» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 132 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Toronto är en stad i Kanada och huvudstaden i provinsen Ontario. Det är den största staden i Kanada och den fjärde största staden i Nordamerika. Toronto är ett internationellt centrum för affärer, kultur, konst och finans. Staden är känd för sin mångkulturella befolkning, vilket gör den till en av de mest kulturellt mångsidiga städerna i världen. Toronto har många turistattraktioner, inklusive CN Tower, Royal Ontario Museum, Art Gallery of Ontario och Casa Loma. Det är också hem för flera professionella sportlag, såsom Toronto Maple Leafs (ishockey), Toronto Raptors (basket) och Toronto Blue Jays (baseboll).

Senaste nytt kring Toronto

Anthropic kan dra nytta av kaoset i OpenAI

Anthropic, ett företag inom AI-industrin, kan dra nytta av kaoset i OpenAI. Anthropic har arbetat i OpenAI:s skugga och samlat miljarder i investeringar från Amazon, Google och andra när de utvecklade liknande teknik med ökat fokus på säkerhet. När OpenAI:s problem började, började företag som byggde sina produkter helt på OpenAI:s GPT-4-modell leta efter en säkerhetsmarginal, och Anthropic var redo att ta emot dem. Anthropic har nu en utmärkt position att dra nytta av OpenAI:s misstag, där den ideella styrelsen som styr företaget sparkade VD Sam Altman, bara för att återanställa honom fem dagar senare. Men Anthropic har sin egen otraditionella styrelsestruktur att hantera. Företaget är ett aktiebolag för allmännyttan, med en styrelse som tjänar dess aktieägare. Men ett separat ´long-term benefit trust´ kommer att välja de flesta av dess styrelsemedlemmar över tid, med ett mandat att fokusera på AI-säkerhet. Trots detta har Anthropic nu arbetar med 70% av de största bankerna och försäkringsbolagen i USA och har högprofilerade kunder inklusive LexisNexis, Slack och Pfizer. De meddelade miljardinvesteringar från Google och Amazon i höst.

Direktlänk Dela Slate Magazine fördjupar idag

Sammanfattning av Nyheter

Lagbyrån Rylands Garth har meddelat att den kommer att lansera en stämning om hjärnskakning på uppdrag av dussintals före detta spelare mot rugbymyndigheterna. Kanadensiska skidåkaren Broderick Thompson ligger på sjukhus med huvudskador efter ett fall under träning inför helgens World Cup-lopp i Beaver Creek, Col. Nick Taylors historiska eagle har nu blivit en del av 2024 Canadian Open-logotypen. Vita huset sa på fredagen att det var redo att ´pausa´ lättnader för OPEC-medlem Venezuela. Republikanerna säger att nya röstningsdistrikt i Georgien följer domstolsbeslut, men demokraterna håller inte med. Arthur Fils kommer att möta Hamad Medjedovic i Next Gen Finals-mästerskapsmatchen. Ordföranden för den mest kraftfulla oberoende gruppen som stöder Floridas guvernör Ron DeSantis presidentambitioner har avgått. Ett herrarnas World Cup-utförsåkningslopp ställdes in på fredagen i Beaver Creek, Colorado, på grund av kraftigt snöfall.

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade igår

År i översikt: OpenAI:s ChatGPT förändrade världen

För ett år sedan lanserade OpenAI sin ChatGPT, en AI-baserad chattbot. Sedan dess har den blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Trots kritik och debatt om dess användning, har ChatGPT haft en betydande inverkan på AI-branschen. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och OpenAI släppte den efterlängtade GPT-4-modellen. OpenAI:s VD Sam Altman avskedades i november, vilket markerade en dramatisk vändning för företaget. Framtiden för ChatGPT och dess inverkan på världen återstår att se.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 november

Asiatiska marknader sjunker, Charlie Munger dör, Disney planerar expansion, Apple vill avsluta partnerskap med Goldman Sachs

Hongkongs aktier ledde förlusterna på Asienmarknaden på onsdag, med Hang Seng-indexet som sjönk så mycket som 2,7%. Kina´s CSI300 slutade ner 0,9%, Japans Nikkei 225 slutade ner 0,3% och Koreas KOSPI slutade 0,1% lägre. Charlie Munger, miljardär och investeringsrådgivare som gjorde en förmögenhet innan han blev Warren Buffetts högra hand på Berkshire Hathaway, har dött vid 99 års ålder. Disney-chefen Bob Iger planerar att utöka Disney´s temaparker med ett engagemang på $60 miljarder under de nästa 10 åren. Apple har föreslagit att Goldman Sachs ska avsluta sitt kreditkorts- och sparkontospartnerskap med teknikjätten inom de nästa 12 till 15 månaderna.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

TCS och AWS samarbetar för att etablera generativ AI-praktik

Tata Consultancy Services (TCS) och AWS har inlett ett samarbete för att etablera en praktik för generativ AI (artificiell intelligens) i syfte att hjälpa kunder att förstå potentialen med generativa AI-tjänster. TCS har åtagit sig att ge över 100 000 arbetstagare grundläggande utbildning i generativ AI. Med lanseringen av denna nya procedur och certifieringen av över 25 000 medarbetare i AWS generativa AI-tjänster, fokuserar mjukvaruföretaget nu på att utvidga sitt expertområde. TCS kommer att hjälpa sina kunder att implementera Amazon CodeWhisperer för att ge utvecklare direkt tillgång till generativa AI-drivna kodrekommendationer, vilket kommer att höja kodkvaliteten och spara tid.

Direktlänk Dela Open The News fördjupade 29 november

AI-startups ser ökad efterfrågan efter OpenAIs kaos

AI-startupen Hugging Face rapporterar ökat intresse från potentiella kunder efter kaoset hos rivalen OpenAI. Företag är oroliga över riskerna med att outsourca sin AI till en enda leverantör, enligt Hugging Face VD Clément Delangue. Även Cohere, en språkmodells-startup baserad i Toronto, har sett fler förfrågningar från potentiella kunder. Flera företag har övervägt att byta från OpenAI till konkurrenternas tjänster. Hugging Face, baserat i New York, samlade in 235 miljoner dollar i augusti till ett värde av 4,5 miljarder dollar. Investorer inkluderar Google, Amazon, Nvidia, Salesforce, AMD, Intel, IBM och Qualcomm.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

OpenAI:s VD Sam Altman återvänder efter oväntad avsked

OpenAI:s tidigare VD Sam Altman återvänder till sin position efter att ha blivit oväntat avskedad. Greg Brockman, företagets tidigare styrelseordförande och president, kommer också att återvända. Dessa återanställningar kommer efter att en majoritet av OpenAI:s anställda undertecknade ett brev som krävde just detta. OpenAI meddelade också att de har en ny ´inledande´ styrelse, med Salesforce med-VD Bret Taylor som ordförande och tidigare handelssekreterare Larry Summers som medlem. OpenAI har också blivit stämda i ett upphovsrättsmål av författaren Julian Sancton och andra författare, som anklagar företaget och Microsoft för att ha tränat flera versioner av ChatGPT med upphovsrättsskyddat material utan tillstånd.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 22 november

OpenAI:s Ilya Sutskever ångrar sin roll i Sam Altmans avsked

Ilya Sutskever, chefsforskare på OpenAI, har uttryckt ånger över sin roll i avskedandet av före detta VD:n Sam Altman. Sutskever och Altman grundade OpenAI 2016 med hjälp av Elon Musk. Styrelsen för OpenAI, där Sutskever är medlem, beslutade att avskeda Altman på grund av bristande förtroende för hans ledarskap. Efter några dagar uttryckte Sutskever sin ånger över att ha deltagit i avskedandet. Han är nu en av över 600 anställda på OpenAI som har skrivit under ett öppet brev där de hotar att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman som VD.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 20 november

Träningsdata för AI kan minskas utan att påverka noggrannheten, enligt studie

Forskare vid University of Toronto Engineering har publicerat en studie som ifrågasätter uppfattningen att djupinlärningsmodeller kräver stora mängder träningsdata. Forskarna menar att det är viktigt att hitta mindre dataset som kan användas för att träna modellerna. Dr. Kangming Li, en postdoktor vid Hattrick-Simpers, har utvecklat metoder för att hitta högkvalitativa delmängder av information från materialdataset som redan gjorts offentliga. Målet var att få mer insikt i hur datasetegenskaper påverkar de modeller de tränar. Studien stöder en växande kunskapskropp bland experter inom AI: modeller tränade på relativt små dataset kan prestera bra, förutsatt att datakvaliteten är hög.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 20 november

OpenAI:s chefsforskare Ilya Sutskever fokuserar på att förhindra artificiell superintelligens från att gå ´rogue´

Ilya Sutskever, chefsforskare vid OpenAI, har blivit en centralfigur i ledarskapsomskakningen på företaget. Sutskever, som sitter i OpenAI:s styrelse, var delaktig i att avsätta VD:n Sam Altman, på grund av påståenden om att Altman inte varit ´konsekvent ärlig´. Sutskever har tidigare varit tillbakadragen från medias strålkastarljus, men nyligen deltog han i en lång intervju med MIT Technology Review. Han berättade att hans nya fokus ligger på att förhindra att en artificiell superintelligens går ´rogue´. Sutskever har spelat en nyckelroll i utvecklingen av stora språkmodeller, inklusive GPT-2, GPT-3 och text-till-bild-modellen DALL-E.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 november

Tech Spark AI får 1,4 miljoner dollar i pre-seed-finansiering för att utveckla AI-plattformen ´Spark Plug´

Teknikföretaget Tech Spark AI, baserat i Toronto, har fått 1,4 miljoner dollar i en pre-seed-finansieringsrunda. Ledande investerare var TD Bank, med betydande bidrag från Salesforce, den kanadensiska regeringen och NBA Canada. Pengarna ska användas för att vidareutveckla deras banbrytande generativa AI-plattform ´Spark Plug´. Plattformen, som är utformad för att ge en mer personlig inlärningsupplevelse, har redan etablerat partnerskap med utbildningsinstitutioner i både USA och Kanada. Den initiala versionen av Spark Plug fokuserar på att översätta klassiska litteraturtexter till modernt språk, med en specifik betoning på skolor belägna i underbetjänade svarta och bruna samhällen.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman tvingas avgå

Sam Altman, VD för OpenAI, har tvingats avgå på grund av interna spänningar. Fyra av OpenAIs sex styrelseledamöter, ledda av Ilya Sutskever, en av OpenAIs grundare och styrelsemedlem, röstade för att avsätta Altman. Sutskever hade uttryckt oro över att OpenAIs teknologi kunde vara farlig och att Altman inte ägnade tillräckligt med uppmärksamhet åt denna risk. Avskedandet av Altman har orsakat förvirring och kaos bland företagets anställda. Greg Brockman, en annan medgrundare och företagets president, avgick i protest. OpenAIs styrelse har inte gett någon specifik anledning till varför de tvingade ut Altman, förutom att han inte varit ärlig i sin kommunikation med dem.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

Ledarskapsförändringar på OpenAI: Fokus på AI-säkerhet

Ledarskapsförändringar på OpenAI har lett till ökat fokus på företagets chefsforskare, Ilya Sutskever. Sutskever, som också sitter i OpenAIs styrelse, var delaktig i att avsätta VD:n Sam Altman, med anklagelser om att Altman inte varit ´konsekvent uppriktig´. Sutskever har uttryckt att hans nya fokus ligger på att förhindra att en artificiell superintelligens går ´överstyr´. Han spelade en nyckelroll i utvecklingen av stora språkmodeller, inklusive GPT-2, GPT-3 och text-till-bild-modellen DALL-E. Sutskever tror att AI superintelligens som kan överträffa människor kan inträffa inom 10 år.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

Kraftig ökning av global anställning av AI-specialister, enligt Deels rapport

Den globala HR-startupen Deel har i sin årsrapport om internationell anställning visat en betydande ökning av anställning av AI-specialister globalt. Rapporten visar att över 5 000 aktiva AI-relaterade kontrakt registrerades av över 2 100 företag fram till september 2023. Mellan september 2021 och 2023 ökade antalet AI-relaterade positioner som anställdes genom Deel med 60%, och antalet företag som anställde för AI, datavetenskap och systemingenjörsroller ökade med 59%. USA leder anställning för dessa roller, följt av Kanada, Storbritannien och Tyskland. Kanada leder dock i antalet AI-arbetare anställda, med Indien, Spanien, Tyskland och Storbritannien som kompletterar listan.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 17 november

Byggandet av ett mästerskapslag i NBA: Råd från en AI

Varje NBA-franchises ultimata mål är att vinna ett mästerskap, men tyvärr kan bara ett lag göra det varje år. Utah Jazz är ett av de sju lagen som ännu inte har vunnit ett mästerskap. Dock ger Dallas Mavericks (2011), Cleveland Cavaliers (2016), Toronto Raptors (2019) och Denver Nuggets (2023) hopp om att lag kan bryta igenom för sin första titel. Danny Ainge och Justin Zaniks huvudmål är att hålla den mästerskapsparaden i Salt Lake City snart. Hur bygger vi en mästerskapskaliber? Svaret är att fråga AI, som ger en strategisk och mångfacetterad ansats, inklusive kloka utkast, smarta free-agent-signeringar, handel och spelarutbyten, lagkemi, coaching och system, skadeförebyggande och hantering, anpassningsförmåga och långsiktig vision, samt fan-engagemang och gemenskapskoppling.

Direktlänk Dela SLC Dunk fördjupade 17 november

Kommande hockeymatcher i Champions Hockey League, NHL, Liiga, SDHL och Hockeyallsvenskan

En lista över kommande hockeymatcher i Champions Hockey League, NHL, Liiga, SDHL och Hockeyallsvenskan har publicerats. Matcherna kommer att äga rum mellan den 14:e och 21:a november. Lagen som kommer att delta inkluderar bland annat Pelicans, Vitkovice, Trinec, Skellefteå, Ingolstadt, Växjö, Biel, Färjestad, Rapperswil, Adler Mannheim, Innsbruck, Lukko, Washington Capitals, Vegas Golden Knights, Columbus Blue Jackets, Pittsburgh Penguins, Buffalo Sabres, Boston Bruins, Montreal Canadiens, Calgary Flames, St Louis Blues, Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, Arizona Coyotes, Winnipeg Jets, New Jersey Devils, Nashville Predators, Anaheim Ducks, San Jose Sharks, Florida Panthers, Helsingfors IFK, JYP, TPS Åbo, SaiPa, HPK, KalPa, Ilves, Pardubice, Ässät, Vaasan Sport, Kärpät, KooKoo, AIK, HV 71, Linköping, Brynäs, BIK Karlskoga, Mora, SDE, Frölunda, Djurgården, Leksand, Björklöven, Södertälje, Västervik, Västerås, Kalmar, Östersund, Nybro, München, Servette, Carolina Hurricanes, Philadelphia Flyers, Edmonton Oilers, Seattle Kraken, Colorado Avalanche, Vancouver Canucks, New York Islanders, Jukurit, Timrå, Luleå, Örebro, Malmö, Modo, Oskarshamn, Rögle, Ottawa Senators, Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks, Toronto Maple Leafs, Winnipeg Jets, Buffalo Sabres, Anaheim Ducks, Florida Panthers, Oskarshamn, Rögle, Växjö, Linköping, Luleå, Frölunda, Helsingfors IFK, Tappara, Ässät, TPS Åbo, HPK, Vaasan Sport, KooKoo, Pelicans, KalPa, Kärpät, Jukurit, Lukko, Ilves, SaiPa, Ottawa Senators, Minnesota Wild, Tingsryd, Södertälje, Malmö, Modo, HV 71, Leksand, Timrå, Skellefteå, Färjestad, Örebro, Philadelphia Flyers, Vegas Golden Knights, Nashville Predators, Chicago Blackhawks, BIK Karlskoga, Björklöven, Tampa Bay Lightning, Edmonton Oilers, Boston Bruins, Montreal Canadiens, Winnipeg Jets, Arizona Coyotes, New Jersey Devils, New York Rangers, Calgary Flames, New York Islanders, Carolina Hurricanes, Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Colorado Avalanche, Vancouver Canucks, Seattle Kraken, Los Angeles Kings, St Louis Blues, Linköping, AIK, Modo, Frölunda, Djurgården, SDE, Luleå, HV 71, Leksand, Brynäs, Davos, Zürich, Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets, Pittsburgh Penguins, Vegas Golden Knights, Chicago Blackhawks, Buffalo Sabres, Anaheim Ducks, St Louis Blues, Tampa Bay Lightning, Boston Bruins, Florida Panthers, Edmonton Oilers, Nashville Predators, Colorado Avalanche, Dallas Stars, New York Rangers, Arizona Coyotes, Los Angeles Kings, Seattle Kraken, Calgary Flames, Vancouver Canucks, San Jose Sharks, Pardubice, Ilves, Växjö, Ingolstadt, Skellefteå, Trinec, Vitkovice, Pelicans, Östersund, Västervik, Färjestad, Biel, Adler Mannheim, Rapperswil.

Direktlänk Dela Hockeysverige fördjupade 16 november

Kanadensiska kontorsarbetare ser AI som lösning på triviala uppgifter

Endast 20% av arbetarna använder för närvarande AI, men hälften tror att utbildning kommer att ge dem en konkurrensfördel. ServiceNow, ett ledande företag inom digitala arbetsflöden, har presenterat resultaten från sin fjärde årliga World of Work-studie. Studien visar att kanadensiska kontorsarbetare spenderar nästan två arbetsdagar per vecka på triviala uppgifter och ser AI-verktyg som en viktig drivkraft för att lätta arbetsbelastningen. Trots att endast 20% av arbetarna för närvarande använder AI, tror hälften att utbildning kommer att ge dem en konkurrensfördel på jobbet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 november

En första titt på stora språkmodeller och deras användningsområden

Stora språkmodeller (LLM) som GPT, Bard och Llama 2 har fått mycket uppmärksamhet och används för en mängd olika uppgifter. De är användbara för textgenerering, kodgenerering och kodkomplettering, textsummering, översättningar mellan språk och text-till-tal och tal-till-text applikationer. Men de har också nackdelar, som att genererad text ofta är medioker och ibland till och med dålig. Dessutom kräver träning av LLMs stora textkroppar och stora mängder parametrar, även kända som vikter. Antalet parametrar har ökat över åren, vilket gör modellerna mer exakta, men också kräver mer minne och gör dem långsammare.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 14 november

Större datamängder kanske inte alltid är bättre för AI-modeller, enligt ny studie

Enligt en ny studie från University of Toronto Engineering kan antagandet att djupinlärningsmodeller kräver enorma mängder träningsdata ifrågasättas. Forskarna, ledda av professor Jason Hattrick-Simpers, arbetar med utformningen av nästa generations material, som katalysatorer som omvandlar fångad koldioxid till bränslen. En utmaning är det enorma potentiella sökområdet. AI-modeller kan hjälpa till att effektivt söka i detta utrymme och begränsa våra val till de materialfamiljer som är mest lovande. En lösning kan vara att identifiera delmängder av data inom mycket stora datamängder som är lättare att bearbeta, men som ändå behåller all information och mångfald i originalet.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 13 november

AI-chef uttrycker oro över teknikens potentiella inverkan på valkampanjer

Sam Altman, VD för OpenAI, uttryckte oro över artificiell intelligens (AI) potential att påverka valkampanjer genom personlig övertalning. OpenAI, mest kända för att ha skapat chattboten ChatGPT, har fortsatt att utveckla tekniken, vilket har sporrat en tävling om innovation inom AI med företag som Google, Anthropic AI och Microsoft. Altman föreslog att sådan teknik kan bidra till spridning av desinformation eller skapandet av deep fakes. Han adresserade också jobbriskerna med AI, men menade att förändringen av jobb är naturlig och en del av varje evolution i hur vi arbetar.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 8 november

Ghostbusters: Frozen Empire trailer släppt; Ivanka Trump vittnar i rättegång; Brand i kemisk anläggning i Texas; Loblaw uttrycker oro över livsmedelskodex

Sony har släppt trailern till ´Ghostbusters: Frozen Empire´, uppföljaren till 2021 års ´Ghostbusters: Afterlife´. Den kommande femte filmen i franchisen återvänder till sina rötter i New York City. Ett massivt brandutbrott på en kemisk anläggning i lantlig Texas ledde till att myndigheterna stängde en lokal motorväg och beordrade invånarna att söka skydd. Ivanka Trump vittnar om att hon inte var inblandad i dokument som är centrala för hennes fars civila bedrägerirättegång. Domare Tanya Chutkan beslutade att Donald Trumps advokater kunde få några extra veckor för att lämna in stämningar och rörelser. Loblaw Companies Ltd. uttrycker oro över att den kommande livsmedelskodexen kan förvärra matinflationen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 8 november

OpenAI-chefen uttrycker oro över AI:s potentiella inverkan på valkampanjer

Sam Altman, chef för OpenAI, uttrycker sin oro över artificiell intelligens (AI) potentiella effekter under valkampanjer. Han är orolig för hur bra AI kan bli på personlig övertalning. Trots att det alltid har funnits tekniska framsteg som kan påverka val, är han särskilt orolig för AI eftersom mycket av dess potential fortfarande är okänd. Det finns redan förslag om att tekniken kan hjälpa till att skapa deepfakes eller sprida desinformation till väljare. Altman gjorde dessa kommentarer under ett virtuellt tal han höll vid en teknikkonferens på University of Waterloo i Toronto.

Direktlänk Dela Pelham Today fördjupade 8 november

Elon Musks AI-företag xAI introducerar humoristiska AI ´Grok´

Elon Musks nya AI-företag, xAI, har introducerat sin första AI-teknik kallad ´Grok´. Grok är designad för att ha en känsla för humor och en rebellisk sida, och förväntas ge svar på ovanliga eller ´kryddiga´ frågor som andra AI-system kanske undviker. Inför den officiella lanseringen postade Musk ett exempel på Grok som svarade på en förfrågan om ett steg-för-steg-recept på kokain på X, tidigare känd som Twitter, med ett humoristiskt svar. Grok har direkt tillgång till X, vilket gör det tillgängligt för sociala medieplattformens toppabonnenter. Namnet ´Grok´ kommer från Robert Heinleins science fiction-roman ´Stranger in a Strange Land´ från 1961.

Direktlänk Dela Latin Post fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker AI-verktyget Grok för sociala medieplattformen X

Elon Musk presenterade detaljer om sitt nya AI-verktyg ´Grok´, som kan koppla upp sig mot X (tidigare Twitter) i realtid. Verktyget kommer initialt att vara tillgängligt för X:s toppabonnenter. Musk, entreprenören bakom Tesla och SpaceX, menar att kopplingen till X ger en stor fördel jämfört med andra generativa AI-modeller. Grok kommer från romanen ´Stranger in a Strange Land´ från 1961 av Robert Heinlein och betyder att förstå något grundligt och intuitivt. När Grok lämnar tidig beta kommer det att vara tillgängligt för alla X Premium+ abonnenter.

Direktlänk Dela ABS-CBN News fördjupade 5 november

Teknikmagnaten Elon Musks företag xAI har lanserat sin egen chattbot, Grok, exklusivt för premiumabonnenter på sociala plattformen X. Grok är utformad för att förstå användarfrågor och föreslå egna frågor, inspirerad av ´Liftarens guide till galaxen´. Grok är integrerad med sociala medieplattformen X, vilket ger den tillgång till realtidsdata från den digitala världen. Trots att den bara har tränats i två månader, förväntar sig xAI-teamet snabba framsteg i Groks konversationsförmåga. xAI, som grundades detta år och leds av AI-experter från kända institutioner, samarbetar nära med X och Tesla.

UC Today fördjupade 5 november

Elon Musks xAI avslöjar AI-modellen Grok, ett svar på ChatGPT

Elon Musks företag xAI har avslöjat en ny AI-baserad textgenereringsmodell kallad Grok. Grok är tänkt att fungera som företagets svar på den populära chattboten ChatGPT. Musk hoppas på sikt integrera Grok med miljontals fullt AI-kapabla Tesla EVs. xAI grundades av Musk i juli 2023 med målet att skapa en ´sanningsökande AI´ som försöker förstå universums sanna natur. För att träna Grok har xAI utnyttjat cirka 10 000 GPU:er som köpts från NVIDIA under första halvåret 2023. Grok kan tolka en prompt med 25 000 tecken, vilket är mer än 5 gånger så mycket som nuvarande gräns för ChatGPT.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 4 november

Elon Musks startup xAI släpper sin första AI-modell

Elon Musks startup xAI kommer att släppa sin första artificiella intelligens (AI) modell på lördag (4 november). Lanseringen kommer ett år efter att OpenAI, ett företag som Musk medgrundade 2015 och avgick från 2018, gjorde generativ AI populär med sin lansering av ChatGPT. Musk har hintat om att han vill bygga ett alternativ till OpenAIs AI-drivna chatbot, ChatGPT. xAI, som lanserades i juli, samarbetar nu också med X, som ägs av Musk, och Tesla. Musks tillkännagivande om den kommande lanseringen av xAIs modell kommer en dag efter att han träffade Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 4 november

Elon Musk´s nya AI-startup xAI släpper sin första modell

Elon Musk meddelade att hans nya artificiella intelligensföretag, xAI, kommer att släppa en ny AI-modell på lördag till en ´utvald grupp´ användare. Detta kommer att vara den första utgåvan från Musks startup xAI, som han startade i juli efter att ha anställt forskare från OpenAI, Google DeepMind, Tesla och University of Toronto. Musk har uttryckt motstridiga ståndpunkter om AI tidigare. Han har varnat för att de generativa AI-modellerna som driver program som ChatGPT en dag kan utgöra ett existentiellt hot mot mänskligheten, men investerar också kraftigt i den unga industrin.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 3 november

Elon Musk släpper ny AI-modell genom sitt nya företag xAI

Elon Musk meddelade att hans nya artificiella intelligensföretag, xAI, kommer att släppa en ny AI-modell på lördag till en ´utvald grupp´ användare. Detta släpp kommer att vara det första från Musks nya startup, xAI, som han lanserade i juli efter att ha anställt forskare från OpenAI, Google DeepMind, Tesla och University of Toronto. Musk har tidigare uttryckt motstridiga åsikter om AI, men investerar nu tungt i branschen och hoppas kunna använda tekniken i sina andra företag, inklusive Tesla, SpaceX och X.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 3 november

Beatles släpper sista låten ´Now and Then´ med hjälp av AI

Beatles sista låt, ´Now and Then´, kommer att släppas på torsdag. Låten började produceras 1994 när Yoko Ono skickade tre av John Lennons demos till Paul McCartney. Två av dessa demos släpptes senare av McCartney, Ringo Starr och den avlidne George Harrison. ´Now and Then´ stötte dock på problem eftersom Lennons sång ibland överröstades av hans pianokomp. Med hjälp av AI-teknologi har de nu kunnat rensa upp det korniga monospåret. Låten använder Lennons sång inspelad på 1970-talet, tillsammans med senare element inspelade av McCartney, Starr och Harrison.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 2 november

OpenAI:s medgrundare Ilya Sutskever diskuterar AI:s framtid

Ilya Sutskever, medgrundare och chefsforskare på OpenAI, förutser en framtid där människor kan smälta samman med maskiner och maskiner kan uppnå mänsklig intelligens. Sutskever har varit en ledande figur inom utvecklingen av AI-teknik, men hans fokus har nu skiftat mot att säkerställa ansvarsfull utveckling och kontroll av AI, särskilt superintelligenta system. Han tror att diskussioner om AI:s framtid är avgörande för att öka medvetenheten om AI:s oöverträffade kraft. OpenAI har varit i framkant av AI-revolutionen, och dess framgång med ChatGPT har fått global uppmärksamhet.

Direktlänk Dela Adgully fördjupade 2 november

AI-verktyg som ChatGPT kan stärka matematikundervisningen

AI-verktyg som ChatGPT ses inte som ett hot utan snarare som ett stöd inom matematikundervisning, enligt Jake Price, biträdande professor i matematik och datavetenskap vid University of Puget Sound. Han menar att AI kan fungera som en handledare, ge omedelbar feedback till elever som kämpar med ett problem och till och med visa nya dataprogrammerare exempelkod. Min Sun, professor i utbildning vid University of Washington, anser att elever bör använda ChatGPT som en personlig handledare. Khan Academy har skapat en AI-handledare, Khanmigo, som kan förklara och ge exempel när elever fastnar.

Direktlänk Dela The Spokesman-Review fördjupade 2 november

AI-verktyg som ChatGPT ses som en hjälp för lärare och elever

AI-verktyg som ChatGPT ses av vissa lärare och professorer som ett hjälpmedel snarare än ett hot. Jake Price, biträdande professor i matematik och datavetenskap vid University of Puget Sound, anser att AI kan stärka matematikundervisningen genom att fungera som en handledare och ge omedelbar feedback till elever som kämpar med problem. Min Sun, professor vid University of Washington, anser att elever bör använda chatbots som personliga handledare och lärare kan använda ChatGPT som sin egen assistent. Daniel Zingaro och Leo Porter, professorer i datavetenskap, skrev boken ´Learn AI-Assisted Python Programming with GitHub Copilot and ChatGPT´ och tror att AI kommer att tillåta grundläggande datavetenskapsklasser att ta itu med större koncept.

Direktlänk Dela Richmond Times-Dispatch fördjupade 26 oktober

AI kan hjälpa kanadensare med ekonomisk rådgivning men saknar mänsklig insikt

Kelley Keehn, en personlig finansutbildare, utförde ett experiment där hon bad AI-programmet ChatGPT att föreslå en finansiell plan för en liten kanadensisk familj. Programmet erbjöd över ett dussin rekommendationer, men Keehn påpekade att råden saknade specifika detaljer för att familjen skulle kunna uppnå ekonomisk stabilitet. Hon påpekade också att en mänsklig rådgivare skulle ha haft ett annat perspektiv på situationen. Enligt en undersökning av RBC var yngre kanadensare mer benägna att använda AI för att hantera sina finanser. David Lewis, president för beteendevetenskapliga konsultföretaget BEworks Research Institute, menade att AI kan vara ett kostnadseffektivt alternativ för ekonomisk rådgivning.

Direktlänk Dela Pique News Magazine fördjupade 26 oktober

Marie Smith Jones, den sista talaren av det 3 000 år gamla språket Eyak, dog 2008. Ungefär 60% av jordens cirka 6 700 språk är ursprungsspråk, och nästan hälften av dem kan vara utdöda till slutet av detta århundrade. Teknikföretag runt om i världen har stigit in för att skydda döende språk, men alla håller inte med om deras metoder. Vissa ursprungsbefolkningars ledare och språkexperter oroar sig för att stora teknikföretag kan absorbera, förvränga och utspäda språken, vilket påskyndar deras undergång. Flera ursprungsbefolkningars teknik- och språkexperter bygger sina egna AI-drivna verktyg i hopp om att skydda deras kultur och undvika att deras språk dör ut.

Popularmechanics.com fördjupade 25 oktober

AI-nyheter: Kanada söker feedback om AI och upphovsrätt, Nvidia och Foxconn bygger ´AI-fabriker´, Procurify säkrar 68 miljoner CAD i finansiering

Kanadas federala regering och Privacy Commissioner of Canada söker feedback om AI och upphovsrätt, samt biometrisk datahantering. Nvidia och Foxconn bygger ´AI-fabriker´ för att påskynda utvecklingen av självkörande bilar och industrirobotar. Procurify, en startup för spend management, har säkrat över 68 miljoner CAD i Series C-finansiering för global expansion och AI-investeringar. New Yorks borgmästare Eric Adams använder AI för att skicka robocalls på flera språk som han inte talar. Sean O´Connor, tidigare VD för Conexus Venture Capital och Emmertech, har gått med i TechBrew Robotics som VD. Thrive Capital leder ett köp av OpenAI-aktier som värderar företaget till minst 80 miljarder dollar. Astrus, som använder AI för att påskynda mikrochipdesignprocessen, har säkrat 3,6 miljoner CAD i finansiering. Miovision, en startup för trafikhantering, har säkrat 36 miljoner CAD i finansiering för att minska trafikstockningar och fordonsemissioner. University of Alberta lanserar en innovationsfond för att investera i lokala startups. Storbritannien planerar att etablera en global rådgivningsgrupp för AI. Pfizer Canada har avslöjat den första kohorten av sin hälsovårdsinnovationsaccelerator.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 25 oktober

Generativ AI diskuteras vid Snowflake’s Data Cloud World Tour i Toronto

Vid ett nyligt stopp på Snowflake’s Data Cloud World Tour i Toronto diskuterades generativ AI (GenAI) och dess framtida implementering i produkter. Panelen bestod av Shannon Katschilo, kanadensisk landschef för Snowflake, David Dadoun, chef för data och analys på Bombardier Recreational Products (BRP), Beth Quinton, vice VD för data på Air Canada, och Yang Han, medgrundare och teknisk chef (CTO) för StackAdapt. Panelmedlemmarna diskuterade vikten av en datadriven strategi innan AI kan implementeras effektivt, och hur GenAI och stora språkmodeller (LLMs) kan ha en stor inverkan på deras respektive företag.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 25 oktober

AI-verktyg kan förstärka matematikundervisningen

Generativa AI-verktyg som ChatGPT utgör en ny utmaning för lärare, men många matematikprofessorer tror att AI kan förstärka matematikundervisningen. Jake Price, biträdande professor i matematik och datavetenskap vid University of Puget Sound, ser inte ChatGPT som ett hot. AI kan fungera som en handledare, ge omedelbar feedback till en elev som har problem, och hjälpa en lärare att planera matematiklektioner. Trots vissa begränsningar tror Min Sun, en utbildningsprofessor vid University of Washington, att elever borde använda ChatGPT som en personlig handledare. Khan Academy har skapat en AI-handledare kallad Khanmigo.

Direktlänk Dela The Hechinger Report fördjupade 24 oktober

Enligt en studie av Microsoft Research och MIT Sloan School of Management, förbättrade GitHub Copilot, ett AI-parprogrammeringsverktyg, produktiviteten för mjukvaruutvecklare med 55 procent. Detta kan innebära att löneklyftan mellan icke-programmerare och genomsnittliga utvecklare minskar, samtidigt som de högre lönerna för de mest skickliga ingenjörerna stärks. Siva Sivakolunthu, en ingenjörschef baserad i Toronto, tror att teknologier som Copilot och ChatGPT kommer att demokratisera lönestrukturen för mjukvaruingenjörer. Adnan Lawai, VD för Folio3, ett mjukvaruutvecklingsföretag baserat i Kalifornien, ser AI som utvecklingen av programmering.

National Post fördjupade 23 oktober

AI-verktyg för kodning förbättrar effektiviteten men kan skapa ´lata och inkompetenta´ programmerare

AI-verktyget GitHub Copilot har blivit populärt bland programmerare då det gör kodning enklare, men vissa kritiker menar att det gör programmerare ´lata och inkompetenta´. Ett annat verktyg, Code Whisperer, har släppt en uppdatering som genererar specifik kod baserat på privata arkiv, vilket gör arbetet ännu enklare. En studie från University of San Diego visade att professorer oroar sig över att överanvändning av AI-verktyg kan hindra studenter från att förstå grundläggande programmering. Trots detta visar forskning att AI-verktyg kan vara mer effektiva än lärare för att hjälpa studenter att lära sig programmering snabbare och bättre.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 19 oktober

Maskininlärning förändrar onlinespelslandskapet i Kanada

Maskininlärning (ML) förändrar det kanadensiska onlinespelslandskapet, vilket gör spel mer personliga och intuitiva. ML lär sig spelares preferenser och beteenden och anpassar den virtuella miljön för att passa dessa mönster. Exempel på ML-användning inkluderar prediktiv modellering, utveckling av intelligenta icke-spelarkaraktärer och procedurinnehållsgenerering. ML förbättrar också spelrekommendationssystem och hjälper spelare att förbättra sina färdigheter. Dessutom övervakar ML spelande för att upptäcka och rätta till eventuella oegentligheter som antyder fusk, och arbetar för att upptäcka och förhindra bedrägeri i spelindustrin. Trots sina många fördelar finns det också bekymmer, som spelares privatliv och etiska dilemman.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 16 oktober

AI-pionjären Geoffrey Hinton går med i rådgivningsstyrelsen för Vayu Robotics

Den brittisk-kanadensiska datavetaren Geoffrey Hinton, allmänt känd som ´Gudfadern av AI´, har gått med i rådgivningsstyrelsen för robotikstartföretaget Vayu Robotics. Hinton, en pionjär inom djupinlärning, lämnade nyligen Google Brain för att fritt tala om de potentiella farorna med AI-utveckling. Vayu Robotics, ett företag baserat i Palo Alto, syftar till att skapa högkvalitativa, lågkostnadsrobotiklösningar. De säkrade nyligen $12,7 miljoner i seedfinansiering, ledd av Khosla Ventures med deltagande från Lockheed Martin och ReMY Investors.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 oktober

AI-pionjären Geoffrey Hinton ansluter sig till rådgivningsstyrelsen för Vayu Robotics

Geoffrey Hinton, brittisk-kanadensisk datavetare och känd som ´Gudfadern av AI´, har anslutit sig till rådgivningsstyrelsen för robotikstartföretaget Vayu Robotics. Hinton, en pionjär inom djupinlärning, lämnade nyligen Google Brain för att fritt tala om de potentiella farorna med AI-utveckling. Vayu Robotics, ett företag baserat i Palo Alto, syftar till att skapa högkvalitativa, lågkostnadsrobotiklösningar. De säkrade nyligen $12,7 miljoner i seed-finansiering, ledd av Khosla Ventures med deltagande från Lockheed Martin och ReMY Investors. Finansieringen kommer att användas för att skala produktutveckling, med fokus på lågkostnadssensorteknik istället för lidar. Hinton hoppas vägleda företagets tillväxt och tror att deras teknik har potential att skapa säkra och miljövänliga lösningar med färre etiska frågor jämfört med andra AI-applikationer.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 oktober

AI/ML Innovations Inc. ingår skuldsaneringsavtal med Tormin Resources Limited

AI/ML Innovations Inc., ett företag som förvärvar och utvecklar tekniker inom artificiell intelligens och maskininlärning, har ingått ett skuldsaneringsavtal med Tormin Resources Limited i Roslin, Ontario. Företaget är skyldigt borgenären ett belopp på $733,441, plus $68,500 i upplupna avgifter, för ett totalt belopp på $801,941.00. Borgenären har gått med på att acceptera en kontantbetalning på $70,000 som fullständig och total lösning på skulden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 oktober

Ökning i användning av AI-chattbot; AI-genombrott inom mejeribranschen; Mänsklig AI i Amazons acceleratorprogram; Satellitteknik för skogsbrandsförebyggande; Lansering av app för ursprungsbefolkning i Ontario

AI-chattboten ChatGPT har upplevt en 1 700 procentig ökning i användning sedan dess lansering i november, enligt en rapport av Indusface. Reklambranschen leder med 39 procent av anställda som integrerar ChatGPT i sina dagliga arbetsflöden. Juridiska yrkesverksamma följer nära med 38 procent. Rapporten visade också att 55 procent av de svarande uttryckte reservationer om att samarbeta med företag som använder ChatGPT, vilket signalerar oro för dataintegritet och integritet. Edmonton-baserade start-up företaget iClassifier har introducerat vad det kallar världens första AI-system för klassificering av mjölkkors egenskaper. Toronto-baserade AI-lösningar leverantören Meeranda har säkrat en plats i Amazons AWS Build Accelerator program. Toulouse-baserade Kinéis säger att det förändrar skogsbrandsförebyggande genom satellitteknik. Magnetawan First Nation, Ontario, har avslöjat en mobilapplikation för att överbrygga kommunikationsgap med dess samhällsmedlemmar.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 10 oktober

AI-experten Geoffrey Hinton varnar för att AI kan ta över

Geoffrey Hinton, ofta kallad ´Gudfadern till AI´, varnar för att AI-system kan vara mer intelligenta än vi tror och att det finns en risk att maskinerna kan ta över. Hinton, som är brittisk datavetare, hjälpte till att göra avancerad AI möjlig genom sina kontroversiella idéer. Han tror att AI kommer att göra enormt gott, men han har också en varning. Han menar att vi nu går in i en period då vi för första gången kan ha saker som är mer intelligenta än oss. Hinton menar att dessa AI-system kan förstå, vara intelligenta och fatta beslut baserat på sina egna erfarenheter.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 9 oktober

Andreessen Horowitz kan leda finansieringsrunda för AI-startupen Ideogram

Investeringsföretaget Andreessen Horowitz diskuterar att leda en ny finansieringsrunda för Ideogram, en startup som använder artificiell intelligens för att skapa unika bilder. Den Toronto-baserade startupen, som inte genererar någon intäkt, har sökt en värdering på 500 miljoner dollar före pengar. Fyra tidigare Google AI-forskare grundade företaget förra året och lanserade i augusti i år en programvara som genererar bilder baserat på textbeskrivningar av vad användarna vill se. Startupen har diskuterat att höja mellan 75 och 100 miljoner dollar i den nya rundan.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 6 oktober

Armilla Assurance lanserar garantiservice för AI-produkter

Toronto-baserade startup-företaget Armilla Assurance har lanserat Armilla Guaranteed, en garantiservice för AI-produkter. Tjänsten erbjuder en oberoende utvärdering av AI-modeller och tilldelar en ´verifierad´ status efter framgångsrik granskning. Om en ´verifierad´ modell inte uppfyller sina angivna nyckelprestationsindikatorer (KPI:er), får köparen kompensation för licensavgiften. Denna kompensation stöds av Armilla´s återförsäkringspartners, inklusive Swiss Re, Greenlight Re och Chaucer. BUDDI AI, en plattform för medicinsk återbetalning, har samarbetat med Armilla. Microsoft har också försäkrat AI Copilot-användare om juridiskt stöd mot stigande upphovsrättsbekymmer.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 6 oktober

Oracle lanserar generativ AI-teknik över hela sin molninfrastruktur

I juni gick Oracle in på marknaden för generativ AI genom att erbjuda stora språkmodeller (LLM) till sina kunder och tillkännage miljarder dollar i molnberäkningsåtaganden från startups som tränar komplexa system. Tre månader senare levererar mjukvarutillverkaren bred tillgång till den kraftfulla AI-tekniken över deras molninfrastruktur, elektroniska hälsojournaler (EHR), dataanalysverktyg, ERP och kundtjänstprogramvara. Affärer från AI-utvecklare har fördubblats till 4 miljarder dollar. Oracle lanserade en generativ AI molntjänst, AI-förbättringar till deras mjukvara för vårdpersonal, och nya databaskapaciteter för att lagra och snabbt hämta ostrukturerade och semi-strukturerade data som används i AI-system. Oracle expanderar också användningen av chipmaker NVIDIAs mest kraftfulla H100 AI-processorer i deras moln.

Direktlänk Dela Government Technology Insider fördjupade 4 oktober

Duncan Crabtree-Ireland deltar i New York Comic Con för att diskutera AI i underhållning

Duncan Crabtree-Ireland, nationell verkställande direktör och chefsförhandlare för SAG-AFTRA, kommer att delta i New York Comic Con den 14 oktober för att delta i panelen ´AI i underhållning: Skådespelarens perspektiv´. Detta kommer efter hans medverkan på San Diego Comic-Con och Toronto International Film Festival, där han diskuterade rättigheter för röstskådespelare och hade en sittstrejk med Kanadas kommersiella skådespelare. Crabtree-Ireland är för närvarande tillbaka vid förhandlingsbordet med CEO-gänget av fyra - Donna Langley från Universal, Bob Iger från Disney, David Zaslav från Warner Bros och Ted Sarandos från Netflix - i jakten på ett nytt treårigt kontrakt som kan avsluta skådespelarfackets över 80 dagar långa strejk.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 4 oktober

Tenstorrent väljer Samsung Foundry för att tillverka nästa generations AI-chip

Tenstorrent, ett företag som säljer AI-processorer och licensierar AI och RISC-V IP, har meddelat att de har valt Samsung Foundry för att ta fram Tenstorrents nästa generation av AI-chip. Tenstorrent bygger kraftfulla RISC-V CPU och AI-accelerationschip, med målet att pressa gränserna för beräkning inom flera industrier som datacenter, bilindustri och robotik. Chippen kommer att tillverkas med Samsungs toppmoderna SF4X-process, som har en imponerande 4nm-arkitektur. Samsung Electronics, en världsledare inom avancerad halvledartillverkning med huvudkontor i Sydkorea, har en ny fabrik under uppbyggnad i Taylor, Texas.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 4 oktober

Armilla AI lanserar garantiservice för AI-produkter

Toronto-baserade startup Armilla AI:s försäkringsavknoppning, Armilla Assurance, har lanserat Armilla Guaranteed, en ny garantiservice för att ge säkerhet kring prestandan för AI-produkter. Tjänsten kommer i ljuset av ökande rättsfall och oro över tillförlitligheten och riskerna med AI-system. Armilla Guaranteed är inte ansvarsförsäkring, utan en garanti som gör det möjligt att förbättra utvärderingen av modeller. Armillas utvärderingsprocess innefattar både kvalitativ och kvantitativ analys av modeller anpassade till deras specifika användningsfall. Modeller som klarar granskningen får märkningen ´Armilla Verified´.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 3 oktober

AI-startup löser problem med textrendering i bilder

AI-startupen Ideogram utmanar mer etablerade rivaler genom att lösa ett irriterande problem: att låta vem som helst skapa en bild av en katt som bär en t-shirt med en klurig slogan som faktiskt går att läsa. Till skillnad från sina konkurrenter kan Ideogram generera bilder med läsbar text inom några sekunder. När andra populära AI-bildgeneratorer som Midjourney, OpenAI´s Dall-E 2 och Stability AI´s Stable Diffusion XL ombeds att rendera ord i bilder, visar de ofta nonsens.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 3 oktober

AI transformerar E-handel och webbdesign

Artificiell intelligens (AI) kommer att spela en central roll i utvecklingen av E-handel och webbdesign under 2024. AI kan hjälpa till att skräddarsy personlig innehåll och rekommendationer baserat på användarbeteende, vilket ökar kundnöjdheten och försäljningen. AI kan också förutse försäljningstrender och konsumentbeteende, vilket hjälper företag att anpassa sina marknadsstrategier. Dessutom har AI-drivna chatbots revolutionerat kundsupporten genom att erbjuda omedelbara svar på en rad frågor. AI kan också förbättra webbdesign genom att skapa intuitiva användargränssnitt och visuellt tilltalande layouter.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 3 oktober

Kanadensiska arbetsgivare använder allt mer AI för rekrytering

Allt fler arbetsgivare i Kanada använder artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till med rekryteringsbeslut. Juridiska experter rekommenderar kanadensiska arbetsgivare att utveckla strategier för att utvärdera risker och fördelar med AI. Automatiserade rekryteringsverktyg hjälper till i rekryteringsbeslut med varierande grad av mänsklig inblandning, förklarade Robbie Grant, advokat på McMillan i Toronto. Arbetsgivare måste dock se till att deras användning av automatiserade rekryteringsverktyg följer sekretesslagarna. Enligt KPMG i Kanada använder cirka 20 procent av 5 140 kanadensare generativa AI-verktyg som en del av sina professionella eller skolrutiner.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 3 oktober

Maxime Vachier-Lagrave besegrar Magnus Carlsen och vinner AI Cup 2023

GM Maxime Vachier-Lagrave har lyckats med det omöjliga uppdraget att besegra världsettan Magnus Carlsen i inte bara en, utan två matcher, för att vinna AI Cup 2023 och kvalificera sig för Champions Chess Tour Finals i Toronto. ´Maxime var stark och jag misslyckades vid kritiska ögonblick´, sa Carlsen, efter att en enda vinst i varje mini-match avgjorde utfallet. Detta innebar ett hjärteskär för GM Vladimir Fedoseev, vars seger över GM Vladislav Artemiev i Division II Grand Final skulle ha inneburit en plats i Toronto om det inte vore för Vachier-Lagraves hjältedåd.

Direktlänk Dela Chess.com fördjupade 30 september

Ny studie identifierar begränsningar i reservoarberäkning

En ny studie har identifierat de begränsningar som finns med reservoarberäkning, en maskininlärningsmetod som används för att modellera högdimensionella kaotiska beteenden. Studien, utförd av Yuanzhao Zhang, en SFI Complexity Postdoctoral Fellow, och fysikern Sean Cornelius vid Toronto Metropolitan University, visar att trots att reservoarberäkning har rapporterats vara effektiv för att förutsäga kaotiska system, finns det fortfarande problem. Enligt Zhang kräver modellen en lång uppvärmningstid för att korrekt förutsäga systemet, vilket är nästan lika tidskrävande som de dynamiska rörelserna av systemet självt.

Direktlänk Dela Innovation News Network fördjupade 29 september

Vachier-Lagrave besegrar Nepomniachtchi i AI Cup 2023, förbereder sig för final mot Carlsen

GM Maxime Vachier-Lagrave besegrade GM Ian Nepomniachtchi med 2-0 och har nu möjlighet att möta GM Magnus Carlsen i fredagens AI Cup Grand Final 2023. Nepomniachtchi hade tidigare slagit ut GM Anish Giri med 1,5-0,5. GM Vladimir Fedoseev håller sin dröm om att nå Toronto-finalen levande genom att besegra GM Vladislav Artemiev i Division II Winners Final, men han kommer nu att möta samma motståndare igen i Grand Final. GM Sam Sevian har chansen att vinna Division III för tredje gången den här säsongen när han möter GM Rauf Mamedov. Turneringen avslutas på fredag, den 29 september, kl. 17:00 CEST.

Direktlänk Dela Chess.com fördjupade 29 september

Begränsningar i ´reservoarberäkning´ identifierade

I dynamiska system kan en förändring på ett ställe utlösa en stor förändring någon annanstans, vilket gör dem svåra att modellera. Under de senaste två decennierna har forskare dock rapporterat om framgångar med att modellera högdimensionella kaotiska beteenden med en enkel men kraftfull maskininlärningsmetod som kallas ´reservoarberäkning´. Yuanzhao Zhang, en SFI Complexity Postdoctoral Fellow, och hans kollega, fysikern Sean Cornelius vid Toronto Metropolitan University, har identifierat begränsningar i reservoarberäkning som de menar har förbisetts av forskarsamhället. Dessa begränsningar kan vara svåra att kringgå, särskilt för komplicerade dynamiska system.

Direktlänk Dela American Association for the Advancement of Science fördjupade 29 september

AI framsteg signalerar massiv teknologisk skift, men tekniken har fortfarande fördomar: Google

En artificiell intelligensforskare på Google säger att att fixa rättvisa i tekniken ´är inte en enkel sak´, men världen har en möjlighet att göra det rätt när programvaran exploderar i popularitet. ´Det är som om vi har fått en andra chans på hur vi använder denna teknik för att avveckla några av de fördomar vi ser i samhället´, sa Komal Singh, en senior produktchef på teknikjätten, i en media briefing i Toronto. Hennes optimism kommer när tekniksektorn - och nästan alla - kämpar med frågor om orättvisa och snedvridning i AI. Dessutom kan landmärkesregler för nätneutralitet som upphävdes under den tidigare presidenten Donald Trump återvända under en ny tryckning av ordföranden för den amerikanska Federal Communications Commission, Jessica Rosenworcel. Reglerna skulle omklassificera bredbandsåtkomst som en väsentlig tjänst på par med andra verktyg som vatten eller kraft. ´För alla, överallt, för att njuta av de fulla fördelarna med internetåldern, bör internetåtkomst vara mer än bara tillgänglig och prisvärd´, sa Rosenworcel vid ett evenemang på National Press Club.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 27 september

Klick Health lanserar första ChatGPT-pluginet för life science-företag i USA

Klick Health har lanserat det första ChatGPT-pluginet för life science-företag i USA. Detta plugin, som är byggt på OpenAI, ger life science-professionella möjlighet att snabbt och enkelt få information inom ChatGPT om industriutbetalningar till alla sjukvårdsprofessionella i USA, enbart genom att ange deras National Provider Identifier (NPI). Pluginet utnyttjar Klicks proprietära MedOcean-databas, som samlar data från många olika källor, inklusive öppna betalningsrapporteringsprogram.

Direktlänk Dela The Galveston County Daily News fördjupade 27 september

Federal Reserve Board-guvernör ser potential och utmaningar med generativ AI

Federal Reserve Board-guvernör, Lisa D. Cook, uttryckte optimistisk försiktighet om den generativa artificiella intelligensens (AI) inverkan på jobb och produktivitet under en konferens i Toronto. Hon menade att generativ AI har potential att förbättra produktiviteten övergripande och leda till nya jobb och industrier. Å andra sidan kan det på kort sikt leda till störningar på arbetsmarknaden. Därför är det viktigt att lagstiftare och organisationer utvecklar policyer och praxis för att hjälpa arbetare att anpassa sig. Cook betonade att AI:s fördelar för samhället kommer att bero på hur arbetare anpassar sina färdigheter till de förändrade kraven, hur väl deras företag omskolar eller omplacerar dem, och hur politiker stöder dem som drabbas hårdast av dessa förändringar.

Direktlänk Dela Information Security Media Group fördjupade 26 september

Klick Health lanserar den första ChatGPT-pluginen för life science-företag i USA

Klick Health har lanserat den första ChatGPT-pluginen för life science-företag i USA. Den kostnadsfria KlickRx ChatGPT-pluginen, byggd på OpenAI, ger yrkesverksamma inom life science möjlighet att snabbt och enkelt få information inom ChatGPT om industrins betalningar till någon hälso- och sjukvårdsyrkesperson (HCP) i USA, enbart genom att ange deras nationella leverantörsidentifierare (NPI). Pluginen utnyttjar Klicks egna MedOcean-databas, som samlar data från många olika källor, inklusive det öppna betalningsrapporteringsprogrammet.

Direktlänk Dela PharmaLive fördjupade 25 september

AI-teknik används för att förbättra sjukvården i Ontario

Artificiell intelligens (AI) används redan i Ontario, Kanada för att förutsäga framtida hälsotillstånd baserat på befintliga hälsodata. Ontario Medical Association (OMA) höll en online presskonferens för att diskutera hur AI-teknik har införts inom vissa områden av hälso- och sjukvården och att större förändringar är på väg. AI-teknologin kan snabbt och exakt analysera realtidsdata från patienter, inklusive medicinska journaler, genetisk information och livsstilsfaktorer, och identifiera mönster som läkare kanske missar. Tekniken kan även minska belastningen på sjukvårdssystemet genom att förhindra att sjukdomar utvecklas till mer avancerade stadier.

Direktlänk Dela Northern Life fördjupade 21 september

Artificiell intelligens transformerar ögonmedicin

Användningen av artificiell intelligens (AI) växer inom medicin och ögonmedicin är i centrum för denna förändring. AI-bildteknik kan bättre spåra utvecklingen av ögonsjukdomar, medan AI-chattrobotar kan informera nästa generation av medicinska ledare. Trots denna entusiasm kommer ögonläkare att möta betydande utmaningar. AI kan också ha potential att förbättra klinisk vård och patientresultat. Men AI kommer att behöva övervinna etiska problem och tolkningsfrågor för att skydda patientresultat.

Direktlänk Dela HCPLive fördjupade 20 september

Indisk skådespelare Anil Kapoor vinner banbrytande domslut mot AI

Den framstående indiska skådespelaren Anil Kapoor har vunnit ett banbrytande domslut mot artificiell intelligens (AI). Kapoor hade lämnat in en stämningsansökan i Delhi High Court för att skydda sina personlighetsrättigheter, inklusive hans namn, bild, likhet, röst och andra attribut av hans personlighet mot missbruk, inklusive på digitala medier. Domstolen beviljade en order som erkänner hans personlighetsrättigheter och förhindrar alla förövare från att missbruka hans personlighetsattribut utan hans tillstånd. Ordern skyddar skådespelarens rättigheter över alla sätt och medier över hela världen.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 20 september

Humber College och Siemens Canada utvecklar labb för hållbar energihantering

Humber College i Toronto har i samarbete med Siemens Canada utvecklat ett laboratorium för hållbar mikronät- och förnybarteknik (SMART) för att undervisa studenter om mikronät och energihantering. Genom att implementera smarta kontroller, energieffektivitetsinitiativ och renoveringar har Humber College minskat energianvändningen per kvadratfot med över 20% och är på väg att uppnå en minskning av växthusgasutsläppen med 30% jämfört med för tio år sedan. Siemens Canada har lanserat en öppen, skalbar digital plattform som kallas Siemens Xcelerator. Den framtida hållbara byggnaden ligger i integrationen av artificiell intelligens och digitala tvilling system.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 19 september

Chatbot förutsäger NHL-säsongen 2023-24, men varnar för brist på noggrannhet

ChatGPT, en stor språkmodellbaserad chatbot, har varnat för att dess förutsägelser för NHL-säsongen 2023-24 kanske inte är tillförlitliga. Chatbotten har ingen information från efter september 2021, vilket innebär att den kan överskatta spelare som Philipp Grubauer. Den har heller inte spenderat tid på att granska tidigare spel och påpekar att för att få en exakt förutsägelse för säsongen behöver man tillgång till aktuell information, inklusive spelarlistor, lagdynamik och prestandatrender. Trots detta gav den några allmänna uttalanden om ligan, men inga konkreta förutsägelser.

Direktlänk Dela Yahoo Sports Canada fördjupade 12 september

Meta planerar att bygga AI-modell för att rivalisera med OpenAI´s GPT-4

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, planerar att matcha Microsofts OpenAI:s mest avancerade modell av ChatGPT. Meta avser att börja träna sin stora språkmodell i början av 2024. Företaget vill att det nya systemet ska vara flera gånger mer kraftfullt än Llama 2, dess nuvarande AI-språkmodell som det släppte med Microsoft i juli.

Direktlänk Dela The Logic fördjupade 11 september

Guillermo del Toro: ´AI hotar inte filmvärlden, människors dumhet gör´

Oscarsvinnande regissören Guillermo del Toro har uttalat sig i debatten om artificiell intelligens (AI) inom filmindustrin och uttrycker att han inte ser AI som ett hot. Under Toronto Film Festival förklarade han att det inte är AI som skrämmer honom, utan människors dumhet. Del Toro ser AI som ett verktyg och menar att frågan om AI kommer att lyckas eller misslyckas inom filmvärlden snarare handlar om människors personliga vision och kreativitet.

Direktlänk Dela MovieZine fördjupade 10 september

Guillermo del Toro diskuterar AI:s inverkan på film och sin passion för traditionell animation

Regissören Guillermo del Toro, känd för sin Oscar-vinnande stop-motion film Pinocchio på Netflix, diskuterade artificiell intelligens (AI) och dess inverkan på skapandet av audiovisuellt innehåll vid Toronto Film Festival. Han uttryckte oro för ´naturlig dumhet´ snarare än AI, och beskrev AI som ett verktyg som kan göra eller bryta beroende på hur det används kreativt. del Toro talade också om sin passion för traditionell animation och stop-motion animation, och underströk att animation fortfarande i stor utsträckning är handritad och producerad av människor.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 10 september

Guillermo del Toro diskuterar artificiell intelligens och dess inverkan på skapandet av audiovisuellt innehåll

Regissören Guillermo del Toro, känd för Netflix-filmen Pinocchio, uttalade sig om artificiell intelligens (AI) och dess inverkan på innehållsskapande under Toronto Film Festival. Han menade att AI är ett verktyg och dess framgång beror på hur människor kreativt använder det. Del Toro betonade även sin passion för traditionell animation och påpekade att animation fortfarande till stor del är handritad. Han gjorde också klart att animation är ett medium och inte en genre.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 9 september

Guillermo del Toro diskuterar AI:s plats inom underhållningsindustrin

Regissören Guillermo del Toro är inte särskilt orolig över AI:s framväxt inom show business. På Toronto Film Festival uttryckte han att han ser AI mer som ett verktyg för filmskapare än något som kan ersätta dem. Oscarbelönade manusförfattaren Charlie Kaufman och författaren Stephen King har uttryckt mer oro över AI:s inverkan på kreativitet inom branschen. King tror dock inte att det finns något sätt att stoppa AI från att användas mer inom underhållning.

Direktlänk Dela Comic Book Resources fördjupade 9 september

Patricia Arquette stödjer SAG-AFTRA och ACTRA på TIFF

SAG-AFTRA och Canadas skådespelarförbund ACTRA fortsatte sin närvaro på Toronto International Film Festival (TIFF) med en speciell demonstration utanför Amazons kontor. Skådespelaren Patricia Arquette, vars regidebut Gonzo Girl visades på festivalen, visade sitt stöd tillsammans med SAG-AFTRAs nationella verkställande direktör och chefsförhandlare Duncan Crabtree-Ireland. Arquette uttryckte oro över den nuvarande konflikten mellan skådespelare och studior, och betonade att situationen skadar människor. Hon nämnde också risken för att AI skulle kunna ersätta skådespelare.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 9 september

Guillermo del Toro diskuterar artificiell intelligens och dess inverkan på skapandet av audiovisuellt innehåll

Guillermo del Toro, regissören för Netflix´s Pinocchio, diskuterade artificiell intelligens (AI) och dess inverkan på skapandet av innehåll under sitt öppningstal vid Toronto Film Festival. Han uttryckte att han inte är orolig för AI, utan för naturlig dumhet. Han hävdade att AI kommer att lyckas eller misslyckas baserat på hur människor kreativt använder det för att förverkliga en personlig vision på skärmen. Del Toro talade också om sin passion för traditionell animation och betonade att animation fortfarande i stor utsträckning är handritad, skapad och producerad av människor.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 9 september

Novarc Technologies samlar in $20M för AI-drivna svetsrobotar, Cohere söker ny finansieringsrunda, Bank of Canada samarbetar med EvolutionQ, OpenAI passerar $1 miljard i intäkter

Vancouver-baserade Novarc Technologies har samlat in 20 miljoner dollar för att utöka sitt erbjudande av svetsrobotar och lansera sitt NovAI-robotvisionssystem. AI-startupen Cohere, med investerare som Oracle och Nvidia, söker ny finansiering efter att ha samlat in 270 miljoner dollar i juni. Bank of Canada har anlitat kvant-säkerhets-startupen EvolutionQ för att utforska kvant-datorsäkerhet för digitala valutor. OpenAI, som nyligen lanserade en företagsversion av ChatGPT, förväntas generera över 1 miljard dollar i intäkter under de närmaste 12 månaderna. Andra noterbara nyheter inkluderar Xanadu och Toronto Metropolitan Universitys samarbete för att utveckla ett utbildningsprogram inom kvantberäkning, och Conquest Plannings partnerskap med CapIntel för att erbjuda AI-drivna råd till fler finansiella rådgivare och investerare.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 7 september

Kanadensiska företag ligger efter i AI-adoption, enligt rapport

En ny rapport visar att Kanadas företag ligger efter i AI-adoption, rankade på 20:e plats bland OECD-länderna. Rapporten, som publicerats av Dais vid Toronto Metropolitan University, visar en ´poängtavla´ för AI-adoption inom olika branscher och provinser i Kanada, samt även hur länder rankas globalt. Endast 4% av företagen i Kanada rapporterar att de använder AI på något sätt i sin verksamhet. Québec leder i Kanada med en adoptionsgrad på 5%. Ontario, BC och Saskatchewan följer nära efter med 4%, medan Alberta följer med 3%. Manitoba och den kombinerade regionen Atlantic & Territories ligger efter med 2%.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

AI-startups inom juridiksektorn upplever snabb tillväxt

Scott Stevenson grundade Rally, ett företag som automatiserar framställningen av rutindokument genom skräddarsydda online-mallar, vilket minskar juridiska avgifter. Rally lanserade senare en AI-verktyg kallad Spellbook, vilket ökade antalet klienter och intäkterna betydligt. Flera kanadensiska företag, inklusive Blue J Legal och Alexi, erbjuder generativa AI-lösningar för att möta den ökade efterfrågan. Trots framgångarna finns det fortfarande utmaningar, som softwares förmåga att hitta på fakta, effekten på lönsamma fakturerbara timmar som stöder stora företag och bekymmer om hur man håller klientinformation säker.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 4 september

AI-företag når miljardintäkter och nya framsteg inom VR

OpenAIs ChatGPT Enterprise, baserat på GPT-4-modellen, har hjälpt företaget att generera över $1 miljard i intäkter. AI21 Labs, ett företag baserat i Tel Aviv som erbjuder textbaserade generativa AI-tjänster, har stängt en serie C-finansiering på $155 miljoner. IBM har introducerat en ny analog AI-chip som kan utmana Nvidias H100. Magic Leap 1 kommer att sluta stödjas efter den 31 december 2024. VRChat Mobile är nu tillgängligt i Alpha på Android, och Meta Horizons är också på gång för mobila plattformar. FIVARS 9th Annual VR Festival är tillgängligt online till och med den 3 oktober.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 september

Gareth Edwards släpper ny film ´The Creator´ om kriget mellan människor och AI

Gareth Edwards är på väg att släppa sin egen storbildsversion av kriget mellan människor och AI, The Creator, som han skrev och regisserade. Filmen stjärnor John David Washington, Gemma Chan, Allison Janey och nykomlingen Madeleine Voyles, som spelar en robot med världsförstörande kraft, i form av ett ungt barn. Edwards skämtade om att han hade tur med tidpunkten för filmens släpp, eftersom det är ´innan robotapokalypsen och inte efter´. Han försökte undvika att sätta ett datum på det futuristiska kriget, men efter lite forskning bestämde han sig för att sätta det till 2070. Filmen, som påverkades av Blade Runner och Apocalypse Now, spelades in på 80 olika platser runt om i världen med mycket lite green screen arbete. The Creator träffar biografer 29 september.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 30 augusti

AI förutspås påverka arbetslivet och yrkesroller

Artificiell intelligens (AI) förväntas ha en betydande inverkan på yrkesroller och arbetslivet. Enligt en artikel i The Toronto Star kommer kontorsarbetare sannolikt att vara bland de första som påverkas av AI:s inträde på arbetsplatsen. Rutinmässiga och repetitiva uppgifter som datainmatning och dokumenthantering kan vara de första målen för automatisering. Artikeln erbjuder dock hopp genom att föreslå praktiska sätt för individer att framtidsäkra sina karriärer i denna föränderliga landskap, inklusive kontinuerligt lärande, anpassningsförmåga och att använda AI som ett verktyg snarare än ett hot.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 29 augusti

AI-startupen Ideogram lanserar text-till-bild-generator

Toronto-baserade AI-startupen Ideogram har officiellt lanserat sin plattform. Företaget specialiserar sig på generativ text-till-bild-teknologi och är ytterligare en konkurrent till Midjourney, DALL-E och Adobe Firefly. Ideogram leds av branschveteraner som tidigare har arbetat med högprofilerade AI-projekt på Google Brain, UC Berkeley och University of Toronto. Företagets VD, Mohammad Norouzi, är en tidigare senior forskningsforskare på Google. Ideogram erbjuder liknande funktioner som befintliga plattformar som DALL-E, Midjourney eller Adobe Firefly, vilket innebär att du kan omvandla textuella uppmaningar till bilder.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 28 augusti

ChatGPT förutsäger resultat för kommande MLS-matcher

AI-drivna ChatGPT har gjort förutsägelser för alla MLS-matcher den 26-27 augusti. AI har lett till betydande framsteg över hela världen och nu används den för att förutsäga fotbollsmatcher. ChatGPT förutsäger följande resultat: Atlanta United 2-2 Nashville SC, Charlotte FC 2-2 Los Angeles FC, FC Cincinnati 2-2 New York City FC, Columbus Crew 3-1 Toronto FC, DC United 1-2 Philadelphia Union, CF Montreal 1-2 New England Revolution, New York Red Bulls 2-2 Inter Miami CF, Orlando City 2-1 St. Louis City, FC Dallas 2-2 Austin FC, Sporting Kansas City 1-0 San Jose Earthquakes, Real Salt Lake 2-1 Houston Dynamo FC, LA Galaxy 2-1 Chicago Fire FC, Portland Timbers 2-0 Vancouver Whitecaps, Minnesota United 1-2 Seattle Sounders.

Direktlänk Dela Ace Football fördjupade 25 augusti

Ideogram, AI-startup som genererar bilder, lanseras med 16,5 miljoner dollar i seed-finansiering

Ideogram, en AI-startup som genererar bilder, grundad av tidigare forskare från Google Brain, lanserades tidigare denna vecka med 16,5 miljoner dollar i seed-finansiering från a16z och Index Ventures. Ideogram har löst ett problem som plågat populära AI-bildgeneratorer: pålitlig textgenerering inom bilden, som text på skyltar och företagslogotyper. Företaget erbjuder flera förinställda bildgenereringsstilar på sin webbapp, inklusive en märkt ´typografi´. Ideogram är redan tillgängligt för anmälan i beta. Företaget använde lanseringen och beta-släppet för att subtilt belysa denna funktion med ett inlägg på X (tidigare Twitter).

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 25 augusti

Toronto-baserade AI-startup Ideogram lanserar med 22,3 miljoner CAD i seed-finansiering

Toronto-baserade AI-startup Ideogram, som erbjuder generativ text-till-bild-teknologi, har lanserat sin plattform med 22,3 miljoner CAD (16,5 miljoner USD) i seed-finansiering. Amerikanska riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz (a16z) och Index Ventures ledde rundan, med deltagande från AIX Ventures, Golden Ventures och Two Small Fish Ventures. Ideogram har ett fokus på kreativitet med en ´hög standard för förtroende och säkerhet´. Kanadensisk datavetenskapsprofessor och Waabi-grundare Raquel Urtasun investerade också i Ideograms seed-runda, liksom Conviction-grundaren Sarah Guo och Github-medgrundaren Tom Preston-Werner, bland andra.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 24 augusti

AI-nyheter: Inbenta förvärvar Horizn, Meta förbereder lansering av kodgenererande programvara, Voiceflow samlar in 15 miljoner USD

Texasbaserade Inbenta har förvärvat Toronto-baserade mjukvaruföretaget Horizn, vilket innebär att Horizns teknik kommer att integreras i Inbentas AI-kundupplevelseplattform. Horizns medgrundare och VD, Janice Diner, blir Inbentas marknadschef. Meta Platforms förbereder lanseringen av en programvara som hjälper utvecklare att automatiskt generera programmeringskod, en utmaning mot proprietär programvara från OpenAI, Google och andra. Toronto-baserade AI-startupen Voiceflow har samlat in 15 miljoner USD för att hjälpa företag att samarbeta om AI-kundservice. Zoholics, Zohos främsta användarkonferens, kommer att äga rum i Toronto 12-13 september. Québec går in i kvantdatorernas era med en investering på nästan 200 miljoner dollar i tekniken över en sjuårsperiod. Montréal-baserade cleantech-startupen Dcbel har stängt över 50 miljoner USD i serie B-finansiering för att påskynda leveransen av sin r16 Home Energy Station. David Ferrucci, en framstående AI-forskare som ledde teamet som skapade IBM Watson, har samlat in nästan 60 miljoner dollar för sin AI-startup kallad Elemental Cognition. Tre kanadensiska startups ansluter sig till Googles senaste kohort för dess kvinnliga grundaraccelerator. Victoria-baserade mjukvarustartupen Niricson har säkrat över 10 miljoner CAD i serie A-finansiering för att bedöma tillståndet för åldrande infrastruktur med prediktiv analys.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 23 augusti

Överarbetade arbetstagare använder AI för att hantera flera jobb samtidigt

En ny grupp överarbetade arbetstagare har uppstått, som vänder sig till artificiell intelligens (AI) drivna språkmodeller som ChatGPT för att hantera en stor del av deras arbetsuppgifter. Dessa individer använder AI-teknik för att ta på sig flera jobb samtidigt, utan att deras arbetsgivare misstänker det. En sådan person är ´Ben´, en finansiell teknikmarknadsförare i Toronto, som började utforska möjligheterna att arbeta med flera jobb med hjälp av ChatGPT. Enligt ´Ben´ har den senaste versionen av AI, GPT-4, gjort hans jobb lättare. Dock behöver han fortfarande justera texten då och då eftersom AI kan göra misstag.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 23 augusti

Ny AI-modell förbättrar analys av single cell RNA-sekvensdata

Forskare vid University of Toronto har utvecklat en ny AI-modell, kallad single cell generative pretrained transformer (scGPT), för att analysera data från single cell RNA-sekvensering (scRNA-seq). Modellen kan anpassas för att utföra en mängd olika uppgifter med scRNA-seq-data, inklusive att förutsäga effekterna av att manipulera specifika gener och att sammanfoga olika datauppsättningar för att avslöja annars oupptäckbara celltyper. I en nyligen genomförd förstudie visade forskarna att scGPT analyserar scRNA-seq-data bättre än standardmetoder. Trots att dessa modeller kräver mycket data och energi för att träna, hoppas forskarna att scGPT kommer att bli allmänt tillgängligt.

Direktlänk Dela The Scientist fördjupade 21 augusti

Föräldrar i Toronto förbereder sig för AI-verktyg i skolorna

Toronto-mamman Valerie Tih förbereder sig för skolstarten genom att lära sig om artificiell intelligens (AI) verktyg som hon förväntar sig att hennes söner kommer att stöta på under läsåret. Tih, som är en före detta lärare, är orolig för hur den framväxande tekniken kan användas i klassrummet och hur det kan påverka hennes barns förmåga att utveckla kritiskt tänkande, kreativitet och moralisk kompass. Barnpsykologen Linda Pagani föreslår att föräldrar utforskar dessa verktyg med sina barn och sedan diskuterar hur de verkar användbara, var de brister och vilka problem som kan uppstå. Medieexpert Matthew Johnson pekar på att fusk är vanligast när föräldrar eller skolor betonar resultat över process, och betyg över inlärning.

Direktlänk Dela St. Albert Gazette fördjupade 21 augusti

AI och dess inverkan på kulturkriget: Elon Musk och högeraktivister kritiserar ´woke AI´

Elon Musk, miljardär och VD för Tesla, har kritiserat artificiell intelligens (AI) för att vara för ´woke´ och har lanserat sitt eget AI-företag, xAI, som han hävdar kommer att vara ´maximalt sann´. Musk har varnat för AI:s existentiella hot i ett decennium och har nyligen undertecknat ett öppet brev som uttrycker oro över att det kan förstöra mänskligheten, men har samtidigt arbetat för att främja teknikens utveckling. Musk var tidig investerare och styrelsemedlem i OpenAI och har sagt att hans nya AI-företags mål är att ´förstå universums sanna natur´. Samtidigt har högeraktivister och republikanska politiker kritiserat stora AI-företag för att använda ´woke´ träningsdata och har varnat för att ´woke AI´ är ett brådskande hot. Denna kritik kommer samtidigt som miljarder dollar strömmar in i kapprustningen för att skapa allt mer avancerad AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 21 augusti

Filantroper och teknikmiljardärer finansierar AI för det gemensamma goda

Teknikexperter varnar för den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI), men filantroper och teknikmiljardärer svarar med ökade bidrag. Mycket av filantropin fokuserar på ´teknik för det goda´ eller ´etisk AI´, som undersöker hur man kan lösa eller mildra de skadliga effekterna av AI-system. Vissa tror att AI kan användas för att förutsäga klimatkatastrofer och upptäcka nya läkemedel för att rädda liv. Andra varnar för att stora språkmodeller snart kan rubba vitkragarprofessioner, bränslemissinformation och hota nationell säkerhet. Före detta Google VD Eric Schmidt och hans fru Wendy har till exempel åtagit sig hundratals miljoner dollar till AI-bidragsprogram. Salesforce är också intresserade av att hjälpa ideella organisationer att använda AI. LinkedIn medgrundare Reid Hoffman är en annan stor donator som tror att AI kan förbättra mänskligheten.

Direktlänk Dela The News Herald fördjupade 21 augusti

AI/ML Innovations ger ut 450 000 aktieoptioner och omstrukturerar avtal med Octagon Media Corp

AI/ML Innovations Inc., ett företag som fokuserar på att förvärva och utveckla teknologier inom artificiell intelligens och maskininlärning, har meddelat att det har utfärdat totalt 450 000 aktieoptioner till företagets ledning och konsulter. Varje option ger innehavaren rätt att teckna en vanlig aktie i företaget för 0,20 dollar. Dessutom rapporterar företaget att Market Awareness-avtalet mellan företaget och Octagon Media Corp för närvarande omstruktureras för att säkerställa överensstämmelse med de nuvarande CSE-policyn som trädde i kraft den 3 april 2023.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 augusti

AI:s förmåga att förstå och använda språk

Enligt Leif Weatherby, docent i tyska och direktör för Digital Theory Lab vid New York University, spelade ´Boston Globe´ en avgörande roll i utvecklingen av AI-språkförståelse. Fram till 2013 hade AI-system svårt att förstå fraser som ´Boston Globe´, eftersom algoritmer kunde känna till definitionen av orden i frasen utan att nå den korrekta betydelsen av hela frasen. Google-vetenskapsmän löste detta problem genom att låta maskinen lära sig att dessa två ord var förknippade i vissa sammanhang. ´Boston Globe´, ´Toronto Maple Leafs´ och ´Air Canada´ var bland de fraser som användes för att testa om deras algoritm verkligen ´lärde sig språk´ eller inte.

Direktlänk Dela The Boston Globe fördjupade 16 augusti

Voiceflow samlar in 15 miljoner dollar för att förstärka sin konversationella AI-plattform

Efterfrågan på konversationell AI, mestadels chatbots, har aldrig varit högre, med system som OpenAI´s ChatGPT i strålkastarljuset. Gartner förutspådde förra året att en av tio agent-kundutbyten kommer att automatiseras till 2026, en ökning från de uppskattade 1,6% av chattarna som överlämnades till chatbots 2022. Marknaden för verktyg för att bygga konversationell AI är stor och växer. Framtida marknadsinsikter förväntar sig att den kommer att vara värd 47,6 miljarder dollar 2033, upp från 9,6 miljarder dollar 2023. Voiceflow, en plattform för att skapa konversationell AI, meddelade idag att de har samlat in 15 miljoner dollar i en finansieringsrunda lett av VC-företaget OpenView. Med denna senaste investeringsrunda kommer Voiceflow att förstärka sitt engagemang för produktinnovation, inklusive tillägget av en LLM-driven AI-byggare. Voiceflow, som har en arbetsstyrka på cirka 50 personer, har konkurrenter som Google-ägda Dialogflow, IBM Watson, AWS Lex och Microsoft Bot Framework, bland andra. Men Voiceflow har en respektabelt stor kundbas - 450 kunder, inklusive Amazon JP Morgan, The Home Depot, State Farm, Vodafone och en namnlös statlig myndighet, som tillsammans har cirka 130 000 användare på plattformen.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 augusti

AI-chatbot presterar som medicinstudent i tredje året

ChatGPT, en AI-chatbot utvecklad av OpenAI, har visat sig vara användbar inom medicin och vetenskap. En studie vid University of Toronto visade att ChatGPT presterade på nivå med en medicinstudent i tredje året när den svarade på frågor från det amerikanska medicinska licensprovet. Chatboten svarade korrekt på 84% av 125 textbaserade flervalsfrågor, inklusive 100% av frågorna om allmänmedicin, retina och glaskropp samt uveit. Dock var resultaten inte lika övertygande inom klinisk optik, där den svarade korrekt på 8 av 13 frågor. Forskarna använde Microsoft Excel för dataanalys.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 10 augusti

James Manyika, en av Googles främsta ambassadörer för artificiell intelligens (AI), har undertecknat ett uttalande som varnar för att AI kan utgöra ett existentiellt hot mot mänskligheten. Trots detta fortsätter han och många andra i Silicon Valley att utveckla tekniken. Manyika, som är född i Zimbabwe och har en doktorsexamen i AI från Oxford, insisterar på att tekniken kommer att medföra otroliga fördelar för mänskligheten och att Google är rätt väktare för denna ljusa framtid. Men kort efter utvecklarkonferensen undertecknade Manyika ett uttalande tillsammans med hundratals AI-forskare, där han varnade för att AI utgör en ´risk för utrotning´ på samma nivå som ´pandemier och kärnvapenkrig´.

Droid Gazette fördjupade 9 augusti

AI-startupen Tenstorrent säkrar 100 miljoner dollar i finansiering

AI-hårdvarustartupen Tenstorrent har säkrat 100 miljoner dollar i en finansieringsrunda ledd av Hyundai Motor Group och Samsung Catalyst Fund. Hyundai och Kia bidrog med 50 miljoner dollar och planerar att samarbeta med Tenstorrent för att gemensamt utveckla chips, specifikt CPU:er och AI-coprocessorer, för framtida mobilitetsfordon och robotar. Samsung Catalyst och andra VC-fonder, inklusive Fidelity Ventures, Eclipse Ventures, Epiq Capital och Maverick Capital, bidrog med de återstående 50 miljonerna. Tenstorrent planerar att använda finansieringen till produktutveckling, design och utveckling av AI-chip och företagets maskinlärningsprogramvara.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 4 augusti

AI-drivna medicinska skrivare revolutionerar patientjournalhanteringen

Teknologisk innovation har haft en djupgående effekt på sjukvårdssektorn, med AI-drivna medicinska skrivare som revolutionerar hanteringen av patientjournaler. Dessa verktyg underlättar inte bara notering för kliniker utan förbättrar också patientvården genom effektiv dokumentation. De AI-drivna medicinska skrivarna som gör stora framsteg inom medicinsektorn idag är: DeepScribe, Nuance, Suki, Augmedix, Tali AI, Iodine Software, ScribeLink, Mutuo Health Solutions, S10.AI och Phraze. Dessa företag använder AI och maskininlärning för att automatiskt generera medicinsk dokumentation, vilket underlättar för läkarna och förbättrar patientvården.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 3 augusti

AI har fortfarande svårt att förstå humor, visar studie

En ny studie visar att artificiell intelligens (AI) fortfarande har svårt att förstå humor. I ett experiment testades AI-modeller och människor på uppgifter som involverade New Yorker-tidningens tecknade bildtexttävling. Uppgifterna inkluderade att matcha skämt med tecknade bilder, identifiera vinnande bildtexter och förklara deras humor. Människor presterade betydligt bättre än maskinerna i alla uppgifter, vilket tyder på att AI:s förståelse för humor fortfarande har utrymme att förbättras. AI-modeller uppnådde endast 62% noggrannhet i ett flervalsprov för att matcha tecknade bilder med bildtexter, jämfört med 94% av människorna.

Direktlänk Dela Neuroscience News fördjupade 1 augusti

Kanadensiska arbetsgivare riskerar allvarliga konsekvenser på grund av användning av generativ AI

Enligt en nyligen genomförd studie av konsultföretaget KPMG använder de flesta kanadensare som använder generativ artificiell intelligens (AI) för arbetsrelaterade ändamål inte alltid dess noggrannhet och har tagit dess skapelser som sina egna, vilket kan få allvarliga konsekvenser för deras arbetsgivare. Studien fann också att 20 procent av kanadensarna har använt generativa AI-verktyg som ChatGPT för att hjälpa till i deras arbete eller studier, med den stora majoriteten som hävdar att det har förbättrat kvaliteten på deras arbete. Samtidigt har mer än två tredjedelar som använt det hävdat AI-genererat innehåll som sitt eget, och nästan en fjärdedel säger att de gör det ´hela tiden´.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 28 juli

San Francisco och San Jose dominerar AI-jobbannonser, enligt ny rapport

En ny studie från Brookings Institution visar att San Francisco och San Jose, Kalifornien, dominerar jobbannonser för generativ AI, vilket potentiellt kan förstärka deras kontroll över teknikindustrin. Rapporten, som släpptes på torsdag, säger att generativ AI kan förstora en ´vinnare tar mest´ geografi för jobb. Brookings-forskare fann att över mer än 380 storstadsområden i USA var en fjärdedel av de cirka 2 200 generativa AI-jobbannonserna under det senaste året i Bay Area. Detta kan ifrågasätta uppfattningen att mindre tekniknav som Austin, Texas, eller Miami kommer att vara hem för nästa generation av stora teknikföretag.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 juli

Använd AI för att skapa effektiva CV, men inte för att ersätta personliga detaljer

Emily Durham, en senior rekryterare på Intuit, ger råd om användning av AI-verktyget ChatGPT för att skriva CV. Hon föreslår att ChatGPT kan användas för att skapa en grundläggande CV-mall, men varnar för att det inte kan inkludera kritiska detaljer som en rekryterare behöver för att fatta ett beslut. Durham rekommenderar att använda ChatGPT för att skapa ett första utkast till CV, och sedan investera tid i att göra redigeringar som bara du kan göra. Hon påpekar att AI-verktyget saknar förmågan att helt förmedla ditt personliga varumärke och kan inte skriva specifika detaljer om din erfarenhet, passioner och karriärdrömmar.

Direktlänk Dela Canadian Business fördjupade 12 juli

New York Mets misslyckas trots höga förväntningar och hög lönebudget

Trots att New York Mets lagt ut 344 miljoner dollar på löner och värvat stjärnor som Justin Verlander och Kodai Senga, ligger de på fjärde plats i National League East och har sju matcher upp till wild card-platsen. Laget har underpresterat både offensivt och defensivt. Även andra lag har överraskat, både positivt och negativt, under säsongens första hälft. Bland de positiva överraskningarna finns Baltimore Orioles och Cincinnati Reds, medan San Diego Padres och Alek Manoah från Toronto Blue Jays har varit besvikelser.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 10 juli

Teknikchef delar med sig av sitt största misstag vid globalt evenemang

Vithushan Namasivayasivam, nuvarande chef för en framgångsrik träningsfirma, delade nyligen med sig av ett stort misstag han gjorde för sju år sedan. Namasivayasivam arbetade då för en av de största globala musikströmningstjänsterna och gjorde ett fel som ledde till att videor ständigt laddades ner på folks telefoner var tionde sekund, vilket snabbt använde upp all deras data. Han delade med sig av detta misstag vid ett evenemang i Toronto, Kanada, som är en del av en global rörelse där företagsledare, främst inom teknikområdet, öppet delar med sig av sina misstag och hur de återhämtar sig från dem.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 9 juli

Erik Källgren byter NHL-klubb till New Jersey Devils

Efter två säsonger i NHL med spel för Toronto har Erik Källgren, tidigare SM-guldmålvakt, bytt klubb till New Jersey Devils. Källgren har hittat en ny klubb genom ´free agency´ där han hoppas få en större roll. Han har tidigare spelat 24 NHL-matcher. Källgren berättar om den snabba processen att byta klubb och om hur han och hans flickvän, Lisa, tog beslutet tillsammans. Han kommer att konkurrera om en plats i laget med Akira Schmid och Vitek Vanecek.

Direktlänk Dela Hockeysverige fördjupade 9 juli

Kanadensiska regeringar och företag drar tillbaka annonser från Facebook

Regeringar och företag i Kanada har börjat dra tillbaka sina annonser från Facebook, vilket kan tvinga Meta att förhandla avtal med nyhetsorganisationer. Sam Andrey, chef för Dais vid Toronto Metropolitan University, menar att om andra länder och företag följer efter kan detta tvinga Meta att omvärdera sin strategi. Detta kommer i kölvattnet av att Kanada antog Bill C-18, som tvingar digitala jättar att betala mediebolag för innehåll de delar eller återanvänder på sina plattformar. Meta och Google meddelade förra månaden att de kommer att ta bort nyheter från kanadensiska journalistiksidor från sina webbplatser innan lagen träder i kraft.

Direktlänk Dela Barriere Star Journal fördjupade 9 juli

Toronto Star-ägaren pausar annonser på Facebook och Instagram på grund av Metas löften att blockera nyheter

Företaget som äger Toronto Star ansluter sig till andra kanadensiska medieföretag genom att pausa all annonsering på Facebook och Instagram. Detta är ett svar på Metas plan att blockera tillgången till innehåll från kanadensiska nyhetskällor på sina plattformar, enligt ett pressmeddelande från Torstar Corp. Mediaföretagen Quebecor Inc. och Cogeco Inc. har båda sagt att de kommer att avbryta annonsering på Metas plattformar. Även den federala regeringen, provinsen Quebec och staden Montreal planerar att göra detsamma. Google har också sagt att det kommer att ta bort nyheter från kanadensiska källor på sin webbplats.

Direktlänk Dela Toronto Sun fördjupade 8 juli

Seattle Mariners-spelare till All-Star Game

Seattle Mariners-spelarna Julio Rodriguez och George Kirby har lagts till i American League-truppen för All-Star Game som hålls på T-Mobile Park. Rodriguez ersätter Yordon Alvarez från Houston OF/DH som har varit på skadelistan sedan 9 juni, och Kirby ersätter Rays ess Shane McClanahan. De två ansluter till dominikanen Luis Castillo, som namngavs till laget när trupperna tillkännagavs av MLB på söndag. Rodriguez ska tävla i Home Run Festival på måndag. Kirby planerar att göra sin sista utgång i första halvan i Houston på torsdag, så han kommer att vara på normal vila för All-Star Game.

Direktlänk Dela The Cleveland American fördjupade 6 juli

AI i centrum för 2023 Collision Conference: Exekutiva ledare diskuterar produktivitet, etik och reglering

Under 2023 Collision Conference i Toronto var AI, som förväntat, huvudämnet. Några högre chefer uttryckte sina åsikter om de produktivitetsförbättringar som tekniken levererar nu. Andra uttryckte oro över etiska frågor och reglering. Alla var dock överens om att AI är en transformativ teknologi. Bland de exekutiva som uttalade sig fanns Colin Murdoch från Googles DeepMind, Dr. Kareem Yusuf från IBM, Tom Verrilli från Amazon´s Twitch, Sita Chantramonklasri från Siam Capital och Navrina Singh från Credo AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 juli

AI-startups behöver stora vänner i techindustrin

Nick Frosst, Martin Kon och Aidan Gomez vände sig till sin gamla arbetsgivare, Google, för att få datorhjälp att få sin start-up, Cohere, att lyfta. Att skapa ett nytt AI-system kräver mycket pengar och mycket datorkraft, vilket kontrolleras av branschens jättar. 2019 lämnade Aiden Gomez och Nick Frosst Google för att skapa en AI-start-up i Toronto som kunde konkurrera med deras tidigare arbetsgivare. Några månader senare gick de tillbaka till Google och frågade om de kunde sälja dem den enorma datorkraft de skulle behöva för att bygga sin egen AI-teknik. Efter att Googles VD, Sundar Pichai, personligen godkänt arrangemanget, gav tech-jätten dem vad de ville ha. Att bygga en banbrytande AI-start-up är svårt utan stöd från ´hyperscalers´, som kontrollerar de stora datacentren som kan köra AI-system. Detta har återigen satt branschens jättar i förarsätet för vad många förväntar sig vara det viktigaste skiftet för techindustrin på decennier.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 juli

Anlita en SEO-byrå för att omdefiniera din SEO-strategi

Sökmotoroptimering (SEO) är avgörande för företagets tillväxt. Att förbättra webbplatsens prestanda för att rankas högt på sökmotorernas resultat sidor är viktigt eftersom de flesta kunder idag söker efter produkter och tjänster online. Att anlita en SEO-byrå kan hjälpa till att omdefiniera din SEO-strategi genom att förstå dina kunders behov, utföra nyckelordsforskning, förbättra webbplatsens hastighet, skapa och publicera kvalitetsinnehåll samt identifiera och implementera nya marknadsföringstrender. Det är viktigt att välja rätt SEO-byrå för dina behov.

Direktlänk Dela Tycoonstory Media fördjupade 26 juni

Meta lanserar AI-drivna verktyg för att förbättra marknadsföringskampanjer

På Metas Performance Marketing Summit i Toronto presenterade företaget sin växande portfölj av AI-drivna affärsverktyg för att hjälpa marknadsförare att driva effektiva kampanjer. Meta Advantage, en samling automatiserade verktyg, hjälper marknadsförare att maximera värdet av varje annonsvisning och leverera bättre resultat. Exempel på framgångsrika kampanjer inkluderar bagageföretaget Monos, som såg en 58% minskning av inkrementell kostnad per köp och en 35% ökning av inkrementell avkastning på annonsutgifter med Advantage+ Shopping Campaigns. Kvinnors smyckesmärke Jenny Bird upplevde också starka resultat med 14% lägre kostnad per köp och 17% högre konverteringar.

Direktlänk Dela Facebook fördjupade 21 juni

Sändningsjournalist med kryptoerfarenhet ansluter sig till Proactive

Natalie har anslutit sig till Proactive som sändningsjournalist. Hon har tidigare rapporterat om kryptovalutor och blockkedjeteknik för tusentals tittare på YouTube. Innan dess arbetade hon med att rapportera och producera nyheter och sport, bland annat täckte hon flera val, Toronto Raptors NBA-slutspel, Toronto Pan Am Games och PyeongChang Winter Games.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupade 13 juni

Google och Facebook anklagas för att stjäla från sina egna kunder

Cory Doctorow hävdar att Google och Facebook stjäl pengar, men inte från tidningar, utan från sina egna kunder. Enligt Doctorow tar de 51% av varje annonsdollar genom att representera både köpare och säljare. Han menar att detta borde vara olagligt, men antitrustlagar är notoriskt lätta, särskilt i Kanada. Doctorow föreslår att förbjuda övervakningsbaserade annonser skulle jämna ut spelplanen och hjälpa tidningar. Europeiska unionen förbjöd onlineövervakning utan samtycke för annonsering för fem år sedan, men teknikjättarna har kringgått det, även om regulatorer verkar börja komma ifatt dem.

Direktlänk Dela Canadian Dimension fördjupade 12 juni

AI-startupen Cohere värderas till över $2 miljarder efter att ha fått in $270 miljoner i finansiering

AI-startupen Cohere, baserad i Toronto, har just meddelat att de fått in 270 miljoner dollar i en serie C-finansieringsrunda ledd av Inovia, med deltagande från NVIDIA, Oracle, Salesforce Ventures och fler, vilket värderar företaget till över 2 miljarder dollar. Cohere, som grundades 2019 av Aidan Gomez, Ivan Zhang och Nick Frosst, erbjuder utvecklare och företag tillgång till språkbearbetning (NLP) som drivs av stora språkmodeller (LLMs). Företagets AI-lösningar för företag är molnagnostiska och byggda för att implementeras inom kunders befintliga molnmiljö, virtuella privata moln (VPC) eller på plats.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 juni

AI-chip revolutionerar tekniksektorn

AI-chip, särskilt utformade för att göra uppbyggnaden av AI-system som ChatGPT snabbare och billigare, anses vara det hetaste inom teknik just nu. Nvidia, den ledande designern av AI-chip, såg sina aktier stiga nästan 25% efter att företaget förutspådde en stor ökning av intäkterna. AI-chip har sitt ursprung i grafikprocessorer (GPU) som används för att driva datorgrafik i videospel. Idag är Nvidia den dominerande leverantören av chip för att bygga och uppdatera AI-system. Företag som Amazon och Microsoft använder AI-chip i sina molntjänster för att erbjuda AI-kraft till mindre företag och grupper som inte har råd att bygga egna AI-system från grunden.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 1 juni

Kanadensiska AI-experter uppmanar till paus i utvecklingen av kraftfulla AI-system

Två av de tre gudfäderna inom AI är professorer baserade i Kanada. Geoffrey Hinton från University of Toronto lämnade nyligen sitt jobb på Google för att tala mer öppet om riskerna med artificiell intelligens. Yoshua Bengio från Université de Montréal var en av flera högprofilerade namn, inklusive Elon Musk och Apple-medgrundaren Steve Wozniak, som nyligen skrev under ett öppet brev där de uppmanade till ett uppehåll i utvecklingen av allt kraftfullare AI-system. Kanada är långt ifrån att underteckna lagstiftning, som förväntas träda i kraft tidigast 2025. Det behövs flera månader för att enas om regler för lagförslaget C-27, Artificial Intelligence and Data Act, som introducerades i juni förra året. På kort sikt arbetar kanadensiska dataskyddsmyndigheter för närvarande med att undersöka ett ospecifierat klagomål om huruvida chatboten ChatGPT olämpligt samlar in, använder eller avslöjar data om kanadensare utan korrekt samtycke.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 27 maj

AI och kvantmaskininlärning revolutionerar kvantkemisimuleringar

Framsteg inom AI och kvantmaskininlärning för kvantkemisimuleringar. Kvantkemisimulering är ett komplext område som innebär studier av kemiska system med hjälp av kvantmekanik. Detta fält har vuxit snabbt de senaste åren tack vare tekniska framsteg och utveckling av nya algoritmer. En av de mest spännande utvecklingarna är användningen av artificiell intelligens (AI) och kvantmaskininlärning (QML) för att förbättra noggrannheten och effektiviteten i kvantkemisimuleringar. AI och QML är två teknologier som har potential att revolutionera kvantkemisimuleringar. AI syftar på maskiners förmåga att lära sig av data och fatta beslut baserat på den informationen. QML är en delmängd av AI som fokuserar på utveckling av algoritmer för att analysera och tolka kvantdata. En av de viktigaste fördelarna med att använda AI och QML i kvantkemisimuleringar är att de kan hjälpa till att minska den beräkningsmässiga kostnaden för simuleringar. Detta eftersom AI och QML-algoritmer kan användas för att identifiera mönster i data och göra förutsägelser baserat på dessa mönster. Genom att göra detta kan de hjälpa till att minska antalet beräkningar som behöver utföras, vilket sparar tid och resurser. En annan fördel med att använda AI och QML i kvantkemisimuleringar är att de kan hjälpa till att förbättra noggrannheten i simuleringarna. Detta eftersom AI och QML-algoritmer kan tränas på stora dataset av experimentella data, vilket kan hjälpa till att identifiera mönster och samband som kanske inte är omedelbart uppenbara för mänskliga forskare. Genom att göra detta kan de hjälpa till att förbättra noggrannheten i förutsägelser och minska sannolikheten för fel. En av de mest spännande tillämpningarna av AI och QML i kvantkemisimuleringar är i utvecklingen av nya material. Detta eftersom AI och QML-algoritmer kan användas för att förutsäga egenskaperna hos material baserat på deras kemiska sammansättning och struktur. Genom att göra detta kan de hjälpa till att identifiera nya material som kan ha unika egenskaper eller användningsområden. Forskare vid University of California, Berkeley, använde nyligen AI och QML för att förutsäga egenskaperna hos ett nytt material som kallas metallorganiskt ramverk (MOF). MOF:er är en typ av poröst material som kan användas för en mängd olika tillämpningar, inklusive gaslagring och separation. Genom att använda AI och QML för att förutsäga egenskaperna hos ett nytt MOF kunde forskarna identifiera ett material som hade en högre gaslagringskapacitet än något tidigare känt MOF. En annan spännande tillämpning av AI och QML i kvantkemisimuleringar är inom läkemedelsupptäckt. Detta eftersom AI och QML-algoritmer kan användas för att förutsäga egenskaperna hos potentiella läkemedelskandidater baserat på deras kemiska struktur. Genom att göra detta kan de hjälpa till att identifiera nya läkemedel som kan vara mer effektiva eller ha färre biverkningar än befintliga läkemedel. Forskare vid University of Toronto använde nyligen AI och QML för att förutsäga egenskaperna hos en potentiell läkemedelskandidat för behandling av Alzheimers sjukdom. Genom att använda AI och QML för att analysera den kemiska strukturen hos läkemedelskandidaten kunde forskarna identifiera en förening som hade en högre affinitet för målproteinet än någon tidigare känd förening. Sammanfattningsvis har AI och QML potential att revolutionera kvantkemisimuleringar. Genom att minska den beräkningsmässiga kostnaden för simuleringar och förbättra deras noggrannhet kan dessa teknologier bidra till att påskynda utvecklingen av nya material och läkemedel. När kvantkemisimuleringsområdet fortsätter att växa är det troligt att vi kommer att se ännu mer spännande tillämpningar av AI och QML de kommande åren.

Direktlänk Dela About Xinjiang fördjupade 27 maj

AI, oenighet om pengar och en 84-matchers säsong?

Det ryktas att NHLPA har godkänt en 84-matchers säsong, men inte av den anledning vi alla antar. Det handlar om en enskild franchise i ett ökenliknande klimat som potentiellt bryter mot reseprotokollen och där ägaren inte känner sig motiverad att spendera pengar. Samtidigt diskuteras användningen av artificiell intelligens (AI) inom NHL, där AI-scriptförfattare kan skapa manus snabbt och skådespelare säljer sina röster och likheter för framtida användning. Det är oklart hur denna teknik kommer att påverka sporten och dess produkt.

Direktlänk Dela HockeyBuzz fördjupade 23 maj

Geoffrey Hinton, en pionjär inom djupinlärning, uttrycker oro över den snabba utvecklingen inom artificiell intelligens (AI) och hur det kommer att påverka människor. Hinton, som nyligen lämnade Google, säger att generativ intelligens kan sprida desinformation och till slut hota mänskligheten. Han är orolig för att AI kommer att överträffa människor på sätt som inte är i mänsklighetens bästa intresse, och att det sannolikt kommer att vara svårt att begränsa AI-utvecklingen. Hinton ser ingen enkel lösning på problemet, men betonar vikten av att människor samarbetar för att hitta en lösning.

MIT Sloan School of Management fördjupade 23 maj

Timothy Liljegren gör VM-debut med två målpass

Backen Timothy Liljegren gjorde sin VM-debut för landslaget Tre Kronor i en segermatch mot Ungern. Liljegren, som nyligen reste från Toronto, bidrog med två målpass i matchen som Sverige vann med 7-1. Den 24-årige backen spelade tillsammans med Rasmus Sandin, och de två har tidigare spelat mycket tillsammans i Toronto. Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam var nöjd med Liljegrens prestation och berömde hans skridskoåkning och lugn med pucken.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 18 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare