeller som ChatGPT och Bard att ´hitta på´ information. Trots dessa risker ser mindre företag möjligheter att störa större företag med AI. Det är oklart hur detta kommer att utvecklas de kommande åren.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 29 augusti

Far och son skapar världens första AI och 3D-utskrivna hyperbil

En far-son-duo, båda Yale-examen, har skapat världens första artificiella intelligens och 3D-utskrivna hyperbil. Kevin och Lucas Czinger ligger bakom fordonet. De två gick med i en intervju från Kalifornien för att diskutera sin uppfinning. Czinger är världens snabbaste hyperbil byggd på ett nytt sätt som duon sa är ´lika revolutionerande som monteringslinjen var´.

Direktlänk Dela WTNH News 8 fördjupade 29 augusti

Sjuksköterskor och skådespelare protesterar mot AI-användning i sina branscher

Sjuksköterskor planerar att hålla en solidaritetsmarsch i Los Angeles den 29 augusti för att stödja strejkande författare och skådespelare i södra Kalifornien som oroar sig över den ökande användningen av artificiell intelligens (AI) i sina branscher. Författare vill att AI-teknologier, som ChatGPT, endast ska användas som ett verktyg för att hjälpa till med forskning eller underlätta manusidéer, och inte som ett verktyg för att ersätta dem, medan skådespelare fruktar att AI kan användas för att replikera deras likhet utan ersättning. Sjuksköterskor är lika oroliga över användningen av AI i deras bransch. De hävdar att det ofta erbjuder stela, enhetliga lösningar för medicinsk vård samtidigt som det inkräktar på en sjuksköterskas förmåga att kritiskt utvärdera en patients tillstånd.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 29 augusti

AI-system hjälper till att identifiera skogsbränder i Kalifornien

Scott Slumpff, en bataljonchef vid Kaliforniens avdelning för skogs- och brandbekämpning, vaknade en natt av ett textmeddelande om att ett AI-system hade identifierat tecken på en skogsbrand. Systemet, som drivs av Cal Fire i samarbete med UC San Diegos ALERTCalifornia-system, använder över 1000 högupplösta kameror för att ständigt övervaka efter anomalier som rök. Systemet har redan framgångsrikt identifierat 77 bränder innan några 911-samtal loggats. Detta gör Cal Fire till den första och enda brandbekämpningsbyrån i världen att ha ett sådant system på plats.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 28 augusti

AI-modell kan svara lämpligt på oftalmologi-frågor

Stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT kan svara på patientformulerade frågor om oftalmologi och genererar oftast lämpliga svar, enligt en studie publicerad online den 22 augusti i JAMA Network Open. Isaac A. Bernstein från Stanford University i Kalifornien och kollegor undersökte kvaliteten på oftalmologiråd genererade av en LLM-chattbot jämfört med råd skrivna av oftalmologer. Studien använde avidentifierade data från ett online medicinskt forum, där patientfrågor fick svar skrivna av oftalmologer. En maskerad panel av åtta styrelsecertifierade oftalmologer ombads att skilja mellan svar genererade av ChatGPT-chattboten och svar från oftalmologer. Två hundra par av användarfrågor och svar bedömdes. Forskarna fann att den genomsnittliga noggrannheten var 61,3 procent för att skilja mellan AI- och mänskliga svar. Av 800 bedömningar av chattbot-skrivna svar markerades 21,0 och 64,6 procent som mänskligt skrivna och AI-skrivna respektive. Chattbot-svar betygsattes oftare som troligen eller definitivt skrivna av AI jämfört med mänskliga svar. Sannolikheten för att chattbot-svar innehåller felaktigt eller olämpligt material och sannolikheten för skada var jämförbar med mänskliga svar.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade 27 augusti

Juridiska prenumerationstjänster och evenemang presenteras

CLE Center Law.com erbjuder en prenumerationstjänst som ger obegränsad tillgång till högkvalitativt innehåll online från välrenommerade juridiska experter. Prenumerationen är idealisk för advokater med licenser i flera jurisdiktioner eller för de som har uppfyllt sina CLE-krav men behöver tillgång till resursrik information för sina praktikområden. Företaget erbjuder också lagkonton för juridiska team på fyra eller fler advokater. Dessutom presenteras två kommande juridiska evenemang: California Legal Awards 2023 och PC360 Evolving Risk Summit 2023.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 25 augusti

AI hjälper till att upptäcka bränder i Kalifornien

Californiens avdelning för skogsbruk och brandskydd (Cal Fire) har framgångsrikt utnyttjat artificiell intelligens (AI) för att upptäcka bränder innan de blir omfattande. AI-systemet, utvecklat i samarbete med UC San Diegos ALERTCalifornia, använder 1,039 högupplösta kameror för att identifiera röksignaler och andra anomalier. Sedan systemet infördes för två månader sedan har det korrekt identifierat 77 bränder innan några 911-samtal loggades. Systemet ska snart rullas ut till alla 21 Cal Fire-kommandocentraler.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 25 augusti

Generativ AI-marknad förväntas nå 72,80 miljarder dollar 2030

Reportlinker.com har släppt en rapport som bedömer den globala marknaden för generativ artificiell intelligens (AI). Marknaden värderades till 6,93 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 72,80 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 35,95% mellan 2023 och 2030. Generativ AI används i en mängd olika sektorer, inklusive IT, robotik, underhållning, marknadsföring, hälso- och sjukvård, utbildning, bank, finansiella tjänster och försäkringar (BFSI). Trots vissa utmaningar, som brist på specialiserad arbetskraft och höga implementeringskostnader, driver stora datauppsättningar, ökad efterfrågan på djupinlärning och expansionen av Internet of Things (IoT) marknadens expansion.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 25 augusti

Arm Ltd. siktar på att bli en aktör inom AI inför sin kommande börsintroduktion

Arm Ltd., stöttat av Softbank Group Corp., förbereder sin återkomst till den offentliga marknaden. Företaget planerar att bli en aktör inom artificiell intelligens (AI) efter att försäljningen stagnerat i samband med att halvledarindustrin hanterade ett överskott av chips. Arm nämnde AI cirka 50 gånger i en inlämning som beskrev sina ambitioner att vara i centrum för övergången till en värld som blir allt mer beroende av AI och maskininlärning. Detta kom inför en initial börsintroduktion som är planerad till nästa månad. Marknaden för halvledare har vuxit enormt sedan 2016 när SoftBank köpte företaget för 32 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Snabb utveckling av gen AI kan utsätta företag för rättsliga och överensstämmelserisker

Företag och deras teknikleverantörer fortsätter att lägga till gen AI-funktioner i sina verktyg och plattformar. Men att gå för snabbt kan utsätta företag för nuvarande och framtida överensstämmelserisker, samt potentiella rättsliga ansvarsrisker. Gen AI har potentialen att förstora befintliga risker kring dataskyddslagar som styr hur känslig data samlas in, används, delas och lagras. Det kan också utsätta företag för framtida lagstiftning. Flera gen AI-leverantörer, inklusive OpenAI, Microsoft, Midjourney, Stable Diffusion och andra, har fått stämningar mot sig. Dessa klagomål, inlämnade av en mängd olika upphovsrättsinnehavare, anklagar företagen för att träna sina AI på upphovsrättsskyddade data - bilder, kod och text. Dessutom finns det kongressförhör och petitionar för att pausa AI-utveckling, inklusive gen AI. Dessa kan potentiellt lägga press på reglerare eller lagstiftare att sätta gränser för dess användning. Även enskilda städer kommer in i bilden. I juli började till exempel New York City tillämpa nya regler om användningen av AI vid anställningsbeslut.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 24 augusti

Nvidias aktier stiger efter stark prognos, lyfter tekniksektorn

Nvidia, teknikföretaget vars logo syns vid dess huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien, har sett sina aktier stiga med 7,9% till $508,56 i förhandeln efter att ha förutspått en kvartalsomsättning som långt överträffade förväntningarna. Företaget meddelade också att det skulle köpa tillbaka aktier för $25 miljarder. Detta stärkte investerares förtroende för en boom inom artificiell intelligens (AI) och lyfte aktier i stora teknik- och tillväxtbolag. Aktier i andra teknikrelaterade företag som Amazon.com, Tesla och Meta Platforms steg mellan 1% och 2,2% före öppningen. Andra stora AI-spelare, som dataanalysföretaget Palantir Technologies och chipföretagen Advanced Micro Devices och Marvell Technology, ökade mellan 2,6% och 4,4%.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 augusti

Forskningsrapport visar förlust av ängar i Sierra Nevada

Enligt en rapport från U.S. Forest Service’s Pacific Southwest Research Station hade Sierra Nevada-bergen i Kalifornien nästan tre gånger fler ängar tidigare. Forskare använde maskininlärning för att identifiera och kartlägga dessa förlorade ängar, som har försvunnit under 150 år på grund av boskapsbetning, gruvdrift, vägbyggnad och skogsbränder. Nya kartor identifierar potentiella nya ängar som kommer att användas i skogstjänstens återställningsinsatser för ängar. En del av återställningen sker i Lower Grouse Meadow, som brändes svårt under Creek Fire 2020.

Direktlänk Dela The Fresno Bee fördjupade 23 augusti

Portkey.ai samlar in 3 miljoner dollar för att underlätta användning av generativ AI

Kalifornienbaserade Portkey.ai, som grundades av Ayush Garg och Rohit Agarwal, har meddelat att de har lyckats samla in 3 miljoner dollar i en finansieringsrunda. Företaget tror att det kommer att uppstå en enorm flaskhals om företag inte får professionellt stöd för att utnyttja generativ AI-teknik. Portkeys plattform låter kunder koppla direkt till LLM-leverantörer som OpenAI och Anthropic, och automatiserar mycket av arbetet med att utveckla appar som använder generativ AI. Målet är att låta kunder utveckla fler appar med större komplexitet och göra det snabbare. Företaget riktar sig till två typer av klienter: mjukvaruutvecklare som vill integrera LLM-drivna verktyg i sina produkter, och IT-avdelningar på medelstora och stora företag som överväldigas av förfrågningar om generativa AI-verktyg för specifika användningsfall.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 23 augusti

OpenAI:s medborgarskap i flera stater komplicerar rättsfall

Civilrättsliga fall som härrör från federal lagstiftning lämnas vanligtvis in i federal domstol. Men civilrättsliga fall som härrör från delstatslagstiftning kan också lämnas in i federal domstol, om de involverar mer än $75K och parterna är medborgare i olika stater. Detta gör det svårt att uppfylla kravet på fullständig mångfald av medborgarskap om en part är ett företag. Företag ses generellt som medborgare i delstaten där de inkorporerades och där de har sitt huvudkontor. Men LLC:er ses som medborgare i alla delstater där deras medlemmar är medborgare. I ett rättsfall mot OpenAI har det framkommit att OpenAI är medborgare i 21 amerikanska stater och andra länder.

Direktlänk Dela Reason Foundation fördjupade 23 augusti

Bröderna Cresto anklagas för bedrägeri inom e-handel

Bröderna John och Roman Cresto anklagas av Federal Trade Commission (FTC) för att ha lurat konsumenter och investerare genom att sälja sig själva som e-handelsexperter med hemligheten till framgång på Amazon och Walmart, för en kostnad. De ska ha tjänat miljoner på detta, och spenderat pengarna på dyra bilar och semestrar. FTC har begärt att en domare tillfälligt förbjuder bröderna från att bedriva verksamhet. Bröderna Cresto ska ha lovat att skickligt hantera driften av automatiserade onlinebutiker på både Amazon och Walmart genom sina företag, inklusive Empire Ecommerce. De tog ut mellan 10 000 och 125 000 dollar för den initiala investeringen, och mellan 15 000 och 80 000 dollar i ytterligare finansiering som rörelsekapital, enligt FTC. Trots att de flesta av Empire Ecommerces butiker antingen aldrig aktiverades eller avslutades för policyöverträdelser, fortsatte företaget att falskt marknadsföra framgången för sina Amazon-affärer. Bröderna Cresto ska ha tjänat mer än 22 miljoner dollar på sina kunder, enligt FTC. Trots detta vägrade Empire att återbetala offer tiotusentals dollar som offren hade betalat till Empire eller för sålda varor, enligt FTC. I början av detta år, efter att ha sålt Empire, startade Crestos ett nytt företag som heter Automators AI, som påstår sig lära konsumenter att använda artificiell intelligens för att bli onlineförsäljare som gör ´över 10 000 dollar per månad i försäljning´, och använder populära AI-chattbotten ChatGPT för att skapa kundtjänstskript, enligt FTC. FTC påstår att denna bluff fortsätter och lurar konsumenter på tiotusentals dollar.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 22 augusti

AI och additiv tillverkning förbättrar produktionsprocessen

AI:s ´djupinlärning´ har potential att omvandla tillverkningsprocesser genom att optimera designen till en nivå som aldrig tidigare skådats. AI-verktyg kan minska simuleringstider från timmar till sekunder och automatiskt utvärdera och modifiera en dels geometri för att skapa specifika resultat. Detta är särskilt komplementärt med additiv tillverkning (AM), där maskininlärning kan utforska AM-designutrymmet fullt ut. Kombinationen av AM och AI har framgångsrikt använts för att optimera och förbättra prestanda för olika tillverkade föremål. Ett exempel på detta är Velo3D, som använde djupinlärningsprogramvara för att optimera sin 3D-skrivare.

Direktlänk Dela Manufacturing.net fördjupade 22 augusti

Chandrayaan-3 landaren förväntas landa på månen med hjälp av AI

Enligt ISRO kommer Chandrayaan-3-landaren att inleda sin drivna nedstigning kl. 17:45 den 23 augusti med hjälp av artificiell intelligens (AI). Nedstigningen, som kommer att vara i 15 minuter, kommer att kontrolleras av AI. Om landningsförhållandena är ogynnsamma kan detta datum skjutas upp till 27 augusti. AI kommer att använda instrument som velocimetrar och altimetrar för att bestämma landarens hastighet och position över månytan. Dessutom kommer ISRO att få hjälp från Europeiska rymdorganisationen (ESA) och NASA för att etablera kontakt med Chandrayaan-3-komponenterna.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 22 augusti

Curiosity Robotics lanserar AI-robot för att undervisa engelska till barn

Trots kontroverser kring användningen av chatbots i klassrummet tar nu riktiga robotar över. Curiosity Robotics har nyligen lanserat ´Aico´ - en vänlig robot som använder artificiell intelligens (AI) för att hjälpa barn att lära sig engelska som andra språk. Skoldistrikt över hela USA, inklusive Alabama, Washington, Kalifornien, New York och District of Columbia, har blockerat ChatGPT från alla skolutfärdade enheter. Aico är en liten, vit robot med ett leende ansikte på sin svarta skärm. Den är programmerad att undervisa i engelska med hjälp av dynamiska aktiviteter som sånger, spel och flashcards. Curiosity Robotics, ett israeliskt teknikstartföretag, säger att Aico syftar till att återskapa den naturliga upplevelsen som unga barn instinktivt förvärvar språkkunskaper. Enligt No Camels, en israelisk tekniknyhetssajt, var Aico en framgång med barn under en provkörning på två förskolor i Tel Aviv. Yaron Bul, grundare och ordförande för Curiosity Robotics, förklarar att Aico har två huvudmål: ´(a) Att hjälpa vårdgivare eller föräldrar att undervisa engelska till 1-5-åringar, oberoende av deras utbildning eller språkkunskaper, eller (b) Att bli en lekfull, personlig och nyfikenhetsbaserad lärare till ett småbarn.´

Direktlänk Dela Alabama Public Radio fördjupade 22 augusti

XNote presenterar AI-driven fysisk anteckningsbok

Kalifornienbaserade XNote presenterar en banbrytande utveckling: en fysisk anteckningsbok som är sammansmält med kraften i ChatGPT. Denna anteckningsbok är utformad med författare, studenter, yrkesverksamma och andra i åtanke och kombinerar artificiell intelligens med standardanvändningar av en anteckningsbok, som anteckningar och skisser. Genom en medföljande app kan användare ´chatta´ med sina handskrivna anteckningar, ställa frågor som ´När är min nästa deadline?´ eller ´Vad var mötesanteckningarna från förra tisdagen?´ XNotes Kickstarter-kampanj ska lanseras snart.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 22 augusti

Så förbättrar du dina chanser att hitta jobb på populära jobbsajter

Arbetssökande upplever ökande svårigheter att sticka ut bland ett växande antal ansökningar på jobbsajter som LinkedIn, Indeed och ZipRecruiter. Dessa sajter använder artificiell intelligens (AI) för att matcha kandidater med jobb, baserat inte bara på personens färdigheter, utan också på arbetsgivarnas historiska beteende på sajterna. För att förbättra sina chanser kan arbetssökande försäkra sig om att deras profil är komplett, använda vanliga sökord, följa bästa praxis för CV, utnyttja sajternas funktioner, träna sajternas AI, koppla upp sig och prata med människor och begära sina data.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 21 augusti

Forskare undersöker hur AI-chatboten ChatGPT svarar på högerextrema narrativ

Forskare vid Centrum för terrorism, extremism och kontraterrorism vid Middlebury Institute of International Studies i Kalifornien har publicerat en studie om hur AI-chatboten ChatGPT, utvecklad av OpenAI, svarar på högerextrema narrativ som QAnon. Forskarna noterade att ChatGPT snabbt och utan traditionell träning kunde ge oroande svar på sina frågor. OpenAI har sedan dess kontinuerligt förfinat ChatGPT för att minska dess tillfälliga avvikelser till informell partiskhet och för att träna den att vägra andra ´olämpliga förfrågningar´.

Direktlänk Dela Genetic Literacy Project fördjupade 21 augusti

Kalifornien antar den första AI-utformade resolutionen i USA

Kaliforniens lagstiftare har antagit en resolution utformad av artificiell intelligens (AI) som uttrycker statens löfte att granska och genomföra regleringar av AI-användning. Senatens gemensamma resolution 17 (SCR 17), introducerad i januari av statssenator Bill Dodd, godkändes enhälligt i Kaliforniens statsförsamling. Detta är den första AI-utformade resolutionen i USA. SCR 17 är ett ´betydande steg mot att säkerställa att Kalifornien ligger i framkant av ansvarsfull utplacering och användning av AI´, sa Dodd. Resolutionen belyser utmaningar som AI-drivna tekniker och system ställer, samtidigt som den erkänner de potentiella fördelarna med AI.

Direktlänk Dela Pleasanton Weekly fördjupade 21 augusti

Författares verk används för att träna AI-modeller

Flera tusen författare, inklusive Stephen King, Zadie Smith och Michael Pollan, har upptäckt att deras upphovsrättsskyddade verk används för att träna stora språkmodeller. Företag som Meta och OpenAI använder stora mängder skriftligt material för att producera mänskliga svar på frågor, men det är oklart vilka texter dessa program har tränats på. En stämning i Kalifornien anklagar Meta för att ha brutit mot upphovsrättslagarna genom att använda böcker för att träna LLaMA, en stor språkmodell liknande OpenAI:s GPT-4. Det har nyligen uppdagats att över 170 000 böcker, de flesta publicerade under de senaste 20 åren, finns i LLaMAs träningsdata. Dessa böcker är en del av en dataset som kallas ´Books3´, som också har använts för att träna andra generativa AI-program.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 19 augusti

Kansas inför riktlinjer för generativ AI

Kansas guvernör Laura Kelly har meddelat att hon har uppmanat verkställande myndigheter att anta en statlig policy för generativ AI som beskriver hur tekniken kan användas säkert. Policyn, som skapades och introducerades av Kansas Office of Information Technology Services, beskriver hur denna framväxande teknik kan användas samtidigt som statlig information skyddas. Policyn kräver att AI-genererade svar granskas för noggrannhet, lämplighet, integritet och säkerhet innan de sprids eller ageras på. Noterbart är att vissa delar av policyn gäller för entreprenörer som statliga myndigheter arbetar med.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 19 augusti

Artificiell intelligens (AI) och additiv tillverkning (AM) erbjuder stora möjligheter för innovation inom avancerad tillverkning. AI:s djupinlärning kan transformera hur produkter tillverkas genom att optimera designprocessen på ett sätt som aldrig tidigare sett. AI-verktyg kan minska simuleringstider från timmar till sekunder, och använda djupinlärning för att automatiskt utvärdera och modifiera en produkts geometri för att skapa specifika resultat. Detta innebär att hundratusentals designkandidater kan simuleras och utvärderas på mindre än en dag. AI kan även förbättra prestanda med upp till 30% eller mer jämfört med endast simuleringsteknik. AI och AM har visat sig vara särskilt kompatibla, med AI som kan identifiera fysikens gränser för en specifik komponent, vilket gör det möjligt för AM att leverera den geometriska komplexitet som krävs för den mest kreativa och kostnadseffektiva lösningen på en svår teknisk utmaning.

Robotics Tomorrow fördjupade 18 augusti

Meta Platforms planerar att lansera gratisprogramvaran Code Llama för att utmana AI-modeller

Meta Platforms, moderbolaget till sociala medieföretaget Facebook, planerar att lansera gratisprogramvaran Code Llama. Programvaran är öppen källkod och syftar till att utmana generativa AI-modeller från Microsoft-stödda OpenAI, Google och andra. Code Llama, som ska rivalisera med OpenAI:s Codex-plattform, baseras på Llama 2, den stora språkmodellen som Meta släppte i juli. Programvaran kan lanseras redan nästa vecka. Code Llama kan dra kunder från andra betalda kodningsassistenter, inklusive Microsofts GitHub Copilot, som använder Codex. Det förväntas underlätta för företag att utveckla AI-assistenter som automatiskt föreslår kod till utvecklare när de skriver.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 18 augusti

AI-chattrobotar blir allt mer mänsklika - hanteringen blir en utmaning

AI-chattrobotar blir allt mer mänsklika, vilket kan göra det svårt för oss att skilja mellan människa och maskin. Nyligen hade Snapchats AI-chattrobot My AI ett fel och postade en historia som såg ut som en vägg och ett tak, innan den slutade svara på användare. Detta ledde till spekulationer på internet om att chattroboten, som drivs av ChatGPT, hade blivit medveten. Händelsen påminner oss om att när AI-chattrobotar blir mer lika människor, blir det mer utmanande - och viktigare - att hantera deras användning.

Direktlänk Dela The Conversation fördjupade 18 augusti

Maskininlärningsmodeller och integritetsrisker: Fokus på Kaliforniens integritetslagar

Maskininlärningsmodeller (ML) är en viktig del av modern teknik och har blivit integrerade i olika industrier. Dessa modeller baseras på stora mängder data, vilket väcker betydande oro kring integritet och dataskydd. Det finns flera typer av attacker på ML-modeller, inklusive Modell Inversion Attacks, Membership Inference Attacks, Reconstruction Attacks och Attribute Inference Attacks, som alla kan leda till betydande integritetsbrott. Kaliforniens integritetslagar, inklusive California Consumer Privacy Act (CCPA) och California Privacy Rights Act (CPRA), ger konsumenter rättigheter kring deras personuppgifter, men dessa lagar kan vara sårbara för attacker mot ML-modeller. Organisationer behöver utveckla omfattande strategier för att skydda integriteten och uppfylla lagkraven.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination, Inc.

OpenAI, företaget bakom ChatGPT och Dall-E 2, har meddelat att de har förvärvat Global Illumination, Inc., ett startup-baserat i New York City, grundat 2021 av tre tidigare Facebook och Instagram-arbetare - Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn. Global Illumination har utnyttjat AI för att bygga kreativa verktyg, infrastruktur och digitala upplevelser. OpenAI säger att talangen från Global Illumination kommer att ´arbeta med våra kärnprodukter inklusive ChatGPT´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 16 augusti

Moderata demokrater i USA bildar arbetsgrupp för artificiell intelligens

Moderata demokrater i USA:s representanthus har bildat en arbetsgrupp för artificiell intelligens för att ta itu med frågan om begränsningar av tekniken. Den nya demokratiska koalitionen meddelade bildandet av gruppen, som syftar till att utveckla förnuftiga, tvåpartipolitiska politik i samarbete med Biden-administrationen, företag och andra lagstiftare. Representant Derek Kilmer från Washington kommer att leda gruppen, med vice ordförande inklusive representanterna Don Beyer från Virginia, Jeff Jackson från North Carolina, Sara Jacobs från Kalifornien, Susie Lee från Nevada och Haley Stevens från Michigan.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

AI förbättrar förutsägelser för utgrävningsplatser

Artificiell intelligens (AI) förbättrar förutsägelser för utgrävningsplatser inom arkeologi genom att använda avancerade algoritmer och maskininlärningstekniker. Traditionellt har arkeologer förlitat sig på historiska register, lokal kunskap och intuition för att identifiera potentiella utgrävningsplatser. AI kan dock analysera stora mängder data snabbare, identifiera mönster och trender som människor inte kan se. AI kan även använda satellitbilder för att identifiera potentiella utgrävningsplatser. Forskare vid University of California, San Diego, har utvecklat ett AI-verktyg som kan förutsäga arkeologiska platser baserat på en kombination av faktorer, inklusive höjd, närhet till vattenkällor och närvaro av närliggande bosättningar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

USA:s representanthus bildar arbetsgrupp för att adressera AI-frågor

Moderata demokrater i USA:s representanthus har bildat en arbetsgrupp om artificiell intelligens (AI) för att ta itu med oro kring tekniken. Den nya demokratiska koalitionen meddelade bildandet av gruppen, med målet att samarbeta med Biden-administrationen, företag och andra lagstiftare för att utveckla tvåpartipolitik för att reglera denna framväxande teknik. Gruppen, ledd av representanten Derek Kilmer från Washington State, inkluderar vice ordförande representanterna Don Beyer från Virginia, Jeff Jackson från North Carolina, Sara Jacobs från Kalifornien, Susie Lee från Nevada och Haley Stevens från Michigan.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 15 augusti

Skådespelare och författare strejkar mot Netflix över AI-användning och löner

Skådespelare och författare har inlett en strejk utanför Netflix i New York, mer än tre månader efter att manusförfattare började strejka för bättre lön och arbetsförhållanden. En av frågorna är användningen av artificiell intelligens (AI) i underhållningsindustrin. AI-verktyg har avancerat till den punkt där de kan härma mänskliga svar på komplicerade frågor, skriva akademiska artiklar, klara prov och skapa konst. Dessa nya verktyg väcker dock allvarliga frågor om personlig integritet, skyddat innehåll och till och med en teoretisk potential att utplåna sina mänskliga skapare.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 15 augusti

OpenAI står inför rättsliga utmaningar i USA över dataskydd

Generativa AI-verktyg som ChatGPT har varit i rampljuset sedan 2022, med många användare, inklusive barn, som använder verktygen för att generera innehåll utan att tänka på de dataskyddsrisker som är förknippade med dess användning. Nu finns det uppdateringar från USA där regulatoriska och rättsliga reaktioner mot OpenAI, skaparen av ChatGPT, tar en bredare internationell utblick. En nyckelfråga gäller den enorma mängd personuppgifter som används (påstås vara skrapade från webben) för att träna OpenAIs produkter. Den senaste månaden har sett starten på en undersökning av OpenAI av Federal Trade Commission, och en vidare förståelse för hur rättslandskapet för AI-teknik sannolikt kommer att utvecklas, med den första AI-fokuserade grupptalan som inlämnats.

Direktlänk Dela Claimsjournal.com fördjupade 15 augusti

Artificiell intelligens i utbildning: fördelar, nackdelar och väntan på riktlinjer

Artificiell intelligens (AI) förväntas förändra alla aspekter av livet, inklusive utbildning. AI kan vara ett effektivt verktyg för att förbättra lärandeprocessen, men det finns risker. Modesto City School District väntar på vägledning från Kaliforniens utbildningsdepartement om AI i utbildningssystemet. Mike Rich, biträdande rektor på Modesto City Schools, säger att distriktet ser fram emot en modellpolicy för att anpassa hur eleverna ska rättfärdiga sitt lärande när AI blir allt mer rotat i utbildningen. AI-verktyg som chatbots kan samla in information, besvara frågor och sammanfatta dokument, men de kan också vara farliga och leda till oönskade resultat som partiska svar och plagiat.

Direktlänk Dela The Modesto Bee fördjupade 15 augusti

AI-skyddsverktyg Glaze och Photoguard skyddar konstnärers verk

Glaze, ett verktyg utvecklat av forskare vid University of Chicago, skyddar konstnärers verk från att kopieras av AI. Glaze lägger ett osynligt skyddslager runt originalkonstverk, vilket gör att AI inte kan känna igen verket i dess ursprungliga form. Sedan första versionen släpptes i mars har Glaze laddats ner över en miljon gånger. En liknande teknik, Photoguard, utvecklas av Hadi Salman vid MIT. Photoguard lägger till ett osynligt immuniseringslager över foton som inte kan läsas av AI-modeller. Även om Photoguard fortfarande är under utveckling, ger dessa verktyg hopp om att bekämpa missbruk av AI.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 14 augusti

AI kan förbättra försäljning och sänka kostnader i detaljhandeln

Under en session på NACDS Total Store Expo i San Diego diskuterade panelister från Coresight Research och Digital Wave Technology hur artificiell intelligens (AI) kan skapa nytt innehåll och idéer inom hälsovård, detaljhandel och välbefinnande. De framhöll både praktiska och opraktiska tillämpningar inom AI och diskuterade specifika uppgifter att fokusera på. Deborah Weinswag, VD och grundare av Coresight Research, betonade att det finns många olika AI-startups som översvämmar landskapet. Lori Schafer, VD för Digital Wave Technology, tillade att AI kan förbättra affärseffektiviteten avsevärt samtidigt som kundupplevelsen förbättras.

Direktlänk Dela Pharmacy Times fördjupade 13 augusti

Eveline Fröhlich, en visuell konstnär baserad i Stuttgart, Tyskland, har uttryckt oro över de nya artificiella intelligensverktygen som hotar att göra konstnärer arbetslösa. Många av dessa AI-modeller har tränats på konstnärers verk genom att skrapa bilder av deras konstverk från internet utan samtycke eller kompensation. Fröhlich nämnde nyligen ett verktyg kallat Glaze, utvecklat av datavetare vid University of Chicago, som motverkar AI-modellers förmåga att uppfatta ett konstverk genom pixelnivåjusteringar som är i stort sett omärkbara för det mänskliga ögat. Glaze har redan överstigit en miljon nedladdningar sedan den första prototypen släpptes i mars. Jon Lam, en konstnär baserad i Kalifornien, berättade att han nu använder Glaze för alla bilder av hans konstverk som han delar online.

CNN fördjupade 12 augusti

Kaliforniens brandmän använder AI för att bekämpa skogsbränder

Brandmän i Kalifornien använder artificiell intelligens (AI) för att upptäcka skogsbränder och förhindra att de sprider sig och orsakar omfattande skador. AI-programmet ALERTCalifornia, som lanserades i juli, inkluderar videoströmmar från över 1 000 strategiskt placerade kameror över hela staten. Tekniken varnar första hjälpen när en brand upptäcks, vilket gör det möjligt för dem att snabbt mobilisera resurser och släcka lågorna. AI-tekniken som används i ALERTCalifornia utvecklades av ingenjörer vid University of California San Diego och använder AI från DigitalPath, ett företag baserat i Chico, Kalifornien.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

OpenAI stämmer Open Artificial Intelligence Inc. för varumärkesintrång

OpenAI, utvecklaren av språkgeneratorn ChatGPT och bildgeneratorn Dall-E, har lämnat in en stämningsansökan om varumärkesintrång mot Open Artificial Intelligence Inc. och Guy Ravine i Kaliforniens norra distriktsdomstol. Advokatbyrån Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, som lämnade in stämningen, anklagar svarandena för att ha ansökt om det nästan identiska varumärket ´Open AI´ samma dag som OpenAI tillkännagav sin grundning. Stämningen anklagar vidare svarandena för att ha skapat en bedräglig webbplats för att vilseleda USPTO att tro att de använde varumärket ´Open AI´ i handeln. Försvarare har ännu inte dykt upp för svarandena. Fallet är 3:23-cv-03918, OpenAI Inc. v. Open Artificial Intelligence Inc. et al.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 12 augusti

Flera stater och städer inför krav på biasrevisioner av AI och automatiserade anställningsverktyg

Efter New York City Local Law 144, går nu flera stater och städer framåt med krav på att genomföra biasrevisioner av artificiell intelligens (AI) och automatiserade anställningsbeslutsverktyg (AEDT). Föreslagna lagar som Kaliforniens församlingsräkning 331, District Columbia Bill 114, New Jersey Assembly Bill 4909 och Connecticut 1103 har krav på offentliggörande och revision, vilket gör det allt svårare för arbetsgivare att säkerställa efterlevnad. I denna webbinarie kommer DCI:s Bre Timko och Sarah Layman att bryta ner den senaste rörelsen i AEDTs biasauditsregler för att hjälpa arbetsgivare att bäst minska risken.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 11 augusti

Bostons plats i AI-landskapet: En diskussion med ITA Softwares grundare

Jeremy Wertheimer, grundare av ITA Software, diskuterar utvecklingen av artificiell intelligens (AI) och Bostons plats i denna utveckling. ITA Software, som möjliggjorde jämförelser av flyg och priser online, köptes av Google 2010 för 700 miljoner dollar. Wertheimer förklarar att det ursprungliga AI-programmet bakom ITA nu kan uppnås med mycket färre kodrader tack vare framsteg inom moderna datorer. Trots att Boston historiskt har fokuserat på komplex AI-programmering, har staden inte varit i framkant inom AI-industrin. Wertheimer fokuserar nu på maskininlärning för att utveckla nya läkemedel genom sin senaste startup.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 augusti

OpenSSF går med i DARPA-program för AI-drivna cybersäkerhetsverktyg

OpenSSF, ett segment av Linux Foundation, har anslutit sig till ett DARPA-program som söker nästa generations AI-drivna cybersäkerhetsverktyg för försvarsapplikationer. AI Cyber Challenge (AIxCC) är ett tvåårigt initiativ för att producera öppen källkodsprogramvara som förbättrar produktiviteten samtidigt som den utökar angreppsytor eller säkerhetsåtgärder för att skydda USA:s försvarscyberspace från illvilliga aktörer. OpenSSF kommer att fungera som tävlingsrådgivare under programmet och vägleda deltagare i att utveckla AI-lösningar för att adressera vital cybersäkerhet och mjukvaruförsörjningskedjor.

Direktlänk Dela The Defense Post fördjupade 10 augusti

OpenAI stämmer Open Artificial Intelligence för varumärkesintrång

Skaparen av ChatGPT, OpenAI, stämmer det mycket liknande företaget Open Artificial Intelligence för varumärkesintrång och orättvis konkurrens. OpenAI, företaget bakom AI-chattbotten ChatGPT, är ingen främling för rättsprocesser, men är vanligtvis på mottagande änden av ett anspråk. Efter en inlämning den 4 augusti i Northern District of California Federal Court, lanserar företaget dock en immateriell rättsprocess mot det nästan identiskt namngivna Open Artificial Intelligence, anklagande det och dess president Guy Ravine för att härma OpenAI-namnet för att ´bedrägligt avleda offentligt intresse i och efterfrågan på [dess] produkter´.

Direktlänk Dela Commercial Dispute Resolution fördjupade 10 augusti

AI används för att återskapa likheter av avlidna eller saknade barn i brottmål

Artificiell intelligens (AI) används för att återskapa likheter av avlidna eller saknade barn i högprofilerade brottmål, vilket ger dem ´röster´ för att berätta om de störande detaljerna i vad som hände dem. Dessa skapelser har väckt kontrovers, med kritiker som hävdar att de riskerar att presentera felinformation och kränka offrens nära och kära. En TikTok-video som skildrar James Bulger, en brittisk tvååring som kidnappades 1993, har orsakat särskild upprördhet. TikTok har tagit bort flera sådana videor, men många finns fortfarande tillgängliga på YouTube.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 augusti

Rishi Sunak samlar världsledare för toppmöte om AI-säkerhet i London

Storbritanniens finansminister Rishi Sunak kommer att samla världsledare i London i höst för ett toppmöte om säkerhet inom artificiell intelligens (AI), efter att ha uttryckt oro över de ´existentiella risker´ som den snabbt utvecklande teknologin medför. En ny rapport om ´ansluten teknik´ publicerad av kultur-, media- och sportutskottet belyste den enorma potentialen i den så kallade ´fjärde industriella revolutionen´ för en mängd olika sektorer, men pekade också på riskerna för enskilda arbetstagare, där aspekter av deras jobb automatiseras bort, eller de övervakas så nära att de förlorar all känsla av autonomi.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 augusti

Hippocratic AI erkänns för sina insatser inom utveckling av säkerhetsfokuserad LLM för hälso- och sjukvård

CB Insights har utsett Hippocratic AI till sin första årliga GenAI 50-rankning, en lista över världens 50 mest innovativa företag som utvecklar generativa AI-applikationer och infrastruktur över olika branscher. Hippocratic AI arbetar för att bygga den första säkerhetsfokuserade stora språkmodellen (LLM) som är speciellt utformad för hälso- och sjukvård. Företaget har implementerat en multifacetterad strategi för att skapa sin produkt, inklusive att överträffa GPT-4 på över 100 hälso- och sjukvårdscertifieringar, träna på hälso- och sjukvårdsspecifikt ordförråd och arbeta nära med branschexperter för att verifiera att modellen verkligen är säker.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 8 augusti

AI och robotik revolutionerar återvinningsindustrin

Återvinning är en komplicerad process, inte bara för konsumenter utan särskilt för återvinningsföretag. Nu använder företag som AMP Robotics, Machinex, Recycleye och det Kalifornien-baserade uppstartsföretaget EverestLabs artificiell intelligens och robotik för att förenkla och förbättra processen. EverestLabs placerar 3D-djupavkännande kameror på återvinningsbanden som kan identifiera upp till 200 objekt i varje bildruta. Inom 12 millisekunder kan AI-programvaran avgöra vad dessa objekt är och vilken typ av förpackningar de innehåller. Detta hjälper till att öka den potentiella återvinningen av återvinningsbara föremål.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 augusti

Påven Franciskus kommer att fokusera på artificiell intelligens på Världsfredsdagen 2024

Världsfredsdagen, instiftad av S:t Paulus VI 1968 och firad varje år den 1 januari, kommer 2024 att fokusera på artificiell intelligens (AI), enligt ett uttalande från Vatikanen. Påven Franciskus uppmanar till en öppen dialog om betydelsen av dessa nya teknologier och deras potentiella inverkan på mänsklig aktivitet, personligt och socialt liv, politik och ekonomi. Vatikanen har varit djupt engagerad i diskussionen om AI-etik, med högnivådiskussioner med forskare och teknikchefer redan 2016 och 2020. Påvens budskap förväntas bli offentligt i början av december.

Direktlänk Dela National Catholic Register fördjupade 8 augusti

Digitala vattenmärken kan hjälpa till att identifiera AI-genererat innehåll

AI-genererat innehåll på nätet ökar, vilket leder till en kris med osäkerheter och potentiellt farliga fel, desinformation och bedrägerier. För att skilja AI-genererade produkter från mänskligt arbete övervägs nu digitala vattenmärken, en osynlig digital signatur inbäddad i varje bit av AI-producerat innehåll som gör källan spårbar. Sju amerikanska AI-företag har nyligen undertecknat en förpliktelse att utveckla sådana mekanismer. EU-regler kräver också att teknikföretag differentierar deras AI-output från mänskligt arbete. Men det finns tekniska utmaningar och vattenmärkning ses endast som ett första steg.

Direktlänk Dela Scientific American fördjupade 8 augusti

Infraon introducerar AI-driven incidenthanteringsfunktion i ITOPs-produkter

Infraon, en ledande global leverantör av ITOPs-produkter, erbjuder en plattformssvit bestående av moduler för ITSM, Helpdesk, IMS, etc., som integreras med den AI-drivna incidenthanteringsfunktionen. Denna funktion hjälper organisationer att bekämpa stora utmaningar som mänskliga fel, processfördröjningar och brist på samarbete mellan team. Infraons AI-baserade incidenthanteringsfunktion kan: Genomsöka stora mängder data och identifiera mönster och trender i blixtsnabb hastighet, identifiera grundorsaker och rekommendera optimala lösningar, automatisera felbenägna uppgifter och etablera förebyggande åtgärder.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 8 augusti

Cigna stäms för att felaktigt använda AI för att neka sjukförsäkringsanspråk

Ett nytt rättsfall hävdar att sjukförsäkringsbolaget Cigna felaktigt använder artificiell intelligens (AI) för att neka hundratals eller tusentals anspråk åt gången. Enligt stämningen, som lämnades in i Kaliforniens östra distriktsdomstol, bryter Cigna mot statens försäkringslagar genom att inte genomföra en ´grundlig, rättvis och objektiv´ granskning av medlemmars anspråk. Cigna hävdar att det använder tekniken för att verifiera kodning på standard, lågkostnadsprocedurer och för att snabba på läkarersättning. Fallet lyfter fram växande oro om AI och dess förmåga att ersätta människor för uppgifter och interaktioner inom sjukvård, företag och mer.

Direktlänk Dela Medscape fördjupade 5 augusti

Burger King inför AI för att spara kostnader och undvika avfall

Snabbmatskedjan Burger King har infört ett system baserat på artificiell intelligens (AI), kallat Sentinella, för att förbättra sina logistikoperationer. Systemet, som utvecklats i samarbete med företaget TopCode, optimerar operationer för varje butik på ett personligt sätt, vilket bidrar till minskade kostnader och mindre matavfall. Sentinella-systemet utvärderar försäljningsbeteendet i butikerna och möjliga säsongsbundna händelser, och korsar data från orderbasen som gjorts av konsumenter genom lagerkontroll. Detta gör det möjligt att förstå vilka förnödenheter som används mest i en viss butik, vilket hjälper vid påfyllning av lagret. Systemet började implementeras 2021 och har hittills mottagit över 30 000 beställningar.

Direktlänk Dela California18 fördjupade 4 augusti

Cybersäkerhetsstart-upen Tromzo säkrar 8 miljoner dollar i övertecknad seed-runda

Cybersäkerhetsstart-upen Tromzo, baserad i Mountain View, Kalifornien, har tillkännagivit ytterligare 8 miljoner dollar i en övertecknad seed-runda ledd av Venture Guides. Nya investerare inkluderar Alumni Ventures, Uncorrelated Ventures samt starkt deltagande från befintliga investerare. Tromzo, medgrundat av VD Harshil Parikh och CTO Harshit Chitalia, grundades med en vision att göra företagssäkerhet mer effektiv och handlingskraftig. Företaget har utvecklat en plattform som integrerar med befintliga säkerhetsverktyg, källkodssystem och molnplattformar och använder sin intelligensgraf och AI-funktioner för att prioritera och åtgärda de mest kritiska sårbarheterna i mjukvarumiljön. Med den nya finansieringen planerar Tromzo att påskynda sin tillväxt, utöka sina produktutbud och befästa sin position på marknaden.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 4 augusti

OpenAI:s moderatorer tvingades läsa störande texter, fick dåligt betalt och begränsat stöd för mental hälsa

Moderatorer som granskade innehåll för OpenAI:s ChatGPT säger att de tvingades läsa grafiska textavsnitt, fick dåligt betalt och fick begränsat stöd för mental hälsa, enligt en ny rapport av The Guardian. Moderatorerna anställdes av Sama, ett kaliforniskt dataannoteringsföretag som hade ett kontrakt med OpenAI och som också har erbjudit datamärkningstjänster till Google och Microsoft. Sama avslutade sitt partnerskap med OpenAI i februari 2022. Fyra av moderatorerna uppmanar nu den kenyanska regeringen att undersöka arbetsförhållandena under kontraktet mellan OpenAI och Sama.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 3 augusti

ChatGPT, utvecklad av OpenAI, är en banbrytande språkmodell som inleder en ny era av kommunikation mellan människor och maskiner. Modellen är utformad för att delta i mänskliga konversationer baserade på textinmatningar eller röstfrågor och har visat sig vara mycket effektiv. Användare kan interagera med ChatGPT genom textinmatning, liknande en chattkonversation. ChatGPT kan göra mer än att bara svara på frågor. Den kan förenkla komplexa koncept, skriva dikter, generera nyhetsartiklar eller skriva korta textstycken. OpenAI, ett AI-forskningsföretag baserat i Kalifornien, står bakom utvecklingen av ChatGPT.

Fagenwasanni.com fördjupade 3 augusti

AMD ser möjligheter att bygga AI-lösningar för kunder i Kina

Enligt VD Lisa Su har Advanced Micro Devices (AMD) möjlighet att bygga AI-lösningar för kunder i Kina och arbetar i den riktningen. Den Kalifornienbaserade tillverkaren förutspådde en stark avslutning på året och förutspådde försäljning för sin datacenterverksamhet 2023, inklusive MI300-chips, för att överstiga de 6,04 miljarder dollar i försäljning som genererades förra året. MI300 faller in i en kategori av chips som företag som OpenAI använder för att utveckla produkter som ChatGPT.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 3 augusti

F.d. innehållsmoderatorer hos OpenAI kräver rättvisa för påstådda utnyttjande arbetsförhållanden

Före detta innehållsmoderatorer för Open AI´s ChatGPT i Nairobi, Kenya har lämnat in en petition till den kenyanska regeringen och kräver en undersökning av vad de beskriver som utnyttjande arbetsförhållanden. En av de som lämnat in petitionen, Mophat Okinyi, nämner att det grafiska innehåll han var tvungen att granska har påverkat hans psykiska hälsa allvarligt och lett till en splittring av hans familj. Moderatorerna hävdar att de har upplevt psykologiskt trauma, låg lön och plötslig uppsägning. De påstår att de har blivit utsatta för texter och bilder som skildrar våld, självskada, mord, våldtäkt, nekrofili, barnmisshandel, bestialitet och incest.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 2 augusti

Kalifornien leder USA i AI-relaterade jobb och intresse

Intresset för avancerad artificiell intelligens (AI) har ökat sedan OpenAI:s ChatGPT släpptes till allmänheten förra året. Enligt en ny rapport från globala mjukvaruföretaget GoTo överträffar Kalifornien, hem för Silicon Valley, alla andra delstater i USA när det gäller AI-relaterade jobböppningar och intresse för tekniken. Förra året toppade Kalifornien nationen med AI-relaterade jobbannonser på 142 154, mer än dubbelt så många öppna positioner som nummer 2, Texas, som hade över 66 000. Kalifornien visar också det största intresset för AI med över 20 miljoner sökningar efter AI-programvara under de senaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 1 augusti

Sean Penn stöder SAG-AFTRA och WGA-strejker i Burbank, Kalifornien

Sean Penn, tvåfaldig Oscarvinnare, deltog i stöd för sina medförfattare och skådespelare vid SAG-AFTRA-strejken och WGA-arbetsstoppet i Burbank, Kalifornien. Penn kritiserade producenternas exploatering av skådespelare och författare och betonade vikten av anständiga arbetsvillkor. Penn och hans Into the Wild-motspelare Emile Hirsch deltog i en presskonferens med SAG-AFTRA-förhandlaren och nationella verkställande direktören Duncan Crabtree Ireland. Andra kända ansikten på strejklinjen inkluderade Octavia Spencer, Melanie Lynskey, Timothy Simons, Jack McBrayer, Jane Fonda och Damon Lindelof.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 1 augusti

Meta utvecklar AI-drivna chatbots med distinkta personligheter

Meta, ägaren till Facebook, utvecklar en rad AI-drivna chatbots med distinkta personligheter, inklusive personligheten Abraham Lincoln, enligt Financial Times. Teknikjätten överväger att lansera Lincoln-chatbot och en surfar-chatbot som erbjuder reseförslag redan i september. Meta, liksom rivaler som Apple och Microsoft, fokuserar aggressivt på AI. Företaget gjorde rubriker förra månaden när det tillkännagav att det skulle ge bort koden bakom sitt AI-stora språkmodell Llama 2 gratis. Metas rapporterade planer kommer när företaget kämpar för att behålla användare av Threads, dess nya Twitter-liknande plattform.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 1 augusti

AI toppval för teknikinvesteringar, företag accelererar investeringar

Artificiell intelligens (AI) har blivit ett huvudämne i teknikindustrin med många företag som investerar tungt i AI, vilket gör det till en topprioritet. Enligt en undersökning sade 47,37% av företagen att AI skulle vara deras toppval för teknikinvesteringar under de nästa 12 månaderna. Undersökningen visade också att 58% av företagen ser AI som en kritisk teknikstrategi de kommer att implementera, och 53% anser att maskininlärning är en kritisk teknikstrategi. Dessutom accelererar 63% av företagen sina investeringar i AI. Detta ökade intresse för AI har haft en positiv inverkan på företag som NVIDIA Corporation, Microsoft Corporation och Snowflake Inc. Microsoft avslöjade nyligen abonnemangsavgifterna för sin AI-chattbot Co-Pilot, som har en potentiell marknad på ”hundratals miljoner” användare. För att hjälpa investerare att navigera i AI-industrin har en lista över de mest avancerade AI-företagen sammanställts. Dessa företag varierar från etablerade jättar som Microsoft till framväxande innovatörer. Rankningarna bestämdes baserat på antalet hedgefonder som äger aktier i varje företag. Ett av de högst rankade företagen är C3.ai, Inc., ett företag för AI-programvara för företag baserat i Kalifornien. C3.ai´s plattform låter kunder utveckla och distribuera AI-applikationer för företag. Deras senaste produkt, C3 Generative AI for Enterprise Search, ger tillgång till generativ AI-teknik i datahantering. C3.ai har fått uppmärksamhet från 24 hedgefonder, med ett totalt aktievärde på 151,9 miljoner dollar. Analytiker har bibehållit positiva betyg på C3.ai, med en analytiker som höjer prisprognosen på aktien. Sammantaget upplever AI-industrin en betydande tillväxt och företag som är involverade i AI står redo att dra nytta av det. Investerare bör hålla ett öga på dessa avancerade AI-företag för potentiella möjligheter i framtiden.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

Netflix och Disney anställer AI-producenter, erbjuder höga löner

Netflix har nyligen annonserat en tjänst som Produktchef för maskininlärningsplattform, med en löneskala mellan $300,000 och $900,000. Även Disney söker efter högkvalificerade AI-innehållsproducenter, med löner upp till $180,000 per år. Dessa anställningar kommer trots en strejk bland skådespelare och författare, och verkar vara ett sätt för företagen att snabba på sin övergång till AI-produktion. Trots de höga lönerna för dessa roller, är den genomsnittliga lönen för SAG-AFTRA-skådespelare endast $27 i timmen, och endast cirka 12% av medlemmarna tjänar den årliga minimilönen på $26,470 som krävs för att kvalificera sig för fackföreningens sjukförsäkringsplan.

Direktlänk Dela Boing Boing fördjupade 28 juli

Amazon Web Services lanserar medicinsk AI-verktyg för att minska läkares anteckningstid

Amazon Web Services (AWS) lanserar ett nytt medicinskt verktyg, HealthScribe, för att hjälpa läkare att minska tiden de lägger på att anteckna i patientjournaler. HealthScribe kan sammanfatta diskussioner, spåra flera talare, mata in information i elektroniska hälsoregister och dra ut viktig medicinsk information. Verktyget skapades med hjälp av Amazon Bedrock, AWS plattform för att bygga generativa AI-drivna appar. Verktyget kommer dock fortfarande att granskas av läkare, som kan anta eller avvisa sammanfattningarna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 juli

Netflix får kritik för AI-jobb under Hollywoodstrejker

Netflix möter motstånd då streamingtjänsten annonserar ett AI-jobb som betalar upp till 900 000 dollar om året under Hollywoodstrejker. Jobbannonsen visar att positionen som produktchef, maskininlärningsplattform kan baseras på Netflix kontor i Los Gatos, Kalifornien, eller på distans på västkusten. En huvudfråga under den nuvarande strejken för Writers Guild of America och Screen Actors Guild-medlemmar är skydd mot artificiell intelligens. Enligt Screen Actors Guild tjänar 87% av guildens skådespelare mindre än 26 000 dollar per år.

Direktlänk Dela Abc15.com fördjupade 27 juli

Lärare anpassar läxor för att motverka AI-fusk

Sedan lanseringen av AI-chattboten ChatGPT för sex månader sedan, har studenter snabbt lärt sig att få den att göra sina läxor åt dem. Detta har lett till att lärare på skolor och högskolor ändrar sina uppgifter för att göra dem svårare att manipulera med denna nya teknik. Många lärare har helt enkelt förbjudit användningen av ChatGPT och andra nya AI-chattbotar vid utförande av uppgifter. Vissa lärare använder verktyg som försöker upptäcka text skriven av botar, som GPTZero och ett nytt verktyg av Turnitin. Men även tillverkarna av dessa detekteringsverktyg medger att de inte alltid fungerar, och de kan till och med falskt anklaga mänskligt skrivna uppgifter för att ha genererats av AI.

Direktlänk Dela EdSurge fördjupade 27 juli

Newegg introducerar AI-drivet verktyg för att bygga datorer

Newegg Commerce, Inc. har introducerat PC Builder ChatGPT-plugin, ett banbrytande verktyg som låter datorshoppare använda artificiell intelligens (AI) för att sätta ihop sin önskade stationära dator. Denna plugin, som är exklusiv för ChatGPT Plus-prenumeranter, markerar Neweggs banbrytande insats i att skapa en ChatGPT-plugin för detaljhandeln. PC Builder-plugin, som fungerar med GPT-4, gör det möjligt för användare att ange sina preferenser för deras framtida PC-bygge, såsom komponentpreferenser, prestandakrav, PC-användning och budget. Genom att integrera AI i sina tjänster siktar Newegg på att förbättra den totala användarupplevelsen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Kalifornien överväger lagstiftningsförslag för reglering av AI

Även om lagstiftnings- och regleringsförslag om artificiell intelligens (AI) i Kalifornien fortfarande är osäkra, väcker ämnena i dessa lagförslag viktiga överväganden för arbetsgivare. Bland annat användningen och fördelarna med automatiserade beslutssystem, datasekretess, den information som används av AI-system och skydd mot felaktiga, diskriminerande och partiska resultat. Bland lagförslagen i Kaliforniens lagstiftande församling har senatsförslag 313, även känt som California AI-ware Act, förklarats dött för tillfället. Å andra sidan kommer senatsförslag 721 att fortsätta framåt. Lagförslag 302 föreslår en omfattande inventering av högriskautomatiserade beslutssystem som används eller föreslås av statliga myndigheter. Senatens gemensamma resolution 17 åtar sig att anta de fem principerna i Vita husets Blueprint for an AI Bill of Rights. Lagförslag 16 uppmanar USA:s regering att införa ett sex månaders moratorium på utbildning av AI-system kraftigare än GPT-4.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Ny AI-teknik utvecklad för att upptäcka skogsbränder i Kalifornien

En ny artificiell intelligens (AI) teknologi har utvecklats för att hjälpa till att upptäcka skogsbränder i Kalifornien. Denna avancerade teknik använder maskininlärningsalgoritmer för att analysera satellitbilder och identifiera områden som riskerar att drabbas av skogsbränder. AI-teknologin kan förutsäga sannolikheten för att en brand bryter ut i ett visst område genom att analysera data från olika källor. En av de stora fördelarna med denna AI-teknik är dess förmåga att upptäcka skogsbränder i realtid. Med AI kan brandmän och nödpersonal varnas omedelbart, vilket möjliggör snabbare och mer effektiv insats. AI-systemet ger också värdefull information om storleken och utvecklingen av skogsbränder.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Microsoft tar betalt för AI-verktyg, och andra AI-relaterade nyheter

Microsoft har meddelat att användare av Microsoft 365 Copilot kommer att debiteras en månadsavgift på 30 dollar för företagets AI-verktyg, men gav ingen tidslinje för när verktyget kommer att vara tillgängligt. Reseplattformen Mondee har introducerat en ny AI-driven reseassistent vid namn Abhi. Google, Microsoft och OpenAI har åtagit sig att följa en lista med frivilliga riktlinjer för ansvarsfull AI-praxis, satt av Biden-administrationen. Meta, tidigare känd som Facebook, har meddelat den kommersiella lanseringen av Llama 2, en AI-stor språkmodell. Distributionen av Llama 2 kommer att hanteras av Microsoft. En självreglerande ram för företag som använder AI i anställningsprocessen har utvecklats. Skådespelaren James Van Der Beek uttryckte oro över att användningen av AI kan eliminera skådespel och skrivande som karriärer. Emad Mostaque, VD för Stability AI, förutser att framstegen inom AI-teknologi kommer att leda till jobbförluster för outsourcade kodare i Indien.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 25 juli

Newegg lanserar AI-drivet PC Builder ChatGPT-plugin

Newegg Commerce, Inc., en global ledare inom e-handel för teknikprodukter, meddelade idag lanseringen av sin PC Builder ChatGPT-plugin, den första ChatGPT-pluginen för datorköp. Den nya pluginen använder artificiell intelligens (AI) för att hjälpa ChatGPT Plus-prenumeranter att sätta ihop PC-komponenter för att bygga sin önskade stationära PC. Newegg är också ett av de första detaljhandelsvarumärkena att skapa en ChatGPT-plugin. Den nya PC Builder-pluginen är nu tillgänglig för både GPT-4 skrivbords- och mobilplattformar. Med Newegg´s PC Builder-plugin kan GPT-4-användare ange detaljer för sin önskade framtida PC-byggnad inklusive komponentpreferenser, prestandakrav, PC-användning och budget. GPT-4 kommer sedan att visa namnet, priset, bilden och länken för varje komponent i den rekommenderade PC-byggnaden. Efter att GPT-4 har satt ihop komponenterna kan användarna hitta sin PC Builder-lista på Newegg.com för ytterligare anpassning och utcheckning.

Direktlänk Dela The Bakersfield Californian fördjupade 25 juli

AI och sökandet efter liv i rymden: tekniska framsteg och praktiska tillämpningar

Forskare använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att leta efter tecken på liv i rymden, inklusive biosignaturer och teknosignaturer. AI kan processa stora mängder data, vilket är användbart för att analysera signaler som kan indikera teknosignaturer. Forskare använder även AI för att filtrera ut störningar från jorden och för att katalogisera över 5 400 planeter, varav vissa kan vara beboeliga. I februari 2023 lanserade astronomer från University of California, Los Angeles, ett medborgarvetenskapsprojekt som låter allmänheten titta på bilder av radiosignaler för att hjälpa till att träna en AI-algoritm att genomgå data från Green Bank Observatory. Forskare vid SETI-institutet i Kalifornien arbetar också med att träna en AI-modell för att leta efter mönster kopplade till liv i öknen.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 25 juli

Cerebras utvecklar AI-superdator med kapacitet på 2 exaflops

Cerebras, ett AI-företag baserat i Silicon Valley, har utvecklat en AI-superdator kallad Condor Galaxy 1, som kan utföra 2 miljarder miljarder operationer per sekund. Systemet förväntas fördubblas i storlek inom 12 veckor och kommer att kompletteras med två ytterligare system av dubbel storlek 2024. Företaget planerar att fortsätta lägga till Condor Galaxy-installationer nästa år tills det driver ett nätverk av nio superdatorer med en total kapacitet på 36 exaflops. Condor Galaxy 1 är ägt av Abu Dhabi-baserade G42, ett holdingbolag med nio AI-baserade företag.

Direktlänk Dela Institute of Electrical and Electronics Engineers fördjupade 24 juli

Så här tjänar du pengar med OpenAI:s ChatGPT

Sedan OpenAI lanserade ChatGPT har det tekniska landskapet förändrats dramatiskt. OpenAI:s stora språkmodell (LLM) är så kraftfull att den kan göra flera saker, inklusive kreativt arbete som att skriva uppsatser, koda, och mer. Människor använder nu ChatGPT:s AI-funktioner för att tjäna pengar. Du kan använda ChatGPT och dess alternativ för att bygga appar och tjänster utan kunskap om programmeringsspråk. Det används också för affiliatemarknadsföring, att starta nya företag, och mycket mer. Artikeln nedan ger detaljerade råd om hur man tjänar pengar med ChatGPT.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 24 juli

Apple siktar på att bli konkurrent till OpenAIs ChatGPT med egen chatbot

Apple strävar efter att bli en framtida konkurrent till OpenAI:s ChatGPT med sin egen chatbot, som företagets ingenjörer har döpt till Apple GPT. Efter nyheten om att det Kalifornien-baserade företaget arbetade med generativ AI ökade dess marknadsvärde med 71 miljarder dollar. Nyheten om att Apple GPT är under utveckling ökade teknikjättens totala marknadsvärde till 3,12 biljoner dollar. Rapporten anger att en dags vinst motsvarar hela marknadsvärderingen av 390 andra S&P 500-företag. Trots att nyheten är offentlig finns det information som hävdar att Apple inte har en klar strategi för hur Apple GPT kommer att fungera för konsumenter.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 24 juli

Cerebras Systems tecknar avtal med UAE-baserade G42 för AI-superdatorer

Cerebras Systems har tecknat ett avtal värt cirka 100 miljoner dollar för att leverera den första av upp till nio artificiella intelligens (AI) superdatorer i ett samarbete med teknikgruppen G42 baserad i Förenade Arabemiraten. Affären kommer när molndatortjänster över hela världen letar efter alternativ till kretsar från Nvidia Corp, marknadsledaren inom AI-beräkning, vars produkter är i kort tillgång. Cerebras är ett av flera startups som utmanar Nvidia. Cerebras sa att G42 har gått med på att köpa tre av vad det kallar sina Condor Galaxy-system, alla kommer att byggas i USA för att påskynda utrullningen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 juli

Forskare undersöker minskad kvalitet på ChatGPT-svar

Det har på senare tid uttryckts ökande missnöje på internet över den minskande kvaliteten på ChatGPT-svar. En forskargrupp från Stanford och University of California har undersökt om det verkligen finns en försämring i språkmodellen GPT-4. Exempelvis minskade noggrannheten vid besvarandet av frågan ´Är detta ett primtal?´ från 96,7 procent till 2,4 procent mellan mars och juni. Forskarna påvisade att en liknande språkmodell över tid kan utföra uppgifter bättre och erbjuda helt olika svar. Det finns fortfarande obesvarade frågor om varför svaren är så dåliga.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 21 juli

University of Michigan Law School förbjuder AI-verktyg i ansökningar

Antagningsavdelningen vid University of Michigan Law School har förbjudit användningen av den populära online-chattboten ChatGPT och andra former av artificiell intelligens (AI) i ansökningar. Ansökare måste nu intyga att de inte har använt dessa verktyg i utformningen av sina ansökningar. Falska uttalanden kan leda till att antagningen återkallas eller att studenten stängs av. Michigan är det första juridiska fakulteten att införa denna policy, men det förväntas att fler skolor kommer att följa efter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 juli

San Francisco och San Jose dominerar AI-jobbannonser, enligt ny rapport

En ny studie från Brookings Institution visar att San Francisco och San Jose, Kalifornien, dominerar jobbannonser för generativ AI, vilket potentiellt kan förstärka deras kontroll över teknikindustrin. Rapporten, som släpptes på torsdag, säger att generativ AI kan förstora en ´vinnare tar mest´ geografi för jobb. Brookings-forskare fann att över mer än 380 storstadsområden i USA var en fjärdedel av de cirka 2 200 generativa AI-jobbannonserna under det senaste året i Bay Area. Detta kan ifrågasätta uppfattningen att mindre tekniknav som Austin, Texas, eller Miami kommer att vara hem för nästa generation av stora teknikföretag.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 juli

Silicon Valley-startup Cerebras avtäcker ny AI-superdator

Cerebras, en start-up från Silicon Valley, har avtäckt en ny superdator byggd för AI-företaget G42. Superdatorn, som blev operativ förra månaden, är byggd med Cerebras specialiserade chips, som är designade för att driva artificiell intelligensprodukter. Chipsen är 56 gånger större än de som vanligtvis används för AI, vilket ger dem beräkningskraften hos hundratals traditionella chips. G42 planerar att använda superdatorn för att skapa och driva AI-produkter för Mellanöstern. Efterfrågan på beräkningskraft och AI-chips har ökat kraftigt i år, drivet av en global AI-boom.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 juli

Senator Bob Casey introducerar två lagförslag för att reglera AI på arbetsplatsen

Senator Bob Casey kommer att introducera två nya lagförslag som riktar sig mot artificiell intelligens (AI) för att skydda arbetstagare från intrångande arbetsplatsövervakning och så kallade robotchefer som fattar anställningsbeslut. Det första lagförslaget, No Robot Bosses Act, skulle förhindra arbetsgivare från att enbart förlita sig på automatiserade system som algoritmer och maskininlärningsverktyg för att fatta anställningsbeslut. Det andra lagförslaget, Exploitative Workplace Surveillance and Technologies Task Force Act, skulle skapa en statlig organ som granskar arbetsplatsövervakning och lämnar rapporter till kongressen. Senatorerna Brian Schatz, John Fetterman, Bernie Sanders och Cory Booker har alla stöttat lagförslagen.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 20 juli

Helsing AI utvecklar programvara för realtidsvisualisering av slagfält

Försvarsteknikföretaget Helsing AI har utvecklat en programvara som kan visa händelser på slagfältet i realtid, något som kan ge västerländska militärer en informationsfördel. Företagets system kan hjälpa soldater att fatta snabbare och mer välinformerade beslut. Helsing AI är det enda synliga europeiska startup-företaget som gör denna typ av programvara. Företaget har militära kontrakt med Tyskland, Frankrike och Storbritannien och har sedan Rysslands invasion av Ukraina också tecknat partnerskapsavtal med några av Europas mest etablerade försvarsentreprenörer, såsom Rheinmetall och Saab.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 20 juli

Domare benägen att avfärda större delen av AI-upphovsrättsstämning men tillåter nytt klagomål

En amerikansk distriktsdomare, William Orrick, sa under en förhandling i San Francisco att han var benägen att avfärda större delen av en stämningsansökan som lämnats in av en grupp konstnärer mot generativa artificiella intelligensföretag, men han skulle tillåta dem att lämna in en ny klagomål. Domaren sa att illustratören Sarah Andersens påstående att Stability direkt kränkte upphovsrätter hon hade registrerat i flera av sina verk sannolikt skulle överleva företagets första försök att avfärda stämningen. Andersen, Kelly McKernan och Karla Ortiz anklagade i sitt januari klagomål Stability för att ha ´skrapat´ miljarder bilder från internet för att lära sitt Stable Diffusion text-till-bild system att skapa egna bilder, inklusive några i deras stilar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 juli

Apple utvecklar egna AI-verktyg för att konkurrera med ChatGPT

Apple har utvecklat sina egna generativa artificiella intelligensverktyg för att konkurrera med ChatGPT, enligt en rapport från Bloomberg. Apple har byggt sitt eget ramverk som kan skapa stora språkmodeller, kallat ´Ajax´, samt en chatbot-tjänst som interna ingenjörer kallar Apple GPT. Detta är en del av Apples försök att konkurrera inom AI-området. Stora språkmodeller används för att driva generativa artificiella intelligenschattbotar, som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Apple har ännu inte lanserat något som konkurrerar med dessa erbjudanden.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 20 juli

SAG-AFTRAs Duncan Crabtree-Ireland deltar i AI-panel på Comic-Con

Duncan Crabtree-Ireland, nationell verkställande direktör och chefsförhandlare för SAG-AFTRA, kommer att delta i San Diego Comic-Con som panelist i National Association of Voice Actors session ”AI in Entertainment: The Performers’ Perspective”. Han kommer att diskutera befintliga juridiska strukturer i relation till AI och de nya standarder som behöver implementeras för att skydda röstskådespelare. Crabtree-Ireland uttryckte nyligen att mycket mer behövs för att skydda bakgrundsskådespelare från att få sina likheter och bilder skyddade.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 20 juli

Influencers frågar: Behöver sociala medieplattformar oss mer än vi behöver dem?

VidCon, en av de största årliga händelserna för den så kallade skaparekonomin, ägde rum i Anaheim, Kalifornien förra månaden. Skapare kom för att träffa sina fans och diskutera hur de kan expandera sina karriärer på sociala medier, få fler följare och tjäna mer pengar. Skaparekonomin har under det senaste decenniet blivit en mångmiljardindustri och har förvandlat det sociala medielandskapet. Innehållsskapare blir allt mer kraftfulla och börjar ställa frågan ´Behöver sociala medieplattformar oss mer än vi behöver dem?´

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 18 juli

Artificiell intelligens spelar en allt större roll i vardagen

Artificiell intelligens (AI) har sitt ursprung i arbeten publicerade på 1940-talet och blev en ny vetenskaplig disciplin tack vare den brittiska matematikern Alan Turing 1950. AI skapades för att företag skulle kunna förbättra bearbetning och analys av stora datamängder. AI förväntas spela en nyckelroll inom processautomation, säkerhets- och effektivitetsförbättringar inom industrin, samt inom medicin, litteratur och utbildning. AI-verktyg för innehållsskapande, drivna av GPT-3, kan hjälpa till att skapa läsbart och intressant innehåll. ChatGPT är det mest förändrade verktyget hittills och har uppgraderats till GPT-4.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 18 juli

Elon Musk och Mark Zuckerberg: Teknikgiganternas kamp sträcker sig bortom den digitala marknaden

Teknikmiljardärerna Elon Musk och Mark Zuckerberg har varit involverade i en offentlig fejd som sträcker sig bortom den digitala marknaden. Musks företag Twitter såg en minskning i webbplatstrafiken när dess nya konkurrent Threads slog rekord för tillväxt på onlineplattformar. Zuckerberg, grundare och VD för Meta, tidigare Facebook, skröt om att deras nya app hade samlat 100 miljoner användare på bara fem dagar. Efter lanseringen av Threads hotade Twitter Meta med rättsliga åtgärder och kallade plattformen för en ”kopia”-app. Musk och Zuckerberg har sedan dess retat varandra på sina respektive plattformar. Twitter är det senaste företaget i Musks portfölj, tillsammans med hans elbilsföretag Tesla och hans rymdfarkoststillverkningsföretag SpaceX. Musk förvärvade onlineplattformen för 44 miljarder dollar i oktober 2022.

Direktlänk Dela Raw Story Media fördjupade 17 juli

K Health planerar att expandera sin AI-teknologi i sjukhus med nya strategiska investerare

Digital hälso-startupen K Health planerar att expandera sin artificiella intelligens-teknologi i sjukhus, med nya strategiska investerare som Cedars-Sinai. K Health använder AI för att analysera patienters symptom och medicinska historik och föreslå en medicinsk diagnos baserad på jämförelser med andra patienter. K Health har över 3,1 miljoner patienter i 48 stater i USA och erbjuder primärvård, akutvård och vissa barnläkartjänster, samt behandling av kroniska sjukdomar. Företaget hade en omsättning på 52 miljoner dollar förra året, men är ännu inte lönsamt. K Health har nyligen ingått ett partnerskapsavtal med det södra Kalifornien-baserade hälso-systemet Cedars-Sinai för att använda sin teknologi för virtuella akut- och primärvårdstjänster.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 17 juli

Amerikansk liberalism behöver bygga mer och snabbare, enligt Ezra Klein

Två skribenter har kritiserat Ezra Kleins koncept om ´supply-side progressivism´ eller ett liberalism som bygger. Enligt Klein behöver amerikansk liberalism bygga mer och snabbare för att lösa dagens problem, som ren energikapacitet, elektriska fordonsladdare, bostäder, halvledarfabriker, kollektivtrafik och överföringslinjer. Men liberalismen bygger inte i den takt som behövs för att lösa dessa utmaningar. Reihan Salam, president för det konservativa Manhattan Institute, och David Dayen, verkställande redaktör för det liberala American Prospect, anser att Klein har fel. Salam menar att ett liberalism som bygger kan vara önskvärt, men politiskt omöjligt. Dayen anser att byggandet redan är tillräckligt enkelt och att göra det ännu enklare skulle vara politiskt förödande.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 16 juli

Axel Stenmark Tullberg tilldelas årets doktorsavhandling vid Institutionen för kliniska vetenskaper

Axel Stenmark Tullberg har tilldelats årets doktorsavhandling vid Institutionen för kliniska vetenskaper. Hans forskning har fokuserat på betydelsen av immunrespons vid skräddarsydd bröstcancerbehandling på individuell patientnivå. Resultaten kan leda till att färre patienter behöver strålterapi. Stenmark Tullberg beskriver hur hans doktorandprojekt konsumerade en stor del av hans liv och delar sina blandade känslor av nervositet och spänning inför hans nästa äventyr vid Stanford, Kalifornien. Han var en av 39 personer som avslutade sina doktorandstudier vid Institutionen för kliniska vetenskaper 2022.

Direktlänk Dela Akademiliv fördjupade 15 juli

Internationella nyheter: Skjutningar, gripanden, översvämningar och politiska debatter

En polis har dödats och två allvarligt skadade i en skjutning i North Dakota, USA, där även två civila skadades. Den misstänkta gärningspersonen dog också i skjutningen. I Bulgarien har 15 misstänkta människosmugglare gripits och cirka 300 illegala migranter i en stor polisoperation. Minst sju personer har dött i Sydkorea på grund av kraftiga regn och översvämningar. Turkiet har möjliggjort för utrikesutskottet att sammanträda under sommaruppehållet. En man har gripits för grov misshandel i Smedby, Upplands Väsby. I Death Valley i Kalifornien kan ett värmerekord slås på söndag. Barn som överlevde en flygkrasch i Amazonas har lämnat sjukhuset. Överfulla häkten i Sverige har infört besöksförbud. Två har dött i Sydkorea efter massiva skyfall. En kvinna från Florida har dömts till sex års fängelse efter att ha attackerat poliser under kongresstormningen i USA. Hongkong försöker bli rökfritt. En björn som dödade en joggare i Italien har benådats. Ryska UD kallar Sverige en ´liberal diktatur´. SD kritiserar Tobias Billström för att ha bjudit in till möte med Islamiska konferensorganisationen. En stor brand har utbrutit på en återvinningscentral utanför Bollnäs. Tobias Billström bjuder in Islamiska konferensorganisationen till ett möte för att bekämpa islamofobi.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 15 juli

Lagstiftare ifrågasätter FBI:s köp av kommersiella data utan sökorder

Amerikanska lagstiftare uttrycker oro över Federal Bureau of Investigation (FBI) köp av kommersiella data som avslöjar amerikaners varaktighet, utan att behöva erhålla sökorder. Vid en utfrågning kallade representanten Zoe Lofgren från Kalifornien ut FBI:s direktör, Christopher Wray, över en uppenbarelse han gjorde i mars. Wray hävdade att datan ursprungligen samlades in för reklamändamål och att köpet var lagligt. Lofgren avslutade sin tid med en varning om att de kommer att granska kraven på sökorder senare. Kongressledamoten Pramila Jayapal från Washington uppmärksammade en rapport som avslöjar att inköp av personlig information är en utbredd praxis inom underrättelsegemenskapen.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 14 juli

USA:s årliga försvarsräkning hotad på grund av sociala policybegränsningar

Årliga försvarsräkningen i USA är hotad efter att republikanerna har lagt till en rad konservativa sociala policybegränsningar som begränsar tillgången till aborter, könsövergångsprocedurer och mångfaldsutbildning för militär personal. Dessa tillägg har fått demokraterna att lova att rösta emot lagen. Republikanerna uttryckte försiktig optimism att de kunde ena sitt parti bakom lagen och ändå få den godkänd, trots att demokraterna nästan enhälligt motsätter sig den. På spel står en räkning på 886 miljarder dollar som skulle ge en löneökning på 5,2 procent till militär personal, inkludera program för att motverka aggressiva drag från Kina och Ryssland, och inrätta en särskild inspektör för att övervaka USA:s bistånd till Ukraina.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 14 juli

En mystisk granne med en fascinerande historia hotas med vräkning

Tina Dupuy träffade sin granne Sheila Sullivan när hon låste sig själv ute ur sin lägenhet på Upper West Side i New York. Sullivan, en äldre kvinna med en fascinerande historia, inklusive att ha sett en kärnvapenexplosion, marscherat på Selma och agerat på Broadway, blev snabbt vän med Dupuy. När Dupuy blev en framstående röst i rörelsen mot sexuella trakasserier, blev Sullivan en källa till stöd och energi. Men 2023 fick Sullivan en vräkningsanmälan för obetald hyra. Dupuy hjälpte till att navigera i byråkratin och upptäckte att en stadsbyrå hade slutat betala sin del av hyran. Efter en rättegång bekräftades det att allt skulle bli bra.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

Microsofts förvärv av Activision Blizzard kan slutföras nästa vecka efter domstolsbeslut

En federal domares beslut att låta Microsoft slutföra sitt förvärv av spelutvecklaren Activision Blizzard för 70 miljarder dollar ses inte bara som en seger för teknikjätten, utan också som ett stort nederlag för Federal Trade Commission (FTC), som försökte blockera transaktionen. Detta innebär att FTC:s ordförande Lina Khan, som är en förespråkare för mer omfattande konkurrensreglering, ställs inför frågan om hennes strategi att aggressivt bekämpa fusioner faktiskt uppmuntrar till mer affärsavtal. Dessutom meddelade Storbritanniens Competition and Markets Authority, den sista kvarvarande regulatorn som motsatte sig transaktionen, att den nu är villig att lyssna på förlikningsförslag från Microsoft. Detta innebär att affären med Activision, den största teknikförvärvet någonsin, kan slutföras redan nästa vecka.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

Rysk paramilitär grupp söker dataspelare; Missnöje över sociala problem i Oakland; Tupplurar kan vara bra för hjärnan; Kinesisk fotbollsfan fängslas för planstormning

Wagnergruppen, en ryskstödd paramilitär grupp, söker efter dataspelare mellan 21 och 35 år för att operera drönare i konfliktzoner, rapporterar Newsweek. Gruppen har satt in annonser på det ryska sociala medier-nätverket VK. I Oakland, Kalifornien, har invånare uttryckt missnöje över stadens ökande sociala problem, inklusive kriminalitet och hemlöshet. Enligt The Times, kritiseras stadens lindriga straff för grovt våld och överseende med droganvändning. En ny studie visar att tupplurar kan ha positiva effekter på hjärnans storlek. En 18-årig kinesisk fotbollsfan som sprang in på planen för att omfamna Lionel Messi kommer att få tillbringa upp till tio dagar i fängelse.

Direktlänk Dela Kvartal fördjupade 12 juli

Ny upptäckt kan leda till behandling av håravfall

Cellbiologen Maksim Plikus från University of California, Irvine, har specialiserat sig på hår. Han forskar på hormonrelaterat håravfall och har nyligen upptäckt att proteinet osteopontin kan starta hårväxt hos möss. Plikus och hans team har även uppnått samma resultat med mänskligt hår som transplanterats på möss. Denna upptäckt har potential att inte bara hjälpa människor med håravfall, utan också ge insikt i åldringsprocessen. Plikus start-up Amplifica har påbörjat kliniska försök på människor med en egen version av osteopontin i juni.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 12 juli

AI kan driva innovation och hållbarhet inom den europeiska plastindustrin, enligt ChatGPT

Artificiell intelligens (AI) kan ha en betydande inverkan på den europeiska plastindustrin på olika sätt, enligt ChatGPT, en välkänd AI-dialogplattform. AI kan användas för kvalitetskontroll och optimering, förutsägande underhåll, försörjningskedjeoptimering, produkt- och materialval, hållbarhet och avfallsreducering, energieffektivitet och processoptimering samt intelligent sortering och återvinning. Dock kräver framgångsrik integration av AI noggrann övervägning av datasekretess, etiska implikationer och utveckling av nödvändig infrastruktur och expertis. Den europeiska plastindustrin bör ta proaktiva steg för att ta itu med ämnet AI, inklusive att öka medvetenheten och utbildningen, uppmuntra samarbete och partnerskap, utveckla robusta dataskyddspolicys och praxis, utveckla färdigheter, hantera etiska överväganden och bidra till utvecklingen av ett stödjande regulatoriskt ramverk för AI.

Direktlänk Dela Plasteurope fördjupade 12 juli

Kanadensisk sjö kan bli symbolisk startpunkt för människans geologiska tidsålder

En grupp forskare har föreslagit att Crawford Lake i Milton, Ontario, bör bli den symboliska startpunkten för en ny geologisk tidsålder, Anthropocene, eller människans tidsålder. Sjön innehåller lager av sediment som visar en tusenårig miljöhistoria, med en explosion av människoskapad störning runt mitten av 1900-talet. Detta markerar när mänskliga aktiviteter började lämna ett bestående avtryck på jordens geologiska register. Innan Anthropocene kan läggas till jordens officiella tidslinje måste det granskas av den bredare geologiska gemenskapen. Om det klarar dessa byråkratiska hinder kommer förslaget att ratificeras nästa år vid den internationella geologiska kongressen i Sydkorea.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 11 juli

Kulltoppshem i södra Kalifornien sjunker in i en canyon efter jordskred

Ett jordskred i Rolling Hills Estates, Kalifornien, har förstört 12 hem och tvingat invånare att evakuera. Husen sjunker in i en canyon, och det spekuleras i att de kraftiga vinterstormarna kan vara orsaken till jordskredet. Lokala tjänstemän rapporterade att omkring 16 personer evakuerades sent på lördagen efter att brandmän hade upptäckt ´betydande markrörelser´ i området. Californiens katastrofalt våta vinter kan ha mättat jorden i området, vilket kan ha bidragit till jordskredet. Husen började först gradvis, och sedan snabbt, att ge vika. Fram till måndag eftermiddag hade en rad hus, värda över en miljon dollar var, som en gång stått högt uppe på en klippa sjunkit nästan till gatunivå.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 11 juli

Klimatförändringar driver extremt väder i USA, men förblir en perifer fråga för väljare

Översvämningar, värmeböljor och stormar blir allt vanligare i USA. Dessa extrema väderhändelser, som för ett decennium sedan skulle ha betraktats som avvikelser, är nu en del av vardagen på grund av klimatförändringarna. Trots detta är klimatförändringarna fortfarande en perifer fråga för de flesta väljare. Enligt en undersökning identifierade endast 8 procent av amerikanerna global uppvärmning som den viktigaste frågan för landet. Medan fler el produceras av vind, sol och andra rena energikällor, drivs världen fortfarande till stor del av fossila bränslen som olja, gas och kol, de primära källorna till planetuppvärmande utsläpp.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 juli

Sarah Silverman leder stämning mot AI-företaget OpenAI för upphovsrättsbrott

Komikern Sarah Silverman är huvudkäranden i ett nytt stämningsansökan mot OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, där det påstås att företagets AI-teknik har brutit mot upphovsrättslagar genom att träna sig på Silvermans bok ´The Bedwetter´. Denna stämning kan få betydande konsekvenser för musikindustrin, där det sedan länge finns oro över att AI-modeller kan bryta mot lagen genom att träna på upphovsrättsskyddat material. Silverman är en av tre bokförfattare som stämmer OpenAI i detta fall. De andra är Christopher Golden, i relation till hans bok ´Ararat´, och Richard Kadrey, i relation till hans bok ´Sandman Slim´. Advokaterna Joseph Saveri och Matthew Butterick har lämnat in stämningsansökan.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 10 juli

Helsingborg Open återvänder till Allerum Golfklubb

Ladies European Tour kommer till Allerum Golfklubb för Helsingborg Open, som äger rum den 2-4 juni 2023. Biljetter kostar 210 kronor för vuxna och 100 kronor för juniorer upp till 21 år, med 10% av intäkterna som doneras till Cancerfonden. Tävlingen kommer att innehålla en uppvisningstävling den 31 maj, där golflegenden Carin Hjalmarsson och vänner spelar för Cancerfonden. Närmare 20 svenska spelare kommer att delta i Helsingborg Open, inklusive Solheim Cup-spelare, LET-segrare, VM-guldmedaljörer och collegemästare.

Direktlänk Dela Svensk Golf fördjupade 9 juli

Triwa kämpar för vinst igen med ny VD och utvidgat sortiment

Svenska klockmärket Triwa, som grundades 2007, har under de senaste åren tampats med förluster trots tidigare framgångar. Nu tar den nya VD:n, Ryan Looysen, som är specialiserad på företagsomvandlingar, över rodret för att försöka vända trenden. Looysen har tidigare arbetat med stora förändringar inom Lush Cosmetics och Babybjörn. En av hans första åtgärder var att utvidga Triwas sortiment och fokusera på hållbara produkter. Företaget planerar att lansera ett skärp i höst och funderar även på korthållare, smycken, plånböcker och väskor.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 9 juli

Nasa Hataoka leder U.S. Women´s Open efter tredje rundan

Japanska Nasa Hataoka leder med ett slag efter att ha spelat 6 under par 66 i den tredje rundan av U.S. Women´s Open på Pebble Beach Golf Links. Hataoka, som söker sin första stora seger, avslutade dagen på 7 under 209, ett slag före amerikanska Allisen Corpuz. Närmaste konkurrenter på 4 under är Sydkoreas Hyo Joo Kim, en majorvinnare 2014, och amerikanska Bailey Tardy. Hataoka försöker skaka av sig besvikelsen från att ha förlorat i en playoff mot landsmaninnan Yuka Saso i U.S. Women´s Open 2021.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 juli

Elon Musk stämmer advokatbyrå för att återvinna 90 miljoner dollar i avgifter

Elon Musk har stämt advokatbyrån Wachtell i ett försök att återvinna 90 miljoner dollar som byrån fick från Twitter för att förhindra hans försök att bryta ett förvärvsavtal på 44 miljarder dollar. Musk anklagar Wachtell för att ha utnyttjat Twitter genom att acceptera stora ´framgångsavgifter´ från avgående Twitter-chefer som var tacksamma att Musk skulle tvingas att slutföra köpet. Musk vill återvinna ´överflödiga´ avgifter som Wachtell debiterade enligt ett avtal undertecknat på stängningsdagen.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 9 juli

Kanadensiska regeringar och företag drar tillbaka annonser från Facebook

Regeringar och företag i Kanada har börjat dra tillbaka sina annonser från Facebook, vilket kan tvinga Meta att förhandla avtal med nyhetsorganisationer. Sam Andrey, chef för Dais vid Toronto Metropolitan University, menar att om andra länder och företag följer efter kan detta tvinga Meta att omvärdera sin strategi. Detta kommer i kölvattnet av att Kanada antog Bill C-18, som tvingar digitala jättar att betala mediebolag för innehåll de delar eller återanvänder på sina plattformar. Meta och Google meddelade förra månaden att de kommer att ta bort nyheter från kanadensiska journalistiksidor från sina webbplatser innan lagen träder i kraft.

Direktlänk Dela Barriere Star Journal fördjupade 9 juli

Förbättringar i att minska drunkningsdöd i USA har stagnerat

Under de senaste 30 åren har framstegen i att minska drunkningsdöd i USA nått en platå, och ojämlikheter i dödsfall bland vissa etniska grupper har förvärrats. Yadira Salcedo, född i Mexiko av föräldrar som inte visste hur man simmar, är nu en mamma till två barn i Santa Ana, Kalifornien, och har kvalificerat sig för Röda korsets stipendier till ett nytt program som lär barn simma. Drunkning är den främsta dödsorsaken för barn mellan 1 och 4 år. Trots detta, är USA ett av de få utvecklade länderna utan en federal plan för att hantera krisen.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juli

AI kan ersätta traditionella klassrum, förutspår expert

AI-utveckling kan leda till slutet för traditionella klassrum, förutspår Stuart Russell, en brittisk datavetare vid University of California, Berkeley. Russell menar att personliga ChatGPT-stil handledare kan berika utbildningen och bredda global tillgång genom att erbjuda personlig undervisning till varje hushåll med en smartphone. Tekniken kan leverera ´det mesta materialet fram till slutet av gymnasiet´, sa han. Men han varnar för att införandet av kraftfull teknik i utbildningssektorn också medför risker, inklusive potentialen för indoktrinering. OpenAI utforskar redan utbildningsapplikationer och meddelade i mars ett partnerskap med en icke-vinstdrivande utbildningsorganisation, Khan Academy, för att testa en virtuell handledare drivs av ChatGPT-4.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 7 juli

Skogsbrandsrök kopplas till dålig mental hälsa

Att andas in rök från skogsbränder kan inte bara skada lungorna utan också påverka den mentala hälsan, enligt flera studier. Forskning har kopplat luftföroreningar till dålig mental hälsa, inklusive depression, ångest och psykotiska sammanbrott. Skogsbrandsrök innehåller många av samma giftiga kemikalier som finns i stadsföroreningar, ofta i större mängder. En studie publicerad i JAMA visade att ju mer människor exponeras för ozon, desto högre är risken för depression. En brittisk studie visade att personer som rutinmässigt andas in luft med PM2.5-nivåer på minst 10,6 mikrogram per kubikmeter har 15 procent högre risk för depression än de som bor i områden med mindre än 9,3 mikrogram av föroreningen per kubikmeter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 6 juli

Kaliforniens universitet stämmer försäkringsbolag för att inte ha betalat ut cyberförsäkring efter dataintrång

Universitetet i Kalifornien stämmer försäkringsbolag som opererar på Lloyd´s of London marknaden efter att de vägrade göra en utbetalning från en cyberförsäkring efter ett dataintrång på universitetets hälsovårdstjänst. Attacken 2014 drabbade University of Los Angeles Health (UCLAH), som förlorade data tillhörande över 4,5 miljoner patienter. Universitetets regenter har lämnat in en stämningsansökan vid Los Angeles högsta domstol och söker skadestånd från de namnlösa försäkringsbolagen som är en del av Lloyd´s, den London-baserade globala försäkringsmarknaden.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 6 juli

Twitter stäms återigen av tidigare anställda för vägran att betala väntade kostnader för rättslig skiljeförfarande

Twitter stäms återigen av sina före detta anställda, denna gång för att påstått ha vägrat att betala de förväntade kostnaderna för rättslig skiljeförfarande. Stämningen, som lämnades in den 3 juli i Norra distriktet i Kalifornien, syftar till att tvinga Twitter att täcka de flesta kostnaderna i en rad skiljeförhandlingar, vilket Twitter inte vill göra. Denna senaste stämning är en del av en mängd rättsprocesser mellan Twitter och många av de tusentals anställda som företaget plötsligt sparkade när Elon Musk tog över förra året.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 juli

Elton Johns karriär: Från kokainmissbruk till Kalle Anka-dräkter och fotboll

Artikeln sammanfattar några av de mest minnesvärda händelserna i Sir Elton Johns karriär. Bland dessa händelser inkluderar hans 16-åriga kokainmissbruk som började 1974, hans berömda Kalle Anka-dräkt under en konsert i Central Park 1980, hans stöd till fotbollslaget Watford FC och hans omarbetning av låten ´Candle in the Wind´ efter prinsessan Dianas död 1997. Artikeln nämner också hans extravaganta utgifter på blommor, hans resa till Sovjetunionen 1979 och hans möjliga sista konsert i England på Glastonbury-festivalen 2021.

Direktlänk Dela Hallands Nyheter fördjupade 6 juli

Ny teknik och lagstiftning kan främja geotermisk energi

I en gästartikel diskuterar Phil Cruver från RegenBiomass nya tekniker och Inflation Reduction Act, och hur dessa kan främja geotermisk energi. Cruver utvecklar geotermiska projekt i Kalifornien och Afrika och är grundare och VD för RegenBiomass, KZO Sea Farms och Catalina Biotech. RegenBiomass utvecklade ett pilotprojekt för att odla 800 paulownia-träd på marginell mark i södra Kalifornien, finansierat av ett USDA-stipendium 2022. Tekniska framsteg inom Organic Rankine Cycle (ORC) teknologi möjliggör omvandling av geotermisk värme till elektricitet. Denna teknik erbjuder möjligheter för befintliga geotermiska kraftprojekt att öka sina installerade kapaciteter utan borrning av nya brunnar.

Direktlänk Dela ThinkGeoEnergy fördjupade 6 juli

Kevin Costner vinner tidigt juridiskt i sin skilsmässofall

Skådespelaren Kevin Costner har vunnit ett tidigt juridiskt beslut i sin skilsmässoprocess. Hans fru, Christine Baumgartner, måste flytta ut från deras gemensamma bostad i Santa Barbara senast i slutet av juli. Baumgartner hade begärt att få stanna till den 15 augusti, med hänvisning till barnbidrag och oro över hyresmarknaden. Baumgartner anklagar Costner för att ha erbjudit ett för lågt barnbidrag på $30 000 i månaden och att ha stängt av hennes kreditkort, vilket lämnar henne med begränsade medel som hemmafru utan inkomst. Paret har varit gifta i nästan 20 år och har tre barn tillsammans.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 6 juli

Bekymmer över lokala ersättningsplaner för slaveri i USA

Flera långvariga förespråkare för ersättningar oroas över att lokala ersättningsplaner tar bort momentum från ett federalt ersättningsprogram. Yvette Carnell, ledare för American Descendants of Slavery och tidigare demokratisk medarbetare, säger att det finns en oroande anledning till ökningen av antalet städer och delstater som undersöker möjligheten att utfärda ersättningar. Hon menar att detta är ett sätt för Demokraterna att undvika en nationell konfrontation om frågan. Rättvisorganisationer har uppmanat president Joe Biden att inrätta en nationell ersättningskommission, men han har varit mestadels tyst om frågan.

Direktlänk Dela Moguldom fördjupade 5 juli

OpenAI står inför rättegång för påstått brott mot upphovsrättslagen

Företaget bakom ChatGPT, OpenAI, står inför en rättegång om datasekretess. Jeff Seibert, medgrundare och VD för Digits, menar att AI-företag bör vara mer transparenta med hur de använder data och att regeringen borde börja utveckla riktlinjer för hur AI bör tränas. Författarna Paul Tremblay och Mona Awad har lämnat in en grupptalan i en federal domstol i Kalifornien där de hävdar att OpenAI bryter mot upphovsrättslagen genom att träna sin mjukvara att ´suga i sig´ deras böcker utan tillstånd. ChatGPT tränas genom att kopiera stora mängder text och extrahera expressiv information från den för att bilda en sammanställning av inmatningsmaterial, känd som ´träningsdatauppsättningen´. Rättegången hävdar att varken Tremblay eller Awad, båda författare som bor i Massachusetts, samtyckt till att deras upphovsrättsskyddade böcker används som träningsmaterial för ChatGPT. Ändå har ´deras upphovsrättsskyddade material svalts och använts för att träna ChatGPT.´

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 5 juli

Skådespelerskan Allison Mack släpps tidigt från fängelse efter NXIVM-sexhandelsfall

TV-skådespelerskan Allison Mack, som spelade en central roll i den skandalomsusade, sekteristiska gruppen NXIVM, dömdes till tre års fängelse på onsdagen för att ha manipulerat kvinnor till att bli sexslavar för gruppens andlige ledare. Mack släpptes tidigt från federala fängelset efter att ha varit inblandad i ett sexhandelsfall av den sekteristiska gruppen NXIVM. Den 40-åriga skådespelerskan dömdes till tre års fängelse 2021 efter att ha erkänt att hon manipulerade kvinnor till att bli sexslavar inom NXIVM-organisationen. Mack lyckades minska sin fängelsestraff genom att samarbeta med federala myndigheter i sexhandelsfallet.

Direktlänk Dela KDFW FOX 4 News fördjupade 5 juli

Accenture investerar $3 miljarder i AI, fler arbetsgivare inför Juneteenth som betald helgdag, Anheuser-Busch lovar skydda jobb efter reklamfiasko

Konsultföretaget Accenture meddelar en investering på $3 miljarder i AI under de kommande tre åren, vilket kommer att fördubbla företagets AI-fokuserade personal till 80 000. Detta följs av PwC:s beslut att utbilda hela sin personalstyrka på 65 000 anställda i AI-plattformen ChatGPT. Ny data visar att fler arbetsgivare erkänner Juneteenth, som firar slutet på slaveriet, som en betald helgdag. Anheuser-Buschs VD Brendan Whitworth lovar att skydda jobb efter företagets katastrofala reklamkampanj med transinfluencern Dylan Mulvaney. Moneypenny, ett företag för outsourcade receptionister, har funnit att 72% av de amerikanska anläggningschefer de undersökt fortfarande har en receptionist på sitt kontor. Enligt PwC planerar en fjärdedel av de anställda de undersökt att byta jobb under de kommande 12 månaderna, främst för att få bättre lön. Restaurangägaren Taqueria Garibaldi i Kalifornien har beordrats att betala $140 000 i tillbakabetalade löner och skadestånd till 35 anställda på två av sina platser efter att ha anlitat en falsk präst för att få anställda att bekänna ´synder´.

Direktlänk Dela TalentCulture fördjupade 5 juli

Landifornia Lodge: En naturälskares tillflyktsort i Frankrike

Landifornia Lodge, beläget söder om Landes och 30 kilometer från Hossegor i Frankrike, är en tillflyktsort för naturälskare. Lodgen, belägen inom en privat egendom i byn Saint-Martin-de-Hinx, är inspirerad av likheterna mellan Landes och Kalifornien. Inom lodgen finns en stuga, som erbjuder en upplevelse liknande vildmarkscamping. Stugan har en mezzanin sovrum, en utomhusdusch och torrtoalett. För att bevara den omgivande naturen är endast biologiska tvättprodukter tillåtna. På terrassen finns ett vedeldat nordiskt bad där gästerna kan koppla av.

Direktlänk Dela Le Monde fördjupade 5 juli

Elit-chokladmakare Armando Siracusano och Gabriella Comis presenteras i ´MEET A SCIENTOLOGIST´

Scientology Network kommer att premiärvisa ett avsnitt av ´MEET A SCIENTOLOGIST´ med elit-chokladmakarna Armando Siracusano och Gabriella Comis den 4 juli 2023. Paret berättar om deras resa, från att ha förälskat sig på ett bageri till inspirationen bakom några av deras mest extraordinära desserter. Armando och Gabriella har lyft konsten att tillverka choklad till nästa nivå i sina choklad- och gelatobutiker på Sicilien. Deras butik, Cioccolato e Gelato, har blivit en omedelbar succé och är känd som en av de bästa hantverkskonfektyrbutikerna på hela Sicilien.

Direktlänk Dela Neotrope fördjupade 5 juli

OpenAI anklagas för att skörda personliga data för att träna AI

En föreslagen grupptalan påstår att OpenAI i hemlighet har skördat ´massiva mängder personliga data´ från människors sociala mediesidor, privata konversationer och till och med medicinska journaler för att träna ChatGPT och DALL-E, vilket bryter mot flera sekretesslagar. Sexton kärande och deras advokater lämnade in stämningen i USA:s distriktsdomstol för norra distriktet i Kalifornien förra veckan. Enligt dem har OpenAI valt att ´jaga vinst på bekostnad av sekretess, säkerhet och etik´ genom att söka på internet efter stora mängder känslig personlig information, som mata in i sina stora språkmodeller (LLM) och djupa språkalgoritmer för att utveckla ChatGPT och DALL-E. OpenAI anklagas för att ha volymer av ovetande patienters medicinska data, förstärkt av vårdgivares ivrighet att integrera en underutvecklad chatbot i sina metoder. Varje gång en patient detaljerar sina medicinska problem för ChatGPT, matas den datan tillbaka till chatbotens LLM. Äkta hälsoregister är också i riskzonen.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 5 juli

Kalifornisk influencer döms till fängelse för falsk kidnappningsanklagelse

En vit kvinna från Kalifornien som kallade sig själv en ”mamma-influencer” på sociala medier har dömts till tre månaders fängelse för att felaktigt ha anklagat ett latinamerikanskt par för att försöka kidnappa hennes barn. Kathleen ”Katie” Sorensen, 30, dömdes i april för att medvetet ha gjort en falsk anmälan om ett brott. Händelsen involverade ett inlägg på sociala medier där hon hävdade att ett par försökte stjäla hennes två barn på en parkeringsplats utanför en Michaels hantverksbutik. Domstolen sa att både det anklagade paret och butikens övervakningsvideo ”kraftfullt motsade” Sorensens berättelse. Domaren Laura Passaglia dömde Sorensen till 90 dagars fängelse.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 juli

Sociala medier-influencer döms till fängelse för falska kidnappningsanklagelser

En sociala medier-influencer har dömts till fängelse för att ha fabricerat kidnappningsanklagelser mot ett par i en konst- och hantverksbutik i Petaluma, Kalifornien. Kathleen ´Katie´ Sorensen, 31, dömdes på torsdagen till 90 dagar i fängelse, varav 60 kan utföras genom ett arbetsfrigivningsprogram. Sorensen placerades också på 12 månaders informell prövotid och kommer att förbjudas att ha en sociala medier-närvaro under denna tid. I april dömdes Sorensen för att ha gjort en falsk anmälan om ett brott.

Direktlänk Dela The Blaze fördjupade 2 juli

Kalifornisk ´mamma influencer´ dömd för att ha ljugit om försök till kidnappning av sina barn

Katie Sorenson, en ´mamma influencer´ från Kalifornien, har dömts till 90 dagars fängelse för att ha ljugit om ett försök till kidnappning av sina barn 2020. Sorenson anklagade i ett Instagram-video som blev viral ett latinamerikanskt par för att ha försökt kidnappa hennes barn utanför en pysselaffär i Petaluma, Kalifornien. Hon dömdes för att medvetet ha gjort en falsk anmälan om brott. Efter frigivning beordrades Sorenson av en domare att placeras på ett års ´informell prövotid´, under vilken hon är förbjuden att ha en ´sociala medier närvaro´, bland annat.

Direktlänk Dela People Magazine fördjupade 1 juli

Kalifornisk ´mamma-influencer´ dömd till fängelse för falsk kidnappningsanmälan

En ´mamma-influencer´ i Kalifornien har dömts till 90 dagar i fängelse för att felaktigt ha påstått att ett latinamerikanskt par försökte kidnappa hennes barn medan hon shoppade 2020. Katie Sorensen kommer att avtjäna sin tid i ett länshäkte, med 60 dagar berättigade för ett arbetsfrigivningsprogram. Hon dömdes i april för att medvetet ha gjort en falsk anmälan om ett brott. Sorensen placerades också på 12 månaders skyddstillsyn, vilket inkluderar en begränsning av att ha en sociala medier närvaro, och måste genomgå en 4-timmars implicit bias-utbildning.

Direktlänk Dela Baller Alert fördjupade 1 juli

Kalifornisk mamma influencer dömd till fängelse för falsk kidnappningsvideo

Katie Sorensen, en mamma influencer från Kalifornien, som blev känd 2020 för en virala Instagram-video där hon falskt påstod att någon försökt kidnappa hennes barn i en hantverksbutik, har dömts till fängelse. Sonoma County åklagarmyndighet meddelade att Sorensen, 30 år, kommer att avtjäna ett 90 dagars fängelsestraff, med möjlighet att 60 dagar kan avtjänas genom ett arbetsfrigivningsprogram. Hon dömdes tidigare i april för att medvetet ha gjort en falsk brottsanmälan. Hennes videor om det påstådda kidnappningsförsöket fick stor uppmärksamhet och drog till sig tiotusentals nya följare.

Direktlänk Dela Latin Post fördjupade 1 juli

Kalifornisk ´mamma influencer´ döms till fängelse för falsk anklagelse om kidnappningsförsök

En vit ´mamma influencer´ från Kalifornien har dömts till 90 dagars fängelse efter att ha ljugit om att ett latinamerikanskt par försökte kidnappa hennes barn, meddelade Sonoma County District Attorney´s Office den 29 juni. Katie Sorensen, 30, dömdes för att ha lämnat en falsk polisanmälan i april efter att hon postade en video på Instagram i december 2020 där hon anklagade paret för att ha försökt kidnappa hennes barn från parkeringen vid en Michaels hantverksbutik i Petaluma. Myndigheterna friade paret, identifierade i lokalmedia som Sadie och Eddie Martinez, från alla anklagelser. Domaren Laura Passaglia beordrade Sorensen att avtjäna 90 dagar i fängelse, varav 60 kunde avtjänas i ett arbetsfrigivningsprogram. Sorensen togs omedelbart i förvar efter domen.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 1 juli

Mamma-influencer dömd för falsk kidnappningsanklagelse

En mamma-influencer bosatt i norra Kalifornien har dömts för att falskt ha anklagat ett latinskt par för att ha försökt kidnappa hennes barn. Katie Sorensen har dömts till 30 dagars fängelse och 60 dagars arbetsfrigivning för att ha gjort en falsk brottsanmälan. Dessutom måste hon genomgå 12 månaders prövotid, under vilken hon är förbjuden att ha någon sociala medier-närvaro, kan bli föremål för husrannsakan utan krig, inklusive hennes elektroniska enheter, och måste genomgå en 4-timmars implicit bias-utbildning. Sorensen, som är 31 år gammal, dömdes i april för en händelse som inträffade i december 2020.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 1 juli

Kalifornisk ´mom influencer´ dömd till fängelse för falsk kidnappningshistoria

En vit ´mom influencer´ från Kalifornien har dömts till 90 dagars fängelse för att ha fabricerat en historia om att ett latinamerikanskt par försökte kidnappa hennes barn. Katie Sorensen dömdes i april för att ha gjort en falsk anmälan om ett brott efter hennes sociala medieinlägg i december 2020 där hon påstod att en man och kvinna försökte kidnappa hennes två barn på en Michaels hantverksbutiks parkering i Petaluma. Paret som anklagades friades slutligen av myndigheterna för eventuellt felbeteende. Domaren Laura Passaglia beordrade Sorensen att avtjäna 90 dagar i fängelse, varav 60 kan avtjänas genom ett arbetsfrigivningsprogram.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 30 juni

Mamma-influencer dömd för falsk anklagelse om kidnappningsförsök

En mamma-influencer i norra Kalifornien, Katie Sorensen, har dömts för att felaktigt ha anklagat ett latinamerikanskt par för att ha försökt kidnappa hennes barn. Sorensen dömdes till 30 dagars fängelse och 60 dagars arbetsfrigivning för att ha lämnat en falsk brottsrapport. Hon beordrades också att fullfölja 12 månaders prövotid under vilken hon beordrades att inte ha någon sociala medier närvaro, genomgå en fyra timmars implicit biasutbildning samt betala diverse böter och avgifter. Händelsen inträffade i december 2020 och paret som anklagades, Sadie Vega-Martinez och Eddie Martinez, friades senare från alla anklagelser.

Direktlänk Dela HuffPost fördjupade 30 juni

Influencer döms till 90 dagar i fängelse för falsk rapport om kidnappningsförsök

Katie Sorensen, en influencer från Kalifornien, dömdes till 90 dagars fängelse för att ha rapporterat och lagt upp online att ett par hade försökt kidnappa hennes två unga barn 2020. Sorensen dömdes av en domare vid Sonoma County Superior Court. Hon dömdes också till 12 månaders informell prövotid, under vilken hon beordrades att inte ha någon närvaro på sociala medier, att underkasta sig sökning och beslagtagande av sina elektroniska enheter och att slutföra ett fyra timmars program för implicit biasutbildning, förutom att betala olika böter och avgifter.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 30 juni

Transgender influencer kritiserar Bud Light för brist på stöd

Transgender-influencern Dylan Mulvaney har uttryckt besvikelse över att inte ha fått stöd från Bud Light efter en våg av kritik mot deras partnerskap. Mulvaney, som blev en sociala medier-sensation efter att ha övergått från man till kvinna 2021, anklagade Bud Light för att ha ignorerat honom under kritikstormen. Han uppgav också att han utsattes för omfattande mobbning och transfobi, vilket resulterade i att han inte kunde lämna sitt hem i Los Angeles, Kalifornien.

Direktlänk Dela Just the News fördjupade 30 juni

Kalifornisk mamma och influencer döms till fängelse för kidnappningshoax

Katie Sorensen, en mamma och sociala medier-influencer från Kalifornien som stod bakom en viral kidnappningshoax, har dömts till fängelse. Sorensen dömdes till 90 dagars fängelse, varav 60 kan tjänas på ett arbetsfrigivningsprogram, enligt Sonoma County District Attorney´s Office. Hon placerades också på 12 månaders skyddstillsyn där hon inte får ha någon närvaro på sociala medier och måste underkasta sig sökning och beslag utan krigsförklaring, inklusive hennes elektroniska enheter. Hon måste också genomgå en 4-timmars implicit bias-utbildning och betala flera böter.

Direktlänk Dela New York Daily News fördjupade 30 juni

Steven Page om att kombinera marknadsföring, digital och IT inom finans

Steven Page, en expert på marknadsföring, digital och IT, diskuterar sin roll inom finanssektorn. Han betonar vikten av att sammanföra dessa områden för att optimera företags marknadsstrategier. Page förklarar att han genom att vara CMO, CDO och CIO kan samordna dessa avdelningar och team för att säkerställa att företagets marknadsstrategier stöds av rätt verktyg och system. Han har även talat om detta på flera konferenser. Page nämner också sin bakgrund inom marknadsföring och teknik, vilket har lett honom till FinTech-industrin.

Direktlänk Dela Total Prestige Magazine fördjupade 30 juni

Brian Christopher Slots öppnar rökfritt och sociala medier-vänligt område på Plaza Hotel i Las Vegas

Brian Christopher Slots har öppnat ett rökfritt och sociala medier-vänligt område på Plaza Hotel i Las Vegas. Området är en del av hotellets Main Street Reimagination-projekt och erbjuder gäster och kasinobesökare en stilren plats att spela slots, där rökning är förbjuden och användning av telefoner är tillåten. Hotellet och kasinot har skapat en atmosfär som uppmuntrar spelare att ta bilder och filma, vilket skiljer det från andra kasinon i staden.

Direktlänk Dela Vegas Inc fördjupade 26 juni

Influencer Fight League IFL 6: Worlds Collide ikväll

Influencer Fight League (IFL) 6: Worlds Collide äger rum ikväll (lör 24 juni 2023) på Academy Theater i Los Angeles och kommer att sändas live på FITE.tv. Evenemanget kommer att innehålla sju spännande boxningsmatcher och fyra titelmatcher med några av de hetaste influencerna från TikTok och Instagram. I huvudmatchen kommer Albert Ochoa, som tog Kylie Jenner till balen, att försvara sin ICB North American Super Welterweight-titel mot Xavier Long, TikTok-stjärnan med 3,4 miljarder visningar för sina lojalitetstestande spratt på flickvänner.

Direktlänk Dela MMA Mania fördjupade 24 juni

Crescent Shay: Amerikansk YouTuber och sociala medier-stjärna

Crescent Shay är en amerikansk YouTuber, innehållsskapare och sociala medier-profil. Hon är känd för sina handgjorda kläder som liknar Lady Gaga och Disney-prinsessor och har byggt upp en sto