» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 135 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Amazon är världens största e-handelsplattform och en av de största teknikföretagen. Det grundades 1994 av Jeff Bezos och startade som en online-bokhandel. Idag säljer Amazon allt från böcker till elektronik, kläder, livsmedel och mycket mer. Företaget erbjuder också tjänster som strömmande media (Amazon Prime Video), molntjänster (Amazon Web Services) och smarta enheter (Amazon Echo). Amazon har revolutionerat detaljhandeln genom att erbjuda snabba leveranser, låga priser och en enkel shoppingupplevelse. Företaget har expanderat globalt och har marknader i många länder, inklusive Sverige.

Senaste nytt kring Amazon

Amazon lanserar AI-driven chattbot som svar på konkurrenter

Amazon har lanserat Q, en företagschattbot drivs av generativ artificiell intelligens (AI), som svar på konkurrenter som har lanserat populära chattbotar. Q kan bland annat syntetisera innehåll, strömlinjeforma daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att generera blogginlägg. Amazon har även investerat upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic och lanserar nya tjänster, inklusive en uppdatering för assistenten Alexa för mer mänskliga konversationer. Trots detta rankades Amazon längst ned i ett index från Stanford University som mätte transparensen hos de tio främsta grundläggande AI-modellerna.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupar idag

Investeringar i AI-aktier har ökat under 2023, då AI-teknologin har fått genomslag. Nvidia, Palantir och Alphabet är tre företag som förväntas ge betydande avkastning. Nvidia, som ligger i framkant för AI-applikationer, har sett en enorm ökning av aktiekursen, med en uppgång på 227% hittills i år. Palantir har lyckats bevisa värdet av sina produkter, med en ökning av kommersiella kunder med 37% under tredje kvartalet. Alphabet har också visat på stark tillväxt, trots redan högt marknadsvärde, med aktiekursen upp 55% sedan början av året.

The Motley Fool fördjupar idag

Veckans tekniknyheter: Amazon´s re:Invent konferens, Fidelity´s ransomware katastrof, Sam Altman återvänder till OpenAI, Neuralink samlar in pengar, SpaceX förvärvar ett fallskärmsföretag

Under den senaste veckan har flera viktiga händelser ägt rum inom teknikindustrin. Amazon höll sin årliga re:Invent konferens, med fokus på AWS. Fidelity upplevde en ransomware katastrof vilket har orsakat oro bland husägare och potentiella köpare. Sam Altman har officiellt återvänt som VD för OpenAI efter en turbulent vecka. Neuralink, som utvecklar implanterbara chips som kan läsa hjärnvågor, har samlat in ytterligare $43 miljoner i riskkapital. SpaceX har förvärvat fallskärmsföretaget Pioneer Aerospace för $2,2 miljoner. Dessutom lanserade Tesla officiellt Cybertruck och Black Friday försäljningen nådde rekordnivåer på $9,8 miljarder i USA.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupar idag

Amazon-aktier återhämtar sig starkt efter stora förluster

Amazon-aktier har ökat med 76% hittills 2023, en anmärkningsvärd återhämtning efter att ha förlorat nästan hälften av sitt värde 2022. Företagets senaste kvartalsresultat var imponerande, med intäkter och vinst som överträffade konsensusprognoserna. Företagets fria kassaflöde ökade till 21,4 miljarder dollar under de 12 månaderna fram till 30 september, jämfört med ett negativt värde på 19,7 miljarder dollar föregående år. E-handelsverksamheten förbättras snabbt och Amazon Web Services fortsätter att stabiliseras. Dessutom kan Prime Video bli en betydande inkomstkälla.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Anthropic kan dra nytta av kaoset i OpenAI

Anthropic, ett företag inom AI-industrin, kan dra nytta av kaoset i OpenAI. Anthropic har arbetat i OpenAI:s skugga och samlat miljarder i investeringar från Amazon, Google och andra när de utvecklade liknande teknik med ökat fokus på säkerhet. När OpenAI:s problem började, började företag som byggde sina produkter helt på OpenAI:s GPT-4-modell leta efter en säkerhetsmarginal, och Anthropic var redo att ta emot dem. Anthropic har nu en utmärkt position att dra nytta av OpenAI:s misstag, där den ideella styrelsen som styr företaget sparkade VD Sam Altman, bara för att återanställa honom fem dagar senare. Men Anthropic har sin egen otraditionella styrelsestruktur att hantera. Företaget är ett aktiebolag för allmännyttan, med en styrelse som tjänar dess aktieägare. Men ett separat ´long-term benefit trust´ kommer att välja de flesta av dess styrelsemedlemmar över tid, med ett mandat att fokusera på AI-säkerhet. Trots detta har Anthropic nu arbetar med 70% av de största bankerna och försäkringsbolagen i USA och har högprofilerade kunder inklusive LexisNexis, Slack och Pfizer. De meddelade miljardinvesteringar från Google och Amazon i höst.

Direktlänk Dela Slate Magazine fördjupar idag

Sammanfattning av veckans AI-nyheter: OpenAI, Amazon, och AI:s miljöpåverkan

Förra veckan var präglad av turbulensen kring OpenAI:s VD Sam Altman, men denna vecka återgick saker till det normala. Altman har återtagit sin position som toppchef på företaget, med hjälp från Microsoft. OpenAI rullade ut flera nya AI-produkter och plattformar. Amazon avslöjade detaljer om sin nya AI-chattbot-assistent ´Q´ vid sitt AWS re:Invent-evenemang. En studie visade att generativ AI kan ha en negativ inverkan på miljön, liknande att ladda en smartphone. OpenAI försenar lanseringen av sin GPT Store, en marknadsplats för anpassningsbara GPT:er, till 2024.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupar idag

Palantir Technologies framträder som ledare inom AI

Inför 2024 kan investerare fundera över vilka företag som har störst potential. Bland teknikaktier är det svårt att ignorera ´Magnificent Seven´: Apple, Microsoft, Alphabet, Nvidia, Tesla, Amazon och Meta Platforms. Alla dessa företag är ledande inom artificiell intelligens (AI) och dominerar branscher som molnbaserad databehandling och halvledare. Ett annat företag som framträder som ledare inom AI är dataanalysleverantören Palantir Technologies, som efter en stark rapport för tredje kvartalet verkar väl positionerade för att konkurrera med världens största teknikföretag. Palantir har ökat sitt kundantal med 34% under det senaste året, och har sett en tillväxt på 45% årligen för icke-statliga kunder. Dessutom har företaget tecknat ett avtal med Storbritanniens National Health Service (NHS) värt upp till $600 miljoner.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

ChatGPT firar ett år: AI-användning ökar, men oron växer

OpenAI:s ChatGPT firar ett år sedan lanseringen och har nu 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Enligt AI-experten Anton Dahbura har ChatGPT bidragit till AI:s genombrottsår. Trots att AI har funnits i årtionden har utvecklingen oftast skett bakom företags, regeringars eller universitets väggar. ChatGPT har däremot gett AI synlighet och bred användbarhet. Tim Gorichanaz, lärare vid Drexel University, menar att ChatGPT:s snabba popularitet visar på kraften i ett bra gränssnitt. Trots optimismen finns det också oro för hur AI kommer att påverka arbetsmarknaden och för företags ansvarsfulla användning av AI.

Direktlänk Dela KOMO News fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT firar ett år med 100 miljoner aktiva användare varje vecka

OpenAI:s ChatGPT firar ett år sedan dess lansering. Trots att artificiell intelligens (AI) funnits i någon form i decennier, tog ChatGPT fart och markerade ett ´genombrottsår´ för AI, enligt Anton Dahbura, AI-expert och meddirektör för Johns Hopkins Institute for Assured Autonomy. OpenAI meddelar nu att ChatGPT har 100 miljoner aktiva användare varje vecka. ChatGPT har bidragit till ´synlighet´ och ´bred användbarhet´, säger Dahbura. Tim Gorichanaz, biträdande undervisningsprofessor i informationsteknik vid Drexel University, säger att ChatGPT:s snabba popularitet efter dess lansering den 30 november 2022 visar ´kraften i ett bra gränssnitt´.

Direktlänk Dela WPDE-TV fördjupade igår

AWS introducerar snabbare lagringsnivå för S3 och framtida utveckling

Andy Warfield från AWS Storage presenterade den nya snabbare lagringsnivån för AWS S3 och diskuterade framtida S3-utveckling vid företagets re:Invent 2023-konferens. S3-objektlagringen hos AWS skiftar från att vara ett dataarkiv till en vital del av stacken för generativ AI och maskinlärningsutveckling. Detta är idén bakom S3 Express One Zone (EOZ), den senaste S3-objektlagringstjänsten i offentliga molnet. EOZ-lagringen fungerar annorlunda än S3 Standard-nivån, och använder en ny typ av S3-bucket för att leverera molnets snabbaste objektlagring. Warfield sa att Express One Zone siktar på cirka 3 till 10 millisekunder latens, medan EFS kommer in på cirka 2 till 5 ms. AWS Elastic Block Store General Purpose leder trion med 1 till 2 ms latens. Trots att den fortfarande ligger efter fil- och blocklagring, erbjuder EOZ snabbare latens än S3 Standard, som kommer in någonstans mellan 10 till 200 ms.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade igår

AWS re:Invent 2023: Hur AI påverkar molnsäkerhetens tillstånd

Vid AWS re:Invent 2023 i Las Vegas talade Steve Schmidt, Amazons chefsäkerhetsofficer, om de komplicerade rollerna för säkerhetspersonal och hur AI påverkar molnsäkerheten. I en separat session på eventet förklarade Dilip Kumar, vice vd för AWS-applikationer för Amazon Web Services, hur AWS AppFabric kan hjälpa kunder att hantera en mängd olika appar. Emily Mossburg, global cyberledare på Deloitte, och Arno Van Der Walt, Senior Vice President och CISO på Marriott International, diskuterade också vikten av att bygga säkra miljöer och utnyttja AI för att förbättra säkerheten.

Direktlänk Dela BizTech Magazine fördjupade igår

Första året för OpenAI:s ChatGPT och AI:s inverkan på jobbmarknaden och affärsvärlden

Torsdagen den 30 november firade OpenAI:s ChatGPT sin första födelsedag. Trots vissa begränsningar har OpenAI:s ChatGPT-mobilapp laddats ner 110 miljoner gånger på bara sex månader. Google´s DeepMind-team har utvecklat en AI-modell för att identifiera nya industriella material som har hittat mer än 2 miljoner hypotetiska materialdesigner, vilket motsvarar nästan 800 års kunskap. En ny rapport publicerad tisdagen den 28 november av Europeiska centralbanken (ECB) säger att den snabba omfamningen av AI hittills har skapat jobb snarare än att eliminera dem. Amazon har avslöjat en rad AI-centrerade tillkännagivanden på Amazon Web Services (AWS) re:Invent-evenemanget denna vecka i Las Vegas, inklusive Amazon Q, en ny generativ AI företagschattbot. AI påverkar snabbt inte bara affärslandskapet utan också det kulturella lexikonet.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade igår

Maskininlärning kan verka överväldigande, men med rätt resurser kan det vara mycket mer hanterbart. GitHub, den populära plattformen för kodvärd, hem för många värdefulla repositorier som kan gynna lärande och utövare på alla nivåer. Denna artikel granskar 10 viktiga GitHub-repositorier som erbjuder en rad resurser, från nybörjarvänliga handledningar till avancerade verktyg för maskininlärning. Bland dessa finns ML-For-Beginners, ML-YouTube-Courses, Mathematics For Machine Learning, MIT Deep Learning Book, Machine Learning ZoomCamp, Machine Learning Tutorials, Awesome Machine Learning, VIP Cheat Sheets for Stanford´s CS 229 Machine Learning, Machine learning Interview och Awesome Production Machine Learning.

KDnuggets fördjupade igår

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade igår

Amazon positionerar sig för att dra nytta av AI-trenden

Artificiell intelligens (AI) är en av de största trenderna i denna generation och kommer att infiltrera nästan varje aspekt av vårt dagliga liv, vilket påverkar företag, samhällen och individer. Amazon är väl positionerat för att dra nytta av AI. Företaget använder redan AI i sin e-handel, till exempel för att förbättra lagereffektivitet, prognostisera efterfrågan för lagerhantering och logistikplanering. Dessutom har Amazons molnberäkningstjänst, Amazon Web Services (AWS), redan gagnat av AI-användning och är redo att dra nytta av AI-teknikens framsteg för att lansera nya AI-drivna tjänster. Amazon har enorma resurser för att investera i AI, med $64 miljarder i kontanter, likvida medel och omsättbara värdepapper under tredje kvartalet 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade igår

Amazon introducerar nya AI-verktyg för AWS, OpenAI-situationen lugnar ner sig

Amazon har introducerat nya AI-verktyg för AWS, inklusive en ny AI-chattbot kallad Q. Chattboten är utformad för att förbättra AWS-upplevelsen för kunder genom att svara på frågor om olika AWS-verktyg och funktioner. Den kan också generera eller sammanfatta innehåll. Dessutom har situationen kring OpenAI lugnat ner sig, med Elon Musk och Microsofts Brad Smith som uttrycker brist på oro över situationen. Eric Schmidt har uttryckt behovet av bättre AI-riktlinjer inom industrin. Dessutom förbereder Californias dataskyddsmyndighet sina egna riktlinjer för hur människors data kan användas för automatiserade beslutsprocesser, dvs. AI. En ny AI-startup, Cradle, hoppas att leda denna förändring med en ny AI-drivna plattform som kan låta en AI-modell programmera proteiner för användning inom medicinska industrier som läkemedelsutveckling.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade igår

Amazon och Walmart lanserar nya verktyg för att öka omvandlingar

E-handelsjätten Amazon har lanserat en rad nya artificiell intelligens (AI) verktyg för att hjälpa varumärken och återförsäljare att förbättra sina kundupplevelser. Verktygen inkluderar fyra funktioner för att förbättra kundupplevelser och ett verktyg för att hjälpa leveranskedjeoperatörer. Samtidigt har Walmart lanserat en ny shoppable video-serie i samarbete med TikTok och Roku. Serien, som kallas ´Add to Heart´, syftar till att engagera konsumenter genom berättande samtidigt som de får möjlighet att köpa de produkter som visas på skärmen.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade igår

Amazon planerar att lansera AI-chattboten Amazon Q

Amazon fortsätter att innovera inom artificiell intelligens (AI) och har nyligen introducerat en rad nya AI-verktyg och funktioner för att förbättra funktionaliteten och effektiviteten i sina produkter och tjänster. Företaget planerar också att lansera Amazon Q, en AI-chattbot skapad av Amazon Web Services (AWS) som liknar ChatGPT men som är riktad enbart mot företag. Amazon Q använder maskininlärning och naturligt språkbehandling för att förstå användarförfrågningar och ge konversationssvar. AI används också i detaljhandeln, finansiella tjänster, hälso- och sjukvård, tillverkning och för att förbättra kundupplevelsen, kundservice och logistisk nätverksoptimering.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade igår

OpenAI:s ChatGPT firar ett år, har blivit symbol för AI-revolutionen

ChatGPT, ett AI-chattprogram utvecklat av OpenAI, firar sin första födelsedag. Vid lanseringen beskrevs det som en ´lågprofilig forskningsförhandsgranskning´, men det har snabbt blivit en symbol för AI-revolutionen. Inom två månader efter lanseringen hade över 100 miljoner användare besökt ChatGPT:s webbplats, enligt dataanalysföretaget Similarweb. Dess framgång har inspirerat konkurrenter som Google´s Bard, Meta och Amazon´s Q. Men dess popularitet har också väckt oro över AI som ersätter arbetare och dess inverkan på online-desinformation, datainsamling och miljöpåverkan.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade igår

MasterCard lanserar AI-drivet inköpsassistent

MasterCard har lanserat en AI-driven personlig shoppingassistent, Shopping Muse, genom sitt dotterbolag Dynamic Yield. Shopping Muse hjälper konsumenter att söka och upptäcka produkter i en återförsäljares katalog med hjälp av naturligt språk och kontextuella rekommendationer. Detta generativa AI-assistent återger den mänskliga upplevelsen i butiken genom att översätta konsumenternas vardagsspråk. Dessutom påstår MasterCard att AI-assistenten kan matcha en individuell konsumentprofil, avsikt och affinitet. Detta kommer bara några dagar efter att Amazon avslöjade sin AI-chattbot för AWS-kunder.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade i förrgår

Igår markerade ettårsdagen sedan OpenAI lanserade ChatGPT, vilket har varit ett omvälvande år då otaliga företag och användare upplevt fördelar och risker med generativ AI. ChatGPT har förändrat marknadsföring, teknik, media, kultur och samhället på otaliga sätt, bland annat genom att ge nytt liv åt sökvärlden, stimulera kreativiteten och möjliggöra nya produktplaner. Samtidigt har det framkallat nya bekymmer relaterade till immateriell egendom, desinformation, diskriminering och datasekretess. OpenAI firade ChatGPT:s årsdag genom att publicera en kort video som framhäver några av de sätt som människor har använt plattformen för både arbete och vardagligt liv.

Digiday Media fördjupade i förrgår

AWS presenterar AI-drivna chips och chatbot på re:Invent 2023

Amazon Web Services (AWS) presenterade sina senaste AI-drivna chips, Trainium2 och Graviton4, samt en chatbot för företag vid sin årliga konferens re:Invent 2023. AWS-chefen Adam Selipsky betonade företagets beredskap att försvara sin ledande position på molnmarknaden genom att aktivt implementera AI-verktyg och tjänster. Trainium2 och Graviton4 är anpassade chips för att skapa, iterera och distribuera AI-modeller, och syftar till att minska beroendet av GPUs. AWS presenterade även Amazon Q, en chatbot utformad för att hjälpa anställda med sina dagliga uppgifter.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år trots ledarskapsförändringar på OpenAI

ChatGPT, den populära chattbotten, firar ett år sedan den blev viral. Under året har den utlöst en investeringsboom och nu har den även fått röstfunktion. Användare kan nu tala med den och be den skapa anpassade GPTs som kan säljas på GPT-butiken. Trots att OpenAI:s styrelse oväntat avskedade VD:n Sam Altman och två tillfälliga VD:ar, Mira Mulati och Emmett Shear, har mer än 700 av de 770 anställda hotat att sluta och gå med i Microsoft med Altman. Bret Taylor och Larry Summers ersatte de två kvinnorna i styrelsen och återinsatte Altman. Microsoft gick sedan med i styrelsen igen, och Thrive Capitals bud på 86 miljarder dollar för anställdas aktier är nu tillbaka på bordet. ChatGPT har 100 miljoner veckovisa användare och två miljoner utvecklare använder dess verktyg, inklusive 92% av Fortune 500, enligt företaget.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

OpenAI:s chatbot, ChatGPT, förändrar allmänhetens syn på artificiell intelligens

AI-forskaren Sasha Luccioni menar att allmänhetens medvetenhet och förståelse för artificiell intelligens (AI) har förändrats drastiskt sedan introduktionen av OpenAI:s chatbot, ChatGPT, för ett år sedan. Tidigare användes AI mestadels i bakgrunden, men med ChatGPT blev AI själva produkten. ChatGPT används nu av 100 miljoner människor varje vecka och används för att skriva låttexter, sammanfatta dokument, skriva tal och mycket mer. Dock har introduktionen av denna teknologi också medfört ökad oro för AI:s potentiella faror, inklusive spridning av felinformation, förstärkning av fördomar och hot mot jobb.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade i förrgår

OpenAI:s ChatGPT påverkar tekniksektorn och utlöser upphovsrättsliga stämningar

OpenAI:s virala chattbot, ChatGPT, lanserades den 30 november 2022 och har sedan dess påverkat tekniksektorn kraftigt. Dess mänskliga respons har lett till miljontals användarprompts och utlöst allvarliga diskussioner om AI:s roll i samhället. ChatGPT blev den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter sin debut. Den har konkurrenter som Bard, Anthropics Claude, Character.AI och Microsofts CoPilot. Företag som Microsoft och Alphabet har investerat miljarder för att förbättra sina molnbaserade datorkapaciteter. Chiptillverkaren Nvidia har blivit den första och enda chiptillverkaren att nå en värdering på 1 biljon dollar. OpenAI och dess backare Microsoft har stämts för upphovsrättsintrång av författare som John Grisham, George R.R. Martin och Jonathan Franzen.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade i förrgår

ChatGPT firar sitt första år: Påverkar AI-världen och stöter på kontroverser

ChatGPT, OpenAI:s virala chattbot, firade sitt första år den 30 november 2023. Trots att det är ett datorprogram utan känslor eller medvetande, har dess mänsklika svar påverkat världen sedan dess lansering. ChatGPT har blivit den snabbast växande mjukvaruapplikationen i världen inom sex månader efter lanseringen, vilket ledde till lanseringen av konkurrerande chattbotar från Microsoft, Alphabet och flera uppstartsföretag. ChatGPT dominerar trots konkurrensen, med 140 miljoner användare i oktober 2023. OpenAI och dess backare Microsoft har stämts av grupper av upphovsrättsinnehavare, inklusive författarna John Grisham, George R.R. Martin och Jonathan Franzen, över påstådd missbruk av deras verk för att träna AI-system.

Direktlänk Dela Rappler fördjupade i förrgår

Ett år med ChatGPT: AI-revolutionens inverkan och framtid

För ett år sedan lanserades ChatGPT, vilket ledde till en evolution inom generativ AI. Stora teknikföretag skyndade sig att släppa sina egna produkter för att hävda marknadsandelar. ChatGPT började som ett gratisverktyg byggt på OpenAI:s GPT-3.5-modell men har sedan dess sett en mängd förbättringar. Företag över hela världen satsar stort på AI, inklusive AWS med sin egen version av ChatGPT, Amazon Q, och Elon Musk med Grok. I Australien har 19% av små och medelstora företag börjat använda AI. Trots framstegen har det också uppstått problem, särskilt i takt med att lagar och regler försöker hänga med. Framtiden för AI kommer sannolikt att fokusera mer på säkerhet och samarbete mellan företag.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade i förrgår

Marvells intäkter förväntas minska, trots tillväxt inom datacenterverksamhet

Chipmakaren Marvell Technology förväntar sig att deras datacenterverksamhet kommer att fortsätta växa nästa år, trots att omkring hälften av företagets intäkter förväntas minska under första kvartalet. Aktierna föll med mer än 4% i efterhandeln. VD Matthew Murphy tillskriver det förväntade intäktsfallet till en tuff makroekonomisk miljö och längre än förväntade lagerkorrigeringar av dess kunder. Trots detta, överträffade datacentersegmentet, som inkluderar deras anpassade AI-chipverksamhet och nätverksutrustning, marknadens förväntningar på intäkter under tredje kvartalet 2024.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade i förrgår

AWS introducerar generativ AI och företagshårdvara, utökar samarbetet med Salesforce

Under AWS re:Invent-evenemanget tillkännagav Amazon Web Services (AWS) flera nyheter, inklusive generativa AI-funktioner i Amazon Connect, företagets molnbaserade kontaktcenter, och företagshårdvara för att tillhandahålla företag lättanvända virtuella skrivbord. AWS utökade också sitt partnerskap med Salesforce. Amazon Connect kommer nu att integrera generativ AI som kan rekommendera svar och åtgärder för kundsupport. Dessutom har AWS tagit en bekant enhet, Fire TV Cube, och återanvänt den som en tunn klient som kan minska teknikkostnader och förbättra en organisations säkerhet.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade i förrgår

Piratkopiering på sociala medier: Ett växande problem som kan bekämpas med AI

Medan mediakonsumtionen alltmer övergår till digitala kanaler, har piratkopiering på sociala medier blivit ett allt större problem. Forskning utförd av Mike Smith från Carnegie Mellon och Yixin Lu från George Washington University, i samarbete med VFT Solutions, visar att piratkopiering på sociala medier är mycket utbredd. Till exempel registrerade VFT Solutions över 21 miljoner visningar på piratströmmar av Fury vs. Ngannou-boxningsmatchen. Även stora evenemang som Super Bowl och FIFA World Cup drabbades hårt. Trots att företag som Google, Meta och Amazon har intresse av att bekämpa piratkopiering, är det svårt att motverka fenomenet helt och hållet. Men genom att utnyttja AI för att hitta och ta ner piratströmmar, samt genom att utbilda och avskräcka både tittare och strömmare, kan problemet potentiellt minskas.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

Dexterity lanserar Robotic Print and Apply Palletizer för att möta nya etiketteringskrav

Dexterity Inc. har lanserat sin Robotic Print and Apply Palletizer som säkerställer att Amazon Routing, SSCC eller SKU streckkoder appliceras på varje låda på en pall före leverans. Företaget riktar sig till tredjepartslogistik, detaljhandel och konsumentförpackade varor som behöver etikettering på lådnivå. Dexterity säger att deras ´full-stack´ robotar och artificiell intelligens ger robotarna mänsklig fingerfärdighet. Genom att automatisera repetitiva uppgifter kan systemen frigöra anställda att fokusera på högre värde, kognitivt arbete. FedEx har nyligen inlett ett partnerskap med Dexterity för att testa trailerlastningsrobotar.

Direktlänk Dela The Robot Report fördjupade i förrgår

Amazon introducerar nya AI-verktyg och AI-startup hoppas förbättra avfallshantering

Amazon har tillkännagivit nya AI-verktyg för AWS, inklusive en ny AI-chatbot kallad Q. Q är designad för att förbättra AWS-upplevelsen för kunder genom att svara på frågor om olika AWS-verktyg och funktioner och generera eller sammanfatta innehåll. En ny AI-startup hoppas att förbättra avfallshantering för företag genom att samla in realtidsdata om avfallssammansättningar. Dessutom förbereder Kaliforniens Privacy Protection Agency egna skyddsräcken för hur människors data kan användas för automatiserad beslutsfattningsteknik, dvs AI.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade i förrgår

Amazon S3 återuppfinns för att möta efterfrågan på generativa AI-verktyg

Övergången från datalakes till generativa artificiella intelligensverktyg är en betydande drivkraft för att utforska nya möjligheter. Organisationer vill ha snabba interaktioner med data, så Amazon S3 återuppfinns, enligt Andy Warfield, vice VD och framstående ingenjör på Amazon.com Inc. Målet är att erbjuda hastighet, kostnadseffektivitet och enkelhet, samtidigt som man tänker på avkoppling av lagring från beräkning och den utvecklande lagringsekvationen. Kunder vill inte tänka på lagring. De vill absolut ha goda, sunda rutiner kring strukturen på sina data och styrningen. När kunder tittar på generativ AI vill de inte ta sina data ur deras datalake och skicka det till någon extern modell. De vill verkligen ta med modellen till datan.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade i förrgår

ChatGPT firar ett år, övergår till ChatGPT-4 och får miljarder besök

30 november markerar ettårsdagen för ChatGPT, en populär AI-chattbot utvecklad av OpenAI. Sedan lanseringen har ChatGPT uppnått över 1,7 miljarder besök världen över. Användare har utnyttjat boten för olika uppgifter, från att skriva e-post till att skapa sexsiffriga företag. OpenAI har nu lanserat ChatGPT Plus, en uppgraderad version som kan ´se, höra och tala´, vilket möjliggör röstkonversationer och bildbehandling. OpenAI har också genomgått förändringar, inklusive en ledarskapsomskakning där tidigare VD Sam Altman avsattes och sedan återanställdes. Dessutom kommer Microsoft, som tidigare investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, att ha en icke-röstberättigad plats i styrelsen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

Amazon behöver marknadsföra sin AI bättre, säger analytiker

Generativ artificiell intelligens driver nya upplevelser och förväntningar i nästa generations moln. Flera företag har tagit positioner på marknaden, inklusive Amazon Web Services (AWS) som diskuterades under VD Adam Selipskys nyliga keynote-tal vid AWS re:Invent. Zeus Kerravala, grundare och huvudanalytiker på ZK Research, menar att Amazon behöver bli bättre på att marknadsföra sin AI. Under AWS re:Invent tillkännagav AWS förhandsvisningen av Amazon Q, en ny generativ AI-driven assistent som kan skräddarsys för ett företags verksamhet.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade i förrgår

AI revolutionerar teknikindustrin, molnteknik i fokus

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat teknikindustrin, med stora aktörer som Google LLC och Amazon Web Services Inc. i täten för molnteknik. Under de senaste 10 åren har dessa företag gjort betydande framsteg. Jerry Chen, generell partner på Greylock Partners, diskuterar olika molnparadigmer, inklusive AI-moln och edge-moln. Han nämner att det nu finns en tävling om vilket företag som kan lägga till AI-moln i sin portfölj och vinna på den marknaden. Chen diskuterar också hur fler organisationer vill köra öppen källkodsmodeller i sina datacenter eller privata moln, och att moln fortsätter att vara en oundviklig trend.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade i förrgår

Amazon Web Services introducerar Amazon Q, en AI-assistent för arbetsplatsen

Amazon Web Services (AWS) presenterade Amazon Q på AWS re:Invent-konferensen. Amazon Q är en sofistikerad AI-assistent utformad för att navigera genom företagsdata och effektivisera olika kontorsuppgifter. Dr. Swami Sivasubramanian, vice VD för Data och Artificiell Intelligens på AWS, tror att Amazon Q kommer att ´omforma hur människor gör allt´, vilket säkerställer snabbare beslutsfattande och problemlösning. Amazon Q är utformad för att effektivisera arbetsbelastningen för företagspersonal, genom att hantera rutinaktiviteter som att destillera nyckelpunkter från strategimaterial, hantera interna hjälpbegäranden och klargöra organisationsriktlinjer.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade i förrgår

ChatGPT: En revolutionerande teknologi som ingen såg komma

ChatGPT, lanserad av OpenAI för ett år sedan, har blivit den snabbast växande konsumentteknologin i historien och har förändrat teknikindustrin i grunden. Trots att ingen förutsåg dess framgång, har den attraherat miljarder i investeringar och lett till att nästan alla företag med ´AI´ i sin pitch kan dra in pengar. ChatGPT har redan över 100 miljoner användare varje vecka och har blivit en miljardindustri för OpenAI. Trots detta är tekniken fortfarande inte perfekt, men den är redan bättre än de flesta förväntade. Framtiden för AI är oviss, men det är klart att det har potential att förändra världen på samma sätt som internet, sociala medier och smartphones har gjort.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade i förrgår

ChatGPT, AI-chattboten från OpenAI, firar sitt första år. Chattboten, som ursprungligen lanserades som en enkel webbaserad och chattfokuserad gränssnitt på toppen av en av OpenAIs befintliga modeller, GPT-3.5, har blivit företagets mest populära produkt någonsin och den snabbast växande konsumentappen i historien. Under året efter lanseringen fick ChatGPT betalnivåer med extra funktioner, inklusive ett företagsanpassat paket. OpenAI uppgraderade också ChatGPT med webbsökning, dokumentanalys och bildskapande förmågor. ChatGPT har blivit prioritet nummer ett på OpenAI och har skiftat fokus på andra AI-företag och forskningslaboratorier.

TechCrunch fördjupade i förrgår

ChatGPT: dess inverkan på företagsprogramvara och dess framtid

Sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT den 30 november 2022 har AI-chatten hjälpt till att göra artificiell intelligens till en industri värd 207 miljarder dollar. Två månader efter lanseringen erkändes ChatGPT som den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. ChatGPT har lett till diskussioner om potentiella säkerhetsproblem och säkerhetsrisker. Enligt en studie från Pew Research hade endast 24% av de personer som hört talas om ChatGPT använt det. OpenAI har lanserat monetära versioner som ChatGPT Plus och ChatGPT Enterprise. Företag som Google, Microsoft och Amazon har nu mer robusta generativa AI-chattbot-produkter.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade i förrgår

ChatGPT: Ett år av revolutionerande framsteg och potentiella hot

ChatGPT, en chatbot utvecklad av OpenAI, har haft ett dramatiskt första år sedan starten den 30 november 2022. Dess popularitet sköt i höjden direkt efter lanseringen, med 100 miljoner aktiva månatliga användare redan två månader senare. ChatGPT blev därmed den snabbast växande internetplattformen i historien. Utvecklingen av artificiell allmän intelligens har dock också framkallat oro för potentiella risker. Bland annat har Elon Musk undertecknat ett öppet brev som uppmanar företag att omedelbart pausa träningen av AI-system kraftigare än GPT-4 i sex månader. Trots detta fortsätter forskning och utveckling inom området i en imponerande takt.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade i förrgår

Accenture och AWS samarbetar för att påskynda användningen av generativ AI-teknologi

Accenture och Amazon Web Services (AWS) har meddelat att de kommer att samarbeta för att hjälpa utvecklare och företagskunder att snabbare anamma den avancerade generativa AI-tekniken som lanserades under AWS re:Invent 2023. Samarbetet kommer att omfatta accelerators, praktisk expertis och bästa praxis inom Accentures Center för avancerad AI. AWS AI-tjänster kommer att integreras med Accentures automatiseringsplattformar, vilket inför AI i system och applikationer över hela mjukvaruutvecklingslivscykeln. Accenture planerar att utbilda upp till 50 000 utvecklingsingenjörer med AWS AI-tjänster, inklusive Amazon Q och Amazon CodeWhisperer, under de kommande två åren.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade i förrgår

Amazon Web Services introducerar nya funktioner för att snabba upp byggandet, utbildningen och distributionen av stora språkmodeller

På AWS re:Invent tillkännagav Amazon Web Services (AWS) fem nya funktioner inom Amazon SageMaker för att snabba upp byggandet, utbildningen och distributionen av stora språkmodeller och andra grundmodeller. Dessa framsteg bygger vidare på SageMakers omfattande kapabiliteter för att hjälpa kunderna att innovera med maskininlärning i stor skala. Dessutom fortsätter SageMaker Canvas att demokratisera modellbyggnad och anpassning genom att göra det enklare för kunder att använda modeller för att extrahera insikter, göra prognoser och generera innehåll med hjälp av organisationens egna data.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade i förrgår

AWS presenterar nya AI-produkter och funktioner vid re:Invent 2023

AWS presenterade nya funktioner och produkter vid re:Invent 2023, inklusive AI-chipsen Trainium2 och Graviton4, Amazon Q Chatbot och förhandsvisningen av Titan Image Generator. Dessutom lanserades Guardrails för Amazon Bedrock. Under det gångna året har Amazon aktivt arbetat för att motverka uppfattningen att företaget ligger efter i AI-racet. Adam Selipsky, AWS VD, betonade AWS:s omfattande investeringar i AI:s livscykel i sitt anförande. Amazon tog också tillfället i akt att introducera sin senaste generation av chips för modellträning och inferens, för att möta den växande efterfrågan på generativ AI. Dessutom presenterade Amazon sin nya chatbot för företag, Amazon Q.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade i förrgår

Amazon Web Services lanserar nya funktioner för att påskynda utvecklingen av AI-modeller

Amazon Web Services (AWS) har meddelat fem nya funktioner inom Amazon SageMaker för att påskynda byggandet, träningen och distributionen av stora språkmodeller och andra grundmodeller. Amazon SageMaker HyperPod minskar tiden för att träna grundmodeller med upp till 40% genom att erbjuda specialbyggd infrastruktur för distribuerad träning i skala. Amazon SageMaker Inference minskar i genomsnitt kostnaderna för distribution av grundmodeller med 50% och latensen med 20% genom att optimera användningen av acceleratorer. Amazon SageMaker Clarify gör det nu lättare för kunder att snabbt utvärdera och välja grundmodeller baserat på parametrar som stödjer ansvarsfull användning av AI. Amazon SageMaker Canvas hjälper kunder att påskynda dataförberedelser med hjälp av naturligt språk och modellbyggande med hjälp av grundmodeller med bara några klick. Bland kunderna och partnerna som använder de nya Amazon SageMaker-funktionerna finns BMW Group, Booking.com, Hugging Face, Perplexity, Salesforce, Stability AI och Vanguard.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade i förrgår

Marketbeat.com lanserar AI-drivna verktyg för investerare

Finansiella marknader är en guldgruva av data för AI-algoritmer att analysera, och Marketbeat.com lutar sig in i tekniken. Den nya funktionen Pros and Cons använder en anpassad LLM för att sammanställa data och leverera insikter. Investerare kan använda verktyget som en startpunkt för sin due diligence inför sin nästa stora investering. AI är mycket datacentrerad, baserad på stora data, datautvinning och de insikter som produceras algoritmiskt från det, så det är ingen överraskning att se aktiemarknadsorienterade företag som Marketbeat luta sig in i tekniken. Aktiemarknaden handlar allt om data och genererar det i terabyte.

Direktlänk Dela MarketBeat fördjupade i förrgår

ChatGPT firar sin första födelsedag, väcker frågor om AI:s roll i samhället

Vi frågade ChatGPT, OpenAI:s virala chattbot, hur den kände på sin första födelsedag. Svaret var: ´Tack för födelsedagsönskningarna! Men det är viktigt att notera att jag som ett datorprogram inte har känslor eller medvetenhet, så jag upplever inte känslor som människor gör.´ Trots detta har dess mänskliga svar skakat om världen det senaste året. Dess växande inflytande har väckt frågor om AI:s roll i samhället. OpenAI, ChatGPT:s förälder, skakades också denna månad av en tumultartad styrelsestrid som ledde till att VD Sam Altman plötsligt sparkades och återvände.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade i förrgår

Amazon lanserar AI-bildgeneratorn Titan

Amazon har lanserat en ny tjänst kallad Amazon Titan Image Generator, en AI-bildgenerator. Detta innovativa verktyg låter användare generera nya bilder från textbeskrivningar och även modifiera befintliga bilder med text. Amazon Web Services (AWS) presenterade Amazon Titan Image Generator på AWS ´re:Invent 2023´-konferensen. Tjänsten möter konkurrens från företag som Microsoft, Stable Diffusion, Midjourney och Adobe. Generatorn kan skapa högkvalitativa, kostnadseffektiva bilder för företag inom reklam, e-handel, media och underhållning. Alla bilder som genereras av Amazon Titan kommer med ett osynligt vattenmärke för att förhindra spridning av felinformation.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade i förrgår

Amazon Web Services presenterar Gen AI-innovationer på re:Invent 2023

Under sin huvudtal vid Amazon Web Services (AWS) re:Invent 2023, utforskade VD Adam Selipsky praktiska tillämpningar av Gen AI och presenterade flera innovationer för att hjälpa organisationer att fullt ut omfamna tekniken. Han betonade AWS engagemang för att vara den främsta plattformen för avancerade Gen AI-lösningar. Han presenterade Amazon S3 Express One Zone och R8g Instances drivna av Graviton 4 för EC2, tillsammans med NVIDIA GPU-applikationer för Gen AI. AWS SageMaker och Amazon Q, en Gen AI-driven assistent för arbetsapplikationer, fick också stor uppmärksamhet.

Direktlänk Dela Edge Middle East fördjupade i förrgår

Amazon Web Services lanserar en rad uppdateringar för att bli ledande inom generativ AI

Amazon Web Services (AWS) har nyligen presenterat en rad uppdateringar av generativ AI under sin AWS Re:Invent-konferens. Swami Sivasubramanian, AWS:s vice VD för Data och AI, tillkännagav flera uppdateringar för att förbättra företagets generativa AI-projekt. En av dessa var Amazon Q-assistenten, som erbjuder företagsanställda all slags hjälp med sitt arbete. AWS försöker också skilja sig från konkurrenterna genom att erbjuda kunderna valmöjligheter. Företaget planerar att erbjuda tillgång till flera leverantörer genom sin Bedrock-tjänst som stöder många av de ledande LLM-modellerna.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade i förrgår

Amazon lanserar AI-baserad bildgenerator Titan

Amazon har meddelat lanseringen av sin nya AI-modell, Titan, en text-till-bildgenerator. Titan lanserades vid re:Invent-konferensen och kan skapa bilder från text eller ändra en befintlig bild med olika tekniker. Till skillnad från andra plattformar som Dall-E och Midjourney, verkar Amazon främst rikta sig mot företag och entreprenörer. Varje bild kommer att inkludera ett förfalskningssäkert vattenmärke som anger att bilden är AI-genererad. Amazon har dock inte varit transparenta om var de får sina data ifrån, vilket har lett till rättsliga tvister om upphovsrätt.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade i förrgår

Amazon lanserar sin nya AI-assistentplattform, Amazon Q

Amazon har tillkännagivit sin nya plattform, Amazon Q, som låter företag ställa företagsspecifika frågor. Amazon Q presenterades under ett keynote-tal av AWS VD Adam Selipsky på AWS re:Invent. Amazon Q fungerar som en AI-assistent som låter människor ställa frågor om sina företag med hjälp av deras data. Amazon tar ut en avgift på $40 per agent per månad för Amazon Q i Connect. Dr. Swami Sivasubramanian, vice VD för Data och Artificiell Intelligens, förklarade att generativ AI har potentialen att utlösa en teknologisk förändring som kommer att omforma hur människor gör allt från att söka information till att bygga applikationer.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 30 november

ChatGPT fyller ett år: Hur Sam Altmans flaggskeppsprodukt har omformat tekniklandskapet

OpenAI:s ChatGPT har markerat ett år av transformativ påverkan på teknikindustrin. Dess förmågor och potentiella inverkan har fångat teknikentusiasters och vanliga användares uppmärksamhet. Dess effekt har framkallat en bredare diskussion om artificiell intelligens roll i vårt samhälle. Snabb adoption av ChatGPT har tvingat teknikjättar som Google, Microsoft, Meta och Amazon att anpassa sig och integrera generativ AI. Trots interna problem hos moderbolaget OpenAI, förblir framtiden för ChatGPT lovande.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 30 november

Amazon lanserar AI-assistenten Q för att förändra arbetssätt

Amazon Web Services (AWS) har introducerat Amazon Q, en generativ AI-assistent utformad för att förändra hur anställda arbetar. Amazon Q har som mål att göra generativ AI mer tillgänglig och skräddarsydd för affärsanvändning. Q förstår AWS infrastruktur och kan svara på frågor över hela ledningskonsolen, IDE:er och dokumentation. Q förstår också varje kunds egen kod, data och system tack vare över 40 anslutningar som låter kunder ta ombord sina interna arkiv. Accenture planerar att utrusta över 50 000 utvecklare med Q under de närmaste två åren.

Direktlänk Dela Edge Middle East fördjupade 30 november

Amazon lanserar Model Evaluation på Bedrock för att förbättra AI-modellvärdering

Amazon vill att användare ska kunna utvärdera AI-modeller bättre och uppmuntrar fler människor att delta i processen. Under AWS re:Invent-konferensen tillkännagav AWS vice VD för databas, analys och maskininlärning, Swami Sivasubramanian, Model Evaluation på Bedrock, nu tillgänglig i förhandsvisning, för modeller som finns i dess förråd Amazon Bedrock. Utan ett sätt att transparent testa modeller kan utvecklare hamna med att använda modeller som inte är tillräckligt exakta för ett fråga-och-svar-projekt eller en som är för stor för deras användningsfall. Model Evaluation har två komponenter: automatiserad utvärdering och mänsklig utvärdering.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 30 november

AWS introducerar ny bildgenerator och SageMaker HyperPod

Teknikjätten AWS presenterade sin nya bildgenerator Titan Image Generator och Amazon SageMaker HyperPod under sin AWS re:Invent 2023-konferens. Bildgeneratorn producerar realistiska bilder med naturliga språkprompter och innehåller funktioner för bildredigering, som riktas mot reklam-, e-handel- och mediaindustrin. SageMaker HyperPod hjälper användare att träna maskininlärningsmodeller och minskar tiden det tar att träna grundmodeller. Dessutom avslöjade AWS sin nya produkt Amazon Titan Multimodal Embeddings och uppgav att Anthropic´s Claude 2.1-modell, Stable Diffusion´s XL 1.0 grundmodell och Meta Llama 2 70B nu är allmänt tillgängliga i Bedrock.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 30 november

Amazon Web Services presenterar nyckeltjänster och verktyg för generativ AI

Amazon Web Services (AWS) har presenterat nya verktyg och tjänster för att förverkliga sin vision om en ´Generativ AI-stack´. Swami Sivasubramanian, vice VD för data och AI på AWS, jämförde generativ AI med en ´vacker explosion av energi kallad supernova´ för att beskriva den nuvarande AI-fokusen i teknikvärlden. AWS presenterade bland annat HyperPod för SageMaker, som reducerar tiden för att träna modeller med upp till 40%. Dessutom har företaget lanserat den generativa AI-assistenten Amazon Q och Amazon Bedrock, en tjänst för tillgång till grundmodeller via API.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 30 november

Amazon lanserar generativ AI-verktyg för att konkurrera med Google och Microsoft

Amazon Web Services (AWS) har lanserat ett generativt AI-verktyg, Amazon Q, i konkurrens med Google-ägda Bard och Microsoft-stödda OpenAI. Amazon Q, som presenterades vid AWS: s re:Invent-konferens i Las Vegas, är inriktat på företag och syftar till att möjliggöra för anställda att effektivisera uppgifter och påskynda beslutsfattande och problemlösning. Verktyget kan också anpassa sina interaktioner med olika användare baserat på en organisationens befintliga identiteter, roller och behörigheter. Amazon Q är för närvarande endast tillgängligt för användare av Amazon Connect.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 29 november

Amazon presenterar AI-chattboten Q för företag på re:Invent 2023-utvecklarkonferensen

Amazon presenterade sin AI-chattbot Q på re:Invent 2023-utvecklarkonferensen. Q riktar sig mot företag, inte konsumenter. Amazon Q kan hjälpa anställda med produktivitetsuppgifter som att sammanfatta dokument, söka i företagets policy-wiki och skicka supportbiljetter. Amazon Q söker igenom företagets innehåll för att ge ett svar som är anpassat till företagets varumärkesstandarder. Q kan också generera skräddarsydda sociala medieprompter för att marknadsföra din berättelse på varje social media-kanal. Amazon hoppas att dess Q AI-chattbot kommer att erbjuda en flexibilitet som kan hjälpa det att återvinna marknadsandelar från Microsoft och Google. Amazon planerar också att undergräva Microsoft och Google genom att ta ut 20 dollar per månad.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 29 november

MongoDB siktar på att bli en dataplattform för nästa generations AI-applikationer

MongoDB Inc. strävar efter att skapa en dataplattform som smidigt integrerar både öppen källkods- och äganderättsliga AI-modeller i utvecklingsupplevelsen. Sahir Azam, produktchef på MongoDB, diskuterade behovet av innovativ datahantering i AI-eran och hur det förändrar utvecklingslandskapet. MongoDB fokuserar på att positionera sig som en dataplattform som passar för nästa generations AI-applikationer. Plattformen samarbetar med Amazon Bedrock, vilket ger ett abstraktionslager i applikationsprogrammeringsgränssnittet som gör det lättare för utvecklare att införliva AI-teknologier. MongoDB ser också en möjlighet för LLM att anpassa databaserade äldre applikationer.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 29 november

AWS använder stora språkmodeller och generativ AI för att förbättra säkerheten

Amazon Web Services (AWS) utnyttjar kraften i anpassade stora språkmodeller (LLM) för att förbättra sina interna applikationssäkerhetsprocesser. Detta görs genom att använda generativ artificiell intelligens (genAI) och LLM för att hjälpa kunder att effektivt hantera säkerhetssårbarheter och effektivisera sina säkerhetsundersökningar, enligt Amazons chefsäkerhetschef Steve Schmidt. Amazon har även lagt till genAI-drivna säkerhetsfunktioner i sina tjänster Amazon Inspector och Amazon Detective. Schmidt föreslog att företag bör ställa tre nyckelfrågor för att säkert och lämpligt använda genAI och LLM.

Direktlänk Dela SDxCentral fördjupade 29 november

OpenAI har haft ett händelserikt år, med försök till kupp mot VD:n Sam Altman och stora framsteg inom AI. OpenAIs generativa AI-drivna ChatGPT lanserades för ett år sedan och har blivit en av de snabbast växande apparna i historien. Flera företag, inklusive Google, Microsoft, Amazon och Meta, tävlar om att utveckla sina egna generativa AI-drivna mjukvaruplattformar. På hårdvarufronten har AI-explosionen gjort Nvidia, världens ledande AI-chiputvecklare, till det hetaste halvledarföretaget på jorden. Men ChatGPT och generativ AI har också väckt frågor om datarättigheter och potentialen att skapa och sprida desinformation.

Yahoo Finance fördjupade 29 november

Spatial Computing: En ny datorparadigm drivet av AI

Spatial computing, som kombinerar fysiska och virtuella objekt med hjälp av artificiell intelligens (AI), kommer att förändra sättet vi interagerar med teknologi och varandra. Detta innebär oändliga möjligheter för kreativitet, innovation och mänsklig anslutning, samt nya sätt att arbeta. Spatial computing kommer att integreras i våra dagliga liv och mönster. För att förstå affärsvärdet av spatial computing behöver vi först skapa en arbetsdefinition och förklara de marknadsmöjligheter det kommer att möjliggöra. Spatial computing kommer att utvidga datoranvändningen till allt vi kan se, röra och känna. Framtiden för spatial computing ser ut att växa betydligt, drivet av framsteg inom optik, miniatyrisering av sensorer och chips, förmågan att autentiskt avbilda 3D-bilder, och den ständiga utvecklingen av spatial computing hårdvara och mjukvara. Dessa innovationer, understödda av betydande genombrott inom AI, kommer att göra spatial computing allt mer attraktivt för företag i stort sett i framtiden.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 november

Amazon fokuserar på att återuppfinna OpenAI:s produkter vid AWS re:Invent

Under AWS re:Invent konferensen fokuserade Amazon på att återuppfinna OpenAI:s produkter och påpekade säkerhetsbrister i OpenAI:s system. Amazon lanserade Amazon Q, en generativ AI-assistent för företag, vilket är liknande OpenAI:s ChatGPT Enterprise och Microsofts Copilot Studio. AWS meddelade också att de bygger sina egna LLM-modeller och introducerade tre nya modeller till Titan-familjen. Dessutom presenterade AWS två nya AI-chip, AWS Graviton4 och AWS Trainium2. AWS försöker sätta sig själva isär från både Microsoft och OpenAI genom att förespråka ansvarsfull AI och tillkännage skyddsräcken för Amazon Bedrock. Samtidigt har OpenAI försäkrat sina kunder om sitt engagemang för dataskydd och integritet för företagsanvändare.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 29 november

Amazon AWS lanserar SageMaker HyperPod för att träna stora språkmodeller

Amazon AWS har lanserat SageMaker HyperPod, en ny tjänst för att träna och finjustera stora språkmodeller (LLM). SageMaker HyperPod är nu allmänt tillgänglig. Amazon har länge satsat på SageMaker, sin tjänst för att bygga, träna och distribuera maskinlärningsmodeller, som ryggraden i sin maskinlärningsstrategi. SageMaker HyperPod ger användarna möjlighet att skapa en distribuerad kluster med accelererade instanser som är optimerade för tvistad träning. Användarna kan välja att träna på Amazons egna anpassade Trainium (och nu Trainium 2) chips eller Nvidia-baserade GPU-instanser, inklusive de som använder H100-processorn. Företaget lovar att HyperPod kan påskynda träningsprocessen med upp till 40%.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 29 november

Amazon Web Services introducerar nya funktioner för att påskynda AI-modellbyggande

Amazon Web Services (AWS) har meddelat fem nya funktioner inom ramen för Amazon SageMaker för att påskynda byggandet, träningen och distributionen av stora språkmodeller och andra grundmodeller. Den nya funktionen SageMaker HyperPod minskar tiden för att träna grundmodeller med upp till 40% genom att tillhandahålla specialbyggd infrastruktur för distribuerad träning i stor skala. SageMaker Inference minskar kostnaderna för distribution av grundmodeller med 50% i genomsnitt och minskar fördröjningen med 20% i genomsnitt genom att optimera användningen av accelererare. SageMaker Clarify gör det nu enklare för kunder att snabbt utvärdera och välja grundmodeller baserat på parametrar som stöder ansvarsfull användning av AI. Slutligen hjälper SageMaker Canvas kunder att påskynda dataförberedelser med hjälp av naturliga språkinstruktioner och modellbyggande med hjälp av grundmodeller med bara några klick.

Direktlänk Dela Amazon fördjupade 29 november

Amazon lanserar Titan Image Generator, en ny AI-bildgenerator

Amazon har tillkännagett sin nya AI-bildgenerator, Titan Image Generator, under sin re:Invent-konferens. Den nya AI:en kan göra mer än att bara generera nya bilder med en ledtext på engelska. Den kan också anpassa befintliga bilder, vilket kan fungera som Generative Expand-funktionen på Adobe Photoshop och Microsoft Designer. Varje bild som produceras av Amazon Titan innehåller automatiskt ett osynligt vattenmärke för att diskret identifiera AI-genererade bilder. Titan Image Generator är för närvarande tillgänglig i förhandsvisning för AWS-kunder.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 29 november

Radiology Partners lanserar RPX AI på Amazon Web Services

Radiology Partners har lanserat sin molnbaserade integrationsplattform RPX AI på Amazon Web Services´ AWS HealthImaging. RPX AI använder AWS HealthImaging, en HIPAA-kompatibel tjänst för lagring, analys och delning av medicinska bilder i petabyte-skala. Detta möjliggör företaget att distribuera en uppsättning AI-verktyg över alla läsplattformar. Lanseringen kommer att ge sjukhus och hälso-system stöd för att välja, validera, implementera och skala AI-bildverktyg, sa företaget.

Direktlänk Dela AuntMinnie fördjupade 29 november

Amgen utvidgar partnerskap med Amazon för att förbättra läkemedelsproduktionen

För att identifiera sätt att förbättra upptäckten och produktionen av läkemedel utvidgar Amgen sitt partnerskap med teknikjätten Amazon. Specifikt växer Amgen sitt decennium gamla samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att skapa generativ AI för att öka tillverkningens genomströmning av läkemedel. Företagen siktar på att använda tekniken för att förbättra verksamheten och hållbarheten vid Amgens kommande monterings- och slutproduktförpackningsanläggning, som planeras öppna nästa år i större Columbus, Ohio.

Direktlänk Dela Fierce Pharma fördjupade 29 november

Amazon utvecklar nytt chip för AI-träning: Trainium2

Amazon har utvecklat ett nytt chip specifikt för att träna AI-modeller. Chippet, som skapats av Amazon Web Services-avdelningen, kallas Trainium2. Amazon lovordar Trainium2 som sitt mest avancerade AI-chip hittills. Det andra generationens chip lovas kunna träna modeller fyra gånger snabbare än första generationens Trainium-chips. Företaget planerar att använda chippen för att träna både grundläggande modeller och stora språkmodeller, vilket inkluderar AI-chattbotar som Anthropic´s Claude. Amazon lanserade också den företagsinriktade AI-chattboten, Amazon Q.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 29 november

Amazon Web Services släpper Amazon MSK på Graviton3 för att stärka gen AI

Generativ artificiell intelligens (gen AI) har snabbt utvecklats sedan det blev mainstream för lite mer än ett år sedan. Fokus har nu skiftat mot den kritiska roll som data spelar i denna omvandlande våg. Amazon Web Services (AWS) har släppt Amazon Managed Streaming för Apache Kafka på Graviton3, vilket erbjuder betydande prestanda förbättringar. Uppdateringen möter den ökande efterfrågan på mer data i gen AI-modeller och överensstämmer med AWS hållbarhetsmål. Företag måste balansera hastighet, kostnad och prestanda i gen AI-eran, och Graviton3 erbjuder en kostnadseffektiv lösning med betydande prestandaförbättringar, enligt Mindy Ferguson, vice president för meddelande och streaming på AWS.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 29 november

AI identifierar fem potentiellt lönsamma aktier

OpenAI:s avancerade ChatGPT-plattform har identifierat fem aktier som kan vara lönsamma de kommande månaderna. Den första aktien var Microsoft, som är väl positionerat för att dra nytta av molndatormarknadens fortsatta tillväxt. Aktien handlas för $382,7, nästan 100% upp sedan årsskiftet. Amazon, med en tredje kvartalsvinst på $9,9 miljarder för 2023, handlas för $147, en ökning på ungefär 66% sedan årsskiftet. Adobe, en ledande leverantör av kreativ programvara, handlas för $623,32, en ökning på 85% sedan årsskiftet. Costco handlas för $594, en ökning på 31% sedan årsskiftet. Slutligen handlas Walmart för $158,64, nästan 10,5% upp sedan årsskiftet.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 29 november

Amazon Web Services lanserar AI-chatbot för arbetsplatsen

Amazon Web Services (AWS) har avslöjat en generativ AI-chatbot för arbetsplatsen som kan skräddarsys specifikt för ditt företags behov. Enligt AWS kommer Amazon Q att hjälpa arbetare att skriva e-post, sammanfatta rapporter och skriva blogginlägg. Amazon Q erbjuder inte något revolutionerande, men användare kan prata med den som om den vore en människa. Genom dessa samtal kommer plattformen att lösa problem, generera innehåll och agera baserat på företagsspecifika data. Dessa data kommer att matas till Amazon Q via företagets informationsförråd, kodbas och företagssystem.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 29 november

AI-assistenter kan omforma universitetsvägledning för Generation Alpha

Generation Alpha, som har vuxit upp med teknik och internet, kommer att börja söka universitetsalternativ inom de närmaste fem åren. Universiteten måste därför omdefiniera hur de erbjuder kurs- och ansökningsrådgivning. Nathan Monk, medgrundare av Prospectus Plus, menar att övergången till digitalt inte är en trend utan ett svar på dagens ungdomars utveckling. AI-drivna chattbot-teknologier kan möta behovet av omedelbar, personlig information. Företag som IKEA har redan lanserat AI-chattbottar för att hjälpa kunder navigera bland tusentals produkter. I utbildningssektorn utvecklar stora utbildningsagenter smart sökteknologi för att hjälpa sina rådgivare att navigera bland rätt information. Edtech-företaget Global Study har avslöjat en liknande lösning med tre AI-assistenter under varumärket Student Advisor.

Direktlänk Dela Thepienews.com fördjupade 29 november

Fyra skäl att överväga öppen källkodsmodeller för företag

Sedan lanseringen av ChatGPT för ett år sedan har landskapet för stora språkmodeller (LLM) utvecklats dramatiskt. Utöver marknaden för proprietära, stängda källkodsmodeller som ChatGPT har ett imponerande utbud av öppen källkods-LLM framträtt. För företag som utvecklar LLM-applikationer blir argumentet för att använda dessa öppen källkodsmodeller allt mer övertygande. Här är fyra skäl till varför du bör överväga öppen källkodsmodeller för ditt företag: Transparens, Kontroll, Flexibilitet och Frihet från drama.

Direktlänk Dela BD Tech Talks fördjupade 29 november

Amazon lanserar ´Q´, en AI-chatbot för affärsapplikationer

Amazon har nyligen annonserat lanseringen av ´Q´, en innovativ AI-chatbot designad specifikt för affärsapplikationer. Denna nya produkt, avslöjad på Amazon Web Services ´Reinvent-konferens, markerar Amazons inträde i den konkurrenskraftiga sfären av produktivitetsprogramvara, direkt utmanande jättar som Microsoft och Google. ´Q´ integreras med olika affärsprogramverktyg. Prissättningen börjar på $20 per person per månad efter en gratis förhandsgranskning. Chatboten kan felsöka AWS-problem och interagera i appar som Slack. ´Q´ kan ansluta till över 40 företagssystem, inklusive Microsoft 365 och Salesforce.

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-assistenten Q för att konkurrera med Microsoft och Google

Amazon har lanserat sin AI-assistent Q för att konkurrera med Microsoft och Google. Q riktar sig mot arbetsplatsmarknaden med sina integrationsförmågor och fokus på produktivitet och datasäkerhet. Q använder flera AI-modeller genom sin Bedrock-plattform, inklusive Amazon Titan och de från Anthropic och Meta. Priset för Q är konkurrenskraftigt med $20/användare/månad, vilket är lägre än både Google och Microsofts erbjudanden för företag inom detta område. Q är utformad för att integrera med företagsdata och kan kopplas till Slack och Gmail-konton.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 29 november

Apple kan dominera AI trots långsam start

Apple är inte ledande inom AI idag, men kommer att spela en avgörande roll i teknikens framtid. Företaget är sällan först ut med nya innovationer, utan introducerar produkter som utnyttjar befintliga teknologier med en utmärkt användarupplevelse för att ta ledningen. Travis Hoium diskuterar hur Apple kan verka ligga efter inom artificiell intelligens men faktiskt är väl positionerat för att dominera på lång sikt. Videon publicerades den 26 november 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Kris hos OpenAI markerar teknikjättarnas dominans inom AI

Ett år efter lanseringen av ChatGPT, en generativ artificiell intelligens (AI), är AI-revolutionen igång men den senaste krisen hos dess skapare OpenAI visar att teknikjättarna dominerar. ChatGPT blev den snabbast antagna applikationen i historien innan den avträdde till Threads, det sociala nätverket lanserat av Meta. OpenAI:s VD Sam Altman, tidigare relativt okänd utanför tekniksektorn, har blivit en framstående figur inom AI. OpenAI gick samman med Microsoft som lovade 13 miljarder dollar i investeringar. Detta ledde till en revolt inom OpenAIs styrelse och Altman avskedades men återinsattes fem dagar senare. Frågan om AI:s fördelar och risker fortsätter att diskuteras.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 29 november

Upwork satsar på artificiell intelligens efter pandemin

Under pandemin upplevde tekniksektorn, inklusive online-freelance-marknaden Upwork, en boom men har sedan dess minskat. Upwork såg stark tillväxt under den globala hälsokrisen när arbetslösa amerikaner sökte ny sysselsättning och företag i behov av fjärrarbetare vände sig till teknikcentrerade plattformar som Upwork. Företaget satsar allt mer på artificiell intelligens (AI). Upwork lanserade en ny AI-servicehub i juli som kopplar samman arbetsgivare som vill anställa med AI-fokuserad talang. Upwork har också flera partnerskap med ledande AI-plattformar inklusive OpenAI. Upwork CFO Erica Gessert ser företagets växande nätverk av AI-partnerskap som en konkurrensfördel.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Global marknad för Machine Learning som en tjänst förväntas nå 38,81 miljarder dollar år 2028

Verified Market Research har nyligen publicerat en rapport som analyserar den globala marknaden för Machine Learning som en tjänst. Rapporten förutspår att marknaden, som värderades till 2,48 miljarder dollar 2020, kommer att växa till 38,81 miljarder dollar år 2028, med en årlig tillväxttakt på 41,2% mellan 2021 och 2028. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden baserat på typ, tillämpning och geografi, samt en konkurrensanalys av de ledande aktörerna. De tio ledande företagen i rapporten inkluderar FFICO, IBM Corporation, Amazon Web Services, Microsoft, Hewlett Packard Enterprises, Google Inc., BigML Inc., AT&T, Fuzzy.ai och Yottamine Analytics.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 29 november

Amazon Q: Kan fokus på sekretess hjälpa nya företagschattbot att ta användare från ChatGPT, Bard?

Amazon hoppas att en fokus på företagsanvändare kan hjälpa dess nya AI-assistent att konkurrera med ChatGPT och Google Bard. Amazon har avtäckt sin nya AI-chattbot: Amazon Q. Den senaste produkten kommer att konkurrera med ChatGPT och Google Bard. Amazon Q är byggd med företagsanvändare i åtanke och inkluderar funktioner som kan ge den en fördel över rivaler. Amazon Q lanserades av Amazon Web Services (AWS) tisdagen den 28 november och är inriktad på företagsanvändare. AWS positionerar sin senaste produkt som en lösning på oro över sekretess och dataägande.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 29 november

Bör investerare köpa C3.ai eller Adobe?

C3.ai och Adobe representerar två olika sätt att investera i den växande marknaden för artificiell intelligens (AI). C3.ai utvecklar AI-algoritmer som kan integreras direkt i ett företags befintliga mjukvaruinfrastruktur, medan Adobe tillhandahåller molnbaserad mjukvara för medieprofessionella och företagskunder, som uppgraderas med generativa AI-verktyg. C3.ai:s aktie har ökat med nästan 130% under det senaste året, medan Adobe har ökat med 85%. Trots detta har C3.ai fortfarande mycket att bevisa och Adobe:s värderingar blir allt mer överdrivna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

AWS tillkännager nästa generation av chipfamiljer, AWS Graviton4 och AWS Trainium2

Amazon Web Services (AWS) meddelade på AWS re:Invent om nästa generation av två AWS-designade chipfamiljer, AWS Graviton4 och AWS Trainium2. Dessa erbjuder framsteg inom prisprestanda och energieffektivitet för en bred rad kundbelastningar, inklusive maskininlärning (ML) och generativa artificiell intelligens (AI) applikationer. Graviton4 erbjuder upp till 30% bättre beräkningsprestanda, 50% fler kärnor och 75% mer minnesbandbredd än nuvarande Graviton3-processorer. Trainium2 är utformad för att erbjuda upp till fyra gånger snabbare träning än första generationens Trainium-chip.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 29 november

TCS och AWS samarbetar för att etablera generativ AI-praktik

Tata Consultancy Services (TCS) och AWS har inlett ett samarbete för att etablera en praktik för generativ AI (artificiell intelligens) i syfte att hjälpa kunder att förstå potentialen med generativa AI-tjänster. TCS har åtagit sig att ge över 100 000 arbetstagare grundläggande utbildning i generativ AI. Med lanseringen av denna nya procedur och certifieringen av över 25 000 medarbetare i AWS generativa AI-tjänster, fokuserar mjukvaruföretaget nu på att utvidga sitt expertområde. TCS kommer att hjälpa sina kunder att implementera Amazon CodeWhisperer för att ge utvecklare direkt tillgång till generativa AI-drivna kodrekommendationer, vilket kommer att höja kodkvaliteten och spara tid.

Direktlänk Dela Open The News fördjupade 29 november

Fivetran tillkännager stöd för Delta Lake på Amazon S3 för att förenkla datahantering

Dataintegrationsledaren Fivetran har meddelat stöd för Delta Lake på Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), vilket ytterligare breddar dess stöd för Amazon S3 som en datalagsdestination. Hundratusentals datalager körs på Amazon S3, en objektlagringstjänst från Amazon Web Services (AWS) som erbjuder branschledande skalbarhet, data tillgänglighet, säkerhet och prestanda. Fivetran kunder kan nu lagra data i Amazon S3 och enkelt komma åt sina Delta Lake-tabeller. Fivetran automatiserar transformeringen av datalager från traditionellt obearbetade datarepositorier till organiserade, styrda, användarvänliga datalager, vilket möjliggör snabb åtkomst och utnyttjande av data för att bygga en mängd användningsfall, inklusive prediktiv analys, generativa AI-applikationer, maskininlärningsmodeller och stora språkmodeller.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 29 november

Amazon investerar $1,2 miljarder för att omskola personal inför ökad automatisering

Amazon planerar att investera $1,2 miljarder i omskolning av 300 000 anställda inför den ökande automatiseringen av sina lager, som redan är fyllda med utrustning som drivs av artificiell intelligens (AI). Deltagande är frivilligt under ett program som företaget kallar ”Upskilling 2025”, som syftar till att utbilda personalen i färdigheter de kan tillämpa i tekniska jobb inom eller utanför Amazon. AI kan snabbt och korrekt tolka stora mängder data, vilket möjliggör mer aktuella och välgrundade bedömningar. AI förändrar inte jobben, men det förändrar karaktären på många yrken.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 29 november

Drama på OpenAI: VD-byten, anställdas uppror och ChatGPT:s inverkan på AI-landskapet

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har nyligen upplevt dramatik med förändringar på VD-posten, anställdas uppror och Sam Altman återvänder som VD. ChatGPT har haft stor inverkan på tekniklandskapet, med varje teknikföretag som diskuterar eller använder AI. I sina tidiga dagar mötte ChatGPT skepticism men har sedan utvecklats till en sofistikerad språkmodell som kan generera text av mänsklig kvalitet, översätta språk och hjälpa programmerare. Införandet av ChatGPT Plus och GPT-4-modellen förbättrade ytterligare dess förmågor. Generativ AI, som ChatGPT, är här för att stanna, med stora teknikföretag som investerar i den. Emellertid är mänsklig inblandning fortfarande avgörande och etiska debatter kring AI fortsätter.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-drivna chatboten ´Q´ för AWS-kunder

Amazon har lanserat en AI-driven chatbot vid namn ´Q´, specifikt designad för AWS-kunder. Till ett pris av 20 dollar per användare per år, är chatboten nu tillgänglig för allmän förhandsgranskning. Q kan svara på frågor som ´Hur bygger jag en webbapplikation med hjälp av AWS?´ och kan generera och sammanfatta innehåll som blogginlägg, pressmeddelanden och e-post. Dessutom kan den utföra åtgärder på användarnas vägnar genom konfigurerbara plugins, automatisera uppgifter som att skapa servicetickets och uppdatera dashboards i ServiceNow. Q är integrerad med CodeWhisperer, Amazons tjänst för generering och tolkning av appkod.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 29 november

Amazon Web Services lanserar AI-assistenten Amazon Q för arbetsplatsen

Amazon Web Services (AWS) har lanserat Amazon Q, en ny AI-driven assistent speciellt utformad för arbetsplatsen, på sitt AWS re:Invent 2023-event i Las Vegas. Företaget säger att Amazon Q kan anpassas av företag för att generera innehåll, vidta åtgärder, skriva artiklar, föra samtal och till och med lösa problem. Amazon Q kan hjälpa utvecklare och IT-specialister genom att bistå i byggandet, distributionen och driften av applikationer och arbetsbelastningar på AWS. En förhandsversion av Q är för närvarande tillgänglig med gratis funktioner.

Direktlänk Dela The Week fördjupade 29 november

Nvidia har skapat en minnesväxel, NVSwitch, för att förbättra GPU-minneskapaciteten. NVSwitch har använts i flera generationer av Nvidias HGX-systemkort. Med lanseringen av DGX H100 SuperPOD-maskinerna i mars 2022 lade Nvidia till ett ytterligare lager till NVSwitch-nätverket, vilket möjliggjorde skapandet av ett enda minnesutrymme över 256 av sina ´Hopper´ H100-acceleratorer. Amazon Web Services har noga följt utvecklingen av NVSwitch och dess ingenjörer har arbetat med Nvidia för att skapa en hybrid superdatorarkitektur som använder Nvidias NVSwitch för att skapa kraftfulla delade minnes-GPU-noder i rackskala. Nvidia bygger nu en superdator kallad ´Ceibo´ i AWS moln.

The Next Platform fördjupade 29 november

Amazon lanserar företagschattbot drivet av generativ AI

Amazon meddelade vid en konferens i Las Vegas att de kommer att lansera en företagschattbot vid namn Q, som drivs av generativ AI. Detta är Amazons svar på konkurrenter som har lanserat chattbotar som har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Q kan bland annat syntetisera innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter. Tekniken är för närvarande tillgänglig för förhandsgranskning. Även om Amazon ligger före konkurrenter som Microsoft och Google som den dominerande leverantören av molnbaserad databehandling, betraktas de inte som ledande inom AI-forskning.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 29 november

Amazon Web Services lanserar fem AI-drivna verktyg

Amazon Web Services (AWS) har lanserat fem verktyg som drivs av generativ artificiell intelligens (AI). Fyra av verktygen är utformade för att hjälpa organisationer att leverera bättre kundupplevelser till en lägre kostnad, medan det femte hjälper leveranskedjeprofessionella att utföra sina uppgifter. AWS har lagt till fyra generativa AI-funktioner till sitt molnbaserade kontaktcenter, Amazon Connect. För att hjälpa leveranskedjeprofessionella har AWS lagt till Amazon Q i AWS Supply Chain, en AI-assistent som kan sammanfatta nyckelrisker och visualisera ´vad om´-scenarier.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 november

AWS och Nvidia samarbetar om ny AI-superdatorinfrastruktur

Amazon Web Services (AWS) och Nvidia meddelade nya initiativ i sitt strategiska samarbete som kommer att fokusera på att lägga till superdatorförmågor till företagens artificiella intelligens (AI)-infrastruktur. Ett stort nytt initiativ är känt som Project Ceiba, en superdator som kommer att integreras med flera AWS-tjänster. AWS och Nvidia kommer också att samarbeta för att driva Nvidia DGX Cloud, en AI-superdatorstjänst som ger företag tillgång till multi-nod superdatorer för att träna komplexa LLM och generativa AI-modeller. Amazon blir den första molnleverantören att erbjuda Nvidias GH200 Grace Hopper Superchips med multi-nod NVLink-teknologi med sin Elastic Cloud Compute (EC2) plattform.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 november

AI-startups ser ökad efterfrågan efter OpenAIs kaos

AI-startupen Hugging Face rapporterar ökat intresse från potentiella kunder efter kaoset hos rivalen OpenAI. Företag är oroliga över riskerna med att outsourca sin AI till en enda leverantör, enligt Hugging Face VD Clément Delangue. Även Cohere, en språkmodells-startup baserad i Toronto, har sett fler förfrågningar från potentiella kunder. Flera företag har övervägt att byta från OpenAI till konkurrenternas tjänster. Hugging Face, baserat i New York, samlade in 235 miljoner dollar i augusti till ett värde av 4,5 miljarder dollar. Investorer inkluderar Google, Amazon, Nvidia, Salesforce, AMD, Intel, IBM och Qualcomm.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

Amazon lanserar Q, en generativ AI-assistent för företag

Amazon har introducerat Amazon Q, ett svar på Microsofts generativa AI-assistent Copilot. Amazon Q kan hantera alla grundläggande produktivitetsuppgifter som Copilot kan, men kan också användas för att arbeta över ett brett spektrum av applikationer, vilket bör tilltala IT-chefer som vill begränsa antalet assistenter som behöver övervakas. Amazon Q bygger på AWS data- och utvecklingsexpertis under 17 år och kan användas av företag inom en mängd funktioner, inklusive utveckling av applikationer, kodomvandling, generering av affärsinformation och hjälp till kundtjänstagenter via Amazon Connect.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-drivet chattbot Q som svar på konkurrenter

Amazon har tillkännagivit lanseringen av Q, en företagschattbot drivet av generativ artificiell intelligens (AI), som svar på konkurrenter som introducerat populära chattbotar. Q kan bland annat skapa innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att skapa blogginlägg. Företag kan också koppla Q till sina egna data och system för en mer relevant upplevelse. Tekniken är för närvarande tillgänglig i förhandsvisning. Trots att Amazon är ledande inom molnbaserad databehandling, anses företaget inte vara ledande inom AI-forskning som lett till framsteg inom generativ AI.

Direktlänk Dela Fior Reports fördjupade 29 november

AWS introducerar ´zero-ETL-integrationer´ och ny AI-assistent

Amazon Web Services (AWS) introducerar ´zero-ETL-integrationer´ som gör det lättare att koppla till och agera på data oavsett dess plats. Dessa integrationer ska hjälpa användarna att utnyttja djupet av AWS databas- och analysfunktioner. AWS presenterar också en ny typ av generativ AI-assistent, Amazon Q, som är skräddarsydd för arbetsbruk och kan anpassas till användarens egna affärsbehov inom olika organisationer. Amazon Q kan personifiera sina interaktioner till varje enskild användare baserat på organisationens befintliga identiteter, roller och behörigheter.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 november

Global rapport visar stark tillväxt för AI inom säkerhetsmarknaden

En global rapport om artificiell intelligens (AI) inom säkerhetsmarknaden ger en omfattande analys av industrin och erbjuder värdefulla insikter för organisationer och intressenter. Rapporten undersöker marknadstrender, tillväxtdrivare, utmaningar och möjligheter. AI inom säkerhetsmarknaden värderades till 6,78 miljarder dollar 2019 och förväntas nå 40,95 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 31,2% från 2020 till 2027. De ledande företagen i denna marknad inkluderar Threatmetrix, Skycure, Sparkcognition, Samsung Electronics, Micron, IBM, Cylance, Nvidia, Securonix, Intel, Xilinx, Amazon, Antivirus Companies, Acalvio, Sift Science och Darktrace.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 29 november

Amazon avslöjar Amazon Q för att utmana AI-chatbotmarknaden

Amazon har introducerat sin senaste innovation, Amazon Q, på AWS Reinvent-konferensen i Las Vegas. Detta markerar Amazons inträde på marknaden för AI-drivna mjukvarulösningar, där företag som Microsoft och Google redan har en betydande närvaro. Amazon Q är en sofistikerad chatbot designad för att integreras sömlöst med Amazon Web Services (AWS), och erbjuder en mängd funktioner skräddarsydda för den moderna arbetsplatsen. Amazon Q kan automatisera ändringar i källkod, vilket avsevärt minskar arbetsbelastningen för utvecklare, och kan kopplas till över 40 företagssystem.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 28 november

Amazon lanserar AI-driven chattbot för företag

Teknikjätten Amazon har meddelat att de kommer att lansera Q, en företagschattbot som drivs av generativ artificiell intelligens (AI). Meddelandet, som gjordes vid en årlig konferens i Las Vegas för företagets AWS molnberäkningstjänst, representerar Amazons svar på konkurrenter som har rullat ut chattbotar som har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Amazon sade att Q kan göra saker som att syntetisera innehåll, effektivisera daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att generera blogginlägg. Tekniken är för närvarande tillgänglig för förhandsgranskning.

Direktlänk Dela NewsChain Online fördjupade 28 november

Amgen utökar sitt samarbete med AWS för att öka tillverkningen av läkemedel globalt

Det ledande bioteknikföretaget Amgen utökar sitt samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att skapa lösningar baserade på generativ artificiell intelligens (AI) för att upptäcka, utveckla och öka tillverkningens genomströmning av läkemedel för patienter med allvarliga sjukdomar globalt. Amgen kommer även att använda AWS pålitliga globala infrastruktur och avancerade tjänster för att driva sin nya digitala data- och analysplattform för att öka operationell effektivitet och hållbarhet vid sin nya toppmoderna anläggning för montering och slutlig produktförpackning av läkemedel, som kommer att öppnas nästa år i Columbus, Ohio-området. Den nya anläggningen kommer att ha den senaste digitala och robottekniken, inklusive implementering av en ansluten digital plattform på AWS med hjälp av Amazon SageMaker, en helt hanterad tjänst för att bygga, träna och distribuera maskininlärningsmodeller, för att samla in och analysera tillverkningsdatapunkter dagligen. Plattformen kommer att bidra till att minska operatörsingripande och förbättra ergonomisk säkerhet för manuell aktivitet genom att använda AI, sensorer och maskinsynsystem på förpackningslinjerna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 november

Generativa AI-verktyg kräver massiva datamängder

Generativa AI-verktyg, som textbaserade, bildorienterade, talgenererande och musikskapande AI, samt chatbots, förbrukar stora mängder data. Textbaserade AI, som GPT-3 från OpenAI, använder enorma mängder textdata för att generera mänsklika svar. Bildgenererande AI kräver stora datamängder för att skapa realistiska bilder. Talgenererande verktyg, som Googles Text-to-Speech och Amazon Polly, använder betydande mängder data för att omvandla textinformation till tal. Musikskapande AI, som OpenAIs MuseNet och Sonys Flow Machines, behöver tusentals MIDI-filer för att komponera musik. Chatbots kräver också betydande mängder data för att generera konversationsrespons.

Direktlänk Dela Data Science Central fördjupade 28 november

AI-verktyg förändrar branscher och förbättrar effektiviteten

Artificiell intelligens (AI) har upplevt en oöverträffad tillväxt de senaste åren, vilket lett till utvecklingen av en rad AI-verktyg. OpenAI´s ChatGPT har framstått som en pionjär inom naturlig språkbearbetning (NLP), medan DeepMind´s AlphaFold representerar ett monumentalt språng inom bioinformatik. IBM Watson utmärker sig som en banbrytande kraft inom företagsnivå AI-lösningar. Google´s AI Platform är en omfattande svit som möjliggör för utvecklare att bygga, distribuera och hantera maskininlärningsmodeller i skala. Amazon SageMaker är en helt hanterad tjänst som tillhandahåller utvecklare och dataforskare med verktyg för att snabbt bygga, utbilda och distribuera maskininlärningsmodeller. TensorFlow, utvecklad av Google Brain team, är en öppen källkod maskininlärningsramverk med enorm popularitet. Hugging Face´s Transformers bibliotek har revolutionerat hur NLP-uppgifter närmas. NVIDIA AI omfattar en rad verktyg och teknologier optimerade för djupinlärning och AI-applikationer. Microsoft Azure AI erbjuder diverse AI-tjänster och verktyg som tillgodoser olika affärsbehov. DataRobot specialiserar sig på automatiserad maskininlärning (AutoML), vilket gör det enkelt för organisationer att bygga exakta prediktiva modeller.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 28 november

Amazon Web Services lanserar AI-assistenten Amazon Q

Adam Selipsky, VD för Amazon Web Services (AWS), presenterade en ny produkt vid namn Amazon Q vid AWS re:Invent-konferensen. Amazon Q är en AI-driven assistent som kan hjälpa användare med olika arbetsuppgifter, som att chatta, generera innehåll och utföra åtgärder. Assistenten låter anställda ställa frågor på naturligt språk och kan förstå och få tillgång till användarens företagssystem, dataarkiv och verksamheter. Amazon Q respekterar användarens befintliga identiteter, roller och behörigheter och använder inte användarens innehåll för att träna sina underliggande modeller. Amazon Q har tränats med 17 års AWS-kunskap och kan ge vägledning och rekommendationer om AWS-funktioner, teknologier, lösningar, bästa praxis och genomföranden.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 november

Amazon introducerar AI-assistenten Q för AWS

Amazon har introducerat sin egen AI-assistent, en ny chatbot för Amazon Web Services (AWS) kallad Q. Amazon Q är en ChatGPT-typ chatbot designad för företagsanvändare och kommer att vara tillgänglig som en del av Amazons AWS molnplattform. Q kan hjälpa utvecklare att skriva kod, svara på frågor om hur man använder AWS molntjänster och generera affärsrapporter. Q är även integrerad i Amazon Connect, en kundtjänstplattform, för att hjälpa agenter lösa supportförfrågningar. Adam Selipsky, VD för AWS, tillkännagav Q på Amazons årliga molnkonferens, re:Invent, tillsammans med andra AI-initiativ. Q använder en rad olika AI-modeller, inklusive Amazons egen Titan stora språkmodell och LLMs byggda av Cohere och Anthropic. Amazon har även meddelat två nya AI-chip tillgängliga för sina kunder idag, Graviton 4 och Trainium 2.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 28 november

Amazon Web Services utökar stöd för över 100 språk med AI-baserade transkriptioner

Amazon Web Services (AWS) har utökat sin produkt Amazon Transcribe, som nu erbjuder stöd för över 100 språk med generativa AI-baserade transkriptioner. Tjänsten har lärt sig talmonster från miljontals timmar av omärkt ljuddata över olika språk och dialekter. Funktioner inkluderar automatisk interpunktion, språkdetektering, anpassade ordfilter och användardefinierat ordförråd. Dessutom kan AWS Call Analytics, som används i kontaktcenter, dra nytta av förbättrad språkidentifiering och generativa AI-modeller. Programvaruutvecklaren Carbyne använder Amazon Transcribe i molnbaserade kontaktcenterlösningar för första hjälpen.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 november

The Very Group utökar samarbete med Amazon Web Services för att påskynda detaljhandelsinnovation med AI

The Very Group, en brittisk digital detaljhandelsjätte inom mode och livsstil, har utökat sitt samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att påskynda detaljhandelsinnovation med generativ AI. Genom det nya ´Gen AI Innovation Lab´ kommer företaget att använda maskininlärning, generativ AI och lagringskapaciteter för att erbjuda skräddarsydda och engagerande digitala köpupplevelser för miljontals kunder. Detta samarbete med AWS markerar ett betydande steg mot att införa AI i detaljhandelssektorn. AI har framgångsrikt integrerats för att förbättra affärsverksamheten, uppskatta produktbehov och planera lager för att förbättra produkttillgängligheten.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 28 november

Amazon visar sin vision för generativ AI på AWS Re:Invent-konferensen

Denna vecka planerar Amazon att presentera sin ambitiösa vision för generativ AI på sin årliga AWS Re:Invent-konferens. Företaget kommer att visa hur AI kan hjälpa företag att bygga innovativa och differentierade applikationer med hjälp av olika modeller och datakällor.

Direktlänk Dela HealthLeaders Media fördjupade 28 november

Amazon.com Inc. stärker sin lobbyingverksamhet i New York inför en lagstiftande session 2024 då guvernör Kathy Hochul och lagstiftare kommer att överväga åtgärder inom artificiell intelligens, datasekretess och arbetsförhållanden på dess lager. Amazon har nyligen spenderat mer än sina stora tekniska rivaler, cirka $60 000 per månad, på att påverka offentliga tjänstemän i New York. Amazon har en lång historik av att bekämpa statlig reglering och uppmanar i stället kongressen att agera. Företaget har ännu inte undkommit den politiska konsekvensen av ett misslyckat försök 2018 att placera sitt andra huvudkontor i Queens.

Bloomberg Law fördjupade 28 november

Alternativ till ChatGPT: En översikt över AI språkmodeller

ChatGPT, en AI-plattform för generering av språk, har blivit den mest erkända AI-språkmodellen sedan dess lansering för 12 månader sedan. Här är några av de mest framstående alternativen till ChatGPT: Google Bard, en AI-chatbot som ägs av Alphabet; Microsoft 365 Copilot, en mjukvara som är inbyggd i flera populära produkter; ClickUp, ett AI-verktyg som hjälper användare att skriva bättre och snabbare; Otter AI, ett AI-verktyg som fokuserar mer på transkription än produktion; Chatsonic, en AI-chatbot som bygger på GPT-4 språkmodellen; och Amazon CodeWhisperer, en maskininlärningsdriven kodgenerator.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 november

Amazon AWS planerar att visa upp sin vision för generativ AI på årliga AWS Re:Invent-konferensen

Amazon AWS, molndatatjänstjätten, planerar att visa upp sin vision för generativ AI på sin årliga AWS Re:Invent-konferens. Swami Sivasubramanian, Amazon AWS: s vice VD för Data och AI, gav en förhandsvisning av vad vi kan förvänta oss från hans keynote på onsdag morgon och AWS VD Adam Selipskys keynote på tisdag morgon. Huvudtemat kring generativ AI är att företag vill ha flexibilitet och valmöjlighet att arbeta med olika modeller från olika leverantörer, snarare än att vara låsta till en enda leverantör eller plattform.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 november

Amazon Indien meddelar årets Amazon Research Day

Amazon Indien har tillkännagivit sin årliga Amazon Research Day (ARD), planerad till den 1 december 2023 i Bengaluru. Evenemanget fungerar som en interaktiv plattform för experter inom maskininlärning (ML) och artificiell intelligens (AI) från Amazon, industrin och akademin för att koppla samman, dela idéer och bästa praxis, och utforska de senaste framstegen inom dessa områden. Den sjunde upplagan av ARD kommer att innehålla keynote-presentationer av framstående teknologiledare, tillsammans med insiktsfulla sessioner om generativ AI, stora språkmodeller, grafneurala nätverk, robotik, ansvarsfull AI och mer. Evenemanget förväntas locka deltagare från nästan 1500 medlemmar personligen samt på deras virtuella plattform.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 28 november

Överblick över USA:s marknadsrapport för artificiell intelligens

En forskningsrapport ger en översikt över USA:s marknad för artificiell intelligens (AI), inklusive försäljningstillväxt, konkurrenslandskap och företagsvärderingar på global, regional och nationell nivå. Rapporten undersöker import/export, utbud och efterfrågan, prissättning, intäktsgenerering, marknadsandel, försäljningsvolym och bruttomarginaler. Rapporten ger också en regional analys av AI-marknaden i USA, inklusive Europa, Nordamerika, Asien-Stilla havet, Mellanöstern och Afrika och Latinamerika. Nyckelspelare inkluderar Amazon, Google, Microsoft, NVIDIA, Facebook, Intel, Rocket Fuel, General Electric, Cylance, Oculus VR, Booz Allen Hamilton, Huawei, Adobe, Accenture, iRobot, Magic Leap, Rethink Robotics, BAE Systems, HERE, IBM, Samsung, Lenovo, MoTek Technologies, PCO innovation och Rakuten Marketing.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 28 november

Skapande av ScrapeGPT för att extrahera data från webbplatser

En ny GPT har skapats som kan extrahera data från webbplatser. ScrapeGPT, som den kallas, kan extrahera data genom att man bara berättar vilken data man vill få. Metoden fungerar genom att spara sidan som en PDF-fil och specificera vilken data som ska extraheras. ScrapeGPT laddar sedan upp PDF-filen och extraherar datan. Denna metod fungerar inte för alla webbplatser, men är fortfarande kraftfull och enkel att använda. Det finns dock några problem med ScrapeGPT, inklusive att den ibland missar objekt och inte alltid är lika smart som andra GPTs.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 november

Maskininlärningsmarknaden i Mellanöstern och Afrika förväntas nå 0,50 miljarder dollar till 2023

En nyligen publicerad forskningsrapport förutspår att maskininlärningsmarknaden i Mellanöstern och Afrika kommer att uppgå till 0,50 miljarder dollar till 2023, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 29,1% under perioden 2018-2023. Rapporten går igenom marknadens nuvarande status, inklusive marknadsstorlek, marknadsandel, förväntade trender, tillväxthastighet, distributionskanaler och mer. Nyckelfaktorer för tillväxten inkluderar användning av maskininlärning inom arbetsintensiva sektorer som detaljhandel och sjukvård för att förbättra kundupplevelsen, samt ökade investeringar i maskininlärningsteknologier drivna av en växande start-up-kultur och regeringsstödd innovation.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 november

AWS lägger till nya språk till Amazon Transcribe, erbjuder generativ AI-baserad transkription för 100 språk

Amazon Web Services (AWS) har lagt till nya språk till sin Amazon Transcribe-produkt, vilket erbjuder generativ AI-baserad transkription för 100 språk och en mängd nya AI-funktioner för kunder. Amazon Transcribe kan nu känna igen fler talade språk och starta en samtalstranskription. AWS-kunder använder Transcribe för att lägga till tal-till-text-funktioner till sina appar på AWS Cloud. Transcribe tränades på ´miljoner timmar av omärkt ljuddata från över 100 språk´ och använder självövervakade algoritmer för att lära sig mönster av mänskligt tal i olika språk och accenter. AWS tillkännagav också ytterligare funktioner till sin Amazon Personalization-produkt.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 28 november

Amazon.com Inc. väntas växa inom AI och molntjänster

ProResearch erbjuder snart omfattande forskningsanalyser baserade på insikter från Wall Streets toppanalytiker, exklusivt tillgängliga för InvestingPro-prenumeranter. Amazon.com, Inc. framträder som en mångfacetterad jätte inom teknik och e-handel, kontinuerligt skjutande gränserna inom molnbaserad databehandling, digital strömning och artificiell intelligens (AI). Företagets senaste ansträngningar, särskilt inom generativ AI, har fångat Wall Streets uppmärksamhet, med analytiker som kollektivt erkänner potentialen för betydande tillväxt och innovation. Amazon har en dominerande ställning inom e-handel och molnbaserad databehandling, stark kundbas och märkeslojalitet, och erbjuder en mängd olika produkter med hög tillväxtpotential. Trots intensiv konkurrens från andra teknikjättar och känslighet för regulatoriska förändringar och cybersäkerhetsrisker, har Amazon potential att expandera inom generativ AI och multimodal molnstöd, och förväntas lansera produkter som kan driva aktieprestanda.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 27 november

Salesforce och Amazon Web Services utökar sitt AI-fokuserade partnerskap

Salesforce och Amazon Web Services (AWS) har meddelat en betydande AI-fokuserad utvidgning av sitt partnerskap. Det nya avtalet gör det lättare för kunder att hantera sina data över Salesforce och AWS och införa de senaste generativa artificiella intelligens (AI) teknologierna i sina applikationer och arbetsflöden. Salesforce kommer att börja stödja Amazon Bedrock, företagets fullt hanterade tjänst som gör grundmodeller från ledande AI-företag tillgängliga via ett enda applikationsprogrammeringsgränssnitt (API). Salesforce kommer att utöka sin användning av AWS, inklusive beräkning, lagring, data och AI-teknologier, genom Hyperforce för att förbättra populära tjänster som Salesforce Data Cloud. AWS kommer att öka sin användning av Salesforce-produkter som Data Cloud.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 november

Microsoft leder ´Magnificent Seven´ i AI-revolutionen

AI-revolutionen, som ännu inte är över, har lett till framgångar för de sju stora techbolagen Amazon.com (AMZN), Meta Platforms (META), Nvidia (NVDA), Microsoft (MSFT), Apple (AAPL), Alphabet (GOOGL) och Tesla (TSLA). Microsoft har särskilt utmärkt sig genom att lansera en rad AI-innovationer, inklusive två skräddarsydda chips och integrerade system. Bolaget har även fortsatt att integrera AI i vardagliga arbetsflöden och lanserat Co-pilot, en AI-kompanjon som syftar till att ge smartare och mer personliga svar, öka produktiviteten och frigöra kreativitet. Microsofts aktie fortsätter att handlas inom köpområdet efter en post-resultat breakout den 10 november.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 27 november

AI i arbetslivet: En vild västern för arbetsgivare

Artificiell intelligens (AI) används av organisationer över hela världen för att öka produktiviteten och stimulera kreativiteten. I USA verkar det dock som att AI används med liten reglering och ingen tillsyn. Detta ställer arbetsgivare inför utmaningen att navigera och etablera någon form av ordning för att mildra juridiska risker medan lagstiftare och reglerare försöker komma ifatt. AI påverkar arbetsplatsen på oöverträffade sätt och många anställda använder AI allt oftare, vare sig arbetsgivarna vill erkänna det eller inte.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 27 november

Amazon introducerar nya AI-verktyg för säkerhetsutredningar

Amazon Web Services (AWS) har lanserat nya AI-verktyg för Amazon Detective, avsedda att effektivisera säkerhetsutredningar. Fyra nya AI-drivna funktioner har presenterats totalt. Lanseringen av de nya funktionerna kommer att avlasta säkerhetsanalytiker och förbättra hastigheten och effektiviteten i utredningar och incidentrespons. Bland annat använder ´Detective finding group summaries´ generativ AI för att berika säkerhetsutredningar. Verktyget kommer automatiskt att analysera säkerhetsincidenter och ge användarna naturligt språkrespons för att stödja utredningar.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 27 november

Clarity AI utökar användningen av AI och maskininlärning från AWS

Clarity AI planerar att utöka sin användning av generativ artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) tjänster från Amazon Web Services (AWS). Företaget använder redan andra AWS-lösningar för att hjälpa investerare och konsumenter att göra mer hållbara investeringar och köpbeslut. Clarity AI:s plattform använder Amazon SageMaker för att träna stora språkmodeller och modeller för naturligt språkbearbetning. Dessa modeller analyserar ostrukturerade data från hållbarhetsrapporter, finansiella rapporter och forskningsdokument, vilket gör det möjligt för Clarity AI att identifiera företag som påverkas av specifika nyhetshändelser och bedöma graden av miljöpåverkan.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 november

Amazon använder AI för att hantera Cyber Monday efterfrågan

För online-återförsäljare som Amazon är Cyber Monday en av de största shoppingdagarna på året, och företaget använder artificiell intelligens för att hjälpa till med efterfrågan. Amazon´s Robotics Research and Development Center, där de säger att framtiden för snabbare leveranser byggs, gav exklusiv åtkomst.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 27 november

AI-startups lanserar nya språkmodeller; Amazon vill utbilda arbetskraften för AI

AI-startupen Anthropic, grundad av före detta anställda på OpenAI, har lanserat nästa version av sin chatbot Claude. Claude 2.1 har flera stora uppdateringar, inklusive förmågan att bearbeta mer information och ge mer korrekta och ärliga svar. Inflection AI, startupen bakom den populära chatboten Pi, har också släppt en ny stor språkmodell, Inflection-2. Microsoft har också lanserat sin uppdaterade språkmodell Orca 2. Amazon har lanserat flera nya utbildningsinitiativ för att hjälpa 2 miljoner vuxna och studenter att bli ´AI-redo´ till 2025. Detta inkluderar åtta nya gratis AI-kurser och ett nytt samarbete med Code.org.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 27 november

CircleCI lanserar ny GPU-resursklass och funktioner för AI/ML-arbetsflöden

CircleCI, en ledande plattform för kontinuerlig integration och leverans (CI/CD), har implementerat en gen2 GPU-resursklass, som utnyttjar Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) G5-instanser. Detta erbjuder den senaste generationen av NVIDIA GPU:er och nya bilder skräddarsydda för arbetsflöden inom artificiell intelligens/maskininlärning (AI/ML). Företaget har även lanserat nya funktioner för team som bygger applikationer med stora språkmodeller (LLM), inklusive inkommande webhooks och integration med utvärderingsplattformen LangSmith. Dessutom har företaget släppt en CircleCI Orb för Amazon SageMaker för att hjälpa programvaruteam att implementera och övervaka ML-modeller i stor skala.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 27 november

Tre aktier som kan göra dig rik: Alphabet, Amazon och UiPath

Artikeln föreslår att investering av $5000 i tre specifika aktier kan göra dig rik. Dessa aktier är Alphabet, Amazon och UiPath. Alphabet, trots konkurrens från Microsofts Azure-plattform och frågor om AI:s inverkan på Google Search, förväntas växa tack vare sin Gemini AI-modell och potentiella genombrott inom kvantberäkning. Amazon, trots oro för minskande avkastning, förväntas gynnas av AI-utveckling och en potentiell ökning av molnmarknaden. UiPath, en mindre känd aktör inom robotprocessautomation (RPA), anses också ha potential att generera rikedom.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 november

OpenAI:s ChatGPT förändrar arbetsprocesser och mänskliga interaktioner

För ett år sedan släppte OpenAI ChatGPT, en gratis generativ AI-chattbot. Sedan dess har miljontals människor börjat använda ChatGPT för uppgifter som att skriva skoluppsatser, utkast till e-post och personliga hälsningar, och hämta information. Över tid har allt fler människor och offentliga kontor börjat använda ChatGPT för att förbättra produktivitet och effektivitet. Rapporter visar att 21 federala avdelningar i USA har använt ChatGPT eller liknande system för att tjäna amerikanerna. ChatGPT och liknande system kan förändra arbetsprocesser och mänskliga interaktioner över många domäner, vilket skapar etiska, juridiska, sociala och praktiska utmaningar.

Direktlänk Dela Chicago Tribune fördjupade 27 november

High School-student tilldelas Chessable Research Award för maskininlärning i schack

Aditya Gupta, en senior på Fremd High School, har tilldelats ett Chessable Research Award för att ha tillämpat maskininlärningstekniker på schack. Gupta, som började spela schack i tredje klass, är nu en U.S. Chess National Master. Han är grundare av ChessPupils, en ideell organisation som erbjuder gratis schackundervisning för barn i alla åldrar. Han har även själv publicerat sin första bok, ´Becoming a Chess Master: Practical Tips and Strategies´, som nu är standardläroplanen för ChessPupils. Gupta forskar nu på att tillämpa maskininlärning på alla aspekter av schack vid University of Chicago.

Direktlänk Dela Daily Herald fördjupade 27 november

Clarity AI använder Amazon Web Services för att mäta hållbarhet och social påverkan

Amazon Web Services (AWS), ett företag inom Amazon.com, Inc., har meddelat att Clarity AI, en ledande teknikplattform för hållbarhet, nu helt och hållet använder AWS. Clarity AI:s plattform analyserar miljontals datapunkter för att hjälpa investerare att spåra, mäta och optimera den sociala och hållbara inverkan av sina investeringsportföljer och följa regler för rapportering. Dessa insikter hjälper 150 miljoner kunder att handla från hållbara varumärken och hjälper investerare att rikta mer än $30 biljoner i fonder mot företag som ger positiva miljöeffekter.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 27 november

Adam Selipsky, VD för Amazon Web Services Inc (AWS), menar att anpassningsförmåga är nyckeln till framgång inom generativ artificiell intelligens (AI). AWS står inför en betydande utmaning och transformation inom molnbaserad databehandling. Företaget har haft en omfattande dialog om den generativa AI:ns påverkan på affärer, teknikstackens utveckling och konkurrenslandskapet. Selipsky betonade vikten av att företag har tillgång till en mängd olika modeller och att ingen enskild modell eller leverantör ska dominera. AWS har förespråkat och implementerat dessa principer i över 17 år.

SiliconANGLE fördjupade 27 november

Hur man tjänar pengar med ChatGPT från OpenAI

ChatGPT, en stor språkmodell utvecklad av OpenAI, kan användas för att underlätta ditt arbete och även för att tjäna pengar. Artikeln presenterar flera sätt att tjäna pengar med ChatGPT, inklusive att erbjuda tjänster som CV-skrivning, översättning, e-postskrivning, virtuell assistans och affärsidégenerering. Andra möjligheter inkluderar att skapa appar, skriva e-böcker, skapa manus för YouTube-videor och ljudböcker, skriva webbplatsinnehåll, skapa sociala medieinlägg och dataanalys. Det är viktigt att notera att ChatGPT bara är ett verktyg för att hjälpa till, inte för att göra allt arbete åt dig, så extra ansträngningar krävs.

Direktlänk Dela The Windows Club fördjupade 27 november

Clarity AI använder AWS för att mäta hållbarhet och social påverkan av företag och fonder

Clarity AI, en ledande teknikplattform för hållbarhet, använder Amazon Web Services (AWS) generativa AI, maskininlärning och analysfunktioner för att mäta företags och fonders hållbarhet och sociala påverkan. Clarity AI:s plattform analyserar miljontals datapunkter för att hjälpa investerare att spåra, mäta och optimera den sociala och hållbara påverkan av sina investeringsportföljer och följa regelverkets rapporteringskrav. Dessa insikter gör det möjligt för 150 miljoner kunder att köpa från hållbara varumärken och hjälper investerare att styra mer än $30 biljoner i fonder mot företag som har en positiv miljöpåverkan.

Direktlänk Dela Amazon fördjupade 27 november

AI som tjänst (AIaaS) främjar innovation och kostnadseffektivitet

Artificial Intelligence as a Service (AIaaS) är ett erbjudande inom molnbaserad databehandling som ger tillgång till avancerade AI-funktioner utan att organisationer behöver investera tungt i dedikerad AI-infrastruktur och expertis. AIaaS främjar innovation, effektivitet och kostnadseffektivitet och låter företag fokusera på sina kärnkompetenser samtidigt som de utnyttjar kraften i AI för att förbättra sina produkter och tjänster. Marknaden för AIaaS domineras av stora molntjänstleverantörer som Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud och IBM Cloud. Men marknaden för AIaaS står också inför utmaningar, inklusive dataintegritets- och säkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 november

AI-teknikens framtid och dess potential inom försäkringsbranschen

Artificiell intelligens (AI) är tekniken bakom intelligenta maskiner och program. Den kan analysera stora mängder data, upptäcka mönster och inkonsekvenser, och förbättra noggrannheten genom djupinlärning. AI kan hjälpa till att fatta bättre beslut, öka effektiviteten och produktiviteten, minska mänskliga fel och öka lönsamheten. Företag som Meta Platforms, Nvidia Corporation, Amazon.com, Microsoft Corporation och Apple Inc. är ledande inom AI-utveckling. Marknaden för AI beräknas vara värd 150,2 miljarder dollar, med en tillväxttakt på 36,8% årligen mellan 2023 och 2030. Inom försäkringsbranschen kan AI användas för bedrägeribekämpning, bland annat genom analys av krav, spårning av trender, realtidsövervakning och förbättring av rutinmässiga operationer.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 november

Konica Minolta lanserar nya patienthanteringsverktyg för Exa RIS Workflow Platform

Konica Minolta Healthcare Americas lanserar en ny uppsättning patienthanteringsverktyg för sin Exa RIS Workflow Platform, drivna av ImagineSoftware. AI-faciliterade Exa Connect söker automatiskt igenom radiologirapportrekommendationer för att identifiera patienter som behöver uppföljning och skapar en order i Exa RIS för att meddela patienter och det rekommenderade uppföljningsteamet. Exa Clear Authorization granskar automatiskt en patients radiologiprofil innehållande nya bildorder och flera betalarprofiler för att avgöra om tidigare godkännande av patientens vårdgivare krävs. Konica Minolta meddelade också att Exa Cloud är fullt operativ med Amazon Web Services.

Direktlänk Dela AuntMinnie fördjupade 26 november

AIoT-marknadens tillväxtöversikt och CAGR-status 2023-2031

Marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) har upplevt tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på AIoT-marknadens storlek, segmentstorlek (huvudsakligen täcker produkttyp, applikation och geografi), konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten detaljerad kostnadsanalys och leveranskedja. Viktiga globala tillverkare av AIoT-marknaden inkluderar Hewlett Packard Enterprise, Amazon Inc., Sharp Global, Huawei Technologies Co. Ltd., Cisco Systems, Axiomtek, Pinnacle Solutions, Inc., NXP, Analog Devices Inc., och IBM Corporation.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 november

Microsofts framtid ser ljus ut tack vare AI och ökad marknadsandel inom molntjänster

Utmaningarna på 2022 års björnmarknad börjar blekna bort när Wall Street ser framåt. S&P 500 har redan stigit med 27% från sin lågsta punkt och ligger bara 5% under ett nytt all-time high. Det påstås att artificiell intelligens (AI) åtminstone delvis är ansvarig för årets marknadsvändning. Microsofts aktie har ökat med 55% hittills i år, men det finns bevis som tyder på att företagets bästa dagar ännu inte har kommit. Microsofts persondatorsegment har historiskt genererat nästan en tredjedel av företagets intäkter, men har kämpat på grund av makroekonomiska motvindar och hög inflation. Under Microsofts första kvartal av räkenskapsåret 2024 ökade intäkterna för persondatorsegmentet till 13,7 miljarder dollar, en ökning med 3% jämfört med föregående år. Detta tyder på att återhämtningen av PC-marknaden äntligen har börjat. Microsofts nästa stora tillväxtmöjlighet ligger i AI-verktyg, med Microsoft Copilot som flaggskepp. Microsoft Azure har länge varit nummer två till Amazon Web Services (AWS) som den näst största molninfrastrukturleverantören. Men Azure har börjat ta marknadsandelar från både AWS och Googles molntjänst.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 november

OpenAI:s CEO Sam Altman återvänder efter avstängning: osäker framtid för Microsoft

OpenAI:s VD, Sam Altman, har återvänt efter att ha blivit avsatt, vilket väcker frågor om vad detta innebär för Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, har fått beröm för att ha navigerat skickligt genom situationen, men det har också visat att företaget var sårbart för att bli överrumplat på grund av OpenAI:s komplicerade struktur. Det är ännu inte klart om Microsoft kommer att få en plats i OpenAI:s omformade styrelse. Detta kan skapa fler möjligheter för företag som Amazon, Anthropic och Google inom företags-AI.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 26 november

Användare programmerar iPhone 15 Pro´s Action-knapp för att ersätta Siri med OpenAI´s ChatGPT

En användare av iPhone 15 Pro har programmerat sin Action-knapp för att använda OpenAI´s ChatGPT i stället för Siri. Action-knappen, som är en ny funktion på iPhone, kan programmeras för att utföra nästan alla uppgifter. Användaren laddade ner ChatGPT-appen, som är gratis och inte kräver en prenumeration, och programmerade sedan Action-knappen att lansera appen. Användaren upptäckte att ChatGPT var mycket effektivare än Siri på att förstå och svara på frågor, trots att den inte kan göra saker som att ringa samtal eller kontrollera smarta hem. Användaren använder fortfarande Siri för några uppgifter, men tillbringar mycket mer tid med att använda ChatGPT på sin iPhone.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 26 november

AI-teknik driver hyper-personlig reklamindustri

Reklamindustrin genomgår en dynamisk utveckling i den digitala tidsåldern, där företag strävar efter att utveckla starkare och mer personliga relationer med sina konsumenter. Hyper-personalisering, stöttad av AI-teknik, har varit en huvuddrivkraft i omdefinieringen av riktad reklam. Till exempel använder Amazon AI för att analysera olika data, vilket ger personliga produktrekommendationer som ökar försäljningen. Likaså implementerar många nyhetskanaler AI för att skräddarsy innehåll baserat på tidigare läsmönster. Hyper-personalisering har nu antagits av moderna detaljhandlare, där de tillhandahåller skräddarsydd kommunikation och varor specifika för individuella smaker.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 26 november

AI-verktyget ChatGPT har använts för att generera julklappsidéer till några av teknikvärldens största namn. För OpenAI:s grundare Sam Altman föreslog AI:n ´innovativa produktivitetsgadgets´ och en ´exklusiv uppstartshandledningserfarenhet´. För Elon Musk föreslog ChatGPT ett Tesla-tema LEGO-set och exklusiv VIP-tillgång till en rymduppskjutning. Till Bumble-grundaren Whitney Wolfe Herd föreslog AI:n bi-tema smycken och ett wellness-paket. Jeff Bezos föreslogs en 3D-utskriven modell av en Blue Origin-raket och en donation till en organisation som fokuserar på bevarande i Amazonas regnskog. Till Snap CEO Evan Spiegel föreslogs Snapchat-inspirerad mode och personlig Snap Map-konst.

Business Insider fördjupade 25 november

Adobe Firefly AI: Inte en ersättning för mänsklig konstdirektör eller lagerlogistikchef

Adobe´s Firefly AI, en algoritmisk modell som driver verktyg som vektoromfärgning i Illustrator, text-till-bild-effekter i Express och generativa fyllningar i Photoshop, debuterade i beta i maj och blev tillgänglig för de flesta användare i höst. Experiment med Photoshop visade att AI:n är bra på att expandera kanterna på en bakgrund, men när det gäller att generera paket i olika storlekar och konfigurationer var resultaten mindre tillfredsställande. Detta visar att AI fortfarande inte kan ersätta en mänsklig konstdirektör eller lagerlogistikchef.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 25 november

Röstassistenter förändrar interaktionen med smarta hem men medför integritetsfrågor

Röstassistenter har förändrat hur vi interagerar med våra smarta hem, genom att erbjuda en sömlös och handsfree-kontrollupplevelse. Dessa intelligenta virtuella följeslagare, som Amazon´s Alexa, Google Assistant eller Apple´s Siri, kan utföra en mängd olika kommandon, vilket gör vardagliga uppgifter mer bekväma. Användare kan enkelt styra smarta hemfunktioner, som att tända ljus, justera termostaten, eller till och med låsa dörrarna, bara genom att säga ett kommando. Men bekvämligheten med röststyrda smarta hem kommer med några kompromisser. De flesta röstassistenter är beroende av en anslutning till molnet för att omvandla talade ord till text och tolka deras betydelse. Detta beroende av molnbearbetning innebär att en aktiv internetanslutning krävs för att enheterna ska fungera. Dessutom kan känslig information, som röstinspelningar, överföras och lagras i molnet, vilket väcker integritetsfrågor bland användarna. En annan nackdel är den ökade latensen som är förknippad med fjärrbearbetning. Eftersom röstkommandon måste skickas till molnet för tolkning och sedan tillbaka till de smarta hemmenheterna för utförande, finns det en märkbar fördröjning i svarstiden. Denna latens kan leda till en mindre än idealisk användarupplevelse, särskilt i situationer där snabb och exakt kontroll är önskvärd.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 25 november

Generativ AI-marknad förväntas nå 126,5 miljarder dollar till 2031

Enligt en ny rapport från Allied Market Research förväntas den globala marknaden för generativ AI växa från 8,2 miljarder dollar 2021 till 126,5 miljarder dollar 2031, med en årlig tillväxttakt på 32%. De viktigaste tillväxtmotorerna är framsteg inom djupinlärning och ökade behov av personalisering och anpassning. Sektorer som medier och underhållning och finansiella tjänster förväntas dra nytta mest av denna teknik. Trots etiska och integritetsfrågor förväntas integrering av generativ AI i olika branscher erbjuda lukrativa tillväxtmöjligheter. Bland de ledande aktörerna på marknaden finns Adobe, Amazon Web Services, D-ID, Genie AI Ltd., Google, IBM, Microsoft, MOSTLY AI Inc., Rephrase.ai och Synthesia.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 25 november

Ansvarsfull AI: Att minimera risker och maximera fördelar

AI är ett hett ämne som kan skapa nya arbetsmetoder men också ställer etiska frågor och risker. AI kan förstärka mänskliga fördomar och leda till diskriminering, exempelvis i polisens ansiktsigenkänningssystem eller vid bedömning av bostadslån. Liming Zhu och Qinghua Lu, ledare inom studiet av ansvarsfull AI vid CSIRO, definierar ansvarsfull AI som utveckling och användning av AI-system på ett sätt som gynnar individer och samhället, samtidigt som risken för negativa konsekvenser minimeras. De har utvecklat åtta frivilliga AI-etikprinciper för att hjälpa utvecklare och organisationer att skapa säker, pålitlig AI.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 24 november

Google förbättrar sin AI Bard för att förstå YouTube-videor bättre

Google har förbättrat sin AI Bard för att bättre förstå YouTube-videor och svara på frågor baserat på videons kontext, innehåll och textning. För att fråga Bard om information från en YouTube-video behöver användaren ha YouTube-tillägget aktiverat. Användaren kan sedan ställa specifika frågor till Bard, som kommer att presentera relevanta svar. Bard kan till exempel ge information om ingredienser i en receptvideo eller verktyg som används i en DIY-video, inklusive Amazon-länkar till relevanta produkter.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 24 november

OpenAI:s ChatGPT får multimodala funktioner och lär sig ´köpa´ produkter på Amazon

OpenAI:s ChatGPT har nyligen fått multimodala funktioner, vilket innebär att den nu kan analysera bilder, tolka och producera tal, surfa på internet och skanna innehållet i uppladdade filer. Trots detta fungerar ChatGPT mestadels i isolerade funktioner och kan ännu inte utföra uppgifter online. I en nyligen preprint-papper beskrev AI-forskare hur de framgångsrikt utbildade en GPT-4-baserad agent att ´köpa´ produkter på Amazon. Agenten, kallad MM-Navigator, köpte faktiskt inte produkter, men kunde analysera skärmdumpar av en iOS-smartphone-skärm och ange den lämpliga åtgärden och var den skulle klicka med imponerande noggrannhet.

Direktlänk Dela Freethink fördjupade 24 november

Mitgo Group investerar $1,2 miljoner i cashback-tjänsten CheckRewards

Det tyska teknikföretaget Mitgo Group har investerat $1,2 miljoner i CheckRewards, en innovativ cashback-tjänst som drivs av maskininlärningsteknologi. Utöver finansiellt stöd kommer Mitgo Group att erbjuda omfattande nätverksmöjligheter och regional expertis. CheckRewards är inte bara en cashback-app, utan en smart shoppingassistent som hjälper till med budgethantering. Företaget planerar att samarbeta med 50 stora FMCG-, detaljhandels- och livsmedelsmärken, inklusive jättar som Noon, Amazon, Samsung, Dyson, Starbucks och H&M.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 24 november

Jämförelse av framväxande verktyg och ramverk inom AI

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats snabbt de senaste åren, med framsteg inom verktyg och ramverk. Detta inkluderar TensorFlow, skapat av Google, och PyTorch, utvecklat av Facebooks AI-forskningslabb. No-Code AI och Machine Learning-plattformar har också blivit populära, med Google AutoML och IBM Watson Studio som två framstående alternativ. För naturlig språkbehandling finns SpaCy och NLTK, medan OpenAI Gym och Unity ML-Agents är populära för reinforcement learning. TensorFlow Lite och ONNX Runtime är ledande inom Edge AI, medan OpenCV och MediaPipe är fokuserade på datorseende. Slutligen erbjuder AWS SageMaker och Azure Machine Learning molnbaserade AI-tjänster.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 24 november

AI-applikationer för videoredigering och skapande

Flera AI-applikationer har utvecklats för att underlätta videoredigering och skapande. Invideo AI genererar videor baserat på en given idé. Lumen5 kan omvandla Zoom-inspelningar till marknadsförings- eller presentationsklipp. GliaCloud genererar videor från nyheter, sociala medieinlägg, live-evenemang och statistiska datapunkter. Synthesia.io låter användarna skapa egna AI-avatarer för videor, med röstöverläggning tillgänglig på över 120 språk. VEED.IO är ett kraftfullt AI-videoredigeringsverktyg som kan generera och översätta undertexter. Amazon AWS har lanserat gratis AI-kurser.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 24 november

Reflektioner över tacksamhet, lärande och teknik

Författaren uttrycker sin tacksamhet för möjligheten att lära sig i en tid då kunskap är universellt tillgänglig. Under pandemin började författaren skriva för att organisera sina tankar, först på WeChat på kinesiska, sedan på LinkedIn och nu på en annan plattform. Författaren planerar att fortsätta dela insikter, möjligen på kvartals- eller månadsbasis, med fokus på ledarskap, produktutveckling och tekniskt innehåll. Författaren diskuterar även sin roll som förälder och hur det har blivit en form av lärande, med sin dotter Melody som teknisk rådgivare. Författaren reflekterar över teknikens under, bland annat en åktur med en Waymo robot-taxi och att se SpaceX Starship lanseras. Författaren nämner även nätverkande som en viktig del av lärandet, med exempel på att träffa en Amazon-chef och delta i AI-evenemang. Slutligen diskuterar författaren vikten av tacksamhet och att ge tillbaka, med exempel på en insamlingshändelse för Code.Org.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 november

OpenAI lanserar röstfunktion för sin chatbot trots interna konflikter

OpenAI har lanserat en ny funktion för sin chatbot, ChatGPT med röst, trots interna konflikter inom företaget. Funktionen har varit tillgänglig för prenumeranter sedan september men är nu tillgänglig för alla användare. Röstfunktionen kan dock inte utföra uppgifter som att schemalägga möten eller ringa kontakter, som virtuella assistenter från Apple, Google och Amazon kan. Istället kan den generera en berättelse baserad på de specifikationer du ger. Dessutom har Anthropic, ett företag startat av tidigare OpenAI-ingenjörer, släppt en ny version av sin chatbot, Claude 2.1, som nu kan erbjuda upp till 200 000 tokens för Pro-kunder, vilket är mer än dubbelt så mycket som tidigare och mer än OpenAI GPT-4.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 24 november

Förväntade AI-nyheter från Amazon på AWS re:Invent

På den kommande AWS re:Invent-konferensen förväntas Amazon presentera flera nya AI-tjänster och funktioner. Bland annat förväntas AWS presentera en omfattande AI-assistentstrategi, vilket skulle möjliggöra interaktion med molnplattformen genom konversationell AI och ett chatbot-gränssnitt. Amazon kan också avslöja en plattform och verktyg för att utveckla anpassade AI-assistenter. Dessutom kan Amazon presentera en ny kategori av hanterade databastjänster baserade på vektordatabaser. Slutligen förväntas Amazon förbättra Bedrocks multimodala funktioner genom integration av LLM och diffusionsmodeller.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 24 november

AI-boom driver upp värdena på kryptovalutor

AI-boomen som kom med ChatGPT har haft en oväntad inverkan på kryptomarknaden. AI och Big Data-tokens började rusa, och steg nästan 10 till 15 gånger under året. Idag är tre av de 15 största vinnarna under året AI-tokens, nämligen Injective, Render och The Graph, med Injective som ökade med 1,093%. Kryptovalutor är mottagliga för extern påverkan och påverkas av trender på marknaden. AI har dock tenderat att driva marknaden framåt. AI:s framväxt i mainstreamkanaler var tack vare OpenAI´s ChatGPT, vilket ledde till att investerare började se möjligheterna med AI. Detta resulterade i att AI-tokens började stiga i värde och blev de bäst presterande tillgångarna på marknaden.

Direktlänk Dela FXStreet fördjupade 24 november

ElevenLabs lanserar verktyg för att omvandla användares röst till en annan

ElevenLabs har lanserat ett nytt verktyg som kan omvandla en användares röst till en annan samtidigt som det behåller alla känslor och intonationer från originalinspelningen. Kvaliteten på syntetiskt tal har förbättrats avsevärt på senare tid, liksom hastigheten för att träna en AI-modell på en helt ny röst. ElevenLabs låter dig klona din egen röst från en minut ljud, eller skapa en genom att beskriva hur den ska låta. Tidigare var detta endast tillgängligt för text-till-tal-konvertering, vilket ofta förlorade en del av den dolda meningen i naturligt talat språk. Med sin nya röst-till-röst-modell lovar ElevenLabs att du kan ´säga det som du vill och omvandla din röst till en annan karaktär, med full kontroll över känslor, timing och leverans´.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 23 november

AI hjälper till att välja semesterpresenter och skapa unika kort

Författaren använder ChatGPT, en AI, för att rekommendera semesterpresenter och skapa unika kort. Författaren bad ChatGPT att rekommendera en inomhusgrill med timer, vilket resulterade i en lista med flera alternativ. Efter att ha jämfört recensioner och priser valde författaren en grill. Författaren noterade dock att grillens timer inte automatiskt stängde av grillen, vilket ledde till en andra rekommendation från ChatGPT för en grill med automatisk avstängning. Författaren använde också ChatGPT, Google Bard och Microsoft Bing för att hjälpa en vän att välja en julklapp till sin man. Slutligen använde författaren ChatGPT för att skapa unika semesterkort.

Direktlänk Dela The Mercury News fördjupade 23 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

Marknaden för AI i leveranskedjan förväntas växa kraftigt

Enligt The Business Research Companys rapport om artificiell intelligens i den globala leveranskedjan förväntas marknaden växa kraftigt, från 2,29 miljarder dollar 2022 till 3,39 miljarder dollar 2023, en årlig tillväxttakt (CAGR) på 47,9%. Marknaden förväntas nå 15,07 miljarder dollar 2027, med en imponerande CAGR på 45,2%. En viktig drivkraft bakom tillväxten är ökningen av internetanvändningen. Ledande spelare på marknaden inkluderar Amazon.com Inc., Google LLC, Samsung Electronics Co Ltd., Microsoft Corporation med flera. Nordamerika var den största regionen på marknaden 2022, medan Asien och Stillahavsområdet förväntas växa snabbast.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 23 november

OpenAI återanställer VD efter dramatiska omvälvningar

OpenAI, företaget bakom AI-boten ChatGPT, har genomgått dramatiska förändringar under den senaste veckan. Företagets VD, Sam Altman, avskedades den 17 november men återanställdes fem dagar senare efter protester från anställda. Händelsen har väckt diskussioner om hur kommersiell konkurrens påverkar utvecklingen av AI-system och hur snabbt AI kan implementeras på ett etiskt och säkert sätt. Altman, som är en framgångsrik investerare och entreprenör, var medgrundare till OpenAI och har varit VD sedan 2019. Han övervakade en investering på cirka 13 miljarder dollar från Microsoft.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 23 november

Amazon lanserar gratis AI-kurser för att utbilda två miljoner människor fram till 2025

Amazon är en av de största investerarna i utvecklingen av artificiell intelligens (AI) teknologi och har lanserat gratis AI-kurser för att utbilda nästan två miljoner människor fram till 2025. AI Ready, den senaste gratis kursen som lanserats av Amazon, kommer nu att vara tillgänglig för alla som är intresserade av att lära sig hur man använder AI. Kurserna är uppdelade för två grupper av människor: tekniska och icke-tekniska personer. Amazon lanserar också ett nytt Amazon Web Services Generative AI-stipendium i samarbete med Code.org. Kurserna kommer att komplettera 80+ gratis och lågkostnadskurser i generativ AI som redan tillhandahålls av AWS.

Direktlänk Dela MobileAppDaily fördjupade 23 november

Sam Altman återvänder till OpenAI efter abrupt avskedande

Sam Altman, teknikentreprenör och tidigare VD för OpenAI, återvänder till företaget efter att ha blivit avskedad förra veckan. Anledningen till hans avskedande förblir oklar, men OpenAI skrev i ett blogginlägg att han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation. Efter hans avskedande ersattes Altman tillfälligt av företagets CTO Mira Murati och sedan av Emmett Shear, tidigare chef för Amazon-ägda Twitch. Altman var på väg att börja på Microsoft, men över 700 anställda på OpenAI skrev ett brev där de krävde att styrelsen skulle avgå och återinsätta Altman. Nu kommer Altman tillbaka till OpenAI och kommer att rapportera till en ny styrelse.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 23 november

OpenAI´s VD Sam Altman avsatt efter varning om kraftfull AI-upptäckt

Flera forskare på OpenAI skickade ett brev till styrelsen varnande för en kraftfull AI-upptäckt som de sa kunde hota mänskligheten, före VD Sam Altmans fyra dagar i exil. Detta brev och AI-algoritmen var en katalysator som ledde till att Altman avsattes. Mer än 700 anställda hotade att sluta och gå med i Microsoft i solidaritet med deras avskedade ledare. OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, hade gjort framsteg på projektet Q*, vilket vissa internt tror kan vara ett genombrott i företagets sökande efter superintelligens.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 november

OpenAI:s VD, Sam Altman, avlägsnades av företagets styrelse men återvände efter massprotester från personalen. Denna förändring ledde till att styrelsen omorganiserades, med flera medlemmar som lämnade sina poster. Detta har lett till spekulationer om företagets framtid och hur AI-industrin ska styras. Styrelsen hade tidigare en kritisk roll i att hålla företagsledningen i schack, men frågan är nu om de kommer att ha samma makt i framtiden. Situationen har också lett till diskussioner om reglering av AI-företag och huruvida de kan lita på att balansera potentiella risker med en önskan att tjäna pengar.

Wired fördjupade 22 november

Indiska Gen Z spenderar 73% mer tid på att lära sig AI-färdigheter

Indiens yngre generation visar ett ökat intresse för att förvärva färdigheter inom artificiell intelligens (AI) jämfört med äldre generationer, enligt en rapport från LinkedIn. Rapporten ´Framtidens arbete: AI:s tillstånd @ arbete´ visar att Gen Z-personer (födda efter mitten av 1990-talet) i den indiska arbetskraften är 1,3 gånger mer benägna att söka AI-kompetenser jämfört med Gen X (födda mellan 1965 och 1980) och 2,4 gånger mer entusiastiska än Baby Boomers (födda mellan 1946 och 1964). Gen Z yrkesverksamma i Indien tillägnar 73% mer tid åt att lära sig AI-färdigheter på LinkedIn jämfört med andra generationer.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 22 november

Universitetet i Mississippi utvecklar strategier för AI i utbildningen

Marc Watkins och Stephen Monroe, akademiker vid University of Mississippi, utvecklar aktivt strategier för att hjälpa kollegor och studenter att möta utmaningar och möjligheter med verktyg som ChatGPT i klassrummet och bortom det. Universitetets avdelning för skrivning och retorik har framstått som ledande i att ta itu med utmaningarna med generativ artificiell intelligens i utbildningen. När generativ AI först framträdde blev tre fakultetsmedlemmar vid avdelningen för skrivning och retorik vid University of Mississippi fascinerade, intresserade och oroade. De började snabbt utveckla strategier för kollegor och studenter att ta itu med detta nya skrivlandskap.

Direktlänk Dela Hottytoddy.com fördjupade 22 november

Konstnärlig oro för artificiell intelligens: Skådespelare och författare oroar sig för AI

Skådespelares och författares oro för artificiell intelligens (AI) växer i takt med att tekniken utvecklas. AI kan använda en skådespelares likhet och skapa ´digitala dubletter´, vilket kan påverka hela karriärer. Författare oroar sig över att AI kan använda deras verk för att träna språkmodeller, vilket kan påverka deras originalitet och kreativa integritet. En författare upptäckte att hennes ansikte hade manipulerats av AI på en webbplats kallad Civitai, vilket väckte frågor om personlig integritet och konstnärlig äganderätt.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 november

AI-assistenter och chattbotar kan vara slutet för callcenter

Företag har försökt minska behovet av callcenter genom att införa självbetjäningstekniker som chattbotar och online-support. Nyligen har fokus skiftat till AI. Personliga assistenter som Siri och Alexa har blivit populära bland smartphone- och smarta hem-användare, men användare är ofta frustrerade över chattbotar, vilket leder till att många överger supportchattar. Trots detta är AI-baserade chattbotar bland de snabbast växande AI-applikationerna inom företag. Google och Microsofts AI-applikationer fokuserar på att integrera chattbotar med personliga assistenter, vilket kan vara det största steget hittills.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 22 november

Maskininlärningsmarknaden förväntas nå 225,91 miljarder USD 2030

Den globala marknaden för maskininlärning värderades till 19,20 miljarder USD 2022 och förväntas nå 225,91 miljarder USD 2030, med en årlig tillväxttakt på 36,2% under prognosperioden, enligt en rapport från Fortune Business Insights. Maskininlärning (ML) är ett verktyg för dataanalys som tränar datorer att lära sig från algoritmer och data och imitera mänskligt lärande. ML är en delmängd av artificiell intelligens (AI), och AI- och ML-tekniker implementeras i stor skala inom olika slutanvändningsindustrier, inklusive hälsovård, bilindustri, detaljhandel och tillverkning.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som OpenAI:s VD, ny styrelse bildad

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad förra veckan, vilket ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. En ny styrelse har också bildats, bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. Microsoft, som är OpenAI:s största investerare, har tecknat ett avtal med Altman efter hans avsked. Över helgen ersattes tillfälliga VD:n Mira Murati av Emmett Shear. Salesforce VD Marc Benioff försöker rekrytera missnöjda anställda till sina företag.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 november

Meta lanserar AI-verktyg för att redigera videor på Facebook och Instagram

Sociala medieplattformsföretaget Meta Platforms har lanserat två nya funktioner med hjälp av artificiell intelligens för att redigera videor som användare sedan kan posta på Facebook eller Instagram. Den första funktionen kallas Emu Video och producerar 4-sekunders videor för användare att dela. Emu Video använder AI för att matcha en beskrivning med en bild eller ett foto med en bildtext. Den andra funktionen kallas Emu Edit, som ger användare möjlighet att enkelt redigera eller ändra videor med textinmatning. Båda de nylanserade Meta-verktygen är en del av Emu-modellen som omvandlar textinmatning till bilder. De kombinerar generativ AI-teknik och vissa Instagram-redigeringsverktyg som gör det möjligt att ändra bakgrunden eller den visuella stilen på en bild. Meta har snabbt gått framåt för att dyka in i AI, och förvandlar tekniken till ett av sina största fokusområden.

Direktlänk Dela QR Code Press fördjupade 22 november

AI-färdigheter kan öka lönen med 47 procent, enligt studie

En ny studie av Amazon Web Services (AWS) och Access Partnership visar att arbetsgivare är villiga att betala i genomsnitt 47 procent mer för IT-arbetare med AI-färdigheter. Studien undersökte 3 297 anställda och 1 340 organisationer i USA. Dessutom förväntar sig 93 procent av arbetsgivarna och 86 procent av de anställda att använda generativ AI inom de närmaste fem åren för att öka innovation och kreativitet, automatisera repetitiva uppgifter och öka lärandet. Online-lärplattformen Udemy noterade en ökning på 5 226 procent i ChatGPT-relaterat lärande under de första månaderna av 2023, och generellt AI-relaterat lärande på Udemy Business har ökat med 60 procent år över år.

Direktlänk Dela DHI fördjupade 22 november

AI-policy bör utvecklas med företagsledningens inblandning

För att styra användningen av AI bör compliance börja från toppen. Det är viktigt att AI-policyer inte utvecklas i ett vakuum utan att företagsledningen också är involverad i deras utveckling för att säkerställa att ansträngningen stöder organisationens strategiska riktning. AI används allt mer frekvent, från ´deep fakes´ till att utveckla juridiska argument som presenteras i domstol. Men det är viktigt att tänka på AI som vilket annat verktyg eller tillgång som helst som vår användargrupp har tillgång till. Dessutom har den amerikanska regeringen redan definierat ett antal policyer för användning av AI, liksom stora organisationer som YouTube, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela RTInsights fördjupade 22 november

Nvidia rapporterar rekordintäkter trots saktande tillväxt

Förra året utmärkte sig artificiell intelligens i två företag framför alla andra. Ett av dem, OpenAI, har varit inblandat i en oöverträffad självdestruktiv kris sedan dess VD, Sam Altman, sparkades förra fredagen. Ett annat företag, Nvidia, som tillverkar de mest kraftfulla mikroprocessorerna, upplever framgångsrika dagar. Nvidia rapporterade rekordintäkter på 18,12 miljarder dollar (16,6 miljarder euro) för det tredje kvartalet i sitt räkenskapsår, vilket avslutades den 29 oktober 2023. Detta är mer än en tredubbling jämfört med samma period föregående år och 34% mer än föregående kvartal. Trots imponerande resultat reagerade marknaden inte starkt, eftersom företaget förutspådde intäkter på 20 miljarder dollar för det fjärde kvartalet, vilket innebär att tillväxten saktar ned jämfört med det tredje kvartalet.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 november

Yellow.ai väljer Amazon Web Services för att driva sina AI-baserade lösningar

Yellow.ai har valt Amazon Web Services (AWS) som sin föredragna molnleverantör för att driva sina AI-drivna röst- och chattbot-lösningar. Detta kommer att möjliggöra för Yellow.ai att skala upp sin verksamhet globalt. Yellow.ai´s konversations-AI-lösningar har hanterat över 12 miljarder kundsupportkonversationer årligen över mer än 85 länder. Företagets AI-agenter engagerar sig i måldrivna samtal med kunder, förstår deras behov och ger personliga svar. Sedan migreringen till AWS i maj har Yellow.ai sett sina driftskostnader minska med 20%, prestanda har förbättrats med 15% och infrastrukturkostnaderna har minskat med 10%.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 november

Apple VD Tim Cook ser obegränsade möjligheter med AI men betonar behovet av reglering

Apple VD Tim Cook uttryckte optimism för framtiden för artificiell intelligens (AI), och kallade det livsförändrande med obegränsade möjligheter, men betonade att tekniken behöver regler och skyddsräcken för att förhindra missbruk. Han sa att AI finns i alla Apples produkter trots att företaget inte märker det som sådant. Teknikföretag har investerat tungt i generativ AI sedan lanseringen av OpenAI:s flaggskeppsmodell, GPT-3, förra året. Trots sin optimism uttryckte Cook dock försiktighet och sa att det behövs reglering kring AI. Han nämnde att Apple är försiktigt när det gäller AI och tänker djupt på hur människor kommer att använda sina produkter och om de kan användas av skadliga skäl.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 22 november

Stor omvälvning på OpenAI leder till oroligheter inom AI-sektorn

OpenAI, en AI-forskning och utvecklingsorganisation, har nyligen genomgått stora förändringar som har skapat oro inom teknikindustrin. OpenAI:s VD, Sam Altman, avskedades av styrelsen på grund av påstådd brist på transparens. Företagets president, Greg Brockman, avgick i protest. Båda har nu tagit jobb hos Microsoft, en stor investerare i OpenAI. Som ett resultat hotar 95% av OpenAIs anställda att också gå över till Microsoft. Denna utveckling har lett till frågor om säkerheten och etiken kring AI-utveckling, då Microsoft inte har samma fokus på AI-säkerhet som OpenAI.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 22 november

Microsoft och Salesforce erbjuder sig att anställa OpenAI-anställda efter VD:ns avsked

Microsoft har erbjudit sig att anställa och matcha lönen för alla OpenAI-anställda som avgår efter att före detta OpenAI-VD:n Sam Altman sparkades från startupen och anställdes av Microsoft. Över 500 OpenAI-anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta på OpenAI om inte OpenAIs nuvarande styrelse avgår och Altman återinsätts. Salesforce VD Marc Benioff sa också att företaget skulle ta emot alla OpenAI-forskare som sa upp sig och matcha deras kompensation. Erbjudandena kommer mitt i en brist på AI-talanger, med tre fjärdedelar av arbetsgivarna rapporterar att anställning av AI-kunnig personal är en prioritet då de inte kan uppfylla sina AI-relaterade talangbehov, enligt en studie av Amazon Web Services och forskningsföretaget Access Partnership.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 21 november

Neo4j och AWS ingår ett flerårigt strategiskt samarbetsavtal

Neo4j har tecknat ett flerårigt strategiskt samarbetsavtal med Amazon Web Services (AWS). Samarbetet kommer att kombinera Amazon Bedrock, LangChain och Neo4j för att ge organisationer möjlighet att få insikter från sina data med färre hallucinationer. Ett steg längre än att bara listas på AWS Marketplace, erbjuder detta avtal en integrerad lösning som uppfyller kundernas behov. Neo4j har även meddelat att Neo4j Aura Professional finns tillgängligt i AWS Marketplace. Neo4J Aura Professional är en ständigt tillgänglig grafisk databas som tjänst för intelligenta, sammanhangsdrivna applikationer som använder sammankopplade datauppsättningar.

Direktlänk Dela Enterprisetimes.co.uk fördjupade 21 november

OpenAI:s styrelse närmar sig Anthropics VD för att ersätta Sam Altman

OpenAI:s styrelse har närmat sig rivalen Anthropics VD om att ersätta chefen Sam Altman och eventuellt slå samman de två AI-startupföretagen, enligt två personer som informerats om saken. Anthropics VD Dario Amodei avböjde på båda fronterna. Nyheten kommer efter rapporter om uppmaningar att hitta Altmans efterträdare dagar efter att OpenAI:s styrelse avsatte honom. På söndagen erbjöd styrelsen före detta Twitch-VD:n Emmett Shear att vara dess interimistiska chef, vilket han accepterade. Under tiden gick Altman med på att ansluta sig till startupföretagets backer Microsoft tillsammans med andra nyckelpersoner från OpenAI.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 november

Två AI-aktier som är bättre köp än Nvidia

AI-marknaden har exploderat detta år, med Nvidias aktier som har stigit 237% sedan den 1 januari. Men det finns bättre alternativ inför det nya året. Investorer som är intresserade av AI kanske nu skulle vara bättre att köpa aktier i företag som är i tidigare skeden av sina AI-expansioner. Alphabet är ett attraktivt alternativ med sin satsning på Gemini, en stor språkmodell baserad på massiva datauppsättningar. AMD är ett annat företag att hålla ögat på, med en stark utsikt för 2024 då det förbereder sig för att skicka en ny AI-chip och dra nytta av en återhämtande PC-marknad.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef och annan arkitekt för nytt AI-projekt

Microsoft har anställt Sam Altman, tidigare chef för OpenAI, och en annan arkitekt från OpenAI för ett nytt projekt. Deras plötsliga avgångar chockade AI-världen och lämnade den nyligen tillsatta VD:n för ChatGPT att hantera spänningar genom att lova att utreda Altmans avsked. Emmett Shear, tidigare ledare för Twitch, tog över som OpenAI:s tillfällige VD och Microsoft meddelade att de anställde Altman och OpenAI:s medgrundare och tidigare president Greg Brockman för att leda Microsofts nya forskningsteam för avancerad AI. Trots splittringen mellan nyckelspelarna bakom ChatGPT och företaget de hjälpte till att bygga, sa både Shear och Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, att de är engagerade i sitt partnerskap.

Direktlänk Dela Pipestoneflyer.ca fördjupade 21 november

OpenAI:s ledning skakas om, Microsoft kan dra nytta

OpenAI:s styrelse chockade teknikvärlden genom att avskeda Sam Altman, medgrundare och VD. Greg Brockman, OpenAI:s president, beslutade samma dag att följa efter Altman, och båda är på väg att ansluta sig till Microsoft för att leda AI-insatserna. Samtidigt har en överväldigande majoritet (90%) av OpenAI:s personal rapporterats ha undertecknat ett brev där de hotar att sluta och gå med Altman och Brockman på Microsoft om OpenAI:s styrelse inte återinsätter Altman. Microsoft, som investerade 10 miljarder dollar i OpenAI i januari 2023, kan dra mest nytta av denna omvälvning.

Direktlänk Dela The Financial Brand fördjupade 21 november

Microsofts investeringar i OpenAI skakas av interna stridigheter

Microsofts investeringar i OpenAI, ett ledande företag inom generativ AI, har skakats av interna stridigheter. OpenAIs styrelse avskedade nyligen medgrundaren och VD:n Sam Altman och medgrundaren och presidenten Greg Brockman avgick, vilket har lett till osäkerhet och förvirring inom företaget. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI under de senaste fyra åren, trots att de inte har någon kontroll över företaget eller en plats i styrelsen. Microsofts VD Satya Nadella försökte utan framgång övertyga OpenAIs styrelse att återanställa Altman och Brockman. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Altman och Brockman har fått positioner på Microsoft för att leda ett nytt ´avancerat AI-team´.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 november

AI:s explosiva tillväxt och globala säkerhetssammanträde

Under 2023 har AI-teknologin genomgått en betydande tillväxt, med Chat GPT som firar sitt första år i slutet av november. Användningen av generativa AI-verktyg har exploderat inom företagsfunktioner, med tre fjärdedelar av deltagarna på Recorded Future Predict-konferensen i London som använder AI-verktyg. En undersökning av McKinsey visade att en tredjedel av företagen regelbundet använder generativa AI-verktyg i minst en affärsfunktion. I mars släpptes version 4 av Chat GPT-applikationen, vilket innebar en förbättring med 40%. Storbritannien värdade den första globala AI Safety Summit i november 2023, vilket samlade ledande AI-nationer, politiker, teknikföretag och forskare för att diskutera säker och ansvarsfull utveckling av AI.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 21 november

Amazon lanserar gratis AI-kurser för att utrusta 2 miljoner människor med AI-kunskaper till 2025

Amazon har lanserat AWS AI Ready-kurser, som erbjuder åtta gratis kurser i AI och generativ AI, med målet att utrusta 2 miljoner människor över hela världen med nödvändiga AI-kunskaper till 2025. Detta initiativ är ett direkt svar på resultaten från en AWS-studie som pekade på en ´stark efterfrågan´ på AI-kunniga yrkesverksamma och potentialen för högre löner inom detta område. Målet är att göra AI-utbildning tillgänglig för alla med passion att lära sig. Kurserna inkluderar introduktion till generativ AI, introduktion till Amazon CodeWhisperer, grunderna för Prompt Engineering och flera andra.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 21 november

Amazon lanserar en ny initiativ, ´AI Ready´, för att erbjuda färdigheter och utbildning inom artificiell intelligens (AI). Initiativet inkluderar åtta nya kurser via Amazon Web Services (AWS). Kurserna riktar sig både till tekniska och icke-tekniska målgrupper och täcker områden som generativ AI, AI-drivna kodningsverktyg och språkmodellering. Amazon kommer också att spendera 12 miljoner dollar på ett ´AWS Generative AI Stipendium´, vilket kan ge upp till 50 000 gymnasie- och universitetsstudenter tillgång till AI-relaterad utbildning.

DHI fördjupade 21 november

Amazon introducerar 8 gratis kurser för Generative AI under AI Ready-initiativet

Amazon har introducerat åtta gratis utbildningskurser om generativ AI som en del av dess ´AI ready´-initiativ. Amazon har redan tillhandahållit AWS-baserade AI-utbildningsprogram, men har nu lagt till dessa kurser. Företaget siktar på att två miljoner användare ska dra nytta av dess AI-kurser fram till 2025. Kurserna riktar sig till både affärs- och icke-tekniska användare samt utvecklare och tekniska användare. Kurserna erbjuder en introduktion till generativ AI, hur man planerar ett generativt AI-projekt, hur man använder Amazons AI-kodgenerator och mycket mer.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-VD, orsakar intern konflikt

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har upplevt interna problem efter att Microsoft anställt dess tidigare VD, Sam Altman. Många anställda hotar nu att följa honom till Microsoft. Detta följde en helg av dramatik som chockade AI-sektorn och ledde till spekulationer om OpenAIs framtid. OpenAI utnämnde en ny VD på fredag, men ersatte henne på söndag. Den nya VD:n, Emmett Shear, har lovat att utreda avskedandet av Altman. Microsoft meddelade att Altman och OpenAIs tidigare president, Greg Brockman, kommer att leda dess nya avancerade AI-forskningsteam.

Direktlänk Dela Sentinel Colorado fördjupade 21 november

Emmett Shear utnämnd till ny VD för OpenAI efter Sam Altman

Emmett Shear, medgrundare av Twitch, bekräftade sin utnämning till OpenAIs nya VD på måndag, några dagar efter att AI-företaget sparkade Sam Altman. Noterbart är att Altman och Shear tidigare har korsat vägar, båda var i den ursprungliga klassen för Y Combinator, en inflytelserik startup-inkubator i San Francisco, 2005. Altman tjänade också som president för Y Combinator från 2014 till 2019. Efter sin utnämning som OpenAIs nya tillfälliga VD, lovade Shear att anställa en oberoende utredare för att undersöka Altmans plötsliga avsked och reformera ledningsteamet under de kommande 30 dagarna. Samtidigt kommer Sam Altman att leda ett nytt AI-forskningsteam på Microsoft, som meddelats av Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

Emmett Shear står inför revolt bland OpenAIs anställda

Emmett Shear, OpenAIs tillfälliga VD, står inför en revolt bland företagets anställda. Efter hans utnämning hotade nästan alla att sluta om inte styrelsen avgick, och både Microsoft Corp. och Salesforce Inc. har försökt att värva dess talanger. Shear, som tidigare ledde livestreamingsajten Twitch, har fått kritik för skandaler under hans ledning och för sina grova kommentarer. Han har nära band till den effektiva altruismrörelsen, vars förespråkare spelade en central roll i avskedandet av OpenAIs VD Sam Altman. Trots detta uttrycker flera Twitch-chefer förtroende för Shears förmåga att leda OpenAI.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 november

Kanadensiska handelskammaren skapar råd för AI-policy

Kanadensiska handelskammaren har meddelat att de skapar ett råd för att definiera offentliga policys kring artificiell intelligens (AI). Rådet kommer att förespråka regeringspolicys som fokuserar på ansvarsfull utveckling, implementering och etisk användning av AI inom företag. Det 30-medlemmar starka ´Framtidens AI-råd´ kommer att samordnas av e-handelsjätten Amazon och mjukvaruföretaget SAP Canada. Andra medlemmar inkluderar Meta Platforms, Google, BlackBerry, Cohere, Scotiabank och Microsoft. En av rådets första uppgifter kommer att vara att granska Bill C-27, en lagstiftning som den federala regeringen planerar att använda för att begränsa vissa risker med AI.

Direktlänk Dela Wire News Fax fördjupade 21 november

Global maskininlärningsmarknad förväntas växa kraftigt fram till 2028

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för maskininlärning växa kraftigt fram till 2028. Marknaden segmenteras baserat på flera faktorer, inklusive komponenter, företagsstorlek, distribution, slutanvändare och regional fördelning. Den primära drivkraften bakom tillväxten är teknisk innovation, särskilt integrationen av artificiell intelligens (AI) i maskininlärningsprocesser. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Amazon Web Services, Inc., Baidu, Inc., Domino Data Lab, Inc., Microsoft Corporation, Google, Inc., Alpine Data, IBM Corporation, SAP SE, Intel Corporation och SAS Institute Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 november

Snabb tillväxt för den globala marknaden för maskininlärning

Den globala marknaden för maskininlärning växer snabbt, drivet av teknisk innovation och integration av artificiell intelligens (AI). Maskininlärning, som fokuserar på att utveckla algoritmer och tekniker för att analysera data och förbättra prestanda för specifika uppgifter, har blivit spjutspetsen inom IT-sektorn. Ett framstående exempel på maskininlärningens inverkan syns i e-handelsjätten Amazon. Genom att utnyttja maskininlärning analyserar Amazon kundens surfande och tidigare köp för att erbjuda personliga rekommendationer, rabatter och påminnelser. Likaså använder ServiceNow, en molnbaserad dataplattform, maskininlärning för att automatisera repetitiva processer och säkerställa effektiv arbetskraftshantering för sina kunder. Trots potentialen med maskininlärning, står organisationer inför utmaningen att det råder brist på kvalificerade anställda med analytisk talang.

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade 21 november

Emmett Shear tar över som tillförordnad VD för OpenAI

Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI efter att företagets tidigare VD, Sam Altman, avsatts av styrelsen. Shear, som har begränsad erfarenhet inom AI, tar över rollen efter OpenAI:s teknikchef Mira Murati, ett beslut som lett till interna konflikter inom företaget. Shear har tidigare uttryckt en önskan att sakta ner utvecklingen av AI för att säkerställa säkerheten, vilket kan ha varit en attraktiv egenskap för OpenAI:s styrelse. Trots detta har han förklarat att säkerhetsfrågor inte var orsaken till Altmans avsked. Shear har tidigare varit konsult för OpenAI:s konkurrent Anthropic.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

Amazon lanserar ´AI Ready´-program för att utbilda 2 miljoner människor i AI-teknik

Amazon lanserar ´AI Ready´, ett program som syftar till att utbilda 2 miljoner människor i AI-teknik fram till 2025. Initiativet kommer som ett svar på den stora efterfrågan på AI-kompetens och möjligheten till högre löner inom detta område. Programmet inkluderar gratis AI-kurser, stipendier och samarbeten med utbildningsplattformar, riktade både till nuvarande yrkesverksamma och nästa generation. Amazon har tagit ett steg framåt inom AI-utbildning genom att tillkännage sin ´AI Ready´-initiativ med åtta gratis AI och generativa AI-kurser.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 20 november

Sam Altman återvänder inte som VD för OpenAI, Emmett Shear tar över

Sam Altman kommer inte att återvända som VD för OpenAI, trots företagets lednings försök att få tillbaka honom, enligt medgrundaren och styrelsemedlemmen Ilya Sutskever. Efter en helg med förhandlingar med styrelsen som sparkade honom på fredagen, kommer Altman inte att återvända till startup-företaget han medgrundade 2015. Emmett Shear, medgrundare av Amazon-ägda videosändningssajten Twitch, kommer att ta över som tillförordnad VD. Beslutet kan fördjupa en kris som utlösts av styrelsens plötsliga avskedande av Altman och dess avlägsnande av president Greg Brockman från styrelsen.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 20 november

Amazon lanserar gratis AI-kurser för att täcka kompetensgapet

Amazon har avslöjat en ny satsning, ´AI Ready´, som syftar till att erbjuda gratis kurser i artificiell intelligens (AI) för att utbilda arbetare och täcka det växande kompetensgapet i den konkurrenskraftiga tekniksektorn. Företaget siktar på att nå upp till 2 miljoner individer fram till 2025 genom detta program. ´AI Ready´ omfattar åtta kurser som riktar sig till både företags- och icke-tekniska publik samt professionella utvecklare. Kurserna är skräddarsydda för att inte bara möta denna efterfrågan utan också marknadsföra Amazons egna AI-produkter.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 20 november

Fem amerikanska aktier att hålla ögonen på 2024

En analys pekar ut fem amerikanska aktier som lovande kandidater för betydande tillväxt 2024. Apple dominerar fortfarande konsumentelektronikmarknaden med sina innovativa produkter. Microsoft har framgångsrikt övergått till att bli en jätte inom molnberäkning och dess plattform Azure är en stark konkurrent till Amazon Web Services. Amazon fortsätter att expandera och leder inom e-handel, molnberäkning och innovation inom artificiell intelligens och logistik. Alphabet, Googles moderbolag, dominerar den digitala annonseringsvärlden. Tesla, under ledning av Elon Musk, har revolutionerat bilindustrin med sina elbilar och är en viktig aktör inom batterilagring och solenergi.

Direktlänk Dela Israel Defense Forces Spokesperson´s Unit fördjupade 20 november

Microsoft leder inom AI trots förlust av OpenAI CEO

Microsoft är ledande inom artificiell intelligens (AI) trots att OpenAI:s VD, Sam Altman, avsatts. Microsoft är den största investeraren i OpenAI, en icke-vinstdrivande organisation med en vinstdrivande gren som utvecklar ChatGPT. Altman avskedades på grund av en kulturkrock mellan de som ville sakta ner och vara mer eftertänksamma om AI-utvecklingen för allmänhetens bästa och de som ville snabbt tjäna pengar på AI. OpenAI har nu anställt Emmett Shear, medgrundare och före detta VD för Twitch, som tillfällig VD. Microsoft har anställt Altman och tidigare OpenAI-president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 november

Amazon lanserar kostnadsfritt AI-utbildningsprogram för att möta växande efterfrågan

Amazon har lanserat det kostnadsfria träningsprogrammet “AI Ready” för att möta den växande efterfrågan på kvalificerade AI-professionella. Initiativet siktar på att utrusta två miljoner människor över hela världen med grundläggande och avancerade AI-färdigheter fram till 2025. “AI Ready”-programmet kommer att erbjuda en omfattande läroplan med åtta onlinekurser som täcker generativa AI-koncept och tillämpningar. Amazon siktar på att demokratisera tillgången till generativ AI-utbildning, vilket gynnar inte bara sin egen arbetskraft utan även dess företagskunder och AWS-användare.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 20 november

Universitetet i Mississippi möter utmaningar och möjligheter med generativ AI i utbildning

Marc Watkins och Stephen Monroe från University of Mississippi har utvecklat strategier för att hjälpa kollegor och studenter att hantera utmaningar och möjligheter med verktyg som ChatGPT i klassrummet. Universitetets skriv- och retorikavdelning har blivit ledande inom att hantera utmaningar med generativ AI i utbildningen. De har insett den inverkan som denna framväxande teknologi skulle ha på deras område och började utveckla strategier för att hantera detta nya skrivlandskap. Generativ AI presenterar många utmaningar, inklusive plagiering, ´hallucinationer´ och datasekretess. I augusti 2022 började fakultetsmedlemmar testa AI-drivna assistenter i sina förstaårs skrivkurser. Denna sommar höll avdelningen AI Summer Institute for Teachers of Writing.

Direktlänk Dela University of Mississippi fördjupade 20 november

Amazon skär ner på Alexa-enheten och satsar mer på AI

Amazon meddelar att de kommer att skära ner hundratals jobb inom sin enhet som hanterar röstassistenten Alexa för att omfördela mer resurser till artificiell intelligens (AI). Daniel Rausch, vice VD för Alexa och Fire TV på Amazon, skrev i ett meddelande till anställda att företaget avskaffar vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Amazon, baserat i Seattle, är i hård konkurrens med andra teknikföretag som skyndar sig att kapitalisera på AI-trenden. Jobbkorten kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien.

Direktlänk Dela Manufacturing.net fördjupade 20 november

IBM och AWS fördjupar sitt samarbete för att främja generativ AI i Mellanöstern

IBM har utökat sitt samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att fördjupa fokus på generativa AI-lösningar. Målet är att stärka företag i Mellanöstern med innovativa AI-förmågor. IBM Consulting planerar att förbättra sin expertis inom generativ AI på AWS genom att utbilda 10 000 konsulter fram till slutet av 2024. Samarbetet sträcker sig till plattformstjänster på AWS och introducerar generativa AI-funktioner för att förbättra tjänster och tillgänglighet för applikationer på AWS-plattformen. Dessutom planerar IBM att göra watsonx.data, en lämplig data store, tillgänglig på AWS som en fullt hanterad SaaS-lösning.

Direktlänk Dela Edge Middle East fördjupade 20 november

Protect AI:s VD Ian Swanson håller huvudtal på AI World Congress 2023

Ian Swanson, VD och medgrundare för Protect AI, har bjudits in för att hålla ett huvudtal vid AI World Congress 2023 i London om Cybersäkerhet för AI. Swanson har tidigare lett Amazon Web Services globala AI- och ML-verksamhet och varit vice VD för Maskininlärning på Oracle. Han kommer att introducera konceptet MLSecOps, en ny metod som integrerar säkerhetspraxis i AI/ML-utvecklingsprocessen. Föreläsningen kommer att förklara specifika säkerhetsutmaningar kopplade till skydd av AI/ML-system från cyberhot.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 20 november

Amazon lanserar AI-utbildningsprogram för att träna miljontals arbetare

Amazon.com lanserar ett program för att utbilda miljontals arbetare i artificiell intelligens (AI) i ett försök att få en fördel i den intensiva kampen om talang mot företag som Microsoft och Google. Programmet, kallat ´AI Ready´, planerar att utbilda minst två miljoner människor till 2025 på grundläggande till avancerade AI-färdigheter, inklusive hur man använder generativ AI-teknik som har drivit språkbaserade modeller som ChatGPT. Amazon syftar till att fylla ett gap i AI-talang eftersom det har försökt generera intresse för sina generativa AI-insatser efter att ha hamnat efter konkurrenterna.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 20 november

Tre aktier att hålla koll på inom artificiell intelligens 2024: Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer

Om du inte redan äger aktier inom artificiell intelligens (AI) kan du missa en av de största teknikinflationerna i historien. Men det är fortfarande tid att investera då många viktiga aktörer inom AI-industrin fortfarande handlas under sina 2021-toppar. Tre företag att hålla koll på är Amazon, Micron Technology och Super Micro Computer. Amazon har nyligen gjort stora framsteg inom AI, Micron Technology är en av endast tre stora DRAM-tillverkare och Super Micro Computer har sett en stark tillväxt inom AI-relaterade servrar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 november

Microsoft anställer avsat OpenAI-chef Sam Altman

Efter en dramatisk helg på OpenAI, världens mest bevakade startup, har Microsoft Corp anställt företagets avsatte chef Sam Altman. OpenAI, som ligger bakom den populära ChatGPT-appen, bytte Altman mot Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, vilket ledde till att Microsofts VD, Satya Nadella, rekryterade Altman och Greg Brockman, en annan OpenAI-grundare, till att leda en nybildad AI-forskningsenhet inom Microsoft. Detta kan riskera OpenAI:s tillväxt och framtid, då företaget riskerar att förlora anställda till Microsoft och andra konkurrenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 november

OpenAI utser Twitch-medgrundaren Emmett Shear till ny VD

Tre dagar efter att OpenAI plötsligt avskedade sin långvariga VD Sam Altman, annonserade företaget sin nya VD, Emmett Shear, som är medgrundare till videoströmningsplattformen Twitch. OpenAI, som stöds av Microsoft, genomgick en stor ledarskapsförändring efter att styrelsen abrupt avsatte Altman den 17 november. I dagarna som följde fick styrelsen press att återinsätta Altman som VD, med teknikchefen Mira Murati utsedd till tillförordnad VD för företaget. Den 20 november, tre dagar efter Altmans avgång, tillkännagav OpenAI sin nya VD Emmett Shear. Shear bekräftade sitt accepterande av den nya rollen på X (tidigare Twitter) och avslöjade sina framtida planer för företaget. Han sa att han avgick från Twitch på grund av att han blev far och att han inte tog beslutet lättvindigt när han tillfrågades av OpenAI:s styrelse.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAI:s medgrundare för att stärka AI-forskning

Microsoft har anställt Sam Altman, medgrundare av OpenAI, för att stärka sina ansträngningar inom artificiell intelligensforskning. Detta sker bara dagar efter att Altman avsattes som VD för OpenAI i en kaotisk styrelsekupp. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer också att ansluta sig till Microsoft. Emmett Shear, tidigare VD för Amazons streamingtjänst Twitch, kommer att gå med i OpenAI som tillfällig VD. Altman kommer att vara VD för den ´nya gruppen´, enligt Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 20 november

Ex-Twitch-chefen Emmett Shear tar över som tillfällig VD för OpenAI

OpenAI, företaget bakom chattboten ChatGPT, har utsett den tidigare Twitch-chefen Emmett Shear till tillfällig VD efter att företaget avskedat den tidigare VD:n Sam Altman. Shear, som var en del av den första gruppen av startup-acceleratorn Y Combinator tillsammans med Altman, är känd för att vara en uttalad förespråkare för säkerhet vid utveckling av artificiell intelligens. Shear delade på måndagen en plan för de nästa stegen på OpenAI, där han sa att han skulle se över företagets ledningsgrupp och anställa en oberoende utredare för att granska Altmans avgång.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 november

Sam Altman sparkas som VD för OpenAI, går med i Microsoft

Sam Altman avskedades som VD för OpenAI på fredagen. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att den tidigare OpenAI-chefen Sam Altman och den tidigare presidenten Greg Brockman har utsetts att leda ett nytt team för avancerad forskning i artificiell intelligens. Nyheten om hans utnämning kommer efter att OpenAI, företaget bakom ChatGPT, avvisade påtryckningar från Microsoft och andra stora investerare att återvända sitt beslut att avskeda VD:n. Företagets styrelse utsåg också Emmett Shear, en tidigare VD för Amazons Twitch-streamingtjänst, som tillförordnad VD.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 november

Elon Musk avslöjar AI-boten Grok och nya företaget xAI

Elon Musk, som lämnade OpenAI 2018, har återvänt till AI-världen genom att grunda xAI. Företaget syftar till att förstå universums sanna natur och har nyligen avslöjat AI-chattboten Grok. Musk har anlitat ett team av AI-ingenjörer för att hjälpa till med projektet. Grok kommer att fungera som en prenumerationsdrivare för X (tidigare Twitter) och använda X:s tweets som informationskälla. Dock har det inte getts några indikationer på hur Grok passar in i Musks bredare portfölj av teknologier, vilket väcker frågor om xAI:s allvar och betydelse.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 20 november

OpenAI avvisar påtryckningar att återkalla beslutet att sparka VD Sam Altman

Styrelsen för OpenAI, skaparen av ChatGPT, avvisade på söndagen påtryckningar från Microsoft och andra stora investerare att återkalla sitt chockerande beslut att sparka VD Sam Altman, rapporterade amerikanska medier. OpenAI och Altman blev kända med lanseringen av ChatGPT förra året, vilket visade framsteg inom generativ AI. Men företagets styrelse chockade branschen på fredagen genom att avlägsna medgrundaren Altman, vilket ledde till andra högprofilerade avgångar. Styrelsen stod fast vid sitt beslut i ett memo som skickades till anställda på söndagkväll, och sa att det var ´det enda sättet att främja och försvara OpenAIs uppdrag´. Styrelsen för OpenAI utnämnde också Emmett Shear, före detta VD för Amazons Twitch-strömningstjänst, till tillförordnad VD.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 november

Microsoft anställer Sam Altman och en annan arkitekt från OpenAI

Microsoft meddelade på måndagen att de har anställt Sam Altman och en annan arkitekt från OpenAI efter att de oväntat lämnade företaget i en företagsomstrukturering som chockade AI-världen. Microsofts VD Satya Nadella twittrade att teknikjätten är engagerad i sitt partnerskap med OpenAI, vars chatbot startade den generativa AI-trenden genom att producera mänsklig text, bilder, video och musik. Microsoft har investerat miljarder dollar i startupföretaget och hjälpt till att tillhandahålla datorkraft för att köra dess AI-system. Nu tar de in två av OpenAI:s medgrundare direkt i företaget.

Direktlänk Dela WDIO-TV fördjupade 20 november

AI kan påverka casinobranschen positivt, säger Slotsjudge

Aleksandra Andrishak, chefredaktör på slot-affiliate Slotsjudge, diskuterar den pågående diskussionen kring AI och dess oundvikliga inverkan på casinobranschen. Hon menar att AI-teknik kan erbjuda detaljerad beteendeanalys, naturligt språkbearbetning, automatisk avvikelsedetektering och kontinuerligt lärande, vilket kan hjälpa till att upptäcka bedrägerier. AI kan även hjälpa till att maximera effektiviteten av personliga rekommendationer och kampanjer och bidra till att skapa en säkrare miljö för spelare. Andrishak tror att AI kommer att spela en stor roll i framtiden för casinobranschen.

Direktlänk Dela Casinobeats.com fördjupade 20 november

Sam Altman och Greg Brockman går med i Microsofts AI-team

Sam Altman, medgrundare till OpenAI, kommer att gå med i Microsoft för att leda ett nytt avancerat AI-team efter hans plötsliga avsked från OpenAI. Microsofts VD Satya Nadella meddelade att Altman, 38, skulle komma ombord. Nadella sa också att Greg Brockman, den tidigare presidenten för OpenAI som avgick i protest efter Altmans plötsliga avresa, skulle gå med i den nya AI-divisionen på Microsoft tillsammans med Altman. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, vilket sägs ha arbetat med en affär som skulle värdera företaget till nästan 90 miljarder dollar, men det är nu i limbo i kölvattnet av Altmans utträde.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 20 november

Sam Altman kommer inte att återvända som VD för OpenAI

Sam Altman, en ledande figur inom artificiell intelligens (AI), kommer inte att återvända som VD för OpenAI trots diskussioner om hans återkomst. Detta är den senaste vändningen i en av Silicon Valleys mest dramatiska styrelsekonflikter. Emmett Shear, medgrundare av Twitch, kommer att utses till företagets tillförordnade VD, och ersätter Mira Murati. Altman avskedades på fredagen och investerare och anställda på OpenAI, som blev överraskade av styrelsens beslut, inledde en kampanj för att få honom återinsatt. OpenAI förklarade i ett vagt uttalande att Altman inte alltid varit ´uppriktig´ i sin kommunikation med styrelsen.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

Växande ilska inom SAG-AFTRA mot överenskommelse med AMPTP

Det finns en växande opposition inom medlemskapet för Screen Actors Guild-American Federation of Radio and Television Artists (SAG-AFTRA) mot den preliminära överenskommelse som nyligen nåddes med Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP). Många anser att avtalet är ett svek mot skådespelarnas intressen och inte uppfyller det minimikrav som SAG-AFTRA utlovade under förhandlingarna: anständiga löneökningar, en andel av streamingintäkterna och skydd mot artificiell intelligens (AI). Ett av de största motstånden mot avtalet har fokuserat på frågan om AI och företagens förmåga att skapa digitala replikationer som kommer att ersätta tusentals skådespelare.

Direktlänk Dela World Socialist Web Site fördjupade 20 november

Artificiell allmän intelligens: En dualanvändningsteknologi som behöver reglering

Kraftfulla teknologier som kärnkraft och genetisk teknik är ´dual-use´, de har potential att ge stora fördelar men kan också orsaka stor skada. Artificiell allmän intelligens (AGI) är en extrem dual-use-teknologi. Om ´superintelligensen´ går rätt, kan den bota cancer och klimatförändringar och skapa en futuristisk utopi. Om det går fel kan det vara en existentiell katastrof för mänskligheten. Utvecklingen av AGI är fortfarande i stort sett oreglerad, vilket lämnar stora företag att själva reglera sig. OpenAI, DeepMind och Anthropic, de tre stora aktörerna inom AGI, bildades med AI-säkerhet som en primär oro. Trots detta börjar det se ut som om investerare pressar OpenAI att ta bort röster av försiktighet från sin styrelse. Oreglerad vinstjakt bör inte driva AGI mer än den ska driva genetisk teknik, läkemedel eller kärnenergi.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 20 november

AI-startupen xAI av Elon Musk lanserar chatbot, utmanar Nvidia

Elon Musk har introducerat en AI-chatbot kallad Grok genom sin AI-fokuserade startup xAI. Grok, som beskrivs som rolig, ärlig och mer relaterbar än ChatGPT, är Musks svar på ChatGPT:s brister. Trots att Grok inte förväntas överträffa ChatGPT, kommer den att skapa en nisch för sig själv. Båda kommer troligen att lyckas, men det kan innebära problem för Nvidia. Varken ChatGPT eller Grok kommer att använda Nvidias teknologi i framtiden. OpenAI och Tesla, företagen bakom ChatGPT och Grok, planerar att flytta bort från Nvidias GPU:er. Detta är dåliga nyheter för Nvidia, eftersom även Microsoft, Alphabet, Amazon och Meta alla gör sina egna chips.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 19 november

Sam Altmans avsked från OpenAI tyder på djupare splittring inom teknikvärlden

Sam Altman, medgrundare och chef för OpenAI, avskedades plötsligt den 17 november, vilket chockade branschen. Rykten pekar på oro över hans sidoprojekt och rädsla för att han expanderade OpenAIs kommersiella erbjudanden för snabbt utan att överväga säkerhetsimplikationerna. OpenAIs investerare och några av dess anställda söker nu Altmans återinsättning. Händelserna på OpenAI är den mest dramatiska manifestationen hittills av en bredare splittring i Silicon Valley. På ena sidan finns ´doomers´, som tror att AI, om den inte kontrolleras, utgör en existentiell risk för mänskligheten och därför förespråkar strängare regleringar. På motsatt sida finns ´boomers´, som tonar ner rädslan för en AI-apokalyps och betonar dess potential att turbocharge framsteg.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 19 november

OpenAI:s styrelse avskedar Sam Altman, försöker sedan vinna tillbaka honom

OpenAI:s styrelse oroade sig för att företaget utvecklade den teknologiska motsvarigheten till en kärnvapenbomb och att dess föreståndare, Sam Altman, rörde sig så snabbt att han riskerade en global katastrof. Därför avskedade styrelsen honom. Microsoft, OpenAI:s viktigaste aktieägare, informerades inte om Altman:s uppsägning förrän precis före den offentliga tillkännagivandet. Microsofts aktier sjönk efter att Altman hade avskedats. I kölvattnet av Altman:s avskedande rapporterades det att han och andra lojalister från OpenAI planerade att starta ett eget företag, vilket riskerade att omintetgöra allt som företaget hade arbetat hårt för att uppnå under de senaste åren. En dag senare försökte styrelsen dock att vinna tillbaka Altman.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 19 november

AI-investeringar: Nvidia överträffar C3.ai

Trots att S&P 500 sjönk med 19% 2022 har det stigit med 18% hittills i år, främst drivet av framsteg inom artificiell intelligens (AI). En av de största vinnarna har varit C3.ai, vars aktie har stigit med över 160% i år. Trots detta har företagets ekonomiska resultat varit mindre imponerande, med en förlust per aktie på $0,56 under det första kvartalet 2024. Investeringar kan dock vara mer lönsamma i Nvidia, som kontrollerar 95% av marknaden för processorer som används i maskininlärning. Nvidia rapporterade en rekordomsättning på $13,5 miljarder under andra kvartalet 2024, en ökning med 101% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 november

Digital Realty väl positionerat för att dra nytta av ökade AI-utgifter

Varje företag i världen diskuterar hur det kan använda artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina verksamheter. I en nyligen genomförd undersökning av MIT Technology Review svarade alla företag att de skulle öka sina utgifter för AI-infrastruktur under det kommande året. Digital Realty, ett fastighetsinvesteringsföretag som specialiserar sig på datacenter, är särskilt väl positionerat för att dra nytta av den kommande tillväxten i AI-utgifter. Företaget äger fastigheter belägna i över 50 storstadsområden över sex kontinenter. Dess globala fotavtryck är oöverträffat inom sin nisch och ger företaget en betydande konkurrensfördel. Företaget riktar sig alltmer mot kunder som kräver mindre än 1 megawatt ström. Förra kvartalet kom 28% av dess totala bokningar från sådana kunder. Dessutom arbetar det med att bygga ingångspunkter till offentliga molntjänster som AWS för att tillåta företag att ansluta till offentliga molntjänsteleverantörer utan att använda det offentliga internetet. Digital Realty handlas för närvarande till 23 gånger dess justerade fonder från verksamheten (AFFO) under de senaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 november

Shopify publicerar mer än 100 nya verktyg och funktioner i ´Editions Summer ’23´

Shopify publicerar en halvårsuppdatering, kallad ´Editions´, av uppgraderingar till sin plattform. Editions Summer ’23, släppt i augusti, innehåller mer än 100 nya verktyg och funktioner. Bland dessa finns verktyg för AI och B2B samt en mängd appar för att utöka en onlinebutik. Nya Shopify-verktyg inkluderar Shopify Magic, en generativ AI utbildad på proprietära data och OpenAI:s ChatGPT. Magic kan producera produktbeskrivningar, varumärkesinnehåll och e-postkampanjer. Shopify Marketplace Connect är en app för att koppla och integrera en Shopify-produktkatalog med flera marknadsplatser som Amazon, Walmart, eBay och Etsy. TikTok-appen gör det möjligt för handlare att koppla ett Shopify-konto till en TikTok Shop. Shopify Collective är en ny dropship-funktion som låter återförsäljare sälja produkter från andra Shopify-säljare. Shopify Subscriptions är en gratis app för att sätta upp och hantera återkommande, schemalagda produkter. Shopify Flow, nu tillgängligt för grundplaner, gör det möjligt för handlare att bygga anpassad automatisering utan kodning. Shopify Bundles är en gratis app för att skapa fasta buntar och multipacks från plattformens admin. Teman har nu inbyggt stöd för animationer. Shopify POS har strömlinjeformats för mer effektiva arbetsflöden. Shopify Credit är ett företagskreditkort för berättigade handlare. B2B-funktioner har förbättrats på Shopify Plus. Hydrogen, Shopifys React-baserade stack för headless commerce, har lagt till funktioner för att göra det enklare och snabbare att bygga en butik.

Direktlänk Dela Practical Ecommerce fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas oväntat av företagets styrelse

Sam Altman, VD för OpenAI, har oväntat avskedats av företagets styrelse. Styrelsen meddelade att Altman inte varit konsekvent öppen i sin kommunikation, vilket hindrat styrelsens förmåga att utöva sina ansvar. OpenAI grundades 2015 som en ideell organisation med målet att säkerställa att artificiell allmän intelligens gagnar hela mänskligheten. Bland grundarna fanns Altman och Reid Hoffman, medgrundare av LinkedIn, samt Amazon Web Services, indiska IT-företaget Infosys, högerteknikmiljardären Peter Thiel och Elon Musk. 2019 omvandlades OpenAI till två organisationer: OpenAI Global LLC och OpenAI Inc.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 november

OpenAI avskedar VD Sam Altman efter ´överläggande granskningsprocess´

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT för ett år sedan, meddelade på fredagen att de har avskedat VD Sam Altman. Altman blev en sensation inom techvärlden med lanseringen av ChatGPT, en AI-chattbot med oöverträffade förmågor. Hans avskedande överraskade techvärlden helt och hållet, med rykten på sociala medier om vad som hade orsakat det plötsliga uppsägningen. OpenAI:s styrelse sa i ett uttalande att Altmans avgång ´följer en överläggande granskningsprocess´, vilket ledde till att han ´inte var konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen´.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 19 november

Gratis klasser i artificiell intelligens och chatbots

Det finns nu möjlighet att ta klasser i artificiell intelligens och chatbots utan att spendera något. Det finns också andra erbjudanden, till exempel en stor rabatt på Sony-hörlurar på Amazon Singapore, en Python-programmeringscertifieringsbunt för mindre än £40 och livstidsåtkomst till StackSkills-lärplattformen för endast $20.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman avlägsnas från sin position, orsakar chock bland anställda

Skaparen av ChatGPT, Sam Altman, har avlägsnats från sin position som chef för OpenAI, styrelsen anklagar honom för att inte alltid ha varit ´uppriktig´ med dem, vilket skapar en chockvåg bland företagets anställda. Mira Murati, teknisk direktör för OpenAI, har utsetts till att agera som tillfällig chef för företaget medan processen att hitta en permanent efterträdare pågår. I samband med Altman´s avsked annonserade styrelseordförande Greg Brockman - en medgrundare av företaget - sin avgång. Vissa anställda har rapporterat att de har uppdragit åt företagets chefsforskare, Ilya Sutskever, att undersöka omständigheterna som ledde till avskedet.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 18 november

Sam Altman, före detta VD för OpenAI, planerar ny AI-satsning

Sam Altman, den nyligen avsatta VD:n för OpenAI, arbetar på ett nytt artificiell intelligens-projekt som han planerar att starta, enligt källor. Före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, som sa att han lämnade OpenAI på grund av Altmans avsked, förväntas ansluta sig till projektet. Vissa forskare på OpenAI, inklusive Szymon Sidor, har lämnat företaget på grund av VD-bytet, men det är oklart om Sidor och andra kommer att ansluta sig till Altmans nya projekt. Altman och Apples tidigare designchef Jony Ive har diskuterat att bygga en ny AI-hårdvaruenhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 november

Amazon kan vara det bästa AI-aktieköpet just nu

Amazons aktier har skjutit i höjden med över 40% under 2023, men det är fortfarande inte det bästa mega-cap-aktien detta år. Meta Platforms och Nvidia slåss om den äran. Alla dessa högflygande aktier har en gemensam nämnare: de fokuserar på artificiell intelligens (AI). Amazon har lanserat sin egen stora språkmodell (LLM), Titan, tidigare i år och fortsätter aggressivt med sin AI-utveckling. Företaget investerar kraftigt i träning av en ny LLM, kodnamn ´Olympus´, som har cirka 2 biljoner parametrar. Amazon kan ha en nyckelfördel över sin konkurrens, enligt VD Andy Jassy, då mycket av data finns i AWS (Amazon Web Services) som är marknadsledare inom molninfrastruktur. Amazon fortsätter också att expandera till nya marknader och kommer att börja sälja bilar online i USA 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 november

Amazon skär ned på Alexa-avdelningen för att satsa mer på AI

Amazon planerar att skära ned hundratals jobb inom enheten som hanterar den populära röstassistenten Alexa, i syfte att satsa mer på artificiell intelligens. I ett meddelande till anställda på fredagen skrev Daniel Rausch, Amazons vice VD för Alexa och Fire TV, att företaget eliminerar vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Han tillade att ´flera hundra´ positioner skulle skäras ned, men gav inte en mer exakt siffra. Jobbkorten kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien. Detta följer fler nyliga uppsägningar inom Amazons spel- och musikteam, och lägger till de 27 000 anställda som företaget lade av under senare delen av förra året och tidigare i år.

Direktlänk Dela WWNY-TV fördjupade 18 november

OpenAI avskedar VD Sam Altman, Mira Murati tar över på interimistisk basis

OpenAI, företaget som lanserade ChatGPT för ett år sedan, meddelade på fredagen att de har avskedat VD Sam Altman. OpenAI:s styrelse uttalade att Altman inte varit konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrat dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Altman kommer att ersättas på interimistisk basis av Mira Murati, företagets teknikchef. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, förblir engagerade i sitt partnerskap med OpenAI och stöder Mira och hennes team.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 17 november

Ny maskininlärningsteknik förbättrar AI-chattrobotar och smarta tangentbord

Forskare från MIT och andra institutioner har utvecklat en maskininlärningsteknik som gör det möjligt för djupinlärningsmodeller att effektivt och kontinuerligt lära sig av nya användardata direkt på en kantutrustning som en smartphone. Tekniken, kallad PockEngine, sparar och beräknar endast de exakta delarna av en stor maskininlärningsmodell som behöver uppdateras för att öka noggrannheten. Detta minskar beräkningskostnaderna och påskyndar finjusteringsprocessen. PockEngine accelererade kantutrustningsträningen jämfört med tidigare metoder, med upp till 15 gånger snabbare prestanda på vissa hårdvaruplattformar.

Direktlänk Dela AZoRobotics fördjupade 17 november

Amazon skär ner hundratals jobb i Alexa-enheten för att fokusera mer på AI

Amazon planerar att skära ner hundratals jobb i sin enhet som hanterar röstassistenten Alexa, för att istället kanalisera mer resurser till artificiell intelligens (AI). Daniel Rausch, Amazons vice VD för Alexa och Fire TV, informerade medarbetarna om att företaget kommer att eliminera vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Företaget, med huvudkontor i Seattle, är i hård konkurrens med andra teknikföretag som snabbt vill dra nytta av AI-trenden. Jobbavsked kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 november

OpenAI har gjort betydande förbättringar av ChatGPT, vilket gör det mer lämpligt för företagsanvändning. De har integrerat retrieval augmented generation (RAG), en AI-teknik utvecklad av Meta, i ChatGPT. RAG kombinerar fördelarna med hämtningsbaserade modeller (tillgång till realtidsdata + domänspecifika data) med generativa modeller (naturligt språksvar). Detta innebär att ChatGPT nu kan hämta realtidsinformation, citera sina källor och användare kan också ladda upp anpassade och domänspecifika dataset. Detta är en stor förbättring eftersom generativa AI-verktyg som ChatGPT tidigare inte kunde tillgå realtidsinformation, domänspecifika eller anpassade dataset och ofta fabricerade svar.

BetaNews fördjupade 17 november

Accelererad utveckling av artificiell intelligens väcker debatt om ansvarsfull utveckling

Generativ artificiell intelligens (AI) har utvecklats snabbt under sitt första år och kan redan förutsäga 10-dagars väderprognos bättre än nuvarande meteorologiska system över nästan alla (90%) av de 1 380 nyckelmetriker som mätts. OpenAI:s VD Sam Altman planerar att säkra ytterligare finansiering från Microsoft för att finansiera utvecklingen av artificiell allmän intelligens (AGI). Mer än 40 riskkapitalföretag har undertecknat frivilliga åtaganden om hur de start-ups de stöder bör utveckla AI-teknik ansvarsfullt. Nationella detaljhandelsfederationen (NRF) släppte sina principer för användning av AI inom detaljhandeln. Företag som Macy´s och Google har implementerat AI för att förbättra kundupplevelsen. Airbnb har förvärvat AI-startupen Gameplanner.ai och musiktjänster som Spotify och Google Cloud utökar sitt partnerskap för att driva engagemang med hjälp av AI. OpenAI undersöker hur man kan ta in sin AI-chatbot ChatGPT i klassrum. Thomson Reuters lanserade en serie initiativ för att omvandla den juridiska professionen genom användning av generativ AI. Alibaba kommer inte att dela upp sin molnintelligensverksamhet på grund av det fortsatta fokuset på AI. Öppna AI stoppar nya anmälningar till sitt ChatGPT Plus-program på grund av överväldigande efterfrågan. Federal Trade Commission (FTC) har lanserat Voice Cloning Challenge för att skydda konsumenter från potentiella faror med AI-aktiverad röstkopieringsteknik. Microsoft lanserade en offentlig förhandsvisning av Azure AI Speech och Amazon introducerade en AI-säkerhetslösning för små och medelstora företag.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 17 november

AI-baserade transkriptionstjänster siktar på att transkribera alla dina konversationer

Otter.ai, känd för sin AI-baserade transkriptionstjänst, vill kunna transkribera och lagra allt du hör i en sökbar databas. Otter.ai:s VD, Sam Liang, ser detta som en del av en större vision att fånga upp och lagra alla konversationer du någonsin har haft. Liknande projekt har startats av företag som Rewind och Humane. Dessa tjänster kan dock väcka integritetsfrågor, och det finns oro över hur denna data kan användas mot individer. Både Liang och Rewinds grundare, Dan Siroker, hävdar att deras system har inbyggd sekretess.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 17 november

Microsoft avslöjar egna AI-chip Maia och Cobalt

Under sin Ignite-konferens avslöjade Microsoft sina första egna AI-chip och CPU-processor. Det nya AI-acceleratorchipet, Maia, kommer troligen att marknadsföras till kunder som vill spara pengar på AI-träning och inferensarbetsbelastningar och inte vill betala för dyra Nvidia GPU:er. Företaget avslöjade också sin egen Arm-baserade datacenter-CPU, Cobalt, som är utformad för generell bearbetning och eventuellt vissa AI-relaterade uppgifter. Om de nya chipen är framgångsrika kan det skaka om AI-marknaden och påverka konkurrenter som Amazon, Google, Nvidia och AMD.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 november

AI-enheter börjar känna sig hyperrealistiska men kräver stor mängd energi

Vijay Janapa Reddi, en AI-specialist vid Harvard University, diskuterar hur AI-enheter som Amazon Alexa börjar känna sig hyperrealistiska, men varnar för den stora mängd energi som krävs för att driva dessa enheter. Teknikföretag som Amazon försöker nu integrera stora språkmodeller som OpenAI´s ChatGPT i smarta hemenheter för att förbättra användarinteraktion. Men denna intelligens kräver massiva mängder data och därmed energi. Över 60% av världens elproduktion kommer från fossila bränslen, vilket bidrar till klimatförändringar. En studie publicerad i tidskriften Joule i oktober fann att omfattande integration av generativ AI kan öka energibehoven. I ett värsta fall-scenario från analysen kunde tekniken förbruka lika mycket energi som hela Irland. Klimatförändringarna förvärrar redan värmeböljor och ökar bristen på vatten, vilket vissa datacenter behöver för att hålla sig svala. För att förhindra att en dålig situation blir värre har forskare uppmanat världsledare att sluta använda fossila bränslen. Vissa förespråkare har å andra sidan krävt att kongressen vidtar åtgärder mot de energibördor som AI-sektorn presenterar.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 17 november

Maskinlärningsteknik: En lovande karriärväg för teknikentusiaster

Maskinlärningstekniker spelar en avgörande roll i dagens digitala era, där de utvecklar och implementerar algoritmer och modeller som gör att maskiner kan lära sig från data och fatta intelligenta beslut. Denna karriärväg erbjuder spännande möjligheter för de med intresse för matematik, kodning och problemlösning. För att bli framgångsrika krävs en solid grund i matematik och statistik, samt behärskning av programmeringsspråk som Python, R eller Java. Erfarenhet med datahanteringsbibliotek, som Pandas, och visualiseringsbibliotek, som Matplotlib eller Seaborn, är också nödvändigt. Maskinlärningstekniker kan arbeta i en mängd olika branscher, som hälsovård, finans, e-handel och mjukvaruutveckling.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 17 november

Meta lanserar två nya AI-baserade videoredigeringsverktyg

Meta Platforms har lanserat två nya AI-baserade funktioner för videoredigering som kan användas för att posta på Instagram eller Facebook. Den första heter Emu Video och genererar fyra sekunder långa videor med en bildtext, foto eller bild, tillsammans med en beskrivning. Den andra kallas Emu Edit och låter användare mer enkelt ändra eller redigera videor med textprompter. De nya verktygen är en vidareutveckling av modellen Emu som genererar bilder i svar på textprompter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 17 november

YouTube lanserar AI-baserat musikexperiment ´Dream Track for Shorts´

YouTube har gett användarna en förhandstitt på sitt första AI-baserade musikexperiment, ´Dream Track for Shorts´. Verktyget låter användare skapa anpassade låtar med ett system som härmar populära artister som Charlie Puth, för att användas som soundtrack till deras YouTube Shorts. Experimentet är utformat för att utforska hur AI kan skapa djupare kopplingar mellan artister och skapare. En liten grupp av amerikanska skapare kommer att få tillgång till experimentet för att skapa unika soundtracks på upp till 30 sekunder för deras Shorts. Musik AI-verktygen drivs av Lyria, Google DeepMinds mest avancerade musikgenereringsmodell.

Direktlänk Dela Cord Cutters News fördjupade 16 november

Meta avslöjar AI-videogenereringsverktyg, Google antitrust-rättegång avslutas, Apple adopterar RCS, Amazon säljer Hyundai-bilar online

Meta har avslöjat två banbrytande AI-videogenereringsverktyg som ska revolutionera hur användare skapar och delar videoinnehåll på sociala nätverk. Det första verktyget, kallat ”AutoVideo”, använder AI för att automatiskt generera videoinnehåll från användaruppladdade bilder och klipp. Det andra verktyget, ”VoiceSync”, använder AI för att synkronisera ljud med videoklipp på ett sömlöst sätt. Dessa verktyg förväntas förändra hur människor kommunicerar och uttrycker sig online. USA har avslutat sin antitrustprocess mot Google, vilket avslutar en historisk rättegång som har fångat techgiganter och reglerares uppmärksamhet. Apple ska adoptera Rich Communication Services-meddelandestandarden, vilket förbättrar kompatibiliteten mellan iOS och Android-användare för en mer sömlös meddelandeupplevelse. Amazon planerar att sälja Hyundai-bilar online från 2024, vilket markerar en betydande förändring i hur konsumenter köper fordon.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupade 16 november

IBM har lanserat sin nya watsonx.governance-lösning, vilket visar företagets ledande position inom företagsklar AI. IBM har identifierat tre huvudfunktioner som företag kräver från GenAI och andra AI-lösningar: Transparens, riskreducering och stöd för öppenhet. IBM har också nyligen tillkännagett IP-skadeståndsskydd för kunder som använder sina LLM-modeller och GenAI-lösningar. watsonx.governance hjälper klienter att övervaka nya LLM-mätvärden, ger insyn i LLM-utveckling, ökar transparensen i AI-livscykeln för LLM:er och erbjuder valideringsverktyg för LLM:er. IBM planerar att utöka dessa funktioner under första kvartalet 2024.

TechSpective fördjupade 16 november

Nvidias dominans inom AI-chip fortsätter med uppdaterad processor

Nvidia har haft en stark tillväxt under 2023, med aktiekurser som stigit med över 230%, mycket tack vare sin ledande position inom artificiell intelligens (AI) chips. Företagets H100 datacenterprocessor har blivit populär för organisationer och regeringar som vill träna AI-modeller. Nvidia planerar att bygga vidare på framgången med H100 med en uppdaterad H200-processor, som ska börja levereras till kunder under andra kvartalet 2024. H200 är utrustad med HBM3e, ett högkapacitets, höghastighetsminne speciellt framtaget för att påskynda AI-arbetsbelastningar. Amazon Web Services, Alphabets Google Cloud, Oracle Cloud Infrastructure och Microsoft Azure planerar att börja använda molninstanser baserade på H200 nästa år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 november

ChatGPT har fundamentalt förändrat AI-landskapet

Under det senaste året har ChatGPT fundamentalt förändrat AI-landskapet och teknologin i stort. San Francisco-startupen OpenAI lanserade ChatGPT 2022, vilket ledde till att AI snabbt gick från att vara en marginaliserad idé till att bli mainstream. Enligt Cisco CIO Fletcher Previn kommer verktyg som ChatGPT så småningom att integreras i varje IT-system och extern produkt. Tekniker som Previn jämför AI:s adoptionsresa med molnberäknings tidiga dagar, som väckte liknande diskussioner och debatter om säkerhet, integritet, dataägande och ansvar. Trots löftet om att automatisera triviala uppgifter, skapa nya former av digitalt innehåll och öka produktiviteten på arbetsplatsen, fanns det en påtaglig oro i branscher och akademi när ChatGPT dök upp på scenen.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 16 november

Microsoft satsar på AI och säkerhet, YouTube kräver AI-avslöjande, Cyberattack exponerar patientdata

Microsoft har tillkännagivit flera AI-initiativ, inklusive omnamngivningen av Bing Chatt till Microsoft Copilot och lanseringen av Azure Maia AI-accelerator och Azure Cobalt CPU. YouTube kommer att kräva att skapare avslöjar om de använt AI-verktyg för att skapa innehåll. Perry Johnson & Associates har avslöjat en cyberattack som exponerade personlig information för 8,9 miljoner patienter. Representant Andrew Garbarino har föreslagit lagstiftning för att blockera nya regler från Securities and Exchange Commission. Google har tillkännagivit FIDO2-uppdaterade Titan Security Key-hårdvaror. Amazon har lanserat Astro for Business.

Direktlänk Dela CISO Series fördjupade 16 november

Microsoft lanserar två nya processorer för AI-tjänster 2024

Två nya processorer som stöder tjänster som OpenAI och Copilot förväntas lanseras under det första kvartalet 2024. De inkluderar en allmän chip baserad på Arm-designer, kallad Cobalt, och en specialiserad AI-CPU som heter Maia. Båda kommer att placeras i Microsofts Azure-datacenter nästa år. Microsofts inträde på AI-chipmarknaden kommer att innebära att användare kan välja en alternativ leverantör till Nvidia, som för närvarande dominerar marknaden. Microsoft har också gjort andra meddelanden på Ignite, inklusive en annan tillägg till sina Copilot generativa AI-tjänster.

Direktlänk Dela Computing fördjupade 16 november

Microsoft lanserar egen chip och AI-assistent, OpenAI tillfälligt stoppar nya användare, Amazon varnar anställda om att missa befordran

Microsoft har introducerat sin egen AI-chip, Azure Maia 100, för att spara på kostnaderna samt AI-assistenten Copilot som kommer att integreras i alla företagets produkter och tjänster. OpenAI har tillfälligt stoppat nya registreringar på ChatGPT Plus på grund av hög efterfrågan. Amazon varnar sina anställda att de kan missa befordringar om de inte återvänder till kontoret tre dagar i veckan. Asus har nyligen släppt en moderkort inspirerad av anime-serien ”Evangelion” men har fått negativ uppmärksamhet på grund av ett stavfel i logotypen. Forward Health har lanserat CarePod, en självständig medicinsk station drivet av AI.

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 16 november

AI-aktier att köpa och undvika: Amazon och Palantir Technologies

Wall Street förväntar sig starka vinster för att driva aktiemarknaden högre, med S&P 500 som har ett konsensusprismål på 5,038, vilket innebär en 14% uppgång under nästa år. Detta kan vara särskilt uttalat för aktier inom artificiell intelligens (AI) på grund av teknologins entusiasm. Amazon och Palantir Technologies är erkända ledare inom vissa delar av AI-värdekedjan, men Wall Street ser mycket olika på företagen. Amazon har ett medianpris på 12 månader på $175 per aktie, vilket innebär en 22% uppgång från dess nuvarande pris, medan Palantir har ett medianpris på 12 månader på $16 per aktie, vilket innebär en 19% nedgång från dess nuvarande pris.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 november

Nvidias aktie skenar och väntas överträffa prognoser

Nvidias aktie har ökat med nästan 200% under det senaste året. Fokus ligger på företagets AI- och datacenter-verksamhet. Nvidia överträffade förväntningarna i juli-kvartalet och väntas göra detsamma i oktober-kvartalet. Det förväntas att hyperskalare kommer att fortsätta köpa Nvidias grafikprocessorer för att träna stora språkmodeller. Nvidia förväntar sig ingen betydande påverkan på sin verksamhet från Kinas senaste restriktioner. Företagets verkliga värde uppskattas till $480 per aktie, vilket ger en värdering på över 1,1 biljoner dollar. Nvidias datacenter-verksamhet har vuxit exponentiellt, från 3 miljarder dollar 2020 till 15 miljarder dollar 2023, och förväntas mer än fördubblas till 41 miljarder dollar 2024.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 16 november

Microsoft lanserar Fabric, en ny AI-driven analys- och datahanteringsplattform

Microsoft har lanserat Fabric, en molnbaserad SaaS-plattform som kombinerar förmågorna hos Power BI, Data Factory och Azure Synapse Analytics. Plattformen avslöjades först i maj och är nu allmänt tillgänglig. Fabric inkluderar också en fler-molnsdatalake kallad OneLake som automatiskt ansluter till varje databelastning inom Fabric. Microsoft avslöjade Fabric´s allmänna tillgänglighet under Ignite, en användarkonferens i Seattle. Utöver Fabric introducerade Microsoft en rad nya och förbättrade analys- och datahanteringsfunktioner, inklusive nya databasfunktioner som vektorsökning i Azure Cosmos DB MongoDB vCore.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 16 november

AI:s roll i kreativa processer hos startup-företag

En ny undersökning visar att 80% av startup-grundarna har integrerat artificiell intelligens (AI) i sina kreativa processer. Trots att 55% fortfarande föredrar mänsklig kreativitet framför AI, är tekniken en stor del av deras tillväxt. AI används bland annat för dataanalys för att informera kreativa beslut och produktutveckling. Flavio Villanustre från LexisNexis Risk Solutions och Uche Ogbuji, grundare av Oori Data, håller med om att AI katalyserar ny företagsbildning och innovation. De betonar dock att AI är ett verktyg och inte kan ersätta mänsklig kreativitet.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 november

Microsoft designar egna processorer och acceleratorer för molnet

Efter flera års rykten har Microsoft bekräftat att de följer konkurrenterna Amazon Web Services och Google i utformningen av egna processorer och acceleratorer för sina moln. Detta meddelade Satya Nadella, Microsofts VD, då han presenterade Cobalt 100 Arm server CPU och Maia 100 AI acceleratorchip. Även om Microsoft inte använder många av sina egna chips, innebär deras existens att företaget kan förhandla om bättre priser från chipstillverkare som Intel, AMD och Nvidia. Detta är som att spendera hundratals miljoner dollar för att spara miljarder, vilket kan återinvesteras i infrastrukturen, inklusive vidare utveckling av egna chips.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 16 november

Forskare utvecklar teknik för att förbättra anpassningen av AI-modeller på enheter

Forskare från MIT, MIT-IBM Watson AI Lab och andra ställen har utvecklat en teknik som gör det möjligt för djupinlärningsmodeller att effektivt anpassa sig till nya sensordata direkt på en enhet vid kanten av nätverket. Deras metod för träning på enheten, kallad PockEngine, bestämmer vilka delar av en stor maskininlärningsmodell som behöver uppdateras för att förbättra noggrannheten, och lagrar och beräknar endast med de specifika delarna. PockEngine utför större delen av dessa beräkningar medan modellen förbereds, före drift, vilket minimerar beräkningskostnaden och ökar hastigheten på finjusteringsprocessen. PockEngine accelererade betydligt träningen på enheten, upp till 15 gånger snabbare på vissa hårdvaruplattformar, utan att modellernas noggrannhet minskade.

Direktlänk Dela MIT News fördjupade 16 november

AI-drivna bärbara enheter, som AI Pin, blir alltmer vanliga. Dessa enheter, som använder generativ AI för att generera svar på frågor, har dock sina svagheter. Till exempel gjorde Googles Bard faktiska fel under sin första demo. Teknikstartföretaget Humane gav världen sin första titt på AI Pin i april, men även här visades svaga punkter. Trots detta debuterade företaget AI Pin på modeveckan i Paris i september. En fråga som uppstår är om dessa enheter verkligen kan vara effektiva som gränssnittsmäklare mellan användaren och deras telefon. Andra AI-tillverkare, som Snap, försöker svara på grundläggande frågor om användning.

B2B Chief fördjupade 16 november

Skapa julmålarböcker för Amazon KDP med Midjourney AI

Midjourney AI är ett verktyg som kan användas för att skapa unika utskriftsklara målarbokssidor för försäljning på Amazon KDP. Det är ett AI-verktyg som kan skapa realistiska och kreativa bilder från en enkel textbeskrivning. För att spara tid och ansträngning finns en lista med förskrivna uppmaningar tillgängliga för nedladdning. Dessa uppmaningar hjälper användaren att generera en mängd olika julrelaterade målarbokssidor. Användaren kan sedan finjustera dessa bilder med hjälp av ett redigeringsprogram som Adobe Photoshop eller GIMP och sedan ladda upp dem till Amazon KDP.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 15 november

Microsoft utvecklar två anpassade chips för att minska AI-kostnader

Microsoft har meddelat att företaget har utvecklat två skräddarsydda datorchips, Maia och Cobalt, för att minska kostnaderna för leverans av AI-tjänster. Maia-chippet kommer att användas för att påskynda AI-beräkningsuppgifter och kommer att vara grunden för företagets ´Copilot´-tjänst. Cobalt-chippet är en central processor (CPU) tillverkad med teknik från Arm Holdings och kommer att användas för att driva Teams, Microsofts företagsmeddelandeverktyg. Microsoft planerar också att erbjuda direktåtkomst till Cobalt för att konkurrera med Amazon Web Services ´Graviton´-serie av interna chips.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 15 november

AI-experter varnar för desinformation inför USA:s presidentval 2024

AI-experter varnar för en massiv ökning av desinformation och felinformation inför USA:s presidentval 2024, med hjälp av nya generativa AI-teknologier. Darrell West, seniorforskare vid Center for Technology Innovation vid Brookings Institution, säger att det blir nästan omöjligt att skilja det verkliga från det falska. Stora teknikföretag som Microsoft, Amazon, Google, Meta och Adobe har lanserat eller meddelat att de arbetar med egna AI-plattformar. Experter befarar att andra former av generativa AI-tjänster kan ge illasinnade aktörer eller statssponsrade enheter ett enkelt sätt att skapa oenighet bland potentiella väljare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 november

Microsoft introducerar anpassade AI-chips, aktien når nytt rekordhögt

Microsoft har debuterat med sina första par anpassade artificiella intelligens (AI) chips designade för att träna stora språkmodeller. Detta skickade företagets aktiekurs till ännu ett rekordhögt. Microsoft meddelade två chips, Microsoft Azure Maia 100 AI Accelerator och Microsoft Azure Cobalt 100 central processing unit, som företaget säger är optimerade för AI, generativ AI och molnbaserad databehandling. Chipsen, som Microsoft planerar att släppa tidigt nästa år på företagets datacenter, är designade för att driva dess Bing AI chatbot, Microsofts Copilot och Azure OpenAI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 15 november

Amazon SageMaker, ONNX och AWS IoT Greengrass förenklar distribution av maskininlärningsmodeller till edge-enheter

Amazon SageMaker, ONNX och AWS IoT Greengrass hjälper till att distribuera maskininlärningsmodeller till edge-enheter. Många applikationer behöver distribuera och utföra maskininlärningsuppgifter på enheter så nära användarna som möjligt, istället för att fjärrköra dessa uppgifter i molnet. Amazon SageMaker har varit ett viktigt verktyg för att förenkla utveckling, träning, distribution och utförande av maskininlärningsuppgifter i molnet. AWS rekommenderar företag att använda Open Neural Network Exchange (ONNX) formatet i kombination med AWS IoT Greengrass V2 som en ersättning för Edge Manager. IoT Greengrass är en AWS IoT-funktion som är utformad för att hantera flottor av IoT-enheter och den programvara som distribueras till dem. ONNX är ett öppen källkodsverktyg som gör det möjligt för team att utföra maskininlärningsuppgifter på en rad edge-enheter.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 15 november

Cyber-noir roman ´Private I´ utforskar gränsen mellan människa och AI

I boken ´Private I´, skriven av Ashlei E. Watson, Paul Pangaro och Jill Fain Lehman, utforskas gränsen mellan människa och artificiell intelligens (AI). Boken, som publicerades på Amazon den 19 februari, är ett försök av författarna att ge läsarna en enkel ingång till fältet maskininlärning och AI. Lehman, som är Senior Project Scientist på Carnegie Mellon University, förklarar att en stor utmaning för AI är ´problemet med mening´, där AI:s mänsklika svar tolkas som meningsfulla trots att AI har tränats att sätta ihop ord utan ´att tänka´. Lehman tror att reglering av AI är nödvändig för framtiden.

Direktlänk Dela Next Pittsburgh fördjupade 15 november

IT-säkerhet fortsätter att vara en central fråga inför 2024

Säkerhet inom IT och teknik fortsätter att vara en central fråga inför 2024. Enligt IT-säkerhetskonsult Åsa Schwarz blir programvaror som hackare använder allt mer sofistikerade och svårare att genomskåda, vilket kräver att användare är mer vaksamma än någonsin. Samtidigt ser säkerhetskonsulten Karl Emil Nikka ett växande problem med så kallade polymorfiska skadeprogram, som döljer sig för vanliga antivirusprogram genom att ständigt ändra sin kod. Dessutom har framväxten av AI-chattbotar skapat en risk att oavsiktligt dela personuppgifter och annan känslig information, både med företagen som driver AI-bottarna och med internet i stort.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 15 november

AI-teknik har förändrat hur vi skapar, marknadsför och säljer konst. Midjourney, en framstående AI-driven bildgenerator, har betydligt minskat hindren för att skapa realistisk digital konst. Med Midjourney kan konstnärer och entreprenörer omvandla sina kreativa färdigheter till en lönsam verksamhet. Denna artikel utforskar olika metoder för att tjäna pengar på dina AI-konstverk skapade med Midjourney. Det finns flera sätt att tjäna pengar med Midjourney, till exempel genom att sälja anpassade konsttryck, kommissionsarbete, självpublicering, konsttävlingar, utbildning och konstnärliga tjänster.

AMBCrypto fördjupade 15 november

Författare och förlag stämmer AI-företag för upphovsrättsintrång

Konstgjord intelligens (AI) har stött på problem inom bokbranschen, med anklagelser om spridning av desinformation, upphovsrättsintrång och stöld av författares identiteter. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har stämts flera gånger för upphovsrättsintrång av kända författare som Mona Awad, Paul Tremblay och Sarah Silverman. Författarförbundet har också anklagat OpenAI för att bryta mot upphovsrätten genom att använda författares verk för att träna AI-modeller. Amazon har infört en policy som begränsar antalet självpublicerade böcker till tre per dag och kräver att författare avslöjar om någon del av deras manuskript genererades av AI. Trots detta är det oklart hur Amazon verkställer denna nya policy.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 15 november

OpenAI anställer aggressivt trots marknadens avmattning

Trots en avmattning på marknaden fortsätter OpenAI med aggressiv anställning genom att strategiskt utnyttja det växande intresset för AI-teknik. OpenAI sägs erbjuda betydande ersättningspaket, upp till $10 miljoner, för att locka toppforskare från Google. Detta markerar OpenAIs pågående ansträngningar att rekrytera talang från Googles led, med fokus på seniora forskare i Googles AI-team. Den föreslagna årliga ersättningen, huvudsakligen i form av aktier, ligger rapporterat i intervallet $5 miljoner till $10 miljoner. OpenAI överväger att sälja aktier som innehas av befintliga anställda, med en uppskattad företagsvärdering mellan $80 miljarder till $90 miljarder.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 15 november

Bill Gates förutspår AI:s framtid

Artificiell intelligens (AI) är ett het ämne, och kommer fortsätta vara det fram till 2024. Efter Elon Musk har nu Bill Gates uttalat sig om ämnet, och förutspår att det kommer förändra allt. 2023 orsakade ChatGPT uppståndelse när det först förbjöds i Italien, men sedan nåddes en kompromiss. Google var först med att inkludera AI i Pixel 8, och det förväntas att Samsung och Apple kommer följa efter. Samsung planerar att lansera sin SamsungGalaxy S24 AI-telefon i januari, och Apple planerar att göra detsamma i september med iPhone 16.

Direktlänk Dela NewsNet Nebraska fördjupade 15 november

Walmart investerar i AI och ML för att konkurrera med Amazon

Walmart, den amerikanska detaljhandelsjätten med över 10 000 butiker världen över, investerar kraftigt i forskning och utveckling för att konkurrera med Amazon. Företagets teknikavdelning, Walmart Global Tech, har centra i Bengaluru och Chennai och ansvarar för att skapa innovativa tekniklösningar för allt som rör detaljhandeln. Enligt Suresh Kumar, CTO för Walmart Global Tech, spelar AI och ML en nyckelroll för att kunna erbjuda personaliserade upplevelser i stor skala. Företaget är särskilt entusiastiskt över generativ AI och dess förmåga att sammanfatta information.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 15 november

Årets aktieprestanda för olika företag enligt Jim Cramer

HubSpot: ´Det är som en mini-Salesforce, den har otrolig tillväxt, och folk gillar tillväxt igen. Jag tror att aktien kommer att rally härifrån.´ Albemarle: ´Nej... Jag tror att litiums priset kommer att sjunka och det finns ingen återvändo, det är bara inte rätt plats att vara.´ Chewy: ´Jag tror att Chewy bottnar här, men jag vet inte mycket uppsida, eftersom jag tror att folk kan få grejerna från Amazon.´ Leonardo DRS: ´Jag tror att utsikterna är riktigt bra för det.´ New York Community Bancorp: ´Nej. Jag tror bara att även med lägre räntor kommer det inte att, det är bara en tuff, tuff miljö.´ Brown-Forman: ´Det är ett bra företag, men, vet du vad, jag tror att så snart någon börjar göra GLP-1-försöket för tunga drickare, tror jag att folk kommer att säga att jag måste komma ur Brown-Forman.´ Sarepta Therapeutics: ´Jag är inte där för de killarna... De förlorar bara en enorm mängd pengar. De har brutit många hjärtan. Jag går inte dit på den.´ C3.ai: ´De levererar inte, de förlorar en förmögenhet. Titta, jag gillar grundaren, Tom Siebel, jag har känt honom i många år. Men det finns för mycket hype där och för mycket hopp där, och jag gillar inte någon ´H.´´ US Bancorp: ´Om du ska köpa en regional bank, USB, du kan göra mycket värre än det... Det verkar mycket säkert för mig.´ CrowdStrike: ´Jag tror att det har ben. Jag menar, den här saken har bara varit en otrolig häst... Jag har varit ett stöd för George Kurtz hela vägen, och han fortsätter att göra bra för oss, och jag säger att han kommer att fortsätta att göra bra.´

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 15 november

Cohesity erbjuder tidig åtkomst till Cohesity Turing, integrerat med Amazon Bedrock

Cohesity, en AI-driven leverantör av dataskydd och -hantering, erbjuder tidig åtkomst till Cohesity Turing. Cohesity Turing är företagets omfattande samling av AI-funktioner och teknik som integreras i dess multicloud dataplattform och lösningar. Cohesity kommer att utöka sitt arbete med AWS för att integrera Cohesity Turing med Amazon Bedrock. Med Amazon Bedrock kan företag få tillgång till grundmodeller från andra AI-företag via ett API för att bygga och skala GenAI-applikationer. Med denna integration kan kunder använda de senaste AI-funktionerna för att driva effektivare verksamhet, få värdefull insikt i säkerhetsrisker och få mer värde från sina data.

Direktlänk Dela EnterpriseTalk fördjupade 15 november

OpenAI får fler eftertraktade H100-chip från Nvidia, förväntar sig bättre tillgång nästa år

OpenAI har mottagit en eftertraktad order av H100-chip och förväntar sig fler snart, enligt VD Sam Altman. OpenAI, liksom många andra AI-företag, använder Nvidias senaste modell av chip för att träna sina modeller. Fler chip signalerar att mer sofistikerade AI-modeller kommer att vara redo inom en snar framtid. Det finns en stark efterfrågan på H100-chip från Nvidia, vilket har skapat en köphysteri. Men om OpenAI kunde få sin order kanske tillgången på chip till AI-företag förbättras. OpenAIs växande chiplager kommer att hjälpa till att driva företagets nästa AI-modell, GPT-5, som Altman sa är under utveckling.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 15 november

Dow Jones futures stiger, Microsoft AI-nyheter och Biden-Xi-möte i fokus

Dow Jones futures steg lätt efter timmar, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Stora nyheter om Microsofts artificiella intelligens förväntas på onsdag, medan president Joe Biden ska möta Kinas president Xi Jinping. Aktiemarknadsrallyt visade breda, kraftfulla vinster på tisdagen efter att oktober CPI-inflationsrapporten svalnade mer än förväntat, vilket sänkte statsobligationsavkastningen. Flera aktier, inklusive MercadoLibre, Cloudflare, Amazon.com, Super Micro Computer och Toll Brothers, visade starka köpsignaler. Microsoft kommer att tillkännage sina senaste AI-framsteg vid sin Ignite 2023-händelse på onsdag, och det ryktas att de kan avslöja sin egen AI-chip för att minska sitt beroende av Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 15 november

C3 AI och Amazon utökar sitt strategiska samarbete

C3 AI och Amazon har utökat sitt strategiska samarbetsavtal för att C3 ska tillhandahålla Amazon Web Services (AWS) med artificiell intelligensprogramvara. Det ursprungliga samarbetsavtalet ingicks 2016 och syftade till att leverera AI-lösningar till en mängd olika branscher. C3 AI:s aktier ökade efter nyheten och efterfrågan på AI-produkter har hjälpt till att skicka upp aktien nära 170% i år. Aktierna i C3 AI ökade med över 7% på tisdagen, samtidigt som Amazon-aktierna också steg med mer än 2% på dagen för tillkännagivandet.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 15 november

Warren Buffetts investeringar i AI-aktier

Warren Buffett, ofta kallad ´Oraklet från Omaha´, kan ha snubblat över den hetaste investeringstrenden 2023. Bidragsgivaren Parkev Tatevosian belyser två artificiell intelligens (AI) aktier som Buffett äger i sin Berkshire Hathaway-portfölj. Aktiekurserna som används var eftermiddagskurserna den 12 november 2023. Videon publicerades den 14 november 2023. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, en Amazon-dotterbolag, är medlem i The Motley Fools styrelse. Parkev Tatevosian, CFA har positioner i Apple. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Amazon, Apple och Berkshire Hathaway.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 november

AI förutspår Amazons aktiekurs för januari 2024

Aktierna för online-återförsäljaren Amazon har ökat betydligt under 2023 och har stigit till höjder som inte setts sedan sommaren 2022. Denna starka prestation på aktiemarknaden har i stor utsträckning drivits av solida finansiella resultat och imponerande kvartalsrapporter. Många investerare undrar om denna trend kommer att fortsätta in i det nya året. OpenAI´s ChatGPT, en artificiell intelligens, har uttryckt en övergripande optimistisk stämning och förutspår att företaget kan stå någonstans mellan $146 och $183 på nyårsdagen. Detta baseras på Amazons historiska tillväxt, dess totala marknadsposition och potentiell framtida tillväxt.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 14 november

Notion lanserar AI-verktyg för att hitta information snabbare

Notion lanserar en ny funktion kallad Q&A, beskriven som en AI-assistent som kan hitta all information på några sekunder. Verktyget är tillgängligt för alla Notion-användare, kostar mellan $8 och $10 per person och månad och påminner om Microsofts Copilot och Googles Duet AI. Q&A är en blandning av sökmotor och chatbot som kan svara på både specifika och mer ospecifika frågor. All information Q&A pratar om är fotnoterad till Notion-sidor för att säkerställa att verktyget inte hittar på information. Notions VD Ivan Zhao erkänner att det är en utmaning att ansluta till mer data och att navigera tillgång och behörigheter.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 14 november

AI-företaget Pagaya Technologies visar stark tillväxt och potential

Artificiell intelligens (AI) visar sig ha verklig inverkan och investerare rider på trenden. Chiptillverkaren Nvidia, vars enheter driver AI-teknik, har ökat med 230% i år, medan Amazons molnberäkningsverksamhet blomstrar när det lanserar fler genererande AI-tjänster. JPMorgan Chase testar sin egen genererande AI för att hjälpa till med förmögenhetsförvaltning och kundservice. Pagaya Technologies, som använder AI för att hjälpa till med kreditvärdering och utlåning, vinner momentum. Trots utmaningar som högre räntor rapporterar Pagaya högre intäkter och ökad lönsamhet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 november

Nvidia lanserar ny toppchipp för artificiell intelligens

Nvidia tillkännagav på måndagen nya funktioner till sitt högsta chip för artificiell intelligens (AI), H200, som kommer att börja rullas ut nästa år med Amazon.com, Googles och Oracles. H200 kommer att överskrida Nvidias nuvarande topp H100-chip. Den primära uppgraderingen är mer högbandbreddminne, en av de dyraste delarna av chippet som definierar hur mycket data det kan bearbeta snabbt. Nvidia dominerar marknaden för AI-chips och driver OpenAI:s ChatGPT-tjänst och många liknande generativa AI-tjänster som svarar på frågor med mänskligt skrivande.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 14 november

Betydande vecka för AI-industrin med banbrytande tillkännagivanden

Under en betydande vecka för AI-industrin presenterade stora spelare banbrytande tillkännagivanden och introducerade banbrytande teknologier. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, höll sin första utvecklarkonferens och presenterade nya funktioner. Startups som Humane presenterade futuristiska bärbara enheter, medan Elon Musk lade till en touch av sarkasm med Grok, en rival till ChatGPT. OpenAI stötte på utmaningar när företaget upplevde storskaliga driftstopp två dagar efter konferensen. Dessutom intensifierar stora teknikaktörer som Amazon och YouTube sina AI-insatser.

Direktlänk Dela Global Village Space fördjupade 14 november

Nvidia lanserar ny AI-chip med förbättrad prestanda och minne

Nvidia har tillkännagivit nya funktioner för dess toppmodell av artificiell intelligens (AI) chip, H200, som kommer att börja rullas ut nästa år med Amazon.com, Googles Alphabet och Oracle. H200 kommer att överta Nvidias nuvarande toppchip H100. Den primära uppgraderingen är mer högbandbreddsminne, en av de dyraste delarna av chippet som definierar hur mycket data det kan bearbeta snabbt. H200 har 141 gigabyte högbandbreddsminne, upp från 80 gigabyte i dess tidigare H100. Nvidia dominerar AI-chipmarknaden och driver OpenAI:s ChatGPT-tjänst och många liknande generativa AI-tjänster.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 november

OpenAI lockar Googles toppingenjörer med höga löner

OpenAI försöker locka till sig toppforskare från Google genom att erbjuda löner på upp till 83 crore rupier (över 10 miljoner dollar) per år. Detta är inte första gången OpenAI försöker anställa från Googles toppskikt. OpenAI planerar att sälja befintliga anställdas aktier, vilket värderar företaget till mellan 80 och 90 miljarder dollar. Om arbetstagare ansluter sig till OpenAI innan försäljningen genomförs, kan de få aktier precis innan värderingen ungefär tredubblas. OpenAI genererar främst intäkter genom prenumerationer på ChatGPT Plus samt genom att sälja användningen av sina AI-modeller till utvecklare och företag. Microsoft har investerat miljarder för att äga ungefär hälften av OpenAI.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 14 november

AI kommer att gynna småföretag mest, säger forskare

Todasco, en besökande forskare vid James Silberrad Brown Center for Artificial Intelligence vid San Diego State University, tror att artificiell intelligens (AI) kommer att gynna småföretag mest. Han menar att trots att teknikjättarna utan tvekan drar nytta av AI, står vi vid tröskeln till en revolution som kommer att gynna småföretag oproportionerligt mycket. Fram till för några år sedan hade bara de största företagen tillgång till AI-verktyg, men idag kan vem som helst med en internetanslutning använda världens mest kraftfulla AI-modeller gratis. AI kan inte driva ditt företag på egen hand, men det kan vara en kraftfull assistent.

Direktlänk Dela The San Diego Union-Tribune fördjupade 14 november

Stora techföretag investerar i AI-startups

Microsoft äger en 49% andel i OpenAI och har investerat miljarder dollar i företaget som tillverkar ChatGPT. Microsoft är också investerare i Inflection AI, som har en chattbot som kallas Pi och ses som en rival till OpenAI. Google planerar att investera hundratals miljoner i Character.AI, som bygger personliga botar. I slutet av oktober meddelade Google att de hade gått med på att investera upp till 2 miljarder dollar i Anthropic, en viktig rival till OpenAI. Tusentals andra företag utvecklar AI-appar. Microsoft, Google och Amazon inser att framtiden för AI kommer att involvera integration av teknik från flera leverantörer.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 14 november

Nvidia lanserar ny GPU för att påskynda AI-applikationer

På måndag meddelade Nvidia lanseringen av HGX H200 Tensor Core GPU, som använder Hopper-arkitekturen för att påskynda AI-applikationer. Detta är en uppföljning till H100 GPU, som släpptes förra året och tidigare var Nvidias mest kraftfulla AI GPU-chip. Om det används i stor utsträckning kan det leda till mycket kraftfullare AI-modeller och snabbare svarstider för befintliga som ChatGPT. H200 är den första GPU:n som erbjuder HBM3e-minne. Tack vare HBM3e erbjuder H200 141GB minne och 4,8 terabyte per sekund bandbredd. Nvidia kommer att göra H200 tillgänglig i flera format. Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure och Oracle Cloud Infrastructure kommer att vara de första molntjänsteleverantörerna att distribuera H200-baserade instanser från nästa år.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 13 november

Nvidia introducerar ny toppklassig AI-chip, HGX H200

Nvidia introducerar en ny toppklassig chip för AI-arbete, HGX H200. Den nya GPU:n uppgraderar den mycket efterfrågade H100 med 1,4x mer minnesbandbredd och 1,8x mer minneskapacitet, vilket förbättrar dess förmåga att hantera intensivt generativt AI-arbete. H200 verkar i stort sett vara densamma som H100 utom dess minne. Den nya GPU:n är den första att använda en ny, snabbare minnesspecifikation kallad HBM3e. Detta ökar GPU:ns minnesbandbredd till 4,8 terabyte per sekund, upp från 3,35 terabyte per sekund på H100, och dess totala minneskapacitet till 141GB upp från 80GB på dess föregångare.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 13 november

Råd för att navigera i en AI-driven framtid från Forbes Technology Council

Generativa AI-verktyg som ChatGPT har nyligen haft stor påverkan och omformat utbildnings- och yrkeslandskap. Eftersom generativ AI fortsätter att antas för allt från innehållsskapande till kodning, skulle nuvarande och kommande högskolestudenter vara kloka att tänka nu på att navigera i en föränderlig arbetsplats. Med rätt grund kan blivande kunskapsarbetare självsäkert kliva in i en värld där det är nödvändigt att veta hur man utnyttjar generativ AI för tillväxt och framgång. Nedan delar 18 medlemmar i Forbes Technology Council råd för att vägleda studenter och yrkesverksamma mot en framtid där de kommer att arbeta allt mer med AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 november

Kostnaden för artificiell intelligens: Gratis och betalda tjänster

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av våra liv, från röstassistenter som Siri och Alexa till personliga rekommendationer på streamingplattformar. Många AI-tjänster är tillgängliga för användare utan kostnad. Teknikjättar som Google, Microsoft och Amazon erbjuder olika AI-drivna verktyg och plattformar tillgängliga för användare utan direkt kostnad. Dessa tjänster inkluderar språköversättning, bildigenkänning och sentimentanalys. Medan det finns gratis AI-tjänster, kan vissa avancerade eller specialiserade AI-applikationer komma med en prislapp. Företag tar ofta betalt för AI-tjänster som kräver omfattande beräkningsresurser, komplexa algoritmer eller proprietära dataset.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 13 november

Google överväger att investera i AI-startup Character.AI

Google överväger att stärka sitt partnerskap med Character.AI genom en betydande investering. Teknikjätten diskuterar att injicera hundratals miljoner dollar i AI-startupen för att finansiera dess uppdrag att utbilda chatbot-modeller. En annan källa sa att investeringen kan struktureras som konvertibla noter. Det skulle stärka ett befintligt samarbete mellan Google och Character.AI, som använder det förra företagets molntjänster och tensor processing units (TPUs) för att träna sin AI. Character.AI:s karaktärsbaserade chatbots har blivit populära bland yngre användare som står för 60% av dess webbtrafik.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 12 november

Amazon kan erbjuda bästa investeringsmöjligheten bland teknikjättarna

I takt med att intäktsrapporteringssäsongen pågår har stora teknikföretag som Microsoft, Alphabet och Amazon fått mycket uppmärksamhet, särskilt deras molntjänster. Microsofts molnplattform Azure fortsätter att glänsa, medan Alphabet gör framsteg inom moln och annonsering. Amazon är dock det mest lockande alternativet för investerare. Trots styrkan i Amazons molnenhet finns det andra skäl att köpa aktien. Amazons snabbast växande segment är annonsering, med en ökning på 26% år över år under Q3. Företaget investerar även i maskininlärning för att förbättra annonsinriktning och samarbetar med Pinterest för att öka sin online-exponering. Dessutom förväntas Amazons e-handelsplattform gynnas av den kommande julhandeln.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Fem företag leder vägen inom AI-teknik

Nvidia, IBM, Amazon, Alphabet och Microsoft leder utvecklingen inom artificiell intelligens (AI). Nvidia har utvecklats från att vara en aktör inom grafikprocessorer till att bli en central spelare inom AI, med sina processorer som är avgörande för AI-forskning och -utveckling. IBM, känt för skapandet av Watson, fortsätter att påverka AI:s framtid genom sin forskning. Amazon visar sin AI-expertis genom konsumentprodukter som Alexa och sin molnplattform, AWS. Alphabet, med sin Google-division, leder AI-forskning och -tillämpningar, från Googles assistent till AI-tjänster via Google Cloud. Microsofts investering på 13 miljarder dollar i OpenAI markerar företagets engagemang i AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

AI-aktier stormar fram men ETF:er kan vara bästa satsningen

Artificiell intelligens (AI) har haft ett starkt år på aktiemarknaden, med stora företag som Nvidia och Microsoft som handlas nära sina högsta nivåer någonsin. Mindre AI-aktier som C3.ai, Upstart och Lemonade har också sett starka vinster, men handlas fortfarande långt under sina all-time highs. Investerare behöver dock inte gissa vilka enskilda aktier som kommer att lyckas, utan kan istället satsa på börsnoterade fonder (ETF:er) som erbjuder exponering mot AI-sektorn. Två AI-fokuserade ETF:er som utmärker sig är iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

ChatGPT och AWS bland de mest efterfrågade kompetenserna på arbetsmarknaden, enligt Udemy

Udemy:s Global Workplace Learning Index 2023 visar att kurser i ChatGPT och Amazon Web Services (AWS) har en ökande efterfrågan bland brasilianska yrkesverksamma. De mest konsumerade kursteman i Brasilien på Udemy:s onlinekursplattform inkluderar Spring Boot, Emotional Intelligence, Communication Skills, Leadership och AWS Certified Cloud Practitioner. Rapporten avslöjade också att det finns över 1,4 miljoner studenter inskrivna i ChatGPT-kurser, med mer än 37 tusen inskrivningar från Brasilien. Trots att ChatGPT-kurserna inte kom in i topp 5 i Global Workplace Learning Index 2023 i Brasilien, har den exponentiella tillväxten i sökningen fångat företagsledarnas uppmärksamhet.

Direktlänk Dela Suno Research fördjupade 11 november

AI-investeringar: En ny strategi och exempel på företag som kapitaliserar på trenden

Investeringar inom artificiell intelligens (AI) kan vara komplexa på grund av AI:s breda tillämpningar och tidiga utvecklingsstadium hos många företag. Eric Fry, kollega på InvestorPlace, föreslår dock en alternativ investeringsstrategi. Han lyfter fram Freeport-McMoRan Inc., världens största kopparutvinningsföretag, som ett exempel på ett företag som kapitaliserar på AI-trenden. Freeport använder en maskininlärningsmodell för att öka produktionen vid sin koppargruva i Bagdad, Arizona. Framgången med AI på Bagdad har lett till att tekniken nu rullas ut på flera andra gruvor.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 11 november

Veckans stora tekniknyheter: Samsung, Loki, AI-uppdateringar, Amazon Echo, Black Friday, Sony och Apple

Under veckan har det varit flera stora tekniknyheter. Samsung kan vara på väg att lansera en mer prisvärd vikbar telefon, enligt analytiker. Säsong 2 av Loki har avslutats och har fått starka reaktioner. AI-chattboten ChatGPT har fått sin största uppdatering hittills, vilket inkluderar möjligheten för användare att skapa egna chattbotar. Amazon Echo Show 8 har fått en ny och förbättrad version som imponerade på recensenterna. Råd om tidiga Black Friday-erbjudanden har delats ut. Sony har lanserat den snabbaste spegellösa kameran någonsin, Sony A9 III. Slutligen har de nya M3-drivna Macs fått starka recensioner.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 11 november

OpenAI:s ChatGPT når 100 miljoner aktiva användare varje vecka

OpenAI:s VD Sam Altman meddelade att chatboten ChatGPT nu har 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Detta tillkännagavs under företagets första utvecklarkonferens. OpenAI kommer också att öppna en GPT-butik denna månad. Dessa nyheter kommer kort efter att OpenAI rapporterade om cyberattacker och onormal trafik på grund av ett DDoS-angrepp. Amazon tränar en stor språkmodell med kodnamnet ´Olympus´, som är större än OpenAIs GPT-4-modell. Meta kommer snart att kräva att annonsörer avslöjar när annonser ändras med AI. Humane´s AI Pin lanseras denna vecka. Elon Musks nya chatbot Grok är snarare för underhållning än för allvarlig användning. Dataetikettering, en viktig del i att träna AI-modeller, har blivit en växande bransch. Stålproducenter, några av världens största förorenare, försöker minska utsläppen med hjälp av nya program.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 11 november

Den globala marknaden för autonoma AI och autonoma agenter förväntas växa till 64,69 miljarder dollar till 2030

Den globala marknaden för autonoma AI och autonoma agenter var värderad till 4,8 miljarder dollar 2023 och förväntas nå 64,69 miljarder dollar till 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 45% under prognosperioden 2023-2030. Dessa autonoma system används inom flera sektorer, inklusive bank, finansiella tjänster och försäkring (BFSI), där autonoma AI-system använder maskininlärningsalgoritmer för att analysera stora mängder finansiell data, identifiera mönster och autonomt fatta beslut om bedrägeriupptäckt, riskbedömning och investeringstaktik. De största leverantörerna på den globala marknaden för autonoma AI och autonoma agenter inkluderar Airbus, Alenspace, Astrocast, Eutelsat, Fleetspace Technologies, med flera.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 november

Skapa din egen AI-klon med OpenAI´s ChatGPT

Sam Altman, VD för OpenAI, har meddelat att alla nu kan skapa sin egen AI-klon inom minuter med hjälp av ChatGPT, en del av OpenAI´s GPT-4. Med ChatGPT Plus kan prenumeranter skapa sina egna Generative Pre-trained Transformers (GPTs) som en del av sin månadsplan. Processen för att skapa en GPT innefattar att svara på frågor för att utforma din nya chatbot, ge den ett namn, konfigurera hur din GPT kommer att interagera med dig och vilka ämnen du är intresserad av. Slutligen definieras chatbotens personlighet och den är redo att användas.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 11 november

Googles experimentella chatbot Bard kan locka fler kunder

Googles experimentella chatbot Bard kan vara vägen till att utveckla en annan produkt med två miljarder användare, sa en direktör vid en konferens i New York. Bard, som låter konsumenter brainstorma och hämta information med hjälp av ny artificiell intelligens, lägger grunden för Google att attrahera ännu fler kunder, sa produktledaren Jack Krawczyk i en intervju. Bland möjligheterna finns företagets plan att göra sin tidinställning, kommandouppfyllande Google Assistant mer livlig med Bards människodirigerade förslag. Att koppla samman dessa produkter, först via mobila enheter de kommande månaderna, kommer att introducera AI till fler människor, sa Krawczyk.

Direktlänk Dela Borneo Bulletin fördjupade 10 november

Amazon döms att betala 46,7 miljoner dollar för patentintrång, G7 publicerar uttalande om digital konkurrens

En Delaware-jury har bestämt att Amazon måste betala 46,7 miljoner dollar till VB Assets för att ha intrångit i flera patent som täcker taligenkänning och språkbearbetningsteknik. G7-medlemmar publicerade ett uttalande om digital konkurrens, med åtaganden för att hantera problem kring framväxande teknologier som AI. Arvingarna till fotbollsikonen Diego Maradona vann en varumärkesstrid mot hans tidigare advokat. OpenAI meddelade att det kommer att betala kostnaderna för rättsprocesser kopplade till upphovsrättsintrång. Nike har stämt New Balance och Skechers för patentintrång. Värdet på musikupphovsrätt översteg 40 miljarder dollar 2022.

Direktlänk Dela IPWatchdog fördjupade 10 november

AI-verktyg och deras inverkan på vitt skilda områden

AI-verktyg som ChatGPT kan vara till stor nytta för de flesta människor som inte är utmärkta skribenter. OpenAI introducerar GPT Store, som gör det möjligt för utvecklare att skapa anpassade GPT-baserade konversationella AI-modeller och sälja dem i en ny marknadsplats. Detta ska utöka tillgängligheten och den kommersiella användningen av AI. Apple fortsätter att utveckla generativa AI-teknologier, medan Twitter Premium Plus-prenumeranter snart kommer att ha tillgång till xAI:s nya AI-system, Grok. AWS introducerar Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) och Capacity Blocks för ML, en ny tjänst som gör det möjligt för kunder att hyra Nvidia GPU:er för AI-uppgifter. WeWork har ansökt om skydd mot konkurs, och 01 Advisors har säkrat 395 miljoner dollar för sin tredje fond. Microsoft uppdaterar sitt startprogram för att erbjuda utvalda startups gratis tillgång till avancerade Azure AI-superdatorresurser.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 10 november

Databricks får ytterligare finansiering på $43 miljarder för att accelerera utvecklingen av AI-teknik

Data- och AI-företaget Databricks har annonserat ytterligare stängningar av sin senaste serie I-finansiering. Befintliga investerare som Amazon Web Services (AWS), CapitalG och Microsoft, tillsammans med nya investerare AT&T Ventures, Qatar Investment Authority (QIA) och Sanabil Investments, deltog i finansieringsrundan, vilket gav företaget en värdering på $43 miljarder efter pengar. Finansieringen kommer att användas för att påskynda utvecklingen av transformativ AI-teknologi, Gen AI-forskning och anställa AI dataforskare och ingenjörstalang.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 november

Generativ AI inte för att ersätta mänskliga prestationer, menar Digital Domain CTO

Hanno Basse, CTO på Digital Domain, uttalade sig under Society of Motion Picture and Television Engineers Media Technology Summit om användningen av generativ AI och maskininlärning inom visuella effekter. Han ser stor potential för tekniken, men inte för att ersätta den mänskliga aspekten av skådespelarprestationer. Basse betonade att varje exempel på Digital Domains arbete med digitala människor har prestationen av en riktig skådespelare som grund. Han tror att generativ AI och maskininlärning kan hjälpa till med andra typer av VFX-arbete, särskilt för idégenerering och kommunikation, samt att ta bort ´grunt´-arbete.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 10 november

Microsoft-aktien når nytt rekordhögt inför AI-konferens

Microsofts aktie nådde ett nytt rekordhögt på 368,09 dollar i fredags, inför företagets kommande presentation av de senaste framstegen inom artificiell intelligens (AI) på en konferens nästa vecka. Aktien har haft en stark period och steg nio dagar i rad innan den sjönk med 0,7% för att avsluta den ordinarie sessionen på 360,69 dollar i torsdags. Microsoft kommer att diskutera sina senaste AI-initiativ på onsdag i en keynote-presentation på sin Ignite-konferens i Seattle. Microsofts aktie finns på fyra IBD-aktielistor: IBD 50, Leaderboard, Big Cap 20 och Tech Leaders.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Nvidia leder AI-boomen, avslöjar planer för att boosta generativ AI-utbildning

Nvidia (NVDA) fortsätter att leda AI-boomen tillsammans med andra teknikjättar som Microsoft (MSFT), Meta Platforms (META) och Amazon (AMZN). Nvidia har nyligen avslöjat planer på att boosta generativ AI-utbildning och påskynda antagandet av generativ AI inom telekomindustrin, värd 1,7 biljoner dollar. Nvidia och Amdocs (DOX) har också meddelat att de samarbetar för att optimera stora språkmodeller för att påskynda antagandet av generativa AI-applikationer och tjänster inom telekommunikations- och mediaindustrierna. Nvidia-aktien testar en köppunkt på 476,09 i en dubbelbotten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

OpenAI introducerar data partnerskap för att träna AI-modeller

OpenAI introducerar data partnerskap, ett samarbetsinitiativ med organisationer för att skapa både offentliga och privata dataset för att träna AI-modeller. Syftet är att bygga mer omfattande AI-modeller som kan förstå olika ämnen, branscher, kulturer och språk. OpenAI uppmanar organisationer att tillhandahålla omfattande dataset som representerar olika aspekter av det mänskliga samhället, inklusive text, bilder, ljud eller video. Samarbetet innefattar partnerskap med enheter som den isländska regeringen och Free Law Project. Initiativet erbjuder två samarbetsvägar: Open-Source Archive, avsett för offentliga dataset, och Private Datasets, skräddarsydda för proprietär AI-modellträning med prioritet på datasekretess.

Direktlänk Dela CryptoTVPlus fördjupade 10 november

Amazon utvecklar egen stor språkmodell för att konkurrera med ChatGPT

Amazon utvecklar enligt uppgift sin egen stora språkmodell (LLM), kodnamn Project Olympus, för att konkurrera med ChatGPT. Olympus är tänkt att vara den mest avancerade LLM hittills och Amazon planerar att sälja den till företagskunder. Olympus förväntas användas för att driva nya funktioner i Amazons onlinebutik, Alexa röstassistent och Amazon Web Services-enhet. LLM är en typ av artificiell intelligens (AI) som kan generera och förstå text. Amazon har ännu inte bekräftat existensen av Project Olympus, men företaget har investerat kraftigt i AI de senaste åren.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 10 november

Fem effektiva sätt att tjäna passiv inkomst med ChatGPT

ChatGPT, en AI-språkmodell utvecklad av OpenAI, kan hjälpa till att generera passiv inkomst på flera sätt. För det första kan den användas för att skapa professionella CV-mallar för försäljning på Etsy. För det andra kan den generera kärnan i en unik berättelse för att skriva fiktiva böcker för försäljning på Amazon. För det tredje kan den skapa engagerande och informativa läromedel för försäljning. För det fjärde kan den hjälpa till att bygga och sälja prenumerationsbaserade Google Chrome-tillägg. Slutligen kan den användas för att utveckla och sälja en handelsbotsindikatortjänst.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 10 november

Palantir ser ut att dominera inom AI efter stark Q3-rapport

Palantir, en Denver-baserad företag som specialiserar sig på stora dataanalys och artificiell intelligens (AI), är en av de mest polariserande aktierna på Wall Street. Trots att aktien upplevde en kortvarig status som en ´meme-aktie´ och kraschade spektakulärt, har den återhämtat sig något 2023, främst drivet av entusiasm kring AI. Efter en imponerande tredje kvartalsrapport ser Palantir ut att dominera inom AI. Aktiens nuvarande pris på cirka $18 är över 50% under dess toppar 2021. Under det senaste året har aktien varit så låg som ungefär $6 och så hög som $20. Palantir rapporterade sin fjärde kvartal i rad med positiv nettoinkomst under tredje kvartalet, vilket gör den berättigad till inkludering i S&P 500. Trots att aktien har haft en uppgång på nästan 200% hittills 2023, är det troligt att aktien är på väg mot en tillbakagång.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 november

Googles experimentella chattbot ´Bard´ förväntas nå en användarbas på över 200 miljoner

Google har delat framtidsplanerna för sin experimentella chattbot ´Bard´. Företaget förväntar sig att Bard kommer att vara bland de få utvalda produkterna i världen med en användarbas på över 200 miljoner, likt Google Search och YouTube. Bards trafik ökade med 2% till 87 lakh i oktober. Informationen gavs av chattbotens produktledare Jack Krawczyk vid ett evenemang organiserat av Reuters i New York. Bard är Googles AI-baserade chattbot, som hjälper användare att diskutera specifika ämnen och samla information från internet. Bard kommer att integreras med Google Assistant.

Direktlänk Dela Connexion Blog fördjupade 10 november

Personliga GPTs är här, F.T.C. ordförande Lina Khan om AI-konkurrens och kaos på Apefest

OpenAI har presenterat ett nytt sätt att bygga anpassade chattrobotar. I en podcast diskuterar Kevin några chattrobotar han har byggt, inklusive en anpassad ´Hard Fork´-bot och en bot som ger investeringsråd inspirerade av hans avlidna farfar. Dessutom diskuterar Lina Khan, ordförande för Federal Trade Commission, myndighetens tillvägagångssätt för att reglera AI och om taktikerna hon har använt för att reglera stora teknikföretag fungerar. Slutligen rapporterade mer än 20 personer brännande ögonsmärta efter en Bored Ape Yacht Club-fest i Hongkong.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 november

S&P 500: bästa tidpunkten att köpa AI-aktier

S&P 500 har varit i rallyläge i år och har nu återgått till sin uppåtgående trend. Indexet steg nästan 6% under veckan som slutade den 3 november, vilket markerar dess bästa prestation för någon vecka hittills i år. Denna ökning har drivits av entusiasm kring potentialen för artificiell intelligens (AI). S&P 500 ligger nu bara 5% under sitt all-time high och många tror att det är redo att göra ett försök att nå rekordet. Två företag att hålla ögonen på är Apple och Amazon.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 november

Uppdateringar inom AI: Musk släpper chattbot, Google lanserar generativa AI-funktioner, Meta kräver avslöjande av AI-användning i politiska annonser

Denna vecka har det skett många uppdateringar inom AI-världen. Elon Musk meddelade släppet av sin nya AI-chattbot, Grok, medan OpenAI meddelade att de kommer att uppdatera sin chattbots kunskap om information fram till april 2023. Google lanserar nya generativa AI-funktioner för Performance Max, vilket de hävdar kommer att hjälpa marknadsförare att skala och bygga högkvalitativa tillgångar samtidigt som de driver prestanda. Det har också tillkännagivits nya AI-regler, med Metas beslut att kräva att politiska eller samhällsrelaterade annonser avslöjar eventuellt vilseledande användning av AI. Amazon har nyligen kritiserats för sin användning av ”Project Nessie”, en hemlig algoritm som rapporterats styra prissättningen på plattformen för att resultera i extra vinst. Samtidigt har YouTube meddelat nya skyddsfunktioner.

Direktlänk Dela ExchangeWire fördjupade 10 november

Humane lanserar bärbar röststyrd enhet, Humane Pin

Startup-företaget Humane har lanserat Humane Pin, en röststyrd bärbar enhet som kan fästas på kläder med ett magnetiskt system. Enheten är utrustad med olika sensorer, inklusive kameror, mikrofoner och en högtalare. Den har ingen skärm, men har en indikatorlampa för att visa när mikrofonerna är aktiva och en laserprojektor för att snabbt visa information på användarens hand. För att använda Humane Pin måste man prenumerera på en Humane Subscription för $24 per månad. Förbeställningar för Humane Pin börjar den 16 november 2023, med de första leveranserna i början av 2024.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupade 10 november

90% av internetinnehåll kan vara AI-genererat inom 3 år

Enligt en rapport från Europol kan 90 procent av allt innehåll på internet vara genererat av AI inom tre år. Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Bonnier News, diskuterade detta under en föreläsning i Gävle. Han jämförde introduktionen av chatroboten Chat GPT med internets födelse och lanseringen av iPhone. Nio stora företag, inklusive Amazon, Google, Facebook, Microsoft, IBM, Apple, Tencent, Baidu och Alibaba, står för 95 procent av investeringarna i AI. Jönsson påpekade att utvecklingen av AI innebär potentiella problem med upphovsrätt och spridning av felaktig information.

Direktlänk Dela Arbetarbladet fördjupade 10 november

Amazon introducerar ´Olympus´, ett projekt för att utmana AI-jättarna OpenAI och Google

Amazon har introducerat ´Olympus´, ett hemligt projekt som syftar till att utmana OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard i kampen om AI-överlägsenhet. Olympus har hela 2 biljoner parametrar, vilket överträffar OpenAI:s GPT-4 som har ´endast´ en biljon parametrar. Även om detaljerna om dess träningsdata är hemliga, positionerar Olympus sig som en enorm kraft i landskapet av stora språkmodeller. Amazon har även investerat 4 miljarder dollar i Anthropic, vilket understryker dess engagemang i AI. Trots detta varnar Yann LeCun, Meta´s chefsforskare inom AI, att ´fler parametrar´ inte nödvändigtvis innebär överlägsenhet.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 10 november

Nvidia förbereder att lansera nya AI-chip för kinesiska marknaden

Nvidia (NVDA) aktie nådde en köppunkt på torsdagen i samband med rapporter om att chip-tillverkaren är på väg att tillkännage en ny serie AI-chip för kunder i Kina. De nya chippen är utformade för att följa de senaste exportrestriktionerna från den amerikanska regeringen. Nvidia aktie steg så högt som 482,30 men slutade dagen upp bara 0,8% till 469,50. Financial Times rapporterade att Nvidia kan tillkännage de nya datacenterchippen redan nästa vecka. De tre nya Nvidia-chippen för Kina kallas H20, L20 och L2, rapporterade FT. Nvidia har sänkt prestandan för processorerna för att uppfylla de senaste amerikanska restriktionerna. Wall Street-analytiker reagerade positivt på nyheten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Googles chattbot Bard kan locka fler användare

Googles experimentella chattbot Bard kan vara vägen till att utveckla en annan produkt med två miljarder användare, enligt företagets produktchef Jack Krawczyk. Bard, som låter konsumenter brainstorma och hämta information med hjälp av ny artificiell intelligens, lägger grunden för Google att locka ännu fler kunder. Företaget planerar att förbättra sin Google Assistant med Bards människodirigerade förslag. Detta kommer att introducera AI till fler människor, sade Krawczyk. Bard har dock stött på utmaningar, som att uppfinna icke-existerande meddelanden när en användare bad den att analysera innehåll i hans Gmail inkorg.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 10 november

Google investerar i AI-startupen Anthropic, introducerar nya AI-chips

Google har investerat 2 miljarder dollar i Anthropic, en generativ AI-startup baserad i San Francisco. Anthropic kommer att vara ett av de första företagen att använda Googles nya AI-chips. Företaget, som anses vara en seriös konkurrent till ChatGPT-skaparen OpenAI, kommer att använda Googles senaste TPU v5e-chips i sin stora språkmodell (LLM), Claude. Enligt Anthropic kan Claude 2, en chatbot, sammanfatta upp till cirka 75 000 ord, jämfört med Chat GPT:s 3 000 ord. Google meddelade att dess Cloud TPU v5e är utformad för att leverera kostnadseffektivitet och prestanda för medel- och storskalig träning och inferens. Dessutom har Anthropic säkrat 4 miljarder dollar från Amazon och kommer att använda AWS Trainium och Inferentia-chips för att bygga, träna och distribuera sina framtida grundmodeller.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 9 november

AI kommer att svara på icke-akuta samtal på Penobscot Regional Communications Center

Penobscot Regional Communications Center i Bangor, USA, kommer snart att låta artificiell intelligens (AI) svara på icke-akuta samtal. AI-tjänsten kommer inte att användas för akuta 112-samtal, utan bara för icke-akuta samtal. Penobscot County-kommissionärerna godkände enhälligt upp till $86 500 för att köpa och implementera AI-svarstjänsten under ett möte den 24 oktober. Tjänsten erbjuds av Amazon Web Services, ett dotterbolag till Amazon. Målet är att systemet ska underlätta arbetet för operatörerna, särskilt eftersom de har personalbrist. Det finns sex lediga befattningar och sex personer under utbildning.

Direktlänk Dela Observer Media Group fördjupade 9 november

Grok AI från xAI visar lovande resultat i jämförelse med andra AI-chatbotar

xAIs senaste AI-chatbot, Grok AI, visar imponerande resultat trots att den fortfarande är i stängd beta. AI-modellen Grok-1 rankas som den fjärde bästa i teknisk prestanda över fyra nyckelbenchmark för artificiell intelligens, och slår den fria versionen av ChatGPT (GPT-3.5) i alla. Men hur står sig Grok-1 mot Googles PaLM 2? Resultaten visar att Google Bard presterar mellan 5 - 17,8% bättre än Grok-1. Trots detta har Grok AI haft en starkare start än sina konkurrenter och rankas fjärde högst jämfört med alla andra grundmodeller från stora techföretag, inklusive GPT-4, Claude-2 och PaLM 2.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 9 november

Betydelsen av ren data och mänsklig intelligens för framgångsrik AI

Anthony Deighton, General Manager för Data Products på Tamr, diskuterar betydelsen av ren data och mänsklig intelligens för framgångsrik användning av artificiell intelligens (AI). Han betonar att dålig eller felaktig data kan leda till negativa effekter och kostnader för företag. För att undvika detta bör företag fokusera på att förbättra datakvaliteten och integrera mänsklig intelligens i AI-användningen. Genom att kombinera AI med mänsklig intelligens kan företag skapa större förtroende för data och förbättra affärsresultaten.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 9 november

Amazon utvecklar konversationell AI med kodnamnet Olympus

Amazon utvecklar en konversationell artificiell intelligens med kodnamnet Olympus, i syfte att konkurrera med OpenAI och Microsoft på marknaden för företagskunder. Olympus kommer troligtvis att integreras med Amazons många tjänster, inklusive dess onlinebutik, molntjänsten AWS och röstassistenten Alexa på enheter som Echo. Enligt rapporter investerar företaget miljoner i att utbilda Olympus.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 9 november

OpenAI står inför hård konkurrens och press för att leverera framgångar

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, står inför hård konkurrens, en växande öppen källkods-rörelse och press för att leverera framgångar inom ett oförutsägbart område. OpenAI:s GPT-4 är fortfarande den bästa stora språkmodellen, men välfinansierade imitationer dyker upp överallt. Kostnaden för att använda stora språkmodeller kommer att sjunka när flera jämförbara erbjudanden träffar marknaden. OpenAI kommer att behöva omvandla sig från att vara ett företag som bygger på andras genombrott till ett som producerar sina egna. OpenAI:s GPT-4 är enorm och allmänt ändamålsenlig, men många företag kan vilja ha mindre, specialiserade modeller för att möta deras behov.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 9 november

Amazon investerar miljontals dollar i enorm AI-modell ´Olympus´

Amazon investerar miljontals dollar i ´Olympus´, en enorm artificiell intelligens (AI) modell som rivaliserar med OpenAI och Alphabet, enligt källor. Med två biljoner parametrar har modellen potential att växa till en av de största AI-modellerna som någonsin tränats. Rohit Prasad, tidigare chef för Alexa, leder nu Amazons AI-projekt. Amazon tror att in-house modeller kommer att förbättra attraktiviteten hos sina produkter på Amazon Web Services (AWS), där företagskunder letar efter tillgång till högpresterande modeller. Större AI-modellträning är kostsam och kräver mycket bearbetningsresurser, men Amazon har sagt att det är redo att investera i detta område.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 9 november

Veckans AI-läsning och samhällsfokus på Nidhi Anarkat

Författaren delar veckans intressanta AI-läsningar och videoklipp. Han uppmärksammar även arbetet som utförs av Nidhi Anarkat, som arbetar med Navgurukul, en ideell organisation som hjälper flickor från underprivilegierade bakgrunder att lära sig programmering och bryta sig in i mjukvarujobb. Dessa jobb kan vara livsförändrande, och hjälper till att lyfta familjer ur fattigdom. Nidhi kommer att gästpostera i nyhetsbrevet om Navgurukuls arbete. Författaren uppmanar också läsare att presentera sig och sitt arbete för att möjligtvis bli presenterade i framtida inlägg.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 9 november

Amazon bildar team för att träna massivt AI-modell ´Olympus´

Amazon har bildat ett dedikerat team för att träna en massiv AI-modell kallad ´Olympus´, enligt en rapport från Reuters. Amazon gör en betydande finansiell investering i denna stora språkmodell (LLM) i hopp om att den kan konkurrera med ledande modeller utvecklade av OpenAI och Alphabet. ´Olympus´-modellen sägs ha en svindlande 2 biljoner parametrar, vilket potentiellt gör den till en av de största modellerna under utveckling. Rohit Prasad, den tidigare chefen för Alexa, leder teamet ansvarigt för ´Olympus´.

Direktlänk Dela Adgully fördjupade 9 november

OpenAI strävar efter att minska kostnaderna och förbättra effektiviteten i AI-verktyg

OpenAI har nyligen meddelat stora förbättringar av sina AI-modeller, vilket kommer att minska deras kostnad och ge mer effektiva alternativ. Företaget strävar efter att överträffa konsumenternas förväntningar och bli en ledande leverantör av en hållbar utvecklingsplattform. OpenAI har dock problem med att bygga verksamheter kring AI-programvaruutveckling och försäljning, samtidigt som de minskar de följande driftskostnaderna. Företaget planerar att uppnå en omsättning på 1 000 miljoner euro till 2024. OpenAI strävar efter att minska kostnaderna medan andra teknikjättar som Google och Amazon aktivt söker investeringar i Generative AI. OpenAI skulle minska sitt beroende av Nvidias teknik genom att producera sina egna chips, vilket skulle förbättra dess totala prestanda.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 9 november

Amazon utvecklar AI-modell med 2 biljoner parametrar

Amazon utvecklar en AI-modell, kodnamn ´Olympus´, med 2 biljoner parametrar, vilket är dubbelt så många som OpenAI:s GPT-4 LLM. Olympus är en del av en större AI-kamp mellan teknikjättar som försöker framställa de mest kapabla storspråksmodellerna (LLM). Projektet är fortfarande hemligt, men med tanke på Amazons omfattande resurser och dominans inom webbhotellutrymmet, förväntas företaget göra ett stort avtryck inom AI-världen. Trots det stora antalet parametrar är det fortfarande osäkert om Olympus kommer att överträffa OpenAI:s GPT-4 LLM.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 8 november

OpenAI presenterar nya verktyg för att bygga mer mångsidiga AI-drivna appar

OpenAI, ledd av VD Sam Altman, har presenterat nya verktyg för att bygga mer mångsidiga AI-drivna appar. Dessa inkluderar en ny anpassningsbar form av ChatGPT, känd som ´GPTs´, vilket innebär att man kan bygga en GPT för nästan vad som helst, utan behov av kodningsfärdigheter. Detta öppnar upp möjligheten att skapa AI-agenter för fler människor än bara utvecklare och kodare. Altman använde GPT Builder-verktyget för att skapa en GPT-chatbot kallad Startup Mentor som kan ge råd till startup-grundare. OpenAI planerar även att snart visa populära GPTs i en ´GPT-butik´.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 8 november

Amazon går med i AI-racet med sin nya AI Olympus

Amazon förbereder sig för att släppa sin AI Olympus, ett steg i företagets ansträngningar att konkurrera med OpenAI och Microsoft inom generativa textverktyg. OlympusAI förväntas ha två biljoner parametrar, vilket gör den dubbelt så intelligent som GPT-4. Amazon utvecklar även ny programvara, Conversational AI, för att ge sina kunder tillgång till denna teknik. Olympus kommer inte bara att förbättra Amazons e-handelsplattform, utan också förbättra funktionerna inom röstassistenten Alexa på enheter som Echo och stödja dess tjänsterdivision. Olympus kan tillkännages av Amazon Web Services så tidigt som i december.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 8 november

GitHub introducerar en dyrare Copilot-assistent för företag

Microsoft-ägda GitHub introducerade på onsdag en dyrare Copilot-assistent för utvecklare inom företag som kan förklara och ge rekommendationer om intern källkod. Lönsamheten kan hjälpa Microsoft att öka intäkterna i sin molnbusiness genom att dra full nytta av partner OpenAI:s teknologi. Det nya GitHub Copilot Enterprise kommer att kosta mer än dubbla företagserbjudandet, till 39 dollar per person och månad. Intresserade parter kan gå med i en väntelista inför en fullständig lansering i februari 2024. GitHub började sälja en företagsfokuserad nivå för 19 dollar per person och månad i december 2022.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 november

Amazon utvecklar ny AI-modell ´Olympus´ för att konkurrera med OpenAI och Google

Amazon utvecklar en ny AI-modell vid namn ´Olympus´ för att konkurrera med OpenAI:s GPT-4 och Googles Bard. Olympus skulle användas i Amazons smarta högtalare Alexa och i företagets onlinebutik. Amazon har tidigare arbetat med en mindre modell kallad Titan, men projektet avbröts på grund av tekniska problem. Företaget utvecklar också en ´konversationell shoppingagent´, eller chatbot, kallad ´Project Nilo´. Amazon hoppas att dessa modeller kommer att förbättra kundupplevelsen och förbättra Alexas funktioner.

Direktlänk Dela El Español fördjupade 8 november

Microsofts aktie nådde rekordhögt tack vare OpenAI och förvärvet av Activision Blizzard

Microsofts aktie stängde på en rekordhög nivå på 360 dollar den 7 november. Detta tillskrivs framför allt OpenAI, som Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i. OpenAI har bidragit till att förbättra Microsofts Azure molnplattform, förbättra Bing-sökmotorn och integrera det i Microsoft 365-programvaran. Trots att Amazon Web Services (AWS) fortfarande leder marknaden för molntjänster, har Azure en marknadsandel på 22% jämfört med AWS 32%. Microsoft har även nyligen förvärvat speljätten Activision Blizzard, vilket förändrar spelplanen för Microsofts Xbox-division. Dessutom har IRS beordrat Microsoft att betala 28,9 miljarder dollar i efterbetalda skatter, plus ränta och böter, för åren 2004 till 2013.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 8 november

Amazon och Samsung intensifierar AI-tävlingen: Konsekvenser för Microsoft, Google och Apple

Konkurrensen för att släppa artificiella intelligensmodeller rör sig i en svindlande takt. Amazon och Samsung Electronics är de senaste företagen som hoppas utmana marknadsledarna Microsoft och Google.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 8 november

Amazon utvecklar ny AI-språkmodell för att förbättra AWS

Amazon arbetar på en ny AI-språkmodell med kodnamnet Olympus, som planeras att integreras med Amazon Web Services (AWS). Olympus kommer att ha 2 000 biljoner parametrar, dubbelt så mycket som Open AI:s GPT-4. Olympus syftar till att förbättra AWS, men kan eventuellt användas i andra produkter och tjänster. Projektet leds av före detta Alexa-chefen Rohit Prasad, med ett team av AI-experter. Det är oklart när Olympus kommer att lanseras.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 8 november

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo och sänker priset på API-användning

Under OpenAI DevDay tillkännagav Sam Altman lanseringen av GPT-4 Turbo och en egen applikationsbutik, GPT Store. Priset för GPT-4 Turbos API har också minskat, vilket gör det tre gånger billigare för inmatade tokens och två gånger billigare för utmatade tokens. Denna prisminskning gäller dock endast för API-användning, inte för slutanvändare. GPT-4 Turbo är mer kraftfull och mångsidig än GPT-4 och har en kontextfönster på upp till 128k tokens. Trots prissänkningen är konkurrenternas priser fortfarande lägre.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 8 november

Meta kommer att kräva att annonsörer avslöjar AI-användning i politiska annonser

Facebooks moderbolag Meta meddelar att de kommer att kräva att annonsörer avslöjar när de använder AI för att ändra innehåll i politiska annonser. Den nya policyn, som gäller för annonser på Facebook och Instagram som använder AI för att skapa falska händelser, kommer att träda i kraft under det nya året. Annonsörer kommer att behöva avslöja om de använder AI för att framställa en realistisk händelse som påstås har inträffat, men som inte är en sann bild, video eller ljudinspelning av händelsen. Meta kommer sedan att fästa en notis på annonsen om att den har manipulerats med tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 november

Interaktionen mellan AI, IoT och maskininlärning

Allt fler enheter kan kommunicera utan behov av mänsklig inmatning tack vare Internet of Things (IoT). Hemassistenter som Amazon Echo eller Google Home, som kommunicerar med din dörrklocka för att meddela när någon är vid dörren, är exempel på denna teknik. IoT-enheter arbetar på vad som kallas kontrollloopar, även om olika uppgifter och förfrågningar varierar i komplexitet och längd. Studier av IoT och dess framtid är mycket betydande inom vissa examensdiscipliner, inklusive online masterprogram i datavetenskap tillgängliga vid ansedda institutioner som Baylor University. AI och maskininlärning kan interagera med IoT på olika sätt, som förutsägande underhåll, tillstånd och händelseutlösning, generella effektivitetsförbättringar, säkerhetskontroller, fordonsanpassningar och hälsoövervakning.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 8 november

Artificiell intelligens (AI) omfattar en mängd aktiviteter relaterade till maskiner som utför uppgifter med eller utan mänsklig inblandning. Teknologiföretag som Google, Meta, Alibaba, Baidu, OpenAI och Anthropic är framträdande aktörer inom AI, men världens regeringar spelar också en viktig roll genom att forma regelverket för AI-system. Sedan 2016 har tekniktunga regioner och länder över hela världen infört regleringar riktade mot AI-teknologier. Det finns för närvarande över 1 600 AI-policyer och strategier globalt. Europeiska unionen, Kina, USA och Storbritannien har framträtt som centrala aktörer i utformningen av AI:s utveckling och styrning.

The Conversation fördjupade 8 november

Amazon investerar i stort språkmodell för att konkurrera med ledande AI-modeller

Amazon investerar miljontals dollar i träning av en stor språkmodell, Olympus, för att konkurrera med topp AI-modeller från Microsoft-stödda OpenAI och Alphabet. Olympus har två biljoner parametrar, vilket kan göra den till en av de största modellerna som tränas. Teamet leds av Rohit Prasad, tidigare chef för Alexa, som nu rapporterar till Amazons VD Andy Jassy. Amazon har redan tränat mindre modeller som Titan och i september sa de att de skulle investera upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, baserad i San Francisco, och ta en minoritetsandel i företaget. Det finns dock ingen specifik tidslinje för lanseringen av den nya modellen.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 8 november

Amazon investerar i utveckling av AI-språkmodell

E-handelsjätten Amazon investerar miljontals dollar i utvecklingen av en stor språkmodell (LLM) för artificiell intelligens (AI) som kan konkurrera med ledande modeller från företag som OpenAI, Microsoft och Google. Amazons ambitiösa modell, kodnamn ´Olympus´, har imponerande 2 biljoner parametrar, vilket gör den till en av de mest robusta modellerna som för närvarande genomgår träning. Olympus förväntas inte bara förbättra Amazons e-handelsplattform, utan också stärka funktionerna för Alexa röstassistent och stödja Amazon Web Services (AWS) division.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 8 november

Amazon investerar miljontals dollar i utbildning av stor språkmodell

Amazon investerar miljontals dollar i utbildningen av en ambitiös stor språkmodell (LLMs), i hopp om att den kan konkurrera med toppmodeller från OpenAI och Alphabet, enligt två personer bekanta med ärendet. Modellen, kodnamn ´Olympus´, har 2 biljoner parametrar, vilket kan göra den till en av de största modellerna som tränas. OpenAI:s GPT-4-modeller, en av de bästa tillgängliga modellerna, sägs ha en biljon parametrar. Projektet leds av Rohit Prasad, tidigare chef för Alexa, som nu rapporterar direkt till VD Andy Jassy. Amazon har redan utbildat mindre modeller som Titan och har också samarbetat med AI-modell-startups som Anthropic och AI21 Labs.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 8 november

Amazon och Alibaba utvecklar nya konversations-AI för att konkurrera med OpenAI och Microsoft

Amazon utvecklar för närvarande ny konversations-AI-programvara, känd internt som Olympus, för att konkurrera med OpenAI och Microsoft. Olympus förväntas förbättra Amazons onlinehandelsplattform, stärka funktioner inom Alexa-röstassistenten och stödja Amazon Web Services division. Samtidigt avslöjade Alibaba, Kinas ledande aktör inom molndator och e-handel, sin senaste version av en AI-modell, Tongyi Qianwen 2.0, för att konkurrera med sina amerikanska teknikmotparter som Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 8 november

Meta begränsar användningen av generativa AI-verktyg för att förhindra spridning av valdesinformation

Meta har tagit ett proaktivt steg för att förhindra spridningen av felaktig information kring val, och förbjuder nu politiska kampanjer och annonsörer i andra reglerade industrier att använda sina generativa AI-verktyg för annonser. Företaget klargjorde att annonsörer som driver kampanjer relaterade till krediter, bostäder, val, finansiella tjänster och mer måste avstå från att använda sina generativa AI-verktyg. Meta har också begränsat AI-genererat innehåll, som skapandet av fotorealistiska bilder av offentliga personer. Andra teknikföretag, som Alphabet’s Google, TikTok och Snapchat, har också vidtagit liknande åtgärder.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 8 november

Microsoft-stödda OpenAI lanserar GPT-4 Turbo och introducerar GPT Store

Microsoft-stödda OpenAI har meddelat lanseringen av GPT-4 Turbo och dess innovativa GPT Store, vilket markerar debuten för dess mest avancerade artificiella intelligens (AI) teknologi. OpenAI:s VD, Sam Altman, delade dessa spännande uppdateringar under AI-labbets första utvecklarkonferens. GPT-4 Turbo är för närvarande i förhandsgranskning för utvecklare, med en bredare lansering planerad inom kort. OpenAI har också introducerat möjligheten för alla att skapa anpassade chatbots. Dessutom har OpenAI introducerat en ny intäktsmodell liknande en appbutik som heter GPT Store.

Direktlänk Dela CryptoPotato fördjupade 7 november

OpenAI står inför hård konkurrens och växande hot från open source-rörelsen

Trots en framgångsrik period med glansiga profiler, lovord och miljarder i ny finansiering, står OpenAI inför hård konkurrens, ett växande open source-rörelse och press att leverera i en oförutsägbar disciplin. OpenAI har populariserat generativ AI genom att bygga produkter på andras innovationer, men nu när hela världen är inriktad på AI, kommer konkurrensen bara att öka. Dessutom är AI-modeller på väg att bli handelsvaror. OpenAI:s GPT-4 är fortfarande den bäst presterande stora språkmodellen, men välfinansierade imitationer finns överallt. Dessutom kan OpenAI:s beroende av Microsoft begränsa dess förmåga att arbeta med Google och Amazon och deras molnplattformar.

Direktlänk Dela Slate Magazine fördjupade 7 november

Gretel och AWS ingår strategiskt samarbetsavtal för att främja ansvarsfull AI-utveckling

Gretel, en ledande plattform för generering av multimodal syntetisk data, meddelade idag ett strategiskt samarbetsavtal (SCA) med Amazon Web Services (AWS) för att påskynda ansvarsfull utveckling av generativ artificiell intelligens (AI) som skyddar känslig och personlig data. Genom ett nyligen lanserat program kommer utvalda företag att få direkt stöd från experter på båda företagen och exklusiv tillgång till Gretels toppmoderna syntetiska datagenereringsmodeller och verktyg för datasekretess. Programmet är öppet för startups och företag inom sektorer som finansiella tjänster, hälso- och sjukvård och offentlig sektor.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 7 november

OpenAI lockar utvecklare med lägre priser och anpassningsbar AI

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, försöker locka utvecklare med lägre priser och möjligheten att enkelt anpassa AI-´agenter´ för att hjälpa till med allt från tvättips till kontraktsförhandlingar. OpenAI:s VD Sam Altman talade under OpenAI DevDay-eventet och förutspådde att generativ AI kommer att ha ´superkrafter på begäran´ i framtiden. Över 2 miljoner utvecklare bygger på OpenAI-plattformen och mer än 100 miljoner människor använder ChatGPT varje vecka. OpenAI planerar också att lansera en ´butik´ för GPT senare denna månad.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 7 november

Generativ AI transformerar försäljningsteam

Den första vågen av generativ AI börjar påverka företagsförsäljning och har redan haft en djupgående inverkan på hur försäljningsteam kommunicerar. Generativ AI kan hjälpa till att förbättra försäljningsteamens förmåga att tala, läsa och skriva. AI-verktyg kan behandla samtalstranskriptioner och identifiera fraser som fungerar och de som skadar. Gen AI kan också läsa och syntetisera skriftliga material för att spara tid och identifiera nyckelord och egenskaper som kan förbättra den föreslagna lösningen. Dessutom kan gen AI hjälpa till att skriva huvudförslaget och utvidga till mycket riktade, rollspecifika sammanfattningar för olika intressenter.

Direktlänk Dela Demand Gen Report fördjupade 7 november

OpenAI lanserar ´Copyright Shield´-initiativet för att skydda användare mot upphovsrättsintrång

OpenAI har introducerat ´Copyright Shield´-initiativet, som erbjuder att täcka juridiska kostnader för företagsanvändare av ChatGPT. Detta löfte att ekonomiskt stödja sina kunder i upphovsrättsrelaterade juridiska utmaningar ligger i linje med liknande ansträngningar av teknikjättar som Microsoft och Google. ´Copyright Shield´ sträcker sig till användare av ChatGPT Enterprise och utvecklarplattformen, men skyddar inte användare av de gratis och premiumversionerna av ChatGPT. OpenAI:s VD Sam Altman betonade företagets engagemang för sina kunder och sa att de kommer att försvara sina kunder och betala kostnaderna om de ställs inför juridiska anspråk kring upphovsrättsintrång.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 7 november

En historisk överblick över utvecklingen av Artificiell Intelligens

Artificiell intelligens (AI) har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1950-talet när Alan Turing publicerade ´Computer Machinery and Intelligence´ och John McCarthy skapade LISP, det första programmeringsspråket för AI-forskning. Sedan dess har AI utvecklats dramatiskt, med betydande framsteg inom flera områden. IBM skapade Watson, ett fråge- och svarssystem som vann Jeopardy! mot två tidigare mästare. Amazon och Apple introducerade röststyrda virtuella assistenter, Alexa och Siri, som förändrade hur användare kan få tillgång till information. Google har varit en drivande kraft inom AI-forskning, särskilt genom utvecklingen av DeepMind. OpenAI har expanderat gränserna för naturligt språkbehandling (NLP) med sin GPT (Generative Pre-trained Transformer) serie. Intel och NVIDIA har spelat en avgörande roll genom att tillhandahålla hårdvaruinfrastrukturen som underbygger dessa framsteg. Framtiden för AI ligger i ansvarsfull AI, kundcentrerade AI-appar, och AI som interagerar med den fysiska världen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 november

Maskininlärning kan hjälpa detaljhandelsmedia att konkurrera med tech-jättar

David Simon, GM för tillväxtinitiativ på Moloco, tror att maskininlärning kan hjälpa nykomlingar inom detaljhandelsmedia att konkurrera med teknikjättar som Google, Facebook och Amazon. Moloco är en detaljhandelsmedia plattform som erbjuder en maskininlärning-driven efterfrågesida plattform (DSP) till e-handelsoperatörer, vilket hjälper dem att öppna upp virtuellt hyllutrymme som annonslager. Simon ser maskininlärning som motorn som driver övergången som media har att genomgå. Han vill hjälpa marknadsförare och förläggare att förstå hur man kan dra nytta av denna nya teknik, som han anser är missförstådd och inte riktigt uppskattad just nu.

Direktlänk Dela Beet.TV fördjupade 7 november

OpenAI, skaparen av ChatGPT, står inför flera upphovsrättsintrång

OpenAI, skaparen av ChatGPT, står inför flera stämningar för upphovsrättsintrång. Utvecklaren har flyttat efter att konkurrenter gjort liknande åtaganden. Nya verktyg har lanserats tillsammans med upphovsrättsschemat. Resten av artikeln är låst för prenumeranter. För att fortsätta läsa behöver du logga in. Om du inte har en inloggning behöver du köpa en prenumeration för att få tillgång till artikeln, inklusive allt vårt onlineinnehåll. För fleranvändarprisalternativ, eller för att kontrollera om ditt företag har en befintlig prenumeration hos oss som vi kan lägga till dig GRATIS, vänligen mejla Atif Choudhury.

Direktlänk Dela World Intellectual Property Review fördjupade 7 november

OpenAI lanserar nya uppdateringar och funktioner för ChatGPT

OpenAI, ledd av Sam Altman, gjorde en rad tillkännagivanden vid OpenAI Dev Day-evenemanget. Dessa inkluderade turbocharging GPT-4 och lansering av verktyg för att låta användare tjäna pengar på att skapa och sälja anpassade GPT-bots. Microsoft Corp.-stödda MSFT OpenAI presenterade en rad nya uppdateringar och funktioner för ChatGPT vid sitt Dev Day-evenemang. Många av dessa nya tillkännagivanden har direkt inverkan på användarna, från en superladdad GPT-4-upplevelse till möjligheten att faktiskt tjäna på att sälja anpassade GPT-bots och appar. Microsofts VD Satya Nadella var också närvarande vid lanseringen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 november

Palantir Technologies kan nu inkluderas i S&P 500 efter en stark tredje kvartalsrapport

Dataanalys- och AI-specialisten Palantir Technologies har släppt sin mycket efterlängtade rapport för tredje kvartalet. Rapporten var enastående och visade att företaget gör stora framsteg inom AI, och utmanar nu stora teknikföretag som Microsoft, Alphabet och Amazon. Efter ännu ett kvartal av ökad lönsamhet är Palantir nu officiellt berättigat att inkluderas i S&P 500. Palantir har genererat totalt 148 miljoner dollar i nettointäkter under de senaste 12 månaderna. Företaget har också släppt en ny produkt, Artificial Intelligence Platform (AIP), och hävdar att det har upplevt en aldrig tidigare skådad efterfrågan sedan dess lansering.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

OpenAI lanserar ny ´Turbo´-version av ChatGPT och sänker priser

OpenAI:s VD Sam Altman har presenterat en ny ´Turbo´-version av den populära artificiella intelligensen ChatGPT, tillsammans med lägre priser för att göra tekniken mer tillgänglig. OpenAI försöker locka utvecklare med lägre priser och möjligheten att enkelt anpassa AI-´agenter´ för att hjälpa till med allt från tvättråd till kontraktsförhandlingar. Mer än 2 miljoner utvecklare bygger på OpenAI-plattformen, medan mer än 100 miljoner människor använder ChatGPT varje vecka. OpenAI kommer snart att lansera en GPT-´butik´ och planerar att lägga till ett sätt för utvecklare att tjäna pengar baserat på hur många som använder deras GPTs.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 7 november

Teknikjättar tävlar om dominans inom generativ AI

Teknikjättar konkurrerar om att dominera marknaden för generativ artificiell intelligens (AI). Oberoende industrianalytiker Jack Gold menar att företag som inte har en AI-strategi inte kommer att överleva länge. De flesta teknikföretag har överträffat analytikernas förväntningar i sina företagsrapporter för juli-september kvartalet, men alla ögon var riktade mot planer för generativ AI. Microsoft, Google och Meta har tränat sina egna modeller. Företag specialiserade på molntjänster, ledda av Microsofts Azure, Amazon Web Services (AWS) och Google Cloud, börjar monetisera AI. Chipmakaren Nvidia har slagit stort genom att satsa på utvecklingen av grafikprocessorer (GPU:er), som nu är en avgörande pelare i den snabba utvecklingen av generativ AI. Amazon planerar att investera upp till $4 miljarder i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och insisterar på vikten av Bedrock, dess tjänst för att bygga generativa AI-applikationer. Analytiker förväntar sig stora saker från Apple med avseende på dess digitala assistent Siri.

Direktlänk Dela Hürriyet Daily News fördjupade 7 november

OpenAI erbjuder rättsligt skydd mot upphovsrättsintrång för sina användare

OpenAI har meddelat att de kommer att täcka rättsliga kostnader för användare av deras företagsnivå ChatGPT som står inför rättsliga åtgärder för upphovsrättsintrång. Detta initiativ, kallat ´Copyright Shield´, gäller endast för användare av ChatGPT Enterprise och utvecklingsplattformen, inte för användare av de gratis eller Plus-versionerna av ChatGPT. OpenAI ansluter sig därmed till techföretag som Microsoft, Amazon och Google, samt Adobe och Shutterstock, som alla erbjuder liknande skydd. OpenAI har nyligen stått inför flera rättsliga påståenden om att de använt upphovsrättsskyddat material för att träna sina AI-modeller.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 7 november

OpenAI presenterar incitament för att locka utvecklare och expanderar användningen av ChatGPT

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har presenterat en rad incitament för att locka utvecklare, inklusive sänkta priser och anpassningsbara AI-agenter designade för att hjälpa till med en rad uppgifter, från att ge råd om tvätt till att hjälpa till med kontraktsförhandlingar. OpenAI rapporterar att över 2 miljoner utvecklare aktivt bygger på dess plattform, med mer än 100 miljoner människor som använder ChatGPT varje vecka. Sam Altman, OpenAIs vd, kommenterade lanseringen av ChatGPT och noterade att den gick bra och effektivt startade ett race inom AI. OpenAI kommer snart att introducera en GPT-butik, och utvecklare kommer att ha möjlighet att tjäna pengar baserat på användningen av deras GPT:er.

Direktlänk Dela Live Trading News fördjupade 7 november

Skådespelarfacket SAG-AFTRA svarar på studios senaste erbjudande

Hollywood-skådespelarfacket SAG-AFTRA har svarat på det senaste erbjudandet från stora filmstudios och streamingtjänster, och säger att parterna ännu inte har nått en överenskommelse om flera punkter, inklusive användningen av artificiell intelligens. Facket sa att dess förhandlingskommitté var fast besluten att säkra det bästa avtalet och ansvarsfullt avsluta en strejk som har pågått i fyra månader. SAG-AFTRA-medlemmar gick ut i strejk i juli för att kräva högre ersättning i streaming-TV-eran samt skydd kring användningen av AI och andra vinster.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 7 november

OpenAI lanserar GPT-4 Turbo, en snabbare och kraftfullare AI-modell

OpenAI:s VD Sam Altman har tillkännagivit GPT-4 Turbo, den senaste generationen av företagets artificiella intelligensmodell, som sägs vara snabbare, billigare och kraftfullare än tidigare versioner. OpenAI, skaparen av ChatGPT och stödd av miljardinvesteringar från Microsoft, står inför en konkurrenskraftig marknad för AI-verktyg där andra techjättar som Amazon, Meta, Google och X också konkurrerar om användare. OpenAI:s GPT-4 Turbo, som började rullas ut till kunder på måndagen, erbjuder information fram till april 2023 och utnyttjar företagets befintliga AI-röst- och bildfunktioner som Dall-E 3. Altman sa att det redan finns 100 miljoner aktiva veckoanvändare av ChatGPT och att mer än 90% av Fortune 500-företagen bygger på OpenAI:s produkter.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 6 november

OpenAI kan överväga att erbjuda egen hårdvara för röstinteraktion

OpenAI introducerade röstinteraktion som en premiumfunktion för sina ChatGPT-mobilappar i september, vilket gör det möjligt för användare att tala med AI-assistenten, med ChatGPT som svarar i en av sina egna röster. Under företagets första utvecklardag i San Francisco diskuterade OpenAI:s VD Sam Altman och CTO Mira Murati möjligheten att integrera ChatGPT-röstinteraktioner i andra typer av hårdvara, inklusive dedikerade enheter som smarta högtalare. Altman hänvisade till möjligheten att OpenAI skulle kunna erbjuda en egen enhet. OpenAI samarbetar redan med Microsoft, ett företag som ocks