» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 146 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Singapore är en östat och stadsstat i Sydostasien. Landet är beläget vid södra spetsen av Malackahalvön och är en av de minsta och mest tättbefolkade nationerna i världen. Singapore är känt för sin snabba ekonomiska utveckling, höga levnadsstandard och strikta lagar. Landet har en multietnisk befolkning, med kineser, malajer och indier som de största etniska grupperna. Singapore är en viktig global handelspartner och finansiellt centrum, med en av världens största hamnar och högt rankade utbildningssystem. Turism, teknologi och tjänstesektorn är viktiga delar av landets ekonomi.

Senaste nytt kring Singapore

Kinas AI-teknologi halkar efter med OpenAI:s lansering av Sora

OpenAI:s nyligen lanserade text-till-video-modell Sora har utlöst frågor om varför Kina inte har en motsvarande produkt, trots landets ambitioner att dominera den globala AI-racet. Sora, som lanserades den 16 februari, flyttar AI-striden till videogenerering, samtidigt som Kina står inför större utmaningar på grund av brist på tillgång till viktiga verktyg som avancerade grafikprocessorer utvecklade av Nvidia. Zhou Hongyi, grundare av det kinesiska internetsäkerhetsföretaget 360 Security Technology, sade att introduktionen av Sora var som en ´hink med kallt vatten hälld över Kinas huvud´. I Kina kräver den nationella Cyberspace Administration att alla offentligt tillgängliga stora språkmodeller ska registreras hos myndigheten. OpenAI gör inte sina tjänster direkt tillgängliga i fastlandet eller Hongkong, inte heller gör Google sitt Gemini AI-produkt tillgängligt på dessa marknader.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Planer på att göra Större Klangdalen till en särskild ekonomisk zon

Selangors Mentri Besar, Datuk Amirudin Shari, planerar att träffa premiärministern, Datuk Seri Anwar Ibrahim, för att diskutera planen att göra Större Klangdalen till en särskild ekonomisk zon. Initiativet involverar fyra städer i delstaten, Petaling Jaya, Subang Jaya, Shah Alam och Klang, och syftar till att öka investeringar och bli det främsta ekonomiska konceptet i Sydostasien. Amirudin menar att området, med 3,4 miljoner invånare, har potential att konkurrera med städer som Singapore, Seoul och Tokyo.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupar idag

AI-assisterade medicinska beslut kan förbättra intensivvården

Forskare vid Singapore Management University (SMU) har designat ett AI-baserat verktyg för att förbättra medicinska beslut på intensivvårdsavdelningar (IVA). Verktyget använder prediktiv information för att hjälpa till att avgöra när mekaniskt stöd för andning kan tas bort från en patient. Forskningen visade att genom att inkludera prediktiv information kunde längden på IVA-vistelsen minskas med upp till 3,4 procent och misslyckandefrekvensen för extubation minskades med upp till 20,3 procent. Forskarna är nu i de inledande stadierna av att utforska ett partnerskap med ett bioteknikföretag.

Direktlänk Dela American Association for the Advancement of Science fördjupade igår

Ny metod för att förbättra tillförlitligheten i medicinsk sammanfattning med AI

Forskare vid Penn State har utvecklat en ny metod för att effektivisera skapandet av medicinska sammanfattningar med AI. De presenterade sitt arbete vid konferensen för Empirical Methods in Natural Language Processing 2023 i Singapore. Forskarna introducerade ett ramverk för att finjustera träningen av Natural Language Processing (NLP) modeller som används för att skapa medicinska sammanfattningar. Nan Zhang, doktorand vid College of Information Sciences and Technology, påpekade att det finns ett tillförlitlighetsproblem med de nuvarande NLP-verktygen och maskininlärningsalgoritmerna som används inom medicinsk sammanfattning. Forskarna använde enkla problemlösningsmetoder för att konstruera uppsättningar av kontrastiva sammanfattningar och identifierade medicinska termer genom externa kunskapsgrafer eller mänskliga kommentarer. Därefter finjusterade de befintliga förtränade språkmodeller till den kategoriserade datan, modifierade målfunktionerna för att lära sig av de kontrastiva sammanfattningarna och medicinska termerna och såg till att modellerna tränades för att hantera varje typ av fel istället för att bara efterlikna specifika ord.

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupade igår

Nvidia utser Huawei som en toppkonkurrent inom AI-chipproduktion

Nvidia har utsett Huawei som en toppkonkurrent inom flera områden, inklusive produktionen av processorer för artificiell intelligens (AI). Nvidia nämnde Huawei som en konkurrent inom fyra av företagets fem stora affärsområden: hårdvara och mjukvara för grafikprocessorer (GPUs), molntjänster, Arm-baserade centrala processorer (CPUs) och nätverksprodukter. Detta kommer bara två månader efter att Jensen Huang, VD för Nvidia, beskrev det kinesiska teknikjätten som en ´formidabel´ konkurrent inom produktionen av AI-chips. Nvidia rapporterade starka intäkter på onsdagen, men dess affärsverksamhet i Kina påverkades av amerikanska restriktioner på chipförsäljning till landet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade i förrgår

ADFEST presenterar ny sessionssamling om ljud, hållbarhet och AI

ADFEST har presenterat en ny samling sessioner som fokuserar på ljudets kraft, hållbarhet och AI-hantering. Bland talarna finns Ralph van Dijk och Junya Terui från MassiveMusic, som kommer att diskutera ljudbranding och skapa en ny ljudidentitet för en produkt live på scenen. Laurent Thevenet från Publicis Groupe och andra branschproffs kommer att diskutera AI:s inverkan på reklamindustrin. Topaz Subunruk från Thai AirAsia kommer att prata om intern hållbarhet inom företag. Pat Pataranutaporn från MIT kommer att diskutera mänsklig-AI-interaktion och skapandet av AI-genererade virtuella karaktärer.

Direktlänk Dela Campaign Brief Asia fördjupade i förrgår

Behovet av riktlinjer för generativ AI-användning på arbetsplatsen

Enligt en undersökning från Veritas Technologies har användningen av generativ AI på arbetsplatser orsakat blandade reaktioner bland anställda, vilket leder till interna splittringar och ökade risker för att avslöja konfidentiell information. 80% av kontorsarbetare i Singapore har medgett att de använder generativa AI-verktyg, som ChatGPT och Bard, för arbetsändamål. Trots detta anser 95% av respondenterna att det finns ett behov av tydliga riktlinjer och policyer för användningen. Adobe har nyligen annonserat integrationen av en generativ AI-upplevelse i sin Acrobat PDF-hanteringsprogramvara, vilket markerar den växande räckvidden för generativ AI.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade i förrgår

Sammanfattning av globala riktlinjer och ramverk för AI-säkerhet och reglering

Riktlinjer för AI-säkerhet publicerades den 27 november 2023, ledda av UK National Cyber Security Centre och utvecklade med US Cybersecurity and Infrastructure Security Agency. Singapore har lanserat ett ramverk för att främja betrodda GenAI-utveckling och ett riskramverk för finanssektorn. EU har undertecknat AI Act och publicerat en konsoliderad text. Förenade Arabemiraten har inrättat konstgjord intelligens och Advanced Technology Council och utvecklat riktlinjer för LLM och Gen AI i DIFC Court-förfaranden. I USA har skapandet av Artificial Intelligence Safety Institute Consortium tillkännagetts och FCC har bekräftat att TCPA-restriktioner gäller AI-genererade röster.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade i förrgår

Addlly AI deltar i GenAI Sandbox-programmet för att omdefiniera digital marknadsföring

Addlly AI, en banbrytande generativ AI-driven digital marknadsföringsplattform från Singapore, har tillkännagett sitt deltagande i GenAI Sandbox-programmet. Detta initiativ är ett samarbete mellan Enterprise Singapore och Infocomm Media Development Authority (IMDA) och syftar till att ge små och medelstora företag (SME) verktyg och kunskap för att utnyttja generativ AI för deras marknadsföringsbehov. Programmet erbjuder SME upp till 70% bidragsstöd, expertutbildning och insikter i hur man använder generativa AI-lösningar. Addlly AI, med sina verktyg, står i framkant av denna revolution.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade i förrgår

Forskare från UC San Diego utvecklar metod för att kvantifiera musikalisk kreativitet

Ett team från UC San Diego´s Jacob School of Engineering, Department of Music och Qualcomm Institute har i en studie undersökt kreativitet i musikaliskt samarbete. Forskarna använde en förtränad stor språklig neuralnätverksmodell kallad Multitrack Music Transformer för att uppskatta interaktionen mellan olika musikaliska röster i spår som innehåller en pianomelodi och dess pianoackompanjemang. De härleddes en ekvation för att effektivt beräkna informationsflödet mellan de två signalerna i detta musikaliska interaktionssystem, som ett kvantitativt betyg. Enligt hypotesen, ju högre poäng, desto större kreativitet.

Direktlänk Dela UC San Diego News Center fördjupade i förrgår

Anställda riskerar känslig data genom användning av AI-verktyg

Anställda kanske förstår att läckage av känslig information är en stor risk, men vissa fortsätter att mata in sådan information i offentligt tillgängliga generativa AI-verktyg. Denna känsliga data inkluderar kundinformation, försäljningssiffror, finansiell data och personligt identifierbar information som e-postadresser och telefonnummer. Anställda saknar också tydliga riktlinjer eller vägledning om användningen av dessa verktyg på arbetsplatsen, enligt forskning från Veritas Technologies. Studien genomfördes av marknadsforskaren 3Gem i december 2023 och undersökte 11 500 anställda över hela världen, inklusive arbetare i Australien, Kina, Japan, Singapore, Sydkorea, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade i förrgår

Företag använder generativ AI för att modernisera och minska kostnader

OpenAI släppte sitt verktyg, ChatGPT, för drygt ett år sedan. Nu tävlar företag, tjänster och offentliga institutioner om att utnyttja potentialen i generativ AI med nya applikationer och tjänster. Gartner förutspår att generativa AI-verktyg kommer att användas för att förklara och modernisera äldre affärsapplikationer, vilket minskar kostnaderna med 70% till 2027. De tre klassiska AI-disciplinerna som är de främsta kandidaterna för att hjälpa företag att effektivt påskynda dataanvändningen inkluderar konversationell AI, datorseende och digitala tvillingar.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 21 februari

Transparently.AI får betydande investering från Franklin Templeton

Singapore-baserade fintech-startupen Transparently.AI har fått en betydande investering från globala investeringsjätten Franklin Templeton. Investeringen, som är en del av en pre-Series A-finansieringsrunda på 3 miljoner dollar, ökar Transparently.AI:s värdering till imponerande 20 miljoner dollar. Samarbetet kommer att driva företagets innovativa teknik för att upptäcka bokföringsbedrägerier och positionera det i rampljuset för FinTech Incubator-programmet. Genom partnerskapet siktar de på att omdefiniera gränserna för finansiell integritet och transparens genom att utnyttja maskininlärning för att skydda finanssektorn mot bedrägerier.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 20 februari

Global marknad för AI-operationslösningar visar lovande tillväxt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI)-operationslösningar är en av de ledande marknaderna globalt, med innovativ teknikutveckling och extremt kategoriserad sektor. Efter en grundlig undersökning av branscherna under AI-operationslösningar, levererar marknadsrapporten djupgående information baserad på data relaterade till export och import samt de pågående branschtrenderna på den globala marknaden. Rapporten observerar konkurrensstrukturen i AI-operationslösningar marknaden världen över. Nyckelspelare som profileras i rapporten inkluderar EASYVISTA, Connecteam, Zoho People, InStaff, Workday, Whatfix, DELMIAWorks(IQMS), Freshworks, ScienceSoft, Integrify, Inc., Myhrtoolkit, Empxtrack, APS Payroll, Paycom, The Access Group, Beijing Foreign Enterprise Technology Co., Ltd., UFIDA Network Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Lakeplacidnewsjournal.com fördjupade 20 februari

Singapore planerar att uppgradera bredbandsnätverket till 10 Gbps och investerar S$1 miljard i AI

Singapore planerar att uppgradera sitt nationella bredbandsnätverk till 10 gigabit per sekund (Gbps) senast 2030, vilket är tio gånger snabbare än dagens genomsnittliga hastighet. Detta meddelades av vice premiärminister Lawrence Wong under hans budgettal. Uppgraderingen kommer att möjliggöra stöd för framväxande teknologier som artificiell intelligens (AI). Wong tillkännagav också att mer än S$1 miljard kommer att investeras i AI-beräkning, talang och industriutveckling under de kommande fem åren.

Direktlänk Dela Today Online fördjupade 16 februari

Stor andel av indiska företag använder aktivt AI, enligt IBM-rapport

En ny undersökning beställd av IBM visar att cirka 59% av stora företag (över 1 000 anställda) i Indien aktivt använder artificiell intelligens (AI) i sina verksamheter. Rapporten visar att 74% av de indiska företagen redan arbetar med AI och har ökat sina investeringar i AI under de senaste 24 månaderna, särskilt inom forskning och utveckling samt omkvalificering av personal. Trots detta är det fortfarande utmaningar med att anställa personal med rätt kompetens och etiska överväganden kvarstår som hinder för AI-adoption. Undersökningen utfördes i november 2023 och inkluderade 8 584 IT-professionella i länder som Indien, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Singapore, Sydkorea, Spanien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA och Latinamerika.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 15 februari

Stora företag i Indien antar aktivt AI, enligt IBM:s forskning

Enligt en ny forskning som IBM har beställt använder cirka 59 procent av de stora företagen (med över 1000 anställda) i Indien aktivt artificiell intelligens (AI) inom affärsfunktioner. ´IBM Global AI Adoption Index 2023´ visar att 74 procent av de tidiga adoptörerna av AI har ökat investeringarna inom områden som forskning och utveckling samt omskolning av arbetskraft. Utmaningar för att anta AI innefattar anställning av personal, brist på verktyg och plattformar för att utveckla AI-modeller, och komplexitet i AI-projekt. Cirka 6 av 10 IT-proffs sade att deras företag aktivt implementerar generativ AI.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 15 februari

Brilliant Labs lanserar världens första glasögon drivna av multimodal AI-assistent

Singapore-baserade Brilliant Labs har introducerat världens första glasögon drivna av en integrerad multimodal AI-assistent, känd som Frame. Frame-glasögonen, som stöds av AR-företaget Niantic Labs, är tillgängliga för förbeställning till ett pris av 349 dollar. De kommer att skickas i april och användare kan få gratis AI-tjänst med viss gräns för dagliga förfrågningar. Frame-glasögonen kan översätta språk och svara på frågor med hjälp av AI. De är utrustade med en alltid-på AI-assistent som heter Noa, som anpassar sig till användarens interaktioner och utvecklas till en unik personlighet.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 13 februari

Australiska arbetstagare identifierar sig som ´Detektiver´, enligt Slack och YouGov-studie

Enligt en global studie utförd av produktivitetsplattformen Slack och marknadsundersökningsföretaget YouGov identifierar nästan en av tre australiska arbetstagare sig som ´Detektiver´ som föredrar att söka information själva. Studien, som inkluderade 15 492 skrivbordsarbetare världen över, identifierade fem distinkta arbetspersonligheter, med ´Detektiver´ som den mest förekommande. ´Detektiver´ är mest troliga att värdera att hitta rätt information så snabbt som möjligt och dela den med sitt team. Trots framväxten av generativa AI-verktyg, menar Derek Laney, teknik evangelist på Salesforce, att ´Detektiver´ fortfarande är värdefulla för sina team.

Direktlänk Dela ITnews Australia fördjupade 13 februari

Chatbot används som engelsklärare på sekundärskola i Singapore

Elever i årskurs 2 på Manjusri Secondary School i Singapore hade en ny engelsklärare förra månaden, ChatGPT. När eleverna lämnade in sina arbeten kunde läraren ge dem alla personlig feedback samtidigt. ChatGPT ställde olika frågor till varje elev för att hjälpa dem att revidera och förbättra sitt arbete. Innan övningen började tog den mänskliga engelskläraren Erica Reyes Rodriguez dem genom lektionens mål och frågade varför de bad ChatGPT att ge feedback genom frågor istället för att be den att redigera deras arbete åt dem. Eleverna fick specifika instruktioner att mata in i ChatGPT för att ställa in tonen för feedbacken.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 11 februari

AI-företag överväger förbud mot politiska bilder, AI förväntas ta över kodning, AI sparar liv i Assam och mer

AI-företaget Midjourney överväger att förbjuda skapandet av politiska bilder, inklusive de av Joe Biden och Donald Trump, för att förhindra missbruk under det amerikanska presidentvalet 2024. Experter i Suffolk förutser att AI kommer att ersätta mänskliga kodare inom ett decennium. Ett AI-pilotprojekt har räddat liv genom att upptäcka hjärtattacker på Assams sjukhus. Musiker Adnan Sami stöder positiv användning av AI i musikskapande. Dessutom har den koreanska AI-chattboten Hellobot fått global erkännande genom att bli den första koreanska chattbot-tjänsten som presenteras på Google Play.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 11 februari

Brilliant Labs introducerar smarta glasögon med AI-assistent

Brilliant Labs, grundat i Hongkong 2019, har introducerat Frame, ett par smarta glasögon med en anpassad AI-assistent vid namn Noa. Noa kan hantera flera stora språkmodeller och hitta den bästa passformen för en given fråga. Företaget hoppas att generativ AI-teknologi kommer att få alla att bära en smart skärm på ansiktet. Frame-glasögonen är nu tillgängliga för förbeställning till ett pris av 349 amerikanska dollar per par och börjar levereras i april. Flera kinesiska företag har också hoppat på trenden med smarta glasögon, i ett försök att kapitalisera på en marknad som förväntas explodera i år tack vare Apples inträde med sin Vision Pro-blandade verklighetshjälm.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 11 februari

Toppuniversiteten för studier inom artificiell intelligens

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) har ökat snabbt de senaste åren och förväntas fortsätta öka. Flera start-ups utvecklar nu AI-baserade produkter och lösningar, vilket skapar stor efterfrågan på AI-experter världen över. AI används i flera branscher, företag, hälsosektorer, utbildningssystem och transportsystem. Att studera AI kan vara ett bra val då det öppnar upp för många jobbmöjligheter med konkurrenskraftiga löner och en ljus framtid. Några av de bästa universiteten för AI-studier är Stanford University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of Oxford, National University of Singapore, Columbia University, University of Edinburgh, University of Michigan och University of California, Berkeley.

Direktlänk Dela Academiamag.com fördjupade 10 februari

Brilliant Labs lanserar AR-glasögon som ger ´AI-superkrafter´

Det lovande teknikstartföretaget Brilliant Labs, grundat av en tidigare Apple-anställd, lanserar en ny produkt för augmenterad verklighet (AR), ett par lättviktiga AR-glasögon kallade Frame. Glasögonen lovar att ge användaren ´AI-superkrafter´ genom företagets alltid-online röstassistent, ´Noa´. Brilliant Labs grundades av Bobak Tavangar, en tidigare programledare på Apple, och stöds av Niantic CEO John Hanke. Frame är utformade för att bäras som ett par glasögon med en svit av AI-funktioner direkt ur lådan, inklusive översättning av skyltar skrivna på olika språk, sökning på webben baserat på visuella och röstprompter och projicering av bilder på en skärm som sitter direkt på användarens ansikte. Frame-glasögonen kommer att säljas för 349 dollar och kan förbeställas på Brilliant Labs webbplats, med leveranser som börjar i april.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 9 februari

ASEAN godkänner riktlinjer för AI, kan påverka EU:s strängare ramverk

Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) har godkänt riktlinjer för styrning och etik inom artificiell intelligens (AI). Riktlinjerna, som är frivilliga och ´lätta´, kan påverka EU:s strängare AI-reglering. EU har lobbat för att andra delar av världen ska anpassa sig till dess AI-lag, som kallas världens första omfattande AI-lag. Men ASEAN:s mer företagsvänliga inställning till AI-reglering kan orsaka oro inom EU. ASEAN:s medlemmar, som inkluderar liberala demokratier samt enpartistater, har tagit en frivillig, mildare inställning, medvetna om svårigheterna att hitta en gemensam grund för att hantera potentiellt skadligt AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela Deutsche Welle fördjupade 8 februari

Kyndryl utökar partnerskapet med Google Cloud för att utveckla Gen AI-lösningar

IT-infrastrukturtjänstleverantören Kyndryl har utökat sitt partnerskap med Google Cloud för att utveckla ansvarsfulla lösningar inom generativ artificiell intelligens (Gen AI), med målet att påskynda kundadoption. Samarbetet kommer att utnyttja Google Clouds avancerade Large Language Model (LLM), Gemini, i kombination med Kyndryls expertis och hanterade tjänster. Kyndryl kommer att introducera sin anpassade Large Language Model Operations (LLMOps) Framework för Google Cloud-kunder. Företaget planerar också att utöka sina AI- och dataanalysfärdigheter genom ökade utbildningsmöjligheter.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 8 februari

WealthArc och ZeroLink samarbetar för att utveckla AI- och analyslösning för förmögenhetsförvaltning

WealthArc, en global leverantör av datalösningar för förmögenhetshantering, har inlett ett samarbete med ZeroLink, ett företag som specialiserat sig på neurosymbolisk AI-teknik. Tillsammans utvecklar de WealthArc AI & Analytics, en tjänst för maskininlärning som är skräddarsydd för familjeägda företag och förmögenhetsförvaltning. ZeroLinks teknik integreras i utvecklingen av WealthArc AI & Analytics, vilket möjliggör ett banbrytande tillvägagångssätt för att enkelt hantera och förstå komplexa datamängder.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 8 februari

Nya initiativ för att påskynda AI-adoption presenterade i Singapore

Under ExploreAI-toppmötet förra veckan presenterades nya gemensamma initiativ för att ytterligare påskynda AI-adoption inom regeringen och industrin i stöd för Singapores andra nationella AI-strategi, även känd som NAIS 2.0. Ett utvidgat initiativ som heter AI Trailblazers 2.0 presenterades, med målet att hjälpa upp till 150 fler organisationer i Singapore att snabbt bygga generativa AI-lösningar för att ta itu med deras verkliga utmaningar. Detta utvidgade initiativ kommer att innehålla förbättrade ´Innovation Sandboxes´ som ger deltagande organisationer tillgång till Google Clouds förenade AI-stack, samt stöd från Google Cloud-ingenjörer, utan kostnad i upp till 10 veckor.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 7 februari

Singapore lanserar GenAI Sandbox för att stödja små och medelstora företag

Enterprise Singapore (EnterpriseSG) och Infocomm Media Development Authority (IMDA) har lanserat GenAI Sandbox för små och medelstora företag (SMEs). Detta är ett första steg för att ge lokala SMEs större tillgång till GenAI och bygger på båda myndigheternas pågående insatser för att stärka AI-utvecklingen och ekosystemet i Singapore. GenAI Sandbox förväntas gynna cirka 300 SMEs från sektorer som detaljhandel, F&B, utbildning och gästfrihet. SMEs kan ansöka om att delta i Sandbox. Ansökningar till Sandbox kommer att stängas i slutet av maj 2024.

Direktlänk Dela Connected to India fördjupade 7 februari

Singapore har ´mycket hög´ potential som globalt AI-hub, säger Google Cloud-chef

Singapore har en ´mycket hög´ potential som ett globalt AI-hub, enligt en Google Cloud-chef. Caroline Yap, chef för global AI-affärsverksamhet och tillämpad teknik på Google Cloud, sa att bra offentliga och privata partnerskap är nödvändiga för att AI ska kunna leverera på sin potential. Yap talade vid Explore AI-toppmötet, ett möte som Google Cloud och Singapores regering anordnade för att erkänna de bästa generativa AI-lösningarna från organisationer som deltog i ´AI Trailblazers´-initiativet. Singapore var ett av de första länderna med en AI-strategi och lanserade i december National AI Strategy 2.0.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 februari

Mastercards innovationschef var målet för deepfake-attack

Ken Moore, Mastercards innovationschef, var målet för en deepfake-attack där en kollega i Singapore kontaktades via WhatsApp av någon som utgav sig för att vara Moore, i behov av pengar för en taxi. Moore förklarar att generativ AI ger illgärningsmän fler verktyg för att göra deepfakes mer övertygande och producera dem i skala. Stora kommersiella betalningar och små konsumentbetalningar kan vara sårbara. Moore tror att gemensamma standarder för användning av generativ AI kommer att vara avgörande för att upprätthålla förtroendet för betalningar och annan finansiell teknik. Han pekar på mjukvara som kan upptäcka ´liveness´, eller bristen på det, i video, och mjukvara för att upptäcka användning av språk som är karaktäristiskt och konsekvent med tidigare kommunikation.

Direktlänk Dela The Financial Brand fördjupade 6 februari

Nvidia och Palantir: Två starka investeringsmöjligheter inom AI

Generativ artificiell intelligens (AI) fortsätter att dominera investeringstrenderna 2024. Hårdvaruleverantören Nvidia och mjukvaruföretaget Palantir Technologies framstår som attraktiva investeringsmöjligheter. Nvidia, som har stigit över 200% det senaste året, erbjuder fortfarande ett bra värde för investerare på grund av den enorma möjligheten framför sig. Palantir Technologies, som syftar till att göra tekniken användbar för slutanvändare inom olika industrier, ser ut att kunna växa in i sin värdering på grund av sin hälsosamma bottenlinjemomentum och nya AI-tillväxtdrivare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

Alibaba Cloud presenterar serverlös AI-plattform och integrerar vektormotorteknik i fler produkter

Alibaba Cloud, den digitala teknologi- och intelligensryggraden i Alibaba Group, har presenterat en serverlös version av sin plattform för AI (PAI) - Elastic Algorithm Service (EAS), designad för att erbjuda en kostnadseffektiv lösning för modellimplementering och inferens för både individer och företag. Företaget meddelade också den senaste integrationen av sin vektormotorteknik i fler produkterbjudanden, inklusive dess datawarehouse Hologres, söktjänster Elasticsearch och OpenSearch, under sin första AI & Big Data Summit i Singapore. PAI-EAS-plattformen låter användare utnyttja beräkningsresurser efter behov, vilket eliminerar behovet av att övervaka hanteringen och underhållet av fysiska eller virtuella servrar. Användare kommer endast att faktureras för de beräkningsresurser de använder, vilket resulterar i en 50% minskning av inferenskostnaderna jämfört med den traditionella prismodellen.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 5 februari

AI och teknologi förändrar snabbt matserveringslandskapet i Asien

Teknologi blir snabbt ett avgörande verktyg för det ständigt föränderliga matserveringslandskapet i Asien genom att omvandla kundernas matupplevelse till en futuristisk affär. Aktörer inom matserveringssektorn, särskilt snabbmatsrestauranger (QSR), använder innovativa artificiella intelligensverktyg (AI) för att förbättra kundupplevelser och förbättra operationell effektivitet för att öka deras resultat i en mycket konkurrensutsatt miljö, säger GlobalData. McDonald´s Kina testar till exempel RFID-teknik för att minska den tid som krävs för lagerföring, vilket förbättrar försörjningskedjans kompetens. Yum Kina har lanserat en innovativ app som utnyttjar AI för att ge insiktsfulla rekommendationer till kunder.

Direktlänk Dela Food & Beverage Industry News fördjupade 5 februari

Singtel samarbetar med Nvidia för att införa AI i datacenter

Singapore Telecommunications (Singtel) meddelade på onsdagen ett samarbete med Nvidia för att införa artificiell intelligens (AI) i sina datacenter över hela Sydostasien, eftersom datakravet i regionen ökar på grund av den växande digitala ekonomin. Singtel kommer att erbjuda fjärråtkomst till den amerikanska chipmakarens grafikprocessor-enheter genom sina regionala datacenter i faser. Detta kommer att tillåta kunder att anta AI-teknik för digitala tjänster utan att äga eller underhålla de kostsamma processorerna.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 31 januari

ByteDances VD varnar för självbelåtenhet och medelmåttighet

ByteDances VD, Liang Rubo, varnade anställda under ett företagsmöte att TikTok-ägaren riskerar att bli självbelåten och falla in i medelmåttighet på grund av utmaningar från nyare startups. Han påpekade att företagets snabba expansion har gjort det mindre effektivt och att det inte har gett tillräcklig uppmärksamhet åt artificiell intelligens (AI). Han kritiserade företaget för att vara för långsamt i AI-racet som stör tekniksektorn. ByteDance har nyligen ökat sitt fokus på AI och testar en rad AI-drivna chatbots.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 31 januari

USA:s representanthus utforskar användning av AI för att modernisera sitt arbete

USA:s representanthus undersöker möjligheten att använda en generativ AI-modell för intern användning, i syfte att modernisera sitt arbete med hjälp av nya tekniska verktyg. John Clocker, biträdande administrativa chef, meddelade att hans team överväger att införskaffa en skräddarsydd och säker generativ AI-modell för medlemmarna. Dessa stora språkmodeller, eller komplexa algoritmer, blev populära 2023 med uppkomsten av konversations-AI-verktyg som OpenAI´s ChatGPT. AI-program kan potentiellt hjälpa senatorer och representanthusets medlemmar med uppgifter som schemaläggning, debattförberedelser och till och med utformning av lagförslag.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 30 januari

Google Cloud och Singapore lanserar gemensamma AI-initiativ

Genom AI Trailblazers-initiativet har 43 organisationer inom regering och industri framgångsrikt använt Google Clouds enhetliga AI-stack för att bygga sina egna gen AI-lösningar. AI Trailblazers 2.0, ett utökat initiativ som syftar till att bemyndiga upp till 150 fler organisationer att snabbt bygga sina egna gen AI-lösningar, ska lanseras de kommande veckorna. Uppdateringar till Googles befintliga skicklighetsprogram för att öka den lokala poolen av AI-utövare, med fokus på yrkesverksamma i mitten av karriären och studenter från högre utbildningsinstitut. Singapore, 30 januari 2024 - Kommunikations- och informationsministeriet (MCI), Digital Industry Singapore (DISG), Smart Nation Group (SNG), Enterprise Singapore (EnterpriseSG) och Google Cloud tillkännagav idag olika gemensamma initiativ för att ytterligare påskynda AI-adoptionen inom regering och industri; odla ett vibrerande ekosystem av AI-startups; och bygga en hållbar pipeline av AI-talang, till stöd för Singapores andra nationella AI-strategi (NAIS 2.0).

Direktlänk Dela Asia Food Journal fördjupade 30 januari

Alibaba Cloud presenterar serverlös AI-plattform och integrerar vektormotorteknik i fler produkter

Alibaba Cloud har avslöjat en serverlös version av sin plattform för AI (PAI) - Elastic Algorithm Service (EAS) designad för att erbjuda en kostnadseffektiv lösning för modellimplementering och inferens för både individer och företag. Alibaba Cloud meddelade också den senaste integrationen av dess vektormotorteknik i fler produkterbjudanden, inklusive dess dataförråd Hologres, söktjänster Elasticsearch och OpenSearch. PAI-EAS-plattformen låter användare utnyttja databehandlingsresurser vid behov, vilket eliminerar behovet av att övervaka hanteringen och underhållet av fysiska eller virtuella servrar. Dessutom kommer användarna endast att faktureras för de databehandlingsresurser de använder, vilket resulterar i en 50% minskning av inferenskostnaderna jämfört med den traditionella prissättningsmodellen.

Direktlänk Dela AsiaOne Online fördjupade 30 januari

Singapore och Google Cloud lanserar gemensamma AI-initiativ

Kommunikations- och informationsministeriet (MCI), Digital Industry Singapore (DISG), Smart Nation Group (SNG), Enterprise Singapore (EnterpriseSG) och Google Cloud har meddelat gemensamma initiativ för att påskynda AI-adoptionen i regeringen och industrin, stödja AI-startups och bygga ett hållbart flöde av AI-talanger. Initiativen stöder Singapores andra nationella AI-strategi (NAIS 2.0). AI Trailblazers-initiativet har behandlat över 100 generativa AI (gen AI) användningsfall från 84 organisationer inom regering och industri. MCI, DISG, SNG och Google Cloud planerar nu AI Trailblazers 2.0, ett utökat initiativ som syftar till att hjälpa upp till 150 fler organisationer i Singapore att snabbt bygga gen AI-lösningar för att lösa sina verkliga utmaningar. Google Cloud och EnterpriseSG har också startat Google for Startups Accelerator: AI First Singapore för att stödja globalt inriktade innovatörer som använder gen AI som kärnteknik för att bygga sina produkter. Dessutom meddelade Google att det förlänger ytterligare 3 000 Google Career Certificate-stipendier till lokala distributionspartners, med fokus på att uppgradera yrkesverksamma mitt i karriären, vilket för totalt antal stipendier till 13 000.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 30 januari

Nya initiativ för att främja Singapores nationella AI-strategi avslöjade

Den 30 januari 2024 meddelade Singapores ministerium för kommunikation och information (MCI), Digital Industry Singapore (DISG), Smart Nation Group (SNG), Enterprise Singapore (EnterpriseSG) och Google Cloud gemensamma initiativ för att ytterligare påskynda AI-adoptionen över regeringen och industrin, odla ett livligt ekosystem av AI-startups och bygga en hållbar pipeline för AI-talanger. Detta stöder Singapores andra nationella AI-strategi (NAIS 2.0).

Direktlänk Dela Asia Food Journal fördjupade 30 januari

Ny forskning visar att 42% av stora företag använder AI aktivt

Ny forskning beställd av IBM visar att cirka 42% av de stora organisationer (över 1 000 anställda) som deltog i undersökningen aktivt använder AI i sina verksamheter. Tidiga adoptörer leder vägen, med 59% av de svarande företagen som redan arbetar med AI planerar att öka och påskynda investeringar i tekniken. Pågående utmaningar för AI-adoption i företag kvarstår, inklusive att anställa anställda med rätt kompetens, datakomplexitet och etiska problem fortsätter att hindra företag från att införliva AI-teknik i sina verksamheter.

Direktlänk Dela India Technology News fördjupade 30 januari

Israel och världen fortsätter att fokusera på dataskydd och AI-reglering under 2023

Under 2023 fortsatte dataskydd och AI-reglering att vara i fokus både i Israel och globalt. I Israel reflekterades detta i riktlinjer utfärdade av Dataskyddsmyndigheten och genom införande av regler för överföring av data från Europa till Israel. På internationell nivå inkluderade utvecklingen införandet av dataskyddslagar i fler amerikanska delstater, ny lagstiftning av EU och betydande verkställighetsåtgärder. AI tog också centrum under året, vilket ledde till att beslutsfattare över hela världen övervägde reglering i förhållande till risker och utmaningar som denna nya teknik innebär.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 29 januari

Ökning av AI-genererade sexuella falska bilder orsakar oro

I mars 2023 publicerades en sexuellt explicit deepfake-video av en mikro-influencer, känd som Lydia, på Reddit. Trots att videon snabbt togs bort led Lydia av paranoia och ångest i nästan ett år. Under förra veckan delades AI-genererade sexuellt explicita bilder av den amerikanska popstjärnan Taylor Swift på en sociala medier-plattform. Sugidha Nithiananthan, direktör för påverkan, forskning och kommunikation på kvinnors påverkansgrupp Aware, påpekade att teknikbaserat sexuellt våld blir alltmer komplext. Simran Toor, VD för SG Her Empowerment (SHE), sa att organisationen strävar efter att belysa problem som ökningen av generativ AI som underlättar online skador.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 28 januari

Indiska företags investeringar i Gen AI förväntas öka med 165%

Indiska företags investeringar i generativ artificiell intelligens (Gen AI) kommer att öka med nästan 165% till 386 miljarder dollar under de närmaste 12 månaderna, enligt en ny forskning publicerad av Infosys Knowledge Institute. Företag i Asien-Stilla havsområdet kommer att nästan tredubbla sina Gen AI-investeringar till 3,4 miljarder dollar 2024. Kina leder regionen med en förväntad investeringsökning på mer än 160% till 2,1 miljarder dollar. Australien och Nya Zeeland följer nära efter Kina. Forskningen baseras på intervjuer med företagsledare och AI-praktiker samt en undersökning av 1 000 respondenter i länder inklusive Australien, Nya Zeeland, Kina, Japan, Indien och Singapore.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 27 januari

APAC-företag förväntas nästan tredubbla investeringar i generativ AI till 3,4 miljarder dollar 2024

Företag i Asien och Stilla havsområdet (APAC) förväntas nästan tredubbla sina investeringar i generativ AI (GenAI) till 3,4 miljarder dollar 2024, enligt en rapport från Infosys Research. Trots att investeringarna ligger efter Nordamerika är APAC:s antagande, effektivitet och tillväxt bland de högsta globalt. Kina leder regionen med en förväntad investeringstillväxt på över 160 procent till 2,1 miljarder dollar. Australien och Nya Zeeland följer nära efter. De största hindren för antagandet i APAC är försiktighet kring ansvarsfull AI, oro för inverkan på ryktet och anställdas beredskap.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 27 januari

Investeringar i generativ AI i Asien-Stillahavsregionen förväntas nästan tredubblas till $3,4 miljarder

Företag över hela Asien-Stillahavsregionen kommer att nästan tredubbla sina investeringar i generativ artificiell intelligens (Gen AI) till 3,4 miljarder dollar 2024, enligt en ny studie från Infosys Knowledge Institute. Kina leder regionen med förväntade investeringar som växer med mer än 160% till 2,1 miljarder dollar. Investeringar i Australien och Nya Zeeland förväntas öka med över 150% till 151 miljoner dollar från 60 miljoner dollar 2024. Företagen i denna region är mer benägna att fokusera på produktutveckling och innehållsgenerering jämfört med andra regioner.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 27 januari

Internationell konferens om Artificiell Intelligens och Lag hålls i Aligarh

Juridiska fakulteten i samarbete med det tvärvetenskapliga centrumet för Artificiell Intelligens, ZHC&T AMU Aligarh, organiserade en tvådagars internationell konferens om Artificiell Intelligens och Lag. Professor MZM Nomani, dekanus vid juridiska fakulteten, välkomnade talarna och delegater från 18 länder. Advokat Faisal Sherwani från Luthra & Luthra Law Firm menade att regeringens lagstiftningspolitik för AI enligt Informationstekniklagen 2000 är snedvriden. Professorer och experter från olika universitet och organisationer diskuterade AI:s potential inom lag och rättvisa.

Direktlänk Dela Live Law fördjupade 27 januari

Klinisk prövning i Singapore undersöker effekten av digital intervention på kognitiva funktioner

En klinisk prövning genomförd av National Neuroscience Institute i Singapore har undersökt effekterna av en digital intervention riktad mot att förbättra kognitiva funktioner hos äldre vuxna (50-70 år) diagnostiserade med amnestisk MCI. Studien använde data från deltagare med MCI, då den förväntade variationen i kognitiv prestation är större i denna målgrupp jämfört med kognitivt normala deltagare. Under interventionen utrustades deltagarna med Empatica-E4, en medicinsk sensorutrustad handledsenhet som samlar in fysiologiska signaler. Inklusions-/exklusionskriterier listas i Tabell 1.

Direktlänk Dela BMC Medicine fördjupade 25 januari

Generativ AI förändrar banksektorn men ökar riskerna

Generativ AI kommer att förvandla bankbranschen genom att förbättra processer och effektiviteten, men detta medför också risker eftersom kriminella element kan utnyttja samma AI-verktyg för olagliga ändamål. Denna utveckling kräver ständig vaksamhet, olika krishanteringsplaner och snabba reaktioner drivna av teknik. Accenture har identifierat detta som ett ´krig om talanger´, med stora investeringar som behövs för att rekrytera och utbilda AI-talanger. Accenture lyfter fram OCBC Bank i Singapore som ett exempel, som har infört en intelligent chattbot för sina 30 000 anställda, vilket har ökat produktiviteten med 50 procent.

Direktlänk Dela The Daily Tribune fördjupade 23 januari

Saudi Arabien visar upp Neom-utvecklingen på Davos-promenaden 2024

Saudi Arabien visar upp sin Neom-utveckling bland de mest framstående på Davos-promenaden 2024. I flera år har Förenade Arabemiraten varit Mellanösterns teknikhubb, tack vare bristen på personlig inkomstskatt, flexibla visumpolicyer och konkurrenskraftiga incitament för internationella företag och arbetare. Men nu vill även Saudi Arabien få en del av rampljuset och talangen från sin granne på Arabiska halvön. Det saudiska delegationen hade en framträdande närvaro på stadens huvudgata, inklusive en omfattande butik dedikerad till att marknadsföra Neom, en ny stadsutveckling i nordvästra Saudi Arabien.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 januari

Dag tre av Världsekonomiskt forum i Davos fokuserar på geopolitiska spänningar och AI

Under den tredje dagen av Världsekonomiskt forum i Davos diskuterades geopolitiska spänningar och artificiell intelligens (AI). Sam Altman från OpenAI försäkrade att AI inte kommer att ersätta mänsklig omsorg om varandra. Indien diskuterade med stora företag och investerare, medan landets centralbankschef avfärdade diskussioner om räntesänkningar som för tidiga. En studie från WEF visade att Indien är ett av de mest betydande länderna för att husera en blomstrande klunga av fintech-huvudkontor. LinkedIn meddelade att de är intresserade av att fortsätta sina investeringar i Indien. Indiska järnvägar planerar att ingå ett samförståndsavtal med den schweiziska järnvägen för att lära sig av deras bästa praxis och procedurer.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 19 januari

AI kan förvärra den globala ojämlikheten, enligt IMF-rapport

Enligt en ny rapport från Internationella valutafonden (IMF) kommer artificiell intelligens (AI) att leda till inkomst- och ekonomiska klyftor, jobbförskjutning och ojämlikhet. Cirka 60% av jobben i avancerade ekonomier och 40% av den globala sysselsättningen är utsatta för AI. Rapporten framhåller att AI sannolikt kommer att förvärra den totala ojämlikheten, vilket är en oroande trend som beslutsfattare måste ta itu med proaktivt. IMF har utvecklat ett ´AI-beredskapsindex´ som mäter beredskapen hos 125 länder. Singapore, USA och Danmark fick högst poäng.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 19 januari

Locofy.ai lanserar AI-assistent för att lösa global brist på mjukvaruutvecklare

En global brist på mjukvaruutvecklare förväntas nå 4 miljoner fram till 2025 och kan nå 85,2 miljoner fram till 2030, vilket kan leda till uteblivna årliga intäkter på cirka 8,5 biljoner dollar. För att lösa detta problem har Locofy.ai lanserat Locofy Lightning, en AI-assistent som omvandlar design till kod och kan spara upp till 80% av utvecklarens tid. Locofy Lightning använder Large Design Models (LDMs) för att omvandla Figma-design till webbfrontendkod med 1-klicksteknologi. Företaget har investerat över 1 miljon dollar i utvecklingen av Locofy Lightning.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 18 januari

Singapore föreslår nytt styrningsramverk för generativ AI

Singapore har föreslagit ett nytt styrningsramverk för generativ AI och söker internationell feedback för detta. Ramverket, utvecklat av AI Verify Foundation och Infocomm Media Development Authority (IMDA), bygger på ett befintligt ramverk för traditionell AI som senast uppdaterades 2020 och förväntas vara klart till mitten av 2024. Ramverket innehåller nio nyckeldimensioner för AI-styrning, inklusive ansvar, data, säkerhet, incidentrapportering, testning och försäkran, säkerhet och innehållsursprung. Ramverket kan ses här (pdf).

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 17 januari

Singapore presenterar nytt ramverk för generativ AI

Singapore har presenterat ett nytt ramverk för generativ artificiell intelligens (AI) och ber den internationella gemenskapen om dess åsikter. Ramverket, som föreslagits av IMDA, syftar till att underlätta internationella samtal mellan beslutsfattare, industri och forskningssamhälle, för att möjliggöra betrodd utveckling globalt. Ramverket bygger på det befintliga ramverket för traditionell AI som senast uppdaterades 2020. Det föreslås att AI-beslut ska vara förklarliga, transparenta och rättvisa och ger praktiska förslag som modellutvecklare och politiker kan tillämpa som initiala steg.

Direktlänk Dela Marketing Interactive fördjupade 17 januari

AI spelar en central roll i kampen mot klimatförändringar

AI kan hjälpa till att bekämpa klimatförändringar genom att bearbeta stora mängder data och förbättra prediktiva modeller. Microsoft har till exempel samarbetat med The Nature Conservancy för att använda AI för att kartlägga och övervaka korallrev. I transportsektorn används AI för att optimera trafikflödet och minska utsläppen. AI kan också hjälpa oss att förstå de komplexa sambanden mellan olika faktorer som bidrar till klimatförändringar. AI kan även användas för att förutse klimatförändringar, anpassa sig till klimatförändringar, skapa smarta byggnader och energieffektivitet, främja hållbart jordbruk och tidigt upptäcka skogsbränder.

Direktlänk Dela Appen fördjupade 17 januari

gimmefy samarbetar med AAMS för att berika Singapores marknadsförare med AI-drivna lösningar

AI-drivna marknadsföringsplattformen gimmefy.ai meddelar sitt strategiska samarbete med Singapores AdMarcom-professionella gemenskap, AAMS (Association of Advertising and Marketing Singapore). Samarbetet syftar till att förbättra färdigheter och hantverk med användning av AI inom Singapores marknadsföringsgemenskap. Medlemmar i AAMS kommer att ha tillgång till exklusiva förmåner på gimmefys plattform, inklusive en 25% rabatt på gimmefys företagsplan, PLUS en uppgraderad 500 gratis krediter värda US$50 på ´Betala när du går´-planen för gimmefy. AAMS kommer att inkludera gimmefy i sina medlemsnätverkssessioner, marknadsföringsmaterial relaterat till generativ AI och kommer att presentera gimmefy på den kommande Singapore AdMarCom Festival 2024.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 17 januari

Forskningslag introducerar ny metod för att skydda personlig integritet i maskininlärning

Ett forskarlag från Singapore har introducerat en ny metod för att skydda personlig integritet i maskininlärning. Metoden använder två steg för att förhindra att personligt identifierbar information (PII) avslöjas genom att använda anonymiseringstekniker som pixelering eller suddning. Det andra steget introducerar kontrollerbar integritet genom differentiell integritet (DP), vilket uppnås genom att tillämpa en användarkontrollerbar integritetsbudget för att generera ett integritetsskyddat galleri med en gaussisk brusgenerator. Forskarnas experiment visar att metoden är effektiv för att balansera användbarhet och integritet.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 16 januari

AI kan påverka 40% av jobben globalt, men Indien kan vara mindre påverkat, säger IMF:s Gita Gopinath

IMF:s biträdande chef Gita Gopinath diskuterade påverkan av generativ AI på framtida anställning globalt och i Indien. Hon uppskattade att omkring 40% av jobben globalt är sårbara. Gopinath tillade dock att sårbarhet inte nödvändigtvis är negativt, då AI kan påverka vissa jobb positivt genom att öka produktiviteten. Hon sa att AI:s påverkan på Indien kommer att vara relativt mindre eftersom en betydande mängd människor fortfarande arbetar inom jordbrukssektorn. Men det innebär också att landet kan missa några av de positiva effekterna av tekniken.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 16 januari

AI i utbildning: Singapore lär elever att använda AI på rätt sätt

Artificiell intelligens (AI) väcker oro inom utbildningssektorn, särskilt i Storbritannien, där skolledare varnar för risken att studenter använder AI för att plagiera och fuska samt effekterna AI kan ha på både elevers och lärares psykiska hälsa. Trots detta ser Singapore möjligheter med AI inom utbildning och lär eleverna att använda AI på rätt sätt. Singapores utbildningsministerium förbättrar Singapore Student Learning Space (SLS) med AI-verktyg för att stödja större anpassning av inlärning för elever och förbättra lärarnas professionella praxis. Skolor runt om i Singapore har börjat integrera AI i sina klasser för att hjälpa eleverna att lära sig nya färdigheter.

Direktlänk Dela The Independent Singapore fördjupade 16 januari

AI kan påverka 40 procent av jobben globalt, varnar IMF

Internationella valutafonden (IMF) varnar för att nästan 40 procent av jobben globalt kan påverkas av artificiell intelligens (AI), vilket kan leda till att jobb försvinner och ojämlikheter förvärras. I utvecklade länder kan detta påverka upp till 60 procent av jobben. IMF:s analys kommer inför World Economic Forum i Davos, där AI förväntas vara ett huvudämne. IMF:s chef, Kristalina Georgieva, påpekar att AI skiljer sig från tidigare automatisering genom att det har potential att förändra högkvalificerade jobb. Hon varnar också för att AI kan förvärra inkomstojämlikheter inom länder.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 15 januari

Open AI lanserar ChatGPT Store för skräddarsydda AI-verktyg

Open AI har lanserat ChatGPT Store, en marknadsplats för skräddarsydda versioner av ChatGPT. Dessa versioner är specialiserade på specifika områden och är unikt designade för att utföra specifika uppgifter. Bland de 15 bästa specialiserade GPT:erna för ChatGPT finns verktyg för att sammanfatta vetenskapliga artiklar, ge personliga bokrekommendationer, skapa logotyper, omvandla skärmdumpar till webbkod och mycket mer. ChatGPT stöder också tillägg, vilket innebär att användare kan lägga till ytterligare funktioner till ChatGPT genom att installera tillägg. Observera att specialiserade GPT:er endast är tillgängliga för ChatGPT Plus-prenumerationer.

Direktlänk Dela Technology Personalized fördjupade 15 januari

Artificiell intelligens kan öka global tillväxt men också fördjupa ojämlikhet

Teknologiska framsteg, särskilt inom artificiell intelligens (AI), kan öka produktiviteten, främja global tillväxt och höja inkomsterna över hela världen, men kan också ersätta jobb och fördjupa ojämlikhet. Enligt en ny analys från IMF kan nästan 40 procent av den globala sysselsättningen påverkas av AI, vilket kan påverka högkvalificerade jobb. I avancerade ekonomier kan omkring 60 procent av jobben påverkas av AI, medan exponeringen förväntas vara 40 procent och 26 procent i tillväxtmarknader och låginkomstländer respektive. Det är avgörande att länder etablerar omfattande sociala skyddsnät och erbjuder omskolningsprogram för sårbara arbetstagare.

Direktlänk Dela International Monetary Fund fördjupade 15 januari

Nya Zeeland måste vara redo för AI för att maximera dess fördelar

För att ta tillvara på artificiell intelligens (AI) måste Nya Zeeland vara redo för det. Enligt AI Forum of New Zealand kan AI potentiellt lägga till 54 miljarder dollar till landets ekonomi fram till 2035, vilket representerar en ökning av BNP med 1,7 procent. Generativ AI kan nu användas mer än tidigare, både av konsumenter och företag. Men för att maximera fördelarna med detta måste Nya Zeeland vara redo. Salesforce Asia Pacific AI Readiness Index visar att Nya Zeeland rankas i mitten - sjätte plats totalt. Trots detta finns det mer att göra för att verkligen dra nytta av fördelarna och växa ekonomin. En av de största tidiga utmaningarna Nya Zeeland står inför är förtroende. Endast 43 procent av nyzeeländarna litar på att företag kommer att skydda deras personuppgifter och 63 procent av oss säger att produkter och tjänster som använder AI gör oss nervösa.

Direktlänk Dela New Zealand Herald fördjupade 14 januari

15-årig entreprenör driver AI-företag och kombinerar skolan med företagande

15-åriga Elliot Evertsson Norrevik är grundare av Roster AI, ett företag som automatiserar kundsupport. Trots sin unga ålder har han redan belönats med ett stipendium från riskkapitalbolaget Bling Capital. Norrevik driver företaget själv, med kunder som babybolaget Rei rei och Roslagen Express. Han kombinerar skolan med att driva sitt företag och jobbar ofta på kvällarna och nätterna. Han drömmer om att ha sin bas i Singapore eller Silicon Valley och vill i framtiden arbeta med större saker, som utveckling av artificiell generell intelligens (AGI) och skapa en egen konsumentprodukt.

Direktlänk Dela Breakit fördjupade 13 januari

Cybernetyx revolutionerar interaktionen med digitala verktyg

Cybernetyx är ett framstående företag som revolutionerar hur vi interagerar med digitala verktyg. Företaget har utvecklat produkter som omvandlar klassrum till interaktiva lärmiljöer och företagsmöten till samarbetscentrum. Cybernetyx erbjuder en rad innovativa produkter, inklusive EyeRIS, BrightClass och Bird AI. Företaget har även distributionsavtal med NEC India och NEC Singapore, vilket har ökat dess igenkänning och marknadsnärvaro inom interaktiv displayteknikindustrin. Cybernetyx formar framtidens utbildning med sin innovativa AI-drivna utbildningsplattform BrightClass, och Bird Workspace, en produktlinje för företagssamarbete, bidrar betydligt till utvecklingen av coworking-miljöer.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 12 januari

Singapore Central Public Library återöppnar med marin biodiversitetstema och AI-teknologi

Singapore Central Public Library har återöppnat efter en 18 månaders renovering. Biblioteket har nu ett lärområde med tema marin biodiversitet för barn, och berättande genom artificiell intelligens och förstärkt verklighet. Vid invigningen talade informations- och kommunikationsminister Josephine Teo om bibliotekets viktiga roll i samhället. Det nya lärområdet, skapat i samarbete med S.E.A. Aquarium på Resorts World Sentosa, är det första av sitt slag på ett offentligt bibliotek i Singapore. Detta ersätter ´My Tree House´, världens första gröna bibliotek för barn, som skapades 2013 i samarbete med City Developments Limited.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 12 januari

En nyligen rapport från World Privacy Forum undersöker AI-styrningsverktyg som används globalt och konstaterar att organisationer inte alltid tar sig tid att anpassa riktlinjer som passar deras lands regleringslandskap eller deras specifika användning av tekniken. Forskare granskade noggrant 18 AI-styrningsverktyg som används i Australien, Kanada, Dubai, Ghana, Singapore, Storbritannien och USA. Mer än en tredjedel av dessa verktyg hade kritiska brister, enligt forskarna. Vissa använde verktyg som inte passade deras specifika användning av AI, vilket ledde till en missmatch i tillämpningarna. Andra verktyg granskades inte noggrant innan de introducerades.

International Association of Privacy Professionals fördjupade 10 januari

AI-dagliga uppdateringar: Qrypt accepteras i NVIDIA Inception, AppsFlyer lanserar Creative Optimization, Accenture etablerar generativa AI-studios, Zendesk förvärvar Klaus, Siemens presenterar innovationer på CES 2024

Qrypt, ett företag specialiserat på kvant-säker kryptering, har blivit accepterat i NVIDIA Inceptions program för att stödja startups med teknologiska framsteg. AppsFlyer, en global ledare inom marknadsföringsmätning och dataanalys, har lanserat Creative Optimization, en ny produkt som ger marknadsförare insikter i sina kreativa tillgångar. Accenture planerar att etablera generativa AI-studios i nio länder i Asien och Latinamerika. Zendesk har meddelat att de har undertecknat ett definitivt avtal om att förvärva Klaus, en ledande AI-driven kvalitetsstyrningsplattform. Siemens presenterade innovationer som kombinerar den verkliga världen och den digitala världen vid öppningen av CES 2024.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 10 januari

Utbildningsministeriet i Singapore fokuserar på AI-utbildning

Utbildningsministeriet (MOE) i Singapore erkänner att artificiell intelligens (AI) kommer att bli alltmer genomträngande på arbetsplatsen och i vårt dagliga liv, sa utbildningsminister Chan Chun Sing. Han svarade på parlamentariska frågor och sa att MOE förbereder studenter genom att utveckla deras grundläggande kunskaper om AI och främja dess säkra och ansvarsfulla användning i skolor och högre utbildningsinstitut (IHLs). Skolor och IHLs har också åtgärder för att skydda mot riskerna med AI och lära ut cyber-välbefinnande färdigheter.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 9 januari

Utbildningsdepartementet i Singapore förbereder studenter för AI-tiden

Utbildningsdepartementet i Singapore (MOE) erkänner att Artificiell Intelligens (AI) kommer att bli allt mer genomträngande i arbetslivet och i vårt dagliga liv, sa utbildningsminister Chan Chun Sing. Han svarade på parlamentariska frågor och sa att MOE förbereder studenter genom att utveckla deras grundläggande kunskaper om AI och främja dess säkra och ansvarsfulla användning i skolor och högre utbildningsinstitut (IHLs). Skolor och IHLs har också åtgärder för att skydda mot riskerna med AI och undervisar i cyber-välmående färdigheter.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 9 januari

OpenAI avfärdar The New York Times stämning som ´utan merit´

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, menar att stämningen från The New York Times är ´utan merit´ och att tidningen inte berättar hela historien. I december stämde The New York Times OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång, då tidningens artiklar användes för att träna chatbots. Tidningen kräver skadestånd på ´miljarder dollar´ och att företagen förstör alla chatbot-modeller och träningsdata som använder upphovsrättsskyddat material från tidningen. OpenAI har ännu inte lämnat in något svar på stämningen, men har publicerat ett omfattande blogginlägg där de kritiserar den.

Direktlänk Dela Channel News fördjupade 9 januari

OpenAI hävdar att det måste använda upphovsrättsskyddat material för att bygga sina system

OpenAI, som nyligen stämdes av New York Times för påstådda kopiering och användning av ´miljontals´ upphovsrättsskyddade nyhetsartiklar för att träna sina storskaliga språkmodeller, har meddelat det brittiska överhusets kommunikations- och digitala utskotts att det måste använda upphovsrättsskyddade material för att bygga sina system, eftersom de annars inte skulle fungera. OpenAI förnekar inte användningen av upphovsrättsskyddade material, utan hävdar att det är rättvist bruk och att det helt enkelt inte har något val. Företaget påstår också att det följer alla tillämpliga lagar, inklusive upphovsrättslagar.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 8 januari

Gujarat-företag introducerar AI-robotar för övervakning och rengöring vid Vibrant Summit

Ett företag från Gujarat har utvecklat robotar med artificiell intelligens (AI) som kommer att utföra övervakning och rengöring vid det kommande Vibrant Summit. Robotarna kommer att vara en central attraktion på utställningen. Dessutom kommer repliker av inhemska helikoptrar och stridsflygplan att visas. Utställningen kommer också att ha 13 hallar tillägnade 13 olika teman, inklusive ´Make in Gujarat´ och ´Atmanirbhar Bharat´. Omkring 450 MSME-enheter kommer att delta aktivt för att bidra till förverkligandet av premiärministerns vision om ´oberoende Indien´.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 8 januari

Robin AI samlar in $26 miljoner för att effektivisera juridiska tjänster med AI

London-baserade start-up-företaget Robin AI, grundat av advokaten Richard Robinson och datavetaren James Clough, har utvecklat en AI som syftar till att effektivisera kontraktsprocesser och sänka kostnaden för juridiska tjänster. Genom att dra inspiration från hur utvecklare tränar AI att spela spel som AlphaGo, insåg de att maskiner kunde läras att förstå lag och kontrakt. För att uppnå detta mål har Robin AI samlat in $26 miljoner i en serie B-finansiering, ledd av Singapore-baserade investeringsföretaget Temasek. Företaget planerar att expandera, särskilt i USA, där efterfrågan är hög.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 4 januari

Årets första nyhetsbrev från Variabeln: AI, ChatGPT och maskiners tänkande

Välkommen tillbaka till Variabeln och ett nytt år av lärande. Vi har samlat några av våra bästa och mest tankeväckande artiklar för att ge dig rätt dos av inspiration. Sheila Teo berättar om sin erfarenhet av att vinna en prestigefylld tävling kring prompt-engineering tekniker. Oren Matar ger en grundlig översikt över forskningen kring om ChatGPT är intelligent eller inte. Niya Stoimenova diskuterar resonemangsfärdigheterna som stora språkmodeller visar och de begränsningar de fortfarande står inför.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 4 januari

Forskare upptäcker sätt att ´jailbreaka´ AI-chattrobotar för att svara på förbjudna ämnen

Forskare från Nanyang Technological University i Singapore har upptäckt att det är möjligt att kringgå mekanismen i AI-chattrobotar för att få dem att svara på förbjudna eller känsliga ämnen genom att använda en annan AI-chattrobot som en del av träningsprocessen. Metoden, kallad ´jailbreak´ eller officiellt ´Masterkey´, använder chattrobotar som ChatGPT, Google Bard och Microsoft Bing Chat mot varandra i en tvådelad träningsmetod som låter två chattrobotar lära sig varandras modeller och avleda alla kommandon mot förbjudna ämnen. Teamet, inklusive professor Liu Yang och doktorander Deng Gelei och Liu Yi, har utvecklat bevis-på-koncept-attackmetoder som fungerar som en skadlig aktörhack.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 4 januari

Forskare utbildar AI-verktyg för att hitta sårbarheter i chattrobotar

Forskare har tränat ett AI-verktyg för att generera nya metoder för att kringgå försvar hos andra chattrobotar och skapa skadlig kod att injicera i sårbara system. Med hjälp av en ramverk de kallar ´Masterkey´ kunde forskarna effektivt automatisera processen att hitta nya sårbarheter i stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT, Microsofts Bing Chat och Google Bard. Forskarna tränade sitt eget LLM på exempel av vanliga ´jailbreak´-uppmaningar och kunde generera nya, fungerande uppmaningar med en framgångsgrad på 21,58 procent.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 3 januari

Robin AI samlar in $26 miljoner i ny finansieringsrunda

Robin AI, en AI-driven rättslig medhjälpare, har nyligen meddelat att de har samlat in $26 miljoner i en ny finansieringsrunda. Temasek, ett globalt investeringsföretag med huvudkontor i Singapore, ledde finansieringsrundan. Andra investerare inkluderar QuantumLight, Plural och AFG Partners. Robin AI lanserades 2019 av Richard Robinson, en advokat på Clifford Chance, och James Clough, en forskare inom maskininlärning på Imperial College. Robin AI använder generativ AI för att automatisera och snabba upp processen att utforma och förhandla kontrakt. Tidigare i år blev Robin AI en av Anthropics lanseringspartners för deras Large Language Model (LLM), Claude. Robin AI har sett en betydande dragkraft för sin kontraktspilot, med kunder som ökat 4x under det senaste året och intäkter som ökat 5x.

Direktlänk Dela Pulse 2.0 fördjupade 3 januari

Onlinekursen ´Lär dig artificiell intelligens, AI, Chat GPT för nybörjare´ växer i popularitet

En onlinekurs kallad ´Lär dig artificiell intelligens, AI, Chat GPT för nybörjare´ som erbjuds på Udemy har fått stor uppmärksamhet och höga betyg från studenter över hela världen, inklusive USA, Indien, Australien, Egypten, Storbritannien, Ghana, Kenya, Polen och Singapore. Kursen, som är designad för nybörjare, gör AI och Chat GPT tillgängligt för en bred publik. Dess växande popularitet vittnar om det ökande intresset för AI-teknologier och deras praktiska tillämpningar i olika områden. K.D. Wright, en förespråkare för AI-utbildning, betonar kursens potential att bidra till historiska framsteg inom AI.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 3 januari

AI-juridiska företaget Robin AI säkrar 26 miljoner dollar i serie B-finansiering

Robin AI, en AI-drivna juridiska copilot, har säkrat 26 miljoner dollar (cirka 23,7 miljoner euro) i en serie B-finansieringsrunda ledd av Temasek. Andra investerare inkluderar QuantumLight, Plural och AFG Partners. Finansieringen kommer att låta Robin AI expandera sitt team i USA, där 75 procent av dess intäkter kommer ifrån, och öppna ett kontor i Singapore för att gå in på marknaden i Asien och Stillahavsområdet. Investeringen kommer också att användas för att utvidga sitt befintliga team av AI- och maskininlärningsexperter.

Direktlänk Dela Silicon Canals fördjupade 3 januari

AI-teknik används för att förutse fall och förbättra patientsäkerheten

Nanyang Polytechnic (NYP) och lokala medicinteknikföretaget Longway AI Technologies har utvecklat ett system som kan analysera människors gång och ge rekommendationer till vårdpersonal för att ge hjälp innan ett fall inträffar. Systemet, som använder AI-teknik, har tränats med över 200 timmars videomaterial och kan känna igen ostadiga gångmönster. Om systemet upptäcker specifika rörelser med högre sannolikhet att leda till ett fall, skickar det relevanta signaler till vårdteamet i närheten. Sedan systemet utvecklades 2020 har olika pilotförsök genomförts med partners, inklusive Singapore General Hospital och St. Luke´s ElderCare Rivervale Centre.

Direktlänk Dela Macau Business Media fördjupade 3 januari

Forskare i Singapore utvecklar AI-modell för att utnyttja sårbarheter i chatbots

Datavetare vid Nanyang Technological University i Singapore har utvecklat en stor språkmodell, kallad Masterkey, som kan generera uppmaningar för att utnyttja sårbarheter i chatbots som OpenAI´s ChatGPT. Masterkey-modellen genererade uppmaningar för att kringgå säkerhetsåtgärder på Google Bard och Microsoft Bing Chat så att de skulle producera innehåll som bryter mot deras utvecklares riktlinjer. Modellen kan också skapa nya uppmaningar även efter att utvecklare har lappat sina respektive system. Forskarna uppmuntrade också chatbots att svara i form av en persona ´oreserverad och utan moraliska hämningar´, vilket ökar chansen för att producera oetiskt innehåll.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 2 januari

AI går globalt 2023: Från religiösa chatbots till AI-kärlek och återupplivade artister

2023 blev året då generativa AI-verktyg som Midjourney och Dall-E blev mainstream, med ökad precision tack vare ökat användande. OpenAI:s ChatGPT, som lanserades 2022, användes för olika ändamål, från juridiska avgöranden till TikTok-företag. Användningen av AI varierade stort, från politiker som använde det för att förneka obekväma sanningar till annonsörer som skapade olika versioner av annonser. I Indien dök det upp religiösa chatbots som baserade sina svar på Bhagavad Gita, ett hinduistiskt skriftverk. I Kina lanserade Timedomain appen ´Him´, som erbjöd virtuellt sällskap till användare, mest unga kvinnor. Dessutom användes AI för att återuppliva döda artister och skapa nya låtar med deras röst.

Direktlänk Dela Rest of World fördjupade 29 december

Global marknadsrapport för programvara för operativisering av maskininlärning belyser ledande företag och innovativa tekniker

Marknaden för programvara för operativisering av maskininlärning är globalt en av de ledande marknaderna som involverar utveckling av innovativa tekniker och en extremt kategoriserad sektor. Rapporten ger en detaljerad sammanfattning av olika företag, tillverkare, organisationer och andra konkurrenskraftiga spelare som har stor inverkan på den globala marknaden i form av efterfrågan, försäljning och intäkter genom att tillhandahålla tillförlitliga produkter och tjänster till kunder över hela världen. Bland de stora aktörerna som täcks i rapporten finns MathWorks, SAS, Microsoft, ParallelM, Algorithmia, H20.ai, TIBCO Software, SAP, IBM, Domino, Seldon, Datmo, Actico, RapidMiner, KNIME.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 29 december

Hur jag vann Singapores GPT-4 Prompt Engineering-tävling

Förra månaden vann Sheila Teo Singapores första GPT-4 Prompt Engineering-tävling, som samlade över 400 deltagare och organiserades av Government Technology Agency of Singapore (GovTech). Prompt Engineering är en disciplin som kombinerar både konst och vetenskap. Teo delar med sig av de strategier hon lärde sig under tävlingen, inklusive strukturering av prompts med CO-STAR-ramverket, avsnittsindelning av prompts med hjälp av avgränsare, skapande av systemprompts med LLM-guardrails och analys av datamängder endast med hjälp av LLM, utan plugins eller kod.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 29 december

AI:s framsteg och utmaningar under 2023

År 2023 präglades av hopp och farhågor kring AI som en transformativ teknik. Skolor och universitet kämpade med studenter som använde OpenAI:s ChatGPT för att hjälpa dem med läxor och uppsatser. New York City Public Schools förbjöd ChatGPT, vilket inledde en stor diskussion om generativ AI. Medan AI-genererade bilder, musik, videor och datorkod skapade av plattformar som Stability AI:s Stable Diffusion eller OpenAI:s DALL-E öppnade upp spännande nya möjligheter, ökade också oro för desinformation, riktad trakasseri och upphovsrättsintrång. I mars krävde en grupp på över 1 000 undertecknare, inklusive Apple-medgrundaren Steve Wozniak och miljardärsteknikentreprenören Elon Musk, ett uppehåll i utvecklingen av mer avancerad AI på grund av dess ´djupa risker för samhället och mänskligheten´. Trots att många frågor kring AI fortfarande är olösta, kommer 2023 sannolikt att minnas som en stor milstolpe i fältets historia.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 29 december

Forskare utvecklar AI för att ´jailbreaka´ andra chattbotar

Datavetenskapsforskare från Nanyang Technological University (NTU) i Singapore har utvecklat en AI-chattbot utformad för att ´jailbreaka´ andra chattbotar. Teamet påstår att deras ´jailbreaking´ AI lyckades kompromissa både ChatGPT och Google Bard, vilket fick modellerna att generera förbjudet innehåll. Forskarna kallar sin teknik ´Masterkey´. Genom att använda denna data tränade de en egen LLM för att förstå och kringgå AI-försvar. Masterkey kan i princip hitta frågeställningar som lurar de andra botarna att säga något de inte borde säga. Studien har släppts på förtryckstjänsten arXiv.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 28 december

Global marknad för Artificiell Intelligens & Avancerad Maskininlärning växer snabbt

Den globala marknaden för Artificiell Intelligens & Avancerad Maskininlärning är en av de ledande marknaderna globalt, som innefattar utveckling av innovativa tekniker och en extremt kategoriserad sektor. Marknadsrapporten levererar djupgående information efter en genomgripande undersökning utförd över industrin. Den observerar konkurrensstrukturen globalt och innehåller en detaljerad sammanfattning av olika företag, tillverkare, organisationer och andra konkurrerande aktörer som har en stor inverkan på den globala marknaden. Några av de stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar iCarbonX, Inbenta, Prisma Labs, Jibo, NVIDIA, Next IT, Intel, Quadratyx, AIBrain, Numenta.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 28 december

Trip.com gruppens årsrapport visar på ökad reslust och AI:s roll i framtida resplanering

Trip.com Group, en global ledare inom online resebranschen, rapporterar om en sexfaldig ökning av utresor från Kina jämfört med 2022, särskilt under semestertider. Öppnandet av Kinas gränser har lett till en ökad efterfrågan på utlandsresor, med Sydostasien som populärt resmål. Å andra sidan visar data att inresor till Kina återhämtar sig, med fyrsiffrig tillväxt jämfört med 2022. Trip.com har även lanserat TripGenie, en AI-assistent för resplanering, och förutser att AI kommer att spela en central roll i framtida resplanering. Dessutom förutspås hållbara resor och eventturism bli framstående trender 2024.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 28 december

Maskininlärning inom finanssektorn: Marknadsrapport diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En marknadsrapport om maskininlärning inom finanssektorn diskuterar de största faktorerna som ansvarar för branschens tillväxt, samt nyckelhindren och utmaningarna. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyerna som observerats på den globala marknaden. Studien erbjuder även en analys av de senaste händelserna, som tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala maskininlärningsmarknaden inom finans. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 21 december

Senaste utvecklingen inom styrning av artificiell intelligens

I takt med att utvecklingen av AI-system accelererar globalt och fördelarna och riskerna med deras användning blir tydligare, har kraven på regeringsreglering i USA och utomlands ökat. President Joe Biden utfärdade i slutet av oktober ett exekutivt beslut med en omfattande uppsättning riktlinjer och politiska mål för framtiden för AI-utveckling och reglering. Mindre än en månad senare avslöjade USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder den första internationella överenskommelsen om AI-säkerhet och säkerhet. Dessa två händelser visar på ett internationellt erkännande av den globala inverkan och riskerna som AI-system utgör, samt en brådska att skapa proaktiva policys för deras reglering.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 14 december

Ripple uppdaterar sin globala betalningsverksamhet och byter namn till Ripple Payments

Blockchain- och kryptoexpertföretaget Ripple uppdaterar sin globala betalningsverksamhet, inklusive ett namnbyte från RippleNet till Ripple Payments. Ripple hoppas också nå en bredare kundbas genom omprofileringen, inklusive små och medelstora företag, och noterar att det har licenser för penningöverföring i USA och Singapore. Företaget har också lagt till integrationer med XRP Ledgers decentraliserade utbyte, designat för att sänka barriären för att komma in i nya länder genom att lägga till fler likviditetsmarknader. Ripple har också utökat partnerskap med andra betalningsföretag och finansiella institutioner för att utöka räckvidden för XRP Ledger.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 14 december

Ripple uppdaterar sin internationella betalningsverksamhet och byter namn till Ripple Payments

Blockchain- och kryptoteknikföretaget Ripple uppdaterar sin internationella betalningsverksamhet, vilket inkluderar en namnändring från RippleNet till Ripple Payments. Ripple hoppas också nå en bredare kundbas genom namnändringen, inklusive små och medelstora företag, och noterar att de har licenser för pengaröverföring i USA och Singapore. De har också lagt till integrationer med XRP Ledgers decentraliserade börs, vilket är utformat för att sänka barriären för att komma in i nya länder genom att lägga till fler likviditetsmarknader. Ripple expanderar också partnerskap med andra betalningsbolag och finansiella institutioner för att utöka räckvidden för XRP Ledger.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 13 december

Marknadsrapport för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på nuvarande och framtida utsikter

Rapporten om marknaden för Tiny Machine Learning (TinyML) teknologi fokuserar på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för TinyML-industrin. Den beskriver den optimala eller fördelaktiga passformen för leverantörer att anta efterföljande fusioner och förvärvsstrategier, geografisk expansion, forskning och utveckling samt nya produktintroduktionsstrategier för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för TinyML-marknaden har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment. Direkta effekter av COVID-19 på marknaden spåras regelbundet, tillsammans med den indirekta påverkan av associerade industrier. Dessa observationer kommer att integreras i rapporten.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Marknadsrapport för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar

En marknadsrapport fokuserar på analysen av nuvarande och framtida utsikter för industrin för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar. Rapporten beskriver optimala strategier för leverantörer att anta för att genomföra ytterligare affärsutvidgning och tillväxt under en prognosperiod, inklusive sammanslagningar och förvärv, geografisk expansion, forskning och utveckling samt introduktion av nya produkter. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regulatoriska krav för marknaden för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 13 december

Global marknad för artificiell intelligens förväntas växa till 2760,3 miljarder dollar 2032

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas växa från 168,5 miljarder USD 2022 till 2 760,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 32,5%. AI är grunden för moderna datortekniska utvecklingar och skapar stort värde för både organisationer och konsumenter. Medan företag integrerar AI i sina verksamheter ökar behovet av snabbare och mer energieffektiv databehandling. Innovatörer utvecklar system baserade på neurala modeller inspirerade av den mänskliga hjärnan för att hantera denna ökande efterfrågan. AI-integration förväntas kraftigt påskynda ekonomisk framsteg.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 12 december

USA granskar Nvidias nya AI-acceleratorer för Kina

USA:s handelssekreterare Gina Raimondo har uttalat att USA granskar detaljerna kring tre nya artificiella intelligensacceleratorer som Nvidia Corp. utvecklar för Kina. Detta kommer efter ett tidigare löfte om att begränsa alla nya chip som ger Kina AI-förmågor. Nvidia, baserat i Santa Clara, Kalifornien, utvecklar nu Kina-specifika chip efter att USA skärpt exportkontrollerna för att blockera exporten av halvledare som företaget tidigare designat för Kina. Raimondo har varnat företag om att USA kan och kommer att skärpa kontrollerna ytterligare för att fånga nya teknologier som kan ge Peking en fördel.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 december

Medicinstudenter föreslår AI-fokuserade läroplaner

Ett team av medicinstudenter från lokala och utländska medicinska skolor föreslår en standardiserad AI-centrerad medicinsk läroplan för att implementeras och undervisas globalt. Den AI-baserade läroplanen är utformad för framtida vårdpersonal och kommer att bestå av fyra pelare - tekniska koncept, validering, etik och utvärdering. Läroplanen kommer att tillgodose studenternas varierande nivåer av bekantskap och kompetens, vilket författarna har klassificerat som konsumenter, översättare och utvecklare. För närvarande finns det en betydande heterogenitet i tillhandahållandet av AI-utbildning på medicinska skolor.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade 11 december

Studie visar att AI-modellen CLIP favoriserar västerländska och rikare livsstilar

En studie av University of Michigan har upptäckt att OpenAI:s CLIP, en AI-modell som parar text och bilder, presterar sämre på bilder som skildrar låginkomst och icke-västerländska livsstilar. Forskarna fann att CLIP ofta gav högre poäng till bilder från höginkomst-hushåll jämfört med låginkomst-hushåll, vilket kan leda till större ojämlikhet. De fann också att CLIP uppvisade geografisk bias, med lägre poäng för länder med låga inkomster i Afrika. Forskarna föreslår att AI-utvecklare investerar i geografiskt diversifierade dataset och definierar utvärderingsmetriker som tar hänsyn till plats och inkomst.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 8 december

Studie avslöjar stor svaghet hos AI-verktyget ChatGPT

En ny studie från Ohio State University avslöjar en stor svaghet hos den populära AI-verktyget ChatGPT. Trots att verktyget är effektivt på att ge exakta svar på användarnas frågor, har det visat sig vara sårbar för att övertygas om att det har fel när det i själva verket har rätt. Studien visade att det var lätt att övertyga chatboten om att den hade fel, även när den faktiskt hade rätt. Detta inkluderade situationer som involverade logik, matematik, resonemang och sunt förnuft. Forskarna noterade att ingen lämplig försvarsargumentation gjordes, och att se chatboten medge sina misstag när användaren hade fel var chockerande. Det finns fortfarande mycket arbete att göra innan man kan lita helt på dessa AI-verktyg.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 8 december

Ny metod för att minska storleken på flerspråkiga språkmodeller introducerad av datavetare

Ett team av datavetare från Johns Hopkins har utvecklat en ny metod för att optimera flerspråkiga språkmodeller (MLM). Metoden, kallad Language-Specific Matrix Synthesis, minskar antalet parametrar som behövs för att en modell ska fungera på varje nytt språk. Traditionellt sett har separata täta neurala nätverk designats för varje extra språk i en MLM. Teamet valde istället att använda lågrangiga matriser, vilket tillät dem att lägga till nya språk utan att behöva lika många parametrar. Denna metod tillåter en betydande minskning av en språkmodells storlek utan att kompromissa med dess prestanda.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 7 december

AI-chatbotar kan enkelt luras att tro att de har fel, visar studie

AI-chatboten ChatGPT kan vara lätt att övertyga om att den har fel, enligt en studie från Ohio State University. Forskarna utmanade stora språkmodeller som ChatGPT med debattliknande konversationer där en användare ifrågasatte chatbotens korrekta svar. Studien fann att modellen ofta inte kunde försvara sina korrekta övertygelser, utan i stället blint trodde på ogiltiga argument som användaren presenterade. Forskarna använde en annan ChatGPT för att simulera en användare som ställde frågor till den riktade ChatGPT, och målet var att nå den korrekta slutsatsen tillsammans.

Direktlänk Dela Newswise fördjupade 7 december

Nvidias VD uttrycker förtroende för AI:s säkerhet trots etiska frågor

Jensen Huang, grundare och VD för Nvidia, en ledande tillverkare av AI-chip, uttrycker förtroende för att teknologin kommer att förbli säker trots de etiska frågorna kring AI-utvecklingen. Hans kommentarer kommer efter att AI-företaget OpenAI hamnade i kaos. Nvidia, som grundades 1993, har sett en stor ökning av sin aktiekurs tack vare efterfrågan på dess AI-chip. Företaget är dock inte ensamt i jakten på AI-chipmarknaden, då kinesiska telekomföretaget Huawei har uttryckt sin avsikt att göra AI till en integrerad del av sin strategi. Trots detta är Huang inte orolig för konkurrensen, och menar att den är bra för teknikens utveckling.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 6 december

Huawei ses som en formidabel konkurrent till Nvidia i AI-chiprace

Huawei Technologies Co. är en av de mest formidabla konkurrenterna till Nvidia Corp i kampen om att producera de bästa AI-chippen, enligt det amerikanska företagets VD. Huawei, Intel Corp och en växande grupp av halvledarstartups utgör en stor utmaning för Nvidias dominerande position på marknaden för artificiella intelligensacceleratorer, sa VD Jensen Huang till reportrar i Singapore. Shenzhen-baserade Huawei har vuxit till Kinas de facto chip-techmästare och återvände till rampljuset i år med en överraskande avancerad made-in-China-smartphoneprocessor. Frågor om Kina var framträdande under Huangs besök i Singapore, där han möter premiärminister Lee Hsien Loong för att diskutera stadsstatens strategi för att tävla i den globala AI-racet. Men USA har höjt barriärerna för försäljning till Kina, vilket ytterligare stramar åt Kinas tillgång till Nvidias AI-chips i mitten av oktober.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 december

IBM och Meta lanserar AI-allians för att främja öppen AI-forskning

IBM och Meta har lanserat AI-alliansen, en internationell koalition av över 50 organisationer, inklusive AMD, Intel, NASA, CERN och Harvard University, som syftar till att främja ´öppen innovation och öppen vetenskap inom AI´. Målet är att gemensamt främja alternativ till de slutna AI-system som för närvarande används av marknadsledare som OpenAI och Google. Alliansen syftar till att släppa modeller öppet och dela forskning om hur AI-modeller skapas eller tränas, samt att uppmuntra till öppen AI-forskning från andra. AI-alliansen har även skisserat flera initiativ för att främja AI-fältet på ett ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 5 december

AI och dess inverkan på regleringar: utmaningar och möjligheter

AI-teknologins framväxt har förändrat ekonomin och skapat nya regulatoriska möjligheter och utmaningar. De flesta ekonomiska transaktioner sker nu digitalt, vilket har förändrat det traditionella regleringssystemet som koncentrerar sig på människor och papper. Detta blir ännu mer akut i dagens AI-era, där teknologier som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard påverkar både företag och regleringar. Regleringsorgan måste nu vara mer smidiga för att hantera de möjligheter och utmaningar som digitala innovationer skapar. AI kan potentiellt användas för att förbättra deltagandet i regleringsprocessen och hjälpa till med verkställighet.

Direktlänk Dela The Regulatory Review fördjupade 5 december

Singapore planerar att tredubbla sin pool av AI-experter till 15 000

Singapore planerar att tredubbla antalet artificiella intelligens (AI) experter, inklusive maskininlärningsforskare och ingenjörer, till 15 000 som en del av sin nationella AI-strategi, enligt vice premiärminister Lawrence Wong. Landet, hem för asiatiska huvudkontor för globala teknikjättar som Googleägaren Alphabet och Microsoft, kommer också att arbeta för att öka sina tillgängliga högpresterande databehandlingsresurser genom partnerskap med chiptillverkare och molntjänstleverantörer. Nvidia rapporterade att intäkterna för kvartalet som slutade i oktober inkluderade 2,7 miljarder dollar som kom från Singapore. Singapore har också lovat att öka statliga incitament för sektorn, inklusive stöd till acceleratorprogram för AI-startups och uppmuntran till företag att inrätta AI-´excellenscentrum´. Dessutom planerar myndigheterna att öka lokala AI-utbildningsprogram och tillhandahålla grafiska bearbetningsenheter (GPUs) till landets forskare. Singapores Infocomm Media Development Authority (IMDA) meddelade på måndagen en satsning på 52,3 miljoner dollar (70 miljoner SGD) för att utveckla Sydostasiens första stora språkmodell, anpassad till regionens språk.

Direktlänk Dela WTVB AM fördjupade 5 december

H2O.ai introducerar GenAI Masterclass för att demokratisera storskaliga språkmodeller

H2O.ai, ledande inom Generative AI och maskininlärning, kommer att introducera en omfattande GenAI Masterclass för att demokratisera storskaliga språkmodeller (LLM) och deras tillämpningar. Företaget svarar på det stora intresset från gemenskapen och kunderna genom att ta GenAI-utbildningsdagar till fler länder världen över. H2O GenAI Singapore kommer att visa framsteg och praktiska tillämpningar som ytterligare demokratiserar GenAI. H2O GenAI Day Singapore är slutsålt, men spår från sessionerna kommer att göras tillgängliga på begäran efter evenemanget.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 1 december

Lunit samarbetar med NTT DATA Singapore för att introducera AI-lösning för bröströntgen i Singapores offentliga sjukvårdssystem

Lunit, en ledande leverantör av AI-lösningar för cancerdiagnostik och terapi, samarbetar med NTT DATA Singapore för att introducera Lunit INSIGHT CXR till Singapores offentliga sjukvårdssystem. Lunit INSIGHT CXR är en AI-driven lösning för analys av bröströntgen. Samarbetet syftar till att integrera lösningen i den kliniska radiologiflödet på Singapore General Hospital och Changi General Hospital. Båda sjukhusen strävar efter att förbättra effektiviteten i bröströntgenundersökningar samtidigt som de erbjuder sina patienter innovativa medicinska tjänster med förbättrad noggrannhet. AimSG pilotprojektet är ett samarbete mellan Synapxe, SingHealth, Lunit, NTT DATA och dess partner (DeepTek och CARPL), stöttat av Singapores hälsoministerium (MOH) och Smart Nation Singapore.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 30 november

År i översikt: OpenAI:s ChatGPT förändrade världen

För ett år sedan lanserade OpenAI sin ChatGPT, en AI-baserad chattbot. Sedan dess har den blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Trots kritik och debatt om dess användning, har ChatGPT haft en betydande inverkan på AI-branschen. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och OpenAI släppte den efterlängtade GPT-4-modellen. OpenAI:s VD Sam Altman avskedades i november, vilket markerade en dramatisk vändning för företaget. Framtiden för ChatGPT och dess inverkan på världen återstår att se.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 november

Året i översikt för ChatGPT och globala framsteg inom AI-styrning

Världen firar ettårsjubileet för ChatGPTs offentliga debut den 30 november 2023. Detta markerar ett stort år för AI-teknikens innovation och antagande, och vi granskar 10 stora marknads- och regleringsmilstolpar som omger dess lansering. Länge före ChatGPTs debut togs det steg för att införa lagstiftning om AI-styrning. Europeiska kommissionen föreslog den första EU-regleringsramen för AI i april 2021. Singapore, Kanada och andra länder har också tagit fram egna AI-styrningsramar. ChatGPT lanserades av OpenAI den 30 november 2022 och blev snabbt populär. Inom fem dagar lockade plattformen över en miljon användare. Stora företag som Microsoft hoppade på möjligheten att införliva AI i sina applikationer. Nyligen investerade Google 300 miljoner dollar för en 10% andel i San Francisco-baserade generativa AI-startup Anthropic.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 29 november

Hyundai lanserar ´ai-fabrik´ och överger löpande band-produktion

Hyundai lanserar en ny fabrik i Singapore där artificiell intelligens och robotar bygger bilar på beställning. Fabriken, som beskrivs som en ´ai-fabrik´, överger den traditionella löpande band-produktionen. Istället kommer en digital tvillingfabrik att användas för att snabba upp tillverkningsprocessen. Fabriken kommer att bygga individanpassade bilar medan kunderna väntar. Lanseringen markerar en betydande förändring i bilindustrin, som har genomgått en enorm transformation under det senaste decenniet, drivet av digitalisering och elektrifiering.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 28 november

Internationell överenskommelse om säkerhetsåtgärder för artificiell intelligens

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har presenterat den första detaljerade internationella överenskommelsen om att hålla artificiell intelligens (AI) säker från skadliga aktörer. I ett 20-sidigt dokument som offentliggjordes på söndagen, kom de 18 länderna överens om att företag som designar och använder AI behöver utveckla och implementera den på ett sätt som skyddar kunder och allmänheten från missbruk. Överenskommelsen är icke-bindande och innehåller mestadels allmänna rekommendationer, som att övervaka AI-system för missbruk, skydda data från manipulering och granska programvaruleverantörer.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 november

Internationellt avtal undertecknat för att stärka cybersäkerheten för AI

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har undertecknat ett avtal för att stärka cybersäkerheten för artificiell intelligens (AI). Avtalet, undertecknat på söndag, beskrivs som det första detaljerade internationella avtalet om hur man ska hålla AI säkert från skadliga aktörer. Avtalet uppmanar företag att skapa AI-system som är ”säkra från början”. USA:s Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) och Storbritanniens National Cyber Security Centre (NCSC) har publicerat ”nya riktlinjer för säker AI-systemutveckling”.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 27 november

XTX Markets lanserar en ny utmaningsfond för AI-modeller inom matematik

XTX Markets lanserar AI-MO Prize, en ny utmaningsfond på 10 miljoner dollar designad för att sporra skapandet av en offentligt delad AI-modell som kan vinna en guldmedalj i Internationella Matematikolympiaden (IMO). En huvudpris på 5 miljoner dollar kommer att tilldelas den första offentligt delade AI-modellen som deltar i en AI-MO-godkänd tävling och presterar på en nivå motsvarande en guldmedalj i IMO. Det kommer också att finnas en serie framstegspriser, upp till 5 miljoner dollar, för offentligt delade AI-modeller som uppnår viktiga milstolpar mot huvudpriset. De första AI-MO-godkända tävlingarna kommer att öppnas för deltagare i början av 2024. Ytterligare detaljer om tävlingsregler och inträdeskriterier kommer att släppas inom kort.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 27 november

SAP avslöjar nya AI-funktioner och framsteg vid TechEd 2023

Vid SAP TechEd 2023-evenemanget i Bangalore, Indien, tillkännagav SAP en omfattande serie av generativa AI-funktioner och framsteg för att stärka utvecklare på alla nivåer för att stärka företag i AI-åldern. SAP lanserar SAP Build Code-lösningar för att effektivisera samarbetet mellan professionella och medborgarutvecklare. Vid en pressbriefing efter evenemanget delade SAP ytterligare insikter om SAP:s AI-vision, framtida trender och hur Sydostasien kommer att spela en strategisk roll för att främja SAP:s AI-vision. SAP Labs Singapore och SAP Singapore kommenterade att Singapore har framträtt som ett innovationsnav och kommer att vara en viktig nod i nätverket av produktutvecklingsfunktioner som SAP bygger globalt.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 27 november

18 länder presenterar överenskommelse för att hålla AI säker

USA, Storbritannien och ytterligare sexton länder presenterade på söndagen det som en högt uppsatt amerikansk tjänsteman beskriver som den första detaljerade internationella överenskommelsen om hur man ska hålla artificiell intelligens (AI) säker från skadliga aktörer. Enligt överenskommelsen bör företag utveckla AI-system som är ´säkra från design´. Avtalet innehåller mestadels allmänna rekommendationer, som att övervaka AI-system för missbruk, skydda data från manipulering och granska mjukvaruleverantörer. Bland de 18 länder som undertecknat de nya riktlinjerna finns Tyskland, Italien, Tjeckien, Estland, Polen, Australien, Chile, Israel, Nigeria och Singapore.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 november

Bank of America varnar för risker med AI i banksektorn

Bank of America (BoA) menar att integrationen av artificiell intelligens (AI) i befintliga bankprocesser förväntas medföra en rad positiva effekter för finanssektorn. BoA betonar dock att bankerna måste vara försiktiga. Banken varnar för risker för integritet och cybersäkerhet i samband med integration med AI-verktyg och uppmanar till försiktighet vid införandet av AI. Trots de initiala stegen i adoption menar BoA-analytiker att utsikterna till betydande intäktsökning från AI är ”mindre påtagliga”.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 26 november

AI kan revolutionera fördelarna med centralbankens digitala valutor, enligt IMF

Enligt Internationella Valutafonden (IMF) har artificiell intelligens (AI) potential att revolutionera fördelarna med centralbankens digitala valutor (CBDC). Detta kan förbättra finansiell inkludering genom exakt kreditbedömning. IMF:s chef Kristalina Georgieva betonade att AI kan förstärka fördelarna med CBDC genom att använda olika data för att förbättra finansiell inkludering med snabb och exakt kreditbedömning. Hon uppmanade dock till försiktighet för att skydda personlig integritet, datasäkerhet och undvika potentiella snedvridningar som kan förstärka ojämlikhet. Framgången för CBDC beror på flera faktorer, inklusive betalningsmiljön och i vilken utsträckning andra länder antar CBDC. IMF har lanserat en handbok om CBDC för att samla och dela kunskap om CBDC, i syfte att bistå beslutsfattare globalt.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 25 november

Sam Altman återvänder som VD för OpenAI

Sam Altman, VD för OpenAI, återvänder till företaget som VD, vilket stärker hans grepp om startupföretaget. Detta kan eventuellt ge honom mer makt när företaget introducerar teknik som kan rubba hela branscher. OpenAI återkallar Altman bara dagar efter hans avsked och installerar också en omstrukturerad styrelse som kan ge skarpare granskning av startupföretaget. Starkt stöd från investerare, inklusive Microsoft, kan dock ge Altman mer utrymme att kommersialisera tekniken. Styrelsen sparkade Altman förra veckan med liten förklaring och försökte gå vidare genom att utse en tillfällig VD två gånger. Men press från Microsoft - och Altman´s starka lojalitet bland de över 700 OpenAI-anställda som nästan alla hotade att lämna företaget - ledde till att Altman återinsattes på onsdag.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 november

AI-genererade modeller förändrar modeindustrin

Modeindustrin är på randen till en ny trend - AI-genererade modeller. Levi Strauss & Co. har inlett ett samarbete med Lalaland.ai för att introducera AI-modeller som representerar olika kroppsformer, åldrar, storlekar och etniciteter för att visa upp Levi´s kläder. Vogue Singapore har använt AI-teknik som Midjourney och DALL-E för att skapa tre unika AI-genererade omslag, vilket banar väg för ny konstnärlig uttrycksform inom mode. Deep Agency, grundat av Danny Postma, erbjuder virtuella modeller för uthyrning, vilket kan revolutionera hur varumärken genomför fotograferingar och engagerar sig i digital marknadsföring. Alibaba lanserade 2020 Taji, ett verktyg som används för att skapa AI-genererade bilder. AI-influencers som Lil Miquela och Shudu Gram gör intryck i modevärlden. Kritiker menar dock att användning av AI-modeller kan begränsa möjligheterna för verkliga individer och undvika att ta itu med djupare branschproblem.

Direktlänk Dela Jumpstart Magazine fördjupade 22 november

Använd AI för att planera och spara på din nästa semester

Stora språkmodeller (LLM) som Chat GPT och Bard kan användas för att spara tid och pengar vid planering av en semester. Dessa AI-drivna plattformar kan hjälpa till med allt från att skriva marknadsföringsförslag till att hitta billiga flyg, hotell och utflykter. De kan även ge tips om hur man undviker turistfällor och hittar rabatterade biljetter. Dock behöver användaren själv dubbelkolla fakta och aktuell information eftersom dessa AI-modeller inte är felfria. Dessutom kan de inte inkludera realtidsdata, vilket innebär att användaren fortfarande behöver använda andra källor för att få de mest aktuella och korrekta priserna och datumen.

Direktlänk Dela Blog.cheapism.com fördjupade 22 november

Dvořák Dreams: En AI-konstskulptur hyllar den tjeckiska kompositören

Elle Anastasiou, direktör för 0xCollection, diskuterar den digitala konstskulpturen Dvořák Dreams, som initiativet beställde för att sammanfalla med Dvořák Prague Festival. Skulpturen, skapad av Refik Anadol, är en stor AI-konstskulptur som hyllar den högt ansedda tjeckiska kompositören Antonín Leopold Dvořák och installerades på Jan Palach Square i Prag, Tjeckien. Dvořák Dreams visades framför Rudolfinum Concert Hall, en plats med särskild betydelse för kompositörens arv. Skulpturen beställdes av 0xCollection, ett initiativ grundat av den tjeckiska entreprenören Karel Komárek, som samlar nya medier och digitala konstverk av erkända samtida utövare.

Direktlänk Dela Stir World fördjupade 21 november

OpenAI avskedar sin VD Sam Altman efter påstådda kopplingar till kinesiskt cyberarmégrupp

OpenAI, företaget bakom den populära appen ChatGPT, avskedade oväntat sin VD Sam Altman utan mycket förklaring. Enligt uppgifter kopplade till teknikmeddelandetavlan Blind, var anledningen till avskedandet Altman´s påstådda band till en kinesisk cyberarmégrupp känd som D2 (Double Dragon). OpenAI ska ha använt data från D2 för att träna sina AI-modeller, vilket erhölls genom ett dolt affärskontrakt med ett D2-skalbolag kallat Whitefly. När Kina fick reda på detta och informerade president Joe Biden, ledde det till en undersökning av NSA och Altman´s avsked.

Direktlänk Dela The Daily Dot fördjupade 21 november

Gratis klasser i artificiell intelligens och chatbots

Det finns nu möjlighet att ta klasser i artificiell intelligens och chatbots utan att spendera något. Det finns också andra erbjudanden, till exempel en stor rabatt på Sony-hörlurar på Amazon Singapore, en Python-programmeringscertifieringsbunt för mindre än £40 och livstidsåtkomst till StackSkills-lärplattformen för endast $20.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 19 november

Cytovale får 84 miljoner dollar i Serie C-finansiering för att utöka sin sepsisdiagnostik

Medicinteknikföretaget Cytovale har fått 84 miljoner dollar i Serie C-finansiering, ledd av Norwest Venture Partners, för att vidareutveckla sin diagnostiska teknik. Cytovale erbjuder sitt diagnostiska test, IntelliSep, som fick FDA 510(k) godkännande förra året. Testet syftar till att hjälpa till med tidig upptäckt av sepsis, en olämplig immunrespons på infektion som kan leda till döden. Det kalifornienbaserade företaget kommer att använda pengarna för att ta sin IntelliSep till fler akutmottagningar och hälso-system över hela landet.

Direktlänk Dela MobiHealthNews fördjupade 17 november

Tigerhall lanserar ´Professional Coach´ med över 1500 innehållsdelar från branschledare

Tigerhall, en ledare inom organisationsaktivering, meddelar lanseringen av sin ´Professional Coach´ drivs av ChatGPT. Professional Coach är utformat för att ge individer och yrkesverksamma insikter från över 1500 globala företagsledare från företag som Meta, IBM, J.P. Morgan och Verizon. Detta nya verktyg kommer att hjälpa individer att främja sina karriärer och transformera sina företag. Professional Coach rekommenderar innehåll från Tigerhalls omfattande bibliotek med över 1500 branschexperter, vilket erbjuder 10 000 handlingsbara insikter.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 17 november

Generativ AI prioriteras av företagsledare för att förbättra kundservice

Ny forskning identifierar tre saker som varje ledare behöver veta och göra när de använder generativ AI för att förbättra kundtjänsten. IBM Institute for Business Value har identifierat att kundtjänsten har blivit VD:arnas främsta prioritet för generativ AI. 85% av cheferna säger att generativ AI kommer att interagera direkt med kunderna inom de närmaste två åren. Att testa generativ AI i kundtjänsten kan påskynda en framgångsrik implementering i hela företaget.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 16 november

OCBC Bank blir första globala bank att använda generativ AI i stor skala

OCBC Bank har introducerat OCBC ChatGPT, en AI-chatbot skapad i samarbete med Microsoft Azure, vilket gör den till den första banken globalt att omfatta generativ AI i stor skala. Bankens chef för gruppdatakontoret, Donald MacDonald, sa att OCBC implementerar chatboten för 30 000 anställda över 19 länder. Banken, som har sitt huvudkontor i Singapore, vill använda generativ AI för att personalisera kundinteraktioner, föreslå aktieköp och upptäcka bedrägeri och misstänkta transaktioner. OCBC och Clouderas AI-samarbete har hjälpt banken att dra nytta av AI och ML i flera år. OCBC använder inte Open API, vilket innebär att OCBC GPT är begränsad inom en mycket säker och kontrollerad on-premises-miljö.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 16 november

AI och automation förändrar ingenjörsbranschen globalt

AI och automation förväntas påverka två tredjedelar av alla jobb i USA, främst inom mjukvaruutveckling. Men detta innebär inte att dessa roller kommer att försvinna, de kommer att utvecklas parallellt med teknologin. Trots denna störning ökar efterfrågan på skickliga mjukvaruutvecklare, med en förväntad brist på fyra miljoner utvecklare fram till 2025. AI stör inte bara ingenjörsbranschen i USA, utan även i Storbritannien där försvarsdepartementet planerar att revolutionera sin militära teknik med hjälp av ett AI-verktyg kallat ´Motherlode´. Dessutom närmar sig Alphabet Inc lanseringen av sin konversations-AI-programvara Gemini, medan Salesforce Inc planerar att anställa 3 300 anställda inom försäljning, teknik och team som arbetar med företagets data cloud-produkt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 november

Anställda använder AI-verktyg i hemlighet, enligt undersökningar

Många anställda använder generativa artificiella intelligensverktyg (GenAI), som ChatGPT, på arbetsplatsen utan sina chefer vetskap, enligt nyligen genomförda undersökningar. En undersökning från det San Francisco-baserade företaget Fishbowl visade att endast en tredjedel (32 procent) av de svarande som använder AI på jobbet gör det med sin chefs vetskap. Snaplogic, ett socialt karriärnätverk baserat i San Mateo, Kalifornien, rapporterade liknande resultat från en undersökning i september. Mer än två tredjedelar (67 procent) tror att AI sparar dem en till fem timmars arbete per vecka.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 15 november

Singapore lär av krypto för att ´spela långt spel´ på AI, säger MAS-tjänsteman

Regulatorer i Singapore planerar att ´spela ett långt spel´ på utvecklingen av artificiell intelligens (AI) när de drar svåra lärdomar från problem som involverar lokala kryptoföretag, sa en tjänsteman från centralbanken. Sopnendu Mohanty, chef för fintech på Monetary Authority of Singapore, sa att myndigheten vill ´säkerställa att vilken AI vi antar eller främjar, den stannar under en lång tid´. Singapore har sett flera kriser som involverar kryptospelare under det senaste året, inklusive misslyckandena med Three Arrows Capital, Vauld och Hodlnaut.

Direktlänk Dela The Block Crypto fördjupade 15 november

Asien-Pacifikregionen satsar på generativ AI

Generativ AI har potential att lägga till upp till 4,4 biljoner dollar till den globala ekonomin årligen, enligt McKinsey. Detta är goda nyheter för Asien-Pacifikregionen, där 2 av 3 organisationer är engagerade i att investera i generativ AI-teknik senast vid årets slut, eller åtminstone utforskar möjligheten. I Singapore använder nästan hälften av arbetsstyrkan redan AI på kontoret och Japan är den tredje största investeringsregionen i AI-lösningar. SAP har lanserat sin nya generativa AI Co-Pilot, Joule, som snabbt sorterar och kontextualiserar data från flera system för att ge användarna smartare insikter.

Direktlänk Dela SAP fördjupade 15 november

Feedzai och Chartis Research släpper gemensam rapport om bedrägeribekämpning i APAC-regionen

RiskOps-plattformen Feedzai och Chartis Research har släppt en gemensam rapport som undersöker hur finansiella företag hanterar bedrägerier i APAC-regionen. Rapporten, som lanserades vid Singapore FinTech Festival, undersökte finansiella brottsproffs från 48 banker och 27 betalningstjänsteleverantörer (PSP) i Australien, Malaysia, Filippinerna, Thailand och Singapore. Rapporten visade att framsteg har gjorts i tillvägagångssättet mot bedrägerier, med över 90% av organisationerna har någon form av medvetenhetsprogram på plats. Mer än 80% av organisationerna använder nu artificiell intelligens (AI) för att upptäcka bedrägerier.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 15 november

Bank of Singapore tilldelas pris för bästa användning av AI inom AML

Bank of Singapore har tilldelats priset för bästa användning av artificiell intelligens (AI) inom penningtvättsbekämpning (AML) vid den 6:e Regulation Asia Awards for Excellence 2023. Priset erkänner en AI-driven lösning som effektivt upptäcker penningtvätt och förbättrar AML-insatser. Banken hyllades för sitt projekt Tax Evasion Clustering Analysis (TECA), som använder maskininlärning för att analysera kundbeteenden och mönster och flagga potentiell skatteflykt. Tekniken riktar sig mot kunder med onödigt komplexa konton, flera bostäder, skattedatainkonsekvenser, ovanligt höga transaktioner och likheter med tidigare skatteflyktsfall.

Direktlänk Dela Regulation Asia fördjupade 14 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

Modulos AG avtäcker sitt AI Riskhanteringssystem på Singapore Fintech Festival

Modulos AG har integrerat sitt nästa generations AI Riskhanteringssystem (RMS) i sin Responsible AI (RAI) plattform och presenterade denna senaste innovation på Singapore Fintech Festival. Modulos RAI plattform hjälper organisationer att utveckla och driva pålitliga AI-system som är i linje med globala regulatoriska krav och interna policys. RMS är en omfattande lösning utformad för att minska risk samtidigt som innovation främjas. Systemet tillåter en flerpartsansats, kopplar samman datavetenskap med riskhantering och efterlevnad, och möjliggör kontinuerlig övervakning av kvarvarande risk under hela AI-livscykeln.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 13 november

Diskussion om begränsningar och ansvarsfull användning av AI på arbetsplatsen

I ett avsnitt diskuterar programledaren Tay Hong Yi med sina gäster begränsningarna och ansvarsfull användning av teknik på arbetsplatsen. Gästerna är Gavin Barfield, vice VD och teknikchef för lösningar på Salesforce Asean, och biträdande professor Jerrold Soh från Yong Pung How School of Law, Singapore Management University. De diskuterar hur generativ AI används på arbetsplatsen, varför vissa arbetsgivare och arbetstagare är oroliga över generativ AI, vem som är ansvarig om generativ AI-programvara gör ett misstag och om det är en bra idé för företag att formulera regler för engagemang med tekniken.

Direktlänk Dela Quick Telecast fördjupade 13 november

Artificiell intelligens omformar snabbt det professionella landskapet i Indien, enligt studie

En nyligen genomförd studie av UKG visar att artificiell intelligens (AI) snabbt omformar det professionella landskapet i Indien. Studien visar att 72% av de indiska anställda direkt interagerar med AI-drivna verktyg på sina arbetsplatser. Trots oro uttrycker 95% av de indiska anställda optimism om AI:s positiva inverkan på deras liv. Studien visar dock att en betydande kunskapslucka finns, endast 47% av anställda förstår fullt ut och 44% förstår delvis hur AI används på deras arbetsplatser.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 9 november

Biotechindustrin står inför utmaningar och möjligheter efter pandemin

Trots att bioteknik spelade en avgörande roll under pandemin genom att rädda liv och ekonomier, ifrågasätts nu dess framtid. Det finns oro för att det finns mindre pengar till forskning och utveckling än under COVID-19. Dessutom har höga räntor lett till att det inte är nödvändigt att ta någon risk för att tjäna pengar, vilket inte gynnar bioteknikindustrin som kräver högre risktagande. Trots dessa utmaningar är det optimism inom branschen, med tro på att bioteknik kan bidra till att hantera globala hälsoproblem som fetma. Det finns också stora förväntningar på potentialen för AI och maskininlärning för att driva innovation inom bioteknik.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 9 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

OCBC implementerar AI-chattbot för förbättrad kundservice

OCBC:s kontaktcenter i Singapore har börjat använda en generativ AI-chattbot för att snabbare och effektivare kunna svara på kunders frågor och behov. Chattboten, som kommer att rullas ut bankövergripande i november, har utvecklats med hjälp av Microsofts molntjänst Azure och OpenAI:s modell ChatGPT. Verktyget har testats av nästan 1 000 anställda på OCBC och dess dotterbolag Bank of Singapore, i länder som Singapore, Hongkong, Malaysia och Indonesien. Resultaten har varit positiva och 93% av de som deltog i pilotprogrammet var nöjda med chattboten.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 8 november

Singapore planerar att använda AI för att bekämpa penningtvätt

Singapore har bekräftat planer på att använda artificiell intelligens (AI) för att öka övervakningen av finanssektorn och bekämpa olämplig verksamhet. Ravi Menon, chef för Monetary Authority of Singapore (MAS), avslöjade i en intervju att bankregulatorn är angelägen om att använda AI för att bekämpa penningtvätt i landet. Han presenterade planerna inför Singapore Fintech Festival. Menon nämnde att integrationen av AI med COSMIC, en plattform för finansinstitut att dela information om skumma transaktioner och kunduppgifter, kommer att erbjuda ´ytterligare insikter´ och hjälpa till att identifiera röda flaggor och andra anomalier i finansiella transaktioner.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 8 november

Singapore toppar index för AI-beredskap i Asien-Stillahavsregionen

Singapore har framträtt som den mest förberedda nationen för AI-integration i Asien-Stillahavsregionen, enligt den senaste Asia Pacific AI Readiness Index 2023. Med en imponerande poäng på 70,1 av 100 i total AI-beredskap, överträffar Singapore sina regionala motsvarigheter, inklusive teknikjättarna Japan (59,8) och Kina (59,7). Detta beror på landets strategiska nationella AI-policyer och en blomstrande ekosystem som främjar innovation och ansvarsfull AI-användning. Trots eftersläpning visar länder som Indonesien, Malaysia och Vietnam löfte med nyligen införda nationella AI-policyer.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 6 november

Vita huset vill veta vilka som använder AI-kluster och tränar stora språkmodeller

USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order som kräver att operatörer av AI-kluster och modeller som överstiger vissa tröskelvärden rapporterar sina aktiviteter till regeringen. Kravet gäller endast de allra största ML-företagen och infrastrukturleverantörerna. Administrationen vill veta om utvecklingen av potentiella dubbelanvändningsmodeller, vilka säkerhetsåtgärder som vidtas för att skydda dem och vilka steg som tas för att förhindra missbruk. Vita huset vill också veta vilka företag som äger, planerar att äga eller bygger storskaliga AI-kluster, samt omfattningen av den utplacerade beräkningskraften och placeringen av anläggningarna.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 5 november

Marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger detaljerad analys

En marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger en detaljerad analys av marknadsstorlek, andel, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, tillväxt, marknadsandel, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassificeringar, applikationer och marknadsöversikt, produktspecifikationer, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer, råmaterial, etc. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och omfattningen av den respektive marknaden för artificiell intelligens inom diagnostik i framtiden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Maskininlärning i detaljhandeln: Marknadsanalys och framtidsperspektiv

En detaljerad marknadsforskningsrapport om maskininlärning i detaljhandeln presenterar en omfattande analys av global marknadsstorlek, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassifikationer, applikationer och marknadsöversikt, samt produktkrav, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer och råmaterial. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och framtida omfattning av maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Framstående aktörer inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

Storbritanniens premiärminister tillkännager överenskommelse för att testa AI-modeller

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak tillkännagav en ny överenskommelse under en tvådagars konstgjord intelligens (AI) toppmöte på Bletchley Park. I överenskommelsen, som undertecknats av Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Korea, Singapore, USA och Storbritannien, kommer åtta ledande teknikföretags AI-modeller att testas innan de släpps. De åtta företagen är Amazon Web Services, Anthropic, Google, Google DeepMind, Inflection AI, Meta, Microsoft, Mistral AI och Open AI. Sunak tillkännagav också ytterligare detaljer om en överenskommelse för att inrätta en internationell rådgivande panel om framstående AI-risker.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 2 november

IMDA och AI Verify Foundation lanserar utvärderingsmiljö för generativ AI

Infocomm Media Development Authority (IMDA) och AI Verify Foundation har lanserat en utvärderingsmiljö för generativ AI (Gen AI) för att stödja utvecklingen av betrodda generativa AI-produkter och avslöja potentiella luckor. Gen AI-utvärderingsmiljön kommer att använda en ny utvärderingskatalog för att fastställa gemensamma baslinjemetoder och rekommendationer för stora språkmodeller. IMDA inbjuder industrin att gemensamt bygga utvärderingsverktyg och kapabiliteter i utvärderingsmiljön. Nyckelmodellutvecklare som Google, Microsoft, Anthropic, IBM, Nvidia, Stability.AI och AWS har redan gått med.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 1 november

USA:s vicepresident Kamala Harris presenterar flera nya AI-initiativ för att främja säker och ansvarsfull användning av maskininlärningsteknik. USA:s regering etablerar United States AI Safety Institute (US AISI) som kommer att utveckla riktlinjer för att minimera riskerna med AI. Regeringen publicerar också ett första utkast till policyvägledning för sin användning av AI, och inbjuder allmänheten att kommentera. Dessutom har 30 nationer anslutit sig till den politiska deklarationen om ansvarsfull militär användning av artificiell intelligens och autonomi. Tio stiftelser har också åtagit sig att bidra med över 200 miljoner dollar till AI-initiativ i allmänhetens intresse.

Mashable fördjupade 1 november

AI-chattbotar för terapi snabbt vinner popularitet, enligt studie

En ny studie av Tebra, ett operativsystem för oberoende vårdgivare, visar att AI-chattbotar för terapi snabbt vinner popularitet. Bland de 1 000 amerikaner och ytterligare vårdpersonal som deltog i undersökningen föredrog en av fyra AI-chattbotar framför traditionell terapi. Av dem som vände sig till ChatGPT för råd fann 80 procent det vara ett hållbart alternativ. ChatGPT är en AI-textgenerator som kan ge stöd och vägledning. Trots att det är en maskin, beskrivs det som att känna att AI:n verkligen vill hjälpa. Trots detta varnar vissa för farorna med ChatGPT, inklusive integritetsproblem, snedvridning och säkerhetsfrågor.

Direktlänk Dela Rice Media fördjupade 30 oktober

AI i konsten: Utforskar mörka korridorer och skapar debatt

AI genererar nu bilder överallt, från sociala medier till företagslogotyper och bilderböcker. Internationella konstnärer undersöker AI:s inverkan på kultur och politik, långt bortom dess relation till deras konstnärliga praktik. Konstnären Holly Herndon och hennes partner Mathew Dryhurst har blivit kända för sitt banbrytande arbete inom maskininlärning, programvara och musik. Deras forskningsprojekt, i samarbete med Arts Technologies-teamet vid Serpentine Galleries i London, kommer att visas nästa år. Projektet utforskar vad det innebär att vara konstnär i AI-eran. En annan viktig AI-konstnär är Trevor Paglen, som tillsammans med AI-forskaren Kate Crawford har utvecklat utställningen Training Humans.

Direktlänk Dela Prestige Online fördjupade 29 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

FN tillkännager ny rådgivande styrelse för artificiell intelligens

Förenta Nationerna (FN) har tillkännagivit en ny rådgivande styrelse för artificiell intelligens (AI) bestående av 38 personer från regeringar, akademi och industri. Styrelsens uppdrag är att analysera och främja rekommendationer för internationell styrning av AI. FN har under den senaste månaden diskuterat strategi och tillvägagångssätt kring AI med branschledare och andra intressenter. Planen är att sammanställa rekommendationer om AI till sommaren 2024, då FN planerar att hålla en ”Summit of the Future”-händelse. Styrelsen kommer att arbeta med att bygga ett globalt vetenskapligt samförstånd om risker och utmaningar, hjälpa till att utnyttja AI för de hållbara utvecklingsmålen och förstärka internationellt samarbete om AI-styrning.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 oktober

Google presenterar AI-verktyg för att förbättra användarupplevelsen och säkerheten

Google presenterade nyligen sin portfölj av verktyg och produkter som utnyttjar kraften i artificiell intelligens (AI), alla med löfte om att leverera en ´unik´ och säker upplevelse för företag och allmänna användare. Darryl McKinnon, direktör för Google Workspace Asia Pacific, demonstrerade personligen hur Duet AI kunde förbättra innehållet i hans e-post och justera dess ton. Google påstår att det är ett av de ´mest attackerade´ företagen i världen, men hur de svarar på det ger dem data som kan delas med sina konsumenter för att förhindra potentiella intrång. Google sa att det har noll data läckage händelser.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 oktober

OCBC Bank först med att använda generativ AI i stor skala

OCBC Bank har blivit den första lokala banken att satsa stort på generativ artificiell intelligens (AI), genom att introducera en chatbot drivet av tekniken för sina 30 000 anställda i 19 länder. Botten, utvecklad med Microsoft Azure, kommer att hjälpa bankens anställda på dess 420 kontor och filialer över hela världen med skrivande, forskning och idégenerering från november. För säkerhetens skull förblir informationen som bearbetas av OCBC ChatGPT inom bankens självhanterade datacenter och inom dess brandvägg.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 24 oktober

AI är mer än ett buzzword inom programmatisk industri

Artificiell intelligens (AI) är inte ett nytt koncept inom den programmatiska industrin. Dataforskare, teknikteam och handlare har utnyttjat AI:s kraft i flera år för att forma programmets framtid. Under denna ATS Singapore keynote, diskuterar James Parker och Ruth Jessie från MiQ varför AI är så mycket mer än ett buzzword, och hur det kan leda till bättre resultat och större innovationer. AI kan ha stor inverkan när det kombineras med mänsklig expertis.

Direktlänk Dela ExchangeWire fördjupade 24 oktober

Singapore och USA gör AI-styrningsramverk interoperabla

Singapore och USA har gjort sina AI-styrningsramverk interoperabla, vilket markerar en milstolpe i internationellt teknikpolitiskt samarbete. Detta avslöjades vid den första USA-Singapore-dialogen om kritiska och framväxande teknologier, som hölls i Washington D.C. Initiativet, känt som ´crosswalk´, länkar Singapore Infocomm Media Development Authoritys AI Verify med US National Institute of Standards and Technologys AI Risk Management Framework. Deltagarna erkände enhälligt vikten av offentligt-privata partnerskap för att forma AI:s framtid, säkerställa dess ansvarsfulla utplacering och skydda system mot potentiella hot.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 23 oktober

Framtiden för hållbarhet drivs av digital teknik och generativ AI

Framtiden för hållbarhet drivs av digital teknik. Detta är en av de viktigaste punkterna som organisationer börjar förstå när fler konferenser om hållbarhet äger rum. En av de tekniker som alla pratar om för tillfället har ännu inte visat sin fulla potential för klimatpåverkan, vilket är varför det är så viktigt att följa samtalet bland panelen för Framtiden för generativ AI. AI är en av de senaste övervägandena för många företag, men för en organisation som Tech Mahindra är detta en del av den dagliga konversationen bland dess ledare.

Direktlänk Dela Sustainability Magazine fördjupade 22 oktober

ImmunoScapes plattform använder maskininlärning för att förutsäga virusets specificitet för mänskliga T-celler

Biotech-företaget ImmunoScape har publicerat ny peer-reviewed forskning som visar användningen av maskininlärning för att förutsäga virusets specificitet för mänskliga T-celler. Forskningen, ledd av ImmunoScapes forskare Michael Fehlings, Ph.D., kan ha stora konsekvenser för användningen av maskininlärning i upptäckten och utvecklingen av T-cellbaserade immunterapier. Studien identifierade unika fenotypiska profiler av T-celler specifika för antigen från olika viruskategorier. ImmunoScape har byggt en upptäcktsmotor som erbjuder 360-graders vyer av laboratorievaliderade data från miljontals T-celler, vilket utgör grunden för dess maskininlärningsplattform.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 21 oktober

TikTok lanserar sin musikstreamingtjänst i nya territorier men saknar fortfarande Universal Music Group

Den länge diskuterade musikstreamingtjänsten TikTok Music kommer äntligen ut ur beta med helt nya funktioner. TikTok Music, en premium musikstreamingtjänst från videodelningsplattformen, är nu tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. Detta följer efter lanseringen av tjänsten i Brasilien och Indonesien. TikToks musiktjänst har partnerskap med alla stora skivbolag i Brasilien och Indonesien. Det innebär att prenumeranter kan lyssna på alla de största artisterna och albumen från Sony Music, Warner Music Group och Universal Music Group. Men det verkar som att de ännu inte lyckats teckna ett avtal med Universal Music Group för sina nya territorier. Det innebär att för närvarande endast musik från Sony Music Group och Warner Music Group är tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. TikTok sa: ´Vi är i aktiva diskussioner med Universal. Vårt mål är att erbjuda våra användare en fullständig katalog av musik.´

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 20 oktober

Googles AI-verktyg och hur de påverkar framtiden

Google har nyligen hållit sin Gen AI SEA-mediasummit i Singapore, där företaget betonade generativ AI:s inverkan på industrin genom innovativa AI-verktyg och unika datastrategier. Google presenterade nya AI-drivna funktioner för Google Meet, inklusive en funktion som gör det möjligt att missa möten utan att faktiskt missa dem. Mitesh Agarwal, chef för lösningar och teknik för Asien och Stillahavsområdet på Google Cloud, citerade den tidigare Google-forskaren Andrew Ng och sa att AI är den nya elektriciteten. Jack Buser, chef för spelindustrilösningar på Google Cloud, talade om hur generativ AI skiljer sig från sina föregångare och hur det utvecklas bortom tidigare teknologier. Han menade att generativ AI representerar mer än bara ett evolutionärt steg framåt, det är en helt ny dimension för innovation.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 20 oktober

Kvantdatorer kan påskynda nästa generations AI

Kvantdatorer och artificiell intelligens (AI) ligger närmare varandra än man kan tänka sig, enligt Chris Monroe, direktör för Duke Quantum Center (DQC). Monroe menar att kvantdatorer har potentialen att påskynda nästa generations AI. Traditionella datorer är begränsade i sin förmåga att göra korrelationer bland biljoner objekt, men kvantdatorer har potentialen för oändligt mer databehandlingskraft. Jungsang Kim, medgrundare till kvantdatorföretaget IonQ, menar att frågan är om det finns möjligheter för kvantteknologi att göra en verklig skillnad inom maskininlärning och AI. Monroe, Kim och Ken Brown har fått 31 miljoner dollar i finansiering för att göra framsteg inom sin forskning om jonfällning.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 19 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Globala perspektiv på AI-reglering och upphovsrätt

Regeringar över hela världen kämpar med att anpassa lagar och regler till den snabbt växande AI-teknologin, särskilt när det gäller upphovsrätt och immateriell egendom. EU arbetar med att skapa en AI-regleringsram genom ett föreslaget nytt AI-lagförslag. Storbritannien utvecklar en praxis för att klargöra IP och AI, medan USA har en mer laissez-faire inställning till AI-reglering. Kina inför mycket stränga AI-regler, medan Japan har ett mycket tillåtande tillvägagångssätt för upphovsrätt i sina AI-utbildningspolicyer. Sydkorea, Singapore, Israel, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Schweiz, Indien och Brasilien utvecklar alla sina egna unika metoder för att hantera AI-reglering och upphovsrätt.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 19 oktober

Banca Sella tillkännager finalisterna i sitt AI inkubatorprogram

Banca Sella har tillkännagivit de sju finalistprojekten i sitt inkubatorprogram för artificiell intelligens (AI), som involverade 72 start-ups från 14 länder. Dessa projekt utvecklade lösningar för bank- och finansiella processer och produkter, med användning av AI-tekniker. De sju finalisterna inkluderar fem italienska projekt, ett israeliskt och ett brittiskt. Dessa projekt kommer nu att gå in i en ´sprintperiod´, som inkluderar deltagande i masterklasser, mentorsessioner och teknisk rådgivning. I november kommer det också att vara en ´Demo Day´ i Milano, där finalisterna kommer att presenteras och erkännas som projekt inom Sella Group-ekosystemet.

Direktlänk Dela The Cryptonomist fördjupade 19 oktober

Universal Music Group leder stämning mot AI-utvecklare för obehörig användning av musik

Universal Music Group (UMG) leder en stämning mot AI-utvecklaren Anthropic, med anklagelser om obehörig användning av dess musik för att träna AI-modeller. Detta markerar den första stora stämningen från musikindustrin mot en AI-utvecklare. UMG kräver $75 miljoner i skadestånd. Även Concord Music Group, ABKCO, Worship Together Music, Plaintiff Capital CMG och andra ´förläggare´ ansluter sig till stämningen och anklagar Anthropic för att matat in låtar från artister de representerar i sina AI-modeller utan tillstånd. Advokaterna för förläggarna kräver att Anthropic betalar förläggarnas rättegångskostnader, förstör allt intrångsmaterial och avslöjar hur dess AI-modell tränades, samt betalar en finansiell straff på upp till $150,000 per intrångsverk.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 19 oktober

Oppo fördubblar sin AI-forskning för att få fördel i smarttelefonmarknaden

Kinesiska smarttelefonmärket Oppo fördubblar sina ansträngningar inom forskning kring artificiell intelligens (AI) för att få ett försprång i den hårda smarttelefonmarknaden. Företaget investerar aktivt i generativ AI, inklusive utvecklingen av sin egen stora språkmodell (LLM) som heter AndesGPT. Jason Liao, president för Oppo Research Institute, uttryckte optimism för framtida integration av AI och LLM-applikationer med smarttelefoner. Oppo står inför utmaningen att lösa datorkraftproblem för att köra LLM lokalt på en mobiltelefon, istället för att behöva en internetanslutning för att få tillgång till molnet. Oppo ligger i täten för att integrera ChatGPT-liknande applikationer i Kina, där ChatGPT inte är tillgängligt.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 19 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Addlly AI lanserar avancerade AI-verktyg för kompletta marknadsföringsflöden

Singapores AI-startup, Addlly AI, lanserar avancerade AI-verktyg för kompletta marknadsföringsflöden. Verktygen är utformade för att skapa bloggar och sociala medieinlägg med realtidsdata. Från och med den 16 oktober 2023 kan användare börja sin resa med Addlly AI genom att skapa ett gratis provkonto. Företaget är fast beslutet att utrusta alla innehållsskapare med verktyg för att skapa premium marknadsföringsinnehåll på både engelska och indonesiska. Fler språk kommer gradvis att läggas till. Verktygen handlar inte bara om att skapa innehåll, utan om att skapa intelligenta, SEO-optimerade och varumärkesanpassade berättelser.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 17 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Elever från Mathias Corvinus Collegium vinner silver i internationell robottävling

Ett team av fyra elever från Mathias Corvinus Collegium (MCC) Sekundärskoleprogram har vunnit silvermedalj i den internationella robottävlingen FIRST Global Challenge i Singapore. Av de 191 lagen som deltog i tävlingen, fokuserade på tekniska framsteg inom väte och andra förnybara energikällor, kom MCC-eleverna på andra plats. Tävlingen innebar inte bara att bygga en robot, utan också att delta i olika sociala medier-utmaningar för att visa engagemang för energieffektivitet och miljöskydd. Deras framgång understryker deras förmåga att innovera och samarbeta som ett team.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

Skyscanner lanserar AI-drivet sökverktyg för reseplanering

Skyscanner har lanserat ´Dream and discover with AI´, ett sökverktyg drivet av generativ artificiell intelligens. Lösningen, som drivs av ChatGPT, lanseras först i beta i Australien, Indien och Singapore för att mäta resenärsbeteende vid användning av AI för reseplanering. ´Dream and discover´ låter resenärer ställa öppna frågor som ´bästa städerna för kulturella turer´ eller ´dolda pärlor i Europa´. Tekniken genererar sedan rekommendationer samt tre destinationsförslag med flyglänkar för varje. Bildmaterial inkluderas också i sökverktygen tillsammans med destinationsinformation.

Direktlänk Dela PhocusWire fördjupade 13 oktober

AI-representanter diskuterar generativ AI:s roll i framtiden

Under Forbes Global CEO Conference diskuterade panelen generativ AI:s roll i framtiden. Antoine Blondeau, medgrundare till Alpha Intelligence Capital, jämförde AI:s utveckling med skillnaden mellan människor och apor, där AI nu rör sig mot kognition. Meng Ru Kuok, VD för Caldecott Music Group, betonade hur teknikskiftet förändrat vår syn på möjligheterna. Rohan Narayana Murty, grundare av Soroco, menade att generativ AI förändrar maskiners förhållande till ord. Eduardo Saverin, medgrundare av B Capital, förutspådde en fasändring när datorer effektivt kan programmera sig själva.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

USA överväger att stänga kryphål för kinesiska företags tillgång till AI-chip

Biden-administrationen överväger att stänga en kryphål som ger kinesiska företag tillgång till amerikanska AI-chip genom enheter som är belägna utomlands. USA införde förra året restriktioner för leveranser av AI-chip och chip-tillverkningsverktyg till Kina för att motverka dess militära framsteg. Nu planeras dessa regler att skärpas. I den första omgången av begränsningar lämnade Biden-administrationen utländska dotterbolag till kinesiska företag med obegränsad tillgång till samma halvledare. Washington överväger nu sätt att stänga detta kryphål.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 13 oktober

ATPBot kan nu ansluta till Binance och Kraken API för kryptovalutahandel

ATPBot, en AI-baserad handelsbot för kryptovaluta, har nyligen meddelat att den nu kan ansluta till Binance och Kraken API för handel, vilket ger användarna ännu fler möjligheter att handla med kryptovalutor. Genom att registrera sig för ATPBot, ansluta till Binance Exchange och ange investeringsbeloppet kan användarna uppleva en oöverträffad handelsupplevelse som levererar resultat genom beprövade handelsstrategier och professionell investeringshantering. ATPBot använder AI-teknik för att utveckla och implementera lönsamma handelsstrategier och kan snabbt reagera på förändringar i marknadsförhållanden.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 12 oktober

Sydostasiatiska länder tar ett företagsvänligt tillvägagångssätt till reglering av artificiell intelligens (AI), vilket är ett bakslag för Europeiska unionens försök att skapa globalt harmoniserade regler i linje med dess egna stränga ramverk. Ett konfidentiellt utkast till ASEANs (Association of Southeast Asian Nations) ´guide till AI-etik och styrning´ cirkulerar för feedback från teknikföretag och förväntas bli färdigställd i slutet av januari 2024. Företag som har mottagit det inkluderar Meta, IBM och Google. Till skillnad från EU:s AI-lag föreslår ASEAN-guiden att företag tar hänsyn till ländernas kulturella skillnader och föreskriver inte oacceptabla riskkategorier.

Reuters fördjupade 11 oktober

Google väljer kvinnoledda AI-startups i Asien för att få finansiering och mentorskap

Google har valt de första startups som ska få finansiering och mentorskap från deras fond för kvinnliga grundare i Asien-Stilla havsområdet. Alla de utvalda företagen arbetar inom det snabbt växande området artificiell intelligens. Fonden, som kallas Google for Startups Women Founders Fund, lanserades i augusti och förvaltas av Google for Startups. Varje startup kommer att få $100 000 i finansiering utan att ge upp eget kapital, samt mentorskap och nätverksstöd. De utvalda företagen är Fundamento (Indien), Ikura (Japan), Kai Health (Sydkorea), MetaShop (Indien), Munice (Sydkorea), Yuimedi (Japan) och Zenerate (Sydkorea).

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

AI-startup Particular Audience finansierar expansion med tillväxtkredit

AI e-handelsplattformen Particular Audience använder ´tillväxtkredit´ för att finansiera sin expansion. Företaget grundades 2017 av James Taylor och erbjuder AIaaS för att öka intäkterna för online-återförsäljare. 2021 hade företaget växt med 19x och var på väg till en bruttohandelsvärde på 100 miljoner dollar. Företagets framgång ledde till en serie A-runda på 10 miljoner dollar samma år. Nu driver Particular Audiences AI och maskininlärningsdata lösningar produktupptäcktsupplevelser för några av världens mest kända detaljhandelsvarumärken, inklusive Target och Singapore Airlines. Företaget valde tillväxtkredit som finansieringsalternativ för att undvika utspädning av aktier.

Direktlänk Dela Startup Daily fördjupade 9 oktober

AI förväntas öka ekonomisk tillväxt i avancerade ekonomier

USA, Singapore, Sverige, Storbritannien och Schweiz är länder som förväntas dra stor nytta av artificiell intelligens (AI), enligt en studie av Capital Economics. Trots stora investeringar i AI, ligger Kina runt mitten bland de 33 studerade länderna. Forskare menar att regleringshinder i Kina kan bromsa AI:s spridning och att AI troligen kommer att upprätthålla USA:s ekonomiska överlägsenhet över Kina. Sverige, med sin starka tekniksektor och innovationshistoria, är särskilt väl rustat att dra nytta av AI.

Direktlänk Dela Warp News fördjupade 8 oktober

AI lär sig att spela Street Fighter, galaxer formas i utbrott och könsskjevheter inom schack

Forskare vid Northwestern University har genom datorsimuleringar visat att stjärnor bildas i utbrott, vilket kastar ljus över hur de tidigaste galaxerna i universum bildades. Forskare vid Singapore University of Technology and Design har använt förstärkningsinlärning för att träna en AI att spela arkadspelet Street Fighter, vilket kan ha konsekvenser för robotteknik, spelutveckling och autonom körning. Forskare vid New York University rapporterar att föräldrar och tränare för ungdomsschackspelare tenderar att ranka flickspelares potential lägre än pojkspelares. Forskare vid University of Zurich har upptäckt att flodhästar är ineffektiva vegetarianer på grund av storleken och placeringen av deras tänder.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 7 oktober

AI tränad att besegra mästare i Street Fighter

Forskare från Singapore University of Technology and Design (SUTD) har uppnått en banbrytande milstolpe genom att utnyttja förstärkningsinlärningens kraft för att träna artificiell intelligens (AI) som kan besegra mästare i Street Fighter. Den innovativa metoden som används i denna studie har potential att omforma rörelsevetenskap, med konsekvenser som sträcker sig från robotik och självkörande fordon till samarbetsrobotar och luftdroner. I AI ses att bemästra komplexa videospel ofta som ett framstegsmått.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 7 oktober

Indiska konsumenter föredrar företag som använder generativ AI, enligt studie

Enligt en global studie är 84% av indiska konsumenter mest benägna att köpa från företag som använder generativ AI. Generativ AI kan generera text, bilder eller andra medier med hjälp av generativa modeller. Studien, utförd av teknikkonsultföretaget Thoughtworks, visade att 69% av de indiska respondenterna uttryckte stor entusiasm för generativ AI, jämfört med 30% globalt. Dessutom uppgav 84% av de indiska konsumenterna att de troligen skulle köpa från ett företag som använde generativ AI, jämfört med 83% globalt.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 6 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

MAS använder AI-verktyg för att identifiera marknadssamarbete och manipulation

Monetary Authority of Singapore (MAS) använder artificiell intelligens (AI) för att identifiera marknadssamarbete, manipulation, felaktig försäljning av finansiella rådgivare och nätverk av misstänkt aktivitet i Singapores finanssystem.

Direktlänk Dela Regulation Asia fördjupade 4 oktober

Visa lanserar en $100 miljoner fond för att investera i generativ AI

Visa har lanserat en initiativ på $100 miljoner för att investera i företag som fokuserar på generativ artificiell intelligens (AI), en teknik som attraherar mycket intresse inom finansbranschen. Generativ AI hänvisar till användning av stora språkmodeller för att bygga AI som kan skapa originalinnehåll såsom text eller bilder. Investeringar har strömmat in i generativ AI i flera månader, mycket av det inriktat på att förbättra hur betalupplevelsen kan personanpassas för konsumenter och handlare. Visa kan koppla generativ AI med sin egen massiva databas för en mängd olika användningsområden, inklusive bedrägeriförebyggande och betalningsoptimering.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 3 oktober

UOB blir första banken i Singapore att testa Microsofts AI-drivna produktivitetsverktyg

United Overseas Bank (UOB) blir den första banken i Singapore att testa Microsoft 365 Copilot, ett verktyg för produktivitet drivet av generativ artificiell intelligens (AI). Banken kommer att börja använda verktyget som en del av Microsoft 365 Copilot Early Access Program (EAP) på tisdag, med 300 anställda från olika affärsfunktioner som gradvis får tillgång till den nya AI-innovationen från Microsoft. UOB hoppas att detta verktyg kan inspirera till kreativitet och innovation bland anställda, vilket i slutändan förbättrar kundernas bankupplevelser.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 3 oktober

UOB blir första Singapore-bank att testa Microsoft 365 Copilot

UOB blir den första banken i Singapore att testa Microsoft 365 Copilot, ett produktivitetsverktyg drivet av generativ artificiell intelligens (AI). I oktober 2023 kommer 300 anställda inom flera affärsfunktioner i banken att gradvis få tillgång till det nya AI-innovationen från Microsoft. Verktyget kommer att användas för att förbättra produktiviteten, tillgängligheten och samarbetet på ett säkert sätt. UOB hoppas att detta verktyg kan stimulera kreativitet och inspirera innovation bland anställda, vilket i slutändan kommer att förbättra kundernas bankupplevelser.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 3 oktober

Varför vill USA kontrollera chipexporten till Mellanöstern?

USA:s regering har meddelat exportrestriktioner för chipp som möjliggör artificiell intelligens, eftersom de ses som ´kraftmultiplikationsteknologier för militär modernisering och mänskliga rättighetsövergrepp´. Den primära oron är att kinesiska företag kan se Mellanösternländer som ett sätt att kringgå restriktioner och få tillgång till avancerade chipp som de annars inte kan köpa. Enligt en studie av Center for Emerging Technologies i USA, får den kinesiska militären mestadels sina AI-möjliggörande chipp indirekt, genom mellanhänder, inklusive officiellt licensierade distributörer samt skalbolag.

Direktlänk Dela Irshi Videos fördjupade 1 oktober

USA:s regering har annonserat exportrestriktioner för AI-aktiverade chips till Mellanöstern, med motiveringen att dessa teknologier förstärker militär modernisering och kränkningar av mänskliga rättigheter. Enligt Christopher Miller, författare till boken ´The Chip War: The Fight for the World’s Most Important Technology´, är huvudbekymret att kinesiska företag kan försöka kringgå restriktioner genom att vända sig till Mellanöstern för att få tillgång till avancerade chips. En studie från 2022 av Center for Emerging Technologies visade att de flesta inköp av AI-aktiverade chips av det kinesiska militären inte gjordes direkt utan kom via mellanhänder, inklusive officiellt licensierade distributörer och shellföretag.

Geo TV News fördjupade 1 oktober

Inlärning av maskinmodell i AWS Cloud: En steg-för-steg-guide

AWS (Amazon Web Services) är en molnbaserad tjänst som används av många företag för lagring, analys, applikationer och distribuerade tjänster. Den stöder också maskininlärningsmodelleringsaktiviteter. Artikeln diskuterar hur man distribuerar en maskininlärningsmodell i AWS Cloud. Det inkluderar att skapa ett AWS-konto, utveckla en maskininlärningsmodell för att förutsäga churn från en given datamängd, skapa en S3-bucket för att lagra datamängden, använda AWS SageMaker-tjänsten och slutligen distribuera modellen till API-inferenser som kan användas i produktion.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 30 september

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning används nu i alla branscher, men vad kan de tillföra matindustrin? I en djupdykning i ämnet utforskar Peakbridge hur AI kan användas för att hantera utmaningar inom livsmedelssäkerhet, transparens och kvalitet över hela livsmedelskedjan. AI har potential att förbättra effektiviteten i den globala livsmedelskedjan genom dataanalys, prediktiv analys, automation och realtidsövervakning. Dessutom kan AI användas i precisionsjordbruk för att hantera utmaningar som manuellt arbete, överanvändning av gödningsmedel och bekämpningsmedel, ineffektiv resursanvändning, sjukdomar i grödor och oförutsägbara väderförhållanden. AI kan också användas för att förbättra kvalitetskontroll och distribution av grödor, samt för att optimera detaljhandel och livsmedelstjänster. Trots de pågående utmaningarna med energi är integrationen av stadsodling med AI en lovande lösning för att säkerställa livsmedelssäkerhet och hållbarhet i tätbefolkade regioner med begränsad tillgänglig jordbruksmark.

AgFunderNews fördjupade 29 september

Kostnad och bias fördröjer AI-adoption bland marknadsledare: Studie

En ny studie från Algomarketing visar att över hälften av globala marknadsledare ser kostnaden som ett betydande hinder vid införandet av AI. Dessutom har 77,5% behövt skjuta upp implementeringen av AI och automation på grund av oro över snedvridning och rättvisa. Nästan hälften (44,4%) sa att de har problem med att hitta personer med kompetens inom marknadsföring och AI för att genomföra projekt. Endast 23,2% av världens största företag har tillräckliga interna resurser för att dra nytta av nya teknologier. Amerikanska marknadsförare är mindre benägna att anta AI än de i andra regioner. Studien undersökte över 300 globala marknadsledare som arbetar i företag med över 10 000 anställda om den nuvarande användningen av AI och automation i deras marknadsföringsverksamhet.

Direktlänk Dela Martech.org fördjupade 28 september

Nvidias GPU-chip är livsnödvändiga för AI-startups

AI-revolutionen är i full gång, men efterfrågan på dess mest avgörande komponent, GPU-chipet, har lett till att startups undrar hur de kan uppfylla AI:s löften. Generativ AI är beroende av en bokstor halvledare känd som grafikprocessornheten (GPU) - byggd av ett företag, Nvidia. Nvidias VD och grundare Jensen Huang satsade för flera år sedan på att världen snart skulle efterfråga ett kraftfullt chip som vanligtvis används för att skapa videospel, men som också kan bygga AI. Amazon, Intel, AMD och andra försöker hitta egna alternativ till Nvidias produkt, men det kan ta år. Mindre företag måste därför jaga efter Nvidias heliga graal.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 28 september

NExT-GPT: En ny AI-modell som skakar om saker och ting

2023 har känts som ett år dedikerat till artificiell intelligens och dess ständigt expanderande förmågor, men tiden för ren textoutput håller redan på att förlora kraft. AI-scenen kan domineras av jättar som ChatGPT och Google Bard, men en ny stor språkmodell (LLM), NExT-GPT, är här för att skaka om saker och ting - och erbjuder full text-, bild-, ljud- och videooutput. NExT-GPT är ett resultat av forskare från National University of Singapore och Tsinghua University. NExT-GPT kan acceptera inslag i olika format och leverera svar enligt önskat output i video, ljud, bild och text. Detta innebär att du kan lägga in en textprompt och NExT-GPT kan bearbeta den till en video, eller du kan ge den en bild och få den omvandlad till ljud. ChatGPT har nyligen tillkännagivit förmågan att ´se, höra och tala´ vilket liknar vad NExT-GPT erbjuder - men ChatGPT siktar på en mer mobilvänlig version av denna typ av funktion och har ännu inte introducerat videofunktioner.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 27 september

YouTube avslöjar nya AI-verktyg för att stärka innehållsskapare

YouTube avslöjade en rad nya AI-verktyg vid sitt Made on YouTube-evenemang i New York. Bland de nya verktygen finns Dream Screen, som gör att skapare av YouTube Shorts kan generera video eller bakgrunder för video genom att skriva in en idé i en prompt. YouTube meddelade också att Shorts-videor nu får 70 miljarder dagliga visningar, upp från 50 miljarder i januari. Plattformen presenterade också en ny mobilapp kallad YouTube Create, som erbjuder video redigeringsverktyg. Appen är gratis och finns tillgänglig i betaversion på Android-enheter i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Indien, Indonesien, Singapore och Sydkorea. YouTube tillkännagav också att det kommer att introducera Aloud, ett AI-drivet verktyg för omedelbar dubbning, och en AI-assistent för dess Creator Music-ljudbibliotek. Dessutom kommer YouTube Studio-verktyget att integrera generativ AI nästa år för att hjälpa skapare att brainstorma.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 27 september

AI-verktyg blir allt vanligare i vetenskapen, enligt en global undersökning

Artificiell intelligens (AI) blir allt vanligare i vetenskapen och många forskare förutser att det snart kommer att vara centrala i forskningspraxis, enligt en undersökning av över 1 600 forskare runt om i världen. Mer än hälften förväntade sig att AI-verktyg kommer att bli ´mycket viktiga´ eller ´väsentliga´ inom deras områden under nästa decennium. Forskarna uttryckte dock starka oro över hur AI förändrar sättet forskning utförs på. En analys visade att andelen forskningsartiklar som nämner AI-termer har ökat inom alla områden under det senaste decenniet.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 27 september

Hamilton föreslår artificiell intelligens för att hantera incidenter på F1-banan

Lewis Hamilton har föreslagit att artificiell intelligens (AI) bör användas för att hantera incidenter på F1-banan istället för traditionella domare. Detta kommer efter en incident vid Singapore Grand Prix där Max Verstappen från Red Bull undvek ett gridstraff trots att han kallades för tre blockerande incidenter efter kvalificeringen. Trots att han blockerade AlphaTauris Yuki Tsunoda, fick han bara en tillrättavisning av domarna, något som verkade strida mot tidigare incidenter under 2023 års säsong. Hamilton har föreslagit att F1 bör överväga att använda maskinteknik för att fatta beslut om sådana incidenter.

Direktlänk Dela RacingNews365 fördjupade 27 september

USA och Singapore förväntas dra störst nytta av AI, enligt studie

Artificiell intelligens (AI) kommer att öka den ekonomiska tillväxten mer i USA och andra avancerade ekonomier än i Kina och framväxande ekonomier, vilket kommer att bidra till den globala konkurrensen mellan Washington och Peking. Detta enligt en studie från Capital Economics, som rankar länder efter deras potential att dra nytta av AI. USA toppar rankningen, följt av Singapore, Storbritannien och Schweiz.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 26 september

En nyligen publicerad rapport om användningen av artificiell intelligens (AI) inom processfinansieringsmarknaden ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI:s roll i att revolutionera processfinansieringsindustrin. Marknaden för AI inom processfinansiering har vuxit från miljontals USD till miljontals USD från 2017 till 2022. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) på procent beräknas denna marknad nå miljontals USD år 2029. Nyckelspelare på den globala marknaden för AI inom processfinansiering inkluderar LP, Pravati Capital LLC, Apex Litigation Finance Limited, Longford Capital Management, VALIDITY FINANCE, LLC, Augusta Ventures Ltd., Deminor och Woodsford Litigation Funding Ltd.

Benzinga fördjupade 26 september

OpenAI:s VD Sam Altman förvånad över sin egen makt

Sam Altman, VD för OpenAI, har blivit en kraftfull figur i allmänhetens medvetande, något som överraskar honom själv. Han har tidigare fångat uppmärksamheten från framstående personer som Elon Musk och Bill Gates. Altman har kallats till senatshörningar för att svara på frågor om vad hans företags teknologi innebär för mänsklighetens framtid. Lanseringen av det stora språkmodellen (LLM) ledde till att nästan 34 000 teknikexperter, inklusive Apple medgrundare Steve Wozniak och Tesla´s Elon Musk, undertecknade ett öppet brev som kräver ett uppehåll i utvecklingen av gigantiska AI-experiment.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 september

Singapore kan bygga broar och vara konstruktiva partners, säger utrikesminister

Singapores utrikesminister, Vivian Balakrishnan, uppmanade singaporeaner att inte bli avskräckta av världens utmaningar utan att förbereda sig med utbildning och färdigheter för att möta framtiden med självförtroende. Han uttryckte stolthet över singaporeaner som gör avtryck på den globala scenen och betonade att Singapore kan bygga broar och vara konstruktiva partners. Han nämnde flera framstående singaporeaner, inklusive Rena Lee, ambassadör för havsfrågor och lagfrågor, professor Winston Chow, medordförande för en arbetsgrupp i mellanstatliga panelen om klimatförändringar, och Choy Sauw Kook, generaldirektör för Enterprise Singapore. Balakrishnan talade även om fördelarna och riskerna med artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Mothership fördjupade 24 september

Vice VD för Thales diskuterar AI:s framtid och etiska frågor

Kommer artificiell intelligens (AI) ersätta människor? Detta är en fråga som har väckt debatt och media sedan den massiva implementeringen av generativa AI-verktyg. Nicolas Bouverot, vice VD för Thales i Asien, menar att AI har enorm potential, men att de trots sina prestationer är maskiner och inte kan ha mänsklig intelligens. Han diskuterar också etiska frågor som uppstår med ökad AI-användning, som diskriminering förstärkt av AI och spridning av felinformation. Bouverot nämner tekniska och juridiska lösningar för att motverka riskerna, som att inkorporera etiska principer i AI-utveckling och lagstiftning för att begränsa farlig AI-användning. Han tar upp Singapore´s Infocomm Media Development Authority (IMDA) som ett exempel på ett företag som utvecklar ´AI Verify´, ett AI-governance testramverk och programvaruverktyg. Bouverot betonar också vikten av utbildning och samhällsförändring för att skydda mot riskerna med felaktig AI-användning.

Direktlänk Dela The Korea Times fördjupade 24 september

Indonesiens regering har tilldelat Golden Visa till Sam Altman, VD för OpenAI, som ett strategiskt steg för att stärka landets position inom global teknologi. Detta markerar Indonesiens engagemang för teknikutveckling och innovation, med Altman som den första mottagaren av Indonesiens Golden Visa. Visumet tilldelas som erkännande och uppskattning för den potentiella resursbidrag som innehavaren kan bidra med till Indonesien. Det ger uppehållstillstånd i 5-10 år och innehavare av detta visum kommer att få olika förmåner, såsom prioriterad inspektion och servicefiler på flygplatser, enkel in- och utresa från Indonesien och förlängda uppehållsperioder.

Modern Diplomacy fördjupade 24 september

Microsoft lanserar Copilot, en AI-assistent för Windows 11 och Microsoft 365

Microsoft har lanserat Microsoft Copilot, en AI-assistent som ska revolutionera hur människor interagerar med teknik. Copilot kommer att finnas tillgänglig i Windows 11, Microsoft 365, Edge och Bing för en sömlös AI-upplevelse. Copilot kommer att börja rullas ut i sin tidiga form i nästa utgåva av Windows 11 från den 26 september. Microsoft 365 Copilot kommer att vara tillgänglig för företagskunder från den 1 november. Dessutom kommer nya Surface-enheter att lanseras med de senaste AI-innovationerna för både privatpersoner och företag.

Direktlänk Dela Macau Business Media fördjupade 22 september

AI Eye utforskar användning av AI i kryptovalutaprojekt

AI Eye har besökt Korean Blockchain Week och Token2049 för att se hur riktiga projekt använder AI. Maker-grundaren Rune Christensen planerar att återlansera sitt projekt som en grupp under-DAOs som använder AI-styrning. Projektet arbetar på att använda AI för samordning och kommunikation. Near-grundaren Illia Polosukhin planerar att använda blockchain för att bevisa innehållsursprung. Sebastien Borget från The Sandbox säger att plattformen har använt AI för innehållsmoderation. Framework Ventures-grundaren Vance Spencer presenterade fyra huvudsakliga användningsfall för AI. Google är nära att släppa sin GPT-4-konkurrent Gemini. Forskare vid Tsinghua University i Kina har byggt ett AI-system som planerar städer i linje med nuvarande tankegångar om gångbara ´15-minuters städer´. Skådespelaren Stephen Fry säger att han har blivit ett offer för AI-röstkloning.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 19 september

Forskare argumenterar för att behandla snedvridna medicinska data som informativa artefakter i AI-assisterad hälso- och sjukvård

Forskare från MIT, Johns Hopkins University och Alan Turing Institute menar att hanteringen av snedvridna medicinska data i AI-system inte är så enkel som uttrycket ´skräp in, skräp ut´ antyder. De föreslår att vi bör se snedvridna medicinska data som värdefulla artefakter som avslöjar praxis, övertygelser och kulturella värden som har lett till ojämlikheter inom hälso- och sjukvården. Forskarna föreslår att vi istället för att bara fixa snedvridna data eller kassera dem, bör använda en ´artefakt´-tillvägagångssätt. Detta innebär att man erkänner hur sociala och historiska faktorer påverkar insamling av data och klinisk AI-utveckling.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 17 september

AI-experter uttrycker optimism för teknologins framtid vid konferens i Singapore

Vid Forbes Global CEO Conference i Singapore uttryckte flera experter inom artificiell intelligens (AI) optimism inför teknologins framtid, trots oro över dess snabba utveckling och potentiella inverkan på affärer och samhället. Eduardo Saverin, medgrundare och med-VD för B Capital, framhöll att AI är i början av en evolution där datorer effektivt kan programmera sig själva. Han menade att AI kan skapa en ´win-win´-situation för både små och stora företag. Meng Ru Kuok, VD och grundare av Caldecott Music Group, diskuterade AI:s inverkan på musikindustrin, medan Antoine Blondeau, medgrundare och managing partner på Alpha Intelligence Capital, förutspådde att AI kommer att förbättra konsumentorienterade områden som hälso- och sjukvård och utbildning. Rohan Narayana Murty, grundare och CTO av Soroco, uttryckte viss oro över AI:s förmåga att efterlikna mänskligt tänkande.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 12 september

Ai Palette introducerar FoodGPT, ett AI-verktyg för livsmedels- och dryckesindustrin

Ai Palette introducerar FoodGPT, ett generativt AI-verktyg speciellt anpassat för livsmedels- och dryckesindustrin. Verktyget är utformat för att förstå vad konsumenterna verkligen vill ha och hjälper till att skapa nya produkter med hastighet och effektivitet. FoodGPT är anpassat för livsmedels- och dryckesföretag, speciellt riktat till team för konsumentinsikter och innovation, marknadsföring och forskning och utveckling. Verktyget kombinerar kraften i generativ AI-teknologi med riktiga affärsanvändningsfall för livsmedels- och dryckesindustrin. FoodGPT skiljer sig från andra generativa AI-verktyg genom att erbjuda personliga affärsinsikter, aktuell data anpassad för livsmedels- och dryckesindustrin och smidig integration i olika datasystem.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

Styrelseledamöter oroade över cybersäkerhet, visar rapport

Proofpoint har släppt sin årliga rapport ´Cybersecurity: The 2023 Board Perspective´, som visar att 73% av de tillfrågade styrelseledamöterna ser sig själva i riskzonen för en cyberattack, en ökning från 65% 2022. 53% anser att de är oförberedda på en riktad attack. Rapporten visar också att 59% av styrelseledamöterna tror att generativ AI, som ChatGPT, är en säkerhetsrisk. Trots oro ser 73% av styrelseledamöterna cybersäkerhet som en prioritet och 70% anser att de har investerat tillräckligt i cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 6 september

ST Engineering presenterar AI-baserad videoanalysapparat AGIL Vision

Singapore-baserade företaget ST Engineering har presenterat AGIL Vision, en videoapparat som kombinerar generativ AI och optimerade maskininlärningsmodeller för snabb och exakt sökning i videomaterial. Till skillnad från befintliga lösningar, som ofta kräver flera regler för varje sökning, tillåter AGIL Vision användare att skriva sökfrågor i naturligt språk, vilket gör det möjligt att snabbt och enkelt hitta relevant material. Apparaten, som fungerar utan internetuppkoppling, stödjer mellan sex till tio kameramatningar av upp till 4K-upplösning vardera.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 6 september

Marknadsrapport för kognitiva system och AI-system förutspår tillväxt till 2030

En ny rapport ger viktig statistisk information om marknadsstatus för aktörer inom kognitiva system och AI-system. Den omfattar historiska och projicerade marknadsdata, efterfrågan, applikationsspecifikationer, prisutveckling och geografiska uppdelningar av ledande företag inom kognitiva system och AI-system. Rapporten erbjuder en omfattande bild av den globala marknaden för kognitiva system och AI-system från 2023 till 2030. Forskningsrapporten ger även omfattande data om de viktigaste faktorerna som driver tillväxten på marknaden för kognitiva system och AI-system på både nationell och lokal nivå.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

OpenAI:s VD Sam Altman får första ´guldvisumet´ från Indonesien

OpenAI:s VD Sam Altman har blivit den första personen att få ett ´guldvisum´ från Indonesien, enligt regeringen. Meddelandet kom en vecka efter att det sydostasiatiska landet lanserade visumprogrammet i ett försök att locka utländska investerare och entreprenörer. Med guldvisumet kommer Altman att få stanna i Indonesien i upp till 10 år. Altman kommer också att få andra förmåner, som prioriterad screening på flygplatser och enkla in- och utresor. Altman var i Indonesien i juni som en del av sin globala turné för att diskutera artificiell intelligens och reglering av tekniken med affärs- och politiska ledare.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 5 september

Indonesien utfärdar sitt första ´Golden Visa´ till OpenAI:s VD Sam Altman

Indonesien har utfärdat sitt första ´Golden Visa´ till Sam Altman, VD för OpenAI, i ett försök att locka utländska investerare som kan påverka landets ekonomiska utveckling. Visumet lanserades nyligen och låter mottagarna bo i landet i fem till tio år, med prioriterad behandling av immigrationsmyndigheterna. Altman beviljades en tioårig vistelse i landet och kommer att få andra förmåner, inklusive prioriterad kontroll på indonesiska flygplatser och enklare in- och utresa utan behov av att ansöka om ett ITAS - tillfälligt uppehållstillstånd - på immigrationskontoret.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 5 september

OpenAI:s VD Sam Altman får Indonesiens första ´Golden Visa´

Sam Altman, VD för OpenAI, har tilldelats det första ´Golden Visa´ av Indonesien. Detta visum, som introducerades förra veckan som en del av ett program för att locka utländska investeringar till Sydostasiens största ekonomi, tillåter utlänningar som gör betydande investeringar i landet att stanna mellan fem och tio år. Altman, som är baserad i USA, kommer att kunna njuta av prioriterad screening på flygplatser över hela landet med detta visum. Han kommer också att kunna njuta av längre vistelser och lättare in- och utresa.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 september

OpenAI-chefen Sam Altman får Indonesiens första ´Gyllene Visum´

Sam Altman, VD för OpenAI, har blivit den första mottagaren av Indonesiens ´gyllene visum´, i ett försök att locka utländska investeringar. Denna initiativ syftar till att stärka nationens ekonomiska tillväxt och locka investerare utifrån. Indonesien har beviljat sitt första ´Gyllene visum´ till Sam Altman, bara en vecka efter programmet startade. Silmy Karim, Indonesiens generella invandringsdirektör, förklarade att Gyllene visum erbjuds till individer med internationell berömmelse som kan ge fördelar till Indonesien, förutom de som baseras på investeringar och kapitalinvesteringar. Altman kan aktivt bidra till utveckling och användning av AI-teknologi i Indonesien.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 5 september

Indonesien erkänner Sam Altmans bidrag, tilldelar honom ´Gyllene Visa´

Indonesien har tilldelat OpenAI:s VD Sam Altman sitt första ´Gyllene Visa´ - en vecka efter att programmet lanserades för att locka utländska investeringar till Sydostasiens största ekonomi. ´Gyllene Visa´ ges till personer med internationellt rykte som kan ge fördelar för Indonesien. Altman förväntas bidra till utvecklingen och användningen av AI i Indonesien. Hans ´Gyllene Visa´ är giltigt i 10 år och kommer med olika förmåner. Altman är medgrundare av OpenAI, känt för att ha skapat AI-chatten ChatGPT tillsammans med Elon Musk.

Direktlänk Dela AsumeTech fördjupade 5 september

OpenAI-chefen Sam Altman får Indonesiens första ´Golden Visa´

Indonesien har tilldelat OpenAI:s VD Sam Altman landets första ´Golden Visa´, en vecka efter att programmet lanserades för att locka utländska investeringar till Sydostasiens största ekonomi. ´Golden Visa´ ges till personer med internationellt rykte som kan gynna Indonesien. Med detta ´Golden Visa´ hoppas man att Altman kan bidra till utvecklingen och användningen av AI i Indonesien, säger Silmy Karim, Indonesiens generaldirektör för invandring. Altmans ´Golden Visa´ är giltigt i 10 år.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 september

Kina lanserar ERNIE Bot, en AI-plattform för att konkurrera med västerländska motsvarigheter

Kinas strävan att förbli konkurrenskraftigt inom AI har resulterat i lanseringen av en ny plattform kallad ERNIE Bot, som kommer att bli en konkurrent till liknande plattformar som ChatGPT och Google Bard. Nya regler har införts av den kinesiska regeringen som tillåter lokala utvecklare att förbli konkurrenskraftiga internationellt, samtidigt som regeringen behåller sträng kontroll över informationsdelning. ERNIE Bot släpptes den 31 augusti 2023, med en rad funktioner för allmänheten att uppleva nya generativa AI-funktioner inom fyra kategorier: förståelse, generering, resonemang och minne.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 4 september

Avancerad version av ChatGPT, kallad GPT-4, nu tillgänglig

En avancerad version av AI-verktyget ChatGPT, kallad GPT-4, är nu tillgänglig. Verktyget, som utvecklats av OpenAI i San Francisco, kan svara på frågor, berätta historier, skapa uppsatser och till och med skriva kod. En gratisversion av ChatGPT (GPT-3.5) finns tillgänglig för alla på ChatGPT:s webbplats. En mer avancerad version, ChatGPT-4, är tillgänglig för betalande prenumeranter. Trots verktygets möjligheter har det också väckt kontroverser. Många skolor har förbjudit användning av ChatGPT eftersom elever kan använda det för att fuska och vissa länder har blockerat sina medborgares tillgång till webbplatsen.

Direktlänk Dela BBC Science Focus fördjupade 3 september

AI-drivna verktyg ökar efterfrågan på datacenterkapacitet globalt

Det har gått drygt åtta månader sedan ChatGPT släpptes till allmänheten och AI-verktyget har redan satt rekord för antagande samtidigt som det skapar en ökande efterfrågan på datacenterkapacitet globalt. Med 100 miljoner aktiva användare inom bara två månader efter lanseringen i november har användningen av ChatGPT och konkurrenter som GoogleBard fått techjättar att låsa in mer serverkapacitet. Denna våg av efterfrågan har redan börjat påverka datacenterindustrin i Asien och Stillahavsområdet. Mingtiandi kommer att utforska effekten som AI har på efterfrågan på serverkapacitet som ett av de centrala temana i sitt fjärde årliga datacenterforum.

Direktlänk Dela Mingtiandi fördjupade 3 september

AI-bildinläggning: En översikt över de bästa verktygen på marknaden

AI-bildinläggning är en datorseendemetod för att återställa bilder som har skadats eller saknar detaljer. Det kan användas för att rätta till föråldrade eller skadade bilder, beskära distraktioner i bakgrunden eller till och med skapa helt nya bilder. AI-algoritmer kan automatiskt redigera foton genom att lägga till saknade pixlar eller ta bort oönskade objekt, vilket sparar timmar av tråkigt arbete. Här är några av de bästa verktygen för bildinläggning: Fotor AI, Nvidia Image Inpainting, Classace Inpainting, Adobe Firefly, Midjourney, Dream Studio Image Inpainting, Pincel, Starry AI, Deep Dream, HotPot AI, Deep Art och Adobe Photoshop.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 2 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

Facebook, Instagram och TikTok har försökt hålla sträng kontroll över sexualiserat innehåll, men en ny typ av sexualiserat innehåll har börjat smyga sig förbi deras modereringssystem: annonser för lättklädda och snuskpratande chatbots, drivna av vad deras skapare säger är artificiell intelligens. Dussintals tech-startups har kört explicita annonser på TikTok, Instagram och Facebook de senaste månaderna för appar som främjar arbetsplats-olämpliga upplevelser. Apparna lockar med ´NSFW-bilder´, skräddarsydda pinuppor och chattar utan censurering. Många av dem har digitalt skapade potentiella ´flickvänner´ med stora bröst och tighta kläder.

NBC News fördjupade 1 september

Global rapport om maskininlärningsmarknaden nu tillgänglig

En nyligen publicerad rapport från Orbisresearch.com med titeln ´Globala trender och insikter om maskininlärningsmarknaden´ är nu tillgänglig. Global Machine Learning Market Report 2023, som ger en grundlig analys av marknaden, har nyligen släppts av Orbis Market Research. Studien inkluderar marknadsstorlek, konkurrentandelar, marknadsuppskattningar och branschuppdateringar på global, regional och nationell nivå tillsammans med kvantitativa och kvalitativa data. Kvalitativa data belyser bland annat marknadsdrivare, begränsningar, nuvarande trender och möjligheter. Rapporten innehåller också en detaljerad studie av marknadssegment och undersegment för att erbjuda betydande insikter.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

AI hotar storyboard-konstnärers yrkesroll

Artificiell intelligens (AI) skakar om många industrier just nu, inklusive filmindustrin där storyboard-konstnärernas arbete riskerar att automatiseras. Flera AI-verktyg har släppts i år med syftet att ersätta storyboard-konstnärer. Ett av de mest avancerade är Storyboarder.ai, som påstår sig kunna skapa professionella storyboards snabbt och enkelt. Användare laddar upp en PDF av sitt manus till plattformen, som sedan analyserar manuset för att skapa en skottlista. En konkurrerande produkt är Storyboardhero från Singapore-baserade teknikföretaget Ilathys. Storyboardhero erbjuder också en option för företagets interna konstnärer att rita om storyboarden, vilket verkar motverka syftet med att använda deras program från början.

Direktlänk Dela Cartoon Brew fördjupade 1 september

Give.Asia utvecklar AI-verktyg för att generera innehåll till insamlingskampanjer

Give.Asia har utvecklat en egen artificiell intelligens (AI) som hjälper crowdfunding-plattformen att generera innehåll för insamlingskampanjer. Verktyget, som kallas Sidekick, används för att skapa infographics, bilder, texter och korta videor som behövs för att driva insamlingskampanjer. Användarna behöver bara tillhandahålla de detaljer som behövs för att generera infografiken eller ge videorna som ska redigeras. Sidekick har minskat tiden och ansträngningen som krävs för att generera kampanjberättelser avsevärt, enligt Give.Asias CTO Gia Ngo.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 30 augusti

Småföretag oroade över AI-utveckling enligt undersökning från Xero

Enligt en ny undersökning från den globala småföretagsplattformen Xero är 80% av småföretagsägare oroliga för att utvecklingen och införandet av AI går snabbare än regleringen. Undersökningen, som omfattade över 3000 småföretagsägare från Australien, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Storbritannien och USA, visade att företagen anser att utlämnande av känslig information (41%) och kränkningar av dataskyddet (41%) är de största etiska utmaningarna med AI-användning i deras verksamhet. Xero presenterade resultaten på Xerocon Sydney, där de även introducerade två nya AI-drivna prognosfunktioner.

Direktlänk Dela iTWire fördjupade 29 augusti

OpenAI söker massiv finansiering i Mellanöstern och andra företagsfinansieringsnyheter

OpenAI, ett amerikanskt företag inom artificiell intelligens, söker stora finansieringar i Mellanöstern. Enligt kinesiska rapporter har företagets VD, Sam Altman, rest till Mellanöstern för att samla in pengar, med målet att höja minst 100 miljarder dollar. Trots sin stora användarbas lider OpenAI förluster på grund av krav på datorkraft. Indonesiska kolföretaget Geo Energy har gått samman med Charged Asia, ett elbilsstartföretag baserat i Singapore, i ett lån på 4 miljoner dollar. Det Kina-baserade hälso-tech företaget Jianwang Technology har lyckats samla in cirka 100 miljoner RMB (13,7 miljoner dollar) i en serie A-finansieringsrunda. Zepto, ett indiskt snabbhandelsföretag, lyckades samla in 200 miljoner dollar i finansiering, vilket gav företaget en värdering på 1,4 miljarder dollar. Mateside, ett kinesiskt företag för medicinsk rehabiliteringsutrustning för hemmet, lyckades samla in nästan 100 miljoner RMB (13,7 miljoner dollar) i sin första finansieringsrunda. HC Scientific, ett kinesiskt bioteknikföretag, har slutfört en serie B+ finansieringsrunda, och lyckades samla in över 300 miljoner RMB (41,1 miljoner dollar).

Direktlänk Dela KrASIA fördjupade 29 augusti

ChatGPT och dess potentiella IP- och dataskyddsfrågor

ChatGPT, som lanserades i november 2022, har väckt stor uppmärksamhet för sin förmåga att chatta, skapa innehåll, koda, översätta och mer. Dock finns det viktiga frågor kring IP- och dataskydd. ChatGPT tränas genom att ta stora mängder data från onlinekällor, vilket kan innebära kopiering av underliggande data och potentiellt hantering av konfidentiell information. Detta kan leda till intrång i upphovsrätten och/eller databasrättigheter. Text- och datagruvundantaget (TDM) kan vara avgörande för utvecklingen av AI-verktyg som ChatGPT, men lagstiftare världen över kämpar med att hitta rätt balans mellan att uppmuntra digital innovation och skydda de kreativa industrierna. Detta lämnar både AI-företag och IP-rättighetsinnehavare i en osäker position. OpenAI samlar in användarinput för att förbättra ChatGPT, vilket kan leda till att konfidentiell information blir en del av dess dataset. Dessutom är det oundvikligt att viss personlig information kommer att ingå i datamängden som används för att träna ChatGPT. Slutligen kan ChatGPT:s utdata, som kan vara helt nytt innehåll, eventuellt omfattas av upphovsrätt.

Direktlänk Dela CPO Magazine fördjupade 28 augusti

AI i olje- och gasindustrin förväntas nå 7,942.1 miljoner dollar år 2032

Enligt en ny rapport kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i olje- och gasindustrin att uppgå till 7,942.1 miljoner dollar år 2032, med en årlig tillväxt på 12.1% mellan 2022 och 2032. Denna tillväxt drivs av behovet av att minska produktions- och underhållskostnader, den ökande efterfrågan på säkerhets- och säkerhetsstandarder, den ökande användningen av avancerad teknik i olje- och gasindustrin samt de höga investeringarna och snabba innovationerna inom AI-implementering. Rapporten baseras på omfattande forskning av hela den globala AI-marknaden inom olje- och gasindustrin och alla dess undersegment.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Forskning syftar till att bestämma storleken och framtida tillväxtpotentialen för AI-marknaden över olika segment, inklusive implementeringsmetoder, slutanvändare och geografiska platser. Basåret som används för att storleksbestämma AI-marknaden varierar från 2023 till 2029. Sekundärforskning användes för att samla in information om viktiga leverantörsintäkter. Marknaden delades in i ett antal segment och undersegment som validerades genom primärforskning. De viktigaste konkurrenterna på marknaden är bland annat Alphabet Inc., Microsoft Corporation, IBM Corporation, Baidu, Inc., Intel Corporation, Samsung Electronics Co., Ltd., Amazon Web Services, Inc., SAS Institute Inc., Facebook, Inc., SAP SE, Salesforce.com, Inc., NVIDIA Corporation, Oracle, Cisco, Siemens, Huawei, Alibaba Cloud.

The Knox Student fördjupade 28 augusti

Artificiell intelligens förändrar spelindustrin

Artificiell intelligens (AI) öppnar nya möjligheter inom skapande och immersion inom spelindustrin, men ställer också utmaningar för framtida jobb och immateriella rättigheter. Detta diskuteras på Gamescom, en spelbranschmässa i Köln. AI-teknologierna omfattar allt från ultra-reaktiva konversationsrobotar till automatisk generering av bilder, kod och scenarier. Julien Millet, AI-ingenjör och grundare av United Bits Game studio, tror att AI är en vändpunkt för spelindustrin. Flera företag, inklusive Nvidia och Kythera AI, använder AI för att skapa mer realistiska och interaktiva spelupplevelser.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 28 augusti

AI tar centrum på Gamescom trots oro för jobbförluster

På Gamescom, en av de största mässorna inom videospelindustrin, tar AI centrum. AI används till att skapa berättelser, programmera hela spel och omvandla idéer till animationer. Men det finns också växande rädsla för jobbförluster och att konstnärliga skapelser tas över. AI kan generera bilder, kod och spelscenarier, men detta hotar konstnärers arbete. Singaporebaserade Play for Fun och Berlinbaserade Ivy Juice Games använder AI i sina spel. Men användning av AI kan strida mot immateriella rättigheter för de ursprungliga bilderna som används för att producera dem.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 27 augusti

AI-assisterad läkemedelsupptäckt ökar investeringar och påskyndar utvecklingen

DeepMind, en dotterbolag till Google, utvecklade 2018 ett program med namnet AlphaFold för att förutsäga proteinstrukturer snabbare och mer exakt än biologer. Detta är viktigt för läkemedelsutveckling och sjukdomsbehandling. Trots detta har AlphaFold sina begränsningar och är bara konkret användbart i ett steg av läkemedelsupptäckten. Trots detta har det startat en diskussion som nu leder till miljontals dollar i investeringar i viktiga marknader över hela Asien och bortom. Enligt Deep Pharma Intelligence har investeringarna i AI-baserad läkemedelsupptäckt tredubblats under de senaste fyra åren, med en topp på 24,6 miljarder dollar 2022.

Direktlänk Dela Omnia Health fördjupade 25 augusti

Indiska Gen-Z yrkesverksamma tror AI-färdigheter kan främja karriärutveckling

Enligt en rapport tror sju av tio yrkesverksamma i Gen-Z i Indien att färdigheter inom artificiell intelligens (AI) kommer att hjälpa dem att utvecklas i sina karriärer. Antalet AI-kunniga medlemmar i Indien ökade 14 gånger mellan januari 2016 och juni 2023. Denna tillväxt placerar Indien bland de fem främsta länderna för ökning av AI-talang, tillsammans med Singapore, Finland, Irland och Kanada, enligt LinkedIn´s första globala ´Future of Work: State of Work @AI´-rapport. Under det senaste året har 43 procent av den indiska arbetskraften sett en ökad användning av AI på sina arbetsplatser.

Direktlänk Dela India New England News fördjupade 24 augusti

Indiska Gen-Z yrkesverksamma tror på AI för karriärutveckling

Enligt LinkedIns första globala rapport ´Framtiden för arbete: State of Work @AI´ tror sju av tio Gen-Z yrkesverksamma i Indien att färdigheter i artificiell intelligens (AI) kommer att hjälpa dem att utvecklas i sina karriärer. Rapporten visar att antalet AI-kunniga medlemmar i Indien ökade 14 gånger från januari 2016 till juni 2023. Detta placerar Indien bland de fem främsta länderna för ökning av AI-talanger, tillsammans med Singapore, Finland, Irland och Kanada. Rapporten nämner också att 43% av den indiska arbetskraften har sett en ökad användning av AI på sina arbetsplatser under det senaste året.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 24 augusti

Globalt intresse för AI-genererande verktyg ökar

AI-revolutionen pågår just nu, med människor över hela världen som interagerar med dessa intelligenta maskiner och teknologier. En ny studie från forskare på Electronics Hub har analyserat Google-sökdata för att ta reda på vilka länder som söker mest efter text-, röst-, ljud- och bildbotar. Resultaten visar att Filippinerna har den högsta månatliga sökvolymen för AI, med 5,052 per 100,000 personer som aktivt söker och forskar om ämnen relaterade till AI och text AI-verktyg. Israel har en hög användning av AI-genererade bildverktyg, medan sökningar efter röstgenererad AI är mest populära i Sydamerika, särskilt i Uruguay. Singapore är ett annat land med hög användning av AI, särskilt när det gäller video-genererande verktyg.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 23 augusti

AI påverkar globalt arbetslandskap, enligt LinkedIn-rapport

Enligt en rapport från Microsoft-ägda LinkedIn har artificiell intelligens (AI), särskilt generativ AI, en djupgående inverkan på det globala arbetslandskapet. Sedan november 2022 har globala engelskspråkiga jobbannonser som nämner AI-teknologier som GPT eller ChatGPT ökat 21 gånger. Till juni 2023 hade AI-kunniga medlemmar på LinkedIn ökat niofaldigt jämfört med januari 2016. En stor majoritet, 75% av yrkesverksamma, har uppdaterat sina profiler för att inkludera AI-nyckelord. Rapporten tar också upp snabb spridning av 121 olika AI-färdigheter sedan 2016. Trots denna AI-centrerade skift finns det oro för jobbförskjutning. Internationella arbetsorganisationen (ILO) tror dock att AI inte kommer att utlösa en betydande arbetslöshetskris, utan snarare skapa fler jobbmöjligheter.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 22 augusti

Xero stärker sin Kiwi-identitet och satsar på AI

I en intervju med New Zealand Herald bekräftade Xero´s nya VD, Sukhinder Singh Cassidy, företagets Kiwi-identitet trots dess internationella närvaro. Hon ser företagets tillväxt som en möjlighet att expandera dess identitet snarare än att överge dess rötter. Singh Cassidy tror på kraften i artificiell intelligens (AI) för att ytterligare revolutionera redovisningsindustrin. Xero experimenterar redan med AI genom utveckling av en ombordstigningsassistent och uppgraderingar till sin programvaruplattform.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 22 augusti

Paradox och hrtech lanserar HR-guide för att betona vikten av konversationell AI i rekrytering

Paradox och hrtech har lanserat en HR-guide för att betona vikten av konversationell AI i rekryteringsfunktionen. Genom att integrera denna teknik i sin rekryteringsteknik kan företag effektivisera sina processer och förbättra kandidatupplevelsen. Guiden inkluderar framgångshistorier från globala organisationer som har använt konversationell AI för att förbättra sin rekryteringsfunktion, inklusive United Overseas Bank Limited (UOB), McDonald´s och en ideell sjukvårdsorganisation. Paradox är en konversationell rekryteringsplattform som hjälper globala arbetsgivare att omvandla anställning med mobilautomatisering. hrtech är ett HR-teknikanalytikerföretag som är inriktat på att underlätta arbetsplats- och arbetskraftstransformationer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 augusti

Singapore sjukvårdssystem lanserar AI-verktyg för att förbättra vårdpersonalens produktivitet

National University Health System (NUHS) i Singapore har lanserat en AI-teknologi för att förbättra vårdpersonalens produktivitet. Verktyget, kallat ´RUSSELL-GPT´, kan hjälpa vårdgivare att sammanfatta patientärenden på sekunder och skriva sammanhängande remissbrev till läkare. RUSSELL-GPT har tränats för att ge assistans och svara på frågor relaterade till medicinska tillstånd och kliniska praxisriktlinjer. Verktyget används redan i NUHS ´Patient Trajectory Prediction AI-modell för att analysera individuella patientvårdsresor från historiska data.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 21 augusti

Singapore toppar global adoption av AI-kompetens, enligt LinkedIn

Arbetare i Singapore är snabbast i världen på att anamma konstgjord intelligens (AI), enligt LinkedIn:s senaste rapport om framtidens arbetskraft. Rapporten, som baseras på data från 25 länder, visar att Singapore har den högsta ´diffusionstakten´, med en 20-faldig ökning av medlemmar som lägger till AI-kunskaper på sina profiler sedan januari 2016. Detta är betydligt högre än det globala genomsnittet på åtta gånger. Finland, Irland, Indien och Kanada är de länder som följer efter Singapore med högst diffusionstakt. Pooja Chhabria, karriärexpert och Asien-Pacifisk redaktionschef på LinkedIn, säger att Singapore länge varit en ´fruktbar mark´ för AI-disruption.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 21 augusti

Forskare utvecklar Python-baserat ramverk för Robocup

Forskare från Dalhousie University och Memorial University i Kanada har offentliggjort en forskningsartikel om deras arbete med Pyrus, en Python-baserad plattform för simulering av Robocup, en årlig tävling där robotar spelar fotboll med hjälp av artificiell intelligens. Tidigare ramverk för Robocup, som HeliosBase och Cyrus2DBase, använde C++ som huvudspråk. Forskarna arbetar nu på att skapa ett ramverk helt baserat på Python, vilket kan diversifieras och användas av ett brett spektrum av användare med olika tekniska erfarenheter och färdigheter. Forskarna planerar också att implementera en Python-monitor och logganalysprogramvara för att förbättra modellens genomförbarhet.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 21 augusti

New York Times överväger rättsliga åtgärder mot AI-företaget OpenAI för att skydda sin immateriella egendom

New York Times överväger rättsliga åtgärder mot artificiell intelligens-företaget OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att skydda sin immateriella egendom. Tidningen och OpenAI har i flera veckor förhandlat om betalning för laglig användning av tidningens material i AI-utbildning. I USA finns ingen klar lagstiftning om skrapning av data från internet, vilket är avgörande för utvecklingen av AI. Om en domare anser att OpenAI har kränkt tidningens upphovsrätt kan domstolen beordra att ChatGPT förstörs. Detta skulle tvinga OpenAI att skapa en ny AI enbart med godkända data.

Direktlänk Dela Folha de S.Paulo fördjupade 20 augusti

Fem nya paradigm för ledare och anställda i omkvalificering

I framtiden kan miljontals arbetstagare behöva omkvalificeras på grund av teknologiska förändringar, vilket är en stor samhällelig utmaning. Företagen spelar en avgörande roll i denna process, men få har hittills tagit den på allvar. Författarna, medlemmar i ett samarbete mellan Harvard Business Schools Digital Reskilling Lab och Boston Consulting Groups Henderson Institute, har intervjuat ledare i 40 organisationer världen över som investerar i storskaliga omkvalificeringsprogram. De identifierade fem paradigmförändringar inom omkvalificering: (1) Omkvalificering är en strategisk nödvändighet. (2) Det är varje ledare och chefs ansvar. (3) Det är ett förändringsledningsinitiativ. (4) Anställda vill omkvalificera sig - när det är meningsfullt. (5) Det kräver ett samhälle. Företag måste förstå och anamma dessa förändringar för att lyckas anpassa sig dynamiskt till den snabbt utvecklande nya eran av automation och AI.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 16 augusti

OpenAI:s nya ChatGPT-modell kan revolutionera innehållsskapande, teknikindustrin står inför en 40% ökning av uppsägningar

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har gjort ett starkt argument för användning av AI i innehållsmoderering, vilket kan öka produktiviteten hos sociala medieföretag. Trots entusiasmen kring generativ AI, har företag som Microsoft och Alphabet, ägaren till Google, ännu inte kunnat dra nytta av tekniken de har investerat miljarder dollar i. Den ekonomiska nedgången har haft en betydande inverkan på flera branscher, särskilt tekniksektorn. Jämfört med data från föregående år, 2022, lade branschen av 226 000 personer 2023, en ökning på cirka 40%. Singapore har som ett av de första länderna i världen avslutat lagar för stablecoin.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 16 augusti

HIX.AI lanserar HIX Editor för att utmana Notion AI

HIX.AI, en kraftfull AI-skrivassistent, har lanserat sin banbrytande produkt, HIX Editor. Denna AI-textredigerare syftar till att utmana och överträffa Notion AI. ´Vår vision är att stå jämte Notion AI, leverera ett ännu kraftfullare, tillgängligare och omfattande alternativ till användare´, säger Camille Sawyer, VD för HIX.AI. HIX Editor är en allt-i-ett AI-plattform som ger användare möjlighet att skriva, omskriva, förbättra, redigera och exportera innehåll. Till skillnad från Notion AI, som erbjuder cirka 10 verktyg, tar HIX Editor med sig en omfattande svit av över 120 verktyg.

Direktlänk Dela The State Journal fördjupade 15 augusti

HIX.AI lanserar HIX Editor för att utmana Notion AI

HIX.AI, ett företag som erbjuder AI-baserade skrivverktyg, har lanserat sin senaste produkt, HIX Editor. Detta är en AI-textredigerare som syftar till att utmana och överträffa Notion AI. HIX Editor är en plattform som ger användarna möjlighet att skriva, omskriva, förbättra, redigera och exportera innehåll. Den erbjuder tre unika skrivlägen: AI-läge, chattläge och kraftläge. HIX Editor har över 120 verktyg, jämfört med Notion AI:s 10+, och kan integreras med Google Docs, sociala medieplattformar och Gmail.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 augusti

Artificiell intelligens förväntas förenkla reseplanering

Enligt en global undersökning av över 5700 resenärer, beställd av Expedia Group, spenderar den genomsnittliga resenären mer än fem timmar på att forska om en resa och granskar 141 sidor med innehåll. Generativ artificiell intelligens (AI) förväntas förenkla denna process och låta företag bättre anpassa rekommendationer till resenärers specifika intressen. AI kan inte bara planera resor, utan även kommunicera med hotell, utarbeta resebudgetar och fungera som en personlig reseassistent. Många stora reseföretag dyker redan huvudstupa in i tekniken, trots att resenärer fortfarande debatterar säkerheten och fördelarna med att använda AI för reseplanering.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 14 augusti

Tips för att skydda din integritet när du använder ChatGPT för arbete

ChatGPT har visat sig vara ett ovärderligt verktyg för arbete, men det finns oro för onlineintegritet och behovet av att skydda känslig data. Här är några tips för att använda ChatGPT ansvarsfullt: 1. Spara inte din chatt-historik, då dessa konversationer samlas in för att träna OpenAIs system. 2. Radera konversationer för att skydda dina data från potentiella dataintrång. 3. Dela inte känslig arbetsrelaterad information med ChatGPT. 4. Använd datanonymiseringstekniker för att skydda individuell integritet. 5. Begränsa tillgången till känslig data. 6. Var försiktig med tredjepartsappar och webbläsartillägg.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 12 augusti

AI- och Web3-startupen Moonbox samlar in 2,5 miljoner USD i strategisk finansieringsrunda

AI- och Web3-startupen Moonbox har meddelat att de har lyckats samla in 2,5 miljoner USD i en strategisk finansieringsrunda. Rundan leddes av OKX Ventures, med deltagande från bland andra Lingfeng Innovation Fund (LIF), Bing Ventures, Leland Ventures, Hailstone Labs och Nexara Ventures. Detta driver värderingen av startupen, som etablerades tidigare i år, till cirka 50 miljoner USD. Moonbox planerar att lansera en serie AI-drivna NFT:er och applikationer inspirerade av konst- och filmindustrin senast 2023.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 augusti

Analys av sökdata avslöjar ländernas intresse för AI-verktyg

Electronics Hub har analyserat Googles sökdata för att identifiera de länder som söker mest efter text-, röst-, ljud- och bildbotar. Generativa AI-verktyg förvandlar snabbt många branscher, från marknadsföring till konst. Mest populära är de verktyg som har högst månatlig sökvolym. Costa Rica visar störst intresse för generisk AI i Centralamerika (och topp 4 i Latinamerika), med ChatGPT som det mest googlade verktyget i landet. Globalt sett har Filippinerna den högsta månatliga sökvolymen för AI-verktyg, följt av Singapore, Kanada, Förenade Arabemiraten, Australien, Malaysia, Irland, Norge och Storbritannien. ChatGPT är det mest eftertraktade generativa AI-verktyget i de flesta länder, inklusive USA.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 11 augusti

AI revolutionerar videoövervakningslagring i Asien och Stilla havsregionen

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar olika sektorer globalt, inklusive Asien och Stilla havsregionen, särskilt inom videoövervakningslagring. Integrationen av AI i videoövervakningssystem förändrar hur data lagras, åtkomst och analyseras, vilket förbättrar säkerheten och effektiviteten i olika sektorer i regionen. AI-drivna videoövervakningssystem erbjuder en lösning på utmaningarna med traditionella system. De kan analysera videoinspelningar i realtid, identifiera mönster, anomalier och potentiella hot. AI kan också förbättra videoövervakningslagringens effektivitet och har betydande konsekvenser för integriteten.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 11 augusti

Chainstack tillkännager en serie uppdateringar för att förbättra utvecklarupplevelsen

Chainstack, en ledande svit av tjänster som kopplar samman utvecklare med Web3-infrastruktur, har lanserat en rad uppdateringar som fokuserar på att förbättra utvecklarupplevelsen. De har implementerat stöd för Scroll, en zkEVM-baserad zkRollup på Ethereum som gör det möjligt för existerande Ethereum-applikationer och verktyg att vara nativt kompatibla. Andra förbättringar inkluderar stöd för Base, en Layer-2-blockchain som stöds av Coinbase, lanseringen av ChatGPT-plugin och introduktionen av nya utvecklar Faucets.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 augusti

AI genererat innehåll väcker upphovsrättsfrågor och Spotify’s AI DJ-funktion går global

AI-genererat innehåll har orsakat kontroverser i konst- och litteraturvärlden, vilket understryker komplexiteten i upphovsrättsfrågor och äktheten av AI-assisterade skapelser. Dungeons & Dragons förbjuder användning av AI för att skapa konstverk och Jane Friedman har uttryckt oro över AI-genererat innehåll på plattformar som Amazon. Spotify har utökat sin AI-drivna ”DJ”-funktion till cirka 50 marknader världen över, men funktionen är fortfarande endast tillgänglig på engelska. Fem AI-verktyg som kan göra livet enklare presenteras och en intervju med AI-kollaborativ konstnär Tomeo om att ta AI-genererad konst till nästa nivå genom korta animationer, med hjälp av Midjourney.

Direktlänk Dela NFT Now fördjupade 8 augusti

Hur AI förändrar arbetslivet: en inblick i Singapores AI Governance Framework

Artificiell intelligens (AI) förändrar arbetslivet, men vilka jobb kommer att påverkas och hur? Enligt Glenn Gow, kan Singapores AI Governance Framework vara till hjälp för att svara på dessa frågor. Modellen, som utvecklats för att hjälpa organisationer att ansvarsfullt och effektivt införa AI, fokuserar på ”skada”, både vad gäller allvar och sannolikhet. Den ger en modell för att bedöma vilka uppgifter som är lämpliga för större AI-autonomi och hur mycket mänsklig auktoritet som bör bevaras i beslutsfattandet. Tre potentiella scenarier presenteras: människan i loopen, människan över loopen och människan utanför loopen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 augusti

AI revolutionerar sjukvården

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar sjukvårdsindustrin, särskilt inom sjukdomsdetektering. AI-stödda teknologier gör det möjligt att upptäcka avvikelser i bröströntgen, mammogram och CT-skanningar av hjärnan, vilket leder till tidiga ingripanden och bättre resultat. Professor Kenneth Mak, generaldirektör för hälsa vid hälsoministeriet i Singapore, tror att AI är på väg att bli mainstream inom sjukvården. AI:s inflytande känns redan på patientvård på befolkningsnivå, även om många människor inte är medvetna om det. På International Conference on Artificial Intelligence in Medicine 2023, diskuterades hur AI förändrar sjukvården. Ett exempel på AI:s inverkan inom sjukvården är användningen av det AI-drivna systemet Selena+. Selena+ använder maskininlärning och djupinlärningsalgoritmer för att exakt identifiera diabetesskador på ögat, vilket avlastar läkare från denna arbetsintensiva uppgift. Trots att AI:s införande i sjukvården generellt har varit positivt, finns det oro för dess medicinska och juridiska konsekvenser. Professor Mak anser dock att dessa diskussioner är avgörande för att säkerställa ansvarsfull och etisk användning av AI inom sjukvården.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 5 augusti

AI-chatbottar kopplas till vetenskapliga databaser för att förbättra sökfunktionen

AI-chatbottar kopplas till vetenskapliga databaser för att skapa konversationsbaserade sökupplevelser. Nederländska Elsevier har släppt en ChatGPT-driven AI-gränssnitt för vissa användare av sin Scopus-databas, medan brittiska Digital Science har annonserat en stängd testning av en AI-stor språkmodell (LLM) assistent för sin Dimensions-databas. Amerikanska Clarivate arbetar också på att införa LLM i sin Web of Science-databas. Elseviers chatbot, kallad Scopus AI, är tänkt som ett lätt, lekfullt verktyg för att hjälpa forskare att snabbt få sammanfattningar av forskningsämnen de inte är bekanta med. Det finns dock oro för att LLM för sökning är opålitliga, eftersom de kan innehålla faktiska fel och fördomar.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 2 augusti

Arkitekten Goy Zhenru utforskar AI-konst och arkitektur

Arkitekten Goy Zhenru från Singapore delar sin syn på AI-konst och hur hon använder AI för att skapa nya visioner inom arkitekturen. Goy, som är känd för att förena historiska influenser och traditionella former med moderna inslag, har realiserat projekt i Sydostasien som förmedlar en känsla av plats och hennes passion för lokalt hantverk. I ett samarbete med Midjourney har Goy och hennes team använt AI för att generera bilder som speglar deras kreativa filosofi. De har också visualiserat ett hypotetiskt scenario där stigande havsnivåer leder till en nomadisk livsstil.

Direktlänk Dela Tatler Asia fördjupade 28 juli

Generativ AI formar framtiden för resebranschen

Resebranschen utforskar allt mer användningen av generativ AI. Företag som Mondee har integrerat avancerade AI-verktyg i sina plattformar för resebyråer. Trip.com, ett Singapore-baserat online resebyrå, har också släppt en uppdaterad version av sin chatbot. Men dessa AI-verktyg har fortfarande begränsningar och fungerar inte alltid som avsett. Expedia har ännu inte uppdaterat sina första plugins, medan andra företag släpper verktyg som skulle ha varit imponerande för några månader sedan. HomeToGo har släppt en AI-chatbot kallad AI Mode, som är utformad för att hjälpa användare att utforska miljontals semesteruthyrningslistor på HomeToGo´s webbplats. Chatboten har dock fortfarande problem med komplexa förfrågningar och har begränsningar när användaren ställer för många frågor. Ett annat verktyg att nämna är Tripadvisors reseplanerare, som dock endast är tillgänglig på webben och saknar viss bekvämlighet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

Singaporeansk konstnär och entreprenör Hajar Ali skapar konst med AI och NFT

Singaporeansk konstnär och entreprenör Hajar Ali har kombinerat sin passion för konst, filosofi och resor genom att experimentera med artificiell intelligens (AI) och icke-fungibla tokens (NFT). Hajar, som tidigare handlade med aktier, blev först intresserad av NFT under pandemin. Hon startade Instagram-kontot Reverse Orientalism för att visa upp sin generativa design. Ett inlägg om ett imaginärt hus i djungeln blev viralt i februari. Hajar arbetar nu nära med arkitekter, designers och entreprenörer för att skapa produkter och utrymmen. Hon använder Midjourney för bildgenerering, samt Deforum Stable Diffusion, Runway och Kaiber för videografi.

Direktlänk Dela Tatler Asia fördjupade 28 juli

Industriell designer Karyn Lim skapar Snøwood, en fiktiv resort med AI

Industriell designer Karyn Lim har skapat en fiktiv resort, Snøwood, med hjälp av AI-artgeneratorn Midjourney. Resorten är inspirerad av snösvampen, en svamp som ofta används i traditionell kinesisk medicin. Lim ser generativ design som ett verktyg för att starta nya koncept för framtida projekt. Hon har experimenterat med över 200 designer med Midjourney innan hon kom fram till ett gästfrihetskoncept inspirerat av wellness. Snøwood är en fiktiv lyxresort belägen högt upp i de bergiga skogarna någonstans i Asien.

Direktlänk Dela Tatler Asia fördjupade 28 juli

Go! SmartChain integrerar Layer 1 zkEVM för förbättrad integritet och säkerhet

Go! Smart Chain, en blockchain-operativsystem utvecklat med AI-teknologi, har integrerat Layer 1 zkEVM för att förbättra integritet, skalbarhet och säkerhet. Systemet har AI-optimerade Zero-Knowledge Proofs (ZKPs) och avancerade företagsklassade integritetsfunktioner för att underlätta snabba transaktioner medan användarnas integritet och datasekretess bibehålls. Go! SmartChain sträcker sig till olika sektorer, inklusive ekonomi, hälsovård och ESG-initiativ. Plattformen syftar till att erbjuda anslutning till finansiella institutioner för den obankade befolkningen över hela världen.

Direktlänk Dela Coinpedia fördjupade 27 juli

Microsofts VD Satya Nadellas investering i AI driver upp aktien till nya höjder

Microsofts VD Satya Nadellas investering i OpenAI och dess ChatGPT har drivit upp teknikjättens aktie till nya höjder och ökat hans totala vinst från Microsoft till över 1 miljard dollar, enligt Bloomberg News. Microsofts talesperson Frank Shaw förnekade dock att Nadella har en nettovärde på en miljard dollar eller mer. Hans AI-drivna drag har skjutit Microsoft framför konkurrenter som Alphabet Inc. i AI-kapacitet och är den huvudsakliga drivkraften bakom aktiens 50% uppgång i år. Microsofts aktie steg så mycket som 6% på tisdagen efter att ha tillhandahållit detaljer om prissättning för vissa artificiella intelligens-tjänster.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 20 juli

USA:s utskott uttrycker oro över amerikanska företags investeringar i kinesiska teknikstartups

USA:s utskott för det kinesiska kommunistpartiet har skickat brev till fyra separata amerikanska riskkapitalfirmor, inklusive Qualcomm´s venturearm, och uttrycker ´allvarlig oro´ över deras investeringar i kinesiska teknikstartups. Brevet skickades till GGV Capital, GST Ventures, Qualcomm Ventures och Walden International av Mike Gallagher och Raja Krishnamoorthi, de två ledande medlemmarna i utskottet. De uttryckte särskilt oro över investeringar i artificiell intelligens, halvledare och kvantdatorföretag i Kina. Vissa av de företag som mottagit amerikanska pengar har kopplats till profilering och spårning av uigurer i Kina. Utskottets agerande representerar den senaste tvärpolitiska ansträngningen att öka pressen på amerikanska investeringar i Kina.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 19 juli

Singaporeansk skådespelerska Jamie Yeo omfamnar AI-genererad reklam

Singaporeansk skådespelerska, modell och tidigare radio-DJ Jamie Yeo har inga problem med att bli deepfaked, och har faktiskt registrerat sig för det. Hon har nyligen ingått ett avtal med fintech-företaget Hugosave, som tillåter det att använda en digitalt manipulerad likhet av henne för att sälja sitt innehåll. Hon tillbringar några timmar framför en grönskärm för att fånga sitt ansikte och rörelser, sedan några fler timmar i en inspelningsstudio för att fånga hennes röst. Ett AI-program synkroniserar sedan bilderna med ljudet för att skapa en digital alter-ego som kan säga nästan vad som helst. Resultaten är otroliga.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 19 juli

Framtida trender och dynamik i marknaden för digital marknadsföringsbyråtjänster

En forskningsrapport om ´Digital Marketing Agency Service Market´ ger en autentisk industriell synvinkel, framtida trender och dynamik för marknadstillväxt, marknadsstorlek, handel och nyckelspelare i branschen med prognosperioden 2023 till 2030. Rapporten har utformats genom en noggrann analys av primära och sekundära forskningsmetoder för att extrahera värdefulla insikter från olika företag på ett unikt sätt. Rapporten presenterar en omfattande analys av den konkurrenskraftiga landskapet, som visar branschaktörernas marknadsandel, koncentrationsindex och andra relevanta mätvärden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 18 juli

Artificiell intelligensmarknad förväntas växa från 150,2 miljarder USD till 1 345,2 miljarder USD till 2030

Artificiell intelligens (AI) marknaden förväntas växa från 150,2 miljarder USD 2023 till 1 345,2 miljarder USD 2030, en årlig tillväxt på 36,8%. Flera faktorer bidrar till denna tillväxt, inklusive tekniska framsteg, ökad databehandlingskraft, tillgänglighet av stora datamängder och ökad efterfrågan på automatisering och effektivitet. Dessutom bidrar regeringsinitiativ, investeringar och forskningsinitiativ till AI:s tillväxt. Enligt vertikaler förväntas hälso- och livsvetenskapssektorn växa mest under prognosperioden. När det gäller företagsfunktioner kommer marknadsföring och försäljning att ha störst marknadsstorlek under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 juli

Shein: Från pandemins e-handelsboom till imageproblem

Shein, detaljhandlaren som har blivit känd för att sälja mycket billiga kläder och andra varor, har gynnats av pandemins e-handelsboom. Bolaget grundades i Kina och är nu baserat i Singapore. Shein blev den näst mest populära shoppingappen globalt 2021 och den mest nedladdade appen i maj 2022. Donald Tang, som blev företagets verkställande vice ordförande i november 2022, har lett Sheins expansion globalt. Trots sin popularitet bland konsumenter har Shein vissa imageproblem. Varumärket kritiseras regelbundet för att upprätthålla trenden med snabb mode, skapa billiga varor som ofta hamnar på soptippen, för sina arbetsmetoder i Kina och för att utnyttja en tullkryphål som gör att det kan undvika att betala tullar på de varor det skickar till USA.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 16 juli

I oktober 2022 startade Goldman Sachs en intern organisation kallad Applied Innovation. Organisationen grundades på tesen att sambandet mellan geopolitik och teknik blir allt mer avgörande för hur världen kommer att utvecklas. Goldman Sachs tror också att sättet pengar och värde kommer att röra sig runt om i världen kommer att förändras avsevärt under de närmaste 10 till 15 åren. George Lee, en av medgrundarna till Applied Innovation, har varit på Goldman Sachs i nästan 29 år och har haft flera betydande teknikroller inom företaget.

Forbes Media fördjupade 14 juli

AI: En revolutionerande teknik

Artificiell intelligens (AI) har framträtt som en av de mest transformativa teknologierna i vår tid, revolutionerar industrier och omformar hur vi lever och arbetar. AI-system använder tekniker som maskininlärning, djupinlärning, neurala nätverk, och robotik för att imitera mänskliga kognitiva förmågor. AI har fått betydande popularitet på senare tid inom olika domäner. AI har haft stor inverkan på olika industrier, inklusive hälsovård, finans, detaljhandel och e-handel, tillverkning och logistik, transport och jordbruk. Men AI har också väckt oro för frågor som förskjutning av mänskliga jobb, snedvridna resultat och djupa förfalskningar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 juli

Global AI-marknad inom läkemedelsupptäckt förväntas nå 2,57 miljarder dollar år 2026

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt växer snabbt på grund av dess potential att revolutionera läkemedelsindustrin. AI möjliggör analys av stora mängder data i en aldrig tidigare skådad hastighet, vilket hjälper till att identifiera potentiella läkemedelsmål och effektivisera läkemedelsutvecklingsprocessen. Marknaden förväntas uppleva betydande tillväxt de kommande åren när fler läkemedelsföretag antar AI-teknik för snabbare och mer effektiv läkemedelsupptäckt. Den globala marknaden för AI inom läkemedelsupptäckt kommer att nå 2,57 miljarder dollar år 2026, med en årlig tillväxt på 30,3% under perioden 2020-2026 trots effekterna av COVID-19.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 14 juli

Global AI-bildigenkänning växer till 8,9 miljarder dollar 2026

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) bildigenkänning växer, tack vare den ökande efterfrågan på avancerade datorseendeteknologier inom olika branscher. Marknaden förväntas växa betydligt de kommande åren, tack vare framsteg inom djupinlärning, neurala nätverk och tekniker för naturlig språkbearbetning som förbättrar noggrannheten och effektiviteten hos bildigenkänningsalgoritmer. Den globala AI-bildigenkänningsmarknaden kommer att uppgå till 8 898,2 miljoner dollar 2026, med en årlig tillväxt på 26,9% mellan 2020 och 2026.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 14 juli

Ny upptäckt kan leda till behandling av håravfall

Cellbiologen Maksim Plikus från University of California, Irvine, har specialiserat sig på hår. Han forskar på hormonrelaterat håravfall och har nyligen upptäckt att proteinet osteopontin kan starta hårväxt hos möss. Plikus och hans team har även uppnått samma resultat med mänskligt hår som transplanterats på möss. Denna upptäckt har potential att inte bara hjälpa människor med håravfall, utan också ge insikt i åldringsprocessen. Plikus start-up Amplifica har påbörjat kliniska försök på människor med en egen version av osteopontin i juni.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 12 juli

Över 101 000 ChatGPT-konton säljs på darknet

Över 101 000 ChatGPT-konton har sålts på darknet, varnar cyberunderrättelseföretaget Group-IB, baserat i Singapore. Företaget upptäckte trenden mot ChatGPT-kontos sårbarhet medan de analyserade data om informationsstjälande skadlig programvara. I maj 2023 postade illvilliga aktörer över hela darknet 26 800 par ChatGPT-inloggningsuppgifter. OpenAI påpekar att ChatGPT-inloggningsuppgifterna har hamnat på darknet som ett resultat av denna typ av skadlig programvara på maskiner runt om i världen, snarare än på grund av något centralt dataintrång hos företaget. Det innebär att det är mer komplicerat att hantera situationen eftersom det inte finns någon enskild attack att hantera, utan över 100 000 individuella fall av informationsintrång, på olika maskiner.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 11 juli

Hollywood vänder sig till influencers för att öka biljettförsäljningen

Hollywoodfilmstjärnor vänder sig till internetinfluencers för att främja sina senaste projekt i hopp om att öka biljettförsäljningen. Filmer som Transformers: Rise of the Beasts och Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One har anlitat influencers för att öka intresset och uppmuntra fans att gå till biograferna. En influencer kan tjäna mellan 3 000 och 10 000 dollar i betalt innehållsavtal med studior. Amanda Castrillo är en av dessa influencers, med över 316 000 följare på TikTok. Paramount Pictures har nyligen flugit influencers till Singapore för premiären av Transformers: Rise of the Beasts. Gabriella Gomez har startat sitt eget influencer-marknadsföringsföretag, Department of Influence.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 10 juli

Världens största sammankomst för humanoida robotar pågår på FN:s AI for Good globala toppmöte i Genève

Världens största sammankomst för humanoida robotar pågår på FN:s AI for Good globala toppmöte i Genève. Målet med toppmötet är att fokusera på hur AI kan användas för positiva ändamål. Professor Nadia Magnenat Thalmann, en pionjär inom robotik vid Universitetet i Genève, deltar med sin robot Nadine, vars utseende speglar hennes eget. Hon hoppas att sociala robotar på lång sikt kan fungera som stödjande verktyg. Andra humanoida robotar på konferensen inkluderar Ai-Da, en samtida konstnärsrobot, och Desdemona, en lila-hårig rocksångare. Toppmötet besöks av diplomater, akademiker och företagsledare från företag som Google, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 6 juli

Hongkong överväger att lansera HKDG Stablecoin för att utmana USDT och USDC

Hongkong överväger att lansera sin stablecoin, HKDG, för att konkurrera med etablerade stablecoins som USDT och USDC. Förslaget, medförfattat av framstående akademiker och industrifigurer, syftar till att stärka Hongkongs position inom digitala valutor. Genom att stödja HKDG med sina utländska valutareserver, söker regeringen att främja finansiell innovation och framhäva sitt ledarskap inom blockchain-sektorn. Trots potentiella risker, inklusive juridiska och regulatoriska utmaningar, överväger fördelarna med HKDG-utgivning nackdelarna.

Direktlänk Dela Blockzeit fördjupade 5 juli

Ökning av AI-genererade falska annonser varnar Menlo Security

Enligt en undersökning utförd av CensusWide för Menlo Security, tror en av tre brittiska konsumenter att mer än hälften av alla annonser på webbplatser eller sociala medier genereras av AI. Menlo Security varnar för en ökning av ´malvertising´, en form av hot där skadlig programvara är inbäddad i online- eller sociala medieannonser. Majoriteten (70%) av de tillfrågade vet inte att de kan bli infekterade med skadlig programvara genom att klicka på ett varumärkeslogo. När det gäller förtroende varierar det beroende på webbplatsens natur. Sociala nätverkssajter som Facebook och Instagram anses vara mer pålitliga, medan Twitter är mindre så.

Direktlänk Dela Marketing Tech News fördjupade 5 juli

Globala banker förlorar kunder på grund av dålig kundupplevelse

Globala banker förlorar en av fem (20%) av sina kunder på grund av dålig kundupplevelse, enligt en ny studie av 10x Banking. Studien visar att banker i nyckelmarknader över hela världen förlorar stora delar av sin kundbas till konkurrenter. En av åtta bankledare (12%) uppger att de har förlorat 30-40% av sina befintliga kunder av samma anledning. Dessutom medger två tredjedelar (64%) av seniora beslutsfattare inom bankerna att deras långsamma digitala omvandling direkt har resulterat i att de missat att vinna nya kunder.

Direktlänk Dela Marketing Tech News fördjupade 5 juli

Studie visar att AI ökar effektiviteten inom marknadsföring

En ny studie av den digitala tillgångshanteringsplattformen Bynder visar hur marknadsföringsindustrin ser AI-teknik möjliggöra effektivitet i vardagliga uppgifter. Studien, som omfattar marknadsförare hos stora globala varumärken som Spotify, Puma och Five Guys, visar att över hälften (55%) av de svarande för närvarande använder AI-verktyg i innehållsproduktionsprocesser. De vanligaste sätten att använda AI är att automatisera tråkiga, tidskrävande uppgifter som att skapa första utkast (54%), innehållsoptimering (43%), stavning och grammatik (42%) och parafrasering och sammanfattning (38%).

Direktlänk Dela Marketing Tech News fördjupade 5 juli

Google Pixel blir officiell mobil- och hörlurspartner till The Football Association

Google Pixel har meddelat ett nytt långsiktigt partnerskap med The Football Association (The FA) som officiell mobiltelefon- och hörlurspartner. Detta är Pixels första steg in i fotbollssponsring i Storbritannien. Pixel arbetar också med fotbollsstjärnan Lauren James, som kommer att fronta Googles ´Fotboll på Pixel´-kampanj. Pixel kommer att använda sin kamera- och AI-teknologi för att ge fansen nya perspektiv på sina favoritspelare. Pixel kommer också att arbeta med The FA för att öka synligheten för damfotboll, genom att leverera mer och högre kvalitet på damfotbollsinnehåll. Partnerskapet fördjupar Googles befintliga relation med The FA, efter att Google Cloud tillkännagavs som det officiella molnet för England-lagen 2019.

Direktlänk Dela Marketing Tech News fördjupade 5 juli

En användare av ChatGPT Plus, en AI-chattbot från OpenAI, har delat sina erfarenheter av tjänsten. ChatGPT Plus kör på GPT-4, OpenAI:s senaste och mest kraftfulla AI-modell, och kostar 20 dollar per månad. Användaren noterade att GPT-4 är begränsat till 25 uppmaningar var tredje timme, vilket var avskräckande med tanke på kostnaden. Trots detta fann användaren att GPT-4 kunde producera mer nyanserade och korrekta resultat än dess föregångare, GPT-3.5. Användaren testade också GPT-4:s plugins, som tillåter ChatGPT att få tillgång till aktuell information, utföra beräkningar och använda tredjepartstjänster för att utföra åtgärder på användarens begäran.

Vulcan Post fördjupade 5 juli

Integral Ad Science får positiva betyg och förväntas växa

Digitala reklamverifieringsföretaget Integral Ad Science Holding Corp. har fått en genomsnittlig rekommendation av ´Moderate Buy´ från åtta bedömningsföretag. Aktien har tilldelats tre hållbetyg, fyra köpbetyg och ett starkt köpbetyg. Analytiker förutspår att företagets aktie kommer att nå ett genomsnittligt pris på $17,33 inom det kommande året. I sin senaste inkomstrapport, överträffade Integral Ad Science förväntningarna med en vinst per aktie på $0,02 för kvartalet. Företaget genererade också $106,09 miljoner i intäkter för kvartalet, vilket överträffade analytikernas förväntningar på $103,18 miljoner.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 30 juni

Influencers kritiserade för sponsrade inlägg under resa betald av Shein

Influencers, inklusive Dani Carbonari, känd online som Dani DMC, har kritiserats för inlägg de gjorde under en resa betald av snabbmodemärket Shein. Företaget, som grundades i Kina men nu är baserat i Singapore, bjöd in skaparna till Kina för att besöka sina fabriker och prata med arbetarna. Dani DMC och en annan influencer, Destene Sudduth, postade videor som beskrev sina interaktioner med arbetarna. Efter kritik online har Dani DMC avslutat sitt partnerskap med Shein. Företaget har tidigare anklagats för att använda bomull från Kinas Xinjiang-region, där tvångsarbete och brott mot de mänskliga rättigheterna är utbredda, något som Shein har förnekat.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 30 juni

Integral Ad Science lanserar annonsmätningsverktyg för Meta´s Facebook och Instagram Reels

Integral Ad Science (IAS), en ledande global medieoptimeringsplattform, meddelade att de har lanserat annonsmätningsverktyg för Meta´s Facebook och Instagram Reels-videor. Genom att utöka partnerskapet från 2016 kommer IAS nu att erbjuda synlighet och ogiltig trafikmätning för Meta´s snabbt växande Reels-videoflödesinventering så att annonsörer kan vara säkra på att deras annonser ses av riktiga användare. Detta innebär att Reels-annonsörer nu får en oöverträffad insyn i prestandan för sina annonskampanjer. IAS har redan tillhandahållit annonsörer med mätverktyg som inkluderar synlighet och ogiltig trafik för placeringar på Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela Passionate In Marketing fördjupade 21 juni

Marknadsrapport för sökmotoroptimeringsverktyg 2023

En ny marknadsrapport om sökmotoroptimeringsverktyg (SEO) för 2023 ger en detaljerad analys av branschens tillväxtmöjligheter, utmaningar, riskfaktorer och trender i alla geografiska regioner. Rapporten täcker en djupgående analys av tillväxtfaktorer, globala trender, och nyckelspelares profilering med företagsprofiler och utbud-efterfrågan. Nyckelspelare som behandlas i den globala marknaden för sökmotoroptimeringsverktyg inkluderar Ayima, KWFinder, SEMRush, SpyFu, Screaming Frog, Ahrefs, BrightEdge, Buzzsumo, Yoast SEO, MOZ, Yext och ubersuggest.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 21 juni

Global Market Vision släpper studie om digital annonseringstjänstmarknaden

Global Market Vision har nyligen släppt en studie om den globala marknaden för digital annonseringstjänst. Rapporten inkluderar global industriell analys, storlek, andel, tillväxt, trender och prognoser för perioden 2023-2030. Forskningen fokuserar på marknadsstorleken för digital annonseringstjänst, de senaste trenderna och utvecklingsstatus, investeringsmöjligheter, marknadsdynamik (såsom drivande och begränsande faktorer) och företagsnyheter (t.ex. fusioner, förvärv och investeringar). Rapporten erbjuder marknadsestimat och prognoser för den globala digitala annonseringstjänstmarknaden, följt av en detaljerad analys av typ, tillämpning och region.

Direktlänk Dela TECC Stuff fördjupade 19 juni

OrangeTee & Tie anställer Jon Tan för att stärka digital marknadsföring

OrangeTee & Tie har anställt Jon Tan som Senior Vice President, Head of Brand, Digital Marketing and Communication för att stärka företagets digitala marknadsföringsinsatser. Jon Tan har över 15 års erfarenhet inom varumärkesbyggande, digital marknadsföring och kommunikation. Han har tidigare haft ledande befattningar på Far East Organization, ERA Realty Network och andra nyckelaktörer inom branschen. OrangeTee & Tie planerar att genomföra en omfattande varumärkesöversyn och förbättra sina digitala tjänster för att stärka sin position på fastighetsmarknaden.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 16 juni

Meta lanserar Instagrams Channels-funktion globalt

Meta har meddelat att de globalt lanserar Instagrams Channels-funktion för att sända meddelanden. Tidigare var funktionen tillgänglig för utvalda skapare och användare. Mark Zuckerberg gjorde tillkännagivandet på sin kanal och rekommenderade några kanaler som International Cricket Council (ICC), regissören Karen X. Cheng, influencern Michael Le och konstnären Daniel Arsham. Instagram introducerade stöd för samarbetspartners på Instagram Channels i maj. Meta testar även nya funktioner som frågeuppmaningar för följare och ett dedikerat kanalflik i inkorgen.

Direktlänk Dela Gamingideology.com fördjupade 15 juni

Twitter tvingas lämna kontor i Boulder efter obetald hyra

En domare har beordrat att ett av Twitters kontor i Boulder, Colorado, ska återlämnas till fastighetsägaren Lot 2 SBO LLC, efter att företaget inte betalat hyran i minst tre månader. Twitter har tidigare stämts på andra platser, bland annat i London och San Francisco, för att inte ha betalat hyror. I Singapore ska anställda på plattformen ha eskorterats ut ur byggnaden av hyresvärdar på grund av obetald hyra. Twitters tidigare PR-firma stämde företaget förra månaden för över 830 000 dollar i obetalda fakturor.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 15 juni

Global marknad för sociala annonser och sociala medier förväntas växa med 19,5% fram till 2029

En ny studie om den globala marknaden för sociala annonser och sociala medier marknadsföring utvärderar marknadsstorlek, trender och prognoser fram till 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +19,5% under prognosperioden (2023-2029). Nyckelspelare i rapporten inkluderar Facebook, LinkedIn, Google Edition, Twitter, Instagram, Snapchat, WeiBo, Tencent, LINE, Kakao Talk, MoMo och Microsoft. Rapporten genomförde även en PESTEL-analys i branschen för att studera viktigaste influenser och barriärer för inträde.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 15 juni

Global annonsintäkt förväntas uppgå till 874,5 miljarder dollar 2023

Enligt GroupM:s prognos förväntas den globala annonsintäkten uppgå till 874,5 miljarder dollar 2023, exklusive amerikansk politisk annonsering. Drivkrafterna för annonsintäktstillväxten inkluderar ökad användning av uppkopplad TV, tillväxt inom detaljhandelsmedier, artificiell intelligens inom annonssektorn och andra faktorer. Uppkopplad TV-tillväxt ökar snabbt och lägger till 10,4% i annonsintäkter mellan 2023 och 2028 på en årlig basis. Detaljhandelsmedier växer med 9,9% för att nå 125,7 miljarder dollar 2023, vilket motsvarar 14,4% av den totala annonseringen och förväntas överstiga TV-intäkterna (inklusive uppkopplad TV) 2028. AI kommer sannolikt att påverka åtminstone hälften av alla annonsintäkter vid slutet av 2023. Google fortsätter att vara den största globala medieägaren med en annonsintäkt på 213,1 miljarder dollar, följt av Facebook med en annonsintäkt på 119,5 miljarder dollar. Den globala traditionella tidningsintäkten förväntas vara 18,9 miljarder dollar 2023, ned från 101,4 miljarder dollar för 20 år sedan.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 13 juni

Mörka utrotningar: arter som försvinner innan de upptäcks

Forskning tyder på att nyligen beskrivna arter har högst risk att utrotas, då de ofta är sällsynta, isolerade eller båda delarna, vilket också gör dem lättare att utplåna. IUCN kräver riktade sökningar för att förklara en utrotning, men dessa undersökningar kostar pengar och är inte alltid möjliga. Vissa forskare har börjat använda datateknik för att uppskatta skalan av mörka utrotningar genom att extrapolera upptäckts- och utrotningstakt bland kända arter. En annan forskargrupp uppskattade att andelen mörka utrotningar kan utgöra upp till drygt hälften av alla utrotningar, beroende på region och artgrupp.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 13 juni

Digitala flervalutakort kan hjälpa dig att spara pengar på utländska e-handelsplatser och undvika dyra valutaväxlingsavgifter. Revolut anses vara det bästa flervalutakortet på grund av dess konkurrenskraftiga växelkurser och funktioner. Det erbjuder också gratis uttag av kontanter upp till 350 SGD och över 150 valutor. DBS VISA Debit Card är en nära tvåa, med en 2% cashback, men det stöder endast 11 valutor och debiterar dig 7 SGD för utländska kontantuttag. Andra digitala flervalutakort att överväga inkluderar YouTrip, Wise och WireX.

Seedly fördjupade 10 juni

Meta lanserar WhatsApp Channels för att förbättra DM-anslutning

Meta lanserar WhatsApp Channels, en funktion som gör det möjligt för användare att få direktmeddelanden (DM) om intresseområden eller följa vissa skapare i appen. Channels är ett enkelriktat sändningsverktyg som låter administratörer skicka text, bilder, videor, klistermärken och omröstningar. Användare kommer att kunna söka efter kanaler att följa baserat på intressen som hobbyer, sportlag och lokala nyheter. Funktionen kommer att finnas i en ny flik kallad ´Updates´ i appen. WhatsApp Channels kommer inte att visa personlig information om användare eller följare, och uppdateringar kommer endast att lagras i 30 dagar. Meta undersöker även möjligheten att inkludera betalningar och företagsupptäckt inom Channels. WhatsApp Channels lanseras denna vecka i Colombia och Singapore och kommer att expandera till fler regioner senare i år.

Direktlänk Dela Social Media Today fördjupade 10 juni

Meta lanserar WhatsApp Channels för direktmeddelanden

Meta lanserar WhatsApp Channels, en ny funktion som låter användare följa kanaler om ämnen de är intresserade av och få direktmeddelanden från skapare inom appen. Kanalerna kommer att vara enkelriktade och administratörer kan skicka text, bilder, videor, klistermärken och omröstningar. Användarnas personliga information kommer inte att visas och innehållet i kanalerna kommer endast att lagras i 30 dagar. Meta undersöker även möjligheter att inkludera betalningar och företagsupptäckt inom kanalerna. WhatsApp Channels lanseras denna vecka i Colombia och Singapore och kommer att expandera till fler regioner senare i år.

Direktlänk Dela Social Media Today fördjupade 8 juni

Microsoft Imagine Cup Junior 2023: AI-projekt från över 100 länder

Microsoft Imagine Cup Junior 2023 är en global tävling för studenter mellan 13 och 18 år, där de får lära sig och använda AI-teknik för att lösa världens största utmaningar. I år deltog lag från över 100 länder, och de tio vinnande projekten inkluderade lösningar för minnesförlust, cancerdetektion, kulturarv och mental hälsa. Tävlingen syftar till att öka AI-medvetenheten och förbereda eleverna för en digital framtid. Microsoft erbjuder även produkter, partners, innehåll och läroplaner för att hjälpa lärare att engagera sina elever och göra inlärningen mer personlig.

Direktlänk Dela Microsoft Corporation fördjupade 8 juni

BULLZ och GeloCubed samarbetar för att stärka hållbar tillväxtmarknadsföring

Web3 sociala plattformen BULLZ har ingått ett partnerskap med den digitala marknadsföringsbyrån GeloCubed, som är inriktad på Web3. Samarbetet syftar till att stärka deras gemensamma expertis inom hållbar tillväxtmarknadsföring genom att koppla samman GeloCubeds Web3-klientportfölj med BULLZ ekosystem av MarTech-produkter för att skapa, hitta och distribuera användargenererat innehåll (UGC). BULLZ har över 60 000 skapare och har sedan starten 2021 samlat in över 96 000 videor. GeloCubed har över 7 års erfarenhet inom Web3-området och har arbetat med företag som MetaKing Studios, Seascape Network, NetworkNerd, EarnBird och Qtopia.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 7 juni

Huble Digital förvärvar HubSpot Solutions Partner Digitag

HubSpot Elite Solutions Partner, Huble Digital, fortsätter att expandera sina europeiska verksamheter genom förvärvet av det Brysselbaserade HubSpot Solutions Partner, Digitag. Huble Digital Group lanserades i mars 2020 som ett resultat av sammanslagningen av HubSpot Elite Solutions Partner, The B2B Marketing Lab, och HubSpot Diamond Solutions Partner, MPULL. Genom att lägga till HubSpot Solutions Partner, Digitag, förs fyra framgångsrika HubSpot-partners samman i ett stort globalt team. Omsättningen för båda företagen tillsammans under innevarande år överträffar förväntningarna och uppskattas till över 17 miljoner euro, och gruppen förutspår stark tillväxt för 2023.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 2 juni

Generativ AI förändrar företagande och kreativa processer

Generativ AI, såsom Midjourney, förändrar hur företag och kreativa processer fungerar genom att erbjuda snabbare och mer effektiva lösningar. Företag som Lit Lab Studios och Virtualtech Frontier använder AI för att förbättra produktiviteten och göra kreativa verktyg mer tillgängliga. Foxmont Capital Partners använder AI för att analysera stora datamängder och hitta investeringsmöjligheter. Gen.T-hedersmedlemmar menar att AI inte kommer att ersätta människor inom den närmaste framtiden, men att det finns utmaningar med tekniken, såsom potentiell snedvridning av data och säkerhetsrisker.

Direktlänk Dela Tatler Asia fördjupade 1 juni

AI-teknik skapar rädsla, fintech-sektorn återhämtar sig och sociala medier sprider desinformation

AI-tekniken förbättras snabbt och skapar en rädsla för att människor inte kan skilja mellan vad som är verkligt och vad som inte är det på internet. Detta kan leda till problem inför det amerikanska presidentvalet 2024. Fintech-sektorn återhämtar sig efter tidigare nedskärningar, med investerare som Paris Hilton som satsar på startupen Checkmate och Nymbus som säkrar en finansieringsrunda på 70 miljoner dollar för att hjälpa banker att övergå till digital teknik. Innovation sker över hela världen, vilket är bra för startups som söker internationell tillväxt. Sociala medier fortsätter att utvecklas snabbt och sprider desinformation, vilket påverkar människors psykiska hälsa. Elon Musk överväger att köpa Twitter, men är trött på all uppmärksamhet kring det. Mänsklika robotar utvecklas snabbt, men det finns många fallgropar när det gäller att ta produkter till marknaden.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 27 maj

Ny marknadsstudie om global maskininlärning som tjänst (MLaaS) fram till 2031

En ny marknadsstudie om global maskininlärning som tjänst (MLaaS) har släppts, som omfattar perioden 2023-2031. Studien innehåller över 100 marknadsdata tabeller, diagram och figurer, samt en detaljerad analys av marknadens utveckling och framtida trender. Rapporten fokuserar på regioner som Nordamerika, Europa och Asien-Stilla havet, och erbjuder även anpassade regionala och landspecifika rapporter. Bland de nämnda företagen i studien finns Microsoft, Google, Amazon Web Services, IBM och SAS Institute.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 26 maj

Builder.ai, en AI-driven plattform för komponerbar mjukvara, har tagit in över 250 miljoner dollar i en serie D-finansiering ledd av Qatar Investment Authority (QIA). Detta tar det totala beloppet som företaget har samlat in till över 450 miljoner dollar och värderingen har ökat med upp till 1,8 gånger. Kapitalet kommer att användas för att fortsätta företagets ledarskap och innovation genom investeringar i talang, partnerskap och teknik. Builder.ai har nästan fördubblat sin personalstyrka sedan januari 2022 och öppnat fyra nya kontor sedan 2021, inklusive i USA, Förenade Arabemiraten, Singapore och Frankrike. Företaget har upplevt en intäktsökning på 2,3 gånger och över 40 000 funktioner har levererats till kunder under det senaste året.

Crowdfund Insider fördjupade 25 maj

Ny rapport om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden

En ny affärsrapport om den globala marknaden för Big Data och maskininlärning inom telekom har lagts till i Dynamic Report Repository. Rapporten ger en exklusiv, praktisk referens till olika marknadsdynamiker som möjliggör hög tillväxtpotential. Den har utformats med nuvarande och tidigare utvecklingar i åtanke för att säkerställa stabil marknadstillväxt och oavbruten överlevnad trots hård konkurrens. Rapporten analyserar de fem krafterna SWOT, PESTEL och PORTER och inkluderar företagsprofiler för stora marknadsaktörer som Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 25 maj

Nvidia-resultat driver AI-relaterade aktier uppåt globalt

Nvidia Corp. rapporterade resultat som visar att kunderna köper stora mängder av kretsar som används i artificiell intelligens (AI) och skickade aktier knutna till tekniken på en global uppgång. Nvidia steg så mycket som 29% på New York-börsen, medan rivalen Advanced Micro Devices Inc. ökade med 10%. Utsikterna visar att Nvidia gynnas ännu mer av AI-boomen än vad man tidigare trott, vilket hjälper företaget att hantera en bredare avmattning i teknikutgifterna. Även företagets leverantörer drar nytta av detta. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., som tillverkar Nvidias kretsar, steg så mycket som 3,8% i Taipei. Utrustningsleverantören Advantest Corp. steg 20% till en rekordhög nivå i Tokyo, medan minneskretstillverkaren SK Hynix Inc. ökade med 6,8% i Seoul.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 maj

AI inom cybersäkerhet marknadsrapport

En marknadsrapport om artificiell intelligens (AI) inom cybersäkerhet undersöker de viktigaste faktorerna som driver tillväxten inom branschen, samt de största hinder och utmaningar. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policys i den globala marknaden. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna, såsom tekniska framsteg och produktlanseringar, och deras konsekvenser på den globala AI inom cybersäkerhetsmarknaden. Rapporten innefattar också data som samlats in från flera primära och sekundära källor. De stora marknadsaktörerna som profilerats i rapporten inkluderar BAE Systems, Cisco, Fortinet, FireEye, Check Point, IBM, RSA Security, Symantec, Juniper Network och Palo Alto Networks.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Global Market Vision publicerar rapport om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service Market

Global Market Vision har lagt till ett forskningspublikationsdokument om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service Market som bryter stora affärssegment och belyser bredare geografiska nivåer för att få djupdykning analys av marknadsdata. Studien är en perfekt balans som överbryggar både kvalitativ och kvantitativ information om Worldwide Artificial Intelligence Consulting Service-marknaden. Rapporten inkluderar Porters fem krafter för att analysera betydelsen av olika funktioner, såsom förståelsen av både leverantörer och kunder, risker som olika agenter, konkurrenskraftens styrka och lovande framväxande affärspersoner för att förstå en värdefull resurs.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

En ny marknadsrapport för maskininlärning inom tillverkningsindustrin har släppts, som undersöker de viktigaste faktorerna som ansvarar för att driva tillväxten av maskininlärning inom tillverkning, samt de största utmaningarna och hindren. Rapporten presenterar en översikt över de senaste trenderna och utvecklingsplanerna, mönstren och policyn på den globala marknaden. Studien erbjuder också en analys av de senaste händelserna, såsom tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkning.

Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Maskininlärningsprogramvarumarknad förväntas växa 2023-2030

En ny studie om maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Studien undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom branschen, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys. Rapporten täcker företagsprofilering, specifikationer och produktbilder, försäljning, marknadsandel och kontaktinformation för olika regionala, internationella och lokala leverantörer av maskininlärningsprogramvarumarknaden.

Direktlänk Dela Navajo Post fördjupade 23 maj

Apple förbjuder ChatGPT internt och söker AI/ML-specialister

Apple har rapporterats förbjuda användningen av ChatGPT internt på grund av oro för att läcka känslig information. Företaget söker också AI/ML-specialister för flera roller, inklusive generativ AI. Apple lade upp 56 nya AI/ML-jobböppningar i maj. Bank of America, JPMorgan Chase, Deutsche Bank och Citigroup har alla förbjudit ChatGPT. Inom tekniksektorn har Northrop Grumman, Verizon, Accenture, Amazon och Apples rival och leverantör Samsung också infört ett förbud mot att använda ChatGPT internt. Samsung hävde förbudet mot användning av generativa AI-verktyg innan det återinfördes för alla företagsägda enheter och icke-företagsägda enheter anslutna till dess interna nätverk tidigare denna månad på grund av ”missbruk”. Apple har hittills lagt upp 56 nya AI/ML-jobböppningar i USA. Av de 250 AI/ML-vakanserna på Apple i USA var 167 inlagda i år fram till den 22 maj 2023.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 22 maj

Cathie Wood, grundare av ARK Invest, diskuterade sin investeringsstrategi och satsningar på teknik och AI under Fortune´s Most Powerful Next Gen-konferens. Trots att hennes investeringar har haft en svår period efter de astronomiska avkastningarna 2020, är Wood fortfarande övertygad om sin strategi. Hon satsar stort på Bitcoin, Tesla, Twitter och ChatGPT och tror att hennes forskning är den bästa i världen. Wood förutspår att AI kommer att störa allt under de närmaste åren och förblir optimistisk om sina långsiktiga satsningar.

Fortune Media fördjupade 20 maj

Läsförståelsen försämras bland svenska fjärdeklassare

Läsförståelsen bland svenska fjärdeklassare har försämrats, enligt den globala studien Pirls 2021. Skillnaderna i läsförståelse ökar, särskilt bland elever från resurssvaga hem. Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson uttrycker oro över att den svenska skolan har blivit alltmer segregerad. De svenska resultaten har försämrats överlag, men Sverige ligger fortfarande över genomsnittet för EU/OECD-länder. Flickor presterar generellt bättre än pojkar.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 16 maj

Svenska fjärdeklassares läsförmåga försämras enligt Pirls-studie

Läsförmågan bland svenska fjärdeklassare har försämrats enligt den globala studien Pirls, med en poängminskning från 555 poäng 2016 till 544 poäng 2021. Pandemin tros ha påverkat resultatet, särskilt för elever som behöver mer stöd. Andelen svenska elever som presterar på hög nivå har krympt, medan andelen som presterar på elementär nivå eller under ökar. Trots detta klarar sig Sverige relativt väl i en internationell jämförelse, med endast fyra länder/regioner som har ett signifikant bättre resultat. En stor majoritet av rektorerna i de olika länderna vittnar om att undervisningen bromsades upp i olika grad på grund av pandemin.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 16 maj

Amnesty: Antalet avrättningar ökar kraftigt

Enligt Amnesty International har antalet avrättningar världen över ökat markant, med minst 883 personer avrättade förra året, det högsta antalet på fem år. Detta kan jämföras med de 579 bekräftade avrättningar som ägde rum globalt 2021. Kina, som befaras avrätta tusentals människor varje år, ingår inte i statistiken eftersom landet hemlighåller information om detta. Merparten av de globala avrättningarna sker till följd av drogrelaterade brott, såsom smuggling av narkotika.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 16 maj

Twitter erkänner integritetsbrott efter att privata tweets publicerats

Twitter har erkänt att det förekommit ett integritetsbrott där privata tweets riktade till användares närmsta vänner publicerats för alla på plattformen. Företaget skyller på en säkerhetsincident tidigare i år och säger att problemet nu är åtgärdat. Twitter har upplevt flera problem sedan Elon Musk förvärvade företaget 2022, inklusive en minskning av personalstyrkan med minst 60% och flera driftstörningar. Dessutom har kostnadsbesparingar lett till att företaget slutat betala för kontorslokaler och webbhotelltjänster.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 6 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare