» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 210 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Mountain View är en stad i Kalifornien, USA. Den ligger i hjärtat av Silicon Valley och är hem för många teknikföretag, inklusive Google och dess moderbolag Alphabet. Staden har en befolkning på cirka 80 000 invånare och täcker en yta av 31,1 kvadratkilometer. Mountain View är känt för sin vackra natur, med närhet till Santa Cruz-bergen och San Francisco-bukten. Staden har en livlig atmosfär och erbjuder många kulturella och rekreationella aktiviteter, såsom konserter, parker och cykelvägar. Mountain Views klimat är behagligt med varma somrar och milda vintrar.

Senaste nytt kring Mountain View

Google I/O 2024 fokuserar mer på utvecklare, inre hackathon annonserat

Google I/O 2024 kändes mer som en utvecklarkonferens, sträckte sig över två dagar med en tredje dag dedikerad till en intern ´Demo Slam´-händelse. Google meddelade också ett internt Gemini-hackathon. Det fanns ingen I/O 2020, medan 2021 strömmades framför en mycket begränsad livepublik i Mountain View. Deltagare bjöds in för en dag 2022 och 2023. Efter huvudanförandet 2024 höll Google live-sessioner för deltagare på plats, samt eftermiddagsevenemang. I/O 2024 kändes redan som en tredagars händelse, eftersom de förinspelade livesessionerna släpptes på YouTube på torsdag morgon.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Sony Music Group varnar AI-utvecklare att inte använda deras artisters musik utan tillstånd

Sony Music Group har skickat brev till 700 utvecklare av artificiell intelligens och musikstreamingtjänster och varnat dem för att inte använda dess artisters musik för att träna generativa AI-verktyg utan deras tillstånd. Sony Music Group, ett av de tre största inspelningsmusikföretagen, sade att det explicit väljer bort användningen av dess musik för träning eller utveckling av AI-modeller genom text- eller datautvinning eller webbskrapning. Bland Sony Music Groups artister finns Celine Dion, Doja Cat och Harry Styles. Brev skickades till företag inklusive San Francisco-baserade ChatGPT-skaparen OpenAI och Mountain View-baserade sökjätten Google.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade igår

Google förbereder stora tillkännagivanden vid sin årliga utvecklarmöte I/O 2024

Google planerar att starta sitt årliga utvecklarmöte, I/O 2024, idag i Mountain View, Kalifornien. Evenemanget förväntas se stora tillkännagivanden relaterade till Gemini AI, Android 15 och mer. Android 15, som för närvarande är i beta, är exklusivt tillgängligt för testning på Pixel-enheter. Google förväntas integrera Gemini AI-funktionalitet i olika applikationer, inklusive Google Maps, Chrome, Google Workspace, Gmail och mer. Dessutom planerar Google att introducera en ny Pixel-exklusiv virtuell assistent kallad ´Pixie´, drivs av Gemini AI. Google har också meddelat en betydande uppgradering till sitt bärbara operativsystem, Wear OS.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 14 maj

Google står starkt trots AI-hot, enligt Bank of America

Trots farhågor om att generativ AI skulle hota Google, har företaget visat sig vara framgångsrikt. Google har stora företagskunder som Goldman Sachs som stödjer sin nya och förbättrade chatbot Gemini. Googles första kvartalsintäkter, drivna delvis av Googles nya AI-verktyg, slog Wall Streets förväntningar. Nu förbereder sig Google för att tillkännage fler AI-uppdateringar på sin utvecklarkonferens, Google I/O. Dessa AI-uppdateringar kommer att ´förstärka´ Google som en AI-vinnare, enligt Bank of Americas Justin Post och Nitin Bansal.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 13 maj

Google I/O 2024: Förväntade AI-nyheter och potentiell ny hårdvara

Google har haft ett händelserikt år, med omnamngivning av sin AI-chatbot från Bard till Gemini och flera nya AI-modeller. På årets Google I/O förväntas företaget göra ännu fler tillkännagivanden om AI, dess olika appar och tjänster, och potentiellt ny hårdvara. Googles årliga utvecklarkonferens äger rum den 14 och 15 maj på Shoreline Amphitheatre i Mountain View, Kalifornien. Huvudpunkten kommer att vara artificiell intelligens, med över 10 bekräftade utvecklarsessioner relaterade till generativ AI. Dessutom kommer nyheter om Android 15 och Wear OS 5 att presenteras.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 13 maj

Google I/O 2024: Fokus på mjukvara och AI, mindre hårdvara

Google I/O, som främst är en utvecklarkonferens med fokus på mjukvara, har på senare år dragit mycket uppmärksamhet för sina hårdvaruavslöjanden. I år ser det dock ut att bli lugnare på hårdvarufronten. Med Pixel 8a:s specifikationer redan bekräftade förra veckan, verkar Google rensa däcket för att säkerställa maximal täckning för sina mjukvaru- och AI-annonseringar. Eventet börjar med en keynote-presentation som sänds live från Shoreline Amphitheatre i Mountain View. Förväntningarna är höga för Android 15 och företagets AI-modell Gemini.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 11 maj

Sundar Pichai diskuterar Google´s Gemini-kontrovers och nyliga uppsägningar

Google´s VD, Sundar Pichai, har öppet diskuterat kontroversen kring bilder genererade av Google´s Gemini och företagets nyligen uppsägningar. Pichai kallade Gemini´s kontroversiella svar ´oacceptabla´ och tar fullt ansvar för de beslut som lett till situationen. Han nämnde att företaget omtränar dessa modeller för att förbättra produkten. Pichai talade också om Googles framtid, med fokus på sökning som genererar $300 miljarder i årlig intäkt. Google har nyligen avskedat cirka 200 anställda från sitt kärnteam och ytterligare 28 anställda involverade i protester mot företagets molndatoravtal med den israeliska regeringen.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 9 maj

Google ansöker om varumärket RealFill för AI-funktioner i mobilkameror

Googles nuvarande toppmoderna AI-funktioner för mobilkameror inkluderar borttagning av oönskade objekt från foton och flyttning av andra till bättre positioner. Nästa stora sak förväntas hjälpa användaren att reparera eller återställa bilder på nya och generativa sätt. Det ryktas nu att Google har ett namn för denna kommande teknik. Företaget har registrerat termen RealFill hos US Patents and Trademarks Office (USPTO). IP hänvisar till skapandet av ´generativa modeller´ och ett sätt att ´använda artificiell intelligens (AI) för att fylla i bilder´.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 29 april

Google förbättrar sin AI bildigenkänning efter kritik

Tidigare i år kritiserades Googles ChatGPT-rival för att felaktigt framställa människor av olika raser. Problemet uppmärksammades när Geminis bildgenerator började producera felaktiga bilder som missrepresenterade historiska figurer. I februari drog Google tillbaka Geminis bildgenereringsfunktion efter omfattande kritik. Google har ännu inte återinfört Geminis förmåga att generera bilder av människor. Googles AI-ledare, Demis Hassabis, sa att det skulle återlanseras inom veckor. Prabhakar Raghavan, Googles sökchef, meddelade nyligen att Geminis team har gjort betydande framsteg i att förbättra företagets AI bildigenkänning.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 27 april

Google investerar kraftigt i AI för att konkurrera med Microsoft och OpenAI

Google förbereder sig för att investera betydande medel i Project Gemini för att bli en stark konkurrent i den eskalerande kapprustningen inom artificiell intelligens (AI). Företagets AI-chef, Demis Hassabis, som också var medgrundare till DeepMind innan det förvärvades av Google, har signalerat företagets engagemang för innovation inom AI-teknologi. Google planerar att investera över 100 miljarder dollar för att konkurrera med Microsoft och OpenAI:s påstådda superdatorinitiativ, Stargate. Alphabet Inc, Googles moderbolag, har tidigare investerat stora summor i AI, inklusive 600 miljoner dollar för förvärvet av DeepMind.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 17 april

OnePlus samarbetar med Google för att förbättra AI-kraften i sina smartphones

OnePlus har meddelat att de har inlett ett samarbete med Google för att förbättra AI-kraften i sina smartphones över tid. De är nu berättigade att integrera Googles mest kraftfulla stora språkmodeller (LLM) hittills, vilket kan möjliggöra funktioner som Gemini-drivna sökningar och innehållsbearbetning på enheter som OnePlus 12 snart. Smartphones från tvillingmärkena OPPO och OnePlus har börjat få AI-fotoredigeringsfunktioner 2024. De bygger på OEM: s egen AndesGPT-modell, men de ska förstärkas av andra direkt från Google snart. OnePlus medgrundare och OPPO:s produktchef Pete Lau har meddelat att märket nu siktar på att slå andra märken för att vara först med Gemini-kapabla smartphones på marknaden i år.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 13 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google lanserar Gemini Code Assist, ett AI-drivet verktyg för kodförståelse

Google har annonserat Gemini Code Assist, ett AI-drivet verktyg för kodförståelse, vid sitt Google Cloud Next-evenemang. Verktyget, som liknar GitHub´s Copilot Enterprise, kan användas med de senaste Gemini-modellerna för att hjälpa utvecklare som arbetar i redigerare som VS Code och JetBrains. Google planerar att ´rebrand´ tjänsten, liknande vad Microsoft gjorde med Bing AI Chat, och nu drivs den av de nya Gemini-modellerna. Gemini Code Assist kan anpassas till utvecklarnas specifika behov och stöds av Googles Gemini 1.5 Pro-modell.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 12 april

Google lanserar AI-drivet verktyg Gemini Code Assist och ARM-baserad CPU Axion

Google har tillkännagivit Gemini Code Assist, ett AI-drivet verktyg för att tolka kod, vid sitt Google Cloud Next-evenemang. Verktyget har liknande kapacitet som GitHub´s Copilot Enterprise och kan användas med de senaste Gemini-modellerna för att hjälpa utvecklare som arbetar i redigerare som VS Code och JetBrains. Gemini Code Assist är en vidareutveckling och omnamngivning av företagets tidigare verktyg Duet AI for Developers från 2023, nu drivet av nya Gemini-modeller. Verktyget är för närvarande live i privat granskning och kan anpassas till privata kodbasar för att skapa kod som passar specifika behov. Google har också meddelat att de går in i ARM-baserade CPU:er med Axion och Gemini-drivna Cloud Assist.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 9 april

Google tillkännager Gemini Code Assist, ett AI-drivet kodtolkningsverktyg

Google har tillkännagett Gemini Code Assist, ett AI-drivet verktyg för att tolka koder, vid sitt Google Cloud Next-evenemang. Verktyget har liknande funktioner som GitHub´s Copilot Enterprise och kan användas med de senaste Gemini-modellerna för att hjälpa utvecklare som arbetar i redigerare som VS Code och JetBrains. Detta är i grunden samma tjänst som den tidigare Codey-drivna Duet AI för utvecklare från 2023. Företaget har dock ´omvandlat´ det, likt vad Microsoft gjorde med Bing AI Chat, och nu drivs det av de nya Gemini-modellerna. Förutom namnbytet och den uppenbara migrationen, får du också kodanpassning. Google meddelade också att de går in i ARM-baserade CPU:er som kallas Axion och Gemini-drivna Cloud Assist för att hjälpa ´molnteam att designa, driva och optimera sin applikations livscykel.´

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 9 april

Google integrerar Gemini AI i fler applikationer

Google fortsätter att utöka användningen av sin Gemini AI, med målet att integrera den i så många av sina applikationer som möjligt. Efter att ha införlivats i Messages, kommer Gemini nu att bli en del av Google för Android. Användare kommer att märka en ny ruta överst på sidan där de kan växla mellan Google-sökning och Gemini AI-assistent. Användare kan välja mellan förinspelade frågor eller skriva sina egna, antingen på tangentbordet eller via röst. Det är också möjligt att dela en bild om man har någon fråga eller begäran om den.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 8 april

Startupen för autonom bilteknik Ghost Autonomy stänger ned sin verksamhet

Autonom bilteknik-startupen Ghost Autonomy har stängt ned sin verksamhet. Företaget, som hade samlat in nästan 220 miljoner dollar, publicerade ett meddelande på sin webbplats om att det hade avslutat sina globala verksamheter och avvecklat företaget. Ghost Autonomy, som hade omkring 100 anställda, hade verksamhet i Mountain View, Dallas och Sydney. Avstängningen kommer bara fem månader efter att startupen samarbetade med OpenAI genom OpenAI Startup Fund för att få tidig tillgång till OpenAI-system och Azure-resurser från Microsoft. Ghost fick också en investering på 5 miljoner dollar från OpenAI.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 3 april

Google anställer tidigare OpenAI-talang för att förstärka sitt AI-team

Google har anställt Logan Kilpatrick, tidigare utvecklarförespråkare för Microsoft-stödda OpenAI, för att ansluta till sitt AI-studio. Kilpatrick kommer att ta på sig en ny roll som senior produktchef, med ansvar för att stödja Gemini API och bygga det mest AI-utvecklarfokuserade teamet globalt. Han planerar att göra Google till det bästa hemmet för utvecklare som bygger med AI. Gemini, Googles AI-språkmodell, är motorn bakom dess välkända chatbot med samma namn. Gemini API är ett verktyg från Google som låter utvecklare och företag använda Gemini Pro, deras toppklassiga AI-modell.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 2 april

Activeloop samlar in 11 miljoner dollar i serie A-finansiering

Databas AI-företaget Activeloop har samlat in 11 miljoner dollar i serie A-finansiering från Streamlined Ventures, Y Combinator, Samsung Next, Alumni Ventures och Dispersion Capital. Detta tar Activeloops totala finansiering till cirka 20 miljoner dollar. Activeloops Deep Lake kopplar ostrukturerade data till maskininlärningsmodeller och erbjuder avancerad lagring och exakt återhämtning för maskininlärning. Företagets databas används av Fortune 500-företag inom reglerade sektorer som biopharma, MedTech, juridik och bilindustri. Innovativa företag som Bayer Radiology och Matterport använder Activeloop för att träna och finjustera stora språk- och djupinlärningsmodeller.

Direktlänk Dela insideHPC fördjupade 26 mars

Apple överväger att använda Googles Gemini AI på iDevices

Apple arbetar rapporterat på ett avtal med Google för att ta med Googles Gemini AI till iDevices, vilket antyder att Apples egna ansträngningar att utveckla en lämplig generativ AI-modell har stagnerat. Det är oklart vad det potentiella AI-samarbetet innebär för Apples egna AI-ansträngningar i framtiden, men det ser inte bra ut. Apple har investerat miljarder i att utveckla sin egen generativa AI och rapporter pekar på att Apple arbetar på generativ AI som skulle köras på iPhone, inte från molnet. Enligt en rapport är Apples egen generativa AI ´fortfarande underlägsen´ jämfört med Gemini och produkter från andra AI-utvecklare.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 18 mars

Google I/O 2024: Fokus på AI och nya Pixel 8a

Google I/O, Googles stora årliga teknikevent, kommer att äga rum den 14 och 15 maj. Där kommer de att visa upp ny teknik, inklusive förbättringar inom artificiell intelligens (AI) och möjligen presentera en ny telefon, Pixel 8a. Eventet, som hålls i Mountain View, Kalifornien, lockar mjukvaruskapare och teknikfans från hela världen. Sundar Pichai, Googles VD, förväntas tala om förbättringar av Android, Wear OS, Gmail och andra produkter. Google planerar också att göra ändringar i andra produkter som Gmail och Google Photos.

Direktlänk Dela Nextgenhero.io fördjupade 15 mars

Google bekräftar datum för Google I/O 2024

Google har bekräftat datumet för 2024 års upplaga av Google I/O. Evenemanget kommer att hållas den 14 maj och kan komma att fokusera på Android 15, Gemini och Pixel 8a. Google I/O är en årlig konferens dedikerad till utvecklare, och datumet för 2024 års upplaga bekräftades genom ett litet spel online. Vi förväntar oss att företaget officiellt kommer att tillkännage Android 15. Förutom Android förväntas Google också utveckla sina planer kring generativ AI. Det kan också vara ett tillfälle för Google att tillkännage en ny version av Google Assistant, baserad på Gemini-intelligens. Slutligen förväntas tillkännagivandet av Google Pixel 8a.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 15 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Dålig WiFi-uppkoppling stör Google AI-utvecklare

Google byggde en byggnad vid namn Bay View vid företagets högkvarter i Mountain View, Kalifornien, där utvecklare som ansvarar för företagets AI-projekt samlas. Men utvecklarna har haft problem med dålig WiFi-uppkoppling, vilket har påverkat deras arbete. För att få en bra internetuppkoppling har de anställda behövt använda sina mobiltelefoner eller koppla in ethernet-kablar i datorerna.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 8 mars

Före detta Google-ingenjör åtalas för stöld av AI-teknologi

En kinesisk medborgare som nyligen slutade sitt jobb som mjukvaruingenjör för Google i Kalifornien har åtalats för att ha försökt överföra artificiell intelligens-teknologi till ett Peking-baserat företag som betalade honom i hemlighet, enligt en federal åtalspunkt som avslöjades på onsdag. Åklagare anklagar Linwei Ding, som var en del av teamet som designar och underhåller Googles omfattande AI-superdator datasystem, för att ha stulit information om systemets ´arkitektur och funktionalitet´ och för att ha snott programvara som används för att ´orkestrera´ superdatorer ´i framkant av maskininlärning och AI-teknologi´. Från maj 2022 till maj 2023 laddade herr Ding, även känd som Leon, upp 500 filer, många innehållande företagshemligheter, från sin Google-utgivna bärbara dator till molnet genom att använda ett flerstegsschema som tillät honom att ´undvika omedelbar upptäckt´, enligt USA:s åklagarmyndighet för Norra distriktet i Kalifornien. Herr Ding greps på onsdag morgon i sitt hem i Newark, Kalifornien, inte långt från Googles stora huvudcampus i Mountain View, sa tjänstemän.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 7 mars

H2O.ai släpper H2O-Danube-1.8B, en öppen källkodsmodell för naturligt språk

H2O.ai, ledande inom öppen källkod för generativ AI och maskininlärning, meddelar släppet av H2O-Danube-1.8B - en öppen källkodsmodell för naturligt språk med 1,8 miljarder parametrar. Trots att den tränats på betydligt mindre data än jämförbara modeller, visar resultaten att H2O-Danube-1.8B presterar mycket konkurrenskraftigt över ett brett spektrum av uppgifter inom naturligt språk. Företaget meddelade även släppet av H2O-Danube-1.8B-Chat, en version av modellen specifikt finjusterad för konversationsapplikationer.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 29 februari

Google förklarar varför Gemini skapade felaktiga och stötande bilder

Google har nu förklarat varför deras AI-program Gemini genererade felaktiga och stötande bilder av människor. Enligt företaget var det två saker som gick fel och ledde till att AI:en överkompenserade. Gemini kommer inte att återuppta generering av människobilder förrän betydande förbättringar har gjorts. Företaget har sedan Gemini skapade de stötande bilderna stängt av dess förmögenhet att producera bilder av människor och har nu släppt en ursäkt samt en förklaring till vad som hände.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 23 februari

Elon Musk kritiserar Google för sin AI Chatbot Gemini

Tesla och xAI:s VD Elon Musk har kritiserat Google i den pågående kontroversen kring text-till-bild-genereringsfunktionen i dess AI-chatbot Gemini. Google´s Gemini chatbot har anklagats för att vara ´för vaken´ genom att generera historiskt felaktiga bilder som skildrar andra världskrigets soldater och Amerikas grundläggande fäder. Musk kallade Google ´galen´ och ´anti-civilisation´, och hävdade att företaget med bas i Mountain View, Kalifornien, hade överdrivit med AI:ns bildgenereringsförmågor i Gemini.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 23 februari

Google arbetar med att fixa sin AI-bildbot Gemini efter kritik

Google arbetar för att fixa sitt nya AI-drivna verktyg för att skapa bilder, efter påståenden om att det överkorrigerade mot risken för att vara rasistiskt. Användare påpekade att företagets Gemini-bot levererade bilder som visade en mängd olika kön och etniciteter, även när det var historiskt felaktigt. Till exempel resulterade en uppmaning att söka bilder på USA:s grundande fäder i bilder på kvinnor och personer av färg. Google, som står under press för att bevisa att det inte halkar efter i AI-utveckling, släppte sin senaste version av Gemini förra veckan.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 21 februari

Groq strävar efter att leverera AI 75 gånger snabbare än människan kan skriva

Groq, ett företag som skapar specialdesignad hårdvara för att köra AI-språkmodeller, strävar efter att leverera snabbare AI – 75 gånger snabbare än genomsnittspersonen kan skriva. Företaget specialiserar sig på att utveckla högpresterande processorer och programvarulösningar för AI, maskininlärning och högpresterande databehandlingsapplikationer. Groq använder annan hårdvara än sina konkurrenter och har byggt chips, så kallade språkbearbetningsenheter (LPUs), som är utformade för att arbeta med stora språkmoder. Företaget hävdar att dess användare redan använder dess motor och API för att köra LLM:er upp till 10 gånger snabbare än GPU-baserade alternativ.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 20 februari

Google integrerar sin AI-chatbot Gemini i Chrome

Google har börjat testa sin AI-chatbot Gemini i webbläsaren Google Chrome, i syfte att konkurrera på marknaden för generativ AI. Gemini är bara tillgänglig för användare som är anmälda till Chrome-utvecklingsversionen. För att använda Gemini måste användare ha den senaste versionen av Chrome Canary installerad och följa vissa instruktioner. När Gemini är integrerad kan användare interagera med AI:n genom att skriva ett @ i adressfältet. Det är oklart hur Gemini kommer att samla in privat data.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 18 februari

Google byter namn på sin AI-chatbot till Gemini och lanserar ny Android-app

Google har beslutat att byta namn på sin artificiella intelligens chatbot Bard till Gemini. Applikationen och AI-modellen som driver den har nu samma namn. Gemini lanserar en ny app för Android som nu är tillgänglig och kan användas som ersättning för den traditionella Google Assistant. Det finns ännu ingen dedikerad iPhone-app för Gemini, men iOS-användare kan få tillgång till den virtuella assistenten via den officiella Google-appen. Google har också lanserat Gemini Advanced, tidigare känd som Bard Advanced. Användare måste betala 19,99 dollar per månad för att använda denna version av chatboten. Google Gemini-appen kan för tillfället endast laddas ner i USA, men en global lansering planeras inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 9 februari

Google introducerar AI-appen Gemini för att konkurrera med Microsofts ChatGPT

Google introducerar en kostnadsfri artificiell intelligens-app vid namn Gemini som kommer att möjliggöra för människor att förlita sig på teknologi istället för sina egna hjärnor för att skriva, tolka vad de läser och utföra ett antal andra uppgifter i sina liv. Gemini, uppkallad efter ett AI-projekt som avtäcktes förra året, innebär att Google pensionerar Bard-varumärket som introducerades för ett år sedan. Gemini-appen kommer att släppas i USA på engelska innan den expanderar till Asien-Stillahavsregionen nästa vecka, med versioner på japanska och koreanska. Det finns en gratis version samt en $20-per-månad Gemini Advanced-alternativ, som kommer att drivas av en AI-teknologi kallad ´Ultra 1.0´.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 8 februari

Förbättringar i GPT-4 hjälper till med PPC-marknadsföring

Generative AI, specifikt GPT-4, har visat sig vara användbart för olika PPC-uppgifter som att hantera sökord, skriva annonstext och hjälpa till med publikutveckling. Trots detta finns det utmaningar, till exempel att avgöra vilken befintlig domänexpertis som ska prioriteras, koppla till företagsdata och integrera i etablerade arbetsflöden. För att lösa dessa problem kan PPC-marknadsförare fokusera på fyra aspekter: promptteknik, plugins, anpassade GPTs och åtgärder.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 1 februari

Google Assistant kommer att slås samman med Google Bard i mars

Enligt läckor kan Google Assistant och Google Bard slås samman i mars. Den nya versionen av assistenten, kallad ´Assistent med Bard´, har visats i en officiell demo och förväntas förbättra förståelsen av mänskligt språk och ge mer berikade svar. Det är oklart om namnet kommer att förenklas. Den nya assistenten kommer att vara kompatibel med Pixel 6 och nyare. Det har även framkommit att den kommer att vara exklusiv för Pixels med Tensor-processorer. Pixel Fold och Pixel Tablet har listats som icke-kompatibla enheter, men detta antas vara felaktig information.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 29 januari

Google meddelar nya uppsägningar, fackförbund kritiserar

Google har meddelat en ny omgång av uppsägningar, särskilt riktade mot dess förstärkta verklighetshårdvaruteam och centrala ingenjörsavdelning. Detta är en del av företagets strategiska skifte mot en originalutrustningstillverkarpartnerskapsmodell och integrationen av dess Bard chatbot-teknologi i Googles röstassistent. Alphabet Workers Union har uttryckt sin kritik mot uppsägningarna på sociala nätverk, med tanke på Googles starka finansiella prestationer trots arbetskraftsminskningarna. Amazon har gjort liknande drag genom att minska personalen i sin Prime Video-avdelning.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 11 januari

Googles AI Bard kommer att förbättra Google Assistant

Googles artificiella intelligens (AI), Bard, ska snart integreras i Google Assistant för att göra det mer effektivt. Bard AI, som ursprungligen lanserades som en oberoende produkt, kommer att bli en integrerad del av Google Assistant. Målet är att förbättra effektiviteten på alla nivåer. Användare kommer att ha möjlighet att välja mellan den klassiska versionen av Google Assistant eller den som är förstärkt med AI. Vid lanseringen av Google Assistant kommer användarna att uppmuntras att prova Bard. Det finns ingen officiell lanseringsdatum för Bard i Google Assistant ännu.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 4 januari

Google förbättrar sin röstassistent med AI Chatbot Integration

Google planerar att förbättra sin röstassistent genom att integrera den med sin artificiella intelligens (AI) chatbot, Bard. Denna uppgradering kommer att göra Google Assistant smartare, och skärmdumpar visar att Bard kommer att nå Google Assistant genom Google-appen. Det kommer också att finnas en popup-fönster och en omkopplare för att ändra beteendet hos röstassistenten. Google ger oss att förstå att Assistant med Bard kommer att ersätta den upplevelse som assistenten hittills har gett oss. Det finns ingen officiell lanseringsdatum för Assistant med Bard ännu, men utvecklingen verkar vara nära att se dagens ljus.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 3 januari

Ett preliminärt avtal om nya Europeiska Unionens regler för användning av artificiell intelligens (AI) har nåtts den 8 december. Dessa regler, som täcker olika aspekter av AI-användning, inklusive regeringars användning av AI i biometrisk övervakning och reglering av AI-system som ChatGPT, kommer inte att träda i kraft förrän om två år. Under tiden fortsätter utvecklingen inom AI-sektorn. Google har introducerat en ny familj av generativa AI-modeller för sjukvårdsindustrin, kallad MedLM. Dessutom har Google visat att de kan bygga toppmoderna AI-system helt in-house, och lanserade även Gemini Pro för företag.

PYMNTS fördjupade 16 december

Google arbetar på ett AI-projekt för att berätta din livshistoria

Google arbetar på ett nytt AI-projekt kallat Ellmann, som syftar till att känna oss på ett mycket mer personligt och intimt sätt genom vår digitala fotavtryck på nätverket. Enligt rapporter från CNBC skulle detta nya projekt använda LLM för att bli medveten om vad som händer på ett fotografi. Google Fotos skulle hjälpa till i processen genom att samla data från sökresultaten och hitta mönster som finns i fotot. Google skulle också arbeta på något som kallas Ellmann Chat, vilket är en mer personlig och intim version av ChatGPT. Detta väcker vissa tvivel när det gäller användarnas integritet och säkerhet.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 13 december

Google lanserar ny AI-modell kallad Gemini

Google har nyligen lanserat sin egen artificiella intelligens (AI) kallad Gemini. Det är en ny modell som är tillgänglig på Bard-plattformen och kommer gradvis att utökas till andra Google-tjänster. Gemini är en multimodal modell som kan förstå olika typer av information, till exempel text, bilder, ljud och programmeringskod. Google vill att Gemini ska vara efterföljaren till PaLM, den AI-modell som Bard för närvarande använder. Gemini kommer gradvis att ersätta PaLM. Gemini har tre versioner: Ultra, Pro och Nano. Gemini och dess olika versioner kommer att anlända stegvis under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela Clever Con Media fördjupade 12 december

Chatbot-konkurrens: Googles Gemini utmanar ChatGPT

En nyligen genomförd jämförelse mellan chatbotarna Gemini, utvecklad av Google, och ChatGPT visar att konkurrensen mellan dem ökar. Testet, utfört av tidningen Ars Technica, visade att ChatGPT fortfarande leder, men med en mindre marginal än i tidigare tester. Detta tyder på att Google har gjort framsteg med sin AI-teknologi. Det bör noteras att dessa resultat är subjektiva och kanske inte fullt ut representerar potentialen hos de två teknologierna. Enligt Google har Gemini överlägsen prestanda jämfört med de bästa nuvarande modellerna i 30 av 32 akademiska industriella benchmarks som används inom ramen för ett stort språkmodell.

Direktlänk Dela Hardwood Paroxysm fördjupade 11 december

Google lanserar Gemini AI, en potentiell ChatGPT-konkurrent

Google har lanserat Gemini AI, en uppdaterad och mer kapabel version av företagets tidigare chattbot, Google Bard. Gemini AI, som har utvecklats av Google DeepMind, kommer att erbjudas i tre kategorier: Nano, Pro och Ultra. Nano är den minsta och enklaste versionen, utformad för att integreras i smartphones. Pro-versionen kommer att driva de flesta av Googles tjänster från och med den 13 december. Ultra, som kommer att lanseras 2024, är Googles mest avancerade tjänst och kan bli en stark konkurrent till ChatGPT. Gemini AI kommer att bli ryggraden i Bard-chattbotten och kommer att utöka AI till smartphones och utvecklare.

Direktlänk Dela Technowize fördjupade 8 december

Googles senaste AI-modell Gemini är knappt bättre än OpenAIs

Teknikjätten Alphabet Inc.´s Google har lanserat sin senaste AI-modell, Gemini, som kan upptäcka magiska trick och klara en redovisningsexamen. Trots att den gjort succé på sociala medier, är den tekniskt sett fortfarande efter OpenAI. Google, som hamnade på efterkälken av ChatGPT för ett år sedan, har varit ivrig att framställa sig själv som snabbt framskridande. Trots rapporter om förseningar, meddelade de plötsligt Gemini på onsdag.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 7 december

Google lanserar officiellt Gemini, sin multimodala AI-arkitektur

Google har officiellt lanserat Gemini, sin multimodala AI-arkitektur. Gemini 1.0 kommer i tre olika storlekar: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Gemini Pro och Nano rullas ut idag över en rad Google-produkter. I maj 2023 avslöjade Google att det sammanförde två av sina forskningsteam - Brain Team och DeepMind - för att skapa en enda enhet kallad Google DeepMind. Detta nya team skulle ansvara för att arbeta med Googles nästa generations AI-modell, Gemini. Nu lanserar företaget tre versioner av Gemini, varav två görs tillgängliga från och med idag.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 6 december

Alternativ till ChatGPT: En översikt över AI språkmodeller

ChatGPT, en AI-plattform för generering av språk, har blivit den mest erkända AI-språkmodellen sedan dess lansering för 12 månader sedan. Här är några av de mest framstående alternativen till ChatGPT: Google Bard, en AI-chatbot som ägs av Alphabet; Microsoft 365 Copilot, en mjukvara som är inbyggd i flera populära produkter; ClickUp, ett AI-verktyg som hjälper användare att skriva bättre och snabbare; Otter AI, ett AI-verktyg som fokuserar mer på transkription än produktion; Chatsonic, en AI-chatbot som bygger på GPT-4 språkmodellen; och Amazon CodeWhisperer, en maskininlärningsdriven kodgenerator.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Ny Google-assistent med Bard AI kommer 2024, men den klassiska assistenten kommer att finnas kvar

Google arbetar på en ny Google-assistent som kommer att vara skyddad av alla Bards artificiella intelligens-tjänster. Detta kommer dock inte att ersätta den klassiska Google-assistenten. Användare kommer att kunna välja mellan standardläget, som kommer att vara det som täcks av Bard, eller det klassiska läget som vi för närvarande har. Den nya Google-assistenten med Bard kommer inte att stödja alla funktioner som för närvarande finns i den klassiska assistenten. Lanseringsdatumet för den nya Google-assistenten med Bard är okänt, men den kommer att finnas tillgänglig under 2024.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 25 november

Google DeepMind skapar AI för att generera musik

Google DeepMind har utvecklat en ny modell, Lyria, som kan skapa musik med instrument och sång i olika genrer. YouTube och Google DeepMind samarbetar på två AI-experiment för musik, inklusive Dream Track, som låter användare skapa 30-sekunders soundtracks för YouTube Shorts i stil med sina favoritartister. DeepMind använder också SynthID för att märka AI-genererat ljud på ett sätt som är ohörbart för människor, och detta vattenmärke kan användas för att spåra ursprunget till AI-genererad musik och förhindra missbruk. Dream Track är redan i händerna på några YouTubers, och den skapar 30-sekunders spår som imiterar artister som Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Sia, T-Pain, Troye Sivan och Papoose.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 20 november

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare