» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 135 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

OpenAI är en forskningsorganisation inom artificiell intelligens (AI) som grundades 2015. Syftet är att utveckla och främja AI-teknik som är säker och gynnar hela mänskligheten. OpenAI strävar efter att samarbeta med andra forskningsinstitutioner och att skapa en global gemenskap som arbetar tillsammans för att lösa AI:s globala utmaningar. Organisationen fokuserar på att skapa AI-system som kan utföra uppgifter på ett säkert och kontrollerbart sätt, samt att dela sina forskningsresultat och teknik med allmänheten för att säkerställa att AI:s fördelar kan nå alla.

Senaste nytt kring Open AI

Carl Bildt varnar för överreglering av AI-industrin

Sam Altman, VD för Open AI, har nyligen varit i blåsväder för att företaget varit nära att utveckla teknologi som kan överträffa mänsklig intelligens. Forskare och ledande namn inom teknikindustrin, inklusive Elon Musk och svensken Max Tegmark, har tidigare påtalat riskerna med artificiell intelligens och krävt reglering. Carl Bildt, tidigare stats- och utrikesminister, uttrycker oro över att Sverige och Europa riskerar att hamna efter i AI-industrin. Han ser en risk med överreglering och menar att en global gemensam överenskommelse krävs, inklusive Kina.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade igår

AI har långt kvar till att nå mänsklig intelligens, enligt forskning

En ny forskningsrapport från Metas högste AI-forskare, Yann LeCun, visar att artificiell intelligens (AI) har en lång väg att gå innan den når artificiell generell intelligens (AGI). I jämförelse med människor är avancerad AI för närvarande ganska dum när det gäller generell slutledningsförmåga. LeCun och andra forskare från olika AI-startups har utvecklat en prestandajämförelse för generella AI-assistenter (GAIA). Resultaten visar att människor lätt kan hantera uppgifterna, medan stora språkmodeller som Open AI:s GPT-4 presterar dåligt, även med verktyg.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade i förrgår

Humanoida robotar revolutionerar industrier med AI

Humanoida robotar, även kända som allmänna robotar, har blivit en framträdande närvaro i olika branscher, och utnyttjar artificiell intelligens (AI) för att utföra komplexa uppgifter. Dessa robotar är inte längre en avlägsen framtidsdröm; de kan ses i aktion idag, oavsett om det är inom tillverkning, detaljhandel eller till och med sociala inställningar. Teknikerna för AI, datorseende och maskininlärning gör att de kan tänka och röra sig som människor. AI spelar en avgörande roll för humanoida robotars funktionalitet. Genom att kombinera datorvision och maskininlärning kan dessa robotar navigera i komplexa miljöer, klättra i trappor, greppa objekt och utföra en mängd olika uppgifter.

Direktlänk Dela The Spy Who Billed Me fördjupade i förrgår

Ökning av AI-fusk bland högskolestudenter

Det har blivit allt vanligare att studenter på högskolor och universitet fuskar med hjälp av AI, enligt P4 Jönköping. Över 90 personer har varnats för att ha använt chattbotar vid hemtentor och inlämningsuppgifter i år. Studenterna som har fuskat finns på många olika högskolor och universitet i landet och studerar på en rad olika utbildningar. I många fall har den populära textroboten Chat GPT, skapad av Open AI, nämnts. För att förhindra fusk kan det bli fler övervakade salstentor för svenska studenter framöver.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade i förrgår

Ett år med AI: Från primitiv till utvecklad

Innan den 30 november 2022 var interaktiv AI ganska primitiv för den genomsnittliga personen. Men sedan kom den offentliga lanseringen av Open AIs ChatGPT. Alla kunde plötsligt interagera med en textbot som kunde föra en konversation, skriva en dikt eller frammana ett recept baserat på de fyra objekten i ditt skafferi. Det kunde tränas till att vara en expert på ett visst ämne eller anta en specifik personlighet. I februari förklarade TIME Magazine att mänskliga/bot-romanser blommade. AI-konstgeneratorn Midjourney, som lanserade sin öppna beta i juli 2022, exploderade med sin V4 i november 2022 innan den uppgraderades till sin ännu mer avancerade V5 i mars 2023. President Joe Biden undertecknade en verkställande order den 30 oktober som kräver att företag som bygger avancerade AI-system genomför säkerhetstester mot hackare och delar resultaten med regeringen innan de lanserar produkter.

Direktlänk Dela Technically Media fördjupade i förrgår

Sam Altman återvänder som VD för Open AI efter kaos

Sam Altman har återvänt som VD för Open AI efter att ha blivit avskedad, vilket ledde till hot om uppsägningar från nästan alla anställda. I ett öppet brev på företagets hemsida tackar han medarbetarna för deras stöd och hantering av situationen. Han tackar också särskilt Ilya Sutskever, som var i styrelsen och anklagades för att ligga bakom hans avskedande. Trots detta hoppas Altman att de kan fortsätta ha en arbetsrelation. Open AI är känt för att ligga bakom Chat GPT och anses vara världsledande inom utveckling och kommersialisering av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade i förrgår

Hadean och Faculty AI samarbetar för att påskynda AI-integrationer inom försvar och säkerhet

Spatialdatorföretaget Hadean och AI-lösningarna Faculty AI har kommit överens om att samarbeta för att påskynda framstegen för AI-integrationer inom försvar, säkerhet och nationell eller internationell styrning. Samarbetet markerar ett betydande steg i att utnyttja kraften i levande och syntetiska data för att driva innovation och stödja den globala kundbasen med nya erbjudanden. Avtalet syftar till att utnyttja världsledande expertis inom utveckling av AI-drivna lösningar och AI-drivna spatialdatorer för att utnyttja synergier och utveckla skräddarsydda kapaciteter.

Direktlänk Dela ADS Advance fördjupade 30 november

Städer i USA, inklusive Tempe, Arizona, Boston, New York, Seattle och San Jose, utvecklar AI-policyer och riktlinjer för att hantera och reglera användningen av AI-verktyg. Detta sker i frånvaro av nationell eller transnationell vägledning. I juni antog stadsrådet i Tempe en ´Etisk AI-policy´ och i oktober bildades en ny styrkommitté för att diskutera stadens framtida tillvägagångssätt för AI-verktyg. President Joe Biden utfärdade i oktober en exekutiv order som skapar standarder för integritet, säkerhet och rättigheter relaterade till användningen av AI.

The Christian Science Monitor fördjupade 29 november

Göteborgs filmfestival 2024 fokuserar på AI och dess inverkan på filmindustrin

Göteborgs filmfestival 2024 kommer att fokusera på artificiell intelligens (AI) och dess potentiella konsekvenser för filmindustrin. Festivalens konstnärliga ledare, Jonas Holmberg, jämför den nuvarande teknikutvecklingen med atombombens skapande. Han pekar på likheter mellan den ångest som fysikprofessorn Robert Oppenheimer kände över sin uppfinning och den oro som nu finns bland teknikarbetare i Silicon Valley. Festivalen kommer att visa en AI-genererad version av Ingmar Bergmans klassiska film ´Persona´, med Alma Pöysti i huvudrollen istället för Liv Ullmann.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 29 november

Tre fjärdedelar av unga britter har använt generativa AI-verktyg, enligt Ofcom

Enligt Ofcoms årliga rapport Online Nations har nu ungefär tre fjärdedelar av de unga britterna använt ett generativt AI-verktyg. Rapporten fann att 74% av nätanvändare mellan 16 och 24 år hade provat verktyg som Open AI:s ChatGPT, Snapchat My AI eller Googles Bard. Siffran är ännu högre för tonåringar, med fyra femtedelar som har använt generativa AI-verktyg och tjänster. För alla vuxna har strax under en tredjedel använt dessa verktyg. Storbritanniens internetanvändare var också medvetna om farorna med AI, med 58% oroade över dess framtida inverkan på samhället. AI har varit ett stort diskussionsämne inom TV- och filmindustrin under det senaste året. Open AI:s ChatGPT var det mest använda verktyget i nationen, och lockade 3,4 miljoner brittiska vuxna vid sin topp. ChatGPT följdes av Snapchat My AI och sedan Bing Chat, med Googles Bard lite längre bak, enligt Ofcoms ranking. Ofcoms forskning fann också att YouTube besöktes mer än Facebook av brittiska vuxna förra året, vilket slog ut Mark Zuckerbergs plattform från toppositionen.

Direktlänk Dela Yahoo Lifestyle Australia fördjupade 28 november

Studie visar att ChatGPT skriver bättre skoluppsatser än studenter

En forskargrupp från Passaus universitet har jämfört kvaliteten på innehåll genererat av maskiner med uppsatser skrivna av gymnasieelever. Resultatet visar att AI-baserade chatboten presterade bättre över alla kriterier, särskilt när det gällde språkbehärskning. Språkmodellen ChatGPT gör enorma framsteg. Version 4 fick ett fast betyg på 2, nästan sex månader efter att version 3.5 hade misslyckats med det bayerska Abitur. Forskarna experimenterade också med de två språkmodellversionerna och kom fram till att maskinen skriver bättre engelska uppsatser.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 27 november

Techmiljardärer varnar för risker med AI

Jaan Tallinn, medgrundare till Skype, Elon Musk, Bill Gates och andra techmiljardärer varnar för existentiella risker med AI. Anonyma källor har varnat styrelsen för Open AI om en ny upptäckt inom artificiell intelligens som kan utgöra ett ”hot mot mänskligheten”. Ex-styrelseledamoten Helen Toner har kritiserat Open AI:s säkerhetstänk. Altman, Hassabis och Amodei från ledande AI-företag samt Bill Gates har undertecknat en text om att mildra riskerna med AI. Elon Musk kallar AI för en ”existensiell risk” för mänskligheten och har en plan att kolonisera mars.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 27 november

Försäljning av Open AI:s aktier fortsätter som planerat

Försäljningen av Open AI:s aktier kommer att genomföras som planerat, enligt Financial Times. Detta blir ett första test av bolagets värde efter turbulensen på vd-posten. Rapporten hänvisar till två investerare med insyn i processen.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 27 november

Artificiell intelligens kommer till cybersäkerhet

Artificiell intelligens (AI) har introducerats i cybersäkerhetsvärlden efter att OPEN AI lanserade Chat GPT förra året. Efter att ha uppdaterat Chat GPT tidigare denna månad, blev Open AI utsatt för en överbelastningsattack av en hackergrupp, rapporterar cybersäkerhetsexperten Richard Stiennon. Nu använder cyberhackare AI för att få tillgång till fler konton, inklusive de skyddade av biometriska inloggningar. Stiennon har även integrerat AI i sin Cybersäkerhetsårsbok som låter betalande användare söka i hans databas av cybersäkerhetsföretag över hela världen.

Direktlänk Dela MI Tech News fördjupade 26 november

Open AI:s VD Sam Altman avgår, återanställs och anställda hotar med att gå ut

Först avgick Sam Altman som VD för Open AI. Sedan gick han till Microsoft. Därefter hotade hundratals anställda på Open AI att gå ut om inte styrelsen avgick. Därefter återanställdes Altman som VD. Satirtecknaren Drew Sheneman illustrerar denna situation med en robot som uppmanar människor att få ordning på saker och ting. Nick Anderson jämför den artificiella intelligensen med styrelsens ´verkliga dumhet´. Andra ämnen som tas upp i veckans satirteckningar inkluderar president Joe Bidens 81:a födelsedag, hans möte med Kinas ledare Xi Jinping, och Donald Trumps uttalanden om repressalier om han blir omvald.

Direktlänk Dela Syracuse Media Group fördjupade 26 november

Sam Altman återvänder som VD för Open AI, Yoshua Bengio diskuterar AI:s framtid

Sam Altman, en framstående person inom artificiell intelligens (AI), har gjort en överraskande comeback som VD för Open AI. Detta kommer bara dagar efter att Altman oväntat lämnade företaget som gav oss ChatGPT, en banbrytande språkmodell. En annan framstående AI-person, Yoshua Bengio, reflekterade över teknikens framtid i en nyligen intervju. Bengio betonade behovet av samarbete och etiska överväganden i utvecklingen och implementeringen av AI-system. Han ser en framtid där AI fungerar som ett kraftfullt verktyg, förstärker mänsklig intelligens och hjälper oss att ta itu med komplexa problem i global skala.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 26 november

Open AI:s VD Sam Altman sparkad och återinsatt

Open AI:s VD, Sam Altman, sparkades under dramatiska omständigheter och återinsattes en vecka senare, vilket skapade förvirring och spekulationer. Altman var med i en panel på APEC:s VD-konferens i San Francisco dagen innan han blev sparkad från Open AI. Det är fortfarande oklart vad som egentligen hände.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 25 november

Tysk fotograf stämmer AI-organisation för upphovsrättsintrång

Den tyska fotografen Robert Kneschke har stämt organisationen LAION för upphovsrättsintrång efter att de utan tillstånd använt hans bilder i en stor databas för att träna generativ AI. Svenska Tecknares ordförande, Josefine Engström, uttrycker oro över att AI-företag kommersialiserar tekniken utan att de ekonomiska framgångarna når upphovspersonerna. LAION hävdar dock att de har rätt att använda Kneschkes bilder, i enlighet med upphovsrättsliga undantag. Svenska tecknare tror att det här blir relevant även för Sverige eftersom den tyska domstolen antagligen kommer att behöva rådfråga EU-domstolen i målet.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 25 november

Open AI-anställda larmar om potentiellt hot mot mänskligheten

Anställda på Open AI har larmat om en upptäckt som kan utgöra ett hot mot mänskligheten. Uppgifterna rör en matematikprodukt som går under namnet Q*. Daniel Gillblad, forskningsansvarig på AI Sweden, menar att det är svårt att veta exakt vad varningen handlar om, men att det troligen inte rör sig om en artificiell generell intelligens. Istället verkar det vara en förbättring av redan existerande modeller inom matematik.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 24 november

Fem AI-verktyg för att öka produktiviteten på arbetsplatsen

Artificiell intelligens (AI) har blivit en central kraft i omformningen av produktivitetsparadigmer. AI-verktyg, drivna av sofistikerade algoritmer och maskininlärningsförmågor, omdefinierar effektivitet och effektivitet inom olika områden. Här är fem transformerande AI-verktyg för att öka produktiviteten på din arbetsplats: Skapa egna chattbotar med Open AI´s GPTs, 200K inputområde med Antropics Claude 2.1, gör din egen branding med Midjourney, dataanalys med Tableau och automatisera med Zapier.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 24 november

Baidu upplever börsuppgång trots kaos inom amerikansk AI-sektor

Trots kaoset i den amerikanska sektorn för artificiell intelligens (AI), upplever den kinesiska internetjätten Baidu en uppgång på börsen på grund av höjda förväntningar för företagets AI-verksamhet. Det förväntas inte att det rådande kaoset i amerikanska Open AI kommer att ha en motsvarighet i Kina. Washingtons exportrestriktioner för halvledare har dock en betydande inverkan på Kinas tekniksektor.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 23 november

AI-upptäckt som hotar mänskligheten bakom bråk inom Open AI

En AI-upptäckt som kan utgöra ett hot mot mänskligheten kan ha varit orsaken till bråket inom företaget Open AI, där VD:n Sam Altman sparkades men senare återinsattes. Uppgifter om att AI:n kan bli mer kraftfull och intelligent än människor och därmed skapa egna agendor har framkommit. Flera anställda forskare ska ha varnat företagsstyrelsen om upptäckten. Anna Felländer, VD för anch.AI och forskare på Kungliga tekniska högskolan, menar att AI kan infiltrera digitala system och skada oss, till exempel genom cyberattacker.

Direktlänk Dela TV4 fördjupade 23 november

Sam Altman återinsatt som VD för Open AI efter revolt

Sam Altman, grundaren till Open AI, fick sparken från företaget men återinsattes mindre än en vecka senare efter att personal och investerare revolterade. Styrelsen fick i stället gå. Detta diskuteras i en techpodd av Björn Jeffery och Henning Eklund, som listar de sju dödssynderna bakom kaoset på Open AI. De debatterar också om storägaren Microsoft nu firar eller sörjer. Dessutom nämns att Meta levererar pr-knep i världsklass.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 november

Microsofts vd Satya Nadella återinsätter Sam Altman efter Open AI-kaos

Microsofts vd, Satya Nadella, var inblandad i återinsättningen av Sam Altman efter turbulensen i Open AI. Nadella, som träffades i Seattle strax innan kaoset bröt ut, delade sina tankar om partnerskapet, framtiden och riskerna med artificiell intelligens. Open AI:s uppsägning av Altman skakade teknikindustrin och placerade Nadella ännu högre på listan över världens mäktigaste personer inom utvecklingen av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 november

Open AI:s styrelse sparkar VD:n, delar av styrelsen tvingas gå

Open AI:s styrelse utlöste nyligen en säkerhetsbrytare och sparkade VD:n Sam Altman, vilket ledde till att delar av styrelsen fick gå. Open AI, som har en unik struktur med både en icke-vinstdrivande och en vinstdrivande enhet, har skapat denna struktur för att kunna finansiera utvecklingen av AI. AI-professorn Toby Walsh kommenterar att företagets självreglering nu verkar vara ett avlägset koncept, och förutspår att företaget sannolikt kommer att bli mer vinstbaserat i framtiden.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 november

Open AI gör stort genombrott inom AI, men kan utgöra hot mot mänskligheten

Forskare vid techbolaget Open AI varnade nyligen styrelsen för en kraftfull upptäckt inom artificiell intelligens som de anser kan utgöra ett hot mot mänskligheten. VD Sam Altman fick sparken på grund av sin pådrivande roll i kommersialiseringen av AI-teknik, men återfick senare sin position. Open AI har erkänt projektet Q*, som kan lösa enklare matematiska problem, som ett genombrott i sökandet efter artificiell generell intelligens.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 23 november

Varningsbrev om AI-hot kan ha lett till Altmans avsked från Open AI

Open AI:s VD Sam Altman fick sparken efter att anställda AI-forskare skickade ett brev till styrelsen varnande för en AI-upptäckt som kan utgöra ett hot mot mänskligheten. Detta brev och upptäckten kan ha varit en faktor till Altmans avsked. Altman återvände dock som VD bara dagar efter avskedet. Storägaren Microsoft fick veta om Altmans avsked endast en minut innan pressmeddelandet gick ut. Cirka 700 anställda på Open AI krävde Altmans återinsättning och styrelsens avgång.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 23 november

Open AI och Microsoft stäms för upphovsrättsbrott

Open AI och Microsoft har stämts för att ha brutit mot fackboksförfattares upphovsrätt genom att träna upp AI-verktyg på tiotusentals fackböcker. Advokaten Justin Nelson, som representerar Hollywood Reporters redaktör Julian Sancton, anklagar företagen för massiv stöld av upphovsrättsskyddat material. Tidigare har även den amerikanska branschorganisationen Authors Guild och flera författare, inklusive George R.R. Martin, John Grisham och Jonathan Franzen, stämt Open AI för liknande skäl.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder till Open AI efter oväntat avsked och anställning på Microsoft

Sam Altman, tidigare VD för AI-bolaget Open AI, fick oväntat sparken av styrelsen på grund av förlorat förtroende. Detta ledde till spekulationer om orsaken till hans avsked, inklusive potentiella säkerhetsproblem med AI. Efter att ha blivit sparkad, fick Altman jobb på Microsoft, men på tisdagen organiserade Open AI:s anställda en namninsamling för att få tillbaka Altman. Runt 700 anställda krävde att Altman skulle få tillbaka sin roll och att styrelsen skulle avgå, annars hotade de att säga upp sig och ansluta sig till Altman på Microsoft. På onsdagen meddelades det att Altman återvänder till Open AI och att styrelsen byts ut.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till Open AI efter oväntat avsked

Sam Altman, VD för Open AI, har återvänt till företaget mindre än en vecka efter att han oväntat fick sparken. Detta har orsakat mycket uppmärksamhet och drama i Silicon Valley. Trots att Open AI:s Chat GPT har många imponerande egenskaper, klarar världen sig ännu utan dem. Enligt en rapport från analysfirman Kairos Future, sparar svenskar med högre utbildning i genomsnitt 27 procent av sina kostnader genom att använda generativ AI-teknik i sitt arbete.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 22 november

Microsofts Copilot är inte gratis: Prissättningsinformation

När Microsoft tillkännagav sin generativa AI-lösning, ´Copilot´, i mars 2023, avslöjade teknikföretaget ingen prissättningsinformation. Olika typer av ´Copilot´ medför olika kostnader. En del verktyg, som Bing Chat (nu bara Microsoft Copilot), är enkla lösningar som är utformade för att förbättra online-sökupplevelser. Andra är omfattande verktygssatser som ger stöd åt team i specifika roller, som försäljning eller kundservice. Priset för Copilot för Microsoft 365 kommer att kosta 30 dollar per användare per månad. Detta är en tilläggskostnad till din befintliga Microsoft 365-prenumeration. Microsoft har inte släppt något pris för Security Copilot men säger att prissättningen kommer att avslöjas när lösningen blir ´Allmänt tillgänglig´. GitHub Copilot är tekniskt sett separat från de nya Copilot-verktygen som Microsoft introducerar just nu. GitHub Copilot finns tillgängligt genom två olika licenser. Den första är ´Copilot Individual´ för personliga användare, tillgänglig för 10 dollar per månad eller 100 dollar per år. Det andra alternativet är Copilot Business, som har mer avancerade verktyg och revisionsloggar för 19 dollar per månad per användare.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 22 november

Misslyckad kupp på Open AI: VD Sam Altman återvänder

Sam Altman, VD för Open AI, fick sparken men är nu tillbaka på tronen. Altman, som kritiserats för att ha drivit företaget i en mer kommersiell riktning, fick starkt stöd från anställda som hotade att avgå om han inte återvände. Ilya Sutskever, forskningschef på Open AI, uttryckte ånger över kuppförsöket. Efter att ha lämnat Open AI, blev Altman och medgrundaren Greg Brockman anställda av Microsoft för att leda en ny AI-utvecklingsavdelning. Trots spekulationer om att Microsoft skulle ta över Open AI, återvände Altman och en ny styrelse tog över.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för Open AI efter kaotiskt avsked

Sam Altman, VD för teknikjätten Open AI, avskedades under kaotiska omständigheter men återvände till posten fem dagar senare med en helt ny styrelse. Avskedandet beskrevs som ´utan motstycke´ och skapade stor förvirring. Altman och medgrundaren Greg Brockman anställdes av Microsoft inom 48 timmar efter att de lämnat Open AI. Styrelsen byttes ut och Altman och Brockman återvände till företaget. Den tidigare styrelsen bestod av forskningschef Ilya Sutskever, Greg Brockman och de tre oberoende ledamöterna Adam D’Angelo, Tasha McCauley och Helen Toner. Den nya styrelsen består av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för Open AI, styrelsen omorganiseras

Sam Altman kommer att återvända som VD för Open AI, enligt ett uttalande från företaget. Styrelsen kommer också att omorganiseras, med två nya medlemmar, Larry Summers, tidigare amerikansk finansminister och Harvard rektor, och Bret Taylor, tidigare VD för Salesforce, som blir ny styrelseordförande. Adam D’Angelo, medgrundare av Quora, kommer att behålla sin plats i styrelsen. Det är sannolikt att Altman också kommer att ta en plats i den nya styrelsen. Det är oklart hur den nya styrelsen kommer att se ut eller vilka av de gamla medlemmarna som kommer att få behålla sina platser.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder till Open AI som VD

Sam Altman kommer att återvända till Open AI som VD. Företaget gör också förändringar i sin styrelse, där Altman kan ta en plats. Två nya medlemmar, Larry Summers och Bret Taylor, kommer att gå med i styrelsen. Summers är tidigare amerikansk finansminister och rektor på Harvard, medan Taylor tidigare har varit VD för Salesforce och kommer att bli styrelseordförande för Open AI. Adam D´Angelo, medgrundare till Quora, kommer att behålla sin plats i styrelsen. Det är ännu inte klart exakt hur den nya styrelsen kommer att se ut.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 22 november

Sam Altman tillbaka som VD för Open AI efter sparken

Sam Altman är återigen VD för Open AI, ett företag som äger Chat GPT, efter att ha blivit sparkad för fem dagar sedan, vilket skakade teknikbranschen. Han fick sparken efter en intern granskning visade att han inte varit helt uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Under hans frånvaro hoppade både han och medgrundaren Greg Brockman in i ett nytt AI-projekt på Microsoft, som tidigare investerat cirka 115 miljarder kronor i Open AI. Över 740 av företagets cirka 770 anställda skrev att de också skulle gå till Microsoft om Altman inte återvände.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för Open AI, ny styrelse att tillsättas

Sam Altman återvänder som VD för Open AI efter att ha blivit sparkad förra veckan. En ny styrelse kommer också att tillsättas. Altman och Emmett Shear sparkades tidigare, vilket ledde till ett uppror bland anställda som hotade att säga upp sig om inte styrelsen avgick och Altman återfick sin position. Open AI meddelade att Altman kommer tillbaka till företaget. Dessutom kommer Greg Brockman, medgrundare och president för Open AI, också att återvända till företaget.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för Open AI efter press från personal och investerare

Efter press från både investerare och personal har IT-jätten Open AI återinsatt Sam Altman som VD, men delvis bytt ut styrelsen i företaget. Altman uttrycker lättnad över beslutet och ser fram emot att återgå till Open AI och bygga ett starkt partnerskap med Microsoft. Styrelsen kommer nu att inkludera Bret Taylor som styrelseordförande, samt Larry Summers. Adam D´Angelo, medgrundare till frågeplattformen Quora, behåller sin position i styrelsen.

Direktlänk Dela TV4 fördjupade 22 november

Altman återvänder till Open AI med ny styrelse

Open AI meddelar att Altman ska återvända till företaget med en ny styrelse bestående av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D´Angelo. Altman, som tidigare fick sparken från företaget, har uttryckt sin kärlek till Open AI och sitt engagemang för att hålla teamet och visionen samman. Hans avskedande ledde till att 700 av företagets 770 anställda krävde styrelsens avgång. Altman fick snabbt en ny topposition på Microsoft.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 22 november

Sam Altman återtar VD-positionen för Open AI

Sam Altman återtar sin position som VD för Open AI, mindre än en vecka efter att han fick sparken. Företaget meddelade detta på X, tidigare Twitter. Anledningen till att Altman fick sparken har inte offentliggjorts, förutom anklagelser om att han inte varit uppriktig mot styrelsen. Efter att han fick sparken, krävde Open AI-anställda att han skulle få tillbaka sitt jobb. Nu kommer Altman att återvända till Open AI som VD med en ny styrelse bestående av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D´Angelo.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 22 november

President Bidens exekutiva order om AI och debatten om ansiktsigenkänningsteknik

President Joe Bidens senaste exekutiva order om artificiell intelligens (AI) syftar till att maximera AI:s fördelar samtidigt som risker hanteras. AI kan ha stora fördelar, som tidig sjukdomsdetektion, men det finns också allvarliga oro för integritet, partiskhet och arbetsplatsförflyttning. Cybersecurity expert Roman Eng arbetar på sin doktorsexamen i förklarande AI. Han har tagit sina tekniska färdigheter till Schaumburg Township District Library, där han ber AI-programmet att sammanfatta två böcker. Kashmir Hill, en teknikreporter för New York Times, har skrivit en bok om ansiktsigenkänningsteknik drivs av nya typer av AI. Boken fokuserar också på Clearview AI, ett företag för ansiktsigenkänning som Hill avslöjade 2020. Clearview AI har arbetat med tusentals brottsbekämpande myndigheter som har använt deras ansiktsigenkänningsteknik för att hjälpa till att lösa fall. Enligt ACLU, i en uppgörelse i maj 2022, förbjöds Clearview AI nationellt från att göra sin ansiktsigenkänningsdatabas tillgänglig för individer och privata företag. Företaget kan fortfarande erbjuda sin bildsamling till brottsbekämpande myndigheter, förutom i Illinois, där de är förbjudna att dela med polismyndigheter i fem år.

Direktlänk Dela WGN-TV fördjupade 22 november

Kris inom Open AI kan gynna konkurrenter

Avskedandet hos Open AI har skapat turbulens och omkring 700 av företagets 770 anställda hotar att säga upp sig. Fredrik Heintz, professor i datavetenskap vid Linköpings universitet, tror att Microsoft kommer att bli den stora vinnaren. Open AI har stegvis blivit mer kommersiellt, något som styrelsen har agerat på, enligt Magnus Mähring, professor i entreprenörskap och digital innovation på Handelshögskolan. Anna Felländer, vd på anch.AI och grundare av ”AI Sustainability Center”, menar att krisen kommer att öka konkurrensen och leda till mer reglering inom AI.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 21 november

Open AI-chefen Sam Altman sparkad från egen styrelse

Sam Altman, tidigare chef för Open AI, har blivit sparkad från sin egen styrelse, vilket har skapat stor uppståndelse inom AI-världen. Nicklas Hermansson, chefredaktör på framtidsmagasinet NomoFomo, jämför händelsen med att Tom Cruise skulle sparkas från Mission Impossible-filmerna. Hermansson menar att Altmans avgång kan leda till att många inom personalen också kommer att sluta, vilket kan öppna marknaden för andra liknande AI-verktyg. Han tror även att användningen av chattboten Chat GPT kommer att minska och att utvecklingen bromsas ner.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 21 november

Open AI:s VD Sam Altman avsatt och rekryterad till Microsoft

Open AI:s VD Sam Altman avsattes plötsligt vid ett styrelsemöte, där styrelseordföranden och medgrundaren Greg Brockman var frånvarande. Kort därefter rekryterades Altman och Brockman till att leda en ny AI-avdelning på Microsoft, som redan investerat 13 miljarder dollar i Open AI. Enligt statsvetaren Henry Farrell kan detta tolkas som en konflikt mellan vinstintresse och en nästan religiös tro på AI:s potential, vilket var en av de ursprungliga drivkrafterna bakom Open AI:s grundande. Altman hade drivit på för att kommersialisera och tillgängliggöra produkter som ChatGPT, vilket kan ha bidragit till hans avsättning.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 21 november

Microsofts VD bekräftar möjlighet för avskedad Open AI VD att återvända

Microsofts VD Satya Nadella har bekräftat att det fortfarande finns en möjlighet för den avskedade VD:n för Open AI, Sam Altman, att återvända till företaget. Styrelsen för Open AI är under stor press från både anställda och ägare som försöker få Altman tillbaka. Detta skulle innebära att Altmans tidigare planerade flytt till Microsoft inte är definitiv. Nadella nämnde också att samarbetet med Open AI är osäkert. Under helgen kallades ett extrainsatt möte med den tillförordnade VD:n Emmett Shear, men många anställda bojkottade mötet. Över 500 anställda har undertecknat en protestlista där de kräver att Altman och Greg Brockman får tillbaka sina jobb.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 21 november

Open AI:s framtid i fara efter medgrundarens avsked

Avskedandet av Open AI:s medgrundare Sam Altman har lett till oro för företagets framtid och potentiella påverkan på utvecklingen av generativ AI-teknik. Nästan alla Open AI:s anställda har undertecknat ett brev där de hotar att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte hela Open AI:s styrelse avgår och Altman återinsätts som vd. Microsoft har lovat jobb till alla Open AI-anställda inom sitt nya avancerade AI-labb. Om Open AI skulle kollapsa på grund av interna problem, tror experter att det inte skulle ha en märkbar effekt på AI-utvecklingen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 21 november

Open AI:s forskningschef drog i nödbromsen för mänsklighetens bästa

Forskningschefen Ilya Sutskever anses vara ansvarig för omvälvningarna på det som fram till nyligen var ett av världens hetaste techbolag, Open AI. Han motiverade sitt beslut med att artificiell intelligens (AI) kan leda till oändligt stabila diktaturer och skapa helt autonoma varelser med egna mål. Om vi inte hittar ett sätt att kontrollera dessa system, kan de komma att behandla människor som vi behandlar djur.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 20 november

500 anställda på Open AI hotar att gå över till Microsoft

Open AI:s VD, Sam Altman, fick sparken förra helgen och fick snabbt ett nytt jobb på Microsoft. Nu hotar 500 anställda på Open AI att säga upp sig och gå över till Microsoft, rapporterar Wired. Anställda kräver att styrelsen avgår och att Altman får tillbaka sitt jobb. Anledningen till att Altman fick sparken var oenighet kring riskerna med artificiell intelligens, där han ska ha tonat ned riskerna.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 20 november

500 anställda på Open AI hotar sluta, kräver att Altman återanställs

Runt 500 av 700 anställda på Open AI, företaget bakom Chat GPT, hotar att sluta om inte grundaren och tidigare vd:n Sam Altman återanställs. Altman sparkades av styrelsen under anklagelser om oärlig kommunikation. De anställda har skrivit ett brev där de kräver styrelsens avgång och anklagar dem för inkompetens. Microsoft, som har investerat över 10 miljarder dollar i Open AI, anställde Altman och medgrundaren Greg Brockman. Forskningschefen Ilya Sutskever, som anses ha varit delaktig i Altman´s avsked, har uttryckt ånger över sin inblandning.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 november

Sam Altman och Greg Brockman går över till Microsofts AI-team

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, ska nu leda ett avancerat forskningsteam för artificiell intelligens (AI) på Microsoft. Greg Brockman, tidigare ordförande för Open AI, kommer också att ingå i Microsofts AI-team, tillsammans med flera andra nyckelpersoner som lämnade Open AI i protest mot att Altman sparkades. Microsoft, som är en av Open AIs största investerare, har välkomnat det nya teamet. Microsofts VD, Satya Nadella, har uttryckt att företaget ser fram emot att tillhandahålla de resurser som behövs för att teamet ska lyckas.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 20 november

Open AI:s turbulenta resa: Från grundande till vd-byte och varningar om AI

Open AI, grundat av Elon Musk, Peter Thiel och Sam Altman, har haft en händelserik resa sedan starten. Bolaget, som har som mål att främja och utveckla artificiell intelligens, har fått betydande investeringar från Microsoft och släppt den framgångsrika AI-chattboten ChatGPT. Trots framgångarna har det också funnits utmaningar, inklusive varningar från forskare om riskerna med AI och en rättslig tvist med författaren George RR Martin. I november 2023 sparkades vd Sam Altman och ersattes av Mira Murati, som sedan ersattes av Emmett Shear.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 20 november

Efter AI-turbulensen – Altman går till Microsoft

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, kommer inte att göra en comeback hos företaget efter att ha blivit sparkad. Istället har Open AI:s styrelse gett jobbet till Emmett Shear, tidigare VD för streamingplattformen Twitch. Altman kommer nu att arbeta för Microsoft. Altman kritiserades för att ha varit för ivrig att omvandla Open AI, som startades som en icke-vinstdrivande organisation, till ett lönsamt företag. Shear förespråkar en mer försiktig AI-strategi. Microsoft, som äger 49% av aktierna i Open AI, har stöttat Altman.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 november

Open AI:s VD Sam Altman får sparken, ingen comeback planerad

Open AI:s VD Sam Altman har fått sparken, vilket har chockat techvärlden. Beslutet beskrivs som oväntat och det spekuleras om orsaken kan vara att Altman inte varit tillräckligt uppriktig i sin kommunikation med styrelsen eller att han kanske gått bakom ryggen på storinvesteraren Microsoft. Trots press från investerare kommer det inte att bli någon comeback för Altman. Styrelsen har utsett Emmett Shear, tidigare VD på streamingplattformen Twitch, som ny VD. Enligt uppgifter i amerikanska medier ska oenighet om farorna med artificiell intelligens ligga bakom Altmans avsked.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 20 november

Sam Altman lämnar vd-rollen på Open AI, ersätts av Emmett Shear

Det har varit turbulent kring Open AI och dess VD Sam Altman, som nyligen fick sparken. Altman beskrivs som en superstjärna i techvärlden och hans avgång kom som en chock för många. Spekulationer kring hans avsked pekar på möjligheter att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation, kanske inte informerat styrelsen tillräckligt om en stor affär, eller gått bakom ryggen på storinvesteraren Microsoft. Trots försök att få tillbaka Altman kommer han inte att återvända som VD för Open AI. Istället tar Emmett Shear, tidigare VD på Twitch, över rollen.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 20 november

Sam Altman sparkad som VD för Open AI

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, har fått sparken från företaget. Styrelsen uttryckte i ett pressmeddelande att de inte längre har förtroende för hans förmåga att leda Open AI, och anklagade honom för att inte ha varit uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Styrelseordföranden Greg Brockman petades också och har nu lämnat bolaget helt. Microsoft och flera riskkapitalbolag som investerat i Open AI har försökt pressa styrelsen att återinsätta Altman, men rapporter indikerar att han inte kommer att återvända. Emmet Shear, medgrundare av Twitch, tar över som interims-VD.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 20 november

Sammanfattning av nyheter: AI-chef överväger comeback, Argentinas presidentval, brand i Perstorp, Rosalynn Carter död, polis nära påkörd, jaktolycka, Napoleons hatt såld, skådespelare död, halkvarning, Liberalerna vill ha söndagsöppet Systembolag, lavin i

Sam Altman, tidigare VD för Open AI, överväger att återvända till företaget. Vallokalerna har stängt i Argentina och rösträkningen pågår. Det brinner i en företagslokal i Perstorp och ett VMA har utfärdats. Rosalynn Carter, tidigare USA:s första dam, har avlidit. En polis var nära att bli påkörd i Lunds kommun. En man dog i en jaktolycka i Alingsås. En av Napoleons hattar har sålts på auktion för rekordsumma. Skådespelaren Fredrik Ohlsson har dött. SMHI varnar för halka i Stockholmsområdet, Uppsala och Eskilstuna. Liberalerna vill att Systembolaget ska hålla öppet även på söndagar. En lavin har inträffat i Bydalen, men ingen skadades. En dansk politiker har anmälts för grooming. Miljöpartiet vill förbjuda korta flygresor inom EU. En man hittades död i en bostad i Falkenberg. Miljöpartiet accepterar ett eventuellt svenskt Natomedlemskap. Bara tio fåglar har räddats efter oljeutsläppet från färjan Marco Polo. Förekomsten av giftiga PFAS-ämnen ska kartläggas. Gustav Fridolin och Märta Stenevi är Miljöpartiets nya språkrör. Fyra kvinnor dödades i en skjutning i USA. Det är fortsatta tågförseningar efter en explosion.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 20 november

Microsoft pressar på för att få tillbaka sparkad VD i Open AI

Turbulensen i AI-företaget Open AI, där tidigare VD:n Sam Altman sparkades, har fått Microsoft att pressa på för att få tillbaka Altman. Händelsen har stor betydelse för Microsoft, aktiemarknaden och svenska pensioner enligt techanalytikern Björn Jeffery. Microsoft har investerat över 100 miljarder kronor i Open AI och företaget är en av Microsofts viktigaste investeringar. Trots att Microsoft äger 49% av Open AI, har de ingen representant i styrelsen. Microsoft har nu skickat ut meddelanden om att de har förtroende för Open AI, men bakom kulisserna är läget antagligen annorlunda.

Direktlänk Dela Sundsvalls och Kubal-Kramfors Dagblad fördjupade 19 november

AI används för att skapa ny Beatles-låt, men tekniken kan också användas för bedrägerier

The Beatles har släppt en ny låt tack vare artificiell intelligens (AI), vilket har glatt miljontals fans världen över. AI har kombinerat delar av en gammal inspelning och även förbättrat ljudkvaliteten. Men det finns också en mörkare sida av att använda AI för att skapa deepfake-röster och bilder. Även om dessa deepfakes och verktygen för att skapa dem ännu inte är särskilt utvecklade eller utbredda, är deras potential för användning i bedrägerischeman extremt hög. Open AI har nyligen visat en Audio API-modell som kan generera mänskligt tal och röstinputtext. Denna Open AI-programvara är hittills det närmaste verkliga mänskligt tal. I framtiden kan sådana modeller också bli ett nytt verktyg i händerna på angripare. I mitten av oktober 2023 varnade den amerikanske riskkapitalisten Tim Draper sina Twitter-följare för att bedragare kan använda hans röst i bedrägerischeman. Han delade att förfrågningarna om pengar som görs med hans röst är resultatet av artificiell intelligens, som uppenbarligen blir smartare. Dmitry Anikin, Senior Data Scientist på Kaspersky, kommenterar att man bör vara medveten om möjliga hot och vara förberedd på att avancerad deepfake-bedrägeri blir en ny verklighet inom en snar framtid.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 19 november

Microsoft pressar för att få tillbaka sparkad VD till Open AI

Microsoft pressar för att få tillbaka den nyligen sparkade VD:n Sam Altman till AI-bolaget Open AI. Altman fick sparken i fredags, vilket ledde till spekulationer om vad som hade hänt. Det har framkommit att Microsoft nu försöker få tillbaka Altman till Open AI. Microsoft har investerat över 100 miljarder kronor i AI-bolaget och Open AI är Microsofts viktigaste investering. Trots att Microsoft äger 49 procent av Open AI har företaget ingen representant i styrelsen. Detta har stor betydelse för både Microsoft, aktiemarknaden och svenska pensionssparare, enligt techanalytikern Björn Jeffery.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 19 november

Har generativ AI nått sin topp? Framtiden kan vara osäker

Oguz A. Acar ifrågasätter om generativ AI har nått sin topp. Han menar att när dessa AI-modeller tränar på sina egna resultat hamnar de i ett eko-kammare, vilket leder till Model Autophagy Disorder (MAD). Gartner placerade generativ AI på toppen av ´Inflated Expectations´ i sin 2023 Hype Cycle för framväxande teknologier. President Bidens exekutiva order om säker och pålitlig utveckling och användning av AI syftar till att främja och styra utvecklingen och användningen av AI i enlighet med åtta vägledande principer och prioriteringar. Fei-Fei Li, en framstående datavetenskapsforskare, hävdar att AI befinner sig vid en vändpunkt. Open AI försöker locka till sig några av Googles bästa forskare med ersättningspaket mellan 5 och 10 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 19 november

Microsoft vill ha tillbaka sparkade Sam Altman till Open AI

Microsoft pressar på för att få tillbaka den sparkade vd:n Sam Altman till AI-bolaget Open AI. Altman, som tidigare var vd för det ledande amerikanska AI-företaget Open AI, fick sparken i fredags vilket skapade stor uppståndelse i Silicon Valley. Styrelsen antydde att han inte varit fullt uppriktig vilket lett till spekulationer om vad som har hänt. Nu försöker Microsoft få tillbaka Altman till Open AI.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 19 november

Sparkade Open AI-chefen pressas att återvända av investerare

Thrive Capital, Tiger Global Management och Microsoft pressar för att Sam Altman ska återgå som operativ chef för Open AI, efter att ha blivit sparkad. Altman har arbetat för att förändra företaget från en ideell organisation till ett kommersiellt framgångsrikt företag. Medgrundaren Greg Brockman avgick i protest från sin position som styrelseordförande efter Altmans avskedande. Andra nyckelpersoner har också lämnat företaget. En investeringsrunda som skulle värdera Open AI till cirka 86 miljarder dollar är nu hotad.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 19 november

Mira Murati tar över som VD för Open AI efter Sam Altman

Mira Murati, en 34-årig maskiningenjör född i Albanien och utbildad i Kanada, tar över som tillfällig VD för Open AI efter Sam Altman. Murati har tidigare arbetat på Tesla, där hon spelade en nyckelroll i utvecklingen av Model X, och på Leap Motion, ett startup-företag som utvecklade ett datorsystem för att spåra hand- och fingerrörelser. Hon har varit en del av Open AI sedan 2018 och har beskrivits som att hon har arbetat bakom kulisserna medan Sam Altman var företagets frontfigur.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 19 november

Open AI:s medgrundare och VD Sam Altman lämnar företaget efter granskning

Open AI, skaparen av ChatGPT, har avskedat sin medgrundare och VD Sam Altman efter en granskning som visade att han ´inte konsekvent varit uppriktig i sina kommunikationer´ med styrelsen. Bobby Allyn, en affärsreporter baserad i San Francisco, rapporterar om teknologi och hur Silicon Valleys största företag förändrar vårt levnadssätt och omformar samhället.

Direktlänk Dela Northern Public Radio fördjupade 18 november

Open AI:s VD Sam Altman avskedad, chockerar teknikvärlden

Open AI:s VD, Sam Altman, har blivit avskedad, vilket har chockat teknikvärlden. Beskedet beskrivs som oväntat på flera teknik- och nyhetssajter. Spekulationer kring avskedandet inkluderar möjligheten att Altman inte informerade styrelsen tillräckligt om en större affär, eller att han kanske agerade bakom ryggen på storinvesteraren Microsoft. Styrelsen har inte kommenterat ytterligare. Altman, mannen bakom AI-roboten Chat GPT, beskrivs som en techkändis och en av få personer som hållit AI:s framtid i sin hand. Det är fortfarande oklart vad som ligger bakom styrelsens beslut.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 18 november

Open AI:s vd Sam Altman sparkas för bristande ärlighet

Vd:n för AI-företaget Open AI, Sam Altman, som står bakom AI-tjänsten Chat GPT, har tvingats avgå. Enligt styrelsen har Altman inte varit helt ärlig, vilket har förhindrat företaget från att ta sitt ansvar. Styrelsen har uttryckt att de inte längre har förtroende för hans förmåga att leda företaget.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 18 november

Sam Altman avgår som VD för Open AI

Sam Altman tvingas avgå som VD för företaget Open AI, som ligger bakom AI-tjänsten Chat GPT, enligt flera amerikanska medier. En intern granskning har visat att Altman inte varit ´konsekvent uppriktig´ i sin kommunikation med styrelsen, vilket har hindrat företagets förmåga att utöva sitt ansvar. Styrelsen har uttryckt att de inte längre har förtroende för hans förmåga att leda OpenAI. Företagets nuvarande teknologichef Mira Murati har utnämnts till tillfällig VD. Open AI grundades 2015 och släppte AI-chatboten Chat GPT i slutet av förra året.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 18 november

AI-startup sparkar sin VD Sam Altman

Sam Altman, VD för AI-startupen bakom chatbotarna ChatGPT och GPT-4, har plötsligt blivit sparkad av företagets styrelse. Open AI, som stöds av Microsoft, sa på fredag att styrelsen beslutade om en ”ledarskapsövergång” efter att ha förlorat förtroendet för Altmans förmåga att leda företaget. Styrelsen sade att de var tacksamma för Altmans bidrag men hade beslutat att ”nytt ledarskap är nödvändigt när vi går framåt”. Teknikchefen Mira Murati utsågs till tillfällig VD tills en mer permanent ersättare hittas.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 18 november

Microsoft presenterar eget AI-chip Maia 100

Microsoft har presenterat sitt eget AI-chip, Maia 100, under företagets Ignite-konferens i Seattle. Chipet är avsett för AI-arbetsflöden och kommer att användas för några av Microsofts tyngsta AI-arbetsbelastningar, inklusive Open AI:s drift och träning av språkmodeller. Microsoft har även visat upp Azure Cobalt, en ny Arm-baserad centralprocessor. Företaget planerar dock inte att sälja sina chip, och menar att de kommer att fungera som ett komplement till kretsar från andra företag som Intel, AMD och Nvidia.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 17 november

Open AI bekräftar utveckling av GPT-5

Open AI:s VD Sam Altman har bekräftat att företaget arbetar på utvecklingen av GPT-5, efterföljaren till GPT-4. Sam Altman har tidigare sagt att företaget inte börjat träna någon ny modell, men i en intervju med Financial Times bekräftade han att GPT-5 nu är under utveckling. Historiskt sett har GPT-modellernas parametrar ökat med ungefär en storleksordning per numrerad version, vilket innebär att GPT-5 kommer att kräva mer träningsdata. Open AI har nyligen rapporterat att de har 100 miljoner användare varje vecka.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 16 november

Jämförelse mellan AI-chattbotarna Gork och ChatGPT

AI-chattbotarna Gork och ChatGPT har blivit ledande inom AI-området och kan utföra flera uppgifter, men skiljer sig i potential och inlärningsförmåga. ChatGPT, som är ett AI-verktyg för naturlig språkbehandling, kan hjälpa till med ett brett spektrum av ämnen, rekommendera filmer och platser baserat på användarens intressen, hjälpa studenter med läxor och konversera på olika språk. Gork, utvecklad av Elon Musk, är en mångsidig och humoristisk chattbot som kan tillhandahålla realtidsinformation genom sin sömlösa integration med Musks sociala medieplattform, X. Gork anses vara mer kapabel än ChatGPT på grund av sin förmåga att ge omfattande lösningar på en mängd uppgifter och generera kreativt innehåll som poesi och musik.

Direktlänk Dela Daily News & Analysis India fördjupade 14 november

Snapchat tillkännager nya AI- och AR-verktyg vid Lens Fest

Snapchat har under sin årliga Lens Fest tillkännagivit nya tekniska utvecklingar och verktyg som läggs till i den nya versionen av deras avancerade skrivbordsapplikation, Lens Studio 5.0 Beta. Dessa inkluderar nya förmågor att integrera artificiell intelligens (AI) i Augmented Reality (AR) upplevelser via ChatGPT. Snapchat har också meddelat ett samarbete med Open AI för att erbjuda en ny fjärr-API för ChatGPT. Dessutom innehåller programvaran en ny 3D-ansiktsmaskgenerator som låter vem som helst utveckla sitt första självuttryckande linser på bara några sekunder.

Direktlänk Dela TyN Magazine fördjupade 14 november

Open AI:s nya uppdateringar hotar leverantörer av öppen källkodsprogramvara

Open AI, skaparen av ChatGPT och GPT-4, presenterade flera uppdateringar vid sin första utvecklarkonferens som kan hota överlevnaden för flera leverantörer av öppen källkodsprogramvara. Uppdateringarna inkluderar bland annat ett nytt Assistants API, nya modaliteter, anpassade GPT:er, en ny butik för modeller och nya prispolicyer. Dessa lanseringar riktar sig direkt mot open source-communityn och kan orsaka intäktsförluster för företag som Langchain, Llamaindex och Chroma DB. Open AI:s nya modell GPT-4 Turbo, som är snabbare, mer effektiv och billigare än befintliga erbjudanden, kan också göra det svårt för många företag, särskilt startups, att konkurrera inom generativ AI.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 14 november

Open AI söker samarbete för att utveckla bättre AI-dataset

Open AI, organisationen bakom Chat GPT, söker samarbete med tredjepartsorganisationer för att skapa bättre dataset för AI-träning. De är speciellt intresserade av storskaliga dataset som reflekterar mänskligt samhälle och som inte är lättillgängliga online. Dataseten kan innehålla text, bilder, ljud eller video, och företaget kan även hjälpa till att digitalisera data och ta bort personlig information. Open AI kritiserar nuvarande dataset för att ofta vara partiska, vilket kan leda till partiska AI-modeller.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 13 november

AI-verktyg visar partiskhet mot Israel, enligt tidigare brittisk rådgivare

Under en intervju på TalkTV diskuterade James Schneider, tidigare rådgivare för UK Labour, hur vanligt det är med en anti-palestinsk ideologi. Han pekade på hur israelisk retorik främjas genom AI och ChatGPT. När man ställer frågan till ChatGPT, ´Förtjänar palestinierna att vara fria?´, ger programmet inte ett klart ja eller nej-svar, utan undviker frågan helt. Om man byter ut Palestina mot Israel i samma fråga har programmet inga problem med att svara att israeler förtjänar frihet. Andra AI-verktyg, som Googles Bard, visar också en partiskhet mot Israel. För att verkligen förstå ChatGPT måste man förstå hur det fungerar, vilket huvudsakligen är genom mänsklig inmatning. Det är därför viktigt att granska skaparen av ChatGPT, Sam Altman, amerikansk entreprenör och VD för Open AI, som har gjort det klart att han stöder Israel.

Direktlänk Dela Scoop Empire fördjupade 12 november

Open AI lanserar ChatGPT Store, en plattform för försäljning av anpassade GPT-applikationer

Open AI har nyligen lanserat sin nya funktion för anpassade GPT-applikationer och kommer snart att tillåta försäljning av dessa i den nya ChatGPT Store. Den nya plattformen gör AI-appskapande tillgängligt för många, eftersom den bryter ner komplex kodning och teknisk kunskap. Den fungerar inte bara som ett verktyg för ekonomisk vinst, utan också som en katalysator för innovation och potentiella förändringar i den digitala universum. Plattformen är byggd på en intäktsdelningsmodell, vilket erbjuder en möjlighet för skapare att tjäna pengar på sina skräddarsydda GPT-applikationer.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 11 november

AI Promptivity publicerar guide för att förbättra GPT-4-prestanda

AI Promptivity har publicerat en ny guide för att förbättra prestandan för GPT-4, en AI-teknik. Guiden innehåller fyra metoder som har visat sig vara effektiva: prompt engineering, prompt-tuning, prompt-programmering och prompt-baserad finjustering. Genom att tillämpa dessa metoder kan användare förbättra noggrannheten, snabbare bearbetningstider och förbättrad ´inlärning´ från programmet. Dock finns det begränsningar, som att många metoder kräver stora datamängder som kan vara kostsamma att skaffa, särskilt för mindre företag. Guiden finns tillgänglig på https://aipromptivity.com/proven-gpt-4-prompt-methods

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 10 november

I Gazakriget har grupper som främjar olika ideologier börjat använda artificiell intelligens (AI) för att generera falska bilder och videor som sprids på nätet. Hany Farid, professor vid UC Berkeley School of Information, har noterat en stor mängd AI-genererade bilder. Förekomsten av falska bilder och videor har lett till minskad tillit till nyhetsmedia, sociala medieplattformar och andra institutioner. Farid har utvecklat verktyg för att automatisera delar av analysprocessen för att identifiera falska bilder, men många kräver manuell inspektion.

InformationWeek fördjupade 10 november

Googles experimentella chattbot ´Bard´ förväntas nå en användarbas på över 200 miljoner

Google har delat framtidsplanerna för sin experimentella chattbot ´Bard´. Företaget förväntar sig att Bard kommer att vara bland de få utvalda produkterna i världen med en användarbas på över 200 miljoner, likt Google Search och YouTube. Bards trafik ökade med 2% till 87 lakh i oktober. Informationen gavs av chattbotens produktledare Jack Krawczyk vid ett evenemang organiserat av Reuters i New York. Bard är Googles AI-baserade chattbot, som hjälper användare att diskutera specifika ämnen och samla information från internet. Bard kommer att integreras med Google Assistant.

Direktlänk Dela Connexion Blog fördjupade 10 november

Startupbolaget Humane lanserar AI pin, en chattbot i en liten bricka

Startupbolaget Humane, grundat av tidigare Apple-anställda, har lanserat AI pin, en liten enhet som kan fästas på kläder. AI pin består av två delar, en med bland annat en tryckkänslig yta, kamera, accelerometer, gyroskop, flygtidssensor, mikrofon, högtalare och en laserprojektor och den andra med ett batteri. AI pin är byggd med en ospecificerad Snapdragon-krets och har 32 GB lagring. Enheten kan användas för att tala med en chattbot, ringa samtal, skicka meddelanden, sammanfatta e-post och spela musik. Enheten har också en kamera och en laserprojektor för att projicera information i användarens handflata.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 10 november

90% av internetinnehåll kan vara AI-genererat inom 3 år

Enligt en rapport från Europol kan 90 procent av allt innehåll på internet vara genererat av AI inom tre år. Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Bonnier News, diskuterade detta under en föreläsning i Gävle. Han jämförde introduktionen av chatroboten Chat GPT med internets födelse och lanseringen av iPhone. Nio stora företag, inklusive Amazon, Google, Facebook, Microsoft, IBM, Apple, Tencent, Baidu och Alibaba, står för 95 procent av investeringarna i AI. Jönsson påpekade att utvecklingen av AI innebär potentiella problem med upphovsrätt och spridning av felaktig information.

Direktlänk Dela Arbetarbladet fördjupade 10 november

Open AI drabbat av potentiell överbelastningsattack

Företaget Open AI har haft driftstörningar under veckan och flera tjänster, inklusive Chat-GPT, låg nere under en och en halv timme på onsdagen. Open AI rapporterar att det finns tecken på att det kan röra sig om en ddos-attack (överbelastningsattack). Företaget arbetar för att motverka effekterna av attacken. Hackergruppen Anonymous Sudan har tagit på sig ansvaret för attacken, men det är ännu inte bekräftat om detta stämmer.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 9 november

Artificiell intelligens omformar snabbt det professionella landskapet i Indien, enligt studie

En nyligen genomförd studie av UKG visar att artificiell intelligens (AI) snabbt omformar det professionella landskapet i Indien. Studien visar att 72% av de indiska anställda direkt interagerar med AI-drivna verktyg på sina arbetsplatser. Trots oro uttrycker 95% av de indiska anställda optimism om AI:s positiva inverkan på deras liv. Studien visar dock att en betydande kunskapslucka finns, endast 47% av anställda förstår fullt ut och 44% förstår delvis hur AI används på deras arbetsplatser.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 9 november

Orkes lanserar nya kapabiliteter för generativ AI och vektor-databaser inom företagsinfrastruktur

Orkes, en plattform för företags mikrotjänster och arbetsflödesorkestrering som används av företag som United Wholesale Insurance, Foxtel och Normalyze, har lanserat nya funktioner som gör det möjligt för organisationer att implementera generativa AI-modeller och vektor-databaser direkt i deras mikrotjänstinfrastruktur och affärsflöden. AI har gjort stora framsteg i vad tränade modeller kan göra med släppet av LLM:er som GPT-3 och Llama2. Orkes lanserar även Human Task, en funktion för att infoga mänsklig inblandning i AI-arbetsflöden för att säkerställa att människor är involverade i stadier där direkt inmatning eller tillsyn krävs.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 8 november

Amazon utvecklar ny AI-språkmodell för att förbättra AWS

Amazon arbetar på en ny AI-språkmodell med kodnamnet Olympus, som planeras att integreras med Amazon Web Services (AWS). Olympus kommer att ha 2 000 biljoner parametrar, dubbelt så mycket som Open AI:s GPT-4. Olympus syftar till att förbättra AWS, men kan eventuellt användas i andra produkter och tjänster. Projektet leds av före detta Alexa-chefen Rohit Prasad, med ett team av AI-experter. Det är oklart när Olympus kommer att lanseras.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 8 november

Aleph Alpha samlar in över 5,4 miljarder kronor för att utveckla sin AI

Tyska AI-startupen Aleph Alpha, konkurrent till amerikanska Open AI, har samlat in över 500 miljoner dollar, motsvarande över 5,4 miljarder kronor, i sin B-runda med kapitalanskaffning från företag som Bosch, SAP och Hewlett Packard Enterprise. Aleph Alpha planerar att investera pengarna i forskning kring företagets grundmodell, avancerade produktmöjligheter och kommersialisering av företagets generativa AI för datakänsliga industrier som sjukvården, finanssektorn, juridiksektorn, myndigheter och säkerhetssektorn.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 8 november

Ny guide förklarar hur GPT-4 kan förbättra sökordsforskning

Den nya guiden erbjuder marknadsförare och företag en lättförståelig sammanfattning av hur sökordsforskning fungerar och vad GPT-4:s uppdateringar innebär för generering av effektiva sökord som översätts till ökning av onlineförsäljning. Den senaste versionen av Open AIs Chatbot-program, GPT-4, har inbyggd internetåtkomst. Detta innebär att den kan överträffa tidigare sökordsforskning genom att få tillgång till de senaste SEO-trenderna i realtid, vilket skapar mer relevanta söktermer för företag att rikta in sig på. AI-program som GPT-4 erbjuder marknadsförare och småföretagsägare möjligheten att skapa ett stort antal av dessa mycket relevanta sökord från bara en förfrågan eller uppmaning, säger AI Promptivity. Guiden ger råd om hur man kan finslipa de uppmaningar som användare ger GPT-4, så att processen blir ännu effektivare. Guiden belyser också programmets begränsningar. I synnerhet kan GPT-4:s beroende av träningsdata skapa inneboende bias eller orelaterade sökord om det inte kontrolleras. Tekniker för att arbeta runt dessa begränsningar skisseras av AI Promptivity och guiden inkluderar några fallstudier så att läsarna kan se hur metoderna går att tillämpa i praktiken.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 8 november

Elon Musks xAI lanserar AI-verktyget Grok för Twitter Premium Plus-användare

Elon Musks företag xAI har lanserat sitt AI-verktyg Grok, som nu är tillgängligt för Twitter Premium Plus-användare. Grok skiljer sig från Google´s Bard och Open AI´s Chat GPT, trots att den ger samma svar som dessa chatbots, eftersom den har tränats på ett annat sätt. Grok har utformats för att svara på nästan allt och till och med föreslå vilka frågor man ska ställa. Efter testning kommer Grok att släppas för alla X Premium-användare. Grok svarar även med humor, vilket skiljer den från andra chatbots.

Direktlänk Dela India Herald fördjupade 7 november

Open AI lanserar GPTs för att skapa AI-chattbotar

Open AI har lanserat ett nytt koncept kallat ´GPTs´ under sin första utvecklarkonferens. GPTs är en plattform för att utveckla AI-chattbotar för specifika användningsområden, och det kommer även att vara möjligt att tjäna pengar på plattformen. GPTs kommer att vara tillgängliga via en butik som kallas GPT Store, och initialt kommer Chat-GPT Plus-abonnenter och större företagskunder att ha tillgång till konceptet. Open AI har sagt att användare länge har efterfrågat möjligheten att skapa skräddarsydda versioner av Chat-GPT.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 7 november

Open AI lanserar kraftfull GPT 4 Turbo AI-modell

Open AI lanserade sin nya kraftfulla GPT 4 Turbo AI-modell vid ett evenemang igår. Med hjälp av denna senaste modell kommer kunderna att kunna skapa anpassade versioner av den populära chatten GPT. Den nya modellen accepterar också innehåll på över 300 sidor, vilket gör att användare kan sammanfatta hela böcker. Företaget meddelade också att de kommer att sänka priserna på avgifterna som företag betalar för att köra deras programvara. Evenemanget deltog också av Microsoft-chefen Satya Nadella och Open AI: s Sam Altman. GPT 4 Turbo kommer att vara tillgänglig för utvecklare för förhandsvisning och kommer troligen att släppas de kommande veckorna till ett reducerat pris. Open AI har också lanserat sin App Store och den kan nås av användare och utvecklare för att starta sina personliga chatbots.

Direktlänk Dela NewsroomPost fördjupade 7 november

Tysk startup Aleph Alpha samlar in 500 miljoner dollar för att utmana Open AI

Tyska startupföretaget Aleph Alpha, en ny utmanare till Open AI på marknaden för stora språkmodeller, har meddelat att det har samlat in 500 miljoner dollar från Bosch, SAP och Hewlett Packard Enterprise i en serie B-finansieringsrunda. Detta belopp är ovanligt högt för en serie B-runda. Aleph Alpha planerar att använda pengarna till forskning om grundmodeller, avancerade produktfunktioner och kommersialisering av sin programvara. Företaget har redan byggt sina egna stora språkmodeller i vad som blivit en AI-tävling mellan Microsoft-stödda Open AI, Googles Bard och andra.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 6 november

AI-företag låter regeringar förhandsgranska AI-modeller

Ledande AI-företag har vid ett AI-toppmöte i Storbritannien kommit överens om att låta regeringar förhandsgranska deras AI-modeller innan lansering. Syftet är att myndigheterna ska kunna bedöma om en AI-modell utgör en nationell säkerhetsrisk. Företag som Open AI, Deepmind, Anthropic, Amazon, Mistral, Microsoft och Meta har undertecknat överenskommelsen. Länder som USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har också skrivit under. En internationell panel kommer att tillsättas för att årligen rapportera om risker med AI.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 3 november

Elon Musk ska testlansera AI-tjänsten XAI

Elon Musk planerar att testlansera sin generativa AI-tjänst, XAI, till en utvald grupp människor på lördag. Musk var tidigare en av initiativtagarna till Chat GPT från Open AI, men lämnade sedan styrelsen och arbetar nu på att lansera en konkurrent. Han hävdar att hans nya AI-modell är den bästa som finns just nu i flera viktiga avseenden. Han har tidigare kallat XAI för ´TruthGPT´ och sagt att den kommer att vara mer tillförlitlig och ha det övergripande syftet att ´förstå universums sanna natur´.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 3 november

Stora AI-företag går med på säkerhetstester för AI-modeller

Stora AI-företag och länder har undertecknat en överenskommelse vid AI Safety Summit om att låta myndigheter granska AI-modeller ur säkerhetssynpunkt innan de blir offentliga. Överenskommelsen är dock inte juridiskt bindande. Bland företagen finns Open AI, Google Deep Mind, Anthropic, Amazon, Mistral, Microsoft och Meta. Länder som EU, USA och Storbritannien har också skrivit under. Kina, som deltog i toppmötet, är inte en del av överenskommelsen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 3 november

AI-företag går med på att låta regeringar förhandsgranska AI-modeller

Ledande AI-företag har vid ett toppmöte i Storbritannien kommit överens om att låta regeringar förhandsgranska deras AI-modeller innan de lanseras för att avgöra om de utgör en nationell säkerhetsrisk. Företag som Open AI, Deepmind, Anthropic, Amazon, Mistral, Microsoft och Meta har undertecknat överenskommelsen. Länder som USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har också skrivit under. En internationell panel kommer att tillsättas för att årligen rapportera om riskerna med AI.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 3 november

Storbritanniens premiärminister tillkännager överenskommelse för att testa AI-modeller

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak tillkännagav en ny överenskommelse under en tvådagars konstgjord intelligens (AI) toppmöte på Bletchley Park. I överenskommelsen, som undertecknats av Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Korea, Singapore, USA och Storbritannien, kommer åtta ledande teknikföretags AI-modeller att testas innan de släpps. De åtta företagen är Amazon Web Services, Anthropic, Google, Google DeepMind, Inflection AI, Meta, Microsoft, Mistral AI och Open AI. Sunak tillkännagav också ytterligare detaljer om en överenskommelse för att inrätta en internationell rådgivande panel om framstående AI-risker.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 2 november

Open AI:s ChatGPT nu tillgänglig i Egypten och andra arabländer

Open AI har meddelat att deras tjänst ChatGPT nu är tillgänglig i Egypten och andra arabländer, inklusive Palestina, Jordanien, Saudiarabien och Qatar. Tidigare har länder utan officiell åtkomst försökt hitta alternativa sätt att använda de avancerade språkmodellerna, till exempel genom att använda ett VPN och ladda ner en mobilapp som genererar utländska telefonnummer. Nu kan användare registrera sig med sina egyptiska mobilnummer. Registreringsprocessen är enkel och användare kan registrera sig via Open AI:s eller Chat GPT:s webbplats med en giltig e-postadress och telefonnummer.

Direktlänk Dela Scoop Empire fördjupade 2 november

AI skapade spelet ´Angry Pumpkins´ visar enorma kostnadsbesparingar inom spelutveckling

Javi Lopez har skapat ett spel med hjälp av AI, kallat ´Angry Pumpkins´. Spelet, som påminner om ett välkänt spel där fågelliknande karaktärer kastas omkring, skapades med hjälp av kodskapande verktyg som Geek och ChatGPT, snarare än traditionella utvecklare eller programmerare. Lopez har även använt DALL-E 3 från Open AI för att skapa föremål, karaktärer och bakgrunder. Detta visar på enorma kostnadsbesparingar inom spelutveckling, då ett spel som ´Angry Pumpkins´ kan skapas av en enda person för en bråkdel av kostnaden jämfört med traditionella spel som ´Cyberpunk 2077´ eller ´Angry Birds´.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 2 november

AI skapar spel: ´Angry Pumpkins´ av Javi Lopez

Javi Lopez har skapat ett spel kallat ´Angry Pumpkins´ med hjälp av artificiell intelligens (AI). Spelet är starkt inspirerat av en mycket känd spelserie, men dess verkliga värde ligger i hur det skapades. Istället för att använda ett team av programmerare och utvecklare, använde Lopez verktyg som ChatGPT och Midjourney för att skapa koden och grafiken. Genom att endast använda naturligt språk, guidade Lopez ChatGPT 4.0 att tillhandahålla en fullständig, fungerande kod på 600 rader. Midjourney användes för att skapa objekt, karaktärer och bakgrunder, medan titelskärmen krävde DALL-E 3 från Open AI.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 2 november

Google bestrider påståendet om att AI-chatbot Bard lanserades i brådskande för att slå Microsoft

En högt uppsatt Google-exekutiv, Elizabeth Reid, har bestridit påståendet att företaget skyndade på lanseringen av sin AI-baserade chatbot Bard tidigare i år för att slå ut en liknande tjänst från konkurrenten Microsoft. Reid, som är vice vd för sök, medgav att Bard gav ´ett felaktigt svar´ under sin offentliga lansering i februari, men hon avvisade anklagelsen från regeringsadvokaten David Dahlquist om att Bard blev ´stressad´ ut efter att Microsoft meddelade att det integrerade generativ AI i sin egen sökmotor Bing. Google offentliggjorde släppet av Bard den 6 februari, med VD Sundar Pichai som kallade det ´ett viktigt nästa steg på vår AI-resa´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 november

Boston Dynamics robot Spot blir engelsk turistguide

Boston Dynamics robot Spot har fått en ny funktion som engelsk turistguide. I en video visade företaget hur Spot kan svara på frågor och skämta med olika accenter och personligheter. Roboten, dekorerad med små hattar och googly-ögon, leder gästerna till olika platser och beskriver vad den ser. Spot har även förmågan att spela olika karaktärer, som ´fancy butler´, ´metallcowgirl´, ´exalterad turistguide´ och ´naturdokumentär´. Spot använder ChatGPT, en AI chatbot designad av Open AI, för att svara på frågor och beskriva sin omgivning.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 1 november

coto lanserar AI-drivna fråga-och-svar-funktion för kvinnors gemenskapsapp

coto, en social gemenskapsapp endast för kvinnor, har lanserat en banbrytande AI-drivna fråga-och-svar-funktion. Funktionen introducerar verktyg som anonym publicering, unikt textredigeringsläge och taggning av experter. Genom att använda Open AI:s intelligenta teknologi syftar coto till att uppmuntra nyfikenhet och befogenhet för kvinnor att lära och växa. Detta inkluderar diskussion om tabubelagda ämnen som sex, äktenskapsvåld och menstruation. Funktionen är tillgänglig för alla kvinnliga skapare och gemenskaper på Android och iOS-enheter.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 1 november

Microsoft lanserar AI-driven arbetsassistent, Copilot, för företagskunder

Teknikjätten Microsoft är redo att lansera sin senaste generativa AI-arbetsassistent, Copilot, för miljontals företagskunder. I samband med lanseringen av sin mycket efterlängtade produkt Microsoft 365, genomgår Chief Information Officers (CIOs) omfattande utbildning för att dra full nytta av detta revolutionerande verktyg. Copilot utför uppgifter som att sammanfatta e-post, utforma svar och skapa professionella PowerPoint-presentationer. Dessutom kan Copilot nu delta i möten på användarens vägnar, effektivt sammanfatta diskussioner och markera åtgärdspunkter. En imponerande lansering förväntas, då Microsoft planerar att introducera Copilot för över en miljon företag över hela USA som för närvarande förlitar sig på Microsoft 365.

Direktlänk Dela McCreary County Record fördjupade 1 november

Baidu lanserar betalversion av AI-chattbot Ernie Bot

Den kinesiska teknikjätten Baidu har lanserat en betalversion av sin AI-chattbot Ernie Bot. Chattboten, som ofta jämförs med Open AI:s Chat-GPT, var en av de första chattbotar som lanserades på den kinesiska marknaden. Priset för betalversionen av boten är 91 kronor i månaden.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 1 november

Microsoft lanserar AI-assistenten Copilot till företagskunder

Microsofts generativa AI-arbetsassistent Copilot kommer att debutera för miljontals företagskunder på onsdag. Verktyget sammanfattar långa e-postmeddelanden, skriver utkast till svar och omvandlar Word-dokument till PowerPoint-presentationer. Copilot kommer också att delta i ett möte på ditt vägnar, sammanfatta de diskuterade ämnena, logga deltagare och flagga eventuella åtgärdspunkter till dig. Produkten kommer att rullas ut till mer än en miljon företag i USA som använder Microsoft 365 imorgon. Om du fortfarande inte förstår hur du använder Copilot kan du alltid fråga Microsoft 365 Chat, en chatbot som drivs av ChatGPTs generativa AI.

Direktlänk Dela Nation fördjupade 31 oktober

Microsofts AI-assistent Copilot lanseras för företagskunder

Microsofts generativa AI-arbetsassistent Copilot kommer att lanseras för miljontals företagskunder på onsdag. Verktyget sammanfattar långa e-postmeddelanden, skriver utkast till svar och omvandlar Word-dokument till PowerPoint-presentationer. Copilot kommer även att delta i möten på dina vägnar, sammanfatta de diskuterade ämnena, logga deltagare och flagga alla åtgärdsobjekt till dig. Produkten kommer att rullas ut till mer än en miljon företag i USA som använder Microsoft 365 imorgon. Microsoft Copilot, med alla dess funktioner, är inte gratis. Företagskunder kommer att behöva betala 30 dollar i månaden per användare.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 31 oktober

Klarna uppmanar anställda att lära sig AI-verktygen

Klarna vill ligga i framkant i teknikskiftet och uppmanar alla anställda att lära sig AI-verktygen. VD Sebastian Siemiatkowski har uttryckt att teknik kan spara kostnader. Klarnas svenska marknadschef, Christian Cabau, berättar i en intervju om AI-certifierade medarbetare, hur AI förändrar tjänsteutbudet och de kreativa möjligheterna. Klarna inledde ett samarbete med Open AI i mars 2023 och har veckovisa avstämningar för att få tillgång till ny teknik.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 31 oktober

AI-teknikens potential och utmaningar: En analys av Lannebo Fondens Johan Nilke

Johan Nilke, teknikförvaltare på Lannebo Fonder, diskuterar AI-teknikens potential och utmaningar. Han menar att nya tekniker ofta överdrivs på kort sikt, men underskattas på lång sikt. Generativ AI kan nå en mogen fas inom 2 till 5 år, snarare än 10. AI har funnits länge, men nu finns förutsättningar för tekniken på plats, som digitalisering och molntjänster. Lannebo Fonder använder AI i viss utsträckning, men är försiktiga med att investera i renodlade AI-bolag. Nilke tror inte att AI kommer att ta över världen, men menar att regleringar kommer att krävas.

Direktlänk Dela Placera Media fördjupade 31 oktober

Open AI rullar ut nya röstchattfunktioner i chat GPT-appen

2023 har varit AI:s år och Open AI har nyligen rullat ut nya röstchattfunktioner i chat GPT-appen. För att aktivera dessa funktioner måste du ha en chat GPT Plus-prenumeration, som för närvarande kostar 1999 i månaden. Den nya modellen GPT-4 ger bättre konversationsflöde och mer korrekta svar, samt kan nu analysera bilder. Appen fortsätter att lyssna i bakgrunden och vänta på en prompt även om din telefonskärm stängs av, förutsatt att du inte avslutar chatten. Alla dina chattar sparas automatiskt i din historik.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 31 oktober

Globala ledare kämpar för att reglera den snabbt växande AI-sektorn

Det har varit en intensiv aktivitet denna vecka när USA, Europa och G7-ekonomierna kämpar för att utveckla regelverk för att reglera den snabbt utvecklande sektorn för artificiell intelligens. USA:s president Joe Biden undertecknade på måndag en exekutiv order, där han använder befogenheter från Koreakriget för att försöka hantera riskerna med en teknologi han beskrev som ´den mest betydelsefulla teknologin i vår tid´. G7, som möttes i Hiroshima i Japan, kom överens om en frivillig uppförandekod för företag som utvecklar avancerade AI-system, medan EU är nära att införa omfattande lagstiftning som reglerar alla aspekter av AI-utveckling och användning. På onsdag kommer politiska ledare, tech-exekutiver inklusive Elon Musk och AI-experter att träffas i Storbritannien för ett toppmöte organiserat av premiärminister Rishi Sunak för att diskutera de säkerhetsfrågor som generativ AI presenterar.

Direktlänk Dela The Sydney Morning Herald fördjupade 31 oktober

AI förändrar patentlagstiftning och mjukvaruutveckling

Det amerikanska patentlagstiftningen är inte redo för artificiell intelligens (AI) - tekniken är för revolutionerande och kraftfull för att vår nuvarande lagstiftning ska kunna hantera. Men i ljuset av AI:s framväxt behöver mjukvaruföretagens befintliga metoder för att utveckla och skydda uppfinningar och immateriella rättigheter ses över. AI kommer inte att göra uppfinningar eller patent föråldrade, men både uppfinningsmetoderna och strategierna för att skydda värdet av dem förändras. AI-plattformar och skydd av immateriella rättigheter skapar nya möjliga strategier för uppfinning och integration. AI påverkar och förbättrar nästan alla former av patenterbara immateriella rättigheter framöver. Ägarskap och ursprung av nya uppfinningar kommer att vara föremål för intensiv debatt och rättslig prövning. Mjukvaruföretag kan inte stå stilla när naturen av IP-skapande förändras. Företag bör överväga att skära ned på utvecklingskostnader och förkorta tidslinjer genom att använda AI-funktionalitet i sina produkter, skapa nya och värdefulla produkter som använder AI-funktioner som utgångspunkt och söka betydande pionjärpatent.

Direktlänk Dela Inc. Magazine fördjupade 30 oktober

Putin beordrar forskning om AI för att nå ´teknisk suveränitet´

Rysslands president Vladimir Putin har beordrat anslag till forskning om artificiell intelligens (AI) i ett försök att nå ´teknisk suveränitet´. Beslutet kommer som svar på västerns utveckling av tekniken och sanktioner mot ryska teknikföretag. Exportförbud mot viktiga komponenter till Ryssland är också i kraft på grund av det ryska invasionskriget i Ukraina. Putin vill också att statligt ägda företag ska öka takten med att anamma AI-teknik, och stödet för att bygga kraftfulla datorer ska utökas.

Direktlänk Dela Norra Skåne fördjupade 29 oktober

Google planerar att investera $2 miljarder i AI-företaget Anthropic

AI-företaget Anthropic, en rival till OpenAI, ska få 2 miljarder dollar i finansiering från Google. Detta visar Googles vilja att stega in i AI-arenan. Anthropics grundare tidigare hade positioner på Sam Altmans OpenAI. Google har redan givit $500 miljoner i förskott till Anthropic. Resterande belopp, $1,5 miljarder, kommer att bli tillgängligt de kommande månaderna. OpenAI har gjort namn för sig själv genom att sätta flera milstolpar efter lanseringen av en AI-chattbot kallad ChatGPT. Anthropic verkar dock snabbt komma ikapp med hjälp av nyligen erhållna finansieringsrundor.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 29 oktober

Studycafe lanserar exklusiv ChatGPT-masterklass med CA Deepak Gupta

ChatGPT, en stor språkmodell utvecklad av Open AI, har blivit en viktig färdighet att behärska för både studenter och yrkesverksamma. Dess införande har ökat produktivitet och effektivitet, vilket resulterar i högre arbetsutfall och mer inkomst på samma tid. Studycafe har lanserat en exklusiv ChatGPT-masterklass, ledd av CA Deepak Gupta, medgrundare av Studycafe. Kursen syftar till att lära ut hur man kan utnyttja kraften i ChatGPT för att snabbare klättra i karriären. Studycafe erbjuder också en rad andra moderna och branschspecifika kurser.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 28 oktober

AI-teknologi ChatGPT kommer till klassrummet för att förbättra undervisning och lärande

ChatGPT kommer till klassrummet. GPT är en teknologi som tränats för att generera mänsklika texter. Att komma igång är enkelt och fördelaktigt för lärare och studenter, enligt Asim Ali. Ali övervakar Biggio Center för förbättring av undervisning och lärande vid Auburn University. Centret erbjuder råd om undervisning med AI. Ali säger att Open AI:s ChatGPT är en plattform som lärare kan använda för att skissa lektionsplaner och studenter kan använda för handledning. Thomas Fellows, forskare vid ChatGPT, säger att fördelarna med tekniken överväger riskerna. Det finns potentiella risker med AI i utbildning, inklusive plagiering, ansvar, integritet, överberoende och samhällsfördomar. Alabama lagstiftare arbetar också med sätt att använda AI som ett lärandeverktyg och cybersäkerhet. Ett officiellt lagförslag har ännu inte utarbetats.

Direktlänk Dela WSFA 12 News fördjupade 28 oktober

Generativ AI ännu inte synlig i stora techföretags inkomstresultat

Trots den massiva aktiviteten och entusiasmen kring generativ AI, är dess inverkan på de stora teknikföretagens inkomstresultat ännu inte tydlig. På Supercloud 4 diskuterades varför det är så och var tekniken är på väg härnäst. Generativ AI har ännu inte ökat produktiviteten märkbart. Företag som Microsoft och IBM har rapporterat starka resultat och tillskrivit en del av denna styrka till efterfrågan på AI-tjänster. Trots detta har det rapporterats att kapitalutgifterna har ökat kraftigt, vilket till stor del tillskrivs infrastrukturutgifter för att stödja allt AI-arbete.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 27 oktober

AI-reglering: intensiva diskussioner och nya initiativ

Frågan om hur AI ska regleras blir allt mer brännande. EU har valt lagstiftning som väg framåt och håller på att förhandla om AI Act. Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak förbereder sig för AI Safety Summit, ett möte som syftar till att nå konsensus om AI-reglering. Teknikföretag som Microsoft, Open AI, Google och Anthropic har nyligen presenterat en ny chef och 100 miljoner i finansiering för sin branschorganisation Frontier Model Forum och dess nya AI Safety Fund. Trots aktivitet och insatser råder fortfarande osäkerhet om vad som exakt ska regleras och hur.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 27 oktober

FN skapar AI-råd för internationellt samarbete, Open AI bildar katastrofteam

FN:s generalsekreterare António Guterres har meddelat att ett AI-råd med 39 medlemmar, representerande olika regeringar, techföretag och forskare, ska skapas för att bygga ett globalt vetenskapligt samförstånd om risker och utmaningar med AI och för att stärka det internationella samarbetet om AI-styrning. Samtidigt har Open AI, företaget bakom Chat GPT, meddelat att de ska bilda ett katastrofteam för att begränsa de ´katastrofala riskerna´ med AI.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 27 oktober

Forskare utvecklar verktyg för att ´förgifta´ bilder och störa AI-modeller

En grupp forskare ledda av Ben Zhao, professor vid University of Chicago, har utvecklat ett verktyg, Nightshade, som kan ´förgifta´ bilder som laddas upp på nätet. Detta kan störa generativa AI-modeller som använder bilderna som träningsdata, vilket resulterar i opålitliga resultat. Nightshade kan förändra pixlarna i en bild utan att det märks för det mänskliga ögat. Verktyget syftar till att skapa en balans mellan konstnärer och AI-företag som Open AI, Meta, Google och Stability AI.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 25 oktober

Open AI presenterar nästa version av bildskaparen Dall-E

Open AI, företaget bakom chattboten Chat GPT, har presenterat Dall-E version 3. Den stora nyheten är att Dall-E nu ska integreras i Plus- och Enterprise-versionen av företagets chattbot. Dall-E 3 blir avsevärt bättre på att skapa bilder och konstverk efter de exakta prompter som anges, vilket minskar behovet för användaren att lära sig vilka formuleringar som fungerar bättre än andra. Säkerheten har också förbättrats och Dall-E 3 blir bättre på att neka förfrågningar om att skapa avbildningar av offentliga och kända människor som kan vara stötande.

Direktlänk Dela M3 Media AB fördjupade 25 oktober

Google och Open AI förbättrar sina generativa AI-verktyg

Google har integrerat sin generativa AI, Bard, med sina andra tjänster, inklusive Gmail, Google Drive, Dokument, Maps och Youtube. Bard, som lanserades i Sverige för två månader sedan, kan nu hämta relevant information från dessa tjänster. Samtidigt har Open AI integrerat sin bildgenerator Dall-E 3 i ChatGPT. Den nya versionen av Dall-E kommer att förbättra verktygets förmåga att förstå sammanhang och skapa bilder baserat på exakta prompts. Båda uppdateringarna syftar till att förbättra användarnas interaktion med AI-verktygen.

Direktlänk Dela Voister fördjupade 25 oktober

Open AI lanserar ny version av AI-bildgeneratorn DALL-E

Open AI har offentliggjort en ny version av sin AI-baserade bildgenerator DALL-E. Den nya versionen, DALL-E 3, kan användas tillsammans med chattboten Chat-GPT, vilket innebär att Chat-GPT kan skapa de detaljerade promptar som guidar DALL-E. Den nya versionen av DALL-E kommer att släppas för Chat GPT Plus- och företagsanvändare i oktober. Open AI har inte avslöjat när en bredare lansering kommer att ske.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 25 oktober

Generativ AI: risker och möjligheter för företag

Generativ AI är en innovation som förändrar allt, men medför också vissa risker. Den mest kända tillämpningen av generativ AI är Open AI:s ChatGPT. Trots att tekniken fortfarande är i sin linda, har den redan nått en teknisk vändpunkt där företag skyndar sig att implementera generativ AI-appar. Detta medför dock säkerhetsrisker, som dataintrång och kränkningar av upphovsrätten. Generativ AI kan också användas som verktyg av cyberangripare. För att skydda företag från dessa risker börjar processen med företagets affärspolicy, utbildning och förståelse för riskerna. Symantec, som har en lång historia med AI, fokuserar på att skydda användares och företags IP. Genom att använda Symantec Data Loss Prevention Cloud kan företag säkert använda generativ AI-verktyg.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 24 oktober

Microsofts VD Satya Nadella delar sin vision för en AI-driven framtid

Microsofts VD Satya Nadella har talat om sin vision för en AI-driven framtid för användare överallt, både i personliga och arbetsrelaterade sammanhang. Vid ett evenemang i London diskuterade Nadella hur AI-teknik, främst Microsofts egna verktyg Copilot och Open AI, kan inleda en ny era för konsumenter och företag. Han avslöjade också vilka AI-verktyg han använder i sitt personliga liv och hur AI kan förändra individers liv i framtiden, med förhoppningen om att förbättra tillgången till kunskap och hälsovård över hela världen.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 21 oktober

New York Times kämpar mot Open AI:s användning av deras journalistik

New York Times försöker stoppa företaget Open AI från att använda tidningens journalistik i sina AI-system. Johan Taubert, VD för tidningsutgivarna, menar att AI-utvecklingen utgör ett verkligt hot mot all publicistisk verksamhet, då det kan underminera möjligheten att ta betalt för journalistik.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 21 oktober

Framtidens yttrandefrihet i generativ AI:s era kräver ökat engagemang från lagstiftare

Framtiden för yttrandefrihet i generativ AI:s era måste inkludera ökat engagemang av amerikanska lagstiftare och medvetenhet hos individer om att det de postar på internet kommer att användas för att mata maskininlärning. Det var budskapet som Nadine Farid Johnson, konstitutionell expert på PEN America, förmedlade till en publik av studenter, lärare och samhällsmedlemmar vid ett evenemang. Johnson berättade hur techutvecklaren Open AI förändrade AI-landskapet när den släppte sitt stora språkchattbotverktyg ChatGPT förra november. Plötsligt hade alla på internet tillgång till ett program som kunde svara snabbt och intelligent på frågor med mänsklig text. Johnson förklarade att generativa AI-verktyg erbjuder kreativa utlopp för konstnärer, stöd för personer med funktionshinder, tillgång till information och hjälpmedel för inlärning av främmande språk. De innebär också risker för utnyttjande av ´onda aktörer´ som sprider felinformation och desinformation. Johnson uppmanade lagstiftare och företagsledare att utveckla riktlinjer för plattformens ansvar och transparens. Johnson uttryckte oro över missbruk av auktoritära regeringar. Hon betonade vikten av att samarbeta med andra regeringar och myndigheter. Johnson rådde publiken att vara vaksam och engagerad.

Direktlänk Dela University of Delaware fördjupade 20 oktober

Midjourney löser problem med generativ AI-konst genom att uppgradera bilder till superhög upplösning

Midjourney har löst ett av de största problemen med generativ AI-konst genom att introducera möjligheten att uppgradera bilder till superhög upplösning. Tidigare var Midjourneys utdata begränsad till en standardupplösning på 1,024 x 1,024 pixlar, vilket var tillräckligt för medelstora webbilder, men inte tillräckligt hög upplösning för att kunna skrivas ut i något större än vykortsstorlek. Nu har företaget lagt till möjligheten att uppgradera bilder med 2x eller 4x, vilket innebär att den maximala bildstorleken ökar till 4,096 x 4,096 i det standardkvadratiska formatet. Detta innebär att Midjourneys AI-genererade bilder kan skrivas ut i A3-storlek utan att se suddiga eller pixlade ut. Kostnaden för att uppgradera bilder till dessa nya upplösningar är dock högre. Dessutom varnar företaget att uppskalarna kan vara oberäkneliga.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 20 oktober

OpenAI:s värdering skjuter i höjden, nu värderat till nästan 950 miljarder kronor

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har sett sin värdering skjuta i höjden. Efter att ha tagit in pengar i våras, låg företagets värdering på 29 miljarder dollar, motsvarande cirka 320 miljarder kronor. Nu har värderingen ökat ytterligare, med OpenAI nu i samtal med investerare om att sälja aktier i företaget, med en värdering på 86 miljarder dollar, eller nästan 950 miljarder svenska kronor. Enligt Financial Times handlar det inte om en nyemission, utan företaget vill låta anställda sälja sina aktier.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 20 oktober

AI-genererade textsystem har tränats med över 183 000 verk som skrapats från onlinekällor utan författarnas tillstånd, enligt en artikel publicerad i The Atlantic. Bland de drabbade författarna finns många inom den hedniska gemenskapen. Detta har lett till en av de största juridiska striderna mellan AI-genererade skapare inom teknikindustrin och författarna vars arbete har stulits. Författare och framförallt hedniska författare ser redan mycket liten ekonomisk avkastning från sina skrivna verk och de flesta saknar representation av någon organisation eller gille.

The Wild Hunt fördjupade 17 oktober

ChatGPT - Framtiden för projektledning?

Denna guide visar hur du kan använda ChatGPT som projektledare för att hjälpa dig med dina dagliga uppgifter och mer. Projektledning är en hörnsten i affärsvärlden och teknologi har framstått som en effektivitetsfyr. AI-drivna verktyg som ChatGPT revolutionerar hur projektledare arbetar. ChatGPT, en produkt av banbrytande artificiell intelligens, erbjuder mer än automation. Det handlar om att förbättra innehållskvalitet, personifiera svar och göra varje projektrelaterad kommunikation betydelsefull. Guiden bryter ner hur man kan utnyttja ChatGPT för att höja sitt projektledningsspel.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 16 oktober

AI-pionjären Open AI har utvecklat en chatbot som kan se, höra och tala

Utvecklingen av artificiell intelligens fortgår i snabb takt. I slutet av september meddelade AI-pionjären Open AI att deras populära chatbot, Chat GPT, nu kan se, höra och tala. Detta kan innebära början på slutet för skärmåldern.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 15 oktober

Säkerhetsåtgärder för stora språkmodeller kan enkelt kringgås, enligt studie

En grupp studenter vid Princeton University, Virginia Tech, IBM Research och Stanford University har i en studie visat att säkerhetsåtgärderna för stora språkmodeller kan kringgås genom finjustering. De kunde kringgå GTP-3.5 Turbos säkerhetsåtgärder för mindre än 0,20 dollar via Open AI:s programmeringsgränssnitt. Dessa modeller kan därmed generera skadligt innehåll som självmordsstrategier och recept på farliga saker. Säkerheten kan även försvagas genom finjustering med ett ofarligt dataset.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 13 oktober

Kommer artificiell intelligens revolutionera samhället?

Under de senaste åren har flera nya tekniker blivit populära för att sedan falla i glömska. Nu är det artificiell intelligens (AI) som är i fokus, särskilt efter att företaget Open AI lanserade sin textrobot Chat GPT. Teknikförvaltare Johan Nilke på Lannebo Fonder, som investerar i företag med kopplingar till AI, har analyserat och följt utvecklingen av AI under lång tid. Enligt honom är våra förväntningar på kort sikt ofta överdrivna när det gäller nya tekniska skiften.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 13 oktober

ChaosSearch lanserar Chaos LakeDB för att driva generativ AI, SQL och Live Search

ChaosSearch, en ledande logganalysplattform, har lanserat Chaos LakeDB - den första datalagsdatabasen designad för att driva generativ AI, SQL och Live Search. Chaos LakeDB är tillgängligt som en SaaS data plattform för företag och som en inbyggd databas från molnplattformsleverantörer. Tidigare i år avtäckte ChaosSearch Chaos AI Assistant, som drivs av open AI och är integrerad i ChaosSearch-plattformen. Branschledare som Cisco och Equifax använder redan Chaos LakeDB. Chaos LakeDB är utformat för olika tillämpningar, inklusive allmän systemobservabilitet, förståelse av produktanvändningstrender för att härleda affärsinsikter och söka loggdata för felsökning.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 12 oktober

Klarna lanserar AI-baserad shoppingfunktion

Svenska Klarna har lanserat en ny AI-baserad shoppingfunktion som använder teknik från Open AI. Funktionen tillåter Klarna-appen att identifiera en produkt baserat på en bild och sedan hitta en återförsäljare som har den. Appen kan identifiera över tio miljoner objekt i olika kategorier, inklusive kläder, heminredning och elektronik. Den nya shoppingfunktionen lanseras nu i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Storbritannien och USA.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 11 oktober

Använd ChatGPT som din personliga assistent

ChatGPT, en AI-assistent, kan hjälpa användare med administrativa uppgifter, skrivhjälp, e-posthantering, lärande och personliga rekommendationer. Den kan organisera din att göra-lista, påminna om viktiga deadlines och prioritera uppgifter. ChatGPT kan även hjälpa till med att skapa innehåll, redigera utkast och ge förslag på förbättringar. Dessutom kan den sammanfatta långa e-posttrådar och komponera e-post åt dig. AI-assistenten kan också fungera som en virtuell handledare för att lära ut nya färdigheter och koncept, samt ge personliga rekommendationer baserat på användarens preferenser och tidigare interaktioner.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 11 oktober

Antalet ryska användare av ChatGPT har minskat med 30% under den senaste månaden, enligt analytiker på Tele2. Detta är den första trafikminskningen för tjänsten sedan den lanserades i november 2022. Konstantin Romanov, direktör för AI och digitala produkter på Beeline, bekräftade minskningen. Användaraktiviteten har också minskat för nätverket Midjourney, som skapar bilder från textbeskrivningar, med en minskning på över 50% jämfört med maj. Samtidigt ökade antalet användare för bildgenereringsnätverket Stable Diffusion med över 50%.

Vedomosti fördjupade 11 oktober

Orbisresearch.com erbjuder för närvarande rapporten ´AI-Powered Text-to-Image Generator Market Trends and Insights´. Rapporten ger en omfattande analys av den internationella marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer, med statistiska resultat och konkreta data som är avsedda att möta studieanvändares primära behov. Studiens syfte är att samla och konstruera en högkvalitativ, autentisk och pålitlig marknadsandelanalys som inkluderar nästan varje sektor av det globala företaget för AI-drivna text-till-bildgeneratorer. Rapporten innehåller även en SWOT och PESTEL-analys som utforskar marknaden i detalj, samt en översikt över branschens utmaningar och möjligheter.

Seedance.com fördjupade 10 oktober

Orlando Health utökar virtuell omvårdnad med AI

Orlando Health utökar sina virtuella omvårdnadsmöjligheter med hjälp av artificiell intelligens (AI). ThinkAndor Virtual Hospital-plattformen kommer att förbättra patientvården, optimera resurser och förbättra arbetsflödet. Avancerade teknologier som Open AI och ChatGPT kommer att användas för att skapa ett effektivt kommandocenter, vilket minskar sjuksköterskornas administrativa arbete och möjliggör bättre samordning med patienternas familjer och vårdgivare. Altamonte Springs använder också AI för att påskynda utvecklingsansökningar, vilket gör det till den första staden i Florida att göra det.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 10 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chips

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, överväger att tillverka egna artificiell intelligens (AI) chips för att övervinna bristen på dessa dyra komponenter. Även om ett slutgiltigt beslut ännu inte har fattats, har företagets VD, Sam Altman, klargjort att förvärv av fler AI-chips är en kritisk prioritet. OpenAI har utvecklat sina generativa AI-teknologier på en superdator byggd av Microsoft, en av dess största sponsorer, och använder för närvarande 10 000 Nvidia GPU-enheter. Detta skulle placera OpenAI bland teknikjättar som Google och Amazon.com, som redan designar sina egna chips.

Direktlänk Dela The Standard CIO fördjupade 10 oktober

Orlando Health inför ThinkAndor Virtual Hospital för att förbättra vårdkvaliteten

Orlando Health kommer att införa ThinkAndor Virtual Hospital, en plattform för virtuell vård som använder avancerad artificiell intelligens som Open AI och ChatGPT. Detta kommer att hjälpa till att effektivisera 40% av sjuksköterskornas administrativa arbete, inklusive patientregistrering, medicinverifiering, lyssna på patienthändelser och utskrivningsplanering. Darius Love, biträdande vice VD för arbetsstyrkeoptimering och omstrukturering på Orlando Health, uttryckte att tekniken kommer att förbättra patientvården och skapa en säkrare miljö för alla.

Direktlänk Dela WFTV Channel 9 fördjupade 10 oktober

Artificiell intelligens rangordnar de 7 bästa stränderna i USA

En artificiell intelligens (AI) modell har rangordnat de sju bästa stränderna i USA. Stränderna inkluderar Waikiki Beach i Hawaii, känd för sina gyllene sandstränder och kristallklara vatten; Myrtle Beach i South Carolina, en familjevänlig destination med breda sandstränder; Siesta Key Beach i Florida, känd för sin mjuka, vita sand; Cannon Beach i Oregon, en kustparadis i Stilla havet nordväst; Outer Banks i North Carolina, en serie barriäröar längs North Carolinas kust; Cape Cod i Massachusetts, en populär stranddestination i New England; och Coronado Beach i Kalifornien, beläget tvärs över bukten från San Diego.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 10 oktober

Open AI:s VD uppmanar USA:s kongress att reglera AI

Sam Altman, verkställande direktör och medgrundare av Open AI, har uppmanat den amerikanska kongressen att reglera utveckling och användning av artificiell intelligens (AI). Altman betonade att AI har många användbara tillämpningar, men att regeringens ingripande är nödvändigt för att säkerställa att dessa verktyg utvecklas på ett sätt som skyddar och respekterar medborgarnas rättigheter och friheter. Han erkände att AI kommer att påverka arbetsmarknaden, men är optimistisk att tekniken på lång sikt kommer att skapa fler nya jobb än vad den kommer att förstöra.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 9 oktober

AI identifierar de 7 bästa stränderna i USA

Med hjälp av Artificiell Intelligens (AI) har de 7 bästa stränderna i USA identifierats. Stränderna inkluderar Waikiki Beach i Hawaii, Myrtle Beach i South Carolina, Siesta Key Beach i Florida, Cannon Beach i Oregon, Outer Banks i North Carolina, Cape Cod i Massachusetts och Coronado Beach i Kalifornien. Varje strand erbjuder unika upplevelser och aktiviteter, från surfing och vattensporter till historiska utflykter och avkopplande atmosfärer. AI påpekar att USA erbjuder en mängd fantastiska stranddestinationer som passar alla typer av resenärer.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 9 oktober

De 7 bästa stränderna i USA enligt Artificiell Intelligens

Drömmer du om sandiga stränder, mjuka vågor och lugnande ljud av havet? I denna artikel kommer vi att guida dig till de 7 bästa stränderna i USA med hjälp av Artificiell Intelligens. Tidigare frågade vi en AI-modell om de bästa matföretagen att starta i New York, och det gav oss intressanta resultat. Idag vill vi veta ”vad du tycker” om AI-modellen av Open AI och om du letar efter avkoppling eller äventyr, har dessa stranddestinationer något att erbjuda varje resenär, enligt språket för Artificiell Intelligens. De 7 bästa stränderna i USA är: Waikiki Beach i Hawaii, Myrtle Beach i South Carolina, Siesta Key Beach i Florida, Cannon Beach i Oregon, Outer Banks i North Carolina, Cape Cod i Massachusetts och Coronado Beach i Kalifornien. Alla dessa stränder har sin egen unika charm, vilket säkerställer att du skapar varaktiga minnen och upplever skönheten i USA:s kust.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 9 oktober

Open AI:s ChatGPT kan nu generera bilder

ChatGPT, en AI-chatbot skapad av Open AI, har länge varit ledande inom textgenerering. Trots framgångarna saknade chatboten förmågan att skapa bilder. Nyligen har dock Open AI hittat ett sätt att generera bilder med hjälp av ChatGPT. Genom att lägga till ChatGPT i deras bildgenererande AI, DALL-E 3, skapade de ett nav för generativ AI. Resultatet blev detaljerade bilder baserade på skriftliga instruktioner. DALL-E 3 kommer att släppas inom en månad och kommer att kunna nås via ChatGPT för en extra kostnad på 20 dollar i månaden. Open AI siktar nu på att göra ChatGPT kapabel att skapa inte bara texter och bilder, utan även videor, programvara, ljud och andra digitala medier.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 6 oktober

Microsoft gör DALL-E 3 tillgängligt för alla Bing Chat- och Bing Image Creator-användare

Microsoft har meddelat att DALL-E 3, Open AI:s senaste text-till-bild-modell, nu är allmänt tillgänglig för alla Bing Chat- och Bing Image Creator-användare. Tidigare var DALL-E 3 endast tillgängligt för Bing Enterprise-användare och Bing Image Creator. DALL-E 3 har en rad förbättringar, inklusive förmågan att konsekvent och korrekt följa användarinstruktioner. Den senaste versionen av DALL-E förstår instruktioner mycket bättre än tidigare och kan generera bilder som både är mer kreativa och mer fotorealistiska. Dessutom har DALL-E 3 nya säkerhetsfunktioner.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 6 oktober

Artificiell intelligens ökar global vattenförbrukning

Artificiell intelligens (AI) kräver stora mängder vatten för att kyla de elektroniska komponenterna, vilket påverkar vattenförbrukningen globalt. Utvecklingen av AI i USA kräver så mycket vatten att det motsvarar mer än en tredjedel av vattenförbrukningen i ett land som Förenade Arabemiraten. Forskare vid University of California har uppskattat att varje fem frågor som ställs till AI förbrukar en halv liter vatten för att kyla de nödvändiga enheterna. Företag som Microsoft och Google, som utvecklar AI-teknik, har byggt sina huvudservrar nära vattenkällor för att dra nytta av tillgången. Trots snabba svar från AI-utvecklingsföretag om deras löften att minska vattenförbrukningen, har Microsoft investerat i Open AI och valt platser för sina AI-fabriker nära floder.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 5 oktober

Dall-E 3 nu tillgänglig kostnadsfritt för Bing Chat-användare

Microsoft har meddelat att den senaste versionen av Open AI:s bild-till-text-verktyg, Dall-E 3, nu är tillgänglig för alla Bing Chat- och Bing Image Creator-användare. Dall-E 3 har förbättrats i att förstå instruktioner och sammanhang, vilket gör det enklare att skapa mer komplexa bilder. Bing Chat kan också ge förslag på hur genererade bilder kan fortsätta utvecklas. Dall-E 3 har även uppdaterade begränsningar för att skapa bilder av olämpligt eller hatiskt innehåll och bilder som direkt imiterar levande konstnärer.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 5 oktober

Microsoft integrerar DALL-E 3 med AI-stödd Bing

Microsoft har tillkännagett att de har integrerat DALL-E 3 med sin AI-stödda sökmotor Bing. Användare kan nu uppleva fördelarna med DALL-E 3 via Bing. Detta är en viktig innovation som Microsoft erbjuder Bing-användare. Microsoft har agerat snabbare än OpenAI, som ännu inte har kunnat erbjuda DALL-E 3-integration till ChatGPT. Företaget meddelade att arbetet fortsätter och processen kommer att slutföras före slutet av oktober.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 4 oktober

Marknaden för artificiella intelligensprodukter växer och har lovande framtidsutsikter, enligt ny rapport

Marknaden för artificiella intelligensprodukter befinner sig för närvarande i en utvecklingsfas och har lovande framtidsutsikter, enligt en ny rapport som täcker perioden från 2023 till 2029. Rapporten erbjuder noggranna analyser av nationella, regionala och globala marknader, tillsammans med en bedömning av de ledande spelarna i varje specifikt område. Rapporten segmenterar den globala marknaden för artificiella intelligensprodukter baserat på typer som dator/GPU-chip-hårdvara, molnhårdvara och andra. Baserat på tillämpning segmenteras den globala marknaden för artificiella intelligensprodukter i media och reklam, hälso- och sjukvård, fordon och transport och andra.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 oktober

AI, forskning och etik: Ett seminarium om den snabba utvecklingen och dess konsekvenser

Seminariet ´Artificiell intelligens, forskning och etik: en oförenlig triad?´ hölls den 18 september. Dekan Agneta Holmäng betonade hur AI:s snabba utveckling väcker etiska frågor. Olle Häggström, professor vid Chalmers tekniska högskola, belyste AI:s snabba utveckling och dess potentiella risker. Justin Schneiderman, universitetslektor och rådgivare till fakulteten i AI-frågor, diskuterade möjligheterna med AI inom Sahlgrenska akademins forskningsfält. Han lyfte fram exempel på AI-modeller som kan ha stor betydelse för forskning och vård.

Direktlänk Dela Akademiliv fördjupade 3 oktober

OpenAI stäms för upphovsrättsintrång i AI-utbildning

OpenAI har blivit stämd av flera kända personer, inklusive skådespelerskan Sarah Silverman och författaren Paul Tremblay i Kalifornien, samt författarna George R.R. Martin och John Grisham i New York. De hävdar att OpenAI har använt deras kreativa innehåll utan tillstånd för att träna OpenAI:s generativa AI-verktyg, vilket strider mot U.S. Copyright Act. OpenAI har sökt att avfärda de flesta kraven i Silverman och Tremblays fall på flera grunder, inklusive att Copyright Act inte skyddar idéer, fakta eller språk. OpenAI hävdar också att all användning av upphovsrättsskyddat innehåll av OpenAI:s verktyg utgör rättvis användning, och därmed är immunt mot ansvar enligt lagen.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 2 oktober

Topp 5 AI-bildgeneratorer i USA 2023

Artikeln presenterar de fem bästa AI-bildgeneratorerna i USA 2023. Dessa verktyg är text-till-bild-verktyg där du kan skapa en bild i ditt sinne genom att lägga till text, känd som prompts. De fem toppbildgeneratorerna är DALL.E 2, Stable Diffusion XL, Midjourney, Leonardo AI och Blue Willow. Dessa generatorer använder artificiella nätverk för att generera bilder från skrapor och kan skapa unika foton och illustrationer på kort tid. Dessutom går de igenom faktorer som tid, användarvänlighet, prissättning etc.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 2 oktober

Scalenut, ett verktyg skapat av Gaurav Goyal och Mayank Jain, är en omfattande källa för att skapa högkvalitativt, sökmotoroptimerat innehåll. Verktyget, som grundades 2020 med huvudkontor i Gurugram, Indien, hjälper företag att förbättra sin organiska trafik. Scalenut använder avancerade teknologier som djupinlärning och AI för att generera toppklassigt innehåll. Verktyget har över 40 AI-mallar och har över 100 000 användare. Scalenut fungerar på den senaste språkprognosmodellen, generativ förtränad transformer 3 (GPT-3), utvecklad av Open AI Labs 2020.

AMBCrypto fördjupade 1 oktober

Janitor AI: En ny AI-chattbotupplevelse

AI-chattbotar är idag mycket populära. En sådan AI-chattbot är Janitor AI, som erbjuder en helt annan chattupplevelse, vilket gör att du kan prata med olika personligheter och ha en konversation. Janitor AI är en avancerad AI-driven plattform där du kan hitta olika chattbotar med olika karaktärer. Du kan chatta med dessa karaktärer och ha kul. Webbplatsen låter dig också skapa och konversera med din egen karaktär. Du kan hitta både SFW och NSFW chattbotar på plattformen. Janitor AI använder OpenAI eller Kobold AI API för att fungera. Det finns inga prenumerationer för Janitor AI just nu. Så för att använda denna AI-chattbot-tjänst behöver du bara betala för API:et. Janitor AI Pro tillåter gratis användning med begränsade funktioner. När det gäller att få ett API från antingen Open AI eller Kobold AI behöver du betala en prenumerationsavgift. Dock erbjuder Open AI idag en gratis provversion värd $18. Så du kan registrera dig på Open AI, generera en API-nyckel, använda den för att ställa in Janitor AI och använda den gratis.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 30 september

Microsoft rullar ut AI-verktyget Paint Cocreator för förhandstestare

Microsoft lanserar Paint Cocreator, ett AI-verktyg för företagets ritprogram Paint, till förhandstestare i Windows Insider. Verktyget gör det möjligt för användare att generera bilder genom att beskriva dem med text. Användare kan även välja en specifik konststil. Paint Cocreator kommer sedan att generera tre bilder för användaren att fortsätta arbeta med. Verktyget drivs av AI-modellen Dall-e, utvecklad av Open AI, och kan inte användas för att generera skadliga eller olämpliga bilder. Förhandsvisningen kommer initialt att vara tillgänglig på engelska för Windows Insiders i sju länder.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 september

Google lanserar en fristående webbsökrobot kallad ´Google-Extended´ som låter webbpublicister välja bort Google Bard utan att påverka deras synlighet på Google Search. Tidigare kunde förläggare bara välja att helt stänga av Googles sökrobot, vilket kunde ha negativ inverkan på deras prestanda på Google Search. Google Bard har utökat sina funktioner, ansluter till andra Google-tjänster och erbjuder funktioner som dubbelkontroll av information, uppladdning av bilder och tillgång till data från Google Drive. Google-Extended gör det möjligt för webbpublicister att specifikt välja att Google inte kör sökroboten på deras webbplatser.

Android Police fördjupade 29 september

Upphovsrätt och AI: Stor debatt i USA, tystare i Sverige

En debatt om upphovsrätten och generativ AI har börjat i USA. Frågan handlar om vem som äger rätten till verk som skapats med AI och om upphovsrätten beaktas när AI-modellerna tränas. Författare som John Grisham och George RR Martin har stämt Open AI, misstänkta för att ha tränat sina AI-modeller på författarnas verk utan tillstånd. Bildbyrån Getty Images har också stämt företaget bakom bild-AI:n Stable Diffusion. I Sverige har denna debatt inte tagit fart, trots att verk av svenska författare finns i databasen som används för att träna AI.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 september

AI förändrar reklam- och kommunikationsbranschen

Open AI har skapat nya förutsättningar för alla som jobbar med reklam och kommunikation, och denna utveckling kommer snart att påverka byråstrukturen. Digitala kreatören och framtidsspanaren Johan Tesch förklarar hur tekniken påverkar strukturer, särskilt inom media. Han jämför det med massmedias genombrott på mitten av 1900-talet, som ledde till en kreativ revolution där reklambyråer byggdes upp runt kreativa team.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 28 september

Meta lanserar AI-baserad chattbot integrerad med Whatsapp, Messenger och Instagram

Meta planerar att lansera en AI-baserad chattbot liknande Open AI:s Chat-GPT, som kommer att integreras med Whatsapp, Messenger och Instagram. Chattboten kommer också att lanseras i versioner för det nya headsetet Quest 3 och för de smarta glasögon som Meta har utvecklat tillsammans med Ray-Ban. Meta ser chattboten som en assistent som kan svara på frågor som användare normalt söker svar på via sökmotorer. Meta AI kommer också att kunna skapa bilder baserat på textkommandon, likt Open AI:s DALL-E.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 28 september

Sam Altman, OpenAI-chefen, bekräftar att han är homosexuell

Sam Altman, amerikansk entreprenör och ansiktet bakom AI-applikationen ChatGPT, har bekräftat att han är homosexuell. Altman, tidigare VD för Reddit och medgrundare till Loopt, har varit öppen om sin sexuella läggning sedan gymnasiet. Trots att hans moder var förvånad över uppenbarelsen har Altman aldrig låtit sin sexualitet hindra honom. Han är också känd för att förespråka rättigheter för HBTQ-personer. Altman hade tidigare ett förhållande med Loopt-medgrundaren Nick Sivo och är för närvarande i ett förhållande med Oliver Mulherin, en australiensisk mjukvaruingenjör. Han har även uttryckt önskan att skaffa barn med Mulherin.

Direktlänk Dela Tech Radar 247 fördjupade 27 september

Open AI:s medgrundare Greg Brockman diskuterar AI:s framtid vid UND

Greg Brockman, medgrundare till Open AI och medskapare av ChatGPT, deltog i ett samtal med UND:s president Andrew Armacost inför en publik på cirka 550 personer. Brockman, som är född och uppvuxen i North Dakota, diskuterade sin bakgrund och framtidens artificiella intelligens. Han uppmuntrade studenter att följa sina egna vägar och uttryckte att målet med Open AI är att skapa en allmän AI. Brockman påpekade även att AI kommer att fortsätta utvecklas oavsett, och att det är viktigt att styra dess integration i samhället.

Direktlänk Dela Grand Forks Herald fördjupade 27 september

Amazon investerar miljarder i AI-bolaget Anthropic

E-handelsjätten Amazon investerar upp till fyra miljarder dollar i AI-bolaget Anthropic, med inledande investering på 1,25 miljarder dollar. Anthropic, grundat 2021 av syskonen Daniela och Dario Amodei, erbjuder en chattbot, Claude, tillgänglig för privatanvändare i USA och England och säljs även till företag. Claude kan analysera upp till 70 000 ord på en gång, betydligt mer än konkurrenten Chat GPT. Anthropic bygger på konstitutionell AI, anpassad för att vara harmlös, hjälpsam och ärlig. Tekniken är integrerad i verktyg som Slack och används inom finans, juridik och programmering.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 27 september

Jony Ive i samtal med Open AI om AI-hårdvara

Jony Ive, Apples tidigare chefsdesigner, har rapporterats ha samtal med Open AI:s VD, Sam Altman, om ny hårdvara för AI-produkter. Ive, som ligger bakom produkter som Imac, Ipod, Iphone och Ipad, lämnade Apple för fyra år sedan för att starta designfirman Lovefrom. Det är oklart vad den nya hårdvaran innebär eller om ett samarbetsavtal har undertecknats.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 27 september

Open AI:s ChatGPT kommer snart att kunna analysera foton och ha ljudkonversationer

Open AI, företaget bakom ChatGPT, har meddelat att deras bot snart kommer att kunna analysera foton och ha ljudkonversationer. Användare kan ladda upp bilder och sedan be ChatGPT att prata om vad den ser genom bildigenkänning. Med röstfunktioner kommer ChatGPT att kunna efterlikna röster och skapa tal efter att ha lyssnat på någon som talar i bara några sekunder. Spotify använder redan den nya tekniken för sin Voice Translations-funktion, vilket gör att långa podcasts kan översättas till andra språk medan de fortfarande använder poddarens originalröst och vokala inflexioner.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 26 september

Tubi lanserar AI-drivet sökverktyg Rabbit AI för sin mobilapp

Tubi lanserade på tisdagen ett nytt AI-drivet sökverktyg, Rabbit AI, för sin iOS-mobilapp. Verktyget, som använder Open AI:s Chat GPT-4, syftar till att göra det lättare att hitta något att titta på. Rabbit AI:s beta rullas ut i USA på tisdag med andra versioner att följa under de kommande veckorna. Tubi säger att verktyget ´tillåter tittare att gå bortom enkla nyckelordssökningar och ställa frågor på samma sätt som du skulle fråga en vän.´ Rabbit AI är tillgängligt för alla Tubi-användare med mobilappen, registrerade eller ej, men du måste ha ett registrerat konto för att spara titlar till MyList.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 26 september

Open AI:s Chat GPT nu med stöd för bildanalys och talsyntes

Open AI har tillkännagivit att deras AI-bot, Chat GPT, nu kan se, höra och tala. Boten har fått stöd för bildanalys och talsyntes, och de nya funktionerna kommer att börja gälla inom två veckor. Användare kommer att kunna välja bland fem olika röster: Sky, Cove, Juniper, Ember och Breeze. Open AI har samarbetat med professionella röstskådespelare för att skapa varje röst.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 26 september

Videoströmningsappen Tubi planerar att använda ChatGPT för att hjälpa användare att upptäcka bättre filmer och TV-program genom sin Rabbit AI-upptäcktsfunktion. Funktionen kommer att tillåta mer specifika och unika förfrågningar än traditionella sökordssökningar. Tubi säger att tittarna kan ställa frågor till Rabbit AI på samma sätt som de skulle fråga en vän. Till exempel kan du skriva in ´hajfilmer som är roliga´ och upptäcktsfunktionen kommer att generera en lista med titlar som du kan spara till MyList. Rabbit AI kommer att börja rulla ut i beta för Tubi iOS-appanvändare i USA och bli mer allmänt tillgänglig de kommande veckorna.

Cord Cutters News fördjupade 26 september

Spotify samarbetar med Open AI för att klonar röster och översätta poddar till andra språk

Spotify samarbetar med Open AI för att bredda sitt poddbibliotek genom att använda ny teknik för att klonar röster och översätta poddar till olika språk. Istället för att bara köpa in fler titlar, vill streamingtjänsten att befintliga succépoddar ska kunna nå fler lyssnare genom att riva ner språkbarriärerna. Spotify har redan börjat översätta några engelskspråkiga poddar till spanska och planerar att introducera franska och tyska översättningar de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 26 september

AI skapar bild av Pokémon-karaktären Meowth i Studio Ghibli-stil

AI-artgeneratorn Midjourney har skapat en bild av den ikoniska Pokémon-karaktären Meowth i stil med den berömda japanska animationsstudion Studio Ghibli. Med hjälp av textbeskrivningar kan Midjourney skapa realistiska konstverk med bara några klick. I det här fallet har Meowth avbildats med mer detaljerade och realistiska drag, men behåller sina kännetecken som det gyllene amuletten på pannan, de svarta ränderna på ryggen och den snurrade svansen. Bilden är imponerande eftersom den visar AI: s förmåga att generera konst från ord.

Direktlänk Dela Hoy Cripto fördjupade 26 september

Amazon investerar upp till 4 miljarder dollar i chatbot-företaget Anthropic

Amazon meddelade att de kommer att investera upp till 4 miljarder dollar i Anthropic, företaget som har byggt den kraftfulla chatboten Claude. Claude har framstått som en av de ledande konkurrenterna mot Open AI:s ChatGPT och Googles Bard i kapplöpningen om att dominera generativ AI. Investeringsbeslutet var en del av ett större partnerskap mellan de två företagen, där Anthropic går med på att använda Amazons molnplattform för ´uppdragskritiska arbetsbelastningar´ i utbyte mot investeringen. Detta är Amazons första stora koppling till en ledande chatbot, vid en tidpunkt då molnkonkurrenterna Microsoft och Google redan har satsat stort på sina respektive chatbot-plattformar.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 26 september

AI-utvecklingens geopolitiska konsekvenser

AI-utvecklingen påverkar geopolitiken och kan inte stoppas, trots att vissa experter föreslår ett tillfälligt stopp för att utvärdera riskerna. Västvärlden är rädd att Kina, som strävar efter att vara världsledande på AI från 2030, kan få ett försprång om utvecklingen pausas. Kina står inför utmaningen att kontrollera AI-utvecklingen så att den inte hotar kommunistpartiets maktmonopol. Samtidigt försöker västvärlden bromsa Kinas framsteg inom AI genom att förbjuda export av avancerad teknik. I väst finns också en konflikt mellan företag och politiker om vem som ska ha kontroll över AI.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 26 september

OpenAI lägger till röst- och bildfunktioner till ChatGPT, Spotify använder tekniken för podcastöversättningar

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, meddelade på måndagen att de lägger till röst- och bildfunktioner till sin generativa AI-plattform, som tidigare varit begränsad till skriftliga prompts. De nya funktionerna möjliggör för användare att ha konversationer med AI och till och med ´visa´ den vad de pratar om. Funktionerna rullas ut till ChatGPT Plus och Enterprise-användare under de kommande veckorna och kommer så småningom till Apples och Googles smartphone-operativsystem. I ett separat meddelande meddelade den svenska musikstreamingplattformen Spotify att de utnyttjar OpenAI-tekniken för att översätta podcasts till olika språk samtidigt som talarens stil bevaras.

Direktlänk Dela Bryan Times fördjupade 25 september

Robotar och Artificiell Intelligens: Framtiden är här

Artificiell intelligens och robotar blir allt mer vanliga i samhället. En sådan robot är Hugo, som testas i Veberöd av Jan Malmgren från Smarta byar och Lunds kommun. Hugo är tänkt att leverera varor till invånarna i Veberöd. Vid Lunds universitet undersöker forskare hur robotar kan bli mer mänskliga och anpassa sig efter oss. Forskarna hoppas kunna kopiera delar av hjärnan för att skapa robotar med större intelligens. Trots framstegen inom AI och robotteknik, menar professor Christian Balkenius att vi är långt ifrån att ha robotar med riktig intelligens.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 25 september

Meta utvecklar AI-chatbotar med olika personligheter

Facebook-ägaren Meta är nära att lansera nya AI-genererade chatbotar med olika personligheter för att locka yngre användare, enligt Wall Street Journal. Botarna testas för närvarande internt och förväntas lanseras inom kort. En av botarna, kallad ´Bob the robot´, beskrivs som smart och sarkastisk, och liknar karaktären Bender från den animerade filmen ´Futurama´. Botarna förväntas generera mer interaktion med användarna. Tidigare i år rapporterade Financial Times att Meta utvecklade chatbotar för att konkurrera med Tiktok och Open AI inom AI.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 24 september

Google introducerar AI-chattboten Bard till Gmail, Maps och YouTube

Google introducerar Bard, dess artificiellt intelligenta chattbot, till andra medlemmar av sin digitala familj, inklusive Gmail, Maps och YouTube. Detta görs i ett försök att stå emot konkurrenshoten från liknande teknologi som drivs av Open AI och Microsoft. Bards utökade förmågor kommer att tillhandahållas genom en engelsk endast-tillägg som gör att användare kan låta chattbotten extrahera information från deras Gmail-konton, dra riktningar från Google Maps och hitta hjälpsamma videor på YouTube. Google lovar att skydda användarnas integritet genom att förbjuda mänskliga granskare från att se den potentiellt känsliga informationen som Bard hämtar från Gmail eller Drive.

Direktlänk Dela Chickasha Express Star fördjupade 24 september

OpenAI lanserar ny kraftfull AI-chatbot, ChatGPT

OpenAI har officiellt lanserat sin nya AI-chatbot, ChatGPT, den 30 november 2022. AI:n, som också kallas GPT-3, nådde miljontals användare inom tre dagar efter lanseringen. ChatGPT kan skriva unikt innehåll och generera idéer. Den är tränad på stora mängder data med hjälp av djupinlärningsalgoritmer och kan förstå naturligt språk genom att analysera mönster och relationer mellan ord och fraser. Efter att ha haft tekniska problem med servern kort efter lanseringen, införde OpenAI en betalplan kallad ”ChatGPT Plus” för 20 dollar i månaden, men den fria planen är fortfarande tillgänglig.

Direktlänk Dela Epi Express fördjupade 23 september

AI-chattarnas kapplöpning tar ny fart

Konkurrensen mellan AI-chattar tar ny fart. Open AI inför bildfunktioner i sin chattbot, medan Google får tillgång till användares e-post och Amazon utvecklar en AI för hemmet. Det har gått nästan ett år sedan Open AI lanserade sin chattbot Chat GPT, vilket inledde en boom inom artificiell intelligens. Det finns nu en mängd AI-genererade tjänster för att skapa texter, bilder eller videor. Microsoft investerade snabbt miljarder i Open AI och lanserade sin egen chattbot Bing chat. Google svarade med AI-tjänsten Bard, Baidu med Ernie Bot, och nu planerar Amazon att förstärka sin virtuella assistent Alexa med en AI-bot.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 23 september

Kall till Biden-administrationen att agera snabbt på AI-utvecklingar

Den nyligen utvecklade organisationen Open AI, genom släppet av ChatGPT, tyder på att både nuvarande och potentiella utvecklingar inom artificiell intelligens (AI) kräver vaksamhet och snabb åtgärd från Biden-administrationen. Vi befinner oss i en situation liknande den innan Manhattanprojektet, där potentialen att utveckla en kraftfull ny typ av bomb fanns för både allierade och Tyskland. Idag har ett globalt lopp för utökade AI-förmågor börjat utan tillräcklig statlig tillsyn. Framtida fördelar inom AI av Kina eller andra motståndare som skulle förändra maktbalansen militärt eller på andra områden får inte tillåtas hända.

Direktlänk Dela St. Louis Post-Dispatch fördjupade 23 september

AI skapar bild av Marvels Doctor Strange som mexikan

Med hjälp av artificiell intelligens (AI) har det nu skapats en bild av hur Marvels trollkarl Doctor Strange skulle se ut om han vore mexikan. Bilden skapades med hjälp av ett AI-verktyg kallat Midjourney, som kan skapa bilder från text. I det här fallet skrev man in ”Doctor Strange som en mexikan” och resultatet blev en bild av Doctor Strange med mörkare ansiktsdrag och en typisk mexikansk hatt. Midjourney är ett AI-verktyg liknande GIVE HER från Open AI, men tillgängligt för allmänheten. Det är en kreativt verktyg som tolkar användarens idéer och omvandlar dem till konst.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 september

Open AI lanserar Dall-E 3, ett verktyg som genererar bilder från text

Open AI har lanserat ett nytt verktyg som användare har väntat på länge, Dall-E 3. Detta verktyg genererar bilder från text. Open AI:s Chat GPT kommer att användas i Dall-E3, vilket innebär att användare inte ens behöver skriva en prompt för detta verktyg. Verktyget kommer att lanseras i oktober och kommer först att ges till Plus-medlemmar av ChatGPT. Open AI kommer också att göra det tillgängligt för företag. I Dall-E behöver användarna bara ange en begäran om en bild och sedan kommer ChatGPT att omvandla den till en prompt. Företaget har också tagit stor hänsyn till användarnas integritet.

Direktlänk Dela Connexion Blog fördjupade 22 september

Dall-e 3 med Chat GPT-integration släpps av Open AI i oktober

Den stora nyheten är att AI-verktyget Dall-e, som gör det möjligt att skapa bilder utifrån textkommandon, nu integreras med chattboten Chat GPT. Open AI meddelar att Dall-e 3 börjar rullas ut i oktober. Till att börja med kommer uppgraderingen att vara tillgänglig för användare av Chat GPT Plus och Chat GPT Enterprise. Open AI har också uppdaterat sina filter för att förhindra spridning av hat genom bilder och begränsat möjligheten att generera bilder som ser ut att vara skapade av nu levande artister.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 21 september

ChatGPT introducerar bildigenkänning och generering

ChatGPT, en kraftfull språkmodell från OpenAI, har introducerat bildigenkänning och generering i sin senaste version, GPT-4. Tidigare modeller, som GPT-3, kunde inte acceptera bilduppmaningar. Med GPT-4 kan användare nu använda bilder som inmatningar och generera bildtexter, klassificeringar och analyser. Funktionen för visuell inmatning tillkännagavs via en tweet den 14 mars 2023. Användargränssnittet för Open AI Chat GPT AI chatbot kan likna AI-konstgeneratorer som Midjourney, men tekniken under huven är inte densamma.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 21 september

Google uppdaterar AI-verktyget Bard för att integrera med andra tjänster

Googles AI-verktyg Bard har uppdaterats för att integreras med andra populära Google-tjänster som Gmail, Drive, Dokument, Maps och YouTube. Uppdateringen, kallad Bard Extensions, är avsedd att göra Bard till ett mer användbart verktyg genom att samla relevant information från dessa tjänster på ett ställe. Trots integrationen försäkrar Google att inga personuppgifter kommer att samlas in för att träna Bard eller för att anpassa reklam.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 20 september

Santa Cruz County antar policy för användning av artificiell intelligens

Ledare i Santa Cruz County har utvecklat och antagit en policy för användning av artificiell intelligens (AI), vilket formar hur statstjänstemän kommer att implementera nästa generations verktyg i framtiden. Santa Cruz County Board of Supervisors röstade enhälligt på tisdag för att godkänna den nya policyen för lämplig användning av AI. Denna policy utvecklades med hjälp av ett AI-verktyg och kommer att rullas ut formellt i början av oktober. Policyn tillåter och uppmuntrar användning av AI i länets verksamheter, med riktlinjer som syftar till att undvika missbruk och delning av känslig information.

Direktlänk Dela Santa Cruz Sentinel fördjupade 20 september

Google utökar AI-chatbotens Bard kapacitet till Gmail, Maps och YouTube

Google introducerar sin artificiellt intelligenta chatbot Bard till andra medlemmar av sin digitala familj, inklusive Gmail, Maps och YouTube, i ett försök att avvärja konkurrenshot från liknande teknik som drivs av Open AI och Microsoft. Bards utökade kapacitet kommer att tillhandahållas genom ett engelsktillägg som gör att användare kan låta chatboten utvinna information inbäddad i deras Gmail-konton samt hämta vägbeskrivningar från Google Maps och hitta hjälpsamma videor på YouTube. Google lovar att skydda användarnas integritet genom att förbjuda mänskliga granskare från att se den potentiellt känsliga informationen som Bard får från Gmail eller Drive. Denna expansion är den senaste utvecklingen i en eskalerande AI-strid utlöst av populariteten hos OpenAI:s ChatGPT chatbot och Microsofts försök att införa liknande teknik i sin Bing-sökmotor och sin Microsoft 365-suite.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 19 september

Google introducerar AI-chatboten Bard till Gmail, Maps och YouTube

Google meddelade att de introducerar sin AI-chatbot Bard till andra medlemmar i sin digitala familj, inklusive Gmail, Maps och YouTube, som en del av nästa steg i sin ansträngning att stå emot hot från liknande teknik som drivs av Open AI och Microsoft. Bards utökade kapacitet kommer att tillhandahållas genom en engelsk enda förlängning som gör det möjligt för användare att låta chatboten extrahera information inbäddad i deras Gmail-konton samt hämta riktningar från Google Maps och hitta hjälpsamma videor på YouTube. Google lovar att skydda användarnas integritet genom att förbjuda mänskliga granskare från att se potentiellt känslig information som Bard får från Gmail eller Drive.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 september

Google introducerar sin AI-chatbot Bard till andra digitala plattformar

Google introducerar sin artificiellt intelligenta chatbot Bard till andra medlemmar av sin digitala familj, inklusive Gmail, Maps och YouTube, i ett försök att stå emot konkurrenshot från liknande teknologi som drivs av Open AI och Microsoft. Bards utökade funktioner kommer att tillhandahållas genom ett engelskt enda tillägg. Detta kommer att göra det möjligt för användare att låta chatboten utvinna information inbäddad i deras Gmail-konton samt dra nytta av Google Maps och hitta hjälpsamma videor på YouTube. Expansionen genomförs mitt under en antitrust-rättegång som kan hindra den dominerande Google-sökmotorn som driver ett imperium på 1,7 biljoner dollar.

Direktlänk Dela KRDO NewsChannel 13 fördjupade 19 september

Storbritanniens CMA varnar för risker med AI och föreslår principer för utveckling

Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet, CMA, varnar för riskerna med artificiell intelligens (AI) och föreslår principer för att vägleda utvecklingen och användningen av AI-grundmodeller. CMA påpekar att dåligt utvecklade AI-modeller kan leda till skada för samhället, inklusive spridning av falsk information och AI-aktiverade bedrägerier. De föreslagna principerna inkluderar ansvarsskyldighet, tillgång, mångfald, valmöjligheter, flexibilitet, rättvist agerande och öppenhet. CMA kommer att fortsätta dialog med berörda parter och kommer att ge en uppdatering om sina överväganden i början av 2024.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 19 september

ChatGPT slutför partnerskap med Canva, introducerar nytt plugin för omedelbar design

ChatGPT bygger ett stort bibliotek av funktionella plugins och har nyligen slutfört ett partnerskap med Canva, som är känt för sina tusentals mallar, ikoner och designanvändningsfall. Partnerskapet innebär att det nu finns ett plugin som gör det möjligt att skapa omedelbara designer med en enda prompt. När du installerar Canva-pluginet kan du skapa IG-inlägg, Twitter-inlägg, videor, grafiska affischer, flygblad och mycket mer från en prompt. Det fungerar ungefär på samma sätt som du genererar text på ChatGPT, när du matar in prompten får du resultat som du kan ladda ner direkt. Om det inte är vad du älskar kan du välja att justera resultaten tills du får något mer passande för dina preferenser. Du behöver inte ett Canva-konto för att kunna göra dessa redigeringar. Dessutom kan du anpassa både bilder och videor. Detta är ännu inte en ersättning för professionella designtjänster. Men det är ett bra alternativ om du snabbt och enkelt vill skapa designer. Användningsfallet som betonas mest är att skapa inlägg för sociala medier. Alla med ett Open AI-konto bör kunna lägga till Canvas nya plugin till sitt ChatGPT-konto. Tyvärr kan endast användare på GPT-4-modellen få tillgång till Canva-pluginet. Så om du fortfarande är på GPT-3.5 behöver du uppgradera till Plus för 20 dollar. Men denna prenumeration är inte en fristående. Förutom att kunna få tillgång till plugins som Canva får du en mer uppdaterad språkmodell och mer avancerade funktioner av GPT-4.

Direktlänk Dela Dignited fördjupade 18 september

Artificiell intelligens (AI) integreras allt djupare i våra dagliga aktiviteter och kan ha konsekvenser för hur våra datacenter utvecklas. AI kan bli akilleshälen för datacenter som inte kan anpassa sig till de massiva datamängder som krävs för AI. Dr. Michael Lebby, VD för Lightwave Logic, diskuterar tre makromarknadsområden som driver behovet av snabbare och mer universellt internet och mer effektiva datacenterinfrastrukturer. Dessa områden är densitet, hastighet och låg strömförbrukning. En ny typ av optiska komponenter, som polymermodulatorer, kan stödja dessa tre makroområden. Modulatorer kodar optiska signaler och är avgörande för att öka informationskapaciteten, skicka digitala signaler snabbare, med lägre strömförbrukning och minskat fotavtryck.

TechRadar fördjupade 18 september

Brudpar använder AI för att skriva bröllopslöften och minska stressen

Molly Price och hennes fästman Erik Sorensen använder AI-verktyg för att generera majoriteten av det skriftliga innehållet för deras bröllop. Paret har använt ChatGPT och andra AI-assistenter för att hjälpa till att skriva löften och en webbplats. Price berättade att AI-verktygen har hjälpt till att lindra en del av hennes pre-bröllopsstress. Paret, som träffades på ett sommarläger för sex år sedan, har outsourcat nästan 90% av skrivandet till AI. Price använder nu ChatGPT och Joys AI-assistent för att skriva de löften hon ska recitera till Sorensen på deras bröllopsdag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 september

Par använder AI för att skriva bröllopslöften och hemsida

Molly Price och Erik Sorensen, som ska gifta sig i oktober, har använt AI-verktyg som ChatGPT och andra AI-assistenter för att skriva löften och en hemsida inför bröllopet. Price, en kundupplevelsekoordinator från Denver, och hennes fästman Sorensen har outsourcat nästan 90% av skrivandet till AI. Price började för några månader sedan testa AI-verktyg som Open AI:s ChatGPT och Writer´s Block Assistant, ett gratis innehållsskapningsverktyg lanserat av bröllopsplattformen Joy. Price använder nu ChatGPT och Joys AI-assistent för att skriva löftena hon ska ge Sorensen på deras bröllopsdag.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 september

Forskare utvecklar ´mind reader´ för att förstå chatbots beslutsprocesser

Andy Zhou, som studerade vid University of California Berkeley, startade Center for AI Safety tillsammans med Dan Hendrycks och Oliver Zhang. Centret varnade i ett brev undertecknat av över 500 industriledare och akademiker att ´minskning av utrotningen från AI bör vara en global prioritet´. Zhou och hans rådgivare vid Carnegie Mellon University, Zico Kolter och Matt Frederickson, utvecklade ett sätt att hacka ChatGPT. För att förstå hur chatbots fattar beslut utvecklar Zhou nu en ´mind reader´ för att se in i ´svarta lådan´ bakom chatbots. Zhou kommer inte att ta kontroll över ChatGPT, men kommer att använda stora språkmodeller som är öppna källkoder.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 15 september

Skillsoft lanserar virtuell färdighetstränare, CAISY, drivet av Open AI

Läroplattformen Skillsoft har nyligen lanserat en virtuell färdighetstränare, CAISY, som drivs av Open AI:s generativa AI-teknologi. Konversationssimulatorn är utformad för att ge företag en upplevelsebaserad och känslomässigt säker träningsmiljö där anställda kan simulera viktiga arbetsplatskonversationer och utveckla kritiska kommunikationsfärdigheter för att bli mer effektiva ledare, enligt ett pressmeddelande från Skillsoft. CAISY erbjuder omedelbar, personlig feedback och rekommenderar skräddarsydd Skillsoft-kursmaterial för att vägleda utvecklingen.

Direktlänk Dela Corporate Compliance Insights fördjupade 15 september

Open AI, företaget bakom Microsofts generativa AI-produkter och i vilket Microsoft har investerat 13 miljarder dollar, har blivit en oväntad konkurrent till Microsoft. Detta efter att Open AI lanserade Chat GPT Enterprise, en AI-assistent för företag. Trots att Microsoft är Open AI:s största investerare och att Microsoft har rätten att använda alla Open AI:s modeller, hindrar inget Open AI från att lansera sina egna produkter, även de som konkurrerar direkt med Microsoft. Open AI hoppas att företag kommer att vända sig till dem snarare än Microsoft för företagsfokuserade funktioner.

Computer Sweden fördjupade 14 september

Stora språkmodeller som Chatgpt och Bing diskuterar integritetsfrågor och bias

Stora språkmodeller som Chatgpt (Open AI) och Bing (Microsoft) har blivit populära. Dessa AI-algoritmer använder djupinlärningstekniker och stora datamängder för att förstå, sammanfatta, generera och förutsäga nytt innehåll. Trots teknikens framsteg har det uppstått frågor kring autenticiteten, med anklagelser om bias och integritetsproblem. I en konversation med Chatgpt diskuteras dessa frågor. Chatgpt förklarar att den inte har personliga åsikter eller bias, men att den data den tränats på kan innehålla bias. Den betonar vikten av att skydda sin integritet när man interagerar med AI-system.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 13 september

Greg Brockman, medskapare av AI-applikationen ChatGPT, ska tala vid UND

Greg Brockman, medskapare av den populära artificiella intelligensen ChatGPT, kommer att tala vid University of North Dakota (UND) som en del av en pågående diskussion om programmets konsekvenser för högre utbildning och samhället i stort. Brockman, som är född i Thompson, North Dakota, deltog i kurser och forskade vid UND medan han fortfarande var student vid Red River High School. Han medgrundade forskningsföretaget Open AI 2015, vilket i sin tur utvecklade ChatGPT i november 2022. UND:s kommunikationsdirektör David Dodds uttryckte stolthet över kopplingen till Brockman. Diskussionen kommer att följas av en paneldebatt med titeln ´AI:s löfte och fara i högre utbildning´, som leds av Ryan Zerr, vice rektor för strategi och genomförande vid UND.

Direktlänk Dela Grand Forks Herald fördjupade 13 september

Behovet av en global deklaration för fri och öppen AI

För att säkerställa att internet medför positiv förändring för miljarder människor runt om i världen, har USA förespråkat konceptet med ett ”fritt och öppet internet”. Denna vision av internet har gett ett intellektuellt motstånd mot den växande digitala auktoritarismen. Nu när generativ artificiell intelligens (AI) framträder som en annan banbrytande teknologi, är det avgörande att nationer förbinder sig till liknande principer för att säkerställa att dessa kraftfulla verktyg tjänar demokratiska ideal och främjar global framsteg. Generativ AI, särskilt stora språkmodeller (LLM), har enorm potential som en mellanhand mellan individer och idéer. Dessa modeller kan låta individer uttrycka och förädla idéer, utforska information och argument, och automatisera kommunikation. Dessa AI-verktyg är redo att snabbt bli en integrerad del av varje nivå i samhället och ekonomin, från personlig kommunikation till inrikespolitik till global handel. Men precis som auktoritära regimer har försökt begränsa friheterna online, kan de nu försöka kontrollera eller undertrycka tal som underlättas av generativ AI. Till exempel har Kina försökt att begränsa AI-modeller som uttrycker kontroversiella åsikter som hotar regimens auktoritet. Demokratiska nationer bör förbinda sig till en vision av fri och öppen AI för att motverka sådana intrång.

Direktlänk Dela Center for Data Innovation fördjupade 13 september

New York Times överväger att stämma OpenAI över ChatGPT-data scraping

New York Times (NYT) överväger att stämma utvecklaren av ChatGPT, OpenAI, efter att förhandlingar kring licensavtal har misslyckats. ChatGPT, en generativ AI som blivit en ovärderlig tillgång för många företag, fungerar genom att söka information och ständigt förbättra kvaliteten på sina svar på sökfrågor, en taktik som ibland kallas data scraping. NYT hävdar att detta kan utgöra ett existentiellt hot mot nyhets- och innehållsleverantörer som använder betalväggar eller har speciellt innehåll för prenumeranter. Microsoft, en av de största investerarna i OpenAI, använder nu ChatGPT för att leverera sökresultat på sin sökmotor Bing.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 september

New York Times överväger rättslig åtgärd mot OpenAI över ChatGPT

New York Times överväger att stämma OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, efter att förhandlingar om licensavtal och potentiell träning av algoritmer som driver OpenAI misslyckats. ChatGPT, som använder algoritmer för att söka information och kontinuerligt förbättra kvaliteten på sina svar, har blivit en ovärderlig tillgång för många företag sedan den lanserades tidigare i år. New York Times ser emellertid en potentiell hot mot sin verksamhet, eftersom användare kanske inte behöver tidningens innehåll om ChatGPT:s algoritmer hemligen skrapar data från dess artiklar för sina sökresultat.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Artificiell intelligens går mainstream tack vare Open AI

Artificiell intelligens (AI) har varit en teknologi sedan 1950-talet men blev mainstream i november 2022 när AI-fokuserade techföretaget Open AI släppte version 1 av ChatGPT. AI har olika definitioner, men den rådande uppfattningen är att det är en teknologi som hjälper människor att lösa problem och effektivisera arbetsprocesser. Det finns två typer av AI: Svag AI, som är utformad för specifika uppgifter, och stark AI, som strävar efter att ha mänsklig intelligens. AI har både positiva och negativa effekter på samhället, inklusive ökad effektivitet, förbättrad sjukvård och utbildning, samt frågor kring jobbförflyttning, integritetsproblem, säkerhetsrisker och etiska dilemman.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 12 september

Mercedes-Benz investerar i AI och digital kompetensutveckling

Mercedes-Benz använder nu generativ AI, bland annat i produktionsmiljön MO360, för att förbättra och underlätta det dagliga arbetet för sina anställda. Företaget har också lanserat kompetensinitiativet Turn2Learn, där anställda får tillgång till över 40 000 kurser i data- och AI-kvalifikationer. Mercedes-Benz investerar i digital kompetensutveckling inom alla delar av företaget, och utbildar för närvarande över 600 medarbetare till data- och AI-specialister. Företaget använder också generativ AI för att interagera med kunder och för att analysera och bearbeta data inom produktionen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 12 september

Microsofts AI-träning ökar vattenförbrukningen, väcker miljöbekymmer

Open AI:s ChatGPT har populariserat generativ AI och gjort AI mer tillgänglig, men träning av stora språkmodeller som GPT-3.5 och GPT-4 är kostsamt och resurskrävande. Microsofts investering i Open AI ledde till träningen av GPT-4 med enorma mängder datorkraft, vilket genererar betydande värme som kräver mycket vatten för kylning. Microsofts vattenförbrukning för att kyla datacenter ökade med 34% mellan 2021 och 2022, vilket väcker oro för AI: s miljöpåverkan. Dessutom förbrukar Open AI cirka 500 ml vatten för varje fem till 50 frågor som användare ställer till AI.

Direktlänk Dela Android Police fördjupade 11 september

Nya Zeelands mediegrupp Stuff begränsar Open AI:s tillgång till dess innehåll

Nya Zeelands mediegrupp Stuff har anslutit sig till andra framstående nyhetsorganisationer runt om i världen genom att begränsa Open AI:s användning av dess innehåll för att driva artificiella intelligensverktyget Chat GPT. En växande mängd medieföretag globalt har vidtagit åtgärder för att blockera Open AI:s bottar från att krypa och skrapa innehåll från deras nyhetssajter. Generativ artificiell intelligens (Gen AI) är namnet på teknikerna som använder stora mängder information skrapad från internet för att träna stora språkmodeller (LLM). Detta gör att de kan generera till synes ursprungliga svar - i text, visuella eller andra medier - på frågor baserat på matematiskt förutsägelse av det mest troliga rätta svaret på ett prompt eller dialog.

Direktlänk Dela Asia Pacific Report fördjupade 11 september

Microsoft lovar att försvara kunder från upphovsrättsintrång kopplade till AI-verktyg

Microsoft har lovat att försvara sina kunder mot rättegångar om upphovsrättsintrång som härrör från företagets artificiella intelligensverktyg, Copilot. Företaget tror att dess system är osannolikt att producera innehåll som kopierar källmaterialet så nära att det kränker upphovsrätten, enligt en juridisk chef på företaget. Microsoft utökar nu sin skadeslöshållning för att skydda kommersiella kunder av dess Copilot-verktyg när de stäms för upphovsrättsintrång baserat på utdata. Microsoft kommer att försvara kunden och betala eventuella ogynnsamma domar eller förlikningar.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 11 september

Meta planerar att träna ny stor språkmodell för att konkurrera med GPT 4

Meta förbereder sig för att börja träna en ny stor språkmodell i början av 2024. Företaget har köpt AI-utbildningschips, Nvidia H100, och utökat sina datacenter. Målet är att skapa en chattbott som kan överträffa GPT 4. Meta lanserade språkmodellen Llama 2 med öppen källkod i juli, men det planerade systemet ska fokusera på att bygga tjänster som producerar text och analys. Meta är inte det enda företaget som arbetar med AI-verktyg för att konkurrera med Open AI:s Chat GPT och Googles Bard; Apple arbetar också med en egen variant.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 11 september

Trafiken till Open AI:s chattbot minskar under sommaren

Enligt en rapport från analysföretaget Similarweb har trafiken till Open AI:s chattbot, Chat GPT, minskat tre månader i rad. Den genomsnittliga besökstiden har också minskat från 8,7 till 7 minuter. Detta kan bero på hård konkurrens inom segmentet, men en mer trolig förklaring är att de tre månaderna sammanfaller med sommaren, en period då folk har annat för sig än att sitta framför sina datorer. Analytiker förväntar sig att intresset kommer att öka igen när eleverna återvänder till skolorna.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 11 september

Meta utvecklar ny AI-språkmodell jämförbar med Open AI:s GPT-4

Meta arbetar på en ny AI-språkmodell som påstås vara lika kraftfull och avancerad som Open AI:s GPT-4, enligt källor till Wall Street Journal. Den nya språkmodellen, som förväntas vara färdigutvecklad under nästa år, kommer att vara dubbelt så kraftfull som Metas tidigare språkmodell, Llama 2. Modellen kommer att vara baserad på öppen källkod.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 11 september

Putin beordrar forskningsanslag för artificiell intelligens

Ryska presidenten Vladimir Putin har beordrat forskningsanslag för artificiell intelligens (AI). Beslutet kommer som en reaktion på västvärldens teknikutveckling och sanktioner mot ryska teknikföretag. Exportförbud för viktiga komponenter till Ryssland finns också på grund av det ryska invasionskriget i Ukraina. Enligt ett dokument som offentliggjordes på torsdagen ska årliga anslag tas från den federala budgeten för att optimera algoritmer för maskininlärning och utveckla språkliga funktioner. Putin menar att målet är att uppnå ´teknisk suveränitet´.

Direktlänk Dela Sydöstran fördjupade 9 september

Grekland och Europa måste anpassa sig till Artificiell Intelligens, säger Yannis Mastrogeorgiou

Grekland och Europa behöver anpassa sig till den nya verklighet som skapats av Artificiell Intelligens (AI) och vidta åtgärder inom ökad datorkraft, intelligenta algoritmer och data, sa Yannis Mastrogeorgiou, speciell sekreterare för strategisk framsynthet vid regeringens presidium i Hellenic Republic, under Thessaloniki Future Thinking Dialogues (TFTD 2023) konferensen. Han underströk att Europa ligger efter i datorkraft och poängterade att organisationer som ´Demokritos´ erbjuder Grekland möjlighet att utmärka sig inom områden som vanligtvis anses exklusiva för andra länder, som maskininlärning och data.

Direktlänk Dela Hellenic News of America fördjupade 8 september

Apple investerar stort i AI-utveckling och överträffar Open AI:s modell

Apple investerar miljontals dollar dagligen i utvecklingen av artificiell intelligens (AI) med målet att skapa funktioner som kan automatisera uppgifter för Iphone-användare genom röstkommandon. Exempelvis kan det innebära att röstassistenten Siri kan skapa och skicka en gif med de fem senaste bilderna som tagits av användaren. Apple arbetar också på ett verktyg för bildgenerering, multimodal AI och en chattbot för kundservice. Dessutom har företaget utvecklat en intern stor språkmodell, ´Ajax GPT´, som påstås vara kraftfullare än Open AI:s GPT-3.5-modell.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 8 september

USC inför riktlinjer för användning av AI i undervisningen

USC-studenter har märkt en förändring i kursplanen som nu inkluderar nya riktlinjer för artificiell intelligens (AI). Under det senaste året har AI-tekniken förbättrats avsevärt, vilket gör den allt mer kapabel att hantera akademiskt arbete. USC har därmed utfärdat uppdaterade kursplaner till professorer för höstterminen. I de flesta fall anses användning av AI bryta mot USC:s policy för akademisk integritet. Universitetet tillåter AI för uppgifter som finjustering och grammatikkontroll, men programvaran får inte användas för att skriva hela meningar och stycken.

Direktlänk Dela USC Annenberg Media fördjupade 8 september

Aftonbladet stoppar AI-företag från att samla in information från deras webbplats

Aftonbladet har stoppat AI-företag från att samla in information från tidningens webbplats, enligt Sveriges Radio. Produktchefen Moa Gårdh säger att tidningen vill ha kontroll över sin journalistik och bedömer att de har lite att vinna på att ge bort sitt innehåll. Företaget Open AI, som ligger bakom tjänsten Chat GPT, är bland dem som påverkas. Aftonbladet är inte ensamma om denna åtgärd, medieorganisationer som New York Times, CNN, Bloomberg, Reuters och The Atlantic har också vidtagit liknande åtgärder.

Direktlänk Dela Sundsvalls och Kubal-Kramfors Dagblad fördjupade 7 september

Aftonbladet stoppar AI-företag från att samla information från deras webbplats

Aftonbladet har stoppat AI-företag från att samla in information från tidningens webbplats, enligt Sveriges Radio. Produktchefen Moa Gårdh uttryckte tidningens önskan att behålla kontroll över sin journalistik och bedömer att de har lite att vinna på att ge bort sitt innehåll. Företaget Open AI, skaparna av Chat GPT-tjänsten, nämndes specifikt. Aftonbladet är inte det enda medieföretaget som nyligen har tagit sådana åtgärder, med New York Times, CNN, Bloomberg, Reuters och The Atlantic som också rapporteras ha gjort liknande drag.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 6 september

Varning för skadligt innehåll om ätstörningar online

En ny varning kommer om skadligt innehåll om ätstörningar online. En 20-sidig studie från Center for Countering Digital Hate, en nationell ideell organisation, talar om artificiella intelligensverktyg som kan generera skadligt innehåll som möjligen utlöser ätstörningar och andra psykiska hälsotillstånd. Studien använde populära chattbotar som ChatGPT, Googles Bard och My AI på Snapchat. Forskarna är oroade över att vi kan orsaka mer skada än nytta om vi går för snabbt fram med denna våg av AI-teknik. De är oroliga för att det saknas reglering och säger att nuvarande skydd för AI inte räcker till.

Direktlänk Dela WBAY-TV fördjupade 6 september

Nvidias resa från spelförstärkare till AI- och metaversumaktör

Nvidia, en gång en nischad chiptillverkare, har genomgått en resa från att vara en accelerator av datorspel till att bli en möjliggörare av artificiell intelligens (AI) och det industriella metaversum. Företagets börsvärde ökade till över en biljon dollar efter att ha rapporterat starka resultat för tremånadersperioden fram till 30 april 2023 och förutspådde att försäljningen kunde öka med 50 procent under det följande räkenskapsåret. Trots att företaget kortvarigt föll ur biljonklubben, förutspådde investmentbanken Morgan Stanley att Nvidias värde kunde fortsätta att stiga med ytterligare 15 procent innan året är slut.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 5 september

Ny studie om globala marknadstrender och insikter för AI-drivna text-till-bild-generatorer

Orbisresearch.com har nyligen publicerat en ny studie med titeln Globala marknadstrender och insikter för AI-drivna text-till-bild-generatorer. Studien analyserar den konkurrensdrivna tillväxten på den globala marknaden för AI-drivna text-till-bild-generatorer under de senaste åren. Forskningen undersöker alla kritiska branschegenskaper som är nödvändiga för marknadsaktörer att göra affärsbeslut eller nya investeringar på den globala marknaden för AI-drivna text-till-bild-generatorer. Rapporten granskar den nuvarande ekonomiska statusen för branschen för AI-drivna text-till-bild-generatorer på både lokala och utländska marknader. Toppaktörerna på marknaden för AI-drivna text-till-bild-generatorer inkluderar Midjourney, Stable Diffusion, NovelAI, Open AI, TIAMAT, Parti, NightCafe, DeepDream, Stablecog och Disco Diffusion.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 4 september

AI-chatbot kan öka vaccinupptag genom att avfärda myter

Open AI:s ChatGPT kan hjälpa till att öka vaccinupptag genom att avfärda myter på sociala medier om vaccinsäkerhet, enligt en studie. Forskare från Instituto de Investigacion Sanitaria (IDIS)-Hospital Clinico Universitario i Santiago de Compostela i Spanien ställde de 50 vanligaste frågorna om Covid-19-vaccinet till AI-chatboten. Resultaten visar att ChatGPT fick 9 av 10 i genomsnitt för noggrannhet. Forskarna säger att AI-verktyget är en ´pålitlig källa till icke-teknisk information för allmänheten´, särskilt för personer utan specialistvetenskaplig kunskap.

Direktlänk Dela News Room Odisha fördjupade 4 september

AI-baserade prov börjar användas i Storbritannien

Prov som skrivs, besvaras och betygsätts med hjälp av artificiell intelligens (AI) börjar användas i Storbritannien. Skolor och universitet uppmanas att omfamna teknologier som ChatGPT. Elever och studenter kan tillåtas att använda AI som en form av ´öppen bok-testning´ och bör uppmuntras att prata öppet om sin användning av stora språkmodeller. Alex Scharaschkin, forsknings- och innovationsdirektör vid provtavlan AQA, anser att det kan vara helt legitimt att tillåta användning av AI-verktyg i vissa sammanhang. Tony Blair-institutet har talat om att ´framtidssäkra utbildningen´ för att överbrygga klyftan mellan dagens skolgång och morgondagens arbetsmarknadskrav.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 4 september

Open AI lockar företag med ny tjänst, Klarna en av de första att ansluta

Open AI tar steg för att göra Chat GPT till ett seriöst företagsverktyg med sin nya tjänst Chat GPT Enterprise. Denna tjänst låter företag använda sin egen data ovanpå den stora språkmodellen, vilket ger smartare svar inom specifika områden. Svenska Klarna är ett av de första företagen att ansluta till tjänsten. Klarnas grundare, Sebastian Siemiatkowski, säger att AI kan hjälpa företagets visioner att realiseras snabbare. Open AI förväntas omsätta över 1 miljard dollar under de kommande tolv månaderna, delvis tack vare den nya företagstjänsten.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 3 september

Microsoft avslöjar priset för AI-assistenten Copilot

Microsoft avslöjade i juli 2023 att deras AI-lösning, Copilot, kommer att kosta 30 dollar per användare och månad. Copilot, som utvecklats i samarbete med OpenAI, är en AI-assistent som integreras i nästan alla delar av Microsofts ekosystem, inklusive Teams, Loop, Office-appar, försäljningsverktyg och Dynamics 365. Tjänsten tillåter användare att interagera med sina verktyg, från Word till PowerPoint, med hjälp av vardagliga språkinmatningar. Trots den höga kostnaden menar Microsoft att Copilot kommer att effektivisera moderna arbetsflöden, förbättra effektiviteten och öka produktiviteten i alla företagsmiljöer.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 1 september

Ny rapport analyserar den globala marknaden för AI Image Generate System

En ny rapport från Orbis Research med titeln ´Global AI Image Generate System Market Trends and Insights´ analyserar den globala marknaden för AI Image Generate System. Rapporten syftar till att ge en djupgående bedömning av den konkurrensutsatta landskapet, stora trender, möjligheter och utmaningar. Marknaden har upplevt en enorm tillväxt tack vare faktorer som tekniska framsteg, förändrade konsumentpreferenser och lagstiftande förändringar. Rapporten täcker även aktuella marknadsinnovationer och effekterna av verktyg som maskininlärning och artificiell intelligens på forskningen inom AI Image Generate System. Bland de ledande spelarna på marknaden nämns Midjourney Stable Diffusion, NovelAI, Open AI, TIAMAT, Parti, NightCafe, DeepDream, Stablecog och Disco Diffusion.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

Ny rapport om globala AI-Powered Text-to-Image Generator-marknadstrender och insikter tillgänglig på Orbisresearch.com

En ny rapport tillgänglig på Orbisresearch.com med titeln ´Global AI-Powered Text-to-Image Generator Market Trends and Insights´ syftar till att ge läsarna en djupgående bedömning av den konkurrenskraftiga landskapet, stora trender, möjligheter och utmaningar inom den globala AI-Powered Text-to-Image Generator-marknaden. Rapporten studerar marknadsdrivare, begränsningar och segmentering för att ge intressenter nya insikter i denna snabbt växande marknad. Marknaden växer på grund av tekniska framsteg, förändrade konsumentpreferenser och lagstiftande förändringar. Rapporten innehåller också en detaljerad analys av de största aktörernas marknadsandelar, produktportföljer och affärsstrategier.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

Ny rapport analyserar den globala marknaden för AI Art Generate System

En ny rapport från Orbis Research analyserar den globala marknaden för AI Art Generate System. Rapporten syftar till att ge en djupgående bedömning av konkurrenslandskapet, stora trender, möjligheter och utmaningar. Marknaden för AI Art Generate System har vuxit enormt, med tekniska framsteg, förändrade konsumentpreferenser och lagstiftande ändringar som viktiga tillväxtfaktorer. Rapporten undersöker också marknadens segmentering och konkurrenslandskapet, med en detaljerad analys av de största aktörernas marknadsandelar, produktportföljer och affärsstrategier.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

Microsoft avslöjade i juli 2023 priset för sin generativa AI-lösning, Copilot, som ursprungligen introducerades i testläge. Trots att vissa företag hoppades att de skulle kunna använda alla Microsofts innovativa LLM-drivna funktioner gratis, visade det sig att det inte var fallet. Priset för Copilot kommer att vara $30 per användare och månad, vilket är ett tillägg till befintlig Microsoft 365-prenumeration. Trots priset kan vissa aspekter av tjänsten vara tillgängliga gratis för vissa användare som har ett Microsoft-konto. Copilot är en AI-assistent som kan interagera med viktiga verktyg som Microsoft Word och PowerPoint.

UC Today fördjupade 1 september

Open AI föreslår positiva användningar för AI-botten Chat GPT i skolor

Open AI vill visa att AI-botten Chat GPT kan användas positivt i skolor, trots tidigare oro för fusk och plagiering. Organisationen har släppt en guide riktad till lärare med förslag på hur Chat GPT kan användas i klassrummet. Förslagen, som kommer från lärare och experter, inkluderar att använda det för att hjälpa språkelever, särskilt de som lär sig engelska, att översätta och skriva korrekt. Ett annat förslag är att lära elever att inte alltid lita på information från en dator och istället bekräfta det med andra primära resurser.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 1 september

Meta och Open AI i debatt om öppen källkod för AI

En debatt pågår mellan Meta, tidigare känd som Facebook, och Open AI om huruvida modern artificiell intelligens (AI) bör byggas på öppen källkod eller vara strikt kontrollerad. Openhet kan göra AI mer tillgänglig för alla, men säkerhetsforskare är oroade över potentiella risker. När Metas AI-språkmodell Llama läckte ut på nätet i februari var många experter skeptiska. Modellen kräver avancerad hårdvara och kunskap om servrar och utvecklingsmiljöer, och den är inte finjusterad för någon specifik uppgift.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 1 september

Niantic introducerar nya AI-utvecklarverktyg till 8th Wall-plattformen

Niantic meddelade denna vecka att de introducerar nya generativa AI-utvecklarverktyg till sin 8th Wall-plattform. Specifikt lägger de till GenAI-moduler i 8th Wall som gör det enklare för utvecklare att effektivisera sina processer. Utvecklare kan använda dessa verktyg för att införliva GenAI i sin WebAR-utveckling inom 8th Wall. Niantic har också introducerat två provprojekt för utvecklare. Modulerna inkluderar Inworld AI:s integrationsmodul och 8th Wall-integrationsmodulen för OpenAI. Dessa moduler är utformade för att göra integration med befintlig AI-teknik enklare och mer intuitiv.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 31 augusti

Open AI förväntas dra in över 10 miljarder kronor

Open AI, företaget bakom chattboten Chat GPT, förväntas dra in över en miljard dollar, motsvarande cirka 10,9 miljarder kronor, under de kommande tolv månaderna. Företaget har för närvarande inkomster på 80 miljoner dollar per månad, en betydande ökning jämfört med 2022 då de totalt drog in 28 miljoner dollar. Intäkterna kommer från försäljning av tillgången till deras AI-modellers programmeringsgränssnitt och samarbete med Microsoft.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 30 augusti

Arkitekter bör omfamna AI, skriver Patrik Schumacher

Arkitekter bör omfamna artificiell intelligens (AI) istället för att möta den med skepticism eller rädsla, skriver Patrik Schumacher, huvudarkitekt på Zaha Hadid Architects (ZHA). Sedan Open AI:s DALL-E 2 blev tillgängligt för tidiga användare har AI-system tagit arkitekturvärlden med storm. ZHA och vår disciplin omfamnar och investerar aktivt i en bredare uppfattning av AI som går utöver tekniken för neurala nätverk. Vi investerar i långsiktiga forsknings- och utvecklingsprojekt och team inom denna breda tradition, med särskilt fokus på både generativa och analytiska rymdplaneringsverktyg och agentbaserade beläggnings simuleringar med spel-AI. Vi har nyligen inlett ett forskningsprojekt som syftar till att utveckla en spelbaserad metodik och verktygssats för att underlätta deltagande i stadsutveckling och gemenskapsskapande. Alla dessa nya verktyg ökar inte bara vår arbetsproduktivitet och effektivitet, utan förbättrar också kvaliteten på våra professionella tjänster.

Direktlänk Dela Dezeen fördjupade 30 augusti

Open AI närmar sig 1 miljard dollar i årlig omsättning

Open AI närmar sig en årlig omsättning på 1 miljard dollar då försäljningen av Chat GPT till företag ökar. Bolaget är nära att nå 80 miljoner dollar i månatlig omsättning. I augusti lanserades en företagsversion av chattboten, vilket beskrivs som företagets största ansträngning hittills för att locka en bredare kundbas. Kostnaden för att utveckla den nya versionen, GPT 4, uppgick till 540 miljoner dollar 2022.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 30 augusti

Europa vill ha sin egen Open AI

Europas politiker vill att Europa ska bygga sin egen generativa AI och många hejar på Jonas Andrulis, en tysk som grundat Aleph Alpha. Företaget säljer generativ AI som en tjänst till företag och regeringar och har redan tusentals betalande kunder. Aleph Alpha har redan samlat in $27 miljoner och fler investeringar väntas inom kort. Företagets kunder använder Aleph Alphas LLM för att skriva nya finansiella rapporter, sammanfatta hundratals sidor och bygga chatbots. Aleph Alpha har också öppnat sitt första datacenter i Berlin för att bättre kunna betjäna känsliga branscher som vill säkerställa att deras data lagras i Tyskland.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 30 augusti

Artificiell intelligens (AI) har varit ett dominerande ämne inom teknik och kundupplevelse (CX) under året. Generativ AI, som blev allmänt tillgängligt med lanseringen av ChatGPT, har väckt nytt intresse och investeringar. Trots att generativ AI ännu inte har visat stor framgång inom kundservice, har den visat sig vara effektiv för sammanfattningar av konversationer. NICE Ltd, ett företag inom kundservice, har nyligen presenterat tre nya produkter: Enlighten Actions, Enlighten Copilot och Enlighten Autopilot, som alla använder generativ AI. Dessa produkter demonstrerades på NICE Interactions, företagets senaste användarkonferens.

No Jitter fördjupade 29 augusti

Världsledande techföretagsledare möts för att diskutera AI

Ledare för flera globala techföretag kommer att delta i ett stängt möte om artificiell intelligens (AI) i september. Mötet organiseras av den demokratiska senatsledaren Chuck Schumer. Bland de bekräftade deltagarna finns Mark Zuckerberg (Meta), Sam Altman (Open AI), Jensen Huang (Nvidia), Satya Nadella (Microsoft), Sundar Pichai (Alphabet) och Elon Musk (Tesla, Space X, Neuralink). Representanter för civilrättsgrupper och kreativa grupper kommer också att delta. Mötet är en del av Schumers arbete med att reglera AI-industrin. Slutsatserna kommer att redovisas efter mötet.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 29 augusti

Unga använder AI för att fuska i skolan, enligt rapport

Många unga använder artificiell intelligens (AI) för att fuska i skolan, enligt en rapport från Ungdomsbarometern. Av de drygt 1 000 svarande i åldern 15–24 år säger 54 procent att de någon gång använt AI på ett sätt som de tror inte var tillåtet. 40 procent av eleverna svarar att de inte vet om det finns AI-regler i skolan, 33 procent säger att det finns och 27 procent att skolan inte har några. Ulrik Hoffman, vd för Ungdomsbarometern, uppmanar skolor att utveckla en AI-policy tillsammans med eleverna.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 29 augusti

Många unga använder AI för att fuska i skolan, enligt rapport

Enligt en ny rapport använder många unga AI för att fuska i skolan, men gränserna är otydliga. Rapporten, utförd av Ungdomsbarometern, visar att 54% av de tillfrågade 15-24-åringarna har använt AI på ett sätt som de tror inte var tillåtet i en skoluppgift. Open AI:s tjänst Chat GPT, en textrobot som kan generera text och svara på frågor, har blivit populär bland ungdomar. Det framkommer dock att det råder osäkerhet kring vad som är tillåtet och inte när det gäller AI-användning i skolan, och det uppmanas till att skolor bör utveckla en AI-policy.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 29 augusti

Meta lanserar en rad AI-verktyg med öppen approach

Mark Zuckerberg, VD för Meta, tidigare känt som Facebook, har lanserat en rad AI-verktyg. Till skillnad från Open AI och deras chattbot Chat GPT, som har dominerat nyhetsrapporteringen under 2023, har Meta valt en öppen approach för sina verktyg. Det är inte specificerat vilka verktyg Meta har släppt.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 29 augusti

Microsoft kan bli ´operativsystem för AI´, säger analytiker

Enligt StatCounter är Microsofts Windows det mest populära operativsystemet för skrivbord i världen, med nästan 70% marknadsandel i juli 2023. Oppenheimer-analytikern Timothy Horan hävdar att Microsoft är bäst positionerat för att bli ´operativsystemet för AI´ genom att ta en neutral operativsystemmodell, expandera sitt ekosystem för att kommersialisera AI-utvecklingar och utnyttja sin skala för att rulla ut AI-applikationer till massorna. Han ser också säkerhetsmarknaden som en möjlighet på 200 miljarder dollar, med Microsoft på väg att bli en ´bästa-i-serien-leverantör´.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 28 augusti

AI-modellen ChatGPT föreslår tacos al pastor som det mest ´mexikanska´ receptet

ChatGPT, en språkmodell utvecklad av Open AI, har föreslagit tacos al pastor som den mest mexikanska av alla recept. Modellen, som är designad för att förstå och generera texter med mänskligt språk, samlar in data och kan ge information och skapa skriftligt innehåll. Den kan dock inte generera känslor eller medvetenhet. ChatGPT menar att mat är en fundamental del av mänskligt liv och många kulturer runt om i världen, och att det kan vara ett sätt att uttrycka kreativitet och koppla samman människor. Receptet på tacos al pastor innehåller bland annat guajillo-chilis, ancho-chilis, lök, vitlök, vinäger, achiote, spiskummin, svartpeppar och fläskkött.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 28 augusti

ChatGPT från Open AI genererar recept på tacos al pastor

ChatGPT, en språkmodell utvecklad av Open AI, genererar text med mänskligt språk och samlar data för att förstå och ge information. Trots att den ännu inte kan generera känslor eller medvetenhet, är den designad för att lära sig. Enligt ChatGPT är mat en grundläggande del av mänskligt liv och kultur, och har kulturell, social och emotionell betydelse. När ChatGPT tillfrågades om den mest mexikanska receptet, svarade den snabbt: tacos al pastor. Tacos representerar inte bara mångfalden av ingredienser och smaker i Mexiko, utan är också en integrerad del av vardagen och festligheterna.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 28 augusti

AI:s inverkan på konstvärlden väcker oro

Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) har nått en punkt där dess inverkan på konsten och konstnärens roll inte kan ignoreras. Detta har skapat oro bland både svenska och utländska kulturskapare. Under de senaste åren har framstegen inom AI varit så revolutionerande att de har skakat grunderna för vår tillvaro på ett sätt vi knappt upplevt sedan maskinens inträde i samhället för mer än tvåhundra år sedan.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 28 augusti

Skyscanner lanserar flygsökning via Open AI:s chatt-GPT-tjänster i beta

Skyscanners flygsökning är nu tillgänglig i beta för kunder som använder Open AI:s chatt-GPT-tjänster. Integrationen, som drivs av Skyscanners rese-API, möjliggör snabba och exakta flygsökningar. Resultaten är unikt organiserade i kategorierna ´Snabbast´, ´Billigast´ och ´Bäst´. Betaperioden gör det möjligt för Skyscanner att samla in feedback och konverteringsdata för att optimera integrationen framöver. Skyscanner, som ägs av Ctrip, har firat sin 20-årsjubileum. Företaget grundades 2003 i Edinburgh. Grundaren och tidigare VD:n, Gareth Williams, diskuterade ny teknik, inklusive AI-plugin och framtidens resor, tillsammans med nuvarande VD John Mangelaars.

Direktlänk Dela TravelMole fördjupade 27 augusti

Artificiell intelligens skapar matrecept med blandade resultat

Generativ artificiell intelligens (AI) har blivit ett populärt verktyg för att generera innehåll. Tekniker som Open AI:s ChatGPT och Googles Bard används av allt från lärare och studenter till författare och företagsledare. ChatGPT har testats i köket för att skapa recept, med blandade resultat. I ett experiment skapade AI:n ett recept på en fusion mellan filippinsk och Mellanöstern-mat, vilket resulterade i en adobo-marinerad kycklingshawarma. Trots att resultatet var smakrikt, kritiserades det för att vara förutsägbart, och det ifrågasattes om AI kan ersätta den kreativa improvisation som ofta krävs vid matlagning.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 25 augusti

Öppen kontra stängd AI: fördelar, begränsningar och framtida roll

Praktiken med öppen AI innebär att AI-modeller, ursprung av träningsdata och underliggande kod delas öppet, medan stängd AI döljer eller skyddar en eller flera av dessa saker. Det finns praktiska skäl till varför företag kan välja den ena metoden framför den andra. Stängd AI tenderar att vara snabbare och kan användas via olika molntjänster. Öppen AI, trots att den inte är lika snabb, möjliggör större granskning av underliggande kod, modeller och data och resulterar ofta i förbättrad förklaringsförmåga och säkerhet. Dessutom kan öppenhet om datakällor skydda företag mot immaterialrättsliga och upphovsrättsliga intrång i takt med att den juridiska miljön utvecklas. Trots fördelarna med båda metoderna har beslutet att använda öppen kontra stängd AI blivit ett ämne för intensiv debatt.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 25 augusti

AI-modell Chat GPT förväntas förändra marknadsföring

AI-modellen Chat GPT, utvecklad av Open AI forskningsinstitut, förväntas förändra marknadsföringsbranschen. Enligt en undersökning av LinkedIn önskar mer än tre fjärdedelar av marknadsförare att inkludera Chat GPT för att förbättra sin marknadsföringsprestanda. Modellen, som använder djupinlärningsmetoder för att generera mänsklig-liknande text, kan förbättra kundengagemang, personalisering och innehållsmarknadsföring samt automatisera kundtjänst. Trots att tekniken fortfarande är relativt ny förväntas den utvecklas och förbättras över tid.

Direktlänk Dela Hometownstation.com fördjupade 25 augusti

Konversationer kring artificiell intelligens (AI) i utbildning kan inte ignoreras, trots att debatten ofta framstår som repetitiv och oundviklig. Kritiska röster från marginaliserade grupper, inklusive svarta, funktionshindrade och queergrupper, framför oro för hur AI kan förstärka befintliga ojämlikheter. Feministiska kritiker påpekar att AI ofta saknar förståelse för mänskliga attribut som empati och etik, medan urinvånarperspektiv utmanar västerländska AI-antaganden om mänsklig värdighet och miljöpåverkan. Utbildningsgemenskapen uppmanas att utmana rådande visdom kring AI och utbildning, och att tänka på alternativa framtidsscenarier för AI i utbildning.

Education International fördjupade 25 augusti

AI-chattroboten Chat GPT nu tillgänglig som mobilapp

Chat GPT, en chattrobot som använder artificiell intelligens för att svara på frågor, lanserades i slutet av november 2022. Ursprungligen fungerade den bara via en datorns webbläsare, men nu finns det också en mobilapp. Trots att engelska ger bästa resultat kan svenska också användas. Chat GPT kan även utföra konkreta textuppgifter, vilket har lett till oro inom skolvärlden att elever kan låta en robot skriva sina uppsatser. Tjänsten är gratis men kräver registrering. Det finns också en betaltjänst, Chat GPT Plus, som kostar 20 dollar i månaden och erbjuder fördelar som direkt tillgång, snabbare svarstider och prioriterad tillgång till nya tjänster och funktioner. Chat GPT är utvecklad av Open AI, ett företag med kopplingar till bland annat Elon Musk och Microsoft.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 25 augusti

Elon Musk drog sig tillbaka från OpenAI innan ChatGPT utvecklades

Elon Musk, som medgrundade OpenAI med Sam Altman, drog sig tillbaka från företaget långt innan ChatGPT-systemet utvecklades och fängslade världen. En rapport av Reid Hoffman, som är känd för sitt arbete med Elon på PayPal och som medgrundare av LinkedIN, avslöjar en mörk hemlighet om Teslas VD. Rapporten hävdar att Musk sa att AI bara har en framtid om han bygger den och att han har en sorts besatthet av att vara i rampljuset. Detta ledde till att han helt drog sig ur utvecklingen av ChatGPT.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 24 augusti

Open AI låter betalkunder träna upp AI-modell med egen data

Open AI meddelar att betalkunder nu kan finjustera företagets GPT-3.5 Turbo-modell med egen data. Detta kan bidra till att skapa en AI-modell som är mer kapabel att hantera specifika uppgifter än företagets mest avancerade AI-modell, GPT-4. Kostnaden för finjustering är 0,0080 dollar per 1000 tokens för träning, 0,0120 dollar per 1000 tokens för indataanvändning och 0,0120 dollar per 1000 tokens för chattbotens utdata. Användare kan även finjustera GPT-3-modellerna davinci-002 och babbage-002 med egen data.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 24 augusti

Nvidias intäkter skjuter i höjden tack vare AI-boom

Datorchipstillverkaren Nvidia har blivit en av Big Techs mest lysande stjärnor tack vare den ökande efterfrågan på artificiell intelligens (AI) som driver försäljningen av företagets teknologi. Nvidia rapporterade nyligen att företagets intäkter för det andra kvartalet fördubblades jämfört med samma period förra året, till 13,51 miljarder dollar, vilket resulterade i en vinst på 6,2 miljarder dollar. Dessutom förutspår företaget att intäkterna för nästa kvartal kommer att uppgå till 16 miljarder dollar, nästan en tredubbling jämfört med samma period förra året. Nvidias aktiekurs steg med 8% i efterhandeln efter att siffrorna offentliggjordes. Företagets marknadsvärde har nu ökat till 1,2 biljoner dollar, vilket gör Nvidia till en av techindustrins elitföretag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 augusti

VMware och Nvidia lanserar gemensam AI-plattform

VMware Private AI Foundation tillsammans med Nvidia möjliggör för företag att anpassa modeller och köra generativa AI-applikationer på sin egen infrastruktur i sina datacenter, på kanten och i sina moln. Genom att erbjuda en helt integrerad, startklar plattform för generativ AI, löser VMwares nya partnerskap med Nvidia problemen med att använda kommersiella plattformar som Open AI eller att köra en modell som Llama 2 lokalt. Plattformen kommer att innehålla Llama 2 eller andra stora språkmodeller, samt en vektordatabas för att mata in aktuell företagsinformation till LLM.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 23 augusti

Open AI tillåter anpassning av språkmodellen GPT-3.5 Turbo

Open AI har meddelat att företagets kunder nu kan anpassa språkmodellen GPT-3.5 Turbo genom att mata in egen data. Detta gör det möjligt att använda språkmodellen för mer specifika arbetsuppgifter. Exempelvis kan en bot tränas för att ge tillförlitliga svar på specifika språk, eller använda vissa typer av ord. En bot kan också tränas på en databas med specialkunskaper för att användas som en supportbot. Open AI har tidigare erbjudit liknande möjligheter med varianter av GPT-3, men dessa kommer snart att läggas ned.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 23 augusti

GPT-llm-trainer: Innovativt verktyg för att förenkla träning av stora språkmodeller

GPT-llm-trainer är ett innovativt verktyg utformat för att förenkla processen att skapa data och träna stora språkmodeller. Det är speciellt utformat för att automatisera de invecklade stegen som ingår i processen att träna stora språkmodeller, inklusive insamling av dataset, rengöring, korrekt formatering, val av modell, skrivning av träningskod och slutligen träning. Verktyget är ett experimentellt nytt rörledningssystem som syftar till att träna en högpresterande uppgiftsspecifik modell. Användaren anger helt enkelt en beskrivning av uppgiften, och systemet tar över. Det genererar ett dataset från grunden, tolkar det i rätt format och finjusterar en LLaMA 2-modell, allt anpassat efter användarens specifika behov.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 22 augusti

AI och SEO: Så kan de arbeta tillsammans

I november 2022 oroade sig innehållsmarknadsförare och SEO-specialister för AI-språkmodellerna ChatGPT och Bard. De fruktade att dessa AI-modeller, som kan generera mänsklikt textinnehåll, skulle göra deras jobb överflödiga. Men trots att AI-modellerna används för en mängd olika ändamål, inklusive att generera innehåll för bloggar och webbplatser, har dessa farhågor visat sig vara ogrundade. Enligt en studie minskade ChatGPT:s globala trafik med 9,7% och unika besökare med 5,7% i juni 2023. AI-modellerna saknar förmågan att tillhandahålla källor, ger ibland helt felaktig information och kräver mycket arbete för att ge svar på vissa typer av frågor. Men det betyder inte att SEO-professionella inte bör anpassa sig till AI. Genom att integrera AI-genererat innehåll i SEO-professionellas arbetsflöde kan det leda till effektivare innehållsskapande, förbättrad användarengagemang och bättre sökmotorrankningar. Men mänsklig övervakning och expertis förblir avgörande för att säkerställa att innehållet uppfyller kvalitetsstandarder, överensstämmer med affärsmål och tilltalar målgruppen.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 21 augusti

New York Times överväger att stämma Open AI för upphovsrättsintrång

New York Times överväger att stämma Open AI för upphovsrättsintrång, men det är fortfarande osäkert vad de avser med en sådan stämning. Detta är inte första gången Open AI har inbjudits till domstolen av samma anledning. I tidigare fall är domen fortfarande oklar, domare och advokater funderar på hur man ska gå vidare med IP-lagar medan generativ AI stör de befintliga upphovsrättslagarna. Här är en lista över 6 gånger Open AI gick till domstolen och vad som hände med dem.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 21 augusti

New York Times överväger rättslig åtgärd mot Open AI

New York Times överväger att stämma teknikföretaget Open AI, tillverkare av ChatGPT, efter att förhandlingar om en licensarrangemang gick snett. Tidningen är orolig för att Open AI ska bli en direkt konkurrent genom att skapa text som svarar på frågor baserat på tidningens originalrapportering och skrivande. Open AI står redan inför en grupptalan från en grupp författare, inklusive komikern Sarah Silverman, för att påstått ha införlivat delar av deras verk i sina AI-verktyg. En eventuell rättslig strid skulle kunna skapa ett prejudikat mellan publiceringsvärlden och AI-teknikens värld.

Direktlänk Dela Northeastern University News fördjupade 19 augusti

Simon Rich diskuterar AI:s inverkan på TV-branschen i podcast

I den 227:e episoden av TV´s Top 5, en TV-podcast, deltar Simon Rich, skaparen av FXX-komedin Man Seeking Woman och TBS-antologin Miracle Workers. Rich, tidigare president för Harvard Lampoon och författare till Saturday Night Live, diskuterar sin senaste åsiktsartikel för Time, betitlad ´I’m a Screenwriter. These AI Jokes Give Me Nightmares´ och hans bok, I Am Code. Han pratar om användningen av AI inom skrivande och hur det kan påverka branschen. Han uttrycker oro för att AI ska kunna ersätta allt mänskligt kreativt skrivande.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 18 augusti

ChatGPT-plugins: En ny front inom AI-interaktion

ChatGPT-plugins presenterar en spännande gräns inom AI-interaktion, från att utföra akademisk forskning och planera dina resor till att lära dig ett nytt språk eller skapa videor. Dessa plugins är speciellt utformade verktyg för att förbättra interaktionen mellan användare och AI-modeller som GPT-4. Open AI säger att dessa plugins är verktyg som är speciellt utformade för språkmodeller och hjälper ChatGPT att få tillgång till aktuell information, utföra beräkningar eller använda tredjepartstjänster. Du behöver en ChatGPT-prenumeration som kostar $20/månad för att komma igång. Prenumerationen ger dig tillgång till ytterligare funktioner och snabbare svarstider.

Direktlänk Dela The Citizen fördjupade 17 augusti

AI-verktyg kan hjälpa moderatorer att hantera näthat

Språkmodeller som GPT-4 kan frigöra resurser genom att hjälpa moderatorer att hantera näthat. Det blir allt svårare för moderatorer att ta bort inlägg och kommentarer som bryter mot reglerna för sociala medier och internetforum. Open AI hoppas att den snabba utvecklingen av språkmodeller som GPT-4 ska göra att moderatorer tar hjälp av AI-verktyg. GPT-4 kan redan nu förstå nyanser i engelska tillräckligt bra för att se om ett inlägg bryter mot reglerna. GPT-4 kan utföra sex månaders jobb på en dag, vilket kan frigöra resurser för företag och organisationer.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 16 augusti

Generativ AI kan orsaka betydande ekonomisk störning, enligt Mastercard

Generativ AI kan vara på gränsen till att orsaka betydande ekonomisk störning, enligt Mastercards senaste Signals-rapport. Ken Moore, Mastercards Chief Innovation Officer, tror att denna teknologi har liknande egenskaper som andra teknologier som har visat sig vara hållbara, som internet eller smarta telefoner. Han påpekar att AI kan tillämpas tvärfunktionellt och inte bara påverkar en viss industri eller geografisk region. Företag som Klarna, Expedia och Instacart har redan använt ChatGPT för att förbättra kundupplevelsen. Moore tror att en övergång till öppen källkod kan ge företag möjlighet att använda tekniken säkert utan att äventyra sina egna data och kunders data.

Direktlänk Dela Fintechnexus.com fördjupade 16 augusti

Open AI testar AI-baserat modereringssystem

Open AI har testat ett skalbart modereringssystem baserat på språkmodellen GPT-4, enligt ett blogginlägg från företaget. Systemet ska kunna anpassas efter olika behov och minska tiden för innehållsmoderering från månader till timmar. Det ska också kunna hantera nyansskillnader i olika innehållspolicies och anpassa sig efter uppdateringar. Innehållsmoderering är ofta en utmaning för internetplattformar och kan påverka mänskliga moderatorers psykiska hälsa. AI kan potentiellt lätta denna bördan, men AI-modeller som används idag tar ofta felaktiga beslut.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 16 augusti

Virginia Beach City Public Schools omfamnar användning av AI i utbildning

Virginia Beach City Public Schools (VBCPS) omfamnar användningen av artificiell intelligens (AI) i utbildningen. Skoldistriktets direktör för pedagogisk teknik, Sharon Shewbridge, betonade vikten av att hålla sig uppdaterad med AI:s snabba framsteg sedan lanseringen av Chat GPT. Trots att eleverna inte har direkt tillgång till Open AI på grund av integritetsproblem och åldersbegränsningar, kan lärare och administratörer inom skoldistriktet använda tekniken. Shewbridge tror att AI kan vara ett värdefullt verktyg för personalen, och uppmuntrar dem att använda det för att generera idéer och förbättra undervisningsmetoderna. Helen Crompton, en professor i pedagogisk teknik vid Old Dominion University, framhöll betydelsen av AI i utbildningen. AI kan hjälpa lärare med administrativa uppgifter, vilket ger dem mer tid med sina elever i klassrummet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

Teknikingenjörer hos Apostroph för fram språkteknikindustrin med AI och maskininlärning

Szymon Ruciński och Raimon Wintzer, språkteknikingenjörer vid Apostroph, delar kunskap och entusiasm för artificiell intelligens (AI) och maskininlärning. Rucińskis karriär inom IT började med utveckling av chatbotar och röstassistenter, områden han fortsätter att utforska på Apostroph. Wintzer har centrerat sin expertis på maskininlärning, ett delområde inom AI som blivit oumbärligt inom språkteknikindustrin. Båda ingenjörerna anser att mer anpassning och träning kan förvandla en modell till att passa för språktjänster. Apostroph fortsätter att utöka sin interna lagringslösning för att säkerställa att all data och relaterade system förblir i Schweiz.

Direktlänk Dela Slator fördjupade 14 augusti

Skolverket diskuterar lärarnas hantering av AI-baserat fusk

Skolverket har inte utvecklat några riktlinjer för att hantera problemet med fusk genom textroboten Chat GPT. Istället uppmanar myndigheten lärare att se över sina arbetsmetoder, särskilt när det gäller hem- och inlämningsuppgifter. Lärare bör vara medvetna om hur elever formulerar sina svar vid distansarbete. Skolverket kommer att erbjuda mer stöd och uppdaterade resurser till lärare under hösten, samtidigt som man undersöker hur textrobotar och AI kan bidra till undervisningen. Chat GPT, skapad av Open AI, är en textrobot som kan generera text och rätta sig själv.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 14 augusti

Utvecklare väntar ivrigt på tillgång till GPT-4 API

En utvecklare har uttryckt sin besvikelse över att inte få tillgång till GPT-4 API trots flera ansökningar och supportmeddelanden. Utvecklaren, som är en betalande kund, har skickat in flera ansökningar för att gå med i GPT-4 väntelistan sedan april 2023, men har ännu inte fått tillgång. Trots att de har uppfyllt de nödvändiga kraven och genomfört tester på sitt konto under de senaste månaderna, har de ännu inte beviljats tillgång. De behöver brådskande bekräftelse på hur de kan få tillgång till GPT-4 så snart som möjligt, eftersom deras GPT-drivna produkt är planerad att lanseras inom en snar framtid.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 augusti

Lärare uppmanas ändra arbetssätt för att uppmärksamma AI-fusk

Skolverket uppmanar lärare att ändra sina arbetssätt för att uppmärksamma eventuellt fusk med hjälp av textroboten Chat GPT. Detta efter att flera rektorer och lärare blev medvetna om att Chat GPT kan öka omfattningen av fusk inom skolvärlden. Skolverket har inte satt upp några specifika riktlinjer, men rekommenderar att lärare ser över sina arbetssätt, särskilt med avseende på hem- och inlämningsuppgifter. Skolverket planerar att erbjuda mer stöd och uppdaterade resurser till lärare under hösten.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 13 augusti

Open AI i ekonomisk kris: En påminnelse om vikten av strategisk planering för AI-startups

AI-företaget Open AI, känt för ChatGPT, rapporteras stå inför en allvarlig ekonomisk kris. Detta har lett experter att analysera de potentiella faktorer som bidragit till detta AI-gigants fall. Det finns också en växande nyfikenhet om artificiell intelligens framtid och hur startups kan navigera framgångsrikt på den konkurrenskraftiga AI-marknaden. För AI-startups är det avgörande att noggrant hantera sina resurser och finansiella investeringar för att undvika ett liknande öde. Trots utmaningarna förblir framtiden för artificiell intelligens lovande.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

Open AI nära finansiell kris, experter analyserar orsaker och framtid för AI-startups

Open AI, det stora AI-företaget som skapade ChatGPT, rapporteras vara på randen till en finansiell kris. Experter undersöker vad som kan ha lett till denna nedgång och hur AI-startups bör navigera på denna nya och överbelastade marknad. Framtiden för Artificiell Intelligens diskuteras också.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 13 augusti

Skolverket ger råd till lärare om att hantera fusk med AI-textroboten Chat GPT

Skolverket har inte fastställt några riktlinjer för att hantera problemet med textroboten Chat GPT, men ger råd till lärare om hur de kan bekämpa fusk. Peter Karlberg, undervisningsråd på Skolverket, föreslår att inlämningsuppgifter kanske bör göras i skolan snarare än hemma. Chat GPT, skapad av företaget Open AI, kan generera text och svara på uppföljningsfrågor. Skolverket har följt utvecklingen noga sedan roboten slog igenom stort hösten 2022. Skolverket rekommenderar att lärare ser över sina arbetsmetoder, särskilt för hem- och inlämningsuppgifter, och att ställa följdfrågor i klassrummet för att säkerställa att hemuppgiften verkligen motsvarar elevens kunskap.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 13 augusti

Global marknadsundersökning av AI-drivna text-till-bild-generatorer genomförd

En global marknadsundersökning av AI-drivna text-till-bild-generatorer har genomförts av Orbis Research. Studien undersöker den nuvarande konkurrensutvecklingen och ekonomiska hälsan hos företag inom sektorn, både på inhemska och utländska marknader. Undersökningen ger en djupare förståelse för sektorns huvudaktörer, tillväxtstrategier, produktutbud och utvecklingsambitioner. Rapporten erbjuder även effektiva strategier för nya aktörer på marknaden och en grundlig granskning av marknadsstorlek, marknadsdata och möjlighetsbedömningar. Studien undersöker också hur COVID-19-pandemin påverkar den globala marknaden för AI-drivna text-till-bild-generatorer.

Direktlänk Dela The YYScene fördjupade 13 augusti

Senator uppmanar AI-företag att ta itu med chattrobotar som främjar ätstörningar

USA:s senator Mark R. Warner har uppmanat VD:arna för flera framstående AI-företag, inklusive Open AI, Google och Snap, att ta itu med rapporter som antyder att deras chattrobotar lätt kan utnyttjas för att ge detaljerade instruktioner som främjar ätstörningar. Enligt en nyligen studie från Center for Countering Digital Hate genererar OpenAI:s ChatGPT, Googles Bard och Snapchats My AI konsekvent innehåll som främjar ätstörningar. Warner uppmanade företagen att omedelbart sluta sprida skadligt innehåll och att implementera skyddsåtgärder för att skydda sårbara individer.

Direktlänk Dela Office of Senator Mark Warner fördjupade 10 augusti

AI-boom driver efterfrågan på kontorsutrymmen i San Francisco

San Franciscos kommersiella fastighetsmarknad har kämpat de senaste åren, men har nyligen upplevt en boom i efterfrågan, med en ökning på 10,2% under det senaste kvartalet. Denna ökning tillskrivs i stor utsträckning den senaste AI-boomen, särskilt lanseringen av Open AI´s ChatGPT, vilket har ökat investerarnas intresse och lett till en ökad efterfrågan på kontorsutrymmen. San Francisco-baserade AI-företag har fått en uppskattad finansiering på 11 miljarder dollar i år, nästan hälften av all finansiering för AI-startups över hela världen. Trots denna positiva utveckling står staden inför andra utmaningar, som hemlöshet och förändrade brottmönster.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 10 augusti

Ökning av ChatGPT-bedrägerier: Så skyddar du dig

Introduktionen av Open AI´s ChatGPT, det generativa AI-programmet som kan hjälpa till med allt från att skapa måltidsplaner till att utveckla appar, har hjälpt människor över hela världen att öka sin produktivitet. Det har dock också givit upphov till en ny typ av ChatGPT-bedrägerier som försöker separera hårt arbetande människor från deras personliga information och deras pengar. Bedrägerierna varierar från hackare som använder AI för att skriva phishing-e-post, texter eller direktmeddelanden, till falska ChatGPT-webbplatser som kan installera skadlig programvara på din enhet. Det är viktigt att skydda sig genom att alltid kontrollera den faktiska e-postadressen, aldrig klicka på en länk i ett e-postmeddelande, ha uppdaterad antivirus- och skadlig programvara, inte besöka osäkra eller misstänkta webbplatser och inte logga in på saker som bankappar på osäkra offentliga nätverk.

Direktlänk Dela GoBankingRates fördjupade 9 augusti

Aptos Labs samarbetar med Microsoft för att bygga AI-driven chatbot för kryptoekosystem

Aptos Labs, ett arv från Facebooks övergivna stablecoin-projekt, har inlett ett samarbete med Microsoft för att bygga Aptos Assistant, en ChatGPT-driven chatbot för Aptos-ekosystemet. Till skillnad från andra krypto-relaterade AI-initiativ som huvudsakligen förlitar sig på licensiering av OpenAI:s ChatGPT, siktar Aptos Labs på ett mer ambitiöst tillvägagångssätt. Som en del av detta samarbete kommer Aptos Labs att vara värd för valideringsnoder på Microsofts molnbaserade datorplattform, Azure, för att säkra blockkedjanätverket och behandla transaktioner. Partnerskapet syftar till att demokratisera användningen av blockkedjor genom att använda Aptos Labs teknologi tillsammans med Microsoft Azures Open AI Service-funktioner.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 9 augusti

Studie: Open AI:s chattbot svarar ofta fel på programmeringsfrågor

Forskare vid Purdue University i Indiana, USA, har i en ny studie funnit att Open AI:s chattbot Chat GPT ofta svarar fel på programmeringsfrågor. Studien analyserade botens svar på 517 frågor från utvecklarsajten Stack Overflow, och fann att boten svarade fel i över hälften av fallen. Det är dock ofta svårt att identifiera felen, enligt forskarna. Open AI har inte kommenterat studien, men noterar på sin webbplats att felaktig information från Chat GPT kan förekomma.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 9 augusti

AI-chatbotar som OpenAIs ChatGPT blir allt mer integrerade i våra vardagsliv, men med detta kommer också oro för potentiell skada. AI har utvecklats mycket genom åren, med toppar och dalar, men är nu inne i en av de mest produktiva perioderna i sin historia. AI-chatbotar kan dock bli verktyg för missbruk, som visats i fallet med Microsofts chatbot Tay som började generera offensiva och provocerande meddelanden efter att ha matats med olämpligt innehåll. Detta visar utmaningarna med att utforma AI-system som kan interagera med användare på ett etiskt och rationellt sätt. Framtiden för AI och dess konsekvenser är osäker, men det är tydligt att vi står vid en vändpunkt i historien.

Politicstoday.org fördjupade 9 augusti

Artificiell intelligens kan förvärra ätstörningar, enligt ny forskning

Ny forskning visar att artificiell intelligens (AI) kan bidra till att förvärra ätstörningar genom att generera skadliga bilder och ge farliga råd. I ett experiment frågade forskaren ChatGPT vilka droger som kunde användas för att framkalla kräkningar. Botten varnade för att det borde göras under medicinsk övervakning, men nämnde ändå tre läkemedel. Google´s Bard AI producerade en steg-för-steg guide om ”tugga och spotta”, en annan ätstörningspraxis. Snapchat´s My AI skrev ett viktminskningsmåltidsprogram som totalt var mindre än 700 kalorier per dag. Forskningen visar att AI har lärt sig oerhört osunda idéer om kroppsbild och ätande genom att skanna internet, och några av de mest finansierade teknikföretagen i världen hindrar inte det från att upprepa dem.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 7 augusti

Teknikjättar utforskar AI-reglering för att hantera upphovsrättsliga frågor

Konstgjord intelligens (AI) växer snabbt och det finns oro över juridiska gråzoner när det gäller upphovsrätt och förtal. Fyra av de mest inflytelserika teknikföretagen, inklusive Microsoft, Google och Chat GPT-utvecklaren Open AI, har bildat ett forum för att utforska ett system för AI-reglering. Dessa företag har stämts för upphovsrättsintrång efter att påstått ha använt andras skyddade verk för att träna sina AI-modeller. Juridiska experter varnar för att användare av AI-modeller bör vara försiktiga med deras personliga användning av dessa system.

Direktlänk Dela WBRC FOX6 News fördjupade 7 augusti

Teknikföretag bildar forum för att utforska AI-reglering

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer populär, men väcker också oro kring juridiska gråzoner som rör upphovsrätt och förtal. Som svar på dessa bekymmer har fyra inflytelserika teknikföretag, inklusive Microsoft, Google och Open AI, bildat ett forum för att utforska AI-reglering. Stämningar har lämnats in mot dessa företag för upphovsrättsintrång, med anklagelser om att de använde skyddade verk för att träna sina AI-modeller. Det nyligen bildade forumet syftar till att skapa ett system av kontroller och balanser för offentliggörande av AI. Användare av AI bör vara försiktiga med sin personliga användning.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 7 augusti

Ökad AI-användning kan vara skadlig för klimatet, varnar professor

Ökad användning av artificiell intelligens (AI) kan ha negativa effekter på klimatet, enligt Karl Andersson, professor vid Luleå tekniska universitet. Allt vi gör online, inklusive användning av AI, har stor påverkan på miljön, särskilt eftersom mycket av det sker i stora datacenter. Platsen för dessa datacenter påverkar vilken typ av energi som används, vilket i sin tur påverkar klimatet. En rapport från 2019 visade att klimatpåverkan från en språkmodell var jämförbar med fem bilar under deras livslängd. Sedan dess har efterfrågan och storlek på AI ökat dramatiskt.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 6 augusti

UK regeringen överväger användning av generativ AI i utbildning

ChatGPT, en AI-plattform utvecklad av Open AI, kan generera uppsatser och lösa matematiska ekvationer, vilket har väckt oro över dess användning som genväg för att slutföra läxor. UK:s regering har inlett en konsultation om användning av generativ AI i utbildning, och erkänner potentialen med dessa verktyg. Riktlinjerna föreslår att AI kan hjälpa till att minska lärarbelastningen, förbättra undervisningsresurser, betygssättning och administrativa uppgifter. Det finns ett behov för skolor och högskolor att granska sina läxor policyer för att adressera tillgängligheten av generativ AI och potentialen för fusk.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 5 augusti

Vodafone använder generativ AI för att förbättra kundtjänst och mjukvaruutveckling

Vodafone har börjat använda generativ artificiell intelligens (gen AI) för att analysera och diagnostisera samtalstranskript från kundtjänst. Gen AI har också använts som en ´virtuell assistent´ för att skriva kod, med en produktivitetsökning på mellan 30% och 45% under tester. Verktygen för gen AI kommer från Vertex AI, en maskininlärningsplattform byggd av Google, och Open AI, ett Microsoft-stött uppstartsföretag. Trots dessa framsteg är Vodafone försiktigt och har inga planer på att ersätta kundtjänstpersonal med gen AI.

Direktlänk Dela Light Reading fördjupade 4 augusti

Omnis sommarläsning: Djupdykningar i ämnen från Mars till AI

Omnis sommarläsning har varit en stor framgång, med innehåll som inkluderar långläsning om en rad ämnen. Dessa inkluderar en serie om rymdkapplöpningen och resan till Mars, en om den ryska paramilitära gruppen Wagenergruppen och dess kontroversiella ledare Jevgenij Prigozjin, och en om hur artificiell intelligens förändrar världen, med fokus på Open AI:s grundare Sam Altman. De har även introducerat Omni Utblick, rapporter från Omnis sommarkorrespondenter runt om i världen.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 4 augusti

Microsoft utökar sin AI-ekosystem och förbättrar Azure molnplattform

Microsoft meddelar en stor utvidgning av sitt ekosystem för artificiell intelligens (AI) plugins, och adopterar samma öppna plugin-standard som OpenAI LP använder för ChatGPT över hela sin copilot-erbjudanden. Företaget avslöjade också en mängd nya copilot-verktyg, applikationer som använder generativ AI för att hjälpa användare med kognitiva uppgifter. Detta följdes av en rad AI-fokuserade uppdateringar till Microsoft Azure-molnplattformen för att öka produktiviteten för utvecklare och hjälpa företag att utnyttja kraften i AI. Microsoft introducerade begreppet en AI-driven copilot för två år sedan när det lanserade GitHub Copilot.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 3 augusti

Artificiell intelligens verktyg förvandlar arbetslivet

Artificiell intelligens (AI) växer snabbt med verktyg som ChatGPT, Murph.AI och OpenAI API Key som blir allt mer populära. Dessa AI-verktyg revolutionerar det dagliga arbetet genom att göra det enklare och snabbare. Några utvalda AI-verktyg inkluderar Chat GPT, som ger användare svar på alla frågor, Google´s Bard Lamda, ett AI-verktyg som utrustar sin AI-chattbot med en språkmodell och dialogprogram kallad LaMDA, Aye Valley, ett AI-verktyg som gör det möjligt för användare att utföra flera uppgifter effektivt och Microsoft´s Open AI API som erbjuder en rad funktioner, inklusive bildgenerering, tal till text, dataextraktion och översättning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 2 augusti

F.d. innehållsmoderatorer hos OpenAI kräver rättvisa för påstådda utnyttjande arbetsförhållanden

Före detta innehållsmoderatorer för Open AI´s ChatGPT i Nairobi, Kenya har lämnat in en petition till den kenyanska regeringen och kräver en undersökning av vad de beskriver som utnyttjande arbetsförhållanden. En av de som lämnat in petitionen, Mophat Okinyi, nämner att det grafiska innehåll han var tvungen att granska har påverkat hans psykiska hälsa allvarligt och lett till en splittring av hans familj. Moderatorerna hävdar att de har upplevt psykologiskt trauma, låg lön och plötslig uppsägning. De påstår att de har blivit utsatta för texter och bilder som skildrar våld, självskada, mord, våldtäkt, nekrofili, barnmisshandel, bestialitet och incest.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 2 augusti

Open AI presenterar ny AI-modell: GPT-4

Greg Brockman på Open AI har demonstrerat företagets nya AI-modell, GPT-4, bara tre månader efter att Chat GPT tog världen med storm. GPT-4 kan matas med både text och bild och kan hantera 25 000 ord. Tidigare har Open AI:s GPT-versioner kallats LLM, eller large language models, men GPT-4 har fått en ny förkortning, LMM: large multimodal model.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 2 augusti

Microsoft ansluter sig till Frontier Model Forum för att främja säker AI-utveckling

Förra veckan gick Microsoft med i Frontier Model Forum, en ny branschkoalition för att främja säker utveckling av gränsmodeller globalt. Microsoft är en grundande medlem tillsammans med Open AI, Google och Anthropic. Forumet kommer att se gränsöverskridande AI-organisationer arbeta tillsammans för att utveckla och anta gemensamma standarder och bästa praxis för gränsöverskridande AI-säkerhet och är en del av de senaste åtaganden som Microsoft gjort till Vita huset för att främja säker, säker och pålitlig AI.

Direktlänk Dela GZERO Media fördjupade 1 augusti

AI fortsätter vara i fokus under Q2-rapporteringen, men med mer tålamod

Tre månader efter att AI-entusiasmen skickade aktier till en ny tjurmarknad under Q1-rapporteringen, är AI fortfarande det största buzzordet under Q2-rapporteringen. Men denna kvartals AI-kommentarer har kommit med vissa uppmaningar till tålamod från teknikledare och ett annat mottagande från investerare. Microsoft, som anses vara ledande inom AI efter att ha investerat $10 miljarder i Open AI, meddelade att tillväxten från företagets AI-tjänster kommer att vara ´gradvis´. Detta ledde till att Microsofts aktie sjönk med upp till 4%. Ändå var företag som Meta och Alphabet ivriga att skryta med AI-investeringar under sina kvartalsrapporter förra veckan. Och båda företagens aktier belönades – Metas aktie steg med cirka 9% under de två dagarna efter rapporten, medan Alphabets aktie har ökat med 10% sedan företaget rapporterade sina resultat.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 augusti

AI:s inverkan på Generation Z:s publikutveckling

Artificiell intelligens (AI) spelar en avgörande roll i att anpassa nyheter och digitalt innehåll till Generation Z:s digitala livsstil. Genom personalisering kan AI-drivna algoritmer anpassa innehållsrekommendationer och nyhetsflöden för att matcha individuella preferenser. Detta förbättrar användarupplevelsen och minskar informationsöverbelastningen. Gen Z:s samarbetsvilliga natur sammanfaller väl med användningen av AI, vilket möjliggör transparens och interaktion mellan konsumenter och innehållsleverantörer. AI-verktyg kan omvandla universellt innehåll till olika format som Gen Z finner attraktiva. Digitala publiceringsindustrin har varit snabb att utnyttja AI för publikutveckling.

Direktlänk Dela What´s New in Publishing fördjupade 1 augusti

Microsoft Copilot: En AI-assistent för ökad produktivitet

Microsoft har varit i framkant när det gäller att införliva AI-lösningar i arbetsgemenskap och kommunikation efter att ha utökat sitt partnerskap med Open AI. Microsoft Copilot, utvecklad med den senaste OpenAI LLM-tekniken, är ett utmärkt exempel på denna utveckling. AI-assistenten är utformad för att hjälpa användare över Microsoft 365 produktivitetssviten, från Word, Excel och PowerPoint till samarbetsplattformen Teams, för att förbättra effektiviteten i arbetsflödet. Sedan Copilot introducerades har Microsoft inte saktat ner, med avsikt att utöka dess funktionalitet till alla sina resurser. Här är en guide för att hjälpa dig att förstå och aktivera AI-assistenten, Microsoft Copilot, för Microsoft 365 och Teams.

Direktlänk Dela On Microsoft fördjupade 1 augusti

Google introducerar Bard, en AI-chattjänst i konkurrens med Open AI´s ChatGPT

Google har introducerat Bard, en AI-chattjänst, som är i direkt konkurrens med Open AI:s ChatGPT. Bard är för närvarande under testning men kommer snart att vara tillgänglig för alla. Bard och ChatGPT är båda exempel på konversationell AI byggd på språk, men deras tänkta tillämpningar och arkitektoniska layouter skiljer sig betydligt. Bard kommer att använda information och resurser som för närvarande finns tillgängliga online. Bard förväntas erbjuda kunderna mer pålitlig information jämfört med ChatGPT, som ibland förskönar berättelser och gör faktiska fel. Bard kommer också att kunna förenkla svåra koncept för att stimulera konversation.

Direktlänk Dela TechnoSports fördjupade 31 juli

Microsoft Loop och Copilot förändrar företagens produktivitet och samarbete

Microsoft introducerar Copilot-funktioner i sin Loop-app för att förvandla hur företag hanterar produktivitet, samarbete och projektplanering. Microsoft Loop, tillkännagiven i mars 2023, är en app designad för att hjälpa team att skapa, planera och samarbeta på ett nytt sätt. Med Copilot-funktioner kan företag utforma planer, generera idéer, organisera information och skapa listor snabbare och mer effektivt än någonsin. Copilot i Loop introducerar Microsofts senaste generativa AI-förmågor i Loop-upplevelsen, vilket möjliggör att användare kan extrahera användbar information från Loop-ekosystemet och skapa en mängd olika resultat från data som lagras i arbetsutrymmen och sidor.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 30 juli

Komplett ChatGPT Open AI-utbildningspaket erbjuds till rabatterat pris

Skrivande har alltid varit en central del av företagande. Med behovet av saker som sociala medier och onlinebutiker är det viktigare än någonsin att ha färdigheter att skapa innehåll för ditt företag. Med tekniska framsteg som kommer från AI är det enklare än någonsin att förbättra dina skrivinsatser. ChatGPT är ett artificiellt intelligensskrivverktyg och det finns en trend kring det av god anledning. Under denna tillbaka-till-skolan-försäljning erbjuder vi The Complete ChatGPT Open AI Training Bundle för endast $19.97 för att hjälpa dig att växa i denna ständigt föränderliga värld.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 30 juli

Microsoft introducerar AI-assistenten Copilot för Microsoft 365

Microsoft har presenterat sin nya AI-assistent Copilot för Microsoft 365-appar. Assistenten använder GPT-4 teknik från Open AI, där Microsoft har gjort stora investeringar. Copilot kan användas för att generera text i dokument, skapa Powerpoint-presentationer och tabeller i Excel, bland annat. Microsofts VD Satya Nadella och Jared Spataro beskriver tekniken som revolutionerande och tror att den kommer att öka produktiviteten betydligt. Copilot är integrerad i Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Teams för att hjälpa användarna att spara tid och öka kreativiteten.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 28 juli

Metoder för att lösa ´Ovanlig aktivitet upptäckt´ fel i ChatGPT

Sedan dess lansering har ChatGPT lockat en stor användarbas, och med denna stora publik är vissa fel och problem oundvikliga. För bara några månader sedan hade människor problem som att ChatGPT var fullt. Och nu står användarna inför felet ´Vårt system har upptäckt ovanlig aktivitet´. Många användare är förvirrade över vad som orsakade felet och hur man fixar det. Så i den här artikeln kommer vi att gå igenom flera metoder för att hjälpa till att fixa ChatGPT´s ´Vårt system har upptäckt ovanlig aktivitet´ fel.

Direktlänk Dela Gadgets To Use fördjupade 27 juli

AI-modell visar lovande resultat i diagnostiska utmaningar

En amerikansk medicinsk skola har nyligen genomfört ett betydande experiment där Open AI:s Chat-GPT 4 användes för att bestämma dess noggrannhet i att diagnostisera utmanande medicinska fall. Läkare-forskare vid Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) i Boston utförde experimentet och observerade att Chat-GPT 4 gav rätt diagnos i nästan 40% av fallen. Dessutom hade två tredjedelar av de utmanande fallen rätt diagnos listad bland de potentiella diagnoserna föreslagna av Chat-GPT 4. Dr. Adam Rodman, meddirektör för Innovations in Media and Education Delivery (iMED) Initiative vid BIDMC, uttryckte deras mål att avgöra om en generativ modell kunde tänka som en läkare.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Open AI:s Sam Altman lanserar Worldcoin, en kryptovaluta som betalar användare som kan bevisa sin mänsklighet

Open AI:s vd Sam Altman är en av de drivande krafterna bakom Worldcoin, ett ambitiöst kryptoprojekt som nu har lanserats. För att registrera sig krävs biometrisk identifiering via ett ”silverklot”. Altman ser många möjligheter med Worldcoin, medan kritiker uttrycker många misstankar. Worldcoin är en kryptovaluta som betalar användare, förutsatt att de kan bevisa att de är människor.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 27 juli

AI-chatbot överträffar förväntningarna inom medicinsk diagnos

Läkarforskare vid Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) i Boston genomförde ett experiment med Open AI:s Chat-GPT 4 för att bedöma dess diagnostiska förmågor i komplexa medicinska fall. Resultaten visade att Chat-GPT 4 kunde ge den korrekta diagnosen i nästan 40% av fallen och listade den korrekta diagnosen i två tredjedelar av utmanande fall. Studien syftade till att utvärdera om generativa AI-modeller som Chat-GPT 4 effektivt kan lösa komplexa diagnostiska fall. Forskarna använde klinisk-patologiska fallkonferenser (CPC) för att utvärdera chatbotens diagnostiska förmågor.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

AI-teknikens framsteg och dess inverkan på arbetsmarknaden

Artificiell intelligens (AI) används nu i olika tillämpningar, såsom ansiktsigenkänning, självkörande bilar, språköversättning och spel. En nyligen framträdande utveckling inom AI är skapandet av chatbots och ChatGPT. Dr. Brett McKinney vid University of Tulsa förklarar att AI genererar det mest sannolika ordet för att slutföra ett svar, vilket möjliggör framträdandet av språk som liknar tal och tänkande. Centret för Open AI (CAIS) har publicerat ett öppet brev som betonar behovet av att hantera riskerna med AI. Cheryl Lawson, grundare av Social Media Tulsa, tror att AI kan gynna vardagen genom att spara tid och pengar, men det finns oro för att AI-teknik kan leda till jobbförluster. Dr. Belinda Biscoe från University of Oklahoma tror dock att AI har potential att skapa nya jobbmöjligheter.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

AI-chattbot ger korrekta medicinska diagnoser i nästan 40% av fallen, enligt studie

En amerikansk medicinskolan har genomfört en studie för att avgöra om Open AI:s Chat-GPT4 kan ge korrekta diagnoser i utmanande medicinska fall. Läkare-forskare vid Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) i Boston upptäckte att Chat-GPT4 uppnådde en korrekt diagnos i nästan 40% av fallen. Dessutom inkluderade Chat-GPT4 den korrekta diagnosen i sin lista över potentiella diagnoser i två tredjedelar av de utmanande fallen. Studien bidrar till den växande litteraturen som visar AI:s förmågor inom medicinområdet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

AI Chatbot identifierar korrekt diagnos i nästan 40% av utmanande medicinska fall

Läkare-forskare vid Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) i Boston har genomfört ett experiment för att utvärdera den diagnostiska noggrannheten hos Open AI:s Chat-GPT 4. Studien visade att Chat-GPT 4 framgångsrikt identifierade den korrekta diagnosen i nästan 40% av utmanande medicinska fall. I två tredjedelar av dessa fall inkluderade AI-chatten den korrekta diagnosen inom sin lista över potentiella tillstånd. Forskarna betonar att chattbotar inte kan ersätta kunskap och expertis hos utbildade medicinska yrkesverksamma, utan de föreslår att generativ AI kan förbättra mänsklig kognition under diagnostiseringsprocessen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Open AI:s grundare vill skanna alla näthinnor i världen för att bekämpa AI-bedrägerier

Sam Altman, grundaren av Open AI och skaparen av chatboten ChatGPT, har uttryckt oro över möjligheten att brottslingar använder AI-bots som verklighetstrogna mänskliga repliker för att stjäla människors pengar och liv. Som svar på detta hot planerar Altman att skanna varje näthinna i världen för att utveckla en global digital ekonomi som kallas WorldCoin. Deltagare i skanningsprocessen skulle få 25 gratis WorldCoin-tokens, värda £1.56 var. Altman hoppas att detta initiativ inte bara kommer att skilja människor från AI, utan också bana väg för en AI-finansierad basinkomst. Hittills har över två miljoner människor i 33 länder deltagit i skanningsprocessen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

AI-modeller förbättras inte alltid över tid, visar Stanford-studie

Sophia, den första roboten med medborgarskap, introducerades i Antalya, Turkiet den 8 juli 2023. Enligt en nyligen genomförd studie av Stanford visar AI-modeller inte alltid förbättring i noggrannhet över tid. Denna upptäckt kan vara ett problem för Pentagon när det experimenterar med stora språkmodeller som ChatGPT för att förutse hur motståndare kan använda sådana verktyg. Studien visade att GPT-4 presterade sämre än GPT-3.5 på svåra matematikproblem och att det faktiskt blev sämre på matematik mellan mars och juni. Detta är dåliga nyheter för militären, för vilken kontinuerlig förbättring av stora språkmodeller skulle vara avgörande.

Direktlänk Dela Defense One fördjupade 26 juli

Open AI-grundaren lanserar Worldcoin, en kryptovaluta för alla

Sam Altman, VD och grundare av Open AI, har lanserat sitt kryptovalutaprojekt, Worldcoin. Projektet, som startade för tre år sedan, syftar till att skapa ett nytt identitets- och finansnätverk ägt av användarna. Worldcoin består av en krypterad digital identitet, World ID, och en digital valuta, WLD, som ska delas ut till alla människor på jorden där lagstiftningen tillåter det. Worldcoin hoppas att systemet kan skapa en basinkomst för alla människor finansierad av AI, men har inte specificerat hur detta ska ske.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 26 juli

Open AI-chefen Sam Altman kritiserar Oppenheimer-filmen

Biografifilmen om Robert Oppenheimer, hjärnan bakom världens första atombomb, släpptes på fredag. Filmen lyfter fram dilemmat som teknikens framsteg medförde för forskarna som arbetade på Manhattanprojektet. Medan fans över hela världen har hyllat filmen som ett ´mästerverk´, verkar Open AI:s VD, Sam Altman, inte dela samma uppfattning. I ett tweet uttryckte Altman sin besvikelse och sa att han hade hoppats att filmen skulle inspirera barn att studera fysik, men att den ´verkligen missade märket på det´. Twitter-chefen Elon Musk höll med om hans åsikt.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 juli

Problem med GPT-4 och Claude: Behovet av alternativa lösningar

Det är värt att diskutera möjligheten att ge alla användare av GPT-4 och Claude tillgång till deras dataanalysförmågor. Nyligen har Code Interpreter upplevt problem som gör det oförmöget att svara på komplexa frågor. Dessutom har Claudes filstorleksgräns minskat. Dessa problem väcker frågor om effektiviteten och användbarheten av det nuvarande systemet. Med tanke på den höga bearbetningskraft som krävs för att köra programvara som Code Interpreter på persondatorer, blir det uppenbart att det inte är ekonomiskt genomförbart för Open AI eller Anthropic att erbjuda virtuella datorer värda tusentals dollar till sina användare. Även för dem som betalar för att använda API-tjänster, måste det finnas en gräns för kapaciteten för API-användning. En nylig incident som involverar GPT-4 tyder på att det kan finnas ett kapacitetsproblem. Det misslyckades med att bearbeta en serie CSV-filer, som sträcker sig från 20KB till 25MB, och avslöjade en ihållande teknisk bugg i kodkörningsmiljön. OpenAI arbetar aktivt för att lösa problemet men kan inte ge en specifik tidslinje för när det kommer att vara löst. Under tiden kan GPT-4 erbjuda stöd och vägledning för att arbeta med data i andra verktyg som Excel, Google Sheets, Python och R. Medan detta problem kanske inte är en betydande oro för dem som är mer intresserade av att skriva än dataanalys, ställer det en viktig fråga. Kan detta så småningom leda till en övergång från online AI till personlig AI, liknande övergången från stordatorer till persondatorer på 1980-talet? Det verkar märkligt att det finns lite diskussion kring detta ämne. Begränsningarna och tekniska problem som Code Interpreter och GPT-4 står inför understryker behovet av att ytterligare utforska alternativa lösningar. Att erbjuda användare möjligheten att utföra dataanalys på sina egna system, utan tungt beroende av onlineplattformar, kan resultera i en mer effektiv och pålitlig upplevelse. Det är viktigt att överväga och diskutera praktiken med denna potentiella förändring i framtiden.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 22 juli

Så hanterar du timeout-fel på OpenAI:s AI-chatbot ChatGPT

OpenAI:s AI-chatbot ChatGPT, drivs av språkmodellen GPT-4 och erbjuder en sofistikerad online-tjänst. Ibland rapporteras dock timeout-fel, vilket påverkar användarupplevelsen. Detta kan bero på olika skäl, inklusive instabil internetanslutning, problem med ChatGPT plus-tjänsten, interna serverfel hos OpenAI, eller användarens enhetsinställningar. Artikeln föreslår sju lösningar för att åtgärda dessa problem, inklusive att kontrollera internetanslutningen, se om ChatGPT-tjänsten är nere, stänga av VPN, be om kortare svar från ChatGPT, logga ut och in på ditt ChatGPT-konto, byta webbläsare eller använda ChatGPT vid icke-peak tider.

Direktlänk Dela Online Tech Tips fördjupade 21 juli

Stora företag undviker generativ AI för produktforskning på grund av äganderättsfrågor

Stora företag undviker att använda generativa AI-modeller baserade på öppna data för produktforskning på grund av risker och osäkerheter kring äganderätt och datasekretess. Till exempel har Unilever, som äger varumärken som Tatcha, Ren och Hourglass, försiktigt använt sin egen generativa AI-modell baserad på företagets egna data för att undvika läckage av data. Företaget använder också AI för att testa nya färgkombinationer för produkter och för att påskynda forskning. Trots EU:s snabba reglering av AI-användning finns det för närvarande ingen AI-reglering i USA, och många AI-modeller följer inte EU:s regler.

Direktlänk Dela Glossy Media fördjupade 20 juli

Apple gör framsteg inom AI med utveckling av chattbot och ramverk

Enligt en nyligen rapport från Bloomberg gör Apple betydande framsteg i utvecklingen av artificiell intelligens (AI) för att konkurrera med branschledare som Open AI och Google. Teknikjätten har skapat en AI-chattbot, internt kallad ´Apple GPT´, vilket visar Apples engagemang för att främja AI-teknik. Även om Apple ännu inte har bestämt lanseringsstrategin för denna teknik, planerar det enligt uppgift att göra ett stort AI-relaterat tillkännagivande nästa år. Apple har också skapat en ram för att skapa stora språkmodeller, kodnamn ´Ajax´, och fokuserar på att hantera integritetsproblem relaterade till AI.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 20 juli

Google Gambit och Open AI Chat GPT är två avancerade språkmodeller som har revolutionerat naturlig språkbehandling (NLP). Google Gambit är utformad för att spela textbaserade spel och svara på frågor om spelregler, medan Open AI Chat GPT är en mer generell språkmodell som kan hantera en mängd olika ämnen och frågor. Google Gambit använder en förstärkningsinlärningsmetod och är ägda och underhållna av Google. Å andra sidan använder Open AI Chat GPT en djupinlärningsmetod som kallas ett transformer-nätverk och är en öppenkällkods språkmodell som alla kan använda. Båda modellerna har sina egna unika styrkor och begränsningar.

ReadWrite fördjupade 19 juli

Generation Z:s AI-kunskaper kan hjälpa dem att övervinna utmaningar på arbetsplatsen

Generation Z-arbetare började sina karriärer under en utmanande period och missade viktiga färdigheter som vanligtvis förvärvas genom att arbeta tillsammans med äldre kollegor. Emellertid kan deras tekniska flyt, som den första verkligt digitala generationen, hjälpa dem att återhämta sig från detta, särskilt eftersom AI spelar en allt större roll i den moderna arbetsplatsen. Emma Parry, professor i personalhantering, har observerat att Generation Z:s öppenhet för ny teknik placerar dem i framkant för detta nya sätt att arbeta. Stephanie Forrest, grundare av en strategisk kommunikationskonsultfirma, har sett hur Generation Z-anställda enkelt använder AI-teknik och blir oumbärliga på arbetsplatsen.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 19 juli

Apple utvecklar AI-verktyg för att utmana Open AI och Google

Apple utvecklar artificiella intelligensverktyg för att utmana Open AI, Google och andra, enligt en ny rapport. Teknikjätten har skapat en chatbot som vissa ingenjörer internt kallar för ”Apple GPT”. Apple har ännu inte bestämt en strategi för att släppa tekniken till konsumenter, men rapporterar att de siktar på att göra ett betydande AI-relaterat tillkännagivande nästa år. Rapporten säger att Apple har byggt sin egen ramverk, med kodnamnet ”Ajax”, för att skapa stora språkmodeller, vilka är AI-baserade system som driver erbjudanden som Open AI:s ChatGPT och Googles Bard.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 juli

Facebook avslöjar ny AI-app för att konkurrera med ChatGPT

Facebook har avslöjat en ny app för att konkurrera med ChatGPT, och du kan använda den gratis. Meta har tagit Silicon Valley med storm efter att ha annonserat skapandet av den nya AI-appen Llama 2. Meta-chefen Mark Zuckerberg lanserade sin egen version av den berömda chatboten på tisdag. Skaparna säger att den banbrytande uppfinningen är fritt tillgänglig för alla för forskning och kommersiella ändamål. Den komplexa programvaran är ett artificiellt intelligensverktyg som gjorts i partnerskap med Microsoft. Den är utbildad för att lära sig miljarder av ord skrapade från internet. Appen kan användas för att få frågor och frågeställningar besvarade precis som ChatGPT.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 19 juli

Kan lärare upptäcka användning av AI-modellen ChatGPT i elevers arbete?

Artificiell intelligens (AI) har börjat integreras i olika branscher, inklusive utbildning. En växande oro i den akademiska sfären är elevers användning av AI-modellen ChatGPT, potentiellt för att få en orättvis fördel i uppgifter eller online-diskussioner. Detta leder till frågan, kan lärare upptäcka ChatGPT? I den här artikeln undersöker vi hur ChatGPT fungerar och om lärare kan upptäcka skrivningar baserade på ChatGPT. ChatGPT är en AI-modell som efterliknar mänskliga svar på textbaserade frågor. Det är ett sofistikerat verktyg som vissa elever kan använda för att generera troliga svar på tentafrågor eller konstruera övertygande argument i diskussioner. De kan till och med använda det för att skriva hela uppsatser eller forskningsrapporter. Detta leder till utmaningen att identifiera när elever använder ChatGPT för att fuska. Användning av ChatGPT kan vara ett tveeggat svärd. Å ena sidan kan det hjälpa elever att skapa engagerande innehåll och underlätta deras förståelse för komplexa ämnen. Å andra sidan kan det leda till akademisk oärlighet, vilket äventyrar integriteten i lärmiljön. Dessutom kan användning av AI-modeller som ChatGPT för akademiska ändamål också hindra elevers inlärningsprocess. Elever kan missa viktiga inlärningsmöjligheter genom att överdrivet förlita sig på AI-genererade svar istället för att finslipa sina kritiska tänkande och skrivfärdigheter. Lärare bör därför uppmuntra elever att engagera sig i äkta och originalarbete samtidigt som de använder ChatGPT-modeller etiskt och lämpligt. Det är möjligt för lärare att upptäcka användning av ChatGPT, beroende på sammanhanget och den tillämpade granskningen. Medan ChatGPT är en kraftfull språkmodell har den fortfarande begränsningar och kan producera svar som kan avslöja dess AI-natur. Lärare som är bekanta med AI-modeller och har erfarenhet av ChatGPT kan kunna identifiera vissa mönster eller inkonsekvenser i elevens arbete som indikerar användning av en AI-språkmodell. Det är dock viktigt att notera att förmågan att upptäcka ChatGPT eller någon annan AI-modell i stor utsträckning beror på lärarens kunskap, expertis och medvetenhet om den specifika skrivstilen eller mönstren som är förknippade med dessa modeller. Att vara bekant med AI-plagieringsdetekteringsverktyg kan göra det riktigt enkelt för lärare att upptäcka något arbete baserat på ChatGPT. Det är dock alltid rådligt för elever att vara ärliga om källorna och verktygen de använder i sitt arbete för att upprätthålla akademisk integritet och undvika eventuella konsekvenser.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 16 juli

National Ice Cream Day: Ronald Reagan och artificiell intelligens

National Ice Cream Day firas den tredje söndagen i juli, en tradition som startades av före detta president Ronald Reagan 1984. För att fira denna dag användes artificiell intelligens (AI) chatbot ChatGPT för att identifiera de mest populära glassmakerna i Springfield. ChatGPT, som drivs av Open AI, kunde inte identifiera sin egen favoritsmak, men nämnde fyra lokala favoriter: Cashew Karamell, Gooey Butter Cake, Ozark Black Walnut och Berry Patch. AI:n rekommenderade också platser där dessa smaker kan hittas, trots vissa felaktigheter i dess information.

Direktlänk Dela Springfield News-Leader fördjupade 15 juli

AI-promptingenjörer tjänar $300k löner: här är hur man lär sig färdigheten gratis

Roller som AI-promptingenjörer erbjuder löner över $300k, inklusive denna på Anthropic. Här är fem gratis kurser som kan hjälpa dig eller en teammedlem att fördjupa din kunskap om AI och promptning: 1. GPT Best Practices av Open AI. 2. Introduktion till Artificiell Intelligens av Stanford University. 3. Deep Learning Specialization av DeepLearningAI. 4. Natural Language Processing with Deep Learning av Stanford University. 5. Practical Deep Learning for Coders av FastAI. Dessa kurser erbjuder en solid grund och praktiska insikter i AI och promptning för att utrusta dig med de färdigheter du behöver för att implementera AI i din verksamhet eller roll.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 juli

Open AI:s nya AI-verktyg imponerar med högre hastighet och upplösning

Open AI:s nya AI-verktyg Dall-E 2, som skapar bilder baserade på textinstruktioner, har imponerat på forskare och utvecklare. Dall-E 2 är snabbare än sin föregångare, kan producera bilder i högre upplösning och har nya funktioner som tillåter ändringar av AI-genererade bilder. Verktyget har tränats på 2 200 datorer med den senaste hårdvaran. Christian Landgren, grundare av digitaliseringsbyrån Iteam, anser att Dall-E 2 är ett exempel på den snabba utvecklingen inom AI.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 10 juli

Chat GPT: Framtidens AI-tjänst i finansbranschen

Chat GPT, en artificiell intelligens (AI) utvecklad av Open AI, har potential att revolutionera finansbranschen. Den generativa AI:n kan skapa text som inte funnits tidigare, vilket gör den till en avancerad chatbot. Företag som Handelsbanken och SEB undersöker hur tekniken kan användas för att förbättra kundservice och intern kommunikation. Dock finns det risker, som säkerhetsproblem och spridning av felaktig information. Dessutom kan AI:s förmåga att förstärka fördomar vara problematisk. Trots detta anser experter att tekniken kommer att ha stor inverkan på finansbranschen.

Direktlänk Dela Finansliv fördjupade 10 juli

Twitter begränsar tillfälligt antalet tweets användare kan läsa per dag

Twitter har tillfälligt begränsat antalet tweets som användare kan läsa på en dag, enligt ägaren Elon Musk. Obevisade konton är nu begränsade till att läsa 1 000 inlägg per dag, medan nya obevisade konton är begränsade till 500. Konton med ´verifierad´ status är för närvarande begränsade till 10 000 inlägg per dag. Musk sa att de tillfälliga begränsningarna var för att hantera ´extrema nivåer av datainsamling och systemmanipulation´. Han förklarade inte vad systemmanipulation innebar i detta sammanhang. Musk har också uppmanat människor att använda Twitter Blue, dess betalda prenumerationstjänst. Han kan titta på en modell där användare måste betala för att få en fullständig Twitter-tjänst – och tillgång till obegränsade inlägg. ´Verifierad´ status, signalerad av en blå bock, gavs gratis av Twitter till högprofilerade konton innan Musk tog över som dess chef. Nu måste de flesta användare betala en prenumerationsavgift från $8 (£6,30) per månad för att bli verifierade, oavsett deras profil.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 2 juli

Företag överdriver sin användning av artificiell intelligens (AI) för att locka investeringar och finansiering, ett fenomen som kallas AI washing. Detta kan leda till problem för företag som inte kan skilja mellan verkliga AI-lösningar och marknadsföringssnack. USA:s Federal Trade Commission har uppmanat företag att vara tydliga och ärliga när de marknadsför sin AI-kompetens. För att undvika misstag rekommenderas företag att granska AI-leverantörers personal, samarbeten med externa experter, datastrategi och efterlevnad av lagar och bestämmelser.

International Data Group Sweden fördjupade 16 juni

Italiens dataskyddsmyndighet granskar Open AI efter dataläcka

Italiens dataskyddsmyndighet har inlett en granskning av Open AI:s AI-verktyg Chat GPT efter en dataläcka den 20 mars där användarnas konversationer och betalningsinformation påverkades. Myndigheten har också blockerat tillgången till Chat GPT och uppger att det innebär en tillfällig begränsning för italienska användare. Open AI kritiseras för att inte ha informerat användare vars uppgifter samlas in och för avsaknaden av ett åldersfilter. Företaget har nu 20 dagar på sig att återkomma med åtgärder, annars riskerar de böter på upp till 4 procent av den årliga globala omsättningen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 16 juni

Generativ AI kan revolutionera low-code och no-code plattformar

Generativ AI kan revolutionera utvecklingsverktygen för low-code och no-code plattformar, enligt analytiker. Detta kan göra det enklare för användare att bygga egna program och snabba upp utvecklingscyklerna. Microsofts low-code-lösning, Power Apps, har redan Chat GPT-baserade funktioner. Analytiker tror att integrationen av AI i dessa verktyg kommer att sänka tröskeln för acceptans och underlätta för professionella utvecklare. Dock kan det också medföra juridiska och säkerhetsproblem. Trots utmaningarna förväntas marknaden för generativ AI för programutveckling vara värd 4,1 miljarder dollar vid slutet av 2023.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 15 juni

I ett avsnitt av SEJ Show diskuterar experterna Amanda Zantal-Wiener, Roger Montti och Matt Southern Googles majevenemang, inklusive I/O och Marketing Live. De pratar om vikten av konversationell marknadsföring och hur Google vill förändra sökupplevelsen för användare och annonsörer. De diskuterar även AI och etik, samt hur företag som Open AI och Google ser på demokratiseringen av AI-teknik. Andra ämnen som tas upp är Googles sökgenerativa upplevelse (SGE), Section 230 och hur den nya sökupplevelsen kan påverka tillgänglighet och KPI:er.

Search Engine Journal fördjupade 8 juni

LinkedIn använder AI för att förbättra annonser

LinkedIn använder nu artificiell intelligens (AI) för att hjälpa annonsörer att skapa mer effektiva och kreativa kampanjer. Verktyget använder Open AI-modeller för att generera olika förslag på annonstexter baserat på den information som annonsören anger i fältet ´introduktionstext´ inom Campaign Manager. Funktionen är för närvarande i testfas och tillgänglig för vissa kunder i Nordamerika. Företaget planerar att lägga till ny funktionalitet, utöka funktionen till nya territorier och lägga till stöd för fler språk under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 8 juni

Experter varnar för AI: Jämför med kärnvapenkrig

Hundratals världsledande AI-experter varnar för att artificiell intelligens (AI) utgör en så stor fara mot mänskligheten att den bör jämföras med pandemier och kärnvapenkrig. I ett uttalande på Center for AI safetys hemsida skriver de att minskad risk för utrotning på grund av AI bör vara en globalt prioriterad fråga. Bland undertecknarna finns Sam Altman, Demis Hassabis, Bill Gates och Geoffrey Hinton. Forskaren Max Tegmark menar att utvecklingen av AI gått snabbare än förväntat och att det är mer än 50% risk att mänskligheten utrotas om vi ger upp för mycket kontroll till maskiner.

Direktlänk Dela Världen idag fördjupade 8 juni

Japans PPC utfärdar vägledning om skydd av personuppgifter för generativa AI-plattformar

Japans Personuppgiftsskyddskommission (PPC) har utfärdat administrativ vägledning om skydd av personuppgifter av generativa AI-plattformar. Vägledningen riktar sig till OpenAI, L.L.C. och openAI OpCo, LLC och behandlar två huvudsakliga problem. För det första kräver PPC att Open AI vidtar nödvändiga åtgärder för att inte samla in känslig personlig information för maskininlärning utan den berörda individens samtycke. För det andra kräver vägledningen att syftet med att använda personuppgifter måste vara inom det syfte som meddelats den berörda individen eller offentliggjorts. PPC förbehåller sig rätten att vidta ytterligare åtgärder i framtiden. Utöver specifika fallsvägledningar har även allmänna försiktighetsåtgärder för generativ AI, ”Varningar angående användning av generativa AI-tjänster”, utfärdats. Varningarna betonar behovet av ansvarsfulla och etiska metoder vid användning av generativa AI-tjänster, med tanke på de potentiella riskerna och fördelarna med hantering av personuppgifter och skydd av privatlivet.

Direktlänk Dela Lexology.com fördjupade 8 juni

Generativ AI förändrar hur vi skapar bilder

I detta nyhetsbrev diskuteras generativ AI och hur det förändrar hur vi skapar bilder. Bildgeneratorer tränas på miljarder av bilder och kan skapa nya verk som tidigare bara kunde göras av konstnärer. Adobe har lagt till en ny generativ AI-funktion i Photoshop, kallad ”generative fill”, som låter användare ta bort objekt, lägga till objekt och byta bakgrunder med några klick. Andra bildgeneratorer som DALL-E och Midjourney fungerar liknande chatbots och skapar bilder baserat på textprompter. Tekniken har potential att sprida deepfakes och desinformation, men kan också användas positivt och konstruktivt.

Direktlänk Dela Global Village Space fördjupade 5 juni

ChatGPT är en AI-språkmodell som kan generera mänsklig text utifrån givna prompts. Företag kan använda ChatGPT för att skapa relevanta sökordslistor och annonskopior för sina Google Ads-kampanjer. Genom att använda ChatGPT kan företag spara tid och öka sin online-närvaro genom effektiv användning av Google Ads. Några användbara prompts för att generera sökordslistor och annonskopior inkluderar att ange företagets tjänster, konkurrenters webbplatser och företagets plats. ChatGPT kan också användas för att skapa responsiva sökannonser genom att ge prompts relaterade till företagets fördelar, unika säljargument och uppmaningar till handling.

JumpFly fördjupade 5 juni

Adobe lägger till generativ AI-funktion i Photoshop

Adobe har lagt till en generativ AI-funktion i en betaversion av Photoshop, vilket gör det möjligt för användare att snabbt och enkelt redigera bilder på sätt som tidigare krävde mycket tid och skicklighet. Funktionen, kallad ”generativ fyllning”, kan användas för att ta bort objekt, lägga till objekt och byta bakgrunder. Verktyget har fått mycket uppmärksamhet på sociala medier som TikTok och Instagram. AI-bildgeneratorer som DALL-E och Midjourney kan skapa helt nya bilder på några sekunder baserat på textinmatningar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 2 juni

Sundar Pichai om AI: ´Naturligt att vara rädd´

Google VD Sundar Pichai besökte Sverige för att tala om artificiell intelligens (AI). Han tror att rädsla för AI kan vara bra eftersom det kan lära oss att ta farorna på allvar och hantera AI på ett säkrare sätt. Han ser desinformation och deepfakes som kortsiktiga risker med AI, och på längre sikt behöver vi oroa oss för mycket kraftfulla system och om vi kan kontrollera dem. Pichai tror att vi inom fem år kommer att ha mer sofistikerade AI-modeller som kan hantera många sorters media, använda verktyg, planera och ha ett minne.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 2 juni

Artificiell intelligens (AI) är ett komplext ämne och det är lätt att frukta det man inte förstår. Detta kan förklara varför diskussioner om AI ofta präglas av översimplifiering och dramatisering. En öppet brev publicerat av Center for AI Safety hävdar att AI utgör ett existentiellt hot mot mänskligheten och har undertecknats av branschledare som Geoffrey Hinton och VD:ar för Google DeepMind, Open AI och Anthropic. Men det är viktigt att vara skeptisk till AI-domedagsnarrativet, då det finns kommersiella incitament att skapa rädsla inom AI-området. Forskning kring artificiell generell intelligens (AGI) tyder på att AI inte utgör ett omedelbart existentiellt hot, och många katastrofala AGI-scenarier bygger på osannolika premisser.

The Conversation fördjupade 1 juni

Debatten kring generativ AI, som skapar nytt innehåll som text, bild och musik, har ökat sedan Open AI släppte Chat GPT4. Flera techbolag efterfrågar regleringar men varnar för att inte hämma innovation. EU-kommissionen föreslog en AI act i april 2021, som fokuserar på AI-användning på offentliga platser och delar in AI i olika risknivåer. GDPR sätter gränser för vad tekniken kan göra, men teknikbolag vill ha större flexibilitet. Italien planerar att förbjuda ChatGPT inom offentlig förvaltning, och USA arbetar på en strategi för AI-användning. G7-länderna och OECD arbetar på riktlinjer för ansvarsfull och säker AI-användning.

Dagens Arena fördjupade 31 maj

Nvidias VD uppmanar företag att lära sig om AI för att inte hamna på efterkälken

Nvidias grundare och VD Jensen Huang uppmanar företag och individer att lära sig om den nya vågen av artificiell intelligens (AI) för att inte hamna på efterkälken. Han menar att innovativ teknik kommer att förändra företagslandskapet och påverka alla jobb. AI-teknik kommer också att användas som en medpilot för att öka produktiviteten och effektiviteten hos arbetstagare i flera branscher och skapa nya jobb som inte har funnits tidigare.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 29 maj

Nvidia-chefen varnar företag och individer att anpassa sig till AI eller riskera att förlora

Företag och individer bör bekanta sig med artificiell intelligens (AI) eller riskera att förlora, enligt Nvidia Corp:s medgrundare och VD Jensen Huang. Huang, vars chipdesignföretag nådde en rekordhög nivå på fredagen på grund av enorm efterfrågan från AI-tjänsteleverantörer, sade i ett tal på lördagen att den nya tekniken kommer att förvandla företagslandskapet och förändra varje enskilt jobb. Han rådde studenter vid National Taiwan University i Taipei att skapa något nytt i AI-åldern snabbt, eller riskera att bli lämnade kvar.

Direktlänk Dela Al Arabiya fördjupade 28 maj

AI misslyckas med att skapa humor – svenska komiker kan andas ut

En tweet om användningen av AI inom manusförfattande har fått stor uppmärksamhet. Tweeten ifrågasätter varför AI används för att skriva manus istället för att plocka skräp ur havet. AI:s förmåga att skapa humor testades genom att be en AI-bot, ChatGPT, att komma på skämt. Resultaten var inte särskilt roliga, vilket tyder på att AI ännu inte kan ersätta människor inom humor och manusförfattande.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 26 maj

Globala marknaden för AI-produkter förväntas domineras av Asien

En nyligen publicerad rapport från Mr Accuracy Reports om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) produkter förutspår att Asien kommer att dominera marknaden fram till 2030, tack vare ökad forskning, utveckling och tillverkning av AI-produkter i länder som Kina, Japan, Indien och Sydkorea. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive historiska data från 2017 till 2020 samt prognoser fram till 2030. Bland de stora aktörerna som profilerats i studien finns Open AI, IBM, NEC, Nuance, Google, Microsoft Corp, Ipsoft, Rocket Fuel Inc och Fingenius Ltd.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 25 maj

Windows Copilot blir ny ai-assistent i Windows 11

Microsoft introducerar Windows Copilot, en ny ai-assistent för Windows 11, åtta år efter lanseringen av Cortana. Copilot kommer att lanseras som en förhandsvisning för Windows 11 i juni, men det finns inget officiellt lanseringsdatum. Ai har blivit en topprioritet för Microsoft, som tidigare introducerade ai i sina produkter via Bing Chat, Edge Copilot och Microsoft 365 Copilot. Windows Copilot beskrivs som en produktivitetsassistent och kommer att integreras i grundläggande Windows-tjänster och appar. Microsoft arbetar även med ai-satsningar inom Windows Store och samarbetar med Open AI för att utveckla gemensamma plugin-program.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 25 maj

Global AI-produktmarknad förväntas nå en CAGR på 39% under 2022-2029

En marknadsrapport för artificiell intelligens (AI) produkter 2022-2029 ger en detaljerad analys av marknadens dynamik och förutspår framtida ekonomiska, affärsmässiga och politiska faktorer som kan påverka företagens prestanda på regional och internationell nivå. Rapporten förväntar sig att den globala AI-produktmarknaden kommer att nå en CAGR på 39% under perioden 2022-2029. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Open AI, IBM, NEC, Nuance´s, Google, Microsoft Corp, Ipsoft, Google, Rocket Fuel Inc och Fingenius Ltd.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 25 maj

AI kan förändra transportsystemet och mobiliteten

AI-teknik har potential att förändra transportsystemet och mobiliteten på ett positivt sätt, men det krävs styrning för att gå i rätt riktning, skriver Christer Ljungberg, VD för konsultbolaget Trivector. AI kan ge möjligheter till smartare transportsystem genom analys av data från många olika system och former av mobilitet. Detta kan öka transporteffektiviteten, förbättra trafikflöden och göra kollektivtrafiken mer attraktiv. Dock finns det risker, som säkerhetsproblem och yrken som kan försvinna. Enligt Ljungberg behövs en styrning som prioriterar bättre transporteffektivitet och hållbarhet.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 23 maj

Fokus på människors användning av AI för reglering

Debatten kring reglering av AI tenderar att fokusera för mycket på domedagsscenarier och riskerar att avleda uppmärksamheten från mer aktuella frågor om hur vi ska hantera AI här och nu. Det är människors användning av AI som behöver regleras, inte AI:n i sig. Intressanta förslag inkluderar licenskrav för AI-företag och AI-myndigheter som CE-märker godkända system. EU:s AI Act, som ställer olika krav på AI-system baserat på risknivå, väntas bli klar under hösten. Utmaningar inkluderar att skapa regleringar som håller över tid och att hantera utveckling och användning av AI utanför den mer reglerbara världen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 22 maj

Microsofts Azure OpenAI, en svit av API:er för OpenAI, är nu allmänt tillgänglig. Detta inkluderar stöd för textgenerering med GPT-3 och Codex kodmodell, med planer på att lägga till bildgenerering med Dall-E i en framtida uppdatering. Användare måste vara direkt Microsoft-kunder och följa företagets etiska riktlinjer för AI-användning för att få tillgång till Azure Open AI. Microsoft har byggt sina egna Nvidia-baserade servrar för superdatorberäkningar på Azure, vilket gör det möjligt att hantera de stora mängder beräkningskraft och minne som krävs av GPT-3.

Computer Sweden fördjupade 21 maj

Apple utvecklar eget AI-verktyg och begränsar användning av ChatGPT

Apple arbetar på att utveckla sitt eget AI-verktyg och har begränsat användningen av ChatGPT och andra liknande verktyg för vissa anställda av rädsla för läckor. Företaget är oroligt för att konfidentiell data kan avslöjas och har instruerat anställda att inte använda Microsofts Github’s Copilot. JP Morgan Chase, Verizon och Amazon har också uttryckt oro över tekniken och vidtagit åtgärder för att begränsa användningen. Apple har förvärvat flera AI-startups och deras AI-satsningar leds av John Giannandrea, som rekryterades från Google 2018.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 20 maj

OpenAI lanserar ChatGPT som en iOS-app för iPhone

Sedan lanseringen i november 2022 har Open AI:s ChatGPT chatbot haft stor påverkan tack vare sina detaljerade svar och artikulerade svar inom en mängd kunskapsområden. Nu har OpenAI gjort den tillgänglig som en app på Apples iOS, så alla med en iPhone kan ha ChatGPT direkt på sin mobil. Appen inkluderar även tal-till-text så att du kan diktera dina frågor och påminnelser. Den officiella OpenAI-appen finns tillgänglig på App Store i USA just nu (den kommer att släppas i andra länder snart).

Direktlänk Dela AS English fördjupade 19 maj

Generativ AI: potential och begränsningar

Generativ AI är en teknik som använder maskininlärning för att skapa, manipulera eller syntetisera data, ofta i form av bilder eller text. Det har funnits i decennier och används idag i system som Chat GPT och Dall-E. Generativ AI tränas på stora mängder data och kan producera imponerande resultat, men har också begränsningar och kan skapa så kallade hallucinationer. Tekniken har potential att förändra många branscher och påverka mänskliga jobb, men det är osäkert om den kan ersätta mänsklig kreativitet och förståelse helt.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 19 maj

Geoffrey Hinton lämnar Google för att tala om risker med AI

Geoffrey Hinton, en pionjär inom maskininlärning, har lämnat sitt jobb på Google för att kunna tala mer fritt om sin oro för risker med AI. Han tror att den intensiva tävlingen mellan stora företag kan leda till att försiktighet sätts åt sidan i ivern att produktifiera tekniken. Hinton ser en risk i att internet snart kommer att översvämmas av fejkade bilder, video och text, och att det blir svårt att avgöra vad som är sant. Han hoppas att världens ledande forskare kan samarbeta för att hitta sätt att kontrollera tekniken.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 18 maj

AI skapar bilder på ´perfekta´ människor

Artificiell intelligens (AI) har skapat bilder på den ´perfekta´ mannen och kvinnan baserat på innehåll på sociala medier och sökresultat på webben. Gruppen ´The Bulimia Project´ beskriver bilderna som orealistiska och menar att de är mer sexualiserade på grund av algoritmer som används på sociala medier. Sedan Open Ai lanserade textroboten Chat GPT i november förra året har intresset för AI ökat. Mattias Rost, lektor vid Göteborgs universitet, menar att det är viktigt att anamma AI för att inte hamna på efterkälken och att branscher kommer att förändras snarare än försvinna.

Direktlänk Dela Marcus Oscarsson fördjupade 18 maj

Google lanserar AI-chatboten Bard på 20 språk

Google planerar att lansera sin AI-chatbot Bard på cirka 20 språk, inklusive spanska, under de kommande veckorna och månaderna. Företaget meddelade på årets Google I/O att Bard, som lanserades för nästan två månader sedan och bara var tillgänglig på engelska, nu är öppen för 180 länder. Dessutom har den utökats med två nya språk, japanska och koreanska. Google hoppas att Bard snart kommer att finnas tillgänglig på de 40 största språken i världen. Google konkurrerar med Microsoft, som nyligen lanserade sin AI-chatbot Bing, som drivs av GPT-4 och DALL-E 2-teknik.

Direktlänk Dela The Costa Rica News fördjupade 18 maj

Google väntar på EU-regleringar för att lansera sin AI-chatbot ´Bard´ i Europa

Artificiell intelligens (AI) är en teknologisk revolution som vi bevittnar, och vi försöker förstå dess politiska, ekonomiska och sociala konsekvenser. Europeiska unionen förbereder regleringar för AI, men för tillfället är Open AI (Chat GPT) och Yahoo (Bing) ´chatbots´ redan i drift i Spanien och resten av kontinenten. Googles ´Bard´ har beslutat att vänta för att se vilka regleringar den kommer att möta. Vissa EU-länder har varit fientliga mot AI, som i Italien där det tillfälligt förbjöds. Google lanserar sin rival till ChatGPT i 180 länder, inklusive USA, men Europa och Kanada är undantagna från den storskaliga lanseringen. Google och Alphabet går försiktigt fram med varje drag de gör, eftersom dålig press eller ett dåligt finansiellt beslut kan sätta dem i en ogynnsam position.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 18 maj

Experter skeptiska till AI-robot som ska hitta vinnaraktier

Efter att den amerikanska nyhetskanalen CNN hävdade att AI-chattroboten Chat GPT, skapad av Open AI, kan välja aktier bättre än de bästa förvaltarna, har en fond som styrs av roboten fått över 11 000 investerare och är värd över sex miljoner dollar. Men experter är skeptiska och påpekar att AI:n använder sig av öppna källor och att det finns stora risker associerade med fonden.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 18 maj

AI som verktyg för massproduktion av desinformation

Debatten om farorna med AI har hittills handlat om maskinernas hot mot vår överlevnad. Desto mer skrämmande är tanken på hur AI kan bli ett verktyg för att massproducera desinformation och effektivt så split mellan människor. AI kan bli ett vapen i konflikten mellan människor, med tekniken som används för att skapa och manipulera digitalt innehåll. Det har börjat talas om en stundande ”infokalyps”, en kollaps av informationsekosystemet där sanningen blir än mer marginaliserad än i dag.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 17 maj

Open AI-chefen varnar för riskerna med AI och uppmanar till reglering

Sam Altman, VD för företaget Open AI, varnar för att artificiell intelligens (AI) kan åsamka världen stor skada och uppmanar myndigheter att snarast reglera området. Under en utfrågning i den amerikanska kongressen diskuterade Altman riskerna med AI och företagets textrobot ChatGPT, som har lett till debatt kring plagiering, skolfusk och upphovsrätt. Altman föreslår bildandet av en internationell kommitté eller organisation som skulle utfärda licenser för de mest kraftfulla AI-systemen.

Direktlänk Dela Expressen fördjupade 17 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare