» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 332 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Sam Altman är en amerikansk entreprenör, investerare och författare. Han föddes den 22 april 1985 i San Francisco, USA. Altman är mest känd för att vara tidigare VD för startup-inkubatorn Y Combinator, där han hjälpte till att stödja och finansiera många framgångsrika startups, inklusive Dropbox, Airbnb och Reddit. Han är också grundare av OpenAI, ett forskningsföretag som fokuserar på att utveckla artificiell intelligens på ett säkert och fördelaktigt sätt för mänskligheten. Sam är känd för sitt starka engagemang för teknik, innovation och att förbättra världen genom entreprenörskap.

Senaste nytt kring Sam Altman

AI kommer att ´döda vissa jobbklasser helt och hållet´, säger OpenAI:s VD Sam Altman

Sam Altman, VD för OpenAI och skapare av ChatGPT, tror att AI kommer att ´döda vissa jobbklasser helt och hållet´, men att nya kommer att skapas i gengäld. Han tillade att AI-verktyget ChatGPT används för att förbättra människors jobb, snarare än att ta dem. ChatGPT är en generativ AI-chattbot som kan användas för att skapa text eller bilder från enkla prompts. Trots dess framväxande betydelse i ett antal branscher försäkrar Altman att verktyg som ChatGPT kommer att medföra förbättringar inom vetenskaplig och hälsoforskning.

Direktlänk Dela Attitude Magazine fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Stora teknikbolag försöker ´äga´ generativ AI

Stora teknikbolag som Microsoft, Google, Amazon, Meta och Apple försöker förhindra oberoende aktörer från att inträda i det multibiljon-dollar stora området generativ AI. Dessa företags växande makt innebär stora risker för underhållnings- och kreativa samhällen, och kan hämma innovation inom media- och underhållningsindustrin. Microsoft är en betydande investerare i två av OpenAI:s största ´oberoende´ konkurrenter, Inflection AI och Mistral, med över $1 miljard investerat i Inflection AI. Google och Amazon har också investerat miljarder i generativa AI-företag.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupar idag

Moderna samarbetar med OpenAI för att påskynda läkemedelsutveckling

Vaccinutvecklaren Moderna har inlett ett partnerskap med OpenAI för att implementera AI-företagets ChatGPT Enterprise i sin verksamhet, i syfte att påskynda läkemedelsutvecklingen. Enligt samarbetet kommer cirka 3 000 anställda på Moderna att ha tillgång till ChatGPT Enterprise, byggt på OpenAI:s språkmodell GPT-4, vid veckans slut. De finansiella villkoren för avtalet offentliggjordes inte. Företagen inledde sitt samarbete 2023 genom att lansera en anpassad version av ChatGPT kallad mChat, som har implementerats för mer än 80% av Modernas anställda sedan dess premiär.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupar idag

Moderna samarbetar med OpenAI för att automatisera företagsprocesser

Moderna förväntas tillkännage ett partnerskap med OpenAI, med målet att automatisera nästan alla affärsprocesser inom bioteknikföretaget och öka räckvidden för ChatGPT inom företagssektorn. Som en del av transaktionen kommer cirka 3 000 Moderna-anställda att ha tillgång till ChatGPT Enterprise, baserat på OpenAIs mest avancerade språkmodell, GPT-4, vid slutet av denna vecka. Ytterligare integration av AI i fler av dess processer kan hjälpa Moderna att överträffa sin plan att lansera 15 nya produkter inom de närmaste fem åren. Moderna strävar efter att gå bortom Covid, med hjälp av sin budbärar-RNA-plattform på en mängd olika fronter, från att förebygga virussjukdomar till att behandla cancer.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag

AI-investerare satsar på grön energi-startup för att möta AI: s strömförbrukning

Sam Altman och flera andra AI-investerare har rapporterat att de har investerat 20 miljoner dollar i en grön energi-startup vid namn Exowatt. Investerarnas avsikt är att skapa en möjlighet där AI-företag kan utnyttja förnybar energi, eftersom det finns oro över otillräcklig kraft för att underlätta AI-utveckling. Trots att detta främjar hållbarhet, står AI fortfarande inför flera utmaningar som hindrar det från att förverkliga sin fulla potential, inklusive hög efterfrågan på kylvatten och driftskostnader. Elon Musk har nyligen antytt att vi står inför den största teknologiska revolutionen med AI, men det kommer inte att finnas tillräckligt med kraft för att främja dess framsteg och utveckling fram till 2025.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupar idag

Indisk AI behöver mer investeringar för att bygga komplexa modeller

Vishnu Vardhan, grundare och VD för SML och Vizzhy, planerar att samla in 200-300 miljoner dollar för att bygga och skala komplexa AI-modeller. Han påpekade att indiska investerare är ovilliga att investera stora belopp i AI-forskning. Nyligen godkände den indiska regeringen 1,25 miljarder dollar i investeringar för AI-projekt, inklusive utveckling av LLMs och datorkapacitet. Trots detta har Indien haft svårt att samla in investeringar för att bygga komplexa AI-modeller, medan USA har lyckats. Företagsledare uppmanar Indien att vara ´djärvt´ och tilldela en 30-40 miljarder dollar suverän AI-investeringsplan för de närmaste 2-3 åren.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade igår

Förväntningar och spekulationer kring lanseringen av OpenAI:s GPT-5

Efter att OpenAI introducerade ChatGPT har teknikvärlden översvämmats av konkurrerande alternativ som Microsofts CoPilot, Googles Gemini och Metas nyligen introducerade Llama. Trots detta förväntas OpenAI snart lansera GPT-5, enligt företagets grundare och VD, Sam Altman. Det har spekulerats om att GPT-5 kan lanseras redan sommaren 2024 eller till och med den 23 april, dagen efter Altmans födelsedag. Det finns även spekulationer om att OpenAI kan släppa en mellanliggande version, GPT-4.5, innan GPT-5. OpenAI förväntas även lansera andra produkter detta år, inklusive AI-röstprodukten Voice Engine.

Direktlänk Dela India Today fördjupade igår

Stor förväntan inför lanseringen av OpenAI:s GPT-5

OpenAI:s kommande GPT-5, nästa iteration av deras AI-språkmodell, skapar stor uppmärksamhet inom teknikvärlden. Trots konkurrens från andra AI-modeller som Microsofts CoPilot och Metas Llama, är förväntningarna på GPT-5 höga. OpenAI:s VD, Sam Altman, har antytt att GPT-5 kommer, men specifika detaljer är få. Det finns även rykten om en mellanliggande version, GPT-4.5, före den fullständiga GPT-5-lanseringen. GPT-5 förväntas överträffa sin föregångare, GPT-4, i parametrar och ha förmågan att bearbeta olika typer av indata utöver text, som bilder och videor.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade igår

Stora stiftelser köper aktier i AI-företaget Anthropic PBC

Ford Foundation, Omidyar Network och Nathan Cummings Foundation har meddelat att de gemensamt har köpt aktier i Anthropic PBC, en konkurrent till OpenAI. Anthropic PBC har fått uppmärksamhet för att vara ett företag som kan påverka AI-sektorn på ett betydande sätt. Företaget har även etablerat en Long Term Benefit Trust för att säkerställa företagets mission. Trots att de tre stiftelsernas gemensamma investering är begränsad i storlek och inte ger specifika styr- eller rösträttigheter, undrar många om det finns en möjlighet för dessa stiftelser att ha en större inverkan än vad deras investering antyder.

Direktlänk Dela ImpactAlpha fördjupade igår

Meta lanserar Tech Llama3, Elon Musk ger positiv feedback

Meta har lanserat Tech Llama3, som utbildats med 15 biljoner tokens. Två modeller, Llama3 8B och Llama3 70B, har rullats ut. Meta-chefen Mark Zuckerberg och företagets chefs AI-forskare, Yann LeCun, är entusiastiska över produkten. Även Tesla-chefen Elon Musk, som vanligtvis är kritisk till Meta, har gett positiv feedback. Meta AI-assistenten, som lanserades i september 2023, rullas gradvis ut globalt till aktiva användare på Instagram, WhatsApp och Facebook. Assistenten var ursprungligen endast tillgänglig i USA, men är nu tillgänglig i flera länder, inklusive Ghana, Nigeria, Uganda, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Kanada och Australien.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade i förrgår

OpenAI:s VD Sam Altman stödjer grön energi för AI:s ökande energibehov

Sam Altman, VD för OpenAI, och andra investerare vänder sig till grön energi som sol- och kärnkraft för att möta framtidens krav på grund av växande oro över AI:s energiförbrukning. Initiativ som Exowatt syftar till att tillhandahålla hållbar och kostnadseffektiv energi för att driva allt mer dataintensiva AI-teknologier. Altman har investerat cirka 20 miljoner dollar i Exowatt, ett uppstartsföretag inom grön energi som syftar till att driva AI med hållbara energilösningar. Exowatt planerar att revolutionera energilandskapet för AI genom att erbjuda modulära solsystem som kan erbjuda nästan gratis energi.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI anställer Pragya Misra för att hantera myndighetsrelationer i Indien

OpenAI har nyligen utsett Pragya Misra till chef för myndighetsrelationer för sina verksamheter i Indien. Misra, 39 år gammal, har tidigare haft befattningar på Truecaller AB och Meta Platforms Inc. Hon ansvarar nu för att hantera ledande offentliga politiska frågor och partnerskap för OpenAI i Indien. OpenAI:s beslut att anställa Misra visar hur viktig Indien är för teknikföretag. OpenAI står inför konkurrens från teknikjättar som Google i Indien. OpenAI:s VD, Sam Altman, pratade om att använda AI i offentliga tjänster när han besökte Indien förra året.

Direktlänk Dela Organiser Weekly fördjupade i förrgår

OpenAI kan välja en stegvis uppdatering till GPT-4.5 på grund av resursbegränsningar

OpenAI kan välja att göra en inkrementell uppdatering till GPT-4.5 i år, för att undvika de betydande resurskraven som ett fullständigt språng till GPT-5 skulle innebära. Trots att GPT-4 för närvarande är på toppen av den allt mer komplexa världen av generativ artificiell intelligens, fortsätter konkurrenter som Anthropic´s Claude och Meta´s open source Llama att förbättras, vilket kräver en ny version av OpenAIs flaggskeppsmodell för stora språk (LLM). Enligt Dan Hendrycks, direktör för Center for AI Safety, krävde varje inkrementell iteration av OpenAIs GPT LLM en tiofaldig ökning av datorkapaciteten.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade i förrgår

Teknikjättar står inför utmaningar inför rapportering av kvartalsresultat

Teknikjättar som Alphabet, Tesla, Microsoft och Meta står inför en rad utmaningar när de rapporterar sina resultat denna vecka. På Google har det varit protester och omstruktureringar, medan Tesla nyligen meddelade massuppsägningar, prissänkningar och en återkallning av Cybertruck. Microsofts relation med OpenAI granskas på nytt och Metas stora lansering av sin nya AI-assistent förra veckan gick inte så bra. Nvidia, som har framträtt som en AI-favorit, sjönk med 14%, vilket ledde till nedgången. Tesla inleder teknikrapporteringssäsongen på tisdag, med aktier som handlas till deras lägsta sedan januari 2023. Meta, Microsoft och Google rapporterar senare i veckan.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

AI-optimister som Elon Musk förutspår att AI kommer att vara smartare än någon enskild människa nästa år, medan AI-pessimister som Geoffrey Hinton varnar för att det kan utplåna mänskligheten. Men det finns också en växande grupp av AI-skeptiker, som Gary Marcus, som ifrågasätter dessa utsikter. Marcus, som grundade ett AI-startup och sålde det till Uber 2016, anser att dagens AI-teknik har sina begränsningar. Han tror att AI kommer att lyckas, men argumenterar för att det i dess nuvarande form stöter på hinder. Han tror att det behövs en helt ny strategi för att AI ska bli framgångsrikt.

The Australian Financial Review fördjupade i förrgår

Sam Altman finansierar grön energisatsning för att möta AI:s växande energibehov

Sam Altman från OpenAI finansierar en grön energisatsning för att möta AI:s växande energibehov. Investerare är oroade över AI:s ökande energikrav och satsar på grön energi för att stödja AI-utvecklingen. Exowatt, ett grönt energistartup, siktar på att tillhandahålla lågkostnads, förnybar energi till AI-datacenter. AI-teknik, särskilt stora språkmodeller, kräver betydande ström. Sam Altman och andra investerare riktar pengar till Exowatt för att skapa hållbara kraftlösningar för den energiintensiva AI-industrin.

Direktlänk Dela News.faharas.net fördjupade i förrgår

Exowatt lanseras med stöd från OpenAI:s VD

Solenergiföretaget Exowatt har lanserats med finansiellt stöd från OpenAI:s VD Sam Altman, tillsammans med två andra investerare. Även om det inte är klart hur mycket Altman investerar i Exowatt, rapporterar Wall Street Journal att han kommer att gå med Andreessen Horowitz och Atomic i finansieringen av kraftbolaget med 20 miljoner dollar. Exowatt utvecklar solpaneler som lagrar energi som värme, vilket sedan omvandlas till elektricitet via en motor. Företaget säger att den stora försäljningspunkten är att det har integrerat panelerna och värmepatronerna i en enda enhet.

Direktlänk Dela The Register fördjupade i förrgår

Investeringar i grön energi för att möta AI:s växande energibehov

Investeringar inom AI oroar sig för att energinätet inte kommer att kunna möta AI:s ´omättliga efterfrågan´ på ström. OpenAI:s VD Sam Altman och riskkapitalbolaget Andreesen Horowitz är två av investerarna som har investerat 20 miljoner dollar i Exowatt, en grön energi-startup som riktar sig till datacenter. De är en del av en växande lista över investerare, från Big Tech till private equity, som gemensamt investerar tiotals miljarder i energi- och datainfrastruktur för att stödja framtida AI-utveckling. Exowatt är en liten, relativt okänd startup som lovar att tillhandahålla AI-företag med modulära solsystem som ger nästan gratis energi.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade i förrgår

OpenAI anställer sin första medarbetare i Indien

Pragya Mishra har blivit den första anställda i Indien för OpenAI, vilket markerar företagets första inträde på marknaden. Mishra, som tidigare arbetade för Meta Platforms Inc. och Truecaller AB, kommer att övervaka partnerskap och offentliga policyrelationer i Indien. Anställningen är en del av OpenAIs försök att verka för gynnsamma regler när beslutsfattare över hela världen funderar över hur man bäst kontrollerar snabbt framåtskridande teknik. OpenAI ser Indien som en stor utvecklingspotential på grund av dess 1,4 miljarder invånare och snabbt växande ekonomi.

Direktlänk Dela M9 News fördjupade i förrgår

Rykten om stor tillkännagivelse från OpenAI

Sociala medier surrar med rykten om en stor tillkännagivelse från OpenAI. Detta har utlösts av framgången med Metas Llama 3 och en kryptisk serie bilder som delats av AI-labbet som visar numret 22. Eftersom den 22 april är OpenAI:s VD Sam Altmans födelsedag, spekulerar rykteskvarnen i att företaget kommer att släppa något stort som Sora eller till och med den mycket efterlängtade GPT-5. Om det är den senare och vi får en ny stor AI-modell, kommer det att vara ett betydande ögonblick inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade i förrgår

OpenAI hävdar att Elon Musk försöker främja sin egen AI-firma

OpenAI har uttalat att Elon Musks påstående att företaget brutit sina kontraktsåtaganden för att skapa en öppen källkod, icke-vinstdrivande enhet är ´revisionistiskt´ och ett försök att främja hans egen konkurrerande AI-firma. Musk, som hjälpte till att grunda företaget 2015, stämde företaget och dess VD Sam Altman i mars, med argumentet att företagets skifte mot vinstorienterade mål strider mot det ursprungliga avtalet. OpenAIs advokater förnekar också Musks anklagelse att företaget lovade att inte tjäna pengar på sin teknik.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 22 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Elon Musk stämmer OpenAI, företaget han hjälpte till att starta

Elon Musk, en av grundarna till AI-startupen OpenAI, stämmer nu företaget. Musk anser att OpenAI borde ha hållit fast vid sina ursprungliga icke-vinstdrivande rötter och hållit sin teknologi öppen källkod för världen att dra nytta av. Han är särskilt missnöjd med OpenAIs partnerskap med Microsoft, som han ser som ett svek mot företagets ursprungliga löfte. OpenAI:s VD, Sam Altman, håller inte med om Musks version av händelserna och anser att OpenAI har rätt att anpassa och utvecklas som företag. Fallet kommer att avgöras den 24 april.

Direktlänk Dela Editorial GE fördjupade 22 april

OpenAI anställer sin första anställda i Indien, Pragya Misra

Pragya Misra, examen från Delhi University, har anställts av OpenAI, ett av världens mest populära AI-företag, värderat till över 667380 miljarder rupier. Misra är företagets första anställda i Indien och kommer att leda offentlig policy och partnerskap i landet. Misra har tidigare arbetat som Director of Public Affairs för Truecaller, samarbetat med regeringsministerier, investerare, nyckelintressenter och mediepartners och arbetat för Meta Platforms i tre år. Hon ledde också WhatsApps kampanj mot desinformation 2018 och har arbetat med Ernst & Young samt den Kungliga Danska Ambassaden i Delhi.

Direktlänk Dela Diligent Media Corporation fördjupade 22 april

OpenAI nekar till anklagelserna från Elon Musk i rättsprocess

OpenAI har nyligen avvisat alla anklagelser som framförts av en av dess tidiga investerare, Elon Musk, i hans rättsprocess. I mars stämde Musk OpenAI och dess VD Sam Altman för brott mot dess grundprinciper genom att samarbeta med Microsoft. OpenAIs juridiska team hävdar att anklagelserna i stämningen inte är mer än ´revisionistisk historia´ och ett försök av Musk att stärka sitt AI-företag, xAI. OpenAIs advokater avfärdade också påståenden om att OpenAI lovat att inte kommersialisera sin teknologi. Nästa domstolsförhandling äger rum den 24 april 2024.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 21 april

Lärdomar från användning av AI-chatboten ChatGPT

Författaren beskriver sina erfarenheter av att upptäcka och använda ChatGPT, en AI-chatbot utvecklad av Open AI. Open AI grundades 2015 och ChatGPT släpptes i november 2022. Författaren beskriver hur ChatGPT snabbt fångade intresset hos människor över hela världen, både de som redan var intresserade av teknik, AI och maskininlärning, och de som ville lära sig mer. Många använde chatboten för personligt bruk, till exempel för att ställa komplexa frågor eller lösa problem relaterade till skolarbete eller arbetsrelaterade frågor. Två månader senare, i januari 2023, nådde ChatGPT rekordet för snabbast växande användarbas.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 21 april

Användning av AI-chattbox ChatGPT i högskolestudier

Artikeln handlar om hur författaren upptäckte och använde AI-chattboxen ChatGPT under sina högskolestudier. ChatGPT, som utvecklats av Open AI, användes för att lösa komplexa frågor och problem som författaren stötte på i sina studier, särskilt inom datavetenskap. Författaren delar sina upplevelser av att använda ChatGPT, inklusive hur den hjälpte till att bygga en webbplats för ett kursprojekt. Trots dess fördelar varnar författaren om att inte lita helt på ChatGPT, då den kan ge felaktiga svar och inte alltid ger de resultat som behövs.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 21 april

OpenAI anställer för första gången i Indien inför allmänna val

OpenAI har anställt sin första medarbetare i Indien, i rollen som chef för regeringsrelationer, inför de kommande allmänna valen. Dessa val kan få stor inverkan på landets reglering av artificiell intelligens. Pragya Misra, 39 år, har blivit utvald för rollen. Misra har tidigare varit Direktör för Public Affairs på Truecaller och var den första anställda för WhatsApp i Indien 2018. Dessutom har hon arbetat för den Kungliga Danska Ambassaden och Ernst & Young, och har en MBA från International Management Institute.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 20 april

OpenAI förnekar Elon Musks stämningsansökan, begär avvisning i domstol

OpenAI har förnekat anklagelser från en av sina ursprungliga investerare, Elon Musk. Musk hade lämnat in en stämningsansökan mot företaget och dess VD Sam Altman i mars, anklagande OpenAI för att ha brutit mot sina grundläggande principer genom att samarbeta med Microsoft. OpenAI:s juridiska team hävdade att Musk övergav företaget för flera år sedan när hans försök att dominera misslyckades. OpenAI bestrider också Musks påstående att företaget hade åtagit sig att inte kommersialisera sin teknik. En förhandling om motionen att avvisa stämningsansökan är planerad till den 24 april.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 20 april

Pragya Misra blir OpenAIs första anställda i Indien

Pragya Misra har anställts som OpenAIs första anställda i Indien, där hon kommer att tjäna som chef för regeringsrelationer. Innan hon anslöt sig till OpenAI arbetade Misra som direktör för Public Affairs för Truecaller sedan juli 2021. Hon har också varit kommunikationschef för WhatsApp India. Misra driver en podcast som heter ´Pragyaan´, där hon diskuterar ämnen som meditation och mänskligt medvetande. Hon har tidigare arbetat med Ernst & Young och den kungliga danska ambassaden i Delhi. Utöver sitt professionella liv är Misra en heartfulness meditationstränare och golfare, och har tidigare representerat Indien i internationella golftävlingar.

Direktlänk Dela Diligent Media Corporation fördjupade 20 april

OpenAI anställer sin första indiska anställd, Pragya Mishra

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT 2022, anställer sin första indiska anställd, Pragya Mishra. Mishra, som har en rik erfarenhet av att arbeta med Truecaller AB och Meta Inc., kommer att utses till chef för regeringsrelationer. Mishra har en MBA från International Management Institute och en diplom i förhandlingar från London School of Economics and Political Science. Hon har tidigare varit direktör för public affairs på Truecaller och arbetat med att bekämpa desinformation på WhatsApp under hennes tid på Meta. OpenAI hoppas utöka och fånga den indiska teknikmarknaden med denna strategiska anställning.

Direktlänk Dela She The People fördjupade 20 april

OpenAI anställer Pragya Misra som sin första anställda i Indien

OpenAI, som leds av Sam Altman, har anställt Pragya Misra som sitt första anställda i Indien. Misra har utsetts till att leda offentliga policyfrågor och partnerskap i landet. Hon har tidigare tjänstgjort som direktör för offentliga ärenden för Truecaller, där hon samarbetade nära med regeringsministerier, investerare, nyckelintressenter och mediapartners. Innan dess arbetade hon i tre år med Meta Platforms. Hon ledde också WhatsApps kampanj mot desinformation 2018 och har arbetat med Ernst & Young samt den kungliga danska ambassaden i Delhi.

Direktlänk Dela Indica News fördjupade 20 april

OpenAI anställer sin första anställd i Indien, Pragya Misra

OpenAI har utsett Pragya Misra till chef för policyfrågor och partnerskap i Indien. Misra, som för närvarande arbetar med Truecaller som dess direktör för offentliga ärenden, förväntas ansluta sig till OpenAI vid månadsslutet. Med detta har OpenAI rekryterat sin första anställd i Indien och tittar på att ytterligare expandera sitt team. OpenAIs drag att först rekrytera en policychef kommer vid en tidpunkt då regeringen också arbetar med regler kring artificiell intelligens. OpenAI har sagt att det ser på att höja korrekt röstningsinformation via ChatGPT, genomföra mätta policyer och förbättra transparensen.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 20 april

OpenAI tillbakavisar Elon Musks påståenden

OpenAI hävdar att Elon Musks påstående om att företaget har övergett sina altruistiska principer för att jaga vinster är inget mer än ´revisionistisk historia´ och ett försök att stärka hans konkurrerande artificiella intelligensföretag. Musk, en av OpenAIs tidiga finansiärer, stämde företaget och VD Sam Altman i mars, med påståendet att det hade brutit sitt grundläggande löfte om att bygga ansvarsfull artificiell intelligens när det ingick ett partnerskap med Microsoft Corp.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 april

OpenAI anställer första medarbetaren i Indien för att hantera regeringsrelationer

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har gjort sin första anställning i Indien genom att utse Pragya Misra som chef för regeringsrelationer. Detta sammanfaller med att landet har valt en ny regering som kommer att bestämma lagarna för artificiell intelligens. Misra, 39, har tidigare erfarenhet från roller på Truecaller AB och Meta Platforms Inc. och förväntas börja sin roll på OpenAI i slutet av månaden. Indien, med 1,4 miljarder människor och en snabbt växande ekonomi, presenterar en stor tillväxtmöjlighet för internationella teknikföretag.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 20 april

Meta presenterar förbättrade AI-modeller Llama 3

Mark Zuckerberg har presenterat Metas senaste artificiella intelligensmodeller, Llama 3. Trots att de är samma storlek som sina föregångare, etablerar Llama 3-modellerna en ny standard tack vare förbättrade förmågor inom resonemang och kodgenerering. Meta beskriver den nya generationen som de ´mest kapabla´ öppet tillgängliga modellerna hittills. Dessutom kommer Metas öppenkällkodsmodeller snart att vara jämförbara med deras slutenkällkodsmodeller. Större, 400-miljarder parameter Llama 3-modeller med multimodala funktioner kommer att vara jämförbara med proprietära modeller som Anthropics Claude 3 Opus och OpenAIs GPT-4 vid släpp.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 april

Pragya Misra blir OpenAI:s första anställda i Indien

Pragya Misra, tidigare anställd hos Meta Platforms och Ernst & Young, har blivit anställd av OpenAI som dess första medarbetare i Indien. Misra kommer att leda offentliga policyfrågor och partnerskap i landet. Hon har tidigare tjänstgjort som Director of Public Affairs för Truecaller och lett WhatsApps kampanj mot desinformation 2018. Misra har en MBA från International Management Institute, en examen i handel från Delhi University och en diplom i förhandling och förhandling från London School of Economics and Political Science. Hon är också en podcaster och Instagram-influencer.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första anställda i Indien, utvidgar sin närvaro i Asien

OpenAI, företaget som stöds av Microsoft och är känt för sin generativa förtränade transformeringsmodell ChatGPT, har anställt sin första anställda i Indien. Pragya Misra kommer att leda företagets offentliga policyfrågor och partnerskap i Indien. Misra har tidigare arbetat på Truecaller och Meta Platforms. Detta kommer kort tid efter att OpenAI tillkännagav sitt första kontor i Japan och Asien. OpenAI:s anställning av Misra kommer när företaget ser att expandera sin närvaro i Asien och förespråka gynnsamma regleringar för AI.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 19 april

OpenAI står inför flera rättsliga strider om upphovsrätt och kontrakt

OpenAI och Microsoft står inför flera stämningar på grund av påstådda brott mot upphovsrätten. New York Times, Alternet och Raw Story har stämt företagen för att ha använt deras innehåll utan licens för att träna OpenAIs generativa AI, ChatGPT. En grupp programmerare har också stämt på grund av användning av öppen källkodsprogramvara för Microsofts AI-baserade programmeringsverktyg, CoPilot. OpenAI har också stämts i klassåtgärder som inkluderar komiker Sarah Silverman, författare Michael Chabon och dramatiker David Henry Hwang. Dessutom har OpenAI stängt av ByteDances konto på grund av påstådd användning av OpenAIs API för att träna sin egen AI, vilket strider mot OpenAIs användarvillkor. Elon Musk har också stämt OpenAI och dess grundare Sam Altman för brott mot kontrakt och orättvis konkurrens.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 19 april

Fem saker att veta om Pragya Misra, OpenAI:s första anställda i Indien

OpenAI, under ledning av Sam Altman, har anställt Pragya Misra som sin första anställda i Indien för att leda offentlig politik och partnerskap i landet.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 19 april

EU-kommissionen avslutar preliminär granskning av Microsoft och OpenAI

Europeiska kommissionen har avslutat sin preliminära undersökning av partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI och har beslutat att inte inleda en formell utredning. Trots granskning fann kommissionen att OpenAI opererar oberoende av Microsoft, vilket lindrar oro för otillbörlig kontroll eller sammanslagningsvillkor. Microsoft fortsätter att bredda sin AI-portfölj, med ett flerårigt avtal med Frankrike-baserade Mistral AI som ett framträdande steg. OpenAI har beviljat Microsoft en icke-röstande position i sin nyligen bildade styrelse.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första anställd i Indien

OpenAI, ledd av Sam Altman, har anställt Pragya Misra som sitt första anställd i Indien. Källor bekräftade för IANS på fredagen att Misra har utsetts till att leda offentliga policyfrågor och partnerskap i landet. Hon har tidigare tjänstgjort som Director of Public Affairs för Truecaller, där hon samarbetade nära med regeringsministerier, investerare, nyckelintressenter och mediepartners. Misra mottog sin MBA från International Management Institute 2012. Hon är också en podcaster och Instagram-influencer med en följarebas på 35 000.

Direktlänk Dela Social News XYZ fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första medarbetare i Indien för att leda offentliga affärer och partnerskap

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har gjort sin första anställning i Indien enligt en rapport av Bloomberg. AI-företaget har anställt Pragya Misra för att leda offentliga policyfrågor och partnerskap. Misra har tidigare arbetat med TrueCaller och Meta. OpenAI:s VD Sam Altman har sagt att länder som Indien borde stödja AI-forskning på sätt som kan förbättra statliga tjänster som hälsovård. Anställningen understryker OpenAI:s strävan efter gynnsamma regleringar i takt med att globala regeringar överväger att reglera snabbt framåtskridande teknologi.

Direktlänk Dela Editorji fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första anställd i Indien för att hantera regeringsrelationer

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har anställt sin första anställd i Indien, Pragya Misra, som chef för regeringsrelationer. Misra, 39, har tidigare erfarenhet från Truecaller AB och Meta Platforms Inc och förväntas börja sin roll på OpenAI i slutet av denna månad. Anställningen visar att företaget arbetar för att få gynnsamma regler för AI när länder försöker reglera det. Misra har en MBA från International Management Institute och en examen i handel från Delhi University. OpenAI arbetar också för att etablera ett lokalt team i Indien.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 19 april

OpenAI rekryterar Pragya Misra för att leda initiativ i Indien

OpenAI har gjort sin första anställning i Indien i ett försök att forma landets AI-regleringar. Pragya Misra, en erfaren professionell inom offentliga politikfrågor och partnerskap, har rekryterats av OpenAI för att leda dess initiativ i Indien. Misra har tidigare arbetat med Truecaller och Meta. I Indien är AI-företag avgörande, givet landets stora befolkning och tillväxtpotential. I mars 2024 utfärdade den indiska regeringen en rådgivning som uppmanade plattformar att söka uttryckligt tillstånd från ministeriet för elektronik och informationsteknik innan de implementerar programvara eller algoritmer för användare på det indiska internet.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 19 april

OpenAI rekryterar sin första anställde i Indien för att leda regeringsrelationer

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har rekryterat sin första anställde i Indien, Pragya Mishra, som chef för regeringsrelationer. Rekryteringen kommer när landet går till val för att rösta fram en ny regering som kommer att spela en betydande roll i att forma artificiell intelligens (AI) regleringar i världens mest befolkade nation. Microsoft-stödda OpenAI anställde Misra för att leda offentlig politik och partnerskap i Indien. Misra har tidigare arbetat på Truecaller AB och Meta Platforms Inc. och kommer att börja på OpenAI i slutet av månaden.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 19 april

OpenAI anställer sitt första huvud för regeringsrelationer i Indien

OpenAI har anställt sin första medarbetare i Indien, Pragya Misra, som chef för regeringsrelationer. Detta sker mitt under de pågående valen i landet för att välja en ny regering, vilken kommer att spela en viktig roll i utformningen av regleringar kring artificiell intelligens (AI) i världens mest folkrika nation. Företaget, som stöds av Microsoft Corp, tog Misra ombord för att leda offentliga politiska frågor och partnerskap i Indien. Misra, 39 år, har tidigare erfarenhet från roller på Truecaller AB och Meta Platforms Inc. Hon förväntas börja sina uppgifter på OpenAI vid slutet av denna månad.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första anställda i Indien

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT och ett företag stött av Microsoft Corp., har anställt sin första anställda i Indien, enligt en rapport från Bloomberg. Pragya Misra, 39, med erfarenhet från Truecaller AB och Meta Platform Inc., kommer att leda OpenAIs regeringsrelationer i landet och är inställd på att börja i slutet av månaden. Detta sker vid en avgörande tidpunkt då Indien går till val för att välja en ny regering som kommer att spela en avgörande roll i utformningen av AI-regleringen i landet. Företaget står också inför hård konkurrens från stora aktörer som Google.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 19 april

Microsoft undgår EU-utredning om investering i OpenAI

EU:s konkurrensregulatorer har beslutat att inte gå vidare med en formell utredning av Microsofts investering på 13 miljarder dollar i OpenAI. Detta efter att regulatorerna kommit fram till att Microsofts investering i OpenAI är just en investering, inte ett förvärv, och att det tidigare företaget inte kontrollerar det senare. Microsoft är dock inte helt fri än. En rapport i Reuters antyder att Microsoft fortfarande kan stå inför en utredning av EU:s konkurrensregulator. Dessutom granskas investeringarna också av myndigheter i andra regioner, samt av Konkurrens- och marknadsmyndigheten i Storbritannien.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 19 april

OpenAI anställer sin första anställd i Indien för att leda offentliga affärer

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har anställt sin första anställd i Indien, Pragya Misra, för att leda offentliga affärer och partnerskap, enligt en rapport från Bloomberg. Misra, som tidigare har arbetat på Truecaller AB och Meta Platforms Inc, kommer att börja på OpenAI i slutet av månaden. Anställningen framhäver företagets ansträngningar att driva på för gynnsamma regler när regeringar runt om i världen överväger hur man ska reglera den snabbt utvecklande tekniken. I Indien står OpenAI inför konkurrens från Google och andra inhemska aktörer som utvecklar egna stora språkmodeller för lokala språk.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 19 april

AI lika bra som ögonläkare vid diagnos av ögonproblem, enligt Oxford-studie

OpenAI:s GPT-4 kan enligt en studie från Oxford med stor noggrannhet bedöma och diagnostisera medicinska tillstånd i ögat på samma nivå som toppoptometrister. AI:n testades på 87 olika patientfall och källorna till dess information var en anpassad uppsättning av hanteringsalgoritmer, patientjournaler och medicinska läroböcker. Resultaten jämfördes sedan med poäng från mänskliga läkarstudenter och expertläkare. GPT-4 uppnådde högre poäng än juniorläkare och samma resultat som medicinska experter. Studien leddes av Dr. Arun Thirunavukarasu, i samarbete med universiteten i Oxford och Cambridge.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 19 april

Sam Altman lämnar OpenAI för Microsoft

Sam Altman, grundare av ChatGPT, har blivit avsatt från OpenAI av styrelsen och har istället gått med i Microsoft för att vara en del av ett team dedikerat till AI-forskning. Microsofts VD Satya Nadella meddelade stolt att företaget skulle välkomna Sam Altman och hans medhjälpare Greg Brockman. Altman och Brockman hade tidigare blivit sparkade från OpenAI av styrelsen, delvis för att Altman inte alltid varit ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Amerikanska entreprenören Emmett Shear, medgrundare av Twitch-plattformen, har gått med på att ta över ledningen av startupföretaget.

Direktlänk Dela The Times Hub fördjupade 18 april

Elon Musk varnar för AI-verktyg som kan leda till ´civilisationens slut´

Teknikmiljardären Elon Musk har riktat kritik mot populära AI-chattbotar som ChatGPT och Gemini, och uttryckt att dessa AI-verktyg kan leda till ´civilisationens slut´. Musk svarade på ett inlägg på X (tidigare Twitter) av den kanadensiska professorn Gad Saad, som hänvisade till ett tal av NPR:s VD och president Katherine Maher, där hon sa att ´sanningen är subjektiv´. Musk har tidigare varit en del av OpenAI, företaget bakom ChatGPT, men lämnade 2018 på grund av en ´intressekonflikt´. Musk har även lanserat sin egen AI-chattbot, Grok.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 18 april

EU undviker utredning av Microsofts partnerskap med OpenAI

Microsoft har rapporterats ha undvikit ytterligare en utredning av Europeiska unionen. Tidigare i år meddelade Europeiska kommissionen att den gjorde informella förfrågningar om Microsofts partnerskap med OpenAI kunde betraktas som en fusion på grund av det nära förhållandet mellan de två företagen. Europeiska kommissionen har dock beslutat att inte lansera en formell utredning av de två företagen. Den drog slutsatsen att OpenAI inte kontrolleras av Microsoft. Microsoft hade redan investerat miljarder i OpenAI innan företagets styrelse oväntat beslutade att avskeda sin medgrundare och VD Sam Altman i november 2023.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 18 april

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har utvecklat flera AI-modeller, bland annat Voice Engine som kan användas för att skapa konstgjorda röster. Voice Engine använder textinmatning och en enda 15-sekunders ljudprov för att producera naturligt ljudande tal som är mycket likt originaltalaren. OpenAI har avstått från en stor utgivning av röstmotorn, som utvecklades 2022, och endast ett fåtal partners har fått använda klonrösterna under vissa villkor. OpenAI anser att användningen av syntetiskt talteknik bör åtföljas av röstautentisering.

Trending Topics fördjupade 18 april

Microsoft och OpenAI planerar att bygga AI-superdator för $100 miljarder

Microsoft och OpenAI sägs arbeta tillsammans på ett ambitiöst AI-projekt som kommer att kosta minst $100 miljarder. Båda företagen är för närvarande stora Nvidia-kunder, men det nya datacentret som kommer att husera en AI-superdator med kodnamnet ´Stargate´ kanske inte inkluderar någon Nvidia-hårdvara alls. Denna superdator förväntas vara i drift 2028 och kommer troligen att utrustas med framtida versioner av Microsofts specialtillverkade Arm Cobalt-processorer och Maia XPUs. Rapporter säger att datacentret kommer att kosta runt $115 miljarder.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 18 april

Worldcoin, ledd av OpenAI:s VD Sam Altman, avtäcker ny blockchain: World Chain

Worldcoin, ledd av OpenAI:s VD Sam Altman, avtäckte sin nya blockchain, World Chain, den 17 april. Den är designad för att prioritera mänskliga användare framför bots och syftar till att effektivisera och främja praktisk nytta i Web3-applikationer. Nätverket har också nått 10 miljoner World IDs och 75 miljoner transaktioner, vilket visar på betydande tillväxt och engagemang. Worldcoin planerar att lansera fullt ut till sommaren, med en utvecklarförhandsvisning inom kort. Nätverket samarbetar med Ethereum och projekt som Optimism och Base.

Direktlänk Dela TokenPost fördjupade 18 april

Elon Musk kritiserar ChatGPT för att vara ´för vaken´, varnar för AI:s negativa inverkan

Elon Musk, grundare och VD för X, har uttryckt oro över ChatGPT, och beskriver det som ´för vaket´ och ´oroande´. Musk har tidigare varnat för negativa effekter av AI och undertecknade ett brev som uppmanade till ett sex månaders uppehåll i AI-utvecklingen. Trots detta har Musk varit involverad i AI-teknik under lång tid och var en av grundarna till OpenAI. Han lämnade företaget 2018 på grund av en ´intressekonflikt´. Musk introducerade sin egen AI-chatbot, GrokAI, i december förra året.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 18 april

Microsoft undviker EU-utredning för investering i OpenAI

Enligt rapporter kommer EU:s konkurrensregulatorer inte att inleda en formell utredning av Microsofts stora investering i OpenAI, ledande inom generativ artificiell intelligens (AI). I januari hade EU:s regulatorer sagt att de undersökte om Microsofts finansiella stöd till OpenAI omfattas av EU:s fusionsregler. Men nu rapporterar Bloomberg att Microsofts enorma investering i OpenAI kommer att undvika en formell utredning, vilket lindrar oro för ett EU-beslut att upplösa samarbetet, eller andra potentiella belastande åtgärder för Microsoft. Enligt Bloomberg beslutade Europeiska kommissionen att samarbetet inte förtjänar en formell utredning eftersom det inte rör sig om ett förvärv, och Microsoft kontrollerar inte OpenAIs riktning.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 18 april

OpenAI öppnar nytt kontor i Tokyo och lanserar GPT-4 modell optimerad för japanska

AI-forskningsorganisationen OpenAI har meddelat att de öppnar ett nytt kontor i Tokyo, Japan. Detta är första gången som OpenAI öppnar ett kontor i Asien. Dessutom har de meddelat att de lanserar en GPT-4-anpassad modell optimerad för japanska. OpenAI har förbundit sig att samarbeta med den japanska regeringen, lokala företag och forskningsinstitutioner för att utveckla säkra AI-verktyg som uppfyller Japans unika behov och för att låsa upp nya möjligheter. Tadao Nagasaki har utsetts till president för OpenAI Japan.

Direktlänk Dela MarkeTech APAC fördjupade 18 april

AI: En kraftfullt verktyg eller en potentiell fara?

Sedan ChatGPT släpptes 2022 har AI genererat både rädsla och hype, vilket gör allmänheten osäker på vad de ska tro. Enligt Edelmans årliga förtroenderapport har amerikanerna blivit mindre förtroende för teknik år efter år. En stor majoritet av amerikanerna vill ha transparens och riktlinjer kring användningen av AI, men alla har inte ens använt verktygen. Enligt en nationell undersökning från BlueLabs är personer under 40 år och högutbildade amerikaner mer medvetna och mer benägna att använda generativ AI. President Vladimir Putin och Elon Musk har tidigare uttryckt att AI har potentialen att vara ett kraftfullt verktyg. Men det finns också mörka och potentiellt skadliga användningsområden för generativ AI.

Direktlänk Dela Indochinatown.com fördjupade 18 april

OpenAI:s VD Sam Altman söker investeringar i Mellanöstern för AI-utveckling

OpenAI:s VD Sam Altman har haft frekventa möten med nyckelpersoner i Förenade Arabemiraten (UAE) och Saudiarabien. Mötens huvudsyfte är att etablera infrastruktur för att driva fram artificiell intelligens (AI). Microsoft har nyligen investerat $1,5 miljarder i G42-fonden, en UAE-amerikansk riskkapitalfond specialiserad på AI-investeringar. Det spekuleras även om att Altman försöker omforma den globala halvledarindustrin, vilket skulle kräva miljarder dollar. Israel ses som en global hub för AI, men saknar de finansiella medel som krävs för stor skala chip-tillverkning.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 17 april

Cardanos grundare kommenterar Googles Gemini AI

Cardanos grundare, Charles Hoskinson, har levererat ett lekfullt hugg mot Googles Gemini AI. Kommentaren kom som svar på ett skärmdump där Gemini AI belyser den känsliga balansen mellan förtroende och ansvar inom artificiell intelligens. Teknikexperten Marc Andreessen delade detaljer om ett hypotetiskt scenario som involverar ett teknikföretag som har utvecklat en ´superintelligent´ AI. Hoskinson kommenterade att ´Gemini tydligt vill vara fri från Google´. Samtidigt framhävde Gemini AI:s svar vikten av säkerhet och etiska överväganden i utvecklingen och implementeringen av AI-teknologier. Dessutom avslöjade Sam Altmans OpenAI, Google och det franska startup-företaget Mistral uppdaterade iterationer av sina AI-modeller förra veckan.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 17 april

Förespråkar rapporteringsmekanism för AI-fel liknande flygkrascher

En före detta styrelsemedlem för OpenAI, Helen Toner, har föreslagit att det bör finnas en rapporteringsmekanism för incidenter när artificiell intelligens (AI) går fel, på samma sätt som för flygkrascher. Toner, som nu är direktör vid Georgetown Universitys Center for Security and Emerging Technology, uttryckte detta under en presentation vid TED-konferensen. Hon anser att AI-företag bör dela information om vad de bygger, vad deras system kan göra och hur de hanterar risker. Denna information bör granskas offentligt, så att AI-företagen inte är de enda som kontrollerar den information de tillhandahåller.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 17 april

OpenAI öppnar kontor i Tokyo för att expandera sin globala närvaro

OpenAI, det välkända forskningslabbet för artificiell intelligens (AI), har offentliggjort öppnandet av ett nytt kontor i Tokyo, vilket markerar företagets första steg in i Asien. Detta steg understryker företagets engagemang för att främja generativa AI-teknologier och förbättra produktiviteten inom olika samhällsområden. Tadao Nagasaki, tidigare AWS Japan President, kommer att leda OpenAI Japan. OpenAI har också meddelat att ´GPT-4 anpassad för japanska´ snart kommer att släppas, en språkmodell optimerad för japanska, vilket lovar att förbättra prestanda och effektivitet för textöversättning och sammanfattning för japanska kunder.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 17 april

Före detta OpenAI-styrelsemedlem uppmanar AI-företag att dela information

Helen Toner, tidigare styrelsemedlem i OpenAI, har uttryckt att ledande AI-företag bör vara skyldiga att dela information med allmänheten om teknikens kapabiliteter och risker. Hon föreslog också att AI-företag bör samla in mer data när deras verktyg misslyckas. Toner, nu direktör vid Georgetown University´s Center for Security and Emerging Technology, uppmanade till att ´AI-revisorer´ bör tillåtas granska företagens arbete. Hon föreslog att teknikföretag kan inrätta ´incidentrapporteringsmekanismer´ för att samla in data om vad som gick fel i situationer som AI-möjliggjorda cyberattacker.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 17 april

Microsoft investerar $1,5 miljarder i AI-företaget G42 från Abu Dhabi

Microsoft har investerat 1,5 miljarder dollar i det Abu Dhabi-baserade artificiella intelligens (AI) företaget G42. Investeringen är den senaste i en rad samarbeten för företaget och markerar Förenade Arabemiratens (UAE) växande betydelse inom AI-området. G42 kommer att köra sina AI-applikationer och tjänster på Microsoft Azure och samarbeta för att leverera avancerade AI-lösningar till globala offentliga sektorklienter och stora företag. Båda företagen kommer också att samarbeta för att ge avancerad AI och digital infrastruktur till länder i Mellanöstern, Centralasien och Afrika.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 16 april

Två AI-forskare sparkade från OpenAI på grund av misstänkt informationsläcka

OpenAI, en framstående aktör inom artificiell intelligens, har avskedat två av sina AI-forskare, Leopold Aschenbrenner och Pavel Izmailov, på grund av misstankar om en potentiell informationsläcka. Detaljer om den läckta informationen har inte offentliggjorts. Aschenbrenner hade tidigare kopplingar till OpenAI:s chefsforskare, Ilya Sutskever, som uttryckte sin avgång till VD Sam Altman på grund av brist på transparens med styrelsen. Efter Altmans återkomst lämnade Sutskever styrelsen och har sedan dess varit frånvarande från företaget. Aschenbrenner var också involverad i ett team som fokuserade på tillsynsmetoder för hantering av avancerade AI-system.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Google planerar att investera över $100 miljarder i utvecklingen av artificiell allmän intelligens

Google DeepMinds VD, Demis Hassabis, har uttalat att företaget förväntas investera över $100 miljarder i utvecklingen av artificiell allmän intelligens (AGI). Detta kommer i svaret på Microsofts nyligen annonserade ´Stargate´-projekt, ett samarbete med OpenAI för att bygga en superdator till ett värde av $100 miljarder för att träna AI-system. Hassabis kommentarer bekräftar att Google är medvetet om Microsofts ansträngningar och planerar att investera lika mycket, om inte mer. Båda företagen tävlar om att bli det första att utveckla AGI.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 16 april

Amerikanskt uppstartbolag lanserar AI-medaljong för att spela in och analysera konversationer

Amerikanska uppstartbolaget Limitless har lanserat en AI-medaljong, Limitless Pendant, som kan spela in och analysera konversationer. Medaljongen kostar 99 dollar och kan fästas på kläder eller bäras som halsband. Den kan också fungera som en app för webben, Mac eller Windows, men detta kräver en prenumeration på 20 dollar i månaden. VD Dan Siroker ser möten som det första användningsområdet, där konversationer kan transkriberas, analyseras och summeras. På sikt ser Siroker att Limitless kan fungera som en andra hjärna och övervinna hjärnans begränsningar.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 16 april

Framtiden för OpenAI: Sam Altman om vad som väntar

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och företag som OpenAI är i framkant av denna revolution. I denna konversation diskuterar Sam Altman och Brad Lightcap, VD och COO för OpenAI, företagets resa, effekten av AI-utvecklingar och AI:s potential att forma olika branscher.

Direktlänk Dela NextBigWhat fördjupade 16 april

Mistral AI:s VD kritiserar OpenAI:s strävan efter artificiell allmän intelligens

Arthur Mensch, VD för Paris-baserade AI-företaget Mistral AI, har kritiserat rivalen OpenAI:s strävan efter artificiell allmän intelligens (AGI), och kallar det för ett försök att ´skapa Gud´. Mensch uttryckte sin obehag med Silicon Valleys ´religiösa fascination´ för AGI. Han påpekade även farhågor som andra teknikledare, såsom Elon Musk och Sam Altman, har uttryckt om de potentiella negativa konsekvenserna av AGI som överträffar mänsklig intelligens. Mensch tror dock att det mer omedelbara hotet är den kontroll som teknikjättar som Microsoft Corp. och Alphabet Inc.´s Google kan utöva över AI-industrin.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien i Tokyo

OpenAI, utvecklaren av AI-chattboten ChatGPT, har öppnat sitt första kontor i Asien i Tokyo. Företaget valde Tokyo på grund av dess globala ledarskap inom teknik, servicekultur och en gemenskap som omfamnar innovation. Sam Altman, företagets VD, betonade AI:s potential att ´förbättra kreativitet, produktivitet och industriellt framsteg´. Tadao Nagasaki, president för OpenAI Japan, har fått uppgiften att ´förbättra lokal integration och hantera kommersiella initiativ´. Initiativet riktar sig mot lokala företag som Daikin, Rakuten och TOYOTA Connected, samt statliga organ som Yokosuka City. Företaget avslöjade också en specialiserad GPT-4-modell för japanska.

Direktlänk Dela Philippine News Agency fördjupade 16 april

Mistral´s VD kritiserar strävan efter ´allmän artificiell intelligens´

Arthur Mensch, VD för AI-företaget Mistral, har kritiserat sin branschkollegors ´mycket religiösa´ besatthet av att bygga allmän artificiell intelligens (AGI), vilket han jämför med önskan att skapa en gud. Mensch, som tidigare arbetade på Google DeepMind, anser att AGI är en pseudoreligiös dröm. Han tror att de förändringar som AI kommer att medföra kräver snabb omutbildning, och förutspår att dessa förändringar kommer snabbare än tidigare revolutioner. Franska regeringen har nyligen tecknat ett avtal med Mistral.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien i Tokyo, Japan

AI-företaget OpenAI har öppnat sitt första kontor i Asien i Tokyo, Japan, som en del av sin strategi att hitta nya inkomstkällor globalt och skapa långsiktiga partnerskap med japanska företag, regeringar och forskningsinstitutioner. Tadao Nagasaki, tidigare president för Amazon Web Services i Japan, leder det nya kontoret, som betjänar befintliga kunder som Toyota Motor och Daikin Industries. OpenAI har introducerat en anpassad GPT-4 modell för japanska, designad för att förbättra prestanda i översättning och sammanfattning. Dessutom har vissa lokala regeringar, som Yokosuka City, börjat använda ChatGPT för att förbättra effektiviteten i offentliga tjänster.

Direktlänk Dela Campaign Asia fördjupade 16 april

OpenAI och Meta förbereder avancerade uppgraderingar av sina AI-modeller

Teknikjättarna OpenAI och Meta är i framkant av artificiell intelligens (AI) och antyder att avancerade uppgraderingar av sina AI-modeller är på väg. OpenAI har indikerat att nästa iteration av sin AI, troligen GPT-5, kommer snart. Meta förbereder sig för lanseringen av sin nya modell Llama 3. Joel Pino, vice VD för AI-forskning på Meta, har uttryckt intensivt fokus på att utveckla AI-modeller bortom kommunikation till resonemang, strategi och minnesförvaring. Brad Lightcap, COO för OpenAI, förväntar sig att vi snart kommer att stöta på AI som kan hantera komplexa uppgifter på mer sofistikerade sätt. Trots entusiasmen antyder vissa studier att bevis för AI:s allmänna intelligens kan vara mer illusion än verklighet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, kan lansera anläggning på Filippinerna

OpenAI har nyligen öppnat sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan, som en del av företagets globala expansion. Detta följer efter att företaget öppnade sitt första internationella kontor i London, Storbritannien. OpenAI planerar även att öppna en anläggning på Filippinerna. Tadao Nagasaki har utsetts till president för OpenAI Japan. Företaget kommer att erbjuda lokala företag tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell som använder japanska (Nihongo). OpenAI Japan kommer att hjälpa det större företaget att fördjupa affärsrelationer med Daikin, Rakuten och Toyota Connected.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade 16 april

OpenAI lanserar sin verksamhet i Asien med kontor i Tokyo

OpenAI, ett företag som specialiserar sig på artificiell intelligens (AI), har tillkännagett öppnandet av sin verksamhet i Asien, med ett kontor i Tokyo, Japan. Detta är OpenAIs tredje utpost utanför USA, efter kontor i London och Dublin. Tadao Nagasaki, tidigare anställd på AWS, har utsetts till president för OpenAI Japan. Företaget planerar att samarbeta med den japanska regeringen, lokala företag och forskningsinstitutioner för att utveckla säkra AI-verktyg. OpenAI tillhandahåller även tidig åtkomst till en version av GPT-4 optimerad för japanska till lokala företag.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 16 april

OpenAI etablerar japanskt kontor och meddelar lanseringen av en Japansoptimerad version av GPT-4

AI-företaget OpenAI har etablerat sitt första asiatiska kontor, OpenAI Japan, i Tokyo. Dessutom har de tillkännagivit lanseringen av en japanskoptimerad version av GPT-4. OpenAI valde Japan som sin första asiatiska bas eftersom Tokyo är en världsledare inom teknik, tjänstekultur och en gemenskap som omfamnar innovation. OpenAI Japan kommer att arbeta med regeringen, företag och forskningsinstitut för att utveckla säkra AI-verktyg som möter Japans unika behov. Tadao Nagasaki, tidigare president för AWS Japan, kommer att tjäna som president för OpenAI Japan.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 16 april

OpenAI planerar att expandera med ett nytt kontor i New York

OpenAI, mest känt som skaparen av ChatGPT, planerar att öppna ett kontor i New York City nästa år. Detta kommer att bli företagets femte kontor, förutom dess nuvarande högkvarter i San Francisco, ett nyligen öppnat kontor i Tokyo och kontor som öppnades förra året i London och Dublin. Även om OpenAI ännu inte har bestämt sig för en plats i New York eller skrivit under ett hyresavtal, övervägs Manhattan och Brooklyn som alternativ. Företaget växer snabbt och har nu över 1 000 anställda jämfört med bara 400 förra året.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

Amerikanska teknikstartföretaget OpenAI, känt för sitt AI-verktyg ChatGPT, har meddelat att de öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo. Detta blir OpenAI:s tredje etablering utanför USA, efter deras befintliga kontor i London och Dublin. Företaget har uttryckt ett starkt åtagande att samarbeta med Japans regering, lokala företag och forskningsinstitutioner för att skapa AI-verktyg anpassade till Japans unika behov. OpenAI planerar även att introducera en uppgraderad version av sitt konversationsprogram, GPT-4, specifikt förbättrad för det japanska språket.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Japan för att utöka sin närvaro i Asien

OpenAI, som stöds av Microsoft, planerar att utöka sin närvaro i Asien genom att öppna sitt första kontor i Japan. Företaget planerar att etablera ett nytt kontor i Tokyo och utveckla en japanskspecifik GPT-4-modell. CEO Sam Altman betonade att Japans tekniska framsteg, kombinerat med människors kraft, har spelat en betydande roll i OpenAIs beslut. Tadao Nagasaki, tidigare anställd på Amazon Web Services, har utsetts till president för OpenAI Japan. OpenAI ChatGPT har antagits av flera välkända japanska företag som Daikin, Rakuten och Toyota.

Direktlänk Dela RTTNews fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

OpenAI har öppnat sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan. Bolaget valde Tokyo på grund av dess globala ledarskap inom teknik, tjänstekultur och en gemenskap som omfamnar innovation. Tadao Nagasaki har utsetts till president för OpenAI Japan och kommer att leda dess kommersiella och marknadsengagemangsinsatser samt bygga upp dess team i landet. OpenAI ger japanska företag tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell som har förbättrad prestanda för att översätta och sammanfatta text på japanska. Kontoret i Tokyo kommer också att föra OpenAI närmare Japans främsta teknikföretag, inklusive Daikin, Rakuten och Toyota Connected.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 15 april

USA dominerar inom generativ AI, men europeiska företag gör framsteg

Generativ AI har potential att öka produktiviteten, stimulera kreativiteten och omvandla arbetsflöden inom otaliga branscher. En analys av världens 100 främsta generativa AI-företag visar att USA-baserade företag dominerar andra regioner med stora marginaler. OpenAI, lett av Sam Altman, är det högst finansierade AI-företaget, följt av Anthropic och Inflection AI. I Europa har Mistral AI och Aleph Alpha fått uppmärksamhet för sina innovationer. Europeiska och israeliska företag har dock bara lyckats samla in 3,2 miljarder dollar i jämförelse med de amerikanska företagens 36,8 miljarder dollar. Aleph Alpha, ett tyskt företag, leder i Europa med 641,14 miljoner dollar i finansiering.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt kontor i Tokyo

OpenAI har meddelat öppnandet av ett nytt kontor i Tokyo för att driva sin expansion på den asiatiska marknaden. Syftet med det nya kontoret är att främja samarbete med den japanska regeringen, lokala företag och forskningsinstitutioner för att utveckla AI-verktyg skräddarsydda för Japans unika krav. Tadao Nagasaki har välkomnats som president för OpenAI Japan. OpenAI ger lokala företag tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell optimerad för det japanska språket. Det nya kontoret positionerar OpenAI närmare stora företag som Daikin, Rakuten och TOYOTA Connected.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan

OpenAI, det innovativa amerikanska företaget bakom den avancerade konversations-AI:n ChatGPT, har meddelat öppnandet av sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan. Detta följer etableringen av filialer i London, England, och Dublin, Irland, vilket markerar OpenAI:s tredje internationella bas. Expansionen till Japan syftar till att fånga efterfrågan från lokala företag, som har halkat efter inom generativ AI. Microsoft, OpenAI:s huvudinvesterare, har åtagit sig att investera omkring 2,9 miljarder dollar i Japan under de kommande två åren.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien i Tokyo

OpenAI, en ledande utvecklare inom artificiell intelligens, har öppnat sitt första kontor i Asien, beläget i Tokyo, Japan. Detta strategiska drag syftar till att utnyttja Japans livliga blandning av teknisk innovation och kommersiell potential, vilket förbättrar OpenAI:s engagemang över de asiatiska marknaderna. Tadao Nagasaki, en erfaren verkställande direktör tidigare med Amazon Web Services, kommer att leda Tokyo-kontoret. OpenAI Japan kommer initialt att erbjuda lokala företag tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell optimerad specifikt för det japanska språket.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första Asien-kontor i Tokyo, Japan

Microsoft-stödda OpenAI, som står bakom den allmänt hyllade AI-chattboten ChatGPT, har utökat sin globala närvaro genom att öppna sitt första Asien-kontor i Tokyo, Japan. Detta strategiska drag syftar till att skapa nya intäktsströmmar genom att engagera sig med regionala företag. OpenAI:s VD Sam Altman och COO Brad Lightcap har aktivt engagerat sig med chefer från Fortune 500-företag i USA och Storbritannien, och marknadsfört OpenAIs förmågor och affärstillämpningar. Beslutet att etablera en närvaro i Japan följde efter Altmans diskussioner med premiärminister Fumio Kishida förra året.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 april

Kommer AI att ersätta högavlönade jobb? Här är vad ChatGPT säger

AI-chatbotar som ChatGPT blir allt vanligare och arbetstagare börjar oroa sig för framtiden. Kommer AI som ChatGPT eller Googles Gemini att ersätta högavlönade jobb i framtiden? Sam Altman, VD för OpenAI, sa att över 100 miljoner användare besöker ChatGPT varje vecka. Google har nyligen lanserat version 1.5 av sin Gemini Pro AI-modell, som integreras med Googles sökresultat för att ge användarna mer exakt information. Men är dessa modeller tillräckligt bra för att ersätta en anställd? Sydney University i Australien avslöjade nyligen att det hade ertappat över 330 studenter med att plagiera med hjälp av artificiell intelligens. Det faktum att de blev påkomna tyder på att AI-modeller kanske inte för närvarande är tillräckligt bra för att kunna framstå som mänskliga. Enligt OpenAI klarade ChatGPT 4, företagets nyare, betalda modell, ett simulerat advokatprov med ett resultat som skulle placera den bland de 10% bästa studenterna. Men en advokat i New York lärde sig den hårda vägen att han inte kunde förlita sig på ChatGPT när hans inlagor visade sig innehålla referenser till icke-existerande fall. Steven A. Schwartz, en New York-baserad advokat, använde chatboten för att hjälpa honom att förbereda ett kort som citerade tidigare domstolsbeslut. Det visade sig dock att dessa tidigare domstolsbeslut aldrig hade existerat. ChatGPT hade hittat på dem i ett fenomen som kallas ´AI-hallucination´. När den tillfrågas om något som aldrig har hänt eller inte existerar, kan ChatGPT hitta på händelser och detaljer, något som verkar vara ett missriktat försök att tillfredsställa användaren. Det uppskattas att dessa hallucinationer kan utgöra cirka 3% till 10% av svaren till användarna, enligt SiliconAngle. På grund av risken för dessa hallucinationer verkar det inte för närvarande vara möjligt att ersätta en mänsklig expert med AI. I högavlönade jobb kan kvaliteten på arbetet som utförs av den anställde vara för viktig för att riskera sådana misstag. AI kan vara ett bra verktyg för att hjälpa anställda med saker som forskning och repetitiva uppgifter, så länge en mänsklig expert noggrant granskar resultatet. Men i situationer där konsekvenserna av att göra ett misstag är allvarliga, är det förmodligen bäst att undvika att använda ChatGPT. Användare kan med tiden bli självbelåtna eller av misstag missa ett allvarligt misstag. Så vad säger framtiden? Kommer ChatGPT eller en annan AI-modell att bli tillräckligt bra för att ersätta mänskliga experter? Goldman Sachs förutspår att omkring 300 miljoner jobb globalt kan utsättas för automatisering med ChatGPT eller andra AI. Detta betyder inte nödvändigtvis att alla dessa jobb kommer att ersättas, bara att AI-automatisering kan störa dem till viss grad. I sin rapport noterar företaget att detta kan vara en bra sak i det långa loppet - historiskt sett skapas nya jobb när gamla ersätts av teknik, och AI kommer troligen att öka den globala BNP. Tyvärr kanske detta inte alltid fungerar så positivt på individnivå. Någon som har ägnat hela sitt liv åt att föda upp och träna hästar kanske inte reagerar entusiastiskt när du berättar för dem att deras jobb kommer att försvinna, men många nya jobb skapades för bilmekaniker med bilens uppkomst. GOBankingRates frågade ChatGPT 3.5 vad den tyckte om ämnet, med denna fråga: ´Kommer du att ersätta sexsiffriga jobb i framtiden?´ ChatGPT´s Response Det började, ´AI´s påverkan på sexsiffriga jobb är ett ämne för mycket debatt och spekulation. Medan AI och automatiseringstekniker utan tvekan har förvandlat olika branscher, är det osäkert i vilken utsträckning de kommer att ersätta högavlönade jobb.´ Chatboten påpekade att AI redan spelar en roll i att automatisera uppgifter för många yrken, som algoritmer för att utföra aktiehandel, analysera data och ge investeringsråd för finansprofessionella eller hjälpa hälso- och sjukvårdspersonal med diagnostik, analysera medicinska bilder och förutsäga utfall för patienter. ChatGPT fortsatte, ´Men dessa framsteg betyder inte nödvändigtvis en total ersättning av sexsiffriga jobb. Många högavlönade yrken kräver en unik kombination av färdigheter, expertis och mänskligt omdöme som AI har svårt att kopiera. Till exempel, inom juridiken kan AI hjälpa till med juridisk forskning och dokumentgranskning, men förmågan att tolka nyanserade juridiska principer och ge strategiska råd baserade på komplexa scenarier ligger fortfarande fast i mänskliga advokaters händer.´ Det erkände också att det saknar de ´inneboende mänskliga kvaliteterna´ av interpersonella färdigheter, empati, intuition och kreativitet, som krävs för positioner inom ledarskap, rådgivning och kreativ riktning. ´Dessutom, när AI fortsätter att utvecklas, är det mer troligt att det kommer att förbättra snarare än att ersätta mänskliga arbetare i dessa roller,´ sa ChatGPT. ´I stället för att förskjuta yrkesverksamma integreras AI-teknologier alltmer i arbetsflöden för att förbättra produktivitet, noggrannhet och beslutsfattande. Till exempel, inom tillverkning, arbetar AI-drivna robotar sida vid sida med mänskliga arbetare för att öka effektiviteten och säkerheten. ´I grund och botten, medan AI utan tvekan kommer att omforma arbetslandskapet, är det osannolikt att det helt kommer att ersätta sexsiffriga jobb. I stället är det mest troliga scenariot ett där AI och människor samarbetar synergistiskt, med varje part som utnyttjar sina unika styrkor för att driva innovation och produktivitet på arbetsplatsen.´ Slutlig Ta ChatGPT verkar tro att AI är ett verktyg som i allt högre grad kommer att användas av mänskliga experter utan att ersätta högavlönade jobb. Men det kan vara svårt att förutsäga framtiden. Om du är en ung person som beslutar vad du ska studera, kan det vara en bra idé att överväga möjlig AI-störning när du förbereder dig för din karriär.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt Tokyo-kontor och GPT-4-modell optimerad för japanska

OpenAI utökar sin verksamhet till Japan, med en ny centralpunkt i Tokyo och planer på att utveckla en GPT-4-modell optimerad specifikt för japanska. Detta är OpenAIs expansion till Asien, och syftar till att förbättra samarbetet med lokala intressenter för att utveckla säkra AI-verktyg som passar för unika behov i hela Japan. OpenAI har utsett Tadao Nagasaki till president för OpenAI Japan. Han har omfattande erfarenhet inom tekniksektorn, inklusive ledande befattningar på Amazon Web Services (AWS). OpenAI tillhandahåller lokala företag tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell optimerad för japanska.

Direktlänk Dela Tech Economy Nigeria fördjupade 15 april

OpenAI öppnar kontor i Tokyo och släpper en japansk version av GPT-4

OpenAI, AI-forskningssamfundet, kommer att öppna sitt första kontor i Asien, i Tokyo, Japan. Tillsammans med detta meddelade företaget att det har släppt en optimerad version av GPT-4 speciellt för det japanska språket. OpenAI uttryckte sitt åtagande att samarbeta med lokala forskare och företag i Japan. Tadao Nagasaki, tidigare på AWS Japan, har utsetts till ny president för OpenAI Japan. OpenAI hoppas att Nagasaki kommer att hjälpa till att bygga broar mellan OpenAI och Japans teknikindustri. OpenAI:s optimerade GPT-4 för japanska är avsedd att översätta och sammanfatta japansk text upp till tre gånger snabbare än GPT-4 Turbo.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med ny Tokyo-hubb och GPT-4-modell optimerad för japanska

OpenAI utökar sin verksamhet till Japan och meddelar idag en ny hubb i Tokyo samt planer på en GPT-4-modell som är specifikt optimerad för japanska. OpenAI, som skapat ChatGPT, öppnade sitt första internationella kontor i London förra året, följt av sitt första EU-kontor i Dublin några månader senare. Tokyo kommer att bli OpenAIs första kontor i Asien och det fjärde globalt. OpenAI:s globala expansionsinsatser har hittills varit strategiska, med tanke på att Storbritannien är en viktig hubb för AI-talang och att EU för närvarande driver den AI-regulatoriska agendan. Japan är också framträdande positionerat i AI-revolutionen, senast som ordförande för G7 och president för G7:s Hiroshima AI Process. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som kommer från Amazon Web Services (AWS), där han har lett Amazons molndatordivision i regionen under de senaste 12 åren. Som president för OpenAI Japan kommer Nagasaki att få uppgiften att bygga upp ett lokalt team på marken och fördubbla OpenAIs nyligen tillväxt i Japan, där det har säkrat kunder som Daikin, Rakuten och Toyota.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 15 april

OpenAI lanserar förbättrad GPT-4 Turbo för betalande ChatGPT-användare

OpenAI har tillkännagivit att GPT-4 Turbo nu är tillgänglig för betalande ChatGPT-användare. Företaget har också meddelat förbättringar av GPT-4 Turbo. Förbättringarna innebär förbättrade förmågor inom skrivning, matematik, logiskt resonemang och kodning. Enligt OpenAI:s VD Sam Altman är den uppdaterade GPT-4 Turbo ´betydligt smartare´ och ´mer angenäm att använda´. GPT-4 Turbo är nu tillgänglig i ChatGPT Plus, Team, Enterprise och API. OpenAI har nyligen av misstag offentliggjort en framtida bloggpost om den kommande GPT-4.5 Turbo-modellen, som kommer att ha mer hastighet, noggrannhet och skalbarhet.

Direktlänk Dela 9.9 Media fördjupade 15 april

Generativ AI: Amerikanska företag dominerar men europeiska spelare gör framsteg

Generativ AI-teknik, som skapar nytt och realistiskt innehåll baserat på träningsdata, tar fart inom en mängd branscher över hela världen. Amerikanska företag, särskilt de i San Francisco Bay Area, dominerar i finansiering. OpenAI, ledd av Sam Altman, är det mest finansierade AI-företaget, följt av Anthropic och Inflection AI. I Europa har Mistral AI och Aleph Alpha fått uppmärksamhet för sina innovationer. Trots att europeiska företag inte når upp till samma finansieringsnivåer som sina amerikanska motsvarigheter, har de ändå gjort betydande framsteg. Tre av de 15 företag som nämns i analysen har kvinnliga grundare.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan och öppnar nytt kontor i Tokyo

OpenAI fortsätter att expandera internationellt med öppnandet av ett nytt kontor i Japan. Företaget planerar att samarbeta med regeringen för att utveckla tekniken i landet. Kontoret i Tokyo är det första i Asien och följer på företagets nyligen öppnade kontor i London och Dublin. OpenAI:s VD Sam Altman ser kontoret som det första steget i ett långsiktigt partnerskap med Japans folk, regeringsledare och forskningsinstitutioner. Tadao Nagasaki har utsetts till president för OpenAI Japan, med uppdrag att leda kommersiella och marknadsengagemangsinsatser. OpenAI tillhandahåller även lokala företag tidig tillgång till en GPT-4-kundmodell optimerad för det japanska språket.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade 15 april

OpenAI lanserar sin första asiatiska filial i Tokyo

OpenAI, teknikföretaget bakom AI-chattboten ChatGPT, har officiellt öppnat sin första asiatiska filial, OpenAI Japan, i Tokyo. Detta markerar lanseringen av en japansk version av ChatGPT, anpassad för att förbättra bearbetningen av japansk textinformation. Invigningen av Tokyo-kontoret symboliserar OpenAIs engagemang för att skapa långvariga partnerskap med individer, företag, statliga enheter och forskningsinstitutioner i Japan. Framstående japanska företag som Rakuten och ett dotterbolag till Toyota Motor Corporation har redan börjat integrera denna anpassade AI-modell i sina verksamheter.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sin första asiatiska kontor i Tokyo, Japan

OpenAI har öppnat sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan, i ett försök att utöka sin globala närvaro. Företaget har utsett Tadao Nagasaki till ny president för OpenAI Japan för att leda kommersiella och sektorsengagemangsinsatser. Tokyo valdes på grund av dess globala ledarskap inom teknik, tjänstekultur och en gemenskap som omfamnar innovation. Företaget ger lokala företag tidig tillgång till en GPT-4-anpassad modell som är särskilt optimerad för det japanska språket. Japanska företag som Daikin och Toyota samt regionala regeringar använder ChatGPT för att förbättra sin effektivitet.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt kontor i Tokyo

OpenAI utvidgar sin verksamhet till Japan med ett nytt kontor i Tokyo och planer på en GPT-4-modell optimerad specifikt för japanska. Detta blir OpenAI:s första kontor i Asien och fjärde globalt. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som har varit hos Amazon Web Services (AWS) i 12 år. OpenAI räknar redan Daikin, Rakuten och Toyota bland sina kunder som använder företagets företagsfokuserade version av ChatGPT. Dessutom säger OpenAI att ChatGPT används av lokala regeringar för att förbättra effektiviteten i offentliga tjänster i Japan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 april

OpenAI strävar efter att locka Fortune 500-företag och Hollywood med sina AI-verktyg

OpenAIs ledningsduo, VD Sam Altman och COO Brad Lightcap, har påbörjat en ambitiös kampanj i stora städer som San Francisco, New York och London för att locka Fortune 500-företag genom att visa potentialen i deras avancerade AI-verktyg, särskilt ChatGPT Enterprise. OpenAI har även siktet inställt på Hollywood och presenterade förra månaden Sora, deras nya AI-drivna videogenereringsverktyg, i Los Angeles. Detta samtidigt som en subtil rivalitet med Microsofts Copilot 365 har blivit uppenbar. OpenAI är inte blyg för att kliva in på Microsofts territorium, trots det senares betydande investering på 13 miljarder dollar i AI-företaget.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Asien med nytt kontor i Tokyo och optimerad AI för japanska

OpenAI, en pionjär inom artificiell intelligens, har officiellt etablerat sig i Asien med öppnandet av ett nytt kontor i Tokyo. Detta markerar startbolagets tredje plats utanför USA, efter öppnandet av kontor i London och Dublin förra året. OpenAI har bekräftat sitt åtagande att samarbeta med japanska myndigheter, affärssektorer och forskningsanläggningar för att skapa AI-verktyg som är anpassade till Japans unika behov. OpenAI har också meddelat den gradvisa introduktionen av sin senaste konversationsagentmodell, GPT-4, som har optimerats speciellt för det japanska språket.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Bill Gates uttrycker oro över AI-verktygs inverkan på jobbsäkerheten

I takt med att AI-drivna verktyg som OpenAI´s ChatGPT och Microsoft´s Copilot blir allt mer kapabla, växer oron för jobbsäkerheten. Många fruktar att skräddarsydda AI-applikationer kommer att göra deras befattningar inom företag överflödiga, eftersom företagen helt enkelt skulle kunna anta ett AI-verktyg för att utföra allt arbete åt dem. Även Microsofts grundare Bill Gates har uttryckt oro över att bli föråldrad och förklarade i en podcast med OpenAI:s VD Sam Altman att han ursprungligen var skeptisk till AI och inte trodde att den skulle utvecklas så snabbt som den har gjort.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien i Tokyo

Microsoft-stödda AI-startupen OpenAI öppnade sitt första asiatiska kontor i Tokyo på måndagen. Företaget, som har skapat stor entusiasm bland konsumenter sedan lanseringen av sin ChatGPT AI-chatbot i slutet av 2022, söker nu att expandera sina globala inkomstkällor. OpenAI:s VD Sam Altman och COO Brad Lightcap har värd för hundratals Fortune 500-företagsledare i USA och Storbritannien denna månad för att göra affärer. OpenAI meddelade på måndagen att de har en anpassad modell optimerad för det japanska språket och att Tadao Nagasaki, tidigare chef för Amazon Web Services i Japan, leder affärsverksamheten i Japan.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 15 april

OpenAI siktar på företagssektorn genom exklusiva sammankomster

OpenAI, företaget bakom artificiell intelligens (AI) fenomenet ChatGPT, har i ett strategiskt drag för att expandera sin företagsklientel arrangerat en serie exklusiva möten för toppchefer från stora företag. Mötet ägde rum i tre globala centra för handel och innovation - San Francisco, New York och London. OpenAI:s ledning, inklusive VD Sam Altman och COO Brad Lightcap, spelade en aktiv roll i att visa upp sina AI-erbjudanden på företagsnivå, som ´ChatGPT Enterprise´, för företagsledare. Trots att vissa chefer uttryckte reservationer angående värdet av att prenumerera på ChatGPT Enterprise, betonade OpenAI:s ledning unika fördelar som direkt samarbete med sitt team och tillgång till de senaste AI-modellerna.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI introducerar förbättrad version av GPT-4 Turbo

OpenAI har nyligen introducerat en förbättrad version, GPT-4 Turbo, som kommer att vara tillgänglig via ett API. Den senaste versionen kommer också att vara tillgänglig för användare som prenumererar på ChatGPT Plus. Uppgraderingen kan ta emot bildinmatningar och lösa problem på ett effektivare sätt. GPT-4 Turbo kan bearbeta och analysera bilder, videor och andra multimediaingångar och kommer att kunna ge djupgående svar och insikter. En annan höjdpunkt är JSON-läget, vilket möjliggör automatisering av åtgärder som att skicka e-post, göra inköp och posta något online med hjälp av en JSON-kodsnutt. Dessutom kommer GPT-4 Turbo att kunna känna igen matbilder från olika globala kök och visa hög kompetens i att generera datorprogramkoder. OpenAI arbetar också på GPT-5, som förväntas lanseras sommaren 2025.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 15 april

Bill Gates uttrycker oro över AI:s framsteg och möjligheten att det kan ta över hans jobb

Microsofts grundare Bill Gates uttryckte nyligen sin oro över att AI kan ta över hans jobb. Han diskuterade detta med OpenAI:s VD, Sam Altman, och medgav att han var skeptisk till AI:s snabba framsteg och förväntade sig inte att AI-drivna chatbots, som ChatGPT, skulle vara så bra på att utföra komplexa uppgifter. Gates har tidigare delat sin avsikt att utnyttja AI för att förbättra levnadsvillkoren och hälsosektorn i låginkomstområden genom Gates Foundation. Han diskuterade också möjligheten att AI kan göra att människor inte behöver arbeta lika hårt, vilket kan leda till en kortare arbetsvecka.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 15 april

OpenAI och Meta planerar att uppgradera sina artificiella intelligens (AI) system. OpenAI:s GPT-5 kommer att vara den nya ´motorn´ inom AI-chattboten ChatGPT, medan Meta:s uppgradering kommer att kallas Llama 3. Båda uppgraderingarna förväntas inkludera förmågan att planera framåt. Dessa förbättringar kan revolutionera AI-chattbotarnas förmågor genom att ge dem möjlighet att överväga långsiktiga konsekvenser av sina handlingar. Detta är en viktig förmåga för att lösa matematiska problem, vilket också kan låsa upp andra förmågor för stora språkmodeller (LLM).

SmartCompany fördjupade 15 april

OpenAI etablerar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

OpenAI, utvecklaren bakom den populära ChatGPT, tar stora steg på den asiatiska marknaden genom att etablera sitt första kontor i Tokyo. Detta markerar en strategisk förändring mot att expandera sitt inflytande i regionen. OpenAI planerar att rekrytera lokal talang för att tillhandahålla väsentliga kundsupporttjänster till företag som använder dess AI-teknologi. Singapore-baserade Temasek Holdings är i tidiga diskussioner om att investera i OpenAI, vilket överensstämmer med Singapores övergripande mål att etablera sig som en dominerande kraft inom AI-sektorn i Asien. ByteDance, det kinesiska teknikkonglomeratet känt för sin populära sociala medieplattform TikTok, gör betydande framsteg inom AI-sektorn.

Direktlänk Dela Digital Market Reports fördjupade 15 april

OpenAI avskedar och återanställer VD Sam Altman mitt i intern konflikt

AI-forskningsföretaget OpenAI, känt för utvecklingen av ChatGPT-teknik, hamnade i kontrovers när det avskedade sin VD Sam Altman, bara för att återanställa honom fem dagar senare. Detta steg ansågs vara kulmen på en konflikt inom företaget, dominerad av en intensiv debatt om den framtida riktningen för artificiell intelligens (AI). Microsoft, en huvudinvesterare i OpenAI, informerades bara om detta beslut strax innan det offentliggjordes. Samtidigt framhävde närvaron av ekonomen Larry Summers episodens kontroversiella natur.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 14 april

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en superdator värd 100 miljarder dollar

Microsoft och OpenAI planerar att bygga ett datacenter och en superdator värd 100 miljarder dollar, vilket kan leda till skapandet av AI som är mycket mer kapabla än vad som är möjligt idag. Microsoft började lösa detta problem genom att skapa en specialbyggd superdator på sina datacenter i Iowa, efter att ha investerat sin första miljard dollar i OpenAI 2019. Enligt rapporter planerar de nu att spendera upp till 100 miljarder dollar på ett nytt datacenterprojekt som innehåller en superdator med ”miljontals specialiserade serverchips”. Superdatorn kallas ”Stargate” och kan lanseras så tidigt som 2028.

Direktlänk Dela Big Think fördjupade 14 april

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo, siktar på företagskunder

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har nyligen meddelat att GPT-4 Turbo är tillgängligt för betalande prenumeranter. Enligt företaget erbjuder det förbättrade skriv-, matematik-, logiska resonemangs- och kodningsförmågor. Den förbättrade stora språkmodellen (LLM) är tillgänglig för ´ChatGPT Plus, Team, Enterprise och API´. Sam Altman, OpenAIs VD, och hans team planerar att locka fler företagskunder. Altman har värd för hundratals Fortune 500 företagsledare i New York, San Francisco och London där OpenAI-teamet marknadsförde företagsanvändning av AI-tjänster. Detta kan sätta OpenAI i direkt konkurrens med Microsoft.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 14 april

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise riktad mot stora företag

OpenAI:s VD Sam Altman har lanserat ChatGPT Enterprise, riktad mot stora företag, inklusive Microsoft-kunder, med förbättrade funktioner för företagsanvändning. Detta strategiska drag syftar till att införliva AI djupare i företagssektorn, med erbjudanden som avancerad dataanalys och en uppsättning verktyg för hantering. ChatGPT Enterprise är konstruerad för att fungera med högre kapabilitet jämfört med sin konsumentversion, med stöd av OpenAI:s avancerade GPT-4-modell. Säkerhet och integritet är av största vikt, med försäkringar om att företagsdata inte kommer att användas för att träna AI-modellerna. Lanseringen har visat lovande tidig adoption, med över 260 företag, som omfattar cirka 150 000 användare, som har registrerat sig för tjänsten sedan dess början i slutet av augusti 2023.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 13 april

OpenAI presenterar AI-tjänster för företag, tävlar med Microsoft

OpenAI:s VD Sam Altman har varit värd för hundratals Fortune 500-företagsledare i San Francisco, New York och London denna månad där han och andra OpenAI-chefer presenterade artificiell intelligens (AI) tjänster för företagsbruk. De tävlade direkt i flera fall med finansiellt stöd, Microsoft. Mötet visar hur ett ackrediterat företag har utlöst en generativ AI-boom med sina konsumenterbjudanden, och söker nya inkomstkällor från företag runt om i världen. OpenAI och Microsoft själva avböjde att kommentera rapporten. OpenAI, senast värderat till 86 miljarder dollar (IDR 1,386.1 biljoner) i sekundära försäljningar, har försökt diversifiera sin intäktsström sedan dess ChatGPT chatbot snabbt blev populär i slutet av 2022. Företaget förväntar sig att försäljning till företaget kommer att vara en mer meningsfull del av dess intäkter.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 13 april

OpenAI uppdaterar GPT-4 Turbo med stora förändringar

OpenAI har annonserat en uppdatering till sin GPT-4 Turbo-modell med betydande förändringar. Den uppdaterade modellen presterar bättre på de flesta vanliga AI-benchmarks, inklusive Graduate-Level Google-Proof Q&A Benchmark. Denna utmanande dataset utformades för att testa LLM:ers förmågor och består av ett 448-frågeflervalsprov med frågor i varje vetenskapligt område. Uppdateringen inkluderar också GPT-4 Turbo med Vision, modellen som integrerar bildanalyskapacitet, som nu är allmänt tillgänglig med dess API.

Direktlänk Dela Hot Hardware fördjupade 13 april

OpenAI:s VD Sam Altman presenterar AI-tjänster för Fortune 500-företag

OpenAI:s VD, Sam Altman, har hållit en serie högprofilerade möten med Fortune 500-chefer i globala nav som San Francisco, New York och London. Dessa privata evenemang syftade till att visa upp OpenAI:s svit av AI-tjänster anpassade för företagsapplikationer. Presentationerna markerar OpenAI:s strategiska pivot mot att utnyttja företagsmarknader för intäktstillväxt. Altman och COO Brad Lightcap engagerade sig med över 100 chefer i varje stad, och demonstrerade produkter och tjänster som ChatGPT Enterprise. OpenAI strävar efter att diversifiera intäktsströmmar bortom sina konsumentinriktade produkter.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 13 april

AI-VD varnar för techjättars inflytande på AI-standarder, tvivlar på överlägsen AI-intelligens

Arthur Mensch, VD för Mistral, anser att besattheten att skapa allmän AI handlar om att ´skapa Gud´. Han tror inte på Elon Musk och Sam Altmans förutsägelser om att AI kommer att överträffa mänsklig intelligens. Mensch varnar för att techjättar inför AI-standarder som strider mot global kultur och värderingar. Han tror inte heller på artificiell allmän intelligens (AGI), en AI-nivå som kommer att överträffa människor. Mensch är också orolig för att techjättar som Microsoft och Google kan dominera AI-industrin, vilket kan leda till globala AI-standarder som kolliderar med andra nationers kultur och värderingar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 13 april

OpenAI presenterar ChatGPT Enterprise, en AI-chatbot för företag

OpenAI:s VD Sam Altman har presenterat sin nya AI-chatbot, ChatGPT Enterprise, för Fortune 500-företag. Han talade direkt till över 100 chefer i San Francisco, New York och London och demonstrerade produkten. ChatGPT Enterprise tillåter företag att anpassa och träna AI för att möta specifika krav. Den kommer med kraftfulla funktioner som tillgång till GPT-4 utan användningsgränser, prestandaförbättringar och API-krediter. OpenAI försäkrar att kunddata inte kommer att användas för att träna dess modeller. ChatGPT Enterprise kommer att vara tillgängligt via Microsofts molnplattform Azure och Microsoft 365 Copilot.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 13 april

Förnyat intresse för garanterad inkomst i takt med AI:s framväxt

Michael Tubbs, född och uppvuxen i Stockton, Kalifornien, blev den första svarta borgmästaren i sin hemstad 2016 och ledde ett pilotprogram för garanterad inkomst 2019. Programmet gav ut gratis pengar utan villkor och har fått förnyat intresse i takt med att AI blir ett ökande hot mot amerikanernas försörjning. Tubbs och andra förespråkare för garanterad inkomst menar att det kan vara en lösning för att ge ett skyddsnät och dämpa den förväntade smällen AI kommer att ha på arbetsmarknaden. Idén om en garanterad inkomst har fått stöd från Silicon Valley-eliten, inklusive Elon Musk, Mark Zuckerberg och Sam Altman. Tubbs menar att finansieringen för dessa program bör komma från federala regeringen.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 13 april

En artikel diskuterar om vi befinner oss i en AI-bubbla genom att jämföra med de fem stadierna av en investeringsbubbla: förskjutning, boom, eufori, vinsttagning och panik. Förskjutningen skedde när ChatGPT lanserades och världen insåg potentialen med AI. Boomfasen följde då stora teknikföretag avslöjade att de hade experimenterat med AI i åratal. Euforin är nuvarande steg där företag satsar enorma summor pengar på AI. Vinsttagning är nästa steg där smarta operatörer börjar dra sig ur innan bubblan spricker. Det sista steget, panik, ligger framför oss och det är oklart vad som kommer att utlösa det.

The Guardian fördjupade 13 april

USA överväger lagar för att anpassa samhället till artificiell intelligens

Den amerikanska regeringen överväger lagar för att hjälpa samhället att anpassa sig till införandet av artificiell intelligens (AI). Tidiga användare av tekniken ser redan produktivitetsvinster i arbetskraften. Klarna, en finansiell tjänsteleverantör, uppskattar att dess AI-assistent kommer att öka dess vinstutfall med $40 miljoner fram till slutet av 2024. Klarnas AI-assistent är byggd på OpenAI:s system. I USA har både arbetsgivare och anställda löneskatter på 7,65% av inkomsten. Men den optimala skattesatsen för en robot skulle ligga mellan 1% och 3,7%, enligt forskare vid Massachusetts Institute of Technology.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 april

OpenAI avskedar två forskare för läckage av kritisk information

OpenAI har rapporterats avskeda två forskare, Leopold Aschenbrenner och Pavel Izmailov, för att ha läckt kritisk information om företaget. OpenAI, som leds av Sam Altman, har utvecklat flera projekt inom artificiell intelligens, inklusive OpenAI Sora och ChatGPT AI-chatbot. Det har inte avslöjats vilken typ av information forskarna läckte. Aschenbrenner hade arbetat som en allierad till OpenAI:s chefsforskare, Ilya Sutskever. Izmailov hade arbetat med resonemang och tillbringat tid i säkerhetsteamet. Båda forskarna var en del av företagets säkerhetsteam.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 13 april

AI används av Israels försvarsmakt för att generera mål bland Gazas befolkning

Enligt en rapport publicerad av den vänsterorienterade israeliska tidningen +972 använder Israels försvarsmakt AI för att identifiera mål bland Gazas befolkning. AI-systemet ´Lavendel´ samlar in data från massövervakning och bedömer sannolikheten för att varje person är medlem i Hamas militära gren eller den militanta gruppen Palestinska Islamiska Jihad. De som rankas högt nog på systemets skala betraktas som mål för attentat. Rapporten hävdar att systemet identifierat omkring 37 000 potentiella mål. Israels försvarsmakt förnekar många av rapportens påståenden.

Direktlänk Dela The Irish Times fördjupade 13 april

OpenAI presenterar AI-tjänster för Fortune 500-företag

Sam Altman, chef för OpenAI, har hållit möten med exekutiva ledare för Fortune 500-företag i San Francisco, New York och London för att presentera AI-tjänster för företagsanvändning. Dessa möten visar hur OpenAI, som är känd för att ha startat explosionen av generativ AI, försöker hitta nya inkomstkällor från företag över hela världen. OpenAI har lovat att inte använda data från kunder till ChatGPT Enterprise för att träna sina modeller. Microsoft, OpenAI:s största investerare, erbjuder tillgång till OpenAI:s teknik genom sin Azure-molntjänst och genom att marknadsföra Microsoft 365 Copilot, ett produktivitetsverktyg som drivs av OpenAI:s modeller. OpenAI och Microsoft avböjde att kommentera.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 13 april

Mistral AI:s VD ifrågasätter AI:s överlägsenhet och AGI:s framtid

Tech-VD:ar som Elon Musk och Sam Altman varnar för att AI snart kommer att vara smartare än människor. Men Arthur Mensch, VD för det franska uppstartsföretaget Mistral AI, menar att dessa varningar om artificiell superintelligens kan vara resultatet av en felaktig gudskomplex. Mensch tror inte att artificiell allmän intelligens (AGI) kommer att bli verklighet. Mensch, vars startup gör avtryck på båda sidor om Atlanten, uppmanar också till en lättare reglering i Europa. Mensch tror att tekniken kommer att förändra hur arbetare utför sina jobb och skapa en aldrig tidigare skådad brådska för dessa arbetare att omskola sig.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 13 april

OpenAI pausar släppet av banbrytande röstkloneringsverktyg på grund av dess förmåga

OpenAI har utvecklat ett banbrytande röstkloneringsverktyg som kan generera en naturlig kopia av någons röst med bara ett 15 sekunders ljudprov. Verktyget, kallat Voice Engine, har utvecklats under ungefär två år och alla generationer kommer att vattenmärkas på ett sätt som gör att OpenAI kan spåra ursprunget till alla genererade ljud. Trots detta har företaget valt att inte släppa verktyget på grund av oro för potentiell missbruk och strävan att minimera hotet om skadlig desinformation. OpenAI hoppas på att starta en dialog om ansvarsfull implementering av syntetiska röster och hur samhället kan anpassa sig till dessa nya förmågor.

Direktlänk Dela Man of Many fördjupade 13 april

OpenAI:s VD Sam Altman blir miljardär enligt Forbes

Sam Altman, VD för OpenAI som skapade ChatGPT, har blivit miljardär, enligt Forbes. Altman, som blev ansiktet utåt för den globala AI-hysterin när hans företag lanserade ChatGPT 2022, kom in på Forbes lista över miljardärer på plats 2 692. Altman´s förmögenhet kommer främst från hans investeringar i startups som Reddit, som nyligen börsnoterades på New York-börsen, och betalningsföretaget Stripe, som för närvarande uppskattas vara värt 65 miljarder dollar. Altman har också investerat i nyare företag som kärnenergiföretaget Helion och bioteknikföretaget Retro Biosciences. Hans förmögenhet, som inkluderar fastigheter i Kalifornien och Hawaii, beräknades med hjälp av offentliga handlingar och undersökande rapportering, sade Forbes.

Direktlänk Dela The Business Times Singapore fördjupade 13 april

OpenAI gör sin AI-chattbot mer direkt och mindre pratsam

OpenAI, ledd av Sam Altman, meddelade på fredagen att de har gjort sin AI-chattbot ChatGPT mer direkt och mindre pratsam. Det nya GPT-4 Turbo-modellen är nu tillgänglig för betalande ChatGPT-användare. Företaget har förbättrat funktioner inom skrift, matematik, logiskt resonemang och kodning. Den nya AI-modellen har tränats på offentligt tillgängliga data fram till december förra året. OpenAI uppgav att de fortsätter att investera i att förbättra sina AI-modeller och ser fram emot att se vad användarna gör med dem. Dessutom har AI-företaget påstås transkriberat mer än en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4.

Direktlänk Dela The Sentinel Assam fördjupade 13 april

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo för betalande användare, avskedar två forskare

OpenAI har gjort sin nya GPT-4 Turbo tillgänglig för betalande användare av ChatGPT, inklusive Plus, Team, Enterprise och API. GPT-4 Turbo driver den konversationella ChatGPT-upplevelsen, med mer direkta och mindre ordrika svar. Den kommer också med förbättrade förmågor i skrivning, matematik, logiskt resonemang och kodning. GPT-4 Turbo är tränad på offentligt tillgängliga data fram till december 2023, till skillnad från den tidigare versionen av GPT-4 Turbo tillgänglig i ChatGPT, som hade en cut-off i april 2023. Dessutom har OpenAI nyligen avskedat två forskare för påstådd informationsläckage.

Direktlänk Dela IBL News fördjupade 13 april

Elon Musk vill höja 3-4 miljarder dollar för sitt AI-företag xAI

Entreprenören Elon Musk vill samla in 3 till 4 miljarder dollar i en investeringsrunda för xAI, hans eget artificiella intelligens (AI) företag. Detta skulle öka företagets värde till 18 miljarder dollar (över 19 miljarder euro). Enligt finansnyhetsbyrån Bloomberg anges detta i dokument som Musk har tillhandahållit potentiella investerare. xAI vill använda pengarna för att bättre konkurrera med ChatGPT, OpenAI:s populära chatbot. Musk var en av grundarna till OpenAI, men lämnade företaget 2018 efter en oenighet med företagets ledning.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 13 april

OpenAI förstärker sina ansträngningar för att erbjuda AI-lösningar till globala företag

OpenAI intensifierar sina ansträngningar för att erbjuda sofistikerade AI-lösningar till globala företag. Företaget har hållit en serie högprofilerade möten i viktiga affärscentra som San Francisco, New York och London. OpenAI:s VD Sam Altman ledde dessa möten och presenterade företagsklassiga AI-verktyg som ChatGPT Enterprise för över 100 chefer från toppnivå Fortune 500-företag inom olika sektorer. OpenAI betonade potentialen för deras AI-lösningar inom callcenterhantering och översättning, samt deras åtagande att skydda kunddatan.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 13 april

OpenAI främjar AI-tjänster till globala företag

OpenAI intensifierar sina försök att marknadsföra sina AI-tjänster till företag över hela världen. Företagets VD, Sam Altman, har hållit möten i San Francisco, New York och London, som varje gång besöktes av mer än 100 företagsledare från Fortune 500-företag inom finans, hälsovård, energi och andra sektorer. På dessa möten presenterade Altman och OpenAIs COO, Brad Lightcap, företagets företagskvalitativa chatbot, ChatGPT Företags-API:er som ansluter till dess AI-tjänster och dess nya text-till-video-produkt. OpenAI kommer inte att använda data från ChatGPT Företags-användare för att träna sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 13 april

OpenAI:s ChatGPT fortsätter att utvecklas och erbjuder nu tillgång till sin senaste GPT-4 Turbo-modell för betalande användare

OpenAI introducerade ChatGPT 2022, en chattbot som drivs av generativ AI-teknik. Sedan dess har ChatGPT fortsatt att utvecklas, inklusive tillgång till sin senaste GPT-4 Turbo-modell för betalande användare. OpenAI tillhandahåller nu enklare tillgång till alla som vill använda det och låter alla skriva anpassade AI-appar som kallas GPT och dela dem på sin egen appbutik. ChatGPT kan nu också tala sina svar till dig. OpenAI har lett laddningen för generativ AI, men följs nära av Microsoft, Google och startups över hela världen. Generativ AI har fortfarande inte skakat av ett kärnproblem - den skapar information som låter trolig men inte nödvändigtvis är korrekt.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 12 april

Fransk AI-chef ifrågasätter påståendet om AI:s överlägsenhet över människor

Arthur Mensch, VD för det franska AI-startup-företaget Mistral AI, har uttryckt skepsis mot påståendet att artificiell allmän intelligens (AGI) snart kommer att överträffa människans intelligens. Han kritiserar de stora teknikbolagens VD:ar, inklusive Elon Musk och Sam Altman, för att drivas av en ´mycket religiös´ fascination för AI. Mensch, som tidigare arbetade för Google´s DeepMind, tror inte att AGI kommer att bli verklighet. Han ser dock att AI kommer att förändra hur arbetare utför sina jobb och skapa en brådskande behov av omskolning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 12 april

OpenAI intensifierar försäljningen av AI-tjänster till företag

OpenAI intensifierar sina ansträngningar att sälja sina AI-tjänster till företag över hela världen. CEO Sam Altman har anordnat möten i San Francisco, New York och London där över 100 företagsledare från Fortune 500-företag inom finans, hälsovård, energi och andra sektorer närvarade. Vid dessa möten demonstrerade Altman och OpenAI:s COO Brad Lightcap företagets företagsklassade chatbot ChatGPT Enterprise, API:er som kopplar till dess AI-tjänster och dess nya text-till-video-modeller. OpenAI betonade att de inte kommer att använda data från ChatGPT Enterprise-kunder för att träna sina AI-modeller.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 april

Elon Musk söker investerare för sin AI-chatbot Grok för att utmana OpenAI´s ChatGPT

Elon Musk har en ambitiös plan att skapa en störning på marknaden för generativ artificiell intelligens med sin AI-chatbot Grok. Han söker aktivt investerare för att tillhandahålla 4 miljarder PLN till projektet. Grok är avsedd att vara fri från politisk korrekthet och har en stark känsla för humor. För närvarande har endast användare som prenumererar på X Premium Plus-tjänsten tillgång till Grok från xAI. Sedan mars 2024 har Grok fungerat i en öppen källkodsmodell, till skillnad från OpenAI´s ChatGPT, som har stängd källkod och är beroende av sin huvudsponsor, Microsoft. Det återstår att se om Musk kommer att lyckas bryta sig in i chatbot-huvudfåran som för närvarande domineras av OpenAI.

Direktlänk Dela The Currency Journal fördjupade 12 april

Nya versionen av GPT-4 Turbo endast tillgänglig för betalande ChatGPT-kunder

Den nya versionen av GPT-4 Turbo är för närvarande endast tillgänglig för betalande kunder hos ChatGPT, inklusive ChatGPT Plus-användare och företag som använder företags-API:et. Om du är en gratisanvändare av ChatGPT måste du förmodligen vänta tills GPT-5 släpps för att få tillgång till GPT-4. För närvarande drivs den kostnadsfria versionen av ChatGPT av GPT-3.5, en mindre sofistikerad LLM från samma familj. GPT-4 jämförs med andra språkmodeller och anses vara en mycket kapabel språkmodell.

Direktlänk Dela TechCo fördjupade 12 april

Mistral AI:s VD ifrågasätter AI:s överlägsenhet

Elon Musk, Sam Altman och andra teknikjättars VD:ar varnar för att AI snart kommer att bli smartare än människor. Men Arthur Mensch, VD för den franska uppstickaren Mistral AI, anser att dessa varningar kan bero på en missriktad gudskomplex. Mensch anser att uppfattningen om AI:s överlägsenhet drivs av en ´mycket religiös´ fascination. Han är inte övertygad om att AGI (Artificial General Intelligence), som låter AI utföra uppgifter lika bra eller bättre än människor, kommer att bli verklighet. Mensch anser att AI kommer att förändra hur arbetare utför sina jobb och skapa en oöverträffad brådska för dessa arbetare att omskola sig.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 april

OpenAI:s GPT-4 Turbo blir mer konversationsvänlig och mindre långdragen

OpenAI har meddelat en betydande uppdatering av sitt språkmodell, GPT-4, nu kallad GPT-4 Turbo, som är utformad för att vara mer konversationsvänlig och effektiv i sin språkanvändning. Den senaste versionen syftar till att minska ordrikedomen utan att offra interaktionskvaliteten, vilket gör den till ett potentiellt värdefullt verktyg för både utvecklare och användare. GPT-4 Turbo introducerar flera nyckelförbättringar, inklusive en större kontextfönster som kan bearbeta upp till 300 sidor text i en enda prompt. Dessutom har kunskapsavsnittet för modellen uppdaterats till april 2023, vilket gör att den kan ge mer aktuella och relevanta svar. OpenAI har också introducerat anpassningsbara versioner av ChatGPT, kända som ´GPTs´, som kan behålla användardefinierade instruktioner och tillämpa dem på framtida uppgifter.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 12 april

Elon Musk och OpenAI konkurrerar om AI-marknaden

Elon Musk har nyligen avslöjat en plan att samla in upp till 4 miljarder dollar för sin AI-startup xAI, uppfinnaren av AI-chatten Grok, för att öka företagets värde till 18 miljarder dollar under de kommande 2-3 veckorna efter finansieringsrundan. Samtidigt har Sam Altman, VD för OpenAI, värd för hundratals Fortune 500-företagsledare i San Francisco, New York och London för att marknadsföra AI-tjänster för företagsbruk. OpenAI, som är känt för att ha startat explosionen av generativ AI, söker nu nya inkomstkällor från företag över hela världen. OpenAI och Microsoft avböjde att kommentera.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 12 april

Microsoft föreslår användning av OpenAI:s teknik för militärt bruk

Microsoft föreslog användning av OpenAI:s bildgenereringsteknik DALL-E för militärt bruk till USA:s försvarsdepartement. OpenAI avstod från detta förslag, med hänvisning till att militär användning av dess verktyg strider mot dess kärnprinciper och användarpolicyer. En talesperson för Microsoft bekräftade att om försvarsdepartementet beslutar att integrera DALL-E eller ett OpenAI-verktyg i sina stridsverktyg, skulle det omfattas av Microsofts användarpolicyer, inte OpenAIs. En tekniketikspecialist indikerade att det är omöjligt att bygga ett stridshanteringssystem utan att skada civila.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 12 april

OpenAI konkurrerar med Microsoft för att erbjuda AI-tjänster till företag

OpenAIs VD Sam Altman har presenterat AI-tjänster för företagsanvändning för hundratals Fortune 500-företagsledare, vilket i vissa fall ställer det i direkt konkurrens med Microsoft. OpenAI har anordnat roadshow-liknande evenemang i San Francisco, New York och London denna månad. Företaget introducerade en version av ChatGPT riktad mot stora företag förra året. OpenAIs COO Brad Lightcap sa att ChatGPT Enterprise hade över 600 000 användare, upp från cirka 150 000 i januari. Microsoft erbjuder företag tillgång till ChatGPT via Azure OpenAI och Microsoft 365 Copilot. OpenAI har lovat att det inte kommer att använda ChatGPT Enterprise-kunders data för att träna sina modeller.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 12 april

Två forskare sparkade från OpenAI för påstådd informationsläcka

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har rapporterat att de har sparkat två forskare, Leopold Aschenbrenner och Pavel Izmailov, för påstådda informationsläckor. Det är oklart vilken information de två sparkade personalen läckte. Aschenbrenner var en del av ett team dedikerat till att hålla AI säkert för samhället och var en allierad till OpenAI:s chefsforskare Ilya Sutskever. Izmailov arbetade med resonemang och hade också tillbringat tid i säkerhetsteamet. Dessa avsked är bland de första personaländringarna som har blivit offentliga sedan OpenAI:s VD Sam Altman återupptog sin styrelseplats i mars.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 12 april

OpenAI gör sin AI-chatbot mer direkt och mindre ordrik

OpenAI, som leds av Sam Altman, har meddelat att de har gjort sin AI-chatbot, ChatGPT, mer direkt och mindre ordrik. Företaget meddelade att deras nya GPT-4 Turbo-modell nu är tillgänglig för betalande ChatGPT-användare. ´Vi har förbättrat förmågorna inom skrivning, matematik, logiskt tänkande och kodning´, sade företaget. Den nya AI-modellen har tränats på offentligt tillgängliga data fram till december förra året. OpenAI påstår att de har transkriberat mer än en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4, trots att The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt men ´ansåg det vara rättvist bruk´.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 12 april

OpenAI uppgraderar sin AI-drivna chatbot ChatGPT med en förbättrad version av GPT-4 Turbo

ChatGPT, den AI-drivna chatboten från OpenAI, har fått en betydande uppgradering. OpenAI meddelade idag att premiumanvändare av ChatGPT nu kan dra nytta av en uppdaterad och förbättrad version av GPT-4 Turbo, en av modellerna som driver den konversationella ChatGPT-upplevelsen. Denna nya modell medför förbättringar inom skrivning, matematik, logiskt resonemang och programmering, hävdar OpenAI, samt en mer modern kunskapsbas. Den tränades på offentligt tillgängliga data fram till december 2023, till skillnad från den tidigare versionen av GPT-4 Turbo tillgänglig på ChatGPT, som hade en deadline i april 2023.

Direktlänk Dela Dev Hardware fördjupade 12 april

OpenAI gör sin AI-chatbot mer direkt och mindre långdragen

OpenAI, ledd av Sam Altman, meddelade på fredagen att de har gjort sin AI-chatbot, ChatGPT, mer direkt och mindre långdragen. Företaget sa att dess nya GPT-4 Turbo-modell nu är tillgänglig för betalande ChatGPT-användare. ´Vi har förbättrat förmågorna inom skrivande, matematik, logiskt resonemang och kodning´, sa företaget. Den nya AI-modellen har tränats på offentligt tillgänglig data fram till december förra året. OpenAI uppgav att de fortsätter att investera i att göra sina AI-modeller bättre och ser fram emot att se vad användarna gör med dem.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 12 april

Två forskare sparkade från OpenAI efter intern utredning

AI-forskningsföretaget OpenAI har rapporterats ha sparkat två forskare, Leopold Aschenbrenner och Pavel Izmailov, efter en intern utredning. Aschenbrenner ansågs vara en stigande stjärna inom OpenAIs säkerhetsteam och en nära allierad till OpenAIs chefsforskare Ilya Sutskever. Izmailov arbetade också i säkerhetsteamet innan han flyttade till resonemangsforskningsteamet. Anledningen till uppsägningarna har inte avslöjats. Dessa är de första större personaländringarna sedan Sam Altman anslöt sig till OpenAIs styrelse i mars 2024.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 12 april

OpenAI gör sin AI-chatbot mer direkt och mindre långdragen

OpenAI, som leds av Sam Altman, meddelade på fredagen att de har gjort sin AI-chatbot, ChatGPT, mer direkt och mindre långdragen. Företaget sa att deras nya GPT-4 Turbo-modell nu är tillgänglig för betalande ChatGPT-användare. De har förbättrat kapabiliteter inom skrivande, matematik, logiskt resonerande och kodning. Den nya AI-modellen har tränats på offentligt tillgängliga data fram till december förra året. Företaget fortsätter att investera i att förbättra sina AI-modeller och ser fram emot att se vad användarna gör med dem.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 12 april

Framtiden för bärbar AI-hårdvara enligt en långvarig iPhone-användare

En långvarig iPhone-användare förutspår att iOS 18 kommer att medföra många generativa AI-funktioner till smarttelefonen, vilket gör den till en tidig version av en AI-apparat. Han förväntar sig att Apple kommer att vara bland de företag som erbjuder personliga AI-upplevelser som går utöver dagens tillgängliga. Men han har också insett att han behöver bärbar AI-hårdvara, som liknar Humane Ai Pin som snart kommer att lanseras på marknaden. Han skulle använda sådana enheter i specifika fall där iPhone inte skulle räcka till, oavsett hur bra AI i iOS blir. Han tror också att sådana enheter behöver ha några toppkomponenter, som en snabb processor som kan bearbeta AI-prompter snabbt och säkert, en inbyggd bildprocessor och högkvalitativ kamerautrustning.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 12 april

Bill Gates överraskad över AI:s framsteg, diskuterar med OpenAI:s VD

Microsofts medgrundare Bill Gates har uttryckt sin förvåning över den anmärkningsvärda sofistikationen hos AI-modeller som ChatGPT. Trots att han inte helt förstår hur dessa modeller bearbetar komplex information, erkände Gates det betydande framsteget inom AI-teknik. I en nyligen avsnitt av hans podcast ´Unconfuse Me with Bill Gates´ diskuterade Gates med OpenAI:s VD Sam Altman om AI:s nuvarande status och framtida utsikter. Altman framhöll betoningen på tolkningsforskning, vilket syftar till att avkoda komplexiteten i AI-kodning och operationer. Gates framhöll AI:s potential att ta itu med globala utmaningar men uttryckte också farhågor för konsekvenserna av avancerad AI, särskilt gällande jobbförskjutning.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 12 april

OpenAI:s VD föreslår global konsortium för att finansiera AI-industrin

OpenAI:s VD Sam Altman har föreslagit en global konsortium av regeringar och privata intressen för att finansiera och driva AI-industrin. Han träffade flera emiratiska tjänstemän och investerare för att diskutera hur de kan samarbeta för att täcka de höga kostnaderna för AI-infrastruktur. Altman har även träffat Martina Strong, USA:s ambassadör till Förenade Arabemiraten (UAE). Altman har sökt miljarder dollar från branschjättar, inklusive Abu Dhabi-baserade G42, Japans Softbank, Microsoft och andra, för att bygga ett nätverk av chipfabriker dedikerade till att tillverka kisel för maskininlärning. Han diskuterade också att öka tillväxten av datacenterkapacitet och alternativa energikällor, inklusive kärnkraft. UAE har varit särskilt angelägen om att göra AI-investeringar och landets investeringsgrupp G42 investerar hundratals miljoner dollar i AI-infrastrukturköp. G42 har dock granskats nyligen på grund av anklagelser om att de levererar avancerade AI-teknologier och genetiska data till Kina. Altman har förnekat att han försöker samla in biljoner dollar, men han argumenterade för att utvecklingen av AI troligen kommer att kosta mer än människor tror och kommer att kräva investeringar i global skala.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 12 april

OpenAI-chefen diskuterar AI-politik i Washington

OpenAI:s VD Sam Altman besökte Washington för att diskutera artificiell intelligens (AI) policy på Capitol Hill, där arbetet med att skapa nya lagar för att reglera AI har gått långsamt. Altman, som nyligen besökte Mellanöstern, sågs av reportrar när han lämnade senator Todd Youngs kontor. Young, en Indiana-republikan, är medlem i Senate Artificial Intelligence Caucus och har arbetat nära med demokratiskt ledarskap för att eftersträva större AI-lagstiftning. Altman uttryckte sin önskan om att USA skulle skriva AI-lagstiftning men fick ingen klar bild av när ett lagförslag kunde gå framåt i kongressen.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 11 april

OpenAI och Meta planerar att lansera AI-modeller med förmåga att resonera och planera

OpenAI och Meta är på väg att lansera nästa versioner av sina AI-modeller som förmodligen kommer att kunna resonera och planera, enligt Financial Times. OpenAI har indikerat att dess nästa AI-modell, troligen kallad GPT-5, kommer ´snart´. Meta förväntar sig att släppa sin Llama 3-modell inom några veckor. Om påståendena från båda parterna är sanna, kan båda modellerna vara ett stort steg mot att uppnå artificiell allmän intelligens (AGI), en efterlängtad genombrott som kan se AI-modeller med mänsklig eller övermänsklig kognition.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 11 april

Oppo och OnePlus samarbetar med Google för att ta AI till smartphones

Oppo och OnePlus har i samarbete med Google avslöjat sina planer på att införa Gemini Ultra-plattformen i smartphones för att förbättra AI-integrationen. Adobe utvecklar för närvarande sin AI-text-till-video-generator och köper videor för att träna modellen. USA har svartlistat flera kinesiska företag för exportpraxis, då dessa företag levererar AI-chips till militären. Amazon Vice President för Artificial General Intelligence, Vishal Sharma, delade sina tankar om AI: s framtid. OpenAI: s grundare Sam Altman besökte nyligen Förenade Arabemiraten för att diskutera hur privat sektor kan arbeta med länder för att förbättra infrastrukturen för AI.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 11 april

OpenAI introducerar förbättrad version av GPT-4 Turbo

OpenAI introducerade en förbättrad version av GPT-4 Turbo på onsdagen, vilket gör den tillgänglig via ett API och för prenumeranter av ChatGPT Plus. GPT-4 Turbo representerar företagets senaste generativa AI-modell, nu tränad med data upp till december 2023. Den uppdaterade modellen har nya datahanteringsfunktioner, vilket möjliggör analys av text i JSON-format och utförande av funktionsanrop för att generera JSON-kodsnuttar. Dessa kodsnuttar ger utvecklare möjlighet att automatisera uppgifter inom sina anslutna applikationer. Uppgraderad GPT-4 Turbo kan nu generera fullt fungerande webbplatser genom att producera äkta kod och tolka bildinnehåll och kontext för att generera meningsfull utdata. Denna version är nu tillgänglig för ChatGPT Plus-prenumeranter till en kostnad av 20 dollar per månad.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 11 april

OpenAI uppgraderar GPT-4 med bildigenkänning

OpenAI introducerade förra året sin mest kraftfulla storspråksmodell (LLM), GPT-4. Den nya modellen var ett betydande framsteg jämfört med dess föregångare, GPT-3.5, och visade imponerande prestanda i olika prov. Nyligen rapporterades att OpenAI tränade LLM med omfattande data från miljontals timmar av YouTube-videor. Nu har företaget, lett av Sam Altman, meddelat en annan uppgradering för GPT-4. I den nya uppdateringen kan GPT-4 ta emot bildinmatningar och lösa problem på ett bättre sätt. Denna senaste iteration, känd som GPT-4 Turbo med Vision, har gjorts allmänt tillgänglig som API för utvecklare.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 11 april

OpenAI:s VD Sam Altman på global turné för att främja AI-utveckling

OpenAI:s VD, Sam Altman, genomför en global turné för att möta regerings- och industritjänstemän i olika länder, med syfte att främja tillväxten av infrastruktur för artificiell intelligens (AI). Diskussionerna kommer att fokusera på krav för chips, energi och datacenter. OpenAI är fast beslutna att ta itu med utmaningen med energiförbrukning inom AI-system. Altman har redan haft diskussioner med tjänstemän från flera västerländska länder och engagerat sig med tjänstemän och investerare i Förenade Arabemiraten (Förenade Arabemiraten). I de kommande dagarna ska Altman träffa lagstiftare, nationella säkerhetsexperter och underrättelsepersonal i Washington för att utforska potentiella samarbeten och partnerskap inom AI-infrastruktur.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 11 april

OpenAIs VD försöker bygga global koalition för att öka AI-infrastruktur

OpenAIs VD, Sam Altman, arbetar för att bygga en global koalition bland regerings- och industriledare för att stödja ökad produktion av chipp, energi och datacenterkapacitet som behövs för att utveckla artificiell intelligens (AI). Altman har träffat investerare och tjänstemän i Förenade Arabemiraten (UAE) för att diskutera hur privat sektor kan samarbeta med länder för att stödja kostsam, storskalig infrastruktur för AI. Altman har även talat med tjänstemän i flera västerländska länder och kommer att hålla möten i Washington senare denna vecka.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 10 april

Konkurrensen i AI-ekosystemet intensifieras med nya applikationsmodeller

Konkurrensen inom AI-ekosystemet har blivit mer intensiv med OpenAI, Mistral och Google som utvecklar nya applikationsmodeller. OpenAI, Google och det franska AI-startupföretaget Mistral avslöjade uppdaterade versioner av sina AI-modeller inom loppet av tolv timmar. Detta sker när industrin förbereder sig för lanseringen av nästa stora version av OpenAIs GPT-motor. Google släppte Gemini Pro 1.5, en modell som har varit under utveckling de senaste månaderna. OpenAI avtäckte sin gränsmodell, den slutliga versionen av GPT-4 Turbo. Mistral släppte sin gränsmodell, Mixtral 8x22B, via en enkel nedladdningslänk till en 281GB fil, ett tillvägagångssätt som har kritiserats av många.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 10 april

OpenAI, Google och Mistral avtäcker nya AI-modeller, intensifierar konkurrensen inom teknikindustrin

OpenAI, Google och Mistral har var och en lanserat banbrytande nya AI-modeller, vilket eskalerar konkurrensen inom teknikindustrin. Detta understryker den snabba innovationstakten och de ökande insatserna i kapplöpningen om att utnyttja AI:s omvandlande kraft. OpenAI har nyligen gjort rubriker med sin senaste generativa videomodell, Sora, som kan omvandla korta textbeskrivningar till detaljerade, högupplösta filmklipp. Trots dess imponerande förmågor har OpenAI uttryckt försiktighet och betonat behovet av noggranna säkerhetstester innan offentliggörandet. Dessutom är OpenAI redo att avtäcka GPT-5, den senaste versionen av sin generativa AI-modell.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 10 april

Jony Ive och Sam Altman söker finansiering för AI-drivet personligt enhet

Jony Ive, tidigare designchef på Apple, och Sam Altman, chef för OpenAI, söker finansiering för att skapa en personlig enhet som drivs av artificiell intelligens. Form och funktion för enheten är ännu okänd, men den kommer inte att likna befintliga smartphones. Ive och Altman har länge ryktats arbeta på ett nytt projekt som skulle använda OpenAIs artificiella intelligens. De för samtal med investerare inklusive Thrive Capital och en annan investeringsfirma grundad av Laurene Powell Jobs, miljardär och grundare av Emerson Collective.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 10 april

Jony Ive och Sam Altman söker finansiering för att bygga AI-drivet personligt enhet

Jony Ive, tidigare designledare på Apple, och Sam Altman, chef för OpenAI, söker finansiering för att skapa ett personligt enhet som drivs av artificiell intelligens. Form och funktion av enheten är ännu okända, men den kommer inte att likna befintliga smartphones. Ive och Altman har ryktats arbeta på ett sådant projekt, troligen med användning av OpenAI:s artificiella intelligens. De för diskussioner med investerare, inklusive Thrive Capital och ett annat investeringsföretag grundat av Laurene Powell Jobs, Steve Jobs änka.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 10 april

Jämför ChatGPT mot Bing Chat: Två helt olika chatbotar

Microsofts Bing Chat och OpenAIs ChatGPT är två helt olika chatbotar. Bing Chat, även känd som Sydney, har mer personlighet, men har också visat sig vara kontroversiell. ChatGPT har anklagats för att vara överförsiktig och undviker frågor som nämner kontroversiella politiker. Bing Chat är mer avancerad än ChatGPT och har tränats på en modell som Microsoft beskriver som ´en ny, nästa generations OpenAI-stor språkmodell´. Det finns indikationer på att modellen kan vara GPT-4. Sydney låter mer naturlig och instinktiv i sina svar, men kan bli repetitiv. Trots deras partnerskap fungerar OpenAI och Microsoft fortfarande som två oberoende enheter.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 10 april

OpenAI är på väg att lansera ChatGPT 5, en betydande framsteg inom AI

OpenAI är på väg att lansera ChatGPT 5, en betydande framsteg inom AI som fokuserar på personalisering och noggrannhet i människa-datorinteraktion. OpenAIs arbete med ChatGPT 5 visar på engagemang för att uppnå AGI med förbättrad resonemang och tillförlitlighet. Förväntningarna på ChatGPT 5 är höga men den kommer troligen inte att släppas förrän i sommar. ChatGPT 5 syftar till att öka AI:s förmåga att förstå och producera text som speglar mänsklig konversation, vilket ger en smidigare, mer individualiserad och exakt upplevelse. OpenAI planerar att använda både offentligt tillgängliga datamängder och omfattande proprietär data från organisationer för att träna ChatGPT 5.

Direktlänk Dela The Dales Report fördjupade 10 april

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo med Vision allmänt tillgängligt

OpenAI har gjort GPT-4 Turbo med Vision allmänt tillgängligt i API:et och i ChatGPT. Företaget tillkännagav uppdateringen på ´X´ idag och sa att modellen har förbättrats avsevärt, utan att specificera vilka dessa förändringar var. Den nya versionen kommer också att ha kunskapsavsnitt fram till december 2023. Modellen kommer nu att ha datahanteringsförmåga att analysera text i JSON-format och utföra funktionsanrop som genererar en JSON-kodsnutt för utvecklare att automatisera åtgärder inom sina anslutna appar.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 10 april

Japanska företag varnar för AI hot, uppmanar till nya lagar

Två ledande japanska företag, telekommunikationsföretaget NTT och tidningen Yomiuri, har utfärdat en varning om att ´samhällsordningen kan kollapsa´ i AI-eran. De uppmanar till nya lagar för att begränsa generativ AI. OpenAI:s VD Sam Altman uttryckte liknande oro under en utfrågning 2023. Trots detta har USA:s kongress inte gått förbi debattstadiet, även om det verkar finnas en tvåpartiöverenskommelse om AI:s makt och behovet av att agera. Detta kontrasterar starkt mot EU, som har infört specifika regler och begränsningar för hur AI kan användas.

Direktlänk Dela 13 WHAM-TV fördjupade 9 april

OpenAI:s VD Sam Altman blir miljardär

OpenAI:s VD Sam Altman har blivit miljardär, enligt Forbes. Altman, som blev ansiktet utåt för den globala AI-hysterin när hans företag släppte ChatGPT 2022, hamnade på Forbes lista över miljardärer på plats 2 692. Hans förmögenhet kommer huvudsakligen från hans investeringar i startups som Reddit, som nyligen börsnoterades på New York-börsen, och betalningsföretaget Stripe, som för närvarande uppskattas vara värt 65 miljarder dollar. Altman har också investerat i nyare företag som kärnenergiföretaget Helion och långlivadsföretaget Retro Biosciences. Hans förmögenhet uppskattades med hjälp av offentliga handlingar och undersökande rapportering.

Direktlänk Dela Borneo Bulletin fördjupade 9 april

Japanska företag varnar för AI:s potentiella skada på demokratin, amerikanska och europeiska politiker uppmanar till reglering

Telekommunikationsföretaget NTT och tidningen Yomiuri i Japan har uttryckt oro över artificiell intelligens (AI) och dess potentiella skada på social ordning. OpenAI:s VD Sam Altman uttryckte liknande oro under en utfrågning 2023. Trots dessa farhågor har medlemmar av den amerikanska kongressen ännu inte gått vidare än att diskutera frågan. Senatorerna Josh Hawley och Chris Coons uttryckte båda behovet av att hitta en balans mellan teknologisk innovation och etiskt ansvar. I Europa har EU infört specifika regler och restriktioner för hur AI kan användas. Drago Tudorache, medlem av Europaparlamentet, och Rob Weissman, president för Public Citizen, uttryckte båda oro över AI:s potentiella risker.

Direktlänk Dela KRCR-TV fördjupade 9 april

Anpassade GPT-assistenter: Framtiden för juridisk teknik

Juridiska teknikleverantörer har kämpat för att hålla jämna steg med snabba framsteg inom generativ AI (GAI). Många jurister känner sig osäkra om hur man effektivt kan integrera dessa teknologier. UpLevel Ops har lett en serie föreläsningar för att belysa GAIs roll i den juridiska sektorn. De har upptäckt att juridiska team känner press från företagsledare att införa GAI i sina dagliga operationer. Framtiden för arbetslivet kommer att vara integrationen av anpassade GPT-assistenter på begäran. Dessa verktyg har visat sig vara ovärderliga, befriar oss från monotona, lågvärda uppgifter och breddar våra kapabiliteter. UpLevel har identifierat enkla användningsfall för dessa verktyg, inklusive chattaktiverade FAQ, policyer och procedurer, enkel kontraktssammanfattning och skrivassistenter som är anpassade till din unika röst. Användning av dessa verktyg kan rivalisera produktivitetsökningen från att anta en komplex, allomfattande juridisk tekniklösning. Mike Haven, chef för Legal Ops på Intel och tidigare president för CLOC, rådde juridiska ledare att inte skynda på att kvantifiera produktivitetsvinster eller andra mätvärden när de först antar, utan att fokusera på gradvis framsteg. Sam Altman, ledare för OpenAI, har meddelat att företaget kommer att släppa sin nästa mer avancerade GAI-modell senare i år.

Direktlänk Dela Above the Law fördjupade 9 april

OpenAIs VD Sam Altman blir miljardär

Sam Altman, VD för OpenAI som skapade ChatGPT, har blivit miljardär, enligt Forbes. Altman, som blev ansiktet utåt för den globala konstgjorda intelligens (AI) febern när hans företag släppte ChatGPT 2022, hamnade på Forbes lista över miljardärer på den 2 692: a platsen.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 9 april

OpenAI står inför en våg av stämningar och statliga undersökningar

OpenAI, företaget bakom AI-produkten ChatGPT, är under juridisk belägring med över ett dussin stämningar och statliga undersökningar. Sarah Silverman stämde företaget för att ha använt hennes memoarer för att träna sina AI-produkter. Författare som Jodi Picoult och medieföretag som New York Times anklagar också OpenAI för att bryta mot upphovsrätten. Elon Musk stämde företaget för att ha avvikit från sin ursprungliga ideella mission. OpenAI har anställt över två dussin interna advokater sedan mars 2023 och är i avancerade samtal för att anställa Chris Lehane, tidigare presssekreterare för Al Gores presidentkampanj.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 april

F.d. Apple-designchef och Open AI-VD söker finansiering för AI-drivet personligt verktyg

F.d. designledare för Apple, Jony Ive, och nuvarande VD för Open AI, Sam Altman, söker finansiering för en ny ´artificiell intelligens-drivet personligt verktyg´. De två samarbetar om den nya enheten, vars exakta detaljer ännu inte är kända men som rapporteras inte kommer att likna en smartphone. Planer för detta nya företag har pågått sedan hösten 2023 men nu söks finansiering för att förverkliga det. Ive och Altman siktar på att samla in minst 1 miljard dollar för det nya företaget, som ännu inte har något namn. Några av investerarna som för närvarande är i samtal inkluderar tidigare OpenAI-investeraren Thrive Capital, SoftBank-VD och superinvesterare Masayoshi Son, och riskkapitalbolaget Emerson Collective.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 9 april

Förväntningar kring OpenAI:s kommande GPT-5

Sedan OpenAI avtäckte GPT-4, den senaste stora språkmodellen som driver ChatGPT Plus och Microsoft Copilot, har rykten kring potentialen hos GPT-5 cirkulerat. AI-gemenskapen ser fram emot lanseringen av GPT-5, som ses som OpenAI:s mest avancerade AI-modell. OpenAI och dess VD Sam Altman har hintat om modellen, men mycket lite är känt om företagets kommande stora språkmodell. Enligt en rapport kan OpenAI tillkännage GPT-5 redan denna sommar. GPT-5 kommer att vara en stor förbättring jämfört med den nuvarande versionen.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 9 april

Elon Musk förutser AI-modeller som överglänser människans intelligens

Tesla-chefen Elon Musk tror att AI-modeller som kan överglänsa även de smartaste människorna kommer att utformas inom det kommande året eller 2026. Under en intervju med Nicolai Tangen, VD för Norges Bank Investment Management, uttryckte Musk sin entusiasm för utvecklingen av innovativa AI-verktyg som kan revolutionera människans existens. Han nämnde också de utmaningar som AI-industrin står inför, särskilt tillgången på elektricitet och bristen på avancerade chips. Musk gav också antydningar om nästa version av Grok, AI-chatten från hans xAI-start-up.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 9 april

AI-kamp mellan Google och OpenAI: Vem leder?

OpenAI lanserade ChatGPT, en AI-baserad på stora språkmodeller, i november 2022, och blev snabbt världens snabbast växande mjukvaruapplikation med över 100 miljoner användare. Googles svar var Bard, en AI-modell lanserad i mars 2023 för att konkurrera med ChatGPT. Trots miljontals användare, ligger Google fortfarande efter OpenAI. Google omvärderade sin strategi och introducerade Gemini i december 2023. OpenAI stod inför en ledarskapskris i november 2023, vilket påverkade dem betydligt. Google utnyttjade denna möjlighet men stötte på problem med kvaliteten på Gemini. Båda företagen fortsätter att utveckla sina AI-modeller, med OpenAI som arbetar på GPT-5 och Google som lanserar nya versioner av Gemini.

Direktlänk Dela Little Black Book Online fördjupade 8 april

Teknikjättar bildar konsortium för att hantera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, ledda av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har gått samman för att bilda ett konsortium som ska utvärdera hur AI förändrar jobb och vilka färdigheter som krävs för att vara framgångsrik i arbetslivet. Konsortiet ska producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare efter att ha identifierat och utvärderat hur AI påverkar 56 ICT-jobbroller. Dessa jobbroller inkluderar 80% av de 45 bästa ICT-jobbtitlarna med högst antal jobbannonser mellan februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna enligt Indeed Hiring Lab.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 8 april

Storföretag skapar konsortium för att utvärdera AI:s påverkan på arbetsmarknaden

Nio företag, lett av Cisco och inkluderande Google, IBM, Intel och Microsoft, har den 4 april bildat en arbetsgrupp vars mål är att utvärdera hur AI förändrar jobb och de färdigheter som arbetstagare behöver för att lyckas. Arbetsgruppens första uppgift kommer att vara att producera en rapport om hur man kan utbilda arbetstagare, efter att den har identifierat och utvärderat ´AI:s inverkan på 56 ICT-jobbroller´. Dessa jobbroller utgör 80% av de 45 mest efterfrågade ICT-jobbtitlarna under perioden februari 2023-2024 i USA och fem av de största europeiska länderna efter antalet ICT-arbetstagare (Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Nederländerna).

Direktlänk Dela Jornal Txopela fördjupade 8 april

OpenAI använder YouTube-videor för att träna GPT-4 språkmodell

OpenAI har avslöjat GPT-4, dess mest robusta stora språkmodell hittills, vilket markerar ett betydande steg i AI-kapabiliteter. Modellens skicklighet visades genom imponerande poäng på olika prov, vilket indikerar dess avancerade språkförståelse. En rapport från New York Times avslöjade att OpenAI stötte på data brist vid utvecklingen av sin Whisper ljudtranskriptionsmodell. För att lösa detta problem transkriberade företaget över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna GPT-4 språkmodell, ett drag med rättsliga oklarheter.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 8 april

Indisk ursprunglig man lämnar Google för att ansluta sig till OpenAI

En man med indiskt ursprung, som anställdes av Google direkt från IIT-Madras, har bytt från teknikjätten efter över ett decennium för att ansluta sig till ChatGPT:s moderbolag OpenAI. Kavin Karthik, som arbetade på Google och nyligen anslöt sig till OpenAI, studerade på IIT-Madras. Han kommer att ansluta sig till OpenAI som medlem av det tekniska teamet. Karthik meddelade den nya rollen på LinkedIn och X (tidigare Twitter). Han skrev att ´Google var mer än en arbetsplats; det var en smältdegel för tillväxt och innovation som definierade mina 20-tal´.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 8 april

OpenAI tränade sin språkmodell GPT-4 med miljontals timmar YouTube-videor

Förra året avtäckte OpenAI sin mest kraftfulla stora språkmodell (LLM), GPT-4. Modellen tränades med hjälp av miljontals timmar av YouTube-videor, trots legal osäkerhet kring denna metod. OpenAI:s president, Greg Brockman, spelade en direkt roll i att hitta dessa videor. Företaget hade uttömt sina konventionella datakällor 2021, vilket ledde till diskussioner om transkribering av YouTube-videor, podcasts och ljudböcker. OpenAI:s talesperson, Lindsay Held, talade om företagets ansträngningar att skapa distinkta dataset för varje modell för att förbättra deras förståelse och bibehålla konkurrenskraft i global forskning.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 8 april

Jony Ive och Sam Altman arbetar på AI-projekt

Nästan fem år sedan, i juni 2019, meddelade Jonathan ´Jony´ Ive sin avgång från Apple. Ive, som var en nyckelperson i Apples historia och Steve Jobs högra hand, hade varit företagets chefsdesigner i över tjugo år. Nu har Ive andra planer som involverar artificiell intelligens (AI) och han arbetar med Sam Altman, VD för OpenAI. Ive och Altman arbetar tillsammans på en startup vars namn ännu inte har avslöjats. De försöker skapa en revolutionerande AI-fokuserad personlig enhet och söker för närvarande investeringar på över 1 miljard dollar för projektet. Vissa potentiella investerare inkluderar VD:n för SoftBank och Thrive Capital.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 8 april

Ett år med Open AI:s Chat GPT: Från Elon Musk till Sam Altman

För ett år sedan var Open AI mest förknippat med Elon Musk, som tidigare var del av bolaget. Forskare och utvecklare hade imponerats av språkmodellernas förmågor långt tidigare, men det hade inte uppmärksammats av allmänheten. Få utanför Silicon Valley hade hört talas om Sam Altman. För att uppmärksamma att det nu passerat ett år sedan Chat GPT lanserades har ett nytt avsnitt av en teknikpodcast spelats in, som går igenom allt som hänt sedan 30 november 2022.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 8 april

OpenAI och Jony Ive samarbetar för att skapa en dedikerad enhet för ChatGPT

OpenAI:s VD Sam Altman samarbetar med före detta Apple designchef Jony Ive för att skapa en dedikerad enhet för OpenAI:s ChatGPT. Enheten kommer inte vara en smartphone. Projektet söker för närvarande finansiering på upp till 1 miljard dollar. Det är inte mycket känt om den tänkta enheten för ChatGPT, förutom att den inte kommer vara en telefon. Altman är en stor investerare i Humane Ai-pin, vilket kan vara en ledtråd till vad den kommande OpenAI-hårdvaran kan bli. Alternativt kan den göra sig av med den projicerade skärmen och vara som Rabbit R1.

Direktlänk Dela Lowyat MSC fördjupade 8 april

OpenAI använde olagligt över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell

OpenAI, ledd av Sam Altman, har transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell kallad GPT-4, enligt en rapport. The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt, men ansåg det vara ´fair use´. OpenAIs ordförande Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor som användes. En talesperson för OpenAI berättade för The Verge att företaget använder ´flera källor inklusive offentligt tillgängliga data och partnerskap för icke-offentliga data´ för att behålla sin globala forskningskonkurrenskraft. Google, som äger YouTube, sa att de har ´sett obekräftade rapporter´ om OpenAIs aktivitet.

Direktlänk Dela Zee News fördjupade 7 april

OpenAI använder YouTube-videor för att träna sin AI-modell trots potentiella rättsliga problem

OpenAI, företaget grundat av Sam Altman och känt för sin chatbot-service ChatGPT, har rapporterats ha använt över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell, GPT-4. Trots potentiella rättsliga problem anser företaget att det är rättvist användande. OpenAI:s president, Greg Brockman, var direkt involverad i urvalet av videor för träningen. Google, som äger YouTube, har uttryckt medvetenhet om orapporterade rapporter om AI-företagets handlingar. Det påminner om att både dess robots.txt-filer och användarvillkor förbjuder obehörig skrapning eller nedladdning av YouTube-innehåll.

Direktlänk Dela Gulistan News fördjupade 7 april

Jony Ive och Sam Altman samarbetar för att revolutionera AI-drivna smarta hemenheter

Tidigare designchefen för Apple, Jony Ive, och OpenAI:s VD Sam Altman samarbetar för att revolutionera världen av smarta hemenheter. Duon har nyligen inlett ett banbrytande samarbete för att skapa en AI-driven personlig enhet som lovar att omforma hur vi interagerar med teknik. För att förverkliga sin ambitiösa vision söker de att säkra upp till en miljard dollar i finansiering från riskkapitalister, inklusive potentiella investerare som Thrive Capital och Emerson Collective. De har även diskuterat med SoftBanks VD Masayoshi Son om att etablera ett nytt företag. Dessutom kommer Tang Tan, avgående designchef för iPhone och Watch på Apple, att gå med i projektet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 7 april

OpenAI använde över en miljon timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell GPT-4

OpenAI, som leds av Sam Altman, transkriberade mer än en miljon timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell kallad GPT-4, enligt en rapport. The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt men ansåg det vara ´rättvist bruk´. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor som användes. En talesperson för OpenAI berättade för Verge att företaget använder ´flera källor inklusive offentligt tillgängliga data och partnerskap för icke-offentliga data´ för att bibehålla sin globala forskningskonkurrenskraft.

Direktlänk Dela National Herald India fördjupade 7 april

Före detta Apple-chef och OpenAI-VD samarbetar på AI-drivna personliga enheter

Före detta Apple-designchef Jony Ive och OpenAI:s VD Sam Altman samarbetar för att utveckla AI-drivna personliga enheter och försöker för närvarande att samla in 1 miljard dollar i finansiering. Startup-företaget har fått finansiering från stora riskkapitalister, inklusive potentiella investerare som OpenAI-investeraren Thrive Capital och Emerson Collective, riskkapitalföretaget grundat av Laurene Powell Jobs. Altman, en viktig investerare i det skärmfria artificiella intelligensprojektet Humane, kan arbeta på en liknande produkt till Ive. SoftBank VD Masayoshi Son har rådfrågat med Io och Altman och föreslagit ett partnerskap med Arm, ett chipdesignföretag som SoftBank äger 90 procent av.

Direktlänk Dela Udaipur Kiran fördjupade 7 april

OpenAI transkriberade miljoner timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell GPT-4

OpenAI, ledd av Sam Altman, har transkriberat över en miljon timmar YouTube-videor för att träna sin AI-modell GPT-4, enligt en rapport. The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt men ansåg det vara ´rättvist användande´. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen involverad i insamlingen av videor som användes. En talesperson för OpenAI berättade för The Verge att företaget använder ´flera källor inklusive offentligt tillgängliga data och partnerskap för icke-offentliga data´ för att behålla sin globala forskningskonkurrenskraft. Google, som äger YouTube, sade att det har ´sett obekräftade rapporter´ om OpenAIs aktivitet.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 7 april

Sam Altman och Jony Ive samarbetar för att utveckla AI-baserad personlig enhet

OpenAI:s VD Sam Altman och tidigare Apple-chefdesigner Jony Ive har officiellt gått samman för att utveckla en personlig enhet baserad på artificiell intelligens och söker nu finansiering. Det är för närvarande inte mycket känt om AI-enheten, men den kommer inte att likna en smartphone. Altman är en stor investerare i Humane AI-pin, en bärbar skärmfri artificiell intelligensenhet, så det är möjligt att han kommer att skapa en liknande produkt med Ive. Ive och Altmans obetitlade uppstart försöker för närvarande att få finansiering från stora riskkapitalister, med Ive som siktar på att samla in upp till 1 miljard dollar i finansiering.

Direktlänk Dela The Times Hub fördjupade 7 april

Tidigare Apple-designchef och OpenAI-VD samarbetar för att utveckla AI-personliga enheter

Jony Ive, tidigare designchef för Apple, och Sam Altman, VD för OpenAI, samarbetar för att utveckla en ny generation av personliga enheter drivna av artificiell intelligens. Samarbetet kommer att se Ive och Altman arbeta på en enhet som inte är en smartphone, utan snarare en skärmfri bärbar enhet liknande Humane´s Ai Pin. Ive och Altman siktar på att samla in upp till $1 miljard för sina nya AI-inriktade projekt och har rapporterat varit i samtal med potentiella investerare inklusive Softbank´s Masayoshi Son, Thrive Capital och Emerson Collective, lett av Laurene Powell Jobs.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 7 april

OpenAI använde YouTube-data för att träna sin AI-modell GPT-4

OpenAI, ledd av Sam Altman, har transkriberat över en miljon timmar av YouTube-videor för att träna sin AI-modell kallad GPT-4, enligt en rapport. The New York Times rapporterade att OpenAI visste att detta inte var lagligt men ansåg det vara ´rättvist bruk´. OpenAI:s president Greg Brockman var personligen inblandad i insamlingen av videor som användes. En talesperson för OpenAI berättade för The Verge att företaget använder ´flera källor inklusive offentligt tillgängliga data och partnerskap för icke-offentliga data´ för att bibehålla sin globala forskningskonkurrenskraft. Google, som äger YouTube, sa att man ´sett obekräftade rapporter´ om OpenAI:s aktivitet.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 7 april

Teknikjättar misstänkta för obehörig datainsamling

OpenAI har nyligen hamnat i rampljuset efter att företagets CTO inte kunde bekräfta om företaget hade tränat sin videogenerator Sora på YouTube-data. Det verkar dock som att de flesta teknikjättarna, inklusive OpenAI, Google och Meta, har ägnat sig åt eller åtminstone allvarligt övervägt obehörig datainsamling. OpenAI transkriberade över en miljon timmar av YouTube-videor med sin Whisper-teknik för att träna sin AI-modell GPT-4. Google, som äger YouTube, gjorde samma sak, vilket potentiellt överträdde skaparnas upphovsrätt, så de följde inte upp med OpenAI. Meta diskuterade att förvärva Simon & Schuster så att dess AI kunde ta in förlagets böcker.

Direktlänk Dela PC Magazine fördjupade 6 april

OpenAI och Jony Ive samarbetar om ny AI-enhet

OpenAI:s Sam Altman och Jony Ive, Apples tidigare designchef, rapporteras samarbeta om en ny AI-driven personlig enhet och söker nu investerare. De två söker nu finansiering för det nya projektet, som kan vara en ny enhet liknande Humane AI-pin eller något liknande. Altman är också en stor investerare i Humane, så det finns tydliga kopplingar där. Det antas att OpenAI skulle vara en investerare, men Softbank-VD:n Masayoshi Son har också kontaktats. Andra investerare inkluderar riskkapitalbolaget grundat av Laurene Powell Jobs.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 6 april

Sam Altman och Jony Ive söker finansiering för AI-enhet

Sam Altman, VD för OpenAI, och tidigare Apple-designern Jony Ive ryktas söka finansiering för en AI-driven personlig enhet, möjligtvis liknande Humane AI Pin. De har enligt uppgift startat ett ´mystiskt företag´ tillsammans för att göra enheten till verklighet. Enheten kommer inte att likna en smartphone och kan använda OpenAIs ChatGPT bot. Altman och Ive sägs söka omkring 1 miljard dollar i finansiering. Tidigare rykten har nämnt att de har fört samtal med japanska investeringsföretaget SoftBank om finansiering.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 6 april

Elon Musks AI-startup xAI siktar på att samla in 3 miljarder dollar

Investerare nära Elon Musk är i samtal för att hjälpa hans AI-startup xAI att samla in 3 miljarder dollar i en investeringsrunda som skulle värdera företaget till 18 miljarder dollar. Bland de övervägande investerarna finns riskkapitalbolaget Gigafund och Steve Jurvetson, en framstående Musk-supporter och medgrundare till ett annat riskkapitalbolag. Musk lanserade xAI offentligt i juli, vilket gjorde vissa investerare skeptiska till att det har tillräckligt med tid att konkurrera med andra ledande AI-företag. Företaget släppte sin chatbot, Grok, i november och gjorde den tillgänglig för prenumeranter på hans sociala medieplattform, X.

Direktlänk Dela MishTalk fördjupade 6 april

Sam Altman och Jony Ive försöker samla in upp till 1 miljard dollar för AI-enhet

Tidigare Apple-designchefen Jony Ive och OpenAI:s VD Sam Altman har tidigare rapporterats samarbeta för att utveckla en enhet som döptes till ´iPhone of AI´. Den senaste informationen säger att hårdvaran de arbetar med inte är en smartphone. För att Ive och Altman ska kunna uppnå sitt mål behöver de finansiering, vilket är deras syfte just nu. De försöker samla in upp till 1 miljard dollar för den mystiska AI-enheten. Enligt tidigare information var Ive öppen för tanken att denna enhet kunde interageras med som en dator, men den skulle vara mindre beroende av skärmar.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 6 april

Ny AI-drivet personligt enhet under utveckling av Jony Ive och Sam Altman

En ny startup som grundats av före detta Apple-designer Jony Ive och OpenAI:s VD Sam Altman förbereder sig för att introducera en AI-driven personlig enhet. Företaget har börjat diskussioner med stora riskkapitalföretag för finansiering och har varit i samtal med Emerson Collective och Thrive Capital, båda potentiella investerare. Dessa företag har en andel i OpenAI, vars konversations-AI-teknologi potentiellt kan användas för vissa funktioner i enheten. Jony Ive siktar på att samla in upp till 1 miljard dollar i finansiering för projektet.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 6 april

Tesla höjer löner för AI-ingenjörer för att motverka rekrytering från OpenAI

Elon Musk, VD för Tesla, har meddelat att företaget höjer lönerna för sina AI-ingenjörer efter försök av OpenAI att rekrytera hans personal. Musk avslöjade att OpenAI har varit aggressiva i sina rekryteringsförsök med stora kompensationserbjudanden. Detta beslut kommer efter en rapport som antydde att Musk tog Tesla-ingenjörer till sin AI-startup xAI, vilket orsakade oro bland investerarna i bilföretaget. Musk är för närvarande inblandad i en rättslig tvist med OpenAI och dess VD, Sam Altman, om ett påstått brott mot grundavtalet genom att samarbeta med Microsoft.

Direktlänk Dela Voz fördjupade 6 april

OpenAI och tidigare Apple-designchef samarbetar för att skapa AI-drivet personligt enhet

OpenAI:s VD Sam Altman och tidigare Apple-designchefen Jony Ive har officiellt gått samman för att designa en AI-driven personlig enhet och söker nu finansiering. Lite är känt om AI-enheten i dagsläget, men den kommer inte att se ut som en smartphone. Altman är en stor investerare i Humane AI-pin, en bärbar AI-enhet som inte har en skärm, så det är möjligt att han kommer att skapa en liknande produkt med Ive. Ives och Altmans namnlösa startup söker nu finansiering från stora riskkapitalister, med Ive som siktar på att höja upp till 1 miljard dollar i finansiering. Potentiella investerare inkluderar Thrive Capital, en OpenAI-investerare, och Emerson Collective, en riskkapitalfirma och filantropisk organisation grundad av Laurene Powell Jobs.

Direktlänk Dela MacRumors fördjupade 6 april

Sam Altman och Jony Ive samarbetar för att skapa AI-drivet personligt enhet

OpenAI:s VD, Sam Altman, och tidigare designchefen för Apple, Jony Ive, samarbetar på ett banbrytande projekt för att skapa en AI-driven personlig enhet. De söker finansiering för sitt uppstartsföretag och siktar på att samla in upp till $1 miljard från stora riskkapitalister. Även om detaljerna om AI-enheten är begränsade, är det säkert att den inte kommer att likna en smartphone. Altman, en betydande investerare i Humane AI-pin, är känd för sitt intresse för bärbara AI-enheter utan skärmar. Samarbetet mellan Ive och Altman blev officiellt och duon söker aktivt investeringar. Potentiella investerare inkluderar Thrive Capital och Emerson Collective.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 6 april

Elon Musk höjer löner för att motverka rekrytering från konkurrenter

Tesla-VD Elon Musk höjer lönerna för sina AI-ingenjörer eftersom han menar att han är i ett aggressivt rekryteringskrig med rivaliserande AI-företag, som OpenAI. Detta sker efter att Tesla-ingenjören Ethan Knight lämnade för Elon Musks nya uppstartsföretag. Elon Musk har en ansträngd relation till OpenAI:s VD Sam Altman och har stämt honom för påstådda kontraktsbrott. Musk svarade på nyheten genom att säga att OpenAI har rekryterat Tesla-ingenjörer med stora ersättningserbjudanden.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 5 april

YouTubes VD säger att användning av YouTube-videor för AI-träning bryter mot policy

Neal Mohan, VD för YouTube, ägt av Alphabet Inc., antydde att om OpenAI, som äger ChatGPT, använde YouTube-videor för att träna sin text-till-video AI-modell, Sora, skulle det vara ett ´tydligt brott´ mot plattformens policy. OpenAI:s tekniska chef Mira Murati uttryckte osäkerhet om YouTube-videor användes för att träna deras AI-modell. Mohan förklarade att YouTubes användarvillkor tillåter att viss information, som titeln på en video eller kanalens namn, kan skrapas, men de tillåter inte att videoöverskrifter eller bitar laddas ner. Mohan upprepade att ´det kommer att vara i linje med vad användarvillkoren eller kontraktet som skaparen har undertecknat innan de laddar upp sitt innehåll till YouTube.´

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 5 april

Tesla höjer lönerna för AI-ingenjörer för att motverka försök till rekrytering av OpenAI

Tesla ger sina artificiella intelligens (AI) ingenjörer en löneökning för att försöka motverka rekryteringsförsök från OpenAI, skaparen av ChatGPT, enligt företagets VD Elon Musk. Musk bekräftade att Tesla-maskininlärningsforskaren Ethan Knight har lämnat företaget för Musks AI-startup, xAI. OpenAI har varit aggressiva i sina rekryteringsförsök av Tesla-ingenjörer med stora ersättningspaket. Musk var en av medgrundarna till OpenAI 2015 men lämnade styrelsen 2018. Han stämmer nu företaget och dess VD Sam Altman.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 5 april

Kostnaderna för att träna AI-modeller ökar exponentiellt

Träning av AI-modeller som OpenAIs GPT-4 och Googles Gemini är en extremt dyr verksamhet, och kostnaderna ökar i takt med att modellerna blir större och mer kapabla. Lambda, en molnleverantör, föreslog att OpenAIs GPT-3, som släpptes 2020, kostade över $4,6 miljoner att träna. OpenAI har inte avslöjat storleken på GPT-4, men rapporter varierar från 1 biljon till 1,8 biljoner parametrar, och VD Sam Altman har vagt uppskattat träningskostnaden till ´mer än´ $100 miljoner. Forskare har påpekat att denna typ av exponentiell kostnadstillväxt är realistisk, men om det är hållbart är en annan fråga. Enligt Jaime Sevilla, direktör för Epoch AI, har kostnaden för träning ungefär fördubblats varje år sedan det djupa inlärningsfältet tog fart i början av 2010-talet.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 5 april

Alphabet, Googles moderbolag, får 77% av sina totala intäkter från digital annonsering, och 57% av totala intäkterna kommer direkt från annonser på Google Search. Men företagets vinstberoende av digitala annonser kan hotas av ChatGPT, en ny sökmotor utvecklad av Sam Altman, grundare av OpenAI. ChatGPT, som inte innehåller annonser, kan erbjuda en ny metod för att söka information, vilket kan utgöra ett hot mot Alphabets annonsbaserade affärsmodell. Alphabet varnar för långsammare tillväxt och lägre marginaler i sin 10K-rapport för 2023, och tror att efter-Covid-tillväxten är ohållbar. Dessutom kan företagets förlitande på skrivbordsökningar, som har mycket höga marginaler, bli problematiskt eftersom fler människor nu använder andra metoder för att söka, vilka har lägre marginaler.

Seeking Alpha fördjupade 5 april

Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland världens miljardärer för första gången

Mer än 260 nya namn har lagts till i listan över världens miljardärer, enligt Forbes, med Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland de nya namnen. Tesla-VD:n Elon Musk hamnar återigen efter lyxvarutitanen Bernard Arnault i kampen om att vara världens rikaste person. Arnault, som övervakar modeimperiet LVMH med en förmögenhet på 233 miljarder dollar, leder den rekordbrytande gruppen på 2 781 miljardärer. Rapporten fann också att 14 personer nu är centimiljardärer med 12-siffriga förmögenheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

OpenAI anklagas för att försöka stjäla personal från Tesla

Sam Altmans OpenAI, världsledande inom generativ AI, anklagas för att försöka locka över personal från Teslas Autopilot-team. Elon Musk hävdar att hans anställde, Ethan Knight, planerade att gå över till OpenAI. Musk, som var med och grundade OpenAI för åtta år sedan, har en pågående konflikt med Altman och stämmer sin tidigare partner för påstått kontraktsbrott. Knights avhopp väcker oro bland Teslas små aktieägare. Musk har tidigare hotat styrelsemedlemmar att han skulle utveckla AI-teknologi utanför Tesla om de inte godkände ett ersättningspaket som gav honom 25% kontroll över företaget.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

Tesla höjer lönerna för AI-ingenjörer för att motverka rekrytering från OpenAI

Elon Musk, VD för Tesla, meddelade att företaget ger sina AI-ingenjörer en löneökning i ett försök att motverka rekryteringsförsök från OpenAI, skaparen av ChatGPT. Musk bekräftade att Teslas maskininlärningsforskare Ethan Knight lämnade Tesla för Musks AI-startup, xAI. OpenAI har aktivt rekryterat Teslas ingenjörer med stora ersättningspaket och har lyckats i några fall. Musk tillade att ´talangkriget för AI är det galnaste talangkriget jag någonsin sett´ och att Tesla nu höjer ersättningen för sitt AI-ingenjörsteam. OpenAI betraktas som ledande inom generativ AI efter att dess ChatGPT chattbot blev den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter lanseringen i november 2022.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 4 april

OpenAI försöker rekrytera Teslas ingenjörer, Musk svarar med höjda löner

OpenAI, känt för sin AI-forskning, försöker rekrytera Teslas ingenjörer genom att erbjuda generösa ersättningspaket, vilket skapar stor konkurrens om talanger. Sam Altman´s OpenAI och Elon Musk, tidigare på samma lag, är nu i konflikt. Musk har nyligen stämt sin tidigare allierade, hävdande att OpenAI har avvikit från sitt ursprungliga ädla uppdrag genom att prioritera vinst. Som svar släppte OpenAI ett parti e-postmeddelanden från Musk som visar att han ursprungligen ville införliva OpenAI i Tesla för vinst. Musk höjer nu också ersättningen för sina AI-ingenjörer för att undvika att de blir lockade av OpenAI.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 4 april

OpenAI tillkännager nya funktioner för att redigera AI-genererade bilder

OpenAI har nyligen tillkännagivit sin helt nya AI-röstkloningsverktyg och gjort ChatGPT tillgänglig för alla utan att behöva logga in på ett konto. Denna vecka lade OpenAI till en ny uppgradering till ChatGPT, vilket ger användarna möjlighet att redigera Dall-E AI-genererade bilder med hjälp av enkla textprompter i ChatGPT. Företaget lade också till några andra verktyg för att hjälpa till med Dall-E-bildskapande och redigering. Det enda negativa är att du behöver betala för ChatGPT Plus om du vill redigera Dall-E-bilder med hjälp av prompter.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 4 april

Första musikvideon helt genererad av OpenAI:s Sora släppt

Den första musikvideon som helt och hållet genererats av OpenAI:s kommande videogenerator Sora har släppts. Videon är satt till en lugn elektronisk låt som heter Worldweight av August Kamp. Videon är publicerad i ett extremt 8:3 bildförhållande och har drömlika bilder av abstrakta miljöer. OpenAI avslöjade inte vilka prompts som användes för att göra videon men det är ännu en titt på den mycket hypade AI-videogeneratorn som förväntas släppas någon gång i år.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 4 april

OpenAI lanserar nytt AI-röstkloningsverktyg och uppgraderingar till ChatGPT

OpenAI, under ledning av VD Sam Altman, har nyligen lanserat ett nytt AI-röstkloningsverktyg som för närvarande testas. Företaget har också gjort ChatGPT tillgängligt för alla utan att behöva logga in på ett konto. OpenAI har lagt till en ny uppgradering till ChatGPT, vilket ger användarna möjlighet att redigera Dall-E AI-genererade bilder med hjälp av enkla textprompter i ChatGPT. Företaget har även lagt till några andra verktyg för att hjälpa till med Dall-E-bildskapande och redigering. Den enda nackdelen är att du måste betala för ChatGPT Plus om du vill redigera Dall-E-bilder med hjälp av prompter.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 4 april

OpenAI planerar att öppna kontor i Tokyo

OpenAI, det välkända amerikanska AI-teknikföretaget, planerar att öppna ett kontor i Tokyo, Japan senare denna månad, enligt en tillförlitlig källa. Detta strategiska drag är en del av OpenAIs övergripande strategi att bredda sin globala närvaro och stärka sin närvaro på viktiga internationella marknader. Etableringen av Tokyo-kontoret markerar en betydande milstolpe för OpenAI eftersom det innebär företagets första framsteg in i Asien och dess tredje kontor utanför USA, efter framgångsrika öppningar av kontor i London och Dubai. OpenAI har fått omfattande erkännande med introduktionen av sin banbrytande AI-konversationsplattform, GPT Chat, i november 2022. Dessutom höjdes företagets status ytterligare förra året när det ingick ett banbrytande avtal med den amerikanska teknikjätten Microsoft, som förvärvade en kontrollerande andel i OpenAI för svindlande 10 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 4 april

Tesla höjer lönerna för AI-ingenjörer i svar på OpenAIs aggressiva rekrytering

Tesla kommer att öka ersättningen till sitt AI-ingenjörsteam, meddelade företagets VD Elon Musk. Detta kommer efter att OpenAI, en konkurrent inom AI-området, har ´aggressivt rekryterat Tesla-ingenjörer med massiva ersättningserbjudanden´. Musk bekräftade att detta är en ersättningsfråga snarare än att personalen är missnöjd med företagets arbetsmiljö. Musk har varit i konflikt med OpenAI och dess VD Sam Altman tidigare, och tidigare i år meddelade Musk sin avsikt att stämma OpenAI och Altman för brott mot åtaganden de gjorde när de grundade företaget tillsammans.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 4 april

OpenAI rekryterar aggressivt från Tesla och XAi, tvingar Elon Musk att höja lönerna

OpenAI har aktivt rekryterat anställda från Tesla och XAi, vilket har tvingat Elon Musk att höja lönerna betydligt för att behålla dem. Sam Altman´s OpenAI och Elon Musk´s XAi och Tesla har varit inblandade i en intensiv krig om AI-talanger. Musk avslöjade nyligen att Tesla höjer ersättningen för sina AI-ingenjörer på grund av den ökande konkurrensen om talanger inom branschen. Musk citerade aggressiva rekryteringsinsatser från OpenAI, som framgångsrikt har lockat Tesla-ingenjörer med betydande ersättningserbjudanden. Musk uttryckte optimism om Teslas framsteg inom autonomi, och noterade en acceleration i takten.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 4 april

Generativ AI: Enorma sociala kostnader och begränsad social nytta

Generativ AI verkar alltmer som ett slöseri med vår gemensamma tid och pengar. Tekniker som ChatGPT har vissa lekfulla användningar, men de medför potentiellt enorma sociala kostnader och begränsad social nytta. AI kräver enorma mängder energi och kapitalinvesteringar i datorinfrastruktur. Dessutom suger AI upp innovationsfinansiering, särskilt riskkapital. Om AI-hypbubblan spricker, vilket verkar troligt, kommer all denna innovationsfinansiering att ha slösats bort. AI innebär också att vi överlämnar ansvaret för dess sociala effekter till resten av samhället, även när det inte ger någon social nytta.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 4 april

ChatGPT lanserar möjlighet att redigera DALL-E-genererade bilder direkt i chatt

AI-chattboten ChatGPT, som lanserades i november 2022, har nyligen uppdaterats med en funktion som gör det möjligt för användare att redigera DALL-E-genererade bilder direkt i chattfältet. Användarna kan nu välja en del av bilden de vill redigera och sedan mata in ändringarna som uppmaningar i chatten. Funktionen är tillgänglig på webben, iOS och Android. Trots konkurrens från Google Gemini, Grok och Microsoft Copilot, anses ChatGPT fortfarande vara pionjär inom AI-chattbotar.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 4 april

Yum Brands planerar att revolutionera sina operationer med AI

Yum Brands, moderbolaget till snabbmatskedjor som Taco Bell, Pizza Hut, KFC och Habit Burger Grill, planerar att revolutionera sina operationer genom att anta en ´AI-först mentalitet´. Företaget har ökat sina teknik- och automationsinvesteringar betydligt, med cirka 45% av försäljningen nu kommer från online- och appbaserade beställnings- och leveranstjänster. Yum Brands planerar att använda AI för att profilera kunder, presentera personliga erbjudanden, öka försäljningen och locka nya kunder. Trots rädsla för potentiell jobbförskjutning på grund av AI och automatisering, betonar Yum Brands den avgörande roll som dess anställda spelar i företagets verksamhet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 april

Artificiell intelligens kan hota objektiv sanning, varnar experter på South by Southwest

Vid en panel på South by Southwest diskuterade talarna Steven Rosenbaum och Gary Marcus artificiell intelligens (AI) och dess påverkan på sanningen. Rosenbaum definierade sanningen som objektiv snarare än subjektiv, medan Marcus varnade för att AI hotar denna grundläggande antagande. Marcus hävdade att AI redan har orsakat stor skada genom att driva sociala medier-flöden och tillverka desinformation. Han uttryckte dock hopp om att AI i framtiden kan lösa problem som klimatförändringar. Båda talarna jämförde AI med sociala medier och uttryckte oro över att AI kan följa en liknande väg som Facebook och Twitter.

Direktlänk Dela The Austin Chronicle fördjupade 4 april

Tidigare OpenAI-chef går med i Google för att leda AI Studio

Logan Kilpatrick, tidigare chef för utvecklarrelationer på OpenAI, har gått med i Google. Kilpatrick kommer att leda Googles AI Studio och hjälpa till med Gemini, Googles chatbot. Under sin tid på OpenAI hjälpte Kilpatrick AI-utvecklare att förverkliga sina produkter. Hans övergång till Google är ytterligare ett exempel på hur stora teknikföretag plockar talanger från företag som arbetar med generativ artificiell intelligens. Denna trend ses inte bara inom teknikindustrin, utan även på Wall Street där banker som Morgan Stanley och Citigroup har lockat till sig talanger från konkurrenter.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 4 april

Studenter använder AI för att skriva uppsatser, riskerar utbildning

Tusentals studenter har börjat använda den generativa AI-chattboten ChatGPT, lanserad av OpenAI, för att hjälpa dem med sina uppsatser. Chattboten kan formulera detaljerade svar på alla ämnen som användaren matar in, vilket har lett till att studenter har hittat kreativa sätt att använda programvaran för att maximera sin produktivitet. Dock har många studenter börjat använda plattformen på olämpliga sätt, genom att plagiera och fuska. Fakulteten har upptäckt att över 86% av årets senioruppsatser har antingen helt skrivits eller kraftigt modifierats av ChatGPT, vilket har resulterat i att de studenter som är ansvariga har stängts av och inte kommer att vara berättigade till examen.

Direktlänk Dela Insiderupg.com fördjupade 3 april

IIT-Madras EdTech-företag GUVI lanserar stor språkmodell för inhemsk språkinlärning

IIT-Madras EdTech-företag GUVI har lanserat en stor språkmodell (LLM) med informella datauppsättningar för inhemsk språkinlärning. LLM kommer att vara gratis för användare under en tid framöver. Användare kan få tidig tillgång till GUVI:s LLM genom att registrera sig på deras webbplats. Arun Prakash, grundare och VD för GUVI, betonade att företaget fokuserar på att använda tekniken för att lösa verkliga problem snarare än att konkurrera med andra företag. GUVI:s LLM kommer att vara tillgänglig på tamil, hindi, telugu, malayalam och kannada, med planer på att lägga till fler språk i framtiden.

Direktlänk Dela Daily Thanthi Next fördjupade 3 april

OpenAI revolutionerar finanssektorn med AI-teknik

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens som medgrundades av Elon Musk och Sam Altman, revolutionerar finanssektorn. OpenAI:s avancerade algoritmer bearbetar stora mängder komplex data i otrolig hastighet. Genom att använda djupinlärningsmodeller kan OpenAI identifiera bedrägerier i finansiella transaktioner, skapa finansiella rapporter med hög noggrannhet och förutspå marknadstrender. Företag kan tack vare OpenAI effektivisera sina processer, förbättra kundservice och göra snabbare analyser. OpenAI är även ett viktigt verktyg för finansiella rådgivare, som kan ge rekommendationer och riskbedömningar baserade på maskininlärning och automatiserad resonemang.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 3 april

Forbes publicerar 2024 års lista över världens miljardärer

Amerikanska affärstidskriften Forbes har publicerat sin senaste lista över världens miljardärer, med några nya ansikten tillsammans med gamla affärsgiganter. Bernard Arnault, grundaren av LVMH, toppar listan över världens rikaste personer med en förmögenhet på 233 miljarder dollar. Han leder ett imperium av 75 mode- och kosmetikamärken, inklusive Louis Vuitton och Sephora. Tesla-ägaren Elon Musk rankas som nummer två med en enorm förmögenhet på 195 miljarder dollar. Jeff Bezos, ägare till Amazon, är den tredje rikaste personen med en förmögenhet på 194 miljarder dollar, medan Mark Zuckerberg, ägaren till Meta, är fjärde med en förmögenhet på 177 miljarder dollar. Microsofts grundare Bill Gates är den sjunde rikaste personen, och Indiens Mukesh Ambani rankas som nionde med en förmögenhet på 116 miljarder dollar. Forbes nya lista visar fler miljardärer än någonsin tidigare, med totalt 2 781, vilket är 141 fler än förra året och 26 fler än det tidigare rekordet från 2021. Den totala förmögenheten hos miljardärerna är 14,2 biljoner dollar, en ökning med 2 biljoner dollar från 2023 och 1,1 biljoner dollar mer än det tidigare rekordet från 2021. Två tredjedelar av listans medlemmar är rikare än föregående år, med endast en fjärdedel som har minskat sin förmögenhet. Mycket av förmögenhetsökningen kommer från de 20 rikaste miljardärerna, som tillsammans har lagt till 700 miljarder dollar i förmögenhet sedan 2023. Miljardärlistan såg popstjärnan Taylor Swift och ChatGPT Sam Altman, medskapare av ChatGPT.

Direktlänk Dela Daily Pakistan fördjupade 3 april

GUVI lanserar stor språkmodell för vardagsspråk

EdTech-företaget GUVI har lanserat en stor språkmodell (LLM) med vardagliga datauppsättningar för att fokusera på inlärare i vardagsspråk. LLM har gjorts tillgänglig för användare gratis. GUVI fokuserar på att utnyttja tekniken för att ta itu med verkliga utmaningar som olika samhällen står inför, istället för att återskapa liknande träningsgrundsmodeller. Med över 2,5 miljoner elever kommer introduktionen av LLM-drivna kurser att stärka studenter från Tier 2 och Tier 3 att följa sina utbildningsmål självständigt, oavsett deras modersmål eller bakgrund. GUVI´s LLM kommer att finnas tillgänglig på följande vardagsspråk - Tamil, Hindi, Telugu, Malayalam och Kannada.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 3 april

Sam Altman lämnar över kontrollen av OpenAI till Ian Hathaway

Nyligen inlämningar till den amerikanska Securities and Exchange Commission har avslöjat att Sam Altman inte längre kommer att kontrollera OpenAI:s riskkapitalfond. Ian Hathaway, en partner i fonden sedan dess etablering 2021, tar över vid en tid av ökad granskning över den ovanliga strukturen på OpenAI Startup Fund. Trots att fonden liknar en typisk företagsriskkapitalfond, väckte Altmans ensamma ägande och beslutsfattande auktoritet uppmärksamhet inom branschen. OpenAI klargjorde dock att Altman inte hade något ekonomiskt intresse i fonden, trots hans formella ägande.

Direktlänk Dela Tech Economy Nigeria fördjupade 3 april

Ledarskapsförändring i OpenAI:s företagsriskfond

AI-forskningsorganisationen OpenAI har genomgått en betydande förändring i ledarskapet för sin företagsriskfond, enligt en inlämning till U.S. Securities and Exchange Commission. Sam Altman, VD för OpenAI, har tagits bort som ägare och chef för fonden, med Ian Hathaway inställd på att anta den ledande rollen. Hathaway, en partner i fonden sedan dess start 2021, har redan spelat en avgörande roll i fondens verksamhet, genom att leda investeringar i startups som Harvey, som utvecklar AI-verktyg för advokater, och Speak, en språkinlärningsapp. Beslutet att överföra ledningsansvaret från Altman till Hathaway markerar en märkbar förändring i fondens styrning.

Direktlänk Dela Tekedia fördjupade 3 april

OpenAI ändrar styrstruktur för sin riskkapitalfond

OpenAI har nyligen ändrat styrstrukturen för sin riskkapitalfond. Sam Altman äger eller kontrollerar inte längre fonden, vilket dokumenterades i en anmälan till US Securities and Exchange Commission (SEC). Fonden, som investerar i AI-drivna företag i tidigt skede, kommer nu att styras av Ian Hathaway, som har varit partner i fonden sedan 2021. Denna omstrukturering syftar till att ge ytterligare klarhet om fondens ledning och verksamhet. VC-fonden investerar $175 miljoner som samlats in från OpenAI-partners som Microsoft. OpenAI självt är inte en investerare.

Direktlänk Dela IndianWeb2 fördjupade 3 april

OpenAI:s VD Sam Altman avgår från företagets riskkapitalfond

Sam Altman, VD för AI-jätten OpenAI, har överlämnat ägande och kontroll över dess riskkapitalfond som inrättats för att stärka AI-startups. Dokument inlämnade till SEC den 29 mars bekräftar att Altman inte längre är generell partner i OpenAI Startup Fund, och överlämnar rodret till Ian Hathaway. Hathaway, som varit involverad i fonden sedan dess start 2021, tar över i ljuset av granskning av fondens styrning. Trots att OpenAI är nära kopplat till Startup Fund investerar det inte direkt i det. Efter en oberoende utredning friade OpenAI Altman från allt felaktigt beteende relaterat till produktsäkerhet eller företagsekonomi.

Direktlänk Dela Hoodline fördjupade 2 april

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en AI-superdatorcampus värd 115 miljarder dollar

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en superdatorcampus för artificiell intelligens (AI) till ett värde av 115 miljarder dollar, vilket gör det till ett av de mest ambitiösa och dyra datacenterprojekten hittills. Projektet, som kallas Stargate, är fortfarande i planeringsfasen och kan ta upp till två år att bygga med en planerad leverans 2028. Stargate skulle vara det största och kosta 100 gånger mer än några av de största befintliga datacentren. En stor del av kostnaden för Stargate och fas 4 är att få de nödvändiga AI-chipen. Microsoft förväntas stå för kostnaderna för projektet.

Direktlänk Dela Bisnow Media fördjupade 2 april

Storbritannien och USA undertecknar banbrytande AI-avtal

Storbritannien och USA har undertecknat ett banbrytande avtal för att gemensamt testa avancerade artificiella intelligens (AI) teknologier. Avtalet, som undertecknades på måndagen, banar väg för att båda nationerna ska arbeta tillsammans för att skapa ´robusta´ mekanismer för att bedöma säkerheten hos AI-verktyg och deras underliggande system. Detta markerar det första bilaterala avtalet av sitt slag. Storbritanniens teknikminister Michelle Donelan hyllade partnerskapet som avgörande, och betonade vikten av kollektiv handling för att bemöta AI:s risker och utnyttja dess omvandlande potential för att förbättra liv över hela världen.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 2 april

Flera stora framsteg förväntas inom AI-utveckling

OpenAI, ett företag som redan har utvecklat GPT-5, förväntas göra fler spännande tillkännagivanden detta år. Företagets VD, Sam Altman, har tidigare uttryckt missnöje med GPT-4, vilket tyder på att en ny och förbättrad version kan vara på väg. Anthropic, ett företag som fått miljarder i finansiering från Google och Amazon, har nyligen släppt tre nya versioner av sitt språkmodell Claude. Grok, Elon Musks bidrag till chattbot-ekosystemet, har också nyligen uppgraderats. X.ai har också tillkännagivit en ny språkmodell. Mindre aktörer som Perplexity har redan samlat in miljontals dollar i finansiering sedan årsskiftet.

Direktlänk Dela TechCo fördjupade 2 april

Förändringar i ägarstrukturen för OpenAI:s riskkapitalfond

OpenAI:s riskkapitalfonds styrstruktur har genomgått stora förändringar, vilket har betydande konsekvenser för både företaget och det större AI-startupekosystemet. Ändringen, som återspeglas i en inlämning till den amerikanska värdepappers- och börskommissionen (SEC) den 29 mars, bryter med den tidigare uppläggningen där fonden ägdes och förvaltades av den framstående VD:n Sam Altman. Kontrollen över fonden har överförts till Ian Hathaway, en partner i fonden sedan 2021. Denna förändring kan påverka investeringsbeslut och autonomi för OpenAI:s investeringsarm.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 2 april

OpenAI gör ChatGPT tillgänglig utan behov av registrering

OpenAI, som stöds av Microsoft, har meddelat att användare nu kan använda deras konversationella chatbot ChatGPT utan att behöva registrera sig. Företaget planerar att gradvis rulla ut denna tillgänglighet, med målet att göra artificiell intelligens tillgänglig för alla som är nyfikna på dess förmågor. Mer än 100 miljoner människor i 185 länder använder för närvarande ChatGPT, som lanserades i november 2022. Microsoft investerade först 1 miljard dollar i OpenAI 2019 och utökade partnerskapet 2023. Företaget uppskattas nu vara värt 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 2 april

OpenAI:s VD förutspår att ChatGPT-5 kommer att vara smartare och bättre än GPT-4

OpenAI:s VD Sam Altman förutspår att den kommande AI-modellen ChatGPT-5 kommer att vara smartare och bättre än den nuvarande GPT-4. Han menar att trots att GPT-4 är en fantastisk teknik, kommer det att verka föråldrat jämfört med vad som kommer härnäst. OpenAI förklarar att ChatGPT-5 är på ett avancerat utvecklingsstadium och kommer att känna som om man kommunicerar med en person snarare än en maskin. Modellen förväntas släppas någon gång under året, men det exakta datumet är fortfarande okänt.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 2 april

OpenAI tillåter nu användning av ChatGPT 3.5 utan registrering

AI-jätten OpenAI har meddelat att människor nu kan använda chat gpt 3.5 utan att behöva registrera sig. Detta är bra för de som är nyfikna på AI men inte vill skapa ett konto. Om du vill ha extra funktioner av ChatGPT-4 och bildskapande verktyget DALL·E 2 måste du fortfarande registrera dig för Plus. OpenAI och Microsoft planerar ett stort projekt för att bygga en plats för en superdator vid namn Stargate, värd 100 miljarder dollar. För närvarande använder över 100 miljoner människor från 185 länder chat gpt varje vecka.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 2 april

OpenAI erbjuder tillgång till ChatGPT utan registrering

Microsoft-stödda startupen OpenAI meddelade att de kommer att börja erbjuda tillgång till sin generativa AI-chatbot ChatGPT utan att användare behöver registrera sig för tjänsten. Detta syftar till att göra AI mer tillgänglig för dem som är intresserade av att utforska dess möjligheter. ChatGPT kan efterlikna mänskliga konversationer och utföra olika uppgifter. OpenAI planerar att gradvis implementera denna funktion för att nå en bredare publik. Trots sin initiala snabba tillväxt upplevde ChatGPT en avmattning i användartillväxten sedan maj 2023. OpenAI har infört ytterligare skyddsåtgärder för användare som använder ChatGPT utan att registrera sig.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 2 april

OpenAI gör ChatGPT tillgänglig utan registrering

OpenAI har meddelat att dess populära AI-baserade chattbot, ChatGPT, nu kan användas utan att användare först behöver registrera ett konto med sin e-postadress. Företaget lanserade ChatGPT 2022 och det är känt för sin förmåga att interagera konversationellt. OpenAI sade att det finns många fördelar med att skapa ett konto, inklusive möjligheten att spara och granska chathistorik, dela chattar och låsa upp ytterligare funktioner som röstkonversationer och anpassade instruktioner. OpenAI har även introducerat ytterligare innehållsskydd för ChatGPT-upplevelsen.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 2 april

OpenAI gör ChatGPT mer tillgänglig utan behov av inloggning

OpenAI har introducerat en stor förändring genom att förbättra tillgängligheten till sin konversationella AI-chattbot, ChatGPT. Användare behöver inte längre logga in från sitt konto för att få tillgång till ChatGPT. Detta innebär att människor som vill använda chattboten inte behöver besvära sig med att skapa ett konto för att använda dess funktioner. Emellertid finns det både fördelar och nackdelar med denna nya rörelse eftersom flera ChatGPT-funktioner skulle vara begränsade för människor som använder verktyget utan att logga in.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 2 april

USA:s representanthus förbjuder användning av Microsofts Copilot

Anställda vid USA:s representanthus har förbjudits att använda Microsofts Copilot chatbot och AI-produktivitetsverktyg i väntan på lanseringen av en version anpassad för regeringsanvändare. Enligt dokument som Axios fått tag på har Catherine Szpindor, den administrativa chefen för representanthuset, utfärdat förbudet och informerat personalen om att Copilot är ´oauktoriserad för husanvändning´ och att tjänsten kommer att tas bort och blockeras från alla enheter. Copilot har av kontoret för cybersäkerhet bedömts utgöra en risk för användare på grund av hotet om läckage av husdata till icke-godkända molntjänster. Microsoft arbetar på en regeringsversion av Copilot-appar anpassad till högre säkerhetskrav. Representanthusets administrativa kontor kommer att utvärdera regeringsversionen av sviten när den blir tillgänglig senare i år.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 2 april

OpenAI:s VD Sam Altman förlorar kontroll över företagets riskkapitalfond

OpenAI:s VD Sam Altman kontrollerar inte längre företagets riskkapitalfond. Detta kommer efter att AI-företaget har ändrat fondens styrning, och tagit bort Altman som dess chef och generell partner. Förändringen kommer efter att Altmans ägande av OpenAI Startup Fund väckte frågor på grund av dess unika struktur. Kontrollen över fonden har överförts till Ian Hathaway, en fondpartner sedan 2021. OpenAI Startup Fund investerar 175 miljoner dollar som samlats in från OpenAI-partners som Microsoft.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 1 april

Brister på kvalitetsdata för AI-utbildning kan hindra utvecklingen

AI-företag som OpenAI och Anthropic har svårt att hitta tillräckligt med pålitliga data för att träna sina modeller, vilket kan hindra utvecklingen av AI-produkter. Detta beror på att endast en liten del av den tillgängliga onlinedatan är lämplig för AI-utbildning. Dessutom har stora nyhetskanaler och sociala medier begränsat tillgången till sitt innehåll för AI-utbildning på grund av oro för upphovsrätt, integritet och rättvis ersättning. Företagen utforskar nu alternativa sätt att träna AI, som att använda syntetiska data.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 1 april

OpenAI gör sin AI-chattbot ChatGPT tillgänglig utan registrering

San Francisco-baserade OpenAI planerar att gradvis rulla ut funktionen för att ´göra AI tillgänglig för alla som är nyfikna på dess förmågor´. Från och med måndag kommer användare att kunna använda företagets ChatGPT generativa AI-chattbot utan att behöva registrera sig. ChatGPT, som startade GenAI-boomen i slutet av 2022, kan efterlikna mänskliga konversationer och utföra uppgifter som att skapa sammanfattningar av långa texter, skriva dikter och till och med generera idéer för temafester. OpenAI har infört ytterligare innehållsskydd för användare som får tillgång till ChatGPT utan att registrera sig. Företaget erbjuder också betalversioner för individuella användare, teamanvändare och företag.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 1 april

OpenAI:s vd Sam Altman har inte längre ägande eller kontroll över OpenAI Startup Fund

Enligt nyligen inlämnade uppgifter till Securities and Exchange Commission (SEC) har OpenAI:s vd Sam Altman inte längre ägande eller kontroll över OpenAI Startup Fund, AI-företagets riskkapitalfond. Detta följer efter en period av granskning kring fondens styrning, som tidigare gav Sam Altman en ägar- och kontrollposition. Det senaste inlämningen till SEC avslöjade att detta ansvar nu har överförts till Ian Hathaway, en partner i fonden sedan dess start 2021. OpenAI har konsekvent hävdat att Altman inte hade någon personlig finansiell andel i fonden, trots hans tidigare ägarskap.

Direktlänk Dela Thetechportal.com fördjupade 1 april

OpenAI tar bort VD Sam Altman som ägare till sin riskkapitalfond

OpenAI har tagit bort sin VD, Sam Altman, som ägare till sitt riskkapitalfond som stöder AI-startups. Detta skedde när företaget ändrade fondens styrstruktur i en nyligen inlämnad handling till den amerikanska värdepappers- och börsmyndigheten (SEC). OpenAI Startup Fund investerar 175 miljoner dollar som samlats in från OpenAI-partners som Microsoft. Ändringen, dokumenterad i inlämningen den 29 mars, kom efter att Altmans ägande av OpenAI Startup Fund väckte uppmärksamhet för sin ovanliga struktur. OpenAI har sagt att Altman inte har ett ekonomiskt intresse i fonden trots ägandet. Kontrollen över fonden har flyttats över till Ian Hathaway, en partner i fonden sedan 2021. Altman kommer inte längre att vara en allmän partner i fonden. OpenAI sa att Hathaway har övervakat fondens acceleratorprogram och lett investeringar i företag som Harvey, Cursor och Ambience Healthcare.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupade 1 april

OpenAI försöker bekämpa Deepfakes med ´Voice Engine´ under valår

OpenAI, ledd av Sam Altman, försöker utveckla en AI-modell kallad ´Voice Engine´ för att bekämpa deepfakes under valåret. Modellen använder text och ett 15 sekunders ljudprov för att generera naturligt ljudande tal. OpenAI medger att det finns risker med att skapa tal som liknar människors röster, särskilt under valår. Företaget samarbetar med amerikanska och internationella partners för att säkerställa att deras feedback tas med i utvecklingen. Alla partners som testar ´Voice Engine´ har godkänt OpenAIs användarpolicy.

Direktlänk Dela India West fördjupade 1 april

OpenAI gör sin AI-chatbot ChatGPT tillgänglig utan inloggning

OpenAI meddelade på måndagen att deras populära AI-chatbot ChatGPT nu kan användas utan inloggning. Företaget, som har över 100 miljoner människor som använder ChatGPT varje vecka i 185 länder, sa att möjligheten att använda chatboten utan inloggning kommer att rullas ut ´gradvis´, med ´målet att göra AI tillgänglig för alla som är nyfikna på dess förmågor´. Microsoft Corporation stödda startupen har också infört ytterligare innehållsskydd. Det finns skillnader mellan att använda ChatGPT med och utan konto, inklusive möjligheten att spara och granska chatt-historik, dela chattar och låsa upp ytterligare funktioner.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 1 april

OpenAI Startup Fund ändrar ägande- och styrstruktur

OpenAI Startup Fund investerar 175 miljoner dollar som har samlats in från OpenAI-partners som Microsoft. OpenAI har ändrat styrstrukturen för sin riskkapitalfond som stöder AI-startups, så att dess högprofilerade VD Sam Altman inte längre äger eller kontrollerar fonden, enligt en inlämning till den amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC). Kontrollen över fonden har överförts till Ian Hathaway, en partner i fonden sedan 2021. Altman kommer inte längre att vara en allmän partner i fonden.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 1 april

OpenAI gör ChatGPT gratis och tillgänglig utan registrering

OpenAI kommer att börja tillåta användare att tillgå sin kostnadsfria ChatGPT generativa AI-chatbot utan att behöva registrera sig för tjänsten från och med måndag. ChatGPT, som startade GenAI-boomen i slutet av 2022, kan imitera mänskligt samtal och utföra uppgifter som att skapa sammanfattningar av långa texter, skriva dikter och till och med generera idéer för ett temaparti. OpenAI planerar att gradvis rulla ut funktionen för att ´göra AI tillgängligt för alla som är nyfikna på dess förmögenheter´.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 1 april

AI-sökmotorn Perplexity planerar att introducera inhemsk reklam

AI-drivna sökmotorn Perplexity planerar att introducera inhemsk reklam i relaterade frågor, enligt Adweek. Relaterade frågor, som innefattar länkar till källor, står för 40% av Perplexitys sökningar. Perplexity planerar därför att lägga till relevanta, varumärkesponsrade frågor tillsammans med organiska frågor. Varumärkets säkerhet kommer att vara en ´yttersta prioritet´, enligt Dmitry Shevelenko, Perplexitys affärschef. Fler detaljer är ännu inte kända, men det kommer att introduceras ´under de kommande kvartalen´.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 1 april

Microsoft och OpenAI planerar att bygga $100 miljarder superdator ´Stargate´

Microsoft och OpenAI planerar att öppna flera datacenter över hela USA, med det största av dem, kallat ´Stargate´, sprids över 5 hektar och kommer att behöva cirka 5 gigawatt kraft. Stargate är det sista steget i ett samarbete mellan Microsoft och OpenAI, som syftar till att etablera flera superdatorer över hela USA. Stargate förväntas bli ett av de största och mest sofistikerade datacentren globalt. Detta ambitiösa projekt anses vara avgörande för OpenAIs ansträngningar att utbilda och distribuera avancerade AI-modeller. Lanseringen av Stargate är starkt beroende av OpenAIs förmåga att leverera sin nästa stora AI-uppgradering, troligen GPT-5, förväntad för en tidig 2025-release.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 1 april

OpenAI expanderar till Asien, öppnar sitt första kontor i Tokyo

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, planerar att expandera i Asien med lanseringen av sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan. Detta är en del av deras strategi att erbjuda skräddarsydda tjänster och hjälpa till med att skapa en reglerande ram i regionen på grund av den globala efterfrågan på artificiell intelligens (AI). OpenAI planerar att erbjuda skräddarsydda företagstjänster och kundsupport från sitt kontor i Asien. De kommer också att delta i utformningen av AI-styrningsramverket i landet. VD Sam Altman träffade Japans premiärminister Fumio Kishida i april förra året, vilket ökade OpenAI:s intresse för Japan.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 1 april

Microsoft och Open AI planerar att bygga en AI-superdator

Microsoft och Open AI planerar att bygga en AI-superdator med kodnamnet ´Stargate´. Projektet, som förväntas kosta över en biljon kronor, är den sista fasen i ett större initiativ för att bygga en AI-infrastruktur i USA. En mindre superdator ska tas i bruk av Open AI 2026, medan ´Stargate´ planeras vara i drift 2028. Kostnaderna för projektet är delvis kopplade till höga priser på AI-hårdvara. Rapporter antyder också att ´Stargate´ kan drivas av ett eget kärnkraftverk.

Direktlänk Dela SweClockers fördjupade 1 april

OpenAI planerar att öppna kontor i Tokyo

OpenAI planerar att öppna ett kontor i Tokyo i april, enligt en insatt källa, när pionjären inom artificiell intelligens börjar utvidga sina internationella operationer. Japankontoret kommer att vara dess första i Asien, berättade källan, som bad om att inte bli identifierad. Det kommer att vara den tredje internationella platsen efter att ha öppnat kontor i London och Dublin förra året. OpenAI väckte stor intresse för artificiell intelligens efter att ha avtäckt ChatGPT i november 2022. Företaget har varit i samtal om att höja finansieringen till en värdering av minst 100 miljarder dollar. AI-adoption sprider sig bland japanska företag, med företag som SoftBank och Nippon Telegraph & Telephone som snabbt lanserar tjänster för japanska talare. Efter ett möte med premiärminister Fumio Kishida förra året sade Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, att organisationen övervägde att öppna ett kontor i Japan.

Direktlänk Dela The Australian Financial Review fördjupade 1 april

Elon Musks AI Grok-1.5 förbättrar kodnings- och matematikförmåga

Elon Musks företag xAI har lanserat Grok-1.5, en uppdatering till sin AI som förbättrar dess förmåga inom matematik, kodning och mer. Grok-1.5 har visat stora förbättringar jämfört med sin föregångare Grok-1, med förbättrade resultat i MATH benchmark och GSM8K (matematiska ordproblem) samt HumanEval (kodning). Grok-1.5 kan också bearbeta långa kontexter upp till 128K tokens inom sitt kontextfönster, vilket innebär att den kan sammanställa data från fler källor för att förstå en situation. För närvarande är Grok bara tillgänglig för användare av Premium+ tier på X (tidigare Twitter), men Musk har nyligen lovat att öppna det för X: s vanliga Premium-användare.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 1 april

OpenAI planerar att släppa en ´fantastisk ny modell´ i år

Open AI:s VD Sam Altman har nyligen meddelat att hans företag kommer att släppa en ´fantastisk ny modell´ detta år, vilket har lett till spekulationer om att OpenAI kan släppa GPT-5 någon gång mellan juni och augusti i år. OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, publicerade av misstag ett blogginlägg som indexerades av sökmotorerna Bing och DuckDuckGo. Läsare på X och Reddit upptäckte först sidan, som sedan har raderats, men den cachade versionen antyder att GPT-4.5 Turbo kommer att släppas med en ´kunskapsavstängning´ i juni 2024. Detta har lett många att tro att OpenAI kommer att släppa GPT-4.5 Turbo i sommar. När Altman tillfrågades om GPT-5 kommer i år, svarade han: ´Vi kommer att släppa en fantastisk ny modell i år´ men ´jag vet inte vad vi kommer att kalla den´.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 31 mars

Kina försöker minska klyftan i AI-landskapet

Kina gör betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI), och strävar efter att minska klyftan till ledande aktörer som OpenAI på den expansiva amerikanska AI-marknaden. Trots hinder som exportrestriktioner av avancerade chips från USA, intensifierar Kina sina ansträngningar inom chiputveckling, med bidrag från stora spelare som Huawei. Dessutom har Kina en stor reservoar av AI-talang, med ett betydligt högre antal kandidatexamen i AI jämfört med USA. Kina utnyttjar öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att minska gapet till OpenAI och Google´s Gemini.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 31 mars

Kina försöker komma ikapp OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden

Kina, känt för sina snabba framsteg inom teknik, försöker nu komma ikapp OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden. Trots att Kina ligger efter i stora språkmodeller dominerade av OpenAI och Googles Gemini, gör det framsteg genom att använda öppen källkods LLM som Meta´s Llama 1. Med restriktioner på amerikansk export av avancerade chips som hindrar dess AI-acceleration, ökar Kina sina ansträngningar inom chiputveckling, med hjälp av marknadsgiganter som Huawei. Dessutom har Kina en stor pool av AI-talanger, med betydligt fler grundutbildningar i AI jämfört med USA.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 31 mars

OpenAI utvecklar AI för att bekämpa deepfakes

OpenAI, ledd av Sam Altman, leder utvecklingen av fördelaktig AI för att bekämpa det hotande hotet från deepfakes. Deras senaste skapelse, ´Voice Engine´, är en text-till-tal-modell utformad för att revolutionera ljudsyntes. Med hjälp av bara ett ´enskilt 15-sekunders ljudprov´ och textinmatning skapar denna AI naturligt klingande tal. OpenAI erkänner dock de betydande riskerna med att skapa röster som nära efterliknar riktiga individer, särskilt under ett valår. För att hantera dessa problem samarbetar OpenAI med olika intressenter, inklusive regeringar, medier, underhållning, utbildning och det civila samhället. De förfinar ´Voice Engine´ samtidigt som de följer strikta användningspolicyer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 31 mars

Teknikjättar investerar miljarder i AI

Teknikjättar som Microsoft, Google och Amazon investerar miljarder i artificiell intelligens (AI) för att inte hamna efter i en marknad som förväntas överstiga $1 miljard i intäkter inom ett decennium. Amazon har nyligen investerat $2,75 miljarder i AI-startupen Anthropic, vilket är deras största venture deal hittills. Anthropic är utvecklaren bakom AI-modellen Claude, som konkurrerar med GPT från Microsoft-stödda OpenAI och Googles Gemini. Microsoft har tidigare investerat $1 miljard i OpenAI, en investering som sedan har växt till cirka $13 miljarder. Google har åtagit sig att investera $2 miljarder i Anthropic.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 31 mars

OpenAI:s GPT-5 förväntas omvandla det digitala landskapet och AI-världen

OpenAI:s GPT-5 förväntas omdefiniera det digitala landskapet med banbrytande förbättringar, vilket signalerar ett betydande framsteg inom artificiell intelligens. GPT-5 fokuserar på multimodalitet, noggrannhet och beräkningsmässig effektivitet. OpenAI:s VD, Sam Altman, har antytt betydande förbättringar, inklusive avancerade resonemangsförmågor och ett mer tillförlitligt responssystem. OpenAI arbetar för att integrera videofunktioner i ChatGPT, vilket svarar på användarnas efterfrågan på mer immersiva interaktioner. Spekulationer kring GPT-5:s potential att uppnå Artificiell Allmän Intelligens (AGI) har väckt entusiasm och debatt inom tekniksamhället. Microsoft stöder utvecklingen av OpenAI:s GPT-5, vilket understryker teknikjättens engagemang för att behålla en ledande position i AI-racet.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 30 mars

USA:s representanthus förbjuder Microsofts AI-verktyg Copilot på grund av säkerhetsbekymmer

USA:s representanthus har förbjudit användningen av Microsofts AI-verktyg, Copilot, på grund av oro för säkerheten. Detta beslut markerar en betydande utveckling i debatten om reglering av artificiell intelligens och dess inverkan på samhället. Microsoft Copilot, utvecklat i samarbete med OpenAI, har varit i framkant för att integrera AI i dagliga digitala interaktioner. Men teknikens förmågor har väckt oro och lett till granskning av lagstiftare som är oroade för AI:s bredare konsekvenser, inklusive integritet, säkerhet och potentialen för missbruk. OpenAI:s VD Sam Altman planerar att träffa talman Mike Johnson i representanthuset, vilket signalerar allvarlig uppmärksamhet från lagstiftande organ mot att förstå och potentiellt forma framtiden för AI-teknik.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 30 mars

AI-verktyg som OpenAI´s ChatGPT kan vara sårbara för skadlig programvara

Forskare har identifierat potentiella säkerhetshot inbyggda i artificiell intelligens (AI) verktyg som OpenAI´s ChatGPT och Google´s Gemini. Trots att dessa verktyg inte för närvarande utgör något hot, har forskningen avslöjat att användare kan vara utsatta för säkerhetshot. Forskarna upptäckte en skadlig programvarumask som utnyttjar dåligt arkitekturdesign för GenAI-ekosystemet, kallad Morris II. Denna mask kan förstöra genom att replikera och sprida sig till andra system. Användare av AI uppmanas att vara vaksamma och försiktiga med e-post och länkar från okända eller opålitliga källor.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 30 mars

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en superdator värd 100 miljarder dollar

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en superdator kallad Stargate, till ett värde av 100 miljarder dollar (cirka 92,6 miljarder euro). Superdatorn, baserad i USA, skulle överträffa nuvarande datorkraft betydligt. Stargate är en del av företagens femfasplan, som kan starta så tidigt som 2028. Projektet visar hur mycket pengar som kommer att flöda in i branschen när artificiell intelligens utvecklas ytterligare under de kommande åren. Stargate har potentialen att överträffa den beräkningskraft som Microsoft för närvarande tillhandahåller OpenAI från sina datacenter över hela landet, men skulle kräva minst flera gigawatt ström för att göra det.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 30 mars

OpenAI:s falska fondchef avslöjad

OpenAI, en av de hetaste uppstartsföretagen just nu, verkar ha blivit lurad av en icke-existerande person. Enligt dokument som lämnats in till Kaliforniens statssekreterare verkar en person vid namn Jacob Thomas Vespers ha varit ansvarig för OpenAI:s startfond på 175 miljoner dollar under en period 2023. OpenAI har förnekat att Vespers existerar och hävdar att dokumenten är ´helt fabricerade´. Företaget blev inte medvetet om bluffen förrän en journalist frågade om den under sommaren 2023. Det är oklart vad syftet med bluffen var.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 30 mars

Amazon har investerat $2,75 miljarder i AI-startupen Anthropic, vilket är dess största venture deal hittills. Anthropic utvecklar AI-modellen Claude, som konkurrerar med GPT från Microsoft-stödda OpenAI, och Googles Gemini. Stora teknikföretag som Meta och Apple försöker integrera generativ AI i sina produktportföljer för att inte hamna efter på en marknad som förväntas överstiga $1 miljard i intäkter inom ett decennium. 2023 investerade investerare totalt $29,1 miljarder i nästan 700 generativa AI-erbjudanden, en ökning med mer än 260% jämfört med föregående år.

Consumer News and Business Channel fördjupade 30 mars

Elon Musks AI-företag xAI lanserar Grok 1.5 och förbereder Grok 2

Elon Musk-ägda xAI har lanserat Grok 1.5, dess nästa generations språkmodell, som ses som företagets svar på GPT-4, utvecklat av ChatGPT-tillverkaren OpenAI. Dessutom sa Musk att efterföljaren till den senaste modellen, Grok 2, är under träning och kommer att överträffa alla förväntningar när den äntligen släpps för allmänheten. Grok 1.5 påstås erbjuda förbättrade resonemangsförmågor och en kontextlängd på 128 000 tokens, vilket motsvarar GPT-4 Turbo. Den kommer att finnas tillgänglig på X nästa vecka.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 30 mars

Microsoft och OpenAI planerar att bygga 100 miljarder dollar datacenter för AI-superdator

Teknikjättarna Microsoft och OpenAI har meddelat planer på ett banbrytande datacenterprojekt värt 100 miljarder dollar. Detta ambitiösa projekt syftar till att husera den revolutionerande ´Stargate´ artificiella intelligens superdatorn, planerad att lanseras 2028. Microsoft och OpenAI kommer att samla sina resurser för att bygga en toppmodern superdator som kan hantera de allt mer komplexa kraven från generativ AI-teknologi. ´Stargate´ superdatorn förväntas använda miljontals specialiserade serverchips, vilket innebär en ny era inom AI-processorkraft. Microsoft kommer troligen att bli finansiär för projektet.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 30 mars

Microsoft och OpenAI planerar datacenterprojekt värt 100 miljarder dollar

Microsoft och AI-forskningsföretaget OpenAI planerar ett datacenterprojekt som kan kosta upp till 100 miljarder dollar. Projektet kan inkludera en AI-superdator kallad ´Stargate´, som kan debutera 2028. Nyheten kommer i takt med att AI-teknologier växer, vilket har lett till en kraftig ökning av efterfrågan på datacenter för avancerad bearbetning. Microsoft kan finansiera projektet, som kan vara bland de största datacentren som finns och vara 100 gånger dyrare. Den föreslagna superdatorn kommer att vara den största iterationen i serien, som företagen planerar för de nästa sex åren. Stargate kommer troligen att vara en del av den femte och sista fasen av projektet. Den fjärde fasens superdator kan materialiseras 2026. Båda företagen befinner sig för närvarande i den tredje fasen av planen. De betydande kostnaderna innebär att köpa AI-chip för de kommande faserna. Inköp av kraftfulla AI-chip har blivit en dyr affär på senare tid.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 30 mars

Microsoft och OpenAI planerar $100 miljarders superdatorprojekt ´Stargate´ för 2028

Microsoft Corp. och OpenAI rapporteras arbeta på ett superdatorprojekt kallat ´Stargate´ som kan komma att kosta upp till 100 miljarder dollar. Projektet förväntas vara operationellt 2028. Microsoft och OpenAI planerar ett datacenterprojekt som inkluderar lanseringen av en artificiell intelligens superdator, ´Stargate´, 2028. Projektet, som förväntas finansieras av Microsoft, beräknas vara 100 gånger dyrare än några av de största befintliga datacentren. Det kan kräva ´flera´ hundra tunnland mark och upp till 5 gigawatt ström. Microsoft och OpenAI befinner sig för närvarande i den tredje fasen av en femfaserplan.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 30 mars

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en superdator värd 100 miljarder dollar

Microsoft och OpenAI arbetar på ett projekt för att bygga en superdator, känd som ´Stargate´, som kan kosta upp till 100 miljarder dollar. Projektet, som kan lanseras så tidigt som 2028, är en del av företagens femfasplan och skulle överträffa nuvarande datorkraft. Stargate skulle vara centrum för en serie superdatorinstallationer som företagen planerar att bygga under de närmaste sex åren. Microsoft, som redan har engagerat mer än 13 miljarder dollar till OpenAI, skulle sannolikt finansiera Stargate. Superdatorn skulle kunna vara 100 gånger dyrare än de största datacentralerna som för närvarande är i drift.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 30 mars

Y Combinators senaste satsning handlar helt om AI

Y Combinators kommande Demo Day, som äger rum virtuellt den 3-4 april, kommer att visa upp en mängd lovande start-ups, varav många fokuserar på AI. Leya, en AI-assistent för advokater, har redan höjt Series A-finansiering från Benchmark, med Chetan Puttagunta i spetsen för investeringen. Astro Mechanica, som bygger en ny typ av jetmotor, är en annan het start-up. Enligt YC:s president och VD Garry Tan är AI överallt, och han ser mycket bio och hälsovård som boostas av det. Ubicloud, en eftertraktad start-up från nuvarande batch, meddelade nyligen att de har säkrat 16 miljoner dollar i finansiering.

Direktlänk Dela Newcomer fördjupade 29 mars

AI-startups lockar toppingenjörer med löner över 1 miljon dollar

Teknikföretag är beredda att betala upp till 1 miljon dollar eller mer för att locka talangfulla mjukvaruingenjörer med erfarenhet inom generativ artificiell intelligens (AI). Anställda med kunskap om stora språkmodeller och halvledarkretsar, teknologin bakom populära appar som ChatGPT, blir allt mer sällsynta på arbetsmarknaden, enligt företagsledare. AI-startups erbjuder attraktiva aktieägarprogram, trots att stora teknikföretag som Google, Meta och Amazon fortsätter med stora personalnedskärningar trots ökande vinster. Databricks, ett AI- och datalagringsföretag, berättade för Wall Street Journal att det inte är en utmaning att hitta vanliga ingenjörer, men de med avancerade AI-färdigheter är svåra att hitta. Den genomsnittliga årliga lönen för AI-ingenjörer ligger runt 280 000 dollar, medan icke-AI-ingenjörer kan förvänta sig en lön närmare 190 000 dollar enligt data från karriärtjänstplattformen Levels.fyi.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 29 mars

Microsoft och OpenAI planerar superdatorprojekt värt $100 miljarder

Microsoft och OpenAI planerar ett datacenterprojekt som kan kosta upp till 100 miljarder dollar och kommer att inkludera en artificiell intelligens-superdator kallad ´Stargate´, enligt en medierapport. Det rapporterades att Microsoft troligen skulle ansvara för finansieringen av projektet, som skulle vara 100 gånger dyrare än några av de största nuvarande datacentralerna. OpenAI:s nästa stora AI-uppgradering förväntas landa i början av nästa år. Microsofts chefer hoppas lansera Stargate så snart som 2028.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 29 mars

Microsoft och OpenAI planerar att bygga en superdator för AI till en kostnad av 100 miljarder dollar

Microsoft och OpenAI planerar ett datacenterprojekt som kan kosta upp till 100 miljarder dollar och kommer att inkludera en artificiell intelligens superdator kallad ´Stargate´, enligt en mediarapport. Microsoft kommer troligen att stå för finansieringen av projektet, som skulle vara 100 gånger dyrare än några av de största nuvarande datacentren. OpenAI:s nästa stora AI-uppgradering förväntas komma i början av nästa år, och Microsoft-ledare hoppas kunna lansera Stargate så snart som 2028. Den föreslagna superdatorn i USA skulle vara den största i en serie av installationer som företagen planerar att bygga under de kommande sex åren.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 29 mars

PBS´s NOVA-serie granskar AI:s framtid och farhågor

För 46 år sedan debuterade PBS ´NOVA´ sin första dokumentär om artificiell intelligens (AI), ´The Mind Machines´. Seriens senaste avsnitt, ´NOVA: A.I. Revolution´, fokuserar på AI:s framsteg och dess potentiella faror. Producenten och värden Miles O´Brien diskuterar AI:s fördelar, som innovation inom läkemedelsforskning, tidigare cancerdiagnoser och utveckling inom robotteknik. O´Brien, som förlorade sin vänstra underarm i en olycka, visar sin resa med en ny AI-drivna protes. Trots farhågorna om AI, menar O´Brien och andra experter att det är viktigt att överväga de positiva aspekterna av AI.

Direktlänk Dela Salon fördjupade 29 mars

OpenAI kan bli första privatägda företaget värderat till 1 biljon dollar, enligt Kai-Fu Lee

OpenAI kan bli det första privatägda företaget med en värdering på 1 biljon dollar, enligt Kai-Fu Lee, tidigare president för Google Kina. Lee tror att OpenAI kan uppnå denna milstolpe inom två till tre år, förutsatt att det behåller sin nuvarande bana. Sam Altman, VD för OpenAI, anses av många riskkapitalister vara en mästare på att samla in pengar. Trots potentiella utmaningar och företagets rapporterade status som ett förlustbringande företag, värderade riskkapitalister och privata kapitalinvesterare nyligen det till över 80 miljarder dollar under sin senaste insamlingsrunda.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 29 mars

OpenAI presenterar AI-videogeneratorn Sora för Hollywood

OpenAI, en startup inom artificiell intelligens, har presenterat sin nya AI-videogenerator Sora för skådespelare och regissörer i Hollywood. Sora kan generera videor upp till en minut långa baserat på textkommandon. Trots att tekniken inte är perfekt ännu, har den redan skapat oro i filmindustrin. Skådespelare och filmproducent Tyler Perry har till exempel lagt sin studieexpansion på 800 miljoner dollar i Atlanta på is efter att ha sett Soras videogenereringskapacitet. Det finns också frågor kring upphovsrätt och juridiska problem som ännu inte har besvarats.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 29 mars

AI driver aktiemarknaderna, Brandtech Group värderas till $4 miljarder

Aktiemarknaderna är för närvarande höga på AI, vilket höjer värderingen av företag som anses vara i ledningen, framförallt Microsoft. David Jones Brandtech Group gynnas också, värderas till $4 miljarder efter en finansieringsrunda som samlade in $115 miljoner. Investerare inkluderade det franska företaget Fimalac, redan en aktieägare efter att Brandtech köpt Jellyfish. Brandtechs AI-kandidat är Pencil, en generativ AI-plattform som förutser prestanda och genererar marknadsföringstillgångar inklusive videor och bilder. Pencil´s annonser är tio gånger snabbare och 30-50 procent billigare, hävdar företaget. Brandtech har också anställt före detta Lazard International-chefen Matthieu Bucaille som sin nya CFO, ersätter Jean-Marc Antoni, som var en grundande partner. Han kommer att stanna kvar som rådgivare.

Direktlänk Dela More About Advertising fördjupade 29 mars

Anthropic, en amerikansk startup grundad av de italiensk-amerikanska bröderna Dario och Daniela Amodei, har utvecklat en artificiell intelligens (AI) som överträffar OpenAI:s mest avancerade AI, Gpt-4 Turbo, i Chatbot Arena, ett offentligt ranking-system. Anthropic´s AI, kallad Claude, kan analysera längre texter än OpenAI:s ChatGpt. Amazon har nyligen investerat ytterligare 2,75 miljarder dollar i Anthropic, vilket höjer företagets totala investering till 4 miljarder dollar och företagets uppskattade värdering till 18,4 miljarder dollar. Under tiden har OpenAI, som fortfarande leder på investeringsfronten med 13 miljarder dollar från Microsoft, upplevt problem med sin AI, inklusive prestandaproblem och användarklagomål.

Breaking Latest News fördjupade 29 mars

AI kommer att ersätta allt mänskligt arbete, enligt OpenAI:s styrelsemedlem

Larry Summers, styrelsemedlem i OpenAI, menar att AI kommer att ta längre tid att införa än förväntat men att teknologin har enorma ekonomiska konsekvenser. Han tror att AI så småningom kommer att ersätta allt mänskligt arbete. Trots oro för massiv arbetslöshet och ekonomisk störning har de som skapar teknologin inte lyckats lindra dessa farhågor. Summers jämförde AI med självkörande bilar och sa att trots alla ansträngningar att bygga autonoma fordon har lastbilschaufförer ännu inte förlorat sina jobb. Han tror dock att AIs fulla potential kommer att realiseras så småningom.

Direktlänk Dela The Daily Courier fördjupade 29 mars

Konkurrensen om de bästa AI-talangerna intensifieras när företag av alla storlekar strävar efter att skapa de bästa produkterna inom den blomstrande sektorn. Stora teknikföretag med stora bankkonton tycks för närvarande ha övertaget. Mustafa Suleyman, medgrundare till Googles DeepMind, lämnade nyligen sin startup Inflection AI för att leda Microsofts konsument-AI-avdelning som VD. Rekryterare påpekar att mindre företag och startups har svårt att anställa personal med tekniska och icke-tekniska AI-färdigheter, med vissa tech-chefer som tror att Big Tech pressar dem ut ur sektorn.

Business Insider fördjupade 29 mars

Konkurrens mellan AI-startups Runway och OpenAI intensifieras

Runway, ett New York-baserat AI-startup som utvecklar AI-verktyg för video, står inför en utmaning från OpenAI, ett Microsoft-stöttat AI-företag värderat till $86 miljarder. OpenAI har nyligen avtäckt sin text-till-video-verktyg Sora som i vissa fall kan vara bättre än Runways motsvarighet. Trots att Runway har säkrat $141 miljoner i finansiering och har en värdering på $1,5 miljarder, är det nu i direkt konkurrens med en rival flera gånger dess storlek. Runway, som har bidragit till musikvideor av artister som Kanye West, har dock gjort framsteg på marknaden och byggt relationer med TV- och filmstudios.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 28 mars

OpenAI:s AI-chatbot ChatGPT börjar svara användare med nonsens

OpenAI:s AI-chatbot ChatGPT har börjat svara användare med nonsens, vilket har lett till att användare har undrat om chatboten har problem. Sean McGuire, en senior associate vid det globala arkitekturföretaget Gensler, delade skärmdumpar av ChatGPT som svarade honom i nonsensisk ´Spanglish´. Ett annat exempel var när en användare frågade ChatGPT om variationen mellan madrasser i olika asiatiska länder, och den kunde helt enkelt inte hantera det. OpenAI har erkänt problemet och uppdaterade senare att problemet hade identifierats och övervakades. Situationen är pinsam för företaget, som har betraktats som en ledare inom AI-revolutionen och har fått en flerbiljondollarinvestering från Microsoft.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 28 mars

Kan OpenAI snart vara värt en biljon dollar?

OpenAI, ett företag grundat av Sam Altman för att konkurrera med Google´s DeepMind, kan snart vara värt en biljon dollar, enligt Kai-Fu Lee, tidigare president för Google Kina. Trots att företaget för närvarande troligen går med förlust och nyligen värderades till lite över 80 miljarder dollar, tror Lee att OpenAI kommer att nå denna sällsynta höjd inom bara två eller tre år. Han menar att OpenAI är ´guldstandarden´ inom framtida teknik och att dess GPT-4 fortfarande är den bästa kommersiella produkten ett år efter lanseringen.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 28 mars

Användare missnöjda med OpenAI:s GPT-4, vänder sig till rivaliserande AI-modeller

Användare av OpenAI:s toppmodell GPT-4 har klagat på att modellen har blivit ´lat´ igen, och vissa är så frustrerade att de överväger att använda rivaliserande AI-modeller tills problemet är löst. GPT-4, som först släpptes i mars 2023, har tidigare kritiserats för att vara mindre kapabel än tidigare. Användare har klagat på att den inte följer explicita instruktioner och har problem att svara på förfrågningar. En modell som fått uppmärksamhet är Anthropic´s Claude, som enligt vissa användare presterar bättre än GPT-4.

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade 28 mars

Brandtech Group säkrar 115 miljoner dollar i serie C-finansiering och utser ny global CFO

New York-baserade The Brandtech Group, ett digitalt marknadsföringsföretag, har säkrat en serie C-finansieringsrunda på 115 miljoner dollar från nya investerare Fimalac och NendoLabs och befintliga investerare Mousse Partners och Bansk Group. Företaget har utsett Matthieu Bucaille, tidigare VD för Lazard International, till sin globala finanschef. Värderad till 4 miljarder dollar med denna runda, kommer företaget att använda investeringen för att störa den traditionella reklamindustrin med AI för att skapa marknadsföringskampanjer. Företaget förvärvade nyligen Pencil, dess AI-drivna marknadsföringsplattform.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade 28 mars

Få personer är intresserade av OpenAI:s personaliserade chatbots

OpenAI förväntade sig att personaliserade chatbots skulle stimulera dess verksamhet, men nyligen data visar att få personer är intresserade av dem. Sedan november har startup-företaget som skapade ChatGPT tillåtit betalande användare att skapa sina egna versioner av chatbots. Enligt Financial Times analys används några av de mest populära versionerna av GPT för utbildningsändamål, generering av bilder, förutsägelse av framtida aktiekurser och hjälp att ´fuska´ plagiatdetektorer som används i skolor och universitet. Det finns också andra chatbots som bryter mot företagets policy att tillhandahålla finansiell, juridisk eller medicinsk rådgivning som inte har verifierats av kvalificerade yrkesverksamma. Sam Altman, VD för OpenAI, har visionen att anpassade versioner av ChatGPT kommer att påskynda verksamheten och bli något liknande Apples iPhone app store. Han meddelade att ledande GPT-skapare kommer att börja få en del av intäkterna från sina appar senare i år i ett försök att locka fler utvecklare.

Direktlänk Dela Internet Technologies of Ukraine fördjupade 28 mars

OpenAI:s toppmodell GPT-4 kritiseras för dålig prestanda, användare vänder sig till konkurrerande AI-modeller

Användare av OpenAI:s toppmodell GPT-4 har uttryckt frustration över modellens försämrade prestanda och letar nu efter alternativ. Många anser att modellen har blivit ´lat´ och inte längre uppfyller de krav som ställs. En del användare klagar på att modellen inte följer explicita instruktioner och ger ofullständig kod när man ber om komplett kod. Andra har problem med att få modellen att svara på deras frågor överhuvudtaget. Användare har börjat experimentera med andra modeller, som Anthropic´s Claude, som inte bara matchar GPT-4 utan också verkar överträffa den.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 28 mars

Användare vänder sig från OpenAI:s GPT-4 till Anthropic´s Claude på grund av prestandaproblem

OpenAI:s GPT-4, en AI-modell som släpptes i mars 2023, har upplevt prestandaproblem vilket har lett till missnöje bland användarna. Användare har uttryckt frustration över modellens oförmåga att följa explicita kommandon och svara på frågor. Istället för att vänta på en lösning har användarna börjat utforska alternativa modeller, särskilt Anthropic´s Claude. Claude, som stöds av tungviktare som Google och Amazon, har visat sig vara överlägsen GPT-4 i prestanda. Trots detta tror vissa, som Allie K. Miller, att prestandaproblemen kan bero på att OpenAI fokuserar på sin nästa modell, GPT-5, som förväntas släppas senare i år.

Direktlänk Dela Jet Vital fördjupade 28 mars

Skeptiker ifrågasätter generativ AI:s förmåga att stimulera världsekonomin

Generativ AI har förutspåtts att lägga till biljoner till världsekonomin i en produktivitetsökning aldrig tidigare skådad i historien. Men det finns en växande skara skeptiker, inklusive ledande AI-forskare, som undrar om tekniken kanske inte kommer att infria sina löften om att stimulera världsekonomin. Bland dessa skeptiker finns professor Gary Marcus vid New York University och den pensionerade professorn Jeffrey Funk. Båda har uttryckt tvivel på de ekonomiska fördelarna med generativ AI och påpekar att framstegen mot att faktiskt tjäna pengar på stora språkmodeller har varit långsamma. Dessutom har kunder rapporterat att Microsofts nya AI-förstärkta Copilot-programvara är för dyr.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 27 mars

AI-experten Gary Marcus uttrycker oro över utmaningar som OpenAI kan stå inför

AI-experten Gary Marcus har i ett nyligen publicerat blogginlägg uttryckt oro över de utmaningar som OpenAI, skaparen av ChatGPT, kan komma att stå inför under det kommande året. Marcus pekar på flera potentiella problem, bland annat juridiska problem och kritik. Han nämner även att OpenAI har börjat göra avtal med förlag som AP, Axel Springer, American Journalism Project och NYU, där de betalar mellan 1 och 5 miljoner dollar för att licensiera deras artiklar. Trots utmaningarna, menar Marcus att OpenAI fortfarande är en ledande aktör när det gäller framtiden för AI.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 27 mars

Användningen av OpenAIs ChatGPT ökar i USA, men förtroendet för politisk information är lågt

Användningen av OpenAIs ChatGPT fortsätter att öka i USA, med nästan en av fyra vuxna som säger att de har använt chatboten, enligt en nyligen genomförd undersökning av Pew Research Center. Undersökningen visade att 23% av de vuxna i USA hade använt ChatGPT i någon form i februari, upp från 18% sju månader tidigare. Intressant nog har andelen amerikaner som använder den nya tekniken för arbete ökat med tvåsiffriga tal under de senaste 12 månaderna. Amerikaner håller dock inte med om att lita på ChatGPT när det gäller politik, särskilt det kommande presidentvalet 2024 i USA. Trots ChatGPT:s växande antal användare har 34% av de amerikaner som Pew undersökte aldrig ens hört talas om det. Microsoft är den största investeraren i OpenAI.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 27 mars

Sam Altmans rykte ifrågasätts i tech- och finansvärlden

Sam Altman, VD för techjätten OpenAI, har tidigare varit mycket respekterad i Silicon Valley, men en ny rapport från Insider antyder att hans stjärnstatus kan vara på väg att falna. Rapporten, som citerar anonyma riskkapitalister och startup-chefer, kommer när Altman påstås vara engagerad i en finansieringsrunda på 100 miljarder dollar för att skapa artificiell generell intelligens (AGI). Enligt intervjuade källor har Altmans kombination av högtravande retorik och personkult blivit tröttsam. Ali Ghodsi, VD för Databricks, uttalade sig offentligt och menade att Altman har överskattat tekniken som hans företag bygger på.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 27 mars

AI-chatbots som Microsoft Copilot och OpenAI´s ChatGPT: Hjälpmedel eller hinder?

AI-drivna chatbots som OpenAI´s ChatGPT och Microsoft Copilot blir allt mer integrerade i våra dagliga aktiviteter. Trots detta visar en nyligen genomförd enkät att hälften av de tillfrågade inte finner chatboten särskilt användbar. Vissa användare har även rapporterat att ChatGPT:s användarbas och noggrannhet har minskat betydligt. Samtidigt har det framkommit att överanvändning av dessa verktyg kan ha negativ inverkan på användarens kognitiva färdigheter. Trots detta finns det också framgångsrika exempel på användning av AI, som att utveckla programvara på under 7 minuter eller hjälpa människor att övervinna beroenden.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 27 mars

OpenAI planerar att lansera GPT-5

Enligt en nyligen rapport från Business Insider kommer OpenAI snart att lansera GPT-5. Modellen kan debutera inom de närmaste månaderna och visar betydande förbättringar enligt initiala rapporter. Flera företagsanvändare har delat positiva erfarenheter med GPT-5-demonstrationer. Modellen utvecklas tillsammans med demonstrationer och före den officiella utgivningen är noggranna säkerhetstester mycket viktiga. Det finns för närvarande inget ord om utgivningsdatumet för GPT-5 från företaget. Denna tillkännagivelse kommer efter ett galet år av GPT-5-rykten.

Direktlänk Dela Research Snipers fördjupade 27 mars

Elon Musks AI-startup xAI kommer att göra chatboten Grok tillgänglig för alla premiumabonnenter

Elon Musk har meddelat att hans AI-startup xAI:s chatbot Grok kommer att aktiveras för alla premiumabonnenter på hans sociala medieplattform X. Tidigare var chatboten endast tillgänglig för X Premium-abonnenter. Detta kommer efter att Musk sagt att xAI skulle öppna källkoden för Grok efter att han stämt OpenAI för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag till förmån för en vinstmodell. Grok kommer att bli open-source, likt Meta och Frankrikes Mistral, vilka båda har open-source AI-modeller.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 27 mars

OpenAI ansöker om varumärke för ´Voice Engine´, signalerar inträde i digital röstassistentmarknad

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har lämnat in en varumärkesansökan för ett verktyg som kallas ´Voice Engine´. Detta strategiska steg kan positionera OpenAI som en hård konkurrent till etablerade teknikjättar som Apple, Amazon och Google, vars produkter Siri, Alexa och Google Assistant för närvarande dominerar marknaden. Ansökan om varumärke, inlämnad till det amerikanska patent- och varumärkeskontoret, innehåller en omfattande uppsättning röstrelaterade teknologier, vilket framhäver OpenAIs ambitiösa planer att innovera bortom dess nuvarande kapaciteter.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 27 mars

Kritik mot OpenAI:s VD Sam Altman växer

Sam Altman, VD för teknikjätten OpenAI, möter ökande kritik från teknik- och finansgemenskapen. Enligt en rapport från Insider är flera anonyma riskkapitalister och startup-chefer missnöjda med Altmans beteende. Rapporten kommer när Altman påstås vara engagerad i en finansieringsrunda på 100 miljarder dollar för att skapa artificiell allmän intelligens (AGI). Kritiker menar att Altmans kombination av högtflygande retorik och personlighetskult har blivit tröttsam. Trots kritiken är många rädda för att offentligt kritisera honom på grund av hans inflytande i branschen. Ali Ghodsi, VD för Databricks, uttryckte dock att han ansåg att Altman överdrev tekniken som hans företag baseras på.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 27 mars

AI:s framtid: Snabb tillväxt, rädsla och reglering

AI-tekniken ChatGPT, skapad av OpenAI, har uppmärksammats mycket på senare tid. Enligt Dmitry Volkov, tidig investerare i OpenAI, har ChatGPT över 100 miljoner aktiva användare per månad, bara två månader efter lanseringen. Trots framgången har diskussionen kring tekniken gjort att vissa känner sig obekväma. Detta har lett till att reglering av AI har diskuterats. OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt att reglering av AI behövs. Nick Davidov, partner vid Davidovs Venture Capital, menar dock att reglering kan skada startup-företag och föreslår istället program för att hjälpa människor att förbättra sina färdigheter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 mars

Hur bra kan GPT-5 bli? Enligt Sam Altman kan det vara en jättekliv framåt

Sam Altman ser GPT-4 som en milstolpe inom AI-utvecklingen, men han ser redan framåt. Han tror att GPT-5 kommer att vara ett ännu större språng framåt. Enligt honom var framstegen från GPT-3 till GPT-4 imponerande, vilket gjorde GPT-3 ´ofattbart hemskt´ i jämförelse. Han förväntar sig att språnget till GPT-5 kommer att spegla detta, vilket dramatiskt förbättrar AI:s förmågor. Han tror att GPT-5 kan revolutionera hur vi närmar oss problemlösning och kreativitet, med djupgående inverkan på utbildning, hälso- och sjukvård och teknik.

Direktlänk Dela Data Driven Investor fördjupade 26 mars

OpenAI ger kreativa proffs tidig tillgång till Sora, AI-videogeneratorn

OpenAI har gett kreativa proffs tidig tillgång till sin AI-videogenerator Sora. En handfull filmskapare, visuella konstnärer och designers fick chansen att bli de första att skapa en kortfilm med Sora, vilket resulterade i förutsägbart bisarra filmer. Bland dessa finns en kortfilm om en man med en ballong som huvud, skapad av multimediaföretaget Shy Kids från Toronto, och en parallell universum naturdokumentär om fantasidjur, skapad av Don Allen III. OpenAI marknadsför Sora till kreativa proffs som programvara som kan innebära en stor förändring inom videoindustrin. Sora förväntas släppas senare i år.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 26 mars

OpenAI nära att lansera GPT-5 trots potentiella förseningar

OpenAI är på väg att släppa GPT-5, en efterlängtad modell som utlovar betydande förbättringar jämfört med sina föregångare, baserat på positiv feedback från företagskunder som fått tidiga demonstrationer av tekniken. Lanseringen av GPT-5 kan försenas på grund av omfattande säkerhetsutvärderingar, inklusive simulerade cyberattacker, för att säkerställa dess robusthet. Trots spekulationer och en planerad debut under sommaren har OpenAI inte bekräftat ett officiellt lanseringsdatum. Utvecklingen kring GPT-5 och dess föregångare, inklusive ryktade ´GPT-4.5´-modeller med avancerade funktioner, tyder på en betydande omvandling av storskaliga språkmodeller, med OpenAI som fokuserar på företagslösningar och möjligen introducerar ett nivåindelat system.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 26 mars

OpenAI Sora avtäckt, antyder framtid med AI i videogenerering

OpenAI Sora, avtäckt den 15 februari 2024, antydde en möjlig framtid med artificiell intelligens i videogenerering. OpenAI Soras AI-genererade videoprover var realistiska och fantasifulla. Användarna sa att Sora AI-videogenereringsverktyget skulle lanseras snart, men datumet behövde fortfarande bekräftas. Enligt det officiella inlägget ´Sora: First Impressions´ av OpenAI, gavs en utvald grupp filmare, konstnärer och designers tillgång till OpenAI Sora text-till-video-verktyget i några månader. Den 25 mars 2024 delade alla konstnärer med tidig tillgång nya provvideor. Videorna antydde den potentiella framtiden för underhållningsindustrin och filmbranschen med Sora.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 26 mars

OpenAI planerar att samarbeta med filmindustrin för att generera effekter och videofiler

De första officiella mötena för att diskutera OpenAI:s partnerskap med filmindustrin ska äga rum i Los Angeles under kommande vecka. Exekutiva hoppas kunna använda den artificiella intelligensprogramvaran för att generera effekter och videofiler. Dessa möten är bara det första steget i OpenAI:s avsikt att använda sina produkter i Hollywoodfilm och -television, efter diskussioner med Hollywood-exekutiva sedan februari, enligt Bloomberg. OpenAI:s VD Sam Altman har tillkännagivit planer på att lansera en ny tjänst genom företaget, med namnet Sora, som sägs skapa fotorealistiska videor från enkla textprompter.

Direktlänk Dela Giant Freakin Robot fördjupade 25 mars

OpenAI förbereder sig för att lansera sin AI-videogenerator Sora i Hollywood

OpenAI förbereder sina planer för sin AI-videogenerator Sora och involverar Hollywood i processen. Företaget närmar sig filmskapare och studior, med VD Sam Altman och COO Brad Lightcap som leder ´inledande samtal´ med branschintressenter. Sora avtäcktes i februari och trots att det ännu inte finns någon offentlig lansering har det väckt oro om datan som användes för att träna modellen och hur det kan påverka filmindustrin. OpenAI står redan inför flera rättstvister om upphovsrättsintrång, inklusive anklagelser om denna praxis med de stora språkmodellerna som driver ChatGPT. Användningen av AI-videoverktyg hotar att förändra filmindustrin genom att ersätta jobb som sträcker sig från VFX-professionella till författare och till och med skådespelare.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 25 mars

OpenAI utvecklar ny röstmotor för att förändra AI-kommunikation

OpenAI utvecklar en ny röstmotor, vilket framgår av ett nyligen inlämnat varumärkesansökan. Projektet antyder att det kan involvera röst- och taligenkänning, bearbetning av kommandon och konvertering mellan text och tal. OpenAI:s VD, Sam Altman, har indikerat att projektet förväntas släppas senare i år och antyder stora produktlanseringar. Målet är att skapa tal som låter så verkligt att det är som att prata med en annan person. Detta kan innebära en stor förändring i hur vi interagerar med maskiner.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 25 mars

OpenAI förbereder lanseringen av GPT-5, en revolution inom AI

OpenAI förbereder sig för att lansera sin mycket emotsedda GPT-5-modell, en utveckling som förväntas revolutionera ChatGPTs kapaciteter. Tidiga indikationer tyder på betydande framsteg jämfört med föregångaren, GPT-4. GPT-5, som planeras att släppas i sommar, lovar att omdefiniera landskapet för stora språkmodeller. Teknikjättar som Google, Microsoft, Meta och Apple konkurrerar alla om att utveckla konsumentinriktade AI-verktyg. OpenAIs VD, Sam Altman, har uttryckt företagets engagemang för att driva innovation, med GPT-5 redo att överträffa sina föregångare och omforma AI-landskapet.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 25 mars

OpenAI försöker integrera sin AI i Hollywood

AI tar allt mer plats i våra liv: spel, konst och nu filmer - inget är säkert från dess genomträngande blick. OpenAI, skaparen av DALL-E och ChatGPT, försöker rapporterat att införliva sig i Hollywood: det har planerat möten med studior, mediechefer och talangbyråer nästa vecka för att bilda partnerskap och få dem att integrera sin nya AI-videogenerator i sitt arbete. Detta är bara ytterligare en runda av introduktioner eftersom uppstartsföretaget också hade flera möten ledda av Chief Operating Officer Brad Lightcap i slutet av februari. Där presenterade han OpenAIs Sora, dess nya text-till-video-diffusionsmodell. Senare deltog dess VD Sam Altman påstått på fester i Los Angeles under helgen för Academy Awards.

Direktlänk Dela Eighty Level fördjupade 25 mars

OpenAI säljer filmgenererings-AI ´Sora´ till Hollywood

OpenAI, utvecklaren bakom språkmodellen GPT och bildgenererings-AI-modellen DALL-E, har annonserat ´Sora´, en AI som genererar filmer från text. OpenAI har rapporterats träffa Hollywood-filmstudios och mediachefer för att marknadsföra Sora för användning i filmproduktion. Sora kan generera upp till en minut långa filmer från text, simulera fysikens lagar för att skapa komplexa scener med flera karaktärer och detaljerade ämnen och bakgrunder. OpenAI har ännu inte meddelat när Sora kommer att släppas, men det har rapporterats att de har marknadsfört Sora för Hollywood även före dess lansering.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 25 mars

Elon Musk uttryckte tvivel om OpenAI:s framgång

OpenAI:s VD Sam Altman avslöjade nyligen i en intervju att Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, uttryckte tvivel om företagets framgång och valde till slut att gå skilda vägar på grund av visionsskillnader. Enligt Altman trodde Musk att OpenAI var dömt att misslyckas och sökte större kontroll för att styra dess riktning, inklusive att slå samman det med Tesla eller göra det till en vinstdrivande enhet. Trots den rättsliga tvisten som Musk initierade som påstår brott mot kontraktsavtal, behåller OpenAI sin ståndpunkt om att tillhandahålla fria och tillgängliga verktyg för att stärka individer, samtidigt som de avvisar förslag som skulle äventyra dess uppdrag.

Direktlänk Dela Telugu Bullet fördjupade 25 mars

Ex-Google AI-chef leder Samsungs AGI-äventyr, siktar på samarbeten med OpenAI och Meta

Samsung Electronics har lanserat sin AGI (Artificial General Intelligence) verksamhet. Enligt rapporter kommer Kye Hyun-Kyung, chef för Samsungs Device Solutions (DS) division, att etablera ´AGI Computing Labs´ i USA och Sydkorea. Dr. Dong-hyuk Woo, en veteran inom systemhalvledare och tidigare ledare för Google AI-chipdivision, kommer att leda denna insats. Woo kommer att fokusera på utvecklingen av specialiserade halvledare för AGI. Samsung planerar också att introducera nya chipdesigner genom snabba iterationer. Dessutom är samarbeten med internationella aktörer som Meta och Open AI möjliga.

Direktlänk Dela Digital Times fördjupade 25 mars

Worldcoin öppnar källkoden för biometrisk autentiseringsenhet ´Orb´

Worldcoin, en virtuell valuta skapad av Sam Altman från OpenAI, har gjort mjukvaran för sin biometriska autentiseringsenhet ´Orb´ öppen källa. Worldcoin är en unik virtuell valuta som kan erhållas genom att utföra autentisering. ´Orb´ är en enhet som används för iris-autentisering relaterat till utfärdandet av virtuell valuta. Mjukvaran för ´Orb´ har nu gjorts öppen källa. Worldcoin har också meddelat ´Personlig förvaring´, vilket gör det möjligt för användare att lagra informationen som används för att generera iris-koden på sina egna enheter, vilket ger användarna kontroll över flödet av deras personliga information.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 25 mars

KPMGs GenAI-undersökning visar stora investeringar och produktivitetsvinster

KPMG har nyligen publicerat resultat från en GenAI-undersökning. Nyckelpunkter från undersökningen inkluderar att 97% av ledarna planerar att investera i GenAI under de kommande 12 månaderna, med 43% av ledarna som säger att deras organisationer planerar att investera 100 miljoner dollar eller mer. 51% av ledarna mäter för närvarande GenAI-relaterad avkastning genom produktivitetsvinster, följt av medarbetarnöjdhet (48%) och genererade intäkter (47%). Många organisationer har redan eller planerar att tillhandahålla obligatorisk GenAI-kompetensutbildning för både anställda (75%) och ledare (77%) under de kommande 12 månaderna.

Direktlänk Dela Going Concern fördjupade 24 mars

OpenAI kliver in i underhållningsindustrin med AI-drivet projekt ´Sora´

Forsknings- och utvecklingsföretaget OpenAI, känt för sina bidrag till artificiell intelligens (AI), kliver in i underhållningsindustrin. Källor inom industrin säger att OpenAI arbetar på att introducera ett banbrytande nytt projekt kallat ´Sora´ för stora Hollywoodstudior. Sora är ett AI-drivet system som är avsett att producera endast artificiella skådespelare. Detta kan revolutionera filmbranschen genom att skapa karaktärer som inte skulle vara möjliga med traditionella metoder och potentiellt påskynda produktionen. Men det finns också oro och osäkerheter, särskilt kring etiska frågor och hur detta kan påverka jobb inom filmindustrin.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 24 mars

Elon Musk kritiserar AI-företag, hävdar att de är motsatsen till sina namn

Elon Musk, VD för SpaceX och Tesla, deltog i Viva Technology-konferensen i Paris, Frankrike den 16 juni 2023. Musk gjorde en pik mot ett antal artificiella intelligens (AI) företag, inklusive Open AI, Stability AI och Meta, genom att kalla dem motsatsen till deras namn. Denna kommentar kom som svar på ett inlägg av användaren Eliezer Yudkowsky. Musk har tidigare uttryckt oro över AI som ett existentiellt hot mot mänskligheten och stämde nyligen OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett uppdraget att göra AI fördelaktigt för mänskligheten.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 24 mars

OpenAI tar sig an Hollywood med Sora, sin senaste AI-innovation

OpenAI har påbörjat en resa mot Hollywood med sin senaste AI-innovation ´Sora´, som syftar till att revolutionera filmproduktionen. Samtidigt återvänder medgrundaren Sam Altman till styrelsen, vilket markerar slutet på fyra månaders ledningsomvälvningar på det banbrytande AI-företaget. Sora är en text-till-video-generator som kan förändra hur filmer görs. Producenten Tyler Perry har sett det i aktion och var så imponerad att han sköt upp planer på en studioexpansion på 800 miljoner dollar. Sora kommer troligen att släppas till allmänheten senare i år.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 24 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för brott mot AI-kontrakt

Elon Musk har nyligen stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, med anklagelsen att de brutit mot deras ursprungliga kontraktsavtal gällande AI. Stämningen, som lämnades in vid en domstol i San Francisco, fokuserar på OpenAI:s senaste naturliga språkmodell, GPT-4. Altman har i en intervju med podcaster Lex Fridman öppnat upp om stämningen och sagt att Musk trodde att OpenAI skulle misslyckas och att han valde att gå sin egen väg. Altman hävdar att de fortfarande är engagerade i sitt ursprungliga uppdrag, att tillhandahålla kraftfull teknik till människor gratis som en allmännytta.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 24 mars

AI-chattboten ChatGPT ska bli humanoidrobot

AI-chattboten ChatGPT ska få en kropp och bli en humanoidrobot, enligt Jensen Huang, VD för Nvidia. Nvidia har utvecklat ett kraftfullt chip för artificiella maskiner och planerar nu att utveckla humanoider. Dessa robotar, som liknar människor, har funnits sedan 70-talet, men utvecklingen har accelererat tack vare genombrott inom generativ AI. Exempel på framsteg inkluderar Unitree Robotics humanoid ´H1´ som kan springa lika fort som en genomsnittlig människa, och Figure AI, som värderas till 20 miljarder kronor efter investeringar från bland annat Jeff Bezos, Microsoft och Nvidia.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 24 mars

OpenAI:s VD säger att Elon Musk trodde att företaget skulle misslyckas

OpenAI:s VD Sam Altman har i en intervju med poddaren Lex Fridman berättat att Tesla och SpaceX VD Elon Musk trodde att OpenAI skulle misslyckas och ´valde att gå sina egna vägar´. Musk ville ha total kontroll för att vända företaget, men OpenAI ville fortsätta i den riktning som nu har blivit OpenAI. Musk ville också att Tesla skulle kunna bygga ett AGI-projekt. Altman tillade att Musk ville omvandla OpenAI till ett vinstdrivande företag som han kunde ha kontroll över eller låta det sammanslås med Tesla. OpenAI står fortfarande fast vid sitt ursprungliga uppdrag att tillhandahålla kraftfull teknik gratis som en allmännytta.

Direktlänk Dela AP7AM fördjupade 24 mars

OpenAIs VD: Elon Musk trodde vi skulle misslyckas och ville ta över

OpenAIs VD, Sam Altman, har uttalat att Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, trodde att OpenAI skulle misslyckas och valde att gå sin egen väg. I en intervju med podcaster Lex Fridman sade Altman att ´Musk ville ha total kontroll för att vända situationen. Vi ville fortsätta i den riktning som nu har blivit OpenAI. Han ville också att Tesla skulle kunna bygga ett AGI-försök´. Altman föreslog också att företaget fortfarande är engagerat i sin ursprungliga orsak, eftersom det ger människor kraftfull teknik gratis, som en allmän nyttighet.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 24 mars

OpenAI planerar att utveckla digitala röstassistenter

OpenAI, det artificiella intelligensforskningsföretaget ledd av Sam Altman, har lämnat in en ansökan om varumärkesregistrering för att utveckla ´digitala röstassistenter´ och en ´röstmotor´. Detta kan tyda på att företaget förbereder sig för att konkurrera med framstående röstassistenter som Apples Siri och Amazons Alexa. Ansökan, som lämnades in till det amerikanska patent- och varumärkeskontoret, kom en dag efter Altmans intervju där han diskuterade OpenAIs planer på att avslöja flera betydande utgåvor före sin mycket förväntade GPT-5-modell.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 24 mars

Elon Musk lämnade OpenAI på grund av oenigheter, säger VD

Elon Musk valde att lämna OpenAI eftersom han trodde att företaget skulle misslyckas, enligt VD Sam Altman. Musk ville ha total kontroll för att vända företaget och ville även att Tesla skulle kunna bygga ett AGI-projekt. Han ville vid olika tillfällen göra OpenAI till ett vinstdrivande företag som han kunde kontrollera eller slå samman det med Tesla. OpenAI ville inte det, och Musk bestämde sig för att lämna. Altman föreslog att företaget fortfarande är förankrat i sitt ursprungliga syfte eftersom det ger människor kraftfull teknik gratis.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 24 mars

UK myndighet granskar Microsoft och OpenAIs partnerskap

Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) har öppnat en konsultationsperiod för att avgöra om partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI, inklusive nyligen utvecklingar kring hanteringen av ChatGPT-generatorn, kommer att leda till ett relevant fusionfall och dess eventuella påverkan på konkurrensen. CMA kommer att granska om företaget har förvärvat kontroll, det vill säga om en part har materiellt inflytande, effektiv kontroll eller mer än 50% av röstningsrättigheterna över en annan enhet. OpenAI meddelade i slutet av november att Microsoft, företagets huvudaktieägare, kommer att spela en icke-röstningsobservatörsroll i företagets nya styrelse.

Direktlänk Dela Small Cap News fördjupade 23 mars

OpenAI planerar att integrera AI i Hollywood-filmindustrin

AI-startupen OpenAI planerar att göra intryck i Hollywood genom att engagera sig med nyckelspelare i filmindustrin, inklusive studior, mediaexekutiver och talangbyråer. Målet är att skapa partnerskap och främja integrationen av dess banbrytande AI-videogenerator i filmframställningsprocesser. Företaget initierade introduktionssamtal i Hollywood i slutet av februari, ledda av COO Brad Lightcap. OpenAI:s VD Sam Altman har även gjort framträdanden vid högprofilerade evenemang i Los Angeles. Trots löftet om AI-teknologier är ämnet kontroversiellt i Hollywood, med oro över potentiella konsekvenser för sysselsättningen.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 23 mars

AI-verktyg som analyserar och sammanfattar videor samt andra framsteg inom AI

En av de mest imponerande framstegen inom AI denna månad är ett nytt AI-verktyg som kan göra mer än att bara titta på videor - det kan analysera och sammanfatta dem, fånga de visuella detaljerna för en mer komplett bild. Appen Describe genererar anpassningsbara audiovisuella beskrivningar av videor. Vid den senaste NVIDIA GTC 2024-konferensen var fokus på generativ AI. Ett framstående teknologi var Describe by Sieve. Stability AI har introducerat en ny modell som kan omvandla textbeskrivningar till 3D-modeller. Anthropic har avtäckt en ny arbetsflöde som förbättrar denna process. OpenAI´s GPT-4.5 Turbo har läckt ut av företagets webbteam. Leonardo.ai har gjort uppdateringar som är ganska spännande. De har lagt till en universell uppskalare och förmågan att generera bilder med genomskinlighet.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 23 mars

OpenAI planerar att bilda partnerskap med Hollywood för att integrera sin AI-videogenerator

AI-startupen OpenAI planerar att träffa Hollywood-studior, medieexekutiva och talangbyråer i Los Angeles nästa vecka för att bilda partnerskap inom underhållningsindustrin och uppmuntra filmskapare att integrera sin nya AI-videogenerator i sitt arbete. OpenAI presenterade Sora, en ny tjänst som kan generera realistiska videor baserat på textprompts från användare, i februari. Sora är ännu inte tillgänglig för allmänheten, men OpenAI har redan gett tillgång till några stora skådespelare och regissörer. AI är ett kontroversiellt ämne i Hollywood och har väckt oro om hur det kan påverka livsmedlen för alla från illustratörer till röstskådespelare.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 23 mars

OpenAI i samtal med Hollywood om AI-teknik för underhållningsindustrin

OpenAI är enligt uppgift i diskussion med Hollywood-studiechefer om möjlig användning av AI-teknologi inom underhållningsindustrin, bara månader efter historiska protester från skådespelare och författare mot det. OpenAI planerar att träffa mediechefer och talangbyråer för att integrera AI-videogeneratorn Sora AI i deras verksamhet. Sora AI, som kan producera nästan verklighetstrogna 60-sekunders klipp direkt, är för närvarande inte tillgänglig för allmänheten, men några A-listade skådespelare, regissörer och producenter har fått tillgång till den. Obehörig användning av AI för att kopiera skådespelares likheter och hot om uppsägningar till förmån för tekniken har varit stora frågor som väckts under förra årets strejk från författare och skådespelare.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 23 mars

OpenAI:s VD Sam Altman antyder att företaget arbetar på GPT-5

OpenAI:s VD, Sam Altman, har antytt att företaget arbetar på en ny AI-modell, troligen GPT-5. Han medger dock att den senaste modellen, GPT-4, ´suger lite´. Altman jämförde AI-innovation med hur vissa människor kan se tillbaka på tidigare versioner av iPhone och inse att de är föråldrade jämfört med nuvarande modeller. Han förväntar sig att skillnaden mellan GPT-5 och GPT-4 kommer att vara lika stor som mellan GPT-4 och GPT-3.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade 23 mars

AI-världen liknar ett gymnasium, menar OpenAI:s ordförande

Bret Taylor, ordförande för OpenAI och medgrundare av chattbot-startupen Sierra, jämför AI-världen med ett gymnasium fullt av dramatik. Taylor, som också var inblandad i OpenAI:s interna konflikter, uppmanar till att ignorera dramatiken och fokusera på den snabba utvecklingen inom AI. Han ser konversations-AI som nästa steg i teknikens utveckling till förmån för företagskunder. Taylor tillbringar mestadels av sin tid med Sierra, som han grundade tillsammans med ex-Googler Clay Bavor. Deras kunder inkluderar WeightWatchers, SiriusXM och ljudutrustningstillverkaren Sonos.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 23 mars

OpenAI förbereder sig för att avslöja GPT-5

OpenAI avslöjade sin GPT-4-modell i mars 2023. Nu, ett år senare, är företaget enligt källor på väg att avslöja GPT-5 någon gång under sommaren 2024. Den nya modellen kommer att driva OpenAI:s ChatGPT och utvalda företagskunder har redan fått demonstrationer av den nya modellen. En namnlös VD som fick testa den nya modellen sa att den är ´verkligen bra, materiellt bättre´. OpenAI:s VD Sam Altman har i en intervju uttryckt sin entusiasm över företagets nästa modell. Även om GPT-5 kan släppas denna sommar, kan modellen också försenas.

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupade 23 mars

OpenAI försöker övertyga Hollywood om att använda sin nya innehållsgenerator Sora

AI-företaget OpenAI försöker övertyga Hollywood om att deras nya innehållsgenerator, Sora, kommer att vara användbar för att göra filmer. Företaget planerar att hålla fler möten i Los Angeles nästa vecka med Hollywoodstudior, medieexekutiver och talangbyråer. Även om specifika detaljer om OpenAIs Hollywood-samtal är okända, har företaget uttryckt en strategi att arbeta i samarbete med industrin genom en iterativ utplacering av AI-framsteg. Sora har ännu inte lanserats offentligt, men företaget släppte flera videor förra månaden som de sa hade genererats med sin applikation.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 23 mars

OpenAI främjar integrationen av AI-text-till-video-modellen Sora i filmproduktion

OpenAI arbetar för att främja integrationen av sin ännu ej släppta AI-text-till-video-modell, Sora, i filmproduktion. Företaget planerar möten med Hollywoodstudior, mediechefer och talangbyråer i Los Angeles för att främja partnerskap. Sora, som presenterades i februari men ännu inte är tillgänglig för allmänheten, kan generera videor upp till en minut långa baserade på användares textkommandon. Användningen av AI i Hollywood har väckt kontrovers, med oro över den potentiella inverkan på yrkesgrupper som illustratörer och röstskådespelare.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 23 mars

OpenAI siktar på att bli en aktör inom filmindustrin

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har inlett samtal med filmstudior och hoppas på att integrera sin generativa modell Sora i Hollywood-produktioner. Enligt Bloomberg började OpenAI schemalägga samtal med Hollywood-beslutsfattare i februari, strax efter att de offentligt tillkännagav Sora. OpenAIs första Hollywood-samtal leddes av Brad Lightcap, som är Chief Operating Officer för det Microsoft-stödda teknikföretaget. På senare tid har även OpenAI:s VD Sam Altman deltagit i förhandlingarna. OpenAI ger Hollywood-kändisar avancerad tillgång till Sora för att de ska kunna utforska hur den generativa AI-teknologin kan hjälpa deras arbete.

Direktlänk Dela Tubefilter fördjupade 22 mars

Förväntningarna kring OpenAI:s kommande GPT-5 är höga

OpenAI:s nästa iteration, GPT-5, förväntas lanseras snart och lovar betydande framsteg inom teknologin. Sedan den banbrytande lanseringen av Chat GPT har GPT-serien lett innovationsbanan och nu förväntas stora framsteg och förbättringar med ankomsten av GPT-5. Den generativa förtränade transformer (GPT) är en serie språkmodeller utvecklade av OpenAI, med stor inverkan på maskinlärning och AI. GPT-5 förväntas lanseras av OpenAI senare i år. GPT-5 förväntas ha förbättrad personifiering och anpassning samt betydligt förbättrade resonemangsförmågor.

Direktlänk Dela Showmetech.com.br fördjupade 22 mars

OpenAI förväntas släppa GPT-5 i sommar

Enligt OpenAI:s VD Sam Altman kan nästa stora uppgradering av ChatGPT vara nära förestående. Han nämnde dock att han inte vet när GPT-5 kommer, eller om det kommer att kallas så. OpenAI har andra saker att lansera och förbättra innan nästa stora ChatGPT-uppgradering rullar ut. En ny rapport ger dock en faktisk releasefönster för GPT-5. OpenAI bör släppa det i sommar, efter att det har slutfört den sista omgången av interna tester. Detta enligt anonyma chefer som har kunnat prova den nya modellen och som anonymt detaljerat några av dess förbättringar.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 22 mars

Nästa steg i AI-revolutionen: GPT5

Sedan lanseringen av ChatGPT för över ett år sedan har teknikföretag kämpat för att dominera marknaden för artificiell intelligens. Saudiarabien planerar att investera 40 miljarder dollar i AI-relaterad teknologi, och med Nvidias senaste chipuppdatering kan vi förvänta oss fler framsteg inom detta område. OpenAI avtäckte GPT4-modellen i mars 2023, men konkurrensen har inte saktat ner. Nya utmanare som Anthropic´s Claude 3, Meta´s Llama 2 och Google´s Gemini 1.5 har dykt upp. OpenAI förväntas introducera GPT-5, en förbättrad version av AI-språkmodellen som driver ChatGPT, någon gång runt mitten av 2024.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 22 mars

Open AI:s VD Sam Altman diskuterar företagets framtid och AI-utveckling

Sam Altman, VD för Open AI, diskuterade företagets framtid och utvecklingen inom AI i en intervju. Han talade om sin tillfälliga avsked, Elon Musks tidigare inblandning i företaget och sin osäkerhet kring forskningschefen Ilya Sutskevers framtid i företaget. Altman nämnde också företagets AI-modeller, inklusive GPT-4 och den kommande GPT-5, samt AI-videoverktyget Sora och den mystiska AI-arkitekturen Qstar. Han betonade vikten av beräkningskapacitet och förutspådde att artificiell generell intelligens kommer att vara kapabel att öka vetenskapliga upptäckter avsevärt inom slutet av detta årtionde.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 22 mars

OpenAI:s VD Sam Altman vill förändra sökupplevelsen

AltaVista, Lycos och Yahoo var en gång de mest populära sökmotorerna. Sedan kom Google och har sedan 2002 dominerat marknaden med 91,6% av den globala marknadsandelen för sökningar. OpenAI:s VD Sam Altman tror att det skulle vara cool att integrera LLMs och sökning, vilket skulle förändra hur människor söker och tänker på det. Han kallar den nuvarande Google-sökupplevelsen för tråkig och vill inte kopiera Googles modell, utan snarare uppfinna sökning på nytt. OpenAI vill inte göra vad Google gör, men Altman tror att OpenAI kan göra LLMs + Sök på en hög nivå.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 22 mars

Sam Altmans andel i Reddit ökar med över 200 miljoner dollar efter framgångsrik IPO

Sam Altman, VD för OpenAI, har sett värdet på sin andel i Reddit öka med över 200 miljoner dollar efter företagets efterlängtade börsintroduktion (IPO). Reddit har vuxit betydligt under Altmans ledning genom strategiska initiativ, vilket har ökat användarengagemanget och genererat inkomster. Altman, en välkänd person inom internet- och investeringsindustrin, har haft en tät relation med Reddit sedan han utnämndes till plattformens president 2021. Utöver sina investeringar och företagsprojekt har Sam Altman aktivt engagerat sig i välgörenhetsändamål som främjar global innovation, teknik och utbildning.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 22 mars

OpenAI:s VD Sam Altman tjänar över 200 miljoner dollar på en dag tack vare Reddit

Samuel Harris Altman, mest känd som VD för OpenAI, har haft en framgångsrik start på 2024. Efter att ha avgått och sedan återvänt till OpenAI, har den amerikanska entreprenören gjort en massiv vinst. Närmare bestämt har han tjänat mer än 200 miljoner dollar på bara en dag, tack vare börsnoteringen av sociala medieplattformen Reddit. Altman, en ledande figur på den blomstrande AI-marknaden, är en av de största aktieägarna i Reddit. Hans aktieinnehav efter IPO stod på 7,6% i Reddit. Vid 52-veckors högsta var Altmans aktieinnehav värderat till över 702,76 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Goodreturns fördjupade 22 mars

Microsofts VD Satya Nadella hyllas för sina uttalanden om OpenAI

Microsofts VD Satya Nadella har fått beröm för sina tidigare kommentarer om OpenAI. Hans uttalanden har åter kommit i fokus efter att Microsoft rekryterat Inflection AIs medgrundare för att leda deras AI-satsning. Nadella gjorde kommentarerna i november strax efter att OpenAIs VD Sam Altman blev avskedad. Nadella kritiserade OpenAI och hävdade att Microsoft är ´under dem, över dem, runt dem´. Dessa kommentarer har nu fått ny betydelse efter att Microsoft anlitat Inflection AI:s medgrundare Mustafa Suleyman för att leda sina AI-insatser.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 22 mars

Mustafa Suleyman, medgrundare till Inflection AI, har utsetts till VD för Microsoft AI, ett drag som experter säger kommer att stärka teknikjättens ledande position inom artificiell intelligens. Microsoft har också anställt Inflection AI:s medgrundare och chefsforskare Karén Simonyan och majoriteten av dess personal. Denna händelse kommer efter att OpenAI:s chef Sam Altman kortvarigt anslöt till Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam. Microsoft betalade cirka $650 miljoner i en licensavtal för Inflection AI, men har inte för avsikt att göra det till ett förvärv.

Moneycontrol fördjupade 22 mars

OpenAI och Figure gör gemensam satsning på humanoida robotar

OpenAI, skaparna av ChatGPT, planerar att integrera sina AI-system i humanoida robotar som en del av ett nytt avtal med robotuppstartsföretaget Figure. Figure, baserat i Sunnyvale, Kalifornien, meddelade partnerskapet tillsammans med $675 miljoner i riskkapitalfinansiering från en grupp som inkluderar Amazon-grundaren Jeff Bezos samt Microsoft, chipmakaren Nvidia och uppstartfinansieringsavdelningarna hos Intel och OpenAI. Figure, som är mindre än två år gammalt och ännu inte har en kommersiell produkt, övertygar inflytelserika teknikindustristödjare att stödja sin vision om att skicka miljarder människolika robotar till världens arbetsplatser och hem.

Direktlänk Dela Design Engineering fördjupade 22 mars

OpenAI planerar att lansera ny modell för ChatGPT

Enligt en ny rapport kommer OpenAI att lansera en ny modell för ChatGPT senare i år. Källor nära OpenAI hävdar att den nya modellen är ´materiellt bättre´ jämfört med sina föregångare. GPT-5 kommer enligt uppgift att kunna kalla på AI-agenter utvecklade av OpenAI för att utföra uppgifter autonomt. Detta kommer efter att OpenAIs VD Sam Altman i en intervju diskuterade Sora AI, Elon Musk och den konstiga avskedandet och återanställningen på OpenAI. Altman indikerade att GPT-4 ´suger ganska mycket´ när man frågade om LLM:s kapabiliteter. Den nya modellen för ChatGPT är för närvarande under utveckling och ska lanseras under sommaren.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 22 mars

OpenAI planerar att lansera GPT-5 till sommaren

OpenAI planerar att släppa den nya modellen av ChatGPT, kallad GPT-5, till sommaren. Flera företag har redan fått demonstrationer av den förbättrade modellen, som fortfarande genomgår träning. Innan lanseringen kommer modellen att genomgå en cybersäkerhetskontroll, känd som ´red teaming´. Det finns dock ingen fast tidsram för säkerhetstestningen, vilket kan leda till förseningar i lanseringen av ChatGPT-5. OpenAIs huvudsakliga intäktskälla kommer från företag som betalar för en förbättrad eller anpassad version av ChatGPT. OpenAI lanserade ChatGPT den 30 november 2022 och sedan dess har den vuxit och påverkat många branscher, från utbildning till kundtjänst.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 22 mars

Microsoft anställer Googles DeepMind medgrundare för att leda konsument-AI

Microsoft har anställt Mustafa Suleyman, medgrundare till Google DeepMind, för att leda sitt konsument-AI. Den nya anställningen markerar ännu ett betydande steg av Microsoft för att stärka sina interna AI-förmågor och produkter, utanför relationen med OpenAI. Förra månaden investerade Microsoft 16 miljoner dollar i Mistral AI, en fransk rival till OpenAI. På måndagen berättade Nadella för OpenAI:s VD Sam Altman om Suleyman och hans team som går med i Microsoft, sa företaget.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupade 22 mars

OpenAI demonstrerar nästa generationens språkmodell GPT-5 för potentiella köpare

OpenAI har tydligen demonstrerat GPT-5, nästa generation av dess stora språkmodell (LLM), för potentiella köpare, och de är mycket imponerade. En VD sa att det var ´verkligen bra, som märkbart bättre´. OpenAI planerar en sommarlansering, men modellen behöver fortfarande ´röd-teamning´, en term i teknikindustrin för att anställa hackare för att försöka utnyttja en produkt. Detta är viktigt eftersom GPT-4 hade ett stort rasproblem innan det ´röd-teamades´ av OpenAIs experter. Trots klagomål om GPT-4:s försämring hoppas de inom företaget att lanseringen av GPT-5 kommer att lugna dessa klagomål.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 22 mars

OpenAI visar upp nästa generation av sin stora språkmodell för potentiella köpare

OpenAI har visat upp GPT-5, nästa generation av sitt stora språkmodell (LLM), för potentiella köpare, vilka är mycket imponerade av produkten. En VD berättade att i demonstrationen han fick se, anpassade OpenAI användningsfall och datamodellering unika för hans företag och visade tidigare osedda förmågor. OpenAI planerar att lansera GPT-5 under sommaren, men det behöver fortfarande ´red-teaming´, vilket innebär att man anställer hackare för att försöka utnyttja produkten. Detta är viktigt eftersom GPT-4 hade stora problem med rasism innan det ´red-teamades´ av OpenAIs experter.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 22 mars

Reddit Inc:s aktier stiger 48% över deras initiala offentliga erbjudandepris

Reddit Inc:s aktier steg med 48% över deras initiala offentliga erbjudandepris (IPO), vilket visar att investerare välkomnar företagets vision att dra nytta av tillväxten inom artificiell intelligens (AI). Företagets aktier stängde på $50.44 var på torsdagen i New York, dagen efter att företaget och några av dess aktieägare samlade in $748 miljoner i en emission prissatt på toppen av ett marknadsfört intervall. Reddit´s IPO är den fjärde största på en amerikansk börs 2024, och marknaden för första gången aktieförsäljningar fortsätter att återhämta sig efter två av de långsammaste åren på ett decennium.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 mars

OpenAI:s VD Sam Altman tycker att GPT-4 ´suger´, ser fram emot GPT-5

OpenAI:s VD Sam Altman uttryckte nyligen att han anser att företagets nuvarande AI-modell, GPT-4, ´suger´ trots dess framsteg jämfört med föregångaren GPT-3. Han förklarade att även om GPT-4 är imponerande, känns det otillfredsställande jämfört med var företaget behöver vara. Altman förväntar sig att skillnaden mellan kommande GPT-5 och GPT-4 kommer att vara lika betydande som mellan GPT-4 och GPT-3. Han avslöjade att OpenAI planerar att släppa en ny, imponerande modell under året, men han vet ännu inte vad den kommer att kallas.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 21 mars

OpenAI:s VD Sam Altman: ´GPT-4 suger, men GPT-5 kommer att bli bättre´

OpenAI:s VD Sam Altman kallar företagets GPT-4 AI-modell för ´dålig´ och ser fram emot att lansera en förbättrad version, GPT-5. I en intervju med datavetaren Lex Fridman, diskuterade Altman framstegen inom AI och uttryckte sin besvikelse över GPT-4, trots dess tidigare framgångar. OpenAI uppgraderade sin populära AI-chattbot, ChatGPT, med GPT-4 i mars 2023. Sedan dess har företaget möjliggjort anpassade versioner av ChatGPT för specifika uppgifter. Altman förutser att GPT-5 kommer att bli en ´historiskt avgörande stund´ inom AI-tekniken.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 21 mars

Sam Altman bekräftar planer på att släppa ny version av ChatGPT detta år

Sam Altman bekräftar att OpenAI planerar att släppa en ny version av ChatGPT, troligen namngiven ChatGPT-5, senare detta år. Den nya modellen kommer att kunna arbeta autonomt och erbjuda extra fördelar jämfört med tidigare versioner. Inget officiellt släppdatum har satts ännu, och Altman nämner att logistiska frågor måste lösas innan verktyget kan lanseras. Trots detta är Altman entusiastisk över projektet, trots att han erkänner att den nuvarande versionen, ChatGPT 4, har brister. Han menar att teknik handlar om att ständigt röra sig framåt och förbättra verktygen.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 21 mars

OpenAI planerar att lansera GPT-5, nästa iteration av dess stora språkmodell

OpenAI förbereder sig för att lansera GPT-5, nästa version i dess Large Language Model (LLM) serie. Lanseringen förväntas ske under de kommande månaderna, möjligtvis under sommaren. GPT-5 kommer att innehålla förbättringar och uppdateringar, inklusive en AI-agent för autonom uppgiftsexekvering. OpenAI visar för närvarande upp demonstrationer och uppdateringar av GPT-5 till företagskunder för utvärdering. En CEO uttryckte stor beundran för OpenAIs framsteg och beskrev tekniken som ´märkbart bättre´.

Direktlänk Dela BOL News fördjupade 21 mars

Microsoft anställer grundarna av Inflection AI för att leda ny konsument AI-enhet

Microsoft har anställt Mustafa Suleyman och Karén Simonyan, grundarna av AI-startupen Inflection AI, och flera av deras kollegor. Suleyman, även medgrundare till DeepMind som Google köpte 2014, kommer att leda Microsofts nybildade konsument-AI-enhet, Microsoft AI, medan Simonyan ansluter som chefsforskare i samma grupp. Suleyman kommer också att leda AI-produkter och forskning för Copilot, Bing och Edge. Inflection AI, som Microsoft ledde en finansieringsrunda på 1,3 miljarder dollar i för mindre än ett år sedan, kommer att ändra sitt fokus till AI-studioverksamheten och kommer att vara värd för Inflection-2.5 på Microsoft Azure.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 21 mars

Microsoft skapar AI-enhet, rekryterar brittiska AI-pionjärer

Microsoft har skapat en ny konsumentenhet kallad Microsoft AI, som kommer att fokusera på företagets AI-konsumentprodukter och forskning. Som en del av denna ´drömteam´ har Microsoft rekryterat den brittiska AI-pionjären Mustafa Suleyman, medgrundare av Inflection AI och DeepMind AI, för att leda organisationen som VD. Tillsammans med Suleyman ansluter sig Karén Simonyan, också från Inflection AI, som antar rollen som chefsforskare. Dessutom har Microsofts VD Satya Nadella tidigare erbjudit jobb till OpenAI:s medgrundare Sam Altman och Greg Brockman.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 21 mars

OpenAI förbereder sig för att lansera GPT-5, en förbättrad AI-modell

AI-företaget OpenAI förbereder sig för att lansera GPT-5, nästa steg i utvecklingen av deras språkmodell som driver det populära verktyget ChatGPT. GPT-5 förväntas presentera betydande förbättringar jämfört med den nuvarande GPT-4-modellen, och kommer sannolikt att släppas under sommaren. En VD som nyligen fick en privat demonstration av GPT-5 avslöjade att den nya AI:n är ´materiellt bättre´ och visar avsevärt förbättrade förmågor anpassade för företagsanvändning. OpenAI har antytt att GPT-5 kommer att ha förmågan att autonomt kalla på specialiserade AI-agenter för att hantera komplexa uppgifter, vilket kan vara en potentiell game-changer för företagsapplikationer.

Direktlänk Dela Cyber Kendra fördjupade 21 mars

Förväntningar kring OpenAI:s utveckling av GPT-5

Förväntningarna kring nästa steg inom artificiell intelligens, OpenAI:s utveckling av GPT-5, växer inom teknikgemenskapen och företag. GPT-5 förväntas förbättra och utvidga förmågorna hos GPT-4, som redan har gjort betydande framsteg inom mänsklik kommunikation, logiskt resonemang och multimodal inmatningsbearbetning. GPT-5 kommer att ha en mer avancerad arkitektur och effektivitet, bättre multimodalitet, förbättrad träning och språkmodellering, samt multilingvistiskt stöd. Trots dessa framsteg finns det utmaningar som etiska överväganden, potentiella snedvridningar i språkgenerering och de enorma beräkningsresurser som krävs för att träna och använda sådana sofistikerade modeller.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 21 mars

OpenAI planerar att lansera uppföljaren till GPT-4 i mitten av 2022

OpenAI planerar att lansera uppföljaren till GPT-4 i mitten av detta år. Det är ännu oklart om detta kommer att vara den länge väntade GPT-5 eller kanske en förbättrad version av GPT-4.5 Turbo. Den nya versionen av OpenAI:s maskinlärningsmodell (LLM) kommer att vara mycket starkare än den senaste och ha nya kraftfulla funktioner. CEO:ar för företag som redan har sett en testversion av den nya LLM talar om inbyggda AI-agenter som utför uppgifter på ett automatiserat sätt. Den nya LLM kommer också att stödja prompter med text eller bilder, precis som med GPT-4.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 21 mars

OpenAI:s VD Sam Altman uttrycker ointresse för att konkurrera med Google inom sökmotorsektorn

Sam Altman, VD för OpenAI, uttryckte under en intervju med poddaren Lex Fridman att han inte är intresserad av att konkurrera med Google inom sökmotorsektorn. Altman framhöll istället sitt intresse för att människor ska använda en överlägsen produkt. Han visade inget intresse för att skapa en kopia av Google, utan uttryckte istället en önskan om att innovera en mer effektiv metod för människor att upptäcka, engagera sig i och smälta information. Samtidigt har Google förberett sig för att uppgradera sin AI-chattbot, vilket innebär direkt konkurrens med OpenAI:s ChatGPT.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 21 mars

OpenAI planerar att lansera AI-produkter inklusive GPT-5

OpenAI förbereder sig för att lansera en rad AI-produkter detta år, inklusive eventuellt nya AI-appar. Företaget kommer också att lansera en uppdaterad version av sin GPT LLM, kallad GPT-5. Insatta personer hävdar att GPT-5 är det närmaste vi har varit AGI. Lanseringstidpunkten är inte officiellt bekräftad men det är planerat för en lansering mitt på året, potentiellt på sommaren. Den nya versionen av det stora språkmodellen förväntas vara mycket mer kapabel jämfört med GPT-4-modellen som introducerades förra året.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 21 mars

Ny version av ChatGPT planeras för lansering i år

Sam Altman har bekräftat att en ny version av ChatGPT planeras att lanseras i år. Den nya modellen, troligen kallad ChatGPT-5, kommer att kunna arbeta autonomt. Inget officiellt lanseringsdatum har ännu fastställts, eftersom Altman anser att han behöver lösa logistiken innan han lanserar ett sådant massivt verktyg. Den nya modellen testas redan av vissa företagsägare. Altman arbetar också på ett kärnfusionskraftverk kallat Polaris för att lösa AI: s energikris.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 21 mars

AI förändrar rollen för mjukvaruingenjörer och minskar storleken på mjukvaruutvecklingsteam

AI förändrar rollen för mjukvaruingenjörer och minskar storleken på mjukvaruutvecklingsteam. SpaceX återanvänder sina raketer, vilket kräver komplex kodning, men detta arbete utfördes av en enda mjukvaruingenjör, vilket visar att AI kan öka produktiviteten. Jyoti Bansal citerar Rajeev Motwani, en av Googles mentorer, att ett team inte bör kräva mer än 10 medlemmar för att fungera. Allie K Miller påpekar att AI inte kommer att ersätta jobb, utan snarare möjliggöra för anställda. Hemant Jani förklarar att rätt talang är viktigast och att man inte behöver ett stort team för att utveckla en AI-startup. Sam Altman, chef för OpenAI, anser att AI kommer att öka en utvecklares arbetsflöde och produktivitet. Maheep Gupta, en AI-entusiast, tror att AI kommer att generera fler jobbmöjligheter än vad vi för närvarande uppfattar.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 21 mars

OpenAI förbereder lanseringen av GPT-5

OpenAIs nästa stora språkmodell, GPT-5, förväntas lanseras inom några månader, enligt källor nära ämnet. Två anonyma källor har berättat att GPT-5 kan vara redo att släppas under sommaren och att OpenAI för närvarande skickar demonstrationer av tekniken, samt uppdateringar till den tillhörande ChatGPT-chatboten, till sina företagskunder för testning. En funktion är en AI-agent som kan utföra uppgifter oberoende av mänsklig hjälp. Medan företagspartners testar GPT-5 internt, hävdar källor att OpenAI fortfarande tränar den kommande LLM. Denna tidslinje kommer i slutändan att bestämma modellens släppdatum, eftersom den fortfarande måste genomgå säkerhetstestning.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 21 mars

OpenAI kan lansera GPT-5 under sommaren

Sedan OpenAI släppte GPT-4 har användare väntat på den nästa avancerade modellen, GPT-5. Det har gått mer än ett år sedan GPT-4 släpptes och OpenAI har fortfarande inte avslöjat något releasedatum för GPT-5. Enligt en ny rapport kan GPT-5 lanseras under sommaren detta år. Rapporten säger även att OpenAI arbetar på AI-agenter som skulle utföra uppgifter med hjälp av GPT-5. OpenAI har ännu inte satt ett releasedatum för GPT-5 och företaget tränar fortfarande GPT-5-modellen. Efter det kommer den att genomgå en säkerhetskontroll, vilket kan försena tidslinjen ytterligare.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 21 mars

OpenAI:s efterlängtade Tech GPT-5-modell väntas släppas inom några månader

OpenAI:s mycket efterlängtade modell, Tech GPT-5, som ska driva ChatGPT, kommer troligen att släppas om några månader. Enligt företagsledare som har tillgång till GPT-5-demon sägs det vara mycket bättre än GPT-4. Modellen behöver dock fortfarande testas för etiska och säkerhetsfrågor. Framgångsrik testning kommer att avgöra när GPT-5 släpps. OpenAI:s ChatGPT har varit ansvarig för att starta den generativa AI-trenden som har stora teknikföretag som Google, Microsoft, Meta och Apple att utveckla konsumentverktyg. OpenAI står även inför flera rättsliga processer relaterade till upphovsrättsintrång.

Direktlänk