» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 151 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Pittsburgh är en stad i delstaten Pennsylvania i USA. Den ligger vid sammanflödet av floderna Allegheny, Monongahela och Ohio, vilket gett den smeknamnet ´Staden med de tre floderna´. Pittsburgh är känt för sin stålindustri och många broar, men har också utvecklats till en modern stad med teknik-, medicin- och utbildningssektorer. Carnegie Mellon University och University of Pittsburgh är två framstående universitet i staden. Pittsburgh har en rik kulturhistoria med museer, teatrar och sportevenemang, inklusive NFL-laget Pittsburgh Steelers och NHL-laget Pittsburgh Penguins.

Senaste nytt kring Pittsburgh

En ny rapport från Deloitte visar att användningen av generativ AI för hälsoändamål har minskat något mellan 2023 och 2024, med endast 37% av konsumenterna som använder tekniken 2024, jämfört med 40% året innan. Rapporten, baserad på en undersökning av över 2000 amerikanska vuxna, visar att konsumenternas tillit till informationen som generativ AI tillhandahåller minskar. För att bygga större patientförtroende för generativ AI föreslår experter på Deloitte och ledare inom hälsovården att sjukhus bör ha öppna samtal, be om patienternas samtycke till att använda verktygen och träna modellerna på intern data. Dessutom visade Deloittes rapport att 80% av konsumenterna vill bli informerade om hur deras vårdgivare använder generativ AI för att påverka vårdval och identifiera behandlingsalternativ.

MedCity News fördjupade 9 juni
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Apple förväntas avslöja generativ AI-satsning på kommande WWDC

Mindre än en vecka kvar till Apples Worldwide Developers Conference (WWDC), där företaget förväntas avslöja sin stora satsning på generativ AI med nya funktioner för iPhone. Det väntas ge energi till investerare som ivrigt väntat på Apples inträde i generativ AI. Thomas Husson, vice VD och huvudanalytiker på Forrester, tror dock inte att generativ AI kommer att bli huvudanledningen till att folk köper en iPhone. Generativ AI kommer troligen att förbättra upplevelserna, men användarna bryr sig mer om hårdvaran än mjukvaran. Även om generativ AI kanske inte driver iPhone-försäljningen i år, kommer det troligen att göra det i framtiden när äldre telefoner inte kan köra generativ AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 juni

Ansys certifierar kraftintegritetsplattformar för TSMC:s senaste kiselteknik

Ansys, en ledande aktör inom flerfysikplattformar, har certifierat sina kraftintegritetsplattformar för TSMC:s N2-teknik för full produktion. Både Ansys RedHawk-SC och Ansys Totem är certifierade för kraftintegritetssignering på N2-processen, vilket ger betydande hastighets- och kraftfördelar för högpresterande databehandling, mobila chip och 3D-IC-design. RaptorX är nu certifierad för TSMC:s N5-teknik, avgörande för modellering av elektromagnetisk integritet i radiofrekvenssystem, 5G, telekommunikation, datacenter och 3D-IC heterogena kisel system. Ansys har även samarbetat med TSMC på en AI-aktiverad analys optimeringsflöde med hjälp av Ansys optiSLang och Ansys flerfysiklösningar, inklusive RaptorX, RedHawk-SC och RedHawk-SC Electrothermal.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 30 april

Northern Data förvandlar verksamheten till molnlösningar, får ´Köp´-betyg av Berenberg

Frankfurt-baserade teknikföretaget Northern Data, känt för bitcoin-gruvdrift, har nyligen omvandlat sin affärsmodell till molnlösningar och datacenterinfrastruktur. Denna förändring har uppmärksammats av investeringsbanken Berenberg, som inledde täckning av företagets aktier med ett ´Köp´-betyg och ett pris på 39 euro per aktie, vilket indikerar en potentiell uppgång på 53,2% från nuvarande aktiekurs. Northern Data har tre kärndivisioner: Peak Mining för bitcoin-gruvdrift, Taiga Cloud för molnberäkning och Ardent Data Centers för datacenterinfrastruktur. Företagets aktier handlas också över disk i Italien och USA.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 april

Maskininlärning och utökad verklighet används för att träna svetsare

Forskare vid Carnegie Mellon University har utvecklat ett sätt att träna svetsare med hjälp av utökad verklighet (XR) genom att modifiera en svetshjälm med en Meta Quest Pro XR-headset. Systemet använder visuell feedback och ljudbaserade metoder för att diagnostisera svetsning i realtid. Forskarna har även integrerat andningsövningar i träningsprogrammet för att förbättra fokus och prestanda. Forskningen har redan vunnit utmärkelser vid 2023 års Association for Computing Machinery (ACM) Conference on Interactive Surfaces and Spaces och 2024 års ACM Conference on Tangible, Embedded, and Embodied Interactions.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 25 april

Amerikanska företag betalar miljoner för erfarna AI-experter

Konkurrensen om artificiell intelligens (AI) experter har ökat i USA, med företag som betalar hundratusentals dollar i lön och generösa aktieoptioner. Genomsnittslönen för en AI-ingenjör i USA är för närvarande 251 000 dollar, men det finns regionala skillnader. I San Francisco är siffran över 315 000 dollar, medan den i Denver-regionen endast är 60% av det. Enligt Levels.fyi-plattformen, som samlar in anonyma löneuppgifter, är medianlönen för sex AI-ingenjörer som började på OpenAI 925 000 dollar per år. Facebooks moderbolag Meta betalade 344 AI-experter en medianlön på 400 000 dollar per år. Flera AI-experter som tidigare arbetade på Tesla har flyttat till OpenAI eller programvaruföretaget Salesforce på senare tid.

Direktlänk Dela Neue Zürcher Zeitung fördjupade 22 april

Generativ AI: Ett verktyg för skapare, inte en kränkning av upphovsrätten

Emma Polen argumenterar att generativ AI är ett användbart verktyg för skapare och att tekniken inte har förmåga att kränka upphovsrätten på egen hand. Det är användarens ansvar att hantera AI på ett etiskt sätt. Polen tar upp Jason Allens AI-genererade bild ´Théâtre D’opéra Spatial´ som ett exempel på att AI kan användas för att skapa konst, men att det fortfarande kräver en mänsklig skapares idé och inmatning. Hon påpekar att även om AI kan generera media, kan den inte komma på originalidéer, utan förlitar sig på användarens inmatning.

Direktlänk Dela The Duquesne Duke fördjupade 18 april

Generativ AI i sjukvården möter blandade reaktioner

Generativ AI, som kan skapa och analysera bilder, texter, ljud, videor och mer, anammas allt mer inom sjukvården. Både stora teknikföretag och startups driver på utvecklingen. Google Cloud samarbetar med Highmark Health för att utveckla AI-verktyg som ska individualisera patientmottagningen. Amazon´s AWS-arbete med att använda generativ AI för att analysera medicinska databaser för ´sociala determinanter för hälsa´. Microsoft Azure hjälper till att bygga ett generativt AI-system för Providence, ett icke vinstdrivande sjukvårdsnätverk, för att automatiskt sortera meddelanden till vårdgivare från patienter. Trots detta är både yrkesverksamma och patienter blandade om huruvida sjukvårdsfokuserad generativ AI är redo för primetime.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 14 april

Google håller AI-briefing med fokus på barnsäkerhet på internet

Google höll nyligen en informationsträff om artificiell intelligens (AI) på sitt kontor i Pittsburgh. Demokratiska policykommittén postade flera foton från evenemanget på Instagram. Under rundabordssamtalet diskuterades hur AI kan användas inom olika områden, behovet av lämplig reglering och Googles ansträngningar för att skydda och stärka barn och tonåringar på internet. Experterna betonade vikten av att upprätthålla barns säkerhet på internet.

Direktlänk Dela Search Engine Roundtable fördjupade 9 april

Artificiell intelligens kan driva en andra industriell revolution

Företag som bygger en grund för AI-beslutsstöd nu kommer att vinna framtidens industri. Artificiell intelligens (AI) är ett populärt ämne i media och med framväxten av ChatGPT och generativ AI börjar världen se kraften i dessa verktyg. Organisationer föreställer sig en andra industriell revolution byggd kring en AI-assisterad arbetskraft, som ger personalen möjlighet att göra mer med mindre och förbättrar säkerheten, hållbarheten och prestanda för industriella operationer världen över. AI-verktyg kan ta stora mängder multivariata data och jämföra och trenda olika processvariabler och tillstånd för att få en högre förståelse för processen i sig.

Direktlänk Dela Automation.com fördjupade 26 mars

AI-verktyg hjälper läkare att kommunicera med patienter

Artificiell intelligens (AI) hjälper läkare att kommunicera med sina patienter, några genom att svara på meddelanden och andra genom att ta anteckningar under undersökningar. Det har gått 15 månader sedan OpenAI släppte ChatGPT och redan nu använder tusentals läkare liknande produkter baserade på stora språkmodeller. Enligt förespråkare sparar AI läkare tid och förhindrar utbrändhet. Detta skakar dock om läkare-patientrelationen, vilket väcker frågor om förtroende, transparens, integritet och framtiden för mänsklig anslutning. Stora språkmodeller kan missförstå input eller till och med skapa felaktiga svar, en effekt som kallas hallucination. De nya verktygen har interna skyddsräcken för att försöka förhindra felaktigheter från att nå patienter. Verktygen kan också göra läkare mer mänskliga genom att skapa vänliga, empatiska och informativa meddelanden.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 13 mars
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-verktyg utvecklat för att identifiera vanlig öroninfektion hos barn

Kliniker vid UPMC och University of Pittsburgh har utvecklat en AI-algoritm för att identifiera akut otitis media (AOM), en av de vanligaste barndomsinfektionerna. Verktyget kan analysera en video av patientens trumhinna, vilket hjälper klinikerna att göra en bättre diagnos. Det har en framgångsgrad på 93% för att identifiera AOM, vilket är bättre än olika studier som har satt framgångsgraden för läkare som studerar en patients öra mellan 30% och 84%.

Direktlänk Dela HealthLeaders Media fördjupade 11 mars

Fujitsu och Carnegie Mellon University utvecklar teknik för visualisering av trafiksituationer

Fujitsu Limited och Carnegie Mellon University har utvecklat en ny teknik för att visualisera trafiksituationer, inklusive människor och fordon, som en del av gemensam forskning om Social Digital Twin som började 2022. Tekniken omvandlar en 2D-scenbild som fångats av en monokulär RGB-kamera till ett digitaliserat 3D-format med hjälp av AI. Från den 22 februari 2024 kommer Fujitsu och Carnegie Mellon University att genomföra fältförsök med data från korsningar i Pittsburgh, USA, för att verifiera denna tekniks tillämplighet. De siktar på att kommersialisera denna teknik senast 2025.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 8 mars

Howard Hanna Real Estate Services samarbetar med Zillow´s ShowingTime+

Oberoende mäklarfirman Howard Hanna Real Estate Services har inlett ett samarbete med Zillow´s ShowingTime+ för att låta agenter i Cleveland och Pittsburgh utnyttja Listing Showcase-verktyget. Listing Showcase, lanserat i juni 2023, är ett AI-drivet verktyg exklusivt för Zillow. Verktyget gör det möjligt för agenter att differentiera sig genom originalpresentationer av sitt varumärke och fastigheter. Enligt Zillow är hem på Listing Showcase 10% mer benägna att bli försäljningsklara inom 30 dagar än andra.

Direktlänk Dela HousingWire fördjupade 29 februari

Adobe Research avslöjar AI-musik- och ljudprototyp

Adobe Research har avslöjat en ny generativ AI-musik och ljudprototyp, Project Music GenAI Control, som lovar att ge alla möjligheten att skapa musik, oavsett erfarenhet eller färdighet. Adobe säger att det förbättrar tillgänglighet, empowerment och demokratisering inom musik. Project Music GenAI är teknikjättens senaste försök att använda generativ AI-teknologi för att göra det enklare för alla att skapa konst. Adobe har tidigare arbetat med AI och ljud, men Project Music GenAI Control går bortom enkla förbättringar av verkligt ljud; det gör det möjligt för användare att mata in en textbeskrivning och få en konstgjord relevant musikskapelse som svar.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 28 februari

Kinesiska AI-startupen Moonshot AI samlar in över 1 miljard dollar i finansiering

Den kinesiska AI-startupen Moonshot AI har samlat in mer än 1 miljard US-dollar i en ny finansieringsrunda ledd av e-handelsjätten Alibaba Group Holding och riskkapitalbolaget HongShan. Moonshot AI lanserade i oktober en smart chattbot, Kimi Chat, byggd på företagets självutvecklade Moonshot stora språkmodell (LLM), som kan bearbeta upp till 200 000 kinesiska tecken i ett sammanhangsfönster. Moonshot AI grundades i april 2023 av Yang Zhilin, en datavetenskapsstudent från Tsinghua University i Beijing. Han fick senare sin doktorsexamen i USA från Carnegie Mellon University i Pittsburgh, Pennsylvania.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 20 februari

Andrew Moore delar insikter om AI och teknologi i Pittsburgh

Forskaren och entreprenören Andrew Moore delade sina tankar om teknologi och AI i Pittsburgh vid Pittsburgh Technology Councils årliga AI/Machine Learning Summit. Moore, som grundade Lovelace AI i Pittsburgh 2023, talade om varför han valde staden och hur den skiljer sig från Silicon Valley. Han påpekade att Pittsburgh har ett rykte om att få saker gjorda och att det var en anledning till att Google beslutade att öppna ett kontor där. Moore berättade också om en lokal företag som använde AI för att bekämpa penningtvätt, vilket resulterade i en trefaldig produktivitetsökning.

Direktlänk Dela Next Pittsburgh fördjupade 7 februari

Duolingo avskedar en del av sin entreprenörsarbetskraft på grund av AI

Pittsburgh-baserade Duolingo har avskedat en del av sin entreprenörsarbetskraft, delvis på grund av artificiell intelligens. Företaget meddelade att det har ´avslutat´ 10 procent av sin entreprenörsarbetskraft. I vissa fall avslutades entreprenörsarbetet, sa Duolingo, och tillade att i andra fall hjälper AI till med arbetet. ´Det finns viss förtjänst i idén att AI bidrar till minskningen av vår kontraktsarbetskraft, men det skulle vara en förenkling att säga att detta är den enda anledningen´, sa Sam Dalsimer, Duolingos globala kommunikationschef.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 9 januari

NFL:s schema för vecka 18 kommer att innehålla två viktiga divisionella matchningar på lördag. Pittsburgh Steelers besöker Baltimore Ravens och Indianapolis Colts tar emot Houston Texans. Ravens har redan säkrat första seedningen i AFC-slutspelet och kommer troligen att vila sina spelare, men Steelers kan fortfarande säkra en plats i AFC Wild Card med en vinst. Vinnaren av Colts mot Texans kommer att säkra en plats i slutspelet och möjligen vinna AFC South, medan förloraren kommer att elimineras. SportsLines AI PickBot har analyserat spelarpropositionerna och förutspår att Texans quarterback C.J. Stroud kommer att överstiga 258,5 passerande yards mot Colts.

CBS Sports fördjupade 7 januari

Utmaningar och framsteg inom utvecklingen av självkörande fordon

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat många branscher, men utvecklingen av självkörande fordon har varit mer komplex än väntat. I Pittsburgh, känd för sitt banbrytande arbete inom AI, har detta märkts tydligt. Trots tidiga framsteg med Carnegie Mellon Universitys autonoma fordon Terregator, har tekniken för självkörande fordon haft svårt att nå mainstream. Detta har lett till att ledande AI-företag i Pittsburgh nu fokuserar på lastbilar, där Aurora-grundaren Chris Urmson redan gjort betydande framsteg. Trots utmaningar fortsätter företag som Ford och Volkswagen att investera och innovera inom tekniken för självkörande fordon.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 3 januari

Statligt stödda AI-företag växer globalt

Under de senaste veckorna 2023 har flera statligt stödda artificiella intelligens (AI) företag lanserats globalt. Abu Dhabi lanserade AI71, som kommer att kommersialisera deras stora språkmodell (LLM), Falcon. Mistral, en fransk modellbyggare, meddelade en finansieringsrunda på 400 miljoner dollar. Krutrim, en indisk startup, avtäckte Indiens första flerspråkiga LLM. Dessa företag strävar efter att bli nationella AI-mästare, och konkurrerar globalt med företag som OpenAI. Samtidigt har länder som USA och Kina lovat att investera 40-50 miljarder dollar vardera i AI, och andra länder följer efter för att inte hamna efter i teknologiracet.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 1 januari
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Denver Broncos möter New England Patriots på julafton: AI PickBot ger spelprognoser

Denver Broncos kommer tillbaka från en tre matcher lång bortaturné för att möta New England Patriots på julafton. Broncos förlorade två av de tre bortamatcherna, vilket gör att de nu ligger en match efter i kampen om en AFC Wild Card-plats. Quarterback Russell Wilson har passerat över 220 yards i två raka matcher. Patriots har redan eliminerats från playoff, men det hindrade inte laget från att besegra Pittsburgh på bortaplan för två veckor sedan. AI PickBot från SportsLine har utvärderat spelarprognoserna för NFL och ger förslag på spel för matchen.

Direktlänk Dela CBS Sports fördjupade 24 december

AI används för att upptäcka hjärtsjukdomar

Hjärtsjukdomar är den främsta dödsorsaken i USA, och ansvarar för en av fem dödsfall. På Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, används AI för att screena för hjärtproblem, i hopp om att rädda liv. På University of Minnesota-Duluth dog nyligen 22-åriga Reed Ryan av en oupptäckt genetisk hjärtsjukdom. Dr. Michael J. Ackerman på Mayo Clinic är en av läkarna som utvärderade basketballspelaren Bronny James, son till LeBron James, efter att han drabbats av hjärtstillestånd. AI-tekniken på Mayo Clinic skannar patientens EKG och markerar vissa hjärtproblem för sekundär granskning. Tekniken är cirka tre år bort från FDA-godkännande för bred användning över hela landet.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 9 december

Teknikledaren Romesh Wadhwani satsar på AI och förutsäger en explosiv framtid för tekniken

Miljardären och teknikledaren från Silicon Valley, Romesh Wadhwani, firade nyligen sin 75-årsdag och uttryckte önskan att vara 20 år yngre i den snabbt växande eran av artificiell intelligens (AI). Wadhwani har undertecknat Gates Buffet Giving Pledge för att ge bort majoriteten av sin förmögenhet, men satsar för närvarande 1 miljard dollar av sin förmögenhet på förutsägbar och generativ AI-teknik. Wadhwani är nu ordförande och grundare av investmentfirman SAIGroup och dess portfölj av tre företag inom AI-programvara för företag. Market research-företaget Forrester förutspår att företagens utgifter för AI-programvara kommer att uppgå till 60,4 miljarder dollar globalt 2023 och öka till 227 miljarder dollar 2030, medan GenAI kommer att fånga 55 procent av denna AI-programvarumarknad vid slutet av decenniet.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 december

Silicon Valley-miljardären Romesh Wadhwani investerar 1 miljard dollar i AI-teknik

Romesh Wadhwani, en teknikledare och miljardär från Silicon Valley, investerar 1 miljard dollar av sin personliga förmögenhet i prediktiv och generativ AI-teknik. Wadhwani, som började bygga sitt företag för AI-programvara tidigt 2017, säger att strategin är differentiering i vertikala nischer. Han är nu ordförande och grundare av investmentfirman SAIGroup och dess portfölj av tre företag för AI-programvara. Wadhwani har skrivit under Gates Buffet Giving Pledge för att ge bort majoriteten av sin förmögenhet, men 1 miljard dollar av hans förmögenhet satsas för närvarande på prediktiv och generativ AI-teknik.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 8 december

AI förändrar gästfrihetsindustrin: utmaningar och möjligheter

Artificiell intelligens (AI) förändrar gästfrihetsindustrin genom att förbättra kundupplevelsen och effektiviteten. AI används för att guida kundupplevelser, förbättra effektiviteten och lönsamheten samt förutse vad gästerna kommer att vilja ha härnäst. Exempel inkluderar chatbots, virtuella concierger och förstärkt verklighet. AI kan också hjälpa till att skicka personaliserade erbjudanden till kunder baserat på förutsagda preferenser, eller till och med vädret och trafikmönster. Trots dessa fördelar finns det också utmaningar att överväga, inklusive diskriminering och snedvridning i interaktiva AI-system, hantering av ansvar för skador och etiska och sociala frågor.

Direktlänk Dela 4hoteliers.com fördjupade 5 december

Hur AI används och påverkar branscher i Happy Valley

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer närvarande i vardagen och används redan av många företag och individer. Tre yrkesverksamma i Happy Valley, USA, som redan använder AI i sina roller, delar sina tankar om hur AI påverkar deras branscher. Mark Dello Stritto, medägare och kreativ chef på marknadsförings- och reklamföretaget Blink, ser AI som ett verktyg som hjälper till att förverkliga idéer snabbare och mer verklighetstroget. Ellen Matis, ägare av Hello Social Co., använder AI för att bestämma tonen i texter och skapa reseplaner för influencers. Spud Marshall, författare och grundare av My Creative Community, använder AI för att sammanställa data och idéer från stora mängder innehåll. De menar att AI inte hotar kreativa yrken, men kan påverka branscher som förlitar sig på processer och kodning.

Direktlänk Dela Centre Daily Times fördjupade 3 december

TCS och AWS samarbetar för att etablera generativ AI-praktik

Tata Consultancy Services (TCS) och AWS har inlett ett samarbete för att etablera en praktik för generativ AI (artificiell intelligens) i syfte att hjälpa kunder att förstå potentialen med generativa AI-tjänster. TCS har åtagit sig att ge över 100 000 arbetstagare grundläggande utbildning i generativ AI. Med lanseringen av denna nya procedur och certifieringen av över 25 000 medarbetare i AWS generativa AI-tjänster, fokuserar mjukvaruföretaget nu på att utvidga sitt expertområde. TCS kommer att hjälpa sina kunder att implementera Amazon CodeWhisperer för att ge utvecklare direkt tillgång till generativa AI-drivna kodrekommendationer, vilket kommer att höja kodkvaliteten och spara tid.

Direktlänk Dela Open The News fördjupade 29 november

CivicScience lanserar Sage AI för att lösa förtroendefrågor kring AI-teknik

CivicScience, en ledare inom realtidsinsikter för konsumenter, har lanserat Sage AI, en generativ AI-analysassistent som löser förtroendefrågor kring den snabbt växande tekniken, vilket gör den säker för användning vid kritiska affärsbeslut. Sage AI använder en ´AI-sandwich´ för att skydda mot problem - ChatGPT tolkar frågor från användare och sammanfattar resultat, medan CivicSciences egna system utför live statistiska analyser. Sage AI kan förstå förfrågningar på över 100 språk och kommer att kunna konversera på många av dem. Den har varit i beta sedan sommaren med mer än 30 företag, inklusive ett antal Global 2000-företag.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 20 november

AI används för att återuppbygga åldrande infrastruktur i Pennsylvania, men vissa uppmanar till försiktighet

I Pennsylvania, där 13 procent av broarna klassificeras som strukturellt otillräckliga, använder ingenjörer artificiell intelligens (AI) för att skapa lättare betongblock för ny konstruktion. Ett annat projekt använder AI för att utveckla en motorvägg som kan absorbera buller från bilar och en del av växthusgasutsläppen som trafiken släpper ut. Amir Alavi, en ingenjörsprofessor vid University of Pittsburgh och medlem av konsortiet som utvecklar de två AI-projekten i samarbete med Pennsylvania Department of Transportation och Pennsylvania Turnpike Commission, ser enorm potential i AI. Men experter varnar för att omfamna tekniken för snabbt när den i stor utsträckning är oreglerad och dess avkastning förblir i stor utsträckning obevisad.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

Kommande hockeymatcher i Champions Hockey League, NHL, Liiga, SDHL och Hockeyallsvenskan

En lista över kommande hockeymatcher i Champions Hockey League, NHL, Liiga, SDHL och Hockeyallsvenskan har publicerats. Matcherna kommer att äga rum mellan den 14:e och 21:a november. Lagen som kommer att delta inkluderar bland annat Pelicans, Vitkovice, Trinec, Skellefteå, Ingolstadt, Växjö, Biel, Färjestad, Rapperswil, Adler Mannheim, Innsbruck, Lukko, Washington Capitals, Vegas Golden Knights, Columbus Blue Jackets, Pittsburgh Penguins, Buffalo Sabres, Boston Bruins, Montreal Canadiens, Calgary Flames, St Louis Blues, Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, Arizona Coyotes, Winnipeg Jets, New Jersey Devils, Nashville Predators, Anaheim Ducks, San Jose Sharks, Florida Panthers, Helsingfors IFK, JYP, TPS Åbo, SaiPa, HPK, KalPa, Ilves, Pardubice, Ässät, Vaasan Sport, Kärpät, KooKoo, AIK, HV 71, Linköping, Brynäs, BIK Karlskoga, Mora, SDE, Frölunda, Djurgården, Leksand, Björklöven, Södertälje, Västervik, Västerås, Kalmar, Östersund, Nybro, München, Servette, Carolina Hurricanes, Philadelphia Flyers, Edmonton Oilers, Seattle Kraken, Colorado Avalanche, Vancouver Canucks, New York Islanders, Jukurit, Timrå, Luleå, Örebro, Malmö, Modo, Oskarshamn, Rögle, Ottawa Senators, Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks, Toronto Maple Leafs, Winnipeg Jets, Buffalo Sabres, Anaheim Ducks, Florida Panthers, Oskarshamn, Rögle, Växjö, Linköping, Luleå, Frölunda, Helsingfors IFK, Tappara, Ässät, TPS Åbo, HPK, Vaasan Sport, KooKoo, Pelicans, KalPa, Kärpät, Jukurit, Lukko, Ilves, SaiPa, Ottawa Senators, Minnesota Wild, Tingsryd, Södertälje, Malmö, Modo, HV 71, Leksand, Timrå, Skellefteå, Färjestad, Örebro, Philadelphia Flyers, Vegas Golden Knights, Nashville Predators, Chicago Blackhawks, BIK Karlskoga, Björklöven, Tampa Bay Lightning, Edmonton Oilers, Boston Bruins, Montreal Canadiens, Winnipeg Jets, Arizona Coyotes, New Jersey Devils, New York Rangers, Calgary Flames, New York Islanders, Carolina Hurricanes, Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Colorado Avalanche, Vancouver Canucks, Seattle Kraken, Los Angeles Kings, St Louis Blues, Linköping, AIK, Modo, Frölunda, Djurgården, SDE, Luleå, HV 71, Leksand, Brynäs, Davos, Zürich, Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets, Pittsburgh Penguins, Vegas Golden Knights, Chicago Blackhawks, Buffalo Sabres, Anaheim Ducks, St Louis Blues, Tampa Bay Lightning, Boston Bruins, Florida Panthers, Edmonton Oilers, Nashville Predators, Colorado Avalanche, Dallas Stars, New York Rangers, Arizona Coyotes, Los Angeles Kings, Seattle Kraken, Calgary Flames, Vancouver Canucks, San Jose Sharks, Pardubice, Ilves, Växjö, Ingolstadt, Skellefteå, Trinec, Vitkovice, Pelicans, Östersund, Västervik, Färjestad, Biel, Adler Mannheim, Rapperswil.

Direktlänk Dela Hockeysverige fördjupade 16 november

Woolpert och Allvision sluter strategiskt avtal för att förbättra geospatial AI-förmågor

Woolpert har nått en strategisk överenskommelse med Allvision, ett företag inom geospatial analys och tillgångshantering baserat i Pittsburgh, för att förbättra geospatial artificiell intelligens. Avtalet kommer att kombinera AI, maskininlärning och djupinlärningstekniker från Allvision med Woolperts lidar och bildinsamlings- och bearbetningsexpertis för att utveckla nya och förbättrade geospatiala lösningar för kunder över hela världen. Enligt avtalet får Woolpert exklusiva rättigheter till Allvisions proprietära AI-teknik för bearbetning av lidar och bilder.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 november

2010 föreslog Mike Williams, nu professor i fysik vid Massachusetts Institute of Technology, att införliva maskinlärande i LHCb-experimentet vid Large Hadron Collider (LHC) vid CERN. Williams ville använda maskinlärande för att förbättra LHCb:s triggersystem, som är programmerat att endast känna igen och spara kollisioner som visar intressanta signaler. Hans arbete förändrade hur LHCb-detektorn samlade in data, en förändring som har inträffat i alla experiment vid LHC. När LHC går in i sin nya högluminositetsfas kommer den att nå upp till 8 miljarder kollisioner per sekund.

Symmetry Magazine fördjupade 14 november

Forskningsprojekt får 937 000 dollar för att övervaka geologiska och infrastrukturella faror i Pittsburgh

Forskare vid Penn State och Carnegie Mellon University kommer att använda Pittsburghs fiberoptiska telekommunikationsinfrastruktur för att övervaka en del av staden för geologiska och infrastrukturella faror, finansierat av ett bidrag på 937 000 dollar från National Science Foundation. Projektet, lett av Tieyuan Zhu, docent i geovetenskap vid Penn State, bygger på tidigare forskning som visar att faror som översvämningar, jordskred, håligheter och läckande rör kan övervakas till en bråkdel av kostnaden för befintliga metoder. Tekniken bedömer faror över stora områden och kostar cirka en tiondel så mycket som befintliga farosensorer som används i Pittsburgh-området.

Direktlänk Dela The Pennsylvania State University fördjupade 9 november

G7-ledare når framsteg i reglering av artificiell intelligens

G7-ledare har nått en överenskommelse om internationella vägledande principer för artificiell intelligens (AI) och en frivillig uppförandekod för AI-utvecklare. Detta har välkomnats av Europeiska kommissionen. G7-processen för AI, känd som ´Hiroshima-processen´, inrättades för att analysera risker och möjligheter med generativ AI och främja samarbete för att stödja utvecklingen av ansvarsfulla AI-verktyg och bästa praxis. Hiroshima-processen kompletterar EU:s artificiella intelligenslag (AI-lagen), som för närvarande slutförs. AI-lagen förväntas träda i kraft i slutet av 2023.

Direktlänk Dela JURIST Legal News & Research fördjupade 5 november

Tennessee Titans möter Pittsburgh Steelers i Thursday Night Football vecka 9

Derrick Henry och Tennessee Titans kommer att möta Pittsburgh Steelers i Thursday Night Football under vecka 9, efter att Henry noterade sitt andra 100-yard-spel för säsongen förra veckan. De två lagen möttes senast i oktober 2020 i en match som ursprungligen sköts upp på grund av ett COVID-19-utbrott. Steelers vann den matchen med 27-24, men Henry lyckades få 75 yards och en touchdown. Steelers wide receiver Diontae Johnson hade också en stor match i det 2020-mötet, fångade nio pass för 80 yards och två touchdowns. Johnson kommer från sitt bästa spel för året med åtta fångster för 85 yards. SportsLine´s AI PickBot har utvärderat NFL-spelarpropssatsningarna och tillhandahållit förutsägelser för varje tillgänglig propmarknad.

Direktlänk Dela CBS Sports fördjupade 2 november

Google Bards AI förutspår resultaten för vecka 7 i NFL säsongen 2023/2024

Google Bards artificiella intelligens har förutsagt resultaten för vecka 7 i National Football League (NFL) 2023/2024 säsong. 13 matcher kommer att spelas, med sex viktiga lag frånvarande. Google Bards förutsägelser baseras på lagens prestationer under den nuvarande säsongen. Den tekniska företagets AI-verktyg har dock inte klara förutsägelser för fem matcher: Arizona Cardinals mot Seattle Seahawks, Pittsburgh Steelers mot Los Angeles Rams, Green Bay Packers mot Denver Broncos, Miami Dolphins mot Philadelphia Eagles och San Francisco 49ers mot Minnesota Vikings. Dallas Cowboys, Cincinnati Bengals, Tennessee Titans, New York Jets, Carolina Panthers och Houston Texans kommer inte att delta i vecka 7.

Direktlänk Dela Heraldo Deportes fördjupade 20 oktober

Forskare upptäcker nytt fel i AI-system: Skyddsfunktioner kan kringgås

Ett team av forskare från Princeton, Virginia Tech, Stanford och IBM har publicerat en studie som visar att digitala skyddsfunktioner i AI-system från företag som OpenAI och Google kan kringgås. Dessa skyddsfunktioner är utformade för att förhindra att AI-system genererar hatiskt tal och desinformation. Forskarna upptäckte att någon kunde justera tekniken för att generera 90 procent av det giftiga materialet som den annars inte skulle göra. OpenAI svarade att de ständigt arbetar för att göra sina modeller säkrare och mer robusta mot fientliga attacker.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 oktober

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare