» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 334 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Amazon är världens största e-handelsplattform och en av de största teknikföretagen. Det grundades 1994 av Jeff Bezos och startade som en online-bokhandel. Idag säljer Amazon allt från böcker till elektronik, kläder, livsmedel och mycket mer. Företaget erbjuder också tjänster som strömmande media (Amazon Prime Video), molntjänster (Amazon Web Services) och smarta enheter (Amazon Echo). Amazon har revolutionerat detaljhandeln genom att erbjuda snabba leveranser, låga priser och en enkel shoppingupplevelse. Företaget har expanderat globalt och har marknader i många länder, inklusive Sverige.

Senaste nytt kring Amazon

Microsofts Copilot överträffar OpenAIs ChatGPT trots lägre notoritet

Microsofts Copilot, trots att den inte är lika känd som OpenAIs ChatGPT, har funktioner som gör den överlägsen. Copilot saknar kunskapsavsnitt, vilket innebär att den kan ge de mest korrekta och uppdaterade svaren. Den inkluderar även fotnoter med varje svar som anger källan till svaret. Copilot använder en mer avancerad version av OpenAIs stora språkmodell, GPT-4 Turbo, vilket garanterar bättre prestanda. Dessutom kan Copilot acceptera röst- och bildinmatningar och generera bilder inom chattboten. Den kan också fungera som en personlig shopper.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Brittisk konkurrensmyndighet söker kommentarer om AI-partnerskap mellan Microsoft, Amazon och andra företag

Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), söker kommentarer om artificiell intelligens (AI) partnerskap mellan Microsoft och Mistral AI, samt mellan Amazon och Anthropic. CMA vill också höra åsikter om Microsofts anställning av tidigare anställda på Inflection AI och relaterade arrangemang. Microsoft anställde förra månaden DeepMind medgrundaren Mustafa Suleyman som chef för en ny konsument-AI-enhet och anställde flera anställda från hans Inflection AI-startup. Amazon sa att det var ´otidigare för CMA att granska ett samarbete av denna typ´.

Direktlänk Dela The Economic Times CIO fördjupar idag

Storbritanniens konkurrensmyndighet granskar Microsofts och Amazons AI-partnerskap

Storbritanniens konkurrensmyndighet (CMA) har inlett preliminära utredningar av de samarbeten som teknikjättarna Microsoft och Amazon har ingått med flera AI-startups. Utredningen kommer i en tid då det finns ökande oro över potentiella effekter av Big Tech-investeringar på marknadskonkurrensen, särskilt inom AI-sektorn. CMA:s utredning fokuserar på specifika partnerskap, som Microsofts samarbete med Mistral AI och Inflection AI, och Amazons samarbete med Anthropic. CMA undersöker dock även en bredare trend med över 90 partnerskap och investeringar i AI-sektorn.

Direktlänk Dela Thetechportal.com fördjupar idag

Brittisk myndighet undersöker AI-partnerskap mellan teknikjättar

Storbritanniens Konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) har inlett en preliminär undersökning av partnerskap mellan teknikjättar kring artificiell intelligens (AI), såsom Microsoft och Mistral AI, samt Amazon och Anthropic. Myndigheten har bett intressenter att ge sina åsikter om huruvida dessa AI-partnerskap, inklusive Microsofts anställning av tidigare anställda och relaterade arrangemang med Inflection AI, faller inom Storbritanniens sammanslagningsregler och vilken inverkan dessa arrangemang kan ha på konkurrensen i landet. CMA inbjuder åsikter fram till den 9 maj.

Direktlänk Dela Mathrubhumi fördjupar idag

UK:s konkurrensmyndighet granskar Microsofts, Amazons AI-partnerskap

Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) granskar för närvarande partnerskapen mellan Microsoft och Mistral AI, samt Amazon och Anthropic. Myndigheten undersöker också Microsofts anställning av tidigare anställda och relaterade arrangemang med Inflection AI. CMA utvärderar om dessa avtal faller inom brittiska sammanslagningsregler och om de har någon inverkan på konkurrensen i Storbritannien. Granskningen är en del av en större översyn av AI-partnerskap. Microsoft och Amazon har uttryckt förtroende för partnerskapen.

Direktlänk Dela TradingView fördjupar idag

Storbritanniens konkurrensmyndighet granskar AI-partnerskap

Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), efterfrågar input om en rad högprofilerade partnerskap inom teknik- och AI-företag för att bedöma potentiella överträdelser av sammanslagnings- eller konkurrenslagar. CMA granskar samarbeten som Microsoft med Mistral AI, Amazons koppling till Anthropic och Microsofts anställning av toppbegåvningar från Inflection AI. CMA har nyligen släppt en rapport som belyser potentiella hot mot rättvis och effektiv konkurrens inom den växande AI-industrin.

Direktlänk Dela Daily Mirror fördjupar idag

Anthropics VD Dario Amodei diskuterar AI-teknikloppet och partnerskap med Google och Amazon

Dario Amodei, medgrundare och VD för Anthropic, deltar i ´Squawk Box´ för att diskutera AI-teknikloppets tillstånd, hur Anthropic skiljer sig från andra AI-modeller, AI: s potential, partnerskap med Google och Amazon, AI-reglering, valskydd, företagets framtid och mer.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupar idag

Microsoft blockerar tillgång till AI-chattbot för anställda

Microsoft blockerar tillgången till AI-chattboten Perplexity AI för sina anställda, enligt två personer bekanta med ämnet. Det finns ingen specifik information om när begränsningen började eller om den gäller för hela företaget. Andra AI-verktyg, som Googles Gemini-chattbot, är också blockerade på Microsofts anställdas enheter. Perplexity AI är en chattbot som erbjuder en konversationssökmotor som svarar på frågor med hjälp av prediktiv text i naturligt språk. Den drivs av Microsofts Azure OpenAI-tjänst. Microsoft har tidigare blockerat tillgången till AI-verktyg som erbjuds av andra företag.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag

Stora teknikbolag försöker ´äga´ generativ AI

Stora teknikbolag som Microsoft, Google, Amazon, Meta och Apple försöker förhindra oberoende aktörer från att inträda i det multibiljon-dollar stora området generativ AI. Dessa företags växande makt innebär stora risker för underhållnings- och kreativa samhällen, och kan hämma innovation inom media- och underhållningsindustrin. Microsoft är en betydande investerare i två av OpenAI:s största ´oberoende´ konkurrenter, Inflection AI och Mistral, med över $1 miljard investerat i Inflection AI. Google och Amazon har också investerat miljarder i generativa AI-företag.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupar idag

Adroit Market Research publicerar omfattande rapport om maskininlärningsmarknaden

En omfattande rapport från Adroit Market Research ger företag på alla nivåer verktygen och insikterna de behöver för att navigera på den spännande och ständigt utvecklande marknaden för maskininlärning. Rapporten innehåller data-drivna analyser för att identifiera högtillväxtmöjligheter och förfinar företagsmodeller för maximal effekt. Den ger också en tydlig bild av den globala konkurrenslandskapet för maskininlärning och analyserar balansen mellan kundefterfrågan och leverantörsförmåga. Nyckelspelare i maskininlärningsmarknaden inkluderar Microsoft Corporation, IBM Corporation, SAP SE, SAS Institute Inc., Google, Inc., Amazon Web Services Inc., Baidu, Inc., BigML, Inc., Fair Isaac Corporation (FICO), Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), Intel Corporation, KNIME.com AG, RapidMiner, Inc., Angoss Software Corporation, H2O.ai, Alpine Data, Domino Data Lab, Inc., Dataiku, Luminoso Technologies, Inc., TrademarkVision, Fractal Analytics Inc., TIBCO Software Inc., Teradata, Dell Inc., och Oracle Corporation.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupar idag

Maskininlärnings driftsmodeller förväntas växa till 2031

En ny marknadsstudie från Orbisresearch.com förutspår tillväxt för maskininlärnings driftsmodeller fram till 2031. Studien ger en detaljerad analys av globala marknadsdynamiker, tillväxtbanor, konkurrenslandskap och regionala utvecklingar. Den tar också upp marknadsdimensionering, intäktsprognoser, prisutvecklingar, efterfrågan och utbudsdynamik, import-export statistik, kostnadsstrukturer och vinstmarginaler. Rapporten syftar till att erbjuda handlingsbar intelligens till intressenter som navigerar i det komplexa maskininlärnings driftsmodellsmarknaden.

Direktlänk Dela Motions fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Maskininlärning i kommunikation: En detaljerad marknadsundersökning

En rapport av Adroit Market Research granskar den globala marknaden för maskininlärning inom kommunikation. Rapporten ger insikter om potentiella regeländringar som kan påverka marknaden i framtiden, vilket gör att företag kan anpassa sina strategier proaktivt. Rapporten fokuserar också på konsumenttrender och erbjuder en detaljerad analys av marknadens konkurrenslandskap, inklusive finansiella arrangemang och affärspraktik av ledande leverantörer. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Cisco Nexmo, Google, Dialpad, Nextiva, Amazon, Microsoft, Twilio och RingCentral.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupar idag

Förståelse och tillämpning av generativ AI: En introduktion

Generativ AI är en typ av AI som används för att generera innehåll, inklusive konversationer, bilder, videor och musik. Den kan användas direkt för att bygga kundorienterade funktioner, eller som en underliggande komponent i ett mer komplext system. Många team vänder sig till öppen källkodsverktyg som körs på Kubernetes för att påskynda deras ML- och generativa AI-resor. Kubernetes anses vara idealisk för ML, och verktyg som Ray, JupyterHub, Argo Workflows och Karpenter kan påskynda din väg till att bygga och distribuera generativa AI-applikationer. Adobe använde Amazon EKS för att uppnå snabbare time-to-market och minskade kostnader. En video introducerar Data på EKS, ett nytt AWS-projekt som erbjuder bästa praxis för att distribuera olika databelastningar på Amazon EKS.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupar idag

Ny bok om resan från AI till AGI, ASI och Singularitet

Den nya boken ´ChatGPT, Gemini och Llama - Resan från AI till AGI, ASI och Singularitet´ är den senaste i ´Transformative Innovation´-serien. Boken har fått femstjärnigt betyg på Amazon och tar upp ämnen som AI:s födelse, övergången till Artificiell Allmän Intelligens (AGI), eran av Artificiell Superintelligens (ASI) och möjligheten till AI- eller ´Teknologisk´ Singularitet. Boken finns tillgänglig på Amazon Audible och Kindle.

Direktlänk Dela Medium fördjupar idag

Storbritanniens regulatorer granskar AI-partnerskap mellan Amazon och Microsoft

Storbritanniens regulatorer undersöker artificiell intelligens (AI) partnerskap som Amazon och Microsoft har ingått på grund av oro över att de kan skada konkurrensen. Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) har bett om input från tredje part om hur avtalen kan påverka AI-marknaden. CMA kommer att ta emot kommentarer fram till den 9 maj. Amazon har investerat miljarder i Anthropic, vilket ger Amazon Web Services (AWS) kunder tillgång till Anthropics generativa AI-produkter. Avtalet mellan Microsoft och Mistral AI placerar Mistrals stora språkmodeller (LLM) på Microsofts Azure molnplattform.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupar idag

Amazon och Anthropic granskas av Storbritanniens konkurrensmyndighet

Amazons betydande investering i Anthropic, ett AI-startup baserat i USA, har hamnat under antitrustregulatorisk granskning. Storbritanniens Competition Market Authority (CMA) har meddelat en undersökning av partnerskapet, vilket väcker frågor om potentiella negativa effekter på konkurrensen inom den brittiska marknaden. Amazons insprutning av 4 miljarder dollar i Anthropic, annonserad i september 2023 tillsammans med ett strategiskt samarbetsavtal, markerade ett betydande åtagande för att utnyttja AI-förmågor. Det senaste finansieringsrundan, slutförd den 27 mars 2024, förstärkte Amazon Web Services (AWS) som Anthropics primära molnleverantör, vilket fördjupade banden mellan de två enheterna.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

Brittiska konkurrensmyndigheter granskar AI-partnerskap mellan Microsoft och Amazon

Brittiska konkurrensmyndigheten (CMA) kommer att granska nyligen inledda partnerskap inom artificiell intelligens (AI) mellan Microsoft och Amazon. Detta på grund av oro för att dessa partnerskap kan hindra konkurrens inom AI-sektorn. CMA kommer att utreda Microsofts engagemang med det franska företaget Mistral AI och dess anställning av nyckelpersonal från Inflection AI. Myndigheten kommer också att granska Amazons 4 miljarder dollar stora förvärv av AI-startupen Anthropic, baserad i San Francisco.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupar idag

Storbritanniens konkurrensmyndighet granskar Big Techs AI-investeringar

Storbritanniens konkurrensmyndighet (CMA) har inlett en granskning av Big Techs investeringar i mindre AI-företag. Myndigheten har uppmanat tredje part att kommentera om partnerskap mellan Microsoft och Mistral AI samt Amazon och Anthropic kan hota konkurrensen och om de faller under brittiska sammanslagningsregler. CMA undersöker också Microsofts anställning av tidigare Inflection AI-anställda, inklusive dess medgrundare. Microsoft och Amazon har sagt att de kommer att tillhandahålla CMA med nödvändig information för att slutföra sin granskning.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupar idag

Microsoft och Amazon kritiserar CMA:s granskning av AI-partnerskap

Microsoft och Amazon har uttryckt att deras investeringar i artificiell intelligens-startups inte är fusioner. Detta efter att Storbritanniens konkurrensmyndighet CMA inledde en granskning av Microsofts partnerskap med Mistral AI, anställningen av tidigare Inflection AI-anställda och Amazons avtal med Anthropic.

Direktlänk Dela Global Competition Review fördjupar idag

Perplexity AI kan snart höja ännu mer kapital

Perplexity AI:s senaste stora insamlingshändelse kan snabbt överträffas av en ännu större kapitalinsamling. De $62,7 miljoner som startupen samlade in vid en värdering på lite över $1 miljard kan snabbt krossas av en insamling på upp till $250 miljoner vid en värdering som är upp till 2,5 till 3 gånger större. Företagets snabba intäktsökning, som rapporteras ha nått cirka $20 miljoner i återkommande årliga intäkter, är en förklaring. Nyheter från Amazon, Microsoft, Meta och Adobe i AI-världen har påmint oss om att Big Tech kommer att försöka ta över AI-ögonblicket. Perplexity kan vara ett av våra huvudsakliga hopp för att undvika att endast se Microsoft eller Alphabet lägga till ytterligare en biljon till deras marknadsvärde.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupar idag

Nvidia planerar att förvärva AI-startupen Run:ai för $700 miljoner

Nvidia meddelade på onsdag planer på att förvärva AI-startupföretaget Run:ai från Israel. Även om Nvidia inte avslöjade villkoren för den kommande transaktionen, rapporterade den israeliska tidningen Calcalist att chipmakaren kommer att köpa Run:ai för $700 miljoner inom de ´kommande dagarna´. Run:ai är ett mjukvaruföretag som hjälper utvecklare att köra sina AI-applikationer mer effektivt. Företaget har partnerskap med stora teknikföretag som Microsoft och Amazon, och har samarbetat med Nvidia i flera år.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Storbritanniens konkurrensmyndighet granskar stora teknikföretags investeringar i AI-startups

Storbritanniens konkurrensmyndighet (CMA) har ökat sin granskning av stora teknikföretags involvering i AI-startups. CMA undersöker Microsofts investering i det franska företaget Mistral och anställningen av DeepMinds medgrundare Mustafa Suleyman som chef för det amerikanska företagets nya AI-avdelning. Myndigheten granskar också Amazons investering på 4 miljarder dollar i det amerikanska AI-företaget Anthropic. Det finns oro för att dessa partnerskap ger de stora teknikföretagen bakdörrskontroll över potentiella rivaler och kväver konkurrensen.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupar idag

UK:s konkurrensmyndighet granskar tech- och AI-företags partnerskap

Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) i Storbritannien har inlett en undersökning av flera partnerskap mellan stora teknik- och AI-företag, på grund av oro för potentiella överträdelser av sammanslagnings- eller konkurrensbestämmelser. Detta kommer efter en rapport publicerad av CMA tidigare denna månad, som belyser riskerna för rättvis konkurrens på AI-marknaden. CMA har bett om kommentarer om partnerskap som involverar Microsoft och Mistral AI, Amazon och Anthropic, samt Microsofts nyligen rekrytering av högre personal från Inflection AI.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupar idag

Brittisk regulator granskar techjättarnas AI-partnerskap

Storbritanniens konkurrensregulator, Competition and Markets Authority (CMA), har begärt kommentarer om partnerskap mellan stora tech- och AI-företag och om de kan bryta mot sammanslagnings- eller konkurrensregler. CMA är intresserad av att höra åsikter om partnerskap mellan Microsoft och Mistral AI, Amazon och Anthropic, samt Microsofts nyliga anställning av höga chefer från Inflection AI. Microsoft har nyligen tillkännagivit skapandet av ett nytt team, Microsoft AI, som kommer att ledas av den brittiska AI-pionjären Mustafa Suleyman. Amazon har investerat cirka fyra miljarder dollar i Anthropic för att få en fördel i AI-racet.

Direktlänk Dela America Online fördjupar idag

Teslas stora satsning: Öka AI-utveckling med Nvidias kraftfulla chips

Tesla Inc kanske installerar 85 000 Nvidia Corp H100-chips före årets slut för att träna sina artificiella intelligens (AI) modeller. Om VD Elon Musk går vidare med denna plan kommer Tesla att överträffa teknikjättar som Amazon.Com Inc och Alphabet Inc Google som en betydande Nvidia-kund. Under Teslas första kvartalsrapport för 2024 avslöjade Musk att företaget för närvarande äger 35 000 H100-chips, de mest avancerade och dyra grafikprocessorer som är utformade för AI-applikationer. Dessa chips är avgörande för Musks AI-initiativ, vilket inkluderar utvecklingen av avancerade robotar som Optimus Bot och Robotaxi och en superdator som heter Dojo. Rapporter indikerar att Meta Platforms Inc är Nvidias största kund.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Elon Musk föreslår att använda oanvänd datorkraft i Teslas för AI-modeller

Under ett samtal med investerare föreslog Elon Musk att använda den oanvända datorkraften i miljontals stillastående Tesla-bilar för att köra AI-modeller, likt Amazons molntjänst. Musk jämförde detta med en framtid där det finns en flotta av 100 miljoner Teslas som i genomsnitt har kanske en kilowatt av inferensberäkning. Detta skulle innebära 100 gigawatt inferensberäkning, distribuerad över hela världen. Om detta är möjligt är oklart, och det är tveksamt om Tesla skulle kompensera ägarna för detta.

Direktlänk Dela The Verge fördjupar idag

Microsoft väntas rapportera starka försäljningssiffror tack vare AI och molntjänster

Microsoft kommer att rapportera sina intäkter för tredje kvartalet på torsdag, med fokus på företagets framsteg inom AI. Företagets AI-kapacitet bidrog med 6 procentenheter till tillväxten för Azure, upp från 3% i föregående period. Aktierna i Microsoft har ökat med mer än 10% sedan början av året. Microsoft, Alphabet och Amazon konkurrerar om att erbjuda de mest omfattande AI-lösningarna till företagskunder. Coca-Cola har nyligen tecknat ett femårigt avtal värt 1,1 miljarder dollar för att använda Microsofts molntjänster och AI-teknik. Microsoft anställde nyligen DeepMind AI och Inflection AI medgrundare Mustafa Suleyman och Karén Simonyan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupar idag

Tata Consultancy Services går samman med Amazon Web Services för att skala kundens molntransformation

Tata Consultancy Services Ltd (TCS) har meddelat att de har ingått ett samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att skala sina kunders molntransformation. Genom detta fleråriga samarbete kommer TCS att kunna erbjuda sina kunder verktyg för att skapa moderna arkitekturer och leverera affärsvärde med hjälp av toppmoderna molnbaserade funktioner. Kunder som valts ut för detta program är globalt fördelade över olika branscher, särskilt inom bank- och finanstjänster, livsvetenskaper, sjukvård, resor, transport, gästfrihet, tillverkning, bilindustri, kommunikation och telekom.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupar idag

Tekniken Gen AI har potential att förändra marknadsföringslandskapet, enligt Rio Longacre, Managing Director på Slalom, och Jon Williams, Global Head of Agency Business Development på AWS. Gen AI hjälper företag att röra sig snabbare och effektivare, och företag börjar nu strategiskt identifiera områden där det kan göra en verklig skillnad. Williams delar hur Gen AI fungerar som en marknadsföringsassistent, med Amazon Q som exempel. Gen AI används också för att skapa större effektivitet och kostnadsbesparingar inom e-handel, betald media och bank- och finanssektorn.

MarkeTech APAC fördjupar idag

Claude 3: En ny AI-modell överträffar GPT-4

Claude 3, den nya stora språkmodellen (LLM) från Anthropic, släpptes i mars 2024 och visar överlägsen prestanda jämfört med huvudmodellerna från OpenAI och Google på de flesta vanliga utvärderingskriterier för AI-system. Claude 3 kan svara på fler frågor, förstår kontexter och längre prompts bättre, kan hantera ett bredare spektrum av information och är mer exakt i sina svar. Claude 3 är också multimodal bland andra nya funktioner. Claude 3 är den tredje generationen av Anthropics AI-modell, en startup grundad av tidigare OpenAI-anställda och finansierad av techjättar som Amazon och Google.

Direktlänk Dela Les Numériques fördjupar idag

Snowflake lanserar stort språkmodell, Arctic, för företag

Snowflake har tillkännagett sin stora språkmodell (LLM), Snowflake Arctic, utformad för att sätta en standard för öppna företagsklassade LLM. Arctic, optimerad för komplexa företagsarbetsbelastningar, syftar till att sätta en ny öppenhetsstandard för företags AI-teknologi. Arctic lovar att förbättra både träningssystem och modellprestanda, med en datakomposition inriktad på företagsbehov. Enligt Snowflake levererar Arctic högkvalitativa resultat genom att aktivera 17 av 480 miljarder parametrar åt gången för att uppnå kvalitet med token-effektivitet.

Direktlänk Dela ERP Today fördjupar idag

Snowflake lanserar Arctic, en språkmodell för företag

Det amerikanska molnbaserade dataföretaget Snowflake har lanserat sin företagsklassade stora språkmodell (LLM) vid namn Arctic. Arctic är specifikt utformad för komplexa företagsanvändningsfall och kan pålitligt hämta och generera information baserat på användarförfrågningar. Arctic kommer att finnas tillgänglig på Snowflakes molntjänst Cortex och på Amazon Web Services (AWS). Enligt GlobalData kan generativa AI-intäkter nå globalt 33 miljarder dollar år 2030.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupar idag

UK:s konkurrensmyndighet granskar techföretags AI-partnerskap

Storbritanniens konkurrensregulator, Competition & Markets Authority (CMA), har bett intressenter att lämna synpunkter på partnerskap mellan stora teknikföretag och AI-företag, och om de kan bryta mot reglerna för fusioner eller konkurrens. CMA är intresserad av att höra åsikter om partnerskap som Microsoft och Mistral AI, Amazon och Anthropic, samt Microsofts nyliga anställning av höga chefer från Inflection AI. Tidigare denna månad publicerade CMA en rapport som beskriver de potentiella riskerna för en öppen, rättvis och effektiv konkurrens på AI-marknaden.

Direktlänk Dela The Times fördjupar idag

UK:s konkurrensmyndighet granskar AI-partnerskap mellan teknikjättar

UK:s Konkurrens och Marknadsmyndighet (CMA) har inlett en preliminär utredning om partnerskap mellan teknikjättar som Microsoft och Mistral AI, samt Amazon och Anthropic, inom artificiell intelligens (AI). CMA har bett intresserade tredje parter att ge sina synpunkter på om dessa AI-partnerskap faller inom brittiska sammanslagningsregler och vilken inverkan dessa arrangemang kan ha på konkurrensen i landet. CMA inbjuder åsikter till den 9 maj och sa att den förblir vaksam mot möjligheten att teknikföretag kan använda partnerskap och investeringar för att skydda sig från konkurrens.

Direktlänk Dela Daily Thanthi Next fördjupar idag

UK:s konkurrensmyndighet granskar AI-partnerskap

Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) i Storbritannien är intresserad av att höra synpunkter på partnerskap mellan Microsoft och Mistral AI, Amazon och Anthropic, samt Microsofts nyliga rekrytering av ledande figurer från Inflection AI. CMA publicerade tidigare denna månad en rapport som skisserar de potentiella riskerna för öppen, rättvis och effektiv konkurrens på AI-marknaden. Microsoft har nyligen tillkännagivit skapandet av ett nytt team, Microsoft AI, som kommer att ledas av den brittiska AI-pionjären Mustafa Suleyman. Amazon har investerat cirka fyra miljarder dollar i Anthropic för att få en fördel i AI-racet.

Direktlänk Dela Halstead Gazette fördjupar idag

Brittiska regulatorer granskar AI-affärer av Microsoft och Amazon

Brittiska konkurrensregulatorer meddelade på onsdagen att de kommer att granska nyligen genomförda artificiell intelligens (AI) affärer av Microsoft och Amazon på grund av oro att dessa drag kan hindra konkurrensen inom AI-industrin. Konkurrens- och marknadsmyndigheten undersöker Microsofts partnerskap med Frankrikes Mistral AI och företagets anställning av nyckelpersonal från en annan startup, Inflection AI. Myndigheten meddelade också separat att den undersöker Amazons $4 miljarder investering i San Francisco-baserade Anthropic. Myndigheten söker kommentarer från ”intresserade tredje parter” innan de beslutar om de ska genomföra en djupgående konkurrensutredning.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupar idag

Tio AI-aktier att bevaka inför rapportperioden

Företag som fokuserar på artificiell intelligens (AI) har sett en betydande ökning av sina aktier. Investorer kommer att leta efter AI-aktier som omvandlar hypen till faktiska intäkter och tillväxt när teknikföretagen offentliggör sina resultat för första kvartalet. Tio AI-relaterade aktier kommer att granskas under denna rapportperiod. Under det senaste året har AI-relaterade aktier ökat med 60,56% och hittills i år har de ökat med 10,95%. De viktigaste AI-aktierna att hålla koll på är Adobe, Advanced Micro Devices, Amazon, Arista Networks, Arm Holdings, Broadcom, Intel, Marvell Technology, Microsoft och Nvidia. Nvidia har varit den största vinnaren i AI-aktieutrymmet, upp mer än 200% under det senaste året och 70% hittills i år.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupar idag

UK´s CMA undersöker AI-partnerskap mellan teknikjättar

Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) har inlett en preliminär utredning om partnerskap mellan teknikjättar kring artificiell intelligens (AI), som Microsoft och Mistral AI, samt Amazon och Anthropic. Antitrustregulatorn har bett intresserade tredje parter att ge sina synpunkter på om dessa AI-partnerskap faller inom brittiska sammanslagningsregler och vilken inverkan dessa arrangemang kan ha på konkurrensen i landet. CMA överväger också feedback som mottagits tidigare i år om Microsofts partnerskap med OpenAI och väntar för närvarande på information som den har begärt från företagen.

Direktlänk Dela Sakshi Post fördjupar idag

Brittiska konkurrensmyndigheten granskar AI-partnerskap mellan Microsoft, Amazon och andra företag

Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), söker kommentarer på AI-partnerskapen mellan Microsoft och Mistral AI samt mellan Amazon och Anthropic. CMA vill också höra tredje parters åsikter om Microsofts anställning av tidigare anställda på Inflection AI och relaterade arrangemang. Microsoft utnämnde förra månaden DeepMind-medgrundaren Mustafa Suleyman till chef för en ny konsument-AI-enhet och anställde flera anställda från hans Inflection AI-startup. CMA har ännu inte kommit till några slutsatser om affärerna omfattas av brittiska sammanslagningsregler eller väcker konkurrensproblem.

Direktlänk Dela Economic Times Telecom fördjupar idag

Storbritanniens konkurrensmyndighet granskar AI-partnerskap

Storbritanniens konkurrensmyndighet söker kommentarer om AI-partnerskap mellan Microsoft och Mistral AI samt mellan Amazon och Anthropic. Myndigheten vill även höra tredje parters åsikter om Microsofts rekrytering av tidigare anställda från Inflection AI. Microsoft utnämnde förra månaden DeepMind-medgrundaren Mustafa Suleyman till chef för en ny konsument-AI-enhet och anställde flera anställda från hans Inflection AI-startup. Myndigheten har ännu inte dragit några slutsatser om affärerna föll inom brittiska sammanslagningsregler eller väckte konkurrensbekymmer.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupar idag

Brittiska regulatorer granskar Amazons och Microsofts AI-affärer

Brittiska konkurrensmyndigheter meddelade på onsdagen att de kommer att granska nyligen genomförda artificiella intelligensaffärer av Microsoft och Amazon på grund av oro för att dessa åtgärder kan motverka konkurrens inom AI-industrin. Konkurrens- och marknadsmyndigheten undersöker Microsofts partnerskap med Frankrikes Mistral AI och företagets anställning av nyckelpersonal från en annan startup, Inflection AI. Myndigheten meddelade också separat att den undersöker Amazons 4 miljarder dollar investering i San Francisco-baserade Anthropic. Microsoft sa att det kommer att ge myndigheten den information den behöver för att utföra sina förfrågningar. Amazon har spenderat miljarder för en minoritetsandel i Anthropic.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupar idag

Storbritanniens konkurrensmyndighet granskar AI-partnerskap

Storbritanniens konkurrensmyndighet söker kommentarer om AI-partnerskap mellan Microsoft och Mistral AI, samt mellan Amazon och Anthropic. Myndigheten söker också kommentarer om Microsofts anställning av tidigare anställda hos Inflection AI. Regulatorn har ännu inte dragit några slutsatser om affärerna faller inom brittiska sammanslagningsregler eller om de väcker konkurrensproblem. Regulatorn inbjuder åsikter till den 9 maj. Detta är den första delen av dess informationsinsamling och kommer före starten av en formell utredning.

Direktlänk Dela WKZO News fördjupar idag

CCIA svarar på UK Competition and Markets Authoritys granskning av AI-partnerskap

UK Competition and Markets Authority (CMA) kommer att undersöka AI-partnerskap mellan Microsoft och Mistral AI samt Amazon och Anthropic. Computer & Communications Industry Association (CCIA) har uttryckt oro för att en formell undersökning kan vara störande och avskräcka investeringar i AI-innovation. Matthew Sinclair, Senior Director, UK på CCIA, uppmanar CMA att agera proportionellt och inte riskera Storbritanniens rykte för ansvarsfull reglering. CCIA:s president och VD Matt Schruers varnar för att granskning av begränsade samarbeten mellan utländska företag inte är gynnsamt för fortsatta investeringar inom detta kritiska område.

Direktlänk Dela Computer & Communications Industry Association fördjupar idag

Amazon och Anthropics samarbete utreds av brittiska konkurrensmyndigheten

Amazon investerar 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, vilket har lett till en utredning av Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition Market Authority (CMA). CMA är oroliga för att partnerskapet kan leda till negativa effekter på konkurrensen i Storbritannien. Europeiska kommissionen har rapporterats ha avslutat en utredning om Microsofts investering i OpenAI, men undersöker fortfarande en konkurrensaspekt. CMA har bjudit in intresserade tredjeparter att kommentera liknande partnerskap fram till den 9 maj.

Direktlänk Dela Euractiv fördjupar idag

Microsoft blockerar anställdas tillgång till AI-chattbot-tjänst

Microsoft har blockerat sina anställdas tillgång till Perplexity AI, en chattbot-tjänst som erbjuds av en av dess största Azure molnkunder. Anledningen och tidsramen för denna begränsning är oklar. Perplexity AI fungerar som en konversationssökmotor, och ger svar på användarfrågor genom naturligt språk och förutsägande text. Tjänsten utnyttjar Microsofts Azure OpenAI-tjänst, en plattform designad för att hjälpa företag att integrera generativa AI-funktioner i sina verksamheter och produkter. Detta är inte första gången Microsoft begränsar anställdas tillgång till tredjeparts AI-verktyg. Förra året blockerade företaget tillfälligt tillgången till OpenAI´s ChatGPT, en annan populär AI-chattbot.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupar idag

TCS ingår strategiskt partnerskap med AWS för molntransformation och AI-lösningar

Tata Consultancy Services (TCS) har meddelat att de har ingått ett flerårigt strategiskt partnerskap med Amazon Web Services (AWS) för att erbjuda molntransformation och generativa AI-lösningar till kunder. Enligt avtalet kommer AWS att stödja i att öka och omskola 25 000 TCS-anställda med de senaste moln- och GenAI-färdigheterna. TCS kommer att kunna erbjuda sina kunder verktyg för att skapa moderna arkitekturer och leverera affärsvärde med hjälp av molnbaserade kapabiliteter.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupar idag

Brittiska konkurrensmyndigheter granskar Microsofts och Amazons partnerskap med AI-företag

Brittiska konkurrensmyndigheten, Competition and Markets Authority (CMA), söker synpunkter på partnerskap mellan Microsoft och Amazon med mindre generativa AI-modelltillverkare. CMA undersöker om arrangemangen mellan dessa företag kvalificerar sig som fusioner. Microsoft har nyligen investerat 15 miljoner euro i det franska AI-företaget Mistral. Amazon har investerat 4 miljarder dollar i det amerikanska AI-företaget Anthropic. Båda företagen har avvisat tanken att deras affärsavtal skulle utgöra fusioner.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupar idag

Snowflake lanserar ny stor språkmodell ´Arctic´ för kodgenerering och SQL

Snowflake har lanserat en ny stor språkmodell kallad Arctic, som kan hjälpa företag att generera kod och SQL. Arctic använder en Mixture-of-Experts (MoE) arkitektur där beräkningsuppgifter delas upp i flera komponenter (experter), vilket gör att varje expert kan vara mycket exakt i att slutföra specifika uppgifter. Arctic är särskilt bra på uppgifter för stora företagsorganisationer och utmärker sig i programmering, men konkurrenter presterar något bättre i språkförståelse och matematik. Snowflake pekar också på Arctics effektivitet och öppenhet, med modellvikter släppta under en Apache 2.0-licens.

Direktlänk Dela Techzine fördjupar idag

Storbritanniens konkurrensmyndighet undersöker Microsofts, Amazons och AI-startups samarbeten

Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) inleder preliminära undersökningar om Microsofts, Amazons och tre AI-startups samarbets- och anställningspraxis faller inom ramen för dess sammanslagningsregler. CMA undersöker om dessa arrangemang kan påverka konkurrensen på den brittiska marknaden. Detta kommer i en tid av ökad granskning av Big Techs tillvägagångssätt för M&A inom AI, där kritiker hävdar att så kallade ´kvasi-sammanslagningar´ har framträtt som ett sätt att kringgå reglerande tillsyn.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupar idag

Stora teknikföretag åtar sig att bekämpa AI-genererat barnsexuellt missbruk

Stora AI- och teknikföretag, inklusive OpenAI, Google och Meta, har åtagit sig att följa en överenskommelse för att bekämpa barnsexuellt missbruk som skapas med generativa AI-tekniker och verktyg. De samarbetar med Thorn, en organisation som använder teknik för att bekämpa barnmisshandel, och All Tech is Human, en ideell organisation som hanterar teknikproblem. Thorn uppmanade dessa företag att använda säkra och etiska datamängder som inte innehåller bilder av barnsexuellt missbruk, att stresstesta sina AI-media-genereringsprocesser och även utveckla verktyg och lösningar för att upptäcka barnmisshandel. Det finns också oro för att brottslingar kan använda generativ AI för att skapa barnmisshandelsmedia eller rikta in sig på riktiga barn.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupar idag

CMA inbjuder till kommentarer om partnerskap mellan Microsoft, Mistral AI, Amazon och Anthropic

Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) har bjudit in tredje part att lämna synpunkter på partnerskap mellan Microsoft och Mistral AI, Amazon och Anthropic, samt Microsofts anställning av tidigare anställda och relaterade arrangemang med Inflection AI. CMA har ännu inte kommit till några slutsatser om affärerna faller inom Storbritanniens sammanslagningsregler eller om de väcker konkurrensbekymmer i Storbritannien. CMA överväger också feedback som mottagits tidigare i år om Microsofts partnerskap med OpenAI.

Direktlänk Dela Government Digital Service fördjupar idag

Amazons investering i Anthropic kan utredas av brittiska konkurrensmyndigheter

Amazons investering på 4 miljarder dollar i artificiell intelligens-företaget Anthropic riskerar att granskas av brittiska konkurrensmyndigheter. Detta kommer en vecka efter att myndigheten varnade för Big Techs ´sammanflätade nät´ av affärer inom den blomstrande marknaden. Konkurrens- och marknadsmyndigheten sade på onsdagen att den samlar in information från marknadsaktörer för att avgöra om samarbetet mellan de två företagen hotar konkurrensen i Storbritannien.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupar idag

SAP Emarsys lanserar AI-drivet verktyg för kundengagemang och upplevelsehantering

SAP Emarsys, en ledande plattform för omnichannel kundengagemang, har lanserat ett nytt AI-drivet verktyg för kundengagemang och upplevelsehantering inom detaljhandeln. SAP Emarsys AI Product Finder kommer att hjälpa varumärken att möta och engagera kunder genom personaliserade kanaler för detaljhandel. Emarsys kommer att utöka produktens räckvidd genom att ändra sitt partnerskap med över 1500 företag inom olika branscher. Enligt ny forskning anser 64% av amerikanska kunder att AI har förbättrat deras detaljhandelsupplevelser, en ökning med 25% i positiv känsla sedan 2023.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade igår

Intels nya AI-chip förväntas gynna globala halvledarföretag

Lanseringen av Intels senaste artificiella intelligenschip förväntas gynna tre globala halvledarföretag, enligt Morgan Stanley. Intel presenterade sin tredje generation AI-accelerator, Gaudi 3, tidigare denna månad. Chipet är dubbelt så energieffektivt och kan köra AI-modeller 1,5 gånger snabbare än Nvidias H100 GPU. Stora originalutrustningstillverkare som Dell, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo och Supermicro har redan meddelat att de kommer att anta Gaudi 3. Morgan Stanley tror att försörjningsproblemen kommer att lösas från andra halvan av 2024. Enligt bankens forskningsanteckning kommer troligen taiwanesiska företag TSMC, Alchip och Wistron att vara de största förmånstagarna av efterfrågan på Intels Gaudi-chip. Tillverkningen av Gaudi 3-chip kommer att skötas av TSMC medan Alchip förväntas vara den viktigaste förmånstagaren i halvledarkedjan genom att tillhandahålla design tjänster för både Gaudi 2 och Gaudi 3. Wistron förväntas vara den främsta leverantören av basplattor.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade igår

Silicon Valley-jättar investerar i AI-startups, brittisk myndighet uttrycker oro

Silicon Valley-jättar såsom Google, Apple, Microsoft, Meta, Amazon och Nvidia, gemensamt kallade Gamman, har börjat investera stora summor i AI-startups. Detta är ett symptom på deras oro att bli omsprungna i AI-racet. Microsoft investerade exempelvis $13 miljarder i OpenAI och var huvudinvesterare i en finansieringsrunda för Inflection. Amazon investerade $4 miljarder i Anthropic och Google har investerat $500 miljoner i samma företag, med löfte om ytterligare $1,5 miljarder. Trots att dessa tech-jättar har sina egna AI-modeller, köper de upp potentiella konkurrenter. Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), har uttryckt oro för detta och planerar att vara proaktiva för att säkerställa rättvis konkurrens och starkt konsumentskydd på marknaden för AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade igår

Meta lanserar Llama 3, kan testas på Microsoft Azure och Amazon Bedrock

Meta har lanserat sin senaste och mest kapabla modellserie, Llama 3. Tjänsteleverantörer som Microsoft Azure och Amazon Bedrock har meddelat att man kan testa denna modell på deras plattformar. Amazon meddelade på tisdagen att man kan testa två modeller, Llama 3 8B och Llama 3 70B. Varje variant har olika specifikationer och användningsområden. Llama 3 8B passar för grundläggande uppgifter med begränsade resurser, medan Llama 3 70B används för avancerade applikationer som innehållsskapande och konversations-AI. Microsoft Azure meddelade också nyligen att dessa ´förtränade och instruktioner finjusterade modeller´ nu är igång och körs på Azure AI Model Catalog.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade igår

AI-företag samarbetar för att bekämpa sexuellt barnmissbruk och deepfakes

Efter en rad skandaler relaterade till deepfakes och barnpornografi har ledande AI-företag åtagit sig att bekämpa spridningen av AI-genererad barnpornografi. Thorn, en ideell organisation som skapar teknik för att bekämpa barnsexuella övergrepp, meddelade att Meta, Google, Microsoft, CivitAI, Stability AI, Amazon, OpenAI och flera andra företag har skrivit under på nya standarder skapade av gruppen. De nya principerna, kallade ´Safety by Design´, innefattar utveckling av teknik för att upptäcka om en bild har genererats av AI och att barnpornografi inte ska inkluderas i träningsdata för AI-modeller.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade igår

Anthropic tar emot investeringar från Amazon och Google men styrs inte av teknikjättarna

AI-startupen Anthropic har fått investeringar från företag som Amazon och Google men styrs inte av dessa teknikjättar, enligt företagets VD Dario Amodei. Detta skiljer sig från OpenAI, som ägs till 49% av Microsoft. Anthropic ses som en konkurrent till Amazon och Google, men Amodei anser att deras erbjudanden är komplementära. I mars lanserade Anthropic ´Claude 3´ - den hittills kraftfullaste AI-chatten. Förra veckan samarbetade Zendesk med AWS och Anthropic för att möjliggöra snabbare och mer tillförlitliga AI-funktioner för kunder.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade igår

Generativ AI: Förändrar sättet för kreativa kampanjer

Generativ AI (Gen AI) framhävs som en nyckelteknologi inom marknadsföring. Joyce Gordon, chef för Generativ AI på Amperity, diskuterade nyligen ämnet med Rio Longacre, VD på Slalom, och Jon Williams, global chef för byråverksamhet på AWS. Företag går nu bortom experiment och utformar strategiska vägar där Gen AI kan göra en verklig skillnad. Williams beskriver hur Gen AI fungerar som en marknadsföringsassistent, till exempel genom att använda Amazon Q för att generera innehåll och analysera resultat. Longacre pekar på att människan fortfarande är en viktig del av processen.

Direktlänk Dela Campaign Brief fördjupade igår

Få företag har implementerat generativ AI i full skala

Trots att många företag experimenterar med generativ AI, har få företag satt denna teknik i full produktion på företagskritisk nivå. Oro över tillförlitlighet och framför allt kostnad och avkastning på investeringar håller tillbaka fullständig implementering. Det finns tecken på att hypen kring AI börjar avta, och att vi kanske är på väg in i ´besvikelsens dal´ i teknikens utvecklingscykel. En bloggpost från Air Street Capital argumenterar för att marknadsdynamiken för de som bygger AI-grundmodeller ser särskilt ogynnsam ut. Kostnaden för både träning och inferens (att faktiskt köra stora AI-modeller på GPU:er) är för hög. Detta innebär att driftsmarginalerna för de som erbjuder tillgång till dessa modeller genom ett API är lägre än för andra mjukvaruföretag, och totala vinstmarginaler är troligen negativa när kapitalutgifter beaktas. Dessutom vinner öppen källkodsmodeller som erbjuds gratis mark mot de proprietära modellerna.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade igår

AI-startupen Perplexity samlar in 62,7 miljoner dollar och fördubblar sin värdering till över 1 miljard dollar

Perplexity AI, en startup för generativ AI-sökmotor, har samlat in 62,7 miljoner dollar i en nyligen finansieringsrunda, vilket fördubblar dess värdering till över 1 miljard dollar. Detta följer dess senaste investeringsrunda i januari och visar på snabb tillväxt och investerarförtroende. Daniel Gross, tidigare AI-chef på Y Combinator, ledde finansieringsrundan. Ytterligare stöd kom från nya investerare som Stanley Druckenmiller, Garry Tan, VD för Y Combinator, och Dylan Field, VD för Figma Inc. Långvariga partners som Nvidia Corp., Elad Gil, Nat Friedman och Amazon.com Inc. grundare Jeff Bezos bidrog också.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade igår

Framtiden för lärande är här: Fem måste-ha AI-verktyg för studenter 2024

Artificiell intelligens (AI) spelar en allt större roll i utbildningssektorn, där AI-verktyg hjälper till att omvandla enorma mängder kunskap till sökbara databaser och minskar behovet av att spendera timmar i bibliotek. Denna artikel granskar fem banbrytande chattbotar utformade för att hjälpa studenter att behålla och assimilera information bättre. AI-verktyg kan anpassa inlärningsupplevelsen genom att förutse varje students behov och inlärningsmönster. De erbjuder också omedelbar feedback på uppgifter och projekt, hjälper till att strukturera studietabeller och skapar påminnelser för inlämningsdatum. Dessutom kan de samla och analysera data relaterade till en students prestanda och erbjuda värdefulla insikter i deras styrkor, svagheter och förbättringsområden. Slutligen kan AI-verktyg förbättra tillgänglighet och inkludering genom att erbjuda funktioner som röst-till-text och visuella hjälpmedel. De fem chattbotarna som granskas är OpenAI, Duolingo, Mongoose Harmony, QnABOT av Amazon och Quillbot.

Direktlänk Dela Publicist Paper fördjupade igår

Rocket Companies introducerar Rocket Logic - Synopsis AI-verktyg för att analysera och transkribera samtal

Rocket Mortgage, en del av Rocket Companies, har introducerat sin senaste tekniska innovation: Rocket Logic Synopsis. Detta nya verktyg använder generativ AI för att lyssna på, transkribera och söka i klientsamtal, analysera sentiment och registrera kundmönster och preferenser, vilket skapar skräddarsydda upplevelser för företagets miljontals nuvarande och potentiella kunder. Rocket Logic Synopsis kommer att spara kundserviceteamet nästan 40 000 timmar årligen genom att använda transkriptionsfunktioner och spåra kundsentiment. Verktyget är byggt på Amazon Web Services (AWS) och använder Amazon Bedrock.

Direktlänk Dela Itnewsonline.com fördjupade igår

Investeringsmöjligheter i AI-revolutionen enligt Evercore ISI

Evercore ISI menar att AI-revolutionen bara har börjat och att det finns möjligheter för investerare att köpa aktier till rabatterade priser. Trots att AI nämns allt oftare i företagsledningens rapporter är användningen fortfarande låg, med mindre än 5% av amerikanska företag som rapporterar att de använder AI. Evercore ISI tror att Nvidia redan har upplevt en korrigering i mitten av cykeln under första kvartalet och säger att halvledare kan se en under andra halvåret. Företaget har identifierat företag i Russell 1000 med starkt trendande AI-omnämnanden som handlas till rabatt.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade igår

Framtidsprognos för AI Chat Software Developers Industry till 2031

Enligt den senaste studien med titeln ´AI Chat Software Developers Industry Forecast to 2031´ på Orbisresearch.com, presenterar sammanfattningen en kortfattad skiss av marknadsforskningsrapporten, med fokus på viktiga upptäckter, marknadstrender och strategiska förslag. Rapporten ger en översikt över AI Chat Software Developers-marknaden, betonar rapportens unika värdeproposition och ger en djupgående bedömning av marknaden. Rapporten ger en detaljerad granskning av AI Chat Software Developers-industrin, med fokus på avgörande faktorer som påverkar marknadens expansion. Den utför en uttömmande analys av marknadssegmentering inom AI Chat Software Developers-området, utforskar olika marknadssegment.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade igår

Artificiell intelligens (AI) omformar industrier och revolutionerar hur vi lever och arbetar. En ny marknadsanalysrapport från Stats N Data visar att AI-marknaden är redo för exponentiell tillväxt, med en robust årlig tillväxttakt (CAGR) på 20,4% fram till 2030. Rapporten ger värdefulla insikter för både branschveteraner och nykomlingar, och utrustar intressenter med en djup förståelse för den konkurrensutsatta landskapet. Några av de stora företag som påverkar denna AI-marknad inkluderar Kuka, Hanson Robotics, Alphabet, Fanuc, Nvidia, Harman International Industries, Microsoft, Intel, ABB, Amazon, IBM, Blue Frog Robotics, Promobot, Softbank och Xilinx.

WhaTech fördjupade igår

Apple utvecklar egen AI-serverprocessor med TSMC:s 3nm-process

Apple utvecklar enligt uppgift sin egen artificiella intelligensserverprocessor med hjälp av TSMC:s 3nm-process, med massproduktion som ska börja under andra halvåret 2025. Generativa AI-chattrobotar kräver stora, dedikerade datacenter som kommer att ta flera år för Apple att bygga ut, om de planerar att äga denna teknik istället för att bara outsourca den. Användaren ´Phone Chip Expert´ på Weibo, som påstår sig ha 25 års erfarenhet inom integrerade kretsindustrin, inklusive arbete med Intels Pentium-processorer, antyder att denna processor kommer att tillverkas med TSMC:s 3nm-node. Apple kan använda sina egna AI-processorer för att förbättra prestanda i sina datacenter och framtida AI-verktyg som förlitar sig på molnet.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade igår

AI-startupen Perplexity planerar att höja minst 250 miljoner dollar

AI-startupen Perplexity planerar att höja minst $250M till en värdering på mellan $2.5B och $3B. Företaget, som syftar till att utmana Alphabets dominans inom webbsökning, avslutade en finansieringsrunda i mars och samlade in $56M till en värdering av $1B. I januari ökade Perplexity cirka $74M till en värdering av $540M, upp från $121M i april 2023. Denna runda såg stöd från Amazons tidigare VD Jeff Bezos och riskkapitalföretaget Institutional Venture Partners. Perplexity har cirka 46 investerare, inklusive Sequoia, Bessemer och Kindred. Dessutom inkluderar strategiska supportrar Nvidia, Databricks och Bezos Expeditions.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade igår

AI-företag uppmanar amerikanska kongressen att öka finansieringen för NIST

Företag, universitet och civilsamhällesgrupper inom AI-sektorn har uppmanat den amerikanska kongressen att öka finansieringen för National Institute of Standards and Technology (NIST), en federal myndighet som är central i Biden-administrationens planer för att utvärdera nya generationer av AI-modeller. Bland de över 80 undertecknarna av brevet finns Amazon, OpenAI, ACLU och Massachusetts Institute of Technology. De anser att ökad finansiering är avgörande för att upprätthålla Amerikas teknologiska ledarskap. Brevet efterfrågar ytterligare 47,7 miljoner dollar i finansiering, vilket skulle kunna stödja NIST:s växande arbete med sitt AI Safety Institute.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade igår

Anthropic CEO Dario Amodei diskuterar AI, säkerhet och företagets framtid

I en exklusiv intervju på CNBC:s ´Squawk Box´ diskuterade Anthropic medgrundare och VD Dario Amodei företagets AI-modell Claude 3, som anses vara en av de mest kraftfulla AI-modellerna. Amodei diskuterade hur Anthropic skiljer sig från andra AI-modeller och betonade företagets fokus på säkerhet och tillförlitlighet. Han diskuterade också företagets partnerskap med både Amazon och Google, och betonade att Anthropic är ett oberoende företag. Amodei nämnde även att Anthropic är nöjd med att vara ett privat företag för närvarande.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade igår

Omidyar Network investerar i AI-företaget Anthropic

Omidyar Network, den filantropiska investeringsarmen till eBay-grundaren Pierre Omidyar och hans fru Pam, har investerat i Anthropic, en rival till OpenAI. Anthropic, som bildades 2021 av flera veteraner från OpenAI, är inriktad på säkerhet och ´överensstämmelse´ inom artificiell intelligens. Omidyar Network, som har varit en aktiv startup-investerare och förespråkare för impact investing i två decennier, missade ursprungligen en stor finansieringsrunda för Anthropic men fick senare möjlighet att köpa nästan 30 miljoner aktier i Anthropic som tidigare ägts av FTX Trading. Fonden Ford Foundation och Nathan Cummings Foundation har också investerat i Anthropic.

Direktlänk Dela ImpactAlpha fördjupade igår

Marknaden för AI och maskininlärning inom företag förväntas nå $190,5 miljarder 2032

Allied Market Research har publicerat en rapport om AI och maskininlärning inom företag. Rapporten visar att marknaden värderades till $120,9 miljarder 2022 och beräknas nå $190,5 miljarder 2032, med en årlig tillväxttakt på 32% från 2023 till 2032. Kostnadsminskning och effektivitet driver marknadstillväxten, medan framsteg inom AI och maskininlärning förväntas skapa lukrativa tillväxtmöjligheter. Dock förväntas dataintegritet och säkerhetsproblem hämma marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade igår

Stiftelser investerar i AI-företaget Anthropic

Stiftelserna Ford Foundation, Omidyar Network och Nathan Cummings Foundation har investerat totalt $7,5 miljoner i Anthropic, en ledande konkurrent till OpenAI inom utvecklingen av artificiell intelligens. Ford Foundation investerade $5 miljoner, Omidyar Network $1,5 miljoner och Nathan Cummings Foundation $1 miljon för att köpa strax under 250 000 aktier i Anthropic. Samtidigt har Amazon betalat $4 miljarder för sin andel i Anthropic och Google har investerat $2,5 miljarder. Trots de mindre investeringarna hoppas dessa stiftelser kunna påverka Anthropics engagemang för ansvarsfull teknikinnovation.

Direktlänk Dela ImpactAlpha fördjupade igår

AWS tillkännager tillgängligheten av Mistral Large Foundation Model på Amazon Bedrock

Under den nyligen hållna AWS Paris Summit meddelade AWS tillgängligheten av Mistral Large Foundation Model på Amazon Bedrock. Denna modell har en förståelse för grammatik och kulturell kontext och är flytande på engelska, franska, spanska, tyska och italienska. Med en 32K-token gör den noggrann informationsextraktion från stora dokument möjlig. Mistral AI:s systemnivåmoderering för sin betaassistent, le Chat, visar en exakt instruktionsföljningskapacitet som möjliggör anpassning av modereringsregler. Dessutom accelererar deras färdigheter inom naturligt språk och kodningsuppgifter utvecklingsprocesser.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade igår

AI-startupen Perplexity värderas till över $1 miljard efter finansieringsrunda

AI-startupen Perplexity, som utvecklar en sökmotor för att konkurrera med Google, har samlat in cirka $63 miljoner i en ny finansieringsrunda. Företagets värdering har därmed fördubblats på bara tre månader till över $1 miljard. Investeraren Daniel Gross ledde rundan, med deltagande från miljardären Stanley Druckenmiller, Y Combinators VD Garry Tan och Figma Inc:s VD Dylan Field. Bland tidigare investerare som deltog i rundan fanns Amazon.com Inc:s grundare Jeff Bezos och Nvidia Corp. Perplexity erbjuder en AI-chattbot som sammanfattar sökresultat och hjälper användare att förbättra sina frågor för att få bästa möjliga svar. Företaget har bearbetat fler användarfrågor i USA hittills i år - nästan 75 miljoner - än under hela 2023. Perplexity, som erbjuder både gratis och betalversioner av sin tjänst, genererar $20 miljoner i återkommande årliga intäkter. Företaget lanserar nu en ny företagsversion av sin chattbot, prissatt till $40 per månad, med tillagda funktioner inklusive starkare säkerhet och dataskyddsåtgärder. Perplexity har också ingått distributionspartnerskap med två stora operatörer, SoftBank Corp i Japan och Deutsche Telekom AG i Tyskland, för att marknadsföra tjänsten till över 300 miljoner användare världen över.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade igår

Amazon Bedrock släpper nya AI-funktioner och stödjer flera stora språkmodeller

Amazon Web Services (AWS) har släppt en grupp funktioner för sin Amazon Bedrock generativa AI-plattform, vilket förenklar processen att importera, utvärdera och utforma säkerhetsskydd för tredjeparts stora språkmodeller. Dessutom har molnjätten gjort text-till-bild-funktioner allmänt tillgängliga för sin egen grundmodell, Titan, tillsammans med en ansvarsfrihetspolicy för användare och en vattenstämpelfunktion för att säkerställa att bilder är autentiska. Flera modeller som AI21, Anthropic, Cohere, Meta, Mistral och Stability AI är redan tillgängliga på Bedrock och Amazon SageMaker maskininlärning AI-utbildning och distributionstjänst.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade igår

Stora stiftelser köper aktier i AI-företaget Anthropic PBC

Ford Foundation, Omidyar Network och Nathan Cummings Foundation har meddelat att de gemensamt har köpt aktier i Anthropic PBC, en konkurrent till OpenAI. Anthropic PBC har fått uppmärksamhet för att vara ett företag som kan påverka AI-sektorn på ett betydande sätt. Företaget har även etablerat en Long Term Benefit Trust för att säkerställa företagets mission. Trots att de tre stiftelsernas gemensamma investering är begränsad i storlek och inte ger specifika styr- eller rösträttigheter, undrar många om det finns en möjlighet för dessa stiftelser att ha en större inverkan än vad deras investering antyder.

Direktlänk Dela ImpactAlpha fördjupade igår

AWS lanserar Custom Model Import för att förenkla användning av egna AI-modeller

AWS, Amazon´s molnbaserade datortjänst, vill bli det självklara valet för företag att vara värd för och finjustera sina egna generativa AI-modeller. AWS har lanserat Custom Model Import, en ny funktion i Bedrock, AWS´ företagsfokuserade paket med generativa AI-tjänster, som låter organisationer importera och få tillgång till sina egna generativa AI-modeller som fullt hanterade API:er. Företagens egna modeller, när de väl är importerade, drar nytta av samma infrastruktur som andra generativa AI-modeller i Bedrocks bibliotek. Funktionen är ännu i förhandsvisning.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade igår

Meta AI:s plötsliga integration i Facebook och Instagram skapar irritation bland användare

Metas AI-drivna assistent, Meta AI, har plötsligt integrerats i företagets flaggskeppsappar som Facebook, Instagram och WhatsApp, vilket har lett till irritation bland användarna. Klick på den blå sändknappen i sökfältet på Instagram och Facebook öppnar nu Meta AI istället för de typiska sökresultaten, vilket har skapat förvirring. Meta har investerat tungt i sina AI-insatser och har även introducerat den nya, öppenkällkodsbaserade modellen Llama 3. Trots detta har flera användare uttryckt besvikelse över att de inte verkar kunna stänga av funktionen. Meta bekräftade att det för närvarande inte finns något officiellt sätt att inaktivera Meta AI.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade igår

AI-aktier: Vilka att hålla koll på och deras utsikter

Företag som gynnas av den kraftiga tillväxten inom artificiell intelligens (AI) har sett sina aktier stiga kraftigt. Trots en nyligen nedgång har Morningstar Global Next Generation Artificial Intelligence Index, som speglar ledande AI-teknologier, ökat med 60,56% under de senaste 12 månaderna och är upp 10,95% hittills i år. Nvidia har varit den största vinnaren inom AI-aktier, med en uppgång på över 200% under det senaste året och 70% hittills i år. Bland de tio företag som framhävs här är sex rättvärderade och tre övervärderade, enligt Morningstars rättvisa värderingar. Endast Adobe är undervärderat.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade igår

Studie av Google DeepMind utforskar fördelar och hot med AI-assistenter

I en nyligen genomförd studie har ett forskningsteam från Google DeepMind utforskat de potentiella fördelarna och hoten med kraftfulla AI-assistenter. Dessa assistenter anses vara artificiella agenter med naturliga språkgränssnitt som har till uppgift att organisera och utföra användarspecifika operationer över många domäner. Studien har undersökt de moraliska frågor som uppkommer genom utvecklingen av avancerade AI-assistenter, som förväntas vara mer kapabla än sina föregångare, som Apples Siri eller Amazons Alexa, när det gäller autonomi, generell användning och handlingsomfång. Studien betonar hur viktigt det är att matcha detta med personliga och samhälleliga mål, passioner och ideal.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade i förrgår

Altair förvärvar Cambridge Semantics för att stärka sin AI- och dataanalyskapacitet

Altair, en global ledare inom Computational Intelligence, har förvärvat Cambridge Semantics, en leverantör av modern data fabric och skapare av en av branschens ledande analytiska grafdatabaser. Genom att föra samman Cambridge Semantics teknik med Altairs verktyg för dataanalys och datavetenskap får organisationer en solid grund för att bygga avancerade analysekosystem som integrerar AI i den dagliga verksamheten. Cambridge Semantics teknologier kommer att integreras i Altair RapidMiner plattformen.

Direktlänk Dela Mynewsdesk fördjupade i förrgår

Digitalt arbete och materia: En förståelse för AI och dess inverkan på arbetare

Artificiell intelligens (AI) är programvarudesign som låter maskiner lära av mänsklig erfarenhet, anpassa sig till nya input och utföra uppgifter som liknar mänskliga förmågor. AI har studerats sedan 1955 och används ofta för att analysera stora datamängder och identifiera mönster inom dessa. Ett exempel är ett datorprogram som är designat för att känna igen den handskrivna bokstaven ´A´. Programmet lär sig gradvis att identifiera bokstaven med hög noggrannhet. Biases kan dock uppstå i AI-system som hanterar data relaterade till mänskliga demografier. Detta utnyttjas av kapitalismen, som inte bara upprätthåller bias i algoritmisk teknologi, utan också utnyttjar arbetare som utvecklar och tränar dessa system. Företag som OpenAI och Amazon Web Services litar på billig arbetskraft som de kan utnyttja var som helst i världen. Arbetande klass måste förstå sin relation till dessa verktyg och studera dem för att kunna använda dem till sin fördel i kampen mot den härskande klassen.

Direktlänk Dela Workers World fördjupade i förrgår

AI och ML revolutionerar datahantering och analys

I dagens AI- och ML-digitala tidsålder är datapipelines grundläggande för att hantera och bearbeta de stora mängder data som moderna företag genererar. Dessa pipelines är avgörande för att samla, organisera och analysera data från olika källor, vilket gör det möjligt för företag att dra nytta av handlingsbara insikter och fatta informerade beslut. Effektiva datapipelines säkerställer att data flödar smidigt från insamling till konsumtion, vilket stöder allt från realtidsanalys till maskininlärningsapplikationer. Integrering av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) i datapipelines representerar en betydande utveckling i hur företag hanterar data.

Direktlänk Dela Innovation & Tech Today fördjupade i förrgår

Microsoft använder Azure-teknologi för att förbättra designprocessen för Surface-enheter

Microsoft har delat en detaljerad bloggpost där de förklarar hur deras Surface- och Azure-team har använt Azures högpresterande datorteknologi för att revolutionera produktutformningsprocessen för tillverkning av Surface-produkter, samtidigt som de sparar tid och kostnader. Företaget integrerade Abaqus, en mjukvara för finita elementanalys (FEA), i Azure HPC 2016, vilket hjälpte företaget att lösa många problem och helt överföra produkt-nivå strukturella simuleringar för Surface Pro 4 och den ursprungliga Surface-laptopen till Azure HPC från lokala servrar. Microsoft avser att fortsätta använda digitala prototyper (FEA-modell) för simuleringar på Azure HPC-kluster och vill använda maskininlärning och AI i produktframställning och utveckling av framtida Surface-enheter.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade i förrgår

HUDstats använder AI för att förvandla e-sportdata till berättelser

Nederländska företaget HUDstats använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att omvandla e-sportdata till berättelser. Bolagets avancerade videoanalys (AVA) extraherar data i realtid från live-sändningar av e-sport och omvandlar den till statistik för underhållning, coaching eller speländamål. HUDstats har anammat Amazon Bedrock för generativ AI. Företaget har byggt en AI-driven datainfrastruktur och generativ AI-berättelselösning för e-sportindustrin. En av de mest spännande tillämpningarna av HUDstats innovation är dess lösning för FC24:s officiella e-sportliga LaLiga.

Direktlänk Dela rAVe [Publications] fördjupade i förrgår

Tre AI-aktier att köpa i april: Intel, Apple och Alphabet

Artificiell intelligens (AI) har fångat teknikvärldens uppmärksamhet det senaste året, vilket har skjutit i höjden otaliga aktier. Marknaden för AI förväntas växa med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket skulle innebära att den når en värdering på nästan 2 biljoner dollar. Här är tre AI-aktier som är mycket attraktiva i april. 1. Intel har haft det svårt som investerare de senaste åren, men företaget har gjort betydande förändringar i sin affärsmodell som kan göra det till ett attraktivt långsiktigt alternativ för investeringar i AI. 2. Apple har varit tystare på AI-fronten än många av sina konkurrenter. Men teknikjätten verkar tyst förbättra sin AI-teknologi. 3. Alphabet har varit något överskuggat i AI under det senaste året av molnkonkurrenterna Microsoft och Amazon. Men företaget är lätt en av de mest spännande AI-aktierna för långsiktiga vinster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade i förrgår

Exowatt lanseras med stöd från OpenAI:s VD

Solenergiföretaget Exowatt har lanserats med finansiellt stöd från OpenAI:s VD Sam Altman, tillsammans med två andra investerare. Även om det inte är klart hur mycket Altman investerar i Exowatt, rapporterar Wall Street Journal att han kommer att gå med Andreessen Horowitz och Atomic i finansieringen av kraftbolaget med 20 miljoner dollar. Exowatt utvecklar solpaneler som lagrar energi som värme, vilket sedan omvandlas till elektricitet via en motor. Företaget säger att den stora försäljningspunkten är att det har integrerat panelerna och värmepatronerna i en enda enhet.

Direktlänk Dela The Register fördjupade i förrgår

Investeringar i grön energi för att möta AI:s växande energibehov

Investeringar inom AI oroar sig för att energinätet inte kommer att kunna möta AI:s ´omättliga efterfrågan´ på ström. OpenAI:s VD Sam Altman och riskkapitalbolaget Andreesen Horowitz är två av investerarna som har investerat 20 miljoner dollar i Exowatt, en grön energi-startup som riktar sig till datacenter. De är en del av en växande lista över investerare, från Big Tech till private equity, som gemensamt investerar tiotals miljarder i energi- och datainfrastruktur för att stödja framtida AI-utveckling. Exowatt är en liten, relativt okänd startup som lovar att tillhandahålla AI-företag med modulära solsystem som ger nästan gratis energi.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade i förrgår

AWS Summit fortsätter globalt; Nya AI-lanseringar från Anthropic och Meta Llama

AWS Summit fortsätter att hålla evenemang runt om i världen. Den senaste toppmötet ägde rum i London den 24 april, och det finns nio fler toppmöten planerade i maj, inklusive toppmöten i Berlin, Los Angeles och Dubai. Förra veckan var en aktiv vecka inom artificiell intelligens (AI) med flera nya lanseringar. Anthropic´s Claude 3 Opus är nu tillgänglig i Amazon Bedrock och visar en uppskattad tvåfaldig ökning i noggrannhet över Claude 2.1. Meta Llama 3 är nu tillgänglig i Amazon SageMaker JumpStart, en ML-hubb som kan hjälpa dig att påskynda din ML-resa. Amazon SageMaker Studio Notebooks har nu en inbyggd SQL-förlängning för att upptäcka, utforska och transformera data från olika källor med SQL och Python direkt inom anteckningsböckerna. Amazon Personalize erbjuder nu automatisk utbildning för lösningar, vilket skapar en nyligen utbildad ML-modell och bibehåller relevansen av Amazon Personalize-rekommendationer för slutanvändare.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade i förrgår

Tipline för barnexploatering behöver förbättringar, enligt Stanford-rapport

En tipline som inrättades för 26 år sedan för att bekämpa online barnexploatering har inte levt upp till sin potential och behöver tekniska och andra förbättringar för att hjälpa rättsväsendet att ta itu med förövare och rädda offer, enligt en ny rapport från Stanford Internet Observatory. Tjänsten, som etablerades av kongressen som den främsta försvarslinjen för barn som exploateras online, måste också snabbt förbättras eftersom ny artificiell intelligens teknologi hotar att förvärra dess problem. Rapporten visar att systemet är tekniskt efter och plågas av en ständig utmaning bland regeringar och ideella teknikplattformar: bristen på högkvalificerade ingenjörer.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade i förrgår

Amazon anklagas för att bryta mot sina egna upphovsrättsregler och diskriminera gravid AI-forskare

En stämningsansökan hävdar att Amazon var så desperat att hålla jämna steg med konkurrensen inom generativ AI att de var villiga att bryta mot sina egna upphovsrättsregler. Anklagelsen kommer från en klagomål som anklagar teknik- och detaljhandelsjätten för att ha degraderat och sedan avskedat en tidigare framstående AI-forskare efter att hon blev gravid. Stämningen lämnades in förra veckan i en domstol i Los Angeles av Dr Viviane Ghaderi, en AI-forskare som säger att hon arbetade framgångsrikt i Amazons Alexa och LLM-team och uppnådde en rad befordringar, men hävdar att hon senare plötsligt degraderades och sparkades efter att hon kommit tillbaka till jobbet efter att ha fött barn. Hon anklagar för diskriminering, vedergällning, trakasserier och felaktig uppsägning, bland annat. Montana MacLachlan, en talesperson för Amazon, sa om stämningen: ´Vi tolererar inte diskriminering, trakasserier eller vedergällning på vår arbetsplats. Vi utreder alla rapporter om sådant beteende och vidtar lämpliga åtgärder mot någon som har brutit mot våra policyer.´ Ghaderi anklagar också teknikjätten för att ha pekat ut henne eftersom hon klagade när Amazon påstås ha brutit mot sina egna regler mot upphovsrättsintrång när det gäller AI-forskning. Enligt Ghaderis berättelse i klagomålet återvände hon till jobbet efter att ha fött barn i januari 2023, och ärvde ett stort språkmodellprojekt. En del av hennes roll var att flagga för brott mot Amazons interna upphovsrättspolicyer och eskalera dessa bekymmer till den interna juridiska avdelningen. I mars 2023, påstår anklagelsen, utmanade hennes teamdirektör, Andrey Styskin, Ghaderi att förstå varför Amazon inte uppfyllde sina mål på Alexa sökkvalitet. Anklagelsen hävdar att hon träffade en representant från den juridiska avdelningen för att förklara sina bekymmer och den spänning de utgjorde med ´riktningen hon hade fått från högre ledning, som rådde henne att bryta mot riktningen från juridiken.´ Enligt klagomålet avvisade Styskin Ghaderis bekymmer och sa till henne att ignorera upphovsrättspolicyer för att förbättra resultaten. Med hänvisning till konkurrerande AI-företag, hävdar anklagelsen att han sa: ´Alla andra gör det.´ Anklagelserna kommer vid en svår tid för utvecklare av AI-modeller i förhållande till upphovsrättsintrång i träningsdata. En rad rättsfall har inletts om konsumtion och reproduktion av upphovsrättsskyddad text av generativ AI. Författarna Paul Tremblay, Christopher Golden, Richard Kadrey och komikern Sarah Silverman anklagade OpenAI för att olagligt ha skrapat deras arbete förra året, medan New York Times stämmer Microsoft och OpenAI och hävdar att duon har kränkt tidningens upphovsrätt genom att använda dess artiklar utan tillstånd. Ghaderi, som är född i Tyskland och har en doktorsexamen i elektroteknik, gjorde också en rad anklagelser om hur hon behandlades av Amazon efter att hon avslöjat att hon var gravid. Enligt klagomålet gick hon med i teknikjätten som programchef 2018 och fick lysande utvärderingar. Även om hon lämnade för att gå med i en startup i februari 2021, blev Ghaderi återanställd av Amazon ´baserat på hennes starka prestation och relationer med kollegor.´ Ghaderi erbjöds en ny roll med möjlighet att bli en tillämpad vetenskapschef. Hon gick med som en ingenjörschef på toppen av en löneband, som ledde ett team av en forskare och två ingenjörer. Under de första fem månaderna av hennes återkomst fick hon positiv feedback från handledare och direktrapporter, hävdar hennes klagomål. I september 2022 satte Amazon ihop ett nytt vetenskapsteam som tittade på datakvalitet och efterlevnad i Alexa-organisationen. Ghaderi säger i sitt klagomål att hon flyttade upp en nivå i ledningen för att leda teamet och rapporterade till avdelningsdirektören Daniel Marcu, på en högre grad än hennes tidigare chef. På sitt första möte med Marcu avslöjade hon att hon var gravid, information som hon redan hade delat med sin tidigare chef. ´Marcu, tagen på sängen, svarade genom att informera Ghaderi om att hon skulle ´tillfälligt´ överföras till att rapportera till en annan anställd, Mahesh Krishnakumar. Marcu medgav för Ghaderi att han ändrade hennes rapporteringsstruktur ´tillfälligt´ så att han inte skulle behöva ´oroa sig´ för att hantera hennes team under hennes ledighet,´ hävdar rättsdokumenten. Ghaderi påstår att Krishnakumar senare pressade henne att skjuta upp starten av hennes mammaledighet från det planerade datumet den 7 november. Hon gick med på begäran och arbetade till den 15 november 2022, ´den dag hon tvingades genomgå ett akut kejsarsnitt,´ enligt klagomålet. Två veckor senare orsakade lanseringen av OpenAI:s GPT-4 ´panik´ inom Amazon, tillägger klagomålet. Ghaderi anklagar också Amazon för en vedergällningsavgift ´baserat på hennes klagomål om brott mot upphovsrättslag och policy´ samt på grundval av påstådda brott mot Kaliforniens lag om rättvis anställning och bostäder. Efter att hon återvänt till jobbet i januari 2023, påstår Ghaderi att hon fick veta av kollegor att Krishnakumar inte hade varit närvarande under större delen av hennes frånvaro, och när han var där bidrog han lite, vilket resulterade i en arbetsbaklog. Medan han hanterade Ghaderi, påstår dokumenten att Krishnakumar gjorde ´många diskriminerande och trakasserande kommentarer´ som ´Ta det lugnt, jag har unga döttrar, så jag vet att det är svårt att vara en kvinna med en nyfödd,´ eller ´Du borde spendera tid med din dotter,´ eller ´Du borde bara njuta av att vara en ny mamma.´ Ghaderi gjorde upprepade begäranden om att återställas till sin utlovade karriärväg, enligt klagomålet, som går vidare med att påstå att Marcu nekade denna begäran och sa att hon skulle fortsätta rapportera till Krishnakumar. Efter att Styskin gick med i organisationen som direktör, hävdar Ghaderis klagomål, sa Marcu att beslutet nu var hans och hon blev aldrig återinsatt. Hon fortsätter att påstå att i en prestationsgranskning tog Amazon inte hänsyn till bevis från före hennes mammaledighet. Medan hon uppfyllde det ´höga krav´ som företaget förväntade sig att hon behövde förbättra på ´förtroende´ och ´leverera resultat,´ sa granskningen. När hon frågade Krishnakumar om bevis för att stödja detta påstående, kunde han inte ge något, enligt klagomålet. I mars 2023 klagade hon till HR över granskningen och misslyckandet att återinsätta henne i den roll hon hade lovat. Efter ett möte med Styskin och Krishnakumar klagade hon igen till HR att ´arbetskontexten/dynamiken helt hade förändrats från bara 4,5 månader sedan när jag hade flyttats... att arbeta under [Marcu] före min mammaledighet.´ Kort efter HR-mötet påstår klagomålet att Styskin berättade för AI-chefen att hon skulle bli av med sitt team och degraderas. Han frågade sedan henne hur hon kände inför beslutet. När hon bad om förtydligande svarade han påstått: ´Du vet, känslor, eller säger du, ´Åh, jag kommer från Tyskland så jag har inga känslor´?´ Ghaderi gjorde sedan ett formellt klagomål till HR och påstod att hennes degradering var relaterad till diskriminering och vedergällning relaterad till hennes graviditet. Klagomålet påstår att hon också nämnde Styskins kommentar om att hon inte hade några känslor på grund av hennes nationalitet. Även om HR fann att den senare kommentaren hade fallit under Amazons beteendestandarder, upprätthöll de inte de två andra klagomålen. I maj 2023 tog Ghaderi mer skyddad ledighet, för att återvända i augusti 2023, varefter hon placerades på Amazons informella ´Focus´ prestationsgranskningsplan och hennes roll minskades igen. Klagomålet hävdar att hon sedan fick en annan negativ prestationsbedömning och fick veta att karriärvägen som var tillgänglig för henne före hennes mammaledighet inte längre var på bordet. Klagomålet fortsätter med att hon sedan begärde att bli flyttad till ett annat team, men, påstås det, hennes linjechef sa att eftersom hon var på Focus-planen var hon inte berättigad till en överföring. Efter det placerades hon på den formella ´Pivot´-planen, vilket innebär att lämna eller uppfylla prestationsmål. Klagomålet hävdar att planen var utformad för att säkerställa Ghaderis misslyckande. Till exempel krävde det första målet att hon skulle skapa en plan för att minska dataförvaringskostnaderna över hela AmazonBot webbsökningsorganisationen med 75 procent på bara åtta arbetsdagar. Fröken Ghaderi frågade flera seniora, högpresterande ingenjörer om detta mål, och de bekräftade att de inte trodde att det var möjligt inom den givna tidsramen. Även om det var möjligt hade fröken Ghaderi inte ansvarat för dataförvaring tills den vecka hon placerades på Pivot-planen, vilket innebär att hon inte hade tid att förstå den befintliga lagringsarkitekturen. Klagomålet tillägger att efter att hon begärt vägledning om uppgiften fick hon veta att hon ´borde kunna göra detta utan hjälp.´ Ghaderi klagade igen till HR om graviditetsdiskriminering och att hon fick omöjliga prestationsuppgifter, varefter hon påstår att hon sparkades. Hennes advokater har begärt juryrättegång och namngivit Amazon.com Services, Andrey Styskin och Mahesh Krishnakumar som svarande. De citerar också andra namnlösa svarande. Stämningen innehåller sju orsaker inklusive brott mot arbetsrätten mot könsdiskriminering, graviditetsledighetslag, trakasserier, skydd mot vedergällning. Det inkluderar också misslyckande att vidta åtgärder för att förhindra diskriminering och skydda visselblåsare, samt felaktig uppsägning av anställning. En case management-konferens har ställts in [PDF] för 14 augusti.

Direktlänk Dela The Register fördjupade i förrgår

Amazon lanserar AI-drivet verktyg för att skapa spellistor

Amazon har lanserat en AI-driven funktion på sin musikströmningsapp som låter användare skapa spellistor från textprompter. Funktionen, kallad Maestro, genererar en spellista med naturligt språk och kan även förstå emojis i prompter. För närvarande är Maestro i beta och tillgänglig endast för amerikanska användare av Amazon Music. Funktionen är tillgänglig för gratisanvändare samt Prime- och Unlimited-prenumeranter. Dessutom kan alla användarnivåer dela sina AI-skapade spellistor med andra. Denna lansering kommer en vecka efter att Spotify lanserade sitt eget AI-drivna spellisteverktyg.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade i förrgår

AWS-partnerskap lanserar Claude 3 Opus, revolutionerar AI-applikationer

Anthropic, i samarbete med Amazon Web Services (AWS), har introducerat Claude 3 Opus, en banbrytande utveckling inom artificiell intelligens (AI) nu tillgänglig på Amazon Bedrock. Claude 3 Opus representerar en framsteg i AI-förmågor och kan navigera oförutsedda omständigheter och öppna prompter med anmärkningsvärd skicklighet. Dess introduktion på Amazon Bedrock innebär en ny era av AI-driven automation, vilket möjliggör för företag att utnyttja dess kraft för en mängd applikationer över olika branscher.

Direktlänk Dela Boroktimes.com fördjupade i förrgår

Utmaningar för hållbarhet i framväxten av generativ AI

När Benjamin Lee, en ingenjörsprofessor vid University of Pennsylvania, ser den snabbt växande spridningen av generativ AI ser han mycket potential men också stora hållbarhetsproblem. Hårdvarukostnader och infrastrukturkostnader ökar i hög takt. Lee´s forskning fokuserar på hållbar databehandling och hur man kan maximera effektiviteten med strömbegränsningar. Han har nu vänt sin uppmärksamhet mot generativ AI:s effekt på effektivitet. Skapandet av en enda bild kan använda lika mycket energi som behövs för en full smartphone-laddning, visade forskare vid Carnegie Mellon University förra året. Stora teknikföretag som Microsoft, Amazon och Google bygger datacenter och köper grafikprocessorer (GPUs) för att öka kapaciteten att experimentera. Den globala teknikindustrin producerade 2-3% av världens koldioxidutsläpp 2021, enligt FN:s miljöprogram. För att förbättra hållbarheten inom databehandling behöver industrin fortsätta att investera i förnybar energi och tänka på energilagring.

Direktlänk Dela Technically Media fördjupade i förrgår

Google arbetar på en ny musikfunktion för Gemini-appen

Google rapporteras arbeta på en ny funktion för Gemini-appen som kommer att låta den AI-drivna virtuella assistenten arbeta med tredjeparts musikströmmande plattformar som Spotify. Google har lagt till ett nytt ´Musik´-alternativ inom Gemini-inställningssidan som låter användare ´välja föredragna tjänster som används för att spela musik´. Alternativet är dock ännu inte aktiverat för användning. När funktionen är helt integrerad, är det troligt att Gemini AI-assistenten kommer att kunna spela musik från en tredjepartsapp som Spotify eller Amazon Music med röstkommandon.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 22 april

AI-kodningsassistenter förändrar programmeringslandskapet

AI-kodningsassistenter har förenklat kodningsprocessen för utvecklare över hela världen. Dessa verktyg erbjuder en rad funktioner som kodautokomplettering, bugglösning och till och med realtids kodgenerering. GitHub Copilot, utvecklad av GitHub, är en känd AI-kodningsassistent som erbjuder kodförslag, förklaringar och till och med omstrukturering av assistans i realtid. Codeium är ett öppet källkodsverktyg som erbjuder AI-driven kodkomplettering, sökning och chattfunktioner. Cody har en AI-autokompletteringsfunktion och en uppsättning AI-drivna utvecklarkommandon. CodeGPT erbjuder mer än bara kodgenerering, det underlättar flytande konversationer för felsökning, omstrukturering, dokumentationsskrivning och svar på tekniska frågor. Amazon´s CodeWhisperer sträcker sig bortom VS Code, och stöder olika IDE:er och kodredigerare.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 22 april

Apple planerar att implementera AI-teknik i iPhone med iOS 18

Apple har ännu inte erbjudit några av sina generativa AI-funktioner till allmänheten, eftersom det ligger efter Google och OpenAI i många aspekter. Företaget arbetar dock på sin största uppdatering för iPhone, vilket kommer att föra AI till företagets ekosystem och erbjuda ett brett utbud av verktyg på systemnivå. Apple planerar att erbjuda sin AI-teknik på alla iPhone-modeller som kommer att vara kompatibla med iOS 18. Apple planerar att implementera sina stora språkmodeller (LLM) för att köras på enheten för en rad fördelar över molnbaserad bearbetning.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 22 april

Är SoundHound AI nästa miljonärsskapande teknikaktie?

Stora teknikföretag som Microsoft, Apple, Amazon, Alphabet och Nvidia investerar kraftigt i AI-driven talteknik. Trots detta har SoundHound AI, som specialiserar sig på röstigenkänning för restaurang-, bil- och smarta hemindustrier, fått mycket uppmärksamhet. Aktierna i SoundHound AI ökade kraftigt tidigare i år efter nyheter om att Nvidia är en investerare i företaget. Aktien har dragit sig tillbaka från sina toppnivåer, men är fortfarande upp över 80% hittills i år. Marknaden för röstigenkänningsteknik kan nå 50 miljarder dollar år 2029, enligt Statista.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 april

Zuckerberg: Feedback-loopar viktigare än data för AI-utbildning

Meta-VD Mark Zuckerberg tror att ´feedback-loopar´ kommer att vara viktigare för att träna AI-modeller än data. I en intervju med Command Line, en teknikindustrins nyhetsbrev, sa Zuckerberg att feedback-loopar används för att återutbilda och förbättra AI-modeller över tid baserat på deras tidigare resultat. Dessa algoritmer låter AI-modeller veta när de gör ett fel, till exempel, och ger dem data för att justera deras framtida prestanda. Zuckerberg tror också att det kommer att finnas mycket i ´syntetiska data´, data som artificiellt genereras och är utformade för att efterlikna data som genereras av verkliga händelser.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 22 april

Installer No. 35 presenterar en rad nya teknikprodukter

Installer No. 35 presenterar flera nya teknikprodukter, inklusive ett nytt par hörlurar, en handhållen kamera, ett AI-minnessystem och ett nytt ljudbaserat socialt nätverk. Appen DropDelta, en retrospels-emulator, har snabbt blivit populär. Airchat är en röstbaserad social nätverksapp som kan vara värd att hålla koll på. Limitless är en AI-gadget som kan sammanfatta möten och ge användaren tillgång till sina livsinspelningar. Insta360 X4 är en actionkamera som kan filma i 8K. Soulver 3 för iPhone är en smart räknare. Nothing Ear (a) är hörlurar med gula accenter. Maestro för Amazon Music är en AI-baserad musiktjänst. Meta AI är en ny AI-bot från Facebook. PodcastAP är en podcastapp för fediverse. The Circle säsong 6 är en realityshow på Netflix med en AI-bot karaktär.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 21 april

AI förväntas vara huvudtema i kommande stora teknikrapporter

Artificiell intelligens (AI) förväntas vara ett huvudtema i de kommande rapporterna från stora teknikföretag. Meta Platforms kommer att rapportera om sina intäkter på onsdag, medan Alphabet, Googles moderbolag, och Microsoft kommer att rapportera på torsdag. Analytiker förväntar sig att Meta kommer att ge uppdateringar om hur företaget använder AI för att driva sina plattformars rekommendations- och rankningsmotorer, samt beröra sin senaste AI-assistentexpansion, Llama 3, och dess nya AI-chip. Google förväntas ge uppdateringar om sina initiativ som AI-monetisering över sina företagserbjudanden samt andra indikationer på hur företaget använder AI. Microsoft kommer troligen att erbjuda investerare insikter i företagets AI-projekt genom sitt partnerskap med OpenAI, inklusive Copilot och molnpåverkan.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 21 april

AdventHealth leder i AI-användning inom hälsovården, deltar i två viktiga initiativ

AdventHealth, ledande inom hälsovård och artificiell intelligens (AI), har bjudits in att delta i två initiativ fokuserade på ansvarsfull utveckling och implementering av AI inom hälsovården. AdventHealth använder AI på många sätt, alla granskade och godkända av en rådgivande styrelse bestående av topp hälsovårdsprofessionella och branschexperter. AdventHealth är en grundande medlem av Coalition for Health AI (CHAI) och arbetar med Trustworthy, Responsible AI Network (TRAIN), tillsammans med företag som Microsoft, Duke Health, Cleveland Clinic och Boston Children´s Hospital.

Direktlänk Dela WFTV Channel 9 fördjupade 21 april

Zendesk samarbetar med AWS och Anthropic för att förbättra kundupplevelsen med AI

Software-as-a-service (SaaS) kundserviceföretaget Zendesk har inlett ett samarbete med Amazon Web Services (AWS) och Anthropic vid sin globala konferens Relate. Alliansen syftar till att höja kundupplevelsen genom att integrera avancerade AI-funktioner i Zendesks plattform. Zendesk kommer att använda Amazon Bedrock, en tjänst för att bygga och skala upp Gen AI-applikationer, tillsammans med Anthropics Claude 3-familj av stora språkmodeller (LLMs). Detta ger Zendesks stora kundbas på över 100 000 organisationer möjlighet att använda sofistikerade LLMs för olika kundinteraktioner.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 21 april

Amazon och Google investerar i AI-startup Anthropic

Amazon och Google har investerat miljoner i Anthropic, en San Francisco-baserad startup som utvecklar storskaliga artificiella intelligenssystem. Anthropic förväntar sig mer än $850 miljoner i årlig omsättning vid slutet av 2024, en ökning på mer än åtta gånger jämfört med de $500 miljoner som förutspåddes i september samma år. Företaget genererar intäkter genom att sälja tillgång till Claude, sin stora språkmodell (LLM). Anthropic genomgår en anställningsrusning, men står inför utmaningar och ansvar att utveckla tekniken utan skada.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 21 april

Historiska biaser i maskininlärning: En djupdykning

Maskininlärningsmodeller, trots att de ofta anses vara objektiva och rationella, kan innehålla inbyggda biaser på flera sätt. Dessa modeller är särskilt mottagliga för historiska biaser, då de är formade av människor och använder data genererad av människor för träning. Experter identifierar minst sju potentiella källor till skadlig bias, varav en är historisk bias som uppstår redan under fasen för datainsamling. Trots att dessa biaser kan leda till ojämlikhet och diskriminering på en aldrig tidigare skådad skala, finns det åtgärder som kan vidtas för att minska dem, inklusive statistiska lösningar, modellbaserade lösningar och mänskliga lösningar.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 21 april

Ally Financial expanderar sin AI-strategi med Amazon Bedrock

Bankbolaget Ally Financial, med tillgångar på 196 miljarder dollar, utökar sin generativa AI-strategi och förbereder lanseringen av Amazon Bedrock. Företaget utforskar autonoma agenter och kultiverar användningsfall genererade av anställda. Ally Financial är helt digitalt och använder tekniker som molnbaserad databehandling för att erbjuda kundservice och driva sin verksamhet. GenAI är nu en del av företagets teknologimix. Ally Financial lanserade sin första användning av GenAI 2023, vilket banade väg för att skala upp GenAI-initiativet. I juli lanserade företaget Ally.ai, en molnbaserad plattform som det nu bygger vidare på.

Direktlänk Dela News Jani fördjupade 20 april

Zendesk samarbetar med AWS och Anthropic för att förbättra AI-funktioner

Zendesk har meddelat ett samarbete med AWS och Anthropic för att erbjuda snabbare, mer effektiva och exakta AI-funktioner för kunder. Företaget har också presenterat sina nya AI-drivna tjänstlösningar vid Relate globala konferensen i Las Vegas. Zendesk kommer att använda Amazon Bedrock för att bygga och skala generativa AI-applikationer och Anthropics branschledande Claude 3-familj för att erbjuda sina kunder flexibilitet att distribuera sofistikerade LLMs för unika kundinteraktioner. Genom att använda AI för att omvandla sin CX-plattform kommer Zendesk att erbjuda svar på kundfrågor, vilket eliminerar behovet av kodning eller dyr modellutveckling.

Direktlänk Dela ERP Today fördjupade 19 april

Amazon Music introducerar AI-driven spellistegenerator

Amazon Music har introducerat en AI-driven spellistegenerator, Maestro, som skapar personliga musikspellistor baserade på användarens instruktioner, vilket kan inkludera text, emojis eller röstkommandon. Maestro är för närvarande tillgänglig i en betaversion för ett begränsat antal användare över alla Amazon Musics nivåer, inklusive gratis, Prime och Unlimited-abonnenter, främst i USA. Funktionen låter användare skapa spellistor baserade på specifika känslor, aktiviteter eller udda förfrågningar. Amazon har även inbyggda filter för att förhindra stötande språk och olämpliga instruktioner.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 19 april

Amazon SageMaker introducerar nya inferensfunktioner för Kubernetes

Amazon SageMaker har lanserat en ny version av sina Operators för Kubernetes, vilket möjliggör bättre stöd för inferenskomponenter. Dessa komponenter kan hjälpa till att optimera driftkostnader och minska latens. Användare kan nu distribuera en eller flera grundmodeller på samma SageMaker-slutpunkt och styra hur många acceleratorer och hur mycket minne som reserveras för varje modell. Detta förbättrar resursanvändningen, minskar modellimplementeringskostnaderna i genomsnitt med 50% och låter användare skala slutpunkter tillsammans med sina användningsfall. De nya inferensfunktionerna är tillgängliga idag i flera AWS-regioner.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 19 april

Altair förvärvar Cambridge Semantics för att förbättra dataanalys och AI

Altair, en global ledare inom beräkningsintelligens, har förvärvat Cambridge Semantics, en modern datafabricleverantör och skapare av en av branschens ledande analytiska grafikdatabaser. Cambridge Semantics grafdrivna datafabriksteknik accelererar skapandet av omfattande företagskunskapsgrafer, integrerar den komplexa webben av strukturerade och ostrukturerade företagsdata i en enda, förenklad vy. Cambridge Semantics teknologier kommer att integreras i Altair RapidMiner-plattformen.

Direktlänk Dela HPCwire fördjupade 19 april

Meta planerar att lansera sin mest kraftfulla AI-modell, Llama-3

Meta planerar att lansera sin mest kraftfulla AI-modell hittills, Llama-3, med 400 miljarder parametrar. Denna öppna källkodsmodell kommer snart att driva Meta AI-assistentverktyget som kommer till WhatsApp och Instagram. Det finns dock många kraftfulla AI-modeller på marknaden just nu, som GPT-4 Turbo från OpenAI och Claude 3 Opus från Anthropic, som nu är tillgänglig på Amazon Bedrock. Trots att Llama-3 fortfarande är i utbildningsfasen, finns det goda möjligheter till stora förbättringar när den är helt implementerad.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 19 april

Meta har släppt de första två iterationerna av sin Llama 3-samling av öppen källkods stora språkmodeller (LLM), med 8 miljarder och 70 miljarder parametrar respektive. Träningsdata för Llama 3 samlades helt från offentligt tillgängliga källor. Modellerna är för närvarande bara kapabla att generera text och har begränsade språkförmågor utöver engelska, men Meta arbetar på mer avancerade versioner. Amazon Web Services (AWS) har meddelat att Anthropics Claude 3 Opus, en nyligen släppt LLM, nu är tillgänglig på Amazon Bedrock. Integral Ad Science (IAS) har infört Global Alliance for Responsible Media (GARM) ramverk för att identifiera online-desinformation i sitt AI-drivna Total Media Quality-verktyg.

The Drum fördjupade 19 april

Använder Anthropic Claude 3 Sonnet-modellen för att generera textbeskrivningar för bildspel

I en serie inlägg presenteras en lösning som använder Anthropic Claude 3 Sonnet-modellen för att generera textbeskrivningar för varje bild i ett bildspel. Dessa beskrivningar konverteras sedan till textinbäddningar med hjälp av Amazon Titan Text Embeddings-modellen och lagras i en vektordatabas. Sedan används Claude 3 Sonnet-modellen för att generera svar på användarfrågor baserat på den mest relevanta textbeskrivningen som hämtats från vektordatabasen. Lösningen använder också OpenSearch Serverless som en vektordatabas för lagring av inbäddningar genererade av Amazon Titan Text Embeddings-modellen.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 19 april

AI-aktier: Datafokuserade mjukvaruföretag står inför konkurrens och möjligheter

Efterfrågan på högpresterande chipp har gjort Nvidia till ledande inom AI-aktier, men nu breddar Wall Street fokus till företag som MongoDB, Confluent och Elastic, som förväntas dra nytta av en enorm ökning av mjukvaruutgifterna. Företag strävar efter att bygga AI-drivna verktyg, vilket öppnar upp möjligheter för datafokuserade mjukvaruföretag. Dessa företag står inför konkurrens från mjukvarujättar som Microsoft och Oracle, samt Nvidia själv när chippjätten gör framsteg inom mjukvara. Trots detta förväntas globala IT-utgifter öka med 8% 2024, till över 5,06 biljoner dollar.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 19 april

Microsoft och Amazon konkurrerar om att dominera AI-marknaden

Microsoft, världens mest värdefulla företag med ett marknadsvärde på över 3 biljoner dollar, har sett sina aktier öka med mer än 72% sedan början av 2023 tack vare den växande adoptionen av AI-teknik. Företaget har snabbt monetiserat sitt partnerskap med OpenAI och erbjuder ett brett utbud av AI-fokuserade lösningar. Analytiker på Evercore förutspår att AI kan lägga till 100 miljarder dollar till Microsofts årliga intäkter fram till 2027. Amazon, världens sjätte största företag, har också integrerat AI i sina erbjudanden. Företaget har förstärkt sin molnberäkningsverksamhet, Amazon Web Services (AWS), genom att erbjuda kunderna ´den mest omfattande samlingen av beräkningsinstanser´. Amazon har också introducerat AI-verktyg inom e-handel. Analytiker förväntar sig att Amazon kommer att ha en årlig inkomsttillväxt på 30% de närmaste fem åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 april

Amazon rullar tillbaka ´Just Check Out´-tekniken, inför mer sofistikerad teknik

Tidigare denna månad rullade Amazon tillbaka ´Just Check Out´, en teknik som introducerades 2016 i dess fysiska butiker i USA. Kunden kunde enkelt lasta sina inköp i en kundvagn och hoppa över kassan om de hade skannat en QR-kod vid inträdet. Men med tiden började brister dyka upp. Det visade sig att det inte var någon teknik i arbete, bara över tusen indiska anställda som övervakade människor och deras inköp på kameror. Amazon har sedan dess infört en mer sofistikerad teknik. En offentlig politisk yrkesverksam i Bengaluru var inte förvånad över detta. Han jämförde AI med ´magiskt älvdamm´.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 19 april

Meta Platforms Inc. avslöjar att deras AI-modell Llama 3 överträffar konkurrenter i tester

Meta Platforms Inc., tidigare känd som Facebook, har avslöjat att dess nya stora språkmodell, Llama 3, har överträffat andra AI-modeller i jämförelsetester. Llama 3 har presterat bättre än flera andra AI-modeller, inklusive de från Alphabet Inc.´s Google, Jeff Bezos-stödda Anthropic och Mistral AI. Modellen förväntas snart vara tillgänglig för molnleverantörer som Amazon.com Inc.´s Amazon Web Services (AWS) och modellbibliotek som Hugging Face. Llama 3, som finns i två storlekar med 8B och 70B parametrar, har visat betydande förbättringar i textbaserade svar. Den har visat en högre diversitet i att svara på prompts, färre falska vägran och förbättrade resonemangsförmågor.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 april

Amazon Music lanserar AI-baserad spellistegenereringsfunktion ´Maestro´

Amazon Music lanserade sin senaste ´Maestro´ AI-baserade spellistegenereringsfunktion på tisdag. ´Maestro´ hjälper användare att skapa spellistor genom att agera på uppmaningar och använda sin AI-kompetens för att sammanställa spellistor. Funktionen rullas ut i beta till vissa fria, Prime och Unlimited Amazon Music-kunder i USA på iOS och Android. Amazon har också varnat användare för tillfälliga fel eftersom ´Maestro´ fortfarande är i sina inledande faser. Det finns ingen bekräftelse när funktionen kommer att vara tillgänglig för användare i Indien.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 19 april

Högskolor och universitet samarbetar för att inte hamna efter i AI-utvecklingen

Ledare inom högre utbildning, inklusive Ted Mitchell från American Council on Education, Paul LeBlanc från Southern New Hampshire University och George Siemens från University of South Australia, samarbetar för att se till att högskolor och universitet inte hamnar efter i utvecklingen av generativ artificiell intelligens (AI). De leder ett initiativ för att skapa Global Data Consortium, där deltagande institutioner skulle bidra med datamängder på studentnivå för att skapa en enorm informationskropp. Syftet är att forskare, institutionella ledare och potentiellt företag kan utnyttja konsortiet för att bygga AI-produkter och utveckla sin förståelse för vad som fungerar (och inte fungerar) i studentresan.

Direktlänk Dela Inside Higher Ed fördjupade 19 april

Meta lanserar Llama 3, en AI-modell för sociala medieplattformar

Den amerikanska sociala mediejätten Meta har tillkännagett Llama 3, sin senaste öppna storspråksmodell (LLM). Meta planerar att först integrera den nya AI-modellen med sina sociala medieplattformar, som WhatsApp och Instagram, innan den rullas ut till utvecklare på Amazon AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Microsoft Azure, Nvidia NIM och mer. Dessutom kommer Llama 3 AI-modellen att stödja hårdvaruplattformar som erbjuds av AMD, NVIDIA, Intel och Qualcomm. Meta planerar att ta sin AI-assistent, Meta AI, till fler regioner, inklusive Australien, Kanada, Ghana, Jamaica, Malawi, Nya Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sydafrika, Uganda, Zambia och Zimbabwe.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 19 april

Microsofts investering i OpenAI granskas enligt EU:s sammanslagningsregler

Microsofts betydande investering på 13 miljarder dollar i OpenAI granskas av Europeiska unionen (EU) för en potentiell konkurrensutredning. Partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI, tillsammans med liknande allianser som involverar teknikjättar som Alphabet, Amazon och Anthropic, har fångat uppmärksamheten hos globala konkurrensregulatorer. Huvudfokus för denna oro är att utvärdera hur dessa samarbeten potentiellt kan påverka marknadskonkurrensen. Europeiska kommissionen bekräftade sin pågående granskning av Microsofts investering i OpenAI enligt EU:s sammanslagningsregler.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 19 april

Meta lanserar AI-modellen Llama 3 för att konkurrera med andra AI-chattbotar

Meta har lanserat sin senaste AI-modell, Llama 3, för att konkurrera med andra AI-chattbotar som OpenAI´s ChatGPT, Microsoft´s Copilot, Google Gemini och Perplexity AI´s modeller. Meta AI kommer att integreras i WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger, samt på webbplatsen meta.ai. Llama 3-modellen kommer att rullas ut i två versioner, en för konsumentinriktade AI-chattbotar i Meta´s appar och en större och multimodal version tillgänglig på plattformar som Amazon Web Services, Google Cloud och Microsoft Azure. Funktionerna kommer att variera något beroende på vilken app eller tjänst du använder Meta AI från, men funktionaliteten är omfattande.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 19 april

Meta släpper Meta Llama 3 för att förbättra sina AI-tjänster och stärka sin position på molndatormarknaden

Meta har lanserat sin senaste stora språkmodell, Meta Llama 3, med målet att förbättra sina AI-erbjudanden och stärka sin position inom molndatormarknaden. Företaget betonar en öppen källkodsansats för att främja ett samarbetsinriktat AI-ekosystem för utvecklare. Meta Llama 3 kommer att finnas tillgänglig på populära molnplattformar inklusive Amazons AWS, Google Cloud och Microsoft Azure. Den nya LLM har två modeller - en med 8 miljarder parametrar och en annan med 70 miljarder. Dessa massiva parameterantal gör att Metas AI utmärker sig inom resonemang, kodning och följa instruktioner.

Direktlänk Dela Bizcommunity fördjupade 18 april

En studie av AMA Research utvärderar marknaden för ´Artificiell intelligens för marknadsföring´, med prognoser fram till 2030. Tekniken bidrar till att omvandla marknadsavdelningar och möjliggör snabb tillgång till insikter för marknadsföringsproffs. Enligt IBM planerar nästan 40% av CMO:erna att förnya kundupplevelserna med AI. Salesforce har avslöjat att AI kommer att öka marknadsföringen med 257% de kommande två åren. I november 2019 meddelade Bounteous ett partnerskap med Acquia för att förbättra kundupplevelsen.

openPR fördjupade 18 april

Microsoft planerar att tredubbla datacenterkapacitet för att möta AI-efterfrågan

Microsoft planerar att betydligt utöka datacenterutrymmet för att möta den förväntade efterfrågan på AI, och tredubblar takten för att lägga till kapacitet i början av nästa räkenskapsår. Företaget förbereder sig för att dubbla den nya byggkapaciteten för Azure under andra halvåret av detta räkenskapsår, som löper till slutet av juni. Microsoft planerar också att öka tillväxten i ytterligare datacenterkapacitet med 3x under första halvåret av räkenskapsåret 2025. Microsoft säkrar också ett rekordantal GPU:er för att hantera AI-arbetsbelastningar och har mer än fördubblat sin totala installerade bas av accelererare under andra halvåret av förra året.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 18 april

Meta lanserar ´den mest intelligenta AI-assistenten´

Facebooks moderbolag Meta Platforms lanserade på torsdagen vad VD Mark Zuckerberg kallade ´den mest intelligenta AI-assistenten som du kan använda fritt´. Meta har tillkännagivit den senaste versionen av sin Meta AI-assistent, med planer på att framhäva chatboten mer framträdande över Instagram, Messenger, WhatsApp och Reels. Bolaget lanserade också en fristående webbplats för boten på Meta.ai. Produkten drivs av den senaste versionen av dess stora språkmodell Llama 3. Meta har investerat betydande resurser i att lansera AI-verktyg de senaste åren och ser ut att konkurrera med AI-modeller som OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 april

Microsofts investering i OpenAI kan möta EU:s konkurrensutredning

Microsofts 13 miljarder dollar investering i OpenAI kan möta en EU-antitrustutredning. Regulatorer bygger fallet för ett sådant drag, sa källor bekanta med ämnet. Microsofts OpenAI-partnerskap har utlöst granskning på båda sidor av Atlanten då antitrusttillsynsmyndigheter söker att förstå hur dessa avtal påverkar konkurrensen. Det kan undersöka om partnerskapet begränsar eller snedvrider konkurrensen inom EU:s inre marknad eller om Microsofts marknadsmakt snedvrider marknaden genom vissa metoder. Ingen beslut har tagits än.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 18 april

Altair förvärvar Cambridge Semantics för att stärka företagets data- och AI-lösningar

Altair, en global ledare inom beräkningsintelligens, har förvärvat Cambridge Semantics, en leverantör av modern datafabrik och skapare av en av branschens ledande analytiska graf-databaser. Cambridge Semantics teknologi accelererar skapandet av omfattande företagskunskapsgrafer, vilket integrerar det komplexa nätverket av strukturerade och ostrukturerade företagsdata till en förenklad vy. Genom att kombinera Cambridge Semantics kunskapsgrafteknologi med Alatirs ledande verktyg för dataanalys och datavetenskap, erbjuds organisationer en solid grund för att bygga avancerade analys-ekosystem som införlivar artificiell intelligens (AI) i den dagliga verksamheten.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 18 april

Bästa generativa AI-stora språkmodeller: GPT-4 Turbo, Claude 3 Opus och Gemini 1.5 Pro

GPT-4 Turbo, Claude 3 Opus och Gemini 1.5 Pro är tre av de bästa generativa AI-stora språkmodellerna (LLM) som teknikvärlden har att erbjuda. OpenAI lanserade GenAI-racet med ChatGPT, baserat på Generative Pre-Trained Transformer 3.5 (GPT-3.5). Google, som skapade transformer-arkitekturen som är hjärtat i LLM, lanserade Bard, senare omdöpt till Gemini. Trots detta har Google inte lyckats överträffa OpenAIs bästa modeller. Claude 3 Opus från Anthropic, ett företag stöttat av Amazon och Google, lyckades kortvarigt besegra GPT-4 Turbo. OpenAI återtog dock kronan med förbättrade färdigheter i GPT-4 Turbo.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 18 april

Palantir vänder sig till reklambyråer för att växa sin kommersiella verksamhet

Programvaruföretaget Palantir, som tidigare har fått kritik för sitt arbete med underrättelsebyråer, försöker nu växa sin kommersiella verksamhet genom att vända sig till reklambyråer. Företaget har presenterat sin AI-plattform AIP för reklambyråer, med ett brett spektrum av användningsområden, inklusive prissättning och lagerplanering, programmatiska försäljningar och kampanjoptimering. Trots kritiken har stora varumärken som United Airlines och Tyson Foods använt Palantirs mjukvara. Andra kunder inkluderar Anheuser-Busch, Molson Coors, Hertz, ExxonMobil och Phillips.

Direktlänk Dela Marketing Brew fördjupade 18 april

Zendesk samarbetar med AWS och Anthropic för att förbättra AI-lösningar

Zendesk har meddelat nya samarbeten med AWS och Anthropic vid företagets globala konferens, Zendesk Relate 2024. Med fokus på AI tror CRM- och helpdesk-leverantören att partnerskapen kommer att förbättra hastigheten, noggrannheten och effektiviteten i dess AI-erbjudanden. Samarbetena kommer att se Zendesk utnyttja Amazon Bedrock, AWS lösning för att bygga och skala generativ AI (GenAI), för att ta fram nya GenAI-användningsfall till marknaden. Adrian McDermott, Chief Technology Officer på Zendesk, diskuterade sin entusiasm över potentialen i dessa nya AI-samarbeten.

Direktlänk Dela CX Today fördjupade 18 april

Amazon Music introducerar AI-drivet spellisteverktyg ´Maestro´

Amazon Music förbättrar sin användarupplevelse genom att använda artificiell intelligens för att skapa personliga spellistor. Tjänsten har lanserat en ny funktion, ´Maestro´, som för närvarande erbjuder en testversion till utvalda iOS- och Android-användare i USA. Maestro använder naturligt språk för att skapa spellistor baserade på olika idéer, från genrer och aktiviteter till humör och till och med emojis. Amazon meddelar att Maestro fortfarande är i en experimentell fas. Planer finns för att utöka Maestros tillgänglighet över tid.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Amazon Music lanserar AI-drivet verktyg för att skapa spellistor

Amazon Music har lanserat Maestro, ett AI-drivet verktyg som skapar spellistor baserat på textkommandon. Detta verktyg liknar Spotifys nya AI-spellista som är i betaversion. Amazon Music planerar att rulla ut Maestro till ett begränsat antal amerikanska användare av Free, Prime och Unlimited Amazon Music via iOS och Android mobila appar. Prime-medlemmar och annonsstödda kunder kan lyssna på 30-sekunders förhandsgranskningar av spellistor innan de sparar, medan Amazon Music Unlimited-användare kan lyssna på sina spellistor direkt och lagra dem för senare.

Direktlänk Dela Gadget Bridge fördjupade 18 april

Microsofts investering i OpenAI kan granskas av EU:s konkurrensmyndighet

Microsofts 13 miljarder dollar investering i OpenAI kan möta en EU-konkurrensutredning eftersom regulatorer bygger fallet för ett sådant steg. Microsofts partnerskap med OpenAI, tillsammans med de mellan Alphabet, Amazon och Anthropic, har utlöst granskning på båda sidor av Atlanten eftersom konkurrensregulatorer försöker förstå hur dessa affärer påverkar konkurrensen. EU:s konkurrensregulator har beslutat att inte utreda partnerskapet enligt EU:s fusionsregler, men Microsoft kan fortfarande stå inför en konkurrensutredning.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 18 april

AI-startupen Inflection AI byter fokus efter grundarnas avhopp

AI-startupen Inflection AI, grundad av veteraner från Googles DeepMind AI-labb, höjde 1,3 miljarder dollar från Microsoft och tech-miljardärerna Bill Gates, Reid Hoffman och Eric Schmidt för att bygga ut sin chatbot-verksamhet. Men mindre än ett år senare har medgrundarna Mustafa Suleyman och Karén Simonyan lämnat Inflection AI för jobb på Microsoft, som nu också har rättigheter att använda dess teknologi. Inflection AI fokuserar nu på att hjälpa andra företag att förbättra sina egna AI-verktyg. Trots att pengar fortsätter att strömma in i AI, gör mycket få företag vinst på tekniken, som fortfarande är mycket dyr att bygga och köra. Globalt växte riskkapitalfinansieringen inom AI-företag med 25 procent till 25,87 miljarder dollar under de första tre månaderna 2024, jämfört med de sista tre månaderna 2023, enligt forskningsföretaget PitchBook. Microsoft, Meta, Apple och Amazon investerar alla miljarder i AI, anställer doktorander och bygger nya datacenter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 april

Konstgjord intelligens som tjänstmarknad växer

Konstgjord intelligens som tjänstmarknad har upplevt ständig tillväxt under de senaste åren och förväntas fortsätta växa under prognosperioden 2024-2030. Marknaden är indelad i undersegment som IT & telekommunikation, regering och försvar, bank, finans och försäkring (BFSI), hälso- och sjukvård och livsvetenskaper, detaljhandel, tillverkning, energi och verktyg, bland andra. Företag profilerade i rapporten inkluderar Amazon Web Services, Inc., Salesforce, Inc., IBM Corporation, Intel Corporation, Microsoft Corporation, AliBaba, Google LLC, SAP SE, SAS Institute, Fair Isaac Corporation, Oracle, BigML, RainBird Technologies, TecnoTree och Tencent.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 18 april

Internationell artist diskuterar AI:s påverkan på kulturellt uttryck vid FN-evenemang

Den brasilianska artisten och skådespelerskan Giulia, 24, ska diskutera relationen mellan artificiell intelligens (AI) och de kreativa sektorerna, särskilt musikindustrin, vid ett FN-evenemang. Hon kommer att belysa AI:s dubbla påverkan, med både dess innovativa bidrag och potentiella utmaningar för musiker och konstnärer över hela världen. Diskussionen kommer att äga rum i Genève, Schweiz, och är inte öppen för allmän sändning. Giulias medverkan är en del av en större session som värd för Världsorganisationen för immateriell äganderätt (WIPO) om upphovsrätt och relaterade rättigheter.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Amazon lanserar AI-baserad spellistegenerator Maestro i beta

Amazon har lanserat en AI-baserad spellistegenerator, Maestro, i beta. Maestro i Amazon Music kan hjälpa användare att skapa alla typer av spellistor de vill ha, tack vare AI. Maestro låter användare skapa spellistor med bara en idé, de kan använda emojis, känslor, aktiviteter, ljud, eller välja från en av de föreslagna prompts. Amazon varnar dock för att tekniken bakom Maestro är ny och kanske inte alltid tolkar användarnas inmatningar korrekt första gången. Företaget har också implementerat system för att proaktivt blockera stötande språk och olämpliga prompts.

Direktlänk Dela The Mobile Indian fördjupade 18 april

Amazon Music introducerar AI-drivna spellistor med Maestro

Amazon Music har introducerat Maestro, en AI-driven funktion för att skapa spellistor, som för närvarande testas i USA. Funktionen, tillgänglig för ett urval användare på iOS och Android, använder naturligt språk och AI för att skapa personliga spellistor baserade på användarens humör, aktivitet, ljudpreferenser eller till och med emoji-val. Amazon planerar att utöka tillgängligheten till fler användare, medan Spotify också utforskar liknande AI-spellistefunktioner för sina premiumanvändare. Detta visar att AI är på väg att omdefiniera våra musikupplevelser.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Amazon Music introducerar AI-drivet spellistegenerator ´Maestro´

Amazon Music har tillkännagivit en ny funktion som använder artificiell intelligens (AI) för att skapa spellistor, liknande Spotify. Den AI-drivna spellistegeneratorn, kallad ´Maestro´, låter användare skapa spellistor med hjälp av prompts och fungerar även med emojis, aktiviteter och ljud. Den AI-genererade spellistan kan också sparas för senare lyssnande och delas med andra. Amazon noterar dock att tekniken bakom Maestro är ny och kanske inte alltid fungerar perfekt första gången. ´Maestro´ är för närvarande i beta och tillgänglig för Amazon Music-prenumeranter på Android och iOS.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 18 april

Amazon Music lanserar AI-funktion för att generera spellistor

Amazon Music, en musikstreamingtjänst från den amerikanska e-handelsplattformen Amazon, har presenterat Maestro - en AI-driven funktion som genererar spellistor baserat på uppmaningar. Funktionen, som för närvarande är i beta och endast tillgänglig för en begränsad grupp konsumenter i USA, finns tillgänglig på både Android och iOS. Maestro kan skapa spellistor från en uppmaning, vilket kan vara i form av text, emojis, känslor, aktiviteter och ljud. Spellistorna kan sparas och delas med vänner.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 18 april

Amazon investerar 27,5 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

Amazon har investerat 27,5 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic, vilket ökar företagets totala investering till 4 miljarder dollar. Anthropic, som grundades av tidigare chefer från OpenAI, är känt för sin konkurrenskraftiga ställning på techmarknaden och konsekventa erkännande bland globala AI-ledare. Investeringen från Amazon anses vara ett resultat av den eskalerande kampen om överlägsenhet inom AI-modeller baserade på molnteknologi. Amazon hoppas att integrera Anthropics AI-förmågor med tjänster som Inferentia och Trainium-chip för maskininlärning.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Zendesk samarbetar med AWS och Anthropic för att förbättra kundupplevelsen med AI

SaaS-kundtjänstföretaget Zendesk har inlett ett samarbete med Amazon Web Services (AWS) och Anthropic vid sin globala konferens Relate. Alliansen syftar till att förbättra kundupplevelser genom att integrera avancerade AI-funktioner i Zendesks plattform. Zendesk kommer att utnyttja Amazon Bedrock, en tjänst för att bygga och skala Gen AI-applikationer, tillsammans med Anthropics välkända Claude 3-familj av stora språkmodeller (LLM). Detta gör det möjligt för Zendesks stora kundbas att använda sofistikerade LLM för olika kundinteraktioner.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 18 april

Daniel Loebs tre favoritaktier inom artificiell intelligens: Microsoft, Amazon och Meta Platforms

Nvidia har haft stor framgång inom artificiell intelligens (AI), men det finns andra aktier som kan vara intressanta för investerare. Miljardären Daniel Loeb, VD för hedgefonden Third Point, har pekat ut tre företag som han anser har stort potential inom AI. Dessa är Microsoft, Amazon och Meta Platforms. Microsoft har integrerat AI i många av sina moln- och programvarutjänster, medan Amazon har stora möjligheter inom e-handel och molninfrastruktur. Meta Platforms, tidigare Facebook, har länge använt AI för att leverera relevant innehåll till sina användare och för att mer exakt rikta sin annonsering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 april

Ökad efterfrågan på AI-kunskap på handelshögskolor

Med framväxten av artificiell intelligens (AI) verktyg som ChatGPT, Gemini, Claude, DALL-E har intresset för att lära sig AI-färdigheter på handelshögskolor ökat. Enligt en undersökning från Graduate Management Admission Council ökade efterfrågan på AI-innehåll och program på handelshögskolor med 38% år över år. På Learning@INSEAD toppmötet delade ledande professorer en översikt över grunderna i AI. AI förstås som en maskins förmögenhet att utföra vissa mänskliga kognitiva uppgifter och att analysera stora mängder data snabbare och mer noggrant än människor. AI används för närvarande mest för att bearbeta data för att lösa snävt definierade problem. ML, eller maskininlärning, innebär att träna datorer att titta på stora datamängder och ´lära´ reglerna från dessa data utan att programmeras.

Direktlänk Dela BusinessBecause fördjupade 18 april

Google meddelar omstrukturering och uppsägningar

Google har meddelat omstruktureringsplaner som innebär att vissa anställda kommer att sägas upp. Uppsägningarna kommer att påverka anställda inom Googles finansavdelning. Företaget bekräftade inte det exakta antalet anställda som kommer att sägas upp. Omstruktureringen kommer att påverka team över hela världen, inklusive de i Asien-Stilla havet, Europa och Mellanöstern. Google planerar också att skapa mer centraliserade hubbar i Bangalore, Dublin, Mexico City, Atlanta och Chicago. Teknikjättar fortsätter att skära jobb i 2024.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 18 april

Microsofts Copilot förändrar mjukvaruingenjörers arbetsliv

Nikolai Avteniev, en mjukvaruutvecklare, insåg potentialen i Microsoft Corps Copilot kodningshjälpare så snart han såg en förhandsversion av produkten 2021. Copilot, som nu drivs av OpenAI´s GPT-4, har utökade förmågor: den svarar på frågor, konverterar kod mellan språk och spelar en avgörande roll i skrivandet av mjukvara, inklusive för företagssystem. Copilot förvandlar mjukvaruingenjörers arbetsliv, med 1,3 miljoner användare, inklusive 50 000 företag som Goldman Sachs, Ford och Ernst & Young. Microsoft förvärvade GitHub 2018 för 7,5 miljarder dollar, med ambitionen att Copilot skulle rivalisera Tabnine, Amazons CodeWhisperer och Googles Replit Ghostwriter. Copilots AI integreras också i Office, Windows, Bing och andra Microsoft-produkter, med betatestning pågår. GitHub betonar att Copilot är en assistent, inte en ersättning för mänskliga programmerare, vilket lägger ansvaret på användarna att använda den klokt.

Direktlänk Dela Crypto Times fördjupade 18 april

Arm Holdings siktar på att minska energiförbrukningen i datacenter

Chipdesignföretaget Arm Holdings planerar att ta samma energieffektiva datoranvändning till datacenter som de gjorde för mobila enheter. Arm-aktien har stigit i år på förväntningar om att företaget kan expandera bortom sin smartphone-fästning till marknader som servrar för att köra artificiell intelligens-applikationer. Arm är allt mer efterfrågat när datacenter vill minska sin massiva energiförbrukning, enligt Arm-chefen Rene Haas. Stora molndatatjänstleverantörer vänder sig till Arm-teknologi för att sänka sin energiförbrukning. Arm-aktien sjönk dock 12% till 107.56 på onsdagen.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 april

Ally Financial breddar sin AI-strategi med Amazon Bedrock och autonoma agenter

Ally Financial breddar sin AI-strategi och förbereder sig för att anta Amazon Bedrock, utforska autonoma agenter och odla anställdas användningsfall. Ally Bank, ett dotterbolag till Ally Financial, är en direktbank som inte har traditionella filialer utan använder teknik som molnbaserad databehandling för att leverera kundtjänster och driva sin verksamhet. Generativ AI (GenAI) är nu en del av teknikblandningen. Banken lanserade sitt första användningsfall 2023, ett verktyg som sammanfattar samtal mellan kundsupportagenter och bankkunder. I juli rullade företaget ut Ally.ai, en molnbaserad plattform som de nu bygger vidare på. Plattformen ger tillgång till flera stora språkmodeller (LLM), inklusive Azure OpenAI Service från Microsoft. Företaget utvärderar nu Amazon Bedrock, en plattform för att bygga GenAI-applikationer. Ally Financial planerar att experimentera med Bedrocks förmåga att skapa autonoma agenter, som är utformade för att agera snarare än att tillhandahålla information. Autonoma agenter kan potentiellt hantera uppdateringar, vilket minskar antalet möten och låter utvecklare fokusera på komplex problemlösning. Ally Financial förbjuder för närvarande anställda att använda GenAI tills banken kan etablera styrningskontroller.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 17 april

Amazon Music testar AI-verktyg för att skapa spellistor

Amazon Music har börjat experimentera med AI-verktyg för att låta användare skapa spellistor, likt Spotify. Verktyget kallas Maestro och är tillgängligt i beta för ett litet antal amerikanska användare på alla Amazon Music-nivåer. För att komma igång behöver användaren bara en idé - det kan vara någonting kort (eller långt), emojis, känslor, aktiviteter, ljud, eller välja från en av de föreslagna idéerna. Företaget förklarar att verktyget kan skapa unika spellistor baserat på användarens val inom sekunder.

Direktlänk Dela Complete Music Update fördjupade 17 april

Amazon Music introducerar AI-spellistegeneratorn Maestro

Amazon Music har nyligen tillkännagivit tillägget av en funktion som kallas Maestro, en ny AI-spellistegenerator. Maestro, som för närvarande rullas ut i beta till ett utvalt antal prenumeranter i USA, kommer att finnas tillgänglig på alla nivåer av tjänsten i Amazon Music-appen för iOS och Android. Amazon Music beskriver Maestro som en AI-spellistegenerator som hjälper dig att skapa alla spellistor du kan tänka på. Liksom Spotify´s AI-spellistefunktion tar Maestro chatbot-tillvägagångssätt där du kan skriva eller tala prompts som kommer att skapa en unik spellista. Du kan även använda emojis, känslor, aktiviteter och ljud för att skapa mer specifika spellistor.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 17 april

Amazon Music introducerar Maestro, en AI för att skapa personliga spellistor

Amazon Music har avtäckt Maestro, en ny generativ AI som skapar personliga spellistor för användarna baserat på deras nuvarande humör eller önskemål. Detta kommer efter att Spotify nyligen presenterade en liknande tjänst. Maestro har dock unika funktioner, som möjligheten att lägga till emojis i sin prompt för att förmedla känslor mer effektivt. Amazon Music betonar dock att Maestro fortfarande har en felmarginal och att vissa föreslagna låtar kanske inte nödvändigtvis matchar sökningen. För närvarande är AI endast tillgänglig i beta för amerikanska användare.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 17 april

Amazon lanserar AI-funktion för att skapa spellistor

Efter att Spotify introducerade en AI-funktion för att skapa spellistor förra veckan, har Amazon nu lanserat en liknande funktion för att konkurrera med Spotify. Amazon Musics senaste gratisuppdatering lägger till en funktion som kan skapa spellistor baserat på användarens önskemål och musik som AI tror att de kommer att gilla. Funktionen, kallad Maestro, låter användare skapa spellistor med bara en textprompt. Funktionen är för närvarande i beta och är endast tillgänglig för en utvald grupp Amazon Music-prenumeranter i USA.

Direktlänk Dela Stuff fördjupade 17 april

De bästa tre ´Magnificent Seven´-aktierna att köpa i april

Artificiell intelligens (AI) är ett hett ämne inom teknikindustrin, med framsteg från plattformar som ChatGPT. Bland företag som försöker göra intryck inom AI finns ´Magnificent Seven´-aktierna - Amazon, Microsoft, Meta Platforms, Alphabet, Apple, Tesla och Nvidia. De tre mest lovande investeringsmöjligheterna just nu är Microsoft, Amazon och Meta Platforms. Microsoft har investerat flera miljarder dollar i OpenAI, start-up-företaget bakom ChatGPT. Amazon har investerat 4 miljarder dollar i konkurrerande plattformen Anthropic. Meta Platforms, som äger Facebook, Instagram och WhatsApp, gör framsteg inom AI och bygger egna chips för att konkurrera med Nvidia.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 april

Bezos Earth Fund lanserar AI-utmaning för klimat och natur

Bezos Earth Fund har meddelat lanseringen av AI for Climate and Nature Grand Challenge, med planer på att bevilja upp till $100 miljoner för att främja AI-baserade lösningar för att hantera klimatförändringar och naturförlust. Bezos Earth Fund grundades 2020, med ett filantropiskt åtagande på $10 miljarder från Amazons grundare Jeff Bezos, med syfte att finansiera forskare, aktivister, icke-statliga organisationer och andra som driver lösningar för att bekämpa klimatförändringar och skydda naturen. Utmaningen kommer att inkludera en serie omgångar med fokus på prioriterade områden. Ansökningarna för utmaningen kommer att öppnas i maj 2024.

Direktlänk Dela ESG Today fördjupade 17 april

AI och röstigenkänningsteknik: Framtiden för tekniksektorn

Artificiell intelligens (AI) och dess tillämpningar inom röststyrda enheter får allt mer uppmärksamhet. Enligt miljardär och riskkapitalist Chamath Palihapitiya kommer röstapplikationer att vara ´främsta dörren´ till nästa fas av AI-revolutionen. Marknaden för AI-drivet tal växer och förväntas nå nästan $50 miljarder år 2029. Flera företag, inklusive Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft och Nvidia, konkurrerar på marknaden för röstigenkänning. Två framstående aktörer just nu är SoundHound AI och Microsoft. SoundHound AI har nyligen meddelat att de kommer att erbjuda Nvidias DRIVE-programvara till sina biltillverkarkunder, medan OpenAI har lanserat sin senaste produkt, Voice Engine.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 april

Ny AI-modell från OpenAI-spinoff störtar GPT-4 från tronen

En spinoff från OpenAI har lyckats störta GPT-4 från tronen med hjälp av miljarder från Google och Amazon. Företaget, Anthropic, som drivs av tidigare OpenAI-anställda Daniela Amodei, Dario Amodei, Jack Clark och Jared Kaplan, har utvecklat en AI-modell, Claude 3, som presterade bättre i tester än GPT-4 Turbo, OpenAI:s bästa AI-modell hittills. Även om Google inte har lyckats göra detta med Gemini, har AI-startupen Cohere lyckats komma på fjärde plats med sin AI-modell Command R+. Modellerna rankas enligt Chatbot Arenas bästa lista.

Direktlänk Dela Trending Topics fördjupade 17 april

Amazon investerar i Anthropic och inkluderar deras AI-modeller i Bedrock

Amazon har investerat totalt 4 miljarder dollar i Anthropic. Anthropics AI-modell Claude 3 Opus, som släpptes i mars, har nu inkluderats i Amazons molnplattform Bedrock. Modellen erbjuder förbättrad visuell bearbetning och färre felaktiga vägran att utföra ofarliga uppgifter. Amazons strategi med generativ AI håller på att förändras, enligt företagets VD Andy Jassy, och rör sig bort från interna, konsumentinriktade AI-applikationer och mot system som Bedrock. Bedrock konkurrerar med liknande erbjudanden från andra hyperscalers, som Microsofts Azure AI Studio och Googles Vertex AI Generative AI Studio.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 17 april

Zendesk samarbetar med AWS och Anthropic för att förbättra AI-förmågorna

Zendesk har meddelat ett samarbete med AWS och Anthropic vid sin globala konferens Relate i San Francisco och Las Vegas. Samarbetet syftar till att förbättra Zendesks AI-förmågor genom att använda Amazon Bedrock och Anthropics Claude 3-modellfamilj. Dessa integrationer kommer att göra det möjligt för Zendesks över 100 000 kunder att distribuera sofistikerade språkmodeller anpassade till unika kundinteraktioner. Zendesk använder AI för att ge omedelbara, intelligenta svar på kundförfrågningar utan behov av kodning eller kostsam modellutveckling.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 17 april

Amazon Web Services integrerar Anthropic´s Claude 3-modeller i sin Bedrock-tjänst

Amazon Web Services (AWS) har meddelat integrationen av Anthropic´s Claude 3-modeller i sin Amazon Bedrock-tjänst, vilket betydligt utökar dess AI-förmågor. Nu erbjuds hela sviten av Claude 3-modeller - Opus, Sonnet och Haiku - som en hanterad tjänst till sina kunder. Claude 3-serien av Anthropic har gjort betydande framsteg inom AI-teknik. Dess flaggskeppsmodell, Claude 3 Opus, anses vara den bästa grundmodellen på marknaden, överlägsen andra framstående modeller som OpenAI´s GPT-4. Dessutom har de visionaktiverade modellerna i Claude 3-serien berikat detta erbjudande, vilket möjliggör bearbetning och analys av olika dataformat och visuella tillgångar.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 17 april

AWS gör alla Anthropic´s Claude 3 LLM-versioner tillgängliga via Amazon Bedrock

Amazon Web Services (AWS) gör nu alla Anthropic´s Claude 3 LLM-versioner tillgängliga via Amazon Bedrock. Nyligen lade hyperskalaren till den största varianten, Claude Opus, i sitt sortiment, vilket medför en högre kostnad. AWS investerar tungt i AI-specialisten med 4 miljarder dollar. Tidigare kunde Claude 3-modellerna Sonnet och Haiku redan användas via LLM-tjänsten. För slutanvändare innebär tillgängliggörandet av Claude Opus-LLM att de nu kan använda Anthropic´s mest omfattande LLM via AWS-tjänsten. Claude 3 Opus-modellen stöder maximalt 200 000 tokens och interagerar inte bara på engelska utan även på japanska, spanska och andra språk. Denna version av Claude 3 är speciellt utbildad för att förstå och känna igen foton, kartor, diagram, tekniska ritningar och optisk teckenigenkänning (OCR).

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 17 april

Stor språkmodell (LLM) i juridisk industri förutspås till 2031

En nyligen rapport från Orbisresearch.com analyserar den stora språkmodellen (LLM) i den juridiska marknaden fram till 2031. Rapporten belyser drivkrafterna bakom marknaden och hinder för dess tillväxt. Den ger en detaljerad analys av konkurrenslandskapet, import-export-data, regleringslandskapet för nyckelmarknader och balansen mellan utbud och efterfrågan. Rapporten erbjuder också en detaljerad analys av den globala marknaden för Stora språkmodeller (LLM) inom juridiken, inklusive nyckelspelare som Meta AI, 21 Labs, Tencent, Yandex, DeepMind, Naver, Open AI, Google, Microsoft, Meta, Amazon, Baidu, Deepmind, Anthropic, Alibaba och Huawei.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 17 april

Edge Computing och Machine Learning-industrin förväntas växa kraftigt fram till 2031

Enligt nyligen rapporter i Orbisresearch.coms databas förväntas Edge Computing och Machine Learning-industrin växa kraftigt fram till år 2031. Rapporten analyserar drivkrafterna bakom marknadens framåtskridande och de hinder som begränsar dess tillväxt. Rapporten förutser en dynamisk förändring i den konkurrensutsatta miljön, där ledande företag kommer att konkurrera om dominans. Rapporten erbjuder också en detaljerad analys av den globala marknaden för Edge Computing och Machine Learning, inklusive segmentering efter typ och tillämpning, samt en genomgång av tillgång och efterfrågan. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Amazon Web Services, Microsoft, Cisco, Dell Technologies, HPE, Huawei, GE, Nokia, ADLINK, Litmus Automation, FogHorn Systems, Vapor IO, MachineShop (EdgeIQ), och Saguna Networks.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 17 april

Google-anställda protesterar mot företagets roll i ´AI-drivna folkmord´ i Gaza

Google-anställda protesterade mot kriget i Gaza utanför sina kontor runt om i landet. Anställda, inklusive mjukvaruingenjör Emaan Haseem, har moraliska meningsskiljaktigheter med företaget om kriget i Gaza. De anklagar företaget för att stödja det de kallar ´AI-drivna folkmord´ i Gaza genom projekt Nimbus, en miljard dollar-kontrakt med den israeliska regeringen för Google Cloud AI. Haseem säger att Nimbus molntjänster inkluderar ansiktsigenkänning och objektspårning från Google och Amazon Web Services. En grupp anställda ockuperade till och med Google Cloud VD Thomas Kurian´s kontor.

Direktlänk Dela ABC7 News fördjupade 17 april

Amazon Music lanserar AI-funktionen Maestro

Amazon Music har tillkännagivit lanseringen av Maestro, en ny funktion som använder AI-teknik för att underlätta för användare att skapa den spellista de vill ha. Funktionen fungerar genom att användaren endast behöver använda emojis, känslor, aktiviteter, ljud eller välja ett av de föreslagna förslagen. Därefter fångar Maestro idén och ger användaren en lista över låtar enligt kommandot. Maestro har nu lanserats i beta för vissa US-Free, Prime och Unbounded Amazon Music-prenumeranter på iOS och Android mobila appar. Amazon planerar även att expandera Maestros tillgänglighet för fler prenumeranter i framtiden.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 17 april

Amazon Music introducerar AI-funktionen Maestro för att skapa spellistor

Amazon Music har introducerat en ny funktion kallad Maestro, nu tillgänglig som beta för vissa amerikanska kunder. Maestro är en AI-spellistegenerator som skapar spellistor baserade på användarprompts och föreslår också spellistor. Oavsett om du prenumererar på gratis-, Prime- eller Unlimited-nivån av Amazon Music kan du använda Maestro genom både iOS och Android-appar. Unlimited-prenumeranter kan lyssna på spellistor direkt och spara dem. Prime och Free-användare kan lyssna på 30-sekunders förhandsgranskningar av de föreslagna spellistorna innan de sparar.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 17 april

OpenAI etablerar sin första asiatiska dotterbolag i Tokyo

OpenAI har etablerat sin första asiatiska dotterbolag i Tokyo, med den tidigare presidenten för Amazon Web Services Japan, Nagasaki Tadao, i spetsen. Vid lanseringen framhöll Nagasaki de generativa AI-teknologiernas omvandlingspotential och hans engagemang för att styra företagets ansträngningar på ett sätt som berikar det japanska samhället och företagsvärlden. Den globala teknikgemenskapen följer noga samarbetet, som lovar att inleda en ny era av AI-drivna lösningar skräddarsydda för det dynamiska behoven i det japanska samhället och dess industrier.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 17 april

AI Index-rapporten från Stanford visar på framsteg och utmaningar inom AI

AI Index-rapporten från Stanfords Institute for Human-Centered AI presenterar nya uppskattningar om AI-utbildningskostnader, analys av det ansvarsfulla AI-landskapet, AI och arbetarproduktivitet samt ett nytt kapitel om AI:s inverkan på medicin och vetenskaplig upptäckt. Rapporten noterar de enorma framsteg AI har gjort under de senaste 10 åren, men påpekar också att AI-tekniken fortfarande kommer till korta på viktiga områden. Den kan inte tillförlitligt hantera fakta, utföra komplex resonemang eller förklara sina slutsatser. Rapporten innehåller också de tio viktigaste insikterna, inklusive att AI har överträffat mänsklig prestation på flera benchmarks, men ligger efter på mer komplexa uppgifter.

Direktlänk Dela insideHPC fördjupade 16 april

På sin globala Relate-konferens annonserade Zendesk ett samarbete med Amazon Web Services (AWS) och Anthropic för att erbjuda snabbare och mer exakta AI-funktioner. Zendesk kommer att använda Amazon Bedrock, en tjänst för att bygga och skala AI-applikationer, och Anthropics branschledande Claude 3-modellfamilj för att erbjuda sina över 100 000 kunder flexibiliteten att distribuera sofistikerade LLMs för varje unik kundinteraktion. Zendesk använder AI för att omvandla kundupplevelser genom att ge intelligenta, omedelbara svar på kundfrågor, vilket eliminerar behovet av kodning eller dyr modellutveckling.

PR Newswire fördjupade 16 april

Amazon integrerar Anthropics Claude 3-modeller i sin Bedrock-tjänst

Amazons avancerade Bedrock-tjänst har tagit ett stort steg inom AI-tillgänglighet genom att inkludera hela sortimentet av Anthropics Claude 3-modeller. Användare av Bedrock kan nu dra nytta av de unika funktionerna i Opus, Sonnet och Haiku-versionerna av Claude 3, vilket markerar Bedrock som den främsta hanterade tjänsten som erbjuder en sådan omfattande integration. Denna utveckling stämmer överens med Amazons övergripande strategi för artificiell intelligens, vilket framgår av VD Andy Jassys brev till aktieägarna, som fokuserar på att stärka kundcentrerade AI-lösningar.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Amazon lanserar Claude 3 Opus AI på sin Bedrock-tjänst

Den senaste versionen av Anthropics Claude AI, Claude 3 Opus, är nu tillgänglig på Amazons Bedrock hanterade AI-tjänst. Detta ger högre prestanda på mer öppna uppgifter till företagsutvecklare som förlitar sig på Amazon för tillgång till generativ AI-modell. Enligt ett meddelande från Amazon idag, dubblerar Claude 3 Opus ungefär noggrannheten i AI:s svar på svåra, nya och öppna frågor. Genom att erbjuda Claude 3 Opus via Bedrock försöker Amazon möjliggöra för företagsutvecklare att bygga mer robusta, funktionsrika applikationer baserade på generativ AI.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 16 april

Anthropic AI lanserar Claude 3 Opus på Amazon Bedrock

Anthropic AI har lanserat sin kraftfulla modell, Claude 3 Opus, på Amazon Bedrock, AWS plattform för att bygga AI-appar. Modellen, som kom i mars, sägs överträffa OpenAI:s GPT-4 i flera mätningar. Men Reka AI har nyligen påstått att dess nya Reka Core-modell kan prestera bättre än Claude 3 Opus i ´multimodal mänsklig utvärdering´. Claude 3 Opus är en del av Claude 3-familjen, inklusive Claude 3 Sonnet och Claude 3 Haiku. Claude 3 Opus skryter med ´nästan mänskliga nivåer av förståelse och flyt i komplexa uppgifter´. Alla modeller kan acceptera indata som överstiger 1 miljon tokens.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 16 april

Amazon Music introducerar AI-funktionen Maestro för att skapa spellistor

Amazon Music introducerar en ny AI-driven funktion, Maestro, som är designad för att skapa spellistor baserat på användarens önskemål. Funktionen, som för närvarande är i beta och rullas ut till utvalda användare i USA på iOS och Android, använder naturligt språk för att skapa spellistor, vilket innebär att användarna inte behöver använda tekniska termer. Maestro förstår även emojis. Även om Maestro är en ny funktion, har Amazon byggt in skydd för att försöka blockera stötande språk eller olämpliga uppmaningar.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 16 april

Amazon Music introducerar AI-drivet verktyg för personaliserad musikupplevelse

Amazon Music har introducerat Maestro, en AI-baserad funktion som skapar personaliserade spellistor. Genom att använda textkommandon kan användare uttrycka sin stämning eller önskad genre och Maestro omvandlar dessa kommandon till anpassade spellistor. Systemet kan även tolka emojis för att förbättra spellistans skapande. Användare kan lagra dessa spellistor i sina bibliotek för framtida lyssning eller dela dem med andra Amazon Music-entusiaster. Funktionen är för närvarande i betatestfas för vissa användare i USA.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Amazon introducerar AI-baserade spellistor som liknar Spotify

I april introducerade Spotify en funktion som låter användare skapa AI-baserade spellistor. Nu erbjuder Amazon en liknande funktion kallad Maestro inom sin Amazon Music-tjänst som en beta-version till ett utvalt antal användare i USA. Precis som Spotifys AI-spellista-verktyg, som för närvarande endast är tillgängligt för Spotify Premium-användare i Australien och Storbritannien, är det lika enkelt att få Maestro att generera en ny spellista som att skriva in en kort textsträng, med eller utan emojis. Amazon planerar att utöka tillgången till funktionen till fler kunder över tid.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 16 april

Amazon Music har introducerat Maestro, en AI-driven spellistegenerator som skapar anpassade spellistor baserade på användarprompter. Maestro använder AI för att tolka text- och röstkommandon från användare och skapa en anpassad spellista som passar deras nuvarande humör eller begäran. Denna tjänst är dock fortfarande i sin tidiga beta-fas och görs gradvis tillgänglig för en utvald publik över hela USA. Oavsett prenumerationsnivå kan ett begränsat antal Amazon Music-lyssnare på iOS och Android plattformar experimentera med denna banbrytande funktion. Superanvändare som prenumererar på Amazon Unlimited får bonusen av omedelbar uppspelning och möjligheten att spara dessa auto-kuraterade spellistor.

Elblog fördjupade 16 april

Amazon Music introducerar AI-driven musikgenerator Maestro

Amazon Music har utannonserat Maestro, en ny musikgenerator som använder artificiell intelligens för att skapa spellistor baserade på enkla ord eller emojis. Maestro är nu live för betatestning för ett litet antal musiklyssnare i USA på både iOS och Android-enheter, med alla abonnemangstyper (gratis eller premium). Användare kan ge prompts som emojis eller korta idéer, och Maestro genererar unika spellistor. Spotify, Amazon Musics främsta konkurrent, meddelade också en liknande funktion nyligen, men den är för närvarande bara tillgänglig för premiumanvändare.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 16 april

Amazon Music lanserar AI-spellistegenerator

Amazon Music har lanserat Maestro, en AI-spellistegenerator som svarar på en användares text, emoji eller röstpåminnelse för att skapa en ny spellista med unika låtval. Funktionen är för närvarande i beta och rullas ut till ett litet antal amerikanska kunder på både iOS- och Android-mobilappar. Amazon Unlimited-kunder i beta har fördelen att kunna lyssna på spellistan direkt och spara den till senare; Prime och annonsstödda kunder kommer bara att kunna lyssna på en 30-sekunders förhandsgranskning av spellistan innan de sparar den. Denna funktion släpptes ungefär en vecka efter att Spotify blev den första stora streamingplattformen att lägga till en AI-spellistegenerator på sin plattform.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 16 april

Amazon Music introducerar AI-drivet spellisteverktyg Maestro

Amazon Music introducerar Maestro, ett AI-baserat verktyg för att skapa spellistor, tillgängligt i beta för vissa amerikanska kunder. Funktionen är tänkt att göra det enklare för användare att generera spellistor baserade på humör, emojis och andra indata. Användarna börjar med en promptidé som innehåller emojis, känslor, aktiviteter, ljud eller väljer en föreslagen prompt för att komma igång. Inom några sekunder har du en spellista full av musik som AI:n associerar med dessa ord. Amazon Music Maestro kommer att rullas ut i beta till en del av de fria, Prime och Unlimited Amazon Music-kunderna för både iOS och Android.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 16 april

Massachusetts attorney general varnar för AI-risken

Massachusetts justitieminister Andrea Campbell har utfärdat en rättslig rådgivning till utvecklare, leverantörer och användare av AI-teknik, och meddelade att delstatens konsumentskyddslagar gäller för den framväxande tekniken. Campbell uttryckte att trots AI:s enorma potential att gynna samhället och marknaden, får dessa fördelar inte överväga de verkliga riskerna, såsom brist på transparens och eventuell snedvridning inom AI-system. Användningen av AI för att generera ´deep-fake´-bilder och ´röstkloning´ faller redan under delstatens lagar som skyddar konsumenter från ´orättvisa och vilseledande´ metoder.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 16 april

Amazon Web Services lanserar Claude 3 Opus på sin AI-tjänst

Amazon Web Services (AWS) meddelade på tisdagen att Claude 3 Opus, Anthropics mest kapabla artificiella intelligens (AI) modell, nu finns tillgänglig på Amazon Bedrock. Detta kan stärka företagets ställning som hyperskalare, inklusive Amazon, Microsoft och Alphabets Google, arbetar för att befästa sina positioner mitt i AI-boomen. Claude 3 Opus överträffade Microsofts OpenAI GPT-4 och Alphabets Google Gemini Ultra i matematik, kunskap och kod, bland andra riktmärken, sa Anthropic. Claude 3 Opus på AWS Bedrock kan hjälpa Amazon att konkurrera bättre med Microsoft och Google. Microsofts Azure-kunder kan få tillgång till OpenAI-modeller, medan Google Cloud-användare kan använda Gemini 1.5 Pro i Vertex AI.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 16 april

OpenAI och Meta tar steg mot mer avancerad AI

Teknikjättarna OpenAI och Meta gör framsteg mot mer sofistikerade AI-modeller, vilket lovar en era av förbättrade digitala assistenter som kan omdefiniera våra interaktioner med teknik. Meta, Facebooks moderbolag, förbereder sig för att introducera Llama 3, medan OpenAI, med stöd från Microsoft, antyder en utrullning av GPT-5. Dessa framsteg fokuserar inte bara på att förbättra konversationsförmågor. Det slutliga målet är att ge AI resonemang, planeringsförmåga och minne, vilket lägger grunden för vad som kallas allmän AI som potentiellt kan överträffa mänsklig intelligens på olika områden.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Google Ads introducerar generativa bildverktyg för Demand Gen-kampanjer

Google Ads introducerar AI-drivna generativa bildverktyg för Demand Gen-kampanjer. Verktygen möjliggör för annonsörer att skapa högkvalitativa bildtillgångar med textprompter och generera liknande variationer av befintliga högpresterande bilder. Nya AI-drivna kreativa funktioner kommer till Demand Gen-kampanjer för att ta visuell berättande till nästa nivå. Med generativa bildverktyg kan du nu skapa en mängd olika lockande bildtillgångar på bara några steg. Detta är det senaste tillskottet till Demand Gen, en serie verktyg som introducerades förra året för att hjälpa annonsörer att skapa och omvandla ny efterfrågan med visuell berättande på YouTube, YouTube Shorts, Discover och Gmail.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 16 april

Adobe lanserar nytt AI-assistentverktyg för Acrobat och Reader-användare

Adobe har nyligen tillkännagivit allmän tillgänglighet för sitt nya Acrobat AI-assistentverktyg för alla Acrobat- och Reader-användare. Detta AI-drivna verktyg förbättrar effektiviteten i PDF, Word, PowerPoint och mötestranskript genom att låta användarna ställa naturliga språkfrågor, få konversationssvar och rekommendera frågor baserat på PDF-innehållet. Verktyget har en sökfunktion för att markera huvudpunkter från ett långt dokument och fungerar också som en PDF-sammanfattare. Detta steg kommer att stärka Adobes position på den globala marknaden för intelligent dokumenthantering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 april

Amerikanskt uppstartbolag lanserar AI-medaljong för att spela in och analysera konversationer

Amerikanska uppstartbolaget Limitless har lanserat en AI-medaljong, Limitless Pendant, som kan spela in och analysera konversationer. Medaljongen kostar 99 dollar och kan fästas på kläder eller bäras som halsband. Den kan också fungera som en app för webben, Mac eller Windows, men detta kräver en prenumeration på 20 dollar i månaden. VD Dan Siroker ser möten som det första användningsområdet, där konversationer kan transkriberas, analyseras och summeras. På sikt ser Siroker att Limitless kan fungera som en andra hjärna och övervinna hjärnans begränsningar.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 16 april

Efterfrågan på AI-färdigheter ökar i teknikjobbannonser

I februari 2024 nämndes färdigheter relaterade till artificiell intelligens eller maskininlärning i 14% av alla teknikjobbannonser, en ökning med 5 procentenheter från föregående år. Det totala antalet lediga AI/ML-jobb ökade med 8,5% från början av 2023 till början av 2024. Denna ökning i efterfrågan accentueras ytterligare av en märkbar minskning med 26% i det totala antalet teknikjobbannonser under samma period. Företag som Deloitte, Accenture och KPMG fördubblar sina AI-projekt, vilket signalerar en strategisk förskjutning mot prioritering av AI-talanganskaffning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 april

Amazon Web Services lanserar generativ AI-tjänst i Sydney

Amazon Web Services (AWS) har meddelat att deras generativa AI-tjänst, Amazon Bedrock, nu är allmänt tillgänglig i AWS:s Stillahavsregion (Sydney). Detta tillkännagavs på AWS Summit Sydney, där AWS betonade behovet av flera stora språkmodeller för att passa specifika affärsbehov. Kunder i Sydney-regionen kan nu använda modeller som Amazon Titan, Cohere, Anthropic och Mistral. Genom att göra Amazon Bedrock tillgängligt i Sydney kan kunder placera GenAI-arbetsbelastningar närmare slutanvändarna, vilket möjliggör lägre latens för GenAI-applikationer. Detta kommer också att stödja offentliga organisationer och företag i reglerade industrier.

Direktlänk Dela Computer Reseller News Australia fördjupade 16 april

Rivos Inc. samlar in över $250 miljoner för att utveckla AI-chip

Silicon Valley-chiputvecklaren Rivos Inc. har samlat in mer än $250 miljoner för att utveckla sin första produkt, vilket understryker behovet av ny hårdvara för att möta kraven från artificiell intelligens. Matrix Capital Management är den största investeraren i den senaste rundan, med nya investerare som Intel Capital och Taiwans chipdesignföretag MediaTek Inc. Rivos planerar att använda de nya medlen för att pilotproducera chip med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co:s 3NE-process teknologi, bland de mest avancerade i massproduktion.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 april

Taiwan Generative AI Applications Hackathon startar

Taiwan Generative AI Applications Hackathon startar, med syftet att visa upp generativa AI-applikationer baserade på molnbaserad databehandling och den senaste Claude 3 stora språkmodellen (LLM), utvecklad i Taiwan. DIGITIMES kommer att hålla ´AI Wave: Taiwan Generative AI Applications Hackathon´ den 18-19 maj 2024. Tävlingen kommer att vara uppdelad i en hackathon-division och en idéutbytesdivision. Deltagarna kommer att använda Amazon Web Services (AWS) generativa AI-tjänster, LLM, inklusive den senaste Claude 3, och en kodfri applikationsbyggare AWS PartyRock. Både studenter och icke-studenter är välkomna att delta.

Direktlänk Dela Digital Times fördjupade 16 april

Stor språkmodell (LLM) marknad förväntas nå ett värde av 61,74 miljarder dollar fram till 2032

Den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) är för närvarande värderad till 5,03 miljarder dollar 2023 och förväntas generera en uppskattad intäkt på 61,74 miljarder dollar fram till 2032, enligt den senaste studien av Polaris Market Research. Rapporten noterar att marknaden uppvisar en robust årlig tillväxttakt (CAGR) på 32,1% under prognosperioden 2024-2032. Ökningen i efterfrågan på förståelse av naturligt språk och de avancerade förmågorna hos stora språkmodeller driver efterfrågan på LLM-industrin.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 16 april

WizardLM introducerar WizardLM-2, ett kraftfullt öppen källkods-språkmodell

WizardLM har introducerat WizardLM-2, en öppen källkods-språkmodell som erbjuder förbättrad prestanda i komplexa chatt-, flerspråkiga, resonemang och agentuppgifter. Modellen inkluderar tre avancerade versioner: WizardLM-2 8x22B, WizardLM-2 70B och WizardLM-2 7B. Modellvikt för WizardLM-2 8x22B och WizardLM-2 7B var tillgängliga på Hugging Face men drogs sedan tillbaka på grund av en för tidig release. Modellen har tränats på syntetiska data genererade av AI-modeller och har en total parameterstorlek på 141 miljarder. Modellen rankas fjärde på MT-Bench, vilket är direkt kopplat till HumanEval på chatbot-arenan.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 16 april

Anthropics VD diskuterar ´övertygande´ AI och möjliga risker

Dario Amodei, VD för Anthropic, ett av världens mest inflytelserika företag inom artificiell intelligens (AI), har diskuterat företagets forskning kring ´övertygande´ AI, det vill säga AI som kan manipulera en persons åsikter. Amodei, som grundade Anthropic tillsammans med sin syster Daniela 2021, har utvecklat en teknik som övertygade Amazon att investera fyra miljarder dollar i företaget. Amodei avslöjade att företagets mest avancerade AI-modell, Claude 3 Opus, var nästan lika bra som människor på att ändra människors åsikter genom skrivande. Han uttryckte dock oro över potentiella missbruk av AI för politiska kampanjer och vilseledande reklam.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 16 april

OpenAI öppnar kontor i Tokyo och lanserar GPT-4 på japanska

OpenAI har öppnat sitt första kontor i Asien, beläget i Tokyo, Japan. Detta är företagets tredje globala nav. För att markera sin ankomst i Japan, har företaget lanserat sin GPT-4 anpassade modell, som har optimerats för japanska användare. Öppnandet av kontoret i Tokyo är en del av en strategi för att utvidga sin närvaro i Asien. OpenAI siktar också på att upprätta ett långsiktigt partnerskap med lokala företag, forskningsorganisationer och regeringen i Japan. OpenAI har även utsett Tadao Nagasaki, tidigare president för Amazon Web Services japanska enhet, att leda det nya kontoret i Tokyo.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 16 april

13 bästa aktierna att investera i för maskininlärning

Artikeln diskuterar de 13 bästa aktierna att investera i för maskininlärning. Enligt en rapport från Precedence Research förväntas den globala AI-marknaden växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 19% mellan 2023 och 2032, och nå $2,575 biljoner vid slutet av prognosperioden. Flera företag använder aktivt maskininlärningsteknik för att driva sina verksamheter, inklusive Netflix, som använder maskininlärning för att påverka beslut om innehållsskapande och anpassa användargränssnittet. JPMorgan Chase har använt AI/ML i över ett decennium och har nu över 2 000 AI/ML-experter och datavetare. Företag som Meta Platforms och Intel Corporation gör framsteg för att ta över NVIDIAs dominans på AI-marknaden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien i Tokyo, Japan

AI-företaget OpenAI har öppnat sitt första kontor i Asien i Tokyo, Japan, som en del av sin strategi att hitta nya inkomstkällor globalt och skapa långsiktiga partnerskap med japanska företag, regeringar och forskningsinstitutioner. Tadao Nagasaki, tidigare president för Amazon Web Services i Japan, leder det nya kontoret, som betjänar befintliga kunder som Toyota Motor och Daikin Industries. OpenAI har introducerat en anpassad GPT-4 modell för japanska, designad för att förbättra prestanda i översättning och sammanfattning. Dessutom har vissa lokala regeringar, som Yokosuka City, börjat använda ChatGPT för att förbättra effektiviteten i offentliga tjänster.

Direktlänk Dela Campaign Asia fördjupade 16 april

OpenAI planerar att expandera med ett nytt kontor i New York

OpenAI, mest känt som skaparen av ChatGPT, planerar att öppna ett kontor i New York City nästa år. Detta kommer att bli företagets femte kontor, förutom dess nuvarande högkvarter i San Francisco, ett nyligen öppnat kontor i Tokyo och kontor som öppnades förra året i London och Dublin. Även om OpenAI ännu inte har bestämt sig för en plats i New York eller skrivit under ett hyresavtal, övervägs Manhattan och Brooklyn som alternativ. Företaget växer snabbt och har nu över 1 000 anställda jämfört med bara 400 förra året.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 16 april

Kostnaden för att träna AI-modeller förväntas överstiga 1 biljon yen

Dario Amodei, VD för AI-företaget Anthropic, förutspår att kostnaden för att träna AI-modeller kommer att överstiga 1 biljon yen (cirka 10 miljarder dollar) 2025-2026. Detta beror på att AI-utveckling kräver stora datorkraftresurser, inklusive GPU:er och AI-acceleratorer. Stora företag som Google och Amazon har köpt tiotusentals av NVIDIAs AI-specialiserade GPU ´H100´ för att bygga beräkningsanläggningar för AI-utbildning. Amodei varnar också för att AI som utgör ett hot mot mänskligheten kommer att dyka upp mellan 2025 och 2028.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 16 april

Nya verktyg för att införliva AI i K-12-distrikt och bedöma datasäkerhetsrisker

Consortium of School Networking (CoSN) har meddelat att de har utvecklat två gratis verktyg för att hjälpa K-12-distrikt att införliva generativ AI i sina klassrum och bedöma datasäkerhetsrisker med potentiella ed-tech-partners. K-12 Community Vendor Assessment Tool (K-12CVAT) är ett frågeformulär som distrikt kan ge till tredjepartsleverantörer för att lära sig om deras dataskyddsåtgärder innan de undertecknar ett kontrakt. Gen AI Maturity Tool, utvecklat i samarbete med Amazon Web Services och Council of the Great City Schools (CGCS), innehåller checklistor och rekommendationer som låter utbildningsledare utvärdera hur redo deras distrikt är att införliva AI.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Japan för att utöka sin närvaro i Asien

OpenAI, som stöds av Microsoft, planerar att utöka sin närvaro i Asien genom att öppna sitt första kontor i Japan. Företaget planerar att etablera ett nytt kontor i Tokyo och utveckla en japanskspecifik GPT-4-modell. CEO Sam Altman betonade att Japans tekniska framsteg, kombinerat med människors kraft, har spelat en betydande roll i OpenAIs beslut. Tadao Nagasaki, tidigare anställd på Amazon Web Services, har utsetts till president för OpenAI Japan. OpenAI ChatGPT har antagits av flera välkända japanska företag som Daikin, Rakuten och Toyota.

Direktlänk Dela RTTNews fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt Tokyo-hub och GPT-4-modell optimerad för japanska

OpenAI har utökat sin expansion till Japan genom att annonsera ett nytt hub i Tokyo och planer för en GPT-4-modell optimerad för japanska. OpenAI, som tillverkar ChatGPT, har redan ett första internationella kontor i London som öppnades förra året, följt av sitt första Europeiska Unionens kontor i Dublin några månader senare. Tokyo kommer att representera OpenAIs första kontor i Asien och fjärde globalt. Japan har en framträdande position i AI-revolutionen. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som kommer till företaget från Amazon Web Services, där han har lett Amazons molnberäkningsdotterbolag i regionen under de senaste 12 åren.

Direktlänk Dela PageOne Media fördjupade 15 april

Elon Musks AI-företag xAI introducerar uppgraderad version av Grok 1.5 med datorseendefunktioner

Elon Musks AI-venture, xAI, har nyligen introducerat en uppgraderad version av sin Grok 1.5-modell - Grok 1.5 Vision. Den nya modellen integrerar datorseendefunktioner, vilket gör det möjligt för den att tolka visuellt innehåll och svara på frågor om bilder. Denna utveckling kommer kort efter att OpenAI presenterade sin GPT-4-modell, som också har datorseendefunktioner. Grok 1.5 Vision presterade imponerande i RealWorldQA, där den överträffade OpenAIs GPT-4 med Vision och Googles Gemini 1.5 Pro, även om den halkade efter i andra tester.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 15 april

Meta lanserar nästa generation av anpassade AI-chips

Meta har presenterat nästa generation av sina specialbyggda chips för AI-arbetsbelastningar. Meta Training and Inference Accelerator (MTIA) v2-chipsen, som designades internt, erbjuder dubbel beräknings- och minnesbandbredd jämfört med dess v1-chips. Chipsen kommer att integreras i Metas datacenter och driva arbetsbelastningar för företagets AI-modeller, inklusive djupinlärningsrekommendationsmodeller som används för att förbättra användarupplevelsen på företagets appar och tjänster. Meta meddelade att de nya chipsen kan hantera låg och hög komplexitet i rankning och rekommendationsmodeller, vilka driver annonser på Facebook och Instagram.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 15 april

Datasekretess och maskininlärning förändrar annonsbranschen

Under de senaste åren har datasekretess blivit ett återkommande tema inom annonsbranschen. Dataskyddslagarna har ökat i antal och stärkts i rigor, då reglerare söker att ge konsumenterna kontroll över sina personuppgifter. Europeiska Digital Markets Act, som trädde i kraft 2022, syftar till att ytterligare reglera datainsamling och delning av stora teknikföretag som Apple och Google. Samtidigt har dessa företag också bidragit med sina egna datasekretessinitiativ. Fler och fler företag har börjat uppskatta kraften i första partens data och börjat använda detta för att köra bättre riktade, mer personliga kampanjer. Maskininlärning kommer in när första partens data kombineras med andra datapunkter.

Direktlänk Dela Game Developer fördjupade 15 april

Framsteg inom AI kan både driva global tillväxt och utgöra en förödande kraft

En rapport från Goldman Sachs förra året indikerade att framsteg inom AI kan driva en ökning av global BNP med 7% över en 10-årsperiod. Men Elon Musk varnade vid AI Safety Summit 2023 att AI kan bli ´historiens mest förödande kraft´. Enligt World Economic Forums rapport kommer AI att ersätta 85 miljoner jobb globalt till 2025. Företag som Microsoft, Amazon, Spotify och Google har redan rapporterat om uppsägningar. Spotify-VD Daniel Ek meddelade att 17% av personalen skulle sägas upp, med en ny inriktning på att vara ´obarmhärtigt resursfulla´.

Direktlänk Dela Raconteur Media fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Japan och lanserar en ny AI-modell

OpenAI kommer att öppna sitt första asiatiska kontor i Japan, ett land med upphovsrättslagar som tillåter användning av andras verk för ´testning´, ´dataanalys´ eller ´dataprocessändamål´. Företaget lanserar också en ny version av sin GPT-4 AI-modell på japanska. OpenAI har anställt Tadao Nagasaki som president för OpenAI Japan. Nagasaki har tidigare arbetat på Amazon i 12 år som dess Japan-president för Amazon Web Services. OpenAI hävdar att dess nya japanska GPT-4-modell är effektivare på att hantera japansk text än dess andra modeller. OpenAI:s expansion till Asien och den japanska marknaden kommer när företaget fortsätter att brottas med flera rättsliga strider över påstådda upphovsrättskränkningar.

Direktlänk Dela PC Magazine fördjupade 15 april

Topp tre ETF:er för investeringar inom artificiell intelligens

Att välja toppaktier inom artificiell intelligens (AI) har varit i fokus för tillväxtinvesterare. Debatter om Nvidia kontra Advanced Micro Devices, eller Intel över Qualcomm, eller Amazon jämfört med Microsoft är värda att ha, men det finns ett mycket enklare sätt att investera i AI: börshandlade fonder (ETF). Technology Select Sector SPDR ETF, Invesco QQQ ETF och iShares Semiconductor ETF är alla värda grundläggande innehav för att låsa upp basexponering för AI-aktier. Varje ETF erbjuder unika sätt att investera i AI, men det är viktigt att använda ETF:er på ett sätt som passar din portföljs allokering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 april

OpenAI öppnar kontor i Tokyo och utser tidigare Amazon-chef till ledare

OpenAI har utsett den tidigare presidenten för Amazon Web Services japanska gren till att leda sin expansion i landet. OpenAI har också öppnat ett kontor i Tokyo och lanserat en anpassad GPT-4-modell för japanska användare. Företaget har två miljoner aktiva användare i veckan i Japan, och dess företagskunder inkluderar Daikin Industries Ltd., Rakuten Group Inc. och en filial av Toyota Motor Corp. OpenAI hoppas att den växande efterfrågan på företagsversionen av ChatGPT kommer att hjälpa dem att konkurrera med andra företag som erbjuder liknande produkter.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Japan och lanserar en ny version av sin AI-modell

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien, i Japan, ett land med upphovsrättslagar som tillåter användning av andras arbete för ´testning´, ´dataanalys´ eller ´dataprocesseringsändamål´. Företaget lanserar också en ny version av sin AI-modell GPT-4 på japanska, som har finjusterats för språket. OpenAI har anställt Tadao Nagasaki, tidigare anställd på Amazon i 12 år, som president för OpenAI Japan. OpenAI påstår att dess nya japanska GPT-4-modell är mer effektiv för att hantera japansk text än dess andra modeller, och kan svara på sådana förfrågningar upp till tre gånger snabbare än den standardiserade GPT-4 Turbo-modellen.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien i Tokyo

OpenAI, en ledande utvecklare inom artificiell intelligens, har öppnat sitt första kontor i Asien, beläget i Tokyo, Japan. Detta strategiska drag syftar till att utnyttja Japans livliga blandning av teknisk innovation och kommersiell potential, vilket förbättrar OpenAI:s engagemang över de asiatiska marknaderna. Tadao Nagasaki, en erfaren verkställande direktör tidigare med Amazon Web Services, kommer att leda Tokyo-kontoret. OpenAI Japan kommer initialt att erbjuda lokala företag tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell optimerad specifikt för det japanska språket.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt Tokyo-kontor och GPT-4-modell optimerad för japanska

OpenAI utökar sin verksamhet till Japan, med en ny centralpunkt i Tokyo och planer på att utveckla en GPT-4-modell optimerad specifikt för japanska. Detta är OpenAIs expansion till Asien, och syftar till att förbättra samarbetet med lokala intressenter för att utveckla säkra AI-verktyg som passar för unika behov i hela Japan. OpenAI har utsett Tadao Nagasaki till president för OpenAI Japan. Han har omfattande erfarenhet inom tekniksektorn, inklusive ledande befattningar på Amazon Web Services (AWS). OpenAI tillhandahåller lokala företag tidig tillgång till en anpassad GPT-4-modell optimerad för japanska.

Direktlänk Dela Tech Economy Nigeria fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med ny hub i Tokyo och GPT-4 design optimerad för japanska

OpenAI expanderar till Japan genom att öppna en ny hub i Tokyo och planerar en GPT-4 design optimerad för japanska språket. Detta blir OpenAI:s första kontor i Asien och fjärde globalt. OpenAI:s globala expansionsinitiativ har varit strategiska, med tanke på att Storbritannien är en stor hub för AI-talang och EU driver AI:s regleringsagenda. Japan har också en framträdande position i AI-revolutionen. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, tidigare på Amazon Web Services. OpenAI har redan säkrat kunder som Daikin, Rakuten och Toyota i Japan.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med ny Tokyo-hubb och GPT-4-modell optimerad för japanska

OpenAI utökar sin verksamhet till Japan och meddelar idag en ny hubb i Tokyo samt planer på en GPT-4-modell som är specifikt optimerad för japanska. OpenAI, som skapat ChatGPT, öppnade sitt första internationella kontor i London förra året, följt av sitt första EU-kontor i Dublin några månader senare. Tokyo kommer att bli OpenAIs första kontor i Asien och det fjärde globalt. OpenAI:s globala expansionsinsatser har hittills varit strategiska, med tanke på att Storbritannien är en viktig hubb för AI-talang och att EU för närvarande driver den AI-regulatoriska agendan. Japan är också framträdande positionerat i AI-revolutionen, senast som ordförande för G7 och president för G7:s Hiroshima AI Process. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som kommer från Amazon Web Services (AWS), där han har lett Amazons molndatordivision i regionen under de senaste 12 åren. Som president för OpenAI Japan kommer Nagasaki att få uppgiften att bygga upp ett lokalt team på marken och fördubbla OpenAIs nyligen tillväxt i Japan, där det har säkrat kunder som Daikin, Rakuten och Toyota.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 15 april

Mphasis inleder flerårigt globalt avtal med Amazon Web Services

IT-lösningsleverantören Mphasis har meddelat ett flerårigt globalt avtal med Amazon Web Services (AWS). Samarbetet markerar ett betydande steg när Mphasis inrättar Gen AI Foundry, ledd av Mphasis.AI, en affärsenhet dedikerad till AI-lösningar, AI-användningsfallsbedömningar, konsultationer och affärstransformation. Gen AI Foundry kommer att fungera som en dynamisk plattform för modellering av industriella användningsfall och utveckling av beviskoncept. Denna virtuella forum kommer att erbjuda klienter möjlighet att uppleva demonstrationer och POCs på Mphasis Experience Centre i NYC eller AWS Executive Briefing Center (EBC) i NYC. Mphasis samarbetar också med Alight, en ledande leverantör av molnbaserade humankapital- och tekniktjänster.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 15 april

Miljardärer säljer Nvidia-aktier och köper AI-aktier istället

Konstgjord intelligens (AI) upplever en boom och Nvidia har varit en av de största vinnarna hittills. Dess chipp driver de mest avancerade AI-systemen, och dess aktiekurs har skjutit i höjden med 230% under det senaste året. Men Goldman Sachs tror att mjukvaru- och tjänsteföretag kan vara de största vinnarna på lång sikt. Flera Wall Street-miljardärer verkar tänka i liknande banor. De har minskat sina innehav i Nvidia och istället investerat i AI-aktier inom mjukvaru- och molntjänstekategorier. Bland dessa finns Amazon och Palantir Technologies.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

OpenAI, företaget bakom AI-sensationen ChatGPT, öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo, vilket markerar ett betydande steg i företagets globala utbredning och visar på ett starkt engagemang för att bygga långsiktiga relationer på den japanska marknaden. OpenAI, som redan har en närvaro i London och Dublin, utökar sin innovativa räckvidd genom att etablera sig i en av Asiens ledande teknikhuvudstäder. OpenAI har skräddarsytt en modell optimerad för det japanska språket, vilket understryker företagets beredskap att möta lokala behov. Expansionen till Japan leds av Tadao Nagasaki, en erfaren verkställande direktör som tidigare ledde Amazon Web Services i landet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

OpenAI expanderar till Japan med nytt kontor i Tokyo

OpenAI utvidgar sin verksamhet till Japan med ett nytt kontor i Tokyo och planer på en GPT-4-modell optimerad specifikt för japanska. Detta blir OpenAI:s första kontor i Asien och fjärde globalt. OpenAI Japan kommer att ledas av Tadao Nagasaki, som har varit hos Amazon Web Services (AWS) i 12 år. OpenAI räknar redan Daikin, Rakuten och Toyota bland sina kunder som använder företagets företagsfokuserade version av ChatGPT. Dessutom säger OpenAI att ChatGPT används av lokala regeringar för att förbättra effektiviteten i offentliga tjänster i Japan.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första asiatiska kontor i Tokyo

OpenAI, utvecklaren av det generativa artificiella intelligensverktyget ChatGPT, öppnade sitt första asiatiska kontor i Tokyo på måndag. Tadao Nagasaki, tidigare chef för Amazon Web Services Japan G.K., blev president för OpenAI Japan, som kommer att erbjuda tjänster och stöd för företagskunder. OpenAI kommer att erbjuda en snabbare version av ChatGPT, optimerad för det japanska språket, berättade Chief Operating Officer Brad Lightcap på en presskonferens i Tokyo.

Direktlänk Dela Nippon Communications Foundation fördjupade 15 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet uttrycker oro över AI-marknaden

Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), uttrycker oro över den snabbt växande AI-marknaden. Enligt Sarah Cardell, chef för CMA, har myndigheten genom sin granskning konstaterat att ett mycket begränsat antal mäktiga teknikföretag har tagit ledningen på marknaden, inklusive Google, Apple, Microsoft, Meta, Amazon och Nvidia.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 15 april

Microsoft-stödda OpenAI expanderar till Tokyo, Japan

Microsoft-stödda OpenAI har öppnat ännu ett internationellt kontor, denna gång i Tokyo, Japan. Detta är OpenAI:s tredje utländska filial efter London och Dublin. Sam Altman, VD för OpenAI, meddelade att Tadao Nagasaki har utsetts till president för den nya filialen. Nagasaki har tidigare arbetat på Amazon Web Service (AWS) Japan. Företaget lovar också en optimerad upplevelse för lokala företag att testa en GPT-4-anpassad modell specifikt för det japanska språket. Förra veckan öppnade också Microsoft, OpenAI:s största finansiella stöd, sitt AI-kontor i Storbritannien.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 15 april

OpenAI öppnar sitt första kontor i Asien i Tokyo

Microsoft-stödda AI-startupen OpenAI öppnade sitt första asiatiska kontor i Tokyo på måndagen. Företaget, som har skapat stor entusiasm bland konsumenter sedan lanseringen av sin ChatGPT AI-chatbot i slutet av 2022, söker nu att expandera sina globala inkomstkällor. OpenAI:s VD Sam Altman och COO Brad Lightcap har värd för hundratals Fortune 500-företagsledare i USA och Storbritannien denna månad för att göra affärer. OpenAI meddelade på måndagen att de har en anpassad modell optimerad för det japanska språket och att Tadao Nagasaki, tidigare chef för Amazon Web Services i Japan, leder affärsverksamheten i Japan.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 15 april

Ian Ernst förklarar artificiell intelligens för Covington Rotary Club

Ian Ernst, en infödd Erlanger, talade till Covington Rotary Club om artificiell intelligens (AI). Ernst och hans partner, Leo Rader, driver Alliance Technical Group, LLC, ett företag som erbjuder AI och maskininlärningslösningar för företag som Fifth-Third Bank, Anthem, GE Aviation och Vantagepoint Funds. Ernst förklarade att AI är ett brett fält som innebär att ge maskiner förmågan att efterlikna kognitiva funktioner associerade med mänsklig intelligens. Han tillade att maskininlärning är en delmängd av AI där en maskin eller system kan lära sig automatiskt och förbättra sig från erfarenhet.

Direktlänk Dela Northern Kentucky Tribune fördjupade 15 april

Insider listar 100 ledande personer inom AI

Insider har sammanställt en lista över 100 personer som är ledande inom artificiell intelligens (AI). Bland dem finns Naveen Rao, vice VD för generativ AI på Databricks, Dario Amodei, medgrundare och VD för AI-startupen Anthropic, och Greg Brockman, president och medgrundare av OpenAI. Listan inkluderar också ledare från företag som Hugging Face, Cohere, Baidu, Seek AI, Grammarly, Google, Salesforce, Microsoft, Inflection AI och Amazon Web Services. Dessa individer och företag har bidragit till den snabba utvecklingen och tillämpningen av generativ AI inom olika branscher.

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade 15 april

Apple utvecklar avancerat AI-system, ReaLM, för att förbättra interaktion med skärminnehåll

Forskare på Apple har framgångsrikt utvecklat ett banbrytande artificiellt intelligenssystem, ReaLM, som visar avancerad förmåga att uppfatta och förstå sammanhang från skärminnehåll. Denna nya AI är konstruerad för att tolka tvetydiga bilder och konversationsnyanser, vilket gör dialoger med AI mer naturliga. ReaLM-tekniken har potential för användning på enheter, vilket tyder på en mer lättviktig och effektiv metod jämfört med andra stora språkmodeller. Trots att Apple traditionellt har varit försiktiga med att lansera nya produkter, signalerar utvecklingen av ReaLM Apples beredskap att tävla inom detta snabbt växande område.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 15 april

Mphasis och Amazon Web Services lanserar AI-lab för finanstjänster

IT-lösningsspecialisten Mphasis har meddelat ett flerårigt globalt strategiskt samarbetsavtal med Amazon Web Services (AWS) för att lansera Gen AI gjuteri för finanstjänster. Gen AI gjuteriet kommer att fungera som en dynamisk plattform för modellering av branschanvändningsfall och utveckling av bevis på koncept inom finanstjänstsektorn, med planer på att expandera till andra sektorer. Detta virtuella forum kommer att erbjuda klienter möjligheten att uppleva demonstrationer och POCs antingen på Mphasis upplevelsecenter i NYC eller AWS Executive Briefing Center i NYC.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 15 april

Mphasis inleder strategiskt samarbete med Amazon Web Services

Bangalore-baserade tekniktjänstleverantören Mphasis har meddelat ett flerårigt globalt strategiskt samarbetsavtal (SCA) med Amazon Web Services (AWS). Mphasis kommer att etablera Gen AI Foundry, en enhet som fokuserar på AI-lösningar och affärsomvandling. Gen AI Foundry kommer att fungera som en dynamisk plattform för att modellera branschanvändningsfall och utveckla bevis på koncept inom finanstjänstindustrin. Mphasis har också meddelat att deras styrelsemöte kommer att hållas den 25 april för att överväga finansiella rapporter för perioden fram till den 31 mars 2024, tillsammans med eventuella utdelningsrekommendationer.

Direktlänk Dela Goodreturns fördjupade 14 april

Stora teknikföretag och uppstartsföretag investerar i utvecklingen av artificiell allmän intelligens (AGI), vilket har lett till en ökning av investeringar i datacenter. AGI syftar till att efterlikna mänskligt tänkande och handlingar. Marknadsinsikter visar att den generativa AI-marknaden väntas växa med 32% årligen, för att nå 126,5 miljarder dollar år 2031. Bland de stora teknikföretagen leder Microsoft, Google och Amazon med stora investeringar i datacenter. ´Stargate´-projektet, ett gemensamt företag mellan Microsoft och OpenAI, planerar att investera cirka 100 miljarder dollar fram till 2028 i att bygga superdatorer och stora datacenter. Amazon planerar att investera cirka 150 miljarder dollar under de närmaste 15 åren i konstruktion av datacenter. Dessa utvecklingar lovar en framtid där stora språkmodeller och högnivå AI-verktyg blir mer tillgängliga.

Elblog fördjupade 14 april

Amazon investerar 2,75 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

AI-företaget Anthropic har nyligen fått en investering på 2,75 miljarder dollar från Amazon. Detta är ett betydande steg framåt i AI-guldrushen som sveper över IT-sektorn. Anthropics AI-modell, Claude, tävlar nära med jättar i branschen, som Microsofts GPT och Googles Gemini. Teknikföretag använder strategiska investeringar för att hålla sig före i loppet och inkludera generativ AI i sina produktsortiment. Nästan 700 generativa AI-affärer fick hela 29,1 miljarder dollar i finansiering under 2023, de flesta av dem från startup-företag snarare än mer etablerade finansiärer.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 14 april

Är det för sent att investera i Palantir Technologies?

Palantir Technologies, ett företag inom stordataanalys, har vuxit fram som en ledare inom AI-sektorn sedan dess framgångsrika lansering 2023. Företaget släppte sitt fjärde stora produkt, Palantir Artificial Intelligence Platform (AIP), vilket accelererade företagets intäkter och vinster. Aktierna har ökat med nästan 180% under det senaste året. Wedbush Securities analytiker Dan Ives tror att aktien har mycket mer utrymme att växa. Palantir ökade sin kundbas med 35% år över år 2023 och gör framsteg inom den privata sektorn.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 april

Överväg att investera i AI-aktier utanför ´Fab Four´

I den nuvarande tjurmarknaden dominerar några teknikföretag på Wall Street, kallade ´Fab Four´: Nvidia, Amazon, Meta Platforms och Microsoft. Men trots deras enorma vinster kan det vara värt att överväga andra aktier. Tre bidragsgivare till Motley Fool föreslår att man överväger Tesla, CrowdStrike eller Lemonade. Tesla har nyligen förbättrat sin AI-drivna självkörande plattform och planerar att avtäcka sin robotaxi den 8 augusti. CrowdStrike, en ledare inom cybersäkerhetslösningar, upplever snabb tillväxt. Lemonade, som använder AI-chatbots för att kommunicera med kunder och bearbeta anspråk, erbjuder en ny vinkel på försäkring.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 april

Ny rapport analyserar global marknad för Artificiell Intelligens som en Tjänst (AIaaS)

En ny rapport från Global Market Vision ger en djupgående analys av den globala marknaden för Artificiell Intelligens som en Tjänst (AIaaS). Rapporten utvärderar marknaden baserat på historiska och prognostiserade marknadsdata, efterfrågan, applikationsdetaljer, prisutveckling och företagens aktieandelar inom ledande branscher geografiskt. Studien hjälper intressenter att bättre förstå den konkurrenskraftiga landskapet och utforma lämpliga go-to-market-strategier. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Fair Isaac Corporation, CognitiveScale, Inc., Apple Inc., International Business Management Corporation, salesforce.com, inc., SAP SE, Alphabet Inc. (Google LLC), Microsoft Corporation, Amazon.Com, Inc. (Amazon Web Services, Inc.), Intel Corporation.

Direktlänk Dela Currency News Centre fördjupade 14 april

Palantir Technologies aktier förväntas stiga med 59% enligt analytiker

Stora dataanalysprogramvaruföretaget Palantir Technologies har framträtt som en ledare inom artificiell intelligens (AI) och dess aktier har ökat med nästan 180% under det senaste året. Framgången med företagets fjärde stora produkt, Palantir Artificial Intelligence Platform (AIP), har drivit på företagets intäkter och vinster. Wedbush Securities analytiker Dan Ives tror att aktien har mycket mer utrymme att växa, med ett pris mål på $35 per aktie, vilket innebär en uppgång på cirka 59% från företagets nuvarande handelsnivåer. Palantir har ökat sitt kundantal med 35% år över år 2023 och gör framsteg inom den privata sektorn.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 april

AI:s snabba utveckling överträffar förväntningar och förändrar olika branscher

För ett år sedan var världen fascinerad av AI-plattformar som GPT. Nu har utvecklingen av AI överträffat initiala förväntningar och påverkar dagliga livet och arbetsplatsens effektivitet. Företag som McDonald´s och Belgiens bryggeriindustri använder AI för att förbättra sina verksamheter. AI har även potential att påverka den politiska arenan. Utmaningar kvarstår dock, som ´inavel´ av data och frågor om framtida mänsklig sysselsättning. Trots detta förväntas AI-marknaden fortsätta sin snabba tillväxt, drivet av företag som Google, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 14 april

Amazon investerar 4 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

E-handelsgiganten Amazon har investerat 4 miljarder dollar i AI-forskningsföretaget Anthropic i ett strategiskt drag för att expandera sin närvaro inom det framväxande området artificiell intelligens (AI). Anthropic, grundat av före detta anställda på OpenAI, inklusive ex-Vice President Dario Amodei, är på uppdrag att utveckla AI-system som kan lita på av människor och för att undersöka kapabiliteterna och riskerna med neurala nätverk. Denna betydande investering signalerar Amazons åtagande mot avancerade AI-teknologier. Det inkluderar ett partnerskap där Anthropic kommer att använda Amazon Web Services (AWS) för sina betydande arbetsbelastningar inriktade på forskning och utveckling av nya AI-modeller.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 14 april

Två solida AI-aktier att investera i: Amazon och Meta Platforms

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste investeringsområdena idag och förväntas överstiga en biljon dollar i marknadsvärde inom detta decennium. Två aktier som är solida långsiktiga satsningar inom AI är Amazon och Meta Platforms. Amazon investerar djupt i AI genom sitt molntjänstföretag, Amazon Web Services (AWS), och tror att mycket av den kommande AI-utvecklingen kommer att byggas på AWS. Meta Platforms, som äger Facebook, Messenger, WhatsApp och Instagram, gör AI till sitt största investeringsområde i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 april

AI-utbildningar erbjuds gratis av flera stora teknikföretag

Flera stora teknikföretag, inklusive NVIDIA, Google och Amazon, erbjuder gratis AI-kurser. NVIDIA har några kurser (inte alla gratis) som ´Generative AI Explained´ och ´Augment your LLM Using Retrieval Augmented Generation´. Google har längre och möjligen mer tekniska ämnen i sitt Google Cloud Skills Boost-program. Amazon har ett utbildningscenter med många gratis kurser, inklusive de om AI-ämnen som ´Foundations of Prompt Engineering´. Även OpenAI, edX och Microsoft erbjuder AI-kurser. Dessa är vanligtvis gratis, men du måste betala om du vill ha betyg och ett certifikat eller högskolepoäng.

Direktlänk Dela Hackaday fördjupade 14 april

MIT forskare introducerar ny ram för att förenkla diffusionsmodeller

Forskare vid MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) har introducerat en ny ram för att förenkla den flerstegsprocess som traditionella diffusionsmodeller använder till ett enda steg. Detta görs genom en lärare-student-modell, där en ny dator modell lär sig att härma beteendet hos mer komplicerade, ursprungliga modeller som genererar bilder. Metoden, känd som distribution matching distillation (DMD), behåller kvaliteten på de genererade bilderna och möjliggör mycket snabbare generering. Denna modell kan förbättra designverktyg, möjliggöra snabbare innehållsskapande och potentiellt stödja framsteg inom läkemedelsupptäckt och 3D-modellering.

Direktlänk Dela The Good Men Project fördjupade 14 april

Teknikens mörka sidor: AI och utnyttjandet av mänskligt arbete

German Bender, utredningschef på Arena Idé och forskare vid Handelshögskolan och Harvard University, skriver att oron över artificiell intelligens (AI) bottnar i en historielös och naiv syn på teknik, ekonomi och politik. Han menar att stora språkmodeller, som utvecklas av företag som OpenAI, Anthropic och Google, kräver omfattande mänskligt arbete för att fungera. Han påpekar att detta arbete ofta utförs av människor i fattiga länder, med dåliga arbetsvillkor och låg ersättning. Bender menar att detta inte är unikt för AI och att mörka sidor av digital teknik har påtalats av många. Han föreslår att debattörer bör anamma ett sociotekniskt perspektiv på teknik, där teknik alltid fungerar i ett socialt sammanhang.

Direktlänk Dela Dagens Arena fördjupade 14 april

OpenAI-boten fastnar på John Levines experimentella webbplats

OpenAI-boten fastnade på en unik webbplats skapad av John Levine, författaren till ´Internet för Dummies´. Webbplatsen, som utformats som ett experiment, består av miljarder ensidiga webbplatser som alla är länkade till varandra. Varje sida ser nästan likadan ut men ändras något varje gång någon klickar på en länk. Levines webbplats fångar lätt webbkrypare, vilket resulterade i att OpenAI-boten hamnade i en loop och nådde sidan nästan 150 gånger per sekund under en dag. Levine delade detta på en professionell e-postlista för webbutvecklare och IT-experter, och sökte kontakt hos OpenAI för att rapportera kryparens beteende. Problemet löstes när botten slutade nå sidan efter att Levine skrivit om det.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 13 april

AI-aktier driver marknadsprestanda, stora teknikföretag förblir på investerarnas radar

Aktier inom artificiell intelligens (AI) har drivit marknadsprestanda sedan årsskiftet, med industrins största teknikinnovatörer och chipstillverkare som bränsle för Wall Streets aptit för generativ AI. MSCI-indexet klättrade 7,7% under årets första kvartal när aktier lyckades överprestera obligationer sedan 2020. Stora namn som Nvidia och Amazon förblir på investerarnas radar som globala chipstillverkare. Nvidia ökade sitt marknadsvärde med mer än 1 biljon dollar under årets första tre månader. Totala globala utgifter för AI-applikationer och verktyg förväntas överstiga 301 miljarder dollar 2026, med generativa AI-intäkter som toppar 55,7 miljarder dollar inom de närmaste tre åren. Företag omfamnar AI-adoption på alla sätt, och söker digitala lösningar för att driva förbättringar och öka exponeringen för mer hållbara investeringar i artificiell intelligens. Teknikföretag som The Trade Desk, Opera och Flex samt Jabil inom fiberoptisk kommunikation har alla sett framgångar med AI-teknik i sina verksamheter.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 13 april

AI-aktier driver marknadsprestanda sedan årsskiftet

Aktier inom artificiell intelligens (AI) har drivit marknadsprestanda sedan årsskiftet, med industrins största teknikinnovatörer och chipstillverkare som bränsle för Wall Streets aptit för generativ AI. Stora namn som Nvidia och Amazon förblir på investerarnas radar eftersom globala chipstillverkare, Nvidia ökade mer än 1 biljon dollar i marknadsvärde under årets första tre månader. Branschuppskattningar förutspår att den totala globala utgifterna för AI-applikationer och verktyg kommer att överstiga 301 miljarder dollar 2026, med generativa AI-intäkter som toppar 55,7 miljarder dollar inom de närmaste tre åren.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 13 april

Maskininlärning Operationsteknik Industri Prognos till 2031

En ny rapport med namnet ´Maskininlärning Operationsteknik Industri Prognos till 2031´ är tillgänglig i Orbisresearch.com databas. Studien fungerar som en vägledande fyr genom det dynamiska landskapet på marknaden för maskininlärning operationsteknik. Genom att noggrant utvärdera och sammanfatta aktuella utvecklingar, inklusive förvärv, fusioner, expansioner och produktsläpp, säkerställer den att läsarna håller sig uppdaterade om de senaste trenderna. Dessutom erkänner den den transformerande potentialen hos teknisk innovation, och ser förbättrad produktanvändbarhet och utvidgad marknadsräckvidd över olika branscher.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 13 april

En artikel diskuterar om vi befinner oss i en AI-bubbla genom att jämföra med de fem stadierna av en investeringsbubbla: förskjutning, boom, eufori, vinsttagning och panik. Förskjutningen skedde när ChatGPT lanserades och världen insåg potentialen med AI. Boomfasen följde då stora teknikföretag avslöjade att de hade experimenterat med AI i åratal. Euforin är nuvarande steg där företag satsar enorma summor pengar på AI. Vinsttagning är nästa steg där smarta operatörer börjar dra sig ur innan bubblan spricker. Det sista steget, panik, ligger framför oss och det är oklart vad som kommer att utlösa det.

The Guardian fördjupade 13 april

Advanced Micro Devices kan bli nästa företag att nå en biljon dollar i värdering

Artificiell intelligens (AI) skapade sitt första företag värderat till en biljon dollar förra året när Nvidia:s aktie sköt i höjden med 239%, tack vare den oöverträffade efterfrågan på deras AI-datacenterchips. Nu är Nvidia värt 2,2 biljoner dollar, vilket gör det till världens tredje största företag efter Apple och Microsoft. Advanced Micro Devices (AMD) utmanar nu Nvidia på marknaden för AI-chips. Företaget är för närvarande värderat till endast 270 miljarder dollar, men investerare som köper aktier idag kan se en vinst på 270% om det slutligen går med i biljonklubben.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Universiteten i Washington och Tsukuba ingår AI-partnerskap med NVIDIA och Amazon

Universitetet i Washington och Universitetet i Tsukuba har gått in i ett innovationspartnerskap med NVIDIA och Amazon för att främja forskning, entreprenörskap, arbetskraftsutveckling och social implementering inom artificiell intelligens. Detta USA-Japan akademiska partnerskap är en del av en bred, $110 miljoner insats för att bygga vidare på de starka banden mellan USA och Japan och fortsätta att leda innovation och tekniska genombrott inom artificiell intelligens. Avtalet tillkännagavs den 9 april i Washington, D.C. som en del av premiärminister Kishida Fumios historiska statsbesök.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupade 13 april

Två miljardärsinvesterare säljer Nvidia och köper Amazon

Två miljardärsinvesterare, David Tepper och Chase Coleman, säljer sina aktier i Nvidia, ett företag i framkant av AI-boomen, och köper istället aktier i Amazon. Tepper, ägare till Carolina Panthers och grundare av hedgefonden Appaloosa Management, sålde nästan 23% av sin andel i Nvidia under fjärde kvartalet 2023. Coleman, som driver hedgefonden Tiger Global Management, minskade sin position i Nvidia med nästan 13%. Båda investerarna ökade sina positioner i Amazon, med Teppers Appaloosa-fond som ökade sin position med mer än 5% och Colemans Tiger Global Management som ökade sin andel i Amazon med 24%.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Modeplattformen Rent the Runway satsar på AI för att öka inkomster

Efter flera tuffa kvartal på grund av pandemin, ser mode-e-handelsplattformen Rent the Runway en uppgång tack vare omstruktureringsinsatser och en satsning på AI. Företagets aktie fyrdubblades denna vecka efter att det rapporterade optimistiska inkomster på onsdag, från omkring $5 per aktie till över $20. Rent the Runway rapporterade en omsättning på $298,2 miljoner för 2023 på onsdag, en blygsam årlig ökning från $296,4 miljoner 2022. Jämfört med räkenskapsåret 2023 förutspår Rent the Runway en omsättningstillväxt från 1% till 6%.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 13 april

Aktiesplitbevakning: Två AI-aktier ser redo ut för en split

Många ledande teknikaktier har genomfört aktiesplitar under de senaste åren, från Amazon till Alphabet, i takt med att deras aktier har rusat högre. Detta innebär att företaget emitterar ytterligare aktier till nuvarande innehavare för att sänka priset på varje enskild aktie. Nvidia och Super Micro Computer är två artificiell intelligens (AI) aktier som ser redo ut för en split. Nvidia har redan delat sin aktie fem gånger tidigare, med den senaste operationen som ägde rum 2021. Super Micro Computer har aldrig delat sin aktie, men nu skulle vara den perfekta tiden att genomföra en sådan operation.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 april

Apple betonar AI i nästa generation av M-seriens chipp

Apple förbereder sig för att gå ännu längre in i artificiell intelligens med sin nästa generation av M-seriens chipp för Mac-datorer och iPads, enligt en ny rapport. Chippen, som troligen kommer att kallas M4, förväntas lanseras senare i år. Även om Apple har inkluderat en ombord ´neural motor´ i sina chip för iPhones, iPads och Macs i flera år, rapporterade Bloomberg på torsdagen att företaget planerar att ´belysa AI-bearbetningsförmågan´ i sina chip och ´hur de kommer att integreras med nästa version av macOS´. Apple planerar också en serie uppgraderingar till dess MacOS-programvara för datorer, och iOS och iPadOS-programvara som driver iPhones och iPads, under sin Worldwide Developers Conference som börjar den 10 juni. Rykten tyder på att företaget kommer att betona nya AI-funktioner då också. När det gäller Apples M4-chip antyder Bloombergs rapport att företaget inte kommer att uppgradera alla sina datorer på en gång. Istället kommer M4-utrullningen att ske under det kommande året eller så, efter dess förväntade start i höst.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 13 april

Intels nya AI-chip hotar inte Nvidias dominans

Nvidia, en av de största aktörerna inom AI-chip, har sett en minskning av aktiekursen på över 11% från förra månadens rekordhöga nivåer. Denna minskning har till stor del orsakats av oro för ökad konkurrens på marknaden för AI-chip. Intels lansering av ett nytt AI-chip, Gaudi 3, som är riktat direkt mot Nvidias bästa produkter, har ökat denna oro. Intel hävdar att Gaudi 3 levererar 50% bättre inferens och 40% bättre energieffektivitet än Nvidias H100 till en bråkdel av kostnaden. Trots detta förväntas Nvidia fortsätta dominera marknaden för AI-chip, med förväntade intäkter på 95 miljarder dollar 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 april

AI: Den största investeringsmöjligheten i vår livstid

Artificiell intelligens (AI) beskrivs som den största investeringsmöjligheten i vår livstid, med potentialen att omforma varje industri på planeten. Investering i AI nu kan ge enorma belöningar, med AI på gränsen till en global explosion. AI förutspås ha en exponentiell tillväxt, med varje sektor, från hälsovård till finans, infunderad med övermänsklig intelligens. Tidiga investerare kommer att vara bäst positionerade för att dra nytta av denna teknologiska tsunami. AI är den ultimata störaren och de företag som omfamnar AI kommer att blomstra, medan de som klamrar sig fast vid föråldrade metoder kommer att lämnas i dammet.

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 13 april

OnePlus samarbetar med Google för att förbättra AI-kraften i sina smartphones

OnePlus har meddelat att de har inlett ett samarbete med Google för att förbättra AI-kraften i sina smartphones över tid. De är nu berättigade att integrera Googles mest kraftfulla stora språkmodeller (LLM) hittills, vilket kan möjliggöra funktioner som Gemini-drivna sökningar och innehållsbearbetning på enheter som OnePlus 12 snart. Smartphones från tvillingmärkena OPPO och OnePlus har börjat få AI-fotoredigeringsfunktioner 2024. De bygger på OEM: s egen AndesGPT-modell, men de ska förstärkas av andra direkt från Google snart. OnePlus medgrundare och OPPO:s produktchef Pete Lau har meddelat att märket nu siktar på att slå andra märken för att vara först med Gemini-kapabla smartphones på marknaden i år.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 13 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet varnar för AI-investeringar av stora teknikföretag

Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), varnar för att investeringar i artificiell intelligens (AI) av företag som Google, Apple och Microsoft kräver djupare granskning på grund av oro att de används för att ytterligare befästa deras marknadsmakt. CMA har upptäckt ett ´sammanflätat nätverk´ av partnerskap och investeringar inom AI som involverar samma teknikföretag, vilket kan tillåta dem att ´forma dessa marknader i sina egna intressen´. Meta Platforms, Amazon och Nvidia nämndes också.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 april

Amazon: En stark investering inom artificiell intelligens

Amazon kanske inte alltid är högst upp på listan över artificiell intelligens (AI) investeringar, men förtjänar definitivt sin plats där. Amazon har investerat kraftigt i AI-företaget Anthropic och nyligen avslutat sin investering på 4 miljarder dollar. Detta ger Amazon en generativ AI-partner att komplettera sin molnberäkningstjänst Amazon Web Services (AWS). Två av Amazons och Anthropics primära konkurrenter är Microsoft Azure, som samarbetar med OpenAI, och Alphabets Google Cloud, som utvecklat sin interna Gemini-modell. Amazon har även använt AI inom sin handelsdivison för att lösa problem och förbättra effektiviteten. Trots att Amazons aktie ser dyr ut med ett framåtblickande P/E-förhållande på 44 gånger vinsten, anser analytiker att det fortfarande är en stark investering på grund av företagets löpande förbättringar och diversifiering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 april

Förändringar på datacenter-chipmarknaden

Datacenter-chipmarknaden har förändrats drastiskt under de senaste åren, med ett ökande antal aktörer och fler valmöjligheter när det gäller kisel. Detta har lett till en ökning av chip-startups som försöker få fotfäste. Stora företag som Amazon Web Services, Microsoft och Google Cloud tillverkar nu sina egna processorer. Omkring 70% av AI-arbetet sker nu i molnet och detta förväntas öka i takt med att företag börjar använda tekniken mer och mer. AWS har investerat ytterligare 2,75 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic, vilket tar deras totala investering till 4 miljarder dollar. AWS fortsätter att samarbeta med Nvidia, men är öppna för att samarbeta med andra leverantörer om de erbjuder en attraktiv produkt.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 12 april

Perplexity AI: En djupdykning i företaget och dess framtidsutsikter

Perplexity är en AI-chattbot specialiserad på forskning och har positionerat sig som ett alternativ till traditionella sökmotorer. Företaget har lockat investerare och värderades till 520 miljoner dollar i sin senaste finansieringsrunda i mars 2024. Perplexity är inte för närvarande börsnoterat. Företaget grundades i augusti 2022 av Andy Konwinski, Denis Yarats, Johnny Ho och Aravind Srinivas. Srinivas arbetade tidigare på OpenAI och är nu Perplexitys VD. Det finns inga rapporter om Perplexitys planer på att bli börsnoterat. Enligt vissa medier kan företaget snart höja finansiering i en runda som skulle värdera det till 1 miljard dollar, vilket gör det till ett enhörningsföretag. Perplexity är bara 20 månader gammalt och börjar just tjäna inkomster. Från januari 2024 var det olönsamt, med mindre än 10 miljoner dollar i årlig inkomst. Företaget försöker störa Google i sökning, vilket innebär att det jagar en massiv adresserbar marknad.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 april

Perplexity AI: En lösning på problemet med AI ´hallucinationer´

Sedan ChatGPT släpptes 2022 har vi blivit alltmer beroende av generativ AI för forskning och kreativa uppgifter. Men moderna AI-chattrobotar är kända för att generera felaktig text, ett fenomen som ofta kallas ´hallucinationer´. En ny plattform, Perplexity AI, tror nu att den har lösningen på detta problem. Perplexity kombinerar funktionaliteten hos traditionella sökmotorer som Google med modern konversationell AI, och använder till och med samma grund som ChatGPT. Till skillnad från andra moderna chattrobotar hämtar Perplexity inte svar från sina träningsdata. Istället konsulterar den en mängd onlinekällor för att generera korrekta och konsekventa svar. Perplexity är inte den första plattformen att använda en sökmotor för att bekämpa desinformation och AI-hallucinationer. Microsoft var troligen den första på marknaden med Bing Chat, som sedan har bytt namn till Copilot. Vi vet också att Googles forskningsteam kom fram till samma slutsats internt, som ett inlägg på LaMDA-bloggen från 2022 förklarar. Med externa källor till sitt förfogande får stora språkmodeller förmågan att generera faktiskt korrekta svar. Perplexity hänvisar till ett antal externa källor innan varje svar ges. Perplexity är en AI-driven sökmotor i första hand. Du kan växla över till ett ´Skrivande´-läge, men dess standardinställningar fokuserar inte på kreativ textgenerering som ChatGPT. För varje meddelande du skickar analyserar Perplexity allt från ett fåtal onlinekällor till över två dussin webbplatser, vilket betyder att den generellt sett ger ganska omfattande svar. Perplexity erbjuder också en betald prenumeration som kostar $20 i månaden eller $200 årligen. Detta låser upp Pro-sökningar, vilket i princip tvingar AI att konsultera ett större antal onlinekällor. Som en Perplexity Pro-användare kan du också växla till olika språkmodeller som GPT-4 och till och med de från konkurrerande AI-företag som Anthropic´s Claude-modell.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 12 april

Google lanserar AI-verktyg för att stärka dokumentets säkerhet i Workspace

Google intensifierar sitt engagemang för artificiell intelligens (AI) genom att lansera en ny betalfunktion för att stärka dokumentets säkerhet inom sin Workspace-produktivitetssvit. AI-klassificeringsverktyget, som presenterades på deras årliga Google Cloud Next-utvecklarkonferens, är en tilläggsfunktion för Googles Workspace Business och Enterprise-prenumerationer och kostar ytterligare 10 dollar per användare per månad. Verktyget identifierar och kategoriserar automatiskt viktiga interna dokument för att förhindra obehörig spridning eller läckor, ett betydande steg för dataskydd. Google har också förbättrat Gmails försvar mot spam genom att använda avancerade språkmodeller.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 12 april

Amazon: En stark investering i AI trots högt P/E-tal

Amazon kanske inte alltid toppar listan över investeringar i artificiell intelligens (AI), men förtjänar definitivt sin plats där. Trots att folk ofta associerar Amazon med handel, är företaget mycket mer än så och är en stark AI-investering. Amazon har nyligen slutfört en investering på 4 miljarder dollar i Anthropic, ett företag med en populär stor språkmodell (LLM), vilket kompletterar Amazons molnprodukt, Amazon Web Services (AWS). Detta gör AWS mer attraktivt jämfört med konkurrenter som Microsoft Azure och Googles molntjänst. Amazon har även använt AI inom sin handelsverksamhet för att lösa problem och förbättra effektiviteten. Trots att Amazons aktie ser dyr ut med ett P/E-tal på 44, anser analytiker att företaget fortfarande är en stark investering.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 12 april

Amazon satsar stort på AI, enligt VD Andy Jassy

I ett brev till aktieägarna förklarar Amazons VD Andy Jassy att generativ AI kan vara den största teknologiska transformationen sedan molnet och kanske även sedan internet. Jassy menar att fördelarna för samhället och företagen kommer att förvåna oss alla. Amazon har avslöjat ett brett spektrum av AI-initiativ inom sitt detaljhandels- och molnberäkningsimperium, inklusive specialiserade processorer som kör AI-modeller och AI-drivna appar för att hjälpa sina e-handelskunder. Dessutom har Amazon lagt till AI-pionjären Andrew Ng i sitt styrelse.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 april

Amazon är en stark investering trots högt pris på aktier

Amazon kan kanske inte alltid vara på toppen av listan över investeringar i artificiell intelligens (AI), men företaget förtjänar definitivt sin plats där. Trots att folk ofta förknippar Amazon med handel, är företaget mycket mer än så. Amazon är en stark AI-investering och dess diversifiering in i andra branscher gör det till ett starkt val generellt. Amazons investering i Anthropic är avgörande för företagets överlevnad inom molnbaserad databehandling. Amazon har också införlivat AI i sin handelsverksamhet, till exempel genom att använda AI-modeller för att lösa problem inom sin handelsdivision. Trots att företagets aktier ser dyra ut, bedöms Amazon fortfarande vara en stark investering.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 12 april

Palantir och Oracle samarbetar för att kapitalisera på AI-tillväxt

Den växande efterfrågan på Oracles molninfrastruktur kommer att gynna Palantir. Palantir Technologies aktie har haft en stark utveckling på marknaden det senaste året med en uppgång på 182%, och artificiell intelligens (AI) har spelat en avgörande roll i denna framgång. Till exempel sköt Palantirs aktie upp imponerande efter att ha presenterat sina resultat för fjärde kvartalet 2023 i februari i år. Wall Street uppskattade företagets starka kvartal, som drevs av den växande adoptionen av dess AI-plattform (AIP) av kommersiella kunder. Nu verkar Palantir ha tagit ett annat fast steg för att kapitalisera på den växande efterfrågan på AI-programvaruplattformar genom att samarbeta med molndatorjätten Oracle. Oracles molnfotavtryck kan påskynda adoptionen av Palantirs AI-programvaruplattform. Palantir och Oracle har gått samman för att erbjuda säkra moln- och AI-lösningar för att driva företag och regeringar runt om i världen. Mer specifikt kommer Palantirs dataanalysplattform för företag, Foundry, den statligt inriktade plattformen Gotham och den allt mer populära AIP nu att vara tillgängliga via Oracles molninfrastruktur. Palantir avslutade kvartalet med 103 avtal värda minst 1 miljon dollar. Detta var en stor ökning jämfört med samma period föregående år då det stängde 55 avtal på 1 miljon dollar eller mer. Ett partnerskap med Oracle kan öka Palantirs affärsaktivitet eftersom den förras AI-inriktade molnerbjudanden nu är starkt efterfrågade. Oracle påpekade i sin rapport för tredje kvartalet i räkenskapsåret 2024 att det förväntar sig att fortsätta få stora kontrakt för att reservera molninfrastrukturkapacitet eftersom efterfrågan på vår Gen2 AI-infrastruktur väsentligt överstiger tillgången. Det är också värt att notera att den 25% årliga tillväxten i Oracles molnverksamhet förra kvartalet var snabbare än sådana som Amazon Web Services och Alphabets Google Cloud. Oracle planerar att expandera sin datacenterkapacitet och har skissat på en kapitalexportbudget på 10 miljarder dollar för att få mer kapacitet online. Den förbättrade räckvidden för Oracles molninfrastruktur bör idealiskt vara en medvind för Palantir. Investerare bör notera att Oracle redan har ett starkt fotavtryck eftersom dess offentliga moln finns tillgängligt i 48 regioner över 24 länder. Företaget har också separata regioner för Europeiska unionen och USA:s, Storbritanniens och Australiens regeringar. Sammantaget kan detta partnerskap visa sig vara en vinst för Palantir, med tanke på att adoptionen av AI i molnet förväntas växa snabbt i framtiden. Mer specifikt förutspås moln AI-marknaden ha en årlig tillväxttakt på nästan 36% fram till 2032. Därför skulle det inte vara förvånande att se Palantirs AI-erbjudanden få mer dragkraft framöver. Snabbare tillväxt kan vara på gång för Palantir. Vi har redan sett hur AI driver tillväxten av Palantirs kommersiella verksamhet. Nu kan den bredare tillgängligheten av dess AI-lösningar hjälpa till att påskynda företagets intäkts- och vinsttillväxt. Palantir avslutade 2023 med en 17% ökning av intäkterna till 2,23 miljarder dollar. Analytiker förutspår en 22% ökning av dess intäkter i år till 2,71 miljarder dollar. Men med partnerskapet med Oracle nu på plats kan möjligheten att Palantir växer snabbare än analytikernas förväntningar inte uteslutas. Om detta inträffar kan marknaden belöna denna AI-aktie med mer uppsida, vilket är anledningen till att investerare bör överväga att köpa mer av Palantir innan den stiger högre efter solida vinster på 34% redan 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 april

Amazon positionerar sig för att dra nytta av AI:s omvälvande potential

Artificiell intelligens (AI) kan vara lika omvälvande som elektricitet och internet. Generativ AI har potential att spara tid och pengar, vilket utlöser en rusning för att anamma denna banbrytande teknik. JPMorgan Chase VD Jamie Dimon har sagt att generativ AI kan vara ´lika omvälvande som några av de största tekniska uppfinningarna under de senaste flera hundra åren´. Amazon är ett företag som kan dra stor nytta av AI. Amazon har länge dominerat e-handelsindustrin och har länge använt AI för att behålla sin fördel över konkurrenterna. Dessutom har företagets ledande molnberäkningsarm, Amazon Web Services (AWS), använt AI för att förbättra sin strategi. Amazon har också investerat stort i AI-startupen Anthropic. Trots sin senaste framgång säljs Amazon-aktien för ungefär 2,7 gånger framtida försäljning, vilket är ett fynd jämfört med dess sjunde års genomsnitt på 3,5 gånger försäljning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 april

Amazon förväntas vara en ledande aktör inom AI-området

Artificiell intelligens (AI) har gjort stora framsteg under det senaste året. Generativ AI, som kan skapa helt nytt och unikt innehåll samt automatisera processer, har potential att spara tid och pengar. JPMorgan Chase VD Jamie Dimon jämförde nyligen generativ AI med stora tekniska uppfinningar som tryckpressen och internet. Amazon är en av företagen som kan dra nytta av AI. Företaget har länge använt AI för att behålla sin konkurrensfördel inom e-handel, molntjänster och digital annonsering. Amazon har nyligen ökat sin investering i AI-startupen Anthropic till 4 miljarder dollar. Amazon förväntas vara en av de ledande aktörerna inom AI-området.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 april

Konkurrensmyndighet varnar för AI-grundmodeller som ChatGPT

Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), har uttryckt oro över koncentrationen av marknadsmakt bland teknikjättar inom värdet för AI-grundmodeller (FMs). FMs är avancerade AI-system, som OpenAI:s ChatGPT, Gemini och Dall-e, som kan förstå språk, känna igen och skapa bilder och lösa problem. Många har skapats av stora teknikföretag, inklusive Google, Amazon och Meta. Dominansen kan leda till negativa effekter på konkurrens, konsumentval och innovation. CMA planerar att släppa en mer detaljerad teknisk uppdateringsrapport, inklusive utvecklingar på AI-marknaden och mottagen feedback.

Direktlänk Dela City A.M. fördjupade 12 april

Topp 10 AI-verktyg redo att omvandla företagsverksamhet

Denna artikel undersöker de tio bästa AI-verktygen som är redo att omvandla företagsverksamhet. 1. IBM Watson, en AI-drivna affärslösning, används för allt från prediktiv analys till virtuell assistans. 2. Google Cloud AI erbjuder toppmoderna verktyg och tjänster för att hjälpa företag att skala innovation och uppnå sina affärsmål. 3. Microsoft Azure AI erbjuder stora verktyg för att möjliggöra utvecklare att skapa och hantera AI-tjänster i stor skala. 4. Amazon AI tillhandahåller maskininlärningsfärdigheter som hjälper företag att engagera AI-tjänster. 5. Salesforce Einstein integrerar AI-kapaciteter direkt i Salesforce-plattformen. 6. Adobe Sensei representerar AI- och maskininlärningsramverket som ligger till grund för alla kreativa och marknadsföringslösningar som hanteras av Adobe. 7. OpenAI har ett rykte om forskning i artificiell intelligens. 8. H2O.ai är en leverantör som tillhandahåller en öppen plattform för maskininlärning och AI-drivna analysinitiativ. 9. DataRobot är i framkant av automatiserade maskininlärningslösningar för individer. 10. UiPath är viktigt för utvecklingen av robotprocessautomatisering (RPA) och AI-relaterade affärsautomatiseringslösningar.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 12 april

Apple planerar att introducera ny chipprocessor till Macs för att öka datorförsäljningen

Apple förbereder sig för att introducera en ny chipprocessor till sina Mac-datorer i ett försök att öka datorförsäljningen och sätta fokus på AI. Enligt anonyma källor kan företaget snart börja producera M4-processorn, som kommer i tre huvudvarianter. Apple planerar att alla Mac-modeller ska få chip-uppdateringen. Företaget överväger att lansera de uppdaterade datorerna i slutet av 2024 och början av 2025. Detta kommer samtidigt som Mac-försäljningen har minskat, med en nedgång på 27% under räkenskapsåret 2023. Apple har också mer ambitiösa AI-mål och planerar att uppgradera sina iPhone-processorer i år.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 12 april

Amazon uttrycker optimism för sin AI-strategi

Amazon försäkrar sina aktieägare om företagets plats i den pågående AI-kapplöpningen. Trots att marknaden och konsumenter generellt tror att Amazon ligger efter inom AI, uttryckte Andy Jassy, Amazon´s VD, optimism i ett årligt aktieägarbrev. Jassy tror att en stor del av denna banbrytande AI kommer att byggas ovanpå Amazon Web Services, företagets molndatordivision. Företaget är mer intresserat av att utveckla de underliggande ´grundläggande´ AI-modellerna och sälja dem till företagskunder, vilket för närvarande inkluderar Siemens, Pfizer och Delta Air Lines, än att skapa konsumentinriktade applikationer.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 12 april

Amazon slutför investering på 4 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

Amazon har slutfört sin investering på 4 miljarder dollar i AI-säkerhets- och forskningsföretaget Anthropic, vilket ökar konkurrensen mot Microsoft, Meta, Google och NVIDIA inom den snabbt växande sektorn. Anthropic driver en AI-driven, textanalyserande chattbot, Claude, som Google också har investerat i. Anthropic´s Claude 3-generation av modeller, presenterad tillsammans med Amazons andra investeringsnivå, representerar ett betydande framsteg inom AI-funktioner för användare. Dr. Swami Sivasubramanian, VP för Data och AI på AWS, kommenterade samarbetet mellan Amazon och Anthropic och framhöll att generativ AI är redo att bli den mest omvandlande tekniken i vår tid.

Direktlänk Dela Channel Insider fördjupade 12 april

Stora språkmodeller (LLM) testas nu i arkadspelet Street Fighter III, där vissa modeller presterar bättre än andra. Benchmark-testet LLM Colosseum skapades av fyra AI-utvecklare från Phospho och Quivr under Mistral-hackathon i San Francisco förra månaden. Enligt den officiella rankinglistan för LLM Colosseum, som baseras på 342 strider mellan åtta olika LLM:er, är ChatGPT-3.5 Turbo överlägset bäst med en Elo-rating på 1,776.11. Detta är betydligt bättre än flera versioner av ChatGPT-4, som landade på 1,400 till 1,500. Amazon Web Services-utvecklaren Banjo Obayomi dokumenterade ett annat experiment med LLM Colosseum där modeller kördes på Amazon Bedrock.

The Register fördjupade 12 april

Teknikföretag i kapplöpning för att utveckla Artificiell Allmän Intelligens

Under mitten av 1900-talet drömde datavetenskapsmän om att bygga en dator lika smart som människor. Nu är teknikföretag i en kapplöpning för att bygga den. Kallad Artificiell Allmän Intelligens (AGI), skulle systemen göra mycket mer än nuvarande AI-teknik. AGI skulle vara lika bra som människor inom många områden av mänskligt tänkande som planering, problemlösning och inlärning från erfarenhet. Google, Meta, Microsoft, Amazon och Chat-GPT-tillverkaren OpenAI arbetar alla för att utveckla AGI. Samtidigt oroar sig regeringar och ledande AI-forskare för sätt på vilka tekniken kan vara farlig för mänskligheten.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 12 april

CMA uttrycker växande oro för stiftelsemodeller i AI

Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) har ökat sin oro över AI-stiftelsemodeller (FMs), enligt ett tal och en uppdatering från dess VD, Sarah Cardell. CMA har identifierat tre nyckelrisker för rättvis, effektiv och öppen konkurrens. Dessa inkluderar företag som kontrollerar kritiska insatser för att utveckla FMs, starka företag som utnyttjar sin position för att snedvrida valet av FM-tjänster, och partnerskap som kan förstärka befintliga marknadspositioner. CMA planerar att publicera en mer detaljerad teknisk uppdatering om FMs nästa vecka.

Direktlänk Dela Government Digital Service fördjupade 11 april

Storbritanniens konkurrensmyndighet kräver granskning av techjättarnas AI-investeringar

Alphabet Inc:s Google, Apple Inc. och Microsoft Corp:s investeringar i artificiell intelligens (AI) bör granskas närmare av Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA), på grund av oro för att de används för att ytterligare befästa deras marknadsmakt. CMA har upptäckt ett ´sammanlänkat nätverk´ av partnerskap och investeringar inom AI som involverar ett fåtal av samma teknikföretag, vilket kan tillåta dem att ´forma dessa marknader i sina egna intressen´. Meta Platforms Inc., Amazon.com Inc. och Nvidia Corp. nämndes också. CMA vill lära av det förflutna där en vinnare-tar-allt-dynamik ledde till uppkomsten av ett litet antal allsmäktiga plattformar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 april

Amazon satsar stort på generativ AI

Amazon (AMZN) VD Andy Jassy meddelade i sitt årliga brev till aktieägarna att företaget ser generativ AI som sin nästa stora produktmöjlighet. Jassy förklarade att Amazon är unikt positionerat för att blomstra i generativ AI-eran, med alla nödvändiga delar på plats för att bli det ledande teknikföretaget för både företagskunder och konsumenters behov av generativ AI. Jassy pekade också på Amazons investeringar i sina Graviton CPU-chips, Trainium-chip för att träna AI-modeller och Inferentia-chip för att utföra uppgifter med AI-modeller, som viktiga erbjudanden som skiljer Amazon från konkurrensen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 april

Sex stora teknikföretag dominerar AI-sektorn, varnar brittisk konkurrensmyndighet

Sex stora teknikföretag - Google, Microsoft, Meta, Amazon, Apple och Nvidia - dominerar AI-sektorn genom ett ´sammanflätat nät´ av över 90 investeringar och partnerskapslänkar, varnar Storbritanniens konkurrensmyndighet, Competition and Markets Authority (CMA). Sarah Cardell, VD för CMA, uttryckte oro över den anti-konkurrenskraftiga naturen av tekniken och det enorma koncentratet av makt de representerar. Hon påpekade att dessa företag har ´förmågan och incitamenten att forma dessa marknader i sina egna intressen´. CMA planerar att använda alla lagliga befogenheter för att säkerställa att denna teknik lever upp till sitt löfte.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 11 april

Amazons VD betonar AI:s betydelse och framsteg inom kostnadsbesparingar i aktieägarbrev

Amazons VD Andy Jassy skickade ut företagets årliga aktieägarbrev på torsdagen. Han nämnde att AI kan vara den största tekniska transformationen sedan internet och betonade vikten av AI-säkerhet för att skydda kunddata. Han sa också att Amazon inte är klara med att sänka sina kostnader. Amazon planerar att skicka upp Project Kuiper internet satelliter senare i år. Företaget fokuserar på sina AI-insatser med ett trelagers tillvägagångssätt: bygga grundläggande modeller, utnyttja befintliga och använda förbyggda gen AI-applikationer beroende på deras behov och expertis. Jassy sa även att företaget fortsätter att omvärdera kostnadsbesparingar samtidigt som de levererar produkter snabbare till kunder.

Direktlänk Dela Yahoo Sports Canada fördjupade 11 april

Adyen anställer VP för generativ AI i sitt växande kontor i Chicago

Betalningsfintech-företaget Adyen, värderat till 45 miljarder dollar, har anställt en ny vice VD för produkt för att arbeta med generativ AI i sitt växande kontor i Chicago. Keith Munns, tidigare hos e-cykel leverantören Lime och Amazon, ansluter till Adyen som VP för produkt för dess generativa AI/data plattform. I Adyens huvudkontor i Amsterdam anställer de också gen AI-specialister. Alex Egg har anslutit som en personal data scientist från Meta. Adyens generativa AI-team anställer dock inte alltför många människor ännu.

Direktlänk Dela eFinancialCareers fördjupade 11 april

Amazons VD tror att företagets molninfrastruktur kommer att bli en central del av AI-boomen

Andy Jassy, VD för Amazon.com Inc, har uttryckt att företagets molninfrastruktur kommer att bli en väsentlig del av den generativa AI-boomen. Han förutspår att de flesta GenAI-applikationer kommer att byggas av andra företag, men är optimistisk att mycket av denna AI kommer att byggas på Amazon Web Services (AWS). Jassy, som blev VD 2021 efter att grundaren Jeff Bezos klivit ner, har fokuserat företagets investeringar på att bygga datacenter för att driva AI-boomen och utveckla Amazon inom dagligvaror och hälsovård.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 11 april

Google presenterar AI-uppdateringar på Cloud Next 2024-konferensen

På konferensen Cloud Next 2024 i Las Vegas meddelade Google flera AI-uppdateringar. Kärnappar som Google Chrome Enterprise och Google Workspace får spännande AI-uppdateringar. Den senaste versionen av Gemini är äntligen här och dess tjänster har utökat bortom att bara vara en chatbot. Google har också meddelat några öppna källplattformar för att förbättra företagets AI-projekt och infrastruktur. Google Workspace genomgår en stor förändring med AI. Gmail får AI-baserade funktioner, och användare av Google Sheets och Google Docs får nya funktioner och verktyg. Google Chat kan nu hantera upp till 500 000 medlemmar.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 11 april

Oppo och OnePlus samarbetar med Google för att ta AI till smartphones

Oppo och OnePlus har i samarbete med Google avslöjat sina planer på att införa Gemini Ultra-plattformen i smartphones för att förbättra AI-integrationen. Adobe utvecklar för närvarande sin AI-text-till-video-generator och köper videor för att träna modellen. USA har svartlistat flera kinesiska företag för exportpraxis, då dessa företag levererar AI-chips till militären. Amazon Vice President för Artificial General Intelligence, Vishal Sharma, delade sina tankar om AI: s framtid. OpenAI: s grundare Sam Altman besökte nyligen Förenade Arabemiraten för att diskutera hur privat sektor kan arbeta med länder för att förbättra infrastrukturen för AI.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 11 april

E-handelsjätten Amazon har investerat ytterligare $2,75 miljarder i Anthropic, ett framväxande företag inom artificiell intelligens (AI). Denna betydande investering följer Amazons ursprungliga insats på $1,25 miljarder i september 2022, vilket ytterligare stärker dess strategiska partnerskap med Anthropic. Den senaste kapitalinjektionen, som slutfördes precis före första kvartalets deadline, för Amazons totala investering i Anthropic till en svindlande $4 miljarder. Detta markerar Amazons förtroende för Anthropics AI-förmågor och dess potential att driva banbrytande innovationer inom det snabbt utvecklande landskapet av artificiell intelligens.

Digital Market Reports fördjupade 11 april

Andrew Ng utnämnd till Amazons styrelse

Affärs- och teknologiledaren Andrew Ng har utsetts till Amazons styrelse. Ng, som är medgrundare till onlineutbildningsföretaget Coursera, är förvaltande partner i AI Fund venture studio, grundare av utbildningsteknikföretaget DeepLearning.AI, grundare och VD för startup-företaget Landing AI inom datorseende och adjungerad professor vid Stanford University. Han var tidigare Baidus chefsforskare och ledare för Google Brain deep learning-projektet. Judith McGrath, styrelsemedlem i Amazon sedan 2014, har valt att inte söka omval till styrelsen i år.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 11 april

Google Cloud stärker AI-tjänster för företag efter konsumentmissar

Google Cloud förstärker sina AI-tjänster för företag, betonar säkerhet och kontroll efter problem med konsumentprodukter. Vid sin årliga molnkonferens visade VD Thomas Kurian hur Googles kraftfulla AI-modell, Gemini, kan skapa annonser, bekämpa cyberhot och generera korta videor och podcasts. Företag kan säkerställa noggrannhet genom att grundläggande Geminis svar i tillförlitliga källor som Google Search. Google siktar på att använda sin AI-expertis för att minska klyftan med molnkonkurrenter Amazon och Microsoft. Dessutom avslöjade Google AI-applikationer för cybersäkerhet, byggda på Googles förvärv av Mandiant, för att analysera hot och sårbarheter.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 11 april

Nvidia dominerar AI-chipmarknaden medan Meta utvecklar egna chip

Halvledarjätten Nvidia har hamnat i ett gynnsamt läge tack vare den snabba utrullningen av AI-baserade tjänster som Chat-GPT från Open AI. Nvidia, som huvudsakligen designar grafikprocessorer och chipsets till moderkort, har dragit stor fördel av den starka AI-trenden, med företag som Open AI och Meta som stora kunder. Nvidia värderas nu till 2 000 miljarder dollar och uppskattas ha 70% av marknaden för AI-chip. Under tiden utvecklar Meta, Facebooks moderbolag, sina egna AI-chip i ett projekt kallat ´Artemis´ för att minska sitt beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 11 april

USA och Japan avtäcker gemensamma teknikinitiativ

USA och Japan har presenterat en rad nya initiativ inom AI, kvantberäkning, halvledare och andra kritiska teknologier. President Biden och Japans premiärminister Kishida Fumio tillkännagav de ambitiösa planerna under Kishidas officiella besök i Vita huset. Ett av de mest framstående initiativen är ett partnerskap på 110 miljoner dollar mellan University of Washington, University of Tsukuba, Carnegie Mellon University och Keio University, med stöd av techjättar som NVIDIA, Arm, Amazon och Microsoft samt japanska företag. USA och Japan har också åtagit sig att stödja varandra i etableringen av nationella AI-säkerhetsinstitut.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 11 april

Teslas AI-fokuserade framsteg ignoreras medan efterfrågan på elbilar svalnar

Trots att Tesla är den enda medlemmen i ´Magnificent Seven´ - Microsoft, Apple, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta Platforms och Tesla - som haft negativ avkastning under det senaste året, verkar företagets framsteg inom artificiell intelligens (AI) förbises. Tesla genererade 96,8 miljarder dollar i intäkter 2023, en ökning med 19% jämfört med föregående år. Företaget arbetar på flera AI-projekt, inklusive utvecklingen av en humanoid robot kallad Optimus, och är ledande inom insamling av data för självkörande bilar. Trots att aktierna har sjunkit med 34% hittills 2024, menar artikelförfattaren att nu är en bra tid att köpa aktier i Tesla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 april

Alphabet har visat betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI) på sin molndatorkonferens Google Cloud Next. Företaget presenterade en ny serverchip och flera generativa AI-tjänster, vilket tyder på att det inte ska räknas bort i den konkurrenskraftiga AI-racet. Alphabet lanserade också ´AI-agenter´, som demonstrerar verkliga tillämpningar av företagets generativa AI-framsteg. Dessutom uppdaterade Alphabet Vertex AI för att inkludera en agentbyggande funktion, vilket i huvudsak tillåter företag att skapa anpassade AI-agenter på toppen av Gemini-modeller.

Consumer News and Business Channel fördjupade 11 april

Claude AI: En kraftfull chatbot utvecklad av Anthropic

Anthropic, en AI-startup baserad i Kalifornien, har utvecklat en kraftfull generativ AI-chatbot, Claude AI. Företaget grundades 2021 av tidigare högre medlemmar från OpenAI, Daniella och Dario Amodei. Claude AI, som tränas på principer från 1948 års universella deklaration om mänskliga rättigheter, lanserades först 2023 och har sedan dess genomgått flera uppdateringar. Claude AI är utmärkt på konversationsflöde, faktisk noggrannhet och transparens, och kan hantera textinmatningar på cirka 150 000 ord eller 500 sidor skriftligt material. Anthropic värderas nu till cirka 20 miljarder dollar.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 11 april

Säkerhetsproblem med AI-assistenter: Vän eller fiende?

Från och med lanseringen av ChatGPT i slutet av 2022 har alla försökt rida på AI-vågen, vilket har översvämmat marknaden med olika AI-assistenter. Forskning publicerad av forskare vid University of Ber-Gurion visade att våra hemligheter kan exponeras trots kryptering av AI-assistentens svar. Studien visade att en angripare kunde avkoda en konversation med överraskande noggrannhet. Dessutom visade forskarna att när angriparen byggde ett verktyg för att avkoda en konversation kunde detta verktyg fungera på andra tjänster också. I slutet av mars förbjöd USA:s representanthus strikt användning av Microsofts Copilot av kongresspersonal. I början av april publicerade Cyber Safety Review Board (CSRB) en rapport som skyllde Microsoft för en ´kaskad av säkerhetsbrister´ som möjliggjorde för kinesiska hotaktörer att få tillgång till amerikanska regeringstjänstemäns e-post under sommaren 2023.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 10 april

Maskininlärningsmarknaden: Insikter för att lyckas och kapitalisera på nya möjligheter

Maskininlärningsmarknadsrapporten fokuserar på kritiska branschfrågor och utrustar intressenter med insikter de behöver för att lyckas på denna komplexa marknad och ta tillvara på nya möjligheter. Rapporten behandlar frågor som tillväxtbana, dominerande trender, tillväxtdrivare, utmaningar att övervinna, marknadsledare och tillverkningsbegränsningar. Rapporten ger också en PESTEL- och SWOT-analys av de främsta leverantörerna av maskininlärning. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Microsoft Corporation, IBM Corporation, SAP SE, SAS Institute Inc., Google, Inc., Amazon Web Services Inc., Baidu, Inc., BigML, Inc., Fair Isaac Corporation (FICO), Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), Intel Corporation, KNIME.com AG, RapidMiner, Inc., Angoss Software Corporation, H2O.ai, Alpine Data, Domino Data Lab, Inc., Dataiku, Luminoso Technologies, Inc., TrademarkVision, Fractal Analytics Inc., TIBCO Software Inc., Teradata, Dell Inc. och Oracle Corporation.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 10 april

Meta avslöjar framsteg i anpassade AI-chip

Meta har avslöjat framsteg i sina anpassade AI-chip, vilket lovar förbättrad prestanda och påskyndad träning för sina rankningsmodeller. Meta Training och Inference Accelerator (MTIA) är optimerad för Metas ranknings- och rekommendationsalgoritmer, vilket förbättrar både träningseffektivitet och inferensuppgifter. MTIA representerar ett betydande steg i Metas långsiktiga strategi att utveckla AI-infrastruktur skräddarsydd för sina tjänster. Företaget siktar på att anpassa sina chipdesigner till nuvarande teknikinfrastruktur samtidigt som de förblir anpassningsbara till framtida GPU-framsteg. MTIA är redan i produktion trots initiala prognoser som indikerade en 2023-release.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 10 april

Amazon övergår från ´bara gå ut´-butiker till ´smarta shoppingvagnar´

Amazon lanserade 2021 sin första ´bara gå ut´-livsmedelsbutik i Ealing, västra London, med teknologier som ansiktsigenkänningskameror, hyllsensorer och artificiell intelligens. Men i verkligheten var det människor, baserade i Indien, som granskade cirka 70% av försäljningarna i de ´kassafria´ butikerna. Amazon har nu rapporterats avvika från ´bara gå ut´-konceptet och istället införa ´smarta shoppingvagnar´. Dessutom har Amazon och Google undertecknat ett kontrakt värt 1,2 miljarder dollar för att tillhandahålla den israeliska staten, inklusive militären, med molndatatjänster och AI-system.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 10 april

Stora språkmodeller testas i videospel

Utvecklare och forskare undersöker hur stora språkmodeller (LLM) kan användas i videospel. Banjo Obayomi, Senior Developer Advocate på Amazon Web Services (AWS), skapade nyligen ett projekt där olika LLMs tävlade mot varandra i Street Fighter III. Även om det är underhållande att se LLMs spela spel, kan resultaten ha viktiga implikationer för verkliga tillämpningar som kräver realtidsrespons och dynamiskt beslutsfattande. Obayomi inspirerades av LLM Colosseum, ett öppet källkodsprojekt som ställer OpenAI och Mistral-modeller mot varandra i Street Fighter III. Han använde Amazons Bedrock-plattform, som ger serverlös tillgång till ett brett utbud av LLMs, inklusive modeller från Anthropic, AI21 Labs, Cohere och Mistral.

Direktlänk Dela BD Tech Talks fördjupade 10 april

Teslas framsteg inom AI kan vara en lönsam investeringsmöjlighet

Genombrott inom artificiell intelligens (AI) har lett till stora vinster på aktiemarknaden under det senaste året. ´Magnificent Seven´, som inkluderar Microsoft, Apple, Alphabet, Amazon, Nvidia, Meta Platforms och Tesla, har bidragit till dessa vinster. Tesla är dock det enda företaget i gruppen som har haft en negativ avkastning det senaste året, ner nästan 11% vid marknadens stängning den 5 april. Trots detta finns det fortfarande anledning att överväga att köpa Teslas aktier. Tesla genererade 96,8 miljarder dollar i intäkter 2023, en ökning med 19% jämfört med föregående år. Tesla arbetar också med AI-projekt, inklusive utvecklingen av en humanoid robot kallad Optimus, och har samlat in över 1 miljard miles data för att förbättra sina självkörande bilmodeller.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 april

Stora investeringsrekommendationer på Wall Street för onsdag

Morgan Stanley höjer sitt prisobjekt för Nvidia till $1 000 per aktie från $795 och behåller sin överviktiga bedömning. Bank of America behåller Nvidia som köp och höjer sitt prisobjekt till $1 100. Piper Sandler behåller Tesla som övervikt och sänker sitt prisobjekt till $205 från $225. Jefferies namnger Zillow som en toppval. Mizuho behåller Block som köp och höjer sitt prisobjekt till $106 från $99. Bank of America höjer sitt prisobjekt för Coinbase till $110 från $92 men behåller sin underprestation. Barclays uppgraderar Visteon till övervikt från likvikt. Bank of America behåller Alphabet som köp. Citi uppgraderar International Flavors till köp från neutral. Goldman Sachs inleder Alcon som köp. Barclays inleder Chevron och Exxon som övervikt. TD Cowen uppgraderar First Cash till övervikt från marknadsprestanda. William Blair inleder Vital Farms som övervikt. Canaccord inleder Hims och Hers som köp. Argus uppgraderar Cava till köp från behåll. Truist nedgraderar Deckers till behåll från köp. Morgan Stanley höjer sitt prisobjekt för General Motors till $46 från $43 och behåller sin överviktiga bedömning. Bank of America uppgraderar Albemarle till köp från neutral. Deutsche Bank behåller Amazon som köp. KeyBanc uppgraderar GoodRx till övervikt från sektorvikt. Goldman Sachs inleder PG & E som köp. Bank of America uppgraderar Canadian National till köp från neutral.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 10 april

Maskininlärning inom kommunikationsmarknadens dynamik och konkurrensscen analyseras i detalj

En marknadsundersökning utförd av Adroit Market Research har analyserat maskininlärningsmarknaden inom kommunikation genom att använda olika analysverktyg, inklusive Porters femkraftsanalys, SWOT-analys, PESTLE-analys, konkurrenspositioneringsanalys, marknadsandelanalys och värdekedjeanalys. Rapporten ger en genomgripande översikt över den globala marknaden och jämför stora aktörer baserat på årlig försäljningsvolym, historisk tillväxtbana, marknadsandelar och marknadsföringsstrategier. Nyckelspelare på marknaden inkluderar IBM, Cisco Nexmo, Google, Dialpad, Nextiva, Amazon, Microsoft, Twilio och RingCentral.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 10 april

Cohere introducerar Command R+, en AI-lösning för företag

Cohere, med bas i Toronto, Kanada, har nyligen introducerat Command R+, en skalbar LLM designad för att utmärka sig i affärstillämpningar. Command R+ har klättrat till sjätte plats, enligt de senaste Arena-resultaten, och matchar GPT-4-0314-nivån med över 13 000 mänskliga röster. Den nya modellen erbjuder avancerade RAG-funktioner, förbättrad prestanda och flerspråkigt stöd. Command R+ kommer med verktygsanvändningsfunktioner som är tillgängliga via Cohere och LangChain API:er. Modellen förbättrar svarsprecisionen och ger källcitat som minskar hallucinationer, vilket ger företag möjlighet att skala med AI för att stödja uppgifter inom olika affärsfunktioner. Den stöder också 10 nyckelspråk inom global affärsverksamhet.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 10 april

Google avslöjar ny version av AI-chips och Arm-baserad processor

Google avslöjade på tisdagen detaljerna för en ny version av sina datacenters artificiella intelligenschips och tillkännagav en Arm-baserad centralprocessor. Googles tensorbehandlingsenheter (TPU) är ett av de få alternativen till de avancerade AI-chips som tillverkas av Nvidia. Google planerar att erbjuda den Arm-baserade centralprocessorn, kallad Axion, via Google Cloud. Axion-chipet erbjuder 30% bättre prestanda än ´allmänna Arm-chips och 50% bättre prestanda än nuvarande generation x86-chips tillverkade av Intel och Advanced Micro Devices.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 april

AI-kommunikationens digitala renässans: ChatGPT och JavaScript

AI är inte längre science fiction, särskilt med verktyg som ChatGPT och JavaScript tillgängliga. Utvecklare som vill utforska AI-drivna röstassistenter har nu ett kraftfullt verktyg som kan förändra människa-datorinteraktion. Fusionen av ChatGPT, en variant av den toppmoderna GPT-3-tekniken, med JavaScripts mångsidighet, ger utvecklare möjlighet att skapa röstassistenter som inte bara förstår, utan också svarar skarpt på mänskliga nyanser. Dessa verktyg öppnar upp en myriad av möjligheter för banbrytande utvecklare redo att utmana det befintliga paradigm.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 10 april

Nya funktioner för Amazon Bedrock: Anpassa sökresultat och skapa anpassade prompts

Amazon Bedrock har introducerat två nya funktioner för att förbättra prestanda och noggrannhet i genererade svar. Den första funktionen ger användaren kontroll över antalet sökresultat som ska hämtas från vector store och skickas till grundmodellen för att generera svaret. Detta gör det möjligt att anpassa mängden bakgrundsinformation som tillhandahålls för generation, vilket ger mer kontext för komplexa frågor eller mindre för enklare frågor. Den andra funktionen tillåter användaren att ersätta den förinställda promptmallen med sin egen för att anpassa prompten som skickas till modellen för svarsframställning. Detta ger möjlighet att anpassa ton, utskriftsformat och beteende hos grundmodellen när den svarar på en användares fråga.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 10 april

Tre miljonärsskapande AI-aktier att köpa just nu

Under det senaste året har teknikaktier ökat kraftigt, vilket har lett till att Nasdaq-100 Technology Sector index stigit 47% under de senaste 12 månaderna. Ökat intresse för framväxande industrier som artificiell intelligens (AI) har lockat investerare, vilket har skickat otaliga aktier till skyarna. Det är säkert att säga att AI har skapat många miljonärer under det senaste året. Samtidigt har sektorn inte visat några tecken på avmattning. Enligt Grand View Research nådde AI-marknaden en värdering på nästan 200 miljarder dollar 2023 och beräknas expandera med en årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Detta kommer att leda till att industrin når nästan 2 biljoner dollar vid slutet av decenniet, vilket tyder på att marknaden är långt ifrån att nå sin topp och att det inte är för sent att investera i AI. Här är tre miljonärsskapande AI-aktier att köpa just nu. 1. Nvidia 2. Advanced Micro Devices 3. Amazon

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 april

Ledamöter i The Motley Fools styrelse och deras positioner

Suzanne Frey, en ledare på Alphabet, är medlem i The Motley Fools styrelse. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, ett dotterbolag till Amazon, är också medlem i The Motley Fools styrelse. Randi Zuckerberg, tidigare direktör för marknadsutveckling och talesperson för Facebook och syster till Meta Platforms VD Mark Zuckerberg, är också medlem i The Motley Fools styrelse. Parkev Tatevosian, CFA har positioner i Alphabet. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Advanced Micro Devices, Alphabet, Amazon, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia, Taiwan Semiconductor Manufacturing och UiPath. The Motley Fool rekommenderar Intel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 april

Amazon anklagas för ´AI-tvättning´ i sina butiker

Amazon lanserade 2016 sitt ´Just Walk Out´-program där kunderna i Amazon Fresh-supermarknader inte behövde kassörer. AI skulle sköta allt arbete och Amazon skulle automatiskt debitera kunderna för innehållet i deras korg. Det visade sig dock att Amazon inte använde AI, utan istället anställde lågavlönade indiska arbetare för att manuellt räkna varje kunds kvitton. Detta är ett exempel på ´AI-tvättning´, där företag skryter med sin maskininlärningskapacitet medan det verkliga arbetet utförs av riktiga människor. ´AI-tvättning´ kan vara allt från att överdriva en organisations djupinlärningsmodeller till att helt och hållet hitta på saker.

Direktlänk Dela Raconteur Media fördjupade 9 april

Google utvecklar egen Arm-baserad CPU för AI-arbete i datacenter

Google skapar sin egen anpassade Arm-baserade CPU för att stödja sitt AI-arbete i datacenter och introducerar en kraftfullare version av sina Tensor Processing Units (TPU) AI-chip. Googles nya Arm-baserade CPU, kallad Axion, kommer att användas för att stödja Googles AI-arbetsbelastningar innan den lanseras till företagskunder på Google Cloud senare i år. Axion-chippen driver redan YouTube-annonser, Google Earth Engine och andra Google-tjänster. Google uppgraderar också sina TPU AI-chip som används som alternativ till Nvidias GPU för AI-accelerationsuppgifter.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 april

Google presenterar AI-partnerskap och produkter på molndatorkonferens

Google presenterade en anpassad AI-chip med Arm Holding´s halvledararkitektur och utvidgade sitt molnallians med cybersäkerhetsföretaget Palo Alto Networks på sitt molndatorkonferens, Google Cloud Next. Google avslöjade också en ny ´A3 Mega´ AI-processor som använder Nvidias H100-teknologi och planerar att använda Nvidias nästa generations Blackwell-plattform i början av 2025. Google planerar att sälja den anpassade, Arm-baserade AI-chip till externa kunder. Google-aktien steg 1% till 156.42 i tidig handel. Företaget annonserade också nya eller utvidgade partnerskap med Bayer, Cintas, Discover Financial, IHG Hotels & Resorts, Mercedes-Benz, Palo Alto Networks, Verizon Communications, WPP och många fler.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 april

AI kan skaka om aktiemarknadens ledarskap

Aktiemarknadsledningen kommer att skakas om tack vare artificiell intelligens (AI). 2017 myntade CNBC:s finansanalytiker Jim Cramer akronymet FAANG för att beskriva fem av de största teknikföretagen vid den tiden: Meta Platforms (tidigare Facebook), Apple, Amazon, Netflix och Alphabet (tidigare Google). 2023 identifierade Bank of America-analytikern Michael Hartnett en ny grupp aktier och döpte dem till ´Magnificent Seven´. Dessa aktier levererade en genomsnittlig avkastning på 112% förra året, vilket krossade 24% vinsten i S&P 500-indexet. ´Magnificent Seven´ inkluderar: Meta Platforms, Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Nvidia och Tesla. Trots att de flesta av ´Magnificent Seven´ har ökat hittills 2024, handlas Tesla-aktien ned med 33% och Apple är ned med 8% hittills. Det fick en analytiker - Glen Kacher från Light Street Capital - att ompröva aktiemarknadens ledarskap helt och hållet. Med tanke på att AI är ett så dominerande tema bland marknadens toppresterande aktier, har Kacher identifierat fem företag som arbetar i framkant av den snabbväxande branschen. Han kallar dem ´AI Five´: Nvidia, Taiwan Semiconductor Manufacturing, Advanced Micro Devices, Broadcom, Microsoft.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 april

Varför GPU:er är avgörande för maskininlärning

Maskininlärning är en typ av artificiell intelligens (AI) som gör att datorer kan lära sig från data utan att explicit programmeras. För att utföra maskininlärning krävs mycket datorkraft, eftersom datorn måste analysera stora mängder data för att hitta mönster och bygga egna regler och intelligens. GPU:er (grafikprocessorer) är av stor vikt för maskininlärning då de kan utföra många beräkningar samtidigt i parallell. GPU:er från företag som NVIDIA och AMD, med tusentals kärnor och specialiserad hårdvara för AI-prestanda, är mycket populära för maskininlärning. GPU-minne (VRAM) är också viktigt, särskilt för mycket stora maskininlärningsmodeller. Molnleverantörer som Google Clouds AI-plattform och Amazon Web Services erbjuder nu GPU-instanser som du kan hyra efter behov. Detta gör att du kan få tillgång till massiv GPU-kraft när det behövs utan de enorma uppstartskostnaderna för att köpa hårdvara.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 9 april

Ökad investering i generativ AI inom detaljhandeln förväntas

Fler återförsäljare förväntas öka investeringarna i generativ artificiell intelligens (AI) för att stärka kundrelationer och effektivt hantera sina verksamheter. Investeringar i generativ AI ökar kraftigt, med en prognos att inkomster från AI-relaterade produkter och tjänster kommer att skjuta i höjden från 40 miljarder dollar 2023 till 1,3 biljoner dollar 2032. Teknikjättar som Adobe, Alphabet (Google), Amazon, Microsoft och Salesforce investerar miljarder i tekniken. Reklambyråer som Publicis, WPP och Intercom gör detsamma. Genom att använda generativ AI kan återförsäljare identifiera dolda inköpstrender, förbättra försäljningsprognoser, förbättra lagerhanteringen, optimera marknadsförings- och kampanjutgifter, skapa anpassat innehåll och effektivisera in-store-shoppingupplevelsen.

Direktlänk Dela Retail Customer Experience fördjupade 9 april

Global MLaaS-marknad förväntas växa med 39,25% fram till 2030

Enligt HTF Market Intelligence förväntas den globala marknaden för Machine Learning as a Service (MLaaS) öka med en CAGR på 39,25% under prognosperioden (2024-2030). MLaaS-marknaden hänvisar till tillhandahållandet av molnbaserade plattformar eller tjänster som gör det möjligt för organisationer att utnyttja maskininlärningsfunktioner utan behov av intern expertis, infrastruktur eller datalagring. Några av de stora företagen som täcks i denna forskning är Google, IBM Corporation, Microsoft Corporation, Amazon Web Services, BigML, FICO, Yottamine Analytics, Ersatz Labs, Predictron Labs, H2O.ai, AT&T och Sift Science.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 9 april

AI-hotet ´ShellTorch´ hotar företagsnätverk, Oligo Security identifierar sårbarheter

Ett hot mot artificiell intelligens, kallat ”ShellTorch”, hotar att tända nätverk som driver otaliga företag. Hotet ligger i TorchServe, en produkt av Meta och Amazon, som används för att hantera AI-modeller. Versionerna 0.3.0 till 0.8.1 av detta verktyg kan potentiellt bli bränsle för bränder som kan sprida sig genom tiotusentals servrar. Oligo Security har identifierat tre sårbarheter. Amazon erbjuder vägledning för dem som navigerar i Deep Learning Containers och Oligo har skapat ett verktyg för att upptäcka närvaron av ShellTorch. Michał Rogucki är en framstående figur inom förnybar energi, särskilt känd för sitt arbete med solenergiinnovationer.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 9 april

Framstående musiker uppmanar till stopp för missbruk av AI i musikbranschen

Musikern Billie Eilish är en av nästan 250 framstående musiker som har uppmanat teknik- och musikföretag att sluta missbruka AI, med påståendet att tekniken används för att devalvera musik, kränka konstnärers rättigheter och är ett ´angrepp på mänsklig kreativitet´. I ett öppet brev undertecknat av Artist Rights Alliance (ARA) uppmanade framstående musiker som Eilish, Stevie Wonder, Pearl Jam och Nicki Minaj AI-utvecklare, teknikföretag och digitala musiktjänster att ´upphöra med användningen av AI för att kränka och devalvera de mänskliga konstnärernas rättigheter´. ARA uppmanade branschen och AI-företag att helt avstå från att utveckla eller implementera AI-musikskapande teknologi, innehåll eller verktyg som ´undergräver eller ersätter´ mänskligt konstnärskap.

Direktlänk Dela Ia.acs.org.au fördjupade 9 april

Allmän tillgänglighet för Knowledge Bases för Amazon Bedrock tillkännages

Vid AWS re:Invent 2023 tillkännagavs allmän tillgänglighet för Knowledge Bases för Amazon Bedrock. Med denna tjänst kan man säkert koppla grundmodeller i Amazon Bedrock till företagsdata med hjälp av en helt hanterad Retrieval Augmented Generation (RAG) -modell. En nyligen släppt funktion, hybrid sökning, kombinerar semantisk sökning med nyckelordsökning. Men nu har en ny anpassad metadatafiltreringsfunktion introducerats, vilken kan användas för att förbättra sökresultaten genom att förfiltrera dina hämtningar från vektorbutiker. Denna funktion är tillgänglig i AWS-regionerna US East (N. Virginia) och US West (Oregon).

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 8 april

Spotify lanserar AI Playlist för att skapa anpassade spellistor

Spotify har lanserat en ny funktion, AI Playlist, som låter användare skapa spellistor med hjälp av AI. Funktionen är för närvarande i betatestning och endast tillgänglig för Spotify Premium-användare i Storbritannien och Australien, på Android- och iOS-enheter. Användare kan skapa spellistor baserade på olika prompts, till exempel musikgenre eller specifika aktiviteter. Efter att spellistan har skapats kan den finjusteras genom att ta bort vissa artister eller ändra tempot och genren. Funktionen förväntas bli mer förfinad under de kommande månaderna och bör vara tillgänglig i alla marknader där Spotify verkar vid årets slut.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 8 april

Spotify lanserar AI-verktyg för att skapa spellistor baserat på textinmatningar

Spotify har lanserat ett nytt AI-verktyg som skapar spellistor för användare baserade på textinmatningar. Användare på Android och iPhone behöver bara skriva sina uppmaningar i en chatt, och voila, en spellista skapas. Spotify började testa funktionen i december och den upptäcktes av en TikToker som spridde ordet över sociala medier. Detta kan vara ett steg mot att ersätta mänskliga spellistekuratorer, då Spotify förra året lade av personer som skapade spellistor. Musiker som Katy Perry, Nicki Minaj och Stevie Wonder har nyligen uppmanat plattformar att inte utveckla eller använda AI-genererad musikteknologi.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 8 april

Stora språkmodeller testas i ´Quick Fight´-spel - små modeller visar sig vara starkare

26 utländska LLM, eller stora språkmodeller, har kombinerats med spelet ´Quick Fight´ för att jämföra vilken som är starkast. Trots att dessa AI-chatbots generellt blir kraftfullare med mer träningsdata, visade det sig inte vara fallet när de applicerades på stridsspel. Projektet, utvecklat av Stan Girard och Quivr Brain, testade 14 stora språkmodeller och de slutgiltiga vinnarna var alla små modeller. Projektet, kallat LLM Colosseum, tillåter LLM att styra karaktärer i spelet och konkurrera. Amazon-anställde Banjo Obayomi delade nyligen en artikel om resultaten av hans användning av projektet.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 8 april

Ny rapport utforskar framtida tillväxtpotential för Large Language Model (LLM) Cloud Service-marknaden

En ny rapport från WMR ger en djupgående bedömning av marknaden för Large Language Model (LLM) Cloud Service, inklusive nyckelmarknadstrender, kommande tekniker, branschdrivare, utmaningar, regulatoriska politik, företagsprofiler och strategier. Rapporten täcker framtida trender, nuvarande tillväxtfaktorer, fakta och marknadsdata fram till 2031. Ledande aktörer på marknaden inkluderar Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP), Microsoft Azure, IBM Watson, OpenAI, Hugging Face, Salesforce, Baidu AI, Tencent Cloud, Alibaba Cloud, NVIDIA, Intel, Meta AI, Apple, Samsung och Qualcomm.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 april

Alibaba sänker priser för molnkunder globalt

Kinesiska Alibaba Group Holding Ltd. sänker priserna för sina molntjänster för kunder från USA till Singapore med upp till 59% i ett försök att konkurrera med rivaler och återuppliva tillväxten. Detta sammanfaller med en ökning i efterfrågan på molnbaserad databehandling för att stödja en global tillväxt inom AI-utveckling. Alibaba, som är Kinas största molntjänstleverantör men en relativt liten aktör jämfört med globala ledare som Amazon.com Inc. och Microsoft Corp., har förlorat marknadsandelar i Kina till statligt stödda rivaler och kämpat för att expandera utomlands på grund av restriktioner mot internetföretag i Kina och USA:s handelshinder.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 april

Stora språkmodeller tävlar i spel – mindre modeller visar sig vara starkast

Ett öppet källkodsprojekt kallat LLM Colosseum, utvecklat av Stan Girard och Quivr Brain, har tillåtit jämförelse av 14 stora språkmodeller i ett spel kallat ´Quick Fight´. Amazon-anställde Banjo Obayomi delade resultaten av sina tester med detta projekt, där mindre modeller framstod som vinnare. Projektet låter LLM:er styra karaktärer i spelet och fatta beslut baserat på spelets nuvarande tillstånd. Bland de 14 testade stora språkmodellerna framstod claude_3_haiku som den slutliga vinnaren med 314 spel. Resultaten visade att mindre modeller har snabbare reaktionstider och fler rörelser i varje spel.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 8 april

Generativ AI kan bidra med över $350 miljarder till Indiens BNP

Generativ AI (Gen AI) är en ny typ av AI som kan generera kreativa resultat baserat på användarens instruktioner. Exempel på Gen AI inkluderar ChatGPT4, som presterade i 99:e percentilen på US Biology Olympiad, och Midjourney, som kan skapa realistiska bilder och videor från enkel text. Företag som Microsoft, Google och Amazon integrerar Gen AI i sina digitala verktyg. Trots potentiella problem, som datasekretess och risken för ´hallucinationer´ (felaktiga svar från oklara instruktioner), förväntas Gen AI bidra med över $350 miljarder till Indiens BNP inom IT-tjänster, utbildning och hälso- och sjukvård fram till 2029.

Direktlänk Dela Forbesindia.com fördjupade 8 april

Nästa generation av Claude är här: En AI-modell som bygger på Amazon Bedrock

Nästa generation av Claude, en AI-modell som är byggd på Amazon Bedrock, har lanserats. Sedan Amazon Bedrock blev allmänt tillgängligt i september 2023 har mer än 10 000 kunder byggt med plattformen och många väljer att bygga med Claude. Claude 3 är en familj av tre nya modeller från Anthropic, som ger användarna möjlighet att hitta rätt balans mellan intelligens, hastighet och kostnad för deras användningsfall. Alla tre nya modeller i Anthropic Claude 3-familjen är utbildade att förstå både strukturerade och ostrukturerade data, vilket innebär att byggare nu kan använda bilder, diagram och mer som indata. Claude 3 Sonnet är tillgänglig på Amazon Bedrock idag, medan Opus och Haiku kommer att vara tillgängliga snart.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 8 april

IT-studenter behöver inte oroa sig för att förlora jobb till AI-teknik

Trots oron över att AI-verktyg som Copilot och ChatGPT kan ersätta kodare och minska arbetskraftsbehovet i IT-branschen, menar Professor Debabrata Das, direktör för IIIT Bangalore, att människor fortfarande kommer att vara nödvändiga för att lösa moderna problem. Han påpekar att nya jobb kommer att skapas för att utveckla AI-verktyg, AI-applikationer, AI-baserade tjänster och AI-stödsystem. Dessutom kommer AI att kliva in endast när människor har hittat lösningar på olösta problem.

Direktlänk Dela Dunya News fördjupade 8 april

Tre artificiell intelligens (AI) aktier som kan gå paraboliskt

Investerare ser artificiell intelligens (AI) som nästa stora sak. Företag som Amazon och Nvidia är redan bevisade AI-kraftverk, men det finns också nya aktier inom AI som kan ha stor potential. Tre sådana aktier är Oddity Tech, Pagaya Technologies och The Trade Desk. Oddity Tech använder AI för att förvandla traditionella sätt att köpa skönhetsprodukter, medan Pagaya Technologies använder AI för att förbättra finansiella beslut. The Trade Desk använder AI för att placera annonser på rätt plats för rätt tittare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 april

Amazon investerar 2,75 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic

Trots en ogynnsam regleringsmiljö som stoppar traditionella förvärv investerar teknikjättar aktivt miljarder dollar i framväxande teknologier. Amazon gjorde nyligen sin största ventureaffär, en investering på 2,75 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Detta speglar den pågående AI-guldfebern, där stora teknikföretag aggressivt utökar sina portföljer för att förbli konkurrenskraftiga på en marknad som förväntas överstiga 1 biljon dollar i intäkter inom det närmaste decenniet. Anthropics AI-modell, Claude, konkurrerar direkt med erbjudanden från branschens tungviktare som Microsofts OpenAI och Googles Gemini.

Direktlänk Dela Todays Ecommerce fördjupade 7 april

Tre aktier med tidiga tillväxtmöjligheter inom AI

Dessa tre aktier erbjuder tidiga tillväxtmöjligheter inom artificiell intelligens (AI). Du kan investera i etablerade AI-giganter som Amazon eller Nvidia, eller i en AI-fokuserad börshandlad fond (ETF) som Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF. Eller så kan du hitta framväxande, nischade AI-aktier som kan bli paraboliska. Oddity Tech, Pagaya Technologies och The Trade Desk passar in på detta. Oddity säljer smink och hudvård under varumärkena Il Makiage och SpoiledChild och använder AI för att transformera traditionella sätt att köpa dessa produkter. Pagaya driver en plattform som godkänner lån och hjälper finansiella företag att fatta bättre kreditbeslut med hjälp av AI. The Trade Desk arbetar med annonsörer för att placera annonser, och AI är en viktig del i att få rätt annonser till rätt tittare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 april

Yotta planerar att utöka sin datorkapacitet med Nvidia GPU:er

Datacenteroperatören Yotta planerar att utöka sin datorkapacitet till 32 000 grafikprocessor-enheter (GPU:er) från Nvidia till mars 2025. Detta kommer efter att ha beställt 16 000 högpresterande GPU:er från det amerikanska chipjätten. Yotta har redan investerat cirka $1 miljard för att köpa 16 000 H100 GPU:er och utveckla infrastruktur för servrar. Företaget förväntas lansera sitt första GPU-baserade datacenter, som kommer att erbjuda datorkapacitet för AI-behandling, den 15 maj 2024. Yotta siktar på att konkurrera med hyperskalare som Amazon och Meta genom att erbjuda GPU-servrar till ett konkurrenskraftigt pris på $2- $2,5 per timme.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 7 april

Oracles Larry Ellison förutspår framtid med molntjänster och AI-drivna lösningar för regeringar

Larry Ellison, Oracles grundare, tidigare VD och nuvarande styrelseordförande och teknikchef, förutspår en framtid där molntjänster och AI-drivna lösningar kan göra regeringar mer effektiva. Han nämnde exempelvis hur generativ AI kan hjälpa länder som Albanien att harmonisera sina lagar med EU:s regler på kortare tid. Oracle arbetar med Nvidia och Microsoft på generativa AI-funktioner och har redan hjälpt till att använda molnteknik för att minska byråkratin för länder. Men övergången till molnet öppnar också för nya risker, särskilt när länder litar på nyligen utvecklade generativa AI-system.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 april

Meta överväger risk för upphovsrättsliga tvister för att samla in data för AI-utbildning

Teknikjätten Meta överväger att äventyra sig in i juridiskt oklara områden för att samla in data som behövs för att utbilda sina AI-system, trots risken för upphovsrättsliga tvister. Detta understryker företagets aggressiva strategi för att hålla jämna steg med konkurrenter inom AI-sektorn. Att följa immateriella lagar samtidigt som man matar datahungriga algoritmer har blivit en central utmaning för teknikföretag. Meta´s övervägande av en sådan risk indikerar de höga insatserna inblandade i utvecklingen av banbrytande AI-teknologier.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 7 april

AI-verktyg transformerar mjukvaruutvecklingslandskapet

Generativa AI-verktyg förändrar mjukvaruutvecklingslandskapet genom att påskynda kodningsprocesser och förbättra kodkvaliteten över ett stort antal programmeringsspråk. Dessa verktyg ökar utvecklarnas produktivitet avsevärt. Ledande inom denna AI-drivna kodningsrevolution är IBM Codenet, Microsofts GitHub Copilot, Amazons CodeWhisperer, ServiceNows StarCoder och Hugging Face. Deras avancerade verktyg ökar utvecklarnas hastighet med upp till 50%. Dessa AI-lösningar omvandlar vanlig text till fungerande kod, minskar kodningstiden med över hälften i vissa fall och upprätthåller kodkvaliteten över ett stort antal språk. Trots entusiasmen är implementeringen av dessa verktyg av stora företag försiktig, med fokus på att säkerställa kodkorrekthet och undanröja säkerhetsrisker.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 7 april

AI-drivna text-till-kod-verktyg revolutionerar mjukvaruutveckling

Mjukvaruutvecklare världen över använder generativa AI text-till-kod-verktyg för att öka produktiviteten och effektivisera sina arbetsflöden. Verktyg som IBM Codenet, GitHub CoPilot, Code Whisperer från Amazon och StarCoder från ServiceNow och Hugging Face förändrar sättet kod skrivs och granskas. Genom att utnyttja dessa AI-modeller kan utvecklare generera kod från enkla textprompter upp till 55% snabbare än traditionella metoder. Dessa verktyg erbjuder också möjlighet att kontrollera kodkvaliteten och utföra granskningar i olika programmeringsspråk. Trots de spännande möjligheterna som AI-drivna text-till-kod-verktyg erbjuder är indiska företag fortfarande i de tidiga stadierna av skalförädling.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 7 april

AWS AI-strategi och utmaningar från OpenAI och Microsoft

AWS framgång inom AI beror på ledningens goda relationer med bankernas exekutiva ledning. AWS AI-strategi är baserad på en trefaldig AI-stack: plattformar, AI-verktyg och applikationer. Utmaningar kommer från OpenAI och Microsoft som kämpar om speciellt anpassade planer för att möta rivalen. AWS har automatiserat processen och människor kommer att bli gränssnittet där AI fungerar som en mentor. AWS förenklar AI-adoption med applikationer och levererar ett speciellt instrument för Q.Q. AWS, den största molnplattformen, hanterar även miljöfrågor, inklusive införandet av smarta kraftverk. Utmaningar uppstår när vissa individer upplever problem med blockkedjesystem, vilket gör dem kladdiga att använda.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 7 april

Elon Musks AI-startup xAI kan få ett stort ekonomiskt uppsving då investerare nära Tesla och SpaceX VD:n för diskussioner om att hjälpa xAI att samla in 3 miljarder dollar i en finansieringsrunda som kan värdera företaget till 18 miljarder dollar. Steve Jurvetson och riskkapitalbolaget Gigafund är bland de potentiella investerarna. Musk startade xAI förra året som en rival till OpenAI, som han medgrundade men senare stämde. xAI och dess rivaler tävlar även om AI-talanger, med företag som kämpar om den begränsade poolen av arbetstagare med högnivå AI-erfarenhet.

Yahoo Finance fördjupade 6 april

Elon Musks AI-startup xAI kan få en stor finansieringsboost

Elon Musks AI-startup xAI kan få en stor finansieringsboost i kampen mot konkurrenter som OpenAI och Anthropic. Investerare nära Tesla och SpaceX VD förhandlar om att hjälpa xAI att samla in $3 miljarder i en finansieringsrunda som kan värdera företaget till $18 miljarder. Bland de potentiella stödjarna finns Steve Jurvetson och riskkapitalbolaget Gigafund. Musk startade xAI förra året som en rival till OpenAI. Nyheten om den möjliga $3 miljarder finansieringsrundan indikerar att xAI söker mer kapital medan OpenAI har ett engagemang på $13 miljarder från Microsoft och Anthropic har samlat in $6 miljarder, inklusive från stödjare Google och Amazon.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 april

AI-modeller presterar bättre i videospel

Stora språkmodeller (LLM) presterar olika bra i videospel, enligt en benchmark av LLM Colosseum utförd av Stan Girard / Quivr Brain. Amazoningenjören Banjo Obayomi testade detta genom att använda en ny turnering baserad på stridsbaserade LLM. AI gör realtidsbeslut om hur de ska strida, baserat på analys av spelets tillstånd och övervägande av dragalternativ. I framtiden kan vi se AI som tävlar mot varandra i stridsspelturneringar istället för faktiska människor.

Direktlänk Dela TechEBlog fördjupade 6 april

OpenAI varnas av YouTube för potentiell användning av dess videor för AI-träning

OpenAI:s CTO, Mira Murati, har uttryckt osäkerhet om träningsdata för företagets text-till-video-modell, Sora. Detta har lett till varningar från YouTube:s VD, Neal Mohan, trots att det inte finns några klara indikationer på att Sora tränas på YouTube-videor. Mohan påpekade att det skulle strida mot plattformens användarvillkor att använda dess videor för att träna modeller. Det har rapporterats att OpenAI planerar att använda transkript från YouTube-videor för att träna GPT-5, vilket också skulle strida mot YouTubes användarvillkor. OpenAI har ännu inte svarat på anklagelserna.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 6 april

Nvidia investerar i SoundHound AI, aktien skjuter i höjden

Allt som Nvidia rör vid verkar förvandlas till guld just nu. Nvidia har varit ledande inom att tillhandahålla företag med datorchips och mjukvara för nya AI-verktyg och är nu ett av de största företagen i världen med ett marknadsvärde på 2,2 miljarder dollar. Aktien har ökat med 500% sedan början av 2023. Det är därför ingen överraskning att se SoundHound AI:s aktie skjuta i höjden efter att det avslöjats att Nvidia har investerat i företaget och bildat ett produktpartnerskap. SoundHound AI är inriktat på röst-AI-tjänster och har nyligen annonserat ett partnerskap med Nvidia för att erbjuda AI på chip med hjälp av Nvidias produkter. Trots snabb tillväxt, har SoundHound AI dock fortfarande ingen vinst.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 april

Mphasis samarbetar med Amazon Web Services för att lansera Gen AI Foundry

IT-lösningar leverantören Mphasis har meddelat ett flerårigt globalt strategiskt samarbetsavtal med Amazon Web Services (AWS) för att lansera Gen AI Foundry för finanstjänster. Gen AI Foundry kommer att fungera som en dynamisk plattform för att modellera branschanvändningsfall och utveckla konceptbevis, inledningsvis inom finanssektorn. Mphasis planerar att expandera till andra sektorer. Gen AI Foundry linjerar med Mphasis vision att fullt ut integrera som en betrodd leverantör till finanssektorn.

Direktlänk Dela Siasat Daily fördjupade 6 april

AI och prediktiv analys förbättrar finansiella tjänster

Många finansiella institutioner har kommit långt i sina AI-resor, där de integrerar prediktiv analys och utnyttjar kundinsikter för att erbjuda bättre produkter och mer intelligenta insikter. Sean O´Donnell, GVP & Chief Technology Officer för FS International på Publicis Sapient, diskuterar hur finansiella institutioner kan fortsätta att hänga med i den snabbt växande förändringstakten. Han nämner att företag som Amazon Web Services, Microsoft och Google erbjuder robusta verktyg som gör AI och generativ AI mer tillgängliga. AI förbättrar kundengagemang med finansiella tjänster, förenklar kundresor och möjliggör en mer personlig kundupplevelse. Dessutom kan AI och generativ AI erbjuda betydande fördelar inom bedrägeribekämpning.

Direktlänk Dela FinTech Magazine fördjupade 6 april

Amazon investerar 2,75 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

Amazon har meddelat en investering på 2,75 miljarder dollar i Anthropic, AI-företaget som skapade de nyligen lanserade AI-modellerna Claude 3. Detta strategiska partnerskap syftar till att driva den generativa AI-revolutionen framåt, med hjälp av Anthropics banbrytande Claude-modeller för att förvandla kundupplevelser inom en mängd olika branscher. Genom att integrera dessa sofistikerade modeller i Amazons Bedrock-tjänst, syftar samarbetet till att göra avancerade AI-funktioner mer tillgängliga och anpassningsbara för en bred kundbas.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 6 april

South Dakota investerar i AI-företag men ändrar inte investeringsstrategi

South Dakota Investment Council har investerat i företag som syftar till att dra nytta av artificiell intelligens, men det ökade allmänna intresset har inte ändrat statens penninghanteringsstrategi. Rådet, som förvaltar tillgångarna för South Dakota Retirement System och andra fonder, jämförde den nuvarande mängden pengar som bränns på AI-verksamheter med företag involverade i dot-com-kollapsen 2000. Trots detta tror de att investeringar i AI kommer att löna sig för vissa företag. Rådet meddelade också att $13 miljoner överfördes till skolor i februari och att pensionsfonden nu är värd $14,5 miljarder, vilket täcker över 33 000 mottagare.

Direktlänk Dela South Dakota Searchlight fördjupade 6 april

Amazon Rekognition gör det enkelt att lägga till bild- och videoanalys i dina applikationer. Det kräver ingen expertis inom maskininlärning att använda och nya datorseendefunktioner läggs ständigt till tjänsten. Amazon Rekognition innehåller ett enkelt, lättanvänt API som snabbt kan analysera vilken bild- eller videofil som helst som lagras i Amazon Simple Storage Service (Amazon S3). Kunder inom branscher som reklam och marknadsteknik, spel, media och detaljhandel & e-handel förlitar sig på bilder som laddats upp av deras slutanvändare (användargenererat innehåll eller UGC) som en kritisk komponent för att driva engagemang på deras plattform. De använder Amazon Rekognition-innehållsmoderering för att upptäcka olämpligt, oönskat och stötande innehåll för att skydda sitt varumärkes rykte och främja säkra användargemenskaper.

Amazon Web Services fördjupade 5 april

Veckans tekniknyheter: SiMa.ai samlar in $70M, Zand Bank samarbetar med Infosys, Mphasis och AWS startar AI-enhet, USA och Storbritannien ingår AI-avtal, NetApp graderar startups, WebEngage acqui-hirar från Propellor.ai

Under veckan har flera tekniknyheter rapporterats. SiMa.ai, ett företag för mjukvara och design av maskininlärningschip, har samlat in 70 miljoner dollar i en utökad serie B-finansieringsrunda. Zand Bank i Förenade Arabemiraten har valt Infosys Finacle Solutions för att förbättra kundcentrerade banktjänster. IT-lösningar företaget Mphasis har ingått ett flerårigt samarbetsavtal med Amazon Web Services för att etablera Gen AI Foundry. USA och Storbritannien har tillkännagett ett nytt partnerskap om artificiell intelligens. Datainfrastrukturföretaget NetApp meddelade examen för fem djuptekniska startups från sin flaggskeppsacceleratorprogram, NetApp Excellerator. WebEngage har acqui-hired dataforskare från Propellor.ai.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 5 april

Amazon investerar ytterligare 2,75 miljarder dollar i Anthropic

Amazon investerar ytterligare 2,75 miljarder dollar i start-up-företaget Anthropic, vilket tar den totala investeringen till 4 miljarder dollar. Anthropic utnyttjar Amazons molntjänster, vilket är en stor fördel med tanke på de kritiska arbetsbelastningar som är inblandade. I utbyte gör Anthropic sina senaste generativa AI-modeller, Claude 3, tillgängliga för användare av Amazon Bedrock-tjänsten. Anthropic har valt AWS som sin huvudsakliga molnleverantör. Dessutom kommer Anthropic att använda AWS Trainium och Inferentia-chips för att bygga, träna och distribuera sina framtida modeller.

Direktlänk Dela Blogdigital.fr fördjupade 5 april

Claude 3 slår OpenAI GPT-4 i Chatbot Arena

För första gången har Claude 3 överträffat OpenAI GPT-4 i Chatbot Arena. Den nya AI:n har visat sig vara överlägsen i praktiken, med testare som rapporterar om otroliga användningsfall för Claude 3, uppgifter som var omöjliga att utföra med ChatGPT. Claude 3 har visat sig kunna hjälpa erfarna kodare, skapa en fuzzer för att testa programvara, lösa ingenjörsproblem, skapa animationer för matematiska teorem, översätta antika artefakter, överträffa GPT i aritmetik, dechiffrera Ikea bruksanvisningar, omvandla en enkel idé till ett verkligt företag och upptäcka säkerhetsbrister.

Direktlänk Dela LeBigData fördjupade 5 april

Ökad tillväxt på den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) inom juridik

Den globala marknaden för stora språkmodeller (LLM) inom juridik har nyligen upplevt en märkbar ökning, drivet av en rad faktorer och påverkat av rådande marknadstrender. Denna rapport utför en omfattande analys av marknaden, med fokus på styrkor och svagheter hos viktiga leverantörer och stora konkurrenter, deras affärsstrategier, marknadsstorlek, tillväxtprognoser, stora drivkrafter, trender, påverkan av Covid-19, konkurrensstrategier, hot, möjligheter och viktiga fynd från femkraftsanalysen. Eftersom onlineannonsering och digital marknadsföring blir allt viktigare, växer den globala stora språkmodellindustrin (LLM) inom juridik avsevärt. För att öka webbplatsens synlighet och locka målbesökare är stora språkmodeller (LLM) inom juridik väsentliga.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 5 april

Företag överdriver AI-hype, men tekniken lever inte upp till löftena

Företag har blivit överdrivet entusiastiska över artificiell intelligens (AI) och annan avancerad teknik som sannolikt inte kommer att förbättra ditt liv. Två exempel är en $400 elektrisk tandborste ´med AI´ och Amazons kassafria livsmedelsbutiker, som företaget erkände denna vecka är ett misslyckande. AI kommer att ha djupt hjälpsamma användningar, men tekniken drunknar också i falska löften som slukar din tid, energi, pengar och möjligen ditt välbefinnande. Amazon säger att den kassafria tekniken har bevisat sitt värde i mindre, upptagna butiker som de på flygplatser och sportstadion.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 5 april

Ny AI-benchmark baserad på Street Fighter III utvecklad vid Mistral AI hackathon

En ny konstgjord intelligens (AI) benchmark baserad på det klassiska arkadspelet Street Fighter III utvecklades vid Mistral AI hackathon i San Francisco förra veckan. Den öppna källkoden LLM Colosseum benchmark utvecklades av Stan Girard och Quivr Brain. Spelet körs i en emulator och låter LLM:erna slåss på ett otraditionellt men spektakulärt sätt. AI-entusiasten Matthew Berman introducerar den nya beat-em-up-baserade stora språkmodell (LLM) turneringen i videon ovan. Videon visar också hur du installerar detta öppna källkodsprojekt på en hem-PC eller Mac, så att du kan testa det själv.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 5 april

Photobucket, en gång världens största bildvärdssajt, har nu endast 2 miljoner användare, men kan få en nystart tack vare AI. VD:n Ted Leonard är i samtal med flera teknikföretag om att licensiera Photobuckets 13 miljarder foton och videor för att utbilda generativa AI-modeller. Han har diskuterat priser mellan 5 cent och 1 dollar per foto och mer än 1 dollar per video. Detta tyder på att företaget kan sitta på innehåll värt miljarder dollar och ger en inblick i en blomstrande datamarknad i jakten på att dominera generativ AI-teknik.

Channel NewsAsia fördjupade 5 april

Archetypes AI-modell, Newton, hjälper till att tolka sensordata

Archetype, ett företag med Brandon Barbello som en av grundarna och COO, använder AI för att tolka data från sensorer för att bättre förstå och lösa problem i den fysiska världen. Deras AI-modell, Newton, kan ta emot data från olika sensorer och omvandla det till enkla språkbeskrivningar om vad som händer. Amazon, genom sin Industrial Innovation Fund, och Volkswagen är några av företagets supportrar. Archetype undersöker också hälsovårdsmarknaden, med hjälp av sensorer för att bedöma återhämtningsprocessen efter knäbyteoperationer.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 5 april

Nvidia fortsätter att dominera AI-marknaden trots senaste tidens svala

Huvudkraften bakom årets AI-handel har svalnat de senaste veckorna. Nvidia-aktier har i princip handlats åt sidan sedan VD Jensen Huang talade till utvecklare på företagets GTC-konferens för nästan tre veckor sedan. Huang meddelade en ny chipplattform, Blackwell, och tillbringade mycket tid med att prata om ny programvara och tjänster. Detta främjade Nvidias ansträngningar att skapa ett ekosystem av programvara och tjänster runt sin måste-ha artificiell intelligens-hårdvara. Vi tittade tidigare i veckan på Microsoft, Alphabet, Amazon och Meta Platforms AI-ansträngningar och deras aktieflyttningar. Men vi skulle vara försumliga om vi inte tittade på läget hos Nvidia, som hittills varit den största ekonomiska vinnaren av AI-vågen som svept över Wall Street sedan slutet av 2022. Det var då ChatGPT:s virala lansering öppnade investerarnas ögon för vad som är möjligt med generativ artificiell intelligens, vilket hänvisar till maskiner som skapar innehåll som svar på användarprompts. AI kan verka som en över-natten-succéhistoria, men Nvidia och Alphabets Google har arbetat med artificiell intelligens i decennier. Vid Alphabet satte Google ihop en tidslinje tillbaka till 2001 för att framhäva dess AI-genombrott. En stor milstolpe kom 2017 när Google introducerade transformer-arkitekturen, på vilken ChatGPT byggdes. Det är rättvist att säga att utan Nvidia skulle den nuvarande generativa AI-vågen inte vara möjlig ännu. Det har varit Nvidias halvledare som gör att AI fungerar. Eftersom efterfrågan på accelererad datorkraft tar fart, och företaget arbetar för att ytterligare bygga ut sina tjänster, tror vi att det finns mer uppsida att ha i aktien.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 april

AI-innehåll hotar att bryta sönder internet

Internet är på nedgång. Många webbplatser är nu fyllda med slarvigt innehåll som bara är anpassat för att ranka högt i algoritmen. Facebook, YouTube och TikTok känns inte längre lika roliga och överraskande. Många framstående medieföretag har gått i konkurs eller skurit ner på personal, då de inte kan hitta en affärsmodell som fungerar. En flodvåg av skräp genererat av AI har också kommit in på internet. Det har varit en ökning av spamfyllda nyhetssajter med AI-genererade artiklar. TikTok-videor med AI-genererade röster som läser texter från Reddit kan produceras på sekunder. Och självpublicerade böcker skrivna av AI förorenar Amazons listningar. Nilay Patel tror att AI-innehåll kommer att bryta sönder internet som vi känner det.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 5 april

Mistral AI:s avancerade språkmodell ´Mistral Large´ nu tillgänglig på Amazon Bedrock

Amazon Web Services (AWS) och den ledande franska AI-startupen Mistral AI meddelade idag att Mistral Large nu är offentligt tillgängligt på Amazon Bedrock. Förra månaden lade AWS till Mistral 7B och Mixtral 8x7B, två högpresterande Mistral AI-modeller, på Amazon Bedrock och nu även Mistral Large. Mistral Large är den senaste och mest avancerade stora språkmodellen (LLM) från Mistral AI och kommer att erbjuda kunderna mer val för att bygga sina generativa AI-applikationer. I samarbete med AWS kommer Mistral AI att använda AWS kraftfulla AI-chips för att hjälpa kunderna att sammanföra en högprecisionsmodell med pålitliga företagsfunktioner. Mistral Large är en banbrytande textgenereringsmodell från Mistral AI som ger förstklassiga resonemangsförmågor för komplexa flerspråkiga resonemangs uppgifter.

Direktlänk Dela Amazon fördjupade 5 april

Här är mina 3 bästa aktier inom artificiell intelligens att köpa just nu

Investeringstrender kommer och går, men vissa trender håller i sig och skapar förmögenheter för investerare. Ett exempel är övergången till molnbaserad databehandling. Amazon Web Services (AWS), Microsofts Azure och Alphabets Google Cloud genererade sammanlagt 64 miljarder dollar i intäkter för dessa företag under förra kvartalet. Artificiell intelligens (AI) är den senaste trenden som investerare ser fram emot. Men det betyder inte att alla AI-aktier är bra köp. Flera kommer inte att generera den framgång som översätts till livsförändrande förmögenhet för investerare.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 5 april

Amazons första order var en bok om Artificiell Intelligens

År 2024 verkar Artificiell Intelligens (AI) vara redo att omkullkasta världen. Det lovar att medföra otroliga nya teknologier, skapa otroliga rikedomar, men också orsaka jobbförluster och skapa massiva nya företag. Men i ett intressant ödesgrepp var Artificiell Intelligens hur ett av världens största företag fick sin start, nästan 3 decennier sedan. Den första varan som såldes på Amazon.com var en bok som kretsade kring Artificiell Intelligens. 1995 började Amazon sin verksamhet som en onlinebokhandlare. Vid den tiden var internet relativt nytt, och bara teknologer och datorentusiaster var på det. Vid den punkten hörde John Wainwright, en australiensisk mjukvaruingenjör baserad i Sunnyvale, Kalifornien, om den nya webbplatsen. I juli gjorde han en beställning för en bok med titeln ´Fluid Concepts And Creative Analogies: Computer Models Of The Fundamental Mechanisms Of Thought´ av Douglas Hofstadter på Amazon. Detta blev Amazons första order någonsin, och John Wainwright blev dess första kund någonsin. Den första boken som såldes på Amazon med en originalkopia av räkningen. Boken var ´Fluid Concepts And Creative Analogies: Computer Models Of The Fundamental Mechanisms Of Thought´ av Douglas Hofstadter, och kunden var John Wainwright. Räkningen visar Amazons ursprungliga logotyp med Amazonfloden. Intressant nog var boken på ett ämne som exploderade i allmänhetens medvetenhet tre decennier senare. ´Fluid Concepts and Creative Analogies: Computer Models of the Fundamental Mechanisms of Thought´ utforskade intelligensmekanismerna genom datormodellering. Det hävdar att begreppen analogi och fluiditet är grundläggande för att förklara hur det mänskliga sinnet löser problem och att skapa datorprogram som visar intelligent beteende. Klipp till nu, och Artificiell Intelligens är den hetaste sektorn i staden. Artificiell Intelligens teorier har funnits ett tag, men det var bara under det senaste decenniet som den beräkningskraft som behövs för att implementera dem utvecklades, och när det hände har det lett till en explosion i utvecklingen inom området. Amazon är också på Artificiell Intelligens-vagnen och investerar aktivt i AI-företag och projekt. Och med tanke på att dess första order var en bok om Artificiell Intelligens, verkar Amazon gå tillbaka till sina rötter.

Direktlänk Dela Office Chai fördjupade 5 april

Meta-aktier stiger efter att Jefferies höjt sin prisprognos

Meta-aktier ökade på torsdagen efter att analytiker på Jefferies höjt sin prisprognos för aktien till 585 dollar från 550 dollar, och sa att företaget har en konkurrensfördel för att vinna på den digitala annonsmarknaden genom integrering av artificiell intelligens (AI)-verktyg. Analytikerna uppskattade att Meta kunde fånga 50% av den ökade branschannonseringen 2024, mest i företagets historia. Meta-aktier var upp över 3% på 526,07 dollar vid 14-tiden ET på torsdagen, vilket bidrog till aktiens mer än 50% ökning sedan början av 2024.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 5 april

Analytiker rekommenderar Google att fokusera mer på noggrannhet och mindre på DEI-frågor

En aktieägare i Google menar att företaget bör omfokusera sitt operativa och värdeskapande arbete bort från DEI-påverkad bias, i ljuset av de nuvarande problemen med Gemini AI. Trots nuvarande oro tror aktieägaren att aktien är undervärderad och att de finansiella följderna av AI-integration är mycket gynnsamma för Google på lång sikt. Google introducerade Gemini, sin mest avancerade AI-modell hittills, med tre versioner, Ultra, Pro och Nano, för olika användarfall. Modellen har visat styrkor i dataextraktion och syntes, vilket positionerar företaget som ledare inom AI. Dock har modellen kritiserats för sin ´wokeness´, till exempel har den genererat historiskt och kontextuellt felaktiga bilder i ett försök att göra dem DEI-lämpliga. Google-chefen Sundar Pichai har adresserat problemet som ett allvarligt misstag från Googles sida. Aktieägaren påpekar att detta understryker ett djupare problem inom Google och många ledande västerländska företag för närvarande, då de är alltför fokuserade på DEI-frågor och inte tillräckligt på noggrannhet, meritokrati och datadrivna resultat. Aktieägaren tror att Bill Ackman, vars företag Pershing Square har en stor andel i Google, kan vara värdefull här om han tar en vägledande roll i att hjälpa företaget att bli mindre fokuserat på DEI-initiativ och mer på meritokrati för att driva teknisk kvalitet och operativ framgång. Aktieägaren tror att Googles investering i Gemini och DeepMind kommer att bli särskilt viktig när marknaden för AI utvecklas och typiska sökmotorer kan bli föråldrade och ersättas av mer effektiva AI-modeller. Aktieägaren tror att Google gör rätt i att investera tungt i artificiell intelligens för att förbereda sig ordentligt för den förändring som pågår på sökmarknaden. Aktieägaren tror att Google kommer att fortsätta att prestera extraordinärt bra som företag övergripande om de kan konkurrera effektivt inom AI på lång sikt med Gemini och framtida iterationer av detta. Aktieägaren tror att företaget har mycket mer utrymme att växa och kan se stora finansiella fördelar om det spelar sina kort rätt under de närmaste åren, kanske genom att göra sin organisationsstruktur smalare och integrera AI mer framträdande genom automatiserade uppgifter för att minska kostnader och driva tillväxt. Aktieägaren tror att aktien förblir en stark köp på lång sikt och är undervärderad för närvarande.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 5 april

Google gör omfattande ändringar i sin AI-verksamhet, begränsar fri tillgång till API:er och anställer ny ledare

Google har gjort flera förändringar i sin AI-verksamhet, bland annat genom att anställa en ny ledare för AI-utvecklingen och sätta ett pris på användning av dess Gemini API, samtidigt som större delen av den fria tillgången till API:er avskärs. Detta innebär att utvecklare inte längre kommer att ha fri tillgång till AI-verktyg, och Google vill tjäna pengar på AI-verktyg som Gemini. Google har även anställt Logan Kilpatrick, tidigare från OpenAI, för att leda AI Studio och Gemini API-verksamheten. Dessutom begränsar Google nu tillgången till sitt Google Gemini-modell-API i ett försök att omvandla fria användare till betalande kunder.

Direktlänk Dela HPCwire fördjupade 5 april

Alphabet, Googles moderbolag, får 77% av sina totala intäkter från digital annonsering, och 57% av totala intäkterna kommer direkt från annonser på Google Search. Men företagets vinstberoende av digitala annonser kan hotas av ChatGPT, en ny sökmotor utvecklad av Sam Altman, grundare av OpenAI. ChatGPT, som inte innehåller annonser, kan erbjuda en ny metod för att söka information, vilket kan utgöra ett hot mot Alphabets annonsbaserade affärsmodell. Alphabet varnar för långsammare tillväxt och lägre marginaler i sin 10K-rapport för 2023, och tror att efter-Covid-tillväxten är ohållbar. Dessutom kan företagets förlitande på skrivbordsökningar, som har mycket höga marginaler, bli problematiskt eftersom fler människor nu använder andra metoder för att söka, vilka har lägre marginaler.

Seeking Alpha fördjupade 5 april

Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland världens miljardärer för första gången

Mer än 260 nya namn har lagts till i listan över världens miljardärer, enligt Forbes, med Taylor Swift och OpenAI:s VD Sam Altman bland de nya namnen. Tesla-VD:n Elon Musk hamnar återigen efter lyxvarutitanen Bernard Arnault i kampen om att vara världens rikaste person. Arnault, som övervakar modeimperiet LVMH med en förmögenhet på 233 miljarder dollar, leder den rekordbrytande gruppen på 2 781 miljardärer. Rapporten fann också att 14 personer nu är centimiljardärer med 12-siffriga förmögenheter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 april

Palantir och Oracle inleder samarbete för AI-tjänster på molnbaserad plattform

Palantir Technologies och Oracle meddelade på torsdagen att de kommer att samarbeta för att erbjuda programvara och tjänster för artificiell intelligens (AI) som är värd på Oracles molnbaserade plattform. Palantirs aktie steg initialt på nyheten men stängde nedåt när Nasdaq komposit föll igen. Palantir, som är baserat i Denver, säljer tre mjukvaruplattformar som primärt används av regeringsorgan, banker, finanstjänstföretag, hedgefonder och företagskunder. Som en del av avtalet kommer Palantir att flytta Foundry-workloads till Oracles molnplattform och göra sina Gotham- och AI-plattformar distribuerbara över Oracles distribuerade moln.