» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 141 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

President Biden, vars fullständiga namn är Joseph Robinette Biden Jr, är den 46:e och nuvarande presidenten i USA. Han föddes den 20 november 1942 i Scranton, Pennsylvania. Biden tjänstgjorde som vicepresident under president Barack Obama mellan 2009 och 2017. Innan dess var han en amerikansk senator för delstaten Delaware från 1973 till 2009. Han är medlem i Demokratiska partiet och blev president efter att ha besegrat den sittande presidenten Donald Trump i presidentvalet 2020. Biden är känd för sitt fokus på att bekämpa covid-19, klimatförändringar och att stärka USA:s allianser.

Senaste nytt kring President Biden

USA:s arbetsmarknadsminister Julie Su ska delta på Screen Actors Guild Awards

Julie Su, USA:s tillförordnade arbetsmarknadsminister, kommer att närvara vid Screen Actors Guild Awards för att erkänna inverkan av SAG-AFTRA:s strejk 2023 och det resulterande avtalet. Su, som tidigare tjänstgjort som arbetsmarknadskommissarie i Kalifornien, har haft kommunikation med skådespelarfacket, Writers Guild of America och Alliance of Motion Picture and Television Producers under 2023 års strejker. Hon diskuterade också rollen hon anser att Hollywood-facken spelar i den större arbetsmarknadslandskapet och förklarade sin syn på AI och de hot och möjligheter det innebär för arbetare.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

FTC vill stärka regler mot AI-bedrägerier

FTC-ordförande Lina Khan delade att bedragare använder AI för att kopiera människor mycket bra och i stor skala. Dessa falska kopior används i bedrägerier som att lura någon i online-dating eller låtsas vara företagsarbetare för att få pengar. Därför vill FTC stärka sina regler för att bekämpa dessa AI-bedrägerier. Många människor i USA är oroliga för falska videor och ljud som ser äkta ut men inte är det. Undersökningar visar att många tror att dessa förfalskningar kommer att underlätta spridningen av lögner, särskilt under val. Just nu finns det ingen specifik amerikansk lag mot dessa förfalskningar. Kända personer som kopieras kan använda andra lagar för att slå tillbaka, men det är svårt och tar mycket tid. Vissa stater har lagar mot dessa förfalskningar, särskilt de som skadar någons bild utan tillstånd. När dessa falska verktyg blir bättre kommer fler stater troligen att skapa nya lagar mot dem.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 17 februari

Teknikföretag samarbetar för att förhindra AI-störd valpåverkan

En grupp av 20 teknikföretag, inklusive OpenAI, Microsoft och Adobe, meddelade på fredagen att de har kommit överens om att arbeta tillsammans för att förhindra att vilseledande innehåll skapat av artificiell intelligens (AI) stör val över hela världen i år. Avtalet inkluderar åtaganden att samarbeta om att utveckla verktyg för att upptäcka vilseledande AI-genererade bilder, video och ljud, skapa offentliga medvetenhetskampanjer för att utbilda väljare om vilseledande innehåll och vidta åtgärder mot sådant innehåll på sina tjänster.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 17 februari

Möte på Vita huset för att bekämpa AI-drivna röstkloneringsbedrägerier

AARP:s främsta bedrägeriexpert deltog nyligen i ett möte med Vita husets tjänstemän och industriledare för att hjälpa den federala regeringen att bekämpa användningen av AI-drivna röstkloner för att begå bedrägerier. Kathy Stokes, AARP:s direktör för bedrägeriförebyggande program, varnade för att bedrägerier mot konsumenter redan är på en krisnivå och att generativ AI riskerar att förvärra situationen. Federal Communications Commission har gjort det olagligt att använda AI-röstklonering i robocalls som riktar sig till konsumenter.

Direktlänk Dela American Association of Retired Persons fördjupade 17 februari

Teknikjättar lovar att bekämpa vilseledande AI i val

Teknikjättar som Microsoft, Meta, Google, Amazon, X, OpenAI och TikTok presenterade på fredagen en överenskommelse för att minska risken för att artificiell intelligens (AI) stör valen 2024. Överenskommelsen riktar in sig på AI-genererade bilder, videor och ljud som kan vilseleda väljare om kandidater, valfunktionärer och röstprocessen. Medan avtalet är en enighetstecken för plattformar med miljarder kollektiva användare, skisserar det i stort sett initiativ som redan pågår, såsom ansträngningar att upptäcka och märka AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 16 februari

AI-bildgeneratorn Midjourney överväger att förbjuda bilder som kan påverka USA:s presidentval 2024

AI-bildgeneratorföretaget Midjourney överväger att förbjuda alla bilder eller uppmaningar som kan påverka det amerikanska presidentvalet 2024. Företagets VD, David Holz, säger att alla bilder som inkluderar kandidater, särskilt president Biden eller Donald Trump, kommer att ´hamras de närmaste 12 månaderna´. Företagets drag är ett försök att begränsa potentiell skada från desinformation och falska bilder som möjligen kan påverka utfallet av årets val.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 12 februari

Stora teknikföretag går med i USA:s AI-säkerhetskonsortium

Stora teknikföretag som Google, Amazon, Meta, OpenAI, IBM och Microsoft har gått med i U.S. AI Safety Institute Consortium (AISIC) som etablerats av USA:s handelsdepartement, meddelade den amerikanska regeringen den 8 februari 2024. Konsortiet, som består av 200 aktörer inom AI-industrin, kommer att bidra till prioriterade åtgärder som framhävs i president Bidens verkställande order, inklusive utveckling av riktlinjer för riskhantering, säkerhet och säkerhet och märkning av syntetiskt innehåll. Konsortiet inkluderar också akademiker, regerings- och industriforskare, civila samhällsorganisationer, AI-startups, företag inblandade i utveckling av AI-system och hårdvara, institutioner, lokala regeringar och ideella organisationer.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 9 februari

FCC gör det olagligt att använda AI-genererade röster i robosamtal

Federal Communications Commission (FCC) meddelade på torsdagen ett beslut som gör det olagligt att använda artificiellt intelligensgenererade röster i robosamtal, bara veckor efter att väljare i New Hampshire fick samtal från en uppenbart digitalt genererad röst som imiterade president Biden. FCC:s ordförande Jessica Rosenworcel sa i ett uttalande att ´oärliga aktörer använder AI-genererade röster i oönskade robosamtal för att utpressa sårbara familjemedlemmar, imitera kändisar och desinformera väljare´. Beslutet ger delstatsåklagare ´nya verktyg´ för att bekämpa de som använder röstkloningsteknik för att begå robosamtalsbedrägerier.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 februari

FCC förklarar AI-röster i robosamtal olagliga

Federal Communications Commission (FCC) har bestämt att robosamtal som använder röster genererade av artificiell intelligens (AI) är olagliga, på grund av oro över hur denna avancerade teknik används för att lura människor och vilseleda väljare. ´Oärliga aktörer använder AI-genererade röster i oönskade robosamtal för att utpressa sårbara familjemedlemmar, imitera kändisar och desinformera väljare´, sa FCC:s ordförande Jessica Rosenworcel. FCC:s beslut gör att de kan bötfälla överträdare och blockera telefonsamtalsföretag som förmedlar samtalen.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 8 februari

MongoDB blir en grundande medlem i USA:s konsortium för AI-säkerhet

MongoDB, Inc. meddelar att de är en av grundarna till U.S. Artificial Intelligence Safety Institute Consortium (AISIC), som inrättades av National Institute of Standards and Technology (NIST) under U.S. Department of Commerce. Konsortiet kommer att fokusera på de mest avancerade AI-systemen för att bedöma risk och påverkan av nuvarande och kommande AI-teknik på individer och samhället. Genom att definiera en ny mätvetenskap för att identifiera beprövade, skalbara och interoperabla tekniker och metoder för att testa och verifiera inverkan av AI-system, kommer konsortiet att skapa standarder och riktlinjer som främjar utvecklingen och ansvarsfull användning av AI.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 8 februari

Användning av deepfakes väcker oro inför val

Deepfakes, en snabbt växande form av AI-genererade medier som får någon att framstå som att de säger eller gör något de aldrig faktiskt sagt eller gjort, har spridits över sociala medieplattformar. Förra månaden var sångerskan Taylor Swift senaste offer för denna syntetiska media när AI-genererade sexuellt explicita bilder av henne cirkulerade på X (tidigare Twitter). Detta har återigen väckt krav från förespråkare och lagstiftare, inklusive president Biden, på mer ansvar och reglering mot AI-företag som genererar denna media. En ny undersökning från Data for Progress och Accountable Tech undersökte väljarnas känslor om användningen av deepfakes under valet i november 2024. Ytterligare en undersökning från Data for Progress testade också om väljare stöder föreslagen lagstiftning och befintliga verkställande order för att reglera deepfakes samtidigt som man undersökte andra oro över artificiell intelligens. Efter att ha fått en kort beskrivning av hur deepfakes används för att skapa övertygande bilder, ljud och videor för att representera någon som säger eller gör något som de aldrig sagt eller gjort, säger en stark majoritet av väljarna (80%) att de är oroade över användningen av deepfakes av kandidater och politiska figurer under valet i november 2024. Denna känsla delas av väljare över partilinjerna, med demokrater (82%), oberoende (80%) och republikaner (79%) som säger att de är oroade över användningen av denna form av syntetisk media i det kommande valet.

Direktlänk Dela Data for Progress fördjupade 8 februari

AI-fakes ökar valrisker medan lagstiftare och teknikföretag kämpar för att hänga med

AI-fakes ökar riskerna för valmanipulation, vilket får lagstiftare och teknikföretag att kämpa för att hänga med. Ett exempel är när väljare i New Hampshire fick ett robocallsamtal som påstods komma från president Biden, vilket senare visade sig vara ett AI-genererat röstmeddelande. Företaget ElevenLabs, som tillverkar den AI-röstkloningsteknik som tros ha skapat den digitala rösten, bannlyste det inblandade kontot. Teknikföretag som Meta, YouTube och TikTok har börjat kräva att människor uppger när de publicerar AI-innehåll. Lagstiftare i 27 delstater har introducerat lagförslag för att reglera deepfakes i val.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 8 februari

OpenAI inför vattenstämplar på AI-genererade bilder för att bekämpa deepfakes och felinformation

Bilder skapade med DALL-E 3 på ChatGPT och OpenAI API kommer nu att ha vattenstämplar. Företaget delade meddelandet på tisdagen och sa att bilderna nu inkluderar metadata med C2PA-specifikationer. C2PA, som står för Coalition for Content Provenance and Authenticity, är en teknisk standard som används av Adobe, Microsoft, BBC och andra företag för att hantera förekomsten av deepfakes och felinformation. Bilder som genereras på ChatGPT och OpenAI API kommer att innehålla metadata, inklusive källan till AI-verktyget och datumet det genererades. Metadata kan ses genom att ladda upp bilden till webbplatser som Content Credentials. C2PA-metadata lägger till en liten ökning i filstorlek, men OpenAI säger att det inte kommer att påverka bildens kvalitet.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 7 februari

Deepfake-röst lurade väljare i New Hampshire att inte rösta

Förra veckan uppmanades ett antal väljare i New Hampshire att inte rösta i delstatens presidentprimär. Samtalet, som lät som om det kom från president Biden, var faktiskt en deepfake skapad med verktyg från ElevenLabs. Pindrop Security Inc, ett företag som upptäcker röstbedrägeri, identifierade ElevenLabs teknik som skaparen av deepfaken. ElevenLabs spårade deepfaken till en specifik användare och stängde av deras konto. Företaget tillåter användare att skapa röstkloner av offentliga personer som president Biden, men säger att det bara kan göras för att uttrycka humor eller hån.

Direktlänk Dela PC Magazine UK fördjupade 7 februari

Dr. Joy Buolamwini kämpar mot snedvridning i AI-teknologi

Dr. Joy Buolamwini, en framstående person inom AI-industrin, har blivit synonym med kampen mot snedvridning i AI-teknologi. Hon har erkänts som en av Tids ´100 mest inflytelserika personer inom AI´, vilket reflekterar hennes betydande bidrag till området. Buolamwinis resa inom AI började med en personlig upplevelse under hennes studier vid MIT, där hon upptäckte att en ansiktsigenkänningsteknologi inte kunde känna igen hennes hudfärg om hon inte bar en vit mask. Detta ledde till att hon grundade Algorithmic Justice League (AJL) 2016, som fokuserar på att förstå AI:s sociala påverkan och mildra dess skador, särskilt frågan om algoritmisk snedvridning.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 6 februari

Generativ AI: Potential och faror

Generativ AI har snabbt vuxit fram som en potent teknologi som kan förändra företag. Men det finns också faror, särskilt i form av desinformation. Det finns behov av att hantera dessa risker, och regeringar börjar agera. Europa leder laddningen, med USA strax bakom. Identitetsbekräftelse kan vara en del av lösningen, vilket ger konsumenterna möjlighet att avgöra vem som är trovärdig. Dessutom kan innehållsmoderering, både automatisk och mänsklig, utgöra en försvarslinje mot oönskat innehåll. Samarbete mellan teknikledare, regering och civilsamhälle är nödvändigt för att utveckla universella standarder och riktlinjer.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 3 februari

AI:s framtid och påverkan på affärer och politik

AI har dominerat rubrikerna under 2023 och 2024. I november blev Sam Altman, VD för OpenAI, sparkad från sin roll för att sedan återanställas mindre än en vecka senare. Mer än 5 000 arbetare inom tekniksektorn har förlorat sina jobb, med teknikjättar som Google som delvis tillskriver nedskärningarna AI, vilket redan tillåter företag att automatisera jobb som tidigare utfördes av människor. Policymakare har också satt örat mot marken när det gäller AI. I oktober utfärdade president Biden en exekutiv order som fastställer standarder för AI:s säkerhet och skydd samt för att skydda individuell digital integritet, och i december undertecknade guvernör Tina Kotek en exekutiv order för att skapa en rådgivande råd som ska vägleda statens användning av AI. En grupp av experter samlades för att diskutera AI:s framtid, dess påverkan på affärer och politik samt dess etiska implikationer.

Direktlänk Dela Oregon Business fördjupade 2 februari

Lobbyverksamhet för artificiell intelligens når nya höjder 2023

Lobbyverksamhet relaterad till artificiell intelligens (AI) nådde nya höjder 2023, med mer än 450 organisationer som deltog. Detta markerar en ökning med 185% från året innan, då endast 158 organisationer gjorde det. Ökningen i AI-lobbying kommer i samband med växande krav på AI-reglering och Biden-administrationens strävan att börja kodifiera dessa regler. Företag som började lobbya 2023 för att ha ett inflytande på hur reglering kan påverka deras verksamheter inkluderar TikTok-ägaren ByteDance, Tesla, Spotify, Shopify, Pinterest, Samsung, Palantir, Nvidia, Dropbox, Instacart, DoorDash, Anthropic och OpenAI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 februari

Andrew Yang varnar för farorna med artificiell intelligens

Före detta demokratiska presidentkandidaten Andrew Yang har talat om farorna med artificiell intelligens (AI) och uttryckt att regeringen inte gör tillräckligt för att förbereda sig för de eventuellt skadliga effekterna. Yang menar att AI är en mycket kraftfull teknologi och verktyg, men det finns inget intrinsiskt positivt eller negativt om verktygen, men det finns något positivt och negativt om hur verktygen kan användas. Han nämnde att deepfake-videor redan används för politiska ändamål och falska bilder av terrorattacker används för att manipulera aktiemarknaden. Han varnar också för att AI kommer att resultera i betydande jobbförluster i USA och att 27% av jobben löper hög risk för automatisering som ett resultat av AI-boomen. Yang tror att det kommer att bli dramatiska förändringar som följer med AI och att våra institutioner inte alls är förberedda för det.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 1 februari

AI-hot mot USA:s val: Experter varnar för AI-genererat innehåll

Efter ett bedrägligt robosamtal riktat mot invånare i New Hampshire, varnar experter för att väljare kan översvämmas med innehåll genererat av artificiell intelligens (AI) som kan störa de primära och presidentvalen 2024. James Turgal, vice VD för Cyber Risk, Strategy and Board Relations på Optiv, menar att generativ AI utgör ett ´betydande hot´. Han tror att AI:s största inverkan kan vara att störa säkerheten för partikontor, frivilliga och statliga valsystem. För att mildra hotet föreslår Turgal att valkontor bör ha policyer för att försvara sig mot sociala ingenjörsattacker och att personalen måste delta i utbildning om deepfake-videor.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 1 februari

ElevenLabs teknologi används för att skapa deepfake-röstsamtal

Förra veckan uppmanade ett samtal till ett antal väljare i New Hampshire att inte rösta i statens presidentprimär. Samtalet, som lät som om det kom från president Biden, var faktiskt en deepfake skapad med verktyg av ElevenLabs. Röstbedrägeridetekteringsföretaget Pindrop Security Inc, som analyserade ljudet, namngav ElevenLabs teknologi som skaparen av deepfaken. ElevenLabs spårade deepfaken till en specifik användare och stängde av deras konto. Justitieministern i New Hampshire undersöker för närvarande samtalet.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 1 februari

OpenAI utvärderar GPT-4:s förmåga att bidra till biologiska vapen

OpenAI har släppt en studie om GPT-4:s effektivitet i skapandet av ett biologiskt vapen. Företaget fann att dess AI utgör ´högst´ en liten risk för att hjälpa någon att producera ett biologiskt hot. Studien involverade biologiexperter och biologistudenter och fann att GPT-4 ger en mild ökning av noggrannheten i skapandet av biologiska hot. OpenAI sammanställde 50 biologiexperter och 50 universitetsstudenter i en kontrollgrupp och en behandlingsgrupp. Biologiexperter visade en 8,8% ökning i noggrannhet när de använde GPT-4, medan biologistudenter hade en ökning på 2,5%.

Direktlänk Dela Nation fördjupade 31 januari

AI skapar högavlönade jobb

Trots rädslan för att mänskliga jobb kommer att ersättas av artificiell intelligens (AI), skapar den nya tekniken faktiskt mycket välavlönade positioner. Företag inser att de behöver någon som kan leda deras helt nya operationer, vilket har lett till att rollen som Chief Artificial Intelligence Officer (CAIO) blivit allt vanligare. Lönesatserna för dessa positioner ligger i genomsnitt på över 1 miljon dollar. Företag som Accenture, EY och GE HealthCare har nyligen anställt AI-chefer, liksom The New York Times och president Biden har även han utfärdat en exekutiv order om AI.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 31 januari

AI skapar jobb i D.C., inte tar dem

Artificiell intelligens (AI) tar inte jobb i D.C., den skapar dem. Jobbannonser för AI-relaterade positioner i D.C.-området har mer än tredubblats de senaste fem åren, enligt en rapport från JLL. Trots oroande rapporter om att AI kommer att ersätta traditionella jobb och ta arbete från människor, visar en rapport att AI också skapar jobb i D.C.-regionen. D.C.-området ligger nu på plats nummer två, bara bakom San Francisco Bay Area, när det gäller AI-relaterade jobb. Ungefär hälften av dessa AI-jobböppningar kräver statliga säkerhetsklareringar, drivna av det stora antalet teknikjobb inom regeringskontraktsindustrin. AI ökar också efterfrågan på lobbyorganisationer och de juridiska och administrativa jobb de skapar. Antalet enheter som lobbyar kring frågor relaterade till AI har ökat från ensiffriga tal 2013 till över 160 nu. AI påverkar också efterfrågan på kommersiella fastigheter i D.C.-regionen. Regeringens utgifter för forskning och utveckling inom AI är på en all-time high - budgeten har mer än fördubblats under de senaste fem åren. President Bidens budgetförslag för budgetåret 2024 inkluderar 1,8 miljarder dollar för AI och maskininlärningsinitiativ.

Direktlänk Dela WTOP News fördjupade 29 januari

Deepfake-anrop uppmanade väljare i New Hampshire att inte rösta

Förra veckan skickades ett anrop ut till flera väljare i New Hampshire som uppmanade dem att inte rösta i delstatens presidentval. Anropet, som lät som om det kom från president Biden, var faktiskt en deepfake skapad med verktyg från ElevenLabs. Röströrelsedetekteringsföretaget Pindrop Security Inc, som analyserade ljudet, namngav ElevenLabs teknologi som skaparen av deepfaken. ElevenLabs spårade deepfaken till en specifik användare och stängde deras konto. Justitiekanslern i New Hampshire utreder för närvarande anropet.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 28 januari

Falska explicita bilder på Taylor Swift väcker nya frågor om AI

Robosamtal som imiterar president Biden och falska explicita bilder på Taylor Swift är de senaste djupfalskheterna som väcker frågor om hoten från artificiell intelligens. CBS News seniora affärs- och teknikkorrespondent Jo Ling Kent har detaljerna.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 27 januari

AI-genererade robocallsamtal imiterade president Biden i New Hampshire

Förra veckan fick några väljare i New Hampshire ett AI-genererat robocallsamtal som imiterade president Biden och uppmanade dem att inte rösta i delstatens primärval. Det är oklart vem som var ansvarig för samtalet, men två separata ljudexpertteam säger till WIRED att det troligen skapades med teknik från röstkloning-startupen ElevenLabs. ElevenLabs marknadsför sina AI-verktyg för användning som ljudböcker och videospel. Företaget har nyligen uppnått ´unicorn´-status genom att samla in 80 miljoner dollar till en värdering på 1,1 miljarder dollar i en ny finansieringsrunda som lett av riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 27 januari

Robotsamtal i New Hampshire försöker manipulera väljare att inte rösta

Väljare i New Hampshire mottog robotsamtal under helgen med en röst som mycket troligt var artificiellt genererad för att imitera president Bidens, uppmanande dem att inte rösta i tisdagens primärval, enligt delstatens justitiekanslers kontor. De falska inspelningarna, som berättade för lyssnarna att ´din röst gör skillnad i november, inte denna tisdag´, manipulerades för att verka som om de hade skickats av en tjänsteman från en demokratisk kommitté. Justitiekanslerskontoret underströk att röstning i primärvalet inte skulle utesluta väljare från att också rösta i det allmänna valet i november.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 januari

Kan artificiell intelligens ta över jobben och skapa lögner?

Många tror att artificiell intelligens (AI) kommer att utplåna ett antal jobb och industrier. Med tillräckligt med data kan en AI-arkitekturprogram designa en halvskalig version av US Capitol med pickleballbanor i senaten och en olympisk storlek pool på toppen av huset. Men det finns större frågor om AI, som om den kan läras upp att ljuga. I ett experiment frågade författaren AI-systemet ChatGPT om symptom på demens och om president Biden visar tecken på demens. Svaren var informativa, men neutrala, vilket pekar på AI:s nuvarande begränsningar i att tolka och uttrycka subjektiva åsikter.

Direktlänk Dela Fitsnews fördjupade 19 januari

Rep. Dean Phillips lovar att bli ´första AI-presidenten´

Rep. Dean Phillips, D-Minn., lovade att bli ´den första AI-presidenten´ i ett kampanjtal i New Hampshire på torsdagen. Phillips kampanjade tillsammans med den tidigare presidentkandidaten 2020, Andrew Yang, inför Granite State´s första primärval den 23 januari. Phillips val att betona artificiell intelligens (AI) är ett sätt att ytterligare skilja sig från president Biden. Phillips sa att AI skulle göra den federala regeringen ´mer effektiv och effektiv´ och skulle ´generera hälsoutfall som kommer att överträffa allt vi kan drömma om just nu.´

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 18 januari

IMF varnar för AI:s inverkan på jobb och ojämlikhet

Internationella valutafonden (IMF) har genomfört en analys som visar att artificiell intelligens (AI) kan förvandla nästan 40% av jobben globalt. I utvecklade ekonomier kan upp till 60% av jobben vara i riskzonen. Låginkomstländer förväntas dock bara påverkas till 26%. Kristalina Georgieva, IMF:s verkställande direktör, betonar behovet av proaktiva politiska åtgärder för att navigera utmaningarna som AI medför. Hon lyfter fram vikten av omfattande sociala skyddsnät och omskolningsprogram för att motverka förvärrad global ojämlikhet.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 15 januari

Forskare utforskar användningen av AI för att förbättra folkhälsan

Sjukhus och hälsovårdssystem antar alltmer artificiell intelligens (AI) inbyggd i hälsoteknik som elektroniska hälsoregister, telehälsotjänster och fjärrövervakning av patienter. Samtidigt pågår diskussioner om AI-säkerhet och regleringsåtgärder globalt, inklusive ett nyligen utfärdat exekutivt beslut av president Biden. Forskare vid University at Albany´s School of Public Health utforskar aktivt hur AI och maskininlärning kan tillämpas på folkhälsa för att förbättra patientresultat samtidigt som patientsäkerhet och dataskydd prioriteras. Xin Wang, biträdande professor vid University at Albany, delar sina tankar om hur folkhälsan kan stödja utvecklingen av säker och effektiv hälsoinriktad AI.

Direktlänk Dela Healthcare IT News fördjupade 5 januari

Sexuella rovdjur utnyttjar AI för att skapa barnpornografi, enligt rapport

Sexuella rovdjur använder AI-bildgeneratorer för att utnyttja barn, enligt en rapport från Storbritanniens Internet Protection Foundation. På ett darknet-forum delade användare nästan 3 000 AI-genererade bilder av barnsexuella övergrepp på en månad. Barnsexuella övergreppslagar är föråldrade och tar inte tillräckligt hänsyn till de unika farorna med AI och andra nya teknologier. Den nationella CyberTipline, ett rapporteringssystem för fall där barn misstänks bli utnyttjade online, mottog 32 miljoner rapporter 2022, upp från 21 miljoner två år tidigare. AI-plattformar tränas på befintligt visuellt material, inklusive riktiga barns ansikten från sociala medier eller fotografier av verkligt utnyttjande. Den mest avancerade AI-genererade bilderna är nu nästan omöjliga att skilja från oredigerade fotografier.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 3 januari

2024 förväntas bli ett banbrytande år för AI

År 2024 förväntas bli ett avgörande år för artificiell intelligens (AI). Detta kommer efter att AI definitivt har trängt in i mainstream under 2023. Framsteg inom AI-teknik, till exempel uppkomsten av konsumentchattrobotar som OpenAI:s GPT-4 och Elon Musks Grok, har lett till att AI blivit allt mer integrerad i våra liv. Det finns dock också en risk för att AI-bubblan kan brista under 2024. För att ta reda på vad vi kan förvänta oss av det kommande året har experter och intressenter delat med sig av sina förutsägelser för AI under 2024.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 2 januari

Debatten om AI når sin kulmen i Washington

Under sommaren har debatten om hur man ska utveckla AI på ett säkert och ansvarsfullt sätt nått sin kulmen i Washington. President Biden sammankallade topp-VD:ar för att diskutera AI på Vita huset. Teknikchefer och senatorer såg detta som en möjlighet att använda Oppenheimers kamp för att illustrera de moraliskt komplexa insatserna i debatten om den framväxande tekniken. Nolan har blandade känslor om Silicon Valleys fascination för Oppenheimer. Han varnar för att betrakta AI som ett specialfall och uppmanar till ansvar för dem som använder verktyget. Han varnar också för att fokusera på potentiella utfall distraherar från att lösa problem som företag och beslutsfattare kunde åtgärda nu.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 30 december

Washington, D.C. spelar en viktig roll i AI:s framsteg enligt JLL-rapport

Enligt en ny rapport från JLL har artificiell intelligens (AI) blivit mainstream under året och Washington, D.C., spelar en viktig roll i utvecklingen av området. Regeringens utgifter för AI-forskning och utveckling har mer än fördubblats under de senaste fem åren, medan jobbannonser för AI-relaterade positioner i D.C.-regionen har mer än tredubblats under samma period. Trots att San Francisco Bay Area fortfarande leder den växande industrin, förväntas AI fortsätta växa, med potential att bli en industri värd 15,7 biljoner dollar till 2030, enligt PwC.

Direktlänk Dela Commercial Observer fördjupade 27 december

Elon Musks AI-chattbot Grok kritiseras för liberal bias

Elon Musk annonserade tidigare i år planer på att skapa en egen AI-chattbot, som en reaktion på vad han ansåg vara liberal bias hos ChatGPT. Till skillnad från AI-verktyg byggda av OpenAI, Microsoft och Google, skulle Musks vara kantig, ofiltrerad och anti-´woke´, vilket betyder att den inte skulle tveka att ge politiskt inkorrekta svar. Två veckor efter lanseringen av Grok till betalande prenumeranter av X, tidigare Twitter, får Musk klagomål från den politiska högern att chattboten ger liberala svar på frågor om mångfaldsprogram, transrättigheter och ojämlikhet. Grok är den första kommersiella produkten från xAI, AI-företaget som Musk grundade i mars.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 23 december

AI och ML kan revolutionera biomedicinsk forskning och hälso- och sjukvård

Enligt en artikel publicerad av Oxford Academic kan artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) omvandla biomedicinsk forskning och hälso- och sjukvård genom att förbättra operationell effektivitet, minska kostnader, förbättra diagnostik, identifiera terapeutiska mål och möjliggöra individualiserad behandling. Trots dessa möjligheter kvarstår utmaningar som ansvarsfull och etisk implementering, arbetskraftens mångfald och rättvis tillgång. Monica Bertagnolli, direktör för National Institutes of Health, betonar behovet av ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för att optimera AI/ML-resultat. Artikeln lyfter också fram president Bidens senaste exekutiva order om AI:s säkra utveckling.

Direktlänk Dela Pharmaceutical Executive fördjupade 22 december

Generativ AI förväntas fortsätta växa inom sjukvården

Generativ AI, som blev populärt genom OpenAI:s ChatGPT, förväntas fortsätta växa inom sjukvården, enligt Dr. Justin Norden, partner på GSR Ventures. Trots att de flesta sjukvårdssystem ännu inte har utvecklat definitiva strategier för tekniken, förväntas de tidiga implementatörerna se tydliga fördelar, särskilt inom områden som dokumentation, datahantering och administrativa uppgifter. Norden förväntar sig också att reglering av AI kommer att bli allt mer omfattande, vilket kommer att kräva att sjukvårdssystemen är försiktiga med hur de uppfyller dessa krav. Han förutspår också att sjukvårdssystemen kommer att behöva konsolidera sina teknikleverantörer på grund av ekonomiska påfrestningar.

Direktlänk Dela Healthcare IT News fördjupade 20 december

AI:s potential att förbättra högre utbildning överskuggas av fuskdebatt

Den senaste ökningen av ChatGPT och andra generativa AI-verktyg har lett till ökande oro på universitetscampus samtidigt som det har drivit en nationell debatt om lärarnas försök att förhindra studenter från att använda verktygen för att fuska. Men denna vanliga berättelse kring AI och fusk överskuggar teknikens sanna potential: AI håller stora löften för att dramatiskt öka räckvidden och inverkan på eftergymnasiala institutioner och förbättra resultaten för alla studenter. Förra månaden utfärdade president Biden en omfattande exekutiv order för att bättre mildra riskerna och utnyttja kraften i artificiell intelligens, samtidigt som han argumenterade för behovet av att ´forma AI:s potential att omvandla utbildning genom att skapa resurser för att stödja lärare som implementerar AI-aktiverade utbildningsverktyg.´

Direktlänk Dela The Hechinger Report fördjupade 19 december

OpenAI inför ´Förberedelsestruktur´ för att hantera risker med avancerade AI-system

OpenAI syftar till att mildra riskerna förknippade med utvecklingen av avancerade AI-system genom sin nya ´Förberedelsestruktur´. OpenAI har meddelat genomförandet av en ´Förberedelsestruktur´, vilket innebär att ett särskilt team upprättas för att utvärdera och förutsäga risker. ´Förberedelseteamet´ kommer att fungera som en länk mellan säkerhets- och policyteamen, vilket främjar ett närmare samarbete. Företaget betonar att systemet med ´kontroller och balanser´ som tillhandahålls av de olika teamen kommer att hjälpa till att mildra de ´katastrofala riskerna´ som är förknippade med utvecklingen av avancerade AI-modeller.

Direktlänk Dela CryptoTVPlus fördjupade 19 december

President Bidens kommande exekutiva order om AI-regler

En artikel i New York Times diskuterar president Bidens kommande exekutiva order som skisserar de första federala reglerna för artificiell intelligens (AI) system. Lauren Kahn från CSET tillhandahöll sina expertinsikter. Owen Daniels är Andrew W. Marshall Fellow och Policy Communications Specialist på CSET, som arbetar över organisationens analytiska portfölj.

Direktlänk Dela Center for Security and Emerging Technology at Georgetown University fördjupade 15 december

USA:s Department of Energy har skapat ett AI-center vid Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) för att samordna forskning inom vetenskap, säkerhet och energiresiliens. Forskare vid PNNL var bland de första att utforska artificiell intelligens (AI) för flera decennier sedan. Centret kommer att fokusera på att utveckla sätt att hålla AI säker och pålitlig, i linje med president Bidens senaste exekutiva order. PNNL-forskare har redan bidragit till IEEE:s etikcertifieringsprogram för autonoma och intelligenta system. Forskarna på PNNL använder också AI för att förbättra driften av landets elnät och för att skydda mot spridning av kärnmaterial.

Newswise fördjupade 14 december

OpenAI:s maktkamp avslöjar sprickor inom AI-rörelsen

Ledarskapsstriden vid OpenAI, den ledande AI-startupen, har blottlagt djupa sprickor inom AI-rörelsen. VD:n Sam Altman avskedades av styrelsen, men efter en intensiv maktkamp där många toppchefer och investerare i Silicon Valley stödde Altman, återinsattes han som VD. Striden har skapat frågor om tillförlitligheten hos de personer och företag som driver AI-revolutionen. Microsoft, som har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, var involverad i striden för att skydda sin investering.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 december

Kina kan komma att förlita sig på artificiell intelligens (AI) för att hantera kommande ekonomiska problem, men det är bara en del av målen Peking har för den växande tekniken, enligt experter. Kina har placerat AI i centrum för sina ekonomiska och militära moderniseringsinsatser, med målet att uppnå ekonomisk och militär överlägsenhet. Landet står inför en rad utmaningar, inklusive en minskande arbetskraft och en långsam tillväxt. Samtidigt har Kina framträtt som en av de ledande nationerna inom AI-utveckling.

Fox News Network fördjupade 3 december

USA:s kongress överväger skydd för patientinformation i AI-användning

Artificiell intelligens (AI) används redan av sjukhus, läkarmottagningar och apotek i hela USA, men många patienter, inklusive kongressmedlemmar, är fortfarande osäkra på tekniken. För att skydda patientinformation överväger kongressen skydd som en nationell dataskyddsstandard och tar steg för att öka transparensen så att patienter vet när och hur deras läkare använder AI. President Biden har nyligen utfärdat en bred verkställande order om AI, vilket uppmanar USA:s hälsodepartement att utveckla en ram för ansvarsfull användning av tekniken.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 30 november

Artificiell intelligens förändrar sjukvården i USA

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat sjukvården i USA, och förändrat hur läkare, sjuksköterskor och apotekare arbetar. Trots vissa farhågor, framhäver experter AI:s praktiska tillämpningar. Under en kongressförhör uttryckte representanten Anna Eshoo sin förvirring över AI, men erkände dess närvaro inom sjukvården. Dr. Michael Schlosser från HCA Healthcare förklarade att AI minskar den tid vårdpersonalen spenderar på administrativa uppgifter, vilket förbättrar patientvården. Peter Shen, den nordamerikanska chefen för digital hälsa på Siemens Healthineers, betonade att AI är avsett att arbeta tillsammans med vårdpersonal. Trots detta, har oro kring patientdatasekretess uppstått. Kongressen överväger att införa en nationell datasekretessstandard och öka transparensen för att lösa detta problem. President Biden har utfärdat en exekutiv order för att etablera riktlinjer för användning av AI inom sjukvården.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 29 november

Problem med EU:s AI-lagstiftning inför nästa veckas trilogförhandlingar

Lagstiftare är långt från att slutföra principerna och normerna som styr företags tillvägagångssätt för AI-utveckling i EU enligt AI-lagen. AI-lagen kommer att genomgå en femte runda av trilogförhandlingar den 6 december 2023. Hittills har denna lagstiftning varit föremål för fyra trilogförhandlingar mellan EU-rådet, Europaparlamentet och Europeiska kommissionen sedan Europaparlamentet antog det i juni 2023. Trots detta är lagstiftarna inte nära att slutföra principerna och normerna. Frankrike, Tyskland och Italien har uttryckt oro över en del av den föreslagna AI-lagen som styr grundläggande modeller. Den nya förordningen har också stött på hinder över några andra hett debatterade frågor.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 29 november

Risk för upphovsrättsintrång i AI-sektorn

President Biden har undertecknat en exekutiv order om artificiell intelligens medan vicepresident Kamala Harris såg på i Vita huset den 30 oktober. Riskkapitalisten Vinod Khosla, citerad av kolumnisten Michael Hiltzik, framhåller att alla skapare av upphovsrättsskyddat material har lärt sig från upphovsrättsskyddade verk. Syftet med upphovsrättslagstiftningen är att säkerställa att skapare av immateriella rättigheter kan försörja sig på sitt arbete. Om andra kunde kopiera och återpublicera, skulle de kunna underprisa upphovsmannen, och alla skulle köpa den billigare kopian.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 27 november

Fem stora trender inom AI-fältet för år 2024

Generativ AI, som kan skapa detaljerade berättande artiklar, komponera symfonier och till och med medförfatta bästsäljande böcker, öppnar nya gränser. En nyckelinnovation är multimodal generativ AI, som kan bearbeta olika indata som text, ljud, melodier och visuella signaler. AI blir människans ´högra hand-assistent´, används av kirurger för diagnostiskt stöd under operationer, av advokater för att hänvisa till AI-tillhandahållna fall under rättegångar och av programutvecklare för synkron assistans vid kodning. AI-etik tar rampljuset då AI:s ökande inblandning i vardagen väcker en rad etiska frågor. Lagstiftning för AI blir allt viktigare, med stora ekonomier som strävar efter att etablera omfattande AI-policyer. Kvantdatorteknik stärker AI, med framväxande startups och etablerade teknikjättar som tilldelar betydande resurser för att utveckla kvantlösningar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 november

OpenAI söker europeisk plats för nytt kontor, Nvidia rapporterar stigande intäkter

Sam Altman, VD för OpenAI, meddelade under ett samtal vid University College London att han är ute på en turné i europeiska städer för att hitta en passande plats för ett nytt kontor. OpenAI har nyligen genomgått förändringar i ledningen och styrelsen. Nvidia, ett annat teknikföretag, har sett en kraftig ökning av sina intäkter enligt deras senaste vinst rapport. Dessutom diskuteras behovet av bättre reglering inom tekniksektorn, samt potentiella AI-lösningar för att förbättra mentalt välbefinnande för astronauter i rymden.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 22 november

USA:s regering och lagstiftare tar itu med AI-reglering

AI, artificiell intelligens, är en teknologi som påverkar alla sektorer, från hälso- och sjukvård till energi, telekommunikation och utbildning. Den amerikanska regeringen och lagstiftare har börjat diskutera hur man ska reglera AI. President Biden har nyligen utfärdat en verkställande order som skapar en ´ram´ för den federala verkställande grenen av regeringen att använda för att hantera risker och möjligheter med AI. I kongressen har senator Chuck Schumer introducerat sin ´Safe Innovation Framework´ och håller informationsmöten om AI. Senator John Thune och flera andra senatorer har introducerat lagstiftning för att ´ligga före´ AI-kurvan. Flera kommittéer i representanthuset har hållit utfrågningar för att få en bättre förståelse för frågan. Sex delstater har redan infört lagar som reglerar AI-användning inom statsregeringen.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 21 november

Har generativ AI nått sin topp? Framtiden kan vara osäker

Oguz A. Acar ifrågasätter om generativ AI har nått sin topp. Han menar att när dessa AI-modeller tränar på sina egna resultat hamnar de i ett eko-kammare, vilket leder till Model Autophagy Disorder (MAD). Gartner placerade generativ AI på toppen av ´Inflated Expectations´ i sin 2023 Hype Cycle för framväxande teknologier. President Bidens exekutiva order om säker och pålitlig utveckling och användning av AI syftar till att främja och styra utvecklingen och användningen av AI i enlighet med åtta vägledande principer och prioriteringar. Fei-Fei Li, en framstående datavetenskapsforskare, hävdar att AI befinner sig vid en vändpunkt. Open AI försöker locka till sig några av Googles bästa forskare med ersättningspaket mellan 5 och 10 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 19 november

AI: En välsignelse eller ett hot mot demokratin?

AI, artificiell intelligens, används idag inom en rad olika områden, från företag till medicinsk forskning. De senaste AI-verktygen kan skapa realistiska bilder och efterlikna mänskliga röster. Men AI kan också användas för skadliga ändamål, som att skapa och sprida desinformation. Detta är särskilt oroande inför valet 2024. President Biden har föreslagit åtgärder för att hantera riskerna med AI-system, inklusive att övervaka företag som utvecklar AI-modeller som kan utgöra ett allvarligt hot mot nationell säkerhet. AI har blivit en del av globala datorsystem och vaksamhet är nödvändig. AI-utvecklare och sociala medieföretag måste också spela en roll i att mildra hot mot vår demokrati.

Direktlänk Dela The Monroe News fördjupade 19 november

Vita husets order om AI markerar viktig förändring i arbetsbaserad invandringslag

Vita husets nyligen utfärdade exekutiva order om artificiell intelligens (AI) markerar en viktig förändring i arbetsbaserad invandringslag, vilket signalerar början på en möjligt transformerande process. President Biden har krävt att arbetsmarknadsdepartementet (DOL) ska utfärda en begäran om information (RFI) senast den 13 december för att överväga uppdateringar av Schedule A-listan över yrken. Denna begäran om information syftar till att identifiera AI och andra STEM-relaterade yrken. Detta är ett stort steg som inbjuder till offentligt och expertengagemang för att belysa nyanserna i att uppdatera listan, en bestämmelse som har förblivit oförändrad sedan 1991.

Direktlänk Dela American Immigration Council fördjupade 17 november

Microsoft satsar på AI och säkerhet, YouTube kräver AI-avslöjande, Cyberattack exponerar patientdata

Microsoft har tillkännagivit flera AI-initiativ, inklusive omnamngivningen av Bing Chatt till Microsoft Copilot och lanseringen av Azure Maia AI-accelerator och Azure Cobalt CPU. YouTube kommer att kräva att skapare avslöjar om de använt AI-verktyg för att skapa innehåll. Perry Johnson & Associates har avslöjat en cyberattack som exponerade personlig information för 8,9 miljoner patienter. Representant Andrew Garbarino har föreslagit lagstiftning för att blockera nya regler från Securities and Exchange Commission. Google har tillkännagivit FIDO2-uppdaterade Titan Security Key-hårdvaror. Amazon har lanserat Astro for Business.

Direktlänk Dela CISO Series fördjupade 16 november

AI i självmordsprevention: Etiska överväganden och företagsansvar

Under den årliga konferensen för American Society of Bioethics and Humanities (ASBH) diskuterades användningen av artificiell intelligens (AI) i självmordsprevention. Flera företag använder AI för att erbjuda psykiska hälsovårdstjänster, men det finns minimala regleringar kring användningen av AI på dessa plattformar. Algoritmer för att förutsäga självmord är för närvarande otillräckliga i sin prediktiva förmåga. President Biden undertecknade en verkställande order den 30 oktober 2023, som diskuterade det samhällsomfattande arbete som behövs för att förstärka AI: s fördelar och mildra dess betydande risker. Företag som utvecklar och marknadsför dessa AI-baserade lösningar har ett enormt ansvar att tillämpa de etiska ramverk som vi lärde oss i medicinskolan.

Direktlänk Dela Baylor College of Medicine fördjupade 16 november

AI integreras alltmer i förmögenhetsförvaltning

AI blir alltmer integrerat i förmögenhetsförvaltning och familjekontor. Teknologin har övergått från lyx till nödvändighet och företag som ligger i framkant förstår att optimera användningen av teknik och innovativa tjänster inte bara handlar om att hänga med, utan om att leda och erbjuda överlägsna kundupplevelser. Verktyg som ChatGPT och Microsoft Copilot blir allt vanligare i många professionella rutiner, inklusive inom förmögenhetsförvaltningssektorn. President Bidens nyligen utfärdade verkställande order understryker behovet av ansvarsfull användning av AI. Denna mandat hårdare riktlinjer för AI-utveckling och användning, inklusive säkerhetsmått, vattenmärkning av AI-innehåll och åtgärder för att mildra jobbförskjutning och algoritmisk bias.

Direktlänk Dela Worth Media fördjupade 14 november

Optimism för AI:s roll i kliniska prövningar trots säkerhetsrisker

President Biden har uppmanat stora artificiell intelligens (AI) företag att frivilligt bidra till att främja säker, säker och pålitlig utveckling av AI-teknologi. Risker för säkerhet och säkerhet är utmaningar för AI-implementering, men det finns optimism att fördelarna kan överväga riskerna. AI och maskininlärning (ML) är kraftfulla instrument för att effektivisera klinisk forskning, särskilt inom kliniska operationer och kliniska resultat. AI kan tjäna som ett användbart verktyg för att förbättra effektiviteten i kliniska operationer, med särskilt fokus på uppgifter som att identifiera kliniska platser, effektivisera patientrekrytering och noga övervaka patientprotokollens efterlevnad.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 14 november

Teknikledare ifrågasätter reglering av AI

Efter flera månaders diskussioner har regeringstjänstemän och ledare inom Big Tech kommit överens om att artificiell intelligens (AI) behöver några grundregler. Men många i Silicon Valley är skeptiska. Tekniktunga företag, inklusive inflytelserika riskkapitalister, VD:ar för medelstora mjukvaruföretag och förespråkare för öppen källkodsteknik, hävdar att lagar för AI kan kväva konkurrensen inom ett avgörande nytt område. Dessa teknikledare oroade sig särskilt förra veckan när president Biden undertecknade en verkställande order som utarbetade en plan för att regeringen ska utveckla test- och godkännandeguidelines för AI-modeller.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 november

Lagprofessor diskuterar president Bidens exekutiva order om AI

Tim Wu, lagprofessor vid Columbia och författare till ´The Curse of Bigness: Antitrust in the New Gilded Age´, diskuterar president Bidens nya exekutiva order om artificiell intelligens (AI). Wu påpekar att regeringens framgång i att reglera AI kommer att bero på dess förmåga att fokusera på konkreta problem som ´deep fakes´, snarare än att dras med i hypotetiska risker. Han påpekar att Bidens exekutiva order överträffar till och med européerna genom att överväga nästan alla potentiella risker man kan tänka sig, från vardagliga bedrägerier till utvecklingen av massförstörelsevapen. Wu varnar dock för att reglera spekulativa risker snarare än faktiska skador kan vara oklokt, eftersom det kan upprätta hinder för företag som är intresserade av att bryta in i en bransch och främja monopolisering.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 7 november

Meta förbjuder användning av AI-verktyg för politiska marknadsförare

Facebooks moderbolag Meta kommer inte att tillåta politiska marknadsförare att använda företagets generativa AI-verktyg, enligt Reuters. Dessa verktyg, som används för att generera bakgrunder, justera bilder och skapa bildtexter för annonsörens videoinnehåll, kommer inte att vara tillgängliga för politiska kampanjer inför kommande nationella val. Beslutet är i linje med andra sociala medieplattformar, som TikTok och Snap, som förbjuder politiska annonser på sina nätverk. Meta tillåter dock vissa undantag för denna regel, speciellt för parodi eller satir.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 november

Rädslans roll i AI: s utveckling och möjliga missbruk

Rädsla har varit en stark drivkraft genom historien, men i dagens teknologiskt avancerade värld kan den leda oss vilse. Artificiell intelligens (AI) har blivit det senaste ämnet för vår kollektiva ångest. Hollywood har format samhällets uppfattning om AI, vilket ofta förvränger de nyanserade realiteterna av AI-utvecklingen. AI saknar önskningar, känslor eller avsikter och det är mer oroande hur människor kan missbruka detta kraftfulla verktyg. I affärsvärlden kan rädsla vara ett tveeggat svärd, det kan kväva innovation men det kan också vapenföras. Stora företag kan propagera berättelsen om farorna med AI och positionera sig som de enda som kan hantera dess kraft säkert. Detta skapar en monopolistisk fördel, vilket gör att de kan dominera marknaden och hindra mindre innovatörer. AI-experten Andrew Ng menar att stora teknikföretag förstärker rädslan för AI för att kväva konkurrensen. Han betonar behovet av väl övervägda regler för att säkerställa AI: s säkra utveckling utan att hindra innovation.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 5 november

Biden-administrationen undersöker AI-chattbots kapabiliteter och säkerhet

Biden-administrationen har nyligen granskat kapabiliteterna hos AI-chattboten ChatGPT. Under en session frågade en kabinettmedlem om ChatGPT hade kunskapen att skapa ett biologiskt vapen, enligt Politico. Förra veckan undertecknade president Biden en verkställande order som kräver större transparens från AI-företag. Människor använder allt mer ChatGPT för allt från att spara tid på jobbet till att söka relationsrådgivning. Biden-administrationen vill förstå om ChatGPT utgör några nationella säkerhetsrisker, särskilt när det gäller skapandet av biologiska vapen. ChatGPT nekade dock till att ha denna förmåga.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 5 november

Invigning av BAPS Swaminarayan Akshardham-templet och AI-säkerhetstoppmöte

BAPS Swaminarayan Akshardham-templet i Robbinsville, New Jersey, invigdes den 8 oktober 2023. Det är det största i sitt slag i västra halvklotet och det tredje Akshardham-komplexet efter de i Gujarat och Delhi. Byggprojektet på 180 hektar kostade 96 miljoner dollar och tog 15 år att slutföra. Templet har dock skadats av en federal räd 2021 och pågående rättsliga problem. President Biden undertecknade en exekutiv order för att främja ansvarsfull AI-utveckling. Dessutom hölls det första AI-säkerhetstoppmötet i Bletchley Park i Milton Keynes, Storbritannien.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 4 november

President Biden utfärdar verkställande order för att reglera konstgjord intelligens

President Biden har utfärdat en verkställande order för att placera USA i framkant av lag och reglering av konstgjord intelligens (AI). Ordern skapar bindande krav på företag som utvecklar vissa stora språkmodeller för AI eller äger tillräcklig datorkraft för att köra sådana AI-implementeringar. Ordern innehåller även detaljerade bestämmelser och initiativ som involverar nästan varje statlig myndighet och kräver omfattande studier och rekommendationer om nästan alla aspekter av AI. Dessutom införs krav på företag att rapportera om sin förvärv eller besittning av stora datorkluster.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 3 november

Artificiell intelligens förstärker rasistiska och sexistiska stereotyper, enligt Washington Post-undersökning

En undersökning av Washington Post undersöker hur artificiell intelligens (AI) förstärker rasistiska och sexistiska stereotyper. Till exempel visade det sig att när vissa yrken eller kategorier av personer skrevs in i Stability AIs populära bildgenerator Stable Diffusion XL, dök stereotyper upp: En ´produktiv person´ framkallade bilder av vita män, och en mottagare av sociala tjänster var främst en mörkhyad individ. Stability AI har erkänt att alla AI-modeller har inneboende snedvridningar som representerar de dataset de tränas på. Företaget arbetar för att göra AI mindre partiskt. Rayid Ghani, professor vid Carnegie Mellon University, anser att skulden felaktigt läggs på tekniken och inte på de som skapar teknologin. Denna vecka undertecknade president Biden en exekutiv order som kommer att ge viss statlig tillsyn av AI-projekt.

Direktlänk Dela WCPO-TV fördjupade 3 november

Seattle släpper policy för användning av generativ AI

Staden Seattle har släppt sin egen policy för användning av generativa AI-verktyg i ett försök att sätta standarder kring integritet, säkerhet, innehållsanvändning, jämlikhet och andra aspekter av den växande tekniken. Policyn innehåller regler för hur stadsanställda och andra som agerar på stadens vägnar bör använda AI-teknik. Till exempel måste alla utdata från generativ AI genomgå mänsklig granskning innan varje användning i en officiell stadsfunktion. Bilder och videor som genereras av AI måste tillskrivas det system som används för skapandet. Policyn överensstämmer med president Bidens exekutiva order för AI som släpptes tidigare denna vecka. Policyn skrevs av Jim Loter, stadens tillfälliga CTO.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 3 november

USA:s försvarsdepartement diskuterar framstegen med AI

USA:s försvarsdepartement diskuterar sin användning av artificiell intelligens (AI) och dess betydelse för nationell säkerhet. President Biden och vicepresident Harris har nyligen uttryckt sitt åtagande att främja säker och pålitlig utveckling och användning av AI, och presidenten har undertecknat en verkställande order som lägger fram en vision för regeringens ansvarsfulla AI-adoption. Försvarsdepartementet har investerat i AI och data-drivna system i över 60 år, och har nyligen intensifierat sina ansträngningar för att modernisera och stärka sin militära kapacitet genom AI. De har även tagit fram riktlinjer för ansvarsfull användning av AI och autonoma system, med betoning på säkerhet och etiska principer.

Direktlänk Dela United States Department of Defense fördjupade 2 november

SAP lanserar AI-verktyg och kapabiliteter för att öka utvecklares produktivitet

På sin TechEd-konferens i Bengaluru, Indien, meddelade det tyska mjukvaruföretaget SAP att det fördubblar sina ansträngningar inom AI och presenterade en rad verktyg och funktioner för att öka utvecklares produktivitet och möjliggöra skapandet av anpassade AI-drivna applikationer. Företaget introducerade AI-infuserade pro-kodverktyg som påskyndar applikationsutveckling på olika sätt och avtäckte efterlängtade vektordatabasfunktioner i HANA Cloud, tillsammans med en allomfattande AI-stiftelsehub för att hjälpa team att enkelt bygga LLM-applikationer för olika affärsanvändningsfall.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 2 november

Vita huset släpper riktlinjer för AI-säkerhet

Bruce Reed, biträdande stabschef i Vita huset, har lett skapandet av en exekutiv order som etablerar nya riktlinjer för AI-säkerhet, inklusive standarder för nya modeller och vattenmärkning av innehåll så att användare kan se när det har genererats av AI. Reed har varit ansvarig för att utveckla president Joe Bidens AI-strategi. AI-skeptiker applåderade dokumentets ambition och omfattning. Exekutivordern är det mest omfattande försöket hittills att reglera denna nya industri i USA.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 2 november

President Biden utfärdar exekutiv order gällande AI-användning

Den 30 oktober 2023 utfärdade president Biden en exekutiv order om säker, säker och pålitlig utveckling och användning av artificiell intelligens (AI). Detta är den första exekutiva ordern som direkt tar upp AI. Inom 365 dagar efter publicering ska arbetsmarknadsministern publicera riktlinjer för federala entreprenörer om icke-diskriminering vid anställning med AI och andra teknikbaserade anställningssystem. Inom 150 dagar efter orderns datum kommer direktören för Office of Management and Budget att utfärda riktlinjer till federala myndigheter om hur man maximerar värdet till myndigheterna när man förlitar sig på entreprenörer för att använda och berika federala regeringsdata för AI-utveckling och drift.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 2 november

President Biden undertecknar exekutiv order om artificiell intelligens, lämnar frågor obesvarade

President Biden har undertecknat en omfattande exekutiv order om artificiell intelligens (AI) som syftar till att hantera hot som tekniken utgör. Order kräver att företag som utvecklar de mest kraftfulla AI-modellerna ska offentliggöra resultaten av säkerhetstester. Det finns dock frågor kvar om hur detta kommer att fungera i praktiken. Vissa experter tror att ordern endast förbättrar transparens, medan andra tror att regeringen kan vidta åtgärder om en modell anses vara osäker. Detta har lett till att vissa experter anser att Vita huset har stött på gränserna för exekutiv makt när det gäller att hantera vissa AI-frågor.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 1 november

Kamala Harris presenterar åtgärder för att begränsa risker med AI vid globalt toppmöte

USA:s vicepresident Kamala Harris planerar att presentera en rad ytterligare åtgärder för att begränsa riskerna med artificiell intelligens (AI) i samband med ett globalt toppmöte i Storbritannien. Hon kommer att skissera riktlinjer för att hantera riskerna med AI som den amerikanska regeringen vill införa. Detta inkluderar en ny utkastspolicy från Office of Management and Budget som skulle styra hur federala myndigheter använder AI. Harris kommer också att tillkännage att 30 andra nationer har anslutit sig till en ´politisk deklaration´ skapad av USA som syftar till att etablera en ´uppsättning normer för ansvarsfull utveckling, utplacering och användning av militära AI-förmågor´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 november

VA lanserar AI Tech Sprint för att minska utbrändhet inom hälsovårdsarbetskraften

USA:s Veterans Affairs (VA) lanserar en AI Tech Sprint för att öka användningen av AI-verktyg för att minska utbrändhet bland vårdpersonal. Genom AI Tech Sprint uppmanas teknologer att utveckla verktyg som strömlinjeformar pappersarbete och låter kliniker fokusera mer på patientvård. Specifikt söker VA AI-dikteringsverktyg för anteckningar under medicinska möten och AI-verktyg för att analysera och sammanfatta patienters medicinska journaler. AI Tech Sprint, som är i linje med president Bidens exekutiva order om AI-talangökning, kommer att tilldela totalt 1 miljon dollar till vinnande team.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 1 november

President Biden utfärdar omfattande exekutiv order om AI

President Biden har utfärdat en omfattande exekutiv order om artificiell intelligens (AI), i ett försök att sätta nya standarder för säkerhet, förbättra AI-upphandling och stärka AI-implementering för alla statliga myndigheter. Order inkluderar även planer på att få kontroll över privata AI-projekt genom att tvinga teknikföretag att rapportera detaljer om sina mest hemliga AI-utvecklingsprojekt till den federala regeringen. Vicepresident Kamala Harris kommer att föra denna vision vidare till Storbritanniens toppmöte om AI-säkerhet. Dock kan denna order stöta på hinder både inom kongressen och internationellt.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 31 oktober

President Biden undertecknar exekutiv order för att främja säker AI-utveckling

President Biden har undertecknat en exekutiv order för att främja säker och ansvarsfull utveckling och användning av artificiell intelligens (AI). U.S. Department of Energy (DOE) och dess National Laboratories kommer att spela en avgörande roll i genomförandet av denna order. DOE kommer att utveckla verktyg för att förstå och mildra riskerna med AI, samarbeta med andra myndigheter, den privata sektorn och akademin, utbilda nya forskare och koordinera AI-insatser över hela DOE. Dessutom kommer DOE att samarbeta med andra federala myndigheter för att minska risker, utveckla riktlinjer och standarder för AI-säkerhet och skydda privatlivet.

Direktlänk Dela United States Department of Energy fördjupade 31 oktober

Storbritanniens premiärminister organiserar global AI-toppmöte trots varningar om risker

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har organiserat en global konstgjord intelligens (AI) toppmöte i ett försök att förena globala ledare kring tekniken. Sunak har varnat för att mänskligheten kan förlora kontrollen över AI helt, men USA har istället fokuserat på konkreta problem, som att förhindra att tekniken förvärrar fördomar, förskjuter arbetare och underminerar nationell säkerhet. Trots Sunaks varningar har Storbritannien hittills tagit en lätt hand om reglering. Många forskare och civila samhällsledare hävdar att Sunaks ställning är ett strategiskt drag för att vinna inflytelserika teknikföretag. Storbritannien har kämpat för relevans i post-Brexit-världen och har försökt skilja sina politik från den aggressiva linjen som EU har tagit mot amerikanska teknikjättar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 31 oktober

Läkare Skeptiska Till AI i Patientvård Trots F.D.A:s Godkännande

F.D.A. har godkänt många nya program som använder artificiell intelligens, men läkare är skeptiska till om verktygen verkligen förbättrar vård eller stöds av gedigen forskning. Dr. Roy Fagan, en läkare i North Carolina, diagnostiserades snabbt med hjälp av ett AI-program för stroke-triage när han drabbades av stroke i augusti. Inom läkemedelsindustrin är AI ett hett ämne. Det hjälper till att upptäcka nya läkemedel, kan peka på oväntade biverkningar och diskuteras även som ett hjälpmedel för personal som är överväldigad av repetitiva, rutinmässiga uppgifter. Trots detta har F.D.A:s roll kritiserats för hur noga den granskar och beskriver de program den godkänner för att hjälpa läkare att upptäcka allt från tumörer till blodproppar till kollapsade lungor. President Biden utfärdade en exekutiv order på måndagen som kräver regleringar över ett brett spektrum av myndigheter för att försöka hantera säkerhets- och integritetsrisker med AI, inklusive inom hälso- och sjukvården. Inget enskilt amerikanskt organ styr hela landskapet. Senator Chuck Schumer, demokrat från New York och majoritetsledaren, kallade teknikchefer till Capitol Hill i september för att diskutera sätt att nära fältet och även identifiera fallgropar. Google har redan dragit uppmärksamhet från kongressen med sin pilot av en ny chatbot för vårdpersonal. Kallad Med-PaLM 2, är den utformad för att svara på medicinska frågor, men har väckt oro för patientintegritet och informerat samtycke.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 31 oktober

Vita huset tar itu med artificiell intelligens med ny exekutiv order

Vita huset tar itu med artificiell intelligens (AI) med en ny exekutiv order. Detta etablerar standarder för säkerhet och skydd för din personliga information. President Biden uttryckte sin beslutsamhet att främja och kräva ansvarsfull innovation. Order kräver att AI-systemutvecklare delar sina säkerhetstestresultat med den federala regeringen innan de släpps ut till allmänheten. Alexandra Reeve Givens, VD för Center for Democracy & Technology, tror att detta breda federala tillvägagångssätt är nödvändigt. AI-företag som Veritone anser att reglering är avgörande. En annan aspekt av ordern syftar till att ta itu med AI-aktiverat bedrägeri.

Direktlänk Dela WFTV Channel 9 fördjupade 31 oktober

Vita huset utfärdar ny exekutiv order för att reglera AI

Vita huset tar itu med artificiell intelligens (AI) genom en ny exekutiv order utfärdad på måndagen. Den etablerar standarder för säkerhet och skydd, samt skydd för personlig information. President Biden kräver att utvecklare av AI-system delar sina säkerhetstestresultat med federala regeringen innan de släpps till allmänheten. Alexandra Reeve Givens, VD för Center for Democracy and Technology, anser att denna breda federala strategi är nödvändig. AI används nu i beslut om jobb, lån och hyresavtal, därför behövs en djärv strategi. Veritone, ett företag med nästan 10 års erfarenhet av att utforma AI-lösningar, stödjer denna reglering.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 30 oktober

President Biden och vicepresident Harris diskuterar artificiell intelligens

President Biden och vicepresident Harris kommer att hålla anföranden om administrationens insatser på området artificiell intelligens. Mer information om president Bidens anförande om artificiell intelligens finns tillgänglig. Program-ID: 531485-1 Kategori: Vita huset Händelseformat: Tal Plats: Östra rummet, Vita huset, Washington, District of Columbia, USA Sänds: 30 oktober 2023 | 14:30 EDT | C-SPAN 1 Sändningsdetaljer 30 oktober 2023 | 14:30 EDT | C-SPAN 1 30 oktober 2023 | 14:30 EDT | C-SPAN RADIO Relaterad video

Direktlänk Dela Cable-Satellite Public Affairs Network fördjupade 30 oktober

USA:s president Biden undertecknar order för reglering av AI

USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order för att möjliggöra omfattande reglering av artificiell intelligens (AI). Order kommer strax före Storbritanniens premiärminister Rishi Sunaks AI-säkerhetstoppmöte i Bletchley Park. Order åberopar Defense Production Act, som senast användes för att ge den amerikanska federala regeringen befogenheter att styra produktionen under Covid-19-pandemin. Med denna lag kommer företag som utvecklar AI-system att behöva meddela den amerikanska federala regeringen om teknik som har konsekvenser för nationell säkerhet, nationell ekonomisk säkerhet eller nationell folkhälsa.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 30 oktober

President Biden att införa de första regleringarna av AI i USA

President Biden kommer att utfärda en exekutiv order på måndag som skisserar USA:s första regleringar av artificiell intelligens (AI). Regleringen inkluderar krav på att de mest avancerade AI-produkterna testas för att säkerställa att de inte kan användas för att producera biologiska eller kärnvapen. Regleringen kommer också att innehålla rekommendationer om att bilder, videor och ljud utvecklade av dessa system ska vattenmärkas för att tydligt visa att de skapats av AI. Mr. Bidens order kommer att utfärdas dagar innan ett möte mellan världsledare om AI-säkerhet organiserat av Storbritanniens premiärminister, Rishi Sunak. De nya amerikanska reglerna, som förväntas träda i kraft inom de närmaste 90 dagarna, kommer sannolikt att möta många utmaningar. Vicepresident Kamala Harris kommer att representera USA vid konferensen i London på detta ämne denna vecka.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 30 oktober

Deepfake-video där Jill Biden kritiserar sin man skapar oro inför valet 2024

En deepfake-video skapad av filmskaparen Kenneth Lurt visar USA:s första dam Jill Biden kritisera sin makes politiska politik, särskilt angående konflikten mellan Israel och Palestina. Videon, som genererades med hjälp av maskininlärning, har över 230 000 visningar på X (tidigare Twitter) och över 1 500 uppröster på Reddit. Lurt använde ElevenLabs, en AI-startup fokuserad på röst och ljud, för att klona Jill Bidens röst. Videon är en del av en växande trend med AI och deepfake-teknologi i politisk reklam, vilket leder till oro inför det kommande amerikanska valet 2024.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 27 oktober

Biden förväntas tillkännage nya regler för AI och invandringspolitik för tekniska arbetare

President Biden förväntas tillkännage nya regler som kräver att myndigheter mer fullständigt utvärderar AI-verktyg för att säkerställa att de är säkra och inte exponerar känslig information. Regeringen förväntas också lätta på invandringspolitiken för teknikkunniga arbetare. Efter tidigare försök att reglera generativ artificiell intelligens (genAI) som kritiserades som för vaga och ineffektiva, förväntas Biden-administrationen nu tillkännage nya, mer restriktiva regler för användning av tekniken av federala anställda. Den nya exekutiva ordern förväntas höja nationella cybersäkerhetsförsvar genom att kräva att stora språkmodeller (LLM) - grunden för generativ AI - genomgår bedömningar innan de kan användas av amerikanska myndigheter.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 25 oktober

USA beordrar Nvidia att sluta skicka AI-chips till Kina

Teknikjätten Nvidia har meddelat att president Bidens administration har beordrat dem att omedelbart sluta skicka avancerade AI-chips till Kina. Dessa restriktioner var alltid planerade att börja nästa månad, men av en ännu okänd anledning har detta datum flyttats fram till idag. Den nya begränsningen kommer att stoppa exporten av Nvidias avancerade AI-chips, som hade designats för den kinesiska marknaden för att följa exportbestämmelserna.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 25 oktober

Microsoft investerar 5 miljarder dollar i Australien för att öka cybersäkerheten och teknisk kompetens

Microsoft planerar att investera 5 miljarder dollar i Australien under de närmaste två åren, vilket kommer att öka antalet datauppsättningar i landet med omkring 45%. Investeringsplanen innefattar tre huvudelement. För det första kommer investeringen att utöka datamängderna i Sydney, Melbourne och Canberra. För det andra kommer Microsoft att samarbeta med regeringen i New South Wales för att bygga ett Microsoft Datacentre Academy, med målet att utbilda cirka 300 000 australier för en mer teknisk framtid. Slutligen kommer Microsoft att samarbeta med den australiska signaldirektoratet för att bygga en cybersköld som kommer att använda Microsofts data från sina miljontals kunder runt om i världen för att hjälpa Australien att hantera hot mot landets cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 24 oktober

Anthropic grundare Dario Amodei lämnar OpenAI för att skapa en mer betrodd AI-modell

Dario Amodei, grundare av Anthropic, har lämnat OpenAI för att skapa en mer betrodd modell. Han grundade Anthropic 2021 tillsammans med sin syster Daniela och andra tidigare anställda på OpenAI. Företaget har snabbt vuxit till en stor konkurrent och har fått investeringar från Google, Salesforce och Amazon. Vid Fortune´s Brainstorm Tech konferens i juli berättade Amodei om sina problem med OpenAI och presenterade Claude, företagets självstyrande chatbot som kan läsa en roman på mindre än en minut.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 september

DefCon 31:s AI Village lockar tusentals hackare till Hack The Future-utmaningen

Sven Cattell, grundare av AI Village vid DefCon 31, lockade tusentals hackare till sin Hack The Future-utmaning. Deltagarna fick möjlighet att hitta och utnyttja olika AI-anomalier genom att testa AI själva. Tävlingen, som stöddes av både DefCon och president Bidens vetenskapliga rådgivare, var den första offentliga tävlingen utformad för att främja vetenskaplig kunskap om sårbarheterna hos generativ AI. Cattell har nyligen startat ett AI-säkerhetsföretag, nbhd.ai, som fokuserar på säkerhet och integritet för datamängder och den AI de bygger.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 12 september

Åtta teknikföretag ansluter sig till Vita husets frivilliga AI-löfte

Åtta teknikföretag, inklusive Salesforce och Nvidia, har anslutit sig till Vita husets frivilliga löfte om artificiell intelligens (AI), där de lovar att mildra riskerna med AI. Nya deltagare inkluderar IBM, datautvinningsföretaget Palantir och Stability, tillverkaren av text-till-bild-generatorn Stable Diffusion. Löftet har utvidgats bortom AI-jättarna som Microsoft och Meta och OpenAI. Vita huset fortsätter att visa intresse för AI-frågor, och arbetet pågår med en AI verkställande order. President Biden stöder ansträngningar i kongressen för att anta AI-lagstiftning.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 september

AI-företag överens om att vattenmärka AI-innehåll efter möte med president Biden

Efter ett möte med ledare från ledande AI-teknikföretag, inklusive Amazon, Google, Meta, Microsoft och OpenAI, meddelade president Biden att företagen hade kommit överens om fyra åtaganden. Dessa sträcker sig från bästa praxis, såsom att förbättra systemets säkerhet och produkttestning, till ´månen skott´ mål att vattenmärka AI-innehåll och använda AI för att lösa kritiska samhällsutmaningar inom områden som hälso- och sjukvård. Trots att lösa samhällsutmaningar är aspirerande, kan vattenmärkning av AI-producerat innehåll vara utmanande. Det väcker också frågor om vad som utgör ´AI-genererat´ och om regeringen bör pressa teknikleverantörer att märka innehåll som producerats med hjälp av deras verktyg.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 12 september

Premiärminister Modi och president Biden diskuterar fördjupning av partnerskap

Indiens premiärminister Narendra Modi och USA:s president Joe Biden diskuterade vid en privat middag sätt att ´fördjupa och diversifiera´ partnerskapet mellan de två länderna. De diskuterade bland annat försvarssamarbete, samarbete inom kärnenergi, artificiell intelligens och framväxande teknologier som 6G. De uttryckte också förtroende för att resultaten av G20-toppmötet kommer att främja de gemensamma målen att påskynda hållbar utveckling, stärka multilateralt samarbete och bygga konsensus kring inkluderande ekonomiska policys för att möta de största globala utmaningarna.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 9 september

AI-genererad desinformation skapar utmaningar

AI-genererad desinformation blir alltmer utmanande i en tid där sanning och lögn online blir svårare att skilja åt. Tekniken utnyttjas av skadliga aktörer för att skapa vilseledande innehåll, exempelvis av Republikanska nationella kommittén (RNC) som använde generativ AI för att skapa en politiskt laddad annons som framställer en alternativ verklighet under president Joe Bidens ledning. Användningen av generativ AI i politiska kampanjer har höjt desinformation till nya höjder. Det är viktigt att vara vaksam på AI-desinformation och att teknikjättar arbetar för att mildra missbruket av AI.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 30 augusti

USA:s högsta general förutser att Ukraina kommer att förvärva F-16 stridsflygplan

USA:s högsta general, Mark Milley, sa på torsdagen att Ukraina troligtvis kommer att få F-16 stridsflygplan snart. Han nämnde att medan motoffensiven mot den ryska invasionen har gått långsamt, har den haft delvis framgång. Under intervjun sa Milley att Washington fortfarande överväger att tillhandahålla långdistans Army Tactical Missile Systems (ATACMS) som Ukraina vill ha och som når bakom fiendelinjer, inklusive Ryssland. President Biden har ännu inte sagt ja eller nej till detta.

Direktlänk Dela Livetube fördjupade 26 augusti

President Biden utfärdar order om begränsningar för utländska investeringar

Den 9 augusti 2023 utfärdade president Biden en exekutiv order som beordrar utfärdandet av restriktioner för utländska investeringar. Denna order kommer efter nästan ett års förväntan och markerar starten på den omvända CFIUS-processen. I samband med detta utfärdade finansdepartementet ett pressmeddelande, ett faktasblad och en förhandsanmälan om föreslagen reglering (ANPRM) som söker kommentarer från allmänheten om de föreslagna restriktionerna före den 28 september. Dessa restriktioner kommer utan tvekan att påverka många amerikanska företag och investerare som verkar inom följande områden: kvantberäkning, artificiell intelligens och halvledare.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 11 augusti

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att vara det hetaste ämnet 2022 och dess snabba och oreglerade penetration genom samhället utgör särskilda risker för artister och skapare. President Biden och stora teknikledare har nyligen lovat att kontrollera denna framväxande teknik, men dessa löften ger ingen tröst för musik- eller kreativa industrier. AI genererade sånger och deepfakes blir allt vanligare och mer realistiska. Dessutom skapar och laddar AI-bots upp låtar och blåser upp streamingnumren. Det finns också problem med missinformation och felaktigheter i AI-utdata. Trots dessa problem har kongressen varit exceptionellt långsam att agera.

Billboard fördjupade 11 augusti

AI-pionjär uppmanar president Biden att investera i AI, Stanford håller ´AI-bootcamp´

AI-pionjären och Stanfordprofessorn Fei-Fei Li mötte nyligen president Biden och uppmanade honom att göra en ´allvarlig investering´ i att upprätthålla USA:s forskningsledning och utveckla ´verkligen välvilliga applikationer av AI´. På Stanford hölls nyligen en tre dagar lång ´AI-bootcamp´ för att utbilda mer än två dussin politiska analytiker, jurister och stabschefer om AI:s fördelar och risker. Händelsen organiserades av Stanford´s Institute for Human-Centered AI (HAI), där Li fungerar som meddirektör. Bootcampen har hållits sedan 2014 och fokuserade ursprungligen på cybersäkerhet, men skiftade helt till AI förra året.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 11 augusti

Meta utvecklar etiketter för att identifiera AI-genererat innehåll

Meta utvecklar etiketter som gör det möjligt för användare att identifiera bilder och innehåll som skapats med AI. Alessandro Paluzzi, en utvecklare och omvänd ingenjör, delade en skärmdump av vad etiketten förväntas säga: ”Skaparen eller Meta sade att detta innehåll skapades eller redigerades med AI”. Detta steg att märka bilder kommer efter att AI-företag - Meta, Google, Microsoft och OpenAI - har lovat att införa säkerhetsåtgärder på AI-genererat innehåll, inklusive vattenstämplar. Paluzzi delade fler skärmdumpar om Metas kommande AI-verktyg, inklusive en ”AI-assistent”.

Direktlänk Dela Movieguide fördjupade 8 augusti

Artificiell intelligens (AI) har lett till skapandet av generativa AI-verktyg, som ChatGPT, som ger automatiserade förutsägelser baserade på stora mängder data. Men experter varnar för att den ökande användningen av AI kan förstärka rasbias och diskriminerande praxis. Enligt Olga Akselrod, senior jurist vid American Civil Liberties Union, kommer automatiserade förutsägelser att spegla och förstärka den befintliga diskrimineringen. En studie från Cambridge University 2020 visade att AI skapar ojämlika möjligheter för marginaliserade grupper. Trots detta fortsätter AI att växa, med 35% av företagen som nu använder AI och 42% som utforskar framtida användning av tekniken.

Yahoo News fördjupade 2 augusti

FTC:s ordförande Lina Khan tar upp kampen mot stora teknikföretag

Ordförande för Federal Trade Commission (FTC), Lina Khan, leder Bidens administrationens kamp mot stora teknikföretag som anklagas för att försöka sluka konkurrensen. Khan fokuserar på artificiell intelligens, som hon ser som ett växande hot mot amerikanska konsumenter. Hon har tagit sig an stora företag som Amazon, Microsoft och Meta sedan president Biden utnämnde henne till ordförande för FTC 2021. Trots högprofilerade förluster mot Microsoft och Meta i domstol, är hon stolt över FTC:s segrar i att blockera fusioner och stämma för att förhindra konkurrenshämmande beteende. FTC anklagade nyligen Amazon för att ha registrerat konsumenter till Prime utan deras samtycke och gjort det svårt att avbryta prenumerationen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 27 juli

Generativ AI: Potential och risker

Generativ AI, som använder algoritmer för att skapa utdata som efterliknar mänskligt material, har snabbt blivit populärt och samtidigt kontroversiellt. Tekniken baseras på maskininlärning och neurala nätverk, och lär sig genom att analysera mönster och strukturer i träningsdata. Gen AI kan skapa nytt material med liknande egenskaper som ursprungsdatan, vilket kan verka mänskligt och äkta. Trots potentialen med gen AI finns det risker, bland annat spridning av falsk eller skadlig information, jobbförluster på grund av automatisering och förstärkning av fördomar. Policymakare har börjat adressera dessa frågor, till exempel genom att införa nya upphovsrättslagar för gen AI. Dessutom har sju ledande AI-företag nyligen gått med på att följa frivilliga standarder för ansvarsfull och öppen forskning.

Direktlänk Dela TechNewsWorld fördjupade 27 juli

FTC utreder OpenAI för potentiella överträdelser av konsumentlagstiftning

Federal Trade Commission (FTC) har utfärdat en stämning mot OpenAI som en del av en utredning om potentiella överträdelser av konsumentlagstiftning. Utredningen fokuserar på OpenAI:s app, ChatGPT, och ifall den har deltagit i orättvisa och vilseledande integritetspraktiker och publicerat falsk information om användare genom sin chattbot. FTC, under ordförande Lina Khan, har riktat in sig på teknikföretag. Kritiker menar att FTC:s åtgärder går utöver lagstiftning och istället är ett maktmissbruk avsedd att generera rubriker och kritisera stora teknikföretag.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 23 juli

USA:s president säkrar åtaganden från ledande AI-företag för att hantera risker

Vita huset har säkrat frivilliga åtaganden från sju ledande AI-företag, inklusive Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft och OpenAI, för att hantera riskerna med artificiell intelligens. Åtagandena inkluderar intern och extern säkerhetstestning av AI-system innan de släpps, delning av information över branschen och med regeringar, civilsamhället och akademin om hantering av AI-risker, investeringar i cybersäkerhet och skydd mot interna hot för att skydda proprietära och ännu inte släppta modellvikter, och utveckling av robusta tekniska mekanismer för att säkerställa att användare vet när innehåll är AI-genererat.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 juli

USA och Indien uppmanas att samarbeta för att forma AI:s framtid

Arti Prabhakar, vetenskapsrådgivare till USA:s president Joe Biden, uppmanar länder som USA och Indien att samarbeta för att forma utvecklingen av artificiell intelligens (AI). USA:s administration har engagerat IT-jättar som Google och Microsoft för att säkerställa att AI inte missbrukas och att det används för allmänhetens bästa. Prabhakar betonar att det är viktigt att likasinnade länder arbetar tillsammans för att forma AI:s framtid. AI var ett viktigt diskussionsämne när president Biden mötte Indiens premiärminister Narendra Modi förra månaden.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 22 juli

Teknikjättar åtar sig att ansvarsfullt utveckla AI

Sju stora teknikjättar, inklusive Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft och OpenAI, har gemensamt åtagit sig att ansvarsfullt utveckla artificiell intelligens (AI). Detta kommer när oro över potentiella risker med AI för samhället fortsätter att växa. Under ett möte med president Biden presenterade dessa företag en serie frivilliga åtaganden för att säkerställa säker, säker och pålitlig utveckling av AI. Vita huset applåderade företagen för att ha vidtagit omedelbara åtgärder och betonade att dessa åtaganden är avgörande för AI: s framtid. Åtagandena inkluderar åtgärder som omfattande testning av AI-produkter före offentliggörande, genomförande av cybersäkerhetsprotokoll, införande av ett vattenmärkningssystem för att identifiera AI-genererat innehåll och ytterligare forskning om potentiella riskfaktorer som användarintegritet och partiska AI-system.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 21 juli

President Biden tillkännager nya AI-säkerhetsstandarder i möte med teknikchefer

President Biden träffar chefer från Amazon, Meta, Google och andra teknikföretag i Vita huset för att tillkännage nya säkerhetsstandarder för artificiell intelligens. Detta möte är en del av hans administrationens ansträngningar att säkerställa att AI-teknik utvecklas och används på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela Cable-Satellite Public Affairs Network fördjupade 21 juli

Sju AI-företag godkänner skyddsåtgärder efter tryck från Vita huset

Sju ledande AI-företag i USA, inklusive Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft och OpenAI, har enats om frivilliga skyddsåtgärder för teknikens utveckling, tillkännagav Vita huset. Företagen kommer att offentliggöra sitt åtagande till nya standarder inom säkerhet, säkerhet och förtroende vid ett möte med president Biden. Skyddsåtgärderna är bara ett tidigt steg i takt med att Washington och regeringar över hela världen skyndar att införa lagliga och regulatoriska ramverk för utvecklingen av artificiell intelligens. Vita huset erbjöd inga detaljer om en kommande presidentorder som kommer att hantera hur man kontrollerar förmågan hos Kina och andra konkurrenter att få tag på de nya AI-programmen.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 juli

AI-företag åtar sig att förbättra säkerheten för sin teknik

Vita huset meddelade på fredagen att OpenAI och andra företag inom artificiell intelligens har åtagit sig att förbättra säkerheten för sin teknik genom att implementera funktioner som vattenmärken på fabricerade bilder. Dessa åtaganden, som företagen har gått med på att genomföra omedelbart, belyser de avgörande principerna om säkerhet och förtroende för AI:s framtid. Representanter från Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft och OpenAI kommer att ansluta sig till USA:s president Joe Biden för att tillkännage dessa åtaganden, som inkluderar utvecklingen av robusta tekniska mekanismer som vattenmärkningssystem. Syftet är att användare ska kunna identifiera när innehåll har genererats av AI. Vita huset betonar vikten av att förhindra bedrägeri och felinformation, särskilt i takt med att tekniken avancerar och det amerikanska presidentvalet 2024 närmar sig. Det finns också åtaganden om oberoende testning av AI-system, specifikt för risker relaterade till biosäkerhet, cybersäkerhet och samhälleliga effekter. Dessutom arbetar president Biden med en exekutiv order som syftar till att säkerställa AI-teknikens säkerhet och tillförlitlighet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 21 juli

Vita huset meddelar frivilliga avtal med teknikföretag om hantering av AI

President Biden har träffat ledare inom artificiell intelligens under ett besök i San Francisco den 20 juni. Vita huset meddelade på fredagen frivilliga avtal med teknikföretag om hantering av AI. Presidenter och VD:ar från ledande teknikföretag som skapar artificiell intelligens har gått med på flera åtaganden om att dela, testa och utveckla ny AI-teknik, säger Vita huset. Sju företag - Google, Microsoft, Meta, Amazon, OpenAI, Anthropic och Inflection - kommer att träffas i Vita huset på fredag för att tillkännage de frivilliga avtalen. President Biden kommer också att ge kommentarer. Men det finns ingen exakt skiss för hur Vita huset kan hålla företagen ansvariga om de inte uppfyller åtagandena. Vita husets tjänstemän säger att de arbetar nära med kongressen när de utvecklar AI-lagstiftning som skulle reglera tekniken, samt arbetar med verkställande åtgärder som kommer att tillkännages de kommande veckorna. Kritiker säger att stora teknikföretag inte bör vara i centrum för konversationen. Vissa AI-experter har uttryckt oro över att stora teknikföretag är i framkant av samtalet om att reglera AI.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 21 juli

Stora AI-utvecklare gör frivilliga åtaganden för säkerhet och transparens

Biden-administrationen har samlat in ´frivilliga åtaganden´ från sju av de största AI-utvecklarna för att sträva efter gemensamma mål för säkerhet och transparens. OpenAI, Anthropic, Google, Inflection, Microsoft, Meta och Amazon är företagen som deltar i denna icke-bindande överenskommelse och kommer att skicka representanter till Vita huset för att träffa president Biden. Praxisen som överenskommits är helt frivillig. Ingen regeringsmyndighet kommer att hålla ett företag ansvarigt om det undviker några, men det kommer också troligen att bli en fråga om offentlig handling.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 juli

Senator Joe Manchin överväger att utmana president Biden i nästa presidentval

Senator Joe Manchin III har under de senaste två åren lyckats få stora eftergifter från president Biden, från politiska debatter till personalutnämningar. Men på måndagen gjorde Manchin det klart att han inte är klar med att skapa politiska problem för Biden. Han talade på ett evenemang i New Hampshire som sponsrades av No Labels, en tvåpartigrupp som rekryterar en demokrat och en republikan för att eventuellt ställa upp på en tredje partibiljett i nästa års presidentval. Manchin överväger att utmana Biden som en oberoende och utmanar också Bidens återvalsbudskap.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 juli

Jared Kushner förhörs om Trumps försök att behålla makten

Före detta president Donald J. Trumps svärson, Jared Kushner, har förhörts av federala åklagare i samband med utredningen om Trumps försök att ogiltigförklara resultatet av 2020 års presidentval. Åklagarna försöker fastställa om Trump privat erkände att han hade förlorat valet dagarna efter valet, vilket skulle kunna stärka eventuella åtalspunkter mot honom. Kushner uppges ha hävdat att han trodde att Trump verkligen trodde att valet hade stulits. Utredningen leds av den specielle åklagaren Jack Smith.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 juli

Miljöproblem från kanadensiska kolgruvor skadar Montanas sjöar

Miljöproblem väcks på nytt om potentiell förorening från kanadensiska dagbrott som flyter genom vattendragen till Montanas sjöar och skadar fisk. Elkview Operations, en av Teck Resources metallurgiska kolgruvor i British Columbia, anses skada fisk, fåglar och vattendrag. Många forskare tillskriver de missformade varelserna och minskningen av vissa fiskpopulationer till fem enorma dagbrottskolgruvor. Kemikalier som selen, en avfallsprodukt från gruvdrift, läcker ut i bergsfloder som flyter genom ursprungsbefolkningens land och över gränsen till amerikanska vattendrag. Selenförorening har länge erkänts som en extremt farlig biprodukt av kolbrytning. Teck har upprepade gånger ifrågasatt olika statliga och federala regleringsstandarder över vad som ska anses vara säkra nivåer av selen i vattendrag.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 juli

Turkiets godkännande av Sverige som NATO-medlem kopplas till stridsflygplansaffärer

Turkiets godkännande att Sverige blir medlem i NATO denna vecka, i utbyte mot president Bidens vilja att driva fram Ankaras länge uppskjutna köp av amerikanska F-16 stridsflygplan, kanske inte är slutet på frågan. En annan NATO-medlem i östra Medelhavet, Grekland, vill också köpa amerikanska flygplan och amerikanska lagstiftare från båda partier säger att ett avtal inte bör gå framåt utan det andra. Grekland vill ha F-35, de mest avancerade amerikanska stridsflygplanen, ett pågående köp som har varit i limbo. President Biden kopplade samman de två försäljningarna i en förhandssamtal med CNN:s Fareed Zakaria sändes på söndagen.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 13 juli

Biden lovar att NATO kommer stå emot rysk aggression ´så länge som behövs´

Vid avslutningen av ett NATO-toppmöte fokuserat på kriget i Ukraina och andra snabbt föränderliga utmaningar, lovade president Biden att alliansen skulle motsätta sig rysk aggression så länge som behövs. President Biden talade vid Vilnius universitet på onsdag. Han jämförde striden för att fördärva Ryssland från Ukraina med det kalla krigets kamp för frihet i Europa, och lovade ´vi kommer inte att vackla´ oavsett hur länge kriget fortsätter. Hans tal verkade förbereda amerikaner och NATO-länder för en konfrontation som kan pågå i åratal. Han framställde det som en viljeprövning med president Vladimir V. Putin i Ryssland, som inte har visat något intresse för att ge upp en invasion som inte har gått enligt plan, men som har låst honom i ett utmattande krig.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

Inflationen svalnar kraftigt i juni, gynnsamt för konsumenter och centralbanken

I juni saktade inflationen i USA avsevärt, vilket är positivt för konsumenter och Federal Reserve (Fed). Konsumentprisindexet steg med 3% under året fram till juni, mindre än de 4% som ökade under året fram till maj och bara en tredjedel av toppen på cirka 9% förra sommaren. Denna minskning drivs av stora minskningar i bensinpriserna. Kärnindexet, som exkluderar mat- och bränslekostnader, steg med 4,8% jämfört med föregående år, ned från 5,3% under året fram till maj. Vita huset firade den färska rapporten, med president Biden som kallade den nuvarande ekonomiska stunden för ´Bidenomics i aktion´. Fed-tjänstemän kommer sannolikt att undvika att förklara seger än så länge.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

USA överväger att skicka långdistansraketer till Ukraina

USA överväger att skicka långdistansraketer till Ukraina, men har ännu inte fattat något beslut. Storbritannien har redan skickat långdistansraketer av typen ´Storm Shadow´ till Ukraina, och Frankrike har lovat att skicka samma typ av raketer. USA har dock varit tveksamma till att skicka sina långdistansraketer, kända som ATACMS, eftersom de har ett begränsat lager och vill behålla dem för andra säkerhetshot. Pentagon har hävdat att Ukraina för närvarande inte behöver ATACMS, som skulle kunna nå bakom fiendelinjerna, inklusive i Ryssland och ockuperade Krim. President Biden har dock erkänt att Ukrainas styrkor börjar få slut på andra typer av ammunition i sin motoffensiv mot Ryssland.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 12 juli

Bidens vision för sin andra mandatperiod bygger på ekonomiska framgångar och demokratisk säkerhet

President Biden har mycket att skryta med i sin återvalskampanj, inklusive 13 miljoner jobb, massiva investeringar i infrastruktur och grön energi, ett stärkt och utvidgat NATO och den första verkliga kostnadskontrollen på receptbelagda läkemedel. Om Biden vinner stort kan han utöka representanthuset och Högsta domstolen, införa barnomsorgssubventioner och obligatorisk betald sjukledighet. Men han behöver en majoritet i både representanthuset och senaten. Trots svårigheterna kan mycket fortfarande uppnås, precis som Biden gjorde under sina första två år med en demokratisk majoritet i representanthuset och en 50-50 senat. Utöver röstningsreformen bör Biden fokusera på att bygga ekonomin ´från botten upp och mitten ut´, vilket inkluderar att stärka arbetarna och förenkla skatterna. Omfattande invandringsreform bör också vara på agendan.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 10 juli

USA börjar leverera klusterammunition till Ukraina trots global kritik

USA:s administration har meddelat att de kommer att börja leverera klusterammunition till Ukraina, trots protester från bland annat människorättsorganisationer och viktiga allierade. Klusterammunition, som kan spridas över ett stort område, kan ge ukrainska styrkor en fördel i kriget mot Ryssland. Men dessa vapen har kritiserats globalt för den fara de innebär för civila långt efter att striderna är över. Klusterammunition kan ligga kvar på marken i åratal, och tusentals små, oupptäckta granater kan utlösas av misstag. USA, Ryssland och Ukraina har inte undertecknat Konventionen om klusterammunition från 2008, som förbjuder användning, överföring, produktion eller lagring av klusterammunition.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 juli

President Biden och Kung Charles III Delar Gemensamma Intressen Inför Mötet

Trots spänningar mellan Washington och London delar president Biden och kung Charles III intressen och har mött liknande utmaningar, vilket bör underlätta deras möte. De träffades vid ett klimattoppmöte i Glasgow 2021, där de båda delar en passion för att bekämpa global uppvärmning. De båda männen har väntat decennier på sina drömjobb och delar en passion för att bekämpa hot mot miljön. De står inför en allmänhet som blir allt mer tveksam till deras institutioner och kämpar med skepticism över om de är rätt personer att leda de allt mer mångfacetterade grupper de styr över. Deras gemensamma grund kommer att vara bakgrunden för mötet mellan presidenten och kungen på måndag på Windsor Castle, nära London, där de förväntas diskutera investeringar i ren energi och insatser för att bekämpa klimatförändringar i utvecklingsländer.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 juli

Biden deltar i NATO-toppmöte i Vilnius, diskuterar kriget i Ukraina

President Biden deltar i ett NATO-toppmöte i Vilnius, Litauen, där alliansen är starkare än någonsin tidigare och Ukraina gör framsteg på slagfältet. Trots detta känns kriget i Ukraina fortfarande farligt och osäkert. Jake Sullivan, Bidens nationella säkerhetsrådgivare, diskuterade dessa frågor inför resan till Vilnius. Han påpekade att det fortfarande finns mycket USA inte vet om krigets dynamik. En fundamental fråga är hur USA och dess NATO-partners kan hjälpa Ukraina att avvärja Rysslands invasion utan att utlösa en direkt NATO-Ryssland-konflikt som kan leda till användning av kärnvapen. Sullivan avfärdade idén att Biden överdriver det ryska kärnvapenhotet och avskräcker NATO från att ge fullt stöd till Kiev. Han framhöll att kärnvapenhotet är verkligt och ändras med förändrade förhållanden på marken.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 juli

NATO förbereder sig för största översynen sedan kalla kriget inför toppmötet i Vilnius

Sedan dess grundande 1949 har Nordatlantiska fördragets organisations (NATO) syfte varit att avskräcka sovjetisk aggression. Nu förbereder sig president Biden och alliansens 30 andra ledare att samlas för deras årliga toppmöte, där få tvivlar på blockets avgörande roll som en försvarsmur mot Rysslands neo-imperialistiska aggression. Mötet kommer att hållas i den litauiska huvudstaden Vilnius, med målet att göra den största översynen av vår kollektiva avskräckning och försvar sedan kalla kriget, enligt NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg. Förberedelserna för ett flerårigt åtagande har redan påbörjats av Biden-administrationen och viktiga NATO-allierade.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 juli

Spekulationer kring vem som kan bli Donald Trumps vicepresidentkandidat

Den nuvarande republikanska partiet kan bäst förstås som resultatet av en långvarig ansträngning att hantera situationen som Donald Trump har tvingat fram. Det finns redan tidiga försök att ersätta Mike Pence som hans potentiella vice president. Det har skrivits historier i månader om huruvida Trump kanske skulle välja en kvinna denna gång, om Tim Scott kunde omvandla sitt presidentbud till jobbet och mest nyligen, om Kari Lake kanske överdriver. Trump har upprepade gånger spelat upp idén att folk strävar efter jobbet. Det är ganska tidigt och presumtivt, men det är verkligt. Och till skillnad från 2016, när många av oss (höjer min hand här) trodde att Pences val inte ens var värt den ´hinken med varmt spott´ - eftersom Trump, naturligtvis, skulle förlora - gör ingen sådana antaganden denna gång. Pences har inte direkt omvandlat sina fyra år som Trumps VP till 2024 front-runner status, men det finns ingen tvekan om att 2024-platsen skulle ge den som får den en chans att leda partiet från 2028. Trumps rättsliga problem och utsikterna till en brottslig dom (när dessa fall kanske löses) kan göra hans nr 2-val ännu viktigare.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 juli

President Biden återvänder till Europa för att stärka NATO:s enighet inför Rysslands aggression

Ett år efter att NATO skickade ett starkt budskap till Ryssland vid en enad, trotsig toppmöte i Madrid, kommer president Biden att återvända till Europa på måndag med målet att framkalla en liknande känsla av gemensamt syfte. Under en femdagarsresa till tre länder planerar Biden att hylla NATOs nyligen erkännande av Finland, men han måste navigera genom svåra splittringar över huruvida alliansen ska utökas ytterligare. Två alltmer splittrande frågor förväntas dominera toppmötet i Litauen, där Biden kommer att resa mellan stopp i London och Helsingfors: Ukrainas önskan att gå med i alliansen och Sveriges stagnerade bud att göra detsamma. Bidens förmåga att hålla NATO enat i sitt svar på Rysslands aggression har blivit en nyckelkomponent i hans omvalskampanj. Men med Turkiet som blockerar Sverige från att gå med, en ukrainsk motoffensiv som släpar efter, och färska spänningar över Bidens beslut att ge Ukraina klusterammunition, kan hans möten i Europa bli synligt stridiga.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 juli

Finlands medlemskap i NATO ökar spänningarna med Ryssland

Finlands medlemskap i NATO har utökat NATOs gränser mot Ryssland med 1336 kilometer och har retat upp Moskva. Trots att situationen vid gränsövergången Vaalimaa verkar lugn, oroar sig många finländare för att deras land kan bli ett mål för Ryssland. Som det senaste medlemmet i NATO åtnjuter nu Finland skyddet av 30 nationer, inklusive USA, en utveckling som president Biden kommer att fira under ett besök i Helsingfors nästa vecka. Tack vare Finlands medlemskap i NATO, kommer ett ryskt angrepp på Finland att behandlas som ett angrepp på alla NATO-medlemmar. Trots detta är Finland fortfarande på sin vakt, med minnet av Joseph Stalins invasion 1939 fortfarande färskt i nationens minne.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juli

President Biden pekar på fördelarna med sina politiska åtgärder i South Carolina

President Biden underströk den ekonomiska agendan han tror har gynnat alla väljare, oavsett om de röstade på honom, och nämnde republikanska lagstiftare som har attackerat hans politik men vars väljare har dragit nytta av miljarder i federal finansiering. I ett tal på en tillverkningsanläggning i South Carolina påpekade Biden att många republikanska lagstiftare hade röstat för hans politik, inklusive den tvärpolitiska infrastrukturakten och CHIPS Act för att stärka halvledarproduktionen. Han tackade senator Lindsey Graham, republikan från South Carolina, som hade röstat för båda lagförslagen. Biden sa att hans politik hade skapat cirka 14 000 jobb i delstaten.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 juli

Kokain hittat på Vita huset, utredning pågår

USA:s hemliga tjänst utreder efter att kokain hittades på Vita huset på söndag. Det vita pulvret hittades nära ett område där besökare till West Wing lämnar sina mobiltelefoner, vilket ledde till en kort evakuering av Vita husets område. President Biden och första damen Jill Biden var inte hemma vid tillfället, de tillbringade helgen på Camp David. Det finns ingen indikation på att någon använde kokainet på Vita huset. Detta är inte första gången som olagliga droger har hittats i exekutivbyggnaden.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 6 juli

Kristersson möter Biden, hoppas på Natomedlemskap

Statsminister Ulf Kristersson (M) beskrev sitt möte med USA:s president Joe Biden i Vita huset som mycket bra. Kristersson framhöll att Sverige gör allt för att inträde i försvarsalliansen ska vara möjligt. President Biden uttryckte att USA stödjer Sveriges Natomedlemskap och att Sverige kommer att stärka alliansen. Kristersson har dock inte gett upp hoppet om att Sverige ska bli godkänt som medlem i försvarsalliansen vid Natomötet i Vilnius, trots att Turkiet inte har bekräftat att de kommer att godkänna Sveriges medlemskap.

Direktlänk Dela Borås Tidning fördjupade 6 juli

Statsminister Kristersson möter USA:s president Biden före potentiellt Nato-inträde

Statsminister Ulf Kristersson (M) hade ett möte med USA:s president Joe Biden i Vita huset, där han beskrev mötet som ´mycket, mycket bra´. Biden uttryckte sitt fulla stöd för Sveriges inträde i Nato, men Kristersson konstaterade att ingenting är klart än. Trots Turkiets motstånd mot Sveriges medlemskap, ger Kristersson inte upp hoppet om att Sverige blir en ny Natomedlem den 11-12 juli. Mötet med Biden varade en timme och deltagare inkluderade bland andra den nationelle säkerhetsrådgivaren Henrik Landerholm, utrikesminister Tobias Billström (M) och Sveriges ambassadör Karin Olofsdotter.

Direktlänk Dela Barometern OT fördjupade 5 juli

President Bidens utmanare önskar debattera inför 2024, men ignoreras

President Bidens primära utmanare, inklusive Robert F. Kennedy Jr. och Marianne Williamson, har uttryckt sin önskan att debattera honom inför 2024, men deras uppmaningar har i stort sett ignorerats av Vita huset och har inte fått stöd bland progressiva medlemmar i kongressen. Demokratiska strateger ser liten anledning för Bidens kampanj att gå med på debatter som kan lyfta hans marginella motståndare. Jim Kessler, en demokratisk operatör, sade att Kennedy och Williamson inte har förtjänat rätten att debattera en sittande president. Bidens progressiva allierade i kongressen har generellt omfamnat hans administration eller åtminstone varit villiga att kompromissa med den.

Direktlänk Dela Celeb Magazine fördjupade 5 juli

USA stöder Sveriges NATO-medlemskap, men Turkiet blockerar

USA:s president Biden stöder Sveriges planer på att gå med i NATO, men processen har stannat upp på grund av Turkiets motstånd. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har blockerat Sveriges medlemskapsansökan, med anklagelser om att Sverige har gett skydd åt kurdiska exil och flyktingar anknutna till det kurdiska arbetarpartiet, som Turkiet anser vara en terroristgrupp. Alla andra NATO-medlemmar har godkänt Sveriges medlemskap, med undantag för Ungern, vars utrikesminister sade att hans land skulle godkänna när Turkiet hade gjort det. USA:s tjänstemän insisterar på att deras stöd för försäljningen av nya F-16 stridsflygplan och uppgraderingspaket till Erdogan inte är kopplat till hans ståndpunkt om Sverige.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 juli

Elon Musk kritiserar President Bidens förslag om högre skatter för superrika

Miljardären Elon Musk kritiserade president Bidens senaste uppmaning till högre skatter för de rikaste amerikanerna på tisdagen och menade att den demokratiska ledaren inte skulle riskera att stöta sig med rika kampanjbidragsgivare. Musk hävdade att lägre inkomsttagare i USA skulle känna bördan av ytterligare skatteåtgärder. Biden har upprepade gånger krävt införandet av en miljardärsskatt sedan han tillträdde 2020. Musk har indikerat att han planerar att stödja republikanska presidentkandidaten och Floridas guvernör Ron DeSantis i valet 2024.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 20 juni

President Biden och premiärminister Sunak möts för att diskutera ekonomi, AI och Ukraina

President Biden och Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak träffades på torsdagen för att diskutera ekonomiskt samarbete, artificiell intelligens och kriget i Ukraina. Sunak, som är 43 år och har varit i tjänst sedan oktober, är under press att etablera post-Brexit Storbritannien som en kompetent och pålitlig global aktör. Han vill stärka ekonomiska band i väst för att motverka gemensamma fiender, som Kina. Sunak är bekymrad över frågor som väcks av AI, ett område där utvecklingen går snabbare än ansträngningarna att reglera dem. Även om ekonomiska frågor är högst upp på Sunaks agenda, kommer den ökade striden mellan ukrainska och ryska styrkor samt förstörelsen av en stor damm på Dniprofloden i södra Ukraina på tisdagen troligen att ta upp en stor del av samtalet mellan ledarna.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 8 juni

G7-ledare uppmanar till internationella standarder för AI

Ledarna för världens största ekonomier uppmanade på lördagen till internationella standarder för snabba framsteg inom artificiell intelligens, och klargjorde att satsningen var en prioritet men misslyckades med att komma fram till några betydande slutsatser om hur man ska hantera den framväxande tekniken. Användningen av artificiell intelligens - såsom chatbots, ChatGPT och självkörande bilar - har blivit alltmer utbredd, vilket tvingar beslutsfattare och företagsledare över hela världen att brottas med hur man stöder innovation samtidigt som man sätter upp skyddsräcken för att minska deras potentiella skada, inklusive integritetsattacker, kränkningar av medborgerliga rättigheter, desinformation och oetisk användning av data. I sitt gemensamma uttalande på lördagen erkände ledarna för världens rikaste demokratier som samlats för G7-toppmötet att trots den snabba tillväxten av AI och immersiva tekniker som metaverser har internationella regler som styr deras användning och efterlevnad ´inte nödvändigtvis hängt med´. De sa att även om sådana nya tekniker ger möjligheter att främja hållbarhet och innovation inom olika branscher måste deras utmaningar beaktas tillsammans med fördelarna. Nya tekniker bör styras i enlighet med demokratiska värderingar, skrev de - inklusive rättvisa, ansvarsskyldighet, öppenhet, skydd mot nätmobbning och respekt för integritet och mänskliga rättigheter. Specifikt uppmanade G-7-ledarna till användning av generativ AI, eller produktion av text, bilder och annat innehåll som liknar människoskapade verk. Populariseringen av ChatGPT har väckt oro för generativ AI:s förmåga att skapa mänskliga svar och träna sig självt för att förbättra sin noggrannhet. När demokratier runt om i världen står inför fördjupad polarisering och felinformation varnar vissa experter för att generativ AI kan förvärra politisk splittring genom maskinellt genererat innehåll och göra det svårt för människor att bedöma vilken information som är pålitlig eller faktisk. ´Vi erkänner behovet av att omedelbart ta itu med möjligheterna och utmaningarna med generativ AI, som blir alltmer framträdande i länder och sektorer´, skrev ledarna i toppmötets kommuniké. Ledarna uppmanade också till tekniska standarder för att utveckla ´tillförlitlig´ AI och tillade att ´tillvägagångssätt och politiska instrument för att uppnå den gemensamma visionen och målet med tillförlitlig AI kan variera mellan G7-medlemmarna.´ Samtalen på toppmötet kommer när ledarna själva stakar ut sina egna vägar i sina respektive länder om hur man ska hantera framsteg inom AI. Europeiska unionen diskuterar lagstiftning om reglering av AI. Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen var bland deltagarna här. Vita husets tjänstemän hoppades också att AI-styrning skulle tas upp under G-7 för att diskutera framväxande frågor av potentiell oro. Under en session om den globala ekonomin på fredagen informerade president Biden sina kollegor om ett nyligen hållet möte på Vita huset tidigare denna månad där höga chefer från företag som utvecklar artificiell intelligens som Google och Microsoft diskuterade tekniken. Han gav också en uppdatering om det arbete den amerikanska regeringen gör för att skapa en ram som balanserar riskerna med möjligheterna i tekniken. ´Även andra G-7-ledare talade om denna fråga´, sa Jake Sullivan, Bidens nationella säkerhetsrådgivare, vid en presskonferens på lördagen. ´Jag tror att detta är ett ämne som verkligen uppmärksammas av ledarna för alla dessa viktiga, avancerade demokratiska marknadsekonomier.´ Det finns olika delar i diskussionerna på toppmötet, sa han, inklusive vad varje land beslutar att göra i sina egna länder för att stifta lagar och förordningar om tekniken. De måste också överväga om det finns en global roll. ´Hur kommer vi samman i ett internationellt format för att effektivt försöka anpassa strategier så att vi hanterar denna otroligt snabbrörliga teknik med dessa otroligt långtgående konsekvenser?´ sa han och beskrev diskussionen här som ´en bra början´. G-7-ledarna riktade sina ländernas högsta tjänstemän att samarbeta i frågan och inrätta ´Hiroshima AI-processen´ för att diskutera generativ AI och rapportera tillbaka senast 2023.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare