» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 332 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Qualcomm är ett amerikanskt multinationellt företag som specialiserar sig på att utveckla och tillverka trådlösa kommunikationsprodukter och tjänster. Företaget grundades 1985 och har sitt huvudkontor i San Diego, Kalifornien. Qualcomm är mest känt för sina processorer och chipsets som används i smartphones och andra mobila enheter. De är en ledande aktör inom utvecklingen av 5G-teknik och har bidragit till att driva fram innovationer inom trådlös kommunikation. Utöver detta erbjuder Qualcomm också lösningar för fordonsindustrin, IoT (Internet of Things) och datorplattformar, samt licensierar sina patent till andra företag.

Senaste nytt kring Qualcomm

Nvidia Corp förutspår intäkter över förväntan, aktiekursen ökar

Halvledarföretaget Nvidia Corp, vars chipp anses vara guldstandarden inom AI-industrin, förutspår intäkter över förväntan för det första kvartalet. Bolagets aktier steg med cirka 12% i förhandeln på torsdagen, vilket förde företaget närmare en marknadsvärdering på 2 biljoner dollar. Nvidia-aktier tredubblades under 2023 och har ökat med nästan 40% i år på grund av växande entusiasm över affärspotentialen för artificiell intelligens. Företagets ökade marknadsvärde har gett det betydande inflytande i viktiga index, inklusive S&P 500. Bolaget har också sett stora ökningar i intäkter och vinst i takt med en AI-boom som har drivit efterfrågan på dess chipp.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Samsung och Arm samarbetar för att utveckla nästa generations Cortex-X CPU

Samsung Electronics har meddelat ett partnerskap med brittiska halvledar- och mjukvarudesignföretaget Arm för att utveckla nästa generations Cortex-X CPU. Samarbetet förväntas förbättra processorns prestanda och energieffektivitet, som kommer att tillverkas med Samsung Foundrys senaste Gate-All-Around (GAA) processnod. Detta markerar det första steget i en långsiktig förståelse mellan företagen för att ´uppfinna om´ 2-nanometer GAA för nästa generations datacenter och infrastruktursilikon. De kommer också att arbeta tillsammans på en ny AI-chiplet-lösning.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade igår

Intel siktar på att bli chip-tillverkare för väst

Stora företag som Nvidia och Qualcomm kommer sannolikt att samarbeta med Intel för förpackning och/eller waferkapacitet. Detta tycks gå obemärkt förbi. Tre huvudskäl till att vara optimistisk för Intel: ledarskapet av VD Pat Gelsinger, företagets starka ekosystem och Intels ambitiösa foundry-verksamhet. Open AI:s VD Sam Altman har nyligen uppmanat till upp till 7 biljoner dollar för att utveckla kiselchipstillverkningskapacitet som kan driva artificiell intelligens. Intel siktar på att vara chip-tillverkaren för väst, medan Altman vill omforma den globala leveranskedjan och industrin för AI-chips. Det är kanske dags att fråga om det är en tillfällighet att Altman, Microsofts VD Satya Nadella, USA:s handelsminister Gina Raimondo och en mängd globala halvledarledare kommer att samlas på onsdag på Intels foundry-event i San Jose, Kalifornien.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade igår

PFN byter till Samsung för produktion av AI-chip

Preferred Networks (PFN) har samarbetat med TSMC sedan 2016, men har beslutat att producera sina nästa generations AI-chip på Samsungs 2 nm-noder. Trots att TSMC för närvarande har fler 2 nm-kunder, kan PFN:s byte signalera en omvändning till Samsungs fördel, då det japanska företaget har nära band med Intel och Nvidia. Samsung erbjuder redan GAAFET-transistorteknik på sina 3 nm-noder, men försöker fortfarande förbättra avkastningen. TSMC har ännu inte implementerat GAAFET-teknik i de senaste N3-noderna, men avkastningen är tydligen överlägsen.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 16 februari

Microsoft meddelar årlig uppdatering av Windows 11, inget Windows 12 släpp

Microsoft har meddelat den årliga uppdateringen för Windows 11, kallad Windows 11 24H2, i ett nyligen blogginlägg. Trots spekulationer om en potentiell Windows 12-release har Microsoft valt att förbättra sitt befintliga operativsystem med många nya funktioner och förbättringar. Uppdateringen, som för närvarande är tillgänglig för Windows Insiders i Dev Channel, visar Microsofts avsikt att främja AI-förmågor. Nyckelfunktioner inkluderar stöd för hörapparater, mikrofontestning, introduktionen av Copilot, förbättringar av aktivitetsfältet och systembrickan, samt förbättringar inom Bluetooth, grafik och mer. Uppdateringen är också utformad för att integreras med de senaste chipseten från ledande tillverkare som AMD, Intel och Qualcomm.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 12 februari

Nvidia, Taiwan Semiconductor och Microsoft: Tre tillväxtaktier att köpa nu

Nvidia kan snart överträffa både Alphabet och Amazon i börsvärde och närma sig en värdering på 2 biljoner dollar. Företaget har sett en enorm efterfrågan på artificiell intelligens (AI), vilket har lett till en blomstrande datacenterverksamhet. Nvidia förväntar sig att rapportera en rekordomsättning på 20 miljarder dollar i det fjärde kvartalet 2024. Taiwan Semiconductor Manufacturing, en tillverkare av halvledare, har också sett en ökad efterfrågan på grund av AI och globala 5G-utbyggnader. Microsoft, som implementerar AI-lösningar för sina kunder, väntas bli det första företaget med ett börsvärde på 4 biljoner dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 februari

Under det senaste året har genererade bilder och videor som presenteras som verkliga blivit ett stort problem, med sociala medier som översvämmas av falska bilder av kändisar. Nyligen har sociala medieplattformen Meta och AI-företaget OpenAI tillkännagivit att de kommer att börja inkludera etiketter eller vattenmärken på bilder som genereras med AI. Detta för att hjälpa till att identifiera AI-genererat innehåll och bekämpa spridningen av deepfakes. Google ansluter sig också till Koalitionen för innehållsursprung och äkthet (C2PA) för att stödja trycket på ´innehållsreferenser´ med genererat innehåll.

Hindustan Times fördjupade 9 februari

Nästa generations AI-PC-försändelser förväntas fördubblas av IDC till 2027

Analytikerföretaget IDC förutser att nästa generations AI-PC-försändelser kommer att fördubblas av hårdvaruaktiverade AI-PC:er fram till 2027, vilket utgör nästan 60% av alla PC-system som levereras vid den tidpunkten. AMD och Intel har båda processorer på marknaden med neurala bearbetningsenheter (NPU) som är avsedda för AI-arbetsbelastningar. IDC har skapat tre klasser av NPU-aktiverade AI-PC:er: hårdvaruaktiverade AI-PC:er, nästa generations AI-PC:er och avancerade AI-PC:er. IDC förväntar att hårdvaruaktiverade AI-PC:er kommer att fortsätta att öka de närmaste åren, innan nästa generations AI-PC:er tar över 2027.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 9 februari

Arm Holdings aktier rusar på starka prognoser för AI-teknik

Aktierna i brittiska chiptillverkaren Arm Holdings steg med mer än 55% på torsdagen, drivet av starka prognoser för efterfrågan på företagets teknik för att designa chip för artificiell intelligens. Detta skulle ge företaget ett marknadsvärde på över 100 miljarder dollar. Företagets teknik används inte direkt i AI-arbetet, men företag som Nvidia väljer det för centrala processorer som kompletterar deras AI-specifika chip. Arm säljer ritningar och annan immateriell egendom för att skapa datorchip som driver de flesta av världens mobiltelefoner, inklusive Apple.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 8 februari

Explosiv tillväxt förväntas på marknaden för AI-PC och AI-smartphones

Enligt analysföretaget Gartner kommer marknaderna för AI-datorer och AI-smartphones att explodera 2024 och 2025. Det förväntas att smarttelefontillverkare kommer att leverera cirka 240 miljoner AI-smartphones 2024, medan AI-PC-leverantörer kommer att leverera 54,5 miljoner enheter samma år. AI-PC är bärbara och stationära datorer utrustade med neurala processorer (NPU) för att hantera AI-uppgifter. Intel, AMD och Qualcomm erbjuder eller förbereder att erbjuda chips med inbyggda NPU. AI-smartphones är smartphones med processorer och neurala motorer tillräckligt kraftfulla för att köra AI-uppgifter. Trots detta finns det ännu inga verkligt imponerande användningsfall för AI-PC eller AI-smartphones som gör dem värda att köpa över deras motparter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 februari

Indisk AI-baserad hushållsapparatföretag upliance.ai samlar in 34 crore rupier i seed-finansiering

upliance.ai, Indiens första AI-drivna hushållsapparatföretag, har samlat in ett seed-runda på 34 crore rupier till en värdering av 143 crore rupier. Rundan leddes av Khosla Ventures, som har investerat i flera AI-inriktade startups. upliance.ai planerar att öka sin omsättning till 150 crore rupier 2024 och skala upp produktionen till 20 000 enheter per år under de närmaste sex månaderna. Företaget lanserade sin första apparat 2023, en AI Cooking Assistant som integrerar både maskininlärning och AI för att automatisera matlagningsuppgifter.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 8 februari

MoveInSync revolutionerar pendling för anställda i Indien

Deepesh Agarwal och Akash Maheshwari, grundare av MoveInSync, har revolutionerat pendling för anställda i Indien. Deras flaggskeppslösning, Employee Transportation Solution (ETS), är en SaaS-lösning som spårar anställdas taxianvändning, tillhandahåller automatiserad fakturering med minskade avvikelser och har säkerhetsfunktioner för kvinnliga passagerare. Lösningen ger transportadministratörer fullständig kontroll och synlighet över sina transportoperationer i realtid. MoveInSync har fått finansiering från bland annat Saama Capital, Athera Ventures och Qualcomm, och nyligen investerade Bessemer Venture Partners 15 miljoner dollar. En del av denna finansiering kommer att användas för att expandera MoveInSyncs internationella närvaro i marknader som Filippinerna, Sydafrika och Mellanöstern.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 februari

Qualcomm och Microsoft samarbetar för att utveckla Windows 11.5 med AI-funktioner

Qualcomm har offentligt bekräftat sitt samarbete med Microsoft på en ny version av Windows, kallad Windows 11.5, med avancerade AI-möjligheter. Den nya versionen, som förväntas lanseras i mitten av 2024, kommer att drivas av Qualcomms Snapdragon X Elite-processor och kommer att användas i en rad innovativa enheter, inklusive bärbara datorer från ledande märken som Dell och HP. Denna nya generation av Windows är tänkt att revolutionera sättet vi interagerar med våra datorer och låsa upp en ny era av produktivitet.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 5 februari

Samsungs senaste smartphone Galaxy S24 Ultra har AI-verktyg och höga specifikationer

Samsungs senaste smartphone, Galaxy S24 Ultra, kommer med en mängd avancerade AI-verktyg för att förbättra text, bilder, video och sökning. Med en kombination av Samsungs och Googles senaste AI, är den en av de mest kapabla telefonerna på marknaden. Den har en platt skärm och nya titansidor, vilket gör den starkare och mer hållbar. Telefonen har också Qualcomms senaste toppmoderna chip, Snapdragon 8 Gen 3, vilket ger en 20% hastighetsökning och större strömeffektivitet. Telefonen innehåller också återvunna material och Samsung erbjuder inbytes- och återvinningsprogram för gamla enheter.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 februari

Apple planerar att lägga till generativa AI-funktioner till iPhone och andra produkter

Apple planerar att lägga till generativa AI-funktioner till iPhone och andra produkter senare i år, enligt företagets VD Tim Cook. Cook antydde att en AI-annonsering är planerad för detta år under ett samtal med analytiker efter att företaget rapporterat sina resultat för det första kvartalet. Trots att generativ AI har blivit ett hett samtalsämne inom teknikindustrin, har Apple varit försiktiga med att öppet diskutera sina planer på att införa generativa AI-funktioner till iPhone, Mac och sina populära tjänster. Experter förutser att Apple kommer att visa avancerade generativa AI-funktioner med iOS 18, en ny version av sitt mobila operativsystem som driver iPhone.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 4 februari

Alphabet rapporterar stora intäkter, Amazon avbryter iRobot-affär, Google släpper Android 14-uppdatering

Alphabet, Google´s moderbolag, rapporterade en intäkt på 83,3 miljarder dollar för Q4 och en total årsintäkt på 307 miljarder dollar, en ökning med 9% från 2022. Sökningar och YouTube-prenumerationer bidrog mest till tillväxten. Amazon har avbrutit sin affär med iRobot, vilket kommer att lösa alla utestående frågor samt en uppsägningsavgift på 94 miljoner dollar. Google har släppt en uppdatering av Android 14, men endast för ägare av Google Pixel 5a. Med Gen AI försöker Google förbättra Maps genom att tillåta användare att skriva frågor eller välja från fördefinierade alternativ.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 3 februari

Qualcomm tävlar med Intel och AMD på PC CPU-marknaden

Qualcomm planerar att konkurrera med Intel och AMD på PC CPU-marknaden från augusti/september 2024. Företaget kommer att ha sina första PC-processorer redo för framtida Windows AI-enheter. Cristiano Amon, företagets VD, avslöjade nyheten vid Q1 2024 intäktskonferensen. Microsoft planerar att släppa nästa Windows detta år, troligen i augusti/september perioden, och operativsystemet kommer inte bara att innehålla en väsentlig AI-del för att förbättra upplevelsen av interaktion med Windows, men teknikjätten Redmond utforskar också olika kapabiliteter där denna Windows-version också kan bytas till Windows on Arm. Framtida Surface laptops kommer att använda processorerna designade av Qualcomm, specifikt för att stödja Windows on Arm.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 2 februari

Qualcomm förväntas avslöja Snapdragon 8 Gen 4-processor med banbrytande teknik

Qualcomm förväntas avslöja sin Snapdragon 8 Gen 4-processor i oktober, vilket markerar ett betydande språng i mobil bearbetningsteknik. Den kommande chippet, med kodnamnet ´Tongzi´, förväntas höja prestandaförväntningarna i flaggskeppssmartphones, potentiellt inklusive Galaxy S25 Ultra. Snapdragon 8 gen 4 kommer sannolikt att använda Qualcomm´s egna CPU-kärnor, vilket är en avvikelse från Arm Cortex-kärnorna som används i tidigare iterationer. Snapdragon 8 Gen 4 förväntas integrera Adreno 830 GPU, vilket lovar betydande förbättringar i grafikrendering och spelupplevelser. Chippet bygger på TSMC:s avancerade 3nm process teknik, vilket bidrar till imponerande prestandamått. Vi borde börja se enheter som levereras med Qualcomm´s kommande flaggskepps SoC i slutet av 2024.

Direktlänk Dela My Mobile fördjupade 2 februari

Microsofts kvartalsresultat överträffar förväntningar, tekniksektorstrateg diskuterar företagets AI-potential

Microsoft redovisade nyligen sina senaste kvartalsresultat och visade att intäkterna ökade med nästan 18% jämfört med föregående år till 62,02 miljarder dollar, vilket överträffade Wall Streets förväntningar på 61,14 miljarder dollar. Den personliga datorsegmentet av denna verksamhet, som inkluderar Windows, Surface, Bing och Xbox, bidrog med 16,89 miljarder dollar i intäkter, vilket slog Wall Streets förväntningar på 16,79 miljarder dollar. Med AI-drivna datorer uppstår frågor om Microsofts PC-försäljning och hur företaget kommer att agera framöver med denna nya teknik. Ted Mortonson, tekniksektorstrateg på Baird Technology Desk, ger insikt i Microsofts potential med AI-drivna datorer och vilken inverkan det kan ha på försäljningen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

Överanvändning av ´AI´ i teknikbranschen riskerar att urvattna begreppet

Teknikföretag använder allt oftare begreppet ´AI´ i sin marknadsföring. Google använde termen flitigt vid lanseringen av Pixel 8, Microsoft Edge beskrivs nu som en ´AI browser´ i Play Store, och Samsung har introducerat Galaxy AI. Denna överanvändning kan dock riskera att begreppet blir uttjatat och urvattnat. Trots att tekniken bakom AI, såsom maskininlärning och neuronnät, används flitigt, har exempelvis Google inte tidigare kallat sina produkter för ´AI-produkter´. Endast Apple verkar hittills ha undvikit att använda termen ´AI´ i sin marknadsföring.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 30 januari

AI-chipmarknaden förväntas växa till nästan 300 miljarder dollar till 2034

Artificiell intelligens (AI) förändrar världen i en snabb takt, med mer komplexa träningsalgoritmer som kräver mer beräkningskraft. För att hålla jämna steg med denna tillväxt krävs hårdvara för AI-applikationer som inte bara är skalbar, utan också kan hantera allt mer komplexa modeller. IDTechEx förutspår att tillväxten av AI, både för träning och inferens inom molnet och inferens vid kanten, kommer att fortsätta under de kommande tio åren. Intel, Samsung och TSMC är de enda företagen som kan producera 5 nm-chip. TSMC är längst fram med att säkra beställningar för 3 nm-chip och har en global marknadsandel för halvledarproduktion på cirka 60%.

Direktlänk Dela Dataquest India fördjupade 30 januari

OpenAI:s VD söker allianser med Samsung och SK hynix

Sam Altman, VD för OpenAI, besökte Seoul förra veckan för att hålla möten med höga chefer för Samsung Electronics och SK hynix, världens två största tillverkare av minneschips. Besöket väcker spekulationer om att Altman söker allierade för att utmana Nvidia, den ohotade marknadsledaren för AI-chips. För Samsung och SK skulle en eventuell allians ge dem möjlighet att förbättra sin position i den intensiva konkurrensen om nästa generations chips.

Direktlänk Dela The Korea Herald fördjupade 28 januari

Investera i VanEck Semiconductor ETF kan bygga upp betydande besparingar på lång sikt

Ett av de hetaste investeringsteman under det senaste året var artificiell intelligens (AI). Varje av de ´Magnificent Seven´-aktierna spelar en stor roll i AI-rörelsen och hjälpte till att driva Nasdaq Composite till en ökning på över 40% förra året. Halvledartillverkaren Nvidia var kanske det mest granskade företaget bland megacap-teknik. År 2023 bevittnade företaget en rekordefterfrågan på sina grafikprocessorer (GPU:er) och aktien sköt i höjden med nästan 240%. Men att investera i enskilda aktier är inte för alla. Vissa investerare föredrar att ta en mer passiv strategi, som att äga indexfonder. Om du är intresserad av att investera i halvledarindustrin, men föredrar att inte välja specifika aktier, kan VanEck Semiconductor ETF (SMH) vara ett lämpligt alternativ. Att investera bara 300 dollar per månad i denna börsnoterade fond (ETF) kan hjälpa dig att bygga upp hundratusentals dollar i besparingar på lång sikt -- kanske till och med mer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 januari

Köp detta otroligt billiga artificiella intelligens (AI) aktie innan det börjar stiga som Nvidia

Företag som gynnas av spridningen av artificiell intelligens (AI) har skjutit i höjden under det senaste året, men deras imponerande vinster innebär att de inte längre är billiga. Nvidia är ett bra exempel på hur en AI-driven uppgång har höjt värderingarna av halvledarföretag som utnyttjar denna teknik. Nvidias värderingar är betydligt högre än Nvidias femåriga försäljningsmultiplikator på 20. Men företaget som hjälpt Nvidia att dominera AI-chipmarknaden har inte fått mycket kärlek från marknaden. Aktier i Nvidias produktionspartner Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) har bara ökat med 25% under det senaste året. TSMC:s aktie är dock mycket billigare än Nvidia och handlas till 8,6 gånger försäljningen. TSMC:s aktie kanske inte förblir billig länge, särskilt efter dess senaste kvartalsresultat som pekar mot en stor vändning i företagets framtid 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

TSMC kan följa Nvidias fotspår och börja stiga tack vare AI

Företag som gynnas av spridningen av artificiell intelligens (AI) har stigit kraftigt under det senaste året, men deras imponerande vinster innebär att de inte längre är billiga. Nvidia är ett bra exempel på hur en AI-driven uppgång har höjt värderingarna för halvledarföretag som utnyttjar denna teknik. Aktier i Nvidias fabrikspartner Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) har dock bara stigit med 25% under det senaste året. Aktien är dock fortfarande mycket billigare än Nvidia. TSMC:s aktie kan dock inte förbli billig länge, särskilt efter dess senaste kvartalsresultat som pekar mot en stor vändning i företagets framtid 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 januari

Apple arbetar med generativ AI för sina iDevices

Apple arbetar på att lägga till generativ AI på sina iDevices, men på grund av tekniska begränsningar och nuvarande användning av tekniken kommer det troligen inte att vara en stor funktion av iOS inom en snar framtid. Även om Apple inte har anslutit sig till den senaste vågen av generativ AI-propaganda, har maskininlärning varit och fortsätter att vara en nyckelförmåga för företaget. Apple har nyligen köpt AI-företag och utvecklat sina egna stora språkmodeller för att kunna leverera. Dess hårdvarufördel ligger i neurala bearbetningsenheter (NPU) i Apples hemgjorda kisel som hanterar befintliga AI-implementeringar. Apple kan dock tvingas göra hårdvarukoncessioner när det gäller minne.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 25 januari

AI-dominerad aktiemarknad 2023: Nvidia och ETF:er som attraktiva investeringsalternativ

Artificiell intelligens (AI) dominerade aktiemarknadstemat 2023. Nvidia upplevde en ökning i efterfrågan på sina datacenterchips designade för att bearbeta AI-uppgifter, och dess aktie steg med 239% under året. Andra populära AI-företag som Microsoft, Amazon och Alphabet levererade också marknadsslående avkastning. C3.ai, världens första fristående företags-AI-företag, såg sina aktier öka med 157% 2023, men handlas fortfarande 85% under sin högsta nivå någonsin. Istället för att köpa enskilda AI-aktier kan investerare köpa en börsnoterad fond (ETF) inriktad på AI. Två bra alternativ är Global X Artificial Intelligence and Technology ETF (AIQ) och Global X Autonomous and Electric Vehicle ETF (DRIV). AIQ äger 86 olika aktier, inklusive Nvidia, Alphabet och Amazon. DRIV fokuserar specifikt på AI-möjligheter kring elbilar och självkörande teknik och äger 76 olika aktier, inklusive Nvidia, Alphabet och Tesla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 23 januari

AI: årets tema på World Economic Forum

Årets World Economic Forum i Davos, Schweiz, hade AI som huvudtema. Salesforce medgrundare och VD Marc Benioff pratade om en framtid med ´digitala människor´. År 2024 förväntas AI integreras djupare i arbetsplatser och internet, vilket kan leda till att företag inom AI går från förluster till vinst. Stora spelare som Microsoft, Alphabet och Amazon kommer troligen att bli ännu mer mäktiga och lönsamma tack vare AI-utvecklingen. Workday med-VD Carl Eschenbach, HP VD Enrique Lores, Qualcomm VD Cristiano Amon och tech-investeraren och Black Eyed Peas-stjärnan will.i.am delade också sina tankar och insikter om AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 januari

Samsung avslöjar nya Galaxy S24-serien, kan börja ta betalt för AI-funktioner

Samsung har avtäckt sin nya Galaxy S24-serie, inklusive S24 Ultra, S24 Plus och S24, vid sitt Unpacked-event. Telefonerna har en ny och elegant design, smarta funktioner och Galaxy AI, en AI-driven upplevelse designad för att förbättra intelligensen och effektivisera den mobila användarupplevelsen. Galaxy AI-upplevelsen är för närvarande gratis på dessa telefoner och det finns planer på att leverera den till äldre modeller, men Samsung kan komma att ta betalt för denna tjänst i framtiden. Enligt en rapport från Android Central, kommer Galaxy AI vara tillgängligt gratis på stödda enheter fram till slutet av 2025.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 20 januari

World Economic Forum (WEF) i Davos, Schweiz, präglades av diskussioner kring artificiell intelligens (AI). Teknikföretag som AWS, C3.ai, Infosys, IBM, Builder.ai, Cisco, Qualcomm och Salesforce dominerade evenemanget. Samtalen kring AI handlade bland annat om automatisering av uppgifter, omskolning av arbetskraft och mänsklig förstärkning. BlackRock COO, Rob Goldstein, avslöjade att företaget introducerar AI-copiloter till sin personal. Microsoft sparade 100 miljoner dollar i sin kundtjänst genom att implementera AI, medan Automation Anywhere minskade kundtjänstkostnaderna med 40%.

Business Insider fördjupade 20 januari

Framstående ledare diskuterar AI:s framsteg och framtida förväntningar

Framsteg inom artificiell intelligens (AI), särskilt generativ AI, har varit en stor nyhet under 2023 och förväntas fortsätta vara en het fråga under 2024. Ledare och toppchefer inom branschen diskuterade framstegen inom AI och förväntningarna inför det kommande året vid World Economic Forum i Davos, Schweiz. Dessa framsteg har haft stor inverkan på arbetet inom Bill och Melinda Gates Foundation. Flera företagsledare, inklusive de från Nasdaq, Bank of America, Verizon Communications, Novartis, Cisco, Salesforce, Qualcomm, Microsoft, C3.ai, Williams-Sonoma och musikern och entreprenören will.i.am, delade sina tankar om AI:s påverkan och framtida tillämpningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 januari

OpenAI:s VD Sam Altman försöker samla in miljarder för att utveckla globalt nätverk av chipfabriker

En ny rapport från Bloomberg hävdar att OpenAI:s VD Sam Altman samlar in miljarder för att utveckla ett globalt nätverk av chipfabriker. Dessa fabriker skulle arbeta tillsammans med toppchiptillverkare för att hantera beräkningarna bakom AI-modeller som ChatGPT och DALL-E. Nvidia, vars värde översteg 1 biljon dollar förra året, har nästan monopol på denna marknad. SoftBank Group och AI-företaget G42 från Abu Dhabi har rapporterats vara i samtal om att sätta in pengar i Altmans projekt.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 19 januari

Samsung satsar stort på AI med lanseringen av Galaxy S24 och Galaxy Ring

Samsung satsar stort på artificiell intelligens (AI) för att återfå sin position som världens ledande smartphone-tillverkare. Företaget lanserar sin senaste flaggskeppsproduktfamilj, Galaxy S24-serien, som inkluderar AI-förbättringar från både Samsung och Googles moderbolag Alphabet Inc. Dessa inkluderar bland annat en live-översättningsfunktion för samtal och ett nytt sökverktyg. Samsung avslöjade också sin kommande hälsoövervakningsenhet, Galaxy Ring, som är tänkt att utmana Apples dominans inom hälso-tech-sektorn. Samsung samarbetar med Google, Microsoft och Qualcomm för att stärka sin AI-satsning.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 18 januari

Samsung och Qualcomm lanserar Galaxy S24-serien med avancerad AI

Samsung och Qualcomm har lanserat Samsung Galaxy S24-serien, som drivs av Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform. Lanseringen markerar en milstolpe i det strategiska partnerskapet mellan de två företagen. Den nya serien introducerar Galaxy AI, som utnyttjar Snapdragon 8 Gen 3 för att möjliggöra omfattande och personliga AI-upplevelser. Chris Patrick, Senior Vice President och general manager för mobilhandenhet på Qualcomm Technologies, och Inkang Song, VP och chef för teknikstrategiteamet på Samsung Mobile, uttryckte stolthet över partnerskapet och framstegen.

Direktlänk Dela TelecomTV fördjupade 18 januari

Samsung lanserar AI-drivna Galaxy S24-enheter

Samsungs nästa generations flaggskepp Galaxy S24-enheter siktar på att ta meddelanden, foton och spel till nästa nivå med artificiell intelligens (AI). På sitt årliga Samsung Galaxy Unpacked-evenemang visade företaget upp sina Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ och Galaxy S24-smartphones, som de säger kommer att inleda nästa era av hur människor använder sina smartphones. Genom att införliva generativ AI i själva enheten, snarare än att förlita sig på molnet, kan Samsung minska fördröjningstiden och erbjuda bättre upplevelser. Dess nya Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform utnyttjar också generativ AI och dess kraftfulla AI-motor. Många av Samsungs befintliga funktioner får också en AI-boost, inklusive live översättning, realtidsöversättning i 13 språk på tangentbordet, och uppgraderingar till Samsung Notes. Galaxy S24 Ultra har också uppgraderade kamerafunktioner, inklusive ett nytt 5x optiskt zoomobjektiv som arbetar med 50MP-sensorn för att förstora upp till 10 gånger.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 18 januari

Samsung presenterar nya Galaxy S24-serien med avancerade AI-funktioner

Samsung har presenterat sina nya flaggskeppstelefoner Galaxy S24-serien, som är packade med AI-funktioner designade för att hjälpa användarna skapa de bilder de vill ha. Telefonerna, som presenterades vid Samsungs ´Unpacked´-event, är bland de första personliga elektroniska enheterna på marknaden med en ny våg av AI-smarthet, inklusive ny generativ AI-processorkraft. Funktionerna inkluderar att flytta och ändra storlek på ämnen, skapa porträttämnen genom att sudda objekt i förgrunden och bakgrunden, AI-genererade redigeringsförslag, förhandsgranska HDR-effekter live, skilja mellan ämnesrörelse och kameraskak för bättre nattfoton och video och omedelbar slowmotion-effekt på video man redan tagit.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 17 januari

Företag förväntar sig att generativa AI-investeringar börjar betala av sig 2024

2023 var året då företag investerade stort i generativ AI. Nu förväntas dessa investeringar börja betala av sig 2024. Företag som Microsoft, Google, Samsung, Volkswagen och Mercedes snabbar på att tjäna pengar på sina generativa AI-erbjudanden eftersom intresset för tekniken fortsätter att vara högt. Analytiker hos UBS:s Global Research and Evidence Lab förväntar sig att marknaderna kan ta fart från 2025 till 2027 när fler tillämpningar av tekniken börjar utnyttja dess funktioner. Samsung lanserade nyligen sin linje av Galaxy S24-smartphones med företagets Galaxy AI-paket av generativa AI-funktioner, inklusive liveöversättning och fotoredigeringsfunktioner. Microsoft meddelade att de kommer att börja sälja prenumerationer på en konsumentversion av sin Copilot AI-assistent för 20 dollar per månad och användare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 januari

Samsung lanserar Galaxy S24 Ultra med AI-funktioner

Samsung har lanserat sitt nya flaggskepp Galaxy S24 Ultra, som liknar föregångaren men har flera nya AI-funktioner. En av de mest anmärkningsvärda är en AI-tolk som kan översätta telefonsamtal i realtid mellan användare som inte talar samma språk. Andra AI-funktioner inkluderar en chattassistent, en anteckningsassistent och en transkriberingsassistent. Samsung kommer också att använda Googles AI-modell Gemini. S24 Ultra är byggd i titan och har det senaste Qualcomm-chipet Snapdragon 8 Gen 3.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 17 januari

Samsung att lansera ´Galaxy AI´ på ´Galaxy Unpacked 2024´-evenemanget

Samsung kommer att presentera sin nya artificiella intelligens (AI) på evenemanget ´Galaxy Unpacked 2024´ på onsdag. Företaget beskriver ´Galaxy AI´ som ´en omfattande mobil AI-upplevelse´. Samsung släppte en generativ AI vid namn Gauss i november. Evenemanget förväntas också innebära lanseringen av Galaxy S24-telefonlinjen, som troligtvis kommer att inkludera Galaxy AI. Denna lansering kommer vid en kritisk tidpunkt då International Data Corporation rapporterade att Apple skickade fler telefoner än Samsung 2023. ´Galaxy Unpacked´ börjar klockan 10 PT, 13 ET och kommer att sändas live på Samsung.com, Samsung Newsroom och Samsungs YouTube-kanal. Galaxy S24 förväntas ha tre modeller, S24, S24 Plus och S24 Ultra, och kommer att köras på Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-processorn.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 17 januari

AI PC-racet intensifieras på Consumer Electronics Show

På den årliga Consumer Electronics Show i Las Vegas var AI ett hett ämne. Nyckelspelare inom AI PC-racet som Intel, AMD, Qualcomm och Microsoft var alla närvarande. Intel presenterade sin senaste konsumentchip, Intel Core Ultra, medan AMD presenterade sin nya Ryzen 8040-serie av chips som har en integrerad nätverksbehandlingsenhet för att påskynda AI. Nvidia, som tidigare varit frånvarande från AI PC-racet, försöker nu ändra detta genom att sätta mer fokus på marknadsföring och positionering av AI på PC. De hoppas kunna öka försäljningen av sina GPU:er genom att visa att alla riktiga AI PC:er har en GeForce GPU i sig.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 17 januari

Säkerhetsbrist upptäckt i stora GPU-tillverkares chip

Forskare har upptäckt en säkerhetsbrist i grafikprocessorer (GPU) från flera stora tillverkare, inklusive Apple, Qualcomm och AMD. Bristen, som forskarna kallar ´LeftoverLocals´, kan tillåta en angripare att stjäla stora mängder data från en GPUs minne. GPU:er har inte utvecklats med samma fokus på datasekretess som centrala bearbetningsenheter (CPU), vilket gör dem mer sårbara. För att utnyttja sårbarheten måste angripare redan ha viss tillgång till målmaskinens operativsystem. Forskarna har testat 11 chip från sju GPU-tillverkare och funnit ´LeftoverLocals´ sårbarheten i GPU:er från Apple, AMD och Qualcomm. Apple har bekräftat bristen och meddelat att företaget har skickat ut fixar med sina senaste M3- och A17-processorer.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 16 januari

Microsoft gör förflyttningar för att skydda sin AI-framtid

Microsoft verkar vara oroliga för framtiden för sitt AI-partnerskap med OpenAI och gör diskreta förflyttningar för att skydda sig mot eventuella framtida störningar hos OpenAI. Detta kommer efter att OpenAI:s styrelse oväntat avsatte VD:n Sam Altman i november 2023, vilket skakade Microsoft:s tro på sin AI-partner. Microsoft verkar vara fast beslutna att skydda sin framtid och säkerställa att Copilot kan överleva utan OpenAI om det behövs. Microsoft fortsätter att utveckla sina egna AI-modeller och letar efter sätt att integrera fler open-source LLMs i Copilot. Microsoft:s VD Satya Nadella har betonat hur viktig AI är för företaget.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 16 januari

Barclays uppgraderar Coherent, NXP Semiconductors, Western Digital och Camtek

Investeringsföretaget Barclays har uppgraderat Coherent, NXP Semiconductors, Western Digital och Camtek, och uppmanar investerare att köpa ´den andra vågen´ av artificiell intelligens. Barclays tror att investerarnas fokus redan har flyttat till 2025, där de förväntar sig en stark positiv böjning för de flesta slutmarknader. Coherent uppgraderades till övervikt från jämvikt på Barclays, medan dess pris mål ökades till $60 från $38. NXP uppgraderades till övervikt och dess pris mål höjdes till $260 från $200. Western Digital och Camtek höjdes också till övervikt från jämvikt och deras pris mål ökades till $65 och $82 från $45 och $65 respektive.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 16 januari

Ny marknadsanalysrapport släppt för maskininlärnings- och AI-marknaden

En ny marknadsanalysrapport som fokuserar på maskininlärnings- och AI-marknaden har släppts av Stats N Data. Rapporten ger en detaljerad utforskning av den globala maskininlärnings- och AI-marknaden och dess undersegment, med inkomstprognoser och strategiska insikter som kan driva affärsframgång i tjänsteindustrin under de kommande åren. Några av de stora företagen som påverkar denna marknad inkluderar AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple, Luminoso och Qualcomm.

Direktlänk Dela Futureofmediaevents.com fördjupade 13 januari

TensorFlow är ett open-source-bibliotek utvecklat av Google, mestadels för djupinlärningsapplikationer men fungerar också bra med traditionell maskininlärning. TensorFlow tar data i form av tensorer, som är flerdimensionella matriser. Det använder dataflödesgrafer för sin verksamhet och använder Python som front-end API. TensorFlow släpptes först till allmänheten 2015 och dess första stabila version släpptes den 11 februari 2017. Sedan dess har det vuxit till att bli ett av de mest använda ramverken för maskininlärning och djupinlärningsapplikationer.

Medium fördjupade 12 januari

Qualcomm satsar på artificiell intelligens på CES

På CES-mässan i Las Vegas framhävde Qualcomms VD, Cristiano Amon, företagets satsning på generativ artificiell intelligens (AI). Amon betonade att företaget har gått från att fokusera på trådlös anslutning till ansluten bearbetning, vilket påvisas av lanseringen av Snapdragon X Elite PC-plattformen förra året. Han framhöll också fördelarna med AI på enheter jämfört med molnbaserad AI, särskilt när det gäller latens och kostnad. Amon påpekade att personliga enheter är mycket mer medvetna om sammanhanget än servrar i ett datacenter.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 12 januari

Intel avslöjar strategi för att gå in på marknaden för fordonskretsar

Intel har avslöjat sin strategi för att gå in på marknaden för fordonskretsar genom att introducera fordonsversioner av sina senaste AI-aktiverade chips, vilket intensifierar konkurrensen med Qualcomm och Nvidia. Företaget är på väg att förvärva Silicon Mobility, ett franskt startup känt för sin system-på-chip-teknologi och programvara för motorstyrning och ombordladdningssystem för elbilar. Kinesiska biltillverkaren Zeekr kommer att vara den första att använda Intels AI-system-på-chip för att förbättra fordonsupplevelser med funktioner som AI-röstassistenter och videokonferenser. Trots att Intel har levererat chips för infotainment-system i 50 miljoner fordon, har det mött hård konkurrens från Nvidia och Qualcomm på detta område.

Direktlänk Dela IT Voice Media fördjupade 12 januari

Innovativa teknikföretag visar upp udda enheter på CES

Teknikföretag visade upp udda enheter och nya innovationer på Consumer Electronics Show i Las Vegas denna vecka, från AI-drivna kuddar som kan minska snarkning till genomskinliga TV-apparater och bilbackspeglar som spårar dina ögon. Händelsen är känd för robotar som vandrar runt på mässgolvet, storslagna presentationer och udda produkter, men det är också en plats för affärsavtal mellan chefer, tillverkare och återförsäljare inom olika branscher. Dessutom kan CES sätta scenen för några av de största tekniktrenderna för året och belysa hur företag tänker vara en del av dessa samtal.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 11 januari

AI i fokus på World Economic Forums årliga möte 2024

Vid det 54:e årliga mötet för World Economic Forum (WEF) i Davos är artificiell intelligens (AI) i fokus. Enligt WEF:s Global Risk Report 2024 utgör desinformation och felinformation genererad av AI risker för kommande val i USA, Storbritannien och Indien. Nyckeltalare kommer att diskutera AI:s inverkan på samhället, inklusive säkerhet, mänsklig interaktion och förtroende, samt dess användning inom olika sektorer och regioner. Globala ledare har uppmanat till internationellt samarbete för att styra AI-utvecklingen mot mänskligt välbefinnande snarare än exploatering.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 11 januari

Honor lanserar Magic OS 8.0 med AI-fokus i Kina

Honor har lanserat Magic OS 8.0 i Kina, företagets nya gränssnitt baserat på Android 14. En av de stora nyheterna är att de har fokuserat mycket på artificiell intelligens och en ´avsiktsbaserad´ AI som försöker förutse vad användaren vill göra. Ett exempel är att om du planerar att träffa en vän senare i veckan kommer Magic OS 8 att föreslå att händelsen läggs till i kalendern och erbjuda förslag på taxi till den överenskomna platsen. Honor samarbetar också med Qualcomm för att lansera en stor språkmodell kallad MagicLM med sju miljarder parametrar. Magic OS 8.0 har släppts i Kina, men det har inte sagts något om en global lansering.

Direktlänk Dela mobil.se fördjupade 11 januari

AI förväntas forma framtidens mobiltelefoner

Artificiell intelligens (AI) är överallt på CES 2024, inklusive i laptops, robotar, babyljudsöversättare och biffbrödrostar, men den mest omedelbara effekten av generativ AI kan vara på våra telefoner. Sameer Samat, general manager och vice vd för Android, Google Play och Wear OS på Google, ser framsteg inom AI som en stor del av mobiltelefonernas framtid. Han jämför smartphones med bilar: man kan inte ta bort grundläggande element som ratten och pedaler och gå direkt till självkörning. Istället handlar det om att leta efter hur AI kan ta över vissa uppgifter på sätt som faktiskt är användbara.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 10 januari

Framsteg inom AI kan förändra gränssnittet för smartphones

Smartphones har funnits i över ett decennium, men mjukvaran som driver dessa enheter har inte förändrats mycket på en grundläggande nivå. Att använda din telefon innebär fortfarande i stor utsträckning att öppna appar för att få saker gjorda. Google ser framsteg inom AI som en stor del av var telefoner är på väg. Detta börjar redan hända på Android i allmänhet och Googles Pixel-telefoner mer specifikt med AI-drivna funktioner som kan skriva om textmeddelanden i en annan ton eller flytta objekt i bilder. Nästa steg kan vara en mer dramatisk förändring av telefonens underliggande gränssnitt. Nya telefoner kommer sannolikt att ha kraftfullare chips designade för att bearbeta den typen av data på enheten snarare än i molnet. Googles senaste Tensor-processor och Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3-chip, som förväntas komma i nya telefoner under 2024, har båda utvecklats med detta i åtanke.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 10 januari

AI-färdigheter prioriteras i Kanadas anställningsprocesser

Enligt Kanadas teknikgemenskap är det en prioritet att hitta personal som kan utveckla AI-baserade produkter eller använda dem för att driva effektiviteter. Detta kommer i kölvattnet av det globala loppet att dra nytta av AI. Jobbannonser visar att Porter Airlines nyligen sökte en AI-ingenjör i Toronto och läkemedelsjätten Johnson & Johnson ville ha en senior dataforskare. Yelp sökte en senior maskinlärningsingenjör i Kanada och Keurig Dr Pepper Canada ville ha en associerad dataforskare i Montreal. Många av jobben fokuserar på generativ AI. Men många tror att AI:s inverkan på anställning fortfarande är långt ifrån sin topp. Öppningar för mjukvaruingenjörer och full-stack-utvecklare har också sett termen dyka upp allt mer. Alik Sokolov, medgrundare och VD för Responsibli, har funnit att fler företag har blivit intresserade av AI under det senaste året, vilket ändrar vissa av de kriterier företag söker vid anställning.

Direktlänk Dela CP24 Toronto´s Breaking News fördjupade 10 januari

Microsoft introducerar Copilot-knappen för AI-assistent på framtida PC-tangentbord

Microsoft har nyligen meddelat att de kommer att introducera en Copilot-knapp på framtida PC-tangentbord för att starta sin AI-assistent. Knappen kommer att placeras bredvid Alt-tangenten nära mellanslagstangenten på höger sida, där många tangentbord för närvarande har en Ctrl-tangent. Copilot-knappen är en föraning om en stor satsning på mer integrerad AI. Dessa maskiner använder de senaste chipp från Intel, AMD eller Qualcomm och har integrerade neurala bearbetningsenheter (NPU:er), vilket innebär att de kan köra fler AI-uppgifter lokalt på PC-hårdvaran. Detta innebär att åtgärderna kan ske mycket snabbare - ingen sekunders fördröjning medan Windows ringer hem till Microsofts datacenter och väntar på ett svar. Framtida AI-funktioner i Microsofts operativsystem kommer att ta en hybridansats, med vissa delar som körs på din PC och vissa som kräver Microsofts datacenter. Detta är nödvändigt eftersom vissa enkla uppgifter kan göras på din PC med rätt hårdvara, medan andra AI-uppgifter fortfarande kräver mycket bearbetningskraft eller data och inte kan köras lokalt på din hårdvara.

Direktlänk Dela PC Magazine Australia fördjupade 9 januari

AI är huvudämnet 2024, central till teknik- och telekomindustrins utveckling

Artificiell intelligens (AI) har blivit en central del i teknik- och telekomindustrins utveckling. Den är central för en investering på $6,4 miljarder i Vantage Data Centers och en del av HPE:s rapporterade $13 miljarder affär för Juniper Networks. GSMA telekomhandelsförening söker en ledare för AI. AI är också avgörande för Qualcomms historia på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Elon Musk, världens rikaste person och ägare av AI-företaget xAI, kommenterade att AI:s tillväxt är otrolig.

Direktlänk Dela Light Reading fördjupade 9 januari

Microsoft introducerar Copilot-knapp på framtida PC-tangentbord

Microsoft planerar att introducera en Copilot-knapp på framtida PC-tangentbord för att starta sin AI-assistent. Knappen kommer att placeras bredvid Alt-tangenten, där många tangentbord för närvarande har en Ctrl-tangent. Copilot-knappen är ett tecken på Microsofts stora satsning på mer integrerad AI. AI PC:s, med senaste chip från Intel, AMD eller Qualcomm, kommer att kunna köra fler AI-uppgifter lokalt på PC-hårdvaran, vilket gör att åtgärderna kan ske mycket snabbare. Rykten tyder på att en AI-fokuserad Windows-release kan komma i slutet av 2024.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 9 januari

Sedan OpenAI lanserade ChatGPT 2022 har AI-utvecklingen tagit stora kliv framåt. Stora teknikföretag som Microsoft och Google har tävlat om att bygga bättre och mer användbara AI-modeller. Microsoft har nu, inför 2024 års Consumer Electronics Show (CES), meddelat att många nya bärbara datorer kommer att ha en tangent som öppnar Windows Copilot, en inbyggd AI-assistent. Detta är den första förändringen av Windows-tangentbordet på tre decennier. Flera andra företag, inklusive Intel, AMD, Qualcomm och Samsung, visar också upp AI-integration på CES 2024.

Live Science fördjupade 9 januari

Microsoft inför AI Copilot-tangent till Windows-tangentbord 2024

Microsoft planerar att lägga till en ´AI Copilot´-tangent till Windows-tangentbord år 2024. Detta är den första stora uppdateringen av Windows-tangentbordet på nästan 30 år. AI Copilot-tangenten kommer att ge användare tillgång till en uppsättning av Microsofts AI-funktioner, vilket gör generativ AI tillgänglig för en bredare användargrupp. Med ett knapptryck och några klick kan användare generera text och bilder eller använda AI-drivna sökningar för att förbättra produktiviteten eller stilla nyfikenheten. Microsoft planerar att rulla ut nya Windows 11-enheter med Copilot-tangenten.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 9 januari

Qualcomm satsar på AI i bilar för att diversifiera intäkter

Qualcomm försöker införa artificiell intelligens (AI) överallt, inklusive i bilar, som ett led i att diversifiera företagets intäktsströmmar. Företaget meddelade på tisdagen att det använder sin Snapdragon Digital Chassis för att införa generativ AI i fordon, vilket möjliggör digitala cockpit och förbättrad uppkopplad bilsteknik, inklusive avancerade förarassistanssystem och automatiserade körsystem. Qualcomm visar upp sin Concept Car-display på sin monter på Consumer Electronics Show i Las Vegas. Företaget räknar med att uppnå $4B i bilrelaterade intäkter till 2026 och $9B vid slutet av decenniet.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 9 januari

Lenovo presenterar nya produkter på CES 2024

Lenovo har presenterat nya produkter på CES 2024, inklusive ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, en flexibel hybridlösning med en laptop och en surfplatta som kan arbeta självständigt eller tillsammans. Företaget har också presenterat ThinkBook 13x Gen 4, en kraftfull Intel Evo Edition laptop med fantastisk batteritid och en inbyggd Copilot-nyckel. Dessutom har Lenovo introducerat ThinkBook 14 i Gen 6+2, en kraftfull, mångsidig och smart laptop med upp till fantastisk 14,5-tums 3K-skärm. Lenovo visar också upp två unika konceptprodukter, inklusive ett mekaniskt energiskördatangentbord och mus som drivs av mekanisk rörelse och solstrålning.

Direktlänk Dela News.lenovo.com fördjupade 9 januari

Asus breddar attraktiviteten för ROG Phone 8-serien

Asus ROG-telefoner har alltid riktats direkt mot spelare, men med ROG Phone 8 kan företaget bredda produktlinjens attraktivitet. ROG Phone 8, ROG Phone 8 Pro och ROG Phone 8 Pro Edition är tunnare, lättare, har bättre damm- och vattentäthet och inkluderar nu också trådlös laddning. De skiljer sig något i design och specifikationer, med varierande RAM och lagringskapacitet. Alla tre modeller drivs av Qualcomms senaste Snapdragon-processor, med ett 5,500mAh-batteri som kan snabbladdas upp till 65W. De har också en 6,78-tums OLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på upp till 165Hz och en trippelkamera på baksidan. Den släpps i februari i Storbritannien och Europa, med tillgänglighet i USA som ska meddelas vid ett senare tillfälle.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 januari

Nvidia lanserar AI-kraftfulla grafikkort i GeForce RTX 40 Super-serien

Nvidia lanserar sin GeForce RTX 40 Super-serie av skrivbordsgrafikkort vid CES 2024. Serien, som inkluderar RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super och RTX 4070 Super, är främst utformad för spel, men Nvidia marknadsför den också som en kraftfull AI-lösning. Med Nvidias AI-drivna Deep Learning Super Sampling (DLSS) blir dessa kort betydligt snabbare. Nvidia, tillsammans med AMD, Intel och Qualcomm, driver fram AI-PC:s, en ny klass av laptops och skrivbord designade för att köra AI-applikationer direkt istället för i molnet. Microsoft lägger till dedikerade Copilot AI-assistentknappar till Windows laptop- och skrivbordstangentbord.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 januari

Mistral lanserar utvecklingsplattform för autonoma luftrobotar

Teknikdesign- och systemteknikföretaget Mistral har lanserat en utvecklingsplattform för att bygga avancerade autonoma luftrobotar, med hjälp av en Qualcomm QRB5165 för att driva en Cube Pilot CubeOrange+ flygkontrollenhet: MRD5165 Eagle Kit. Plattformen syftar till att lyfta maskininlärning och artificiell intelligens för avancerade luftrobotikprojekt. Eagle Kit stöder upp till sex kameror och har tillräcklig prestanda för datorseendeprogram och maskininlärningsapplikationer på enheten, inklusive fullständig autonom kontroll om så önskas. Eagle Kit finns nu tillgängligt att beställa från Mistral för 1 498 dollar.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 8 januari

Microsoft introducerar ny Copilot-tangent för Windows-tangentbord

Microsoft är redo att introducera en ny Copilot-tangent för Windows-tangentbord, vilket kommer att ge användarna snabb åtkomst till sin AI-drivna assistent, Copilot i Windows. Den nya tangenten kommer att finnas tillgänglig på många nya Windows 11-datorer från olika partners, inklusive kommande Surface-enheter. Copilot-tangenten är den första stora förändringen av Windows-tangentbordslayouten på nästan tre decennier, sedan introduktionen av Windows-tangenten 1994. Den nya tangenten kommer att starta Copilot i Windows-upplevelsen, vilket hjälper användarna att få svar och inspiration från hela webben, stöder kreativitet och samarbete och hjälper användarna att fokusera på uppgiften i handen. Yusuf Mehdi, Executive Vice President, Consumer Chief Marketing Officer på Microsoft, sa att Copilot-tangenten kommer att ansluta till Windows-tangenten som en kärndel av PC-tangentbordet och när den trycks kommer den nya tangenten att framkalla Copilot i Windows-upplevelsen för att göra det sömlöst att engagera Copilot i din vardag. Copilot i Windows är en del av Microsofts vision att göra 2024 till ´AI PC:s år´, där AI kommer att vara sömlöst vävd in i Windows från systemet, till silikonet, till hårdvaran. Microsoft arbetar med sina silikonpartners AMD, Intel och Qualcomm för att möjliggöra nya AI-upplevelser på Windows PC, med hjälp av GPU, CPU, NPU och molnet. ´Vi ser detta som ett annat transformativt ögonblick i vår resa med Windows där Copilot kommer att vara ingången till världen av AI på PC:n´, tillägger Yusuf. Copilot-tangenten kommer att ansluta till Windows-tangenten som en kärndel av PC-tangentbordet och kommer att krävas på Windows 11-tangentbord över tid. Den kommer till nya Windows 11-datorer i de ´kommande dagarna fram till och på CES´, med tillgänglighet som börjar senare denna månad, inklusive på kommande Surface-enheter.

Direktlänk Dela Technobaboy fördjupade 8 januari

Microsoft introducerar AI-fokuserad Copilot-tangent och uppgraderar SwiftKey

Microsoft har introducerat en AI-fokuserad Copilot-tangent och uppgraderat SwiftKey, vilket markerar ett nytt kapitel inom AI-drivna datorer. Copilot-tangenten aktiverar Copilot, vilket gör det möjligt att utföra webbsökningar, komma åt personligt innehåll och använda allmänna PC-funktioner via dess AI-funktioner. Microsoft har inte namngivit specifika partners för lanseringen av Copilot-tangenten, men förväntar sig att datorer och bärbara datorer med denna teknik kommer att avslöjas snart. Denna innovation kommer att visas på CES 2024, som börjar den 9 januari.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 8 januari

Microsoft introducerar AI-tangent på tangentbord, SpaceX lanserar satelliter med direkt-till-mobil kapabiliteter

Microsoft har introducerat en särskild AI-tangent på tangentbord som startar deras AI-chattbot CoPilot på persondatorer. Förändringen kommer att vara Microsofts största förändring av PC-tangentbord sedan introduktionen av en särskild Windows-tangent på 1990-talet. Dell Technologies var först ut med att avtäcka en CoPilot-tangent på sina senaste XPS-bärbara datorer. SpaceX, ledd av Elon Musk, lanserade den 2 januari en Falcon 9-raket med den första uppsättningen Starlink-satelliter som kan sända telefonsignaler från rymden direkt till smartphones.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 7 januari

Artificiell intelligens och biltillverkningsteknik förväntas dominera på CES 2024

Artificiell intelligens (AI) och biltillverkningsteknik förväntas vara de stora samtalsämnena på världens största konsumentelektronikmässa, CES, som börjar i Las Vegas på måndag. Mässan lockar cirka 100 000 besökare som får se några av världens största teknikföretag - inklusive Sony, Google, Samsung och andra - presentera nya prylar och diskutera viktiga trender inom branschen. Efter uppgången av generativa AI-verktyg som ChatGPT och andra under 2023 förutspår experter att CES 2024 kommer att vara fullt av AI-drivna produkter. Analytikern Leo Gebbie, från CCS Insight, sa att det inte skulle vara någon överraskning att se en mängd AI-centrerade enheter över hela mässgolvet. En annan branschexpert, Paolo Pescatore, från PP Foresight, sa att det troligen kommer att vara den mest diskuterade termen överallt på årets CES. Han förväntar sig att utvecklingen inom detta område kommer att intensifieras och representera en grogrund för innovation när kampen om överlägsenhet bland stora teknikföretag intensifieras. Gebbie tillade att AI också sannolikt kommer att spela en roll i en annan viktig trend på årets mässa - biltillverkningsteknik. Han förväntar sig att se traditionella konsumentelektronikprodukter, som TV-apparater och smarta hushållsapparater, dominera på CES, som de gör varje år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 7 januari

AI och biltillverkning förväntas dominera på CES 2024

Artificiell intelligens (AI) och biltillverkning förväntas vara de viktigaste ämnena vid världens största konsumentelektronikshow, CES, i Las Vegas. CES lockar omkring 100 000 besökare för att se några av världens största teknikföretag, inklusive Sony, Google och Samsung, presentera nya prylar och diskutera nyckeltrender i branschen. Efter framväxten av generativa AI-verktyg som ChatGPT under 2023 förutspår experter att CES 2024 kommer att vara fylld med AI-drivna produkter. Analytiker Leo Gebbie från CCS Insight och branschexperten Paolo Pescatore från PP Foresight förutspår att AI kommer att vara det mest diskuterade ämnet på årets CES.

Direktlänk Dela Express & Star fördjupade 7 januari

AI och biltillverkning väntas dominera CES 2024

Artificiell intelligens (AI) och biltillverkning förväntas vara de stora ämnena på CES, världens största konsumentelektronikmässa, som börjar i Las Vegas på måndag. Efter uppgången av generativa AI-verktyg som ChatGPT och andra under 2023, förutspår experter att CES 2024 kommer att vara fylld med AI-drivna produkter. Analytiker Leo Gebbie, från CCS Insight, och Paolo Pescatore, från PP Foresight, förväntar sig att AI kommer att spela en stor roll i både konsumentelektronik och bilteknik.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 6 januari

Framtida teknikprognoser för 2024: Revolutionerande smarttelefoner och AI

2024 kommer att innebära en revolution inom smarttelefoner när Generative AI tar centrum. Bland de förväntade framstegen finns bland annat nya processorer som Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-chip, som förväntas driva flaggskepps-Android-enheter som OnePlus 12 och Samsungs Galaxy S24. AI kommer också att ha en större inverkan på vardagslivet, med modeller som kan mäta en individs hydreringsnivåer genom att bara röra vid deras hud. Generative AI kommer att omforma AI-verktyg, med fokus på att bearbeta generativa AI-uppgifter direkt på enheter på chipnivå. Dessutom kommer skärmfria prylar och leksaker, blandade verklighetshörlurar och fortsatt utveckling inom spelvärlden.

Direktlänk Dela Odisha Television fördjupade 6 januari

CES 2024: Artificiell intelligens ger nytt liv åt gamla trender

Teknikindustrimässan CES återhämtar sig efter pandemin, med artificiell intelligens (AI) som införlivas i allt från cyklar till babyflaskor. Mässan, som formellt startar på tisdag i Las Vegas, förväntas ha över 3 500 utställare och omkring 130 000 besökare. Evenemanget har blivit alltmer en utställning för uppstartsföretag, men stora varumärken som Amazon, Google, Intel, Netflix, Samsung, Sony och TikTok kommer också att vara där. Analytiker förväntar sig att det blir AI:s år när det gäller produktlanseringar på CES. Innovationer som kommer att visas på CES inkluderar teknikfyllda glasögon för blinda från Lumen och Shift Robotics senaste Moonwalkers-skor som låter människor gå i löphastighet utan att svettas.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 5 januari

Microsoft introducerar AI Copilot-knappen till Windows 11

Microsoft introducerar AI Copilot-knappen, en banbrytande tillägg till Windows 11-upplevelsen. Denna nya funktion är inte bara en knapp på tangentbordet, det är en portal till en mer personlig, intuitiv och intelligent interaktion med din PC. Copilot-knappen är strategiskt placerad bredvid den välkända Windows-knappen och fungerar som en ingång till en mer personlig och intelligent datorupplevelse på Windows 11-datorer. Dessutom innebär Copilot-knappen en omvandlande förändring i hur användare interagerar med sina datorer. Den tillåter en mer intuitiv och användarvänlig interaktion med AI-funktioner, vilket gör datoruppgifter mer effektiva och roliga.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 5 januari

CES 2024: NVIDIA och AI i fokus, OpenAI frånvarande men inflytelserik

Det ivrigt förväntade Consumer Electronics Show (CES) 2024 har blivit en het plats för ledande teknik- och gadgetföretag att avtäcka sina senaste innovationer och planer för det kommande året. NVIDIA planerar att göra betydande tillkännagivanden under evenemanget, med särskilt fokus på sina AI-initiativ och de mycket efterlängtade GeForce RTX 40-seriens Super GPUs. OpenAI´s frånvaro på CES kommer inte att minska inverkan av generativ artificiell intelligens. Trots att VD Sam Altman inte kommer att delta på mässan kommer många gadgettillverkare att visa konsumentapplikationer för AI-teknik. OpenAI samarbetar för närvarande på ett hemligt AI-hårdvaruprojekt med tidigare Apple-designern Jony Ive.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 5 januari

LG introducerar AI-robot för hemmet

LG har introducerat en ny tvåhjulig, röststyrd robot kallad LG Artificial Intelligence Agent. Roboten drivs av Qualcomms Robotics RB5 Platform och kan känna igen ansikten med hjälp av sin inbyggda kamera och analysera ditt humör baserat på dina ansiktsuttryck och röstton. Roboten kan ge transportuppdateringar, väderprognoser och kalenderpåminnelser, patrullera ditt hem och skicka notiser till din telefon om den upptäcker öppna fönster eller glömda lampor. Den kan även fungera som ett husdjursövervakningssystem. Pris och lanseringsdatum har ännu inte bekräftats.

Direktlänk Dela Stuff fördjupade 4 januari

Microsoft introducerar ny AI-tangent för Windows Copilot

Microsoft lanserar en ny tangent på sitt tangentbord, specifikt för Windows Copilot. Detta är den första uppdateringen av Windows PC-tangentbordet på nästan 30 år. Copilot-tangenten kommer att finnas tillgänglig på bärbara datorer och skrivbordstangentbord från Microsofts OEM-partners från och med februari. Genom att trycka på Copilot-tangenten kan användare söka efter innehåll på webben, samt sitt eget innehåll och allmänna PC-funktioner via appens generativa AI-funktionalitet. Microsofts OEM-partners lägger till en ny Copilot-knapp till Windows bärbara datorer och skrivbordstangentbord när AI PC-generationen startar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 januari

Qualcomms VD Cristiano Amon tror att Artificiell Intelligens kommer att förändra mobilindustrin

Cristiano Amon, VD för Qualcomm, tror att artificiell intelligens (AI) kommer att förändra mobilindustrin genom att föra in AI i mobiltelefoner på ett stort sätt. Amon förklarar att det inte bara handlar om att allt som händer i molnet flyttar till enheten, utan att enheten har en annan roll att spela. Han ser AI utvecklas mycket snabbt till enheten och tror att detta kommer att medföra stora förändringar i kraftbalansen i en bransch som länge dominerats av Apple och Google. Trots att Qualcomm har breddat sin verksamhet till nya områden som PC och bilar, har företagets aktiekurs hållits tillbaka på grund av dess kopplingar till den tröga mobilmarknaden.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 4 januari

Samsung planerar att avtäcka sina senaste Galaxy-telefoner drivna av AI

Samsung har nyligen meddelat att de kommer att hålla en presskonferens i San Jose, Kalifornien, den 17 januari, där de kommer att avtäcka sina senaste Galaxy-telefoner. Samsung är Apples största konkurrent inom smartphones. Företaget har en global marknadsandel på 20% jämfört med Apples 16%, enligt Counterpoint Research. I USA har Samsung en marknadsandel på 25%, bakom Apples 53%. Samsung sa på tisdag kväll att dess senaste enheter kommer att erbjuda en ´helt ny mobilupplevelse drivs av AI´. De senaste enheterna, troligen kallade Galaxy S24, Galaxy S24+ och Galaxy S24 Ultra, kan dra nytta av Qualcomms Snapdragon Series 8 Gen 3 för Android-telefoner.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 3 januari

Lokal maskininlärning kan bli en framväxande trend 2024

År 2024 kan se en samordnad förskjutning mot en ´lokal´ maskininlärningsutveckling och träningsansats för att minska kostnaderna, enligt en ledande branschfigur. Med 2023 dominerad av rubriker om kraftfulla stora språkmodeller (LLM) och de branta energi- och kostnadskraven som behövs för AI-utveckling, föreslog Hugging Face CTO Julien Chaumond att ´lokal maskininlärning´ kan bli en framväxande trend det kommande året. Chaumonds kommentarer kom i ett inlägg på LinkedIn där han beskrev ett viktigt område att bevaka. ´Lokal ML kommer att bli enorm´, sa han. ´Den kommer delvis att drivas av antagandet av Apple Silicon och annan innovativ hårdvara, men också på rå CPU och mobila enheter.´

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 3 januari

Artificiell intelligens når persondatorer 2024 tack vare nya processorer

Artificiell intelligens (AI) kommer till persondatorer 2024 tack vare nya processorer från AMD och Intel. Detta kan starta en större uppgraderingscykel, vilket kan öka aktierna för Dell och HP, enligt analytiker. AMD och Intel meddelade i början av december om AI-aktiverade processorer för PC. AMD presenterade sin Ryzen 8040-serie notebook-processorer för AI-datorer den 6 december. Intel lanserade sina rivaliserande Intel Core Ultra mobila processorer den 14 december. Dessutom ansluter Qualcomm sig till konkurrensen med sin Snapdragon X Elite-processor, som planeras lanseras på nya datorer i mitten av 2024. Microsoft förväntas också spela en viktig roll med planer på en nästa generations version av sitt Windows-operativsystem som är optimerat för lokal AI-behandling.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 2 januari

Nvidia dominerar AI-marknaden, men dessa tre chipbolag kan utmana 2024

Nvidia var 2023 års aktie tack vare efterfrågan på företagets produkter i samband med AI-boomen. Nvidia-aktien ökade med 239% under året, vilket gjorde företaget till ett av fem amerikanska företag med ett värde över en biljon dollar. Trots Nvidias framgångar kan tre andra chipbolag utmana företaget 2024: Advanced Micro Devices (AMD), ACM Research och Taiwan Semiconductor. AMD har nyligen lanserat sina Instinct MI300 AI-acceleratorer och gjort flera förvärv inom AI, ACM Research är en relativt okänd aktör som tillverkar maskiner för rengöring av halvledarplattor, och Taiwan Semiconductor är världens största kontraktstillverkare av halvledare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 januari

Trender inom maskininlärning och artificiell intelligensmarknad

Maskininlärning och artificiell intelligensmarknadens tillväxt, enligt Market Research Intellect, karakteriseras av ekonomisk styrka, konsumentresonans, teknologisk dynamik, global expansion och konkurrenskraft. Marknaden är mycket konkurrenskraftig, med etablerade företag och agila nykomlingar. För att behålla en konkurrensfördel investerar företag konsekvent i forskning och utveckling, med fokus på produktinnovation och tjänsteförbättringar. Geografiskt sett är Nordamerika ledande på grund av tekniska framsteg och robust infrastruktur, följt av Europa och Asien-Stilla havsområdet.

Direktlänk Dela Roughcutreviews.com fördjupade 2 januari

Microsofts veckouppdatering: Säkerhetsuppdateringar, ny tiny11-version, Copilot för Android och iOS och mer

Microsoft har genomfört säkerhetsuppdateringar, släppt en ny version av tiny11, och lanserat Copilot för Android och iOS. NTDEV har släppt tiny11-kärnan för ARM64-processorer. Lenovo förbereder en Windows 11-laptop med en avtagbar skärm som kan fungera som en fristående Android-platta. LG har förannonserat de senaste tillskotten till sin Gram-linje. Microsoft planerar att släppa Surface Pro ´10´ och Surface Laptop ´6´ någon gång på våren. Microsoft lanserade tyst en ny Copilot-app för Android och iOS. The New York Times har stämt Microsoft och OpenAI för att ha tränat ChatGPT på ´miljontals artiklar publicerade av The Times´ utan samtycke.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 31 december

Maskininlärning och AI-marknaden växer snabbt

Maskininlärning och AI-marknaden har sett en anmärkningsvärd tillväxt de senaste åren, vilket gör den till en dynamisk och blomstrande sektor i den globala ekonomin. Marknaden har gynnats betydligt av tekniska framsteg och innovationer. Den konkurrenskraftiga miljön inkluderar både etablerade industrigiganter och smidiga nykomlingar. Nyckelföretag investerar konsekvent i forskning och utveckling, med fokus på produktinnovation och förbättringar av tjänster. Toppföretag på den globala maskininlärning och AI-marknaden inkluderar AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple, Luminoso och Qualcomm.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 31 december

Forskare introducerar LLM Surgeon för effektiv beskärning av stora språkmodeller

Forskare från Imperial College London, Qualcomm AI Research, QUVA Lab och University of Amsterdam har introducerat LLM Surgeon, ett ramverk för beskärning av stora språkmodeller (LLM). Ramverket beskär modellen i flera steg, uppdaterar vikter och krökningsskattningar mellan varje steg. Enligt forskarnas experiment kan deras ramverk beskära LLM:er med upp till 30% utan någon betydande prestandaförsämring. LLM Surgeon använder KFAC-approximation för denna uppgift, en populär metod för krökningsapproximation, på grund av dess minneseffektivitet. Resultaten visar att det kan beskära rader och kolumner från en rad LLM:er med 20-30% utan signifikant förlust i prestanda.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 30 december

Stora förändringar att förvänta i personlig teknik år 2024

Smartphones väntas bli mer intelligenta år 2024, med nya funktioner drivna av generativ AI. Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3-chip är inställt på att revolutionera smartphone-upplevelsen genom att införa on-device Gen AI i konsumentklassad hårdvara. Skärmfria enheter som AI Pin, som kan bäras på kläder, förväntas erbjuda ett nytt sätt att interagera med teknik, allt drivet av artificiell intelligens. Denna framsteg lovar att ge en ny nivå av intelligens och funktionalitet till vardagsenheter.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 30 december

Framtida teknikförändringar att förvänta 2024: AI och smartphones

Smartphones förväntas utvecklas betydligt 2024, med introduktionen av nya användningsområden som kommer att förnya smartphoneupplevelsen. Artificiell intelligens (AI) förväntas spela en central roll i att förbättra smartphoneupplevelsen, med framväxten av generativ AI som medför ett helt annat set av funktioner. Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3-chip, som ska driva stora Android-smartphones 2024, kommer att föra in on-device Gen AI i konsumentklassad hårdvara. Nya funktioner som fotoexpansion och luftkvalitetsdetektering med hjälp av AI förväntas förbättra smartphonefunktionerna.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 30 december

Microsoft planerar att lansera nya Surface Pro och Surface Laptop med AI-förbättringar 2024

Microsoft planerar att lansera de senaste versionerna av Surface Pro och Surface Laptop 2024, med både designöverhalningar och integrationer av nästa generations AI-teknik. Trots justeringar efter avgången av Surface-teamets ledare Panos Panay, förblir Microsofts engagemang för Surface-linjen starkt. De nya modellerna förväntas vitalisera varumärket, likt uppdateringarna som setts i Surface Hub, Surface Laptop Studio och andra linjer 2023. Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 kommer att erbjuda betydande förbättringar, inklusive Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series chips, samt toppmoderna neurala processenheter för förbättrad AI-prestanda. Prissättningen för dessa modeller har ännu inte tillkännagivits.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 30 december

Microsoft förväntas lansera AI-aktiverade Surface-bärbara datorer

Microsoft arbetar med betydande uppdateringar till sina Surface Pro- och Surface Laptop-linjer, som enligt källor kommer att innehålla stora uppgraderingar med förbättrade designer, nya funktioner och nästa generations kisel i form av Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series-chips. Datorn förväntas tillkännages på våren. Enligt rapporter kommer enheten att marknadsföras som Microsofts första riktiga nästa generations AI-datorer. Både Surface Pro och Surface Laptop kommer för första gången att vara tillgängliga i Intel och Arm-smaker, och båda kommer att ha nästa generations NPU (neural processing unit) kisel.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 29 december

Microsoft uppgraderar Surface-serien med AI-funktioner

Microsoft arbetar på betydande uppgraderingar till sin Surface Pro- och Surface Laptop-serie, inklusive förbättrade design, nya funktioner och nästa generations kisel i form av Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series-chips. De nya enheterna, som kommer att presenteras på våren, kommer att marknadsföras som Microsofts första riktiga nästa generations AI-datorer. Både Surface Pro och Surface Laptop kommer att finnas tillgängliga i Intel och Arm-versioner, och båda kommer att ha nästa generations NPU (neural processing unit) kisel. Microsoft har också lanserat en ny dedikerad Copilot-app i Google Play Store.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 29 december

Microsoft förbereder att lansera världens första ´riktiga´ AI-datorer

Artificiell intelligens (AI) har snabbt blivit ett populärt begrepp inom teknikvärlden och de flesta konsumentteknikföretag strävar nu efter att lägga till AI-funktioner i sina produkter. Microsoft har redan lagt till AI i Windows 11 i form av Copilot och sägs nu vara redo att introducera världens första ´riktiga´ AI-datorer. Enligt Windows Central kommer Microsofts kommande Surface-enheter att levereras med en mängd AI-funktioner och marknadsföras som företagets första riktiga nästa generations AI-datorer. De första två CADMUS-datorerna kommer att vara nästa generations Surface Pro och Surface Laptop, som kan tillkännages några månader innan nästa version av Windows (med kodnamnet Hudson Valley) släpps till allmänheten.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 29 december

AI är i fokus på CES 2024

AI är huvudämnet på CES, den största årliga sammankomsten för konsumentelektronikbranschen i USA, som återvänder till Las Vegas den 9 januari. Årets produkter kommer att vara rikligt försedda med AI. Generativ AI-teknik kom i rampljuset i november 2022 när OpenAI släppte den första versionen av ChaptGPT. Företag som Intel, Qualcomm och AMD förväntas tillkännage chips som stöder AI-tjänster på de enheter som bär dem. Dessa chips skulle behandla AI-uppgifter lokalt, vilket gör saker som datorvision, röst-till-text-tjänster och generativ databehandling snabbare.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 29 december

Microsoft planerar att lägga till AI-drivna funktioner i kommande Surface-enheter

Microsoft planerar att lägga till nya AI-drivna funktioner i sina kommande enheter i Surface-serien. Enligt en rapport kommer de kommande Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 att drivas av Intel och ARM-baserade Qualcomm Snapdragon-chip, med båda varianterna med nästa generations Neural Processing Unit (NPU) för AI-datorförstärkning. Rapporten nämnde att Microsoft internt refererar till ARM-enheter som drivs av Qualcomm Snapdragon X-serie-chip som ´CADMUS´ datorer. Dessa enheter kommer troligen att byggas specifikt för nästa version av Windows, som internt på Microsoft kallas ´Hudson Valley´.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 29 december

Microsoft förbereder AI-uppgraderingar till sin Surface-serie

Microsoft planerar att uppgradera sin Surface-serie med nya AI-funktioner, enligt källor till Windows Central. Teknikjätten arbetar på betydande uppdateringar till sina Surface Pro och Surface Laptop-linjer, som kommer att innehålla stora uppgraderingar med förbättrade designs, nya funktioner och nästa generations kisel i form av Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series-chips. De nya enheterna kommer att tillkännages på våren och kommer att marknadsföras som Microsofts första sanna nästa generations AI-datorer.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 29 december

Microsofts planer för nästa generations Surface Pro och Surface Laptop läckta

För första gången kommer både Surface Pro och Surface Laptop att finnas tillgängliga i Intel- och ARM-varianter. ARM-varianterna kommer att ha en anpassad version av Qualcomms nya Snapdragon X-seriens chipp. Intel-varianterna kommer att drivas av de senaste 14:e generationens Intel-processorer. Surface Laptop kommer att få en designuppdatering för första gången. Microsoft avslöjade nyligen den nya Surface Laptop Studio 2, Surface Laptop Go 3 och Surface Go 4, men det nämndes inget om en ny Surface Pro och Surface Laptop-modell. Nu har vi en ny rapport som detaljerar företagets planer för dessa nästa generationsmodeller. Teamet sägs arbeta på Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 med förväntad lansering 2024. Båda dessa modeller rapporteras ge betydande uppgraderingar jämfört med sina föregångare.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 29 december

År 2023: En milstolpe för AI-industrin

År 2023 markerade en milstolpe inom artificiell intelligens (AI), präglat av en ökning av generativa AI-framsteg och anpassningar över olika sektorer. Microsofts investering i OpenAI och lanseringen av GPT-4 var betydande händelser. Tillväxten parallelliserades dock av ökande etiska, juridiska och reglerande utmaningar, inklusive upphovsrättsintrångsmål mot AI-företag och ökad statlig inblandning. Teknologisk innovation är alltmer sammanflätad med krav på ansvarsfull utveckling och tillsyn. AI och andra nya tekniker visade sig mycket under FIFA:s dam-VM 2023. AI-relaterade risker för sociala medier var front och centrum på ett antal fronter. OpenAIs styrelse avsatte plötsligt grundaren och VD Sam Altman. En vecka senare gick OpenAIs styrelse med på att återanställa honom tillsammans med president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 december

Microsoft förbereder AI-aktiverade uppgraderingar för Surface-sortimentet

Microsoft förbereder sig för att uppgradera sitt Surface-sortiment med nya AI-aktiverade funktioner, enligt en rapport. De kommande Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 kommer att komma med en nästa generations neurala bearbetningsenhet (NPU), tillsammans med Intel- och Arm-baserade alternativ. Microsofts Arm-baserade enheter kommer att drivas av Qualcomms nya Snapdragon X-chips. Dessutom kommer Surface Pro 10 att ha en ljusare skärm som stöder HDR och kommer med en antireflexbehandling. Surface Laptop 6 kommer att ha en något större 13,8-tums skärm.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 29 december

Microsoft planerar stora uppdateringar för Surface Pro och Surface Laptop

Microsoft planerar att genomföra betydande uppdateringar av sina Surface Pro och Surface Laptop-serier, med förbättrade design, nya funktioner och nästa generations kisel i form av Intel 14th-Gen och Qualcomm X Series-chips. De nya enheterna förväntas annonseras på våren och marknadsförs som Microsofts första riktiga nästa generations AI-PC:er. Både Surface Pro och Surface Laptop kommer för första gången att finnas tillgängliga i Intel och Arm-varianter, och båda kommer att ha nästa generations NPU (neural processing unit) kisel. Microsoft planerar också en mer betydande designuppdatering för Surface Pro-linjen som riktar sig mot en sen 2025 släppfönster.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 28 december

Under 2023 har artificiell intelligens (AI) dominerat elektronik- och halvledarindustrin. På CES 2023 förklarade Dr. Lisa Su, ordförande och VD för AMD, att AI är den avgörande megatrenden inom teknik. AMD lanserade branschens första x86-processor med dedikerad AI-hårdvara. Intel lanserade sina 5:e generationens Xeon-processorer och Core Ultra mobila processorer, båda med inbyggd AI-acceleration. Flera andra företag, inklusive Nvidia, Microsoft och Qualcomm, har också lanserat AI-lösningar. AI har även blivit en stor del av verktyg för PCB-design, IC-design och inbyggd utveckling.

All About Circuits fördjupade 28 december

Kan SoundHound AI förvandla en investering på 100 000 dollar till en miljon dollar?

En investering på $100 000 i Nvidia och Netflix för ett decennium sedan har multiplicerats avsevärt över åren. SoundHound AI, ett företag som för närvarande är mycket litet, sitter på en enorm adresserbar marknad och kan kanske replikera Nvidia och Netflixs aktiemarknadsprestanda och omvandla $100 000 till en miljon dollar. SoundHound AI tjänar den framväxande marknaden för konversationell intelligens, en industri som vinner mark tack vare det växande antalet röstaktiverade AI-lösningar. SoundHound AI har redan en imponerande kundbas och estimerar att dess totala adresserbara marknad kan vara så stor som $160 miljarder 2026.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 december

Microsoft utforskar integration av AI Copilot-tangent i Windows-tangentbord

Microsoft undersöker möjligheten att integrera en AI Copilot-tangent i sina Windows-tangentbord, ett djärvt steg som syftar till att förbättra användarinteraktionen med operativsystemet. Det föreslagna AI Copilot-tangenten är en del av Microsofts strategi att dra nytta av de senaste framstegen inom AI-teknik, inklusive den formidabla GPT-4. Denna utveckling är tänkt att ersätta den mindre funktionella Windows-tangenten. AI Copilot-tangenten kommer att effektivisera utförandet av uppgifter som att ändra bakgrundsbilder, justera inställningar och få tillgång till specifika kontrollpaneler utan att behöva navigera genom komplicerade menyer.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 27 december

Året som gått: Stora historier, stora misslyckanden och stora rubriker inom venturevärlden

2023 var ett händelserikt år inom venturekapitalvärlden, med stora historier och stora misslyckanden. Kryptovalutabolaget FTX:s sammanbrott var en av de största startup-implosionerna någonsin, med grundaren Sam Bankman-Fried dömd för bedrägeri. AI-investeringar fortsatte att öka, med Microsofts rapporterade investering på 10 miljarder dollar i OpenAI som ett framstående exempel. Silicon Valley Bank, en ikonisk startup-bank, kollapsade, vilket ledde till oro över bankens likviditet och balansräkningsstyrka. Massuppsägningar fortsatte inom teknikföretag, med cirka 190 000 arbetare som förlorade sina jobb. Trots detta öppnade tech-IPO-marknaden igen efter nästan två år.

Direktlänk Dela Crunchbase News fördjupade 27 december

LG presenterar innovativ AI-agent för smarta hem på CES 2024

LG Electronics (LG) är redo att presentera sin innovativa AI-agent för smarta hem på CES 2024. AI-agenten erbjuder robot-, AI- och multimodala teknologier som gör att den kan röra sig, lära sig, förstå och delta i komplexa konversationer. AI-agenten kan navigera självständigt i hemmet, interagera verbalt med användare och uttrycka känslor genom rörelser. Den kan även ansluta till och styra smarta hushållsapparater och IoT-enheter. Genom ett samarbete med Qualcomm Technologies, Inc., är AI-agenten utrustad med Qualcomm Robotics RB5 Platform vilket ger kraftfulla AI-funktioner som ansikts- och användarigenkänning. AI-agenten kan även agera som husdjursmonitor och säkerhetsvakt.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 27 december

Elbilar överträffar AI som största inkomstkälla för halvledarindustrin 2024: Undersökning

Enligt en undersökning utförd av KPMG LLP och Global Semiconductor Alliance (GSA) är fordonsindustrin den viktigaste inkomstkällan för halvledarindustrin. Detta kan tillskrivas den fortsatta datoriseringen och elektrifieringen av fordon. Artificiell intelligens (AI) kom på en nära andra plats som den näst viktigaste tillämpningen som driver intäkterna för halvledarföretag 2024. Mikroprocessorer (inklusive GPU:er som används för AI) rankades som den största produktmöjligheten för branschtillväxt under 2024. Nvidia Corp håller den största GPU-andelen för användning i datacenter, medan Qualcomm och Advanced Micro Devices är andra stora spelare inom AI-chip.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade 26 december

Humane börjar skicka sin AI-drivna Ai Pin från mars 2024

AI-företaget Humane, som stöds av Sam Altman, meddelade att de kommer att börja skicka sin ChatGPT-drivna Ai Pin från mars 2024. Enheten lanserades i november och företaget sa förra månaden att det skulle vara tillgängligt att beställa i USA från 16 november. Ai Pin föreslår att omdefiniera sättet människor interagerar med AI. Den är utformad för att hantera det enkla och det komplexa, och Ai Mic superladdar sökningen och hittar snabbt och kontextualiserar vad användarna letar efter. Ai Pin kommer i tre färgalternativ - Eclipse, Equinox och Lunar - och har en unik tvådelad design, bestående av huvuddatorn och en batteriförstärkare. Den kör på en Snapdragon-processor med en dedikerad Qualcomm AI Engine, vilket gör att den snabba och tillförlitliga prestandan som behövs för AI-interaktioner. Ai Pin är utrustad med en ultrabred RGB-kamera, djupsensor och rörelsesensorer, vilket gör att enheten kan se världen som du ser den. Ai Pin är en fristående enhet och behöver inte paras ihop med en smartphone eller annan kompanionenhet. För att tillhandahålla trådlös tjänst för Ai Pin lanserar Humane sin egen MVNO (mobil virtuell nätverksoperatör) ansluten av sin exklusiva amerikanska partner, T-Mobile.

Direktlänk Dela Connected to India fördjupade 26 december

Ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter publicerad

Mr Accuracy Reports har publicerat ny forskning om global artificiell intelligens för Edge-enheter som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och nyckelaffärssegment (2022-2029). Forskningen utförs på primära och sekundära statistikkällor och består både av kvalitativa och kvantitativa detaljer. Några av de stora spelarna som profileras i studien är Microsoft, Qualcomm, Intel, Google, Alibaba, NVIDIA, Arm, Horizon Robotics, Baidu, Synopsys, Cambricon, MediaTek, Mythic, NXP. Rapporten belyser viktiga marknadsaspekter och svarar på frågor som vilka som är de viktigaste marknadsaktörerna i marknaden för artificiell intelligens för Edge-enheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 26 december

2024 kommer att vara ett avgörande år för AI efter framväxten av generativ AI som förvandlar hur människor och maskiner kommunicerar. Syntetiska data driver redan en stor del av innovationen inom generativ AI. Inom sjukvården används syntetiska data för att generera patientpopulationer, vilket hjälper till med frågor kring integritet. Företag har börjat bygga AI-träningskapacitet och det förväntas att vi kommer att se mycket mer modellträning och utveckling. Den banbrytande utvecklingen har flyttat från mega-labb som OpenAI eller DeepMind till öppna källprojekt. Detta har resulterat i en mängd spännande, mindre, vanligtvis domänspecifika projekt. Vi kommer också att se mer AI-chips i datorer. Det förväntas inte vara någon brist på GPU:er; om något är risken på andra sidan.

AI Business fördjupade 26 december

Marknadsandelar för AI-smartphones väntas fördubblas nästa år

Enligt en nyligen genomförd forskningsstudie förväntas marknadsandelarna för smartphones med generativ artificiell intelligens (Gen AI) fördubblas nästa år och sannolikt överstiga 40 procent till 2027. En rapport från Counterpoint fann att 2024 kommer att vara ett avgörande år för Gen AI-smartphones, med leveranser som når över 100 miljoner. Dessutom framhävde studien att leveranserna troligen kommer att nå 522 miljoner enheter 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 83 procent. Samsung förväntas fånga nästan 50 procent av marknadsandelen inom segmentet de närmaste två åren, följt av konkurrenter som Xiaomi, Vivo, HONOR och OPPO. Qualcomm förväntas få över 80 procent av Gen AI-smartphonemarknaden de närmaste två åren.

Direktlänk Dela Business World fördjupade 23 december

Forskare utvecklar effektivare djupa neurala nätverk

Forskare vid Cornell University, Sony Research och Qualcomm undersöker hur man kan maximera effektiviteten i maskininlärningsmodeller som hanterar stora datamängder. De introducerar ett ramverk för neural arkitektursökning (NAS) som syftar till att hitta den mest effektiva strukturen för tidiga utgångar. Deras metod erbjuder en automatiserad metod för att underlätta effektiv och anpassningsbar inferens för alla huvudmodeller vid hantering av stora bildströmmar. De föreslår också en effektiv metod för att säkerställa korrekta tidiga utgångsbeslut för indataströmmar.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 23 december

Apples AI ska köras på hårdvara, inte molnet

Apple har inte varit särskilt framstående inom artificiell intelligens (AI) och stora språkmodeller, särskilt jämfört med konkurrenter som Google och Microsoft. I sin senaste forskning framhäver företaget att deras mål för AI är att köra den direkt på hårdvara, särskilt iPhones, och inte via molnet som andra företag gjort. Forskningen, betitlad ´LLM in a Flash´, detaljerar fokus på hårdvaruenheter för att köra AI-utveckling, med en ny inställning till stora språkmodeller på enheter. Forskarna säger att deras integration av sparsamhetsmedvetenhet, kontextanpassad lastning och en hårdvaruorienterad design bana väg för effektiv inferens av LLM på enheter med begränsat minne.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 22 december

Teknologitrender 2024: Generativ AI, förstärkt och virtuell verklighet, och självkörande bilar

Generativ AI kommer att fortsätta att vara ett hett ämne 2024, med fokus på hur företag genererar intäkter från sina tidiga investeringar. Augmented och virtuell verklighet kommer att ta centrum när Apple släpper sin Vision Pro headset tidigt 2024, vilket skapar en konkurrens med Meta. Självkörande teknik kommer också att få mycket uppmärksamhet 2024, då företag som Tesla och GM står inför kritik relaterad till deras självkörande kapaciteter. Dessutom kommer Intel, AMD och Qualcomm att lansera datorer med möjlighet att köra generativa AI-appar, vilket kommer att ge användarna större integritet och säkerhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 december

Artificiell intelligens ses som toppintäktsdrivare i halvledarindustrin 2024

Halvledarindustrin ser artificiell intelligens (AI) som en toppintäktsdrivare 2024, enligt en undersökning av 172 chipexekutiver utförd av KPMG och Global Semiconductor Alliance. De flesta av de tillfrågade arbetar på företag med mer än $1 miljard i årlig omsättning. Undersökningen visar att AI har hoppat till den näst viktigaste intäktsdrivaren för industrin, efter att ha placerats fjärde i de två föregående årliga undersökningarna. Biltillverkning var fortfarande den främsta intäktsdrivaren i undersökningen, dess andra år i rad. Marknadsledare som Intel, Nvidia, Qualcomm, AMD och andra är alla ombord på AI-chip-vagnen. Nvidia har den största GPU-andelen för användning i datacenter, men Intel har just lanserat sin 5:e generation Xeon för servrar tillsammans med en Core Ultra halvledare för mobiler, inklusive det nya AI PC-konceptet.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 21 december

Kunskap om globala marknadstrender inom artificiell intelligens och maskininlärning

En marknadsrapport om artificiell intelligens och maskininlärning tar upp de största faktorerna som anses driva tillväxten inom branschen, samt viktiga hinder och utmaningar. Rapporten erbjuder en analys av de senaste händelserna, som tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser för den globala marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning. Rapporten innehåller även data samlade från flera primära och sekundära källor. Bland de profilerade företagen finns AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple och Luminoso.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 20 december

Qualcomm introducerar Snapdragon 8 Gen 3 med AI-funktioner och speluppgraderingar

Qualcomm presenterade sin senaste mobilkrets Snapdragon 8 Gen 3 vid den årliga Snapdragon Summit. Den största förändringen är introduktionen av generativ AI på enheten, vilket liknar Googles Tensor G3. AI-motorn stöder generativa AI-modeller och har världens snabbaste Stable Diffusion-system. Den har också en AI-assistent baserad på Metas Llama 2 språkinlärningsmodell. Kretsen erbjuder upp till 98% snabbare Hexagon NPU-prestanda och 40% bättre prestanda per watt. Qualcomm lovar även speluppgraderingar, inklusive stöd för Unreal Engine 5.2 och hårdvaruaccelererad ray-tracing.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 19 december

Intel lanserar Meteor Lake mobilchip med AI-förbättringar

Intel har lanserat sin senaste generation av Meteor Lake mobilchiparkitektur, nu omdöpt till Core Ultra. Chippen är tillverkade med företagets senaste Intel 4-process och har en liten tvåkärnig neural bearbetningsenhet (NPU) för AI-acceleration. Intel´s AI Boost använder CPU och GPU beroende på arbetsbelastningstyp. Trots att AMD och Qualcomm redan har gjort sina egna tillkännagivanden, har Intel lagt stor vikt vid AI i sin affärsstrategi. De nya chippen kommer att skeppas i många bärbara datorer i slutet av månaden, med förbeställningar som börjar idag.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 16 december

Intel siktar på att leda AI-datorproduktionen

Intel har meddelat att företaget avser att erbjuda de mest kompletta lösningarna för AI-datorprodukter. Detta framkom tydligt under företagets evenemang ”AI Everywhere” som hölls i New York City. Intel lanserade en mängd nya produkter, demonstrationer och partnerskap som stödbevis. Intel presenterade främst Intel Core Ultra-familjen av processorer för bärbara datorer, tidigare kodnamnet Meteor Lake. Dessa chip är unika för Intel på flera sätt. De är de första för konsumentsegmentet att övergå till en disaggregerad design, vilket ger ekonomiska och operativa fördelar. Intel har också integrerat sin första NPU, eller neurala processorenhet, direkt på chipet. Partners inklusive Lenovo Group, Dell Technologies och HP kommer att använda denna nästa iteration av Intels bästa chip.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 15 december

Artificiell intelligens och maskininlärningsmarknaden ser betydande tillväxt och utveckling

Artificiell intelligens och maskininlärningsmarknaden har sett betydande tillväxt och utveckling på senare år, med utökning över olika sektorer. Med en robust marknadsandel har denna industri sett en ökning i efterfrågan på grund av tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning täcker olika demografier och tillgodoser ett brett spektrum av behov och krav. Företag inom denna sektor fortsätter att expandera globalt, stärker sin position på marknaden och ser kontinuerliga tillväxtmöjligheter.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 15 december

Google planerar att lansera Pixie, en lokal AI-assistent för Pixel-telefoner

Pixel-telefoner kommer att få en exklusiv lokal AI-assistent kallad Pixie, som kan göra saker som Google-assistenten inte kan, enligt österrikiska Der Standard. Pixie bygger förväntat på Gemini Nano, den minsta versionen av Googles senaste och mest avancerade språkmodell. Det är oklart exakt vad Pixie kan göra, men det förväntas att den kommer att fungera som en mer kapabel och personlig version av Google-assistenten, som körs lokalt och fungerar offline. Google har redan introducerat liknande teknik, som kommer att släppas för Android och IOS. Pixie är bara ett av många kommande AI-verktyg från Google.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 15 december

Intel lanserar sin första ´Meteor Lake´ 14:e gen Core Ultra-chip

Intel har börjat leverera sina första ´Meteor Lake´ 14:e generationens Core Ultra-chip för bärbara datorer. Intel kommer att erbjuda elva nya mobila Core Ultra-processorer, både i ´H´-segmentet för högprestanda och i ´U´-familjen för låg strömförbrukning. Intel hävdar prestandaledarskap över AMD:s Ryzen-chip, men jämförelserna görs med den äldre Ryzen 7000 eller Ryzen 7040-familjen snarare än de nyss tillkännagivna Ryzen 8000 CPU:erna. Core Ultra:s säljargument är betydligt lägre strömförbrukning genom användning av Intel 4-process teknologi, plus en kraftig ökning av grafikprestanda. Core Ultra-processorer kommer att finnas i över 230 unika datorer från över 35 PC-tillverkare, enligt Intel.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 15 december

Intel presenterar nya Core Ultra-processorer för ultratunna bärbara datorer

Intel avtäckte sina nya Core Ultra-processorer för ultratunna bärbara datorer under sitt AI Everywhere-evenemang i New York. Processorerna, som finns tillgängliga i nya bärbara datorer från och med idag, innehåller flera stora först för Intel, inklusive en chiplet-design och neural bearbetningsenhet. De nya processorerna kommer att finnas i tre olika konfigurationer: Core Ultra 5, Core Ultra 7 och Core Ultra 9. Chiplets, eller som Intel kallar dem, plattor, är ett sätt att dela upp ett enda chip i olika komponenter, vilket kan bytas ut beroende på behov. Detta är avsett att göra Intels Core Ultra-chips kraftfullare och energieffektiva.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 december

Intel avtäcker nästa generations CPU: Core Ultra

Intel presenterade sin nästa generation av CPU:er, Core Ultra, under sitt AI Everywhere-event. Core Ultra lovar bättre effektivitet och prestanda tack vare en ny konfiguration som delar upp uppgifter över olika chiplets. Intel säger att deras Core Ultra 7 165H-chip erbjuder en förbättring på 11% i multi-threading-prestanda jämfört med konkurrerande laptop-processorer. Dessutom erbjuder den en minskning av strömförbrukningen med 25% jämfört med föregående Intel Core i7-1370P. Alla Intels nya CPU:er kommer också med en NPU, eller neural processor, som erbjuder ´låg-effekt AI-acceleration och CPU/GPU avlastning´. Flaggskeppsprocessorn Intel Core Ultra 9 185H är ledaren i serien. Flera nya bärbara datorer har redan antagit den nya Intel Core Ultra-chippen, inklusive modeller från MSI, Asus, Lenovo och Acer.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 december

Maskininlärning och AI-marknaden upplever betydande tillväxt

Marknaden för maskininlärning och artificiell intelligens har upplevt betydande tillväxt och utveckling under de senaste åren, med en ökning i efterfrågan som ett resultat av tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Denna sektor har sett en ökning av sammanslagningar, förvärv och samarbeten, där kundcentrerade tekniker har blivit avgörande för att differentiera varumärken. Företag som AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple, Luminoso, Qualcomm är aktiva på marknaden. Rapporten omfattar en omfattande analys av olika segment inom industrin.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 14 december

Jämförelse mellan Mediatek Dimensity 8300 och Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

Mediatek har presenterat sin senaste premium-chipset, Dimensity 8300, och stjäl därför lite av rampljuset från Qualcomm och deras flaggskeppschipset för 2024, Snapdragon 8 Gen 3. Snapdragon 8 Gen 3 har förbättrade prestanda och energieffektivitet jämfört med sin föregångare, medan Dimensity 8300, trots att den inte är Mediateks flaggskeppschipset, fortfarande är en kapabel chip med betydande prestandaökningar och batterieffektivitet. Båda chipsets stödjer Generative AI, vilket innebär att användare kommer att kunna generera text, redigera bilder och mer utan att behöva lita på molnåtkomst. Det förväntas att båda chipsets kommer att dyka upp i smartphones 2024.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 14 december

Forskningsteamet Mr Accuracy Reports publicerar rapport om marknaden för maskininlärning och artificiell intelligens

Forskningsteamet på Mr Accuracy Reports har publicerat en rapport om marknaden för maskininlärning och artificiell intelligens. Rapporten inkluderar en 360-graders analys av leveranskedjan under prognosperioden 2022-2028. Företag som påverkar denna marknad inkluderar AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple, Luminoso och Qualcomm. Rapporten ger en översikt över de mest komplexa marknadsföringsmönstren och beskriver de olika aspekterna som är ansvariga för lämplig marknadstillväxt. Den analyserar också effekten av COVID-19-pandemin på marknadstillväxten.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 14 december

Intel kommer att vara värd för sitt ´AI Everywhere´-evenemang i New York, där företaget planerar att lansera en helt ny AI PC-kategori. Under evenemanget kommer Intel att presentera sina nya Core Ultra-processorer för PC (kodnamn ´Meteor Lake´) och 5: e generationens Intel Xeon-processorer för servrar (kodnamn ´Emerald Rapids´). Dessa system på en chip (SoCs) uppfyller några av de strategiska löften som VD Pat Gelsinger har gjort sedan han återvände till Intel som VD för tre år sedan. Gelsinger tror att AI kommer att förändra sättet människor arbetar på, från restauranger i grannskapet till fabriksgolvet. Han tror att AI PC kommer att ge mycket nya svar på ´Hur gör du mig bättre?´ och leda till en betydande omkonceptualisering av vad det innebär att vara en skapare, en designer - eller till och med en människa.

Forbes Media fördjupade 14 december

Meta introducerar generativ AI i sina Ray-Ban-glasögon

Meta har introducerat generativ AI i sina andra generationens Ray-Ban-glasögon, en funktion som ursprungligen var planerad att lanseras 2024. Funktionen kan läsa etiketter och göra bedömningar, som att identifiera vilka teer som är koffeinfria. Glasögonen har även en Bing-driven sökfunktion som förbättrar de röstaktiverade funktionerna. Meta har också lagt till en funktion som sparar foton och AI-respons för senare i Meta View-telefonappen. Funktionen är fortfarande i tidigt tillgångsläge och har begränsningar, som att den bara kan känna igen vad du ser genom att ta ett foto som AI sedan analyserar.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 december

AI hjälper Intel att optimera design och tillverkning av nya processorer

Intel använder AI för att optimera design och tillverkning av sin nya processor Meteor Lake. AI-verktygen upptäcker fel tidigt i designprocessen, vilket gör att chipp kommer ut på marknaden snabbare. De övervakar också tillverkningen så att fler av de små kiselskivorna som Intel tillverkar hamnar i produkter istället för i soptunnan. För Meteor Lake, Intels första stora processor gjord av flera ´chiplets´ staplade i ett paket, hjälper AI-verktygen till att hitta det bästa sättet att sälja varje processor givet en mängd små skillnader i varje processors komponenter.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 13 december

Artificiell intelligens förändrar företag och samhälle

Flera företagsledare har diskuterat betydelsen av artificiell intelligens (AI) inom sina organisationer. Madhav Thattai, COO för Salesforce AI, påpekar att generativ AI har ökat enormt det senaste året. Jim Cathey, CCO för Qualcomm, betonar att företag måste anamma AI för att inte hamna på efterkälken. Kyle Daigle, COO för Github, föreslår att tidiga framgångar med AI kan hjälpa till att sprida dess användning inom organisationer. Sal Kahn, grundare av Kahn Academy, talar om hur AI kan förbättra utbildning, medan Lidia Fonseca, CTO för Pfizer, uttrycker hopp om att AI kan revolutionera cancerbehandling.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 december

Rykten om Windows 12: AI-funktioner, modulärt OS och uppdaterat användargränssnitt

Microsoft har inte officiellt tillkännagivit Windows 12, men rykten om den förväntade operativsystemuppdateringen har cirkulerat under det senaste året. Om ryktena stämmer kan Windows 12 erbjuda en betydande uppdatering för de bästa Windows-bärbara datorerna och de bästa datorerna som kör OS. Tre av de största uppgraderingarna som kan komma med Windows 12 inkluderar AI-funktioner, ett modulärt operativsystem och en uppdaterad användargränssnitt. Enligt rykten kommer generativ AI att vara en integrerad del av Windows 12. Microsoft kan också göra OS mer modulärt så att vissa applikationer och program kan aktiveras eller inaktiveras på specifika enheter. Slutligen kan Windows 12 ha ett annorlunda användargränssnitt än Windows 11.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 12 december

Samsungs Galaxy S24-serie förväntas lanseras med AI-funktioner

Samsungs Galaxy S24-serie förväntas avslöjas och släppas i januari under ett Galaxy Unpacked-event. Där kommer vi att få vår första titt på Galaxy S24, S24 Plus och Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-drivna Galaxy S24 Ultra. Även den senaste One UI 6.1-uppdateringen, Samsungs egen front-end-programvara för Android, kommer troligen att visas. Programvaruuppdateringen förväntas släppas tillsammans med Samsungs Galaxy S24-serie och medföra en våg av generativa AI-verktyg för att förbättra den sydkoreanska jättens smartphone-upplevelse.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 11 december

Microsoft jämför AI-produkten Copilot med Windows Start-knappen

Microsoft har nyligen publicerat ett blogginlägg för att förklara varför varje användare behöver dess AI-produkt Copilot, trots dess buggar. Företaget har redan infört Copilot i Windows 10 för att öka dess räckvidd. Microsofts VD, Satya Nadella, jämförde Copilot med Start-knappen i Windows under ett tal vid Snapdragon Summit 2023. Han sade att Copilot är som Start-knappen, det blir orkestratören för alla dina appupplevelser. Vid AMD:s Advancing AI-evenemang denna vecka, upprepade företagets vice VD, Pavan Davuluri, Microsofts syn på Copilot som en portal för att utnyttja AI:s fulla potential på Windows.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 10 december

Google tar upp frågor om etik och generativ AI

Google presenterade vid Google I/O 2023 sin chattbot Bard för fler länder och språk, samt nya verktyg som kan integrera med andra Google-tjänster. Ett av de mer kontroversiella tillkännagivandena var Magic Editor, ett system som kan skapa generativa AI-bilder med hjälp av redan tagna foton. Detta väcker frågor om etik och verklighetens natur. Google har betonat sin inriktning på att hålla generativa AI-verktyg säkra och etiska, och har infört skydd i Magic Editor som förhindrar redigering av ansikten och människor. Google har också åtagit sig att märka media som innehåller generativa AI-element.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 8 december

Advanced Micro Devices tar AI-chips till konsumentmarknaden

Advanced Micro Devices (AMD) kommer att introducera AI-chips på konsumentmarknaden för att öka sin marknadsandel inom PC-sektorn. Detta diskuteras i en nyligen publicerad video. Videon publicerades den 7 december 2023 och aktiepriserna som används var marknadspriserna från samma datum. Jose Najarro har positioner i Advanced Micro Devices, Nvidia och Qualcomm. Han är också en affiliate till en organisation som har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Apple, Nvidia och Qualcomm, samt Intel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 december

Maskininlärningsmarknaden förväntas växa till 208 miljarder dollar år 2030

En ny företagsintelligensrapport från USD Analytics förutspår att den globala marknaden för maskininlärning kommer att vara värd 32,1 miljarder dollar år 2023 och förväntas växa med 30,6% till 208 miljarder dollar år 2030. Rapporten analyserar marknadsstorlek, konkurrenssituation och framtida förväntningar. Nyckelspelare som profileras i studien inkluderar Wave Computing Inc, Graph core, IBM, Alphabet, Qualcomm Technologies Inc, Intel Corporation, NVIDIA Corporation, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, Cerebras Systems och Xilinx Inc.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 december

Microsoft planerar att lansera Windows 12 med djupt inbäddad AI-funktionalitet 2024

Rykten har cirkulerat under året om att Microsoft förbereder sig för att lansera Windows 12 år 2024, med djupt inbäddad AI-funktionalitet. Nya uppgifter avslöjar nya funktioner som ger en tydligare bild av företagets utvecklingsplaner. Microsoft har kanske ännu inte bestämt om de ska kalla denna nästa stora release för Windows 12. Källor har berättat för Windows Central att nya Windows-versioner som kommer nästa år kommer att introducera betydande förändringar i operativsystemet. Denna information stämmer överens med tidigare rykten om att en ny version, möjligtvis Windows 12, skulle sätta AI i förgrunden.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 7 december

Microsoft planerar att återgå till årliga Windows-uppdateringar baserade på AI

Microsoft planerar att återgå till årliga större uppdateringar av Windows, med start från Hudson Valley-uppdateringen nästa år. Dessa uppdateringar kommer att baseras på artificiell intelligens (AI). Detta innebär att användare kan förvänta sig minst en till Moment-uppdatering för nuvarande versionen av Windows 11, som kommer att släppas i februari eller början av mars 2024. Hudson Valley-uppdateringen kommer att baseras på Germanium-plattformen, och arbetet med denna förväntas vara klart i april 2024. Hudson Valley kommer dock inte att vara redo för lansering förrän i augusti och massdistribution förväntas i september eller oktober 2024. En av Hudson Valleys viktigaste innovationer kommer att vara det AI-baserade Windows Shell.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 7 december

Google introducerar Gemini Nano för lokal och offline användning på Pixel 8 Pro

Google har utvecklat Gemini Nano, en reducerad version av sitt stora språkmodell Gemini, som kan köras lokalt och offline på din enhet. Pixel 8 Pro är den enda Nano-kompatibla telefonen hittills, men Google ser den nya modellen som en kärndel av Android framöver. Två funktioner på Pixel 8 Pro kommer att drivas av Gemini Nano: auto-sammanfattning i Recorder-appen och Smart Reply i Gboard-tangentbordet. Google arbetar också på ett sätt att bygga in Nano i Android som helhet och har lanserat en ny systemtjänst kallad AICore som utvecklare kan använda för att införa Gemini-drivna funktioner i sina appar.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 december

Betydande tillväxt väntas på den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips

Den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips väntas uppleva en betydande tillväxt, enligt den senaste forskningsrapporten från Verified Market Research. Rapporten förutser att förändrade konsumtionsmönster kommer att påverka marknaden avsevärt. Marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips värderades till 1,74 miljarder USD 2020 och förväntas nå 2,09 miljarder USD 2028, med en CAGR på 2,27% från 2021 till 2028. De tio ledande företagen på den globala marknaden för Edge Artificial Intelligence Chips är NVIDIA Corporation, Advanced Micro Devices, Alphabet Inc., Intel Corporation, Apple Inc., Mythic Ltd., Arm Limited, Samsung Electronics Co. Ltd., Qualcomm Technologies Inc, Xilinx Inc., HiSilicon(ShanghAI) Technologies CO. LIMITED, bland andra.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

Läckta detaljer om Samsungs kommande Galaxy S24 och S24 Ultra

Nya detaljer om Samsungs kommande flaggskeppstelefoner Galaxy S24 och S24 Ultra har läckt ut. Officiella bilder visar en ny platt skärmdesign på S24 Ultra, vilket bekräftar tidigare läckor. Samsung förväntas släppa ny AI-programvara på sina kommande telefoner som kan översätta meddelanden i realtid på över ett dussin språk. FCC har nyligen publicerat stora processor- och modemspecifikationer för S24-serien, vilket tyder på att alla S24-modeller kommer att vara utrustade med Snapdragon 8 Gen 3-chips. S24 Ultra får också en titanram, en uppgraderad 50MP 5x teleobjektivkamera, bättre ångkammarkylning och Wi-Fi 7.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 2 december

Ett år med AI-systemet ChatGPT: framsteg och utmaningar

ChatGPT har under sitt första år utvecklats avsevärt och samlat över 100 miljoner användare. Trots inledande problem med hallucinationer har OpenAI lyckats minska felaktiga svar betydligt. Tjänsten har även lanserat en prenumerationstjänst kallad ChatGPT Plus och en API för utvecklare. Framtiden för ChatGPT ser ljus ut, med många spännande uppdateringar och förbättringar på horisonten.

Direktlänk Dela The Paradise fördjupade 30 november

Djupinlärningsmarknaden förväntas nå 28,83 miljarder USD till 2023

En ny forskningsrapport om djupinlärningsmarknaden förutspår att den globala marknaden kommer att nå 28,83 miljarder USD och expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 48,4% under prognosperioden 2018-2023. Djupinlärning, en delmängd av maskininlärning inom artificiell intelligens (AI), utvecklas till en av de mest avancerade teknologierna inom företagsdatorer. Marknaden är indelad i tre huvudsegment baserat på lösning, tillämpning och slutanvändare. Några av de framstående konkurrenterna på djupinlärningsmarknaden är Google Inc., Microsoft Corporation, Qualcomm Technologies, Inc., IBM Corporation, Intel Corporation, General Vision Inc. och NVIDIA Corporation.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 29 november

AI-startups ser ökad efterfrågan efter OpenAIs kaos

AI-startupen Hugging Face rapporterar ökat intresse från potentiella kunder efter kaoset hos rivalen OpenAI. Företag är oroliga över riskerna med att outsourca sin AI till en enda leverantör, enligt Hugging Face VD Clément Delangue. Även Cohere, en språkmodells-startup baserad i Toronto, har sett fler förfrågningar från potentiella kunder. Flera företag har övervägt att byta från OpenAI till konkurrenternas tjänster. Hugging Face, baserat i New York, samlade in 235 miljoner dollar i augusti till ett värde av 4,5 miljarder dollar. Investorer inkluderar Google, Amazon, Nvidia, Salesforce, AMD, Intel, IBM och Qualcomm.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

ChatGPT dominerar AI-plattformar, Kina i solidt batterilopp, WhatsApp introducerar AI-chatbot, Adobe-Figma-affär i fara, MediaTek utmanar Qualcomm

ChatGPT har blivit det föredragna AI-verktyget globalt och har 60% av all trafik inom topp 50 AI-plattformar. Kinesiska GAC Group och Changan Automobile planerar att tillverka solidtillståndsbatterier, vilket intensifierar den globala jakten på denna teknik. WhatsApp har introducerat en AI-chatbot i sin senaste beta. Adobe Inc:s planerade förvärv av Figma Inc. för $20 miljarder riskerar att blockeras av EU-kommissionen på grund av potentiella konkurrensproblem. MediaTek utmanar Qualcomm med sin nya Dimensity 8300-chip.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 21 november

MediaTek tillkännager Dimensity 8300-chipset med generativa AI-funktioner

MediaTek har meddelat sin Dimensity 8300-chipset med inbyggda generativa AI-funktioner liknande dess flaggskeppsgrad Dimensity 9300. Byggd på en 4nm-arkitektur, får MediaTek Dimensity en Octa-core CPU med fyra Arm Cortex-A715-kärnor för prestanda och fyra Cortex-A510-kärnor för effektivitet. MediaTek hävdar över 20 procent snabbare CPU-prestanda och 30 procent toppvinster i strömeffektivitet över sin föregångare. Dimensity 8300 GPU har också uppgraderats, med Mali-G615 GPU som erbjuder en påstådd 60 procent prestandaförbättring och en betydande 55 procent förbättrad effektivitet. MediaTek har också lagt till stöd för LPDDR5X RAM upp till 8533 Mbps. För on-device gen-AI-funktioner erbjuder det nya chipsetet en dedikerad APU 780 AI-processor som kan köra LLMs (Large Language Models) upp till 10 miljarder parametrar. MediTek har ännu inte bekräftat de enheter som är i linje för att ha det nya chipsetet, men har meddelat att den första smarttelefonen med Dimensity 8300 kommer att lanseras innan årets slut.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 21 november

MediaTek lanserar Dimensity 8300-chip för överkomliga telefoner med generativ AI

Chipmaker MediaTek lanserade nyligen sin premium Dimensity 9300 mobilkisel som kommer att införa generativ AI på enheten i toppända Android-telefoner. Nu avtäcker företaget en ny chip, Dimensity 8300, som kommer att göra detsamma för mer överkomliga telefoner. Detta följer i fotspåren av Qualcomm som förra veckan annonserade Snapdragon 7 Gen 3, vilket också inför generativ AI på enheten till telefoner under den dyraste premiumnivån. MediaTek har inte avslöjat vilka telefoner som kommer att kunna använda dess Dimensity 8300-chip för generativ AI. Dimensity 8300 kan stödja stora språkmodeller upp till 10 miljarder parametrar.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 21 november

Qualcomm avtäcker Snapdragon 7 Gen 3-chipset med avancerade AI-funktioner

Qualcomm har presenterat toppmoderna Snapdragon 7 Gen 3-chipset med avancerade AI-funktioner för mellanklass-smarttelefoner. Chipsetet innehåller Qualcomm Spectra Triple bildsignalprocessor, som avsevärt förbättrar 4K DR-videokvaliteten. Vid sidan av de banbrytande kamerafunktionerna inkluderar det också spatiala ljudfunktioner med huvudspårningsförmåga. HONOR och VIVO, två framstående kinesiska smartphone-tillverkare, kommer att bli de första att införliva chipseten i sina produkter. Qualcomm är en av de största tillverkarna av trådlösa chipset baserade på basbandsteknik och fokuserar på att behålla sin ledning inom 5G, chipsetmarknaden och mobil anslutning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 november

OpenAI får ny VD, WhatsApp testar AI-chattbot, Snapdragon 7 Gen 3 avtäckt

Sam Altman har avlägsnats som VD för OpenAI och ersatts av Mira Murati. Detaljerna kring Altmans avlägsnande är knappa, vilket lämnar många frågor om OpenAI:s framtid. WhatsApp testar en dedikerad knapp för sin AI-chattbot, vilket ger snabb tillgång till AI-drivna konversationer. Qualcomm har lanserat det nya Snapdragon 7 Gen 3 mobilchipset, vilket ger förbättrade AI-funktioner till mellanklassenheter. Rykten om att fler iPads kommer att anta OLED-skärmar i framtiden har också dykt upp, med rapporter som tyder på en konkret plan för övergången, börjar med 2024 års iPad Pro.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 18 november

Artificiell intelligens är ett snabbt växande område med nästan dagliga framsteg, men nyheten om att OpenAI får en ny VD kom som en överraskning. Sam Altman har avsatts från sin VD-stol vid OpenAI:s huvudkontor och kommer tillfälligt att ersättas av CTO Mira Murati. Det är oklart varför detta har skett, men tillkännagivandet har redan skickat chockvågor över hela blocket. I andra nyheter har det kommit en första antydan om WhatsApps AI-chattbot som är under utveckling. Det finns också färska rykten om att fler iPads kommer att adoptera OLED för sina skärmar.

The Indian Express fördjupade 18 november

Qualcomm har presenterat sin senaste produkt, Snapdragon 7 Gen 3-chipset, med avancerade AI-funktioner för mellanklass-smartphones. Chipsetet inkluderar förbättrade AI-funktioner som AI Denoiser och AI Remosaic, samt Qualcomm Spectra Triple-bildsignalprocessor, vilket förbättrar 4K DR-videokvaliteten. Dessutom inkluderar det spatiala ljudfunktioner med huvudspårningsförmåga. Två framstående kinesiska smarttelefontillverkare, HONOR och VIVO, planerar att vara de första att införliva chipseten i sina produkter. Qualcomm är en av de största tillverkarna av trådlösa chipsets baserade på basbandsteknik och fokuserar på att behålla sitt ledarskap inom 5G, chipsetmarknaden och mobil anslutning.

Zacks Investment Research fördjupade 18 november

Qualcomm presenterar Snapdragon 7 Gen 3 SoC, en ny 5G-mobilplattform

Qualcomm avtäckte sin mycket efterlängtade mobilchipset Snapdragon 7 Gen 3 SoC på fredagen den 17 november. Denna nya 5G-mobilplattform för mellanklassen baseras på TSMC:s 4nm-processteknik. Den har topphastigheter på 2,63 GHz och förväntas leverera 50 procent snabbare GPU-prestanda och 60 procent förbättrad AI-prestanda jämfört med sin föregångare. Den har en 1+3+4-design där huvudkärnan är klockad till 2,6 GHz, tre prestandakärnor klockade till 2,4 GHz och fyra effektivitetskärnor klockade till 1,8 GHz. Den stöder 16GB LPDDR5T RAM vid 3200MHz hastighet och UFS 3.1 lagringsstandard.

Direktlänk Dela The Tech Outlook fördjupade 17 november

Qualcomm lanserar Snapdragon 7 Gen 3 för mellanklass Android-smartphones

Efter Snapdragon 8 Gen 3 förra månaden har Qualcomm nu lanserat Snapdragon 7 Gen 3. Det är en 4nm-chipset riktad mot nästa generation av mellanklass Android-smartphones. Precis som dess kraftfullare 8-serie syskon, förblir AI-prestanda Qualcomms huvudfokus med den nya mellanklass SoC också. Den kommer att debutera inuti HONOR och Vivo-telefoner senare denna månad, med fler produkter att följa snart. Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 specifikationer Qualcomms senaste 7-serie chipset har en primär CPU-kärna klockad på 2.63GHz, tre prestandakärnor på 2.4GHz, och fyra effektivitetskärnor på 1.8GHz. Företaget hävdar en 15 procent ökning i CPU-prestanda jämfört med föregående generation. Notera att jämförelsen görs med Snapdragon 7 Gen 1, som debuterade i maj 2022. Qualcomm lanserade också Snapdragon 7+ Gen 2 och Snapdragon 7s Gen 2 tidigare i år. Snapdragon 7 Gen 3 (delnummer SM7550-AB) sägs också ge en 50 procent ökning i GPU-prestanda. Dessa förbättringar möjliggör en 20 procent bättre total effektivitet av chipet. Snapdragon Elite Gaming och Qualcomm Game Quick Touch möjliggör smidig och uppslukande mobilspel med effektiv resursoptimering och intelligent uppskalning av grafik på skärmen. Den största uppgraderingen kommer dock i form av AI-prestanda. Chipets Qualcomm Hexagon NPU och helt nya INT4 precision stöd levererar en 90 procent ökning i AI-prestanda tillsammans med en 60 procent ökning i energibesparingar. Användningen av generativ AI har vuxit exponentiellt under det senaste året, så det är ingen överraskning att Qualcomm lägger in ansträngningar för att ge AI-förbättringar till lågkostnadsenheter. När det gäller bildbehandling stöder den nya Qualcomm-processorns Spectra Triple ISP upp till 200MP kameror med 10-bitars färgdjup. Den erbjuder beräkningsmässig 4K HDR-videoupptagning med HDR10+, HDR10, Adaptive HDR10, HLG och Dolby Vision-format. Chipet har AI-baserad ansiktsigenkänning, autofokus och autoexponering. Snapdragon 7 Gen 3 stöder också Qualcomm Aqstic ljudcodec och Aqstic smart högtalarförstärkare. Wi-Fi 6E, mmWave 5G, Quick Charge 5 och mer För anslutning kommer Snapdragon 7 Gen 3 med ett integrerat Snapdragon X63 5G Modem-RF System som stöder både mmWave och sub-6GHz 5G-nätverk i standalone (SA) och icke-standalone (NSA) lägen. Företaget hävdar en topphastighet för nedladdning på 5Gbps. Chipet stöder också Qualcomms FastConnect 6700 System för Wi-Fi 6 och Wi-Fi 6E-anslutning. Bluetooth v5.3 stöds med Bluetooth LE Audio, inklusive Qualcomm aptX Voice. Stöd för skärmdisplay på enheten inkluderar 4K-upplösning vid 60Hz uppdateringsfrekvens, WFHD+ vid 168Hz och WQHD+ vid 120Hz. Chipet stöder också externa skärmar upp till 4K-upplösning vid en uppdateringsfrekvens på 60Hz. OEM:er kan para SoC med upp till 16GB LPDDR5 eller LPDDR4x-minne med upp till 3200MHz och 2133MHz frekvens, respektive. Qualcomm erbjuder inte UFS 4.0 lagringsstöd här, begränsar chipet till föregående gen UFS 3.1 standard. Snapdragon 7 Gen 3 stöder Qualcomms Quick Charge 5-teknologi, som sägs leverera en 0-50% laddning på bara fem minuter. Självklart beror den faktiska hastigheten på många faktorer, inklusive batterikapacitet, laddningshastighet och termiska hanteringsförmågor hos enheten. Du får också stöd för trippelfrekvens (L1/L5/L2) platsövervakning över GPS, Glonass, BeiDou, Galileo, QZSS och NavIC-navigeringssystem. Sist men inte minst stoltserar chipet med Qualcomms branschledande säkerhetslösningar inklusive Trusted Execution Environment & Services (TEE) och Trust Management Engine. Sammantaget är Snapdragon 7 Gen 3 en mycket kapabel mellanklass SoC som, på papperet, levererar upphetsande on-device AI tillsammans med utmärkt mobilspel och total enhetsprestanda. Med sin marknadsdebut förväntad denna månad borde vi snart veta dess verkliga prestanda också.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 17 november

Qualcomm lanserar Snapdragon 7 Gen 3 med avancerade funktioner för mellanklass-smartphones

Qualcomm har lanserat Snapdragon 7 Gen 3, en mellanklass-chipset som introducerar flera nya funktioner. Dessa inkluderar kompatibilitet med Google Ultra HDR i Android 14, innovativ ansiktsigenkänning, spatialt ljud med huvudspårning och multiapparat-konnektivitet. Chipsetet är utvecklat med TSMC:s 4nm-process och har en arkitektur som förbättrar både kraft och effektivitet i smartphones. Det uppvisar en imponerande 15% förbättring i CPU-prestanda och över 50% förbättring i GPU-prestanda. Tillverkare som Honor och Vivo planerar att införliva detta chipset i sina kommande modeller.

Direktlänk Dela Editorji fördjupade 17 november

Qualcomm introducerar Snapdragon 7 Gen 3-processor med förbättrad AI-prestanda

Qualcomm har presenterat sin Snapdragon 7 Gen 3-processor för mellanklassens Android-enheter med löften om förbättrad AI-prestanda. Processorn, byggd på en 4nm-process, erbjuder fyra dedikerade prestandakärnor med klockhastigheter upp till 2,63GHz. Qualcomm hävdar att den har 15% förbättrad CPU-prestanda över Snapdragon 7 Gen 1 och över 50% förbättrad GPU-prestanda för spel och videoredigering. Telefoner med detta chip kommer också att ha tillgång till bättre kameraalgoritmer, vilket möjliggör bättre autofokus och färgkontroll. Honor och Vivo kommer att vara de första tillverkarna som skickar enheter med Snapdragon 7 Gen 3. Motorola är en av de få telefonmakarna som säljer telefoner i USA med Qualcomms mellanklasschips.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 17 november

AI förutspår möjlig prisklass för Apple-aktier vid början av 2024

Trots nyligen vinster har Apples aktiekurs varit volatil, särskilt sedan dess topp på $197 i juli. Fokus ligger nu på detta teknikjätte när det hanterar investerarors oro efter förra kvartalets vinst rapport. Trots negativa kvartalsrapporter visade Apple-aktien tecken på återhämtning när den passerade $190-gränsen den 16 november. Detta ledde till att AI-verktyget ChatGPT fick i uppdrag att föreslå en trolig prisklass för APPL-aktien i början av 2024. Google Bards motpart var mer exakt och erbjöd en optimistisk förutsägelse med en prisklass på $200 och $240.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 17 november

Qualcomm lanserar nytt chip för prisvärda telefoner med generativ AI-teknik

Qualcomm har lanserat Snapdragon 7 Gen 3, en ny mobilkrets som tar generativ AI-teknik till mer prisvärda telefoner. De första enheterna kommer att anlända senare denna månad från tillverkare som Honor och Vivo. Qualcomm har ännu inte bekräftat om Snapdragon 7 Gen 3 kommer att ha samma generativa AI-kapacitet som dess mer kraftfulla syskon, Snapdragon 8 Gen 3. Chipet är 15% snabbare än förra årets Snapdragon 7 Gen 2, har 20% bättre effektivitet och stöder snabbladdning från ett dött batteri till 50% kapacitet på fem minuter. Det förväntas att fler telefoner med Snapdragon 7 Gen 3 kommer att anlända nästa år.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 17 november

Qualcomm avtäcker Snapdragon 7 Gen 3 med inbyggd AI

Qualcomm har avslöjat den senaste mobila chipsetet i sin armada, Snapdragon 7 Gen 3. Denna uppgradering av mellanklass Snapdragon 7 Gen 2 innehåller nya funktioner, inklusive inbyggd AI-integration. Qualcomm säger att komponenterna i chippet är utformade för att driva AI-applikationer på enheten. Snapdragon 7 Gen 3 har en topphastighet på 2,63 GHz, 50% ökning i GPU-prestanda jämfört med föregående generation och lovar ´otrolig energieffektivitet´. Qualcomm har även meddelat partnerskap med OEM-företag som Honor och Vive och planerar att offentligt avtäcka den första smarttelefonen som använder Snapdragon 7 Gen 3 senare denna månad.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 17 november

Ökande efterfrågan på ChatGPT leder till tillfällig stängning av nya registreringar

Den växande fascinationen för generativa AI-verktyg ledde till att sökningar efter ChatGPT på Google nådde en global rekordhög nivå i november. Företagets betaltjänst ChatGPT Plus stängdes för nya anmälningar på grund av hög efterfrågan. OpenAI, som driver plattformen, meddelade att de tillfälligt stänger ner nya registreringar på grund av överkapacitet efter framgången med deras DevDay-konferens tidigare denna månad. Den ökande populariteten för ChatGPT kommer sannolikt att pressa konkurrenter att höja sitt spel, vilket kan leda till ökad efterfrågan på bättre och snabbare chips i smartphones.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 november

Microsoft avslöjar egna kundanpassade kretsar för Azure

Microsoft har äntligen presenterat sina egna kundanpassade kretsar. Maia 100 är Microsofts AI-accelerator utformad för Azure-stacken för att träna OpenAIs komplexa LLMs. Cobalt 100 är en ARM-baserad krets med 128 kärnor som syftar till att optimera energieffektiviteten över Azure-datacenter. Dessutom har Microsoft tillkännagett nya Azure VMs som drivs av Nvidia H100 och AMD Instinct MI300X GPU:er. Spekulationer om Microsofts planer på att ta den kundanpassade kretsvägen har varit omfattande under en ganska lång tid nu. Microsoft har använt Qualcomm-baserade processorer som SQ1, SQ2 och SQ3 (Snapdragon 8cx Gen 3) för sin Surface-serie. Men rapporter om att företaget överväger sina egna interna ARM-designer för server började dyka upp redan 2020. På den pågående Microsoft Ignite-konferensen presenterade företaget två kundanpassade kretsar utformade för att tillgodose sina ambitiösa AI-planer - Azure Maia 100 AI-accelerator och Azure Cobalt 100 anpassad CPU. Microsoft kommer att börja använda dessa kretsar i sina egna datacenter som driver Copilot och Azure OpenAI-tjänsten tidigt nästa år. Microsoft avslöjar dock inte mycket teknisk information om kretsarna själva. Det noterar dock att Maia 100 är en 5 nm krets med 105 miljarder transistorer, vilket gör den till en av de största sådana kretsarna som tillverkas på denna process. Maia 100 kommer att köra molnbaserad träning och inferens för OpenAI-modeller och ChatGPT, och har specifikt utformats för att träna OpenAIs stora språkmodeller. Maia 100 kommer att vara helt vätskekylt, och Microsoft har till och med utformat anpassade rack med vätskekylning radiator ´sidekicks´ för att hysa dessa kretsar. Cobalt 100, å andra sidan, är en 64-bitars 128-kärnig CPU som är utformad för allmänna arbetsbelastningar i Microsoft Cloud inklusive Teams och SQL. Microsoft säger att Cobalt 100 är 40% kraftfullare än den nuvarande generationen av Azure ARM-kretsar. Förutom Maia 100 och Cobalt 100 tillkännagav Microsoft också den offentliga förhandsgranskningen av Azure NC H100 v5 virtuella maskiner (VMs) för att köra AI och högpresterande databehandling (HPC) arbetsbelastningar. Dessa VMs baseras på Nvidia Hopper H100 GPU:er och AMD EPYC Genoa-processorer. Kunder kan välja mellan två NC H100 v5-konfigurationer: 40 vCPU:er, 320 GB RAM, 1 H100 GPU med 94 GB HBM3 och 40 GBps Azure-nätverksbandbredd 80 vCPU:er, 640 GB RAM, 2 H100 GPU:er med 188 GB HBM3 och 80 GBps Azure-nätverksbandbredd Microsoft lämnar inte ut AMD, dock. Redmond-jätten har också tillkännagett att den nu erbjuder VMs med AMD:s senaste Instinct MI300X GPU med 1,5 TB HBM3 per VM. En ND MI300X v5 VM utnyttjar åtta MI300X-kort som är sammanlänkade av Infinity Fabric 3.0 med 192 GB HBM3-minne per GPU som fungerar med 5,2 TB/s hastigheter. Enligt Microsoft inkluderar specifikationerna för ND MI300X v5 VM: 400 Gb/s NVIDIA Quantum-2 CX7 InfiniBand per GPU med 3,2 Tb/s per VM 4: e Gen Intel Xeon Scalable-processorer PCIE Gen5-värd-till-GPU-interconnect med 64 GB/s bandbredd per GPU 16 kanaler av DDR5 DIMMs Microsofts kundanpassade kretsar är för närvarande inriktade på server-sidan. Det är inte klart om företaget skulle ta med någon variant av Cobalt 100 till sin Surface-serie eller fortsätta att förlita sig på Qualcomm, och möjligen MediaTek, erbjudanden - inte nödvändigtvis en dålig idé med tanke på de imponerande tidiga siffrorna som publicerats av Snapdragon X Elite. Köp Microsoft Surface Laptop Studio 2 med RTX 4050 på Amazon

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 16 november

AI-baserade funktioner i Windows 12: mer användbart för tillfälliga användare än för kraftanvändare

Copilot och andra artificiella intelligensbaserade funktioner verkar bli en stor del av Windows 12, men det verkar inte locka en stor del av användarna. Copilot i Windows 12 är mer användbart för tillfälliga användare än för kraftanvändare eftersom det föreslår åtgärder och appöppningar snarare än att faktiskt utföra dem. Copilots brist på handlingskraft och beroende av användarinmatning gör det inte mycket annorlunda från en Google-sökning eller supportdokument. Copilot, liksom andra AI-chattbotar, lider av noggrannhetsproblem och kan producera felaktig eller upphovsrättsskyddad information.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 15 november

Tidigare Apple-chefer lanserar AI-drivet bärbar enhet

Ett startupföretag grundat av tidigare Apple-chefer har tagit första steget i utvecklingen av konsumentprodukter för artificiell intelligens. San Francisco-baserade Humane har lanserat Ai Pin, en bärbar enhet som fungerar som en mobil AI-assistent. Enheten bärs som en knappnål och användaren interagerar med den via röstkommandon och gester. Enheten kan projicera text och bilder via laser på användarens handflata. Humane har samarbetat med Microsoft, OpenAI, Qualcomm och T-Mobile för att leverera nästa era av personlig mobil databehandling, som kommer att drivas av AI. Enheten kostar $699 och kräver en trådlös prenumeration på $24 per månad. Humane börjar ta emot beställningar i USA på torsdag och enheterna börjar skickas i början av 2024. Ai Pin drivs av en Qualcomm Snapdragon-processor med en dedikerad Qualcomm AI Engine. Användare hanterar och får tillgång till sina data, inklusive foton, videor och anteckningar via Humane.center-webbplatsen. Enheten aktiveras endast vid användarens engagemang och använder inte ´väckningsord´, vilket säkerställer att den inte alltid lyssnar eller spelar in. En ´förtroendelampa´ indikerar när några sensorer är aktiva. Ai Pin kan agera som tolk för främmande språk och stödja näringsmål genom att identifiera mat med hjälp av datorvision. Humane kommer att erbjuda en AI-driven musikupplevelse genom ett partnerskap med Tidal, en enhet av Block.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 13 november

Samsung avslöjar generativ AI-modell för kommande enheter

Samsung har avslöjat en ny generativ AI-modell, Samsung Gauss, avsedd för deras kommande enheter. Modellen består av tre delar: Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code och Samsung Gauss Image. Gauss Language förbättrar arbetseffektivitet genom att underlätta uppgifter som att skriva e-postmeddelanden, sammanfatta dokument och översätta innehåll. Gauss Code är optimerad för intern mjukvaruutveckling, vilket gör att utvecklare kan koda enkelt och snabbt. Gauss Image är en generativ bildmodell som kan generera och redigera kreativa bilder. Samsung Gauss kommer att debutera i kommande Samsung Galaxy S24.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 12 november

AI dominerar investeringstemat för 2023: Meta Platforms och Qualcomm ses som attraktiva investeringar

Aktierna i sociala medier-giganten Meta Platforms har sett en meteorisk ökning på nästan 162% hittills under 2023. Meta Plattforms ´familj av appar´-affärssegment, som inkluderar sociala medier-appar som Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger och Threads, fortsätter att vara företagets kassako och generera en solid ström av annonsintäkter. Meta använder AI-teknik för att öka användarengagemang och monetarisering över sina sociala medier-appar. Företaget använder också AI och maskininlärningsverktyg, tillsammans kallade Meta Advantage, för att hjälpa småföretag att skapa effektiva annonser och möjliggöra för annonsörer att snabbt förstå konverteringspotentialen för dessa annonser. Meta förbereder sig nu för att fokusera på affärs-AI (utnyttjande av AI-förmågor i affärsmeddelanden) 2024. Företaget syftar till att minska arbetskostnaderna genom att inrätta affärs-AI-chattrobotar som kan hjälpa kunder med handel och supportaktiviteter. Mobilchipjätten Qualcomm rapporterade blandade resultat för fjärde kvartalet av räkenskapsåret 2023. Qualcomm har också fokuserat på att utveckla AI-fokuserade chips för smartphones och Windows 11-persondatorer (PC). Företaget gör stora framsteg på marknaden för generativ AI på enheter och har introducerat Snapdragon 8 Gen 3 Neural Processing Unit (NPU) och Snapdragon X Elite CPU för att köra stora språkmodeller (LLM) lokalt på smartphones och PC. Trots Qualcomms överdrivna beroende av Apple, kan den nyligen förnyade överenskommelsen mellan Qualcomm och Apple om att leverera Snapdragon 5G-processorer för smartphone-lanseringar 2024, 2025 och 2026 visa sig vara en solid positiv för Qualcomm.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 november

Humane AI lanserar Ai Pin, en bärbar enhet för att ersätta smartphones

San Francisco-baserade AI-företaget Humane AI, grundat av tidigare Apple-designers Imran Chaudhri och Bethany Bongiorno, har lanserat sin skapelse, Ai Pin. Detta är en liten bärbar enhet som kommer i två delar och fästs magnetiskt på vilket klädesplagg som helst. Enheten har ingen skärm och användarna interagerar med den genom sin röst, handrörelser och en blå laserprojektor. Enligt tillverkarna är det en fristående enhet och mjukvaruplattform byggd från AI. Enheten kommer i tre färger - Eclipse, Lunar och Equinox och kostar 699 dollar (ca 58 212 kr) med en månadsprenumeration på 25 dollar (ca 2 082 kr).

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 10 november

Humane lanserar bärbar röststyrd enhet, Humane Pin

Startup-företaget Humane har lanserat Humane Pin, en röststyrd bärbar enhet som kan fästas på kläder med ett magnetiskt system. Enheten är utrustad med olika sensorer, inklusive kameror, mikrofoner och en högtalare. Den har ingen skärm, men har en indikatorlampa för att visa när mikrofonerna är aktiva och en laserprojektor för att snabbt visa information på användarens hand. För att använda Humane Pin måste man prenumerera på en Humane Subscription för $24 per månad. Förbeställningar för Humane Pin börjar den 16 november 2023, med de första leveranserna i början av 2024.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupade 10 november

Humane ska lansera AI Pin, en bärbar smartphone utan skärm

Humane har hela året teasat sin första enhet, AI Pin. Den är planerad att lanseras på torsdag, men dokument som detaljerar nästan allt om enheten har erhållits före den officiella lanseringen. Humane, företaget som främjar en värld efter smartphones, ska lansera vad som verkar vara en bärbar smartphone utan skärm för 699 dollar som har en månadsavgift på 24 dollar och körs på en Humane-märkt version av T-Mobiles nätverk med tillgång till AI-modeller från Microsoft och OpenAI. Pin är en fyrkantig enhet som magnetiskt fästs på dina kläder eller andra ytor. Klämman är mer än bara en magnet, den är också ett batteripaket, vilket innebär att du kan byta ut batterier under dagen för att hålla Pin igång. Vi vet inte hur länge ett enskilt batteri varar, men enheten levereras med två ´batteriboosters´. Den drivs av en Qualcomm Snapdragon-processor och använder en kamera, djup- och rörelsesensorer för att spåra och registrera sin omgivning. Den har en inbyggd högtalare, som Humane kallar en ´personic speaker´, och kan ansluta till Bluetooth-hörlurar. Eftersom det inte finns någon skärm har Humane kommit på nya sätt att interagera med Pin. Det är främst tänkt att vara en röstbaserad enhet, men det finns också den gröna laserprojektorn vi har sett i demos, som kan projicera information på din hand. Du kan också hålla upp föremål mot kameran och interagera med Pin genom gester, eftersom det finns en pekplatta någonstans på enheten. Pin spelar inte alltid in eller lyssnar ens på ett väckningsord, utan kräver att du manuellt aktiverar det på något sätt. Den har en ´Trust Light´, som blinkar när Pin spelar in. Den månatliga Humane-prenumerationen på 24 dollar inkluderar ett telefonnummer och mobildata via T-Mobile. Dokumenten visar att Humane vill att Pin ska betraktas som en helt fristående enhet, snarare än ett tillbehör till din smartphone. 699 dollar ger dig Pin, en laddare och de två batteribooster. Men den verkliga historien är att det kostar 24 dollar per månad för en Humane-prenumeration, vilket inkluderar ett telefonnummer och mobildata på Humanes egen märkta trådlösa tjänst som körs på T-Mobiles nätverk, molnlagring för foton och videor och förmågan att göra obegränsade frågor till AI-modeller, även om vi inte är säker på vilka specifikt. Humane svarade inte på en begäran om kommentar. Pins operativsystem kallas Cosmos, och snarare än att fungera som en samling appar verkar Humane föreställa sig ett mer sömlöst system som kan ringa upp olika AI:er och andra verktyg när du behöver dem. Det låter lite som ChatGPT:s plugin-system, genom vilket du kan fästa nya funktioner eller data till din chatbot-upplevelse - vilket stämmer överens med rapporter om att Pin skulle drivas av GPT-4. Dokumenten vi har sett säger att Pin kan skriva meddelanden som låter som dig, och det finns en funktion som sammanfattar din e-postinkorg åt dig. Pin kan också översätta språk och identifiera mat för att ge näringsinformation. Det finns stöd för Tidal musikströmning, vilket innebär en ´AI DJ´ som väljer musik för dig baserat på ditt nuvarande sammanhang. Den kommer också att erbjuda AI-centrerade fotofunktioner, men det är inte klart vad det innebär. Humane har tydligt för avsikt att Pin ska vara en självständig och enkel bärbar enhet, men det finns ett sätt att hantera enheten: ett verktyg som kallas Humane.center, vilket är där du är tänkt att ställa in och anpassa din enhet innan du börjar bära den. Det är oklart om detta är en webbplats eller en telefonapp, men det är så du får tillgång till anteckningar, videor och foton du samlar in medan du bär Pin. Humane ska officiellt tillkännage enheten imorgon, då vi kanske får fler svar om när Pin kommer att skickas, hur bra den kommer att fungera och om det verkligen finns ett fall att göra för en smartphone utan skärm.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 8 november

MediaTek lanserar Dimensity 9300 för att utmana Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

Den 6 november lanserade chipstillverkaren MediaTek Dimensity 9300, dess flaggskepps-mobila SoC som syftar till att utmana Snapdragon 8 Gen 3 som Qualcomm annonserade för två veckor sedan. Dimensity 9300 använder TSMC:s tredje generationens 4nm+ teknologi, består av 22,7 miljarder transistorer och har en ny ´All-Big-Core´ CPU-arkitektur som är inriktad på prestanda. MediaTek lovar förbättrad prestanda och strömförbrukning jämfört med förra generationens Dimensity 9200 och något bättre prestanda än Snapdragon 8 Gen 3 i vissa tester.

Direktlänk Dela UberGizmo fördjupade 8 november

Apple kan dra stor fördel av AI:s framväxt, enligt Morgan Stanley

En ny rapport från Morgan Stanley antyder att Apple är väl positionerat att dra nytta av AI:s ökade inflytande i vardagslivet, trots företagets tystnad kring ämnet. Rapporten föreslår att AI redan är en integrerad del av Apples produkter, och att företaget kan bli en av de sex ´nyckelbeneficiärerna´ i ett ´katalysatorår för Edge AI´ så tidigt som 2024. Morgan Stanley tror att Apples unika data från över 2 miljarder enheter och 1,2 miljarder användare, företagets fokus på datasekretess och ledande hårdvara, mjukvara, kisel och tjänster kommer att göra det till en ´AI-aktiverare´.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade 8 november

Samsung planerar att använda AI som huvudförsäljningspunkt för Galaxy S24-serien

En ny rapport föreslår att Samsung kommer att marknadsföra AI som en viktig försäljningspunkt för sin Galaxy S24-serie. Samsung har satt ett mål att skicka ut 35 miljoner Galaxy S24-enheter 2024, vilket är 10 procent högre volym än S23-serien och högre än de tidigare S22- och S21-serierna. Det sydkoreanska företaget har också satt en produktionsvolym för sin Z Fold 6 och Z Flip 6-serie till 8,2 miljoner enheter. Rykten tyder på att Samsung kommer att integrera antingen OpenAI´s ChatGPT eller Google Bard i sina kommande flaggskepp.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 7 november

Teknikstartföretag Shield AI försöker sälja Pentagon på AI

Shield AI, ett teknikstartföretag, har redan en drönare som drivs av artificiell intelligens som används av den israeliska militären. Men att övertyga Pentagon om att omfamna tekniken är en stor utmaning. Företaget, som skapades av bröderna Tseng 2015, värderas nu av riskkapitalinvesterare till 2,7 miljarder dollar. Företaget har 625 anställda i Texas, Kalifornien, Virginia och Abu Dhabi. Shield AI är ett av flera startföretag som visar potentialen i banbrytande teknik för att revolutionera krigföringsteknik och hjälpa USA att behålla sin militära fördel över Kina. Företaget och andra som Anduril Industries, Autonodyne, EpiSci och Merlin Labs utvecklar nya och kraftfullare sätt för Pentagon att samla in och analysera information och agera på den.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 6 november

Apple har haft framgång med att omvandla sina kunder till sin egen silikonteknik, vilket har lett till betydande förbättringar i hastighet och effektivitet för företagets M-serie Macs. Men nu kan Windows-bärbara datorer vara redo för en revolution tack vare förbättringar inom chipsteknik, nya spännande formfaktorer och Microsofts fördjupade engagemang för AI. Qualcomm utvecklar nu Snapdragon X Elite-plattformen, som de hävdar överträffar Apples chip. Nvidia och AMD överväger också att skapa egna Arm-baserade chip. Microsoft har dessutom gjort betydande framsteg inom AI och utvecklar nya formfaktorer för sina bärbara datorer.

Inverse fördjupade 6 november

Global marknadsrapport om artificiell intelligens och maskininlärning

En global marknadsrapport om artificiell intelligens (AI) och maskininlärning har släppts av Global Market Vision. Rapporten ger en analys av marknadsrisker, möjligheter och beslutsfattande stöd. Den innehåller statistik om ledande aktörer på marknaden för AI och maskininlärning och information om marknadstrender, tillväxtdrivare, teknologier och förändringar i investeringsstrukturen. Rapporten förutspår att företag som AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple, Luminoso och Qualcomm kommer att bidra till marknadstillväxten. Rapporten uppdateras med effekterna av COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 6 november

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer integrerad i mobiltelefonteknik. Google och Qualcomm är två företag som nyligen har introducerat AI-funktioner i sina produkter. Google använder sin Tensor G3-chipset för att driva AI-funktioner i Pixel 8-seriens smartphones, men mycket av ´AI-magin´ sker via molnet. Å andra sidan kan Qualcomm´s Snapdragon 8 Gen 3-chipset behandla generativa AI-uppgifter helt på enheten, vilket innebär att telefonen gör all tung lyftning. Men det krävs att tillverkarna utvecklar egna appar och programvara för att helt utnyttja AI på enheten.

Phandroid fördjupade 3 november

Qualcomms aktiekurs stiger trots minskade inkomster tack vare stark prognos och prestandaöverträffning

Trots att Qualcomms intäkter för fjärde kvartalet sjönk med 24% jämfört med föregående år och nettointäkten minskade med 48%, steg företagets aktiekurs med 6% dagen efter rapporten, troligen på grund av en stark prognos och en prestanda som överträffade tidigare förväntningar. Under hela 2023 har aktiekursen stigit med 9%. Qualcomm såg en stabilisering i efterfrågan på handenheter och en ökning av försäljningen av fordonschips med 15% till 535 miljoner dollar, även om företagets processoravdelning totalt sett minskade med 26% till 7,4 miljarder dollar. Företagets IoT-verksamhet minskade med 31% till 1,38 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 3 november

Qualcomms aktier hoppar efter starka AI-annonseringar

Qualcomm har rapporterat sina intäkter för fjärde kvartalet 2023, vilket ledde till att företagets aktier hoppade med mer än 5%. Trots en minskning av intäkterna år över år inom segmenten för handenheter och internet of things, har företagets bilverksamhet blomstrat. Qualcomm har snabbt etablerat sig som en ledare inom on-device gen AI för smartphones, nästa generations bärbara datorer, XR och bilar, och är väl positionerat för att dra nytta av denna möjlighet. Specifikt för PC-marknaden var huvudnyheten från Snapdragon Summit Snapdragon X Elite mobil dataplattform som företaget signalerade att det kommer att skala över sina produktlinjer under det kommande året.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 2 november

Samsungs Galaxy S24-serie kan få lokal AI-teknik

Samsung förväntas satsa stort på generativ AI för sin Galaxy S24-serie, enligt en rapport från Business Korea. Den generativa artificiella intelligensen kommer att köras lokalt på användarnas telefoner, i likhet med vissa av Googles AI-funktioner. Samsungs AI-funktionalitet kommer att likna den i ChatGPT. Qualcomm har också lagt fokus på AI-funktioner för Snapdragon 8 Gen 3, inklusive stöd för lokala digitala assistenter baserade på den stora språkmodellen Llama 2. Det är oklart om Samsungs AI-funktioner kommer att lanseras främst för Snapdragon 8 Gen 3-versionerna av Galaxy S24-serien, eller om likvärdig funktionalitet kommer att erbjudas i de Exynos-utrustade modellerna.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 2 november

SAP lanserar generativa AI-verktyg för sin ERP-programvarusvit

Det tyska företaget SAP har lanserat en serie generativa AI-verktyg och tillägg för sin ERP-programvarusvit, SAP Business Technology Platform. Företaget har dock ännu inte bestämt en prissättningsstrategi för sina generativa AI-funktioner, som kan vara dyra att bygga, driva och underhålla. SAP:s nya verktyg fokuserar på att använda generativ AI för att öka utvecklarnas produktivitet och erbjuder också företag ett gränssnitt för flerspråkiga stora språkmodeller (LLM). Dessa verktyg har ännu inte prissatts separat och ingår i den totala prenumerationen för företagets verktyg. Enligt Kulmeet Bawa, president och VD för SAP:s indiska underkontinent, var det tolfte kvartalet i rad som Indien var SAP:s snabbast växande marknad globalt.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 2 november

AI-pin från Humane, Inc. lovar att revolutionera tekniken

Humane, Inc., ett tech-startup grundat av två före detta Apple-anställda, planerar att lansera sin AI-pin den 9 november. AI-pinnen är en liten laserprojektor som kan fästas på framsidan av din skjorta. Trots att den inte behöver kopplas till en telefon eller dator kan pinnen ta emot och göra samtal, ansluta till internet och svara på en mängd olika frågor. Den projicerar samtalsinformation och annan data på handflatan, vilket gör den till en unik virtuell assistent och kommunikationsenhet. Pinnen drivs av en Qualcomm Snapdragon-chip och kör en stor språkmodell som drivs av GPT-4, OpenAI:s mest kraftfulla generativa algoritm.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 1 november

På Qualcomms årliga Snapdragon Summit i Hawaii presenterade företaget sin senaste teknik och visionen för framtidens mobilteknik. Fokus låg på artificiell intelligens (AI) och hur det kan förändra användarupplevelsen på våra mobila enheter. En av de presenterade funktionerna var generativ fotoutvidgning, stödd av Snapdragon 8 Gen 3, den mobila chipset som Qualcomm just har tillkännagivit. Företagets senior vicepresident för teknikplanering, Durga Malladi, ser AI som ett verktyg som kan hjälpa oss att ta tillbaka tid och energi vi spenderar på att få ut det vi vill ha från våra telefoner.

The Verge fördjupade 1 november

Qualcomm uppgraderar AI-funktioner i Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm har lanserat stora uppgraderingar till AI-funktionerna i sin senaste mobila plattform, Snapdragon 8 Gen 3. Uppgraderingarna inkluderar en 30% snabbare CPU, 25% snabbare GPU och 98% snabbare neuralt bearbetningsenhet (NPU) jämfört med Snapdragon 8 Gen 2. Qualcomm betonar fördelarna med enhets-AI för användarupplevelser, särskilt kring kamerafunktioner, personliga assistenter och sensorbaserad kontextualisering. Den nya premium SoC är redan tillgänglig i kommersiella enheter, Xiaomi 14-serien, med fler att komma, inklusive flaggskepp från ASUS, Honor, iQOO, MEIZU, NIO, Nubia, OnePlus, OPPO, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo och ZTE.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 1 november

Qualcomm visar upp nya Snapdragon 8 Gen 3 med generativ AI

Under Qualcomm Snapdragon Summit på Hawaii i slutet av oktober, presenterades företagets nästa uppsättning av chip, inklusive Snapdragon 8 Gen 3, som kommer att driva nästa års toppmodeller av Android-telefoner, sannolikt inklusive Samsung Galaxy S24-serien. Utöver förväntade förbättringar i prestanda och batterieffektivitet, introducerar det nya chipet generativ AI i telefoner. Qualcomm demonstrerade hur funktionen skulle kunna hjälpa användare i olika situationer, till exempel genom att snabbt generera en reseplan baserad på personliga data och beteendemönster.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 1 november

AMD:s nästa generation APUs försenad till 2025

AMD utvecklar för närvarande sina kommande APUs som enligt läckan Moore´s Law is Dead kommer att behöva lite längre tid i ugnen. De nästa generationens APUs har skjutits upp till 2025, vilket innebär att vi kommer att se följande APUs 2024: Mendocino, Barcelo-R, Rembrandt-R, Hawk Point och Dragon Range. AMD kommer rapporterat att ha sin uppgraderade Strix Point APU i andra halvan av 2024. Framtiden handlar dock allt mer om AI, med NVIDIA i spetsen för AI-GPUs, men även Intel och Qualcomm satsar på AI nu med Intels nya Meteor Lake CPU och Qualcomms nya Snapdragon X Elite SoC. AMD gör samma drag med AI, med sin nya Hawk Point APU med 16 TOPS AI-prestanda. Microsoft kommer att driva på utvecklingen när det gäller ´smooth AI´ på Windows 11, där OEMs har informerats av Microsoft att de bör sikta på 45-50 TOPS AI-prestanda för ´smooth AI´ på Windows 11.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 1 november

Qualcomm förväntas slå kvartalsprognoser, trots motvind

Smartphone-chipmakaren Qualcomm förväntas rapportera sina resultat för fjärde kvartalet på onsdag den 1 november. Analytiker förväntar sig en vinst per aktie på 1,91 dollar för kvartalet på intäkter på 8,52 miljarder dollar. Företaget förväntas slå fjärde kvartalets prognoser tack vare ökad efterfrågan från Android-smartphones, fortsatt uppbyggnad av sina Snapdragon 8 Gen 2-processorer och stark efterfrågan på Apples iPhone 15. Men observatörer ser motvind 2024 på grund av förlorad andel på Samsung och Huawei. Qualcomm introducerade nya AI-fokuserade chips för både datorer och smartphones förra veckan i ett försök att diversifiera sina erbjudanden.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 31 oktober

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-chipset kommer att användas i flera kommande smartphones

Qualcomm har nyligen presenterat sin nya Snapdragon 8 Gen 3-chipset, som imponerar med otrolig rå kraft och avancerade AI-funktioner. Frågan är vilka telefoner som kommer att använda den? Den första enheten som kommer att använda Snapdragon 8 Gen 3 blir Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Pro, som redan har tillkännagivits. OnePlus 12 förväntas också använda Snapdragon 8 Gen 3, liksom Samsung Galaxy S24-serien. Honor Magic 6 och Realme GT5 Pro har också bekräftats att använda chipet. Utöver dessa har Qualcomm sagt att över ett dussin märken kommer att anta chipet i de kommande månaderna, inklusive Asus, iQOO, Meizu, NIO, Nubia, Oppo, Redmi, RedMagic, Sony, Vivo och ZTE.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 31 oktober

ASU-doktorander tilldelas Qualcomm Innovation Fellowship för arbete med maskininlärning

Shuaifeng Jiang och Hao Luo, doktorander inom elektroteknik vid Ira A. Fulton Schools of Engineering vid Arizona State University, har tilldelats Qualcomm Innovation Fellowship 2023 för sitt arbete med att förbättra trådlös kommunikationsprestanda med hjälp av maskininlärning. Deras arbete under ledning av biträdande professorn i elektroteknik Ahmed Alkhateeb syftar till att skapa mångsidiga algoritmer för trådlös teknik. Stipendieprogrammet ger varje vinnare ett årligt pris inklusive $100 000 i finansiering, mentorskap från Qualcomm-ingenjörer och erfarenheter för studenter att gå mot att förvandla sina förslag till fungerande produkter.

Direktlänk Dela Arizona State University News fördjupade 31 oktober

Microsofts AI-kompanjon Copilot tillgänglig från 1 november

Microsofts AI-kompanjon Copilot kommer att bli tillgänglig för Microsoft 365-företagskunder från den 1 november. Copilot har redan utvärderats av förhandstestare. Microsoft ser AI som en hörnsten i framtida Windows. Under ett nyligen hållet event av Qualcomm introducerades Snapdragon X Elite för bärbara datorer. Microsofts VD, Satya Nadella, uttryckte också sin entusiasm för AI och Copilot. Han menade att Copilot kommer att styra alla app-upplevelser och att det kommer att förändra användarvanor. För att Copilot och AI i Windows ska fungera optimalt i framtiden krävs dock en ny systemarkitektur.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 30 oktober

Snapdragon 8 Gen 3 utmanar Google Tensors AI-chip

Google Tensors AI-chip, lanserat 2021, har nu fått konkurrens av Snapdragon 8 Gen 3, som visar imponerande AI-förmågor på enheten. Google Tensor gjorde sin debut i Pixel 6-serien och har sedan dess fokuserat på AI-funktioner för Pixel-telefoner, särskilt med Tensor G3 och Pixel 8-serien. Dock har vissa påpekat att de flesta AI-funktioner som Google skryter med i Pixel 8 inte faktiskt körs på enheten, utan kräver en internetanslutning. Trots detta har Pixel 8 dessa AI-funktioner och kommer att få fler AI-funktioner på enheten senare i år. Snapdragon 8 Gen 3 har dock visat sig vara överlägsen i rå prestanda och AI-fokusering, vilket väcker frågan om Google Tensor fortfarande bör existera.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 29 oktober

Microsoft planerar stora AI-investeringar och förändringar för Windows 12

Microsoft diskuterade framtiden för sitt operativsystem under ett mediaevent med Qualcomm, men nämnde inte explicit ´Windows 12´. Satya Nadella och Pavan Davuluri, Microsofts VD, har beslutat att fortsätta investera tungt i AI, vilket inkluderar integration av sammanhangsmedvetenhet, hybrid AI-processning och stora förändringar i gränssnittet för Windows 12. Företaget föreställer sig en hybridansats där vissa datoruppgifter kommer att utföras på enheten och andra i molnet. Davuluri föreslog en ny funktion som kan finnas på Windows 12, vilket skulle tillåta Copilot att fungera som en personlig assistent som Cortana.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 28 oktober

Qualcomm avslöjar nästa generations Snapdragon-chip med förbättrad AI-prestanda

Qualcomm har visat upp Snapdragon 8 Gen 3, företagets nästa uppgradering av ett av de mest använda chippen i Android-ekosystemet. Den nya versionen av Hexagon-processorn ska vara 98% snabbare och 40% mer effektiv per watt än förra årets Gen 2. Kryo CPU förväntas vara 30% snabbare än Gen 2 och mer effektiv. Fokus ligger på hur chippen kan stödja generativa AI-modeller. AI-prestandan har ökat 3,5 gånger jämfört med förra årets flaggskeppschip. Qualcomm hävdar att det senaste mobila Snapdragon-chippet kan skapa en bild på den senaste Stable Diffusion AI-konstgeneratorn på bara en sekund. Gen 3-plattformen lovar kompatibilitet med Magic Eraser-typfunktioner för att ta bort objekt från bilder och videor samt en AI-chatbot-assistent baserad på Meta’s Llama 2 språkmodell. Samsung delade detaljer om sina 200 MP-kameror som använder AI-funktionerna i Gen 3 för att automatiskt spåra och zooma in på ett ämne eller zooma in i vilken riktning som helst inom kamerans synfält. Gen 3 ska också möjliggöra upp till 240 FPS-spel på stödda skärmar. Qualcomm avslöjade också sitt eget Snapdragon X Elite-chip, dess mest kraftfulla försök till en PC-chip.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 28 oktober

Samsung bekräftar användning av Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3 för ny zoomfunktion

Qualcomm meddelade denna vecka Snapdragon 8 Gen 3 med stort fokus på chipets nya AI-funktioner, och Samsung har direkt bekräftat att de kommer att använda Snapdragon 8 Gen 3 och utnyttja dess AI för en ny otrolig zoomfunktion. Samsung delade en kort video på YouTube som visar ´ISOCELL Zoom Anyplace´, en ny funktion för företagets 200MP kamera sensor, som använder AI för att spåra ett objekt i video och zooma in på objektet samtidigt som det fångar en fullstor video. Samsung förklarar på sin webbplats att ISOCELL Zoom Anyplace snabbt hittar även ett snabbt rörligt objekt och spårar och följer det. Dessutom kan videor tas med mindre skärm skakning. Denna funktion är beroende av att ha en superhögupplösning kamera sensor - Samsung säger specifikt att detta endast är för 200MP sensorer - men det får också hjälp av AI-funktionerna hos Snapdragon 8 Gen 3. Samsung säger att tekniken är ´accelererad´ av Qualcomms nya AI-motor. Galaxy S24 Ultra är den logiska platsen där vi kommer att se denna nya funktion debutera.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 27 oktober

Veckans nyheter inom Android: Samsung Galaxy S24, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, Honor Magic6, Dimensity 9300, Pixel 8 Pro, Xiaomi 14 och WhatsApp

Under den senaste veckan har flera nyheter presenterats inom Android-världen. Bland annat har det kommit ut mätvärden för olika Samsung Galaxy S24-modeller, där det framkommit att Exynos-chippet inte presterar lika bra som Snapdragon. Qualcomm har lanserat Snapdragon 8 Gen 3, som förväntas ha stor inverkan på praktisk AI i smartphones. Honor har presenterat Magic 6, som kommer med Snapdragon 8 Gen 3 och en stor språkmodell för att förbättra interaktionen mellan människa och telefon. Dessutom har information om Dimensity 9300-chippet, Pixel 8 Pro-skärmens effektivitet, Xiaomi 14 och en ny funktion i WhatsApp presenterats.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 oktober

Framtida funktioner för Windows 12 diskuterades på Qualcomm Snapdragon X Elite-evenemanget

Microsofts VD Satya Nadella och företagets CVP Pavan Davuluri diskuterade framtida funktioner för Windows 12 på Qualcomms Snapdragon X Elite-event. Qualcomm presenterade sin nya processor Snapdragon X Elite, som förväntas spela en avgörande roll i nästa generation av Windows-enheter. Nadella diskuterade även Microsofts nya resonemangsmotor, en system som härmar vår egen tankeprocess. Han belyste också hybridberäkning, som kan förbättra beräkningskapaciteten för enheter med låg effekt eller äldre enheter genom att bearbeta vissa saker lokalt på enheten och använda molnet för andra.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 27 oktober

Qualcomm storsatsar på AI för Snapdragon 8 Gen 3 - Honor Magic 6 erbjuder AI-funktioner

Qualcomm har investerat stort i artificiell intelligens (AI) för Snapdragon 8 Gen 3. Telefoner med detta chip förväntas erbjuda en rad avancerade AI-funktioner. Användare kommer till exempel att kunna interagera med Honors kommande toppmodell Magic 6 enbart med hjälp av blicken, en funktion som kallas Magic Capsule. Honor Magic 6 kommer också att erbjuda en lokal digital assistent som drivs av generativ AI och stora språkmodeller.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 26 oktober

Microsoft överväger att ersätta hemknappen med Copilot i Windows 12

Microsoft överväger att ersätta den traditionella hemknappen med Copilot i den kommande Windows 12-utgåvan 2024. Detta framkommer från uttalanden av Satya Nadella, Microsofts VD, i en konversation med Cristiano Amon från Qualcomm. Copilot är tänkt att bli ett mer effektivt och användarvänligt sätt att styra datorn, men tanken har mött motstånd från användare som är ovana vid förändring. Microsoft har tidigare försökt ersätta startknappen utan framgång. Copilot är för närvarande inte tillgängligt i Sverige, men förväntas lanseras 2024.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 26 oktober

AI kan ersätta startknappen i framtida Windows

Microsoft har ändrat sin inriktning mot AI sedan ChatGPT blev populärt. Företagets VD, Satya Nadella, jämförde Co-Pilot, Microsofts AI-modell, med en startknapp. Han diskuterade med Qualcomms VD, Cristiano Amon, om Windows och Co-Pilot och förklarade hur AI kommer att påverka Windows i framtiden. Co-Pilot kommer att vara central för Windows-upplevelsen. Detta kan innebära att Co-Pilot kommer att ta startknappens plats i framtida versioner av Windows. Istället för att startknappen är centrum för din upplevelse, kan det vara en ständigt lärande och utvecklande AI-assistent.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 26 oktober

Groq ska presentera AI-accelerator på SC23-konferensen

AI-företaget Groq kommer att ha en monter och flera presentationer på den ledande konferensen för högpresterande datakraft, SC23, som äger rum den 12-17 november i Denver, USA. Groq kommer att visa en demonstration av världens bästa låglatensprestanda för stora språkmodeller (LLM) som körs på ett Language Processing Unit™-system, deras nästa generations AI-accelerator. Jim Miller, VP of Engineering på Groq, och Yaniv Shemesh, Head of Cloud & HPC Software Engineering på Groq, kommenterade företagets framsteg och ambitioner. Groq har hittills visat banbrytande prestanda av den öppna källkodsgrundande LLM, Llama-2 70B av Meta AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 oktober

AI: Framtiden för teknik och global ekonomi

Artificiell intelligens (AI) definieras ofta som en interaktiv, autonom, självlärande enhet som kan utföra kognitiva funktioner, till skillnad från naturlig intelligens som människor uppvisar. AI är mycket avancerad inom prognoser, automatisering, planering, målinriktning och personalisering, och anses vara drivkraften bakom den kommande industriella revolutionen. Stora teknikföretag som Google, Amazon och Meta påverkar konsumentbeteendet och formar den globala ekonomin. Medan vi rör oss mot en metaverse där människor lever, arbetar och interagerar i virtuella miljöer, är det troligt att stora teknikföretag blir ännu mäktigare.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 oktober

Microsoft planerar AI-fokuserad omkonstruktion för Windows 12

Microsoft planerar att revolutionera sitt Windows-operativsystem med en större omkonstruktion för Windows 12, med fokus på en mer AI-centrerad användarupplevelse. Teknikjätten planerar att ersätta den traditionella startknappen med den innovativa Copilot AI, som redan finns tillgänglig som en förhandsversion i den senaste Windows 11-uppdateringen. Planerad att lanseras 2024, har det kommande Windows 12 redan väckt nyfikenheten hos teknikentusiaster världen över. Microsoft har antytt spännande möjligheter som denna nya version kan medföra. I samarbete med OpenAI på Copilot-funktionen är det tydligt att AI kommer att spela en framstående roll i den framtida Windows-upplevelsen. Den datorindustrin skiftar just nu sitt fokus mot att stödja AI-drivna funktioner, och Microsoft avser att leda laddningen. Med den senaste versionen av Windows 11 som redan stöder en förhandsgranskning för Copilot AI, har användarna fått en smak av dess potential. Men denna tidiga version förblir något trög på grund av dess beta-tillstånd. Lyckligtvis syftar det kommande Windows 12 till att lösa detta problem genom att förbättra hårdvarustödet. Processorer som Qualcomms Snapdragon X Elite och AMD:s Hawk point förväntas ge bättre prestanda, vilket resulterar i smidigare AI-interaktioner på operativsystemet. Windows 12 är redo att förvandla hela användarupplevelsen, med Copilot i centrum och ersätter den traditionella startknappen. Som orkestrator för alla appupplevelser kan Copilot för närvarande starta de flesta integrerade applikationer. Men det kan för närvarande inte komma åt filutforskaren eller utföra relaterade uppgifter. Microsoft har ambitiösa planer på att utvidga Copilot-funktionernas förmågor i Windows 12, inklusive integration av röstkommandon. Dessa framsteg kommer att göra det möjligt för användare att interagera med operativsystemet på ännu mer intuitiva och effektiva sätt.

Direktlänk Dela Courier Standard Enterprise fördjupade 26 oktober

Microsoft planerar att ersätta Start-knappen med AI-systemet Copilot i Windows 12

Microsoft har inte avslöjat många ledtrådar om vad företaget tänker göra med Windows 12, som planeras att släppas tidigt nästa år. Dock vet vi att företaget gör stora framsteg med att sätta artificiell intelligens (AI) i centrum. Det kan till och med gå så långt att det ersätter Windows 12:s ikoniska Start-knapp med sitt Copilot-system. Satya Nadella, VD för Microsoft, jämförde Copilot med Start-knappen under ett samtal med Cristiano Amon, VD för Qualcomm. Denna kommentar har lett till spekulationer om att Microsoft kan ersätta Start-knappen, som har varit en del av Windows sedan operativsystemets början, med en Copilot-knapp.

Direktlänk Dela TechKrest fördjupade 26 oktober

Marknaden för AI-chip förväntas nå $383,7 miljarder år 2032

Enligt en rapport från Allied Market Research var marknaden för artificiella intelligenschip värd $14,9 miljarder år 2022 och förväntas nå $383,7 miljarder år 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,2% mellan 2023 och 2032. Rapporten ger en överblick över marknadens nuvarande behov och framtida möjligheter. Några av de framstående spelarna på marknaden inkluderar MediaTek Inc, Samsung Electronics Co Ltd, NVIDIA Corporation (Mellanox Technologies), SoftBank Corp., Mythic, Baidu, NXP Semiconductors, Alphabet Inc., Advanced Micro Devices Inc.(Xilinx Inc.), och Qualcomm Technologies Inc.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 26 oktober

Qualcomm sätter fokus på AI på Snapdragon Summit 2023

Qualcomms fokus på artificiell intelligens (AI) var tydligt under den första dagen av Snapdragon Summit 2023, som hålls denna vecka i Maui. Efter de tragiska bränderna som drabbade Lahaina i augusti, samarbetade Qualcomm med lokalregeringen för att vara känsliga för öns invånare. Under evenemanget presenterade Qualcomm en video med Meta CEO Mark Zuckerberg som diskuterade Metas relation med Qualcomm och hur de gör AI mer tillgängligt. Qualcomm lanserade också sitt senaste premium mobila plattform, Snapdragon 8 Gen 3, som kommer att användas för Android-telefoner från ASUS, Honor, OnePlus, OPPO, Sony, Xiaomi och ZTE, bland annat. Dessutom tillkännagav Qualcomm Snapdragon X Elite-plattformen med den anpassade integrerade Qualcomm Oryon CPU.

Direktlänk Dela Fierce Wireless fördjupade 26 oktober

Samsung Galaxy S24 Ultra kommer att drivas av Qualcomms nya processor Snapdragon 8 Gen 3

Det har blivit klart att Samsung Galaxy S24 Ultra kommer att drivas exklusivt av Qualcomms senaste flaggskeppsprocessor Snapdragon 8 Gen 3, medan Galaxy S24 och S24+ också kommer att ha versioner med Exynos 2400 i Europa eller Korea. Qualcomm har just släppt sina egna officiella poäng för att svara på hur mycket snabbare Galaxy S24-serien kommer att vara jämfört med Galaxy S23. Snapdragon 8 Gen 3 har 10% högre systemeffektivitet, 30% snabbare och 20% mer sparsam Kryo CPU, 25% snabbare och 25% mer sparsam Adreno GPU, och 98% förbättrad AI-prestanda.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 26 oktober

Honor Magic 6 kommer att köra på Qualcomms nya Snapdragon 8 Gen 3-chip

Honor Magic 6, som ryktas lanseras 2023, kommer att köra på Qualcomms nya Snapdragon 8 Gen 3-chip, enligt ett uttalande från företagen. Det nya chippet kommer att tillåta Magic 6-ägare att använda generativ AI var de än befinner sig, även offline. Qualcomm har marknadsfört Snapdragon 8 Gen 3-chippet för dess förbättrade integritet och snabbare hastigheter. Honor påstår att Magic 6: s LLM skiljer sig från molnbaserade LLM: er, eftersom dessa är utbildade på offentligt tillgängliga dataset. Utöver Honor kommer kommande flaggskeppstelefoner från Xiaomi, Oppo och OnePlus att köras på Snapdragon 8 Gen 3-chippet.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 25 oktober

Honor Magic 6 kommer att använda Qualcomms nya Snapdragon 8 Gen 3-chip

Honor Magic 6, ryktad att lanseras 2023, kommer att använda Qualcomms nya Snapdragon 8 Gen 3-chip, enligt ett uttalande från företagen. Det nya chipet kommer att möjliggöra för Magic 6-ägare att använda generativ AI var de än befinner sig, även offline. Qualcomm har marknadsfört Snapdragon 8 Gen 3-chipet för dess förbättrade integritet och snabbare hastigheter. Honor säger att Magic 6:s LLM skiljer sig från molnbaserade LLM:er, eftersom dessa är tränade på offentligt tillgängliga dataset. Honor visade användningen av Magic 6:s AI-funktioner via telefonens assistent, Yoyo, för att skapa en kort video med bilder och filmer lagrade på telefonen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 25 oktober

Microsofts VD diskuterar framtiden för AI i datorer med Qualcomm

Microsofts VD, Satya Nadella, diskuterade potentialen för ´nästa generations AI-datorer´ med Qualcomms VD, Cristiano Amon, vid Qualcomms Snapdragon AI-evenemang. Nadella jämförde Copilot-funktionen i Windows-datorer med Start-knappen, som fungerar som en orkestrator för alla appupplevelser och hjälper användare att lära sig, fråga och skapa. Den nuvarande implementeringen av Copilot är dock grundläggande och saknar förmågan att hitta alla Windows-systeminställningar. Kombinationen av Snapdragon X Elite-chipset och Intels Meteor Lake-processorer kan möjliggöra för Microsoft att introducera fler AI-tunga funktioner till Windows och eventuellt ersätta Start-knappen. Dessa framsteg förväntas ses i aktion nästa år tillsammans med det ryktade lanseringen av Windows 12.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 25 oktober

AI-nyheter: Nvidia stoppar export av AI-chip till Kina, Qualcomm avslöjar nytt AI-chip, varningar om AI-genererade bilder och mer

Teknikjätten Nvidia har meddelat att den amerikanska regeringen har beordrat dem att omedelbart sluta exportera vissa avancerade AI-chip till Kina. Qualcomm har avtäckt en ny AI-driven chip för Microsoft Windows-baserade bärbara datorer och hävdar att dess prestanda kan överträffa Apples Mac-datorer. Microsoft, OpenAI, Google och Anthropic har gemensamt drivit fram säkerhetsstandarder för AI. Internet Watch Foundation (IWF) har varnat för AI-genererade barnpornografiska bilder. Ett nytt verktyg kallat Nightshade har utvecklats som kan korrumpera bildgenererande AI-modeller.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 25 oktober

Qualcomm och Microsoft planerar att integrera AI-förbättringar i Windows

Vid Snapdragon Summit 2023 avslöjade teknikjättarna Qualcomm och Microsoft sina planer på att integrera avancerade artificiella intelligens (AI) förbättringar i det allmänt använda operativsystemet Windows. Samarbetet kommer att transformera sättet användare interagerar med sina enheter, med fokus på både lokal databehandling och molnbaserade förmågor. Satya Nadella, verkställande ordförande och VD för Microsoft, uttryckte sin entusiasm för de kommande innovationerna. Samarbetet mellan de två teknikjättarna kommer att drivas av fusionen av centralenheten (CPU) och den neurala bearbetningsenheten (NPU), vilket bildar vad Nadella beskrev som en ”ny systemarkitektur”.

Direktlänk Dela On Microsoft fördjupade 25 oktober

Microsoft planerar AI-centrerad framtid för Windows 12

Microsoft planerar att göra AI till en central del av Windows 12, med Windows Copilot som potentiell ersättare för Start-knappen. Under ett förinspelat videosamtal med Qualcomm-chefen Cristiano Amon diskuterade Microsofts VD Satya Nadella företagets arbete med att integrera neurala processenheter (NPU) i moderna datorer. Copilot, som antingen körs på Windows eller i olika appar som Microsoft 365, blir en central del av AI. Nadella nämnde att Copilot kan bli ´orkestratören av alla dina appupplevelser´, vilket kan innebära att användare uttrycker sin avsikt och Copilot antingen navigerar dem till en applikation eller tar applikationen till Copilot.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 25 oktober

DALL-E 3: OpenAI:s AI-baserade bildgenerator tar steget in i framtiden

OpenAI har uppdaterat sin AI-baserade bildgenerator, DALL-E, till version 3. Denna version är inbyggd i ChatGPT Plus, vilket gör att användare kan skapa bilder på samma konversationella sätt som de gör textbaserade förfrågningar. DALL-E 3 skapar även sina egna detaljerade prompts baserat på användarens ursprungliga prompt, vilket resulterar i fullt utvecklade visuella bilder även om användaren inte har bett om något specifikt. DALL-E 3 är också mycket bättre på att återge komplexa scener som är meningsfulla, med färre av de bisarra fel som var vanliga med DALL-E 2.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 25 oktober

Qualcomm avslöjar Snapdragon 8 Gen 3 med fokus på generativ AI

Qualcomm har avslöjat sin Snapdragon 8 Gen 3 mobilplattform vid Snapdragon Summit, vilket lovar en rad förbättringar och positionerar sig som den första mobilplattformen som är dedikerad till generativ AI. Chippet har en AI-motor som stöder flera generativa AI-modeller, inklusive stora språkmodeller (LLMs). Snapdragon 8 Gen 3 lovar en ökning av hastigheten med 98 procent och 40 procent förbättrad effektivitet. Det möjliggör också 240 FPS-spel med global belysning och strålspårning. Adreno GPU rapporteras vara 25 procent snabbare och mer effektiv än sin föregångare. Android-enheter med Snapdragon 8 Gen 3 förväntas komma ut på marknaden de kommande veckorna. Kända globala OEM och smartphone-märken, som ASUS, Honor, iQOO, Nubia, OnePlus, OPPO, Realme, Redmi, Vivo, Xiaomi och mer, är inställda på att anta detta banbrytande chip.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 25 oktober

Qualcomm avtäcker ny Snapdragon 8 Gen 3-chipset

Den amerikanska kiseljätten Qualcomm presenterade på onsdagen (25 oktober) det nya smartphone-chipsetet på den årliga Snapdragon Summit 2023. Det senaste Snapdragon 8 Gen 3 sägs komma med en betydande uppgradering över processorn och beskrivs också som världens första mobilchipset skräddarsytt för att säkerställa smidig funktion av generativa artificiella intelligens (gen AI)-relaterade uppgifter. Chipsetet kommer att ses i kommande premiumtelefoner som iQOO 12 och Xiaomi 14-serien. Senare kommer det att finnas tillgängligt med OnePlus 12, Realme GT 5 Pro, Vivo X100+ och Oppo Find X7. I början av 2024 förväntas också Samsungs nya Galaxy S24-serie ha Snapdragon 8 Gen 3.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 25 oktober

Qualcomm presenterar Snapdragon 8 Gen 3 med generativ AI

Qualcomm har presenterat Snapdragon 8 Gen 3, sin nya flaggskeppsplattform för mobiler med generativ AI i kärnan. Den kommer med en 98% snabbare Hexagon NPU, 240 fps-spel och mer. Stora globala OEM:er förväntas snart anta denna nya teknik. Qualcomm AI Engine skapades för generativ AI på enheten. Den driver nya generativa AI virtuella assistenter, ändrar hur du kommunicerar och brainstormar. Den fungerar med text, röst och bilder för att skapa smart innehåll och snabba svar, allt medan den upprätthåller hastighet och integritet på din enhet. De första Android-flaggskeppsenheterna med Snapdragon 8 Gen 3 SoC kommer att släppas på marknaden de kommande veckorna.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 25 oktober

Leverans av BYD Yangwang U8, Nothing Power (1) skrotat och Xiaomi 14 visas upp

Leveranser av den senaste BYD Yangwang SUV till bilhallar i Kina har börjat, med en video som visar en av de stora superbilstransportörerna som levererar bilar. SUV:en drivs av en fyrhjulsdriven elektrisk transmission som producerar 1 197 hk. Kaliforniens guvernör Gavin Newsom besökte Shenzhen, hem för BYD, och testade YangWang U8 SUV. Företaget Nothing, grundat av OnePlus medgrundare Pei Yu, planerade att lansera en mobil strömbank kallad Nothing Power (1) 2021, men idén övergavs på grund av problem med hållbarhet och värme. Lu Weibing, som deltog i Snapdragon 2023 toppmötet, visade Xiaomi 14-smarttelefonen, byggd på Snapdragon 8 Gen 3 enkriktsystem.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 25 oktober

Qualcomm presenterar avancerade chipsets och övergår till generativ AI

Qualcomm meddelade på tisdagen en rad nyheter som markerar företagets övergång till generativ AI. Alla produkterna som presenterades syftade till att stödja generativ AI-applikationer så att mobila enheter kan utföra AI-baserade uppgifter på enheten. Företaget lanserade två avancerade chipsets, en för PC:er och den andra för Android-smartphones. Båda är byggda för att utföra högpresterande databehandling, inklusive att köra stora språkmodeller på enheten. Det nyss lanserade system-on-chip (SoC) för PC:er, Oryon, är företagets mest avancerade, högpresterande chipset hittills. Qualcomm har gjort det djärva påståendet att dess nya Oryon CPU-kärnor är bättre än Apples M2 Max. Enligt företaget, poängade Snapdragon X-plattformen, som drivs av Oryon, 3227, jämfört med M2 Max´s 2841, på Geekbench-indexet. Plattformen är också något snabbare än Intels i9, enligt samma index.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 25 oktober

Qualcomm och Google samarbetar för att förbättra AI på Android-telefoner

Qualcomm Snapdragon-chip kommer snart att köra Googles grundläggande AI-modeller. Dessa AI-modeller kommer också att köras på Pixel 8 Pro. Googles AI-modeller kommer att möjliggöra effektivare och kraftfullare AI-processning på Android-telefoner. Google och Qualcomm har gått samman för att ta kraftfulla generativa AI-upplevelser till Android-telefoner. De båda företagen meddelade sitt samarbete för att ta mer AI till Android-enheter under lanseringen av Snapdragon 8 Gen 3. Googles toppmoderna grundläggande AI-modeller kommer att köras på Qualcomms Hexagon NPU.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 25 oktober

Qualcomm presenterar Snapdragon 8 Gen 3-chipset med förbättrad AI-stöd

Qualcomm har presenterat sitt nya Snapdragon 8 Gen 3-chipset vid Qualcomm Summit 2023 i Maui, Hawaii. Chipsetet har en ny intern heterogen arkitektur och en stark satsning på AI, inklusive generativ AI. Förutom att vara kraftfullare i termer av CPU och GPU, erbjuder det också nya funktioner som att ta bort element i video, AI-bildgenerering eller expansion av bilder genom att skapa nytt material i dem. Qualcomm har optimerat CPU:n med sin heterogena arkitektur, vilket ger upp till 30% högre prestanda jämfört med föregående generation. GPU Adreno har också uppdaterats med stöd för raytracing och erbjuder prestanda upp till 25% snabbare än Snapdragon 8 Gen 2.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 25 oktober

Qualcomm introducerar Snapdragon 8 Gen 3-chipset med förbättrade AI-funktioner

Qualcomm har introducerat sitt senaste system-på-chip (SoC), Snapdragon 8 Gen 3, på Snapdragon Summit i Hawaii. Den nya chippet är designat för framtida smartphones och har betydande förbättringar jämfört med sin föregångare, Snapdragon 8 Gen 2, inklusive en fokus på generativ AI som kan stödja över 10 miljarder parametrar i AI-modeller. Det erbjuder även avancerade bildbehandlingsfunktioner, förbättrade spelupplevelser och säkerhetsfunktioner. Flera Android-telefontillverkare, inklusive ASUS, Honor och OnePlus, förväntas införliva detta chip i sina framtida utgåvor. Samsung och Google saknas dock på listan.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 24 oktober

Qualcomm avslöjar nya Snapdragon 8 Gen 3-chipset

Qualcomm har avslöjat sitt senaste mobila teknologi, Snapdragon 8 Gen 3-chipsetet, under Snapdragon Summit-eventet. Det förväntas att detta chipset kommer att driva den kommande Samsung Galaxy S24. Snapdragon 8 Gen 3 har 240fps spelkapacitet, en 25% snabbare GPU, 30% snabbare CPU och 40% snabbare ray tracing. Qualcomm har även integrerat generativ AI i Snapdragon 8 Gen 3, vilket har störst inverkan på kamerafunktionerna, med kapabiliteter som att ta bort objekt från videor och generera kreativa bakgrunder. Xiaomi-presidenten William Lu avslöjade att Xiaomi 14-serien, som släpps i Kina den 26 oktober, kommer att vara den första smarttelefonen att använda Snapdragon 8 Gen 3-chipsetet.

Direktlänk Dela Pocket Tactics fördjupade 24 oktober

Qualcomms nästa Snapdragon-chip kommer att introducera generativ AI i smartphones

Qualcomm planerar att införa generativ AI i sina kommande Snapdragon-chip. Detta kommer att göra att smartphones kan använda generativ AI var som helst, även offline. Qualcomm har avslöjat att Snapdragon 8 Gen 3 kommer att driva nästa års topp-Android-telefoner, troligen börjar med Samsung Galaxy S24-serien i januari eller februari. Dessa telefoner kommer att kunna använda generativ AI offline, och eftersom de inte kommer att vara anslutna till molnet, kan de ta hänsyn till personuppgifter vid rekommendationer. Xiaomi Group-presidenten William Lu avslöjade att Xiaomi 14, som använder chippet, kommer att lanseras på torsdag.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 24 oktober

Qualcomm lanserar Snapdragon 8 Gen chipset med fokus på AI, spel, ljud och kamera

Qualcomm har lanserat Snapdragon 8 Gen chipset. Denna flaggskeppsplattform är byggd på 4nm-processen och har ett tydligt fokus på AI, spel, ljud och kameraframsteg. Gen 3 är 30% snabbare och 20% mer effektiv än Gen 2. Den åttakärniga processorn inuti har 1 Cortex-X4 prime core som kör upp till 3,3 GHz, fem prestandakärnor på upp till 3,2 GHz och 2 effektivitetskärnor klockade upp till 2,3 GHz. Chippet stöder Wi-Fi 7 upp till 6 GHz, inklusive 802.11be, 802.11ax, 80211ac och 80211a/bg/n. Chippet har X75 5G-modem med både sub-6 GHz och mmWave-antenner. AI är i centrum för Snapdragon 8 Gen 3. Qualcomm säger att enheter som drivs av det nya Snapdragon 8 Gen 3 kommer att finnas tillgängliga de kommande veckorna. Chiptillverkaren har ingått partnerskap med Asus, Honor, iQOO, Meizu, Nio, Nubia, OnePlus, Oppo, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi och ZTE.

Direktlänk Dela GSM Arena fördjupade 24 oktober

Qualcomm presenterar AI-intensivt chippet Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm har presenterat sin nya toppmoderna mobilkrets Snapdragon 8 Gen 3, som innehåller AI-funktioner direkt på chippet. Den första telefonen med det nya chippet förväntas lanseras inom de närmaste veckorna. Chippet har en chatbot som är tränad på Meta´s Llama 2 och kan ta emot text-, bild- och röstinput. Det kan också generera en bild eller text på mindre än en sekund. Qualcomm samarbetar med företaget Truepic för att förhindra missbruk av dessa verktyg. Snapdragon 8 Gen 3 stöder också Dolbys HDR-fotoformat och har förbättrade hårdvarubaserade strålespårningsegenskaper för mer realistiska ljusreflektioner i mobila spel.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 24 oktober

Truepic visar hur nästa generations smartphones kan skapa syntetiska bilder med full transparens

Truepic, leverantör av autenticitetsinfrastruktur för internet, visade idag hur nästa generations smartphones med den nya flaggskepps Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform kan generera syntetiska bilder eller fånga verkliga media med full transparens i dess skapande för innehållskonsumenter som använder Truepics teknik. Detta genombrott markerar en vändpunkt för transparens och autenticitet i dagens värld av generativ artificiell intelligens. Truepics teknik infogar sömlöst innehållsreferenser från Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) till vilken bild - syntetisk eller autentisk - som helst skapad på en enhet inom Qualcomm® Trusted Execution Environment (TEE). Snapdragon 8 Gen 3 är den första C2PA-kompatibla mobila plattformen, vilket öppnar upp möjligheten till transparens för smartphones som fångar eller genererar media när de utnyttjas tillsammans med Truepics teknik. Dessa funktioner visades på scenen av Qualcomm Technologies under dess årliga Snapdragon Summit i Maui, Hawaii.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 oktober

Qualcomm introducerar Snapdragon 8 Gen 3 med fokus på generativ AI och ´Snapdragon Seamless´ för korsenhetserfarenheter

Idag meddelade Qualcomm lanseringen av Snapdragon 8 Gen 3 med ett stort fokus på generativ AI på enheten för nästa generation av Android-telefoner. Företaget delade också ”Snapdragon Seamless” som ett medel för att bygga fler korsenhetserfarenheter. Chippet är byggt på en 4 nm-process med en ny CPU-kärnkonfiguration som börjar med Prime ARM Cortex X4 klockad till 3,3 GHz. Detta följs av fem prestanda (3,2 GHz) och två effektivitetskärnor (2,3 GHz). Sammantaget sägs Kryo CPU vara 30% snabbare och 20% mer energieffektiv. Adreno GPU erbjuder 25% bättre prestanda samtidigt som den är 25% mer energieffektiv. På spelområdet finns det 1,5x bättre strålföljning. Båda komponenterna, tillsammans med en Hexagon NPU (neural processing unit) som är 98% snabbare och 40% mer effektiv jämfört med förra generationen, bildar Qualcomms AI Engine, som är inriktad på användningsfall för generativ AI på enheten. Snapdragon 8 Gen 3 kan köra stora språkmodeller (LLM) - specifikt, 7B Llama 2 - lokalt med upp till 15 tokens per sekund. Qualcomm demonstrerade assistenter baserade på Llama. Det finns också stöd för språkvisionmodeller (LVM) och transformeringsnätverksbaserad automatisk taligenkänning (ASR), vilket gör det till Qualcomms första AI Engine som stöder flermodala generativa AI-modeller. En annan sak som framhävs är den snabbaste mobila Stable Diffusion ”i världen”, på under en sekund per bild, och Qualcomm samarbetar för att göra den tillgänglig i Snapchat. Det finns också den senaste Sensing Hub för att driva alltid på, lågenergi-personaliseringsupplevelser. Ett ställe där generativa AI-förmågor kan utnyttjas är kameran. Funktioner inkluderar Video Object Eraser för att ta bort utvalda personer och objekt, samt AI-drivna Night Vision-videor. En annan demo på enheten visade att ta ett foto och kunna utöka omgivningarna. Semantisk segmentering som identifierar och optimerar ansikten, hår, kläder och himmel stöder upp till 12 lager och kan fungera på både fram- och bakre kameror. Qualcomm trycker särskilt på att ha båda sidorna aktiva samtidigt. Till exempel kan alltid-kännande kameror driva ansiktsupplåsning och QR-kodskanning, medan en ”Vlogger’s View” låter dig samtidigt fånga båda och överlägga selfiefodret över huvudinspelningen. Snapdragon 8 Gen 3 kommer också att stödja Dolby HDR-fotofångst, vilket möjliggör över 1 miljard färgnyanser jämfört med de 16,7 miljoner möjliga med JPEG. Som alltid är det upp till tillverkare - och mjukvaruutvecklare - att bestämma om de bygger funktioner baserade på alla de nya möjligheter som Qualcomm gör möjligt. Asus, Honor, iQOO, Meizu, Nio, Nubia, OnePlus, Oppo, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi och ZTE kommer att släppa Snapdragon 8 Gen 3-enheter, med den första som lanseras ”de kommande veckorna”. Snapdragon Seamless Under tiden meddelade Qualcomm också ”Snapdragon Seamless” som en ”plattformsoberoende teknik” för att möjliggöra kontinuitetsupplevelser mellan Android, Windows och andra Snapdragon-enheter (t.ex. hörlurar med Qualcomm-chips). Specifikt kommer Snapdragon Seamless-enheter att kunna ”upptäcka varandra och dela information för att fungera som ett integrerat system”. Denna teknik finns på telefoner med Snapdragon 8 Gen 3, Windows-datorer som drivs av Snapdragon X Elite och Qualcomms andra bärbara och hörbara chips. Exempel inkluderar: ”Musar och tangentbord kan fungera sömlöst över datorer, telefoner och surfplattor” ”Filer och fönster kan dras och släppas över olika typer av enheter” ”Öronsnäckor kan växla intelligent baserat på prioriteringen av en ljudkälla” ”XR kan utöka förmågorna hos smartphones” Partners som samarbetar med Qualcomm inkluderar Google, Microsoft, Xiaomi, Honor, Lenovo och OPPO. Android har redan funktioner som Nearby Share för filer, medan andra OEM:er har sina egna lösningar. I framtiden kommer Snapdragon Seamless att komma till XR, Auto och IoT-plattformar.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 24 oktober

Qualcomm presenterar Snapdragon 8 Gen 3 med generativ AI och speluppgraderingar

Qualcomm har avslöjat sin senaste mobila chipset, Snapdragon 8 Gen 3, vid sin årliga Snapdragon Summit. Den största förändringen är introduktionen av generativ AI på enheten, liknande Google´s Tensor G3. Chipsetet stödjer multimodala generativa AI-modeller och vad Qualcomm hävdar är världens snabbaste Stable Diffusion-system. Det finns också en AI-assistent baserad på Meta´s Llama 2 språkinlärningsmodell. Qualcomm lovar också speluppgraderingar med stöd för Unreal Engine 5.2 och hårdvaruaccelererad ray-tracing. Företaget förväntar sig att enheter med Snapdragon 8 Gen 3 börjar dyka upp de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 24 oktober

Samsung planerar att göra Galaxy S24 till den ´smartaste AI-smarttelefonen någonsin´

Samsung planerar att göra Galaxy S24 till den ´smartaste AI-smarttelefonen någonsin´ med en mängd nya AI-funktioner, inklusive några som kan vara inspirerade av ChatGPT och Google Bard. En av de nya AI-funktionerna som Samsung ryktas arbeta på är förmågan att skapa innehåll och berättelser baserat på minimal input från användaren. Samsung sägs också överväga att lägga till en text-till-bild-funktion på Galaxy S24. Dessutom kan Samsung förbättra prestanda för Bixby, sin egen digitala assistent. Bixby kan med hjälp av generativ AI bli mer konversations- och människolik. Förväntas köras på Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3-chips, som ryktas ha betydande AI-prestandaförbättringar.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 24 oktober

Qualcomm förväntas tillkännage AI-fokuserat Snapdragon 8 Gen 3-chip

Qualcomm förväntas tillkännage sin nästa generation Snapdragon-chip, Snapdragon 8 Gen 3, vid sin årliga Snapdragon Summit på Hawaii. En läcka avslöjar att den nya processorn kommer att ha en rad AI-funktioner, inklusive förmågan att expandera bilder, ta bort objekt från videor och generera AI-bakgrunder. Chipsetet kan också köra AI-modeller som Stable Diffusion och Meta´s Llama 2. Dessutom har Qualcomm förbättrat spelfunktioner, inklusive ett förbättrat ljusreflektionssystem och förmågan att spela spel i 240 FPS. Efter lanseringen förväntas chipet att finnas i Samsung Galaxy S24, som ska lanseras i början av 2024.

Direktlänk Dela KnowTechie fördjupade 24 oktober

Möjliga funktioner för Samsung Galaxy S24 och andra kommande Android-telefoner avslöjade

Funktioner och förmågor för Samsung Galaxy S24 och andra kommande Android-telefoner kan ha avslöjats tidigt tack vare läckta specifikationer för Snapdragon 8 Gen 3, chipet som tros driva dem. Enligt detaljer publicerade av MSPowerUser har 8 Gen 3-chipet förbättrat prestanda överallt och har fått stöd för nya grafiska och AI-funktioner. Snapdragon 8 Gen 3 är byggt på en 4nm-process och har en Kryo CPU som kör på en frekvens av 3,3GHz på sin snabbaste ´prime´ kärna. Dessutom har vi den ´konsol-utmanande´ Adreno 750 GPU, som är 25% snabbare och 25% effektivare än den tidigare Snapdragon´s Adreno 740 GPU. Det finns också ett Qualcomm X75-modem inbyggt i Snapdragon 8 Gen 3, som tydligen kommer att erbjuda 10Gbps nedladdningshastigheter och 3,5Gbps uppladdningshastigheter.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 24 oktober

Samsung siktar på att göra Galaxy S24-serien till ´smartaste AI-smartphones någonsin´

Samsung planerar att satsa helt på AI för sin kommande Galaxy S24-serie, enligt en rapport. Företaget vill att S24-serien ska bli de ´smartaste AI-smartphones någonsin´ och kan ta funktioner från ChatGPT och Google Bard. Detta kan inkludera förmågan att ´skapa innehåll och berättelser´ via användarens input. Samsung kan också implementera en text-till-bild-funktion. Dessutom kan Samsungs AI-satsning resultera i ett förnyat fokus på Bixby, för att göra den smartare och mer mänsklig. Galaxy S24-serien förväntas köra på Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3-chip.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 23 oktober

Ny forskningsstudie om global djupinlärning i maskinsynsmarknaden

En ny forskningsstudie från HTF MI granskar den globala marknaden för djupinlärning i maskinsyn. Rapporten analyserar affärsstrategier från nyckel- och uppstickande branschaktörer och ger insikter om nuvarande marknadsutveckling, teknologier, drivkrafter, möjligheter och status. Rapporten täcker företag som IFLYTEK, NavInfo, NVIDIA, Qualcomm, Intel, Beijing Megvii och 4Paradigm. Studien fokuserar på olika segment, inklusive tillämpningar inom bilindustri, elektronik, mat och dryck, hälso- och sjukvård, flyg- och försvarsindustri och andra. Produkterna som analyseras inkluderar både hårdvara och mjukvara.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 23 oktober

Qualcomms nya Snapdragon-chip har tungt fokus på AI och kamerafunktioner

Qualcomms kommande Snapdragon 8 Gen 3, som troligen kommer att presenteras denna vecka, kommer att ha ett tungt fokus på AI. Enligt läckta uppgifter kommer chippet att stödja AI-kamerafunktioner, inklusive möjligheten att ta bort objekt från videor, expandera områden av ett foto och generera falska bakgrunder. Chippet förväntas först användas i Samsungs Galaxy S24-serie, som väntas under första kvartalet 2024. Chippet kommer också att finnas i andra toppmodeller av Android-telefoner under året, med undantag av Googles Pixel-serie, som använder företagets egna Tensor-processorer.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 23 oktober

Apple och Samsung planerar att integrera AI i kommande smartphones

Apple och Samsung förbereder sig för att integrera generativa AI-modeller i sina kommande smartphones, Galaxy S24 och iPhone 16, i linje med Googles Pixel 8 Pro. Båda företagen försöker dra nytta av den imponerande kraften och beräkningskapaciteten hos de kommande A18 Bionic och Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-chippen. Apple arbetar internt med sin egen stora språkmodell (LLM) kallad ´Ajax´, medan Samsung planerar att inkludera AI-funktioner i Galaxy S24. Det är troligt att de kommer att inspireras av framgångshistorier från LLMs som ChatGPT, Bing Chat och Google Bard.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 23 oktober

Snapdragon CPU:er och deras roll i AI och ML för mobila enheter

I den snabbt utvecklande teknikvärlden har artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) blivit integrerade komponenter i våra dagliga liv. Dessa teknologier införlivas alltmer i mobila enheter. I hjärtat av denna revolution finns kraftfulla processorer som Qualcomms Snapdragon CPU:er, som spelar en avgörande roll för att möjliggöra AI- och ML-funktioner i smartphones och surfplattor. Snapdragon CPU:er är utformade för att effektivt hantera komplexa AI- och ML-uppgifter. De har en dedikerad AI-motor som kan utföra över 5 biljoner operationer per sekund, vilket gör att enheter kan bearbeta stora mängder data lokalt utan att behöva ansluta till molnet. Detta ökar inte bara hastigheten på AI-applikationer utan förbättrar också användarnas integritet genom att behålla känslig data på enheten. Snapdragon CPU:er spelar också en betydande roll i maskininlärning på mobila enheter. De stöder ML på enheten, vilket gör att ML-algoritmer kan bearbetas direkt på enheten snarare än i molnet. Detta resulterar i snabbare svarstider och förbättrad integritet, eftersom data inte behöver överföras över internet. Dessutom stöder Snapdragon CPU:er ett brett utbud av ML-ramverk, inklusive TensorFlow, Caffe2 och PyTorch. Detta innebär att utvecklare kan använda dessa populära verktyg för att skapa ML-applikationer som körs effektivt på Snapdragon-drivna enheter. Sammanfattningsvis spelar Snapdragon CPU:er en central roll för att möjliggöra AI- och ML-funktioner i mobila enheter. Deras kraftfulla bearbetningskapacitet och dedikerade AI-motor möjliggör effektivt utförande av komplexa AI- och ML-uppgifter.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 23 oktober

Framtida trender formar design och kapabiliteter av chipset och GPU:er

Teknologins värld är i ständig utveckling med nya trender och innovationer som formar framtiden för olika sektorer. Två sådana trender, 5G-anslutning och maskininlärning, påverkar betydligt design och kapabiliteter för kommande chipset och grafikprocessorer (GPU:er). Chipsettillverkare utformar nu produkter som kan stödja 5G-anslutning, till exempel Qualcomms Snapdragon X55 och Mediateks Dimensity 1000. GPU-tillverkare utformar produkter med maskininlärningsbehov i åtanke, till exempel NVIDIAs Volta GPU-arkitektur.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 23 oktober

Global rapport om marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning 2023-2030

En global rapport från Market Intelx ger insikt i marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning mellan åren 2023 och 2030. Rapporten erbjuder värdefull information om marknadsstruktur och storlek, inklusive konkurrenssituation, nuvarande marknadstrender, tillväxttakt och andra relevanta statistik. De viktigaste aktörerna som nämns i rapporten inkluderar AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple, Luminoso och Qualcomm. Rapporten analyserar även marknaden på regional nivå, inklusive Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Latinamerika och Mellanöstern & Afrika.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 20 oktober

Stora teknikföretag går samman för att standardisera dataformat för AI

Stora teknikföretag som AMD, Arm, Intel, Meta, Microsoft, NVIDIA och Qualcomm går samman för att standardisera nästa generations smala precisionsdataformat för AI. Dessa företag har bildat Microscaling Formats (MX) Alliance för att standardisera nästa generations 6- och 4-bitars datatyper för AI. MX-specifikationen är en öppen, licensfri specifikation tillgänglig via Open Compute Project Foundation (OCP) för att möjliggöra och uppmuntra bred branschadoption.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 19 oktober

USA inför nya exportkontroller för att bromsa Kinas AI-utveckling

USA:s handelsdepartement kommer att meddela en rad nya exportkontroller på tisdag, riktade mot att bromsa Kinas utveckling av avancerad AI-teknik. Handelssekreterare Gina Raimondo sade att reglerna syftar till att hindra framsteg inom Kinas militär, men erkände att de kommer att ha en bredare kommersiell inverkan. AI är en dual-use-teknik som är avgörande för nästa generations militära system, men också för nyckelsektorer i en modern ekonomi. Biden-administrationen vill begränsa Kinas tillgång till vissa kritiska teknologier för att försöka förhindra att de kommer ikapp Silicon Valley. Avancerade chips är i fokus för Washingtons exportkontroller. Kritik mot de nya reglerna har framförts från den amerikanska halvledarindustrin.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 oktober

Google Pixel 8 Pro lovar sju års programvarustöd

Googles senaste Pixel 8 Pro erbjuder avancerade funktioner och lovar sju års fullt programvarustöd, men det är osäkert om de högkvalitativa funktionerna motiverar en kraftig prishöjning. Telefonen, som kostar £999, har en 6,7 tum OLED-skärm och en uppgraderad 2D ansiktsupplåsningssystem. Googles nya Tensor G3-chip klarar spel, appar och allmän användning lika bra som de bästa. Batteriets livslängd är ungefär densamma som Pixel 7 Pro, varar strax under 37 timmar mellan laddningarna. Pixel 8 Pro kommer med Android 14 och ett löfte om sju år av både Android- och säkerhetsuppdateringar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 17 oktober

AdroitMarketResearch.com har publicerat en ny rapport om den globala marknaden för artificiell intelligensplattform. Rapporten ger en grundlig granskning av marknadens mönster, drivkrafter, hinder och potentiella möjligheter. Den innehåller information om marknadens storlek, tillväxttakt, nyckelspelare och affärsplaner, samt en analys av marknadens konkurrenskraftiga miljö och framtida prognoser. Forskningen innehåller en detaljerad studie av den globala marknaden för artificiell intelligensplattformens marknadsstorlek och sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR), vilket kan hjälpa företag att fatta sunda investeringsbeslut.

Seedance.com fördjupade 13 oktober

Nvidia är ett av de hetaste aktierna 2023, men frågor om värdering uppstår

Nvidia har varit en av de hetaste aktierna 2023, med en aktiekurs som har ökat med cirka 213% tack vare starka affärsresultat och spänningen kring AI-revolutionen. Men med sådan stjärnprestanda har frågor också uppstått om företagets värdering. Nvidia har en högre FCF-avkastning än bara två företag - AMD och Intel. Broadcom, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing har mycket högre FCF-avkastningar än Nvidia. Nvidia har det mest lovande tillväxtutsikterna bland dessa ledande chipjättar. Trots att företaget för närvarande har en mycket lägre FCF-avkastning än vissa andra halvledarföretag, är det logiskt att det värderas till ett premie.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 oktober

Global rapport om stora data och maskininlärning inom telekommarknaden

En ny rapport från Market Intelx ger en djupgående analys av den globala marknaden för Big Data och maskininlärning inom telekom. Rapporten utvärderar marknaden baserat på historiska och prognostiserade marknadsdata, efterfrågan, applikationsdetaljer, pris trender och företagsandelar av de ledande branscherna efter geografi. Studien tillhandahåller data om de mest exakta intäktsskattningarna för hela marknaden och dess segment för att hjälpa industriledare och nya deltagare på denna marknad. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon, Microsoft.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

AI:s framtid är förstärkt verklighet, nya utvecklingar från OpenAI och Meta

OpenAI har nyligen meddelat nya funktioner för sin ChatGPT, inklusive förmågan att använda bilder förutom textprompts för konversationer med AI-chatten. Meta, tidigare känd som Facebook, avtäckte den andra versionen av sina kameraglasögon, skapade i samarbete med EssilorLuxotticas Ray-Ban-division. Glasögonen innehåller Qualcomm´s kraftfulla nya AR1 Gen 1-chip, vilket innebär att användare kan ha konversationer med AI via de inbyggda högtalarna och mikrofonerna. Meta har också meddelat en ChatGPT-alternativ kallad Meta AI som också stöder röstchatt.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 10 oktober

AI kan stöta på upphovsrättsproblem liknande Napsters, varnar Naveen Rao

Naveen Rao, VP för Generative AI på Databricks och medgrundare till LLM-utbildningsplattformen MosaicML, varnar för att upphovsrättsintrång kan förhindra företag från att framgångsrikt tjäna pengar på AI. Han jämför det med problemet som knäckte musikdelningsplattformen Napster på 2000-talet. Generativ AI, som skapar konst efter att ha tagit in stora mängder data för att träna sina modeller, kan leda till att individer och företag blir sårbara för stämningar om upphovsrättsintrång. Databricks och MosaicML bygger öppen källkods-LLM:er för att hjälpa företag att undvika detta.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 oktober

Marknadsrapport om artificiell intelligens och maskininlärning analyserar nuvarande och framtida utsikter

En marknadsrapport om artificiell intelligens och maskininlärning har fokuserat på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för branschen. Rapporten är en konsolidering av primär och sekundär forskning, vilket ger marknadsstorlek, andel, dynamik och prognos för olika segment och undersegment med hänsyn till makro- och mikromiljöfaktorer. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regleringskrav för marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 10 oktober

Marknadsundersökning för Big Data och Maskininlärning inom Telekom

En marknadsundersökningsrapport om Big Data och Maskininlärning inom Telekom ger viktig information för att stödja marknadstillväxten. Rapporten ger pålitlig data som hjälper kunder att fatta kritiska beslut. Några av de stora företagen som påverkar denna marknad inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft. Rapporten ger en översikt över marknaden, inklusive definitioner, applikationer, produktlanseringar, utvecklingar, utmaningar och geografier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 8 oktober

Humane avslöjar AI-baserade kläder vid Paris Fashion Week

Humane planerar att fullständigt avslöja sin intelligenta klädbaserade bärbara enhet, Ai Pin, den 9 november. Enheten visades för första gången i april och visades igen under Paris Fashion Week, där supermodellen Naomi Campbell bar den på catwalken. Ai Pin är en skärmfri, fristående enhet och mjukvaruplattform byggd för AI, och den var fäst på jackslag och byxor som bars av Campbell och andra modeller. Enheten behöver inte paras ihop med en smartphone eller annan enhet och inkluderar AI-driven optisk igenkänning och en laserprojicerad skärm, allt drivet av en avancerad Snapdragon-plattform från Qualcomm Technologies.

Direktlänk Dela Inverse fördjupade 7 oktober

Rapport om marknadsdata för artificiell intelligens och maskininlärning offentliggjord av Statsndata

Statsndata har publicerat en rapport om processen att samla in, analysera och tolka data för marknaden för ARTIFICIELL INTELLIGENS & MASKININLÄRNING. Rapporten ger en översikt över marknaden, inklusive definition, applikationer och utveckling, tillverkningsteknik. Den spårar alla de senaste utvecklingarna och innovationerna på marknaden. Rapporten belyser även de största företagen som påverkar denna marknad, inklusive Ward Systems, GMDH, LLC, Intel, Google, Starmind, Oracle, Qualcomm, Alyuda, Microsoft, IBM. Rapporten innefattar även en regional analys av marknaden.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 5 oktober

Meta presenterar nya VR/AR-produkter och AI-verktyg

Meta har presenterat en rad nya produkter och verktyg på företagets utvecklarkonferens Connect. Bland nyheterna finns Quest 3, en grafiskt förbättrad VR-enhet, och uppgraderade Ray-Ban-glasögon med förbättrad kamera och ljud, som kommer senare denna månad. Företaget meddelade också en serie AI-chattbotar med personlighet och ett generativt AI-verktyg för att skapa bilder och klistermärken, kallat Emu. Glasögonen kommer nästa år att börja ha AI ombord som kan känna igen objekt och översätta text, nästan som en skärmfri version av Google Glass.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 4 oktober

Stor data och maskininlärning i telekommarknaden: Ny global marknadsundersökning publicerad

Global Market Vision har nyligen publicerat en marknadsundersökningsrapport om Big Data och maskininlärning i telekommarknaden. Rapporten innehåller viktig statistisk och analytisk data och täcker en översikt av segment och undersegment, inklusive produkttyper, applikationer, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala marknaden för Big Data och maskininlärning i telekom, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av den globala försörjningen och konsumtionen. Rapporten presenterar en intensiv systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyliga trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

CEO-initiativet diskuterar generativ AI och geopolitik

Fortunes CEO-initiativ i Washington diskuterade bland annat generativ AI och den politiska situationen i USA. Senator Mark Warner uttryckte förtroende för att stöd till Ukraina skulle godkännas av kongressen, medan Ian Bremmer, chef för Eurasia Group, menade att talmannens avgång innebar motsatsen. Generativ AI var dock ämnet som mest intresserade de samlade CEO:erna. Jennifer Tejada, VD för PagerDuty, noterade att CEO:erna verkade fångade mellan rädsla för att missa något och rädsla för att engagera sig. Diskussionen inkluderade kommentarer från CEO:er för Qualcomm, Accenture och IBM, samt USA:s finans- och handelsministrar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 oktober

Humane Ai Pin, drivet av Snapdragon, debuterar på Paris Fashion Show

Humane Ai Pin, drivet av Snapdragon, visades upp offentligt på Paris Fashion Show. Företaget, grundat av tidigare Apple-anställda, vill göra tekniken osynlig men ändå förbättra nuvarande teknikens funktioner och fördelar. Humane Ai Pin är företagets första produkt, en fristående enhet med en mjukvaruplattform som utnyttjar AI för att ge användaren en innovativ personlig datorupplevelse. Humane samarbetar med Qualcomm Technologies för sin Humane Ai Pin. Enheten kan utföra funktioner som AI-driven optisk igenkänning, ta telefonsamtal och översätta olika språk i användarens röst.

Direktlänk Dela Hot Hardware fördjupade 3 oktober

Marknadsrapport för Big Data och Machine Learning inom telekomindustrin

En marknadsrapport ger en djupgående analys av global tillväxt, marknadsandelar och marknadssegment inom Big Data och Machine Learning i telekommarknaden. Rapporten innehåller information om konkurrenslandskapet, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer och aktuella utvecklingar. Nyckelspelare på den globala marknaden inkluderar Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft. Rapporten följer en metodologisk forskningsstruktur och ger kvantitativ och kvalitativ analys av marknadsprognoser, branschsegmentering, affärsmodeller och andra faktorer.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 1 oktober

Meta presenterar uppdaterade smarta glasögon

Meta CEO Mark Zuckerberg har presenterat de omgjorda Ray-Ban Meta smarta glasögonen som ´befriar användare från att hålla kameror´. Tillkännagivandet var en del av Meta Platforms avslöjande av artificiell intelligens- eller AI-produkter för konsumenter, visade på Meta Connect-eventet på företagets huvudkontor i Menlo Park. De nya glasögonen kommer att innehålla en ny Meta AI-assistent och ha förmågan att sända live vad en användare ser direkt till Facebook och Instagram. De nya glasögonen är vattentäta och drivs av Qualcomm Snapdragon AR1 Gen1-plattformen.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 30 september

AI och ML: Var och hur det händer

AI och maskininlärning (AI/ML) var centrala teman på AI HW Summit i Santa Clara och Autosens i Bryssel. AI/ML sker överallt, från sensorer till datacenter. Sensorer samlar in rådata som sedan bearbetas av AI/ML. Detta sker i allt från IoT-sensorer till bilar och andra enheter. Edge-enheter, som mobiltelefoner och surfplattor, spelar en central roll i AI/ML-processen, eftersom de tillåter snabb bearbetning av data. Datacenter och molnet är nav för beräkningsresurser, perfekta för att träna komplexa AI/ML-modeller. Nätverk på chip (NoCs) spelar en avgörande roll i AI/ML genom att ansluta AI/ML-delsystem, minska risken vid integration av olika block på chips och ansluta olika kisel-dies i ett chiplet-scenario.

Direktlänk Dela Semi Engineering fördjupade 28 september

Microsoft har lättare att få tillgång till Nvidias AI-chip

Microsofts teknikchef Kevin Scott meddelade att företaget nu har lättare att få tillgång till Nvidias chip som driver artificiell intelligens än för några månader sedan. Marknaden för Nvidias grafikprocessorer (GPU) har öppnat upp något, vilket varit efterfrågat sedan Microsoft-backade OpenAI lanserade ChatGPT-chatboten förra året. Scott nämnde att det fortfarande är tätt, men det blir bättre varje vecka. Nvidia förväntar sig att öka sin tillgång varje kvartal genom nästa år. Microsoft planerar att börja sälja tillgång till Microsoft 365 Copilot till stora organisationer med prenumerationer på sin produktivitetsprogramvara i november.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Marknaden för Edge AI-chip förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för Edge Artificial Intelligence (AI) Chip förutspår en betydande tillväxt mellan 2023 och 2031. Rapporten analyserar tidigare och nuvarande marknadsförhållanden, tillverkningskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip krävs för AI-teknologier och uppgifter och bidrar till en övergripande tillväxt i intäkterna för datacenterchip. Världsomspännande intäkter från edge computing förväntas uppgå till nio miljarder amerikanska dollar 2024, medan kapitalutgifter för edge computing-enheter och infrastruktur beräknas till 146 miljarder amerikanska dollar 2028. Rapporten analyserar också marknadsstrategier, företagsbildning, intäkter och marknadsandelar, senaste utvecklingen och M&A-aktivitet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Microsoft och Apple tävlar om att definiera nästa era av personlig datoranvändning med generativ AI

Microsoft och Apple konkurrerar om att definiera nästa era av personlig datoranvändning med generativ AI. Microsofts personliga assistent, Copilot, kommer att rullas ut som en del av den kostnadsfria Windows 11-uppdateringen från och med den 26 september. Copilot kommer att integreras sömlöst och erbjuda hjälp över alla applikationer. Samtidigt släpper Apple den senaste macOS-uppdateringen, macOS Sonoma, som dock inte har några generativa AI-funktioner. Apple bör överväga att uppgradera Siri med generativ AI så snart som möjligt, eftersom företag som använder Microsoft 365 för sitt dagliga arbete kan upptäcka att Copilot kan förbättra deras produktivitet avsevärt.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 26 september

AI-chipaktier: Nvidia, AMD och Qualcomm som investeringsmöjligheter

Nvidia är ledande inom artificiell intelligens (AI) och halvledare, men investerare bör överväga att diversifiera sin portfölj. Två andra ledare inom AI-chip är Advanced Micro Devices (AMD) och Qualcomm. Trots att båda företagen har sett ökningar i aktiepriset under året, har de förlorat en del av dessa vinster under de senaste tre månaderna. Detta kan vara ett tillfälle att sänka kostnadsbasen och köpa aktier till attraktiva nivåer. AMD rapporterade en totalintäkt på 5,4 miljarder dollar för de tre månaderna fram till 1 juli, vilket representerar en minskning med 18% jämfört med föregående år. Qualcomm har å sin sida nyligen ingått partnerskap med Meta Platforms för att ta AI-applikationer till hårdvaruenheter och kommer att leverera chip till Apples smartphones fram till 2026.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

Framtida bilar kan erbjuda smart röstassistent enligt Qualcomm

Bilar i nära framtid kan erbjuda en röstassistent lika smart som ChatGPT, med förmågan att ha ordentliga samtal med föraren och deras passagerare, enligt Qualcomm. Företaget nyligen tillkännagav en uppgradering till sin Digital Chassis, en uppkopplad teknikplattform för biltillverkare att använda i framtida fordon. Qualcomm ser en framtid där liknande generativa AI-plattformar kan dyka upp i både ICE och elbilar, anslutna till molnet och redo att ha ett naturligt samtal med föraren. Taligenkänningföretaget SoundHound har samarbetat med Qualcomm för att skapa SoundHound Chat AI för Automotive, en generativ AI som ChatGPT, men designad specifikt för användning i en bil.

Direktlänk Dela T3 fördjupade 23 september

Marknaden för AI-kretsar växer snabbt: Forskningsrapport 2023-2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) kretsar ger inblick i industrins utveckling, tillväxtmöjligheter och trender fram till 2031. Rapporten analyserar marknaden utifrån tillämpning (elektronik, fordonsindustri, konsumentvaror), typ (GPU, ASIC, FPGA, CPU) och region. Företag som AMD, Google, Intel, NVIDIA, IBM, Apple, Qualcomm, Samung, NXP, Broadcom och Huawei håller toppositioner på marknaden. Rapporten ger insikter i nuvarande tillstånd för den årliga tillväxttakten (CAGR) och belyser de ledande spelarna i branschen. Dessutom ger den strategiska insikter för att hjälpa företag att hantera utmaningar som COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 22 september

Global marknad för maskininlärningschips växer

En ny affärsforskningsrapport visar att den globala marknaden för maskininlärningschips växer. Rapporten hjälper företag att förstå olika drivkrafter och begränsningar som påverkar marknaden under prognosperioden från 2023 till 2030. Den innehåller en detaljerad analys av tidigare trender, framtida trender och tekniska framsteg. Rapporten ger också en detaljerad och analytisk titt på de olika företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 21 september

Generativ AI förändrar alla branscher

Företag över hela världen anammar alltmer generativ artificiell intelligens (AI), vilket omformar IT-infrastrukturen, bakoffice-applikationer, marknadsföring och tillverkning. Det är ännu inte fullt ut förstått hur företag kommer att utnyttja och dra nytta av AI när de står inför utmaningar i denna teknologiexplosion. SiliconANGLE och theCUBE kommer att hålla en live-sändning den 24-25 oktober med titeln ´Supercloud 4: Generative AI Transforms Every Industry´. Evenemanget kommer att samla AI-experter, teknologer, investerare och ledare för att utforska de viktigaste trenderna kring generativ AI, supermoln och den framtida inverkan på företagsvärlden.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 20 september

Förändring i AI-investeringar förutspås: från ´träning´ till ´inferens´

I takt med att generativ artificiell intelligens (AI) ökar, förutser analytiker en försäljningsförändring i den underliggande tekniken. De ser investeringar skifta från AI-system för ´träning´ till de för ´inferens´. Detta skifte kan ha stora konsekvenser för Nvidia (NVDA), den nuvarande ledaren inom AI-chips, och andra på marknaden. De flesta intäkterna från AI-lager är för närvarande knutna till försäljning av datacenterhårdvara för träning. Men det kommer att förändras till inferens. Nvidia dominerar inom AI-träning, men inferens är öppen för konkurrens. Det är därför Nvidias rival Advanced Micro Devices (AMD) har fokuserat på inferens i utvecklingen av nya AI-chips. Andra potentiella förmånstagare för ökad inferensarbetsbelastning inkluderar chipstillverkare Arteris (AIP), Broadcom (AVGO), Intel (INTC), Lattice Semiconductor (LSCC), Marvell Technology (MRVL) och Qualcomm (QCOM).

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 20 september

Globala marknaden för artificiell intelligens inom bilindustrin förväntas nå 17137,13 miljoner dollar 2030

Enligt VMR-forskning registrerade den globala marknaden för artificiell intelligens inom bilindustrin 1963,88 miljoner dollar 2022 och förväntas nå 17137,13 miljoner dollar 2030. Den förväntade CAGR för bilindustrin för artificiell intelligens är 31,1%. Marknaden för artificiell intelligens inom bilindustrin har bevittnat ihållande tillväxt de senaste åren och kommer att visa en hög CAGR under prognosperioden 2023-2030. Några av de stora företagen på marknaden är NVIDIA Corporation, Alphabet Inc., Intel Corporation, IBM Corporation, Microsoft Corporation, Harman International Industries Inc., Xilinx Inc., Qualcomm Inc., Tesla Inc., Volvo Car Corporation, BMW AG, Audi AG, General Motors Company, Ford Motor Company, Toyota Motor Corporation, Hyundai Motor Corporation, Uber Technologies Inc., Honda Motor Co. Ltd., Daimler AG och Didi Chuxing.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa med en CAGR på 38,46% 2023-2030

Den senaste forskningsrapporten för marknaden för artificiell intelligens (AI) chips (2023-2030) är uppdelad i olika typer [GPU, ASIC, FPGA, CPU] och applikationer [Natural Language Processing (NLP), Robotic, Computer Vision, Network Security]. Rapporten fokuserar på en noggrann analys av nyckelspelare, inklusive [UC-Davis, Intel Corporation, Baidu, Qualcomm, Adapteva] bland andra. Den globala marknaden för AI-chips uppskattades till 13131,9 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 38,46% under prognosperioden, vilket når 92537,66 miljoner dollar 2028.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Artificiell Intelligens (AI) i bilmarknaden förväntas växa årligen 2023-2030

En rapport om storleken, tillväxten och delningen av marknaden för Artificiell Intelligens (AI) i bilindustrin 2023-2030 har släppts. Rapporten innehåller en analys av AI-tillämpningar som mänskligt-maskin-gränssnitt, autonoma fordon och semi-autonom körning, samt AI-typer som medvetenhet om sammanhang, maskininlärning, naturlig språkbearbetning och datorseende. Rapporten fokuserar på utbud- och efterfrågescenarier, råmaterialanalys och SWOT-analys. Bland de största företagen inom AI i bilmarknaden nämns Tesla, Inc., Xilinx, General Motors Company, Ford Motor Company, Qualcomm Inc., Intel Corporation, Hyundai Motor Company, Microsoft Corporation, IBM, BMW AG, Volvo Car Corporation, NVIDIA, Toyota Motor Corporation, Honda Motor Co. Ltd., Uber Technologies Inc och Audi AG.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Global marknad för maskininlärningschips förväntas nå en värdering på flera miljoner dollar till 2030

Globala marknaden för maskininlärningschips förväntas nå en värdering på flera miljoner dollar till 2030, med en oväntad CAGR under prognosperioden 2023-2030. De största tillverkarna av maskininlärningschips inkluderar Intel Corporation, Amazon, Qualcomm, NVIDIA, Samsung, Bitmain Technologies, Baidu, Xilinx, AMD och Google. Marknaden har upplevt tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Teknologisk innovation och utveckling förväntas ytterligare optimera produktens prestanda, vilket gör det möjligt för den att få en bredare rad applikationer på nedströmsmarknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Marknadsstudie visar tillväxt inom maskininlärning

En marknadsstudie om maskininlärning visar att marknaden accelereras av en nyckelregion. Rapporten är en blandning av kvalitativa och kvantitativa marknadsdata som samlats in och utvärderats främst genom primära data och sekundära källor. Studien ger också en överblick över olika segment och tillämpningar som potentiellt kan påverka marknaden i framtiden. Informationen baseras på nuvarande trender och historiska milstolpar. Några av de stora spelarna som nämns är Wave Computing Inc, Graph core, IBM, Alphabet, Qualcomm Technologies Inc, Intel Corporation, NVIDIA Corporation, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, Cerebras Systems och Xilinx Inc.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 15 september

Generativ AI flyttar till Edge-enheter

Två uppsättningar nyligen tillkännagivanden inom generativ AI (Gen AI) marknaden förutspår hur denna teknologi kan utvecklas. Första uppsättningen var Microsofts Office 365 Copilot och Adobes Firefly, och den andra kom från Qualcomm, Intel, Google och Meta om att köra Gen AI-modeller på edge-enheter. Denna utveckling från molnbaserad till Edge Gen AI är önskvärd och nödvändig av många skäl, inklusive integritet, säkerhet, hyper-personalisering, noggrannhet, kostnad, energieffektivitet och mer. Det pågår ansträngningar för att optimera modellerna för att köra på energisnåla edge-enheter med effektiva mobila GPU:er, Neural och Tensor-processorer (NPU och TPU).

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 september

Maskinlärningschipmarknadens framtid och värdering 2030

En nyligen publicerad rapport om maskinlärningschipmarknaden ger en omfattande översikt över dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten undersöker huvudtrenderna, marknadssegmenteringen efter typer och tillämpningar, de drivande komponenterna och regional analys. Rapporten inkluderar också en bedömning av COVID-19 och Ryssland-Ukraina-krigets påverkan på marknaden. Nyckelindustriaktörer på maskinlärningschipmarknaden inkluderar Google, Inc., Bitmain Technologies, AMD, Intel Corporation, Xilinx, Qualcomm, Samsung, Baidu och NVIDIA.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

Global Market Vision publicerar rapport om Big Data och maskininlärning inom telekom

Global Market Vision har publicerat en rapport om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden. Rapporten inkluderar en omfattande analys av affärsaspekter som marknadsstorlek, konkurrenssituation, marknadsmöjligheter, marknadsandelar och intäktstillväxtmönster. Rapporten täcker data som varierar enligt region och land. De viktigaste aktörerna och de nya marknadsindustrierna studeras i detalj. Rapporten innehåller också information om bruttoinkomst, produktion och konsumtion, genomsnittligt produktpris och marknadsandelar för nyckelspelare.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 13 september

Insiktsrapport för marknaden för AI-hårdvara 2023: Omfattande analys och framtidsutsikter

Insiktsrapporten för marknaden för hårdvara för artificiell intelligens (AI) 2023 är en omfattande analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten lyfter fram begränsande faktorer och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten syftar till att ge en fullständig förståelse för branschens potential och att ge insikter som hjälper företag att fatta informerade beslut. De största tillverkarna av AI-hårdvara globalt inkluderar Qualcomm Inc., Xilinx Inc., Intel Corp., Samsung Electronics Co. Ltd., MediaTek Inc., Rockwell Automation Inc., Nvidia Corporation, Huawei Technologies Co. Ltd., International Business Machines (IBM) Corp. och Advanced Micro Devices Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Djupinlärningschipsets marknad förväntas växa betydligt till 2030

En forskningsrapport om marknaden för djupinlärningschipset har släppts, och förutspår en betydande global tillväxt fram till 2030. Rapporten analyserar nyckelfaktorer som driver försäljningen globalt, inklusive marknadsstorlek, andel, projektioner, tillväxthastighet och distributionskanaler. Marknaden segmenteras efter ledande företag och varumärken, region, typer och tillämpningar. Rapporten erbjuder en detaljerad studie som inkluderar möjligheter för företagstillväxt, hinder att övervinna och nya trender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Uppgång på Wall Street, Tesla leder vägen med AI-optimism

Wall Street-aktier ökade på måndagen, med Nasdaq som steg över 1% när Tesla upplevde en rally på grund av optimism kring artificiell intelligens. Teslas aktie steg nästan 10% efter att Morgan Stanley uppgraderade företaget och betonade den potentiella inverkan av dess Dojo-superdator. Andra stora företag som Amazon och Microsoft upplevde också vinster. Meta Platforms, Facebooks moderbolag, upplevde en ökning på 3,4% efter rapporter om ett nytt, kraftfullare AI-system under utveckling. Investerare väntar på inflationssiffror som släpps senare i veckan.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 11 september

Wall Street-rally drivet av Tesla och förväntningar på inflationen

Wall Street-aktier rallyade på måndagen, ledda av Nasdaq som steg över 1%, efter att Tesla fick en betydande boost från en uppgradering och investerare ivrigt väntade på inflationsdata. Teslas aktie sköt i höjden nästan 10% efter att Morgan Stanley uppgraderade företaget, vilket framhävde den potentiella effekten av dess Dojo-superdator på dess marknadsvärde. Andra stora företag, som Amazon och Microsoft, upplevde också vinster. Meta-plattformar, moderbolaget till sociala medieplattformen Facebook, såg en ökning på 3,4% efter rapporter om utvecklingen av ett kraftfullare AI-system.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 11 september

Meta´s Llama 2 överträffar andra öppen källkods språkmodeller

Enligt Meta överträffar deras språkmodell Llama 2 andra öppen källkods språkmodeller på många externa mätvärden, inklusive resonemang, kodning, kompetens och kunskapstester. Llama 2, som skapades i ett forskningslabb på Meta av ett team ledd av Yann LeCun, kommer att konkurrera direkt mot OpenAI´s GPT-4. Llama 2 har tränats på 2 biljoner tokens och har dubbelt så lång kontextlängd som Llama 1. Llama 2 är tillgänglig via Microsofts Azure-plattform, AWS, Hugging Face och Qualcomm samarbetar med Microsoft för att integrera Llama 2-modellen i telefoner, bärbara datorer och headset från 2024.

Direktlänk Dela True Scoop News fördjupade 11 september

Marknadsrapport för Edge Artificial Intelligence (AI) Chip 2023-2030

En ny marknadsrapport för Edge Artificial Intelligence (AI) Chip förutspår en betydande tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten fokuserar på tillämpningar (smartphone, surfplatta, högtalare, bärbar teknik, m.fl.) och typer (System-on-Chip (SoC), System-in-Package (SIP), Multi-chip Module, m.fl.). Rapporten omfattar även en SWOT-analys och en analys av råmaterial. De största företagen inom marknaden inkluderar Broadcom Limited, Huawei Technologies Co. Ltd., Adapteva, Inc, Microsemi Corporation, Alphabet Inc, Micron Technology, Inc., Krtkl Inc., Horizon Robotics, Inc., Intel Corporation, Bitmain Technologies Ltd., Graphcore Ltd., Gyrfalcon Technology Inc., Groq, Rockchip, Advanced Micro Devices (AMD), Knuedge, Inc., Cambricon Technologies Corporation Limited, STMicroelectronics, Analog Devices, Inc, Applied Materials, Inc., Qualcomm och MediaTek.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Marknaden för artificiella intelligens-chipset förväntas växa årligen enligt en ny rapport. Rapporten, som sträcker sig över 124 sidor, erbjuder en djupgående analys baserad på tillämpningar (media och reklam, BFSI, IT och telekom, detaljhandel, hälsovård) och typer (datorvision, kontextmedveten databehandling, maskininlärning, naturligt språkbehandling). Rapporten fokuserar på tillgång-efterfrågan-scenariot, huvudråvaruanalysen och SWOT-analysen. Den största företagen på marknaden för artificiella intelligens-chipset inkluderar Graphcore Limited, Kalray Corporation, Huawei Technologies Co., Ltd, Intel Corporation, GreenWaves Technologies, SambaNova Systems Inc, XMOS Limited, General Vision, Inc, Tenstorrent Inc, Samsung Electronics Co., Ltd, Nvidia Corporation, Amazon Web Services Inc, Advanced Micro Devices, Inc, Fujitsu Ltd, Micron Technology, Inc, KeyASIC, MediaTek Inc och Qualcomm Technologies Inc.

Benzinga fördjupade 10 september

AI-chipmarknaden förväntas nå miljardtals dollar 2029

En ny rapport visar att marknaden för AI-chip (Artificial Intelligence) har vuxit från miljontals dollar till miljarder dollar mellan 2017 och 2022. Med en beräknad årlig tillväxttakt (CAGR), förväntas denna marknad nå miljardtals dollar 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (huvudsakligen produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. De stora spelarna som täcks i AI-chipmarknadsrapporten inkluderar NVIDIA, Advanced Micro Devices (AMD), Baidu, Mythic, Adapteva, Qualcomm, Intel Corporation, Google, Inc. och Graphcore UC-Davis.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Datorseende i AI-marknaden väntas växa årligen med en imponerande CAGR 2023 - 2030

En ny rapport ger en djupgående analys av marknaden för datorseende inom artificiell intelligens (AI) baserat på regioner, applikationer och typer. Marknaden förväntas växa årligen med en imponerande CAGR mellan 2023 och 2030. Stora tillverkare inkluderar NVIDIA Corporation, Intel Corporation, Google LLC, Facebook, COGNEX Corporation, Apple Inc., Microsoft Corporation, Cognex, Basler AG, Allied Vision Technologies GmbH, Teledyne Technologies, Avigilon, Qualcomm Technologies, Inc. och Xilinx. Rapporten fokuserar på marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

TechCrunch Disrupt 2023 kommer att visa de senaste framstegen inom AI

TechCrunch Disrupt 2023, ett av de mest efterlängtade teknikevenemangen för året, kommer att visa de senaste framstegen inom AI. Händelsen syftar till att belysa branschens nuvarande landskap och dess framtida bana. Agenda för AI-scenen har äntligen avslöjats, och lovar en dag fylld med insiktsfulla diskussioner och tankeväckande paneler. Nyckelämnen för diskussion inkluderar investeringspotential i miljardvärda AI-värderingar, utvecklingen av etiska och säkra AI-system, övergången från molnbaserade operationer till personliga enheter, och de etiska implikationerna av AI-teknik.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 10 september

Snabb utveckling inom generativ AI kräver reglering

Den generativa artificiella intelligensen (AI) fortsätter att utvecklas i snabb takt, vilket leder till behovet av reglering. Californiens guvernör Gavin Newsom har utfärdat en exekutiv order som kräver reglering av tekniken. Efter att Kina blev den första stora marknadsekonomin att införa regler för AI, lanserade landets största teknikföretag sina egna produkter som följer dessa regler. Google har infört en ny policy som kräver att annonsörer för det kommande amerikanska valet avslöjar när de använder AI för att manipulera eller skapa annonser. Meta Platforms och X, tidigare känd som Twitter, har ännu inte meddelat några specifika regler kring AI-genererat annonsinnehåll.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 9 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt 2023-2030

En ny rapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI)-chips kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar och forskar kring AI-chipsmarknaden och syftar till att gynna intressenter, leverantörer och andra aktörer inom industrin. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46%. De största tillverkarna av AI-chips inkluderar Qualcomm, Mythic, Adapteva, Advanced Micro Devices (AMD), Google, Inc., NVIDIA, Intel Corporation, UC-Davis, Graphcore och Baidu.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Marknaden för djupinlärningschipset förväntas växa betydligt fram till 2030

Marknaden för djupinlärningschipset förväntas se en betydande tillväxt de kommande åren. Implementeringen av nya teknologier och innovativa lösningar kommer att driva marknadens intäktsgenerering och öka dess marknadsandel fram till 2030. Rapporten erbjuder en omfattande analys av marknaden för djupinlärningschipset, inklusive dess nuvarande tillstånd, nyckelspelare inom industrin, framväxande trender och framtidsutsikter för tillväxt. Den granskar djupgående det globala marknadsscenario, och ger värdefulla insikter i nuvarande trender och drivkrafter som påverkar marknaden för djupinlärningschipset på global skala.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Framtiden för marknaden för artificiell intelligens (AI) chips

En nyligen publicerad rapport om marknaden för AI-chips förutspår att marknaden, som värderades till 13131,9 miljoner dollar 2022, kommer att expandera med en CAGR om 38,46% under prognosperioden och nå 92537,66 miljoner dollar 2028. Rapporten ger en omfattande överblick över marknadens nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Den utforskar också nyckeltrender, marknadssegmenteringar efter typer [GPU, ASIC, FPGA, CPU, Andra] och tillämpningar [Natural Language Processing (NLP), Robotics, Computer Vision, Network Security, Andra], samt de drivande komponenterna och den regionala analysen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

Qualcomms VD ser AI som möjlig väg till återupplivning av smartphone-marknaden

Cristiano Amon, VD för det amerikanska chiptillverkningsföretaget Qualcomm, tror att artificiell intelligens (AI) kan återuppliva smartphone-marknaden. Amon uttryckte optimism om AI:s potential och framhöll det kommande Snapdragon Summit i oktober som en katalysator för stora framsteg inom mobilteknik. Amon betonade att Qualcomm fokuserar på att föra AI till smartphones och andra enheter snarare än datacenter. Han nämnde Microsofts framsteg i att köra modeller som ChatGPT lokalt på datorer och uttryckte tron att sådana utvecklingar kommer att ha en betydande inverkan på konsumenterna när de blir allmänt tillgängliga.

Direktlänk Dela AsumeTech fördjupade 6 september

Global marknad för maskininlärningschip undersöks i ny rapport

En nyligen publicerad rapport från Absolute Markets Insights fokuserar på den globala marknaden för maskininlärningschip. Rapporten undersöker drivkrafterna bakom marknadens tillväxt under prognosperioden och analyserar faktorer som kan hindra framtida tillväxt. Rapporten lyfter också fram potentiella möjligheter för marknadsaktörer och framtida trender på marknaden genom en logisk och beräknande studie av det förflutna och nuvarande marknadsscenario. Bland de profilerade företagen i rapporten finns AMD Advanced Micro Devices, Google, Intel Corporation, NVIDIA, Baidu, Bitmain Technologies, Qualcomm, Amazon, Xilinx och Samsung.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 5 september

Global rapport om AI för Edge-enheter av QYResearch

QYResearch har publicerat en rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) för Edge-enheter. AI för Edge-enheter innebär att AI-programvarualgoritmer bearbetas lokalt på en hårdvaruenhet, vilket gör att enheten kan bearbeta data och fatta beslut oberoende utan anslutning. Rapporten innehåller en omfattande analys av de faktorer som påverkar marknadens tillväxt, inklusive trender, begränsningar och drivkrafter. Rapporten innehåller också en prisanalys för varje typ, tillverkare, region och globalt pris från 2018 till 2029.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 5 september

Ny studie om globala trender och insikter för AI i maskinsyn släppt på Orbisresearch.com

En ny studie om globala trender och insikter för ´Artificiell intelligens i maskinsyn´ har publicerats på Orbisresearch.com. Studien syftar till att göra statistisk och konkret data lättillgänglig för studieanvändarnas primära krav, som inkluderar marknadsaktörer, investerare och chefer som söker avgörande resultat från studien. Forskningen inkluderar flera anmärkningsvärda resultat och kritiska insikter i branschens utsikter. Studien avslutas med att ändra mängderna och mönstren för intäktsgenerering och konsumtion efter en noggrann undersökning av element som försäljning och marknadsföring, leveranskedja, produktutveckling och kostnadsstruktur.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 3 september

Microsoft accelererar sin industriella metaverse-vision med nya partnerskap och projekt

Microsoft går stort ut denna vecka när de förbereder sig för sin industriella metaverse-vision. Företaget arbetar med flera Mixed Reality (MR)-projekt för att påskynda innovationer inom nedsänkande teknologi och distribuera sina lösningar till arbetskraft. Microsoft har ingått partnerskap med Magic Leap och Qualcomm för att skala upp Microsofts Mixed Reality Toolkit 3 (MRTK3) för utvecklare och företagspartners. Dessutom förväntar sig Microsoft att MRTK3 kommer att vara allmänt tillgängligt för utvecklare i början av september 2023. Microsoft lanserade också starten av sin industriella metaverse-vägkarta som en del av sitt AI Cloud Partner-program, vilket samlar betydande partners för att driva tillväxt och innovation mot företagsgradig AI.

Direktlänk Dela XR Today fördjupade 3 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

Maskininlärningschipsmarknaden förväntas växa med 21% fram till 2028

En ny forskningspublikation av HTF Market Intelligence har publicerats om marknaden för maskininlärningschips, med insikter fram till 2028. Studien innehåller trender, drivkrafter, begränsningar och möjligheter för marknaden. Tillväxten drevs främst av ökade forsknings- och utvecklingsutgifter globalt, men den senaste ekonomiska nedgången har förändrat marknadsdynamiken. Några av de profilerade företagen i studien är Wave Computing Inc., Graphcore, IBM, Alphabet, Qualcomm Technologies Inc., Intel Corporation, NVIDIA Corporation, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited, Xilinx, Inc. och Cerebras Systems. Enligt HTF förväntas den globala marknaden för maskininlärningschips växa med en CAGR på 21% under prognosperioden 2023-2028.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

Qualcomm siktar på att öka sin närvaro i bilindustrin med AI-chip

Qualcomm, mest känd för sina chip och modem i Android-telefoner, har på senare år börjat sälja ett paket av hårdvaruchip, sensorer och programvara kallat Snapdragon Digital Chassis till biltillverkare som GM, Hyundai och Volvo. Företaget hoppas nu dra nytta av hypen kring generativ artificiell intelligens för att övertyga biltillverkare att köpa mer av dessa chip och bygga nya scenarier runt dem, som smarta assistenter som skulle hjälpa förare navigera runt städer, göra reservationer och utföra andra dagliga datoruppgifter. Qualcomm rapporterade $1,32 miljarder i försäljning i sitt räkenskapsår 2022, eller cirka 3% av företagets totala försäljning. Men företaget förväntar sig att dess chip kommer att användas i kommande bilar under de närmaste åren, och projekterar mer än $9 miljarder i försäljning 2031.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 31 augusti

Meta att introducera sin AI i nästa generations Samsung och OnePlus-telefoner

Artificiell intelligens (AI) blir allt mer integrerad i våra dagliga appar och mobila enheter. Meta kommer att introducera sin egen generativa AI i nästa generations Samsung och OnePlus-telefoner, enligt nyligen undertecknade avtal med Qualcomm och Mediatek. Meta´s AI, Llama 2, kommer att kopplas till framtida generationer av deras chips. Detta kan leda till stora kostnads- och beräkningsbarriärer för utvecklare. Meta uppmuntrar utvecklare att anpassa sig till dess AI och röra sig bort från ChatGPT genom att släppa koden helt gratis. Dock finns det oro för säkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 29 augusti

Generativ artificiell intelligens (AI) kräver enorma beräknings- och minnesresurser, vilket skapar en växande utmaning mellan komplexiteten hos AI-modeller och tillgängliga resurser. Lösningen kan ligga i multi-die förpackning och chiplet-ansatsen, där flera kretsar placeras inom millimeter av varandra på ett enda substrat. Traditionellt har datorindustrin svarat på prestanda och strömproblem genom att använda större chip. Men dagens GPU:er och accelerator ASIC:er har nått den maximala die-storleken som tillåts av halvledartillverkningsutrustningen. Multi-die förpackning har använts i högpresterande och dyra system som militära radar i flera år, men har nyligen konvergerat med chiplets. Genom att definiera standardgränssnitt mellan olika typer av dies och investera i en infrastruktur för att designa, bygga och testa multi-die monteringar, hoppas industrin att öppna en ny väg för systemintegration.

Embedded Computing Design fördjupade 28 augusti

Maskininlärning Artificiell intelligens Marknad förväntas växa

Termen ´Maskininlärning Artificiell intelligens Marknad´ syftar på den kombinerade produktionen, distributionen och konsumtionen av Maskininlärning Artificiell intelligens. Denna marknad definieras som utbytet av varor och tjänster relaterade till Maskininlärning Artificiell intelligens mellan köpare och säljare med syftet att uppfylla konsumenternas krav och önskemål. Marknadens dynamik påverkas över tid av faktorer som teknologisk utveckling, konsumenters smak, politiska policys och monetära situationer. På den globala Maskininlärning Artificiell intelligens Marknaden förväntas en stabil tillväxt de kommande åren, drivet av en kombination av kontinuerlig teknologisk utveckling, växande miljömedvetenhet och det ökande behovet av effektiva operationer.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

MediaTek samarbetar med Meta för att införa generativ AI i sina chip

MediaTek meddelar i ett officiellt blogginlägg att de arbetar nära med Meta för att använda deras generativa AI-modell, Llama 2, i sina kommande flaggskeppschipset. Detta innebär att AI-behandling kommer att ske på din enhet, snarare än i molnet, vilket inte bara kommer att göra din upplevelse med generativ AI snabbare, men kan också förändra hur du interagerar med den i framtiden. Dessutom kommer denna på-enhet-implementering att leda till förbättrad säkerhet och ökad användarkontroll över personuppgifter. MediaTek är inte det enda halvledarföretaget som gör framsteg inom AI-området. Qualcomm har också meddelat sitt partnerskap med Meta.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 27 augusti

Generativ AI kommer till mobiltelefoner med Qualcomms nya chips

Generativ AI som ChatGPT och Midjourney har imponerat och stört industrier, men har mestadels varit begränsade till webbläsarfönster på stationära datorer. Nästa år kommer du att kunna använda generativ AI i mobilen när premiumtelefoner lanseras med Qualcomms toppchips inuti. Qualcomm bygger in generativ AI i sin nästa generation av premiumchips, som ska debutera på dess årliga Qualcomm Summit på Hawaii i slutet av oktober. Fördelarna med att ha generativ AI på enheten inkluderar bland annat att sökningar och personlig data förblir privata och inte skickas via en server på avstånd. Dessutom är lokal AI snabbare än att vänta på molnbearbetning, och den kan fungera när du reser på flygplan eller i andra områden som saknar mobilservice.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 25 augusti

AI-startupen Hugging Face uppskattas till 4,5 miljarder dollar efter finansieringsrunda

AI-startupen Hugging Face har tillkännagivit en värdering på 4,5 miljarder dollar efter en finansieringsrunda på 235 miljoner dollar, med stöd från globala techjättar som Salesforce, Googles Alphabet, Amazon och Nvidia. Detta finansiering understryker AI:s snabba tillväxt, som positionerat sig som nästa teknikfrontier, och drar till sig betydande investeringar från Silicon Valleys stora spelare. Företaget erbjuder en öppen källkodsplattform för att bygga applikationer med maskininlärning. Pengarna kommer att användas för att öka anställning och tekniska investeringar för dess nuvarande team på 170 personer.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 25 augusti

Nvidia överträffar förväntningarna, ökar investerarnas intresse för AI

Nvidia (NVDA), en jätte inom datacenter och spel, ökar investerarnas intresse för artificiell intelligens. Nvidia slog återigen höga förväntningar och vägledde högre. Över två dussin analytiker höjde prisprognoserna på Nvidia-aktien efter rapporten. ´Investerare känner nu tydligt att denna AI-efterfrågan är lika verklig som någon tekniktrend vi sett de senaste 30 åren,´ skrev Wedbush-analytikern Dan Ives den 24 augusti. Ives hävdade att AI-utgifterna är verkliga och omvandlande, inte hype. Han nämnde Nvidia och Microsoft (MSFT) som nyckelaktörer. Tidigare i augusti avtäckte Nvidia sin nästa generations AI-superchip: GH200, som kommer nästa år. Nvidia utnyttjar den framväxande marknaden för generativ AI. Generativ AI kan skapa innehåll, inklusive skrivna artiklar, från enkla fraser genom att analysera stora mängder data. Det kan också skriva programmeringskod. Nvidia-aktien nådde en rekordhög nivå under dagen men slutade på sessionens lägsta nivåer. Nvidia förblir över det 21-dagars exponentiella glidande medelvärdet. Nvidia-aktien bröt en kortsiktig trendlinje den 21 augusti, och rensade även det kortsiktiga höga 452,68. Under normala omständigheter skulle någon av dessa rörelser tjäna som en tidig köppunkt. Men den negativa omvändningen för chip-aktien på torsdagen gör ett köp extremt riskabelt, och aktiemarknadens ´i korrigering´ status tar köp, för tillfället, av bordet. Den bredare marknaden försöker återhämta sig från en kraftig säljning, inklusive många andra chip- och AI-ledare. Nvidia har mestadels hållit upp bättre än tillväxtaktier i stort. Den relativa styrkelinjen har stigit till höjder med aktien, visar IBD MarketSmith-diagrammen. En stigande RS-linje betyder att en aktie presterar bättre än S&P 500. Det är den blå linjen i det visade diagrammet. NVDA gick med i det prestigefyllda IBD Leaderboard i februari på en inkomstgap-up. Det steg igen i maj på knockout-vinster och stark vägledning. Hittills i år har Nvidia-aktien skjutit i höjden med 223%, efter att ha kraschat 2022. NVDA tjänar en bästa möjliga IBD Composite Rating på 99. Med andra ord är Nvidia-aktien bland de bästa 3% av alla aktier när det gäller tekniska och grundläggande mätvärden. Investerare bör generellt fokusera på aktier med Comp Ratings på 90 eller till och med 95 och högre. Nvidia-aktien hamnar ofta på IBD 50, Big Cap 20 och Sector Leaders-listorna. IBD Stock Checkup-verktyget visar att NVDA har en relativ styrkerating på 99. Det innebär att den har presterat bättre än 99% av alla andra aktier under det senaste året. iShares PHLX Semiconductor ETF (SOXX) innehar både Nvidia-aktien och AMD-aktien. Nvidia´s EPS Rating är 93 av 99 och dess SMR Rating är ett A, på en skala från A till ett värsta E. EPS-ratingen jämför ett företags vinsttillväxt med andra aktier. Dess SMR Rating mäter försäljningstillväxt, vinstmarginaler och avkastning på eget kapital. Den 23 augusti levererade chipjätten ännu en stor beat-and-raise-rapport, drivet av dess datacenter-verksamhet. År över år ökade Nvidias vinst med 429% i Q2, medan försäljningen ökade med 101%. Det Santa Clara, Kalifornien-baserade företagets datacenterintäkter ökade med 171%. Datacenter-verksamheten inkluderar A100- och H100 AI-chips som behövs för AI-applikationer. För det nuvarande kvartalet vägledde Nvidia försäljningen till 16 miljarder dollar, upp 170%, och väl över uppskattningarna. ´En ny databehandlingsera har börjat,´ sade VD Jensen Huang i ett pressmeddelande. ´Företag över hela världen övergår från allmänt syfte till accelererad databehandling och generativ AI.´ För hela året förväntar sig analytiker nu att Nvidia-vinster ska återhämta sig med 216% när försäljningen hoppar 93%. Förra året sjönk Nvidia-vinster med 25% per aktie. Av 51 analytiker som täcker NVDA-aktien, betygsätter 47 den som ett köp. Fyra har ett håll och ingen har en sälj, enligt FactSet. Den fabless chipmakaren banade väg för grafikbehandlingsenheter, eller GPU:er, för att göra videospel mer realistiska. Den expanderar i AI-chips, som används i superdatorer, datacenter och läkemedelsutveckling. Nvidias GPU:er fungerar som acceleratorer för centrala processenheter, eller CPU:er, tillverkade av andra företag. Den arbetar på ´superdatorer´ som kombinerar sina egna CPU:er och GPU:er. Dessutom används Nvidia-chips för Bitcoin-gruvdrift och självkörande elbilar. Nvidia har gjort en stor satsning på metaverse-applikationer. Fabless chip-aktier inkluderar Qualcomm (QCOM), Broadcom (AVGO) och Monolithic Power Systems (MPWR). För närvarande rankas den fabless-gruppen som nr 20 av 197 branschgrupper. Fabless-företag designar maskinvaran medan tillverkningen outsourcas till ett tredje part-företag. För de bästa avkastningarna bör investerare fokusera på företag som leder marknaden och deras egen branschgrupp. På en grundläggande nivå är Nvidia redo för explosiv tillväxt. Vinster bör mer än tredubblas detta räkenskapsår, drivet av en boom i chipförsäljningen för datacenter och artificiell intelligens. Den fabless chipmakaren expanderar i andra tillväxtområden som automatiserade elbilar och molnspel också. Antagandet av metaverse och kryptovalutor kan ytterligare öka efterfrågan på Nvidia-chips. Men makroekonomiska osäkerheter och risk för global recession kvarstår. NVDA-aktien har gjort en massiv comeback, mer än tredubblats hittills 2023. Aktierna är i köpområdet från deras senaste breakout. Men övergripande marknadsförhållanden är inte gynnsamma för nya eller ytterligare inköp. Slutresultat: Nvidia-aktien är ett köp just nu, men bara i rent tekniska termer. Som ett chipföretag med exponering för topp tillväxtmarknader, är Nvidia alltid en att titta på.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 25 augusti

Hugging Face samlar in 235 miljoner dollar i finansiering, värderas till 4 miljarder dollar

Hugging Face, som upprätthåller en stor databas av öppna och icke-öppna AI-modeller och träningsdata, har nyligen stängt en finansieringsrunda på 235 miljoner dollar, med stöd av stora teknikaktörer och en Hollywood-svär. Den senaste serie-D-rundan, ledd av Salesforce Ventures, skjuter upp Hugging Faces värdering till hela 4 miljarder dollar. Bland de noterbara investerarna finns Google, Amazon, Nvidia, AMD, Intel, IBM, Qualcomm och Sound Ventures, en investeringsfirma ledd av skådespelaren Ashton Kutcher, bekräftade en representant från Hugging Face. Hugging Face tar betalt av utvecklare och företagskunder för funktioner som gör det lättare för dem att träna och köra AI-modeller i stor skala, inklusive att tillhandahålla extra verktyg, beräkningskraft eller säkerhet.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 25 augusti

AI-företaget Hugging Face säkrar 235 miljoner dollar i finansiering, värderas till 4 miljarder dollar

Hugging Face, som underhåller en stor databas med öppna och icke-öppna AI-modeller och träningsdata, har nyligen avslutat en finansieringsrunda på 235 miljoner dollar, backad av ledande teknikspelare och en Hollywood-svårtyngd. Den senaste serie-D-rundan, ledd av Salesforce Ventures, skjuter upp Hugging Faces värdering till hela 4 miljarder dollar. Andra framstående investerare inkluderar Google, Amazon, Nvidia, AMD, Intel, IBM, Qualcomm och Sound Ventures, ett investeringsföretag lett av skådespelaren Ashton Kutcher. Det finns ett intresse för öppet tillgängliga AI-modeller då utvecklare överväger om det är värt att använda proprietära system.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 24 augusti

AI-startupen Hugging Face säkrar $235 miljoner i finansieringsrunda

AI-startupen Hugging Face har säkrat 235 miljoner dollar i en serie D-finansieringsrunda, vilket värderar företaget till 4,5 miljarder dollar. Finansieringsrundan såg deltagande från stora investerare inklusive Google, Amazon, Salesforce Ventures, Qualcomm Ventures och andra. Hugging Face, en plattform som erbjuder AI-modeller, datamängder och appar, skiljer sig från andra AI-startups genom att anta en samarbetsinriktad och öppen källkodsansats. Företaget uppmuntrar utvecklare att fritt dela kod, modeller och datamängder på sin plattform.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 24 augusti

Megha Daga, Senior Director och AI/ML Lead för IoT på Qualcomm, diskuterade AI:s inverkan på videokonferenser och hybridmötesutrymmen. Daga leder Qualcomms AI-portfölj och IoT-verksamhetsenhet och övervakar företagets olika generationer av hårdvara och AI-användningsfall som är inbyggda i dem. Qualcomm har utvecklat AI-produkter som kan användas i alla branscher från detaljhandel till fabrikstillverkning, men AI har blivit ett framträdande koncept inom UC och samarbete. Daga förklarade att det är kritiskt att AI-aktivering sker vid kanten, där sensorerna finns, för att säkerställa sekretess, responsivitet, kostnad och tillförlitlighet.

UC Today fördjupade 24 augusti

AI på smartphones kommer att kräva mycket mindre energi än molnbaserade system

Tekniken bakom artificiella intelligens (AI) chattbottar gör sitt intåg i smartphones. Från nästa år kan helt nya mobiltelefoner från Samsung och OnePlus köra generativa inhemska AI-appar som drivs av Metas svar på ChatGPT. Facebook-ägaren har ingått separata partnerskap med smartphone-chiptillverkarna Qualcomm och Mediatek för att göra uppgraderingen möjlig. Mediatek avslöjade att de kommer att släppa en nästa generations chip som utnyttjar Metas generativa AI-system, känd som Llama 2. Qualcomm annonserade ett liknande partnerskap med sociala medier-jätten i juli. Uppgraderingen syftar till att övervinna en av de största hindren som den nya tekniktrenden har skapat. För närvarande är datahungriga generativa AI-verktyg som ChatGPT extremt kostsamma att köra eftersom de är beroende av fjärrmolnservrar. Att köra dem inhemska på mobiltelefoner skulle sänka den ekonomiska barriären för utvecklare, vilket i sin tur kan leda till en mängd nya appar och tjänster för användare.

Direktlänk Dela Yahoo Sports UK fördjupade 24 augusti

Global mobil konstgjord intelligens marknad förväntas blomstra

En ny forskningsrapport om den globala marknaden för mobil konstgjord intelligens förutser en blomstrande tillväxt fram till 2029. Rapporten, som innehåller 116 sidor, analyserar nyckeltrender i varje segment och undersegment av marknaden, tillsammans med prognoser på lands- och regional nivå från 2022-2029. De största aktörerna på marknaden inkluderar MediaTek Inc., Alphabet Inc., Intel Corp., Apple Inc., International Business Machines Corp., Imagination Technologies Ltd., NVIDIA Corp., Huawei Investment & Holding Co. Ltd., Samsung Electronics Co. Ltd. och Qualcomm Inc. Rapporten är användbar för att tillhandahålla svar på flera kritiska frågor som är viktiga för branschintressenter.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 augusti

SoftBank-ägda Arm ansöker om Nasdaq-IPO, investerare fokuserar på AI-tillväxt

När SoftBank Group-ägda chipdesignern Arm ansöker om en Nasdaq-IPO på måndag kommer investerare att fokusera på en nyckelfråga - kommer företaget att ha ´exponentiell tillväxt´ på grund av AI-boomen, som VD Masayoshi Son hävdar? Sedan Arm förvärvades 2016 har Son positionerat Arm som konglomeratets kronjuvel och har nyligen entusiastiskt talat om vilken roll det kan spela i AI. Son har dock varit kortfattad om detaljer. Investerare hoppas att ansökan kommer att ge mer ledtrådar om SoftBanks AI-strategi och om Arm är värt lika mycket eller kanske mer än en före-IPO-värdering på 64 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 augusti

Marknaden för maskininlärningschips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2029

Enligt en forskningsrapport om ´Machine Learning Chips Market´ förväntas marknaden för maskininlärningschips växa betydligt mellan 2023 och 2029. Rapporten inkluderar en konkurrensanalys, tillväxtdrivare och marknadsvillkor för den projicerade perioden fram till 2029. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing. Rapporten innehåller också en detaljerad analys av de olika produkttyperna och tillämpningarna inom marknaden för maskininlärningschips.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 17 augusti

Lenovo Chromebook Duet 5: Ett överkomligt alternativ till Microsoft Surface Pro 9

Om du älskar designen på Microsoft Surface Pro 9 men tycker att den är för dyr, kan Lenovo Chromebook Duet 5 vara det perfekta alternativet för dig. Ursprungligen prissatt till $499, kan du nu köpa den för bara $369 från Lenovo, tack vare en 26% rabatt på deras Chromebook-erbjudanden. Lenovo Chromebook Duet 5 är en avtagbar 2-i-1-laptop, liknande Microsofts Surface Pro-enheter. Den har en 13,3-tums OLED-pekskärm med Full HD-upplösning, vilken kan användas som en surfplatta. Den levereras också med ett avtagbart tygfolio-tangentbord som också fungerar som ett skyddande omslag för skärmen, vilket gör att du kan använda den som en laptop också. Till skillnad från Microsofts Surface Pro-enheter som kör på Windows, fungerar Lenovo Chromebook Duet 5 på Googles Chrome OS. Som en Chromebook, litar den på webbaserade appar och Android-appar från Google Play Store, snarare än installerad programvara. Trots dess blygsamma specifikationer, med en Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2-processor, integrerad Qualcomm Adreno Graphics och 8GB RAM, fungerar enheten fortfarande smidigt. Den erbjuder 128GB eMMC-lagring, med möjlighet att utöka lagringen genom Google Drives molnlagring. Med ett pris på bara $369 ger Lenovo Chromebook Duet 5 samma avtagbara design som Microsoft Surface Pro 9 till ett mycket mer överkomligt pris. Men det är viktigt att agera snabbt, eftersom det är okänt när denna 26% rabatt kommer att sluta.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 augusti

AI-systemet MarketMaster utmanar traditionell aktiehandel

Marknadsanalytikern Tom Yeung presenterar MarketMaster AI, ett maskininlärningssystem som har visat sig kunna överträffa marknaden. Systemet använder neurala nätverk för att analysera miljontals datapunkter och bedöma företag på en skala från A+ till F baserat på hur aktierna förväntas prestera under de kommande sex månaderna. Yeung påpekar att maskininlärning blir allt viktigare för investerare, eftersom finansiell data genereras snabbare än någon individ kan konsumera. Han framhåller också att systemet kan hjälpa investerare att jämna ut spelplanen genom att bearbeta mängder av data som Russell 3000-företag producerar, vilket möjliggör uppdelning av aktier i hög- och lågpotentiella val.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 14 augusti

AIoT-marknaden förväntas nå 253,86 miljarder dollar till 2030

Enligt en rapport från Fortune Business Insights förväntas den globala marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) nå 253,86 miljarder dollar till 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 32,4%. AIoT är en kombination av AI och IoT-teknologier som förbättrar personalisering, automatiserar processer, moderniserar industrier och höjer livskvaliteten för individer. Företag som leder AIoT-marknaden inkluderar BOSCH, Advantech Co., Ltd., Nvidia Corporation, CMS Info Systems, Amazon Web Services, Microsoft, Inventec Corporation, Intel, Qualcomm, ARM och PTC.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 augusti

Global rapport om mobil artificiell intelligens (MAI) marknadsundersökning 2023

En ny rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (MAI) ger en omfattande analys av regionala och stora aktörsegment. Rapporten ger insikter om nuvarande marknadsförhållanden och framtida marknadsmöjligheter, samt faktorer som driver marknaden, konsumentbeteende och marknadsprestanda. Rapporten innehåller också information om världens ledande leverantörer. Nyckelspelare som studeras i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Qualcomm leder vägen för en hybrid AI-framtid

Qualcomm skiftar fokus till hybrid AI, som kombinerar molnbaserade AI-modeller med modeller på enheten. Denna strategi sträcker sig bortom mobiltelefoner till att inkludera sensorer, robotik, fordon och mer. Qualcomm tror att det är avgörande att flytta bort från fullt beroende av molnet för fortsatt utveckling av AI-implementering. Företaget skapar hårdvara och mjukvara som fungerar sömlöst tillsammans, vilket resulterar i minskad energiförbrukning och förbättrad prestanda. Qualcomm´s Snapdragon-chipset är utformade för att stödja AI-applikationer, och de erbjuder Qualcomm AI Stack för utvecklare att skapa och optimera AI på deras hårdvara.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

AI i fokus för teknikföretagens andra kvartalsrapporter

Investerare fokuserade starkt på artificiell intelligens (AI) under teknikföretagens rapportering av andra kvartalets resultat, i förhoppningen om att företag som Microsoft och Advanced Micro Devices kan dra nytta av AI på samma sätt som Nvidia har gjort. Microsofts VD, Satya Nadella, nämnde AI 48 gånger under företagets resultatrapport, en stor ökning från sex gånger året innan. Alphabet, tidigare Google, nämnde AI 47 gånger under sitt samtal, vilket är tre gånger så mycket som föregående år. Meta Platforms, tidigare Facebook, AMD, Amazon och Apple diskuterade också AI under sina respektive kvartalsrapporter.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 augusti

AI-chipsmarknaden förväntas nå 92,537.66 miljoner dollar till 2028

AI-chipsmarknaden förväntas nå 92,537.66 miljoner dollar till 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46%. 2022 uppskattades marknadens storlek till 13,131.9 miljoner dollar. AI-chips är specialiserade kiselchips som inkluderar AI-teknologi och används för maskininlärning. De hjälper till att minimera risker för mänskligt liv i olika branscher. Nyckelkonkurrenter inkluderar Qualcomm, Mythic, Adapteva, Advanced Micro Devices (AMD), Google Inc., NVIDIA och Intel Corporation. Rapporten erbjuder en översikt över industriell segmentering efter typ och tillämpning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 8 augusti

AI-chipmarknaden förväntas nå 92537,66 miljoner USD år 2028

Marknaden för artificiella intelligens (AI) -chip förväntas nå 92537,66 miljoner USD år 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46%. Marknaden för AI-chip uppskattades till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD år 2028, med en CAGR på 38,46%. Forskningsrapporten erbjuder insikter i dagens affärstrender, utvecklingsplaner och aktieanalys för de främsta konkurrenterna. Rapporten ger djupare insikter i affärs- och prissättningsstrategier, nyckeldynamik och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 8 augusti

Stora trender inom AI, data och digital infrastruktur

Artificiell intelligens (AI) har varit en het trend under 2023 och kan vara den mest betydelsefulla disruptiva teknologin hittills detta århundrade. Kostnaden för att träna AI-modeller minskar med cirka 70% per år, vilket har lett till ökade investeringar och forskning och utveckling. Trots detta är generativ AI fortfarande kostsamt och långt ifrån en perfekt ersättning för traditionella beräkningsmetoder. Företag inom nästan alla branscher kan dra nytta av AI. Data beskrivs som den digitala ekonomins olja och företag med tillgång till rik data har en distinkt fördel. Det är också viktigt för alla organisationer att ha tillgång till all data som genereras inom företaget. Programvaran kan äta upp världen, men programvaran behöver fortfarande hårdvara och en infrastruktur att fungera på. Infrastrukturen som driver ´molnet´ består av datacenter, servrar och nätverksutrustning.

Direktlänk Dela Simply Wall Street fördjupade 4 augusti

Snabb tillväxt i marknaden för djupinlärning

Marknaden för djupinlärning växer snabbt, enligt en forskningsrapport som ger en omfattande överblick över denna teknik och dess applikationer. Rapporten analyserar marknadens dynamik, storlek, segmentering, konkurrenslandskap och tillväxtpotential. Den utvärderar även nyckelspelarna, deras senaste utvecklingar, strategier och styrkor och svagheter. Rapporten bedömer även tekniska framstegs inverkan på industrin, inklusive utvecklingen av AI-drivna verktyg för djupinlärning. Huvudaktörerna på den globala marknaden för djupinlärning inkluderar bland annat Amazon Web Services (AWS), Google, IBM, Intel, Micron Technology, Microsoft, Nvidia, Qualcomm, Samsung Electronics och Sensory Inc.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 4 augusti

AI för SaaS: Utmaningar och möjligheter diskuteras på TechCrunch Disrupt 2023

Global uppmärksamhet kring potentiella fördelar med AI har fångat affärsvärldens intresse och därför integrerar nya och befintliga SaaS-startups det i sina produkter. Enligt en nyligen genomförd undersökning använder redan 35% av SaaS-företagen AI, medan ytterligare 42% planerar att göra det inom en snar framtid. På TechCrunch Disrupt 2023, som äger rum 19–21 september i San Francisco, kommer tre ledande experter att diskutera utmaningar med att bygga in AI i SaaS-applikationer. Panelister inkluderar Ines Chami, chefsforskare, Numbers Station; David DeSanto, produktchef, GitLab; och Navrina Singh, grundare och VD, Credo AI.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 4 augusti

Qualcomm rapporterar lägre intäkter men ser fördel i generativ AI

Qualcomm Inc. rapporterade sina tredje kvartalsresultat med en inkomst per aktie som överträffade förväntningarna, men intäkter och prognoser för fjärde kvartalet kom in under förväntningarna. Justerade intäkter uppgick till 8,44 miljarder dollar, vilket var under Refinitivs förväntade 8,5 miljarder dollar. Justerad inkomst per aktie uppgick till 1,87 dollar, över Refinitivs konsensusprognos på 1,81 dollar per aktie. Företagets största division, som säljer processorer för smartphones, bilar och andra smarta enheter, upplevde en intäktsminskning på 24% år över år. Qualcomm förväntar sig att enhetsförsäljningen minskar med en hög ensiffrig procentsats för 2023, delvis på grund av en långsammare än förväntad återhämtning i Kina.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 augusti

Omfattande rapport om global mobil artificiell intelligens

En detaljerad rapport om global mobil artificiell intelligens (MAI) har undersökt den allmänna konsumtionsstrukturen, utvecklingstrender, försäljningstekniker och försäljning i ledande länder. Rapporten analyserar kända leverantörer inom MAI-industrin, inklusive Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, MediaTek, Microsoft Corporation, IBM Corporation, Huawei Technologies Co., Ltd., Nvidia Corporation, Samsung Electronics Co. Ltd., Apple Inc. och Google Inc. Rapporten identifierar också viktiga möjligheter som kan stödja MAI och fokuserar på strategier för att förverkliga dess fulla potential. Den innehåller också en analys av pandemins påverkan och återhämtningsstrategier.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 2 augusti

AI förväntas driva tillväxt för chippaktier

Artificiell intelligens (AI) kommer att vara en långsiktig katalysator för chippaktier. Nvidia har varit den obestridliga vinnaren bland AI-relaterade chippaktier, men analytiker tror att aktien kan gå ännu högre. Qualcomm är mest känt för att tillhandahålla chips till iPhones, men företaget gör stora framsteg inom AI-området. Teradyne är en betydande aktör på chiptestmarknaden och det verkar som att marknaden fortfarande undervärderar TER-aktien. Grand View Research uppskattar att AI-chipmarknaden kan växa till 134,64 miljarder dollar år 2027, vilket skulle vara en årlig tillväxttakt (CAGR) på 5,9%.

Direktlänk Dela MarketBeat fördjupade 31 juli

USA:s lagstiftare uppmanar till strängare exportrestriktioner för AI-chip till Kina

Två amerikanska lagstiftare som leder en kommitté med fokus på Kina uppmanade på fredagen Biden-administrationen att skärpa exportrestriktionerna för artificiella intelligens (AI) -chip, trots industriens lobbying för att lämna reglerna oförändrade. Representanterna Mike Gallagher, en republikan och ordförande för representanthusets särskilda kommitté om Kina, och Raja Krishnamoorthi, en demokrat och rankingmedlem av kommittén, uppmanade i ett brev till handelssekreterare Gina Raimondo att ´ytterligare stärka´ en omfattande uppsättning exportkontrollregler som genomfördes i oktober förra året. Dessa regler begränsade Kinas tillgång till topp-AI-chip tillverkade av amerikanska företag som Nvidia, Advanced Micro Devices och Intel. Lagstiftarna uppmanade även tjänstemän att ´noga överväga´ hur man ska avskära kinesiska företags tillgång till avancerade databehandlingschip i molnet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 juli

Intel planerar att bygga in AI i alla sina plattformar

Intel planerar att bygga in AI i alla sina produkter, enligt företagets VD Pat Gelsinger. Senare i år kommer Intel att lansera Meteor Lake, dess första konsumentchip med en inbyggd neural processor för maskininlärningsuppgifter. Gelsinger förväntar sig att AI kommer att finnas i allt som Intel säljer. Han betonar att AI och molnet inte nödvändigtvis hör ihop och att AI kommer att finnas i alla framtida hörapparater, inklusive hans egna. Han tror att AI kommer att förändra hur allt görs på Windows.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 28 juli

Uppdateringar om AI och chattbottar: Bing nu tillgänglig i Chrome, ChatGPT får Androidapp, Google-assistenten kan summera webbsidor

Microsoft har nu gjort chattbotten Bing tillgänglig för användning i webbläsarna Chrome och Safari. OpenAI kommer att lansera en Androidapp för ChatGPT nästa vecka, två månader efter att IOS-klienten introducerades. Google-assistenten kommer snart att kunna summera webbsidor vid begäran. Dessutom rapporteras det att Apple arbetar på en chattbott och generativ AI. Qualcomm har meddelat att Snapdragon-drivna flaggskepp kommer att stödja språkmodellen Llama 2 från nästa år. Antalet användare av ChatGPT har minskat för första gången sedan dess snabba tillväxt i slutet av förra året.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 25 juli

Ambarella kan vara en aktie att hålla ögonen på i självkörande bilmarknaden

Självkörande bilmarknaden kan vara redo att nå en vändpunkt. En liten aktie inom självkörande bilar och AI som ofta förbises är Ambarella. Trots dess upp- och nedgångar har Ambarella faktiskt klarat sig ganska bra och fördubblats i värde under de senaste fem åren. Företagets videochipdesigner finns nu i kameror för bilar, säkerhetskameror och industriella applikationer som robotik. Ambarella är också inne på sin tredje generation av datorvision AI-chip för självkörande bilar, kallad CV3. Trots en nedgång inom chipindustrin förväntas Ambarella återgå till tvåsiffrig intäktstillväxt under 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 juli

Meta öppnar källkoden för AI-modellen Llama 2

Meta har beslutat att öppna källkoden till sin stora språkmodell, Llama 2, vilket positionerar företaget som en direkt konkurrent till OpenAI:s ChatGPT och demokratiserar tillgången till avancerade AI-verktyg. Meta och Microsoft har ingått ett samarbete som kan leda till en ny era av AI-utveckling. Qualcomm har också gått samman med Meta för att föra Llama 2 till en rad enheter, inklusive bärbara datorer, telefoner och headset, från 2024. Meta:s beslut att öppna källkoden för Llama 2 visar företagets engagemang för att demokratisera AI och säkerställa säkerheten i AI-teknik.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 21 juli

Apple utvecklar egen AI för att konkurrera med OpenAI och Google

Apple utvecklar egna artificiella intelligensverktyg (AI) för att konkurrera med etablerade spelare som OpenAI och Google. Detta rapporteras av den kända Apple-läckaren Mark Gruman. Enligt rapporten har Apple ännu inte utarbetat en tydlig strategi för att släppa tekniken till konsumenterna. Apple har byggt sitt eget ramverk för att skapa stora språkmodeller, AI-baserade system, enligt källor med insikt i ansträngningarna. Med denna grund har ett litet team av Apple-ingenjörer rapporterat byggt en chatbot som vissa kallar ´Apple GPT´. Tillgången till chatboten är begränsad inom Apple.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 20 juli

Meta och Microsoft lanserar AI-språkmodellen Llama 2

Meta, tidigare känd som Facebook, har i samarbete med Microsoft lanserat Llama 2, en ny generation av öppen källkods språkmodell. Modellen kommer snart att vara tillgänglig för forskare och kommersiellt bruk gratis och väntas konkurrera med OpenAI:s GPT-4. Llama 2, som har förtränade och finjusterade modeller med 7B, 13B och 70B parametrar, har förtränats på 40% mer data än sin föregångare och har förbättringar i sin arkitektur. Modellen kommer att vara tillgänglig för kommersiellt bruk när en produkt som använder modellen har över 700 miljoner aktiva användare per månad.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 20 juli

Apple utvecklar egen AI-chatbot för att konkurrera med Google och Meta

Apple utvecklar egna stora språkmodeller för artificiell intelligens internt för att konkurrera med andra stora teknikföretag. Enligt Bloomberg News har Apple skapat en chatbot-tjänst, intern benämnd ´Apple GPT´ av vissa ingenjörer. Ramverket för detta kallas ´Ajax´ och körs på Google Cloud. För närvarande är tillgången till chatboten begränsad inom Apple. Vissa anställda tror att företaget kan göra ett stort AI-utannonsering redan nästa år. Apple planerar att ´väva in´ AI i sina produkter, men har också uttryckt försiktighet om teknikens framtid.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 20 juli

Apple utvecklar egna AI-verktyg för att konkurrera med ChatGPT

Apple har utvecklat sina egna generativa artificiella intelligensverktyg för att konkurrera med ChatGPT, enligt en rapport från Bloomberg. Apple har byggt sitt eget ramverk som kan skapa stora språkmodeller, kallat ´Ajax´, samt en chatbot-tjänst som interna ingenjörer kallar Apple GPT. Detta är en del av Apples försök att konkurrera inom AI-området. Stora språkmodeller används för att driva generativa artificiella intelligenschattbotar, som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Apple har ännu inte lanserat något som konkurrerar med dessa erbjudanden.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 20 juli

USA:s utskott uttrycker oro över amerikanska företags investeringar i kinesiska teknikstartups

USA:s utskott för det kinesiska kommunistpartiet har skickat brev till fyra separata amerikanska riskkapitalfirmor, inklusive Qualcomm´s venturearm, och uttrycker ´allvarlig oro´ över deras investeringar i kinesiska teknikstartups. Brevet skickades till GGV Capital, GST Ventures, Qualcomm Ventures och Walden International av Mike Gallagher och Raja Krishnamoorthi, de två ledande medlemmarna i utskottet. De uttryckte särskilt oro över investeringar i artificiell intelligens, halvledare och kvantdatorföretag i Kina. Vissa av de företag som mottagit amerikanska pengar har kopplats till profilering och spårning av uigurer i Kina. Utskottets agerande representerar den senaste tvärpolitiska ansträngningen att öka pressen på amerikanska investeringar i Kina.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 juli

Apple utvecklar intern stor språkmodell för artificiell intelligens

Apples VD, Tim Cook, deltog i Allen & Company Sun Valley Conference den 11 juli 2023. Apple-aktien ökade kort efter rapporter om att företaget utvecklar sin egen stora språkmodell för artificiell intelligens internt. Detta signalerar att Apple tar de senaste framstegen inom AI-teknik på allvar och överväger att integrera dem i framtida produkter. Apple har en intern grund för AI kallad Ajax och ett litet team av ingenjörer har byggt en chatbot som några kallar ´Apple GPT´. Tillgången till chatboten är begränsad inom Apple. Vissa Apple-anställda tror att företaget siktar på ett betydande AI-tillkännagivande nästa år.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 19 juli

Meta och Microsoft utvecklar Llama 2, en öppen källkods språkmodell

Meta och Microsoft har designat Llama 2, en gratis och öppen källkods språkmodell. Qualcomms planerar att integrera detta på smartphones från 2024. Microsoft har ingått partnerskap med Meta kring Llama 2, en ny språkmodell som direkt konkurrerar med GPT-4. Llama 2 är en ny språkmodell av Meta. Den är utvecklad i öppen källkod och släpps fritt för kommersiellt bruk eller för forskning. Med Microsofts samarbete kan Llama 2 direkt integreras i Azure AI och Windows, vilket underlättar för företag och utvecklare som önskar bygga virtuella applikationer. Qualcomm meddelade ett strategiskt partnerskap med Meta för att börja integrera Llama 2 och datorer med Snapdragon från 2024.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 19 juli

Meta lanserar nytt AI-språkmodell Llama 2

Meta har presenterat sin nya AI stora språkmodell, Llama 2, som kan användas fritt för både kommersiella och forskningsändamål. Llama 2 har släppts som flera modeller, med 7 miljarder, 13 miljarder och 70 miljarder parametrarstorlekar och fint anpassade chattvarianter av varje. Utvecklare har redan gjort Llama 2 tillgänglig via API. Modellen kommer sannolikt att bli ännu mer använd då den tas upp av företag. Trots att den är mindre kraftfull än ChatGPT i vissa fall, kan den vara mer fördelaktig för företag som vill införliva AI till noll kostnad.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 19 juli

Meta introducerar generativa AI-modeller Llama 2

Meta har introducerat en ny familj av AI-modeller, Llama 2, utformade för att driva appar som OpenAI´s ChatGPT, Bing Chat och andra moderna chattbotar. Llama 2 är en uppföljare till Llama - en samling modeller som kunde generera text och kod på begäran. Till skillnad från Llama, som endast var tillgänglig på begäran, kommer Llama 2 att vara tillgängligt för finjustering på AWS, Azure och Hugging Face´s AI-modellvärdplattform i förtränad form. Det kommer också att vara lättare att köra, optimiserat för Windows tack vare ett utökat partnerskap med Microsoft samt smartphones och datorer som packar Qualcomms Snapdragon system-on-chip.

Direktlänk Dela Gamingideology.com fördjupade 19 juli

Recensioner av olika hörlurar och tekniknyheter

Brusreducerande hörlurar som Bose QC35 och Sony WH-1000XM2 har ett hörbart sus när brusreduceringen är aktiverad. Stax, som lanserade världens första elektrostatiska hörlurar 1960, fortsätter att sticka ut. Ollo S4 är en passiv over-ear-hörlur utan inbyggd förstärkare, trådlöshet eller aktiv brusreduktion. Sony har tonat ner sin ungdomliga h.ear On-serie. Powerbeats Pro har samma trådlösa räckvidd som AirPods Pro. Jaybird Tarah Pro har tidigare vunnit test av sportproppar. Uppföljaren till Sound by Sweden´s Supra Nitro-X är bättre på alla sätt. HBO avslöjar att det kommer en ny serie i samma värld som Game of Thrones. Samsung var den första stora mobiltillverkaren i världen som lanserade en hopfällbar mobiltelefon, Samsung Galaxy Fold.

Direktlänk Dela Ljud & Bild fördjupade 18 juli

AI Bildigenkänningsmarknaden förväntas växa till USD 12652,88 miljoner år 2028

En rapport om AI (Artificiell Intelligens) Bildigenkänningsmarknaden ger företag konkurrenskraftiga insikter, med detaljerad information om konkurrenslandskapet, hög tillväxtpotential, SWOT-analys och Porter´s fem krafter-analys. Rapporten täcker även industriell segmentering av typ [Hårdvara, Mjukvara, Tjänster] och tillämpningar [Automotive, Hälsovård, BFSI, Detaljhandel, Säkerhet, Andra]. Rapporten förutspår att marknaden för AI Bildigenkänning kommer att växa med en CAGR på 24,91% under prognosperioden och nå USD 12652,88 miljoner år 2028, från USD 3330,67 miljoner år 2022. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Clarifai, Inc., Intel, Inc., Visenze, Amazon Web Services, Inc., NVIDIA Corp., Softech, Ltd., Cortica, Aether, Inc., MICRON Technology, Inc., Qualcomm Corp., Google, LLC, Webtunix, IBM Corp., Xilinx, Inc., Vee Technologies, Inc., Microsoft Corp., Pixelab, Samsung Electronics Co., Ltd., LPixel, Inc., och Cortexica Vision Systems, Ltd.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 18 juli

Marknadsrapport för Artificiell Intelligens Chipset 2023

En marknadsrapport för 2023 om artificiell intelligens (AI) chipset ger en omfattande analys av branschen med fokus på affärsstrategier, stora trender och regionala segment. Rapporten inkluderar värdefulla insikter i värdekedjeanalysen av nyckelspelare som General Vision, Inc, Advanced Micro Devices, Inc, Tenstorrent Inc, GreenWaves Technologies, Qualcomm Technologies Inc, XMOS Limited. Den mest aktuella globala forskningsrapporten för ´Artificiell intelligens Chipset Market´ för 2023-2029 ger djupgående information om marknadens nuvarande trender, efterfrågan och de senaste förändringarna som förväntas påverka marknadens tillväxt under det kommande året. Rapporten ger också information om nyckelmarknadsspelarprofiler, med fokus på marknadens storlek, segmentering, inklusive produktyp (datorvision, kontextmedveten databehandling, maskininlärning), tillämpning (media och reklam, BFSI, IT och telekom) och region, konkurrensmiljö, aktuellt tillstånd och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 juli

Meta förhandsvisar Quest 3 VR-headset med förbättrad teknik och AR-funktioner

Meta har delat en förhandsvisning av sitt nya Quest 3 VR-headset, som kommer att finnas i butikerna i höst. En 128 GB-version kommer att börja säljas för 499,99 dollar. Quest 3 har en rad tekniska förbättringar, inklusive: förbättrad teknik för optimal visuell prestanda, över 2x bearbetningskraften jämfört med föregående Quest-enhet, fullfärgsgenomsläpp som gör att headsetet också kan fungera som en AR-enhet och en mindre, smidigare design som gör det bekvämare att bära. Quest 3 är det första headsetet som har en Snapdragon-chipset från nästa generation, utvecklat i samarbete med Qualcomm Technologies. Meta sänker också priset på sina bästsäljande Quest 2 VR-enheter.

Direktlänk Dela Social Media Today fördjupade 6 juni

En ny marknadsrapport om den globala marknaden för General Purpose Artificial Intelligence (GPAI) har släppts. Rapporten innehåller en omfattande analys av marknadstrender, tillväxtfaktorer, hinder och möjligheter, samt en SWOT-analys. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Nvidia Corporation, Google Inc., Intel, Microsoft, IBM, Qualcomm Technologies, Inc., Numenta och Equbot. Rapporten erbjuder även en detaljerad analys av marknadens segmentering baserat på typ, tillämpning och plats, vilket hjälper kunder att identifiera lönsamma investeringsmöjligheter.

Scene for Dummies fördjupade 25 maj

Global rapport om AI i maskinsynsmarknaden

En global rapport om AI i maskinsynsmarknaden har skapats genom en omfattande forskningsprocess som inkluderar både primär och sekundär information. Rapporten ger insikt i marknadens konkurrenslandskap och stora aktörer, och kan hjälpa företag att identifiera tillväxtmöjligheter, bedöma potentiella risker och skapa lönsamma affärsplaner. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns IFLYTEK, NavInfo, NVIDIA, Qualcomm, Intel, Beijing Megvii och 4Paradigm.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 25 maj

Ny rapport om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden

En ny affärsrapport om den globala marknaden för Big Data och maskininlärning inom telekom har lagts till i Dynamic Report Repository. Rapporten ger en exklusiv, praktisk referens till olika marknadsdynamiker som möjliggör hög tillväxtpotential. Den har utformats med nuvarande och tidigare utvecklingar i åtanke för att säkerställa stabil marknadstillväxt och oavbruten överlevnad trots hård konkurrens. Rapporten analyserar de fem krafterna SWOT, PESTEL och PORTER och inkluderar företagsprofiler för stora marknadsaktörer som Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 25 maj

Maskininlärning och AI-marknadsutveckling före och efter COVID-19

En ny rapport om global maskininlärning och artificiell intelligens (AI) marknadsutveckling analyserar och täcker potentialen för den globala industrin, med statistisk information om marknadsdynamik, tillväxtfaktorer, stora utmaningar och prognoser. Rapportens största höjdpunkt är att ge företag i branschen en strategisk analys av COVID-19:s inverkan. Rapporten kommer också att täcka viktiga avtal, samarbeten och globala partnerskap som snart kommer att förändra marknadsdynamiken på global skala.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 25 maj

Global marknadsanalys för artificiell intelligens och maskininlärning

En ny forskningsrapport presenterar en strategisk analys av den globala marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning, inklusive toppspelare, marknadsandelar, viktiga drivkrafter, utmaningar, möjligheter och konkurrenslandskap. Rapporten fokuserar på PESTLE- och SWOT-analys samt COVID-19:s påverkan på marknaden. Bland de ledande aktörerna som analyseras i rapporten finns AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple och Luminoso.

Direktlänk Dela Indian Crunch fördjupade 23 maj

Googles framtida AI-assistent saknas i dess produktportfölj

Google I/O 2023 presenterade flera produkter och uppdateringar, men en nästa generations AI-assistent som kan integreras i Googles ekosystem saknades. Google fortsätter att arbeta med att förbättra AI, men det är fortfarande oklart hur företaget planerar att använda AI i sin fysiska produktportfölj. Pixel Tablet hade varit mer spännande om det hade integrerat Bard i våra hem. Integration i Googles Home-ekosystem verkar vara ett oundvikligt nästa steg som skulle förbättra användningen av smarta högtalare och skärmar. Googles Tensor G2-processor är byggd för maskininlärning på enheten, men företaget har inga planer att använda det för att förbättra Assistant och ta generativ AI till våra fickor.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 21 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare