» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 231 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Mountain View är en stad i Kalifornien, USA. Den ligger i hjärtat av Silicon Valley och är hem för många teknikföretag, inklusive Google och dess moderbolag Alphabet. Staden har en befolkning på cirka 80 000 invånare och täcker en yta av 31,1 kvadratkilometer. Mountain View är känt för sin vackra natur, med närhet till Santa Cruz-bergen och San Francisco-bukten. Staden har en livlig atmosfär och erbjuder många kulturella och rekreationella aktiviteter, såsom konserter, parker och cykelvägar. Mountain Views klimat är behagligt med varma somrar och milda vintrar.

Senaste nytt kring Mountain View

Alternativ till ChatGPT: En översikt över AI språkmodeller

ChatGPT, en AI-plattform för generering av språk, har blivit den mest erkända AI-språkmodellen sedan dess lansering för 12 månader sedan. Här är några av de mest framstående alternativen till ChatGPT: Google Bard, en AI-chatbot som ägs av Alphabet; Microsoft 365 Copilot, en mjukvara som är inbyggd i flera populära produkter; ClickUp, ett AI-verktyg som hjälper användare att skriva bättre och snabbare; Otter AI, ett AI-verktyg som fokuserar mer på transkription än produktion; Chatsonic, en AI-chatbot som bygger på GPT-4 språkmodellen; och Amazon CodeWhisperer, en maskininlärningsdriven kodgenerator.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Ny Google-assistent med Bard AI kommer 2024, men den klassiska assistenten kommer att finnas kvar

Google arbetar på en ny Google-assistent som kommer att vara skyddad av alla Bards artificiella intelligens-tjänster. Detta kommer dock inte att ersätta den klassiska Google-assistenten. Användare kommer att kunna välja mellan standardläget, som kommer att vara det som täcks av Bard, eller det klassiska läget som vi för närvarande har. Den nya Google-assistenten med Bard kommer inte att stödja alla funktioner som för närvarande finns i den klassiska assistenten. Lanseringsdatumet för den nya Google-assistenten med Bard är okänt, men den kommer att finnas tillgänglig under 2024.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 25 november

Google DeepMind skapar AI för att generera musik

Google DeepMind har utvecklat en ny modell, Lyria, som kan skapa musik med instrument och sång i olika genrer. YouTube och Google DeepMind samarbetar på två AI-experiment för musik, inklusive Dream Track, som låter användare skapa 30-sekunders soundtracks för YouTube Shorts i stil med sina favoritartister. DeepMind använder också SynthID för att märka AI-genererat ljud på ett sätt som är ohörbart för människor, och detta vattenmärke kan användas för att spåra ursprunget till AI-genererad musik och förhindra missbruk. Dream Track är redan i händerna på några YouTubers, och den skapar 30-sekunders spår som imiterar artister som Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Sia, T-Pain, Troye Sivan och Papoose.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 20 november

Googles chattbot Bard nu tillgänglig för tonåringar

Tonåringar som uppfyller minimiålderskravet för att hantera sitt eget Google-konto kan från och med idag använda Bard. Verktyget kommer att vara tillgängligt på engelska, med fler språk att komma in i framtiden. Första gången en tonåring ställer en faktabaserad fråga, kommer dubbelkontrollfunktionen att köras automatiskt. När Google lanserade sin Bard-chattbot, var den begränsad till vuxna Google-kontonanvändare. Men det kommer inte att vara fallet från och med idag eftersom Google öppnar Bards dörrar för tonåringar.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 16 november

Google testar Bard-driven assistent på utvalda enheter

Google meddelade nyligen vid lanseringen av Pixel 8-serien att de kommer att testa en version av Google Assistant som drivs av Bard, Googles egna konversations-AI. De första enheterna som kommer att få Assistant med Bard-stöd är Google Pixel 8-serien och den kommande Samsung Galaxy S24-serien. Det finns också hänvisningar till kommande stöd för äldre Tensor-baserade Pixel-telefoner som Pixel 6 och Pixel 7 och Samsung Galaxy S23-serien. Google har också meddelat att Assistant med Bard snart kommer att rullas ut för testenheter, och en bredare lansering kan ske de kommande månaderna.

Direktlänk Dela KnowTechie fördjupade 11 oktober

Google introducerar en smartare version av assistenten med AI-chattboten Bard

Google har tillkännagett en ny, smartare version av sin assistent med sin genererande AI-chattbot Bard. Bard, som syftar till att ge högkvalitativa svar, kommer att kombineras med assistentens personaliserade hjälp för en mer intuitiv och personlig upplevelse. Den nya assistenten kommer först att finnas tillgänglig för testare och kommer sedan att rullas ut till andra iOS- och Android-användare de kommande månaderna. De första enheterna som får den förbättrade assistenten kommer sannolikt att vara Pixel 8 och 8 Pro, samt den kommande Galaxy S24-serien.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 11 oktober

Latinoägda småföretag leder i tillämpningen av AI, visar undersökning

En undersökning utförd av Intuit QuickBooks visar att latinoägda småföretag leder i adoptionen av Artificiell Intelligens (AI), med 86 procent av latinoägda småföretag som använder AI på arbetsplatsen och mer än en tredjedel rapporterar daglig användning. Två tredjedelar (67 procent) vill använda AI i sina företag för att hjälpa till med att förbättra effektiviteten (53 procent), minska fel (49 procent), förbättra beslutsfattandet (40 procent) och minska driftskostnaderna (39 procent). Intuit har också introducerat Intuit Assist, en ny AI-driven finansiell assistent, för att ge personliga, intelligenta rekommendationer till konsumenter och småföretag.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 7 oktober

Google presenterar Google Assistant med Bard på Made by Google 2023

Google presenterade Google Assistant med Bard på sitt nyligen avslutade evenemang Made by Google 2023. Under evenemanget visade sökjätten upp en rad andra spännande produkter inklusive Pixel 8-serien och Pixel Watch 2. Generativa AI-funktioner, inklusive Google Assistant med Bard stod i centrum. Enligt företaget är den nya Assistant med Bard en perfekt blandning av Assistants personliga hjälp och generativt resonerande. Den nya assistenten erbjuder svar som är mer kontextuellt medvetna. Assistenten är tillgänglig för både Android och iOS-användare. Google har bekräftat att Assistant med Bard för närvarande är i sin tidiga utvecklingsfas. Beta-testare kommer att kunna få tillgång till det tidigt. Dessutom bekräftade företaget att funktionen kommer att göras tillgänglig för alla Android- och iOS-användare inom de närmaste månaderna. Den nya assistenten kommer att kunna svara på flera frågor och utföra en mängd olika uppgifter som att ställa in ett larm, erbjuda intelligent AI-generativt svar och mer. Dessutom kommer Bard-stödd Assistant att ha starkare integration med Google-appar, inklusive Google Flights, YouTube, Google Maps, Google Drive, Google Docs och Gmail.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 6 oktober

Google avslöjar generativ AI i senaste Pixel 8-smarttelefoner och smartklockor

Google avslöjade nyligen en rad generativ AI-drivna integrationer och framsteg inbyggda i dess senaste Pixel 8-smarttelefoner och smartklockor. Enligt Rick Osterloh, Senior Vice President of Devices and Services på Google, är det den första telefonen som är konstruerad och byggd för den generativa AI-eran. Google planerar även att förbättra sin Google Assistants konversationsförmåga och övergripande skärpa med hjälp av generativ AI. Trots dessa framsteg rankas Googles Pixel 12:e globalt sett för smarttelefonförsändelser, med endast 0,9% marknadsandel.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 6 oktober

Google leder stora projekt inom AI, mjukvara och hårdvara

Google leder flera stora projekt inom hårdvara, mjukvara och artificiell intelligens. Från Google Bard till Pixel 8, Android 15 till Chromebook-serien finns det något för alla. I oktober släpper företaget en ny generation smartphones, Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Google Bard är en viktig ledare på AI-fronten och nya Bard-produkter kommer att finnas tillgängliga i framtiden. Android 14 släpps snart med nya funktioner, medan Android 15 förväntas medföra betydande förbättringar till systemet nästa år. Det finns också läckor som tyder på att Google arbetar på nya Chromebook-produkter.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 1 oktober

Google Bard låter webbplatser kontrollera åtkomst till generativ AI

Google har introducerat en ny funktion för Bard som låter webbplatsägare eller chefer tillåta eller förhindra att dess generativa AI får åtkomst till dess data. Genom Google-Extended har webbplatser nu kontroll över vad Bard kan komma åt från internet för sin träning. Användare kan nu välja om de vill bidra till att träna Bard på dess massiva internetåtkomst, med Google som ger dem beslutet om generativ AI tar kakan. I Googles senaste blogginlägg meddelade företaget att det har uppdaterat sina webbpubliceringskontroller för ägare, via Google-Extended-funktionen som kommer att användas för att träna Bard.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 29 september

Googles chatbot Bard ska hjälpa användare att känna igen falska fakta

I framtiden kommer Googles chatbot Bard att hjälpa användare att känna igen falska fakta i AI-systemets svar. Svaren från Bard-dialogsystemet kan kontrolleras med ett klick på en knapp med den färgglada Google-logotypen, meddelade Google-chefen Jack Krawczyk. Bard är det första AI-språkmodellen som är villig att erkänna när den är osäker på något. Dubbelkontroll kommer att göras tillgänglig över hela världen, men initialt bara på engelska. Google vill också göra det möjligt för användare att koppla information från sina personliga liv med Bards artificiella intelligens.

Direktlänk Dela IndoNewYork fördjupade 19 september

Google lägger till AI-verktyg från Meta och Anthropic till sin molnplattform

Alphabet´s Google lägger till artificiell intelligensverktyg från företag som Meta Platforms och Anthropic till sin molnplattform. Google´s molnkunder kommer att kunna använda Meta´s Llama 2 stora språkmodell och AI-startup Anthropic´s Claude 2 chatbot. Google har även annonserat ett bredare tillgänglighet av sin Duet AI-produkt för kunder av sin Workspace produktivitetssvit. Google har också nya partnerskap med företag som GE Appliances och Fox Sports. Google meddelade att det gör förbättringar till sina egna AI-modeller och verktyg. Google Cloud meddelade en funktion som kommer att bädda in ett vattenmärke för att indikera att bilder skapades av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Northwest Arkansas Democrat-Gazette fördjupade 3 september

BairesDev avslöjar effekterna av sitt stipendieprogram för teknikutbildning

BairesDev, ett mjukvarulösningsföretag, avslöjar effekterna av sitt stipendieprogram. Initiativet, som lanserades den 8 mars 2023, erbjöd tillgång till över 1 000 online-utbildningskurser på Edtech-plattformen, Platzi, och lockade över 2 000 kvinnor från tio olika länder. Stipendievinnarna har tillgång till sina stipendier fram till mars 2024. Bland de mest efterfrågade områdena var programvaruutveckling, AI-verktyg och mjuka färdigheter. Programmet har haft stor geografisk räckvidd, med ansökningar från mer än tio länder, med Colombia, Brasilien, Argentina och Mexiko i spetsen. BairesDev främjar aktivt könsinkludering i teknik med olika initiativ.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 24 augusti

Googles generativa AI-stöd i Vertex AI är nu allmänt tillgängligt

Google meddelade idag att dess generativa AI-stöd i Vertex AI, företagets maskininlärningsplattform, nu är allmänt tillgängligt. Baserat på Googles modeller som PaLM 2, Imagen och Codey, erbjuder Vertex AI utvecklare tillgång till PaLM:s funktioner för generering och klassificering av text, byggande av ChatGPT-liknande flerstegschatupplevelser och en textinbäddnings-API för uppgifter som semantisk sökning och rekommendationsmotorer. Modellerna kommer att vara tillgängliga som en del av Vertex AI ´Model Garden´, Googles samling av företagsklara grund- och uppgiftsspecifika modeller, och i Generative AI Studio med låg kod. Företaget gör tillkännagivandet i samband med ett litet möte för kunder och partners (Google Cloud Executive Forum) på sitt Bayview Campus i Mountain View idag. En rad Google-partner utnyttjar redan Codey, med GitLab som använder den för sin ´förklara denna sårbarhet´-funktion, till exempel. Canva använder under tiden Vertex AI:s översättningsfunktion för att bättre stödja sina icke-engelsktalande användare och testar nu PaLM-modellen för att göra om korta videoklipp till längre berättelser. Typeface, som fokuserar på kreativa företagsanvändningsfall för generativ AI, meddelade också idag ett partnerskap och djup integration med Googles AI-verktyg. Företaget kommer att utnyttja Googles stora språkmodeller och lanserar Typeface som ett plug-in i Google Workspace Marketplace. DataStax meddelade under tiden att dess Astra DB-databastjänst på Google Cloud nu stöder vektorsökning, en funktion som kommer att låta AI-modeller använda tjänsten för långtidsminne. Grafdatadatabasen Neo4j meddelar också en ny integration med Googles generativa AI-funktioner i Vertex AI. Twilio meddelade också idag att det utforskar nya Vertex-drivna funktioner, inklusive nya personliga ´bästa nästa åtgärd´-rekommendationer för kontaktcenteragenter och automatisering av sammanfattningar av samtal.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 augusti

Mark Cuban Foundation erbjuder AI Bootcamp för gymnasieelever

Mark Cuban Foundation erbjuder en AI (Artificiell Intelligens) Bootcamp för gymnasieelever i behov. Bootcampen, som arrangeras av ThoughtSpot i Mountain View, syftar till att undervisa elever i 9-12: e klass om AI-koncept och grunder. Bootcampen pågår i fyra veckor, på lördagar från 14 oktober till 4 november. Eleverna får lära sig om AI och dess verkliga tillämpningar, inklusive etiska implikationer, TikTok-rekommendationer, smarta hemassistenter, ansiktsigenkänning och självkörande bilar. Eleverna får också möjlighet att arbeta med öppna källkodsverktyg och utveckla sina egna AI-applikationer. Ansökningar ska skickas in före fredagen den 8 september 2023.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 augusti

AI i fokus för teknikföretagens andra kvartalsrapporter

Investerare fokuserade starkt på artificiell intelligens (AI) under teknikföretagens rapportering av andra kvartalets resultat, i förhoppningen om att företag som Microsoft och Advanced Micro Devices kan dra nytta av AI på samma sätt som Nvidia har gjort. Microsofts VD, Satya Nadella, nämnde AI 48 gånger under företagets resultatrapport, en stor ökning från sex gånger året innan. Alphabet, tidigare Google, nämnde AI 47 gånger under sitt samtal, vilket är tre gånger så mycket som föregående år. Meta Platforms, tidigare Facebook, AMD, Amazon och Apple diskuterade också AI under sina respektive kvartalsrapporter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 augusti

Cybersäkerhetsstart-upen Tromzo säkrar 8 miljoner dollar i övertecknad seed-runda

Cybersäkerhetsstart-upen Tromzo, baserad i Mountain View, Kalifornien, har tillkännagivit ytterligare 8 miljoner dollar i en övertecknad seed-runda ledd av Venture Guides. Nya investerare inkluderar Alumni Ventures, Uncorrelated Ventures samt starkt deltagande från befintliga investerare. Tromzo, medgrundat av VD Harshil Parikh och CTO Harshit Chitalia, grundades med en vision att göra företagssäkerhet mer effektiv och handlingskraftig. Företaget har utvecklat en plattform som integrerar med befintliga säkerhetsverktyg, källkodssystem och molnplattformar och använder sin intelligensgraf och AI-funktioner för att prioritera och åtgärda de mest kritiska sårbarheterna i mjukvarumiljön. Med den nya finansieringen planerar Tromzo att påskynda sin tillväxt, utöka sina produktutbud och befästa sin position på marknaden.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 4 augusti

Sundar Pichai och Google står inför sitt 160 miljarder dollar-dilemma

Alphabet VD Sundar Pichai avslöjade nya AI-funktioner på företagets årliga I/O-utvecklarkonferens. Dessa inkluderar en ny Gmail-funktion som automatiskt skapar hela e-postmeddelanden baserat på en textprompt och ett AI-drivet realistiskt 3D-förhandsgranskningsverktyg i Google Maps. Pichai talade också om det kraftfulla PaLM 2 stora språkmodell (LLM) som ligger till grund för mycket av denna teknik, inklusive Bard, Googles ChatGPT-konkurrent. Han nämnde en kraftfull familj av AI-modeller under utveckling, kallad Gemini, som kan utöka AI:s inverkan och dess risker. Google står dock inför utmaningen att omvandla sin traditionella sök- och annonsdrivna affärsmodell till AI-chattbots, som hotar att kannibalisera Googles traditionella sökning.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 juli

Gannett stämmer Google för påstått monopol på annonsteknik

Gannett, den största tidningskedjan i USA och utgivare av USA Today, har stämt Google och anklagar företaget för att försöka monopolisera marknaden för online-annonsering genom att monopolisera annonsteknik. Gannett hävdar att Googles kontroll över verktyg för att köpa och sälja annonser online tvingar förlag att sälja mer billigt annonsutrymme till Alphabet Inc-enheten. Detta lämnar enligt Gannett Google med enorma monopolvinster och mycket mindre intäkter för förlag och dess konkurrenter inom annonsteknik.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 20 juni

Gannett stämmer Google för påstått monopol på onlineannonsering

Gannett, den största amerikanska tidningskedjan, stämmer Google och anklagar teknikjätten för att bryta mot federala konkurrenslagar genom att försöka monopolisera marknaden för onlineannonsering. Gannett hävdar att detta tvingar förläggare att sälja mer annonsutrymme till Google till låga priser, vilket resulterar i kraftigt minskade intäkter för förläggare och Googles konkurrenter inom annonsbranschen. Stämningen kommer efter liknande åtgärder från USA:s justitiedepartement och Europeiska unionen.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 20 juni

Lägg till Google Bard AI på din iPhones hemskärm för enkel åtkomst

Google Bard AI är Googles svar på OpenAIs ChatGPT och är tillgänglig för nästan alla i världen. Även om det inte finns en dedikerad iPhone-app för Bard ännu, kan användare fortfarande lägga till Bard på sin iPhones hemskärm för enkel åtkomst. För att göra detta, gå till bard.google.com i Safari, acceptera alla villkor och logga in med ditt Google-konto. Klicka sedan på Dela-knappen längst ner i Safari och välj Lägg till på hemskärmen. Döp bokmärket till Bard och tryck på Lägg till. Nu kan du enkelt komma åt Bard genom att trycka på den nyss tillagda ikonen på din iPhones hemskärm.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 26 maj

Googles framtida AI-assistent saknas i dess produktportfölj

Google I/O 2023 presenterade flera produkter och uppdateringar, men en nästa generations AI-assistent som kan integreras i Googles ekosystem saknades. Google fortsätter att arbeta med att förbättra AI, men det är fortfarande oklart hur företaget planerar att använda AI i sin fysiska produktportfölj. Pixel Tablet hade varit mer spännande om det hade integrerat Bard i våra hem. Integration i Googles Home-ekosystem verkar vara ett oundvikligt nästa steg som skulle förbättra användningen av smarta högtalare och skärmar. Googles Tensor G2-processor är byggd för maskininlärning på enheten, men företaget har inga planer att använda det för att förbättra Assistant och ta generativ AI till våra fickor.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 21 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare