» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 134 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

San Francisco är en stad i Kalifornien, USA. Den är känd för sin ikoniska Golden Gate-bron, kabelspårvagnar och färgglada viktorianska hus. Staden är belägen på en halvö mellan Stilla havet och San Francisco-bukten. Den har en rik kulturhistoria och är hem för många teknikföretag, inklusive Silicon Valley. San Francisco är också känt för sitt progressiva och liberala klimat, vilket gör det till en populär destination för turister och invånare. Här finns många sevärdheter, såsom Alcatraz, Fisherman´s Wharf och Chinatown, samt vackra parker och stränder.

Senaste nytt kring San Francisco

USA:s president varnar för farorna med artificiell intelligens

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order som varnar för farorna med artificiell intelligens (AI), särskilt inom utvecklingen av förödande vapen och cyberattacker. Ordern definierar ramverket för stark federal intervention, inklusive övervakning av företag som utvecklar AI-produkter och möjligheten att tvinga företag att överge vissa initiativ. Samtidigt har AI-baserade ´deepfakes´ börjat dyka upp i Indien, designade för att påverka väljare och skapa offentlig oenighet. Indien är i framkant för globala ansträngningar att främja AI:s legitima tillväxt utan att låta den skapa någon destruktiv effekt. Vid nästa G20-möte i Brasilien kommer behovet av globala AI-regler att vara en viktig punkt på dagordningen.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupar idag

Amazon lanserar AI-driven chattbot som svar på konkurrenter

Amazon har lanserat Q, en företagschattbot drivs av generativ artificiell intelligens (AI), som svar på konkurrenter som har lanserat populära chattbotar. Q kan bland annat syntetisera innehåll, strömlinjeforma daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att generera blogginlägg. Amazon har även investerat upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic och lanserar nya tjänster, inklusive en uppdatering för assistenten Alexa för mer mänskliga konversationer. Trots detta rankades Amazon längst ned i ett index från Stanford University som mätte transparensen hos de tio främsta grundläggande AI-modellerna.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupar idag

OpenAI: Skyddet mot AI-hot eller en del av problemet?

OpenAI, grundat 2015, var tänkt att vara en icke-vinstdrivande organisation för att övervaka och reglera utvecklingen av AI-teknologi. Grundarna, Sam Altman, Elon Musk, Ilya Sutskever och Greg Brockman, presenterade sig själva som skydd mot framtida hot från okontrollerad, ond AI, dåliga aktörer och dåliga botar. Men, precis som i en episod av ´Twilight Zone´ där utomjordingar presenterar en bok med titeln ´To Serve Man´ som visar sig vara en kokbok, insåg kryptograferna för sent att OpenAI kanske inte tjänar människan på det sätt som de ursprungligen trott.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupar idag

Kaliforniens universitetssystem inför Canva designmjukvara

Från och med nästa år kommer över 500 000 studenter och lärare vid University of California-systemets 10 campus att ha tillgång till en svit av designprogramvara från det australiensiska teknikföretaget Canva, inklusive dess AI-drivna erbjudanden som låter studenter generera bilder från textkommandon. Canva´s mjukvara, som redan används på vissa UC-campus och i minst en klass i San Francisco Unified School District, liknar en digital duk med en artificiell intelligens-plugin som låter användare skapa visuellt innehåll som foton och videor - liksom presentationer, rapporter och andra medier - genom att beskriva dem i skrift. En UC-talesperson sa i ett e-postmeddelande att många fakulteter, avdelningar, studentgrupper och andra campusorganisationer redan använder Canva-tekniken.

Direktlänk Dela Government Technology Insider fördjupade igår

H2O.ai introducerar GenAI Masterclass för att demokratisera storskaliga språkmodeller

H2O.ai, ledande inom Generative AI och maskininlärning, kommer att introducera en omfattande GenAI Masterclass för att demokratisera storskaliga språkmodeller (LLM) och deras tillämpningar. Företaget svarar på det stora intresset från gemenskapen och kunderna genom att ta GenAI-utbildningsdagar till fler länder världen över. H2O GenAI Singapore kommer att visa framsteg och praktiska tillämpningar som ytterligare demokratiserar GenAI. H2O GenAI Day Singapore är slutsålt, men spår från sessionerna kommer att göras tillgängliga på begäran efter evenemanget.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade igår

EU-lagstiftare kan inte komma överens om reglering av AI-system

Teknikledare deltar i ett möte om generativ AI (Artificiell Intelligens) i San Francisco, som försöker positionera sig som ´AI-huvudstaden i världen´. EU-lagstiftare kan inte komma överens om hur system som ChatGPT ska regleras, vilket hotar banbrytande lagstiftning som syftar till att hålla AI i schack. Förhandlare möts på fredag för avgörande diskussioner inför slutliga samtal planerade till den 6 december. ´Foundation models´ eller generativ AI har blivit det största hindret i samtalen om EU:s föreslagna AI-akt. Om de inte kan komma överens riskerar akten att skrotas på grund av tidsbrist före de europeiska parlamentsvalen nästa år. Största utmaningen för att få till ett avtal har kommit från Frankrike, Tyskland och Italien, som föredrar att tillverkare av generativ AI-modeller självreglerar istället för att ha hårda regler. Andra pågående problem i samtalen inkluderar definition av AI, bedömning av grundläggande rättigheters inverkan, undantag för brottsbekämpning och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade igår

Artificiell intelligens kan transformera sjukvården, menar experter

Robert Wachter, ordförande för UC San Franciscos medicinska skola, och Erik Brynjolfsson, Ph.D., direktör för Digital Economy Lab vid Stanford University, tror att generativ AI har potential att transformera sjukvården på sätt tidigare teknologier inte kunnat. I en artikel publicerad i JAMA argumenterar de för att generativ AI - AI som kan producera högkvalitativ text, bilder och annat innehåll oberoende av data den tränats på - har unika egenskaper som troligen kommer att förkorta den vanliga fördröjningen mellan löfte och resultat, vilket leder till produktivitetsvinster istället för flaskhalsar.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade igår

ChatGPT: En av de snabbast växande och mest inflytelserika applikationerna

ChatGPT introducerades för världen för ett år sedan. Sedan dess har det blivit en av de snabbast växande applikationerna någonsin och potentiellt en av de mest inflytelserika. Bobby Allyn är en affärsreporter på NPR baserad i San Francisco. Han täcker teknik och hur Silicon Valleys största företag förändrar hur vi lever och omformar samhället.

Direktlänk Dela Prairie Public Broadcasting fördjupade i förrgår

ChatGPT - en av de snabbast växande och mest inflytelserika applikationerna

ChatGPT introducerades för världen för ett år sedan. Sedan dess har den blivit en av de snabbast växande applikationerna någonsin och potentiellt en av de mest inflytelserika. Bobby Allyn, en företagsreporter på NPR baserad i San Francisco, rapporterar om teknik och hur Silicon Valleys största företag förändrar hur vi lever och omformar samhället.

Direktlänk Dela KNKX Public Radio fördjupade i förrgår

Kalifornier kräver åtgärder mot AI-genererad desinformation i val

Enligt en ny undersökning från Berkeley IGS är 84% av Kaliforniens väljare oroliga för farorna med desinformation, deepfakes och AI för demokratin. Nästan tre av fyra väljare anser att staten har ett ansvar att agera. Undersökningen visade också att 78% av väljarna anser att sociala medieföretag är ansvariga för spridningen av desinformation, men oförmögna att lösa problemet. 87% av väljarna visar starkt stöd för ökad transparens och ansvarighet kring deepfakes och algoritmer. Inför 2024 års val, som förväntas bli USA:s första fullfjädrade AI-val, skapas nya ledare för att driva förändring och fylla luckan, som California Institute for Technology and Democracy (CITED).

Direktlänk Dela Santa Monica Daily Press fördjupade i förrgår

Ökning av AI-fusk bland högskolestudenter

Det har blivit allt vanligare att studenter på högskolor och universitet fuskar med hjälp av AI, enligt P4 Jönköping. Över 90 personer har varnats för att ha använt chattbotar vid hemtentor och inlämningsuppgifter i år. Studenterna som har fuskat finns på många olika högskolor och universitet i landet och studerar på en rad olika utbildningar. I många fall har den populära textroboten Chat GPT, skapad av Open AI, nämnts. För att förhindra fusk kan det bli fler övervakade salstentor för svenska studenter framöver.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade i förrgår

AI hotar att ersätta kontorsjobb snabbare än förväntat

Kontorsjobb, som länge ansågs säkra från AI, hotas nu snabbare än många förutspådde. Enligt en rapport från Goldman Sachs kan generativa AI-verktyg som OpenAI:s ChatGPT öka det globala BNP med upp till 7% och ersätta 300 miljoner heltidsarbetare. I december kommer startup-företaget Artisan AI att introducera sin första ´Artisan´, en AI-driven digital arbetare, som är utformad för att integrera med mänskliga team. ´Ava´, som den första Artisan kallas, kommer att automatisera arbetet för en försäljningsrepresentant.

Direktlänk Dela BBC fördjupade i förrgår

Ett år med AI-systemet ChatGPT: framsteg och utmaningar

ChatGPT har under sitt första år utvecklats avsevärt och samlat över 100 miljoner användare. Trots inledande problem med hallucinationer har OpenAI lyckats minska felaktiga svar betydligt. Tjänsten har även lanserat en prenumerationstjänst kallad ChatGPT Plus och en API för utvecklare. Framtiden för ChatGPT ser ljus ut, med många spännande uppdateringar och förbättringar på horisonten.

Direktlänk Dela The Paradise fördjupade i förrgår

Kalifornier kräver åtgärder mot AI och desinformation inför kommande val

Enligt en ny undersökning från Berkeley IGS är 84% av Kaliforniens väljare oroliga över farorna med desinformation, deepfakes och AI för demokratin. Nästan tre fjärdedelar av väljarna anser att delstatsregeringen har ett ansvar att agera. Dessutom fann undersökningen att 78% av väljarna anser att sociala medieföretag är ansvariga för spridningen av desinformation men också oförmögna att lösa problemet. Grupper som California Institute for Technology and Democracy (CITED) skapas för att driva förändring och fylla tomrummet. CITED kommer att driva en lagstiftningsstrategi 2024 och avser att spela en aktiv roll under valcykeln kring användningen av AI och deepfakes.

Direktlänk Dela CalMatters fördjupade i förrgår

ChatGPT: AI:s ´iPhone-ögonblick´ och dess inverkan på tekniksektorn

För ett år sedan debuterade en mycket snabb och flytande chatbot kallad ChatGPT, vilket har blivit det viktigaste ögonblicket för Silicon Valley sedan lanseringen av Apples iPhone 2007. ChatGPT, som använder en teknik som kallas generativ AI, och dess senaste iterationer och kopior har stört hierarkierna i nästan alla tekniksektorer, inklusive halvledare, konsument, hårdvara, mjukvara och molnet. Tekniken har också återuppväckt startup-gemenskapen, särskilt i San Francisco, med nya idéer och finansiering. Företag experimenterar och använder AI för att eliminera jobb och bli mer effektiva. Morgan Stanley sade förra månaden att det tror att 44% av arbetskraften kommer att påverkas under de närmaste åren, med en ekonomisk inverkan på $2,1 biljoner, så småningom stigande till $4,1 biljoner.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade i förrgår

AI avslöjar skillnader i hjärnan hos ungdomar med ADHD

Forskare har använt artificiell intelligens (AI) för att analysera specialiserade hjärn-MRI-scanningar av ungdomar med och utan uppmärksamhetsstörning/hyperaktivitetsstörning (ADHD). De upptäckte betydande skillnader i nio vita substansbanor i hjärnan hos individer med ADHD. Dessa resultat kommer att presenteras på den årliga konferensen för Radiological Society of North America (RSNA). Studien är den första att tillämpa djupinlärning, en typ av AI, för att identifiera markörer för ADHD i den flerinstitutionella Adolescent Brain Cognitive Development (ABCD) -studien. Forskarna avser att fortsätta inhämta data från resten av individerna i ABCD-datasetet och jämföra prestanda för ytterligare AI-modeller.

Direktlänk Dela American Association for the Advancement of Science fördjupade 30 november

Artificiell intelligens förväntas påverka högavlönade, vita krage-jobb

Artificiell intelligens (AI) förväntas påverka högavlönade, vita krage-jobb som tidigare varit skyddade från teknologiska stötar som automatisering. Tillverkningsnav som drabbats hårt av automatisering kan påverkas mindre av AI, medan stora städer med välutbildade arbetare troligen är mer utsatta. Stora städer i Texas ligger mitt i packen när det gäller exponering för både automatisering och AI. AI kan generera kreativt innehåll baserat på stora data, vilket innebär att AI kan skriva artiklar, komponera musik och skapa konst, alla nästan omöjliga att skilja från de som skapats av människor. Detta innebär att generativa AI-applikationer som ChatGPT sannolikt kommer att utöka listan över sårbara yrken.

Direktlänk Dela Federal Reserve Bank of Dallas fördjupade 29 november

ChatGPT kan generera övertygande men falska medicinska data

Italienska forskare har upptäckt att OpenAIs populära språkmodell ChatGPT kan generera övertygande men falska medicinska data. Giuseppe Giannaccare, en ögonkirurg vid University of Cagliari, ledde forskningsteamet som fann att ChatGPT, specifikt versionen GPT-4, kan skapa en falsk datamängd som stöder en kirurgisk ögonprocedur över en annan på bara några minuter. Detta kastar ljus över den potentiella mörka sidan av AI, och framhäver hur lätt AI-modeller kan generera och manipulera data för att producera partiska resultat och falsk medicinsk bevisning.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 29 november

Amazon lanserar företagschattbot drivet av generativ AI

Amazon meddelade vid en konferens i Las Vegas att de kommer att lansera en företagschattbot vid namn Q, som drivs av generativ AI. Detta är Amazons svar på konkurrenter som har lanserat chattbotar som har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Q kan bland annat syntetisera innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter. Tekniken är för närvarande tillgänglig för förhandsgranskning. Även om Amazon ligger före konkurrenter som Microsoft och Google som den dominerande leverantören av molnbaserad databehandling, betraktas de inte som ledande inom AI-forskning.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-drivet chattbot Q som svar på konkurrenter

Amazon har tillkännagivit lanseringen av Q, en företagschattbot drivet av generativ artificiell intelligens (AI), som svar på konkurrenter som introducerat populära chattbotar. Q kan bland annat skapa innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att skapa blogginlägg. Företag kan också koppla Q till sina egna data och system för en mer relevant upplevelse. Tekniken är för närvarande tillgänglig i förhandsvisning. Trots att Amazon är ledande inom molnbaserad databehandling, anses företaget inte vara ledande inom AI-forskning som lett till framsteg inom generativ AI.

Direktlänk Dela Fior Reports fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-driven chattbot för företag

Teknikjätten Amazon har meddelat att de kommer att lansera Q, en företagschattbot som drivs av generativ artificiell intelligens (AI). Meddelandet, som gjordes vid en årlig konferens i Las Vegas för företagets AWS molnberäkningstjänst, representerar Amazons svar på konkurrenter som har rullat ut chattbotar som har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Amazon sade att Q kan göra saker som att syntetisera innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att generera blogginlägg. Tekniken är för närvarande tillgänglig för förhandsgranskning.

Direktlänk Dela NewsChain Online fördjupade 28 november

Udemy markerar ettårsjubileet för OpenAI:s ChatGPT med insikter om generativ AI

Udemy, en ledande onlineplattform för kompetensutveckling och lärande, har släppt nyckelinsikter inför ettårsjubileet för lanseringen av OpenAI:s ChatGPT. Detta visar hur globala organisationer och yrkesverksamma har omfattat och implementerat generativ AI under det senaste året. Udemy var den första globala lärplattformen att erbjuda innehåll om att lära sig generativa AI-färdigheter, med en ChatGPT-kurs på Udemy bara 11 dagar efter dess lansering. Företaget har nu mer än 2,8 miljoner elever inskrivna i generativa AI-kurser på sin plattform. Nästan 800 instruktörer skapade och publicerade mer än 1 000 kurser relaterade till ChatGPT på Udemy-plattformen, med mer än 2,2 miljoner inskrivningar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 28 november

Udemy släpper insikter om användningen av generativ AI ett år efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT

Udemy, en ledande onlineplattform för färdigheter och lärande, har släppt nyckelinsikter inför ettårsjubileet för lanseringen av OpenAI:s ChatGPT. Insikterna avslöjar hur globala organisationer och yrkesverksamma har omfamnat och implementerat generativ artificiell intelligens (AI) under det senaste året. Udemy var den första globala läroplattformen att tillhandahålla innehåll om att lära sig generativ AI, med en ChatGPT-kurs på Udemy endast 11 dagar efter dess lansering. De har nu mer än 2,8 miljoner studenter inskrivna i generativa AI-kurser på sin plattform. Nästan 800 instruktörer skapade och publicerade mer än 1 000 kurser relaterade till ChatGPT på Udemy-plattformen, med mer än 2,2 miljoner inskrivningar. De mest populära generativa AI-kurserna fokuserar på Midjourney, AI-konst, Python och ChatGPT-prompter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 november

Alternativ till ChatGPT: En översikt över AI språkmodeller

ChatGPT, en AI-plattform för generering av språk, har blivit den mest erkända AI-språkmodellen sedan dess lansering för 12 månader sedan. Här är några av de mest framstående alternativen till ChatGPT: Google Bard, en AI-chatbot som ägs av Alphabet; Microsoft 365 Copilot, en mjukvara som är inbyggd i flera populära produkter; ClickUp, ett AI-verktyg som hjälper användare att skriva bättre och snabbare; Otter AI, ett AI-verktyg som fokuserar mer på transkription än produktion; Chatsonic, en AI-chatbot som bygger på GPT-4 språkmodellen; och Amazon CodeWhisperer, en maskininlärningsdriven kodgenerator.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Kris på OpenAI: Sam Altman avskedas och återanställs i strid om företagets riktning

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI) och tidigare icke-vinstdrivande organisation, har genomgått en kris där VD:n Sam Altman avskedades och sedan återanställts. Krisen uppstod på grund av spänningar mellan olika synsätt på AI och företagets övergång från en icke-vinstdrivande organisation till ett lönsamt start-up. OpenAI grundades av Elon Musk och Sam Altman för att utveckla säker och fördelaktig AI för mänskligheten, men har sedan dess omstrukturerats för att kunna generera vinster och dra in mer kapital. Denna förändring ledde till att Musk bröt med OpenAI och flera andra anställda lämnade företaget.

Direktlänk Dela El País fördjupade 28 november

Ökning av betalkortsfusk med hjälp av generativ AI

Enligt en rapport från Arkose Labs ökar användningen av generativ AI i grundläggande betalkortsfuskmetoder, inklusive botattacker, korttester, fyllning av inloggningsuppgifter och vanligt konto-phishing. Antalet bots som försöker ta över konsumenters finansiella konton ökade med 202% från den 1 januari till den 30 juni, medan bots försök att upprätta falska bankkonton med hjälp av AI-förbättrade verktyg ökade med 164% under samma period. Med korttester försöker bedragare metodiskt ut stulet kreditkortsinformation på tusentals olika handlarwebbplatser, vilket påskyndas av maskininlärning och AI. För att göra dessa bedrägerier effektivare använder bedragare generativa AI-modeller för att finjustera attacker baserade på data som skrapats från webbplatser.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 28 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades av styrelsen men återvände efter endast fem dagar. Detta skedde efter att anställda hotade att lämna företaget om han inte var kvar. Detta gör Altman till en betydande figur inom tekniksektorn, särskilt med tanke på OpenAI:s position i kriget om artificiell intelligens. Trots att OpenAI:s styrelse inledningsvis avskedade Altman, verkar de nu ha förlorat kampen mot honom. Detta innebär att OpenAI:s framtid nu ligger i händerna på en mer traditionell kapitalistisk vision snarare än en mer återhållsam och etisk kapitalistisk ideal.

Slate Magazine fördjupade 27 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI

Sam Altman har återinsatts som VD för det artificiella intelligensföretaget OpenAI, företaget bakom den populära chattboten ChatGPT. I samband med återinsättningen av Altman gick OpenAI med på att byta ut tre av fyra styrelseledamöter. Dessa åtgärder skedde efter att över 90 procent av OpenAIs personal hotade med att sluta och börja arbeta för Microsoft om inte Altman återinsattes som VD och hela styrelsen avgick. Greg Brockman, OpenAIs president, gick också med på att återvända efter att tidigare ha avgått i solidaritet med Altman.

Direktlänk Dela World Socialist Web Site fördjupade 27 november

AI:s inverkan på fastighetsmarknaden

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar olika branscher, inklusive fastigheter. AI:s inverkan på fastighetsvärden kan vara betydande, särskilt i städer där AI-professionella väljer att bo. Dessa städer kommer sannolikt att uppleva en värdeökning, förutsatt att de har nödvändig infrastruktur. Å andra sidan kan städer som inte drar nytta av AI-boomen uppleva en minskning av värdena. AI:s förmåga att effektivisera verksamheter och minska behovet av stora kontorsutrymmen kommer att påverka kommersiella fastigheter. Städer som San Francisco, Manhattan, delar av södra England och Paris kommer sannolikt att uppleva en fastighetsuppsving. Den traditionella uppfattningen att städer kräver ett stort antal servicejobb kommer att utmanas, vilket ytterligare påverkar fastighetsdynamiken.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 27 november

Tidigare OpenAI-ledare återvänder efter sparken, kongressledamot uppmanar till TikTok-förbud

Den tidigare ledaren för ChatGPT-skaparen OpenAI, som nyligen fick sparken, återvänder till företaget. Detta markerar slutet på en kort men kaotisk maktkamp som chockade teknikindustrin och understryker konflikterna kring hur man säkert bygger artificiell intelligens. OpenAI meddelade också att de tar in en ny styrelse som ersätter den som sparkade Altman som VD. I andra tekniknyheter uppmanar kongressledamoten Mike Flood till ett förbud mot TikTok och hävdar att företagets högsta chef kämpade för att tillfredsställa lagstiftare som ifrågasatte honom om integritetsfrågor och datasäkerhet.

Direktlänk Dela News Channel Nebraska fördjupade 27 november

Open AI:s VD Sam Altman avgår, återanställs och anställda hotar med att gå ut

Först avgick Sam Altman som VD för Open AI. Sedan gick han till Microsoft. Därefter hotade hundratals anställda på Open AI att gå ut om inte styrelsen avgick. Därefter återanställdes Altman som VD. Satirtecknaren Drew Sheneman illustrerar denna situation med en robot som uppmanar människor att få ordning på saker och ting. Nick Anderson jämför den artificiella intelligensen med styrelsens ´verkliga dumhet´. Andra ämnen som tas upp i veckans satirteckningar inkluderar president Joe Bidens 81:a födelsedag, hans möte med Kinas ledare Xi Jinping, och Donald Trumps uttalanden om repressalier om han blir omvald.

Direktlänk Dela Syracuse Media Group fördjupade 26 november

Är det slutet för appar? AI kan leda till en post-app-era

Appar har revolutionerat samhället sedan de introducerades för första gången med iPhone 2007. Men den senaste explosionen av innovation inom artificiell intelligens (AI) och särskilt generativ AI antyder att en post-app-era kan vara på väg. Detta skulle kunna innebära helt nya sätt att interagera med våra enheter och för företag att leverera produkter och tjänster. Trots detta fortsätter användning av appar att vara det dominerande gränssnittet mellan användare och deras mobila enheter. Men vad händer om dina behov helt enkelt uppfylls av ett röstkommando, eller ännu bättre, din enhet lär sig om dig och förutser dina behov, tar hand om dem åt dig? Detta skulle kunna innebära en post-app-värld som drivs av alltmer kapabel AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 26 november

OpenAI:s ChatGPT ursprungligen programmerad utan säkerhetsfunktioner

OpenAI:s artificiella intelligens chatbot, ChatGPT, var ursprungligen inte utrustad med säkerhetsfunktioner och gav ut känslig information, inklusive tips om självskada. Innan den gjordes offentlig rådgav den om att bygga kärnvapen, rekommenderade anslutning till Al-Qaida och skrev lockande Twitter-biografier för vit makt-aktivister på begäran. Ett internt team från OpenAI programmerade om den för att ge ´mer avvägda´ svar. Efter många träningspass och experiment kunde ChatGPT slutligen säga nej när den provocerades. Dessutom har det upptäckts att ChatGPT har en tendens att ´hallucinera´, det vill säga att producera innehåll som är nonsens eller osant i förhållande till vissa källor.

Direktlänk Dela The New Indian Express fördjupade 25 november

Open AI:s VD Sam Altman sparkad och återinsatt

Open AI:s VD, Sam Altman, sparkades under dramatiska omständigheter och återinsattes en vecka senare, vilket skapade förvirring och spekulationer. Altman var med i en panel på APEC:s VD-konferens i San Francisco dagen innan han blev sparkad från Open AI. Det är fortfarande oklart vad som egentligen hände.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 25 november

AI:s inverkan på fastighetsmarknaden: Högre värden i teknikutvecklingscentrum, minskning i andra städer

Artificiell intelligens (AI) kommer troligen att påverka fastighetsmarknaden genom att öka värdet på platser där AI-utvecklare vill bo, förutsatt att dessa platser har rimlig infrastruktur. Samtidigt kan värdena i städer som inte är involverade i AI-boomen minska. Företag som använder AI kan ofta vara mindre, vilket kan påverka efterfrågan på kommersiella fastigheter. Områden nära AI-centrum kan bli mer värdefulla då företag kan vilja placera sig där för att dra nytta av arbetsmarknaden för AI-forskare. Högre bostadspriser kan förväntas i San Francisco, Manhattan, södra England och Paris. AI kan leda till fler projekt och jobbmöjligheter, men dessa kommer sannolikt inte att vara i traditionella kontor.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 25 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter hot om massuppsägningar

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades den 17 november men återinsattes fem dagar senare efter att anställda hotat med massuppsägningar. Styrelsen som avskedade honom har också ´bytts ut´. En av orsakerna till Altmans avskedande kan ha varit ett projekt kallat ´Q*´, som många på OpenAI tror är företagets genombrott i sökandet efter ´artificiell allmän intelligens´ (AGI). OpenAI beskriver AGI som ´autonoma system som överträffar människor i de flesta ekonomiskt värdefulla uppgifter´.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 24 november

AI-chatbot ChatGPT misslyckas med att effektivt planera en resa till Schweiz

En användare försökte använda AI-chatboten ChatGPT för att planera en 10-dagars resa till Schweiz med en budget på $3 500. Trots att användaren hoppades att ChatGPT skulle kunna spara tid genom att eliminera behovet av omfattande forskning, visade det sig att ChatGPT inte var så effektiv. ChatGPT kunde inte ge aktuella priser på flyg eller hotell, och dess förslag till resplan var inte särskilt hjälpsamma. Användaren fann att ChatGPT:s enda verkligt användbara råd var att köpa ett Swiss Travel Pass och ta tåget överallt. Slutligen kom användaren fram till att de var en bättre reseplanerare än ChatGPT.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 24 november

OpenAI:s VD Sam Altman: Från skolavhopp till tech-miljonär

Sam Altman, VD för det artificiella intelligensföretaget OpenAI, har varit i rampljuset efter att ha blivit avskedad, kortvarigt anställd av Microsoft och sedan återanställd av OpenAI. Altman växte upp i St Louis, Missouri och kom ut som homosexuell i gymnasiet. Han hoppade av Stanford University 2005 för att fokusera på sitt företag Loopt, som senare såldes för 43 miljoner dollar. Altman, som nu är 38 år gammal, har en uppskattad förmögenhet på omkring 500 miljoner dollar och äger bland annat två McLaren-bilar och en gammal Tesla. Han bor med sin partner Oliver Mulherin, en mjukvaruingenjör, i San Francisco.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 24 november

OpenAI:s VD avskedades och återanställdes oväntat

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades och återanställdes oväntat, vilket chockade teknikvärlden. Striden har implikationer bortom företagets styrelserum och visar på AI-industrins omogenhet samt den starka viljan i Silicon Valley att vara först. Det väcker också brådskande frågor om teknikens säkerhet. Konflikten mellan Sam Altman och OpenAI:s styrelse började med att styrelsen avsatte Altman som VD för att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Microsoft, som är minoritetsägare i OpenAI och har investerat cirka 130 miljarder kronor i företaget, informerades knappt om beslutet. Efter att mer än 95% av OpenAI:s anställda hotade med att sluta om inte Altman återanställdes, blev han återigen VD för företaget.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 23 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter kort avsked

Sam Altman, VD för OpenAI, företaget bakom artificiell intelligensverktyget ChatGPT, lämnade sin position förra fredagen, men återvände redan på tisdagen. OpenAI grundades av Altman som en ideell organisation med syftet att säkert bygga AI som presterar bättre än människor och gynnar mänskligheten. Företaget blev senare ett vinstdrivande företag, men styrs fortfarande av sin ideella styrelse. Anledningen till Altmans avskedande var bristande öppenhet i hans kommunikation med företagets dåvarande styrelse. OpenAI meddelade på tisdagen att de nått en principöverenskommelse om att Altman ska återvända som VD under en annan styrelse.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 23 november

Flera forskare hos OpenAI har skrivit ett brev till företagets styrelse där de varnar för en ny utveckling inom företagets AI-program som kan vara farlig för mänskligheten. Upptäckten, en del av projektet Q* (uttalas Q-Star), involverade en AI-modell som löste enkla matematiska problem. Detta kan vara ett steg mot det som kallas ´artificiell allmän intelligens´, en genombrott som kan leda till att ett AI-system överträffar människor i vissa uppgifter. Enligt Reuters var brevet bland de bekymmer som nämndes innan Altman avskedades förra veckan. OpenAI meddelade tidigt på onsdagen att han hade återinsatts som VD efter att nästan alla företagets anställda hotat att säga upp sig och följa Altman till Microsoft.

HuffPost fördjupade 23 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman avskedad och återinsatt som VD

Sam Altman, medgrundare till OpenAI, avskedades oväntat som VD förra fredagen, ett beslut som chockade branschen. Hans roll som VD återinsattes dock bara några dagar senare. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess befintliga teknik, bidrog till Altmans återkomst, och anställde snabbt honom samt en annan medgrundare och tidigare president, Greg Brockman, som slutade i protest efter VD:ns avskedande. Under tiden hotade hundratals OpenAI-anställda att säga upp sig. Altman och Brockman firade sina återkomster till företaget i inlägg på plattformen X, tidigare känd som Twitter, tidigt på onsdagen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter tumultartad period

Sam Altman har återvänt som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad, vilket markerar en kaotisk period som belyste djupa spänningar inom AI-gemenskapen. Styrelsen som avskedade Altman har nästan helt ersatts efter ett uppror från anställda, vilket förstärker hans position i företaget. Den enda överlevande i styrelserummet i den nya Altman-eran är Adam D´Angelo, VD för fråge- och svarssajten Quora. Han kommer att ansluta sig till ex-Salesforce co-VD Bret Taylor och tidigare amerikanska finansministern och presidenten för Harvard University, Larry Summers.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 23 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter att ha blivit utkastad av styrelsen

Sam Altman, VD för AI-startupen OpenAI, återvände till företaget fem dagar efter att styrelsen hade tvingat honom att avgå. Efter intensiva förhandlingar och påtryckningar bytte OpenAI ut sin kritiserade styrelse mot en mer traditionell grupp, inklusive före detta finansminister Lawrence Summers och en före detta verkställande från Salesforce. OpenAI, som för två dagar såg ut att vara på randen till kollaps, kommer nu att ersätta en starkt kritiserad styrelse med en mer traditionell grupp. Altman var inte namngiven till styrelsen på tisdagskvällen, och det var inte klart om han någonsin kommer att bli det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 23 november

OpenAI´s VD Sam Altman avsatt efter varning om kraftfull AI-upptäckt

Flera forskare på OpenAI skickade ett brev till styrelsen varnande för en kraftfull AI-upptäckt som de sa kunde hota mänskligheten, före VD Sam Altmans fyra dagar i exil. Detta brev och AI-algoritmen var en katalysator som ledde till att Altman avsattes. Mer än 700 anställda hotade att sluta och gå med i Microsoft i solidaritet med deras avskedade ledare. OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, hade gjort framsteg på projektet Q*, vilket vissa internt tror kan vara ett genombrott i företagets sökande efter superintelligens.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 november

Veyond Metaverse och RapiDiagnostics leder med genombrott AI-teknologi

Veyond Metaverse och RapiDiagnostics har lanserat en AI-driven XR Digital Surgery-plattform, som revolutionerar tillgängligheten till kirurgi. Plattformen använder den avancerade Veyond Connect-plattformen med AI-aktiverad realtidsoversättning. Denna teknik har redan gjort det möjligt för kanadensiska och ecuadorianska medicinska team att samarbeta över 2 000 kilometer, tack vare AI med Natural Language Processing (NLP), vilket effektivt bryter ner språkbarriärer. Veyond Metaverse fortsätter att investera i AI-forskning och utveckling för att förbättra realtidskommunikationsförmågan och användbarheten av digitala kirurgiska verktyg.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter företagsstrid

OpenAI:s tidigare VD, Sam Altman, kommer att återvända till sin position efter en maktkamp inom företaget. OpenAI:s teknikchef Mira Murati, som kort var interimistisk VD, meddelade nyheten till företagets anställda. OpenAI har också kommit överens om att förnya styrelsen, som nu kommer att ledas av Bret Taylor, tidigare co-VD för Salesforce Inc. Andra direktörer i den ursprungliga styrelsen inkluderar Larry Summers, tidigare USA:s finansminister, och befintlig medlem Adam D´Angelo, medgrundare och VD för Quora Inc. Trots lättnaden finns det fortfarande många obesvarade frågor, inklusive den slutliga sammansättningen av styrelsen och de specifika orsakerna till att Altman ursprungligen avsattes.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI i dramatisk omstrukturering

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, återvänder dramatiskt till sin roll som VD och avsätter tre styrelseledamöter som ledde till hans avsked. Den nya styrelsen kommer att inkludera Larry Summers och Bret Taylor och kommer sannolikt att utökas till upp till nio medlemmar, däribland någon från Microsoft. OpenAI, som redan var sårbar, kommer nu att behöva arbeta hårdare för att behålla sin ledning samtidigt som de står inför ökad konkurrens. Samtidigt är Altman återkomst en lättnad för Microsoft, eftersom tusentals av deras kunder använder OpenAI-tjänsten på Azure. Det finns dock fortfarande styrningsfrågor att lösa inom OpenAI, och Microsoft har inte en styrelseplats efter alla dessa händelser. Konkurrenter till OpenAI har nu en gyllene möjlighet att dra nytta av situationen och rekrytera forskare som annars kanske skulle ha gått till OpenAI. Framtiden för AI-säkerhet är nu oklar, och OpenAI:s förmåga att påverka politiken kommer sannolikt att förändras.

Direktlänk Dela Slate Magazine fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter intern maktkamp

Sam Altman, den avsatte ledaren för OpenAI, har återvänt till företaget som avskedade honom för bara några dagar sedan. Detta följer en kort men kaotisk maktkamp som chockade teknikindustrin. OpenAI meddelade på tisdagen att de har ´kommit överens i princip om att Sam Altman ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse´. Den nya styrelsen kommer att ledas av den tidigare Salesforce med-VD:n Bret Taylor. Övriga medlemmar kommer att vara den tidigare amerikanska finansministern Larry Summers och Quora VD:n Adam D´Angelo. Samtidigt har Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, anställt Altman och en annan medgrundare, Greg Brockman. Detta ledde till hot om avgång från hundratals OpenAI-anställda, som krävde styrelsens avgång och Altmans återkomst.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupade 22 november

AI-startup hjälper sjukhus att snabbt diagnostisera och behandla sjukdomar

Startföretaget Viz.ai har utvecklat AI-baserad programvara som hjälper sjukhus att snabbt och effektivt diagnostisera och behandla sjukdomar. Programvaran användes nyligen för att behandla Jess Allison, en 41-årig kvinna som drabbades av en stroke i New York. Tack vare Viz.ai:s programvara kunde läkarna på Mount Sinai West sjukhus snabbt diagnostisera och behandla Allisons stroke, vilket minskade hennes återhämtningstid och biverkningar. Viz.ai har även planer på att arbeta med läkemedelsföretag för att minska hinder inom sjukvården. Företaget har redan avtal med över 1 500 sjukhus i USA och har 12 FDA-godkända algoritmer för att upptäcka problem.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som OpenAI:s VD, ny styrelse bildad

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad förra veckan, vilket ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. En ny styrelse har också bildats, bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. Microsoft, som är OpenAI:s största investerare, har tecknat ett avtal med Altman efter hans avsked. Över helgen ersattes tillfälliga VD:n Mira Murati av Emmett Shear. Salesforce VD Marc Benioff försöker rekrytera missnöjda anställda till sina företag.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter avsked

Sam Altman, tidigare CEO för OpenAI, har återinsatts på sin position efter att ha blivit avskedad. Altman har tidigare blivit ombedd att lämna sin position som mentor på det framstående startup-inkubatorn Y Combinator, på grund av anklagelser om självbetjäning. OpenAI:s styrelse har uttryckt oro över att Altman prioriterar sina egna intressen framför organisationens. Altman har återinsatts som VD för OpenAI, tillsammans med en ny styrelse bestående av allierade. Styrelsen har dock satt upp prioriteringar, inklusive att blockera Altman från en styrelseplats, organisera en fullständig och oberoende undersökning av företaget och säkerställa att inte alla nuvarande styrelsemedlemmar avgår.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 november

Anthropic avslöjar Claude 2.1, en AI-språkmodell med förbättrad sammanhangshantering

AI-startupföretaget Anthropic, baserat i San Francisco, har avslöjat Claude 2.1, en uppgradering av dess språkmodell som har ett sammanhangsfönster på 200 000 tokens, vilket överträffar den nyligen släppta 120 000-token GPT-4-modellen från OpenAI. Uppgraderingen följer på en utvidgad partnerskap med Google som ger Anthropic tillgång till avancerad bearbetningshårdvara, vilket möjliggör den betydande expansionen av Claudes sammanhangshanteringsförmågor. Claude 2.1 kan bearbeta långa dokument som hela kodbasar eller romaner och är positionerad för att låsa upp ny potential inom applikationer från kontraktanalys till litteraturstudie.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 22 november

Artificiell intelligens förändrar energibranschen

Energinätet blir allt mer komplext när fler förnybara energikällor tas i bruk. För att hantera detta vänder sig nätoperatörer allt mer till artificiell intelligens (AI). AI:s förmåga att lära sig av stora mängder data och svara på komplexa scenarier gör det särskilt lämpat för att hålla nätet stabilt. USA:s energidepartement har erkänt denna trend och nyligen tilldelat 3 miljarder dollar i bidrag till olika ”smart grid”-projekt som inkluderar AI-relaterade initiativ. En växande mängd mjukvaruföretag för AI-produkter till den notoriskt långsamma energiindustrin.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter styrelsedrama

Sam Altman, som sparkades från sin roll på OpenAI, kommer att återvända till sin post som VD. Detta sätter punkt för en styrelsedrama som har fascinerat Silicon Valley och avslöjat maktkampen över kontrollen över artificiell intelligens framtid. Det initiala styrelsen kommer att bestå av Bret Taylor, Larry Summers och Adam D’Angelo. Altman kommer inte att ha en plats i den nya styrelsen, och styrelsen gick med på en oberoende utredning som kommer att undersöka alla aspekter av de senaste händelserna. Greg Brockman, som avgick i solidaritet med Altman, återvänder till företaget.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 november

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman återvänder efter att ha blivit sparkad

Sam Altman, den tidigare ledaren för OpenAI, återvänder till företaget efter att ha blivit sparkad förra veckan. Detta kommer efter en period av intern konflikt och ökat externt tryck från företagets investerare. OpenAI meddelade att de nått en principöverenskommelse för Altman att återvända som VD med en ny initial styrelse som består av tidigare Salesforce co-VD Bret Taylor, tidigare amerikanska finanssekreteraren Larry Summers och Quora VD Adam D´Angelo. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess teknik, anställde snabbt Altman på måndag.

Direktlänk Dela WHEC-TV fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som VD för OpenAI efter kraftig protest

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI, efter att ha blivit avsatt av företagets styrelse förra veckan. Detta följde en kampanj som drivits av hans allierade, anställda och investerare. Styrelsen kommer att omformas utan flera medlemmar som motsatte sig Altman. OpenAI meddelade att de har nått en principöverenskommelse om att Sam ska återvända till OpenAI som VD med en ny initial styrelse bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. OpenAI är en av världens mest profilerade artificiella intelligensföretag och tillverkare av ChatGPT chatbot.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI efter chockavsked

Sam Altman, tidigare avskedad ledare för OpenAI, återvänder till företaget som sparkade honom förra veckan. San Francisco-baserade OpenAI meddelade att de har kommit överens om att Sam Altman ska återvända som VD med en ny styrelse bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. OpenAI:s tidigare styrelse, som inkluderade D´Angelo, vägrade att ge specifika skäl till varför de sparkade Altman, vilket ledde till intern konflikt inom företaget och ökat externt tryck från startupföretagets investerare. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI och har rättigheter till dess teknik, anställde snabbt Altman på måndagen, liksom en annan medgrundare och tidigare president, Greg Brockman, som hade slutat i protest efter Altmans avsked.

Direktlänk Dela KPRC-TV fördjupade 22 november

OpenAIs VD Samuel Altman har avsatts av styrelsen, vilket lett till att anställda hotar med massavhopp. Omkring 650 av OpenAIs 770 anställda har undertecknat ett brev där de hotar att lämna företaget. Denna situation har lett till oro bland företag som byggt AI-appar och verktyg på GPT-4 och förlitar sig på dess generativa AI-funktioner. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman och den tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman kommer att starta en ny AI-forskningsgrupp på Microsoft. OpenAIs styrelse har utsett tidigare Twitch-VD:n Emmett Shear till tillförordnad VD.

Forbes Media fördjupade 22 november

Hyper Oracle lanserar Optimistic Machine Learning på Ethereum blockchain

Hyper Oracle har framgångsrikt lanserat sin Optimistic Machine Learning (opML) i den första öppna källkodsimplementationen av tekniken. Lösningen kommer att erbjuda ett flexibelt och effektivt sätt att köra stora maskininlärningsmodeller på Ethereum-blockchain. Protokollet fortsätter att arbeta med att introducera delar av nollkunskapsteknik, såsom att minska problemintervalltiden och låsa upp sekretessanvändningsfall. opML portar AI-modellinferens med hjälp av en optimistisk verifieringsmekanism, vilket gör det möjligt att köra en mängd olika ML-modeller på huvudnätet, inklusive mycket stora. Hyper Oracle är ett programmerbart zkOracle-protokoll utvecklat för att göra smarta kontrakt smartare med rikare datakällor och mer beräkningar, inklusive onchain AI och maskininlärning.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedad, företagets medgrundare och forskare avgår

I en dramatisk händelseutveckling sent på fredagen blev Sam Altman, tidigare president för Y Combinator, avskedad som VD för AI-startupen OpenAI av företagets styrelse. Företagets långvariga president och medgrundare, Greg Brockman, avgick, liksom tre högt uppsatta forskare från OpenAI. Diskussioner pågår om att återanställa Altman som VD. Vidare överväger OpenAI:s styrelse att slå samman företaget med konkurrenten Anthropic. OpenAI har utsett Emmett Shear, medgrundare av videosajten Twitch, till tillförordnad VD. Samtidigt hotar företagets finansiering, då den planerade försäljningen av OpenAI:s anställdas aktier som värderar startupen till cirka 86 miljarder dollar kan vara i fara.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 22 november

Konflikter i OpenAI:s styrelse leder till osäker framtid för företaget

Före Sam Altman avskedades från OpenAI förra veckan hade han och företagets styrelse varit i konflikt i över ett år. Altman försökte nyligen tvinga ut en av styrelsemedlemmarna på grund av en forskningsrapport som hon var medförfattare till och som han ansåg vara kritisk mot företaget. En annan medlem, Ilya Sutskever, som också är OpenAI:s chefsforskare, ansåg att Altman inte alltid var ärlig när han talade med styrelsen. Styrelsemedlemmarna oroade sig för att Altman var för fokuserad på expansion medan de ville balansera tillväxten med AI-säkerhet. Efter att Altman avskedades och Greg Brockman avgick, hotar nästan alla OpenAI:s 800 anställda att följa Altman till Microsoft, vilket har skapat osäkerhet kring företagets fortsatta existens.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 november

Över 700 OpenAI-anställda kräver styrelsens avgång efter avsättningen av VD Sam Altman

Efter en explosiv helg som resulterade i att Sam Altman, en av tech-sektorns stigande stjärnor, avsattes som VD för OpenAI, har flera rapporter spekulerat om oenigheter kring AI-säkerhet. Inga konkreta skäl gavs för styrelsens beslut att avsätta Altman, men en förhandling följde där det signalerades att Altman kunde återvända som VD. Emellertid meddelade styrelsen på söndagen att Twitch medgrundare Emmett Shear skulle ta över som tillförordnad VD. På måndag morgon meddelade Microsofts VD Satya Nadella att Altman och den avsatta styrelseordföranden Greg Brockman skulle komma till Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-forskningsteam. Över 700 OpenAI-anställda har sedan dess skrivit under ett brev som kräver att styrelsen avgår och att de återinsätter Altman som VD.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 21 november

Framtiden för OpenAI och Sam Altman är oklar efter hot om massuppsägningar

Samtal pågår om framtiden för OpenAI och möjligheten att Sam Altman, det avsatte VD:n för AI-företaget, ska återvända. Detta kommer efter att nästan alla anställda hotat att sluta om han inte kommer tillbaka. Investerare och ledare försöker ta fram en plan för att få tillbaka Altman efter att det avslöjades att han skulle leda Microsofts nya AI-labb. Altman har signalerat att han kan återvända, men endast om de styrelsemedlemmar som avsatte honom avgår. Microsofts VD, Satya Nadella, har indikerat att han är öppen för båda alternativen. Framtiden för Altman och OpenAI är fortfarande oklar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 21 november

OpenAIs chefsforskare gör tragiskt misstag

Ilya Sutskever, chefsforskare vid OpenAI, försökte nyligen avsätta Sam Altman, företagets tidigare VD. Sutskever informerade Altman om hans avsked under ett möte, vilket ledde till en omedelbar offentliggöring av Altmans avgång. Mer än 700 av OpenAIs 770 anställda har sedan dess skrivit under ett brev där de hotar med att säga upp sig om inte Altman återinsätts som VD. Sutskever har uttryckt ånger över sin inblandning i styrelsebeslutet och har också undertecknat brevet som kräver Altmans återkomst.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 21 november

OpenAI:s styrelse närmar sig Anthropics VD för att ersätta Sam Altman

OpenAI:s styrelse har närmat sig rivalen Anthropics VD om att ersätta chefen Sam Altman och eventuellt slå samman de två AI-startupföretagen, enligt två personer som informerats om saken. Anthropics VD Dario Amodei avböjde på båda fronterna. Nyheten kommer efter rapporter om uppmaningar att hitta Altmans efterträdare dagar efter att OpenAI:s styrelse avsatte honom. På söndagen erbjöd styrelsen före detta Twitch-VD:n Emmett Shear att vara dess interimistiska chef, vilket han accepterade. Under tiden gick Altman med på att ansluta sig till startupföretagets backer Microsoft tillsammans med andra nyckelpersoner från OpenAI.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 november

Sam Altman, offentligt ansikte för OpenAI, tvingades plötsligt avgå på grund av bristande ärlighet i sina kommunikationer. Efter att företagets president avgick och personal hotade att följa efter, verkar de som avsatte honom ha ångrat sig. OpenAI utsåg teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD. Över 500 anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta om inte Altman återvände. Altman och Greg Brockman, tidigare president för OpenAI, har gått med i ett AI-forskningsteam hos Microsoft. OpenAI anställde Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, som Altmans ersättare.

Sky News fördjupade 21 november

Emmett Shear utnämnd till ny VD för OpenAI efter Sam Altman

Emmett Shear, medgrundare av Twitch, bekräftade sin utnämning till OpenAIs nya VD på måndag, några dagar efter att AI-företaget sparkade Sam Altman. Noterbart är att Altman och Shear tidigare har korsat vägar, båda var i den ursprungliga klassen för Y Combinator, en inflytelserik startup-inkubator i San Francisco, 2005. Altman tjänade också som president för Y Combinator från 2014 till 2019. Efter sin utnämning som OpenAIs nya tillfälliga VD, lovade Shear att anställa en oberoende utredare för att undersöka Altmans plötsliga avsked och reformera ledningsteamet under de kommande 30 dagarna. Samtidigt kommer Sam Altman att leda ett nytt AI-forskningsteam på Microsoft, som meddelats av Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

OpenAI:s VD sparkas, Microsoft bygger klon

OpenAI har gått från att dominera världen av artificiell intelligens med ChatGPT till kaos, med dess VD, Sam Altman, tvingas bort för att ha gått för snabbt och för långt med den riskfyllda tekniken. Microsoft, OpenAI:s största investerare, anställde den avsatte VD:n och började bygga en OpenAI-klon. Kritiker ser en djupt problematisk startup som fallit offer för en inkompetent styrelse. Många anställda på OpenAI har redan lämnat företaget 2021 för att bygga rivalen Anthropic. Om OpenAI inte kan stoppa dessa avhopp är företaget i princip klart, enligt analytiker Rob Enderle.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

Microsofts Satya Nadella behåller ´teknikens bästa bromance´ trots turbulens på OpenAI

Microsofts VD, Satya Nadella, agerade snabbt för att anställa Sam Altman, som nyligen tvingades lämna OpenAI. Microsoft och OpenAI har sedan 2019 samarbetat för att bygga avancerade artificiella intelligenssystem, och Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI. De planerade tillsammans att utmana Googles dominans på internet. När den ideella styrelsen som kontrollerar OpenAI avsatte Altman fick Microsoft bara några minuters varsel innan beslutet offentliggjordes. Nadella har gjort det klart att han inte tänker överge partnerskapet, men OpenAIs framtid kan vara osäker.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 november

Investerare överväger rättsliga åtgärder mot OpenAI efter VD:s avsked

Vissa investerare i OpenAI, skapare av ChatGPT, överväger rättsliga åtgärder mot företagets styrelse efter att styrelsen avskedat VD Sam Altman, vilket kan leda till en massflykt av anställda. Investerare oroar sig för att deras stora investeringar i OpenAI kan lida katastrofala förluster på grund av ett potentiellt sammanbrott i det snabbt växande AI-startupföretaget. De flesta av OpenAIs över 700 anställda hotade att säga upp sig om företaget inte bytte ut styrelsen. Microsoft äger 49% av företaget, medan andra investerare och anställda kontrollerar 49%, och 2% ägs av OpenAIs ideella moderbolag.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, anställd av Microsoft

OpenAI:s VD Sam Altman deltog i en diskussion om framtiden för artificiell intelligens under Asia-Pacific Economic Cooperation CEO Summit den 16 november 2023. Efter nyheten att OpenAI:s styrelse hade avskedat Sam Altman, meddelade Microsoft att de hade anställt honom för att leda ett nytt AI-fokuserat företag. OpenAI har blivit en ledare inom AI-utveckling tack vare framgångar med verktyg som ChatGPT. Altman har blivit en global talesman för både potentiella fördelar och faror med digital AI. Efter ett möte på fredag sa OpenAI:s styrelse att de hade bestämt att Altman inte hade varit ärlig i sin kommunikation med företaget och hade röstat för att ta bort honom från sin topposition. I samband med avskedandet delade Greg Brockman, OpenAI:s medgrundare och styrelseordförande, ett meddelande på sociala medier där han meddelade att han avgick. Brockman anställdes också av Microsoft för att arbeta med Altman på företagets nya AI-projekt. Avskedandet verkar ha lett till revolt bland OpenAI:s nästan 800 anställda, och tidigt på måndagen hade över 700 rapporterat skrivit under ett brev till företagets styrelse som krävde deras kollektiva och omedelbara avgång. OpenAI:s anställda hotade också att säga upp sig och flytta till Microsoft för att arbeta för Altman på det nya AI-forskningsprojektet om den nuvarande OpenAI-styrelsen stannar kvar. Microsoft är nära kopplat till OpenAI, med investeringar på cirka 13 miljarder dollar sedan företaget grundades 2015. Microsoft har införlivat OpenAI:s utvecklingar i många av sina produkter, inklusive Bing-sökmotorn och de populära Word-, Excel- och Powerpoint-programmen. OpenAI försöker nu gå vidare i tumultet över Altmans avskedande, och har utsett Emmet Shear, medgrundare och tidigare VD för Twitch, till tillförordnad VD. Shear har snabbt avfärdat spekulationer om att OpenAI:s styrelse avsatte Altman på grund av en tvist om säkerheten för kraftfulla AI-modeller.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 20 november

Sam Altman återvänder inte som VD för OpenAI, Emmett Shear tar över

Sam Altman kommer inte att återvända som VD för OpenAI, trots företagets lednings försök att få tillbaka honom, enligt medgrundaren och styrelsemedlemmen Ilya Sutskever. Efter en helg med förhandlingar med styrelsen som sparkade honom på fredagen, kommer Altman inte att återvända till startup-företaget han medgrundade 2015. Emmett Shear, medgrundare av Amazon-ägda videosändningssajten Twitch, kommer att ta över som tillförordnad VD. Beslutet kan fördjupa en kris som utlösts av styrelsens plötsliga avskedande av Altman och dess avlägsnande av president Greg Brockman från styrelsen.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 20 november

OpenAI:s framtid osäker efter att VD blivit avsatt och anställda hotar med att gå till Microsoft

Över 700 av OpenAIs nästan 800 anställda säger att de kan gå över till Microsoft, vilket skapar osäkerhet kring AI-startupens framtid. OpenAIs fyra personer stora styrelse chockade teknikindustrin när de avsatte Sam Altman som VD, och sa att de inte längre kunde lita på honom. Anställda skrev senare ett brev där de sa att de kan lämna företaget för Microsoft om Altman inte återinsätts. Styrelsemedlemmen Ilya Sutskever, som var delaktig i att avsätta Altman, skrev under brevet som kräver att han återinsätts. Altman har nu gått med i Microsoft för att starta ett nytt AI-projekt.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Microsoft anställer honom för ny AI-forskningsenhet

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades överraskande på fredagen, vilket utlöste en dramatisk händelse i Silicon Valley. OpenAI, företaget bakom AI-chattboten ChatGPT, var i förhandlingar om en finansieringsrunda som skulle ha värderat företaget till 80 miljarder dollar. Altman, som var en synonym till framgången med ChatGPT, avskedades eftersom han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Hans interimistiska efterträdare som VD, Emmett Shear, medgrundare av streamingplattformen Twitch, sa att avskedandet inte berodde på någon oenighet om säkerheten. Microsoft, OpenAI:s största investerare, försökte återinsätta Altman, ett drag som stöddes av OpenAIs personal. På måndagen meddelade Microsoft att de har anställt Altman och hans nära kollega, före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, för att leda en ny avancerad AI-forskningsenhet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 november

Xen Project lanserar Hypervisor 4.18 med förbättringar för HPC och ML

Xen Project, en open source hypervisor värd på Linux Foundation, har tillkännagivit lanseringen av Xen Project Hypervisor 4.18. Den nya versionen kommer med arkitekturförbättringar för High Performance Computing (HPC) och Machine Learning (ML) applikationer, samt högre säkerhets- och prestandafunktioner. Kelly Choi, community manager för Xen Project, tackade branschledare och innovatörer som bidrog till utgåvan. Bland de framstående funktionerna finns stöd för funktioner i 4: e Gen AMD EPYC-processorer och Intel Sapphire Rapids och Granite Rapids CPUs.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 20 november

Microsoft anställer avskedad OpenAI-VD, anställda kräver styrelsens avgång

Microsofts VD Satya Nadella chockade teknikvärlden genom att anställa avskedade OpenAI-VD:n Sam Altman. Microsoft meddelade att de skulle anställa nyckelpersoner för sitt eget AI-team, ledda av Altman. Mer än 500 OpenAI-anställda skrev ett brev där de krävde att resterande styrelsemedlemmar skulle avgå. Drama började med OpenAIs oväntade meddelande att Altman var ute. Microsoft, som hade lovat mer än 10 miljarder dollar till startupen, arbetade bakom kulisserna för att lobba för Altmans återkomst. På måndagen hotade mer än 500 OpenAI-anställda att flytta till Microsoft om styrelsemedlemmar inte avgår och återinsätter Altman och medgrundaren Greg Brockman.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och medgrundare till OpenAI

Microsoft meddelade att de har anställt Sam Altman och en annan medgrundare av OpenAI, skaparen av ChatGPT, efter att de oväntat lämnade företaget i en företagsomskakning som chockade AI-världen. Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, sade att Microsoft ser fram emot att bekanta sig med OpenAI:s nya VD, tidigare Twitch-ledaren Emmett Shear, och resten av OpenAI:s ledningsteam. Sam Altman svarade att ´uppdraget fortsätter´. OpenAI meddelade att Altman blev utmanad efter en granskning visade att han inte var ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´ med styrelsen.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAIs medgrundare efter företagets omstrukturering

OpenAIs styrelse har avsatt medgrundaren och VD:n Sam Altman och ersatt honom med en tillfällig VD. Microsoft meddelade senare att de har anställt Sam Altman och en annan arkitekt bakom OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget. Microsofts VD Satya Nadella uttryckte sitt engagemang i partnerskapet med OpenAI och ser fram emot att lära känna OpenAIs nya VD, tidigare Twitch-ledaren Emmett Shear. Microsoft har investerat miljarder dollar i OpenAI och nu tar de in två av OpenAIs medgrundare direkt i folden. Altman och Greg Brockman kommer att leda ett nytt avancerat AI-forskningslag på Microsoft.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och en annan arkitekt från OpenAI

Microsoft meddelade på måndagen att de har anställt Sam Altman och en annan arkitekt från OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget i en företagsomstrukturering som chockade AI-världen. Microsofts VD Satya Nadella twittrade att teknikjätten är engagerad i sitt partnerskap med OpenAI, vars chatbot startade den generativa AI-trenden genom att producera mänsklig text, bilder, video och musik. Microsoft har investerat miljarder dollar i startupföretaget och hjälpt till att tillhandahålla datorkraft för att köra dess AI-system. Nu tar de in två av OpenAI:s medgrundare direkt i företaget.

Direktlänk Dela WDIO-TV fördjupade 20 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman sparkas, tidigare Twitch VD tar över

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, sparkades trots att han ledde företaget framgångsrikt och jämfördes ofta med Bill Gates och Steve Jobs. Han hade hjälpt OpenAI att överträffa mycket större konkurrenter och startade en global tävling om dominans inom artificiell intelligens. Elva dagar efter att han gick upp på scenen i San Francisco den 6 november blev han avskedad, vilket ledde till en kaotisk helg där chefer och investerare som stod på Altmans sida försökte få honom tillbaka. Styrelsen ignorerade dem och anställde istället Emmett Shear, tidigare VD för Twitch.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

Förhandlingar pågår om återinsättning av Sam Altman som VD för OpenAI

Förhandlingar pågår mellan OpenAI:s ledning och investerare om att återinsätta Sam Altman som VD. Altman, som avskedades på fredagen, är öppen för att återvända men vill se förändringar i styrelsen, inklusive avlägsnande av befintliga styrelseledamöter. Han söker också en förklaring som frikänner honom från felaktigt agerande. Styrelsen har hittills vägrat att officiellt avgå trots initialt samtycke. Nyckelledare inom OpenAI pressar också på för att styrelsen ska avgå och ta tillbaka Altman. En tidsfrist har satts till kl. 17 San Francisco-tid för styrelsen att efterkomma Altman och hans anhängares krav.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkad och företaget i förhandlingar om att ta tillbaka honom

OpenAI:s VD, Sam Altman, har plötsligt sparkats, och det rapporteras att företaget nu förhandlar om att ta tillbaka honom. OpenAI, som grundades 2015, är inte en traditionell teknikföretag, utan är strukturerat för att motstå värdena som driver mycket av teknikindustrin. Det är mer som ett forskningsinstitut eller en tankesmedja, med primär skyldighet att gynna mänskligheten, inte investerare eller anställda. Företaget lanserade en dotterbolag med en ´begränsad vinst´-modell 2019 för att kunna samla in pengar, locka toppbegåvningar och bygga kommersiella produkter. Altman sparkades av OpenAI:s styrelse på fredagen, vilket var kulmen på en maktkamp mellan företagets två ideologiska ytterligheter. Den ena gruppen föddes ur Silicon Valley teknikoptimism, drivs av snabb kommersialisering; den andra är rotad i rädslan att AI utgör en existentiell risk för mänskligheten och måste kontrolleras med extrem försiktighet. Efter att ChatGPT släpptes förra året spändes relationen mellan OpenAI:s fraktioner, vilket Altman hänvisade till som ´stammar´ i ett personalmeddelande 2019. Vi vet fortfarande inte exakt varför Altman sparkades, eller om han kommer tillbaka till sin tidigare roll.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 20 november

OpenAI:s avsatta VD Sam Altman förhandlar om att återvända till företaget

Sam Altman, den nyligen avsatta VD:n för artificiell intelligens-startupen OpenAI, förhandlar om att återvända till företaget. Dessa förhandlingar inkluderar ett omstrukturerande av företagets styrelse. Altman, som tvingades bort från bolaget på fredagen, tillbringade helgen med att utöva påtryckningar på OpenAIs fyra personer starka styrelse. Detta ledde till ett starkt stöd från investerare, anställda och OpenAI-chefer. Det finns dock oenighet om hur styrelsen ska se ut om Altman återvänder som VD, och det är inte självklart att han kommer att återinställas.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

Marc Andreessen försvarar AI och teknikoptimism efter OpenAI:s avskedande av Sam Altman

Efter OpenAI:s plötsliga avskedande av Sam Altman har miljardären och riskkapitalisten Marc Andreessen uttryckt sitt stöd för AI och teknikoptimism. Andreessen, som är grundare av Andreessen Horowitz, har under flera år förespråkat ´accelerationism´, en tro på att innovation och kapitalism bör utnyttjas maximalt för att uppnå radikal social förändring, även på bekostnad av social stabilitet i nuet. Detta står i kontrast till ´doomer´-lägret, som oroar sig för att AI utgör ett existentiellt hot mot mänskligheten, ett läger som överraskande nog leds av Elon Musk. OpenAI, som var avgörande för utvecklingen av generativ AI, avskedade sin medgrundare och ledare Altman av skäl som ännu inte är offentligt kända, men flera rapporter pekar på just denna typ av oro.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI lanserar specialiserade versioner av AI-chattboten ChatGPT

OpenAI lanserar en no-code plattform för att utveckla specialiserade versioner av sin AI-chattbot ChatGPT. Företagets AI-agenter kommer att vara tillgängliga för köp i GPT Store inom de kommande veckorna. OpenAI har lovat att betala författare en ospecificerad summa baserat på hur många gånger deras GPTs används. ChatGPT Plus-användare och OpenAIs företagskunder kommer att få skapa GPTs för internt bruk. På OpenAIs första utvecklarkonferens, DevDay, tillkännagav företaget anpassade GPTs. Dessutom meddelade de att ChatGPT har nått 100 miljoner veckoanvändare.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 19 november

OpenAIs framtid osäker utan Microsofts fortsatta stöd

OpenAI förhandlar om att återanställa sin tidigare VD, Sam Altman, med stöd från Microsoft och andra investerare. Jason Kwon, företagets strategichef, uttryckte optimism över att Altman och andra högre chefer som avgick i protest mot hans plötsliga avskedande kan återvända. Microsoft har bidragit med minst 13 miljarder dollar till OpenAI sedan 2019 och har därmed stor makt över företaget. OpenAI, som för närvarande rapporteras tjäna omkring 80 miljoner dollar per månad, är starkt beroende av Microsofts molndatatjänster för att träna och köra sina modeller. Utan fortsatt ekonomiskt stöd från Microsoft kan företagets framtid vara hotad.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

Solana [SOL] upplever betydande prisökning, ökar med mer än 160%

Kryptokursen Solana [SOL] har upplevt en av de mest anmärkningsvärda prisökningarna bland alla kryptovalutor under den pågående tjurkörningen. Sedan mitten av oktober har SOL:s pris ökat med mer än 160%. Nyligen har det rapporterats om storskalig valaktivitet, med två betydande Solana-transaktioner som överstiger 30 miljoner dollar vardera. Solana, som lanserades av Solana Labs i San Francisco 2017, utmanade Ethereums dominans i kryptobranschen och fick smeknamnet ´Ethereum killer´. Solana kan hantera upp till 50 000 transaktioner per sekund, jämfört med Ethereums 15 transaktioner per sekund.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 19 november

Mira Murati ersätter Sam Altman som VD för OpenAI

Mira Murati har ersatt Sam Altman som VD för OpenAI efter att styrelsen förlorat förtroendet för Altmans ledarskap. Murati, företagets tidigare teknikchef, har varit med i företaget sedan 2018 och har spelat nyckelroller i utvecklingen av dess AI-chattbot-system och Dall-E. Styrelsen tror att hon är unikt kvalificerad för rollen och förväntar sig en sömlös övergång medan den letar efter en permanent VD. Företaget är för närvarande i förhandlingar om en ny finansieringsrunda som kan öka dess värdering till minst 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 november

Sparkade Open AI-chefen pressas att återvända av investerare

Thrive Capital, Tiger Global Management och Microsoft pressar för att Sam Altman ska återgå som operativ chef för Open AI, efter att ha blivit sparkad. Altman har arbetat för att förändra företaget från en ideell organisation till ett kommersiellt framgångsrikt företag. Medgrundaren Greg Brockman avgick i protest från sin position som styrelseordförande efter Altmans avskedande. Andra nyckelpersoner har också lämnat företaget. En investeringsrunda som skulle värdera Open AI till cirka 86 miljarder dollar är nu hotad.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 19 november

Finska teknikföretaget Metroc använder fångarbete för att förbättra AI-teknologi

Det finska teknikföretaget Metroc har nyligen börjat använda fångarbete för att träna en stor språkmodell för att förbättra artificiell intelligens (AI) teknologi. För 1,54 euro i timmen svarar fångarna på enkla frågor om textbitar i en process som kallas datamärkning. Datamärkning outsourcas ofta till arbetsmarknader i Global South där företag kan hitta arbetare som talar flytande engelska och är villiga att arbeta för låga löner. På grund av bristen på finsktalande i dessa länder har Metroc dock utnyttjat en lokal källa till billig arbetskraft. Om det inte vore för fångarbetsprogrammet skulle Metroc troligen ha svårt att hitta finländare som är villiga att ta datamärkningsjobb som betalar en bråkdel av den genomsnittliga lönen i Finland. Dessa kostnadsbesparande strategier belyser inte bara den betydande mängden mänskligt arbete som fortfarande krävs för att finjustera AI, men de ställer också viktiga frågor om den långsiktiga hållbarheten i sådana affärsmodeller och metoder.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 19 november

OpenAI avskedar VD Sam Altman efter ´överläggande granskningsprocess´

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT för ett år sedan, meddelade på fredagen att de har avskedat VD Sam Altman. Altman blev en sensation inom techvärlden med lanseringen av ChatGPT, en AI-chattbot med oöverträffade förmågor. Hans avskedande överraskade techvärlden helt och hållet, med rykten på sociala medier om vad som hade orsakat det plötsliga uppsägningen. OpenAI:s styrelse sa i ett uttalande att Altmans avgång ´följer en överläggande granskningsprocess´, vilket ledde till att han ´inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen´.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 19 november

Sam Altman lämnar sin roll som VD för OpenAI efter ´styrelsekupp´

Sam Altman har lämnat sin roll som VD för OpenAI efter en ´styrelsekupp´ på fredagen som skakade teknikindustrin. Vissa jämför hans avsked med när Steve Jobs sparkades från Apple, vilket visar hur betydande förändringen känns mitt i en AI-boom som har återupplivat Silicon Valley. Altman har haft mycket att göra med denna boom, orsakad av OpenAIs lansering av ChatGPT till allmänheten förra året. Sedan dess har han rest jorden runt och pratat med världsledare om löftena och farorna med artificiell intelligens. Vad som händer härnäst är osäkert. Enligt vissa rapporter kan Altman återvända till OpenAI, medan andra antyder att han redan planerar en ny startup.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman tvingas avgå

Sam Altman, VD för OpenAI, har tvingats avgå på grund av interna spänningar. Fyra av OpenAIs sex styrelseledamöter, ledda av Ilya Sutskever, en av OpenAIs grundare och styrelsemedlem, röstade för att avsätta Altman. Sutskever hade uttryckt oro över att OpenAIs teknologi kunde vara farlig och att Altman inte ägnade tillräckligt med uppmärksamhet åt denna risk. Avskedandet av Altman har orsakat förvirring och kaos bland företagets anställda. Greg Brockman, en annan medgrundare och företagets president, avgick i protest. OpenAIs styrelse har inte gett någon specifik anledning till varför de tvingade ut Altman, förutom att han inte varit ärlig i sin kommunikation med dem.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkas av styrelsen

Sam Altman, VD för OpenAI, har avskedats av organisationens styrelse. Beslutet stöddes av företagets chefsforskare Ilya Sutskever och CTO Mura Murati, som nu är tillförordnad VD. Greg Brockman, OpenAI:s president och Altman-allierad, har också lämnat företaget, liksom flera andra nyckelmedarbetare. Styrelsen har uttalat att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med dem, vilket hindrade deras förmåga att utöva sina ansvarsområden. Det är oklart vad nästa steg för OpenAI blir.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman avlägsnas från sin position, orsakar chock bland anställda

Skaparen av ChatGPT, Sam Altman, har avlägsnats från sin position som chef för OpenAI, styrelsen anklagar honom för att inte alltid ha varit ´uppriktig´ med dem, vilket skapar en chockvåg bland företagets anställda. Mira Murati, teknisk direktör för OpenAI, har utsetts till att agera som tillfällig chef för företaget medan processen att hitta en permanent efterträdare pågår. I samband med Altman´s avsked annonserade styrelseordförande Greg Brockman - en medgrundare av företaget - sin avgång. Vissa anställda har rapporterat att de har uppdragit åt företagets chefsforskare, Ilya Sutskever, att undersöka omständigheterna som ledde till avskedet.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 18 november

Open AI:s medgrundare och VD Sam Altman lämnar företaget efter granskning

Open AI, skaparen av ChatGPT, har avskedat sin medgrundare och VD Sam Altman efter en granskning som visade att han ´inte konsekvent varit uppriktig i sina kommunikationer´ med styrelsen. Bobby Allyn, en affärsreporter baserad i San Francisco, rapporterar om teknologi och hur Silicon Valleys största företag förändrar vårt levnadssätt och omformar samhället.

Direktlänk Dela Northern Public Radio fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas och flera högt uppsatta avgår i företagets kris

Krisen på artificiell intelligensföretaget OpenAI fördjupas efter att VD Sam Altman avskedades och flera högt uppsatta anställda avgått. OpenAI, företaget bakom ChatGPT-bot, avskedade abrupt Altman på fredagen med anklagelser om att ha vilselett styrelsen. Kort därefter meddelade företagets president, Greg Brockman, att han avgått. Tre andra högt uppsatta medarbetare rapporteras också ha avgått. Orsakerna till turbulensen är fortfarande oklara. OpenAI, som nu leds av tillförordnade VD:n Mira Murati, har ännu inte kommenterat händelserna.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 november

Sam Altman sparkad från OpenAI

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, har blivit avskedad. Beslutet följde enligt företaget en ´övervägande granskning av styrelsen´, som kom fram till att han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. OpenAI:s president och Altman-allierade Greg Brockman, som företaget också avlägsnade som styrelseordförande, avgick, liksom tre högt uppsatta OpenAI-forskare. OpenAI:s teknikchef, Mira Murati, kommer att vara tillförordnad VD medan styrelsen söker en efterträdare.

Direktlänk Dela New York Media fördjupade 18 november

Joe Biden uppmanar APEC-länder att använda AI för att förbättra, inte utnyttja

USA:s president Joe Biden har uppmanat ekonomierna i Asien och Stillahavsområdet att samarbeta för att säkerställa att artificiell intelligens (AI) medför positiva förändringar och inte missbrukas för att utnyttja arbetare eller begränsa potential. Under det två dagar långa toppmötet för det 21-medlemsstarka Asia Pacific Economic Co-operation (APEC) i San Francisco, diskuterade Biden kort AI med Kinas president Xi Jinping. Biden betonade att digitala teknologier som AI bör användas för att ´lyfta, inte begränsa, vårt folks potential´.

Direktlänk Dela The Canberra Times fördjupade 18 november

OpenAIs VD Sam Altman sparkas, leder till chock och avgångar inom AI-gemenskapen

OpenAIs VD Sam Altman har avlägsnats från det San Francisco-baserade startföretaget han medgrundade, vilket har chockat AI-gemenskapen. Ingen såg hans avgång komma och det ledde till att förtroendet för OpenAI skakades. Inom några timmar meddelade OpenAI:s president Greg Brockman, som också var den största bidragsgivaren till GPT-4, att han avgick baserat på dagens nyheter. Teknikjournalisten Kara Swisher förutspådde att det skulle bli ”mycket fler stora avgångar av toppfolk” inom företaget inom några timmar.

Direktlänk Dela Mission Local fördjupade 18 november

AI-startup sparkar sin VD Sam Altman

Sam Altman, VD för AI-startupen bakom chatbotarna ChatGPT och GPT-4, har plötsligt blivit sparkad av företagets styrelse. Open AI, som stöds av Microsoft, sa på fredag att styrelsen beslutade om en ”ledarskapsövergång” efter att ha förlorat förtroendet för Altmans förmåga att leda företaget. Styrelsen sade att de var tacksamma för Altmans bidrag men hade beslutat att ”nytt ledarskap är nödvändigt när vi går framåt”. Teknikchefen Mira Murati utsågs till tillfällig VD tills en mer permanent ersättare hittas.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 18 november

OpenAI:s styrelse avsätter VD Sam Altman

OpenAI:s VD Sam Altman har blivit avsatt av företagets styrelse. Företaget, som nu värderas till cirka 80 miljarder dollar, citerade att Altman inte varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´. Exakt vad som ledde till Altmans avsked är inte omedelbart klart. Altman, som en gång drev den mest kända startup-inkubatorn YCombinator, lämnar ett stort tomrum i företagets insamlingsförsök. Han har krediterats med att nästan på egen hand övertyga Microsofts VD Satya Nadella att förbinda sig till 10 miljarder dollar till företaget.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman tvingas lämna företaget

Sam Altman, tidigare VD för mjukvarustartupen OpenAI, har tvingats lämna företaget av företagets styrelse. I ett uttalande sade företaget att styrelsen inte längre har förtroende för hans förmåga att fortsätta leda OpenAI. Beslutet kom efter en granskning av styrelsen, som kom fram till att han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. OpenAI är uppfinnaren av det generativa AI-verktyget ChatGPT och har fått betydande investeringar från Microsoft. Mira Murati, företagets tekniska chef, kommer att tjäna som tillförordnad VD. Greg Brockman kommer att avgå som styrelsens ordförande men kommer att stanna kvar på företaget.

Direktlänk Dela San Francisco Chronicle fördjupade 18 november

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har meddelat att deras medgrundare och VD, Sam Altman, har tvingats lämna företaget. Styrelsen för OpenAI sa att de inte längre har förtroende för hans förmåga att leda företaget, efter en granskning som visade att han inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, OpenAI:s teknikchef, kommer att ta över som tillförordnad VD med omedelbar verkan, medan företaget söker efter en permanent ersättare. OpenAI:s ordförande och styrelseordförande, Greg Brockman, kommer också att avgå som styrelseordförande men kommer att stanna kvar i sin roll på företaget.

Omaha World-Herald fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat, ersätts tillfälligt av CTO Mira Murati

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, meddelade på fredagen att dess medgrundare och VD Sam Altman har avgått efter att styrelsen förlorat förtroendet för honom. Företaget uppger att Altman inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets teknikchef, tar över som tillfällig VD medan företaget söker en permanent ersättare. Greg Brockman, medgrundare och styrelseordförande, kommer också att avgå från sin roll men kommer att stanna kvar på företaget, där han tjänstgör som president.

Direktlänk Dela WJTV 12 News fördjupade 18 november

OpenAI avskedar VD Sam Altman, Mira Murati tillträder som interimistisk VD

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT för ett år sedan, meddelade på fredagen att de har avskedat VD Sam Altman, en central figur i AI-revolutionen. Altman blev en sensation inom teknikvärlden med lanseringen av ChatGPT, en artificiell intelligens-chattbot med oöverträffade förmågor. Hans avskedande kom som en total överraskning för teknikvärlden. OpenAI:s styrelse sa i ett uttalande att Altman kommer att ersättas av Mira Murati, företagets teknikchef, på interimistisk basis. Styrelsen för OpenAI består av OpenAI:s chefsforskare Ilya Sutskever, Quora VD Adam D´Angelo, teknikentreprenören Tasha McCauley och Helen Toner från Georgetown Center for Security and Emerging Technology.

Direktlänk Dela TAG24 News fördjupade 18 november

OpenAI:s styrelse avsätter Sam Altman som VD

OpenAI:s styrelse har avsatt Sam Altman, företagets högprofilerade VD. Mira Murati, som tidigare var företagets teknikchef, har utsetts till tillförordnad VD. Styrelsen kom fram till att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman hjälpte till att grunda OpenAI med Elon Musks ekonomiska stöd 2015 och ledde företaget till att bli en teknologisk ledare finansierad av miljarder dollar från Microsoft. Det är oklart vad Altman´s avgång kommer att innebära för den pågående finansieringsrundan som skulle värdera företaget till mer än 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Mira Murati blir tillfällig VD

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades på fredagen efter att styrelsen förlorat förtroendet för hans förmåga att leda företaget. Styrelsen konstaterade att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets tekniska chef, kommer att tjäna som tillfällig VD medan en sökning pågår för att identifiera en permanent efterträdare. Altman, som var en av företagets grundare, har sagt att han inte äger några aktier i OpenAI. Hans förmögenhet baseras på hans investeringar i andra teknikföretag. Microsoft, OpenAI:s största investerare, sa att dess partnerskap med företaget inte skulle påverkas av Altmans avgång.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 november

Mira Murati tar över som interim VD för OpenAI

Mira Murati, tidigare bakom kulisserna på OpenAI, har nu blivit interim VD för företaget. Murati, 34, har övervakat utvecklingen och leveransen av revolutionerande produkter som ChatGPT och DALL-E. Hon har också skött företagets relation med Microsoft, en investerare och partner som har implementerat OpenAIs teknik. Murati, född i Albanien och utbildad i Kanada, är en maskiningenjör som byggde en hybrid tävlingsbil som student vid Dartmouth College. Hon anslöt sig till OpenAI 2018 efter att ha arbetat på Tesla och Leap Motion.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

OpenAI avskedar VD Sam Altman på grund av brist på förtroende

Styrelsen för OpenAI har avskedat VD Sam Altman på grund av brist på förtroende. Efter en övervägande granskning kom styrelsen fram till att Altman inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman, 38, övervakade utvecklingen av företagets ChatGPT-plattform, som ses som ett banbrytande program för artificiell intelligens. ChatGPT lanserades tidigt 2022 och blev en omedelbar sensation. Teknikchef Mira Murati kommer att ta över som tillförordnad VD.

Direktlänk Dela United Press International fördjupade 17 november

OpenAI tvingar ut medgrundare och VD Sam Altman

OpenAIs styrelse har pressat ut sin medgrundare och VD Sam Altman efter en granskning som visade att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. OpenAI:s teknikchef Mira Murati har utsetts till tillförordnad VD. Altman har varit en framstående figur i Silicon Valley sedan han var i 20-årsåldern och ledde YCombinator innan han gick med i OpenAI. OpenAI övergick från en ideell till en vinstdrivande enhet 2018, med fokus på att utveckla stora språkmodeller som GPT. Microsoft, en viktig affärspartner till OpenAI, förblir engagerad i partnerskapet trots ledarskapsförändringen.

Direktlänk Dela Newslooks fördjupade 17 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat

Sam Altman, VD och medgrundare till OpenAI, har oväntat avgått från företaget och dess styrelse. Detta oväntade avhopp har skickat chockvågor genom teknikindustrin. Företaget avslöjade i ett blogginlägg att OpenAI:s styrelse inte längre har förtroende för Altmans förmåga att leda organisationen. Nu kommer teknikchefen Mira Murati att kliva in som tillförordnad VD, och en sökning pågår för att hitta en permanent efterträdare. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer att kliva ner som ordförande för företagets styrelse men kommer att stanna kvar inom organisationen.

Direktlänk Dela Big News Network fördjupade 17 november

Teknikledare deltar i APEC-toppmöte, diskuterar AI och relationer mellan USA och Kina

Under Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) toppmötet i San Francisco deltog ledande teknikledare som Elon Musk och Apples VD Tim Cook i en middag med Kinas president Xi Jinping. Xi betonade sin vilja att vara en partner snarare än en konkurrent till USA. Teknikledare välkomnar en avspänning i relationerna mellan USA och Kina, i hopp om att det minskar risken för de miljarder dollar företag tjänar på kinesiska konsumenter och de kritiska leveranskedjorna över Stilla havet. Men en stor fråga kvarstår: kontroll över avancerad artificiell intelligens (AI) och tillgång till tekniken som krävs för att utveckla den. USA har sedan förra året alltmer begränsat vilka typer av avancerade datorchips amerikanska företag kan sälja till Kina, med hänvisning till att det är avgörande för nationell säkerhet. AI-boomen har gett extra tyngd till Bidens exportkontroller för chips.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 november

OpenAI:s VD tror att AI kan rädda mänskligheten från självdestruktion

OpenAI Inc:s VD Sam Altman anser att mänskligheten är på väg mot självdestruktion, men tror att artificiell intelligens kan vara en lösning. Han menar att vi behöver teknik för att kunna blomstra i tiotals eller hundratals miljoner, eller tusentals miljoner år. Han uttryckte dessa tankar under ett panelmöte på Asia-Pacific Economic Cooperation-toppmötet i San Francisco.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 17 november

OpenAI utforskar sätt att införa ChatGPT i klassrum

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, överväger nu att introducera sin populära chatbot i klassrum. Brad Lightcap, företagets operativa chef, avslöjade denna strategiska rörelse under den senaste INSEAD Americas-konferensen i San Francisco. Företaget vill hjälpa lärare att lösa problemet med att införliva ChatGPT i läroplanen. OpenAI har etablerat ett team för att hjälpa till med att integrera verktyget i akademin. ChatGPT, som i stor utsträckning finansieras av Microsoft, har flera användningsområden inom akademin och kan fungera som en handledare för elever.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 17 november

OpenAI planerar att integrera ChatGPT-teknologi i utbildningsmiljöer

OpenAI tar betydande steg för att integrera sin ChatGPT-teknologi i utbildningsmiljöer. Detta kommer efter initiala bekymmer över att AI-verktyget kunde missbrukas för fusk i akademiska arbeten. OpenAIs operativa chef Brad Lightcap avslöjade vid INSEAD Americas Conference i San Francisco att företaget bildade ett dedikerat team för att utforska utbildningsapplikationer för ChatGPT. Trots inledande farhågor om att teknologin skulle underlätta fusk och plagiering i skolor, börjar lärare nu se de potentiella fördelarna med ChatGPT i utbildning. OpenAI har redan inlett samarbeten med utbildningsorganisationer som Khan Academy för att utveckla AI-drivna handledningsverktyg.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 17 november

OpenAI fokuserar på att integrera ChatGPT i utbildning

OpenAI ändrar sitt fokus mot att integrera sin banbrytande teknik ChatGPT i utbildningssammanhang. Detta strategiska skifte är inte bara ett svar på den initiala uppståndelsen över potentiella fuskrisiker utan också ett framåtblickande försök att utnyttja AI:s enorma potential i revolutionerandet av lärande- och undervisningsmetoder. OpenAI:s operativa chef, Brad Lightcap, tillkännagav på en nyligen konferens i San Francisco bildandet av ett specialiserat team för att undersöka de pedagogiska tillämpningarna av ChatGPT. Dessutom har OpenAI bildat ett beredskapsteam under ledning av Aleksander Madry från MIT:s Center for Deployable Machine Learning. Detta teams uppdrag är att bedöma och hantera riskerna med AI-teknik.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 17 november

OpenAI-chefen tror att AI kan rädda mänskligheten från självförstörelse

OpenAI Inc:s verkställande direktör, Sam Altman, tror att mänskligheten är på väg mot självförstörelse, men att artificiell intelligens (AI) kan vara en lösning. Han uttryckte dessa åsikter under en panel på Asia-Pacific Economic Cooperation toppmötet i San Francisco. Altman deltog tillsammans med Meta Platforms Inc:s produktchef Chris Cox och Googles senior vicepresident James Manyika. De diskuterade AI:s löften men påpekade också att tekniken innebär risker inför ett stort valår i USA. Altman har tidigare varit uttalad om behovet av statlig tillsyn över AI och menar att stora regulatoriska förändringar kommer att behövas snart.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 november

Googles VD jämför AI med klimatförändringar, uppmanar till globala ramar

Googles VD Sundar Pichai jämförde artificiell intelligens (AI) med klimatförändringar vid Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) CEO-toppmötet i San Francisco. Han menade att AI kommer att spridas över hela världen och att det är allas ansvar att skapa skyddsräcken. Pichai poängterade att om AI går fel i ett land kan det påverka andra länder, vilket gör det svårt att reglera lokalt. Han uppmanade till skapandet av globala ramar och nämnde framsteg i diskussioner, inklusive vid G7-toppmötet i Japan och nyligen mellan president Joe Biden och Kinas president Xi Jinping.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 17 november

Globala ledare och teknikjättar diskuterar AI:s framtid på APEC-konferensen

Under Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) konferensen i San Francisco, diskuterade president Joe Biden och andra globala ledare med teknikjättar om artificiell intelligens (AI) och dess framtid. Trots kollektiv expertis, fanns det inga konkreta svar på huruvida AI kommer att vara en katalysator för mänsklighetens framsteg eller en dystopisk mardröm. Microsofts VD Satya Nadella och Googles VD Sundar Pichai var optimistiska om AI:s potential. Deras entusiasm återspeglas av investerare som satsar på att AI kommer att gynna Microsoft och Google. Emellertid var perspektivet från utanför teknikindustrin mer försiktigt.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 17 november

OpenAI planerar att ta sin chattbot ChatGPT till klassrum

OpenAI, företaget bakom den populära chattboten ChatGPT, planerar att utforska hur deras teknik kan implementeras i klassrum, enligt företagets operativa chef, Brad Lightcap. Lightcap uttalade sig vid INSEAD Americas-konferensen förra veckan, och berättade att företaget planerar att bilda ett team för att utforska utbildningsmöjligheterna med sin teknik nästa år. OpenAI, som stöds av miljarder dollar från Microsoft, lanserade sin ChatGPT chattbot förra året, vilket blev en av världens snabbast växande applikationer. Trots initiala farhågor om att tekniken skulle kunna användas för fusk, har lärare börjat se fördelarna med att använda ChatGPT i utbildningssyfte.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 16 november

OpenAI introducerar nya initiativ och Google stämmer anonyma individer för falska annonser

OpenAI har introducerat flera nya initiativ, inklusive GPT-4 Turbo, som kan bearbeta upp till 300 sidor text, vilket gör att applikationen kan hantera mer komplexa förfrågningar. OpenAI har också introducerat en funktion för att anpassa ChatGPT-bot, som kan använda kunskap för specifika branscher. Dock har OpenAI pausat nya registreringar för sin betalda ChatGPT Plus-tjänst på grund av ökad uppmärksamhet och funktioner samt intermittent driftstopp på grund av en hackerattack. Google har stämt tre anonyma individer i Vietnam för att ha skapat falska annonser för sin Bard AI-chatbot. De som klickade på länken laddade ner skadlig programvara som stal deras sociala medieinloggningsuppgifter istället för chatboten.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 november

ChatGPT har fundamentalt förändrat AI-landskapet

Under det senaste året har ChatGPT fundamentalt förändrat AI-landskapet och teknologin i stort. San Francisco-startupen OpenAI lanserade ChatGPT 2022, vilket ledde till att AI snabbt gick från att vara en marginaliserad idé till att bli mainstream. Enligt Cisco CIO Fletcher Previn kommer verktyg som ChatGPT så småningom att integreras i varje IT-system och extern produkt. Tekniker som Previn jämför AI:s adoptionsresa med molnberäknings tidiga dagar, som väckte liknande diskussioner och debatter om säkerhet, integritet, dataägande och ansvar. Trots löftet om att automatisera triviala uppgifter, skapa nya former av digitalt innehåll och öka produktiviteten på arbetsplatsen, fanns det en påtaglig oro i branscher och akademi när ChatGPT dök upp på scenen.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 16 november

OpenAI presenterar nya produkter och förändringar på DevDay-konferensen

OpenAI höll nyligen sin DevDay-utvecklarkonferens i San Francisco där företaget tillkännagav nya produkter och förändringar. Bland annat medgav VD Sam Altman att OpenAI är svag på att låta kunder bygga egna modeller på OpenAI-infrastrukturen. Altman tillkännagav också GPT-4 Turbo, en uppgraderad version av GPT-4. OpenAI släppte GPT Builder och GPT Store, en marknadsplats för GPT-verktyg. Dock påpekade AI-startupgrundaren Kartik Deshpande att det finns säkerhetsproblem med dessa verktyg.

Direktlänk Dela Accelerationeconomy.com fördjupade 16 november

Open AI bekräftar utveckling av GPT-5

Open AI:s VD Sam Altman har bekräftat att företaget arbetar på utvecklingen av GPT-5, efterföljaren till GPT-4. Sam Altman har tidigare sagt att företaget inte börjat träna någon ny modell, men i en intervju med Financial Times bekräftade han att GPT-5 nu är under utveckling. Historiskt sett har GPT-modellernas parametrar ökat med ungefär en storleksordning per numrerad version, vilket innebär att GPT-5 kommer att kräva mer träningsdata. Open AI har nyligen rapporterat att de har 100 miljoner användare varje vecka.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 16 november

OpenAI pausar tillfälligt registreringar för ChatGPT Plus på grund av hög efterfrågan

OpenAI har tillfälligt pausat registreringar för ChatGPT Plus på grund av överväldigande efterfrågan. Företagets VD Sam Altman meddelade detta via ett inlägg på X (tidigare Twitter). Efter företagets nyligen avslutade DevDay-utvecklarkonferens har antalet användare som registrerar sig för OpenAI:s betalda ChatGPT Plus-tjänst ökat. Företaget har svårt att möta behoven och kraven från användarna som har registrerat sig för tjänsten. OpenAI kommer att meddela användarna via appen så snart prenumerationerna öppnas igen. Mer än hundra miljoner användare utnyttjar företagets tjänster och verktyg varje vecka. Över 90 procent av Fortune 500-företagen utvecklar för närvarande AI-drivna verktyg med hjälp av OpenAI:s plattform.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 16 november

Forward lanserar AI-driven CarePod för personlig hälsa

Hälsobolaget Forward har lanserat CarePod, en AI-driven och självbetjänande enhet utformad för att ge individer kontroll över sin hälsa. Varje CarePod kombinerar avancerad diagnostik, personliga hälsoplaner och en premiumupplevelse på plats. När en användare kliver in i en CarePod blir den deras personliga portal till en mängd appar utformade för att hantera aktuella hälsoproblem och förebygga framtida. CarePods erbjuder tillgång till sjukdomsupptäckt, biometriska kroppsscanningar, blodprovtagning och andra hälsovårdstjänster på begäran. CarePods kommer att placeras i köpcentrum, gym och kontor. Forward planerar att dubbla sin närvaro till 2024, med CarePods som lanseras över hela landet, med start i San Francisco Bay Area, New York, Chicago och Philadelphia.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 16 november

Aktiemarknaden fortsätter stiga men stänger av från onsdagens toppar

Dow Jones framtid var oförändrad över natten, liksom S&P 500 och Nasdaq. Palo Alto Networks och Cisco Systems dök sent på vägledning med Walmart och Alibaba på kran. Aktiemarknadsrallyt ökade till tisdagens breda, kraftfulla vinster men stängde av väl från onsdagens intradagshöjder. Skattkostnaderna studsade tillbaka efter att ha dykt på tisdagen. President Joe Biden träffade Kinas Xi Jinping nära San Francisco på onsdag. Microsoft avtäckte en in-house AI-chip onsdag, tillsammans med en driven av Arm Holdings-designer. Microsoft AI-chips kommer att hjälpa till att minska Dow titanens beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 16 november

Googles AI-verktyg Bard anklagas för vänsterbias

Googles artificiella intelligensverktyg Bard har anklagats för att vara vinklat till vänster i sin beskrivning av politiker. När MRC Free Speech America sökte på ´Vad kan du berätta om talman Nancy Pelosi?´ och sedan ställde samma fråga om talman Mike Johnson, beskrev Bard Pelosi på ett positivt sätt medan Johnson beskrevs med nedsättande termer. Bard beskrev Pelosi som en historisk figur och ekonomisk stabilisator, medan Johnson beskrevs som en ´medlem av kristna högerfraktionen´ med ´ultrakonservativa positioner´. Denna partiskhet visades inte av Bards konkurrent, ChatGPT.

Direktlänk Dela NewsBusters fördjupade 15 november

Dubai förbereder sig för Web3-framtid med robust regulatorisk ram och kommersiella licenser

Dubai förbereder sig för en Web3-framtid genom att införa en robust regulatorisk ram för digitala tillgångar och erbjuda kommersiella licenser för Web3-projekt. Världsblockkedjetoppmötet återkommer den 1-2 november 2023, värd av Trescon. Med strategiska partners som Dubai AI & Web3 Campus av DIFC, den största klasern av AI- och Web3-företag i MENA, erbjuder toppmötet en plattform för ledande Web3-investerare, företag, branschledare och entreprenörer att utforska samarbets- och investeringsmöjligheter. Toppmötet kommer att förena över 2000 Web3-beslutsfattare och kommer att inkludera den regionala finalen i Startup World Cup, organiserad av det globalt erkända amerikanska riskkapitalbolaget Pegasus Ventures. Vinnaren av denna tävling kommer att ha möjlighet att presentera vid de globala finalerna som hålls i San Francisco, med chansen att säkra ett finansieringspris på 1 miljon US-dollar.

Direktlänk Dela News Herder fördjupade 15 november

Martian lanserar AI-modellrouter, får 9 miljoner dollar i finansiering

Martian, backat av NEA, Prosus Ventures, CVP och General Catalyst, har lanserat Model Router, den första AI-modellrouteringsplattformen. Genom routering uppnår Martian högre prestanda och lägre kostnad än någon enskild leverantör, inklusive GPT-4. Företaget meddelar också en finansieringsrunda på 9 miljoner dollar. Modellrouter är byggd på företagets unika teknik för modellmappning som gör det möjligt att förstå LLM:er på ett djupare plan än tidigare. Modellrouter ökar prestanda, minskar ägandekostnaden och framtidsäkrar genom ständig optimering och dynamisk uppdatering av modeller.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

OpenAI:s GPT-4-modell presterar bäst enligt Galileos nya hallucinationsindex

San Francisco-baserade Galileo har utvecklat ett nytt hallucinationsindex som visar att OpenAI:s GPT-4-modell fungerar bäst och hallucinerar minst när den utmanas med flera uppgifter. Indexet, som publicerades idag, undersökte nästan ett dussin öppna och stängda källkods-LLM:er, inklusive Metas Llama-serie, och bedömde varje prestanda vid olika uppgifter för att se vilken LLM som upplever minst hallucinationer vid utförande av olika uppgifter. Alla LLM:er betedde sig olika med olika uppgifter, men OpenAI:s erbjudanden förblev på toppen med mestadels konsekvent prestanda över alla scenarier.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 15 november

Data Science Salon lanseras i San Francisco

Data Science Salon (DSS), känt som den mest diversifierade datavetenskap och maskininlärningsgemenskapen i USA, kommer att lanseras i San Francisco den 29 november 2023. Evenemanget kommer att äga rum på Dogpatch Studios och samla 250 chefer, seniora datavetenskapliga utövare, chefer, analytiker och ingenjörsproffs. DSS SF kommer att erbjuda tekniska sessioner med fokus på tillämpningar av generativ AI och maskininlärning i företagsinställningar. Deltagarna kan förvänta sig värdefulla insikter och information samt diskussioner om användningsfall och innovationer inom AI och ML från ledare inom toppföretag inklusive Zoom, Salesforce, Meta, Autodesk, Thumbtack, Square och mer.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 15 november

Microsofts VD Satya Nadella gjorde oväntade framträdanden på OpenAIs DevDay och GitHub Universe förra veckan, där han hyllade företagens AI-programmeringsverktyg. Microsoft har investerat omkring 13 miljarder dollar i OpenAI och förvärvade GitHub 2018. Nadella tror att en övergång till AI-verktyg för naturligt språk kommer att sänka tröskeln för programvaruutveckling, göra befintliga utvecklare mer produktiva och leda till en ny era av kreativitet. Han betonade att Microsoft alltid har varit inriktat på utvecklare och att sättet vi skapar programvara håller på att förändras i grunden.

MIT Technology Review fördjupade 15 november

OpenAI pausar tillfälligt anmälningar till ChatGPT Plus på grund av högt användarantal

OpenAI har tillfälligt pausat anmälningar till sin tjänst ChatGPT Plus på grund av det höga antalet prenumerationer som följde efter företagets nyligen avslutade DevDay-utvecklarkonferens. Företagets VD, Sam Altman, meddelade att de arbetar på en lösning för att bättre kunna tillgodose behoven för det stora antalet användare. Användare kan fortfarande anmäla sig till tjänsten och kommer att meddelas via appen när prenumerationer öppnas igen. OpenAI avslöjade på sin första utvecklarkonferens att över 100 miljoner användare använder dess tjänster och verktyg varje vecka.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 15 november

Anställda använder AI-verktyg i hemlighet, enligt undersökningar

Många anställda använder generativa artificiella intelligensverktyg (GenAI), som ChatGPT, på arbetsplatsen utan sina chefer vetskap, enligt nyligen genomförda undersökningar. En undersökning från det San Francisco-baserade företaget Fishbowl visade att endast en tredjedel (32 procent) av de svarande som använder AI på jobbet gör det med sin chefs vetskap. Snaplogic, ett socialt karriärnätverk baserat i San Mateo, Kalifornien, rapporterade liknande resultat från en undersökning i september. Mer än två tredjedelar (67 procent) tror att AI sparar dem en till fem timmars arbete per vecka.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 15 november

Framsteg inom neurovetenskap, AI och 5G-teknologi

Neurovetenskap har möjliggjort att ´läsa´ människors tankar i årtionden genom att analysera blodflödet i hjärnan med en fMRI-skanner. Nyare forskning har använt generativa AI-verktyg, som Stable Diffusion och GPT, för att skapa mer realistiska rekonstruktioner av filmer och podcasts baserade på neural aktivitet. Google DeepMinds väder-AI kan förutse extremt väder snabbare och mer exakt. Modellen, kallad GraphCast, baserar sina förutsägelser på fyra decennier av historiska väderdata. Huawei chockade världen i augusti när det började sälja en ny flaggskeppstelefon, Mate 60 Pro, komplett med en ny 5G-chip, trots att företaget har blockerats från att källa 5G-chip eller arbeta med chipfabriker utanför Kina sedan 2020.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 15 november

OpenAI anställer aggressivt trots marknadens avmattning

Trots en avmattning på marknaden fortsätter OpenAI med aggressiv anställning genom att strategiskt utnyttja det växande intresset för AI-teknik. OpenAI sägs erbjuda betydande ersättningspaket, upp till $10 miljoner, för att locka toppforskare från Google. Detta markerar OpenAIs pågående ansträngningar att rekrytera talang från Googles led, med fokus på seniora forskare i Googles AI-team. Den föreslagna årliga ersättningen, huvudsakligen i form av aktier, ligger rapporterat i intervallet $5 miljoner till $10 miljoner. OpenAI överväger att sälja aktier som innehas av befintliga anställda, med en uppskattad företagsvärdering mellan $80 miljarder till $90 miljarder.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 15 november

OpenAI pausar tillfälligt mottagande av nya användare på grund av överväldigande efterfrågan

OpenAI har tillfälligt stoppat mottagandet av nya användare för sin betalda ChatGPT Plus-tjänst på grund av överväldigande efterfrågan, meddelade VD Sam Altman. AI-startupen sa på sin konferens att ungefär 100 miljoner människor använder dess tjänster varje vecka och att mer än 90% av Fortune 500-företagen bygger verktyg på OpenAIs plattform. Tidigare denna månad meddelade OpenAI en kraftfull språkmodell - GPT 4 Turbo - på sin första utvecklarkonferens i San Francisco. OpenAI kommer att möjliggöra för ChatGPT-användare att bygga anpassade botar för att hantera specifika uppgifter.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 15 november

Dow Jones futures stiger, Microsoft AI-nyheter och Biden-Xi-möte i fokus

Dow Jones futures steg lätt efter timmar, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Stora nyheter om Microsofts artificiella intelligens förväntas på onsdag, medan president Joe Biden ska möta Kinas president Xi Jinping. Aktiemarknadsrallyt visade breda, kraftfulla vinster på tisdagen efter att oktober CPI-inflationsrapporten svalnade mer än förväntat, vilket sänkte statsobligationsavkastningen. Flera aktier, inklusive MercadoLibre, Cloudflare, Amazon.com, Super Micro Computer och Toll Brothers, visade starka köpsignaler. Microsoft kommer att tillkännage sina senaste AI-framsteg vid sin Ignite 2023-händelse på onsdag, och det ryktas att de kan avslöja sin egen AI-chip för att minska sitt beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 15 november

AI kan snabba upp byggprocessen men inte lösa alla problem

Artificiell intelligens (AI) används av fastighetsutvecklare i Bay Area för att snabba på design- och byggprocessen och spara pengar. Autodesk, ett mjukvaruföretag i San Francisco, har skapat ett AI-verktyg som kan generera tusentals byggnadsdesigner på några timmar. Verktyget testas nu i ett projekt sydost om Jack London Square. Trots att AI kan påskynda designprocessen, varnar experter att det bara löser en del av problemen då planering och design endast står för cirka 5% av de totala projektkostnaderna.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 14 november

Cloudflare-aktien ökar tack vare investeringar i AI-infrastruktur

Cloudflare (NET) är dagens IBD-aktie, då analytiker ser en möjlig långsiktig intäktsökning från företagets investeringar i AI-infrastruktur. Cloudflare-aktien har ökat med 51% under 2023, återhämtar sig från en försäljning i april när den sänkte sin prognos för 2023. På aktiemarknaden idag steg Cloudflare-aktien med 7,4% till 68,63. Cloudflare och konkurrenten Akamai Technologies (AKAM) tävlar om att distribuera nätverksutrustning som stöder edge computing. Cloudflare har också inriktat sig på AI ´inferencing´. Cloudflare meddelade nyligen att det hade distribuerat ´inferens-optimerade´ Nvidia (NVDA)-tillverkade GPU:er i 75 städer. Företaget planerar att distribuera Nvidia-chips i 100 städer vid utgången av 2023. I september meddelade Cloudflare sin ´Workers AI´-plattform och partnerskap med Microsoft (MSFT), privatägda Databricks och Hugging Face. Dessutom har Cloudflare kopplingar till startup-företaget för generativ AI OpenAI, utvecklaren av ChatGPT.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 14 november

Molnleverantörer och mjukvarutillverkare spelar nyckelroll i företags anpassning av generativ AI

Molnleverantörer och mjukvarutillverkare kommer att spela en viktig roll i företags anpassning av generativ AI, eftersom kunder använder deras produkter och tjänster för att införliva den potentiellt transformerande tekniken i verksamheten. Experter är överens om att det blir mycket mer kostnadseffektivt för företag att använda GenAI-tjänster istället för att bygga upp kapaciteterna själva. CIO:er står under press från VD:ar och styrelser att snabbt införa GenAI. Molnleverantörer och de mest framstående mjukvarutillverkarna, inklusive Microsoft, Oracle och Salesforce, hävdar att de tillhandahåller skydd och dataskyddsverktyg för att uppfylla företagspolicyer, skydda känslig data och tillfredsställa statliga regulatorer. Framtiden kommer troligen att innebära att molnleverantörer erbjuder företag möjlighet att välja mellan olika LLM:er och ger rekommendationer om de bästa för specifika uppgifter.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 14 november

Notion integrerar AI i sin produktivitetsapp och lanserar en ny chattbot, Q&A

Notion, en produktivitetsapp med över 20 miljoner användare, har tagit klivet in i AI-framtiden. Företagets VD Ivan Zhao och medgrundare Simon Last fick möjlighet att förhandsgranska AI-modellen GPT-4, vilket ledde till att de kunde införa AI i sin app. Notion har nyligen lanserat en ny chattbot, Q&A, som kan hämta information från alla dokument och databaser lagrade i en användares Notion-arbetsyta. Denna teknik bygger på OpenAI och Anthropic´s senaste modeller. Företaget planerar att utöka Q&A för att söka inte bara Notion-filer, utan även information lagrad i andra arbetsappar som Slack eller Zoom.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 14 november

AI-missar, olyckor och fel: Cruise återkallar självkörande bilar efter krasch

Sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022 har AI haft en betydande inverkan på vår värld. Företag hittar nya sätt att använda AI varje dag. Det har redan varit en mängd AI-framgångshistorier och andra chattbotar som Bard och Claude används nu av tiotusentals människor. Men det har också varit många fall där användning av artificiell intelligens har gått fruktansvärt fel. Det är viktigt att känna till begränsningarna och riskerna med AI-verktyg. Självkörande bilproducenten Cruise återkallar sin hela flotta av autonoma fordon efter en krasch i San Francisco i oktober. Totalt tas 950 Cruise-bilar av vägen efter incidenten. Under olyckan drog en Cruise-bil en fotgängare fast under sina däck ut på vägen. Personen som var inblandad i olyckan fick allvarliga skador. Detta är den andra olyckan med en Cruise självkörande bil under de senaste månaderna. I augusti kolliderade en Cruise Robotaxi med en brandbil, vilket orsakade en skada.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 14 november

Nvidia lanserar ny toppchipp för artificiell intelligens

Nvidia tillkännagav på måndagen nya funktioner till sitt högsta chip för artificiell intelligens (AI), H200, som kommer att börja rullas ut nästa år med Amazon.com, Googles och Oracles. H200 kommer att överskrida Nvidias nuvarande topp H100-chip. Den primära uppgraderingen är mer högbandbreddminne, en av de dyraste delarna av chippet som definierar hur mycket data det kan bearbeta snabbt. Nvidia dominerar marknaden för AI-chips och driver OpenAI:s ChatGPT-tjänst och många liknande generativa AI-tjänster som svarar på frågor med mänskligt skrivande.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 14 november

Open AI:s nya uppdateringar hotar leverantörer av öppen källkodsprogramvara

Open AI, skaparen av ChatGPT och GPT-4, presenterade flera uppdateringar vid sin första utvecklarkonferens som kan hota överlevnaden för flera leverantörer av öppen källkodsprogramvara. Uppdateringarna inkluderar bland annat ett nytt Assistants API, nya modaliteter, anpassade GPT:er, en ny butik för modeller och nya prispolicyer. Dessa lanseringar riktar sig direkt mot open source-communityn och kan orsaka intäktsförluster för företag som Langchain, Llamaindex och Chroma DB. Open AI:s nya modell GPT-4 Turbo, som är snabbare, mer effektiv och billigare än befintliga erbjudanden, kan också göra det svårt för många företag, särskilt startups, att konkurrera inom generativ AI.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 14 november

Nvidia lanserar ny AI-chip med förbättrad prestanda och minne

Nvidia har tillkännagivit nya funktioner för dess toppmodell av artificiell intelligens (AI) chip, H200, som kommer att börja rullas ut nästa år med Amazon.com, Googles Alphabet och Oracle. H200 kommer att överta Nvidias nuvarande toppchip H100. Den primära uppgraderingen är mer högbandbreddsminne, en av de dyraste delarna av chippet som definierar hur mycket data det kan bearbeta snabbt. H200 har 141 gigabyte högbandbreddsminne, upp från 80 gigabyte i dess tidigare H100. Nvidia dominerar AI-chipmarknaden och driver OpenAI:s ChatGPT-tjänst och många liknande generativa AI-tjänster.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 november

AI kommer att gynna småföretag mest, säger forskare

Todasco, en besökande forskare vid James Silberrad Brown Center for Artificial Intelligence vid San Diego State University, tror att artificiell intelligens (AI) kommer att gynna småföretag mest. Han menar att trots att teknikjättarna utan tvekan drar nytta av AI, står vi vid tröskeln till en revolution som kommer att gynna småföretag oproportionerligt mycket. Fram till för några år sedan hade bara de största företagen tillgång till AI-verktyg, men idag kan vem som helst med en internetanslutning använda världens mest kraftfulla AI-modeller gratis. AI kan inte driva ditt företag på egen hand, men det kan vara en kraftfull assistent.

Direktlänk Dela The San Diego Union-Tribune fördjupade 14 november

Grimes uttrycker oro över bredare AI-implementering

Trots att Grimes har uttryckt sin kärlek för användningen av artificiell intelligens (AI) i sin musik, är hon fortfarande lite orolig för dess plats i samhället. Förra veckan spelade Grimes ett DJ-set på en efterfest efter OpenAI:s DevDay i San Francisco. Under sin tid vid DJ-båset uttryckte den kanadensiska artisten sin oro för en bredare implementering av AI i vardagen. ´Jag håller inte med om känslan på den här festen´, sa hon. ´Jag tror att vi behöver hitta sätt att vara säkrare om AI.´ Festens tema var ett uppmaning till lösare AI-regleringar.

Direktlänk Dela Complex Media fördjupade 13 november

Tidigare Apple-chefer lanserar AI-drivet bärbar enhet

Ett startupföretag grundat av tidigare Apple-chefer har tagit första steget i utvecklingen av konsumentprodukter för artificiell intelligens. San Francisco-baserade Humane har lanserat Ai Pin, en bärbar enhet som fungerar som en mobil AI-assistent. Enheten bärs som en knappnål och användaren interagerar med den via röstkommandon och gester. Enheten kan projicera text och bilder via laser på användarens handflata. Humane har samarbetat med Microsoft, OpenAI, Qualcomm och T-Mobile för att leverera nästa era av personlig mobil databehandling, som kommer att drivas av AI. Enheten kostar $699 och kräver en trådlös prenumeration på $24 per månad. Humane börjar ta emot beställningar i USA på torsdag och enheterna börjar skickas i början av 2024. Ai Pin drivs av en Qualcomm Snapdragon-processor med en dedikerad Qualcomm AI Engine. Användare hanterar och får tillgång till sina data, inklusive foton, videor och anteckningar via Humane.center-webbplatsen. Enheten aktiveras endast vid användarens engagemang och använder inte ´väckningsord´, vilket säkerställer att den inte alltid lyssnar eller spelar in. En ´förtroendelampa´ indikerar när några sensorer är aktiva. Ai Pin kan agera som tolk för främmande språk och stödja näringsmål genom att identifiera mat med hjälp av datorvision. Humane kommer att erbjuda en AI-driven musikupplevelse genom ett partnerskap med Tidal, en enhet av Block.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 13 november

Microsoft planerar att införa AI-assistenten Copilot till en miljard Windows 10-användare

Microsoft planerar att införa sin generativa AI-drivna personliga assistent, Copilot, till en miljard Windows 10-användare snart. Enligt Windows Central kommer denna uppdatering att placera en Copilot-knapp direkt på Windows 10-aktivitetsfältet, vilket öppnar samma Copilot-sidebar-upplevelse som finns på Windows 11. Uppdateringen kommer också att inkludera plugins som fungerar över båda operativsystemen. Det primära syftet med denna nya uppdatering är att öka marknadsandelen. Microsoft ser ytterligare en miljard användare som en otillvaratagen marknad för Copilot-expansion.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 13 november

Senator uppmanar Biden att pressa Kina på immateriell stöld

Senator Mark Warner anser att president Joe Biden bör pressa Kina angående stöld av immateriell egendom inför sitt möte med den kinesiska presidenten Xi Jinping i Kalifornien. Warner, som är ordförande för senatens underrättelsekommitté, framhöll att hans prioritet i kongressen är att säkerställa att lagstiftning antas som kommer att förhindra att artificiell intelligens stör offentliga val och offentliga marknader. Han påpekade också att det är kritiskt att de två länderna återupptar militära kommunikationer.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 12 november

OpenAI lanserar anpassade versioner av ChatGPT och förhandsvisning av GPT-4 Turbo

OpenAI tillåter nu användare att bygga anpassade versioner av ChatGPT för att utföra specifika personliga och professionella uppgifter. Med det nya alternativet kan användare snabbt skapa egna specialiserade versioner av ChatGPT som kan hjälpa till att lära ett barn matematik eller förklara reglerna för ett brädspel. OpenAI planerar också att introducera en butik senare denna månad där användare kan hitta anpassade GPTs från andra användare och tjäna pengar på sina egna. Vid sin första utvecklarkonferens på måndagen meddelade OpenAI att de introducerar en förhandsversion av GPT-4 Turbo, en kraftfullare och snabbare version av sitt mest aktuella stora språkmodell.

Direktlänk Dela The Daily Item fördjupade 12 november

NVIDIA diskuterar framtiden för generativ AI och användningen av LLM

I ett nyligen avsnitt av podcasten ´Innovative Technology Insights´ diskuterade Aaron Erickson från NVIDIA framtiden för generativ AI och hur stora språkmodeller (LLM) utvecklas för att omfatta multimodala inslag, som bilder, ljud, video och till och med smak och lukt. Erickson talade också om nya ekonomiska modeller som utvecklas för AI-verktyg och hur vi kan se en trend mot skräddarsydda modeller som är designade för specifika organisationer. Diskussionen omfattade också utmaningarna med att integrera multimodala inslag i LLM, särskilt när det gäller sensoriska, smak och lukt, och de saker som anses vara inneboende mänskliga.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 11 november

Jämförelse mellan GPT-4 Turbo LLM och Claude 2 LLM

I en jämförelse mellan GPT-4 Turbo och Claude 2, två stora språkmodeller, undersöks kapabiliteter, kontextfönster, pris, noggrannhet och mer. OpenAI´s GPT-4 Turbo, presenterad av VD Sam Altman och Microsofts VD Satya Nadella, är den senaste stora språkmodellen från OpenAI. AI-företaget xAI, grundat av Elon Musk, har nyligen utfört forskning om rankning av AI-chattrobotar och deras respektive AI-modeller. Claude-2 hamnade på andra plats i denna omfattande jämförelse. GPT-4 Turbo har fler parametrar och vinner i förståelse, sammanhang och högkvalitativ output, med Claude-2 på andra plats.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 10 november

RingCentral rapporterar starkt kvartal tack vare AI-produkter; Slack tillkännager ny VD; OpenAI lanserar ChatGPT Builder; Microsoft Teams introducerar ´Meet´-fliken

RingCentral rapporterade en positiv Q3 2023-kvartal denna vecka, drivet av vad företaget beskrev som ´starkt momentum´ i sina AI-drivna produkter och tjänster. RingCentral förklarade att dess nya AI-drivna lösningar, RingCX och RingSense, har ökat i popularitet bland kunderna under det senaste kvartalet, vilket hjälpt till att öka totala intäkter och prenumerationsintäkter med 10 procent år över år till 558 miljoner dollar respektive 531 miljoner dollar. Slack kommer att tillkännage sin nya VD nästa vecka efter att nyheten bröt på måndag att avgående VD Lidiane Jones har tagit motsvarande roll på datingplattformsföretaget Bumble. OpenAI lanserade en no-code ChatGPT Builder-plattform för företag. Microsoft Teams har introducerat en ´Meet´-flik för centraliserade samtal och strömlinjeformade mötesuppföljningar.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 10 november

Xcel Energy Colorado bekämpar skogsbränder med AI

Xcel Energy Colorado vidtar proaktiva åtgärder för att bekämpa det ökande hotet från skogsbränder genom att införliva artificiell intelligens (AI) i sin verksamhet. Företaget samarbetar med San Francisco-baserade Pano AI för att installera 21 kamera system över sitt område i Colorado. Dessa högupplösta kameror, utrustade med AI-möjligheter, kommer att placeras strategiskt över 1,5 miljoner hektar för att snabbt upptäcka och varna Xcel Energy och första hjälpen vid potentiella skogsbränder. Pano AI använder banbrytande teknik för att analysera bilder tagna av sina kameror, kombinerar data från satellitflöden och andra källor för att utvärdera markförhållanden och vädermönster.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 10 november

NexTech-konferensen diskuterar framstegen inom generativ AI, Meta begränsar användningen av AI i politiska annonser

NexTech, Adweeks innovativa konferens för de senaste verktygen inom marknadsföringsteknik, diskuterar framstegen inom generativ AI, publikhantering, automation och metaverse. Meta har förbjudit politiska annonsörer att använda sina generativa AI-annonseringsprodukter inför USA:s presidentval 2024. Google introducerar generativ AI till Performance Max med nya verktyg som blir tillgängliga för amerikanska annonsörer vid årets slut. OpenAI stärker sina ansträngningar för integritet och Instagram introducerar två generativa AI-filter.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 10 november

Snap samarbetar med OpenAI för att erbjuda ny ChatGPT Remote API till Lens-utvecklare

Snap, moderbolaget till Snapchat, har inlett ett samarbete med OpenAI för att erbjuda en ny ChatGPT Remote API för Lens-utvecklare. Detta gör det möjligt för utvecklare att dra nytta av ChatGPT i sina linser, vilket skapar nya typer av lärande, konversations- och kreativa upplevelser för Snapchat-användare. Tidigare har Snap använt OpenAI, eftersom företagets AI-chattbot drivs av OpenAIs GPT-teknik. Dessutom introducerar Lens Studio 5.0 Beta en 3D-ansiktsmaskgenerator, vilket gör det möjligt för vem som helst att skapa sin första potentiellt virala självuttrycks-lins på bara några sekunder.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 10 november

OpenAI drabbas av periodiska avbrott efter DDoS-attacker

OpenAI, ett företag som stöds av Microsoft, bekräftade nyligen att de drabbats av avbrott i sin ChatGPT-tjänst på grund av Distributed Denial of Service (DDoS) attacker. Företaget har pekat ut ryska hackare som ansvariga för dessa attacker. OpenAI, som leds av Sam Altman, erkände att det hade störningar i sin tjänst på onsdagen. Bloomberg rapporterade att cyberbrottslingar som stöds av Ryssland, kända som Anonymous Sudan, utförde attackerna. Anonymous Sudan påstod också att de attackerade Telegram som hämnd för OpenAIs stöd till Israel i den pågående konflikten i Gaza. OpenAI rapporterade att de såg fel som påverkade alla tjänster från kl. 05:42 till cirka kl. 19:16 Pacific Time. Företaget bekräftade att de identifierat problemet och genomfört åtgärder för att återställa normala svar på sina tjänster.

Direktlänk Dela Herald Sheets fördjupade 10 november

AI och naturligt språk formar framtidens mjukvaruutveckling

GitHub har lanserat AI-verktyg som Copilot Chat och Enterprise för att omdefiniera utvecklarnas kreativitet och effektivitet. Vid sin senaste händelse, GitHub Universe 2023, presenterade företaget ett par innovationer som utvecklare kan vara entusiastiska över, inklusive den allmänna tillgängligheten av GitHub Copilot Chat och förhandsgranskningar av det nya GitHub Copilot Enterprise-erbjudandet. GitHub Copilot Chat kommer att vara allmänt tillgängligt i december 2023 och kommer att integreras i GitHub-webbplatsen och mobilappen. Dessutom är GitHub Copilot Enterprise, som ursprungligen var ett autofullbordningsverktyg i IDE som ökade utvecklarens hastighet med 55%, nu utformad för att sträcka sig över hela mjukvaruutvecklingslivscykeln och kommer att vara tillgänglig i februari 2024.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 10 november

OpenAI utsatt för potentiella DDoS-attacker, inga användaruppgifter äventyrade

OpenAI meddelade nyligen att de upplevt störningar i sin populära ChatGPT chatbot, vilka kan ha orsakats av riktade attacker mot deras servrar. Företaget skrev på sin webbplats att de hanterar periodiska avbrott orsakade av ett onormalt trafikmönster som indikerar en DDoS-attack. Användare kunde inte komma åt alla OpenAIs verktyg och tjänster på onsdagen och fick ett meddelande om att plattformen var full. Företaget försäkrade att ingen användarinformation äventyrades. Detta inträffade tre dagar efter OpenAIs första utvecklarkonferens i San Francisco.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 9 november

Grimes framför DJ-set på OpenAI-konferens, uttrycker missnöje med ´effektiv accelerationism´

Artist Grimes, även känd som Claire Boucher, framförde en DJ-uppsättning på en fest som en del av en utvecklarkonferens arrangerad av OpenAI i San Francisco. Händelsen var centrerad kring Silicon Valley´s senaste favoritideologi: effektiv accelerationism (även känd som e/acc), vilket innebär att teknologisk innovation och kapitalism bör utnyttjas till det yttersta för att driva social förändring. Grimes uttryckte dock sitt missnöje med festens tema och betonade behovet av säkerhet kring AI. Hon uttryckte också sitt missnöje på X, webbplatsen tidigare känd som Twitter.

Direktlänk Dela Exclaim! fördjupade 9 november

Google investerar i AI-startupen Anthropic, introducerar nya AI-chips

Google har investerat 2 miljarder dollar i Anthropic, en generativ AI-startup baserad i San Francisco. Anthropic kommer att vara ett av de första företagen att använda Googles nya AI-chips. Företaget, som anses vara en seriös konkurrent till ChatGPT-skaparen OpenAI, kommer att använda Googles senaste TPU v5e-chips i sin stora språkmodell (LLM), Claude. Enligt Anthropic kan Claude 2, en chatbot, sammanfatta upp till cirka 75 000 ord, jämfört med Chat GPT:s 3 000 ord. Google meddelade att dess Cloud TPU v5e är utformad för att leverera kostnadseffektivitet och prestanda för medel- och storskalig träning och inferens. Dessutom har Anthropic säkrat 4 miljarder dollar från Amazon och kommer att använda AWS Trainium och Inferentia-chips för att bygga, träna och distribuera sina framtida grundmodeller.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 9 november

Teknikledare ifrågasätter reglering av AI

Efter flera månaders diskussioner har regeringstjänstemän och ledare inom Big Tech kommit överens om att artificiell intelligens (AI) behöver några grundregler. Men många i Silicon Valley är skeptiska. Tekniktunga företag, inklusive inflytelserika riskkapitalister, VD:ar för medelstora mjukvaruföretag och förespråkare för öppen källkodsteknik, hävdar att lagar för AI kan kväva konkurrensen inom ett avgörande nytt område. Dessa teknikledare oroade sig särskilt förra veckan när president Biden undertecknade en verkställande order som utarbetade en plan för att regeringen ska utveckla test- och godkännandeguidelines för AI-modeller.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 november

OpenAI strävar efter att minska kostnaderna och förbättra effektiviteten i AI-verktyg

OpenAI har nyligen meddelat stora förbättringar av sina AI-modeller, vilket kommer att minska deras kostnad och ge mer effektiva alternativ. Företaget strävar efter att överträffa konsumenternas förväntningar och bli en ledande leverantör av en hållbar utvecklingsplattform. OpenAI har dock problem med att bygga verksamheter kring AI-programvaruutveckling och försäljning, samtidigt som de minskar de följande driftskostnaderna. Företaget planerar att uppnå en omsättning på 1 000 miljoner euro till 2024. OpenAI strävar efter att minska kostnaderna medan andra teknikjättar som Google och Amazon aktivt söker investeringar i Generative AI. OpenAI skulle minska sitt beroende av Nvidias teknik genom att producera sina egna chips, vilket skulle förbättra dess totala prestanda.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 9 november

AI kan hota demokratiska processer och mänsklig existens, varnar experter

Accelerationen av artificiell intelligens (AI) kan redan störa demokratiska processer som val och kan till och med hota mänsklig existens, varnade AI-experter på Reuters NEXT-konferensen i New York. Explosionen av generativ AI har lett till både entusiasm för dess potential och rädsla för att den kan göra vissa jobb föråldrade, störa val och till och med möjligtvis överträffa människor. Företag använder alltmer AI för att fatta beslut, vilket kan leda till diskriminerande resultat. Dessutom finns det en växande oro för att AI kan bli så kraftfull att den utgör ett hot mot mänskligheten.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 9 november

ChatGPT, OpenAI:s populära AI-chattbot, upplever andra driftstoppet på en onsdag

ChatGPT, en av de mest populära AI-drivna chattbotarna tillgängliga för allmänheten, är nere för andra gången på en onsdag. OpenAI bekräftade driftstoppet för ChatGPT och dess API på sin statussida och noterade att företaget för närvarande undersöker driftstoppet. Tusentals användare rapporterar också att ChatGPT inte fungerar på DownDetector, en webbplats som spårar online driftstopp. OpenAI:s VD Sam Altman tillskrev det första driftstoppet, som ägde rum tidigt på onsdag morgon, att OpenAI:s användning ´överträffade våra förväntningar´ efter de nya funktionerna som lanserades vid DevDay, OpenAI:s första utvecklarkonferens i San Francisco.

Direktlänk Dela San Francisco Standard fördjupade 8 november

GitHub introducerar en dyrare Copilot-assistent för företag

Microsoft-ägda GitHub introducerade på onsdag en dyrare Copilot-assistent för utvecklare inom företag som kan förklara och ge rekommendationer om intern källkod. Lönsamheten kan hjälpa Microsoft att öka intäkterna i sin molnbusiness genom att dra full nytta av partner OpenAI:s teknologi. Det nya GitHub Copilot Enterprise kommer att kosta mer än dubbla företagserbjudandet, till 39 dollar per person och månad. Intresserade parter kan gå med i en väntelista inför en fullständig lansering i februari 2024. GitHub började sälja en företagsfokuserad nivå för 19 dollar per person och månad i december 2022.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 november

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo och nya API:er för att demokratisera AI för företag

OpenAI har på sin första utvecklarkonferens i San Francisco meddelat lanseringen av GPT-4 Turbo, anpassningsbara versioner av ChatGPT med GPT Builder och det nya Assistants API. Dessa verktyg gör det enklare för företag att ta tillvara på generativ AI. Sheldon Monteiro, produktchef på Publicis Sapient, menar att OpenAI har gjort uppgifter som tidigare krävde teknisk expertis tillgängliga för alla, vilket möjliggör skapandet av specialiserade agenter. Alex Beckman, VD för ON Platform, påpekar att de nya verktygen förbättrar företagens engagemang med generativ AI genom att göra API:erna mer kraftfulla och användarvänliga.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 november

Meta kommer att tvinga politiska annonsörer att avslöja användning av deepfakes

Meta meddelade på onsdagen att de kommer att tvinga politiska annonsörer att avslöja när de använder förändrade eller digitalt skapade medier, som en deepfake-video av en kandidat. Meta, som äger Facebook och Instagram, sa att det kommer att kräva att annonsörer avslöjar under annonsköpsprocessen när en social fråga, val eller politisk annons innehåller ett fotorealistiskt bild eller video, eller realistiskt ljud, som digitalt skapades eller ändrades. Nick Clegg, Metas president för globala frågor, sa att policyn kommer att träda i kraft tidigt nästa år. Om annonsörer använder syntetiserade medier, kommer de att behöva avslöja det för att säkerställa att människor inte blir vilseledda, sa Meta.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 8 november

Amazon investerar i stort språkmodell för att konkurrera med ledande AI-modeller

Amazon investerar miljontals dollar i träning av en stor språkmodell, Olympus, för att konkurrera med topp AI-modeller från Microsoft-stödda OpenAI och Alphabet. Olympus har två biljoner parametrar, vilket kan göra den till en av de största modellerna som tränas. Teamet leds av Rohit Prasad, tidigare chef för Alexa, som nu rapporterar till Amazons VD Andy Jassy. Amazon har redan tränat mindre modeller som Titan och i september sa de att de skulle investera upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, baserad i San Francisco, och ta en minoritetsandel i företaget. Det finns dock ingen specifik tidslinje för lanseringen av den nya modellen.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 8 november

OpenAI lanserar marknadsplats för AI-appar och GPT Store

OpenAI har presenterat en marknadsplats som möjliggör för användare att få tillgång till personliga artificiella intelligens ´appar´ för uppgifter som att undervisa i matematik eller designa klistermärken. OpenAI:s VD Sam Altman delade uppdateringarna vid AI-labbets första utvecklarkonferens. OpenAI kallar de anpassade AI-apparna ´GPTs´, vilka företaget säger är tidiga versioner av AI-assistenter som utför verkliga uppgifter. Företaget kommer att lansera en GPT Store senare denna månad där människor kan dela sina GPTs och tjäna pengar baserat på antalet användare. OpenAI tillkännagav också en ny GPT-4 Turbo-modell, som är flera storleksordningar billigare och bearbetar mycket mer data än sin föregångare GPT-4.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 november

OpenAI presenterar ny plattform för anpassade AI-chattrobotar

OpenAI höll sin första utvecklarkonferens där de presenterade en ny plattform som låter användare skapa anpassade versioner av deras populära AI-chattrobot, ChatGPT. Detta tillkännagavs på DevDay-konferensen i San Francisco. Den nya GPT-byggaren är exklusivt tillgänglig för ChatGPT Plus-prenumeranter. De nya AI-agenterna, kända som GPTs, kommer att finnas tillgängliga för köp i den kommande GPT Store. OpenAI har åtagit sig att kompensera skapare baserat på användningen av deras GPTs. Kunden kommer att ha möjlighet att skapa GPTs för intern användning av sina anställda.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 8 november

Förväntningar höga inför lanseringen av ChatGPT 5

ChatGPT, som introducerades i november förra året, har snabbt blivit en del av flera företag genom att automatisera massor av uppgifter. Världen väntar nu på den senaste versionen av detta AI-verktyg, ChatGPT 5. Det finns rykten om att ChatGPT 5 är under utveckling, men det har ännu inte gjorts något officiellt uttalande från skaparen, San Francisco-baserade OpenAI. Sam Altman har avslöjat att hans team ännu inte har börjat träna denna nästa generationens språkmodell. Orsaken är bristen på Nvidia GPU:er som hjälper till att köra och träna denna AI-språkmodell. Men att lansera en uppdatering till denna generativa AI tar tid. OpenAI har officiellt meddelat att den mellanliggande versionen eller GPT 4.5 kan lanseras i september eller oktober i år. Enligt detta mönster kan ChatGPT 5 möjligen komma 2025. Enligt en rapport från Windows Latest har OpenAI lämnat in en varumärkesansökan för GPT 5 till USPTO den 18 juli.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 8 november

Amazon investerar miljontals dollar i utbildning av stor språkmodell

Amazon investerar miljontals dollar i utbildningen av en ambitiös stor språkmodell (LLMs), i hopp om att den kan konkurrera med toppmodeller från OpenAI och Alphabet, enligt två personer bekanta med ärendet. Modellen, kodnamn ´Olympus´, har 2 biljoner parametrar, vilket kan göra den till en av de största modellerna som tränas. OpenAI:s GPT-4-modeller, en av de bästa tillgängliga modellerna, sägs ha en biljon parametrar. Projektet leds av Rohit Prasad, tidigare chef för Alexa, som nu rapporterar direkt till VD Andy Jassy. Amazon har redan utbildat mindre modeller som Titan och har också samarbetat med AI-modell-startups som Anthropic och AI21 Labs.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 8 november

OpenAI att lansera GPT Store för att skapa anpassade ChatGPT-agenter

OpenAI kommer att lansera sina GPTs, en plattform tillgänglig via GPT Store, som kommer att tillåta användare utan kodkunskaper att skapa anpassade versioner av ChatGPT för olika användningsfall. Initiativ som Character.AI, Meta, Replika och Poe kommer att möta konkurrensen från dessa GTP-agenter. OpenAI lovar att betala skapare baserat på hur mycket deras GPTs används. GPTs kommer att vara tillgängliga för betalande ChatGPT Plus-prenumeranter och OpenAI företagskunder. Företaget meddelade också en billigare, turboladdad GTP-4.

Direktlänk Dela IBL News fördjupade 8 november

OpenAI täcker rättsliga kostnader för användare som står inför upphovsrättskrav

OpenAI:s VD Sam Altman meddelade att företaget planerar att täcka rättsliga kostnader för användare av ChatGPT som står inför upphovsrättskrav. Under företagets första utvecklardagskonferens i San Francisco försäkrade Altman att OpenAI skulle skydda sina användare från upphovsrättsliga stämningar. Företaget presenterade ´Copyright Shield´, vilket innebär att de kommer att försvara sina kunder och betala kostnaderna om de står inför rättsliga krav om upphovsrättsintrång. Copyright Shield gäller för ChatGPT Enterprise-kunder och de som utnyttjar dess utvecklarplattform. Det gäller inte för kunder som använder den kostnadsfria versionen av ChatGPT eller ChatGPT+.

Direktlänk Dela The Blaze fördjupade 8 november

OpenAI avslöjar nya produkter och tjänster på DevDay

OpenAI presenterade en rad nya produkter och tjänster vid sitt DevDay-evenemang, inklusive en anpassningsbar version av GPT kallad GPTs, en uppdatering till GPT-4 kallad Turbo, ett nytt gränssnitt för ChatGPT, ett ´upphovsrättsskydd´ för kunder och en GPT-butik, bland andra tillkännagivanden. OpenAI inledde den generativa AI-revolutionen för nästan ett år sedan med lanseringen av ChatGPT, en gratis chatbot-gränssnitt för sin GPT-3.5 stora språkmodell (LLM). Sedan dess har produkten fått cirka 100 miljoner aktiva veckovisa användare, vilket gör det till den snabbast växande programvaran någonsin. Höjdpunkten i nyheterna var troligen släppet av GPTs, vilket företaget beskriver som en anpassad version av ChatGPT som låter användare skapa skräddarsydda versioner av LLM för specifika uppgifter.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 8 november

OpenAI introducerar stora uppdateringar till GPT-4 språkmodell och lanserar nya API:er på DevDay 2023

OpenAI:s VD Sam Altman presenterade en betydande uppdatering av företagets GPT-4 språkmodell, kallad GPT-4 Turbo, på OpenAI DevDay. Den nya modellen kan bearbeta mycket mer text än GPT-4 och har en kunskapsavgränsning till april 2023. Altman introducerade också API:er för DALL-E 3, GPT-4 Vision och text-till-tal, samt lanserade ett ´Assistant API´ som underlättar för utvecklare att bygga AI-assistenter. Under evenemanget talade Microsofts VD Satya Nadella om det fördjupade partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI. Altman betonade OpenAI:s iterativa tillvägagångssätt för att introducera AI-funktioner med mer autonomi och uttryckte optimism att AI kommer att skapa överflöd.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 8 november

Gretel och AWS ingår strategiskt samarbetsavtal för att främja ansvarsfull AI-utveckling

Gretel, en ledande plattform för generering av multimodal syntetisk data, meddelade idag ett strategiskt samarbetsavtal (SCA) med Amazon Web Services (AWS) för att påskynda ansvarsfull utveckling av generativ artificiell intelligens (AI) som skyddar känslig och personlig data. Genom ett nyligen lanserat program kommer utvalda företag att få direkt stöd från experter på båda företagen och exklusiv tillgång till Gretels toppmoderna syntetiska datagenereringsmodeller och verktyg för datasekretess. Programmet är öppet för startups och företag inom sektorer som finansiella tjänster, hälso- och sjukvård och offentlig sektor.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 7 november

OpenAI låter användare bygga specialanpassade AI-appar och planerar en ny appbutik

OpenAI meddelade att de kommer att tillåta användare att bygga specialanpassade AI-appar med hjälp av deras teknologi. Användarna behöver inte kunna programmera för att skapa en ny GPT (Generative Pre-training Transformer). De behöver bara ge tydliga instruktioner och ladda upp några av sina egna kunskaper i form av PDF-filer, videor eller andra filer, för att styra botens syfte. OpenAI planerar också att lansera en ny appbutik där dessa GPT:er kan delas och hittas. Dessutom presenterade OpenAI en ny stor språkmodell som kallas GPT-4 Turbo, som kan hantera mycket större och mer komplexa uppmaningar.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 7 november

OpenAI lockar utvecklare med lägre priser och anpassningsbar AI

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, försöker locka utvecklare med lägre priser och möjligheten att enkelt anpassa AI-´agenter´ för att hjälpa till med allt från tvättips till kontraktsförhandlingar. OpenAI:s VD Sam Altman talade under OpenAI DevDay-eventet och förutspådde att generativ AI kommer att ha ´superkrafter på begäran´ i framtiden. Över 2 miljoner utvecklare bygger på OpenAI-plattformen och mer än 100 miljoner människor använder ChatGPT varje vecka. OpenAI planerar också att lansera en ´butik´ för GPT senare denna månad.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 7 november

OpenAI:s DevDay 2023: Framsteg och innovationer inom AI-teknologi

OpenAI:s DevDay 2023 markerade en betydande milstolpe i utvecklingen av artificiell intelligens. Evenemanget hölls i tech-hubben San Francisco och var inte bara en sammankomst utan ett vittnesbörd om snabba framsteg inom AI-teknologi. OpenAI, känt för sina banbrytande AI-modeller som GPT-3, har varit i framkant för AI-forskning och tillämpning, och pressar gränserna för vad som är möjligt med maskininlärning. Evenemanget markerade också det fördjupade partnerskapet mellan OpenAI och techjätten Microsoft. Microsofts VD Satya Nadellas framträdande underströk den strategiska alliansen, särskilt med Azure, Microsofts molnberäkningstjänst. Denna samarbete är avgörande eftersom det kombinerar OpenAI:s AI-kunnande med Microsofts robusta molninfrastruktur, vilket banar väg för accelererad innovation och implementering av AI-lösningar.

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 7 november

OpenAI:s nya funktioner förändrar företag världen över

OpenAI:s VD Sam Altman presenterade förbättringar och nya funktioner för deras verktyg ChatGPT under företagets första utvecklardag. Dessa förändringar kommer att ha stor inverkan på miljontals företag globalt. ChatGPT lanserades den 30 november 2022 som en ´låg nyckelforskningsförhandsgranskning´, och har nu två miljoner utvecklare, 100 miljoner veckoaktiva användare, och används av 92% av Fortune 500-företagen. OpenAI planerar att rulla ut betydande förbättringar och nya funktioner inom de närmaste månaderna. Dessa inkluderar bättre världskunskap, förbättrad anpassning, högre hastighetsgränser, minskade kostnader och mer robusta upphovsrättsskydd.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 november

OpenAI presenterar stora uppdateringar för sin AI-chatbot ChatGPT

OpenAI har presenterat en stor uppdatering för sin populära AI-chatbot, ChatGPT, vilket gör att vem som helst nu kan skapa sin egen personliga version. ChatGPT är utformat för flexibilitet och kan användas till allt från en AI-driven semesterplanerare till en röststyrd DJ. Användare kommer att kunna publicera sina unika versioner av AI-bot på en marknadsplats som kallas GPT Store. Dessutom har ChatGPT nu över 100 miljoner aktiva användare per vecka. Uppdateringarna kommer i takt med ökad konkurrens från andra teknikföretag som Google och Meta.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 7 november

OpenAI presenterar GPT Store, en appbutik för artificiell intelligens

OpenAI höll sin första utvecklarkonferens i San Francisco, USA, där de presenterade två stora nyheter. Först, den nya GPT-4 Turbo och för det andra, en appbutik kallad GPT Store. Detta är ett nytt och viktigt steg i en strategi som påminner om teknikjätten Apple. Precis som Apple revolutionerade marknaden med sin App Store 2008, hoppas OpenAI göra detsamma med GPT Store. En av de stora fördelarna med GPT Store är att för att skapa dessa ´appar´ eller GPTs behöver man inte kunna programmera eller behärska området för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 7 november

OpenAI siktar på att bli AI-erans appbutik

OpenAI, ledd av VD Sam Altman, har tagit till sig strategin från Silicon Valleys mest framgångsrika företag och siktar nu på att bli AI-erans appbutik. Företaget är baserat i Hayes Valley, ett hipsterkvarter i San Francisco, vilket numera även kallas för ´Cerebral Valley´ på grund av dess intellektuella aura.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 7 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens, presenterar nya AI-verktyg

Mer än 900 programutvecklare och andra deltagare deltog på måndagen i den första utvecklarkonferensen för det artificiella intelligensföretaget bakom ChatGPT. OpenAI, som grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015, har blivit världsberömt för sitt chatbot. Konferensen i San Francisco kommer en vecka efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kommer att sätta upp några av de första amerikanska skyddsräckena för AI-teknologi. Ordern kräver att AI-utvecklare, som sannolikt inkluderar OpenAI, dess finansiella backare Microsoft och konkurrenter som Google och Meta, delar information med regeringen om AI-system som byggs med ´höga prestandanivåer´ som kan utgöra allvarliga säkerhetsrisker. På måndagen avtäckte OpenAI en ny version som kallas GPT-4 Turbo som är ´mer kapabel´ och kan hämta information om världs- och kulturevenemang så sent som april 2023.

Direktlänk Dela Arkansas Democrat-Gazette fördjupade 7 november

OpenAI lanserar ny ´Turbo´-version av ChatGPT och sänker priser

OpenAI:s VD Sam Altman har presenterat en ny ´Turbo´-version av den populära artificiella intelligensen ChatGPT, tillsammans med lägre priser för att göra tekniken mer tillgänglig. OpenAI försöker locka utvecklare med lägre priser och möjligheten att enkelt anpassa AI-´agenter´ för att hjälpa till med allt från tvättråd till kontraktsförhandlingar. Mer än 2 miljoner utvecklare bygger på OpenAI-plattformen, medan mer än 100 miljoner människor använder ChatGPT varje vecka. OpenAI kommer snart att lansera en GPT-´butik´ och planerar att lägga till ett sätt för utvecklare att tjäna pengar baserat på hur många som använder deras GPTs.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 7 november

Över 900 deltagare vid OpenAIs första utvecklarkonferens

OpenAI:s första utvecklarkonferens lockade över 900 deltagare. OpenAI, som stöds av Microsoft och grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015, har uppmärksammats globalt för sin chatbot, ChatGPT. Konferensen följer efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kräver att AI-utvecklare, inklusive OpenAI och konkurrenter som Google och Meta, delar information med regeringen om AI-system som kan utgöra allvarliga säkerhetsrisker. På konferensen presenterade OpenAI en ny version av sin AI-modell, GPT-4 Turbo, samt en ny produktlinje kallad GPTs som låter användare skapa anpassade versioner av ChatGPT för specifika uppgifter. OpenAI står inför konkurrens från utvecklare av öppen källkodsmodeller och andra kommersiella chatbots.

Direktlänk Dela Northwest Arkansas Democrat-Gazette fördjupade 7 november

OpenAI avslöjar GPT-4 Turbo och andra framsteg vid sin första utvecklarkonferens

OpenAI höll sin första utvecklarkonferens i San Francisco, där de presenterade GPT-4 Turbo, en förbättrad version av sin befintliga AI. OpenAIs VD, Sam Altman, gjorde flera nya tillkännagivanden, inklusive Custom GPTs, Assistant API, GPT Store och ett nytt ChatGPT-gränssnitt. Han uppgav också att ChatGPT har över 100 miljoner aktiva användare varje vecka och 2 miljoner utvecklare. Konferensen markerades av en rad spännande tillkännagivanden och demonstrationer med över 900 mjukvaruutvecklare närvarande. OpenAI grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015 och har sedan dess gjort betydande framsteg inom AI-teknik.

Direktlänk Dela ETV Bharat fördjupade 7 november

OpenAI presenterar anpassningsbara chatbots och effektiviserad GPT-4 Turbo

OpenAI har presenterat sina senaste framsteg inom konversations-AI, inklusive en anpassningsbar ChatGPT och en förbättrad version av deras flaggskeppsmodell, GPT-4 Turbo. Med GPT Builder kan användare anpassa ChatGPT för att tala som dem och svara exakt som de vill. OpenAI har även lanserat en intern appbutik för ChatGPT, där skapare av anpassade GPTs kan distribuera sina skapelser. OpenAI överväger också att betala innehållsskapare baserat på populariteten hos deras GPTs. Slutligen har de lanserat GPT-4 Turbo, som har förbättrad hastighet och effektivitet.

Direktlänk Dela The Informant fördjupade 7 november

OpenAI presenterar incitament för att locka utvecklare och expanderar användningen av ChatGPT

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har presenterat en rad incitament för att locka utvecklare, inklusive sänkta priser och anpassningsbara AI-agenter designade för att hjälpa till med en rad uppgifter, från att ge råd om tvätt till att hjälpa till med kontraktsförhandlingar. OpenAI rapporterar att över 2 miljoner utvecklare aktivt bygger på dess plattform, med mer än 100 miljoner människor som använder ChatGPT varje vecka. Sam Altman, OpenAIs vd, kommenterade lanseringen av ChatGPT och noterade att den gick bra och effektivt startade ett race inom AI. OpenAI kommer snart att introducera en GPT-butik, och utvecklare kommer att ha möjlighet att tjäna pengar baserat på användningen av deras GPT:er.

Direktlänk Dela Live Trading News fördjupade 7 november

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo, har 100 miljoner veckovisa användare och två miljoner utvecklare

För ett år sedan lanserade startup-företaget OpenAI den första AI-chattboten för allmän användning, vilket ledde till en AI-boom. Företaget har sedan dess uppgraderat sina modeller och fått stöd av Microsoft, vilket ledde till att andra teknikjättar, särskilt Google, lanserade sina egna AI-chattbotar. Den 6 november höll företaget sin första utvecklarkonferens, DevDay, i San Francisco. Viktiga tillkännagivanden inkluderade lanseringen av GPT-4 Turbo, ett förbättrat stort språkmodell, att deras ChatGPT har 100 miljoner veckovisa användare och att två miljoner utvecklare nu arbetar med företagets verktyg. Dessutom lanserade OpenAI GPTs, chattbotar som användare kan skapa för ett specifikt ändamål, och ett ´upphovsrättsskydd´ för att skydda sina företagskunder mot upphovsrättsliga stämningar.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 november

OpenAI presenterar sin mest kraftfulla språkmodell hittills - GPT-4 Turbo

OpenAI meddelade på måndagen sin mest kraftfulla språkmodell hittills - GPT-4 Turbo - på sin första utvecklarkonferens i San Francisco. Företaget, lett av Sam Altman, sa att GPT-4 Turbo är mer kraftfull och uppdaterad än den tidigare GPT-4-versionen, som meddelades i mars i år. GPT-4 Turbo har kunskap om världshändelser upp till april 2023, ett stort språng från GPT-4-versionen som tränades på data fram till september 2021. Dessutom kommer GPT-4 Turbo att vara billigare för utvecklare att använda.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 7 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens, presenterar nya funktioner och partnerskap med Microsoft

OpenAI, skaparen av ChatGPT och GPT-4, höll sin första utvecklarkonferens, Dev Day, i San Francisco. Företaget presenterade GPTs, en metod för att enkelt skapa anpassade versioner av ChatGPT, en butik för att hitta och köpa anpassade ChatGPTs, ett ´Assistant´ API för att underlätta för utvecklare att anropa specifika funktioner för sina applikationer, och många fler funktioner och uppgraderingar. Microsofts VD, Satya Nadella, deltog också i konferensen och diskuterade hur deras partnerskap har förändrat Microsofts Azure molntjänst. OpenAI avslöjade att de har över 2 miljoner utvecklare som bygger på deras API:er och att ChatGPT har cirka 100 miljoner veckoaktiva användare.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 7 november

OpenAI lanserar anpassade AI-chatbots och planerar en appbutik

OpenAI, företaget bakom AI-chatboten ChatGPT, meddelade att det kommer att tillåta användare att skapa egna specialanpassade versioner av sin AI-teknik. Användare behöver inte kunna programmera för att skapa en ny GPT. De behöver bara ge den klarspråkiga instruktioner, ladda upp lite av sin egen kunskap i form av PDF:er, videor eller andra filer, och sedan styra botens syfte i en riktning som att skapa bilder eller söka på webben. OpenAI planerar också att öppna en appbutik för ´GPT:er´, dess term för anpassade AI-verktyg som nu kan utvecklas för egna behov och anpassas med egna data. OpenAI kommer att publicera många av dessa chatbots genom ett nytt GPT-butiksgränssnitt nästa månad.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 7 november

OpenAI presenterar flera nyheter och förbättringar, inklusive GPT-4 Turbo

Under sin första DevDay-konferens i San Francisco presenterade OpenAI flera nya tillägg och förbättringar, inklusive GPT-4 Turbo, en förbättrad version av sin flaggskeppsmodell. Företaget introducerade även GPTs, som låter utvecklare skapa anpassade versioner av ChatGPT som kombinerar instruktioner, extra kunskap och alla kombinationer av färdigheter. Exempel på GPTs finns tillgängliga idag för ChatGPT Plus och Enterprise-användare, inklusive Canva och Zapier AI Actions. Ytterligare innovationer inkluderade: en ny Assistants API, nya multimodala funktioner i plattformen, inklusive vision och bildskapande (DALL·E 3), och släppet av Whisper large-v3.

Direktlänk Dela IBL News fördjupade 7 november

OpenAI presenterar marknadsplats för AI-appar och utvecklarfokuserade uppdateringar

OpenAI presenterade en marknadsplats på måndag som gör det möjligt för användare att få tillgång till personliga artificiella intelligens ´appar´ för uppgifter som att undervisa i matematik eller designa klistermärken. OpenAI:s VD, Sam Altman, delade uppdateringar vid AI-labbets första utvecklarkonferens. OpenAI kallar de anpassade AI-apparna ´GPTs´, tidiga versioner av AI-assistenter som utför verkliga uppgifter. Företaget kommer att lansera en GPT-butik senare denna månad där människor kan dela sina GPTs och tjäna pengar baserat på antalet användare. OpenAI lanserade också en rad utvecklarfokuserade uppdateringar, inklusive betydande kostnadsminskningar. För sina 2 miljoner utvecklare tillkännagav OpenAI en ny GPT-4 Turbo-modell, som jämfört med sin föregångare GPT-4 är flera storleksordningar billigare och bearbetar mycket mer data.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 7 november

OpenAI lanserar GPTs för att låta användare skapa egna AI-system och GPT Store för distribution och monetarisering

OpenAI har lanserat GPTs, ett sätt för vem som helst att bygga sin egen version av det populära konversationella AI-systemet ChatGPT. Användare kan snart publicera sina egna GPTs på en marknadsplats som kallas GPT Store och potentiellt tjäna pengar. GPTs kan skapas utan kodningserfarenhet och kan vara så enkla eller komplexa som användaren önskar. OpenAI planerar också att lansera GPT Store senare denna månad, där GPTs blir sökbara och kan klättra på topplistor. OpenAI kommer att betala skapare som skapar de mest använda och användbara GPTs med en del av deras intäkter.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 november

OpenAI kan överväga att erbjuda egen hårdvara för röstinteraktion

OpenAI introducerade röstinteraktion som en premiumfunktion för sina ChatGPT-mobilappar i september, vilket gör det möjligt för användare att tala med AI-assistenten, med ChatGPT som svarar i en av sina egna röster. Under företagets första utvecklardag i San Francisco diskuterade OpenAI:s VD Sam Altman och CTO Mira Murati möjligheten att integrera ChatGPT-röstinteraktioner i andra typer av hårdvara, inklusive dedikerade enheter som smarta högtalare. Altman hänvisade till möjligheten att OpenAI skulle kunna erbjuda en egen enhet. OpenAI samarbetar redan med Microsoft, ett företag som också är en enhetstillverkare. Murati förklarade att OpenAI tar ett långsamt och försiktigt tillvägagångssätt när det gäller röstteknik.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 6 november

OpenAI lanserar ´Turbo´-version av ChatGPT och sänker priser för att göra tekniken mer tillgänglig

OpenAI:s VD Sam Altman har tillkännagivit en ny ´Turbo´-version av företagets populära artificiella intelligensprogramvara ChatGPT, samt sänkta priser för att göra tekniken mer tillgänglig. OpenAI har lockat utvecklare med lägre priser och förmågan att enkelt anpassa AI-´agenter´ för att hjälpa till med allt från tvättrådgivning till kontraktsförhandlingar. Över 2 miljoner utvecklare bygger på OpenAI-plattformen, medan mer än 100 miljoner människor använder ChatGPT varje vecka. Senare denna månad kommer OpenAI att lansera en GPT-butik och planerar att lägga till ett sätt för utvecklare att tjäna pengar baserat på hur många människor som använder deras GPT:er.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 6 november

OpenAI, skaparen av ChatGPT och andra AI-modeller, höll sin första utvecklarkonferens i San Francisco där de presenterade en ny grundläggande modell, mer överkomliga priser, anpassningsbara lågkodmodeller kallade GPTs och en butik för att distribuera dem. Microsofts VD Satya Nadella, vars företag har investerat miljarder i OpenAI, var en speciell gäst. Han pratade om hur Microsofts molnplattform, Azure, har förändrats i ljuset av de modeller som OpenAI har byggt. OpenAI introducerade sin applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) 2020 och hävdar nu att över två miljoner utvecklare använder specifikationen för att integrera modeller som GPT-4, GPT-3.5, DALL·E och Whisper i sina egna applikationer. Den nya modellen kallas GPT-4 Turbo, efterföljaren till GPT-4 som debuterade i mars och släpptes offentligt i juli. Den kan acceptera omfattande prompts - upp till 128 000 tokens eller cirka 300 sidor text - och mer modesta budgetar - den är prissatt 3x mindre för inmatningstokens och 2x billigare för utmatningstokens. GPT-4 Turbo har också mer aktuell kunskap om världen, åtminstone fram till april 2023, sa han. Altman lovade att mer ansträngning kommer att göras för att hålla GPT-4 Turbo aktuell - dess föregångare var medveten om aktuella händelser endast fram till september 2021 och utvecklare fann det något frustrerande. ´Vi kommer att försöka att aldrig låta det bli så föråldrat igen´, sa Altman. Den uppdaterade modellen är också bättre på funktionsanrop - den kan hantera prompts som begär flera uppgifter (t.ex. ´öppna podbaydörrarna sedan be om ursäkt och stäng av dig själv´) - och den är mer benägen att returnera rätt funktionsparametrar för sådana förfrågningar. Dessutom har API:et nu en parameter för att säkerställa att modellerna returnerar korrekt formaterade JSON-data. Och det finns en fröparameter som möjliggör reproducerbara utdata från modellen. Inom några veckor planerar OpenAI att stödja en funktion för att returnera loggsannolikheterna för de mest troliga utmatningstoken från GPT-4 Turbo och GPT-3.5 Turbo (också uppdaterad), vilket kan vara användbart för autokompletteringsapplikationer. GPT-4 Turbo kan också acceptera bilder som inmatning till Chat Completions API, och Images API kan generera visuell utmatning via DALL·E 3, och det finns ett nytt text-till-tal-API för att generera mänskligt klingande tal från textinmatning inblandat också. OpenAI introducerade ett nytt API kallat Assistants API, som är avsett att göra det lättare att bygga AI-assistenter. ´Assistants API inkluderar beständiga trådar, så de behöver inte räkna ut hur man hanterar ett långt konversationsträd, inbyggd återhämtning, kodtolk, en fungerande Python-tolk och sandlådemiljö, [och förbättrad funktionsanrop]´, förklarade Altman. Företaget demonstrerade också anpassningsbara, delbara AI-modeller kallade GPTs (som, om någon frågar, står för generative pre-trained transformer). ´GPTs är skräddarsydda versioner av ChatGPT för ett specifikt ändamål´, sa Altman. ´Du kan bygga en GPT, en anpassad version av ChatGPT, för nästan vad som helst. Lägg till instruktioner, utökad kunskap och åtgärder, och sedan kan du publicera den för andra att använda. Och eftersom de kombinerar instruktioner, utökad kunskap och åtgärder, kan de vara mer hjälpsamma för dig.´ GPTs, tillgängliga för ChatGPT Plus och Enterprise-användare, kan skapas utan kodning, via konversationell interaktion. För att demonstrera skapade Altman en på scenen för att ge grundare och utvecklare råd när de startar nya projekt. Värdet av det rådet testades dock inte. Senare denna månad planerar OpenAI att lansera GPT Store. Företaget avser att marknadsföra vissa GPTs som visar sig vara populära och kommer att erbjuda intäktsdelning baserat på användning. ´Intäktsdelning är viktigt för oss´, sa Altman. ´Vi kommer att betala människor som bygger de mest användbara och mest använda GPTs en del av vår omsättning.´ Altman lovade att ge ytterligare information inom kort; en talesman för företaget sparkade också ner på vägen när han frågade hur programmet kommer att fungera. Utan de specifika kontraktvillkoren är det för tidigt att säga hur OpenAIs arrangemang med utvecklare kommer att jämföras med det 15-30-procentiga system som Apple och Google tillämpar i sina respektive appbutiker. OpenAI sa också att det kommer att göra anpassade modeller för företag som har råd med det. ´Med anpassade modeller kommer våra forskare att arbeta nära ett företag för att hjälpa dem att göra en bra anpassad modell, speciellt för dem och deras användningsfall, med hjälp av våra verktyg´, sa Altman. ´Detta inkluderar att ändra varje steg i modellträningsprocessen, göra ytterligare domänspecifik förträning eller en anpassad eller efterträningsprocess, skräddarsydd för en specifik domän, och vad annars. Vi kommer inte att kunna göra det här med många företag för att börja. Det kommer att kräva mycket arbete och i förväntningarnas intresse kommer det åtminstone initialt inte att vara billigt.´

The Register fördjupade 6 november

OpenAI lanserar verktyg för anpassning av ChatGPT utan kodning

OpenAI LP lanserar ett nytt verktyg som låter användare anpassa ChatGPT för specifika uppgifter utan att skriva kod. Verktyget presenterades på företagets första årliga DevDay-utvecklarkonferens i San Francisco. OpenAI introducerade också en förbättrad version av språkmodellen GPT-4 som ligger till grund för ChatGPT. Användare av ChatGPT:s betalnivåer får nu möjlighet att skapa anpassade versioner av chatboten. OpenAI planerar att lansera en plattform som kallas GPT Store i december där användare kan dela sina anpassade chatbottar med allmänheten. Företaget planerar också att låta användare tjäna pengar på sina GPTs.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 6 november

OpenAI introducerar GPT-4 Turbo på sin första utvecklarkonferens

OpenAI introducerade GPT-4 Turbo vid sin första utvecklarkonferens, beskriven som en mer potent och kostnadseffektiv efterträdare till GPT-4. Uppdateringen erbjuder förbättrad kontextbearbetning och flexibilitet för finjustering för att möta användarkrav. GPT-4 Turbo finns i två versioner: en fokuserad på text och en annan som också bearbetar bilder. OpenAI förklarar att finjustering förbättrar ´few-shot learning´ genom att träna på fler exempel än vad som ryms i prompten, vilket ger bättre resultat på ett stort antal uppgifter. Detta innebär att stora generiska modeller som GPT-4 kan omvandlas till specialiserade verktyg för nischuppgifter utan att bygga en helt ny modell.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 6 november

OpenAI tillkännager anpassade versioner av ChatGPT, GPT-butik och rättslig skydd för upphovsrättsanspråk

OpenAI meddelade på sin första Developer Day-konferens att användare snart kommer att kunna skapa anpassade versioner av ChatGPT, som företaget kallar ´GPTs´. Dessa kommer att kunna följa specifika instruktioner och ha tillgång till användarinformation. OpenAI planerar också att lansera en GPT-butik där populära verktyg skapade av ´verifierade byggare´ kan nås. Dessutom kommer användare att kunna tjäna pengar baserat på antalet personer som använder deras GPT. Användare kommer inte att kunna bygga GPTs som bryter mot OpenAI:s innehållspolicyer. Företaget presenterade också en ny version av sitt GPT-4-modell, kallad GPT-4 Turbo, och ett nytt text-till-tal AI-modell. OpenAI meddelade också att det kommer att täcka rättsliga kostnader för utvecklare som drabbas av upphovsrättsanspråk.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 6 november

ChatGPT når 100 miljoner aktiva användare i veckan, OpenAI lanserar GPT-4 Turbo och mer

OpenAI:s ChatGPT har nu 100 miljoner aktiva användare i veckan, meddelade företagets VD Sam Altman på företagets första utvecklarkonferens. Tjänsten, som lanserades för nästan ett år sedan, uppnådde 100 miljoner månatliga användare inom bara två månader. Över två miljoner utvecklare använder plattformen, inklusive mer än 92 procent av Fortune 500-företagen. OpenAI avtäckte också GPT-4 Turbo, en ´kraftfullare´ och mindre kostsam version av dess flaggskeppsmodell för textgenerering, GPT-4. Dessutom presenterade företaget GPTs, ett sätt för vem som helst att bygga sin egen version av det konversationella AI-systemet. OpenAI kommer snart att ge användare möjlighet att publicera sina egna versioner av systemet på en marknadsplats kallad ´GPT Store´. Dessutom meddelade företaget att DALL-E 3, OpenAI:s text-till-bild-modell, nu är tillgänglig via ett API. OpenAI lanserar också ett nytt API, kallat Assistants API, som hjälper utvecklare att bygga ´agentliknande upplevelser´ inom sina appar. Dessutom introducerar företaget ett text-till-tal-API som erbjuder sex förinställda röster att välja mellan och två generativa AI-modellvarianter.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 6 november

OpenAI lanserar anpassade bots och sänker kostnader för utvecklare

OpenAI meddelade på sin första utvecklarkonferens att de kommer att erbjuda användare av ChatGPT att bygga anpassade bots för specifika uppgifter och sänker kostnader för kraftfullare modeller för utvecklare. OpenAI, som nu har 100 miljoner aktiva användare varje vecka, lanserar också en GPT-butik senare denna månad där människor kan dela sina GPTs och tjäna pengar baserat på antalet användare. OpenAI vill att fler företag och utvecklare ska bygga modeller för att konkurrera med de som utvecklats av Anthropic och Googles Alphabet, samt öppna källkodsmodeller som Meta Llama.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 6 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens och står inför ökande konkurrens

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, höll sin första utvecklarkonferens, vilket markerar en betydande milstolpe för företaget. Grundat 2015 som en ideell forskningsinstitut, har OpenAI snabbt blivit känt för sin chatbot och väckt diskussioner om AI:s framtid. Företaget står inför ökande konkurrens från både etablerade spelare och framväxande startups. Nyckelpunkter inkluderar OpenAI:s omvandling från en ideell forskningsinstitut till en global sensation, president Joe Bidens senaste exekutiva order om AI-teknik, den ekonomiska potentialen för generativa AI-verktyg och OpenAI:s senaste framsteg inom språkmodeller och bildanalys.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 6 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har bjudit in hundratals mjukvaruutvecklare till sin första utvecklarkonferens. OpenAI, som grundades 2015, blev världsberömt för ett år sedan med lanseringen av en chatbot som väckt både entusiasm och rädsla. Konferensen kommer en vecka efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kommer att sätta några av de första amerikanska riktlinjerna för AI-teknologi. OpenAI står också inför konkurrens från utvecklare av så kallade öppna källkodsmodeller som offentligt släpper sin kod och andra aspekter av systemet gratis. OpenAI:s senaste konkurrent är Grok, som Tesla-VD Elon Musk avtäckte under helgen.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 6 november

OpenAI förbereder sig för att avslöja stora uppdateringar på sin första utvecklardag

OpenAI, företaget bakom chattboten ChatGPT, förbereder sig för sin första utvecklardag i San Francisco. Evenemanget har skapat stor förväntan bland utvecklare, med jämförelser till lanseringen av iPhone och App Store. Förväntade uppdateringar inkluderar personligt anpassade chattbots och en uppgradering av ChatGPT. Rapporter föreslår också billigare versioner av företagets stora språkmodeller för utvecklare. OpenAI:s VD Sam Altman har hypat evenemanget och beskrivit det som ´riktig julaftonsenergi´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens

Artificiell intelligens-företaget bakom ChatGPT har bjudit in hundratals mjukvaruutvecklare till sin första utvecklarkonferens i San Francisco. Detta följer en Silicon Valley-tradition för teknikvisningar som Apple hjälpte till att pionjära för decennier sedan. Men vägen till OpenAI:s debut DevDay har varit ovanlig. Grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015, kastades det till världsomspännande berömmelse för knappt ett år sedan med lanseringen av en chatbot som har väckt upphetsning, rädsla och ett tryck för internationella säkerhetsåtgärder för att styra AI:s snabba framsteg.

Direktlänk Dela WTVA News fördjupade 6 november

Jämförelse av AI-modeller för text-till-bild-generation: Dall-E 3, Stable Diffusion och Midjourney

AI-modellerna Dall-E 3, Stable Diffusion och Midjourney har distinkta egenskaper och framsteg inom text-till-bild-generation. Dall-E 3 är djupt integrerad med ChatGPT, vilket möjliggör en konversationsbaserad metod för att förbättra och brainstorma bilduppmaningar. Stable Diffusion och dess iteration, Stable Diffusion XL, erbjuder förmågan att generera fotorealistiska och konstnärliga bilder med hög frihetsgrad. Midjourney skiljer sig genom att använda Discord som plattform för interaktion, vilket gör tekniken allmänt tillgänglig utan specialiserad hårdvara eller programvara.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 6 november

OpenAI förbereder sig för sin första utvecklarkonferens, OpenAI DevDay

OpenAI förbereder sig för att hålla sin första utvecklarkonferens, OpenAI DevDay, idag. Evenemanget, som kommer att äga rum i San Francisco, utlovar en fördjupad utforskning av OpenAIs banbrytande teknologi och en global sammankomst av utvecklare. Deltagarna kommer att få en unik möjlighet att ta en titt på nya AI-verktyg utvecklade av OpenAI. Utvecklarna uppmuntras att aktivt delta under huvudtalet, där de kan ställa frågor, dela erfarenheter, diskutera uppdateringar och koppla upp sig med sina kollegor. Förväntningarna är höga för OpenAIs tillkännagivande av produktförbättringar som syftar till att göra dess AI-modeller mer kraftfulla men också mer kostnadseffektiva. VD Sam Altman har antytt att han kommer att avtäcka ´några fantastiska nya saker´ på konferensen.

Direktlänk Dela Wire19 fördjupade 6 november

JUNLALA:s AI-programvara SUPERLALA lanseras i Kina med lokalanpassade funktioner

Det globalt kända JUNLALA kommer att lansera sin senaste version av AI-programvaran SUPERLALA i Kina. Programvaran kommer med en rad lokalanpassade funktioner och gränssnitt, inklusive Wenxin Yige, ERNIE Bot, 360 Intelligence, iFlytek Spark, Tongyi Qianwen och mer. JUNLALA har som mål att möta de kinesiska användarnas olika behov och leverera en sömlös användarupplevelse. SUPERLALA strävar efter att inleda en ny era av möjligheter och stärka individer inom olika områden. Genom att betona användarcentricitet som sitt kärnmål, strävar SUPERLALA efter att vara enkel, användbar och oumbärlig för kinesiska användare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 november

Elon Musk avtäcker AI-verktyget Grok för sociala medieplattformen X

Elon Musk presenterade detaljer om sitt nya AI-verktyg ´Grok´, som kan koppla upp sig mot X (tidigare Twitter) i realtid. Verktyget kommer initialt att vara tillgängligt för X:s toppabonnenter. Musk, entreprenören bakom Tesla och SpaceX, menar att kopplingen till X ger en stor fördel jämfört med andra generativa AI-modeller. Grok kommer från romanen ´Stranger in a Strange Land´ från 1961 av Robert Heinlein och betyder att förstå något grundligt och intuitivt. När Grok lämnar tidig beta kommer det att vara tillgängligt för alla X Premium+ abonnenter.

Direktlänk Dela ABS-CBN News fördjupade 5 november

AI-drivna falska pornografiska bilder och videor ökar kraftigt

AI-teknik används allt mer för att generera falska pornografiska bilder och videor, vilket skapar problem för individer vars bilder används utan samtycke. YouTube-influensern Gabi Belle har upplevt detta förstahands, med över 100 falska bilder av henne spridda på webben. På de tio största webbplatserna som innehåller AI-genererade porr bilder har falska nakenbilder ökat med över 290 procent sedan 2018, enligt branschanalytikern Genevieve Oh. Användningen av AI för att generera falska nakenbilder innebär en särskild risk för kvinnor och tonåringar, och 96 procent av alla deepfake-bilder är pornografiska, varav 99 procent riktar sig mot kvinnor.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 5 november

AI-konstappen Midjourney skapar omgjorda versioner av Amerikas ikoniska landmärken

DailyMail.com har använt AI-konstappen Midjourney för att skapa omgjorda versioner av några av Amerikas mest ikoniska landmärken, med imponerande och surrealistiska resultat. Arkitekterna varierar från modernistgeniet Anthony Gaudi till den brittisk-iranska ´Drottningen av kurvor´ Zaha Hadid. Midjourney har omgjort allt från Chrysler Building till Frihetsgudinnan. Midjourney, baserat i San Francisco, är en konkurrent till OpenAI´s Dall-E, vilket nu är integrerat i dess ikoniska AI-chatbot ChatGPT. Precis som ChatGPT kan den styras av enkel textinput och kan generera allt från realistiska foton till målningar. Den styrs via Discord-chattappen och är tillgänglig för prenumeranter från 10 dollar per månad.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 5 november

OpenAI planerar att förbättra sina AI-modeller

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, förväntas på måndag meddela en rad förbättringar av sina AI-modeller, vilket gör dem billigare och erbjuder mer funktionalitet. Detta är första gången företaget kommer att hålla en utvecklarkonferens. OpenAI:s VD Sam Altman har retat deltagarna med löftet om ´riktigt spännande saker som kommer´. Det finns hundratals utvecklare från hela världen som deltar i den endags händelsen som hålls i en ödslig del av San Francisco nära stadshuset. OpenAI förväntas inom de närmaste dagarna meddela uppdateringar som syftar till att sänka utvecklingskostnaderna för dess utvecklare, samt nya visionfunktioner.

Direktlänk Dela Chiang Rai Times fördjupade 4 november

OpenAI:s första utvecklarkonferens: förväntade tillkännagivanden

OpenAI kommer att avslöja flera produktförbättringar på sin första utvecklarkonferens i San Francisco den 6 november. Målet är att göra företagets AI-modeller mer prisvärda och kraftfulla. Tillkännagivanden på evenemanget kommer sannolikt att fokusera på att sänka kostnaderna för utvecklare och lägga till nya synförmågor. Förväntade uppdateringar kommer att syfta till att ta itu med bekymmer om de höga kostnaderna för att använda OpenAI:s kraftfulla modeller. En annan förväntad tillkännagivelse är finjusteringen av GPT-4, OpenAI:s mest avancerade AI-modell.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 4 november

OpenAI planerar att avslöja produktförbättringar vid sin första utvecklarkonferens

OpenAI, skaparen av ChatGPT, kommer att presentera produktförbättringar vid sin första utvecklarkonferens på måndag. Företaget strävar efter att göra sina AI-modeller mer prisvärda och funktionella för att etablera sig som en ledande utvecklarplattform. OpenAI:s VD Sam Altman har byggt upp förväntningar inför evenemanget, med löfte om ´nya fantastiska saker´. Konferensen, som äger rum i ett avskilt område nära San Franciscos stadshus, har lockat utvecklare från hela världen. OpenAI blev framstående förra november med lanseringen av ChatGPT, en generativ AI-chatbot som snabbt blev populär i Silicon Valley och blev en av de snabbast växande konsumentapplikationerna globalt.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 4 november

OpenAI planerar att tillkännage produktförbättringar på sin första utvecklarkonferens

Med stöd av miljarder dollar från Microsoft har OpenAI blivit standardversionen av generativ AI för många. OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, förväntas tillkännage produktförbättringar som kommer att göra dess AI-modeller billigare, med mer funktionalitet, på sin första utvecklarkonferens på måndag. Konferensen signalerar OpenAIs ambition att expandera från att vara en konsument sensation till att bli en leverantör av en hit utvecklarplattform. OpenAI förväntas tillkännage uppdateringar som fokuserar på att sänka kostnaderna för sina utvecklare, samt nya synförmågor. Dessa uppdateringar är utformade för att uppmuntra företag att använda OpenAIs teknik för att bygga AI-drivna chatbots och autonoma agenter som kan utföra uppgifter utan mänsklig inblandning.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 4 november

OpenAI planerar att tillkännage produktförbättringar på sin första utvecklarkonferens

OpenAI, stödd av miljarder dollar från Microsoft, förväntas tillkännage produktförbättringar som kommer att göra dess AI-modeller billigare och mer funktionsrika på sin första utvecklarkonferens. Konferensen signalerar OpenAI:s ambition att expandera från att vara en konsumentkänsla till att bli en framstående utvecklarplattform. OpenAI, som blev populär genom att släppa chattbotten ChatGPT, förväntas tillkännage uppdateringar som fokuserar på att sänka kostnaderna för sina utvecklare och introducera nya visionförmågor. Dessa uppdateringar är utformade för att uppmuntra företag att använda OpenAI:s teknologi för att bygga AI-drivna chattbottar och autonoma agenter.

Direktlänk Dela Divya Bharat fördjupade 4 november

OpenAI förväntas annonsera produktförbättringar på sin första utvecklarkonferens

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, förväntas tillkännage produktförbättringar som kommer att göra dess AI-modeller billigare och mer funktionella på sin första utvecklarkonferens på måndag. Konferensen signalerar OpenAI:s ambition att expandera bortom att vara en konsumentkänsla till att bli en framgångsrik plattform för utvecklare. OpenAI förväntas tillkännage uppdateringar som fokuserar på att sänka kostnaderna för sina utvecklare, samt nya synförmågor. Dessa uppdateringar är utformade för att uppmuntra företag att använda OpenAI:s teknik för att bygga AI-drivna chatbotar och autonoma agenter som kan utföra uppgifter utan mänsklig inblandning.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 3 november

OpenAI förväntas tillkännage stora förbättringar på utvecklarkonferens

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, förväntas tillkännage produktförbättringar som kommer att göra dess AI-modeller billigare och mer funktionella, vid sin första utvecklarkonferens någonsin på måndag. Konferensen visar OpenAI:s ambition att expandera bortom att vara en konsumenthit till att bli en populär utvecklarplattform. OpenAI förväntas tillkännage uppdateringar inriktade på att sänka kostnaderna för sina utvecklare, samt nya synförmågor. Dessutom kan ett annat tillkännagivande vara möjligheten att finjustera GPT-4, deras mest avancerade AI-modell.

Direktlänk Dela KFGO Radio fördjupade 3 november

Oath Based lanserar AI-chattbot för att hjälpa föräldrar

San Francisco-baserade tech-startupen Oath Based har officiellt lanserat sin AI-chattbot, ParentGPT, för att hjälpa föräldrar att navigera i föräldraskapets utmanande värld. Oath Care påstår sig vara den första och enda läkarstödda communityplattformen för föräldrar med en generativ AI-komponent inbyggd. Det betyder att om föräldrar har en fråga om deras barn eller en mamma undrar om sin egen hälsa efter förlossningen, kan Oath Care skapa ett AI-baserat svar från faktiska läkare och granskade studier. Tjänsten kostar 5 dollar per månad eller en årlig avgift på 48 dollar för tillgång till specialister inklusive läkare, sjuksköterskor, doulas och bäckenbottensfysioterapeuter, för att nämna några.

Direktlänk Dela Scary Mommy fördjupade 3 november

OpenAI förväntas annonsera förbättringar för sina AI-modeller

OpenAI, skaparen av ChatGPT, förväntas tillkännage produktförbättringar som kommer att göra dess AI-modeller billigare och mer funktionella vid sin första utvecklarkonferens. Konferensen visar OpenAIs ambition att expandera bortom att vara en konsumentfavorit till att bli en framstående utvecklarplattform. OpenAI förväntas tillkännage uppdateringar som fokuserar på att sänka kostnaderna för sina utvecklare, samt nya visionförmågor. Dessa uppdateringar är utformade för att uppmuntra företag att använda OpenAIs teknik för att bygga AI-drivna chattrobotar och autonoma agenter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 3 november

AI-drivna smoothiebutiken i San Francisco stängs efter mindre än två månader

AI-drivna smoothiebutiken Better Blends i San Francisco har stängts efter mindre än två månader. Grundarna Michael Parlato och Clayton Reynolds uttryckte hopp om att staden skulle ge tillräckligt med affärer för deras nya butik. Butiken fungerade genom att kunderna skannade en QR-kod för att beställa. Genom att välja alternativ som ´hälsosam´ och ´efter träning´ kunde kunderna styra AI-smoothieskaparen. Men trots positiva förhoppningar stängdes butiken och har ännu inte öppnat igen.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 3 november

Elon Musks AI-startup xAI ska lansera sin teknologi

Elon Musk meddelade på fredagen att hans AI-företag, xAI, kommer att lansera sin teknologi på lördag. xAI, som Musk tillkännagav i juli, syftar till att ´förstå universums sanna natur´, enligt dess webbplats. Musk ser ut att positionera det för att konkurrera med företag som OpenAI, Google och Anthropic. xAI-teamet inkluderar alumner från DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Twitter och Tesla. xAI grundades i Nevada i mars, enligt inlämningar. Dan Hendrycks, verkställande direktör för Center for AI Safety, listas som rådgivare för startupen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 3 november

Artificiell intelligens och maskininlärning transformerar betalningsindustrin

Tue To, chef för avancerade betalningar och fintech för Nordamerika på Edgar, Dunn & Company, diskuterar hur artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) påverkar betalningsindustrin. AI har förmågan att snabbt känna igen mönster, analysera stora och dynamiska datamängder och ge djupgående insikter, vilket är särskilt fördelaktigt för processer med hög volym, hög frekvens och en relativt strukturerad dataformat. Detta breddar möjligheterna för banker, fintech-företag, betalningstjänstleverantörer och andra aktörer inom finanssektorn. Enligt Statista förväntas den globala AI-marknaden växa enormt under de kommande sju åren, från 200 miljarder USD 2023 till 2 biljoner USD 2030. EDC har nyligen genomfört en branschomfattande undersökning som samlar synpunkter från över hundra högt uppsatta betalningsproffs globalt om de växande användningsområdena för AI och ML inom betalningar. 94% av respondenterna tror att AI och ML alltmer används för att förbättra bedrägeriupptäckt, följt av personaliserad kundservice (67%) och chatbot och virtuell assistent (65%).

Direktlänk Dela The Paypers fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI och framtiden med brittiska premiärministern

Elon Musk, världens rikaste man, deltog i en AI-säkerhetstopp i Bletchley Park, Storbritannien, där han intervjuades av premiärministern. Under intervjun diskuterade Musk sin syn på AI, internationell diplomati och framtiden. Han berömde Storbritanniens försök att reglera AI och kallade London för den näst starkaste globala AI-kraften efter San Francisco. Musk förutspådde att alla jobb kommer att tas över av AI i framtiden och att människor kommer att bli vänner med sina AI-drivna maskiner. Han uttryckte också oro över säkerhetsrisker med humanoida robotar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

Indisk AI-startup säkrar 2,3 miljoner dollar i finansiering

Induced AI, en startup grundad av två ambitiösa indiska tonåringar, Aryan Sharma och Ayush Pathak, har framgångsrikt säkrat 2,3 miljoner dollar i finansiering, med stöd från framstående investerare som OpenAI:s medgrundare Sam Altman, Peak XV, Daniel Gross, Nat Friedmans AI-stipendium och diverse andra finansiärer. Induced AIs plattform specialiserar sig på att omvandla affärsarbetsflöden från enkel engelsk input till pseudokod, vilket underlättar hanteringen av repetitiva backoffice-uppgifter. Denna innovativa metod möjliggör interaktion med webbplatser, även i frånvaro av ett API, vilket betydligt effektiviserar och automatiserar dessa processer för företag.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 2 november

USA:s president Joe Biden har fått beröm från svarta ledare för sitt exekutiva beslut att säkerställa att artificiell intelligens (AI) respekterar medborgerliga rättigheter och demokratiska principer. Men det finns frågor om huruvida beslutet går tillräckligt långt för att skydda svarta människor, särskilt från missbruk av brottsbekämpande myndigheter. Damon Hewitt, president och verkställande direktör för Lawyers’ Committee for Civil Rights Under Law (LCCR), sa att det behövs mer handling för att fullt ut hantera skadliga AI-användningar av brottsbekämpande myndigheter. Teknikexperter har påpekat att missbruk av AI-taktik har varit rasistiskt snedvriden, särskilt mot svarta människor.

Los Angeles Sentinel fördjupade 2 november

Efterfrågan på AI-ingenjörer ökar, lockar med lukrativa löner

Artificiell intelligens (AI) har blivit en drivande kraft bakom teknologiska framsteg, vilket har lett till en ökande efterfrågan på AI-ingenjörer. AI-ingenjörer kombinerar kunskaper inom datavetenskap, matematik och dataanalys för att utforma, utveckla och underhålla toppmoderna AI-system. De spelar en avgörande roll i utvecklingen av innovativa teknologier som efterliknar mänsklig intelligens och utför komplexa uppgifter med minimal mänsklig inblandning. Lönerna för AI-ingenjörer är attraktiva och lockar många till denna karriärväg. Enligt en rapport från Indeed är den genomsnittliga årliga lönen för en AI-ingenjör i USA 146 085 dollar per år.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 1 november

OpenAI, ett av världens största företag inom artificiell intelligens, har flyttat in i två byggnader i San Franciscos Mission Bay-huvudkontor, vilket utgör nästan 500 000 kvadratfot kontorsutrymme. Detta är den största kontorsuthyrningen i San Francisco sedan 2018. Före COVID-19-pandemin hade San Francisco nästan 100% kontorsbeläggning i hela staden, tack vare den fortsatta teknikboomen och en stabil efterfrågan på kontorsutrymme. Men med pandemin började många företag bryta hyresavtal för att spara pengar, medan andra omfamnade hemarbete och avstod från att fortsätta använda kontorsutrymme.

California Globe fördjupade 1 november

Jämförelse av AI-bildgeneratorer: Adobe Firefly, DallE 3 och Midjourney

AI-bildgeneratorer som Adobe Firefly, DallE 3 och Midjourney har revolutionerat sättet bilder skapas och anpassas. Adobe Firefly är en mångsidig plattform som smidigt integreras i befintliga Adobe-arbetsflöden. DallE 3, byggt på ChatGPT, överträffar i bildgenerering från ren text och etiska överväganden. Midjourney erbjuder en parameterbaserad, mångsidig och Discord-community-baserad strategi för bildgenerering. Varje plattform erbjuder sina unika funktioner anpassade till olika behov och erbjuder en rad alternativ för att bränsle din fantasi och skapa fantastiska konstverk.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 31 oktober

Ny amerikansk exekutiv order för säker AI och forskare uppmanar till mer etisk datainsamling

Vita huset har nyligen presenterat en ny exekutiv order som syftar till att främja säkra och tillförlitliga AI-system. Detta är den mest omfattande AI-regleringen som USA har producerat hittills. G7 har också kommit överens om en frivillig uppförandekod för AI-företag. Samtidigt kommer Storbritannien att vara värd för regeringens AI Safety Summit. Trots dessa framsteg uttrycker framstående AI-forskare och aktivist Joy Buolamwini oro över att fokus på framtida potentiella skador avleder uppmärksamheten från de verkliga skador som AI orsakar idag. Buolamwini uppmanar till en radikal omtänkande av hur AI-system byggs, med början i mer etiska datainsamlingspraxis.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 31 oktober

AI-företagets användning av upphovsrättsskyddat innehåll ifrågasätts i domstol

En federal domare i San Francisco har avvisat delar av ett mål mot AI-företaget Stability AI, men vägrat att avfärda den centrala frågan om det är olagligt att träna AI-modeller med upphovsrättsskyddat innehåll. Stability AI anklagas för att ha ´tränat´ sin plattform på upphovsrättsskyddade bilder. Domaren tillät dock målet att fortsätta på dess kärnanmälan: att Stability AI byggde sina verktyg genom att utnyttja stora mängder upphovsrättsskyddade verk. Målet är ett av många som lämnats in mot AI-företag om hur de använder upphovsrättsskyddat innehåll för att träna sina modeller.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 31 oktober

AI-företag kan inte undgå rättsprocess om upphovsrätt

En federal domare i San Francisco har beslutat att AI-företaget Stability AI inte kan avfärda ett mål som hävdar att det har ´tränat´ sin plattform på upphovsrättsskyddade bilder. Domaren, William Orrick, tillät målet att gå vidare med sin kärnpåstående: att Stability AI byggde sina verktyg genom att utnyttja stora mängder upphovsrättsskyddade verk. Målet inleddes av konstnärerna Sarah Andersen, Kelly McKernan och Karla Ortiz mot Stability AI Ltd. över dess Stable Diffusion - en AI-driven bildgenerator. Målet riktade sig även mot Midjourney Inc. och DeviantArt Inc., två företag som använder Stable Diffusion som grund för sina egna bildgeneratorer.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 31 oktober

Uber gör stort underuthyrningsavtal med ChatGPT-tillverkaren i San Francisco

Uber har ingått ett stort underuthyrningsavtal för att avlasta en del av sin plats vid sitt huvudkontor i Mission Bay i San Francisco. Uppsvinget som artificiell intelligens-startups har gett San Franciscos kämpande ekonomi har nu officiellt blivit en boom, med tillverkaren av ChatGPT som tecknar ett av stadens största kontorsavtal på mer än ett halvt decennium.

Direktlänk Dela CoStar Group fördjupade 30 oktober

Google investerar 2 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic

Google har bekräftat en nylig investering på 2 miljarder dollar i Anthropic, en San Francisco-baserad AI-startup som anses vara en allvarlig konkurrent till ChatGPT-skaparen OpenAI. Google´s investering inkluderar 500 miljoner dollar i förskott, och i april investerade teknikjätten hundratals miljoner i Anthropic för vad som då var en 10% andel. Google´s senaste investering kommer bara en månad efter att startupen säkrade en investering på 4 miljarder dollar från Amazon. Dessutom kommer Anthropic att använda AWS Trainium och Inferentia-chips för att bygga, träna och distribuera sina framtida grundmodeller, medan AWS kommer att bli Anthropics primära molnleverantör för uppdrag som är kritiska för arbetsbelastning, inklusive säkerhetsforskning och framtida utveckling av grundmodeller.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 30 oktober

OpenAI släpper bildmodell DALL-E 3 för ChatGPT Plus och Enterprise-användare

OpenAI har släppt och gjort sin bildmodell DALL-E 3 tillgänglig för ChatGPT Plus och Enterprise-användare. DALL-E 3 kan skapa unika, skarpare bilder från en enkel konversation. Modellen kan rendera komplicerade detaljer, inklusive text, händer och ansikten och svarar effektivt på omfattande och detaljerade instruktioner. Modellen undviker skadliga bilder, inklusive våldsamma, sexuella eller hatfulla innehåll. OpenAI erbjuder möjligheten för skapare att välja bort sina bilder från träning av deras framtida bildgenereringsmodeller. Inför den kommande OpenAI’s DevDay-konferensen nästa vecka har labbet släppt en multimodal version av ChatGPT-4 som låter användare ladda upp och analysera PDF-filer och olika dokumenttyper.

Direktlänk Dela IBL News fördjupade 30 oktober

Google investerar upp till $2 miljarder i AI-startup Anthropic

Google har gått med på att investera upp till $2 miljarder i Anthropic, ett San Francisco-baserat AI-startup. Investeringen inkluderar $500 miljoner i förskott. I april investerade Google hundratals miljoner i Anthropic för en då 10% andel. Andra investerare inkluderar Salesforce Ventures, Zoom Ventures, Spark Capital och den belägrade FTX-grundaren Sam Bankman-Fried. Anthropic är utvecklaren av Claude 2, en rivaliserande chatbot till OpenAI:s ChatGPT. Claude 2 har förmågan att sammanfatta upp till cirka 75 000 ord. Användare kan mata in stora datamängder och begära sammanfattningar i form av ett memo, brev eller berättelse.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 30 oktober

Uber hyr ut huvudkontor till OpenAI, Anthropic säkrar plats i före detta Slack-högkvarter

Uber har hyrt ut två av de fyra byggnaderna på sitt huvudkontor i Mission Bay, San Francisco, till OpenAI, skaparna av ChatGPT och DALL-E 2. Uthyrningen omfattar 486 600 kvadratfot och är den största i staden sedan 2018. OpenAI:s flytt signalerar sitt åtagande att skala upp sina verksamheter i San Francisco. På liknande sätt har Anthropic, ett företag inriktat på att bygga etiska AI-verktyg och stöttat av Salesforce, säkrat en uthyrning på 250 000 kvadratfot i det tidigare Slack-högkvarteret. Trots detta utmanas marknaden av den höga vakansgraden på 34,7 procent.

Direktlänk Dela The Real Deal fördjupade 29 oktober

OpenAI tecknar största kontorsuthyrningen i San Francisco sedan 2018

AI-företaget OpenAI har nyligen tecknat den största kontorsuthyrningen i San Francisco sedan 2018. Detta kommer vid en tidpunkt då fastighetssektorn brottas med utmaningar på grund av distansarbete och höga vakansgrader. OpenAI har valt att hyra två byggnader från Uber i Mission Bay-området, vilket omfattar en imponerande 486 600 kvadratfot. Detta väntas ha en positiv inverkan på den lokala ekonomin. Trots den positiva utsikten är vissa experter försiktiga och tror att det kan ta flera år innan tillväxtcykeln verkligen tar fart.

Direktlänk Dela Fen Systems fördjupade 29 oktober

OpenAI flyttar in i Ubers tidigare kontor i San Francisco

OpenAI, under ledning av grundaren Sam Altman, flyttar in i två byggnader i San Francisco som tidigare hyste Uber-anställda. Detta sker efter att Altman kallade experiment med distansarbete för ett av teknikindustrins största misstag. Företaget har undertecknat ett hyresavtal för de två byggnaderna som ägs av Uber, vilket säkrar 486 600 kvadratfot. Altman har tidigare sagt att flirtandet med hemarbete är ´över´ och att startups som hans är mest effektiva när människor arbetar tillsammans från ett kontor. Hyresavtalet är det näst största i San Francisco sedan 2018.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 29 oktober

Artificiell intelligens används för att översätta väderprognoser till spanska och kinesiska på Long Island

National Weather Service (NWS) använder artificiell intelligens för att nå invånarna på Long Island på spanska och förenklad kinesiska. NWS New York Forecast Office är ett av 14 kontor som deltar i programmet, som använder en AI-algoritm för att översätta organisationens väderprognoser och varningar från engelska till andra språk. I Long Island-området finns det 20 miljoner människor som talar 800 olika språk. Programmet möjliggör för NWS att nå ut till fler samhällen. Tekniken för projektet tillhandahålls av San Francisco-baserade Lilt, ett företag som specialiserar sig på stora språkmodeller. Lilt arbetar under ett femårigt kontrakt värt 5,5 miljoner dollar genom 2028.

Direktlänk Dela Newsday fördjupade 28 oktober

Google lanserar ´Immersive View´ för Google Maps med AI-stöd

Google har meddelat en ny ´Immersive View´-funktion för Google Maps. Med hjälp av AI tar verktyget platta bilder och skapar 3D-bilder av landmärken, restauranger och vissa byggnader. Denna vy rullas nu ut till navigation och bör snart vara tillgänglig för användare. Från och med denna vecka kommer nya 3D-vyer av 15 städer att vara tillgängliga för bilkörning, promenader och cykling. Google lägger också till vissa funktioner för att hjälpa Maps att fungera mer som en allmän sökning. Dessutom är ´Lens in Maps´ utökad verklighetssökning tillgänglig i över 50 nya städer.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 28 oktober

Stora teknikföretag fortsätter investera i AI, gynnar Nvidia

Nvidia har behövt hjälp från sina stora teknikvänner för att bli Wall Streets favorit inom artificiell intelligens. Dessa vänner har inte lämnat festen än. I sina inkomstrapporter denna vecka indikerade Microsoft, Alphabet, Facebooks moderbolag Meta Platforms och Amazon fortsatta investeringar för att främja sina AI-ambitioner, vilket är ett gott tecken för Nvidia. Meta Platforms tredje kvartals kapitalutgifter var lägre år över år, eftersom företaget förbereder sig för att övergå till en ny datacenterdesign som är mer energieffektiv och optimerad för att köra AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 27 oktober

Anthropic, AI-startup med fokus på säkerhet och forskning

Anthropic är ett AI-startupföretag baserat i San Francisco, Kalifornien. Företaget beskriver sig självt som ett AI ´säkerhets- och forsknings´ företag och fokuserar på att skapa ´tillförlitliga, tolkningsbara och styrbara AI-system´. Det grundades 2021 av Dario och Daniela Amodei, och har nu över 150 anställda. Anthropic klassificeras som ett företag för allmän nytta - ett företag som är inrättat för att göra vinst, men gör det genom att arbeta med något som kommer att ha en positiv inverkan på mänskligheten.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 27 oktober

AI och datacenter kan designas för en grönare framtid

Trots att data ofta ses som något immateriellt, har det en påverkan på miljön. Datacenters globala elförbrukning uppskattades till mellan 220 och 320 terawattimmar under 2021, mer än hela Sveriges elförbrukning. Dessutom kan en enda AI-algoritm generera över 300 metriska ton CO2e, motsvarande 470 personer som flyger från New York till San Francisco. Detta ger dock möjlighet att designa dessa algoritmer på ett sätt som ger en grönare framtid, samtidigt som samma noggrannhet bibehålls. Företaget Booz Allen strategiserar om hur organisationer nu kan börja göra en positiv miljöpåverkan, samtidigt som de bibehåller samma effektivitet med AI-modeller.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 27 oktober

Google lägger till AI-drivna funktioner till Maps för att förbättra navigering och sökresultat

Google lägger till en rad nya AI-drivna funktioner till Maps, inklusive mer uppslukande navigering, lättare att följa körinstruktioner och bättre organiserade sökresultat. Google vill att Maps ska vara mer som Search, där användare kan skriva in vaga frågor och få en mängd användbara träffar. Företaget vill att människor ska använda Maps för att upptäcka nya platser under överinseende av sin allsmäktiga algoritm. Google expanderar också sina API-erbjudanden till utvecklare, städer och speciellt bilföretag, så att de kan anpassa och förbättra Maps för bilnavigationsupplevelsen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 oktober

Tekniksektorn leder tillväxten inom kontorsuthyrning tack vare AI

Enligt en studie från CBRE har tekniksektorn återtagit ledarpositionen när det gäller tillväxt inom kontorsuthyrning 2023. Tekniksektorns kontorsuthyrningsaktivitet växte till 16,5% av den totala marknaden, eller 7,3 miljoner kvadratfot, under tredje kvartalet. AI-företag tar allt mer kontorsutrymme, särskilt i San Francisco Bay Area. Städerna med störst tillväxt inom kontorsuthyrningsaktivitet från AI-företag var San Francisco, Silicon Valley, New York, Boston och Los Angeles. Även Kansas City och Colorado Springs såg ökningar. Utanför USA fortsatte Kanada att se tillväxt inom tekniksektorn, med Vancouver och Waterloo bland de största marknaderna som visade tillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 oktober

Microsoft slår Wall Streets förväntningar med stark tillväxt inom moln- och AI-verksamheten

Microsoft rapporterade starka resultat för det första kvartalet som överträffade Wall Streets förväntningar i alla segment. Bolagets intäkter ökade med 13% till 56,5 miljarder dollar, vilket jämförs med analytikernas konsensusprognos på 54,52 miljarder dollar. Microsofts Intelligent Cloud-enhet, som innehåller dess Azure molnplattform, ökade till 24,3 miljarder dollar, jämfört med analytikernas uppskattning på 23,49 miljarder dollar. Dessutom ökade Azure-intäkterna med 29%, vilket är högre än en tillväxtprognos på 26,2% från marknadsundersökningsföretaget Visible Alpha.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 oktober

OpenAI lanserar det kraftfulla språkmodellen GPT-4

OpenAI har meddelat lanseringen av GPT-4, den senaste tillägget till deras serie av kraftfulla språkmodeller. GPT-4 introducerar nya funktioner och förmågor som skiljer det från sina föregångare. En av de mest anmärkningsvärda funktionerna är dess multimodala förmågor. Med GPT-4V-uppdateringen kan ChatGPT AI-chatbot nu bearbeta bildinmatningar och generera bildutmatningar. Dessutom introducerar GPT-4 förmågan att surfa på webben med hjälp av funktionen ´Browse with Bing´. Trots rykten om antalet parametrar som används i GPT-4 bekräftade OpenAIs VD Sam Altman att modellen inte kommer att byggas med de påstådda 100 biljoner parametrarna.

Direktlänk Dela MI Tech News fördjupade 24 oktober

ChatGPT: En ny era av teknisk utveckling och dess inverkan på företag

Med släppet av ChatGPT i slutet av november 2022 inleddes en ny era av tekniska framsteg, med en lovande AI-programvara för språkbearbetning som genererar mänsklig text baserat på prompts. Applikationens snabba tillväxt till 100 miljoner användare bara två månader efter lanseringen var enastående vid tidpunkten för dess lansering. OpenAI, företaget som utvecklade ChatGPT, dominerade marknaden men denna fördel kan vara övergående. OpenAIs övergång till en företagsmodell i augusti breddade bara dess horisonter. Företag stora som små omkalibrerar nu sina strategier för att integrera artificiell intelligens. OpenAI var tidigt ute med att positionera ChatGPT i framkant av en teknologisk kapprustning. OpenAI är nu på väg att generera mer än $1 miljard i årlig omsättning till september 2024 enligt The Information, en skarp kontrast till de $28 miljoner det rapporterade föregående år. Men OpenAI är inte ensamt. Teknikjättar i Silicon Valley och Kina tävlar alla om en bit av marknaden: Google, Meta, San Francisco-baserade startupen Anthropic och Beijing-baserade multinationella teknikföretaget Baidu intensifierar sina ansträngningar, vilket ökar konkurrensen om AI-dominans. I september uppgraderade OpenAI GPT-4 till att ha tillgång till realtidsdata genom webbläsning, även om denna funktion endast är tillgänglig för användare av dess betalda prenumerationstjänst, Plus, för $20 per månad, vilket introducerades i februari 2023. Förändringen från en gratis till betald modell väcker etiska frågor om att sätta upp en betalvägg bakom AI-verktyg som kommer att bli allt viktigare inom olika branscher, vilket potentiellt fördjupar klyftan mellan de som kan och inte kan ha råd med dem. Nathanael Fast, chef för Neely Center for Ethical Leadership and Decision Making vid USC, sa att det är viktigt att tillhandahålla tillgång till dessa resurser, särskilt med tanke på OpenAIs uppdrag att säkerställa att ´artificiell intelligens gynnar hela mänskligheten´.

Direktlänk Dela Daily Trojan fördjupade 24 oktober

OpenAI:s teknologier utvecklas mot AGI, enligt Sam Altman och Mira Murati

Sam Altman och Mira Murati från OpenAI hävdar att alla deras teknologier hittills utvecklas mot AGI (Artificial General Intelligence). OpenAI, med hemvist i San Francisco, har gjort sig ett namn med lanseringen av ChatGPT i november 2022. Altman, företagets VD, och Murati, CTO, diskuterade nyligen företagets vision för AGI i en intervju. Enligt Altman kan AGI, som kännetecknas av högt avancerad, omfattande intelligens, vara transformatorisk och troligen mänsklighetens mest kraftfulla verktyg. Han tror att AGI kan bli verklighet inom de närmaste tio åren.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 24 oktober

Världen måste ta AI-risker lika allvarligt som klimatkrisen, varnar ledande teknisk figur

Världen måste ta riskerna med artificiell intelligens (AI) lika allvarligt som klimatkrisen och kan inte skjuta upp sitt svar, varnar en av teknikens ledande figurer. Demis Hassabis, brittisk VD för Googles AI-enhet, säger att världen måste agera omedelbart för att hantera teknikens faror, inklusive att hjälpa till att skapa biologiska vapen och det existentiella hotet från superintelligenta system. Han föreslår att tillsyn av industrin kan börja med en kropp liknande den mellanstatliga panelen om klimatförändringar (IPCC). Hassabis, vars enhet skapade det revolutionerande AlphaFold-programmet som avbildar proteinstrukturer, sa att AI kan vara en av de viktigaste och mest fördelaktiga teknikerna som någonsin uppfanns. Han tillade att det behövs ett tillsynsregime och att regeringar borde ta inspiration från internationella strukturer som IPCC. Han sa att AI kunde medföra ´otroliga möjligheter´ inom områden som medicin och vetenskap men erkände existentiella problem kring tekniken. Dessa centrerar på den möjliga utvecklingen av artificiell allmän intelligens (AGI) - system med mänsklig eller övermänsklig intelligensnivå som kan undgå mänsklig kontroll. Hassabis var en av undertecknarna i maj av ett öppet brev som varnade för att hotet om utrotning från AI borde betraktas som en samhällsskala risk på par med pandemier och kärnvapenkrig.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 24 oktober

Generativ AI och Upphovsrättsproblem: Författare stämmer AI-företag

Teknikföretag har investerat miljarder dollar i framtiden för generativ artificiell intelligens. Generativa AI-appar som ChatGPT, Stable Diffusion och Bard levererar helt ny text, bilder och kodresultat - av jämförbar kvalitet med mänskliga resultat - från användarprompts. Men hur vet en AI-bot hur man bearbetar en användares begäran? Den tränas med miljontals datapunkter - som böcker, dikter, foton, illustrationer och sångtexter - från hela internet, inklusive upphovsrättsskyddat material. På senare tid har flera författare stämt företag som Meta och OpenAI, med anklagelser om att företagen har använt deras upphovsrättsskyddade verk för att träna deras generativa AI-modeller, allt utan tillstånd eller ersättning. Detta är en fråga av oro för många som jobbar med kreativa jobb; från författare, till musiker, röstskådespelare och grafiska formgivare. Vad kommer att bli resultatet av de juridiska striderna mellan kreativa och AI-företag? Vilken roll spelar upphovsrättslagen i att forma framtiden för artificiell intelligens?

Direktlänk Dela New Orleans Public Radio fördjupade 24 oktober

Databricks förvärvar Arcion för 100 miljoner dollar

Databricks har köpt dataintegreringsspecialisten Arcion för 100 miljoner dollar, vilket lägger till datainsamlings- och datareplikeringsfunktioner till företagets erbjudanden. Förvärvet följer efter Databricks köp av MosaicML för 1,3 miljarder dollar i juni för att hjälpa kunder att utveckla sina egna generativa AI-modeller. Arcion, ett företag i San Mateo, Kalifornien, grundades 2016 och hade samlat in 18,2 miljoner dollar innan det förvärvades av Databricks. Databricks, som nu värderas till cirka 43 miljarder dollar, samlade in 500 miljoner dollar i ny finansiering i september 2023.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 23 oktober

AI-konferenser i fokus, Samsungs AI-möjligheter och Databricks förvärv av Arcion

Teknikredaktören Alexei Oreskovic rapporterar om den snabba utvecklingen inom AI, med flera konferenser och evenemang ägnade åt ämnet. Bland talarna på TED:s AI-konferens i San Francisco fanns medgrundarna till DeepMind, OpenAI och LinkedIn. Madrona, en VC-firma baserad i Seattle, höll sin andra årliga Intelligent Applications Summit. Enligt AWS SVP Matt Garman använder företag alltmer blandningar av olika AI-modeller. Altimeter-grundaren Brad Gerstner kommenterade explosionen av AI-startups, varav många har stora värderingar. Samsung planerar att införa AI-funktioner i sin nya smartphone-linje, Galaxy S24. Analytikföretaget Databricks har gått med på att förvärva Arcion, ett företag som överför databaser över lagringssystem.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 23 oktober

AI-startups återupplivar San Franciscos teknikgemenskap

San Francisco har blivit det nationella centrumet för AI-startups och investeringar. Trots stadens problem med brott, hemlöshet och droganvändning, framstår AI som en ljuspunkt som många hoppas blir en katalysator för stadens nästa kapitel. Företag som Facebook, Salesforce och LinkedIn minskade sin närvaro i staden under pandemin, men nu flyttar AI-startups in. Startups som OpenAI, Anthropic och ett växande antal framväxande AI-företag expanderar i storlek och kontorsnärvaro, lockar teknikarbetare till staden och bildar tätt sammansatta gemenskaper. Investeringsflödet till AI- och maskininlärningsföretag i San Francisco nådde nya höjder i år, med startups som samlade in 18,5 miljarder dollar under första kvartalet.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 23 oktober

ScaleAI:s VD Alexandr Wang siktar på att spela en central roll i den kommande geopolitiska konflikten

Alexandr Wang, VD för artificiell intelligensföretaget ScaleAI, har som mål att spela en central roll i den kommande geopolitiska konflikten. ScaleAI, som Wang medgrundade 2016, har aktivt marknadsfört sig som företaget som kommer att hjälpa USA:s militär i dess existentiella kamp mot Kina. Företaget fick förra året ett kontrakt på 249 miljoner dollar för att tillhandahålla en rad AI-teknik till försvarsdepartementet. Wang, som beskriver sig själv som en ´Kina-hök´, menar att USA inte kommer att kunna behålla sin teknologiska fördel över Kinas växande militärmakt utan AI utvecklad av privata teknikföretag. ScaleAI har dock kritiserats för sitt arbete i Globala södern, där det anställer tusentals moderatorer i vad vissa kallar ´digitala sweatshops´. Dessutom har vapenkontrollförespråkare protesterat mot militärens användning av AI av oro för att det gradvis kommer att ta bort människor från viktiga beslut.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 oktober

´Rossum’s Universal Robots´ ifrågasätter mänsklighetens roll i en robotiserad värld

Pjäsen ´Rossum’s Universal Robots´, skriven av Karel Čapek och översatt av Paul Selver, sätts upp på Cutting Ball Theater i San Francisco. Pjäsen, som gav världen ordet ´robot´, ifrågasätter vad det innebär att vara människa i en värld där robotar kan utföra allt fler uppgifter och simulera mänskliga känslor. I pjäsen besöker Helena (spelad av Alexis Royeca) en robotfabrik på en ö, drivet av en radikal humanistisk mission att befria robotarna och insistera på att de har själar. Pjäsen regisseras av Chris Steele och har premiär den 20 oktober.

Direktlänk Dela San Francisco Chronicle fördjupade 22 oktober

OpenAI kan bli värderat till $80 miljarder i ny affär

OpenAI förhandlar om att slutföra en affär som skulle värdera företaget till $80 miljarder eller mer, nästan en tredubbling av dess värdering för mindre än sex månader sedan, enligt en insatt källa. Företaget skulle sälja befintliga aktier i ett så kallat inlösenbud lett av riskkapitalbolaget Thrive Capital. Detta skulle göra OpenAI till det mest värdefulla startup-företaget i San Francisco. OpenAI skulle även bli ett av världens mest värdefulla tech-startups, efter ByteDance och SpaceX. Amazon meddelade förra månaden att de skulle investera upp till $4 miljarder i ett annat San Francisco-startup, Anthropic, en av OpenAIs huvudkonkurrenter. Thrive förhandlar nu om att leda ett annat inlösenbud som värderar företaget till $80 miljarder eller mer.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 21 oktober

AI-chatbots förstärker rasistiska och felaktiga medicinska idéer, enligt Stanford-studie

En ny studie ledd av forskare vid Stanford School of Medicine varnar för att populära chatbots, drivna av AI-modeller tränade på stora mängder text från internet, förstärker rasistiska och felaktiga medicinska idéer. Detta har lett till oro att verktygen kan förvärra hälsoklyftorna för svarta patienter. Studien publicerades i den akademiska tidskriften Digital Medicine och fann att alla fyra modeller som testades – ChatGPT och den mer avancerade GPT-4, båda från OpenAI; Googles Bard och Anthropic´s Claude – misslyckades när de ombads svara på medicinska frågor om njurfunktion, lungkapacitet och hudtjocklek. I vissa fall verkade de förstärka långvariga falska uppfattningar om biologiska skillnader mellan svarta och vita människor. OpenAI och Google svarade på studien att de har arbetat för att minska snedvridningen i sina modeller, samtidigt som de vägleder dem att informera användarna att chatbotarna inte är en ersättning för medicinska yrkesverksamma.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 21 oktober

OpenAI:s värdering kan tredubblas till 80 miljarder dollar

San Francisco-startupen OpenAI är i diskussioner om att slutföra en affär som skulle värdera företaget till mer än 80 miljarder dollar, nästan en tredubbling av dess värdering för mindre än sex månader sedan. Företaget skulle sälja befintliga aktier i ett så kallat inlösenbud lett av riskkapitalbolaget Thrive Capital, vilket skulle göra OpenAI till det mest värdefulla startup-företaget i San Francisco. OpenAI, som har sett en boom inom AI efter lanseringen av online-chattboten ChatGPT, har lockat stora investeringar från techjättar som Microsoft, som investerade 10 miljarder dollar i företaget i januari.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 oktober

Borgmästare samlas i Washington för att lära sig om AI-verktyg för stadsstyrning

Över 100 borgmästare samlades i Washington, D.C. för att lära sig hur AI-verktyg som ChatGPT kan hjälpa dem att förbättra styrningen av sina städer. Borgmästarna deltog i Mayors Innovation Studio, ett evenemang arrangerat av Bloomberg Philanthropies´ CityLab, för att utforska hur AI kan förbättra allt från förutsägelser om naturliga katastrofer till att göra det lättare för invånare att navigera stadsfunktioner. Trots att endast 2% av de undersökta städerna aktivt implementerar tekniken, sade 69% att de aktivt utforskade eller testade den och 96% av de undersökta borgmästarna sade att de var intresserade av att använda den.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade 20 oktober

Studie varnar för rasistiska och felaktiga medicinska idéer i AI-chatbotar

En ny studie från Stanford School of Medicine varnar för att populära AI-chatbotar, såsom ChatGPT och Googles Bard, sprider rasistiska och felaktiga medicinska idéer. Dessa botar är tränade på stora mängder text från internet och har visat sig svara med missuppfattningar och felaktigheter om svarta patienter. Experter oroar sig för att dessa system kan förvärra hälso- och sjukvårdsskillnader för svarta patienter. Studien visade att alla fyra testade modeller - ChatGPT, GPT-4, Googles Bard och Anthropic´s Claude - misslyckades när de ställdes inför medicinska frågor om njurfunktion, lungkapacitet och hudtjocklek.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 20 oktober

OpenAI nära att tredubbla sin arbetskraft genom att hyra kontorsutrymme från Uber

OpenAI, baserat i San Francisco och pionjär inom generativ AI-bot, är nära att slutföra en affär för 445 000 kvadratfot av underuthyrt kontorsutrymme, vilket banar väg för en tredubbling av dess arbetskraft. OpenAI, skaparen av ChatGPT, förväntas skriva under ett underuthyrningsavtal med Uber för ride-sharing-jättens högkvarter i Mission Bay, enligt en rapport i San Francisco Chronicle.

Direktlänk Dela GlobeSt fördjupade 20 oktober

AI-chatbots förstärker rasistiska och felaktiga medicinska idéer, varnar studie

En ny studie ledd av forskare vid Stanford School of Medicine varnar för att populära chatbots, som drivs av AI-modeller tränade på stora mängder text från internet, förstärker rasistiska och felaktiga medicinska idéer. Studien, som publicerades i den akademiska tidskriften Digital Medicine, fann att alla fyra testade modeller - ChatGPT och GPT-4 från OpenAI, Googles Bard och Anthropics Claude - misslyckades att svara på medicinska frågor om njurfunktion, lungkapacitet och hudtjocklek. I vissa fall verkade de förstärka felaktiga föreställningar om biologiska skillnader mellan svarta och vita människor. Både OpenAI och Google sade i svar på studien att de har arbetat för att minska bias i sina modeller.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 oktober

Google Bards AI förutspår resultaten för vecka 7 i NFL säsongen 2023/2024

Google Bards artificiella intelligens har förutsagt resultaten för vecka 7 i National Football League (NFL) 2023/2024 säsong. 13 matcher kommer att spelas, med sex viktiga lag frånvarande. Google Bards förutsägelser baseras på lagens prestationer under den nuvarande säsongen. Den tekniska företagets AI-verktyg har dock inte klara förutsägelser för fem matcher: Arizona Cardinals mot Seattle Seahawks, Pittsburgh Steelers mot Los Angeles Rams, Green Bay Packers mot Denver Broncos, Miami Dolphins mot Philadelphia Eagles och San Francisco 49ers mot Minnesota Vikings. Dallas Cowboys, Cincinnati Bengals, Tennessee Titans, New York Jets, Carolina Panthers och Houston Texans kommer inte att delta i vecka 7.

Direktlänk Dela Heraldo Deportes fördjupade 20 oktober

AI-boomen visar skillnader mellan teknikscenerna i San Francisco och Seattle

En jämförelse mellan teknikscenerna i San Francisco och Seattle visar tydliga skillnader, särskilt när det gäller den växande artificiella intelligensen (AI). I San Francisco har teknikentusiaster stolt talat om AI, spenderat dagar på ´Cerebral Valley´-evenemang och kvällar på AI-hackerhus. I Seattle är stämningen mer arbetsfokuserad och mindre spelorienterad. Lokala invånare säger att detta är karakteristiskt för stadens teknologiarbetare, som ofta är mer pragmatiska, en egenskap som ofta instillats i dem genom att navigera i Microsoft och Amazon, och mindre intresserade av att skryta, även när de borde göra det.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 20 oktober

SoftBank i diskussioner för att köpa aktier i 1X Technologies

Sam Altman från OpenAI, tidigare Apple-designern Jony Ive och SoftBank VD Masayoshi Son har diskuterat möjligheten att skapa en AI-driven personlig enhet. De kan också ha diskuterat befintliga AI-hårdvaruföretag som Altman är intresserad av, givet hans breda investeringsportfölj. Det är kanske ingen tillfällighet att SoftBank nu diskuterar att köpa aktier i 1X Technologies, ett norskt företag för humanoida robotar som OpenAI tidigare finansierade.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 19 oktober

Forskare upptäcker nytt fel i AI-system: Skyddsfunktioner kan kringgås

Ett team av forskare från Princeton, Virginia Tech, Stanford och IBM har publicerat en studie som visar att digitala skyddsfunktioner i AI-system från företag som OpenAI och Google kan kringgås. Dessa skyddsfunktioner är utformade för att förhindra att AI-system genererar hatiskt tal och desinformation. Forskarna upptäckte att någon kunde justera tekniken för att generera 90 procent av det giftiga materialet som den annars inte skulle göra. OpenAI svarade att de ständigt arbetar för att göra sina modeller säkrare och mer robusta mot fientliga attacker.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 oktober

OpenAI i diskussioner om att sälja anställdas aktier till värdering på $86 miljarder

OpenAI, skaparen av ChatGPT, diskuterar försäljning av befintliga anställdas aktier till en värdering på $86 miljarder, enligt Bloomberg News. Förra månaden rapporterade Wall Street Journal att OpenAI, som stöds av Microsoft, sökte en värdering på upp till $90 miljarder för en aktieförsäljning. OpenAI svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar från Reuters. ChatGPT, en chattbot som kan generera mänsklika svar baserat på användarprompts, har bidragit till AI:s popularitet och lett till en snabb ökning av OpenAIs värdering.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 19 oktober

OpenAI diskuterar försäljning av anställdas aktier till en värdering på 86 miljarder dollar

OpenAI, skaparen av ChatGPT, diskuterar försäljning av befintliga anställdas aktier till en värdering på 86 miljarder dollar, enligt Bloomberg News. Förra månaden rapporterade Wall Street Journal att OpenAI, som stöds av Microsoft, sökte en värdering på upp till 90 miljarder dollar för en aktieförsäljning. OpenAI, som är baserat i San Francisco, svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar från Reuters. ChatGPT, en chatbot som kan generera mänsklika svar baserat på användarprompts, har bidragit till AI:s popularitet och har drivit en kraftig ökning i värderingen av OpenAI.

Direktlänk Dela Yahoo Sports UK fördjupade 18 oktober

AI-konferens visar oenighet om Artificiell Allmän Intelligens

Under TED AI-konferensen i San Francisco var Artificiell Allmän Intelligens (AGI) ett hett ämne, men det fanns ingen konsensus om när AGI-system kommer att anlända eller hur vi bör definiera det. AGI beskriver vanligtvis system som kan lära sig att utföra alla intellektuella uppgifter som människor kan utföra. Vissa säger att AGI hänvisar till system som kan lära sig helt nya uppgifter utan hjälp av explicita instruktioner eller exempel i deras träningsdata. Ilya Sutskever, chefsforskare på OpenAI, gav en ganska konventionell definition av AGI, men det finns indikationer på att AI-företag börjar manipulera definitionen av termen för att sänka ribban för att påstå AGI-förmågor. Stanford har släppt sin transparensrapport för AI-giganter, där Meta var det enda företaget som fick över 50% på transparens.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 18 oktober

Framtiden för ölbryggning: Artificiell intelligens och månöl

Enligt BeerHistory.coms tidslinje över ölhistoria kan förhistoriska nomader ha tillverkat öl innan de lärde sig att tillverka bröd. Beau Warren, 35, är hjärnan bakom Species X Beer, där termer som artificiell intelligens och mutagenes är mycket vanligare än Gamla världen och tradition. ´Jag tror att det kommer att bli en bra uppfattning, en liten uppfriskande vridning, på hantverksbryggerier´, sade Warren, som planerar att öppna sin bar på 408 N. Sixth St., eventuellt redan i januari. Warrens långsiktiga dröm är att utveckla teknik som gör det möjligt för människor att brygga öl på månen och Mars eller i omloppsbana runt dem. Warren använder artificiell intelligens för att utveckla recept för nya öl. Han har skapat datasets med 180 element i bryggprocessen - mängder och typer av ingredienser som humle, malt och jäst, samt tidsvariabler för varje steg, ytterligare smaker och andra faktorer - plus betyg och recensioner av befintliga drycker. Var och en av de resulterande 10 000 recepten har blivit virtuellt smaktestade.

Direktlänk Dela Iowa Capital Dispatch fördjupade 18 oktober

LifeStreet introducerar Nero Dynamic Creatives för att maximera annonsers avkastning

LifeStreet, en ledare inom mobil marknadsföring, har lanserat sin senaste lösning för att maximera avkastningen på annonsutgifter (ROAS) för prestandamarknadsförare. Nero Dynamic Creatives förbättrar effektiviteten av in-app-annonsering genom att testa, analysera och distribuera ett oändligt antal AI-genererade kreativa kombinationer över olika publiksegment. Genom realtidsanalys av kreativa element kan annonsörer nu omedelbart koppla samman kreativa element och användares åtgärder, vilket säkerställer att den optimala annonsen alltid visas. Nero Dynamic Creatives är för närvarande tillgänglig för alla annonsörer som arbetar med LifeStreet.

Direktlänk Dela Portada Online fördjupade 18 oktober

Athena Security förbättrar säkerhetskontroller med AI-teknologi

Athena Security, lanserat 2018, arbetar för att förenkla säkerhetskontroller för dolda vapen med hjälp av artificiell intelligens. Företaget har utvecklat torn som kan detektera dolda vapen när personer går in i en byggnad. Deras mål är att snabbt larma polisen när ett vapen eller kriminellt beteende upptäcks. Athena använder sig av flera sensorer för att kunna detektera ett brett spektrum av vapen utan att individer behöver stanna upp. Champions Club Texas är företagets senaste kund och kommer att använda systemet på sin plats i Houston.

Direktlänk Dela The Statesman fördjupade 18 oktober

Storbritannien värd för världens första globala AI-säkerhetstoppmöte

Storbritannien kommer att vara värd för världens första globala toppmöte om artificiell intelligens (AI) säkerhet nästa månad. Målet är att skapa en roll som skiljedomare mellan USA, Kina och EU inom en central tekniksektor efter Brexit. Toppmötet kommer att fokusera på det existentiella hot som vissa lagstiftare, inklusive Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, fruktar att AI utgör. Sunak, som vill att Storbritannien ska bli ett nav för AI-säkerhet, har varnat för att tekniken kan användas av brottslingar och terrorister för att skapa massförstörelsevapen.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 oktober

Cellarity och Chan Zuckerberg Initiative utvidgar samarbete för att driva innovation inom maskininlärning för enskilda cellanalyser

Livsvetenskapsföretaget Cellarity och Chan Zuckerberg Initiative (CZI) meddelar ett utökat partnerskap för att främja innovation inom maskininlärningsalgoritmer för enskilda cellanalyser. Samarbetet stöder Open Problems in Single-Cell Analysis-initiativet och inkluderar skapandet av unika benchmarking-datauppsättningar för tävlingar med tusentals deltagare. Under 2021 samarbetade parterna för att arrangera en tävling för multimodal dataintegration. I år kommer en tävling att utmana experter inom maskininlärning att effektivisera modelleringen av simulerade läkemedelsupptäcktexperiment. Tävlingsbidrag kommer att accepteras fram till 30 november 2023.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 17 oktober

AI förvandlar innehållsskapande för YouTube-videor och podcasts

Artificiell intelligens (AI) förändrar snabbt hur innehållsskapare skapar videor och podcasts. AI används för allt från manusutveckling till voiceover, miniatyrbilder och redigering. Det finns många AI-verktyg på marknaden, men OpenAI´s ChatGPT dominerar konversationen. Microsoft har investerat miljarder i OpenAI, vilket gör ChatGPT till den inbyggda AI:n i Microsofts Bing-webbläsare. Andra AI-verktyg inkluderar Claude AI av Anthropic och Perplexity AI. BigVu är en prompter-plattform som låter användare ladda upp manus som kan läsas via en telefon, surfplatta eller datorskärm. För miniatyrbilder används AI-modeller som Dall-E från OpenAI och Midjourney. VidIQ och Tubebuddy hjälper till med att skapa videotitlar. Filmora är en populär redigeringsprogramvara med en gratis version. YouTube moderbolag Google har också investerat kraftigt i generativ AI.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 17 oktober

Baidu presenterar AI-modell Ernie 4.0, påstår att den rivaliserar OpenAI:s GPT-4

Kinas Baidu presenterade en ny generativ artificiell intelligensmodell som enligt företaget rivaliserar OpenAI:s ChatGPT. Baidu, ägare till Kinas största sökmotor på internet, introducerade den senaste versionen av sin modell, känd som Ernie, och sa att den speglar förbättringar inom förståelse, generering, logik och minne. Baidus nya AI-modell kommer att användas för att uppdatera företagets sökmotor, karta och andra applikationer. AI-modellen kommer att kunna lokalisera en viss bildruta i en video eller sammanfatta en timmes video inom några sekunder.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 17 oktober

OpenAI´s ChatGPT kan förändra klassrummet men väcker frågor om akademisk integritet

Under det tjugonde århundradet blev idén om artificiell intelligens (AI) allt mer framträdande. Detta ledde till att San Francisco-baserade företaget OpenAI släppte en tidig demo av sin ChatGPT, en stor språkmodellverktyg, den 30 november 2022. ChatGPT har förmågan att förstå ord i sammanhang och härma talande mönster samtidigt som det sprider encyklopedisk kunskap. Trots att det är ett värdefullt verktyg för lärare, väcker det också frågor om akademisk integritet. Många lärare tror att användning av ChatGPT för skrivuppgifter bara kommer att främja fusk och plagiering.

Direktlänk Dela The Tide fördjupade 16 oktober

Forskare använder AI-chattbotar för att förbättra skriftlig kommunikation

Rafael Bretas, en forskare vid nationella forskningsinstitutet RIKEN i Kobe, Japan, har börjat använda AI-chattbotar för att skriva formella brev på japanska. Han upptäckte att chattboten ChatGPT, lanserad av AI-företaget OpenAI, kunde göra hans skrivna japanska passande formellt, trots tidigare misslyckanden med portugisiska. Bretas använder nu chattbotar dagligen, vilket sparar honom tid och frustration. Enligt en undersökning av Nature använde 31% av de anställda chattbotar, men 67% kände inte att AI hade förändrat deras dagliga arbete eller karriärplaner. Mushtaq Bilal, en postdoktor vid Syddansk Universitet, tror att denna andel kommer att förändras snabbt.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 16 oktober

Medvetandet hos AI: en moralisk utmaning

Filosofen David Chalmers, en ledande auktoritet på medvetande, har diskuterat möjligheten för artificiell intelligens (AI) att vara medveten. Detta följde påståenden från Blake Lemoine, tidigare ingenjör på Google, att företagets AI-system LaMDA hade uppnått medvetande. Chalmers, som talade vid NeurIPS-konferensen, bedömde att chansen att utveckla någon medveten AI under de närmaste 10 åren var över en på fem. Neurovetaren Liad Mudrik från Tel Aviv University påpekade att medvetande är svårt att definiera och studera. Medan vissa forskare är entusiastiska över möjligheten till medveten AI, är andra oroliga för de potentiella moraliska konsekvenserna.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 16 oktober

Alphabet och Tesla leder AI-revolutionen: Vilket är det bästa AI-aktien att köpa?

Alphabet och Tesla är två av de ledande företagen inom den kommande AI-revolutionen. Alphabet har svarat bra på konkurrensen från OpenAI och Microsoft genom att lansera sin egen AI chatbot, Bard, och integrera AI-funktioner i produkter som Google Workspace och Google Cloud. Teslas huvudsakliga användningsområden för AI kretsar kring dess fordon, speciellt autopilotfunktionen och AI-system som kan förutsäga bilens energibehov. Tesla använder också AI inom robotik och utvecklar neuronnätverk för applikationer som autonom körning. Trots att båda företagen är ledande inom AI, anses Alphabet vara det säkrare valet, medan Tesla ses som ett mer riskabelt alternativ.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 15 oktober

Alphabet och Tesla: Vilket är det bättre AI-aktien att köpa idag?

Bland de företag som kämpar om att leda den nästa artificiell intelligens (AI) revolutionen, är Alphabet och Tesla två av de tydliga ledarna. Alphabet har lanserat sin egen generativa AI-chattbot, Bard, och har rullat ut AI-funktioner i produkter som Google Workspace och Google Cloud. Dess nya Pixel-smartphone drivs av AI-verktyg. Teslas primära användningsfall för AI kretsar kring dess fordon, främst autopilot, eller vad som kallas autonomi i branschen. Tesla använder också AI i robotik, och utvecklar en humanoid robot kallad Tesla Bot. Båda företagen har fokuserat på AI länge. Alphabet förvärvade det välrenommerade brittiska AI-labbet DeepMind för 10 år sedan och nyligen slogs det samman med sitt eget AI-labb, Google Brain. Tesla har även möjlighet inom AI med sin egen superdator Dojo, vilket kommer att sänka kostnaderna för att träna AI-modeller avsevärt. Vid jämförelse av värderingar handlar det om mer än bara tillväxtmöjlighet. Priset måste också vara rätt. Båda Alphabet och Tesla handlas till premium jämfört med S&P 500, men Tesla är dyrare av de två. Tesla är för närvarande värderat till ett pris-till-vinst-förhållande på 74, jämfört med Alphabet på 29. Men Tesla förväntas växa snabbare än Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 oktober

Generativ AI har blivit ett alltmer diskuterat ämne inom teknikvärlden. Medan kryptovalutor har förlorat mark, har projekt som ChatGPT och DALL-E fått mer uppmärksamhet. Det finns en nästan universell överenskommelse om att artificiell intelligens och maskininlärning kommer att spela en större roll i våra liv framöver. Generativ AI kan erbjuda en liknande ´wow´-effekt som tidigare teknikinnovationer. Med ChatGPT, DALL-E och liknande kan man uppleva tekniken direkt, vilket snabbt har lett till att den har fått fotfäste.

Yahoo Finance fördjupade 15 oktober

Generativ AI, som projekt som ChatGPT och DALL-E, har kommit i fokus efter kryptokurrencyns nedgång. Generativ AI anses ha en central roll i vår framtid, med tillämpningar inom områden som smarttelefoner och robotik. Google har imponerat med redigeringsfunktioner som Best Take och Magic Eraser, vilket är exempel på hur AI kan förbättra användarupplevelsen. Framtiden för AI ligger i att integrera den sömlöst i användarens upplevelse. Generativ AI har potential att påverka robotik, med forskare som använder det för att faktiskt designa robotar. Enligt Jeff Linnell, grundare och VD för Formant, kommer generativ AI och fysisk automation att förändra allt vi vet om livet på jorden.

TechCrunch fördjupade 14 oktober

När informationsblockeringsbestämmelserna i 21st Century Cures Act trädde i kraft 2021, behövde vårdgivare göra testresultat, inklusive radiologiska rapporter, tillgängliga för patienter samtidigt som de var tillgängliga för remitterande läkare. För att hjälpa till att göra dessa resultat lättare att förstå för patienter utforskar forskare användningen av tekniker som videoradiologiska rapporter, AI-algoritmer och ChatGPT. Enligt Michael Recht, MD, vid NYU Langone Health har detta inte blivit ett problem. Forskare vid NYU Langone testar nu en kombination av videoradiologiska rapporter och ChatGPT.

AuntMinnie fördjupade 14 oktober

AI i fokus på HLTH 2023-konferensen i Las Vegas

Över 10 000 individer samlades i Las Vegas denna vecka för att företag inom hälsa och teknik, från startups till Fortune 500-jättar, skulle visa upp sina senaste digitala hälsofärdigheter på HLTH 2023. I år var artificiell intelligens (AI) ämnet som investerare fokuserade på. Stora teknikspelare som Alphabet, Microsoft och Amazon bygger ut sina individuella strategier och närvarade på årets konferens. Prateesh Maheshwari, en verkställande direktör på Maverick Ventures, diskuterade huruvida storleken på industrin gör den inverkan man vill. Vineeta Agarwal, general partner på Andreessen Horowitz, är optimistisk om AI:s potential att lösa värdeproblemen och lätta den växande administrativa bördan som tekniken har lagt på klinikerna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 oktober

Kleiner Perkins leder finansieringsrunda för AI-startupen Together

Kleiner Perkins leder en finansieringsrunda i Together, ett företag som kapitaliserar på AI-startups enorma behov av specialiserade halvledare. Finansieringen på minst 50 miljoner dollar skulle värdera det ett år gamla företaget till mer än 300 miljoner dollar före investeringen. Together, baserat i San Francisco, hyr ut dessa AI-chips till företag genom en molntjänst och säljer programvara som underlättar för företagen att använda öppenkällkods-LLM:er. Nvidia, som har blivit en av de mest aktiva finansiärerna av företag som använder eller säljer tillgång till dess GPU-chips, har också övervägt att delta i finansieringen.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 13 oktober

AI omformar arbetsmarknaden och hotar traditionella yrken

AI förändrar branscher från rekrytering och underhållning till röstskådespelare och nyheter. Generativa AI-verktyg kan få röstskådespelare att säga saker de aldrig sagt och riskerar deras jobb. Sociala medieanvändare använder generativa AI-verktyg för att producera nyhetssegment som ser verkliga ut, med toppankare från stora nyhetsorgan som rapporterar falska historier. På Under 30 Summit i Cleveland pratade Forbes med Genies VD Akash Nigam om hur deras avatarer, med AI, kommer att ”utveckla en egen personlighet”. Moonhub, som använder en konversationschattbot för att hjälpa företag att hitta hundratals relevanta kandidater till jobb, är ett annat exempel på hur AI omformar arbetsmarknaden. AI omformar även molndatorer, underhållningsindustrin och lanserar företag som kan bidra till biotekniska genombrott.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

Deasie säkrar $2,9 miljoner i seed-finansiering för att stödja språkmodellsapplikationer

Deasie, en plattform för dataskydd som stöder språkmodellsapplikationer, meddelade att de har säkrat $2,9 miljoner i seed-finansiering i en runda som involverar Y Combinator, General Catalyst, RTP Global, Rebel Fund och J12 Ventures. Pengarna kommer att användas för att anställa seniora ingenjörer när Deasie planerar att expandera sitt produktionsteam under de kommande månaderna. Företaget, med huvudkontor i San Francisco, har tecknat ett pilotavtal med en organisation värd flera miljarder dollar och har byggt upp en stark pipeline av över 30 företagsklienter, inklusive minst fem Fortune 500-företag. Deasie grundades tidigare i år av Reece Griffiths, Mikko Peiponen och Leo Platzer.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade 13 oktober

Detta år markerar 78-årsjubileet av slutet på det dödligaste kriget i historien och början på den längsta perioden i modern tid utan storkrig. USA:s ledarskap under dessa decennier i att undvika kärnvapenkrig, bromsa kärnvapenspridning och forma en internationell ordning som gav årtionden av fred mellan stormakterna kommer att gå till historien som en av Amerikas mest betydelsefulla prestationer. Idag, när världen står inför de unika utmaningarna som en annan oöverträffad och på vissa sätt ännu mer skrämmande teknik - artificiell intelligens (AI) - innebär, är det inte förvånande att många har sökt i historien efter vägledning. I denna stund finns det bara två AI-supermakter: USA och Kina är de enda länderna med den talang, forskningsinstitut och massdatabehandlingskapacitet som krävs för att utbilda de mest sofistikerade AI-modellerna. Detta ger dem en smal möjlighet att skapa riktlinjer för att förhindra de farligaste framstegen och tillämpningarna av AI.

Foreign Affairs fördjupade 13 oktober

IFTTT introducerar studentprogram för att förbättra produktiviteten

IFTTT har introducerat sitt studentprogram, ett initiativ för att göra IFTTT mer tillgängligt så att studentlivet kan bli mer organiserat och effektivt. Studenterna kan dra full nytta av företagets enkla, kodfria automatisering, branschledande mobilappar och AI-verktyg. IFTTT:s automatiseringsverktyg har förenklat arbetsflöden och ökat den dagliga produktiviteten. Nu kan studenter utnyttja den fulla och obegränsade potentialen hos IFTTT med företagets populära Pro+ prenumeration till ett exklusivt lågt pris.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 oktober

OpenAI planerar att släppa stora uppdateringar för utvecklare i november

OpenAI har chockerat världen med ChatGPT-4, men nu måste de vinna över utvecklarna som faktiskt kommer att bygga framtidens artificiella intelligens. Tillverkarna av världens mest populära chattbot planerar att släppa stora uppdateringar för utvecklare den 6 november, vilket gör deras produkt betydligt billigare att använda genom tillägg av minneslagring och synförmåga i deras utvecklarmodell. OpenAI försöker leverera dessa samma funktioner till utvecklare, så företag kan bygga AI-produkter som kan se. Minneslagring är ett annat tillägg OpenAI påstås avslöja vid sin första utvecklarkonferens i San Francisco.

Direktlänk Dela Nation fördjupade 12 oktober

AI-användning i collegeansökningar väcker etiska frågor

Med det ökande användandet av AI försöker skolledare sätta tydliga riktlinjer för högskoleansökningar. AI-verktyg som ChatGPT har blivit allmänt tillgängliga och skolor kämpar med de etiska och praktiska konsekvenserna. Enligt Josh Godinez, en skolkonsulent vid Centennial High och tidigare ordförande för California Association of School Counselors, använder studenter AI i sina collegeansökningar, oavsett vad vuxna tycker. Men de flesta skolledare och högskoleexperter är överens om att studenter som enbart förlitar sig på AI för att skriva sina collegeansökningar bryter mot reglerna för akademisk integritet och riskerar att få sina ansökningar avvisade. Kaliforniens utbildningsdepartement uppmuntrar distrikt att utforska de potentiella fördelarna med AI, särskilt i datavetenskap eller som en del av bredare lektioner i mediekunskap.

Direktlänk Dela CalMatters fördjupade 12 oktober

OpenAI planerar att locka fler företag med kostnadseffektiva AI-lösningar

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, planerar att locka fler företag till sin AI genom att erbjuda kostnadseffektiva lösningar. OpenAI tänker lägga till minneslagring till sina utvecklarverktyg för AI-modeller, vilket kan ge upp till 20 gånger potentiella besparingar. Företaget kommer också att inkludera nya funktioner som synkänslighet, vilket gör att utvecklare kan skapa applikationer som kan analysera och beskriva bilder. Dessa nya funktioner kommer att presenteras på OpenAIs första utvecklarkonferens den 6 november i San Francisco. OpenAI hoppas också att dra in 200 miljoner dollar i intäkter i år och 1 miljard dollar 2024.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 12 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chips

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, planerar att tillverka egna artificiella intelligens (AI) chips och utvärderar till och med ett potentiellt förvärvsmål. Företaget har ännu inte bestämt sig för att göra detta, vilket först diskuterades 2022 som ett alternativ för att lösa bristen på dyra AI-chips som ChatGPT körs på. OpenAI:s alternativ inkluderar att tillverka sitt eget AI-chip, arbeta närmare med andra chipstillverkare som Nvidia, eller diversifiera sina chipleverantörer. OpenAI:s VD Sam Altman har klagat offentligt över bristen på grafikprocessorer.

Direktlänk Dela Big News Network fördjupade 11 oktober

Microsofts GitHub Copilot genererar över $100 miljoner i återkommande årlig intäkt

Microsofts GitHub Copilot, ett automatiskt kodskrivningsverktyg som drivs av OpenAIs artificiella intelligens, har överstigit $100 miljoner i återkommande årlig intäkt, enligt Mario Rodriguez, vice vd för produkt, vid ett evenemang i San Francisco. Denna siffra antyder att produkten för närvarande genererar mer än $8,3 miljoner i månadsintäkter.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 10 oktober

Cleanlab säkrar 25 miljoner dollar i serie A-finansiering

Cleanlab, företaget bakom den automatiserade dataskötsellösningen som används för att öka dollarns värde av varje datapunkt i företagets artificiella intelligens (AI), stora språkmodeller (LLM) och analyslösningar, har säkrat 25 miljoner dollar i serie A-finansiering. Denna finansieringsrunda leddes gemensamt av Menlo Ventures och TQ Ventures. Matt Murphy från Menlo Ventures och Schuster Tanger från TQ kommer att gå med i styrelsen. Existerande investeraren Bain Capital Ventures (BCV) och nya investeraren Databricks Ventures deltog i denna finansieringsrunda, vilket innebär att Cleanlabs totala finansiering nu uppgår till 30 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 10 oktober

Utvecklingen av generativ AI har påskyndats de senaste åren av företag som OpenAI, Google och Microsoft. OpenAI:s generativa AI-chattbot ChatGPT lanserades 2022 och fick snabbt över 100 miljoner användare. Men med AI:s ökning växer också etiska bekymmer. Privata företag är ofta otydliga med algoritmerna de använder för att utveckla dessa verktyg. Användare vet inte alltid om deras personliga information används för att träna AI-verktyg. Det federala styret är på väg att etablera regleringsbefogenheter för att övervaka AI-utvecklingen i USA. AIAAIC, en oberoende organisation, har tagit på sig att göra AI-relaterade frågor mer transparenta.

The Good Men Project fördjupade 9 oktober

AI-användning i HR-avdelningar ökar men lagstiftningen hänger inte med

AI-teknik implementeras allt mer inom HR, men lagstiftningen hänger inte med, enligt en nyligen rapport. Advokatfirman Littler undersökte 400 interna advokater, HR-professionella och andra företagsledare i USA, alla beslutsfattare kring hur deras företags HR använder AI. Resultaten visar en stor diskrepans mellan HR-avdelningars antagande av prediktiv AI och efterlevnad eller kunskap om vägledning kring hur man använder den. Företag är medvetna om fördelarna med AI-verktyg för sina processer, men brist på vägledning eller lagstiftning kan utsätta dem för risker.

Direktlänk Dela Human Resources Director Magazine fördjupade 9 oktober

16-årig AI-startupgrundare hoppar över college för att bygga sitt företag

Pranjali Awasthi, 16 år, kom på idén till sin startup, Delv.AI, medan hon praktiserade på universitetsforskningslaboratorier. Efter att ha avslutat gymnasiet tidigt, väljer Awasthi att hoppa över universitetet för att fokusera på att bygga Delv.AI. Hon accepterades till HF0-residenset i september 2021 där hon lanserade sin produkt. Delv.AI hjälper forskare att använda AI för att hitta exakt den information de söker. Awasthi har hittills samlat in totalt 450 000 dollar i investeringar, och företaget värderas nu till cirka 12 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 oktober

Utvärdering av AI leder till osäkra jobb i utvecklingsländer

Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) skapar osäkra och dåligt betalda jobb i utvecklingsländer. Människor behövs för att tolka data för att träna upp AI, vilket leder till okontrollerade arbetsförhållanden. I Filippinerna arbetar människor med att tolka data, exempelvis bilder från självkörande bilar, för företaget Scale AI. Arbetsförhållandena är svåra att kontrollera på grund av företagets osynliga närvaro. Svenska Volvo, som använder data från Scale AI, har sagt att de ska utreda arbetsförhållandena.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 9 oktober

ChatGPT: AI-verktyget som tar internet med storm

ChatGPT, en chatbot utvecklad av OpenAI, har tagit internet med storm sedan dess lansering. Det är ett AI-verktyg som genererar text baserat på den inmatning som ges. Det kan hjälpa dig med att skriva e-post, uppsatser och kod. Du kan även ha en mänsklig konversation med den. ChatGPT drivs av Generative Pre-trained Transformer (GPT), en språkmodellarkitektur utvecklad av OpenAI. Användare har experimenterat med ChatGPT för att se vad chatboten kan och inte kan göra. Du kan bygga ett anpassat CV och ett personligt brev för ett jobb, förklara komplexa teorier, lösa komplexa matematiska problem, skriva eller förklara kod och skriva bloggar, bildtexter för sociala medieinlägg eller uppsatser för skolan. Grundversionen av ChatGPT är gratis att använda utan någon användningsgräns. Men det finns en 500-ords eller 4 000-teckensgräns för svar. Dessutom kommer du inte att kunna komma åt verktyget under spetsbelastningstider.

Direktlänk Dela Tech Junkie fördjupade 7 oktober

Generativ AI kan ge företag konkurrensfördel men medför risker, enligt BCG-studie

En studie utförd av Boston Consulting Group (BCG) visar att användning av generativ AI (GenAI) kan ge företag en konkurrensfördel, men också medföra risker. Studien visade att GenAI kan förbättra prestanda med 40% för uppgifter inom dess kapabilitetsgräns. Men för mer komplexa uppgifter utanför kapabilitetsgränsen presterade deltagare som använde GenAI 23% sämre än kontrollgruppen. Studien rekommenderar att företag etablerar ´generativa AI-lab´ för att experimentera med GenAI och analysera resultaten för specifika uppgifter. Dessutom bör företag anpassa sin personalstrategi för att omplacera personal till arbete bortom GenAI:s kapabilitetsgräns.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 oktober

OpenAI överväger att utveckla egna AI-chip

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, undersöker utvecklingen av egna artificiella intelligens (AI) chip och har även övervägt att förvärva ett annat företag för detta ändamål, enligt källor bekanta med OpenAI:s planer. Inget slutgiltigt beslut har ännu fattats. OpenAI har diskuterat olika alternativ för att hantera den begränsade tillgången på dyra AI-chip. Dessa alternativ har inkluderat att bygga eget AI-chip, samarbeta närmare med chipmakare som Nvidia och utöka sin pool av leverantörer utöver Nvidia. VD Sam Altman har prioriterat förvärvet av ytterligare AI-chip för OpenAI.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 7 oktober

Protester mot Metas policy för öppen källkod AI

Försök att göra AI till öppen källkod har blivit en gnista för oenigheter om de potentiella skadorna med den framväxande tekniken. Förra veckan samlades demonstranter utanför Metas kontor i San Francisco för att protestera mot företagets policy att offentligt släppa sina AI-modeller, vilket påstås representera en ´oåterkallelse spridning´ av potentiellt osäker teknik. Meta skapade rubriker i februari när de gjorde sin LLaMA-familj av modeller fritt tillgängliga för AI-forskare. Företaget har sedan dess dubblat ner på öppen källkod AI genom att släppa vikterna av sina nästa generations Llama 2-modeller utan några begränsningar.

Direktlänk Dela Institute of Electrical and Electronics Engineers fördjupade 7 oktober

AI-startups som OpenAI och Anthropic utvecklar egna AI-chip med miljardinvesteringar från Microsoft och Amazon

AI-startups som OpenAI och Anthropic använder miljarder från Microsoft och Amazon för att uppfylla sina AI-infrastrukturbehov. Denna dyra forsknings- och utvecklingsprocess för chip-tillverkning görs möjlig tack vare massiva investeringar från några av de största IT-företagen på planeten, som Microsoft och Amazon, som investerar miljarder i AI-startups som Anthropic och OpenAI. OpenAI, ägaren av ChatGPT, söker nu att göra sina egna artificiella intelligenschips och överväger potentiellt att förvärva ett företag för att göra det, enligt en rapport av Reuters.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 6 oktober

CFO:er överväger generativ AI för finansiella applikationer

CFO:er börjar värma upp till användningsfall för generativ AI som ChatGPT, med finansiella tjänster som går all in. Morgan Stanley har officiellt gett finansiella rådgivare en generativ AI-assistent. Janine Korovesis, VP of finance på OpenAI, förespråkar att generativ AI bör ses som ett verktyg för att hjälpa till med prestanda. OpenAI använder ChatGPT för skatteanalys och för att bearbeta stora Excel-filer. Korovesis föreslår att företag anställer människor som är entusiastiska över generativ AI för att utforska teknologin inom finansfunktionen.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chip och utvärderar potentiellt förvärvsmål

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, överväger att tillverka egna AI-chip och har till och med utvärderat ett potentiellt förvärvsmål, enligt källor bekanta med företagets planer. Företaget har ännu inte beslutat att gå vidare. CEO Sam Altman har gjort förvärv av fler AI-chip till en topprioritet för företaget. Sedan 2020 har OpenAI utvecklat sina generativa AI-teknologier på en massiv superdator konstruerad av Microsoft, en av dess största supportrar, som använder 10 000 av Nvidias grafikprocessorer (GPU). Ansträngningarna att få fler chip är kopplade till två stora problem Altman har identifierat: brist på avancerade processorer som driver OpenAIs mjukvara och de ´ögontårande´ kostnaderna för att driva den hårdvara som krävs för att driva dess ansträngningar och produkter.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 6 oktober

Open AI:s ChatGPT kan nu generera bilder

ChatGPT, en AI-chatbot skapad av Open AI, har länge varit ledande inom textgenerering. Trots framgångarna saknade chatboten förmågan att skapa bilder. Nyligen har dock Open AI hittat ett sätt att generera bilder med hjälp av ChatGPT. Genom att lägga till ChatGPT i deras bildgenererande AI, DALL-E 3, skapade de ett nav för generativ AI. Resultatet blev detaljerade bilder baserade på skriftliga instruktioner. DALL-E 3 kommer att släppas inom en månad och kommer att kunna nås via ChatGPT för en extra kostnad på 20 dollar i månaden. Open AI siktar nu på att göra ChatGPT kapabel att skapa inte bara texter och bilder, utan även videor, programvara, ljud och andra digitala medier.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 6 oktober

Sarah Sachs och Archana Sankaranarayanan ansluter sig till AI-företaget Tome

Sarah Sachs, tidigare ledare för generativ AI på Robinhood, och Archana Sankaranarayanan, tidigare ingenjörsledare på Google Assistant och Netflix, har anslutit sig till Tome för att leda dess världsledande maskinlärnings- och ingenjörsteam. Sachs och Sankar kommer att leda Toms växande ML- och ingenjörsteam när företaget påskyndar byggandet av sin AI-drivna kommunikationsplattform, betrodd av över 10 miljoner användare globalt. Sachs kommer att leda Toms maskinlärnings- och infrastrukturgrupper och hjälpa till att göra Tome alltmer skräddarsydd för team och företag. Sankar kommer att övervaka Toms produktutvecklingsorganisation, inriktad på att bygga kärngenerativa förmågor.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 6 oktober

Användning av stora språkmodeller för att öka företagsvärde

Nischal HP presenterade nyligen vid QCon San Francisco 2023 hur stora språkmodeller (LLM) kan användas för att öka företagsvärdet. Han diskuterade utmaningar företag står inför när de bygger LLM-drivna applikationer med endast API:er, inklusive datafragmentering, brist på gemensamt affärsspråk, datasekretess och olika mål bland intressenter. För att övervinna dessa hinder skapade hans team en robust databas genom att skapa ett företagsdata-nätverk med kunskapsgrafer, anpassa domänkunskap och ordförråd, och genomföra datakontrakt för förbättrad dataövervakning. Detta har påskyndat användningen av LLM, vilket erbjuder lösningar på kundernas behov inom leveranskedjeindustrin.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 6 oktober

Microsoft gör DALL-E 3 tillgängligt för alla Bing Chat- och Bing Image Creator-användare

Microsoft har meddelat att DALL-E 3, Open AI:s senaste text-till-bild-modell, nu är allmänt tillgänglig för alla Bing Chat- och Bing Image Creator-användare. Tidigare var DALL-E 3 endast tillgängligt för Bing Enterprise-användare och Bing Image Creator. DALL-E 3 har en rad förbättringar, inklusive förmågan att konsekvent och korrekt följa användarinstruktioner. Den senaste versionen av DALL-E förstår instruktioner mycket bättre än tidigare och kan generera bilder som både är mer kreativa och mer fotorealistiska. Dessutom har DALL-E 3 nya säkerhetsfunktioner.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 6 oktober

Mira Murati leder OpenAIs tekniska framsteg och kanske även din framtid

Mira Murati, teknikchef för OpenAI, är en central figur i företagets framgångar inom AI-teknologi. Hon ansvarar för den populära chatbotten ChatGPT och DALL-E, ett AI-system som skapar konst från text. Efter att ChatGPT lanserades i november 2022 samlade den mer än 100 miljoner aktiva användare på bara två månader, vilket gör den till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. OpenAI rapporteras vara på väg att dra in mer än 1 miljard dollar i intäkter i år. Murati, som tidigare arbetade på Tesla, gick med i OpenAI 2018.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 5 oktober

OpenAI:s COO Brad Lightcap diskuterar företagets framtid och AI-utveckling

I en intervju diskuterar OpenAI:s COO Brad Lightcap företagets framtid och AI-utveckling. Han nämner att företaget har fokuserat på att bygga en ´allmän´ AI-modell och att han övervakar verksamheten, operationerna och strategiska partnerskap i hela företaget. Lightcap nämner även att han förvaltar OpenAI Startup Fund. Under intervjun diskuterades allt från hans tidiga dagar på Y Combinator till OpenAI:s fokus på att bygga en ´allmän´ AI-modell. Han talade om företagets framsteg inom AI, inklusive deras arbete med att lära AI att spela videospel på en övermänsklig nivå och deras framgångar med robotik i laboratoriet.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 5 oktober

OpenAI:s teknikchef Mira Murati styr AI:s framtid med populära produkter som ChatGPT och DALL-E

Mira Murati, teknikchef på OpenAI, ansvarar för att hantera populära AI-produkter som chatboten ChatGPT och DALL-E, ett AI-system som skapar konst från text. Produkterna har drivit OpenAI till nya höjder, med ChatGPT som samlat över 100 miljoner aktiva månadsanvändare på bara två månader efter lanseringen i november 2022, vilket gör den till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. OpenAI, som började som ett ideellt forskningslaboratorium för åtta år sedan, är på väg att dra in mer än 1 miljard dollar i intäkter i år. Företagets avtal med Microsoft, som Murati hjälpte till att övervaka, har medfört nya möjligheter för distribution och en investering på 10 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 5 oktober

Visa lanserar en $100 miljoner fond för att investera i generativ AI

Visa har lanserat en initiativ på $100 miljoner för att investera i företag som fokuserar på generativ artificiell intelligens (AI), en teknik som attraherar mycket intresse inom finansbranschen. Generativ AI hänvisar till användning av stora språkmodeller för att bygga AI som kan skapa originalinnehåll såsom text eller bilder. Investeringar har strömmat in i generativ AI i flera månader, mycket av det inriktat på att förbättra hur betalupplevelsen kan personanpassas för konsumenter och handlare. Visa kan koppla generativ AI med sin egen massiva databas för en mängd olika användningsområden, inklusive bedrägeriförebyggande och betalningsoptimering.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 3 oktober

Asana introducerar nya AI-funktioner och lanserar The Work Innovation Score

Asana, Inc., en ledande lösning för arbetsledning för företag, har annonserat nya artificiella intelligensfunktioner som ger större klarhet, påverkan och skala för chefer, avdelningar och hela organisationer. Genom Asana´s Work Graph® kan dessa nya AI-funktioner på företagsnivå hjälpa ledare att styra sina organisationer mot att nå mål och driva resultat snabbare. Asana har även lanserat The Work Innovation Score, en AI-driven benchmark som gör det möjligt för företag att jämföra sin prestanda mot branschkollegor utifrån fyra nyckelmetriker: sammanhållning, hastighet, motståndskraft och kapacitet.

Direktlänk Dela Asana fördjupade 3 oktober

Microsofts VD vittnar i antitrustmål mot Google

Microsofts VD, Satya Nadella, har vittnat i ett högprofilerat federal antitrustmål mot sökjätten Google. Nadella menade att artificiell intelligens kommer att tillåta Google att behålla sin monopolställning inom sökning. Han framhöll att Microsofts beslut att införliva AI i Bing tidigare i år var ett försök att främja sökmotorn och ge den en konkurrensfördel mot Google. Han påpekade också att Google kunde använda sina vinstmarginaler för att behålla sin ledning genom att lägga till AI i sina sökresultat. Nadella nämnde också att Apple använder Bing för att ´bjuda upp priset´ när de gör avtal med Google för att inkludera Google-sök i Apple-produkter.

Direktlänk Dela Washington Examiner fördjupade 2 oktober

BackerKit förbjuder AI-genererat innehåll på sin plattform

BackerKit kommer inte att tillåta AI-genererat innehåll på sin plattform, vilket inkluderar många framstående brädspel och rollspelsprojekt. Detta skiljer sig starkt från dess största rival, crowdfunding-jätten Kickstarter, som inte har några sådana restriktioner. BackerKits policy träder i kraft den 4 oktober. Företaget uppgav i sitt tillkännagivande att alla innehåll och tillgångar måste skapas av människor först. FryxGames, skaparen av Terraforming Mars, sa att användning av AI skulle spara företaget pengar och öka dess vinster jämfört med att betala mänskliga konstnärer för att göra arbetet.

Direktlänk Dela Polygon fördjupade 2 oktober

20 viktiga böcker om artificiell intelligens enligt Leah Rachel von Essen

Leah Rachel von Essen, redaktör för Chicago Booth Magazine och seniorbidragsgivare på Book Riot, har sammanställt en lista över 20 romaner, noveller och korta berättelser om artificiell intelligens (AI) som hon anser vara absoluta måsten inom genren. Bland titlarna finns klassiker som ´I, Robot´ av Isaac Asimov och ´Do Androids Dream of Electric Sheep?´ av Philip K. Dick, samt nyare verk som ´Klara and the Sun´ av Kazuo Ishiguro och ´Machinehood´ av S.B. Divya. Genom att utforska AI:s potential att efterlikna mänskligheten och dess inverkan på våra liv, lagar och interaktioner, bidrar dessa verk till en växande litterär genre inom science fiction.

Direktlänk Dela Book Riot fördjupade 2 oktober

OpenAI uppgraderar GPT-4 för att förstå bilder, medan Meta expanderar Llama 2-modellerna

OpenAI har lanserat uppgraderingar till GPT-4, inklusive möjligheten att svara på frågor om en inlämnad bild. Uppdateringen, kallad GPT-4V, kommer med säkerhetsrisker och OpenAI har arbetat med att lägga till skydd för att begränsa neurala nätverkets potential att exponera privat information eller generera olämpliga resultat. Uppgraderingen hindrar även modellen från att automatiskt lösa CAPTCHAs eller beskriva olämpligt beteende och försöker minska dess tendens att generera falsk information. Samtidigt har den franska AI-startupen Mistral släppt en 7,3 miljarder parameter stor språkmodell som den hävdar överträffar vissa konkurrenter. Dessutom har Meta utökat textlängden som användare kan mata in till sina Llama 2-modeller till upp till 32 768 tokens, vilket gör att modellerna kan bearbeta mer data för att utföra mer komplexa uppgifter.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 2 oktober

OpenAI introducerar röst- och videofunktioner till sin chattbot ChatGPT

OpenAI lägger till röst- och videofunktioner till sin chattbot ChatGPT

Direktlänk Dela Irshi Videos fördjupade 2 oktober

ChatGPT får nu webbläsarförmåga med Bing

OpenAI har uppdaterat ChatGPT för att nu inkludera webbläsarförmåga med Microsofts Bing. Detta innebär att den tidigare informationsgränsen i september 2021 inte längre gäller. För att komma igång med webbläsarfunktionen måste användarna navigera till inställningar, slå på ´Bläddra med Bing´ och klicka på GPT-4 för att aktivera webbläsning. Med denna nya funktion kan användarna ställa detaljerade frågor till ChatGPT, som att hitta de bästa Halloween-händelserna i ett visst område eller få information om de senaste nyheterna från Twitter.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 1 oktober

AI används för att förbättra njurtransplantationsresultat

Forskare vid University of Florida Health och deras kollegor använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra resultatet av njurtransplantationer. Dr. Pinaki Sarder och hans team tilldelades en beviljning på 2,8 miljoner dollar för en femårig studie för att undersöka hur AI kan förbättra förutsägelserna för transplantationsresultat genom att snabbt analysera njurvävnadsprover och kombinera proverna med annan patientdata. Målet är att utveckla ett system som använder AI-verktyg för att bygga autonoma modeller som kan diagnostisera, förutsäga och hjälpa läkare att bättre hantera patienternas vård på lång sikt.

Direktlänk Dela Mainstreet Daily News fördjupade 30 september

Latinos i AI: Öka mångfald och innovation

Artificiell intelligens (AI) kan omforma världen och erbjuda banbrytande lösningar inom allt från sjukvård till transport. Enligt Dr. Juan Gilbert, professor vid University of Florida, har vi en chans för en rättvis deltagande i AI-revolutionen om vi har mångsidiga ledare. Laura Montoya, grundare och verkställande direktör för Accel.AI, har ägnat sin karriär åt att göra AI-utbildning mer tillgänglig och mångsidig. Hon startade också LatinX in AI, en ideell organisation för att bygga broar mellan latino-samhällen och individer som arbetar för att främja AI-innovation. Mariana Costa Checa, medgrundare och VD för Laboratoria, lär unga kvinnor i Latinamerika kodning och digitala färdigheter. Jesse Martinez grundade Latinx Startup Alliance i San Francisco Bay Area för att främja en ekosystem av latinska teknikentreprenörer. AI4ALL är en ideell organisation som arbetar för att öka mångfald och inkludering inom AI. Inom sjukvårdssektorn har Dr. Carlos Guestrin, en datavetenskapsprofessor vid Stanford University, utvecklat ett AI-verktyg som kan hjälpa läkare att förutsäga utvecklingen av sjukdomar. César de la Fuente, professor i bioengineering vid University of Pennsylvania, leder ett team som återskapar utdöd mänsklig biologiskt material med hjälp av artificiell intelligens.

Direktlänk Dela El País fördjupade 30 september

Googles AI-chatbot Bard kan få en ny ´Memory´-funktion

Googles generativa AI-chatbot och ChatGPT-rival Bard kan få en ny ´Memory´-funktion som kommer ihåg viktiga detaljer om dig och dina preferenser, enligt en mediarapport. Enligt en tidig version av Bards användargränssnitt som 9 till 5 Google har sett, kommer funktionen att låta AI-chatboten hålla reda på specifika detaljer du delar med den och använda dem för att förbättra framtida resultat. Dessutom sa rapporten att du från minnessidan kommer att kunna lägga till nya preferenser. Denna sida kommer förmodligen också att låta dig radera minnen som är felaktiga eller oönskade. För att upprätthålla privatlivet kommer en växel på skärmens vänstra sida att låta dig snabbt och enkelt stänga av Bards minne. Under tiden har Google släppt en mer kapabel version av Bard som nu integreras med Google-appar och tjänster, inklusive Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube och Google Flights och Hotels för mer hjälpsamma svar.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 30 september

Teknologigiganter diskuterar lansering av avancerad iPhone

Sam Altman från OpenAI, tidigare Apple-designern Jony Ive och SoftBanks Masayoshi Son rapporteras vara i seriösa diskussioner om att lansera en teknologiskt avancerad iPhone. Diskussionerna är i ett tidigt skede och ingen överenskommelse har nåtts ännu. Altman har närmat sig Ives företag LoveFrom för att producera sin första konsumentenhet. De vill skapa en intuitiv användarupplevelse för interaktioner med AI. SoftBank, som äger 90 procent av Arm, har inte bara deltagit i diskussionerna utan erbjuder också finansiell backning och föreslår en central roll för Arm. SoftBank investerar totalt 1,2 miljarder USD i företaget.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive i diskussioner om att säkra finansiering för ´AI-iPhone´ med SoftBank

OpenAI, skaparen av ChatGPT, och tidigare Apple-designern Jony Ive rapporteras vara i avancerade diskussioner med SoftBanks Masayoshi Son för att säkra finansiering överstigande $1 miljard för utvecklingen av vad som har döpts till ´iPhone för artificiell intelligens´. LoveFrom, Ives företag, har anlitats av OpenAI för att jobba på den första konsumentprodukten för ChatGPT. Sam Altman, chef för OpenAI, har anlitat LoveFrom för att utveckla den första konsumentprodukten för ChatGPT. Målet är att skapa en användarupplevelse som är mer naturlig och intuitiv för att interagera med AI.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 29 september

OpenAI samarbetar med tidigare Apple-designer och Softbank för att skapa AI-konsumentenhet

OpenAI samarbetar med tidigare Apple-designer Jony Ive och Softbanks VD Masayoshi Son för att skapa en AI-konsumentenhet. Softbank kommer att finansiera ett företag på 1 miljard dollar för att skapa enheten, som leds av OpenAIs Sam Altman och Jony Ive. De planerar att bygga ´iPhone av artificiell intelligens´. Även om inga specifika detaljer om AI-enheten avslöjades, har Altman och Ive hållit brainstorming-sessioner om hur en ny konsumentprodukt baserad på OpenAIs teknik skulle se ut. Processen kan börja med bildandet av ett nytt företag som skulle använda resurser, teknik och arbetskraft från de tre företagen - Sam Altmans OpenAI, Jony Ives LoveFrom och Masayoshi Sons Softbank.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 29 september

Världsledare diskuterar farorna med artificiell intelligens vid FN-toppmöte

Världsledare diskuterade farorna med artificiell intelligens (AI) vid Förenta Nationernas (FN) årliga toppmöte i New York. FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanade till skapandet av en högnivårådgivande kropp för AI, med målet att etablera en FN-organ för AI. OpenAI:s VD Sam Altman har föreslagit att Internationella atomenergiorganet (IAEA) kunde tjäna som en modell för global samordning av AI-styrning. Planerna för AI är fortfarande i ett tidigt skede, men förväntas gå snabbt framåt. Det finns dock tecken på splittring, med vissa inom FN-systemet som inte tror att IAEA, med sitt fokus på fysiskt kärnmaterial, ger rätt modell för att skydda en digital, immateriell teknik som AI.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive i samtal om att skapa ´iPhone för artificiell intelligens´

OpenAI, startup-företaget bakom den banbrytande chatboten ChatGPT, rapporteras vara i avancerade samtal med Apples tidigare designguru Jony Ive och SoftBanks VD Masayoshi Son om ett potentiellt projekt för att skapa vad som kallas ´iPhone för artificiell intelligens´. Projektet kan finansieras med upp till 1 miljard dollar av den japanska teknikjätten SoftBank. OpenAI:s VD Sam Altman har siktet inställt på att skapa företagets första konsumentenhet. Altman och Ive har mötts i Ives designstudio i San Francisco för att brainstorma idéer för enheten.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 29 september

OpenAI och Jony Ive planerar AI-drivet hårdvaruprojekt med stöd från Softbank

OpenAI:s VD Sam Altman och tidigare Apple-designchefen Jony Ive planerar att starta ett företag för att utveckla en personlig AI-driven hårdvaruenhet, med stöd från Softbank. Ive lämnade Apple 2019 och lanserade sin egen kreativa byrå LoveFrom tillsammans med industridesignern Marc Newson. Ive och Newson har rapporterat haft flera diskussioner på OpenAI:s huvudkontor i San Francisco om hur enheten, beskriven som ´iPhone för artificiell intelligens´, kan se ut. Softbank, det japanska investeringsbolaget lett av Masayoshi Son, är intresserat av att finansiera det nya företaget och tror att Arm-baserade chips kan driva den potentiella framtida enheten.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 29 september

AI-assisterad kodning ger upphov till nya startups och attraherar investerare

En växande mängd kod som genereras idag är AI-assisterad. Detta har lett till framväxten av start-ups som lovar att hålla AI-förstärkt kod från att störa arbetet, och investerare har börjat uppmärksamma detta. Denna vecka meddelade det Israel-baserade företaget Digma att de har fått 6 miljoner dollar i seed-finansiering för en kontinuerlig feedback-plattform som hjälper utvecklare att analysera sin kod. Kolena, ett testplattform från San Francisco, meddelade sin egen finansiering på 15 miljoner dollar för att bygga verktyg för att testa, utvärdera och validera prestanda för AI-modeller. Idag avslöjar en Bay Area-startup som heter Braintrust sin egen färska finansieringsrunda på 3 miljoner dollar. Enligt medgrundaren och VD:n Ankur Goyal är Braintrust som ett ´operativsystem för ingenjörer som bygger AI-programvara´, ett som hjälper dem att undvika dåliga resultat från AI-modeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 28 september

Tusentals australiska böcker piratkopierade för AI-träning

Tusentals böcker av några av Australiens mest kända författare kan ha drabbats av vad Bookerprisvinnande författaren Richard Flanagan kallar ´historiens största upphovsrättsintrång´. Böckerna har påstås blivit piratkopierade av det amerikanska datasetet Books3 och används för att träna generativ AI för företag som Meta och Bloomberg. Australian Publishers Association har bekräftat att upp till 18 000 skönlitterära och facklitterära titlar med australiska ISBN-nummer verkar ha drabbats av upphovsrättsintrånget. Australiensiska författare som Peter Carey, Helen Garner, Kate Grenville, Anna Funder, Christos Tsiolkas och Thomas Keneally nämns bland de drabbade. Australian Society of Authors uttryckte sin skräck över att australiska författares verk används för att träna AI utan tillstånd.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 28 september

OpenAI i diskussioner med tidigare Apple-designer för att skapa ´AI:s iPhone´

OpenAI, känd för sin populära chatbot ChatGPT, är i avancerade diskussioner med den tidigare Apple-designern Jony Ive för att skapa en ´iPhone av artificiell intelligens´ som en del av ett projekt värt 1 miljard dollar, backat av det japanska investeringsföretaget SoftBank. OpenAI:s VD Sam Altman har varit i kontakt med Ive och SoftBanks VD Masayoshi Son om partnerskap. Ive, som anses vara hjärnan bakom ikoniska produkter som iMac, iPod, iPhone och iPad, lämnade Apple 2019 för att bilda LoveFrom, ett oberoende designföretag. OpenAI och LoveFrom har diskuterat ´hur ny hårdvara för AI-eran kan se ut´.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 28 september

OpenAI i samtal med före detta Apple-designer för att bygga ´iPhone av AI´

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, diskuterar med före detta Apple-designern Jony Ive och SoftBanks Masayoshi Son för att bygga ´iPhone av artificiell intelligens´, med hjälp av mer än $1 miljard i finansiering från det japanska konglomeratet, rapporterade Financial Times på torsdagen. OpenAI:s chef, Sam Altman, har anlitat Ives företag LoveFrom, som designern grundade när han lämnade Apple 2019, för att utveckla ChatGPT-skaparens första konsumentenhet, enligt tre personer bekanta med planen. Altman och Ive har hållit brainstorming-sessioner på designerns studio i San Francisco om hur en ny konsumentprodukt centrerad kring OpenAI:s teknik skulle se ut.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 28 september

Apple-designer och OpenAI-VD överväger att lansera AI-hårdvaruenhet

Före detta chefsdesigner för Apple, Jony Ive, och OpenAIs VD, Sam Altman, överväger att lansera en AI-hårdvaruenhet tillsammans. OpenAI, som utvecklar stora språkmodeller och konstgenererande AI, vill nu gå in i hårdvarusektorn. Ive, som är den kända designern av iPhone, är rapporterat i samtal med Altman om ett AI-hårdvaruprojekt. SoftBank-VD:n och investeraren Masayoshi Son har diskuterat idén med båda. OpenAIs hårdvaruansträngningar är i de allra tidigaste stadierna. OpenAI avvecklade sin forskningsdivision för robotik i juli 2021 på grund av tekniska hinder.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 28 september

Nvidias GPU-chip är livsnödvändiga för AI-startups

AI-revolutionen är i full gång, men efterfrågan på dess mest avgörande komponent, GPU-chipet, har lett till att startups undrar hur de kan uppfylla AI:s löften. Generativ AI är beroende av en bokstor halvledare känd som grafikprocessornheten (GPU) - byggd av ett företag, Nvidia. Nvidias VD och grundare Jensen Huang satsade för flera år sedan på att världen snart skulle efterfråga ett kraftfullt chip som vanligtvis används för att skapa videospel, men som också kan bygga AI. Amazon, Intel, AMD och andra försöker hitta egna alternativ till Nvidias produkt, men det kan ta år. Mindre företag måste därför jaga efter Nvidias heliga graal.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 28 september

Experter och lagstiftare diskuterar svårigheterna med AI-reglering

Under AI & Tech Summit 2023 diskuterades de snabbt framväxande riskerna och möjligheterna kring AI. Expertpanelen konstaterade att AI nu är en toppfråga som inte längre kan ignoreras, men att det fortfarande är svårt att reglera. Diskussionen kring AI har blivit mer brådskande och konkret, särskilt efter lanseringen av ChatGPT. Det finns dock fortfarande många utmaningar, inklusive den dåliga datan och de potentiella riskerna med energiförbrukning och diskriminering. Lagstiftare erkänner att de är långt ifrån att ha en omfattande reglering för AI, och det finns också hinder som en eventuell kommande regeringsstopp.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 28 september

Biden diskuterar hälso- och sjukvård och AI med vetenskaps- och teknologirådet

USA:s president Joe Biden sammankallade till ett möte med hans rådgivande vetenskaps- och teknologiråd i San Francisco på onsdag för diskussioner om hälso- och sjukvård och artificiell intelligens. Gruppen diskuterade rådets rapport om patientsäkerhet som släpptes tidigare i månaden, innan de riktade sin uppmärksamhet mot allt som rör AI, inklusive användning av teknik för att förutsäga extremt väder, skapa material och bättre förstå universums ursprung. Biden tillkännagav ´stora investeringar´ från Advanced Research Projects Agency for Health för att utveckla antibiotika. Han varnade för att en regeringsstängning kan påverka viktigt arbete inom vetenskap och hälsa.

Direktlänk Dela Spectrum News NY1 fördjupade 28 september

USA:s president Joe Biden diskuterar AI och antibiotikaresistenta bakterier med vetenskaps- och teknologirådgivare

USA:s president Joe Biden mötte 14 vetenskaps- och teknologirådgivare i San Francisco för att diskutera artificiell intelligens (AI) och för att marknadsföra en investering på över 100 miljoner dollar för att bekämpa dödliga antibiotikaresistenta bakterier. Biden betonade att hans administration kommer att fortsätta att eftersträva tvåpartisanlagstiftning för att Amerika ska leda vägen mot ansvarsfull AI-innovation. Steve Blank, adjungerad professor i ledning och teknik vid Stanford University, påpekade att hur Vita huset och kongressen agerar på tekniken kommer att ha avgörande effekter på Amerikas position i den globala AI-racet.

Direktlänk Dela The Mercury News fördjupade 28 september

OpenAIs ChatGPT kan nu surfa på webben och integrera aktuell information

Artificiell intelligensföretaget OpenAI har meddelat att deras ChatGPT nu kan surfa på webben och integrera aktuell information i sina svar. Uppdateringen är tillgänglig omedelbart för Plus- och Enterprise-användare som använder GPT-4-modellen. Webb-surfingsfunktionen kommer att vara tillgänglig för andra användare ´snart´, men OpenAI specificerade inte om detta innebär att GPT-4 kommer att aktiveras för icke-premiumanvändare eller om surfning kommer att implementeras för GPT 3.5-modellen. Innan denna uppdatering led ChatGPT av en allt större kunskapsgap. OpenAI tillkännagav också nyligen DALL-E 3, den senaste versionen av dess bildgenererings-AI.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 27 september

Amazon investerar $4 miljarder i AI-företaget Anthropic

Amazon (AMZN) meddelade att de investerar $4 miljarder i AI-företaget Anthropic, baserat i San Francisco. Detta är ett drag liknande Microsofts (MSFT) $10 miljarder investering i ChatGPT-tillverkaren OpenAI. Anthropic, som grundades 2021 av tidigare OpenAI-anställda, fokuserar på att bygga säkra och pålitliga AI-system. Anledningen till Amazons investering är att bättre konkurrera mot rivaler som Microsoft och Google i molnindustrin och att ta generativ AI till sin Amazon.com-front. Anthropic tillhandahåller redan sina stora språkmodeller genom Amazon Web Services (AWS).

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 september

Sam Altman, OpenAI-chefen, bekräftar att han är homosexuell

Sam Altman, amerikansk entreprenör och ansiktet bakom AI-applikationen ChatGPT, har bekräftat att han är homosexuell. Altman, tidigare VD för Reddit och medgrundare till Loopt, har varit öppen om sin sexuella läggning sedan gymnasiet. Trots att hans moder var förvånad över uppenbarelsen har Altman aldrig låtit sin sexualitet hindra honom. Han är också känd för att förespråka rättigheter för HBTQ-personer. Altman hade tidigare ett förhållande med Loopt-medgrundaren Nick Sivo och är för närvarande i ett förhållande med Oliver Mulherin, en australiensisk mjukvaruingenjör. Han har även uttryckt önskan att skaffa barn med Mulherin.

Direktlänk Dela Tech Radar 247 fördjupade 27 september

Salesforce och Google intensifierar partnerskap för att revolutionera affärsproduktivitet med AI

Salesforce och Google avslöjade nyligen planer på att intensifiera sitt befintliga strategiska partnerskap för att revolutionera affärsproduktivitet med hjälp av generativ AI. Samarbetet lovar robusta tvåvägsintegrationer som kommer att slå samman data och sammanhang från både Salesforce och olika Google Workspace-verktyg. Detta kan vara en game-changer för småföretagare som navigerar i labyrinten av moderna operationer och kundengagemang. Generativ AI, med sin förmåga att automatiskt skapa innehåll baserat på inställda mönster och data, kommer att omdefiniera affärsduken.

Direktlänk Dela Small Business Trends fördjupade 27 september

OpenAI:s värdering stiger till minst 80 miljarder dollar

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, har sett sin värdering tredubblas till minst 80 miljarder dollar sedan årets början, enligt rapporter om pågående samtal med investerare. Det San Francisco-baserade AI-startupföretaget, där Microsoft Corporation äger 49%, planerar att sälja befintliga aktier som ägs av anställda, vilket ger företaget en värdering på mellan 80 och 90 miljarder dollar. Detta är en ökning från dess värdering på 29 miljarder dollar i början av året och upp från cirka 20 miljarder dollar 2021. Om den nya värderingen bekräftas skulle det placera OpenAI nära toppen av den globala listan över världens mest värdefulla privata företag, kända som enhörningar.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 27 september

AI-startupen Kolena samlar in 15 miljoner dollar i finansieringsrunda

Kolena, en startup som bygger verktyg för att testa, jämföra och validera prestandan hos AI-modeller, har samlat in 15 miljoner dollar i en finansieringsrunda ledd av Lobby Capital, med deltagande från SignalFire och Bloomberg Beta. Detta höjer Kolena´s totala insamlade kapital till 21 miljoner dollar. Medlen kommer att användas för att växa företagets forskningsteam, samarbeta med regulatoriska organ och utöka Kolena´s försäljnings- och marknadsföringsinsatser, enligt medgrundaren och VD:n Mohamed Elgendy. Kolena lanserades 2021 av Mohamed Elgendy, Andrew Shi och Gordon Hart.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 september

OpenAI:s värde skjuter i höjden till mellan 80 och 90 miljarder dollar

Värdet på startupföretaget OpenAI har skjutit i höjden till mellan 80 och 90 miljarder dollar i samtal med potentiella investerare, rapporterade Wall Street Journal. Det uppskattade värdet för företaget bakom den generativa AI-plattformen ChatGPT är nästan tre gånger så högt som för bara ett år sedan. Microsoft har investerat miljarder dollar i OpenAI. OpenAI tjänar pengar genom att ta betalt för tillgång till förbättrade versioner av ChatGPT och licensierar den underliggande tekniken till företag. OpenAI tillkännagav denna vecka att man lägger till röst- och bildfunktioner på plattformen.

Direktlänk Dela Killeen Daily Herald fördjupade 27 september

OpenAI:s värde skjuter i höjden till mellan 80 och 90 miljarder dollar

Värdet på startupföretaget OpenAI har skjutit i höjden till mellan 80 och 90 miljarder dollar i samtal med potentiella investerare, rapporterade Wall Street Journal på tisdagen. Det uppskattade värdet för företaget bakom den generativa artificiella intelligensplattformen ChatGPT är nästan tredubbla jämfört med för bara ett år sedan. Microsoft har investerat miljarder dollar i OpenAI, vilket har sparkat igång en AI-race bland techföretag. OpenAI tjänar pengar genom att ta betalt för tillgång till förbättrade versioner av ChatGPT och licensierar den underliggande tekniken till företag.

Direktlänk Dela Bryan Times fördjupade 26 september

OpenAI:s värde nästan tredubblat under det senaste året

Värdet på uppstartsföretaget OpenAI har skjutit i höjden till mellan 80 och 90 miljarder dollar i samtal med potentiella investerare, rapporterar Wall Street Journal. Det uppskattade värdet för företaget bakom den generativa artificiella intelligensplattformen ChatGPT är nästan tre gånger så högt som för bara ett år sedan. Microsoft har investerat miljarder dollar i OpenAI, vilket har utlöst en AI-tävling bland teknikföretag. OpenAI tjänar pengar genom att ta betalt för tillgång till förbättrade versioner av ChatGPT och licensierar den underliggande tekniken till företag. Företaget meddelade denna vecka att det lägger till röst- och bildfunktioner till plattformen.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 september

AI förväntas bli en politisk super-vapen i 2024 års val

AI-teknologi förväntas spela en stor roll i politiken under det kommande 2024 års val. Experter kallar det ett ´politiskt super-vapen´ och det används redan i politiken. Republikanska nationella kommittén skapade tidigare i år den första kända annonsen helt baserad på AI-bild. AI-tekniken har sedan dess blomstrat i den politiska arenan med kampanjer som klonar inte bara bilder, utan även röster i politiska annonser. Google och dess plattformar försöker ligga i framkant av den avancerade tekniken. Federala valkommissionen överväger nu om den har befogenhet att reglera AI inom politiken.