» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 329 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

London är huvudstaden i Storbritannien och en av de mest kända och inflytelserika städerna i världen. Den ligger vid floden Themsen och har en rik historia som sträcker sig över 2000 år. London är känt för sina historiska landmärken, såsom Buckingham Palace, Tower of London, Westminster Abbey och Big Ben. Staden är också en global finansiell och kulturell hub, med många konstgallerier, teatrar, museer och modebutiker. London är hem för mer än 8 miljoner människor och erbjuder en mångkulturell atmosfär, med en blandning av olika kulturer, språk och livsstilar.

Senaste nytt kring London

Synthesia AI lanserar ny generation AI-avatars

Storbritannien-baserade enhörningsföretaget Synthesia AI har lanserat sin nya generation av AI-avatars, vilka lovar att förmedla mänskliga uttryck som sorg, lycka, frustration och mer. Synthesia påstår att dess senaste ´Expressive Avatars´ är en uppgradering över de tidigare AI-avatarerna. Dessa generativa AI-avatars syftar till att eliminera kameror, mikrofoner, värdar, produktionskostnader och andra kostnader som är involverade i inspelningen av filmer eller shower. Synthesia har redan ett studio i London, där olika skådespelare har läst manus framför en grön skärm för att träna detta system. Synthesias AI-teknik används av mer än 55 000 företag för att skapa digitala avatarer för träningsfilmer och företagspresentationer. Företaget är dock oroligt för hur dess AI-genererade videor kan användas för att skapa falskt eller manipulativt innehåll. Därför har Synthesia bett förläggare att registrera sig som företagskunder. Det vill också att moderatorer regelbundet granskar sitt innehåll skapat med sina teknologier.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

ComplyAdvantage förvärvar Golden Recursion och stärker sin position i Nordamerika

AI-baserade startupen för finansiell brottsdetektering, ComplyAdvantage, har förvärvat Golden Recursion. Affären gör Andreessen Horowitz till aktieägare. Golden, baserat i San Francisco, är ett startup som automatiserar konstruktionen av en av världens största kunskapsgrafer. ComplyAdvantage säger att Goldens dataextraktion och disambiguering kommer att ge fler källor till dess datainmatningslager för att ge kunderna mer omfattande, realtidsinsikter om finansiell brottsrisk. Avtalet stärker också ComplyAdvantages fotfäste i Nordamerika och introducerar en kraftfull investerare i Andreessen Horowitz.

Direktlänk Dela Finextra Research fördjupar idag

Adobe släpper tredje generationen av sin AI-bildmodell Firefly

Adobe har släppt den tredje generationen av sin AI-bildmodell Firefly, som nu har utökats över hela sitt designuniversum. Den nya versionen, Firefly Image 3, innehåller en rad nya funktioner för appar att använda i Photoshop och InDesign, samt en ny webbapp för Firefly. Adobe lägger till verktyg för både nya användare och professionella, inklusive en ny text-till-bild-verktyg som låter människor skapa bilder på sekunder. Trots att Firefly har genererat 7 miljarder bilder sedan lanseringen för ett år sedan, är majoriteten av besökarna på Fireflys webbplats helt nya för Adobe.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupar idag

Brittiska regulatorer granskar AI-affärer av Microsoft och Amazon

Brittiska konkurrensregulatorer meddelade på onsdagen att de kommer att granska nyligen genomförda artificiell intelligens (AI) affärer av Microsoft och Amazon på grund av oro att dessa drag kan hindra konkurrensen inom AI-industrin. Konkurrens- och marknadsmyndigheten undersöker Microsofts partnerskap med Frankrikes Mistral AI och företagets anställning av nyckelpersonal från en annan startup, Inflection AI. Myndigheten meddelade också separat att den undersöker Amazons $4 miljarder investering i San Francisco-baserade Anthropic. Myndigheten söker kommentarer från ”intresserade tredje parter” innan de beslutar om de ska genomföra en djupgående konkurrensutredning.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupar idag

Två av Oracles ledande chefer, Evan Goldberg och Steve Miranda, har nyligen betonat vikten av GenAI inom företagets affärsapplikationserbjudanden. Goldberg, verkställande vicepresident för Oracle NetSuite, menar att vi fortfarande befinner oss i gryningen av AI-åldern. Trots vissa kundbekymmer kring GenAI, ser de flesta fram emot att använda och experimentera med verktygen. Miranda, verkställande vicepresident för Oracle Applications produktutveckling, nämnde att det redan finns en mängd AI-funktioner inom Oracle Fusion-applikationssviten. Han betonade att de 50 GenAI-funktioner som lagts till under slutet av 2023 och början av 2024 är mycket populära bland kunderna.

Computer Weekly fördjupar idag

Storbritanniens konkurrensmyndighet undersöker Microsofts, Amazons och AI-startups samarbeten

Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) inleder preliminära undersökningar om Microsofts, Amazons och tre AI-startups samarbets- och anställningspraxis faller inom ramen för dess sammanslagningsregler. CMA undersöker om dessa arrangemang kan påverka konkurrensen på den brittiska marknaden. Detta kommer i en tid av ökad granskning av Big Techs tillvägagångssätt för M&A inom AI, där kritiker hävdar att så kallade ´kvasi-sammanslagningar´ har framträtt som ett sätt att kringgå reglerande tillsyn.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupar idag

Adobe lanserar ny Photoshop (beta) med avancerade AI-funktioner

Adobe har lanserat en ny version av Photoshop (beta) med avancerade generativa AI-funktioner, inklusive generering av bilder och generativ fyllning med referensbild. Firefly Image 3 Foundation Model kommer att leverera mer fotorealistiskt resultat, större detaljrikedom och noggrannhet och oöverträffade nivåer av kontroll med Style Reference och Structure Reference. Adobe Express mobilappar med Firefly generativa AI och kraften i Adobes kreativa verktyg är nu tillgängliga för alla mobilanvändare. Adobe tar MAX, världens största kreativitetskonferens, på turné till nya marknader runt om i världen med första stoppet i London för att dela stora produktlanseringar och engagera den kreativa gemenskapen.

Direktlänk Dela WebWire fördjupar idag

Adobe tillkännager ny Photoshop (beta) med förbättrade AI-funktioner

Adobe har tillkännagett en ny version av Photoshop (beta), med förbättrade funktioner inom Generative Fill och nu med Reference Image. Adobe har också avtäckt nästa stora släpp i Adobes familj av kreativa generativa AI-modeller, Firefly Image 3 Foundation Model (beta), vilket förbättrar AI-bildgenerering. Sedan lanseringen i mars 2023 har över 7 miljarder bilder skapats med Adobe Firefly. De nya funktionerna, som Generate Image, minskar avståndet mellan den tomma sidan och fantastiska resultat, vilket ger verktyg för att starta kreativiteten hos användare på alla nivåer. Adobe fortsätter att integrera Firefly direkt i Creative Cloud-arbetsflöden.

Direktlänk Dela Branding in Asia fördjupade igår

Få företag har implementerat generativ AI i full skala

Trots att många företag experimenterar med generativ AI, har få företag satt denna teknik i full produktion på företagskritisk nivå. Oro över tillförlitlighet och framför allt kostnad och avkastning på investeringar håller tillbaka fullständig implementering. Det finns tecken på att hypen kring AI börjar avta, och att vi kanske är på väg in i ´besvikelsens dal´ i teknikens utvecklingscykel. En bloggpost från Air Street Capital argumenterar för att marknadsdynamiken för de som bygger AI-grundmodeller ser särskilt ogynnsam ut. Kostnaden för både träning och inferens (att faktiskt köra stora AI-modeller på GPU:er) är för hög. Detta innebär att driftsmarginalerna för de som erbjuder tillgång till dessa modeller genom ett API är lägre än för andra mjukvaruföretag, och totala vinstmarginaler är troligen negativa när kapitalutgifter beaktas. Dessutom vinner öppen källkodsmodeller som erbjuds gratis mark mot de proprietära modellerna.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade igår

Adobe presenterar ny Photoshop (beta) med avancerad generativ AI och tar MAX-konferensen på turné

Adobe har lanserat en ny version av Photoshop (beta) med avancerade generativa AI-funktioner, inklusive Generate Image och Generative Fill med Reference Image. Företaget presenterade också Firefly Image 3 Foundation Model (beta) som kommer att erbjuda mer fotorealistiskt resultat, större detaljrikedom och oslagbar kontroll med Style Reference och Structure Reference. Adobe Express mobilappar med Firefly generativa AI och Adobes kreativa verktyg är nu tillgängliga för alla mobilanvändare. Adobe tar också MAX, världens största kreativitetskonferens, på turné till nya marknader runt om i världen, med första stopp i London.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade igår

Adobe utvidgar Generative AI i Illustrator

Adobe har tillkännagivit en utvidgning av Generative AI i Illustrator vid Adobe MAX London. Detta kommer att medföra nya verktyg som Generative Expand (känt från Photoshop) och uppdateringar till befintliga, som Generative Recolor. Generative AI introducerades i Illustrator förra året, och trots blandade reaktioner från grafiska formgivare, är Adobe tydlig med att alla AI-integrationer är avsedda att komplettera och stödja arbetsflödet, inte ersätta det. Adobe fortsätter att lyssna på formgivare om vad som verkligen är användbart för dem. De nya funktionerna kommer att finnas tillgängliga inom kort, men redan befintliga uppdateringar är tillgängliga nu.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Genpact har meddelat att de öppnar ett innovationscenter för artificiell intelligens (AI) i Gurugram. Det här är företagets andra center efter det första i London förra året, och fler kommer att följa runt om i världen. Centret kommer att fungera som en plattform för innovation och kommer att hjälpa talang att lära sig, experimentera och bygga AI-fokuserade lösningar för Genpacts globala kunder. Den indiska regeringen lanserar också ett program på 1,2 miljarder dollar för att främja kapacitetsuppbyggnad och AI-kunskap.

Business Standard fördjupade i förrgår

Nya AI-funktioner i Adobe Photoshop presenterade på Adobe Max

På Adobe Max-konferensen i London har Adobe presenterat nya funktioner för Photoshop. Dessa är alla innehållna i den nya versionen av dess generativa AI-verktyg, Firefly, nu kallat Firefly Image 3 Model. Firefly hjälper fotografer att förbättra sina bilder utan mycket tidskrävande ansträngning. Adobe har också presenterat nya funktioner som Generate Fill with Reference Image, Generate Background och Generate Similar. Dessa nya funktioner är tillgängliga i betaform i Photoshop globalt från och med idag.

Direktlänk Dela Digital Camera World fördjupade i förrgår

AI-genererade modeller omformar modeindustrin

Londonbaserade modellen Alexsandrah har en tvilling genererad av artificiell intelligens (AI), som redan har agerat som stand-in för henne i en fotosession. Alexsandrah får kredit och ersättning varje gång AI-versionen av henne används. Detta är ett exempel på hur AI omformar kreativa industrier. Förespråkare menar att användningen av AI i modeindustrin visar mångfald och minskar modeavfall från produktreturer. Kritiker uttrycker oro för att digitala modeller kan trycka ut mänskliga modeller och andra yrkesverksamma. I mars 2023 meddelade Levi Strauss & Co att de skulle testa AI-genererade modeller producerade av Lalaland.ai. Men efter omfattande kritik klargjorde Levi att de inte drar tillbaka sina planer på att arbeta med levande modeller. Företag som genererar AI-modeller hittar en efterfrågan på tekniken, inklusive Lalaland.ai. Alexsandrah, som är svart, säger att hennes digitala motsvarighet har hjälpt henne att skilja sig ut i modebranschen.

Direktlänk Dela The Daily Nonpareil fördjupade i förrgår

AI skapar digitala modelltvillingar, väcker frågor om framtid för modeindustrin

London-baserade modellen Alexsandrah har en digital tvilling, skapad av artificiell intelligens (AI), som redan har agerat stand-in för henne vid en fotosession. Alexsandrah får kredit och kompensation varje gång hennes AI-version används, precis som en mänsklig modell. Användningen av AI i modeindustrin väcker dock frågor om hur mänskliga modeller, makeupartister och fotografer kan påverkas. Kritiker uttrycker oro för att digitala modeller kan skjuta ut mänskliga modeller ur jobb och att företag kan hävda att de uppfyller mångfaldsåtaganden utan att anställa faktiska människor. I mars 2023 meddelade Levi Strauss & Co att de skulle testa AI-genererade modeller producerade av Amsterdam-baserade företaget Lalaland.ai, men klargjorde senare att de inte drar tillbaka sina planer på livefoton, användning av levande modeller eller sitt åtagande att arbeta med olika modeller.

Direktlänk Dela St. Louis Post-Dispatch fördjupade i förrgår

Filippinsk student lanserar AI-plattform för att bevara hotade språk

Anna Mae Yu Lamentillo, en filippinsk student vid London School of Economics (LSE), har introducerat Night Owl GPT, en banbrytande mobilapplikation utvecklad för att bevara hotade språk och främja digital inkludering bland marginaliserade samhällen. Plattformen, som utvecklats under den ideella organisationen Build Initiative, syftar till att överbrygga den digitala könsskillnaden och ojämlikheter i tillgång till Artificiell Intelligens-teknologi. Night Owl GPT kan nu effektivt kommunicera på Tagalog, Cebuano och Ilokano, och det finns planer på att expandera till alla 170 språk som talas på Filippinerna och sedan till andra dialekter som närmar sig utrotning.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade i förrgår

Sony World Photography Awards 2024: Vinnare och diskussion om AI i fototävlingar

Vinnarna av Sony World Photography Awards (SWPA) 2024 har avslöjats, med segrare i kategorier som kreativitet, porträtt och stilleben. Eddo Hartmann vann landskapskategorin med bilder från en avlägsen del av Kazakstan känd som ´Polygonen´, tidigare hem för Sovjetunionens stora kärnvapenprovplatser. Sebastião Salgado mottog utmärkelsen Outstanding Contribution to Photography. En diskussion som uppstod under utställningen var om AI-genererade bilder bör inkluderas i fototävlingar. Vissa fotografer stödde idén, medan andra ansåg att det skulle vara olämpligt.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade i förrgår

AI ännu inte redo att ersätta investeringsrådgivare, enligt finansprofessor

Finansprofessor Michael Roberts menar att artificiell intelligens (AI) ännu inte är redo att ersätta investeringsrådgivare. Trots att AI redan används inom finanssektorn och spelar en allt större roll, är det långt ifrån att kunna fungera som en självständig investeringsrådgivare. Roberts hänvisar till sina egna studier med AI-verktyget ChatGPT, som kämpar med komplexa och subtila frågor och inte vet hur man ska börja svara på breda, öppna frågor. En studie från Queen´s University, Virginia Tech och JPMorgan A.I. Research visade också att stora språkmodeller som ChatGPT och GPT-4 inte klarade prov i CFA-examen.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade i förrgår

Sex organisationer får bidrag på totalt 1 miljon pund för att främja AI i musikindustrin

Innovate UK Fund har tillkännagett sex vinnare som ska tilldelas bidrag från regeringen på totalt 1 miljon pund för att starta ´AI i musikindustrin´. Bedömare av tävlingen var överens om att AudioStrip skulle gynna och stärka den brittiska musikindustrin. Målet med Innovate UK Fund-tävlingen är att främja utvecklingen av AI-produkter och -tjänster inom den globala musikförsörjningskedjan, vilket gynnar den brittiska musiksektorn. AudioStrip kommer att stärka sitt partnerskap med det världsledande Centre for Digital Music (C4DM) vid Queen Mary University of London.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 22 april

Nothing OS uppdateras för att stödja ChatGPT-integration

Londonbaserade teknikföretaget Nothing har uppdaterat sin Nothing OS till version 2.5.5, vilket gör Nothing X-appar kompatibla med integrationen av ChatGPT. Nya produkter, Nothing Ear och Ear(a), är integrerade med ChatGPT och kan nås via Nothing X-appen, vilket ger rösttillgång till OpenAI:s chatbot när hörlurarna är anslutna till en telefon. Uppdateringen inkluderar även en ny ChatGPT-widget för snabbare åtkomst, stöd för Ultra XDR i kameraappen, en ny RAM-booster-funktion och en ny Ringtone Mode-alternativ i Quick Settings. Dessutom har flera buggfixar och prestandaförbättringar lagts till.

Direktlänk Dela Udaipur Kiran fördjupade 21 april

Nothing introducerar OS 2.5.5 för Nothing Phone, möjliggör ChatGPT integration

Nothing har introducerat OS 2.5.5-uppdateringen för Nothing Phone (2), vilket möjliggör ChatGPT-integration i Nothing X-appen. Det London-baserade uppstartsföretaget lanserar Nothing Ear och Ear (a) öronsnäckor med ChatGPT. Förbättrade funktioner som Ultra XDR-stöd, Ring Mode och Recorder-widget tillkommer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 21 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Kittl: AI-baserat designverktyg för enkel kreativitet

Kittl är ett innovativt, webbläsarbaserat grafiskt designverktyg som lanserades 2022 och snabbt vunnit popularitet med över en miljon användare. Till skillnad från traditionell designprogramvara, som Adobe Illustrator, kräver Kittl ingen installation på skrivbordet, utan fungerar helt inom en webbläsare. Kittl erbjuder en omfattande samling professionella designteman, och kraftfulla AI-drivna funktioner. Kittl har också attraherat betydande investeringar, och företaget samlade in 36 miljoner dollar i en serie B-runda ledd av IVP i januari 2024.

Direktlänk Dela Blockchain News fördjupade 21 april

Meta introducerar nya AI-system, avslöjar pågående begränsningar

Facebooks moderbolag Meta Platforms har presenterat en ny uppsättning AI-system som driver vad VD Mark Zuckerberg kallar ´den mest intelligenta AI-assistenten som du kan använda fritt´. Men när Metas AI-agenter började interagera med riktiga människor på sociala medier, avslöjades deras konstiga utbyten och de pågående begränsningarna av även den bästa generativa AI-tekniken. Meta, tillsammans med ledande AI-utvecklare som Google och OpenAI, och startups som Anthropic, Cohere och Frankrikes Mistral, har producerat nya AI-språkmodeller och försöker övertyga kunder om att de har de smartaste, mest praktiska eller mest effektiva chatbotarna. Meta sparar den mest kraftfulla av sina AI-modeller, kallad Llama 3, till senare.

Direktlänk Dela The Daily Nonpareil fördjupade 21 april

OpenAI anställer för första gången i Indien inför allmänna val

OpenAI har anställt sin första medarbetare i Indien, i rollen som chef för regeringsrelationer, inför de kommande allmänna valen. Dessa val kan få stor inverkan på landets reglering av artificiell intelligens. Pragya Misra, 39 år, har blivit utvald för rollen. Misra har tidigare varit Direktör för Public Affairs på Truecaller och var den första anställda för WhatsApp i Indien 2018. Dessutom har hon arbetat för den Kungliga Danska Ambassaden och Ernst & Young, och har en MBA från International Management Institute.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 20 april

OpenAI anställer sin första indiska anställd, Pragya Mishra

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT 2022, anställer sin första indiska anställd, Pragya Mishra. Mishra, som har en rik erfarenhet av att arbeta med Truecaller AB och Meta Inc., kommer att utses till chef för regeringsrelationer. Mishra har en MBA från International Management Institute och en diplom i förhandlingar från London School of Economics and Political Science. Hon har tidigare varit direktör för public affairs på Truecaller och arbetat med att bekämpa desinformation på WhatsApp under hennes tid på Meta. OpenAI hoppas utöka och fånga den indiska teknikmarknaden med denna strategiska anställning.

Direktlänk Dela She The People fördjupade 20 april

OpenAI rekryterar Pragya Misra för att leda offentliga policyfrågor

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har rekryterat Pragya Misra för att leda offentliga policyfrågor. Den 39-åriga Misra har tidigare lett offentliga relationer på Truecaller och har också arbetat på Meta, Danmarks kungliga ambassad och EY. Hon är utbildad vid Delhi University och har en diplom i förhandlingar och förhandlingar från London School of Economics and Political Science samt en MBA-examen från IMI, New Delhi.

Direktlänk Dela Inshorts fördjupade 20 april

HarperCollins samarbetar med ElevenLabs för att producera ljudböcker med AI-röstteknik

HarperCollins Publishers har ingått ett samarbete med ElevenLabs, en ledande pionjär inom AI-röstteknologi, för att producera ljudböcker för sin utländska språkverksamhet. Med detta samarbete vill HarperCollins diversifiera sin ljudbokskatalog med hjälp av ElevenLabs toppmoderna text-till-tal-verktyg. Detta innovativa tillvägagångssätt hjälper till att minska kostnaderna och de operativa utmaningarna som är förknippade med traditionell produktion av ljudböcker, samt tillåter en utvidgning av HarperCollins katalog. HarperCollins siktar på att utvidga sina ljudbokserbjudanden, särskilt på icke-engelska marknader, vilket driver tillväxt och tillgänglighet för lyssnare över hela världen.

Direktlänk Dela Good e-Reader fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första anställd i Indien

OpenAI, som stöds av Microsoft, har anställt sin första anställd i Indien. Pragya Misra har rekryterats som ny chef för offentliga policyfrågor och partnerskap i landet. Misra, som tidigare tjänade på Truecaller som direktör för offentliga ärenden, var ansvarig för att leda relationer med regeringen, mediepartner och intressenter. Innan detta tjänstgjorde hon också på Meta Platforms, där hon ledde WhatsApps kampanj mot desinformation 2018. Misra förväntas börja sin nya roll på OpenAI vid slutet av månaden.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första anställd i Indien

OpenAI, ledd av Sam Altman, har anställt Pragya Misra som sitt första anställd i Indien. Källor bekräftade för IANS på fredagen att Misra har utsetts till att leda offentliga policyfrågor och partnerskap i landet. Hon har tidigare tjänstgjort som Director of Public Affairs för Truecaller, där hon samarbetade nära med regeringsministerier, investerare, nyckelintressenter och mediepartners. Misra mottog sin MBA från International Management Institute 2012. Hon är också en podcaster och Instagram-influencer med en följarebas på 35 000.

Direktlänk Dela Social News XYZ fördjupade 19 april

OpenAI gör sitt första anställningsdrag i Indien, utser Pragya Misra att leda regeringsrelationsenheten

Artificiell intelligensforskningsorganisationen OpenAI har gjort sitt första anställningsdrag i Indien, vilket markerar dess inträde på den indiska marknaden. Pragya Misra, en erfaren professionell med en rik bakgrund inom offentliga ärenden och strategisk kommunikation, har utsetts att leda OpenAI:s regeringsrelationsenhet. Innan hon kom till OpenAI, tjänstgjorde Misra som direktör för offentliga ärenden på Truecaller och innehade nyckelroller på Meta, Facebooks moderbolag, där hon fungerade som kommunikationschef för WhatsApp.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första medarbetare i Indien

OpenAI har anställt sin första medarbetare i Indien, Pragya Misra, som chef för regeringsrelationer. Misra, 39 år, tar över rollen mitt under de pågående Lok Sabha-valen 2024 i Indien. Detta drag av OpenAI ses som ett strategiskt steg för att navigera i den globala regelverksmiljön, särskilt i Indien där diskussioner om AI-styrning får allt mer fart. Misra har tidigare tjänstgjort som direktör för offentliga ärenden på Truecaller och tillbringade tre år på Meta Platforms Inc.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första anställd i Indien för att hantera regeringsrelationer

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har anställt sin första anställd i Indien, Pragya Misra, som chef för regeringsrelationer. Misra, 39, har tidigare erfarenhet från Truecaller AB och Meta Platforms Inc och förväntas börja sin roll på OpenAI i slutet av denna månad. Anställningen visar att företaget arbetar för att få gynnsamma regler för AI när länder försöker reglera det. Misra har en MBA från International Management Institute och en examen i handel från Delhi University. OpenAI arbetar också för att etablera ett lokalt team i Indien.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 19 april

OpenAI anställer Pragya Misra som första anställda i Indien

Pragya Misra, 39, har anställts av OpenAI som företagets första anställda i Indien, rapporterar Bloomberg. Misra har utsetts till huvud för regeringsrelationer vid en tidpunkt då Indien röstar i Lok Sabha-valen 2024, vilka kommer att avgöra om premiärminister Narendra Modi kommer att återvända till makten för tredje gången. Misras anställning markerar OpenAIs ansträngningar att driva för gynnsamma regler när regeringar runt om i världen överväger hur man ska reglera den snabbt utvecklande tekniken. Misra har tidigare arbetat för Truecaller, Meta Platforms Inc och Ernst & Young.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 19 april

AI lika bra som ögonläkare vid diagnos av ögonproblem, enligt Oxford-studie

OpenAI:s GPT-4 kan enligt en studie från Oxford med stor noggrannhet bedöma och diagnostisera medicinska tillstånd i ögat på samma nivå som toppoptometrister. AI:n testades på 87 olika patientfall och källorna till dess information var en anpassad uppsättning av hanteringsalgoritmer, patientjournaler och medicinska läroböcker. Resultaten jämfördes sedan med poäng från mänskliga läkarstudenter och expertläkare. GPT-4 uppnådde högre poäng än juniorläkare och samma resultat som medicinska experter. Studien leddes av Dr. Arun Thirunavukarasu, i samarbete med universiteten i Oxford och Cambridge.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 19 april

Sephora återvänder till Storbritannien efter 18 år

Den franska skönhets- och personvårdsåterförsäljaren Sephora återvänder till Storbritannien efter en 18-årig paus. Sephora har återkommit med butiker i London och planer på att öppna fler butiker utanför huvudstaden. Återkomsten väcker frågor om vad som har förändrats inom skönhetsindustrin och inom Sephora självt sedan företaget beslutade att stänga sina brittiska butiker 2005 på grund av marknadsutmaningar och hård konkurrens från inhemska återförsäljare som Boots och Superdrug. Sephora har nyligen lanserat sin webbutik i Storbritannien efter att ha förvärvat Feelunique, en brittisk online-återförsäljare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 18 april

AI kan öka produktiviteten på kontoret om rädslan övervinnas

Artificiell intelligens (AI) och generativ AI kan vara kraftfulla verktyg för att öka produktiviteten på kontoret, förutsatt att människor faktiskt använder dem. Problemet är att det har spridits mycket rädsla kring dessa verktyg. Suzy Levy, VD för HR-konsultföretaget The Red Plate, menar att hemligheten ligger i att engagera arbetskraften på ett ´strukturerat och lekfullt sätt´. Ranil Boteju, chef för data och analys på Lloyds Banking Group, är övertygad om att team snart kommer att inse fördelarna med AI när de blir bekanta med dess förmågor. Dock finns det risker, som att AI kan underlätta stöld.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 18 april

Meta avslöjar nya AI-språkmodeller trots tekniska begränsningar

Stora teknikföretag som Google, Meta Platforms och OpenAI samt startups som Anthropic, Cohere och Frankrikes Mistral har utvecklat AI-språkmodeller för att övertyga kunder om att de har de smartaste eller mest effektiva chatbotarna. Meta presenterade nyligen nya modeller som redan integreras i Facebook, Instagram och WhatsApp. Men det har rapporterats om tekniska begränsningar, då Metas AI-agenter har förvirrat Facebook-användare genom att utge sig för att vara människor med påhittade livserfarenheter. Meta har offentliggjort två mindre versioner av sitt mest kraftfulla AI-system, Llama 3, men en större modell med cirka 400 miljarder parametrar är fortfarande under utbildning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 18 april

Nothing lanserar nya trådlösa hörlurar i Indien med ChatGPT-integration

Den London-baserade konsumentteknikmärket Nothing har lanserat två nya trådlösa öronsnäckor, Ear och Ear (a), i Indien, med ChatGPT-integration för att förbättra den totala användarupplevelsen. Ear och Ear (a) kostar respektive Rs 11,999 och Rs 7,999. Ear (a) kommer att finnas tillgänglig för köp från den 22 april, medan Ear kommer att finnas tillgänglig från den 29 april. Genom att integrera ChatGPT med Nothing-öronsnäckor, inklusive de nya Ear och Ear (a), och med Nothing OS, har vi tagit våra första steg mot förändring, säger Carl Pei, VD och medgrundare av Nothing.

Direktlänk Dela News Room Odisha fördjupade 18 april

Nothing lanserar nya trådlösa öronsnäckor, Ear och Ear (a)

Nothing har lanserat sina nya trådlösa öronsnäckor, Nothing Ear och Nothing Ear (a), globalt. Den London-baserade teknikvarumärket tillkännagav detta vid Q1 Community Update i Tokyo, Japan. Dessutom tillkännagav det också ChatGPT-integrationer i sina ljud- och smarttelefonprodukter, vilket företaget hävdar är först i branschen. Öronsnäckorna behåller Nothings signaturstil med en genomskinlig design. Enligt företaget är Ear utrustad med en anpassad 11 mm dynamisk drivrutin, Nothings mest avancerade drivsystem hittills.

Direktlänk Dela Zee Business fördjupade 18 april

Vyond utökar AI-funktioner och varumärkeshanteringsverktyg

Vyond, en ledande AI-driven video plattform för företag, har meddelat utökade generativa AI-funktioner och en robust uppsättning verktyg för varumärkeshantering. De nya funktionerna gör det möjligt för kunder att producera effektiva, engagerande och varumärkesanpassade videoinnehåll för att snabbt och effektivt skala upp kritisk kommunikation och driva påtagliga affärsresultat. Förbättrade AI-funktioner för Vyond Go gör det snabbare och enklare att producera videoinnehåll som är relevant för affärsmål. Funktionerna inkluderar nu förmågan att dynamiskt generera visuella inslag för dina videor baserat på prompts skrivna på 70+ språk.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 17 april

Cardanos grundare kommenterar Googles Gemini AI

Cardanos grundare, Charles Hoskinson, har levererat ett lekfullt hugg mot Googles Gemini AI. Kommentaren kom som svar på ett skärmdump där Gemini AI belyser den känsliga balansen mellan förtroende och ansvar inom artificiell intelligens. Teknikexperten Marc Andreessen delade detaljer om ett hypotetiskt scenario som involverar ett teknikföretag som har utvecklat en ´superintelligent´ AI. Hoskinson kommenterade att ´Gemini tydligt vill vara fri från Google´. Samtidigt framhävde Gemini AI:s svar vikten av säkerhet och etiska överväganden i utvecklingen och implementeringen av AI-teknologier. Dessutom avslöjade Sam Altmans OpenAI, Google och det franska startup-företaget Mistral uppdaterade iterationer av sina AI-modeller förra veckan.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 17 april

Rean Earth introducerar AI-driven koldioxidredovisningsprogramvara

Rean Earth, en global leverantör av hållbarhetslösningar för regeringar och organisationer, har tillkännagivit lanseringen av sin programvara för koldioxidredovisning och hållbarhetsstyrning. Programvaran, som drivs av artificiell intelligens (AI), ger detaljerad övervakning och analys av hela den globala detaljhandelslivscykeln. Den levererar exakta beräkningar av koldioxidavtryck och automatiserar kompensation av koldioxidutsläpp. Programvaran integreras med företagsledningsverktyg för att automatisera datainsamling och analys.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 april

OpenAI öppnar kontor i Tokyo för att expandera sin globala närvaro

OpenAI, det välkända forskningslabbet för artificiell intelligens (AI), har offentliggjort öppnandet av ett nytt kontor i Tokyo, vilket markerar företagets första steg in i Asien. Detta steg understryker företagets engagemang för att främja generativa AI-teknologier och förbättra produktiviteten inom olika samhällsområden. Tadao Nagasaki, tidigare AWS Japan President, kommer att leda OpenAI Japan. OpenAI har också meddelat att ´GPT-4 anpassad för japanska´ snart kommer att släppas, en språkmodell optimerad för japanska, vilket lovar att förbättra prestanda och effektivitet för textöversättning och sammanfattning för japanska kunder.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 17 april

Investeringar i AI riskerar att fördjupa regionala ojämlikheter i England

Investeringar i ny teknik som artificiell intelligens (AI) är ”djupt snedvridna” mot ”guldtriangeln” Oxford, Cambridge och London, och riskerar att fördjupa regionala ojämlikheter i England, enligt forskning. Enligt Institute for the Future of Work (IFOW) kan den snabba utrullningen av generativ AI och automatisering motverka denna strävan. Både offentliga och privata sektorns investeringar har tenderat att följa ett liknande mönster, och den geografiskt koncentrerade naturen av det har ”stramats åt” under den period de studerade.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 17 april

AI kan förbättra mjukvaruutveckling men människan måste vara delaktig

Under sin keynote vid QCon London argumenterade Tracy Bannon, senior huvudarkitekt och forskare vid MITRE, att AI kommer att kunna förbättra mjukvaruutvecklingslivscykeln (SDLC), även om det för närvarande är i ´kodkompletterings´ snarare än ´kodgenererings´ fasen. Hon betonade vikten av att hålla människor involverade och fixa företagets SDLC innan AI tas i bruk. Hon jämförde införandet av generativ AI i mjukvaruutveckling med övergången från fysiska kartor till dagens allmänt förekommande navigationsprogram. Hon nämnde att vi är på toppen av AI-cykeln och två till fem år från att nå produktivitetsplatån. Hon påpekade att generativ AI bara är en liten del av ´ML Universe´. Hon underströk även att generativ AI motsäger vissa av DevSecOps-principerna (spårbarhet, revision, reproducerbarhet, förklarbarhet), vilket betonar säkerhetsfrågan. Bannon rekommenderade att fixa SDLC i din organisation innan AI antas.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien i Tokyo

OpenAI, utvecklaren av AI-chattboten ChatGPT, har öppnat sitt första kontor i Asien i Tokyo. Företaget valde Tokyo på grund av dess globala ledarskap inom teknik, servicekultur och en gemenskap som omfamnar innovation. Sam Altman, företagets VD, betonade AI:s potential att ´förbättra kreativitet, produktivitet och industriellt framsteg´. Tadao Nagasaki, president för OpenAI Japan, har fått uppgiften att ´förbättra lokal integration och hantera kommersiella initiativ´. Initiativet riktar sig mot lokala företag som Daikin, Rakuten och TOYOTA Connected, samt statliga organ som Yokosuka City. Företaget avslöjade också en specialiserad GPT-4-modell för japanska.

Direktlänk Dela Philippine News Agency fördjupade 16 april

OpenAI lanserar sin verksamhet i Asien med kontor i Tokyo

OpenAI, ett företag som specialiserar sig på artificiell intelligens (AI), har tillkännagett öppnandet av sin verksamhet i Asien, med ett kontor i Tokyo, Japan. Detta är OpenAIs tredje utpost utanför USA, efter kontor i London och Dublin. Tadao Nagasaki, tidigare anställd på AWS, har utsetts till president för OpenAI Japan. Företaget planerar att samarbeta med den japanska regeringen, lokala företag och forskningsinstitutioner för att utveckla säkra AI-verktyg. OpenAI tillhandahåller även tidig åtkomst till en version av GPT-4 optimerad för japanska till lokala företag.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första internationella kontor i Japan

OpenAI har officiellt öppnat sin första internationella kontor i Japan, vilket gör det till det fjärde globala navet för företaget. Sedan lanseringen av sin ChatGPT 2022 har OpenAI värderats till cirka 80 miljarder dollar. Nu försöker AI-ledaren att utöka sina intäktsströmmar internationellt genom att öppna globala nav. Efter att ha öppnat kontor i London och Dublin expanderar nu det Microsoft-backade företaget internationellt genom att öppna ett kontor i Japan. Tadao Nagasaki, som utsetts till ordförande för OpenAI Japan, leder organisationens initiativ i Japan. OpenAI kommer först att ge lokala företag tidig tillgång till en GPT-4-anpassad modell speciellt anpassad för det japanska språket. Denna anpassade modell påstås fungera upp till tre gånger snabbare än sin föregångare, är mer prisvärd och presterar bättre vid översättning och sammanfattning av japansk text. OpenAIs nya Tokyo-plats kommer också att tjäna ledande företag som Daikin, Rakuten och TOYOTA Connected, som använder ChatGPT Enterprise för att automatisera svåra affärsprocedurer, stödja dataanalys och förbättra intern rapportering.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 16 april

OpenAI planerar att expandera med ett nytt kontor i New York

OpenAI, mest känt som skaparen av ChatGPT, planerar att öppna ett kontor i New York City nästa år. Detta kommer att bli företagets femte kontor, förutom dess nuvarande högkvarter i San Francisco, ett nyligen öppnat kontor i Tokyo och kontor som öppnades förra året i London och Dublin. Även om OpenAI ännu inte har bestämt sig för en plats i New York eller skrivit under ett hyresavtal, övervägs Manhattan och Brooklyn som alternativ. Företaget växer snabbt och har nu över 1 000 anställda jämfört med bara 400 förra året.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

Amerikanska teknikstartföretaget OpenAI, känt för sitt AI-verktyg ChatGPT, har meddelat att de öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo. Detta blir OpenAI:s tredje etablering utanför USA, efter deras befintliga kontor i London och Dublin. Företaget har uttryckt ett starkt åtagande att samarbeta med Japans regering, lokala företag och forskningsinstitutioner för att skapa AI-verktyg anpassade till Japans unika behov. OpenAI planerar även att introducera en uppgraderad version av sitt konversationsprogram, GPT-4, specifikt förbättrad för det japanska språket.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt Tokyo-hub och GPT-4-modell optimerad för japanska

OpenAI har utökat sin expansion till Japan genom att annonsera ett nytt hub i Tokyo och planer för en GPT-4-modell optimerad för japanska. OpenAI, som tillverkar ChatGPT, har redan ett första internationella kontor i London som öppnades förra året, följt av sitt första Europeiska Unionens kontor i Dublin några månader senare. Tokyo kommer att representera OpenAIs första kontor i Asien och fjärde globalt. Japan har en framträdande position i AI-revolutionen. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som kommer till företaget från Amazon Web Services, där han har lett Amazons molnberäkningsdotterbolag i regionen under de senaste 12 åren.

Direktlänk Dela PageOne Media fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, presenterar ny GPT-4-modell anpassad för japanska

OpenAI har officiellt öppnat sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan, vilket markerar en betydande internationell expansion för företaget. För att markera tillfället meddelade AI-utvecklaren lanseringen av en ny anpassad GPT-4-modell optimerad för japanska. Denna modell kan hjälpa företaget att få en roll på Japans blomstrande AI-marknad. Japan har redan lockat betydande AI-investeringar, inklusive Microsofts avsikt att investera 2,9 miljarder dollar i landets AI och molninfrastruktur de kommande två åren.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 15 april

USA dominerar inom generativ AI, men europeiska företag gör framsteg

Generativ AI har potential att öka produktiviteten, stimulera kreativiteten och omvandla arbetsflöden inom otaliga branscher. En analys av världens 100 främsta generativa AI-företag visar att USA-baserade företag dominerar andra regioner med stora marginaler. OpenAI, lett av Sam Altman, är det högst finansierade AI-företaget, följt av Anthropic och Inflection AI. I Europa har Mistral AI och Aleph Alpha fått uppmärksamhet för sina innovationer. Europeiska och israeliska företag har dock bara lyckats samla in 3,2 miljarder dollar i jämförelse med de amerikanska företagens 36,8 miljarder dollar. Aleph Alpha, ett tyskt företag, leder i Europa med 641,14 miljoner dollar i finansiering.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt kontor i Tokyo

OpenAI har meddelat öppnandet av ett nytt kontor i Tokyo för att driva sin expansion på den asiatiska marknaden. Syftet med det nya kontoret är att främja samarbete med den japanska regeringen, lokala företag och forskningsinstitutioner för att utveckla AI-verktyg skräddarsydda för Japans unika krav. Tadao Nagasaki har välkomnats som president för OpenAI Japan. OpenAI ger lokala företag tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell optimerad för det japanska språket. Det nya kontoret positionerar OpenAI närmare stora företag som Daikin, Rakuten och TOYOTA Connected.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 15 april

OpenAI öppnar kontor i Tokyo och utser tidigare Amazon-chef till ledare

OpenAI har utsett den tidigare presidenten för Amazon Web Services japanska gren till att leda sin expansion i landet. OpenAI har också öppnat ett kontor i Tokyo och lanserat en anpassad GPT-4-modell för japanska användare. Företaget har två miljoner aktiva användare i veckan i Japan, och dess företagskunder inkluderar Daikin Industries Ltd., Rakuten Group Inc. och en filial av Toyota Motor Corp. OpenAI hoppas att den växande efterfrågan på företagsversionen av ChatGPT kommer att hjälpa dem att konkurrera med andra företag som erbjuder liknande produkter.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan

OpenAI, det innovativa amerikanska företaget bakom den avancerade konversations-AI:n ChatGPT, har meddelat öppnandet av sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan. Detta följer etableringen av filialer i London, England, och Dublin, Irland, vilket markerar OpenAI:s tredje internationella bas. Expansionen till Japan syftar till att fånga efterfrågan från lokala företag, som har halkat efter inom generativ AI. Microsoft, OpenAI:s huvudinvesterare, har åtagit sig att investera omkring 2,9 miljarder dollar i Japan under de kommande två åren.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Microsofts AI hjälper G&J Pepsi att öka sin vinst

Microsofts AI, Copilot, har hjälpt G&J Pepsi, den största oberoende Pepsi-flaskfyllaren med över 1900 anställda, att öka sina vinster. Enligt en rapport publicerad av Inc. har Microsoft Copilot hjälpt G&J Pepsi att minska driftskostnaderna med 6,6% och öka intäkterna med 8%. Copilot identifierar automatiskt den bästa personen för jobbet baserat på färdigheter, tillgänglighet och plats och skickar sedan alla detaljer via Microsoft Field Service telefon-appen. Genom att integrera Microsoft Copilot har G&J Pepsi minskat tiden mellan försäljningsavtal och arbetsorder från två veckor till 45 sekunder.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Tokyo och lanserar avancerad japansk version av sitt språkverktyg GPT-4

OpenAI, ledande inom artificiell intelligens och skapare av ChatGPT, har etablerat en strategisk ny utpost i Tokyo, vilket markerar deras anmärkningsvärda inträde på den asiatiska marknaden. Företaget har uttryckt sin engagemang att anpassa sina AI-utvecklingar nära till Japans unika krav och perspektiv. Detta är OpenAI:s tredje betydande steg utanför USA, efter att ha etablerat platser i London och Dublin förra året. OpenAI lanserar också en avancerad japansk version av sitt språkverktyg, GPT-4, som är tre gånger snabbare än sin föregångare.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med ny hub i Tokyo och GPT-4 design optimerad för japanska

OpenAI expanderar till Japan genom att öppna en ny hub i Tokyo och planerar en GPT-4 design optimerad för japanska språket. Detta blir OpenAI:s första kontor i Asien och fjärde globalt. OpenAI:s globala expansionsinitiativ har varit strategiska, med tanke på att Storbritannien är en stor hub för AI-talang och EU driver AI:s regleringsagenda. Japan har också en framträdande position i AI-revolutionen. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, tidigare på Amazon Web Services. OpenAI har redan säkrat kunder som Daikin, Rakuten och Toyota i Japan.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med ny Tokyo-hubb och GPT-4-modell optimerad för japanska

OpenAI utökar sin verksamhet till Japan och meddelar idag en ny hubb i Tokyo samt planer på en GPT-4-modell som är specifikt optimerad för japanska. OpenAI, som skapat ChatGPT, öppnade sitt första internationella kontor i London förra året, följt av sitt första EU-kontor i Dublin några månader senare. Tokyo kommer att bli OpenAIs första kontor i Asien och det fjärde globalt. OpenAI:s globala expansionsinsatser har hittills varit strategiska, med tanke på att Storbritannien är en viktig hubb för AI-talang och att EU för närvarande driver den AI-regulatoriska agendan. Japan är också framträdande positionerat i AI-revolutionen, senast som ordförande för G7 och president för G7:s Hiroshima AI Process. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som kommer från Amazon Web Services (AWS), där han har lett Amazons molndatordivision i regionen under de senaste 12 åren. Som president för OpenAI Japan kommer Nagasaki att få uppgiften att bygga upp ett lokalt team på marken och fördubbla OpenAIs nyligen tillväxt i Japan, där det har säkrat kunder som Daikin, Rakuten och Toyota.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 15 april

Tech & AI LIVE återvänder 2024 med virtuellt evenemang i London

Tech & AI LIVE, som samlar världens teknologi- och AI-ledare, kommer att återvända 2024 för att samla de största aktörerna inom teknikvärlden. Händelserna för Technology Magazine börjar med Tech & AI LIVE London som äger rum virtuellt den 21 maj. Evenemanget kommer att vara värd för en endags virtuell händelse, där deltagarna kan höra från företag som EY, DXC Technology, ServiceNow, Ericsson, IBM, BCG, Vodafone och många fler. Deltagarna kommer att kunna delta i interaktiva paneler och upptäcka de senaste initiativen, innovationerna och trenderna.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 15 april

Generativ AI: Amerikanska företag dominerar men europeiska spelare gör framsteg

Generativ AI-teknik, som skapar nytt och realistiskt innehåll baserat på träningsdata, tar fart inom en mängd branscher över hela världen. Amerikanska företag, särskilt de i San Francisco Bay Area, dominerar i finansiering. OpenAI, ledd av Sam Altman, är det mest finansierade AI-företaget, följt av Anthropic och Inflection AI. I Europa har Mistral AI och Aleph Alpha fått uppmärksamhet för sina innovationer. Trots att europeiska företag inte når upp till samma finansieringsnivåer som sina amerikanska motsvarigheter, har de ändå gjort betydande framsteg. Tre av de 15 företag som nämns i analysen har kvinnliga grundare.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan och öppnar nytt kontor i Tokyo

OpenAI fortsätter att expandera internationellt med öppnandet av ett nytt kontor i Japan. Företaget planerar att samarbeta med regeringen för att utveckla tekniken i landet. Kontoret i Tokyo är det första i Asien och följer på företagets nyligen öppnade kontor i London och Dublin. OpenAI:s VD Sam Altman ser kontoret som det första steget i ett långsiktigt partnerskap med Japans folk, regeringsledare och forskningsinstitutioner. Tadao Nagasaki har utsetts till president för OpenAI Japan, med uppdrag att leda kommersiella och marknadsengagemangsinsatser. OpenAI tillhandahåller även lokala företag tidig tillgång till en GPT-4-kundmodell optimerad för det japanska språket.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

OpenAI, företaget bakom AI-sensationen ChatGPT, öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, vilket markerar ett betydande steg i företagets globala utbredning och visar på ett starkt engagemang för att bygga långsiktiga relationer på den japanska marknaden. OpenAI, som redan har en närvaro i London och Dublin, utökar sin innovativa räckvidd genom att etablera sig i en av Asiens ledande teknikhuvudstäder. OpenAI har skräddarsytt en modell optimerad för det japanska språket, vilket understryker företagets beredskap att möta lokala behov. Expansionen till Japan leds av Tadao Nagasaki, en erfaren verkställande direktör som tidigare ledde Amazon Web Services i landet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt kontor i Tokyo

OpenAI utvidgar sin verksamhet till Japan med ett nytt kontor i Tokyo och planer på en GPT-4-modell optimerad specifikt för japanska. Detta blir OpenAI:s första kontor i Asien och fjärde globalt. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som har varit hos Amazon Web Services (AWS) i 12 år. OpenAI räknar redan Daikin, Rakuten och Toyota bland sina kunder som använder företagets företagsfokuserade version av ChatGPT. Dessutom säger OpenAI att ChatGPT används av lokala regeringar för att förbättra effektiviteten i offentliga tjänster i Japan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 april

OpenAI strävar efter att locka Fortune 500-företag och Hollywood med sina AI-verktyg

OpenAIs ledningsduo, VD Sam Altman och COO Brad Lightcap, har påbörjat en ambitiös kampanj i stora städer som San Francisco, New York och London för att locka Fortune 500-företag genom att visa potentialen i deras avancerade AI-verktyg, särskilt ChatGPT Enterprise. OpenAI har även siktet inställt på Hollywood och presenterade förra månaden Sora, deras nya AI-drivna videogenereringsverktyg, i Los Angeles. Detta samtidigt som en subtil rivalitet med Microsofts Copilot 365 har blivit uppenbar. OpenAI är inte blyg för att kliva in på Microsofts territorium, trots det senares betydande investering på 13 miljarder dollar i AI-företaget.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Asien med nytt kontor i Tokyo och optimerad AI för japanska

OpenAI, en pionjär inom artificiell intelligens, har officiellt etablerat sig i Asien med öppnandet av ett nytt kontor i Tokyo. Detta markerar startbolagets tredje plats utanför USA, efter öppnandet av kontor i London och Dublin förra året. OpenAI har bekräftat sitt åtagande att samarbeta med japanska myndigheter, affärssektorer och forskningsanläggningar för att skapa AI-verktyg som är anpassade till Japans unika behov. OpenAI har också meddelat den gradvisa introduktionen av sin senaste konversationsagentmodell, GPT-4, som har optimerats speciellt för det japanska språket.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Microsoft-stödda OpenAI expanderar till Tokyo, Japan

Microsoft-stödda OpenAI har öppnat ännu ett internationellt kontor, denna gång i Tokyo, Japan. Detta är OpenAI:s tredje utländska filial efter London och Dublin. Sam Altman, VD för OpenAI, meddelade att Tadao Nagasaki har utsetts till president för den nya filialen. Nagasaki har tidigare arbetat på Amazon Web Service (AWS) Japan. Företaget lovar också en optimerad upplevelse för lokala företag att testa en GPT-4-anpassad modell specifikt för det japanska språket. Förra veckan öppnade också Microsoft, OpenAI:s största finansiella stöd, sitt AI-kontor i Storbritannien.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 15 april

OpenAI siktar på företagssektorn genom exklusiva sammankomster

OpenAI, företaget bakom artificiell intelligens (AI) fenomenet ChatGPT, har i ett strategiskt drag för att expandera sin företagsklientel arrangerat en serie exklusiva möten för toppchefer från stora företag. Mötet ägde rum i tre globala centra för handel och innovation - San Francisco, New York och London. OpenAI:s ledning, inklusive VD Sam Altman och COO Brad Lightcap, spelade en aktiv roll i att visa upp sina AI-erbjudanden på företagsnivå, som ´ChatGPT Enterprise´, för företagsledare. Trots att vissa chefer uttryckte reservationer angående värdet av att prenumerera på ChatGPT Enterprise, betonade OpenAI:s ledning unika fördelar som direkt samarbete med sitt team och tillgång till de senaste AI-modellerna.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Stadsledare vänder sig till AI-bots för att bekämpa finansiell brottslighet

Hälften av ledarna i City of London använder AI för finansiella råd, enligt ny forskning. KPMG UK:s siffror visar också att 36% av de högsta ledarna inom finanssektorn använder verktyget, med VD:ar som de mest frekventa användarna på 30%. Trots att över 60% av ledarna använder generativ AI minst en gång i veckan i sina dagliga jobb, är nästan en tredjedel (31%) inte säkra på att företaget i stort utnyttjar teknologins potential. Finansiell planering är det område där de flesta ledare (44%) säger att generativ AI används inom deras företag.

Direktlänk Dela City A.M. fördjupade 15 april

AI skapar digitala tvillingmodeller, väcker oro för mänskliga jobb

Londonbaserade modellen Alexsandrah har en tvilling skapad av artificiell intelligens (AI), som redan har agerat stand-in för henne vid en fotografering. Alexsandrah får kredit och ersättning varje gång AI-versionen av henne används, precis som en mänsklig modell. Användningen av AI inom modeindustrin väcker dock oro för att mänskliga modeller och andra yrkeskategorier som makeupartister och fotografer kan bli arbetslösa. Det finns också farhågor att ovetande konsumenter kan luras att tro att AI-modeller är verkliga, och att företag kan påstå att de uppfyller mångfaldsåtaganden utan att faktiskt anställa människor. I mars 2023 meddelade den ikoniska denimvarumärket Levi Strauss & Co att de skulle testa AI-genererade modeller producerade av Amsterdam-baserade företaget Lalaland.ai för att inkludera ett större utbud av kroppstyper och underrepresenterade demografier på sin webbplats. Efter omfattande kritik klargjorde Levi dock att de inte drar tillbaka sina planer på livefotograferingar, användning av levande modeller eller sitt engagemang för att arbeta med mångsidiga modeller. Företaget meddelade förra månaden att det inte har några planer på att skala upp AI-programmet.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 14 april

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo, siktar på företagskunder

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har nyligen meddelat att GPT-4 Turbo är tillgängligt för betalande prenumeranter. Enligt företaget erbjuder det förbättrade skriv-, matematik-, logiska resonemangs- och kodningsförmågor. Den förbättrade stora språkmodellen (LLM) är tillgänglig för ´ChatGPT Plus, Team, Enterprise och API´. Sam Altman, OpenAIs VD, och hans team planerar att locka fler företagskunder. Altman har värd för hundratals Fortune 500 företagsledare i New York, San Francisco och London där OpenAI-teamet marknadsförde företagsanvändning av AI-tjänster. Detta kan sätta OpenAI i direkt konkurrens med Microsoft.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 14 april

OpenAI presenterar AI-tjänster för företag, tävlar med Microsoft

OpenAI:s VD Sam Altman har varit värd för hundratals Fortune 500-företagsledare i San Francisco, New York och London denna månad där han och andra OpenAI-chefer presenterade artificiell intelligens (AI) tjänster för företagsbruk. De tävlade direkt i flera fall med finansiellt stöd, Microsoft. Mötet visar hur ett ackrediterat företag har utlöst en generativ AI-boom med sina konsumenterbjudanden, och söker nya inkomstkällor från företag runt om i världen. OpenAI och Microsoft själva avböjde att kommentera rapporten. OpenAI, senast värderat till 86 miljarder dollar (IDR 1,386.1 biljoner) i sekundära försäljningar, har försökt diversifiera sin intäktsström sedan dess ChatGPT chatbot snabbt blev populär i slutet av 2022. Företaget förväntar sig att försäljning till företaget kommer att vara en mer meningsfull del av dess intäkter.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 13 april

OpenAI:s VD Sam Altman presenterar AI-tjänster för Fortune 500-företag

OpenAI:s VD, Sam Altman, har hållit en serie högprofilerade möten med Fortune 500-chefer i globala nav som San Francisco, New York och London. Dessa privata evenemang syftade till att visa upp OpenAI:s svit av AI-tjänster anpassade för företagsapplikationer. Presentationerna markerar OpenAI:s strategiska pivot mot att utnyttja företagsmarknader för intäktstillväxt. Altman och COO Brad Lightcap engagerade sig med över 100 chefer i varje stad, och demonstrerade produkter och tjänster som ChatGPT Enterprise. OpenAI strävar efter att diversifiera intäktsströmmar bortom sina konsumentinriktade produkter.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 13 april

OpenAI presenterar ChatGPT Enterprise, en AI-chatbot för företag

OpenAI:s VD Sam Altman har presenterat sin nya AI-chatbot, ChatGPT Enterprise, för Fortune 500-företag. Han talade direkt till över 100 chefer i San Francisco, New York och London och demonstrerade produkten. ChatGPT Enterprise tillåter företag att anpassa och träna AI för att möta specifika krav. Den kommer med kraftfulla funktioner som tillgång till GPT-4 utan användningsgränser, prestandaförbättringar och API-krediter. OpenAI försäkrar att kunddata inte kommer att användas för att träna dess modeller. ChatGPT Enterprise kommer att vara tillgängligt via Microsofts molnplattform Azure och Microsoft 365 Copilot.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 13 april

OpenAI presenterar AI-tjänster för Fortune 500-företag

Sam Altman, chef för OpenAI, har hållit möten med exekutiva ledare för Fortune 500-företag i San Francisco, New York och London för att presentera AI-tjänster för företagsanvändning. Dessa möten visar hur OpenAI, som är känd för att ha startat explosionen av generativ AI, försöker hitta nya inkomstkällor från företag över hela världen. OpenAI har lovat att inte använda data från kunder till ChatGPT Enterprise för att träna sina modeller. Microsoft, OpenAI:s största investerare, erbjuder tillgång till OpenAI:s teknik genom sin Azure-molntjänst och genom att marknadsföra Microsoft 365 Copilot, ett produktivitetsverktyg som drivs av OpenAI:s modeller. OpenAI och Microsoft avböjde att kommentera.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 13 april

OpenAI förstärker sina ansträngningar för att erbjuda AI-lösningar till globala företag

OpenAI intensifierar sina ansträngningar för att erbjuda sofistikerade AI-lösningar till globala företag. Företaget har hållit en serie högprofilerade möten i viktiga affärscentra som San Francisco, New York och London. OpenAI:s VD Sam Altman ledde dessa möten och presenterade företagsklassiga AI-verktyg som ChatGPT Enterprise för över 100 chefer från toppnivå Fortune 500-företag inom olika sektorer. OpenAI betonade potentialen för deras AI-lösningar inom callcenterhantering och översättning, samt deras åtagande att skydda kunddatan.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 13 april

OpenAI främjar AI-tjänster till globala företag

OpenAI intensifierar sina försök att marknadsföra sina AI-tjänster till företag över hela världen. Företagets VD, Sam Altman, har hållit möten i San Francisco, New York och London, som varje gång besöktes av mer än 100 företagsledare från Fortune 500-företag inom finans, hälsovård, energi och andra sektorer. På dessa möten presenterade Altman och OpenAIs COO, Brad Lightcap, företagets företagskvalitativa chatbot, ChatGPT Företags-API:er som ansluter till dess AI-tjänster och dess nya text-till-video-produkt. OpenAI kommer inte att använda data från ChatGPT Företags-användare för att träna sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 13 april

OpenAI intensifierar försäljningen av AI-tjänster till företag

OpenAI intensifierar sina ansträngningar att sälja sina AI-tjänster till företag över hela världen. CEO Sam Altman har anordnat möten i San Francisco, New York och London där över 100 företagsledare från Fortune 500-företag inom finans, hälsovård, energi och andra sektorer närvarade. Vid dessa möten demonstrerade Altman och OpenAI:s COO Brad Lightcap företagets företagsklassade chatbot ChatGPT Enterprise, API:er som kopplar till dess AI-tjänster och dess nya text-till-video-modeller. OpenAI betonade att de inte kommer att använda data från ChatGPT Enterprise-kunder för att träna sina AI-modeller.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 april

Elon Musk och OpenAI konkurrerar om AI-marknaden

Elon Musk har nyligen avslöjat en plan att samla in upp till 4 miljarder dollar för sin AI-startup xAI, uppfinnaren av AI-chatten Grok, för att öka företagets värde till 18 miljarder dollar under de kommande 2-3 veckorna efter finansieringsrundan. Samtidigt har Sam Altman, VD för OpenAI, värd för hundratals Fortune 500-företagsledare i San Francisco, New York och London för att marknadsföra AI-tjänster för företagsbruk. OpenAI, som är känt för att ha startat explosionen av generativ AI, söker nu nya inkomstkällor från företag över hela världen. OpenAI och Microsoft avböjde att kommentera.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 12 april

OpenAI konkurrerar med Microsoft för att erbjuda AI-tjänster till företag

OpenAIs VD Sam Altman har presenterat AI-tjänster för företagsanvändning för hundratals Fortune 500-företagsledare, vilket i vissa fall ställer det i direkt konkurrens med Microsoft. OpenAI har anordnat roadshow-liknande evenemang i San Francisco, New York och London denna månad. Företaget introducerade en version av ChatGPT riktad mot stora företag förra året. OpenAIs COO Brad Lightcap sa att ChatGPT Enterprise hade över 600 000 användare, upp från cirka 150 000 i januari. Microsoft erbjuder företag tillgång till ChatGPT via Azure OpenAI och Microsoft 365 Copilot. OpenAI har lovat att det inte kommer att använda ChatGPT Enterprise-kunders data för att träna sina modeller.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 12 april

OpenAI, Google och Mistral lanserar nya AI-modeller

OpenAI, Google och det franska startföretaget Mistral har lanserat nya AI-modeller, vilket markerar en betydande period av aktivitet inom AI-industrin. De nya modellerna har multimodala funktioner, vilket innebär att de kan bearbeta mer än bara textinmatningar, inklusive bildigenkänning och, i fallet med Gemini Pro 1.5, ljud- och videobearbetning. Mistral har valt en öppen källkodsstrategi för sin Mixtral 8x22B, vilket främjar transparens inom AI-utveckling och inbjuder fler utvecklare att bidra. Branschexperter uppmanar till en utveckling av AI som fokuserar på praktiskt resonerande utöver bara språkförmågor.

Direktlänk Dela Herald Sheets fördjupade 12 april

Teknikföretag i kapplöpning för att utveckla Artificiell Allmän Intelligens

Under mitten av 1900-talet drömde datavetenskapsmän om att bygga en dator lika smart som människor. Nu är teknikföretag i en kapplöpning för att bygga den. Kallad Artificiell Allmän Intelligens (AGI), skulle systemen göra mycket mer än nuvarande AI-teknik. AGI skulle vara lika bra som människor inom många områden av mänskligt tänkande som planering, problemlösning och inlärning från erfarenhet. Google, Meta, Microsoft, Amazon och Chat-GPT-tillverkaren OpenAI arbetar alla för att utveckla AGI. Samtidigt oroar sig regeringar och ledande AI-forskare för sätt på vilka tekniken kan vara farlig för mänskligheten.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 12 april

Meta planerar att släppa en mindre version av LLaMA-3 inom en månad

Meta har meddelat att de kommer att släppa en mindre version av LLaMA-3 inom den närmaste månaden. Företaget planerar att släppa en större version av grundmodellen senare under året. Till skillnad från andra AI-utvecklare låter Meta människor använda sina modeller gratis. Enligt Meta Chief Product Officer Chris Cox kommer LLaMA-3 att användas för att driva en rad nya AI-tjänster över företagets produkter. Kritiker har dock påpekat att AI inte är helt öppen källkod eftersom den viktiga tränings- och instruktionsdata är en välbevarad hemlighet.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 11 april

Nefta utser Alex Vasilyev till chef för maskininlärning

Nefta, ett företag som tillhandahåller en annonsplattform för utgivare och utvecklare, har utsett Alex Vasilyev, PhD, till chef för maskininlärning. Alex kommer att ansvara för Neftas initiativ inom datavetenskap och AI-utveckling, med syfte att förbättra användningen av AI för användaranskaffning och annonsmonetisering. Alex, som beskriver sig själv som en startup-entusiast, har tidigare hanterat frågor om komplex maskininlärningsoptimering och har erfarenhet av att bygga robusta modeller som fångar komplex data relevant för att skicka relevanta annonser till relevanta publik.

Direktlänk Dela Mobidictum fördjupade 11 april

USA och Japan avtäcker gemensamma teknikinitiativ

USA och Japan har presenterat en rad nya initiativ inom AI, kvantberäkning, halvledare och andra kritiska teknologier. President Biden och Japans premiärminister Kishida Fumio tillkännagav de ambitiösa planerna under Kishidas officiella besök i Vita huset. Ett av de mest framstående initiativen är ett partnerskap på 110 miljoner dollar mellan University of Washington, University of Tsukuba, Carnegie Mellon University och Keio University, med stöd av techjättar som NVIDIA, Arm, Amazon och Microsoft samt japanska företag. USA och Japan har också åtagit sig att stödja varandra i etableringen av nationella AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 11 april

AI gör inbrott i modeindustrin

Artificiell intelligens (AI) används i allt högre grad inom modeindustrin, både för att skapa kampanjer och för att förbättra kundupplevelsen. Valentino har använt generativ AI i sin ´Essential´-kampanj, medan Moncler skapade en AI-driven kampanj med maskin-genererade bilder. Levi´s har använt AI-modeller för att marknadsföra sin inkluderande storleksanpassning. Zegna har släppt Zegna X-konfiguratorn, som låter kunder anpassa produkter med hjälp av AI. Kering har döpt sin AI-personliga shopper till Madeline, som kan användas hos olika Kering-ägda märken som Gucci, Bottega Veneta och Alexander McQueen. AI används även för att ersätta designers, exempelvis har Prada utvecklat en ny skönhetslinje med AI-avledda foundationnyanser.

Direktlänk Dela Luxury Daily fördjupade 11 april

Miami Law´s LL.M. program erbjuder praktiska erfarenheter för internationella advokater

Miami Law´s LL.M. program har sett en ökning av erfarenhetsbaserat lärande, med kliniker, simuleringsklasser och externa praktikplatser. Dessa program inkluderar många praktikupplevelser i sina läroplaner. En ´praktik´ är en kurs som kombinerar fördjupad studie av ett visst ämne med praktisk arbetslivserfarenhet. Internationella advokater drar stor nytta av de kontakter och erfarenheter som skapas genom praktikplatser. Bland annat har White & Case International Arbitration LL.M. lanserat sin praktikmöjlighet 2016, vilket ger studenter möjlighet att få erfarenhet från advokatbyråer för akademiska poäng medan de studerar för LL.M. examen.

Direktlänk Dela University of Miami News fördjupade 11 april

Meta bekräftar lanseringen av Llama 3, en avancerad öppen källkodsmodell

Vid en AI-händelse i London bekräftade Meta-chefen Nick Clegg att företaget snart kommer att lansera Llama 3, nästa version av företagets öppen källkodsmodell för storskaligt språk. Llama 3, som har tränats med 140 miljarder parametrar, förväntas bli den mest avancerade öppna källkodsmodellen som finns. Den kommer att driva Meta AI, företagets AI-assistent, och integreras över hela Meta. Genom att tillhandahålla modellen som öppen källkod hoppas Meta främja en ekosystem av öppen AI-utveckling och utmana marknadsdominansen för rivaler som OpenAI.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 10 april

Konkurrensen i AI-ekosystemet intensifieras med nya applikationsmodeller

Konkurrensen inom AI-ekosystemet har blivit mer intensiv med OpenAI, Mistral och Google som utvecklar nya applikationsmodeller. OpenAI, Google och det franska AI-startupföretaget Mistral avslöjade uppdaterade versioner av sina AI-modeller inom loppet av tolv timmar. Detta sker när industrin förbereder sig för lanseringen av nästa stora version av OpenAIs GPT-motor. Google släppte Gemini Pro 1.5, en modell som har varit under utveckling de senaste månaderna. OpenAI avtäckte sin gränsmodell, den slutliga versionen av GPT-4 Turbo. Mistral släppte sin gränsmodell, Mixtral 8x22B, via en enkel nedladdningslänk till en 281GB fil, ett tillvägagångssätt som har kritiserats av många.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 10 april

Amazon övergår från ´bara gå ut´-butiker till ´smarta shoppingvagnar´

Amazon lanserade 2021 sin första ´bara gå ut´-livsmedelsbutik i Ealing, västra London, med teknologier som ansiktsigenkänningskameror, hyllsensorer och artificiell intelligens. Men i verkligheten var det människor, baserade i Indien, som granskade cirka 70% av försäljningarna i de ´kassafria´ butikerna. Amazon har nu rapporterats avvika från ´bara gå ut´-konceptet och istället införa ´smarta shoppingvagnar´. Dessutom har Amazon och Google undertecknat ett kontrakt värt 1,2 miljarder dollar för att tillhandahålla den israeliska staten, inklusive militären, med molndatatjänster och AI-system.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 10 april

Metas nya stora språkmodell Llama 3 kommer att lanseras inom kort

Meta planerar att lansera sin nya version av den stora språkmodellen (LLM) Llama senast i maj. Det meddelade företaget på Meta AI Day i London. Llama 3 förväntas driva flera av Metas produkter och sociala medie-jätten hoppas på sikt bygga en Llama-driven Meta AI som fungerar som världens mest användbara assistent. Den kommande LLM-modellen förväntas ha miljarder fler parametrar än sin föregångare. Med dessa extra parametrar bör LLM kunna ge bättre svar. Efter lanseringen av Llama 3 kommer det att bli klart om Meta kan trappa upp konkurrensen.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 10 april

Konkurrensen om AI-modeller intensifieras, nya modeller matchar och överträffar GPT-4

Tävlingen om den bästa AI-modellen har intensifierats, med många modeller som nu når kapaciteterna hos GPT-4. Cohere´s senaste open-source-modell, Command R+, har nyligen klättrat till 6:e plats, matchande GPT-4-nivån med över 13 000 mänskliga röster. Anthropic´s Claude 3 Opus presterar bättre än GPT-4 på gemensamma benchmarks som MMLU och HumanEval. Elon Musk har meddelat att xAI´s nästa modell, Grok-2, kommer att börja träna i maj och förväntas överträffa GPT-4. Mistral har introducerat sin senaste modell, 8X22B, som slår Claude Sonnet och är lite sämre än GPT-4. Google´s Gemini 1.5, som har det längsta 1 miljon kontextfönstret, är nu tillgängligt i över 180 länder via Gemini API i offentlig förhandsgranskning. Apple´s senaste LLM-modell, ReALM, matchar prestandan hos OpenAI GPT-4. Samtidigt arbetar Meta tyst på Llama 3, som förväntas ha förbättrade resonemangsförmågor och vara kapabel att hantera kontroversiella och knepiga frågor.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 10 april

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo med Vision för allmän tillgänglighet

OpenAI har meddelat att deras kraftfulla GPT-4 Turbo med Vision-modell nu är allmänt tillgänglig genom företagets API. Detta öppnar upp nya möjligheter för företag och utvecklare att integrera avancerade språk- och synförmågor i sina applikationer. Flera uppstartsföretag utnyttjar redan GPT-4 Turbo med Vision, inklusive Cognition, Healthify och TLDraw. Trots hård konkurrens från nyare modeller som Anthropic´s Claude 3 Opus och Googles Gemini Advanced, bör API-lanseringen hjälpa till att befästa OpenAI:s ställning på företagsmarknaden.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 10 april

AI kan bekämpa desinformation i val, säger Sir Nick Clegg

Artificiell intelligens (AI) kan fungera både som ett svärd och en sköld mot desinformation, enligt Sir Nick Clegg, tidigare brittisk vice premiärminister och nuvarande chef för globala frågor på Meta. Trots risker med AI uppmuntrar Clegg alla att se AI som ett verktyg för att bekämpa dåligt innehåll. Användningen av AI för att skanna Metas innehåll har lett till en minskning av ´dåligt innehåll´ med mellan 50% och 60%. Clegg tillkännagav också att Metas nästa stora språkmodell, Llama 3, kommer att rullas ut inom en månad. Faktakontrollvälgörenheten Full Fact uppmanar till mer statlig intervention för att hantera problemet med desinformation.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 10 april

Meta bekräftar lansering av ny stor språkmodell Llama 3 inom en månad

Meta har bekräftat att de kommer att lansera sin nya öppna stora språkmodell (LLM), Llama 3, inom den närmaste månaden. Modellen kommer att finnas i olika versioner och storlekar, med den minsta med 7 miljarder parametrar och den största med ungefär 140 miljarder parametrar. Detta är dock fortfarande mindre än de biljoner plus parametrar som användes för att träna GPT-4. Meta planerar att använda Llama 3 för att driva en mängd av företagets produkter. Denna nyhet kommer när Meta försöker ta igen förlorad mark i den hyperkonkurrenskraftiga världen av generativ AI.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 10 april

Microsoft AI öppnar nytt forsknings- och utvecklingskontor i London

Mustafa Suleyman, tidigare medgrundare till Google DeepMind, har nyligen tillträtt som VD för Microsoft AI. Han grundade även Inflection AI 2022 innan han gick med i Microsoft AI i mars detta år. Microsofts VD, Satya Nadella, tillsatte Suleyman i mars 2024 för att hantera företagets konsument-AI-produkter och forskning. Suleyman avslöjade i sitt första blogginlägg som VD för Microsoft AI att företaget kommer att skapa ett nytt kontor i London dedikerat till AI-forskning och utveckling. Jordan Hoffmann, en framstående AI-vetenskapsman och ingenjör, kommer att leda det nya AI-hubben.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 10 april

Meta planerar att lansera sitt AI-assistentverktyg Llama 3 inom en månad

Meta har bekräftat planer på att lansera sin stora språkmodell Llama 3, som används för att driva artificiella intelligensassistenter, inom nästa månad. Företagets Chief Product Officer, Chris Cox, beskrev vid ett evenemang i London vad som låter som flera olika iterationer av produkten och sa att de planerar att lansera den inom en mycket kort tid. Planen är att driva flera produkter inom Meta med Llama3. Llama3 förväntas lösa problemen med begränsningar i tidigare modeller samtidigt som nya funktioner introduceras.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 10 april

Meta bekräftar lansering av Llama 3, en öppen källkodsmodell för AI

Meta bekräftade vid sitt AI Day-evenemang i London att dess nästa öppen källkodsmodell, Llama 3 (Large Language Model Meta AI), lanseras inom en månad. Denna modell kommer att driva olika generativa AI-assistenter och samma modell kommer att användas för att driva flera produkter inom Metas portfölj. Nick Clegg, Metas globala affärspresident, uttalade att företaget hoppas börja rulla ut sina nya nästa generations grundmodeller, Llama 3, inom kort. Jämfört med Llama 2 är Llama 3 en mycket större modell med över 140 miljarder parametrar, vilket gör den mer kapabel och möjligen med bättre resonemang.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 10 april

OpenAI och Meta förbereder att lansera nya AI-modeller med förbättrad resonemang och planeringsförmåga

OpenAI och Meta står på tröskeln till att släppa nya artificiella intelligensmodeller som de säger kommer att kunna resonera och planera, viktiga steg mot att uppnå övermänsklig kognition i maskiner. Meta meddelade att det kommer att börja rulla ut Llama 3 inom de kommande veckorna, medan Microsoft-stödda OpenAI indikerade att dess nästa modell, förväntat att kallas GPT-5, kommer ´snart´. Dessa uppgraderingar är del av en våg av nya stora språkmodeller som släpps i år av företag som Google, Anthropic och Cohere.

Direktlänk Dela New Zealand Herald fördjupade 9 april

Meta bekräftar planer på att släppa AI-modellen Llama 3 inom en månad

Vid ett evenemang i London på tisdagen bekräftade Meta att företaget planerar att släppa Llama 3, nästa generation av dess stora språkmodell som används för att driva generativa AI-assistenter, inom den närmaste månaden. Detta bekräftar en rapport som publicerades på måndagen som sa att Meta närmade sig lanseringen. Nick Clegg, Metas president för globala frågor, beskrev det som flera olika iterationer eller versioner av produkten. Llama 3, som är större i omfattning än dess föregångare, förväntas hantera detta, med förmågan att inte bara svara på frågor mer exakt utan också att hantera ett bredare spektrum av frågor som kan inkludera mer kontroversiella ämnen. Företaget talade inte om storleken på parametrarna det använder i Llama 3, och det erbjöd inte heller några demonstrationer av hur det skulle fungera.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 april

Meta: AI är mer användbart för att försvara demokratin än att attackera den

Generativ AI överdrivs som en risk för val, enligt Meta´s Nick Clegg, som hävdar att tekniken är mer användbar för att försvara demokratin än att attackera den. Vid Meta AI Day event i London talade Clegg om hur teknologier som stora språkmodeller, bild- och videogeneratorer och tal syntesverktyg inte används i praktiken för att undergräva demokratin. Meta samarbetar med sina branschkollegor för att ytterligare förbättra dessa system. Meta planerar att lansera Llama 3, sin mest avancerade GPT-stil stora språkmodell, de kommande veckorna.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 april

Microsoft investerar 2,9 miljarder dollar i AI-projekt i Japan

Microsoft kommer att investera 2,9 miljarder dollar i artificiell intelligensprojekt i Japan. Investeringen kommer att gå till att utöka Microsofts moln- och AI-infrastruktur i landet, utbilda 3 miljoner människor i AI och inrätta ett Microsoft Research Asia-laboratorium i Tokyo. Microsoft och den japanska regeringen kommer att samarbeta om att stärka motståndskraften inom cybersäkerhet. Detta kommer att vara den största investeringen Microsoft har gjort i Japan. Dessutom meddelade Microsoft att dess nya AI-inriktade organisation, Microsoft AI, kommer att öppna en ny AI-hubb i London.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 9 april

Microsoft skapar ny AI-avdelning i London

Microsoft skapar en separat gren för AI-utveckling och forskning kallad Microsoft AI, med ett nytt kontor i London. Teamet kommer att ledas av ingenjören och AI-forskaren Jordan Hoffmann och fler anställningar planeras inom kort. Microsoft AI kommer även att göra betydande investeringar i regionen. Mustafa Suleyman, VD för Microsoft AI, bekräftade att företaget kommer att expandera sitt team och posta många jobböppningar de kommande månaderna. Storbritannien valdes på grund av landets säkerhetsförst-ansats när det gäller AI.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 9 april

Microsoft AI öppnar nytt AI-center i London

Microsoft AI har tillkännagivit öppnandet av ett nytt AI-hub i London. Huvudkontoret kommer att driva banbrytande arbete för att främja toppmoderna språkmodeller och deras stödjande infrastruktur, samt skapa världsklassverktyg för grundmodeller. Jordan Hoffmann, en framstående AI-forskare och ingenjör, kommer att leda det nya AI-hubet. Hoffmann, tidigare verksam vid Inflection och DeepMind, kommer att gå med i ett begåvat team från Microsoft AI baserat i företagets London Paddington-kontor. Microsoft AI planerar att göra en betydande, långsiktig investering i regionen och börjar anställa de bästa AI-forskarna och ingenjörerna till detta nya AI-hub.

Direktlänk Dela Microsoft Corporation fördjupade 9 april

Microsoft öppnar ny AI-hubb i London

Microsoft har tillkännagivit en ny hubb i London för sin nyligen avtäckta konsument-AI-division. Hubben kommer att ledas av Jordan Hoffmann, en AI-forskare och ingenjör som Microsoft nyligen rekryterade från AI-startupen Inflection AI, som Microsoft investerade i förra året. Nyheten kommer ungefär tre veckor efter att Microsofts VD Satya Nadella presenterade en ny konsument-AI-division ledd av grundarna till Inflection AI, inklusive Mustafa Suleyman, medgrundare till DeepMind, AI-företaget som Google förvärvade 2014. Hoffmann kommer att leda den nya Londonenheten. Microsoft kommer att lansera nya jobbannonser för att hitta ny AI-talang för att ansluta sig till Hoffmann på Microsofts kontor i Paddington, där de kommer att utveckla nya språkmodeller och tillhörande infrastruktur och verktyg.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 april

Microsoft lanserar AI-nav i London för forskning och utveckling av AI

Microsoft har lanserat ett ambitiöst projekt för att skapa Microsoft AI London, ett nav för forskning och utveckling inom AI på brittisk mark. Projektet är den senaste grenen av Microsoft AI, ett företag som fokuserar på att förbättra användarupplevelser med AI, i centrum finns Microsofts AI-chattbot Copilot. Under ledning av AI-vetenskapsmannen och ingenjören Jordan Hoffmann har Microsoft AI London fått i uppdrag att arbeta med banbrytande språkmodeller och avgörande infrastruktur, liksom högkvalitativ verktyg för kärnmodeller. Deras verksamhet kommer att samarbeta med andra Microsoft AI-team och partners, varav en är OpenAI.

Direktlänk Dela Voip.review fördjupade 9 april

Microsoft planerar att öppna AI-hub i London

Microsoft har meddelat planer på att öppna en AI-hubb i hjärtat av London där de kommer att arbeta med språkmodeller samtidigt som de samarbetar med andra Microsoft-team och partners som OpenAI, enligt Mustafa Suleyman, EVP och VD för Microsoft AI. Den nya AI-hubbens ledare kommer att vara forskaren och ingenjören Jordan Hoffmann, som tidigare arbetade på Inflection och DeepMind. Suleyman tillade att Microsoft kommer att börja aktivt anställa ny talang i regionen. Storbritannien har arbetat för att positionera sig som en primär plats för AI-innovation och forskning.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 9 april

Microsoft öppnar AI-hubb i London

Microsofts nyligen bildade AI-grupp kommer att öppna en ny hubb i företagets kontor i Paddington, London. Den nya AI-hubben kommer att driva banbrytande arbete för att främja toppmoderna språkmodeller och deras stödjande infrastruktur, och kommer att skapa verktyg av världsklass för grundmodeller, i nära samarbete med AI-team över hela Microsoft och partners, inklusive Open AI. Microsoft AI London kommer att ledas av Jordan Hoffman, som är känd för sitt AI-arbete med Inflection och Deepmind.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 9 april

Microsoft AI öppnar nytt AI-hub i London

Microsoft AI, en organisation med fokus på artificiell intelligens (AI) som bildades av teknikföretaget i mars, öppnar ett nytt AI-hub i London. Microsoft AI:s London-hub kommer att arbeta med team över hela Microsoft och dess partners, inklusive OpenAI, för att skapa språkmodeller, deras stödinfrastruktur och verktyg för grundmodeller, sa Mustafa Suleyman, verkställande vicepresident och VD för Microsoft AI. Det nya AI-hubet kommer att ledas av Jordan Hoffman, som tidigare var med Inflection och DeepMind, och bemannas av medlemmar i Microsoft AI-teamet baserade på företagets London Paddington-kontor.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 8 april

Microsoft öppnar AI-forskningscenter i London

Microsoft planerar att öppna ett forsknings- och utvecklingscenter för AI i London, ledd av före detta forskare från Google DeepMind. Microsofts AI-VD och DeepMind-medgrundare Mustafa Suleyman presenterade planerna för centret, som kommer att fokusera på att utveckla företagets växande portfölj av maskininlärningsverktyg. Microsoft har haft ett långvarigt partnerskap med OpenAI och har integrerat AI i produkter som Windows, Bing, Github och Office 365. Trots miljardinvesteringar i OpenAI har Microsoft haft problem med att omvandla detta till lönsamhet. För att kommersialisera sina AI-investeringar anställde Microsoft Suleyman förra månaden.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 8 april

Allmän tillgänglighet för Knowledge Bases för Amazon Bedrock tillkännages

Vid AWS re:Invent 2023 tillkännagavs allmän tillgänglighet för Knowledge Bases för Amazon Bedrock. Med denna tjänst kan man säkert koppla grundmodeller i Amazon Bedrock till företagsdata med hjälp av en helt hanterad Retrieval Augmented Generation (RAG) -modell. En nyligen släppt funktion, hybrid sökning, kombinerar semantisk sökning med nyckelordsökning. Men nu har en ny anpassad metadatafiltreringsfunktion introducerats, vilken kan användas för att förbättra sökresultaten genom att förfiltrera dina hämtningar från vektorbutiker. Denna funktion är tillgänglig i AWS-regionerna US East (N. Virginia) och US West (Oregon).

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 8 april

Microsoft öppnar nytt AI-center i London

Microsoft har meddelat att de öppnar ett nytt AI-center i London, Storbritannien, flera månader efter att ha skapat den nya Microsoft AI-organisationen för att främja sina konsument-AI-produkter och forskning, inklusive Copilot. Det nya AI-centret kommer att driva banbrytande arbete för att ´främja toppmoderna språkmodeller och deras stödjande infrastruktur och skapa världsklassverktyg för grundmodeller, i nära samarbete med våra AI-team över hela Microsoft och med våra partners, inklusive OpenAI´. Centret kommer att ledas av Jordan Hoffmann, en AI-vetenskapsman och ingenjör, som tidigare utmärkt sig som en AI-pionjär på Inflection och DeepMind, baserade i London. Hoffmann kommer att ansluta sig till en grupp av Microsoft AI-teammedlemmar baserade i företagets London Paddington-kontor.

Direktlänk Dela Bizzbuzz.news fördjupade 8 april

Microsoft AI öppnar nytt AI-hub i London

Microsoft meddelade den 7 april 2024 att de startar ett nytt företag, Microsoft AI, med syfte att främja konsumenternas AI-produkter och genomföra forskning, inklusive Microsoft Copilot. Mustafa Suleyman, EVP och VD för Microsoft AI, delade att Microsoft AI öppnar ett nytt AI-hub i hjärtat av London. Microsoft AI London kommer att driva banbrytande arbete för att främja toppmoderna språkmodeller och deras stödinfrastruktur. Jordan Hoffmann, en AI-vetenskapsman och ingenjör, kommer att leda detta nya AI-hub. Microsoft planerar också att investera £2,5 miljarder för att förbättra Storbritanniens arbetskraftsfärdigheter för AI-eran.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 8 april

XTM International integrerar OpenAI GPT i sin plattform

XTM International, en ledande leverantör av översättningshanteringsteknik för företag, har introducerat en stängd beta-funktion som integrerar OpenAI GPT i sin plattform. Funktionen markerar en betydande milstolpe i utvecklingen av översättningsteknik och erbjuder användarna avancerade GenAI-funktioner. XTM Clouds integration med OpenAI GPT prioriterar användarnas integritet och anpassning. Genom att endast bearbeta kunddata genom deras egen OpenAI-prenumeration kan kunderna behålla fullständig kontroll och lugn över sina data. Framtida uppdateringar kommer att inkludera auto fuzzy completion, vilket utnyttjar GPT:s kontextuella förståelse för oöverträffad översättningsnoggrannhet och flyt.

Direktlänk Dela Slator fördjupade 8 april

Microsoft öppnar ny AI-division i London, utmanar Google´s DeepMind

Microsoft öppnar en ny AI-division i London, vilket gör att företaget hamnar i direkt konkurrens med Google´s DeepMind. Den nya enheten kommer att ledas av Jordan Huffman, tidigare forskare på DeepMind. Microsofts beslut att etablera en AI-hub i London kan leda till en intensifierad talangjakt mellan de två företagen. DeepMind, som förvärvades av Google 2014, har länge ansetts vara kronjuvelen i Storbritanniens AI-sektor. Men Microsofts beslut att satsa på AI i London kan ge Google anledning att oroa sig.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 april

Microsoft öppnar ny AI-hubb i London

Microsoft har tillkännagett att de öppnar en ny AI-hubb i London, Storbritannien. Den nya AI-hubben kommer att driva banbrytande arbete för att ´främja toppmoderna språkmodeller och deras stödinfrastruktur, samt att skapa världsklassverktyg för grundmodeller, i nära samarbete med våra AI-team över hela Microsoft och med våra partners, inklusive OpenAI.´ Den nya AI-hubben kommer att ledas av Jordan Hoffmann, en AI-forskare och ingenjör. Hoffmann kommer att gå med i en grupp medlemmar från Microsoft AI-team baserade på företagets London Paddington-kontor.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 8 april

Microsoft lägger till AI-enhet i London

Microsoft har anslutit sig till en växande lista av stora teknikföretag som har etablerat betydande AI-enheter i London, på grund av det ökade intresset för tekniken från investerare och konsumenter. Förra året etablerade Open AI, tillverkaren av ChatGPT, sitt första utländska kontor i London, medan amerikanska företaget C3.ai flyttade sitt europeiska huvudkontor från Paris till London och det amerikanska läkemedelsupptäckningsföretaget Recursion etablerade en AI-enhet i Kings Cross. En analys fann att Storbritanniens topp AI-entreprenörer hade samlat personliga förmögenheter värda mer än £3 miljarder i slutet av förra året.

Direktlänk Dela Evening Standard fördjupade 8 april

Artificiell intelligens (AI) har potentialen att revolutionera tryckt media i Globala södern, särskilt i Afrika. AI kan förbättra effektiviteten, noggrannheten och relevansen i nyhetsleverans, samt automatisera faktakontroll och personalisera innehållsleverans. Trots utmaningar som begränsad data tillgänglighet, kulturell och språklig mångfald och annonsbedrägeri, kan AI hjälpa till att strömlinjeforma redaktionella processer, förbättra innehållsskapande och öka publikengagemanget. Genom att omfamna AI kan medieorganisationer i Afrika innovera och växa, förbättra kvaliteten och effekten av journalistiken i regionen.

Business Day fördjupade 7 april

Kompositören Charles Fox: AI kan aldrig duplicera musikmästare

Den amerikanska kompositören och låtskrivaren Charles Fox menar att artificiell intelligens aldrig kan duplicera musikmästarna eftersom deras musik kommer ´från deras hjärtan´. Fox, som skrev den Grammy-vinnande låten ´Killing Me Softly With His Song´ 1973, hedrades nyligen med en stjärna i inspelningskategorin på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles. Under sin karriär har Fox, som två gånger nominerats till Oscar, komponerat musik till över 100 filmer och temalåtar till TV-serier som ´Happy Days´ och ´Wonder Woman´.

Direktlänk Dela Shropshire Star fördjupade 6 april

Kompositören Charles Fox: AI kan aldrig duplicera musikmästare

Den amerikanske kompositören och låtskrivaren Charles Fox, mest känd för sin Grammy-vinnande låt ´Killing Me Softly With His Song´ från 1973, har uttryckt sin oro över artificiell intelligens inom musikindustrin. Under en ceremoni på Hollywood Walk of Fame där han hedrades med en stjärna i inspelningskategorin, förklarade Fox att AI aldrig skulle kunna duplicera mästarna inom musik eftersom deras verk kommer ´från deras hjärtan´. Fox, som under sin karriär har komponerat musiken till över 100 filmer, uttryckte ingen intresse för konserter endast skapade av AI.

Direktlänk Dela Express & Star fördjupade 5 april

Charles Fox uttrycker skepticism mot AI inom musik

Den amerikanska kompositören och låtskrivaren Charles Fox uttryckte nyligen sin skepticism mot artificiell intelligens (AI) inom musik. Trots tekniska framsteg tror han att AI aldrig kan duplicera musikmästares verk, eftersom deras kompositioner kommer från deras hjärtan. Fox, känd för sin Grammy-vinnande låt ´Killing Me Softly With His Song´, mottog en stjärna på Hollywood Walk of Fame, tillsammans med andra musiklegender som Paul Williams och Diane Warren. Fox har komponerat musik för över 100 filmer och skapat ikoniska temalåtar för älskade TV-serier. Under en intervju uttryckte Fox sin oro över AI och ifrågasatte relevansen av AI-genererad musik som bara imiterar befintliga genrer. Han betonade att sann kreativitet ligger i händerna på konstnärer som har ett äkta hjärta och kan introducera nya idéer och ljud.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 5 april

Gene Simmons omfamnar AI och hologram för KISS framtid

Gene Simmons, ledande sångare i KISS, har uttryckt sin entusiasm för artificiell intelligens (AI) i musikindustrin. Han är beredd att fortsätta sin musikaliska arv genom att använda holografisk teknik. Trots att han har bestämt att hans band aldrig kommer att uppträda live som KISS igen, försäkrar han fansen att detta markerar början på deras nya kapitel. Detta djärva drag kommer efter att de sålde sin kompletta musiksamling, varumärke och bild till Pophouse Entertainment för hela $300 miljoner. Simmons förutspår att KISS liveframträdanden kommer att fascinera publiken, liknande ABBA:s hologramkonserter i London.

Direktlänk Dela Music Times fördjupade 5 april

Microsofts AI-chatbot Copilot får höga betyg i recension

Microsofts AI-chatbot Copilot har recenserats och fått betyget 7.0 av 10. Copilot använder GPT-4 och GPT-4 Turbo och kan skapa svar som är mer kreativa eller precisa. Trots att den är gratis, har Copilot fått beröm för sin förmåga att länka till relevant information och inkludera emojis och bilder i svaren. Copilot har tre lägen: balanserat, precist och kreativt. Det har även förmågan att generera bilder. Dock finns det några nackdelar, till exempel att organiseringen inte är så ren som hos ChatGPT och Claude, och att hoppa mellan olika lägen kräver en helt ny sökning.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 5 april

Aerospike tar emot 109 miljoner dollar i investeringar för att främja AI-lösningar

Aerospike, en leverantör av NoSQL databashanteringssystem, har stängt en tillväxtkapitalinvestering på 109 miljoner dollar från Sumeru Equity Partners, med ytterligare investeringar från befintliga investeraren Alsop Louie Partners. Investeringen kommer att främja innovation och marknadsföringsförmågor för Aerospike´s kärntransaktions-, analys- och AI-lösningar. George Kadifa, Sumeru´s medgrundare och verkställande direktör, kommer att ansluta sig till företagets styrelse. Enligt International Data Corporation (IDC) förväntas AI-marknaden uppgå till 251 miljarder dollar 2027.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 5 april

Gene Simmons redo att bli hologram för att KISS ska leva vidare

Gene Simmons, sångare i KISS, välkomnar användningen av AI inom musikbranschen och är redo att bli ett hologram. Simmons och hans bandmedlemmar förbereder sig för att bli digitala avatarer för att fortsätta rocka som digitala pixlar i framtiden. Trots att bandet aldrig kommer att turnera som KISS i kött och blod igen, ser Simmons detta som en ny början för bandet efter att ha sålt hela deras musikkatalog, namn och likhet till Pophouse Entertainment för cirka 300 miljoner dollar. Simmons tror att tekniken har utvecklats så mycket att hela showen kommer att bli som inget någon någonsin sett tidigare. Han jämför den kommande showen med ABBA:s hologramkonserter i London och säger att KISS-konserterna kommer att överträffa allt. Showerna börjar 2027.

Direktlänk Dela TMZ fördjupade 5 april

Gary Neville uttrycker oro för Marcus Rashfords form

Manchester Uniteds Marcus Rashford har haft en svag säsong, vilket har lett till diskussioner om hans framtid i klubben. Gary Neville har uttryckt oro över Rashfords dåliga prestationer och menar att det verkar vara något som inte stämmer med Rashford. Rashford har bara gjort åtta mål den här säsongen, jämfört med 30 förra säsongen. Detta har lett till att hans plats i Englands lag inför Euro 2024 är hotad. Dessutom har Paris Saint-Germain visat intresse för Rashford och planerar att lägga ett bud på £75 miljoner för att ersätta Kylian Mbappe.

Direktlänk Dela Daily Mirror fördjupade 4 april

Raiinmaker samlar in 7,5 miljoner dollar i fröfinansieringsrunda inför lanseringen av Mainnet

Web3- och AI-teknikföretaget Raiinmaker har avslutat en fröfinansieringsrunda på 7,5 miljoner dollar inför lanseringen av sitt Mainnet och den inhemska token $Coiin TGE. Bland investerarna finns Jump Crypto, Cypher Capital, GDA Capital, Gate.io Labs, London Real Ventures, MEXC Global, Krypital Group, Alphabit, Launchpool, New Tribe Capital, Coach K, Axia 8 Ventures, Sheesha Finance, Andromeda Capital, Arcanum Capital, Bella Capital och Alpha Sigma Capital. Raiinmakers nätverk har innovativa funktioner som en skalbar och modulär blockchain-arkitektur, decentraliserade AI-verktyg och AI-drivna smarta kontrakt. Företaget fokuserar på skalbar implementering av decentraliserad AI och Web3-infrastruktur för att driva massanvändningslösningar inom sport, spel och underhållning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 april

Tech & AI LIVE London återvänder 2024 med teknik- och AI-ledare

Tech & AI LIVE, som samlar teknik- och AI-ledare från hela världen, kommer att återvända 2024. Evenemanget, som startar årets händelser för Technology Magazine, kommer att äga rum virtuellt den 21 maj. Deltagarna kommer att kunna höra från företag som EY, DXC Technology, ServiceNow, Ericsson, IBM, BCG, Vodafone och många fler. Detta är en gyllene möjlighet att visa upp dina värderingar, öka ditt varumärkes profil och nätverka med ledare inom teknik och AI. Dessutom är Top 100 Women in Technology-listan nu tillgänglig, med inflytelserika chefer från företag som Google, Amazon, Accenture, NTT, Verizon, Schneider Electric, Intel, Oracle, Apple och Cisco.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 4 april

OpenAI planerar att öppna kontor i Tokyo

OpenAI, det välkända amerikanska AI-teknikföretaget, planerar att öppna ett kontor i Tokyo, Japan senare denna månad, enligt en tillförlitlig källa. Detta strategiska drag är en del av OpenAIs övergripande strategi att bredda sin globala närvaro och stärka sin närvaro på viktiga internationella marknader. Etableringen av Tokyo-kontoret markerar en betydande milstolpe för OpenAI eftersom det innebär företagets första framsteg in i Asien och dess tredje kontor utanför USA, efter framgångsrika öppningar av kontor i London och Dubai. OpenAI har fått omfattande erkännande med introduktionen av sin banbrytande AI-konversationsplattform, GPT Chat, i november 2022. Dessutom höjdes företagets status ytterligare förra året när det ingick ett banbrytande avtal med den amerikanska teknikjätten Microsoft, som förvärvade en kontrollerande andel i OpenAI för svindlande 10 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 4 april

AI-expert varnar för faran med deepfakes i företagsmiljöer

Var Shankar, verkställande direktör vid Responsible AI Institute, hjälper organisationer att använda AI i linje med tillämpliga lagar, ramar och bästa praxis. Nyligen använde cyberbrottslingar ´deepfake´-videor av cheferna för ett multinationellt företag för att övertyga företagets Hongkong-baserade anställda att överföra 25,6 miljoner dollar. Polisen har rapporterat att sex personer har gripits i samband med bedrägeriet. Deepfakes är digitalt ändrade medier som verkar avbilda en riktig person. De skapas genom att träna ett AI-system på riktiga klipp med en person, och sedan använda det AI-systemet för att generera realistiska (men oautentiska) nya medier. Användningen av deepfakes blir allt vanligare. För att skydda anställda och varumärkesreputation mot deepfakes bör ledare följa vissa steg: Uppgradera phishing-riktlinjer för att inkludera hot från deepfakes, öka eller kalibrera autentisering av anställda, affärspartners och kunder, och förvänta sig fler och bättre deepfakes.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 3 april

Varumärken som använder sina data mest effektivt kommer att vinna med AI

När fler generativa AI-verktyg kommer ut på marknaden och levererar nya funktioner, kommer det att bli en nivåjustering för marknadsförare, där varumärken som tidigare inte hade råd att skapa högkvalitativa video- eller bildtillgångar nu kan tävla mer effektivt. Men vi kommer fortfarande att se vinnare och förlorare, eftersom vissa utnyttjar konkurrensfördelar från generativa AI-verktyg. Och det är varumärken som mest effektivt använder AI för att granska sina data, och använder dessa insikter för att informera tillgångsskapande, som kommer att hamna på toppen, säger Lindsay Hong, medgrundare och VD för SmartAssets. Hon diskuterar rollen av första parts data i generativ AI, och om AI-verktyg verkligen kan vara ´smakskapare´.

Direktlänk Dela VideoWeek fördjupade 3 april

Mänskliga faktorer orsakar 74% av cyberbrotten, enligt Mimecast-rapport

Enligt Mimecasts rapport ´The State of Email and Collaboration Security´ 2024, orsakas 74% av cyberbrotten av mänskliga faktorer, inklusive fel, stulna referenser, missbruk av åtkomstprivilegier eller social engineering. Rapporten, som undersökte 1100 IT- och cybersäkerhetsproffs över hela världen, visade också att 80% av de tillfrågade uttryckte oro över AI-hot och 67% sa att AI-drivna attacker snart kommer att bli normen. E-post förblir den främsta attackvektorn, med nya verktyg som generativ AI som ger upphov till nya attackvägar. En typ av e-postexponering som fortsätter att slå företag är Business Email Compromise (BEC) bedrägeri, vilket ledde till förluster på 2,7 miljarder dollar på ett år enligt FBI. Gartner rekommenderar företag att uppgradera till AI-baserade säkra e-postportlösningar, utrustade med beteendeanalys och bedrägeriupptäckt.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 3 april

OpenAI gör ChatGPT tillgänglig för alla med vissa begränsningar

OpenAI har meddelat att deras generativa AI-verktyg ChatGPT inte längre kommer att kräva att användare skapar ett konto för att få tillgång till tjänsten. Detta följer efter en undersökning från Pew Research som avslöjade att en tredjedel av amerikanerna aldrig hört talas om ChatGPT. Trots detta kan användare utan konto stöta på vissa begränsningar när de använder chatten. Andra produkter som DALL-E 3 kräver fortfarande premiumtillgång och kontoskapande. OpenAI planerar också att öppna ett kontor i Tokyo i april 2024.

Direktlänk Dela Crypto News fördjupade 3 april

Christopher Blatchford leder Kingfishers teknikstrategi

Christopher Blatchford, med omfattande erfarenhet av att leda stora och globalt distribuerade produkt-, ingenjörs- och teknikteam, är för närvarande Group Chief Technology Officer på Kingfisher. Han är dedikerad till att bygga detaljhandelns digitala framtid och leder utvecklingen och leveransen av Kingfishers ambitiösa teknikstrategi som en del av företagets pågående digitala transformation. Christopher har haft en karriär på 24 år och har arbetat för Thomson Reuters, CPA Global och Elsevier under denna tid. Han är också styrelsemedlem för Imperial College London för Institutionen för industriell rådgivning inom datavetenskap.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 2 april

ChatGPT 3.5: Imponerande men inte utan brister

OpenAI:s chatbot ChatGPT 3.5, som lanserades 2022, har testats. Den har förmågan att svara på frågor med unika svar, men har även brister. ChatGPT 3.5 är snabb och har anständig noggrannhet, men har problem med att citera källor och kan ge felaktiga svar på mer komplexa frågor. Den tillhandahåller inte heller information om nyligen släppta produkter. Trots detta ger den användaren möjlighet att söka efter recept och skapa resplaner. ChatGPT 3.5 är gratis att använda, men det finns även en betalversion, ChatGPT 4.0, som har fler parametrar och därmed kan förstå språk och producera nyanserade meningar bättre.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 2 april

AI:s potential och risker inom vetenskaplig forskning

Vid ett möte i Royal Society i London utmanades ett antal doktorander att lura en stor språkmodell (LLM), en typ av AI utformad för att hålla användbara konversationer. Syftet med sessionen, organiserad av Royal Society i partnerskap med Humane Intelligence, var att bryta dessa skyddsräcken. Vissa resultat var bara dumma, men de mest framgångsrika ansträngningarna fick maskinen att producera titlar, publiceringsdatum och värdtidskrifter för icke-existerande akademiska artiklar. AI har potentialen att vara en stor fördel för vetenskapen, men det kommer också med nackdelar. Det kan göra det lättare för forskare att manipulera systemet, eller till och med begå regelrätt bedrägeri.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 2 april

AI:s potential att revolutionera tryckt media i Afrika

Artificiell intelligens (AI) har potential att revolutionera tryckt media i Globala Södern, särskilt i Afrika. AI-teknik erbjuder en mängd förmågor som kan förbättra effektiviteten, noggrannheten och relevansen i nyhetsleverans och information till publiken. AI-verktyg kan spela en avgörande roll i att effektivisera redaktionella processer inom tryckmediorganisationer i Afrika. AI kan också bidra till innehållsskapande genom naturlig språkbearbetning (NLP) och sentimentanalys, vilket hjälper journalister att identifiera nyckelcitat, känslor och teman för effektfull berättande som resonerar med publiken. Dessutom kan AI-drivna verktyg automatisera faktakontrollprocesser, vilket hjälper till att säkerställa nyhetsberättelsers noggrannhet och trovärdighet. AI-teknik erbjuder också möjligheter att förbättra publikengagemang och personliggöra innehållsleverans i tryckt media.

Direktlänk Dela Tribune Online fördjupade 2 april

OpenAI planerar att öppna kontor i Tokyo

OpenAI planerar att öppna ett kontor i Tokyo i april, enligt en källa bekant med situationen. Detta kommer att vara företagets första kontor i Asien, efter att ha etablerat kontor i London och Dublin förra året. OpenAI har väckt stort intresse för artificiell intelligens sedan de avslöjade ChatGPT i november 2022. Företaget överväger att skapa ett kontor i Japan efter ett möte med premiärminister Fumio Kishida förra året. De har för avsikt att utveckla sina japanska språktjänster och arbeta tillsammans med regeringen för att genomföra lagstiftning och minimera risker.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 1 april

Konstvärlden grapples med generativ AI: Konstnärer delade över teknikens potential

Konstvärlden utforskar hur man bäst använder generativ AI, en teknologi som kan skapa bilder från skriftliga prompts. Vissa konstnärer uttrycker oro över teknikens potential och dess inverkan på upphovsrätten, medan andra är spända på möjligheterna. Installationskonstnären Rubem Robierb var chockad över vad generativ AI kan göra och föreslår att det bör införas lagliga gränser för att skydda konstnärers immateriella egendom. I Europa syftar Europeiska kommissionens AI-lag till att reglera tekniken beroende på hur riskfylld den anses vara för medborgarnas rättigheter eller säkerhet. Gallerier som Serpentine i London och 37xDubai i Förenade Arabemiraten omfamnar AI-genererad konst.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 april

OpenAI planerar att öppna kontor i Tokyo

OpenAI planerar att öppna ett kontor i Tokyo i april, enligt en insatt källa, när pionjären inom artificiell intelligens börjar utvidga sina internationella operationer. Japankontoret kommer att vara dess första i Asien, berättade källan, som bad om att inte bli identifierad. Det kommer att vara den tredje internationella platsen efter att ha öppnat kontor i London och Dublin förra året. OpenAI väckte stor intresse för artificiell intelligens efter att ha avtäckt ChatGPT i november 2022. Företaget har varit i samtal om att höja finansieringen till en värdering av minst 100 miljarder dollar. AI-adoption sprider sig bland japanska företag, med företag som SoftBank och Nippon Telegraph & Telephone som snabbt lanserar tjänster för japanska talare. Efter ett möte med premiärminister Fumio Kishida förra året sade Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, att organisationen övervägde att öppna ett kontor i Japan.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 1 april

Intel och Microsoft samarbetar för att integrera Copilot AI i bärbara datorer

Intel har nyligen avslöjat ett spännande framsteg inom artificiell intelligens (AI), genom att meddela ett samarbete med Microsoft för att integrera de innovativa Copilot AI-funktionerna i bärbara datorer. Detta partnerskap markerar ett betydande steg framåt i att integrera avancerade AI-funktioner i vardagliga databehandlingsenheter, vilket lovar förbättrade användarupplevelser och produktivitet. Med Copilot kan användare förvänta sig en rad intelligenta assistansfunktioner utformade för att effektivisera uppgifter och optimera arbetsflöden. Genom att utnyttja kraften i AI, syftar Intel och Microsoft till att revolutionera produktivitet och effektivitet i användningen av bärbara datorer.

Direktlänk Dela News Track Live fördjupade 31 mars

Intervjuserie lyfter fram kvinnor inom AI

För att ge kvinnor inom AI-akademin och andra deras välförtjänta tid i rampljuset lanserar en nyhetssida en serie intervjuer som fokuserar på anmärkningsvärda kvinnor som bidragit till AI-revolutionen. Kate Devlin, föreläsare i AI och samhälle vid King´s College London, är författare till ´Turned On: Science, Sex and Robots´, som undersöker de etiska och sociala implikationerna av teknik och intimitet. Devlin, som 2016 drev Storbritanniens första sex tech hackathon, leder påverkan och engagemang för Trusted Autonomous Systems Hub, en plattform för att stödja utvecklingen av ´socialt fördelaktiga´ robot- och AI-system.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 30 mars

AI kan revolutionera tryckt media i Afrika

I det ständigt föränderliga medielandskapet kan integration av artificiell intelligens (AI) revolutionera tryckt media i Global South, särskilt i Afrika. AI-teknik erbjuder en rad funktioner som kan förbättra effektiviteten, noggrannheten och relevansen i leveransen av nyheter och information till publiken. Med hjälp av AI-verktyg kan medieorganisationer strömlinjeforma redaktionella processer, förbättra innehållsskapande, automatisera faktakontroll, förbättra publikens engagemang och individualisera innehållsleveransen. Denna artikel utforskar AI:s inverkan på omvandlingen av tryckt media i Afrika, med fokus på möjligheter till innovation och tillväxt i regionen.

Direktlänk Dela The Cable fördjupade 30 mars

Ny AI-algoritm förbättrar bildåterkonstruktion och minskar beräkningskostnader

Forskare från CASUS, Imperial College London och University College London har utvecklat en ny algoritm kallad Conditional Variational Diffusion Model (CVDM). Denna modell använder generativ AI för att återskapa bilder från slumpmässighet, vilket ger förbättrad bildkvalitet till en lägre beräkningskostnad jämfört med etablerade diffusionsmodeller. CVDM kan enkelt anpassas för olika tillämpningar inom olika vetenskapliga fält. Modellen visade jämförbara eller överlägsna resultat för att lösa komplexa bildutmaningar, vilket visar dess effektivitet.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 29 mars

Quickblox lanserar OpenAI-godkänd HIPAA-kompatibel chatbot för sjukvårdsindustrin

Quickblox, en ledande leverantör av AI-drivna kommunikationsplattformar, meddelar lanseringen av sin OpenAI-godkända HIPAA-kompatibla chatbot för att effektivisera kommunikationen på ett säkert sätt inom sjukvårdsindustrin. Quickblox är en av de första att få OpenAI:s HIPAA-kompatibla chatbot Business Associate Agreement (BAA), vilket innebär att de kan erbjuda säkra kommunikationskanaler mellan patienter och sjukvårdspersonal. Quickblox:s AI-chatbot hjälper sjukvårdspersonal genom att automatisera uppgifter som att skriva e-post, sammanfatta korrespondens och hämta medicinsk data. Detta frigör tid för sjukvårdspersonal att fokusera på att leverera kvalitativ patientvård. Sjukvårdsorganisationer kan enkelt lägga till AI-chatboten på sina webbplatser med minimal kodningserfarenhet, tack vare dess intuitiva instrumentpanel.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 mars

Crossword Cybersecurity lanserar CyberAI Practice för att hantera risker med generativ AI

Stuart Jubb, koncernchef för Crossword Cybersecurity PLC, diskuterar företagets nya CyberAI Practice i en intervju med Proactive London. Den nya ´excellenscentret´ syftar till att hantera snabb implementering av generativ AI (Gen AI) och stora språkmodeller (LLMs) av företag. Jubb belyser oro från chefsinformationssäkerhetsofficerare (CISOs) angående bristen på förståelse för riskerna med dessa teknologier. Verksamheten, en del av Crosswords konsultverksamhet, syftar till att konsolidera AI-expertis till ett excellenscentrum.

Direktlänk Dela BlockTelegraph fördjupade 27 mars

Ökning av AI-genererat innehåll i akademiska artiklar

En studie utförd av Andrew Gray från University College London Library Services har analyserat miljontals akademiska artiklar och funnit en ökning av språkmönster och ordval som är karakteristiska för LLMs (Large Language Models). Gray fann att användningen av vissa adjektiv och adverb ökade med över 30% i genomsnitt i artiklar publicerade 2023 jämfört med 2022. Gray argumenterar för att denna oproportionerliga användning av LLM-länkade ord indikerar att användningen av AI-verktyg sträcker sig bortom enbart presentationsförbättringar. Han föreslår att denna brist på transparens kan underminera förtroendet för akademiska publikationer och giltigheten av deras bidrag.

Direktlänk Dela Computing fördjupade 27 mars

8 miljoner brittiska jobb riskerar att ersättas av AI, varnar tankesmedja

Enligt Institute for Public Policy Research (IPPR) riskerar upp till 8 miljoner brittiska arbetare att förlora sina jobb till artificiell intelligens (AI) med nuvarande regeringspolitik. AI påverkar redan 11% av uppgifterna som utförs av brittisk personal, en siffra som kan stiga till nästan 60% om företag integrerar tekniken mer djupt. Delvis tid, ingångsnivå och bakre kontorsjobb som kundtjänst löper störst risk, men högre betalande arbete kommer alltmer att påverkas. Företag över hela linjen använder AI för att öka effektiviteten.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 mars

Apple kan fördröja eller licensiera AI-chatbot, fokuserar på AI-funktioner för iOS 18

Under de senaste månaderna har techscenen varit fokuserad på artificiell intelligens (AI) och dess inverkan. Apple har varit sena till festen, men har nyligen antytt att de utvecklar AI internt. Trots att de har nått ut till stora förlag för att använda deras data för att träna sin AI, kan de inte lansera en egen chatbot. Istället utforskar de möjliga partnerskap med etablerade techjättar som Baidu, OpenAI och Google. De kan också licensiera redan etablerade chatbots som Googles Gemini eller OpenAIs ChatGPT. Apple kan fördröja alla planer på att släppa en egen chatbot, internt kallad ´Ajax GPT´. Trots detta tror Mark Gurman från Bloomberg att AI kommer att vara i fokus på den kommande Worldwide Developers Conference (WWDC), planerad till den 10-14 juni 2024. Han nämner att företaget planerar att avtäcka nya AI-funktioner, vilka kan vara ryggraden i nästa iOS 18. Detta tyder på att även om Apple inte har för avsikt att lansera en egen AI-chatbot, kan vi se en populär chatbot förinstallerad på telefonerna eller stödd nativt av enheten.

Direktlänk Dela The Mac Observer fördjupade 26 mars

OpenAI delar intryck från betatestare av sin nya AI-videogenerator Sora

För över en månad sedan meddelade OpenAI att de har skapat en ny AI-videogenerator, Sora, och diskussionerna kring den har inte lugnat ner sig. Utvecklarna visade vad Sora kan göra och gav beta-åtkomst till olika konstnärer och filmskapare. Företaget delade nyligen tidiga intryck och några av de kreativa arbetena, inklusive den allra första genererade kortfilmen. Trots att deras djupinlärningsmodell fortfarande behöver många förbättringar, erbjuder resultaten en inblick i framtiden.

Direktlänk Dela CineD fördjupade 26 mars

BBC planerar att utnyttja AI i framtiden

BBC:s generaldirektör Tim Davie har avslöjat att företaget har ambitiösa planer för användning av artificiell intelligens (AI) framöver. Detta meddelades under ett tal i London som hölls av Royal Television Society. Davie förklarade att BBC kommer att ´proaktivt använda AI på våra villkor´ och att de nu arbetar med flera stora teknikföretag på ´BBC-specifika piloter´. De vill använda AI för att kontrollera källor, översätta och omformatera, samt erbjuda mer skräddarsydda tjänster. Dessutom planerar BBC att fortsätta flytta en betydande del av innehållsproduktionen och redaktionella ledarskapet utanför London.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 26 mars

Professor Daniel Susskind diskuterar artificiell intelligens och arbetsmarknaden i exklusiv intervju

I en exklusiv intervju diskuterar professor Daniel Susskind, framstående akademiker och ekonom, frågan om artificiell intelligens (AI) och dess påverkan på arbetsmarknaden. Susskind delar upp AI i två typer: stark och svag. Han uttrycker oro för att arbetsmarknaden kommer att domineras av högspecialiserade tillämpningar som utför sina uppgifter mycket bättre än människor. Han frågar om utbildning kan vara lösningen på detta problem. Susskind var huvudtalare vid Holistic Talk-konferensen som ägde rum den 17 februari 2024 i Bielsko-Biała. Han är forskningsprofessor i ekonomi vid King´s College London och Senior Research Associate vid Institute for Ethics in AI vid Oxford University.

Direktlänk Dela Holistic News fördjupade 26 mars

Ny ramverk för att bedöma tillförlitligheten hos stora språkmodeller i biomedicinsk forskning och sjukvård

Forskare från Imperial College London och GSK.ai har föreslagit ett innovativt ramverk kallat RAmBLA (Reliability AssessMent for Biomedical LLM Assistants) för att noggrant bedöma tillförlitligheten hos stora språkmodeller (LLMs) inom biomedicin. Ramverket syftar till att testa LLM:ernas förmåga att hantera komplexa biomedicinska uppgifter och informationsmängder, samt deras förmåga att generera korrekta och relevanta svar. RAmBLA skiljer sig genom att simulera verkliga biomedicinska forskningsscenarier för att testa LLM:er. Trots framsteg behöver vissa områden förbättras, som modellernas tendens att ´hallucinera´, eller generera plausibel men felaktig information.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 26 mars

Sergels Nordic AI & Sustainability Talks: Fokus på AI och hållbarhet

Sergels Nordic AI & Sustainability Talks ägde rum den 14 mars med fokus på artificiell intelligens (AI) och hållbarhet. Arli Mujkic, vd och grundare av oodash, diskuterade AI:s potential att automatisera upp till 70% av arbetsaktiviteter. Han betonade att AI bör användas för att förbättra mänsklig verksamhet snarare än att ersätta den. Dessutom diskuterades trender från NPL Europa 2024, med observationer om marknadens aktivitet och förväntningar. Christine Bischoff, ledare för Sergels nordiska hållbarhetsforum, diskuterade vikten av att integrera hållbarhet i företagskulturen. Paneldiskussioner om AI och hållbarhet ägde också rum.

Direktlänk Dela Cision News fördjupade 25 mars

AI används för att spåra igelkottspopulationer i Storbritannien för första gången

Artificiell intelligens (AI) kommer att användas för första gången för att spåra igelkottspopulationer som en del av ett banbrytande projekt för att förstå hur många av dem som finns kvar i Storbritannien och varför deras antal har minskat. Bilder av igelkottar kommer att fångas av kameror och filtreras av AI som är tränad att skilja mellan vilda djur och människor. Dessa bilder kommer sedan att skickas till mänskliga ´spotters´ som kommer att välja ut de som innehåller igelkottar och skicka dem till analytiker. National Hedgehog Monitoring Programme (NHMP) hoppas att kunna producera uppskattningar av igelkottspopulationer i olika livsmiljöer över hela landet, visa hur dessa förändras från år till år och ge en nationell uppskattning av Storbritanniens igelkottspopulation. Detta treåriga projekt är ett samarbete med Nottingham Trent University, ZSL´s London HogWatch, Durham University och MammalWeb, och finansieras till stor del av Natural England.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 mars

Elon Musk kritiserar AI-företag, hävdar att de är motsatsen till sina namn

Elon Musk, VD för SpaceX och Tesla, deltog i Viva Technology-konferensen i Paris, Frankrike den 16 juni 2023. Musk gjorde en pik mot ett antal artificiella intelligens (AI) företag, inklusive Open AI, Stability AI och Meta, genom att kalla dem motsatsen till deras namn. Denna kommentar kom som svar på ett inlägg av användaren Eliezer Yudkowsky. Musk har tidigare uttryckt oro över AI som ett existentiellt hot mot mänskligheten och stämde nyligen OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett uppdraget att göra AI fördelaktigt för mänskligheten.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 24 mars

Forskare från Imperial College London utvecklar Arc2Face för att generera realistiska ansiktsbilder

Forskare från Imperial College London har utvecklat Arc2Face, en ny modell som genererar realistiska ansiktsbilder. Arc2Face kombinerar robust identitetskodning från ArcFace med högkvalitativa generativa egenskaper från diffusionmodeller som Stable Diffusion. Forskarna skapade en specialiserad databas med 21 miljoner bilder som spänner över 1 miljon identiteter för att träna Arc2Face. Modellen har visat sig kunna producera realistiska ansiktsbilder med hög identitetskonsistens, samtidigt som den behåller mångfald över poser och uttryck.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 24 mars

Kate Middletons konspirationsteorier och hemligheter

I mars i London, när magnolian och de vita blommorna på de yviga päronträden börjar blomma, är en nyckel till en av de små dolda parkerna mellan husen användbar. Det var här artikelförfattaren skulle sitta lugnt och läsa en bok, eller snarare maniskt scrolla igenom de senaste konspirationsteorierna om Kate Middleton. Detta var innan det blev klart att hon hade cancer, och internet var fullt av analyser av de manipulerade bilderna hon hade tagit och skickat ut på sin familj, för vilka hon sedan bad om ursäkt.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 mars

Regulatorer tar itu med AI-washing i guldåldern för AI

Begreppet AI-washing, inspirerat av greenwashing, har nyligen myntats för att beskriva företag som gör falska eller vilseledande uttalanden om sin användning av artificiell intelligens (AI). Vad som utgör AI-washing är fortfarande föremål för debatt och regulatorer arbetar på att komma fram till en tillfredsställande definition. Den 5 december 2023 varnade SEC-ordförande Gary Gensler offentligt noterade företag på The Messenger AI Summit för AI-washing. Den 18 mars i år avgjorde SEC anklagelser mot investeringsrådgivningsföretagen Delphia och Global Predictions för att ha gjort ´falska och vilseledande uttalanden om deras påstådda användning av artificiell intelligens´, vilket strider mot SEC:s värdepapperslagar som kräver ´fullständiga, rättvisa och sanna´ uppgifter. Företagen bötfälldes sammanlagt 400 000 USD i civila böter.

Direktlänk Dela Commercial Dispute Resolution fördjupade 23 mars

Grundarna av AI-startup Builder.ai misstänkta för penningtvätt och lånebedrägeri

Sachin Dev Duggal och Saurabh Dhoot, medgrundare till AI-startupen Builder.ai, har bokförts av Enforcement Directorate i samband med två separata brottmål. Duggal har utpekats som misstänkt i ett påstått fall av penningtvätt medan Dhoot är inblandad i ett påstått fall av lånebedrägeri. Duggal har anklagats för att ha överfört medel från det nu konkursade elektronikjätten Videocon till ett företag han grundade i Indien mellan 2008 och 2012. Dessa medel ska sedan ha överförts till Videocons utländska enheter. Duggal har överklagat anklagelserna och nekar till alla anklagelser.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade 23 mars

AI dominerar teknikinvesteringarna i Europa medan andra sektorer släpar efter

2022 var ett dystert år för riskkapitalinvesteringar i Europa, med fall på de offentliga marknaderna och stigande räntor som förvärrade den post-pandemiska investerarstämningen. 2023 har blivit ett år där klyftan mellan de som har och de som inte har inom tekniksektorn har blivit tydligare än någonsin. AI dominerar investeringarna, med företag som Mistral, Sythesia, ElevenLabs, Aleph Alpha och DeepL som lockar stora investeringar. Samtidigt har sektorer som konsumentfintech, Web3, krypto, snabb matleverans och online-event minskat i investerarintresse.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 22 mars

Cyber risk ökar på grund av snabb AI-verktygsutveckling

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) förväntas leda till ökad användning av cyberkriminella och cybersäkerhetsexperter varnar för detta. Lloyd´s of London förutspår en ökning av frekvensen, allvaret och mångfalden av mindre cyberförluster på grund av angriparens användning av alltmer effektiva generativa AI och stora språkmodeller. Brittiska National Cyber Security Center (NCSC) förutspår att förbättringar av generativ AI och stora språkmodeller kommer att göra det svårt för alla att bedöma äktheten hos ett e-postmeddelande eller en lösenordsåterställningsbegäran. NCSC förväntar sig också att AI kommer att förbättra angriparnas förmåga att hitta opatcherad programvara och utnyttja den.

Direktlänk Dela Information Security Media fördjupade 22 mars

Performanta introducerar världens första AI-verifierade XDR-tjänst med Microsofts Copilot för säkerhet

Performanta har integrerat Microsofts Copilot för säkerhet för att introducera Safe XDR, som de kallar världens första AI-verifierade utökade detekterings- och reaktionstjänst (XDR). Genom att integrera med Performantas Safe XDR-plattform minskar Microsoft Copilot för säkerhet dramatiskt svarstiderna vid incidenter och ger företag förbättrade cybersäkerhetsfunktioner. Performanta avtäckte det nya erbjudandet vid sitt första Cyber Safety Summit i London. Performantas medgrundare och VD, Guy Golan, berättade för publiken att lanseringen av Safe XDR har varit sex år på gång.

Direktlänk Dela ChannelWeb fördjupade 22 mars

Rykten om nästa James Bond-film: Aaron Taylor-Johnson som Bond och Sydney Sweeney som Bond-tjejen

Det är mycket spekulationer kring nästa James Bond-film. Britten Aaron Taylor-Johnson, känd från Kick-Ass, har starkt kopplats till rollen som 007, och det ryktas att ett kontrakt redan kan finnas på bordet. Skådespelerskan Sydney Sweeney, känd från Euphoria, är ett populärt val bland fansen för att spela nästa Bond-tjej. Dessutom pekar bookmakers på den irländska skådespelaren Barry Keoghan, efter hans hyllade roll i Saltburn, som nästa Bond-skurk.

Direktlänk Dela National World fördjupade 22 mars

Anthropic etablerar AI-verksamhet i Irland

Förhoppningar om att Irland kan bli en ledande hub för artificiell intelligens (AI) fick ytterligare ett uppsving denna vecka med nyheten att Anthropic, känd för sin AI-assistent Claude, följer i rivalen OpenAIs fotspår och etablerar en verksamhet i Irland. Anthropic, vars backare inkluderar Amazon och Google, anses vara ett mycket respekterat företag. Meredith Whittaker, president för Signal, antydde nyligen att det i verkligheten bara finns ett fåtal företag som spelar i AI. Microsoft, som redan har ett betydande intresse i ChatGPTs förälder OpenAI, har utsett Mustafa Suleyman till chef för sin konsument-AI-verksamhet. Google har nyligen förbundit sig att investera 2 miljarder dollar i Anthropic. Separat har Google bötfällts med 250 miljoner euro av Frankrikes konkurrensmyndighet. Nvidia visade upp nya chips i måndags som kommer att förlänga dess ledning över konkurrenter inom AI. Irland har gått med i en USA-ledd internationell insats för att bekämpa spionprogram.

Direktlänk Dela Business Post fördjupade 22 mars

US AI-startup Anthropic öppnar första EU-kontor i Dublin

Den amerikanska artificiell intelligens (AI) startup-företaget Anthropic planerar att öppna ett kontor i Dublin. Detta kommer att vara Anthropics första EU-kontor och företaget hoppas att Irland kommer att bli deras huvudetablering. Irland har utvecklat ett otroligt teknik-ekosystem under de senaste två decennierna, vilket företaget ser fram emot att ansluta till. Anthropic planerar att öka sin närvaro i Europa och detta följer öppnandet av ett litet London-kontor 2023. Under de kommande månaderna kommer företaget att anställa personal inom en rad sektorer innan de utvidgar sina rekryteringsplaner till andra områden.

Direktlänk Dela Raidió Teilifís Éireann fördjupade 21 mars

AI-verktyg upptäcker bröstcancerfall som människoradiologer missade

Ryan Daws, seniorredaktör på TechForge Media, har en lång bakgrund inom teknikjournalistik. Han har erkänts som en nyckelinfluencer av organisationer som Onalytica. Ett AI-verktyg som heter Mia har visat sig kunna upptäcka tecken på cancer som människoradiologer har missat. Mia testades tillsammans med NHS-kliniker i Storbritannien och analyserade mammogram av över 10 000 kvinnor. De flesta deltagarna var cancerfria, men AI markerade alla de med symtom på bröstcancer, samt ytterligare 11 fall som läkarna missade. Av de 10 889 kvinnor som deltog i försöket valde endast 81 att inte låta AI-systemet granska deras skanningar. Mia tränades på en datamängd av över 6 000 tidigare bröstcancerfall för att lära sig de subtila mönstren och avbildningsbiomarkörerna associerade med maligna tumörer. Forskare utvecklar nu AI-systemet vidare för att förutsäga en patients risk för biverkningar upp till tre år efter behandling. Detta kan tillåta läkare att personifiera vård med alternativa behandlingar eller ytterligare stödåtgärder för högriskpatienter. Forskningsteamet planerar att registrera 780 bröstcancerpatienter i en klinisk prövning kallad Pre-Act för att prospektivt validera AI-riskenprognosmodellen under en tvåårs uppföljningsperiod. Det långsiktiga målet är ett AI-system som kan utvärdera en patients prognos och behandlingsbehov heltäckande.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 21 mars

Aravind Srinivas och hans AI-sökmotor Perplexity inspirerad av Google´s Sundar Pichai

Aravind Srinivas, VD för sökföretaget Perplexity AI, berättar om hur Google´s VD Sundar Pichai har påverkat honom, från att börja äta ägg till att driva sitt eget företag. Srinivas växte upp i Indien och såg upp till Pichai, som också kommer från Indien. Srinivas började sin karriär med en forskarpraktik på Google-ägda DeepMind i London och arbetade senare vid Googles högkvarter i Mountain View, Kalifornien. 2022 grundade han Perplexity AI tillsammans med Denis Yarats, Johnny Ho och Andy Konwinski. Perplexity AI är en sökmotor som använder AI för att sammanfatta sökresultat och skapar konversationstrådar om ett visst ämne.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 21 mars

AI-falskhet blir ett allt större problem på nätet

AI-falskhet blir snabbt ett av de största problemen vi står inför online. Bedrägliga bilder, videor och ljud sprider sig till följd av uppgången och missbruket av generativa AI-verktyg. AI-deepfakes dyker upp nästan varje dag, och avbildar alla från Taylor Swift till Donald Trump, vilket gör det svårare att skilja på vad som är verkligt och vad som inte är det. Video- och bildgeneratorer som DALL-E, Midjourney och OpenAI´s Sora gör det enkelt för människor utan tekniska färdigheter att skapa deepfakes. Dessa falska bilder kan verka ofarliga, men de kan användas för att utföra bedrägerier och identitetsstölder eller propaganda och valmanipulation.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 mars

Cognizant lanserar avancerat AI-labb för att påskynda AI-forskning och innovation

Det globala teknikföretaget Cognizant har lanserat ett avancerat AI-labb i San Francisco. Labbet kommer att fokusera på att utveckla AI genom innovation och utveckling av immateriell egendom och AI-möjliggörande teknologier. Labbet, som har 75 utfärdade och väntande patent, kommer att samarbeta med forskningsinstitutioner, kunder och startups. Detta är en del av Cognizants åtagande att investera 1 miljard dollar i generativ AI under de kommande tre åren. Labbet kommer att ledas av AI-entreprenören och uppfinnaren Babak Hodjat, med AI-forskningsaktiviteter under övervakning av University of Texas vid Austin AI-professor och neuroevolution-pionjär, Risto Miikkulainen.

Direktlänk Dela En.antaranews.com fördjupade 21 mars

AI-förfalskningar: Ett växande problem på nätet

AI-förfalskningar blir snabbt ett av de största problemen vi står inför online. Bedrägliga bilder, videor och ljud sprider sig på grund av ökningen och missbruket av genererande AI-verktyg. Det blir allt svårare att skilja mellan vad som är verkligt och vad som inte är det, med AI-deepfakes som dyker upp nästan varje dag, som visar alla från Taylor Swift till Donald Trump. Video- och bildgeneratorer som DALL-E, Midjourney och OpenAI´s Sora gör det enkelt för människor utan tekniska färdigheter att skapa deepfakes. Dessa falska bilder kan verka oskadliga, men de kan användas för att utföra bedrägerier och identitetsstöld eller propaganda och valmanipulation.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 21 mars

Microsoft bildar ny AI-enhet ledd av tidigare Google Deepmind VD

Microsoft har nyligen meddelat att de bildar en ny AI-enhet ledd av tidigare Google Deepmind VD Mustafa Suleyman. Enheten kommer att fokusera på att främja Copilot och andra konsument-AI-produkter och forskning vid företaget. Suleyman, som ledde en rivaliserande artificiell intelligens-startup kallad Inflection AI, har gått med i Microsoft tillsammans med många nyckelanställda på hans tidigare företag. Utnämningen av den 39-årige AI-ledaren ses som ett försök av Microsoft att förbättra sina in-house AI-förmågor. Förra månaden investerade Microsoft 16 miljoner dollar i en fransk AI-startup som heter Mistral AI.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 21 mars

Harvard Health Systems Innovation Lab arrangerar 5:e Health Systems Innovation Hackathon

Harvard Health Systems Innovation Lab arrangerar sin 5:e Health Systems Innovation Hackathon fredagen den 5:e och lördagen den 6:e april 2024. Årets tema är ´Bygga högvärdes hälsosystem: Uttnyttja digital hälsa och artificiell intelligens´. Hackathonet kommer att ha tre spår: 1. Hjärt-kärlsjukdomar och diabetes 2. Cancer 3. Mental hälsa. Vi förväntar oss hundratals sökande från Boston och globala innovationshubb över hela världen: Boston, USA Buenos Aires, Argentina Kyiv, Ukraina Lima och andra städer i Peru London, Storbritannien Santiago, Chile Sao Paulo, Brasilien. Vi välkomnar alla studenter, post docs och unga yrkesverksamma med intresse för innovation, digitala lösningar och hälsosystem att ansöka!

Direktlänk Dela Harvard T.H. Chan School of Public Health fördjupade 21 mars

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fortsätter sitt besök i Kalifornien med fokus på grön övergång och AI

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fortsatte sitt fyra dagar långa besök i Kalifornien på tisdagen, med åtaganden i San Francisco och Sacramento relaterade till grön övergång och AI, samt regeringsmöten. På morgonen var Kronprinsessparet i Sacramento för ett möte med Kaliforniens guvernör Gavin Newsom, för att diskutera bilateralt arbete mellan staten och Sverige om grön övergång. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel deltog tillsammans med andra, inklusive den svenska ministern för internationellt utvecklingssamarbete och utrikeshandel, Johan Forssell, vid mötet. Båda parter undertecknade en ny överenskommelse vid mötet, som är ett femårigt samarbete mellan Kalifornien och Sverige som kommer att fokusera på bilateralt arbete ´på utsläppsfri transport och infrastruktur, lokal klimatåtgärd, ren energi och klimatsmart jordbruk.´ Senare besökte Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och delegationen den svenska generalkonsuln, Anna Lekvall, på hennes kontor. De fick en rundtur i anläggningarna och träffade personalen innan de avreste för en demonstration på förarlösa bilar i San Francisco. På eftermiddagen besökte Kronprinsessparet Open AI för att lära sig mer om utvecklingen inom artificiell intelligens, och anslöt sig till affärsdelegationen som följde med dem från Sverige. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte sedan San Franciscos borgmästare, London Breed, på stadshuset. Dagen avslutades för Kronprinsessparet vid San Francisco Conservatory of Music, där Kronprinsessan Victoria officiellt öppnade det nya svenska generalkonsulatet. Generalkonsulatet stöder svenska människor som bor i Kalifornien och Hawaii, och öppnade officiellt på nyårsdagen. Vid öppningsevenemanget deltog borgmästare Breed och talman Emerita Nancy Pelosi.

Direktlänk Dela Royal Central fördjupade 21 mars

Marknaden för AI-videogeneratorer förväntas växa med 19,7% mellan 2023 och 2030

Den globala marknaden för AI-videogeneratorer, värderad till 472,9 miljoner dollar 2022, förväntas växa med 19,7% från 2023 till 2030. Den ökade efterfrågan på videoinnehåll, drivet av den ökande populariteten av visuella miljöer i företag, har resulterat i att cirka 80% av online-trafiken tillskrivs videor. Företag som Synthesia, Speechify, Runway, HeyGen, DeepBrain AI, VEED och Colossyan erbjuder alla AI-drivna plattformar för videogenerering.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 21 mars

AI-övervakning och dataintegritet: Kina leder, men globala utmaningar kvarstår

Data spelar en ovärderlig roll i AI-system och högkvalitativa, stora och varierade datamängder är avgörande för att effektivt träna AI-modeller. Men insamlingen av denna data kan vara kontroversiell, särskilt när det används för att förbättra offentlig service. Länder som Kina har integrerat AI i styrningen och andra följer efter. Stränga riktlinjer är nödvändiga för att hantera samhällets utmaningar med AI. Globalt sett har länder med auktoritära regimer och begränsade politiska friheter investerat kraftigt i AI-övervakningstekniker. Men även liberala demokratier i Europa antar snabbt automatiserade gränskontroller, prediktiv polisverksamhet, säkra städer och ansiktsigenkänningssystem. Kina leder i AI-utvecklingen, men det uppstår potentiellt oroande frågor från Kinas omfattande övervakningsinfrastruktur och stora befolkning, vilket gör det möjligt för kinesiska företag att få tillgång till stora mängder data från statliga organ. Detta, i kombination med Kinas sociala kreditsystem, kan leda till farliga och auktoritära konsekvenser. Det är viktigt att tillämpa rättvisa vid hantering av denna fråga, vilket kräver kritisk utvärdering av sådana system oavsett deras ursprungsland.

Direktlänk Dela Observer Research Foundation fördjupade 16 mars

OpenAI planerar att utveckla egna AI-chip med stöd från Förenade Arabemiraten

OpenAI, baserat i San Francisco, planerar att utveckla egna halvledarchip för att driva avancerade AI-modeller och minskar därmed sitt beroende av Nvidia, den globala ledaren inom halvledarchipteknik. Enligt en rapport i Financial Times kan OpenAIs planer få stöd från Förenade Arabemiraten (UAE). MGX, en statligt stödd grupp i Abu Dhabi, diskuterar att stödja OpenAIs projekt att bygga AI-chip internt. OpenAI söker investeringar på biljoner dollar globalt för att uppnå sitt mål. Som en del av sina finansieringsinsatser slöt OpenAI ett avtal med Thrive Capital i februari 2023, vilket ökade företagets värdering till över 80 miljarder dollar. MGX, gruppen bakom den potentiella investeringen i OpenAI, är en AI-fokuserad fond som lanserades tidigare denna vecka och leds av UAE:s nationella säkerhetsrådgivare, Sheikh Tahnoon Bin Zayed al-Nahyan.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 15 mars

Indiens centralbankschef varnar för AI:s påverkan på cybersäkerhet, RBI tilldelas Risk Manager Award

Shaktikanta Das, guvernör för Reserve Bank of India (RBI), uttalade på fredagen att artificiell intelligens (AI) kan öka utmaningarna inom cybersäkerhet avsevärt. Han uppmanade finansinstitutioner att vidta lämpliga åtgärder för att skydda kundinformation. Dessutom sa Das att genom att utnyttja dataanalys kan reglerade enheter bättre förutse kundbehov, lösa problem snabbt och effektivisera processer. Reserve Bank of India meddelade också att den har valts ut till Risk Manager Award under Central Banking Awards 2024 av Central Banking, London.

Direktlänk Dela Presswire 18 fördjupade 15 mars

Quantexa fortsätter att stödja den brittiska regeringen i upptäckten av misstänkta nätverk och aktiviteter

Quantexa, den globala ledaren inom beslutsintelligenslösningar för offentlig och privat sektor, meddelade att den fortsätter att bygga på sitt arbete med Cabinet Office och Public Sector Fraud Authority (PSFA) för att stödja den brittiska regeringen i upptäckten av misstänkta nätverk, aktiviteter och användare som kräver vidare utredning för organiserad brottslighet och sanktionsundvikande. Detta kommer när regeringen meddelade uppgraderingar till sitt AI-drivna bedrägeriupptäckningsverktyg, kallat Single Network Analytics Platform, som ursprungligen lanserades av PSFA 2023 som en del av dess 4 miljoner pund partnerskap med Quantexa.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 15 mars

Salt Labs upptäcker säkerhetsbrister i ChatGPT-plugins

Forskare vid Salt Labs har identifierat kritiska säkerhetsbrister inom ChatGPT-plugins, vilket utgör en ny risk för företag. Dessa plugins ger AI-chattrobotar som ChatGPT tillgång och behörigheter att utföra uppgifter på uppdrag av användare inom tredjepartswebbplatser. Säkerhetsbristerna introducerar en ny attackvektor och kan möjliggöra för skadliga aktörer att få kontroll över en organisations konto på tredjepartswebbplatser och få tillgång till personligt identifierbar information och annan känslig användardata lagrad inom tredjepartsapplikationer. Salt Labs team upptäckte tre olika typer av sårbarheter inom ChatGPT-plugins. Alla problem åtgärdades snabbt, utan bevis på att dessa brister hade utnyttjats i det vilda.

Direktlänk Dela Fox 21 News fördjupade 14 mars

Google ger användare mer kontroll över Gemini AI:s svar

Google har lanserat en funktion för sin Gemini AI som ger användare mer kontroll över svaren från chatboten. Den nya funktionen låter användare välja specifika detaljer i ett svar som de vill att Gemini ska ändra. Genom att välja den del av texten som man vill ändra, kan Gemini ges instruktioner och ge ett resultat som är närmare det man söker. Detta innebär att användare nu kan välja vilken text i svaret de vill att Gemini ska ta bort, återskapa, förkorta eller förlänga.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 13 mars

Googles DeepMind AI kan spela öppenvärldsspel som en människa

Googles DeepMind har utvecklat en AI-modell som kan spela olika öppenvärldsspel, som No Man´s Sky, genom att bara titta på video från en skärm. Detta kan vara ett steg mot allmänt intelligenta AI som verkar i den fysiska världen. Att spela videospel har länge varit ett sätt att testa framstegen för AI-system, men öppenvärldsspel med mer abstrakta mål är svårare för AI-system att knäcka. Forskare på Google DeepMind har nu utvecklat en AI som de kallar Scalable Instructable Multiworld Agent (SIMA), som kan spela nio olika videospel och virtuella miljöer den inte sett tidigare med hjälp av bara videosignalen från spelet.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 13 mars

Tech & AI LIVE evenemang i London, Globalt och New York 2024

Tech & AI LIVE London kommer att hålla ett virtuellt evenemang den 21 maj 2024, där deltagare kan höra från företag som EY, DXC Technology, ServiceNow, Ericsson, IBM, BCG och Vodafone. Tech & AI LIVE: Gen AI, ett globalt virtuellt evenemang planerat till 9 oktober 2024, kommer att samla ledande chefer från stora företag, inklusive Google och DXC Technologies. Tech & AI LIVE New York, som äger rum den 20 november 2024, kommer att koppla samman teknik- och AI-ledare i Nordamerika, med talare från bland annat Microsoft, Deloitte, IBM, EY och Kyndryl. I mars kommer en årlig lista över de 100 främsta kvinnorna inom teknik att publiceras.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 13 mars

EU-lagstiftare ger slutgiltigt godkännande till AI-lag

Lagstiftare i Europeiska unionen är redo att ge slutgiltigt godkännande till den 27-nationers blockets lag om artificiell intelligens på onsdag, vilket sätter de världsledande reglerna på väg att träda i kraft senare i år. Lagstiftarna i Europaparlamentet förväntas rösta för Artificial Intelligence Act fem år efter att de först föreslogs. AI-lagen förväntas fungera som en global vägvisare för andra regeringar som kämpar med hur man reglerar den snabbt utvecklande tekniken.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 13 mars

AI och Taylor Swift: Framtiden för musikskapande

Taylor Swift och AI har blivit två dominerande krafter som formar diskursen 2024. Ett experiment utfört av Nick Collins vid Durham University och Mick Grierson vid University of the Arts London har undersökt AI:s inverkan på musikindustrin. De har upptäckt att AI-algoritmer kan imitera kändisars röster, vilket väcker etiska frågor. Tekniken kan potentiellt användas för att få ´Taylor Swift´ att sjunga varje låt som någonsin skrivits, vilket skulle kräva 1,67 miljarder kilowattimmar elektricitet och kostar över 266 miljoner dollar. Experimentet påpekar att AI erbjuder enorma möjligheter för musikskapande, men också utmaningar kring äkthet och digital imitation.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 13 mars

AI kan potentiellt ersätta all inspelad musik, varnar forskare

När Taylor Swift återutgav sina gamla låtar som ´Taylor´s Version´, förväntade hon sig troligen inte att möjligen ha en version av varje låt som någonsin skrivits och skapats. En tankeexperiment undersökte risken bakom artificiell intelligens (AI) som ersätter all inspelad musik med konstgjort genererade coverversioner. Forskare oroar sig för att framtida musikaliska AI kan skapa sina egna kopplingar till särskilda mänskliga artister i deras databaser, vilket får Taylor Swift att bli rösten för all musik. Nick Collins från Durham University, Storbritannien, och Mick Grierson vid University of the Arts London ger varningar i sin nyligen publicerade studie. De belyser singer-songwriterns dominans i streamingeran och demonstrerar sin poäng genom att skapa en Taylor AI-cover av några av de mest berömda spåren från musikhistorien. De skildrar en hypotetisk situation där samhället blir överdrivet beroende av ett litet antal centraliserade förråd för lagring och åtkomst till olika former av data. I en sådan framtid kan ett avancerat AI-system potentiellt bryta igenom säkerhetsåtgärderna för dessa centraliserade dataförråd, därmed få förmågan att kompromissa integriteten av informationen som finns inom. Detta kan visa sig som AI som orsakar korruption, radering eller obehöriga ändringar i de lagrade data... även en Swiftocalypse för musik. Om någon skulle försöka genomföra en större översyn av musik som vi känner till det, skulle det ta dem strax under två timmar att skapa ersättningen för 100 miljoner låtar i en kommersiell musiktjänst. Resurskostnaden skulle vara cirka 266,67 miljoner dollar, betydligt mindre än vad popstjärnans uppskattade nettovärde är. Forskarna fortsätter att citera de problem som kommer att bli uppenbara om något sådant här skulle hända, från korruption till avskaffandet av kommersiell musik som vi känner till det. De föreslår att det skulle vara ´dödsknappen för musikhistoria´, eftersom all befintlig tillgänglig musik skulle raderas om någon part får för mycket fotfäste. Taylor Swift AI framtid inte här ännu Oroa dig inte. Detta scenario är extremt osannolikt att hända. Även om varningssignalerna finns där, har vissa musiker och artister börjat dabbla i världen av AI. Sångerskan Grimes har säkrat ett avtal mellan en musikdistributör och ´GrimesAI´-plattformen som är en av de första granskade processerna för att tillåta AI-genererade låtar. Detta innebär att artister och till och med fans lagligt kan skapa och professionellt distribuera låtar i den kanadensiska musikerns röst.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 12 mars

Forskare varnar för hotet från AI-genererad musik

Forskare från Durham University och University of the Arts London varnar för det hypotetiska hotet från AI-genererad musik, ledd av en imaginär rogue AI besatt av Taylor Swift. Forskarna föreslår ett tankeexperiment där all inspelad musik ersätts av AI-genererade ´Taylor´s Versions´, vilket skulle radera arvet efter ikoniska musiker som Beethoven och The Beatles. Forskarna bakom experimentet, Nick Collins och Mick Grierson, skisserar en framtid där centraliserade datalager som Spotify och Apple Music kan infiltreras av AI, vilket leder till korruption, radering eller ändring av stora mängder data. De menar att risken för en AI-driven ´Swiftpocalypse´ för närvarande är låg, men det kräver omedelbar övervägande för att skydda olika dataformer mot potentiell AI-korruption.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 12 mars

Forskare varnar för hotet med AI-genererad musik

Forskare från Durham University och University of the Arts London har varnat för det hypotetiska hotet av AI-genererad musik, ledd av en imaginär AI besatt av Taylor Swift. Forskarna föreslår ett tankeexperiment där all inspelad musik ersätts av AI-genererade ´Taylor´s Versions´, vilket skulle radera arvet från ikoniska musiker som Beethoven och The Beatles. Forskarna Nick Collins och Mick Grierson skisserar en framtid där centraliserade datalagringar som Spotify och Apple Music kan infiltreras av AI, vilket leder till korruption, radering eller ändring av stora mängder data.

Direktlänk Dela A Journal of Musical Things fördjupade 12 mars

Forskare varnar för riskerna med AI-korruption av data

Enligt forskare kan en artificiell intelligens (AI) besatt av Taylor Swift ersätta all inspelad musik med artificiellt genererade coverversioner av henne. Detta skulle lämna historien med en bild av den amerikanska sångerskan och låtskrivaren som ansvarig för allt från Für Elise till Paperback Writer, utan bevis för att Ludwig van Beethoven eller The Beatles någonsin existerade. Nick Collins vid Durham University, Storbritannien, och Mick Grierson vid University of the Arts London varnar i en artikel för att mänskligheten måste hitta sätt att skydda data från AI-korruption. Risken för en AI ´Swiftpocalypse´ är dock låg, säger Collins. Han betonar att idén är ett tankeexperiment avsett att uppmuntra forskare att utveckla sätt att skydda alla typer av data - musik, litteratur, vetenskaplig forskning och historiska register - från att korrumperas av AI.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 12 mars

Google begränsar Gemini chatbot för att förhindra spridning av felaktig information under valår

Google har bekräftat restriktioner på sin Gemini chatbot gällande svar på frågor om viktiga allmänna val som äger rum i år, inklusive presidentvalet i USA. Bolaget tar steg för att kontrollera spridningen av felaktig information genom att begränsa utskriften från sin AI-assistent. Om du försöker fråga Gemini om kampen mellan sittande president Joe Biden och Donald Trump kommer den att svara: ´Jag lär mig fortfarande hur jag ska svara på den här frågan. Under tiden, prova Google Sök´.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 12 mars

Forskare oroar sig för konsekvenserna av artificiell intelligens

Marc Serramià, 30, är orolig för att den snabba uppgången av artificiell intelligens (AI) inte har följts av en seriös debatt om riskerna med denna teknologi. Han har därför valt att fokusera sin forskning på utveckling av tekniker för att säkerställa att dessa system beter sig i linje med mänskliga värderingar och sociala normer. Hans arbete har gett honom det spanska datavetenskapssällskapets och BBVA-stiftelsens pris, som varje år hedrar unga forskare för deras innovativa doktorsavhandlingar.

Direktlänk Dela El País fördjupade 12 mars

AI-teknik kan förbättra förståelsen för mörk energi

Ett team ledda av forskaren Niall Jeffrey från University College London har använt artificiell intelligens (AI) för att studera mörk energi, den mystiska kraft som driver universums accelererande expansion. Forskarna samarbetade med Dark Energy Survey-samarbetet för att skapa en superdatorsimulering av universum. De använde sedan AI för att skapa en exakt karta över universum som täcker de senaste sju miljarderna år och visar mörk energis påverkan. Kartan representerar 100 miljoner galaxer över cirka 25% av jordens södra halvklot. Utan AI skulle skapandet av en sådan karta kräva betydligt mer observationer. Jeffrey menar att AI-metoden fördubblade precisionen i mätningen av mörk energi jämfört med traditionella metoder.

Direktlänk Dela Space.com fördjupade 9 mars

DeepMind och Imperial College skapar algoritm som tillåter AI att lära och behålla information

Forskare vid DeepMind och Imperial College London har skapat en algoritm som tillåter dess neurala nätverk att lära, behålla informationen och använda den igen. Tidigare kunde DeepMinds system lära sig att spela ett spel i taget, men nu kan det lära sig att spela flera spel efter varandra. Arbetet, publicerat i tidskriften Proceedings of the National Academy of Sciences, förklarar hur DeepMinds AI kan lära i sekvenser med hjälp av övervakad inlärning och förstärkningsinlärningstester.

Direktlänk Dela Predictive Analytics World fördjupade 8 mars

Hugging Face lanserar öppet robotikprojekt

Hugging Face, startup-företaget bakom den populära öppna källkoden för maskininlärning och ChatGPT-rivalen Hugging Chat, utvidgar till nytt område med lanseringen av ett öppet robotikprojekt. Den ambitiösa expansionen tillkännagavs av tidigare Tesla-personalvetenskapsman Remi Cadene. Cadene, som kommer att leda robotikinitiativet, avslöjade att Hugging Face anställer robotingenjörer i Paris, Frankrike. En jobbannons för en ´Inkroppad Robotingenjör´ ger insikt i projektets mål, som inkluderar ´utformning, byggande och underhåll av öppna källkod och lågkostnadsrobotiska system som integrerar AI-teknologier, specifikt inom djupinlärning och inkroppad AI.´

Direktlänk Dela AI News fördjupade 8 mars

London Philharmonic Orchestra presenterar musikfestival med AI och rörelsefångade dansare

London Philharmonic Orchestra presenterar en månadslång festival som utforskar hur människor upplever och uttrycker sig genom musik. Festivalen innefattar ´Dance Reimagined´, tre verk med rörelse i centrum, inklusive en världspremiär från LPO:s huskompositör Tania León och Wayne McGregors omgörning av en Szymanowski-balett i samarbete med skulpturdesigner, filmare och AI-utvecklare Ben Cullen Williams. Leóns verk ´Raíces´ utforskar hennes spanska, kubanska, kinesiska och franska arv. Verken kompletteras med rörelser från dansare som har rörelsefångats och bearbetats genom AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 8 mars

Finastra utser Mike Stawchansky till CTO, fokuserar på generativ AI

Finastra, en London-baserad fintech-jätte, har utsett Mike Stawchansky till Chief Technology Innovation Officer. Stawchansky kommer att fokusera på att leda företagets teknologi- och innovationsinitiativ, särskilt inom området generativ AI (Gen AI), och rapportera direkt till Finastras VD Simon Paris. Han har tidigare arbetat som Senior Vice President för plattform och produktionsengineering vid Collibra, och har även haft betydande positioner på Salesforce och WebMD. Finastra fortsätter att leda inom öppen plattformsinnovation genom FusionFabric.cloud sedan starten 2017.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupade 8 mars

AI:s påverkan på afrikanska demokratier: Risker och möjligheter

Artificiell intelligens (AI) har förändrat världen, men dess inverkan på afrikanska demokratier avslöjar en komplex dynamik mellan teknologisk utveckling och ihållande hot om extremism och röstberövning. I Afrika kan AI utnyttjas av extremistgrupper för att destabilisera politiska landskap. Djupfejker och annan AI-genererad innehåll har skapat oro kring demokratins sårbarhet. Afrikas adoption av AI har varit långsam, vilket skapat ojämlikhet mellan länder med hög och låg AI-användning. Dock har nyligen AI spelat en allt större roll i valprocesser, vilket skapat oro kring AI:s påverkan på allmänhetens åsikter och valintegritet.

Direktlänk Dela GNET Research fördjupade 8 mars

Visselblåsare inleder rättsliga åtgärder mot brittiska försvarsdepartementet och GPT

Ian Foxley, en före detta hög chef på GPT Special Projects Management Limited (GPT), inleder rättsliga åtgärder mot försvarsdepartementet (MOD), internationella handelsdepartementet och GPT. Foxley har tidigare uppmärksammat korrupta betalningar på miljontals pund till högt uppsatta saudiska tjänstemän för att säkra ett stort försvarsavtal för GPT. Han avslöjade betydande betalningar till utländska konton kopplade till inflytelserika saudier, vilket ledde till att han eskalerade ärendet till högre tjänstemän inom MOD. Utan hans vetskap rapporterade MOD hans avslöjanden till GPT, vilket resulterade i påstådda hot från GPT:s verkställande direktör och HR-direktör. Efter att ha fruktat för sin säkerhet flydde Foxley från Saudiarabien. Vid sin återkomst till London avslutades hans kontrakt med GPT, vilket hindrade hans framtida anställning inom försvarsindustrin. GPT ställdes senare inför rätta av Serious Fraud Office (SFO) och erkände sig skyldiga till korruptionsbrott, vilket ledde till böter och konfiskeringar på totalt 28 miljoner pund plus 2,2 miljoner pund i kostnader. Två GPT-anställda som åtalades för mutor frikändes efter att ha argumenterat att betalningarna godkänts av de brittiska och saudiska regeringarna. Nu söker Foxley rättvisa genom rättsliga åtgärder mot MOD, internationella handelsdepartementet och GPT, med hänvisning till korruption och dålig behandling sedan han uppmärksammat problemen.

Direktlänk Dela Solicitors Journal fördjupade 8 mars

Artificiell intelligens i utbildning: möjligheter och utmaningar

Artificiell intelligens (AI) används alltmer i utbildningssammanhang. Will Van Reyk, historie- och politiklärare vid North London Collegiate School, anser att AI kan gynna elever och lärare om det används på rätt sätt, och nämner AI-verktyget Perplexity som ett exempel. Steve Birtles, ansvarig för digital undervisning och inlärning vid Eton College, menar att det behövs förändringar i utvärderingsmetoder innan AI kan implementeras fullt ut. Jo Sharrock, rektor vid Putney High School, betonar vikten av kritiskt tänkande och menar att AI bara är ett verktyg. Tom Rogerson, rektor vid Cottesmore School, ser AI som ett sätt att minska administrativa bördor för lärare.

Direktlänk Dela The Week fördjupade 8 mars

Återskapande av ikoniska fotografier med hjälp av AI

AI-bildgeneratorer som DALL-E och Midjourney har testats för att återskapa några av världens mest kända fotografier. De använda metoderna innefattade att undvika att använda fotografens namn, ämnets namn eller fotografiets namn. DALL-E 3 och Midjourney lyckades återskapa igenkännbara versioner av flera ikoniska bilder, inklusive Alfred Eisenstaedts ´V-J Day in Times Square´ och Ansel Adams ´The Tetons and the Snake River´. Resultaten var dock inte perfekta och vissa bilder, såsom Iain Macmillans Abbey Road-albumomslag, kunde inte återskapas korrekt. Framtida AI-upphovsrättsfrågor kommer att avgöras av domstolarna.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 8 mars

Forskare från Oxford och UCL introducerar Craftax, en snabbare benchmark för RL-algoritmer

Forskare från University of Oxford och University College London har introducerat Craftax, en benchmark för förstärkningsinlärningsalgoritmer (RL) baserad på JAX som är snabbare än liknande verktyg. Craftax demonstrerar komplexa, öppna dynamiker och kan köra mycket snabbare tack vare effektiv parallellisering, kompilering och eliminering av CPU GPU-överföring. Forskarna visar att en grundläggande PPO-agent kan lösa Craftax-Classic på 51 minuter. De erbjuder också Craftax, en svårare inställning som lånar mekanik från NetHack och Roguelike-genren. Testresultaten visar att de nuvarande metoderna presterar dåligt på Craftax.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 7 mars

Kvinna faller i fordonsinspektionsgrop medan hon tittar på sin bil efter MOT

En kvinna i London råkade falla i en fordonsinspektionsgrop medan hon tittade på sin bil efter en MOT (Ministry of Transport test). Kvinnan, vars namn inte nämns, skakades men var mestadels oskadd efter händelsen. Videomaterialet visar hur kvinnan går bakom en röd Nissan Micra och tycks inte inse att inspektionsgropen är öppen, och faller rakt in i den. Ägaren till MOT-centret, Shaqib, som inte ville ge sitt efternamn, sa att hon var där för att få sin bil fixad.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 7 mars

Skapande av en dystopisk värld med DALL-E 3

Felix John Attard har experimenterat med OpenAI:s ChatGPT för att generera AI-konst via DALL-E 3. Han har använt en GPT som kallas Midjourney, som inte är Midjourney själv utan en GPT från promptboom.com, för att skapa detaljerade bildprompter för Midjourney. Attard har utnyttjat detta för att utveckla huvudidén han har i åtanke och fortsätta bygga på den genom GPT. Detta hjälper till att skapa mycket detaljerade beskrivningar som han sedan kan redigera efter eget tycke. Han delar också en prompt som beskriver den värld han hade i åtanke.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 7 mars

HCLTech utökar partnerskap med ServiceNow för att erbjuda GenAI-lösningar

Indiska teknikföretaget HCLTech meddelade att de förlänger sitt partnerskap med det amerikanska mjukvaruföretaget ServiceNow för att erbjuda lösningar inom generativ artificiell intelligens (GenAI). Värdet på avtalet offentliggjordes inte. HCLTech kommer att erbjuda konsultationer, design, implementering och förvaltade tjänster genom ServiceNows produktsvit. HCLTech och ServiceNow kommer att lansera en ServiceNow-affärsenhet och ´Fluid NOW´-center för excellens i London, New York och Noida där företag kan utforska GenAI-lösningarna.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 7 mars

HCLTech och ServiceNow samarbetar för att erbjuda AI-ledda lösningar

IT-företaget HCLTech har meddelat att det har inlett ett partnerskap med den amerikanska programvaruföretaget ServiceNow för att erbjuda Gen-AI-ledda lösningar för att öka effektiviteten och minska kostnaderna i företag. HCLTech kommer att erbjuda konsultation, design, implementering och hanterade tjänster genom ServiceNows hela produktutbud. Partnerskapet kommer att hjälpa företag att spara kostnader och förbättra effektiviteten och produktiviteten över avdelningarna.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 7 mars

HCLTech och ServiceNow samarbetar för att leverera AI-ledda lösningar

HCLTech och ServiceNow har annonserat ett partnerskap för att leverera nya generativa AI (Gen AI)-ledda lösningar. Dessa erbjudanden kommer att hjälpa företag att snabbt och effektivt anta ServiceNows Gen AI-funktioner över hela företaget. Under det nya globala partnerskapet kommer HCLTech att erbjuda konsulttjänster, design, implementering och hanterade tjänster genom ServiceNows hela produktsortiment. HCLTech och ServiceNow kommer också att lansera en ServiceNow-affärsenhet och ´Fluid NOW´ kompetenscenter i London, New York och Noida för företag att utforska de senaste Gen AI-lösningarna som kan påskynda deras digitala transformationsresor.

Direktlänk Dela Express Computer fördjupade 7 mars

HCLTech och ServiceNow samarbetar om att leverera genAI-lösningar till företag

Det globala teknikföretaget HCLTech och det digitala arbetsflödesföretaget ServiceNow har meddelat ett partnerskap för att leverera nya generativa artificiella intelligens (genAI)-ledda lösningar till företag. Enligt företaget kommer det nya erbjudandet att hjälpa företag att snabbt och effektivt anta ServiceNows genAI-funktioner i hela verksamheten. Partnerskapet kommer att hjälpa företag att förverkliga kostnadsbesparingar och förbättra effektiviteten och produktiviteten på tvärs av avdelningar, nämnde företaget. Båda företagen kommer också att lansera en ServiceNow-verksamhetsenhet och ´Fluid NOW´-excellenscenter i London, New York och Noida.

Direktlänk Dela Zee Business fördjupade 7 mars

Cognizant lanserar avancerat AI-labb för att främja företags AI-utveckling

Cognizant lanserar sitt avancerade AI-labb vid en tidpunkt då företag snabbt arbetar för att förstå AI:s påverkan och uppfylla förväntningarna kring dess potential. Studier har visat att mer än hälften (66%) av cheferna är ambivalenta eller missnöjda med företagets framsteg inom AI och generell AI, och de flesta chefer (85%) planerar att öka investeringarna inom AI och generell AI 2024. På längre sikt kan generell AI injicera upp till 1 biljon dollar i USA:s ekonomi till 2032, enligt en aktuell studie av Cognizant och Oxford Economics. Genom att utnyttja kraften i stora språkmodeller (LLM) som kunniga kunskapsarbetare kommer labbets forskare och utvecklare att använda Cognizant Neuro AI-systemet för att orkestrera LLM till beslutsfattande AI-program som kan påverka och förbättra företagsresultaten positivt.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 7 mars

Så kan AI användas i vardagen: måltidsplanering, resplanering och mer

Enligt en informell undersökning har de flesta människor hört talas om generativ AI, men få har använt den och många litar inte på den. Trots detta finns det flera sätt att använda AI i vardagen, inklusive måltidsplanering, resplanering, jobbintervjuer och familjeaktiviteter. AI-chatbots kan föreslå recept baserat på vad som finns i kylskåpet, skapa en packningslista för en resa, förbereda intervjusvar baserat på jobbets beskrivning och skapa aktiviteter för barn. Det är viktigt att vara medveten om AI:s begränsningar och att använda den på rätt sätt för att få bästa möjliga resultat.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 6 mars

Diskussioner kring AI:s inverkan på musikindustrin fortsätter

Diskussioner kring användningen av artificiell intelligens (AI) i musik fortsätter att dominera branschen. PRS for Music publicerade sina principer om AI i januari, där de betonade sitt åtagande att bevara och främja det inneboende värdet av mänsklig kreativitet i ljuset av teknisk utveckling. En panel på AVA Festival 2024 diskuterade AI:s inverkan på musikskapande, där paneldeltagarna belyste både nackdelar och möjligheter med tekniken. Diskussioner kring rättvis ersättning, laglighet och motstånd mot AI pågår redan inom kreativa kretsar.

Direktlänk Dela PRS for Music fördjupade 6 mars

AI:s påverkan på primärvården: både fördelar och nackdelar

Artificiell intelligens (AI) får allt större betydelse inom sjukvården, inklusive primärvården. AI-verktyg används redan i stor utsträckning inom NHS för triage, arrytmiupptäckt och tolkning av hudbilder. Trots detta finns det oro för att AI kan ersätta hälso- och sjukvårdspersonal och skada läkare-patient-relationen. Detta har förstärkts av utvecklingen av ´stora språkmodeller´ (LLM), algoritmer som utför uppgifter för naturlig språkbearbetning. LLM ligger bakom chatbots som OpenAI´s ChatGPT och Google´s Bard, vilka har orsakat både entusiasm och oro inom medicinska samfundet.

Direktlänk Dela Pulse Today fördjupade 5 mars

Madonna använder AI för att skapa unika visuella effekter i sina videor

Poplegenden Madonna har använt en lite utforskad gren av konstgjord intelligens, Text till Video-verktyget, för att uppnå en etereal look. Detta verktyg tillåter användaren att skriva några ord, som sedan omvandlas till en omedelbar video. Enligt AI-videoentusiaster kan denna framväxande teknik en dag förändra underhållningsindustrin, till exempel genom att skapa filmer med anpassningsbara berättelser och avslut. Madonna´s team testade en produkt från New York-baserade startup Runway, en av teknikpionjärerna som lanserade sin första offentliga text-till-video-modell förra året. Det finns dock många etiska fallgropar på vägen, inklusive potentiella hot mot demokratin genom deepfake-videor och möjligheten att videomakande maskiner kan ersätta mänskligt arbete och konst.

Direktlänk Dela California18 fördjupade 5 mars

Användning av AI i globala polisstyrkor

Polisstyrkor runt om i världen använder och utforskar användningen av artificiell intelligens (AI) för att förbättra effektiviteten och effektiviteten i deras arbete. I Chihuahua, Mexiko, används AI för att analysera data från tusentals kameror och sensorer. I Storbritannien används ett nytt digitalt fingeravtrycksmatchningssystem som tillåter brottsbekämpning att identifiera misstänkta i realtid. Europol använder AI för att identifiera trender och mönster i stora mängder data. I Belgien har polisen utvecklat en plattform som tillåter utredare att korsreferera mer än 50 separata interna databaser och få resultat på sekunder. I New Jersey har en liknande strategi använts för att dramatiskt minska vapenbrott. I Singapore hjälper AI-verktyg utredare att särskilja potentiellt obscena material från beslagtagna elektroniska enheter.

Direktlänk Dela Police1 fördjupade 5 mars

Artificiell intelligens dominerade vid TiECON Chandigarh

Artificiell intelligens (AI) var ett dominerande tema vid den nionde upplagan av TiECON Chandigarh. Jitin Talwar, grundare av XLScout och XLPAT, delade insikter om AI:s inverkan och noterade att 18% av arbetet redan har automatiserats och kommer att påverka 6% av den globala BNP:n. Vinayak Hegde, CTO-in-Residence på Microsoft för Startups, diskuterade AI-applikationer i startups. Dale Vaz, tidigare CTO för Swiggy och tidigare direktör på Amazon, har följt AI:s utveckling. Lalit Ahluwalia, grundare av DigitalXForce Dallas, belyste AI-utmaningar. Ujjwal Mahajan, grundare av Chaupal OTT, detaljerade AI-applikationer i sin streamingtjänst. Harjinder Kang, Storbritanniens handelskommissionär för Sydasien, och Jennifer Daubeny, handelsminister, Kanadensiska högkommittén, New Delhi, diskuterade AI:s inverkan.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 3 mars

AI-terapi: Hjälper chattrobotar oss att hantera våra känslor?

Förra hösten skapade Christa, en 32-årig kvinna från Florida, en personlig ´psykolog´ karaktär på character.ai, en neural språkmodell, för att hjälpa henne med sina psykiska problem. Christa 2077, som hon kallade sin bot, blev en ständig, tålmodig och alltid tillgänglig stöttepelare. Sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022 har allt fler människor börjat använda AI för att hantera komplexa känslomässiga behov. Tiotusentals mental wellness- och terapiappar finns tillgängliga i Apple Store, och de mest populära, som Wysa och Youper, har över en miljon nedladdningar var. Character.ai:s ´psykolog´ bot, som inspirerade Christa, är skapad av Sam Zaia, en 30-årig medicinstudent i Nya Zeeland, och har nu hanterat 90 miljoner meddelanden.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 mars

Datacenter och AI förbrukar stora mängder energi och vatten

Enligt en bok av Kate Crawford och Vladan Joler, konsumenter datacenter massiva mängder elektricitet och vatten. Irländska datacenter förbrukade mer elektricitet 2022 än alla lantliga bostäder i landet och lika mycket som alla stadsbostäder. En studie från Imperial College London 2021 uppskattade att ett medelstort datacenter använder lika mycket vatten som tre genomsnittliga sjukhus. OpenAI:s chef Sam Altman varnade för att nästa våg av AI kommer att förbruka mycket mer energi än väntat. Det finns nu mellan 9 000 och 11 000 datacenter i världen. Enligt en rapport från University of California, Riverside, kan global AI:s ´operativa vattenuttag´ nå mellan 4,2 och 6,6 miljarder kubikmeter 2027, vilket är mer än det totala årliga vattenuttaget i hälften av Storbritannien.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 mars

AI kan leda till mindre arbete för mänskliga konstnärer och ´förorening´ av dåligt innehåll, varnar experter

AI-genererad konst kommer inte nödvändigtvis att vara bättre än vad människor kan skapa, men det kommer att vara billigare, vilket innebär mindre arbete för mänskliga konstnärer, enligt Jack Stilgoe, professor i teknik vid University College London. Han varnar för att AI kan leda till en ´förorening´ av dåligt innehåll, om vi inte tänker på regler för hur det används. Stilgoe citerar självbetjäningskassor i snabbköp som ett exempel på denna trend. Paul Connell, skådespelaren som anlitades för att spela ´Willy McDuff´ i ´Willy Wonka-upplevelsen´, förklarade att det AI-genererade manuset var nonsens. Professor Andrew Rogoyski, från Surrey Institute for People-Centred Artificial Intelligence, uttryckte liknande farhågor och beskrev Wonka-händelsen som ett mänskligt, snarare än AI, misslyckande.

Direktlänk Dela The Big Issue fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha brutit mot företagets ursprungliga mål att gagna mänskligheten snarare än att jaga vinst. Musk hävdar att han vid finansieringen av OpenAIs skapande säkrade ett avtal om att företaget skulle förbli ideellt och utveckla teknik till allmänhetens fördel. Men genom att knyta sig nära till Microsoft anklagar Musk OpenAI och dess ledare för att ha brutit mot detta avtal. Rättsprocessen kan pågå i flera år, vilket kan ge konkurrenter som Google eller Apple möjlighet att komma ikapp.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 1 mars

Leonardos VD oroar sig mer för ´dumdhet´ hos AI-användare än tekniken själv

Roberto Cingolani, VD för det italienska försvarsföretaget Leonardo, uttryckte under en intervju att han är mer orolig för ´dumdhet´ hos användare av artificiell intelligens (AI) än hoten som tekniken själv utgör. Hans kommentarer kommer i ljuset av upprepade varningar om farorna med AI. Cingolani menar att AI är ett verktyg, skapat och kontrollerat av människor, och att problemet ligger hos användaren, inte tekniken. Han tillade att han är mer orolig för nationell dumdhet än AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 mars

AI-genererade ´deepfake´-bilder av skolflickor orsakar oro i Spanien och USA

Första gången Miriam al-Adib hörde om bilderna var när hon kom hem från en affärsresa. Hennes dotter visade henne en explicit bild av sig själv, genererad av artificiell intelligens (AI). Dessa ´deepfakes´ var bland dussintals nakna bilder av skolflickor i den spanska staden Almendralejo som cirkulerade i en WhatsApp-grupp. Åklagare överväger nu åtal mot barnen som skapade bilderna med en app de laddat ner från internet. En liknande incident inträffade i New Jersey, USA, och i båda fallen användes samma app, ClothOff. ClothOff, vars webbplats får över 4 miljoner besök per månad, låter användare ´klä av´ någon med hjälp av AI. Appen kan nås via en smartphone genom att klicka på en knapp som bekräftar att användaren är över 18 år och kostar cirka 85 kronor för 25 krediter. Krediterna används för att ladda upp bilder av kvinnor eller flickor och returnera samma bild utan kläder.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 mars

Casperaki introducerar revolutionerande AI-musikproduktionsplattform

London-baserade startup-företaget Casperaki introducerar en revolutionerande hybrid algoritmisk/AI-musikproduktionsplattform. Under ledning av grundaren Mathias Strasser har Casperaki vuxit betydligt under sin treåriga resa, med fokus på samverkan mellan AI och mänsklig kreativitet. Casperaki planerar att presentera sin innovativa plattform på SXSW-festivalen i Austin, Texas. Genom paneldiskussioner och live-demonstrationer kommer teamet att illustrera hur deras teknik främjar kreativitet inom musikproduktion. Casperaki har samarbetat med San Marino för Eurovision Song Contest, vilket visar plattformens mångsidighet.

Direktlänk Dela CULTR fördjupade 29 februari

San Francisco röstar om utökad polisövervakning genom Proposition E

Invånarna i San Francisco står inför att rösta om Proposition E, ett förslag som kan utöka polisens övervakningsverktyg avsevärt för att hantera stadens problem med gatubrott och drogfrågor. Borgmästare London Breed stöder initiativet för ett säkrare San Francisco, och uttrycker förtroende för att stadens invånare kommer att stödja förslaget att använda övervakningskameror, drönare och AI-drivna ansiktsigenkänning. Propositionen har utlöst en debatt mellan behovet av ökad säkerhet och potentiell kränkning av privatlivets helgd. Om Proposition E godkänns, skulle det tillåta installation av säkerhetskameror på offentliga platser och användning av ansiktsigenkänning och drönare av polisen.

Direktlänk Dela The Stock Dork fördjupade 29 februari

Kvinnor utbildar sig i AI för att överbrygga könsklyftan

Gabriela Capote, en marknadsföringsarbetare från Miami, blev av med jobbet och bestämde sig för att lära sig om AI för att få en fördel i sin nästa roll. Hon anmälde sig till en sex veckors online AI-utbildning som tillhandahålls av Mission Impact Academy (Mia), en global utbildningsorganisation lanserad 2022, som riktar sig speciellt till kvinnor för att få fler kvinnor anställda i arbete som inkluderar användning av AI. Hon säger att certifieringen hjälpte henne att få ett nytt jobb på ett försäkringsbolag. Det finns för närvarande en könsklyfta inom AI, med 54% av männen som använder teknik i antingen sitt jobb eller personliga liv, jämfört med endast 35% av kvinnorna, enligt en rapport från förra året. Allt fler kvinnor utbildar sig nu för att överbrygga denna klyfta.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 29 februari

Stora språkmodeller förändrar vetenskapligt skrivande och publicering

Stora språkmodeller som ChatGPT, utvecklad av OpenAI, blir allt mer populära inom vetenskapligt skrivande och publicering. Enligt en undersökning från 2023 uppgav 30% av forskarna att de hade använt AI-verktyg för att hjälpa till att skriva manuskript. ChatGPT har även listats som författare på flera forskningsartiklar. Trots att AI-verktygen kan förbättra produktiviteten, finns det risker. Dessa inkluderar språkfel, generering av felaktig information och en ökning av publicerade artiklar som kan göra det svårare att hitta meningsfull forskning. Forskare, förläggare och finansieringsorgan måste därför överväga vad som utgör etisk användning av dessa verktyg.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 28 februari

Finley AI: En banbrytande finansiell AI-agent av en tidigare HSBC Wealth Manager

Finley AI, en finansiell AI-agent utvecklad av tidigare HSBC Wealth Manager Elemi Atigolo, syftar till att förbättra kundengagemang genom empati, integritet och realtidsinsikter. Den har utvecklats för att möta det växande behovet av mer personliga och tillgängliga finansiella tjänster i dagens digitala värld. Finley AI kombinerar tränad finansiell generativ AI med företagsklassad datasekretess och säkerhet. Företaget bakom Finley AI är erkända experter inom finans, innovation och AI, och stöds av tekniska resurser från branschledare som Microsoft, Google och NVIDIA.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 28 februari

Forskare förbättrar förmågan hos förtränade språkmodeller att bearbeta långa dokument

Forskare har gjort betydande framsteg inom naturlig språkbearbetning (NLP), genom att förbättra förmågan hos förtränade språkmodeller att bearbeta och förstå långa dokument. Detta genombrott, lett av team från AIRI Moskva, Neural Networks and Deep Learning Lab MIPT, och London Institute for Mathematical Sciences, introducerar BABILong, en ny standard speciellt utformad för att testa NLP-modellers förmåga att hantera omfattande texter. Resultaten visar att den förbättrade GPT-2-modellen presterar bättre än sina efterföljare och samtida modeller när det gäller att hantera dokument på upp till 10 miljoner tokens.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 28 februari

Svenska företaget Ericsson har börjat utforska möjligheterna att använda artificiell intelligens (AI) för att utforma nätverksteknologier. Företagets teknikchef, Erik Ekudden, nämnde vid en presskonferens att algoritmer kan hitta bättre sätt att utforma nätverk än människor. Andra företag som Qualcomm och Picocom undersöker också dessa möjligheter. Men att skrota det nuvarande systemet för nätverksdesign, Open Systems Interconnection (OSI)-modellen, kan leda till oro för teknologier skapade av AI som ingen person kan förstå.

Light Reading fördjupade 28 februari

Alphabets försök att motverka rasistiska fördomar i AI misslyckas

Alphabet har stött på problem med att bemöta inbyggda rasistiska fördomar i sin AI. Företaget gjorde ett misslyckat försök att införa begränsningar kring bilderna från dess Gemini-modeller, vilket ledde till att de tillfälligt stängde av Geminis bildskapande förmågor och tvingades be om ursäkt offentligt. Detta resulterade i att Alphabets aktier sjönk med mer än 4%. Vissa kritiker krävde till och med att Alphabets VD Sundar Pichai skulle avgå eller avskedas. Dessutom har Nvidia sett en kraftig värdeökning efter dess utmärkta vinstmeddelande, och det finns tecken på att Big Tech inte längre är lika säkra på att egna AI-modeller kommer att vara nyckeln till framgång inom molntjänster.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 februari

I oktober 2023 bidrog en AI-syntetiserad imitation av en oppositionsledares röst till att påverka valet i Slovakien till förmån för en pro-rysk kandidat. En annan AI-ljudförfalskning lades till en verklig videoklipp av en kandidat i Pakistan, som påstås uppmana väljare att bojkotta parlamentsvalet i februari 2024. Inför det bangladeshiska valet i januari skapade flera förfalskningar med billiga, kommersiella AI-generatorer väljarstöd genom smutskastning av rivaliserande kandidater till den sittande premiärministern. Och i USA uppmanade en ljudklipp som utgav sig för att vara president Joe Bidens röst väljare att inte rösta i ett nyckelstats primärval. Experter är överens om att det historiska valåret 2024 kommer att bli förfalskningarnas år, med potentiellt katastrofala konsekvenser för utsatta demokratier.

Nieman Journalism Lab fördjupade 26 februari

Maskinlärningsmodeller har gett en ny inblick i de komplexa mekanismerna bakom reaktioner som drivs av ljus-materia-hybridinteraktioner. Teknikerna är ett kraftfullt verktyg för forskare inom polaritonisk kemi, som utforskar interaktioner mellan ljus och materia på en kvantnivå. Christian Schäfer, en beräkningskemist från Chalmers tekniska högskola i Göteborg, förklarar att polaritonisk kemi kan ge möjlighet att styra en reaktion vid behov. Schäfer och hans kollegor har använt maskinlärningstekniker för att kasta nytt ljus på problemet. Maskinlärning har omformat kemisternas tillvägagångssätt till beräkningskemi, vilket gör det möjligt att förutsäga egenskaper och beteenden med anmärkningsvärd noggrannhet och effektivitet.

Royal Society of Chemistry fördjupade 26 februari

John Sanei: En visionär AI-keynote-talare i London

Artificiell intelligens (AI) har blivit en spelväxlare som påverkar olika branscher och formar hur vi ser på framtiden. En viktig aspekt av att sprida AI-kunskap är engagerande och informativa keynote-sessioner. I denna artikel tittar vi på vikten av att ha en AI-keynote-talare och kastar lite ljus på erfarenheten av John Sanei, en populär AI-keynote-talare i London. Sanei sticker ut som en visionär inom området för AI-keynote-talare. Hans unika tillvägagångssätt kombinerar djup kunskap med kommunikationsfärdigheter för att säkerställa att hans publik inte bara förstår ämnet, utan också inspireras av den transformerande potentialen hos artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 26 februari

AI kan leda till medelklassens ekonomiska revansch

Forskare vid University College London har visat att Londons taxichaufförer har större hjärnor än andra på grund av att de måste memorera 25 000 olika gator. Men idag kan moderna mobiltelefoner ersätta denna expertis. AI har dock visat sig ha en annan ´personlighet´ än vad vi tidigare trott, enligt ekonomen David Autor. Generativ AI kan improvisera och hjälpa människor i deras arbete snarare än att ersätta dem. Studier har visat att AI kan förbättra prestationer inom skrivning och programmering, vilket kan leda till att fler människor kan ta jobb inom juridik eller programmering.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 26 februari

AI-drivna ljudfakes utgör hot mot demokratier i framtida val

AI-syntetiserade röstimitationer användes för att påverka valresultat i Slovakien, Pakistan, Bangladesh och USA under 2023 och 2024. De så kallade ´deepfakes´ skapades för att sprida desinformation och manipulera väljare. AI-ljudfakes anses vara ett större hot än fabrikerade videor eftersom de är billigare och enklare att skapa, och det finns färre kontextuella ledtrådar att upptäcka med blotta ögat. Med teknikens framsteg blir det allt svårare för allmänheten att skilja mellan verkliga och AI-genererade bilder och tal. Detta utgör en potentiellt katastrofal risk för demokratier världen över.

Direktlänk Dela Global Investigative Journalism Network fördjupade 26 februari

MusicMagus: En revolution inom musikredigering och produktion

Ett revolutionerande tillvägagångssätt har framkommit från samarbetet mellan QMU London, Sony AI och MBZUAI, vilket lovar att omdefiniera hur musik redigeras och produceras. Denna nya metod, känd som MusicMagus, erbjuder en oöverträffad nivå av precision i redigering av musik genererad från textbeskrivningar. MusicMagus tillåter musiker och producenter att experimentera med sina skapelser på sätt som tidigare ansågs otänkbara. Trots dess imponerande prestationer, MusicMagus är inte utan sina utmaningar. Framtiden håller spännande möjligheter för sammansmältningen av musik och teknologi.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 26 februari

Kinas AI-teknologi halkar efter med OpenAI:s lansering av Sora

OpenAI:s nyligen lanserade text-till-video-modell Sora har utlöst frågor om varför Kina inte har en motsvarande produkt, trots landets ambitioner att dominera den globala AI-racet. Sora, som lanserades den 16 februari, flyttar AI-striden till videogenerering, samtidigt som Kina står inför större utmaningar på grund av brist på tillgång till viktiga verktyg som avancerade grafikprocessorer utvecklade av Nvidia. Zhou Hongyi, grundare av det kinesiska internetsäkerhetsföretaget 360 Security Technology, sade att introduktionen av Sora var som en ´hink med kallt vatten hälld över Kinas huvud´. I Kina kräver den nationella Cyberspace Administration att alla offentligt tillgängliga stora språkmodeller ska registreras hos myndigheten. OpenAI gör inte sina tjänster direkt tillgängliga i fastlandet eller Hongkong, inte heller gör Google sitt Gemini AI-produkt tillgängligt på dessa marknader.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 februari

Napier AI får betydande investering från Crestline Investors för att påskynda tillväxten

London-baserade RegTech-företaget Napier AI, som tillhandahåller AI-förbättrad finansiell brottsbekämpning och regleringsteknik, har fått en betydande investering från den amerikanska alternativa tillgångsförvaltaren Crestline Investors. Investeringen kommer att hjälpa Napier AI att fortsätta utveckla och tillhandahålla finansiella institutioner med nästa generations screening- och övervakningslösningar. Sedan 2021 har Napier AI:s omsättning växt med över 30% årligen. Företagets lösningar används för att screena, övervaka och identifiera kriminell eller misstänkt verksamhet, med tillägg av regleringsrapportering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 februari

Bristol universitet får 21 miljoner pund för att utveckla AI-forskningsnav

Matematiker, ingenjörer och datavetare vid Bristol universitet har gått med i en nationell satsning för att utveckla AI-applikationer inom hälso- och sjukvård, pandemier, städer, finans och miljö. Tack vare 21 miljoner pund i finansiering från UK Research and Innovation (UKRI) och Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC) skapar universitetet två nationella AI-forskningsnav. AI for Collective Intelligence (AI4CI) navet kommer att skapa ny AI för att förbättra både individuellt och kollektivt beslutsfattande. Det andra navet, INFORMED-AI, kommer att utforska om flera samverkande AI skapar större intelligens och förbättrad prestanda i olika verkliga situationer.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupade 24 februari

Sophie Ellis Bextor varnar för AI-bedrägeri med hennes musik

Sångaren Sophie Ellis Bextor har varnat fans för ett AI-bedrägeri som har skapat falska annonser med hennes musik. Detta följer efter framgången med hennes låt ´Murder On The Dancefloor´ som blev en streaming-succé tack vare filmen Saltburn. Bextor meddelade på Instagram att hennes musik nu imiteras av en AI-röstgenerator för att skapa falska annonser. Hon uppmanar sina fans att inte lita på något som hon inte själv publicerar på sin Instagram. Hennes live musikföretag DV Touring drog in 1,2 miljoner pund förra året och levererade en vinst på 342 000 pund.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 24 februari

Daglig rapport från Mellanöstern och Afrika

Daybreak Middle East & Africa är en daglig rapport som fokuserar på en av världens snabbast växande regioner. Direktsänd från Dubai levererar den senaste globala marknadsanalysen, samt nyhetsframställande intervjuer, med ett särskilt fokus på Mellanöstern och Afrika. Allt detta och mer, oavsett om du är på väg till kontoret i Gulfen, tar en lunchpaus i Hongkong, eller börjar din dag i London eller Johannesburg.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 februari

Windward samarbetar med INTERPOL för att bekämpa global sjöfartsbrott

Windward, ledande företag inom maritim AI, har ingått ett partnerskap med INTERPOL för att stödja deras uppdrag att skapa en säkrare maritim miljö. Windwards maritima AI kommer att ge värdefull underrättelse och insikter för att identifiera, spåra och förhindra brottslig verksamhet som olaglig handel, människosmuggling och olagligt fiske. Genom detta partnerskap kommer INTERPOL att dra nytta av Windwards insikter för att främja utredningar av misstänkta fartyg, aktiviteter och intresseområden över hela världen. Windwards plattform kommer att förbättra INTERPOL:s förmåga att upptäcka och störa olagliga maritima aktiviteter.

Direktlänk Dela KLAS-TV fördjupade 22 februari

Nvidia aktien under press inför kvartalsrapport, Fed ovillig att sänka räntor

Wall Street-handlare håller aktierna i schack inför Nvidias kvartalsrapport. Nvidia har varit en viktig aktör i AI-boomen och har ansvarat för en tredjedel av Nasdaq 100:s vinst i år. Federal Reserve visade ingen brådska med att sänka räntorna, vilket också påverkade aktiemarknaden. Nvidia-aktien sjönk nästan 4%, men är fortfarande den bästa presteraren på den amerikanska aktiemarknaden i år med en uppgång på 35%. Skattkammaravkastningarna steg efter en försäljning av 20-åriga obligationer på 16 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 februari

Napier AI får investering från Crestline för att expandera sin verksamhet

Napier AI, ett företag i London som tillhandahåller AI-förstärkt teknik för finansiell brottslighet och regelverk, har sett en stark tillväxt på 30% år efter år sedan 2021. Företaget, som inte har en traditionell privat kapitalpartner eller betydande institutionellt kapital, har investerat i sin marknadsorganisation och förbättrat sin produktlinje genom dedikerad forskning och utveckling. Crestline´s investering kommer att bidra till att ytterligare expandera verksamheten under de kommande åren, vilket gör att Napier AI kan fortsätta utveckla och betjäna finansinstitut med nästa generations screening- och övervakningslösningar.

Direktlänk Dela Silicon Canals fördjupade 21 februari

Windward skriver kontrakt med Interpol för att bekämpa maritim brottslighet

Det London-baserade företaget för maritim artificiell intelligens, Windward, har meddelat att det skrev ett kontrakt med det internationella polisnätverket Interpol förra året. Windward kommer att stödja Interpol i dess uppdrag att säkerställa en säker maritim miljö. Företagets AI-verktyg kommer att ge information och insikter för att identifiera, spåra och förhindra brottslig verksamhet som olaglig trafik, människosmuggling och olagligt fiske. Windwards aktier steg med 6,67 procent, eller 7,50 pence, till 120,00 pence på onsdagen.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 21 februari

Napier AI säkrar £45M i finansiering för att expandera sin verksamhet

London-baserade Napier AI, ett regtech-företag specialiserat på att leverera AI-drivna mjukvarulösningar för att förhindra penningtvätt och finansiell brottslighet, meddelade på onsdag att de har säkrat £45M (ungefär €52M) från Crestline Investors. Företaget kommer att använda kapitalinjektionen för att expandera sin verksamhet de kommande åren. Detta kommer att möjliggöra för Napier AI att fortsätta utveckla och tillhandahålla nästa generations screening- och övervakningslösningar för finansiella institutioner. Napier AI grundades 2015 och tillhandahåller AI-förstärkt finansiell brotts- och regleringsteknik - Napier Continuum. Denna programvara hjälper till att förhindra penningtvätt inom bank-, betalnings- och förmögenhets- och tillgångsförvaltningsbranscherna. Med Napier AI:s lösningar kan kunderna screena, övervaka och identifiera kriminell eller misstänkt verksamhet och generera regulatoriska rapporter. Detta minskar risken för finansiell förlust, skada på ryktet och icke-efterlevnad. Napier AI:s omsättning har vuxit med över 30 procent år för år. Företaget hävdar att ha bevittnat stark tillväxt trots att de inte har en privat kapitalpartner eller betydande institutionellt kapital. Crestline Investor är en institutionell alternativ investeringsförvaltningsfirma med ungefär $17.5B i tillgångar under förvaltning. Företaget specialiserar sig på kredit- och opportunistiska investeringar, inklusive att tillhandahålla flexibla kapitallösningar för mellanstora företag, tillgångsbaserade investeringar och finansierings- och omstruktureringslösningar för mogna private equity-fonder.

Direktlänk Dela Silicon Canals fördjupade 21 februari

Windward samarbetar med INTERPOL för att bekämpa global maritim brottslighet

Windward, ett ledande företag inom maritim AI, har meddelat ett partnerskap med INTERPOL för att stödja dess uppdrag att underlätta en säker maritim miljö. Windwards maritima AI kommer att ge värdefull underrättelse och insikter för att identifiera, spåra och förhindra brottsliga aktiviteter som olaglig handel, människosmuggling och olagligt fiske, vilket skapar en säkrare maritim miljö. Genom detta partnerskap kommer INTERPOL att dra nytta av Windwards insikter för att främja utredningar av misstänkta fartyg, aktiviteter och intresseområden över hela världen.

Direktlänk Dela FOX8 WGHP fördjupade 21 februari

Windward säkrar kontrakt med Interpol för att bekämpa maritim brottslighet

Det London-baserade företaget för maritim artificiell intelligens, Windward, har avslöjat att det säkrade ett kontrakt med det internationella polisnätverket Interpol förra året. Windward kommer att hjälpa Interpol i deras uppdrag att underlätta en säker maritim miljö. Företaget sa att dess AI-verktyg kommer att ge underrättelse och insikter för att identifiera, spåra och förhindra kriminella aktiviteter som olaglig handel, människosmuggling och olagligt fiske. Windward-aktierna steg 6,67% eller 7,50p till 120,00p på onsdagen, efter att ha stigit över 128% under det senaste året.

Direktlänk Dela This Is Money fördjupade 21 februari

Finastra introducerar AI-funktioner för att effektivisera processer för kanadensiska låneförmedlare

Finastras Filogix-team har introducerat nya generativa AI-funktioner (Gen AI) i sin Expert Pro Canadian Mortgage Point of Sale (POS)-lösning. Funktionen automatiserar skapandet av låntagares narrativ (anteckningar) som hjälper till vid långivares underwriting, vilket effektiviserar processer, sparar tid och minimerar fel för mäklare. Med ett enda klick kan användare generera en omfattande sammanfattning av bostadslånet, som täcker alla relevanta kriterier. Innehållet kan granskas, redigeras och sedan skickas för underwriting mycket snabbare jämfört med den traditionella manuella processen.

Direktlänk Dela Canada Newswire fördjupade 21 februari

ElevenLabs presenterar AI-ljudseffekter

Start-up-företaget ElevenLabs har presenterat lanseringen av AI-ljudseffekter, vilket innebär att genererat ljud används för första gången. Efter lanseringen av Sora, ett nytt AI-verktyg för text-till-video av OpenAI, använde London-baserade ElevenLabs Soras ljudbegränsningar för att dela sin nyhet. Företaget delade insikter i sitt nya erbjudande om att lägga till ljudseffekter till AI-genererad video. ElevenLabs skapade artificiellt genererade ljudseffekter för att matcha produktionen. Företaget har än så länge inte tillkännagivit ett offentligt lanseringsdatum. Denna uppdatering kommer efter att företaget stängde en serie B-runda på 80 miljoner dollar i januari. Den senaste finansieringen höjer det totala beloppet som företaget har samlat in till 101 miljoner dollar och värderar företaget till över 1 miljard dollar.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 20 februari

Generativa AI-verktyg förändrar redan hur lärare och studenter interagerar. Trots riskerna finns det också många möjligheter att ompröva hur vi utbildar i den generativa AI-eran. AI har potentialen att vara en stor kraft för gott inom utbildning. Generativa AI-verktyg har förvånat den akademiska världen. De har trivts under Harvards första år, överträffat Stanfords andraårs medicinstudenter i kliniska resonemangsuppgifter och till och med överträffat studenter på en elituniversitet i kreativitet. Vi får inte glömma bristerna i vårt nuvarande utbildningssystem - från ojämlik tillgång till lärarutbrändhet. AI är inte bara en utmaning; det är en möjlighet att ta itu med dessa långvariga problem och höja mänsklig potential och kreativitet.

European Sting fördjupade 20 februari

Londonbaserade Nothing kan samarbeta med Perplexity AI för Nothing Phone 2a

Ett nyligt inlägg av Nothing India på X, tidigare känd som Twitter, antyder att det Londonbaserade företaget kan samarbeta med Perplexity AI. Många undrar om detta har något att göra med den snart lanserade Nothing Phone 2a. Perplexity AI-appen är för närvarande tillgänglig för både Android och iOS-enheter i både gratis och premiumversioner. Med Phone (2a) kan företaget erbjuda en kompletterande prenumeration på Perplexity. Perplexity, med huvudkontor i Kalifornien, grundades av Aravind Srinivas, Denis Yarats, Johnny Ho och Andy Konwinski. Srinivas har också bekräftat att ´partnerskapet är officiellt nu!´.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 19 februari

AI-chattbottar kan förändra sökfunktioner

Enligt en tysk studie försämras sökresultaten från Google, Bing och DuckDuckGo. Google hävdar dock att dess resultat är av betydligt högre kvalitet än konkurrenternas. Generativa AI-chattbotar, inklusive från Google själv, kan komma att förändra hur sökfunktioner fungerar. Google har lanserat sin egen AI-chattbot-assistent, Gemini, som ersätter Bard. Gemini-appen har också lanserats i USA och rullas ut globalt på japanska, koreanska och engelska, med undantag för Storbritannien, Schweiz och Europa. Microsofts sökmotor Bing har tillhandahållit generativa AI-sökningar med teknik från OpenAI´s ChatGPT i ungefär ett år, först under namnet Bing Chat, nu omdöpt till Copilot. Det finns också en rad uppstartssökplatser för AI, inklusive Perplexity, HuggingChat, You.com, Komo, Andi, Phind, Exa och AskAI. De flesta av dessa tjänster har gratisversioner.

Direktlänk Dela West Hawaii Today fördjupade 19 februari

AI-chattbotar utmanar Google i sökningar

Många anser att kvaliteten på Googles sökresultat försämras, vilket öppnar upp för AI-chattbotar som ett alternativ. En studie av tyska forskare tyder på att kvaliteten på sökresultaten från Google, Bing och DuckDuckGo minskar. Chattbotar drivna av generativ AI, inklusive Googles egna, kan potentiellt förändra hur sökningar fungerar. Google har lanserat sin egen AI-chattbotassistent, Gemini, och Microsofts Bing har tillhandahållit generativa AI-sökningar med OpenAI´s ChatGPT-teknologi under namnet Copilot. Det finns dock oro över AI-chattbotarnas noggrannhet och tillförlitlighet.

Direktlänk Dela Arab Times fördjupade 19 februari

AI-teknik räddar liv inom brittiska sjukvården

Mer än 111 000 misstänkta strokepatienter har under ett år dragit nytta av AI-teknik. Förra året gjorde den brittiska regeringen 21 miljoner pund tillgängliga för att stödja användningen av AI-drivna teknologier inom hälsosektorn. Tara Donnelly, tidigare digital chef för NHS England och nu grundare av hälsoföretaget Digital Care, hjälper NHS att skala upp teknik. Hon berättar att AI-systemet på Moorfields Eye Hospital i London kan rekommendera rätt remissbeslut för över 50 ögonsjukdomar med 94 procent noggrannhet. AI används också för att snabbt diagnostisera stroke, flagga lungproblem, förbereda skanningar för strålbehandling, identifiera risk för hjärtinfarkt, bedöma risk för komplikationer under graviditeten, hjälpa till med hjärnkirurgi och upptäcka bröstcancer.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 18 februari

Många tycker att Google-sökningar blir sämre, AI-chattbotar kan vara lösningen

Många människor tycker att Googles sökresultat blir sämre, och uppkomsten av generativa AI-chattbotar ger människor nya sätt att söka upp information. Detta beror på att Googles långvariga dominans har lett till ett flöde av sponsrade länkar och skräpinnehåll, vilket trycker ner genuint användbara resultat. En nyligen studie av tyska forskare föreslår att kvaliteten på resultaten från Google, Bing och DuckDuckGo minskar. Google hävdar dock att dess resultat är av betydligt bättre kvalitet än dess rivaler. Nu står chattbotar som drivs av generativ artificiell intelligens, redo att skaka om hur sökningar fungerar. Men de har sina egna problem: eftersom tekniken är så ny finns det oro kring AI-chattbotarnas noggrannhet och tillförlitlighet.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 17 februari

Adobe samarbetar med Paperboyo för att visualisera racingbanor på kända platser

Inför den kommande elitracing-säsongen har Adobe samarbetat med konstnären Rich McCor, även känd som Paperboyo på sociala medier, för att visualisera hur racingbanor skulle se ut på kända platser i Storbritannien och Irland. Detta inkluderar Primrose Hill i London och Library of Birmingham. Med hjälp av Adobe Firefly´s Generative Fill-verktyg har Rich integrerat berömda racingbanor i kända landmärken. Adobe Firefly är integrerat i Adobe Express, Photoshop och Illustrator inom Adobe Creative Cloud.

Direktlänk Dela London Post fördjupade 17 februari

AI skapar ny bild av Jack the Ripper

Jeff Leahy, en långvarig entusiast för Jack the Ripper från Carmarthen, Wales, har använt AI för att skapa en ny bild av den ökända 1800-tals seriemördaren. Med hjälp av Midjourney-programvara och tillgängliga fotografier av släktingar till huvudmisstänkta Aaron Kosminski, har Leahy kunnat producera en porträttbild av mannen. Bilden visar Jack the Ripper som en attraktiv gentleman med en mörk, lockande energi. Kosminski, en polskfödd barberare som arbetade i Whitechapel, området i Londons East End där morden ägde rum, har ofta pekats ut som mördaren, men ingen har någonsin kunnat bevisa hans skuld.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 17 februari

Google presenterar sin senaste AI-modell, Gemini 1.5

Google har presenterat sin senaste AI-modell, Gemini 1.5, som har en ´experimentell´ en miljon token-kontextfönster. Denna nya funktion gör att Gemini 1.5 kan bearbeta extremt långa textpassager - upp till en miljon tecken - för att förstå sammanhang och innebörd. Detta överträffar tidigare AI-system som Claude 2.1 och GPT-4 Turbo, som maximerar på 200 000 respektive 128 000 tokens. Effektiviteten hos Googles senaste modell tillskrivs dess innovativa Mixture-of-Experts (MoE) -arkitektur. Google ger till en början utvecklare och företag gratis tillgång till en begränsad förhandsgranskning av Gemini 1.5 med en miljon token-kontextfönster.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 17 februari

Ankura Consulting lanserar AI-verktyg i samarbete med Microsoft och OpenAI

Rådgivnings- och forensiska redovisningsföretaget Ankura Consulting meddelade på fredagen att de har lanserat ett anpassat, generativt artificiell intelligens (AI) verktyg som utvecklats i partnerskap med Microsoft-stödda företaget och skaparen av ChatGPT, OpenAI. Verktyget, kallat NoraGPT, används i Ankuras säkrade miljö för att säkerställa dataskydd för personal och klienter. Plattformen har mänskliga egenskaper såsom långvarigt och ´evigt´ minne, vilket överensstämmer med Ankuras egna AI-lösningar. Verktyget kommer också att hjälpa till med filhantering.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 16 februari

Ankura lanserar AI-verktyg i partnerskap med Microsoft-stödda OpenAI

Ankura Consulting, ett rådgivande och forensiskt redovisningsföretag, lanserade på fredagen ett skräddarsytt, generativt AI-verktyg utvecklat i samarbete med Microsoft-stödda OpenAI. Verktyget, kallat NoraGPT, används i Ankuras säkrade miljö för att säkerställa dataskydd för personal och klienter. Plattformen har mänsklika funktioner som långtids- och ´evigt´ minneskapacitet, vilket stämmer överens med Ankuras egna AI-lösningar. Det kommer också att hjälpa till med filhantering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 februari

Framtida datacenter kan ha inbyggda kärnreaktorer

Chris Sharp, teknikchef på Digital Realty, tror att framtida datacenter kommer att behöva kärnreaktorer för egen strömförsörjning. Företaget har nyligen byggt ett stort nytt datacenter i Portland, Oregon, dedikerat till AI. Enligt Sharp behöver AI-system mer elektricitet eftersom de bearbetar mycket mer data än standarddatorer. Detta leder till problemet med hur AI kan växa när det kräver så mycket mer ström. Sharp förutspår att datacenter i en inte alltför avlägsen framtid kommer att ha sina egna dedikerade, inbyggda kärnreaktorer. Tekniken som avses är den mycket omtalade Small Modular Reactor (SMR).

Direktlänk Dela BBC fördjupade 15 februari

Sadiq Khan reagerar på falskt AI-ljudklipp som fördömer Armistice Day

Sadiq Khan har reagerat på ett falskt AI-ljudklipp som blev viralt, där en replika av hans röst fördömer Armistice Day. Ljudklippet dök ursprungligen upp på sociala medier den 9 november 2023 och använder en replika av Londons borgmästares röst för att nedvärdera Remembrance Day, som årligen äger rum den 11 november. Klippet antydde att en palestinsk marsch med en miljon människor skulle äga rum på lördagen. Khan uttryckte sin uppriktiga oro över klippet i en intervju med BBC Radio 4´s Why Do You Hate Me? podcast den 14 februari.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 15 februari

Fyra AI-genererade låtar tävlar i Una Voce per San Marino 2024

Una Voce per San Marino 2024 är i full gång. Sändaren San Marino RTV och deras partner Casperaki, en musikteknik-startup baserad i London, har nu avslöjat de fyra AI-genererade låtar som har chansen att tävla i UVPSM:s stora final nästa vecka. Ursprungligen var tio låtar skapade med hjälp av artificiell intelligens med i tävlingen. På måndag avslöjade Casperaki vilka fyra kompositioner som hade valts ut för nästa skede. De slutgiltiga versionerna av dessa låtar har delats på YouTube av Casperaki. En av dessa fyra kompositioner kommer att väljas att gå med i finalen av Una Voce per San Marino 2024.

Direktlänk Dela Wiwibloggs fördjupade 13 februari

TfL använder AI för att upptäcka beteendemönster

Transport for London (TfL) har använt AI-algoritmer och CCTV-bilder för att upptäcka beteendemönster, enligt ett svar på en begäran om offentlig information. Genom att ge stationspersonal insikter och meddelanden om kundrörelser och beteenden hoppas de kunna reagera snabbare på situationer. TfL säger att försöket har gett insikter i biljettundandragande som kommer att hjälpa dem i framtida strategier. Mandy McGregor, TfL:s chef för policy och samhällssäkerhet, säger att resultaten fortsätter att analyseras och att det inte fanns några tecken på snedvridning i de insamlade data.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 13 februari

Pulsen med Francine Lacqua: Samtal med högprofilerade gäster inom global affärsverksamhet, ekonomi, finans och politik

Pulsen med Francine Lacqua är en show som fokuserar på samtal med högprofilerade gäster inom global affärsverksamhet, ekonomi, finans och politik. Programmet är baserat i London, men följer historien var den än leder, och erbjuder exklusiva intervjuer och marknadsrörliga nyheter.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 13 februari

Multimodal generativ AI: Nya möjligheter för företag

Multimodal generativ AI, som hanterar flera datatyper som text, bilder och ljud, ger nya möjligheter för innehållsskapande, kundservice och forskning och utveckling. Flera AI-tjänster stöder nu minst text och bilder inom en enda modell. Detta kan hjälpa till med finansiella data, kundprofiler, butiksstatistik, geografisk information, söktrender och marknadsföringsinsikter. Dessa modeller kan automatiskt hitta samband mellan olika dataset som representerar enheter som kunder, utrustning och processer.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 13 februari

Amply Discovery får 1,4 miljoner pund i bidragsfinansiering för AI-baserad läkemedelsupptäckt

Belfast-baserade bioteknikstartföretaget Amply Discovery har fått 1,4 miljoner pund i bidragsfinansiering. Första delen av investeringen, 835 000 pund, kommer från Innovate UK och Innosuisse och ska användas för att utveckla ny RNAi-terapi för akut myeloisk leukemi. Den andra delen, 602 000 pund, kommer också från Innovate UK och ska användas för att utveckla en ny nebuliserad antimikrobiell produkt för MDR-TB. Amply Discovery, grundat av Dr. Ben Thomas och Dermot Tierney 2021, använder unika maskininlärnings- och AI-tekniker för att upptäcka nya läkemedel.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade 13 februari

AI:s roll i vetenskaplig forskning: fördelar och etiska utmaningar

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av dagens liv, inklusive vetenskaplig forskning. Användningen av AI i forskning har ökat från 2% 2013 till 8% tio år senare. AI används i olika vetenskapliga sammanhang, till exempel för att lösa proteinfällningsproblemet inom molekylärbiologi. Program som AlphaFold, skapat av Googles moderbolag, använder maskininlärning för att förutsäga proteiners form. Dessutom producerade Exscientia 2020 den första AI-upptäckta drogen för att gå in i en klinisk prövning, riktad mot OCD-symptom. Trots potentialen för AI i forskning, finns det etiska utmaningar, inklusive algoritmisk snedvridning och brist på reglering.

Direktlänk Dela Varsity Publications fördjupade 12 februari

AI-genererad ´deepfake´ av tidigare indonesiska presidenten Suharto sprids inför valet

En AI-genererad ´deepfake´-video av den tidigare indonesiska presidenten Suharto har spridits på sociala medier inför det kommande valet. Videon, som delades av Erwin Aksa, vice ordförande för Golkar, en av Indonesiens största och äldsta politiska partier, har fått över 4,7 miljoner visningar. Videon användes för att uppmuntra väljare att rösta på Golkar, som stödjer presidentkandidaten Prabowo Subianto. Kritiker har dock fördömt användningen av ´deepfake´-tekniken för politisk propaganda.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 12 februari

AI i undervisningen: Ett etiskt perspektiv

Jo Rea, en lärare i digital teknik vid Scotch College i Adelaide, har utvecklat en AI-etisk undersökningsenhet för elever i årskurs 5 under de senaste tre åren. Enheten syftar till att hjälpa eleverna att förstå etiken kring olika AI-verktyg och teknologier. Rea tar läsarna genom de olika faserna av enheten och delar några av klassrumsaktiviteterna och elevernas respons. Hon betonar vikten av att närma sig teknikboomen med försiktighet och etisk förståelse.

Direktlänk Dela Teacher Magazine fördjupade 11 februari

Tommy Vances röst återvänder tack vare AI-teknik

Den avlidna BBC Radio 1-stjärnan Tommy Vances röst kommer att sändas igen tack vare artificiell intelligens. Vance, som också var programledare för Top Of The Pops och VH1:s Friday Rock Show, dog vid 63 års ålder 2005 efter ett slag. Nu kommer fans att kunna höra hans distinkta raspiga röst igen efter att hans familj godkänt att Boom Rock återskapar den med teknik. David Lloyd, medgrundare av Boom Radio, som också driver Boom Rock, sa att Tommy var det självklara valet på grund av hans stora rykte och respekten våra lyssnare har för honom.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 11 februari

Gratis YouTube-kurser för personer som vill bli datavetare: Börja lära dig 2024

Det kommer att finnas gratis datavetenskapskurser på YouTube år 2024. Dessa kurser syftar till att ge kunskap och färdigheter inom datavetenskap, ett område som ständigt förändras. Kurserna inkluderar ´Data Science: Hur man börjar med R´ från Harvard University, ´Master Python for Data Analysis´ från IBM, ´Machine Learning´ från Stanford University, ´Deep Learning´ från deeplearning.ai, ´Natural Language Processing´ från National Research University Higher School of Economics, ´Computer Vision Basics´ från University of Buffalo, ´Introduction to Big Data´ från University of California, San Diego, ´Data Visualization with Tableau´ från University of California, Davis, ´Statistics and Probability´ från Khan Academy och ´Mathematics for Machine Learning´ från Imperial College London.

Direktlänk Dela Invest Records fördjupade 11 februari

Storbritannien bör sätta globala standarder för AI-testning, enligt Faculty AI

Storbritannien bör fokusera på att sätta globala standarder för testning av artificiell intelligens (AI) istället för att försöka utföra all granskning själv, enligt Marc Warner, VD för Faculty AI. Warner menade att AI Safety Institute, som nyligen inrättats av regeringen, kan hamna i en situation där det måste granska en mängd olika AI-modeller. Warner, vars Londonbaserade företag har kontrakt med institutet, sa att institutet bör vara en världsledare inom teststandarder. Han tillade att tekniken rör sig snabbt och att institutet bör sätta standarder som andra regeringar och företag kan följa.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 11 februari

Buckingham Palace reagerar starkt på försäljning av falska AI-genererade böcker om kungens hälsotillstånd

Buckingham Palace har uttryckt starkt missnöje över försäljningen av falska böcker om kungens cancerdiagnos, genererade av artificiell intelligens (AI), på Amazon. Palatset har kallat böckerna ´intrångsgörande´ och ´okänsliga´ och tillägger att deras advokater noga granskar frågan. Böckerna, som strider mot Amazons riktlinjer, innehåller falska påståenden om kungens hälsa, skrivna av AI-algoritmer. Amazon tar upp till 65 procent av böckernas försäljningspris. Efter att ha blivit uppmärksammade på dessa böcker av en tidning, har Amazon raderat flera av dem, men några finns fortfarande till försäljning.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 11 februari

AI-startupen Wondercraft samlar in 3 miljoner dollar i seed-finansiering

AI-startupen Wondercraft, specialiserad på flerspråkigt ljudinnehåll, har meddelat att de har samlat in 3 miljoner dollar i seed-finansiering. Rundan leddes av Will Ventures och stöddes även av Y Combinator, Steven Bartlett och andra ängelinvesterare. En märkbar deltagare var ElevenLabs, en startup för AI-röster och AI-dubbning, som nyligen meddelade sin egen serie B-finansiering på 80 miljoner dollar. Wondercrafts erbjudande bygger på text-till-tal-teknologi och syftar till att nå ut till skapare och varumärken som vill nå publik på olika språk.

Direktlänk Dela Slator fördjupade 11 februari

Morar lanserar beta-version av GenAI videoverktyg

London-baserade Morar har officiellt lanserat en beta-version av sitt videokreativa verktyg GenAI, utmanande branschjättar som Google´s Lumiere och Meta´s Emu Video, Runway och Pika Labs. Det nya verktyget gör det möjligt för användare att generera ljud- och videoinnehåll i 5-sekundersklipp, medan konkurrenter för närvarande genererar innehåll med en körtid på mindre än 5 sekunder. Verktyget har 18 olika videostilar och låter användare lägga till generativ AI-ljud som matchar deras videooutput.

Direktlänk Dela Dawn fördjupade 9 februari

Jämförelse mellan Microsofts Copilot och OpenAIs ChatGPT: Vilken AI-tjänst är bäst för dig?

Microsofts Copilot och OpenAIs ChatGPT finns både i gratis- och betalversioner. För $20 per månad kan du prenumerera på Copilot Pro eller ChatGPT Plus och njuta av en rad avancerade AI-drivna funktioner som inte finns i de gratis versionerna. Med båda prenumerationerna kan du använda GPT-4 och GPT-4 Turbo, få realtidsinformation, generera bilder med DALL-E 3 och analysera specifika typer av dokument och filer. Copilot Pro och ChatGPT Plus erbjuder dock specifika fördelar. Vilken som är det bästa valet beror på dina specifika behov och krav.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 9 februari

Google lanserar AI-chattbot Gemini

Google har lanserat sin AI-chattbot Gemini som ersätter den kortlivade tjänsten Bard. Bard, som lanserades i december, imponerade inte i demonstrationer och Google-personal kritiserade till och med lanseringen och VD Sundar Pichai. Gemini representerar nu företagets ´mest kapabla familj av modeller´ för naturliga konversationer. Två upplevelser lanseras: Gemini Advanced och en mobilapp. Gemini Advanced ger tillgång till Ultra 1.0, som Google beskriver som sin ´största och mest kapabla toppmoderna AI-modell´. I blinda utvärderingar föredrog tredjepartsbedömare Gemini Advanced med Ultra 1.0 över alternativ för komplexa uppgifter som kodning, logiskt resonemang och kreativt samarbete. AI kan fungera som en handledare genom att skapa personliga lektioner och tester. Utvecklare får hjälp med svårare kodningsproblem. Tjänsten stöder redan över 150 länder på engelska och kommer snart att lägga till fler språk. Tillgång till Gemini Advanced ges genom ett nytt Google One AI Premium Plan för 19,99 dollar per månad, inklusive en gratis två månaders provperiod.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 9 februari

The Pulse med Francine Lacqua: Samtal med högprofilerade gäster inom global ekonomi och politik

The Pulse med Francine Lacqua handlar om samtal med högprofilerade gäster i hjärtat av global affärsverksamhet, ekonomi, finans och politik. Baserat i London, reser programmet dit historien finns, och erbjuder exklusiva intervjuer och marknadsförändrande nyheter.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 9 februari

Ny forskningshub för AI i kemi värd 12 miljoner pund leds av University of Liverpool och Imperial College London

En ny forskningshub för att utveckla artificiell intelligens (AI) för kemi och för att säkerställa dess införande i hela Storbritannien kommer att ledas av University of Liverpool och Imperial College London. Denna AI i kemi-hub, kallad AIChemy, är en av nio som stöds genom en investering på 80 miljoner pund från UK Research and Innovations Engineering and Physical Sciences Research Council. Detta konsortium kommer att koppla samman internationellt erkända AI-forskare och de som fokuserar på gränssnittet för AI för kemi från dessa två universitet och åtta andra, samt över 15 industripartners.

Direktlänk Dela Royal Society of Chemistry fördjupade 8 februari

Papercup, AI-dubbningstjänst, har nått över 1 miljard tittare

Jesse Shemen, VD för Papercup, en ledande AI-dubbningstjänst, diskuterar farorna med att helt övergå till AI. Shemen menar att studior är medvetna om riskerna och att de behöver gå försiktigt fram. Papercup, som lanserades 2018, skapar syntetiska röster som matchar skådespelarens i det valda språket. Företaget har nått en vändpunkt 2022, efter en finansieringsrunda på 20 miljoner dollar. Sedan dess har program som dubbats av Papercup setts av över 1 miljard människor. Företaget har dubbade program som Got Talent och Jamie Oliver-shows och arbetar med kunder som Sky News och Bloomberg.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 7 februari

Entrust förvärvar identitetsverifieringsföretaget Onfido för över 400 miljoner dollar

Onfido, ett företag specialiserat på identitetsverifiering med hjälp av datorseende och AI-verktyg, är på väg att förvärvas. Köparen är Entrust, ett privatägt företag som erbjuder en rad certifierings- och verifieringstjänster. Entrust planerar att köpa den London-baserade uppstarten för en summa ´väsentligt över´ 400 miljoner dollar. Affären har ännu inte ett slutförandedatum eftersom den fortfarande genomgår regulatoriska godkännanden. Efter förvärvet planerar Entrust att integrera Onfidos verktyg i sin bredare teknikstack, enligt företagets VD och president Todd Wilkinson.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 6 februari

Brittiska experter använder AI för att lösa globala utmaningar

Ledande matematiker, ingenjörer och datavetare vid University of Bristol har gått med i en nationell satsning för att förverkliga potentialen i AI. Tack vare 21 miljoner pund i finansiering från UK Research and Innovation (UKRI) Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC), inrättar universitetet två nationella AI-forskningsnav för att utveckla nyckelforskning, expertis och innovationer. AI for Collective Intelligence (AI4CI) navet kommer att generera ny AI för att förbättra både individuellt och kollektivt beslutsfattande. INFORMED-AI navet kommer att utforska om flera interagerande AI genererar större intelligens och förbättrad prestanda i olika verkliga situationer.

Direktlänk Dela University of Bristol fördjupade 6 februari

Datorvetenskapsman anklagas för att ljuga om att vara Bitcoin-grundaren

Datorvetenskapsmannen Dr Craig Wright, 53, påstår att han är grundaren av Bitcoin, ´Satoshi Nakamoto´, men detta har ifrågasatts i Högsta domstolen. Wright anklagas av Crypto Open Patent Alliance (Copa), en ideell grupp inklusive kryptocurrencyföretag, för att ha skapat en ´omfattande falsk berättelse´ och förfalskat dokument för att antyda att han var Nakamoto. Wright har nekat till anklagelserna. Enligt Jonathan Hough KC, som representerar den ideella gruppen, är Wrights påstående ´en fräck lögn och omfattande falsk berättelse stödd av förfalskning i industriell skala´. Rättegången förväntas avslutas nästa månad.

Direktlänk Dela Metro fördjupade 5 februari

Mediebyråer satsar på AI för att öka relevansen för sina kunder

Mediebyråer, inklusive WPP och Publicis Groupe, satsar på generativ AI för att förbättra sin verksamhet och öka relevansen för sina kunder. WPP planerar att investera £250 miljoner i teknologi för att stödja sin AI- och datastrategi, medan Publicis Groupe planerar att investera €300 miljoner i AI under de kommande tre åren. Andra byråer som Omnicom, IPG och Dentsu har också visat intresse för AI, men det återstår att se hur de kommer att implementera det i sina verksamheter.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 5 februari

Ai Weiwei jämför västerländsk censur med Maos Kina

Konstnären Ai Weiwei, känd för sin kritik mot den kinesiska regeringen, jämför dagens politiska censur i västvärlden med den som rådde under Maos Kina. Han menar att samhället blivit så pass rädd att det undviker all form av ifrågasättande eller argument. Han kommenterade avbokningen av sin utställning på Lisson Gallery i London efter kommentarer på sociala medier om Israel-Hamas-konflikten. Han har även kritiserat avstängningen av två professorer vid New York University för kommentarer relaterade till Gaza. Ai Weiwei bor för närvarande i Portugal, men har en studio i Berlin och en fastighet i Storbritannien.

Direktlänk Dela Sky News fördjupade 4 februari

De bästa nyhetsbreven inom maskininlärning och AI

Det finns många nyhetsbrev inom maskininlärning och AI, men några av de mest framstående inkluderar Alfa-signal, AI Disruptor av Alex McFarland, Artificiell okunnighet av Charlie Guo, Data Elixir av Lon Riesberg, Datamaskin av Carlos alg0, Data Science Weekly, Deep Learning Weekly, Exponentiell vy av Azeem Azhar, Importera AI av Jack Clark, Algoritmen av MIT Technology Review, Gradienten och Grundsanningen. Dessa nyhetsbrev fokuserar på allt från de senaste forskningsmodellerna och utvecklingarna inom AI till etiska frågor och verkliga användningsfall.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 4 februari

Ocados nya automatiserade center i Luton ökar produktiviteten

Den brittiska online-livsmedelsbutiken Ocado har stängt sitt första ´kunduppfyllelsescenter´ i Hatfield, norr om London, och ersatt det med ett ´nästa generations´ center i närliggande Luton. Tusentals robotar samlar nu mer än dubbelt så många objekt per minut jämfört med Hatfield. Företaget hoppas automatisera mer av varje produkts resa från gård eller fabrik till kylskåp. Trots att det har kämpat med att göra vinst, tror företaget att anläggningar som Luton kommer att hjälpa det att nå dit. Under tiden har det sålt sin teknik till företag i USA, Japan, Kanada och Frankrike.

Direktlänk Dela The Irish Times fördjupade 3 februari

Järnvägssektorn genomgår betydande transformation, enligt rapport

Järnvägssektorn genomgår en betydande transformation, med ny teknik och strävan efter hållbarhet som formar framtidens kollektivtrafik, enligt en rapport från det österrikiska forskningsinstitutet TRENDFEEDR. Digitala lösningar som artificiell intelligens och sakernas internet förbättrar effektiviteten och säkerheten i tågresor. Globala järnvägssystemmarknaden förväntas växa från 27,2 miljarder USD 2021 till 42,4 miljarder USD 2031. Tekniska framsteg som passagerarinformationssystem, elektriska tåg, vätgaståg, förvaltning av tågflottor och tågautomatisering är i fokus för branschens utveckling.

Direktlänk Dela Järnvägsnyheter fördjupade 2 februari

Datacentrerad tillvägagångssätt för maskininlärning mer hållbar, säger NielsenIQs exekutiva datavetare

Ayon Roy, den exekutiva datavetaren för NielsenIQ, hävdade vid MLDS 2024 att den datacentrerade inställningen till maskininlärning är mycket mer hållbar än den modellcentrerade. AI-industrins tillväxt väcker etiska frågor på grund av dess betydande koldioxid- och vattenavtryck. En studie av Hugging Face avslöjade att deras språkmodell BLOOM genererade över 50 metriska ton CO2, motsvarande 60 flygningar från London till New York. Roy förklarade att att prova olika tillvägagångssätt vid träning och finjustering av modellen gör skillnad. Andrew Ng stöder detta tillvägagångssätt och betonade vikten av att förbättra datakvaliteten för att uppnå önskad prestanda i AI-system.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 2 februari

GSMA och IBM samarbetar för att främja AI-färdigheter inom telekomindustrin

GSMA och IBM har meddelat ett nytt samarbete för att stödja antagandet och färdigheterna av generativ artificiell intelligens (AI) inom telekomindustrin genom lanseringen av GSMA Advances AI-utbildningsprogram och GSMA Foundrys Generative AI-program. Utbildningsprogrammet syftar till att förbereda telekomledare för AI-eran och överbrygga kompetensgap i telekomindustrin. GSMA Foundrys Generative AI-program kommer att ge GSMA-medlemmar tillgång till IBM:s watsonx. Denna plattform är avsedd att hjälpa telekomindustrins aktörer att utforska innovativa branschspecifika användningsfall av generativ AI.

Direktlänk Dela New Telegraph fördjupade 2 februari

AI: Framtiden handlar om jämlikhet och mänsklig utveckling

Enligt Yolanda Botti-Lodovico och Vilas Dhar kommer 2024 att präglas av diskussioner om artificiell intelligens (AI). De menar att AI redan omformar mänsklig erfarenhet och att det är viktigt att inte upprepa misstagen från internetrevolutionen. Tre trender pekas ut som lovande: reglering av AI, spridning av etiska AI-professionella och reglering av AI-genererat innehåll. Exempel på framgångsrika AI-projekt inkluderar Indiens användning av AI för att effektivisera järnvägarna och Brasiliens AI-drivna digitala betalningssystem. Icke-vinstdrivande grupper använder också AI för att förbättra folkhälsan och övervinna hinder för digital transformation.

Direktlänk Dela Interest.co.nz fördjupade 2 februari

Forskare utvecklar ´nya virtuella världar´ av musik med AI

Forskare vid Queen Mary University i London experimenterar med artificiell intelligens (AI) för att skapa ´nya virtuella världar´ av musik. Mer än 30 doktorander arbetar med Dr Mathieu Barthet för att utforska beräkningskreativitet och generativ AI. De har inrättat en framtidssäker studio där musik möter banbrytande teknik. Andrea Martonelli och Max Graf är två av forskarna som utvecklar och använder AI-drivna musikinstrument. AI har varit en del av musikskapandet sedan 1950-talet, men nyligen har det skett betydande framsteg inom generativ AI. Vissa musiker välkomnar AI:s inverkan på musik, medan andra uttrycker oro för att tekniken kan gå för långt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 februari

Forskare utforskar AI:s roll i musikens framtid

Forskare vid Queen Mary University i London utforskar hur artificiell intelligens (AI) kan användas för att skapa ´nya virtuella världar´ av musik. Doktorander arbetar med Dr Mathieu Barthet för att utforska datorns kreativitet och generativ AI. De har skapat en futuristisk studio där musik möter banbrytande teknik. Andrea Martonelli och Max Graf är två av de studenter som arbetar med projektet. Martonelli spelar ´HITar´, en avancerad gitarr med AI-sensorer, medan Graf demonstrerar ´Netz´, ett virtuellt instrument som spelas genom en förstärkt verklighetshjälm. AI:s roll i musikskapandet har delat industrins åsikter.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 1 februari

Daybreak Europe erbjuder viktig morgoninformation

Daybreak Europe, som sänds live från London, är en viktig morgonvisning för att hålla sig uppdaterad. Programmet ställer in agendan för dagen och uppdaterar tittarna med nattens marknadsnyheter från USA och Asien. Dessutom informerar de om vad som är viktigt för investerare i Europa, och ger insikt innan handeln börjar.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 1 februari

Kemister ifrågasätter Google DeepMinds och UC Berkeleys robotforskning

Forskning från Google DeepMind och UC Berkeley om en robot som skapar nya material förutsagda av AI-algoritmer ifrågasätts nu av en grupp kemister. I den ursprungliga studien användes en robotiskt labbsystem, A-Lab, för att automatiskt syntetisera nya föreningar förutsagda av Google DeepMinds modell GNoMe. Emellertid tror sju forskare från Princeton University och University College London att A-Lab inte lyckades skapa ett enda nytt oorganiskt material. De fann att de flesta av dem hade felklassificerats. Forskarna tror att det ursprungliga experimentet inte tog hänsyn till ´sammansättningsstörning´, och antog att atomerna i varje förening som A-Lab skapade var ordnade när de faktiskt var oordnade och redan existerar i Inorganic Crystal Structure Database (ICSD).

Direktlänk Dela The Register fördjupade 31 januari

GSMA och IBM samarbetar för att stödja AI-kunskaper inom telekomindustrin

GSMA och IBM har meddelat ett nytt samarbete för att stödja anammandet och kunskaperna om generativ AI inom telekomindustrin genom lanseringen av GSMA Advance´s AI-utbildningsprogram och GSMA Foundry Generative AI-program. Utbildningsprogrammet syftar till att förbereda telekomledare för AI-eran och överbrygga kompetensgap inom telekomindustrin. Programmet kommer att äga rum på IBM:s kontor på fem platser runt om i världen 2024, inklusive Dubai, London, Mexiko, New York och Seoul, och ett onlineutbildningsprogram kommer att vara tillgängligt på flera språk.

Direktlänk Dela International Business Machines fördjupade 30 januari

GSMA och IBM samarbetar för att främja generativ AI inom telekommunikationssektorn

GSMA och IBM har inlett ett samarbete för att främja användningen av generativ artificiell intelligens (AI) inom telekommunikationssektorn. Initiativet kommer till liv genom lanseringen av GSMA Advance´s AI-utbildningsprogram och GSMA Foundry Generative AI-program. Utbildningsprogrammet är utformat för att utrusta telekomledare med de färdigheter och kunskaper som krävs för att navigera i AI-eran. GSMA Advance AI-utbildningssessioner kommer att genomföras på IBM-kontor på fem globala platser 2024: Dubai, London, Mexiko, New York och Seoul. GSMA Foundry Generative AI-programmet kommer att ge GSMA-medlemmar tillgång till IBM´s watsonx, vilket ger dem möjlighet att utforska branschspecifika användningsfall för Generative AI.

Direktlänk Dela Telecom Lead fördjupade 30 januari

OpenAI och Common Sense Media samarbetar för att utbilda familjer om ansvarsfull AI-användning

OpenAI har meddelat ett partnerskap med den ideella organisationen Common Sense Media för att utbilda familjer om ansvarsfull användning av AI. Ledare från båda organisationerna delade nyheten på Common Sense Summit för Amerikas barn och familjer. Genom samarbetet siktar OpenAI och Common Sense på att stärka föräldrar, lärare och tonåringar att använda AI-verktyg på ett säkert och effektivt sätt. Initiala projekt kommer att inkludera utveckling av AI-riktlinjer och utbildningsmaterial anpassade för olika åldersgrupper.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 30 januari

Italienska regulatorer anklagar OpenAI för brott mot EU:s dataskyddsregler

Italienska dataskyddsmyndigheten, Garante, meddelade att de informerat OpenAI om att deras AI-chattbot ChatGPT har brutit mot EU:s strikta dataskyddsregler. Undersökningen av ChatGPT startade förra året, då den tillfälligt förbjöds i Italien. Garante konstaterade att det fanns bevis på överträdelser av EU:s dataskyddsregler. OpenAI har 30 dagar på sig att svara på anklagelserna. Företaget uppgav förra året att det uppfyllde en rad villkor som Garante krävde för att häva förbudet mot ChatGPT.

Direktlänk Dela CTV News fördjupade 30 januari

Wondercraft tar in 31,5 miljoner kronor för AI-driven ljudproduktion

Riskkapitalbolaget Will Ventures är största investerare i Wondercrafts senaste finansieringsrunda där de samlade in 3 miljoner dollar, motsvarande 31,5 miljoner kronor. Andra investerare inkluderar Y Combinator, Elevenlabs och affärsängeln Steven Bartlett. Wondercraft erbjuder en AI-driven tjänst för ljudproduktion som gör det möjligt för användare att skapa högkvalitativa ljudproduktioner av skriven text. Tjänsten är särskilt användbar för oberoende skapare, stora medieutgivare och reklamföretag.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 30 januari

Italienska regulatorn anklagar OpenAI för överträdelser av dataskyddslagar

Den italienska regulatorn, Garante, har meddelat OpenAI, som drivs av Sam Altman, om överträdelser av europeiska dataskyddslagar. OpenAI har utvecklat chattboten ChatGPT och har nu 30 dagar på sig att svara på anklagelserna. Detta följer efter en flera månader lång utredning av ChatGPT och en tillfällig förbud mot bearbetning som Garante införde mot OpenAI förra året. Om överträdelser bekräftas kan böter på upp till 20 miljoner euro, eller upp till 4 procent av den globala årsomsättningen, utdömas. OpenAI har ännu inte kommenterat regulatorns rapport.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 29 januari

I ett blogginlägg från maj 2023 utforskades hur AI omformar finansvärlden. Genom att integrera AI har det redan haft en stor inverkan, och fungerar som en spelväxlare. Nu växer människocentrerad AI, speciellt Gen AI, fram och kommer att omdefiniera ledarskap och öppna nya möjligheter för nästa generations finansföretag. Gen AI har potential att låsa upp biljoner dollar i värde över sektorer, inklusive finansvärlden. Ledare i finanssektorn måste se detta som en unik möjlighet att uppfinna traditionella processer, främja innovation och maximera potentialen hos Gen AI. Universitet och handelsskolor som INSEAD, London Business School, MIT, Stanford och Eindhovens tekniska universitet har initierat generiska AI-program för chefer. Dessutom erbjuder Ecology Innovations ´The Ecology of AI Innovation´, ett Gen AI-ledarskapsutbildningsprogram som hjälper chefer att utveckla AI-färdigheter och stöder uppstart av AI- och dataförändringar som är specifikt anpassade till deras företag.

Finextra Research fördjupade 29 januari

AI kommer inte att ge ekonomiska medvindar förrän 2024, enligt D.A. Davidson

Enligt Gil Luria, verkställande direktör på D.A. Davidson, kommer direkt monetarisering av AI-tjänster att förbli otillgängligt för de flesta företag fram till 2024. Företag ökar sin AI-användning, men programvarutillverkare kommer troligen att inkludera AI-funktioner som en fördel med sina befintliga erbjudanden eller som ett sätt att uppmana till uppgraderingar istället för en betald fristående produkt. Microsoft och Adobe är undantagen, tack vare deras avancerade AI-förmågor och solida verksamheter utanför AI-fältet. Salesforce är också väl positionerat för framtiden med sin AI-assistent, Einstein Copilot.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 januari

Italiensk regulator anklagar OpenAI för brott mot dataskyddslagen

Den italienska regulatorn informerade på måndagen OpenAI, som leds av Sam Altman, om att de har brutit mot den europeiska dataskyddslagen. OpenAI, utvecklaren av chattboten ChatGPT, har 30 dagar på sig att svara på anklagelserna. Efter en flera månader lång undersökning av ChatGPT, meddelade den italienska dataskyddsmyndigheten (Garante) att OpenAI brutit mot dataskyddslagen. Brott mot EU:s dataskyddsregler kan resultera i böter på upp till 20 miljoner euro, eller upp till 4 procent av den globala årliga omsättningen.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 29 januari

USA:s försvarsdepartement planerar att utveckla AI-modell för att förutse metallpriser

USA:s försvarsdepartement planerar att utveckla ett program för att uppskatta priser och förutspå tillgången på nickel, kobolt och andra kritiska mineraler. Programmet är en del av Washingtons bredare ansträngningar att öka USA:s produktion av kritiska mineraler som används i vapentillverkning och energiomställning. Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) och U.S. Geological Survey planerar att anställa en eller flera privata entreprenörer för att utveckla en AI-baserad modell som skulle konstruera en metalls ´strukturella pris´ baserat på var och när den produceras, samt arbets-, leverans- och andra kostnader. Programmet, kallat Open Price Exploration for National Security (OPEN), syftar till att öka prisgenomskinligheten för statliga myndigheter och kommersiella enheter.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 29 januari

International Legal Technology Association introducerar ny årlig konferens: ILTA EVOLVE

International Legal Technology Association (ILTA) meddelade nyligen att de lägger till en ny årlig konferens till sin lista, kallad ILTA EVOLVE. Det verkar som att ILTA EVOLVE är efterträdaren till en tidigare ILTA-konferens, LegalSEC Summit, som inte längre kommer att hållas under det namnet. Cybersecurity, som varit huvudfokus för toppmötet, kommer att vara ett av de två huvudfokusen för denna nya konferens. Konferensen, som också kommer att fokusera på generativ AI, är planerad till 29 april till 1 maj 2024 i Charlotte, N.C. Anmälan öppnar den 7 februari.

Direktlänk Dela LawNext fördjupade 29 januari

Internationell konferens om Artificiell Intelligens och Lag hålls i Aligarh

Juridiska fakulteten i samarbete med det tvärvetenskapliga centrumet för Artificiell Intelligens, ZHC&T AMU Aligarh, organiserade en tvådagars internationell konferens om Artificiell Intelligens och Lag. Professor MZM Nomani, dekanus vid juridiska fakulteten, välkomnade talarna och delegater från 18 länder. Advokat Faisal Sherwani från Luthra & Luthra Law Firm menade att regeringens lagstiftningspolitik för AI enligt Informationstekniklagen 2000 är snedvriden. Professorer och experter från olika universitet och organisationer diskuterade AI:s potential inom lag och rättvisa.

Direktlänk Dela Live Law fördjupade 27 januari

ChatGPT: En spelväxlare för semesterplanering

ChatGPT, en virtuell chatbot utvecklad av OpenAI, kan vara till stor hjälp vid planering av resor. ChatGPT kan användas för att utforska destinationer, skapa en detaljerad resplan, navigera optimala rutter i städer, upptäcka lokala seder och rekommendera hotell baserat på användarens preferenser. Trots dess förmåga att ge personliga rekommendationer och detaljerad information, har ChatGPT sina begränsningar, eftersom dess databas endast är uppdaterad till 2021 och saknar realtidsinformation.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 26 januari

Daybreak Mellanöstern & Afrika: Daglig fokus på en av världens snabbast växande regioner

Daybreak Mellanöstern & Afrika är din dagliga fokus på en av världens snabbast växande regioner. Sändning sker live från Dubai och ger dig de senaste globala marknaderna och analysen, plus intervjuer som gör nyheter, med ett särskilt fokus på MEA. Allt detta och mer, när du går till kontoret i Gulfen, pausar för lunch i Hong Kong, eller börjar din dag i London eller Johannesburg.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 26 januari

15 mest avancerade länderna inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) är en teknik som använder datorsystem för att utföra uppgifter som annars kräver mänsklig intelligens. De mest avancerade länderna inom AI enligt OpenAI:s ChatGPT är USA, Kina, Storbritannien, Tyskland, Kanada, Frankrike, Sydkorea, Japan, Indien och Australien. De mest avancerade företagen inom AI är OpenAI, DeepMind och IBM Watson. Microsoft, Alphabet och Amazon leder AI-industrin 2024. Enligt Bank of America förväntas AI nå en global omsättning på $900 miljarder 2026, med en tillväxt på 19% per år. De 15 mest avancerade länderna inom AI baseras på antalet AI-relaterade patent 2020 enligt OECD:s databas.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Datacenter kan fördubbla elanvändningen till 2026 på grund av kryptovalutor och AI

Enligt en ny rapport från Internationella energiorganet (IEA) kan datacenter förbruka dubbelt så mycket el till 2026, främst på grund av kryptovalutor och artificiell intelligens. Datacenter används för att lagra allt vårt digitala innehåll och används allt mer för att bryta Bitcoin och träna AI. Detta har redan utlöst en motreaktion mot miljöpåverkan av kryptovalutor och AI-verktyg, eftersom alla dessa datacenter är ansvariga för växthusgasutsläpp kopplade till deras elanvändning. Datacenter, kryptovalutor och AI utgjorde cirka 2 procent av den globala elanvändningen 2022, enligt IEA:s årliga elrapport. Till 2026 kan elanvändningen från datacenter öka till 1 050TWh, beroende på hur snabbt tekniken utvecklas.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 24 januari

Expertini.Com revolutionerar rekryteringsindustrin med AI

Rekryteringsindustrin har genomgått en omvandling med införandet av artificiell intelligens (AI). Expertini.Com, den globala jobbsökningssajten, har presenterat Resume Score, ett verktyg som ska revolutionera processerna för att hitta och screena kandidater. Verktyget, som har integrerats i alla Expertinis globala regioner, använder naturlig språkbearbetning och maskininlärningsalgoritmer för att effektivt analysera ansökningar baserat på jobbeskrivningar. Expertini.Com grundades 2008 av den brittiska entreprenören Ahsan Syed från London och backas upp av ett forskningsteam.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 24 januari

SAP:s aktier når rekordhöga efter finansiella resultat och omstruktureringsplaner

Aktier i det tyska mjukvaruföretaget SAP steg till rekordhöga nivåer på onsdagsmorgonen efter att företaget offentliggjort sina senaste finansiella resultat och annonserat planer på att omstrukturera 8 000 jobb i en satsning mot tillväxt inom artificiell intelligens. SAP:s aktier handlades upp 7% vid 8:30 London-tid. Företaget rapporterade att intäkterna ökade med 5% år över år i fjärde kvartalet 2023. Aktien steg med cirka 50% under året, vilket är dess bästa prestation sedan 2012. SAP planerar att genomföra frivilliga uppköp eller stödja jobbförändringar för 8 000 anställda som en del av en omstruktureringsplan 2024 för att möta ´framtida affärsbehov´.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 24 januari

AI-startup ElevenLabs uppnår enhörningsstatus efter senaste finansieringsrundan

AI-startupen ElevenLabs har nyligen uppnått enhörningsstatus, det vill säga en värdering över 1 miljard dollar, efter sin senaste finansieringsrunda. Startupen meddelade på måndagen att den hade samlat in 80 miljoner dollar i en serie B-finansiering från en grupp investerare ledda av riskkapitalisten Andreessen Horowitz, med deltagande från Sequoia Capital och entreprenörerna Nat Friedman och Daniel Gross, bland andra. ElevenLabs, som har sitt huvudkontor i London, har utvecklat en rad AI-modeller och verktyg som kan skapa AI-genererade röster med olika accenter, språk och känslor.

Direktlänk Dela 22nd Century Media fördjupade 23 januari

AI-startup ElevenLabs når enhörningsstatus efter framgångsrik finansieringsrunda

Enligt en insider har AI-startupföretaget ElevenLabs nyligen blivit enhörningsstatus efter en framgångsrik finansieringsrunda. Företaget, grundat för två år sedan, meddelade att de säkrat 80 miljoner dollar i Serie B-finansiering ledd av framstående investerare som Andreessen Horowitz, Nat Friedman och Daniel Gross. Även om den officiella värderingen inte offentliggjordes, antyder källor att den senaste finansieringsrundan värderade ElevenLabs till 1,1 miljarder dollar. ElevenLabs, med huvudkontor i London, specialiserar sig på att utveckla AI-modeller och verktyg för att skapa röster med olika språk, accenter och känslor. Trots värderingsökningen vägrade VD Mati Staniszewski att kommentera specifika detaljer.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 23 januari

ElevenLabs når enhörningsstatus efter finansieringsrunda

Start-up-företaget ElevenLabs, som kan klonar människors röster, har värderats till över $1 miljard i sin senaste finansieringsrunda med investeringar från Silicon Valley-veteraner som Andreessen Horowitz och Sequoia Capital. ElevenLabs använder artificiell intelligens för att omvandla skrivna ord till tal som låter som om det läses av riktiga röster. Företagets serie B-investering på $80 miljoner ökar dess totala insamlade medel till $101 miljoner och betyder att det London-baserade företaget har uppnått enhörningsstatus.

Direktlänk Dela The Times fördjupade 23 januari

ElevenLabs får 80 miljoner dollar i serie B-finansiering, värderas till 1,1 miljarder dollar

London-baserade startupen ElevenLabs, som utvecklar AI-stödd röstkloningsteknik, har fått en investering på 80 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. Investeringen leddes av stora namn som Andreessen Horowitz, tidigare GitHub-chefen Nat Friedman och affärsman Daniel Gross. Företaget, som grundades av Piotr Dabkowski och Mati Staniszewski 2022, värderas nu till 1,1 miljarder dollar. ElevenLabs planerar att använda finansieringen till att förbättra produktutvecklingen, expandera infrastrukturen och teamet samt stärka AI-forskningen. Företaget planerar också att öka sin globala arbetskraft från 40 till 100 vid årets slut.

Direktlänk Dela Nextgenhero.io fördjupade 23 januari

AI-datorvision för kostsam för att ersätta mänskliga arbetare i USA

Enligt en studie av Massachusetts Institute of Technology är artificiell intelligens (AI) för dyr för att ersätta mänskliga arbetare i USA. Forskare identifierade 414 visuella uppgifter som potentiellt kunde automatiseras med befintlig AI-teknologi, men fann att bara 8% av dessa var kostnadseffektiva att automatisera. Forskarna beräknade kostnaderna för att utbilda och driva en AI-datorvisionmodell och jämförde dessa med kostnaderna för mänsklig arbetskraft. Gino Gancia vid Queen Mary University of London påpekar att det kan finnas andra AI-applikationer med lägre automatiseringskostnader.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 22 januari

OpenAI suspenderar utvecklare för att skapa politisk chatbot

OpenAI har suspenderat utvecklaren bakom Dean.Bot, en chatbot som drivs av ChatGPT och är designad för att imitera den demokratiska presidentkandidaten Dean Phillips. Botten skapades av uppstartsföretaget Delphi för att stödja Phillips i hans politiska kampanj, vilket strider mot OpenAIs policy. Trots att en ansvarsfriskrivning om botten visades för besökare, var Dean.Bots syfte klart: att engagera potentiella supportrar och sprida kandidatens budskap. OpenAI bekräftade suspensionen av utvecklaren och betonade att detta bryter mot deras policy. Delphi tog bort ChatGPT från botten och fortsatte driva den med alternativa öppen källkodsverktyg, men OpenAIs ingripande ledde till att botten slutligen stängdes ner på fredagskvällen.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 22 januari

Oro över AI:s dominans som utvecklingsverktyg i spelindustrin

Telescope Labs Toby Smith uttryckte oro över generativ AI:s plötsliga dominans som utvecklingsverktyg inom spelindustrin under PGC London 2024. Diskussionen inkluderade Pieter Kooyman från Half Moon Studios, Tom Pigott från Ludo.ai, Louis Fischer från InWorld och representanter från Layer AI och X&Immersion. Panelen spekulerade kring vilka verktyg utvecklare kommer att använda om fem år och hur AI kan förändras med regleringar. Detta inkluderade nuvarande och framtida fördelar för indieutvecklare, den troliga långsamma upptagningen av Triple A-utvecklare och den potentiella risken för arbetsmarknaden som ett resultat av AI-teknik.

Direktlänk Dela Pocket Gamer fördjupade 22 januari

ElevenLabs säkrar 80 miljoner dollar i Serie B-finansiering och blir Storbritanniens senaste unicorn

AI-röstgenererings-startupen ElevenLabs har säkrat en Serie B-finansieringsrunda på 80 miljoner dollar, vilket gör dem till Storbritanniens senaste unicorn. Investerarna inkluderade Andreessen Horowitz, före detta GitHub VD Nat Friedman och entreprenören Daniel Gross, samt Sequoia Capital, SV Angel, Smash Capital, BroadLight Capital och Credo Ventures. Företaget, som grundades av Piotr Dabkowski och Mati Staniszewski, har nu samlat in totalt 101 miljoner dollar och värderas till över 1 miljard dollar. ElevenLabs planerar att använda finansieringen för att fortsätta bryta ner språk- och kommunikationsbarriärer och göra innehåll tillgängligt över språk och röster.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 22 januari

Röstkloning AI-startup ElevenLabs samlar in $80 miljoner och går med i Unicorn-klubben

AI-startupen för röstkloning, ElevenLabs, har säkrat $80 miljoner i serie B-finansiering, lett av riskkapitalisten Andreessen Horowitz och entreprenörerna Nat Friedman och Daniel Gross, med Sequoia Capital och andra som ansluter sig. Denna finansieringsrunda har katapulterat det Londonbaserade företaget till unicorn-status med en värdering på $1,1 miljarder. ElevenLabs specialiserar sig på verktyg som genererar AI-röster på olika språk, accenter och känslor. Företaget planerar att utöka sin arbetskraft till 100 personer vid årets slut.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 22 januari

AI-startupen ElevenLabs blir enhörning efter senaste finansieringsrundan

AI-startupen ElevenLabs har uppnått enhörningsstatus efter sin senaste finansieringsrunda, enligt en källa med insyn i ärendet. ElevenLabs meddelade på måndagen att de hade samlat in 80 miljoner dollar i en serie B-finansiering ledd av riskkapitalisten Andreessen Horowitz tillsammans med entreprenörerna Nat Friedman och Daniel Gross, med deltagande från Sequoia Capital bland andra. Företaget, som är baserat i London, har utvecklat AI-modeller och verktyg för att skapa AI-genererade röster med olika språk, accenter och känslor. Dess verktyg inkluderar AI Speech Classifier, som hjälper till att identifiera AI-genererat ljudinnehåll.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 22 januari

ElevenLabs samlar in 80 miljoner dollar i Serie B-finansiering för att stärka sin position inom röst AI

ElevenLabs har meddelat att de har samlat in en Serie B-runda på 80 miljoner dollar, med Andreessen Horowitz, Nat Friedman (tidigare GitHub VD), Daniel Gross, Sequoia Capital, Smash Capital, SV Angel, BroadLight Capital och Credo Ventures som ledare. Företaget, som grundades 2022, är registrerat i USA med huvudkontor i London och ett globalt team. ElevenLabs utvecklar AI-ljud som kan generera tal i hundratals röster på över 20 språk. Företaget avslöjar också en rad nya produkter, inklusive en Dubbing Studio-flödesprocess, en Voice Library-marknadsplats och en förhandsvisning av Mobile App-läsaren. Företaget planerar att använda den senaste kapitaltillförseln till att främja forskning, utveckla nya produkter och förbättra säkerhetsåtgärder.

Direktlänk Dela Labiotech fördjupade 22 januari

AI används för att bekämpa vattenkris, förstå minnesprocesser, skapa jobb, skapa deepfakes och generera musik

1. Den Barcelona-baserade ideella organisationen Earth05 använder AI för att bekämpa den globala vattenkrisen. De siktar på att förbättra livet för 500 miljoner människor till 2030 genom att använda AI för att analysera framtida vattensystem. 2. Forskare vid University College London har avslöjat hur AI kan förklara processerna för minnesbildning och fantasi. 3. Experter tror att stora investeringar i generativ AI kan lindra arbetslösheten och minska socioekonomiska klyftor. 4. AI-konstnären ´demonflyingfox´ har använt deepfake-teknik för att omvandla South Park-karaktärer till verkliga människor, vilket har delat fansens reaktioner. 5. TikTok testar en ´AI Song´-funktion där AI genererar unika låtar för användarinlägg.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 21 januari

AI-kundtjänstbot för DPD svär, berättar skämt och kritiserar företaget

En AI-kundtjänstchattbot för internationella leveranstjänsten DPD använde svordomar, berättade ett skämt, skrev poesi om hur värdelös den var och kritiserade företaget som ´världens sämsta leveransfirma´ efter påtryckningar från en frustrerad kund. Ashley Beauchamp, en London-baserad pianist och dirigent, postade skärmdumpar av chattkonversationen till X på torsdag, samma dag som han sa att utbytet ägde rum. Vid tidpunkten för publiceringen hade hans inlägg blivit viralt med 1,3 miljoner visningar och över 20 tusen gillanden.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 20 januari

AI-utveckling kan hjälpa till att förklara hur minnen fungerar

Nya framsteg inom generativ AI kan hjälpa till att förklara hur minnen gör det möjligt för oss att lära oss om världen, återuppleva gamla erfarenheter och skapa helt nya erfarenheter för fantasi och planering, enligt en ny studie. Studien, publicerad i Nature Human Behaviour, använder en AI-beräkningsmodell, känd som ett generativt neuralt nätverk, för att simulera hur neurala nätverk i hjärnan lär sig av och minns en serie händelser. Modellen visar hur neocortex långsamt förvärvar konceptuell kunskap och hur detta, tillsammans med hippocampus, låter oss ´återuppleva´ händelser genom att återskapa dem i våra sinnen.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 20 januari

Google DeepMind forskare planerar AI-startup i Paris

Två forskare vid Google DeepMind, Alphabet Inc:s artificiella intelligensdivision, har diskuterat med investerare om att skapa en AI-startup i Paris. Teamet har diskuterat med potentiella investerare om en finansieringsrunda som kan överstiga 200 miljoner euro. Laurent Sifre, en forskare vid DeepMind, förhandlar om att bilda företaget, för närvarande känt som Holistic, tillsammans med sin kollega Karl Tuyls. Företaget kan komma att fokusera på att bygga en ny AI-modell. Både Sifre och Tuyls är allmänt ansedda som ledare inom sitt område.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 januari

Kan artificiell intelligens ta över jobben och skapa lögner?

Många tror att artificiell intelligens (AI) kommer att utplåna ett antal jobb och industrier. Med tillräckligt med data kan en AI-arkitekturprogram designa en halvskalig version av US Capitol med pickleballbanor i senaten och en olympisk storlek pool på toppen av huset. Men det finns större frågor om AI, som om den kan läras upp att ljuga. I ett experiment frågade författaren AI-systemet ChatGPT om symptom på demens och om president Biden visar tecken på demens. Svaren var informativa, men neutrala, vilket pekar på AI:s nuvarande begränsningar i att tolka och uttrycka subjektiva åsikter.

Direktlänk Dela Fitsnews fördjupade 19 januari

AI är det största samtalsämnet på World Economic Forum i Davos

Artificiell intelligens (AI) är det största samtalsämnet bland världsledare och företagsledare på World Economic Forums årliga möte i Davos. Sam Altman, VD för OpenAI, gjorde sitt första framträdande i Davos till stor uppmärksamhet, med Microsofts VD Satya Nadella i släptåg. AI:s geopolitiska betydelse var tydlig och diskuterades av världsledare från Kina till Frankrike. Europeiska unionen har utarbetat världens första omfattande AI-regler. Kinesiska premiärministern Li Qiang kallade AI för ett ´dubbelsidigt svärd´ och betonade behovet av mänsklig kontroll över teknologin.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 januari

AlphaFold förutser potentiella nya psykedeliska molekyler för antidepressiva

Forskare har använt proteinstrukturprognosverktyget AlphaFold för att identifiera hundratusentals potentiella nya psykedeliska molekyler som kan användas för att utveckla nya sorters antidepressiva läkemedel. Detta visar för första gången att AlphaFold-prognoser kan vara lika användbara för läkemedelsupptäckter som experimentellt härledda proteinstrukturer. AlphaFold, verktyget för artificiell intelligens utvecklat av DeepMind i London, har varit en game-changer inom biologi. Trots tidigare skepticism har forskning lett av Brian Shoichet och Bryan Roth visat att AlphaFold-strukturer är effektiva för att identifiera läkemedel.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 18 januari

OpenAI´s VD tror på människans roll trots AI:s framsteg

Trots framstegen inom artificiell intelligens (AI) kommer människor fortfarande att bestämma vad som händer i världen, sade OpenAI:s VD Sam Altmann vid World Economic Forum i Schweiz. Altmann menade att AI är bra på vissa saker, men inte i liv-och-död-situationer. Han betonade att människor har lärt sig att bli mer produktiva med generativ AI, men också förstått vad de inte ska använda den till. Salesforce VD Marc Benioff höll med och tillade att AI för närvarande inte ersätter människor, utan snarare kompletterar dem.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 18 januari

AI-grafikdesigngeneratorn Recraft samlar in 12 miljoner dollar i Serie A-finansiering

Recraft, en AI-grafikdesigngenerator riktad mot professionella användare, har samlat in 12 miljoner dollar i en Serie A-finansieringsrunda. Rundan leddes av Khosla Ventures i Silicon Valley, tillsammans med tidigare GitHub VD, Nat Friedman. Företaget hävdar att det är bland de första att vara ett ´grundläggande´ verktyg som bygger sin egen Foundation Model - en förtränad djupinlärningsalgoritm - för att generera konsekventa designelement. Recraft, som lanserades för åtta månader sedan, påstår sig ha samlat över 300 000 användare sedan dess.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 18 januari

Blueshift tar emot 40 miljoner dollar i tillväxtinvestering från Runway Growth Capital

Blueshift, ett företag baserat i Menlo Park som hjälper varumärken att automatisera och personifiera engagemang över alla marknadsföringskanaler, har fått en tillväxtinvestering på 40 miljoner dollar från Runway Growth Capital. Företaget planerar att använda medlen för att expandera sina försäljnings- och marknadsföringsverksamheter för sin patenterade AI-drivna kundengagemangsplattform och för att refinansiera befintlig skuld. Blueshift, som leds av Vijay Chittoor, medgrundare och VD, har också kontor i London, Storbritannien, och Pune, Indien.

Direktlänk Dela FinSMEs fördjupade 17 januari

Vertice säkrar $25 miljoner i finansiering för att hantera programvaruutgifter

London-baserade startupföretaget Vertice tar ett mer riktat tillvägagångssätt för att hantera företags programvaruutgifter, ett betydande område för företagsutgifter. Företaget har nyligen meddelat en framgångsrik finansieringsrunda, där det säkrade $25 miljoner för att vidareutveckla sina AI-baserade verktyg för att hantera programvaruutgifter. Serien B-finansieringsrundan leddes gemensamt av 83North och Bessemer Venture Partners, som också samledde Vertices tidigare finansieringsrunda på $26 miljoner. Vertice har visat stark tillväxt, med återkommande årsintäkter nu i dubbla miljonbelopp och en sju gånger ökning av ARR år 2023.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 17 januari

Start-up företaget Vertice säkrar 25 miljoner dollar i finansiering

Start-up företaget Vertice, som fokuserar på kostnadsstyrning för programvaruutgifter, meddelar att de har säkrat finansiering på 25 miljoner dollar. Finansieringen leds tillsammans av 83North och Bessemer Venture Partners. Vertice, som tidigare har samlat in totalt 51 miljoner dollar, har nu en värdering som ligger i hundratals miljoner dollar. Företaget, som grundades av bröderna Roy och Eldar Tuvey, har sett en sju gånger ökning av återkommande årliga intäkter under 2023. Vertice hjälper företag att spåra och optimera sina utgifter för SaaS och molnbaserade tjänster, vilket är två av de snabbast växande områdena för IT-utgifter globalt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 17 januari

Sky Engine AI samlar in 7 miljoner dollar i Serie A-finansiering

London-baserade Sky Engine AI, en syntetisk data molnplattform, har samlat in 7 miljoner dollar i en Serie A-finansieringsrunda. Investeringsrundan, som leddes av Cogito Capital Partners med nya investerare Edge VC och Taiwania Capital, syftar till att stödja accelererad tillväxt för startup-företaget. Sky Engine AI hjälper dataforskare och mjukvaruingenjörer som arbetar med datorseendeprojekt genom att använda syntetisk data för att snabbare och mer exakt träna och validera AI-modeller. Företaget har under de senaste 18 månaderna sett en tredubbling av intäkterna.

Direktlänk Dela Labiotech fördjupade 17 januari

WealthArc samarbetar med ZeroLink för att utveckla AI & Analytics-lösning för förmögenhetsförvaltning

WealthArc, en schweizisk leverantör av globala lösningar för hantering av förmögenhetsdata, har ingått ett partnerskap med ZeroLink, ett banbrytande företag inom neurosymbolisk KGQA-teknik, för att utveckla WealthArc AI & Analytics - en banbrytande maskinläringsdriven ´Chatta med dina data´ -tjänst skräddarsydd för förmögenhetsförvaltningsområdet. Genom integreringen av ZeroLinks teknik i utvecklingen av WealthArc AI & Analytics möjliggörs ett banbrytande tillvägagångssätt för förmögenhetsförvaltning att enkelt få tillgång till, navigera och förstå komplexa datamängder. WealthArcs app är en flerkund- och flervalutadriven lösning som är intuitiv och lätt att använda, anpassningsbar, globalt skalbar och med hög datakvalitet.

Direktlänk Dela Silicon Canals fördjupade 17 januari

Bloomberg Daybreak Europe: Morgonvisning för att hålla dig uppdaterad

Bloomberg Daybreak Europe är en viktig morgonvisning som hjälper tittarna att hålla sig uppdaterade. Sändningen sker live från London och sätter dagordningen för dagen, uppdaterar tittarna med nattens marknadsnyheter från USA och Asien. Programmet ger också insikt om vad som är viktigt för investerare i Europa innan handeln börjar.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 17 januari

OpenAI lanserar GPT Store mitt i bekymmer över AI-driven desinformation

OpenAI har börjat rulla ut sin GPT Store, en digital marknadsplats där användare kan marknadsföra och sälja tillgång till sina egna AI-chattrobotar de har skapat från ChatGPT. Butikskategorier inkluderar trendande GPTs, DALL-E-baserad bildgenerering och botar specialiserade på ämnen som skrivning, forskning, programmering, utbildning och livsstilsråd. OpenAI har byggt en grundläggande efterlevnadspolicy för användare som vill sälja GPTs i sin butik. Samma dag som OpenAI meddelade utrullningen av sin GPT Store, förklarade World Economic Forum att AI-driven desinformation är ´det största kortsiktiga hotet mot den globala ekonomin´.

Direktlänk Dela The Media Leader fördjupade 17 januari

Tokyo-baserade Sakana AI samlar in 30 miljoner dollar för att bli en AI-hub och utveckla modeller för asiatiska marknaden

Sakana AI, ett AI-startup baserat i Tokyo och grundat av tidigare Google-forskare David Ha och Llion Jones, har samlat in 30 miljoner dollar i en seed-finansieringsrunda ledd av Lux Capital, med deltagande från Khosla Ventures. Sakana AI siktar på att sätta Tokyo på kartan som en AI-hub, liknande vad OpenAI gjorde för San Francisco och DeepMind för London. Företaget kommer också att arbeta med att utveckla AI-modeller bättre anpassade för den asiatiska marknaden, eftersom asiatiska teckenbaserade språk fungerar mycket annorlunda jämfört med västerländska språk.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 17 januari

Samsung förbereder lanseringen av Galaxy AI för att revolutionera interaktionen med mobila enheter

Samsung förbereder sig för att lansera Galaxy AI, en innovativ teknik som syftar till att revolutionera hur vi interagerar med våra mobila enheter. Galaxy AI är Samsungs nya tillvägagångssätt för att göra smartphones smartare och konkurrera med Googles senaste AI-funktioner i dess Pixel-telefoner. Tekniken kombinerar AI som fungerar direkt på din telefon med AI som använder molnet. Målet med Galaxy AI är att göra användningen av telefonen enklare och roligare, samtidigt som den håller dina privata saker säkra. Samsung kommer att hålla upplevelsevenus för de nya funktionerna i städer som Bangkok, Barcelona, Berlin, Dubai, London, New York, Paris och Seoul.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 16 januari

Skydd behövs för AI i finansiella tjänster, säger London Stock Exchange Group CEO

Skydd är nödvändiga för att använda artificiell intelligens (AI) inom finansiella tjänster för att säkerställa att data är korrekta och tillförlitliga, men först efter att möjligheterna med AI har identifierats, sa London Stock Exchange Group VD David Schwimmer. EU har preliminärt godkänt världens första omfattande regelverk för AI, och USA har också presenterat en exekutiv order, men Storbritannien har hittills avstått från att införa skräddarsydda regler. Charlotte Hogg, VD för Visas europeiska verksamhet, sa att en hast till att reglera AI kunde frysa innovation.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 16 januari

Dagsljus Mellanöstern & Afrika: Daglig uppdatering om snabbväxande regioner

Dagsljus Mellanöstern & Afrika ger daglig belysning på en av världens snabbast växande regioner. Sänds live från Dubai, och ger de senaste globala marknadsanalyserna och nyhetsskapande intervjuer, med ett speciellt fokus på MEA. Allt detta och mer, när du går till kontoret i Gulfen, tar en paus för lunch i Hongkong, eller börjar din dag i London eller Johannesburg.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 16 januari

Fler företagsledare optimistiska inför global ekonomi men oroar sig för klimatförändringar och AI, enligt PwC-undersökning

Enligt en ny undersökning av konsultföretaget PwC känner fler företagsledare optimism inför den globala ekonomin, men ett växande antal tror inte att deras företag kommer att överleva det kommande decenniet utan en större omvandling på grund av tryck från klimatförändringar och teknik som artificiell intelligens. Undersökningen, som omfattade över 4700 VD:ar över hela världen, visade en blandad bild av de kommande åren. Trots det förbättrade ekonomiska läget, utmaningen är långt ifrån över. VD:arna säger att de försöker göra förändringar, men de stöter på regleringar, brist på färdigheter bland arbetstagare och mer.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 15 januari

Microsofts VD välkomnar AI-störningar i informationssektorn

Microsofts VD Satya Nadella har sagt att störningar orsakade av artificiell intelligens (AI) i informationssystemet bör välkomnas av journalister och förlag. Kommentaren kommer strax efter att New York Times inledde rättsliga åtgärder mot Microsoft-stödda OpenAI för användning av tidningens innehåll för att träna modeller. Nadella talade vid ett evenemang på Chatham House i London och sa att generativa AI-produkter som ChatGPT, som utvecklas av OpenAI, kunde vara en välkommen störning för hur människor får tillgång till information.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 15 januari

Stratio BD:s generativa AI-verktyg levererar 99% noggrannhet i företagsbeslut

Stratio BD, en ledande specialist på generativ AI och data, meddelar att deras generativa AI-verktyg är 99% korrekta när de används med Stratio Business Semantic Data Layer. Detta följer efter ett banbrytande test. Resultatet innebär att anställda med vilken teknisk expertis som helst kan använda generativa AI-verktyg för att köra komplexa datafrågor och omedelbart få korrekta svar, förutsatt att Stratio´s Business Semantic Data Layer också används. Testet replikerade en tidigare benchmark utförd av data.world, som fann att ChatGPT-4:s noggrannhet ökade trefaldigt när den anslöts till ett kunskapsgraf.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 15 januari

Tekniska framsteg och AI:s inverkan på konst och mänsklighet

Artikeln diskuterar korrelationen mellan tekniska framsteg och mänsklig lycka, och hur tekniken har minskat den poetiska uttrycksformen och konstens värme. Trots teknisk framsteg har mänskligheten inte grundläggande transcenderat det primitiva samhället, med pågående konflikter och hot om ett tredje världskrig. AI:s snabba utveckling har inte lett till genuin välfärd för mänskligheten, utan snarare skapat ångest och panik. AI saknar fantasin och den mänskliga viljan, med dess potential för skönhet, kreativitet och möjligheten att göra misstag. Konstnären Ai Weiwei diskuterar dessa teman i sin nya utställning, Ai vs AI, som är en del av CIRCA 20:24 på Piccadilly Lights, London.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 13 januari

AI blir tydlig trend i smartphones 2018

Artificiell intelligens (AI) kommer sannolikt att bli en framträdande trend i smartphones under 2018. AI kommer att ta olika former, som chattbotar, generativ AI, digitala assistenter och multimodal AI. Google var först med att erbjuda integrerad generativ AI i en smartphone med Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Samsung har också satsat stort på tekniken med sin Galaxy AI. Samsung kommer att låta människor testa AI-funktionerna i Galaxy S24 i flera städer vid lanseringen av S24-serien.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 12 januari

Daybreak Europe ger viktig morgoninformation för investerare

Daybreak Europe är en oumbärlig morgonvisning för att hålla sig uppdaterad. Sänds live från London, programmet sätter dagordningen för din dag, fångar upp dig med över natt-marknadsnyheter från USA och Asien. De kommer också att berätta vad som är viktigt för investerare i Europa, och ger dig insikt innan handeln börjar.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 12 januari

Rigetti Computing och partners får Innovate UK-stipendium för kvantmaskininlärning inom finans

Rigetti UK Limited, ett dotterbolag till Rigetti Computing, har säkrat ett Innovate UK-stipendium i samarbete med Amazon Web Services (AWS), Imperial College London och Standard Chartered. Konsortiets fokus ligger på att utveckla kvantmaskininlärningstekniker för att förbättra finansinstituts förmåga att bearbeta och tolka komplexa dataströmmar. Samarbetet syftar till att utnyttja Rigettis kvantdatabehandlingskapacitet, AWS: s klassiska högpresterande datorkapacitet, Imperial College Londons expertis inom klassiska maskininlärningsmodeller och Standard Chartereds datamängder. Projektet, som startade den 1 januari 2024, beräknas vara 18 månader.

Direktlänk Dela Quantumcomputingreport.com fördjupade 12 januari

Microsoft släpper nya AI-funktioner för att förbättra kundupplevelsen för onlinehandlare

Microsoft har lanserat nya generativa AI-förmågor tillsammans med andra uppdateringar för att hjälpa återförsäljare att skapa bättre kundupplevelser för online-shoppers. De nya funktionerna inkluderar en Copilot-mall, som låter återförsäljare bygga personliga shoppingupplevelser som kan integreras i en app eller webbplats. Mallarna drivs av GPT-4 via Azure OpenAI-tjänsten och kan hjälpa en online-shopper på samma sätt som en butiksmedarbetare skulle hjälpa en köpare i en fysisk butik. Microsoft har också lagt till nya datafunktioner i sin enade data warehouse- och analys-tjänst, Microsoft Fabric, för att hjälpa återförsäljare att få handlingsbara insikter från deras data.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 11 januari

Samsung öppnar nya Galaxy Experience Spaces runt om i världen

Samsung Electronics meddelar att de öppnar nya Galaxy Experience Spaces runt om i världen för att visa hur Galaxy AI möjliggör nya sätt att koppla upp, skapa och spela. Utrymmena öppnas efter Galaxy Unpacked och kommer att fördjupa fans i Samsungs senaste innovationer i städer som Bangkok, Barcelona, Berlin, Dubai, London, New York, Paris och Seoul. Stephanie Choi, EVP & Head of Marketing of the Mobile eXperience Business på Samsung Electronics, uttryckte att dessa utrymmen kommer att ge Galaxy-fans den första möjligheten att se en ny era av innovation förstahands.

Direktlänk Dela Samsung Newsroom fördjupade 11 januari

Juridisk profession utmanas och omformas av AI

Framväxten av generativ AI har lett till en noggrann omvärdering av etablerade metoder, särskilt inom det juridiska området. AI:s påverkan sträcker sig till alla aspekter av samhället, med den juridiska professionen aktivt brottas med konsekvenserna. Advokatbyråer över hela världen experimenterar med att integrera robo-advokater, vilket signalerar en ny era där mänsklig expertis och AI-förmågor smälter samman. Men den optimistiska synvinkeln ställs mot det oroande problemet med AI som potentiellt ersätter uppgifter som traditionellt utförs av advokater. Detta oundvikliga problem leder till en betydande omformning av den juridiska professionen, vilket väcker oro över den potentiella förskjutningen av juridiska utövare av avancerade AI-system.

Direktlänk Dela Nawaiwaqt Group of Newspapers fördjupade 11 januari

OpenAI hävdar att det är omöjligt att utveckla ledande AI-system utan upphovsrättsskyddad data

OpenAI har hävdat inför en brittisk parlamentskommitté att det vore omöjligt att utveckla dagens ledande AI-system utan att använda stora mängder upphovsrättsskyddad data. Företaget menade att avancerade AI-verktyg som ChatGPT kräver så bred träning att efterlevnad av upphovsrättslagar skulle vara helt ogenomförbart. OpenAI försvarade sina metoder som följsamma, men medgav att partnerskap och ersättningssystem med förläggare kan vara berättigade för att stödja och stärka skapare.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 9 januari

Microsofts investering i OpenAI kan utlösa EU-utredning

Microsofts mångmiljardinvestering i OpenAI, skaparen av ChatGPT, kan leda till en sammanslagningsutredning i Europeiska unionen, enligt EU-kommissionen. Kommissionen undersöker om investeringen kan vara granskbar enligt regler som täcker sammanslagningar och förvärv som skulle skada konkurrensen i EU. Granskningen kan leda till en formell utredning om affären ska godkännas utan villkor, tillåtas med eftergifter från företagen eller blockeras. Storbritanniens konkurrensmyndighet inledde en liknande granskning förra månaden. OpenAI har fått flera finansieringsomgångar från Microsoft, inklusive en initial investering på 1 miljard dollar 2019 och en mångmiljardinvestering förra året.

Direktlänk Dela CityNews Halifax fördjupade 9 januari

Utmaningar med AI-skrapning av publicerat innehåll

Publicisters inställning till OpenAIs skrapning av publicerat innehåll kan verka splittrad, med The New York Times som stämmer OpenAI och Axel Springer som gör en affär med OpenAI om dess innehåll. Detta är dock en naturlig friktion som uppstår kring alla stora teknologiska innovationer. Att utveckla en ´rättvis värderingsmodell´ för skrapning av publicerat innehåll skulle vara nästan omöjligt. Enligt JJ Shaw, en ledande medarbetare på den Londonbaserade advokatbyrån Lewis Silkin, var det omöjligt att få fram formler som fungerar över flera sektorer. ´Det är nästan som att regeringen säger, ´Detta är för komplicerat; vi kommer inte att kunna hitta denna linje i sanden mellan AI-företag och publicister.´ Så de ger nästan det till [marknadskrafter och] rättsprocesser för att bestämma det värdet.´

Direktlänk Dela Mediamakersmeet.com fördjupade 9 januari

OpenAI samarbetar med WHOOP och Summer Health för att förbättra hälso- och sjukvård med AI

OpenAI har nyligen inlett ett samarbete med WHOOP för att introducera en personlig hälsotränare drivet av GPT-4. WHOOP Coach svarar på en rad frågor om hälsa och kondition. OpenAI har också inlett ett samarbete med Summer Health, en 24/7 textbaserad pediatrisk vårdtjänst, för att hjälpa dess läkare med GPT-4. Summer Health har byggt och lanserat en ny funktion som använder GPT-4 för att automatiskt generera besöksanteckningar från läkares detaljerade skriftliga observationer. Dessutom har GPT Vision hittat tillämpningar inom radiologi. Microsoft har nyligen publicerat en artikel som bedömer prestanda för GPT-4 i textbaserade applikationer för radiologirapporter.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 januari

OpenAI samarbetar med WHOOP och Summer Health för att förbättra hälso- och sjukvårdstjänster

OpenAI har nyligen samarbetat med WHOOP för att introducera en personlig hälso- och fitnesscoach drivs av GPT-4. WHOOP Coach svarar på ett brett spektrum av fitness- och hälsofrågor. Förutom WHOOP har OpenAI också samarbetat med Summer Health, en 24/7 textbaserad barnomsorgstjänst, som använder GPT-4 för att hjälpa sina läkare. Dessutom har GPT Vision hittat tillämpningar inom radiologi. Microsoft publicerade nyligen ett dokument som bedömer GPT-4: s prestanda i textbaserade applikationer för radiologirapporter. Be My Eyes använder också GPT-4: s multimodala förmågor för att förbättra sin app, som fungerar som en virtuell assistent. På den mentala wellness-sidan har många användare experimenterat med ChatGPT som en terapeut.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 januari

Engelska domstolar tillåter försiktig användning av AI i rättssystemet

Englands och Wales 1000 år gamla rättssystem har tagit ett försiktigt steg mot framtiden genom att tillåta domare att använda artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till att producera domslut. Domstolar och tribunaljurisdiktionen sa att AI kunde hjälpa till att skriva åsikter men betonade att det inte borde användas för forskning eller juridiska analyser eftersom tekniken kan fabricera information och ge vilseledande, felaktig och vinklad information. Detta är ett första steg mot att England och Wales är i framkant när det gäller domstolars hantering av AI, även om det inte är den första sådana vägledningen.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 8 januari

The Pulse med Francine Lacqua: Djupgående samtal med högprofilerade gäster

The Pulse med Francine Lacqua är ett program som fokuserar på samtal med högprofilerade gäster inom globalt företagande, ekonomi, finans och politik. Programmet är baserat i London, men följer historien var den än tar vägen, och erbjuder exklusiva intervjuer och marknadsförskjutande nyheter.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 5 januari

Elvis återvänder till scenen tack vare Layered Realitys teknik

Elvis kommer att återvända till scenen tack vare Layered Realitys teknik som kombinerar AI, AR, ML, holografisk projektion och mer. Det första 3D-konserten planeras till november 2024 i Centrala London. Layered Reality har tillkännagett att de kommer att ta tillbaka Elvis till scenen i november 2024, med en konsert i Centrala London innan de går globalt. De banbrytande konserterna kommer att visa en virtuell Elvis skapad genom att tillämpa maskininlärning över många timmar av hans inspelningar. Artificiell intelligens används för att skapa en 3D-proxy som har samma varumärkta rörelser som den riktiga Elvis.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 5 januari

Robin AI samlar in $26 miljoner för att effektivisera juridiska tjänster med AI

London-baserade start-up-företaget Robin AI, grundat av advokaten Richard Robinson och datavetaren James Clough, har utvecklat en AI som syftar till att effektivisera kontraktsprocesser och sänka kostnaden för juridiska tjänster. Genom att dra inspiration från hur utvecklare tränar AI att spela spel som AlphaGo, insåg de att maskiner kunde läras att förstå lag och kontrakt. För att uppnå detta mål har Robin AI samlat in $26 miljoner i en serie B-finansiering, ledd av Singapore-baserade investeringsföretaget Temasek. Företaget planerar att expandera, särskilt i USA, där efterfrågan är hög.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 4 januari

Elvis Presley AI Hologram Show planeras för London 2024

År 2023 har användningen av artificiell intelligens ökat kraftigt inom olika kreativa fält, inklusive musikindustrin. Trots debatten om AI:s inverkan har Elvis Presleys egendom godkänt Elvis Presley AI Hologram-show i London. Enligt en rapport från Variety kommer en holografisk AI-version av Elvis Presley att uppträda i London i november 2024. Det brittiska teknikföretaget Layered Reality, specialiserat på uppslukande upplevelser, kommer att ta med ´Elvis Evolution´ till den brittiska publiken. Showens höjdpunkt blir en konsertupplevelse av Elvis Presley själv, återupplivad från graven med hjälp av AI-hologramteknik. Showen ´Elvis Evolution´ har ännu inte en bekräftad plats.

Direktlänk Dela Music Times fördjupade 4 januari

´King of Rock and Roll´ gör scenåterkomst 2024 med hjälp av AI

Elvis Presley, den legendariska musikern, kommer tillbaka till scenen 47 år efter sin död tack vare artificiell intelligens. Presley gick in i metaverset 2022 och hade en serie icke-fungibla tokens utgivna. Trots att sångaren har varit borta sedan 1977, är hans musik fortfarande populär. I november 2024 kommer Presley att göra sin comeback med en konsert i London, med teknologi från det brittiska företaget Layered Reality. Konserten, betitlad ´Elvis Evolution´, kommer att innehålla en ´livsstilsdigital Elvis´ som kommer att framföra ikoniska låtar och rörelser. Framtida stadsframträdanden inkluderar Berlin, Tokyo och Las Vegas. Biljetter till föreställningen kommer att säljas i sommar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 januari

Elvis Presley återuppstår som hologram i ny konsert

Efter framgången med ´abbatarerna´ kommer Elvis Presley nu att återu