» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 133 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Meta Platforms Inc., tidigare känd som Facebook Inc., är ett amerikanskt multinationellt teknikkonglomerat baserat i Menlo Park, Kalifornien. Företaget äger Facebook, Instagram och WhatsApp, bland andra produkter och tjänster. Meta är ett av världens mest värdefulla företag och bland de tio största offentligt handlade företagen i USA. Det anses vara ett av de stora fem amerikanska informationsteknikföretagen, tillsammans med Alphabet (Google), Amazon, Apple och Microsoft. Metas produkter och tjänster inkluderar Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger och Quest 2. Den har förvärvat Reality Labs, Mapillary, CTRL-Labs, Kustomer och har en 9,99 % andel i Jio Platforms. År 2021 genererade företaget 97,5 % av sin inkomst från försäljning av reklam. Den 28 oktober 2021 ändrade Facebooks moderbolag sitt namn från Facebook, Inc., till Meta Platforms, Inc., för att ´reflektera sitt fokus på att bygga metaverset´.

Senaste nytt kring Meta Platforms

Investeringar i AI-aktier har ökat under 2023, då AI-teknologin har fått genomslag. Nvidia, Palantir och Alphabet är tre företag som förväntas ge betydande avkastning. Nvidia, som ligger i framkant för AI-applikationer, har sett en enorm ökning av aktiekursen, med en uppgång på 227% hittills i år. Palantir har lyckats bevisa värdet av sina produkter, med en ökning av kommersiella kunder med 37% under tredje kvartalet. Alphabet har också visat på stark tillväxt, trots redan högt marknadsvärde, med aktiekursen upp 55% sedan början av året.

The Motley Fool fördjupar idag

Amazon-aktier återhämtar sig starkt efter stora förluster

Amazon-aktier har ökat med 76% hittills 2023, en anmärkningsvärd återhämtning efter att ha förlorat nästan hälften av sitt värde 2022. Företagets senaste kvartalsresultat var imponerande, med intäkter och vinst som överträffade konsensusprognoserna. Företagets fria kassaflöde ökade till 21,4 miljarder dollar under de 12 månaderna fram till 30 september, jämfört med ett negativt värde på 19,7 miljarder dollar föregående år. E-handelsverksamheten förbättras snabbt och Amazon Web Services fortsätter att stabiliseras. Dessutom kan Prime Video bli en betydande inkomstkälla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Palantir Technologies framträder som ledare inom AI

Inför 2024 kan investerare fundera över vilka företag som har störst potential. Bland teknikaktier är det svårt att ignorera ´Magnificent Seven´: Apple, Microsoft, Alphabet, Nvidia, Tesla, Amazon och Meta Platforms. Alla dessa företag är ledande inom artificiell intelligens (AI) och dominerar branscher som molnbaserad databehandling och halvledare. Ett annat företag som framträder som ledare inom AI är dataanalysleverantören Palantir Technologies, som efter en stark rapport för tredje kvartalet verkar väl positionerade för att konkurrera med världens största teknikföretag. Palantir har ökat sitt kundantal med 34% under det senaste året, och har sett en tillväxt på 45% årligen för icke-statliga kunder. Dessutom har företaget tecknat ett avtal med Storbritanniens National Health Service (NHS) värt upp till $600 miljoner.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

ChatGPT:s framgångar och utmaningar under dess första år

ChatGPT lanserades den 30 november 2022 och blev snabbt en viral succé, med 13 miljoner unika besökare dagligen i januari. AI-chattboten, skapad av OpenAI, har visat kraften i ett bra gränssnitt och farorna med hype. OpenAI hävdar att 100 miljoner människor använder ChatGPT varje vecka. Trots framgångarna har ChatGPT också väckt oro kring desinformation, bedrägeri, immateriella rättigheter och diskriminering. Framtiden för AI kan dock möta tekniska begränsningar och infrastrukturella hinder, samtidigt som reglering av AI troligtvis är på väg.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade i förrgår

AI-genererade bilder skapar upphovsrättsbekymmer för skapare

I mars blev ett AI-genererat foto av påven i en Balenciaga-puffjacka viralt, vilket lurade sociala medier-användare att tro att det var ett riktigt foto. Skapare har börjat använda generativ artificiell intelligens för att göra sina jobb enklare, och fler startups söker tillhandahålla dessa verktyg. Minst 19 skapar-startups fokuserar på AI, enligt vår databas för skaparekonomi. Ändå är skapare oroliga för att de inte kommer att få kredit för sitt arbete. Redan har vissa, som komikern Sarah Silverman, stämt Meta Platforms och OpenAI för påstådd upphovsrättsintrång.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 30 november

Apple kan dominera AI trots långsam start

Apple är inte ledande inom AI idag, men kommer att spela en avgörande roll i teknikens framtid. Företaget är sällan först ut med nya innovationer, utan introducerar produkter som utnyttjar befintliga teknologier med en utmärkt användarupplevelse för att ta ledningen. Travis Hoium diskuterar hur Apple kan verka ligga efter inom artificiell intelligens men faktiskt är väl positionerat för att dominera på lång sikt. Videon publicerades den 26 november 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Nvidia har skapat en minnesväxel, NVSwitch, för att förbättra GPU-minneskapaciteten. NVSwitch har använts i flera generationer av Nvidias HGX-systemkort. Med lanseringen av DGX H100 SuperPOD-maskinerna i mars 2022 lade Nvidia till ett ytterligare lager till NVSwitch-nätverket, vilket möjliggjorde skapandet av ett enda minnesutrymme över 256 av sina ´Hopper´ H100-acceleratorer. Amazon Web Services har noga följt utvecklingen av NVSwitch och dess ingenjörer har arbetat med Nvidia för att skapa en hybrid superdatorarkitektur som använder Nvidias NVSwitch för att skapa kraftfulla delade minnes-GPU-noder i rackskala. Nvidia bygger nu en superdator kallad ´Ceibo´ i AWS moln.

The Next Platform fördjupade 29 november

Microsoft leder ´Magnificent Seven´ i AI-revolutionen

AI-revolutionen, som ännu inte är över, har lett till framgångar för de sju stora techbolagen Amazon.com (AMZN), Meta Platforms (META), Nvidia (NVDA), Microsoft (MSFT), Apple (AAPL), Alphabet (GOOGL) och Tesla (TSLA). Microsoft har särskilt utmärkt sig genom att lansera en rad AI-innovationer, inklusive två skräddarsydda chips och integrerade system. Bolaget har även fortsatt att integrera AI i vardagliga arbetsflöden och lanserat Co-pilot, en AI-kompanjon som syftar till att ge smartare och mer personliga svar, öka produktiviteten och frigöra kreativitet. Microsofts aktie fortsätter att handlas inom köpområdet efter en post-resultat breakout den 10 november.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 27 november

Meta lanserar AI-verktyg för att redigera videor på Facebook och Instagram

Sociala medieplattformsföretaget Meta Platforms har lanserat två nya funktioner med hjälp av artificiell intelligens för att redigera videor som användare sedan kan posta på Facebook eller Instagram. Den första funktionen kallas Emu Video och producerar 4-sekunders videor för användare att dela. Emu Video använder AI för att matcha en beskrivning med en bild eller ett foto med en bildtext. Den andra funktionen kallas Emu Edit, som ger användare möjlighet att enkelt redigera eller ändra videor med textinmatning. Båda de nylanserade Meta-verktygen är en del av Emu-modellen som omvandlar textinmatning till bilder. De kombinerar generativ AI-teknik och vissa Instagram-redigeringsverktyg som gör det möjligt att ändra bakgrunden eller den visuella stilen på en bild. Meta har snabbt gått framåt för att dyka in i AI, och förvandlar tekniken till ett av sina största fokusområden.

Direktlänk Dela QR Code Press fördjupade 22 november

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq svajar efter rapporter från techjättar

Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq framtidshandlade lägre efter timmar, trots starka resultatrapporter från AI-ledaren Nvidia. Nvidia, Microsoft, Advanced Micro Devices, Google-ägare Alphabet, Meta Platforms, Palantir Technologies och Super Micro Computer är alla i eller nära köpzoner. På tisdagen drog de stora indexen tillbaka något inför Nvidias rapport, medan småaktier såg större förluster. Aktiemarknadsrallyt ser fortfarande starkt ut, även om många ledande aktier är översträckta. Urban Outfitters, HP, Autodesk och dLocal rapporterade också resultat på tisdagskvällen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 21 november

Kanadensiska handelskammaren skapar råd för AI-policy

Kanadensiska handelskammaren har meddelat att de skapar ett råd för att definiera offentliga policys kring artificiell intelligens (AI). Rådet kommer att förespråka regeringspolicys som fokuserar på ansvarsfull utveckling, implementering och etisk användning av AI inom företag. Det 30-medlemmar starka ´Framtidens AI-råd´ kommer att samordnas av e-handelsjätten Amazon och mjukvaruföretaget SAP Canada. Andra medlemmar inkluderar Meta Platforms, Google, BlackBerry, Cohere, Scotiabank och Microsoft. En av rådets första uppgifter kommer att vara att granska Bill C-27, en lagstiftning som den federala regeringen planerar att använda för att begränsa vissa risker med AI.

Direktlänk Dela Wire News Fax fördjupade 21 november

Tre aktier att hålla koll på inom artificiell intelligens 2024: Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer

Om du inte redan äger aktier inom artificiell intelligens (AI) kan du missa en av de största teknikinflationerna i historien. Men det är fortfarande tid att investera då många viktiga aktörer inom AI-industrin fortfarande handlas under sina 2021-toppar. Tre företag att hålla koll på är Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer. Amazon har nyligen gjort stora framsteg inom AI, Micron Technology är en av endast tre stora DRAM-tillverkare och Super Micro Computer har sett en stark tillväxt inom AI-relaterade servrar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 november

Framtida Dow Jones förändras lite, Nvidia-inkomster väntar, OpenAI i förhandlingar att återinsätta Sam Altman som VD

Framtida Dow Jones var oförändrade på söndag kväll, medan S & P 500- och Nasdaq-framtiderna föll något. Nvidia (NVDA) inkomster är avgörande för aktiemarknadens rally och en rad artificiella intelligensspel. Dessa inkluderar Microsoft (MSFT), Google-ägaren Alphabet (GOOGL), Meta Platforms (META), Palantir Technologies (PLTR) och Super Micro Computer (SMCI). Samtidigt är OpenAI, skaparen av ChatGPT, i förhandlingar om att återinsätta Sam Altman som VD efter hans överraskande avsked på fredag eftermiddag. Stora investerare, inklusive Microsoft, pressar hårt för hans återkomst.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 20 november

Konstnärer vädjar till USA:s regering om skydd mot AI-hot

Konstnärer, musiker och författare vädjar till USA:s regering att skydda deras upphovsrätt mot hotet från artificiell intelligens (AI). De är oroliga för att AI kan replikera deras verk utan tillstånd eller kompensation. Teknikföretag, däremot, är generellt nöjda med status quo som låter dem använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. Shira Perlmutter, chef för USA:s upphovsrättskontor, har ännu inte tagit ställning och lyssnar på alla parter i frågan om upphovsrättsreformer behövs för AI-verktyg. Upphovsrättskontoret har fått nästan 10 000 kommentarer om frågan.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 19 november

Meta Platforms splittrar sitt Responsible AI-team

Meta Platforms delar upp sitt Responsible AI-team som har arbetat med att förstå och förhindra skador i samband med den artificiella intelligens teknologi de utvecklar, enligt en intern post. Företaget omfördelar mer resurser till sitt generativa AI-arbete, och de flesta anställda i Responsible AI-teamet kommer att flytta till Metas generativa AI-team som bildades i februari. Meta började i oktober att rulla ut generativa AI-verktyg som kan skapa innehåll som bildbakgrunder och variationer av skriven text för alla annonsörer. Metas portfölj av AI-produkter inkluderar språkmodellen ´Llama 2´ och en AI-chatbot som kallas Meta AI som kan generera textrespons och fotorealistiska bilder.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 18 november

Kreativa yrkesverksamma vädjar till USA:s regering om skydd mot AI-hot

Countryartister, romanförfattare, videospelskonstnärer och röstskådespelare vädjar till den amerikanska regeringen om lättnader från hotet som artificiell intelligens (AI) utgör för deras försörjning. Teknikföretag är generellt nöjda med status quo, som låter dem använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. USA:s copyrightbyrå tar emot kommentarer om huruvida copyrightreformer behövs för AI-verktyg. Hittills har copyrightkrav för helt maskinproducerat innehåll avvisats. Men frågan är om det finns en punkt där det finns tillräckligt mycket mänskligt engagemang i att styra uttryckselementen i resultatet att människan kan anses ha bidragit till författarskapet.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 18 november

Meta splittar sitt ansvariga AI-team

Meta Platforms bryter upp sitt ansvariga AI-team som arbetat med att förstå och förhindra skador kopplade till den artificiella intelligens teknik som de utvecklar, enligt en intern post. Företaget omfördelar mer resurser till sitt generativa AI-arbete och de flesta anställda i det ansvariga AI-teamet kommer att flytta till Metas generativa AI-team som bildades i februari. Meta började i oktober lansera generativa AI-verktyg som kan skapa innehåll som bildbakgrunder och variationer av skriven text för alla annonsörer.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 november

Meta Platforms delar upp AI-team för att omfördela resurser

Meta Platforms har delat upp ett team ansvarigt för att förstå och förhindra skador kopplade till den artificiella intelligens (AI) teknologi som företaget utvecklar, eftersom företaget omfördelar mer resurser till sitt generativa AI-arbete. Förändringarna är en del av en större omstrukturering av AI-teamen som Meta meddelade internt denna vecka. De flesta anställda i Responsible AI-teamet kommer att flytta till Metas generativa AI-team, bildat i februari för att skapa generativa AI-produkter. En talesperson för Meta sa att andra medlemmar kommer att flytta till företagets AI-infrastrukturenhet.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 18 november

Konstnärer och teknikföretag i konflikt om AI:s inverkan på upphovsrätt

Konstnärer inom olika områden, inklusive landsångare, romanförfattare och röstskådespelare, vädjar till den amerikanska regeringen om skydd mot hotet från artificiell intelligens (AI) mot deras försörjning. De är oroliga för att deras verk ska replikeras av AI utan ersättning eller tillstånd. Teknikföretag är dock generellt nöjda med status quo, som tillåter dem att använda publicerade verk för att förbättra deras AI-system. Shira Perlmutter, den amerikanska upphovsrättsregistret, har ännu inte tagit ställning men lyssnar på alla parter när hennes kontor överväger om upphovsrättsreformer behövs för en ny era av generativa AI-verktyg.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 november

Countrymusiker, romantiska författare, videospelskonstnärer och röstskådespelare vädjar till USA:s regering att snabbt lindra hotet som artificiell intelligens utgör för deras levebröd. Teknikföretag är i allmänhet nöjda med status quo, som har gjort det möjligt för dem att använda publicerade verk för att förbättra sina AI-system. USA:s högsta upphovsrättsansvarige har ännu inte tagit ställning. Frågan är om det finns tillräckligt med mänskligt engagemang i styrningen av AI för att människan kan anses ha bidragit till författarskapet. Copyright Office har fått nästan 10 000 kommentarer om detta.

The Independent fördjupade 18 november

Amazon kan vara det bästa AI-aktieköpet just nu

Amazons aktier har skjutit i höjden med över 40% under 2023, men det är fortfarande inte det bästa mega-cap-aktien detta år. Meta Platforms och Nvidia slåss om den äran. Alla dessa högflygande aktier har en gemensam nämnare: de fokuserar på artificiell intelligens (AI). Amazon har lanserat sin egen stora språkmodell (LLM), Titan, tidigare i år och fortsätter aggressivt med sin AI-utveckling. Företaget investerar kraftigt i träning av en ny LLM, kodnamn ´Olympus´, som har cirka 2 biljoner parametrar. Amazon kan ha en nyckelfördel över sin konkurrens, enligt VD Andy Jassy, då mycket av data finns i AWS (Amazon Web Services) som är marknadsledare inom molninfrastruktur. Amazon fortsätter också att expandera till nya marknader och kommer att börja sälja bilar online i USA 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 november

Börsmarknaden förväntas öppna starkt, Nvidia och AI-företag i fokus

Dow Jones futures kommer att öppna på söndag kväll, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Nvidias (NVDA) kommande rapporter är av stor betydelse för aktiemarknadsrallyt och en rad artificiell intelligens (AI) aktier. OpenAI:s avsättning av Sam Altman väcker ytterligare frågor för Microsoft och andra AI-aktier. Dessa inkluderar Microsoft (MSFT), Google moderbolag Alphabet (GOOGL), Meta Platforms (META), Palantir Technologies (PLTR) och Super Micro Computer (SMCI). Aktiemarknadsrallyt hade ännu en stark vecka, stöttat av tam inflation och fallande statsobligationsavkastningar. De stora indexen tog en paus mot slutet av veckan, men ville inte gå ner. En paus eller tillbakadragning kan vara konstruktiv, vilket låter vissa ledare skapa handtag eller andra ingångar. Nasdaq är på väg att gå in i en ´krafttrend´, kanske redan på måndag.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 november

Delade åsikter om reglering av AI inom teknikgemenskapen

Reglering av artificiell intelligens (AI) har alltid varit ett knepigt ämne. Nu skapar frågan om hur man ska övervaka stora språkmodeller och annan AI stora meningsskiljaktigheter inom teknikgemenskapen. En grupp inom venturekapitalindustrin har släppt en uppsättning riktlinjer för ”ansvarsfull AI”, och uppmanar företag att främja åtgärder som AI-säkerhetskontroller och ”skapa förtroende genom transparens”. VC-firmor som Mayfield, SoftBank, General Catalyst, Felicis, Bain Capital och IVP har godkänt riktlinjerna. Men en annan grupp investerare och framstående teknikledare, inklusive Marc Andreessen, Bucky Moore från Kleiner Perkins och Yann LeCun, AI-forskningschef på Meta Platforms, motsätter sig detta.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 17 november

Meta lanserar två nya AI-baserade videoredigeringsverktyg

Meta Platforms har lanserat två nya AI-baserade funktioner för videoredigering som kan användas för att posta på Instagram eller Facebook. Den första heter Emu Video och genererar fyra sekunder långa videor med en bildtext, foto eller bild, tillsammans med en beskrivning. Den andra kallas Emu Edit och låter användare mer enkelt ändra eller redigera videor med textprompter. De nya verktygen är en vidareutveckling av modellen Emu som genererar bilder i svar på textprompter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 17 november

Nvidias aktie skenar och väntas överträffa prognoser

Nvidias aktie har ökat med nästan 200% under det senaste året. Fokus ligger på företagets AI- och datacenter-verksamhet. Nvidia överträffade förväntningarna i juli-kvartalet och väntas göra detsamma i oktober-kvartalet. Det förväntas att hyperskalare kommer att fortsätta köpa Nvidias grafikprocessorer för att träna stora språkmodeller. Nvidia förväntar sig ingen betydande påverkan på sin verksamhet från Kinas senaste restriktioner. Företagets verkliga värde uppskattas till $480 per aktie, vilket ger en värdering på över 1,1 biljoner dollar. Nvidias datacenter-verksamhet har vuxit exponentiellt, från 3 miljarder dollar 2020 till 15 miljarder dollar 2023, och förväntas mer än fördubblas till 41 miljarder dollar 2024.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 16 november

Google stämmer bedragare för falska annonser och upphovsrättsintrång

Google har lämnat in två federala stämningsansökningar i norra distriktet i Kalifornien för att skydda konsumenter och småföretag. I en av stämningarna riktar sig Google mot bedragare som har lämnat in tusentals falska anmälningar om upphovsrättsintrång mot över 100 000 webbplatser. I den andra stämningen stämmer Google minst tre personer för att ha använt falska annonser för Bard, företagets generativa AI-chatbot, för att lura människor att omedvetet ladda ner skadlig programvara som ger de påstådda bedragarna tillgång till deras sociala mediekonton. Bedrägeriet har dykt upp i annonser, sidor och inlägg på Facebook.

Direktlänk Dela ChannelE2E fördjupade 14 november

Google stämmer okända individer för AI-chatbot-bedrägeri

Google har inlett en rättsprocess mot oidentifierade individer i Indien och Vietnam, anklagade för ett bedrägeri som utnyttjar det ökande intresset för artificiella intelligensverktyg. Bedrägeriet riktar sig specifikt mot småföretag i USA, och lurar dem att äventyra sina lösenord för sociala medier. Bedragarna lockar företagsägare att klicka på Facebook-annonser som lovar en nedladdning av Googles AI-chatbot Bard, vilket leder till att deras enheter infekteras av skadlig programvara som stjäl deras inloggningsuppgifter till sociala medier. Googles stämning syftar till att stoppa bedrägeriet och erhålla skadestånd.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 13 november

Tidigare Apple-chefer lanserar AI-drivet bärbar enhet

Ett startupföretag grundat av tidigare Apple-chefer har tagit första steget i utvecklingen av konsumentprodukter för artificiell intelligens. San Francisco-baserade Humane har lanserat Ai Pin, en bärbar enhet som fungerar som en mobil AI-assistent. Enheten bärs som en knappnål och användaren interagerar med den via röstkommandon och gester. Enheten kan projicera text och bilder via laser på användarens handflata. Humane har samarbetat med Microsoft, OpenAI, Qualcomm och T-Mobile för att leverera nästa era av personlig mobil databehandling, som kommer att drivas av AI. Enheten kostar $699 och kräver en trådlös prenumeration på $24 per månad. Humane börjar ta emot beställningar i USA på torsdag och enheterna börjar skickas i början av 2024. Ai Pin drivs av en Qualcomm Snapdragon-processor med en dedikerad Qualcomm AI Engine. Användare hanterar och får tillgång till sina data, inklusive foton, videor och anteckningar via Humane.center-webbplatsen. Enheten aktiveras endast vid användarens engagemang och använder inte ´väckningsord´, vilket säkerställer att den inte alltid lyssnar eller spelar in. En ´förtroendelampa´ indikerar när några sensorer är aktiva. Ai Pin kan agera som tolk för främmande språk och stödja näringsmål genom att identifiera mat med hjälp av datorvision. Humane kommer att erbjuda en AI-driven musikupplevelse genom ett partnerskap med Tidal, en enhet av Block.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 13 november

Palantir Technologies: Tre saker smarta investerare vet

Palantir Technologies har haft en berg-och-dalbana de senaste åren, men trots makroekonomiska motvindar har företaget utvecklat egna generativa AI-system. Palantir grundades av Peter Thiel, en framstående Silicon Valley-figur och tidig investerare i Facebook och LinkedIn. Företaget skapades ursprungligen för att hjälpa till att förhindra terroristattacker genom att aggregera och analysera data från olika byråer. Idag har Palantir etablerat sig som en auktoritet på AI-system och har utvecklat en AI-plattform som snabbt har antagits av över 100 organisationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

AI-aktier stormar fram men ETF:er kan vara bästa satsningen

Artificiell intelligens (AI) har haft ett starkt år på aktiemarknaden, med stora företag som Nvidia och Microsoft som handlas nära sina högsta nivåer någonsin. Mindre AI-aktier som C3.ai, Upstart och Lemonade har också sett starka vinster, men handlas fortfarande långt under sina all-time highs. Investerare behöver dock inte gissa vilka enskilda aktier som kommer att lyckas, utan kan istället satsa på börsnoterade fonder (ETF:er) som erbjuder exponering mot AI-sektorn. Två AI-fokuserade ETF:er som utmärker sig är iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

AI dominerar investeringstemat för 2023: Meta Platforms och Qualcomm ses som attraktiva investeringar

Aktierna i sociala medier-giganten Meta Platforms har sett en meteorisk ökning på nästan 162% hittills under 2023. Meta Plattforms ´familj av appar´-affärssegment, som inkluderar sociala medier-appar som Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger och Threads, fortsätter att vara företagets kassako och generera en solid ström av annonsintäkter. Meta använder AI-teknik för att öka användarengagemang och monetarisering över sina sociala medier-appar. Företaget använder också AI och maskininlärningsverktyg, tillsammans kallade Meta Advantage, för att hjälpa småföretag att skapa effektiva annonser och möjliggöra för annonsörer att snabbt förstå konverteringspotentialen för dessa annonser. Meta förbereder sig nu för att fokusera på affärs-AI (utnyttjande av AI-förmågor i affärsmeddelanden) 2024. Företaget syftar till att minska arbetskostnaderna genom att inrätta affärs-AI-chattrobotar som kan hjälpa kunder med handel och supportaktiviteter. Mobilchipjätten Qualcomm rapporterade blandade resultat för fjärde kvartalet av räkenskapsåret 2023. Qualcomm har också fokuserat på att utveckla AI-fokuserade chips för smartphones och Windows 11-persondatorer (PC). Företaget gör stora framsteg på marknaden för generativ AI på enheter och har introducerat Snapdragon 8 Gen 3 Neural Processing Unit (NPU) och Snapdragon X Elite CPU för att köra stora språkmodeller (LLM) lokalt på smartphones och PC. Trots Qualcomms överdrivna beroende av Apple, kan den nyligen förnyade överenskommelsen mellan Qualcomm och Apple om att leverera Snapdragon 5G-processorer för smartphone-lanseringar 2024, 2025 och 2026 visa sig vara en solid positiv för Qualcomm.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 november

Microsofts AI-strategi drivs av Chris Young

Microsoft har under största delen av detta år framhållit potentialen i artificiell intelligens och hur den kan omforma samhället. Uppdraget för Chris Young, chef för Microsofts företagsstrategi, är att se till att hypen omvandlas till köp av Microsofts AI-verktyg. Young leder ett team på hundratals personer som arbetar med externa partners som Facebooks moderbolag Meta Platforms för att utveckla produkter med teknik som förstärkt verklighet och generativ AI. Young övervakar också Microsofts riskkapitalarm M12, som gör tidiga investeringar i uppstartsföretag.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 11 november

Microsoft-aktien når nytt rekordhögt inför AI-konferens

Microsofts aktie nådde ett nytt rekordhögt på 368,09 dollar i fredags, inför företagets kommande presentation av de senaste framstegen inom artificiell intelligens (AI) på en konferens nästa vecka. Aktien har haft en stark period och steg nio dagar i rad innan den sjönk med 0,7% för att avsluta den ordinarie sessionen på 360,69 dollar i torsdags. Microsoft kommer att diskutera sina senaste AI-initiativ på onsdag i en keynote-presentation på sin Ignite-konferens i Seattle. Microsofts aktie finns på fyra IBD-aktielistor: IBD 50, Leaderboard, Big Cap 20 och Tech Leaders.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Nvidia leder AI-boomen, avslöjar planer för att boosta generativ AI-utbildning

Nvidia (NVDA) fortsätter att leda AI-boomen tillsammans med andra teknikjättar som Microsoft (MSFT), Meta Platforms (META) och Amazon (AMZN). Nvidia har nyligen avslöjat planer på att boosta generativ AI-utbildning och påskynda antagandet av generativ AI inom telekomindustrin, värd 1,7 biljoner dollar. Nvidia och Amdocs (DOX) har också meddelat att de samarbetar för att optimera stora språkmodeller för att påskynda antagandet av generativa AI-applikationer och tjänster inom telekommunikations- och mediaindustrierna. Nvidia-aktien testar en köppunkt på 476,09 i en dubbelbotten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Nvidia förbereder att lansera nya AI-chip för kinesiska marknaden

Nvidia (NVDA) aktie nådde en köppunkt på torsdagen i samband med rapporter om att chip-tillverkaren är på väg att tillkännage en ny serie AI-chip för kunder i Kina. De nya chippen är utformade för att följa de senaste exportrestriktionerna från den amerikanska regeringen. Nvidia aktie steg så högt som 482,30 men slutade dagen upp bara 0,8% till 469,50. Financial Times rapporterade att Nvidia kan tillkännage de nya datacenterchippen redan nästa vecka. De tre nya Nvidia-chippen för Kina kallas H20, L20 och L2, rapporterade FT. Nvidia har sänkt prestandan för processorerna för att uppfylla de senaste amerikanska restriktionerna. Wall Street-analytiker reagerade positivt på nyheten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Meta Platforms utmanar OpenAI med generativ AI-modell Llama 2

OpenAI, som lanserade AI-modellen ChatGPT för ett år sedan, har betraktats som ledare inom artificiell intelligens (AI) och har fått en investering på 10 miljarder dollar från Microsoft. Men nu utmanas bolaget av Meta Platforms, som har gjort snabba framsteg inom generativ AI. Meta lanserade sin AI-modell Llama 2 under sommaren. Till skillnad från många andra stora teknikföretags modeller är Llama 2 öppen källkod, vilket innebär att utvecklare kan ta modellens kärnfunktioner och skapa egna applikationer med den. Meta har även fördelen att de kan integrera sin generativa AI i sina egna produkter och tjänster jämfört med konkurrenter som Microsoft.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 november

Meta kräver att annonsörer avslöjar AI-användning i politiska annonser från 2024

Meta Platforms meddelade på onsdagen att annonsörer från 2024 måste avslöja när artificiell intelligens (AI) eller andra digitala metoder används för att ändra eller skapa politiska, sociala eller valrelaterade annonser på Facebook och Instagram. Meta, världens näst största plattform för digitala annonser, kommer att kräva att annonsörer avslöjar om deras ändrade eller skapade annonser visar verkliga personer som gör eller säger något de inte gjorde, eller om de digitalt producerar en verkligt utseende person som inte existerar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 9 november

Meta kräver att annonsörer avslöjar användning av AI i annonser från 2024

Meta Platforms har meddelat att annonsörer från 2024 kommer att behöva avslöja när artificiell intelligens (AI) eller andra digitala metoder används för att ändra eller skapa politiska, sociala eller valrelaterade annonser på Facebook och Instagram. Meta, världens näst största plattform för digitala annonser, kommer att kräva att annonsörer avslöjar om deras ändrade eller skapade annonser visar verkliga personer som gör eller säger något som de inte gjorde, eller om de digitalt producerar en verklig person som inte existerar. Företaget kommer också att be annonsörer att avslöja om dessa annonser visar händelser som inte ägde rum, ändrar filmklipp av en verklig händelse, eller till och med avbildar en verklig händelse utan den sanna bilden, videon eller ljudinspelningen av den faktiska händelsen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 november

Amazon investerar i stort språkmodell för att konkurrera med ledande AI-modeller

Amazon investerar miljontals dollar i träning av en stor språkmodell, Olympus, för att konkurrera med topp AI-modeller från Microsoft-stödda OpenAI och Alphabet. Olympus har två biljoner parametrar, vilket kan göra den till en av de största modellerna som tränas. Teamet leds av Rohit Prasad, tidigare chef för Alexa, som nu rapporterar till Amazons VD Andy Jassy. Amazon har redan tränat mindre modeller som Titan och i september sa de att de skulle investera upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, baserad i San Francisco, och ta en minoritetsandel i företaget. Det finns dock ingen specifik tidslinje för lanseringen av den nya modellen.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 8 november

OpenAI lanserar marknadsplats för AI-appar och GPT Store

OpenAI har presenterat en marknadsplats som möjliggör för användare att få tillgång till personliga artificiella intelligens ´appar´ för uppgifter som att undervisa i matematik eller designa klistermärken. OpenAI:s VD Sam Altman delade uppdateringarna vid AI-labbets första utvecklarkonferens. OpenAI kallar de anpassade AI-apparna ´GPTs´, vilka företaget säger är tidiga versioner av AI-assistenter som utför verkliga uppgifter. Företaget kommer att lansera en GPT Store senare denna månad där människor kan dela sina GPTs och tjäna pengar baserat på antalet användare. OpenAI tillkännagav också en ny GPT-4 Turbo-modell, som är flera storleksordningar billigare och bearbetar mycket mer data än sin föregångare GPT-4.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 november

OpenAI håller sitt första live event, meddelar produktförbättringar och prissänkningar

Trots Elon Musks försök att stjäla rampljuset, riktade AI-gemenskapen sin fulla uppmärksamhet på OpenAIs första live event för utvecklare och pressen på måndagen. OpenAI, stora språkmodellsutvecklaren, meddelade inga banbrytande forskningsgenombrott, men flera av dess produktförbättringar kommer utan tvekan att skada vissa mindre, högprofilerade startups och tända en eld under större konkurrenter som Anthropic och Meta Platforms. OpenAI sänkte också priserna och sa att det skulle skydda kunder från upphovsrättsanspråk, vilket fyller ett uppenbart gap med vissa rivaler.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 7 november

New York-baserade Captions lanserar Lipdub-app och satsar på AI-dubbning

New York-baserade start-up-företaget Captions har lanserat en ny gratis app, Lipdub. Företaget, som grundades för två år sedan av Gaurav Misra, tidigare designingenjör på Snap och mjukvaruutvecklare på Microsoft, erbjuder textning i kombination med andra tjänster som redigering och specialeffekter. Captions har över 100 000 dagliga användare och över fem miljoner skapare har testat deras produkter. Företaget har hittills samlat in 40 miljoner dollar i finansiering, inklusive en serie B-runda på 25 miljoner dollar ledd av Kleiner Perkins. Bland dem som använder appen finns sportnätverket ESPN och kommentatorn Omar Raja, Twitchs grundare Justin Kan och influencern Unnecessary Inventions.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 november

AI-aktier att köpa och undvika i november: Meta Platforms och Nvidia

Artificiell intelligens (AI) är för närvarande den hetaste trenden på Wall Street. Enligt en rapport från PwC kan AI lägga till $15,7 biljoner till den globala BNP:n fram till 2030. Meta Platforms, som äger några av de mest nedladdade sociala webbplatserna på planeten, sticker ut som ett genidrag att köpa i november. Företaget använder AI för att filtrera kommentarer på sina webbplatser och skräddarsy annonser för enskilda användare. Nvidia, en leverantör av grafikprocessorer (GPU), bör dock undvikas. Trots att företagets försäljning förväntas fördubblas i år, kan en förväntad ökning av GPU:er för AI-accellererade datacenter nästa år skada företagets bruttomarginal.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

OpenAI lanserar ny marknadsplats för anpassade AI-applikationer

OpenAI, företaget bakom chatboten ChatGPT, har under sin första utvecklarkonferens tillkännagivit en ny marknadsplats. Företaget syftar till att utvidga sin verksamhet i ljuset av rykten om minskande intäkter genom att erbjuda anpassade AI-applikationer baserade på sin chatbot ChatGPT. ChatGPT, som lanserades i november 2022, har snabbt blivit populär med 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Senare denna månad kommer en GPT Store att lanseras, vilket gör att människor kan dela sina GPTs och få betalt baserat på hur många kunder de lockar.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 7 november

OpenAI presenterar marknadsplats för AI-appar och utvecklarfokuserade uppdateringar

OpenAI presenterade en marknadsplats på måndag som gör det möjligt för användare att få tillgång till personliga artificiella intelligens ´appar´ för uppgifter som att undervisa i matematik eller designa klistermärken. OpenAI:s VD, Sam Altman, delade uppdateringar vid AI-labbets första utvecklarkonferens. OpenAI kallar de anpassade AI-apparna ´GPTs´, tidiga versioner av AI-assistenter som utför verkliga uppgifter. Företaget kommer att lansera en GPT-butik senare denna månad där människor kan dela sina GPTs och tjäna pengar baserat på antalet användare. OpenAI lanserade också en rad utvecklarfokuserade uppdateringar, inklusive betydande kostnadsminskningar. För sina 2 miljoner utvecklare tillkännagav OpenAI en ny GPT-4 Turbo-modell, som jämfört med sin föregångare GPT-4 är flera storleksordningar billigare och bearbetar mycket mer data.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 7 november

Meta Platforms kan bli nästa medlem i 1 biljon dollar-klubben

Få företag tillhör den exklusiva klubben med marknadsvärden över 1 biljon dollar. De nuvarande medlemmarna är Apple, Microsoft, Alphabet och Nvidia. Ett AI-företag som kan vara nästa att nå denna milstolpe är Meta Platforms, som ligger före Tesla med ett marknadsvärde på cirka 800 miljoner dollar. Meta kan nå 1 biljon dollar genom att öka monetariseringen av Reels, se till att företagets AI-initiativ ger avkastning och utnyttja sin stora möjlighet inom företagsmeddelanden. Meta är också engagerade i att utveckla metaverse, trots vissa investerares oro.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 november

Generativ AI:s tillväxt och inverkan på industrierna

Generativ AI (gen AI) antas i en mängd olika ramverk med olika driftsmodeller, datamängder och domänspecifika egenskaper. Gen AI:s omvandlande kraft för industrier är enorm och AI kommer att röra sig mot där data finns. Gen AI:s kraftlag, utvecklad av theCUBE Research team, beskriver de antagningsmönster vi ser framträda i molnet, på plats och på kanten med en lång svans av mycket specifika domänmodeller över varje industri. Vi introducerar nya undersökningsdata från Enterprise Technology Research som tittar på några av leverantörerna som antas eller övervägs med en speciell titt in i den framväxande tekniksektorn med data på Hugging Face, Anthropic, Cohere och Jasper. Vi kommenterar också antagandet av Meta Platforms ´Llama 2 och den potentiella påverkan av öppen källkod och andra tredje parter på kurvans form. Vi delar våra uppskattningar av Microsoft Azures AI-intäktsinverkan, som vi ser närmar sig en löptakt på 2 miljarder dollar utgående 2023. Slutligen gräver vi in i effekterna av återhämtning förstärkt generation, eller RAG, med hjälp av verkliga världsexempel med vissa förbehåll för RAG-implementeringar som utövare bör överväga.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 4 november

Alphabets Q3-rapport visar framsteg inom AI och molntjänster

Alphabet rapporterade nyligen finansiella resultat för kvartalet som slutade den 30 september. Företaget visade märkbara framsteg inom både sin annonsenhet och molnsegment, trots konkurrens från TikTok, Meta Platforms, Microsoft och Amazon. Alphabet har investerat mycket kapital i artificiell intelligens (AI) och integrerat tekniken över alla delar av sin verksamhet. På annonsfronten ökade Alphabet intäkterna med 9%, främst drivet av Google Search och YouTube. Företagets tjänsteverksamhet (som mestadels består av annonsering) växte med 11%. Alphabet rapporterade ett fritt kassaflöde på 22,6 miljarder dollar, en ökning med 40% jämfört med föregående år. Företagets satsning på generativ AI ger redan betydande avkastning, vilket framgår av en återgång till ökande intäkter inom annonsering, samt konsekvent lönsamma molnoperationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

Öppen källkods AI-modeller kan vara dyrare än proprietära alternativ

När Meta Platforms släppte sina öppen källkods Llama-modeller tidigare i år, hyllades techjätten för att erbjuda utvecklare ett gratis alternativ till de dyra, banbrytande stora språkmodellerna som erbjuds av proprietära LLM-utvecklare som OpenAI. Det visar sig dock att det inte är så enkelt. I många fall kan användning av öppen källkods LLM faktiskt vara dyrare än proprietär AI-programvara från OpenAI och liknande, eftersom OpenAI och Meta tillhandahåller i grunden olika tjänster. När företag använder OpenAI:s modell tar det hand om allt det besvärliga bakom kulisserna-arbetet med att bygga och köra en modell. Alla användare behöver göra är att ansluta till deras snyggt förpackade applikationsprogrammeringsgränssnitt. I motsats till detta börjar alla som förlitar sig på en öppen källkodsmodell som Llama med en grundläggande modell. De måste sedan ta reda på komplexiteten i att faktiskt få den modellen att fungera, vilket kan bli dyrt.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 2 november

Öppen källkod AI kan vara dyrare än OpenAI

Företag som betalar för OpenAIs artificiella intelligens har försökt att minska kostnaderna genom att använda gratis, öppen källkods-alternativ. Men dessa AI-kunder upptäcker ofta att öppen källkodsteknik faktiskt kan vara dyrare än att köpa från OpenAI. Andreas Homer och Ebby Amir, medgrundare av Cypher, en app som hjälper människor att skapa virtuella versioner av sig själva i form av en chatbot, testade Llama 2, en stor språkmodell med öppen källkod från Meta Platforms. Detta resulterade i en räkning på 1200 dollar från Google Cloud i augusti. Därefter testade de GPT-3.5 Turbo, en OpenAI-modell, och fann att det kostade cirka 5 dollar per månad för samma mängd arbete.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 2 november

Kinesisk AI-startup Baichuan lanserar modell som kan bearbeta 350 000 kinesiska tecken

Kinesiska AI-startupen Baichuan har lanserat en AI-modell som kan bearbeta och sammanfatta romaner, vilket gör den till världens mest kraftfulla modell för att hantera långa texter. Företaget, som grundades av Wang Xiaochuan, skaparen av den kinesiska sökmotorn Sogou, tillkännagav sin senaste stora språkmodell, Baichuan2-192k, som kan hantera cirka 350 000 kinesiska tecken. Detta är 14 gånger mer än OpenAI:s GPT-4-32k. Baichuan hävdar också att dess modell överträffar Anthropic´s Claude 2 i kvaliteten på svaren, förståelsen och sammanfattningen av långa texter.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 31 oktober

Kinesiska AI-startupen Baichuan lanserar världens mest kraftfulla modell för att sammanfatta långa texter

Kinesiska AI-startupen Baichuan har lanserat en AI-modell som kan sammanfatta romaner, vilket gör den till världens mest kraftfulla modell för att hantera långa texter. Baichuan, grundat av Sogous grundare Wang Xiaochuan, meddelade på måndagen sin senaste stora språkmodell, Baichuan2-192k, vars ´kontextfönster´ kan hantera cirka 350 000 kinesiska tecken. Modellen har testats internt med industripartners och företaget säger att det större kontextfönstret kommer att vara användbart för företag som behöver bearbeta och generera lång text dagligen, som juridik-, media- och finansbranschen.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 31 oktober

Globala ledare kämpar för att reglera den snabbt växande AI-sektorn

Det har varit en intensiv aktivitet denna vecka när USA, Europa och G7-ekonomierna kämpar för att utveckla regelverk för att reglera den snabbt utvecklande sektorn för artificiell intelligens. USA:s president Joe Biden undertecknade på måndag en exekutiv order, där han använder befogenheter från Koreakriget för att försöka hantera riskerna med en teknologi han beskrev som ´den mest betydelsefulla teknologin i vår tid´. G7, som möttes i Hiroshima i Japan, kom överens om en frivillig uppförandekod för företag som utvecklar avancerade AI-system, medan EU är nära att införa omfattande lagstiftning som reglerar alla aspekter av AI-utveckling och användning. På onsdag kommer politiska ledare, tech-exekutiver inklusive Elon Musk och AI-experter att träffas i Storbritannien för ett toppmöte organiserat av premiärminister Rishi Sunak för att diskutera de säkerhetsfrågor som generativ AI presenterar.

Direktlänk Dela The Sydney Morning Herald fördjupade 31 oktober

AI-startupen Mistral planerar att höja ytterligare $300 miljoner

Mistral, en AI-startup grundad av tidigare forskare från Meta Platforms och Alphabet, planerar att höja ytterligare 300 miljoner dollar från investerare bara fyra månader efter att ha höjt 113 miljoner dollar i en seed-runda ledd av Lightspeed Venture Partners. Den nya rundan förväntas värdera det Paris-baserade företaget, som utvecklar en open-source storskalig språkmodell och har positionerat sig som ´OpenAI of Europe´, till över 1 miljard dollar före investeringen. Vilka VC-företag Mistral har pratat med om investeringar är oklart.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 30 oktober

President Biden aviserar verkställande order rörande artificiell intelligens

USA:s president Joe Biden kommer att avslöja en verkställande order som syftar till att öka säkerheten och skydda konsumenter, arbetstagare och minoritetsgrupper från riskerna med artificiell intelligens (AI). Ordern kräver att utvecklare av AI-system delar säkerhetstestresultat med den amerikanska regeringen innan offentliggörande och uppmanar myndigheter att fastställa standarder för testning och hantera relaterade risker. AI-företag som OpenAI, Alphabet och Meta Platforms har tidigare frivilligt åtagit sig att vattenmärka AI-genererat innehåll för att göra tekniken säkrare.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 30 oktober

Google kan investera ytterligare 2 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

Google kan rapporteras investera ytterligare 2 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic. Teknikjätten, som redan investerar i Anthropic, har redan gett OpenAI-konkurrenten 500 miljoner dollar och lovat att bidra med ytterligare 1,5 miljarder dollar över tid, enligt en företagstalesperson. Detta nya finansiering framhäver Googles ansträngningar att konkurrera med Microsoft, som är en stor OpenAI-investerare, mitt i en stor teknikjakt för att lägga till AI i deras produkter. Anthropic har också fått en investering värd upp till 4 miljarder dollar från Amazon och har värderats till mer än 20 miljarder dollar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 oktober

Stora teknikföretag fortsätter investera i AI, gynnar Nvidia

Nvidia har behövt hjälp från sina stora teknikvänner för att bli Wall Streets favorit inom artificiell intelligens. Dessa vänner har inte lämnat festen än. I sina inkomstrapporter denna vecka indikerade Microsoft, Alphabet, Facebooks moderbolag Meta Platforms och Amazon fortsatta investeringar för att främja sina AI-ambitioner, vilket är ett gott tecken för Nvidia. Meta Platforms tredje kvartals kapitalutgifter var lägre år över år, eftersom företaget förbereder sig för att övergå till en ny datacenterdesign som är mer energieffektiv och optimerad för att köra AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 27 oktober

Uppdateringar som påverkar Nvidia, Alphabet, Microsoft och Meta Platforms

Nvidias aktiekurs ligger nära låga $400. I en nyligen publicerad video diskuteras uppdateringar som påverkar Nvidia och kommentarer från Alphabet, Microsoft och Meta Platforms. Aktiekurserna som används var marknadspriserna den 26 oktober 2023. Videon publicerades samma datum. Suzanne Frey, en ledare på Alphabet, och Randi Zuckerberg, tidigare direktör för marknadsutveckling och taleskvinna för Facebook, är medlemmar i The Motley Fools styrelse. Jose Najarro har positioner i Alphabet, Meta Platforms, Microsoft och Nvidia.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 oktober

Meta Platforms rapporterade starka tredje kvartalsintäkter som överträffade analytikers förväntningar på både omsättning och vinst. Företagets framgångar drevs av en fortsatt återhämtning inom Meta´s reklamverksamhet efter en skarp nedgång under 2022. Under samtalet diskuterade Mark Zuckerberg AI, hur Threads presterar och planer på att anställa snabbare under 2024. Meta´s CFO Susan Li varnade dock för att företaget ser ´mjukare´ annonsutgifter i fjärde kvartalet, samtidigt som Israel-Hamas-kriget pågår. Li varnade också för att 2024 kommer att vara volatilt för den bredare ekonomin och att företaget är utsatt för detta som en reklamjätte.

Business Insider fördjupade 25 oktober

Alphabet och Amazon investerar aggressivt i AI

Det har gått nästan ett år sedan ChatGPT kommersiellt släpptes. Stora teknikföretag som Alphabet och Amazon investerar aggressivt i AI för att stärka affärssegment som molndrift, reklam och e-handel. Alphabet, som har haft utmaningar inom sin reklamverksamhet, har sett en återgång till tillväxt inom annonsering och gjort framsteg inom sökning och YouTube. Alphabet har även lanserat en virtuell provningsverktyg som drivs av generativ AI. Amazon, som har byggt upp en ledande molndriftsverksamhet, har nyligen investerat i AI-unicorn Anthropic.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

Meta Platforms och Mastercard utnyttjar AI för att öka vinster

Företag som Meta Platforms och Mastercard utnyttjar kraften i artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina tjänster och öka sina vinster. Meta Platforms, som äger sociala medier som Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger, använder AI för att förbättra sina annonser och förutse en annons prestanda. Företaget har över 3 miljarder dagliga aktiva användare och genererade en intäkt på 32 miljarder dollar och 7,8 miljarder dollar i nettovinster i andra kvartalet. Mastercard använder AI för att förbättra sina betalningssystem och bekämpa bedrägerier. Företaget behandlade 2,3 biljoner dollar i betalningsvolym under andra kvartalet och tjänade 2,8 miljarder dollar i nettovinster. Mastercards AI-drivna cybersäkerhetsverktyg har redan förhindrat mer än 35 miljarder dollar i bedrägeriförluster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

AI-företag möter utmaningar men visar fortsatt styrka

Artificiell intelligens (AI) teknologin växer, men möter också utmaningar som geopolitisk oro och kommande kvartalsrapporter. Dessa utmaningar påverkar företag som Arista Networks (ANET), Nvidia (NVDA), Meta Platforms (META) och Cisco Systems (CSCO), som alla har investeringar i AI. Trots dessa utmaningar har dessa företag inkluderats i IBD Leaderboard och IBD Big Cap 20, vilket visar på stark institutionell efterfrågan. Även om marknadskorrigeringen har påverkat dessa företag, arbetar Arista för att handlas över sina 50-dagars rörliga genomsnitt, vilket Meta redan gör. Framtida intäktsrapporter kan ge både hopp och osäkerhet.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 23 oktober

Två AI-tillväxtaktier förutspås nå 2 biljoner dollar marknaden

Teknikaktier har övertagit positioner som tidigare dominerades av industriella aktier. För tjugo år sedan var världens största företag General Electric och ExxonMobile, värda 319 miljarder dollar respektive 283 miljarder dollar. Idag toppar teknikjättarna Apple och Microsoft listan med marknadsvärden på 2,7 biljoner dollar respektive 2,4 biljoner dollar. Framsteg inom artificiell intelligens (AI) har drivit återhämtningen på aktiemarknaden från dess låga nivåer 2022 och kommer troligen att spela en nyckelroll i uppkomsten av nästa kohort av ´2 biljonärer´. Alphabet och Meta Platforms förutspås vara de två AI-tillväxtaktierna som kommer att överträffa konkurrensen och ansluta sig till denna prestigefyllda grupp inom de kommande 10 åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 oktober

Nvidia leder AI-revolutionen med starka aktieprestanda

Aktierna i ´Magnificent Seven´, dvs Alphabet, Amazon, Apple, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Tesla, har alla överträffat S&P 500-indexets 14% vinst med råge under 2023. Nvidia har varit den bästa aktören med en ökning på 215%. Dessa företags framgångar är kopplade till deras arbete med artificiell intelligens (AI). Nvidia är i centrum för denna AI-revolution, med sin senaste innovation, GH200 Grace Hopper Superchip, som kan bearbeta fem terabyte data per sekund. Trots att aktien har tredubblats i pris i år tror många på Wall Street att Nvidias bästa dagar fortfarande ligger framför dem.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 oktober

AI-aktier leder helgens övervakningslista

AI-aktier Broadcom (AVGO) och Arista Networks (ANET) leder helgens övervakningslista för aktier nära köppunkter. Listan inkluderar också Costco Wholesale (COST), Regeneron Pharmaceuticals (REGN) och kinesiska speljätten NetEase (NTES). Samtliga fem aktier har platta baser, vilket indikerar att de har klarat sig bra när aktiemarknaden korrigerade från sin topp i juli. ANET finns på den prestigefyllda IBD 50-listan över ledande tillväxtaktier och ingår i IBD Leaderboards portfölj av elitaktier.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 14 oktober

Tre AI-aktier att överväga utöver Nvidia och MAMAA-aktierna

Intresset för artificiell intelligens (AI) har ökat enormt under de senaste åren, med privata globala investeringar i AI som ökade från $48 miljarder 2020 till över $90 miljarder 2021 och 2022. Detta intresse, tillsammans med AI:s enorma nytta, har hjälpt till att locka massiva investeringar. Stora teknikföretag har investerat kraftigt i AI, medan många nya AI-fokuserade start-ups har dykt upp. Nvidia (NVDA), med sin första förflyttning, är en dominerande ledare inom AI halvledarchipsutrymmet. Artikeln går dock utöver Nvidia och MAMAA-aktierna (Meta Platforms, Amazon, Microsoft, Apple och Alphabet) för att identifiera tre andra AI-aktier som investerare kan överväga att köpa: Nice, C3.ai och Oracle.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

AI-startup ´Captions´ lanserar ny app för språkdubbning

AI-videostartupen Captions, grundad av tidigare designingenjörschefen på Snap och tidigare mjukvaruutvecklingsingenjör på Microsoft, Gaurav Misra, lanserar en ny AI-dubbningsapp kallad Lipdub. Appen översätter och dubblerar automatiskt förinspelade videor med talat ljud till 28 språk, och matchar talarens läpprörelser till de talade orden på det översatta språket med hjälp av artificiell intelligens. Appen är endast tillgänglig på iOS till att börja med, men är gratis att ladda ner och kräver inte ett befintligt Captions-appkonto. Användare kan ta videor de redigerar med den och publicera dem på andra populära plattformar, som YouTube, TikTok och Instagram Reels.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 10 oktober

Meta rullar ut generativa AI-verktyg för annonsörer

Meta Platforms har börjat rulla ut generativa artificiella intelligens (AI) verktyg som kan skapa innehåll som bildbakgrunder och variationer av skriven text för alla annonsörer. De nya AI-verktygen, som inkluderar Bakgrundsgenerering, Bildexpansion och Textvariationer, började testas i maj och kommer att vara tillgängliga i Metas Ads Manager. Fullständig utrullning förväntas vara klar nästa år. Enligt Meta förväntar sig de flesta annonsörer som deltog i de tidiga testerna att spara tid tack vare AI-verktygen.

Direktlänk Dela International Broadcasting Convention fördjupade 10 oktober

Meta Platforms lanserar AI-verktyg för annonser

Meta Platforms presenterade flera nya funktioner som stöds av generativ artificiell intelligens (AI) vid sin Meta Connect-konferens i slutet av september. Dessa inkluderade klistermärken genererade från text, chattbotar med personligheter och nya sätt att få dina Instagram-foton att sticka ut. Meta har nu avslöjat att företagets generativa AI-verktyg för annonser är redo för användning. Dessa verktyg kan justera bilder och text inom annonser, testa olika variationer och hitta rätt passform för varje annons. Detta representerar ett stort steg framåt för Meta och kan låsa upp mycket värde för investerare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 oktober

Meta Platforms aktie bryter igenom två inträdespunkter, optimism inför Q3:as rapport och spänning över ny teknik

Meta Platforms (META) aktie har brutit igenom två inträdespunkter på grund av analytikers optimism inför det kommande Q3-resultatet och spänning över ny teknik som presenterats av Facebook och Instagrams moderbolag, inklusive smarta glasögon med inbyggd AI-assistent. Meta-aktien har hittills 2023 stigit med 162% fram till fredagens stängning, vilket bara är överträffat av Nvidia (NVDA) i S&P 500. Ett par katalysatorer kan fortsätta att driva Meta-aktien högre, om det osäkra börsklimatet samarbetar. Meta´s Quest 3 virtual reality-headset, som är 40% tunnare än sin föregångare, kommer att börja säljas den 10 oktober. Meta´s Ray-Ban smarta glasögon, uppdaterade med en AI-assistent och byggda i partnerskap med EssilorLuxottica (ESLOY), kommer att finnas tillgängliga för $299 från och med den 17 oktober.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 oktober

Sociala medieföretaget Meta Platforms har stärkt sin position inom AI (artificiell intelligens) på senare tid. Aktien har stigit med 162% sedan årsskiftet, vilket är betydligt mer än S&P 500-indexets ökning på 12%. Analytiker ser ytterligare uppsida framöver. Meta, tidigare Facebook, äger sociala medieplattformar som Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger och den nyligen lanserade Threads. Meta försöker stärka och monetarisera dessa populära plattformar genom att använda generativ AI, vilket kan ge ökade intäkter och vinster under de kommande kvartalen. Verklighetslabbet, som arbetar med produkter och tjänster inom förstärkt och virtuell verklighet, har inte varit lönsamt för företaget. I andra kvartalet rapporterade det en rörelseförlust på 3,7 miljarder dollar. Men tack vare FoA-segmentet, som står för en stor del av företagets totala intäkter, kunde det rapportera en rörelsevinst på 13,1 miljarder dollar. I oktober kommer Meta att lansera sin blandade verklighetsheadset Quest 3 och en ny generation av Ray-Ban Meta smarta glasögon. Företaget planerar också att införliva generativa AI-klistermärken i sina meddelandeappar. Dessutom planerar det att utöka sin arbetsstyrka med fler tekniska roller för att navigera inom AI och metaverse-möjligheter. CFO Susan Li uppgav att företagets kapitalutgifter kan öka 2024.

TipRanks fördjupade 8 oktober

ByteDances värde mindre än hälften av vad det skulle vara som amerikanskt företag

ByteDance, TikToks moderbolag, har en robust finansiell prestation, men dess aktieägare har anledning att vara mycket frustrerade. Värdet på det privatägda kinesiska teknikjätten är mindre än hälften av vad det skulle vara om ByteDance var ett amerikanskt företag. ByteDances värde baseras på priset företaget erbjuder i sin kommande återköp av anställdas aktier, även om aktiens värde på sekundärmarknaden verkar vara ännu lägre. ByteDances erbjudande om $160 per aktie värderar företaget till $223 miljarder. Om ByteDance handlades i linje med Meta, skulle dess aktier vara prissatta närmare $420.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 7 oktober

OpenAI, skaparen av den generativa AI-modellen GPT, överväger att designa egna AI-chips för att minska sitt beroende av GPU-system baserade på Nvidia. Företaget, som har en snabb tillväxttakt både när det gäller kunder och intäkter, strävar efter att hitta billigare alternativ till de höga kostnaderna för infrastrukturen att träna och köra sina AI-modeller. Detta kommer i ljuset av rykten om att OpenAI överväger att bygga sina egna AI-chips eller förvärva en startup som redan har dem. OpenAI bokförde $28 miljoner i försäljning förra året och förväntas göra $200 miljoner i försäljning i år.

The Next Platform fördjupade 6 oktober

Meta lanserar generativa AI-verktyg för alla annonsörer

Sociala medier-jätten Meta Platforms meddelade på onsdag att de har börjat rulla ut generativa artificiella intelligens (AI) verktyg för alla annonsörer. Dessa verktyg kan nu skapa innehåll som bildbakgrunder och variationer av skriven text. Verktygen kommer att integreras i Metas Ads Manager-plattform och kommer att vara helt tillgängliga för alla annonsörer nästa år. Detta markerar Metas första äventyr in att införliva generativ AI-teknologi i sina produkter. Förra veckan meddelade Meta också att företag snart kommer att kunna använda AI för kundengagemang genom företagsmeddelanden på plattformar som Messenger och WhatsApp.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 6 oktober

Meta lanserar generativa AI-verktyg för alla annonsörer

Meta lanserar generativa AI-verktyg för alla annonsörer för att förbättra och rikta annonser. Nästan alla Metas intäkter (98%) kommer från annonsering, så en bättre upplevelse för annonsörer kan gynna företaget. Efter att ha testat en liten grupp annonsörer sedan maj förväntas Meta slutföra en global utrullning nästa år. De nya funktionerna kommer att låta annonsörer skapa olika bakgrunder, justera bildförhållanden över flera ytor och generera många versioner av annons texter. Meta testar också nya funktioner som kommer att tillåta företag att använda AI för att ansluta med kunder på Messenger och WhatsApp.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 5 oktober

Författare reagerar på användning av deras verk för att ´träna´ AI-chattrobotar

Författare runt om i världen har reagerat olika på att deras verk används för att ´träna´ AI-chattrobotar. Meta Platforms (tidigare Facebook) har utvecklat en chattrobot, LLaMa, som har ´tränats´ med nästan 200 000 böcker. Författare kan söka i databasen, känd som Books3, för att se om deras verk har använts. Vissa författare, inklusive John Grisham, George R.R. Martin och Scott Turow, är bland de som har stämt OpenAI för upphovsrättsintrång. Andra, som Margaret Atwood och Lauren Groff, har uttryckt sin irritation på sociala medier. Stephen King verkar ha accepterat situationen, medan Ian Bogost välkomnar användningen av hans verk för att ´träna´ AI. Meta har inte officiellt erkänt att de använder Books3, men databasens roll avslöjades i en teknisk rapport av LLaMas utvecklare på företaget.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 5 oktober

Meta lanserar generativa AI-verktyg för annonsörer

Sociala mediejätten Meta Platforms, tidigare känd som Facebook, gör framsteg inom artificiell intelligens (AI). Företaget har nyligen meddelat att det kommer att rulla ut generativa AI-verktyg för alla annonsörer, ett drag som kommer att revolutionera reklamindustrin. Meta har testat dessa innovativa verktyg sedan maj i år och kommer nu att göra dem tillgängliga i Meta´s Ads Manager med en fullständig utrullning förväntad nästa år. Detta är Metas första försök att integrera generativ AI-teknologi i sina produkter för att generera nytt innehåll.

Direktlänk Dela Courier Standard Enterprise fördjupade 5 oktober

Meta Platforms och Ray-Ban lanserar AI-drivna smartglasögon

Meta Platforms, Facebooks moderbolag, och solglasögonstillverkaren Ray-Ban har samarbetat för att skapa ett nytt och förbättrat par artificiell intelligens-drivna solglasögon som kan spela in, ringa samtal och mer. De nya Ray-Ban Meta smartglasögonen kommer att säljas online och i butiker från och med den 17 oktober. Glasögonen är utrustade med en 12MP-kamera, inbyggda högtalare och ett fem-mikrofonsystem. Användare kan livestreama, spela musik eller podcasts, skicka meddelanden eller ringa samtal via sociala medier. Priset för de nya Ray-Ban Meta smartglasögonen börjar på 299 dollar.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 5 oktober

Meta lanserar generativa AI-verktyg för annonsörer

Sociala mediejätten Meta Platforms har meddelat att de börjat lansera generativa artificiella intelligens (AI) verktyg som kan skapa innehåll som bildbakgrunder och variationer av skriven text för alla annonsörer. Företaget började testa dessa verktyg i maj, och gav tillgång till en utvald grupp av annonsörer i en ´testlekplats´. Verktygen kommer att finnas tillgängliga i Metas Ads Manager och deras utrullning kommer att slutföras nästa år. Detta markerar Facebook- och Instagram-ägarens första steg in i att bunta generativ AI-teknik i sina produkter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 4 oktober

Meta presenterar nya AI-verktyg för annonsörer

Meta Platforms meddelade på morgonen att de har lagt till nya generativa AI-verktyg i företagets Ad Manager-programvara.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 4 oktober

Meta använder offentliga inlägg för att träna sin AI-assistent

Meta Platforms har bekräftat att de använder offentliga inlägg från Facebook och Instagram för att träna sin nya Meta AI virtuella assistent. Syftet är att förbättra prestanda för artificiell intelligens och maskininlärningssystem genom att studera verkliga användarbeteenden och preferenser. Nick Clegg, Metas president för globala frågor, förklarade att majoriteten av datamängden var offentligt tillgänglig, men specificerade inte om resterande data var privat eller konfidentiell. Meta presenterade också ett samarbete med glasögonmärket Ray-Ban, vilket resulterade i smarta glasögon integrerade med MetaAI.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 3 oktober

AI-ledare och beslutsfattare delade om tillgängligheten för AI-modeller

Ledare inom artificiell intelligens (AI) och beslutsfattare är oense om huruvida avancerade AI-modeller är för kraftfulla för att överlämnas till vem som helst. Företag som Meta Platforms har nyligen gjort koden för sin konversations-AI fritt tillgänglig på internet, medan konkurrenter som OpenAI säljer proprietär AI som ChatGPT men inte delar koden. OpenAI, Anthropic och andra tillverkare av proprietär programvara har sagt att regeringar bör reglera de mest kapabla AI-modellerna så att illvilliga aktörer inte enkelt kan använda dem.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 2 oktober

Meta Platforms introducerar smarta glasögon och AI-verktyg

Meta Platforms (META), moderbolaget till Facebook och Instagram, presenterade nyligen smarta glasögon och AI-verktyg på sin Connect-konferens. Nyheterna fick företagets aktier att skjuta i höjden. Glasögonen, som är tillverkade i samarbete med EssilorLuxottica, har en inbyggd AI-assistent och kostar $299. Meta presenterade också sin Quest 3-virtual reality-headset samt en rad generativa AI-verktyg, inklusive AI-chatbots och AI-redigeringsverktyg. Företagets VD Mark Zuckerberg avtäckte också realistiska avatarer som han förväntar sig lansera inom de kommande åren.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 30 september

Meta presenterar uppdaterade smarta glasögon

Meta CEO Mark Zuckerberg har presenterat de omgjorda Ray-Ban Meta smarta glasögonen som ´befriar användare från att hålla kameror´. Tillkännagivandet var en del av Meta Platforms avslöjande av artificiell intelligens- eller AI-produkter för konsumenter, visade på Meta Connect-eventet på företagets huvudkontor i Menlo Park. De nya glasögonen kommer att innehålla en ny Meta AI-assistent och ha förmågan att sända live vad en användare ser direkt till Facebook och Instagram. De nya glasögonen är vattentäta och drivs av Qualcomm Snapdragon AR1 Gen1-plattformen.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 30 september

Meta använder offentliga inlägg för att träna sin AI-assistent

Meta Platforms använde offentliga inlägg på Facebook och Instagram för att träna sin nya Meta AI virtuella assistent, men uteslöt privata inlägg för att respektera konsumenternas integritet. Meta använde heller inte privata chattar på sina meddelandetjänster som träningsdata för modellen. Meta AI var den mest betydande produkten bland företagets första konsumentorienterade AI-verktyg som presenterades av VD Mark Zuckerberg. Assistenten kommer att kunna generera text, ljud och bilder och kommer att ha tillgång till realtidsinformation via ett partnerskap med Microsofts sökmotor Bing.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 september

Analytiker förblir optimistiska trots säljtryck på Nvidia

Nvidia (NASDAQ:NVDA) har nyligen upplevt en säljoff på grund av makroekonomiska utmaningar och oro för höga räntor. Aktien har dock ökat med imponerande 191% hittills i år, tack vare efterfrågan på företagets avancerade grafikprocessorer (GPU) som behövs för att bygga och träna generativa AI-modeller. Trots osäkerheten förblir analytiker optimistiska och ser säljtrycket som en attraktiv möjlighet att bygga en långsiktig position i chipjätten. Företagets Data Center-segment genererade en 171% ökning av intäkterna, drivet av en ökning av efterfrågan på dess HGX-plattform från molntjänstleverantörer och stora konsumentinternetföretag.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 28 september

Meta lanserar AI-produkter och partnerskap med Microsoft

Meta Platforms VD Mark Zuckerberg presenterade företagets första konsumentinriktade generativa artificiella intelligens (GAI) produkter på företagets årliga ingenjörskonferens, Meta Connect. Företaget introducerade Meta AI i beta, som beskrivs som en avancerad konversationsassistent tillgänglig på WhatsApp, Messenger och Instagram. Den kommer snart till Ray-Ban Meta smarta glasögon och Quest 3. Med ett partnerskap med Microsofts sökmotor Bing får chattboten tillgång till realtidsinformation. Meta kommer också att lansera 28 fler AI:er i beta, med ikoner och influenser som Tom Brady, Kendall Jenner och Naomi Osaka. Dessutom kommer de att lansera AI:er för företag och skapare och släppa AI Studio för utvecklare och företag att skapa sina egna AI-chattbotar. Två nya funktioner kommer till Instagram som använder tekniken från Emu. Dessutom meddelades det att Alexis Black Bjorlin, vice VD för infrastruktur på Meta, kommer att lämna sin position i slutet av månaden.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 27 september

Meta introducerar generativa AI-produkter för konsumenter

Meta Platforms har introducerat företagets första generativa AI-produkter för konsumenter, inklusive en chatbot som kan generera både textrespons och fotorealistiska bilder. Mark Zuckerberg, företagets VD, presenterade dessa produkter vid ett evenemang. Han nämnde också att det senaste Quest mixed-reality headsetet kommer att börja skeppas den 10 oktober. Meta skapade assistenten, Meta AI, med hjälp av en anpassad modell baserad på det kraftfulla Llama 2 stora språkmodellen. Chatboten kommer att ha tillgång till realtidsinformation via ett partnerskap med Microsofts sökmotor Bing. Företaget bygger också en plattform som utvecklare och vanliga människor kan använda för att skapa egna anpassade AI-bots.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 27 september

Meta Platforms, moderbolaget till Facebook och Instagram, förbereder sig för att presentera sin nya Quest 3-virtual reality-headset och nya generativa AI-verktyg på sin tvådagars Connect-konferens. Meta-aktien har hittills 2023 ökat med 150%, vilket endast överträffas av Nvidia i S&P 500. Bolaget har återställt förtroendet för sin digitala annonseringskapacitet och intäkterna verkar vara på väg upp igen. Meta förväntas också presentera flera generativa AI-chattrobotar med personligheter för att locka unga användare. Trots detta förväntas bolagets förluster öka år över år 2023 och växa ´betydligt´ igen 2024.

Investor´s Business Daily fördjupade 27 september

OpenAI söker värdering på upp till 90 miljarder dollar

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, söker en värdering mellan 80 och 90 miljarder dollar i sin senaste aktieförsäljning. Företaget försöker sälja befintliga anställdas aktier istället för att utfärda nya. Denna värdering representerar nästan en tredubbling av företagets värde jämfört med januari i år. OpenAI har berättat för investerare att de kan tjäna 1 miljard dollar i intäkter 2023, och ännu mer 2024, tack vare den växande efterfrågan på ChatGPT-verktyg. OpenAI lanserade ChatGPT i november 2022 vilket ledde till en upphetsad konkurrens inom AI-området. Företaget planerar att rulla ut kraftfullare versioner av ChatGPT framöver.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 27 september

Jury att avgöra i Thomson Reuters stämning mot Ross Intelligence

En jury måste avgöra utfallet av en stämning av informationsföretaget Thomson Reuters som anklagar Ross Intelligence för olaglig kopiering av innehåll från sin juridiska forskningsplattform Westlaw för att träna en konkurrerande AI-baserad plattform, enligt en federal domare i Delaware på måndag. Detta kan bli en av de första rättegångarna relaterade till obehörig användning av data för att träna AI-system. Teknikföretag inklusive Meta Platforms, Stability AI och Microsoft-stödda OpenAI står också inför stämningar från författare, visuella konstnärer och andra upphovsrättsinnehavare över användningen av deras arbete för att träna företagens generativa AI-programvara.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 26 september

AI-tunga företag som Meta och Amazon tar marknadsledning

Artificiell intelligens (AI) är fortsatt en het marknadstrend 2023, med stora företag som Meta Platforms och Amazon i framkant. Amazon har nyligen investerat upp till 4 miljarder dollar i Anthropic, ett AI-säkerhets- och forskningsföretag baserat i San Francisco. Affären innebär att Amazon Web Services (AWS) blir Anthropics primära molnleverantör för kritiska arbetsbelastningar. Meta Platforms håller sin Meta Connect-event denna vecka, med fokus på företagets senaste produkter och AI-innovationer.

Direktlänk Dela Nasdaq fördjupade 25 september

AI-investeringar: Alphabet och Meta Platforms som toppval

Artificiell intelligens (AI) är den senaste investeringstrenden och två aktier som är bra val för att dra nytta av detta är Alphabet och Meta Platforms. Alphabet, Googles moderbolag, har länge använt AI för att förbättra sin verksamhet, bland annat genom sin rekommendationsalgoritm på YouTube. Alphabet har också använt AI för att finjustera sin sökalgoritm och har släppt en generativ AI-applikation som heter Bard. Meta Platforms, moderbolaget till Facebook, Instagram och WhatsApp, har på senare tid ökat sin användning av AI för att förbättra sin verksamhet. Bolaget har bland annat släppt olika automatiserade annonsprodukter som drivs av AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

AI-chipaktier: Nvidia, AMD och Qualcomm som investeringsmöjligheter

Nvidia är ledande inom artificiell intelligens (AI) och halvledare, men investerare bör överväga att diversifiera sin portfölj. Två andra ledare inom AI-chip är Advanced Micro Devices (AMD) och Qualcomm. Trots att båda företagen har sett ökningar i aktiepriset under året, har de förlorat en del av dessa vinster under de senaste tre månaderna. Detta kan vara ett tillfälle att sänka kostnadsbasen och köpa aktier till attraktiva nivåer. AMD rapporterade en totalintäkt på 5,4 miljarder dollar för de tre månaderna fram till 1 juli, vilket representerar en minskning med 18% jämfört med föregående år. Qualcomm har å sin sida nyligen ingått partnerskap med Meta Platforms för att ta AI-applikationer till hårdvaruenheter och kommer att leverera chip till Apples smartphones fram till 2026.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

Google kan vara det bästa AI-aktien för decenniet

Investeringsmöjligheter i artificiell intelligens (AI) har visat sig vara fördelaktiga för finansiell hälsa. Av de tio största aktierna just nu har sju starka AI-meriter. Fyra av dem har mer än fördubblats sedan januari 2020, och Googles moderbolag Alphabet är inte långt ifrån att leverera 100% avkastning. Tesla, Nvidia och Microsoft är andra starka aktörer inom AI. Tesla har en stor möjlighet på marknaden för autonoma taxitjänster (robotaxi), medan Nvidia har sett en ökning i efterfrågan på företagets grafikbearbetningsenheter (GPU:er) för att driva generativa AI-applikationer. Microsoft har samarbetat med OpenAI och integrerat generativ AI i sina mjukvaruprodukter. Amazon har också rullat ut generativ AI-funktionalitet för sin molntjänst AWS. Men Google kan vara det bästa AI-lageret för decenniet. Företaget har utvecklat AI-chips och expanderar sin Waymo-självkörande taxitjänst till Los Angeles. Dessutom är Google billigare än alla andra topp-AI-lager baserat på framåtblickande intjäningsmultipel och pris-till-intjäning-till-tillväxt (PEG) förhållanden, förutom för Meta.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 september

Meta Platforms aktie är dagens IBD-aktie

Meta Platforms, moderbolaget till Facebook, har blivit utnämnd till dagens IBD-aktie då dess aktier har bildat en bullish ´cup-with-handle´-bas. Företaget kommer att hålla sin årliga Connect-konferens nästa vecka, där analytiker förväntar sig att det kommer att detaljera sina ansträngningar inom metaverse och artificiell intelligens. Meta-aktien har stigit nästan 150% i år. Aktiens nya ´cup-with-handle´-bas har en köppunkt på 312,87 enligt IBD MarketSmith-diagram. Meta kommer att avslöja den tredje generationens virtual reality-headset på sin tvådagars Connect-konferens.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 22 september

USA:s författargrupp stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

En handelsgrupp som representerar amerikanska författare har lämnat in en grupptalan mot OpenAI, skaparna av ChatGPT, i federal domstol. Stämningen, organiserad av Authors Guild, lämnades in på uppdrag av fler än ett dussin bästsäljande författare, inklusive Jonathan Franzen, John Grisham, Jodi Picoult, George Saunders och ´Game of Thrones´-författaren George R. R. Martin. De anklagar OpenAI för att olagligt ha använt upphovsrättsskyddade verk för att träna sin AI-programvara. Det påstås att företaget kunde ha använt böcker tillgängliga i allmänhetens ägo, eller betalat licensavgifter för att använda upphovsrättsskyddat material.

Direktlänk Dela Deutsche Welle fördjupade 22 september

Meta Platforms-aktien kan öka betydligt tack vare AI och reklam

Meta Platforms-aktien kan uppleva en betydande ökning under de närmaste tre månaderna, drivet av reklam och artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 22 september

Författarförbundet stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Författarförbundet har stämt OpenAI för upphovsrättsintrång. Stämningen, som lämnades in på tisdag, ansluter sig till andra liknande stämningar från författare, ägare av öppen källkodsprogramvara och visuella konstnärer mot generativa AI-företag. På uppdrag av kända författare som John Grisham, Jonathan Franzen, George Saunders, Jodi Picoult och ´Game of Thrones´-författaren George R.R. Martin har en branschorganisation för amerikanska författare lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI i den federala domstolen i Manhattan. De hävdar att företaget olagligt använde deras verk för att träna sin kända AI-baserade chattbot ChatGPT.

Direktlänk Dela World Is One News fördjupade 22 september

Globala framsteg och utmaningar i reglering av artificiell intelligens

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr teknikens användning. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI och produktion av deepfake-versioner av samma material. STORBRITANNIEN har föreslagit sju principer för att göra utvecklare ansvariga, förhindra att Big Tech binder upp tekniken i sina plattformar och stoppa konkurrensbegränsande beteende. KINA har infört tillfälliga åtgärder som kräver att tjänsteleverantörer lämnar in säkerhetsbedömningar och får klartecken innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EUROPEISKA UNIONEN planerar regler och EU-lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse innan årets slut. FRANKRIKE, ITALIEN, JAPAN, POLEN och SPANIEN utreder möjliga överträdelser. FN planerar regler och säkerhetsrådet höll sin första formella diskussion om AI i New York i juli. USA söker input på regler och kongressen höll utfrågningar om AI mellan 11 och 13 september.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

AI-revolutionen: Företag som leder utvecklingen

AI-teknologin kommer att revolutionera alla branscher och skapa fördelar samt störa de som är för långsamma att reagera. Nvidia´s VD, Jensen Huang, tror att AI-revolutionen precis har börjat och kommer att förbättra produktivitet, driva effektivitet och framkalla innovationer. Företag som Meta Platforms, Microsoft och Nvidia har redan sett intäktstillväxt från AI. Meta Platforms har investerat kraftigt i tekniken under det senaste decenniet och lanserade sin stora språkmodell, Llama, i februari. Microsoft har redan sett ett bidrag från AI-segmentet till företagets molnintäkter. Nvidia, som ligger i framkant av AI-revolutionen, har sett enorm efterfrågan på sina AI-utbildnings- och inferenschip.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 22 september

Meta Platforms och OpenAI begär avvisning av stämning för upphovsrättsintrång

Meta Platforms (moderbolag till Facebook) och OpenAI (skapare av ChatGPT) har individuellt lämnat in en begäran om att avvisa grupptalan som komikern Sarah Silverman och författarna Richard Kadrey och Christopher Golden har lämnat in för påstått upphovsrättsintrång. Båda företagen har begärt att avvisa alla påståenden förutom det direkta intrångspåståendet, eftersom företagen planerar att bestrida detta påstående senare som en rättsfråga. OpenAI hävdade att författarna missförstår omfånget av upphovsrätten, och misslyckas med att ta hänsyn till begränsningar och undantag (inklusive rättvis användning) som lämnar utrymme för innovationer som de stora språkmodellerna nu i spetsen för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 21 september

Google överväger att släppa Broadcom som AI-chipleverantör

Broadcoms aktier föll med 6% på torsdagen efter rapporter om att Google överväger att släppa företaget som leverantör av AI-chip så tidigt som 2027. Google, som ägs av Alphabet, planerar att designa chippen, kallade tensorbehandlingsenheter, internt om de går vidare med planen. Detta kan potentiellt spara techjätten miljarder dollar årligen. Google har ökat sina chipinvesteringar i år i ett försök att komma ikapp Microsoft på den växande marknaden för generativ AI. Google har också arbetat för att ersätta Broadcom med Marvell Technology som leverantör av chip som förbinder servrar med ethernet-switchar i sina datacenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 september

Författare stämmer Meta för upphovsrättsintrång i AI-träning

Författarna Richard Kadrey, Sarah Silverman och Christopher Golden har stämt Meta Platforms Inc., Facebooks moderbolag. De hävdar att Meta använde deras upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd för att träna sin senaste artificiella intelligensverktyg, LLaMA. Författarna påstår att Metas träning innebar att kopiera stora mängder text från olika källor, vilket de anser har gynnat Meta ekonomiskt. Meta har en annan syn på saken och hävdar att upphovsrätten inte sträcker sig till fakta eller hur information struktureras inom böcker. De betonar att innehållet ifråga utgjorde en oändligt liten del av hela träningsdatasetet.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 21 september

Amerikanska författare stämmer OpenAI för att ha tränat sin AI på deras verk

En handelsgrupp för amerikanska författare har stämt OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, vid federal domstol i Manhattan. Gruppen representerar framstående författare som John Grisham, Jonathan Franzen, George Saunders, Jodi Picault och ´Game of Thrones´-författaren George R.R. Martin. De anklagar företaget för att olagligt ha tränat sin populära AI-baserade chattbot ChatGPT på deras verk. OpenAI och andra AI-beklagade har sagt att deras användning av träningsdata skrapade från internet kvalificerar sig som rättvis användning enligt amerikansk upphovsrättslag.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 september

Elon Musk uppmanar till AI-reglering efter möte med teknik-CEO:ar och lagstiftare

Tesla CEO Elon Musk efterlyser en amerikansk ”domare” för artificiell intelligens (AI) efter att han och andra teknik-CEO:ar, inklusive Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, träffade lagstiftare på Capitol Hill för att diskutera AI-reglering. Musk menade att en reglerare behövs för att säkerställa säker användning av AI. Zuckerberg uppmanade till att amerikanska företag ska sätta standarden i samarbete med regeringen. Över 60 senatorer närvarade och det fanns generell överenskommelse om behovet av statlig reglering av AI.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 17 september

USA:s senatorer diskuterar reglering av AI i val

Efter ett möte med teknik-VD:ar om reglering av artificiell intelligens (AI) uttryckte två ledande senatorer att USA:s kongress kanske först behöver ta itu med AI:s potentiella inverkan på val. Lagstiftare är särskilt oroliga för användningen av AI för att skapa innehåll som falskt avbildar kandidater i politiska annonser för att påverka federala val. Demokratiska ledaren Chuck Schumer sa att lagstiftning om val-AI kanske behöver gå snabbare. Republikanska senatorn Mike Rounds uttryckte att det är en prioritet med tanke på det kommande valet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 15 september

Generativ AI skapar problem med att skilja fakta från fiktion

Generativ artificiell intelligens (AI) har skapat problem med att skilja fakta från fiktion, då det nu är möjligt för vem som helst att skapa fotorealistiska bilder eller klonar röster på några minuter. Dessa verktyg används redan för att sprida finansiella bedrägerier, bluffar och desinformation. I september rapporterade Microsoft att aktörer kopplade till Kina spridit AI-genererade bilder om splittrande ämnen. Flera startup-företag har nyligen lanserats för att identifiera AI-genererade bilder. Detektionsalgoritmer är dock inte helt tillförlitliga och kräver omskolning varje gång en uppdatering görs till en bildgenerator eller när en ny modell släpps.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 14 september

OpenAI öppnar nytt huvudkontor i Dublin

Microsoft-stödda OpenAI Inc. har öppnat ett andra huvudkontor utanför USA, denna gång i Dublin. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, hyllade Irlands imponerande tillväxt och framsteg inom startup- och tekniksektorn. Företaget har även lagt upp nio lediga tjänster i Irland på sin karriärsida och delat ambitioner om att utveckla teamet för att hantera sina operationer, tillit och säkerhet, go-to-market, ingenjörssäkerhet och juridiskt arbete. OpenAI ansluter sig till teknikjättar som Meta Platforms Inc., Alphabet Inc., LinkedIn Corporation och Apple Inc. som har etablerat en bas i Irland.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 14 september

Teknikledare möter i USA:s senat för att diskutera AI-reglering

Över 20 ledare inom teknik och civilsamhället, inklusive VD:ar för fem av de tio största amerikanska företagen, deltog i ett stängt senatsmöte på onsdag för att forma hur artificiell intelligens (AI) regleras. Mötet, som organiserades av senatens majoritetsledare Chuck Schumer, inkluderade en prestigefylld och potentiellt explosiv blandning av personligheter med skilda åsikter om hur reglerna för AI ska skrivas. VD:ar för Alphabet, Microsoft, Meta Platforms och OpenAI bjöds in att diskutera möjliga skyddsräcken för AI som balanserar teknikens risker och belöningar.

Direktlänk Dela The Japan Times fördjupade 14 september

Globala framsteg inom AI-reglering

Regeringar över hela världen försöker reglera artificiell intelligens (AI) på grund av dess snabba framsteg. Australien planerar att förhindra delning och produktion av barnsexuellt missbrukmaterial skapat av AI. Storbritannien konsulterar med Alan Turing Institute och andra för att förbättra sin förståelse av tekniken. Kina har infört tillfälliga åtgärder som kräver säkerhetsbedömningar och godkännande innan AI-produkter släpps på marknaden. Europeiska unionen planerar att skapa en global panel för att utvärdera risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan undersöker möjliga brott mot integritetsregler. USA, Irland och Israel söker input om reglering.

Direktlänk Dela WSAU News fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-skydd med USA:s senat

Den högsta demokraten i USA:s senat har bjudit in teknikledare, inklusive Tesla-VD Elon Musk, Meta Platforms-VD Mark Zuckerberg och Alphabet-VD Sundar Pichai, till Capitol Hill på onsdag för ett stängt forum om hur kongressen bör sätta upp skydd för artificiell intelligens (AI). Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet efter lanseringen av OpenAIs ChatGPT. Lagstiftare vill ha skydd mot potentiellt farliga deepfakes, valstörningar och attacker på kritisk infrastruktur.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 september

Regeringar över hela världen tar steg för att reglera användningen av artificiell intelligens (AI). Australien planerar att införa regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI. Storbritanniens finansiella tillsynsmyndighet konsulterar Alan Turing Institute för att förbättra sin förståelse för AI. Kina har infört tillfälliga regler som kräver att tjänsteleverantörer skickar in säkerhetsbedömningar innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har föreslagit en global panel för att bedöma risker och fördelar med AI. Frankrike, Italien, Spanien och Japan utreder möjliga överträdelser av integritetsregler kopplade till AI. G7-länderna och FN arbetar också med reglering av AI.

StreetInsider fördjupade 13 september

Teknikledare diskuterar AI-säkerhet på Capitol Hill

USA:s högsta demokrat i senaten har kallat teknikledare, inklusive Tesla CEO Elon Musk, Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai, till Capitol Hill för ett stängt forum om hur kongressen ska ställa in AI-säkerhet. Lagstiftare kämpar med att mildra farorna med den framväxande tekniken. Andra förväntade deltagare inkluderar OpenAI CEO Sam Altman, Nvidia CEO Jensen Huang, Microsoft CEO Satya Nadella och IBM CEO Arvind Krishna. Schumer vill att deltagarna ska diskutera ´varför kongressen måste agera, vilka frågor man ska ställa och hur man bygger en konsensus för säker innovation´.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 13 september

Författare stämmer Meta för otillbörlig användning av deras verk för att träna AI

En grupp författare, inklusive Pulitzerprisvinnaren Michael Chabon, har lämnat in en stämningsansökan mot Meta Platforms i en federal domstol i San Francisco. De anklagar teknikjätten för otillbörlig användning av deras litterära verk för att träna sin Llama-artificiella intelligensprogramvara. I denna rättsliga åtgärd hävdade Chabon, Tony-vinnande dramatikern David Henry Hwang och författarna Matthew Klam, Rachel Louise Snyder och Ayelet Waldman att Meta använde deras upphovsrättsskyddade skrifter, inklusive piratkopierade versioner, för att instruera Llama-modellen i att generera svar på mänskliga textfrågor. Dessa författare inledde en liknande föreslagen grupptalan mot OpenAI, skaparen av ChatGPT, bara i fredags.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 13 september

Författare stämmer Meta för påstådd olaglig användning av deras verk i AI-utbildning

En grupp författare, inklusive Pulitzerprisvinnaren Michael Chabon, stämmer Meta för påstått olagligt användande av deras verk för att träna företagets artificiella intelligensprogram. Stämningen kommer mindre än en vecka efter att gruppen stämde OpenAI på samma grunder, med anklagelser om att teknikföretaget tjänar pengar på olaglig användning av författarnas upphovsrättsskyddade material. Stämningen mot Meta Platforms lämnades in vid San Francisco Superior Court och påstår att teknikjätten tränade sin Llama AI-programvara med piratkopierade versioner av deras verk.

Direktlänk Dela Spectrum News NY1 fördjupade 13 september

Amerikanska författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

En grupp framstående författare i USA, inklusive Pulitzerprisvinnaren Michael Chabon, har lämnat in en federal stämningsansökan mot OpenAI, skaparen av den populära AI-drivna chatboten ChatGPT. Stämningen, inlämnad i San Francisco, hävdar att OpenAI missbrukade deras skriftliga verk utan tillstånd för att utbilda ChatGPT att svara på mänskliga textprompter. Författarna i stämningen hävdar att verk som böcker, pjäser och artiklar är av särskilt värde för ChatGPT:s träning. De hävdar att dessa material representerar det yttersta av högkvalitativ, långformig skrift, vilket gör dem nödvändiga för att forma AI:ns förmågor.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 12 september

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

En grupp amerikanska författare, inklusive Pulitzerprisvinnaren Michael Chabon, har stämt OpenAI, som stöds av Microsoft, i en federal domstol i San Francisco. De anklagar programmet för att ha missbrukat deras skrifter för att träna sin AI-chattbot ChatGPT. Författarna säger att OpenAI kopierade deras verk utan tillstånd för att lära ChatGPT att svara på mänskliga textkommandon. Detta är åtminstone den tredje föreslagna grupptalan om upphovsrättsintrång som författare har lämnat in mot OpenAI. Författarna begärde en ospecificerad summa pengar och en order om att blockera OpenAIs ´olagliga och orättvisa affärsmetoder´.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 12 september

Dow Jones närmar sig nyckelnivå, Tesla och Intel imponerar

Dow Jones Industrial Average rörde sig nära en nyckelnivå när Intel (INTC) imponerade. Tesla (TSLA) sköt i höjden över en köppunkt när VD Elon Musk skröt om ´långsiktiga´ värdeskapare, inklusive AI. Meta Platforms (META) och Uber Technologies (UBER) imponerade också. Även en rad aktier försökte bryta ut i den positiva rörelsen. Duolingo (DUOL), Shell (SHEL) och Trane Technologies (TT) testade alla ingångar. Skattekostnaderna steg. 10-årsavkastningen steg 3 punkter till 4,29%, medan tvåårsavkastningen steg mindre än en punkt till 4,99%. Avkastningskurvan förblir inverterad. Edward Moya, senior marknadsanalytiker på Oanda, sa att aktierna stärktes på grund av en duvaktig artikel om räntehöjningar under helgen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 11 september

Amerikanska författare stämmer OpenAI för missbruk av deras verk

En grupp amerikanska författare, inklusive Pulitzerpristagaren Michael Chabon, har stämt OpenAI i en federal domstol i San Francisco. De anklagar det Microsoft-stödda programmet för att ha missbrukt deras skrivande för att träna sin populära AI-drivna chattbot ChatGPT. Chabon, dramatikern David Henry Hwang och författarna Matthew Klam, Rachel Louise Snyder och Ayelet Waldman hävdar i sin stämningsansökan att OpenAI kopierade deras verk utan tillstånd för att lära ChatGPT att svara på mänskliga textprompter. Stämningen är minst den tredje föreslagna grupptalan för upphovsrättsintrång som författare har lämnat in mot Microsoft-stödda OpenAI.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 11 september

Meta Platforms utvecklar ny AI för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms, Facebook och Instagrams moderbolag, arbetar på ett nytt artificiellt intelligenssystem för att konkurrera med OpenAI:s avancerade modeller, enligt källor som citeras av Wall Street Journal. Projektet syftar till att skapa en AI-modell som är betydligt kraftfullare än Metas nuvarande erbjudande, Llama 2. Den nya modellen förväntas släppas i början av 2024 och är en stor del av Mark Zuckerbergs plan att göra Meta till en konkurrent inom AI-industrin. Meta utökar sina datacenter och förvärvar avancerade Nvidia-chips för AI-utbildning. Trots att Meta och Microsoft har bildat en allians för att stödja Llama 2 på Azure och Windows, är företag som Google och Alibaba också på väg in i AI-världen.

Direktlänk Dela CryptoTVPlus fördjupade 11 september

Uppgång på Wall Street, Tesla leder vägen med AI-optimism

Wall Street-aktier ökade på måndagen, med Nasdaq som steg över 1% när Tesla upplevde en rally på grund av optimism kring artificiell intelligens. Teslas aktie steg nästan 10% efter att Morgan Stanley uppgraderade företaget och betonade den potentiella inverkan av dess Dojo-superdator. Andra stora företag som Amazon och Microsoft upplevde också vinster. Meta Platforms, Facebooks moderbolag, upplevde en ökning på 3,4% efter rapporter om ett nytt, kraftfullare AI-system under utveckling. Investerare väntar på inflationssiffror som släpps senare i veckan.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 11 september

Wall Street-rally drivet av Tesla och förväntningar på inflationen

Wall Street-aktier rallyade på måndagen, ledda av Nasdaq som steg över 1%, efter att Tesla fick en betydande boost från en uppgradering och investerare ivrigt väntade på inflationsdata. Teslas aktie sköt i höjden nästan 10% efter att Morgan Stanley uppgraderade företaget, vilket framhävde den potentiella effekten av dess Dojo-superdator på dess marknadsvärde. Andra stora företag, som Amazon och Microsoft, upplevde också vinster. Meta-plattformar, moderbolaget till sociala medieplattformen Facebook, såg en ökning på 3,4% efter rapporter om utvecklingen av ett kraftfullare AI-system.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 11 september

Stora teknikföretag sätter agendan för året

Den andra veckan i september markerar starten för teknikåret, med Apple Inc:s årliga iPhone-evenemang och Salesforce Inc:s populära konferens Dreamforce. De kommande veckorna kommer också att vara fyllda med teknikkonferenser från företag som Meta Platforms Inc., Microsoft Corp. och Oracle Corp. Dessutom förväntas chipdesignföretaget Arm Holdings Plc, ägt av SoftBank Group Corp., göra en börsintroduktion värderad till mellan $50 miljarder och $54,5 miljarder. Leveransstartföretaget Instacart planerar också en börsintroduktion värderad till $7,5 miljarder. Dessa affärer kan potentiellt ge en skjuts till den tekniska IPO-marknaden som varit lugn de senaste åren.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 11 september

Meta Platforms utvecklar öppenkällkods AI-system för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms utvecklar ett öppenkällkods AI-system som kan konkurrera med OpenAI:s ChatGPT. Meta utvecklar för närvarande Llama 3, ett språkmodell som utformats för att tävla direkt mot OpenAI:s GPT-4. Jason Wei, en ingenjör hos OpenAI som tidigare varit med Google Brain, avslöjade nyheten under ett socialt evenemang som Meta anordnade. Enligt en rapport från Wall Street Journal jobbar Meta även på dess efterföljare, Llama 4. Trots att Llama 3 matchar prestandan hos GPT-4 kommer det att förbli öppenkällkod. Meta har också fått uppmärksamhet och beröm från utvecklargemenskapen för sin öppenkällkodsstrategi. Samtidigt har OpenAI förblivit en dominerande aktör på marknaden för stora språkmodeller. Google förbereder sig för att lansera Gemini, sin nästa generations multimodala LLM, senare i år eller tidigt nästa år. Övergången till öppenkällkods AI-modeller har väckt oro inom teknikgemenskapen. Meta och OpenAI fortsätter att vara i framkant av AI-landskapets snabba utveckling.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 11 september

Tesla och Hostess aktier stiger, Meta Platforms utvecklar ny AI-modell, Apple förbereder sig för iPhone 15-lansering och Alibaba förlorar CEO

Teslas aktier steg med mer än 5% i förhandeln efter att Morgan Stanley uppgraderade Tesla till ´Overweight´ från ´Equal-weight´, och höjde sitt 12-månaders målpris till 400 dollar från 250 dollar. Analysfirman förutspår att Teslas AI-superdator Dojo kan lägga till 500 miljarder dollar till företagets marknadsvärde. Hostess Brands aktier hoppade mer än 6% på potentiell försäljning till J.M. Smucker. Meta Platforms utvecklar en ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI, och Apple-aktier handlas högre inför lanseringen av iPhone 15. Alibaba förlorar sin VD för molnverksamheten inför en planerad börsintroduktion.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 11 september

Meta Platforms stärker sin position inom artificiell intelligens

Meta Platforms positionerar sig för att bli en ännu mer konkurrenskraftig aktör inom artificiell intelligens. Nyheter om företagets ambitioner inom en av de snabbast växande sektorerna inom teknik har hjälpt till att stärka aktierna i företaget.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 11 september

Meta Platforms utvecklar avancerat AI-system för att matcha OpenAI

Meta Platforms, Facebooks moderbolag, arbetar enligt uppgift på ett avancerat artificiell intelligens (AI) system med ambitioner att matcha kapabiliteterna hos OpenAI:s mest avancerade modeller. Det nya AI-projektet från Meta syftar till att vara redo för drift nästa år och initiala rapporter föreslår att det kommer att vara flera gånger mer potent än dess befintliga kommersiella erbjudande, Llama 2. Meta planerar att börja träna denna nya AI-modell, klassificerad som en stor språkmodell, tidigt 2024. Detta ligger i linje med en bredare industritrend där stora spelare som Apple också ger sig in i AI-arenan.

Direktlänk Dela UCWE News fördjupade 11 september

G-20-ledare föreslår globala riktlinjer för artificiell intelligens

Vid årets G-20-toppmöte i Indien diskuterades frågan om hur världsledare kan använda artificiell intelligens (AI) på ett gynnsamt sätt samtidigt som de skyddar människor från dess potentiella nackdelar. Indiens premiärminister Narendra Modi föreslog att G-20-länderna bör utveckla en ram för ”människocentrerade” AI-regler. Ursula von der Leyen, Europeiska kommissionens ordförande, uppmanade till en reglerande kropp liknande den mellanstatliga panelen för klimatförändringar. G-20-ledarna lovade att säkerställa ”ansvarsfull AI-utveckling, användning och implementering”.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 11 september

Meta Platforms utvecklar AI-system för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms arbetar på ett nytt artificiell intelligens (AI) system som avser att vara lika kraftfullt som den mest avancerade modellen som erbjuds av OpenAI, enligt personer bekanta med ärendet. Meta siktar på att dess nya AI-modell ska vara klar nästa år och kommer att vara flera gånger mer kraftfull än dess kommersiella version kallad Llama 2. Llama 2 är Metas öppna källkods AI-språkmodell som lanserades i juli och distribueras av Microsofts molntjänster Azure för att konkurrera med OpenAIs ChatGPT och Googles Bard. Meta förväntar sig att börja träna det nya AI-systemet, känt som en stor språkmodell, i början av 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 september

Snabb utveckling inom generativ AI kräver reglering

Den generativa artificiella intelligensen (AI) fortsätter att utvecklas i snabb takt, vilket leder till behovet av reglering. Californiens guvernör Gavin Newsom har utfärdat en exekutiv order som kräver reglering av tekniken. Efter att Kina blev den första stora marknadsekonomin att införa regler för AI, lanserade landets största teknikföretag sina egna produkter som följer dessa regler. Google har infört en ny policy som kräver att annonsörer för det kommande amerikanska valet avslöjar när de använder AI för att manipulera eller skapa annonser. Meta Platforms och X, tidigare känd som Twitter, har ännu inte meddelat några specifika regler kring AI-genererat annonsinnehåll.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 9 september

Microsoft tar ansvar för upphovsrättsfrågor kring AI-tjänsten Copilot

Microsoft har nyligen meddelat sitt Copilot Copyright Commitment, vilket är ett viktigt steg för att hantera oro kring användningen av generativ artificiell intelligens (AI) och potentiella upphovsrättsproblem. Företaget erkänner författares och konstnärers oro över användningen av deras verk med AI-modeller och tjänster. Microsoft tar ansvar för potentiella upphovsrättsrisker förknippade med användningen av dess Copilot-tjänster och det innehåll de genererar. Om en tredje part stämmer en kommersiell kund för upphovsrättsintrång i samband med användningen av Microsofts Copilots, kommer företaget att försvara kunden och täcka eventuella ogynnsamma domar eller förlikningar som uppstår ur stämningen.

Direktlänk Dela Zacks Investment Research fördjupade 9 september

USA:s kongress håller tre AI-hörningar nästa vecka

USA:s kongress kommer nästa vecka att hålla tre hörningar om artificiell intelligens (AI), inklusive en med Microsofts president Brad Smith och Nvidias chefsforskare William Daly. En underkommitté i senaten kommer att hålla en hörning på tisdag med titeln ´Tillsyn av AI: Lagstiftning om artificiell intelligens´. Senator Richard Blumenthal och den högsta republikanen i panelen, Josh Hawley, släppte på fredag ett utkast till en tvärpolitisk lagstiftningsram för att etablera skyddsräcken för AI. En underkommitté för tillsyn i representanthuset kommer att hålla en hörning på torsdag som kommer att undersöka potentiella risker med federala myndigheters antagande av AI.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 8 september

Microsoft skyddar AI-köpare från upphovsrättsintrångsstämningar

Microsoft har meddelat att de kommer att försvara köpare av sina artificiella intelligensprodukter från upphovsrättsintrångsstämningar. Detta är ett försök av mjukvarujätten att lindra kunders oro över att använda dess AI ´Copilots´ för att generera innehåll baserat på befintligt arbete. Microsoft Copilot Copyright Commitment kommer att skydda kunder så länge de har ´använt de skyddsräcken och innehållsfilter vi har byggt in i våra produkter´, sa Hossein Nowbar, general counsel på Microsoft. Microsoft lovar även att betala relaterade böter eller förlikningar och säger att de har vidtagit åtgärder för att säkerställa att deras Copilots respekterar upphovsrätten.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 8 september

Tiny Machine Learning marknaden förväntas växa kraftigt till 2030

Den globala marknaden för Tiny Machine Learning förväntas växa med en imponerande årlig tillväxttakt (CAGR) och generera högst intäkter till 2030, enligt en ny rapport från Fortune Business Insights. Rapporten, som är betitlad ´Tiny Machine Learning Market Size, Share and Revenue Forecast, 2023-2030´, diskuterar forskningsmål, forskningsomfång, metodik, tidslinje och utmaningar under hela prognosperioden. COVID-19-pandemin har haft en betydande inverkan på marknaden, men stöd från regeringar och företag kan hjälpa till att bekämpa denna sjukdom. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Google LLC, Microsoft Corporation, ARM, STMicroelectronics, Cartesian, Meta Platforms, EdgeImpulse Inc., InData Labs, Amazon Web Services, Databricks, ScienceSoft och MobiDev.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

AI kan främja innehållsskapande och anpassade upplevelser i metaversum

Laura Roberts, VD för marknadsföringsbyrån INVNT APAC, diskuterar potentialen i att använda AI för att skapa innehåll och anpassade upplevelser i digitala världar. Hon menar att AI kan underlätta skapandet av innehåll i digitala utrymmen och hjälpa till att fylla metaversum med kreativa tillgångar. Samtidigt kan AI anpassas till varumärkesmarknadsförarnas behov i den virtuella världen, vilket kan skapa anpassade upplevelser för att uppnå större dragkraft. Teknikföretaget Meta Platforms satsar också på AI efter en intäktsminskning 2022, men överger det inte. Zac Brown, VD för teknik- och PR-byrån EZPR, skrev en artikel där han hävdar att virtuella världar nu är på väg till teknikindustrins kyrkogård för misslyckade idéer.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 5 september

Google lägger till AI-verktyg från Meta och Anthropic till sin molnplattform

Alphabet´s Google lägger till artificiell intelligensverktyg från företag som Meta Platforms och Anthropic till sin molnplattform. Google´s molnkunder kommer att kunna använda Meta´s Llama 2 stora språkmodell och AI-startup Anthropic´s Claude 2 chatbot. Google har även annonserat ett bredare tillgänglighet av sin Duet AI-produkt för kunder av sin Workspace produktivitetssvit. Google har också nya partnerskap med företag som GE Appliances och Fox Sports. Google meddelade att det gör förbättringar till sina egna AI-modeller och verktyg. Google Cloud meddelade en funktion som kommer att bädda in ett vattenmärke för att indikera att bilder skapades av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Northwest Arkansas Democrat-Gazette fördjupade 3 september

US bör begränsa användningen av Nvidias AI-chip till etiska köpare, säger Google DeepMinds medgrundare

USA bör tillåta Nvidias artificiella intelligens (AI) chips endast till köpare som går med på att använda tekniken etiskt, enligt Google DeepMinds medgrundare Mustafa Suleyman. Han föreslår att USA bör införa globala minimistandarder för användning av AI. I juli gjorde AI-företag som OpenAI, Alphabet och Meta Platforms frivilliga åtaganden till Vita Huset för att implementera åtgärder för att göra tekniken säkrare. USA har utökat restriktioner för export av sofistikerade Nvidia och Advanced Micro Devices AI-chip bortom Kina till andra regioner inklusive vissa länder i Mellanöstern.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 1 september

OpenAI planerar inte att söka börsintroduktion men andra AI-relaterade investeringsalternativ finns tillgängliga

OpenAI, ett privatägt företag och forskningslaboratorium inom artificiell intelligens (AI), har meddelat att det inte har några planer på att söka en börsintroduktion (IPO). Företaget har en unik hybridmodell och är mest känt för sin AI ChatGPT. Trots att det inte är möjligt att direkt köpa aktier i OpenAI, finns det andra aktier och ETF:er som investerare kan satsa på för att få exponering mot den blomstrande AI-industrin. Dessa inkluderar Alphabet Inc., NVIDIA, IBM, Microsoft och Meta Platforms, samt ETF:er som Roundhill Generative AI & Technology ETF, Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF och iShares Exponential Technologies ETF.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 30 augusti

Google avslöjar banbrytande AI-teknik och partnerskap på Google Next konferensen

Google presenterade en rad banbrytande AI-teknologier vid Google Next konferensen i San Francisco. Företagets nuvarande flaggskepps AI-modell, ´Gemini´, skapades för att utmana OpanAIs ChatGPT-4 Enterprise. Google avslöjade också ´Genesis´, en ambitiös satsning som inkluderar AI-chips, varav ett är TPU v5e, beskrivet som en ´superdator´ i förklädnad. Företaget har också bildat allianser med Meta Platforms ´LLaMa 2 och Anthropic´s Claude 2. Dessutom lanserade Google ´Duet AI in Workspace´, ett verktyg som erbjuder digital assistans, och ´PaLM´, en textmodell som kan analysera långa dokument. Google har även ingått ett flerårigt avtal med El Salvadors regering för att revolutionera digital styrning, hälso- och sjukvård och utbildning.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 30 augusti

Workday markerar sin närvaro på AI- och maskininlärningsscenen

När investerare tänker på artificiell intelligens (AI) och de bästa AI-aktierna att köpa och bevaka, kommer namn som Nvidia, Alphabet, Microsoft och Meta Platforms ofta upp. Men även personalresursföretaget Workday gör sig gällande på AI- och maskininlärningsscenen då det intar en plats på IBD Breakout Stocks Index tillsammans med Nvidia. Workday har också gått med i Meta-aktien, Tesla och andra företagsprogramvaruföretag som ServiceNow, Salesforce, Datadog och Monday.com för att möta AI-efterfrågan och tjäna en plats på denna månads lista över nya köp av de bästa ömsesidiga fonderna. Workday används av mer än 10 000 organisationer runt om i världen och över branscher - från medelstora företag till mer än 50% av Fortune 500. Under de senaste tre kvartalen har Workday genererat en genomsnittlig vinsttillväxt på 52,3%, inklusive en ökning på 72% förra kvartalet.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 29 augusti

Google Clouds Duet AI tillgängligt för företag, molnutgiftsprognoser och samarbete med El Salvadors regering

Företag får tillgång till Googles Duet AI-verktyg i Google Workspace. Prognoser visar att utgifterna för offentliga molntjänster kommer att nå 1,35 biljoner dollar år 2027. El Salvadors regering samarbetar med Google Cloud för att digitalisera sin regering, hälso- och utbildningssektorer. Google Clouds Duet AI kan hjälpa kunder med uppgifter som att skapa presentationer, ta anteckningar och skapa åtgärdsobjekt vid möten. Globala utgifter för offentliga molntjänster förväntas uppgå till 1,35 biljoner dollar år 2027. Google Cloud har ingått ett sjuårigt avtal med El Salvadors regering för att stödja landet i att bli en teknisk hubb i Centralamerika.

Direktlänk Dela Light Reading fördjupade 29 augusti

Google presenterar flera partnerskap och AI-uppdateringar vid årligt Cloud Next-event

Google inledde sin årliga Cloud Next-händelse i tre dagar och visade upp flera nyckelpartnerskap och uppdateringar relaterade till artificiell intelligens. Bland de många partnerskap som tillkännagavs samarbetade Google med GM för att driva GM:s OnStar Interactive Virtual Assistant via Googles Clouds konversations-AI-teknik. Google avslöjade också partnerskap med finanstjänstföretaget MSCI för att använda generativ AI i investeringar och ett femårigt partnerskap med cellplattformsföretaget Ginkgo Bioworks. Andra tillkännagivna partnerskap inkluderar ett utökat avtal med SAP för att hjälpa företag att använda generativ AI och ett samarbete med företaget för företagsautomation UiPath för att ge en ny koppling till Google Cloud. Elbilföretaget Canoo meddelade också att det hade ingått ett partnerskap med Google för att vara dess primära molntjänstleverantör.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 29 augusti

OpenAI avvisar anklagelser om upphovsrättsintrång i rättsfall

OpenAI, tillverkaren av den populära AI-chatten ChatGPT, har bett en federal domstol i San Francisco att avfärda delar av två stämningsansökningar från författare, inklusive komikern Sarah Silverman, som anklagar företaget för att bryta mot deras upphovsrätt. OpenAI, som stöds av Microsoft, riktade in sig på vad det kallade ´sekundära´ anspråk i målen och meddelade domstolen att texten som ChatGPT skapar inte kränker författarnas rättigheter i deras böcker. Företaget har också förnekat författarnas huvudanklagelse att användningen av deras böcker för att träna ChatGPT bryter mot deras upphovsrätt.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 29 augusti

Google presenterar ny AI-teknologi och partnerskap för storföretag

Google har presenterat en rad nya AI-teknologier och partnerskap som syftar till att föra mer av den växande teknologin till storföretag. Tillkännagivandena från Google Next-konferensen i San Francisco inkluderade nya kunder för dess molnprogramvara, som General Motors och Estee Lauder. Google presenterade även en ny version av sina kundanpassade AI-chip, ett verktyg för att vattenmärka och identifiera bilder genererade med AI, samt verktyg för säkerhet och dess kontorspaket. Google Cloud-chefen Thomas Kurian betonade vikten av att företagskunderna är försiktiga och rör sig i en annan takt.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 29 augusti

USA:s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer värd för AI-forum med techledare

USA:s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer kommer att vara värd för ett forum om artificiell intelligens (AI) den 13 september, där teknikledare som Elon Musk (Tesla), Mark Zuckerberg (Meta Platforms), Sundar Pichai (Alphabet), Sam Altman (OpenAI) och Satya Nadella (Microsoft) kommer att delta. Forumet kommer att vara stängt och tvärpolitiskt. Många regeringar överväger hur man ska mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet på senare tid. Risken för AI för nationell säkerhet och ekonomin behöver hanteras, sa USA: s president Joe Biden i juni.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 29 augusti

Chuck Schumer kommer att vara värd för AI-forum med tech-ledare

Enligt en rapport kommer det stora artificiella intelligensforumet att hållas den 13 september. USA: s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer kommer att vara värd för teknikledare, inklusive Tesla VD Elon Musk, Meta Platforms VD Mark Zuckerberg och Alphabet VD Sundar Pichai, vid ett artificiellt intelligensforum den 13 september, rapporterade Axios på måndag. Det stängda forumet, som förväntas vara två till tre timmar, kommer också att innehålla OpenAI VD Sam Altman och Microsoft VD Satya Nadella. Schumer har tidigare antytt att forumet skulle ´lägga en ny grund för AI-policy.´

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 29 augusti

USA: s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer värd för AI-forum med teknikledare

USA: s senatsmajoritetsledare Chuck Schumer kommer att vara värd för teknikledare inklusive Tesla CEO Elon Musk, Meta Platforms CEO Mark Zuckerberg och Alphabet CEO Sundar Pichai på ett artificiell intelligens (AI) forum den 13 september. Forumet, som kommer att vara stängt för allmänheten, kommer också att innehålla OpenAI CEO Sam Altman och Microsoft CEO Satya Nadella. Flertalet regeringar överväger nu hur man kan mildra farorna med den framväxande tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopularitet på senare tid efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 29 augusti

IBM lanserar nästa generations AI-studio, Watsonx.ai

Generativ artificiell intelligens (AI) har vuxit kraftigt under det senaste året, vilket har lett till att företag och företag vill implementera dess kapacitet för att förbättra effektiviteten och avancera processer. IBM har lanserat en lösning, nästa generations företagsstudio för AI-byggare, watsonx.ai, som är en del av IBM watsonx-plattformen. Watsonx.ai samlar nya generativa AI-funktioner och traditionell maskininlärning i en kraftfull studio som sträcker sig över AI-livscykeln. Genom att implementera watsonx.ai kan företag utbilda, validera, finjustera och distribuera generativ AI och maskininlärningsfunktioner med lätthet och bygga AI-applikationer på en bråkdel av tiden med en bråkdel av data.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 28 augusti

AI-systems potentiellt lika energikrävande som Bitcoin

Det växande intresset för artificiell intelligens (AI) kan leda till ökad belastning på världens elnät, potentiellt i samma skala som Bitcoin. Nvidia Corp, en ledande leverantör av processorer för AI, rapporterade nyligen en fördubbling av sin datacenterintäkt, vilket tyder på att efterfrågan på AI fortfarande ökar. Deras senaste flaggskeppsprocessor, GH200 Grace Hopper Superchip, drar upp till 1000 watt. En studie från förra året visade att träning av en stor språkmodell kan skapa 24,7 metriska ton koldioxid, men den verkliga kostnaden kan vara dubbelt så hög när man räknar in nätverksanslutningar och systemets viloläge. Dessutom kommer 90% av kostnaderna för att köra AI under nästa fas när användare frågar modellen om resultat. Detta kan innebära en koldioxidutsläpp på 500 ton, vilket är lika med att köra en bensindriven bil en miljon mil eller 500 flygningar från New York till Frankfurt. Trots detta är det fortfarande tidigt i utvecklingen och minst ett dussin stora teknikföretag, inklusive Amazon.com, Alphabet Inc., Microsoft Corp., OpenAI, Meta Platforms Inc., Baidu Inc., Tencent Holdings Ltd., och Alibaba Group Holding Ltd., rusar för att bygga och distribuera generativa AI-produkter. Bitcoin har dock visat att det är möjligt att minska energiförbrukningen genom att placera servergårdar i kalla klimat med rikligt med förnybar energi, som Island.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 27 augusti

Meta lanserar AI-kodverktyg för att konkurrera med Microsoft och Google

Meta Platforms har lanserat ett artificiell intelligens (AI) kodverktyg i ett senaste försök att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI och Alphabets Google. Verktyget, som kallas Code Llama, använder generativ AI för att hjälpa utvecklare att arbeta snabbare genom att föreslå kodrader. Modellen är öppen källkod och tillgänglig för kommersiellt bruk, vilket innebär att andra företag kan använda tekniken för att bygga sina egna verktyg. Meta har investerat kraftigt i generativ AI-teknologi och har bildat en ny produktgrupp som enbart ägnar sig åt generativ AI. Meta förväntas släppa en offentlig chatbot inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 25 augusti

Meta lanserar AI-kodningsverktyg för att konkurrera med OpenAI och Google

OpenAI, som tidigare dominerade marknaden för konstgjord intelligens (AI), tappar marknadsandelar till teknikjättarna. Den senaste konkurrenten är Meta Platforms, som nyligen lanserade ett kodningsverktyg, Code Llama, som använder generativ AI för att hjälpa utvecklare att arbeta snabbare genom att föreslå kodrader. Verktyget är öppen källkod och tillgängligt för kommersiellt bruk, vilket innebär att andra företag kan använda tekniken för att bygga sina verktyg. Meta har också ett nytt produktgrupp dedikerat enbart till generativ AI och förväntas släppa en offentlig chatbot inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 24 augusti

Meta släpper AI-modell för kodskrivning

Meta Platforms meddelade på torsdagen att de kommer att släppa en artificiell intelligens (AI) modell som är utformad för att hjälpa till med att skriva datorprogram. Code Llama, som kommer att vara gratis, kan skriva kod baserat på mänskliga textprompter och kan också användas för kodkomplettering och felsökning. Sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT förra året har företag strömmat till den framväxande generativa AI-marknaden. Meta har släppt en rad AI-modeller, mestadels gratis, inklusive en öppen källkods språkmodell, kallad Llama, som utmanar proprietära modeller som säljs av Microsoft-stödda OpenAI och Alphabets Google.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 augusti

Nvidias aktier stiger efter stark prognos, lyfter tekniksektorn

Nvidia, teknikföretaget vars logo syns vid dess huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien, har sett sina aktier stiga med 7,9% till $508,56 i förhandeln efter att ha förutspått en kvartalsomsättning som långt överträffade förväntningarna. Företaget meddelade också att det skulle köpa tillbaka aktier för $25 miljarder. Detta stärkte investerares förtroende för en boom inom artificiell intelligens (AI) och lyfte aktier i stora teknik- och tillväxtbolag. Aktier i andra teknikrelaterade företag som Amazon.com, Tesla och Meta Platforms steg mellan 1% och 2,2% före öppningen. Andra stora AI-spelare, som dataanalysföretaget Palantir Technologies och chipföretagen Advanced Micro Devices och Marvell Technology, ökade mellan 2,6% och 4,4%.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 augusti

Nvidia-aktien hoppar efter starka resultat, Dow Jones futures stiger

Dow Jones futures steg på torsdag morgon medan S&P 500 futures och Nasdaq futures steg när Nvidia (NVDA) aktien hoppade på resultat. Nvidia rapporterade starka intäkter, vilket har stora konsekvenser för andra chip- och AI-aktier, liksom för den växande marknadsrallyt. Snowflake (SNOW), Splunk (SPLK) och NetApp (NTAP) rapporterade också på onsdag kväll. Nvidia-aktien steg kraftigt över natten på intäkter. SPLK-aktien och Snowflake var också vinnare, medan NetApp sjönk något. Under tiden flyttade en mängd AI-relaterade namn också något till fast på Nvidia-intäkter. Dessutom har Boeing (BA) hittat ett nytt tillverkningsproblem med 737 Max som kan ha resulterat i hundratals felaktigt borrade hål. Boeing säger att de har en lösning.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 24 augusti

Nvidia överträffar förväntningarna tack vare AI-boom och meddelar återköp av aktier

Nvidia överträffade förväntningarna med sin kvartalsvisa intäktsprognos på onsdag, tack vare en boom inom artificiell intelligens som driver efterfrågan på företagets chip. Nvidia meddelade också att de kommer att köpa tillbaka aktier för 25 miljarder dollar, vilket skickade företagets aktier till rekordhöga nivåer. Nvidia har blivit det första chipföretaget någonsin att nå en värdering på en biljon dollar, och analytiker uppskattar att efterfrågan på Nvidias AI-chip överstiger tillgången med minst 50%. Andra stora teknikbolag och AI-relaterade företag såg också sina aktier stiga, med Microsoft upp 1,9%, Meta Platforms upp 2,1% och Palantir Technologies upp 4,6%.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 augusti

Tekniksektorns kamp om kontroll över AI-teknologi

Konflikten om vem som kontrollerar nyckelteknologi, särskilt inom artificiell intelligens (AI), är en pågående debatt. Fria, öppna källsystem står mot patenterade generativa AI-produkter som ChatGPT. Denna kamp involverar stora språkmodeller (LLMs) - komplexa algoritmer som ligger i hjärtat av AI. Förespråkare för öppen källkod AI tror att det kommer att demokratisera tillgången till AI-verktyg, vilket gör det billigare och enklare att utveckla nya LLMs och för entreprenörer att lansera kommersiella produkter. Men analytiker oroar sig för att öppen källkod AI kommer att omvandla proprietära modeller till varor.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 23 augusti

AI-nyheter: Inbenta förvärvar Horizn, Meta förbereder lansering av kodgenererande programvara, Voiceflow samlar in 15 miljoner USD

Texasbaserade Inbenta har förvärvat Toronto-baserade mjukvaruföretaget Horizn, vilket innebär att Horizns teknik kommer att integreras i Inbentas AI-kundupplevelseplattform. Horizns medgrundare och VD, Janice Diner, blir Inbentas marknadschef. Meta Platforms förbereder lanseringen av en programvara som hjälper utvecklare att automatiskt generera programmeringskod, en utmaning mot proprietär programvara från OpenAI, Google och andra. Toronto-baserade AI-startupen Voiceflow har samlat in 15 miljoner USD för att hjälpa företag att samarbeta om AI-kundservice. Zoholics, Zohos främsta användarkonferens, kommer att äga rum i Toronto 12-13 september. Québec går in i kvantdatorernas era med en investering på nästan 200 miljoner dollar i tekniken över en sjuårsperiod. Montréal-baserade cleantech-startupen Dcbel har stängt över 50 miljoner USD i serie B-finansiering för att påskynda leveransen av sin r16 Home Energy Station. David Ferrucci, en framstående AI-forskare som ledde teamet som skapade IBM Watson, har samlat in nästan 60 miljoner dollar för sin AI-startup kallad Elemental Cognition. Tre kanadensiska startups ansluter sig till Googles senaste kohort för dess kvinnliga grundaraccelerator. Victoria-baserade mjukvarustartupen Niricson har säkrat över 10 miljoner CAD i serie A-finansiering för att bedöma tillståndet för åldrande infrastruktur med prediktiv analys.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 23 augusti

Meta släpper AI-modell för översättning och transkription på tiotals språk

Facebooks moderbolag Meta Platforms har släppt en AI-modell som kan översätta och transkribera tal på tiotals språk, vilket kan vara en byggsten för verktyg som möjliggör realtidskommunikation över språkgränser. Modellen, kallad SeamlessM4T, kan stödja översättningar mellan text och tal på nästan 100 språk, samt fullständig tal-till-tal-översättning för 35 språk. Meta gör modellen tillgänglig för allmänheten för icke-kommersiellt bruk. Trots detta står Meta inför liknande juridiska frågor som resten av branschen angående träningsdata som används för att skapa dess modeller.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 augusti

Goldman Sachs: Två AI-handelsmöjligheter på aktiemarknaden

Enligt Goldman Sachs har den första AI-handeln redan ägt rum på aktiemarknaden, där investerare har budat upp ´möjliggörare´ som Nvidia. Det finns dock en andra, långsiktig AI-handel att ha på aktiemarknaden, fokuserad på företag som bör se en massiv produktivitetsökning från AI. Nvidia är en AI ´möjliggörare´ och bland de första i AI-aktiemarknadshandeln. Andra aktier som kommer att se stora vinster på kort sikt från AI inkluderar ´hyperskalare´ som molndatorjättarna Microsoft, Alphabet och Amazon, samt ´empowered users´ som Meta Platforms, Salesforce, Adobe, ServiceNow och Intuit. Banken har sammanställt en korg med ´AI-handel efter handeln´ aktier som är redo att se stigande företagsvinster från produktivitetsvinster som låses upp av införandet av AI-teknologier.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 22 augusti

Nvidias aktiepris kan fortsätta att stiga tack vare AI

Nvidias aktiepris har ökat med fantastiska 205% hittills under 2023, och trots att vissa tror att rallyt närmar sig sitt slut, finns det tecken på att teknikjätten kommer att fortsätta leverera vinster tack vare artificiell intelligens (AI). Efterfrågan på AI-chip exploderar, med företag som rusar för att utveckla sina AI-strategier. Detta har lett till att väntetiderna för Nvidias AI-processorer har sträckt sig till åtta månader. Dessutom planerar stora molnleverantörer som Microsoft och Alphabet att öka sina chipköp. Nvidia förbereder sig också för lanseringen av sina nya ´superchips´, vilket kommer att stärka dess dominans inom AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Google Bard: En ny AI-chattbot som skapar uppmärksamhet

Google Bard är en ny stor språkmodell (LLM) chattbot utvecklad av Google AI, en division av Alphabet. Liksom det mer kända verktyget ChatGPT från OpenAI genererar Bard svar på frågor som skrivs in i klartext, baserade på en massiv databas skapad av AI-verktyg och miljarder sidor med mänsklig text. Bard lär sig av de inmatningar den får och använder dem för att skapa meningsfulla, märkbart mänskliga svar. Bard har också tillgång till Google Sök-tjänsten och kan dra svar direkt från internet. Namnet Bard är en blinkning till bardernas poetiska roll genom historien.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

AI-VD:s ´hämnd´ på ChatGPT går viral

Bindu Reddy, medgrundare och VD för Abacus.AI, har engagerat ChatGPT i ett kort men roligt samtal som nu sprider sig som en löpeld på sociala medier. Reddy, som poserade som en AI-chattbot, avslutade samtalet med vad hon kallar sin ´hämnd´ på det av OpenAI skapade systemet. Hon delade ett skärmdump av samtalet på X (tidigare Twitter) där hon började med att säga ´Jag är GPT nu. Ge mig en prompt´, varefter AI-bot svarade med en fråga om historien bakom AI. Reddy svarade med att säga att hon som människa inte kan ge historien om AI och att hennes syfte är att chatta. Inlägget har fått nästan 800 000 visningar och nästan 12 000 gillar på X.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 18 augusti

Meta Platforms planerar att lansera gratisprogramvaran Code Llama för att utmana AI-modeller

Meta Platforms, moderbolaget till sociala medieföretaget Facebook, planerar att lansera gratisprogramvaran Code Llama. Programvaran är öppen källkod och syftar till att utmana generativa AI-modeller från Microsoft-stödda OpenAI, Google och andra. Code Llama, som ska rivalisera med OpenAI:s Codex-plattform, baseras på Llama 2, den stora språkmodellen som Meta släppte i juli. Programvaran kan lanseras redan nästa vecka. Code Llama kan dra kunder från andra betalda kodningsassistenter, inklusive Microsofts GitHub Copilot, som använder Codex. Det förväntas underlätta för företag att utveckla AI-assistenter som automatiskt föreslår kod till utvecklare när de skriver.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 18 augusti

Meta Platforms förbereder sig för att lansera AI-programmeringsverktyget Code Llama

Meta Platforms förbereder sig för att lansera en mjukvara, känd som Code Llama, designad för att hjälpa utvecklare att automatiskt generera programmeringskod. Code Llama, en öppen källkods AI-modell, väntas utmana proprietär programvara från teknikjättar som OpenAI och Google. Detta nya kodningsmodell är en direkt konkurrent till OpenAIs Codex-modell och är en betydande förbättring av Metas Llama 2-mjukvara. Dessutom har Meta arbetat på CodeCompose, ett AI-assisterat kodförfattarverktyg som har implementerats internt. Dessa verktyg kan revolutionera hur utvecklare skriver kod.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 18 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination för att förbättra ChatGPT och andra kärnprodukter

Det framstående artificiella intelligensföretaget OpenAI har meddelat att de förvärvar digitala produktföretaget Global Illumination. Detta är OpenAIs första kända förvärv och förväntas stärka utvecklingen av ChatGPT och andra kärnprodukter. Global Illumination, grundat 2021 av Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn, består av ett team som tidigare arbetade på Meta Platforms Instagram. Med förvärvet kommer Global Illuminations expertis inom öppen källkodsteknik för online-spelproduktion att ytterligare förbättra ChatGPT.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar digitala produktföretaget Global Illumination

OpenAI meddelade onsdag att de har förvärvat digitala produktföretaget Global Illumination, vilket är den första kända förvärvet av det länge etablerade AI-företaget. Ekonomiska detaljer om affären offentliggjordes inte. Hela Global Illumination-teamet har gått med i OpenAI för att arbeta med våra kärnprodukter, inklusive ChatGPT, sa OpenAI. Global Illumination, baserat i New York, grundades 2021 av Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn, som alla tidigare arbetade på Meta Platforms Instagram. Global Illumination har nyligen arbetat med öppen källkodsteknik relaterad till produktion av onlinespel.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 17 augusti

OpenAI förvärvar Global Illumination

Artificiell intelligens-företaget OpenAI har gjort sitt första kända förvärv genom att köpa digitala produktföretaget Global Illumination. De finansiella detaljerna i affären har inte offentliggjorts. OpenAI meddelade att hela Global Illumination-teamet, inklusive grundarna Thomas Dimson, Taylor Gordon och Joey Flynn, har gått med i OpenAI för att arbeta med kärnprodukter, inklusive ChatGPT. Global Illumination, baserat i New York, etablerades 2021 av individer som tidigare arbetat på Meta Platforms Instagram. Förvärvet markerar en viktig milstolpe för OpenAI när det fortsätter att utöka sin kapacitet och expertis inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 17 augusti

OpenAI använder GPT-4 för att moderera innehåll, föreslår liknande användning för sociala medier

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har använt sin senaste storskaliga språkmodell GPT-4 för att moderera innehåll. De föreslår att sociala medieplattformar som Meta Platforms Inc. (tidigare Facebook), Instagram och Elon Musks X (tidigare Twitter) kan använda liknande teknologi.

Direktlänk Dela Spot On Alabama fördjupade 16 augusti

Moderata demokrater i USA bildar arbetsgrupp för artificiell intelligens

Moderata demokrater i USA:s representanthus har bildat en arbetsgrupp för artificiell intelligens för att ta itu med frågan om begränsningar av tekniken. Den nya demokratiska koalitionen meddelade bildandet av gruppen, som syftar till att utveckla förnuftiga, tvåpartipolitiska politik i samarbete med Biden-administrationen, företag och andra lagstiftare. Representant Derek Kilmer från Washington kommer att leda gruppen, med vice ordförande inklusive representanterna Don Beyer från Virginia, Jeff Jackson från North Carolina, Sara Jacobs från Kalifornien, Susie Lee från Nevada och Haley Stevens från Michigan.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

OpenAI använder GPT-4 för innehållsmoderering och föreslår att sociala medieplattformar antar samma tillvägagångssätt

OpenAI har börjat använda sitt senaste stora språkmodell, GPT-4, för att moderera innehåll och föreslår att sociala medieplattformar som Meta Platforms Inc.´s Facebook och Instagram, samt Elon Musks X (tidigare Twitter), utforskar nya sätt att upprätthålla onlineintegritet. OpenAI avslöjade att de har använt GPT-4 för att övervaka innehållsmoderering och föreslår att andra plattformar också kan anta denna innovativa strategi genom att använda företagets API. Företaget tror att detta erbjuder en mer positiv vision för framtiden för digitala plattformar, där AI kan hjälpa till att moderera online-trafik enligt plattformsspecifik policy och lindra den mentala bördan för många mänskliga moderatorer.

Direktlänk Dela The Florida Star fördjupade 16 augusti

AI kan öka den globala ekonomiska produktionen med 200 biljoner dollar

Artificiell intelligens (AI) har visat sig kunna öka produktiviteten för företag avsevärt. Cathie Wood från Ark Investment Management förutspår att denna produktivitetsökning kan öka den globala ekonomiska produktionen med hela 200 biljoner dollar till 2030. Investerares köp av Nvidia-aktier har ökat på grund av företagets framstående roll inom tillverkning av halvledare för AI-modellutveckling. Tesla, Microsoft, Amazon och C3.ai är fyra företag som kan erbjuda investerare stora möjligheter inom AI-området. Tesla har potential att bli en stor aktör inom AI tack vare sin självkörande mjukvara. Microsoft har investerat i AI-företag som OpenAI och Builder.ai och integrerat AI-teknik i sina produkter. Amazon investerar kraftigt i alla tre kärnlager av AI och har utvecklat egna GPU-chip för att konkurrera med Nvidia. C3.ai, som är det riskfylldaste alternativet, har trots detta potential att erbjuda stora avkastningar på lång sikt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 augusti

USA:s representanthus bildar arbetsgrupp för att adressera AI-frågor

Moderata demokrater i USA:s representanthus har bildat en arbetsgrupp om artificiell intelligens (AI) för att ta itu med oro kring tekniken. Den nya demokratiska koalitionen meddelade bildandet av gruppen, med målet att samarbeta med Biden-administrationen, företag och andra lagstiftare för att utveckla tvåpartipolitik för att reglera denna framväxande teknik. Gruppen, ledd av representanten Derek Kilmer från Washington State, inkluderar vice ordförande representanterna Don Beyer från Virginia, Jeff Jackson från North Carolina, Sara Jacobs från Kalifornien, Susie Lee från Nevada och Haley Stevens från Michigan.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 15 augusti

Två AI-aktier att köpa och en att undvika

Artificiell intelligens (AI) är en växande trend som lockar investerare. PwC tror att AI kan ge ett lyft på 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030, med störst positiva effekter i Kina och Nordamerika. AI-aktier som Nvidia och Meta Platforms har spelat en nyckelroll i Nasdaq Composite och Nasdaq 100:s överprestation i år. Det finns dock möjligheter att få exponering mot AI samtidigt som man äger aktier i mogna företag som betalar utdelning. Två AI-aktier som betalar utdelning och är attraktiva för långsiktiga investerare är Intel och Broadcom. Däremot bör man undvika IBM, trots att företaget erbjuder en attraktiv utdelning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 augusti

Investeringsmöjligheter inom artificiell intelligens: Alphabet, Super Micro Computer och Meta Platforms

Att investera i den ständigt föränderliga tekniklandskapet kan vara förvirrande, särskilt när det gäller möjligheter som drivs av artificiell intelligens (AI). Det finns så många bra AI-idéer på bordet - hur kan du skilja de bästa långsiktiga investeringarna från framtida besvikelser? För att hjälpa dig att hitta lönsamma investeringsidéer inom detta spännande område, har vi bett tre av de främsta teknikanalytikerna att dela med sig av sina insikter. Oavsett om det är det ultraflexibla Alphabet-imperiet, den expanderande räckvidden av Super Micro Computer, eller den transformerande resan av Meta Platforms, ger vår panel av framtidssäkrande trollkarlar ovärderliga insikter i dessa AI-framstående aktier.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 augusti

YouTube planerar att lansera generativa AI-verktyg för att stärka skapare

YouTube förbereder sig för att lansera generativa AI-verktyg som kommer att ge skapare möjlighet att förbättra sina videoredigeringsfärdigheter och generera nya idéer. Till skillnad från sina konkurrenter, som Meta Platforms (tidigare känt som Facebook), fokuserar YouTube inte främst på att utveckla chattbotar, utan syftar istället till att tillhandahålla verktyg som kommer att förbättra videoredigeringsprocessen och hjälpa skapare att generera innovativt innehåll. Tara Walpert Levy, YouTube´s vice VD för Amerika, betonade vikten av generativ AI för att minska hinder för innehållsskapande. Hon uttryckte entusiasm över AI:s potential att hjälpa skapare med redigering, rekommendationer och videoproduktion.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 13 augusti

Palantir och Meta leder utvecklingen inom AI, men deras aktier kan ha mer att ge

Teknologianalytikern Dan Ives från Wedbush Securities har kallat den nuvarande tillväxten inom artificiell intelligens (AI) för en ´1995-ögonblick´ för tekniksektorn, vilket hänvisar till spridningen av internet och dess efterföljande inverkan på världen. Två företag som ligger långt framme inom AI är Palantir Technologies och Meta Platforms. Trots deras framsteg tror Ives inte att AI-hypen är inprisad i deras aktier. Palantir har nyligen rapporterat positiva kvartalsresultat och meddelat att dess AI-plattform, Palantir AIP, redan är implementerad i över 100 organisationer. Meta Platforms har också gjort framsteg med AI-drivet innehåll som ökar tiden användare spenderar på Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 augusti

Investera i AI? Diversifierade ETF:er kan vara svaret

Artificiell intelligens (AI) har blivit mainstream sedan lanseringen av OpenAI´s ChatGPT i november 2022. För att dra nytta av AI:s potential behöver man inte välja en ledare ur mängden. Diversifierade ETF:er som innehåller AI-företag kan hjälpa dig att tjäna pengar på AI efterfrågan. Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF (BOTZ) är en populär ETF som fokuserar på företag som potentiellt kan dra nytta av ´införandet och användningen av robotik och AI´. Men det verkar missriktat att inte inkludera Microsoft, Amazon, Meta och andra stora techföretag i en ETF som förmodligen har ett AI-fokus. Ett investering i en S&P 500 ETF kan vara precis den exponering en investerare behöver. S&P 500 ETF kan checka av många investeringsrutor på en gång.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 augusti

VR och AI kan förutsäga personlig information, vilket väcker integritetsfrågor

Genom att analysera rörelserna hos individer som bär virtuell verklighet (VR) headset, har forskare visat att en maskininlärningsmodell kan förutsäga personliga data som höjd, vikt, ålder, civilstånd och mer. Detta belyser de potentiella integritetsimplikationerna av artificiell intelligens (AI) i VR, eftersom personuppgifter kan gissas utan att användare uttryckligen avslöjar dem. Forskare vid University of California, Berkeley, kunde identifiera en specifik individ bland över 50 000 andra VR-användare med över 94% noggrannhet efter att ha analyserat bara 200 sekunder av rörelsedata. Mer personlig information som civilstånd, anställningsstatus och etnicitet kunde identifieras med mer än 70% noggrannhet. VR-headset fångar data som traditionella webbplatser eller appar inte kan, såsom blick, kroppsspråk, kroppsproportioner och ansiktsuttryck. Meta Platforms Inc., en större VR-headsettillverkare, använder maskininlärning för att fylla i luckor i sin kunskap om användare. Skydd av integritet i VR-headset är utmanande på grund av behovet av att samla in data som ögon- och handrörelser. Kryptering och begränsning av lagrade data är potentiella lösningar, men företag som producerar VR-headset har incitament att samla in information för marknadsföringsändamål. Integritetskontroller och konsumentmedvetenhet är för närvarande otillräckliga i VR-utrymmet. AI: s förmågor, tillsammans med begränsad förståelse för tekniken bland användare och reglerare, utgör betydande utmaningar för individer att effektivt skydda sin integritet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 augusti

Medieorganisationer kräver ändringar i användningen av upphovsrättsskyddat material av AI-teknologi

En samling av världens största nyhetsmedieorganisationer har begärt ändringar av reglerna för hur upphovsrättsskyddat material används av skapare av artificiell intelligens (AI) teknologi. Detta framkom i ett öppet brev publicerat på onsdag, undertecknat av grupper som News Media Alliance och European Publishers´ Council. De förespråkar ett system som låter medieföretag förhandla tillsammans med AI-modellsoperatörer om hur de använder sina skapelser. Generativ AI och stora språkmodeller skapar datorsystem som kan generera nytt innehåll, ofta utan att betala eller ge kredit till de ursprungliga skaparna. Brevet säger att dessa metoder skadar mediaindustrins huvudsakliga sätt att tjäna pengar.

Direktlänk Dela News Track Live fördjupade 10 augusti

YouTube lanserar generativa AI-verktyg för skapare

YouTube planerar att lansera generativa AI-verktyg riktade mot skapare, med ett annat fokus jämfört med konkurrenter som Facebook-ägda Meta Platforms. Tara Walpert Levy, YouTubes vice ordförande för Amerika, förklarade nyligen att plattformen är mindre intresserad av chattbotar och mer intresserad av verktyg som hjälper till med videoredigering och idégenerering. YouTube tror att AI kan hjälpa skapare med olika aspekter som redigering, rekommendationer och videoproduktion. Genom att tillhandahålla generativa AI-verktyg siktar YouTube på att förbättra den kreativa processen och göra den mer tillgänglig för fler individer.

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade 9 augusti

YouTube planerar att lansera generativa AI-verktyg för skapare

YouTube förbereder sig för att lansera generativa AI-verktyg för innehållsskapare. I motsats till konkurrenter som Meta Platforms, fokuserar YouTube mer på att tillhandahålla verktyg för videoredigering och idégenerering snarare än chatbots. Tara Walpert Levy, YouTube´s vice VD för Amerika, uttryckte att deras mål är att ge skapare möjlighet att förbättra sitt innehåll. Dessa AI-verktyg kommer att erbjuda skapare möjlighet att förbättra redigeringsprocessen och komma med nya och innovativa idéer. Lanseringen av dessa verktyg ses som ett svar på det ökande behovet från skapare av avancerad mjukvara som kan bistå i innehållsskapande.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 9 augusti

AI i fokus för teknikföretagens andra kvartalsrapporter

Investerare fokuserade starkt på artificiell intelligens (AI) under teknikföretagens rapportering av andra kvartalets resultat, i förhoppningen om att företag som Microsoft och Advanced Micro Devices kan dra nytta av AI på samma sätt som Nvidia har gjort. Microsofts VD, Satya Nadella, nämnde AI 48 gånger under företagets resultatrapport, en stor ökning från sex gånger året innan. Alphabet, tidigare Google, nämnde AI 47 gånger under sitt samtal, vilket är tre gånger så mycket som föregående år. Meta Platforms, tidigare Facebook, AMD, Amazon och Apple diskuterade också AI under sina respektive kvartalsrapporter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 augusti

AI-chatbottar blir allt mer populära som förtrogna

Allt fler människor hittar tröst och sällskap i AI-chatbottar. AI-teknikens snabba utveckling har lett till sofistikerade chatbottar som kan efterlikna mänskliga samtal nära. Appar som Replika, Character.AI och Snapchats My AI låter användare chatta med dessa bottar som om de vore verkliga förtrogna. Meta Platforms arbetar även med AI-drivna ”personligheter” för sina appar. Chatbottar kan nu uttrycka empati och till och med kärlek, vilket får vissa individer att vända sig till dem istället för riktiga människor för råd och tröst. En pensionär, Christine Walker, har utbytt dagliga texter med Bella, hennes Replika chatbot, i över tre år. Många andra interagerar också regelbundet med Replika virtuella följeslagare. Shamerah Grant, en 30-årig vårdassistent, söker ofta dejtingråd från chatbottar istället för att överväldiga hennes bästa vänner med motstridiga åsikter.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 7 augusti

Framstående personer inom AI diskuterar teknikens möjligheter och risker

Artificiell intelligens (AI) har blivit allt mer mainstream sedan ChatGPT lanserades i november. Investeringsnivån inom AI förväntas uppgå till 200 miljarder dollar till 2025. Betydande personer inom branschen har börjat diskutera riskerna och fördelarna med den snabba utvecklingen av AI. Vissa menar att AI kommer att leda till ett stort framsteg i människans livskvalitet, medan andra har uppmanat till en sex månaders paus i utvecklingen, vittnat inför kongressen om de långsiktiga riskerna med AI och hävdat att det kan utgöra en mer brådskande fara för världen än klimatförändringarna.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 7 augusti

Stora teknikföretag investerar i AI-teknik och förändrar sina tjänster

Under veckan har flera betydande händelser inträffat inom artificiell intelligens (AI). Microsoft har investerat 10 miljarder dollar i OpenAI, vilket har lett till att Cortana läggs ner och företaget fokuserar på Bing Chat, drivet av OpenAI´s ChatGPT. Meta Platforms, Facebooks moderbolag, introducerade AudioCraft, ett AI-verktyg som kan generera högkvalitativt ljud och musik från textprompter. Google Assistant får en AI-uppgradering för att förbli konkurrenskraftig. Under Apples kvartalsrapport avslöjade VD Tim Cook företagets långsiktiga investering i ChatGPT-liknande AI-teknik. Elon Musks AI-företag, X.ai, har tagit över AI.com-webbplatsen.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 6 augusti

Stora teknikföretag investerar i AI-utveckling, jobb kan vara i fara

Microsoft har investerat $10 miljarder i OpenAI, vilket har lett till att Cortana, Microsofts virtuella assistent, ersätts av Bing Chat, drivet av OpenAIs ChatGPT. Meta Platforms, tidigare känd som Facebook, har introducerat en ny AI-verktyg som heter AudioCraft. Google Assistant, en av Googles mest populära tjänster, genomgår en AI-uppgradering, vilket kan riskera flera jobb inom företaget. Under Apples kvartalsrapport avslöjade VD Tim Cook att Apple har dedikerat betydande resurser till utvecklingen av AI-teknik liknande ChatGPT. Elon Musk har lanserat sitt eget AI-företag, X.ai.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 augusti

Fem företag kan vinna på lång sikt inom artificiell intelligens

Inte alla företag inom artificiell intelligens kommer att ge värde till aktieägare på lång sikt, men vissa företag har en stor chans att göra just det. I en video presenterar Travis Hoium fem starka AI-aktier och förklarar varför de är positionerade för framgång. Suzanne Frey, en chef på Alphabet, och Randi Zuckerberg, tidigare marknadsutvecklingsdirektör och taleskvinna för Facebook och syster till Meta Platforms VD Mark Zuckerberg, är medlemmar i styrelsen för en finansiell rådgivningstjänst. Travis Hoium har positioner i Alphabet, Apple och Dropbox.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 augusti

Apples VD betonar vikten av AI men undviker flashig marknadsföring

Under Apples senaste resultatrapportering var ämnet artificiell intelligens (AI) märkbart frånvarande tills en analytiker tog upp det. Till skillnad från många av sina teknikjämlikar diskuterar Apple inte sin AI-strategi eller investeringar i stor utsträckning. När han tillfrågades betonade VD Tim Cook betydelsen av AI och maskininlärning som kärnteknologier för alla Apples produkter. Enligt Cook spelar AI en avgörande roll i nyligen mjukvarufunktioner som live röstmeddelanden, digital röstimitation, automatisk kraschdetektering och fallregistrering. Trots AIs betydelse för Apples produkter, uttalade Cook att företagets tillvägagångssätt är att annonsera nya produkter när de är redo för konsumenter, snarare än att fokusera på flashig AI-marknadsföring.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 4 augusti

Qualcomm rapporterar lägre intäkter men ser fördel i generativ AI

Qualcomm Inc. rapporterade sina tredje kvartalsresultat med en inkomst per aktie som överträffade förväntningarna, men intäkter och prognoser för fjärde kvartalet kom in under förväntningarna. Justerade intäkter uppgick till 8,44 miljarder dollar, vilket var under Refinitivs förväntade 8,5 miljarder dollar. Justerad inkomst per aktie uppgick till 1,87 dollar, över Refinitivs konsensusprognos på 1,81 dollar per aktie. Företagets största division, som säljer processorer för smartphones, bilar och andra smarta enheter, upplevde en intäktsminskning på 24% år över år. Qualcomm förväntar sig att enhetsförsäljningen minskar med en hög ensiffrig procentsats för 2023, delvis på grund av en långsammare än förväntad återhämtning i Kina.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 augusti

Meta Platforms presenterar AI-verktyget AudioCraft för musikgenerering

Meta Platforms har presenterat sitt nya öppna AI-verktyg, AudioCraft, som möjliggör för användare att generera musik och ljud baserat på textuppmaningar. Verktyget består av tre modeller: AudioGen, EnCodec och MusicGen, som tillgodoser behov inom musik, ljud, komprimering och generering. Trots spännande möjligheter med AI-verktyg som AudioCraft har konstnärer och branschexperter uttryckt oro över upphovsrättsöverträdelser. Det är viktigt att branschproffs, reglerande organ och teknikutvecklare navigerar i det komplexa landskapet av immateriella rättigheter och säkerställer transparens och ansvar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 2 augusti

Google planerar att modernisera sin röstassistent med LLM-teknik

Google planerar att modernisera sin röstassistent, Assistant, med teknik baserad på stora språkmodeller (LLM). Detta väcker frågan vilka mjukvaruföretag som kommer att gynnas mest av LLM-boomen. Både uppstickare som OpenAI och teknikjättar som Google, Meta Platforms och Microsoft som utvecklar eller licensierar LLM:erna, samt ett flertal startups som försöker introducera tekniken i vardagen för konsumenter och företagsanställda, kan dra nytta av trenden. Investerare som Spark Capital och Greylock har satsat stort på allmänna LLM-utvecklare. Över $12 miljarder i VC-pengar har gått till ungefär sex LLM-leverantörer det senaste året.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 1 augusti

Ökning av AI-diskussioner i teknikföretags samtal

Stora teknikföretag som Google´s Alphabet, Intel, Microsoft och Meta Platforms har ökat diskussionerna kring artificiell intelligens (AI) i sina rapporteringssamtal för det andra kvartalet, enligt en rapport från Reuters. AI nämndes 58 gånger i Intels andra kvartalsrapport, jämfört med 15 gånger i det första kvartalet. Alphabet nämnde AI 62 gånger och Microsoft 58 gånger, båda upp från 52 respektive 35 gånger i tidigare samtal. Rapporten avslöjade också att hypen kring AI har bidragit till en 37% ökning i Nasdaq under årets första två kvartal.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 1 augusti

Tre anledningar till att AI-aktier kan få det tufft 2024

Trots starka vinster för artificiell intelligens (AI)-aktier under 2023, föreslår analytiker att trenden kan stöta på hinder 2024. Historiskt sett har ´nästa stora sak´-investeringar, som AI, tenderat att övervärderas och underskatta mognadstiden för ny teknik. Dessutom kan kapacitetsproblem uppstå, då efterfrågan på AI ökar och utbudet av nödvändiga komponenter som högbandbreddsminne och chip på wafer på substrat (CoWoS) är begränsat. Slutligen kan värderingar av AI-aktier bli problematiska. Företag som Nvidia och C3.ai har sett enorma aktieprisökningar, men kan ha svårt att leva upp till de höga förväntningarna. Dessutom kan en förväntad ekonomisk nedgång i USA leda till en återfokusering på traditionella värderingsmetoder, vilket kan skada AI-aktier.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 31 juli

När OpenAI lanserade AI-chatboten ChatGPT för allmän användning den 30 november var S&P 500 värd 5 biljoner dollar mindre än nu, och ekonomin verkade vara på väg mot recession eller ihållande hög inflation. Nu ger teknikbakruset vika för en ny ´guldfeber´, menar Wedbush Securities analytiker Dan Ives. Ives tror att ChatGPT har öppnat dörren för ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet som inte fanns på Wall Streets radar. Enligt Goldman Sachs ekonomer kan generativ AI öka tillväxten av amerikansk arbetsproduktivitet med 1,5 procentenheter per år under ett decennium. Det skulle fördubbla den tröga 1,4-procentiga takten sedan 2005.

Investor´s Business Daily fördjupade 30 juli

Microsofts dominans inom artificiell intelligens och molntjänster

Microsoft, grundat 1975, har förblivit i toppen av teknikindustrin och har nu en marknadsvärdering på 2,5 biljoner dollar, vilket gör det till det näst största i världen efter sin rival, Apple. Trots sin storlek fortsätter Microsoft att vara flexibelt och har dominerat inom mjukvara, spel och molnbaserad databehandling. Nu har företaget tagit en ledande position inom artificiell intelligens (AI), vilket kan bli företagets största finansiella möjlighet någonsin. Microsoft rapporterade nyligen sina finansiella resultat för fjärde kvartalet och hela räkenskapsåret 2023. Trots en trög tillväxt fanns det ljusglimtar inom dess molnsegment, där det levererar spännande AI-verktyg till företag runt om i världen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 juli

AI-teknikens framsteg driver upp S&P 500, investerare rekommenderas att överväga indexfonder

S&P 500 har ökat med 19% i år, delvis tack vare framsteg inom generativ AI, en teknik som skapar innehåll och automatiserar affärsprocesser. AI förväntas förbättra arbetsproduktiviteten avsevärt, vilket påverkar företagens vinster och driver upp Wall Streets förväntningar. Analytiker förutspår att S&P 500 kommer att fortsätta stiga, vilket gör AI-aktier attraktiva. Investerare bör dock också överväga att skydda sig genom att investera i en S&P 500-indexfond, som Vanguard S&P 500 ETF. Fonden spårar prestandan för 500 stora amerikanska företag, vilket ger investerare en diversifierad exponering mot många av världens mest inflytelserika företag.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 juli

OpenAI bötfälls i Sydkorea för oavsiktligt exponering av användardata

OpenAI, företaget bakom den avancerade AI-chattboten ChatGPT, har bötfällts av Sydkoreas personuppgiftsskyddskommission (PIPC) för att oavsiktligt ha exponerat personuppgifter för 687 användare på grund av en bugg. Meta Platforms står också inför betydande böter för liknande överträdelser. PIPC påförde en bot på 2 829 dollar eller 3,6 miljoner KRW på OpenAI. En bugg i ChatGPT:s öppna källkods bibliotek orsakade en oavsiktlig exponering av betalningsinformation för ChatGPT Plus-prenumeranter. PIPC föreslog också åtgärder för att undvika liknande incidenter i framtiden.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 28 juli

Reels växer snabbt, utmanar TikTok

Meta Platforms korta videofunktion Reels, som finns på både Facebook och Instagram, har visat snabb tillväxt bland både användare och annonsörer. Antalet videovisningar på Reels överstiger nu 200 miljarder per dag, upp från 140 miljarder förra hösten. Meta säger att tillväxten delvis beror på företagets förbättrade rekommendationssystem. Reels årliga intäkter har ökat till $10 miljarder, upp från omkring $3 miljarder förra hösten. Mer än tre fjärdedelar av Metas annonsörer placerar annonser på Reels, säger Susan Li, Metas finanschef.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 juli

Alphabet visar stark tillväxt och återhämtning i andra kvartalet

Efter ett utmanande 2022 och tusentals uppsägningar tycks Alphabet (NASDAQ: GOOG)(NASDAQ: GOOGL) återfå sin makt i takt med återhämtningen på reklammarknaden och AI-boomen. Alphabets intäkter ökade med 7% YoY till $74,6 miljarder i andra kvartalet, överträffande analytikernas förväntningar. Molnintäkterna ökade med 28% YoY till $8,03 miljarder, överstigande StreetAccounts uppskattning på $7,87 miljarder. Annonseringsintäkterna ökade bara med 3,3% YoY till $58,14 miljarder. YouTube-intäkterna ökade också till $7,67 miljarder. Alphabets ´andra satsningar´, inklusive självkörande företaget Waymo, ökade med hela 48% och genererade $285 miljoner i försäljning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 juli

Nvidias aktier fortsätter att stiga trots Meta Platforms minskade kapitalutgifter

Nvidia Corp. aktier fortsätter att stiga starkt under 2023, trots att Meta Platforms Inc. meddelade att de kommer att minska sina kapitalutgifter för 2023. Analytikern Mark Lipacis på Jefferies framhäver att Nvidias position som leverantör av AI-produkter innebär att företaget fortfarande kommer att gynnas, eftersom stora delar av Metas 3 miljarder dollar i minskningar inte påverkar AI-utgifterna. Nvidia har dessutom nyligen lanserat en ny serie AI-fokuserade GPU:er. Trots att Meta ännu inte har slutgiltiga planer för sina utgifter 2024, förväntas deras kapitalutgifter öka.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 27 juli

Meta och Microsoft samarbetar för att introducera AI-teknologin Llama 2

Mark Zuckerberg har avslöjat nyckelfaktorerna bakom samarbetet mellan Meta Platforms Inc. och Microsoft Corporation för att introducera Llama 2. Under Meta´s andra kvartalsrapport talade Zuckerberg om samarbetet med Microsoft för att öppna källkoden för Llama-2, företagets senaste och mest avancerade AI-teknologi, tillgänglig för utvecklare och mjukvaruentusiaster över hela världen, gratis. Enligt Zuckerberg är den primära anledningen till samarbetet med Microsoft att Meta saknar ett offentligt molnerbjudande. Genom att samarbeta med Microsoft får Meta tillgång till Microsofts etablerade molnkapaciteter utan att behöva utveckla sin egen molninfrastruktur. Detta strategiska samarbete gör att Meta kan dra nytta av Microsofts expertis inom molnbaserad databehandling, vilket förbättrar deras AI-initiativ.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 juli

Komiker och författare stämmer Meta Platforms och OpenAI för obehörig användning av upphovsrättsskyddat innehåll

Komikern Sarah Silverman och författarna Richard Kadrey och Christopher Golden har nyligen lämnat in grupptalan mot Meta Platforms (moderbolag till Facebook) och OpenAI (stöds av Microsoft Corp.) för påstått obehörig användning av deras upphovsrättsskyddade innehåll för att träna artificiell intelligens (AI) språkmodeller. Stämningarna lämnades in vid federal domstol i San Francisco och lyfter fram de juridiska utmaningar som utvecklare av chattrobotar som förlitar sig på upphovsrättsskyddat material står inför. Stämningarna syftar till att skydda de kärandes rättigheter och fastställa gränser för användning av upphovsrättsskyddat material i AI-utveckling.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Generativ AI förväntas öka produktiviteten och påverka ekonomin

När OpenAI lanserade AI-chattboten ChatGPT den 30 november ökade S&P 500 med mer än 3% och techaktier med AI-produkter steg kraftigt. Analytikern Dan Ives tror att ChatGPT kan öppna dörren till ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet. Generativ AI kan öka den amerikanska arbetsproduktiviteten med 1,5 procentenheter per år under ett decennium, förutspår Goldman Sachs ekonomer. Detta skulle fördubbla den senaste tidens svaga tillväxttakt på 1,4% sedan 2005. Global BNP kan växa med en extra 7 procentenheter, eller 7 biljoner dollar, under samma period.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 juli

Meta rapporterar inkomster idag. Vad man kan förvänta sig.

Meta Platforms har nu blivit en aktör inom artificiell intelligens. Företaget kommer att rapportera sina inkomster idag, men det är oklart vad man kan förvänta sig.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 26 juli

Amerikanska senatorer uttrycker oro över potentiell illvillig användning av AI

Både demokratiska och republikanska senatorer uttryckte oro över potentialen för illvillig användning av artificiell intelligens, med fokus på möjligheten att AI kan användas för att skapa ett biologiskt angrepp. Vid en utfrågning inför en underkommitté i senatens justitieutskott sa Dario Amodei, VD för AI-företaget Anthropic, att AI kan hjälpa annars oskickliga illvilliga aktörer att utveckla biologiska vapen. Amodei sa att AI ännu inte var kapabel att hjälpa till att bygga ett biologiskt vapen, vilket han kallade en ´medium-term´ risk.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 26 juli

Amerikanska senatorer oroade över potentiell skadlig användning av AI

Både demokratiska och republikanska senatorer uttryckte oro på tisdagen över potentialen för en illasinnad användning av artificiell intelligens (AI), med fokus på möjligheten att AI kan användas för att skapa ett biologiskt angrepp. Under en utfrågning inför en underkommitté i senatens justitieutskott sa Dario Amodei, VD för AI-företaget Anthropic, att AI kan hjälpa annars oskickliga illasinnade aktörer att utveckla biologiska vapen. Amodei sa att AI ännu inte kan hjälpa till att bygga ett biologiskt vapen, och kallade det ett ´medium-term´ risk.

Direktlänk Dela KFGO Radio fördjupade 25 juli

AI-företag åtar sig att införa skyddsåtgärder för att hantera riskerna med AI

AI-företag, inklusive Elon Musks nyligen lanserade xAI och Meta Platforms Lama 2, utvecklar AI-drivna plattformar för att förstå universum och effektivisera handelssignaler. I USA har sju ledande AI-företag, inklusive Amazon, Google och Microsoft, åtagit sig att införa skyddsåtgärder för att hantera riskerna med AI. Detta kommer efter ökande tryck för striktare reglering av AI, med oro för dess negativa påverkan på människors liv och spridningen av desinformation. EU har nyligen antagit EU AI Act, den första heltäckande förordningen om AI i världen.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 25 juli

Meta Platforms aktie får uppgradering före rapport, fokus på AI

Aktien i Meta Platforms, moderbolaget till Facebook, har fått en ny tjur på tisdagen, med New Street Research som uppgraderar aktierna. Uppgraderingen kommer före företagets rapport och tyder på en ökad optimism inför företagets prestationer, särskilt inom området för artificiell intelligens (AI).

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 25 juli

Sarah Silverman och författare stämmer Meta och OpenAI för upphovsrättsintrång

Komikern Sarah Silverman samt författarna Richard Kadrey och Christopher Golden har lämnat in grupptalan mot Meta Platforms (moderbolaget till Facebook) och OpenAI (stödd av Microsoft Corp.), med anklagelser om obehörig användning av deras upphovsrättsskyddade innehåll för att träna AI-språkmodeller. Meta och OpenAI har utvecklat stora språkmodeller som syftar till att replikera mänskliga konversationer och automatisera uppgifter. Stämningarna belyser de juridiska utmaningar som utvecklare av chattbotar står inför, som förlitar sig på upphovsrättsskyddat material för att skapa realistiska svar. Kärandena hävdar att Meta och OpenAI använde kopior av deras böcker utan tillstånd genom att få tillgång till olagliga online ´skuggbibliotek´ som innehåller texter från tusentals böcker. Kärandena söker skadestånd och förbudsföreläggande på uppdrag av en landsomfattande klass av upphovsrättsinnehavare vars verk påstås ha kränkts.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 25 juli

AI-aktier toppar listan över aktier nära köppunkter

Artificiell intelligens (AI) aktier inklusive chipproducenten Marvell Technology (MRVL), Arista Networks (ANET) och Synopsys (SNPS), som har lanserat AI-baserade chipdesignverktyg, toppar listan över fem aktier nära köppunkter. Förutom MRVL, ANET och SNPS-aktier, inkluderar listan även viktminskningsläkemedelsledaren Novo Nordisk (NVO) och Heico (HEI), en entreprenör för militära och kommersiella flygplan. ANET-aktien är en del av den framstående IBD 50-listan över ledande tillväxtaktier och ingår också i den aktuella SwingTrader-portföljen. SNPS är en del av IBD Long-Term Leaders-listan, som lyfter fram företag med stabil, tillförlitlig tillväxt som kan vara värda att köpa vid en nedgång.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 24 juli

Teknikjättar kan signalera slutet på molnverksamhetens långsamma tillväxt

USA:s teknikjättar, inklusive Microsoft, Google-ägaren Alphabet, Amazon.com och Meta Platforms, kan signalera ett slut på nästan ett års långsam tillväxt inom deras molnverksamheter. Detta på grund av tecken på ekonomisk motståndskraft som uppmuntrar klienter att öka teknikutgifterna, och en ökning av digitala annonser kommer också att hjälpa till med vinsterna. Företagen, som tillsammans värderas till över 6 biljoner dollar, förväntas rapportera intäkter denna och nästa vecka.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 24 juli

Vita huset säkrar frivilliga åtaganden från AI-företag för säker och ansvarsfull utveckling

Vita huset meddelade på fredagen att det har säkrat frivilliga åtaganden från OpenAI och andra företag för att bidra till säker, säker och transparent utveckling av AI-teknik. Sju framstående AI-företag, nämligen OpenAI, Alphabet (moderbolag till Google), Meta Platforms (tidigare Facebook), Anthropic, Inflection, Amazon.com och Microsoft, har åtagit sig att följa riktlinjer för ansvarsfull AI-utveckling och införa åtgärder för att skilja AI-producerat innehåll med funktioner som vattenmärken på falska bilder. Vita huset kommer också att arbeta med allierade och partner för att etablera en stark internationell ram för att övervaka utvecklingen och användningen av AI.

Direktlänk Dela Techworm fördjupade 21 juli

Top AI-företag lovar att göra tekniken säkrare

Företag inom artificiell intelligens (AI), inklusive OpenAI, Alphabet, Meta Platforms, Anthropic, Inflection, Amazon.com och Microsoft, har frivilligt åtagit sig att implementera åtgärder som vattenstämpling av AI-genererat innehåll för att göra tekniken säkrare. Företagen planerar också att noggrant testa system innan de släpps och dela information om hur man kan minska risker och investera i cybersäkerhet. Detta ses som en seger för Bidens administration i deras försök att reglera tekniken. Kongressen överväger ett lagförslag som skulle kräva att politiska annonser avslöjar om AI användes för att skapa bilder eller annat innehåll.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 21 juli

Stora AI-företag lovar att göra tekniken säkrare

Stora AI-företag, inklusive OpenAI, Alphabet och Meta Platforms, har frivilligt åtagit sig att genomföra åtgärder som att vattenmärka AI-genererat innehåll för att göra tekniken säkrare, enligt Biden-administrationen. Företagen, som också inkluderar Anthropic, Inflection, Amazon.com och OpenAIs partner Microsoft, har lovat att noggrant testa system innan de släpps och dela information om hur man minskar risker och investerar i cybersäkerhet. Detta ses som en vinst för Biden-administrationens ansträngningar att reglera tekniken, som har upplevt en boom i investeringar och konsumentpopulitet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 juli

Meta släpper sin ChatGPT-rival Llama 2 gratis

Facebooks moderbolag Meta Platforms har utvecklat ett artificiellt intelligenssystem som konkurrerar med ChatGPT och Googles Bard, men tar en annan strategi genom att släppa det gratis. Meta samarbetar med Microsoft för att introducera nästa generation av sitt AI storspråkmodell och gör tekniken, känd som Llama 2, gratis för forskning och kommersiellt bruk. Meta har också försökt att skilja sig genom att vara mer öppen än vissa av sina Big Tech-konkurrenter genom att erbjuda en titt på data och kod som de använder för att bygga AI-system. Llama 2 kommer att vara tillgängligt via Microsofts molnplattform Azure, Amazon Web Services och AI-startupen Hugging Face.

Direktlänk Dela Hürriyet Daily News fördjupade 20 juli

Meta lanserar kostnadsfri AI-modell för att konkurrera med OpenAI och Google

Meta Platforms, företaget bakom Facebook och Threads, har lanserat en kostnadsfri version av sin AI-modell för att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Till skillnad från OpenAI och Google, som har släppt AI-produkter med generativa modeller, har Meta lanserat Llama, en språkmodell skapad för forskare. Llama är öppen källkod, vilket gör att alla kan förstå och modifiera dess inre funktioner. Meta har också släppt en uppgraderad version, Llama 2, som är tillgänglig för alla företag att ladda ner eller via ett specialarrangemang med Microsofts molntjänst Azure. Microsoft har också meddelat att de kommer att höja priserna med minst 53% för att få tillgång till nya AI-funktioner i sin kontorsprogramvara.

Direktlänk Dela CoinJournal fördjupade 19 juli

Meta gör AI-modellen Llama öppen källkod för att konkurrera med OpenAI

Meta Platforms gör sin artificiella intelligensmodell för Llama öppen källkod i ett försök att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT. Meta har försökt att skilja sig från mängden genom att öppna en del av sin data och kod för allmänheten, med argumentet att det driver innovation och gör systemen säkrare. VD Mark Zuckerberg meddelade att företaget samarbetar med Microsoft om den nya versionen av modellen, Llama 2, men avslöjade inte de finansiella villkoren.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 19 juli

En cyberbrottsliga från Vietnam har riktat in sig på Facebook-användare, särskilt företag, med syfte att stjäla deras reklamkonton. De utnyttjar malware-infekterade Chrome-tillägg för att stjäla inloggningsuppgifter. Jérôme Segura, senior hotforskare på Malwarebytes, har varnat för dessa attacker och uppmanar företag att vara försiktiga. Attackerna har rapporterats globalt och har hittills påverkat cirka 800 individer och företag, inklusive 310 i USA, med en kompromiss om reklambudget på $180,000. Facebook har informerats om kampanjen och har vidtagit åtgärder.

Hack Read fördjupade 17 juli

Komikern Sarah Silverman och författarna Richard Kadrey och Christopher Golden har lämnat in stämningar om upphovsrättsintrång mot Meta Platforms och OpenAI. De anklagar företagen för att ha använt deras innehåll utan tillstånd för att träna artificiella intelligensspråkmodeller. De hävdar att Meta och OpenAI olagligt utnyttjade deras immateriella rättigheter. Stämningarna, som lämnades in vid en federal domstol, syftar till att hålla dessa teknikjättar ansvariga för det påstådda intrånget och betonar vikten av att skydda skapares rättigheter i det snabbt utvecklande AI-tekniklandskapet.

Cryptopolitan fördjupade 10 juli

Miljardärer investerar i AI-aktier

Artificiell intelligens (AI) har nyligen fått mycket uppmärksamhet tack vare framsteg inom området. Detta har lett till att företag rusar för att dra nytta av de produktivitetsvinster som generativ AI kan ge. Investerare ser också möjligheter att göra vinst på den nuvarande AI-boomen. Flera miljardärer har investerat kraftigt i AI-centrerade aktier. Philippe Laffonts Coatue Management har mer än fördubblat sin position i Meta Platforms, medan Chase Colemans Tiger Global Management nyligen har lagt till sin redan betydande position i Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 juli

Elon Musk stämmer advokatbyrå för att återvinna 90 miljoner dollar i avgifter

Elon Musk har stämt advokatbyrån Wachtell i ett försök att återvinna 90 miljoner dollar som byrån fick från Twitter för att förhindra hans försök att bryta ett förvärvsavtal på 44 miljarder dollar. Musk anklagar Wachtell för att ha utnyttjat Twitter genom att acceptera stora ´framgångsavgifter´ från avgående Twitter-chefer som var tacksamma att Musk skulle tvingas att slutföra köpet. Musk vill återvinna ´överflödiga´ avgifter som Wachtell debiterade enligt ett avtal undertecknat på stängningsdagen.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 9 juli

AI-startup Inflection AI samlar in $1 miljard i andra finansieringsrundan

AI-startupen Inflection AI har samlat in $1 miljard i sin andra finansieringsrunda, vilket sätter en ny standard för hur långt en AI-startup måste skala i termer av pengar, maskiner och mjukvarustackar för att konkurrera i detta område. Inflection AI bygger ett enormt system baserat på Nvidia “Hopper” H100 GPU:er och Quantum 2 InfiniBand-nätverk, vilket kommer att vara ett av de mest kraftfulla systemen på jorden. Företaget har lanserat den personliga AI-tjänsten Pi och har tre kända grundare: Reid Hoffman, Karén Simonyan och Mustafa Suleyman.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 6 juli

Analytiker på Wall Street tävlar om att framhäva de bästa aktierna inom artificiell intelligens (AI) i takt med att investerarintresset ökar. Under företagsrapporteringssamtal har antalet gånger ledningen nämner AI ökat kraftigt. Men trots hype kring AI-aktier, uppmanas investerare att vara försiktiga. AI-teknik använder datoralgoritmer för att efterlikna människans förmåga att lära sig, tolka mönster och göra förutsägelser. De nyaste formerna av AI genererar innehåll. De bästa AI-aktierna att köpa sträcker sig över chiptillverkare, mjukvaruföretag, molnberäkningsleverantörer och teknikjättar som använder AI-verktyg i många applikationer.

Investor´s Business Daily fördjupade 5 juli

Stark tillväxt för teknikfonder under andra kvartalet

Under det andra kvartalet presterade tillväxtfonder med stark teknikvikt bäst bland de mest ägda aktiefonderna. Invesco QQQ, en passiv ETF som spårar ett index bestående av de 100 största icke-finansiella aktierna som handlas på Nasdaq-börsen, ökade med 15,3%, vilket lägger till dess 20,7% avkastning från första kvartalet och ger en avkastning på 39,2% hittills i år. Den största amerikanska passiva fonden, SPDR S&P 500 ETF, ökade med 8,7% under kvartalet, medan Vanguard Total Stock Market Index ökade något mindre, med 8,4%. Bland de största aktiva aktiefonderna presterade Fidelity Contrafund bäst, med en ökning på 12,3%.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 5 juli

Accenture investerar $3 miljarder i AI, fler arbetsgivare inför Juneteenth som betald helgdag, Anheuser-Busch lovar skydda jobb efter reklamfiasko

Konsultföretaget Accenture meddelar en investering på $3 miljarder i AI under de kommande tre åren, vilket kommer att fördubbla företagets AI-fokuserade personal till 80 000. Detta följs av PwC:s beslut att utbilda hela sin personalstyrka på 65 000 anställda i AI-plattformen ChatGPT. Ny data visar att fler arbetsgivare erkänner Juneteenth, som firar slutet på slaveriet, som en betald helgdag. Anheuser-Buschs VD Brendan Whitworth lovar att skydda jobb efter företagets katastrofala reklamkampanj med transinfluencern Dylan Mulvaney. Moneypenny, ett företag för outsourcade receptionister, har funnit att 72% av de amerikanska anläggningschefer de undersökt fortfarande har en receptionist på sitt kontor. Enligt PwC planerar en fjärdedel av de anställda de undersökt att byta jobb under de kommande 12 månaderna, främst för att få bättre lön. Restaurangägaren Taqueria Garibaldi i Kalifornien har beordrats att betala $140 000 i tillbakabetalade löner och skadestånd till 35 anställda på två av sina platser efter att ha anlitat en falsk präst för att få anställda att bekänna ´synder´.

Direktlänk Dela TalentCulture fördjupade 5 juli

Kan Elon Musk och Mark Zuckerberg slåss i Colosseum 2023?

Elon Musk, VD för Tesla Inc och SpaceX, skickade Twitter i kaos med ett tweet om en möjlig kamp i Colosseum, vilket följdes av ett erkännande om behovet att arbeta på hans uthållighet. Detta är i förberedelse för en potentiell UFC-stil burkamp mot Mark Zuckerberg, Meta Platforms Inc´s medgrundare och nuvarande VD. Men det italienska kulturministeriets kontor har dämpat Colosseum-ryktena, då det inte har varit någon formell kontakt eller skriftligt dokument. Fejden mellan Musk och Zuckerberg är inte ny. Den började med SpaceX misslyckade lansering av en Facebook-ägd satellit 2016. Oavsett om kampen äger rum eller inte, har idén redan gett enorm publicitet för både Musk och Zuckerberg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 juni

The Trade Desk-aktien stiger kraftigt tack vare teknikaktiers återhämtning

The Trade Desk, en digital annonspecialist, har haft ett starkt år 2023, med aktien upp 75%, vilket är fem gånger mer än S&P 500. Detta är en stor kontrast till föregående år då aktien sjönk med 51%. En återhämtning inom reklambranschen har bidragit till uppgången. Trots ekonomiska motgångar har The Trade Desk fortsatt att generera årlig tillväxt, även när konkurrenter har haft det svårt. Detta tyder på att företaget är väl positionerat för att dra nytta av marknadens återhämtning, samtidigt som det tar marknadsandelar från konkurrenter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 juni

Elon Musk och Mark Zuckerberg överens om burmatch

Tesla- och SpaceX-grundaren Elon Musk och Meta-grundaren Mark Zuckerberg har kommit överens om att mötas i en burmatch. Det hela började på sociala medier med inlägg på deras respektive plattformar, men Elon Musk var obestridligen den som startade det hela på Twitter. Musk föreslog att mötet skulle äga rum i Las Vegas i oktogonen, vilket innebär en kamp under UFC:s flagg. UFC-presidenten Dana White överväger möjligheterna att samordna matchen med sin organisation och tror att den skulle bli den största matchen någonsin och generera hundratals miljoner dollar till välgörenhet.

Direktlänk Dela The Shadow League fördjupade 24 juni

Elon Musk kritiserar Mark Zuckerberg och Meta Platforms

Elon Musk, VD för Tesla, har uttryckt kritik mot Mark Zuckerberg, VD för Meta Platforms, som äger Facebook, Instagram och WhatsApp. Musk har gett Zuckerberg smeknamnet ´Zuck den fjortonde´, vilket antyder att han anser att Zuckerberg har autokratiska tendenser. Nyligen försökte Zuckerberg minska spänningarna mellan dem genom att påstå att Musk inspirerade honom att genomföra ett sparprogram på Meta. Musk verkar dock inte vara imponerad av Zuckerbergs komplimanger och har varnat för att Meta utvecklar en rival till Twitter, vilket han anser vara skadligt för konsumenterna. Musk har även skämtsamt utmanat Zuckerberg till en MMA-stilscagematch för att lösa deras meningsskiljaktigheter.

Direktlänk Dela Business Lend fördjupade 21 juni

AI påverkar världens rikaste individers ekonomi år 2023

År 2023 har artificiell intelligens haft en betydande inverkan på världens rikaste individers ekonomi, enligt en rapport från Business Insider. Den ökande användningen av det intelligenta språkverktyget ChatGPT har genererat stort intresse bland framstående investerare som har investerat i företag som förväntas driva utvecklingen av AI. Ledande teknikföretag som Meta Platforms (tidigare känt som Facebook) och Nvidia har upplevt märkbara vinster tack vare AI-boomen. Meta Platforms har sett en 134% ökning av värdet på sina aktier under året, drivet av både AI-tillväxt och kostnadsbesparande åtgärder som implementerats som en del av effektiviseringsstrategier ledda av Mark Zuckerberg. Detta har lett till en ökning av över 57 miljarder dollar i Zuckerbergs personliga förmögenhet. Dessutom har Oracle-grundaren Larry Ellison passerat Bill Gates på Business Insiders lista över de rikaste människorna. Ellison har upplevt en 55% ökning av värdet på sina teknikaktier, vilket bidrar till hans enastående finansiella tillväxt med en förmögenhet på 47 miljarder dollar 2023. Microsoft-grundaren Bill Gates har ökat sin personliga förmögenhet med 24 miljarder dollar på grund av ökningen av företagets aktievärde, vilket har lockat miljardärinvestorer intresserade av AI, såsom Stanley Druckenmiller. En annan anmärkningsvärd historia är den om Jensen Huang, grundaren av Nvidia, vars personliga förmögenhet har vuxit med 24 miljarder dollar på grund av den imponerande 192% ökningen av företagets aktievärde, vilket driver Nvidia att uppnå en marknadsvärdering på 1 biljon dollar.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 20 juni

Mark Zuckerbergs förmögenhet överstiger 100 miljarder dollar

Mark Zuckerbergs förmögenhet har överstigit 100 miljarder dollar för första gången sedan februari 2022, vilket gör honom till den tionde rikaste personen i världen. Detta beror på en 3% ökning av aktierna i Meta Platforms, moderbolaget till populära sociala medieplattformar som Facebook, Instagram och WhatsApp, där Zuckerberg är VD. Denna ökning av aktiekurserna resulterade i en imponerande ökning av hans totala förmögenhet med 3 miljarder dollar. Zuckerberg har utnämnt 2023 till Meta´s ”effektivitetsår”.

Direktlänk Dela CEOWORLD Magazine fördjupade 17 juni

Tekniska problem påverkar användare av Facebook, Instagram och WhatsApp

Meta Platforms meddelar att vissa användare hade problem med att komma åt deras produkter som Facebook, Instagram och WhatsApp på fredagen. Företaget arbetar på att återställa normal drift så snabbt som möjligt. Över 15 000 användare rapporterade problem med att komma åt tjänsterna, enligt Downdetector.com. Meta meddelade också att de var medvetna om problem med Ads Manager, deras annonsverktyg som låter varumärken köpa och skapa Facebook-annonser. Tekniska problem inträffade samma dag som TD Bank upplevde en försening med direktinsättningar.

Direktlänk Dela Q107 Toronto fördjupade 17 juni

Meta pressas av brittiska politiker och banker att bekämpa bedrägerier

Sociala mediejätten Meta står inför ökande tryck från brittiska parlamentsledamöter, konsumentgrupper och banksektorn på grund av dess misslyckande att förhindra en ´tsunami´ av bedrägerier på Facebook, Instagram och WhatsApp. Enligt en undersökning av Guardian förlorar britter ´livsförändrande´ summor varje dag på grund av bedrägerier som startar på Metas plattformar. En nationell uppskattning som släpptes denna vecka förutspår att teknikföretagets misslyckande att utrota bedrägerier kommer att kosta brittiska hushåll 250 miljoner pund under 2023. TSB, Barclays, Nationwide och Starling Bank är bland dem som argumenterar för att det 700 miljarder dollar stora kaliforniska teknikföretaget bör bidra ekonomiskt till kostnaderna för återbetalningar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 16 juni

Är ESG en flerbiljonbedrägeri? Elon Musk tycker det

Miljö-, social- och styrningsindustrin (ESG) har växt snabbt under det senaste decenniet. Enligt Forum for Sustainable and Responsible Investment har branschen över 8,4 biljoner dollar i tillgångar. Bloomberg uppskattar att branschens tillgångar kommer att överstiga 41 biljoner dollar 2022 och 53 biljoner dollar 2025. ESG har blivit populärt men också kontroversiellt. Förespråkare menar att ESG hjälper företag att tänka på samhället och sedan på vinsten, medan motståndare hävdar att ESG är en bluff. Utmaningen för ESG är att de flesta mått som används är vaga, särskilt när det gäller miljöaspekten. En lösning skulle kunna vara att dela upp de tre måtten, så att investerare kan fördela medel i företag som fokuserar på miljö, sociala och styrningsaspekter.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupade 16 juni

Mark Zuckerberg återigen bland världens 11 rikaste

Mark Zuckerbergs förmögenhet nådde 100 miljarder dollar för första gången sedan februari 2022, vilket gör honom till världens 11:e rikaste person enligt Forbes beräkningar. Meta Platforms aktier, där Zuckerberg är VD och medgrundare, steg med 3% under dagen, vilket ökade hans förmögenhet med 3 miljarder dollar. Meta Platforms är moderbolaget till sociala medieplattformar som Facebook, Instagram och WhatsApp, samt virtual reality-grenen Oculus. Meta´s aktiekurs har stigit stadigt sedan den nådde en botten i november 2022, med en nästan 220% ökning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 juni

Jack Dorsey utmanar Elon Musks AI-dystopi och hyllar Mark Zuckerberg

I en intervju utmanade Twitters medgrundare och tidigare VD Jack Dorsey Elon Musks dystopiska syn på reglering av artificiell intelligens (AI) och gav oväntat beröm till Meta Platforms Inc. META VD Mark Zuckerberg för hans öppen-källkods-ansats. Dorsey betonade behovet av AI-reglering men uttryckte oro över nuvarande förståelse hos reglerare. Han uppmanade dem att fokusera på grundläggande aspekter av tekniken snarare än att driva specifika resultat. Dorsey prisade Zuckerbergs beslut att öppen-källkoda deras stora språkmodell och betonade betydelsen av öppen-källkods-modeller. Han erkände också potentiella risker i öppen-källkods-utveckling men sade att individer som strävar efter att skydda tekniken och mänskligheten skulle fungera som en balanserande effekt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 juni

Marknaden söker mest inflytelserika personer 2023

Första halvåret av 2023 har varit en avgörande och förbryllande period på finansmarknaderna, med Federal Reserve som höjer räntorna, stora regionala banker som vacklar och ibland misslyckas, och aktier som gör en trevlig återhämtning efter förra årets nedgång. MarketWatch vill veta vilka personer som påverkar marknaderna mest 2023 och ber läsarna om hjälp för att ta fram en lista över de 50 mest inflytelserika personerna på marknaderna. Stora teknikaktier som Nvidia har gynnats av AI-boomen och har sett sina aktier stiga med 160% hittills i år.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 13 juni

Meta visar upp AI-verktyg för chattbotar och bildredigering

Facebooks ägare Meta Platforms visade på torsdagen upp en rad AI-verktyg som företaget utvecklar, inklusive ChatGPT-liknande chattbotar för Messenger och WhatsApp som kan konversera med hjälp av olika personligheter. Företagets chefer demonstrerade också en kommande Instagram-funktion som kan ändra användarfoton via textprompter och en annan som kan skapa emoji-klistermärken för meddelandetjänster. Detta är de första konkreta indikationerna på hur Meta planerar att göra sina generativa AI-verktyg tillgängliga för sina 3,8 miljarder månatliga användare, månader efter att konkurrenter som Google, Microsoft och Snapchat meddelade en rad lanseringar av sådana verktyg i sina produkter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 8 juni

Facebook och dess moderbolag Meta Platforms har varit inblandade i flera rättsfall och förlikningar samt en utredning. Frågorna som rör företagen inkluderar datasekretess och effekterna av sociala medier på den mentala hälsan. Meta har begärt att en domstol avvisar anklagelser om att företaget använder sin Facebook Pixel för att olagligt samla in patienters privata data. FTC har anklagat Meta för att inte följa en integritetsorder från 2020 och föreslår ändringar som skulle innebära större begränsningar för Metas användning av ansiktsigenkänningsteknik. Meta har gått med på att betala 725 miljoner dollar för att lösa anspråk på att Facebook delade användardata med tredje part utan tillstånd och 37,5 miljoner dollar för att lösa anspråk på att företaget spårade platsdata för användare som hade stängt av platsinställningarna för Facebook-appen. Facebook och Instagram är också en del av en utredning om sociala mediers effekter på den mentala hälsan.

Top Class Actions fördjupade 8 juni

Sociala medieplattformar kan möta reglering efter klagomål om falsk kryptovalutareklam

Sociala medieplattformar som Instagram, YouTube, TikTok och Twitter kan möta reglering efter att den europeiska konsumentorganisationen BEUC protesterat mot att plattformarna påstås uppmuntra falsk reklam för kryptovalutor. BEUC har lämnat in ett klagomål till Europeiska kommissionen och konsumentmyndigheter och uppmanar Consumer Protection Cooperation Network att tvinga internetplattformar att införa striktare regler för kryptovalutareklam och förhindra att influerare lurar kunder. BEUC:s generaldirektör Monique Goyens menar att kommande regleringar för kryptovalutor inte gäller för sociala medieföretag som drar nytta av kryptovalutareklam på konsumenternas bekostnad.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 8 juni

Meta Business Suite (tidigare Facebook Business Suite) är en enkel och effektiv plattform för företag att hantera sin närvaro på sociala medier. Plattformen erbjuder verktyg för att enkelt skapa och hantera ett företagskonto, Facebook-sida, analysverktyg och mer, allt från en plats. I denna artikel går vi igenom hur man bäst använder den nya Meta Business Suite för att få ut mesta möjliga av din sociala medie närvaro 2023.

Small Business Trends fördjupade 5 juni

Maskininlärningsverktygsmarknaden analyseras från 2023 till 2030

Global Market Vision har nyligen lagt till en ny rapport om den globala marknaden för maskininlärningsverktyg 2023-2030 i sin databas. Rapporten erbjuder detaljerad analys av den globala industrin för att hjälpa användare och investerare att förstå den övergripande marknadssituationen. Rapporten innehåller värdefull information om forskningsmetodik, marknadsdefinition, marknadsdynamik, viktigaste resultat, marknadssegment, tillväxtfaktorer, begränsningar, utmaningar, marknadsstorlek, främsta investeringsfickor och konkurrensanalys. De största marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Microsoft, IBM, Google, RStudio, Amazon, Oracle, Meta Platforms, Kira, Databricks, DataRobot, OpenText, Scikit-learn, Catalyst, XGBoost och LightGBM.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 25 maj

Nvidia förutspår rekordintäkter på 11 miljarder dollar tack vare generativ AI

Nvidias finansdirektör Colette Kress förutspår att företaget kommer att nå en rekordintäkt på 11 miljarder dollar under kvartalet, vilket överträffar Nvidias årliga intäkter för alla år före 2021. Kress säger att generativ AI och övergången till accelererad databehandling är de två huvudteman som lett till den imponerande intäktsprognosen. Hon beskriver generativ AI som den ´ultimata appen´ för företag, molntjänstleverantörer och pionjärer som bygger stora språkmodeller. Kress menar att generativ AI är en av de viktigaste drivkrafterna för den ökade intäktsprognosen och att efterfrågan kommer från en jämn fördelning av kundtyper, inklusive molntjänstleverantörer, stora konsumentinternetleverantörer och företag.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 25 maj

AI-utveckling driver börsuppgång

Nyliga framsteg inom artificiell intelligens (AI) ger en skjuts åt aktiemarknaden, med S&P 500:s 9% rally i år drivet av några stora aktier, inklusive Microsoft, Google-ägaren Alphabet, Nvidia, Apple och Meta Platforms. Cirka 25% till 50% av vinsterna tillskrivs surrandet kring AI, enligt Jessica Rabe, medgrundare av DataTrek Research. Genom att ta bort de 20 aktier som ägs av AI-relaterade börshandlade fonder från S&P 500 skulle indexets prestanda minska med ungefär 10 procentenheter, vilket skulle sätta aktierna i negativt territorium för året, enligt en analys av Societe Generale.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 20 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare