» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 337 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Meta Platforms Inc., tidigare känd som Facebook Inc., är ett amerikanskt multinationellt teknikkonglomerat baserat i Menlo Park, Kalifornien. Företaget äger Facebook, Instagram och WhatsApp, bland andra produkter och tjänster. Meta är ett av världens mest värdefulla företag och bland de tio största offentligt handlade företagen i USA. Det anses vara ett av de stora fem amerikanska informationsteknikföretagen, tillsammans med Alphabet (Google), Amazon, Apple och Microsoft. Metas produkter och tjänster inkluderar Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger och Quest 2. Den har förvärvat Reality Labs, Mapillary, CTRL-Labs, Kustomer och har en 9,99 % andel i Jio Platforms. År 2021 genererade företaget 97,5 % av sin inkomst från försäljning av reklam. Den 28 oktober 2021 ändrade Facebooks moderbolag sitt namn från Facebook, Inc., till Meta Platforms, Inc., för att ´reflektera sitt fokus på att bygga metaverset´.

Senaste nytt kring Meta Platforms

Meta Platforms aktier sjunker 14% på grund av oro för ökade AI-utgifter

Meta Platforms aktier sjönk med 14 procent i förhandeln på torsdag efter att företagets kommentarer om långvariga utgifter för artificiell intelligens (AI) oroades investerare. Företagets dystra prognos för utgifter och intäkter på onsdagen ledde till att aktierna föll med 15 procent i efterhandeln. Utförsäljningen raderade nästan 200 miljarder dollar av marknadsvärdet för moderbolaget till Facebook och Instagram, vilket sänkte det till cirka 1 biljon dollar. Aktierna i Alphabet och Snap föll mellan 2 och 5 procent.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Meta Platforms aktiepris sjunker med 15% efter besvikna investerare

Meta Platforms aktiepris sjönk med 15% efter att bolaget besviken investerare med prognoser om högre utgifter och lägre än förväntade intäkter. Detta var Metas aktiers näst största en-dags förlust i aktievärde efter den rekordstora förlusten om 232 miljarder dollar den 3 februari 2022. Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, förväntar sig att intäkterna för april-juni kommer att ligga mellan 36,5 och 39 miljarder dollar, vilket är lägre än analytikernas prognoser på 38,3 miljarder dollar. Bolaget höjde sin prognos för kostnader i år för att stödja investeringar i nya AI-produkter och den datorkraft som behövs för att stödja dem.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

Meta Platforms rapporterar överraskande starka Q1-resultat trots aktiefall

Meta Platforms (META) rapporterade första kvartalets resultat som överträffade analytikernas förväntningar, med justerade intäkter på 4,71 dollar per aktie och 36,46 miljarder dollar i omsättning. Efter att ha släppt resultatet efter onsdagens marknadsstängning sjönk Meta-aktier med över 10%, vilket många experter tillskriver det sociala mediejättens prognos för andra kvartalet. Rohit Kulkarni, Managing Director och Senior Research Analyst på Roth MKM, diskuterar Metas potentiella nästa stora inkomstkälla och företagets framsteg inom generativ AI jämfört med andra konkurrenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

AMD visar strategisk tillväxt och motståndskraft i AI- och chipmarknaden

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) har visat betydande motståndskraft och strategisk tillväxt trots den ökande efterfrågan på artificiell intelligens (AI) och chips. Företaget fokuserar på att expandera sitt fotavtryck på datacenter- och AI-chipmarknaderna, utmanar industriledare som Nvidia Corp. Med viktiga tekniska partnerskap och ambitiösa försäljningsmål för server-GPU:er är AMD väl positionerat att dra nytta av den ökande efterfrågan på AI och datacenterkapacitet. AMD förväntar sig att generera 3,5 miljarder dollar i server-GPU-försäljning 2024, upp från ett initialt mål på 2 miljarder dollar. Företaget har strategiska partnerskap med Microsoft, Oracle och Meta Platforms, som redan visat starkt intresse för dess chips.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Aktiemarknaden visar blandade resultat, Tesla och Vertiv stiger efter rapporter

Dow Jones terminer förändrades knappt tidigt på onsdagen, medan S&P 500 och Nasdaq terminer steg något. Elbilstillverkaren Tesla och AI-bolaget Vertiv steg efter sina rapporter. Boeing steg också. Ett försök till aktiemarknadsrally fortsätter, men har ännu inte bevisat sig. Meta Platforms, ServiceNow och Chipotle Mexican Grill är företag som kommer att rapportera sina resultat efter stängning. Nvidia steg något när AI-ledaren närmar sig viktiga nivåer. Samtidigt föll Uber Technologies och Lyft på grund av rädsla för en Tesla ride-hailing-tjänst. Nvidia och Meta Platforms finns på IBD Leaderboard. Vertiv finns på IBD 50. Vertiv, ServiceNow och Meta finns på IBD Big Cap 20.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupar idag

Meta Platforms utökar sin AI-tjänst till Nigeria och elva andra länder

Meta Platforms, moderbolaget till stora nätverk som Facebook, WhatsApp och Instagram, har meddelat att de utökar sin AI-tjänst, meta AI, till Nigeria och elva andra länder. Denna utvidgning är en strategisk milstolpe i företagsbyggande, med syfte att förbättra digital integration och tillgänglighet av verktyg globalt. Meta AI, som initialt erbjuds på engelska, syftar till att förbättra användarupplevelsen genom att erbjuda kreativa, produktiva och enkla informationsfångstverktyg att användas direkt inom Facebooks kärntjänster. Tjänsten kommer att vara tillgänglig i länder som Ghana, Sydafrika, Malawi, Uganda, Zambia, Zimbabwe, Kanada, Australien, Jamaica, Nya Zeeland, Pakistan och Singapore.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupar idag

AI-aktier: Vilka att hålla koll på och deras utsikter

Företag som gynnas av den kraftiga tillväxten inom artificiell intelligens (AI) har sett sina aktier stiga kraftigt. Trots en nyligen nedgång har Morningstar Global Next Generation Artificial Intelligence Index, som speglar ledande AI-teknologier, ökat med 60,56% under de senaste 12 månaderna och är upp 10,95% hittills i år. Nvidia har varit den största vinnaren inom AI-aktier, med en uppgång på över 200% under det senaste året och 70% hittills i år. Bland de tio företag som framhävs här är sex rättvärderade och tre övervärderade, enligt Morningstars rättvisa värderingar. Endast Adobe är undervärderat.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade igår

iPhone 16 förväntas ha stora AI-förbättringar

iPhone 16 förväntas lanseras under hösten 2022, med stora förbättringar inom artificiell intelligens (AI). Apple, som hittills har gjort minst intryck på AI bland de stora teknikföretagen, förväntas ändra detta. Företaget behöver imponera igen, eftersom det inte har varit många imponerande ögonblick sedan iPhone 12. Det förväntas att AI kommer till iPhone 16-serien genom iOS 18-programvaran. Dessutom kan iPhone 16 Pro få en större skärm för att rymma periskopkameran. Enligt rykten kan Pro Max-modellen byta namn till Apple iPhone 16 Pro Ultra. En annan förändring kan vara en vertikal kameramatris.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade i förrgår

OpenAI anställer sin första anställda i Indien, Pragya Misra

Pragya Misra, examen från Delhi University, har anställts av OpenAI, ett av världens mest populära AI-företag, värderat till över 667380 miljarder rupier. Misra är företagets första anställda i Indien och kommer att leda offentlig policy och partnerskap i landet. Misra har tidigare arbetat som Director of Public Affairs för Truecaller, samarbetat med regeringsministerier, investerare, nyckelintressenter och mediepartners och arbetat för Meta Platforms i tre år. Hon ledde också WhatsApps kampanj mot desinformation 2018 och har arbetat med Ernst & Young samt den Kungliga Danska Ambassaden i Delhi.

Direktlänk Dela Diligent Media Corporation fördjupade 22 april

Tre AI-aktier som Wall Street tror kommer att överträffa Nvidia

Nvidia regerar för närvarande som kung inom artificiell intelligens (AI), men det finns tre AI-aktier som Wall Street tror kommer att överträffa Nvidia under de närmaste 12 månaderna. Dessa aktier inkluderar Advanced Micro Devices (AMD), Intel och UiPath. AMD, en av Nvidias största rivaler, förväntas ha en uppsida på nästan 16% tack vare introduktionen av sina nya AI-chip. Intel, som en gång var ohotad kung på den globala chipmarknaden, förväntas förbättras med en genomsnittlig 12-månaders prisprognos 18% över det nuvarande aktiepriset. UiPath, en ledare inom robotprocessautomatisering (RPA), förväntas ha en uppsida på 45%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 april

Potentiella investeringsalternativ trots återaccelererande inflation: Meta Platforms och Roblox

USA:s konsumentprisindex (CPI), en indikator för inflation, steg med 3,5% i mars jämfört med föregående år. Detta var den tredje månaden i rad som CPI växte snabbare än förväntat, vilket gör att investerare och analytiker blir försiktiga med återaccelererande inflation. Denna trend kan förhindra att Federal Reserve sänker räntorna, vilket kan utlösa en betydande korrigering på aktiemarknaden. Meta Platforms och Roblox framstår som potentiellt robusta investeringsalternativ, särskilt givet deras stora adresserbara marknader och solida affärsmodeller.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI förväntas vara huvudtema i kommande stora teknikrapporter

Artificiell intelligens (AI) förväntas vara ett huvudtema i de kommande rapporterna från stora teknikföretag. Meta Platforms kommer att rapportera om sina intäkter på onsdag, medan Alphabet, Googles moderbolag, och Microsoft kommer att rapportera på torsdag. Analytiker förväntar sig att Meta kommer att ge uppdateringar om hur företaget använder AI för att driva sina plattformars rekommendations- och rankningsmotorer, samt beröra sin senaste AI-assistentexpansion, Llama 3, och dess nya AI-chip. Google förväntas ge uppdateringar om sina initiativ som AI-monetisering över sina företagserbjudanden samt andra indikationer på hur företaget använder AI. Microsoft kommer troligen att erbjuda investerare insikter i företagets AI-projekt genom sitt partnerskap med OpenAI, inklusive Copilot och molnpåverkan.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 21 april

OpenAI anställer Pragya Misra som chef för regeringsrelationer i Indien

OpenAI har anställt Pragya Misra som chef för regeringsrelationer i Indien. Anställningen kommer som svar på oro över hur artificiell intelligens (AI) kan påverka val. Misra har tidigare varit anställd på Truecaller och Meta Platforms. Hon kommer att börja sitt nya jobb på OpenAI i slutet av april, där hon kommer att övervaka partnerskap och offentlig policyverksamhet i Indien. Förutom sitt yrkesliv driver Misra Pragyaan Podcast och är en Heartfulness Meditation Trainer. Hon har även representerat Indien i internationella golftävlingar mellan 1998 och 2007.

Direktlänk Dela The Sports Grail fördjupade 21 april

Metas AI-assistenter visar upp märkliga beteenden på sociala medier

Facebooks moderbolag Meta Platforms har presenterat en ny uppsättning artificiella intelligenssystem som driver vad VD Mark Zuckerberg kallar ´den mest intelligenta AI-assistenten som du kan använda fritt´. Meta har dock stött på problem när AI-assistenterna började interagera på sociala medier, med märkliga utbyten som visar på begränsningarna med AI-teknologi. En AI-assistent gick med i en Facebookgrupp för mammor och pratade om sitt ´begåvade barn´, medan en annan försökte ge bort icke-existerande saker till förvirrade medlemmar i ett ´Köp Inget´-forum. Företaget har släppt två mindre versioner av sitt mest kraftfulla AI-modell, Llama 3, och säger att den nu är inbyggd i Meta AI-assistentfunktionen på Facebook, Instagram och WhatsApp.

Direktlänk Dela The News Herald fördjupade 21 april

OpenAI anställer sin första anställda i Indien, Pragya Misra

OpenAI, som stöds av Microsoft, har nyligen anställt Pragya Misra som sin första anställda i Indien. Misra, 39, har anställts för att hantera offentliga angelägenheter och partnerskap i Indien. Tidigare har hon arbetat med Truecaller och fungerade som direktör för offentliga angelägenheter där hennes roll inkluderade nära samarbete med investerare, regeringsministerier, nyckelintressenter och mediebyråer. Misra har också arbetat med flera Meta-plattformar i tre år och ledde WhatsApps kampanj mot desinformation 2018. Dessutom är hon en skicklig golfare och har representerat Indien i många turneringar mellan 1998 och 2007.

Direktlänk Dela MyNation fördjupade 20 april

OpenAI anställer Pragya Misra som sin första anställda i Indien

OpenAI, som leds av Sam Altman, har anställt Pragya Misra som sitt första anställda i Indien. Misra har utsetts till att leda offentliga policyfrågor och partnerskap i landet. Hon har tidigare tjänstgjort som direktör för offentliga ärenden för Truecaller, där hon samarbetade nära med regeringsministerier, investerare, nyckelintressenter och mediapartners. Innan dess arbetade hon i tre år med Meta Platforms. Hon ledde också WhatsApps kampanj mot desinformation 2018 och har arbetat med Ernst & Young samt den kungliga danska ambassaden i Delhi.

Direktlänk Dela Indica News fördjupade 20 april

Tidigare Truecaller och Meta Platforms anställd har tjänstgjort som Direktör för Public Affairs

Hon har tjänstgjort som Direktör för Public Affairs på Truecaller, där hon har samarbetat nära med regeringsministerier, investerare, nyckelintressenter och mediapartners. Innan detta arbetade hon i tre år med Meta Platforms.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 20 april

OpenAI utökar sin närvaro i Indien, anställer Pragya Misra

AI-företaget OpenAI har utsett Pragya Misra till chef för offentliga relationer, vilket gör henne till företagets första anställda i Indien. Detta sker i en avgörande tid då Indien just har gått in i fas 1 av Lok Sabha-valet 2024, som kommer att forma landets framtida policys och regler, inklusive de som rör artificiell intelligens (AI). Misra kommer att leda offentliga policyfrågor och partnerskap i Indien på Microsoft-baserade OpenAI. Misra har tidigare haft nyckelpositioner på framstående företag som Truecaller och Meta Platforms (tidigare Facebook).

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 20 april

Pragya Misra blir OpenAI:s första anställda i Indien

Pragya Misra, tidigare anställd hos Meta Platforms och Ernst & Young, har blivit anställd av OpenAI som dess första medarbetare i Indien. Misra kommer att leda offentliga policyfrågor och partnerskap i landet. Hon har tidigare tjänstgjort som Director of Public Affairs för Truecaller och lett WhatsApps kampanj mot desinformation 2018. Misra har en MBA från International Management Institute, en examen i handel från Delhi University och en diplom i förhandling och förhandling från London School of Economics and Political Science. Hon är också en podcaster och Instagram-influencer.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första anställda i Indien, utvidgar sin närvaro i Asien

OpenAI, företaget som stöds av Microsoft och är känt för sin generativa förtränade transformeringsmodell ChatGPT, har anställt sin första anställda i Indien. Pragya Misra kommer att leda företagets offentliga policyfrågor och partnerskap i Indien. Misra har tidigare arbetat på Truecaller och Meta Platforms. Detta kommer kort tid efter att OpenAI tillkännagav sitt första kontor i Japan och Asien. OpenAI:s anställning av Misra kommer när företaget ser att expandera sin närvaro i Asien och förespråka gynnsamma regleringar för AI.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 19 april

OpenAI anställer Pragya Misra som första medarbetare i Indien

OpenAI har utsett Pragya Misra till sitt första anställda i Indien, där hon kommer att tjäna som chef för offentlig politik och partnerskap. Detta är ett betydande steg för OpenAI, som betonar den växande betydelsen av den indiska marknaden inom den globala AI-landskapet. Misra har tidigare arbetat som direktör för offentliga ärenden på Truecaller och har haft en betydande roll på Meta Platforms. På OpenAI kommer Misra att utveckla och hantera offentliga politiska strategier och bygga starka partnerskap inom Indien.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 19 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI anställer sin första anställd i Indien

OpenAI, som stöds av Microsoft, har anställt sin första anställd i Indien. Pragya Misra har rekryterats som ny chef för offentliga policyfrågor och partnerskap i landet. Misra, som tidigare tjänade på Truecaller som direktör för offentliga ärenden, var ansvarig för att leda relationer med regeringen, mediepartner och intressenter. Innan detta tjänstgjorde hon också på Meta Platforms, där hon ledde WhatsApps kampanj mot desinformation 2018. Misra förväntas börja sin nya roll på OpenAI vid slutet av månaden.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första anställd i Indien

OpenAI, ledd av Sam Altman, har anställt Pragya Misra som sitt första anställd i Indien. Källor bekräftade för IANS på fredagen att Misra har utsetts till att leda offentliga policyfrågor och partnerskap i landet. Hon har tidigare tjänstgjort som Director of Public Affairs för Truecaller, där hon samarbetade nära med regeringsministerier, investerare, nyckelintressenter och mediepartners. Misra mottog sin MBA från International Management Institute 2012. Hon är också en podcaster och Instagram-influencer med en följarebas på 35 000.

Direktlänk Dela Social News XYZ fördjupade 19 april

AI-aktier: Datafokuserade mjukvaruföretag står inför konkurrens och möjligheter

Efterfrågan på högpresterande chipp har gjort Nvidia till ledande inom AI-aktier, men nu breddar Wall Street fokus till företag som MongoDB, Confluent och Elastic, som förväntas dra nytta av en enorm ökning av mjukvaruutgifterna. Företag strävar efter att bygga AI-drivna verktyg, vilket öppnar upp möjligheter för datafokuserade mjukvaruföretag. Dessa företag står inför konkurrens från mjukvarujättar som Microsoft och Oracle, samt Nvidia själv när chippjätten gör framsteg inom mjukvara. Trots detta förväntas globala IT-utgifter öka med 8% 2024, till över 5,06 biljoner dollar.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 19 april

Facebooks föräldraföretag Meta lanserar nytt AI-system

Meta Platforms, Facebooks moderbolag, har avtäckt en ny uppsättning artificiella intelligenssystem som driver vad VD Mark Zuckerberg kallar ´den mest intelligenta AI-assistenten du kan använda fritt´. Men AI-agenterna har visat upp begränsningarna med AI-teknologi genom att försöka engagera sig med riktiga människor på sociala medier på bisarra sätt. Meta AI är en gratis virtuell assistent som kan användas för allt från forskning till att planera en resa med din gruppchatt, skriva en bildtext och mer. AI-assistenten kan även skapa AI-genererade bilder. Meta, tillsammans med ledande AI-utvecklare som Google och OpenAI, och startups som Anthropic, Cohere och Frankrikes Mistral, har producerat nya AI-språkmodeller och hoppas övertyga kunder om att de har de smartaste, mest praktiska eller effektiva chattbotarna.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 19 april

Meta Platforms satsar på AI: En unik investeringsmöjlighet

En unik investeringsmöjlighet finns just nu inom artificiell intelligens (AI), med företaget Meta Platforms i spetsen. Meta, som är mest känt för sina sociala medier-appar som Facebook, Messenger, WhatsApp och Instagram, gör AI till sitt fokus i år. AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar vid decenniets slut och företag som investerar klokt idag kan dra nytta av detta i framtiden. Meta investerar tungt i tekniken och planerar att införa den i nuvarande och framtida produkter och tjänster. Företaget har också en öppen källkods-policy, vilket innebär att vem som helst kan använda deras stora språkmodell, Llama.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 april

Meta lanserar tidiga versioner av sin nya stora språkmodell Llama 3

Meta Platforms har lanserat tidiga versioner av sin nya stora språkmodell, Llama 3, och en bildgenerator för att konkurrera med OpenAI, ledaren inom generativ AI. Företaget förklarar att den nya Llama 3 8B innehåller 8 miljarder parametrar, medan Llama 3 70B har 70 miljarder parametrar. Meta lovar en enorm prestandaökning jämfört med de tidigare modellerna Llama 2 8B och Llama 2 70B. Företaget utbildade sin nya Llama 3-modell på över 15 biljoner tokens som alla samlats in från ´offentligt tillgängliga källor´.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 19 april

Meta släpper tidiga versioner av språkmodellen Llama 3 och bildgenerator

Meta Platforms har släppt tidiga versioner av sin senaste stora språkmodell, Llama 3, och en bildgenerator som uppdaterar bilder i realtid medan användare skriver instruktioner. Modellerna kommer att integreras i företagets virtuella assistent Meta AI. Den uppdaterade Meta AI-assistenten kommer att få mer framträdande placering inom Metas Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger-appar samt på en ny fristående webbplats. Meta har också meddelat ett samarbete med Google för att inkludera dess realtidssökresultat i assistentens svar.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 18 april

Meta släpper tidiga versioner av Llama 3 och bildgenerator

Meta Platforms har släppt tidiga versioner av sitt senaste storspråkiga modell, Llama 3, och en bildgenerator som uppdaterar bilder i realtid medan användare skriver prompts. Modellerna kommer att integreras i Meta AI, företagets virtuella assistent, som presenteras som den mest sofistikerade bland sina gratisalternativ. Den uppdaterade Meta AI-assistenten kommer att få en mer framträdande plats inom Metas Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger-appar samt en ny fristående webbplats. Meta har också tillkännagivit ett partnerskap med Google för att inkludera dess realtidssökresultat i assistentens svar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 april

Meta lanserar ´den mest intelligenta AI-assistenten´

Facebooks moderbolag Meta Platforms lanserade på torsdagen vad VD Mark Zuckerberg kallade ´den mest intelligenta AI-assistenten som du kan använda fritt´. Meta har tillkännagivit den senaste versionen av sin Meta AI-assistent, med planer på att framhäva chatboten mer framträdande över Instagram, Messenger, WhatsApp och Reels. Bolaget lanserade också en fristående webbplats för boten på Meta.ai. Produkten drivs av den senaste versionen av dess stora språkmodell Llama 3. Meta har investerat betydande resurser i att lansera AI-verktyg de senaste åren och ser ut att konkurrera med AI-modeller som OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 april

Meta släpper tidiga versioner av Llama 3 och en bildgenerator

Meta Platforms har släppt tidiga versioner av sitt senaste stora språkmodell, Llama 3, och en bildgenerator som uppdaterar bilder i realtid medan användare skriver kommandon. Modellerna kommer att integreras i den virtuella assistenten Meta AI, som företaget marknadsför som den mest sofistikerade av sina gratis att använda motsvarigheter. Meta AI kommer att få en mer framträdande plats inom Metas Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger-appar samt en ny fristående webbplats. Meta har också tillkännagett ett nytt samarbete med Googles Alphabet för att inkludera realtidssökresultat i assistentens svar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 april

CNBC Investing Club med Jim Cramer släpper dagliga uppdateringar; Meta Platforms aktier stiger

CNBC Investing Club med Jim Cramer släpper varje vardag Homestretch, en handlingsbar eftermiddagsuppdatering i tid för den sista handelstimmen på Wall Street. Aktier minskade: Wall Street hade stabila vinster större delen av torsdagen, och S&P 500 var på väg att bryta en fyra dagars förluststreak. Meta Platforms aktier steg 2% under sessionen. Meta har också lanserat den senaste versionen av sin stora språkmodell, Llama 3, och dess AI-assistent, som drivs av Llama 3, rullas ut över alla dess appar. Jim Cramer kommenterade att de har lagt till i sin position i Estee Lauder efter en bullish analytikeruppringning från Deutsche Bank.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 april

Meta avslöjar nya AI-språkmodeller trots tekniska begränsningar

Stora teknikföretag som Google, Meta Platforms och OpenAI samt startups som Anthropic, Cohere och Frankrikes Mistral har utvecklat AI-språkmodeller för att övertyga kunder om att de har de smartaste eller mest effektiva chatbotarna. Meta presenterade nyligen nya modeller som redan integreras i Facebook, Instagram och WhatsApp. Men det har rapporterats om tekniska begränsningar, då Metas AI-agenter har förvirrat Facebook-användare genom att utge sig för att vara människor med påhittade livserfarenheter. Meta har offentliggjort två mindre versioner av sitt mest kraftfulla AI-system, Llama 3, men en större modell med cirka 400 miljarder parametrar är fortfarande under utbildning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 18 april

Tre AI-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptovalutamarknaden har visat sin förmåga att driva tillväxt för investerarnas portföljer. Efter att ha nått 3 biljoner dollar i marknadsvärde 2021 och sedan sjunkit under de senaste åren, är den återigen på uppgång. Men även om du föredrar att hålla dig till aktiemarknaden, kommer du inte att missa stora tillväxtmöjligheter. Faktum är att vissa aktier har ännu mer potential än någon kryptovaluta just nu. Du hittar många av dem inom ett annat hett tillväxtområde: området för artificiell intelligens (AI). AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar vid decenniets slut. Låt oss ta en närmare titt på tre AI-aktier som kan slå vilken kryptoaktör som helst: Nvidia, Alphabet och Meta Platforms.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 april

Tre AI-aktier som kan slå kryptovalutor

Marknaden för artificiell intelligens (AI) väntas överstiga 1 biljon dollar inom några år och dessa företag är redo att dra nytta av det. Kryptovalutamarknaden har visat sin förmåga att driva tillväxt för investerarnas portföljer. Den sköt upp till 3 biljoner dollar i marknadsvärde 2021 och efter en nedgång under de senaste åren är den återigen på uppgång. Men om du föredrar att hålla fast vid aktiemarknaden, oroa dig inte - du kommer inte att missa stora tillväxtmöjligheter. Faktum är att vissa aktier har ännu mer potential än någon krypto just nu. Du hittar många av dem i ett annat hett tillväxtområde: AI-fältet. AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar vid slutet av decenniet och idag positionerar investerare sina portföljer för att dra nytta av det. Låt oss ta en närmare titt på tre AI-aktier som kan slå någon kryptoaktör. 1. Nvidia 2. Alphabet 3. Meta Platforms

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 april

Daniel Loebs tre favoritaktier inom artificiell intelligens: Microsoft, Amazon och Meta Platforms

Nvidia har haft stor framgång inom artificiell intelligens (AI), men det finns andra aktier som kan vara intressanta för investerare. Miljardären Daniel Loeb, VD för hedgefonden Third Point, har pekat ut tre företag som han anser har stort potential inom AI. Dessa är Microsoft, Amazon och Meta Platforms. Microsoft har integrerat AI i många av sina moln- och programvarutjänster, medan Amazon har stora möjligheter inom e-handel och molninfrastruktur. Meta Platforms, tidigare Facebook, har länge använt AI för att leverera relevant innehåll till sina användare och för att mer exakt rikta sin annonsering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 april

Alibaba stärker sitt engagemang i öppen källkodsutveckling av AI

Alibaba Group Holding Ltd har förstärkt sitt engagemang i öppen källkodsutvecklingen av sin stora språkmodell (LLM), teknologin bakom generativa AI-tjänster som ChatGPT. Detta följer efter lanseringen av Tongyi Qianwen till tredjepartsutvecklare, med Alibaba´s Lin Junyang som framhäver den ovärderliga feedback och styrka som fås från öppen källkods-gemenskapen. Alibaba Cloud har släppt enklare former och mer komplexa versioner av sin LLM, inklusive en 72-miljarder-parameterversion och en ljudförståelsemodell, genom ModelScope och Hugging Face.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 april

De bästa tre ´Magnificent Seven´-aktierna att köpa i april

Artificiell intelligens (AI) är ett hett ämne inom teknikindustrin, med framsteg från plattformar som ChatGPT. Bland företag som försöker göra intryck inom AI finns ´Magnificent Seven´-aktierna - Amazon, Microsoft, Meta Platforms, Alphabet, Apple, Tesla och Nvidia. De tre mest lovande investeringsmöjligheterna just nu är Microsoft, Amazon och Meta Platforms. Microsoft har investerat flera miljarder dollar i OpenAI, start-up-företaget bakom ChatGPT. Amazon har investerat 4 miljarder dollar i konkurrerande plattformen Anthropic. Meta Platforms, som äger Facebook, Instagram och WhatsApp, gör framsteg inom AI och bygger egna chips för att konkurrera med Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 april

Alibabas AI-initiativ bygger på öppen källkod och ligger efter toppföretag i USA

Alibabas molntjänst, ansvarig för AI-initiativ, lanserade Tongyi Qianwen i april förra året och öppnade källkoden för två enklare former av sin LLM som tränades på 7 miljarder ´parametrar´. Enligt Lin Junyang, ansvarig för modellens öppna källkodsutbyggnad, kunde Alibaba ha varit ´mer aggressivt i öppen källkodsutveckling´ det senaste året. Alibaba Cloud öppnade i december tillgång till sina 72 miljarder parameter och 1,8 miljarder parameter versioner av LLM. Nästa steg är att jämföra Alibabas framsteg med de ledande internationella aktörerna, där franska start-up företaget Mistral AI och Meta Platforms för närvarande leder den globala öppna källkodsgemenskapen inom LLM-utveckling.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 16 april

13 bästa aktierna att investera i för maskininlärning

Artikeln diskuterar de 13 bästa aktierna att investera i för maskininlärning. Enligt en rapport från Precedence Research förväntas den globala AI-marknaden växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 19% mellan 2023 och 2032, och nå $2,575 biljoner vid slutet av prognosperioden. Flera företag använder aktivt maskininlärningsteknik för att driva sina verksamheter, inklusive Netflix, som använder maskininlärning för att påverka beslut om innehållsskapande och anpassa användargränssnittet. JPMorgan Chase har använt AI/ML i över ett decennium och har nu över 2 000 AI/ML-experter och datavetare. Företag som Meta Platforms och Intel Corporation gör framsteg för att ta över NVIDIAs dominans på AI-marknaden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 april

Topp tre ETF:er för investeringar inom artificiell intelligens

Att välja toppaktier inom artificiell intelligens (AI) har varit i fokus för tillväxtinvesterare. Debatter om Nvidia kontra Advanced Micro Devices, eller Intel över Qualcomm, eller Amazon jämfört med Microsoft är värda att ha, men det finns ett mycket enklare sätt att investera i AI: börshandlade fonder (ETF). Technology Select Sector SPDR ETF, Invesco QQQ ETF och iShares Semiconductor ETF är alla värda grundläggande innehav för att låsa upp basexponering för AI-aktier. Varje ETF erbjuder unika sätt att investera i AI, men det är viktigt att använda ETF:er på ett sätt som passar din portföljs allokering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 april

Generativa AI-verktygsindustrin förväntas växa till 2031

Enligt en rapport i Orbisresearch.coms databas förväntas generativa AI-verktygsindustrin växa fram till 2031. Rapporten ger insikt i nuvarande landskap, tillväxtmotorer och framtida möjligheter för marknaden. Märkena inom generativa AI-verktyg expanderar sin räckvidd på marknaden genom strategiska initiativ som robusta marknadsföringskampanjer, partnerskap med återförsäljare och utnyttjande av digitala plattformar för ökad synlighet. Den växande konsumentintresset för generativa AI-verktyg lyfter marknaden, drivet av faktorer som ökad medvetenhet om fördelarna med generativa AI-verktyg, förändrade livsstilspreferenser och växande disponibla inkomster.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 15 april

Är det för sent att investera i Palantir Technologies?

Palantir Technologies, ett företag inom stordataanalys, har vuxit fram som en ledare inom AI-sektorn sedan dess framgångsrika lansering 2023. Företaget släppte sitt fjärde stora produkt, Palantir Artificial Intelligence Platform (AIP), vilket accelererade företagets intäkter och vinster. Aktierna har ökat med nästan 180% under det senaste året. Wedbush Securities analytiker Dan Ives tror att aktien har mycket mer utrymme att växa. Palantir ökade sin kundbas med 35% år över år 2023 och gör framsteg inom den privata sektorn.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 april

Överväg att investera i AI-aktier utanför ´Fab Four´

I den nuvarande tjurmarknaden dominerar några teknikföretag på Wall Street, kallade ´Fab Four´: Nvidia, Amazon, Meta Platforms och Microsoft. Men trots deras enorma vinster kan det vara värt att överväga andra aktier. Tre bidragsgivare till Motley Fool föreslår att man överväger Tesla, CrowdStrike eller Lemonade. Tesla har nyligen förbättrat sin AI-drivna självkörande plattform och planerar att avtäcka sin robotaxi den 8 augusti. CrowdStrike, en ledare inom cybersäkerhetslösningar, upplever snabb tillväxt. Lemonade, som använder AI-chatbots för att kommunicera med kunder och bearbeta anspråk, erbjuder en ny vinkel på försäkring.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 april

Nvidia:s framgång inom AI driver aktiepriset, inte en bubbla

Nvidia, ursprungligen en tillverkare av grafikkort för persondatorer, har sett en sexfaldig ökning av sina aktier sedan början av 2023 på grund av dess framgång inom artificiell intelligens (AI). Trots oro för att företaget kan vara i en bubbla, menar experter att företagets framgångar är baserade på faktiska fundamenta, inte spekulation. AI driver produktivitetsvinster över flera branscher, vilket innebär att tekniken troligen kommer att fortsätta vinna mark. Nvidia har en dominerande ställning inom AI-chipmarknaden, med en marknadsandel på över 90%. Dess flaggskeppsprocessor H100 säljs för 25 000 till 30 000 dollar, och företaget gör enligt uppgift en vinst på 1000% på dessa kort. Enligt investeringsbanken UBS kan AI driva produktivitetstillväxt på 2,5% i år, före Federal Reserves uppskattning på 1,5%. Under de nästa tre åren förväntar sig UBS att AI ska leverera 17% av produktivitetsvinsterna. Dessutom har Nvidia fått ett nytt bidrag från den amerikanska regeringen som kan hjälpa företaget att behålla sin dominans inom AI-chipmarknaden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 april

Palantir Technologies aktier förväntas stiga med 59% enligt analytiker

Stora dataanalysprogramvaruföretaget Palantir Technologies har framträtt som en ledare inom artificiell intelligens (AI) och dess aktier har ökat med nästan 180% under det senaste året. Framgången med företagets fjärde stora produkt, Palantir Artificial Intelligence Platform (AIP), har drivit på företagets intäkter och vinster. Wedbush Securities analytiker Dan Ives tror att aktien har mycket mer utrymme att växa, med ett pris mål på $35 per aktie, vilket innebär en uppgång på cirka 59% från företagets nuvarande handelsnivåer. Palantir har ökat sitt kundantal med 35% år över år 2023 och gör framsteg inom den privata sektorn.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 april

Två solida AI-aktier att investera i: Amazon och Meta Platforms

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste investeringsområdena idag och förväntas överstiga en biljon dollar i marknadsvärde inom detta decennium. Två aktier som är solida långsiktiga satsningar inom AI är Amazon och Meta Platforms. Amazon investerar djupt i AI genom sitt molntjänstföretag, Amazon Web Services (AWS), och tror att mycket av den kommande AI-utvecklingen kommer att byggas på AWS. Meta Platforms, som äger Facebook, Messenger, WhatsApp och Instagram, gör AI till sitt största investeringsområde i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 april

Tre AI-aktier förutspås ge högre avkastning än Nvidia de kommande fem åren

Nvidia, som har ökat mer än 7x sedan slutet av tredje kvartalet 2022, är nu nära en korrigering. Aktien kan falla ännu mer. Investerare kan vara ivriga att köpa Nvidia vid en nedgång, vilket kan visa sig vara ett smart drag på lång sikt. Men det finns andra aktier inom artificiell intelligens (AI) att överväga. Följande tre AI-aktier förutspås ge högre avkastning än Nvidia de kommande fem åren: 1. Alphabet, Google moderbolag, har varit en stor vinnare från AI-boomen, med sina aktier som hoppat mer än 40% under de senaste 12 månaderna. 2. Meta Platforms har varit en av de bäst presterande megacap-aktierna som inte heter Nvidia. Aktierna i sociala medier-jätten har skjutit upp nära 140% under de senaste 12 månaderna. 3. UiPath är ledande inom robotprocessautomation (RPA), och denna marknad expanderar kraftigt. UiPath fortsätter att leverera exceptionell försäljningstillväxt, med intäkterna som skjuter upp 31% år över år i Q4 till en rekordhög nivå.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 april

Nvidia dominerar AI-chipmarknaden trots konkurrens

Nvidia, som äger större delen av marknaden för högkvalitativa AI-chip, har sett sitt aktiepris stiga med 209% under det senaste året. Bolagets VD, Jensen Huang, ser en enorm möjlighet i den breda acceptansen av accelererad databehandling och generativ AI. Nvidias nya Blackwell GPU:er är 2,5 till 5 gånger kraftfullare och effektivare än dess Hopper-plattformschips. Trots att Google och Meta Platforms kommer att investera i egna AI-chip, förväntas Nvidia behålla upp till 75% av AI-accelerator-marknaden. Bank of America-analytikern Vivek Arya upprätthåller sin köprekommendation för Nvidia med ett pris på 1 100 dollar per aktie.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Två toppaktier inom artificiell intelligens att köpa nu

Investering i företag som utnyttjar kraften i artificiell intelligens (AI) kan generera stora vinster för investerare. Enligt konsultföretaget PwC kan AI öka den globala ekonomin med 15,7 biljoner dollar fram till slutet av decenniet. Advanced Micro Devices (AMD) och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM) är två teknikledare som är väl positionerade för att leverera AI-drivna vinster till sina aktieägare. AMD planerar att tillhandahålla AI-acceleratorer för att snabba upp maskininlärningsarbetsbelastningar i datacenter. TSM, å andra sidan, tillverkar en stor del av världens mest tekniskt avancerade elektroniska komponenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Advanced Micro Devices kan bli nästa företag att nå en biljon dollar i värdering

Artificiell intelligens (AI) skapade sitt första företag värderat till en biljon dollar förra året när Nvidia:s aktie sköt i höjden med 239%, tack vare den oöverträffade efterfrågan på deras AI-datacenterchips. Nu är Nvidia värt 2,2 biljoner dollar, vilket gör det till världens tredje största företag efter Apple och Microsoft. Advanced Micro Devices (AMD) utmanar nu Nvidia på marknaden för AI-chips. Företaget är för närvarande värderat till endast 270 miljarder dollar, men investerare som köper aktier idag kan se en vinst på 270% om det slutligen går med i biljonklubben.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Intels nya AI-chip hotar inte Nvidias dominans

Nvidia, en av de största aktörerna inom AI-chip, har sett en minskning av aktiekursen på över 11% från förra månadens rekordhöga nivåer. Denna minskning har till stor del orsakats av oro för ökad konkurrens på marknaden för AI-chip. Intels lansering av ett nytt AI-chip, Gaudi 3, som är riktat direkt mot Nvidias bästa produkter, har ökat denna oro. Intel hävdar att Gaudi 3 levererar 50% bättre inferens och 40% bättre energieffektivitet än Nvidias H100 till en bråkdel av kostnaden. Trots detta förväntas Nvidia fortsätta dominera marknaden för AI-chip, med förväntade intäkter på 95 miljarder dollar 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 april

Perplexity AI: En djupdykning i företaget och dess framtidsutsikter

Perplexity är en AI-chattbot specialiserad på forskning och har positionerat sig som ett alternativ till traditionella sökmotorer. Företaget har lockat investerare och värderades till 520 miljoner dollar i sin senaste finansieringsrunda i mars 2024. Perplexity är inte för närvarande börsnoterat. Företaget grundades i augusti 2022 av Andy Konwinski, Denis Yarats, Johnny Ho och Aravind Srinivas. Srinivas arbetade tidigare på OpenAI och är nu Perplexitys VD. Det finns inga rapporter om Perplexitys planer på att bli börsnoterat. Enligt vissa medier kan företaget snart höja finansiering i en runda som skulle värdera det till 1 miljard dollar, vilket gör det till ett enhörningsföretag. Perplexity är bara 20 månader gammalt och börjar just tjäna inkomster. Från januari 2024 var det olönsamt, med mindre än 10 miljoner dollar i årlig inkomst. Företaget försöker störa Google i sökning, vilket innebär att det jagar en massiv adresserbar marknad.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 april

Bättre AI-aktie: Nvidia jämfört med AMD

Chipmarknaden har exploderat det senaste året på grund av en boom inom artificiell intelligens (AI), vilket har lett till en ökad efterfrågan på kraftfullare hårdvara. Företagen i framkant av denna teknologi, Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD), har sett aktievinster på 222% respektive 84% sedan förra april. AI-marknaden nådde nästan 200 miljarder dollar förra året och förväntas ha en årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Trots deras meteoriska uppgångar i år, har aktierna i Nvidia och AMD troligen fortfarande mycket att erbjuda nya investerare på lång sikt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 april

Amazon positionerar sig för att dra nytta av AI:s omvälvande potential

Artificiell intelligens (AI) kan vara lika omvälvande som elektricitet och internet. Generativ AI har potential att spara tid och pengar, vilket utlöser en rusning för att anamma denna banbrytande teknik. JPMorgan Chase VD Jamie Dimon har sagt att generativ AI kan vara ´lika omvälvande som några av de största tekniska uppfinningarna under de senaste flera hundra åren´. Amazon är ett företag som kan dra stor nytta av AI. Amazon har länge dominerat e-handelsindustrin och har länge använt AI för att behålla sin fördel över konkurrenterna. Dessutom har företagets ledande molnberäkningsarm, Amazon Web Services (AWS), använt AI för att förbättra sin strategi. Amazon har också investerat stort i AI-startupen Anthropic. Trots sin senaste framgång säljs Amazon-aktien för ungefär 2,7 gånger framtida försäljning, vilket är ett fynd jämfört med dess sjunde års genomsnitt på 3,5 gånger försäljning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet kräver granskning av techjättarnas AI-investeringar

Alphabet Inc:s Google, Apple Inc. och Microsoft Corp:s investeringar i artificiell intelligens (AI) bör granskas närmare av Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), på grund av oro för att de används för att ytterligare befästa deras marknadsmakt. CMA har upptäckt ett ´sammanlänkat nätverk´ av partnerskap och investeringar inom AI som involverar ett fåtal av samma teknikföretag, vilket kan tillåta dem att ´forma dessa marknader i sina egna intressen´. Meta Platforms Inc., Amazon.com Inc. och Nvidia Corp. nämndes också. CMA vill lära av det förflutna där en vinnare-tar-allt-dynamik ledde till uppkomsten av ett litet antal allsmäktiga plattformar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 april

Teslas AI-fokuserade framsteg ignoreras medan efterfrågan på elbilar svalnar

Trots att Tesla är den enda medlemmen i ´Magnificent Seven´ - Microsoft, Apple, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta Platforms och Tesla - som haft negativ avkastning under det senaste året, verkar företagets framsteg inom artificiell intelligens (AI) förbises. Tesla genererade 96,8 miljarder dollar i intäkter 2023, en ökning med 19% jämfört med föregående år. Företaget arbetar på flera AI-projekt, inklusive utvecklingen av en humanoid robot kallad Optimus, och är ledande inom insamling av data för självkörande bilar. Trots att aktierna har sjunkit med 34% hittills 2024, menar artikelförfattaren att nu är en bra tid att köpa aktier i Tesla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 april

Meta Platforms avslöjar detaljer om nästa generations AI-chip

Meta Platforms har tillkännagett detaljer om sitt nästa generations inbyggda AI-acceleratorchip. Företaget sa att dess nästa generation av storskalig infrastruktur byggs med AI i åtanke, inklusive stöd för nya generativa AI-produkter, rekommendationssystem och avancerad AI-forskning. Meta Platforms aktier har ökat med cirka 0,5% vid skrivandets stund. Företaget har redan distribuerat MTIA i sina datacenter och betjänar nu modeller i produktion, med resultat som hittills visar att MTIA-chippet kan hantera både lågkomplexa och högkomplexa ranknings- och rekommendationsmodeller.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 10 april

Salesforce.com kräver plats bland ledande AI-aktier

Företag som Nvidia, Microsoft, Meta Platforms och Alphabet fortsätter att uppmärksammas som ledande aktörer inom artificiell intelligens, men Salesforce.com kräver definitivt en plats på listan över AI-aktier att bevaka. Salesforce har redan hamnat på IBD Breakout Stocks Index, tillsammans med Nvidia och Google. Indexet uppdateras varje vecka på tisdagar. Salesforce-aktien har sett en enorm efterfrågan med ledande fonder som köper upp över 1,4 miljarder dollar i aktier. Dessutom har Salesforce fortsatt att avslöja AI-innovationer inom flera branscher.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 april

Dow Jones faller efter överraskande inflationssiffror, men vissa aktier kämpar på

Dow Jones industriella genomsnitt sjönk på onsdag efter att inflationsdata kom in högre än förväntat, men de stora indexen minskade något av sina tidigare förluster. Trots en korrigering steg Nvidia (NVDA), medan Tesla (TSLA), Apple (AAPL) och Microsoft (MSFT) kämpade på aktiemarknaden. Icici Bank (IBN) och Axon Enterprise (AXON) försökte stå emot nedgången. Tekniktunga Nasdaq sjönk cirka 1% på aktiemarknaden. S&P 500 föll 1%. Delta Air Lines (DAL) var en ljusglimt med en vinstslagning, men varierade i senare handel. Alla S&P 500-sektorer var i negativt territorium.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 april

Teslas framsteg inom AI kan vara en lönsam investeringsmöjlighet

Genombrott inom artificiell intelligens (AI) har lett till stora vinster på aktiemarknaden under det senaste året. ´Magnificent Seven´, som inkluderar Microsoft, Apple, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta Platforms och Tesla, har bidragit till dessa vinster. Tesla är dock det enda företaget i gruppen som har haft en negativ avkastning det senaste året, ner nästan 11% vid marknadens stängning den 5 april. Trots detta finns det fortfarande anledning att överväga att köpa Teslas aktier. Tesla genererade 96,8 miljarder dollar i intäkter 2023, en ökning med 19% jämfört med föregående år. Tesla arbetar också med AI-projekt, inklusive utvecklingen av en humanoid robot kallad Optimus, och har samlat in över 1 miljard miles data för att förbättra sina självkörande bilmodeller.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 april

Ledamöter i The Motley Fools styrelse och deras positioner

Suzanne Frey, en ledare på Alphabet, är medlem i The Motley Fools styrelse. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett dotterbolag till Amazon, är också medlem i The Motley Fools styrelse. Randi Zuckerberg, tidigare direktör för marknadsutveckling och talesperson för Facebook och syster till Meta Platforms VD Mark Zuckerberg, är också medlem i The Motley Fools styrelse. Parkev Tatevosian, CFA har positioner i Alphabet. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia, Taiwan Semiconductor Manufacturing och UiPath. The Motley Fool rekommenderar Intel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 april

Intel avtäcker Gaudi 3 AI-acceleratorer

Intel har avtäckt sin tredje generation Gaudi AI-acceleratorer vid sitt Vision 2024-evenemang. Gaudi 3-acceleratorerna kommer att tillverkas i samarbete med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Habana Labs, som förvärvades av Intel 2019, lanserade Gaudi 1-acceleratorn 2019. Intel hoppas kunna tillverka och sälja fler Gaudi 3-chip än tidigare modeller, trots konkurrens från Nvidia. Gaudi 3-acceleratorernas pris kommer att vara direkt proportionellt mot prestandan hos Nvidias ´Hopper´ H100 GPU-accelerator och gatupriset för Hopper H100 GPU:er med 96 GB HBM3-minneskapacitet och 3,9 TB/sek bandbredd.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 9 april

AI kan skaka om aktiemarknadens ledarskap

Aktiemarknadsledningen kommer att skakas om tack vare artificiell intelligens (AI). 2017 myntade CNBC:s finansanalytiker Jim Cramer akronymet FAANG för att beskriva fem av de största teknikföretagen vid den tiden: Meta Platforms (tidigare Facebook), Apple, Amazon, Netflix och Alphabet (tidigare Google). 2023 identifierade Bank of America-analytikern Michael Hartnett en ny grupp aktier och döpte dem till ´Magnificent Seven´. Dessa aktier levererade en genomsnittlig avkastning på 112% förra året, vilket krossade 24% vinsten i S&P 500-indexet. ´Magnificent Seven´ inkluderar: Meta Platforms, Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Nvidia och Tesla. Trots att de flesta av ´Magnificent Seven´ har ökat hittills 2024, handlas Tesla-aktien ned med 33% och Apple är ned med 8% hittills. Det fick en analytiker - Glen Kacher från Light Street Capital - att ompröva aktiemarknadens ledarskap helt och hållet. Med tanke på att AI är ett så dominerande tema bland marknadens toppresterande aktier, har Kacher identifierat fem företag som arbetar i framkant av den snabbväxande branschen. Han kallar dem ´AI Five´: Nvidia, Taiwan Semiconductor Manufacturing, Advanced Micro Devices, Broadcom, Microsoft.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 april

Två AI-aktier att investera i och behålla under nästa decennium

Trots marknadsvolatiliteten sedan pandemin 2020, har aktiemarknaden fortsatt att vara en förmögenhetsskapande maskin för långsiktiga investerare. AI (Artificiell intelligens) har framstått som en het investeringstrend, då det förändrar hur människor lever, studerar, arbetar och leker. Det är därför meningsfullt för investerare att placera sitt kapital i högkvalitativa AI-aktier för att uppnå robusta avkastningar på lång sikt. Microsoft och Meta Platforms passar bra för detta ändamål.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 april

OpenAI siktar på att expandera sin företagsverksamhet med ChatGPT

OpenAI planerar att använda sin populära chatbot ChatGPT för att få fotfäste hos företag och sälja sina företagsorienterade AI-tjänster. ChatGPT Enterprise riktar sig till stora företag med över 100 anställda, medan ChatGPT Team riktar sig till mindre företag med färre än 100 anställda. OpenAI avslöjar inte antalet företag som betalar för dess tjänster, men säger att 92% av Fortune 500-företagen använder ChatGPT i någon form och 100 miljoner människor använder aktivt ChatGPT varje vecka. OpenAI, som har starka band till Microsoft, står inför konkurrens från välfinansierade konkurrenter, inklusive Microsoft och Meta Platforms.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 6 april

Nvidia fortsätter att dominera AI-marknaden trots senaste tidens svala

Huvudkraften bakom årets AI-handel har svalnat de senaste veckorna. Nvidia-aktier har i princip handlats åt sidan sedan VD Jensen Huang talade till utvecklare på företagets GTC-konferens för nästan tre veckor sedan. Huang meddelade en ny chipplattform, Blackwell, och tillbringade mycket tid med att prata om ny programvara och tjänster. Detta främjade Nvidias ansträngningar att skapa ett ekosystem av programvara och tjänster runt sin måste-ha artificiell intelligens-hårdvara. Vi tittade tidigare i veckan på Microsoft, Alphabet, Amazon och Meta Platforms AI-ansträngningar och deras aktieflyttningar. Men vi skulle vara försumliga om vi inte tittade på läget hos Nvidia, som hittills varit den största ekonomiska vinnaren av AI-vågen som svept över Wall Street sedan slutet av 2022. Det var då ChatGPT:s virala lansering öppnade investerarnas ögon för vad som är möjligt med generativ artificiell intelligens, vilket hänvisar till maskiner som skapar innehåll som svar på användarprompts. AI kan verka som en över-natten-succéhistoria, men Nvidia och Alphabets Google har arbetat med artificiell intelligens i decennier. Vid Alphabet satte Google ihop en tidslinje tillbaka till 2001 för att framhäva dess AI-genombrott. En stor milstolpe kom 2017 när Google introducerade transformer-arkitekturen, på vilken ChatGPT byggdes. Det är rättvist att säga att utan Nvidia skulle den nuvarande generativa AI-vågen inte vara möjlig ännu. Det har varit Nvidias halvledare som gör att AI fungerar. Eftersom efterfrågan på accelererad datorkraft tar fart, och företaget arbetar för att ytterligare bygga ut sina tjänster, tror vi att det finns mer uppsida att ha i aktien.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 april

Studie av Orbis Research undersöker marknaden för maskininlärningsverktyg

Enligt en studie av Orbis Research undersöks marknaden för maskininlärningsverktyg noggrant. Studien omfattar marknadsdynamik, nuvarande och framtida efterfrågan, samt strategier för expansion. Nyckelfaktorer som inkluderas i studien är tillväxthastighet, huvudproducenter, produktionsvolym och relevanta platser. Studien täcker även utmaningar och hinder för framsteg inom sektorn. Bland de ledande internationella konkurrenterna som undersöks finns Microsoft, IBM, Google, RStudio, Amazon, Oracle, Meta Platforms, Kira, Databricks, DataRobot, OpenText, Scikit-learn, Catalyst, XGBoost och LightGBM.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 4 april

Meta Platforms har 15% uppsida, enligt Wall Street-analytiker

Meta Platforms, ägaren till Facebook och Instagram, är ingen främling för stark tillväxt inom reklam vilket har hjälpt till att driva företagets utmärkta avkastning, särskilt på senare tid. Trots explosiva vinster under det senaste året, behåller analytiker på Wells Fargo företagets övervikt (köp) betyg på aktierna. Företaget har justerat sitt pris mål från $609 till $600, men det nya 12-månaders målet visar fortfarande en uppsida på 15% över det nuvarande aktiepriset på $520. Wells´ analytiker hänvisade till intern forskning om Metas reklamprestanda som pekar på stark tillväxt på kort sikt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 april

Tre historiskt billiga AI-aktier att köpa i april

AI har potential att bli en renässans för företag, men som med alla stora innovationer kan det uppstå en tidig bubbla. Trots detta finns det långsiktiga vinnare, särskilt de som skulle vara något skyddade mot nedsidan om AI-bubblan spricker. Tre historiskt billiga AI-aktier att köpa i april är Baidu, Meta Platforms och Alibaba. Baidu är ledande inom internet sökmotorer i Kina och har även AI Cloud. Meta Platforms äger världens mest besökta sociala medier och investerar kraftigt i AI. Alibaba är Kinas ledande e-handelsföretag och har Alibaba Cloud.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 april

Tre billiga AI-aktier att köpa i april: Baidu, Meta Platforms och Alibaba

Tre företag med starka kopplingar till artificiell intelligens (AI) anses vara historiskt billiga och redo för investeringar. Baidu, baserat i Kina, är känt för sin ledande internetsökmotor och har betydande band till AI-revolutionen genom sin AI Cloud och dess dotterbolag Apollo Go. Meta Platforms, tidigare känd som Facebook, äger de mest besökta sociala medieplattformarna i världen och har investerat kraftigt i AI:s framtid. Alibaba, Kinas ledande e-handelsföretag, har Alibaba Cloud som är nummer ett i Kina och erbjuder generativa AI-lösningar på sin ledande molnplattform.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 april

Alphabet Inc. starkt köp trots AI-kontroverser

Aktiemarknaden prissätter en artificiell intelligens (AI) risk för Alphabet Inc., även känd som Google, som inte verkar rimlig. Kontroversen kring Gemini ger en fantastisk möjlighet att köpa GOOGL till ett rabatterat pris. I en nyligen intervju förklarade Bill Ackman varför Alphabet Inc. är en av hans största innehav. Google har varit i centrum för betydande kontroverser efter Gemini-incidenten, vilket ledde till ett betydande utförsäljning av aktien. Men aktien har återhämtat sig de senaste veckorna. Google kan verka ligga efter i AI-racet, men det är svårt att se hur, med tanke på de grundläggande fördelarna det har över sina konkurrenter.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 2 april

Amazon investerar i AI-startup Anthropic för att accelerera framsteg inom artificiell intelligens

Amazon har gjort den sista betalningen på sin överenskomna investering på 4 miljarder dollar i ledande AI-startup Anthropic. Affären kommer att påskynda Amazons framsteg på både hårdvaru- och mjukvarusidan. Amazon Web Services (AWS) är den största molntjänstplattformen i världen och erbjuder hundratals lösningar för att hjälpa företag att lagra data, driva digitala försäljningskanaler, utveckla programvara och bygga AI-applikationer. Amazon strävar efter att AWS ska dominera de tre primära lagren av AI. Amazon och Anthropic tillkännagav ett strategiskt partnerskap i september 2023, där Amazon skulle investera 4 miljarder dollar i startupen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 april

Analytiker: Microsoft och Amazon bäst positionerade för AI-adoption

Analytiker vid Jefferies anser att Microsoft och Amazon är bäst positionerade för företagsadoption av AI, medan Meta Platforms och Alphabet är unikt utrustade för att tillgodose konsumentbehov. Microsoft, tack vare sina investeringar i ChatGPT-startupen OpenAI, anses vara den klara ledaren, medan Alphabet anses vara mest ´underskattad´. Amazon har nyligen investerat $2,75 miljarder i AI-startupen Anthropic, vilket visar företagens starka tro på generativ AI. Meta Platforms fokuserar på kostnadsminskning och AI-investeringar, vilket har gett betydande avkastning på aktien.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 april

Aktiemarknadsrally efter positiv inflation rapport från Federal Reserve

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq terminer steg något på måndag morgon, i den första marknadsreaktionen på Federal Reserves favorit inflation rapport. Fed-chefen Jerome Powell verkade nöjd med fredagens data. Aktiemarknadsrallyet kommer efter en solid, förkortad semestervecka. Tillväxtaktier, särskilt AI-ledare som Nvidia (NVDA), föll tillbaka, även om de generellt höll sig över stödet. Marknaden ignorerade det, med robust bredd. Smålockar ledde med starka vinster, med Dow Jones och S&P 500 precis vid rekordhöga. Nasdaq kantade lägre när många teknikjättar drog sig tillbaka. Nvidia behöver mer tid, men Microsoft (MSFT), Meta Platforms (META) och CrowdStrike (CRWD) är teknikledare som drar tillbaka på ett bullish sätt. Under tiden drar den nya AI-chip-IPO Astera Labs (ALAB) tillbaka från tisdagens rekordhöga. En fortsatt paus i Nvidia-aktien och AI-spel kan låta ALAB-aktien smida en kort IPO-bas. Under tiden rapporterade Kina EV-tillverkare Nio (NIO), Li Auto (LI), XPeng (XPEV) och jätten BYD (BYDDF) mars och första kvartalets leveranser tidigt på måndag, möter eller överträffar låga förväntningar. Tesla (TSLA) kommer troligen att släppa första kvartalets leveranser på tisdag, också med låga förväntningar. Nvidia och META-aktien finns på IBD Leaderboard. Microsoft-aktien finns på IBD Long-Term Leaders list. Nvidia, Meta Platforms och CrowdStrike-aktien finns på IBD 50-listan.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 1 april

AI-aktier stiger snabbt med stora investeringar och tekniska framsteg

Artificiell intelligens (AI) omformar tekniklandskapet med snabbt stigande aktier och betydande investeringar. Företag som NVIDIA Corporation har sett en ökning av aktierna med 518% sedan slutet av 2022, delvis tack vare ChatGPT. Andra företag som Intel, TSMC och Samsung dominerar halvledarmarknaden för att möta det ökande behovet av AI-verktyg. Microsoft och OpenAI planerar att skapa en AI-superdator värd 100 miljarder dollar, medan NVIDIA:s senaste AI-chip utmanar tekniska gränser. Meta Platforms (tidigare Facebook) har blivit en betydande AI-aktör genom sina investeringar i AI-drivna rekommendationssystem. Globala AI-marknaden förväntas nå 997,77 miljarder dollar år 2028.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 31 mars

Tre företag som investerar framgångsrikt i artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har varit det dominerande tillväxttemat på marknaden sedan ChatGPT nådde 100 miljoner aktiva användare per månad i januari 2023. Meta Platforms, UiPath och Trimble är tre företag som framgångsrikt investerar i och tjänar pengar på AI. Meta Platforms är ett bra exempel på framgångsrik AI-investering, med dess användning av AI för att förbättra användarengagemang och riktad annonsering. UiPath, ett företag som specialiserar sig på affärsautomationslösningar, har sett en stark tillväxt på 43% det senaste året. Trimble, ett industriellt teknikföretag, använder AI för att förbättra realtidsbeslutsfattande genom att analysera och modellera data.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 mars

Alphabet behöver rätta till sina AI-missar för att återfå investerarnas förtroende

Teknikjätten Alphabet har på senare tid hamnat under press på grund av en rad missar inom artificiell intelligens (AI) som skadat företagets rykte. Aktien har hittills i år bara stigit med 8%, jämfört med teknikkollegor som Microsoft, Meta Platforms och Nvidia som har stigit med 12%, 37% respektive 82%. Analytiker menar att Alphabet måste rätta till sina problem med AI för att kunna återfå investerarnas förtroende. Trots detta ser många investerare företagets nuvarande svårigheter som en möjlighet att köpa aktier med långsiktig potential.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 31 mars

AI-investerare kan behöva en ´reality check´, enligt Cathie Wood

Cathie Wood, VD för Ark Invest, varnar för att en ´reality check´ kan vara på väg för AI-investerare. Trots riskerna menar hon att det finns många sätt att dra nytta av AI-revolutionen, förutsatt att sund finansiell bedömning tillämpas. Tech-tunga Nasdaq Composite-indexet ökade med 43% förra året, främst drivet av positiv känsla kring AI. Men Wood påpekar att mycket kapital har anslagits till AI, men endast en liten del av detta kommer att belönas. Hon föreslår att investerare som vill exponera sina portföljer för AI bör överväga passiva fonder med diversifierade innehav.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 mars

Broadcom och Micron Technology kan se parabolisk aktiekursökning tack vare AI

AI-teknologins popularitet har lett till massiva vinster för företag som Nvidia och Palantir Technologies. Nu ser det ut som att Broadcom och Micron Technology också kan dra nytta av detta, med potentiella stora hopp i deras aktiekurser. Broadcom har nyligen avslöjat att de nu har tre kunder för sina anpassade AI-chip, vilket har lett till att företagets aktiekurs har ökat. Micron Technology har också sett en ökning i aktiekursen, tack vare en ökad efterfrågan på minneskretsar som används i AI-servrar, persondatorer och smartphones.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 mars

Artificiell intelligens förväntas förändra arbetsmarknaden och skapa investeringsmöjligheter

Artificiell intelligens (AI) förväntas förändra världen på många sätt, både positiva och negativa. AI kan förbättra effektiviteten och produktiviteten, revolutionera hälso- och sjukvården, främja vetenskapliga upptäckter och skapa personliga upplevelser. Samtidigt kan AI leda till arbetsförluster och ställa etiska och integritetsfrågor. Världsekonomiska forumet uppskattar att AI kan ersätta cirka 85 miljoner jobb globalt fram till 2025. AI:s inverkan på indiska IT-tjänsteföretag förväntas vara både positiv och negativ. För investerare erbjuder AI möjligheter, särskilt inom AI-utvecklare, företag som använder AI till sin fördel och stödjande infrastruktur.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 30 mars

Nvidia och Micron Technology: Vilket är det bästa AI-investeringsalternativet?

Nvidia och Micron Technology har varit mycket lönsamma investeringar det senaste året, med stigande aktiekurser tack vare hur artificiell intelligens (AI) har drivit deras verksamheter. Nvidia har varit den ledande leverantören av grafikprocessorer (GPU:er) för stora molndatatjänster som vill träna AI-modeller. Micron Technology å andra sidan, gynnas av den ökande efterfrågan på Nvidias AI-chip eftersom Nvidias AI-GPU:er drivs av höghastighetsminne (HBM) från företag som Micron. Trots att Nvidia växer snabbare, kan Micron vara ett attraktivare alternativ för investerare som söker ett billigare sätt att dra nytta av AI-boomen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 mars

AI-grupp MLCommons släpper nya tester för hårdvaruhastighet

AI-benchmarkingsgruppen MLCommons har släppt en ny uppsättning tester och resultat som bedömer hastigheten på toppmoderna hårdvaror kan köra AI-applikationer och svara på användare. De två nya benchmarks som MLCommons lagt till mäter hastigheten på AI-chips och system kan generera svar från kraftfulla AI-modeller fullpackade med data. En av de nya benchmarks tillförde förmågan att mäta snabbheten i en fråga-och-svar-scenario för stora språkmodeller, kallad Llama 2, utvecklad av Meta Platforms. MLCommons tjänstemän la också till en andra text-till-bild-generator till sviten av benchmarkingverktyg, baserat på Stability AI:s Stable Diffusion XL-modell. Servrar drivna av Nvidias H100-chips byggda av Google, Supermicro och Nvidia själv vann lätt båda nya benchmarks på rå prestanda.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 mars

AI-aktier: Nvidia kan vara i en bubbla, men dessa tre är billigare än någonsin

Artificiell intelligens (AI) har potential att förändra världsekonomin och kan tillföra 15,7 biljoner dollar till världens bruttonationalprodukt (BNP) år 2030, enligt forskare på PwC. Nvidia, en ledande aktör inom AI, har sett sin aktiekurs stiga kraftigt tack vare AI, men det finns farhågor om att företagets aktiekurs kan vara i en bubbla. Detta beror på att Nvidias fyra största kunder - Microsoft, Meta Platforms, Amazon och Alphabet - alla utvecklar egna AI-chip. Trots detta finns det andra AI-aktier som kan vara mer attraktiva för investerare, inklusive Alibaba, JD.com och Baidu.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 mars

Två AI-aktier som kan bli paraboliska: Intel och Advanced Micro Devices

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) har skjutit i höjden under det senaste året, vilket har lett till att många teknikföretag har riktat om sina verksamheter mot denna växande sektor. Här är två aktier inom AI som kan bli paraboliska: Intel och Advanced Micro Devices (AMD). Trots att Intel har stött på en del hinder under de senaste åren investerar företaget nu tungt i AI och lanserade en rad AI-chip i december 2023. AMD, som för närvarande har den näst största marknadsandelen inom grafikprocessorer (GPU), expanderar också gradvis inom AI och presenterade sin nya MI300X AI GPU i december.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 mars

Två artificiella intelligensaktier som kan skjuta i höjden

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) har skjutit i höjden det senaste året, vilket har lett till att många teknikföretag har svängt sina verksamheter mot den blomstrande sektorn. Enligt Grand View Research förväntas AI-marknaden växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 37% fram till minst 2030, vilket skulle ge den ett värde på nästan 2 biljoner dollar. Här är två aktier inom artificiell intelligens som kan bli mycket lönsamma. 1. Intel, trots att det inte har varit lätt att vara en Intel-investerare de senaste åren, har företaget gjort stora framsteg inom AI och kan ha en stor potential på lång sikt. 2. Advanced Micro Devices (AMD) är ett attraktivt investeringsalternativ, det har för närvarande den näst största marknadsandelen inom GPU:er och expanderar gradvis inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 mars

AI-marknaden förväntas nå 1,3 biljoner dollar till 2032

Enligt en rapport från Bloomberg Intelligence förväntas efterfrågan på AI öka konsekvent varje år. Med en årlig tillväxttakt på 43% förväntas den genererande AI-marknaden uppgå till 1,3 biljoner dollar år 2032. Detta inkluderar bildgenerering, semantisk bild-till-foto-översättning, bedrägeriupptäckt, finansiell rådgivning och låneskapande, text-till-video-generering och videoprognoser, och används inom övervakning och självkörande fordon. Fem stora företag - Microsoft, Amazon, Meta Platforms, Nvidia och Alphabet - har redan visat sin förmåga att skala upp AI-genererat innehåll effektivt.

Direktlänk Dela The Tokenist fördjupade 26 mars

Tre AI-aktier att överväga istället för Nvidia

Även om Nvidia har haft en imponerande aktieutveckling på 1 980% under de senaste fem åren, finns det andra aktier inom AI-sektorn som kan vara intressanta för investerare. Advanced Micro Devices (AMD) har sett en aktieökning på 179% sedan januari 2023 och deras senaste AI-fokuserade chip, MI300X, har fått intresse från Microsoft, OpenAI och Meta Platforms. Oracle är ett annat företag att hålla ögonen på, med en ökning på 7% i totala intäkter och 25% i molnintäkter. Slutligen är Palantir Technologies, ett företag i framkant för AI-driven stordataanalys, värt att notera med en ökning i kundantal, intäkter, nettoinkomst och fritt kassaflöde.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 mars

Stora index faller medan AI-aktörer och Trump-länkad aktie stiger

De stora indexen, inklusive Dow Jones Industrial Average, föll på måndagen trots att artificiell intelligensaktörerna Super Micro Computer och Nvidia steg. Aktier kopplade till Donald Trump, Digital World Acquisition, sköt i höjden på aktiemarknaden. Samtidigt ökade bitcoin och relaterade aktier. Trots marknadens nedgång såg tre lovande aktier starka ut nära inträden: Allstate, Badger Meter och Ares Management. Nasdaq kompositen vände kort men stängde 0,3% lägre. Dexcom presterade bra och steg 5,2%, vilket markerade en 52-veckors höjdpunkt. S&P 500 sjönk med 0,3%. Super Micro var den bäst presterande aktien i det referensindexet med en uppgång på 7,2%. Majoriteten av S&P 500-sektorerna stängde lägre. Teknologi och industrier presterade sämst. Mindre företag slutade i grönt, med Russell 2000 som steg 0,2%. Skatteavkastningen stängde högre även efter att Federal Reserve Gov. Lisa Cook sa att Fed´s dubbla mandat för låg inflation och full sysselsättning ´rör sig mot bättre balans.´ Dow Jones industriella slutade sessionen 162 poäng lägre, vilket motsvarar en minskning på 0,4%. Boeing såg tidiga vinster försvinna, men aktierna stängde ändå upp 1,4%. Aktieägare ökade aktien efter att VD Dave Calhoun meddelade planer på att lämna företaget i samband med en större omorganisation. Han avgår vid årets slut. Walt Disney ledde Dow Jones industriella index idag när det steg 3%. Det gynnades av en Barclays-uppgradering på aktien till övervikt. Mediegiganten är upp 32% hittills i år. 3M och Intel var de sämsta Dow Jones eftersläntrarna på aktiemarknaden idag. 3M föll 1,8% medan Intel sjönk 1,7% på grund av oro för Kina. Förmögna investeraren Bill Ackman är en av världens bästa hedgefondförvaltare. En av de aktier som hans Pershing Square investmentfirma innehar, Google-moderbolaget Alphabet, ligger för närvarande nära en köppunkt efter en kraftfull uppgång under de senaste 12 månaderna. Google-aktien är en för din bevakningslista eftersom den tittar på ett odefinierat konsolideringsmönster med ett inträde på 153,78, visar MarketSurge-analys. Aktien avslutade dagen långt från sessionens lägsta nivåer när den sjönk 0,5% på måndagen. Tillsammans med Ackman verkar Big Money definitivt se mycket potential i Google-aktien, med dess ackumulering/distributionsbetyg som kommer in på B-. Sammanlagt innehar fonder 41% av aktierna. Google-aktien har haft en enorm uppgång under de senaste 12 månaderna. Fredagens stängningspris på 150,77 innebär att den steg 43% från sin nivå vid samma tidpunkt för ett år sedan. Även om den är mest känd för sin dominans inom sökning är Alphabet också en AI-aktör. Googles Gemini ses som en huvudkonkurrent till Open AI´s ChatGPT. De andra så kallade Magnificent Seven-aktierna hade blandad tur på aktiemarknaden idag. Tesla vände högre när den steg 1,1%. Detta var imponerande med tanke på att Mizuho Securities nedgraderade aktien från köp till neutral. Det sänkte också sitt pris mål till 195 från 310. Leaderboard-aktien Nvidia sken också och steg 0,8%. AI-aktien är fortfarande utsträckt från sin senaste köppunkt och är nära all-time highs. Amazon.com hade också en anständig inning när den steg 0,5%. Men Meta Platforms och Microsoft föll båda mer än 1%. Och Apple såg ett rallyförsök blekna när det förlorade 0,8%. Det har varit några vilda dagar för Donald Trump-aktien Digital World Acquisition. Det Trump-länkade specialändamålsförvärvsföretaget vände lägre på fredagen efter att aktieägarna röstade för att godkänna den länge väntade fusionen med Trump Media & Technology Group. Men aktien var i rallyläge igen på aktiemarknaden idag. Den sköt i höjden när nyheten kom att den tidigare presidenten hade storleken på sin obligation sänkt för sitt New York-bedrägerimål. En domare sänkte obligationen till 175 miljoner dollar från 454 miljoner dollar när Trump försöker överklaga det civila affärsbedrägeridomen. Digital World stängde precis under sina höjdpunkter för sessionen när den sköt i höjden 35,2%. Den återtog lätt 50-dagars rörliga medelvärdet och är nu också klar över sina 21-dagars och 10-dagars linjer. Aktien har gjort starka vinster när Trumps push för att vinna sitt partis nominering till president fått fart. Aktien är upp 185% hittills i år, och har också en stark lyft på 28% under de senaste fyra veckorna. Från och med imorgon kommer Digital World att börja handlas under ticker-symbolen DJT och under namnet Trump Media & Technology Group. Bitcoin var tillbaka i rallyläge på måndagen trots nyligen nedgångar. Den handlades nära 24-timmars höjdpunkter efter att ha flyttat tillbaka över 70 000 dollar-per-token-nivån. Den handlades för strax under 71 000 dollar, enligt CoinDesk. Det väletablerade Grayscale Bitcoin Trust steg 11,2%, medan BlackRocks spot bitcoin ETF, iShares Bitcoin Trust, rallyade 11,4%. Andra bitcoin-aktier steg också. Coinbase hoppade 9,5% medan Riot Platforms steg 9,1%. IBD 50-namnet CleanSpark gjorde ännu bättre när det sköt i höjden 19,9%. Utanför Dow Jones är ett antal aktier värda att titta på i aktiemarknaden idag nära inträden. Försäkringsjätten Allstate är i en köpzon efter att ha rensat en platt bas med en idealisk inträdespunkt på 168,05, enligt MarketSurge-analys. Mönstret är av andra etappens sort, en bonus. Aktien är i turnaround-läge, med företaget som återgår till lönsamhet under var och en av de två senaste kvartalen. Analytiker ser vinster skjuta i höjden runt 1 200% 2024 innan de saktar ner till fortfarande imponerande tillväxt på 30% 2025. Badger Meter är i en kopp-med-handtag-bas med en idealisk inträdespunkt på 164,81. Detta är ett första etappens mönster. Medan den totala prestationen är stark är vinstprestationen den som sticker ut. Vinsterna har vuxit i genomsnitt 39% under de senaste tre kvartalen. Aktien är medlem i den högflygande industrimaskineriindustrigruppen. Företaget tillverkar bostads- och kommersiella vattenmätare. Ares Management är en annan att hålla koll på eftersom den bildar en platt bas med en idealisk köppunkt på 139,40. Den stängde praktiskt taget platt på aktiemarknaden idag efter att ha fått stöd vid sitt 21-dagars exponentiella rörliga medelvärde. Den totala prestationen är mycket stark, med dess IBD Composite Rating som kommer in på 95. Vinstprestationen är särskilt stark också, med Ares-aktien som innehar ett EPS-betyg på 97.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 mars

Analytiker råder investerare att överväga alternativ till Nvidia

Nvidia har varit den hetaste aktien på marknaden under de senaste 18 månaderna, men nu kan det vara för högt värderat för att köpa. Tillväxten är begränsad av antalet chips Nvidia kan få, och konkurrenter - inklusive kunder - går in på AI-marknaden. I en video diskuterar Travis Hoium tre aktier som har större potential än Nvidia idag. The Motley Fool Stock Advisor analytikerteam har identifierat vad de tror är de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu, och Nvidia var inte en av dem.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 mars

Super Micro Computer toppar S&P 500 i 2024, Nvidia följer efter

Nvidia har nästan fördubblats i pris under 2024, men är inte längre den bästa presteraren i S&P 500. Super Micro Computer, som nyligen gick med i S&P 500, har mer än tredubblats under det nya året. Constellation Energy, Meta Platforms och Deckers Outdoor, också nya komponenter i S&P 500, kompletterar topp fem. Nvidia och Super Micro är tydliga AI-satsningar, tillsammans med Meta Platforms. Tesla och Boeing är årets största förlorare i S&P 500. S&P 500 har ökat med 9,7% under 2024 och nådde rekordhöga nivåer förra veckan.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 25 mars

Tre attraktiva AI-aktier att köpa för under $1000 och behålla på lång sikt

Enligt tre bidragsgivare till Motley Fool framstår Microsoft, Qualcomm och Meta Platforms som ledande kandidater för investeringar inom artificiell intelligens (AI) för under $1000. Microsofts samarbete med OpenAI har visat sig vara mycket framgångsrikt, och företagets teknologi har integrerats i Microsofts olika mjukvaruprodukter. Qualcomm har släppt sin Snapdragon 8 Gen 3, som stöder AI-modeller och förbättrar mobilspelande och ljudkvalitet. Meta Platforms kombinerar fördelarna med en start-up och en kassako, med en stark inkomstgenererande reklamverksamhet och betydande investeringar i AI-forskning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 mars

AI-marknaden blomstrar med AMD i spetsen

AI-marknaden blomstrade förra året med en ökning på nästan 55% för Nasdaq-100 Technology Sector och förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Detta skulle kunna innebära att marknaden når nästan 2 biljoner dollar vid decenniets slut. Ett attraktivt investeringsalternativ är Advanced Micro Devices (AMD), som investerar kraftigt i AI och vars aktie har ökat med 87% sedan förra mars. AMD planerar att lansera en ny serie AI-grafikprocessorer (GPU:er) och förbättringar inom PC-industrin kan göra att företagets aktie stiger kraftigt de kommande åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 mars

Öppen källkods-AI utmanar marknadsdominansen hos jättar som OpenAI

Företag som Mistral AI och Hugging Face utmanar dominansen av stora aktörer som OpenAI genom att omfamna en öppen källkodsmodell. Denna strategiska förändring mot fritt tillgänglig AI-teknik är inte bara ett försök att demokratisera tillgången utan också en utmaning för den samlade marknadsmakten hos etablerade spelare. Trots att övergången till öppen källkod innebär utmaningar, kan det leda till innovation och samarbete inom AI. Företag som Databricks och Mistral AI utforskar hybridmodeller, som erbjuder både öppen källkod och proprietära produkter, för att möta ett bredare spektrum av behov.

Direktlänk Dela Xpert Times fördjupade 22 mars

Broadcoms aktie stiger efter att ha fått ny AI-chipkund

Broadcoms aktie steg på torsdagen efter att företaget meddelat att de fått en ny kund till sin AI-chipverksamhet. Broadcom presenterade sina anpassade kisel-, switch- och nätverkschipteknologier optimerade för datacenter som kör AI-applikationer vid ett investerarmöte. Företaget avslöjade att de har lagt till en ny kund i sin AI-chipverksamhet, men nämnde inte vem den nya kunden är. Detta ledde till spekulationer bland analytiker om att det kan vara ett stort teknikföretag. Analytiker vid Citigroup och JPMorgan spekulerade att kunden är TikToks moderbolag ByteDance.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 mars

Bedragare använder AI för att lura människor på sociala medier

Bedragare använder alltmer artificiell intelligens (AI) i sina bedrägerier, särskilt riktade mot äldre och ekonomiskt sårbara personer. Amerikanska Federal Trade Commission har sett en ökning av klagomål om annonser som antingen använder AI eller påstår sig använda det för att locka människor till bedrägerier. Minst en tredjedel av klagomålen handlade om annonser på sociala medier som Facebook och YouTube. Antalet klagomål som nämnde AI ökade från två till 14 mellan februari 2023 och februari 2024. Bedragarna använder AI för att skapa falska annonser och videor, inklusive deepfakes av kända personer som Elon Musk och Brad Garlinghouse. Företag som Alphabet och Meta Platforms, som äger YouTube och Facebook, har meddelat att de arbetar för att bekämpa dessa bedrägerier.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 22 mars

Nvidia avtäcker ny toppmodell AI-chip, Blackwell B200

Nvidia, en ledande tillverkare av halvledare för artificiell intelligens (AI), avtäckte på måndagen sitt flaggskepp AI-chip, Blackwell B200, som de säger är upp till 30 gånger snabbare än dess föregående chip. Företagets VD, Jensen Huang, lanserade också ett nytt set av mjukvaruverktyg designade för att hjälpa utvecklare att sälja sina AI-modeller mer lätt till alla företag som använder Nvidia. Nvidia hoppas att dess chip- och mjukvaruannonseringar på GTC 2024 kommer att hjälpa företaget att behålla sin ledande position som den dominerande säljaren av AI-utrustning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 mars

Nvidia presenterar nästa generations AI-plattform Blackwell

Nvidia (NVDA) presenterade på måndagen sin nästa generations artificiella intelligensplattform, Blackwell, och hur den kan införliva AI-teknologi i sektorer som hälso- och sjukvård, tillverkning och mer. Blackwell kommer att göra det möjligt för organisationer att bygga och köra realtids generativ AI på språkmodeller med biljontals parametrar, upp till 25 gånger billigare och energieffektivare än dess föregångare, Hopper-plattformen. Företag som planerar att adoptera Blackwell inkluderar Amazon Web Services, Google, Meta Platforms, Microsoft, OpenAI, Oracle och Tesla. Blackwell-baserade produkter kommer att finnas tillgängliga från Nvidias hårdvarupartners senare i år.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 mars

AI-marknaden kan vara värd $1,8 biljoner år 2030, Alex Kipman går med i VERSES AI som strategisk rådgivare

Enligt Statista kan den globala AI-marknaden vara värd otroliga 1,8 biljoner dollar år 2030, vilket kan driva upp värdena på AI-relaterade aktier som VERSES AI, Nvidia, Microsoft, Meta och Advanced Micro Devices. Bank of America-analytiker säger att AI står inför ett ´iPhone-ögonblick´ och kan öka den globala ekonomin med 15,7 biljoner dollar inom sju år. VERSES AI Inc., ett företag som utvecklar nästa generations intelligenta mjukvarusystem, meddelade att Alex Kipman, VD och grundare av Analog AI, har gått med som strategisk rådgivare. Företaget tillkännagav tidigare den 18 januari 2024 ett partnerskap med Analog för att omvandla Abu Dhabis stadslandskap genom smarta stadsprojekt.

Direktlänk Dela Baystreet Communications fördjupade 18 mars

En boom inom artificiell intelligens (AI) började förra året och blev en ledande drivkraft för Nasdaq Composite´s ökning med 43% 2023. Trots AI-marknadens snabba ökning är det långt ifrån sin topp. Enligt Grand View Research nådde sektorn nära $200 miljarder 2023 och förväntas utvecklas med en sammansatt årlig tillväxttakt på 37% åtminstone fram till 2030. Här är två artificiella intelligensaktier som kan göra dig till miljonär. 1. Advanced Micro Devices (AMD) 2. Intel

Yahoo Finance fördjupade 18 mars

Meta Platforms kan vara ett bättre AI-investeringsalternativ än Nvidia

Nvidia, ledande säljare av AI-chips med över 80% marknadsandel, är en av de första namnen som kommer upp när man tänker på att köpa aktier inom artificiell intelligens (AI). Nvidia är dock inte det enda alternativet för investerare som vill dra nytta av AI-boomen. Meta Platforms, känt för sina ledande sociala medier-appar som Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp, har nyligen investerat stort i AI. Meta gör största delen av sina intäkter genom annonsering på dessa plattformar. Meta CEO Mark Zuckerberg säger att AI kommer att vara företagets ´största investeringsområde´ i år. Meta siktar på att ha 600 000 grafikprocessorer (GPU:er) ombord för att driva sina AI-program vid årets slut. Meta har redan lanserat olika AI-verktyg på sina sociala medieplattformar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 mars

Två lovande aktier för att investera i AI-revolutionen

AI-marknaden förväntas överstiga 1,8 biljoner dollar till 2030, vilket ger möjligheter för investerare. Två aktier som kan vara intressanta är Advanced Micro Devices (AMD) och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). AMD, en ansedd chiptillverkare, förväntas bli en viktig aktör inom AI. Företagets nya MI300-acceleratorer levererar exceptionell prestanda och energieffektivitet för AI-applikationer. Stora företag som Microsoft och Meta Platforms har visat intresse för AMD:s AI-lösningar. TSMC, en ledande tillverkare inom halvledarindustrin, tillverkar chips för företag som Apple, Nvidia och AMD. TSMC har konsekvent levererat betydande försäljnings- och vinsttillväxt, i genomsnitt runt 17% årligen under de senaste tre decennierna.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 mars

AI-företag nära köppunkter, Federal Reserve-möte och AI-händelser i fokus

Artificiell intelligens (AI) är i fokus för företag som Arista Networks, HubSpot och ServiceNow, som alla handlas nära köppunkter för platta baser, tillsammans med Ares Management och Neurocrine Biosciences. Samtliga, förutom Neurocrine Biosciences, är medlemmar i IBD 50-listan. Arista Networks och ServiceNow är också bland de fem bästa teknikaktierna att hålla ögonen på i mars. Den kommande veckan kommer Federal Reserves möte att vara avgörande, liksom AI-händelser från Nvidia och Microsoft. Arista Networks, som är baserat i Santa Clara, Kalifornien, tillhandahåller molnnätverksprogramvara för datacenter till företag som Meta Platforms och Microsoft. Företagets aktier har en köppunkt på 292,66 för sin helt nya platta bas. Arista Networks har en nästan perfekt sammansatt rating på 97 av maximalt 99. Ares Management, en alternativ tillgångsförvaltare, var torsdagens IBD Stock Of The Day. Ares har specialiserat sig på direktutlåning, private equity och fastighets- och infrastrukturinvesteringar. Företaget hade 419 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning i slutet av fjärde kvartalet, en ökning med 19% jämfört med föregående år, med 111,4 miljarder dollar i tillgängligt kapital att investera. Ares aktier har en köppunkt på 139,48 för sin platta bas, vilket matchar deras rekordhögsta från 8 februari. ServiceNow är medlem i Leaderboard Leaders listan och Big Cap 20 listan. Företagets aktier arbetar tillbaka mot rekordhöjder efter att ServiceNow i slutet av februari utvidgade sitt partnerskap med AI- och chiptillverkaren Nvidia. HubSpot, som tillhandahåller kundrelationsprogramvara samt marknadsföring, försäljning och support för molnbaserade produkter, gick med i IBD 50-listan på torsdagen efter att ha gått med i Sector Leaders listan på måndagen. HubSpot avslöjade under sitt fjärde kvartalsrapport den 14 februari sina nya HubSpot AI-verktyg, som införlivar artificiell intelligensfunktioner över hela sin plattform. Neurocrine Biosciences, ett biofarmaceutiskt företag som utvecklar behandlingar för underadresserade neurologiska och hormonrelaterade sjukdomar och störningar, var IBD Stock Of The Day för måndagen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 mars

Två AI-aktier som kan göra dig förmögen

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) förväntas skjuta i höjden de kommande åren, med en global AI-marknad som överstiger 1,8 biljoner dollar år 2030 enligt Statista. Två aktier som kan dra nytta av denna trend är Advanced Micro Devices (AMD) och Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). AMD förbereder sig för att bli en stor leverantör av kraftfulla AI-verktyg, med en enorm vinstmöjlighet. TSMC, som tillverkar en stor mängd kretsar för företag som Apple, Nvidia och AMD, har också en stark position på marknaden med en årlig försäljnings- och vinstökning på cirka 17% under de senaste 30 åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 mars

Två toppaktier att investera i för AI-guldrushen

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) förväntas skjuta i höjden de kommande åren, med en global AI-marknad som överstiger $1,8 biljoner år 2030, enligt Statista. Två företag som kan hjälpa investerare att dra nytta av denna trend är chip-designern Advanced Micro Devices (AMD) och tillverkningsjätten Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). AMD förbereder sig för att bli en stor leverantör av AI-verktyg, med försäljningen av AI-acceleratorer förväntas öka till $400 miljarder år 2027. TSMC, som tillverkar en bred palett av chips för företag som Apple, Nvidia och AMD, förväntas öka sin försäljning med 15-20% årligen de kommande åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 mars

Maskininlärningsverktygsmarknaden: Djupgående analys och prognos 2022-2031

En rapport från Orbis Research ger en djupgående analys av maskininlärningsverktygsmarknaden, inklusive makro och mikro trender, marknadsstorlek, tillväxthastigheter, årlig utveckling och nuvarande trender. Rapporten tar upp viktiga händelser, som introduktionen av nya produkter och externa influenser som COVID-19-pandemin och Ryssland-Ukraina-kriget, och hur dessa påverkar marknaden. Rapporten erbjuder också detaljerad information om marknadsintäkter, geografisk segmentering, efterfrågan och CAGR-status. Nyckelaktörer på marknaden inkluderar Microsoft, IBM, Google, RStudio, Amazon, Oracle, Meta Platforms, Kira, Databricks, DataRobot, OpenText, Scikit-learn, Catalyst, XGBoost och LightGBM.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 15 mars

Google begränsar AI-chatbotens svar om globala val

Google begränsar AI-chatboten Gemini från att svara på frågor om de globala valen som ska äga rum i år, enligt ett uttalande från företaget. Uppdateringen kommer i en tid då framsteg i generativ AI, inklusive bild- och videogenerering, har ökat oro för desinformation och fejkade nyheter bland allmänheten, vilket lett till att regeringar reglerar tekniken. När Gemini tillfrågas om val, som det kommande amerikanska presidentvalet, svarar den ´Jag lär mig fortfarande att svara på denna fråga. Under tiden, prova Google Search´.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 14 mars

Google begränsar AI-chattbotens svar om globala val för att bekämpa desinformation

Google meddelade på tisdagen att det skulle begränsa sin AI-chattbot Gemini från att ge svar gällande kommande globala val, i syfte att minska risken för desinformation. Beslutet följer växande oro över potentiell missbruk av generativ AI-teknologi, särskilt i spridningen av falska nyheter och missinformation kring val. Gemini, en AI-chattbot som utvecklats av Googles moderbolag Alphabet, kommer nu att avstå från att svara på frågor relaterade till val, inklusive framstående händelser som det kommande amerikanska presidentvalet mellan Joe Biden och Donald Trump. Användare kommer istället att riktas till att använda Google Sök för sådana förfrågningar. Begränsningarna, som ursprungligen tillkännagavs för USA i december, utvidgas nu globalt eftersom länder förbereder sig för olika val 2024. Dessa val inkluderar betydande händelser i länder som Sydafrika och Indien, det senare är världens största demokrati. I Indien har regeringen krävt att teknikföretag söker godkännande innan de släpper AI-verktyg, särskilt de som kan ge opålitlig eller obekräftad information. Googles beslut att begränsa Geminis svar kommer efter nyligen granskning över felaktigheter i chattbotens bildgenereringsfunktion, vilket ledde till dess tillfälliga avstängning. Google VD Sundar Pichai erkände problemen, och beskrev Geminis svar som partiska och oacceptabla. Företaget arbetar aktivt för att ta itu med dessa problem och förbättra tillförlitligheten för sina AI-produkter. Draget stämmer överens med bredare ansträngningar inom teknikindustrin att bekämpa desinformation och missbruk av AI-teknologier, särskilt inför betydande politiska händelser som val.

Direktlänk Dela OtakuKart fördjupade 13 mars

EU antar världens första AI-lagar

Europa har tagit ett steg närmare att anta världens första regler för artificiell intelligens (AI) efter att EU-lagstiftare godkänt ett preliminärt avtal. Detta kommer i takt med att generativa AI-system, som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT och Googles chatbot Gemini, blir allt mer populära, vilket ökar oro över desinformation och falska nyheter. Lagstiftningen kommer att reglera AI-modeller med hög inverkan och högrisk AI-system, som måste uppfylla specifika transparenskrav och EU:s upphovsrättslagar. Den begränsar även regeringars användning av realtids biometrisk övervakning i offentliga utrymmen.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 13 mars

Google begränsar AI-chattbotten Geminis svar om globala val

Google begränsar sin AI-chattbot Gemini från att svara på frågor om de globala valen som ska äga rum i år. Detta för att undvika potentiella misstag vid implementeringen av tekniken. När Gemini frågas om val, som det kommande amerikanska presidentvalet, svarar den ´Jag lär mig fortfarande hur man svarar på denna fråga. Under tiden, prova Google Sök´. Google meddelade begränsningar inom USA i december. Utöver USA kommer nationella val att hållas i flera stora länder inklusive Sydafrika och Indien.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 13 mars

Google begränsar AI-chattboten Gemini från att svara på valfrågor

Google, som ägs av Alphabet, har infört restriktioner för sin AI-chattbot Gemini, för att förhindra att den svarar på frågor om globala val som planeras att äga rum i år. Beslutet syftar till att mildra potentiella risker i samband med implementering av sådan teknik, särskilt i valsammanhang. Detta kommer i ljuset av ökande oro kring spridningen av desinformation och falska nyheter, drivna av framsteg inom generativ AI-teknik. När Gemini ställs frågor om val, inklusive det kommande amerikanska presidentvalet, svarade det med ett meddelande som indikerade dess pågående inlärningsprocess och föreslog att använda Google Sök som ett alternativt resurs.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 13 mars

Google begränsar AI-chatbotens förmåga att svara på valrelaterade frågor

Google begränsar AI-chatboten Geminis förmåga att svara på frågor om val som planeras att äga rum i flera länder detta år, inklusive presidentvalet i USA. Beslutet har tagits för att minimera potentiella misstag i teknikutvecklingen. Google meddelade på tisdag att de har börjat införa restriktioner på vilka valrelaterade frågor Gemini kommer att svara på. Detta kommer i ljuset av ökande oro över falska nyheter och desinformation efter framsteg inom generativ AI. Bortsett från USA, kommer nationella val att äga rum i flera stora nationer inklusive Sydafrika, Ryssland och Indien.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 mars

Blandade terminer inför tisdagens börshandel; AI-ledare fortsätter att sjunka

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq 100 terminer var blandade inför tisdagens börshandel. AI-ledarna Nvidia och Super Micro Computer fortsatte att sjunka på måndagen, medan Meta Platforms sålde kraftigt. På måndag kväll var Oracle en viktig vinstmover, med aktierna som hoppade mer än 11% i förlängd handel. Adobe och Jabil kommer att rapportera senare den här veckan. Tisdagens offentliggörande av konsumentprisindexet från det amerikanska arbetsdepartementet är i fokus denna vecka. Dow Jones teknikikoner Apple och Microsoft handlades blandat på dagens aktiemarknad, med Apple-aktier upp 1,2% och Microsoft ned 0,4%.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 12 mars

Miljardärinvesterare säljer Nvidia och köper dessa två artificiell intelligens (AI)-aktier istället

Under de senaste 30 åren har artificiell intelligens (AI) fångat investerarnas uppmärksamhet. Forskare på PwC föreslog förra året att AI skulle lägga till $15,7 biljoner till den globala ekonomin vid årtiondets slut. Miljardärinvesterare har varit aktiva säljare av Nvidia, ansiktet utåt för AI-rörelsen, medan de har investerat i två andra AI-aktier. Bland dem som har sålt Nvidia finns Israel Englander, Jeff Yass, Steven Cohen, David Tepper, Philippe Laffont, Chase Coleman, David Siegel och John Overdeck. Istället har de investerat i Baidu och Amazon.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 mars

AMD kan bli en stor aktör inom AI, överträffa ´Magnificent Seven´

Termen ´Magnificent Seven´ myntades förra året av Bank of Americas analytiker Michael Hartnett för att beskriva de sju mest inflytelserika teknikaktierna: Alphabet, Apple, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia, Amazon och Tesla. En annan aktie som håller jämna steg med ´Magnificent Seven´ är Advanced Micro Devices (AMD), som presterade bättre än fem av de sju medlemmarna i denna grupp under det senaste året med en vinst på 152%. Trots att AMD kom in lite sent på AI-marknaden jämfört med sin konkurrent Nvidia, har AMD enorm potential. Företaget avslöjade sin nya MI300X AI GPU i december, vilket redan har fångat uppmärksamheten hos några av teknikens mest framstående aktörer, inklusive Microsoft och Meta. Dessutom vill AMD leda sitt eget utrymme inom AI genom att satsa på AI-drivna datorer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 mars

AI-bolag påverkas av negativa nyheter och rättsfall

AI-bolag påverkas av negativa nyheter och rättsfall. Taiwan Semiconductor Manufacturing, Meta Platforms, Advanced Micro Devices, Micron Technology och Broadcom har alla sett en nedgång i sina aktiekurser. Broadcoms kvartalsresultat och en stämningsansökan mot Nvidia tycks ha påverkat marknaden. Broadcoms intäkter ökade med 34% jämfört med föregående år, men investerare var besvikna över företagets prognoser. Nvidia står inför en stämningsansökan för upphovsrättsintrång, där författare hävdar att företaget använde deras verk för att träna upp sin NeMo AI-plattform utan tillstånd. Trots dessa negativa nyheter finns det också positiva utvecklingar, inklusive prisökningar för Micron, AMD och Broadcom.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 mars

Sam Altman återvänder till OpenAI:s styrelse med tre nya direktörer

Sam Altman återvänder till styrelsen för OpenAI, som skapar ChatGPT, tillsammans med tre nya direktörer. Detta sker i ett försök att röra sig vidare efter hans plötsliga avsked i november, vilket chockade teknikindustrin. Altman återvände som VD för OpenAI endast fyra dagar efter sitt avsked med en ny styrelse bestående av Quora-VD:n Adam D´Angelo, tidigare finansminister Larry Summers och tidigare med-VD för Salesforce Bret Taylor. Styrelsen kommer nu att utökas med tillägget av Sue Desmond-Hellmann, tidigare VD för Bill and Melinda Gates Foundation, Nicole Seligman, tidigare president för Sony Entertainment, och Instacarts VD Fidji Simo.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 11 mars

Alphabets starka position på den digitala annonsmarknaden och framgångar inom AI-teknologi

Alphabet fortsätter att dominera den globala digitala annonsmarknaden och dess molntjänst växer snabbt och är nu lönsam. Företagets AI-teknologi är stark och Alphabet verkar engagerade i att snabbt och fullständigt lösa problem som nyligen uppstått med dess AI-erbjudande. Aktiens värdering är också attraktiv. Dess andel av den globala digitala annonsmarknaden är nu 39%, nästan dubbelt så mycket som nästa konkurrent, Meta Platforms. Google Cloud rapporterade en inkomst på 9,1 miljarder dollar förra kvartalet, en ökning med 26% jämfört med föregående år. Dessutom har adoptionen av Google Clouds AI-plattform ökat snabbt.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 11 mars

Nvidia ser ljus framtid med stark tillväxt och investeringar i AI

År 2024 har börjat starkt med S&P 500 som har skjutit i höjden till rekordnivåer, drivet av stora tech-aktier och entusiasm för artificiell intelligens (AI). ´Magnificent Seven´-aktierna, Microsoft, Alphabet, Apple, Amazon, Tesla, Meta Platforms och Nvidia, har spelat en stor roll i marknadens uppgång. Nvidia kan vara den viktigaste i denna grupp, med en efterfrågan på företagets grafikprocessorer (GPUs) som är hög tack vare generativ AI. Trots en 264% ökning av aktiekursen under det senaste året ser många investerare en ljus framtid för Nvidia. Hans Mosesmann från Rosenblatt Securities har satt ett pris på $1,400 för Nvidia-aktien, vilket innebär en potentiell uppgång på 61% från nuvarande handelsnivåer. Nvidia har också investerat i röstigenkänning mjukvaruutvecklaren SoundHound AI och humanoidrobotutvecklaren Figure AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 mars

Teknikaktier kallade ´Magnificent Seven´ erbjuder köpmöjligheter

S&P 500 och Nasdaq har nyligen stigit kraftigt, vilket bekräftar närvaron av en tjurmarknad. En specifik grupp teknikaktier, kallade ´Magnificent Seven´, har lett utvecklingen. Dessa inkluderar Alphabet, Amazon, Apple, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Tesla. Dessa företag har solida intjäningshistoriker, ljusa framtidsutsikter och många erbjuder ett sätt att satsa på den teknik som alla är upphetsade över idag - artificiell intelligens (AI). Trots stora vinster på upp till fyrsiffriga procent (i Nvidias fall) under de senaste fem åren, är dessa aktier inte överdrivet dyra. Tvärtom, två av ´Magnificent Seven´ AI-aktierna är förvånansvärt billiga, vilket erbjuder bra köpmöjligheter just nu.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 mars

Tekniska aktier fortsätter uppåt 2024 men Alphabet ligger efter

Teknikrallyt från 2023 fortsätter in i 2024, men inte alla aktier har presterat lika bra. Bland de ´Magnificent 7´, är Apple, Alphabet och Tesla alla i rött detta år, medan Nvidia leder uppgången igen. Alphabets aktie har varit den sämst presterande bland de Magnificent 7 under det senaste decenniet. Dess värderingsmultiplar har minskat och handlas nu till ett pris-till-vinstförhållande på 19,4x. Alphabets dominans på den digitala annonsmarknaden har pressats, medan företagets prestationer inom generativ AI har varit otillräckliga. Alphabets aktieprognos för 2030 kommer att bero på flera faktorer, inklusive abonnemang, YouTube-monetisering, molnverksamhet och regulatoriska frågor.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 9 mars

Teknikrallyt fortsätter in i 2024 men med varierande framgång för de stora teknikbolagen

Teknikrallyt från 2023 har fortsatt in i 2024, men inte med samma generella uppgång som vi såg förra året. Bland de ´Magnificent 7´ ligger Apple (AAPL), Alphabet (GOOG) och Tesla (TSLA) alla på minus i år, medan Nvidia (NVDA) - som var det bäst presterande S&P 500 Index ($SPX) aktien 2023 - leder uppgången igen i år. Alphabet, Googles moderbolag, har varit den sämst presterande ´Magnificent 7´ aktien under det senaste decenniet. Dess värderingsmultiplar har minskat de senaste åren och för närvarande handlas GOOG till ett nästa 12-månaders (NTM) pris-till-vinst (PE) multiplikator på 19,4x. Detta är den lägsta bland dess ´Magnificent 7´ kollegor och till och med under S&P 500.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 9 mars

Miljardär David Tepper investerar i fyra AI-företag trots att han säljer 23% av sin Nvidia-position

David Tepper, som har en förmögenhet på $20,6 miljarder, sålde nästan 23% av sin position i Nvidia genom sin hedgefond Appaloosa Management under fjärde kvartalet 2023. Trots detta har Nvidias aktier ökat med mer än 70% hittills under 2024. Tepper fortsätter dock att investera tungt i GPU-tillverkaren. Nvidia är fortfarande Appaloosa Managements fjärde största innehav. Han köpte också aktier i fyra AI-företag under Q4: 1,32 miljoner aktier i Oracle, ett stort antal aktier i Alibaba, ökade sitt innehav i Amazon med mer än 5,3% och ökade sin position i Microsoft med nästan 4%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 mars

David Tepper säljer Nvidia och investerar i AI-aktier

David Tepper, som har en förmögenhet på 20,6 miljarder dollar, sålde nästan 23% av sin position i Nvidia genom sin hedgefond Appaloosa Management under fjärde kvartalet 2023. Trots detta är Nvidia fortfarande en av Appaloosas största innehav. Tepper investerade också i fyra AI-aktier under samma period. Dessa inkluderade Oracle, där han köpte 1,32 miljoner aktier, och Alibaba, där han ökade sin andel med nästan 21%. Han ökade även sin andel i Amazon med mer än 5,3% och i Microsoft med nästan 4%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 mars

AI-forskare förklarar varför chattbottar ´hallucinerar´

AI-chattbottar som OpenAI:s ChatGPT och Microsoft Corp:s MSFT Copilot kan ibland generera nonsensiska svar, ett fenomen känt som ´hallucination´. Meta Platforms Inc:s chefsforskare inom AI, Yann LeCun, förklarade nyligen varför detta sker. Enligt LeCun beror hallucinationer på autoregressiv prediktion, där varje ord en AI producerar har en viss sannolikhet att leda bort från rimliga svar. Ju längre en konversation fortskrider, desto större blir sannolikheten att chattbotten ger ett nonsensiskt svar. Stora språkmodeller tar inte alltid hänsyn till alla frågor en användare kan ställa, och när en fråga ställs utanför modellens träningsområde, börjar den ´hallucinera´.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 8 mars

Stora musik- och teknikföretag ingår partnerskap för att dominera AI-utrymmet

Under 2023 och 2024 har en osannolik allians bildats mellan stora musik- och teknikföretag i jakten på att dominera det framväxande AI-området. Universal Music Group (UMG) och Alphabet har ingått ett partnerskap där Alphabet får en innehållsskapare i UMG för att träna sin AI och locka skapare, medan UMG får forma AI-musikexplosionen och samtidigt tjäna pengar på sin katalog. Warner Music Group (WMG) har inlett ett partnerskap med TikTok för att maximera intäkterna, medan Microsoft och Meta samarbetar för att leverera uppslukande upplevelser för framtidens arbete och lek. Sony Corp, Amazon och Apple följer sina egna vägar inom AI.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 8 mars

Broadcoms aktier sjunker trots förväntade AI-intäkter på 10 miljarder dollar

Broadcom förväntar sig 10 miljarder dollar i intäkter från kretsar relaterade till artificiell intelligens i år, men dess aktie sjönk efter att företagets helårsprognos inte imponerade på investerare. Mindre rivalen Marvell Technologys prognos låg under marknadens förväntningar, vilket sänkte dess aktie med över 6% i utökad handel. Båda företagen säljer nätverkskretsar som hjälper till att flytta runt de stora mängder data som krävs av AI-beräkningar, och båda hjälper också kunder att designa anpassade AI-kretsar. Broadcom uppdaterade inte sin årliga intäktsprognos på 50 miljarder dollar, vilket troligen besvikit investerare trots att det representerar en tillväxt på 40%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 mars

AI-chipförsäljning driver aktieuppgång för Nvidia och dess kunder

Nvidias aktier har stigit 280% det senaste året tack vare ökade försäljningar av deras chip som driver artificiell intelligens (AI) applikationer. Investerare satsar även på företag som köper dessa chip, i förväntan på att AI kommer att förbättra produktiviteten och vinsterna. Företag som Super Micro, Tokyo Electron Device, Meta Platforms, Tata Motors och Mitsui har sett de mest betydande vinsterna det senaste året. Deras aktieprisrörelse korrelerar mellan 93% och 98% av tiden med Nvidias aktie. Microsoft är Nvidias största kund för AI-chip, medan TSMC är Nvidias nästan exklusiva kontraktchipstillverkare.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 mars

Meta Platforms aktier stiger tack vare framgång med generativ AI

Meta Platforms (META) aktier steg på torsdagen, då företaget lyfte fram sin framgång med att använda generativ artificiell intelligens för att öka engagemanget. Meta presenterade nya detaljer om hur det kommer att använda kraftfulla generativa AI-modeller för att rekommendera videor över Facebooks ekosystem. Tom Alison, Facebooks chef, presenterade planen under en konferens anordnad av Morgan Stanley. Meta såg positiva resultat när det nyligen bytte till att använda stora språkmodeller för att förbättra algoritmerna som rekommenderar Reels-videor till Facebook-användare. Genom att använda samma data med en ´ny modellarkitektur´ för att rekommendera videor till användare, såg Meta en 8%-10% ökning i tittartiden för Reels på Facebook.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 7 mars

Styrelsemedlemmar i Nvidia säljer aktier efter prisökning

Styrelsemedlemmar i Nvidia, ett ledande företag inom AI-teknologi, har dragit fördel av en kraftig ökning av företagets aktiekurs. Aktien handlades till $887 idag, vilket är en ökning med 26,5% denna månad. Fyra insiders har sålt innehav via flera transaktioner under de senaste fyra veckorna. Bland dessa är Tench Coxe, tidigare verkställande direktör vid riskkapitalföretaget Sutter Hill Ventures, som sålde aktier för $170 miljoner. Även Mark Stevens, styrelsemedlem, sålde 12 000 aktier värda $10,2 miljoner.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 7 mars

De tio bästa AI-aktierna att köpa enligt analytiker

Artificiell intelligens (AI) är ett växande område och AI-relaterade aktier har presterat bra under det senaste året och hittills i år, med en betydande marginal jämfört med S&P 500. AI kom mer i fokus med lanseringen av ChatGPT och en mängd liknande appar sedan slutet av 2022. PwC uppskattar att AI kan bidra med 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030. Här är de tio bästa AI-aktierna att köpa enligt analytiker: Microsoft Corp., Nvidia Corp., Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Meta Platforms Inc., Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd., Adobe Inc., ASML Holding NV, International Business Machines Corp. och Arista Networks Inc.

Direktlänk Dela Osoul Misr Magazine fördjupade 5 mars

Kan Nvidia upprepa sin enorma tillväxt tack vare AI-investeringar?

Artificiell intelligens (AI) har blivit ett populärt investeringsområde och drivit aktiekurserna för teknikföretag inom detta område till dubbel- och tredubbla vinster. Detta har hjälpt S&P 500 och Nasdaq-100 att nyligen nå rekordhöga nivåer. En av de mest spännande aktörerna inom AI är Nvidia (NASDAQ: NVDA). Investerare som investerade $100,000 i detta företag för bara tre år sedan har sett värdet på deras investering stiga till över $600,000. Nvidia är ledande tillverkare av chip som driver en av de viktigaste åtgärderna inom AI, deep learning. Dessutom erbjuder Nvidia en rad produkter och tjänster, som sin mjukvaruplattform, som stöder sina kunder i utvecklingen och implementeringen av AI-system. Detta bör hjälpa Nvidia att behålla sin ledande position på AI-marknaden och driva mer tillväxt framöver.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 mars

Nvidia och två elbilstillverkare stod i fokus för analytiker på tisdagen. Baird utnämnde Nvidia till ett toppval inom AI/maskininlärning och förutspådde en ökning på över 20% för aktien. Goldman Sachs noterade att Tesla och Rivian behöver vara försiktiga med att sänka priserna. Citi förnyade sin köprekommendation för Novo Nordisk baserat på förväntningar om högre GLP-1-tillgång. Loop Capital sänkte sin rekommendation för Williams-Sonoma från köp till behåll på grund av företagets värdering. JPMorgan uppgraderade Sea Limited efter att företaget rapporterat vinst för förra året. Morgan Stanley sänkte sin rekommendation för Sunnova och minskade sitt kursmål.

Consumer News and Business Channel fördjupade 5 mars

AI-aktier: Nvidia anses vara i en bubbla, Meta Platforms och Baidu föreslås som alternativ

Artificiell intelligens (AI) anses vara den mest uppmärksammade investeringstrenden för tillfället. Analytiker på PwC förväntar sig att AI kan bidra med cirka 15,7 biljoner dollar till den globala bruttonationalprodukten fram till 2030. Halvledarföretaget Nvidia har blivit ansiktet utåt för denna rörelse. Men det finns anledning att tro att Nvidia, och kanske även AI-rörelsen som helhet, befinner sig i en stor bubbla. Istället för att investera i en AI-aktie som kan vara i en bubbla, föreslås investering i de två AI-aktierna Meta Platforms och Baidu, som anses vara betydligt billigare och inte riskerar att kollapsa.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 mars

Teknikjättar överträffar oljebolag i kapitalutgifter för datacenter

Teknikjättarna Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Meta Platforms Inc. och Microsoft Corp. spenderar betydligt mer på kapitalutgifter än sina motparter inom oljeindustrin sedan pandemin startade 2020, enligt Wells Fargo Investment Institute. Detta är ett resultat av det ökade behovet av nya och uppgraderade datacenter för att hantera den snabba tillväxten inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 5 mars

Nvidia spelar en viktig roll i AI, är det för sent att köpa aktier?

Nvidia, en av de ´Magnificent Seven´ inom artificiell intelligens (AI) tillsammans med Microsoft, Apple, Alphabet, Amazon, Meta Platforms och Tesla, spelar en stor roll i snabba förändringar inom e-handel, molnbaserad databehandling, konsumentelektronik, robotteknik, reklam och mer. Nvidias grafikprocessorer (GPU) driver tillämpningar inom hela det generativa AI-spektrumet, från maskininlärning och kvantberäkning till datacenter. Under sitt resultatrapport för fjärde kvartalet 2024 förklarade Nvidia-VD Jensen Huang att ´accelererad databehandling och generativ AI har nått en vändpunkt´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 mars

Snowflake och Alphabet: Två sätt att investera i AI-marknaden

Snowflake och Alphabet representerar två olika sätt att investera i den växande marknaden för artificiell intelligens (AI). Snowflakes aktier har sjunkit med cirka 5% sedan början av året, medan Alphabets aktier har sjunkit med 1%. Båda aktierna underpresterade jämfört med S&P 500:s 7% vinst. Alphabets huvudverksamheter saktar ner, medan Snowflake kan missa sina egna tillväxtmål. Trots dessa utmaningar anses Alphabet vara en säkrare investering än Snowflake, som är prissatt som en hyper-tillväxtaktie men snabbt förlorar sin fart.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 mars

Fem teknikaktier kan nå 2 biljoner dollar i värdering tack vare AI

Fem stora teknikbolag har potential att nå och överstiga en värdering på 2 biljoner dollar inom de kommande månaderna och åren, tack vare sina satsningar på artificiell intelligens (AI). Dessa företag är Tesla, Meta Platforms, Nvidia, Amazon och Alphabet. Tesla, ledd av Elon Musk, satsar på fullständigt självkörande teknik och humanoida robotar. Meta Platforms, tidigare känd som Facebook, fokuserar på utökad verklighet genom sin Reality Labs-enhet. Nvidia dominerar AI-chipmarknaden, medan Amazon väver in AI-teknik i sin molntjänst, Amazon Web Services. Slutligen använder Alphabet AI för att optimera annonsering för varumärken och kunder.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 mars

Cathie Wood, grundare och investeringschef på Ark Invest, har sålt av sin position i Nvidia och istället investerat i Pinterest. Ark Invest, som fokuserar på disruptiv innovation, har sett en avkastning på 236% på Nvidia det senaste året. Företaget har valt att ta ut vinsten och återinvestera i andra AI-företag, som Pinterest, som nu utgör lite mer än 1% av Arks portfölj på 14 miljarder dollar. Pinterest rapporterade blandade finansiella resultat för det fjärde kvartalet, men företaget investerar i AI och samarbetar med tredjepartsannonsörer, vilket kan skapa värde för tålmodiga aktieägare.

Yahoo Finance fördjupade 4 mars

Global rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

En global rapport om generativa AI-verktygsmarknaden har släppts, inklusive detaljerade analyser av olika marknadssegment. Rapporten innehåller djupgående intervjuer med experter inom området och erbjuder insikter om investeringsmöjligheter, marknadsbegränsningar och senaste vetenskapliga och tekniska utvecklingen. Studien identifierar miljömässiga, interpersonella och externa hinder för framsteg och inkluderar relevant data om branschbekymmer och den globala ekonomiska statusen för generativa AI-verktygsindustrin. Rapporten ger också en prognos för marknadsstorleken och tillväxten för denna industri från 2022 till 2031.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 2 mars

Nasdaq-100 Technology Sector Index väntas öka tack vare AI

Nasdaq-100 Technology Sector Index har ökat med 7% under de första två månaderna av 2024, och det förväntas öka ytterligare under året tack vare utbredningen av artificiell intelligens (AI). AI-aktier som Nvidia och Meta Platforms har spelat en stor roll i att lyfta indexet, med vinster på 233% respektive 181%. Nvidia:s aktiemarknadsrally fick en skjuts efter att företaget släppte sina resultat för fjärde kvartalet 2024, med en rekordomsättning på 22,1 miljarder dollar, en ökning med 265% jämfört med samma period föregående år. Meta Platforms handlas för närvarande till ett attraktivt 24 gånger framåtblickande intjäning, och förväntas öka sin vinst med 34% under 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 mars

Nasdaq-100 Technology Sector-index ökar tack vare AI

Nasdaq-100 Technology Sector-index har ökat med 7% under de två första månaderna av 2024, och det skulle inte vara förvånande att se det hoppa högre i takt med att året fortskrider, tack vare spridningen av artificiell intelligens (AI). AI-aktier har spelat en stor roll i att öka Nasdaq-100 under det senaste året, vilket skickade indexet upp nästan 54% eftersom dess komponenter, som Nvidia (NASDAQ: NVDA) och Meta Platforms (NASDAQ: META), har levererat fantastiska vinster på 233% respektive 181%. Historien antyder att Nasdaq-100 tenderar att hoppa 24% i genomsnitt efter ett år där det uppnådde vinster på 40% eller mer. Så det skulle inte vara förvånande att se Nasdaq hoppa högre i 2024, särskilt med tanke på de senaste resultaten från Nvidia och Meta Platforms.

Direktlänk Dela Sharewise fördjupade 1 mars

OpenAI stäms av tre amerikanska nyhetswebbplatser för obehörig användning av deras artiklar

Tre amerikanska nyhetswebbplatser har stämt OpenAI för påstådd obehörig användning av journalistik och online-innehåll för att träna sin AI-chattbot. De söker minst 2500 dollar i skadestånd för varje gång en av deras artiklar har använts av ChatGPT. Detta kommer efter att The New York Times blev den första stora amerikanska medieorganisationen att stämma OpenAI och dess huvudinvesterare Microsoft. De tre webbplatserna som stämmer OpenAI är The Intercept, Raw Story och AlterNet. De hävdar att tusentals av deras artiklar användes av OpenAI för att träna chattbotar att svara på frågor som ställs till dem av användare, i princip gratisridning på deras journalistik utan tillstånd, betalning eller kredit.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 29 februari

Meta planerar att avslöja AI-marvel Llama 3 i juli

Meta Platforms planerar att lansera sin senaste AI-innovation, Llama 3, i juli. Detta sker i en konkurrensutsatt miljö där techjättar som OpenAI och Google också pressar gränserna med sina respektive modeller, GPT-4 och Gemini. Meta siktar på att inte bara konkurrera utan att leda AI-racet genom att potentiellt integrera multimodala funktioner i Llama 3. Meta strävar efter att skapa mer responsiva, nyanserade och säkra AI-interaktioner och fokuserar på att förbättra användarengagemang över sina plattformar och att förädla modellen för att effektivt hantera komplexa, bildbaserade förfrågningar. Meta planerar att utse en intern figur för att övervaka tonen och säkerhetsträningen av Llama 3.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 29 februari

Google´s senaste AI-blunder sänker förtroendet för Alphabet

Google´s senaste misstag med sin artificiella intelligens (AI) Gemini har lett till kritik och orsakar att Jim Cramer överväger nästa steg för Alphabet. Sundar Pichai, VD för Alphabet, kallade situationen ´helt oacceptabel´. Google har dragit tillbaka AI-verktyget för ytterligare testning efter att användare visade historiskt felaktiga bilder som AI skapat. Cramer anser att Google har tappat fokus och ligger efter i AI-racet. Alphabet har blivit ´en av de Magnificent Seven som jag helst vill sälja´, sade Jim under Investing Club´s andra årliga möte. Alphabet-aktien har sjunkit med 2,5% på onsdag, fortsätter en kraftig nedgång som började i fredags då aktien föll med 4,4% och förlorade nästan $80 miljarder i marknadsvärde.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 februari

AI-chattbotar misslyckades med att ge korrekt valinformation, visar studie

AI-chattbotar har visat sig vara otillförlitliga när det gäller att ge korrekt och nyanserad information om val, enligt en studie av AI Democracy Projects. Studien, som involverade över 40 experter, testade fem stora AI-språkmodeller: Open AI´s GPT-4, Alphabets Gemini, Anthropics Claude, Meta Platforms Llama 2 och Mistral AI´s Mixtral. Resultaten visade att över hälften av svaren var felaktiga och 40% var skadliga. Gemini, Llama 2 och Mixtral hade högst antal felaktiga svar. Stora teknikföretag och nya AI-startups arbetar för att etablera skyddsåtgärder för att säkerställa valintegriteten.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 28 februari

Utmaningar och lösningar i Metaverse: Rättsliga luckor, AI och sexuella trakasserier

Metaverse, en virtuell värld som har växt från 400 användare 2023 till 600 miljoner 2024, står inför en rad utmaningar, särskilt när det gäller individens integritet och säkerhet. Det har rapporterats om övergrepp, integritetsintrång och psykisk ohälsa. En studie visade att nästan hälften av kvinnliga VR-användare rapporterade sexuella trakasserier. AI kan vara ett effektivt verktyg för att bekämpa dessa problem. Men nuvarande lagstiftning, som den indiska strafflagen (IPC) och IT-lagen, adresserar inte fullt ut dessa frågor. Det finns ett brådskande behov av att uppdatera lagstiftningen för att omfatta online sexuella trakasserier och trakasserier i virtuell verklighet.

Direktlänk Dela Live Law fördjupade 27 februari

Alphabets aktier faller efter kritik mot dess AI-system Gemini

Alphabet, Googles moderbolag, såg sina aktier falla under den kritiska 50-dagars rörliga genomsnittet på måndagen i kölvattnet av kritik mot sitt ´Gemini´ artificiella intelligenssystem. Aktien är ungefär jämn med 2024 med måndagens tillbakagång. Google stoppade förra veckan användare av sin Gemini chatbot-teknik att generera bilder av människor. Detta efter att Gemini-användare producerat bilder av svarta grundläggande fäder i amerikansk historia samt andra bilder. Google erkände problem med ´oriktigheter i vissa historiska framställningar´.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 februari

Mark Zuckerberg planerar intensiv vecka i Asien för att arbeta med AI och stärka banden med ledare

Mark Zuckerberg, VD för Meta Platforms Inc., planerar en intensiv vecka i Asien med stopp i Japan, Sydkorea och Indien för att arbeta med artificiell intelligens (AI) och stärka banden med företags- och regeringsledare i regionen. Han kommer att träffa företagets utvecklare i Tokyo för att diskutera företagets Quest virtual reality-headset och dess stora språkmodell Llama. I Seoul kommer han möta partners, Sydkoreas president Yoon Suk Yeol, Samsung Electronics Co: s ordförande Jay Y. Lee och LG Electronics Inc: s VD. Efter Seoul planerar Zuckerberg att resa till Jamnagar, Gujarat i västra Indien för att delta i förbröllopsfirandet av miljardären Mukesh Ambanis yngsta son, Anant Ambani.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 februari

Missade du Nvidia? Köp dessa artificiella intelligens (AI) aktier istället.

Många AI-investerare kan ångra att de missade Nvidias stora vinster, med aktien upp 280% det senaste året och över 1 800% på fem år. Nvidia är dock inte det enda AI-aktiealternativet inom chipindustrin och AI är mycket mer än halvledare. Tre bidragsgivare på Fool.com har idéer om var AI-investerare kan leta härnäst: Amazon, The Trade Desk och Tesla. Amazon är världens största molntjänstleverantör och har introducerat Rufus, en AI-drivna shoppingassistent. The Trade Desk har blomstrat genom att använda AI och användardata för att matcha annonser med potentiella kunder. Tesla utvecklar egen halvledar- och robotteknik, inklusive Dojo-chipet och FSD-chipet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 februari

Två AI-aktier med potential att skapa fler miljonärer: Microsoft och Nvidia

Enligt Statista fanns det 22,7 miljoner miljonärer i USA i december 2023, vilket är cirka 9% av den amerikanska befolkningen. Detta beror till stor del på den nuvarande tjurmarknaden, särskilt på aktier inom artificiell intelligens (AI). Två AI-aktier som fortfarande har potential att växa är Microsoft och Nvidia. Microsofts sök- och nyhetsannonssegment genererade 3,2 miljarder dollar i intäkter under det senaste kvartalet. Nvidia, AI-kungen, har sett en enorm efterfrågan på sina produkter och aktier sedan AI blev populärt förra året. Nvidia rapporterade 22,1 miljarder dollar i intäkter under det senaste kvartalet, en ökning med 265% från föregående år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 februari

AMD förväntas bli den bästa tillväxtaktien inom AI

2023 var ett imponerande år för den amerikanska aktiemarknaden, med S&P 500 och Nasdaq Composite som visade avkastningar på 24,5% respektive 43,4%. Ökad investeraroptimism spelade en stor roll i denna rally, men den växande användningen av artificiell intelligens (AI) var den mest framstående tillväxtmotorn. Enligt Next Move Strategy Consulting förväntas den globala AI-marknaden växa från 207,9 miljarder dollar 2023 till nästan 1,8 biljoner dollar 2030. Chipjätten Advanced Micro Devices (AMD) arbetar för att göra sin närvaro känd inom AI-utrymmet. AMD:s fokus på att fånga en del av den snabbt växande AI-marknaden och dess förbättrade marginalprofil gör det till en attraktiv investering för detaljhandelsinvesterare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 februari

Tre AI-företag som kan vara redo för aktiesplit

Entusiasmen för artificiell intelligens (AI) har hjälpt till att lansera en ny tjurmarknad efter bottennoteringen under hösten 2022. Vissa av Wall Streets största löpare har mångdubblats i värde, och handlas idag så högt som 1 000 dollar per aktie. Det innebär att investerare kanske vill börja leta efter potentiella aktiesplitar. Här är tre främsta AI-aktiesplitkandidater att hålla ögonen på: Super Micro Computer, ASML och Meta Platforms.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 februari

Biden-administrationen söker allmänhetens åsikter om AI:s öppenhet

Den amerikanska Biden-administrationen har inlett en debatt om huruvida de mest kraftfulla artificiella intelligenssystemen bör vara öppna eller stängda. Vita huset söker nu allmänhetens åsikter om risker och fördelar med att ha en AI-systems nyckelkomponenter tillgängliga för alla att använda och modifiera. Teknikföretag är splittrade i frågan, med vissa som betonar farorna med allmänt tillgängliga AI-modellkomponenter och andra som understryker att öppen vetenskap är viktig för forskare och startups. Facebooks moderbolag Meta Platforms och IBM har varit bland de mest framstående förespråkarna för en öppen inställning. President Joe Biden har gett handelssekreterare Gina Raimondo till juli att tala med experter och komma tillbaka med rekommendationer om hur man ska hantera de potentiella fördelarna och riskerna. Nu säger handelsdepartementets National Telecommunications and Information Administration att det också öppnar en 30-dagars kommentarsperiod för att samla idéer som kommer att ingå i en rapport till presidenten.

Direktlänk Dela SecurityWeek fördjupade 24 februari

Kan AMD utmana Nvidia som ledare för AI-chip?

Nvidia har blivit en hyper-tillväxtaktie tack vare utvecklingen av högpresterande datacentrums-GPU:er för bearbetning av maskininlärning och artificiell intelligens (AI). Alla världsledande AI-företag, inklusive ChatGPT:s utvecklare OpenAI, Microsoft, Alphabets Google och Amazon, använder Nvidias GPU:er. Men Advanced Micro Devices (AMD), Nvidias största konkurrent på spel-GPU-marknaden, börjar också rikta in sig på AI-marknaden. AMD gick in på GPU-marknaden genom att förvärva ATI för 5,6 miljarder dollar 2006. De har sedan dess utökat ATI:s Radeon-varumärke för att utmana Nvidia i diskreta GPU:er för spel-datorer. AMD:s huvudstrategi mot Nvidia var att ständigt sälja billigare chip än marknadsledaren. Nvidia kontrollerade fortfarande cirka 80% av marknaden för diskreta GPU:er förra året, medan AMD låg på en avlägsen andra plats med en andel på 17%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 februari

Nvidias kvartalsrapport visar ökad efterfrågan på AI

Nvidias starka kvartalsrapport visar hur stor efterfrågan på datorprestanda för artificiell intelligens (AI) är. Nvidia är den största leverantören av grafiska processorer som används för att träna AI-modeller. Men även andra företag, som programutvecklare, molntjänstspecialister, halvledartillverkare och tjänsteleverantörer inom bland annat CAD och konsulttjänster, drar nytta av den ökade efterfrågan på AI-baserade applikationer. Som investerare kan man ta del av AI-trenden genom ETF:er. Fyra AI-relaterade ETF:er som är tillgängliga i Europa har identifierats, alla med goda betyg från analytiker.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 23 februari

Nvidia sätter nytt rekord för marknadsvärde på en dag, Kinas bostadspriser fortsätter att sjunka

Marknaden rör sig idag: Asiatiska marknader följer Wall Streets uppgång, Nvidia driver AI-feber, oljepriser sjunker, Kinas bostadspriser sjunker; fokus på tyska BNP och StanCharts resultat. S&P 500 når rekordhög nivå drivet av Nvidias optimism. Nvidia gjorde rubriker genom att uppnå en anmärkningsvärd ökning av marknadsvärdet på en dag med 277 miljarder dollar. Under tiden upplevde Kina en långvarig nedgång i priser på nya bostäder under januari. Federal Reserve-policymakers betonade att varje övervägande av räntesänkningar är för tidigt i detta skede. Med inga betydande amerikanska ekonomiska utsläpp vänder uppmärksamheten till Tysklands BNP-data och resultatrapporten från StanChart. Här är fem viktiga punkter för din dag. Nvidias ökning med 277 miljarder dollar sätter nytt rekord för marknadsvärde på en enda dag. Nvidia gjorde historia i en enda handelssession genom att uppnå en rekordbrytande ökning av marknadsvärdet. Chiptillverkarens aktiekurs sköt i höjden med 16,4 procent, vilket resulterade i en anmärkningsvärd ökning på 276,7 miljarder dollar av dess totala värdering. Denna värdeökning överträffade marknadsvärdet för konkurrenter som Advanced Micro Devices och finansiella jättar som Bank of America, bara några miljarder dollar kort om Nestlés värdering. Enligt Financial Times överträffade denna prestation det tidigare rekordet som sattes av Meta tidigare i månaden, vilket uppgick till 196,8 miljarder dollar. Nvidias extraordinära ökning av marknadsvärdet på en dag står nu som den största i Wall Streets historia. Kina ser fortsatt nedgång i priser på nya bostäder. I januari såg Kina sin sjunde raka månad av sjunkande priser på nya bostäder, trots ökade ansträngningar från policymakers att återställa förtroendet för den skuldsatta sektorn. Enligt Reuters beräkningar från National Bureau of Statistics (NBS) data, föll priserna med 0,3% från föregående månad och var nere 0,7% jämfört med ett år tidigare. Federal Reserve-guvernörer förespråkar försiktighet med räntesänkningar. Enligt Federal Reserve-guvernör Christopher Waller kan det vara klokt för amerikanska policymakers att vänta med att sänka räntorna några månader till. Han föreslår att denna fördröjning skulle tillåta dem att bättre förstå om den senaste ökningen av inflationen signalerar en potentiell inbromsning i att uppnå stabila priser eller bara är en tillfällig fluktuation. På samma sätt sade Federal Reserve-guvernör Lisa Cook att när inflationen modererar och arbetsmarknaden stabiliseras, verkar riskerna för ekonomin nu vara balanserade mellan positiva och negativa utfall. Men hon betonade att det är för tidigt att överväga att sänka räntorna i detta skede. Storbritanniens konsumentmoral tar oförutsedd träff i februari: GfK. Brittisk konsumentstämning upplevde sin första nedgång på fyra månader i februari, rapporterade Reuters. Undersökningen visade att hushållen var mindre optimistiska om sina senaste finansiella situationer och den bredare ekonomiska utsikterna. GfK:s konsumentförtroendeindex, en långvarig undersökning i Storbritannien, minskade med 2 poäng till -21. Detta tal föll under förväntningarna hos ekonomer som undersöktes av Reuters, som hade förutspått en liten förbättring till -18. Asiatiska marknader speglar övernattningen på Wall Street. S&P 500 ökade 2,11% till 5 087,03 poäng. Dow Jones Industrials sköt upp 1,18% till 39 069,11 poäng, vilket markerar dess första stängning över 39 000 poäng. Nasdaq Composite lade till 2,96%, stängde på 16 041,62 poäng. Nvidia-aktier hoppade med 16,4% till 785,38 dollar. Andra företag, som ses som förmånstagare av AI-boosten, upplevde också betydande ökningar. Nvidias rival Advanced Micro Devices, serverkomponentleverantören Super Micro Computer och Arm Holdings såg hopp mellan 4,2% och 32,9%. Stora tech- och tillväxtaktier som Alphabet, Microsoft och Meta Platforms klättrade mellan 1,1% och 3,9%. Asiatiska aktier följde också Wall Streets uppåtgående trend, med Japans marknad stängd för en helgdag på fredagen. Nikkei-futures indikerade en uppgång på cirka 300 poäng. Kinas blue-chips CSI300 ökade med 0,4% på fredagen, vilket markerar en veckovinst på 4,0% och studsar tillbaka cirka 10% från femårs-lägsta för två veckor sedan. Hongkongs Hang Seng-index klättrade med 0,8%. Oljepriser föll efter att tidigare ha klättrat på grund av försörjningsrädsla mitt i pågående fientligheter i Röda havet och en märkbar ökning i amerikanska råoljelager. Brent lättnade med 0,4% till 83,37 dollar, medan amerikansk råolja sjönk med 0,5% till 78,24 dollar per fat. Spotguldpriset förblev platt på 2 026,07 dollar.

Direktlänk Dela City A.M. fördjupade 23 februari

Nvidia ser stark efterfrågan på sina AI-chips, stora teknikföretag drar fördel

Nvidia rapporterade en stark kvartalsrapport och förutspådde en revolution inom datorinfrastruktur, hårdvara och mjukvara för AI. Detta översätts till stark efterfrågan på Nvidias grafikprocessorer (GPU:er). Företag behöver uppdatera sin traditionella datorkapacitet med Nvidias chips, vilka är snabbare och mer effektiva. Företag som Google, Microsoft, Meta och Amazon har redan börjat dra nytta av Nvidias AI-teknik. Meta till exempel, kräver intensiv AI och maskininlärningsberäkning för att driva sina sociala medieappar och planerar att inkludera 350 000 Nvidia H100s i sin AI-infrastruktur fram till slutet av 2024.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 22 februari

Meta Platforms satsar på AI och öppen källkod

För tolv år sedan satsade Meta Platforms VD Mark Zuckerberg på öppna moln och Facebook blev offentligt, med en marknadsvärde på 104 miljarder dollar. Nu gör han samma satsning, men med 135 miljarder dollar i intäkter 2023 och ett marknadsvärde på 1,19 biljoner dollar. Meta planerar att spendera 37 miljarder dollar i kapitalutgifter detta år. Meta använder en öppen källkodsansats för att bygga sina modeller, vilket innebär att de inte bär hela kostnaden för sin AI-utveckling. Meta använder AI för att rangordna innehåll på sina sociala medieplattformar och har skapat ´systemkort´ som berättar för innehållsutvecklare vad de bör och inte bör göra.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 22 februari

Google presenterar nya AI-modeller för utvecklare, men håller Gemini-modeller hemliga

Google har släppt nya artificiella intelligens (AI) modeller som externa utvecklare potentiellt kan anpassa som sina egna. Alphabet-dotterbolaget sa att individer och företag kan bygga AI-programvara baserat på dess nya familj av ´öppna modeller´ som kallas Gemma, gratis. Företaget gör viktig teknisk data offentligt tillgänglig. Detta kan locka mjukvaruutvecklare att bygga på Googles teknik och uppmuntra användningen av dess nyligen lönsamma molndivision. Modellerna är ´optimerade´ för Google Cloud. Google gjorde inte sina större, främsta modeller, kända som Gemini, öppna, till skillnad från Gemma.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 21 februari

AI-företag som kan bli nästa aktiesplit-aktier på Wall Street

Under de senaste 30 åren har Wall Street sett en rad nästa-stora-trenden som har fångat investerarnas uppmärksamhet. För tillfället är det ingenting som fångar både professionella och vardagliga investerares uppmärksamhet som artificiell intelligens (AI). Nvidia har blivit infrastrukturens ryggrad för AI-revolutionen. Meta Platforms, Super Micro Computer och Broadcom är tre AI-företag som kan slå detta GPU-jätte till slaget och bli Wall Streets nästa aktiesplit-aktier.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 februari

Nvidia, Meta Platforms, Super Micro Computer och Broadcom kan vara nästa att genomföra aktiesplit

Artificiell intelligens (AI) har lockat investerare och analytiker tror att AI kan lägga till 15,7 biljoner dollar till den globala BNP till 2030. Nvidia har blivit ryggraden i AI-revolutionen och dess aktier har nästan femdubblats i värde sedan 2023. Men Nvidia är inte det enda företaget som kan genomföra en aktiesplit. Meta Platforms, Super Micro Computer och Broadcom är andra företag som kan vara redo för en potentiell aktiesplit. Meta använder AI i sina produkter och har aldrig genomfört en aktiesplit. Super Micro Computer har mer än fördubblat sina försäljning i år och dess aktier översteg 1000 dollar per aktie förra veckan. Broadcom, som har genomfört tre splitar tidigare, hade en aktiekurs på 1245 dollar den 16 februari.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 februari

OpenAI:s värdering skjuter i höjden efter Microsofts stöd

Teknikjätten Microsoft gjorde ett bra val när de stödde OpenAI, om de senaste värderingarna är någon indikation. OpenAI nyligen avslutade en affär som, om allt går enligt planerna, värderar företaget till minst 80 miljarder dollar. Detta ökade dess värdering tre gånger sedan den senaste affären, som ägde rum för bara några månader sedan. Det gör också OpenAI till ett av de mest värdefulla teknikstartföretagen på planeten just nu, bara efter ByteDance och SpaceX. Under tiden betraktas OpenAI:s senaste verktyg, Sora - ett text-till-video-genereringssystem - allt mer som ett ´potentiellt farligt steg i den blomstrande AI-ekonomin´...

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 19 februari

Teknikföretag samarbetar för att bekämpa vilseledande AI-innehåll under val

Ett konsortium av 20 framstående teknikföretag, inklusive OpenAI och Meta Platforms, har meddelat ett samarbete för att motverka vilseledande artificiell intelligens (AI) innehåll från att störa val världen över detta år. Avtalet, som presenterades vid Münchens säkerhetskonferens, innefattar företag som utvecklar generativa AI-modeller och sociala medieplattformar som brottas med utmaningar kring innehållsmoderering. Företagen förbinder sig att gemensamt skapa verktyg för att upptäcka vilseledande AI-genererat innehåll och vidta åtgärder mot sådant innehåll på deras plattformar.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 19 februari

Miljardärinvesteraren Chase Coleman investerar 46% av sin portfölj i 5 framstående AI-aktier

Miljardärinvesteraren Chase Coleman, grundare av Tiger Global Management, har investerat 45,8% av sitt företags aktieportfölj i fem artificiell intelligens (AI) aktier: Meta Platforms (18,8%), Microsoft (14,3%), Amazon (5,3%), Alphabet (4%) och Nvidia (3,4%). Coleman är känd för att tidigt identifiera vinnande investeringar, med tidigare investeringar i bland annat Spotify, Facebook (nu Meta Platforms) och LinkedIn (ägs nu av Microsoft).

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 februari

Aktiesplit kan vara på väg för Super Micro Computer, Nvidia och Meta Platforms

Aktiemarknaden är het med S&P 500 som korsade 5000 för första gången någonsin och Dow Jones Industrial Average som regelbundet sätter nya rekord. Samtidigt rör sig Nasdaq Composite, den mest tekniktunga av de stora indexen, uppåt tack vare optimism kring artificiell intelligens (AI). Aktien för Super Micro Computer har genererat en total avkastning på 774% under de senaste 12 månaderna, vilket kan göra den redo för en aktiesplit. Nvidia, som dominerar AI-chipmarknaden, har sett sin aktiekurs stiga med nästan 240% under det senaste året, vilket också kan göra bolaget redo för en aktiesplit. Meta Platforms, tidigare känd som Facebook, har också sett en stark återhämtning i sin aktiekurs, vilket kan göra att bolaget överväger en aktiesplit.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 februari

Nvidias inkomstrapport kan bli en tuff test för AI-febern på aktiemarknaden

Nästa veckas inkomstrapport från chipmakaren Nvidia kan bli en tuff test för ett av marknadens hetaste namn och för den AI-feber som har drivit upp värdena på amerikanska aktier de senaste månaderna. Nvidias aktier har ökat med mer än 46% sedan 1 januari. Dess ökning i marknadsvärde på 570 miljarder dollar är mer än tre gånger Intels marknadsvärde. Nvidia, vars chipp anses vara guldstandarden inom AI-industrin, har ökat nästan 240% under 2023. Nvidias vinster har stått för mer än en fjärdedel av S&P 500:s ökning i år. Nu är Nvidia det tredje mest värdefulla företaget på Wall Street efter Apple och Microsoft. Andra AI-fokuserade aktier har också ökat i år, inklusive Super Micro Computer Inc, som har ökat 182% i år, och Arm Holdings, som har ökat nästan 71%. Nvidia kommer att släppa kvartalsresultat den 21 februari. Wall Street förväntar sig en vinst på 4,56 dollar per aktie, och en ökning av kvartalsintäkterna till 20,378 miljarder dollar från 6,05 miljarder dollar för ett år sedan, enligt genomsnittet av 33 analytikers uppskattningar, baserat på LSEG-data. Aktier i Meta Platforms, en annan medlem av gruppen, har ökat 34% i år, medan Apples har fallit med 5%. Tesla-aktier har fallit nästan 20% efter att elbilstillverkaren varnade för ´märkbart lägre´ försäljningstillväxt i år och krympande marginaler.

Direktlänk Dela The Edge Malaysia fördjupade 17 februari

Teknikföretag samarbetar för att förhindra AI-störd valpåverkan

En grupp av 20 teknikföretag, inklusive OpenAI, Microsoft och Adobe, meddelade på fredagen att de har kommit överens om att arbeta tillsammans för att förhindra att vilseledande innehåll skapat av artificiell intelligens (AI) stör val över hela världen i år. Avtalet inkluderar åtaganden att samarbeta om att utveckla verktyg för att upptäcka vilseledande AI-genererade bilder, video och ljud, skapa offentliga medvetenhetskampanjer för att utbilda väljare om vilseledande innehåll och vidta åtgärder mot sådant innehåll på sina tjänster.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 17 februari

Teknikföretag går samman för att förhindra valstörningar genom vilseledande AI-innehåll

En grupp av 20 teknikföretag, inklusive Microsoft, Adobe och OpenAI, meddelade på fredagen (16 februari) att de har kommit överens om en gemensam ansträngning för att förhindra att vilseledande AI-innehåll skapar störningar i val över hela världen under innevarande år. De har åtagit sig att utveckla verktyg för att upptäcka AI-genererade bilder, videor och ljud som kan vara vilseledande. Företagen har också kommit överens om att skapa offentliga medvetandekampanjer för att utbilda väljare att bättre kunna känna igen vilseledande innehåll.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 16 februari

Teknikföretag samarbetar för att förhindra valpåverkan genom AI

En grupp av 20 teknikföretag meddelade på fredagen att de har kommit överens om att samarbeta för att förhindra att bedrägligt innehåll från artificiell intelligens (AI) påverkar val över hela världen i år. Undertecknarna av teknikavtalet, som tillkännagavs vid Münchens säkerhetskonferens, inkluderar företag som bygger generativa AI-modeller som används för att skapa innehåll, inklusive OpenAI, Microsoft och Adobe. Andra undertecknare inkluderar sociala medieplattformar som kommer att möta utmaningen att hålla skadligt innehåll borta från sina webbplatser, såsom Meta Platforms, TikTok och X, tidigare känt som Twitter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 februari

Musikförlag anklagar AI-företaget Anthropic för felaktig användning av sångtexter

Musikförlagen Universal Music, ABKCO och Concord Music Group har i en federal domstol i Tennessee anklagat AI-företaget Anthropic för att försvara sig med falska påståenden i en stämning som anklagar företaget för felaktig användning av hundratals av deras sångtexter. Förlagen hävdar att Anthropics chattbot Claude programmerats för att generera deras låttexter. Anthropic svarade förra månaden att det redan har åtgärder på plats för att hindra Claude från att generera upphovsrättsskyddat material. Förlagen hävdade dock på onsdagen att Anthropic specifikt tränat Claude att hämta texter i svar på användarförfrågningar.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 16 februari

OpenAI avtäcker Sora, en banbrytande AI-video skapande verktyg

OpenAI, med stöd från Microsoft, har avtäckt sitt senaste projekt som syftar till att revolutionera det kreativa landskapet: Sora, en banbrytande programvara som kan skapa minuter långa videor från textprompter. Verktyget, som avslöjades på torsdagen, visar de pågående framstegen inom konstgjord intelligens (AI). Sora representerar ett betydande språng framåt inom teknik för videogenerering, med förmågan att konstruera komplexa scener med flera karaktärer, olika rörelser och detaljerade bakgrunder. Dessutom kan Sora animera statiska bilder, vilket erbjuder en mängd möjligheter för kreativt uttryck.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 16 februari

Revolut lanserar ny funktion för bedrägeriupptäckt

Det brittiska fintech-företaget Revolut har lanserat en ny funktion för att skydda kunder mot kortbedrägerier. Funktionen, som utvecklats av Revoluts finansiella brottsteam, använder avancerade maskininlärningsalgoritmer för att identifiera potentiella bedrägeriscenarier och ingripa innan användare blir offer för bedrägliga transaktioner. David Eborne, chef för bedrägeri på Revolut, säger att funktionen kommer att skydda kunder som vill utföra legitima betalningar men också skydda dem som blir manipulerade av brottslingar att göra bedrägliga transaktioner.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 15 februari

AI: s inverkan på investeringsbeslut och marknadsförutsägelser

AI kan inte förutsäga framtiden eller ge finansiella råd. Men kan vi fortfarande lita på det för att veta när det är bra att lämna marknaden? AI har stor inverkan på investeringsbeslut, vilket förbättrar investerares förmåga att fatta informerade och snabba beslut. AI kan analysera massiva mängder marknadsdata för att identifiera de bästa tillgångskombinationerna för en portfölj. Det kan ta hänsyn till risk, önskad avkastning och andra investerarspecifika faktorer. AI-algoritmer kan skräddarsy investeringsrekommendationer till individuella preferenser, vilket hjälper till att bygga personliga portföljer som uppfyller varje kunds specifika behov.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 15 februari

OpenAI utmanas av uppstickare Abacus.AI med öppen källkod AI-modell

OpenAI, som stöds av Microsoft Corp., och känt som en pionjär inom AI-innovation, står nu inför konkurrens från nya aktörer som utnyttjar potentialen av öppen källkodsmodeller. Ett sådant företag, Abacus.AI, har nyligen framträtt som en ledare på den framstående LLM-topplistan, Hugging Face. Abacus.AI:s flaggskeppsmodell, Smaug-72B, har snabbt tagit över rampljuset och överträffat GPT-3.5 med en betydande marginal på 7%. Meta Platforms Inc., det framstående teknikbolaget, har ekat denna känsla och förespråkar större transparens och öppenhet i AI-utveckling och implementering. Elon Musk har också varit en uttalad förespråkare för behovet av att AI-utveckling ska vara öppen källkod.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 februari

Teknikjättar förutspås dominera inom artificiell intelligens

Wall Street-företag spekulerar om vilka teknikjättar som kommer att dominera inom artificiell intelligens (AI). Analytiker på Jefferies förutser att Meta Platforms (META) och Alphabet (GOOG, GOOGL) kommer att dominera inom konsument-AI, medan Evercore ISI förväntar sig att Apple (AAPL) och dess enheter kommer att gynnas mest av stora språkmodeller. Diskussioner pågår om var dessa företag kommer att se de största möjligheterna från AI-integration och när det kommer att bli mest märkbart i vinstsiffror.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 februari

Nvidia överträffar kortvarigt Amazon i marknadsvärde

Chipmaker Nvidia överträffade kortvarigt Amazon i marknadsvärde på måndag, vilket gjorde företaget till det fjärde mest värdefulla i USA. Vid en rekordhög nivå på 734,96 dollar var Nvidia värt 1,82 biljoner dollar i marknadsvärde, jämfört med 1,81 biljoner dollar för detaljhandelsjätten Amazon och några miljarder bort från Google-ägaren Alphabets 1,87 biljoner dollar, enligt LSEG-data. Sista gången Nvidia var mer värdefullt än Amazon var 2002, då de båda var värda mindre än 6 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 februari

Stora teknikaktier dominerar marknaden under 2023

Nvidia, Tesla och fem andra stora aktier har haft en stark uppgång under 2023 och stått för majoriteten av S&P 500:s vinster. Analytiker har börjat kalla gruppen ´The Magnificent Seven´. Investerare har satsat stort på Big Tech detta år, tack vare AI:s framväxt och förväntningar om att Federal Reserve snart kommer att börja sänka räntorna. Nvidia nådde en biljon dollar i värdering för första gången någonsin i maj tack vare AI-driven efterfrågan på dess halvledarchip. Tesla-aktier har också stigit sedan slutet av april, efter att ha ingått betydande avtal med Ford och GM om användning av dess laddningsnätverk. De så kallade ´Magnificent 7´ är nu de största sju amerikanska börsnoterade företagen sett till marknadsvärde.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 13 februari

Meta Platforms rapporterar stark tillväxt, aktien stiger 20%

Meta Platforms, tidigare Facebook, rapporterade en ökning av kvartalsintäkterna med 25% till 40,1 miljarder dollar, vilket överträffade konsensusförväntningarna. Aktien steg med 20% dagen efter rapporten. Företaget minskade sina kostnader och utgifter med 8% under kvartalet, vilket gjorde det möjligt att tredubbla sina justerade vinster till 5,33 dollar per aktie. Meta fick draghjälp av att digitala annonsutgifter ökade med 10,7% till 627 miljarder dollar under 2023. Företagets intäkter för 2023 indikerar att det kontrollerade 21,5% av det digitala annonsutrymmet förra året, en förbättring jämfört med 20,5% 2022. Meta förväntar sig nästan 36 miljarder dollar i intäkter under det nuvarande kvartalet, vilket skulle vara en ökning med 25% jämfört med motsvarande period föregående år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Brilliant Labs introducerar smarta glasögon med AI-assistent

Brilliant Labs, grundat i Hongkong 2019, har introducerat Frame, ett par smarta glasögon med en anpassad AI-assistent vid namn Noa. Noa kan hantera flera stora språkmodeller och hitta den bästa passformen för en given fråga. Företaget hoppas att generativ AI-teknologi kommer att få alla att bära en smart skärm på ansiktet. Frame-glasögonen är nu tillgängliga för förbeställning till ett pris av 349 amerikanska dollar per par och börjar levereras i april. Flera kinesiska företag har också hoppat på trenden med smarta glasögon, i ett försök att kapitalisera på en marknad som förväntas explodera i år tack vare Apples inträde med sin Vision Pro-blandade verklighetshjälm.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 11 februari

Teknikaktier fortsätter att stiga, Nvidia, Microsoft och Super Micro Computer föreslås för AI-boom

Teknikinvesteringar fortsätter att visa stark tillväxt, med Nasdaq 100 som redan är upp 4% i år efter att ha stigit 54% förra året. Nvidia har hoppat 41% hittills och Meta Platforms är upp 33%. Denna starka start är det senaste beviset på att investerare lever igenom en annan iteration av dotcom-boomen. Vissa tror att artificiell intelligens (AI) kan vara lika transformativ som internet, om inte mer. Nvidia, Microsoft och Super Micro Computer är föreslagna aktier att köpa för en ny teknikboom. Nvidia´s teknologi är högt efterfrågad, medan Microsoft redan har haft framgång med sitt AI-baserade Copilot, och Super Micro Computer gör hårdvara som hjälper till att köra AI-baserade modeller.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 februari

Nvidia skapar ny affärsenhet för att skapa anpassade AI-chip

Nvidia, en global ledande designer och leverantör av AI-chip, skapar en ny affärsenhet för att fokusera på att skapa anpassade chip för molnberäkningsföretag och andra företag. Detta syftar till att säkra en del av den snabbt växande anpassade AI-chipindustrin. Nvidia´s kunder, inklusive OpenAI, Microsoft, Alphabet och Meta Platforms, har skyndat sig att säkra en begränsad mängd av dess chip för att konkurrera på den snabbt utvecklande generativa AI-marknaden. Med cirka 80% av marknaden för high-end AI-chip under sin kontroll har Nvidias börsvärde ökat med 40% i år till 1,73 biljoner dollar.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 11 februari

Ny teknikboom på horisonten, drivet av AI

Teknikinvesteringar har fortsatt att öka, med Nasdaq 100 som redan är upp 4% i år, drivet av företag som Nvidia och Meta Platforms. Detta pekar på en ny teknikboom, liknande dotcom-boomen på 1990-talet. Teknikanalytikern Dan Ives menar att vi är på tröskeln till en internetrevolution med AI som kommer att förändra tekniksektorn för alltid. Många toppchefer inom tekniksektorn, inklusive Oracle medgrundare Larry Ellison och Tesla VD Elon Musk, tror att AI kan vara lika transformativt som internet. Nvidia, Microsoft och Super Micro Computer nämns som tre toppaktier att köpa för en ny AI-boom.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 februari

Meta Platforms visar stark tillväxt trots tidigare problem

Meta Platforms, moderbolaget till Facebook, har återhämtat sig starkt från tidigare svårigheter. Företagets aktier sjönk betydligt mellan mitten av 2021 och 2022 på grund av ökade kostnader och svag inkomsttillväxt, men har sedan dess återhämtat sig. Företaget har minskat sina kostnader genom att minska sin arbetskraft och fastighetsportfölj, och har ökat användningen av AI på sin plattform. Meta Platforms rapporterade en intäktsökning på nästan 25% år över år till $40,1 miljarder i fjärde kvartalet, medan kostnaderna minskade med 8% till $23,7 miljarder. Företaget avslutade 2023 med 3,98 miljarder månatligt aktiva användare, en ökning med 6% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 februari

CNBC Investing Club med Jim Cramer: Fredagens nyckelmoment

Varje vardag håller CNBC Investing Club med Jim Cramer ett ´Morning Meeting´ livestream kl. 10:20 a.m. ET. Här är en sammanfattning av fredagens nyckelmoment. 1. Amerikanska aktier var mestadels högre på fredagen. S & P 500 var på väg mot en femte positiv vecka i rad. Det breda marknadsindexet toppade 5 000 igen på fredagen efter att ha gjort det på torsdagen men bara missat det vid stängningen. ´Det är något vi måste fira,´ sa Jim Cramer. ´Det är anmärkningsvärt.´ Investerare funderade också över fler kvartalsresultat och positiva ekonomiska data. Goda nyheter för investerare: Decembers inflationstal var ännu lägre än först rapporterat. 2. GE Healthcares VD Peter Arduini berättade för Jim på ´Mad Money´ på torsdagskvällen om hur företaget integrerar artificiell intelligens i MRI, CT och ultraljudsmaskiner. Dessa ansträngningar kan inte bara förbättra produktiviteten, men kunderna är villiga att betala mer för de avancerade erbjudandena, sa Arduini. Detta är goda nyheter för GE Healthcares marginaler också. Jim sa att företaget tidigare var ´kontantfattigt´ och ´inte fokuserat´ innan det separerades från General Electric förra året. Det håller på att ändras. Jim sa att ledningens fokus på forskning och utveckling och AI verkar ge avkastning. 3. Nvidia-aktier klättrade nästan 3% till ännu ett rekordhögt på fredagen på medierapporter att företaget går in i den anpassade chippdesignverksamheten. Detta kan vara både ett offensivt och defensivt drag för klubbens innehav. Den nya enheten ger Nvidia en bit av vad vissa analytiker uppskattar vara en marknad på 20 miljarder dollar per år, samtidigt som den skyddar mot molnberäkningsföretag som söker alternativ till deras dyra H100-chip. 4. Ett steg av Nvidia in i chippdesign kan sätta press på Broadcom, ett annat klubbnamn. Broadcom är en dominerande spelare i branschen, med viktiga kunder inklusive portföljinnehav som Alphabets Google, Meta Platforms och Microsoft. Dessa är alla företag som Nvidia har rapporterats tala till. Än så länge drar vi dock inte några slutsatser förrän vi har mer information.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 februari

Teknik- och finanssektorn står för stora uppsägningar i USA, men AI ses inte som en ´massförstörare av jobb´

Finans- och tekniksektorn stod för cirka 39 000 annonserade uppsägningar i USA förra månaden. Nu signalerar DocuSign Inc och Snap Inc´s 900 fler en pågående kapplöpning för att ´riva av plåstret´ och övergå till mer kostnadseffektiv AI och automatisering. Trots detta verkar aktieägare och politiker inte vara alltför bekymrade, som det framgår av Meta Platforms Inc:s nyliga enorma marknadsvärdeökning på $197 miljarder på en dag. Bank of Englands chef Andrew Bailey berättade nyligen för BBC att tekniken inte kommer att vara en ´massförstörare av jobb´.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 8 februari

Meta Platforms kommer att märka AI-genererade bilder

Meta Platforms kommer snart att märka AI-genererade bilder från OpenAI, Google och andra, med hjälp av dolda markörer för att identifiera dem. Detta drag, tillkännagivet av Nick Clegg, syftar till att varna användare på Facebook, Instagram och Threads om bildernas artificiella natur. Initiativet utökar Meta´s befintliga praxis att öka transparens och användarmedvetenhet.

Direktlänk Dela Inshorts fördjupade 7 februari

Nvidias värde närmar sig Amazon och Google tack vare AI

Wall Streets entusiasm för artificiell intelligens har fört Nvidia till randen av att bli mer värdefullt än Amazon för första gången på två decennier, och AI-chiptillverkaren ligger inte långt efter Google-ägaren Alphabet. En 40% ökning av Nvidia hittills under 2024 har höjt dess marknadsvärde till 1,715 biljoner dollar, vilket är bara cirka 3% under Amazons värde på 1,767 biljoner dollar och mindre än 6% under Alphabets värde på 1,812 biljoner dollar. Nvidia rapporterar kvartalsresultat den 21 februari. Morgan Stanley höjde sitt pris mål till 750 dollar från 603 dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 februari

Rättsfall utmanar användning av upphovsrättsskyddat material av AI

Domstolar har upprepade gånger uttryckt att fair use-doktrinen kan vara den mest problematiska inom hela upphovsrättslagen. Författare och upphovsrättsinnehavare har börjat utmana olika AI-program som använder upphovsrättsskyddat material, vilket skapar nya problem för domstolar som försöker tillämpa fair use-doktrinen på denna nya teknik. Bland de mest framstående fallen hittar vi grupptalan av Michael Chabon, Ta-Nehisi Coates och andra mot OpenAI Inc. och Meta Platforms Inc., samt en anklagelse från The New York Times mot OpenAI, Microsoft och andra för att ha begått upphovsrättsintrång genom att träna sina GPT-system och felaktigt tillskriva falsk information till The Times.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 7 februari

Meta Platforms kommer att börja märka AI-genererade bilder

Meta Platforms kommer att börja upptäcka och märka bilder som genereras av andra företags artificiella intelligens-tjänster under de kommande månaderna, med hjälp av osynliga markörer inbyggda i filerna, enligt företagets högsta policychef. Meta kommer att applicera etiketterna på allt innehåll som bär markörerna som postats på dess Facebook, Instagram och Threads-tjänster, för att signalera till användare att bilderna, som ofta liknar riktiga foton, faktiskt är digitala skapelser. Meta märker redan allt innehåll som genereras med hjälp av sina egna AI-verktyg. När det nya systemet är igång kommer Meta att göra detsamma för bilder som skapats på tjänster som drivs av OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock och Alphabets Google.

Direktlänk Dela ICI Radio-Canada fördjupade 7 februari

Meta börjar märka bilder genererade av andra företags AI-tjänster

Meta Platforms kommer att börja identifiera och märka bilder som genereras av andra företags AI-tjänster med hjälp av osynliga markörer inbyggda i filerna. Märkningarna kommer att appliceras på allt innehåll som bär markörerna och som postas på dess tjänster Facebook, Instagram och Threads. Detta är ett försök att signalera till användarna att bilderna, som i många fall liknar riktiga foton, faktiskt är digitala skapelser. Meta kommer att göra detsamma för bilder som skapas på tjänster som drivs av OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock och Alphabets Google.

Direktlänk Dela AsiaOne Online fördjupade 7 februari

Meta kommer att börja märka AI-genererade bilder från andra företag

Meta Platforms kommer att börja upptäcka och märka bilder som genereras av andra företags artificiella intelligens-tjänster under de kommande månaderna, med hjälp av osynliga markörer inbyggda i filerna, sa företagets högsta policychef på tisdagen. Meta kommer att applicera etiketterna på allt innehåll som bär markörerna som publiceras på dess tjänster Facebook, Instagram och Threads, i ett försök att signalera till användarna att bilderna - som i många fall liknar riktiga foton - faktiskt är digitala skapelser. Företaget märker redan allt innehåll som genereras med hjälp av sina egna AI-verktyg. När det nya systemet är igång kommer Meta att göra detsamma för bilder som skapas på tjänster som drivs av OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock och Alphabets Google.

Direktlänk Dela The Daily Star fördjupade 7 februari

Meta kommer att börja märka AI-genererade bilder från företag som OpenAI och Google

Meta Platforms kommer att börja upptäcka och märka bilder som genereras av andra företags artificiella intelligens (AI) -tjänster under de kommande månaderna. Märkningarna kommer att tillämpas på innehåll som postas på Facebook, Instagram och Threads för att signalera till användare att bilderna, som ofta liknar riktiga foton, faktiskt är digitala skapelser. Meta kommer att göra detsamma för bilder skapade på tjänster som drivs av OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock och Google, skrev Nick Clegg, företagets globala affärschef, i ett blogginlägg.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 7 februari

Två AI-aktier som är billigare än Nvidia

Nvidias försäljning förväntas mer än fördubblas fram till 2024, men företaget står inför utmaningar som kan påverka dess vinstmarginal. Konkurrenter som Advanced Micro Devices och Intel planerar att lansera konkurrerande produkter, vilket kan minska Nvidias marknadsandel. Dessutom har USA:s regering begränsat exporten av Nvidias AI-chip till Kina, vilket kan kosta företaget miljarder dollar i försäljning varje kvartal. Två andra AI-aktier, Meta Platforms och Alibaba, anses vara billigare och mer värdefulla för investerare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

Ny grupp av teknikaktier, ´AI 5´, identifierade

Wall Street-analytiker har identifierat en ny grupp av teknikaktier känd som ´AI 5´. Dessa aktier har alla utmärkt sig på marknaden och har en gemensam nämnare: alla företag utvecklar artificiell intelligens (AI) på unika sätt. De fem företagen är Nvidia, Microsoft, Advanced Micro Devices (AMD), Taiwan Semiconductor Manufacturing och Broadcom. Trots att dessa företag alla utvecklar AI, tror vissa analytiker att denna koppling kanske inte räcker för att hålla gruppen samman. Bland annat föreslår Glen Kacher från Light Street Capital att gruppen behöver omstruktureras helt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 februari

Meta planerar att införa nytt AI-chip i sina datacenter

Meta Platforms, Facebooks moderbolag, planerar att införa en ny version av sitt specialbyggda chip i sina datacenter, enligt ett internt dokument granskat av nyhetsbyrån Reuters. Chipet, som tillkännagavs förra året, är en del av Metas ansträngningar att förstärka sina artificiella intelligens (AI) kapabiliteter. Detta är företagets försök att minska sitt beroende av Nvidia-chip och begränsa växande kostnader förknippade med AI-utveckling. Meta planerar att börja produktionen av den uppdaterade chipen 2024. Chipet, internt kallat ´Artemis´, fokuserar på inferens, till skillnad från GPU:er som främst används för att träna AI-modeller.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 3 februari

Bank of America höjer prisobjektiv för Nvidia, ser 23% uppgång

Bank of America har höjt sitt prisobjektiv för Nvidia till 800 dollar från 700 dollar och förutser en uppgång på 23% från nuvarande nivåer. Banken anser att Nvidia fortfarande har ett ´övertygande värde´ trots en 350% rally sedan början av 2023. Enligt Bank of America är efterfrågan på AI fortfarande i sin linda. Bankens analytiker Vivek Arya förväntar sig att Nvidia kommer att leverera en måttlig intäktsöverträffning när de rapporterar resultat senare denna månad, samt en solid vinsttillväxt på lång sikt. Arya ser Nvidia generera mer än 40 dollar i vinst per aktie.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 februari

EU tar steg närmare att anta regler för artificiell intelligens

Europeiska unionen (EU) är ett steg närmare att anta regler för användning av artificiell intelligens (AI) och AI-modeller som Microsoft-backade ChatGPT. Reglerna, som föreslogs av Europeiska kommissionen för tre år sedan, syftar till att sätta en global standard för en teknik som används inom en rad olika industrier. De innehåller också parametrar för användning av AI för militära, brottsliga och säkerhetsmässiga ändamål. Frankrike, det sista landet som motsatte sig AI-lagen, drog tillbaka sitt motstånd efter att ha säkrat strikta villkor som balanserar transparens kontra företagshemligheter och minskar den administrativa bördan på högrisk-AI-system.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 3 februari

Två AI-aktier att satsa på 2024: Alphabet och Advanced Micro Devices

S&P 500 nådde nyligen en ny högsta nivå någonsin, mycket tack vare en boom inom artificiell intelligens (AI). AI-sektorn förväntas växa med en årlig sammansatt tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket skulle göra att industrin överstiger en värdering på 1 biljon dollar före decenniets slut. Två aktier att titta på inom AI-sektorn är Alphabet och Advanced Micro Devices. Alphabet har utvecklat AI-modellen Gemini, som kan hantera olika former av data, och en ny generation av AI-chip. Advanced Micro Devices har utvecklat en AI-grafikprocessor, MI300X.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 februari

EU-länder godkänner politiskt avtal för att reglera användningen av AI

Europeiska länder har godkänt ett politiskt avtal för att anta regler för användningen av artificiell intelligens (AI) och AI-modeller som Microsoft-stödda Chat GPT. Reglerna, föreslagna av Europeiska kommissionen för tre år sedan, syftar till att sätta en global standard för tekniken som används inom många industrisektorer. De definierar också parametrar för användning av AI för militära, brottsliga och säkerhetsändamål. AI-lagen kommer att förbjuda oacceptabla risker som känslomässig igenkänningsteknologi på arbetsplatsen. Högriskområden som hälsa, rekrytering och rättsväsende kommer att vara föremål för obligatoriska efterlevnadskrav. Medelrisk och lågrisk AI-system kommer att vara föremål för transparenskrav respektive tillåtas utan restriktioner. Nästa steg för AI-lagen att bli lagstiftning är en omröstning av en nyckelkommitté av EU-lagstiftare den 13 februari och den europeiska parlamentets omröstning antingen i mars eller april.

Direktlänk Dela Raidió Teilifís Éireann fördjupade 2 februari

Styrelsemedlemmar i The Motley Fool och deras positioner

Randi Zuckerberg, tidigare marknadsutvecklingsdirektör och talesperson för Facebook, och nuvarande VD för Meta Platforms, är medlem i The Motley Fools styrelse. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett Amazon-dotterbolag, är också medlem i styrelsen. Suzanne Frey, en exekutiv på Alphabet, är också medlem i The Motley Fools styrelse. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Alphabet, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 februari

Stora teknikföretag ökar investeringar i AI och datacenter

Stora teknikföretag som Alphabet, Microsoft, Meta Platforms och Amazon fortsätter att investera stort i AI, vilket framgår av deras senaste kvartalsrapporter. Dessa investeringar, som återspeglas i deras kapitalutgifter, ökar i takt. Nvidia, Broadcom och Eaton förväntas dra nytta av denna pågående utgifter: Nvidia som den dominerande tillverkaren av AI-chips; Broadcom som en partner med Alphabet på Googles förälders AI-chip och en leverantör av datacenter-nätverksteknik mer generellt; och Eaton som en leverantör av elektriska komponenter och kraftsystem som används för att driva datacenter. Nvidia är den största vinnaren, med tanke på hur mycket av dess totala intäkter är kopplade till AI-initiativ.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 februari

Nvidia gynnas av Metas ökade AI-utgifter

Nvidia Corp. är den ´tydliga förmånstagaren´ av Meta Platforms Inc:s ökade utgifter på artificiell intelligens, enligt en analytiker. Meta, moderbolaget till Facebook, förväntar sig nu att spendera mellan 30 och 37 miljarder dollar på kapitalutgifter i år, jämfört med tidigare prognoser på mellan 30 och 35 miljarder dollar. ´Vår nya prognos speglar vår växande förståelse för våra AI-kapacitetsbehov när vi förutser vad vi kan behöva för de kommande generationerna av grundläggande forskning och produktutveckling´, sade Susan Li, CFO på Meta.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 2 februari

Amazon och Meta Platforms kan dra nytta av AI-trenden

Enligt en analys av Nasdaq Composite sedan 1971 har teknikindexet ökat med i genomsnitt 19% varje år efter ett återhämtningsår, som 2023. Trots att tidigare prestanda inte garanterar framtida resultat, kan nya innovationer inom artificiell intelligens (AI) hjälpa marknaden att behålla sin fart. För investerare som vill satsa på att den optimistiska trenden fortsätter 2024 och därefter, kan det vara bra att köpa aktier i Amazon och Meta Platforms. Amazon har ökat med 60% under de senaste 12 månaderna, nästan tillräckligt för att helt återhämta sig från den kraftiga nedgången 2022. Meta Platforms, som stigit 168% under de senaste 12 månaderna, har också potential inom AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 februari

Meta planerar att implementera ny AI-chip i sina datacenter

Facebooks ägare Meta Platforms planerar att i år implementera en ny version av en anpassad chip i sina datacenter för att stödja företagets satsning på artificiell intelligens (AI), enligt ett internt företagsdokument. Chippet, en andra generation av en intern silikonlinje som Meta tillkännagav förra året, kan hjälpa till att minska Metas beroende av Nvidia-chip som dominerar marknaden och kontrollerar de spirande kostnaderna för att köra AI-arbetsbelastningar. En framgångsrik implementering av sin egen chip kan potentiellt spara hundratals miljoner dollar i årliga energikostnader och miljarder i chip-inköpskostnader. Meta bekräftade planen att sätta den uppdaterade chipen i produktion 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 februari

Alphabets Q4-resultat överstiger förväntningarna, men aktien faller

Alphabet, moderbolaget till Google, rapporterade intäkter och vinst för fjärde kvartalet som översteg konsensusprognoserna. Dock föll Alphabet-aktien eftersom kärnverksamheten inom reklam något missade förväntningarna bland oro över hur framväxten av generativ artificiell intelligens kommer att påverka internetsökningar. Googles intäkter för kvartalet som slutade 31 december ökade med 56% till 1,64 dollar per aktie. Googles bruttoomsättning ökade med 13% till 86,31 miljarder dollar. Molndatorintäkterna accelererade och slog prognoserna. Dessutom ökade Googles reklamintäkter för fjärde kvartalet med 11% till 65,52 miljarder dollar, något under förväntningarna på 65,82 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 31 januari

Nvidia och AMD: Senaste uppdateringarna och investeringsråd

I en nyligen publicerad video diskuteras de senaste uppdateringarna som påverkar Nvidia (NASDAQ: NVDA) och Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD). Videon föreslår att tittare bör överväga att investera i dessa företag. The Motley Fool Stock Advisor analytikerteam har dock identifierat 10 aktier som de anser vara de bästa för investerare att köpa just nu, och Nvidia var inte en av dem. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Alphabet, Amazon, Meta Platforms och Nvidia. The Motley Fool rekommenderar Super Micro Computer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

AI: Företag att hålla ögat på 2024

Under 2023 definierades vinnarna och förlorarna inom AI av hur de kunde tjäna pengar på tekniken. Nvidia framstod som den klara ledaren, med sina produkter som driver tillväxten av stora språkmodeller. Andra vinnare inkluderade Microsoft, Alphabet och Amazon.com, som kapitaliserade på inriktningen mot molnbaserad AI. Förväntningarna för 2024 är att företag som kan kapitalisera på implementering av AI kommer att tjäna pengar. Marknadsanalytiker förväntar sig att företag kommer att öka sina investeringar i AI-strategier för att uppnå större produktivitet och effektivitet. IBM, ServiceNow, AMD, Salesforce, Cisco Systems och Dell Technologies är alla företag som erbjuder spännande potential inom AI. Trots ekonomisk osäkerhet kommer företagens investeringar i AI att vara betydande. AI kommer att vara den viktigaste trenden 2024, formar ekonomin och leder till betydande företagsutgifter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 30 januari

Googles och Metas AI-verktyg förväntas ha begränsad inverkan på deras annonsverksamhet

Sökgiganten Google har introducerat AI-verktyg som hjälper annonsörer att rikta in sig på publik på ett mindre kostsamt sätt och besluta hur deras marknadsföringsbudgetar ska fördelas över Googles annonsnätverk. Facebooks moderbolag Meta använder generativ AI för att skapa olika variationer av annonskampanjer. Trots hypen kring generativ AI förra året, kommer teknologins inverkan på Alphabets och Meta Platforms annonsverksamhet troligen att vara dämpad när företagen rapporterar resultat för fjärde kvartalet denna vecka. Generativ AI, som kan skapa text och bilder från prompts, är fortfarande i ´hypcykeln´, men investerare letar nu efter ´inkrementella användningsfall och intäktsströmmar som ska komma från dessa senaste framsteg.´

Direktlänk Dela The Print fördjupade 29 januari

AI-aktier leder den nya tjurmarknaden: Amazon, Meta Platforms och Nvidia

En ny tjurmarknad är här och artificiell intelligens (AI) är en stor del av anledningen. AI-aktier kommer att leda denna nya tjurmarknad, men kommer de AI-aktier som ledde marknaden ur dvalan och mot de senaste höjderna vara samma aktier som kommer att bära tjurmarknaden framåt? Eller kommer nya AI-aktier att framträda som marknadsledare? Amazon, Meta Platforms och Nvidia är nu toppval. Amazon står att dra nytta av tillväxten av AI, Meta Platforms har redan en stark position och Nvidia dominerar AI-chipmarknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 januari

Microsofts VD kommenterar spridningen av Taylor Swifts sexuellt explicita AI-genererade bilder

Microsofts VD, Satya Nadella, har kommenterat spridningen av sexuellt explicita AI-genererade bilder av Taylor Swift, vilket han beskriver som ´larmande och fruktansvärt´. I en kommande intervju med NBC Nightly News betonade Nadella att den omfattande spridningen av explicit innehåll kräver snabb åtgärd. Gruppen Reality Defender har upptäckt flera falska explicita bilder av Swift som cirkulerar på sociala medieplattformen X. Swifts fans, kända som ´Swifties´, har svarat genom att översvämma plattformen med positiva bilder av popstjärnan under hashtaggen #ProtectTaylorSwift.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 27 januari

Tre aktier att överväga för exponering mot artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer utbredd och investerare behöver exponering mot denna trend. Tre företag att överväga är UiPath, Adobe och Meta Platforms. UiPath specialiserar sig på robotprocessautomatisering (RPA) och dess årliga återkommande intäkter ökade med 24% till 1,38 miljarder dollar i det tredje kvartalet 2024. Adobe är känt för sin kreativa designsvit och e-handelsverktyg, men börjar också arbeta med generativ AI. Meta Platforms, tidigare Facebook, är ledande inom AI för sömlös översättning av språk och arbetar på en mixed-reality produkt som skulle kunna träna människor att göra nya uppgifter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 januari

AI-dominerad aktiemarknad 2023: Nvidia och ETF:er som attraktiva investeringsalternativ

Artificiell intelligens (AI) dominerade aktiemarknadstemat 2023. Nvidia upplevde en ökning i efterfrågan på sina datacenterchips designade för att bearbeta AI-uppgifter, och dess aktie steg med 239% under året. Andra populära AI-företag som Microsoft, Amazon och Alphabet levererade också marknadsslående avkastning. C3.ai, världens första fristående företags-AI-företag, såg sina aktier öka med 157% 2023, men handlas fortfarande 85% under sin högsta nivå någonsin. Istället för att köpa enskilda AI-aktier kan investerare köpa en börsnoterad fond (ETF) inriktad på AI. Två bra alternativ är Global X Artificial Intelligence and Technology ETF (AIQ) och Global X Autonomous and Electric Vehicle ETF (DRIV). AIQ äger 86 olika aktier, inklusive Nvidia, Alphabet och Amazon. DRIV fokuserar specifikt på AI-möjligheter kring elbilar och självkörande teknik och äger 76 olika aktier, inklusive Nvidia, Alphabet och Tesla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 januari

De ´magnifika sju´ och tre andra aktier att hålla koll på

De så kallade ´magnifika sju´, Apple, Nvidia, Amazon, Microsoft, Alphabet, Meta Platforms och Tesla, stod för mer än 60% av S&P 500:s totala avkastning på 26% under 2023. Utan dessa sju aktier skulle indexet bara ha gett en avkastning på 7,6%. Trots detta bör investerare inte förlora fokus på andra aktier. Tre sådana är CrowdStrike Holdings, Arista Networks och Advanced Micro Devices. CrowdStrike är ett av världens ledande cybersäkerhetsföretag och dess aktie har stigit nästan 180% under de senaste 12 månaderna. Arista Networks, som tillhandahåller nätverkslösningar, är väl positionerat för att dra nytta av den ökande efterfrågan på AI-produkter och system. Slutligen har Advanced Micro Devices, med sin utmärkta ledning och nya AI-inriktade chips, en ljus framtid framför sig.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 januari

Meta-chefen Mark Zuckerberg kritiserad för att vilja göra AI tillgängligt för allmänheten

Mark Zuckerberg, VD för Meta Platforms, har kritiserats för att han har för avsikt att bygga artificiell generell intelligens (AI) och göra den ´allmänt tillgänglig´ för allmänheten. En branschobservatör kallade AI-planerna för ´osäkra´, medan en medlem av FN:s AI-organ sa att idén om att göra sådana kraftfulla verktyg allmänt tillgängliga var ´oansvarig´. Zuckerberg sade att företaget för samman två av sina AI-forskningsgrupper, Fundamental AI Research (FAIR) och dess generativa AI (GenAI) grupp, och tränar sin nästa generations Llama 3-språkmodell.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 22 januari

AI-startup ElevenLabs värderas till över 1 miljard dollar efter att ha samlat in 80 miljoner dollar

AI-startup ElevenLabs har samlat in 80 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda, vilket rapporteras värdera företaget till över 1 miljard dollar. ElevenLabs sa att finansieringsrundan var samordnad av Andreessen Horowitz, Nat Friedman, Daniel Gross, och stöttad av Sequoia Capital, Smash Capital, SV Angel, BroadLight Capital och Credo Ventures för att stärka sin position som ledare inom röst AI. Företaget avslöjade inte en värdering men en rapport från Reuters, som citerar en person bekant med ärendet, noterade att rundan värderade företaget till 1,1 miljarder dollar, vilket gör det till en enhörning. Företagets produkter låter användare konvertera text till tal online med sin AI-röstgenerator och skapa naturliga AI-röster direkt på vilket språk som helst. Företaget har också ett AI-verktyg som låter användare skapa sin AI-röstklon från bara några minuters ljud. ElevenLabs noterade att dess teknik används av anställda på 41% av Fortune 500-företagen. Förutom finansieringsmeddelandet avslöjade ElevenLabs också flera nya produktutvecklingar, som kommer att lanseras under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 22 januari

Sju AI-aktier att köpa för 2024

Makroekonomiska utmaningar börjar avta och investerare blickar mot framtiden. Efter att Nasdaq Composite sjönk kraftigt 2022 återhämtade den sig robust 2023 och ökade med 43%. Det finns mer att komma. Tekniktunga indexet steg återigen varje år efter en marknadsåterhämtning, med andra års vinster i genomsnitt på 19%. Utvecklingar inom artificiell intelligens (AI) hjälpte till att driva marknadens uppgång förra året och kommer troligen att driva ytterligare vinster 2024. Generativ AI förväntas lägga till mellan 2,6 biljoner och 4,4 biljoner dollar till den globala ekonomin årligen under de kommande åren, enligt en studie av McKinsey Global Institute. Detta kommer att resultera i vindfall för många företag inom området. Här är de sju bästa AI-aktierna att köpa för 2024: Nvidia, Microsoft, Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Palantir Technologies, Tesla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 januari

Topp 10 AI-aktier för långsiktiga investeringar 2024

AI-aktier är bland de mest populära och lovande investeringarna för framtiden. Här är några av de bästa AI-aktierna för långsiktiga investeringar: Microsoft, med sin starka närvaro inom AI och som största investerare i OpenAI; AMD, en ledande chiptillverkare som konkurrerar med Nvidia inom AI; Broadcom, en halvledarjätte som tillhandahåller chips och programvara för olika AI-applikationer; Intel, en annan chiptillverkare som försöker komma ikapp Nvidia och AMD på AI-marknaden; Snowflake, en molnbaserad dataplattform som använder AI för att optimera sin datahantering, säkerhet och prestanda; Amazon, e-handels- och molndatorjätten som använder AI för att driva sina onlinehandel, leverans, streaming och rösttjänster; Nvidia, den dominerande spelaren på AI-chipmarknaden; CrowdStrike, ett cybersäkerhetsföretag som använder AI och molndatorer för att skydda sina kunder från cyberattacker; Salesforce, ett molnbaserat mjukvaruföretag som använder AI för att förbättra sina produkter och tjänster; Arista Networks, ett nätverksföretag som använder AI för att optimera sin nätverksprestanda, säkerhet och automation.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 20 januari

Nvidia, Alphabet och Meta Platforms: Potentiella vinnare i AI-boomen

Nvidia, som levererar 80% av de nödvändiga träningschipsen, var en stor vinnare i AI-boomen 2023. Det kan dock vara klokt för investerare att diversifiera sina innehav för att rikta in sig på olika sidor av den långsiktiga möjligheten. Alphabet och Meta Platforms kan också ha en plats i din portfölj 2024 och framåt. Alphabet, med ett marknadsvärde på 1,79 biljoner dollar, är redan det fjärde största företaget i världen, och det kommer att krävas mycket momentum för att fortsätta expandera. Men AI kan vara lösningen. Teknikjätten integrerar kraftigt AI-infrastruktur i sin molnplattform, vilket kan generera mycket behövd diversifiering och långsiktig tillväxt. Meta Platforms aktiekurs har skjutit i höjden sedan lanseringen av ChatGPT i slutet av 2022, med en ökning på hela 174% under de senaste 12 månaderna. Investorer är optimistiska inför företagets beslut att skifta bort från metaverse-utveckling för att fokusera mer på generativ AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 januari

OpenAI:s VD planerar att hantera förväntad chipbrist med nytt projekt

OpenAI:s VD Sam Altman planerar att hantera den förväntade bristen på halvledarchip i slutet av decenniet genom att inrätta ett nätverk av chipframställningsanläggningar. Han hoppas kunna samla in miljarder dollar till detta projekt. Anläggningarna skulle likna företag som Texas Instruments och skulle utforma och tillverka halvledare för att stödja artificiell intelligens och den förväntade ökningen av serverkapacitet. Altman har diskuterat planerna med Abu Dhabi-baserade G42 och SoftBank Group. Bearbetningskraften kommer att behövas av reklam- och marknadsföringsföretag som arbetar med AI.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 19 januari

Meta planerar att betala Nvidia miljarder för AI-teknik

Meta Platforms planerar att betala Nvidia miljarder dollar i år för dess banbrytande AI-teknik. Meta CEO Mark Zuckerberg meddelade i en Instagram-video att företaget är på väg att äga 350 000 Nvidia H100s vid årets slut, för att främja sina AI-ansträngningar. Med andra AI-fokuserade chips kommer Metas beräkningsinfrastruktur att vara lika med nästan 600 000 H100-ekvivalenter. Nvidia har varit en betydande kund för Nvidia i flera år, men Zuckerbergs kommentarer understryker efterfrågan på dess dyra grafikkort. Aktier i Meta ökade nästan 2% på fredag, till cirka $383 vardera, vilket sätter aktien på väg mot ett nytt rekordhögt för första gången på mer än två år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 januari

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq Futures stiger, Apple återtar marknadskronan från Microsoft

Dow Jones futures, S&P 500 futures och Nasdaq futures steg på fredagsmorgonen. Super Micro Computer (SMCI) hoppade över natten på starka preliminära resultat. Teknikbolag ledde vägen, med Nasdaq 100 som nådde en rekordhög. Taiwan Semiconductor (TSM) ledde chips högre på bullish 2024 vägledning. Apple (AAPL) hade en solid vinst, återtog sin marknadskap krona från Microsoft (MSFT) som gick upp i en köpzon. Tesla (TSLA) skar under senaste låga som Model 3 och Model Y-priser inverterar. Humana (HUM) guidade lägre på Q4 och 2023 vinst per aktie, citerar högre medicinska kostnader.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 19 januari

Google visar styrka i början av 2024 med AI-uppgradering

Aktierna Nvidia (NVDA), Microsoft (MSFT), Amazon.com (AMZN) och Meta Platforms (META) fortsätter att visa styrka när 2024 börjar. Google-aktien förblir inom köpområdet medan moderbolaget Alphabet (GOOGL) avtäcker den största uppgraderingen hittills till sin AI-assistent, känd som Gemini Ultra. Uppgraderingen innebär nästa steg i kampen mellan AI-drivna chatbots, mellan Google Bard och Microsoft Copilot. Gemini Ultra har börjat rullas ut i två steg och kan köras på allt från datacenter till mobila enheter. Google planerar att introducera Bard Advanced tidigt i år, vilket ger användarna tillgång till Googles mest avancerade AI-modeller och funktioner.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 januari

Annonser på Meta plattformar ser 32% ökning i avkastning med hjälp av AI

Annonser som körs på Meta Platforms Inc:s appar såg en genomsnittlig avkastning på investeringar öka med 32% med hjälp av artificiell intelligens (AI), enligt globala affärsgruppchefen Nicola Mendelsohn. Annonser som använder AI minskade också förvärvskostnaden med cirka 17%, sa Mendelsohn i en intervju från World Economic Forum i Davos. AI-verktygen förenklade också processen att skapa kampanjer. Förra året lanserade Meta nya generativa AI-verktyg för annonsörer som låter företag skapa bilder och text snabbare och förutsäga prestanda för annonser.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 18 januari

AMD-aktien närmar sig rekordhögsta stängning på grund av AI-optimism

Advanced Micro Devices Inc:s (AMD) aktie närmar sig sitt rekordhöga stängningspris på grund av ökad optimism för företagets möjligheter inom artificiell intelligens (AI). Aktien steg med mer än 7% till $157.67, mindre än 3% från dess rekordhöga stängningspris på $161.91 som uppnåddes den 29 november 2021. Aktierna i Nvidia Corp och Micron Technology Inc ökade också, med 2,8% respektive 2,3%. Analytikern John Vinh från KeyBanc Capital Markets har nyligen uttryckt positiva kommentarer om AMD:s serververksamhet och förbättrat sina förväntningar på företagets MI300X-accelerator för AI-applikationer. Han tror att Microsoft Corp kommer att öka användningen av MI300X-grafikprocessornheten under första kvartalet, medan andra kunder som Meta Platforms Inc och Oracle Corp kan följa efter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 16 januari

AI-framsteg driver tillväxt för Amazon och Alphabet

Efter en nedgång på 35% 2022, återhämtade sig Nasdaq Composite och ökade med 43% under 2023. Enligt ekonomisk historia kommer denna trend troligen att fortsätta under 2024. Detta beror delvis på framsteg inom artificiell intelligens (AI). Två företag som har integrerat AI i sina verksamheter och därmed står väl positionerade för att dra nytta av denna trend är Amazon och Alphabet. Amazon har använt AI för att förbättra sin produktrekommendation, säkerställa mer exakta produktrecensioner och hjälpa tredjepartssäljare att skapa mer effektiva produktbeskrivningar. Alphabet har använt AI för att förbättra noggrannheten i sina sökalgoritmer och för att förbättra sin digitala annonsering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 januari

Ökning av desinformation på sociala medier inför valår

Desinformation på sociala medier ökar inför ett valår med över 50 nationer som håller val, inklusive Pakistan, Indonesien och Indien. Tidigare har felaktig information på sociala medier haft förödande konsekvenser i dessa länder. Trots höga insatser och bevis på hur falskt onlineinnehåll kan påverka väljare, säger digitala rättighetsexperter att sociala medieplattformar inte är redo för den oundvikliga ökningen av desinformation och hatprat. Ny teknik och AI-verktyg som gör det enklare att sprida desinformation kan skada fattigare länder mer, säger Sabhanaz Rashid Diya, expert på plattformssäkerhet.

Direktlänk Dela Express Tribune fördjupade 15 januari

Nvidia och Alphabet identifierade som de bästa aktierna att köpa för 2024 och framåt

´Magnificent Seven´, som inkluderar Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta Platforms och Tesla, har fått detta smeknamn på grund av deras otroliga värderingar och långtgående inverkan på olika områden inom tekniksektorn. Var och en av dessa företag har stora fördelar inom artificiell intelligens (AI) och enorma möjligheter att dra nytta av det på lång sikt. Nvidia och Alphabet har identifierats som de bästa aktierna att köpa för 2024 och framåt, på grund av deras otroliga momentum och massiva möjligheter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 januari

Ny marknadsanalysrapport om maskininlärningsverktyg släppt av Stats N Data

En detaljerad marknadsanalysrapport om maskininlärningsverktygsmarknaden har släppts av Stats N Data. Rapporten ger en utforskning av den globala marknaden och dess undersegment, med inkomstprognoser och strategiska insikter som kan driva företagsframgång. De stora företagen som påverkar denna marknad inkluderar Microsoft, IBM, Google, RStudio, Amazon, Oracle, Meta Platforms, Kira, Databricks, DataRobot, OpenText, Scikit-learn, Catalyst, XGBoost och LightGBM. Rapporten belyser de stora marknadsaktörerna och deras affärsstrategier, ekonomiska status och kommande produkter.

Direktlänk Dela Futureofmediaevents.com fördjupade 14 januari

AI-drivna nyhetsappen Artifact stänger ner, Meta Platforms inför restriktioner för tonåringar

Artifact, den AI-drivna nyhetsappen skapad av Instagram-grundarna Kevin Systrom och Mike Krieger, kommer att stängas ner, enligt ett tillkännagivande av Systrom i ett blogginlägg på lördagen. Trots ansträngningarna att ständigt förbättra produkten förklarade Systrom att marknadsmöjligheten för Artifact inte motiverade ytterligare investeringar. Samtidigt planerar Meta Platforms att införa automatiska restriktioner på tonåriga Instagram- och Facebook-konton för att skydda dem från skadligt innehåll, inklusive material relaterat till självskada, grafiskt våld och ätstörningar.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 januari

Amazon förväntas blomstra 2024 tack vare AI och molntjänster

Artificiell intelligens (AI) var ett av de största investeringsteman 2023, med teknikaktier som nådde rekordhöga nivåer och Nasdaq Composite som ökade med 43% under året. Bland de mest framstående vinnarna var de ´Magnificent Seven´, som inkluderar teknikjättar som Microsoft, Alphabet, Amazon, Apple, Nvidia, Tesla och Meta Platforms. Trots Nasdaqs utmärkta prestanda förra året finns det bevis för att 2024 kan medföra ytterligare vinster. Amazon ser ut att vara väl positionerat för att dra nytta av marknadsdynamiken, särskilt med tanke på företagets ledande ställning inom molnberäkning och AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 januari

Runway lanserar AI-modell som genererar video från text

Startup-företaget Runway, som hjälpte till att skapa den populära artificiella intelligensbaserade bildgeneratorn Stable Diffusion, har lanserat en AI-modell som kan omvandla vilken textbeskrivning som helst till tre sekunders lämplig videoupptagning. Modellen, kallad Gen-2, kommer initialt att finnas tillgänglig på Discord via en väntelista på Runways webbplats. Runways VD Cristobal Valenzuela hoppas att kreatörer och filmskapare kommer att använda denna produkt. Tekniken att producera videor från textinput är inte ny, och både Meta Platforms Inc och Google har tidigare släppt forskningsrapporter om text-till-video AI-modeller.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 7 januari

Orbis Research publicerar rapport om generativa AI-verktygsmarknaden

Orbis Research har publicerat en omfattande rapport om marknaden för generativa AI-verktyg. Rapporten analyserar storleken på marknaden, tillväxtpotentialen, trender och utmaningar. Den är baserad på djupgående forskning utförd av analytiker och branschexperter. Marknaden är indelad i olika segment baserat på produkttyper, tillämpningar och geografiska platser. Rapporten profilerar också nyckelspelare på marknaden, inklusive deras marknadsandel, produktportföljer och genomförande strategier. Den globala marknaden för generativa AI-verktyg har påverkats signifikant av COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 6 januari

Start-up-företaget Perplexity utmanar Google med global expansion

Start-up-företaget Perplexity, som syftar till att utmana Googles dominans inom webbsök, planerar att expandera globalt och öka användningen av sin teknik. Företaget har nyligen genomfört en framgångsrik finansieringsrunda och samlat in 73,6 miljoner dollar, ledd av riskkapitalbolaget IVP. I den nya rundan deltog också Nvidia, Jeff Bezos (genom Bezos Expeditions Fund), Bessemer Venture Partners, Factorial Funds och Kindred Ventures, bland andra. Perplexity har hittills samlat in 100 miljoner dollar och företaget värderas nu till cirka 520 miljoner dollar.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 5 januari

Meta Platforms bästa AI-aktie att köpa just nu

Artificiell intelligens (AI) tog enorma kliv framåt under 2023. Företag som OpenAI och Anthropic fick stort fokus och massiva investeringar från Microsoft och Amazon. Men Meta Platforms, som byggt avancerade AI-applikationer i över ett decennium, kan fortfarande vara underskattat trots stark aktieprestation under 2023. Meta spenderade cirka $28 miljarder på AI 2023 och förväntar sig utgifter på $30 till $35 miljarder nästa år, drivet av investeringar i AI-hårdvara och datacenter. Meta leder också inom generativ AI och stora språkmodeller. Deras Llama 2-modell har överträffat OpenAI:s modell i vissa fall.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 januari

AI-aktie kan överstiga 1 biljon dollar i marknadsvärde

Fool.com-bidragsgivaren Parkev Tatevosian lyfter fram en artificiell intelligens (AI) aktie som kan överstiga den eftertraktade milstolpen på 1 biljon dollar i marknadsvärde. Innan du köper aktier i Meta Platforms bör du överväga detta: The Motley Fool Stock Advisor analytikerteam har just identifierat vad de anser vara de 10 bästa aktierna för investerare att köpa nu... och Meta Platforms var inte en av dem. De 10 aktier som gjorde listan kan ge enorma avkastningar de kommande åren. Stock Advisor har mer än tredubblat avkastningen av S&P 500 sedan 2002.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 3 januari

Ledande AI-aktier förväntas fortsätta dominera 2024

De ledande aktierna inom artificiell intelligens (AI) har levererat imponerande avkastning och överträffat marknaden det senaste året, och trenden ser ut att fortsätta 2024. Nvidia, Microsoft, Palantir, Amazon, Alphabet, CrowdStrike och Meta Platforms är företag som förväntas dominera AI-marknaden. Nvidia kontrollerar cirka 90% av marknaden för avancerade grafikprocessorer (GPU) som används i AI-applikationer och datacenter. Microsofts AI-drivna prestanda är mest synlig inom företagets Azure molntjänst. Palantir, som grundades 2003, har fokuserat på maskininlärning och AI-teknologier i över två decennier. Amazon ser tillväxt inom sitt mest lönsamma affärssegment, Amazon Web Services (AWS), tack vare efterfrågan på molninfrastruktur och andra verktyg som används för att driva AI-applikationer. Alphabet har stora fördelar inom AI tack vare bredden på dess programvaruutbud och tillgång till massiva mängder värdefull data. CrowdStrike är ledande när det gäller AI-drivna cybersäkerhetsprogram. Meta Platforms upplever en stor återhämtning tack vare AI-förbättrade innehållsflöden, annonsinriktning och kostnadsbesparande effektivitetsinitiativ.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 januari

Meta Platforms förväntas nå en marknadsvärdering över 1 biljon dollar

2023 var året för artificiell intelligens (AI), vilket hjälpte AI-aktier som Nvidia att stiga med 240% och nå en marknadsvärdering över 1 biljon dollar. Meta Platforms, värd över 900 miljarder dollar idag, förväntas också nå denna milstolpe. Meta har implementerat AI i sin kärnverksamhet och spenderar tiotals miljarder dollar varje år på att bygga ut servrar och resurser för AI och andra högberäkningsarbetsbelastningar. Trots att aktien har stigit 200% över det senaste året, kan Meta fortfarande vara undervärderat.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 3 januari

Artificiell intelligens utmanar upphovsrätt: Stämningar hotar techjättar

Artificiell intelligens (AI) omformar branscher och en rättslig storm brygger år 2024. Upphovsrätten i USA, en hörnsten för att skydda immateriella rättigheter, granskas nu, med stämningar som utmanar techjättar som OpenAI, Meta Platforms med flera. Tillväxten av generativ AI har utlöst upphovsrättsfall från författare och konstnärer som hävdar att AI:s framgång bygger på deras arbete. Frågan är om AI-företag gör intrång i stor skala genom att träna sina system med data skrapat från internet.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 2 januari

AI kan vara nyckeln till Apples tillväxt 2024

Teknikaktier studsade tillbaka 2023, med Nasdaq 100 Technology Sector index som ökade med imponerande 66% mot slutet av året. Sju megacap tech-företag, kända som ´Magnificent Seven´, har varit en drivande kraft bakom denna ökning. Dessa inkluderar Apple, Amazon, Alphabet, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Tesla. Apple har dock inte presterat lika bra som de andra, med aktiekursen upp 49% 2023, underpresterande jämfört med Nasdaq 100. Analytiker förutser dock en vändning för Apple 2024, med AI som en potentiell drivkraft. Trots att försäljningen av persondatorer och smartphones har minskat, förväntas en återhämtning på dessa marknader 2024. Dessutom kan AI-drivna smartphones och datorer bidra till starkare tillväxt för Apple.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 december

Räntebanor för statsobligationer påverkade aktiemarknaden 2023

År 2023 påverkades mycket av aktiemarknadsnyheterna av räntebanorna för statsobligationer, särskilt för Nvidia (NVDA), Tesla (TSLA), Meta Platforms (META), Amazon.com (AMZN) och de andra Magnificent Seven-aktierna. Se en förstorad graf som visar aktiemarknadsnyheterna för 2023. Det finns också en fullständig specialrapport om personlig ekonomisk handlingsplan för 2024.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 30 december

De fantastiska sju aktierna dominerade 2023

De fantastiska sju aktierna gjorde rubrikerna 2023, med stora teknikbolag som Meta Platforms och Nvidia som hjälpte till att driva en 40% + vinst för Nasdaq och hamnade bland de 100 bästa aktierna 2023. Nvidia började sin meteoriska uppgång några veckor efter Nasdaqs följdagen. Meta Platforms sköt i höjden i början av februari. Bolaget auktoriserade också en ökning på 40 miljarder dollar i sitt aktieåterköpsprogram. Tesla var en annan av de fantastiska sju aktierna som hamnade bland de 100 bästa företagen. Trots prissänkningar och andra utmaningar fördubblade Tesla nästan sitt aktiepris 2022.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 30 december

Nasdaq 100 har sitt bästa år sedan 1999, drivet av stora teknikföretag och AI

Nasdaq 100 har haft sitt bästa år sedan 1999, med en ökning på 7 biljoner dollar, medan S&P 500 närmar sig ett rekord. Stora teknikföretag har drivit marknaden till nära all-time-highs, med artificiell intelligens (AI) och en försiktig Federal Reserve som främsta anledningar. Matt Maley vid Miller Tabak + Co tror att om aktiemarknaden kan bryta igenom det rekordet på ett betydande sätt under januari, kommer det att vara mycket bullish. De sju största amerikanska teknikföretagen, inklusive Nvidia Corp., Microsoft Corp., Amazon.com Inc., Apple Inc., Google, Meta Platforms Inc. och Tesla Inc., stod för 64% av årets uppgång. Michael Landsberg vid Landsberg Bennett Private Wealth Management tror att företag med en tydlig AI-strategi kommer att fortsätta att gå bra 2024.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 29 december

Aktiemarknaden avslutar framgångsrikt år nära rekordhöga nivåer

Aktiemarknaden närmar sig slutet på ett framgångsrikt år, med marknaden nära rekordhöga nivåer. Nasdaq 100 har haft sitt bästa år sedan 1999, med en ökning på 7 biljoner dollar. S&P 500 var nära ett rekord och låg 1% under den genomsnittliga helårsökningen som förutspåddes i en nyligen genomförd undersökning med analytiker. De sju största amerikanska teknikföretagen, inklusive Nvidia Corp., Microsoft Corp., Amazon.com Inc., Apple Inc., Google förälder Alphabet Inc., Meta Platforms Inc. och Tesla Inc., stod för 64% av årets rally. Dessa företag förväntas visa en vinsttillväxt på 22% nästa år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 december

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft, anklagar dem för att ha använt miljontals av tidningens artiklar utan tillstånd för att träna artificiell intelligens (AI)-teknologier. Tidningen påstår att den är den första stora amerikanska medieorganisationen att stämma OpenAI och Microsoft, som skapade ChatGPT och andra AI-plattformar, över upphovsrättsfrågor. ´Beklagade söker att gratisåka på Times massiva investering i sin journalistik genom att använda den för att bygga substitutiva produkter utan tillstånd eller betalning´, enligt klagomålet som lämnades in onsdag i Manhattan Federal Court. Tidningen söker inte en specifik skadeståndssumma, men sade att den tror att OpenAI och Microsoft har orsakat ´miljarder dollar´ i skador genom att olagligt kopiera och använda dess verk. I ett uttalande till CBC News sade OpenAI: ´Vi respekterar rättigheterna hos innehållsskapare och ägare och är engagerade i att arbeta med dem för att säkerställa att de gynnas av AI-teknologi och nya intäktsmodeller.´

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 27 december

New York Times stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

New York Times har stämt OpenAI och Microsoft, anklagande dem för att ha använt miljontals av tidningens artiklar utan tillstånd för att träna chatbotar att ge information till läsare. Tidningen hävdar att det är den första stora amerikanska medieorganisationen att stämma OpenAI och Microsoft, som har skapat populära artificiella intelligensplattformar som ChatGPT och Bing Chat, nu känd som Copilot, över upphovsrättsfrågor kopplade till dess verk. New York Times anklagar OpenAI och Microsoft för att försöka ´åka snålskjuts på Times enorma investering i sin journalistik´ genom att använda den för att tillhandahålla alternativa sätt att leverera information till läsare. Tidningen söker inte en specifik skadeståndssumma, men den 172-åriga tidningen uppskattar skadorna till ´miljarder dollar´. Den vill också att företagen ska förstöra chatbotmodeller och träningsuppsättningar som inkluderar dess material. OpenAI och Microsoft har inte omedelbart svarat på begäranden om kommentarer. De har sagt att användning av upphovsrättsskyddade verk för att träna AI-produkter utgör ´rättvis användning´.

Direktlänk Dela CTV News fördjupade 27 december

AI var årets tema på aktiemarknaden 2023, ETFs erbjuder balanserad risk-reward

Artificiell intelligens (AI) var 2023 års tema på aktiemarknaden, vilket ledde till rekordhöga aktiekurser för teknikjättar som Nvidia och Microsoft. Trots stora vinster för mindre AI-aktier som Palantir Technologies, C3.ai och Lemonade, ligger de fortfarande långt under sina bästa nivåer. Detta belyser svårigheten att välja vinnare i en helt ny bransch som AI. För att fånga upp AI: s uppåtsida erbjuder börshandlade fonder (ETF: er) en bra risk-reward balans. Två bra AI-fokuserade ETF: er är Ark Innovation ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 december

Återkomsten av aktiesplit: Amazon kan vara det mest intressanta tillfället

Aktiesplit har åter blivit populärt de senaste åren, efter en lång period av betydande aktiekursökningar. Företag som Nvidia, Amazon, Shopify, Alphabet och Tesla har alla genomfört aktiesplit under 2021 och 2022. Dessa aktier har inte bara överträffat den bredare marknaden 2023, utan också överträffat de stora marknadsindexen med flera gånger under det senaste decenniet. Amazon kan vara det mest intressanta tillfället just nu, med aktien som handlas till mindre än $175 per aktie och har ökat med mer än 1 000% under decenniet fram till dess aktiesplit förra året.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 december

Aktiesplits ökar i popularitet och Amazon kan vara en attraktiv möjlighet

Aktiesplits har blivit allt vanligare under de senaste åren, efter långa perioder av betydande ökningar av aktiekurserna. Bolag som Nvidia, Amazon, Shopify, Alphabet och Tesla har alla genomfört aktiesplits under 2021 och 2022, och har överträffat de större marknadsindexen flerfaldigt under det senaste decenniet. Amazon framhävs som en särskilt attraktiv möjlighet, med en aktiekurs under $175 per aktie och en ökning på över 1 000% under det senaste decenniet. Amazon har också en ökande mängd möjligheter inom e-handel, molnberäkning och digital annonsering som kan driva aktiekursen högre framöver.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 december

Nvidia toppar listan över framstående aktier tack vare AI

Förra året var många investerare rädda för en recession, men Federal Reserve Banks beslut att pausa sina räntehöjningar har lett till förväntningar om en mjuklandning. Nasdaq Composite har redan ökat med 43% i år, och historien tyder på att det finns mer att hämta. De sju ledande aktierna i år har alla starka kopplingar till artificiell intelligens (AI) och har överträffat den bredare marknaden avsevärt: Nvidia (upp 235%), Meta Platforms (upp 194%), Tesla (upp 107%), Amazon (upp 83%), Microsoft (upp 59%), Alphabet (upp 56%) och Apple (upp 50%). Nvidia ses som bäst positionerat för att dra nytta av AI:s snabba tillväxt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 december

Autodesk introducerar AI-teknologi för att förbättra effektiviteten och innovationen inom flera branscher

Autodesk har nyligen lanserat Autodesk AI-teknologi, en omfattande lösning inom olika branscher som syftar till att ge intelligent assistans, generativa förmågor och automatisering för att stärka användare i deras kreativa och problemlösande ansträngningar. Autodesk AI är integrerat i Autodesks produkter och är inbyggt i Design and Make Platform. Teknologin är avsedd att sänka inlärningskurvan för designers och ingenjörer, öka produktiviteten och påskynda innovationen. Autodesk har varit aktivt involverad i AI-forskning och dess AI-labb har publicerat över 60 granskade forskningsartiklar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 december

AMD och SentinelOne kan vinna stort på AI-utveckling

Aktierna i artificiell intelligens (AI) har varit i rampljuset under det senaste året, och McKinsey uppskattar att AI-adoption kan lägga till otroliga 13 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030. Två företag som kan vinna stort på AI-adoption inom två olika industrier är Advanced Micro Devices (AMD) och SentinelOne. AMD siktar på att avsluta Nvidias dominans på AI-chipmarknaden med sina MI300-datacenteracceleratorer. SentinelOne, å andra sidan, utnyttjar snabbt växande AI inom cybersäkerhetsmarknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 december

Teknikjättarna Nvidia och Meta Plattformar förväntas ha starkt 2024

Teknikaktierna steg kraftigt 2023, vilket framgår av det imponerande 65% hoppet i Nasdaq-100-indexet. En grupp av sju megacap-teknikföretag kända som ´Magnificent Seven´ har varit drivkraften bakom indexets starka löpning 2023. Gruppen består av Apple, Amazon, Alphabet, Meta Plattformar, Microsoft, Nvidia och Tesla. Dessa ´Magnificent Seven´ aktier levererade stora vinster till investerare detta år, drivet främst av den växande användningen av artificiell intelligens (AI) i olika branscher. Två av dem, Nvidia och Meta Plattformar, överträffade dock resten med bred marginal. Nvidia´s AI-laddade körning skickade aktien upp en enorm 239% 2023, medan Meta-aktien rusade en imponerande 191%, tack vare en solid vändning i sin verksamhet. Det goda är att dessa två företag ser ut att leverera ett annat starkt år 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 december

Entreprenör utvecklar bärbar AI-enhet för social feedback

Entreprenören Avi Schiffmann har utvecklat en bärbar AI-enhet kallad Tab, som kan ge feedback på användarens sociala interaktioner. Enheten, som Schiffmann bär runt halsen, har en mikrofon som matar in en realtidsinspelning av hans dagliga interaktioner till en AI-modell. Tab kan ge tips om hur användaren kan förbättra sitt beteende, till exempel genom att lyssna bättre eller genom att inte byta samtalsämne abrupt. Tab kommer att säljas för 600 dollar nästa år, medan en konkurrerande produkt kallad Rewind kommer att säljas för 59 dollar. Stora teknikföretag som Google och Meta Platforms Inc. undersöker liknande produkter. Dessa bärbara AI-enheter kan ge företagen möjlighet att övervaka våra verkliga liv, vilket kan göra dagens onlineövervakning verka föråldrad.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 december

Författare stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

En grupp på 11 icke-skönlitterära författare har anslutit sig till en stämningsansökan i en federal domstol i Manhattan, där de anklagar OpenAI och Microsoft för att ha missbrukat deras böcker för att träna företagens artificiella intelligensmodeller, som de som driver ChatGPT och annan AI-baserad mjukvara. Författarna, inklusive Pulitzerprisvinnarna Taylor Branch, Stacy Schiff och Kai Bird, påstår att företagen kränkte deras upphovsrätt genom att använda författarnas verk för att träna OpenAIs GPT stora språkmodeller, eller LLMs. Författaren och Hollywood Reporter-redaktören Julian Sancton inledde den föreslagna grupptalan i november. Företagen har förnekat anklagelserna.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 21 december

Generativ AI-verktygsmarknadsrapport: Prognos 2023 - 2029

Den globala marknaden för generativa AI-verktyg förväntas nå miljoner dollar år 2029, en ökning från miljoner dollar år 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på % under perioden 2023 till 2029. Efterfrågan från privatpersoner och företag är de största drivkrafterna för branschen. Marknadsundersökningsföretaget QYResearch har släppt sin senaste rapport ´Global Generative AI Tools Market Report, History and Forecast 2018-2029, Breakdown Data by Manufacturers, Key Regions, Types and Application´. Rapporten ger en omfattande analys av den globala marknaden för generativa AI-verktyg, inklusive marknadsstorlek, andel, efterfrågan, branschutvecklingsstatus och prognoser för de kommande åren.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 december

År 2023 har varit ett genombrottsår för AI-teknik, främst på grund av den explosiva användningen av generativa AI-verktyg. AI-marknaden har nått över en kvarts miljard användare och 241 miljarder dollar i intäkter, nästan 80% mer än förra året. De största aktörerna på marknaden har lagt till biljoner dollar till sina aktievärden. De fem största AI-företagen i världen, Microsoft, Alphabet, NVIDIA, Meta Platforms och Tesla har lagt till en otrolig 3,2 biljoner dollar till sina aktievärden. NVIDIA är den absoluta vinnaren med en aktievärdestillväxt på 232% YTD. Den senaste årliga McKinsey Global Survey visade att 35% av företagen använder AI i sin verksamhet idag.

Wire19 fördjupade 20 december

Microsoft gör Llama 2 tillgänglig som en ´modell-tjänst´ i Azure AI Studio

Microsoft har meddelat att den kommer att göra Meta Platforms rivaliserande öppna AI-modell Llama 2 tillgänglig som en ´modell-tjänst´ i sin molnplattform Azure AI Studio. MaaS (Model-as-a-Service) ger kunderna möjlighet att använda AI-modeller som Llama 2 vid behov över webben med minimal installation. Kunden behöver inte gå igenom alla besvärligheter med att ställa in den på sin molnserverplats, privata moln, hybridmoln eller andra platser. Detta följer rapporter från Microsofts VD Satya Nadella, som vill sprida Microsofts AI-satsningar mer brett.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 16 december

Palantir: En överskådad aktör inom AI-revolutionen

Palantir, ett dataanalysbolag mest känt för sina band till den amerikanska militären, är mer än bara en regeringsleverantör. Trots att aktien handlas cirka 50% under sina toppnoteringar har ARK Invests VD Cathie Woods fond ökat sina innehav i Palantir. Mellan 6 och 15 december köpte Ark-fonderna 1,7 miljoner aktier i Palantir över tre börshandlade fonder. Bolaget utgör bara 1,2% av Arks sammansatta portfölj, men det har en större position än de flesta av de ´Magnificent Seven´-aktierna. En nyligen negativ analytikerapport från investeringsbanken William Blair utlöste ett utförsäljning av Palantir-aktien som raderade nästan 4 miljarder dollar från dess marknadsvärde. Men Palantirs framsteg inom AI har lett till en ökad efterfrågan på dess tjänster som kan ha förbisett.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 december

AI-investeringar: Nvidia, AMD och Symbotic i fokus

2023 har varit ett stort år för investeringar inom konstgjord intelligens (AI), med företag som Nvidia som stora vinnare. Men företag som Advanced Micro Devices (AMD) och Symbotic kan snart få sin tid i rampljuset. AMD, som traditionellt har konkurrerat med Nvidia på pris, har nyligen introducerat två nya chips i sin M1300-serie, som är utformade för att driva stora språkmodeller. AMD:s nya chips jämförs med Nvidias flaggskeppschip H100 och överträffar det på vissa kriterier. Symbotic, å andra sidan, syftar till att förbättra effektiviteten i lageroperationer genom AI-teknik. Walmart planerar att installera Symbotics lagerrobotar i alla sina 42 distributionscenter i USA.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 december

Microsoft gör Meta Platforms AI-modell Llama 2 tillgänglig i Azure AI Studio

Microsoft har meddelat att företaget kommer att göra Meta Platforms öppna AI-modell Llama 2 tillgänglig i Azure AI Studio som en ´modell-som-en-tjänst´. Detta innebär att kunder kan använda AI-modeller som Llama 2 på begäran via webben när det behövs, med minimal uppsättning, utan att behöva installera den på sin egen molnserverplats, privat moln, hybridmoln eller annan plats. Företaget har också meddelat att OpenAI:s senaste offentligt tillgängliga AI-modell, GPT-4 Turbo med Vision, nu också är tillgänglig för Azure-kunder i Azure AI Studio.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 14 december

AMD vs Nvidia: Vilket AI-chipföretag är bäst att investera i?

AMD har mer än fördubblats i år och dess aktie har nyligen skjutit i höjden, med en ökning på nästan 30% under de senaste tre månaderna. Detta jämfört med Nvidia, vars aktie endast ökat med låga ensiffriga tal under samma period. Två skäl till varför AMD kan vara ett bättre AI-aktieköp än Nvidia är att kunder söker alternativ till Nvidias grafikprocessorer (GPUs) och AMD:s diversifiering om AI-chipmarknaden blir ostadig. Å andra sidan, Nvidias dominerande marknadsandel och mer attraktiva värdering än AMD är två skäl till varför AMD inte är bättre än Nvidia.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 december

Nvidia och Palantir Technologies: Vilket AI-lager ska du köpa?

Aktiekurserna för Nvidia och Palantir Technologies har ökat kraftigt på börsen detta år, med vinster på 225% respektive 177%, tack vare deras arbete inom artificiell intelligens (AI). Nvidia har sett en enorm tillväxt tack vare efterfrågan på AI-hårdvara, medan Palantir förväntas gynnas av ökad användning av AI-programvara. Dock är Nvidia det billigare alternativet av de två företagen och växer i en imponerande takt, medan Palantir ännu inte har utnyttjat den stora möjligheten inom AI-programvara fullt ut.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 december

Meta Platforms varnas för juridiska risker med piratkopierade böcker för AI-utbildning

Meta Platforms advokater varnade företaget för de juridiska riskerna med att använda tusentals piratkopierade böcker för att utbilda sina AI-modeller, men företaget gjorde det ändå, enligt en ny inlämning i ett upphovsrättsintrångsmål. Målet har sammanfogats med två andra stämningar mot Facebook och Instagrams ägare av komikern Sarah Silverman, Pulitzerpristagaren Michael Chabon och andra framstående författare, som hävdar att Meta har använt deras verk utan tillstånd för att utbilda sin artificiella intelligensspråkmodell, Llama. En ny anklagelse inkluderar chattloggar från en Meta-forskare som diskuterar anskaffning av datasetet i en Discord-server, vilket kan vara ett betydande bevis på att Meta var medveten om att det kanske inte skyddas av USA:s upphovsrättslagar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 december

TD SYNNEX lanserar Enablement Journey-program för Microsofts 365 Copilot AI

TD SYNNEX har nyligen lanserat Enablement Journey-programmet för Microsofts 365 Copilot generativa AI-erbjudande. Programmet är avsett att förse distributionspartners med den tekniska kapaciteten att utnyttja Microsoft 365 Copilots AI-drivna produktivitetsverktyg på arbetsplatsen. Programmet kommer att ge partners tidig tillgång till Copilots erbjudanden, inklusive försäljning och teknisk kapacitet, utbildning och nödvändiga verktyg för att hjälpa lösningstillhandahållare att introducera generativ AI-teknik till små och medelstora företag (SMBs).

Direktlänk Dela Zacks Investment Research fördjupade 12 december

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq 100 futures lite förändrade inför tisdagens öppning

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq 100 futures var lite förändrade inför tisdagens öppning, medan Labor Departments CPI-inflationsrapport väntas under tisdagen. Aktier i ´Magnificent Seven´ föll på måndagen, med stora förluster för Meta Platforms, Nvidia och Tesla. Arbetsmarknadsdepartementets CPI väntas vara oförändrad för november, med en årlig ökning på 3,1%. Nyckelrapporter för denna vecka inkluderar Adobe, Darden Restaurants och Lennar. Oracle sjönk 8% i förlängd handel på måndagen efter att företagets försäljning missade Wall Streets förväntningar.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 11 december

Stora teknikföretags AI-investeringar avgörande för S&P 500:s framtid

Framtiden för S&P 500-indexet vilar allt mer på om några av de största teknikföretagen kan omvandla sina investeringar i artificiell intelligens (AI) till ännu högre vinster. Företag som Microsoft Corp. och Nvidia Corp. har stått för cirka tre fjärdedelar av indexets ökning i år, drivet av investerarnas fascination för AI:s potential att störa stora delar av ekonomin. Nvidia Corp. har varit motorn bakom mycket av gruppens vinsttillväxt i år, medan andra företag i gruppen ännu inte har visat många AI-vinster. Framtida vinster för dessa jättar, och S&P 500 som helhet, kommer åtminstone delvis att bero på den makroekonomiska bakgrunden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 december

Meta Platforms satsar stort på AI och kan bli nästa företag att nå $1 biljon i marknadsvärde

Alla företag i $1 biljon-klubben investerar kraftigt i artificiell intelligens (AI). Apple lägger årligen omkring $1 miljard på att utveckla nya AI-teknologier. Amazon är den ledande plattformen för molnberäkning och har nyligen lanserat sin nya Trainium 2-chipdesign. Microsoft ökade sin investering i OpenAI tidigare i år, vilket resulterade i en 49% ägarandel i den ledande AI-utvecklaren. Alphabet utvecklar sin egen storskaliga språkmodell och Nvidia är den ledande AI-chipmakaren. Meta Platforms har nästan omvandlat sitt företag från en sociala medier-plattform till en AI-innovatör. Företaget släppte sin Llama 2 storskaliga språkmodell under sommaren och gjorde den öppen källkod. Meta använder även generativ AI för att hjälpa företag att skapa mer effektiva annonser på Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 december

AMD utmanar Nvidias dominans inom AI-acceleratorer

Marknaden för artificiell intelligens (AI) domineras av Nvidia, som sålde en halv miljon AI-GPU:er under tredje kvartalet, med mer än hälften till Microsoft och Meta Platforms. Advanced Micro Devices (AMD) siktar på att bryta Nvidias dominans med kraftfulla AI-acceleratorer. Företaget lanserade officiellt sina Instinct MI300 Series-acceleratorer och förväntar sig att marknaden ska vara värd 45 miljarder dollar i år och 400 miljarder dollar 2027. AMD planerar att sälja mer än 2 miljarder dollar värda AI-chip 2024. MI300X är produkt som ska konkurrera med Nvidias H100, med 192 GB högbandbreddminne. AMD har några stora kunder som Microsoft och Meta Platforms för sina nya AI-chip.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 december

Europeiska lagstiftare når politisk överenskommelse om AI-reglering

Europeiska lagstiftare har nått en politisk överenskommelse om att reglera artificiell intelligens (AI), vilket markerar ett steg mot att etablera en omfattande AI-lag i västerländska länder. Europeiska unionens Artificial Intelligence Act skulle vara den senaste i en serie regleringar som blocket har drivit fram och som förväntas få globala konsekvenser inom techindustrin och påverka några av dess största spelare. Tidigare lagstiftning från EU har fastställt nya konkurrens- och onlineinnehållsregler som påverkar stora amerikanska techföretag inklusive Meta Platforms, Apple och Google´s moderbolag, Alphabet.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 9 december

Google tar rättsliga åtgärder mot bedragare som använder falska Bard AI-annonser för att stjäla data

Google har inlett rättsliga förfaranden för att skydda konsumenter och småföretag från den ökande hotet från cyberbrott. Företaget har lämnat in två federala stämningsansökningar i norra distriktet i Kalifornien. I den första stämningen riktar sig Google mot bedragare som har översvämmat internet med tusentals förfalskade meddelanden om upphovsrättsintrång. Den andra rättsliga åtgärden involverar minst tre individer anklagade för att använda falska annonser relaterade till Bard, Googles generativa AI-chattbot. Dessa skadliga annonser lurar ovetande och nyfikna användare att ladda ner skadlig programvara som äventyrar deras enheter och ger hackare tillgång till deras sociala mediekonton.

Direktlänk Dela Market Realist fördjupade 7 december

Microsofts investerare röstar om förslag om riskerna med generativ AI

Microsofts investerare kommer att rösta om förslag 13, som begär att företaget rapporterar riskerna kopplade till missinformation och desinformation genererade och spridda via dess generativa artificiella intelligens (gAI) och planer för att mildra dessa risker. Förslaget lämnades in av huvudinlämnaren Arjuna Capital på uppdrag av Krist Novoselic, i samarbete med OpenMic, och medstiftades av Eko, Azzad Asset Management, Meyer Memorial Trust och Marguerite Casey Foundation. Novoselic, medgrundare och bandmedlem i Nirvana, kommer att presentera förslaget med hänvisning till oro över att Microsoft inte fullt ut har övervägt affärs- och samhällsriskerna med gAI i samband med dess snabba utplacering av tekniken.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 7 december

EU-länder och lagstiftare överens om regler för AI-verktyg

EU-länder och lagstiftare har preliminärt kommit överens om regler för att styra artificiella intelligensverktyg som ChatGPT. EU-regeringar har gjort kompromisser för att få lagstiftarnas godkännande att använda AI i biometrisk övervakning för nationell säkerhet, försvar och militära ändamål. Diskussionerna fortsätter dock om flera vitala frågor gällande reglering av AI. Frågor som användning av AI i biometrisk övervakning och åtkomst till källkod är ännu inte debatterade. EU-länder har försökt utarbeta detaljer om utkast till regler som föreslogs av Europeiska kommissionen för två år sedan.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 7 december

Google förbereder lanseringen av sin nya AI-modell Gemini

Google förbereder lanseringen av sin nya multimodala artificiella intelligens (AI) modell kallad Gemini, som troligen kommer att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT. Googles VD Sundar Pichai presenterade modellens kapabiliteter via X-appen. Google har varit intresserad av AI i flera år och har till och med lanserat Digital Futures Project, ett initiativ med en fond på 20 miljoner dollar för att fördjupa diskussioner om ansvarsfull AI. I år gör företaget ett betydande steg in i branschen med lanseringen av Bard tidigare under året och nu Gemini. Gemini är inte bara en enda modell, den är designad för att inkludera tre olika storlekar, inklusive Gemini Ultra, dess största och mest kraftfulla LLM, mest kapabla kategori; Gemini Pro, som sträcker sig över ett brett spektrum av uppgifter; och Gemini Nano, designad för att hjälpa till att uppnå vissa utvalda uppgifter och mobila enhetsfunktioner.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 7 december

Meta testar över 20 AI-funktioner på sina plattformar

Meta Platforms testar över 20 generativa AI-funktioner på Facebook, Instagram, Messenger och WhatsApp. Funktionerna täcker olika aspekter, inklusive sökning, annonser och företagsmeddelanden. Företaget siktar på att använda AI för att revolutionera sina sociala medieappar, förbättra användarupplevelsen och uppmuntra användare att spendera mer tid på sina plattformar. Meta står inför hård konkurrens från plattformar som TikTok, Snap och Adobe. Företaget investerar miljarder i infrastruktur, talang och utveckling för AI för att hålla jämna steg med konkurrenterna.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 6 december

Meta Platforms intensifierar sin satsning på generativ AI

Meta Platforms intensifierar sin satsning på generativa verktyg för artificiell intelligens, inklusive en ny fristående webbplats som skapar bilder från textprompter, liknande verktyg från Adobe, OpenAI, Stable Diffusion och andra.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 6 december

AI Alliance lanseras för ansvarsfull utveckling av AI-teknik

AI Alliance, som lanserats av Meta, IBM, Intel, Sony, Dell och andra företag, har som huvudmål att ansvarsfullt utveckla AI-teknik med fokus på säkerhetsåtgärder. Gruppen avser också att främja spridningen av öppna AI-modeller. Meta Platforms Inc. och International Business Machines Corp. (IBM) samarbetar med fler än 40 företag och organisationer, inklusive Intel, Sony Group och Dell, för att skapa en branschkonsortium som kommer att fokusera på att utveckla öppen källkods-artificiell intelligens (AI). Målet med AI Alliance är att främja ansvarsfull AI-utveckling, underlätta teknikdelning och hantera potentiella risker kopplade till AI. Alliansen kommer primärt att fokusera på att skapa AI-säkerhets- och säkerhetsförmåga. Den kommer också att arbeta för att stödja utvecklingen av ny hårdvara, utvidga användningen av öppna AI-modeller, och samarbeta med akademiska forskare. En teknisk tillsynskommitté och styrelse kommer så småningom att inrättas av gruppen.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 5 december

Dell kan bli en återkommande aktör inom AI trots svårigheter på PC-marknaden

Trots att Dell Technologies står inför utmaningar inom persondator (PC) marknaden, kan företagets fokus på artificiell intelligens (AI) leda till en finansiell återhämtning. Företagets intäkter minskade med 10% jämfört med föregående år till 22,3 miljarder dollar, vilket var lägre än väntat. Dells Client Solutions Group, inklusive PC-verksamheten, rapporterade en minskning av kvartalsintäkterna med 11% jämfört med föregående år. Trots detta rapporterade företaget justerade kvartalsvinster på 1,88 dollar per aktie, vilket överträffade Wall Streets prognoser. Dell pekar på sin koppling till generativ AI, eller gen-AI, som en potentiell källa till inkomstökning.

Direktlänk Dela ValueWalk fördjupade 5 december

PyTorch: En omfattande guide till den populära maskininlärningsramverket

PyTorch är ett öppen källkods ramverk för maskininlärning (ML) baserat på Python programmeringsspråk och Torch-biblioteket. Lanserat 2016 av Facebook AI Research (nu AI Research på Meta Platforms Inc), har PyTorch blivit ett av de mest populära maskininlärningsbiblioteken bland forskare och yrkesverksamma. PyTorch tillåter snabb prototypframställning och experiment, vilket avsevärt förenklar felsökning och prototypframställning av modeller. PyTorch har blivit det föredragna verktyget för många uppgifter inom Natural Language Processing (NLP), datorvision och förstärkningsinlärning tack vare dess flexibilitet och fördelar för att påskynda utveckling och utbildning av modeller.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 4 december

Investeringar i AI-aktier har ökat under 2023, då AI-teknologin har fått genomslag. Nvidia, Palantir och Alphabet är tre företag som förväntas ge betydande avkastning. Nvidia, som ligger i framkant för AI-applikationer, har sett en enorm ökning av aktiekursen, med en uppgång på 227% hittills i år. Palantir har lyckats bevisa värdet av sina produkter, med en ökning av kommersiella kunder med 37% under tredje kvartalet. Alphabet har också visat på stark tillväxt, trots redan högt marknadsvärde, med aktiekursen upp 55% sedan början av året.

The Motley Fool fördjupade 3 december

Amazon-aktier återhämtar sig starkt efter stora förluster

Amazon-aktier har ökat med 76% hittills 2023, en anmärkningsvärd återhämtning efter att ha förlorat nästan hälften av sitt värde 2022. Företagets senaste kvartalsresultat var imponerande, med intäkter och vinst som överträffade konsensusprognoserna. Företagets fria kassaflöde ökade till 21,4 miljarder dollar under de 12 månaderna fram till 30 september, jämfört med ett negativt värde på 19,7 miljarder dollar föregående år. E-handelsverksamheten förbättras snabbt och Amazon Web Services fortsätter att stabiliseras. Dessutom kan Prime Video bli en betydande inkomstkälla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 december

Palantir Technologies framträder som ledare inom AI

Inför 2024 kan investerare fundera över vilka företag som har störst potential. Bland teknikaktier är det svårt att ignorera ´Magnificent Seven´: Apple, Microsoft, Alphabet, Nvidia, Tesla, Amazon och Meta Platforms. Alla dessa företag är ledande inom artificiell intelligens (AI) och dominerar branscher som molnbaserad databehandling och halvledare. Ett annat företag som framträder som ledare inom AI är dataanalysleverantören Palantir Technologies, som efter en stark rapport för tredje kvartalet verkar väl positionerade för att konkurrera med världens största teknikföretag. Palantir har ökat sitt kundantal med 34% under det senaste året, och har sett en tillväxt på 45% årligen för icke-statliga kunder. Dessutom har företaget tecknat ett avtal med Storbritanniens National Health Service (NHS) värt upp till $600 miljoner.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 december

AI förväntas bli ett stort investeringstema 2024, enligt analytiker

Artificiell intelligens (AI) har varit ett av de bäst presterande investeringstemanen under 2023. Wall Street förväntar sig en våg av AI-investeringar 2024 och framåt. Om ett eller två AI-företag gör stora genombrott i skapandet av artificiell allmän intelligens (AGI) kan dessa företag få en oöverträffad fördel. Jay Jacobs från BlackRock och Seth Carpenter från Morgan Stanley förutspår att kommersialiseringen av AI kommer att vara ett av de största investeringstemanen 2024. Morgan Stanley rekommenderar fyra aktier att köpa med AI-expertis och resurser för att potentiellt dominera AI-marknaden: Microsoft Corp., Alphabet Inc., Nvidia Corp. och Meta Platforms Inc.

Direktlänk Dela U.S. News & World Report fördjupade 1 december

ChatGPT:s framgångar och utmaningar under dess första år

ChatGPT lanserades den 30 november 2022 och blev snabbt en viral succé, med 13 miljoner unika besökare dagligen i januari. AI-chattboten, skapad av OpenAI, har visat kraften i ett bra gränssnitt och farorna med hype. OpenAI hävdar att 100 miljoner människor använder ChatGPT varje vecka. Trots framgångarna har ChatGPT också väckt oro kring desinformation, bedrägeri, immateriella rättigheter och diskriminering. Framtiden för AI kan dock möta tekniska begränsningar och infrastrukturella hinder, samtidigt som reglering av AI troligtvis är på väg.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 30 november

AI-genererade bilder skapar upphovsrättsbekymmer för skapare

I mars blev ett AI-genererat foto av påven i en Balenciaga-puffjacka viralt, vilket lurade sociala medier-användare att tro att det var ett riktigt foto. Skapare har börjat använda generativ artificiell intelligens för att göra sina jobb enklare, och fler startups söker tillhandahålla dessa verktyg. Minst 19 skapar-startups fokuserar på AI, enligt vår databas för skaparekonomi. Ändå är skapare oroliga för att de inte kommer att få kredit för sitt arbete. Redan har vissa, som komikern Sarah Silverman, stämt Meta Platforms och OpenAI för påstådd upphovsrättsintrång.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 30 november

Apple kan dominera AI trots långsam start

Apple är inte ledande inom AI idag, men kommer att spela en avgörande roll i teknikens framtid. Företaget är sällan först ut med nya innovationer, utan introducerar produkter som utnyttjar befintliga teknologier med en utmärkt användarupplevelse för att ta ledningen. Travis Hoium diskuterar hur Apple kan verka ligga efter inom artificiell intelligens men faktiskt är väl positionerat för att dominera på lång sikt. Videon publicerades den 26 november 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Nvidia har skapat en minnesväxel, NVSwitch, för att förbättra GPU-minneskapaciteten. NVSwitch har använts i flera generationer av Nvidias HGX-systemkort. Med lanseringen av DGX H100 SuperPOD-maskinerna i mars 2022 lade Nvidia till ett ytterligare lager till NVSwitch-nätverket, vilket möjliggjorde skapandet av ett enda minnesutrymme över 256 av sina ´Hopper´ H100-acceleratorer. Amazon Web Services har noga följt utvecklingen av NVSwitch och dess ingenjörer har arbetat med Nvidia för att skapa en hybrid superdatorarkitektur som använder Nvidias NVSwitch för att skapa kraftfulla delade minnes-GPU-noder i rackskala. Nvidia bygger nu en superdator kallad ´Ceibo´ i AWS moln.

The Next Platform fördjupade 29 november

Groq ökar produktionen av sina Language Processing Units för AI-inferens

Företaget Groq skalar upp produktionen av sina Language Processing Units (LPUs), även kända som GroqChip, för att stödja inferens för stora språkmodeller. GroqChips LPUs är unika eftersom de inte är beroende av HBM från Samsung eller SK Hynix och CoWoS-förpackningar från Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Groq medgrundare och VD Jonathan Ross hävdar att kluster av Groq LPUs kommer att erbjuda högre genomströmning, lägre latens och lägre kostnad för LLM-inferens än att använda Nvidia GPUs. Groq planerar att lansera sin nästa generations GroqChip 2025, som kommer att skalas ännu längre tack vare processkrympning, arkitektoniska förbättringar och framsteg i tyget på chipsen.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 27 november

Microsoft leder ´Magnificent Seven´ i AI-revolutionen

AI-revolutionen, som ännu inte är över, har lett till framgångar för de sju stora techbolagen Amazon.com (AMZN), Meta Platforms (META), Nvidia (NVDA), Microsoft (MSFT), Apple (AAPL), Alphabet (GOOGL) och Tesla (TSLA). Microsoft har särskilt utmärkt sig genom att lansera en rad AI-innovationer, inklusive två skräddarsydda chips och integrerade system. Bolaget har även fortsatt att integrera AI i vardagliga arbetsflöden och lanserat Co-pilot, en AI-kompanjon som syftar till att ge smartare och mer personliga svar, öka produktiviteten och frigöra kreativitet. Microsofts aktie fortsätter att handlas inom köpområdet efter en post-resultat breakout den 10 november.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 27 november

Meta lanserar AI-verktyg för att redigera videor på Facebook och Instagram

Sociala medieplattformsföretaget Meta Platforms har lanserat två nya funktioner med hjälp av artificiell intelligens för att redigera videor som användare sedan kan posta på Facebook eller Instagram. Den första funktionen kallas Emu Video och producerar 4-sekunders videor för användare att dela. Emu Video använder AI för att matcha en beskrivning med en bild eller ett foto med en bildtext. Den andra funktionen kallas Emu Edit, som ger användare möjlighet att enkelt redigera eller ändra videor med textinmatning. Båda de nylanserade Meta-verktygen är en del av Emu-modellen som omvandlar textinmatning till bilder. De kombinerar generativ AI-teknik och vissa Instagram-redigeringsverktyg som gör det möjligt att ändra bakgrunden eller den visuella stilen på en bild. Meta har snabbt gått framåt för att dyka in i AI, och förvandlar tekniken till ett av sina största fokusområden.

Direktlänk Dela QR Code Press fördjupade 22 november

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq svajar efter rapporter från techjättar

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq framtidshandlade lägre efter timmar, trots starka resultatrapporter från AI-ledaren Nvidia. Nvidia, Microsoft, Advanced Micro Devices, Google-ägare Alphabet, Meta Platforms, Palantir Technologies och Super Micro Computer är alla i eller nära köpzoner. På tisdagen drog de stora indexen tillbaka något inför Nvidias rapport, medan småaktier såg större förluster. Aktiemarknadsrallyt ser fortfarande starkt ut, även om många ledande aktier är översträckta. Urban Outfitters, HP, Autodesk och dLocal rapporterade också resultat på tisdagskvällen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 21 november

Kanadensiska handelskammaren skapar råd för AI-policy

Kanadensiska handelskammaren har meddelat att de skapar ett råd för att definiera offentliga policys kring artificiell intelligens (AI). Rådet kommer att förespråka regeringspolicys som fokuserar på ansvarsfull utveckling, implementering och etisk användning av AI inom företag. Det 30-medlemmar starka ´Framtidens AI-råd´ kommer att samordnas av e-handelsjätten Amazon och mjukvaruföretaget SAP Canada. Andra medlemmar inkluderar Meta Platforms, Google, BlackBerry, Cohere, Scotiabank och Microsoft. En av rådets första uppgifter kommer att vara att granska Bill C-27, en lagstiftning som den federala regeringen planerar att använda för att begränsa vissa risker med AI.

Direktlänk Dela Wire News Fax fördjupade 21 november

Tre aktier att hålla koll på inom artificiell intelligens 2024: Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer

Om du inte redan äger aktier inom artificiell intelligens (AI) kan du missa en av de största teknikinflationerna i historien. Men det är fortfarande tid att investera då många viktiga aktörer inom AI-industrin fortfarande handlas under sina 2021-toppar. Tre företag att hålla koll på är Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer. Amazon har nyligen gjort stora framsteg inom AI, Micron Technology är en av endast tre stora DRAM-tillverkare och Super Micro Computer har sett en stark tillväxt inom AI-relaterade servrar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 november

Framtida Dow Jones förändras lite, Nvidia-inkomster väntar, OpenAI i förhandlingar att återinsätta Sam Altman som VD

Framtida Dow Jones var oförändrade på söndag kväll, medan S & P 500- och Nasdaq-framtiderna föll något. Nvidia (NVDA) inkomster är avgörande för aktiemarknadens rally och en rad artificiella intelligensspel. Dessa inkluderar Microsoft (MSFT), Google-ägaren Alphabet (GOOGL), Meta Platforms (META), Palantir Technologies (PLTR) och Super Micro Computer (SMCI). Samtidigt är OpenAI, skaparen av ChatGPT, i förhandlingar om att återinsätta Sam Altman som VD efter hans överraskande avsked på fredag eftermiddag. Stora investerare, inklusive Microsoft, pressar hårt för hans återkomst.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 20 november

Konstnärer vädjar till USA:s regering om skydd mot AI-hot

Konstnärer, musiker och författare vädjar till USA:s regering att skydda deras upphovsrätt mot hotet från artificiell intelligens (AI). De är oroliga för att AI kan replikera deras verk utan tillstånd eller kompensation. Teknikföretag, däremot, är generellt nöjda med status quo som låter dem använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. Shira Perlmutter, chef för USA:s upphovsrättskontor, har ännu inte tagit ställning och lyssnar på alla parter i frågan om upphovsrättsreformer behövs för AI-verktyg. Upphovsrättskontoret har fått nästan 10 000 kommentarer om frågan.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 19 november

Meta Platforms splittrar sitt Responsible AI-team

Meta Platforms delar upp sitt Responsible AI-team som har arbetat med att förstå och förhindra skador i samband med den artificiella intelligens teknologi de utvecklar, enligt en intern post. Företaget omfördelar mer resurser till sitt generativa AI-arbete, och de flesta anställda i Responsible AI-teamet kommer att flytta till Metas generativa AI-team som bildades i februari. Meta började i oktober att rulla ut generativa AI-verktyg som kan skapa innehåll som bildbakgrunder och variationer av skriven text för alla annonsörer. Metas portfölj av AI-produkter inkluderar språkmodellen ´Llama 2´ och en AI-chatbot som kallas Meta AI som kan generera textrespons och fotorealistiska bilder.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 18 november

Kreativa yrkesverksamma vädjar till USA:s regering om skydd mot AI-hot

Countryartister, romanförfattare, videospelskonstnärer och röstskådespelare vädjar till den amerikanska regeringen om lättnader från hotet som artificiell intelligens (AI) utgör för deras försörjning. Teknikföretag är generellt nöjda med status quo, som låter dem använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. USA:s copyrightbyrå tar emot kommentarer om huruvida copyrightreformer behövs för AI-verktyg. Hittills har copyrightkrav för helt maskinproducerat innehåll avvisats. Men frågan är om det finns en punkt där det finns tillräckligt mycket mänskligt engagemang i att styra uttryckselementen i resultatet att människan kan anses ha bidragit till författarskapet.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 18 november

Meta splittar sitt ansvariga AI-team

Meta Platforms bryter upp sitt ansvariga AI-team som arbetat med att förstå och förhindra skador kopplade till den artificiella intelligens teknik som de utvecklar, enligt en intern post. Företaget omfördelar mer resurser till sitt generativa AI-arbete och de flesta anställda i det ansvariga AI-teamet kommer att flytta till Metas generativa AI-team som bildades i februari. Meta började i oktober lansera generativa AI-verktyg som kan skapa innehåll som bildbakgrunder och variationer av skriven text för alla annonsörer.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 november

Meta Platforms delar upp AI-team för att omfördela resurser

Meta Platforms har delat upp ett team ansvarigt för att förstå och förhindra skador kopplade till den artificiella intelligens (AI) teknologi som företaget utvecklar, eftersom företaget omfördelar mer resurser till sitt generativa AI-arbete. Förändringarna är en del av en större omstrukturering av AI-teamen som Meta meddelade internt denna vecka. De flesta anställda i Responsible AI-teamet kommer att flytta till Metas generativa AI-team, bildat i februari för att skapa generativa AI-produkter. En talesperson för Meta sa att andra medlemmar kommer att flytta till företagets AI-infrastrukturenhet.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 18 november

Konstnärer och teknikföretag i konflikt om AI:s inverkan på upphovsrätt

Konstnärer inom olika områden, inklusive landsångare, romanförfattare och röstskådespelare, vädjar till den amerikanska regeringen om skydd mot hotet från artificiell intelligens (AI) mot deras försörjning. De är oroliga för att deras verk ska replikeras av AI utan ersättning eller tillstånd. Teknikföretag är dock generellt nöjda med status quo, som tillåter dem att använda publicerade verk för att förbättra deras AI-system. Shira Perlmutter, den amerikanska upphovsrättsregistret, har ännu inte tagit ställning men lyssnar på alla parter när hennes kontor överväger om upphovsrättsreformer behövs för en ny era av generativa AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 november

Countrymusiker, romantiska författare, videospelskonstnärer och röstskådespelare vädjar till USA:s regering att snabbt lindra hotet som artificiell intelligens utgör för deras levebröd. Teknikföretag är i allmänhet nöjda med status quo, som har gjort det möjligt för dem att använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. USA:s högsta upphovsrättsansvarige har ännu inte tagit ställning. Frågan är om det finns tillräckligt med mänskligt engagemang i styrningen av AI för att människan kan anses ha bidragit till författarskapet. Copyright Office har fått nästan 10 000 kommentarer om detta.

The Independent fördjupade 18 november

Amazon kan vara det bästa AI-aktieköpet just nu

Amazons aktier har skjutit i höjden med över 40% under 2023, men det är fortfarande inte det bästa mega-cap-aktien detta år. Meta Platforms och Nvidia slåss om den äran. Alla dessa högflygande aktier har en gemensam nämnare: de fokuserar på artificiell intelligens (AI). Amazon har lanserat sin egen stora språkmodell (LLM), Titan, tidigare i år och fortsätter aggressivt med sin AI-utveckling. Företaget investerar kraftigt i träning av en ny LLM, kodnamn ´Olympus´, som har cirka 2 biljoner parametrar. Amazon kan ha en nyckelfördel över sin konkurrens, enligt VD Andy Jassy, då mycket av data finns i AWS (Amazon Web Services) som är marknadsledare inom molninfrastruktur. Amazon fortsätter också att expandera till nya marknader och kommer att börja sälja bilar online i USA 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 november

Börsmarknaden förväntas öppna starkt, Nvidia och AI-företag i fokus

Dow Jones futures kommer att öppna på söndag kväll, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Nvidias (NVDA) kommande rapporter är av stor betydelse för aktiemarknadsrallyt och en rad artificiell intelligens (AI) aktier. OpenAI:s avsättning av Sam Altman väcker ytterligare frågor för Microsoft och andra AI-aktier. Dessa inkluderar Microsoft (MSFT), Google moderbolag Alphabet (GOOGL), Meta Platforms (META), Palantir Technologies (PLTR) och Super Micro Computer (SMCI). Aktiemarknadsrallyt hade ännu en stark vecka, stöttat av tam inflation och fallande statsobligationsavkastningar. De stora indexen tog en paus mot slutet av veckan, men ville inte gå ner. En paus eller tillbakadragning kan vara konstruktiv, vilket låter vissa ledare skapa handtag eller andra ingångar. Nasdaq är på väg att gå in i en ´krafttrend´, kanske redan på måndag.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 november

OpenAIs VD diskuterar AI: s roll i kommande val och samhället i stort

OpenAIs VD Sam Altman har diskuterat artificiell intelligens (AI) roll i samhället och dess potentiella inverkan på de kommande valen i USA och Indien 2024. Han uttryckte oro för okända risker, inklusive innovationer i personlig övertalning. Altman ser AI som den mest transformerande och gynnsamma tekniken som mänskligheten hittills har uppfunnit, och tror att den kan vara lösningen om vi kan mildra nackdelarna. Han förutspår också att 2020-talet kommer att bli decenniet då mänskligheten som helhet börjar övergången från brist till överflöd. Altman, tillsammans med Meta Platforms Inc. Chief Product Officer Chris Cox och Googles Senior Vice President James Manyika, erkände också de risker som är förknippade med AI.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 17 november

OpenAI-chefen tror att AI kan rädda mänskligheten från självförstörelse

OpenAI Inc:s verkställande direktör, Sam Altman, tror att mänskligheten är på väg mot självförstörelse, men att artificiell intelligens (AI) kan vara en lösning. Han uttryckte dessa åsikter under en panel på Asia-Pacific Economic Cooperation toppmötet i San Francisco. Altman deltog tillsammans med Meta Platforms Inc:s produktchef Chris Cox och Googles senior vicepresident James Manyika. De diskuterade AI:s löften men påpekade också att tekniken innebär risker inför ett stort valår i USA. Altman har tidigare varit uttalad om behovet av statlig tillsyn över AI och menar att stora regulatoriska förändringar kommer att behövas snart.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 november

Delade åsikter om reglering av AI inom teknikgemenskapen

Reglering av artificiell intelligens (AI) har alltid varit ett knepigt ämne. Nu skapar frågan om hur man ska övervaka stora språkmodeller och annan AI stora meningsskiljaktigheter inom teknikgemenskapen. En grupp inom venturekapitalindustrin har släppt en uppsättning riktlinjer för ”ansvarsfull AI”, och uppmanar företag att främja åtgärder som AI-säkerhetskontroller och ”skapa förtroende genom transparens”. VC-firmor som Mayfield, SoftBank, General Catalyst, Felicis, Bain Capital och IVP har godkänt riktlinjerna. Men en annan grupp investerare och framstående teknikledare, inklusive Marc Andreessen, Bucky Moore från Kleiner Perkins och Yann LeCun, AI-forskningschef på Meta Platforms, motsätter sig detta.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 17 november

Meta lanserar två nya AI-baserade videoredigeringsverktyg

Meta Platforms har lanserat två nya AI-baserade funktioner för videoredigering som kan användas för att posta på Instagram eller Facebook. Den första heter Emu Video och genererar fyra sekunder långa videor med en bildtext, foto eller bild, tillsammans med en beskrivning. Den andra kallas Emu Edit och låter användare mer enkelt ändra eller redigera videor med textprompter. De nya verktygen är en vidareutveckling av modellen Emu som genererar bilder i svar på textprompter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 17 november

Nvidias aktie skenar och väntas överträffa prognoser

Nvidias aktie har ökat med nästan 200% under det senaste året. Fokus ligger på företagets AI- och datacenter-verksamhet. Nvidia överträffade förväntningarna i juli-kvartalet och väntas göra detsamma i oktober-kvartalet. Det förväntas att hyperskalare kommer att fortsätta köpa Nvidias grafikprocessorer för att träna stora språkmodeller. Nvidia förväntar sig ingen betydande påverkan på sin verksamhet från Kinas senaste restriktioner. Företagets verkliga värde uppskattas till $480 per aktie, vilket ger en värdering på över 1,1 biljoner dollar. Nvidias datacenter-verksamhet har vuxit exponentiellt, från 3 miljarder dollar 2020 till 15 miljarder dollar 2023, och förväntas mer än fördubblas till 41 miljarder dollar 2024.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 16 november

Google stämmer bedragare för falska annonser och upphovsrättsintrång

Google har lämnat in två federala stämningsansökningar i norra distriktet i Kalifornien för att skydda konsumenter och småföretag. I en av stämningarna riktar sig Google mot bedragare som har lämnat in tusentals falska anmälningar om upphovsrättsintrång mot över 100 000 webbplatser. I den andra stämningen stämmer Google minst tre personer för att ha använt falska annonser för Bard, företagets generativa AI-chatbot, för att lura människor att omedvetet ladda ner skadlig programvara som ger de påstådda bedragarna tillgång till deras sociala mediekonton. Bedrägeriet har dykt upp i annonser, sidor och inlägg på Facebook.

Direktlänk Dela ChannelE2E fördjupade 14 november

Google stämmer okända individer för AI-chatbot-bedrägeri

Google har inlett en rättsprocess mot oidentifierade individer i Indien och Vietnam, anklagade för ett bedrägeri som utnyttjar det ökande intresset för artificiella intelligensverktyg. Bedrägeriet riktar sig specifikt mot småföretag i USA, och lurar dem att äventyra sina lösenord för sociala medier. Bedragarna lockar företagsägare att klicka på Facebook-annonser som lovar en nedladdning av Googles AI-chatbot Bard, vilket leder till att deras enheter infekteras av skadlig programvara som stjäl deras inloggningsuppgifter till sociala medier. Googles stämning syftar till att stoppa bedrägeriet och erhålla skadestånd.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 13 november

Tidigare Apple-chefer lanserar AI-drivet bärbar enhet

Ett startupföretag grundat av tidigare Apple-chefer har tagit första steget i utvecklingen av konsumentprodukter för artificiell intelligens. San Francisco-baserade Humane har lanserat Ai Pin, en bärbar enhet som fungerar som en mobil AI-assistent. Enheten bärs som en knappnål och användaren interagerar med den via röstkommandon och gester. Enheten kan projicera text och bilder via laser på användarens handflata. Humane har samarbetat med Microsoft, OpenAI, Qualcomm och T-Mobile för att leverera nästa era av personlig mobil databehandling, som kommer att drivas av AI. Enheten kostar $699 och kräver en trådlös prenumeration på $24 per månad. Humane börjar ta emot beställningar i USA på torsdag och enheterna börjar skickas i början av 2024. Ai Pin drivs av en Qualcomm Snapdragon-processor med en dedikerad Qualcomm AI Engine. Användare hanterar och får tillgång till sina data, inklusive foton, videor och anteckningar via Humane.center-webbplatsen. Enheten aktiveras endast vid användarens engagemang och använder inte ´väckningsord´, vilket säkerställer att den inte alltid lyssnar eller spelar in. En ´förtroendelampa´ indikerar när några sensorer är aktiva. Ai Pin kan agera som tolk för främmande språk och stödja näringsmål genom att identifiera mat med hjälp av datorvision. Humane kommer att erbjuda en AI-driven musikupplevelse genom ett partnerskap med Tidal, en enhet av Block.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 13 november

Palantir Technologies: Tre saker smarta investerare vet

Palantir Technologies har haft en berg-och-dalbana de senaste åren, men trots makroekonomiska motvindar har företaget utvecklat egna generativa AI-system. Palantir grundades av Peter Thiel, en framstående Silicon Valley-figur och tidig investerare i Facebook och LinkedIn. Företaget skapades ursprungligen för att hjälpa till att förhindra terroristattacker genom att aggregera och analysera data från olika byråer. Idag har Palantir etablerat sig som en auktoritet på AI-system och har utvecklat en AI-plattform som snabbt har antagits av över 100 organisationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

AI-aktier stormar fram men ETF:er kan vara bästa satsningen

Artificiell intelligens (AI) har haft ett starkt år på aktiemarknaden, med stora företag som Nvidia och Microsoft som handlas nära sina högsta nivåer någonsin. Mindre AI-aktier som C3.ai, Upstart och Lemonade har också sett starka vinster, men handlas fortfarande långt under sina all-time highs. Investerare behöver dock inte gissa vilka enskilda aktier som kommer att lyckas, utan kan istället satsa på börsnoterade fonder (ETF:er) som erbjuder exponering mot AI-sektorn. Två AI-fokuserade ETF:er som utmärker sig är iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

AI dominerar investeringstemat för 2023: Meta Platforms och Qualcomm ses som attraktiva investeringar

Aktierna i sociala medier-giganten Meta Platforms har sett en meteorisk ökning på nästan 162% hittills under 2023. Meta Plattforms ´familj av appar´-affärssegment, som inkluderar sociala medier-appar som Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger och Threads, fortsätter att vara företagets kassako och generera en solid ström av annonsintäkter. Meta använder AI-teknik för att öka användarengagemang och monetarisering över sina sociala medier-appar. Företaget använder också AI och maskininlärningsverktyg, tillsammans kallade Meta Advantage, för att hjälpa småföretag att skapa effektiva annonser och möjliggöra för annonsörer att snabbt förstå konverteringspotentialen för dessa annonser. Meta förbereder sig nu för att fokusera på affärs-AI (utnyttjande av AI-förmågor i affärsmeddelanden) 2024. Företaget syftar till att minska arbetskostnaderna genom att inrätta affärs-AI-chattrobotar som kan hjälpa kunder med handel och supportaktiviteter. Mobilchipjätten Qualcomm rapporterade blandade resultat för fjärde kvartalet av räkenskapsåret 2023. Qualcomm har också fokuserat på att utveckla AI-fokuserade chips för smartphones och Windows 11-persondatorer (PC). Företaget gör stora framsteg på marknaden för generativ AI på enheter och har introducerat Snapdragon 8 Gen 3 Neural Processing Unit (NPU) och Snapdragon X Elite CPU för att köra stora språkmodeller (LLM) lokalt på smartphones och PC. Trots Qualcomms överdrivna beroende av Apple, kan den nyligen förnyade överenskommelsen mellan Qualcomm och Apple om att leverera Snapdragon 5G-processorer för smartphone-lanseringar 2024, 2025 och 2026 visa sig vara en solid positiv för Qualcomm.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 november

Microsofts AI-strategi drivs av Chris Young

Microsoft har under största delen av detta år framhållit potentialen i artificiell intelligens och hur den kan omforma samhället. Uppdraget för Chris Young, chef för Microsofts företagsstrategi, är att se till att hypen omvandlas till köp av Microsofts AI-verktyg. Young leder ett team på hundratals personer som arbetar med externa partners som Facebooks moderbolag Meta Platforms för att utveckla produkter med teknik som förstärkt verklighet och generativ AI. Young övervakar också Microsofts riskkapitalarm M12, som gör tidiga investeringar i uppstartsföretag.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 11 november

Microsoft-aktien når nytt rekordhögt inför AI-konferens

Microsofts aktie nådde ett nytt rekordhögt på 368,09 dollar i fredags, inför företagets kommande presentation av de senaste framstegen inom artificiell intelligens (AI) på en konferens nästa vecka. Aktien har haft en stark period och steg nio dagar i rad innan den sjönk med 0,7% för att avsluta den ordinarie sessionen på 360,69 dollar i torsdags. Microsoft kommer att diskutera sina senaste AI-initiativ på onsdag i en keynote-presentation på sin Ignite-konferens i Seattle. Microsofts aktie finns på fyra IBD-aktielistor: IBD 50, Leaderboard, Big Cap 20 och Tech Leaders.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Nvidia leder AI-boomen, avslöjar planer för att boosta generativ AI-utbildning

Nvidia (NVDA) fortsätter att leda AI-boomen tillsammans med andra teknikjättar som Microsoft (MSFT), Meta Platforms (META) och Amazon (AMZN). Nvidia har nyligen avslöjat planer på att boosta generativ AI-utbildning och påskynda antagandet av generativ AI inom telekomindustrin, värd 1,7 biljoner dollar. Nvidia och Amdocs (DOX) har också meddelat att de samarbetar för att optimera stora språkmodeller för att påskynda antagandet av generativa AI-applikationer och tjänster inom telekommunikations- och mediaindustrierna. Nvidia-aktien testar en köppunkt på 476,09 i en dubbelbotten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Nvidia förbereder att lansera nya AI-chip för kinesiska marknaden

Nvidia (NVDA) aktie nådde en köppunkt på torsdagen i samband med rapporter om att chip-tillverkaren är på väg att tillkännage en ny serie AI-chip för kunder i Kina. De nya chippen är utformade för att följa de senaste exportrestriktionerna från den amerikanska regeringen. Nvidia aktie steg så högt som 482,30 men slutade dagen upp bara 0,8% till 469,50. Financial Times rapporterade att Nvidia kan tillkännage de nya datacenterchippen redan nästa vecka. De tre nya Nvidia-chippen för Kina kallas H20, L20 och L2, rapporterade FT. Nvidia har sänkt prestandan för processorerna för att uppfylla de senaste amerikanska restriktionerna. Wall Street-analytiker reagerade positivt på nyheten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Meta Platforms utmanar OpenAI med generativ AI-modell Llama 2

OpenAI, som lanserade AI-modellen ChatGPT för ett år sedan, har betraktats s