» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Lenovo är ett kinesiskt multinationellt teknikföretag som grundades 1984. Företaget är känt för att designa, utveckla, tillverka och sälja högkvalitativa datorer, smartphones, servrar, smarta tv-apparater och andra elektroniska produkter. Lenovo är en av de största dator- och smartphonetillverkarna i världen och erbjuder ett brett sortiment av produkter för både konsumenter och företag. De är mest kända för sina ThinkPad-bärbara datorer och Yoga 2-i-1-enheter. Lenovo har sitt huvudkontor i Peking, Kina, och Morrisville, USA, och har verksamhet i över 160 länder världen över.

Senaste nytt kring Lenovo

Microsoft utökar användningen av AI-assistenten Copilot i Windows 11

Microsoft planerar att utöka användningen av sin AI-assistent Copilot i Windows 11. Ny bevis visar att AI:n kommer att bli mer närvarande i olika delar av operativsystemet. Två inkommande bärbara datorer från Lenovo med Snapdragon X Elite CPU läckte nyligen, båda med en Copilot-tematiserad bakgrundsbild. Detta tyder på att Microsoft har en officiell ny bakgrund för AI på gång. Copilot kommer också att bli mer integrerad i Windows 11 och Microsoft Edge, med nya funktioner som rådgivning om säkerhetsinställningar och hantering av lösenord.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsoft planerar att inkludera mer av Copilot i framtida versioner av Windows 11

Microsoft planerar att inkludera mer av AI-assistenten Copilot i framtida versioner av Windows 11, enligt nya bevis. För det första har en ny bakgrundsbild med Copilot-tema upptäckts på två inkommande bärbara datorer från Lenovo med Snapdragon X Elite CPU. Dessutom har Copilot börjat dyka upp mer i Windows 11 och Microsoft Edge. I Edge-webbläsaren finns nu ett alternativ för AI när du öppnar inställningspanelen. Microsoft testar också en ny rubrik på Edge´s inställningssida med åtgärder du kan utföra med Copilot. Detta är dock bara i testfasen just nu.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade igår

Microsoft integrerar mer Copilot-funktioner i sina produkter

Microsoft integrerar ytterligare Copilot-funktioner i sina produkter, inklusive Edge-webbläsaren och Snapdragon X Elite-datorer. En ny bakgrundsbild har upptäckts i produktbilder för kommande Lenovo-bärbara datorer, som visar Microsofts fortsatta integration av Copilot i operativsystemet. Microsoft planerar också att lägga till fler Copilot-funktioner till Edge-webbläsaren. Dessa funktioner inkluderar förslag på åtgärder som kan ändra en inställning eller navigera till en relaterad sektion inuti inställningssidan. Dessa förslag är dynamiska och ändras med varje inställningssida.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade i förrgår

AI och maskininlärning skyddar sjöfågelbon på Robinson Crusoe-ön

För att skydda sjöfågelbon från invasiva arter på Robinson Crusoe-ön har Island Conservation, en internationell ideell organisation, börjat använda AI och maskininlärning för att snabbare och mer effektivt behandla bilder från fjärrkamerafällor. Tidigare krävdes manuell bearbetning av tusentals bilder varje månad, vilket var resurskrävande och tidskrävande. Nu har organisationen, med hjälp av Lenovo och NVIDIA, utvecklat ett system som kan analysera 24 000 bilder på bara en minut, en tidssparande på 99,9%. Systemet uppnår 97,5% noggrannhet och sparar terabyte av diskutrymme.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 17 april

Lenovo avslöjar ThinkCentre M75 Gen 5-serien med AI-kapabilitet

Lenovo har nyligen presenterat det senaste tillskottet till sin ThinkCentre-skrivbordsserie, den mycket efterlängtade M75 Gen 5. Den nya serien, designad för att möta företagens växande krav, har kraftfulla AMD Ryzen PRO 8000-serieprocessorer som kan hantera artificiell intelligens (AI) uppgifter. Serien består av tre modeller som är utformade för att passa olika användarpreferenser och arbetsplatskrav. Lenovo har integrerat AI-drivna funktioner i ThinkCentre M75 Gen 5-serien för att förbättra produktivitet och effektivitet. Dessutom har Lenovo införlivat miljövänliga material i designen av ThinkCentre M75 Gen 5-serien.

Direktlänk Dela Smartphonemagazine.nl fördjupade 17 april

Intel lanserar ny AI-accelerator för att konkurrera med Nvidia

AI-chipmarknaden blir allt mer konkurrenskraftig. Nvidia har dominerat marknaden med en uppskattad andel på 98% av datacenter-GPU-marknaden. Men nu stiger Intel fram med sin nya Gaudi 3 AI-accelerator. Enligt Intel är den nya chipen väl positionerad för att ta marknadsandelar från Nvidia. Intel påstår att Gaudi 3 levererar 50% bättre inferens i genomsnitt och 40% bättre energieffektivitet än Nvidias H100, och säljs till en bråkdel av H100: s kostnad. Nya Gaudi-kunder och partners inkluderar Bharti Airtel, Bosch, IBM och NielsenIQ. Trots detta har Intelaktien fallit 26% hittills i år, även om resten av chipsektorn fortsätter att klättra på AI-boomen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Intel lanserar AI-chip som utmanar Nvidia

Intel har lanserat sitt nya AI-chip, Gaudi 3, som det hävdar är bättre än Nvidias H100. Enligt Intel levererar Gaudi 3 50% bättre inferens i genomsnitt och 40% bättre energieffektivitet än Nvidia H100, och säljs för en bråkdel av H100:s kostnad. Intel säger att det nya chippet kommer att vara tillgängligt för tillverkare som Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo och Super Micro Computer. Intel har också tillkännagett nya Gaudi-kunder och partners som Bharti Airtel, Bosch, IBM och NielsenIQ. Trots detta har Intelaktien fallit med 26% hittills i år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 april

Två toppaktier inom artificiell intelligens att köpa nu

Investering i företag som utnyttjar kraften i artificiell intelligens (AI) kan generera stora vinster för investerare. Enligt konsultföretaget PwC kan AI öka den globala ekonomin med 15,7 biljoner dollar fram till slutet av decenniet. Advanced Micro Devices (AMD) och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM) är två teknikledare som är väl positionerade för att leverera AI-drivna vinster till sina aktieägare. AMD planerar att tillhandahålla AI-acceleratorer för att snabba upp maskininlärningsarbetsbelastningar i datacenter. TSM, å andra sidan, tillverkar en stor del av världens mest tekniskt avancerade elektroniska komponenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Advanced Micro Devices kan bli nästa företag att nå en biljon dollar i värdering

Artificiell intelligens (AI) skapade sitt första företag värderat till en biljon dollar förra året när Nvidia:s aktie sköt i höjden med 239%, tack vare den oöverträffade efterfrågan på deras AI-datacenterchips. Nu är Nvidia värt 2,2 biljoner dollar, vilket gör det till världens tredje största företag efter Apple och Microsoft. Advanced Micro Devices (AMD) utmanar nu Nvidia på marknaden för AI-chips. Företaget är för närvarande värderat till endast 270 miljarder dollar, men investerare som köper aktier idag kan se en vinst på 270% om det slutligen går med i biljonklubben.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Intels nya AI-chip hotar inte Nvidias dominans

Nvidia, en av de största aktörerna inom AI-chip, har sett en minskning av aktiekursen på över 11% från förra månadens rekordhöga nivåer. Denna minskning har till stor del orsakats av oro för ökad konkurrens på marknaden för AI-chip. Intels lansering av ett nytt AI-chip, Gaudi 3, som är riktat direkt mot Nvidias bästa produkter, har ökat denna oro. Intel hävdar att Gaudi 3 levererar 50% bättre inferens och 40% bättre energieffektivitet än Nvidias H100 till en bråkdel av kostnaden. Trots detta förväntas Nvidia fortsätta dominera marknaden för AI-chip, med förväntade intäkter på 95 miljarder dollar 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 april

Microsoft lanserar nya funktioner för att förbättra affärsprocesser med AI och naturligt språkbehandling

Nya funktioner i Microsoft Dynamics 365 och Microsoft Power Platform kommer att hjälpa företag att förbättra en rad processer med naturligt språkbehandling och insikter genererade av artificiell intelligens. Uppdateringarna inkluderar nya Microsoft Copilot-funktioner i Dynamics 365 och rollbaserade tillägg för Microsoft 365, inklusive Microsoft Copilot för försäljning, service och finans. Dessa tillkännagavs på Microsoft Business Applications Launch Event och kommer att släppas mellan april och september 2024. Charles Lamanna, företagsvicepresident för affärsapplikationer och plattformar på Microsoft, förklarade att Microsoft Copilot Studio ligger till grund för dessa förmågor.

Direktlänk Dela The Technology Record fördjupade 11 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Intel avslöjar detaljer om nästa generations AI-accelerator Gaudi 3

Intel har avslöjat mer information om sin nästa generations AI-accelerator Gaudi 3. Enligt företaget förväntas Gaudi 3 överträffa konkurrenten NVIDIAs H100 både i prestanda och energieffektivitet. Gaudi 3 kommer att finnas tillgänglig för företagets OEM-partner under andra kvartalet i år. Intel menar att Gaudi 3 sticker ut som ett alternativ för generativ AI med en kombination av prisprestanda, systemskalbarhet och tid-till-värde-fördel. Gaudi 3 presenterades av Intel vd Pat Gelsinger i december 2021.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 10 april

Intel lanserar ny AI-accelerator för att konkurrera med Nvidia´s H100

Intel introducerade sin Gaudi 3 AI-accelerator förra året, men har nu avslöjat mer detaljer om prestanda. Jämfört med H100 GPU, säger Intel att dess Gaudi 3-accelerator kan leverera ´50% snabbare tid-till-träning i genomsnitt över Llama2-modellerna´ med bättre effektivitet. Företaget säger också att Gaudi 3 AI Accelerator kommer att kosta en ´bråkdel av kostnaden´ för Nvidia´s dyra H100. Den kommer att bli tillgänglig för företag som Dell, HPE och Lenovo under andra kvartalet i år.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 april

Intel avtäcker Gaudi 3 AI-acceleratorer

Intel har avtäckt sin tredje generation Gaudi AI-acceleratorer vid sitt Vision 2024-evenemang. Gaudi 3-acceleratorerna kommer att tillverkas i samarbete med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Habana Labs, som förvärvades av Intel 2019, lanserade Gaudi 1-acceleratorn 2019. Intel hoppas kunna tillverka och sälja fler Gaudi 3-chip än tidigare modeller, trots konkurrens från Nvidia. Gaudi 3-acceleratorernas pris kommer att vara direkt proportionellt mot prestandan hos Nvidias ´Hopper´ H100 GPU-accelerator och gatupriset för Hopper H100 GPU:er med 96 GB HBM3-minneskapacitet och 3,9 TB/sek bandbredd.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 9 april

Microsofts nya AI-assistent Copilot fungerar på ett gammalt sätt

Microsofts nya Copilot-tangent kan lansera en nyligen tillagd funktion, men bakom kulisserna fungerar tangenten på ett gammalt sätt. Den registrerar sig faktiskt som en tangent som var mest framträdande på IBM-tangentbord från Reagan-eran. Microsoft satsar fullt ut på sin nya AI-drivna assistent, så långt att de skapat en dedikerad Copilot-tangent som vissa nya bärbara datorer har bredvid höger Alt-tangent på sina tangentbord. För att uppfylla den officiella definitionen av en ´AI PC´, en bärbar datorcertifiering som Microsoft skapade, måste datorn ha en CPU med en Neural Processing Unit (NPU), Copilot installerat i Windows och Copilot-tangenten på sitt tangentbord. Vi fick nyligen ett par av de första bärbara datorerna med Copilot-tangenter, en Dell XPS 14 och XPS 16, för testning och jag bestämde mig för att ta reda på exakt hur denna nya knapp fungerar. Jag undrade om den kunde göra något mer än att bara öppna Copilot-panelen och, ännu viktigare, hur tangenten rapporterar sig själv till operativsystemet. Är det en helt ny tangent med en ny skanningskod, menytangenten med en annan klisterlapp eller något annat? Om du vet hur Windows ser tangenten kan du omprogrammera den eller programmera makron för den. Så jag använde AutoHotkey, ett tangentbordsmakroscriptprogram som också kan användas för att logga tangenttryckningar, för att ta reda på hur Copilot-tangenten registrerar sig. Till min förvåning och överraskning upptäckte jag att Copilot-tangenten under ytan är en kombination av tre tangenter som trycks in samtidigt: Vänster Shift + Windows-tangent + F23. Ja, det är F23, den tjugotredje funktionstangenten. Om du tittar ner på ditt PC-tangentbord idag har du nästan säkert bara 12 funktionstangenter och kompakta, 65-procentiga tangentbord har inte alls en funktionsrad. Men på den tiden då många företagsanvändare arbetade på terminaler som var anslutna till huvuddatorer, fanns det vissa 122-tangenters tangentbord som hade en extra funktionsrad som sträckte sig från F12 till F24. Den mest populära av dessa var IBM Model M 122, som lanserades 1985. IBM slutade tillverka dessa tangentbord på 1990-talet och sålde hela sin PC-verksamhet till Lenovo 2005. Men ett företag som heter Unicomp har licens från IBM och fortsätter att tillverka 122-tangenters, IBM-stil tangentbord för dem som vill ha dem. Eftersom det finns tangentbord i världen som har F13 - F24, känner Windows och andra operativsystem igen dem som giltiga tangenter. Om du har en makroknappsats kan du programmera dessa tangenter (eller vilka andra tangenter du önskar) att identifiera sig själva som F13 - F24. Och eftersom så få människor har den extra funktionsraden, har de flesta applikationer inte redan genvägstilldelningar för dessa tangenter. Så, istället för att skapa en helt ny tangent med en helt ny skanningskod (varje tangent har en skanningskod som den skickar till operativsystemet), gjorde Microsoft helt enkelt Copilot-tangenten till en kombination av Vänster Shift + Windows-tangent + F23, en kombo som nästan ingen på jorden redan har tilldelat. Vi frågade och Dell bekräftade att denna tangenttilldelning är standard för Copilot-tangenten och gjord på Microsofts inrådan; den är inte unik för Dells bärbara datorer. Tyvärr gör Copilot-tangenten inte mycket. Den lanserar bara Copilot-panelen på höger sida av skrivbordet, vilket är exakt samma sak som om du klickar på Copilot-ikonen eller trycker på Windows-tangent + C. Eftersom den redan är en kombination av två modifierare och en funktionstangent kan den inte fungera som en modifierare. Att trycka på Copilot + A eller Copilot + någon annan tangent gör samma sak som att trycka på Copilot själv. Hur man omprogrammerar din Copilot-tangent Den goda nyheten är att, nu när vi vet hur operativsystemet ser Copilot-tangenten, kan vi enkelt använda ett program som AutoHotkey för att omprogrammera den att göra nästan vad vi vill. Vi kan göra den till en annan tangent, vi kan få den att starta en favoritapp eller webbplats, och vi kan till och med programmera ett komplicerat makro för den att utföra. Vi kan få den att skicka en tangentkombination som Ctrl + C, men vi kan inte få den att fungera som en ren modifieringstangent (Ctrl, Alt, Shift eller Win), eftersom att hålla den nere tillsammans med en annan tangent kommer att registreras som Ctrl + Windows + F23 + [den andra tangenten du tryckte på]. Så här kommer du igång. 1. Ladda ner och installera AutoHotKey. Välj version AutoHotKey 2, den senaste, över version 1. 2. Ställ in eller ladda ner en textredigerare för att skriva AutoHotKey V2-skript. Jag gillar att använda Notepad++ med AutoHotKey-tilläggen. 3. Skapa en ny fil som heter copilot-remap.ahk (eller vad du vill med en .ahk-förlängning) och spara den i din Windows Startup-mapp, som ligger på C:Users[YOUR USERNAME]AppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup. 4. Placera följande rader högst upp i din AHK-fil. De är inte absolut nödvändiga men hjälper till att se till att du bara har en version av filen igång åt gången. #Requires AutoHotkey >=2.0 #SingleInstance force 5. Ange följande kod för att utlösa något att hända när programmet ser att någon trycker på Shift + Windows-tangent + F23. Efter de två kolonerna är där du kommer att sätta handlingen du vill. +#f23:: + representerar shift-tangenten och # representerar Windows-tangenten. Nu måste du bestämma vad du vill att Windows ska göra. Efter :: måste du sätta din handling. Lägg inte till ett radbrott. Här är några idéer: Starta en webbplats genom att använda Run ´https://webaddress´ efter tangentkoden. Du kan göra Copilot-tangenten till en ChatGPT-tangent genom att få den att navigera till chat.openai.com eller göra den till en Gemini-tangent genom att få den att starta gemini.google.com Öppna en app genom att använda Run ´pathto exe file´ så, till exempel, Run ´notepad.exe´ skulle öppna anteckningar. Skicka en tangentbordskombination genom att skriva in den tangentuppsättningen efter ::. Till exempel skulle ^c vara Ctrl + C. Du kan se en komplett lista över tangenter och modifierare på AutoHotKeys webbplats. ^ är Ctrl, ! är Alt, # är Win och + är Shift. Ange vanlig text som din e-postadress eller ett Linux-kommando genom att använda Send ´mytext´ med kopian du vill ha. Så här skulle dessa se ut i din kod. Välj bara en av dessa, eftersom att ange mer än en skulle få dem att konfliktera. ; Starta ChatGPT-webbplatsen i din standardwebbläsare +#f23:: Run ´https://chat.openai.com/´ ; Starta Tom´s Hardware +#f23:: Run ´https://www.tomshardware.com´ ; Öppna Windows Explorer +#f23:: Run ´explorer.exe´ ; Gör det till Ctrl + Z (som är ångra) +#f23:: ^z ; Ange ´sudo´-kommandot (eller annan text) +#f23:: Send ´sudo´ 6. Kör ditt skript, antingen genom att dubbelklicka på det eller, om du har installerat Runme-pluginet i Notepad++, genom att trycka på Shift + F5. Åtgärden bör fungera istället för att starta Copilot. I alla våra tester lyckades AutoHotKey avlyssna tangenttryckningen innan Windows använde den för att öppna Copilot-rutan. Men om av någon anledning skulle Windows 11 ändras i en uppdatering och lyckas avfyra Copilot-instruktionen innan AutoHotKey avlyssnar tangenttryckningen, skulle du ha den både öppna Copilot och utföra din önskade uppgift. Det verkar osannolikt, men om det skulle hända i framtiden, kan du använda Sharpkeys, ett program som omprogrammerar tangenter i registret, för att kartlägga F23 till F13 och sedan ändra ditt Autohotkey-skript för att avfyra på +#f13:: istället för +#f23::. Vi testade och det fungerar.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 5 april

Microsoft introducerar officiell Copilot-tangent för kommande AI PC-produkter

Microsoft planerar att introducera en officiell Copilot-tangent för kommande AI PC-produkter. Den nya tangenten fungerar liknande en tangentbordskombination från 80-talet. Microsoft beskriver Copilot-tangenten för Windows 11-datorer som ett sätt att ´bemyndiga´ användare och möjliggöra för dem att enkelt omfamna den kommande AI ´transformationen´. Den nya tangenten kommer snart att bli en standarddel av Windows tangentbordskonfigurationer, och nyligen släppta bärbara datorer är redan utrustade med denna extra tangentbordsfunktion. Tom´s Hardware erhöll ett par nya Dell-bärbara datorer (XPS 14, XPS 16) med den nya tangenten och bestämde sig för att testa dem.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 2 april

Nästa generations NVIDIA GPU:er dominerar i MLPerf AI-prestandatester

Nästa generations NVIDIA GPU:er dominerade de senaste MLPerf prestandatesterna för artificiell intelligens (AI). Testerna, som administreras av AI-teknikkonsortiet MLCommons, inkluderade för första gången två nya tester för att approximera inferensarbetsbelastningar för generativa AI-applikationer. NVIDIA använde sina snart tillgängliga NVIDIA H200 Tensor Core GPU:er (byggda på Nvidia Hopper-arkitekturen) i dessa hastighetstester. GPU:erna förbättrades med NVIDIA TensorRT-LLM, en programvara som effektiviserar LLM-bearbetning. I testerna kunde H200 GPU:erna, tillsammans med TensorRT-LLM, producera upp till 31 000 tokens/sekund, vilket satte ett rekord att slå i denna första omgång av LLM-benchmarking. Denna nästa generation av GPU:er visade en prestandaförbättring på cirka 43% jämfört med de för närvarande tillgängliga H100:erna.

Direktlänk Dela The New Stack fördjupade 29 mars

Företagssektorn kommer att vara de första att dra nytta av AI-datorer, enligt Intel

Enligt George Chacko, Global Account Sales Director på Intel, kommer företagssektorn att vara de första att dra nytta av AI-datorer tack vare dess produktivitets- och effektivitetsfördelar. Konsumenternas acceptans av AI-datorer kan dock ta längre tid. Intel har diskuterat en ny typ av persondator som drivs av nya chips som Intel Core Ultra med dedikerade ´Neural Processor Units´ (NPU). Dessa datorer kan snabba upp AI-uppgifter lokalt istället för att nå ut till molnservrar. Trots AI-branding och en dedikerad NPU är mjukvaran inte helt redo att dra nytta av ´AI-datorer´ än. Intel siktar på att sälja 100 miljoner AI-datorer till 2025.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 29 mars

MLCommons meddelar nya resultat från MLPerf Inference v4.0

MLCommons har meddelat nya resultat från sin branschstandard MLPerf Inference v4.0 benchmark-suite, som levererar branschstandard prestandamätning för maskininlärningssystem på ett arkitekturneutralt, representativt och reproducerbart sätt. Två nya benchmarks har lagts till i sviten, Llama 2 70B och Stable Diffusion XL. Llama 2 70B valdes för att representera de ´större´ LLM:erna med 70 miljarder parametrar, medan Stable Diffusion XL valdes för att representera text-till-bild generativa AI-modeller. MLPerf Inference v4.0 innehåller över 8500 prestandaresultat och 900 strömresultat från 23 inlämnande organisationer.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 27 mars

Över 10 000 teknikindustrispelare och kunder samlades på NVIDIA GTC, en global AI-konferens, i San Jose Convention Center. Lenovo lanserade det mest kompletta sortimentet av generativa AI-system byggda på NVIDIA GPU:er, nätverk och programvara i branschen. Lenovo lanserade två full-stack AI-system designade för att leverera stora språkmodeller (LLM) och maskininlärningsförmågor till kunder. Systemen, Lenovo ThinkSystem SR680a V3 och ThinkSystem SR780a, stöder åtta NVIDIA H100 och H200 Tensor Core GPU:er samt de nyligen tillkännagivna NVIDIA B100 och B200 Tensor Core GPU:erna. Lenovo meddelade också partnerskap med NVIDIA för att bygga accelererade modeller snabbare med hjälp av NVIDIA MGX-modulära referensarkitektur.

News.lenovo.com fördjupade 27 mars

Bästa bärbara datorer för maskininlärning 2024

Artikeln listar sju bästa bärbara datorer för maskininlärning 2024. MSI Sword 15 A12VF, kostar under Rs 95,000, har en 12:e generationens Intel Core i7-12650H och Nvidia GeForce RTX 4060. Dell G15-5525 har en AMD Ryzen 7 6800H och Nvidia GeForce RTX 3070 Ti, kostar lite över Rs 1 lakh. HP Omen 16-xf0059AX har AMD Ryzen 7840HS och Nvidia GeForce RTX 4060. Lenovo Legion 5 Pro har AMD Ryzen 7 7745HX och RTX 4070, är det mest prisvärda alternativet. HP Omen 17-ck2004TX har 13:e generationens Intel Core i9-13900HX och Nvidia GeForce RTX 4080. Dell Alienware m18 R1 har Intel Core i9-13980HX, Nvidia GeForce RTX 4090 och 64GB DDR5 RAM. Slutligen har Apple MacBook Pro 16´ en Apple M3 Max-processor och 48GB LPDDR5 RAM.

Direktlänk Dela 9.9 Media fördjupade 26 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Marknaden för AI-videogeneratorer förväntas växa med 19,7% mellan 2023 och 2030

Den globala marknaden för AI-videogeneratorer, värderad till 472,9 miljoner dollar 2022, förväntas växa med 19,7% från 2023 till 2030. Den ökade efterfrågan på videoinnehåll, drivet av den ökande populariteten av visuella miljöer i företag, har resulterat i att cirka 80% av online-trafiken tillskrivs videor. Företag som Synthesia, Speechify, Runway, HeyGen, DeepBrain AI, VEED och Colossyan erbjuder alla AI-drivna plattformar för videogenerering.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 21 mars

Nvidia lanserar version 5.0 av sin AI-programvaruplattform med nya mikrotjänster

Nvidia har annonserat version 5.0 av sin AI-programvaruplattform, som kommer att innehålla en mängd mikrotjänster designade för att påskynda apputveckling och snabbt öka distributionen. Mikrotjänsterna tillhandahålls som nedladdningsbara mjukvarubehållare för företagsapplikationer. De är uppdelade i två huvudkategorier: Nvidia NIM, som handlar om mikrotjänster relaterade till distribution av AI-modeller, och CUDA-X, för mikrotjänster som företagets optimeringsmotor. Dessa mikrotjänster kommer att vara tillgängliga via Amazon SageMaker, Google Kubernetes Engine och Microsoft Azure AI.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 18 mars

Super Micro Computing: En stark spelare inom AI, men med vissa farhågor

Super Micro Computing, en teknikaktie som inte är en del av de ´Magnificent Seven´, har sett en enorm tillväxt på 5 830% på fem år och över 300% hittills 2024. Företaget, som nyligen inkluderades i S&P 500, spelar en viktig roll inom AI. Super Micro designar integrerade system för IT-arkitektur och har varit mycket efterfrågade på grund av det ökande intresset för grafikprocessorer från Nvidia och Advanced Micro Devices. Trots detta finns det oro kring företagets låga marginalprofil och dess värdering, som tycks bli allt mer frånkopplad från de grundläggande faktorerna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 mars

AI-företaget Super Micro Computing stiger kraftigt på börsen

Aktier i Super Micro Computing har stigit med 5 830 % under de senaste fem åren och har hittills i år ökat med över 300 %. Företaget spelar en viktig roll inom artificiell intelligens (AI) och designar integrerade system för IT-arkitektur. Intresset för grafikprocessorer (GPU) har lett till en hög efterfrågan på Supermicros tjänster. Trots att företagets intäkter växer med över 100 % årligen, finns det oro kring företagets låga marginalprofil. För kvartalet som slutade den 31 december var bruttomarginalen 15,4 %, en minskning jämfört med föregående kvartal och samma period föregående år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 mars

Indiska CIO:er tror att AI är avgörande för företag 2024

Enligt en rapport tror 95 procent av indiska CIO:er att införandet av artificiell intelligens (AI) kommer att vara avgörande för företag 2024. Rapporten, utförd av International Data Corporation på uppdrag av Lenovo, visar att organisationer i Asien-Stillahavsområdet planerar att öka sina AI-utgifter med 45 procent 2024 jämfört med 2023. Rapporten visar också att AI har haft en stor inverkan på topp teknologier, inklusive cybersäkerhet och hotdetektering, intelligent automatisering och robotik, och automatisering för förbättrad effektivitet i landet.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 16 mars

95% av indiska CIO:er tror att AI-adoption är avgörande för företag 2024

Enligt en rapport tror 95% av indiska CIO:er att införandet av artificiell intelligens (AI) är avgörande för företag 2024. Rapporten, som utarbetades av International Data Corporation på uppdrag av Lenovo, baseras på enkätsvar från över 900 CIO:er, inklusive över 150 i Indien. Den visar att organisationer i Asien-Stilla havsområdet planerar att öka AI-utgifterna med 45% 2024 jämfört med 2023. Amit Luthra, VD -Inid India, Lenovo ISG, sa att 57% av CIO:erna anser att AI är en game changer för deras organisationer.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 14 mars

Supermicro ansluter sig till S&P 500, aktier närmar sig rekordhöjder

Super Micro Computing, som utformar integrerade system för IT-arkitektur, har nyligen upplevt en stark tillväxt tack vare den ökade efterfrågan på grafikprocessorer (GPU:er). Företagets intäkter växer för närvarande med över 100% årligen. Efter att ha meddelat att det kommer att gå med i S&P 500, steg Supermicros aktier med 12%. Trots detta har företaget utmaningar att hantera, inklusive konkurrens inom halvledarutrymmet och behovet av att bredda sina partnerskap bortom Nvidia. Dessutom behöver Supermicro visa att det kan expandera sina marginaler och kassaflöden för att undvika en likviditetskris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 mars

Elon Musk stämmer OpenAI

Elon Musk har stämt OpenAI och dess ledare, Sam Altman och Greg Brockman, för att ha brutit mot de grundläggande principerna genom att prioritera vinster över mänskligheten. Musk, som hjälpte till att grunda OpenAI 2015, menade att företaget skulle använda sin AI-teknologi till allmänhetens fördel. OpenAI har dock avvisat Musks påståenden. Musk anklagar även OpenAI för att ha blivit ett stängt, vinstdrivande företag kontrollerat av Microsoft. Konflikten lyfter frågor om utvecklingen av AI och vem som drar nytta av dess framväxt.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 6 mars

Nya idéer om mobila enheter presenterade på Mobile World Congress

På årets Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, Spanien, presenterades en mängd nya Android-smartphones från bland annat Xiaomi och Nothing. Men konferensen visade också upp nya idéer om vad en ´mobil enhet´ egentligen kan vara. Med generativ AI som förändrar hur vi interagerar med teknik börjar enheter som Humane AI Pin rita en väg bortom glasskärmen i fickan. Samsung visade upp sin smarta ring och Lenovo frågade om din telefon kunde linda runt handleden som ett snap-armband, och om du kunde se genom din laptopskärm till alla spektakulära vyer på andra sidan.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 mars

Mobile World Congress 2024: Nya tekniska innovationer och AI-uppdateringar presenterade

Under Mobile World Congress 2024 i Barcelona presenterades flera tekniska innovationer, inklusive konceptlaptops med transparenta skärmar och nya enheter som kommer att finnas tillgängliga i butiker i år. AI-verktyget Copilot fick en uppdatering som låter det integreras närmare med din dator. Copilot kan nu slå på och av batterisparläge, visa enhetsinformation och utföra en mängd andra uppgifter. Microsoft började rulla ut den senaste funktionen för Windows 11, ´Moment 5´, vilket inkluderar flera nya funktioner för datorer. Många av funktionerna involverar AI, vilket är en trend redan och kommer att bli allt viktigare i takt med att tekniken utvecklas. Intel och Qualcomm gjorde också tillkännagivanden om AI. Intel avtäckte sina vPro Core Ultra-chip och Qualcomm lanserade sin AI Hub, som ger utvecklare tillgång till över 75 AI-modeller som är optimerade för att köras på Qualcomm-processorer.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 4 mars

Höjdpunkter från Mobile World Congress 2024: Bärbar teknologi, AI och elbilar

Mobile World Congress är en årlig händelse där senaste teknologin inom mobilbranschen visas upp. I år visades bland annat telefoner, bärbara datorer, smartklockor och robotar. Några av de mest framstående produkterna var Motorola´s bärbara telefonkoncept, Samsung Galaxy Ring, Humane AI Pin, Xiaomi 14 Ultra och Xiaomi SU7 EV. Lenovo ThinkPad T-Series bärbara datorer blev också uppmärksammade för deras lättreparerade design, vilket bidrar till att minska miljöpåverkan.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, AI drivs säkerhet och AI stöder författare

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD, Sam Altman, med påståendet att företaget har avvikit från sin ursprungliga mission att utveckla AI för mänsklighetens kollektiva fördel. Företag vänder sig till AI för cybersäkerhet, med AI som kan påskynda och effektivisera hanteringen av cyberhot. Inkitt, en startup som använder AI för att skapa böcker, har säkrat 37 miljoner dollar. AI och robotik sammanslagning drar investeringar, med Figure AI som har höjt 675 miljoner dollar för att utveckla AI-drivna humanoida robotar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 2 mars

AI kan förbättra onlinesäkerheten, säger Google CEO

Google CEO Sundar Pichai har nyligen påpekat att artificiell intelligens (AI) kan förbättra onlinesäkerheten, ett påstående som många branschexperter instämmer i. AI förändrar hur säkerhetsteam hanterar cyberhot, vilket gör deras arbete snabbare och effektivare. AI automatiserar de inledande stadierna av incidentutredning genom att analysera stora mängder data och identifiera komplexa mönster. Detta ger säkerhetspersonal möjlighet att börja sitt arbete med en klar förståelse för situationen, vilket snabbar upp svarstiderna. AI kan även hjälpa till att upptäcka specifika mönster för att fånga hackare som ständigt blir bättre på vad de gör.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 1 mars

Microsofts AI-assistent Copilot mottar blandade recensioner

Microsofts AI-assistent Copilot, ett samarbete med OpenAI, har fått blandade recensioner. Trots att vissa företag, som kemiföretaget Dow och Lenovo, berömmer verktyget för dess effektivitetsvinster, har andra kritiserat det för dess höga kostnader och opålitliga integreringar med Excel och PowerPoint. Kritiker har rapporterat att AI:n ibland ger felaktiga svar och beräkningar. Microsofts företags VP Jared Spataro försvarade produkten och sa att kunderna hittar omedelbart värde i Copilot, men erkände produktens komplexitet.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 27 februari

AI och cybersäkerhet i utbildningssektorn: En fallstudie från Filippinerna

Den snabba teknikadoptionen inom smart utbildning medför betydande framsteg men också cybersäkerhetsproblem när utbildningsinstitutioner övergår till digitala plattformar. I Filippinerna står smart utbildning inför hinder som bristfällig infrastruktur och begränsade resurser, samtidigt som man brottas med risker som dataintrång och nätmobbning. Dessa utmaningar understryker behovet av omfattande strategier för att hantera både teknologiska och säkerhetsmässiga problem. Artificiell intelligens (AI) framträder som en avgörande strategi, som erbjuder viktiga verktyg för att navigera i det dynamiska cybersäkerhetslandskapet. Genom att integrera AI i utbildningssektorns cybersäkerhetsramverk erbjuds en paradigmskifte i hanteringen av utvecklande cyberhot.

Direktlänk Dela OpenGov Asia fördjupade 27 februari

Lenovo accelererar Telco-omvandling med nästa generations Edge AI-innovationer på MWC 2024

På MWC 2024 presenterade Lenovo nästa generations integrerade Edge AI-lösningar för Telco, som hjälper företag att utnyttja stora mängder data vid den yttre kanten för omvandlande AI-applikationer i skala samtidigt som energiförbrukningen minskar. Innovationerna är en del av Lenovos omfattande portfölj av hybrid AI-lösningar designade för att förenkla vägen till intelligent omvandling för alla branscher. Lösningarna lockar nya kundsamverkansprojekt med branschledare, som Telefonica, för att låsa upp kraften i AI var som helst data skapas och leverera den till företag vid den yttre kanten i realtid.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 27 februari

AI Dagliga Uppdateringar: Intel, Fujitsu, Lenovo, ServiceNow, NVIDIA, Wipro och Nokia Presenterar Nya Lösningar

Under MWC 2024 presenterade Intel nya plattformar, lösningar och tjänster inom nätverk och kant-AI, Intel Core Ultra-processorer och AI PC. Fujitsu Network Communications introducerade Virtuora IA, ett nätverksapplikationssamling drivet av AI för att förbättra mobilnätverksoperatörers nätverksprestanda. Lenovo avtäckte sin senaste portfölj av AI-enheter, mjukvara och infrastrukturlösningar. ServiceNow och NVIDIA utvidgar sitt partnerskap med introduktionen av telco-specifika generativa AI-lösningar. Wipro Limited meddelade en gemensam privat trådlös lösning med Nokia för att hjälpa företag att skala upp sin digitala omvandling.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 27 februari

Lenovo presenterar innovativ portfölj av AI-enheter och tjänster på MWC 2024

På MWC 2024 presenterade Lenovo sin senaste portfölj av AI-enheter, mjukvara och infrastrukturlösningar. Företaget visade även två konceptenheter som utmanar de traditionella formfaktorerna för PC och smartphones. Lenovo presenterade också framtiden för hybrid AI som driver fler enheter, mjukvara och tjänsteerbjudanden för mer personalisering, samarbete och effektivitet. Lenovo och Motorola lanserade också Smart Connect, en mjukvarulösning som förenar digitala ekosystem för att skapa en sömlös flerenhetsupplevelse. Företaget har även tillkännagivit nästa generation av integrerade Edge AI-lösningar för Telco.

Direktlänk Dela News.lenovo.com fördjupade 26 februari

Lenovo lanserar nya hårdvaru- och mjukvarulösningar på MWC 2024

Lenovo har lanserat en rad nya hårdvaru- och mjukvarulösningar, inklusive nya ThinkPad och ThinkBook företagsbärbara datorer, på MWC 2024. Dessa nya produkter har AI-funktioner som förbättrar produktivitet och effektivitet. Lenovo presenterade också en rad tillbehör designade för att öka mobiliteten, som ThinkVision M14t Gen 2 bärbar skärm, en USB-C Slim Travel Dock och en omformad ThinkPad Executive 16-tums ryggsäck. Slutligen avtäckte Lenovo en futuristisk laptop - ThinkBook Transparent Display Laptop Concept - som har den första 17,3-tums Micro-LED transparenta skärmen.

Direktlänk Dela News.lenovo.com fördjupade 26 februari

Marknaderna når rekordhöjder, Samsung satsar på AI, Lenovo visar upp genomskinlig laptop

Marknaderna stängde fredagen på en hög notering med hjälp av Nvidias starka intäkter. S&P 500 steg med 0,03% till nya rekordhöjder, medan Dow Jones också stängde på en all-time high. Nasdaq Composite förlorade 0,28% men nådde en ny 52-veckors högsta under sessionen. Smartphone-tillverkare som Samsung hoppas på AI-trenden för att öka försäljningen av sina enheter. Lenovo visade en prototyp av en bärbar dator med genomskinlig skärm, men har inga planer på att sälja enheten. Berkshire Hathaways operativa inkomst ökade med 28% i fjärde kvartalet. Kinesiska AI-aktier stiger trots en dämpad marknadsåterhämtning, med analytiker som är optimistiska om tech-jätten Baidu.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 26 februari

Lenovo tillkännager ThinkPad X12 Detachable Gen 2 med Intel Core Ultra-processorer

Lenovo har annonserat ThinkPad X12 Detachable Gen 2, en företagsfokuserad 2-i-1-dator. Den nya datorn drivs av Intel Core Ultra U-seriens processorer och har en 3:2 Corning Gorilla Glass-skärm, samt flera AI-funktioner. ThinkPad X12 Detachable Gen 2 börjar på $1,399 och kommer att lanseras i april 2024. Den har en integrerad AI-motor för att hjälpa till med säkerhet, strömeffektivitet och inlevelse. Den är bland de första PC:erna att presentera de nya chipporna. ThinkPad X12 Detachable Gen 2 är en konvertibel dator som låter dig helt koppla loss sitt tangentbord. Den har också säkerhetsfunktioner som ThinkPad-användare är vana vid, som en sekretesslucka.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 26 februari

Så här kontrollerar du inställningarna för bakgrundsbelysning på ditt tangentbord i Windows 11

Bakgrundsbelysning på tangentbordet kan vara mycket bekvämt när du vill skriva snabbt i svagt ljus eller förbättra estetiken i din spelrigg. Här är några intressanta sätt att kontrollera bakgrundsbelysningen på ditt tangentbord i Windows 11. 1. Använd den dedikerade knappen. 2. Använd programvaran från enhetstillverkaren. 3. Prova dessa tangentbordskortkommandon. 4. Använd en tredjepartsapp. Du kan även använda gratis tredjepartsappar som OpenRGB och SignalRGB för att kontrollera RGB-belysningen på ditt tangentbord i Windows 11.

Direktlänk Dela Alphr fördjupade 25 februari

Lenovo erbjuder gratis Madame Webb-varor och skärmar med nya bärbara datorer

Kunder som köper en ny Microsoft Copilot-utrustad Windows 11-bärbar dator från Lenovo kan få Madame Webb-varor och skärmar värda upp till PHP 4 995. Madame Webb slog nyligen igenom på Filippinernas biografer den 14 februari 2024. För att fira detta erbjuder Lenovo kunder som köper en ny Lenovo IdeaPad, Yoga, Legion och LOQ-serie bärbar dator mellan 1 februari och 27 mars 2024, en motsvarande gåva för varje köp av en deltagande enhet. Gåvorna inkluderar en Madame Web X Lenovo-keps, en Lenovo D20-30-skärm eller en Lenovo L22E-40-skärm. Dessa kampanjer är exklusiva för utvalda butiker, inklusive Lenovo Experience Store SM Megamall, Legion Store SM North EDSA och Legion Store SM Makati. Dessa butiker kommer även att vara värd för aktiviteter i butiken där kunder kan spela för ytterligare priser. En tarotkortläsare kommer att vara närvarande från fredagar till söndagar i butiken från den 16 februari där kunder kan få en gratis inblick i framtiden.

Direktlänk Dela Giz Guide fördjupade 24 februari

Artificiell intelligens dominerar världens största mobiltelefonmässa

Världens största mobiltelefonmässa, Mobile World Congress (MWC), inleds på måndag (26 februari) i Barcelona, Spanien, med branschen som vänder sig till artificiell intelligens (AI) för att öka försäljningen och engagera användare. Mässan förväntas dra 95 000 deltagare och 2 400 utställare från hela världen. AI:s inverkan genomsyrar alla delar av fältet när företag skyndar sig att anta generativ AI och andra typer av maskininlärningsverktyg. Företag inom trådlös sektor integrerar AI med telekommunikation. Vissa företag lägger till AI-funktioner till smartphones och andra enheter, medan andra använder AI för att förbättra hur nätverkssystem fungerar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 23 februari

Mobile World Congress 2024: Spännande ny teknik att se fram emot

Mobile World Congress (MWC) startar på måndag och förväntas bli en av de mest hektiska hittills med en rad nya och spännande produkter inom AI och personliga teknikenheter. Evenemanget varar i en vecka, från 26 till 29 februari, med viktiga tal och lanseringsevenemang planerade över hela Fira De Barcelona konferenscenter. Företag som Xiaomi, Honor och Nokia har också tillkännagett produktlanseringsplaner för söndagen, dagen innan MWC officiellt startar. Motorola kan presentera sitt Adaptive Display Concept, medan Deutsche Telekom planerar att visa upp en ´AI-telefon´ som ersätter appar med generativa AI-assistenter. Telefonmakaren Tecno kommer att demonstrera Phantom Ultimate, dess första koncept med rullbar skärm.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 23 februari

Lenovo och Anaconda ingår strategiskt partnerskap för att förbättra AI- och dataforskning

Lenovo har meddelat ett strategiskt partnerskap med Anaconda Inc., en ledande leverantör av populär källkod för artificiell intelligens (AI), maskininlärning (ML) och dataforskningsplattformar. Partnerskapet kommer att kombinera Lenovos pålitliga ThinkStation och ThinkPad arbetsstationsprodukter med Anacondas företagsstyrkor för öppen källkodsledarskap, säkerhet och tillförlitlighet. Partnerskapet möjliggör för dataforskare att skapa och distribuera AI-lösningar med förstklassig hårdvara och företagsklassig AI-programvarustöd inom en mer hanterbar investeringsram.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 19 februari

Tidiga användare mindre imponerade av Microsofts AI-assistent Copilot

Microsofts VD Satya Nadella har lett teknikjättens satsning på AI-produkter, men några tidiga användare är besvikna. De första användarna av Microsofts AI-assistent, Copilot, har invänt mot de höga kostnaderna och sagt att AI:n hallucinerade felaktiga svar. Microsoft investerar miljarder i sina AI-produkter. Copilot, ett samarbete mellan Microsoft och OpenAI, ansluter till Microsofts omfattande svit av appar för att generera dokument och presentationer och sammanfatta möten och e-post. Vissa företag som testar Copilot älskade att det sparade dem tid. Kemiföretaget Dow, som planerar att rulla ut Copilot till hälften av sina 35 900 anställda vid årets slut, hyllade verktygets ´enorma effektivitetsvinster´. Men andra är inte säkra på att Copilot är värt prislappen på 30 dollar per person (utöver en Microsoft 365-prenumeration).

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade 18 februari

Tidiga användare av Microsofts AI-assistent Copilot mindre än imponerade

Microsofts AI-assistent Copilot, ett samarbete med OpenAI, har mottagit blandade recensioner från tidiga användare. Vissa företag, som Dow och Lenovo, har hyllat effektivitetsvinsterna som verktyget medför. Andra har dock kritiserat de höga kostnaderna och påstått att AI:n genererar felaktiga svar. Kritiker har rapporterat att Copilots integrationer med Excel och PowerPoint inte alltid varit tillförlitliga eller korrekta. Microsofts företags-VP Jared Spataro har sagt att kunderna hittar omedelbart värde i Copilot, men erkänner produktens komplexitet eftersom ´AI skiljer sig från alla teknologier vi tidigare sett´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 18 februari

Tidiga användare av Microsofts AI-assistent, Copilot, mindre än imponerade

Microsofts AI-assistent, Copilot, har inte imponerat på alla tidiga användare. Vissa användare har klagat på de höga kostnaderna och felaktiga svar från AI:n. Trots detta investerar Microsoft miljarder i sina AI-produkter. Copilot, som är ett samarbete mellan Microsoft och OpenAI, integreras i Microsofts populära applikationer för att generera dokument och presentationer samt sammanfatta möten och e-post. Kemiföretaget Dow och Lenovo har uttryckt positiva åsikter om Copilot, medan andra företag som Juniper är tveksamma till att köpa produkten för hela sin arbetsstyrka.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 februari

Microsofts AI-assistent Copilot: Är det värt kostnaden?

Microsoft har lagt till AI-assistenten Copilot i sina Office-applikationer, i ett försök att konkurrera med Google och Meta. Copilot kan sammanfatta e-post och generera texter, och integreras snabbt med Office-paketet. Trots detta har det varit svårt att övertyga användare att överge Google. Dessutom har priset på $30 per månad per företagsanvändare, med krav på minst 300 prenumerationer, ifrågasatts. Microsoft har svarat med att erbjuda mindre och billigare testpaket. Vissa applikationer fungerar bra med Copilot, medan andra inte gör det.

Direktlänk Dela TechCentral fördjupade 15 februari

Brilliant Labs lanserar AI-drivna smarta glasögon

Brilliant Labs, ett startföretag med tidigare Apple-chefen Bobak Tavangar i spetsen, lanserar smarta glasögon med integrerad AI. Glasögonen, kallade Frame, har en inbyggd kamera för objektigenkänning och en mikrofon för röstinteraktion. Detta innebär att användaren kan få mer information om till exempel en vinflaska de tittar på, identifiera byggnader eller landmärken, kontrollera en matvaras näringsinformation eller få live språköversättningar. All information visas framför användarens ögon via mikro-OLED-teknologi som projicerar visuella bilder genom en ´geometrisk prisma´. Glasögonen kan förbeställas nu för 349 dollar och leveransen beräknas börja den 15 april.

Direktlänk Dela New Atlas fördjupade 13 februari

Lenovo utvecklar nytt AI-drivet operativsystem

Lenovo rapporteras utveckla ett nytt AI-drivet operativsystem som förväntas lanseras under första halvan av 2024. Liu Jun, Lenovos verkställande vicepresident, presenterade projektet på CES 2024. Detta markerar ett viktigt steg mot att integrera full-stack intelligens i vardaglig datoranvändning. Det nya operativsystemet syftar till att revolutionera personlig databehandling genom att betona multi-terminalprodukter, särskilt AI-datorer och personliga agenter. Lenovos kommande AI-datorer kommer att ha multi-modal naturlig språkinteraktion, vilket sätter nya standarder för användar-enhet-interaktion.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 13 februari

AI-datorer förväntas utgöra 22% av alla PC:er 2024 enligt Gartner

Enligt en prognos från Gartner kommer AI-datorer att utgöra 22% av alla persondatorer 2024. AI-datorer definieras som datorer utrustade med dedikerade AI-acceleratorer eller kärnor, neurala bearbetningsenheter (NPU), accelererade bearbetningsenheter (APU) eller tensorbearbetningsenheter (TPU), designade för att optimera AI-uppgifter på enheten utan att förlita sig på externa servrar eller molntjänster. Gartner tror också att AI-aktiverade telefoner kommer att utgöra 22% av alla ´grundläggande och premium´ smartphone-leveranser 2024.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 13 februari

Brilliant Labs introducerar smarta glasögon med AI-assistent

Brilliant Labs, grundat i Hongkong 2019, har introducerat Frame, ett par smarta glasögon med en anpassad AI-assistent vid namn Noa. Noa kan hantera flera stora språkmodeller och hitta den bästa passformen för en given fråga. Företaget hoppas att generativ AI-teknologi kommer att få alla att bära en smart skärm på ansiktet. Frame-glasögonen är nu tillgängliga för förbeställning till ett pris av 349 amerikanska dollar per par och börjar levereras i april. Flera kinesiska företag har också hoppat på trenden med smarta glasögon, i ett försök att kapitalisera på en marknad som förväntas explodera i år tack vare Apples inträde med sin Vision Pro-blandade verklighetshjälm.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 11 februari

Globalt forum om artificiell intelligens hålls i Slovenien

Mer än 600 deltagare från nästan 70 länder deltar i ett forum om artificiell intelligens (AI) i Slovenien, vilket bevisar att AI är ett viktigt område. Sloveniens digitaliseringsminister Emilija Stojmenova Duh betonade behovet av globalt samarbete för att hantera frågor kring AI. Vid forumets officiella öppning framhöll vice premiärminister och arbetsmarknadsminister Luka Mesec den snabba utvecklingen inom teknologin. Åtta teknikföretag, inklusive Microsoft, Mastercard, Lenovo, GSMA, INNIT, LG, Salesforce och Telefonica, har åtagit sig att utveckla mer etisk AI i enlighet med UNESCO:s rekommendationer.

Direktlänk Dela Government of Slovenia fördjupade 9 februari

AI-sektorn i Indien växer med stöd från Google och Microsoft

Microsofts VD Satya Nadella och Google DeepMinds chefsforskare Dr Jeff Dean har nyligen besökt Indien för att diskutera landets framtid inom AI. Nadella tror att Indien kan bidra betydligt till AI-utvecklingen och engagerar sig med lovande AI-startups. Google höll nyligen sitt första Research@ Bangalore-evenemang där akademiska forskare, utvecklare och startups samlades. Många nya startups fokuserar på att skapa tvåspråkiga LLMs för den indiska marknaden, till exempel Sarvam AI, som nyligen introducerade OpenHathi och har ett partnerskap med Microsoft.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 februari

Lenovo prioriterar AI för att attrahera nya konsumenter

Lenovo planerar att prioritera artificiell intelligens (AI) som en central del i sin framtida produktplanering för att locka nya konsumenter. Företaget förutser att 70% av enheterna kommer att vara AI-inbyggda inom de närmaste två till tre åren. Denna utveckling kommer först att synas inom premiumsegmentet, innan det sprider sig till resten av Lenovos produktsortiment. Stora teknikföretag integrerar allt mer AI i sina produkter och tjänster, och Lenovo hoppas kunna sälja PC:er med inbyggd AI till konsumenter som köpte under pandemin och nu vill byta ut dem mot AI-utrustade PC:er.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 7 februari

Microsoft lägger till Copilot-nyckel till PC-tangentbord

I januari meddelade Microsoft att de samarbetar med OEM:s för att lägga till en Copilot-nyckel på PC-tangentbord. Under CES visade OEM:s som Dell och Lenovo upp bärbara datorer med den nya nyckeln till höger om mellanslagstangenten. När den trycks ned öppnas Windows Copilot, en sidofält där man kan chatta med Microsofts AI. Om man vill ha en Copilot-nyckel behöver man inte en ny laptop eller tangentbord. Man kan skriva ett enkelt tangentbordsmakro och tilldela det till en nyckel man inte vill använda till något annat.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 6 februari

Teknikföretag skriver under UN-avtal om etiska AI-system

Några av världens ledande teknikföretag, inklusive Lenovo Group, LG AI Research, Mastercard, Microsoft, Salesforce, Telefonica, GSMA-nätverket av mobiloperatörer och INNIT, har undertecknat ett banbrytande avtal med FN för att bygga mer etiska AI-system. Avtalet innebär att företagen förbinder sig att fullt ut garantera mänskliga rättigheter i design, utveckling, köp, försäljning och användning av AI. Ett annat problem som framhävdes var att volymen av rapporterat barnsexuellt övergreppsmaterial online har ökat med 87 procent sedan 2019, vilket understryker vikten av AI-övervakning.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 6 februari

40 under 40 Data Scientists Awards hyllar framstående individer inom AI och dataanalys

40 under 40 Data Scientists Awards uppmärksammar experter inom artificiell intelligens (AI) och dataanalys. Priserna delades ut den 2 februari på årets MLDS-konferens i Bangalore. Pristagarna har visat exceptionell expertis, innovativt tänkande och engagemang för att driva meningsfull förändring inom sina organisationer och den bredare industrin. Deras arbete sträcker sig över olika sektorer, inklusive fintech, hälsovård, detaljhandel och mer, vilket visar den mångsidiga och långtgående påverkan av dataanalys.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 3 februari

AI-uppdateringar: Hewlett Packard bygger superdator för Eni, Dynatrace utökar sin plattform, Lenovo bygger HPC-kluster, WellSky samarbetar med Google Cloud, Accenture investerar i Tenchi Security

Hewlett Packard Enterprise bygger en nästa generations superdator, HPC6, för Eni, en av världens största energileverantörer. Dynatrace har utökat sin analys- och automationsplattform för att ge bättre överblick och säkerhet för stora språkmodeller och generativa AI-drivna applikationer. Lenovo har meddelat att de kommer att bygga ett nytt High Performance Computing (HPC) kluster tillsammans med University of Paderborn. WellSky har inlett ett strategiskt samarbete med Google Cloud för att utnyttja dess säkra molnteknologier och AI-plattform, Vertex AI. Accenture har gjort en strategisk investering i Tenchi Security, ett företag för cyberriskhantering.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 2 februari

MLCommons bildar MLPerf Client arbetsgrupp för att skapa AI-benchmark för klient-system

MLCommons meddelar bildandet av en ny MLPerf Client arbetsgrupp. Gruppens mål är att skapa AI-benchmark för klient-system som stationära datorer, bärbara datorer och arbetsstationer baserade på Microsoft Windows och andra operativsystem. MLPerf benchmark-serien är guldstandarden för AI-benchmark i datacenter och nu tar de med sin gemenskapsfokuserade utvecklingsansats och djupa tekniska förståelse för maskininlärning (ML) mot att skapa en benchmark-serie för konsumentklientsystem. Första benchmark kommer att fokusera på en stor språkmodell, specifikt Llama 2 LLM.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 24 januari

LEAP 2024 förväntas bli rekordstor teknikevent i Saudiarabien

LEAP 2024, en stor teknikevent, kommer att äga rum på Riyadh Exhibition and Convention Center, Malham, från 4 till 7 mars 2024. Detta blir det tredje året för detta banbrytande teknikevent i Saudiarabien, som syftar till att fortsätta driva landets teknologi-drivna omvandling. LEAP 2024 kommer att bygga på de över 9 miljarder dollar i avtal som ingicks 2023, och förväntas locka en rad stora sponsorer. Över 1 000 globala experter kommer att utforska innovativa lösningar inom sju fokusområden, och mer än 180 länder förväntas delta i det fyra dagar långa eventet.

Direktlänk Dela Joy Online fördjupade 24 januari

Lenovo presenterar teknologiska lösningar för Ducati MotoGP-teamet

Under evenemanget ´Campioni in Pista´ som anordnades av Ducati i Madonna di Campiglio, presenterade Lenovo teknologiska lösningar som kommer att hjälpa MotoGP-teamet i jakten på en ny titel. Luca Rossi, ordförande för Intelligent Devices Group, talade om att de kommer att fortsätta arbeta med teamet och tillhandahålla innovativa tjänster för att höja prestandan. Lenovo ThinkAgile och Lenovo ThinkSystem SE350 edge-servrar kommer att introduceras för att göra analysen mer exakt, snabb och detaljerad. Dessutom kommer en självkörande robot att användas för att samla in data från banan.

Direktlänk Dela GPOne fördjupade 22 januari

AI-chip blir allt mer populära bland teknikföretag

Artificiell intelligens (AI) enheter har blivit en trend hittills i år. Elektroniktillverkare marknadsför nu vad de historiskt sett har kallat för datorchips som ´AI-chips´ och deras enheters AI-förmågor. Microsoft var ett av de första företagen att tillkännage sin första generation av AI-datorer och de tog det ett steg längre genom att lägga till en ny knapp till sina tangentbord dedikerade till sin AI-assistent ´copilot´. Nvidia har också tillkännagivit en ny linje av ´Super´ grafikkort som är bättre på att hantera AI-uppgifter. Nvidia samarbetar också med flera ledande PC-tillverkare som Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI, Razer och Samsung för att introducera bärbara datorer som är ´AI-ready´ och har dessa nya kort. Dessa bärbara datorer förväntas börja levereras denna månad.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 22 januari

AI-spellaptops presenteras på CES 2024: Verklig förbättring eller bara hype?

AI-spellaptops har anlänt, men det är ännu oklart om de kommer att bestå. De första spellaptops med AI-chip från AMD och Intel presenterades på CES 2024 och erbjuder en rad AI-verktyg och förbättringar. Vissa lovar bättre kylning medan andra skryter med förbättrad grafik eller inbyggda generativa AI-funktioner. Endast praktiska tester kommer att visa om AI-spellaptops lever upp till hypen. Dock finns det mycket potential för AI att erbjuda verkliga förbättringar.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 20 januari

LEAP 2024 förväntas locka rekordbrytande 172 000 besökare, fokus på generativ AI

Arrangörerna för LEAP 2024, teknikevenemanget i Saudiarabien, förutser ett rekordbrytande antal besökare på över 172 000 när evenemangets tredje upplaga startar den 4 mars på Riyadh Exhibition and Convention Center. Fyra dagars showen kommer i år att skärpa sitt fokus på generativ artificiell intelligens (GAI). DeepFest, som samarrangeras med LEAP och hålls i partnerskap med Saudi Data & Artificial Intelligence Authority (SDAIA), är tillbaka och större än någonsin med över 120 företag som redan bekräftat att de ska delta. Efter framgången med LEAP 2023, där investeringsavtal på plats översteg 9 miljarder dollar, förutspås LEAP 2024 fortsätta slå teknikindustrins evenemangsrekord.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 19 januari

Windows Central Podcast diskuterar CES 2024 och ändringar i programmet

I veckans avsnitt av Windows Central Podcast diskuterar Dan och Zac konsekvenserna från CES 2024 och de stora produktmeddelandena, inklusive Microsofts dedikerade AI Copilot-knapp, Copilot Pro, Intels nya Core Series 1 laptop-chips, Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, ASUS ZenBook Duo, Dell XPS 14 och XPS 16, Dells Alienware 32 4K QD-OLED Gaming Monitor, HP OMEN Transcend 14, den läckta MSI Claw, XREALs HoloLens-liknande Air 2 Ultra AR-glasögon, Googles nedslag på adblockers, och mer! Podcasten kommer att genomgå några förändringar 2024, inklusive inspelning på torsdagar och publicering på fredagar. Programmet kommer också att inkludera fler medlemmar från Windows Central-teamet.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 19 januari

AI-datorer med högre prestandakrav på väg till marknaden

Utvecklingen av AI-datorer ökar, delvis på grund av Microsofts nyligen släppta Copilot-AI som spelar en stor roll i Office 365. För optimal prestanda behöver Copilot en dator som klarar minst 40 TOPS och har 16 GB primärminne. Qualcomms Snapdragon X Elite förväntas bli det första chippet som möter Copilots krav på 40 TOPS, följt av Intels Lunar Lake CPU och AMD Ryzen 8000. Stora tillverkare som Asus, Lenovo och Dell har börjat utveckla AI-datorer. Taiwanesiska TrendForce förutspår att 2024 blir året då industrin utökar vad AI kan användas till.

Direktlänk Dela SweClockers fördjupade 18 januari

AI-PC:er är här - Intel och AMD leder utvecklingen

AI-PC:er är här och kommer att förändra PC-marknaden på sätt vi inte sett tidigare, enligt flera tillverkare på CES. Intel och AMD har lett utvecklingen av AI i PC:er med framsteg inom hårdvaruarkitekturer för att införliva den nödvändiga beräkningskraften. AI-tekniken har införlivats i nästan alla stora tekniksegment i världen, och det verkar som att artificiell intelligens är framtiden. Företag justerar sina produktportföljer för att införliva AI: s kraft, särskilt när det gäller persondatorer. AI-PC:er kommer att spela en avgörande roll i nästa generations databehandling, eftersom idén bakom dem är att utrusta persondatorer med ´intelligens´ för att hjälpa varje konsument baserat på vad de önskar.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 18 januari

Pathr.ai utökar sitt partnerskap med Lenovo AI Innovator

Pathr.ai, den första och enda AI-drivna spatiala intelligenslösningen i branschen, meddelade att de utökar sitt partnerskap med Lenovo AI Innovator. Pathr.ai:s Spatial Intelligence-analyser och lösningen för förlustförebyggande kommer att visas på Lenovos monter under NRF 2024: Retail´s Big Show i New York City (14-16 januari 2024). Lösningen är designad för att hjälpa återförsäljare att upptäcka misstänkt beteende i sina butiker och agera i realtid. Pathr.ai använder Lenovos kant-servrar och arbetsstationer för att köra sin datorseendetection och videoanalys i butiker. Tillsammans med Lenovo ger Pathr.ai återförsäljare datainsikter om kundbeteende som möjliggör tillväxt och optimeringar kring strategiska detaljhandelsinitiativ.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 15 januari

CES 2022 presenterar en rad nya AI-drivna produkter

CES, en av världens största elektronikmässor, har i år presenterat en rad nya produkter med fokus på AI och teknisk innovation. Bland de mest intressanta produkterna finns Matic Robotics robotdammsugare som använder AI för att navigera runt i hemmet, LG´s Smart Home AI Agent som fungerar som en personlig assistent och kan styra hushållsapparater, och Nimble´s skönhetsrobot som kan måla naglarna. Andra framstående produkter inkluderar Urtopia´s Carbon 1Pro e-Bike med inbyggd AI, Kohler´s SpaViva Handshower som omvandlar badrummet till ett lyxigt spa, och Lenovo´s ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, en kombinerad Windows PC och Android-tablett. Hyundai Motor Group presenterade också sin S-A2 Air Taxi, ett elektriskt luftfartyg för fyra passagerare.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 13 januari

Microsoft lanserar Windows 11 Insider Preview Build med nya funktioner och förbättringar

Teknikjätten Microsoft har släppt Windows 11 Insider Preview Build 23615 med flera nya funktioner och förbättringar. Bland de mest framstående är den automatiska öppningen av Copilot på vissa enheter som kör Windows 11 och stöd för USB 80Gbps. Copilot är en AI-driven intelligent assistent som hjälper användare att få svar och inspiration från webben, stödjer kreativitet och samarbete och hjälper dem att fokusera på uppgiften i fråga. Microsoft har nyligen kommit ut med en mängd funktioner och förbättringar för att göra Copilot mer populär. Nu har det meddelat att AI-verktyget kommer att öppnas automatiskt när Windows 11 startar enheten. Den nya funktionen testas som en del av Microsofts senaste Dev Channel-förhandsgranskning av Windows 11, vilket gör att Windows-testare kan ge feedback före en bredare utrullning. Microsoft meddelade också stöd för USB 80 Gbps i den nya Windows 11 Insider Preview Build. Stödet för USB 80Gbps kommer initialt att lanseras på utvalda enheter baserade på Intel Core 14th Gen HX-seriens mobila processorer, som den nya Razer Blade 18. Den nya Windows-versionen kommer också med Windows Share som hjälper användare att dela URL:er direkt till WhatsApp, LinkedIn, Facebook, Gmail, X (tidigare Twitter) och andra sociala medieplattformar.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 13 januari

Teknologiska framsteg presenteras på CES 2024

Den första veckan av 2024 visade en mängd teknologiska framsteg och banbrytande tillkännagivanden på CES 2024 i Las Vegas. Händelsen visade framtiden för tekniken, från speltelefoner till AI-drivna bilar och innovativa samarbeten. OpenAI avtäckte sin GPT Store, en marknadsplats för personliga AI-applikationer, medan en startup från Delhi introducerade Indiens första officiella AI-replik av Bollywood-kändisen Sunny Leone. Apple antydde stora AI-utvecklingar för sin iPhone-serie, och Instagram-grundarnas AI-drivna nyhetsapp, Artifact, meddelade sin stängning.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 januari

NVIDIA presenterar AI-fokuserade produkter på CES 2024

På CES 2024 presenterade NVIDIA flera AI-relaterade produkter, inklusive GeForce RTX 40 SUPER Series GPUs, AI-klara bärbara datorer och generativa AI-verktyg. Dessa riktar sig till spelare och skapare. NVIDIA avslöjade också tre nya skrivbords-GPU:er baserade på Ada Lovelace-arkitekturen. Företaget kommer också att samarbeta med Twitch för att släppa multi-encode livestreaming. Dessutom introducerade NVIDIA TensorRT-acceleration för Stable Diffusion XL och SDXL Turbo med hjälp av Automatic1111 text-till-bild-appen. NVIDIA:s styrka ligger i att bygga system som inkluderar GPU, programvara och annan hårdvara från ett brett ekosystem.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 13 januari

Microsoft testar AI-drivna Copilot-funktionen på bredskärmsenheter för Windows 11

Microsoft testar en uppdatering till Windows 11 som automatiskt skulle starta dess AI-drivna Copilot-funktion på bredskärmsenheter. Enligt Microsofts blogg kommer Copilot att öppnas automatiskt när man använder en bredare skärm. Det är oklart vad som exakt utgör en ´bredskärmsenhet´, men det kan vara riktat mot ultrabreda skärmar och mindre konventionella skrivbordsupplösningar. Tillverkare som Dell och Lenovo har redan införlivat denna nyckel, vilket indikerar en bredare implementering i kommande enheter. Microsoft överväger också ytterligare anpassningsalternativ för Copilot.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 12 januari

CES 2024: Stora tekniktrender inkluderar AI, transparenta skärmar och grön teknik

CES 2024 i Las Vegas presenterade flera framträdande trender inom teknikindustrin. En av de största trenderna var en massiv betoning på AI, med företag som skryter om sin AI-expertis. AI integreras i allt från fågelmatare till kuddar som justeras för att minska snarkning. Transparentska skärmar och nya lösningar för att ta ditt hus av elnätet var andra framträdande trender. Dessutom var spelteknik ett återkommande inslag på mässgolvet, med nya Intel 14: e gen mobila chips som hittades inuti nya bärbara datorer från Alienware, Lenovo, Asus, Razer och andra. Slutligen framhävdes grön teknik som en stor trend i år, med innovationer som en bärbar reservbatteri för hela hemmet från EcoFlow och ny solteknik i form av elgenererande glasmålningar.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 10 januari

Lenovo presenterar nya produkter på CES 2024

Lenovo har presenterat nya produkter på CES 2024, inklusive ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, en flexibel hybridlösning med en laptop och en surfplatta som kan arbeta självständigt eller tillsammans. Företaget har också presenterat ThinkBook 13x Gen 4, en kraftfull Intel Evo Edition laptop med fantastisk batteritid och en inbyggd Copilot-nyckel. Dessutom har Lenovo introducerat ThinkBook 14 i Gen 6+2, en kraftfull, mångsidig och smart laptop med upp till fantastisk 14,5-tums 3K-skärm. Lenovo visar också upp två unika konceptprodukter, inklusive ett mekaniskt energiskördatangentbord och mus som drivs av mekanisk rörelse och solstrålning.

Direktlänk Dela News.lenovo.com fördjupade 9 januari

NVIDIA presenterar nya AI-förbättrade produkter på CES

På CES meddelade NVIDIA lanseringen av GeForce RTX SUPER skrivbords-GPU:er för generativ AI-prestanda, nya AI-laptops från alla stora tillverkare och nya NVIDIA RTX-accelererade AI-program och verktyg för både utvecklare och konsumenter. Dessa verktyg förbättrar PC-upplevelser med generativ AI. Den nya AI Workbench, ett enhetligt verktygssats för AI-utvecklare, kommer att lanseras i beta senare denna månad. NVIDIA:s grundare och VD Jensen Huang sa att generativ AI kommer att transformera varje bransch, inklusive spelbranschen.

Direktlänk Dela Dawn fördjupade 9 januari

Lenovo introducerar AI-teknik i sin uppdaterade Yoga-serie på CES 2024

Lenovo har uppdaterat sin Yoga-serie med AI-teknik på CES 2024. Alla Lenovos Yoga-bärbara datorer kommer med förinstallerad Yoga Creator Zone, en mjukvara utvecklad för skapare och konstnärer. Programvaran kan generera bilder baserat på textkommandon och fungerar med befintliga skisser. Yoga-serien kommer också med de senaste processorerna från AMD och Intel, inklusive flaggskeppen Yoga Pro 9i och Yoga Pro 7i som har Intels nya AI Ultra-processorer. Lenovo fortsätter sitt engagemang för att nå netto-nollutsläpp till 2050 genom att använda plastfri förpackning, FSC-certifierade papperslådor och återvunnet aluminiumchassi med minst 50% återvunnet aluminium i baslocket. De nya modellerna inkluderar också Yoga Pro 9i, Yoga 9i 2-i-1, Yoga Pro 7i och Yoga Pro 7, samt Slim 7i och Yoga 7i 2-i-1.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 8 januari

AMD introducerar nya processorer för AI-datorer, aktien stiger

Advanced Micro Devices (AMD) meddelade på måndagen nya stationära processorer för den framväxande kategorin högpresterande persondatorer kallade AI-datorer. AMD:s aktie steg på nyheten. AMD introducerade sina Ryzen 8000G-seriens stationära PC-processorer i samband med CES 2024 teknikmässan i Las Vegas. Processorna är byggda för intensiva applikationer som spel och innehållsskapande. De nya stationära PC-chippen är även optimerade för lokala AI-arbetsbelastningar, enligt AMD. På CES 2024 kommer datorproducenter som Acer, Asus, Lenovo, HP och Razer att visa bärbara datorer drivna av AMD:s Ryzen 8040-seriens chip. AMD:s senaste stationära och mobila processorer för AI-datorer inkluderar en neural bearbetningsenhet. AMD introducerade också nya processorer för vanliga stationära datorer, Ryzen 5000-serien, samt sitt Radeon RX 7600 XT grafikkort. Dessa produkter kommer att vara tillgängliga den 31 januari respektive den 24 januari.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 januari

Nvidia tillkännager nya grafikprocessorer och AI-programvara, aktier stiger

Nvidia tillkännagav nya grafikprocessorer och programvara för generativ AI på persondatorer. Chipstillverkaren introducerade sin GeForce RTX 40 Super Series skrivbords-GPU i en webbsändning före teknikmässan CES 2024 i Las Vegas. Nvidia presenterade också RTX-accelererad AI-programvara och verktyg för utvecklare och konsumenter. Dessutom förhandsvisade Nvidia ´Chat with RTX´, en programvara som tillåter AI-entusiaster att interagera med sina anteckningar, dokument och annat innehåll. På CES 2024 introducerade Nvidia tre modeller av sina GeForce RTX 40 Super Series grafikkort.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 januari

NVIDIA Studio presenterar kraftfulla uppgraderingar för innehållsskapande

NVIDIA Studio presenterar kraftfulla nya mjuk- och hårdvaruuppgraderingar för att förbättra innehållsskapande. Det inkluderar släppet av nya NVIDIA Studio-bärbara och stationära datorer från Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, MSI och Samsung, samt lanseringen av de nya GeForce RTX 40 SUPER-seriens GPU:er. Generative AI från iStock från Getty Images är ett nytt generativt AI-verktyg utbildat av NVIDIA Picasso som använder licensierad konst och NVIDIA Edify-arkitekturmodellen för att säkerställa att genererade tillgångar är kommersiellt säkra. RTX Video HDR förvandlar standard dynamiska videor som spelas upp i internetwebbläsare till fantastisk HDR. Twitch, OBS och NVIDIA förbättrar livestreaming-tekniken med den nya Twitch Enhanced Broadcasting-beta, som drivs av GeForce RTX GPU:er.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 8 januari

Nvidia lanserar nya grafikkort för AI-applikationer och spel

Nvidia, som befann sig i centrum för den artificiella intelligens-boomen förra året, spelar nu upp sin styrka i konsument-GPU:er för så kallad ´lokal´ AI som kan köras på en PC eller laptop hemifrån eller på ett kontor. Nvidia meddelade tre nya grafikkort på måndag - RTX 4060 Super, RTX 4070 Ti Super och RTX 4080 Super - med priser mellan 599 och 999 dollar. Dessa kort har ytterligare ´tensor-kärnor´ som är designade för att köra generativa AI-applikationer. Nvidia kommer också att tillhandahålla grafikkort i bärbara datorer från företag som Acer, Dell och Lenovo. De nya grafikkorten kommer främst att användas för spel, men kan fortfarande riva genom AI-applikationer, säger företaget.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 januari

Nvidia lanserar GeForce RTX SUPER GPU och nya AI-laptops

Nvidia har meddelat lanseringen av GeForce RTX SUPER skrivbords-GPU för förbättrad AI-prestanda, nya AI-bärbara datorer från alla ledande tillverkare och nya AI-programvara och verktyg. Dessa verktyg är utformade för att förbättra PC-upplevelser med generativ AI. Företaget bygger på flera årtionden av PC-ledarskap, med över 100 miljoner av sina RTX-GPU:er som driver AI PC-eran. AI Workbench, ett enhetligt verktyg för AI-utvecklare, kommer att finnas tillgängligt i beta senare denna månad. Dessutom stöder nu Nvidia TensorRT-LLM fler för-optimerade modeller för datorer. Jensen Huang, grundare och VD för Nvidia, kommenterade att generativ AI är den mest betydande plattformsovergången i datahistorien och kommer att förändra varje industri, inklusive spelindustrin.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 8 januari

Microsoft introducerar ´CoPilot´-knapp för AI-assistent i Windows-tangentbord

Microsoft lägger till en ´CoPilot´-knapp som kallar på en AI-driven assistent med ett knapptryck i sin största uppdatering till ett Windows-tangentbord på tre årtionden. CoPilot-knappen kommer snart att finnas på vissa nya datorer tillverkade och sålda av olika tillverkare som kör Windows-operativsystemet. Detta innebär att PC-användare snart kommer att kunna ansluta till Copilot, Microsofts AI-drivna chatbot, för att ställa frågor eller hjälpa till att skriva e-post. Copilot är inspirerad av OpenAIs underliggande teknik, efter Microsofts 13 miljarder dollar investering i AI-startupen.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 5 januari

Microsoft integrerar Copilot-tangent i Windows 11-datorer

Microsoft kommer snart att integrera en Copilot-tangent i Windows 11-datorer, vilket företaget tror kommer att bli lika ikonisk som Windows-tangenten. Detta kan vara en nagel i ögat på andra AI-utvecklare som inte har möjlighet att tvinga sin chatbot på alla Windows-användare. Microsoft betraktar introduktionen av Copilot-tangenten som ett stort steg i PC-världen. Med integrationen i hårdvaran vill företaget ompositionera sig som en pionjär inom AI. Dessutom planerar Microsoft att översvämma även smartphones med Copilot.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 4 januari

Artificiell intelligens når persondatorer 2024 tack vare nya processorer

Artificiell intelligens (AI) kommer till persondatorer 2024 tack vare nya processorer från AMD och Intel. Detta kan starta en större uppgraderingscykel, vilket kan öka aktierna för Dell och HP, enligt analytiker. AMD och Intel meddelade i början av december om AI-aktiverade processorer för PC. AMD presenterade sin Ryzen 8040-serie notebook-processorer för AI-datorer den 6 december. Intel lanserade sina rivaliserande Intel Core Ultra mobila processorer den 14 december. Dessutom ansluter Qualcomm sig till konkurrensen med sin Snapdragon X Elite-processor, som planeras lanseras på nya datorer i mitten av 2024. Microsoft förväntas också spela en viktig roll med planer på en nästa generations version av sitt Windows-operativsystem som är optimerat för lokal AI-behandling.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 2 januari

Nvidia dominerar AI-marknaden, men dessa tre chipbolag kan utmana 2024

Nvidia var 2023 års aktie tack vare efterfrågan på företagets produkter i samband med AI-boomen. Nvidia-aktien ökade med 239% under året, vilket gjorde företaget till ett av fem amerikanska företag med ett värde över en biljon dollar. Trots Nvidias framgångar kan tre andra chipbolag utmana företaget 2024: Advanced Micro Devices (AMD), ACM Research och Taiwan Semiconductor. AMD har nyligen lanserat sina Instinct MI300 AI-acceleratorer och gjort flera förvärv inom AI, ACM Research är en relativt okänd aktör som tillverkar maskiner för rengöring av halvledarplattor, och Taiwan Semiconductor är världens största kontraktstillverkare av halvledare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 januari

Lenovo tar centrum 2023, DataStax lanserar Taylor Swift-chatbot, VOZIQ AI presenterar strategisk vägkarta, Global AI-konklav 2023 och Meeami Technologies lanserar AI-ljudundertryckning

Lenovo, en global teknikjätte, tar centrum i 2023 med en kaskad av spännande nyheter som understryker dess fortsatta inflytande i den ständigt utvecklande teknikvärlden. DataStax, företaget som driver generativa AI-applikationer med realtids, skalbara data meddelade lanseringen av SwiftieGPT, en AI-driven chatbot som vet allt om Taylor Swift. VOZIQ AI nyligen avslutade det exekutiva översiktsmötet med Dave Bolen, COO på AMP Smart, där VOZIQ AI:s chefsdatavetare, Dr. Vasudeva Akula, presenterade en 365-dagars strategisk vägkarta för att uppnå en CLV-ökning på 5 till 10 miljoner dollar. Globala AI-konklaven 2023 samlade AI-pionjärer, experter och fans. Meeami Technologies, en pionjär och ledare inom Audio AI, meddelade tillgängligheten av dess AI-baserade lösningar för ljudundertryckning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 1 januari

Microsofts veckouppdatering: Säkerhetsuppdateringar, ny tiny11-version, Copilot för Android och iOS och mer

Microsoft har genomfört säkerhetsuppdateringar, släppt en ny version av tiny11, och lanserat Copilot för Android och iOS. NTDEV har släppt tiny11-kärnan för ARM64-processorer. Lenovo förbereder en Windows 11-laptop med en avtagbar skärm som kan fungera som en fristående Android-platta. LG har förannonserat de senaste tillskotten till sin Gram-linje. Microsoft planerar att släppa Surface Pro ´10´ och Surface Laptop ´6´ någon gång på våren. Microsoft lanserade tyst en ny Copilot-app för Android och iOS. The New York Times har stämt Microsoft och OpenAI för att ha tränat ChatGPT på ´miljontals artiklar publicerade av The Times´ utan samtycke.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 31 december

Motorola planerar att lansera uppgraderade mobila enheter med AI för 2024

Motorola förbereder sig för att lansera en ny rad av uppgraderade mobila enheter för 2024, som kommer att vara de första att utrustas med Lenovos anpassade AI. Dessa enheter inkluderar flaggskepp, Moto G-seriens mellanklass och uppföljaren till Razr Plus. Lenovos chef för mobila enheter i Kina, Chen Jin, har indikerat att 2024 kommer att vara året då Motorola-enheter blir fullvärdiga medlemmar i Lenovos Tianxi AI-ekosystem. Detta antyder att den kommande generationen av smartphones kommer att ha den uppdaterade silikonen som behövs för detta. Dessutom kommer nästa generation av Razr Plus att drivas av den högsta Snapdragon 8 Gen 3-plattformen och har en ´stunning´ designöversyn.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 29 december

Ledande företagsledare delar sina insikter om framtiden för generativ AI

Företagsledare från Dell, Lenovo, Intuit, SAS och andra företag delar sina insikter om var generativ AI är på väg härnäst. Dell CTO John Roese förutser att generativa AI-projekt kommer att börja antas och skalas upp. Juniper Networks CAIO Bob Friday förutspår att kostnaden för att träna stora språkmodeller (LLMs) kommer att minska snabbt. Cisco CSO Liz Centoni förutser att naturliga språkgränssnitt (NLIs) som drivs av generativ AI kommer att förväntas för nya produkter. Intuit CDO Ashok Srivastava förutser att AI går från text till multimodala modeller. GitLab CMO Ashley Kramer förutser att efterfrågan på chefs AI-officerare kommer att öka men inte vara långvarig. SAS CTO Bryan Harris förutser att generativa AI-agentramverk mognar för att möta företagskomplexitet. Nvidia VP of Omniverse Rev Lebaredian förutser att industriell digitalisering plus generativ AI kommer att katalysera transformation. Snowflake SVP of AI Sridhar Ramaswamy varnar för att AI kommer att ta jobb snabbare än det kan skapa dem, bland andra kortsiktiga skador. Lenovo global CIO Art Hu förutser att företag kommer att bli smartare om att hantera AI-risker.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 27 december

Generativ AI förvandlas från hot till nödvändighet inom utbildning

Experter förutspår att generativ AI kommer att integreras alltmer i K-12-skolors digitala undervisnings- och inlärningsverktyg under de kommande 12 månaderna. Garrett Smiley, VD för Sora Schools, förutspår att verktyg som Khanmigo och ChatGPT kommer att inkorporeras i lärplattformar. Dave Touretzky, professor vid Carnegie Mellon, förutspår att generativ AI kommer att bli ´den nya elektriciteten´ år 2024. Jamie Alexandre, medgrundare och verkställande direktör för Learning Equality, arbetar för att överbrygga den digitala klyftan genom att bygga ´offline-first´ utbildningsteknik. Jared Chung, grundare av CareerVillage.org, tror att generativ AI kommer att spela en stor roll i CV-byggande och intervjuförberedelser.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 22 december

Lenovo-aktier fortsätter att stiga tack vare ökad global PC-efterfrågan och AI-investeringar

Lenovo Group Ltd:s aktier har haft en tre månaders uppåtgående trend, tack vare tecken på global återhämtning av efterfrågan på persondatorer och entusiasm för företagets produkter kopplade till artificiell intelligens. Företagets aktier i Hongkong har stigit över 30% från en lågpunkt i mitten av oktober. Dess 60% ökning i år sätter det på väg mot den starkaste årliga prestationen sedan 2009. Lenovo meddelade förra månaden att det siktar på PC-intäktsökning detta kvartal efter tecken på en efterlängtad återhämtning. Företaget förväntar sig fortsatt global tillväxt av PC-försändelser nästa år och är fortsatt säkert på att överträffa konkurrenterna.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 20 december

Intel siktar på att leda AI-datorproduktionen

Intel har meddelat att företaget avser att erbjuda de mest kompletta lösningarna för AI-datorprodukter. Detta framkom tydligt under företagets evenemang ”AI Everywhere” som hölls i New York City. Intel lanserade en mängd nya produkter, demonstrationer och partnerskap som stödbevis. Intel presenterade främst Intel Core Ultra-familjen av processorer för bärbara datorer, tidigare kodnamnet Meteor Lake. Dessa chip är unika för Intel på flera sätt. De är de första för konsumentsegmentet att övergå till en disaggregerad design, vilket ger ekonomiska och operativa fördelar. Intel har också integrerat sin första NPU, eller neurala processorenhet, direkt på chipet. Partners inklusive Lenovo Group, Dell Technologies och HP kommer att använda denna nästa iteration av Intels bästa chip.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 15 december

Intel lanserar sin första ´Meteor Lake´ 14:e gen Core Ultra-chip

Intel har börjat leverera sina första ´Meteor Lake´ 14:e generationens Core Ultra-chip för bärbara datorer. Intel kommer att erbjuda elva nya mobila Core Ultra-processorer, både i ´H´-segmentet för högprestanda och i ´U´-familjen för låg strömförbrukning. Intel hävdar prestandaledarskap över AMD:s Ryzen-chip, men jämförelserna görs med den äldre Ryzen 7000 eller Ryzen 7040-familjen snarare än de nyss tillkännagivna Ryzen 8000 CPU:erna. Core Ultra:s säljargument är betydligt lägre strömförbrukning genom användning av Intel 4-process teknologi, plus en kraftig ökning av grafikprestanda. Core Ultra-processorer kommer att finnas i över 230 unika datorer från över 35 PC-tillverkare, enligt Intel.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 15 december

Lenovo avslöjar nya AI-drivna bärbara datorer

Lenovo har avslöjat sina nya företags- och konsumentbärbara datorer som är utformade för att låsa upp nya AI-upplevelser och öka produktivitet, kreativitet och effektivitet. De nya Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-in-1 och IdeaPad Pro 5i är Intel Evo-bärbara datorer som drivs av de senaste Intel Core Ultra-processorer och Windows 11. Dessa levererar optimal energieffektivitet, prestanda och uppslukande upplevelser. Lenovo meddelade också utvidgningen av sin hybridmolnportfölj, som drivs av nästa generation av Intel® Xeon® Scalable Processors. Det levererar en ny AI-klar plattform med förbättrad prestanda, de senaste acceleratorerna och nya Lenovo Professional Services för AI som ett kritiskt nästa steg för att möjliggöra en dynamisk hybrid AI-strategi över offentliga, privata och grundläggande modeller.

Direktlänk Dela News.lenovo.com fördjupade 14 december

Intel presenterar nytt Xeon-serverchip och AI-processor

Intel har presenterat sin senaste mikroprocessor för skrivbord och servrar, inklusive en kommande AI-processor, på Nasdaq Market Site i New York City. Den fjärde generationen av Intels Xeon-server, kodnamn Emerald Rapids, erbjuder en prestanda som är 21% högre än föregående generation, Sapphire Rapids. Den nya servern möjliggör också en 36% ökning i ´genomsnittlig prestanda per watt´. Xeon-servern kommer att finnas tillgänglig i första kvartalet 2024 från leverantörer som Cisco och Lenovo. Den nya skrivbordschippet, Core Ultra, kodnamn ´Meteor Lake´, är det första högvolymklientdatorchippet företaget tillverkar med tillverkningstekniken ´Intel 4´.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 14 december

Intel avtäcker nästa generations CPU: Core Ultra

Intel presenterade sin nästa generation av CPU:er, Core Ultra, under sitt AI Everywhere-event. Core Ultra lovar bättre effektivitet och prestanda tack vare en ny konfiguration som delar upp uppgifter över olika chiplets. Intel säger att deras Core Ultra 7 165H-chip erbjuder en förbättring på 11% i multi-threading-prestanda jämfört med konkurrerande laptop-processorer. Dessutom erbjuder den en minskning av strömförbrukningen med 25% jämfört med föregående Intel Core i7-1370P. Alla Intels nya CPU:er kommer också med en NPU, eller neural processor, som erbjuder ´låg-effekt AI-acceleration och CPU/GPU avlastning´. Flaggskeppsprocessorn Intel Core Ultra 9 185H är ledaren i serien. Flera nya bärbara datorer har redan antagit den nya Intel Core Ultra-chippen, inklusive modeller från MSI, Asus, Lenovo och Acer.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 december

Intel lanserar ´AI Everywhere´ med två nya chip

Intel har lanserat sin ´AI Everywhere´-kampanj, med lanseringen av två nya chip - Core Ultra för datorer och mobila enheter och Fifth Generation Xeon för servrar. Kampanjen syftar till att stärka företagets position på AI-chipmarknaden. Genom att erbjuda AI-utbildning och inferensjobb över stora datacenter, AI-datorer och även mindre mobila enheter, tror företagets VD Pat Gelsinger och ledande chefer att de kan hjälpa kunderna. Gelsinger bekräftade också att Intel inte bygger en egen Arm-processor, men tror att Intel kommer att ha en ´betydande verksamhet´ som en Arm foundry-leverantör som tillverkar Arm-enheter för andra företag.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 14 december

Generativ artificiell intelligens (GenAI) har varit i rampljuset under de senaste månaderna, särskilt med tanke på de högprofilerade spelarna som OpenAI. Trots detta har andra betydande aktörer inom GenAI fortsatt att göra framsteg. AI-alliansen, nyligen tillkännagiven av över 50 samarbetande leverantörer, universitet och forskningsinstitutioner, inklusive IBM, Meta och Dell, erbjuder insikt i dynamiken och värdet av detta tillvägagångssätt. AI-alliansen syftar till att främja en öppen gemenskap och möjliggöra för utvecklare och forskare att påskynda ansvarsfull innovation inom AI.

TechSpective fördjupade 14 december

AMD utmanar Nvidias dominans inom AI-acceleratorer

Marknaden för artificiell intelligens (AI) domineras av Nvidia, som sålde en halv miljon AI-GPU:er under tredje kvartalet, med mer än hälften till Microsoft och Meta Platforms. Advanced Micro Devices (AMD) siktar på att bryta Nvidias dominans med kraftfulla AI-acceleratorer. Företaget lanserade officiellt sina Instinct MI300 Series-acceleratorer och förväntar sig att marknaden ska vara värd 45 miljarder dollar i år och 400 miljarder dollar 2027. AMD planerar att sälja mer än 2 miljarder dollar värda AI-chip 2024. MI300X är produkt som ska konkurrera med Nvidias H100, med 192 GB högbandbreddminne. AMD har några stora kunder som Microsoft och Meta Platforms för sina nya AI-chip.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 december

AMD utmanar Nvidias dominans inom artificiell intelligens

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) har lanserat en rad produkter som utgör ett hot mot Nvidias dominans inom artificiell intelligens (AI). Bland produkterna finns grafikprocessorernaheterna (GPU) i Instinct MI300-familjen för att påskynda AI-applikationer och mjukvaruekosystemet ROCm för att konkurrera med Nvidias CUDA mjukvaruplattform. AMD planerar att vinna marknadsandelar genom att vara det andra företaget som angriper detta specifika område. Flera hårdvaruföretag, som Dell Technologies, Lenovo och Supermicro, kommer att erbjuda AMD:s nya chips i sina system. Analytiker tror att AMD:s chips kommer att kunna få fotfäste på AI-marknaden eftersom de kan erbjuda kunderna lägre kostnader och i vissa fall högre prestanda än Nvidia just nu.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 7 december

Microsofts AI-chattbot integreras med OpenAIs senaste modell

Microsoft meddelar att deras AI-chattbot Copilot integreras med OpenAIs senaste GPT-modell och bildgeneratorn DALL-E 3, bland andra uppgraderingar. GPT-4 Turbo-integrationen kommer att hjälpa Copilot-användare att hantera ännu mer komplexa uppgifter. Medan den senaste generationen tillät upp till 50 sidor text som datainmatning, accepterar GPT-4 Turbo upp till 300 sidor, vilket bör ge mer meningsfulla (och förhoppningsvis mer korrekta) svar på frågor. Den nyaste DALL-E 3-bildgenereringsmodellen bör generera bilder av högre kvalitet, med bättre noggrannhet för dina prompts.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 6 december

Global rapport om marknaden för bärbar AI teknologi

En detaljerad rapport om den globala marknaden för bärbar artificiell intelligens (AI) har studerat både dagens ledande aktörer och kommande konkurrenter. Rapporten innehåller en SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Den täcker också flera faktorer som marknadsstatus, viktiga marknadstrender, tillväxtprognos och tillväxtmöjligheter. Utmaningar som den globala marknaden för bärbar AI står inför analyseras på global och regional basis. Rapporten nämner flera nyckelspelare, inklusive Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

Överblick över USA:s marknadsrapport för artificiell intelligens

En forskningsrapport ger en översikt över USA:s marknad för artificiell intelligens (AI), inklusive försäljningstillväxt, konkurrenslandskap och företagsvärderingar på global, regional och nationell nivå. Rapporten undersöker import/export, utbud och efterfrågan, prissättning, intäktsgenerering, marknadsandel, försäljningsvolym och bruttomarginaler. Rapporten ger också en regional analys av AI-marknaden i USA, inklusive Europa, Nordamerika, Asien-Stilla havet, Mellanöstern och Afrika och Latinamerika. Nyckelspelare inkluderar Amazon, Google, Microsoft, NVIDIA, Facebook, Intel, Rocket Fuel, General Electric, Cylance, Oculus VR, Booz Allen Hamilton, Huawei, Adobe, Accenture, iRobot, Magic Leap, Rethink Robotics, BAE Systems, HERE, IBM, Samsung, Lenovo, MoTek Technologies, PCO innovation och Rakuten Marketing.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 28 november

HP Inc förutspår AI-driven återhämtning på PC-marknaden

HP Inc rapporterade en något lägre kvartalsomsättning än LSEG:s prognoser men behöll sin årsprognos för vinsten. Trots en försiktig prognos för innevarande kvartal gav HP en optimistisk bild av PC-marknaden som förstärks av AI. Precis som Lenovo Group Limited och Dell Technologies Inc har HP kämpat med en avmattning på PC-marknaden efter pandemins boom. HP:s VD Enrique Lores uttryckte att företaget tror att utvecklingen av AI kommer att fördubbla tillväxten i PC-kategorin redan nästa år. Företaget bekräftade att det är på rätt spår för att lansera AI-PC:er under andra halvåret 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 november

AI kommer att förändra allt inom cybersäkerhet, men inte som du tror

Nima Baiati från Lenovo diskuterar hur artificiell intelligens (AI) kommer att förändra cybersäkerhet. AI har potential att förbättra riskanalys, hotdetektering och automatisera larm och svar. AI kan också hjälpa till att balansera säkerhet och användarupplevelse genom att analysera beteendedata och förenkla verifiering. Baiati påpekar att teknik framsteg inte kommer att ändra den grundläggande infrastrukturen i varje organisations säkerhetssystem. Han betonar att människor, inte teknik, är de viktigaste komponenterna i alla säkerhetssystem. Organisationer behöver bygga bättre säkerhetskulturer och utrusta anställda med utbildning och stöd för att upprätthålla ständig medvetenhet om hotens natur och vaksamhet mot attacker.

Direktlänk Dela Solutions Review fördjupade 16 november

NVIDIA introducerar HGX H200 för AI och högpresterande databehandling

NVIDIA har introducerat HGX H200, en AI-databehandlingsplattform baserad på NVIDIAs Hopper-arkitektur. HGX H200 är den första GPU:n att erbjuda HBM3e, vilket ger snabbare och större minne för att driva generativ AI och stora språkmodeller, samtidigt som det främjar vetenskaplig databehandling för HPC-arbetsbelastningar. Med HBM3e levererar HGX H200 141 GB minne med 4,8 terabyte per sekund, nästan dubbelt kapaciteten och 2,4 gånger mer bandbredd jämfört med dess föregångare, NVIDIA A100. System som drivs av HGX H200 förväntas börja levereras under andra kvartalet 2024 av världens ledande servertillverkare och molntjänstleverantörer.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 13 november

Nya superdatorer drivna av NVIDIAs GH200 Grace Hopper Superchip

Flertalet nya superdatorer för vetenskaplig databehandling kommer snart att tas i bruk, drivna av NVIDIAs banbrytande GH200 Grace Hopper Superchip för AI och högpresterande databehandling. Chippet gör det möjligt för forskare att ta sig an världens mest utmanande problem. NVIDIAs superchip kommer att användas i fler system världen över, bland annat från Dell Technologies, Eviden, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, QCT och Supermicro. GH200 används också i vetenskapliga superdatabehandlingscenter över hela världen, vilket representerar cirka 200 exaflops av AI-prestanda för att driva vetenskaplig innovation.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 13 november

VMware, Inc. har meddelat ett samarbete med Intel för att hjälpa kunder att snabba på antagandet av artificiell intelligens (AI). Genom att kombinera VMware Cloud Foundation och Intels AI-programvarusvit, Intel® Xeon®-processorer med inbyggda AI-acceleratorer och Intel® Max Series GPU:er, kommer de att leverera en validerad och benchmarkad AI-stack för datalagring, modellträning och inferens. Samarbetet syftar till att förenkla byggandet och implementeringen av AI-modeller på befintlig infrastruktur. Privat AI är ett arkitektoniskt tillvägagångssätt som syftar till att balansera affärsnyttan från AI med praktiska behov av sekretess och efterlevnad.

AiThority fördjupade 7 november

Apple har haft framgång med att omvandla sina kunder till sin egen silikonteknik, vilket har lett till betydande förbättringar i hastighet och effektivitet för företagets M-serie Macs. Men nu kan Windows-bärbara datorer vara redo för en revolution tack vare förbättringar inom chipsteknik, nya spännande formfaktorer och Microsofts fördjupade engagemang för AI. Qualcomm utvecklar nu Snapdragon X Elite-plattformen, som de hävdar överträffar Apples chip. Nvidia och AMD överväger också att skapa egna Arm-baserade chip. Microsoft har dessutom gjort betydande framsteg inom AI och utvecklar nya formfaktorer för sina bärbara datorer.

Inverse fördjupade 6 november

Lenovo presenterar ´AI för alla´-koncept och ´AI-tvilling´ vid Tech World 2023-keynote

Lenovo presenterade sin ´AI för alla´-koncept vid sin Tech World 2023-keynote. Konceptet innefattar idén om en ´AI-tvilling´, en AI-assistent som har djup kunskap om användaren och eventuellt deras företag, vilket tillåter den att utföra intelligenta uppgifter på användarens vägnar. Genom att samla in data från användarens personliga enhet kommer AI-tvillingen att förutse användarens behov och erbjuda lösningar, proaktivt och självständigt, sa Lenovo VD Yang Yuanqing. Lenovo betonade verktygets starka fokus på datasekretess, med AI som endast lär sig om de saker du vill att den ska lära sig. AI-tvillingen är fortfarande under utveckling och företaget har ännu inte bestämt hur det kommer att presentera verktyget.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 25 oktober

Qualcomm introducerar Snapdragon 8 Gen 3 med fokus på generativ AI och ´Snapdragon Seamless´ för korsenhetserfarenheter

Idag meddelade Qualcomm lanseringen av Snapdragon 8 Gen 3 med ett stort fokus på generativ AI på enheten för nästa generation av Android-telefoner. Företaget delade också ”Snapdragon Seamless” som ett medel för att bygga fler korsenhetserfarenheter. Chippet är byggt på en 4 nm-process med en ny CPU-kärnkonfiguration som börjar med Prime ARM Cortex X4 klockad till 3,3 GHz. Detta följs av fem prestanda (3,2 GHz) och två effektivitetskärnor (2,3 GHz). Sammantaget sägs Kryo CPU vara 30% snabbare och 20% mer energieffektiv. Adreno GPU erbjuder 25% bättre prestanda samtidigt som den är 25% mer energieffektiv. På spelområdet finns det 1,5x bättre strålföljning. Båda komponenterna, tillsammans med en Hexagon NPU (neural processing unit) som är 98% snabbare och 40% mer effektiv jämfört med förra generationen, bildar Qualcomms AI Engine, som är inriktad på användningsfall för generativ AI på enheten. Snapdragon 8 Gen 3 kan köra stora språkmodeller (LLM) - specifikt, 7B Llama 2 - lokalt med upp till 15 tokens per sekund. Qualcomm demonstrerade assistenter baserade på Llama. Det finns också stöd för språkvisionmodeller (LVM) och transformeringsnätverksbaserad automatisk taligenkänning (ASR), vilket gör det till Qualcomms första AI Engine som stöder flermodala generativa AI-modeller. En annan sak som framhävs är den snabbaste mobila Stable Diffusion ”i världen”, på under en sekund per bild, och Qualcomm samarbetar för att göra den tillgänglig i Snapchat. Det finns också den senaste Sensing Hub för att driva alltid på, lågenergi-personaliseringsupplevelser. Ett ställe där generativa AI-förmågor kan utnyttjas är kameran. Funktioner inkluderar Video Object Eraser för att ta bort utvalda personer och objekt, samt AI-drivna Night Vision-videor. En annan demo på enheten visade att ta ett foto och kunna utöka omgivningarna. Semantisk segmentering som identifierar och optimerar ansikten, hår, kläder och himmel stöder upp till 12 lager och kan fungera på både fram- och bakre kameror. Qualcomm trycker särskilt på att ha båda sidorna aktiva samtidigt. Till exempel kan alltid-kännande kameror driva ansiktsupplåsning och QR-kodskanning, medan en ”Vlogger’s View” låter dig samtidigt fånga båda och överlägga selfiefodret över huvudinspelningen. Snapdragon 8 Gen 3 kommer också att stödja Dolby HDR-fotofångst, vilket möjliggör över 1 miljard färgnyanser jämfört med de 16,7 miljoner möjliga med JPEG. Som alltid är det upp till tillverkare - och mjukvaruutvecklare - att bestämma om de bygger funktioner baserade på alla de nya möjligheter som Qualcomm gör möjligt. Asus, Honor, iQOO, Meizu, Nio, Nubia, OnePlus, Oppo, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi och ZTE kommer att släppa Snapdragon 8 Gen 3-enheter, med den första som lanseras ”de kommande veckorna”. Snapdragon Seamless Under tiden meddelade Qualcomm också ”Snapdragon Seamless” som en ”plattformsoberoende teknik” för att möjliggöra kontinuitetsupplevelser mellan Android, Windows och andra Snapdragon-enheter (t.ex. hörlurar med Qualcomm-chips). Specifikt kommer Snapdragon Seamless-enheter att kunna ”upptäcka varandra och dela information för att fungera som ett integrerat system”. Denna teknik finns på telefoner med Snapdragon 8 Gen 3, Windows-datorer som drivs av Snapdragon X Elite och Qualcomms andra bärbara och hörbara chips. Exempel inkluderar: ”Musar och tangentbord kan fungera sömlöst över datorer, telefoner och surfplattor” ”Filer och fönster kan dras och släppas över olika typer av enheter” ”Öronsnäckor kan växla intelligent baserat på prioriteringen av en ljudkälla” ”XR kan utöka förmågorna hos smartphones” Partners som samarbetar med Qualcomm inkluderar Google, Microsoft, Xiaomi, Honor, Lenovo och OPPO. Android har redan funktioner som Nearby Share för filer, medan andra OEM:er har sina egna lösningar. I framtiden kommer Snapdragon Seamless att komma till XR, Auto och IoT-plattformar.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 24 oktober

Utökad verklighet som stegsten mot robotisering

Artikeln utforskar hur utökad verklighet (XR) kan användas för att utbilda och förbereda för robotisering, särskilt i branscher som står inför personal- eller säkerhetsproblem. Lenovo, känt för sin framgångsrika implementering av XR i utbildning, och Nvidia, ett teknikföretag specialiserat på robotteknik och AI, leder denna innovation. Artikeln belyser den växande trenden av automation i snabbmatsrestauranger, där Lenovo har utmärkt sig i att introducera och utbilda anställda med VR-teknik. Detta leder till frågan om hur denna tillämpning kan utökas till restauranger som rör sig mot full automation. Nvidias senaste framsteg inom robotteknik understryker ytterligare potentialen att använda XR-utbildning för robotisering. Samarbetet mellan Lenovo och Nvidia omfattar olika områden som servrar, datorer, edge computing, arbetsstationer och spel. Men fokus här är på framtidens utbildning, särskilt översättning av mänskliga utbildningsverktyg till robotutbildning genom grundläggande AI-modeller.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 19 oktober

Stora tekniknyheter: Sårbarhet i Cisco, Stack Overflow sparkar personal, Lenovo lanserar Android-enheter, Nvidia stöder fjärrarbete, Gartner studerar AI

En stor sårbarhet i Ciscos routrar har identifierats och företaget arbetar på en programvaruåtgärd. Stack Overflow har sparkat 28% av sin personal på grund av konkurrens från ChatGPT. Lenovo planerar att lansera en rad företagsinriktade enheter som drivs av Esper Foundation, ett anpassat Android-operativsystem, vilket antyder att Android kan bli en betydande konkurrent till Windows. Nvidia stöder fjärrarbete snarare än att återgå till kontoret, trots att företaget värderas till över $1 biljon. En studie från Gartner avslöjade att 70% av CIO:erna ser generativ AI som revolutionerande, med 55% planerar att använda den inom två år.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 18 oktober

AI är framtiden, men behöver vi verkligen AI-acceleratorer i våra datorer just nu?

AI är alltmer närvarande i teknikvärlden, med stora företag som kämpar för att ligga i topp. AI har hjälpt Nvidia att bli ett biljon-dollar företag med sina specialiserade AI-acceleratorer. Det ligger nu i hjärtat av Windows, enligt Microsoft, med den nya Copilot-funktionen. Men behöver vi verkligen AI-acceleratorer i våra datorer just nu? Majoriteten av AI-processer sker inte på din enhet, utan i molnet. På din faktiska enhet är det enda din AI-processor kan göra just nu att utföra Windows Studio Effects. Stora märken lovar att det kommer att finnas fler användningsområden för dessa AI-acceleratorer i framtiden, men vi har ännu inte sett några konsumentappar eller funktioner som faktiskt utnyttjar en AI-accelerator.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 15 oktober

PC-tillverkare ser fram emot AI-datorer trots oklar definition

Exekutiva ledare vid de största PC-tillverkarna ser fram emot möjligheten att AI-datorer kan öka deras marginaler, även om de inte kan eller vill definiera den framväxande kategorin. Lenovo har lovat att lansera AI-formatet på marknaden någon gång mellan andra halvåret nästa år och början av 2025, men har varit tysta om de flesta tekniska detaljer. Luca Rossi, senior vicepresident på Lenovo och president för multinationella Intelligent Devices Group, sa att företaget arbetar med saker som ännu inte är offentliga. Han tillade att en AI-PC är en dator som lär sig om dig kontinuerligt och kan interagera med dig mer naturligt.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 5 oktober

Meta Platforms och Ray-Ban lanserar AI-drivna smartglasögon

Meta Platforms, Facebooks moderbolag, och solglasögonstillverkaren Ray-Ban har samarbetat för att skapa ett nytt och förbättrat par artificiell intelligens-drivna solglasögon som kan spela in, ringa samtal och mer. De nya Ray-Ban Meta smartglasögonen kommer att säljas online och i butiker från och med den 17 oktober. Glasögonen är utrustade med en 12MP-kamera, inbyggda högtalare och ett fem-mikrofonsystem. Användare kan livestreama, spela musik eller podcasts, skicka meddelanden eller ringa samtal via sociala medier. Priset för de nya Ray-Ban Meta smartglasögonen börjar på 299 dollar.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 5 oktober

Google lanserar budgetvänlig Chromebook Plus den 8 oktober

Alphabet Inc.´s Google kommer att lansera sin Chromebook Plus, prissatt till 399 dollar, den 8 oktober. Den nya produktlinjen fokuserar på produktivitet och användarvänlighet och har minimikrav på hårdvara som inkluderar en Intel Core i3 12th Gen-processor eller en AMD Ryzen 3 7000-serieprocessor, 8 GB RAM och 128 GB lagring. Chromebook Plus har även AI-drivna förbättringar, inklusive funktioner från Adobe Photoshop och Adobe Express. Google har också samarbetat med Adobe och LumaTouch för att erbjuda programvara som Photoshop, Adobe Express och LumaFusion till Chromebook Plus-användare. Från och med den 8 oktober kommer Chromebook Plus-enheter från Acer, Asus, HP och Lenovo att finnas tillgängliga för köp.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 oktober

Google introducerar ny enhetskategori: Chromebook Plus

Google introducerar en ny enhetskategori, Chromebook Plus, för att förenkla inköpsprocessen för kunder. Chromebook Plus garanterar minst följande specifikationer till ett startpris av $399: 12:e gen Intel Core i3 eller AMD Ryzen 3 7000 processor eller bättre, 8GB eller mer minne, 128GB eller mer lagring, 1080p-upplösning IPS LCD eller bättre, 1080p-webbkamera med temporär brusreducering. Utöver hårdvaran kommer enheterna också att få extra ChromeOS- och Google-programvarufunktioner. Det finns åtta Chromebook Plus-bärbara datorer vid lanseringen i USA att välja mellan - två var från Acer, Asus, HP och Lenovo - och de kommer att finnas tillgängliga den 8 oktober.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 2 oktober

Lenovo tillkännager tre nya Chromebooks med uppgraderad hårdvara och AI-drivna verktyg

Lenovo har tillkännagivit tre nya Chromebook-laptops, IdeaPad 5i, IdeaPad Slim 3i och IdeaPad Gaming Chromebook Plus 2023. De nya enheterna har uppgraderade hårdvarukomponenter, nya AI-drivna verktyg och fokuserar på användarvänlighet, produktivitet och kreativitet. De har även funktioner som File Sync, som låter användare komma åt Google Drive-filer offline, nya 1080p-kameror med AI-videosamtalsfunktioner och en ny AI-driven Google Photos Magic Eraser-funktionalitet som låter användare ta bort oönskade objekt från sina bilder.

Direktlänk Dela Pocketnow fördjupade 2 oktober

Google firar 25 år: Framtida förväntningar och utmaningar

Google, som grundades 1996 av Sergey Brin och Larry Page, firar sitt 25-årsjubileum. Under åren har företaget expanderat bortom sökmotorn, med tjänster som YouTube och hårdvaruprodukter som Pixel. Framtiden för Google förväntas vara starkt kopplad till AI, med företagets VD Sundar Pichai som erkänner att alla företagets ´ägg´ ligger i AI-korgen. Framtida förväntningar inkluderar utveckling av Pixel-hårdvara, potentiella företagsförvärv och fortsatt utveckling av Android. Dock finns det också utmaningar, inklusive regulatoriska problem och potentiella företagsuppdelningar.

Direktlänk Dela Android Police fördjupade 27 september

Top 5 AI-verktyg för produktivitet, tableterbjudanden och webbkameror med stora rabatter på Amazon

För att öka produktiviteten på jobbet finns det flera AI-verktyg tillgängliga. Dessutom erbjuder Amazon stora rabatter på flera produkter. Bland de bästa tableterbjudandena finns Lenovo Intel Ideapad Duet 3 och Xiaomi Pad 5. Dessutom finns det stora prissänkningar på topp 5-webbkameror med exklusiva funktioner. Slutligen erbjuder Amazon upp till 56% rabatt på smarta TV-apparater från märken som Sony, Redmi och Samsung.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 27 september

Microsofts Surface och AI-event lämnade mycket att önska

Microsoft höll nyligen sitt Surface och AI-event i New York City men de flesta tillkännagivanden under evenemanget var inte särskilt betydelsefulla. Många av de presenterade funktionerna hade redan tillkännagivits tidigare. Nya produkter och funktioner, som Microsofts Copilot, var inte särskilt imponerande. Dessutom tillkännagav Microsoft nästa stora uppdatering av Windows 11, men istället för att tillkännage Windows 11 23H2, tillkännagav de en annan uppdatering till Windows 11 version 22H2. Microsoft 365 och Bing Chat-funktioner för företag, alla var en upprepning av tidigare tillkännagivanden. Slutligen var Surface-segmentet kanske det sämsta hittills, med endast två produkter presenterade på scen.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 22 september

Lenovo lanserar nya kant-AI-tjänster och lösningar

Lenovo har introducerat nya tjänster och lösningar för AI vid kanten, inklusive Lenovo TruScale för Edge och AI som ger företag tillgång till AI oavsett var de gör affärer. Lenovo ThinkEdge SE455 V3, som använder AMD EPYC 8004-seriens processorer, är den mest kraftfulla edge-servern på marknaden och ger effektivitet för krävande AI-arbeten vid kanten. Lenovos AI-innovatörsprogram och teknik förenklar skapandet och distributionen av nästa generations AI-applikationer. Lenovo TruScale för Edge och AI hjälper företag att övervinna begränsade resurser och erbjuder omedelbar tillgång till edge AI-implementering och en anslutning till Lenovos över 150 AI-lösningar.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 21 september

Lenovo Group överträffar Artificial Intelligence Technology Solutions i investeringsanalys

Artificial Intelligence Technology Solutions och Lenovo Group, båda teknikföretag, har jämförts baserat på styrkan i deras risk, lönsamhet, utdelningar, analytikers rekommendationer, inkomster, institutionellt ägande och värdering. Lenovo Group har högre intäkter och vinster än Artificial Intelligence Technology Solutions. Lenovo Group handlas till ett lägre pris-till-vinstförhållande, vilket indikerar att det för närvarande är det mer prisvärda av de två aktierna. Lenovo Group slår Artificial Intelligence Technology Solutions på 6 av de 9 faktorer som jämförts mellan de två aktierna.

Direktlänk Dela Defense World fördjupade 19 september

NVIDIA lanserar högpresterande RTX arbetsstationer för AI och digitalisering

NVIDIA har samarbetat med globala tillverkare för att lansera en serie högpresterande NVIDIA RTX™ arbetsstationer, optimerade för modern utveckling och innehållsskapande. Systemen kommer från välkända namn som BOXX, Dell Technologies, HP och Lenovo, och bygger på de dynamiska NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPU:erna. De integreras också med NVIDIA AI Enterprise och NVIDIA Omniverse™ Enterprise programvaran, vilket säkerställer en sömlös och effektiv arbetsupplevelse. Arbetsstationerna kan rymma upp till fyra NVIDIA RTX 6000 Ada GPU:er, var och en med 48GB minne. En enskild arbetsstation kan leverera upp till 5,828 TFLOPS av AI-prestanda med en imponerande 192GB GPU-minne.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 4 september

Ökningen av AI skapar fler jobbmöjligheter och kräver tekniskt avancerade bärbara datorer

Tekniken fortsätter att expandera in i olika områden med innovativa lösningar. Just nu bevittnar vi potentialen för artificiell intelligens (AI) inom utbildning, arbete, vetenskap och till och med i vardagliga aktiviteter. Marknaden har sett ett behov av att rekrytera professionella inom detta område för att erbjuda betydande förändringar och många människor har lyckats anpassa sig och utnyttja verktygen för att främja innovation. AI-boomen har skapat fler jobbmöjligheter inom områden som dataanalytiker, designers av anpassade användarupplevelser och systemingenjörer.

Direktlänk Dela Depor fördjupade 3 september

VMware och NVIDIA utvecklar gemensamt en generativ AI-plattform

VMware, en leverantör av multi-cloud-tjänster, och NVIDIA, en tillverkare av högpresterande grafikprocessorer (GPU:er), har gemensamt utvecklat en plattform anpassad för att utnyttja artificiell intelligens (AI), speciellt utformad för företagsapplikationer. VMware Private AI Foundation-plattformen, byggd på VMware Cloud Foundation och NVIDIA AI Enterprise-programvara, kommer att möjliggöra för företag att anpassa modeller och köra generativa AI-applikationer. Plattformen förväntas inkludera integrerade AI-verktyg som gör det möjligt för företag att exekvera beprövade modeller utbildade på deras privata data på ett kostnadseffektivt sätt.

Direktlänk Dela Backend News fördjupade 2 september

Lenovo lanserar världens första vätskekylade laptop

Lenovo har lanserat Legion 9i, världens första vätskekylade laptop som inte behöver en extern pump. Den 16-tums datorn har toppmoderna Intel Core i9-HX hårdvara och Nvidia GeForce RTX 4090 för långa spelsessioner. Legion 9i är ett samarbete mellan Lenovo och Cooler Master, och Cooler Masters kylsystem Coldfront har integrerats i datorn. Systemet aktiveras när interna temperaturer når 84 grader Celsius, och leder bort värme från GPU och VRAM för att svalka systemet. Datorn har även premiumkomponenter som en 13:e generationens Core i9-13980HX-processor och överklockat 32GB eller 64GB 6400MHz DDR5 RAM. Legion 9i börjar säljas i oktober till ett pris från $4,399.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 1 september

Twilio, Emplifi, Gupshup, VMware och NVIDIA lanserar nya AI-produkter

Twilio lanserar flera kund-AI-produkter inom sina lösningar för kundupplevelse, personalisering, röst och marknadsföring, inklusive generativa AI. Emplifi har lanserat en enhetlig analyskomponent för att ge en enda vy över företags- och kunddata. Gupshup, en konversationsmeddelandeplattform, introducerade domänspecifika LLM:er för funktioner som marknadsföring, handel och support inom olika branscher. VMware och NVIDIA har utökat sitt partnerskap till en generativ AI-programvara/hårdvaruplattform för företag. Twilio har också introducerat Zero Copy Architecture i samarbete med Databricks och Snowflake. I de kommande månaderna kommer Segment B2B Edition med Linked Profiles att rullas ut globalt. Emplifi lanserade Unified Analytics, en funktion som samlar, analyserar och presenterar kunddata över sociala medier, kundservice och vårdhanteringsdata, tillsammans med Voice of Customer-insikter och influencer marketing-analyser. Gupshup lanserade ACE LLM, en familj av domänspecifika LLM:er specialiserade för funktioner som marknadsföring, handel, support, HR & IT och branscher som bank, detaljhandel, verktyg och mer. VMware och NVIDIA har utökat sitt partnerskap för att skapa VMware Private AI Foundation med NVIDIA. Målet med detta partnerskap är att möjliggöra för företag att anpassa modeller och köra generativa AI-applikationer.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 25 augusti

Studie visar stor optimism för AI inom finanssektorn

Enligt en global studie från söklösningsleverantören Lucidworks planerar 94% av de tillfrågade inom finanssektorn att öka sina investeringar i generativ AI under det kommande året. Studien samlade in data från över 6 000 anställda inom AI-beslutsfattande från mer än 300 finansiella tjänsteföretag runt om i världen. Trots att 47% av respondenterna har en positiv syn på generativ AI, kvarstår säkerhet som en stor oro. Studien visar även att företag inom nöjes-, teknik- och konsumentproduktsindustrin leder planerna på att öka investeringarna i generativ AI.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 24 augusti

Nvidia släpper Omniverse-plattform för att optimera 3D-pipelines

Nvidia kommer att släppa sin Omniverse-plattform som ska hjälpa utvecklare och industriella företag att optimera och förbättra sina 3D-pipelines med OpenUSD och generativ AI. Omniverse är OpenUSD-native, vilket möjliggör anslutningar till Cesium, Convai, Move AI, SideFX Houdini och Wonder Dynamics. Andra förbättringar inkluderar ökad kontroll över Omniverse-tillägg, nya utvecklarmallar och resurser, nya renderingsoptimeringar och infödda RTX-drivna rymdintegrationer för utökade verklighetsprojekt. Flera Omniverse-applikationer har också uppgraderats, inklusive Omniverse USD Composer och Omniverse Audio2Face.

Direktlänk Dela iTWire fördjupade 23 augusti

VMware presenterar nya privata AI-lösningar

VMware har lanserat två nya privata AI-lösningar för att främja företags adaption av generativ AI. Lösningarna inkluderar VMware Private AI Foundation med Nvidia, en ny plattform designad för att förbereda företag för nästa era av generativ AI, och VMware Private AI Reference Architecture for Open Source, som syftar till att hjälpa kunderna att uppnå sina önskade AI-resultat genom öppen källkodsprogramvara. Företaget meddelade att dessa nya lösningar tillsammans med dess multi-molnansats kommer att ge kunderna den flexibilitet och kontroll som krävs för att driva en ny generation AI-aktiverade applikationer.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 23 augusti

VMware och NVIDIA utökar partnerskap för att förbereda företag för generativ AI

VMware och NVIDIA har utökat sitt strategiska partnerskap för att förbereda företag för generativ AI. VMware Private AI Foundation med NVIDIA kommer att möjliggöra för företag att anpassa modeller och köra generativa AI-applikationer, inklusive intelligenta chatbots, assistenter, sökning och sammanfattning. Plattformen kommer att vara en helt integrerad lösning med generativ AI-programvara och accelererad databehandling från NVIDIA, byggd på VMware Cloud Foundation och optimerad för AI. Plattformen förväntas inkludera integrerade AI-verktyg som gör det möjligt för företag att köra beprövade modeller tränade på deras privata data på ett kostnadseffektivt sätt.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 23 augusti

VMware har introducerat nya Private AI-erbjudanden för att driva företagsadoptionen av generativ artificiell intelligens och utnyttja värdet av betrodda data. Private AI är ett arkitektoniskt tillvägagångssätt som låser upp företagens vinster från AI samtidigt som det möter organisationers praktiska behov av integritet och efterlevnad. VMware har tillkännagivit VMware Private AI Foundation med NVIDIA, vilket utökar företagens strategiska partnerskap för att förbereda företag som kör VMwares molninfrastruktur för nästa era av generativ AI. VMware Private AI Reference Architecture för Open Source har också lanserats för att hjälpa kunder att uppnå sina önskade AI-resultat genom att stödja bästa open source-programvaruteknologier idag och i framtiden.

AiThority fördjupade 23 augusti

VMware och Nvidia samarbetar för att skapa AI-lösning

VMware och Nvidia har utökat sitt strategiska samarbete och meddelat en ny helt integrerad lösning inriktad på generativ AI-utbildning och implementering. Produkten, kallad VMware Private AI Foundation with Nvidia, är en enda stack-produkt som ger företag allt de behöver för att finjustera stora språkmodeller och köra privata och högpresterande generativa AI-applikationer på sina egna data i VMwares hybridmolninfrastruktur. Lösningen är dock fortfarande under utveckling och kommer att lanseras någon gång i början av 2024, enligt företagen.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 23 augusti

Lenovo samarbetar med VMWare och Nvidia för att lansera AI-baserade tjänster

Teknikföretaget Lenovo går samman med molndatortjänstföretaget VMWare och chipjätten Nvidia för att erbjuda nya tjänster baserade på artificiell intelligens för företag. Företagen kommer att fokusera på AI-system riktade mot medelstora företag. De påstår att den nya produkten, en hårdvaru-/mjukvarukombination som kallas Reference Design for Generative AI, kommer att visa företag ´hur man distribuerar och kommersialiserar kraftfulla generativa AI-verktyg och grundmodeller´. Lenovo kommer också att samarbeta med VMWare för att lansera ett nytt privat molnäventyr.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 22 augusti

Nvidia och VMware lanserar ny AI-plattform för företag

Nvidia och VMware har presenterat en ny full-stack mjukvaruplattform för att hjälpa företag att använda stora språkmodeller som Llama 2 och skapa anpassade generativa AI-applikationer på VMware´s molninfrastruktur. Plattformen, kallad VMware Private AI Foundation with Nvidia, förväntas lanseras tidigt nästa år och kommer att stödjas av system med Nvidia GPU:er, DPU:er och SmartNICs från Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise och Lenovo. Den kommer att hjälpa företag att hantera problem med datasekretess, säkerhet och kontroll när de bygger generativa AI-applikationer på infrastrukturen för deras val.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 22 augusti

Nvidia meddelar AI-optimerade servrar med Dell, HPE och Lenovo

Nvidia har meddelat att OEMs som Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise (HPE) och Lenovo bygger servrar optimerade för artificiell intelligens (AI) som stöder den nya VMware Private AI Foundation. Syftet är att hjälpa företag att anpassa och optimera användningen av generativa AI-applikationer baserat på deras unika data. Plattformen förväntas förbättra integritet, val, prestanda, skalning av datacenter och kostnad. Den är också utformad för att påskynda lagring, nätverk, implementering och tid till värde för företag. Plattformen ska släppas i början av nästa år.

Direktlänk Dela SDxCentral fördjupade 22 augusti

NVIDIA presenterar uppdaterad superchip, AI Workbench och Omniverse vid SIGGRAPH

NVIDIA:s grundare och VD, Jensen Huang, presenterade en uppdaterad GH200 Grace Hopper Superchip, NVIDIA AI Workbench och en uppdaterad NVIDIA Omniverse med generativ AI vid en omfattande SIGGRAPH-keynote. Den nya versionen av Grace Hopper Superchip, NVIDIA GH200, som kombinerar en 72-kärnig Grace CPU med en Hopper GPU, gick i full produktion i maj. Huang avslöjade att en extra version med HBM3e-minne kommer att vara kommersiellt tillgänglig nästa månad. En ny version av Omniverse introducerar generativ AI och NVIDIA:s nya åtagande till OpenUSD. Uppdateringar till Omniverse-plattformen inkluderar förbättringar till Omniverse Kit, NVIDIA Omniverse Audio2Face foundation app och rymdbaserade beräkningsförmågor. NVIDIA AI Workbench är tänkt att vara ett förenat, lättanvänt verktyg för att snabbt skapa, testa och finjustera generativa AI-modeller.

Direktlänk Dela RedShark News fördjupade 20 augusti

Nvidia avtäcker ny hårdvara, programvara och tjänster för att påskynda AI-projekt

Nvidia har presenterat ny hårdvara, programvara och tjänster för att snabba på företags arbete med generativ AI, Omniverse och andra AI-projekt. Nvidia-chefen Jensen Huang meddelade att Dell, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, Supermicro och andra snart kommer att leverera nya Nvidia OVX-servrar som innehåller Nvidias nya datacentrerprocessor L40S GPU. Dessutom meddelade Nvidia ett partnerskap med AI-startupen Hugging Face för att erbjuda en ny molntjänst som möjliggör för företag att använda Hugging Face-plattformen för att träna och justera anpassade generativa AI-modeller. Den nya tjänsten, kallad Training Cluster As a Service, kommer att finnas tillgänglig på Nvidias DGX Cloud inom de närmaste månaderna.

Direktlänk Dela Data Center Knowledge fördjupade 18 augusti

Lenovo rapporterar stark tillväxt och investerar ytterligare i AI

Lenovo Group rapporterade en kvartalsintäkt på 12,9 miljarder dollar och en nettovinst på 191 miljoner dollar. Icke-PC-verksamheter stod för 41% av gruppintäkterna, vilket visar på effektiviteten i Lenovos strategi för intelligent transformation. Trots utmanande marknadsförhållanden ser Lenovo tecken på marknadsstabilisering och förbättring. Företaget planerar att dubbla sin investering i innovation på medellång sikt, inklusive en extra investering på 1 miljard dollar under tre år för att påskynda implementeringen av artificiell intelligens (AI) globalt.

Direktlänk Dela News.lenovo.com fördjupade 17 augusti

Lenovo Chromebook Duet 5: Ett överkomligt alternativ till Microsoft Surface Pro 9

Om du älskar designen på Microsoft Surface Pro 9 men tycker att den är för dyr, kan Lenovo Chromebook Duet 5 vara det perfekta alternativet för dig. Ursprungligen prissatt till $499, kan du nu köpa den för bara $369 från Lenovo, tack vare en 26% rabatt på deras Chromebook-erbjudanden. Lenovo Chromebook Duet 5 är en avtagbar 2-i-1-laptop, liknande Microsofts Surface Pro-enheter. Den har en 13,3-tums OLED-pekskärm med Full HD-upplösning, vilken kan användas som en surfplatta. Den levereras också med ett avtagbart tygfolio-tangentbord som också fungerar som ett skyddande omslag för skärmen, vilket gör att du kan använda den som en laptop också. Till skillnad från Microsofts Surface Pro-enheter som kör på Windows, fungerar Lenovo Chromebook Duet 5 på Googles Chrome OS. Som en Chromebook, litar den på webbaserade appar och Android-appar från Google Play Store, snarare än installerad programvara. Trots dess blygsamma specifikationer, med en Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2-processor, integrerad Qualcomm Adreno Graphics och 8GB RAM, fungerar enheten fortfarande smidigt. Den erbjuder 128GB eMMC-lagring, med möjlighet att utöka lagringen genom Google Drives molnlagring. Med ett pris på bara $369 ger Lenovo Chromebook Duet 5 samma avtagbara design som Microsoft Surface Pro 9 till ett mycket mer överkomligt pris. Men det är viktigt att agera snabbt, eftersom det är okänt när denna 26% rabatt kommer att sluta.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

NVIDIA introducerar nya AI-verktyg och uppgraderingar på SIGGRAPH-konferensen

Under SIGGRAPH-konferensen presenterade NVIDIA:s grundare och VD Jensen Huang en rad nya AI-verktyg och uppgraderingar. Bland höjdpunkterna fanns nästa generations GH200 Grace Hopper Superchip-plattform, NVIDIA AI Workbench - ett nytt förenklat verktyg för modelljustering och distribution på NVIDIA:s AI-plattformar - samt en stor uppgradering av NVIDIA Omniverse med generativ AI och OpenUSD. Huang betonade det starka sambandet mellan grafik och AI, och förklarade att AI kommer att lära sig färdigheter i virtuella världar och hjälpa till att skapa virtuella världar. NVIDIA AI Workbench syftar till att snabba på anpassningen av generativ AI för företag genom att erbjuda utvecklare ett förenklat, lättanvänt verktyg för att snabbt skapa, testa och finjustera generativa AI-modeller. NVIDIA Omniverse har också fått en stor uppdatering som inkluderar nya grundläggande applikationer och tjänster för utvecklare och industriella företag för att optimera och förbättra sina 3D-pipelines med OpenUSD-ramverket och generativ AI.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 16 augusti

Lenovo ThinkSystem SR675 V3 server med NVIDIA L40S GPU tar plats på SIGGRAPH

Lenovo ThinkSystem SR675 V3 server, drivs av NVIDIAs nya L40S GPU, presenterades på SIGGRAPH i Los Angeles. Servern är en del av NVIDIAs planer för att främja global utrullning av AI och introducera generativa AI-program som intelligenta chatbots, sökverktyg och sammanfattande verktyg för användare inom olika branscher. Servern kommer snart att integrera de nyligen tillkännagivna NVIDIA L40S GPU:erna. Detta samarbete förväntas revolutionera AI-implementeringar, möjliggöra nästa generations AI, immersiva metaverse-simuleringar och kognitiva beslut i stor skala.

Direktlänk Dela StorageReview fördjupade 9 augusti

Nvidia introducerar ny AI-chip för att påskynda innehållsskapande

Nvidia har tillkännagivit en ny avancerad AI-chip för att påskynda innehållsskapande. Enligt Nvidias VD Jensen Huang kommer chippet att positionera företag för att utnyttja AI:s ´iPhone-ögonblick´. Han menar att innehållsgenerering är oskiljaktig från grafikbehandling och ser en framtid där AI kommer att lära sig färdigheter i och designa virtuella världar. Den nya GH200 superchippen kommer att påskynda en generativ AI-process som kallas inferens. Företag som använder de nya verktygen förväntas leverera kompletta system senast Q2 nästa år. Bland de framstående företag som bygger AI-infrastruktur finns Dell Technologies, Hewlett-Packard Enterprise, Lenovo och Supermicro.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 9 augusti

Nvidia lanserar AI Workbench för utvecklare

Efter att ha nått en värdering på 1 biljon dollar och rykten om en brist på grafikprocessorer (GPU), har Nvidia nu lanserat en ny produkt för utvecklare. Denna produkt, kallad ´AI Workbench´, låter utvecklare bygga sina egna generativa AI-modeller från grunden på en dator eller arbetsstation. AI Workbench tillhandahåller ett enkelt användargränssnitt som körs på utvecklarens maskin och ansluter till HuggingFace, Github, Nvidias egen företagswebbportal NVIDIA NGC och andra populära förråd för öppen källkod eller kommersiellt tillgänglig AI-kod. Utöver Workbench meddelade Nvidia den senaste versionen av sin företagsmjukvaruplattform, Nvidia AI Enterprise 4.0.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 augusti

AMD avslöjar planer på att utveckla nästa generations MI400 Instinct AI-acceleratorer

AMD planerar att anta en aggressiv strategi inom AI-industrin och har avslöjat sina planer för nästa generations MI400 Instinct AI-acceleratorer. Företaget har formellt bekräftat sina avsikter att utveckla MI400 Instinct-serien. AMD:s VD, Lisa Su, antydde under företagets senaste Q2-resultatrapport att de framtida Instinct MI400 AI-acceleratorerna kommer i en rad konfigurationer. AMD planerar att förbättra sin mjukvaruplattform för att tillhandahålla förbättrat stöd för generativa AI-applikationer. Utöver nästa generations MI400 Instinct-serie har AMD också avslöjat planer på att utveckla ´cut-down´ MI300-varianter för den kinesiska marknaden för att följa USA:s handelspolicy.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 5 augusti

Microsoft planerar att lägga till fler funktioner i Windows Copilot, ny Surface Laptop Go kan vara mer kraftfull och dyrare

I det senaste avsnittet av OnPodcast diskuteras Microsofts planer på att lägga till fler funktioner till Windows Copilot, inklusive felsökning, tjänster för uppgiftshanteraren, tillgänglighetsverktyg och mer. Andra nyheter inkluderar att Microsoft tar bort Cortana-appen i Windows och introducerar avancerade AI-produktivitetsverktyg. En ny Surface Laptop Go kan vara mer kraftfull och dyrare. Microsoft sätter Surface Go 4, som drivs av ARM, på paus och väljer Intel igen. Microsoft introducerar videoverktyget Clipchamp till Microsoft 365-kommersiella kunder. Lenovo Legion Go bärbar dator kan vara nästa konkurrent till Steam Deck. Microsoft kommer att erbjuda reservdelar och instruktioner för Xbox trådlösa kontroller. Microsoft har den största arbetskraftsminskningen i sin historia, med 11 000 jobb som skärs bort under räkenskapsåret 2023.

Direktlänk Dela On Microsoft fördjupade 4 augusti

Surfer SEO: Ett kraftfullt verktyg för att optimera innehåll och öka organisk trafik

Surfer SEO är ett robust verktyg för att optimera blogginlägg, öka organiska rankningar och driva trafik. Det erbjuder datadrivna rekommendationer baserade på konkurrentanalys och sökordsforskning. Med funktioner som innehållsredigeraren och SERP-analysatorn hjälper Surfer SEO till att förbättra optimeringen på sidan och öka innehållspoängen. Surfer SEO erbjuder fyra planer som kan betalas månadsvis eller årligen. Surfer SEO har bevisat sitt värde för företag och marknadsförare som vill förbättra sina SEO-strategier och driva mer organisk webbplatstrafik.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 1 augusti

Lenovo Yoga Book 9i: En laptop med två skärmar

Lenovo har släppt Yoga Book 9i, en tvåskärmslaptop som kostar $1,999.99. Den har en traditionell skärm på toppen och en andra pekskärm på botten istället för ett traditionellt tangentbord. Lenovo har experimenterat med icke-traditionella laptop-designer i flera år, men höga priser, klumpig programvara och ovanliga design har hindrat dem från att bli framgångsrika. Yoga Book 9i är dock Lenovos bästa utförande av dubbla skärmar hittills och känns mindre som ett experiment jämfört med tidigare idéer. Den kommer med en Bluetooth-tangentbord och en pekpenna.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 juli

Prime Day erbjuder stora rabatter på kontorsutrustning

Prime Day erbjuder en rad rabatter på kontorsutrustning, inklusive bärbara datorer, inte bara från Amazon. Några av de bästa erbjudandena inkluderar Lenovo IdeaPad Flex 5, ett prisvärt alternativ med en Ryzen 5-processor, 16 GB RAM och en 256 GB SSD. Andra höjdpunkter inkluderar Surface Laptop Go 2, som rekommenderas som den bästa prisvärda 13-tums bärbara datorn, och LG Gram 16, som är en lätt 16-tums bärbar dator. Dessutom finns det rabatter på andra kontorsartiklar, inklusive stolar, skrivbord och tillbehör.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 12 juli

Bästa Prime Day-kontorsaffärer 2023: Rabatter på bärbara datorer och kontorsutrustning

Prime Day är en utmärkt tid att köpa en ny bärbar dator eller uppgradera din hem- eller arbetsplats. Det finns rabatter på bärbara datorer, inte bara från Amazon. Några av de bästa Prime Day-kontorsaffärerna inkluderar Eero Pro Mesh Wi-Fi Bundle, Hon Ignition 2.0 Wide Chair, Moment MTW Tote 19L, Moment Rugged Camera Accessories Case, PNY Pro Elite V2 (256 GB), SanDisk Extreme Pro (128 GB) Flash Drive, Steelcase Gesture Office Chair, Vitrazza Classic Rectangle Glass Chair Mat, X-Chair X2 K-Sport, Moment MTW Camera Backpack Bundle och Logitech HD Pro Webcam C920.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 12 juli

Bästa bärbara datorerna för arbete och spel 2023

Artikeln listar de bästa bärbara datorerna för arbete och spel. Bland de topprankade modellerna finns Apple MacBook Air (13 och 15 tum), Lenovo IdeaPad Flex 5, System76 Pangolin Laptop, Asus Zenbook 14 (2023) och Framework Laptop 13 (2023). Varje dator har sina egna unika egenskaper och fördelar, vilket gör att de passar olika användares behov och budget. Artikeln påpekar att köp av en bärbar dator är ett stort beslut, då man ofta använder den i flera år innan man byter, och det finns många märken, modeller och chipkonfigurationer att välja mellan.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 9 juli

Sammanfattning av nyheter inom teknik och ekonomi

Note ökade sin försäljning med 21 procent under tredje kvartalet till drygt 420 miljoner kronor. Infineon förlorar över 2 miljarder kronor och 400 anställda efter att Benq försatt sitt tyska dotterbolag i konkurs. Mentor Graphics har förvärvat Summit Design. Linköping kan få ett ackrediterat EMC-labb inom ett år. Synplicity och Achronix ska utveckla en version av EDA-verktyget Synplify Pro FPGA. Elfa ställer ut på Electronicamässan i München. Montavista har levererat en realtidsversion av Linux till Rohill. Cypaks smarta medicinförpackning är nominerad till final i The RFID Breakthrough Awards. Partnertechs omsättning steg med 72 procent till 769 miljoner kronor under tredje kvartalet. ST Microelectronics har licensierat Samsungs mest avancerade NAND-flasharkitektur, OneNAND.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 6 juli

Diskussion om användning av Google Photos

En diskussion pågår om användning av Google Photos, med fokus på organisering av bilder och album. Användare delar sina erfarenheter och tips, som att Google Photos kan känna igen objekt och platser i bilder, och att det tidigare skapade gallerier för resor automatiskt. Google One, Googles lagringslösning, omnämns också. Användare diskuterar även hur man bäst laddar upp och organiserar stora mängder bilder, och hur Google Photos hanterar uppladdningar av redan existerande bilder.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 5 juli

Apple har lanserat MacBook Air 15, en bärbar dator med stor skärm och en prislapp som passar de flesta. Detta kommer efter att företaget rapporterat den största årliga procentuella minskningen av Mac-intäkter på fem år. MacBook Air 15 har en 15,3-tums skärm, väger 3,3 pund och är utrustad med M2-chippet. Den största skillnaden mellan 13-tums och 15-tums modellerna är skärmstorleken och vikten. MacBook Air 15 har också utmärkta högtalare och en batteritid på cirka 14,5 timmar. Enligt recensenter är den nya MacBook Air 15 en bra och funktionell produkt som många har efterfrågat.

The Verge fördjupade 12 juni

NVIDIA lanserar AI-plattformar på COMPUTEX-konferensen

NVIDIA:s grundare och VD Jensen Huang presenterade nya plattformar för generativ AI på COMPUTEX-konferensen i Taipei. Plattformarna syftar till att förenkla och effektivisera användningen av AI inom en rad olika branscher, från reklam till tillverkning och telekom. Huang demonstrerade bland annat DGX GH200, en AI-superdator med stor minneskapacitet. Google Cloud, Meta och Microsoft kommer vara bland de första som får tillgång till DGX GH200. Huang tillkännagav även NVIDIA MGX, en modulär referensarkitektur för att skapa acceleratorserverar, samt samarbeten med SoftBank för att bygga distribuerade datacenter i Japan och Microsoft för att driva innovation inom generativ AI på Windows-datorer.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 29 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare