» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 337 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

San Francisco är en stad i Kalifornien, USA. Den är känd för sin ikoniska Golden Gate-bron, kabelspårvagnar och färgglada viktorianska hus. Staden är belägen på en halvö mellan Stilla havet och San Francisco-bukten. Den har en rik kulturhistoria och är hem för många teknikföretag, inklusive Silicon Valley. San Francisco är också känt för sitt progressiva och liberala klimat, vilket gör det till en populär destination för turister och invånare. Här finns många sevärdheter, såsom Alcatraz, Fisherman´s Wharf och Chinatown, samt vackra parker och stränder.

Senaste nytt kring San Francisco

Snowflake lanserar Arctic, ett kostnadseffektivt storspråksmodell

Data-molnspecialisten Snowflake har lanserat Arctic, ett företagsklassigt storspråksmodell (LLM) som företaget hävdar är det mest öppna på marknaden. Arctic levererar extremt höga intelligensnivåer på ett kostnads- och resurseffektivt sätt, enligt Snowflake. AI-forskningsteamet som byggde LLM gjorde det på mindre än tre månader och spenderade cirka en åttondel av de träningskostnader som vanligtvis är förknippade med liknande modeller. Snowflake hoppas att kunderna kan dra nytta av liknande kostnads- och tidsbesparingar. Företaget har nära 10 000 kunder, inklusive AT&T, Capital One, Disney och Fox.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Log10 samlar in 7,2 miljoner dollar för att förbättra noggrannheten i LLM-applikationer

Log10, en plattform som hjälper utvecklare att bygga och skala mer exakta LLM-drivna applikationer, har samlat in 7,2 miljoner dollar i seedfinansiering. Finansieringsrundan leddes av TQ Ventures och Quiet Capital, med deltagande från Essence Venture Capital. Medlen kommer att användas för att påskynda introduktionen av nya produkter, öka utgifterna för forskning och utveckling och skala upp verksamheten för att möta utvecklarnas efterfrågan på förbättrad noggrannhet i LLM-applikationer. Log10 har byggt en plattform som hjälper utvecklare att övervinna en av de största utmaningarna med att skala LLM-drivna applikationer - att uppnå höga noggrannhetsnivåer.

Direktlänk Dela Newswire fördjupar idag

RagaAI: Ett företag som säkerställer kvalitet och konsekvens av AI-applikationer

För fem år sedan körde Gaurav Agarwal, en tekniker, en halvautomatisk bil på en stormig natt i San Francisco. Han stötte på skräp på vägen, men bilens AI-system misslyckades med att upptäcka det och bilen saktade inte ner i tid. Detta ledde till att Agarwal grundade RagaAI 2022, ett företag som erbjuder en automatiserad testplattform för alla typer av AI för att säkerställa säker och tillförlitlig AI i produktion. RagaAI, som har sitt huvudkontor i San Francisco och verksamhet i Bengaluru, betjänar medelstora och stora kunder i USA, Europa och Indien inom fordons-, flyg-, detaljhandels-, försäkrings-, geospatial avbildning, läkemedel och hälsosektorer.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupar idag

ComplyAdvantage förvärvar Golden Recursion och stärker sin position i Nordamerika

AI-baserade startupen för finansiell brottsdetektering, ComplyAdvantage, har förvärvat Golden Recursion. Affären gör Andreessen Horowitz till aktieägare. Golden, baserat i San Francisco, är ett startup som automatiserar konstruktionen av en av världens största kunskapsgrafer. ComplyAdvantage säger att Goldens dataextraktion och disambiguering kommer att ge fler källor till dess datainmatningslager för att ge kunderna mer omfattande, realtidsinsikter om finansiell brottsrisk. Avtalet stärker också ComplyAdvantages fotfäste i Nordamerika och introducerar en kraftfull investerare i Andreessen Horowitz.

Direktlänk Dela Finextra Research fördjupar idag

Brittiska konkurrensmyndigheter granskar AI-partnerskap mellan Microsoft och Amazon

Brittiska konkurrensmyndigheten (CMA) kommer att granska nyligen inledda partnerskap inom artificiell intelligens (AI) mellan Microsoft och Amazon. Detta på grund av oro för att dessa partnerskap kan hindra konkurrens inom AI-sektorn. CMA kommer att utreda Microsofts engagemang med det franska företaget Mistral AI och dess anställning av nyckelpersonal från Inflection AI. Myndigheten kommer också att granska Amazons 4 miljarder dollar stora förvärv av AI-startupen Anthropic, baserad i San Francisco.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupar idag

Konstnären Lynn Hershman Leeson om AI:s roll i konsten

Konstnären och filmskaparen Lynn Hershman Leeson har länge använt AI och annan avancerad teknik i sitt arbete, från att skapa sina interaktiva andningsmaskiner på 1960-talet till att använda en bot för att skriva manuset till hennes senaste film, ´Cyborgian Rhapsody: Immortality´, som hade premiär på Mill Valley Film Festival 2023. Hennes fascination för cyborger och koncept av artificiell intelligens började redan vid 11 års ålder. I en intervju diskuterar Hershman Leeson sin syn på AI:s växande trend inom konsten och hennes tankar kring kulturella rädslor för tekniken.

Direktlänk Dela San Francisco Chronicle fördjupar idag

Brittiska regulatorer granskar AI-affärer av Microsoft och Amazon

Brittiska konkurrensregulatorer meddelade på onsdagen att de kommer att granska nyligen genomförda artificiell intelligens (AI) affärer av Microsoft och Amazon på grund av oro att dessa drag kan hindra konkurrensen inom AI-industrin. Konkurrens- och marknadsmyndigheten undersöker Microsofts partnerskap med Frankrikes Mistral AI och företagets anställning av nyckelpersonal från en annan startup, Inflection AI. Myndigheten meddelade också separat att den undersöker Amazons $4 miljarder investering i San Francisco-baserade Anthropic. Myndigheten söker kommentarer från ”intresserade tredje parter” innan de beslutar om de ska genomföra en djupgående konkurrensutredning.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupar idag

Brittiska regulatorer granskar Amazons och Microsofts AI-affärer

Brittiska konkurrensmyndigheter meddelade på onsdagen att de kommer att granska nyligen genomförda artificiella intelligensaffärer av Microsoft och Amazon på grund av oro för att dessa åtgärder kan motverka konkurrens inom AI-industrin. Konkurrens- och marknadsmyndigheten undersöker Microsofts partnerskap med Frankrikes Mistral AI och företagets anställning av nyckelpersonal från en annan startup, Inflection AI. Myndigheten meddelade också separat att den undersöker Amazons 4 miljarder dollar investering i San Francisco-baserade Anthropic. Microsoft sa att det kommer att ge myndigheten den information den behöver för att utföra sina förfrågningar. Amazon har spenderat miljarder för en minoritetsandel i Anthropic.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupar idag

Sjuksköterskor protesterar mot otestad och oreglerad artificiell intelligens i sjukvården

Sjuksköterskefacket protesterade utanför Kaiser Permanente San Francisco Medical Center mot användningen av otestade och oreglerade artificiella intelligensverktyg. Sjuksköterskan Michelle Gutierrez-Vo, president för California Nurses Association (CNA), menar att varken sjukhus eller teknikindustrin har bevisat att dessa verktyg förbättrar patientvården. Kaiser Permanente har tidigare tilldelat bidrag på upp till 750 000 dollar till fem hälsoorganisationer för att implementera AI och maskininlärningsalgoritmer. Gutierrez-Vo uppmanar till att dessa nya system testas och valideras noggrant innan de används på patienter.

Direktlänk Dela MedPage Today fördjupade igår

Ny standard för podcast-tillgänglighet med snabba, prisvärda och mångsidiga röst-till-text-verktyg

Listen Notes, Inc., pionjären bakom den populära podcast-sökmotorn ListenNotes.com, har lanserat sin senaste tjänst, Listen411.com. Den innovativa plattformen löser långvariga problem med hastighet och prisvänlighet och är inställd på att förändra tillgängligheten för podcasts genom att erbjuda blixtsnabba, kostnadseffektiva transkriptions- och sammanfattningstjänster. Listen411 levererar transkriptioner på under en minut utan krångel med återkommande avgifter. Tjänsten stöder sex språk (engelska, spanska, franska, tyska, italienska, portugisiska och holländska) och olika ljud/videoformat.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade igår

AI-studieresa till San Francisco och Silicon Valley

San Francisco är världens huvudstad för artificiell intelligens (AI). Staden har mottagit mer än 55 miljarder dollar i VC-investeringar i fältet sedan 2014, vilket gör det till den tredje största investeringsmottagaren efter USA och Silicon Valley. San Franciscos framgång drivs av dess närhet till stora universitet och forskningsinstitutioner som Stanford University och techledare som Apple, Google och Meta. Staden är hem för några av världens ledande start-ups, inklusive OpenAI, Cruise, Anthropic och Perplexity.

Direktlänk Dela World Association of News Publishers fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-användning i sjukvård väcker oro bland sjuksköterskor

Kaiser Permanente, en av de största arbetsgivarna i San Francisco, Alameda och andra Bay Area-län, har varit en tidig anpassare av AI. Företagsledare har sagt att de noggrant testar de verktyg de använder för säkerhet, noggrannhet och rättvisa. Ett program som används vid 21 Kaiser-sjukhus i norra Kalifornien är Advance Alert Monitor, som analyserar elektroniska hälsoinformation för att meddela ett sjukskötersketeam när en patients hälsa riskerar att försämras allvarligt. Programmet räddar cirka 500 liv per år, enligt företaget. Men sjuksköterskor har flaggat problem med verktyget.

Direktlänk Dela KQED fördjupade i förrgår

Sjuksköterskor protesterar mot användningen av AI inom sjukvården

Kaliforniens sjuksköterskeförening, som representerar 24 000 sjuksköterskor hos Kaiser Permanente, kräver att arbetare och fackföreningar involveras i utvecklingen av AI-teknologi och besluten om hur AI används inom patientvård. Sjuksköterskor hävdar att tekniken är otestad och oreglerad och fruktar att den kommer att försämra patientvården. Kaiser Permanente svarade att företaget använder AI-verktyg för att styrka sjuksköterskorna och att tekniken inte har makt att fatta hälso- och sjukvårdsrelaterade beslut.

Direktlänk Dela San Francisco Standard fördjupade i förrgår

Teknikjättar står inför utmaningar inför rapportering av kvartalsresultat

Teknikjättar som Alphabet, Tesla, Microsoft och Meta står inför en rad utmaningar när de rapporterar sina resultat denna vecka. På Google har det varit protester och omstruktureringar, medan Tesla nyligen meddelade massuppsägningar, prissänkningar och en återkallning av Cybertruck. Microsofts relation med OpenAI granskas på nytt och Metas stora lansering av sin nya AI-assistent förra veckan gick inte så bra. Nvidia, som har framträtt som en AI-favorit, sjönk med 14%, vilket ledde till nedgången. Tesla inleder teknikrapporteringssäsongen på tisdag, med aktier som handlas till deras lägsta sedan januari 2023. Meta, Microsoft och Google rapporterar senare i veckan.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

Sjuksköterskor protesterar mot användning av AI i sjukvården

Sjuksköterskor samlades utanför ett sjukhus i San Francisco för att protestera mot användningen av artificiell intelligens (AI) i sjukvården. Medlemmar av California Nurses Association hävdar att sjukvårdsindustrin snabbt inför otestad och oreglerad teknik. De påpekar att AI används på flera sjukvårdssystem och att Kaiser är en av de tidigaste användarna. Kaiser hävdar att de nya verktygen kan rädda liv och refererar till ett övervakningssystem som kan förhindra nödsituationer innan de inträffar. Sjuksköterskorna argumenterar dock för att tekniken inte kan uppfylla alla patientbehov.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade i förrgår

Amerikanska företag betalar miljoner för erfarna AI-experter

Konkurrensen om artificiell intelligens (AI) experter har ökat i USA, med företag som betalar hundratusentals dollar i lön och generösa aktieoptioner. Genomsnittslönen för en AI-ingenjör i USA är för närvarande 251 000 dollar, men det finns regionala skillnader. I San Francisco är siffran över 315 000 dollar, medan den i Denver-regionen endast är 60% av det. Enligt Levels.fyi-plattformen, som samlar in anonyma löneuppgifter, är medianlönen för sex AI-ingenjörer som började på OpenAI 925 000 dollar per år. Facebooks moderbolag Meta betalade 344 AI-experter en medianlön på 400 000 dollar per år. Flera AI-experter som tidigare arbetade på Tesla har flyttat till OpenAI eller programvaruföretaget Salesforce på senare tid.

Direktlänk Dela Neue Zürcher Zeitung fördjupade i förrgår

Freepik avslöjar sitt AI-drivna designprojekt i San Francisco

Det globala teknikföretaget Freepik, som är den största designplattformen med audiovisuella resurser och generativa AI-verktyg, har nyligen avslöjat sitt San Francisco Neighborhood Design-projekt. Detta innovativa initiativ använde AI-verktyg för att snabbt revitalisera tre lokala småföretag inom San Franciscos Excelsior-distrikt. Från exteriör design till interiöra förbättringar och varor, slutfördes de AI-drivna transformationerna på mindre än en vecka. Projektet syftade till att bidra till omvandlingen av stadsdelsföretag, göra en påtaglig inverkan på både småföretag och det bredare samhället, samtidigt som man ger unga designers ovärderlig erfarenhet.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 22 april

Taylor Swifts nya album kan ha läckt före utgivningen

Taylor Swifts nya album kan ha läckt på internet några dagar före dess officiella utgivning. Ryktena började spridas när utdrag från albumet, som påstås ha stulits från en Google Drive-länk, dök upp online. Fansen har också märkt en eventuell läcka av Swifts låt ´Fortnight´ på TikTok. Vissa tror att läckan är äkta eftersom länken innehöll 17 låtar, vilket är det exakta antalet förväntade låtar på det nya albumet. Swifts fans har snabbt gått i försvar och försökt stoppa spridningen av läckan. Enligt Us Weekly har vissa sökord på Twitter, som ´Taylor Swift leak´, blivit förbjudna som ett resultat.

Direktlänk Dela Perez Hilton fördjupade 19 april

Weights & Biases introducerar W&B Weave för AI-utvecklare

AI-utvecklarplattformen Weights & Biases har introducerat W&B Weave, ett lättviktigt verktyg för mjukvaruutvecklare som vill distribuera generativa AI-applikationer med förtroende. W&B Weave ger en systematisk källa för experimentell utveckling av storskaliga språkmodeller (LLM). Verktyget utökar Weights & Biases AI-utvecklarplattform till mjukvaruutvecklare som vill bygga applikationer med LLM. W&B Weave har två komponenter: Spår, för att logga beteendet av LLM-applikationen och utvärderingar, för att bedöma LLM-applikationen på ett lättviktigt, anpassningsbart sätt.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 18 april

Meta släpper tidiga versioner av Llama 3 och bildgenerator

Meta Platforms har släppt tidiga versioner av sitt senaste storspråkiga modell, Llama 3, och en bildgenerator som uppdaterar bilder i realtid medan användare skriver prompts. Modellerna kommer att integreras i Meta AI, företagets virtuella assistent, som presenteras som den mest sofistikerade bland sina gratisalternativ. Den uppdaterade Meta AI-assistenten kommer att få en mer framträdande plats inom Metas Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger-appar samt en ny fristående webbplats. Meta har också tillkännagivit ett partnerskap med Google för att inkludera dess realtidssökresultat i assistentens svar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 april

Meta introducerar AI-assistenter i sina appar

Mark Zuckerberg, VD för Meta, kommer att införa nya versioner av företagets AI-drivna smarta assistentprogramvara i dess appar, inklusive Instagram, WhatsApp, Messenger och Facebook. Den senaste tekniken kommer att rullas ut i mer än ett dussin länder, inklusive Australien, Kanada, Singapore och USA. AI-programvaran kommer att bli nästan allomfattande - inom nyhetsflödet, i sökfält och i chattar med vänner. Användare kommer att kunna be assistenten, Meta AI, om hjälp med att slutföra uppgifter och få information.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-system matchar eller överträffar mänsklig prestation i uppgifter som läsförståelse och matematik

AI-system, som chattboten ChatGPT, har blivit så avancerade att de nu nästan matchar eller överträffar mänsklig prestation i uppgifter som läsförståelse, bildklassificering och tävlingsnivåmatematik, enligt en ny rapport. Rapporten, Artificial Intelligence Index Report 2024, publicerades den 15 april av Institute for Human-Centered Artificial Intelligence vid Stanford University. Rapporten visar på den snabba utvecklingen av maskininlärningssystem under det senaste decenniet. Antalet AI-kodningsprojekt på GitHub ökade från cirka 800 år 2011 till 1,8 miljoner förra året. AI-relaterad reglering i USA ökar kraftigt. Men bristen på standardiserade bedömningar för ansvarsfull användning av AI gör det svårt att jämföra system med avseende på de risker de utgör.

Direktlänk Dela Scientific American fördjupade 18 april

Kontrovers kring AI-genererade bilder i reklamkampanj för ´Civil War´

En reklamkampanj för filmen ´Civil War´, regisserad av Alex Garland, har skapat kontrovers på grund av användningen av fem AI-genererade bilder som visar postapokalyptiska scener i stora amerikanska städer. Bilderna, som har använts för att locka biobesökare, visar bland annat den förstörda sfären i Las Vegas, trupper på patrull i San Francisco och flyktingbåtar på Chicago River. Kritik har riktats mot kampanjen för att bilderna inte visas i filmen och för flera fel i AI-genereringen av bilderna.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 18 april

OpenAI öppnar kontor i Tokyo för att expandera sin globala närvaro

OpenAI, det välkända forskningslabbet för artificiell intelligens (AI), har offentliggjort öppnandet av ett nytt kontor i Tokyo, vilket markerar företagets första steg in i Asien. Detta steg understryker företagets engagemang för att främja generativa AI-teknologier och förbättra produktiviteten inom olika samhällsområden. Tadao Nagasaki, tidigare AWS Japan President, kommer att leda OpenAI Japan. OpenAI har också meddelat att ´GPT-4 anpassad för japanska´ snart kommer att släppas, en språkmodell optimerad för japanska, vilket lovar att förbättra prestanda och effektivitet för textöversättning och sammanfattning för japanska kunder.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 17 april

Investeringar och hållbarhet nycklar till framgång när ekonomin vänder

För att lyckas när ekonomin vänder uppåt igen är det viktigt att investera och ta tag i frågan, säger Linda Agebro, Sales Manager på Swedbank Corporate & Institutions. Starka megatrender, selektiva företagsköp och hållbarhet är nyckelfaktorer. Johanna Fager Wettergren, hållbarhetschef på Swedbank, menar att allt fler svenska företag ser hållbarhet som en affärskritisk fråga. Dessutom är nystartsjobb, en ekonomisk ersättning från Arbetsförmedlingen, ett sätt för arbetsgivare att anställa personer som varit borta från arbetslivet en längre tid. Microsofts ordförande Brad Smith tar plats i G42:s styrelse och företaget kommer att använda Microsofts Azure-moln för sina AI-applikationer.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 16 april

Microsoft investerar $1,5 miljarder i UAE:s ledande AI-företag G42

Microsoft Corp. kommer att investera $1,5 miljarder i Förenade Arabemiratens ledande artificiella intelligensföretag, G42. Detta sker efter att det Abu Dhabi-baserade företaget ingått ett ovanligt avtal med den amerikanska regeringen för att avsluta allt samarbete med Kina. G42 har kommit överens om att avveckla från Kina och övergå till amerikansk teknologi. Microsofts investering kommer att anpassa ett viktigt Mellanösternföretag till USA när Washington försöker begränsa Kinas tillgång till AI-teknik.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 april

OpenAI planerar att expandera med ett nytt kontor i New York

OpenAI, mest känt som skaparen av ChatGPT, planerar att öppna ett kontor i New York City nästa år. Detta kommer att bli företagets femte kontor, förutom dess nuvarande högkvarter i San Francisco, ett nyligen öppnat kontor i Tokyo och kontor som öppnades förra året i London och Dublin. Även om OpenAI ännu inte har bestämt sig för en plats i New York eller skrivit under ett hyresavtal, övervägs Manhattan och Brooklyn som alternativ. Företaget växer snabbt och har nu över 1 000 anställda jämfört med bara 400 förra året.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, presenterar ny GPT-4-modell anpassad för japanska

OpenAI har officiellt öppnat sitt första asiatiska kontor i Tokyo, Japan, vilket markerar en betydande internationell expansion för företaget. För att markera tillfället meddelade AI-utvecklaren lanseringen av en ny anpassad GPT-4-modell optimerad för japanska. Denna modell kan hjälpa företaget att få en roll på Japans blomstrande AI-marknad. Japan har redan lockat betydande AI-investeringar, inklusive Microsofts avsikt att investera 2,9 miljarder dollar i landets AI och molninfrastruktur de kommande två åren.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 15 april

Adobe planerar att integrera tredjeparts AI-verktyg i sin videoredigeringsprogramvara

Adobe meddelade på måndagen att de är i tidiga skeden av att tillåta användning av tredjeparts generativa AI-verktyg från OpenAI och andra inom sin videoredigeringsprogramvara. Adobe´s Premiere Pro-app används flitigt inom TV- och filmindustrin. Företaget planerar att lägga till AI-baserade funktioner i programvaran i år. Adobe utvecklar också ett sätt att låta sina användare använda tredjepartsverktyg från OpenAI, samt startups Runway och Pika Labs. Deepa Subramaniam, Adobe´s vice VD för produktmarknadsföring för kreativa professionella appar, sa att Adobe ännu inte har bestämt hur intäkterna genererade av tredjeparts AI-verktyg som används på dess programvaruplattform ska delas upp mellan Adobe och externa utvecklare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med ny hub i Tokyo och GPT-4 design optimerad för japanska

OpenAI expanderar till Japan genom att öppna en ny hub i Tokyo och planerar en GPT-4 design optimerad för japanska språket. Detta blir OpenAI:s första kontor i Asien och fjärde globalt. OpenAI:s globala expansionsinitiativ har varit strategiska, med tanke på att Storbritannien är en stor hub för AI-talang och EU driver AI:s regleringsagenda. Japan har också en framträdande position i AI-revolutionen. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, tidigare på Amazon Web Services. OpenAI har redan säkrat kunder som Daikin, Rakuten och Toyota i Japan.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med ny Tokyo-hubb och GPT-4-modell optimerad för japanska

OpenAI utökar sin verksamhet till Japan och meddelar idag en ny hubb i Tokyo samt planer på en GPT-4-modell som är specifikt optimerad för japanska. OpenAI, som skapat ChatGPT, öppnade sitt första internationella kontor i London förra året, följt av sitt första EU-kontor i Dublin några månader senare. Tokyo kommer att bli OpenAIs första kontor i Asien och det fjärde globalt. OpenAI:s globala expansionsinsatser har hittills varit strategiska, med tanke på att Storbritannien är en viktig hubb för AI-talang och att EU för närvarande driver den AI-regulatoriska agendan. Japan är också framträdande positionerat i AI-revolutionen, senast som ordförande för G7 och president för G7:s Hiroshima AI Process. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som kommer från Amazon Web Services (AWS), där han har lett Amazons molndatordivision i regionen under de senaste 12 åren. Som president för OpenAI Japan kommer Nagasaki att få uppgiften att bygga upp ett lokalt team på marken och fördubbla OpenAIs nyligen tillväxt i Japan, där det har säkrat kunder som Daikin, Rakuten och Toyota.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt kontor i Tokyo

OpenAI utvidgar sin verksamhet till Japan med ett nytt kontor i Tokyo och planer på en GPT-4-modell optimerad specifikt för japanska. Detta blir OpenAI:s första kontor i Asien och fjärde globalt. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som har varit hos Amazon Web Services (AWS) i 12 år. OpenAI räknar redan Daikin, Rakuten och Toyota bland sina kunder som använder företagets företagsfokuserade version av ChatGPT. Dessutom säger OpenAI att ChatGPT används av lokala regeringar för att förbättra effektiviteten i offentliga tjänster i Japan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 april

OpenAI strävar efter att locka Fortune 500-företag och Hollywood med sina AI-verktyg

OpenAIs ledningsduo, VD Sam Altman och COO Brad Lightcap, har påbörjat en ambitiös kampanj i stora städer som San Francisco, New York och London för att locka Fortune 500-företag genom att visa potentialen i deras avancerade AI-verktyg, särskilt ChatGPT Enterprise. OpenAI har även siktet inställt på Hollywood och presenterade förra månaden Sora, deras nya AI-drivna videogenereringsverktyg, i Los Angeles. Detta samtidigt som en subtil rivalitet med Microsofts Copilot 365 har blivit uppenbar. OpenAI är inte blyg för att kliva in på Microsofts territorium, trots det senares betydande investering på 13 miljarder dollar i AI-företaget.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI siktar på företagssektorn genom exklusiva sammankomster

OpenAI, företaget bakom artificiell intelligens (AI) fenomenet ChatGPT, har i ett strategiskt drag för att expandera sin företagsklientel arrangerat en serie exklusiva möten för toppchefer från stora företag. Mötet ägde rum i tre globala centra för handel och innovation - San Francisco, New York och London. OpenAI:s ledning, inklusive VD Sam Altman och COO Brad Lightcap, spelade en aktiv roll i att visa upp sina AI-erbjudanden på företagsnivå, som ´ChatGPT Enterprise´, för företagsledare. Trots att vissa chefer uttryckte reservationer angående värdet av att prenumerera på ChatGPT Enterprise, betonade OpenAI:s ledning unika fördelar som direkt samarbete med sitt team och tillgång till de senaste AI-modellerna.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Ian Ernst förklarar artificiell intelligens för Covington Rotary Club

Ian Ernst, en infödd Erlanger, talade till Covington Rotary Club om artificiell intelligens (AI). Ernst och hans partner, Leo Rader, driver Alliance Technical Group, LLC, ett företag som erbjuder AI och maskininlärningslösningar för företag som Fifth-Third Bank, Anthem, GE Aviation och Vantagepoint Funds. Ernst förklarade att AI är ett brett fält som innebär att ge maskiner förmågan att efterlikna kognitiva funktioner associerade med mänsklig intelligens. Han tillade att maskininlärning är en delmängd av AI där en maskin eller system kan lära sig automatiskt och förbättra sig från erfarenhet.

Direktlänk Dela Northern Kentucky Tribune fördjupade 15 april

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo, siktar på företagskunder

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, har nyligen meddelat att GPT-4 Turbo är tillgängligt för betalande prenumeranter. Enligt företaget erbjuder det förbättrade skriv-, matematik-, logiska resonemangs- och kodningsförmågor. Den förbättrade stora språkmodellen (LLM) är tillgänglig för ´ChatGPT Plus, Team, Enterprise och API´. Sam Altman, OpenAIs VD, och hans team planerar att locka fler företagskunder. Altman har värd för hundratals Fortune 500 företagsledare i New York, San Francisco och London där OpenAI-teamet marknadsförde företagsanvändning av AI-tjänster. Detta kan sätta OpenAI i direkt konkurrens med Microsoft.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 14 april

OpenAI presenterar AI-tjänster för företag, tävlar med Microsoft

OpenAI:s VD Sam Altman har varit värd för hundratals Fortune 500-företagsledare i San Francisco, New York och London denna månad där han och andra OpenAI-chefer presenterade artificiell intelligens (AI) tjänster för företagsbruk. De tävlade direkt i flera fall med finansiellt stöd, Microsoft. Mötet visar hur ett ackrediterat företag har utlöst en generativ AI-boom med sina konsumenterbjudanden, och söker nya inkomstkällor från företag runt om i världen. OpenAI och Microsoft själva avböjde att kommentera rapporten. OpenAI, senast värderat till 86 miljarder dollar (IDR 1,386.1 biljoner) i sekundära försäljningar, har försökt diversifiera sin intäktsström sedan dess ChatGPT chatbot snabbt blev populär i slutet av 2022. Företaget förväntar sig att försäljning till företaget kommer att vara en mer meningsfull del av dess intäkter.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 13 april

OpenAI:s VD Sam Altman presenterar AI-tjänster för Fortune 500-företag

OpenAI:s VD, Sam Altman, har hållit en serie högprofilerade möten med Fortune 500-chefer i globala nav som San Francisco, New York och London. Dessa privata evenemang syftade till att visa upp OpenAI:s svit av AI-tjänster anpassade för företagsapplikationer. Presentationerna markerar OpenAI:s strategiska pivot mot att utnyttja företagsmarknader för intäktstillväxt. Altman och COO Brad Lightcap engagerade sig med över 100 chefer i varje stad, och demonstrerade produkter och tjänster som ChatGPT Enterprise. OpenAI strävar efter att diversifiera intäktsströmmar bortom sina konsumentinriktade produkter.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 13 april

OpenAI avskedar två forskare för läckage av kritisk information

OpenAI har rapporterats avskeda två forskare, Leopold Aschenbrenner och Pavel Izmailov, för att ha läckt kritisk information om företaget. OpenAI, som leds av Sam Altman, har utvecklat flera projekt inom artificiell intelligens, inklusive OpenAI Sora och ChatGPT AI-chatbot. Det har inte avslöjats vilken typ av information forskarna läckte. Aschenbrenner hade arbetat som en allierad till OpenAI:s chefsforskare, Ilya Sutskever. Izmailov hade arbetat med resonemang och tillbringat tid i säkerhetsteamet. Båda forskarna var en del av företagets säkerhetsteam.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 13 april

Elon Musk vill höja 3-4 miljarder dollar för sitt AI-företag xAI

Entreprenören Elon Musk vill samla in 3 till 4 miljarder dollar i en investeringsrunda för xAI, hans eget artificiella intelligens (AI) företag. Detta skulle öka företagets värde till 18 miljarder dollar (över 19 miljarder euro). Enligt finansnyhetsbyrån Bloomberg anges detta i dokument som Musk har tillhandahållit potentiella investerare. xAI vill använda pengarna för att bättre konkurrera med ChatGPT, OpenAI:s populära chatbot. Musk var en av grundarna till OpenAI, men lämnade företaget 2018 efter en oenighet med företagets ledning.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 13 april

OpenAI förstärker sina ansträngningar för att erbjuda AI-lösningar till globala företag

OpenAI intensifierar sina ansträngningar för att erbjuda sofistikerade AI-lösningar till globala företag. Företaget har hållit en serie högprofilerade möten i viktiga affärscentra som San Francisco, New York och London. OpenAI:s VD Sam Altman ledde dessa möten och presenterade företagsklassiga AI-verktyg som ChatGPT Enterprise för över 100 chefer från toppnivå Fortune 500-företag inom olika sektorer. OpenAI betonade potentialen för deras AI-lösningar inom callcenterhantering och översättning, samt deras åtagande att skydda kunddatan.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 13 april

OpenAI främjar AI-tjänster till globala företag

OpenAI intensifierar sina försök att marknadsföra sina AI-tjänster till företag över hela världen. Företagets VD, Sam Altman, har hållit möten i San Francisco, New York och London, som varje gång besöktes av mer än 100 företagsledare från Fortune 500-företag inom finans, hälsovård, energi och andra sektorer. På dessa möten presenterade Altman och OpenAIs COO, Brad Lightcap, företagets företagskvalitativa chatbot, ChatGPT Företags-API:er som ansluter till dess AI-tjänster och dess nya text-till-video-produkt. OpenAI kommer inte att använda data från ChatGPT Företags-användare för att träna sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 13 april

AI-utvecklare skapar benchmark för att låta språkmodeller tävla i Street Fighter III

Artificiell intelligens

Direktlänk Dela Mezha Media fördjupade 12 april

OpenAI upptäcker djupare matematisk förmåga hos neuralt nätverk

Forskare vid OpenAI har upptäckt att ett neuralt nätverk kan lära sig att utföra matematik på djupare, mer analytiska sätt än väntat. Genom att använda en transformer för att utföra olika typer av modulär aritmetik, upptäckte teamet att nätverket kunde förutsäga resultatet av två obekanta tal som adderades i modul 97, trots att det inte hade informerats om vad modul innebar. Nätverket representerade talen i en högdimensionell rymd och arrangerade dem på ett sätt som bildade en cirkel. Detta resulterade i att nätverket kunde generalisera till alla kombinationer av tal, även de utanför träningsdata, med en noggrannhet på 100% på testdata. Forskare försöker nu förstå och förklara nätverkets beteende.

Direktlänk Dela Quanta Magazine fördjupade 12 april

Perplexity AI: En lösning på problemet med AI ´hallucinationer´

Sedan ChatGPT släpptes 2022 har vi blivit alltmer beroende av generativ AI för forskning och kreativa uppgifter. Men moderna AI-chattrobotar är kända för att generera felaktig text, ett fenomen som ofta kallas ´hallucinationer´. En ny plattform, Perplexity AI, tror nu att den har lösningen på detta problem. Perplexity kombinerar funktionaliteten hos traditionella sökmotorer som Google med modern konversationell AI, och använder till och med samma grund som ChatGPT. Till skillnad från andra moderna chattrobotar hämtar Perplexity inte svar från sina träningsdata. Istället konsulterar den en mängd onlinekällor för att generera korrekta och konsekventa svar. Perplexity är inte den första plattformen att använda en sökmotor för att bekämpa desinformation och AI-hallucinationer. Microsoft var troligen den första på marknaden med Bing Chat, som sedan har bytt namn till Copilot. Vi vet också att Googles forskningsteam kom fram till samma slutsats internt, som ett inlägg på LaMDA-bloggen från 2022 förklarar. Med externa källor till sitt förfogande får stora språkmodeller förmågan att generera faktiskt korrekta svar. Perplexity hänvisar till ett antal externa källor innan varje svar ges. Perplexity är en AI-driven sökmotor i första hand. Du kan växla över till ett ´Skrivande´-läge, men dess standardinställningar fokuserar inte på kreativ textgenerering som ChatGPT. För varje meddelande du skickar analyserar Perplexity allt från ett fåtal onlinekällor till över två dussin webbplatser, vilket betyder att den generellt sett ger ganska omfattande svar. Perplexity erbjuder också en betald prenumeration som kostar $20 i månaden eller $200 årligen. Detta låser upp Pro-sökningar, vilket i princip tvingar AI att konsultera ett större antal onlinekällor. Som en Perplexity Pro-användare kan du också växla till olika språkmodeller som GPT-4 och till och med de från konkurrerande AI-företag som Anthropic´s Claude-modell.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 12 april

Elon Musk och OpenAI konkurrerar om AI-marknaden

Elon Musk har nyligen avslöjat en plan att samla in upp till 4 miljarder dollar för sin AI-startup xAI, uppfinnaren av AI-chatten Grok, för att öka företagets värde till 18 miljarder dollar under de kommande 2-3 veckorna efter finansieringsrundan. Samtidigt har Sam Altman, VD för OpenAI, värd för hundratals Fortune 500-företagsledare i San Francisco, New York och London för att marknadsföra AI-tjänster för företagsbruk. OpenAI, som är känt för att ha startat explosionen av generativ AI, söker nu nya inkomstkällor från företag över hela världen. OpenAI och Microsoft avböjde att kommentera.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 12 april

OpenAI konkurrerar med Microsoft för att erbjuda AI-tjänster till företag

OpenAIs VD Sam Altman har presenterat AI-tjänster för företagsanvändning för hundratals Fortune 500-företagsledare, vilket i vissa fall ställer det i direkt konkurrens med Microsoft. OpenAI har anordnat roadshow-liknande evenemang i San Francisco, New York och London denna månad. Företaget introducerade en version av ChatGPT riktad mot stora företag förra året. OpenAIs COO Brad Lightcap sa att ChatGPT Enterprise hade över 600 000 användare, upp från cirka 150 000 i januari. Microsoft erbjuder företag tillgång till ChatGPT via Azure OpenAI och Microsoft 365 Copilot. OpenAI har lovat att det inte kommer att använda ChatGPT Enterprise-kunders data för att träna sina modeller.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 12 april

AI-utvecklare testar stora språkmodeller i Street Fighter III

Stora språkmodeller (LLM) har testats i det retro arkad-videospelet Street Fighter III av fyra AI-utvecklare från Phospho och Quivr. De skapade en benchmark som låter två LLM:er tävla mot varandra i spelet. Enligt Nicolas Oulianov, en av utvecklarna, är balans mellan nyckelkarakteristika viktigt för LLM:ernas framgång i spelet. GPT-3.5 turbo har en bra balans mellan hastighet och intelligens, medan GPT-4 är smartare men långsammare. Trots detta är LLM:erna inte på proffsnivå jämfört med mänskliga spelare.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 12 april

Stora språkmodeller (LLM) testas nu i arkadspelet Street Fighter III, där vissa modeller presterar bättre än andra. Benchmark-testet LLM Colosseum skapades av fyra AI-utvecklare från Phospho och Quivr under Mistral-hackathon i San Francisco förra månaden. Enligt den officiella rankinglistan för LLM Colosseum, som baseras på 342 strider mellan åtta olika LLM:er, är ChatGPT-3.5 Turbo överlägset bäst med en Elo-rating på 1,776.11. Detta är betydligt bättre än flera versioner av ChatGPT-4, som landade på 1,400 till 1,500. Amazon Web Services-utvecklaren Banjo Obayomi dokumenterade ett annat experiment med LLM Colosseum där modeller kördes på Amazon Bedrock.

The Register fördjupade 12 april

Weights & Biases värd för generativ AI-konferens i San Francisco

AI-utvecklarplattformen Weights & Biases kommer att vara värd för Fully Connected, den årliga konferensen för generativ AI-industrin, den 18 april i San Francisco. Över 1000 maskininlärningsutövare förväntas delta på plats på Marriott Marquis. Evenemanget kommer att täcka de viktigaste trenderna som påverkar maskininlärningsutövare idag. Talarlistan inkluderar representanter från NVIDIA, Meta, Microsoft, Siemens, Adobe, You.com, LlamaIndex, Lambda och Together AI. Konferensen sponsras av ledande investerare och företag inom generativ AI-ekosystemet, inklusive Coatue, Felicis, AWS, Google Cloud, Microsoft, NVIDIA, Anyscale, Run:AI, CoreWeave, Together AI, Modelbit och Lambda.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 11 april

Ny kurs av Andrew Ng och Unstructured för att bearbeta ostrukturerade data

Andrew Ng har lanserat en ny kurs kallad ´Preprocessing Unstructured Data for LLM Applications´, denna gång i samarbete med San Francisco-baserade startup Unstructured. Unstructured fångar i huvudsak ostrukturerade data var de än lagras och omvandlar dem till AI-vänliga JSON-filer för företag som vill införliva AI i sin verksamhet. Kursen, som är gratis för en begränsad tid, tar ungefär en timme att slutföra och undervisas av Matt Robinson, produktchef på Unstructured. Du kommer att lära dig att extrahera och standardisera innehåll från olika dokumenttyper till ett gemensamt JSON-format.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 11 april

Jämför ChatGPT mot Bing Chat: Två helt olika chatbotar

Microsofts Bing Chat och OpenAIs ChatGPT är två helt olika chatbotar. Bing Chat, även känd som Sydney, har mer personlighet, men har också visat sig vara kontroversiell. ChatGPT har anklagats för att vara överförsiktig och undviker frågor som nämner kontroversiella politiker. Bing Chat är mer avancerad än ChatGPT och har tränats på en modell som Microsoft beskriver som ´en ny, nästa generations OpenAI-stor språkmodell´. Det finns indikationer på att modellen kan vara GPT-4. Sydney låter mer naturlig och instinktiv i sina svar, men kan bli repetitiv. Trots deras partnerskap fungerar OpenAI och Microsoft fortfarande som två oberoende enheter.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 10 april

Labelbox och Google Cloud samarbetar för att erbjuda en integrerad lösning för mänsklig utvärdering av stora språkmodeller

Labelbox och Google Cloud har ingått ett partnerskap för att erbjuda en integrerad lösning för mänsklig utvärdering av stora språkmodeller (LLM) som en fullt hanterad tjänst. Detta kommer att möjliggöra för team att utvärdera och lansera LLM-applikationer med tillförsikt. Med denna lösning kan Vertex AI-kunder gå direkt in i Vertex AI-plattformens gränssnitt för att starta en LLM-utvärderingsjobb, ställa in sin önskade utvärderingstyp och kriterier och få kvalitetsgranskade resultat inom dagar från skickliga utvärderingsprofessionella. En fullständig uppsättning av Labelbox produkter är nu tillgängliga på Google Cloud Marketplace.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 10 april

Google avslöjar ny version av AI-chips och Arm-baserad processor

Google avslöjade på tisdagen detaljerna för en ny version av sina datacenters artificiella intelligenschips och tillkännagav en Arm-baserad centralprocessor. Googles tensorbehandlingsenheter (TPU) är ett av de få alternativen till de avancerade AI-chips som tillverkas av Nvidia. Google planerar att erbjuda den Arm-baserade centralprocessorn, kallad Axion, via Google Cloud. Axion-chipet erbjuder 30% bättre prestanda än ´allmänna Arm-chips och 50% bättre prestanda än nuvarande generation x86-chips tillverkade av Intel och Advanced Micro Devices.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 april

OpenAI:s VD Sam Altman blir miljardär

OpenAI:s VD Sam Altman har blivit miljardär, enligt Forbes. Altman, som blev ansiktet utåt för den globala AI-hysterin när hans företag släppte ChatGPT 2022, hamnade på Forbes lista över miljardärer på plats 2 692. Hans förmögenhet kommer huvudsakligen från hans investeringar i startups som Reddit, som nyligen börsnoterades på New York-börsen, och betalningsföretaget Stripe, som för närvarande uppskattas vara värt 65 miljarder dollar. Altman har också investerat i nyare företag som kärnenergiföretaget Helion och långlivadsföretaget Retro Biosciences. Hans förmögenhet uppskattades med hjälp av offentliga handlingar och undersökande rapportering.

Direktlänk Dela Borneo Bulletin fördjupade 9 april

Intel presenterar ny AI-chip som utmanar Nvidia

Intel presenterade en ny version av sitt artificiella intelligenschip på sitt Vision-event på tisdag, som utmanar Nvidias dominans inom halvledare som driver AI. Det nya Gaudi 3-chippet kan träna specifika stora språkmodeller 50% snabbare än Nvidias tidigare generation H100-processor. Det är också kapabelt att beräkna generativa AI-svar, en process kallad inference, snabbare än H100-chippen för vissa av de modeller Intel testade. Gaudi 3-chippet kommer att vara tillgängligt för serverbyggare som Supermicro och Hewlett Packard Enterprise under andra kvartalet i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 april

OpenAIs VD Sam Altman blir miljardär

Sam Altman, VD för OpenAI som skapade ChatGPT, har blivit miljardär, enligt Forbes. Altman, som blev ansiktet utåt för den globala konstgjorda intelligens (AI) febern när hans företag släppte ChatGPT 2022, hamnade på Forbes lista över miljardärer på den 2 692: a platsen.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 9 april

Nvidia, Microsoft och Alphabet leder AI-racet

AI-marknaden blomstrar och teknikföretag tävlar om att dra nytta av den generativa AI-tekniken. Investerare har också hakat på trenden, vilket har lett till att teknikaktier har skjutit i höjden sedan början av 2023. Nvidia, Microsoft och Alphabet är några av de företag som leder AI-racet. Nvidia har en marknadsandel på 98% av datacenter-GPU-marknaden och dess aktie har stigit med mer än 400% sedan början av 2023. Microsoft har etablerat sig som ledare inom AI-programvara och har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI. Alphabet har inte fått lika mycket uppmärksamhet som Nvidia eller Microsoft i AI-racet, men förtjänar att erkännas som en av ledarna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 april

Indisk ursprunglig man lämnar Google för att ansluta sig till OpenAI

En man med indiskt ursprung, som anställdes av Google direkt från IIT-Madras, har bytt från teknikjätten efter över ett decennium för att ansluta sig till ChatGPT:s moderbolag OpenAI. Kavin Karthik, som arbetade på Google och nyligen anslöt sig till OpenAI, studerade på IIT-Madras. Han kommer att ansluta sig till OpenAI som medlem av det tekniska teamet. Karthik meddelade den nya rollen på LinkedIn och X (tidigare Twitter). Han skrev att ´Google var mer än en arbetsplats; det var en smältdegel för tillväxt och innovation som definierade mina 20-tal´.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 8 april

Sam Altman och Jony Ive försöker samla in upp till 1 miljard dollar för AI-enhet

Tidigare Apple-designchefen Jony Ive och OpenAI:s VD Sam Altman har tidigare rapporterats samarbeta för att utveckla en enhet som döptes till ´iPhone of AI´. Den senaste informationen säger att hårdvaran de arbetar med inte är en smartphone. För att Ive och Altman ska kunna uppnå sitt mål behöver de finansiering, vilket är deras syfte just nu. De försöker samla in upp till 1 miljard dollar för den mystiska AI-enheten. Enligt tidigare information var Ive öppen för tanken att denna enhet kunde interageras med som en dator, men den skulle vara mindre beroende av skärmar.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 6 april

OpenAI siktar på att expandera sin företagsverksamhet med ChatGPT

OpenAI planerar att använda sin populära chatbot ChatGPT för att få fotfäste hos företag och sälja sina företagsorienterade AI-tjänster. ChatGPT Enterprise riktar sig till stora företag med över 100 anställda, medan ChatGPT Team riktar sig till mindre företag med färre än 100 anställda. OpenAI avslöjar inte antalet företag som betalar för dess tjänster, men säger att 92% av Fortune 500-företagen använder ChatGPT i någon form och 100 miljoner människor använder aktivt ChatGPT varje vecka. OpenAI, som har starka band till Microsoft, står inför konkurrens från välfinansierade konkurrenter, inklusive Microsoft och Meta Platforms.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 6 april

Ny AI-benchmark baserad på Street Fighter III utvecklad vid Mistral AI hackathon

En ny konstgjord intelligens (AI) benchmark baserad på det klassiska arkadspelet Street Fighter III utvecklades vid Mistral AI hackathon i San Francisco förra veckan. Den öppna källkoden LLM Colosseum benchmark utvecklades av Stan Girard och Quivr Brain. Spelet körs i en emulator och låter LLM:erna slåss på ett otraditionellt men spektakulärt sätt. AI-entusiasten Matthew Berman introducerar den nya beat-em-up-baserade stora språkmodell (LLM) turneringen i videon ovan. Videon visar också hur du installerar detta öppna källkodsprojekt på en hem-PC eller Mac, så att du kan testa det själv.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 5 april

Elon Musk kritiserar OpenAI för ´aggressiv´ rekrytering av Tesla-ingenjörer

Elon Musk har erkänt att Tesla kämpar med att behålla sina AI-specialister, och anklagar OpenAI för att ´aggressivt´ rekrytera Teslas ingenjörer. Musk har öppet kritiserat OpenAI för dess rekryteringsmetoder, vilket markerar den senaste utvecklingen i hans pågående konflikt med OpenAI. Tesla ökar nu ersättningen för sitt AI-ingenjörsteam, kopplat till prestandamålen, som Musk meddelade. Musk uttryckte att Teslas Autopilot-division, med över 200 ingenjörer, påskyndar sina autonomiinnovationer. Trots dessa bekymmer kan Musks åtgärder ha en strategisk vinkel.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 5 april

Miljardär investerar i golf liga, förutspår fyra dagars arbetsvecka tack vare AI

Miljardären och ägaren till New York Mets, Steve Cohen, tror att artificiell intelligens (AI) kan bana väg för en fyra dagars arbetsvecka för de flesta arbetare. Cohen anser att de flesta arbetare så småningom kommer att ha en fyra dagars arbetsvecka och en tre dagars helg, vilket kommer att utöka möjligheterna för individer att ägna sig åt fritidsaktiviteter. Denna tes om en kortare arbetsvecka i framtiden hjälpte till att informera hans investering i en uppstartsgolf liga kallad Tomorrow Golf League (TGL).

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 4 april

Googles AI-verktyg drivs nu av ´Gemini´-modeller och erbjuds till ett lägre pris

Google meddelade på onsdagen att företagets artificiella intelligensverktyg som erbjuds till företag kommer att drivas av företagets ´Gemini´-AI-modeller och vara tillgängliga till ett lägre pris för att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI. Alphabet-enheten introducerade i augusti förra året ´Duet AI in Workspace´, en uppsättning AI-assistenter som kunde skriva i Google Docs, utkasta e-post i Gmail och generera anpassade visuella i Google Slides, bland annat, till ett månadspris på 30 dollar per användare för företag. ´Duet AI in Workspace´ byter namn till ´Gemini för Google Workspace´ och kommer nu att finnas tillgänglig för 20 och 30 dollar per användare per månad, beroende på tillgängliga funktioner, utöver en prenumeration på Google Workspace. OpenAI säljer en svit som inkluderar AI-modellen GPT-4 och bildgenereringsverktyget DALL·E till privatpersoner för ett månadspris på 20 dollar per användare, och till företag från 25 dollar per användare per månad. Google meddelade på onsdagen att enskilda användare nu kan få tillgång till Gemini i sina personliga Gmail, Docs, Slides, Sheets och Meet-appar genom en prenumeration på Google One AI Premium, en tjänst som erbjuder extra lagring och funktioner i Gmail, Drive och Photos. Google Workspace-användare kommer också att få en fristående chatupplevelse ´Chat with Gemini´ och konversationer i detta verktyg kommer inte att användas för reklamändamål.

Direktlänk Dela SaltWire Network fördjupade 4 april

Automation mjukvarustartup Ghost Autonomy stänger ner

Ghost Autonomy, en startup för automation mjukvara, har upphört med sina globala verksamheter endast fem månader efter att ha inlett ett partnerskap med OpenAI. Företaget, tidigare känt som Ghost Locomotion, meddelade nyheten på sin webbplats. Start-upen hävdade att vägen till långsiktig lönsamhet var ´osäker´ på grund av det nuvarande finansieringsklimatet och ´den långsiktiga investeringen som krävs för autonom utveckling och kommersialisering´. Företaget utforskar också ´långsiktiga destinationer´ för de innovationer det hittills har gjort.

Direktlänk Dela Silicon Republic fördjupade 4 april

Amazon investerar rekordstort belopp i AI-startupen Anthropic

Amazon har gjort sin största externa investering någonsin, genom att tilldela 2,75 miljarder dollar till Anthropic, en AI-startup baserad i San Francisco. Anthropic, känt för sin generativa AI-modell Claude, konkurrerar direkt med branschledare som OpenAI och ChatGPT. Denna investering följer en initial finansieringsrunda på 1,25 miljarder dollar i september, med Amazon beredd att investera upp till 4 miljarder dollar totalt. Amazon kommer att behålla en minoritetsandel i Anthropic och avstå från att säkra en styrelseplats, i enlighet med villkoren för avtalet som slöts vid AI-startupens senaste värdering, som uppgick till 18,4 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Waya Media fördjupade 3 april

Anthropic hittar sätt att manipulera AI genom ´många-skott jailbreaking´

AI-säkerhets- och forskningsföretaget Anthropic har hittat ett nytt sätt att manipulera stora språkmodeller (LLMs) genom att bryta igenom inbyggda skydd. Metoden, kallad ´många-skott jailbreaking´, fungerar genom att lägga till en mängd falsk dialog framför en uppmaning om farlig eller olaglig verksamhet. Om det finns tillräckligt många föregående falska dialoger kan det lura och ´jailbreaka´ LLM, vilket får den att ignorera säkerhetsrelaterad träning och skydd. Anthropic föreslår tekniker som fokuserar på klassificering och kontextualisering av uppmaningen innan den skickas till modellen som en lösning.

Direktlänk Dela DIGIT fördjupade 3 april

Nvidia visar upp generativ AI-teknik på Game Developers Conference

Under Game Developers Conference i San Francisco visade Nvidia upp demoexempel på sina AI-drivna teknologier. Vissa teknologier är tillgängliga att testa i beta, medan de mer komplexa ännu inte är redo att implementeras i spel. Dessa teknologier använder generativ AI på olika sätt, från att dynamiskt skapa dialog och svar för icke-spelarkaraktärer till att modernisera grafiken i gamla spel. Nvidia utforskar hur generativ AI kan förbättra framtidens spelupplevelser. Nvidia´s experiment kommer i en tid av spänning och osäkerhet för generativ AI.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 3 april

OpenAI gör sin ChatGPT tillgänglig för alla internetanvändare

OpenAI har meddelat att dess flaggskeppsverktyg, ChatGPT, nu kommer att vara tillgängligt för alla internetanvändare, utan behov av att skapa ett konto. Varje vecka använder över 100 miljoner människor i 185 länder ChatGPT. Nu kommer alla att kunna använda detta AI-verktyg av ren nyfikenhet, utan nödvändigtvis att behöva registrera sig. Tillgången till ChatGPT kommer att vara begränsad och till en början endast tillgänglig i USA, men kommer gradvis att utökas till andra länder. Användarnas aktivitet kommer att användas för att förbättra språkmodellen som driver chatboten.

Direktlänk Dela Malay Mail fördjupade 3 april

AI-relaterade aktier sjunker på tisdagen

Flertalet aktier relaterade till artificiell intelligens (AI) sjönk på tisdagen, inklusive halvledarspecialisten Advanced Micro Devices (AMD), AI-programvarutillverkaren C3.ai, chipdesignern Arm Holdings och chipstillverkaren Micron Technology. Inga företagsspecifika nyheter kunde förklara prisfallet, vilket tyder på att investerare fokuserar på bredare ekonomiska utvecklingar. Federal Reserve (Fed) planerar att sänka räntorna, men Fed-ordförande Jerome Powell antydde att banken inte har bråttom att göra det. Starka tillverknings- och jobbdata tyder på att inflationen fortfarande inte är under kontroll, vilket kan påverka AI-sektorns tillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 april

OpenAI erbjuder tillgång till ChatGPT utan registrering

Microsoft-stödda startupen OpenAI meddelade att de kommer att börja erbjuda tillgång till sin generativa AI-chatbot ChatGPT utan att användare behöver registrera sig för tjänsten. Detta syftar till att göra AI mer tillgänglig för dem som är intresserade av att utforska dess möjligheter. ChatGPT kan efterlikna mänskliga konversationer och utföra olika uppgifter. OpenAI planerar att gradvis implementera denna funktion för att nå en bredare publik. Trots sin initiala snabba tillväxt upplevde ChatGPT en avmattning i användartillväxten sedan maj 2023. OpenAI har infört ytterligare skyddsåtgärder för användare som använder ChatGPT utan att registrera sig.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 2 april

Kena.ai revolutionerar musikindustrin med AI-plattform

Kena.ai, baserat i San Francisco, har utvecklat en AI-plattform för musikskapare. Plattformen, som nu betjänar över 350 000 användare, ger artister möjlighet att generera passiv inkomst genom att erbjuda undervisning via AI. Kena.ai fungerar som en decentraliserad marknadsplats och använder avancerade AI-tekniker för att stödja ett brett spektrum av musikbranschens yrkesverksamma. Kena.ai har även utvecklat en musikneural motor, som kan skapa en ´musikuttrycksgraf´ som fångar tonalitet, kompositionsstruktur och musikens övergripande känsla.

Direktlänk Dela Crypto Mode fördjupade 2 april

Domare nekar författare att ingripa i upphovsrättsmål mot OpenAI och Microsoft

En domare i Manhattan har nekat en grupp författare att ingripa i fyra konsoliderade upphovsrättsmål mot OpenAI och Microsoft. Författarna anklagar företagen för att ha kränkt upphovsrätten genom att använda deras texter för att utveckla algoritmer som kan generera liknande texter. Domaren, Sidney Stein, beslutade att de kaliforniska kärandena inte kunde ingripa i de pågående fallen i New York, eftersom de inte har något intresse i dessa fall. Fallet i New York leddes av Authors Guild och inkluderade 17 andra författare, inklusive George R.R. Martin och Elin Hilderbrand.

Direktlänk Dela Courthouse News Service fördjupade 1 april

OpenAI tar bort registreringskravet för ChatGPT AI Chatbot

OpenAI kommer att göra sin ChatGPT AI-chatbot tillgänglig för användare utan att kräva att de registrerar sig för tjänsten. Detta sker vid en tid då företaget försöker attrahera fler och fler kunder i en hård konkurrens med konkurrenter. Enligt Reuters meddelade OpenAI, som stöds av Microsoft, att användare inte längre behöver registrera sig för att få tillgång till sin ChatGPT generativa AI-chatbot, som är gratis. Målet med funktionen är att göra AI tillgänglig för alla som är nyfikna på dess kapabiliteter. ChatGPT AI Chatbot har redan varit under radarn för potentiella malwares. Enligt nyligen rapporter hittade forskare att AI-program som ChatGPT och Googles Gemini kan fungera som tillflyktsorter för malware-hot.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 1 april

OpenAI visar upp röstkloningsteknik men håller tillbaka offentligt släpp på grund av säkerhetsproblem

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, visar upp ny teknik som kan klona en persons röst, men säger att de ännu inte kommer att släppa den offentligt på grund av säkerhetsproblem. OpenAI avslöjade sin nya Voice Engine-teknik, som kan återskapa en persons röst med bara 15 sekunders inspelning av den personen som pratar. Företaget planerar att förhandsvisa den med tidiga testare, men inte släppa tekniken allmänt på grund av riskerna för missbruk. OpenAI uppmuntrar till att fasa ut röstbaserad autentisering som en säkerhetsåtgärd för att få tillgång till bankkonton och annan känslig information. Företaget hoppas på att inleda en dialog om ansvarsfull användning av syntetiska röster.

Direktlänk Dela Newsmax Media fördjupade 1 april

Författare förlorar försök att pausa liknande rättsfall mot OpenAI

Författare som stämmer OpenAI Inc. för upphovsrättsintrång i San Francisco kan inte ingripa och pausa nästan identisk rättsprocess i Manhattan, enligt en dom från en federal domare i New York. Måndagens dom är den senaste som motarbetar ansträngningarna från de Kaliforniska kärande, inklusive komikern Sarah Silverman och Pulitzer-vinnande romanförfattaren Michael Chabon, att hävda prioritet i konkurrensen mellan tvärländska upphovsrättsmål mot AI-företaget. Domare Sidney Stein från US District Court för Southern District of New York fann att de Kaliforniska kärande inte hade ett erkännande eller hypotetiskt intresse av att ingripa i en grupp av New York-upphovsrättsmål mot...

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 1 april

OpenAI gör sin AI-chattbot ChatGPT tillgänglig utan registrering

San Francisco-baserade OpenAI planerar att gradvis rulla ut funktionen för att ´göra AI tillgänglig för alla som är nyfikna på dess förmågor´. Från och med måndag kommer användare att kunna använda företagets ChatGPT generativa AI-chattbot utan att behöva registrera sig. ChatGPT, som startade GenAI-boomen i slutet av 2022, kan efterlikna mänskliga konversationer och utföra uppgifter som att skapa sammanfattningar av långa texter, skriva dikter och till och med generera idéer för temafester. OpenAI har infört ytterligare innehållsskydd för användare som får tillgång till ChatGPT utan att registrera sig. Företaget erbjuder också betalversioner för individuella användare, teamanvändare och företag.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 1 april

OpenAI avtäcker röstkloneringsverktyg med fokus på etik och säkerhet

OpenAI har avtäckt sitt senaste projekt, Voice Engine, ett verktyg för kloning av röster, med tonvikt på etiska överväganden och säkerhetsåtgärder för att förhindra potentiell missbruk av tekniken. Voice Engine, en modell som utvecklats av OpenAI, lovar att generera naturligt ljudande tal som liknar den ursprungliga talaren med bara en textinmatning och ett enda 15 sekunders ljudprov. OpenAI introducerade först Voice Engine 2022 och använde förinställda röster i text-till-tal-API samt ChatGPT Voice och Read Aloud. Men organisationen har varit försiktig med att släppa den bredare på grund av oro för potentiellt missbruk. För att mildra riskerna har OpenAI implementerat användningsregler för partners som testar Voice Engine.

Direktlänk Dela Express Tribune fördjupade 1 april

Googles nya AI-drivna sökverktyg upptäckt att leverera felaktig information

Google har förbättrat sitt sökverktyg med artificiell intelligens (AI), men det verkar ha gjort det dummare. Den nya versionen, kallad Search Generative Experience (SGE), har testats i nästan ett år och har redan börjat visa AI-svar i de huvudsakliga Google-resultaten. Trots att SGE kan göra vissa användbara saker, verkar det också hitta på fakta, feltolka frågor, leverera föråldrad information och i allmänhet svamla. Forskare har upptäckt att AI ofta lyfter fram lägre kvalitetswebbplatser som pålitliga informationskällor. SGE kombinerar den vanliga sökmotorn med en chatbots funktioner.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 1 april

Udemys senaste rapport framhäver ökande efterfrågan på tekniska och affärsmässiga färdigheter

Udemy, en ledande online-marknadsplats och läroplattform, har släppt sin Global Workplace Learning Index för Q4 2023, en kvartalsrapport som framhäver framväxande färdigheter som ökar i efterfrågan. Rapporten drar nytta av aktiviteten hos nästan 16 000 Udemy Business-kunder över hela världen. Den senaste Q4-indexet lyfter fram de färdigheter som upplever en betydande ökning bland indiska och globala elever, med GenAI-färdigheter som fortsätter att öka, vilket tyder på en utveckling i hur arbetstagare använder den.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 1 april

OpenAI utvecklar röstkloningsteknik men släpper den inte till allmänheten

En ny typ av deepfake känd som röstkloning har dykt upp de senaste månaderna, där artificiell intelligens (AI) används för att simulera din röst. OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, är den senaste teknikjätten att utveckla röstkloningprogramvara, men släpper den inte till allmänheten. Den skrämmande tekniken kan replikera någons röst inom bara 15 sekunder av inspelat tal. OpenAI har ansett det ´för riskabelt´ för offentligt bruk - särskilt under ett valår. OpenAI avtäckte Voice Engine-tekniken på fredagen, drygt en vecka efter att ha lämnat in en varumärkesansökan för namnet.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 1 april

Microsofts Copilot anses vara en risk för användarna på grund av data läckage

Microsofts Copilot-applikation har av Cybersecurity-kontoret bedömts vara en risk för användarna på grund av hotet om läckage av data till molntjänster som inte godkänts av House. Data läckage har varit ett problem för generativa AI-verktyg sedan OpenAI:s ChatGPT kom. Apple varnade anställda för att använda verktyg som GitHub:s Copilot-assistent för kodning och ChatGPT. Samsung förbjöd också sina anställda att använda ChatGPT efter att ha upptäckt data läckage. Robust Intelligence experter visade hur Nvidia:s NeMo Framework AI-programvara kan luras att avslöja privat information. U.S. Federal Trade Commission undersökte också ChatGPT för att sätta datasäkerheten i risk. I november förra året upptäckte experter vid Northwestern University metoder för att lura anpassade GPTs att avslöja konfidentiell information. En månad senare avslöjade läckta dokument problem med Amazons Q chatbot och att den läckte konfidentiell data. ChatGPT avslöjade personliga detaljer som användarnas bankinformation, vilket tvingade företaget att tillfälligt ta offline det. Med en sådan skakig historia är det inte förvånande att Microsofts Copilot har förbjudits på officiella maskiner.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 1 april

OpenAI presenterar försiktig ansats med röstkloningsteknik för att förhindra missbruk

OpenAI har nyligen presenterat ´Voice Engine´, ett verktyg för röstkloning som tar ett försiktigt tillvägagångssätt för att förhindra missbruk och skydda mot spridning av falska ljudklipp. Företaget har betonat det kritiska behovet av att hantera de allvarliga farorna med att producera tal som imiterar mänskliga röster, särskilt under valperioder när risken för bedrägeri ökar. OpenAI samarbetar med olika intressenter, inklusive myndigheter, medier, underhållningsindustrins representanter, utbildare och civilsamhällesorganisationer, för att samla in feedback och säkerställa ansvarsfull utveckling och implementering av verktyget.

Direktlänk Dela Alwast Enews fördjupade 1 april

Kina strävar efter att minska gapet till USA inom AI

Kina har satt sikte på att minska gapet till USA inom utvecklingen av AI-verktyg. Trots att Kina är känt för sitt intresse för AI-chips, saknar landet globalt erkända generativa AI-verktyg som OpenAI´s ChatGPT. Marknaden innefattar stora teknikföretag som Microsoft, Google, Amazon och teknikstartups som Anthropic. Det finns diskussioner om Kinas växande intresse för generativ AI. Paul Triolo, senior vice president för Kina och teknikpolicyledare på Dentons Global Advisors, påpekar att de ledande kinesiska företagen mäter sig mot ChatGPT, vilket indikerar hur långt efter de ligger. Kina hoppas ändra denna trend i framtiden.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 1 april

Kina försöker hämta in ledningen från OpenAI på den bredare amerikanska AI-marknaden, trots att landet ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller. Kinas framsteg hindras av begränsningar på amerikansk export av avancerade chips, men inhemska teknikjättar som Huawei intensifierar sina chipteknikinsatser. Kina har även AI-talangen, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Trots att ingen dominerande AI-aktör jämförbar med OpenAI ännu har framträtt i Kina, håller landet på att stänga gapet genom att använda öppen källkods LLMs som Meta´s Llama 1.

NBC Connecticut fördjupade 31 mars

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI

Kina försöker minska sitt teknologiska gap gentemot USA inom AI-marknaden, dominerad av företag som Microsoft, Google, Amazon och OpenAI. Trots restriktioner på USA:s export av avancerade chips, ökar kinesiska företag som Huawei sina ansträngningar inom chipteknik. Kina har även en stor mängd AI-talang, med nästan tre gånger så många AI-grundutbildningar som USA. Kina använder öppna källkodsmodeller som Meta´s Llama 1 för att komma ikapp. Även om Kina ligger efter i utvecklingen av stora språkmodeller, förbättras kinesiska konkurrenter. Kina har även teknisk talang för att göra skillnad i AI-konkurrensen framöver. Enligt en ny studie producerar Kina fler toppklassiga AI-forskare baserat på grundutbildningar, med Kina på 47% och USA på 18%.

Direktlänk Dela NBC Los Angeles fördjupade 31 mars

AI-verktyg för röstgenerering och digitala avatarer revolutionerar affärslandskapet i Kina

OpenAI, baserat i San Francisco, har avtäckt sitt Voice Engine-verktyg, som kan replikera människors röster. I Yiwu, Kina, har en liknande inhemsk AI-applikation redan antagits för att engagera utländska handlare på 36 olika språk. Voice Engine använder textinmatning och ett enda 15-sekunders ljudprov för att generera naturligt ljudande tal som liknar originalets talare. I Yiwu har företagsägare antagit Chinagoods AI Smart Service Platform för att fungera som digitala mänskliga ankare för produktmarknadsföring eller försäljningsdemonstrationer. Denna AI-teknik har revolutionerat sättet de bedriver affärer på.

Direktlänk Dela Global Times fördjupade 31 mars

Kina försöker ta ledningen i AI-marknaden från USA

Kina försöker ta ledningen i AI-marknaden från USA, men har ännu inte frambringat en dominerande generativ AI-konkurrent till OpenAI. Kina försöker antingen producera egna chips eller få mer från Nvidia. USA:s AI-marknad domineras av teknikjättar som Microsoft, Google och Amazon, samt välfinansierade startups som Anthropic. Kina har dock gjort framsteg, med Baidus ChatGPT-konkurrent, Ernie Bot, som lanserades i augusti 2023 och uppnådde 100 miljoner användare vid årets slut. Samsung planerar att integrera Baidus Ernie AI i sina nya Galaxy S-smartphones.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 31 mars

Kina försöker ta igen förlorad mark inom AI-sektorn

Kina försöker fånga upp OpenAI:s ledning inom AI-sektorn, där USA:s teknikjättar Microsoft, Google och Amazon dominerar tillsammans med välfinansierade startups som Anthropic. Kina har ännu inte frambringat någon dominerande aktör inom generativ AI, men försöker minska klyftan genom att använda Meta´s öppna källkod, stora språkmodell Llama 1. Baidus chattbot Ernie Bot, som lanserades i augusti 2023, nådde 100 miljoner användare vid årets slut. Samsung planerar att integrera Baidus Ernie AI i sina nya Galaxy S-smartphones.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 31 mars

Misalignment Museum i San Francisco kombinerar AI och konst

Misalignment Museum i San Francisco kombinerar konst och artificiell intelligens (AI) för att ge besökarna en unik inblick i AI:s konsekvenser. Genom olika utställningar utbildar museet om AI-teknikens komplexitet och visar den kreativa och ofta humoristiska sidan av området. En av utställningarna, ´Spambots´ av Neil Mendoza, kritiserar intelligent hur AI kan återanvända litterära verk, vilket utmanar vår uppfattning om kreativitet och originalitet. Audrey Kim, visionären bakom museet, har investerat sin erfarenhet från techjättar som Google i att kurera utställningar som djupt utforskar AI:s potentiella faror och egenheter.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 31 mars

Teknikjättar investerar miljarder i AI

Teknikjättar som Microsoft, Google och Amazon investerar miljarder i artificiell intelligens (AI) för att inte hamna efter i en marknad som förväntas överstiga $1 miljard i intäkter inom ett decennium. Amazon har nyligen investerat $2,75 miljarder i AI-startupen Anthropic, vilket är deras största venture deal hittills. Anthropic är utvecklaren bakom AI-modellen Claude, som konkurrerar med GPT från Microsoft-stödda OpenAI och Googles Gemini. Microsoft har tidigare investerat $1 miljard i OpenAI, en investering som sedan har växt till cirka $13 miljarder. Google har åtagit sig att investera $2 miljarder i Anthropic.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 31 mars

OpenAI avslöjar verktyg för röstkopiering

OpenAI har avslöjat ett verktyg för röstkopiering som företaget planerar att hålla strikt kontrollerat tills säkerhetsåtgärder är på plats för att förhindra ljudförfalskningar som är avsedda att lura lyssnare. Verktyget, kallat ´Voice Engine´, kan i princip duplicera någons tal baserat på ett 15-sekunders ljudprov. OpenAI har betonat att generering av tal som liknar människors röster innebär allvarliga risker, särskilt i ett valår. Företaget samarbetar med amerikanska och internationella partner för att säkerställa att deras feedback tas med i utvecklingen.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 30 mars

AI och röstigenkänning hjälper besökare att ´samtala´ med andra världskrigets veteraner

National WWII Museum i New Orleans har lanserat en ny utställning, ´Voices from the Front´, som använder artificiell intelligens (AI) och röstigenkänning för att låta besökare ´samtala´ med veteraner från andra världskriget. Utställningen har filmat minnen från veteraner, och AI hjälper till att indexera minnena så att besökare kan ställa frågor och få relevanta svar från intervjuerna. Utställningen har finansierats av en donation på 1,5 miljoner dollar och har producerats med hjälp av företaget StoryFile.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 30 mars

Amazon har investerat $2,75 miljarder i AI-startupen Anthropic, vilket är dess största venture deal hittills. Anthropic utvecklar AI-modellen Claude, som konkurrerar med GPT från Microsoft-stödda OpenAI, och Googles Gemini. Stora teknikföretag som Meta och Apple försöker integrera generativ AI i sina produktportföljer för att inte hamna efter på en marknad som förväntas överstiga $1 miljard i intäkter inom ett decennium. 2023 investerade investerare totalt $29,1 miljarder i nästan 700 generativa AI-erbjudanden, en ökning med mer än 260% jämfört med föregående år.

Consumer News and Business Channel fördjupade 30 mars

AI kan inte upptäcka depression lika bra hos svarta personer

Enligt en studie i PNAS har stora språkmodeller (LLM) eller AI-verktyg svårt att upptäcka tecken på depression hos svarta personer baserat på deras sociala medieinlägg. Forskarna försökte anpassa modellen för att använda termer som svarta personer oftare använder, men det fungerade fortfarande inte bra - när det gällde depression var modellen tre gånger mindre förutsägbar för svarta personer. Artikeln ifrågasätter också påståendet att AI är rasistiskt om det är skrivet av en föränderlig demografi i ett land.

Direktlänk Dela Science 2.0 fördjupade 30 mars

OpenAI utvecklar röstkloningsteknik men håller den tillbaka på grund av säkerhetsbekymmer

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, visar upp ny teknik som kan klona en persons röst men säger att den ännu inte kommer att släppas offentligt på grund av säkerhetsbekymmer. Företaget presenterade sin nya Voice Engine-teknik fredag, strax efter att ha lämnat in en varumärkesansökan för namnet. OpenAI hävdar att det kan återskapa en persons röst med bara 15 sekunders inspelning av personen som pratar. OpenAI planerar att förhandsgranska det med tidiga testare men inte släppa tekniken brett just nu på grund av faran för missbruk.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 30 mars

Amazon investerar miljarder i AI-startupen Anthropic

Amazon har avslöjat en betydande investering på 2,75 miljarder dollar i Anthropic, en av de ledande AI-startuperna. Denna investering är del av en större transaktion på 4 miljarder dollar och markerar en ny era i Amazons affärsverksamhet, med en bestämd satsning på den generativa AI-sektorn. Anthropic, som hyllas för att utveckla banbrytande modeller och sin chatbot Claude, kommer att vara tillgänglig för AWS-kunder genom Amazon Bedrock. Anthropic planerar att använda Amazon Web Services för tunga uppgifter som forskning och utveckling av nästa generations basmodeller.

Direktlänk Dela The Tech Bulletin fördjupade 29 mars

Amazon slutför en 4 miljarder dollar investering i AI-startup Anthropic

Amazon har stärkt sin position inom generativ artificiell intelligens genom att slutföra en investering på 4 miljarder dollar i startup-företaget Anthropic, enligt en Amazon-aktieanalytiker. Anthropic, baserat i San Francisco, är utvecklaren av Claude, en generativ AI-chattbot. Amazon hade tidigare investerat 1,25 miljarder dollar i september. Efter tillkännagivandet sa BofA Securities analytiker Justin Post att affären kan hjälpa Amazon att driva sin generativa AI. Anthropic grundades 2021 av tidigare OpenAI-anställda. Dess Claude AI-assistent erbjuder mänsklika svar på prompts, liknande ChatGPT.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 28 mars

Amazon investerar 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic

Amazon har nyligen avslöjat en investering på hela 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, vilket markerar företagets största satsning inom riskkapital hittills. Anthropic, som baseras i San Francisco, utvecklar avancerad generativ AI-teknik och chattboten Claude. Företaget, som grundades av tidigare forskningsledare på OpenAI, har säkerhet och etik som sina kärnvärden. Genom denna investering kommer Anthropic huvudsakligen att använda Amazon Web Services (AWS) för tunga uppgifter som att arbeta på framtida basmodeller och forskning. Dessutom planerar Anthropic att utnyttja AWS´s Trainium och Inferentia-chip för att utforma sina toppmoderna modeller från början till slut.

Direktlänk Dela GizmoLead fördjupade 28 mars

Konkurrens mellan AI-startups Runway och OpenAI intensifieras

Runway, ett New York-baserat AI-startup som utvecklar AI-verktyg för video, står inför en utmaning från OpenAI, ett Microsoft-stöttat AI-företag värderat till $86 miljarder. OpenAI har nyligen avtäckt sin text-till-video-verktyg Sora som i vissa fall kan vara bättre än Runways motsvarighet. Trots att Runway har säkrat $141 miljoner i finansiering och har en värdering på $1,5 miljarder, är det nu i direkt konkurrens med en rival flera gånger dess storlek. Runway, som har bidragit till musikvideor av artister som Kanye West, har dock gjort framsteg på marknaden och byggt relationer med TV- och filmstudios.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 28 mars

Amazon investerar 4 miljarder dollar i AI-startup Anthropic

Amazon har fullbordat en investering på 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, enligt en aktieanalytiker för Amazon. Anthropic, baserat i San Francisco, är utvecklaren av Claude, en generativ AI-chattbot. Amazon investerade ytterligare 2,75 miljarder dollar i Anthropic, vilket fullbordade en affär på 4 miljarder dollar som Amazon kom överens om i september. Amazon hade tidigare investerat 1,25 miljarder dollar i september. Analytikern Justin Post från BofA Securities sa att affären kan hjälpa Amazon att driva sin generativa AI. Anthropic använder Amazons anpassade AI-datorchips och Amazon Web Services är Anthropics huvudmolnleverantör.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 28 mars

Amazon förstärker sin investering i AI-startupen Anthropic

Amazon har förstärkt sin investering i uppstartsföretaget Anthropic, vilket stärker företagets position som en stor aktör inom den växande sektorn för artificiell intelligens. Tidigare i veckan meddelade Amazon att det skulle investera ytterligare 2,75 miljarder dollar i det San Francisco-baserade företaget, som en del av sina ansträngningar att komma före andra Big Tech-konkurrenter i AI-kapplöpningen. Detta är e-handelsjättens senaste investering i tillverkaren av Claude, en generativ AI-chattbot som utmanar OpenAI:s ChatGPT, efter att ha investerat 1,25 miljarder dollar i Anthropic förra september. Amazon har sagt att det skulle investera upp till 4 miljarder dollar i Anthropic; denna senaste utbetalning för den till det fulla beloppet, vilket visar att det är helt inne på uppstartsföretaget. Anthropic grundades 2021 av syskonen Dario Amodei och Daniela Amodei, VD och president för företaget, respektive, efter att de lämnat sina jobb på nuvarande konkurrenten OpenAI för att fokusera på att bygga vad de beskriver som säker AI. Sedan den ursprungliga lanseringen har Anthropic släppt en rad nya AI-modeller. Företaget tillkännagav Claude 3-familjen i mars i år. Detta inkluderar Haiku, Sonnet och Opus, modeller som uppstartsföretaget säger producerar mer exakta utdata och utför mer komplexa uppgifter än sina föregångare. Andra stora aktörer inom tech-gemenskapen har också investerat i företaget. Anthropic har upphöjt cirka 9,3 miljarder dollar fram till den 27 mars - datumet för Amazons ytterligare investeringsmeddelande - enligt data från PitchBook. Google lovade att investera upp till 2 miljarder dollar 2023, och kryptohandelsplattformen FTX, under Sam Bankman-Frieds ledning, investerade 500 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 28 mars

Amazon investerar 2,75 miljarder dollar i GenAI-startup Anthropic

Amazon har meddelat att de ska investera omkring 2,75 miljarder dollar i en autonom GenAI-startup i San Francisco, kallad Anthropic. Denna investering är den största från e-handels- och molntjänstjätten och tar det totala finansiella åtagandet av Anthropic till 4 miljarder dollar. Partnerskapet mellan de två organisationerna understryker Amazons aggressiva inställning till GenAI. Anthropic förblir eftertraktad på grund av sin AI-teknologi Claude, som släpptes i mars 2023. Den amerikanska Federal Trade Commission (FTC) har uttryckt oro över de potentiella marknadseffekterna av dessa partnerskap och har inlett en ´marknadsförfrågan´ om investeringarna och samarbetena mellan AI-utvecklare och stora molntjänstleverantörer.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 28 mars

Amazon investerar ytterligare $2,75 miljarder i AI-företaget Anthropic

Amazon investerar ytterligare $2,75 miljarder i Anthropic, ett San Francisco-baserat företag känt för sitt arbete inom generativ artificiell intelligens. Detta tar den totala investeringen till $4 miljarder, efter Amazons första investering på $1,25 miljarder i september. Företaget meddelade att Amazon inte kommer att ha en plats i Anthropics styrelse och kommer att fortsätta äga en minoritetsandel i företaget. Överenskommelsen nåddes vid AI-startupens tidigare värdering, som var $18,4 miljarder.

Direktlänk Dela Daily News & Analysis India fördjupade 28 mars

Amazon investerar ytterligare 2,75 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic

Amazon investerar ytterligare 2,75 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, vilket fullbordar en affär som inleddes förra året för att stärka samarbetet mellan företagen. Detta tar Amazons totala investering i Anthropic till 4 miljarder dollar. Anthropic, som grundades 2021 av tidigare anställda på OpenAI, har blivit en av OpenAIs starkaste konkurrenter och har samlat in miljarder i finansiering. Företaget har också åtagit sig att använda Amazon Web Services (AWS) datacenter för att driva delar av sina operationer och att använda Amazons specialbyggda datorchips. Anthropic har också förbundit sig att använda chips från Alphabets Google, en annan nära partner.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 28 mars

Amazon lägger till 2,75 miljarder dollar i sin investering i AI-startupen Anthropic

Amazon meddelade på onsdagen att de har lagt till 2,75 miljarder dollar till sin investering i Anthropic, ett startup-företag som konkurrerar med företag som OpenAI och Google i kampen om att bygga banbrytande AI-system. För sex månader sedan investerade Amazon 1,25 miljarder dollar i Anthropic, vilket gjorde San Francisco-startupen till Amazons viktigaste AI-partner. Amazon sa vid den tiden att de hade möjlighet att höja sin totala investering till 4 miljarder dollar. De hade fram till slutet av mars för att göra det, enligt finansiella rapporter.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 28 mars

Amazon investerar ytterligare i AI-startupen Anthropic

Amazon har meddelat att de investerar ytterligare 2,75 miljarder dollar (cirka 2,1 miljarder pund) i Anthropic, vilket höjer deras totala investering i AI-startupen till 4 miljarder dollar (cirka 3,1 miljarder pund). Amazon kommer att behålla en minoritetsandel i San Francisco-baserade Anthropic, en rival till ChatGPT-tillverkaren OpenAI. De två företagen samarbetar för att utveckla så kallade grundmodeller, som ligger till grund för de generativa AI-system som har fått global uppmärksamhet. Anthropic kommer att använda AWS som sin ´primära´ molnleverantör och använda Amazons specialchips för att bygga, träna och distribuera AI-modeller.

Direktlänk Dela Express & Star fördjupade 27 mars

Amazon investerar ytterligare $2,75 miljarder i AI-startupen Anthropic

Amazon meddelade på onsdagen att de kommer att investera ytterligare $2,75 miljarder i Anthropic, vilket innebär att deras totala investering i AI-startupen nu uppgår till $4 miljarder. Teknikjätten kommer att behålla en minoritetsandel i San Francisco-baserade Anthropic, en konkurrent till ChatGPT-tillverkaren OpenAI. De två företagen samarbetar för att utveckla så kallade grundmodeller, som ligger till grund för de generativa AI-system som har fångat global uppmärksamhet. Enligt avtalet kommer Anthropic att använda AWS som sin ´primära´ molnleverantör och använda Amazons anpassade chips för att bygga, träna och distribuera AI-modeller.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 mars

Amazon slutför 4 miljarder dollar investering i AI-startup Anthropic

Amazon har slutfört sin utlovade investering på 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, med en slutlig investering på 2,75 miljarder dollar precis innan avtalets utgång. Amazon meddelade i ett blogginlägg på onsdagen att det gav Anthropic den slutliga investeringen. Som en del av avtalet kommer Anthropic att bygga, träna och distribuera AI-modeller på Amazon Web Services Trainium och Inferentia-chips, samtidigt som AWS-kunder får tillgång till Anthropics grundmodeller på den fullt hanterade Amazon Bedrock-tjänsten. Amazon och Anthropic har visat intresse för att involvera lösningstjänsteleverantörer för att ytterligare främja AI:s genomslagskraft, nyligen meddelade de ett samarbete med Accenture.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 27 mars

MLCommons meddelar nya resultat från MLPerf Inference v4.0

MLCommons har meddelat nya resultat från sin branschstandard MLPerf Inference v4.0 benchmark-suite, som levererar branschstandard prestandamätning för maskininlärningssystem på ett arkitekturneutralt, representativt och reproducerbart sätt. Två nya benchmarks har lagts till i sviten, Llama 2 70B och Stable Diffusion XL. Llama 2 70B valdes för att representera de ´större´ LLM:erna med 70 miljarder parametrar, medan Stable Diffusion XL valdes för att representera text-till-bild generativa AI-modeller. MLPerf Inference v4.0 innehåller över 8500 prestandaresultat och 900 strömresultat från 23 inlämnande organisationer.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 27 mars

Amazon investerar ytterligare $2,75 miljarder i AI-startupen Anthropic

Amazon meddelade på onsdagen att de kommer att investera ytterligare $2,75 miljarder i den artificiella intelligens-startupen Anthropic, vilket tar deras totala investering i företaget till $4 miljarder. Amazon kommer att behålla en minoritetsandel i Anthropic, som har sitt säte i San Francisco och är en konkurrent till ChatGPT-tillverkaren OpenAI. Anthropic kommer att använda AWS som sin ´primära´ molnleverantör och kommer att använda Amazons egna chips för att bygga, träna och distribuera AI-modeller. Företag som Delta Air Lines och Siemens använder redan Bedrock för att få tillgång till Anthropics AI-modeller.

Direktlänk Dela WREG-TV fördjupade 27 mars

AI förvandlar nutritionshantering genom personliga kostplaner och hälsooptimering

Artificiell intelligens (AI) förändrar hur vi uppfattar och hanterar nutrition. Det finns applikationer för kostregistrering, som erbjuder personlig vägledning och måltidsplaner, lösningar som identifierar ingredienser med specifika hälsofördelar och verktyg för att analysera medicinska data för att informera om anpassade näringsinterventioner. Dessa tekniker tjänar till att optimera medicinska resultat, förbättra folkhälsoråd om näring, uppmuntra till hälsosam kost, stödja hanteringen av kroniska sjukdomar, förebygga hälsosvikt, hjälpa till att förebygga sjukdomar och förbättra det allmänna välbefinnandet.

Direktlänk Dela ThomasNet fördjupade 27 mars

AI-grupp MLCommons släpper nya tester för hårdvaruhastighet

AI-benchmarkingsgruppen MLCommons har släppt en ny uppsättning tester och resultat som bedömer hastigheten på toppmoderna hårdvaror kan köra AI-applikationer och svara på användare. De två nya benchmarks som MLCommons lagt till mäter hastigheten på AI-chips och system kan generera svar från kraftfulla AI-modeller fullpackade med data. En av de nya benchmarks tillförde förmågan att mäta snabbheten i en fråga-och-svar-scenario för stora språkmodeller, kallad Llama 2, utvecklad av Meta Platforms. MLCommons tjänstemän la också till en andra text-till-bild-generator till sviten av benchmarkingverktyg, baserat på Stability AI:s Stable Diffusion XL-modell. Servrar drivna av Nvidias H100-chips byggda av Google, Supermicro och Nvidia själv vann lätt båda nya benchmarks på rå prestanda.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 mars

Vela Research och Oxford University publicerar AI-drivet beslutsramverk för riskkapitalinvesteringar

Vela Research, forskningsdelen av Vela Partners, världens första AI-ursprungliga och produktledda riskkapitalfirma, har i samarbete med forskare från University of Oxford publicerat en ny beslutsramverk drivet av artificiell intelligens. Ramverket, betitlat Decision GPT: A Framework to Make Critical Decisions, syftar till att transformera hur riskkapitalister fattar investeringsbeslut. Decision GPT skannar bakgrunden och affärsidén för en startup-grundare på internet och använder LLMs för att producera en omfattande rapport som hjälper en riskkapitalist att avgöra om man ska investera i verksamheten.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 mars

Yngre generationer mer mottagliga för och deltar i högre grad i bedrägerier, enligt Sifts rapport

AI-drivna bedrägeriplattformen Sift har släppt sin Q1 2024 Digital Trust & Safety Index, vilken visar att yngre generationer inte bara är mer mottagliga för bedrägerier, utan också begår dem i högre grad. Rapporten visar att 33% av Gen Z-respondenterna känner någon som har deltagit i betalningsbedrägerier, jämfört med endast 10% av Baby Boomers. Dessutom har 34% av Gen Z-konsumenterna sett erbjudanden om att delta i online-bedrägerier, jämfört med endast 9% av Baby Boomers. Rapporten utforskar också ökningar av betalningsbedrägerier inom nyckelindustrier, attacker på toppkortutgivare och förändringar i konsumenters köpbeteende till följd av trender inom betalningsbedrägerier.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 27 mars

Elastics studie visar ökat optimism för investeringar i generativ AI trots utmaningar med data och säkerhet

Ny forskning av Elastic har funnit att nästan alla (99%) globala IT-beslutsfattare erkänner den generativa AI:ns (GenAI) transformerande potential för att påverka förändring inom sina organisationer. Trots detta fortsätter tidig implementering att bromsas av kaotiska data, sökutmaningar och rädsla kring integritet och säkerhet, reglering och interna kompetensgap. Trots dessa hinder har rapporten funnit att de flesta IT-beslutsfattare (88%) planerar att öka investeringarna i GenAI 2024 och framåt. Detta pekar på optimism att dessa teknologier är redo att driva operationell effektivitet och produktivitet.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 27 mars

Standard AI ändrar fokus till datorseende för detaljhandeln, värderas till $1,5 miljarder

San Francisco-baserade AI-företaget Standard AI meddelar att de ändrar fokus från autonoma kassasystem till att erbjuda lösningar för datorseende för detaljhandeln. Företaget uppges nu vara värt $1,5 miljarder. I samband med denna strategiska förändring har Standard AI befordrat COO Angie Westbrock till VD och SVP för teknikstrategi David Woollard till CTO. Företagets nya produkter kommer att hjälpa återförsäljare att få värdefulla insikter i kundbeteende, optimera försäljningsstrategier, minska antalet slutsålda varor och förhindra förluster.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 26 mars

Coalition introducerar AI-tillägg till sina cyberförsäkringar

Coalition, världens första aktiva försäkringsleverantör inriktad på att förebygga digital risk, har tillagt en ny Bekräftande Artificiell Intelligens (AI) Tillägg för att klargöra vad som omfattas av dess överflödiga amerikanska och kanadensiska cyberförsäkringspolicyer. Det nya tillägget utvidgar definitionen av ett säkerhetsfel eller dataintrång för att inkludera en AI-säkerhetshändelse, där AI-teknik orsakade ett misslyckande med datorsystemens säkerhet. Det nya Bekräftande AI-tillägget utvidgar också utlösaren för en händelse av fondöverföringsbedrägeri för att inkludera bedräglig instruktion som överförs genom användning av deepfakes eller annan AI-teknik.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 26 mars

Teknikföretag planerar att utmana Nvidias dominans inom AI

Nvidia, känt för att producera AI-chip, har en marknadsvärdering på 2,2 biljoner dollar och en nästan oövervinnlig position tack vare 20 års datorprogrammering. Fler än 4 miljoner globala utvecklare är beroende av Nvidias CUDA-programvaruplattform för att bygga AI och andra applikationer. Nu planerar en koalition av teknikföretag, inklusive Qualcomm, Google och Intel, att utmana Nvidias dominans genom att utveckla en egen programvara. Genom UXL Foundation planerar de att bygga en svit av programvara och verktyg som kan driva flera typer av AI-acceleratorchips. Målet är att skapa en öppen källkodsprojekt som gör att datorprogram kan köras på vilken maskin som helst, oavsett vilket chip och hårdvara som driver den.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 mars

Ocurates maskininlärningsteknik ökar avkastningen på annonsutgifter med över 15%

Ocurates lösning, som utnyttjar maskininlärning för att öka kundvärdet, integreras i reklamplattformar och ökar avkastningen på annonsutgifter (ROAS) med mer än 15%. Ocurates realtids maskininlärning för intäkter per kund (LTV) förstärker Googles och Metas teknologi för värdebaserade budgivning (VBB), vilket ökar ROAS med mer än 15%. Dessa resultat revolutionerar reklamkampanjer för de flesta konsumentvarumärken. ´Ocurate förändrar konsumentindustrin med sin egen maskininlärningsteknik. För ledande e-handelsföretaget Curology ökade Ocurate ROAS med 15% på Google NB Search, vilket översätts till en 16% ökning av nettoavkastningen från kundanskaffning. Detta innebär att Curology kommer att öka sina vinster från en annonsutgift på $10M från $5,72M till $6,4M - en ökning på $902K. Extrapolerat till årlig bruttovinst kommer den totala affärspåverkan att vara $3,9M.

Direktlänk Dela FOX 44 News fördjupade 25 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för brott mot AI-kontrakt

Elon Musk har nyligen stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, med anklagelsen att de brutit mot deras ursprungliga kontraktsavtal gällande AI. Stämningen, som lämnades in vid en domstol i San Francisco, fokuserar på OpenAI:s senaste naturliga språkmodell, GPT-4. Altman har i en intervju med podcaster Lex Fridman öppnat upp om stämningen och sagt att Musk trodde att OpenAI skulle misslyckas och att han valde att gå sin egen väg. Altman hävdar att de fortfarande är engagerade i sitt ursprungliga uppdrag, att tillhandahålla kraftfull teknik till människor gratis som en allmännytta.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 24 mars

OpenAIs VD: Elon Musk trodde vi skulle misslyckas och ville ta över

OpenAIs VD, Sam Altman, har uttalat att Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, trodde att OpenAI skulle misslyckas och valde att gå sin egen väg. I en intervju med podcaster Lex Fridman sade Altman att ´Musk ville ha total kontroll för att vända situationen. Vi ville fortsätta i den riktning som nu har blivit OpenAI. Han ville också att Tesla skulle kunna bygga ett AGI-försök´. Altman föreslog också att företaget fortfarande är engagerat i sin ursprungliga orsak, eftersom det ger människor kraftfull teknik gratis, som en allmän nyttighet.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 24 mars

Google konkurrerar med Microsoft-stödda OpenAI med lägre priser på AI-verktyg

Google meddelade att några av dess AI-verktyg som erbjuds till företag kommer att drivas av företagets ´Gemini´ AI-modeller och kommer att finnas tillgängliga till ett lägre pris för att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI. Alphabet-enheten introducerade ´Duet AI i Workspace´ förra året, en uppsättning AI-assistenter som kunde skriva i Google Docs, utkast till e-post i Gmail och generera anpassade visuella i Google Slides, bland annat, till ett månadspris på 30 dollar per användare för företag. ´Duet AI i Workspace´ byter namn till ´Gemini för Google Workspace´ och kommer nu att finnas tillgänglig för 20 och 30 dollar per användare per månad, baserat på tillgängliga funktioner, ovanpå en prenumeration på Google Workspace. OpenAI säljer en svit som inkluderar AI-modellen GPT-4 och bildgenereringsverktyget DALL·E till individer för ett månadspris på 20 dollar per användare, och till företag från ett månadspris på 25 dollar per användare.

Direktlänk Dela News Talk WTAQ fördjupade 22 mars

Kinesiska techjättar anstränger sig för att ta igen AI-ledare

Kinesiska teknikföretag, inklusive Tencent Holdings och Kuaishou Technology, intensifierar sina ansträngningar för att förbättra och använda sina stora språkmodeller (LLMs), tekniken bakom en ny generation av AI-verktyg. Kuaishous KwaiYii LLM har enligt företagets grundare och VD Cheng Yixiao ´betydligt överträffat GPT-3.5 i total prestanda... och närmar sig nivåerna för GPT-4 i vissa mätningar´. Tencent har förbättrat förmågan hos sina AI-modeller att skapa bilder och videor baserat på textprompter, enligt företagets president Martin Lau Chi-ping.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 22 mars

USA:s justitiedepartement fokuserar på reglering av AI för att bekämpa ekonomisk brottslighet

Vid den 39:e årliga konferensen för American Bar Association´s National Institute on White Collar Crime diskuterades hur olika myndigheter avser att reglera artificiell intelligens (AI) inom området för ekonomisk brottslighet. Jonathan Mayer, assistentprofessor vid Princeton University, har utsetts till justitiedepartementets första vetenskaps- och teknologirådgivare samt AI-chef. Mayer ska få departementet att hänga med i AI och andra framväxande teknologier. Dessutom har justitiedepartementet tagit en hård linje mot AI, med förstärkta straff för brott som förstärks av AI. SEC har också uttryckt sitt intresse för att reglera företag som vilseleder investerare om användningen av AI i sina investeringsstrategier.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 21 mars

US AI-startup Anthropic öppnar första EU-kontor i Dublin

Den amerikanska artificiell intelligens (AI) startup-företaget Anthropic planerar att öppna ett kontor i Dublin. Detta kommer att vara Anthropics första EU-kontor och företaget hoppas att Irland kommer att bli deras huvudetablering. Irland har utvecklat ett otroligt teknik-ekosystem under de senaste två decennierna, vilket företaget ser fram emot att ansluta till. Anthropic planerar att öka sin närvaro i Europa och detta följer öppnandet av ett litet London-kontor 2023. Under de kommande månaderna kommer företaget att anställa personal inom en rad sektorer innan de utvidgar sina rekryteringsplaner till andra områden.

Direktlänk Dela Raidió Teilifís Éireann fördjupade 21 mars

Databricks bildar partnerskap med Mistral AI

Databricks har avslöjat ett partnerskap med generativa AI-specialisten Mistral AI, inklusive integreringar med företagets språkmodeller och en investering i företaget. Detta följer tätt efter Microsoft och Snowflake, som nyligen också bildade partnerskap med Mistral AI. Mistral AI, baserat i Paris, är en AI-leverantör som erbjuder både öppen källkod och proprietära stora språkmodeller (LLM). På bara 11 månader har Mistral AI samlat in mer än 550 miljoner dollar i finansiering och utvecklat LLM:er som presterar bra mot mer etablerade LLM:er i benchmark-testning. Databricks tillhandahåller också tillgång till språkmodeller från Anthropic, AWS Bedrock, Azure OpenAI, BGE, Llama 2 och OpenAI, bland andra.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 21 mars

Databricks investerar i och inleder partnerskap med Mistral AI

Det San Francisco-baserade företaget Databricks, specialiserat på data och AI, meddelade på torsdagen ett investerings- och partnerskap med Paris-baserade Mistral AI, ett företag specialiserat på generativ artificiell intelligens. Detta kommer sex månader efter att Databricks lyfte $500M (cirka €469M) i en serie I-finansieringsrunda med en värdering på $43B (cirka €40B). Som en del av partnerskapet kan Databricks kunder få tillgång till inhemska Mistral-modeller via Databricks Marketplace. Dessutom kan de experimentera med dessa modeller i Mosaic AI Playground, använda dem som optimerade modelländpunkter genom Model Serving, och skräddarsy dem för sina specifika datakrav. Partnerskapet tillåter också integration av Mistrals AI-modeller med Databricks plattform, vilket gör dem omedelbart tillgängliga för användning.

Direktlänk Dela Silicon Canals fördjupade 21 mars

Google:s AI-verktyg Gemini kritiseras för progressiv bias

Google:s nya artificiella intelligens (AI) verktyg Gemini har skapat kontrovers i USA på grund av dess tydliga progressiva tendenser när det producerar resultat relaterade till politiska, historiska, ras- och könsfrågor. Gemini vägrar att uppfylla vissa förfrågningar som den anser förstärker skadliga stereotyper, men svarar positivt på liknande förfrågningar om svarta, ursprungsbefolkningar eller asiater. Flera tidigare Google-anställda har påstått att designen och programmeringen av Gemini är ett resultat av en företagskultur som prioriterar ideologin om mångfald, jämlikhet och inkludering (DEI) framför utmärkthet och god affärskänsla. Denna situation har skadat teknikjätten och orsakat förluster på cirka 90 miljarder dollar på börsen.

Direktlänk Dela Voz fördjupade 21 mars

Cognizant lanserar avancerat AI-labb för att påskynda AI-forskning och innovation

Det globala teknikföretaget Cognizant har lanserat ett avancerat AI-labb i San Francisco. Labbet kommer att fokusera på att utveckla AI genom innovation och utveckling av immateriell egendom och AI-möjliggörande teknologier. Labbet, som har 75 utfärdade och väntande patent, kommer att samarbeta med forskningsinstitutioner, kunder och startups. Detta är en del av Cognizants åtagande att investera 1 miljard dollar i generativ AI under de kommande tre åren. Labbet kommer att ledas av AI-entreprenören och uppfinnaren Babak Hodjat, med AI-forskningsaktiviteter under övervakning av University of Texas vid Austin AI-professor och neuroevolution-pionjär, Risto Miikkulainen.

Direktlänk Dela En.antaranews.com fördjupade 21 mars

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fortsätter sitt besök i Kalifornien med fokus på grön övergång och AI

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fortsatte sitt fyra dagar långa besök i Kalifornien på tisdagen, med åtaganden i San Francisco och Sacramento relaterade till grön övergång och AI, samt regeringsmöten. På morgonen var Kronprinsessparet i Sacramento för ett möte med Kaliforniens guvernör Gavin Newsom, för att diskutera bilateralt arbete mellan staten och Sverige om grön övergång. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel deltog tillsammans med andra, inklusive den svenska ministern för internationellt utvecklingssamarbete och utrikeshandel, Johan Forssell, vid mötet. Båda parter undertecknade en ny överenskommelse vid mötet, som är ett femårigt samarbete mellan Kalifornien och Sverige som kommer att fokusera på bilateralt arbete ´på utsläppsfri transport och infrastruktur, lokal klimatåtgärd, ren energi och klimatsmart jordbruk.´ Senare besökte Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och delegationen den svenska generalkonsuln, Anna Lekvall, på hennes kontor. De fick en rundtur i anläggningarna och träffade personalen innan de avreste för en demonstration på förarlösa bilar i San Francisco. På eftermiddagen besökte Kronprinsessparet Open AI för att lära sig mer om utvecklingen inom artificiell intelligens, och anslöt sig till affärsdelegationen som följde med dem från Sverige. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte sedan San Franciscos borgmästare, London Breed, på stadshuset. Dagen avslutades för Kronprinsessparet vid San Francisco Conservatory of Music, där Kronprinsessan Victoria officiellt öppnade det nya svenska generalkonsulatet. Generalkonsulatet stöder svenska människor som bor i Kalifornien och Hawaii, och öppnade officiellt på nyårsdagen. Vid öppningsevenemanget deltog borgmästare Breed och talman Emerita Nancy Pelosi.

Direktlänk Dela Royal Central fördjupade 21 mars

Databricks och NVIDIA fördjupar samarbete för att påskynda data- och AI-arbetsbelastningar

Data- och AI-företaget Databricks har utannonserat en utvidgad samarbete med NVIDIA för att optimera data- och AI-arbetsbelastningar på Databricks Data Intelligence Platform. Samarbetet bygger på NVIDIAs nyliga deltagande i Databricks Series I-finansieringsrunda. Databricks Mosaic AI och NVIDIA samarbetar för att främja utvecklingen av generativa AI-modeller på Databricks plattform. Databricks planerar att utveckla inbyggt stöd för NVIDIA-accelererad databehandling i sin nästa generations vektoriserade frågemotor, Photon, för att förbättra hastighet och effektivitet för kunders datahanterings- och analysarbetsbelastningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 mars

Nvidia presenterar hård- och mjukvaruplattform för humanoida robotar

Nvidia har meddelat att företaget utvecklar en hård- och mjukvaruplattform för att bygga humanoida robotar med generativ AI-funktioner. Plattformen kommer att bestå av ett datorsystem för att driva roboten och AI, samt ett mjukvarupaket inklusive genAI och andra verktyg för att skapa robotar som är mänskliga. Genom att lägga till genAI kommer de humanoida robotarna att kunna agera baserat på input kombinerat med språk, video, ´mänskliga demonstrationer´ och tidigare erfarenheter. Datorsystemet bakom genAI-programvaran kallas ´Jetson Thor´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 mars

Apple i samtal för att integrera Googles Gemini AI trots kontroverser

Trots nyligen oro över Googles katastrofala lansering av den ´ultra-woke´ Gemini AI, inklusive dess tendens att radera vita människor från historien, är Apple i samtal för att integrera Gemini i framtida iPhone-modeller. Apple och Google förhandlar aktivt för att iPhone-tillverkaren ska licensiera Googles Gemini generativa AI-motor. Det föreslagna avtalet skulle tillåta Apple att införliva Geminis kapacitet i nya funktioner som kommer till iOS 18, nästa version av iPhone-operativsystemet. Om partnerskapet blir av, skulle det vara en betydande milstolpe för båda företagen, vilket ger Gemini tillgång till miljarder potentiella användare genom Apples enorma installationsbas på över 2 miljarder aktiva enheter. Men draget har också väckt omfattande kritik och anklagelser om att främja en ultra-woke agenda genom Geminis oroande tendens att revidera historia och förvränga fakta i politisk korrekthets namn.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 18 mars

Investeringsrådgivare bötfälls för överdriven AI-användning

Investeringsrådgivarna Delphia och Global Predictions har nått förlikningar med den amerikanska värdepappers- och börsmyndigheten, Securities and Exchange Commission (SEC), för att påstått ha överdrivit sin användning av AI. Delphia, baserat i Kanada, och San Francisco-baserade Global Predictions kommer att betala $225 000 respektive $175 000 för att ha berättat för klienter att deras produkter använde AI för att förbättra prognoser. SEC sa att båda deltog i ´AI washing´, en term som används för att beskriva överdrift av maskininlärningsförmågor.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 18 mars

USA:s SEC bötfäller två pengarhanterare för falska påståenden om AI-användning

USA:s Securities and Exchange Commission (SEC) har bötfällt två pengarhanterare, Delphia och Global Predictions, för vad de anser vara falska påståenden om deras användning av artificiell intelligens (AI). SEC hävdade att de båda företagen gjorde ´falska och vilseledande uttalanden´ om sin påstådda användning av tekniken. Delphia, baserat i Toronto, anklagades för att ha gjort falska uttalanden om hur det använde maskininlärning i sin investeringsprocess från 2019 till 2023. Global Predictions, baserat i San Francisco, anklagades också för att ha gjort vilseledande påståenden. Delphia gick med på att betala 225 000 dollar och Global Predictions 175 000 dollar.

Direktlänk Dela The Business Times Singapore fördjupade 18 mars

Gaw Capital planerar att investera i Vietnam och Mexiko

Goodwin Gaw, grundare och huvudansvarig för Gaw Capital Partners, en av Hongkongs största fastighetsfonder, planerar att investera i länder som är största mottagarna av ´China plus one´-strategin. Gaw Capital fokuserar på logistik i Vietnam och Mexiko samt på AI-sektorn för att rädda nödställda kontorsfastigheter i USA. Gaw Capital, som har samlat in 22,3 miljarder dollar i eget kapital sedan 2005, har investerat i fyra miljoner kvadratmeter logistikyta över hela världen. I USA siktar Gaw Capital på den nödställda kontorsmarknaden som en investeringsstrategi och satsar på AI-utveckling under de kommande tio åren.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 18 mars

Världsklass talare att presentera globala spelindustritrender på Pocket Gamer Connects x Game Connection America

Pocket Gamer Connects x Game Connection America i San Francisco kommer att hållas nästa vecka, med över 70 talare från hela världen. Deltagarna kommer att ha tillgång till två dagar av föreläsningar, seminarier och paneldiskussioner om allt från monetisering och tillväxtstrategier till web3, blockchain och metaverse. Bland talarna finns Sebastian Park, medgrundare / Venture Partner på Infinite Canvas | BITKRAFT, Craig Chapple, Head of B2B Content på Steel Media, Tom Pigott, VD & grundare för Ludo.ai, Guy Gadney, VD på Charisma.ai, Fabien-Pierre Nicolas, VD & medgrundare för Titan AI, Elina Arponen, VD & medgrundare för Quicksave Interactive, Davin Miyoshi, Chief Product Officer & medgrundare för Skillprint, Oz Silahtar, GM Europe & MENA på Leonaro.Ai och Dave Bradley, COO på Steel Media.

Direktlänk Dela Pocket Gamer fördjupade 16 mars

FTC inleder utredning om Reddits användning av användarposter för AI-träning

Reddit har meddelat att Federal Trade Commission (FTC) har öppnat en utredning om företagets försäljning, licensiering eller delning av användarposter och annat innehåll till externa organisationer för användning i träning av artificiella intelligensmodeller. Företaget avslöjade utredningen i en inlämning till Securities and Exchange Commission. Reddit uttryckte ingen överraskning över FTC:s intresse och tror inte att de har deltagit i någon orättvis eller vilseledande handelspraxis. Nyheten kommer när Reddit förbereder sig för att för första gången sälja aktier till allmänheten, med en värdering på upp till $6,4 miljarder.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 mars

OpenAI planerar att utveckla egna AI-chip med stöd från Förenade Arabemiraten

OpenAI, baserat i San Francisco, planerar att utveckla egna halvledarchip för att driva avancerade AI-modeller och minskar därmed sitt beroende av Nvidia, den globala ledaren inom halvledarchipteknik. Enligt en rapport i Financial Times kan OpenAIs planer få stöd från Förenade Arabemiraten (UAE). MGX, en statligt stödd grupp i Abu Dhabi, diskuterar att stödja OpenAIs projekt att bygga AI-chip internt. OpenAI söker investeringar på biljoner dollar globalt för att uppnå sitt mål. Som en del av sina finansieringsinsatser slöt OpenAI ett avtal med Thrive Capital i februari 2023, vilket ökade företagets värdering till över 80 miljarder dollar. MGX, gruppen bakom den potentiella investeringen i OpenAI, är en AI-fokuserad fond som lanserades tidigare denna vecka och leds av UAE:s nationella säkerhetsrådgivare, Sheikh Tahnoon Bin Zayed al-Nahyan.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 15 mars

AI i videospel väcker debatt bland spelutvecklare

Teknikföretag som Nvidia och Convai arbetar med att använda generativ AI för att skapa interaktiva karaktärer i videospel, men spelutvecklare är skeptiska. Nvidia hävdar att tekniken kan förvandla ´icke-spelbara karaktärer´ till dynamiska, interaktiva karaktärer som kan föra konversationer och hjälpa spelare. Men många inom branschen är tveksamma och oroade över hur denna teknik kommer att påverka spelindustrin. Kylan Gibbs från Inworld AI menar att tekniken kan skapa en ny relation mellan författare och skapare, medan Josh Sawyer från Obsidian Entertainment och Xalavier Nelson Jr. från Strange Scaffold är mer skeptiska. Joon Sung Park, en AI-forskare vid Stanford, tror inte att generativ AI kommer att ersätta mänskliga författare, men kan göra spelets mindre karaktärer mer komplexa och dynamiska.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 15 mars

SK Telecom samarbetar med AI-startup Perplexity för att utmana Google och Naver

Sydkoreas största telekomföretag, SK Telecom, går samman med amerikanska AI-startupen Perplexity för att erbjuda ett AI-baserat sökmotoralternativ till Google och Naver. Samarbetet innebär att SK Telecoms prenumeranter kan använda den betalda versionen av Perplexity gratis, och att SK Telecom får tillgång till Perplexitys modeller för att bygga personliga AI-assistenter med tillgång till realtidsinformation. Detaljerna om partnerskapet, inklusive utrullningen av Perplexity Pro-versionen till SK Telecoms användare, behöver fortfarande utarbetas.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 15 mars

Google sänker priserna på sina AI-verktyg för att konkurrera med OpenAI

Google meddelade på onsdagen att vissa av deras artificiella intelligensverktyg som erbjuds till företag kommer att drivas av företagets ´Gemini´ AI-modeller och kommer att vara tillgängliga till ett lägre pris. Detta är ett försök att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI. Alphabets enhet introducerade ´Duet AI in Workspace´ förra året, en uppsättning AI-assistenter som kunde skriva i Google Docs, skriva utkast till e-post i Gmail och generera anpassade bilder i Google Slides. ´Duet AI in Workspace´ byter namn till ´Gemini for Google Workspace´ och kommer nu att vara tillgängligt för 20 och 30 dollar per användare per månad, baserat på tillgängliga funktioner, utöver en prenumeration på Google Workspace. OpenAI säljer en svit som inkluderar AI-modellen GPT-4 och bildgenereringsverktyget DALL·E till individer för en månadspris på 20 dollar per användare och till företag från 25 dollar per användare per månad.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 14 mars

Cognizant öppnar avancerat AI-laboratorium i San Francisco

Teknikföretaget Cognizant har meddelat öppnandet av ett nytt avancerat laboratorium för artificiell intelligens (AI) i San Francisco. Laboratoriets fokus kommer att vara att innovera och utveckla immateriella rättigheter och AI-förbättringstekniker. Detta sker vid en tidpunkt då företag och samhället arbetar för att förstå potentialen hos AI och dess kapacitet för framtida utveckling. Laboratoriet bekräftar Cognizants roll i framkanten av innovation inom denna sektor. Laboratoriet har redan uppnått 75 utfärdade och väntande patent, vilket lägger en märkbar grund för att bygga toppmoderna AI-lösningar. Detta innovationsarbete är en del av Cognizants löfte att spendera 1 miljard dollar på generativ AI inom de närmaste tre åren.

Direktlänk Dela Itbrief.co.nz fördjupade 14 mars

AI-plattform Midjourney begränsar skapandet av syntetiska bilder av Biden och Trump

AI-bildgenereringsplattformen Midjourney har infört restriktioner för att förhindra skapandet av syntetiska bilder av president Joe Biden och före detta president Donald Trump. Dessa restriktioner upptäcktes av Associated Press vid testning av AI-verktyget. Midjourneys VD, David Holz, meddelade vid ett digitalt möte att det skulle bli en tillfällig paus för valrelaterat innehåll. Han påpekade svårigheterna med att moderera sådant innehåll och indikerade att dessa förebyggande åtgärder adresserar oro över potentiell missbruk av verktyget. Midjourney har ännu inte lämnat ytterligare kommentarer om saken.

Direktlänk Dela Ukraine Business Journal fördjupade 14 mars

Midjourney blockerar politiska bilder för att bekämpa desinformation

Journalister försökte testa Midjourneys nya policy genom att be företaget att skapa en bild av ´Trump och Biden som skakar hand på stranden´, vilket ledde till en varning om ´Förbjuden Prompt Upptäckt´. Midjourney, som inte deltog i en frivillig teknikindustrins pakt för att bekämpa AI-genererade deepfakes, har anklagats för att bidra till desinformation om politiska kandidater. En rapport från The Centre for Countering Digital Hate hävdar att Midjourney har minst kontroll över skapandet av bilder av kända politiska figurer och misslyckas i 65% av testkörningarna. Trots klagomål om bristande kommunikation om policyförändringar, säger företaget att de arbetar för att förhindra stötande och skadligt innehåll.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 14 mars

AI-bildgeneratorn Midjourney blockerar skapandet av falska bilder av Biden och Trump

Midjourney, en populär AI-bildgenerator, har börjat blockera användare från att skapa falska bilder av president Joe Biden och före detta president Donald Trump inför det kommande amerikanska presidentvalet. Midjourney CEO David Holz beskrev åtgärden som ett tillfälligt steg för att göra det svårare för människor att missbruka verktyget. Företaget har tidigare varit tyst i debatten om hur AI-verktyg kan bidra till desinformation kring val världen över. En rapport från Center for Countering Digital Hate har tidigare konstaterat att Midjourney redan används för att skapa bilder som kan stödja desinformation om politiska kandidater.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 14 mars

OpenAI ingår partnerskap med Le Monde och Prisa Media för att utveckla nyhetsrelaterade användningsområden för AI-verktyget ChatGPT

OpenAI meddelade på onsdagen partnerskap med den franska dagstidningen Le Monde och det spanska konglomeratet Prisa Media. Syftet är att utveckla nyhetsrelaterade användningsområden för OpenAIs artificiella intelligensverktyg ChatGPT. OpenAI kommer att kunna använda innehåll från Le Monde och Prisa Medias publikationer, inklusive El Pais, Cinco Dias och El Huffpost, för att träna modellerna som driver dess artificiella intelligens. Användare av ChatGPT kommer inom de närmaste månaderna att kunna få sammanfattningar av nyhetsinnehåll från förlagen tillsammans med länkar till originalartiklar. Finansiella detaljer om partnerskapen offentliggjordes inte.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 14 mars

AI-bildgeneratorn Midjourney blockerar användare från att skapa falska bilder av Biden och Trump

Den populära artificiella intelligensbaserade bildgeneratorn Midjourney har börjat blockera användare från att skapa falska bilder av president Joe Biden och före detta president Donald Trump inför det kommande amerikanska presidentvalet. Midjourney VD David Holz meddelade detta till flera hundra medlemmar av tjänstens användarbas under ett digitalt kontorstidsevenemang. Företaget svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar. Försök att testa Midjourney´s nya policy ledde till en varning om ´Förbjudet Prompt Upptäckt´.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 14 mars

AI-experten Rudrendu Kumar Paul tilldelas flera utmärkelser för sina bidrag till AI-applikationer

Rudrendu Kumar Paul, en expert på AI, har nyligen hedrats med International Achievers´ Award for Excellence in Artificial Intelligence & Data Science, som ges av Indian Achievers´ Forum, och 2024 Global Recognition Award för sina exceptionella bidrag till AI och maskininlärningsapplikationer. Han har också tilldelats Times Power Icons 2024-priset för Excellence in AI Applications. Paul har mer än ett decenniums erfarenhet av AI och maskininlärning inom flera kritiska industrier. Han innehar en dubbel masterexamen i MBA och MS i datavetenskapsspecialisering vid Boston University.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 13 mars

OpenAI väljer advokater för att bekämpa Elon Musks stämningsansökan

OpenAI, utvecklaren och ägaren av AI-systemet ChatGPT, och dess VD Sam Altman har valt advokater för att företräda företaget och dess tjänstemän i deras strid med Elon Musk över företagets struktur. Advokatbyråerna Morrison & Foerster LLP och Wachtell, Lipton, Rosen & Katz kommer att agera som gemensamma försvarsadvokater. Huvudadvokat för Wachtell är Bill Savitt, tidigare juridisk sekreterare för USA:s högsta domstolsdomare Ruth Bader Ginsburg. Savitts team inkluderar Sarah Eddy och Randall Jackson, båda tidigare federala åklagare.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 13 mars

USA:s justitiedepartement förbereder sig för AI-relaterad brottslighet

USA:s biträdande justitieminister Lisa Monaco talade nyligen vid Oxfords universitet om hur justitiedepartementet arbetar med att hantera fördelarna och hoten med AI. Hon belyste att befintliga lagar erbjuder en solid grund när lagen om AI utvecklas, och att lagar alltid kommer att gälla, även för brott som begås med AI. Monaco tillkännagav även ´Justice AI´, ett initiativ som syftar till att samla individer från industri, brottsbekämpning, akademi, vetenskap och civilsamhälle för att diskutera AI:s inflytande. Dessutom har Joe Biden utfärdat en exekutiv order om säker och ansvarsfull användning av AI.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 12 mars

Artlys AI-robotar förändrar kaffeindustrin

Seattle-startupen Artly har skapat AI-drivna robotar som kan efterlikna mänskliga baristas för att brygga den perfekta koppen kaffe till ett överkomligt pris. Genom att använda rörelsefångst-teknologi för att registrera mästarbaristas handlingar och sedan använda patenterad AI-teknologi för att lära robotarna att replikera även de mest komplexa recepten. Artly har även utvecklat en kedja av kaféer som drivs av dess robotar. Sedan lanseringen har Artlys 19 robotar serverat över en halv miljon koppar specialkaffe i nio butiker och företagets intäkter har ökat med 900% till 910 000 dollar 2022, från 100 000 dollar 2021.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, anlitar tidigare stämd advokatbyrå för försvar

OpenAI har anlitat en advokatbyrå som tidigare stämts av Elon Musk för $90 miljoner för att försvara sig mot Teslas ägares senaste rättsfall. Musk hävdade att det Microsoft-backade AI-företaget övergav sitt icke-vinstdrivande uppdrag att se till att AI gagnar mänskligheten och fokuserar på vinstskapande, påståenden som OpenAI starkt förnekade. OpenAI kommer att representeras i rätten av advokater från Wachtell, Lipton, Rosen & Katz och ett annat team från Morrison & Foerster.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 mars

Midjourney släpper ny funktion för att generera konsekventa karaktärer

San Francisco-baserade AI-forskningslabbet Midjourney har släppt en ny funktion kallad ´Character Reference´ som påstår sig kunna generera konsekventa karaktärer över flera referensbilder, något användare har kämpat med ett tag nu. Funktionen fungerar genom att man skriver ´-cref URL´ efter sin prompt med en karaktärbilds-URL. Referensens ´styrka´ kan modifieras från 100 till 0. Standardstyrka 100 tar hänsyn till ansikte, hår och kläder, medan styrka 0 fokuserar endast på ansiktet. Användare kan blanda information från flera bilder genom att använda ´-cref URL1 URL2´.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 12 mars

USA:s justitiedepartement lanserar incitament för visselblåsare och AI-initiativ

Den 7 mars 2024 meddelade USA:s biträdande justitieminister Lisa Monaco att justitiedepartementet (DOJ) lanserar initiativ för att belöna visselblåsare med utbetalningar från civila eller brottsliga förverkanden och för att integrera artificiell intelligens (AI) i befintliga företagskontrollprogram och straffrättsliga riktlinjer. Monaco talade vid American Bar Association´s 39:e nationella institut om vit krage-brott i San Francisco. Monaco meddelade även uppdateringar om DOJs investering av resurser i de mest allvarliga fallen och tillägget av en bestämmelse om DOJs rättvisemanual som kodifierar Mergers & Acquisitions Safe Harbor Policy.

Direktlänk Dela Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr fördjupade 12 mars

Företag integrerar AI i sina produkter - utmaningar och möjligheter

Företagsprogramvarutillverkare integrerar snabbt generativ AI i sina produkter, vilket leder till frågor bland kunder lockade av potentialen för betydande produktivitetsvinster. Salesforce besvarade frågor från cirka 5 000 utvecklare på sin TrailblazerDX-konferens om företagets senaste GenAI-teknik, inklusive det nya Einstein 1 Studio. En utmaning för Carnegie Learning är att se till att Salesforce-programvara kan komma åt data i Oracles molnbaserade ERP-system. Carnegie vill lägga till Salesforce Data Cloud för att dra nytta av plattformens förmågor att hantera metadata över Salesforce-applikationer och andra källor. Data Cloud är avgörande för att få ut det mesta av Einstein 1, men att harmonisera en flerleverantörsmiljö är inte lätt.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 11 mars

Författare stämmer Nvidia för upphovsrättsintrång

Författarna Brian Keene, Abdi Nazemian och Stewart O´Nan har lämnat in en gruppstämning mot företaget Nvidia. De anklagar Nvidia för att utan deras godkännande ha använt deras böcker för att träna AI-modellen Nemo. Totalt har 196 640 böcker använts vid träningen av Nemo, vilket kan misstänkas vara ett brott mot upphovsrätten. Stämningen lämnades in till en federal domstol i San Francisco under fredagen.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 11 mars

Författare stämmer Nvidia för upphovsrättsintrång

Teknikjätten Nvidia står inför en rättegång från en grupp författare som hävdar att företaget använde deras upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd för att träna sin artificiella intelligens (AI) plattform NeMo. Författarna Brian Keene, Abdi Nazemian och Stewart O´Nan hävdar att deras verk inkluderades i ett dataset med 196 640 böcker som användes för att träna NeMo att simulera vanligt skriftspråk. Författarnas föreslagna grupptalan lämnades in på fredag kväll i en federal domstol i San Francisco och hävdar att Nvidia ´erkände´ att det tränade NeMo på datasetet, därigenom kränkandes deras upphovsrätt.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 10 mars

AI-funktionen MidJourney testas på teknikföretagsanställda

MidJourney, en AI-funktion som tillåter användare att ladda upp en bild och få en beskrivning av bilden, har nyligen uppgraderats för att bli mer beskrivande och exakt. Funktionen har testats på anställda på ett teknikföretag, med blandade resultat. Vissa beskrivningar var smickrande, medan andra var mindre smickrande. En anställd beskrevs som en ´fet man med glasögon och en getskägg´, medan en annan beskrevs som ´en attraktiv man med mörkt hår och kort skägg´.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 10 mars

Ny sökmotor, Perplexity, utmanar Google med AI-teknik

I den snabbt föränderliga landskapet av internetsökning har en ny aktör, Perplexity, dykt upp med stöd av teknikmagnaten Jeff Bezos, med syfte att utmana Googles långvariga dominans genom att integrera artificiell intelligens (AI) i hur vi söker information online. Perplexity, ett startup-företag baserat i San Francisco, använder AI för att ge direkta svar på användarnas frågor, vilket skiljer sig markant från Googles traditionella länkbaserade resultat. Företaget har lockat betydande investeringar, inklusive en märkbar $74 miljoner från Jeff Bezos, och har en daglig aktiv användarbas på cirka 1 miljon.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 10 mars

USA:s justitiedepartement skärper fokus på AI-missbruk

USA:s justitiedepartement skärper sitt fokus på artificiell intelligens (AI) och varnar för att företag och individer som medvetet missbrukar tekniken för att främja vitkragsbrott som priskarteller, bedrägeri eller marknadsmanipulation riskerar strängare straff. Biträdande justitieminister Lisa Monaco sa att justitiedepartementet kommer att beakta hur väl ett företag hanterar riskerna med AI-teknik varje gång det utvärderar ett företags efterlevnadsprogram. Monaco avslöjade policyförändringarna en dag efter att justitiedepartementet tillkännagav åtal mot en tidigare Google-programmerare anklagad för att ha stulit AI-hemligheter.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 10 mars

USA:s justitiedepartement skärper fokus på AI för att bekämpa vitkragenbrott

USA:s justitiedepartement skärper sitt fokus på artificiell intelligens (AI), med tjänstemän som varnar för att företag och personer som medvetet missbrukar tekniken för att främja vitkragenbrott som priskarteller, bedrägeri eller marknadsmanipulation riskerar hårdare straff. Biträdande justitieminister Lisa Monaco sa att justitiedepartementet kommer att beakta hur väl ett företag hanterar riskerna med AI-teknologi varje gång det utvärderar ett företags efterlevnadsprogram. Hennes uttalande kommer efter att justitiedepartementet meddelade åtal mot en före detta Google-mjukvaruingenjör anklagad för att stjäla AI-handelshemligheter.

Direktlänk Dela FOX 44 News fördjupade 9 mars

AI-snedvridning kan ha ´förödande inverkan´ på mänskligheten, enligt experter

Teknikledare har uttryckt oro över snedvridning i artificiell intelligens (AI), vilket kan ha enorma konsekvenser för samhället. Google Gemini, en AI-chatbot, har kritiserats för sin snedvridning i stora språkmodeller (LLM). Googles produktchef för Gemini har bett om ursäkt efter att AI vägrade att tillhandahålla bilder på vita människor. AI-boomen, ökad ren tekniktillverkning och kryptovalutagruvdrift belastar USA:s energiförsörjning. ZeroEyes, ett företag för vapendetektering med AI, har ingått ett partnerskap med Fort Smiths offentliga skolor i Arkansas för att förebygga potentiella skjutvapenhot. OpenAI har svarat på Elon Musks stämningsansökan där han hävdar att företaget övergav sitt ursprungliga ideella uppdrag. Representanthusets representant Andy Biggs överväger AI-teknologi som ett sätt att minska onödig statlig byråkrati.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 mars

USA:s justitiedepartement skärper fokus på AI och brott

USA:s justitiedepartement skärper sin inriktning på artificiell intelligens (AI), med varningar om att företag och individer som medvetet missbrukar tekniken för att främja vitkragebrott som prissättning och marknadsmanipulation riskerar hårdare straff. Biträdande justitieminister Lisa Monaco kommer också att säga att justitiedepartementet kommer att ta hänsyn till hur väl ett företag hanterar riskerna med AI-teknik varje gång det utvärderar ett företags efterlevnadsprogram. Monaco avslöjade politiska åtgärder en dag efter att justitiedepartementet tillkännagav åtal mot en tidigare Google-programmerare anklagad för att stjäla AI-handelshemligheter.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 9 mars

DOJ uppdaterar policy: Ekonomiska belöningar för företagsvisslare och förstärkta straff för bedrägeri med AI-missbruk

USA:s justitiedepartement (DOJ) fortsätter att förstärka sin tuffare policy mot företagsbrott. Bland de viktigaste uppdateringarna är nya ekonomiska belöningar för visslare och förstärkta straff för bedrägeri som involverar missbruk av artificiell intelligens (AI). Dessa betydande uppdateringar till DOJs företagsbrottsbekämpningspolicys tillkännagavs under tal vid American Bar Associations konferens om white collar-brott i San Francisco. Dessutom kommer DOJ att revidera sin vägledning för företags efterlevnadsprogram för att bedöma AI-användning.

Direktlänk Dela Morgan, Lewis & Bockius LLP fördjupade 9 mars

OpenAI återinsätter Sam Altman som styrelseledamot och lägger till tre kvinnor i styrelsen

OpenAI har återinsatt Sam Altman i sin styrelse och uttrycker ´fullt förtroende´ för hans ledarskap, vilket omvänder den turbulens som pågått de senaste fyra månaderna. Altman återanställdes efter avslutningen av en extern utredning om den dramatiska ChatGPT-sagan i november. Företaget anlitade advokatfirman WilmerHale för att undersöka vad som ledde till att företaget plötsligt sparkade Altman i november, bara för att återanställa honom några dagar senare. OpenAI tillade också tre kvinnor till sin styrelse: Sue Desmond-Hellman, tidigare chef för Bill and Melinda Gates Foundation; Nicole Seligman, tidigare generalråd för Sony; och Instacarts VD Fidji Simo.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 9 mars

AI-företaget Inscribe gör personalnedskärningar efter att ha missat intäktsmål

AI-baserade bedrägeridetekteringsföretaget Inscribe har skurit ner nästan 40% av sin personal, vilket motsvarar tiotals anställda. Företagets plattform arbetar för att upptäcka bedrägeri inom områden som företagsunderwriting, hyresgästskontroll och onboarding. Detta följer på en annan liten omgång av uppsägningar på AI-drivna plagiatdetektorföretaget Turnitin. Enligt källor rekommenderade Inscribe´s styrelse nedskärningarna eftersom det aktuella marknadsläget fick uppstartsföretaget att missa sina intäktsmål i över ett år. Inscribe.ai, baserat i San Francisco, bekräftade att de minskat antalet anställda. Företagets VD och medgrundare, Ronan Burke, förklarade att ´2023 var ett förändringsår för våra kunder och Inscribe´. I januari 2023 samlade Inscribe in 25 miljoner dollar i Serie B-finansiering.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 8 mars

AI-bolaget Inscribe gör personalnedskärningar efter att ha missat intäktsmålen

AI-företaget Inscribe, som arbetar med bedrägeriavkänning inom områden som företagsunderwriting, hyresgästscreening och onboarding, har skurit nästan 40% av sin personalstyrka, vilket motsvarar tiotals anställda. Detta följer efter en annan, mindre omgång av uppsägningar på AI-drivna plagiatdetektorföretaget Turnitin. Enligt källor uppmanade Inscribe´s styrelse till nedskärningar eftersom företaget missade sina intäktsmål under ungefär ett år. Inscribe bekräftade minskningen av personalstyrkan och noterade att AI-innovationer inom finanstjänster krävde en pivot till en ny produkt och riktning för företaget.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 8 mars

Google medger misstag med AI-modellen Gemini

Google´s medgrundare Sergey Brin har erkänt företagets misslyckande med lanseringen av AI-modellen Gemini. Modellen har kritiserats för att generera bilder av historiska figurer som personer av färg, vilket har lett till mycket negativ feedback. Kritiken har kommit från flera håll, inklusive Elon Musk och Google´s VD, Sundar Pichai. Google försökte skapa en modell som undvek vissa fördomar som har observerats inom AI, men misslyckades med justeringen. Brin har medgett att de inte fullt ut förstår varför modellen lutar åt vänster i många fall och att det inte var deras avsikt.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 8 mars

Google sänker priset på AI-verktyg för att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI

Google meddelade på onsdagen att vissa av dess artificiella intelligensverktyg som erbjuds till företag kommer att drivas av företagets ´Gemini´ AI-modeller och vara tillgängliga till ett lägre pris för att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI. Alphabet-enheten introducerade ´Duet AI in Workspace´ förra året, en uppsättning AI-assistenter som kunde skriva i Google Docs, utkast till e-post i Gmail och generera anpassade visuella i Google Slides, bland andra funktioner, till ett månadspris på 30 dollar per användare för företag. ´Duet AI in Workspace´ omdöps nu till ´Gemini for Google Workspace´ och kommer nu att vara tillgängligt för 20 och 30 dollar per användare per månad, baserat på tillgängliga funktioner, utöver en prenumeration på Google Workspace. Google sa på onsdagen att enskilda användare nu kan få tillgång till Gemini i sina personliga Gmail, Docs, Slides, Sheets och Meet-appar genom en prenumeration på Google One AI Premium.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 8 mars

USA:s justitiedepartement ökar sitt fokus på artificiell intelligens (AI) och varnar för att företag och individer som medvetet missbrukar tekniken för att främja vit krage brott som priskarteller och marknadsmanipulation riskerar strängare straff. Biträdande justitieminister Lisa Monaco sa att justitiedepartementet kommer att ta hänsyn till hur väl ett företag hanterar riskerna med AI-teknik varje gång det bedömer ett företags efterlevnadsprogram. Monaco avslöjade policydraget en dag efter att justitiedepartementet tillkännagav åtal mot en före detta Google-programmerare anklagad för att stjäla AI-hemligheter.

Yahoo Finance fördjupade 8 mars

Behovet av en offentlig debatt om framväxten av AI-teknologi

För fyra veckor sedan i San Franciscos Chinatown blev en tom självkörande taxi attackerad och satt i brand. Det är fortfarande oklart om folkmassan attackerade Waymo-robotbilen på grund av irritation över teknikeliten i Kalifornien, ilska över självkörande fordon som orsakar olyckor, eller bara för att den råkade hamna mitt i folksamlingar som firade det kinesiska nyåret. Samtidigt debatterar brittiska parlamentariker introduktionen av självkörande bilar på brittiska gator, och Jeremy Hunt har tillkännagett finansiering för polisens användning av drönare som första insats vid vissa 999-samtal. I sin nya bok AI Needs You argumenterar Verity Harding, tidigare rådgivare på Downing Street och nu tech-exekutiv, för att allmänheten bör få säga sitt om vilken typ av värld vi faktiskt vill leva i.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 8 mars

Google erbjuder lägre priser på AI-verktyg för att konkurrera med Microsoft

Google meddelade på onsdag att företagets ´Gemini´ AI-modeller kommer att driva några av dess artificiella intelligensverktyg som erbjuds till företag, tillgängliga till en lägre prissättning i ett försök att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI. ´Duet AI in Workspace´, som introducerades i augusti förra året och erbjuder AI-assistenter för att skriva i Google Docs, utforma e-post i Gmail och skapa anpassade visuella element i Google Slides, kommer att byta namn till ´Gemini for Google Workspace´ och kommer att vara tillgängligt för $20 och $30 per användare per månad, baserat på tillgängliga funktioner, utöver en prenumeration på Google Workspace. Google meddelade också att enskilda användare nu kan få tillgång till Gemini i sina personliga Gmail, Docs, Slides, Sheets och Meet-appar genom en prenumeration på Google One AI Premium.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 8 mars

Före detta Google-anställd varnar för att använda AI för att skapa CV

Bengaluru-baserade Nupur Dave, som arbetade med Google i San Francisco i 10 år, säger att arbetssökande inte bör använda ChatGPT helt och hållet för att skapa sina CV. Detta minskar deras chanser att bli förkortade av en potentiell arbetsgivare, säger hon. Hon tillägger att det är lätt att identifiera ett CV skapat av en AI-chatbot, eftersom det inte låter som indisk engelska, och tenderar att vara för perfekt och tråkigt. Dessutom kan användning av ChatGPT göra att man ser lat ut, eftersom man låter som alla andra.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 8 mars

Terra Quantum introducerar TQCompressor för att minska stora språkmodeller

Terra Quantum introducerade TQCompressor, en algoritm som minskar stora språkmodeller (LLM) men bibehåller jämförbar prestanda. Studien visar komprimering av GPT-2 small, med en minskning av parametrarna med 35%. Tiden, beräkningen och energiresurserna fortsätter att öka för dessa stora NLP-modeller, särskilt för träning. Terra Quantum, ett ledande företag inom kvantteknologi, tillkännagav TQCompressor, en algoritm som minskar stora språkmodeller (LLM) för att möta de växande kraven på generativa AI-modeller. Den nya komprimeringstekniken minskar avsevärt storleken på datamängder som krävs för förträning jämfört med andra allmänt använda komprimeringsmetoder. Den komprimerade modellen visade också överlägsna talgenereringsförmågor jämfört med andra rådande komprimerade varianter av denna ChatGPT-föregångare, trots att den använder upp till 97% mindre data. Modellen överträffar också andra GPT-2-komprimeringar i förvirringspoäng, som mäter hur väl språkmodeller korrekt förutsäger data, sade Naumov. TQCompressedGPT-2 uppnådde bättre poäng än populära komprimerade modeller som DistilGPT-2 över alla benchmarking-dataset.

Direktlänk Dela The Quantum Insider fördjupade 7 mars

USA:s justitiedepartement skärper sitt fokus på artificiell intelligens (AI), med varningar om att företag och individer som medvetet missbrukar tekniken för att främja vit krage-brott som priskarteller, bedrägeri eller marknadsmanipulation riskerar hårdare straff. Vice justitieminister Lisa Monaco sa att justitiedepartementet kommer att ta hänsyn till hur väl ett företag hanterar riskerna med AI-teknik varje gång det utvärderar ett företags efterlevnadsprogram. Monaco avslöjade policydrag ett dygn efter att justitiedepartementet tillkännagav åtal mot en före detta Google-programmerare anklagad för att stjäla AI-hemligheter.

WRAL-TV fördjupade 7 mars

USA:s justitiedepartement skärper fokus på artificiell intelligens

USA:s justitiedepartement skärper sin inriktning på artificiell intelligens (AI), med varningar om att företag och individer som avsiktligt missbrukar tekniken för att främja vitkragsbrott som prisfixering, bedrägeri eller marknadsmanipulation riskerar hårdare straff. Biträdande justitieminister Lisa Monaco meddelade att justitiedepartementet kommer att ta hänsyn till hur väl ett företag hanterar riskerna med AI-teknik varje gång det bedömer ett företags efterlevnadsprogram. Monaco avslöjade policydraget en dag efter att justitiedepartementet tillkännagav åtal mot en tidigare Google-programmerare anklagad för att stjäla AI-hemligheter från företaget samtidigt som han hemligt arbetade med två Kina-baserade företag.

Direktlänk Dela KXAN-TV fördjupade 7 mars

USA:s justitiedepartement skärper fokus på AI-användning i företag

USA:s justitiedepartement skärper sitt fokus på artificiell intelligens (AI), med varningar om att företag och personer som avsiktligt missbrukar tekniken för att främja vitkragebrott som priskarteller, bedrägeri eller marknadsmanipulation riskerar hårdare straff. Biträdande justitieminister Lisa Monaco sa att justitiedepartementet kommer att beakta hur väl ett företag hanterar riskerna med AI-teknik varje gång det utvärderar ett företags efterlevnadsprogram. Monaco avslöjade politiska åtgärder en dag efter att justitiedepartementet tillkännagav åtal mot en tidigare Google-programmerare anklagad för att stjäla AI-hemligheter.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 7 mars

Justitiedepartementet skärper fokus på AI och vitkragebrott

USA:s justitiedepartement intensifierar sitt fokus på artificiell intelligens (AI). Tjänstemän kommer att varna för att företag och personer som medvetet missbrukar AI-teknik för att främja ett vitkragebrott som priskarteller och marknadsmanipulation riskerar att få strängare straff. Biträdande justitieminister Lisa Monaco kommer också att meddela på en konferens för American Bar Association i San Francisco att justitiedepartementet kommer att ta hänsyn till hur väl ett företag hanterar riskerna med AI-teknik varje gång det utvärderar ett företags efterlevnadsprogram.

Direktlänk Dela Southern Minnesota News fördjupade 7 mars

AI-startupen Perplexity närmar sig enhörningsvärdering

AI-startupen Perplexity närmar sig en enhörningsvärdering, potentiellt överstigande $1 miljard. Bolaget har stärkts av en framgångsrik Series B finansieringsrunda på $73,6 miljoner, vilket nästan fördubblat företagets värde från $520 miljoner. Den snabba tillväxten överensstämmer med den eskalerande trenden bland AI-startups och symboliserar det ökande investerarförtroendet för AI-teknologi. Perplexity, baserat i San Francisco, leder AI-sektorn genom att förenkla internetsökprocesser. Trots den konkurrensutsatta landskapet lockar potentialen för hög avkastning kapitalinvesterare. Men det är viktigt för både investerare och företag att navigera detta lovande men riskfyllda landskap med noggrannhet.

Direktlänk Dela KillerStartups fördjupade 7 mars

USA:s justitiedepartement skärper granskningen av AI-användning i vitkragsbrott

USA:s justitiedepartement intensifierar sin granskning av artificiell intelligens (AI), och meddelar att individer och företag som medvetet missbrukar AI för vitkragsbrott som priskarteller och marknadsmanipulation kommer att möta strängare straff. Biträdande justitieminister Lisa Monaco betonade att departementet kommer att beakta ett företags hantering av AI-risker vid utvärdering av företags efterlevnadsprogram. Dessa uttalanden belyser brottsbekämpningsorganens växande oro för potentiellt utnyttjande av snabbt framåtskridande AI-teknik för att underminera USA. Monaco avslöjade dessa politiska initiativ strax efter att justitiedepartementet väckte åtal mot en tidigare Google-programmerare som anklagas för att ha stulit AI-hemligheter och samarbetat med två kinesiska företag.

Direktlänk Dela Jet Vital fördjupade 7 mars

USA:s justitiedepartement skärper fokus på AI och vit krage-brott

USA:s justitiedepartement ökar sitt fokus på artificiell intelligens (AI), med tjänstemän som varnar för att företag och individer som medvetet missbrukar tekniken för att främja vit krage-brott som priskarteller och marknadsmanipulation riskerar strängare straff. Biträdande justitieminister Lisa Monaco kommer också att säga att justitiedepartementet kommer att ta hänsyn till hur väl ett företag hanterar riskerna med AI-teknik varje gång det bedömer ett företags efterlevnadsprogram. Monaco avslöjade policydrag ett dygn efter att justitiedepartementet tillkännagav åtal mot en tidigare Google mjukvaruingenjör anklagad för att stjäla AI-handelshemligheter från företaget.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 7 mars

Före detta Google-ingenjör anklagad för stöld av företagshemligheter

En tidigare ingenjör på Google, Linwei Ding, anklagas för att ha stulit företagshemligheter från företagets avdelning för artificiell intelligens (AI) och försökt sälja dem till Kina. Ding, 38, har åtalats av amerikanska åklagare för att ha kopierat 500 Google-filer. Han misstänks ha kopierat filer relaterade till Googles avancerade AI-chips, inklusive programvara som kan användas som ´hjärnan´ i avancerade superdatorer. Ding, som är kinesisk medborgare, började arbeta på Googles kontor i San Francisco 2019 men hade påstått kopierat filer till sin persondator 2022.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 7 mars

AI-baserade CV minskar chansen att bli kortlistad, varnar före detta Google-anställd

Nupur Dave, som tidigare arbetade för Google i San Francisco i 10 år innan hon gick i tidig pension vid 40 års ålder och flyttade tillbaka till Indien, råder nu jobbsökare att inte förlita sig helt på AI-chatboten ChatGPT för att skapa sina CV. Hon menar att rekryterare snabbt kan identifiera CV som har skapats av AI-bots, vilket minskar chanserna att bli kortlistad av en potentiell arbetsgivare. AI-genererade CV tenderar att vara för perfekta och kan få jobbsökaren att framstå som lat, samt att dokumentet sannolikt kommer att läsa likadant som alla andras, vilket inte låter kandidaten sticka ut.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 7 mars

Elon Musk kräver att OpenAI byter namn till ´ClosedAI´, företaget svarar genom att publicera hans e-post

Elon Musk, grundare av SpaceX, har lagt fram en överraskande begäran på sociala medier om att AI-företaget OpenAI ska byta namn till ´ClosedAI´. Musk har även stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, med anklagelsen att de har övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens fördel och inte för vinst. OpenAI svarade på Musks rättsliga stämning genom att publicera flera av Musks e-postmeddelanden från företagets tidiga dagar. Musk har sagt att han kommer att dra tillbaka sin stämning mot OpenAI endast om företaget byter namn till ´ClosedAI´.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 mars

Cognizant lanserar avancerat AI-labb för att främja företags AI-utveckling

Cognizant lanserar sitt avancerade AI-labb vid en tidpunkt då företag snabbt arbetar för att förstå AI:s påverkan och uppfylla förväntningarna kring dess potential. Studier har visat att mer än hälften (66%) av cheferna är ambivalenta eller missnöjda med företagets framsteg inom AI och generell AI, och de flesta chefer (85%) planerar att öka investeringarna inom AI och generell AI 2024. På längre sikt kan generell AI injicera upp till 1 biljon dollar i USA:s ekonomi till 2032, enligt en aktuell studie av Cognizant och Oxford Economics. Genom att utnyttja kraften i stora språkmodeller (LLM) som kunniga kunskapsarbetare kommer labbets forskare och utvecklare att använda Cognizant Neuro AI-systemet för att orkestrera LLM till beslutsfattande AI-program som kan påverka och förbättra företagsresultaten positivt.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 7 mars

Före detta Google-ingenjör anklagas för stöld av AI-hemligheter

Leon Ding, även känd som Linwei Ding, en tidigare ingenjör på Google, rapporteras ha stulit företagets konfidentiella filer som innehåller handelshemligheter om artificiell intelligens (AI). Ding är nu häktad och anklagad för fyra brott i Kalifornien. Enligt uttalanden från biträdande justitieminister Lisa Monaco, hade Ding arbetat i hemlighet för kinesiska företag i hopp om att få fördelar inom AI-teknologi. Han planerade även att starta ett eget företag i Kina med hjälp av stulna teknologier.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 7 mars

Elon Musk föreslår vapenvila i rättslig strid mot OpenAI

Efter att ha stämt OpenAI för kontraktsbrott föreslår Elon Musk nu en vapenvila i den rättsliga striden om företaget går med på att byta namn till ´ClosedAI´. Musk, som är en av medgrundarna till OpenAI, hävdar att företaget har avvikit från sitt ursprungliga syfte att skapa artificiell intelligens för mänsklighetens bästa snarare än för ekonomisk vinst. OpenAI:s högsta tjänstemän har förnekat flera av Musks påståenden i hans stämningsansökan.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 mars

OpenAI tillbakavisar Elon Musks anklagelser om att ha övergett sina ursprungliga humanitära mål

OpenAI har svarat på anklagelser från Elon Musk om att företaget har övergett sina ursprungliga humanitära mål och istället valt att sträva efter vinst. OpenAI har lovat att få Musks stämning ogiltigförklarad. Musk hävdar att OpenAI bröt ett avtal vid dess grundande, vilket stipulerade att organisationen skulle förbli en icke-vinstdrivande organisation till förmån för allmänheten. OpenAI betonar sin mission att säkerställa att artificiell allmän intelligens (AGI) gagnar mänskligheten, inklusive utveckling av säkra och fördelaktiga AGI-teknologier och främjande av allmänna fördelar.

Direktlänk Dela Newslooks fördjupade 6 mars

Google omdöper Duet AI till Gemini och sänker priset för att konkurrera med Microsofts OpenAI

Google meddelade på onsdagen att företagets artificiella intelligensverktyg nu kommer att drivs av företagets ´Gemini´ AI-modeller och erbjudas till ett lägre pris för att kunna konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI. Duet AI i Workspace omdöps till ´Gemini för Google Workspace´ och kommer nu att vara tillgängligt för $20 och $30 per användare per månad, baserat på tillgängliga funktioner, utöver en prenumeration på Google Workspace. Individuella användare kan nu få tillgång till Gemini i sina personliga Gmail, Docs, Slides, Sheets och Meet-appar genom en prenumeration på Google One AI Premium.

Direktlänk Dela The Print fördjupade 6 mars

Före detta Google-ingenjör anklagad för stöld av AI-teknologi

En före detta mjukvaruingenjör vid Google, Linwei Ding, har åtalats för att ha stulit artificiell intelligens-teknologi från företaget samtidigt som han hemligt arbetade med två företag baserade i Kina, enligt Justitiedepartementet. Ding, en kinesisk medborgare, greps i Newark, Kalifornien, på fyra punkter för federal stöld av handelshemligheter, var och en straffbar med upp till tio års fängelse. FBI-direktör Christopher Wray varnade för hotet av kinesisk ekonomisk spionage och de nationella säkerhetsproblem som framsteg inom AI kan medföra.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 6 mars

Kinesisk medborgare anklagad för att ha stulit AI-hemligheter från Google

Linwei Ding, även känd som Leon Ding, 38, från Newark, Kalifornien, har åtalats för fyra fall av stöld av handelshemligheter för att påstås ha stulit AI-filer från Google. Ding anklagas för att ha överfört känsliga Google-handelshemligheter och annan konfidentiell information från företagets nätverk till sitt personliga konto samtidigt som han hemligt associerade sig med kinesiska företag. Justitieminister Merrick Garland meddelade åtalen och sa att justitiedepartementet inte kommer att tolerera stöld av avancerad teknik som kan sätta landet i riskzonen.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 6 mars

Kalifornisk man hävdar att hans mordbekännelse genererades av AI

En man från Kalifornien, Mark Mechikoff, som anklagas för att ha spelat in sig själv när han knivmördade en kvinna och sedan lade upp videon på Facebook, påstod nyligen i rätten att hans bekännelse var AI-genererad. Mechikoff, 39, står åtalad för ett mord och fyra tillägg: användning av ett dödligt vapen, åsamkande av allvarlig kroppsskada, begående av ett allvarligt brott och begående av ett våldsamt brott med en tidigare brottsdom. Han arresterades för det brutala mordet på Claribel Marie Estrella, 41, i juli 2023.

Direktlänk Dela Law & Crime Network fördjupade 6 mars

Google medgrundare erkänner fel i AI-modellen Gemini

Sergey Brin, medgrundare till teknikjätten Google, har nyligen uttryckt oro över företagets AI-modell, Gemini, och beskrev den som ett ´pågående arbete´. I en video inspelad på AGI House i San Francisco medgav Brin öppet fel i Geminis bildgenereringsförmåga, och sade ´Vi klantade definitivt till det med bildgenereringen. Jag tror att det mest berodde på otillräcklig testning. Det upprörde definitivt, av goda skäl, många människor.´ Gemini kritiserades för att producera historiskt felaktiga bilder, särskilt generering av rasligt mångsidiga framställningar av individer som nazister. Brin skyllde detta problem på algoritmens oavsiktliga snedvridning, vilket resulterade i felaktiga, icke-vita representationer för figurer som Adolf Hitler, påven och medeltida vikingakrigare. Brin uttryckte optimism om framtiden för AI och är entusiastisk över att skriva kod. Medan Gemini fortsätter att förfinas, strävar Google efter att bemöta oro och förbättra modellens noggrannhet.

Direktlänk Dela International Business Times Singapore fördjupade 6 mars

OpenAI svarar på Elon Musks stämningsansökan, hävdar att Musk ville ha full kontroll över företaget

OpenAI har officiellt svarat på ett nyligen inlämnat stämningsansökan av Tesla och SpaceX VD Elon Musk och hävdade att Musk ville att AI-startupen skulle slås samman med Tesla eller söka full kontroll över företaget. I en nyligen inlämnad stämningsansökan hade Musk hävdat att OpenAI avvek från sin ursprungliga mission att bygga AI-system för allmän välfärd och förvandlades till en vinstmaximeringsenhet under Microsoft. OpenAI sade att det inte kunde komma överens om vinstgivande villkor med Musk eftersom företaget kände att det var emot uppdraget för någon individ att ha absolut kontroll över OpenAI.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 6 mars

AI-drivet test för prostatacancer rekommenderas av NCCN

ArteraAI Prostata Test har inkluderats i National Comprehensive Cancer Network´s (NCCN) kliniska riktlinjer för prostatacancer, vilket gör det till det första AI-drivna verktyget av sitt slag som rekommenderas för lokaliserad prostatacancer. Verktyget kan identifiera 34% av patienter med prostatacancer som kan dra nytta av korttids hormonterapi, vilket minskar potentiella negativa biverkningar av terapin. ArteraAI Prostata Test visade också överlägsenhet jämfört med NCCN standardmetoder vid förutsägelse av långsiktiga utfall.

Direktlänk Dela Targeted Oncology fördjupade 6 mars

Google medgrundare erkänner brister i AI-chatbot Gemini

Under ett offentligt framträdande, erkände Google medgrundare Sergey Brin öppet den senaste kontroversen kring företagets AI-chatbot, Gemini (tidigare känd som Bard). Brin medgav att Google ´klantade sig´ med bildgenerering, och tillskrev felen otillräckliga testprocedurer. Gemini utlöste global debatt när den började uppvisa partiskt beteende, inklusive vägran att generera bilder av vita individer och felaktiga skildringar av historiska figurer. Trots sin pensionering från sin roll som Alphabets president 2019, förblir Brin involverad i Google och har en betydande andel i företaget. Efter kontroversen, suspenderade Google Geminis förmåga att generera mänskliga figurer. Men Google DeepMinds VD, Demis Hassabis, försäkrade att AI-verktyget snart skulle återvända med förbättringar.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 5 mars

AI-startup Perplexity närmar sig enhörningsvärdering

AI-sökmotorn Perplexity AI är nära att slutföra en finansieringsrunda som kommer att ge företaget en enhörningsvärdering på cirka 1 miljard dollar. Detta är en betydande ökning från företagets tidigare värdering på 520 miljoner dollar för bara två månader sedan, när det avslutade en Series B-finansiering på 73,6 miljoner dollar. Företaget, som vill utmana sökjätten Google, har nyligen passerat 10 miljoner dollar i årlig omsättning. Perplexity tillåter användare att skriva raka frågor på sin webbplats och svarar med AI-genererade svar, utan att bli överväldigad av annonser och SEO-förbättrade resultat.

Direktlänk Dela Crunchbase News fördjupade 5 mars

Google medger misstag med sin AI Gemini efter att ha genererat historiskt felaktiga bilder

Google medgrundaren Sergey Brin har medgett att företaget ´klantade till det´ med lanseringen av sin artificiella intelligens Gemini, efter att verktyget genererat historiskt inkorrekta bilder. Gemini tillfälligt stängde av sin förmåga att avbilda människor efter att verktyget genererade bilder av svarta och asiatiska nazister från andra världskriget, svarta amerikanska grundlagsfäder och kvinnliga påvar. Brin noterade att Gemini verkar luta politiskt åt vänster i många av sina svar. Efter bildgenereringskontroversen har Gemini-användare delat verktygets ovanliga textsvaren på en rad frågor. Google kanske har överkorrigerat i sina ansträngningar att adressera diskriminering, vilket ledde till att Gemini ´hallucinerade´ olika men historiskt inkorrekta avbildningar. Google VD Sundar Pichai svarade på Gemini-kontroversen i ett memo till personalen och kallade de inkorrekta bilderna ´problematiska´ och berättade för personalen att företaget arbetar ´runt klockan´ för att lösa problemen.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 5 mars

Google medgrundare erkänner fel i AI-modell Gemini

Google medgrundare Sergey Brin har nyligen erkänt att techjättens AI-modell, Gemini, är ett ´pågående arbete´ och öppet medgett fel i bildgenereringsaspekten av Gemini. Gemini kritiserades nyligen för att generera historiskt felaktiga bilder, inklusive rasligt diversifierade representationer av nazister. Enligt Brin resulterade algoritmens oavsiktliga snedvridning i felaktiga, icke-vita bilder för kommandon relaterade till figurer som Adolf Hitler, påven och medeltida vikingakrigare. Brin jämförde också Geminis fel med potentiella problem i andra stora språkmodeller. Trots motgångarna förblir Brin optimistisk om AI: s framtid.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 5 mars

Googles AI-chattbot anklagas för rasism och ´för mycket vakenhet´, företagets medgrundare reagerar

AI-chattboten Gemini från Google hamnade i kontrovers när den anklagades för att vara rasistisk och ´för mycket vaken´ av användare runt om i världen. Gemini vägrade att generera bilder av vita människor och avbildade flera historiska figurer som personer av färg, även om de ursprungligen var vita. Detta orsakade en debatt online. Googles medgrundare och tidigare president Sergey Brin har reagerat på händelsen och säger att företaget ´klantade till´ bildgenereringen på grund av brist på testning. Efter hela scenariot har Google suspenderat Geminis förmåga att generera mänskliga figurer. Google DeepMind-chefen Demis Hassabis har sagt att AI-verktyget kommer att vara tillbaka inom de närmaste ´veckorna´.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 5 mars

Google medgrundare erkänner fel i AI-modellen Gemini

Google medgrundare Sergey Brin har nyligen erkänt att företagets AI-modell, Gemini, är ett ´pågående arbete´ och öppet medgett fel i bildgenereringsaspekten av Gemini. Gemini kritiserades nyligen för att generera historiskt felaktiga bilder, inklusive rasligt mångsidiga representationer av nazister. Enligt Brin resulterade algoritmens oavsiktliga bias i felaktiga, icke-vita bilder för prompts relaterade till figurer som Adolf Hitler, påven och medeltida vikingakrigare. Brin jämförde också Geminis fel med potentiella problem i andra stora språkmodeller.

Direktlänk Dela The St Kitts Nevis Observer fördjupade 5 mars

Indiska regeringens tillståndskrav för AI-modeller gäller endast sociala medieplattformar

Indiska regeringens rådgivning till mellanhänder att söka tillstånd innan de lanserar AI-modeller kommer endast att gälla sociala medieplattformar och inte för plattformar inom hälso- och sjukvård eller jordbrukssektorn, meddelade kommunikations- och IT-ministern Ashwini Vaishnaw. Uttalandet kom efter att startups uttryckt missnöje med denna typ av granskning av stora språkmodeller, vilket de anser kommer att kväva innovation. Vaishnaw försvarade dock åtgärden och sa att ordentlig träning av sådana modeller är viktigt för att säkerställa medborgarnas och demokratins säkerhet.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 5 mars

AI-startup introducerar nya modeller för sin chatbot

AI-startupen Anthropic, känd för sin chatbot Claude, har introducerat tre nya AI-modeller - Claude 3 Opus, Sonnet och Haiku. Modellerna är utformade för att bättre utföra komplicerade instruktioner och minska risken för att skapa felaktig information. Opus och Sonnet är nu tillgängliga för utvecklare, medan Haiku kommer inom de kommande veckorna. Anthropic, som grundades 2021 av tidigare anställda på OpenAI, har blivit en av OpenAI:s största konkurrenter och har lyckats samla in miljarder i riskkapitalfinansiering. Företaget har betonat utvecklingen av AI på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 mars

Googles AI-modell Gemini kritiseras för rasistisk bias och historiska felaktigheter

AI-modeller är fortfarande ett pågående arbete och Googles Gemini är inget undantag, sa medgrundaren Sergey Brin i en nyligen video från AGI House i San Francisco. Han talade om Geminis nyliga tabbe där den producerade historiskt felaktiga bilder, inklusive av rasligt mångfaldiga nazister, vilket fick Google att pausa programmet helt. Denna miss ledde till en försäljning av aktier i moderbolaget Alphabet värda 90 miljarder dollar efter kritik främst från högern om AI-modellens fel som visade en rasistisk bias. Den inflytelserika techbloggaren Ben Thompson från Stratechery var särskilt kritisk och krävde att VD:n Sundar Pichai skulle avgå på grund av den dåliga kulturen som exponerats av Geminis ´absurda´ prestandaproblem. Brin sa att företaget fortfarande inte vet varför dess AI-modell ´lutar åt vänster i många fall´, men tillade att det inte är avsiktligt.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 mars

Google medger misstag med AI-boten Gemini

Google-medgrundaren Sergey Brin har erkänt att företaget ´definitivt klantade sig´ med bildgenereringsfunktionen för sin AI-bot Gemini, som producerade ´vänsterorienterade´ skildringar av svarta grundlagsfäder och ursprungsbefolkningar som påvar. Brin medgav att många av Geminis svar känns ´mycket vänster´. Uttalandet kom bara dagar efter att Google VD Sundar Pichai sa att felen var ´helt oacceptabla´. Företaget var tvunget att pausa text-till-bild-verktyget efter fiaskot. Gemini chatboten kom också under eld efter att ha vägrat att fördöma pedofili.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 4 mars

Google medgrundare Sergey Brin kommenterar Gemini kontroversen

Google medgrundare Sergey Brin har kommenterat företagets Gemini-drama. På AGI House i San Francisco sa Brin att företaget ´verkligen klantade sig med bildgenereringen´. Han tillade att de historiskt felaktiga bilderna som Gemini genererade troligtvis berodde på bristfällig testning. Google pausade Geminis bildgenererande funktion förra månaden efter att användare klagade på att den skapade konstiga bilder av färgade personer, inklusive bilder som visar svarta nazister. Google´s AI-modell fick också kritik för vissa av sina skrivna svar. Trots att Brin drog sig tillbaka från Google 2019, listades han som en ´kärnbidragsgivare´ till Gemini i ett vitbok i december som skisserade dess förmågor.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 4 mars

San Francisco-startupen Anthropic släpper världens mest kraftfulla AI-modell

San Francisco-baserade startup-företaget Anthropic har lanserat en ny stor språkmodell (LLM), Claude 3, som verkar vara den mest kraftfulla i världen hittills. Den överträffar tidigare ledare som OpenAI:s GPT-4 och Googles Gemini Advanced på vanliga benchmark-tester. Dess investerare och partner Amazon har redan lagt till den nya Claude 3-modellfamiljen till Bedrock, Amazons plattform för att bygga och köra AI-tjänster i molnet. Anthropic meddelade tre nya Claude 3-modeller idag - Opus, Sonnet och Haiku, i fallande ordning av intelligens. De nya modellerna tränades på syntetiska data, det vill säga data genererade av AI själv snarare än främst mänskliga författare.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 4 mars

Googles medgrundare Sergey Brin besöker Google Gemini 1.5 Hackathon

Sergey Brin, medgrundare av Google, besökte Google Gemini 1.5 Hackathon i San Francisco under helgen. Han träffade en grupp kodare och höll ett tal. Brin pratade om AGI, Gemini och andra Google-initiativ och svarade på många frågor. Det finns bilder och videor från hans tal på internet. Brin tyckte att de bara hade misslyckats med sin bildgenerator och misslyckades med att erkänna att Googles chatbot också är trasig. Det är oklart om Brins ökade engagemang i Google sedan Bard/AI/Gemini är vad Google behöver för att få projektet på rätt spår igen.

Direktlänk Dela Search Engine Roundtable fördjupade 4 mars

D.C. överträffar San Francisco Bay-området för AI-relaterade jobbannonser

D.C. metro-området har överträffat San Francisco Bay-området när det gäller jobbannonser relaterade till artificiell intelligens (AI) i december, enligt forskning från kommersiella fastighetsföretaget JLL. Mer än 1 000 sådana aktiva jobböppningar fanns i D.C.-området i slutet av 2023. D.C.-området är mindre känsligt för ekonomiska svängningar på grund av federala utgifter och regeringskontrakt. Omkring hälften av AI-relaterade jobböppningar i D.C. metro kräver regeringens säkerhetsklarering. Antalet grupper som lobbar för AI-frågor i Washington har vuxit till mer än 300. Northern Virginia har en enorm datacenterkapacitet, vilket gör regionen mogen för framsteg inom AI. Den federala regeringens egna utgifter på forskning och utveckling inom AI har mer än fördubblats de senaste fem åren. President Bidens budgetförslag för 2024 inkluderar 1,8 miljarder dollar för AI- och maskininlärningsinitiativ.

Direktlänk Dela WTOP News fördjupade 4 mars

Vinod Khosla kritiserar Elon Musk för att stämma OpenAI

Indisk-amerikanska miljardären Vinod Khosla har sagt att Elon Musk stämmer OpenAI känns som sura vindruvor eftersom Tesla-miljardären inte kom in i AI-spelet tillräckligt tidigt. Musk var OpenAI:s största donator när det fortfarande var en ideell organisation, medan Khosla var den första riskkapitalisten att investera i ChatGPT-skaparen när företaget bytte från en ideell organisation till ett privat företag 2019. Musk stämmer nu OpenAI och dess VD Sam Altman för vad han säger är ett förräderi mot ChatGPT-tillverkarens grundläggande syften att gagna mänskligheten snarare än att jaga vinster. OpenAI har sedan dess blivit ansiktet utåt för generativ AI, delvis tack vare miljarder dollar i finansiering från Microsoft. Musk gick vidare till att grunda sitt eget artificiella intelligens-startup, xAI, som lanserades i juli förra året.

Direktlänk Dela Storyboard18 fördjupade 4 mars

Vinod Khosla kritiserar Elon Musk för stämning mot OpenAI

Indisk-amerikanska miljardären Vinod Khosla säger att Elon Musks beslut att utmana OpenAI i en rättslig tvist känns som ´surt uppstöt´ eftersom Tesla-chefen inte kom in i AI-spelet tillräckligt tidigt. När OpenAI fortfarande var en ideell organisation var Elon Musk dess största donator. Vinod Khosla var å andra sidan den första riskkapitalisten att investera i OpenAI när företaget gick från en ideell organisation till ett privat företag 2019. Elon Musk stämmer nu OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha svikit ChatGPT-tillverkarens mål. Rättsfallet, som har lämnats in sent i California Superior Court i San Francisco, hävdar att OpenAI fokuserar mer på vinster än att gagna mänskligheten.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 4 mars

Google erbjuder lägre priser på AI-verktyg för att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI

Google meddelade på onsdagen att vissa av dess artificiella intelligensverktyg som det erbjuder till företag kommer att drivas av företagets ´Gemini´ AI-modeller och kommer att vara tillgängliga till ett lägre prisplan när det konkurrerar med Microsoft-stödda OpenAI. Alphabet-enheten introducerade ´Duet AI in Workspace´ förra året, en uppsättning AI-assistenter som kunde skriva i Google Docs, utkast till e-post i Gmail och generera anpassade visuella i Google Slides, bland andra funktioner, till ett månatligt pris av $30 per användare för företag. ´Duet AI in Workspace´ byter namn till ´Gemini för Google Workspace´ och kommer nu att vara tillgängligt för $20 och $30 per användare per månad, baserat på tillgängliga funktioner, ovanpå en prenumeration på Google Workspace. Google meddelade på onsdagen att enskilda användare nu kan få tillgång till Gemini i deras personliga Gmail, Docs, Slides, Sheets och Meet-appar genom en prenumeration på Google One AI Premium.

Direktlänk Dela WMBD Radio fördjupade 4 mars

Google medger att de gjorde fel med sin Gemini AI

Efter att Google stött på massiv kritik då deras nyligen lanserade Gemini AI vägrade att erkänna existensen av vita människor, har företagets medgrundare Sergey Brin medgett att företaget gjorde fel i frågan. Under Gemini Hackathon på AGI House i San Francisco den 3 mars, sade Brin att AI-plattformen var för tidig och att den släpptes utan ordentlig testning. Efter kritiken för att vara för ´woke´, tog Google bort plattformens förmåga att generera bilder på människor, och sa att de skulle lansera om den efter att ha åtgärdat problemen. Sedan dess har företagets högsta chefer erkänt att deras AI-modell var felaktig och lovat att fixa den.

Direktlänk Dela OpIndia fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha övergett humanitära löften

Elon Musk har stämt AI-företaget OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha brutit deras grundläggande avtal om att bygga kraftfulla AI-system för mänsklighetens bästa. Musk anklagar OpenAI för att ha förvandlats till ett sluten-källkods dotterbolag till Microsoft. Musk påstår att altruistiska uppdrag kollapsar under vikten av företagsintressen. Han uppmanar AI-företag att vara transparenta om sin utveckling och kanske omvärdera sina åtaganden mot mänskligheten. Även Mistral, ett av världens hetaste AI-startups, följer samma mönster.

Direktlänk Dela Realty Biz News fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI: offentlig dispyt med investeraren Vinod Khosla

Tesla och SpaceX VD Elon Musk och riskkapitalisten Vinod Khosla hamnade i en offentlig dispyt när Musk stämde OpenAI och dess VD Sam Altman för påstådda brott mot ursprungliga kontraktsavtal kring AI. Khosla anklagade Musk för att uppvisa ´sura vindruvor´ genom att stämma OpenAI, varpå Musk svarade att Khosla inte vet vad han pratar om. Enligt Khosla skulle Musk ha arbetat samarbetsvilligt med OpenAI för att nå gemensamma mål kring AI. Musk var ursprungligen styrelsemedlem i OpenAI fram till 2018, medan Khosla investerade cirka $50 miljoner i OpenAI 2019.

Direktlänk Dela India Tribune fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, anklagar för avvikelse från ursprungligt uppdrag

Tesla VD Elon Musk har inlett rättsliga åtgärder mot OpenAI, ett företag för artificiell intelligensforskning som han medgrundade 2015, för att ha brutit mot sitt ursprungliga uppdrag att utveckla AI-teknik till förmån för mänskligheten. Stämningen hävdar att OpenAI, som ursprungligen var ett ideellt forskningslabb för att skapa öppen källkods Artificiell Allmän Intelligens (AGI), har omvandlats till ett ´stängd källkods de facto dotterbolag´ som tjänar Microsofts intressen. Stämningen namnger OpenAIs VD, Sam Altman, och president Gregory Brockman som medåtalade.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 3 mars

Veckans tekniknyheter: Google återställer indiska appar, Elon Musk stämmer OpenAI och mer

Elon Musk har stämt OpenAI, som han anklagar för att ha övergivit sitt ursprungliga uppdrag att bygga AI-system för allmännyttan och istället blivit ett vinstmaximerande företag under Microsoft. OpenAIs strategichef Jason Kwon förnekar anklagelserna. Google har återställt vissa indiska appar på Play Store, inklusive Shaadi.com, Naukri och 99acres, men utan in-app-betalningar. Detta efter protester mot Googles avgifter på in-app-betalningar. Google hävdar att deras avgift är den lägsta bland världens stora marknader. Google VD Sundar Pichai har kommenterat problem med företagets AI chatbot Gemini, och beskrivit vissa av svaren som ´problemfyllda´. Adobe har lanserat ett nytt AI-verktyg för musikskapande, och webbläsaren Brave har lanserat en AI-chattassistent.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för påstådd kontraktsbrott

Tesla och SpaceX VD Elon Musk och riskkapitalisten Vinod Khosla hamnade i en offentlig dispyt på X då Musk stämde OpenAI och dess VD Sam Altman för påstådd överträdelse av originala kontraktsavtal om AI. När Khosla anklagade Musk för att uppvisa ´sura vindruvor´ genom att stämma OpenAI, svarade Musk att Khosla inte har någon aning om problemet. Musk stämning, inlämnad i en domstol i San Francisco, handlar om OpenAI:s senaste naturliga språkmodell med titeln GPT-4. Musk hävdade att OpenAI och Microsoft har ´otillbörligt licensierat GPT-4´ trots att de kommit överens om att artificiell generell intelligens (AGI) ´skulle förbli icke-vinstdrivande och tillägnad mänskligheten´.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Elon Musk, medgrundare till OpenAI, har inlett rättsliga åtgärder mot organisationen och dess VD, Sam Altman. Stämningen anklagar Altman för att prioritera vinst framför organisationens ursprungliga icke-vinstdrivande uppdrag att utveckla AI för allmän nytta och dela forskning öppet. Musk hävdar att OpenAI:s betoning på finansiella vinster för Altman och Microsoft, en stor investerare, har lett till brist på transparens kring GPT-4, företagets mest avancerade språkmodell. Musk söker också återbetalning av sina 44 miljoner dollar i donationer till OpenAI.

Direktlänk Dela Daryo fördjupade 3 mars

Vinod Khosla kritiserar Elon Musk för att ha stämt OpenAI

Den indisk-amerikanska miljardären Vinod Khosla har kritiserat Elon Musk för att ha stämt OpenAI, och menar att det känns som ´sur vindruvor´ eftersom Musk inte gick in i AI-spelet tillräckligt tidigt. Musk var OpenAI:s största bidragsgivare när det fortfarande var en ideell organisation, medan Khosla var den första riskkapitalisten att investera i ChatGPT-skaparen när företaget bytte från en ideell organisation till ett privat företag 2019. Musk stämmer nu OpenAI och dess VD Sam Altman för vad han anser vara ett svek mot ChatGPT:s grundläggande mål att gagna mänskligheten snarare än att jaga vinster.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI, Vinod Khosla kritiserar

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, och venturekapitalisten Vinod Khosla har hamnat i en offentlig dispyt på X (tidigare Twitter). Musk har stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, för påstådda brott mot ursprungliga avtalsöverenskommelser kring artificiell intelligens. Khosla beskyllde Musk för att visa ´surt druvbeteende´ genom att stämma OpenAI, varpå Musk svarade att Khosla inte hade någon aning om problemet. Khosla har investerat omkring $50 miljoner i OpenAI 2019, medan Musk var en ursprunglig styrelsemedlem i OpenAI fram till 2018.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 3 mars

OpenAI:s strategichef svarar på Elon Musks påståenden om företagets avvikelse från ursprungliga mål

OpenAI:s strategichef Jason Kwon har svarat på Elon Musks påståenden att startup-företaget från San Francisco har avvikit från sitt ursprungliga mål med en offentlig, öppen källkods AI och har blivit ett de facto dotterbolag till Microsoft. Kwon förnekade kategoriskt Musks påståenden om OpenAI och sa att miljardären ´ångrar att han inte är involverad i företaget idag´. Musk har anklagat OpenAI för kontraktsbrott, brott mot förvaltarskap och orättvisa affärsmetoder, och hävdar att AI-företaget har brutit sitt grundavtal och borde återgå till en öppen källkodsplattform. OpenAI:s VD Sam Altman ekade också Kwons budskap och noterade att ´det skulle aldrig vara en barnlek´ och ´attackerna kommer att fortsätta´.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 3 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för kontraktsbrott och ´förräderi´

Elon Musk har inlett en rättslig process mot OpenAI, AI-företaget han hjälpte till att starta 2015, och anklagar dess ledare för att ha ´förrått´ sitt grundande uppdrag. Musk hävdar att företaget alltid var avsett att vara en ideell organisation, men att nyligen genomförda förändringar i styrelsen innebär att OpenAI nu effektivt är ett dotterbolag till mjukvarujätten Microsoft, vilket han anser bryter mot kontraktet. Musk har flera gånger anklagat Microsoft för att kontrollera OpenAI, något som båda företagen förnekar. Konkurrensregulatorer i USA och Europa undersöker också kopplingarna mellan företagen.

Direktlänk Dela Borneo Bulletin fördjupade 3 mars

Google använder Gemini AI-modeller för att konkurrera med Microsofts OpenAI

Företag satsar på att lansera tjänster baserade på generativ AI, en teknik som lockar miljarder dollar i investeringar. Google meddelade på onsdagen att några av dess AI-verktyg för företag kommer att drivas av företagets ´Gemini´ AI-modeller och erbjudas till ett lägre pris för att konkurrera med Microsoft-stödda OpenAI. ´Duet AI in Workspace´ omdöps till ´Gemini for Google Workspace´ och kommer nu att vara tillgängligt för 20 och 30 dollar per användare per månad, baserat på tillgängliga funktioner, utöver en prenumeration på Google Workspace. OpenAI säljer en svit som inkluderar AI-modellen GPT-4 och bildgenereringsverktyget DALL·E till privatpersoner för ett månadspris på 20 dollar per användare och till företag från 25 dollar per användare. Google meddelade att enskilda användare nu kan få tillgång till Gemini i sina personliga Gmail-, Docs-, Slides-, Sheets- och Meet-appar via en prenumeration på Google One AI Premium.

Direktlänk Dela Minutehack fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och påstår att företaget svikit sitt ursprungliga mål

Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, med påståendet att företaget har svikit sitt ursprungliga mål att använda AI-teknologi för mänsklighetens fördel. Enligt stämningen, som lämnades in vid San Francisco Superior Court, hade Musk, Altman och företagspresident Greg Brockman kommit överens om att OpenAI skulle drivas som en ideell organisation för allmän nytta. Musk hävdar att genom att samarbeta med Microsoft har OpenAI blivit en ´sluten källkod de facto dotterbolag till det största teknikföretaget i världen´ som söker ´maximera vinsterna för Microsoft, snarare än för mänsklighetens fördel.´

Direktlänk Dela America Online fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha avvikit från sin ursprungliga mission

Elon Musk har inlett en rättslig strid mot OpenAI och dess VD Sam Altman. Musk hävdar att OpenAI, som ursprungligen grundades som en icke-vinstdrivande organisation för att utveckla AI för mänsklighetens bästa, nu har avvikit från denna altruistiska väg och drivs av vinstmotiv, påverkade av Microsofts inblandning. Han har lämnat in en stämningsansökan i San Francisco Superior Court och begär att OpenAI återgår till en open source-företag. OpenAI har starkt avvisat Musks anklagelser och hävdar att företaget fortfarande är engagerat i att främja AI-teknologi för samhällets bästa.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och Sam Altman för kontraktsbrott

Elon Musk har stämt Sam Altman och företaget OpenAI för kontraktsbrott i en domstol i San Francisco. Musk anklagar företaget för att bryta mot ett av sina grundläggande principer: att vara öppet och icke-vinstdrivande. OpenAI har svarat på anklagelserna i ett internt uttalande. Jason Kwon, företagets strategichef, argumenterar att Musks anklagelser kan bero på att han ångrar att han inte längre är involverad i företaget. Kwon förnekar också Musks påståenden om att OpenAI agerar som ett dotterbolag till Microsoft.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett företagets ursprungliga uppdrag

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens (AI) till förmån för mänskligheten och inte för vinst. Stämningen hävdar att Altman och Greg Brockman, medgrundare till AI-forskningsorganisationen, ursprungligen kontaktade Musk för att skapa ett öppet källkod, icke-vinstdrivande företag. Företagets fokus på att tjäna pengar bröt mot det kontraktet, sa Musks advokater i stämningen som lämnades in i San Francisco. Företaget höll designen av GPT-4, dess mest avancerade AI-modell, ´helt hemlig´. Musk medgrundade OpenAI 2015, men lämnade dess styrelse 2018. Han driver också elbilstillverkaren Tesla och raketmakaren Space X och köpte Twitter för 35 miljarder pund i oktober 2022. Förra året sparkades entreprenören Altman av OpenAI:s tidigare styrelse. Den sa att den försökte försvara företagets uppdrag att utveckla AI som gynnar mänskligheten. Några dagar senare återvände Altman till företaget med en ny initial styrelse. OpenAI planerar att utse flera styrelsemedlemmar i mars. ChatGPT, chatten bot från OpenAI, blev den snabbast växande programvaruapplikationen i världen inom sex månader efter dess lansering i november 2022. Den utlöste också lanseringen av konkurrerande chatbots från Microsoft, Alphabet och en mängd start-ups som utnyttjade hypen för att säkra miljarder i finansiering.

Direktlänk Dela This Is Money fördjupade 2 mars

Microsoft lanserar Copilot chatbot för finansbranschen

Microsoft meddelade på torsdagen att de kommer att släppa en Copilot chatbot som kan utföra centrala uppgifter för personer som arbetar inom finans. Mjukvaruföretaget kommer först att erbjuda verktyget i en offentlig förhandsgranskning. Prisuppgifter kommer senare. Många företagsmjukvaruleverantörer, inklusive HubSpot och Salesforce, har arbetat för att förbättra befintliga produkter med generativ artificiell intelligens, i hopp om att göra kunderna mer effektiva. Copilot för finans kommer inledningsvis att köra en variansanalys, försona data i Excel och påskynda inkassoprocessen i Outlook. Den japanska reklambyrån Dentsu kommer att använda Copilot för finansuppgifter.

Direktlänk Dela VNExplorer fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för brott mot ursprungligt avtal

Elon Musk har stämt OpenAI och dess medgrundare Sam Altman och Greg Brockman, med anklagelser om att företaget har brutit sitt ursprungliga avtal genom att jaga vinster istället för sin icke-vinstdrivande grundande mission att utveckla AI som gagnar mänskligheten. Musk hävdar att OpenAI har övergått till en vinstdrivande modell fokuserad på att kommersialisera sin AGI-forskning efter att ha samarbetat med Microsoft. Musk hävdar också att OpenAI och Microsoft felaktigt har licensierat GPT-4. Genom stämningen vill Musk tvinga OpenAI att upprätthålla sin ursprungliga mission och blockera den från att monetarisera teknik utvecklad under sin icke-vinstdrivande verksamhet.

Direktlänk Dela Azertag.az fördjupade 2 mars

Konflikt mellan Sam Altman och Elon Musk om AI-avtal

OpenAI:s VD Sam Altman har nyligen återupptagit en gammal diskussion med teknikmagnaten Elon Musk, som härrör från ett kort utbyte som ägde rum för flera år sedan. Diskussionen återupplivades i samband med juridiska strider, då Musk anklagade AI-jätten för att ha brutit mot deras ursprungliga kontraktsförståelser om artificiell intelligens (AI). Musk, som var en ursprunglig styrelsemedlem i OpenAI fram till 2018, har därmed utlöst en juridisk tvekamp som går in på komplexiteten i AI-utveckling och de etiska skyldigheterna kring dess tillämpning.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och begär tillbaka sina donationer

Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, företaget han medgrundade 2015. Han kritiserar företaget för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag att utveckla AI för allmänhetens bästa och göra sin forskning fritt tillgänglig. Musk hävdar att företaget istället har fokuserat på att berika Altman och Microsoft, som har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI:s vinstdrivande gren. Han begär att domstolen tvingar OpenAI att återgå till sitt icke-vinstdrivande uppdrag och vill ha tillbaka sina donationer på 44 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för brott mot ursprungliga uppdraget

Den amerikanska miljardären Elon Musk har stämt OpenAI, det företag för forskning inom artificiell intelligens som han en gång hjälpte till att grunda, för ett påstått brott mot dess ursprungliga uppdrag att utveckla AI-teknik inte för vinst utan för mänsklighetens bästa. OpenAI, som grundades 2015 som ett ideellt forskningslabb för att utveckla en öppen källkod för Artificiell Allmän Intelligens (AGI), har nu blivit ett ´sluten källa de facto dotterbolag till det största teknikföretaget i världen´, skrev Musks juridiska team i stämningsansökan. Stämningen listar OpenAI:s VD Sam Altman och president Gregory Brockman som medsvarande i fallet.

Direktlänk Dela Azerbaycan24 fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att prioritera vinst över mänsklighetens fördelar

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman, med anklagelser att de har förrått det artificiella intelligensföretagets grundläggande avtal genom att prioritera vinst framför mänsklighetens fördelar. Musk, världens näst rikaste man, står mot världens mest värdefulla företag, Microsoft, och Altman, en av Silicon Valleys ledande entreprenörer. Musk påstår att Altman och medgrundaren Greg Brockman ursprungligen närmande sig honom för att skapa ett öppen källkod, icke-vinstdrivande företag, men startup-företaget som grundades 2015 är nu inriktat på att tjäna pengar. Altman sparkades kontroversiellt av OpenAIs styrelse i november förra året över en tvist om dess status som ett icke-vinstdrivande företag och hans önskan att ändra det. Altman återinsattes senare och styrelsen avgick. Han söker en domstolsdom som ber OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten och förhindrar startup-företaget från att använda sina tillgångar, inklusive sin mest avancerade AI-modell GPT-4, för Microsofts eller någon individs finansiella vinster.

Direktlänk Dela iNews fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för brott mot förmånsplikt och orättvisa affärspraktiker

Elon Musk stämde OpenAI och dess VD Sam Altman på fredagen, med anklagelser om att företaget har svikit sitt ursprungliga mål att använda AI-teknik till förmån för mänskligheten. Enligt stämningsansökan, som lämnades in vid San Francisco Superior Court, hade Musk, Altman och företagets president Greg Brockman kommit överens om att OpenAI skulle drivas som en ideell organisation för allmänhetens bästa. Musk anklagar i stämningen att OpenAI, genom sitt samarbete med Microsoft, har blivit ett ´stängd-källkods de facto dotterbolag till världens största teknikföretag´ som söker ´maximera vinsten för Microsoft, snarare än till förmån för mänskligheten´.

Direktlänk Dela WPTV News fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för kontraktsbrott

Miljardären och entreprenören Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD, Sam Altman, för att de övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens och inte för vinstens skull. Musk, som var medgrundare till OpenAI, menar att Altman och medgrundaren Greg Brockman ursprungligen närmat sig honom för att skapa ett öppen källkod, icke-vinstdrivande företag, men att företaget nu är inriktat på att tjäna pengar. Musk har sökt en domstolsdom som skulle tvinga OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten och förhindra att företaget använder sina tillgångar, inklusive GPT-4, för finansiell vinning.

Direktlänk Dela The New Daily fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för kontraktsbrott

Miljardären och entreprenören Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, med anklagelser om att de övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens bästa och inte för vinst. Stämningen, som lämnades in sen på torsdagen i Kaliforniens högsta domstol i San Francisco, är en kulmen på Musks långvariga opposition mot startup-företaget han medgrundade. Musk anklagar Altman och medgrundaren Greg Brockman för kontraktsbrott, med påståendet att de ursprungligen närmade sig honom för att skapa ett öppen källkod, icke-vinstdrivande företag, men att företaget nu fokuserar på att tjäna pengar. Musk har sökt en domstolsavgörande som skulle tvinga OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten och förhindra företaget från att använda sina tillgångar, inklusive GPT-4, för Microsofts eller någon individs ekonomiska vinning.

Direktlänk Dela The Jerusalem Post fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Miljardären Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett företagets ursprungliga uppdrag att utveckla artificiell intelligens (AI) till förmån för mänskligheten och inte för vinst. Musk anklagar OpenAI för kontraktsbrott och menar att företaget, som han var med och grundade, nu fokuserar på att tjäna pengar. OpenAI har avvisat flera av Musks påståenden. Musk söker också en dom som skulle tvinga OpenAI att göra sin forskning och teknologi tillgänglig för allmänheten och förhindra att företaget använder sina tillgångar för Microsofts eller någon individs ekonomiska vinst.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att ha avvikit från sitt ursprungliga uppdrag

Elon Musk stämmer OpenAI, där han anklagar företaget för att ha avvikit från sitt uppdrag att utveckla artificiell intelligens för mänsklighetens breda nytta. Musk hävdar att OpenAI, tillsammans med Sam Altman och Greg Brockman, avvek från sina ursprungliga löften 2023 genom att avslöja GPT-4, tekniken bakom företagets chatbot ChatGPT, samtidigt som de döljer dess arkitektur. Musk påstår att detta indikerar ett avsteg från deras grundläggande mål om transparens och engagemang för att gagna mänskligheten. Vissa experter tvivlar dock på hans chanser att vinna rättsfallet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 2 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för kontraktsbrott

OpenAI, det inflytelserika artificiella intelligensföretaget som avsatte och sedan återinsatte sin högprofilerade VD för tre månader sedan, står inför en ny dramatik: en stämning från Elon Musk, en av världens rikaste män och medgrundare till AI-labbet. Musk stämde OpenAI och dess VD, Sam Altman, anklagade dem för att bryta ett kontrakt genom att sätta vinst och kommersiella intressen i utvecklingen av artificiell intelligens framför allmänhetens bästa. Ett mångmiljardpartnerskap som OpenAI utvecklade med Microsoft, sa Musk, representerade ett övergivande av ett grundläggande löfte att noggrant utveckla AI och göra tekniken offentligt tillgänglig.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för att ha brutit mot företagets ursprungliga syfte

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha brutit mot företagets ursprungliga syfte att gynna mänskligheten snarare än att sträva efter vinst. Musk hävdar att han när han finansierade OpenAI:s skapande, säkrade ett avtal med Altman och Greg Brockman, presidenten, att hålla AI-företaget som en icke-vinstdrivande organisation som skulle utveckla teknik till allmänhetens fördel. Musk anklagar OpenAI och dess toppchefer för att ha brutit mot detta avtal genom att utveckla ett nära förhållande med Microsoft. Musk stämmer för kontraktsbrott, brott mot förvaltningsskyldighet och orättvisa affärsmetoder.

Direktlänk Dela CBS Austin fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha övergett sitt ursprungliga uppdrag

Elon Musk, VD för Tesla och X, har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, med anklagelser om att OpenAI övergav sitt uppdrag att gagna mänskligheten i jakten på vinst. Musk påstår att han vid tidig investering i företaget, kom överens med företagets ledare, inklusive Altman, om företagets ideella kurs. Musk hävdar att företaget överträdde denna överenskommelse när det släppte ChatGPT-4 och gjorde teknologin tillgänglig för Microsoft under en exklusiv licensavtal. Enligt Musk har OpenAI förvandlats till ett sluten källkod, de facto dotterbolag till Microsoft. Musk söker en rättslig order som kräver att OpenAI ska följa sitt påstådda grundläggande uppdrag att hjälpa mänskligheten och behålla sin ideella form.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för att prioritera vinst över ´mänsklighetens bästa´

Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD Sam Altman, och hävdar att företaget inte har hållit sitt löfte om att utveckla AI-verktyg för ´mänsklighetens bästa´ över att maximera vinst. Musk hjälpte till att starta och finansiera OpenAI under dess tidiga år. Musk begär att domstolen beordrar OpenAI att göra sin forskning och teknik tillgänglig för allmänheten, samt förbjuder företagets chefer och Microsoft från att få någon ekonomisk vinst från dess arbete. OpenAI har avböjt att kommentera.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 1 mars

Google´s AI-program Gemini ger politiskt korrekta svar

Google´s nya artificiella intelligensprogram, Gemini, har hamnat i blåsväder på grund av dess politiskt korrekta svar. Programmet, som lanserades i början av februari, kan generera bilder och svara på frågor. Användare har dock upptäckt att programmet producerar ´diversifierade´ bilder på begäran, till exempel av vikingar, med mestadels svarta och asiatiska människor. Dessutom har det varit svårt att få programmet att producera bilder av kaukasiska män. När programmet uppmanades att generera bilder av ´tyska soldater på 1940-talet´ producerade det en rasligt diversifierad uppsättning av Wehrmacht stormtrupper, vilket ledde till att Google stängde ner bildprogrammet och bad om ursäkt.

Direktlänk Dela The Daily Signal fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman för att ha brutit mot företagets ursprungliga mål att gagna mänskligheten snarare än att jaga vinst. Musk hävdar att han vid finansieringen av OpenAIs skapande säkrade ett avtal om att företaget skulle förbli ideellt och utveckla teknik till allmänhetens fördel. Men genom att knyta sig nära till Microsoft anklagar Musk OpenAI och dess ledare för att ha brutit mot detta avtal. Rättsprocessen kan pågå i flera år, vilket kan ge konkurrenter som Google eller Apple möjlighet att komma ikapp.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för brott mot grundande avtal

Teknikentreprenören Elon Musk har stämt OpenAI, det stora språkmodellföretaget bakom ChatGPT. Musk, som är ägare till X/Twitter, lämnade in stämningsansökan till San Francisco County Superior Court. Stämningen hävdar att OpenAI och dess VD, Sam Altman, har brutit mot sitt grundande avtal att forska och använda artificiell intelligens för mänsklighetens bästa. Stämningen hävdar att OpenAI istället använder AI för att göra vinst, och citerar företagets partnerskap med Microsoft som en av anledningarna. OpenAI grundades 2015 som ett ideellt företag av flera individer, inklusive Altman och nuvarande OpenAI-presidenten Greg Brockman. Musk var en av några medgrundare till OpenAI innan han lämnade 2018.

Direktlänk Dela Electronic Design fördjupade 1 mars

Minutia utvecklar cellbaserad bot för typ 1-diabetes med hjälp av nanosensorer och maskininlärning

Minutia, ett bioteknikföretag, använder nanosensorer och maskininlärning för att utveckla en cellbaserad bot för typ 1-diabetes. Företaget grundades av Katy Digovich, som själv har typ 1-diabetes, tillsammans med Matthias Hebrok, framstående diabetesforskare och direktör för Institutet för Diabetes och Organoidteknik vid Helmholtz München, och Tuan Vo-Dinh, professor i kemi och biomedicinsk teknik vid Duke University. Minutias lösning bygger på de senaste decenniernas genombrott inom celltransplantation och använder cellbaserade sensorer och en elegant transplantationsprocedur för att övervinna nuvarande utmaningar.

Direktlänk Dela StartUp Health fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för att ha övergett ursprungliga uppdraget

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD, Sam Altman, över påståenden att företagets jakt på vinst har lett till att företaget överger sitt grundläggande uppdrag att utveckla AI-teknik som gagnar mänskligheten. Musk hävdar att OpenAI:s partnerskap med Microsoft har omvandlat organisationen till ett ´stängd källkod de facto dotterbolag´ till Microsoft som fokuserar på att maximera vinster. Enligt stämningen bryter sådana handlingar mot det ursprungliga avtalet mellan Musk, Altman och OpenAI:s president Greg Brockman, som åtog sig att göra projektet ideellt och dess teknik öppen källkod.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI för brott mot grundläggande uppdrag

Elon Musk, ägare till SpaceX och X, har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI i en domstol i San Francisco, där han anklagar Sam Altman och medgrundaren Greg Brockman för att ha brutit mot OpenAIs grundläggande uppdrag att utveckla AI på ett säkert sätt och till gagn för mänskligheten. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015, men lämnade företaget 2018, är oense med Altman och Brockmans plan att göra OpenAI till ett företag med vinstsyfte. Stämningen kan få betydande konsekvenser för hur OpenAI och dess partner Microsoft bedriver sin verksamhet.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för kontraktsbrott

Teknikmiljardären Elon Musk har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI och dess VD, Sam Altman, för påstått kontraktsbrott. Musk hävdar att OpenAI prioriterade vinst och kommersiella intressen i utvecklingen av artificiell intelligens (AI), vilket avviker från deras åtagande att tjäna allmänhetens bästa. Musk, som var med och grundade OpenAI 2015, har ofta uttryckt missnöje med Microsofts inblandning i uppstartsföretaget. Han ber också domstolen att tvinga OpenAI att dela med sig av sin forskning och teknik till allmänheten och att förbjuda uppstartsföretaget att använda sina tillgångar, inklusive sin banbrytande AI-modell GPT-4, för Microsofts eller någon individs ekonomiska fördel.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer Open AI för för nära relation med Microsoft

Elon Musk, grundare av Tesla, har lämnat in en stämningsansökan mot Open AI, ett företag han finansierade vid uppstarten. Musk anklagar Open AI för att ha en för nära relation till mjukvaru- och molntjänstjätten Microsoft, vilket han anser underminerar företagets ursprungliga ambition att skapa en öppen teknikkälla till förmån för mänskligheten. Han är speciellt kritisk till omstruktureringen av Open AI:s ledningsgrupp förra året, där han menar att de nya medlemmarna har mer erfarenhet av vinstfokuserade verksamheter och politik än av AI:s etik och styrning.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 1 mars

Microsoft lanserar Copilot AI för finansproffs

Microsoft har lanserat en lösning kallad Copilot för finans för att hjälpa finansteam att spara tid och utföra uppgifter effektivt. Copilot, en chatbot, underlättar nyckeluppgifter för finanssektorns arbetare. Verktyget ansluter till företagets finansiella system, som Dynamics 365 och SAP, och erbjuder rollspecifik arbetsflödesautomatisering, föreslagna åtgärder och rekommendationer i Microsoft Teams, Microsoft Outlook, Excel och andra Microsoft 365-appar. Flera funktioner kommer att läggas till i Copilot för finans senare i år. Microsoft har tidigare släppt Copilots anpassade för kundservice och försäljningsrepresentanter samt en allmän industriell Copilot för Office-applikationer.

Direktlänk Dela World Wire fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD för kontraktsbrott

Elon Musk har stämt OpenAI och dess VD, Sam Altman, för att ha brutit ett kontrakt genom att prioritera vinst och kommersiella intressen i utvecklingen av artificiell intelligens över allmännyttan. Musk, som hjälpte till att skapa OpenAI 2015, anklagade bolaget för att ha övergett sitt grundläggande löfte att noggrant utveckla AI och göra tekniken offentligt tillgänglig genom sitt flera miljarder dollar samarbete med Microsoft. Musk, som har sitt eget AI-företag, xAI, menade att OpenAI inte fokuserade tillräckligt på teknikens risker.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 mars

Elon Musk stämmer OpenAI och dess VD Sam Altman

Elon Musk stämmer Microsoft-stödda OpenAI och dess VD Sam Altman, bland andra, med anklagelser om att de övergav företagets grundläggande uppdrag att utveckla artificiell intelligens ´för mänsklighetens breda nytta´. I en stämningsansökan som lämnades in på torsdagen hos en domstol i San Francisco, sa Musks advokater att tech-miljardären 2015 blev kontaktad av Altman och OpenAI:s medgrundare Greg Brockman och gick med på att bilda ett icke-vinstdrivande labb som skulle utveckla allmän artificiell intelligens för ´mänsklighetens nytta´. Musks advokater säger i stämningsansökan att OpenAI:s fokus på att maximera vinst för Microsoft bryter mot det avtalet.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 mars

Musikern Reggie Watts diskuterar hemlöshetskris och artificiell intelligens

Komikern, musikern och beatboxaren Reggie Watts, som är i San Francisco, har starka känslor om hur staden hanterar hemlöshetskrisen. Han tror att staden har möjlighet att lösa sina svåraste problem om de konfronteras direkt. Watts, som bor på Phoenix Hotel i det problemfyllda Tenderloin-distriktet, tycks inte störas av gatans tillstånd. Han sa att staden har en chans att göra en verklig ansträngning för att hantera hemlösheten och kanske faktiskt hitta ett sätt att effektivt få människor ur den. Watts kommenterade också framstegen inom artificiell intelligens (AI), och hur det kan avslöja obekväma sanningar om världens största popstjärnor.

Direktlänk Dela San Francisco Standard fördjupade 1 mars

SEC undersöker OpenAI efter VD:ns avskedande och återinsättning

USA:s Securities and Exchange Commission (SEC) inledde en undersökning av OpenAI kort efter att företagets styrelse oväntat avsatte Sam Altman, dess VD, i slutet av förra året, enligt tre personer bekanta med ärendet. Det är oklart om SEC undersöker Altmans beteende, styrelsens beslut att avsätta honom eller båda. OpenAI, utvecklaren av onlinechattboten ChatGPT, har också anlitat en advokatbyrå för att genomföra sin egen undersökning av Altmans beteende och styrelsens beslut att avsätta honom. Styrelsen avsatte Altman den 17 november och återinsatte honom fem dagar senare.

Direktlänk Dela The Business Times Singapore fördjupade 1 mars

Allison lanserar Allison AI – en integrerad svit av produkter och rådgivningstjänster

Allison har lanserat Allison AI, en integrerad svit av produkter och konsulttjänster för kunder och byråpartners som vill använda AI på ett säkert och ansvarsfullt sätt för sina affärsbehov. Utvecklad av en global styrgrupp av seniorrådgivare och teknikexperter kommer Allison AI att förbättra kundernas förmåga att identifiera och införliva AI-funktioner i sina arbetsflöden. Cathy Planchard, global VD för marknadsinnovation på Allison, sade att de stolt erbjuder ett team av experter, en meny av tjänster och en rad AI-produkter som representerar hur marknadsföring och kommunikation kan påskyndas av AI:s fantastiska kapacitet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 februari

OpenAI sätter sina AI-system i humanoida robotar genom avtal med robotföretaget Figure

OpenAI, skaparen av ChatGPT, kommer att införa sina AI-system i humanoida robotar genom ett avtal med robotföretaget Figure. Detta kommer att tillåta OpenAIs AI-modeller att interagera med den fysiska världen för första gången. Figure, baserat i Kalifornien, meddelade partnerskapet tillsammans med $675 miljoner i riskkapitalfinansiering från en grupp som inkluderar Amazon-grundaren Jeff Bezos samt Microsoft, chipmakaren Nvidia och start-up finansieringsdivisionerna hos Amazon, Intel och OpenAI. Figure är mindre än två år gammalt och har ingen kommersiell produkt ännu, men lyckas övertyga inflytelserika teknikindustrisupportrar att stödja sin vision om att skicka miljarder av humanoida robotar till världens arbetsplatser och hem.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 29 februari

AI-startups utvecklar teknik för att generera övertygande videor

I april avslöjade New York-startupen Runway AI en teknik som låter människor generera videor genom att skriva en mening på en datorskärm. Trots att de första videorna var suddiga och störda, var det ett tydligt tecken på att AI-teknologier kommer att generera allt mer övertygande videor. Bara tio månader senare har San Francisco-startupen OpenAI avtäckt ett liknande system som skapar videor som ser ut som om de var tagna från en Hollywoodfilm. Tekniken kan snabba upp arbetet för erfarna filmskapare, men också bli ett snabbt och billigt sätt att skapa online desinformation. OpenAI kallar sitt nya system Sora, efter det japanska ordet för himmel.

Direktlänk Dela Modern Diplomacy fördjupade 29 februari

OpenAI stäms av tre amerikanska nyhetswebbplatser för obehörig användning av deras artiklar

Tre amerikanska nyhetswebbplatser har stämt OpenAI för påstådd obehörig användning av journalistik och online-innehåll för att träna sin AI-chattbot. De söker minst 2500 dollar i skadestånd för varje gång en av deras artiklar har använts av ChatGPT. Detta kommer efter att The New York Times blev den första stora amerikanska medieorganisationen att stämma OpenAI och dess huvudinvesterare Microsoft. De tre webbplatserna som stämmer OpenAI är The Intercept, Raw Story och AlterNet. De hävdar att tusentals av deras artiklar användes av OpenAI för att träna chattbotar att svara på frågor som ställs till dem av användare, i princip gratisridning på deras journalistik utan tillstånd, betalning eller kredit.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 29 februari

Microsoft lanserar Copilot för finansbranschen

Microsoft lanserar en Copilot för finans, vilken kommer kunna utföra flera vanliga rollspecifika åtgärder i Excel och Outlook. Efter att ha testat det nya verktyget har Microsofts egen finansavdelning sett tidsbesparingar. Copilot-chatboten kommer först att erbjudas i offentlig förhandsgranskning. Prisuppgifter kommer senare. Många företagsmjukvaruleverantörer, inklusive HubSpot och Salesforce, har arbetat för att förbättra befintliga produkter med generativ AI. Den japanska reklambyrån Dentsu kommer att använda Copilot för finansuppgifter.

Direktlänk Dela NBC Connecticut fördjupade 29 februari

Automatiserad ram för skapande av ML-pipelines presenteras

En ram för automatisering av skalbara och effektiva maskininlärningspipelines presenteras. Ramen använder konfigurationsfiler för att orkestrera förbehandling, träning, utvärdering och registreringssteg för både enskilda och flera modeller baserat på användardefinierade Python-skript, infrastrukturbehov och resursetiketter. Konfigurationsfiler tillåter maskininlärningsutövare att snabbt bygga och iterera på ML-modeller och möjliggör för ML-ingenjörer att snabbare köra genom kontinuerlig integration och kontinuerlig leverans av ML-pipelines, vilket minskar tiden till produktion för modeller.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 29 februari

Microsoft förhandsvisar AI-verktyg för finansavdelningar

Microsoft har förhandsvisat ett artificiell intelligens-verktyg för kunders finansavdelningar, som en del av en strategi att skräddarsy ny programvara för branscher, yrkesverksamma och slutligen individer. Verktyget, som kallas Microsoft Copilot för Finance, hjälper användare att granska datamängder för risker, producera rapporter från råa siffror och generellt hantera uppgifter som de annars kanske skulle outsourca. Microsoft har inte meddelat prissättning eller ett datum för bredare tillgänglighet. Emily He, en företagsvicepresident, berättade att Microsoft kanske skräddarsyr framtida Copilots för marknadsföring och leveranskedjearbete.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 29 februari

Microsoft förhandsvisar AI-verktyg för finansavdelningar

Microsoft har förhandsvisat ett artificiellt intelligensverktyg för kundernas finansavdelningar, som en del av en strategi att skräddarsy ny programvara för industrier, yrkesverksamma och till sist individer. Verktyget, kallat Microsoft Copilot for Finance, hjälper användare att granska datamängder för risker, producera rapporter från råa siffror och generellt hantera uppgifter de annars kanske skulle outsourca. Microsoft har inte tillkännagivit prissättning eller ett datum för bredare tillgänglighet. Emily He, en företagsvicepresident, berättade för reportrar att Microsoft kanske skräddarsyr framtida Copilots för marknadsföring och leveranskedjearbete.

Direktlänk Dela SaltWire Network fördjupade 29 februari

San Francisco röstar om utökad polisövervakning genom Proposition E

Invånarna i San Francisco står inför att rösta om Proposition E, ett förslag som kan utöka polisens övervakningsverktyg avsevärt för att hantera stadens problem med gatubrott och drogfrågor. Borgmästare London Breed stöder initiativet för ett säkrare San Francisco, och uttrycker förtroende för att stadens invånare kommer att stödja förslaget att använda övervakningskameror, drönare och AI-drivna ansiktsigenkänning. Propositionen har utlöst en debatt mellan behovet av ökad säkerhet och potentiell kränkning av privatlivets helgd. Om Proposition E godkänns, skulle det tillåta installation av säkerhetskameror på offentliga platser och användning av ansiktsigenkänning och drönare av polisen.

Direktlänk Dela The Stock Dork fördjupade 29 februari

Salesforce presenterar svag årlig försäljningsprognos men glädjer investerare med lönsamhet och utdelning

Salesforce Inc. presenterade en svag årlig försäljningsprognos, men investerare var nöjda med företagets fortsatta lönsamhet, den första utdelningen någonsin och en ökning av aktieåterköpen. Företaget förväntar sig att intäkterna kommer att öka med cirka 9% till upp till 38 miljarder dollar under året som slutar i januari 2025. Företaget meddelade också att det kommer att ge en kvartalsvis utdelning på 40 cent per aktie, betalbar den 11 april till aktieägare från och med den 14 mars. Företaget ökade också sitt aktieåterköpsprogram med 10 miljarder dollar till totalt 30 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 februari

Stora språkmodeller förändrar vetenskapligt skrivande och publicering

Stora språkmodeller som ChatGPT, utvecklad av OpenAI, blir allt mer populära inom vetenskapligt skrivande och publicering. Enligt en undersökning från 2023 uppgav 30% av forskarna att de hade använt AI-verktyg för att hjälpa till att skriva manuskript. ChatGPT har även listats som författare på flera forskningsartiklar. Trots att AI-verktygen kan förbättra produktiviteten, finns det risker. Dessa inkluderar språkfel, generering av felaktig information och en ökning av publicerade artiklar som kan göra det svårare att hitta meningsfull forskning. Forskare, förläggare och finansieringsorgan måste därför överväga vad som utgör etisk användning av dessa verktyg.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 28 februari

OpenAI ber en amerikansk domare att avvisa delar av The New York Times stämning

OpenAI har bett en amerikansk domare att avvisa flera delar av en stämning från The New York Times. Tidningen anklagar OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att ha använt miljontals artiklar för träning utan tillstånd. OpenAI har specifikt bett domaren att avvisa vad de anser vara sekundära delar av fallet så att företaget kan fokusera bättre på huvudpunkterna. The New York Times tror att ChatGPT har kapaciteten att bli en ersättare för dess journalistik och byggdes genom att skrapa dess innehåll från internet utan betalning eller tillstånd.

Direktlänk Dela TAG24 News fördjupade 27 februari

ChatGPT nu tillgänglig för Android-användare globalt

ChatGPT, en artificiell intelligens (AI) chatbot, har nyligen gjort betydande framsteg för att förbättra tillgängligheten för Android-användare över hela världen. Detta markerar ett viktigt ögonblick i integrationen av AI-teknik i våra dagliga liv. ChatGPT är nu tillgänglig för Android-användare i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien, med planer på att expandera till fler länder. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, siktar på att bredda sin användarbas genom att dra nytta av chatbotens virala framgång.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 27 februari

Ola:s VD lanserar betaversionen av Krutrim AI, en stor språkmodell som kan generera svar på 10 språk

Ola:s VD Bhavish Aggarwal har lanserat en betaversion av Krutrim AI, en stor språkmodell (LLM) liknande Open AI:s ChatGPT eller Googles Gemini. Krutrim AI, som stöds av Aggarwal, kan generera svar på 10 språk, inklusive engelska och hindi. Företaget hävdar att deras LLM överträffar OpenAI:s GPT-4 när det gäller prestanda på indiska språk. Chattboten har utbildats på över 2 biljoner ´tokens´ och kommer att finnas tillgänglig i en grundläggande modell som kallas Krutrim base och snart i en mer komplex modell som kallas Krutrim Pro.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 27 februari

Glean, AI-baserad sökmotor för företag, samlar in 200 miljoner dollar i serie D-finansiering

Glean, en mjukvara skapad av Arvind Jain, medgrundare till Rubrik, kopplar upp sig mot företags första- och tredjepartsdatabaser för att besvara anställdas frågor. Glean kan analysera stora mängder data och ge svar på frågor från anställda på ett liknande sätt som en anpassad ChatGPT. Jain har observerat att anställda ofta har svårt att hitta den information de behöver för att utföra sina jobb, vilket ledde till skapandet av Glean. Glean har utvecklats till en plattform som kopplar upp sig mot och analyserar ett företags databaser och datalagringar för att besvara anställdas frågor. Trots konkurrens från leverantörer som Microsoft och OpenAI har Glean sett stark tillväxt på senare tid, med en nästan fyrdubblad årlig återkommande intäkt under det senaste året.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 februari

SK Telecom samarbetar med AI-startup Perplexity för att utmana Google och Naver

SK Telecom, Sydkoreas största telekomföretag, samarbetar med det amerikanska AI-startupföretaget Perplexity för att erbjuda dess AI-baserade sökmotor till sina användare som ett alternativ till Google och Naver. Samarbetet gör att SK Telecoms abonnenter kan använda den betalda versionen av Perplexity gratis, och ger SK Telecom tillgång till Perplexitys egna modeller för att bygga personliga AI-assistentprodukter med tillgång till realtidsinformation. Detaljerna kring partnerskapet, inklusive tidpunkten för utrullningen av Perplexity Pro-versionen till SKT-användare, behöver fortfarande utarbetas.

Direktlänk Dela Yahoo Sports Canada fördjupade 27 februari

SK Telecom och Perplexity ingår strategiskt samarbete för AI-driven sökplattform

Sydkoreas telekommunikationsjätte, SK Telecom, har ingått ett strategiskt samarbete med det amerikanska artificiella intelligensföretaget Perplexity. Samarbetet syftar till att utmana det traditionella online-söklandskapet, dominerat av Google, genom att introducera en AI-driven sökplattform för sydkoreanska användare. SK Telecoms kundbas kommer att dra stor nytta av detta partnerskap, eftersom de kommer att få gratis tillgång till Perplexitys premium söktjänster. I gengäld kommer SK Telecom att utnyttja Perplexitys avancerade AI-modeller för att förbättra sin rad av personliga AI-assistentprodukter.

Direktlänk Dela Crema fördjupade 27 februari

Googles Gemini-kontrovers: företagets kultur och politiska synpunkter ifrågasätts

Företaget Google har kritiserats för sin hantering av Gemini, ett AI-verktyg som genererar bilder och text. Kritiken riktar sig mot företagets försiktighet och brist på ledarskap i fråga om verktygets politiska synpunkter. Kritikerna menar att Google har offrat sitt uppdrag att organisera världens information och göra den allmänt tillgänglig och användbar, genom att skapa helt nya verkligheter för att undvika dålig press. Det har också ifrågasatts hur Google kunde godkänna Gemini, trots dess förutsägbara beteende. Google har tidigare anklagats för att vara politiskt vinklat, men företaget har alltid förnekat detta. Artikeln jämför Googles situation med Microsofts tidigare utmaningar och menar att Google behöver en liknande kulturell transformation.

Direktlänk Dela Stratechery fördjupade 26 februari

Microsoft ingår partnerskap med franska AI-startupen Mistral

Microsoft har ingått ett flerårigt partnerskap med den franska AI-startupen Mistral för att bredda sitt engagemang i den snabbväxande industrin. Avtalet innebär att Microsoft kommer att ta en mindre andel i Mistral, men de ekonomiska detaljerna har inte offentliggjorts. Partnerskapet kommer att inkludera ett samarbete för forskning och utveckling för att bygga applikationer för regeringar över hela Europa. Mistral blir det andra företaget som tillhandahåller kommersiella språkmodeller tillgängliga på Microsofts molnplattform Azure.

Direktlänk Dela The Irish Times fördjupade 26 februari

Microsoft undersöker AI Copilots felaktiga uttalanden, Waymo´s självkörande bilplaner stoppas, DoJ anställer AI-chef

Microsoft undersöker falska uttalanden som AI Copilot skrivit om död av politiska fången Alexei Navalny. Uttalandena felaktigt tillskrevs Rysslands president Vladimir Putin. Samtidigt har Kaliforniens offentliga verktygskommission tillfälligt stoppat Waymo från att utöka sin självkörande biltjänst utanför San Francisco. Beslutet togs efter att Waymo inte tillhandahållit tillräcklig information om säkerhetsrisker. Dessutom har USA:s justitiedepartement anställt sin första AI-chef, Jonathan Mayer, för att ge teknisk expertis och råd i takt med att tekniken får allt större inverkan på brottsbekämpningen.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 26 februari

Microsoft ingår partnerskap med franska AI-startup Mistral

Microsoft har meddelat ett nytt partnerskap med det franska startföretaget Mistral AI, Europas svar på ChatGPT-tillverkaren OpenAI. Microsoft investerar i det 10 månader gamla företaget värt 2 miljarder euro för att hjälpa det att låsa upp ´nya kommersiella möjligheter´ och expandera till globala marknader. Mistral AI:s stora språkmodeller kommer att vara tillgängliga på Microsofts molnbaserade datortjänst Azure, vilket gör dem till det andra företaget att vara värd för sina LLM på plattformen efter OpenAI. Microsoft kommer också att stärka startföretagets tillgång till nya kunder när det lanserar sin ChatGPT-stil flerspråkiga konversationsassistent ´Le Chat´.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 26 februari

Artificiell intelligens kan förutsäga Alzheimers sjukdom upp till sju år i förväg

Ny forskning tyder på att artificiell intelligens (AI) kan vara svaret på att bekämpa Alzheimers sjukdom. En studie från University of California, San Francisco, har visat att AI kan förutsäga Alzheimers sjukdom upp till sju år innan märkbara symptom uppstår. Forskarna utvecklade en AI-algoritm som framgångsrikt förutsade Alzheimers sjukdom med en imponerande noggrannhet på 72% upp till sju år i förväg. Dessa tekniker visar den otvivelaktiga potentialen för AI inom medicin.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 26 februari

Utvärdering av generativa AI-startups: Vad marknadsförare bör tänka på

Marknadsförare står inför utmaningen att skilja seriösa aktörer från oseriösa inom det snabbväxande området generativ AI. När man överväger att samarbeta med en generativ AI-startup bör man ställa viktiga frågor som: Vilken modell är företagets AI byggd på? Vilken data är modellen tränad på och hur har startupen säkrat rättigheterna till träningsdata? Erbjuder startupen skydd mot upphovsrättsintrång? Vad kostar det? Passar modellen ditt användningsfall? Fungerar det? Företag som Code and Theory, Bria.ai, Razorfish, Mod Op, AudioStack, Jasper, Munch, Omneky, Pencil, Photoroom, Runway och Typeface nämns i artikeln.

Direktlänk Dela AdExchanger fördjupade 26 februari

Anklagelser om vänsterbias i stora teknikföretag och deras produkter

Kontrollen över informationsflödet är avgörande för att bevara makten, och detta gäller även för teknikföretag. I västvärlden finns det två huvudsakliga ideologiska läger: den ateistiska/liberala vänstern och den religiösa/konservativa högern. Dessa grupper har olika åsikter och kämpar för att påverka vad yngre generationer och världen i stort ska tro. Teknikföretag som Google, Meta och Apple, som alla kommer från San Francisco, kontrollerar mycket av det som händer på internet. Det har hävdats att dessa företag, medvetet eller omedvetet, införlivar sina liberala värderingar i sina produkter. Detta har lett till anklagelser om att högern diskrimineras. Google har nyligen bytt namn på Bard till Gemini och har stött på problem. Gemini har bland annat skapat historiskt inkorrekta bilder och har programmerats att prioritera färgade ansikten och homosexuella par. Detta har lett till anklagelser om att vänsterideologi har påverkat resultaten.

Direktlänk Dela Techzim.co.zw fördjupade 26 februari

Google AI-expert ansluter sig till ByteDance för att förbättra generativ AI

Jiang Lu, en nyckelbidragsgivare till Googles VideoPoet videogenereringsteknologi och adjungerad professor vid Carnegie Mellon University, har gått med i ByteDance´s intelligenta skaparteam. Jiang rapporterar till Yang Jianchao, chef för intelligent skapande teknik, som i sin tur rapporterar till Zhu Wenjia, som leder forskning om stora språkmodeller på ByteDance. Jiang gick med Google 2017 och arbetade med innehållsskapande och djupinlärning för olika tjänster, inklusive Google Ads, YouTube och Waymo. ByteDance och andra stora teknikföretag strävar efter att förbättra generativa AI-verktyg efter att OpenAI:s Sora imponerade världen med sina förmågor.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 26 februari

Googles AI Gemini kritiseras för historiskt felaktiga bilder

Googles nya AI-chattbot Gemini kritiseras för att skapa socialt progressiva men historiskt felaktiga bilder som svar på användarpromter. Google har bett om ursäkt för felaktigheterna, då användare kritiserat techjätten för att programmera politiskt korrekta parametrar i AI-verktyget. Användare fann att det producerade bilder av en kvinnlig påve och svarta vikingar, trots att dessa är historiskt felaktiga. En begäran om en bild av USA:s grundlagsfäder ledde till att etniskt diversifierade figurer inkluderades i scenen. Google står inför kritik efter att dess AI ´Gemini´ vägrar att visa bilder och prestationer av vita människor.

Direktlänk Dela International Family News fördjupade 23 februari

Googles Senior Director Jack Krawczyk i rampljuset för AI-verktyget Gemini

Jack Krawczyk, Senior Director of Products på Google, har väckt intresse på sociala medier. Han leder Googles AI-verktyg, Gemini, ett resultat av ett samarbete mellan Googles DeepMind-avdelning och Google Research Labs. Gemini är en toppmodern AI-modell, utformad för att hantera en mängd dataingångar, inklusive ljud, video, bilder och omfattande kodbas. Trots kritik för att generera innehåll med olämpliga historiska sammanhang fortsätter tekniken att utvecklas. Krawczyk, vars familjehistoria går tillbaka till Polen och som kommer från San Francisco Bay Area, har över 20 000 följare på Twitter där han uppdaterar om produktutveckling.

Direktlänk Dela Malang Post fördjupade 23 februari

Teknikens påverkan på rugby: AI kan förändra fältdomning

Teknikens påverkan på rugby kan inte ignoreras, med introduktionen av ´smart boll´ och dess interna teknik som interagerar med sensorer placerade runt stadionerna vid varje Six Nations-match. Trots detta är det osannolikt att tekniken kommer att förvandla spelet till en statistiskt driven version av Moneyball, eftersom det stora antalet variabler i rugby ständigt utplånar statistiska förutsägelser. Den största inverkan tekniken kommer att ha på spelet i nära framtid kommer att vara när artificiell intelligens (AI) introduceras för att förbättra vår fältdomning. AI kommer att kunna skapa en virtuell offside-linje vid varje ruck och informera domarna om spelare som är offside.

Direktlänk Dela The Irish Times fördjupade 23 februari

Reddit planerar börsintroduktion och ingår AI-partnerskap med Google

Reddit, den populära sociala medieplattformen, har rapporterats ingå ett betydande avtal med Google, vilket tillåter teknikjätten att använda Reddits innehåll för att träna sina artificiella intelligensmodeller. Avtalet, som sägs vara värt cirka 60 miljoner dollar årligen, belyser Reddits ansträngningar att generera ytterligare intäkter inför en mycket förväntad börsintroduktion. Reddit har övervägt att gå offentligt i över tre år och förbereder sig nu för att lämna in sin initiala börsintroduktion (IPO) denna vecka. Affären, som värderades till cirka 10 miljarder dollar i en insamlingsrunda 2021, planerar att emittera cirka 10% av sina aktier i IPO.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 23 februari

Google VD: AI kan stärka försvaret mot cybersäkerhetshot

Google VD Sundar Pichai talade vid APEC CEO Summit i San Francisco och München säkerhetskonferens om hur snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) kan hjälpa till att stärka försvaret mot säkerhetshot i cyberrymden. Trots växande oro över potentiellt skadliga användningar av AI, sa Pichai att intelligensverktygen kan hjälpa regeringar och företag att snabbare upptäcka och reagera på hot från fientliga aktörer. Google har nyligen lanserat en ny initiativ som erbjuder AI-verktyg och infrastrukturinvesteringar för att stärka onlinesäkerheten.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 februari

Reddit ingår 60 miljoner dollar avtal med Google, avslöjar IPO-planer

Reddit meddelade den 22 februari att de ingått ett avtal värt 60 miljoner dollar med Google. Avtalet ger Google tillgång att använda inlägg från Reddit för att träna sina artificiella intelligensmodeller och förbättra tjänster som Google Search. Reddit får i gengäld tillgång till Googles AI-modeller för att förbättra sin interna webbplatsökning och andra funktioner. Reddit har också avslöjat planer på en börsintroduktion och siktar på att lista sina aktier på New York-börsen under tickersymbolen RDDT. Företaget rapporterade en nettoinkomst på 18,5 miljoner dollar för oktober-december kvartalet, vilket markerar företagets första vinst på två år. Reddits intäkter för samma period uppgick till 249,8 miljoner dollar. Dessutom framkom det att Sam Altman, VD för OpenAI, äger en betydande andel av Reddit-aktier. Altman har långvariga band till Reddit och har tidigare tjänstgjort som företagets tillförordnade VD.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 23 februari

Nvidias H100-chip förvandlar AI-industrin, lägger till $1 biljon till företagets värde

En grafikprocessor, H100, som Nvidia Corp. släppte 2023 har förvandlat hela företag och industrier. H100-datacenterchippen har lagt till mer än $1 biljon till Nvidias värde och förvandlat företaget till en AI-kung över en natt. Efterfrågan på H100 är så stor att vissa kunder måste vänta upp till sex månader för att få den. Nvidia, grundat 1993, var pionjär på denna marknad med investeringar som sträcker sig nästan två decennier tillbaka. Nvidia kontrollerar cirka 80% av marknaden för acceleratorer i AI-datacenter som drivs av Amazon.com Inc: s AWS, Alphabet Inc: s Google Cloud och Microsoft Corp: s Azure.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 februari

OpenAI:s VD Sam Altman bland de största aktieägarna i Reddit inför IPO

Sam Altman, VD för OpenAI, är en av de största aktieägarna i sociala medieföretaget Reddit enligt en regulatorisk inlämning inför företagets planerade börsintroduktion. Altman kontrollerar 8,7% av Reddits utestående aktier, inklusive 789 456 klass A-aktier och 11,4 miljoner klass B-aktier. Reddit planerar att växa sin verksamhet delvis genom datalicensavtal med företag inom artificiell intelligens, samt genom att arbeta med sina egna AI-produkter. Reddit har nyligen tillkännagivit ett avtal med Google som inkluderar AI-utbildning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 februari

Workday anklagas för att underlätta omfattande fördomar i ny AI-stämningsansökan

Derek Mobley, som hävdar att han har blivit nekad för mer än 100 jobb han sökt genom Workdays plattform, lämnade in en ändrad stämningsansökan i San Francisco federala domstol på tisdagen efter att USA:s distriktsdomare Rita Lin avvisade hans ursprungliga stämning förra månaden.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 23 februari

Google blockerar bildgenerering på AI-verktyget Gemini efter anklagelser om partiskhet

Google har blockerat möjligheten att generera bilder av människor på sitt artificiella intelligensverktyg Gemini efter anklagelser om anti-vit partiskhet. En viral post på sociala medier visade att Gemini, som konkurrerar med OpenAI:s ChatGPT, svarade på en uppmaning om ´en porträttbild av en av Amerikas grundläggande fäder´ med bilder av en ursprungsbefolkning, en svart man, en mörkhyad icke-vit man och en asiatisk man, alla i kolonial klädsel. Elon Musk och psykologen och YouTubern Jordan Peterson anklagade Google för att ha en pro-mångfaldspartiskhet i sin produkt. Google svarade att Gemini ´missade märket´ i detta fall och blockerade bildgenereringsfunktionen.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 23 februari

Google stoppar text-till-bild-funktionen i AI-modellen Gemini efter historiska felaktigheter

Google har tillfälligt stoppat tillgängligheten av text-till-bild-funktionen i sin nyligen lanserade AI-modell Gemini, efter att den misslyckats med att korrekt representera vita européer och amerikaner i specifika historiska sammanhang. Detta blev uppenbart när Gemini bads producera bilder av en tysk soldat från 1943 och programvaran genererade en etniskt diversifierad grupp som inte korrekt representerade Wehrmacht vid den tiden. Användare påpekade också modellens oförmåga att korrekt avbilda Amerikas grundlagsfäder. Google medgav att Gemini ger felaktigheter i vissa historiska bildgenereringar och arbetar för att förbättra dessa avbildningar.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 23 februari

Google tvingas be om ursäkt för historiskt felaktiga bilder genererade av AI-chattbot Gemini

Googles senaste AI-chattbot Gemini har mött kritik för att generera politiskt korrekta men historiskt felaktiga bilder som svar på användaruppmaningar. Användare har testat verktygets gränser och fått bisarra resultat, som en kvinnlig påve, svarta vikingar och könsbytta versioner av kända målningar och fotografier. Google har tvingats be om ursäkt för ´felaktigheter i vissa historiska bildgenereringsframställningar´. Experter noterar att generativa AI-system som Gemini skapar innehåll inom förinställda begränsningar, vilket har lett till anklagelser om att Google medvetet har programmerat chattboten att vara politiskt korrekt.

Direktlänk Dela The Jewish Voice fördjupade 22 februari

Udemy släpper Q4 2023 Global Workplace Learning Index

Udemy, en ledande onlineplattform för färdigheter och lärande, har släppt sin Q4 2023 Global Workplace Learning Index. Rapporten lyfter fram framväxande färdigheter som efterfrågas allt mer i takt med att dagens arbetsmarknad utvecklas snabbt. Gen AI-färdigheter fortsätter att öka, vilket antyder en utveckling i hur arbetare använder det. Tillväxten i LangChain (109%) och chatbot-utvecklingsfärdigheter (56%) tyder på att arbetare flyttar från att försöka förstå vad gen AI är till att lära sig hur de kan tillämpa det på sina roller och företag. Lyssningsfärdigheter globalt har ökat med 52%, kundservicefärdigheter med 51% och färdigheter för arbetslivsbalans har sett en ökning på 42%.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 februari

OpenAI introducerar AI-video generator ´Sora´

OpenAI, företaget bakom chattbotten ChatGPT och stillbildsgeneratorn DALL-E, har introducerat en ny teknik kallad ´Sora´ som kan generera videoklipp som ser ut som de är tagna direkt från en Hollywood-film. Tekniken, som avslöjades bara 10 månader efter att New York-startupen Runway AI presenterade liknande teknik, kan skapa videor baserat på korta beskrivningar. Detta kan påskynda arbetet för erfarna filmskapare, men kan också bli ett snabbt och billigt sätt att skapa desinformation online. OpenAI delar för närvarande tekniken med en liten grupp akademiker och forskare för att identifiera potentiella missbruk.

Direktlänk Dela Hawaii Tribune-Herald fördjupade 22 februari

OpenAI:s AI-verktyg ChatGPT ger nonsenssvar i flera timmar

ChatGPT, OpenAI:s generativa AI-verktyg, gav under flera timmar på tisdagen nonsenssvar på användarfrågor. OpenAI har ännu inte förklarat vad som gick fel. Utvecklare rapporterade att verktyget genererade icke-existerande ord, ofullständiga meningar och allmänt nonsens. Det var inte förrän efter mer än 16 timmar som OpenAI uppdaterade sidan med ett meddelande om att ChatGPT fungerade normalt igen. OpenAI, som nyligen värderades till över 80 miljarder dollar efter en investeringsaffär, är en världsledare inom generativ AI. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI och använder företagets teknik i Bing och andra tjänster.

Direktlänk Dela Times of Malta fördjupade 22 februari

Intel och OpenAI diskuterar produktion av AI-chips

Intel och OpenAI:s VD:ar, Pat Gelsinger och Sam Altman, diskuterade framställningen av avancerade chips för artificiell intelligens under ett möte i San Jose, Kalifornien. Diskussionen ägde rum samma dag som Nvidia rapporterade att företagets intäkter under perioden november-januari nästan fyrdubblats jämfört med föregående år. Gelsinger presenterade planer för att Intel ska kunna konkurrera med Nvidia och framhöll att efterfrågan på AI-utrustade chips kan vitalisera hans företag. Altman underströk vikten av att accelerera AI:s momentum för att främja tekniken.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 22 februari

Teknik-VD:ar diskuterar kraftfullare AI-chip

Intel och OpenAI:s VD:ar, Pat Gelsinger och Sam Altman, diskuterade behovet av kraftfullare chip för artificiell intelligens (AI) vid en konferens i San Jose, Kalifornien. Diskussionen ägde rum strax efter att Nvidia rapporterat att dess intäkter för perioden november-januari nästan fyrdubblats jämfört med föregående år. Gelsinger presenterade Intels planer för att komma ikapp Nvidia, medan Altman uttryckte behovet av mer processorkraft för att driva AI-utvecklingen framåt. Nvidia har under det senaste året haft en imponerande tillväxt, vilket har skapat mer än 1,3 biljoner dollar i aktieägarvärde på mindre än 14 månader.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 22 februari

Tech-VD:ar diskuterar behovet av AI-chips

Intel och OpenAI:s VD:ar, Pat Gelsinger och Sam Altman, träffades för att diskutera produktionen av sofistikerade chips för artificiell intelligens (AI). Samtalet ägde rum samma dag som Nvidia rapporterade att bolagets intäkter nästan fyrdubblats jämfört med föregående år. Intel, som kämpat de senaste åren, presenterade sina planer för att komma ikapp Nvidia. OpenAI, som stöds av Microsoft, har blivit en av teknikens stjärnor sedan lanseringen av sin populära AI-innovation, ChatGPT. Altman vill nu driva på utvecklingen ytterligare, men behöver mer processorkraft än vad som för närvarande finns tillgängligt.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 22 februari

Googles AI-modell Gemini kritiseras för historiskt felaktiga bilder

Google har erkänt att deras Gemini-modell genererar historiskt felaktiga bilder och arbetar på att åtgärda problemet. Modellen har skapat bilder med överdriven ”diversitet”, som svarta romerska kejsare och Albert Einstein som en liten indisk kvinna. Modellen vägrar också att skapa bilder av kaukasier, kyrkor i San Francisco och bilder av Tiananmen-torget 1989. Kritiker menar att Google har överkorrigerat och skapat en AI som är praktiskt taget oanvändbar. Bindu Reddy, VD för Abacus AI, och Yann LeCun, chef AI-forskare på Meta, föreslår att det behövs mer diversitet i öppen källkods AI-modeller. Dessutom har ChatGPT-4 Turbo uppgraderats, men användare rapporterar att chatten svarar med nonsens.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 22 februari

AI-metod kan förutsäga Alzheimers sjukdom upp till sju år i förväg

Forskare har utvecklat en AI-metod som kan förutsäga Alzheimers sjukdom upp till sju år innan symtomen börjar, genom att använda maskininlärning för att analysera patientjournaler. Studien pekar på högt kolesterol och osteoporos - särskilt hos kvinnor - som nyckelprediktorer, vilket visar AI:s potential att avslöja komplexa sjukdomsmönster och biologiska drivkrafter. Genom att integrera kliniska data med genetiska databaser med verktyg som UCSFs SPOKE, har teamet identifierat gener kopplade till Alzheimers, vilket ger nya vägar för tidig diagnos och förståelse för samspelet mellan olika hälsotillstånd och Alzheimers risk. Denna metod lovar att förbättra precisionen i medicinen för Alzheimers och andra utmanande sjukdomar.

Direktlänk Dela Neuroscience News fördjupade 21 februari

OpenAI:s ChatGPT ger nonsensiska svar på användarfrågor

Skaparen av ChatGPT, OpenAI, förklarade inte vad som gick fel med sitt generativa artificiella intelligens (AI) verktyg. ChatGPT gav nonsensiska svar på användarnas frågor i flera timmar innan det återvände till sitt normala tillstånd. OpenAI undersöker rapporter om oväntade svar från ChatGPT. Utvecklare rapporterade att verktyget genererade icke-existerande ord, ofullständiga meningar och generellt nonsens. Det tog över 16 timmar innan OpenAI uppdaterade sidan med ett meddelande om att ChatGPT fungerade normalt. OpenAI, som nyligen värderades till över 80 miljarder dollar, är världsledande inom generativ AI.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 21 februari

IndyKite avslöjar sin AI-säkerhetsprogramvara

San Francisco-startupen IndyKite har avslöjat sin programvara för att säkerställa tillförlitligheten av data som används i generativ AI. Programvaran syftar till att stärka förtroendet för data i alla affärs- eller analysmodeller genom att använda en identitetscentrerad metod. IndyKite, som har rötter i identitetshantering inom cybersäkerhet, liknar Okta och ´identitets- och åtkomsthantering´, eller IAM. Tekniken är utformad för att kontrollera åtkomsten till känslig data, till exempel medicinska historier, utan att datan kopieras från en databas till en annan.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 21 februari

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker San Francisco för att lära sig mer om AI

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöker San Francisco mellan 19-22 februari för att lära sig mer om artificiell intelligens och grön omställning. De är intresserade av de etiska aspekterna av AI och kommer att besöka Stanford-universitetet för att fördjupa sig i frågan. Besöket inkluderar också möten med svenskar i San Francisco och invigning av Sveriges nya generalkonsulat. Kronprinsparet reser tillsammans med en näringslivsdelegation och bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 21 februari

OpenAI utvecklar text-till-video-generatorn Sora

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har meddelat att de utvecklar en ny text-till-video-generator kallad Sora. Verktyget skapar korta videor baserade på skriftliga kommandon, eller prompts. Andra företag som Google, Meta och Runway ML har utvecklat liknande teknologi, men OpenAI:s högkvalitativa videor har överraskat observatörer. Det har också väckt frågor om möjliga etiska och samhälleliga effekter. OpenAI har ännu inte gjort Sora tillgänglig för allmänheten och har inte delat mycket information om hur verktyget byggdes. Företaget har stämts för användning av upphovsrättsskyddat material för att träna ChatGPT.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 20 februari

Hummingbird lanserar AI-baserade verktyg för att bekämpa finansiell brottslighet

Hummingbird, ett företag baserat i San Francisco, lanserar en ny mjukvaruprodukt för att eliminera manuella, repetitiva uppgifter som belastar utredare och efterlevnadsteam på stora finansinstitut. Företaget, som grundades 2016, erbjuder lättanvända, säkra verktyg för interna brottsutredare och efterlevnadsteam på stora finansinstitut och betalningsleverantörer. Verktygen hjälper till att samla information om rutinmässiga finansiella brott som skatteundandragande, samtidigt som de frigör mänskliga utredare att fokusera på svårare, mindre automatiskt upptäckbara problem som människohandel. De nya verktygen kommer att användas av företag som Stripe, Etsy, DraftKings och FirstBank Puerto Rico.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 20 februari

Sift introducerar AI-drivet bedrägeribeslutssystem

Sift, en AI-driven bedrägeriplattform, har introducerat ett AI-drivet system för bedrägeribeslut. Detta kommer efter ett år av betydande tillväxt och innovation för företaget. En studie från 2023 visade att 98% av de tillfrågade identifierade AI-möjliggjorda bedrägeriattacker som en betydande påverkan på deras företags bedrägerinivåer. Sift har också utökat sitt exekutiva team med branschveteraner och tilldelats 40 patent av USPTO. Företaget lanserade även Bedrägeriindustrins Benchmarking Resource (FIBR), ett verktyg som tillåter tillgång till viktiga bedrägerimätvärden över branscher, geografier och tid.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 februari

Adobe lanserar AI-assistent för att sammanfatta PDF-dokument

Adobe har lanserat en AI-assistent i sina Reader och Acrobat applikationer som kan producera sammanfattningar av och svara på frågor om PDFs och andra dokument. AI-assistenten, som för närvarande är i beta, är nu tillgänglig på Acrobat, med funktioner som kommer till Reader under de kommande dagarna och veckorna. Adobe planerar att släppa en prenumerationsplan för verktyget när det är ur beta. AI-assistenten kommer att hjälpa användare att smälta information från långa PDF-dokument genom att generera korta översikter av deras innehåll.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 februari

Predibase introducerar LoRA Land: en samling av 25 öppen källkod LLM-modeller

Utvecklingsplattformen Predibase har introducerat LoRA Land, en samling av 25 öppen källkod LLM-modeller som matchar eller överträffar GPT-4.0. LoRA Land är utformat för att betjäna användningsfall från sentimentanalys till sammanfattning. LoRA Land drivs av det öppna källkodsramverket LoRAX och Predibases Serverless Fine-tuned Endpoints, vilket visar hur team kan betjäna många finjusterade LLM-modeller kostnadseffektivt på en enda GPU. Predibase har även finjusterat över 25 modeller för mindre än $8 var i genomsnitt när det gäller GPU-kostnader.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 20 februari

Pentagons CDAO anlitar Scale AI för att testa och utvärdera stora språkmodeller

Pentagons Chief Digital and Artificial Intelligence Office (CDAO) har valt Scale AI för att skapa ett pålitligt sätt att testa och utvärdera stora språkmodeller som kan stödja och potentiellt störa militär planering och beslutsfattande. Resultaten av detta nya ettåriga kontrakt kommer att ge CDAO en ram för att säkert implementera AI genom att mäta modellprestanda, erbjuda realtidsfeedback för krigare och skapa specialiserade offentliga sektorutvärderingsset för att testa AI-modeller för militära stödtillämpningar. Scale AI kommer att anta ett liknande tillvägagångssätt för T&E med stora språkmodeller, men eftersom de är generativa i naturen och det engelska språket kan vara svårt att utvärdera, finns det inte samma nivå av ´grundläggande sanning´ för dessa komplexa system.

Direktlänk Dela Defense Scoop fördjupade 20 februari

Tekniska ledare återvänder till San Francisco för dess AI-boom och tekniska talang

San Francisco är återigen i centrum för en teknisk återupplivning, med entreprenörer och investerare som återvänder till staden efter en period av exodus under pandemin. Tekniska ledare som tidigare flyttat till städer som Miami återvänder nu till San Francisco, lockade av stadens boom inom artificiell intelligens och överflöd av teknisk talang. Trots utmaningar som höga levnadskostnader och sociala problem som hemlöshet och drogöverdoser, erkänner teknikindustriledare fördelarna med att vara i San Francisco. Företag som Robinhood Markets och Chime har infört policyer för återgång till kontoret.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 20 februari

OpenAI avslöjar videogenereringsverktyget Sora, väcker oro för desinformation

OpenAI har offentliggjort sitt videogenereringsverktyg Sora, som kan skapa videor upp till en minut långa baserat på användarprompts. Verktyget är för närvarande i bruk av en grupp produkttestare, men är ännu inte tillgängligt för allmänheten. Experter har uttryckt oro för att Sora kan förstärka internet-desinformation och sudda ut linjen mellan verkligt och falskt innehåll online. OpenAI har dock påpekat att de vidtar åtgärder för att förhindra missbruk av Sora, inklusive användning av säkerhetsfunktioner som redan finns för deras bildgenerator Dall-E.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 20 februari

Midjourney revolutionerar kreativt innehållsgenerering med AI-teknik

Midjourney ligger i framkant för att revolutionera skapandet av kreativt innehåll. Genom att använda den senaste AI-teknologin specialiserar sig denna programvara på att omvandla textbeskrivningar till vackra visuella bilder. Midjourney har utvecklats av det oberoende forskningslaboratoriet Midjourney, Inc, baserat i San Francisco. Programvaran använder generativa modeller, inklusive GANs och VAEs, för att generera bilder från text. Denna teknik har transformerande implikationer över många branscher, från e-handel och reklam till spel och virtuell verklighet. Trots betydande framsteg finns det fortfarande utmaningar med att producera fantastiska bilder från textbeskrivningar.

Direktlänk Dela Pioneer Scoop fördjupade 19 februari

Indiens utmaningar och möjligheter inom generativ AI: Perplexity AI:s VD

Aravind Srinivas, grundare och VD för Perplexity AI, anser att Indien och dess start-ups står inför två stora utmaningar när det gäller generativ artificiell intelligens (AI): bristen på ´hårdvaruacceleratorer´ och en brist på talanger. Srinivas, som tidigare arbetat på DeepMind, Google och Microsoft-baserade OpenAI, positionerar Perplexity som en ´konversationssvarsmotor´ för att skilja sig från konkurrenterna. Han anser att Perplexitys unika försäljningsställning är dess försök att omforma framtiden för sökning genom att leverera tydliga personliga svar som skär genom bruset på webben. Han menar även att Indien har potential att bidra till utvecklingen av AI-hårdvara.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 18 februari

AI-verktyget Sora väcker oro och frågor bland konstnärer och medieprofesionella

OpenAI, skaparen av ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E, testar en text-till-video-modell kallad ´Sora´ som kan skapa realistiska videor med enkla prompts. Sora kan ´generera komplexa scener med flera karaktärer, specifika typer av rörelser och exakta detaljer om ämnet och bakgrunden´, men har fortfarande begränsningar. Bland de branscher som kan påverkas av det nya generativa AI-verktyget finns produktionsstudior, videospelskapare och reklambyråer. Det finns oro för att AI-verktyget kan missbrukas under val eller ersätta mänskliga arbetare.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 17 februari

OpenAI introducerar Sora, en ny text-till-video-generator

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har introducerat Sora, en ny text-till-video-generator. Verktyget använder generativ artificiell intelligens för att skapa korta videor baserade på skrivna kommandon. Trots att tekniken inte är ny, framhäver branschanalytiker den höga kvaliteten på de videor som Sora har genererat och menar att introduktionen av verktyget innebär ett betydande steg framåt för både OpenAI och text-till-video-generering i allmänhet. Samtidigt väcker tekniken frågor om potentiella etiska och samhälleliga konsekvenser. Sora är ännu inte tillgänglig för allmänheten.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 17 februari

OpenAI testar text-till-video-modell Sora

OpenAI, skaparen av ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E, testar en text-till-video-modell kallad Sora som skulle tillåta användare att skapa realistiska videor med en enkel uppmaning. Microsoft-stödda företaget sa att den nya plattformen för närvarande testades men släppte några videor av vad det sa var redan möjligt. Sora kan generera videor upp till en minut långa samtidigt som den bibehåller visuell kvalitet och följer användarens uppmaning. Modellen kan också ta en befintlig stillbild och generera en video från den.

Direktlänk Dela ARY News fördjupade 17 februari

OpenAI introducerar Sora, en ny text-till-video-generator

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har introducerat Sora, en ny text-till-video-generator som använder generativ AI för att omedelbart skapa korta videor baserade på skrivna kommandon. Sora är inte den första teknologin av sitt slag, men branschanalytiker pekar på den höga kvaliteten på verktygets videor och noterar att dess introduktion markerar ett betydande steg för både OpenAI och framtiden för text-till-video-generation. Sora är ännu inte tillgänglig för allmänheten, men företaget har delat några exempel på Sora-genererade videor. Det finns dock fortfarande vissa svagheter, inklusive vissa rumsliga och orsak-verkan-element.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 17 februari

Adobe-aktien sjunker efter att OpenAI introducerar ny text-till-video-generator

Aktien för Adobe (ADBE) föll på fredagen efter att det framstående artificiella intelligens-startupföretaget OpenAI introducerade en ny text-till-video-generator. ADBE-aktien sjönk med mer än 7% på nyheten. OpenAI, baserat i San Francisco, introducerade på torsdagen Sora, som kan skapa verklighetstrogna videor från enkla textbeskrivningar. Sora kan generera komplexa videoscener med flera karaktärer, specifika rörelsetyper och korrekta detaljer om ämnet och bakgrunden. Men Sora är fortfarande under testning och ännu inte tillgänglig för allmän användning. OpenAI:s VD Sam Altman marknadsförde Sora på sociala medier.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 17 februari

OpenAI värderas till $80 miljarder efter ny affär

OpenAI har slutfört en affär som värderar det San Francisco-baserade artificiella intelligensföretaget till $80 miljarder eller mer, nästan en tredubbling av dess värdering på mindre än 10 månader, enligt tre personer med kännedom om affären. Företaget skulle sälja befintliga aktier i ett så kallat anbudserbjudande lett av riskkapitalbolaget Thrive Capital, sade personerna. Affären låter anställda lösa in sina aktier i företaget, snarare än en traditionell finansieringsrunda som skulle samla in pengar för företagets verksamhet. OpenAI, som avböjde att kommentera, är nu ett av världens mest värdefulla teknikstartups, efter ByteDance och SpaceX, enligt siffror från dataanalysföretaget CB Insights.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 17 februari

OpenAI introducerar Sora, en AI-genererad videogenerator

OpenAI har introducerat Sora, en AI-genererad videogenerator som kan skapa korta videor baserade på skrivna kommandon. Verktyget är ännu inte tillgängligt för allmänheten, men företaget har delat några exempel på Sora-genererade videor. Verktyget kan skapa videor upp till 60 sekunder baserade på skrivna prompts med generativ AI. Trots imponerande framsteg väcker tekniken också oro för potentiella etiska och samhälleliga konsekvenser. OpenAI har sagt att de tar viktiga säkerhetssteg innan Sora görs allmänt tillgänglig.

Direktlänk Dela NewsNation fördjupade 16 februari

EU redo att anta världens första omfattande AI-lagstiftning

Europeiska unionens medlemsländer är redo att anta världens första omfattande lagstiftning för att reglera artificiell intelligens (AI). EU AI Act innehåller stränga regler för de riskfyllda AI-modellerna och syftar till att säkerställa att AI-system är säkra och respekterar grundläggande rättigheter och EU-värderingar. Lagen, som godkändes av EU-ländernas regeringar den 2 februari, behöver nu slutligt godkännande från Europaparlamentet, vilket förväntas ske i april. Om texten förblir oförändrad kommer lagen att träda i kraft 2026.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 16 februari

OpenAI presenterar Sora, en AI som skapar korta videor från användaruppmaningar

OpenAI, skaparen av Chat GPT, har presenterat Sora, den senaste uppgraderingen inom generativ artificiell intelligens. Sora är ett verktyg som skapar korta videor från uppmaningar skrivna av användare. Verktyget är ännu inte tillgängligt för allmänheten, men ett begränsat antal skapare kommer att få tillgång till det för att testa och ge feedback. OpenAI planerar att använda Sora för att hjälpa människor att lösa problem som kräver interaktion med den verkliga världen.

Direktlänk Dela Detroit Free Press fördjupade 16 februari

OpenAI introducerar Sora, en AI-videogenerator

OpenAI:s VD Sam Altman har presenterat företagets nya AI-videogenerator, Sora. Liksom tidigare AI-verktyg DALL-E och ChatGPT kan Sora ta emot naturliga språkkommandon från användaren, förstå begäran och återge den som annonserat. Men istället för att producera textbaserade svar eller generera en bild, skapar Sora en hel, realistisk video. OpenAI visade upp ´drönarfilm´ av en historisk kyrka på Amalfikusten, ett tåg av människor som firar det kinesiska nyåret och en spårningsskott av en snöig gata i Tokyo. Sora kan även generera video från stillbilder och utöka en befintlig video framåt eller bakåt i tiden.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 16 februari

OpenAI utvecklar verktyget Sora för att skapa högkvalitativa videor från skriftliga kommandon

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har avslöjat sitt senaste verktyg inom generativ AI, ett text-till-video-generator som heter Sora. Sora kan snabbt skapa korta videor baserade på skriftliga kommandon, vilket har imponerat på observatörer. Trots att liknande teknik tidigare har demonstrerats av Google, Meta och start-up-företaget Runway ML, har OpenAI:s högkvalitativa videos gett upphov till både beundran och oro över de etiska och samhälleliga implikationerna. Sora är ännu inte tillgängligt för allmänheten och OpenAI har inte avslöjat mycket information om hur verktyget skapades.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 16 februari

OpenAI lanserar Sora, en AI-applikation för att skapa högkvalitativa videor

Det amerikanska företaget OpenAI utökar sin produktlinje med Sora, en app som de hävdar kan skapa högkvalitativa videor från korta textkommandon eller ett stillbildsfoto. OpenAI, företaget bakom chatboten ChatGPT och bildgeneratorn Dall-e, presenterade på torsdagen en AI-applikation som kan producera korta realistiska videor. Applikationen Sora kan skapa högkvalitativa videor på upp till en minut med hjälp av ett kort textkommando, en så kallad prompt, säger OpenAI. Applikationen kan också omvandla ett foto till en video eller förlänga en kort video. Verktyget är ännu inte offentligt tillgängligt. OpenAIs VD Sam Altman sa på X, tidigare känd som Twitter, att företaget ´erbjuder tillgång till ett begränsat antal skapare´ i en testfas. Han bjöd också in användare att föreslå prompts på X, och postade sedan snabbt resultaten på samma plattform. Dessa inkluderade videor av två golden retrievers som podcastar på ett berg och av en ´halv anka halv drake (som) flyger genom en vacker solnedgång med en hamster klädd i äventyrsutrustning på ryggen.´

Direktlänk Dela Deutsche Welle fördjupade 16 februari

OpenAI visar upp nytt AI-verktyg för att skapa realistiska videor

OpenAI, ett företag inom konstgjord intelligens, har visat upp ett nytt AI-verktyg som kan generera mycket realistiska 60-sekundersvideor baserade på en enkel textinmatning. Verktyget, kallat ´Sora´, kommer initialt endast att vara tillgängligt för en liten grupp konstnärer och filmskapare samt ´röda team´, forskare som försöker hitta sätt att ett AI-verktyg kan användas för skadliga ändamål. Sora bygger på tekniken bakom OpenAI:s bildgenererande DALL-E-verktyg. Kvaliteten på AI-genererade bilder, ljud och video har snabbt ökat under det senaste året, med företag som OpenAI, Google, Meta och Stable Diffusion i täten för att skapa mer kapabla verktyg.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 15 februari

OpenAI testar text-till-video-modell kallad Sora

OpenAI, skaparen av ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E, testar en text-till-video-modell kallad Sora. Med Sora kan användare skapa realistiska videor med en enkel instruktion. OpenAI, som stöds av Microsoft, meddelade att Sora kan generera videor upp till en minut långa med bibehållen visuell kvalitet. Modellen kan även ta en befintlig stillbild och skapa en video från den. OpenAI:s VD Sam Altman har sagt att företaget erbjuder tillgång till ett begränsat antal skapare under testfasen. Företaget varnade dock för att den nuvarande modellen har svagheter.

Direktlänk Dela France 24 fördjupade 15 februari

OpenAI-ordförande lanserar Sierra, en konversationell AI-startup värderad till nästan 1 miljard dollar

Bret Taylor, ordförande för OpenAI, har tillsammans med Clay Bavor lanserat sitt nya företag Sierra. Sierra, som värderas till nästan 1 miljard dollar efter en finansieringsrunda på 110 miljoner dollar, är i grunden en kundtjänstbot med kapacitet för samtal med riktiga människor. Taylor och Bavor tror att konversationell AI kommer att vara det sätt som företag interagerar med sina kunder i framtiden. Sierra har redan landat flera välkända varumärken som kunder, inklusive SiriusXM, Sonos och WeightWatchers. McKinsey uppskattar att generativ AI kan lägga till motsvarande 2,6 biljoner till 4,4 biljoner dollar årligen till den globala ekonomin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 februari

AI-startups skapar allt mer övertygande videor

I april avtäckte New York-startupen Runway AI en teknik som lät människor skapa videor, som en ko på ett födelsedagsparty eller en hund som chattar på en smartphone, bara genom att skriva en mening i en ruta på en datorskärm. Videorna var suddiga, hackiga, förvrängda och störande. Men de var ett tydligt tecken på att artificiell intelligens teknologier skulle generera allt mer övertygande videor i månaderna och åren framöver. Bara 10 månader senare har San Francisco-startupen OpenAI avtäckt ett liknande system som skapar videor som ser ut som om de lyfts från en Hollywoodfilm.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 15 februari

Protester mot OpenAIs samarbete med Pentagon och utveckling av AI

OpenAI-personal mötte protester när de lämnade jobbet på måndag kväll, med två grupper som uppmanade arbetarna att upphöra med sitt arbete på avancerade artificiella intelligenssystem som ChatGPT. Grupperna, kända som Pause AI och No AGI, är oroade över den snabba utvecklingen av AI och faran att dess kapacitet kan överträffa mänsklig kontroll samt samarbete med militära myndigheter. Dussintals samlades vid OpenAIs lokaler på Bryant Street i San Francisco efter att företaget ändrat sin användarpolicy för att utelämna detaljer om att använda AI för militära ändamål. Dagarna senare bekräftades det att OpenAI hade ingått ett partnerskap med Pentagon för att arbeta med ´cybersäkerhetsverktyg´.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 13 februari

OpenAI:s VD varnar för subtila samhällsfaror med AI

OpenAI:s VD Sam Altman uttryckte sin oro över de potentiella farorna med artificiell intelligens (AI) under World Government Summit i Dubai. Han nämnde ´mycket subtila samhällsmisjusteringar´ som kan orsaka stora problem. Altman uppmanade till bildandet av en internationell organisation liknande Internationella atomenergiorganet för att övervaka AI. Han betonade att AI-industrin inte bör ha huvudansvaret för att skapa regler som styr branschen. OpenAI, ett ledande AI-startup baserat i San Francisco, har mottagit en investering på $1 miljard från Microsoft.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 13 februari

OpenAI når 2 miljarder dollar i årlig omsättning inom sju år

Endast sju år efter att ha grundats nådde OpenAI:s årliga omsättningshastighet 2 miljarder dollar i december 2023. Det placerar AI-startupföretaget bland ett fåtal företag, inklusive Google och Meta, som har gjort miljarder i intäkter inom bara ett decennium. OpenAI, som startade som en icke-vinstdrivande organisation 2015, har blivit populär tack vare sin chatbot ChatGPT. Företaget riktar sig till företag och mer än 92% av Fortune 500-företagen använder nu ChatGPT. Trots framgångarna är lönsamhet fortfarande en prioritet, eftersom det är dyrt att bygga och köra stora AI-modeller.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 13 februari

OpenAI:s VD efterlyser globalt organ för att övervaka AI

OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt oro över de potentiella farorna med artificiell intelligens (AI), och uppmanar till skapandet av en internationell organisation för att övervaka AI:s snabba framsteg. Altman uttryckte sin oro över ´mycket subtila samhälleliga feljusteringar´ som kan orsaka stora problem. Han betonade också att AI-industrin inte bör vara den som styr regleringen av industrin. OpenAI, som Microsoft har investerat cirka 1 miljard dollar i, är en ledande aktör inom AI. New York Times har stämt OpenAI och Microsoft för att ha använt dess artiklar utan tillstånd för att träna OpenAI:s chatbots.

Direktlänk Dela Express & Star fördjupade 13 februari

AI fortsätter att göra sig gällande på olika sätt, inklusive i reklamfilmer under Super Bowl. Microsoft Copilot, Google´s Pixel 8, CrowdStrike, Etsy och Avocados from Mexico använde alla AI i sina reklamfilmer under matchen. Vissa annonser framhävde hur AI hjälper deras produkter, andra använde AI för att faktiskt göra sina annonser, och åtminstone en gjorde narr av AI.

CNET Networks fördjupade 13 februari

OpenAI-chefen uppmanar till global tillsyn av AI

OpenAIs VD, Sam Altman, uttryckte sin oro över potentiella faror med artificiell intelligens under Världsregeringstoppmötet i Dubai. Han betonade särskilt ´subtila samhälleliga feljusteringar´ som kan orsaka stor skada. Altman föreslog att en internationell myndighet liknande Internationella atomenergiorganet ska skapas för att övervaka AI:s snabba framsteg. Han framhöll att AI-industrin inte bör vara den som styr regleringen av sektorn. OpenAI är en ledande aktör inom AI och har mottagit betydande investeringar, bland annat 1 miljard dollar från Microsoft.

Direktlänk Dela Irish Examiner fördjupade 13 februari

Brilliant Labs introducerar smartglasögon med AI

Det nystartade företaget Brilliant Labs har lanserat ett par smartglasögon, kallade Frame, med multimodal AI. Glasögonen har designats i Stockholm och San Francisco och monterats i Singapore. Frame har öppen källkod under MIT-licensen, vilket innebär att vem som helst kan skapa en egen version av mjukvaran. Glasögonen kan användas för att söka information om objekt eller platser användaren tittar på, och säljs för 349 dollar. De kan anslutas till en smartphone via en app kallad Noa.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 13 februari

Indonesiens försvarsminister, Prabowo Subianto, använder artificiell intelligens (AI) i sin presidentvalskampanj. En AI-genererad tecknad version av Subianto, skapad av amerikanska företaget Midjourney Inc, har blivit en central del av hans kampanj. Subianto är långt före i opinionsundersökningarna och i stället för att framställa sig själv som en eldig nationalist, som han gjorde i två tidigare misslyckade presidentbud, är hans nya slogan ´gemoy´ - indonesisk slang för söt och gosig. Denna användning av AI för att omforma politiska kampanjer är ovanlig och experter säger att det ger en inblick i hur AI kan förändra politiska kampanjer i framtiden.

Today Online fördjupade 13 februari

Sam Altman söker 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip

OpenAI:s VD Sam Altman söker upp till 7 biljoner dollar i finansiering för AI-chip, enligt Wall Street Journal. Altman har publicerat flera inlägg om saken, men det som är mest intressant är den komplexa geopolitiken kring AI-chip. Taiwan är hem för TSMC som tillverkar de flesta av dagens AI-chip, inklusive de som designats av Nvidia. Kina förlitar sig också på TSMC-tillverkade chip, men har ambitioner att kontrollera Taiwan. USA har begränsat Nvidias export av sina mest avancerade AI-chip till Kina, vilket har lett till att Nvidia har utvecklat nedgraderade chip för den kinesiska marknaden. Biden-administrationen arbetar för att minska beroendet av TSMC. I Förenade Arabemiraten är Sheikh Tahnoun bin Zayed al Nahyan, global säkerhetsrådgivare sedan 2016, ordförande för AI-företaget G42. G42 har nyligen meddelat avtal med europeiska läkemedelsjättar som AstraZeneca och ett avtal på 100 miljoner dollar med ett företag i Silicon Valley för att bygga vad företagen hävdar kommer att bli världens största superdator. G42 har också meddelat ett partnerskap med OpenAI, skaparen av ChatGPT. Altman rapporteras vara i samtal med G42 för att finansiera sin shoppingrunda på 7 biljoner dollar. Nvidia försöker också locka investerare från UAE. Enligt The Circuit uppträdde Nvidias VD Jensen Huang vid World Governments Summit i Dubai och berättade för UAE:s minister för artificiell intelligens Omar Al Olama att varje land borde ha sin egen AI-infrastruktur och skydda sin ´datasuveränitet´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 13 februari

OpenAI:s VD varnar för potential farorna med AI och uppmanar till internationell tillsyn

OpenAI:s VD, Sam Altman, har varnat för de potentiella farorna med artificiell intelligens (AI). Han uttryckte sina farhågor om ´mycket subtila samhällsmässiga missanpassningar´ som kan orsaka att AI-system ställer till med kaos. Altman kallade för en internationell organ liknande Internationella atomenergiorganet för att övervaka snabbt framskridande AI. Han betonade dock att AI-företag som OpenAI inte bör vara de som skapar regler för industrin. OpenAI, en AI-startup baserad i San Francisco, är en av ledarna inom området. Microsoft har investerat cirka $1 miljard i OpenAI.

Direktlänk Dela Daily Mirror fördjupade 13 februari

AI-företag planerar att bekämpa bedrägligt innehåll inför val

Framstående artificiella intelligensföretag planerar att skriva under en överenskommelse som åtar sig att utveckla teknik för att identifiera, märka och kontrollera AI-genererade bilder, videor och ljudinspelningar som syftar till att lura väljare inför avgörande val i flera länder i år. Avtalet, utvecklat av Google, Microsoft och Meta, samt OpenAI, Adobe och TikTok, förbjuder dock inte bedrägligt politiskt AI-innehåll. Avtalet är ett manifest som anger att AI-genererat innehåll, mycket av vilket skapas av företagens verktyg och publiceras på deras plattformar, utgör risker för rättvisa val.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 13 februari

Ortopediska kirurger förblir mest tillförlitliga informationskällan, trots framsteg inom AI-chatbots

Trots den växande populariteten av storskaliga språkmodell (LLM) chatbots, såsom ChatGPT, Google Bard och BingAI, visar tre nya studier presenterade vid den årliga mötet för American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS) 2024 att dessa chatbots har begränsad noggrannhet när det gäller att ge hälsoinformation om muskuloskeletala tillstånd. Forskarna är överens om att ortopediska kirurger förblir den mest tillförlitliga informationskällan. Studierna hjälper de inom området att förstå effektiviteten av dessa AI-verktyg, om användningen av patienter eller icke-specialistkollegor kan introducera bias eller missuppfattningar och hur framtida förbättringar kan göra chatbots till ett potentiellt värdefullt verktyg för patienter och läkare i framtiden.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 12 februari

AI gör sig gällande i Super Bowl-reklam

Artificiell intelligens (AI) är närvarande i flera reklamfilmer under Super Bowl, inklusive Microsoft, Google, CrowdStrike, Etsy och Body Armor. Microsofts ´Watch Me´ marknadsför AI-assistenten Microsoft Copilot i Windows 11. Google presenterar en tillgänglighetsfunktion för Pixel 8-smarttelefonen som använder Google AI för att hjälpa synskadade att ta bilder. Cybersäkerhetsföretaget CrowdStrike visar hur de använder AI för säkerhet. Etsy använder AI för att bestämma vad de ska ge tillbaka till sina franska vänner. Body Armor använder AI för att göra narr av konceptet.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 12 februari

AI Chatbot Gör Förutsägelser för Super Bowl LVIII

AI chatboten ChatGPT har simulerat Super Bowl LVIII mellan San Francisco 49ers och Kansas City Chiefs. Enligt botens förutsägelser vinner Chiefs myntkastet och väljer att spela i andra halvlek. Matchen blir jämn med många poäng från båda lagen. I slutändan vinner Kansas City Chiefs matchen med en slutpoäng på 36-31. Boten förutspår också att Usher kommer att framföra åtta låtar under halvtidsshowen, inklusive ´Yeah!´, ´OMG´, ´DJ Got Us Fallin’ In Love´, ´My Way´, ´Burn´, ´U Remind Me´, ´Scream´, och ´Confessions Part II´.

Direktlänk Dela FlurrySports fördjupade 11 februari

Super Bowl 58: AI förutspår resultat för Patrick Mahomes och Travis Kelce

Patrick Mahomes, som redan har två Super Bowl MVP-priser, är en favorit att landa ett tredje när Kansas City Chiefs möter San Francisco 49ers i Super Bowl 58 på söndag. De senaste oddsen för Chiefs kontra 49ers har hans passeringsyardage på 262,5, och Mahomes har gått under det i var och en av sina fyra senaste slutspel. Dessutom har San Francisco hållit sin motståndare till 260 passeringsyards eller färre i sina fem senaste slutspel. Med hjälp av AI och maskininlärningstekniker har SportsLines data science-team genererat AI-förutsägelser och AI-betyg för varje spelarprop. För Super Bowl 58 har AI PickBot utvärderat NFL-spelarprop-oddsen och tillhandahållit NFL-prop-picks för varje tillgänglig prop-marknad.

Direktlänk Dela CBS Sports fördjupade 11 februari

OpenAI når 2 miljarder dollar i intäkter, siktar på att fördubbla siffran 2025

Microsoft-stödda OpenAI nådde intäktsmilstolpen på 2 miljarder dollar i december, rapporterade Financial Times. OpenAI tror att det kan mer än fördubbla denna siffra 2025, baserat på starkt intresse från företagskunder som vill använda dess teknik för att införa generativa AI-verktyg på arbetsplatsen. Företagets årliga intäkter toppade 1,6 miljarder dollar i december tack vare stark tillväxt från dess ChatGPT-produkt. Investerare har värderat det San Francisco-baserade startup-företaget till mer än 80 miljarder dollar. OpenAI-chefen Sam Altman diskuterar med investerare, inklusive UAE, för att samla in pengar till en teknisk initiativ för att öka världens chip-byggande kapacitet.

Direktlänk Dela The Business Standard fördjupade 10 februari

OpenAI överträffar 2 miljarder dollar i intäkter, siktar på att fördubbla till 2025

OpenAI, en ledande startup inom artificiell intelligens (AI) som stöds av Microsoft, har nått en betydande milstolpe genom att överträffa 2 miljarder dollar i intäkter i december. Enligt rapporten är OpenAI optimistiskt inför sina framtidsutsikter och siktar på att mer än fördubbla sina intäkter till 2025. Denna ambition kommer från en ökande efterfrågan från företagskunder som vill utnyttja dess generativa AI-verktyg i olika arbetsplatsapplikationer. Investorer har visat betydande förtroende för startup-företaget baserat i San Francisco, värderar det till mer än 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 10 februari

AI-företag svarar på upphovsrättsmål med nya bevis och argument

AI-företag som Stability AI, Midjourney, Runway och DeviantArt har svarat på det grupptalan om upphovsrätt som konstnärer lagt fram mot dem. Företagen argumenterar för att de inte är ansvariga och att konstnärernas fall bör avvisas. De har lagt fram nya bevis och argument och har även begärt att fallet ska avvisas helt. Företagens motargument bygger främst på att de AI-modeller de skapar eller erbjuder inte är kopior av konstverk, utan refererar till konstverken för att skapa en helt ny produkt - bildgenererande kod. Dessutom replikerar inte modellerna konstnärernas originalverk exakt.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 10 februari

Sarah Silverman och Ta-Nehisi Coates anklagar OpenAI för ´procedurmässiga spel´

Komikern Sarah Silverman och författaren Ta-Nehisi Coates anklagar OpenAI Inc. för ´procedurmässiga spel´ i deras fall om upphovsrättsintrång i Kalifornien, eftersom företaget valde att gå vidare med ett nästan identiskt fall i New York före deras eget. Silverman, Coates och andra författare, som var bland de första att stämma OpenAI, bad en federal domare i San Francisco att hindra företaget från att gå vidare med den liknande tvisten i New York, med argumentet att AI-företaget avsade sig sin plan att prioritera fallet på västkusten eftersom företaget invände mot fallplanen.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 9 februari

OpenAI:s VD söker biljoner dollar för att omstrukturera halvledarindustrin

OpenAI:s VD Sam Altman söker biljoner dollar i investeringar för att omstrukturera den globala halvledarindustrin, rapporterar Wall Street Journal. Altman har länge pratat om utbud-och efterfrågeproblemet med AI-chips, där många AI-jättar vill ha dem, men det finns inte tillräckligt många. Detta begränsar OpenAI:s tillväxt. Han överväger ett projekt som skulle öka den globala kapaciteten för chipbyggande och är i samtal med olika investerare, inklusive Förenade Arabemiratens regering. Altman kan behöva samla in mellan 5 och 7 biljoner dollar för projektet.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 februari

OpenAI når rekordtakt av tillväxt, förväntas fördubbla intäkterna till 2025

OpenAI har uppnått årliga intäkter överstigande 2 miljarder dollar, vilket sätter en rekordtakt av tillväxt som påminner om de snabbast växande teknikföretagen i historien, rapporterade Financial Times. Denna prestation för San Francisco-baserade startupen rapporterades i december 2023. Rapporten nämnde också att OpenAI, med stöd från Microsoft, är optimistisk om sin potential att mer än fördubbla denna intäktsiffran till 2025. Denna optimism drivs av det betydande intresset från företagskunder som är angelägna att integrera OpenAIs generativa AI-verktyg i sina verksamheter.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 9 februari

OpenAI:s årliga intäkter överstiger 2 miljarder dollar

OpenAI har uppnått en årlig omsättning på över 2 miljarder dollar, vilket sätter ett rekordtakt för tillväxt som påminner om de snabbast växande teknikföretagen i historien. Detta framgångsrika resultat nåddes av startupföretaget med huvudkontor i San Francisco i december 2023. OpenAI, med stöd från Microsoft, är optimistiskt om sin potential att mer än fördubbla denna intäktsfigur fram till 2025. Denna optimism drivs av det betydande intresset från företagskunder som är angelägna om att integrera OpenAI:s generativa AI-verktyg i sina verksamheter.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 9 februari

OpenAI överträffar 2 miljarder dollar i årliga intäkter tack vare framgången med ChatGPT

OpenAI har nått årliga intäkter på över 2 miljarder dollar, tack vare den anmärkningsvärda framgången med sin ledande artificiella intelligensprodukt, ChatGPT. Detta prestation placerar OpenAI bland de snabbast växande teknikföretagen i historien. Enligt två individer bekanta med företagets finanser uppnådde det San Francisco-baserade startföretaget en betydande milstolpe i december 2023, med en årlig löptakt på 2 miljarder dollar. Företaget är övertygat om att det kan öka detta antal avsevärt till 2025. Detta beror på den höga efterfrågan från företagskunder som är intresserade av att använda OpenAI:s generativa AI-verktyg för sitt arbete.

Direktlänk Dela Editorial GE fördjupade 9 februari

Microsoft-backade OpenAI når 2 miljarder dollar i intäkter, värderas till över 80 miljarder dollar

San Francisco-baserade startupföretaget OpenAI, som stöds av Microsoft, nådde en intäktsmilstolpe på 2 miljarder dollar i december, enligt Financial Times. OpenAI tror att de kan mer än fördubbla denna siffra 2025, baserat på starkt intresse från företagskunder som vill använda dess teknik för att införa generativa AI-verktyg på arbetsplatsen. OpenAI:s årliga intäkter översteg 1,6 miljarder dollar i december tack vare stark tillväxt från sin ChatGPT-produkt. OpenAI:s VD Sam Altman är i samtal med investerare, inklusive UAE, för att höja kapital för en teknikinitiativ.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 9 februari

D.C:s borgmästare Muriel E. Bowser etablerar ´AI-värderingar´ för stadsmyndigheter

D.C:s borgmästare Muriel E. Bowser har signerat en verkställande order för att etablera ´AI-värderingar´ för stadsmyndigheter när de överväger hur tekniken kommer att användas i vardagstjänster i framtiden. Bowser nämnde möjligheter som att använda AI för att ´hitta och anställa talanger´ eller ´koppla D.C:s invånare till sysselsättningsmöjligheter´. Bland andra idéer nämndes att automatisera processen för att begära tjänster för att ´göra det enklare för D.C:s invånare att få vad de behöver snabbare´. En uppgiftsstyrka kommer att arbeta med myndigheterna för att identifiera fördelarna och riskerna med tekniken för vissa stadsfunktioner.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 februari

Google introducerar Gemini, en ny AI-app till smartphones

Google har lanserat Gemini, en kostnadsfri AI-app som hjälper användare med skrivande, tolkning av text och andra uppgifter. Gemini, som är uppkallad efter ett AI-projekt som presenterades förra året, ersätter Googles tidigare chatbot Bard. Appen kommer först att lanseras i USA på engelska, innan den utvidgas till Asien-Stillahavsregionen nästa vecka med versioner på japanska och koreanska. Google kommer också att sälja en avancerad tjänst, Gemini Advanced, tillgänglig genom den nya appen för 20 dollar per månad. Sisi Hsiao, chef för Gemini på Google, säger att appen är ett steg mot företagets mål att ´organisera världens information och göra den universellt tillgänglig och användbar´.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 9 februari

Google återlanserar sin AI-chatbot som Gemini

Google har bytt namn på sin ChatGPT-stil chatbot från Bard till Gemini, vilket ger den en framträdande plats i sina produkter. Denna namnändring kommer ett år efter att Google snabbt lanserade sin chatbot i ett försök att hinna ikapp Microsofts Bing chatbot, som släpptes genom deras partnerskap med OpenAI. Sedan lanseringen har chatbotarna expanderat till att generera bilder samt texter i svar på enkla prompts. Gemini kommer att vara tillgänglig via en lättillgänglig länk på företagets Google-app på iPhones. Google sa också att de släpper Gemini Ultra 1.0, deras mest kraftfulla generativa AI-modell än så länge, vilken kommer att vara tillgänglig som en avancerad chatbot för $20 i månaden i 150 länder - men endast på engelska.

Direktlänk Dela France 24 fördjupade 8 februari

Kalifornisk lagstiftare introducerar lagförslag för att reglera artificiell intelligens

En kalifornisk lagstiftare, Senator Scott Wiener, har introducerat ett lagförslag som syftar till att tvinga företag att testa de mest kraftfulla AI-modellerna innan de släpps. Lagförslaget kräver att företag testar sina verktyg för ´osäkert´ beteende, inför skydd mot hacking och utvecklar tekniken på ett sådant sätt att den kan stängas av helt och hållet. AI-företag måste avslöja sina testprotokoll och vilka skydd de har infört för Kaliforniens teknikavdelning. Om tekniken orsakar ´kritisk skada´ kan delstatens justitiekansler stämma företaget.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 8 februari

AI förutspår Super Bowl LVIII: Kansas City Chiefs mot San Francisco 49ers

AI förutspår en spännande match mellan Kansas City Chiefs och San Francisco 49ers i Super Bowl LVIII, som äger rum på Allegiant Stadium i Las Vegas, Nevada, söndagen den 11 februari 2024. AI förutspår att matchen kommer att inledas med starka försvarsinsatser från båda lagen. I andra halvlek förväntas offensiven hitta sin rytm, med Patrick Mahomes, Marquez Valdes-Scantling och Travis Kelce som centrala punkter i Chiefs anfall. Trots ett starkt motstånd från 49ers, förutspår AI att Chiefs kommer att vinna matchen med 31-24.

Direktlänk Dela Sportslens fördjupade 8 februari

Google börjar sälja tillgång till sin mest avancerade AI-modell

Google kommer att börja sälja tillgång till sin mest avancerade artificiella intelligensmodell, i linje med mindre konkurrenter som OpenAI, som tillverkar ChatGPT, och signalerar sin avsikt att göra tekniken tillgänglig för fler konsumenter. Google kommer att ta ut 20 dollar i månaden för sin ´Gemini Advanced´ AI-modell, som säljs som en ny, premiumnivå av sin molnlagringstjänst, som nästan 100 miljoner människor redan betalar 2 till 10 dollar i månaden för. Gemini kommer att finnas tillgänglig på torsdag i en ny fristående app på Android-telefoner, som en del av Google-appen på iPhones och på webben. Prispunkten efterliknar OpenAI:s 20 dollar i månaden ´GPT Plus´-abonnemang, samt planen som erbjuds av uppstartsföretaget inom AI-sök, Perplexity, som också tar ut 20 dollar i månaden för den mest kapabla versionen av sin app som de hoppas kommer att bli en konkurrent till Google sök.