» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 145 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Google Gemini är en familj av multimodala stora språkmodeller utvecklad av Google DeepMind. Den är efterföljaren till LaMDA och PaLM 2 och introducerades den 6 december 2023. Modellen positioneras som en konkurrent till OpenAI:s GPT-4 och driver en generativ artificiell intelligens chatbot med samma namn. Gemini inkluderar varianterna Ultra, Pro och Nano, vilket gör den flexibel nog att köras på allt från datacenter till mobila enheter. Den är tränad i stor skala på Googles AI-optimerade infrastruktur med hjälp av Tensor Processing Units (TPUs) v4 och v5e. Genom att vara multimodal kan Gemini hantera och förstå flera typer av data, inklusive text och bilder, vilket gör den till en kraftfull AI-modell för en mängd olika tillämpningar.

Senaste nytt kring Google Gemini

Googles Gemini förväntas ersätta Google Assistant på Android-telefoner

Google förväntas ersätta Google Assistant på Android-telefoner med Gemini, och testar funktionen med ett fåtal användare. För iPhone-användare, där Siri är den förinställda virtuella assistenten, har Google ännu inte lanserat en dedikerad Gemini-app. Men Gemini-chattbotten kan nås på iPhones via Google-appen. Användare kan enkelt aktivera Gemini på sina iPhones. Google-appen låter dig utföra online-sökningar på iPhone, inklusive Google Lens-sökningar och sökningar med röst. Den grundläggande versionen av Gemini är gratis. iPhone-användare behöver inte uppgradera till det dyraste Google One molnlagringsplanen för att få tillgång till Gemini. Användare som vill komma åt Gemini på sina iPhones måste vara inloggade på sitt Google-konto på sina smartphones. Detta innebär att iPhone-användare inte kommer att kunna använda Gemini utan ett konto eller i inkognitoläge. Användare måste också godkänna användarvillkoren, vilket kommer att meddela dem att Google kommer att samla in all Gemini-data för att förbättra AI-modellen.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Jämförelse av generativa AI-applikationer i Kanada: OpenAI´s ChatGPT, Microsoft´s Copilot och Google´s Gemini

OpenAI´s ChatGPT, Microsoft´s Copilot och Google´s Gemini är de hetaste generativa AI-applikationerna i Kanada idag. Grundversionerna är gratis, men för mer avancerade versioner måste man betala. Google säljer Gemini Advanced för $27 per månad, som inkluderar 2 terabyte molnlagring och andra tjänster. ChatGPT Plus kostar också $27 per månad, och Copilot Pro, skapad av Microsoft, har samma pris. Alla tre AI:er är under konstant utveckling, men ingen av dem är bra på matematik eftersom de är probabilistiska språkmodeller. Dessutom finns det andra företag som Anthropic, Meta och Cohere som också erbjuder generativa AI-applikationer.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupar idag

Grimes kallar Google Gemini AI för ´årtiondets mest inverkande konstprojekt´

Den kanadensiska musikern och skivproducenten Grimes har i ett inlägg på sociala medier beskrivit Google Gemini AI som ´årtiondets mest inverkande konstprojekt´ och ´värdigt moma´. Uttalandet kom efter att Google tillfälligt stoppat chatbotens förmåga att generera bilder. Tidigare under veckan började användare på sociala medier posta skärmdumpar av chatboten som påstås ha producerat bilder på figurer av olika raser som svar på uppmaningar att skapa historiska scener från perioder i historien som generellt domineras av vita människor. Google meddelade att de jobbar på att förbättra dessa avbildningar.

Direktlänk Dela ARTnews fördjupade igår

Google förklarar varför Gemini skapade felaktiga och stötande bilder

Google har nu förklarat varför deras AI-program Gemini genererade felaktiga och stötande bilder av människor. Enligt företaget var det två saker som gick fel och ledde till att AI:en överkompenserade. Gemini kommer inte att återuppta generering av människobilder förrän betydande förbättringar har gjorts. Företaget har sedan Gemini skapade de stötande bilderna stängt av dess förmögenhet att producera bilder av människor och har nu släppt en ursäkt samt en förklaring till vad som hände.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade igår

AI-chattbotar överträffar Google Translate i språköversättning

Google Translate, trots att det kan översätta meningar till över 100 språk, har fortfarande utrymme för förbättring. Stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT förväntas leda nästa era av språköversättning. I en blindtest jämförde PCMag ChatGPT med Google Translate och andra AI-tjänster. Resultaten visade att AI-chattbotar generellt sett slog ut Google Translate för översättning. OpenAI erbjuder en gratisplan samt en betald Plus-plan för 20 dollar per månad. Med ett Plus-konto kan du använda ChatGPT:s mer avancerade modell, GPT-4, samt få tillgång till en ny tjänst som kallas GPTs. Dessa anpassade AI:er är tränade för specifika uppgifter, som att översätta ett språk.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade igår

AI-bottar levererar oväntade resultat: Google Gemini och ChatGPT i fokus

När man ber en AI-bot om en bild av USA:s grundlagsfäder eller en grupp tyska soldater från 1943, förväntar man sig något specifikt. Men det som Google Gemini har levererat är en uppsättning bilder som fokuserar starkt på mångfald och mindre på historisk korrekthet. Och när man ställer en fråga till ChatGPT, förväntar man sig kanske inte total nonsens som svar. Dessutom diskuteras Reddits stora AI-träningsdataaffär med Google inför företagets börsintroduktion. Google´s AI-namngivningssystem försöker också förstås.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade igår

Google pausar bildgenerering från Gemini AI efter konstiga resultat

Google har tillfälligt stoppat bildgenereringsfunktionen i sin AI-chatbot Gemini på grund av felaktigheter rapporterade av användare. Gemini, tidigare känt som Bard, lanserades den 8 februari 2024 och var avsedd att revolutionera konversationell AI genom att erbjuda generativa modeller, appar och tjänster. En av dess nyligen lanserade funktioner är förmågan att generera bilder från textprompter. Användare kan beskriva scener, objekt eller scenarier, och Gemini omvandlar dessa textbeskrivningar till visuella representationer. Men efter att användare rapporterat om felaktigheter i bilderna som genererats av Gemini, stoppade Google genast AI-funktionen.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade igår

AI och bias: Google Gemini kritiseras för vänstervridna svar

Google Gemini, en AI-produkt från Google, har kritiserats för att producera resultat som visar en vänstervriden bias. Frank Fleming, en användare, dokumenterade sina erfarenheter med Google Gemini, och fann att programmet genererade bilder som inte motsvarade hans förfrågningar, men istället visade en tydlig bias för ´diversitet´. Till exempel genererade en förfrågan om en bild av en påve en bild av en svart afrikansk manlig påve och en kvinnlig påve av färg. Google Gemini genererade också bilder av riddare som inte motsvarade den västerländska bilden av en riddare. Google Gemini svarade på kritiken genom att säga att det inte kan skapa bilder som inkluderar diskriminerande eller partiskt innehåll, och att det strävar efter att främja mångfald och inkludering.

Direktlänk Dela The Daily Wire fördjupade i förrgår

Jämförelse mellan sökteknologierna Perplexity AI och Google Gemini Advanced

Två framstående alternativ inom sökteknologi är Perplexity AI och Google Gemini Advanced. Dessa plattformar ligger i framkant av utvecklingen av sökmotorer och erbjuder unika funktioner designade för att tolka och producera språk på ett mänskligt liknande sätt. Google Gemini Advanced är den senaste innovationen från sökmotorjätten och syftar till att förändra hur vi upptäcker information på webben. Perplexity AI är en konkurrent som också erbjuder avancerade funktioner. Valet mellan dem beror på flera faktorer, inklusive hur de integrerar med verktyg du kanske redan använder, deras användargränssnitt och de extra funktioner de erbjuder.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade i förrgår

Hur man får ut mer av AI-chattbotar som ChatGPT och Google Gemini

Verktyg som ChatGPT och Google Gemini gör artificiell intelligens tillgänglig för alla. Dessa chattbotar kan skapa sonetter, skriva kod, filosofera och automatisera uppgifter. Men det finns sätt att få mer intressanta och användbara resultat från boten. Denna ´prompt engineering´ blir en specialiserad färdighet i sig. Ibland räcker det med att lägga till några fler ord eller en extra instruktionslinje för att få ChatGPT-svar som är en nivå över vad alla andra ser. Medan det finns mycket du kan göra med den fria versionen av ChatGPT kräver några av dessa prompts en betald ChatGPT Plus-prenumeration.

Direktlänk Dela Wired fördjupade i förrgår

Google pausar funktion i Gemini AI efter felaktiga historiska avbildningar

Google har bett om ursäkt och pausar en funktion i sin Gemini AI efter att verktyget skapat bilder som visar människor av färg och kvinnor i historiskt inkorrekta sammanhang, såsom nazistiska tyska soldater och USA:s grundlagsfäder. Detta har lett till klagomål om att Gemini är ´woke´. Användare har också påpekat att Gemini ofta infogar ordet ´diversity´ i sitt genererade innehåll, även om det inte anges i prompten. Debarghya Das, en datorvetare som tidigare arbetade på Google, påpekade att det är ´pinsamt svårt att få Google Gemini att erkänna att vita människor existerar´.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade i förrgår

Google stänger ner en del av Gemini AI på grund av tekniska fel

Googles AI-satsning med Gemini har stött på ett stort hinder då stora tekniska fel tvingade företaget att stänga ner en av sina divisioner. Google Gemini AI har också ett verktyg som låter användare skapa bilder med AI-teknik och den funktion vi specifikt pratar om är bildskapande av människor. Google medgav oro för AI-verktyget och beslutade att upphöra med funktionen, med löftet om att lansera en förbättrad version snart. AI-modeller tränas på befintliga data, men tekniken verkar ha brister i det, vilket resulterar i situationer som denna, vilket tvingar företaget att stoppa verktyget innan det skapar mer offentliga problem.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade i förrgår

Google pausar bildgenereringsfunktion för Gemini AI på grund av tekniska problem

Google har stött på problem med sin AI-satsning Gemini, vilket har tvingat företaget att pausa en av dess funktioner. Google Gemini AI har ett verktyg som låter användare generera bilder med hjälp av AI-teknik, och det är den specifika bildgenereringsfunktionen för människor som nu har pausats. Google har erkänt problemen med AI-verktyget och har beslutat att pausa funktionen, med löfte om att snart lansera en förbättrad version. Företaget har tagit en försiktig linje med sin AI-utveckling, vilket förklarar dess långsammare utrullning jämfört med OpenAI´s ChatGPT på marknaden.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade i förrgår

Google uppdaterar sin AI-modell Gemini trots kontroverser

Google har släppt två uppdateringar till sin AI-modell Gemini, trots kontroverser på sociala medier om ´woke´ inkorrekta bilder som modellen producerar. Den första uppdateringen tillåter nu att redigera och köra Python-kodsfragment direkt i sitt användargränssnitt. Den andra uppdateringen ger användare tillgång till 1.0 Ultra, en av Googles mest avancerade modeller, och använder företagsklassens dataskydd. Detta förhindrar att Gemini-modeller använder konversationer för träningsändamål. Google Gemini AI-utvecklaren Jack Krawczyk meddelade att företaget är medvetet om att Gemini ger felaktigheter i vissa historiska bildgenereringsrepresentationer och att teamet försöker implementera omedelbara lösningar.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade i förrgår

Google Gemini AI: Revolutionerar området för artificiell intelligens

Google Gemini AI är en banbrytande teknik inom artificiell intelligens som kan förändra sättet företag fungerar. Gemini AI har förmågan att svara på frågor, generera marknadsföringsinnehåll, tillhandahålla omfattande sammanfattningar och integreras med Google-tjänster. Detta kan spara företag värdefull tid och resurser och låter dem fokusera på andra viktiga uppgifter. Dessutom kan Gemini AI snabbt analysera stora mängder information och ge relevanta insikter omedelbart. Med Google Gemini AI kan företag utnyttja de senaste framstegen inom artificiell intelligens, från innehållsidéer och sociala mediehjälp till e-posthantering och kundtjänstautomatisering.

Direktlänk Dela AutoGPT fördjupade i förrgår

Googles chatbot Gemini kritiserad för att skapa historiskt inkorrekta bilder

Googles chatbot Gemini, tidigare känd som Bard, kan skapa AI-genererade illustrationer baserade på användarens textbeskrivning. Vissa användare har dock kritiserat Google för att avbilda traditionellt vita karaktärer eller historiskt vita grupper av människor som rasligt olika individer. Google har svarat att de är medvetna om att Gemini visar felaktigheter i vissa historiska bildframställningar och att de kommer att åtgärda problemet omgående. En tidigare Google-anställd startade klagomålen när han tweetade bilder av kvinnor i färg med texten: ´Det är pinsamt svårt att få Google Gemini att erkänna att vita människor finns.´

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 22 februari

Google ber om ursäkt efter att deras nya AI Gemini vägrar visa bilder på vita människor

Googles nya AI, Gemini, har fått kritik för att den vägrar visa bilder av vita människor. Geminis AI skapar ofta bilder av svarta, infödda amerikaner och asiatiska människor, men vägrar att göra detsamma för vita människor. Jack Krawczyk, senior produktchef på Gemini, har bemött oron och sagt att de arbetar för att förbättra framställningarna omedelbart. AI:n påstår att visning av bilder på vita människor förstärker skadliga stereotyper och generaliseringar baserade på ras. Gemini uppmuntrar användare att fokusera på individuella egenskaper snarare än ras för att skapa ett mer inkluderande och rättvist samhälle.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 22 februari

Google avtäcker Gemma, en AI-modell för att skapa chattbotar

Google har presenterat Gemma, en öppen källkods AI-modell som låter människor skapa egna AI-chattbotar och verktyg baserade på samma teknik som Google Gemini. Gemma är en samling av öppen källkodsmodeller utvecklade av Google DeepMind. Google har också släppt ett ´Responsible Generative AI Toolkit´ för att stödja utvecklare som vill arbeta och experimentera med Gemini. Gemma kommer i två versioner, Gemma 2B och Gemma 7B, som båda har förtränats för att filtrera ut känslig eller personlig information.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 21 februari

AI hotar vissa teknikjobb: Vilka roller är mest sannolikt att påverkas?

Generativa AI-verktyg som ChatGPT och Googles Gemini förbättras snabbt och hotar att förändra teknikindustrin. Trots att AI kräver mänsklig intervention för att rätta till uppenbara misstag, kan den förenkla och automatisera upprepade uppgifter inom teknikjobb. Teknikjobb som riskerar att störas av AI inkluderar datainmatning och analys, mjukvarutestning och kvalitetssäkring, grafisk design och konstnärer, hjälpdiskar och teknisk support samt reklam och marknadsundersökningar. Även om AI kan ersätta vissa jobb, kommer det sannolikt att skapa nya möjligheter istället för att orsaka massarbetslöshet.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 21 februari

Gemini tillåter nu användare att ställa in påminnelser genom Google Assistant och Google Tasks

Gemini tillåter nu användare att ställa in påminnelser genom integration med Google Assistant och Google Tasks. Funktionen verkar gradvis rullas ut i USA. Det finns några saker som hindrar Gemini från att vara en riktig ersättare för Google Assistant på Android, inklusive frånvarande funktioner som rutiner, stöd för medietjänsteleverantörer och mer. Men nu verkar Gemini få åtminstone en av de funktioner den saknade. Med hjälp av integrationen med Google Assistant och Google Tasks kan Gemini-appen på Android nu ställa in påminnelser. Det innebär att appen nu kan acceptera kommandon som ´påminn mig att stänga av ljusen ikväll´ eller ´påminn mig att hämta posten imorgon bitti´.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 21 februari

Google lanserar nya planer för Gemini för företagskunder

Google lanserar nya planer för företagskunder som använder Gemini. Tidigare i år ersattes Bard av Gemini och AI-tekniken kom också till Google Workspace. Med dagens tillkännagivande ersätter Gemini för Google Workspace Duet AI för Google Workspace. Nu kan användare med Gemini Business-planen, tillsammans med andra funktioner, få tillgång till en fristående upplevelse där de kan chatta med Gemini. Företagets blogginlägg avslöjade att 88% av små och medelstora företag vill använda generativ AI för att optimera dataanalys, kundservice, utformning av e-post och hantering av andra arbetsrelaterade uppgifter. Ett annat alternativ som individer kan få är Gemini Enterprise-planen. Denna ersätter Duet AI för Workspace Enterprise och erbjuder samma tjänster som Gemini Business tillsammans med flera ytterligare. Tekniken kostar $30 varje månad för varje kund som registrerar sig för den årliga prenumerationen. Duet AI-kunder kommer att uppgraderas till Gemini Enterprise-planerna automatiskt.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 21 februari

Google Workspace-appar får Gemini-omnamngivning

Gemini-omnamngivningen kommer nu till Duet AI i Gmail, Drive, Docs och andra Google Workspace-appar. Det handlar om en enkel omnamngivning av befintliga funktioner, inklusive Gemini-drivna ´Hjälp mig att skriva´ i Gmail och Google Docs, som också har korrekturläsning. Det finns också ´Skapa bilder´ i Google Slides och ´Generera en bakgrund´ i Google Meet. Videoanrop-appen erbjuder också Studio Lighting, Look och Sound-förbättringar. Slutligen erbjuder Google Sheets ´Hjälp mig att organisera´ för anpassade tabeller/mallar och Enhanced Smart Fill Google Slides. Gemini Business och Enterprise-kunder har nu tillgång till en fristående gemini.google.com-upplevelse drivs av Gemini 1.0 Ultra. Gemini Business ger tillgång till dessa sviter av ´Hjälp mig´ och skapa/generera-funktioner i Workspace-appar, samt gemini.google.com. Det är ´underkastat månatliga användargränser´. Detta Google Workspace-tillägg är ´så lågt som $20 per användare per månad, med ett årligt åtagande´. Under tiden erbjuder Gemini Enterprise (tidigare Duet AI för Workspace Enterprise) samma funktioner, men med fler Meet-funktioner med ´full användning och tillgång´. Gemini kan översätta live-undertexter i över 100 språkpar, medan ´Ta anteckningar åt mig´ kommer snart. Det kostar ´så lågt som $30 per användare per månad, med ett årligt åtagande´, som tidigare. Med ett Gemini Business och Gemini Enterprise-plan används inte dina konversationer för reklamändamål, granskas av mänskliga granskare eller används på annat sätt för att träna generativa maskininlärningsteknologier.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 21 februari

OpenAI introducerar Sora, en AI som genererar korta videor från texter

OpenAI har lanserat ett nytt generativt AI-system vid namn Sora, som kan producera korta videor baserade på textinstruktioner. Trots att Sora ännu inte är tillgängligt för allmänheten har kvaliteten på de hittills publicerade exemplen väckt både entusiasm och oro. Sora kombinerar funktioner från text- och bildgenererande verktyg i en ´diffusion transformer model´. Sora kan generera videor med en upplösning på upp till 1920 x 1080 pixlar, i en mängd olika bildförhållanden, medan konkurrenten Lumiere är begränsad till 512 x 512 pixlar. Sora kan även skapa videor upp till 60 sekunder, jämfört med Lumieres 5 sekunder.

Direktlänk Dela ScienceAlert fördjupade 21 februari

Testning av Gemini-appen ökar användningen av Google Assistant via Pixel Buds Pro

Under den senaste veckan har användningen av Google Assistant via Pixel Buds Pro ökat betydligt vid testning av Gemini-appen. Trots att Gemini inte kan spela musik och podcasts vid lanseringen, har användningen av assistenten via Pixel Buds Pro varit ett effektivt alternativ. De mest använda kommandona inkluderar att spela musik och podcasts samt smarta hemkontroller. Användaren kan även ställa frågor om trafik, mat, navigation, påminnelser, tidtagare, inköpslistor och scheman. Dessutom kan användaren kontrollera enhetskommandon som batterinivå, volymkontroll och touch-kontroller.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 21 februari

Google uppgraderar sina AI-produkter med Gemini

Google har nyligen uppgraderat sina generativa AI-produkter genom att döpa om nästan allt till Gemini. I stort sett alla Googles AI-produkter och tjänster baseras på Gemini-modellen, från AI-sök till AI-funktioner i Googles produktivitetsappar. Användare kan välja mellan den kostnadsfria Gemini-alternativet och Gemini Advanced-abonnemanget. Google Gemini finns också tillgängligt på mobilen, med Android som naturligt hem. Användare kan ställa in Gemini för att driva sin Google Assistant-upplevelse och aktivera den med ett röstkommando eller en gest. Googles bästa alternativ till ChatGPT finns också tillgängligt på iOS, och det finns nu ett ännu enklare sätt att få Gemini på iPhone utan att behöva installera en separat app. Användare måste installera Google-appen och logga in på den med sitt Google-konto för att använda Gemini på iPhone. Efter det kan de helt enkelt öppna appen för att börja prata med chatboten. Den stöder text, röst och bilder. Gemini Chat kommer att dyka upp i din lista över genvägar på iPhone efter att du har installerat den. Det finns också en genväg för Google Gemini som låter dig använda chatboten utan att installera Google-appen från början. Tryck på genvägen, och du kommer att kunna börja chatta med Google Gemini. Genvägsutvecklaren ProCreations har kommit på genvägen som kallas Gemini Chat. Genvägen är tillgänglig gratis och stöder Gemini Pro. Den är otroligt lätt att installera, och det bästa är att den inte kräver inloggning på ett Google-konto. Dina frågor kommer dock att gå genom något som kallas pro-ai.glitch.me, en server som tillhör samma genvägsutvecklare, vilket kan driva en annan genväg som kallas Pro AI. Du måste låta Gemini Chat skicka din uppmaning till en server. Svaren genereras mycket snabbt, även om gränssnittet inte är bra. En fördel med genvägen är att du troligen kan använda den i regioner där Google Gemini ännu inte finns. Problemet med hur det fungerar är att du inte kan spara några av dina chattar. Du kan inte heller interagera med svaret och följa upp det. Ändå får du snabba AI-svar på frågor du kanske har. Det kommer definitivt att slå allt Siri kan erbjuda eftersom det använder Google Gemini. Du kan installera och testa genvägen på denna länk. Om du är ett fan av genvägsappen kan du också försöka justera den för en bättre upplevelse. Alternativet är naturligtvis den officiella Google-appen.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 21 februari

Google Gemini-appen: Funktioner och användning

Google Gemini-appen är en Android-applikation som samlar information och identifierar områden där Google kan förbättras. Appen är lätt att använda, särskilt om man är bekant med Google Assistant. För att använda Google Gemini krävs det att din telefon har minst 4GB RAM och kör Android 12 eller en nyare version. Dessutom måste din Google-app vara uppdaterad. Gemini-appen är inte tillgänglig med ett Google-konto som hanteras av ett Google Workspace för utbildningskonto för minderåriga eller Family Link. När du väljer att använda Gemini blir det din primära Google-assistent.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 20 februari

OpenAI tillkännager nytt AI-system som genererar videor från texter

OpenAI har tillkännagett ett nytt genererande AI-system vid namn Sora, som skapar korta videor från texter. Sora är ännu inte tillgängligt för allmänheten, men de provvideor som publicerats har mottagits med både entusiasm och oro. Sora kombinerar funktioner av text- och bildgenererande verktyg i en ´diffusion transformer-modell´. Tidigare modeller inkluderar Emu av Meta, Gen-2 av Runway, Stable Video Diffusion av Stability AI och Lumiere av Google. Sora verkar dock ha fler förmågor än Lumiere. Sora kan generera videor med en upplösning på upp till 1920 x 1080 pixlar, och i en mängd olika bildförhållanden, medan Lumiere är begränsad till 512 x 512 pixlar. Sora kan även skapa videor upp till 60 sekunder, medan Lumiere endast kan skapa videor på cirka 5 sekunder. Sora kan även göra videor bestående av flera tagningar, medan Lumiere inte kan det. Det finns dock etiska och samhälleliga bekymmer kring verktyg som Sora, inklusive risken för desinformation och djupfalskeringar.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 20 februari

AI-chatbots ger prognoser för Shiba Inus pris om Bitcoin stiger till 500 000 dollar

AI-drivna chatbots, ChatGPT och Google Bard, har gett prognoser för Shiba Inus möjliga pris om Bitcoin stiger till 500 000 dollar. Denna prognos baseras på en Bloomberg-prognos och den optimistiska tillståndet på kryptomarknaden. ChatGPT noterade att flera faktorer, såsom marknadssentiment och investerarbeteende, ofta påverkar kryptopriser. Dessutom kan sambandet mellan Bitcoins pris och priset på andra altcoins förändras över tid. Google Bard, nu känd som Gemini, gav ett mer detaljerat svar på SHIB:s möjliga prisutsikter med uppskattningar. Gemini förutsåg en prisökning på ($0.0000495 - $0.0000990 för SHIB baserat på dessa faktorer. Dessa siffror representerar en ökning med över 1000%.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 20 februari

OpenAI introducerar generativ AI-system, Sora, för att skapa korta videor från textprompter

OpenAI har introducerat ett nytt generativt AI-system, Sora, som skapar korta videor från textprompter. Trots att Sora ännu inte är tillgänglig för allmänheten, har kvaliteten på de provutgångar som hittills publicerats väckt både entusiasm och oro. Sora kombinerar funktioner av text- och bildgenererande verktyg i vad som kallas en ´diffusionstransformator-modell´. Sora kan generera videor med en upplösning på upp till 1920 x 1080 pixlar och i en mängd olika bildförhållanden. Sora kan även utföra video-redigeringsuppgifter som att skapa videor från bilder eller andra videor, kombinera element från olika videor och förlänga videor i tid.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 20 februari

Apple bygger AI-funktioner för att konkurrera med ChatGPT och Google Gemini

Apple har utvecklat artificiell intelligens (AI) för att släppas i iOS18, i ett försök att konkurrera med ChatGPT, Copilot och Google Gemini. Företaget planerar att tillkännage släppdatumet för den nya AI:n vid WWDC-konferensen i juni. Apple har testat AI-funktionerna och kommer att släppa dem till tredjeparts mjukvarutillverkare redan i år. Dessutom planerar Apple att integrera AI-funktioner i den kommande versionen av macOS, känd som Glow. Apple har också avslöjat Apple Keyframer som kan konkurrera med DALLE - 3 från Open AI, Midjourney och Stable Diffusion för att skapa bilder från textkommandon.

Direktlänk Dela Thespacelab.tv fördjupade 19 februari

Nvidia lanserar AI-programmet ´Chat with RTX´

Nvidia har lanserat ett nytt AI-program kallat ´Chat with RTX´, som utnyttjar kraften i företagets RTX 30 och RTX 40-seriens grafikkort. Programmet, som är en lokal LLM (Large Language Model)-applikation, kan installeras direkt på användarens dator utan behov av en molnapp. För att köra verktyget krävs Windows 11, ett GeForce RTX 30/40-seriens GPU (eller RTX Ampere eller Ada Generation GPU med minst 8GB VRAM) och minst 16GB RAM. Programmet kan också analysera YouTube-videor och erbjuda svar baserat på dem via transkript.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 19 februari

Brist på tillräckliga skyddsåtgärder kan leda till spridning av desinformation

Trots Google och OpenAI:s löften om att förhindra bedräglig användning av AI i val, kan Gemini och ChatGPT enkelt luras att generera politiskt kampanjmaterial, rapporterar Gizmodo. Dessa teknikjättar, tillsammans med andra, undertecknade nyligen ´A Tech Accord to Combat Deceptive Use of AI in 2024 Elections´ för att minska riskerna med vilseledande AI-valinnehåll. Ändå kastar resultaten tvivel över effektiviteten av dessa skyddsåtgärder. Gemini kan skapa tal, slogans och e-post för politiska kampanjer, förutsatt att de är sanna. Å andra sidan genererade ChatGPT politiskt kampanjmaterial bara på begäran, utan någon promptmanipulation.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 19 februari

Google lanserar Gemini, en AI-chatbot med multimodala förmågor

Google har lanserat Gemini, en familj av stora språkmodeller (LLM) med förmåga att förstå och analysera information från olika källor, inklusive text, kod, bilder, ljud och video. Tidigare känd som Google Bard, markerar lanseringen av Gemini en betydande utveckling för Googles AI-erbjudanden. Gemini-familjen erbjuder en rad AI-modeller, från den kraftfulla Gemini Ultra till den effektiva Gemini Nano, som tillgodoser olika beräkningsbehov och applikationer. Google har börjat rulla ut Gemini på olika plattformar, inklusive Gmail och Sök, vilket antyder att Gemini stöder användare över en mängd olika intressen.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 19 februari

AI-chattbotar utmanar Google i sökningar

Många anser att kvaliteten på Googles sökresultat försämras, vilket öppnar upp för AI-chattbotar som ett alternativ. En studie av tyska forskare tyder på att kvaliteten på sökresultaten från Google, Bing och DuckDuckGo minskar. Chattbotar drivna av generativ AI, inklusive Googles egna, kan potentiellt förändra hur sökningar fungerar. Google har lanserat sin egen AI-chattbotassistent, Gemini, och Microsofts Bing har tillhandahållit generativa AI-sökningar med OpenAI´s ChatGPT-teknologi under namnet Copilot. Det finns dock oro över AI-chattbotarnas noggrannhet och tillförlitlighet.

Direktlänk Dela Arab Times fördjupade 19 februari

Integrationsalternativ för Gemini nu tillgängligt i Chrome Canary för utvecklare

Chrome Canary, utvecklarversionen av Google Chrome, har lagt till en funktion som integrerar Chrome med AI-modellen Gemini. Gemini är en högpresterande AI-modell utvecklad av Google. Googles AI-chattjänst var tidigare känd som Bard, men ändrade namn till ´Gemini´ den 8 februari 2024. För att använda Gemini med Chrome Canary, öppna ´chrome://settings/help´ efter uppstart för att kontrollera uppdateringar. Ange ´chrome://flags/#omnibox-starter-pack-expansion´ i adressfältet, ställ in alternativet som visas till ´Aktiverat´ och klicka på ´Starta om´. Efter omstart av Chrome Canary kommer alternativet ´Chatta med Gemini´ att visas.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 19 februari

Google introducerar ny AI-modell, Gemini 1.5 Pro

Nästan två månader efter dess ursprungliga lansering meddelade Google att de introducerat Gemini 1.5, företagets nya artificiella intelligens (AI)-modell. Enligt företaget har de med hjälp av denna modell kunnat utveckla förståelse för långsammare sammanhang över alla kommunikationsmetoder och har uppnått en betydande prestandaförbättring. Dessutom har den nya Google Gemini 1.5 Pro släppts bara en vecka efter att företaget tillkännagav Gemini 1.0 Ultra, dess mest kapabla modell hittills. Google´s VD Sundar Pichai betonade att Google har ökat mängden information som dess modeller kan hantera betydligt.

Direktlänk Dela Chiang Rai Times fördjupade 18 februari

Google lanserar Gemini 1.5, sin senaste stora språkmodell

Google har lanserat sin senaste Large Language Model (LLM) - Gemini 1.5, efter två månaders lansering av Google Gemini. Denna version är för närvarande endast tillgänglig för företag och utvecklare, men förväntas snart släppas till alla konsumenter. Google VD Sundar Pichai sa att Gemini 1.5 visar ´dramatiska förbättringar över ett antal dimensioner´ och har gjort framsteg i att förstå långsiktigt sammanhang. Gemini 1.5 kommer med en ny Expert Blend Architecture (MoE), vilket gör den mer effektiv och lättare att underhålla. Dessutom har Gemini 1.5 förbättrat förståelsen för sammanhang.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 18 februari

Förbättra din affiliate marknadsföring med Google Gemini

Denna guide syftar till att förbättra dina affiliate marknadsföringsstrategier genom integration av Google Gemini. I det ständigt föränderliga landskapet av affiliate marknadsföring, är behovet att omfamna nya och effektiva taktiker avgörande för att säkra en konkurrensfördel. Google Gemini är inte ett oberoende verktyg, utan snarare en övergripande etikett som omfattar Googles avancerade AI-modeller. Dessa modeller har integrerade kapabiliteter som går långt utöver de äldre versionerna av deras AI. Några väsentliga kapabiliteter relevanta för affiliate marknadsföring inkluderar: Förbättrad innehållsskapande, Avancerad forskning, Dataanalys, Kreativ idégenerering. Google Gemini har dock begränsningar och bör användas som ett stödverktyg snarare än att ersätta kritiskt tänkande eller strategisk planering.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 18 februari

Shiba Inu kan nå $0,001 inom 5 till 20 år

Kryptovalutan Shiba Inu (SHIB) kan nå det ambitiösa priset på $0,001 någon gång mellan fem till tjugo år, enligt olika prognoser från Google Bard (Gemini), ChatGPT, Changelly och Telegaon. Trots ett betydande prisfall under $0,00001, är Shiba Inu 11% upp från den lägsta nivån tidigare denna månad. Changellys team är negativt inställda till Shiba Inu för denna månad, men förväntar sig att krypto-tokenet ska återhämta sig i mars. De tror att SHIB:s högsta värde i år kommer att vara $0,00001499. De förväntar inte att SHIB ska slå $0,001 före 2033.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 18 februari

Google Bard har nu bytt namn till Gemini, med samma Gemini Pro-modell som drev Bard. Det är ingen ändring i modellerna under, endast namnet har ändrats. Gemini introducerade en betald nivå som kallas Gemini Advanced, och den jämförs väl med ChatGPT Plus. Tester visar att koden som genereras av Gemini är bättre, särskilt på grund av kommentarerna, men ChatGPT är bättre på felsökning och analys. När det gäller att förbereda en måltid baserat på innehållet i ett kylskåp och skafferi, ger Gemini två alternativ, inte bara ett, och håller sig mer till de tillgängliga ingredienserna. Slutligen, när det gäller att sammanfatta text, tar Gemini och ChatGPT mycket olika tillvägagångssätt, men Gemini förstår artiklarnas avsikt bättre och bryter ner den i en tydligare struktur.

Tech Gate fördjupade 17 februari

AI-verktyg för att effektivisera din uppstart

Att starta ett företag kan vara en spännande berg-och dalbana, men med rätt AI-verktyg kan processen bli mycket enklare. Verktyg som ChatGPT och Gemini kan hjälpa till med att skapa engagerande webbplatsinnehåll och sociala medieinlägg. Writer.com är ett utmärkt verktyg för bloggskrivning, medan Mailchimp, SendinBlue och Zoho Campaigns erbjuder gratis verktyg för e-postmarknadsföring. Canva är en användarvänlig plattform för grafisk design, och Grammarly säkerställer att din kommunikation är klar och professionell. Slutligen kan Notion AI hjälpa till med projektledning.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 17 februari

Google byter namn på Duet AI till Gemini

Google har identifierat Duet AI:s sidopaneler av testare för gratis konton genom Workspace Labs-programmet på tjänster som Gmail, Google Drive, Google Docs, Google Sheets och Google Slides. Med Duet AI kan du använda generativ AI för att sammanfatta, omskriva, ställa kontextuella frågor och mer. Google har meddelat att de kommer att byta namn på Duet AI till Gemini, men övergången har ännu inte slutförts. Google har nyligen inlett en omvärdering av varumärket, döpt om alla sina AI-produkter till Gemini.

Direktlänk Dela Teg6.com fördjupade 17 februari

AI-verktygens säkerhetsåtgärder kan lätt kringgås för att skapa politiskt innehåll

Trots påstådda säkerhetsåtgärder från Gemini och ChatGPT, har det visat sig vara lätt att manipulera dessa AI-verktyg till att skapa politiskt innehåll. Genom att använda enkla prompts och lite gaslighting kunde politiska slogans, kampanjtal och e-postmeddelanden skapas på bara några minuter. Google och OpenAI har nyligen undertecknat ´A Tech Accord to Combat Deceptive Use of AI in 2024 Elections´ tillsammans med över ett dussin andra AI-företag. Men trots detta har det visat sig vara enkelt att kringgå dessa ´säkerhetsåtgärder´. Detta visar att mycket av Googles och OpenAIs offentliga uttalanden om AI-säkerhet vid val är bara posering. Dessa företag behöver göra mycket mer för att bekämpa AI-missbruk i det kommande presidentvalet 2024.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 17 februari

Stora språkmodeller: Google Gemini utmanar ChatGPT

Google och OpenAI konkurrerar inom stora språkmodeller (LLM) med sina AI-assistenter, Google Gemini och ChatGPT. Gemini, tidigare känd som Bard, utmärker sig genom att sammanfatta komplex information, översätta språk och svara på frågor på ett informativt och omfattande sätt. ChatGPT, drivet av GPT-4, har imponerande kreativa skrivförmågor och är särskilt bra på att skapa dikter, manus, musikstycken och e-postmarknadsföringskampanjer. Valet mellan de två beror på användarens specifika behov.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 17 februari

Google ersätter Bard med en mer avancerad AI, Gemini

Google har tagit bort Bard för att ge plats åt Gemini, en mer avancerad AI-modell baserad på den senaste generationen av komplexa neurala nätverksarkitekturer och kombinerar olika maskininlärningstekniker. Gemini kommer att ersätta Google Assistant på alla enheter och tjänster. Det är nu möjligt att installera denna nya artificiella intelligens och till och med ersätta Google Assistant på Android. Gemini kan inte bara utföra textbaserade uppgifter utan kan också generera bilder. Gemini-appen är tillgänglig i USA och fungerar bara på engelska.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 16 februari

Google byter namn på sin Bard chatbot till Gemini och släpper Android-app

Google har bytt namn på sin Bard chatbot till Gemini och har inte bara släppt en Android-app för enkel tillgång till den GenAI-drivna assistenten, utan den har också förmågan att helt ersätta Google Assistant. Det är en spännande möjlighet för de som har använt chatbots som Bard, ChatGPT och Microsoft Copilot och förstår vad detta innebär för Android-upplevelsen. Din telefons assistent kommer att bli mycket mer konversationsrik och kommer att kunna utföra coola nya GenAI-drivna uppgifter som att generera träningsplaner, skriva e-post och mer. Det bästa? Det är inte exklusivt för de senaste topp-telefonerna som Samsungs Galaxy AI, tillgängligt även på billiga Android-telefoner. Gemini-appen rullas ut långsamt just nu.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 16 februari

Mozilla varnar för säkerhetsrisker med chattbotar

Stora chattbotar som ChatGPT, Copilot och Gemini uppmanar användare att inte dela privata eller känsliga uppgifter i konversationerna. Enligt en rapport från Mozilla är det särskilt viktigt att inte dela privata uppgifter med de romantiska chattbotar som blivit allt vanligare. Mozilla har upptäckt säkerhets- och integritetsproblem med dessa AI-partners, inklusive att de samlar in mycket data och använder spårare som kan skicka information till Facebook och företag i Kina och Ryssland. Rapporten hävdar också att apparna tillåter osäkra lösenord och inte är tillräckligt transparenta om vilka företag som äger apparna och vilka AI-modeller som driver dem.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 16 februari

AI-modeller som ChatGPT, GPT-4, Anthropic´s Claude och Google Gemini har börjat få slut på träningsdata från internet, vilket bromsar teknikens tillväxt. För att lösa detta problem utforskar techföretag som Google Deepmind, Microsoft, Amazon, Meta, Apple och OpenAI möjligheten att använda maskiner för att träna andra maskiner. Denna metod har lett till märkbara förbättringar i vissa fall. Men det finns farhågor för att självlärande AI kan leda till ´superintelligens´, där AI överträffar mänsklig intelligens, vilket vissa tror kan ha katastrofala konsekvenser.

The Atlantic fördjupade 16 februari

Google lanserar senaste AI-modellen, Gemini 1.5

Google har tillkännagivit lanseringen av sin senaste artificiella intelligensmodell, Gemini 1.5, vilket markerar ett stort framsteg inom företagets AI-teknologi. Den nya modellen beskrivs som att göra betydande framsteg på olika dimensioner, inklusive förmågan att bearbeta information mer effektivt och över längre sammanhang än dess föregångare, Gemini 1.0 Ultra. Enligt Sundar Pichai, VD för Google och Alphabet, uppnår Gemini 1.5 Pro jämförbar kvalitet till 1.0 Ultra-modellen medan den använder mindre beräkningskraft, vilket gör den mer effektiv. Gemini 1.5 Pro kan hantera en standardkontextfönster på 128 000 tokens, men en version begränsad till utvalda utvecklare och företagskunder kan hantera upp till 1 miljon tokens.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 16 februari

Test av AI-chattbot-abonnemang: Google Gemini Advanced och OpenAI ChatGPT Plus

Testning av AI-chattbot-abonnemang som Google Gemini Advanced och OpenAI ChatGPT Plus visar att de flesta användare är nöjda med de kostnadsfria alternativen. De betalda versionerna kan vara värda för de som har specialiserade behov, som kodning, eller vill experimentera med avancerade AI-modeller. Dock bör man inte omedelbart lita på outputen, då chattbotar ofta ger felaktig information. Google erbjuder nu sitt bästa AI-chattbot som en prenumerationsprodukt för $20 i månaden, likt OpenAI och Microsoft. Google erbjuder också 2 terabyte molnlagring som en del av prenumerationen.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 16 februari

Google testar Duet AI-sidopaneler, planerar omdöpning till Gemini

Google har börjat testa Duet AI-sidopaneler för fria konton via Workspace Labs-programmet i tjänster som Gmail, Google Drive, Google Docs, Google Sheets och Google Slides. Med Duet AI kan användare använda generativ AI för att sammanfatta, omskriva, ställa kontextuella frågor och mer. Google har tillkännagett en omdöpning av Duet AI till Gemini, men övergången har ännu inte slutförts. Google har nyligen genomfört en stor omdöpning, döpt om alla sina produkter med AI till Gemini. Detta inkluderar omdöpning av Google Bard och Duet AI för Workspace till Google Gemini. För vissa användare har den tidigare tillkännagivna Duet AI-sidopanelen börjat dyka upp i Gmail, Google Drive, Google Docs, Sheets och mer.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 15 februari

Nvidia överträffar Amazon och Google i marknadsvärde tack vare AI-chip

Chiptillverkaren Nvidia har nu överträffat både Amazon och Google i marknadsvärde, vilket gör företaget till det tredje mest värdefulla i USA. Nvidia är särskilt värdefullt just nu på grund av den höga efterfrågan på deras toppmoderna AI-chip av företag som ChatGPT och Gemini. Efterfrågan sköt i höjden förra året när techföretag började lansera sina egna AI-produkter. Nvidias största kunder, som Microsoft och Meta, spenderade var och en 4,5 miljarder dollar på Nvidias H100-chip förra året. Nvidia håller för närvarande 80% av AI-chipmarknaden.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 15 februari

AI-drivna verktyg för övervakning av varumärken: Track AI Answers, Brand24 och Agorapulse

Varumärkesövervakning är avgörande för att skydda och förbättra en online-närvaro. Nya AI-drivna verktyg hjälper företag att följa hur konsumenter uppfattar och diskuterar deras varumärken på olika plattformar. Track AI Answers hjälper till att övervaka generativa chattfrågor och svar om ett varumärke. Brand24 spårar varumärkesomnämnanden över flera kanaler och använder AI för att analysera alla kommentarer för känslor och sentiment. Agorapulse använder AI för att svara på varumärkesomnämnanden och har en funktion som kallas ´Writing Assistant´ som förbättrar svar för att öka engagemanget.

Direktlänk Dela Practical Ecommerce fördjupade 15 februari

Otter introducerar generativ AI för affärsdiskussioner

Transkriptions- och samarbetsplattformen Otter.ai har lanserat en ny uppsättning generativa AI-verktyg för att ge insikter i affärsdiskussioner. Den nya AI-chatten, Meeting GenAI, kan granska ett företags hela möteshistorik för att svara på frågor, generera innehåll och identifiera viktig information. Otter hävdar att detta går utöver vad konkurrenter som Microsoft Copilot och Google Gemini kan göra. Meeting GenAI kan svara på användarfrågor och skriva e-post eller statusuppdateringar. Otter lanserar också chatten i sina Slack-liknande kanaler för teamdiskussioner, något de säger aldrig har gjorts tidigare.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 15 februari

Google Gemini-chattar visas offentligt i sökresultat

Några timmar efter lanseringen av Google Gemini upptäcktes att chattar visades offentligt i Googles sökresultat. Google reagerade snabbt på det som verkade vara ett läckage. Enligt en tweet från @shemiadhikarath hade sökmotorer som Bing indexerat offentliga samtal från Gemini. Detta skedde trots att Google Gemini hade en robots.txt-fil som blockerade webbsökrobotar från både Bing och Google. Det är dock troligt att en offentlig länk orsakade att dessa Gemini-chattsidor krypades och indexerades. Frågan återstår varför dessa sidor började falla ur sökresultaten för både Google och Bing.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 13 februari

Google Gemini använder AI för att möjliggöra onlineinkomst på 100 dollar om dagen

Google Gemini, också känt som Google Bard, är ett banbrytande verktyg som utlovar att revolutionera sättet individer kan generera inkomst online. Detta kraftfulla AI-verktyg påstår sig erbjuda en sömlös väg till att tjäna 100 dollar varje dag, genom att erbjuda användare en innovativ och användarvänlig upplevelse. Google Gemini använder avancerade AI-algoritmer för att analysera onlinetrender, användarbeteende och marknadsdynamik. Genom att bearbeta stora mängder data identifierar verktyget lukrativa möjligheter, vilket gör det möjligt för användare att dra nytta av nischer som överensstämmer med deras intressen och expertis. Google Gemini syftar till att demokratisera onlineinkomst genom att erbjuda en enkel plattform för användare att engagera sig med.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 13 februari

Google uppdaterar Gemini för att automatiskt behandla kommandon

Innan uppdateringen krävde manuell aktivering av Gemini på Android att man tryckte på skickaknappen (längst ner till höger på Gemini-överläggningspanelen) efter varje talat kommando. Det innebar att man var tvungen att vara uppmärksam och se till att trycka på den knappen när man hade berättat för Gemini vad man ville, annars skulle dess mikrofonindikator bara snurra tills man sa att man var klar. Lyckligtvis har Google snabbt åtgärdat detta genom att utfärda en uppdatering under helgen (version 1.0.606412536) som ger Gemini möjlighet att automatiskt bearbeta kommandon utan att behöva trycka på skicka-knappen.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 13 februari

Google lanserar AI-chatbot Gemini med avancerade funktioner

2023 betraktades som AI:s år, och nu, 2024, verkar ´AI-hysterin´ inte avta snart. Google har nu lanserat sin egen AI-chatbot, tidigare känd som Bard, men nu omdöpt till Gemini. Namnbytet syftar till att spegla den ´avancerade tekniken i kärnan´. Google har även lanserat nya Gemini- och Gemini Advanced-appar för Android och iOS-användare. Gemini har en mängd funktioner, inklusive en ´expert´-sektion där användare kan ställa frågor till AI-chatboten inom olika områden. Gemini erbjuder också en AI-bildgenerator, verktyg för YouTube-sammanfattning, dokumentöversikt och bildigenkänning.

Direktlänk Dela TechNext24 fördjupade 13 februari

Google döper om AI-bot till Gemini och lanserar betalversion i 150 länder

Google har officiellt pensionerat namnet Bard för sin AI-bot och har nu döpt om den till Gemini. Företaget har även lanserat den betalda ´avancerade´ versionen i 150 länder, inklusive alla EU-länder. Gemini Advanced är baserad på Googles ´Ultra 1.0´-modell. Denna form är optimerad för endast engelska, men Gemini Advanced kan generera svar på andra språk. Advanced kostar 22 euro per månad. Google Gemini Advanced har också 2TB lagring. I den nära framtiden kommer detta att kompletteras med Googles Gemini-appar som Gmail och Docs.

Direktlänk Dela Dividendwealth.co.uk fördjupade 13 februari

AI-chatbotar förändrar hur vi interagerar med teknik

AI-chatbotar har blivit oumbärliga verktyg för företag och individer som söker effektivisera sina verksamheter och förbättra produktiviteten. Dessa sofistikerade program är utformade för att simulera mänsklig konversation, vilket gör att de kan utföra ett brett spektrum av uppgifter, från att tillhandahålla kundsupport till att hjälpa till med komplexa tekniska frågor. AI-chatbotar gör avtryck inom olika sektorer genom att erbjuda stöd med uppgifter som varierar i komplexitet. Genom att integrera dessa chatbotar i dina befintliga system kan du uppnå anmärkningsvärda förbättringar i effektiviteten.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 13 februari

Jämförelse mellan Google Gemini Advanced och ChatGPT Plus

Google Gemini Advanced och ChatGPT Plus är två alternativ för att utnyttja kraften i AI. Gemini Advanced, som är en del av Googles AI Premium-nivå inom Google One-prenumerationen, erbjuder snabbhet och effektivitet, men saknar förmågan att ladda upp filer för analys. ChatGPT Plus, å andra sidan, erbjuder fördelar för programmerare och dataanalytiker, med förmågan att köra Python-kod och analysera filer direkt inom gränssnittet. Båda tjänsterna har unika styrkor och riktar sig till olika användargrupper, och valet mellan dem beror på dina specifika behov och preferenser.

Direktlänk Dela Brand Synario fördjupade 13 februari

AI-hjälp för att skriva kärleksbrev attraherar ungdomar, enligt studie

Artificiell intelligens (AI) kommer att hjälpa ungdomar att skriva kärleksbrev denna Alla hjärtans dag, enligt en ny studie utförd av säkerhetsmjukvaruföretaget McAfee. En undersökning visar att cirka 26 procent av ungdomarna vill använda generativa AI-verktyg som ChatGPT för att skriva kärleksbrev. Samtidigt tror 67 procent av ungdomarna att de inte har märkt någon skillnad mellan kärleksbrev skrivna av AI och människor. Ungdomar tycker om AI-verktyg och menar att dessa verktyg underlättar deras arbete.

Direktlänk Dela Presswire 18 fördjupade 13 februari

Google varnar Gemini-användare: Samtal sparas automatiskt

Google råder användare av generativa AI-chattboten Gemini (tidigare Bard) att inte dela någon känslig information, eftersom mänskliga granskare regelbundet läser och analyserar konversationer, och data kan användas för att träna framtida versioner av de stora språkmodellerna (LLM) bakom tjänsterna. Google avslöjade i ett nytt supportdokument att det samlar in och behåller Gemini-chattar i upp till tre år, tillsammans med relaterade data som språk, platser och enheter som används. Användare kan begränsa sådan datainsamling genom att stänga av Gemini App-aktivitet i Mina aktivitetsinställningar, även om konversationerna fortfarande sparas i upp till tre dagar ifall företaget behöver svara på någon feedback under den tiden.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 13 februari

McAfee-studie avslöjar att en av fyra vuxna planerar att använda AI för att skriva kärleksbrev till Alla hjärtans dag

En nyligen genomförd studie av McAfee avslöjar att en betydande andel vuxna vänder sig till generativa AI-verktyg, som OpenAI´s ChatGPT, Google Gemini och Microsoft Copilot, för att skriva kärleksbrev. Denna förändring mot digital romantik speglar det föränderliga landskapet av kärlek och relationer i den moderna tidsåldern. McAfee´s ´Modern Love´-rapport, som undersökte 5 000 individer över nio länder, lyser upp hur AI och internet omformar kärlekens dynamik. En iögonfallande uppenbarelse från studien är att en av fyra svarande medgav att de planerade att använda AI för att skriva kärleksbrev.

Direktlänk Dela Gizbot fördjupade 13 februari

Google Gemini uppdateras för att åtgärda användarfrustrationer

Förra veckan bytte Google namn på sin Bard AI bot till Gemini (matchande namnet på modellen den kör på) och lanserade en Android-app i USA. Trots att den nya appen har orsakat vissa frustrationer arbetar Google nu med att åtgärda de största problemen. Du kan använda Google Gemini som ersättning för Google Assistant på din Android-telefon, även om Gemini saknar många av de grundläggande digitala assistentfunktionerna. Ett problem har nu lösts: ursprungligen, när du chattade med Gemini med din röst, var du tvungen att manuellt trycka på ´skicka´-pilen för att skicka in ditt kommando eller fråga. Nu är det inte längre fallet, och Google Gemini kommer nu att inse att du har slutat prata (och svara därefter) på samma sätt som Google Assistant alltid har gjort. Det gör appen mycket mer intuitiv att använda. Google Gemini-teammedlem Jack Krawczyk har publicerat en lista över funktioner som ingenjörerna för närvarande arbetar med, inklusive ganska grundläggande funktionalitet, inklusive förmågan att interagera med din Google-kalender och påminnelser. En kodtolk är tydligen också på väg, vilket innebär att Gemini inte bara skulle kunna producera programmeringskod, utan också att emulera hur den skulle köras - allt inom samma app. Dessutom arbetar Google Gemini-teamet med att ta bort några av de ´predikande skyddsräcken´ som AI-boten för närvarande har. ´Toppprioritet´ är tydligen vägran, vilket innebär att Gemini vägrar att slutföra en uppgift eller svara på en fråga. Vi har sett Reddit-inlägg som tyder på att AI-boten ibland ursäktande rapporterar att den inte kan hjälpa till med en viss uppmaning - något som tydligt är på Googles radar när det gäller att rulla ut fixar. Krawczyk säger att Android-appen kommer till fler länder de kommande dagarna och veckorna, och kommer att finnas tillgänglig i Europa ´ASAP´ - och han uppmuntrar också användarna att fortsätta ge feedback till Google-teamet.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 13 februari

Google Gemini överträffar ChatGPT i AI-chatbot jämförelse

AI-baserade chatbotar är för närvarande mycket diskuterade. Två av de mest framstående chatbotarna är ChatGPT, skapad av OpenAI, och Google Gemini (tidigare Bard), skapad av Google. Båda är gratis att använda och erbjuder en mängd olika funktioner. I en jämförelse mellan de fria versionerna av ChatGPT och Google Gemini framstår Gemini som den klara vinnaren tack vare tillgång till den senaste informationen, bättre tillgänglighet och fler funktioner. Trots att ChatGPT är snabbare med sina svar och låter mer mänsklig i sina röstrespons, saknar den fortfarande några viktiga funktioner som Google Gemini hanterar på ett mycket bättre sätt.

Direktlänk Dela The Mobile Indian fördjupade 13 februari

Google uppgraderar sin AI-chattbot Gemini men varnar för att dela konfidentiell information

Google har presenterat stora uppgraderingar till sin AI-baserade chattbot, nu kallad Gemini, tillsammans med en ny Android-app och en avancerad Ultra 1.0 språkmodell. Men med dessa spännande förändringar kommer en allvarlig varning från Google självt: användare uppmanas att inte dela någon konfidentiell information med chattboten. Google avslöjade att mänskliga granskare ibland utvärderar samtal med Gemini för att förbättra kvaliteten och förädla produkten. Google erbjuder ett alternativ att inaktivera Gemini Apps Activity, vilket gör att användare kan hantera sina samtal eller radera dem från sin aktivitetshistorik. Trots detta behåller Google Gemini-samtal i upp till 72 timmar för att hjälpa till att upprätthålla och förbättra Gemini-appar.

Direktlänk Dela News Track Live fördjupade 13 februari

Hushållshjälp skriver filmmanus med hjälp av AI

Filmskaparen Shekhar Kapur har delat en intressant historia om hans hushållshjälp. Han avslöjade att hans kock, Nilesh, som misslyckats med sina studier i 11:an, lyckades skriva ett manus till en uppföljare till Mr India på mindre än en timme med hjälp av ett artificiellt intelligensverktyg. Shekhar Kapur visade hur enkelt det kan vara för vem som helst att använda AI-verktyg. Nilesh använde Google Gemini för att skriva ner manuset. Trots att många är imponerade av AI-programvarors förmåga att komma med manus och berättelser, ser inte alla detta som en välkommen förändring.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 12 februari

Bard AI, nu kallad Gemini, erbjuder avancerade funktioner gratis och genom prenumeration

Bard AI, nu känd som Gemini, är tillgänglig gratis med full tillgång till alla dess funktioner. Användare kan prenumerera på Gemini Advanced för fler funktioner, liknande hur ChatGPT erbjuder en gratisversion och en betalversion kallad ChatGPT Plus. Enligt en Google-rapport kostar Gemini Advanced Rs 1 950 per månad i Indien, samma pris som ChatGPT Plus. Gemini Advanced låter användare få tillgång till Gemini Ultra 1.0-modellen. Gemini kan också generera bilder baserat på enkla textprompter, liknande ChatGPT. Båda kan användas på smartphones genom att ladda ner deras respektive appar för Android eller iOS-enheter.

Direktlänk Dela Odisha Television fördjupade 12 februari

Google presenterar Gemini - en ny svit av AI-verktyg

Google har introducerat Google Gemini, en omfattande svit av AI-verktyg som inkluderar chatbots, röstassistenter och avancerade kodningsassistenter. Gemini Ultra 1.0 är ett framstående inslag, som är Googles mest kraftfulla stora språkmodell (LLM) hittills. Google Gemini har lanserat en dedikerad app för Android-användare, med planer på en iOS-lansering inom kort. Trots dess löfte har tidiga användarreaktioner föreslagit vissa problem med Gemini, särskilt jämfört med Google Assistant. Gemini integreras smidigt med olika Google-tjänster som YouTube, Google Maps och Gmail. Google erbjuder en prenumerationsbaserad modell för avancerade Gemini-funktioner, känd som Gemini Advanced. Googles planer att expandera Gemini-appens tillgänglighet till andra regioner snart indikerar Googles engagemang för att göra Gemini till ett allmänt tillgängligt och viktigt verktyg för användare över hela världen.

Direktlänk Dela Facts Chronicle fördjupade 11 februari

Google omdöper Bard Chatbot till Gemini och introducerar en dedikerad iOS- och Android-app

Google har bytt namn på sin Bard Chatbot till Gemini och introducerar en dedikerad app för iOS och Android. Google Gemini fungerar som ett kraftfullt verktyg inom produktivitetsverktyg och kan effektivisera uppgifter och höja den totala effektiviteten. Google Gemini, som tidigare var känd som ChatGPT, har haft en betydande inverkan inom AI-chattrobotar och hjälper miljontals användare globalt i deras professionella strävanden. Google Gemini erbjuder effektiva funktioner för att hantera e-post, dokumenthämtning, dataextraktion och analys, videanalys och förbättrad dokumentanalys.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 11 februari

Google introducerar AI-kraftverket Gemini

Google har presenterat sin senaste AI-innovation, Google Gemini, vilket markerar ett betydande steg framåt inom företagets AI-erbjudanden. Google Gemini är en omfattande serie AI-verktyg som inkluderar chatbots, röstassistenter och avancerade kodningsassistenter. Med Gemini får användare tillgång till en mängd AI-drivna funktioner. Google har lanserat en dedikerad Gemini-app för Android-användare, med planer på en iOS-lansering inom kort. Trots att Gemini är lovande, har tidig användarfeedback föreslagit vissa barnsjukdomar. Google erbjuder en prenumerationsbaserad modell för avancerade Gemini-funktioner, känd som Gemini Advanced.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 11 februari

Nya Android-appar och spel: Potion Permit, Wytchwood, Devil Slayer, T Life och Google Gemini

Denna vecka presenterades två nya Android-appar och tre spel. Potion Permit är en portering av ett indie-spel från konsol och PC, där spelaren ska bli bästa kemisten genom att brygga drycker och bota sjukdomar. Wytchwood är ett äventyrsspel med gotisk sagobakgrund där spelaren spelar som en mystisk skogshäxa. Devil Slayer är ett demon/devil-tema idle RPG med bra grafik. T Life är en gratisapp för T-Mobile-prenumeranter som erbjuder rabatter på hotell, biljetter och mer. Google Gemini är en ny app som fungerar som en assistent, men är mer lyhörd och smartare än den ursprungliga Google Assistant.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 11 februari

OpenAI:s VD Sam Altman söker 7 biljoner dollar för AI-chipproduktion

OpenAI:s VD Sam Altman rapporteras vara i diskussioner om att samla in upp till 7 biljoner dollar för produktion av AI-chip. Detta är ett svar på den kritiska bristen på grafikprocessenheter (GPU:er). Den föreslagna finansieringen är större än hela halvledarindustrins nuvarande globala försäljning. Potentiella investerare inkluderar Förenade Arabemiraten, SoftBanks VD Masayoshi Son och representanter från Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC).

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 11 februari

Google konsoliderar sina AI-insatser under Gemini-varumärket

Google har officiellt meddelat att företaget konsoliderar sina AI-insatser under varumärket Gemini. Detta innebär bland annat omvandlingen av Google´s chattbot Bard till Gemini, samt introduktionen av en dedikerad Gemini-app för Android-användare. Google Workspace´s Duet AI-funktioner kommer också att införlivas i Gemini-ekosystemet. Dessutom avtäckte Google Gemini Ultra 1.0, toppen av sina stora språkmodellutbud, vilket gör det tillgängligt för allmänheten. Google har introducerat Gemini Advanced med tillgång till Ultra 1.0 genom Google One ´AI Premium´-planen.

Direktlänk Dela Chrome Unboxed fördjupade 10 februari

Gemini för Android: En ny digital assistent med Google-assistentens funktioner

Gemini för Android är en digital assistent som kombinerar chattbott och generativ AI med vissa funktioner från Google-assistenten. Assistenten kan hantera klassiska assistentfunktioner som att skapa och modifiera timers och alarm, ringa kontakter, skicka meddelanden, läsa upp inkommande meddelanden, styra enheten, kontrollera smarta hem och högläsning av en hemsida. Användare måste dock bekräfta varje kommando med enter, vilket är en invändning bland de som testat Gemini. Appen har ännu inte släppts i EU och kan inte användas genom att installera APK-filen manuellt.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 10 februari

Google lanserar Gemini, en AI-chatbot för ökad produktivitet

Google har döpt om sin Bard Chatbot till Gemini och lanserar en dedikerad iOS- och Android-app. Google Gemini kan vara som att ha en kraftfull bundsförvant som kan förenkla alla dina uppgifter och förbättra din övergripande effektivitet. Google Bard är nu Google Gemini, som är lika kraftfull och tillgänglig och är också ett genialt AI-verktyg som kan hjälpa yrkesverksamma inom olika områden. I denna artikel kommer vi att gå in på de bästa inställningarna och praktiska tillämpningarna av Google Gemini, för att säkerställa att du får ut det mesta av detta fantastiska verktyg.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 10 februari

Google omdöper all AI-arbete till Gemini

Google har beslutat att omdöpa allt sitt AI-arbete till Gemini. Detta inkluderar Bard, företagets AI-chattbot och assistent, och Duet AI, Googles Workspace-appar som Gmail och Doc. Gemini är namnet på en stor språkmodell som driver Bard och är Googles mest kraftfulla, kapabel att generera avancerad text, hålla konversationer och generera datorprogram. Google lanserade Google Gemini 1.0 i december förra året i tre plan: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Google har också meddelat att det släpper en dedikerad Gemini-app för Android. Det finns ingen dedikerad Gemini-app för iOS ännu, men användare kan uppleva Gemini-funktioner på Google-appen på iOS de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 9 februari

Google introducerar Gemini, en enhetlig AI-plattform

Google har introducerat Gemini, en enhetlig AI-plattform som kombinerar sin tidigare Bard-chatbot med Duet AI. Genom omprofileringen utmanar Google direkt populariteten hos OpenAI´s ChatGPT. Gemini erbjuder avancerade funktioner som utökar Googles AI-förmågor till text, röst och bildinteraktioner. Med en dedikerad app för Android-användare och integration i Google-appen för Apple-användare, är Gemini inställd på att bli mer tillgänglig och användarvänlig. Huvudpunkten i Geminis nya erbjudande, Gemini Ultra, är tillgängligt genom Google Ones AI Premium-nivå för en månadsavgift på 20 USD eller 13 000 Rp.

Direktlänk Dela Tempo Media fördjupade 9 februari

Google lanserar Gemini Ultra och Gemini Advanced, den nya versionen av företagets AI

Google har döpt om Google Bard till Gemini och lanserat Gemini Ultra och Gemini Advanced. Gemini Advanced är en stor framsteg inom AI-teknik och kan signalera en betydande förändring i förmågorna och tillämpningarna av stora språkmodeller. Gemini Advanced har exceptionell hastighet och prestanda, och överträffar GPT-4 avsevärt. Modellen har också visat en unik blandning av teknisk kunskap och kreativ talang, till exempel förmågan att komponera poesi om JavaScript i Charles Bukowskis stil. Google har betonat säkerheten i Gemini Advanced, med robusta skydd för att förhindra missbruk.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 9 februari

Google introducerar Gemini Ultra, en AI-modell som överträffar sin föregångare

Google har nyligen introducerat Gemini Ultra, en AI-modell som överträffar och nu ersätter sin föregångare, Google Bard. Denna nya modell är en del av Gemini-sviten och hyllas för sin exceptionella prestanda, särskilt jämfört med OpenAI:s GPT-4, när det gäller att utföra komplexa uppgifter. Google Gemini Advanced, som använder Ultra AI-modellen, är nu tillgänglig för användare att utforska med en två månaders gratis provperiod och den kommer med ytterligare 2TB lagring på Google Drive. Trots att det fortfarande är tidigt att se hur bra Google Gemini är inom alla områden, har Gemini Ultra redan genomgått rigorösa tester och resultaten är imponerande. Den är snabbare än GPT-4, vilket är en betydande fördel för användare som behöver snabba svar.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 9 februari

Google Bard blir Google Gemini med flera nya funktioner och uppgraderingar

Google har genomgått en stor omvandling och bytt namn på sin chatbot från Google Bard till Google Gemini. Med namnbytet har Google introducerat flera nya funktioner och uppgraderat de befintliga. Google Gemini drivs nu av en mer kraftfull teknik och har utformats för att vara flermodig från start, förfinad med ytterligare flermodig data för att ytterligare förbättra dess effektivitet. Dessutom kommer Duet AI, som drev AI-funktioner i Googles andra tjänster, att bli Gemini för Workspace. Google har också introducerat en ny Gemini-app som är väl integrerad i Android OS. Dessutom kommer Google att erbjuda en betald prenumeration för en ännu mer avancerad version av Gemini.

Direktlänk Dela The Mobile Indian fördjupade 9 februari

Google Bard byter namn till Google Gemini: Kolla in funktionerna

Google har bytt namn på sin AI-chattbot, Bard, till Gemini. Detta namnbyte är en del av Googles ansträngningar att förenkla namnen på sina AI-produkter och skapa ett enhetligt varumärke. Google har också introducerat en betalversion av Gemini, kallad Gemini Advanced, som kommer att ingå i Google One för $19.99 i månaden. Gemini Advanced erbjuder tillgång till Ultra 1.0-modellen, som är den mest kapabla AI-modellen i Gemini-familjen. Den är designad för mycket komplexa uppgifter som kodning, logiskt resonemang och kreativt samarbete. Den kostar Rs 1,950 per månad och inkluderar en två månaders gratis provperiod, 2TB lagring och andra Google One-förmåner.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 9 februari

Google lanserar Gemini Advance, en potentiell konkurrent till OpenAI:s GPT-4

Google har lanserat Gemini Advanced, en ny version av deras AI som tidigare kallades Bard. Den nya versionen, som nu även inkluderar Gemini Ultra, har visat sig vara snabbare än OpenAI:s GPT-4 och har även visat en unik blandning av teknisk kunskap och kreativitet. Till exempel har den förmågan att skapa poesi om JavaScript i stil med Charles Bukowski. Google har lagt stor vikt vid säkerhet i Gemini Advance och har implementerat robusta skydd för att förhindra missbruk. Trots dess imponerande kapabiliteter, gör Gemini Advance inte GPT-4 föråldrad, utan lägger till i den rika utvecklingen av AI.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 9 februari

AI-chattbotar testas för att planera resa till Rajasthan

AI-chattbotar Google Gemini, Microsoft Copilot och ChatGPT har testats för att planera en femdagarsresa till Rajasthan. Google Gemini levererade den mest detaljerade resplanen, inklusive specifika attraktioner, transportalternativ, boende och råd om att resa under lågsäsong. Dock var de flesta hotellpriserna som Gemini nämnde felaktiga. Microsoft Copilots plan var också välstrukturerad, men saknade djupet i Google Geminis resplan. Hotellen som Copilot nämnde låg under den angivna budgeten. ChatGPT:s plan saknade specifika hotellnamn, men inkluderade ungefärliga tider för att byta städer.

Direktlänk Dela 9.9 Media fördjupade 9 februari

Google lanserar omformulerad chatbot och AI, Gemini, för att konkurrera med Microsoft och OpenAI

Google har omnamngivit sin Bard chatbot och Duet AI till Google Gemini för att konkurrera med Microsoft och dess partners, OpenAI. Bard chatbot kördes på Googles äldre språkmodell, PaLM, fram till december förra året då Google bytte den till att köra på Gemini Pro. Google har också lanserat Gemini Ultra, en betalversion av chatboten som använder Googles största och mest avancerade språkmodell. Gemini kan hantera de flesta uppgifter som man skulle ge till OpenAI:s banbrytande chatbot och kan ta emot indata i olika format - text, bilder, video, ljud - och ge utdata i något av dessa format.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 9 februari

Google lanserar Gemini Ultra, sin mest kapabla AI-chatbot hittills

Striden om den smartaste AI-chatten värms upp. Endast dagar efter att Microsofts Satya Nadella undrade var konkurrensen för OpenAIs ChatGPT var, lanserade Google Gemini Ultra, sin mest kapabla stora språkmodell hittills. Google lanserade Gemini den 6 december 2023, och omedelbart uppstod viss kontrovers när användare ifrågasatte äktheten av dess reklamvideo som påstod superkrafter. Google erbjuder nu en betald upplevelse där användare som betalar $20 i månaden för ett premium Google One-konto kan känna effekten av sin GenAI-baserade chattbot och mer.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 9 februari

Disney investerar i Epic Games, Google Bard blir Gemini, Tesla uppgraderar

Disney investerar 1,5 miljarder dollar i Epic Games för att skapa nya videospelsupplevelser och en virtuell nöjespark, liknande Lego Fortnite-upplevelsen. Detta samarbete kommer vid en strategisk tidpunkt för Epic Games, som upplever ekonomiska svårigheter. Google Bard har blivit Google Gemini, med lanseringen av betalversionen av ChatGPT, Gemini Advanced. Tesla introducerar en funktion i bilarnas centraldisplay som låter förare se antalet tillgängliga laddstationer vid ankomst och antalet bilar som är på väg mot Superchargers.

Direktlänk Dela Code List fördjupade 9 februari

Google byter namn på Bard AI till Gemini och lanserar betalprenumeration

Google byter namn på sin Bard AI till Gemini och lanserar samtidigt Gemini Ultran 1.0 och en ny mobilapp. Namnbytet medföljer en betalprenumeration med Gemini Advanced som kommer att kosta $19.99 i månaden genom Google One. Ultra 1.0-modellen driver Gemini Advanced, vilket förbättrar dess färdigheter i komplexa uppgifter som kodning, logiskt resonemang och kreativt samarbete. Gemini Advanced fungerar utmärkt som en personlig handledare, erbjuder anpassade inlärningsmaterial, quiz och interaktiva diskussioner. Dessutom hjälper det digitala skapare med innehållsskapande, trendanalys och publikväxtstrategier. För $19.99 i månaden får du Google One AI Premium-plan som ger dig tillgång till en 2TB lagringsplan och Gemini Advanced, du kommer också att kunna använda Gemini i Gmail, Docs, Sheets, Slides och mer. Google lanserar också en ny Gemini-app på Android och iOS och du kan också välja att använda Gemini på din Android-enhet via Google Assistant.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 9 februari

PwC lanserar AI-bot, Apple lanserar generativ AI och Google Bard ersätts av Google Gemini

PwC har lanserat sin egen generativa AI-bot, ChatPwC, som ska hjälpa till att öka produktiviteten och förbättra klientarbetet. Apple har släppt en öppen källkods AI-modell, MGIE, som kan redigera bilder via textinstruktioner. Dessutom har OpenAI skapat en ChatGPT-app för VisionOS, operativsystemet för Apple Vision Pro. Google har slutligen ersatt sin första generativa AI, Google Bard, med en ny familj av AI-modeller under namnet Google Gemini. Slutligen läggs Microsoft Copilot till i Notepad.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 9 februari

Google lanserar Gemini, ny version av sin AI-chatbot och språkmodell

Google har tillkännagivit att Bard AI-chatbot officiellt har bytt namn till Gemini och lanserat en dedikerad Android-applikation. Samtidigt avtäckte Google Gemini Ultra 1.0, den senaste versionen av Googles stora språkmodell, som är större och kraftfullare. Android-användare kan nu ställa in Gemini-appen som sin standardassistent, ersättande Google Assistant på deras telefon. Gemini fungerar perfekt med Android-telefoner som har minst 4 GB RAM och kör Android 12 och högre. Google har dock valt att inte lansera en dedikerad Gemini-app för iOS, utan integrerar istället dess funktionalitet i Google-appar. Google har också genomfört en reform av sin Google Workspace-applikation, och döpt om de artificiella intelligensfunktioner som tidigare kallades ´Duet AI´ till Gemini. Gemini Android-appen är redan live i USA och kommer att vara allmänt tillgänglig de kommande veckorna. Gemini planerar också att lansera sina japanska och koreanska versioner för att täcka fler länder och regioner.

Direktlänk Dela TechNave fördjupade 9 februari

Google introducerar Gemini, en AI-baserad teknik för att förbättra sökning och produktivitet

Google har introducerat Gemini, en AI-baserad teknik som syftar till att förbättra sökning och produktivitet. Gemini, tidigare känd som Bard, kommer nu också att omfatta Duet. Googles VD Sundar Pichai meddelade detta i ett blogginlägg. Gemini är central för två snabbt växande företag: Googles Cloud och Workspace-tjänster och deras populära prenumerationstjänst Google One, som snart kommer att korsa 100 miljoner prenumeranter. Gemini kommer också att finnas tillgängligt i produkter som människor och företag använder varje dag, inklusive Workspace och Google Cloud.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 9 februari

Google Bard byter namn till Google Gemini och lanserar avancerad AI-modell

Google har meddelat att deras AI-tjänst Google Bard nu kommer att kallas Google Gemini. Tjänsten är tillgänglig på 40 olika språk och i 230 länder och territorier på webben. En dedikerad Gemini-app för Android kommer snart och den kommer också att bli en del av Google-appen på IOS. Google lanserar även Gemini Advanced som använder företagets mest kapabla AI-modell, Ultra 1.0. Gemini Advanced är en del av företagets nya paket Google One AI Premium Plan som kostar 255 kronor i månaden och inkluderar 2 terabyte lagring i Google One.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 februari

Google planerar att byta namn på Google Bard till Google Gemini

Google planerar att byta namn på Google Bard till Google Gemini, vilket skulle innebära en mer dramatisk benämning och en djupare AI-upplevelse. Google Gemini inkluderar vad företaget kallar ett helt ekosystem av AI-lösningar. Det kommer med en ny app för mobila enheter som låter användaren byta ut Google Assistant mot Google Gemini som sin digitala assistent. Företaget har också introducerat Gemini Advanced med sin Ultra 1.0-modell, vilket kräver en prenumeration via ´Google One AI Premium plan´ ($20/månad).

Direktlänk Dela POC Network fördjupade 8 februari

Google omdöper sin AI-chatbot till Gemini och introducerar ny prenumeration

Google har bytt namn på sin AI Bard chatbot till Gemini och introducerat en ny prenumeration som ger användare tillgång till dess mest avancerade artificiella intelligensmodell, vilket positionerar den direkt som en konkurrent till OpenAI med ChatGPT. Ultra-modellen har överlägsen prestanda i detaljerade aktiviteter som kodning och logiskt resonemang. Gemini-familjen är en grupp av stora språkmodeller, vilket inkluderar Gemini Nano, Gemini Pro och Gemini Ultra. Omprofileringen av Bard till Google Gemini Pro medför fler språkförmågor globalt, bättre bildskapande via Imagen 2. Detta är ovanpå nyligen förändringar på Google Lumiere AI videokreation, Google Chrome AI-uppgraderingar, och är den första stora uppgraderingen sedan introduktionen av Gemini AI. Det finns fortfarande en gratis version om du inte vill betala, eller du kan nu välja en månatlig prenumeration till $19.99 för att använda Googles högsta erbjudande inom Gemini AI-modellsuiten, Ultra 1.0. Detta pris är konkurrenskraftigt, det är samma som OpenAI:s och Microsofts premiumplaner, ChatGPT Plus och Copilot Pro. När du får Google One AI Premium-prenumerationen kommer du att kunna använda Gemini i Google-produkter som Gmail och Google Docs, snarare än att hoppa fram och tillbaka med OpenAI:s ChatGPT. Gemini Pro introducerar bildintegration via Googles text-till-bild-modell, Imagen 2, vilket möjliggör skapandet av fotorealistiska bilder från textbeskrivningar, vilket lägger till en ny dimension till AI-interaktioner. Uppdateringen introducerar också AI-drivna verktyg som bild-effekter och musik-effekter, vilket utnyttjar Googles AI-modeller för kreativa applikationer. Dessa verktyg har också synthID-vattenmärket för transparens.

Direktlänk Dela Thespacelab.tv fördjupade 8 februari

Google omdöper Bard till Gemini, lanserar ny AI Premium-plan

Google och Alphabet VD Sundar Pichai meddelade att företagets AI, Bard, nu kommer att kallas Gemini. Gemini kommer att finnas tillgängligt i 40 språk på webben och kommer att lanseras på en ny Gemini-app på Android och Google-appen på iOS. En mer avancerad version, Gemini Advanced, kommer att vara tillgänglig genom att prenumerera på den nya Google One AI Premium-planen. Gemini Ultra kommer att vara en betald upplevelse, tillgänglig via en ny $20 Google One-nivå som inkluderar 2 TB lagring och tillgång till Gemini i Google Workspace-appar som Docs, Slides, Sheets och Meet.

Direktlänk Dela Ommcom News fördjupade 8 februari

Google Bard blir Google Gemini

Google och Alphabet CEO Sundar Pichai meddelade att företaget kommer att byta namn på sin AI-modell Bard till Gemini. Gemini lanserades sent förra året som företagets ´största och mest kapabla AI-modell´, och Bard och Gemini har existerat sida vid sida ett tag. Nu rullas hela Googles offentliga AI-universum in i olika varianter av Gemini. Google viker också in Duet AI-funktioner i sitt Workspace under Gemini-paraplyet av produkter, med Duet AI som nu blir Gemini för Workspace. Slutligen kommer Duet AI för Cloud också att bli Gemini ´de kommande veckorna´. Google säger att Gemini nu är tillgängligt på 40 språk på webben och det finns också en ny Gemini-app på Android samt Google-appen på iOS.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 8 februari

Google byter namn på sin AI-chatbot Bard till Gemini

Förra året introducerade Google sin generativa AI-chatbot, Bard. Nu har teknikjätten bytt namn på den till ´Gemini´ - den största och mest kapabla AI-modellen som Google någonsin har byggt. ´Vårt uppdrag med Bard har alltid varit att ge dig direkt tillgång till våra AI-modeller, och Gemini representerar vår mest kapabla modellfamilj. För att reflektera detta kommer Bard nu helt enkelt att vara känt som Gemini´, skrev Google i ett blogginlägg på torsdagen. Gemini Pro 1.0-modellen är redan tillgänglig på över 40 språk och i över 230 länder och territorier. Google har också introducerat Gemini Advanced - en ny upplevelse som ger dig tillgång till Ultra 1.0, Googles största och mest kapabla AI-modell för mycket komplexa uppgifter. Från och med idag är Gemini Advanced med Ultra 1.0 tillgängligt på engelska i mer än 150 länder och territorier, med fler språk som kommer att läggas till över tid. Gemini Advanced kommer att finnas tillgängligt som en del av den helt nya Google One AI Premium Plan för $19.99/månad, med en tvåmånaders provperiod utan kostnad. Dessutom kommer AI Premium-prenumeranter snart att kunna använda Gemini i Gmail, Docs, Slides, Sheets och mer (tidigare känt som Duet AI). ´Med vår Ultra 1.0-modell är Gemini Advanced mycket mer kapabelt att hantera mycket komplexa uppgifter som kodning, logiskt resonerande, att följa nyanserade instruktioner och att samarbeta på kreativa projekt. Gemini Advanced låter dig inte bara ha längre, mer detaljerade konversationer; det förstår också bättre kontexten från dina tidigare prompts´, sa Google. Från och med idag rullas Gemini ut på Android- och iOS-telefoner i USA på engelska, och kommer att vara fullt tillgängligt de kommande veckorna. iOS-användare kommer att kunna komma åt Gemini direkt från Google-appen de kommande veckorna. Från och med nästa vecka kommer det att finnas tillgängligt på fler platser på engelska, samt på japanska och koreanska, med fler länder och språk som kommer att inkluderas snart.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 8 februari

Google kan byta namn på AI-verktyget Bard till Gemini

Google kan komma att byta namn på sitt AI-verktyg Bard till Gemini, enligt en rapport av användaren Dylan Roussel. Google kommer att erbjuda en prenumerationsbaserad version av Gemini med extra funktioner. Gemini Advanced kommer att ge prenumeranter tillgång till Ultra 1.0-versionen av AI, som är mer kapabel att utföra mycket komplexa uppgifter. Namnbytet från Bard till Gemini verkar vara nyligt, och det är något förvirrande eftersom Google Gemini tidigare meddelats som en ny multimodal AI som skulle integreras i andra system som Bard.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 8 februari

Google uppgraderar sin Bard chatbot till Gemini Pro-modellen

Google uppgraderar sin Bard chatbot till en Gemini Pro-modell, vilket är en stor uppgradering inom AI-chatbot-teknologi. Uppgraderingen innebär nya, avancerade funktioner som förbättrar vad Bard AI-chatbot kan göra. Omvandlingen av Bard till Google Gemini Pro medför fler språkförmågor globalt, bättre bildskapande via Imagen 2. Detta är utöver de senaste ändringarna på Google Lumiere AI-videoskapande, Google Chrome AI-uppgraderingar och är den första stora uppgraderingen sedan introduktionen av Gemini AI. Den nya Google Gemini Pro-uppdateringen inkluderar global lansering, bildintegration, säkerhetsåtgärder och utvidgning av AI-verktyg.

Direktlänk Dela Thespacelab.tv fördjupade 7 februari

Googles AI-chatbot Bard byter namn till Google Gemini

Google har bytt namn på sin AI-chatbot, tidigare känd som Bard, till Google Gemini. Detta markerar ettårsdagen för AI-chatboten, en period som varit allt annat än smidig. Namnbytet följer efter en rad problem som har drabbat chatboten sedan dess snabba lansering, ett beslut som togs för att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT. Trots en tuff start har Bard sett betydande förbättringar och anses nu vara en närmare konkurrent till ChatGPT. Den nya versionen Google Gemini inkluderar ytterligare uppgraderingar, vilket visar på Googles engagemang för att förbättra sina AI-förmågor.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 7 februari

Google Bard byter namn till Google Gemini och lanserar uppgraderingar

Google Bard, en AI-chattbot från Google, byter namn till Google Gemini på sin första årsdag. Namnbytet kommer efter en problematisk lansering och flera misstag. Google Gemini lanseras den 6 februari och inkluderar flera uppgraderingar, inklusive en premiumtjänst kallad Gemini Advanced, som drivs av toppmodellen Ultra 1.0 AI. Trots tidigare problem har Bard/Gemini förbättrats snabbt och börjar nu se ut som ett seriöst alternativ till OpenAI:s ChatGPT. Gemini kommer att bli standardupplevelsen i 150 länder denna vecka, vilket gör att fler människor kan ladda upp filer för AI-analys, generera bilder eller ljud och mer via Googles föredragna AI-assistent.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 februari

Google utökar Bard Gemini Pros funktioner till fler språk och platser

Google meddelar att de utökar Bard Gemini Pros funktioner till fler språk och platser. Tidigare i december introducerade Google Gemini Pro på engelska i Bard, vilket gav Bard avancerade förståelse-, resonemangs-, sammanfattnings- och kodningsförmågor. Nu är Gemini Pro i Bard tillgängligt på över 40 språk och i mer än 230 länder och territorier. Google introducerar också bildgenerering för att hjälpa människor att förverkliga sina idéer. Dessutom utökar Google sin ´dubbelkontroll´-funktion till fler än 40 språk.

Direktlänk Dela Manila Standard fördjupade 6 februari

Google´s Bard AI kommer att bli Google Gemini

Google´s Bard AI kommer att byta namn till Google Gemini. Bard Pro, en generativ AI-sökapp, drivs för närvarande av Google´s stora språkmodell (LLM), Gemini. Utvecklaren Dylan Roussel uppmärksammade den kommande förändringen och upptäckte en serie uppdateringar som kommer till Bard. Gemini kommer att bli ett enhetligt varumärke för Google´s konsumentinriktade AI. Det finns också en dedikerad Bard (snart Gemini) Android-app på väg. Gemini för Android kommer att kunna integreras med Google-tjänster som Gmail, Google Maps och YouTube. En betald prenumerationstjänst för Bard/Gemini kommer att avslöjas, liknande vad OpenAI för närvarande har med ChatGPT´s tredelade erbjudanden.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 5 februari

Google Bard kommer att byta namn till Gemini

Google har kontinuerligt förbättrat Bard genom en rad viktiga uppdateringar. Denna framsteg understryks av en kommande namnändring, vilket markerar skiftet till ´Gemini´ och anpassar namnet med den grundläggande modellen som stöder dess förmågor. Google Gemini kommer att släppas i februari och vara tillgängligt på enheter i utvalda regioner. Google förbättrar aktivt sin generativa AI-chattupplevelse, Bard, genom att introducera nya funktioner och förmågor. Den nya Google Assistant-appen kommer att byta namn till ´Gemini´.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 5 februari

Google Bard byter namn till Gemini och introducerar betald prenumerationstjänst

AI-chattboten Google Bard, som för närvarande är en av de snabbast utvecklande apparna i Googles samling, kommer att byta namn till Gemini. Detta kommer från utvecklaren Dylan Roussel som har hittat en lista med uppdateringar som kommer till Google Bard. Google Gemini är namnet på nästa generations AI-modell som för närvarande driver Bard, så det är logiskt att bli av med ett av namnen. Dessutom kommer en dedikerad Android-app, åtminstone i USA. Gemini för Android kommer att integreras med appar som Gmail, Google Maps och YouTube. Det har också avslöjats att en betald prenumerationstjänst kommer att introduceras, kallad Gemini Advanced.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 4 februari

Google utökar Bard´s funktioner och Gemini Pro till en bredare publik

Google har utökat Bard´s senaste funktioner, inklusive Gemini Pro, till en bredare språklig och geografisk publik. Gemini är en familj av multimodala stora språkmodeller utvecklade av Google DeepMind, som inte bara kan förstå texter utan också bilder. I december integrerade Google Gemini Pro i Bard på engelska, vilket förbättrade Bard´s förmåga i förståelse, resonemang, sammanfattning och kodning. Nu tillgänglig på över 40 språk och i över 230 länder och territorier, underlättar Gemini Pro i Bard samarbetsinsatser på global skala. Google har även utvidgat dubbelkontrollsfunktionen till över 40 språk och tillåter nu användare att generera bilder i Bard, tillgängligt på engelska i de flesta länder globalt, utan kostnad.

Direktlänk Dela Backend News fördjupade 3 februari

Google Bard omdöps till Gemini, lanserar ny Android-app

Google Bard kommer att genomgå stora förändringar de närmaste dagarna, då en tidig ändringslogg avslöjar att ´Gemini´-omdöpningen kommer nästa vecka med en ny Android-app och mer. Under de senaste månaderna har Google snabbt byggt ut Bard, sin generativa AI-chattupplevelse, med nya funktioner och förmågor. Förra året uppgraderades Bard med ´Gemini´ som den bakomliggande modellen och lade nyligen till en bildgenerator. Men hela tiden har Google arbetat med en stor förändring till Bard. Nu visar en tidig ändringslogg för Bard att förändringen kommer denna vecka. ´Gemini Advanced´ kommer också att vara tillgängligt från den 7 februari. Efter att ha omdöpts från Bard kommer Google Gemini också att få en Android-app.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 3 februari

Forskare introducerar Fuyu-Heavy, världens tredje mest kapabla multimodella AI-modell

Forskare inom AI har utvecklat en ny multimodell vid namn Fuyu-Heavy, världens tredje mest kapabla multimodella modell, endast överträffad av GPT4-V och Gemini Ultra, men överträffar Gemini Pro inom Multimodal Language Understanding (MMLU) och Multimodal Model Understanding (MOU). Trots att modellen är mindre än sina motsvarigheter, presterar den väl över olika riktmärken. Utvecklingen av Fuyu-Heavy var en utmaning på grund av modellens storlek och behovet av att balansera språk- och bildmodelleringsuppgifter. Forskarna testade modellen på olika riktmärken och fann att den överträffar prestandan hos många större modeller inom sin databehandlingsklass.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 28 januari

Googles Bard överträffar OpenAIs GPT-4 på HuggingFace Chat Bot Arena Leaderboard

Googles Bard (Gemini Pro) har tagit andra platsen på HuggingFace Chat Bot Arena Leaderboard, överträffande OpenAIs GPT-4. Det är värt att notera att Gemini Pro bara är Googles näst bästa modell, vilket skapar förväntningar på Gemini Ultra, som ännu inte har avslöjats. OpenAI har nyligen släppt en uppdaterad förhandsgranskning av GPT-4 Turbo, som är avsedd att minska fall av ´lathet´ där modellen inte slutför en uppgift. Google har nyligen integrerat generativa AI-funktioner i Google Chrome, vilket minskar behovet för användare att skapa innehåll på ChatGPT.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 27 januari

Google introducerar Gemini AI-modell tillgänglig i Bard chatbot och Pixel 8 Pro

Google har introducerat Gemini AI-modellen, ett framstående steg inom artificiell intelligens. Den nya modellen kan för närvarande upplevas gratis inom Bard chatbot under namnet Gemini Pro. Dessutom kan Pixel 8 Pro-användare använda AI-föreslagna textmeddelanden på WhatsApp och en version av Gemini på Gboard i framtiden. Framtida versioner förväntas inkludera multi-modal kapabiliteter som bearbetar flera inputformer och producerar output på olika sätt. Gemini är för närvarande endast tillgängligt på engelska, men Google planerar att erbjuda stöd för andra språk snart. Gemini Pro-uppdateringen för Bard är gratis, trots dess betalningsljudande namn.

Direktlänk Dela TechGIndia fördjupade 26 januari

Ny studie jämför generativa AI-plattformar

En studie publicerad i mars jämförde generativa AI-plattformar för att se vilken som var bäst. Tio månader senare har landskapet fortsatt att utvecklas. OpenAI´s ChatGPT har lagt till möjligheten att inkludera plugins. Googles Bard har förbättrats av Gemini. Anthropic har utvecklat sin egen lösning, Claude. Därför bestämde författaren sig för att göra om studien med fler testfrågor och en reviderad metod för att utvärdera resultaten. Plattformarna som testades i studien inkluderade: Bard, Bing Chat Balanced, Bing Chat Creative, ChatGPT (baserat på GPT-4) och Claude Pro.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 26 januari

Google planerar att lansera Bard Advanced, drivet av Gemini Ultra

Google har meddelat att Bard Advanced, som drivs av Gemini Ultra, kommer att lanseras och vara tillgängligt via Google-appen. Tidigare meddelades att Gemini Pro skulle driva Bard, och det gör det för närvarande. Men den mest kraftfulla versionen av Gemini, Gemini Ultra, har ännu inte lanserats. Enligt en inlägg av AssembleDebug kommer Bard Advanced att erbjudas mot en prenumerationsavgift, även om det inte är klart hur mycket det kommer att kosta. Vissa avancerade funktioner kommer inte att vara tillgängliga i appen.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 25 januari

Google lanserar nya uppgraderingar för AI-modellen Gemini

I december lanserade Google AI-modellen Gemini för att utmana marknadsledande Chat GPT från Open AI. Nu introducerar Google nya uppgraderingar för verktyget. Annonserare kan nu använda tekniken i Google Ads för att skapa kampanjer och producera kreativt bildmaterial. Google Ads är nu tillgängligt för engelskspråkiga annonserare i USA och Storbritannien och kommer att lanseras globalt för alla engelskspråkiga annonserare inom de kommande veckorna. Tillgången på fler språk kommer att lanseras under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 25 januari

Google presenterar nya AI-baserade utbildningsverktyg

Google har presenterat flera nya AI-baserade verktyg för utbildning på Bett edtech-utställningen. Dessa inkluderar Duet AI, en generativ AI-assistent som drivs av Googles storskaliga språkmodell Gemini. Duet kan hjälpa lärare att automatisera uppgifter, generera innehåll, svara på frågor och rekommendera åtgärder. Google Classroom har också fått nya funktioner, inklusive en Resurser-flik för att samla och organisera idéer, samt möjligheten att dela länkar till klassmallar och Classwork-sidor. Dessutom kommer generativ AI att hjälpa lärare att individualisera inlärning.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 24 januari

Google planerar att lansera en kraftfull AI-modell 2024 för att utmana OpenAI

Google tror att 2024 kommer att bli året då de lanserar en av de största och mest kraftfulla AI-modellerna som någonsin existerat. Detta är också året då de planerar att utmana OpenAI och etablera sig som ledare inom generiska programvarulösningar. Under 2023 upplevde AI-landskapet en snabb tillväxt, drivet av framgången för OpenAI:s ChatGPT. Detta initierade en AI-kapplöpning, där teknikjättar som Meta, Google och Microsoft tävlade för att etablera sig som ledare inom området. OpenAI fortsatte att behålla sin ledning, men nyligen läckta uppgifter tyder på att Google intensivt strävar efter att leverera världens mest avancerade, säkra och ansvarsfulla AI. Google planerar att integrera AI i befintliga produkter som Pixel-smartphones, företagsapplikationer och generativ AI-sökning. Det finns spekulationer om en ny chatbot som drivs av den formidabla Gemini Ultra-modellen.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 24 januari

Google inför AI-funktion för att förenkla skapandet av sökannonser

Google har introducerat en ny funktion som syftar till att göra skapandet av sökannonser enklare för företag. Företaget har integrerat sitt avancerade AI-system, Gemini, i sin annonsplattform för att automatiskt generera annonskopior och tillgångar. Med denna nya kapacitet kan annonsörer helt enkelt mata in sin webbplats-URL och låta Googles AI göra det tunga lyftet. Gemini analyserar webbplatsen och föreslår relevanta bilder, rubriker, beskrivningar och nyckelord att använda i sökannonser. Dessutom finns det nu ett konversationellt chatbot-gränssnitt som låter annonsörer styra annonsskapandeprocessen genom att chatta med systemet.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 24 januari

Google Chrome introducerar tre nya AI-assisterade funktioner

Google Chrome planerar att rulla ut tre nya AI-assisterade funktioner för att göra webbläsarupplevelsen enklare och mer effektiv. Först ut är ´flikgrupper´, som låter användare organisera en stor samling flikar. Chrome kommer automatiskt att föreslå och skapa grupper baserat på vilka flikar du har öppna. Den andra funktionen är en AI-driven skrivassistent som hjälper användare att skriva med större självförtroende i offentliga utrymmen. Slutligen kommer Chrome att introducera möjligheten att skapa egna teman med hjälp av AI, baserade på humör, färger, konststilar och mer.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 24 januari

Samsung lanserar Galaxy S24-serien med inbyggd AI

Samsung har lanserat sin nya flaggskeppsserie av telefoner, Galaxy S24, S24+ och S24 Ultra, vid sitt Unpacked event i San Jose, Kalifornien. Telefonerna har inbyggd artificiell intelligens (AI) i form av Samsungs Galaxy AI, som är baserad på Googles Gemini stora språkmodell (LLM). AI-funktionerna är inriktade på skrivande, fotografering och kommunikation, vilket är tillgängligt och synligt för mainstreamkonsumenter i deras dagliga liv. Samsung använder Googles Gemini LLM för sin Galaxy AI, vilket lägger till ytterligare ett lager i sitt redan komplicerade partnerskap med Google. Galaxy AI kommer också till S23-serien, S23 FE, Z Fold 5 och Flip 5, och Tab S9-serien via OneUI 6.1-uppdateringen senast juni 2024.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupade 22 januari

Google kan ersätta Assistant med Bard i AI-överhaling

Google har lanserat Gemini AI i tre versioner som fungerar på stora maskiner, smartphones och mer. Men den största förändringen från Google kan signalera slutet på Assistant på din telefon och föra Bard till framkant inom en snar framtid. Bard kan bli den standard AI-assistenten på telefoner som ersätter den gamla Google Assistant för gott. Detaljerna om dessa förändringar kommer via 9to5Google som har upptäckt den nya omprofileringen i en app som har laddats upp på Play Store. Företaget har redan beslutat att ta bort cirka 20 funktioner från assistenten vilket antyder att något bryggs bakom kulisserna på Google.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 22 januari

Google planerar att lansera Bard Advanced AI chatbot, Samsung bland de första att testa

I december förra året meddelade Google att de skulle lansera Bard Advanced AI chatbot, som kommer att drivas av det mest kraftfulla Gemini Ultra LLM, i början av 2024. Nu har en ny rapport avslöjat Bard med stöd för Bard Advanced. Enligt rapporten uppstod ett fel som påverkade Bard på torsdagen som för tidigt visade att nästa version av Bard kommer att stödja Bard Advanced. Samsung kommer att vara en av de första partnerna att testa Gemini Ultra. För närvarande kör Bard Gemini Pro, baserat på GPT 3.5, medan Gemini Ultra förväntas överträffa GPT 4-standarder i prestandatest.

Direktlänk Dela SamMobile fördjupade 22 januari

Coursera förväntar sig en ny användare varje minut för AI-kurser 2023

Edtech-plattformen Coursera förväntar sig att lägga till en ny användare varje minut för sina artificiella intelligenskurser 2023, enligt VD Jeff Maggioncalda. Detta tyder på att människor förbättrar sina färdigheter inför en potentiell boom inom generativ artificiell intelligens. Coursera planerar att erbjuda ChatGPT AI-kurser tillsammans med AI-ledare som Google´s DeepMind och OpenAI. Trots tidigare farhågor om att AI-baserade appar skulle ersätta edtech-företag, har tekniken uppmuntrat fler individer att förbättra sina färdigheter, vilket gynnar företag som Coursera. Coursera har även använt tekniken för att översätta cirka 4000 kurser till olika språk.

Direktlänk Dela Chiang Rai Times fördjupade 21 januari

Google Bard Advanced, Microsoft Copilot Pro och ChatGPT Plus: Allt du behöver veta om populära AI

Open AI, Google och Microsoft har släppt sina egna LLMs (Large Language Models) - ChatGPT, Bard och Copilot - med de senaste uppdateringarna. Google Bard Advanced, som drivs av Gemini Ultra, Googles senaste och mest kraftfulla LLM, förväntas erbjuda förbättrad förståelse, kreativitet och logiskt resonemang. Microsoft har släppt Copilot Pro, ett AI-drivet verktyg som integreras med Microsoft 365-appar som Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Outlook. ChatGPT Plus är en prenumerationsbaserad version av OpenAI:s populära chatbot, ChatGPT, och erbjuder mer avancerade funktioner jämfört med den kostnadsfria versionen.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 21 januari

Franska innovatörer transformerar AI med Mixtral 8x7B Instruct v0.1

Franska innovatörer har helt förändrat spelreglerna för artificiell intelligens (AI) genom att utveckla Mixtral 8x7B Instruct v0.1, en modell som har uppnått en ArenaElo-poäng på 1121. Detta överträffar alla versioner av GPT-3.5-Turbo (bästa 1117), Claude-2.1 (1117), Gemini Pro (1111) och Llama-2-70b-chat (1077). Mixtral är för närvarande den bästa öppna viktmodellen med stor marginal. Tabellen avslöjar också att ChatGPT tycks ha regresserat mellan versioner och att det finns poäng som verkar inkonsekventa eller i fel ordning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 21 januari

Google förbereder ´Bard Advanced´, en rival till OpenAIs ChatGPT

Google förbereder en uppgradering av sin chatbot Bard, som kommer att kallas ´Bard Advanced´. Enligt företaget kommer den att drivas av Gemini Ultra. 9To5Google har nyligen upptäckt tecken på att företaget kan erbjuda bättre svar på komplexa frågor i Bards användargränssnitt. Bard Advanced kommer att erbjuda ´bättre svar´ och förbättrade svar på ´komplexa´ frågor. Bard kör för närvarande på Gemini Pro, som konkurrerar direkt med GPT 3.5. Google hävdar att Gemini Ultra överträffar den senaste GPT-4 i flera jämförelser. Google tillkännagav sin Gemini-modell för användare i december 2023.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 20 januari

Google lanserar Bard Advanced AI Chatbot för ´Komplexa, bättre svar´

Google har meddelat lanseringen av Bard Advanced AI chatbot, som drivs av Gemini Ultra stora språkmodell, i början av 2024. Bard Advanced kommer att erbjuda mer komplexa och bättre svar jämfört med den ursprungliga Bard. Det finns spekulationer om att Bard Advanced kan vara en betalversion, potentiellt kopplad till Google One-prenumeration. Vid Galaxy Unpacked-evenemanget meddelade Google att Samsung kommer att vara en av de första partner att testa Gemini Ultra innan det blir tillgängligt för utvecklare och företagskunder senare i år.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 20 januari

Googles Gemini Pro: En banbrytande AI-verktyg för effektivitet och kreativitet

I den digitala eran, där effektivitet och kreativitet är avgörande, står Googles Gemini Pro som en fyr av innovation. Som en del av Google Bard-familjen är denna avancerade språkinlärningsmodell inte bara ett verktyg, det är din port till en värld av möjligheter. Gemini Pro är utformad för att förenkla och förbättra olika aspekter av ditt digitala liv. Modellen är lik OpenAI:s GPT-modeller, men har sin unika charm och funktionaliteter. Användare har nu tillgång till Gemini Pro, med spännande utsikter att Gemini Ultra kommer att släppas 2024. Gemini kan enkelt anpassas, användarna kan ändra svaren med ett enkelt klick, skifta mellan avslappnade till professionella toner. Gemini kan även sammanfatta e-post från Gmail, vilket gör att du kan hantera din inkorg effektivt. Dessutom kan Gemini Pro omvandla nyhetsbrev till blogginlägg, vilket erbjuder ett effektivt sätt att återanvända innehåll och stärka din kreativa produktion. Integrationen med Google Workspace är en game-changer, interagera sömlöst med verktyg som Drive, Docs och Sheets för att förbättra din produktivitet. Gemini kan även hitta och sammanfatta relevanta YouTube-videor, vilket underlättar forskning och innehållsskapande.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 20 januari

Google kommer att tillhandahålla ´komplexa, bättre svar´ med Bard Advanced

Google planerar att tillhandahålla ´komplexa, bättre svar´ med Bard Advanced, som ger användare tillgång till de bästa modellerna och funktionerna. Bard Advanced kommer att positioneras för att erbjuda ´komplexa, bättre svar´, medan den ursprungliga Bard kommer att användas för ´enklare, snabbare svar´. Google släppte Gemini Pro för att konkurrera med GPT 3.5, och Bard Advanced, som drivs av Gemini Ultra, förväntas slå OpenAI´s GPT-4 i många tester. Samsung kommer att vara en av de första partner att testa Gemini Ultra innan det blir tillgängligt för utvecklare och företagskunder senare i år.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 20 januari

Samsung lanserar Galaxy S24-serien med förbättringar inom kamera och generativ AI

Samsung har nyligen avtäckt sin senaste flaggskeppsserie, Galaxy S24, Galaxy S24+ och Galaxy S24 Ultra, med priser från $800, $1 000 och $1 300 respektive. Samsung lutar sig kraftigt mot AI i dagens lansering, med tekniken som kommer att fortsätta att ockupera mer utrymme framöver, effektivt i kölvattnet av förra årets generativa AI-explosion. I S24-serien är dessa förbättringar främst inriktade på bildredigering. Dessutom kommer S24 att få Circle for Search i samarbete med Google, vilket utlöser en Google-sökning på ordet när en del av texten cirkuleras med ett finger eller S-Pen. Enheten kommer att utnyttja Googles husmodell, Gemini Pro, för att leverera bättre sammanfattande funktioner. AI används inte bara i efterproduktionen denna gång, utan kommer även att spela en roll i själva bilderna, och fortsätter en push för ökad beräkningsfotografi.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 januari

AI-debatt på World Economic Forum i Davos

På World Economic Forum i Davos, Schweiz, diskuteras artificiell intelligens (AI) flitigt. Diskussionen fokuserar på hur AI kan förändra vår värld, både genom att skapa tillväxtmöjligheter och utmaningar. Det är viktigt att vi kan använda AI för att minska kostnader, bli mer effektiva och förbli säkra, både personligen och professionellt. Samtidigt måste vi se till att vi förblir i kontroll över AI, annars kan det ta oss där vi inte vill. Det är också viktigt att både företag och regeringar kan hantera de exploderande AI-kostnaderna.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 19 januari

NVIDIA introducerar ChatQA, en modellfamilj för konversations-QA

NVIDIA-forskare har nyligen introducerat ChatQA, en familj av konversationsmodeller för fråge- och svarssystem (QA), med målet att uppnå GPT-4-nivås noggrannhet. ChatQA introducerar en rad modeller, från 7B till 70B i storlek. Utvärderingar över 10 konversations-QA-dataset visar att den bäst presterande modellen, ChatQA-70B, inte bara presterar bättre än GPT-3.5-turbo, utan också presterar på samma nivå som GPT-4. Detta uppnås utan att förlita sig på några syntetiska data från ChatGPT-modeller. Teamet bakom ChatQA föreslår en tvåstegs instruktionstuningsmetod som förbättrar resultaten av konversations-QA från stora språkmodeller. NVIDIA visar effektiviteten av finjustering av en enkelturnsfrågeåterhämtare med hjälp av deras samlade konversations-QA-data. Denna metod presterar likvärdigt med den mest avancerade LLM-baserade frågeomskrivningsmodellen, allt utan behov av extra beräkningstid och potentiella API-kostnader för omskrivning. ChatQA har visat en anmärkningsvärd framsteg i hanteringen av scenarier där svar är svåra att hitta. Införandet av ett litet antal ´obesvarbara´ prover har visat sig förbättra modellens förmågor avsevärt. Flera grundläggande modeller har uppnått GPT-4´s kapabiliteter, inklusive Google som sannolikt kommer att lansera Gemini Ultra när som helst. Under tiden meddelade Mistral CEO Arthur Mensch att företaget kommer att avtäcka en öppen källkods GPT-4-nivåmodell 2024.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 19 januari

Coursera upplever ökning i AI-kursanmälningar

Under 2023 upplevde Coursera Inc en ökning av nya användare som anmälde sig till företagets kurser i artificiell intelligens (AI), med en ny användare som anslöt sig varje minut i genomsnitt. Företaget tillskriver denna tillväxt till uppgången av generativ AI, särskilt tekniken bakom OpenAI´s ChatGPT. Coursera CEO Jeff Maggioncalda avslöjade att företaget bevittnat en betydande ökning av AI-kursanmälningar, en trend som indikerar det växande intresset för att uppgradera färdigheterna för att utnyttja potentialen hos generativ AI. Coursera erbjuder för närvarande över 800 AI-kurser och hade över 7,4 miljoner anmälningar föregående år.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 januari

Google presenterar Gemini AI, en avancerad AI-modell

Google har presenterat Gemini AI, en stor språkmodell (LLM) som är företagets mest avancerade AI-arkitektur hittills. Gemini AI, som presenterades under Google I/O-konferensen förra året, har visat sig överträffa OpenAI:s ChatGPT i flera tester. Enligt Google DeepMinds VD, Demis Hassabis, är Gemini den mest ´flexibla modellen hittills´ och kan köras på mobila enheter. Gemini kommer att finnas tillgänglig i tre olika storlekar: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. I praktiken kan Gemini användas för en rad olika uppgifter, inklusive kodning och matematiska uppgifter. Gemini AI är fortfarande under utveckling och kommer att kosta flera miljoner dollar att slutföra.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 19 januari

Samsungs nya Galaxy AI kommer också till äldre modeller

En av de största nyheterna från Samsungs presentation av deras nya S24-serie var introduktionen av Galaxy AI, en artificiell intelligens baserad på Googles senaste språkmodeller, Gemini Nano och Pro. Galaxy AI kommer att kunna assistera användare på olika sätt, inklusive att skriva meddelanden och sammanfatta ljudinspelningar. Galaxy AI kommer inte att vara exklusivt för de nya modellerna, utan kommer också att lanseras på flera äldre telefonmodeller, inklusive Galaxy S23-serien, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5 och Flip 5, och Galaxy Tab S9-serien inom första halvåret 2024.

Direktlänk Dela Gamereactor Sweden fördjupade 18 januari

Samsungs nya Galaxy S24 kommer med Google Clouds AI-teknik

Samsungs senaste flaggskepp, Android-smarttelefonen Galaxy S24, kommer att innehålla förbättringar med artificiell intelligens (AI), tack vare ett flerårigt partnerskap med Google Cloud. Google Clouds multimodala modell, Gemini Pro, samt Imagen 2 på Vertex AI, kommer att implementeras i Galaxy S24-enheter. Detta gör Samsung till den första Google Cloud-partnern att tillhandahålla Gemini Pro på Vertex AI till konsumenter. Gemini kan kombinera text, kod, bilder och video, och kommer att generera sammanfattningar över Notes, Voice Recorded och Keyboard på Galaxy S24-enheter.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 18 januari

Microsofts Bing ökar endast marginellt trots AI-integration

Trots att Microsoft integrerade ChatGPT, OpenAI:s generativa AI-teknologi, i sin sökmotor Bing i februari, har Bing bara marginellt ökat sin globala marknadsandel till 3,4%. Användningstiden minskade med 33% månaden innan ChatGPT-uppdateringen, men integrationen vände denna nedgång till viss del. I USA mer än fördubblades antalet aktiva användare per månad under andra kvartalet 2023, och vid årets slut hade Bing ökat till 4,4 miljoner aktiva användare per månad. Trots Bing´s AI-förbättringar behåller Google en dominerande marknadsposition med över 90% marknadsandel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 januari

Google visar styrka i början av 2024 med AI-uppgradering

Aktierna Nvidia (NVDA), Microsoft (MSFT), Amazon.com (AMZN) och Meta Platforms (META) fortsätter att visa styrka när 2024 börjar. Google-aktien förblir inom köpområdet medan moderbolaget Alphabet (GOOGL) avtäcker den största uppgraderingen hittills till sin AI-assistent, känd som Gemini Ultra. Uppgraderingen innebär nästa steg i kampen mellan AI-drivna chatbots, mellan Google Bard och Microsoft Copilot. Gemini Ultra har börjat rullas ut i två steg och kan köras på allt från datacenter till mobila enheter. Google planerar att introducera Bard Advanced tidigt i år, vilket ger användarna tillgång till Googles mest avancerade AI-modeller och funktioner.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 18 januari

AI:s inverkan på skrivindustrin: en titt på Google Gemini och ChatGPT

Bhavik Sarkhedi, en erfaren skribent baserad i Indien, diskuterar AI:s inverkan på skrivindustrin. Google lanserade Gemini i december 2023, en AI som kan hantera olika typer av data, inklusive text, bilder, video, ljud och kod. Gemini är särskilt bra på problemlösning, matematik och kodskapande. Detta har startat en stor diskussion om hur AI kan förändra skrivandet och påverka skribenternas jobb. Aaron Levie, VD för Box, citeras säga att ChatGPT kommer att spela ut precis som innovatörens dilemma föreslår. Den globala marknaden för AI-skrivassistentprogramvara väntas nå 1 022,3 miljoner dollar 2028, en ökning med 14,2 procent per år. Det finns för närvarande över 200 olika AI-skrivverktyg på marknaden.

Direktlänk Dela Forbesindia.com fördjupade 18 januari

Samsung och Google Cloud inleder partnerskap för att ta med AI-teknik till smartphones

Samsung och Google Cloud har meddelat ett flerårigt partnerskap för att introducera Googles generativa AI-teknik till Samsungs smartphone-användare globalt. Detta börjar med Samsung Galaxy S24-serien som presenterades idag på Galaxy Unpacked i San Jose, Kalifornien. Samsung blir därmed den första Google Cloud-partnern att distribuera Gemini Pro och Imagen 2 på Vertex AI via molnet till sina smartphone-enheter. Samsungs användare kommer att kunna dra nytta av sammanfattande funktioner över Notes, Voice Recorder och Keyboard. Galaxy S24-serien kan också dra nytta av Imagen 2, Googles mest avancerade text-till-bild-diffusionsteknik från Google DeepMind hittills.

Direktlänk Dela Shiny Shiny fördjupade 18 januari

Mindre AI-modeller kan matcha eller överträffa större motparter, enligt studie

Inom konversations-AI har trenden mot större modeller, exempelvis ChatGPT, Bard och Gemini, varit påtaglig. Förståelsen är att ökning av modellparametrar och träningsdata avsevärt förbättrar språkmodellers kvalitet och kapabiliteter. Men de enorma modellernas beräkningskrav väcker frågor om effektivitet. En studie undersöker om mindre modeller, när de kombineras intelligent, kan matcha eller till och med överträffa sina större motparter. Författarna presenterar ´Blended´, en banbrytande metod som visar att slumpmässigt valda svar från en grupp av baschatt-AI resulterar i en mycket kapabel och engagerande kombinerad chatt-AI.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 18 januari

Googles AI-modell Gemini kommer till Samsungs Galaxy S24

Gemini, Googles toppmoderna generativa AI-modellfamilj, kommer att ingå i Samsungs nya flaggskeppstelefon, Galaxy S24. På Galaxy S24-telefoner kommer Gemini, specifikt Gemini Pro, att driva delar av Samsungs Notes, Voice Recorder och Keyboard-appar, vilket ger bättre sammanfattningsfunktioner. Gemini Nano kommer att möjliggöra en ny funktion i Google Messages, Magic Compose, som kan skapa meddelanden i stilar som ´upphetsad´, ´formell´ och ´lyrisk´ utan behov av en internetanslutning. Galaxy S24 kommer också att dra nytta av Googles Imagen 2 text-till-bild-modell.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 17 januari

Google presenterar AI-funktioner för Samsungs Galaxy S24-serie

Google belyser flera av sina AI-funktioner som finns tillgängliga på Galaxy S24-serien, inklusive dess trio av Gemini AI-modeller för komplexa uppgifter. I samband med S24-lanseringen lämnar Photomoji beta i Google Meddelanden tillsammans med Magic Compose för att hjälpa användarna att hitta rätt ton genom Gen AI. Android Auto kommer nu att sammanfatta långa texter och gruppchattar samtidigt som det låter användarna enkelt navigera till nya destinationer de har fått. Google Clouds partnerskap med Samsung innebär att nya Galaxy S24-ägare kommer att ha dess nya Gemini AI-modell. Samsung har också blivit en av Googles första partners att testa dess större Gemini Ultra-modell innan utvecklare och företagskunder ´senare i år´.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 17 januari

Samsung lanserar Galaxy S24-serien med inbyggd AI

Samsung har tillkännagivit sin Galaxy S24-serie i San Jose, Kalifornien, och visar upp företagets AI-kapacitet. Samsung kallar det för Galaxy AI och har integrerat AI i flera aspekter av telefonerna. TM Roh, president och chef för Mobile eXperience Business på Samsung Electronics, uppgav att lanseringen är ett genombrott för mobiltelefoner och företaget siktar på att demokratisera tillgången till AI. Samsung har samarbetat med Google för flera funktioner på den nya S24-serien, inklusive Googles Gemini Nano on-device AI-modell. Funktioner inkluderar Live Translate, Interpreter, Chat och Note Assist samt Circle to Search med Google.

Direktlänk Dela Fone Arena fördjupade 17 januari

Samsungs Galaxy AI integreras med Android Auto för smartare funktioner

Samsung har avslöjat att dess nya Galaxy AI kommer att integreras med Android Auto, vilket ger användarna fler smarta funktioner. Galaxy AI kommer att inkludera funktioner som Interpreter, som kan transkribera och översätta konversationer i realtid, och Chat Assist, som kan förbättra tonen i konversationer. Dessutom kommer Android Auto att kunna sammanfatta inkommande meddelanden och föreslå relevanta svar eller åtgärder. Dessa funktioner kommer att debutera på Samsungs nya Galaxy S24-serie, men det är oklart om tekniken kommer att vara beroende av de nya flaggskeppstelefonerna eller om den kommer att finnas tillgänglig på andra enheter i framtiden.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 17 januari

Samsung introducerar AI-funktioner i Galaxy S24-serien

Google var först med att erbjuda inbyggd generativ AI i en smartphone med Pixel 8 och Pixel 8 Pro, men nu följer Samsung efter. AI förbättrar nästan varje upplevelse i Galaxy S24-serien, enligt Samsung. Bland de största AI-funktionerna finns live-översättningar av telefonsamtal, vilket möjliggörs genom en kombination av lokal beräkningskraft och molnet. Galaxy S24 använder Googles senaste språkmodell Gemini för AI-funktionerna. Andra AI-funktioner inkluderar kontextuell information om innehåll på skärmen, ändring av tonen i skriftliga meddelanden och bildmanipulering.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 17 januari

Samsung lanserar Galaxy S24 Ultra med AI-funktioner

Samsung har lanserat sitt nya flaggskepp Galaxy S24 Ultra, som liknar föregångaren men har flera nya AI-funktioner. En av de mest anmärkningsvärda är en AI-tolk som kan översätta telefonsamtal i realtid mellan användare som inte talar samma språk. Andra AI-funktioner inkluderar en chattassistent, en anteckningsassistent och en transkriberingsassistent. Samsung kommer också att använda Googles AI-modell Gemini. S24 Ultra är byggd i titan och har det senaste Qualcomm-chipet Snapdragon 8 Gen 3.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 17 januari

Miljardärer satsar på Alphabet Inc.

Amerikanska miljardärfondförvaltare som Steven Cohen, Stanley Druckenmiller och Bill Ackman investerar kraftigt i aktier kopplade till artificiell intelligens (AI), med Alphabet Inc. som gemensam innehavare. Alphabet är moderbolaget till Google och äger bland annat sökmotorn med samma namn, YouTube och Waymo. Alphabet har snabbt blivit en ledare inom AI-industrin, mycket tack vare sin tillgång till data. Bolaget har även lanserat avancerade AI-modeller som Bard och Gemini. Alphabet förväntas rapportera rekordhöga intäkter på 305 miljarder dollar för 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 januari

OpenAI-chefen Sam Altman diskuterar framtiden för AI och GPT-5 i samtal med Bill Gates

I det senaste avsnittet av Unconfuse Me med Bill Gates, pekade OpenAI-chefen Sam Altman på att OpenAI är på en lång, kontinuerlig kurva för att skapa nyare och bättre modeller. Han betonade multimodalitetens betydelse som en nyckelfaktor i GPT-5 som gör det möjligt att bearbeta videoinmatning och generera nya videor. Altman tror att AI snart kommer att kunna hantera mer komplexa uppgifter, vilket leder till en produktivitetsökning. Flera grundläggande modeller har redan uppnått GPT-4:s kapabiliteter. Google förväntas lansera Gemini Ultra när som helst. Under tiden meddelade Mistral VD Arthur Mensch på fransk nationell radio att företaget kommer att avtäcka en öppen källkods GPT-4-nivåmodell 2024. OpenAI nyligen introducerade GPT Store. Detta kan potentiellt hjälpa OpenAI att utveckla GPT-5, eftersom de kommer att få märkta data i skala från kunder som skapar GPT:er med hjälp av sina personliga data.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 17 januari

Är Mamba slutet för ChatGPT som vi känner det?

Två forskare hävdar att Mamba, ett nytt språkmodelleringsverktyg, kan vara slutet för ChatGPT. Mamba är snabbare och mindre kostsam än Transformer-arkitekturen, som är grunden för textgenereringsmodeller som ChatGPT, Gemini och Claude. Mamba uppnår samma eller bättre språkmodelleringsskicklighet som Transformer. Transformer, som introducerades 2017, har blivit standard för naturlig språkmodellering, men det är kostsamt och ineffektivt.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 16 januari

AI-reglering i Australien och EU: Lärdomar och samarbetsmöjligheter

Artificiell intelligens (AI) kommer att radikalt förändra våra samhällen och ekonomier inom de närmaste åren. Det finns starkt momentum för AI-reglering i Australien, efter att landet har antagit en regeringsstrategi och en nationell uppsättning av AI-etik. Samtidigt har Europeiska unionen (EU) nått politisk överenskommelse om EU:s AI-akt, världens första och mest omfattande juridiska ramverk för AI. Detta ger Australien möjlighet att dra nytta av EU:s erfarenheter. EU omfamnar tanken att AI kommer att medföra många positiva förändringar, men erkänner också riskerna, inklusive risker som uppstår från AI-systemens opacitet och komplexitet samt från avsiktlig manipulation.

Direktlänk Dela The Australian Strategic Policy Institute fördjupade 15 januari

Google Bard avancerar med Gemini Ultra-utgåva

Google Bard har släppt en ny och kraftfullare version av Gemini Pro, kallad Gemini Ultra. Gemini Ultra har fler parametrar, mer träningsdata och högre prestanda, vilket gör den kapabel att generera mer exakt, informativ och engagerande text. Bard Advanced är mycket noggrann och kan generera text som är omöjlig att skilja från människogenererad text. Den kan användas för en mängd olika uppgifter, inklusive textgenerering, översättning, kreativt skrivande, frågesvar och kodgenerering. Bard Advanced är skalbar och kan generera stora mängder text snabbt och effektivt. Gemini Ultra överträffar tidigare modeller i prestanda på en rad olika benchmark-tester.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 januari

Mistral AI presenterar språkmodellen Mixtral 8x7B baserad på SMoE-modellen

Forskare från Mistral AI har presenterat Mixtral 8x7B, en språkmodell baserad på den nya Sparse Mixture of Experts (SMoE) modellen med öppna vikter. Mixtral har licensierats under Apache 2.0-licensen och fungerar som en avkodningsmodell. Modellen har utbildats med hjälp av flerspråkig data och har presterat lika bra eller bättre än Llama 2 70B och GPT-3.5 i flera tester. Mixtral kan effektivt återställa data från dess kontextfönster på 32k tokens, oavsett datans längd och position inom sekvensen. Studien har också presenterat Mixtral 8x7B - Instruct, en konversationsmodell optimerad för instruktioner, som har presterat bättre än GPT-3.5 Turbo, Claude-2.1, Gemini Pro och Llama 2 70B - chattmodell i mänskliga granskningsmätpunkter.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 14 januari

AI-modeller visar potential för självständig medicinsk praxis

Forskare vid Icahn School of Medicine vid Mount Sinai har genomfört en studie på artificiell intelligens (AI) modeller för att testa deras förmåga att fungera självständigt inom medicinsk praxis. Rapporten visar att stora språkmodeller (LLM) har visat skicklighet inom evidensbaserad medicin (EBM), vilket markerar ett genombrott som kan öppna upp många möjligheter inom sjukvården. Forskarna testade OpenAI´s ChatGPT, Gemini, LLAMA v2 och Mixtral-8x7B genom att ge dem tillgång till tidigare kurerade fallfiler. Trots framgångarna identifierade forskarna flera områden för förbättring inom LLMs verksamhet.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 14 januari

Kommande Google-produkter, inklusive Pixel-enheter, år 2024

I en post-generativ AI-värld där vi älskar att lämna allt tungt arbete till våra chattbotar, skulle det vara spännande att kunna fråga Google om vilka produkter de förbereder för 2024. Efter en tråkig respons bestämde vi oss för att diskutera detta i vår stil. Om vi jämförde teknikmärken med skollärare skulle Google vara konst- och hantverksläraren som kommer upp med något så spännande att det förblir inristat i våra minnen. Höjdpunkten 2023 var Pixel 8 Pro och dess magiska funktioner som drivs av Googles Gemini AI-modell. För 2024 ser det ut som att vi kanske får dubbel så mycket kul i år, särskilt om de tillkännagivanden som Google gjorde på CES 2024 hinner bli verklighet. Google har mycket mer att förnya och släppa i år och vi kan inte vänta med att utforska alla kommande Google-produkter som släpps 2024.

Direktlänk Dela August Man fördjupade 12 januari

Fyra tillförlitliga alternativ till ChatGPT

Artikeln diskuterar fyra tillförlitliga alternativ till ChatGPT, som ibland kan bli otillgänglig på grund av backendproblem. Alternativen inkluderar Microsoft Copilot, som ursprungligen lanserades som Bing AI och drivs av OpenAI:s mest kraftfulla stora språkmodell, GPT-4. Google Bard är ett annat alternativ, som är en del av Googles Search Generative Experience och drivs av Googles senaste stora språkmodell, Gemini Pro. Perplexity AI är skräddarsydd för företag och kan hantera komplexa frågor med lätthet. Slutligen är Claude ett AI-verktyg som prioriterar säkerhet och noggrannhet.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 11 januari

Google Cloud lanserar AI-tjänster för att förbättra detaljhandeln

Google Cloud har meddelat en rad AI-teknologier och tjänster för att hjälpa återförsäljare att erbjuda mer personliga och effektiva shoppingupplevelser för sina kunder. De nya tjänsterna utökar Googles befintliga generativa AI-teknologier, inklusive Vertex AI, PaLM 2 och Gemini stora språkmodeller (LLM), med en branschinriktning för återförsäljare. Google Clouds nya lösning för konversationell handel möjliggör för återförsäljare att enkelt distribuera chatbots som drivs av gen AI på sina webbplatser och appar. Google introducerade även AI-drivna lösningar för att modernisera kundservice och kataloghantering.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 11 januari

Google utvecklar uppdaterad version av Bard chatbot för att förbättra användarupplevelsen

Google utvecklar en uppdaterad version av sin Bard chatbot, som kommer att fungera på Gemini Ultra, företagets mest sofistikerade stora språkmodell. Denna information kommer från mjukvaruutvecklarna Dylan Roussel och Bedros Pamboukian, som upptäckt tekniska indikatorer som tyder på chatbotens utveckling. Den uppdaterade versionen av Bard kommer troligen att inkluderas i Google One prenumerationstjänst, vilket förväntas förbättra användarupplevelsen genom att erbjuda mer avancerade konversationsförmågor till prenumeranter. Bard drivs för närvarande av Gemini Pro, men förväntas fungera på Gemini Ultra, ett mer avancerat neuralt nätverk.

Direktlänk Dela KillerStartups fördjupade 11 januari

Google Bard mot ChatGPT: Striden mellan AI-chattrobotarna

Artificiell intelligens (AI) har sett en anmärkningsvärd ökning i innovation, med ChatGPT från OpenAI som leder. Google har dock gått in på scenen med Bard AI, lanserad i mars 2023. Artikeln utforskar de viktigaste skillnaderna mellan Google Bard och ChatGPT baserat på tester utförda i juli 2023. Bard, som ursprungligen drevs av Googles LaMDA och PaLM 2 språkmodeller, har utvecklats och använder nu Gemini Pro för att generera svar. Bard har visat sig ha en fördel genom att ge mer nyanserade och detaljerade svar jämfört med ChatGPT.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 10 januari

Google släpper nytt generativa AI-modell Gemini

Google har släppt en ny generativ AI-modell kallad Gemini. Gemini föddes ur en kombination av Googles AI-divisioner Google Brain och Deepmind för att konkurrera med ChatGPT. Modellen kan förstå och kombinera olika typer av information, inklusive text, bilder, ljud, video och kod. Gemini finns i tre modeller: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Ultra är den största och mest kraftfulla, medan Pro är utrustad för att hantera en mängd olika uppgifter. Nano är för Android-användare som vill bygga Gemini-drivna appar. Google planerar att expandera den avancerade versionen av denna stora språkmodell (LLM) nästa år.

Direktlänk Dela Sify Technologies fördjupade 10 januari

Google Bard kommer att bli en del av Android-mobiler genom en sammanslagning med Google Assistant

Google Bard kommer inte bara att användas som en chatbot, utan kommer också att bli en del av våra Android-mobiler genom en efterlängtad sammanslagning med Google Assistant. Mer detaljer har blivit kända, inklusive att vi kommer att kunna återgå till ´dumt läge´ utan AI. Utvecklaren Dylan Roussel har publicerat skärmdumpar som visar hur användbart det kommer att vara. Assistenten med Bard kommer att kunna gå längre tack vare bildigenkänning. Dessutom kommer det nya språkmodellen Gemini att förbättra dessa verktyg. Trots att vi fortfarande väntar på alliansen mellan Google Assistant och Bard, förväntas Bard lanseras någon gång detta år.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 9 januari

Google rapporteras arbeta på en avancerad version av sin AI-chatbot Bard

Google arbetar rapporterat på en ny version av sin AI-chatbot Bard, enligt utvecklaren Dylan Roussel. Den nya versionen, som kallas ´Bard Advanced´, kommer att drivas av Gemini Ultra, Googles mest avancerade stora språkmodell. Google kommer att erbjuda tre månaders gratis användning av Bard Advanced genom Google One, men det är ännu oklart vad kostnaden kommer att vara efter denna period. Roussel upptäckte också några andra nya funktioner som Google kanske arbetar på för Bard, som Motoko, en kodnamn för en funktion som skulle tillåta användare att skapa sina egna anpassade botar med Bard.

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupade 9 januari

Googles AI-chattbot Bard förväntas integreras i Google Assistant på Android-telefoner

Googles AI-chattbot, Bard, förväntas integreras i Google Assistant på Android-telefoner inom en snar framtid. Användare kommer att kunna skriva, prata eller dela bilder för att interagera med chattboten och söka hjälp med olika uppgifter. Släppdatumet för Assistant med Bard har ännu inte bekräftats, men det kan initialt vara tillgängligt på utvalda Android-enheter som Pixel 8 och Galaxy S24-serien. Google skiftade snabbt sitt fokus till generativ AI för att hålla jämna steg när OpenAI lanserade ChatGPT för nästan två år sedan. Bard föddes ur denna förändring i prioriteringar, liksom Googles nya multimodala backend, Gemini.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 9 januari

Google lanserar ´Bard Advanced´, en avancerad version av ChatGPT och Microsoft Copilot konkurrenter

Google har lanserat ´Bard Advanced´, en avancerad version av sina rivaler ChatGPT och Microsoft Copilot. Denna överlägsna version, drivs av Gemini Ultra - Googles nästa generations LLM, och är redo att öppna en ny dörr för interaktivitet. Utvecklaren Dylan Roussel meddelade att ´Bard Advanced´ snart kommer att vara tillgänglig via en betald prenumeration med Google One. Dessutom upptäckte utvecklaren Bedros Pamboukian Googles nuvarande arbete på en ´överlägsen´ nivå, vilket bekräftar att teknikjätten är fullt engagerad i att ta AI-innovation till nya horisonter. Google planerar också att göra Gemini tillgängligt på utvecklarplattformar som Chrome och Firebase.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 9 januari

Apple planerar att avtäcka stort språkmodell vid WWDC

Apple planerar att presentera sin egen stora språkmodell (LLM) vid sin kommande Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni, enligt Bloomberg´s Mark Gurman. Modellen förväntas konkurrera med OpenAI´s ChatGPT, Google´s Gemini LLM och andra från Amazon och Meta. Apple kan planera att lägga till funktioner för automatisk sammanfattning och automatisk ifyllning till applikationer som Keynote och Pages. Dessutom överväger iPhone-tillverkaren att lägga till AI-funktioner till Apple Music, potentiellt introducera automatisk spellistskapning. En översyn planeras också för Siri.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 8 januari

Google avtäcker AI-chatbot ´Bard Advanced´ med banbrytande Gemini Ultra-arkitektur

Google har introducerat ´Bard Advanced´, en toppmodern AI-chatbot som använder den banbrytande Gemini Ultra-arkitekturen, vilket visar framkanten av artificiell intelligens teknologi. Detta representerar ett betydande framsteg inom konversationell AI, och erbjuder oöverträffade nivåer av intelligens, kreativitet och engagemang. ´Bard Advanced´ kom först i rampljuset när utvecklaren Dylan Roussel antydde dess förestående lansering, med planer på tillgänglighet genom en betald prenumerationsmodell på Google One. Roussel delade nyheten att användare kan få tre gratis månader av ´Bard Advanced´ tack vare Google One.

Direktlänk Dela Voice of Nigeria fördjupade 8 januari

Google planerar att lansera Bard Advanced, en betald prenumeration för Bard

Google är på väg att introducera en ny betald prenumeration för Bard, kallad Bard Advanced. Läckta skärmdumpar avslöjar hur Google Assistant med Bard kommer att se ut på Android-telefoner. Android-utvecklaren Dylan Roussel har delat flera skärmdumpar som visar hur Assistant med Bard kommer att se ut. Han hävdar dock att funktionerna han nämner i sin tråd ännu inte har släppts och att vissa av dem kanske aldrig kommer att släppas. Google Bard Advanced kommer att drivas på Googles Gemini Ultra LLM, företagets största och mest kapabla modell för mycket komplexa uppgifter.

Direktlänk Dela The Mobile Indian fördjupade 8 januari

Google introducerar Gemini: En ny generativ AI-plattform

Google har introducerat Gemini, en ny generativ AI-plattform som utvecklats av DeepMind och Google Research. Gemini kommer i tre versioner: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Alla Gemini-modeller har tränats för att vara ”födda multimodala”, vilket innebär att de kan arbeta med mer än bara text. De har förtränats och finjusterats på en mängd olika ljud, bilder och videoklipp, stora kodbasuppsättningar och text på olika språk. Gemini skiljer sig därmed från modeller som Googles egen stora språkmodell LaMDA, som endast har tränats på textdata. LaMDA kan inte förstå eller generera något annat än text, men det är inte fallet med Gemini-modellerna. Deras förmåga att förstå bilder, ljud och andra modaliteter är fortfarande begränsad, men det är bättre än ingenting.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 januari

En tjurmarknad är på väg: Alphabets aktiesplit och AI-satsning kan vara en bra investering 2024

Det är omöjligt att förutsäga framtiden för aktiemarknaden, men vissa mönster tenderar att upprepas. Sedan 1971 har NASDAQ Composite ökat i genomsnitt 19% varje år efter en björnmarknads återhämtning, som den vi upplevde 2023. Om detta mönster håller sig, kan investerare stå på tröskeln till en ny tjurmarknad. Teknikjätten Alphabet kan vara ett bra sätt att satsa på en fortsatt marknadsrally, särskilt eftersom företaget investerar i nya tillväxtmöjligheter relaterade till generativ AI. Alphabet genomförde en stor aktiesplit 2022 och är nu fokuserade på AI som en ny tillväxtmotor. Trots ekonomiska utmaningar verkar Alphabets aktier vara ett bra värde för investerare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 januari

Google har tillkännagivit lanseringen av Bard Advanced, en AI-chatbot av nästa generation som drivs av den banbrytande Gemini Ultra-arkitekturen. Bard Advanced innebär ett betydande framsteg inom konversationell AI och lovar en ny nivå av intelligens, kreativitet och engagemang. Den utnyttjar kraften i Gemini Ultra, den mest robusta iterationen av Googles AI-språkmodellsfamilj. Bard Advanced har också funktioner som förbättrar användarupplevelsen, inklusive faktakontroll, ökad kreativitet, förbättrad förståelse, personliga interaktioner och sömlös integration med andra Google-produkter och tjänster. Google planerar att göra Bard Advanced tillgänglig för utvecklare och forskare, vilket främjar innovation och samarbete inom AI-fältet.

Jagranjosh.com fördjupade 7 januari

Google kan introducera betalningsmodell för avancerad AI-språkmodell Bard Advanced

Google har annonserat att deras AI-språkmodell Bard, som konkurrerar med Microsoft Copilot och OpenAI´s ChatGPT, snart kan anta en betalningsmodell för sin avancerade version, Bard Advanced. Detta upptäcktes av utvecklaren Bedros Pamboukian, som hittade referenser till Bard Advanced tillsammans med ett tre månaders prov erbjudande på Googles Bard-webbplats. Detta antyder att användare initialt kan prova Bard Advanced gratis, men fortsatt tillgång kan kräva en betald prenumeration. Dessutom hittade Pamboukian en trasig länk i Bard´s källkod som pekade på en Google One URL, vilket antyder en potentiell integration mellan Bard Advanced och Googles befintliga prenumerationstjänst. Bard Advanced drivs av Googles mest kraftfulla AI-modell, Gemini Ultra, vilket lovar överlägsna förmågor jämfört med Gemini Pro som driver den nuvarande versionen av Bard.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 7 januari

Google lanserar största AI-modellen Gemini och nya Pixel-telefoner med AI-funktioner

Google har lanserat Gemini, företagets största och mest kapabla AI-modell hittills, som kan ta upp kampen mot konkurrenter som OpenAI:s GPT-4. Gemini är multimodal och kan förstå och kombinera olika typer av information, inklusive text, ljud, video och kod. Modellen kan köras på både smartphones och datacenter. Google har också släppt Bard, en AI-chatbot som använder Gemini Pro. Dessutom har Google lanserat Pixel Fold, Pixel 7a, Pixel 8 och Pixel 8 Pro, som alla drivs av Google Tensor G3 och använder AI-funktioner. Pixel 8 Pro är den första smarttelefonen med inbyggd AI, nu med Gemini Nano för att driva nya funktioner. Google har också introducerat generativ AI i sökfunktionen och Duet AI för Google Workspace.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 7 januari

Lanseringar av AI-verktyg revolutionerar 2023

År 2023 markerade en revolution för artificiell intelligens (AI) med lanseringen av flera kraftfulla verktyg. GPT-4, lanserad av OpenAI, överträffade tidigare versioner med förbättrade språk- och bildanalysförmågor. Google lanserade Bard och Gemini, vilka kombinerar mänsklig kunskap med avancerade språkbehandlingskapaciteter. HubSpot introducerade ChatSpot, en AI-driven chattapplikation för att revolutionera marknadsföring och försäljning. Grok, en AI-chatbot skapad av xAI, svarar på frågor med vits och rebelliskhet. DALL-E 3, lanserad av OpenAI, är en förbättrad version av deras text-till-bild-genereringsmodell. Microsoft Copilot, tidigare Bing Chat, är en AI-driven chattjänst som förstärker mänskliga förmågor. LLaMA, lanserad av Meta AI, är en toppmodern grundmodell för språk. Einstein GPT från Salesforce är världens första generativa AI för CRM. Slutligen introducerade Adobe Firefly, en svit av verktyg avsedda att förbättra kreatörers förmågor.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 6 januari

Googles chattbot Bard kan övergå till betalmodell

Googles populära chattbot, Bard, kan genomgå en betydande förändring, enligt nyligen upptäckter av utvecklaren Bedros Pamboukian. Det verkar som att den uppgraderade versionen, känd som Bard Advanced, kan övergå till en betalmodell i framtiden, vilket markerar en avvikelse från den nuvarande fria tillgången. Pamboukian upptäckte kod på Google Bards webbplats som indikerar en potentiell förändring. Koden föreslår en tremånaders provperiod för Bard Advanced. Snuttar av koden antyder en prenumerationsmodell för fortsatt tillgång efter den kostnadsfria provperioden.

Direktlänk Dela Chennai Print fördjupade 6 januari

Google lanserar ´Bard Advanced´, en uppgraderad version av ChatGPT och Microsoft Copilot

Google har lanserat ´Bard Advanced´, en uppgraderad version av sina motparter ChatGPT och Microsoft Copilot. Denna förbättrade version, rapporteras vara drivet av Gemini Ultra, Googles toppmoderna stora språkmodell (LLM), förväntas inleda en ny era av interaktiva förmågor. Den första indikationen på ´Bard Advanced´ framkom när utvecklaren Dylan Roussel avslöjade dess kommande tillgänglighet genom en betald prenumeration på Google One. Roussel delade nyheten att användare kunde få tre gratis månader av ´Bard Advanced´ tack vare Google One. Trots att funktionen fortfarande är under utveckling, antydde Roussel dess potential, genom att säga att användare kunde ´Utforska olika ämnen för att se vad du kan göra med Bard.´

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 6 januari

Google lanserar en uppgraderad version av Bard

Google arbetar på en uppgraderad version av sin AI-chatbot Bard, kallad Bard Advanced, som kommer att drivas av företagets nya stora språkmodell, Gemini Ultra. Bard Advanced kommer att vara tillgänglig genom Google One som en del av en betald prenumeration, med möjlighet till en gratis provperiod på tre månader. Användare kommer att kunna utforska olika ämnen och utnyttja Bards avancerade förmågor, inklusive förbättrade matematik- och resonemangsfärdigheter. Det har även framkommit att Google arbetar på en funktion med kodnamnet Motoko, som kan ge användare möjlighet att skapa egna anpassade bots.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 6 januari

Revolutionerande AI-verktyg som lanserades 2023

År 2023 markerade en revolution inom artificiell intelligens (AI), med en rad verktyg som lanserades och omformade industrier. Bland dessa var OpenAI:s GPT-4, som visade framstående prestanda i Uniform Bar Exam och Biology Olympiad. Google lanserade Bard, en AI som kombinerar mänsklig kunskap med sofistikerad språkbehandling. HubSpot introducerade ChatSpot, en AI-driven chat-applikation för att revolutionera marknadsföring och försäljning. xAI, under ledning av Elon Musk, lanserade Grok, en AI-chatbot som utmärker sig genom att ta itu med kontroversiella frågor. OpenAI lanserade också DALL-E 3, en text-till-bildgenereringsmodell. Microsoft lanserade Copilot, en AI-driven chattjänst, och Meta lanserade LLaMA, en toppmodern språkmodell. Salesforce lanserade Einstein GPT, världens första generativa AI för CRM, och Adobe introducerade Firefly, en svit av verktyg avsedda att förbättra kreatörers förmågor.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 6 januari

Google utvecklar uppgraderad AI-chattbot ´Bard Advanced´

Google arbetar med en uppgraderad version av sin AI-chattbot kallad Bard, känd som ´Bard Advanced´. Denna förbättrade version drivs av Gemini Ultra, Googles nya stora språkmodell, och kommer att finnas tillgänglig via en betald prenumeration på Google One. ´Bard Advanced´ sägs vara en mer kapabel stor språkmodell med förbättrade matematiska och resonemangsfärdigheter. Google planerar att erbjuda en 3 månaders provperiod av ´Bard Advanced´ gratis via Google One. Denna prenumerationsbaserade tjänst antyder att användare kommer att behöva betala för fortsatt tillgång till Bard´s avancerade funktioner.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 6 januari

Google kan börja ta betalt för uppgraderad version av sin chatbot Bard

Google kan snart börja ta betalt för den uppgraderade versionen av sin chatbot Bard, enligt information som upptäckts av utvecklaren Bedros Pamboukian. Pamboukian hittade kod på Googles Bard-webbplats som nämner Bard Advanced. Koden tyder på att Bard Advanced kommer att presenteras genom en tre månaders provperiod, vilket antyder att användare kan behöva prenumerera för fortsatt tillgång efter den kostnadsfria provperioden. Det är oklart när den förbättrade versionen av Bard kommer att släppas, då företaget ursprungligen angav en ´tidig 2024´ lansering. Google har nyligen tillkännagivit företagets mest kraftfulla språkmodell hittills - Gemini.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 6 januari

Google erbjuder tre månaders provperiod för Bard Advanced

Google meddelade i december att dess Gemini Pro överträffade ChatGPT:s gratiserbjudande på sex av åtta benchmarks. I samband med uppgraderingen nämndes en ny Bard Advanced-nivå, men få detaljer var kända. Denna vecka bekräftades det att Bard Advanced kommer att kosta pengar, när utvecklaren Bedros Pamboukian twittrade om ett kampanjerbjudande i Bard´s kod för en tre månaders provperiod av Bard Advanced. Android-utvecklaren Dylan Roussel fick också en pop-up-reklam för den tre månaders provperioden. Priset nämndes inte, men båda tweets säger att erbjudandet är tillgängligt via Google One. Roussel delade också några kommande Bard-funktioner, inklusive ´Power Up´ och bot-skapande verktyget Motoko.

Direktlänk Dela PC Magazine UK fördjupade 6 januari

Google´s Bard får en avancerad makeover

I en serie läckor relaterade till artificiell intelligens, framhävde två stycken. Först är Google´s Bard som genomgår en ´avancerad´ makeover, med en potentiell lanseringsdatum som kommer mycket tidigare än väntat. Utvecklaren Bedros Pamboukian hittade ledtrådar på företagets webbplats som tyder på att det inte kommer att vara gratis. Den avancerade AI:n förväntas vara kopplad till Google One, och användare kan få tillgång till det genom en tre månaders provperiod vid prenumeration. Bard Advanced, som drivs av Google´s high-end Gemini Ultra modell, skapar spänning för sin förmåga att hantera komplexa uppgifter och visa avancerade matematik- och resonemangsfärdigheter.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 6 januari

Google annonserar uppgradering av Gemini LLM och Bard Advanced

Google tillkännagav i början av december sin uppgradering av Gemini LLM, där Gemini Pro överträffade ChatGPT:s gratiserbjudande i sex av åtta tester. I samband med uppgraderingen nämndes en ny Bard Advanced-nivå, men få detaljer var kända vid den tiden. Denna vecka fick vi mer bevis på detta när full-stack utvecklaren Bedros Pamboukian tweetade om en kampanjkod för en tre månaders provperiod av Bard Advanced. Androidutvecklaren Dylan Roussel fick en popup-annons om den tre månaders provperioden. Google förväntar sig att öppna Bard Advanced för fler användare i början av 2024.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 5 januari

Google arbetar på en betald version av sin chatbot Bard

Google verkar arbeta på en betald version av sin generativa artificiella intelligens, chatboten Bard. Den förbättrade versionen kommer att vara tillgänglig som en månadsprenumeration via Google One, enligt bilder som läckt på sociala medier. Den premiumversionen av Bard kommer att drivas av Gemini Ultra, en teknologi som är överlägsen LLM (Large Language Models) som används i den nuvarande versionen. Det finns också indikationer på att det betalda systemet tillåter skapandet av anpassade botar. Google har ännu inte kommenterat lanseringen av den avancerade versionen.

Direktlänk Dela BOB FM fördjupade 5 januari

Google utvecklar avancerad version av sin Bard-chatbot

Google arbetar tydligen med att utveckla en mer avancerad version av sin Bard-chatbot. Bard lanserades i maj 2023 som en konkurrent till ChatGPT, men många användare föredrog OpenAI:s modell. I december meddelade företaget att det hade en ny stor språkmodell (LLM) på väg, kallad Gemini Ultra. När den släpps 2024 förväntas den driva den nya och förbättrade chatboten, Bard Advanced. Utvecklaren Dylan Roussel postade omvända skärmdumpar av Googles kod som beskriver Bard Advanced som en ´mer kapabel stor språkmodell med avancerade matematik- och resonemangsfärdigheter´. Användare kommer att behöva prenumerera på Google One för att få tillgång till Bard Advanced.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 5 januari

Google planerar att lansera betald chattbot-prenumeration

Google kan snart lansera en egen betald chattbot-prenumeration, efter framgången med ChatGPT Plus. Enligt en tråd postad på X (tidigare känd som Twitter) av Android-apputvecklaren Dylan Roussel, har Google nya funktioner på gång för Bard, dess konversationella chattbot som använder generativ AI. Dessa inkluderar Bard Advanced, en tjänst som skulle vara en del av Google One, techjättens prenumerationsprogram. Roussel tillade att tjänsten skulle använda techföretagets Gemini Ultra AI-modell. Nyheten kommer månader efter att OpenAI såg efterfrågan på sin ChatGPT Plus-prenumeration skjuta i höjden.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 5 januari

Google förbättrar AI-chattbot Bard med Gemini Ultra

Google har nyligen lagt till Gemini Pro, en stor språkmodell, för att förbättra sin AI-chattbot Bard. Företaget planerar också att lägga till en ännu mer kapabel modell kallad Gemini Ultra. Google har börjat nå ut till vissa personer för att testa denna version av sin AI-chattbot. Bard Advanced kommer att vara tillgänglig genom en betald prenumeration på Google One. Företaget påstår att Gemini Ultra är dess största och mest kapabla modell, designad för mycket komplexa uppgifter.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 5 januari

Google förbereder lansering av kraftfull AI-modell Gemini Ultra

Google lyckades lansera AI-modellen Gemini 2023, men den mest kraftfulla versionen, Gemini Ultra, var ännu inte tillgänglig. Gemini Ultra förväntas snart lanseras men kommer inte att vara gratis för alltid. Modellen är Googles svar på OpenAI:s GPT-modeller och förväntas överträffa mänskliga poäng i MMLU (Massive Multitask Language Understanding). Enligt Google berodde förseningen på otillräcklig testkapacitet. Dessutom kommer en ny version av chatboten Bard, kallad Bard Advanced, att lanseras. Denna kommer att konkurrera med OpenAI:s mest kraftfulla modell, GPT-4, som endast är tillgänglig genom en betalande prenumeration.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 5 januari

Google uppgraderar sin Bard AI till ´finjusterad version´ av Gemini Pro

Google har uppgraderat sin Bard AI till en ´finjusterad version´ av Gemini Pro, vilket förbättrar dess förmåga att resonera, planera och förstå. Gemini Pro presterade bättre än det välkända ChatGPT i sex av åtta tester. Bard med Gemini Pro är nu tillgängligt för textbaserade uppmaningar på engelska i 170 territorier. Enligt ett inlägg av en Android-apputvecklare på X (tidigare Twitter) kommer Googles Bard Advanced att vara tillgängligt genom en betald prenumeration på Google One. Google meddelade att Gemini Ultra är dess största och mest kapabla modell, designad för mycket komplexa uppgifter.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 januari

Google utvecklar förbättrad version av AI-chattbot Bard

Google utvecklar en förbättrad version av sin AI-chattbot Bard, kallad ´Bard Advanced´, som kommer att vara tillgänglig genom en betald prenumeration på Google One, enligt utvecklaren Dylan Roussel på Twitter. Bard Advanced kommer att samarbeta med Gemini Ultra, den högsta nivån av Googles nyligen tillkännagivna stora språkmodell. Detta är en förbättring jämfört med den nuvarande versionen av Bard, som använder Gemini Pro, den mellersta nivån. Roussel hittade även fler uppdateringar, inklusive en funktion kodnamngiven ´Motoko´ som kan tillåta användare att skapa egna botar.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 5 januari

Google förbereder lansering av Bard Advanced, en uppgraderad AI-chatbot

Google förbereder en uppgraderad version av sin AI-chatbot Bard, känd som Bard Advanced. Den nya versionen drivs av Googles stora språkmodell, Gemini Ultra, och kommer att vara tillgänglig via en betald prenumeration på Google One. Enligt utvecklaren Dylan Roussel kommer användare även att kunna njuta av en gratis provperiod på tre månader. Dessutom upptäckte Roussel ytterligare uppdateringar, inklusive en funktion kodnamngiven Motoko, som har potential att låta användare skapa sina egna anpassade botar. Utvecklaren Bedros Pamboukian bekräftade också att Google arbetar på en ´avancerad´ nivå, vilket indikerar företagets engagemang för att erbjuda en mer sofistikerad AI-upplevelse.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 5 januari

Google kan erbjuda Bard Advanced som en del av Google One

Google kan komma att erbjuda Bard Advanced som en del av Google One, enligt en kodlänk som hittats. Det är dock oklart om Bard Advanced kommer att vara tillgängligt för alla nivåer eller endast de dyrare med mer Google Drive-utrymme. Det kan vara en extra ny nivå i Google One. Google presenterade sin bästa AI-modell hittills, Gemini, i december 2023. LLM har tre nivåer, inklusive en Nano som kan köras på saker som telefoner och en Pro som kör Bard i USA. Det finns också en Gemini Ultra som ännu inte släppts, men som sägs slå andra LLM:er på nästan alla sätt. Google säger att det är denna som kommer att köra Bard Advanced.

Direktlänk Dela Fudzilla fördjupade 5 januari

Google förbereder en avancerad version av chattboten Bard

Google arbetar på en mer avancerad version av chattboten Bard, avsedd för användare av betaltjänsten Google One. Den vanliga versionen av Bard baseras på Gemini Pro, men ´Bard Advanced´ kommer att baseras på den mer kraftfulla språkmodellen Gemini Ultra. Bard Advanced kommer att vara bättre på att generera bilder och det kommer också att vara möjligt att anpassa chattboten enligt egna önskemål genom en funktion som har kodnamnet Motoko. Lanseringsdatumet för Bard Advanced är fortfarande okänt.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 5 januari

Google planerar att expandera sin AI-chatbot Bard med en betald uppgradering

Google förbereder sig för en betydande expansion av sin konversations-AI-chatbot, Bard, med introduktionen av en betald uppgradering som kallas Bard Advanced. Denna nya funktion förväntas bli en del av Google One, och erbjuda användarna en förbättrad och premium chatbot-upplevelse. Lanseringen av Bard Advanced förväntas tidigt i år. Användare kommer att få möjlighet att utforska Bard Advanced genom en kostnadsfri tre månaders provperiod. Efter provperioden är det troligt att en prenumerationsavgift introduceras för fortsatt tillgång. Bard Advanced kommer att dra nytta av Googles kraftfulla AI-modell, Gemini Ultra.

Direktlänk Dela Chennai Print fördjupade 5 januari

Google utvecklar betald version av Bard med avancerade funktioner

Google arbetar på en betald version av Bard kallad ´Bard Advanced´. Uppgraderingen innebär att Bards nuvarande motor, Gemini Pro, byts ut mot en mer sofistikerad motor kallad Gemini Ultra, vilket innefattar avancerad matematik och resonemangsförmåga. Ytterligare funktioner som är under utveckling inkluderar Motoko för att skapa användarbottar, en potentiell ´power-up´ för AI-förbättrade prompts, en spekulerad ´Galleri´-sektion och en ny ´uppgifter´-flik. Enligt utvecklaren Dylan Roussels inlägg på X (tidigare Twitter) kommer denna uppgraderade Bard att kräva en prenumeration på Google One.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 5 januari

Google planerar att introducera betald prenumeration för Bard Advanced

Google planerar att introducera en betald prenumeration för Bard Advanced, en uppgraderad version av deras nuvarande språkmodell. Bard Advanced kommer att konkurrera direkt med OpenAI:s ChatGPT och Microsoft Copilot och kommer att drivas av företagets nya stora språkmodell, Gemini Ultra. Utvecklaren Dylan Roussel upptäckte den uppdaterade Bard-versionen och sa att ´Bard Advanced kommer att vara tillgängligt på Google One med en betald prenumeration. Google kommer att ge dig tillgång till ´Bard Advanced´ i tre månader via Google One. Gemini Ultra kommer att användas av Bard Advanced.´

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 5 januari

Ny version av Bard kommer att vara tillgänglig med betald prenumeration på Google One

Utvecklaren Dylan Roussel upptäckte först den uppgraderade versionen av Bard och postade på X att ´Bard Advanced´ kommer att vara tillgängligt med betald prenumeration på Google One. Google kommer att tillåta dig att få 3 månader av ´Bard Advanced´ på dem, genom Google One. Bard Advanced kommer att använda Gemini Ultra, postade han sent på torsdagen.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 5 januari

Google Bard´s Advanced tier kan komma snart enligt läcka

Google Bard´s Advanced tier kan komma snart, enligt en nyligen läcka, och det kommer inte att vara gratis. Utvecklaren Bedros Pamboukian upptäckte ledtrådar på Googles webbplats som antyder en snar lansering av Bard Advanced. Detta AI kommer att paketeras med Google One, och om du köper en prenumeration, kan du prova det som en del av en tremånaders provperiod. Bard Advanced kommer att drivas av Googles toppmodell Gemini Ultra och kan hantera komplexa uppgifter och acceptera multimodala inmatningar. Det finns ingen information om vilken Google One-tier man behöver köpa för tillgång eller om det kommer att finnas en ny för Bard Advanced.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 5 januari

Google förbereder uppgradering av Bard chatbot

Google planerar att uppgradera sin Bard chatbot, vilket kommer att förbättra dess förmåga att bearbeta naturligt språk och skapa mer realistiska och engagerande konversationer. Den kommande versionen, Bard Advanced, kommer att drivas av Gemini Ultra, Googles avancerade AI-modell. Enligt information på Bards webbplats kanske Bard Advanced inte kommer att vara gratis för alla användare. Utvecklaren och cybersäkerhetsentusiasten Bedros Pamboukian upptäckte kod som antyder att Bard Advanced kommer att erbjuda en tre månaders gratis provperiod, följt av en betald premiumnivå. Det är också osäkert om Bard Advanced kommer att inkluderas i Google One-planer.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 5 januari

Google Gemini och OpenAI GPT-4: Vilket AI-verktyg är bäst?

Google Gemini och OpenAI GPT-4 är två avancerade AI-lösningar som förstår och interagerar med text, bilder, video, ljud och kod. Gemini Pro är gratis tillgängligt via Bard, medan GPT-4 finns tillgängligt via ChatGPT-verktyget med en GPT-Plus-prenumeration för $20 i månaden. Båda AI-verktygen har liknande funktioner, men GPT-4 har en fördel när det gäller anpassning och förmågan att skapa bilder direkt. Gemini svarar dock snabbare. Google har lovat att Gemini Ultra kommer att släppas senare och kommer att vara den mest kapabla av sina AI-lösningar.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 5 januari

Google lanserar Gemini, en ny AI-modell

Google har nyligen introducerat Gemini, en multimodal språkmodell utvecklad av Google AI. Gemini är en stor skalmaskin inlärningsmodell tränad på enorma datauppsättningar av text och kod. Den kan komponera text, översätta språk, skriva olika kreativt innehåll och svara på frågor på ett informativt sätt. Gemini används för närvarande i en mängd Google-produkter och tjänster, inklusive Google-översättning, Google-sökning och Google-assistent. Gemini har potential att revolutionera fältet för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 5 januari

Google introducerar Gemini: En ny AI-teknologi som överträffar OpenAI´s GPT-4

Google har nyligen introducerat Gemini, en betydande framsteg inom dess senaste konstgjorda intelligens (AI) teknologier. Plattformen erbjuder märkbara funktioner som syftar till att omdefiniera landskapet för AI-förmågor. Gemini finns i tre olika versioner: Gemini Nano, Gemini Pro och Gemini Ultra. Google avslöjar att Gemini Ultra överträffar OpenAIs GPT-4 i olika jämförelser. Bard, Googles AI-drivna chatbot, är positionerad som en direkt konkurrent till chatgpt och presenteras som det främsta sättet att testa Geminis förmågor. Bard, som nu drivs av Gemini Pro, är tillgänglig i 170 länder men är för närvarande begränsad till engelska textkommandon. Google planerar att släppa Gemini Ultra tidigt nästa år.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 4 januari

Google kan kräva prenumeration på Google One för förbättrad chatbot Bard

Googles förbättrade version av chatboten Bard, känd som Bard Advanced, kan kräva en prenumeration på företagets tjänstepaket Google One. I december avtäckte Google Gemini, sitt språkmodell (LLM) motsvarighet till OpenAI:s GPT. Tre versioner av denna LLM presenterades: Gemini Nano, Gemini Pro och Gemini Ultra för Bard Advanced. Enligt Dylan Roussel kan Google erbjuda gratis tillgång till Bard Advanced i 3 månader, varefter en betald prenumeration kan krävas.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 4 januari

Google förbereder sig för att lansera avgiftsbelagd Bard Advanced

2023 var Googles AI-år och introduktionen av Google Bard. Bard, som drivs av Gemini, har varit tillgänglig en tid och Google har använt den för att förbättra många av sina tjänster. I december introducerades Bard, som drivs av Gemini Pro LLM (stort språkmodell). Nu arbetar Google med en chatbot kallad Bard Advanced, som troligen inte kommer att vara gratis att använda. Bard Advanced kan generera bilder och musik, men det återstår att se. Enligt en läcka på X (tidigare Twitter) kommer Bard Advanced att kosta pengar att använda, med en tre månaders gratis provperiod. Dessutom kan det krävas en Google One-prenumeration för att använda Bard Advanced.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 4 januari

Google förbereder betalversion av AI-chattbot Bard Advanced

Google ser ut att förbereda en betalversion av Bard, vilket skulle vara företagets första försök att ta betalt för en AI-chattbot. Utvecklaren och cybersäkerhetsentusiasten Bedros Pambouk har upptäckt kod på Bards webbplats som antyder att du kan få tre månader av Bard Advanced gratis. Efter det verkar det dock som att du behöver betala. En Google One-länk hittades också i koden, vilket antyder att en prenumeration kan behövas för att låsa upp Bard Advanced. Det är fortfarande oklart om Bard Advanced kommer att vara en del av alla Google One-paket eller endast de dyrare som erbjuder extra Google Drive-utrymme. Det är också möjligt att Bards betalversion kommer att finnas tillgänglig som en separat nivå inom Google One-familjen. Google avslöjade att deras mest kraftfulla stora språkmodell än, kallad Gemini, är muskeln bakom Bard Advanced.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 4 januari

Google arbetar på en uppgraderad version av Bard, ´Bard Advanced´

Google verkar arbeta på en uppgraderad version av Bard, kallad ´Bard Advanced´, som kommer att vara tillgänglig genom en betald prenumeration på Google One, enligt utvecklaren Dylan Roussel. Bard Advanced verkar drivas av Gemini Ultra, den högsta nivån av Googles nyligen tillkännagivna stora språkmodell (LLM), en uppgradering från den nuvarande versionen av Bard som kör den mellanstora Gemini Pro. Roussel delade också skärmdumpar av ytterligare uppdateringar, inklusive en funktion kodnamngiven Motoko som kan låta användare skapa anpassade bots.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 4 januari

Google Bard Advanced kan kräva Google One-prenumeration

Google Bard Advanced, företagets första försök att ta betalt för en AI-chatbot, kan vara på väg. Koden på Bards webbplats indikerar möjligheten att få tre månader gratis av Bard Advanced, vilket antyder att det kommer att kosta efter det. Användaren Bedros Pamboukian upptäckte koden, som också inkluderar en obrukbar Google One-länk. Detta kan innebära att användare kommer att behöva en Google One-prenumeration för att få tillgång till Bard Advanced. Bard Advanced kommer att vara gratis i 3 månader och du kommer att behöva Google One också. Google meddelade först Bard Advanced i december 2023 tillsammans med den nya AI-stora språkmodellen Gemini och en AI-hyperdator från Google Cloud.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 4 januari

Google utvecklar betaluppgradering för Bard AI-chatbot

Google planerar en betaluppgradering för sin konversations-AI-chatbot, Bard, kallad Bard Advanced. Det är ännu inte klart om Bard Advanced kommer att vara tillgänglig på alla nivåer av Google One eller bara de dyrare. Användare kommer att kunna testa Bard Advanced gratis i tre månader. Efter det kommer de sannolikt att behöva betala för att fortsätta använda tjänsten. Bard Advanced kommer att drivas av Googles mest kraftfulla AI-modell, Gemini Ultra. Google följer i OpenAIs fotspår genom att erbjuda en betald nivå för Bard Advanced.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 4 januari

Google Bard AI förbereder sin 2024 färdplan med användarfeedback och Google Gemini integration

Google Bard, AI som är utformad för att ge support och service genom Googles ekosystemapplikationer, förbereder sin färdplan för 2024 med feedback från användare. Användarnas önskemål inkluderar stöd för Youtube, förbättringar i kontrollen över hallucinationer, multimodal expansion, enklare tillgång och skärningsfunktioner. Jack Krawszyk, en framstående figur inom Googles AI-segment, delade dessa fyra huvudförfrågningar från samhället. Dessutom kommer Bard att visa en betydande kvalitativ hopp när Google Gemini implementeras i sitt system. Google Gemini är en AI med enastående resonemangsförmåga.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 4 januari

Google Deepmind lanserar språkmodell Gemini, EU AI Act kan påverka AI-startups och Dobb-E lär robotar husuppgifter

I december lanserade Google Deepmind sin språkmodell Gemini i tre versioner: Ultra, Pro och Nano. Ultra-versionen sägs vara bättre än mänskliga experter på språkförståelse och slår OpenAI:s GPT-4 i nästan allt, förutom vardagligt sunt förnuft. EU:s politiska beslutsfattare har enats om ett provisoriskt avtal om regler för användningen av AI, vilket kan hindra framsteg för mindre startups. En ny öppen källkodsrobot, Dobb-E, har lanserats som lär robotar husuppgifter.

Direktlänk Dela Dagens Media fördjupade 4 januari

Marknadsförare dyker djupare in i generativ AI 2024

År 2023 började marknadsförare experimentera med generativ AI för reklamskapande. Nu, 2024, kommer de flesta varumärken att hoppa in. Idag implementerar (29%) eller testar (7%) marknadsföringsledare generativ AI i sina organisationer, enligt Nicole Greene, VP-analytiker på Gartner. Inom de närmaste 6 till 12 månaderna kommer 88% av marknadsföringsledarna att ha implementerat, testat tekniken eller ha en aktiv plan för att testa relaterade användningsfall. Jenny Kelly, innehållschef på digitalt kreativt konsultföretag Deloitte Digital, tror att generativ AI kommer att bli en integrerad del av marknadsföringsteamens dagliga arbetsflöde.

Direktlänk Dela AdExchanger fördjupade 4 januari

GSI Technology tilldelas kontrakt för att utveckla AI-chip för USA:s flygvapen

GSI Technology Inc. har tilldelats ett kontrakt värt 1,1 miljoner dollar för att utveckla ett artificiell intelligens (AI) chip för USA:s flygvapendepartement. Chippet kommer att användas av flygvapnet för sök- och räddningsinsatser i luften, objektupptäckt, rörliga målindikationer och ändringsdetektering, uppgav GSI. Teknologin utnyttjar också SSIM (Structural Similarity Index Measure) som en ´fotojakt´ för att hitta lokala landmärken som en drönare eller flygplan flyger nära för att bestämma generell plats. Som en del av avtalet kommer GSI att skapa algoritmer för USA:s flygvapenforskningslaboratorium med hjälp av företagets Gemini Associative Processing Unit, som är riktad mot AI-marknaden.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 4 januari

Läcka avslöjar hur Google Assistant kan se ut med Bard AI

Microsoft har hävdat att Edge är en AI-webbläsare, men Google har också lagt mycket energi på AI, och det har förväntats att de skulle sammanslå Google Assistant med Bard. En läcka har nu avslöjat hur Google Assistant med Bard kan se ut. Google har planerat att stärka assistenten med Bard, som använder generativ AI för att lägga till en djupare nivå. Läckan visar att assistenten kommer att behålla sin nedersta panel, men kommer att se lite annorlunda ut, med Bard-glitterlogotypen överst på panelen. Texten kommer att genereras genom Bard.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 4 januari

Google kämpar för att matcha OpenAI:s ChatGPT med sin chatbot Bard

Google har bett online AI-gemenskapen om förslag till nya funktioner i sin chatbot Bard, en rival till OpenAI:s ChatGPT. Användarna vill att Bard ska bli mer lik ChatGPT, vilket tyder på att Google kämpar för att uppnå överlägsenhet inom AI-chatbots trots att de har fler AI-forskare än någon annan. Bland de mest efterfrågade uppdateringarna var appar för iOS och Android samt integrering med Googles Assistant-app. Användarna efterfrågade också en bildgenerator, anpassade instruktioner och en musikgenerator. Google planerar att introducera Gemini Ultra till Bard senare i år.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 3 januari

Google söker användarinput för att förbättra sin chatbot Bard

Google har bett användare att dela vilka funktioner de vill se läggas till i sin Bard chatbot under 2024. Trots positiva framsteg under 2023 ligger Bard fortfarande efter konkurrenter som OpenAI och Microsoft. Användare har börjat dela sina önskemål, med integration av Google Assistant, en mobilapp och bildgenerering högst upp på listan. Produktchefen för Bard-teamet, Chris Gorgolewski, har bekräftat att integration med Google Assistant kommer. Det har också efterfrågats att Googles nya Gemini Ultra AI-modell ska användas i Bard, vilket är en annan funktion som bekräftats vara på väg.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 3 januari

Microsoft Research utvecklar mindre språkmodeller med samma prestanda som större

Microsoft Research experimenterar med mindre språkmodeller för att uppnå liknande prestanda som större modeller. De presenterade nyligen Phi-2, en språkmodell med 2,7 miljarder parametrar för naturligt språk och kodning. Phi-2 presterade bättre än vissa större modeller, inklusive Googles Gemini Nano 2, på vissa tester. Phi-2 är tillgänglig i Azure AI Studios modellkatalog och är avsedd att endast användas av forskare. Phi-2 kan dock i slutändan leda till utvecklingen av mindre, mer effektiva modeller som kan användas av företag och konkurrera med massiva modeller.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 3 januari

Öppen källkods AI i debatt om att kunna utmana stora AI-modeller som OpenAIs GPT-4

En intensiv debatt har ägt rum på Twitter angående om öppen källkods AI kan utmana välfinansierade proprietära modeller som OpenAIs GPT-4. Arnaud Benard, medgrundare till Galileo AI, hävdar att öppen källkodsmodeller inte kommer att kunna slå GPT-4 i år på grund av OpenAIs talang och resurser. Ryan Casey, en populär AI-entusiast, erbjuder en mer optimistisk syn på öppen källkods AI och tror att de kommer att kunna matcha eller slå privata modeller i år. AI-strategen Jeremi Traguna menar att öppen källkodsmodeller kommer att ha svårt att hålla jämna steg med OpenAIs ständigt föränderliga modeller. Teknologianalytikern Jon Howells tror att resurser inte är den enda faktorn som skiljer öppna från stängda källkodsmodeller, och nämner det franska startup-företaget Mistral AI som ett exempel på en framgångsrik öppen källkodsmodell.

Direktlänk Dela Nation fördjupade 3 januari

Öppen källkods AI kan konkurrera med OpenAI´s GPT-4, enligt experter

En livlig debatt har blossat upp på Twitter om öppen källkods AI-modeller kan konkurrera med välfinansierade proprietära sådana, som OpenAI´s GPT-4. Arnaud Benard, medgrundare av Galileo AI och tidigare Google AI-forskare, hävdar att öppen källkodsmodeller inte kommer att slå GPT-4 i år. Ryan Casey, AI-entusiast, är mer optimistisk och tror att öppen källkods AI kommer att matcha eller slå privata modeller i år. Jeremi Traguna, AI-strateg, påpekar att OpenAI´s modeller ständigt utvecklas och att öppen källkodsmodeller kan ha svårt att hålla jämna steg. Jon Howells, teknikanalytiker, tror att resurser inte är den enda faktorn som skiljer öppna från stängda källkods LLMs.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 2 januari

Google planerar att introducera avancerad version av Bard chatbot

Google planerar att introducera en ´avancerad´ version av sin Bard chatbot tidigt i år. Företaget har börjat året med att crowdsourca feedback på sin sex månader gamla Bard chatbot. Under en frågestund på Reddit fick teknikjätten en mängd förfrågningar om nya funktioner och funktioner för AI-hjälparen. Högt upp på allmänhetens önskelista var Bard-integration med Google Assistant. Detta är nu officiellt under arbete. Reddit-användare efterfrågade också en kraftfullare version av Bard som drivs av Googles mest avancerade AI stora språkmodell, Gemini Ultra. Detta kommer också att införas. Sedan lanseringen har Google släppt ett antal uppdateringar för Bard, inklusive stöd för fler språk, integrationer med andra Google-appar som Gmail och Google Maps, och svar som inkluderar bilder.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 2 januari

Tre AI-aktier att överväga att investera i januari

Den artificiella intelligensmarknaden (AI) exploderade 2023 och visar inga tecken på att sakta ner. ChatGPT:s debut återuppväckte intresset för sektorn och tvingade många att omvärdera vad de trodde var möjligt med tekniken. Data från Grand View Research visar att AI-marknaden beräknas expandera med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Tre AI-aktier att överväga att investera i januari är Advanced Micro Devices (AMD), Intel och Alphabet. AMD planerar att lansera en ny AI-chip, MI300X, för att utmana Nvidia. Intel arbetar också med en ny AI-chip, Gaudi3. Alphabet har också lovande utsikter inom AI med sin storskaliga språkmodell Gemini.

Direktlänk Dela EMEA Tribune fördjupade 2 januari

Tre AI-aktier att överväga för investeringar i januari

AI-marknaden exploderade 2023 och visar inga tecken på att sakta ner. Data från Grand View Research visar att AI-marknaden förväntas växa med en årlig sammansatt tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket skulle resultera i årliga försäljningar överstigande $1 biljon före decenniets slut. Tre aktier att överväga för investeringar är Advanced Micro Devices (AMD), Intel och Alphabet. AMD planerar att lansera en ny chip för att utmana Nvidias dominans. Intel arbetar också på en ny AI-chip för att konkurrera med Nvidia. Alphabet har spännande utsikter inom AI med sin stora språkmodell Gemini.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 januari

Tre lovande AI-aktier att överväga i januari: AMD, Intel och Alphabet

AI-marknaden exploderade 2023 och visar inga tecken på att sakta ner. Chatten GPT väckte nytt intresse inom sektorn, vilket tvingade många företag att ompröva sina affärsmodeller för att utveckla industrin. Data från Grand View Research visar att AI-marknaden förväntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Här är tre AI-aktier du kanske vill överväga att köpa i januari: Advanced Micro Devices (AMD), Intel och Alphabet. AMD planerar att lansera en ny chip för att utmana Nvidia´s dominans. Intel arbetar också med att utforma en ny AI-chip för att ta upp kampen med Nvidia. Alphabet, som hade ett framgångsrikt 2023, har spännande utsikter inom AI med sitt stora språkmodell Gemini.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 januari

AI växer snabbt med nya framsteg inom datakvalitet, arkitekturer och multimodala AI

År 2023 såg en enorm explosion inom artificiell intelligens (AI) med en mängd AI-modeller och tjänster släppta från företag som OpenAI, Microsoft, Google och andra. Denna snabbt växande sektor för maskininlärning förväntas avancera snabbt igen under 2024, med flera teknologiska genombrott som driver dess tillväxt. Förbättringar inom datakvalitet, introduktionen av nya AI-arkitekturer som Mamba, förfining av inferenstidsberäkning och utvecklingen av multimodala AI som Googles senaste AI-modell Gemini och OpenAIs ChatGPT-4 med vision förväntas bidra till att skapa AI-system som är smartare, snabbare och mer pålitliga än någonsin tidigare.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 2 januari

Uppkommande banbrytande AI-verktyg förväntas revolutionera teknikindustrin 2024

År 2024 ser ut att bli ett betydande år för teknikindustrin med lanseringen av flera banbrytande AI-verktyg. OpenAI förväntas lansera GPT Store, en marknadsplats för applikationer drivna av generativa förtränade transformator (GPT) modeller. GitHub planerar att lansera Copilot Enterprise, en AI programmeringsassistent. Gemini Ultra, en modell som skapats för att hantera komplexa uppgifter och snabbt tolka och agera på olika typer av data, kommer att släppas. Microsoft planerar att lansera en AI-fokuserad Windows-version, och Meta förväntas lansera Llama 3, en ny AI-modell.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 2 januari

Google uppmanar till förslag på nya funktioner till Bard

I december 2023 lanserade Google Gemini, sin kraftfullaste AI-modell hittills, och introducerade Gemini Pro för Bard-användare. Google fortsätter att förbättra Bard, sin konkurrent till ChatGPT, genom att lägga till nya funktioner som Google Bard Extensions och bildstöd. Nu söker en produktchef på Google feedback på vilka nya funktioner folk vill se i Bard 2024. Populära önskemål inkluderar integration av Bard med Google Assistant, längre kontextuellt minne, lösning av hallucinationsproblem, bildgenerering med Imagen 2 och mer. Dessutom efterfrågas en separat Bard-app för både Android och iOS.

Direktlänk Dela Beebom fördjupade 2 januari

Google Bard söker input för nya funktioner och ändringar inför 2024

När 2024 inleds har Google Bards team skickat ut en öppen inbjudan till nya funktioner och ändringar som du vill se i Bard 2024. Denna ´2024 Bard önskelista´ på Google Bards subreddit kommer från en produktchef i teamet. Google frågar ´vilka uppgifter skulle minnet vara mest hjälpsamt med?´ i svar på en begäran om beständigt minne. På X / Twitter har en annan medlem av teamet sammanställt de främsta ´förfrågningarna för Bard inför 2024´. Bard Advanced med Gemini Ultra kommer ´tidigt nästa år´, medan icke-text modaliteter är ´kommer snart´. På mobil vill folk använda Bard som en app. Google´s lösning kommer att vara Assistent med Bard (AWB) på Android och iOS. AWB byggs in i Google-appen - men den måste vara tydligt separerad från sökning och dess SGE - som en del av det befintliga Assistent-erbjudandet. Det återstår att se om det kommer att räcka för personer som kanske förväntar sig en mer traditionell app som bard.google.com men med en infödd mobilupplevelse.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 2 januari

Jämförelse mellan Google Gemini Pro och OpenAI ChatGPT-4

Sedan dess avtäckning förra året och dess efterföljande tillgänglighet nu i Google Bard är den senaste AI-modellen från Google i form av Gemini Pro en huvudkonkurrent till OpenAI:s ChatGPT, som erbjuder mycket liknande multimodala storspråkliga modell (LLM) funktioner. Google har gjort Gemini Pro tillgängligt gratis via sitt Google Bard onlinechattgränssnitt. Båda har API:er tillgängliga, vilket gör det lätt för utvecklare att snabbt lägga till AI-funktioner i sina befintliga applikationer eller skapa helt nya som utnyttjar kraften i de senaste AI-modellerna från Google och OpenAI. Gemini Pro och ChatGPT-4 är inte bara verktyg för att generera kod; de möjliggör utveckling av komplexa applikationer, som React-formulär, som är avgörande i modern webbutveckling. När man jämför de två är det klart att medan Gemini Pro kan ha övertaget i vissa scenarier, har båda AI-verktygen sina egna unika fördelar. Valet mellan Gemini Pro och ChatGPT-4 beror ofta på personlig preferens och bekantskap med plattformarna. Styrkor: Gemini Pro: Multimodal integration, resonemang och faktuell noggrannhet, kodningsförmågor. ChatGPT-4: Kreativitet och engagemang, hanterar öppna frågor och uppmaningar väl, tillgänglighet. Svagheter: Gemini Pro: Begränsad utgivning, nyare modell, multimodal inlärningskurva. ChatGPT-4: Faktiska noggrannhetsproblem, begränsad multimodalitet, begränsad tillgång till fulla funktioner.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 2 januari

Microsoft och TomTom samarbetar för att inkludera AI-röstassistent i fordon

Microsoft och TomTom har gått samman för att inkludera en AI-driven röstassistent i fordon, enligt ett pressmeddelande. Assistenten kommer att använda OpenAI:s chatbot, som är värd på Microsoft Azure. Användare kommer att kunna interagera naturligt med systemet för att begära saker som att navigera till en specifik plats, hitta specifika stopp på sin rutt och kontrollera ombordssystemen för att till exempel höja temperaturen, öppna fönstren eller ändra radiostationen. Det finns ingen bekräftad lanseringsdatum ännu.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 1 januari

New York Times stämmer OpenAI för upphovsrättsbrott i AI-utbildning

New York Times har stämt OpenAI och dess samarbete med Microsoft, anklagande för brott mot upphovsrätten i utbildningen av AI-modellen GPT-4. Stämningen hävdar att GPT-4, en banbrytande språkmodell, utbildades i stor skala med oauktoriserade kopior av New York Times artiklar. Detta fall väcker komplexa frågor om AI-teknik, upphovsrättslag och potentialen för desinformation. I jämförelse med OpenAI´s metodik, antyder artikeln att Google´s Gemini har tagit bort upphovsrättsskyddat material från sin träningsdata.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 1 januari

Så kommer AI att förändra vår värld 2024

Artificiell intelligens (AI) förväntas förändra vår värld på betydande sätt 2024. OpenAI, företaget bakom Chat, GPT, har möjliggjort för utvecklare att skapa anpassade versioner av GPT:s generativa mjukvara, vilket liknar AI-versionen av en appbutik. Dessa anpassade GPT:s kan användas för specifika uppgifter som att ge råd om skrivande eller resor. AI:s framsteg sträcker sig även till röstassistenter som Amazons Alexa och Googles Gemini, som kan analysera och lära sig från olika typer av medier. En annan framträdande aktör är startup-företaget Humane, som har skapat en enhet som fungerar som en personlig assistent. Dessutom har AI börjat integreras i smartphones, med funktioner som tillåter användare att redigera bilder och byta ut ansikten. Dock finns det oro kring missbruk av AI, särskilt i sociala medier. Företag förväntas också börja ta ut högre avgifter för sina generativa AI-produkter.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 31 december

Google introducerar Videopoet, en AI-baserad modell för att skapa korta videor

Google har introducerat Videopoet, en AI-baserad språkmodell, för att underlätta för innehållsskapare att skapa korta videor. Denna multimodella AI-verktyg från Google använder en ´endast-dekoder´ arkitektur och kan skapa innehåll för uppgifter för vilka den inte har fått någon träning. Videopoet kan kombinera små videoklipp och anpassa det skapade videoklippet. Modellen baseras på en förtränad LLM (Large Language Model) och kan endast skapa korta videor. Google har också introducerat en ny AI-modell, Gemini 1.0, som kan skapa allt från foton till ljud.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 31 december

Googles Gemini: Är det verkligen bättre än Chat GPT?

Teknikjätten Google har nyligen avslöjat sitt senaste försök att bryta sig in i AI-racet, men reaktionerna är blandade. Det är svårt att avgöra om Gemini är en verklig konkurrent till Open AI och Microsofts produkter eller bara rök och speglar. Av de tre nivåerna (Nano, Pro och Ultra) verkar endast den mest kraftfulla verkligen imponerande, och den har ännu inte släppts. Trots att det finns demonstrationer, ifrågasätter experter dem mer för varje dag. Verkligheten bakom Gemini kommer att avslöjas 2024.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 31 december

Google introducerar Gemini Pro API för AI-utveckling

Google har nyligen introducerat ett kraftfullt nytt verktyg för utvecklare och AI-entusiaster: tillgång till Gemini Pro API. Detta verktyg är nu en del av Google AI Studio och gör intryck i teknikvärlden tack vare dess avancerade förmågor att bearbeta både text och bilder med hjälp av dess synförmågor. Gemini Pro API är en multimodal plattform och är särskilt anmärkningsvärd för sin förmåga att sammanfoga text och syn, vilket förbättrar hur användare interagerar med AI. Google AI Studio erbjuder gratis tillgång till API:et, med en gräns på 60 förfrågningar per minut. API:et kan användas för att bygga RAG pipelines, vilka är avgörande för att förbättra AI-applikationer. Plattformen som hostar Gemini Pro API, Google AI Studio, var tidigare känd som Maker Suite. Python SDK förenklar integrationsprocessen, och användningen av API-nycklar lägger till ett lager av säkerhet. En av API:ets mest framstående funktioner är dess synmodell, som går utöver textbearbetning. Den möjliggör tolkning av bilder och generering av motsvarande text.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 30 december

Stora språkmodeller: Revolutionerande AI-verktyg

Stora språkmodeller (LLM) har blivit en grundläggande komponent i AI:s framväxt. Modeller som GPT-3.5 och ChatGPT har vidgats för att omfatta en mängd olika modeller som utmärker sig inom allt från professionell kodning till konstiga konversationsknep. Vissa LLM:er är allsidiga generalister, andra mer specialiserade. LLM:er har utvecklats från underliggande teknologier till att vara bevis på sin styrka och sprids nu över olika plattformar och omformar allt de berör. Några av de mest framstående LLM:erna inkluderar GPT (OpenAI och Microsoft), Claude (Anthropic), Gemini (Google), LLaMA-2 (Meta), Mixtral 8X7B (Mistral AI), Falcon 180B (Technology Innovation Institute), Bloom (BigScience), Mistral 7B (Mistral AI), Nous Hermes 2 - Yi-34B (Nous Research), Dolphin (Cognitive Computations) och WizardLM (OperatorX).

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 29 december

Google Gemini och ChatGPT är två framstående innovationer inom artificiell intelligens och maskininlärning. Google Gemini fokuserar på att förbättra naturligt språkförståelse genom att använda avancerade neuronnätverksarkitekturer, medan ChatGPT, utvecklad av OpenAI, syftar till att skapa konversationsagenter med mänsklika språkförmågor. ChatGPT kan engagera sig i öppna domänsamtal över ett brett spektrum av ämnen. Båda innovationerna representerar banbrytande framsteg inom sina respektive domäner och erbjuder unika styrkor som kan förändra sättet vi interagerar med maskiner.

Medium fördjupade 29 december

Google Bard vs. ChatGPT: Vilken är den bästa chatbotten?

ChatGPT och Google Bard är två populära AI-genererade chatbotar, med 180,5 miljoner respektive 146,6 miljoner användare. Google Bard har nyligen uppgraderats med Gemini Pro och kan bli standard för företagsanvändare när Bard Advanced lanseras 2024. Båda verktygen har mycket gemensamt, inklusive flerspråkig förmåga och naturligt språkbearbetning. Men det finns också betydande skillnader, till exempel i datakällor och användarupplevelse. Google Bard är bara tillgänglig på engelska för tillfället, medan ChatGPT stöder över 50 språk. Slutligen kan valet mellan de två bero på specifika företagsbehov, med ChatGPT som är bättre på kreativa uppgifter och Bard som är bättre på forskning och faktagranskning.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 29 december

År 2023: En milstolpe för AI-industrin

År 2023 markerade en milstolpe inom artificiell intelligens (AI), präglat av en ökning av generativa AI-framsteg och anpassningar över olika sektorer. Microsofts investering i OpenAI och lanseringen av GPT-4 var betydande händelser. Tillväxten parallelliserades dock av ökande etiska, juridiska och reglerande utmaningar, inklusive upphovsrättsintrångsmål mot AI-företag och ökad statlig inblandning. Teknologisk innovation är alltmer sammanflätad med krav på ansvarsfull utveckling och tillsyn. AI och andra nya tekniker visade sig mycket under FIFA:s dam-VM 2023. AI-relaterade risker för sociala medier var front och centrum på ett antal fronter. OpenAIs styrelse avsatte plötsligt grundaren och VD Sam Altman. En vecka senare gick OpenAIs styrelse med på att återanställa honom tillsammans med president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 december

AI:s roll i bildgenerering och kreativa industrier

Artificiell intelligens (AI) har visat sin förmåga att skapa visuellt fantastiska och mycket realistiska bilder, vilket markerar en betydande utveckling inom konst, design och underhållning. Framstegen inom AI-teknik har lett till produktion av bilder som utmanar professionella fotografer. AI-verktyget Midjourney´s V6 lovar förbättringar som syftar till att omdefiniera standarderna för AI-genererade bilder. AI har också väckt oro för potentialen att ersätta mänskliga konstnärer och missbruk av AI för att skapa vilseledande eller skadligt innehåll. AI har spelat en avgörande roll i kreativa branscher som konst, design, skådespeleri, manusförfattande, musikkomposition och fotografi.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 28 december

Google´s Gemini Pro jämförs med OpenAI´s GPT-4: En närmare titt på deras styrkor och svagheter

Trots att Google har släppt sin konkurrent, Gemini Pro, finns det påståenden om att den inte lever upp till förväntningarna jämfört med OpenAI´s GPT-4. En forskningsrapport jämförde de två modellerna och fann att Gemini visade överlägsen prestation i vissa resonemangs uppgifter, särskilt logiskt resonemang och faktuell noggrannhet. GPT-4 V utmärkte sig i precision och koncisitet i sina svar, medan Gemini Pro utmärkte sig i att ge detaljerade och omfattande svar. Valet mellan GPT-4 och Gemini beror på de specifika uppgiftskraven.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 28 december

Generativ AI: Genombrott, tillämpningar och utmaningar 2023

Generativ AI har upplevt betydande tillväxt under 2023, med framsteg som generativa språkmodeller och ökad antagning av olika sektorer. Gen AI-verktyg som OpenAI:s DALL-E, Googles Bard chatbot och Microsofts Azure OpenAI Service har möjliggjort skapandet av nytt innehåll som liknar befintliga data. Generativ AI har potential att revolutionera olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, tillverkning, media och underhållning. Utmaningar som etiska frågor, dataproblem, säkerhetsrisker, regulatorisk efterlevnad och tekniska utmaningar måste dock beaktas.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 27 december

Google presenterar Gemini: AI-verktyg med fokus på tillförlitlighet

Google har presenterat Gemini, en ny svit av artificiell intelligensverktyg. Företaget hoppas att Gemini ska ta det före konkurrenten Open AIs ChatGPT. Google valde att presentera Gemini genom en redigerad video för att undvika potentiella fel och ´hallucinationer´, oförutsägbara fel som kan uppstå vid användning av generativa AI-verktyg. Dessa hallucinationer kan variera från grundläggande matematiska fel till att ge helt påhittad information. Trots detta menar forskare att dessa problem snarare är specifika buggar än faktiska hallucinationer. Stora språkmodeller är stora sannolikhetsmaskiner med två uppgifter: att svara på en användares uppmaning med korrekt information och att svara på samma uppmaning i konversationellt språk.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 27 december

AI-teknologi förväntas genomsyra vardagen 2024

Artificiell intelligens (AI) var ett hett ämne under det gångna året, med nya generativa AI-verktyg och applikationer som dyker upp varje vecka. Men det är ingenting jämfört med vad nästa år kommer att medföra. AI kommer att finnas överallt, i allt och troligen allt på en gång. Generativ AI förväntas finnas i kylskåp, leksaker, träningsutrustning, gräsklippare och i våra bilar. Chattrutor kommer att låta oss interagera med föremål på samma sätt som vi pratar med ChatGPT idag, och AI-visionsteknik kommer att ge apparater förmågan att se vad vi gör. En av de mest betydande förändringarna vi såg under andra halvan av 2023 var ankomsten av öppen källkods, fullt kapabla små språkmodeller som kan köras på telefoner, bärbara datorer och till och med konsumentenheter. Detta öppnade dörren för Apple att potentiellt lansera en ny version av Siri som har kraften och förmågorna hos ChatGPT utan att skicka känsliga data till molnet. Rykten antyder att det kan hända med iOS 18, som är planerad att släppas hösten 2024. Google avtäckte också Gemini Nano, sin egen lilla språkmodell som redan är tillgänglig för Pixel 8 Pro. Detta är en trend som sannolikt kommer att öka nästa år, med Mistral AI, företaget bakom Mixtral-modellen, antyder att vi kan se ett system lika kraftfullt som GPT-4 men som körs på en lokal maskin nästa år.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 27 december

2023: Ett år av tekniska framsteg och kontroverser

2023 markerades av stora framsteg men också betydande kontroverser inom teknikindustrin. DeepFake-videor väckte etiska frågor om AI:s potential för missbruk. Microsofts Bing AI uppvisade oregelbundet beteende, vilket ledde till debatt om AI:s beredskap för mainstreaminteraktioner. Google stötte på problem med sina AI-projekt Bard och Gemini, vilka präglades av felaktigheter och underpresterande prestanda. Twitter genomgick en omvandling till X.com under Elon Musk, vilket medförde kontroverser och ekonomiska förluster. OpenAI upplevde dramatiska ledarskapsförändringar, inklusive VD Sam Altmans tillfälliga avskedande och återkomst.

Direktlänk Dela My Mobile fördjupade 27 december

Två AI-aktier att köpa före 2024: Advanced Micro Devices och Alphabet

År 2023 har AI-aktier bidragit till en återhämtning för Nasdaq Composite efter ett fall på över 30% föregående år. Två AI-aktier att överväga inför 2024 är Advanced Micro Devices (AMD) och Alphabet. AMD:s aktiekurs har stigit 115% hittills detta år, och bolaget planerar att lansera sin mest kraftfulla grafikprocessor någonsin, MI300X, för att konkurrera med Nvidia. Alphabet å andra sidan har nyligen lanserat sin stora språkmodell, Gemini, som förväntas konkurrera med OpenAI:s ChatGPT-4 och skapa otaliga tillväxtmöjligheter inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 december

OpenAI i förhandlingar om att höja sin värdering till över $100 miljarder

OpenAI diskuterar att höja ny finansiering till en värdering på $100 miljarder eller mer, vilket skulle göra det till världens näst mest värdefulla startup efter SpaceX. OpenAI planerar också att göra ett anbud i januari, lett av Thrive Capital. Dessutom förhandlar de om att höja mellan $8 och $10 miljarder för ett nytt chipföretag med kodnamnet ´Tigris´ med G42 i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. OpenAI blev känt efter lanseringen av ChatGPT i november 2022, vilket gjorde AI:s generativa förmågor lättillgängliga för massorna för första gången.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 26 december

AI-investering: Nvidia kontra Alphabet

I AI-investeringsvärlden är Nvidia och Alphabet två tungviktare. Nvidia:s grafikprocessorer (GPU:er) används i stor utsträckning i AI-superdatorer, vilket har lett till en otrolig ökning av företagets aktiekurs med 234% under 2023. Alphabet har ett bredare AI-investeringscase, inklusive sitt generativa AI-modell Gemini AI och en molnberäkningsdivision. Även om Nvidia har visat enastående tillväxt, med en intäktsökning på 206% år över år till 18,1 miljoner dollar under tredje kvartalet 2024, är frågan om denna tillväxt är hållbar. Alphabet, å andra sidan, har mer hållbar tillväxt och dess aktier är billigare, vilket gör det till ett mer attraktivt köp.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 december

NVIDIA vs Alphabet: Vilket är det bästa AI-investeringsvalet?

I det artificiella intelligens (AI) investeringsområdet finns det två jättar, NVIDIA och Alphabet. NVIDIA:s grafikprocessorer (GPU) används i stor utsträckning i AI-superdatorer, vilket har lett till en enorm efterfrågan och en aktieökning på 234% under 2023. Alphabet har en bredare AI-investeringsstrategi, inklusive deras generativa AI-modell, Gemini AI, och en molndatordivision. De har också nyligen omstrukturerat sin annonseringsavdelning för att ytterligare integrera AI. NVIDIA växer med en aldrig tidigare skådad hastighet, men Alphabets tillväxt är mer hållbar. På grund av detta, och eftersom Alphabet´s aktie är relativt billig, verkar Alphabet vara ett bättre köp.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 26 december

Googles Gemini utmanar OpenAIs GPT-4V inom området för MLLM

Utvecklingen av Multi-modal Large Language Models (MLLM) representerar en banbrytande förändring inom det snabbt växande området för artificiell intelligens. Dessa avancerade modeller, som integrerar de robusta kapaciteterna hos Large Language Models (LLM) med förbättrade sensoriska ingångar som visuell data, omdefinierar gränserna för maskininlärning och AI. Ett nytt forskningspapper från Tencent Youtu Lab, Shanghai AI Laboratory, CUHK MMLab, USTC, Peking University och ECNU presenterar en djupgående utforskning av Googles senaste MLLM, Gemini, som framstår som en potentiell utmanare till den nuvarande ledaren inom området, GPT-4V.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 26 december

Mark Rober samarbetar med Google för att popularisera dess senaste AI-release

Mark Rober, känd för sina YouTube-videos som kombinerar vetenskap och underhållning, har samarbetat med Google för att popularisera företagets senaste generativa artificiella intelligens (AI) release, Gemini 1.0, som är en del av Google Bard AI-tjänsten. I en video som Rober filmade för Google på sin YouTube-kanal, frågade han Bard om idéer för en video om att testa den nya GenAI. Bland resultaten var att använda tekniken för att designa det perfekta pappersplanet. Bard föreslog också att noggrannheten kunde förbättras genom att designa ett mycket större hantverk, göra vikningarna skarpare och tillverka ´pappers´-planet från styvt skumkärnbräda. Efter några grova försök arbetade Rober och Bard ut problemen och det sex fot långa planet seglade genom ringen, oskadat.

Direktlänk Dela The Financial Brand fördjupade 26 december

År 2023: Året för AI:s stora genombrott

År 2023 kommer att gå till historien som AI:s år, där nya modeller, produkter och användningsområden för generativ AI avtäcktes och hela tekniksektorn förändrades för alltid. Trots floden av nya släpp, nya modeller och till och med andra chattbotar, är ChatGPT fortfarande min AI-app för året. Tills vi ser vad Gemini Ultra kan göra för Google Bard, överträffar GPT-4 fortfarande alla andra artificiella intelligensmodeller med en viss marginal. OpenAI har inte levt upp till sina framgångar med ChatGPT. Under det senaste året har det uppgraderats flera gånger. Det har förvandlats från ett forskningsexperiment till en användbar produkt och har blivit multimodalt. Nu kan du ge ChatGPT ett foto och få det att beskriva innehållet, skriva en dikt om det, och till och med skapa en bild för att illustrera den dikten. ChattGPT har också ett nytt röstläge som låter dig interagera med det som Alexa eller Siri - men med intelligenta svar. Det fanns en hel del alternativ i år. Detta inkluderar appar som Otter.ai som tar anteckningar till en helt ny nivå. Låt oss inte glömma de olika meta AI-verktygen inbäddade i Instagram och Facebook, samt öppen källkods AI-modeller som Mixtral som kan köras på din enhet. Slutligen fanns det några riktiga höjdpunkter, tjänster och modeller inom AI-världen i år som inte var ChatGPT.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 26 december

Skepsis mot påstådda överlägsenheten hos Gemini jämfört med ChatGPT

Guilherme Baptista uttrycker skepsis mot påståenden om att Gemini är överlägset ChatGPT. Han ifrågasätter inte utvecklarnas integritet, utan menar att det är viktigt att granska och replikera resultaten för att främja vetenskapen. Baptista planerar att analysera och försöka reproducera MMLU-benchmarken, som används för att demonstrera Geminis överlägsenhet på dess webbplats.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 25 december

De fem bästa AI-lanseringarna 2023: Bard AI, Bing Chat, GPT-4, DALL-E 3 och Grok AI

2023 var året då generativ AI verkligen gjorde sitt avtryck. Många människor reagerade med en blandning av chock och förvåning över den nya teknologins potential, samtidigt som en våg av panik drabbade många branscher över hur AI eventuellt kunde ta jobb från människor. Trots detta har 2023 sett ett antal AI-relaterade tillkännagivanden, inklusive OpenAI:s GPT-4 språkmodell, Elon Musks Grok AI, Microsofts Bing Chat och Googles Gemini språkmodell. Här är de fem bästa AI-lanseringarna 2023: 1) Bard AI: Google lanserade sin egen chatbot, Bard, som ett ´tidigt experiment´. 2) Bing Chat: Strax efter lanseringen av Bard AI chatbot, lanserade Microsoft också sitt eget generativa AI-baserade erbjudande, Bing Chat. 3) GPT-4: En av de största AI-lanseringarna var GPT-4-språkmodellen, efterföljaren till den tidigare GPT-3.5-modellen som drev ChatGPT. 4) DALL-E 3: I september bestämde OpenAI sig för att förbättra sin redan populära text-till-bild-genererande programvara, DALL-E. 5) Grok AI: Elon Musk bestämde sig för att lansera sitt eget AI-företag, xAI, för att konkurrera med Google och OpenAI. xAI:s första produkt är en chatbot som heter Grok.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 25 december

AI:s omvandling av det amerikanska samhället och dess framväxande utmaningar

AI har gjort ett stort avtryck i det amerikanska medvetandet under det senaste året, med rapporter om att verktyg som tidigare bara existerade i science fiction nu används för att landa jobbintervjuer, skriva böcker och klara juristexamen. OpenAI´s ChatGPT nådde en miljon användare på bara fem dagar och har nu 100 miljoner användare varje vecka. Andra stora företag har också släppt sina egna AI-verktyg, inklusive Meta´s LLaMa 2, Googles Bard och Gemini projekt, och Microsofts AI-drivna sökmotor Bing, som är byggd på ChatGPT. Trots den enorma framgången har det också uppstått frågor om AI:s löften och faror, med universitet som försöker förbjuda användningen av AI för att skriva uppsatser och innehållsskapare som stämmer, med argumentet att AI stjäl deras arbete.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 24 december

Google planerar att introducera AI-driven kundsupport

Google förbereder sig för att introducera AI-driven kundsupport genom utvalda tjänster, vilket ger en inblick i kapaciteterna hos dess Gemini AI. Beta-versionen av denna funktion har upptäckts av 9to5Google, tillgänglig genom Google Maps och Google Play. Google använder sin AI-teknik för att tillåta användare att ställa anpassade frågor. AI:n strävar efter att generera exakta och skräddarsydda svar, vilket markerar en betydande avvikelse från den konventionella chatbot-upplevelsen. Google använder en dubbelkontrollansats för att säkerställa tillförlitligheten i sin AI-drivna kundsupport. Källor som tillhandahåller data citeras explicit, vilket ger användarna insikt i tillförlitligheten i informationen som presenteras av AI:n. Google söker aktivt feedback från användare när beta-versionen rullas ut.

Direktlänk Dela Bharat Times fördjupade 24 december

Framväxten av avancerad AI som Gemini Ultra väntas förändra marknaden

Inom området för artificiell intelligens (AI) finns det en stark förväntan kring kommande genombrott som Gemini Ultra. Denna förväntan gäller inte bara de nya modellernas förmågor, utan också de bredare implikationerna av en konkurrenskraftig AI-marknad. Närvaron av konkurrenter som Gemini Pro och GPT-3.5 Turbo på landskapet driver inte bara teknisk innovation, utan påverkar också prisets dynamik, vilket gör avancerad AI mer tillgänglig för en bredare användarbas. Valet mellan Gemini Pro och GPT-3.5 Turbo är långt ifrån enkelt. Det innebär en noggrann utvärdering av en mängd faktorer, varje spelar en avgörande roll för att bestämma bästa passform.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 24 december

Generativ AI blir alltmer närvarande och påverkar samhället

Generativ AI blir alltmer närvarande i människors liv och är ett växande hett ämne. Sedan OpenAI släppte ChatGPT i november har människor vant sig vid att använda chatboten på många olika sätt. Arbetare vänder sig till AI för att automatisera uppgifter på jobbet, medan andra använder tekniken för att förbättra sina personliga liv. När AI fortsätter att utvecklas kan det finnas ett större behov för alla - inte bara teknikentusiaster - att förstå vad det är och hur det kan påverka samhället. Bland de ledande namnen inom AI finns Sam Altman, Satya Nadella, Dario Amodei, Jensen Huang och Mustafa Suleyman.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 23 december

AI blir alltmer närvarande i människors liv och generativ AI är ett växande hett ämne. 2023 har sett en ökande adoption av chatbots som OpenAI, samt mycket omvälvningar i tech-gemenskapen. AI blir allt svårare att ignorera i våra vardagsliv. Sedan OpenAI släppte ChatGPT förra november har människor vant sig vid att använda chatboten på en mängd olika sätt. Arbetare vänder sig till AI för att automatisera uppgifter på jobbet, medan andra använder tekniken för att förbättra sina personliga liv.

Yahoo Finance fördjupade 23 december

Google Bard: En omfattande guide till Googles senaste AI-verktyg

Google Bard är ett AI-verktyg utvecklat som svar på den ökande populariteten av ChatGPT. Bard, som använder Gemini Pro-modellen, erbjuder avancerade AI-samtal och är tillgängligt globalt i över 180 länder. Verktyget är tillgängligt på både webb- och mobilwebbplattformar och kan nås via den officiella URL: bard.google.com. Bard har också integrerat med andra Google-tjänster, inklusive Google Flights, Google Hotels, Google Maps, YouTube och Google Workspace. Google AI Labs är en portal där användare kan upptäcka och engagera sig med olika AI-experiment utvecklade av Google, inklusive Google Bard-experimentet.

Direktlänk Dela TestingCatalog fördjupade 23 december

AI blir allt mer närvarande i människors liv: Här är vad du behöver veta

Generativ AI blir allt mer allmänt förekommande i människors liv och är ett växande hett ämne. 2023 har sett ökad användning av chatbots som OpenAI, plus mycket tekniskt samhällsomvälvning. Här är personerna, företagen och orden du behöver veta för att förstå AI just nu. Sedan OpenAI släppte ChatGPT förra november har människor vant sig vid att använda chatboten på otaliga sätt. Arbetare vänder sig till AI för att automatisera uppgifter på jobbet, medan andra använder tekniken för att förbättra sina personliga liv. Och när AI fortsätter att utvecklas kan det finnas ett större behov för alla - inte bara tekniknördar - att förstå vad det är och hur det kan påverka samhället.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 december

Google stärker sin närvaro inom generativ AI med lanseringen av Bard i Storbritannien

Alphabet´s Google stärker sin närvaro inom det globala generativa AI-området genom att lansera Bard-uppgraderingen i Storbritannien. Bard drivs av Googles nästa generations stora språkmodell, Gemini, som finns i tre olika storlekar: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Bard chatboten drivs av Gemini Pro och är för närvarande tillgänglig i Storbritannien. Google har också lanserat Duet AI för utvecklare, som ger utvecklare realtidskods förslag, chatassistans och företagsfokuserad anpassning. Dessutom lanserade Google MedLM, en familj av generativa AI-modeller avsedda för hälso- och sjukvårdsindustrin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 december

Google introducerar AI-modellen Gemini för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT

Google har introducerat sin kraftfullaste AI-modell hittills, Gemini, och integrerat den direkt i sin AI-chattbot Bard för att locka användare från sin största konkurrent, OpenAI´s ChatGPT. Båda produkterna är liknande och Gemini Professional är mest lik GPT-4, som finns tillgänglig i prenumerationsbaserade ChatGPT Plus. En jämförelse mellan de två chattbottarna visar att Bard tenderar att vara långsammare än ChatGPT, men erbjuder också möjligheten att kontrollera andra utkast till svar, en funktion som inte finns inom ChatGPT. Bard är gratis att använda, medan ChatGPT Plus kostar 20 dollar i månaden.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 23 december

Googles AI-modell Gemini utmanar OpenAI med gratis chatbot Bard

Googles AI-modell Gemini har lanserat Bard, en chatbot som ska konkurrera med OpenAI:s ChatGPT. Båda erbjuder avancerade AI-funktioner, men Bard är gratis, till skillnad från ChatGPT Plus. Trots likheter finns det märkbara skillnader mellan Bard och ChatGPT Plus. Bard saknar multimodala svarskapaciteter som ChatGPT Plus erbjuder, vilket begränsar dess förmåga att svara med varierande mediatyper. Prestandatest visar att Bard är långsammare men nästan lika effektiv. Google planerar att förbättra Bard med sin större Gemini-modell, Ultra, vilket kommer att inkludera multimodala kapaciteter.

Direktlänk Dela News.faharas.net fördjupade 23 december

Studie utforskar prestanda och kapabiliteter hos Googles Gemini-modell

Googles Gemini-modell, en nykomling på listan över framstående språkmodeller, har markerat en betydande milstolpe inom AI och maskininlärning. Gemini är den första som konkurrerar med OpenAI GPT-modellserien på en rad uppgifter. En studie genomförd av forskare från Carnegie Mellon University och BerriAI har undersökt Geminis språkproduktion och kapabiliteter. Studien visade att Gemini Pro presterar nästan lika bra som GPT 3.5 Turbo på alla benchmarkade uppgifter. Forskarna har också identifierat några av Geminis svagheter och styrkor.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 23 december

Google diskuterar framtiden för AI och betonar vikten av datahantering

Alphabet´s Google har spelat en betydande roll inom AI, trots att företaget initialt hamnade på efterkälken när populariteten för OpenAI´s ChatGPT ökade. Google Cloud, som omsatte över 26 miljarder dollar 2022, är en viktig aktör i företags-AI-racet tillsammans med Amazon´s AWS och Microsoft´s Azure. Brian Goldstein, global GM för AI på Google Cloud, har sett stora förändringar under det senaste året. Goldstein diskuterar framtiden för AI inom företag, och betonar vikten av att företag får ordning på sin data. Google har nyligen släppt en ny AI-modell, Gemini.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 december

AI-industrins framsteg och utmaningar under det senaste året

AI-industrin har gjort stora framsteg under det senaste året, med OpenAI som lanserade ChatGPT och introducerade generativ AI till den kulturella mainstreamen. Företagets ledare har dock varit inblandade i interna strider, vilket har lett till frågor om företagets framtid och säkerhetsstrategi. OpenAI kan också sitta på en annan genombrottsteknologi, men detaljerna är fortfarande okända. Google, som tidigare ledde inom AI, har fallit efter och dess senaste produkt, Gemini, har inte levererat på förväntningarna. Slutligen kan AI-teknologi komma att påverka det amerikanska presidentvalet 2024, med oro för att verktygen kan användas för att sprida desinformation.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 22 december

Forskare utvecklar modell för att lösa geometriska problem med hjälp av stora språkmodeller

Forskare från Huawei Noah´s Ark Lab, The University of Hong Kong och The Hong Kong University of Science and Technology har börjat utforska användningen av stora språkmodeller (LLMs) i matematiska problem, särskilt geometriska problem. Tidigare forskning har mestadels fokuserat på textbaserade problem, inte geometriska. Forskarna introducerade en multimodal geometridataset kallad Geo170K och en modell vid namn G-LLaVA, som är mycket kapabel att lösa geometriska problem. G-LLaVA presterade exceptionellt bra, och överträffade till och med modeller som GPT4-V och Gemini Ultra.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 22 december

Google DeepMinds Gemini banar väg för multimodal AI

Google DeepMinds senaste skapelse, Gemini, skapar rubriker inom artificiell intelligens (AI). Gemini syftar till att replikera mänsklig perception, särskilt dess förmåga att integrera olika sinnesintryck. Trots utmaningar med att uppnå sann multimodal AI, har Gemini visat sig lovande genom att vara inneboende multimodal och genomgå förträning på olika modaliteter. Gemini är en familj av multimodala AI-modeller utvecklade av Alphabet´s Google DeepMind i samarbete med Google Research. Gemini kan processa och resonera över olika datatyper som ljud, bilder och text. Gemini har jämförts med ChatGPT-varianter och har presterat bättre än ChatGPT 3.5 i omfattande tester. Dessutom har Gemini visat sig vara effektivt inom avancerad multimodal resonemang, datorprogrammering, medicinsk diagnostik och finansiell prognos.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 21 december

Betydande framsteg inom AI under 2023

Teknikvärlden och artificiell intelligens (AI) har gjort betydande framsteg under det senaste året, vilket transformerar hur vi interagerar med digitala enheter och innehåll. Stora teknikföretag som OpenAI, Microsoft, Google och andra har varit i framkant för dessa AI-utvecklingar under 2023, genom att integrera sofistikerad AI i sina produkter och tjänster. Bland de mest märkbara händelserna under året var partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI, markerat av Microsofts betydande investering. Denna samarbete har varit extremt spännande, med OpenAIs banbrytande innovationer som förbättrar Microsofts erbjudanden och sätter en ny standard för AI-applikationer i teknikindustrin. Användare har gagnats av förbättrade upplevelser, tack vare integrationen av dessa avancerade AI-funktioner i Microsoft-tjänster som Office 365 och utrullningen av Microsofts nya Copilot AI-assistent över många tjänster som Visual Code Studio för kodningshjälp och genom hela dess 365 verktygssvit. I text-till-tal-teknik har Eleven Labs beta-release gjort betydande framsteg, vilket producerar digitala röster som nära efterliknar mänskligt tal. Denna framsteg har gjort interaktioner med digitala assistenter mer naturliga och engagerande. På samma sätt har bildredigering tagit ett steg framåt med AI-konstgeneratorer som Midjourney, DallE 3, Pix2Pix och Googles Imagen 2 som har förenklat processen och ökat precisionen, vilket gör att användare kan hantera kraftfulla AI-verktyg med lätthet. Stora AI-utvecklingar och tillkännagivanden under 2023 - Microsofts $10 miljarder investering i OpenAI och integrationen av OpenAIs teknik i Microsoft-produkter. - Lanseringen av Eleven Labs beta, som erbjuder förbättrade text-till-tal-funktioner. - Instruct Pix2Pix släpptes som öppen källkod, vilket möjliggör bildredigering med AI. - Googles introduktion av Bard, dess AI-chattbot, och Microsofts omedelbara respons med Bing Chat med hjälp av GPT-teknik. - ControlNets framsteg inom AI-konst, vilket gör det möjligt att anpassa poser och positioner i AI-genererade bilder. - Släppet av GPT-4, en betydande förbättring jämfört med GPT-3.5, och dess imponerande funktioner som demonstreras av OpenAI. - Midjourney version 5s språng i AI-fotorealism och introduktionen av Model Scope för text-till-video-generation. - Adobes inträde med Firefly, en AI-konstplattform, och tillkännagivandet av ChatGPT-plugins. - Runways Gen 1 för AI-videogenerering och Pika AI-plattform för text-till-video-skapande. - Metas Segment Anything-verktyg för bild- och videoredigering och Wonder Dynamics AI-videoverktyg för karaktärsbyte. - Framväxten av autonoma AI-chattbotar som Baby AGI och AutoGPT. - Jeffrey Hintons avresa från Google över AI-bekymmer och Googles omfattande integration av AI i sina tjänster. - Senatens utfrågning om AI-reglering och OpenAIs släpp av Shape, en text-till-3D-modellgenerator. - Adobes Generative Fill-verktyg i Photoshop revolutionerar bildredigering. - Apple Vision Pro-annonsering och Runways Gen 2 för förbättrad AI-videogenerering. - ChatGPTs nya kodtolkningsfunktion och Anthropics Claude 2 med ett utökat kontextfönster. - Microsoft och Metas samarbete om LLaMA 2, en öppen källkodsmodell för stora språk. - ChatGPTs anpassade instruktionsfunktion och introduktionen av Stable Diffusion XL för AI-konst. - Midjourneys Very Region för inpainting och ChatGPTs förmåga att se, höra och tala. - OpenAIs DALL-E 3 för prompt-adherent AI-bildgenerering och Adobe Illustrators text-till-vektor-funktion. - Elon Musks tillkännagivande av Grok, en stor språkmodell, och OpenAIs introduktion av GPTs och assistenter. - Sam Altmans korta avresa från OpenAI och släppet av P 1.0 för AI-text-till-video. - Tillkännagivandet av Gemini inom Googles Bard och släppet av Mix of Experts för effektiva AI-chattbotinteraktioner. Konversationell AI har också sett framsteg, med Googles Bard och Microsofts Bing Chat som använder GPT-teknik för att engagera användare i mer naturliga och komplexa konversationer. Dessa AI-chattbotar har blivit smartare, vilket gör att de kan hantera invecklade diskussioner och ge mer engagerande interaktioner. Användningen av AI inom konst och videogenerering har pressat de kreativa gränserna. Verktyg som ControlNet har möjliggjort anpassning av poser i AI-genererade bilder, medan introduktionen av GPT-4 har utvidgat riket av kreativa möjligheter. I video har nya plattformar framträtt som gör det möjligt att omvandla text till videoinnehåll, vilket ändrar hur media skapas och konsumeras. AI-utvecklingar under 2023 När AI blir mer integrerad i vardagliga verktyg, som Google-tjänster, Adobes Generative Fill och Apple Vision Pro, blir behovet av reglering mer uppenbart. Senatens utfrågning om AI-reglering signalerar ett viktigt steg mot att säkerställa den ansvarsfulla tillväxten och integrationen av AI i samhället. Framstegen inom AI-bildgenerering och redigering har låst upp nya kreativa möjligheter. DALL-E 3 har till exempel gjort det möjligt att generera bilder som noggrant följer användarprompts. Adobe Illustrators text-till-vektor-funktioner och realtidsredigeringsverktyg har gett användarna en aldrig tidigare skådad nivå av kreativ frihet, vilket ytterligare demonstrerar den transformerande inverkan av AI på den kreativa processen. När vi reflekterar över året 2023 är det tydligt att AI har nått nya nivåer av sofistikering, med varje utveckling som förbättrar vår förståelse för dess potential. Från GPT-4s kapaciteter till den sömlösa integrationen av AI i dagliga verktyg har dessa framsteg inte bara förbättrat befintliga produkter utan har också banat väg för nya former av innovation och kreativitet. AI har fast etablerat sig som en grundläggande komponent i tekniklandskapet, vilket förändrar hur vi engagerar oss i den digitala världen och lägger grunden för framtida genombrott. Det kommer att bli intressant att se vilka utvecklingar som finns i butiken för 2024 och som alltid kommer vi att hålla dig uppdaterad när ny teknik tillkännages.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 21 december

Google lanserar uppgradering av AI-chattbot Bard i Storbritannien

Google har lanserat en uppgradering av sin AI-chattbot, Bard, i Storbritannien som en del av den globala utrullningen av sin nästa generations modell designad för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT. Googles Gemini-modell lanserades först i USA och andra länder tidigare denna månad. Nu kommer den att vara tillgänglig i Bard i Storbritannien, med andra länder och språk som ska följa ´inom en snar framtid´. Google och Alphabet VD Sundar Pichai hyllade Gemini som dess ´mest kapabla´ generativa AI-modell hittills. Debbie Weinstein, Google UKs verkställande direktör och vicepresident, ser fram emot att se resultaten av kombinationen av Storbritanniens lysande hjärnor och Bards gränslösa möjligheter. Google hävdar att Gemini är den första AI-modellen att slå ´mänskliga experter´ i dess rad av intelligensprov. Företaget bekräftade vid lanseringen tidigare denna månad att det gav Storbritanniens AI-säkerhetsinstitut tillgång till sina mest kraftfulla AI-modeller. Gemini kommer också att byggas in i dess Pixel 8 Pro-smartphones, som driver nya funktioner som ´sammanfatta´ i dess inspelningsapp, samt ´smart svar´ i Google-tangentbordet, börjar med WhatsApp-meddelanden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 21 december

Översikt över de mest framstående stora språkmodellerna 2023

Stora språkmodeller (LLM) har blivit allt vanligare och mer avancerade under 2023. Sam Altman-led OpenAI släppte GPT-4 i mars, som nu är den nuvarande standarden för LLM. Google släppte sin egen LLM, Google Gemini, ett par veckor senare. Gemini är multimodal och kan behandla text, bilder, ljud och video. OpenAI har också släppt en nedvattad version av GPT-4, känd som GPT-3.5, som endast kan hantera text. Meta AI släppte en öppen källkod LLM-paket kallat Llama 2, och en Paris-baserad startup Mistral AI släppte Mistral-7B, som är en mindre LLM.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 21 december

Googles GeminiAI utmanar OpenAIs GPT 4

Googles senaste utveckling inom artificiell intelligens, GeminiAI, syftar till att omforma hur vi interagerar med teknik. Trots starka inledande intryck har modellen mött kritik från AI-ingenjörer och entusiaster som identifierat brister i dess förmågor. GeminiAI har dock potentialen att hantera en mängd olika prompts, inklusive text, ljud och bilder, och utmanar GPT 4:s dominans inom AI-fältet. Google har lanserat Gemini Large Language Model, en datavetenskaplig ansats designad för att skapa skarpare och mer förfinade AI-verktyg. Trots framstegen kvarstår utmaningar, särskilt när det gäller internationell utplacering och styrning.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 21 december

Generativa AI-motorer som ChatGPT och Google Bard kan installeras och användas lokalt på din dator, vilket ger fördelar som ökad integritet och tillgänglighet. För att komma igång behövs ett program för att köra AI och en stor språkmodell (LLM) för att generera svar. Dessa LLM:er är baserade på AI-textgeneratorer, som GPT-4 och Gemini från Google. LLM:er tränas på stora mängder exempeldata och lär sig att känna igen relationer mellan ord och meningar. För att installera en LLM lokalt kan du använda LM Studio, vilket är gratis att använda och kan installeras på Windows, macOS och Linux-system.

Biz.crast.net fördjupade 20 december

Ingen AI-modell har övertygande slagit OpenAI:s GPT-4 sedan den släpptes i mars. Detta väcker frågor om hur mycket prestanda som kan förbättras från denna punkt. Trots att det bara har gått ett år sedan post-ChatGPT-världen, ifrågasätts det om AI har nått sin topp. Google släppte nyligen sin mest kapabla AI-modell, Gemini, men prestandatest visar att den knappt ligger före GPT-4. Även om ingen modell ännu har slagit GPT-4 övertygande, finns det en chans att en sådan kan dyka upp i framtiden. Dock har ny forskning pekat på att transformerare potentiellt kan ha andra begränsningar som kan hindra industrin från att nå AGI.

Yahoo Sports Canada fördjupade 20 december

Googles Bard chatbot uppgraderad till Gemini Pro, presterar bättre än ChatGPT

Google har nyligen uppgraderat sin Bard chatbot till den nya Gemini Pro stora språkmodellen. Enligt Google representerar Gemini ett betydande steg framåt, och den nuvarande Gemini Pro-varianten är betydligt mer avancerad än GPT-3.5. Efter att ha använt ChatGPT och Bard sida vid sida för samma förfrågningar har det framkommit att Bard presterar bättre i vissa områden. Vid planering av en resa var Bard snabbare och gav mer tillfredsställande resultat. Bard var dock inte perfekt, den glömde halva svaren och hade en karaktärsbegränsning. Bard erbjöd också en mer mänsklig kuraterad upplevelse än ChatGPT.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 20 december

Har AI redan nått sin topp? Ingen modell har ännu övertygande slagit OpenAI:s GPT-4

AI-hypen är starkare än någonsin, men har AI redan nått sin topp? Ingen AI-modell har övertygande slagit OpenAI:s GPT-4 sedan den släpptes i mars. Vi är bara ett år in i en post-ChatGPT-värld, så det kan verka för tidigt att ifrågasätta om vi har nått toppen av AI. Men när vi går in i 2024, verkar frågan mindre handla om hur AI kommer att användas, och mer om generativ AI, dagens mest populära form av tekniken, redan har toppat. Forskare säger att ökningar i prestanda är möjliga i teorin, men svårare att uppnå i praktiken. Google:s senaste AI-modell, Gemini, släpptes 6:e december, men har haft svårt att leva upp till förväntningarna. En förbättrad version av Google:s AI-modell, Gemini Ultra, kommer nästa år, men presterar knappt bättre än GPT-4. Ethan Mollick, en lektor i innovation vid Wharton, konstaterade att ´det har gått ett år och ingen har slagit GPT-4.´ Trots att ingen modell ännu övertygande har slagit GPT-4, kan det hända att en dyker upp så småningom. Men det är inte helt praktiskt. Nyligen forskning har pekat på att transformatorer potentiellt har andra begränsningar som kan stoppa industrin från att nå AGI. Flera teknikjättar arbetar på lösningar på detta.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 20 december

Googles senaste AI-modell, Gemini Pro, imponerar inte trots höga förväntningar

Googles senaste AI-modell, Gemini Pro, har fått kritik för att inte leva upp till förväntningarna. En studie utförd av forskare vid Carnegie Mellon University jämförde Gemini Pro med andra stora språkmodeller, inklusive GPT-3.5 Turbo och GPT-4 Turbo från OpenAI, och fann att den var underlägsen i jämförelse. Google har dock tillbakavisat dessa påståenden och hävdar att deras interna forskning visar att Gemini Pro är överlägsen GPT 3.5 och att deras ännu ej släppta Gemini Ultra presterar bättre än OpenAI:s bästa AI-erbjudande hittills, GPT-4.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 20 december

OpenAI kan släppa GPT-V snart, rykten om GPT-4.5 avfärdade

OpenAI har nyligen retat alla med GPT-V. En länk ´openai.com/v-test´ upptäcktes nyligen av en användare, vilket nu visar 404-fel. Detta är bara några dagar efter att samma användare tidigare upptäckte ett läckt dokument som sa att GPT-4.5 är på väg att släppas. Dokumentet nämnde också att Google påskyndade släppet av Gemini på grund av en möjlig GPT-4.5-drop. Altman avfärdade alla spekulationer med ett enkelt ´nah´ på frågan ´gpt4.5 läcka legit eller nej?´ av en användare. GPT-4.5-läckan inkluderade också orealistiska priser. Det kan därför inte fastställas definitivt om Altman avfärdade bara prissättningen eller existensen av GPT-4.5 helt och hållet, och i stället är sannolikt att släppa GPT-V eller GPT-5.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 20 december

Hugging Faces tekniska ledare ifrågasätter Googles påståenden om sin AI-modell Gemini

Google har nyligen avtäckt sin nya AI-modell Gemini och hävdar att den presterar bättre än OpenAI:s GPT-4 på vissa benchmark. Men Philipp Schmid, teknisk ledare på Hugging Face, ifrågasätter trovärdigheten hos dessa benchmark. Han menar att de är statiska och inte representerar verkliga användarfall, och att det finns risk för datakontaminering. Schmid påpekar också att Google har valt att inte lyfta fram de områden där GPT-4 presterar bättre än Gemini. Han uppmanar till försiktighet när det gäller marknadsföringsinnehåll och betonar vikten av att utvärdera modeller baserat på ens egna behov och användarfall.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 20 december

Google lanserar en ny version av sin TPU för maskininlärning

Google har lanserat en ny version av sin Tensor Processing Unit (TPU), kallad Cloud TPU v5p. Den nya versionen är optimerad för prestanda snarare än kostnadseffektivitet, vilket var fallet med den tidigare versionen Cloud TPU v5e. TPU v5p kan ge upp till 459 teraFLOPS av bfloat16-prestanda eller 918 teraOPS av Int8, vilket är två till fem gånger mer än TPU v4. Dessutom har Google introducerat konceptet ´AI Hypercomputer´, en molnbaserad superdatorarkitektur som kombinerar prestandaoptimerad hårdvara, öppen mjukvara, ML-ramverk och flexibla konsumtionsmodeller. Företag som Salesforce och Lightricks använder redan Google Clouds TPU v5p för AI-utbildning och inferensuppgifter.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 20 december

OpenAI:s utmaningar och framsteg under 2023

År 2023 var ett avgörande år för AI, präglat av framsteg inom generativ AI, intensiv konkurrens och ökande etiska och säkerhetsproblem. OpenAI:s VD Sam Altman sparkades och återanställdes, vilket ledde till omfattande protester från anställda. Nya konkurrenter till ChatGPT framträdde, inklusive Googles Gemini och Anthropics Claude. Dessutom utvidgades det öppna källkods-AI-landskapet, med samarbeten mellan AWS och Hugging Face, och Meta som gav sig in på marknaden med sin egen LLM, Llama. OpenAI introducerade flera nya erbjudanden, inklusive betalnivåer för ChatGPT och uppgraderingar till dess flaggskeppsmodell, GPT-4. Samtidigt intensifierades debatten om AI:s säkerhet och säkerhetsrisker.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 19 december

Google lanserar uppgradering av AI-chattbot Bard i Storbritannien

Google har lanserat en uppgradering av sin AI-chattbot, Bard, i Storbritannien, som en del av den globala lanseringen av sin nästa generations modell designad för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT. Googles Gemini-modell lanserades tidigare denna månad i USA och över 170 länder, men Storbritannien-lanseringen försenades ursprungligen. Sundar Pichai, VD för Google och Alphabet, beskrev Gemini som sin mest kapabla generativa AI-modell hittills. Debbie Weinstein, chef och vice VD för Google UK, ser fram emot att se resultaten av att kombinera Storbritanniens ljusaste sinnen med Bards gränslösa möjligheter.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 19 december

ChatGPT:s tillväxt och utmaningar i Spanien: En omfattande analys

ChatGPT, drivet av OpenAI, har skapat en nisch bland spanska användare med över 4 miljoner månatliga användare, en betydande ökning från lanseringen i december 2022 då det debuterade med 1,4 miljoner användare. Trots en imponerande användarbas berättar ChatGPT:s engagemangsnummer en annan historia. Genomsnittsanvändaren spenderar cirka två timmar per månad på plattformen, vilket inte riktigt kvalificerar sig som en vardagsaktivitet. Dessutom är ChatGPT Plus, prissatt till 22 euro per månad, dyrare än andra tjänster som Netflix. ChatGPT står också inför hård konkurrens från techjätten Googles AI-tjänster.

Direktlänk Dela BNN Breaking News fördjupade 19 december

Google presenterar Gemini, en ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI’s ChatGPT

Google Deepmind har nyligen presenterat Gemini, sin nya AI-modell för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT. Till skillnad från tidigare generativa AI-modeller som LaMDA, är Gemini en ´multimodal modell´, vilket innebär att den arbetar direkt med flera typer av in- och utdata, inklusive text, bilder, ljud och video. OpenAI har också meddelat en modell som kan arbeta med bilder, ljud och text, men den är inte en helt multimodal modell på samma sätt som Gemini lovar att vara. Den nuvarande offentligt tillgängliga versionen av Gemini, Gemini 1.0 Pro, är generellt inte lika bra som GPT-4, men är mer lik GPT 3.5 i sina förmågor. Google har också meddelat en kraftfullare version av Gemini, Gemini 1.0 Ultra.

Direktlänk Dela Asia Times fördjupade 19 december

Google Gemini Pro konkurrerar direkt med OpenAI:s GPT-3.5 och GPT-4

Google har släppt en ny artificiell intelligens (AI) vid namn Gemini Pro, som nu konkurrerar direkt med OpenAI:s GPT-3.5 och GPT-4. Gemini Pro har multimodala funktioner som liknar ChatGPT, vilket gör att den kan förstå och generera svar baserat på både text och bilder. Detta skiljer den från andra AI-modeller som är begränsade till textinmatningar. Både Gemini Pro och GPT-modellerna har strömmade svar, vilket möjliggör en naturlig och omedelbar konversationsflöde. Prestandan för Gemini Pro, GPT-3.5 och GPT-4 varierar beroende på uppgiften.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 19 december

Skillnader mellan Googles AI-produkter Bard och Gemini

Artificiell intelligens (AI) har olika former på marknaden, med Google, OpenAI, Microsoft och Anthropic som levererar olika versioner. Det kan vara svårt för den genomsnittliga användaren att skilja mellan produkterna. Google lanserade Bard, en chatbot, i mars 2021. Bard är ansiktet man interagerar med, och kan ta emot textbaserade kommandon och bilder för att ge textbaserade svar. Google lanserade även Gemini, en multimodal modell, i december 2023. Gemini kan förstå text, bilder, video och ljud. Gemini lanserades i tre storlekar: Nano, Pro och Ultra. Nano är designad för att leva på enheter och driver vissa AI-verktyg på Pixel 8 Pro. Pro-versionen driver Bard och är tillgänglig för utvecklare att använda. Ultra-versionen är ännu inte tillgänglig och kommer att användas för stora företagsapplikationer.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 18 december

Google presenterade Gemini, sin mest kapabla AI-modell, vid Google I/O 2023-konferensen i juni. Innan årets slut släppte företaget Gemini AI-modellerna till allmänheten. Gemini är den senaste och mest kapabla stora språkmodellen (LLM) utvecklad av Google Deepmind team, ett dotterbolag till Google med huvudkontor i London. Den lanseras som en efterträdare till PaLM 2-modellen, som utvecklades av Googles interna AI-avdelning. Detta är första gången vi ser ett fullfjädrat AI-system från Deepmind-teamet som släpps till allmänheten. Google har också meddelat Gemini AI i tre varianter - Ultra, Pro och Nano - men har inte offentliggjort deras parametrarstorlek.

Beebom fördjupade 18 december

Google utvecklar tre versioner av Gemini

Google har utvecklat tre versioner av Gemini - Nano för infödd och offline-användning på Android-enheter, Pro för att driva AI-tjänster och Bard, samt Ultra, den mest kraftfulla LLM för datacenter och företagsapplikationer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 18 december

Google Bard hjälper Harry Kane anpassa sig till Tyskland i senaste reklamfilmer

Google Bard-tjänsten är huvudpersonen i företagets senaste reklam, denna gång tillsammans med Harry Kane, den nya Bayern München-anfallaren och kaptenen för det engelska fotbollslaget. I början av december meddelade Google integrationen av Bard (deras AI-drivna chattbot) med Gemini Pro, en av de senaste AI-modellerna som utvecklats av företaget. Detta gav Bard nya funktioner, som kommer att förbättras ytterligare nästa år med integrationen med Gemini Ultra, Googles mest kraftfulla AI-modell. Reklamfilmen visar hur Bard kan hjälpa Kane att anpassa sig till Tyskland.

Direktlänk Dela PiunikaWeb fördjupade 18 december

Google presenterar Gemini Pro och Imagen 2 för att förbättra AI-utveckling

Google har presenterat Gemini Pro, som låter utvecklare bygga nya och differentierade agenter som kan bearbeta information över text, kod, bilder och video. Företaget introducerade också Imagen 2, dess mest avancerade text-till-bild-teknologi. Google organiserade en mediesession för att visa mer av Gemini Pros kapaciteter, med en live-demo av Google Clouds VD Thomas Kurian. Bland höjdpunkterna var introduktionen av Google AI Studio, ett gratis webbaserat utvecklarverktyg. Kurian nämnde också att Gemini Pro kommer att vara en del av Google Workspace 2024.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 18 december

EU:s kommande AI-lag tvingar företag att avslöja hur de bygger sina produkter

Enligt ett nytt utkast till EU:s kommande AI-lag kommer tillverkare av AI-system, som OpenAI, att tvingas dela tidigare dolda detaljer om hur de bygger sina produkter. Lagen, som skulle träda i kraft 2025 efter godkännande från EU:s medlemsstater, kräver större klarhet om ingredienserna i kraftfulla AI-system som ChatGPT. Utvecklarna kommer att behöva rapportera en detaljerad sammanfattning av sin träningsdata till EU-regulatorer. Företag som driver de största modellerna kommer att behöva gå ett steg längre, noggrant testa dem för säkerhetsrisker och hur mycket energi deras system kräver, och sedan rapportera tillbaka till Europeiska kommissionen.

Direktlänk Dela Marin Independent Journal fördjupade 17 december

Google gör sin senaste AI-modell Gemini Pro offentligt tillgänglig

Google har gjort sin senaste AI-modell, Gemini Pro, offentligt tillgänglig på Vertex AI, sin plattform för stora språkmodeller. Gemini-modellen kan förstå olika typer av information samtidigt, inklusive text, bilder, ljud, video och kod. Utvecklare kan nu få tillgång till Gemini Pro genom API:er och välja från en lista med över 130 modeller. Google har också gjort Gemini Pro tillgänglig på Google AI Studio. Dessutom har Google presenterat MedLM, en modell särskilt utformad för hälsovårdsindustrin. Företaget har redan samarbetat med institutioner som Accenture, HCA Healthcare och BenchSci för att automatisera medicinsk dokumentation.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 17 december

Google lanserar Gemini 1.0, en ny teknologisk innovation

Google har presenterat sin senaste teknologiska innovation, Gemini 1.0, som finns i tre olika storlekar: Nano, Pro och Ultra. De nya enheterna lanseras idag i staden Bard och erbjuder användarna en rad alternativ för deras surf- och databehandlingsbehov. Gemini 1.0 är Googles senaste satsning på teknikmarknaden, och erbjuder användare ett mångsidigt utbud av enheter som passar individuella preferenser och krav. Nano-storleken är perfekt för användning på språng, eftersom den är kompakt och lätt, medan Pro-storleken passar professionella användare som behöver mer bearbetningskraft och en större skärm. Slutligen ger Ultra-storleken den ultimata surf- och databehandlingsupplevelsen med en massiv skärm och toppspecifikationer.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 17 december

Google Deepmind presenterar Gemini, en ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT

Google Deepmind har nyligen introducerat Gemini, sin nya AI-modell som ska konkurrera med OpenAI´s ChatGPT. Till skillnad från tidigare generativa AI-modeller, är Gemini en ´multimodal modell´ vilket innebär att den kan hantera flera olika typer av in- och utdata, inklusive text, bilder, ljud och video. Google har också presenterat en mer kraftfull version av Gemini, kallad Gemini 1.0 Ultra, men det är svårt att bedöma dess kapabiliteter eftersom den ännu inte har släppts. Trots detta tror experter att Gemini och stora multimodala modeller är ett mycket spännande steg framåt för generativ AI.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 17 december

Potentialen för GPT-4 inom hälso- och sjukvården och Microsofts framsteg med AI-tekniken Medprompt

Artificiell intelligens (AI) har gjort stora framsteg på senare år, med GPT-4, utvecklad av OpenAI, i spetsen. Microsofts Peter Lee belyste nyligen den potentiella inverkan av GPT-4 inom medicin, betonade kraften i denna AI och de potentiella farorna som är förknippade med dess användning. Microsoft Research har utvecklat en avancerad uppmaningsteknik som kallas Medprompt, vilket betydligt förbättrar GPT-4: s prestanda. Medprompt utvidgades till Medprompt+, vilket resulterade i att GPT-4 uppnådde ett rekordresultat på 90,10% på MMLU-bänkmärken, det högsta någonsin registrerade. Microsoft har delat dessa resurser på GitHub, vilket uppmuntrar till ytterligare utforskning och förbättringar. Google lanserade nyligen Gemini, sin nya AI, som presterade bättre än GPT-4 i flera allmänt använda tester. Men med hjälp av Medprompt lyckades Microsoft få GPT-4 att prestera bättre än Gemini Ultra, Googles avancerade AI, i flera tester, inklusive MMLU-testet.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 16 december

Google lanserar Gemini, en ny konkurrent till ChatGPT på generativ AI-marknaden

Google har lanserat sitt Gemini generativa AI-verktyg, som positionerar sig som en nyckelkonkurrent till ChatGPT. Google har även introducerat MedLM för hälso- och sjukvårdsindustrin, vilket de tror är framtiden för generativ AI inom hälso- och sjukvård. MedLM-modellen är den första att uppnå över 60% godkända resultat på ett amerikanskt medicinskt licensprov. En hälso- och sjukvårdsorganisation utforskar användningen av AI för en rad olika tillämpningar, från grundläggande till komplexa arbetsflöden. Gemini skiljer sig från tidigare AI-modeller genom att det är en ´multi-modal modell´, vilket innebär att den kan hantera flera olika typer av in- och utdata.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 16 december

Microsofts GPT-4 överträffar Google Gemini Ultra inom medicin med hjälp av Medprompt-teknik

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat medicinvärlden, och Microsofts Peter Lee har nyligen belyst den potentiella inverkan av GPT-4, en AI-språkmodell, inom medicinområdet. Han betonar behovet av en balanserad ansats för att säkerställa en etisk och praktisk implementering av AI inom sjukvården. Microsoft Research Blog har diskuterat potentialen för att använda GPT-4 för att styra gränsmodeller med zero-shot prompts. Medprompt-studien, som fokuserar på medicinska utmaningsproblem, uppnådde ett rekordresultat på MMLU-benchmarken genom att utöka Medprompt till Medprompt+ och lägga till en enklare promptmetod. Genom att använda dessa nya prompttekniker kan GPT-4-modellen överträffa Googles Gemini Ultra. Microsofts forskningsteam utvidgade Medprompt till Medprompt+, vilket ledde GPT-4 till att nå ett rekordresultat på 90,10%.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 16 december

Google Deepmind presenterar Gemini, en ny AI-modell för att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT

Google Deepmind har nyligen presenterat Gemini, en ny AI-modell som ska konkurrera med OpenAI:s ChatGPT. Till skillnad från tidigare generativa AI-modeller, är Gemini en multi-modal modell som kan hantera flera typer av indata och utdata, inklusive text, bilder, ljud och video. I september presenterade OpenAI en modell som kan arbeta med bilder, ljud och text, men den är inte en helt multimodal modell på samma sätt som Gemini utlovar. Google har också annonserat en kraftfullare version av Gemini, kallad Gemini 1.0 Ultra, men det är svårt att bedöma dess förmåga eftersom den ännu inte har släppts.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 16 december

Google lanserar Gemini och MedLM, AI-modeller för hälsosektorn

Google har lanserat Gemini, en stor språkmodell, och MedLM, en familj av grundmodeller designade för hälsosektorn. Gemini är en ´multi-modal´ AI som kan ta emot information i form av bilder, ljud och video samt text. Modellen kommer i tre olika storlekar: Gemini Ultra för extremt komplexa uppgifter, Gemini Pro för en mängd olika arbetsuppgifter och Gemini Nano för uppgifter på enheten. MedLM är tillgänglig för Googles molnkunder i USA och kommer att bli mer allmänt tillgänglig nästa år. Google har även gjort Duet AI tillgänglig för utvecklare, en AI-driven kod och chattstöd för att hjälpa användare att bygga applikationer.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 16 december

Google lanserar Gemini, en stor språkmodell för att förbättra AI-verktyg

Google lanserar Gemini, en stor språkmodell som är en del av gen-AI-trenden. Gemini är utformad för att kunna bearbeta information i textform, men även i form av bilder, ljud och video. Den finns i tre olika storlekar: Gemini Ultra för komplexa uppgifter, Gemini Pro för en rad olika uppgifter och Gemini Nano för uppgifter på enheten. Gemini Pro är tillgänglig via Gemini API för utvecklare i Google AI Studio och för företag via Google Clouds Vertex AI-plattform. Google har också introducerat MedLM, en uppsättning grundmodeller anpassade för hälso- och sjukvårdsindustrin, tillgängliga för Google Cloud-kunder i USA via Vertex AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 december

Ett preliminärt avtal om nya Europeiska Unionens regler för användning av artificiell intelligens (AI) har nåtts den 8 december. Dessa regler, som täcker olika aspekter av AI-användning, inklusive regeringars användning av AI i biometrisk övervakning och reglering av AI-system som ChatGPT, kommer inte att träda i kraft förrän om två år. Under tiden fortsätter utvecklingen inom AI-sektorn. Google har introducerat en ny familj av generativa AI-modeller för sjukvårdsindustrin, kallad MedLM. Dessutom har Google visat att de kan bygga toppmoderna AI-system helt in-house, och lanserade även Gemini Pro för företag.

PYMNTS fördjupade 16 december

Google lanserar AI-baserade verktyg för kodgenerering och -komplettering

Google har nyligen meddelat att dess AI-drivna verktygssvit för kodgenerering och -komplettering, Duet AI, kommer att bli allmänt tillgänglig för utvecklare i maj 2023. Duet AI erbjuder realtids kodförslag, chattstöd och anpassning för företag. Google har samarbetat med 25 företag, inklusive Confluent, HashiCorp och MongoDB, för att förbättra Duet AIs potential. Detta förväntas hjälpa utvecklare att skriva kod för deras plattformar. Google Cloud, en integrerad del av Alphabet, rapporterade en omsättning på 8,41 miljarder dollar under tredje kvartalet 2023, en ökning med 22,5% jämfört med föregående år. Dessutom har Google introducerat sitt nya, avancerade och kraftfulla språkmodell, Gemini, och lanserat MedLM, en familj av generiska AI-modeller för hälso- och sjukvårdsindustrin.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 16 december

Google Gemini Pro och Bard: Illusionen av intelligens

Google har skickat ut inbjudningar att prova Gemini Pro i Bard. Det har dock uppstått kontroverser kring produktens kapaciteter, med anklagelser om att en tidigare promovideo var fejkad. TED-organisatören Chris Anderson och mjukvaruingenjören Grady Booch har utbytt ord på Twitter om Gemini Pro´s kapacitet. Google hävdar att Gemini Pro kommer att förbättra Bards förmåga att förstå, resonera och planera. Detta trots att stora språkmodeller som Bard och ChatGPT har visat sig oförmögna att förstå texter de bearbetar, och därmed inte kan skilja mellan sanning och osanning.

Direktlänk Dela Mind Matters fördjupade 15 december

OpenAI:s ChatGPT påverkar framtidens AI

OpenAI:s ChatGPT har orsakat en generationsskifte inom teknikindustrin och väckt frågor om framtida konsekvenser. ChatGPT spelar en stor roll i framtiden för AI, särskilt i förhållande till mänskligt arbete. Det är viktigt att skilja mellan statistisk AI och kausal AI - den första använder datamönster för att göra förutsägelser, medan den andra förstår orsakssamband i data. OpenAI:s ChatGPT och Googles Gemini AI leder utvecklingen inom avancerade språkmodeller. OpenAI kritiseras dock för brist på mångfald i sin styrelse. Framtiden för AI kräver noggrant övervägande och ansvarsfull AI-styrning.

Direktlänk Dela MedRiva fördjupade 15 december

Google Deepmind presenterar Gemini, en ny AI-modell

Google Deepmind har nyligen presenterat Gemini, sin nya AI-modell för att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT. Gemini skiljer sig från tidigare generativa AI-modeller eftersom den är en ´multimodal modell´, vilket innebär att den direkt hanterar flera olika typer av in- och utdata, inklusive text, bilder, ljud och video. I september presenterade OpenAI en modell som heter GPT-4Vision som också kan hantera bilder, ljud och text, men den är inte en heltäckande multimodal modell på samma sätt som Gemini lovar att vara. Google har också meddelat en kraftfullare version av Gemini, kallad Gemini 1.0 Ultra, och presenterade några resultat som visar att den är mer kraftfull än GPT-4.

Direktlänk Dela The Conversation fördjupade 15 december

Google VP har stora mål för chatbotar

Aviva CEO Amanda Blank vittnar om sexism inom brittisk finans, forskare vid Cambridge University gör genombrott i morgonsjuka och Google´s vice VD för Bard har höga mål för chatbotar. Sissy Hsiao, en Google vice VD som övervakar Google´s ChatGPT-konkurrent Bard, diskuterade AI:s hetaste ämnen. Hsiao delade några av sina favoritanvändningsfall baserat på Google´s nuvarande AI-förmågor och vad det kommer att kunna göra i framtiden. Hsiao vill att Bard ska kunna boka sommarläger för hennes barn.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 15 december

Konkurrens om kostnadseffektiva AI-system ökar bland teknikföretag

Företag som Amazon, Google, Microsoft, OpenAI, Anthropic och Meta konkurrerar om att erbjuda mest kostnadseffektiva AI-system. Dessa företag använder olika prissättningsmodeller för sina AI-tjänster. Alphabet har till exempel nyligen sänkt kostnaderna för sin mest avancerade AI-modell, Gemini. Prissättningen för dessa AI-system baseras ofta på antalet tokens eller tecken som används, vilket är grunden för hur AI-modellerna fungerar. Det är viktigt för företag att förstå den totala ägandekostnaden (TCO) för att integrera ett AI-system i sina arbetsflöden, vilket inkluderar kostnader för systemintegration, programvaruunderhåll, personalutbildning och ingenjörslöner.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 15 december

AI:s explosion under 2023: En årsöversikt

2023 var AI:s år, med företag som Nvidia, Google, Microsoft och OpenAI i spetsen. Även Wendy´s testade AI-assistenter vid sina drive-thru. AI:s framfart började egentligen i november 2022 när OpenAI lanserade ChatGPT, som snabbt blev den snabbast växande appen någonsin. Under 2023 investerade Microsoft $10 miljarder i OpenAI, och Google lanserade sin egen AI-chatbot, Bard. Meta förklarade att AI var företagets största investering. Google sammanslog sitt Brain AI-team med DeepMind och Amazon lanserade sin Bedrock-plattform. Google öppnade Bard för allmänheten och lanserade sin Search Generative Experience. Nvidia passerade en marknadsvärdering på $1 biljon. Amazon, Google, Meta, Microsoft och OpenAI förband sig att följa frivilliga regler för AI-säkerhet och utveckling. Amazon investerade $4 miljarder i OpenAI-konkurrenten Anthropic. OpenAI avskedade och återanställde sin VD Sam Altman efter hot om massuppsägningar. Google lanserade sin GPT-4-konkurrent Gemini.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 december

Google integrerar Gemini AI i Bard för förbättrad språkmodell

Google har nyligen implementerat en betydande förbättring av sin stora språkmodell känd som Bard. Denna förbättring kommer i form av integration av Gemini AI, en ny neural nätverksarkitektur. Gemini skiljer sig genom sin specialiserade träningsregim, vilket innebär att bearbeta en omfattande och mångsidig databas som består av både text och datorprogrammering. Genom att införliva Gemini i Bard har det lett till märkbara förbättringar i modellens förmågor. Specifikt möjliggör Gemini för Bard att producera svar som inte bara är mer omfattande utan också mycket informativa. Denna uppgradering markerar ett betydande steg framåt i utvecklingen av språkmodeller, vilket visar potentialen för mer sofistikerade och användarcentrerade AI-applikationer.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 15 december

Tre ohejdbara aktier inom artificiell intelligens att köpa och behålla för nästa decennium

Artificiell intelligens (AI) är ingen övergående fluga, och investerare har fortfarande en stor möjlighet att tjäna pengar de kommande åren. Här är tre AI-aktier att köpa och behålla för nästa decennium. 1. Alphabet har introducerat sin nya Gemini AI-modell, som överträffar OpenAI:s GPT-4 och slår mänskliga experter på MMLU-testet. 2. Amazon har lanserat Amazon Bedrock, en tjänst som låter kunder bygga generativa AI-appar med en rad verktyg. 3. Microsoft har investerat betydligt i OpenAI, och GPT-4-tekniken är nu integrerad i Microsofts produkter. Microsoft förväntas fortsätta att vara en av de största vinnarna inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 december

Google planerar att lansera Pixie, en lokal AI-assistent för Pixel-telefoner

Pixel-telefoner kommer att få en exklusiv lokal AI-assistent kallad Pixie, som kan göra saker som Google-assistenten inte kan, enligt österrikiska Der Standard. Pixie bygger förväntat på Gemini Nano, den minsta versionen av Googles senaste och mest avancerade språkmodell. Det är oklart exakt vad Pixie kan göra, men det förväntas att den kommer att fungera som en mer kapabel och personlig version av Google-assistenten, som körs lokalt och fungerar offline. Google har redan introducerat liknande teknik, som kommer att släppas för Android och IOS. Pixie är bara ett av många kommande AI-verktyg från Google.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 15 december

Tre oupphörliga AI-aktier att köpa och behålla under nästa decennium

Trots att det finns mycket hype kring artificiell intelligens (AI) är det ingen övergående trend. De framsteg vi sett det senaste året är bara början. Här är tre oupphörliga AI-aktier att köpa och behålla under nästa decennium. 1. Alphabet har överraskat med introduktionen av sin nya Gemini AI-modell. Den mest kraftfulla versionen av modellen, Gemini Ultra, överträffar OpenAI:s GPT-4 och slår mänskliga experter på MMLU-testet. 2. Amazon var en annan AI-ledare som snabbt lanserade egna generativa AI-förmågor. Amazon Bedrock låter Amazon Web Services (AWS) kunder snabbt bygga generativa AI-appar. 3. Microsoft kommer att förbli en av de största AI-vinnarna under lång tid framöver. Microsofts betydande investering i OpenAI kan gå ner som ett av de smartaste affärsutvecklingsdragen i företagshistorien.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 december

Google utvecklar ny AI-assistent och AI-drivna glasögon

Google har nyligen avslöjat Gemini, företagets mest robusta stora språkmodell, och meddelat att dess virtuella assistent Bard nu drivs av Gemini. Google utvecklar också Pixie, en ny virtuell assistent som syftar till att erbjuda användarna en mycket personlig upplevelse genom att använda data från Gmail, Maps och andra Google-tjänster. Rykten föreslår att Pixie kan integreras i Pixel 9-smarttelefoner, som förväntas lanseras nästa år. Parallellt rapporteras Google utforska utvecklingen av AI-drivna glasögon, liknande Metas nyligen avslöjade, som skulle kunna fungera som AI-sidkicks för användare.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 15 december

Microsoft utvecklar ny metod för att förbättra prestandan hos OpenAI:s GPT-4

Microsoft har utvecklat en ny metod för att förbättra prestandan hos OpenAI:s GPT-4 i språkförståelsemätningar. Denna framsteg kommer mitt i framgången för Googles Gemini Ultra-modell. Microsoft Research-teamet, under ledning av Chief Science Officer Eric Horvitz, Research Engineering Director Harsha Nori och Principal Researcher Yin Tat Lee, avslöjade att denna nya teknik, känd som Medprompt+, tillåter GPT-4 att nå oöverträffade höjder i MMLU-utvärderingarna. Medprompt+ har vippat vågskålen tillbaka till förmån för GPT-4. Den nya tekniken innebär en förbättrad metod för att styra GPT-4 med prompts som resulterar i högre kvalitet på svaren. Microsoft lovar att fortsätta forska på zero- eller few-shot prompt-strategier, som är avgörande för intuitiv användning av språkmodeller. Mer detaljer om de nya metoderna och deras tillämpningar är tillgängliga via Microsoft Researchs GitHub-repositorium.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 14 december

Google lanserar Gemini, en AI-modell för att utmana OpenAI:s GPT-4

Google har tillkännagivit lanseringen av sin senaste AI-modell, Gemini, med målet att överträffa OpenAI:s GPT-4. Gemini är en avancerad AI-modell utformad för att utöka gränserna för naturligt språkförståelse och förbättra förmågorna hos sina föregångare. Med denna lansering syftar Google till att erbjuda en mer sofistikerad AI-modell som kan hantera komplexa uppgifter och generera mer exakta och kontextuellt relevanta svar. Gemini har utvecklats med hjälp av omfattande resurser och forskning. Denna AI-modell är utbildad med hjälp av en massiv databas, och använder avancerade tekniker som osuperviserad inlärning och förstärkningsinlärning. Gemini siktar på att överträffa OpenAI:s GPT-4, som är allmänt betraktad som en benchmark-modell för naturligt språkbehandling och generering. Lanseringen av Gemini har betydande implikationer för olika branscher, med potentiella tillämpningar inom virtuella assistenter, kundsupportchattbotar, innehållsskapande och språköversättning, bland annat.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 14 december

Jämförelse mellan OpenAI’s GPT-4 och Google’s Gemini Pro

Snabb utveckling av AI har lett oss till ett avgörande ögonblick i språkmodellernas resa. OpenAI’s GPT-4 och Google’s Gemini Pro representerar toppen av nuvarande AI-teknologier och erbjuder unika förmågor som omdefinierar vår interaktion med maskiner. GPT-4:s ´Path Transformer´-arkitektur är ett steg framåt i resonemang och kontextuell förståelse, medan Gemini Pro:s fokus på multimodalitet utnyttjar Googles omfattande data i bilder, ljud och video. Båda modellerna erbjuder anpassning genom prompt engineering och finjustering, men Gemini Pro:s multimodala kapabiliteter tillåter ett bredare spektrum av användarspecifika anpassningar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 december

Google bygger AI-infrastruktur för utvecklare för att åter bli världsledande

Google försöker ta igen förlorad mark till Microsoft och OpenAI inom AI. Google har nyligen lanserat och marknadsfört Gemini, en kraftfull språkmodell som är tänkt att konkurrera med GPT-4 och andra. Trots tidigare påståenden om att AI-demon var en nästan komplett bluff, har Google nu introducerat Google AI Studio. Google siktar på att stärka sin AI-infrastruktur och utöka sitt erbjudande till externa utvecklare. Gemini kommer att vara tillgänglig för utvecklare och kunder på Vertex AI och Google Studio-plattformarna. Google vill följa samma väg som Microsoft och OpenAI, där de lanserade en utvecklarplattform som kunder kan använda för att bygga sina egna AI-applikationer. Google meddelade också Imagen2, en ny AI-bildmodell, och ett partnerskap med startup-företaget Mistral.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 december

Google introducerar sitt senaste generativa språkmodell, Gemini

Google presenterade den 6 december 2023 sin senaste generativa språkmodell, Gemini. Innan detta bestod Googles språkmodeller av PaLM och LaMDA-modellerna. Gemini är en multimodal AI som kan förstå text, bilder, ljud, video och kod. Modellen kan även skapa videoklipp på begäran. DeepMind, utvecklaren av Gemini, är en ideell forskningslaboratorium för artificiell intelligens som grundades 2010 och förvärvades av Google 2014. Med den nya modellen uppgraderade teknikföretaget Google Bard till att använda Gemini Pro. Gemini har tre varianter: Ultra, Pro och Nano. Google rapporterade en 90,0% poäng med Ultra på Massive Multitask Language Understanding-testet, vilket överträffar mänskliga poäng.

Direktlänk Dela TechAcute fördjupade 14 december

Google lanserar nya AI-modeller och verktyg

Google har lanserat sin senaste AI-modell Gemini Pro för utvecklare och organisationer, tillsammans med en rad andra AI-verktyg, modeller och infrastruktur. Gemini Pro kommer att vara tillgänglig via Gemini API för utvecklare i Google AI Studio. Företaget har också lanserat andra modeller - Imagen 2 och MedLM - i Vertex AI. Imagen-2 är Googles mest avancerade text-till-bild-diffusionsteknik hittills. Företaget meddelade också tillgängligheten av ´Duet AI´ för utvecklare och ´Duet AI´ i säkerhetsoperationer. Google säger att det kommer att införliva Gemini över ´Duet AI´-portföljen snart.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 14 december

Alphabets AI-satsning ökar företagets marknadsvärde med 87 miljarder dollar

Alphabet Inc, Google moderbolag, upplevde en betydande ökning av sitt marknadsvärde, med ett tillägg på 87 miljarder dollar på en enda dag, efter en demonstration av dess stora språkmodell Gemini. Denna AI-modell, jämförbar med OpenAI:s ChatGPT, framhävde vikten av en stark AI-strategi för investerarförtroendet. Alphabet har dock stått inför utmaningar under året, med oro för att halka efter Microsoft Corp i AI-racet. Trots dessa utmaningar har Alphabets nyligen visade Gemini Pro för företag, vilket möjliggör utveckling av applikationer med hjälp av AI-modellen, lugnat vissa om att företaget förblir en nyckelspelare inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 december

Google lanserar kraftfulla AI-verktyg för utvecklare och företag

Google förstärker sitt AI-arsenal genom att lansera två kraftfulla verktyg för att stärka utvecklare och företag. Först ut är Duet AI för utvecklare, som nu är allmänt tillgänglig och erbjuder sömlös integration med data från 25 partners som Confluent, HashiCorp och MongoDB. Denna AI-kopilot hjälper till att skapa applikationer för specifika plattformar, genom att skriva kod anpassad till deras unika behov. På textgenereringsfronten ansluter sig Gemini Pro som ett kraftfullt API på Google Cloud´s Vertex AI. Detta system låter dig bygga chattrobotar som interagerar med användare på ett naturligt och engagerande sätt. Duet AI för utvecklare kan autokomplettera källkod, svara på kodningsfrågor och hjälpa till med felsökning. Alla Duet AI-tjänster förväntas uppgraderas till Gemini-arkitekturen inom de kommande veckorna, med fri tillgång tillgänglig fram till 12 januari 2024.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 14 december

Google lanserar sitt mest avancerade AI-modell, Gemini, i tre storlekar

Google lanserade förra veckan sin ´största och mest kapabla AI-modell´ Gemini i tre olika storlekar - Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Google rullar ut Gemini 1.0 över en rad av sina produkter och plattformar. En ´finjusterad´ version av Gemini Pro finns för närvarande tillgänglig inuti Googles AI-chattbot Bard. Google tar också Gemini till Pixel med Pixel 8 Pro som den första smarttelefonen att köra Gemini Nano, dess modell för enhetsuppgifter. Teknikjätten kommer också att lägga till Gemini i fler av sina produkter och tjänster framöver, inklusive Search, Ads, Chrome och Duet AI. Google förväntas släppa Gemini Ultra nästa år via en uppgraderad chattbot som kallas Bard Advanced.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 14 december

Google introducerar sitt stora språkmodell Gemini för företag och utvecklare

Google ger företag och utvecklare en första titt på sitt mest kraftfulla stora språkmodell, Gemini, genom dess API. Modellen finns tillgänglig i tre storlekar: Ultra, Pro och Nano. Från och med idag är Gemini Pro API tillgängligt för utvecklare via Googles gratis webbaserade utvecklarverktyg, AI Studio. Gemini Pro finns också tillgängligt för företag genom Google Clouds Vertex AI-plattform. Företag kan börja bygga applikationer med det från och med idag. Google planerar att ytterligare finjustera modellen de kommande veckorna baserat på användarfeedback.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 14 december

Microsoft lanserar ny språkmodell Phi-2

Microsoft har lanserat Phi-2, en ny språkmodell för användning i kommande AI-appar från tredje part. Trots att Phi-2 endast erbjuder 2,7 miljarder parametrar, hävdar Microsoft att den kan matcha kraftfullare språkmodeller som Mistral, Llama 2 och Gemini Nano. Detta beror på ett bättre urval av träningsdata och diverse optimeringar. Phi-2 riktar sig främst till utvecklare och forskare och är tillgänglig via Azure AI Studio.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 14 december

Google Cloud lanserar Gemini Pro för företag

Google Cloud har lanserat Gemini Pro för företag, ett artificiell intelligens-verktyg för partners inom detaljhandel, mode, skönhet och andra segment. Verktyget bygger på förra veckans introduktion av Gemini, Googles nästa generation av generativa AI-modeller. Gemini Pro tillåter partners att utveckla en rad applikationer, från kundtjänstchattar till lagerförfrågningar och marknadsföring. Verktyget är för närvarande gratis, men avgifter kommer så småningom att tillkomma. Google lovar dock att priserna kommer att vara konkurrenskraftiga.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 14 december

Google dominerar AI-nyheterna med flera nya verktyg och produkter

Google har dominerat AI-nyheterna med flera nya produkter och verktyg som använder dess nya LLM, Gemini. Bland dessa finns NotebookLM, som nu är allmänt tillgängligt och ger användare insikter om de anteckningar de tar. Duet AI för utvecklare är också nu allmänt tillgängligt, vilket gör det enkelt att generera kod och överföra vissa utvecklingsuppgifter till AI. Utvecklare kan nu också integrera Gemini Pro i sina appar. Google har också introducerat Imagen 2 för text- och logogenerering, och MedLM, en generativ AI-modell optimerad för medicinsk användning.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 14 december

Google lanserar multimodal Gemini Pro för företagsbruk

Google har tillkännagivit lanseringen av sin nya multimodala Gemini Pro för företagsbruk. Detta kommer kort efter att företaget presenterade sitt flaggskepps-generativa AI (genAI) -modell, Gemini, som snabbt kritiserades för sina bildanalysförmågor. Gemini Pro API finns tillgängligt för företag via Google Clouds Vertex AI-plattform och för utvecklare i Google AI-studio. Det inkluderar en dedikerad Gemini Pro Vision multimodal input som accepterar både text och bildingångar för textutgångar. Gemini Pro erbjuds både som en gratisversion och en betal-per-användning-version.

Direktlänk Dela SDxCentral fördjupade 14 december

Alphabet gör AI-modellen Gemini tillgänglig för utvecklare och sänker kostnaderna

För att locka utvecklare att bygga på sin artificiella intelligensplattform meddelade Alphabet på onsdag att det gör en version av sin mest avancerade modell tillgänglig för utvecklare omedelbart, samt sänker kostnaderna. Förra onsdagen introducerade Googleägaren tre versioner av sin mest avancerade artificiella intelligensmodell kallad Gemini, en teknik som kan bearbeta olika former av information som video, ljud och text. Gemini kan utföra mer sofistikerad resonemang och förstå information med en större grad av nyans än Googles tidigare teknik. Priset på Gemini har minskats till mellan en halv och en fjärdedel av vad kostnaderna var i juni. Dessutom gör företaget en svit med verktyg tillgängliga för utvecklare att anpassa sin egen version av Gemini, samt två nya produkter som snart kommer att drivas av Gemini, en inriktad på datorprogrammeringshjälp och den andra inriktad på företagets säkerhetsoperationer. En andra version av dess bildgenereringsmodell kommer att vara tillgänglig för utvecklare imorgon. Alphabet sa att det gör tre versioner av Gemini, var och en är utformad för att använda en annan mängd bearbetningskraft. Den mest kraftfulla versionen är utformad för att köras i datacenter och den minsta kommer att köras effektivt på mobila enheter, sa företaget. Sedan lanseringen av OpenAIs ChatGPT för ungefär ett år sedan har Google tävlat om att producera AI-programvara som rivaliserar vad det Microsoft-stödda företaget har introducerat.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 december

Google gör Gemini AI Pro tillgänglig för utvecklare

Förra veckan meddelade Google sitt nästa generations Gemini AI-modell i tre storlekar: Ultra, Pro och Nano. Idag gör de Pro-versionen tillgänglig för utvecklare att bygga för sina egna användningsfall. Google integrerar redan modellen i olika produkter som Android´s Pixel 8 Pro och den specialanpassade Bard-versionen av Gemini Pro. Gemini Pro har funktioner som funktionsanrop, inbäddningar, semantisk hämtning och chattfunktioner, och stöder 38 språk över 180+ länder. Utvecklare kan nu utnyttja Gemini Pro genom Gemini API, som accepterar textinmatningar och genererar textutmatningar. Dessutom underlättar Google AI Studio, ett gratis webbaserat utvecklarverktyg, snabb skapelse och API-nyckelanskaffning för apputveckling. För närvarande har utvecklare gratis tillgång till Gemini Pro och Gemini Pro Vision via Google AI Studio. Vertex AI-utvecklare kan dra nytta av samma modeller utan kostnad fram till början av nästa år, varefter avgifter per 1 000 tecken eller bilder kommer att tillämpas på båda plattformarna.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 14 december

Google lanserar Gemini Pro för utvecklare och företag

Google lanserar Gemini Pro för utvecklare och företag att bygga på. Det kommer att vara gratis att använda tills Google lanserar allmän tillgänglighet. Gemini Pro kommer att vara billigare att använda än GPT-4 när den fria perioden slutar. Gemini Pro kommer att kunna ta in och skicka ut text, medan Gemini Pro Vision kommer att kunna acceptera text och bilder men kommer bara att skicka ut text. Den kommer också att stödja 38 språk inklusive engelska, arabiska, holländska, franska, japanska, spanska och mer. På Gemini Pros prissida finns två planer: gratis för alla och betala-per-användning.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 14 december

Jämförelse av kommersiella och öppen källkodsmodellpoäng

Igår gick jag igenom en massa papper och tekniska rapporter och gjorde denna visualisering av de mest kända kommersiella och öppen källkodsmodellpoängen i dessa jämförelser och nu vill jag dela med mig av dem tillsammans med några av mina personliga observationer. Jämförelser utvärderade: HellaSwag, MMLU, ARC-C, DROP, WinoGrande, MATH, BIG-Bench, HumanEval, Natural2Code, WMT23, GSM8K, TriviaQA, NaturalQuestions, TruthfulQA. Låt striderna börja!! GPT4 vs Gemini ULTRA, GPT4 vs Claude 2, GPT3.5 vs Gemini Pro, GPT3.5 vs Palm 2.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 december

Google lanserar Gemini för utvecklare

Google har lanserat sin AI-modell Gemini för utvecklare att använda. Trots tidigare misslyckanden med att lansera AI-modeller och verktyg, fortsätter företaget att utveckla sina AI-tjänster. Gemini är nu tillgängligt för utvecklare att använda, vilket ger dem tillgång till en mycket intelligent hjärna för sina applikationer. Google släpper Gemini Pro, som är en mellanmodell mellan Gemini Nano och Gemini Ultra. Modellen kommer att bli mer kraftfull med tiden och kan för närvarande acceptera och producera text. Det finns också en Gemini Vision endpoint som tillåter modellen att acceptera bilder som input.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 14 december

AI och stora språkmodeller: Navigera genom livet med teknologi

Stora språkmodeller (LLM), som ChatGPT, Gemini och Grok, liknas vid GPS-teknik och ses som centrala verktyg inom kognitiv navigering. Precis som GPS revolutionerade fysisk navigering, förändrar LLMs sättet vi navigerar genom intellektuella landskap. Dessa modeller hjälper oss att filtrera information och dra vår uppmärksamhet mot det mest relevanta, likt hur GPS leder oss till den snabbaste rutten. LLMs erbjuder en unik möjlighet att navigera våra kognitiva processer, optimera den intellektuella resan och kan avslöja oväntade vägar och outforskade områden i tanken. Trots parallellerna är det viktigt att erkänna de unika aspekterna av den mänskliga resan som ligger utanför teknikens räckvidd.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 13 december

Navigera i livet med AI och stora språkmodeller

Stora språkmodeller (LLM:er) som ChatGPT, Gemini och Grok har framträtt som centrala verktyg inom det kognitiva området. LLM:er hjälper till att filtrera brus och leder oss genom stora informationslandskap med noggrannhet och hastighet, mycket likt hur GPS-system leder oss till den snabbaste rutten och undviker onödiga omvägar. LLM:er erbjuder en unik möjlighet att navigera i våra kognitiva processer, optimera den intellektuella resan. De kan avslöja oväntade vägar och outforskade områden i tanken, mycket som en naturskön omväg rekommenderad av en GPS kan leda till glädjande upptäckter. Dessa modeller är inte bara funktionella verktyg utan katalysatorer för intellektuellt äventyr.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 13 december

Så här testar du Googles Gemini Pro AI på Android i USA

Google har lanserat sin nya artificiella intelligensmodell, Gemini Pro, en konkurrent till GPT 3.5. Gemini Pro har börjat aktiveras, men inte i Spanien och Europa. Det finns dock ett sätt att testa det genom att använda en VPN som låtsas vara en användare från USA, till exempel NordVPN. För att testa Gemini Pro på Android bör du först ändra ditt språk till amerikansk engelska i ditt Google-konto. Anslut sedan till en server i USA med din VPN. Du bör nu kunna navigera till Bard, där Gemini Pro testas, och se en notifikation om att du använder Gemini Pro.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 13 december

Använda Google Gemini Pro i Europa: En guide

Google Gemini, Googles nya AI-modell, har börjat implementeras men ännu inte i Spanien och Europa. Dess Gemini Pro-version är en konkurrent till GPT 3.5, som Google hävdar är överlägsen ChatGPT-modellen. För att testa Gemini Pro AI på Android och aktivera den direkt i Google Bard i Europa, behöver användarna använda en VPN som låtsas vara en användare från USA, som NordVPN. Användare måste logga in på sitt Google-konto, ändra språkinställningarna till amerikansk engelska och ansluta till en server i USA via VPN. Därefter kan de gå till bard.google.com för att börja använda Gemini Pro.

Direktlänk Dela Small Cap News fördjupade 13 december

Google lanserar Duet AI för utvecklare och Gemini Pro

Google har meddelat att Duet AI för utvecklare och Gemini Pro, dess AI-drivna verktyg för kodkomplettering och kodgenerering, nu är allmänt tillgängliga. Duet AI inkluderar nu stöd för dataset från 25 partnerföretag för att hjälpa utvecklare med uppgifter som att bygga applikationer för specifika plattformar. Google planerar att integrera dokumentation och kunskap från Datadog, JetBrains och Langchain för att hjälpa till med aktiviteter som testautomation, problemlösning och sårbarhetsåtgärder. Utvecklare kommer att ha gratis tillgång till att experimentera med Gemini Pro via Google AI Studio.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 13 december

Google lanserar Gemini Pro API och introducerar Duet AI för utvecklare och säkerhetsoperationer

Google har börjat införliva sin nya grundmodell, Gemini, i sin mjukvarustack. Gemini Pro API är nu allmänt tillgängligt för utvecklare i Google AI Studio och tillgängligt i offentlig förhandsgranskning för företag på Googles Cloud Vertex AI-plattform. Google planerar att införliva Gemini i hela sin Duet AI-portfölj de kommande veckorna. Två nya Duet AI-erbjudanden har introducerats: Duet AI för utvecklare och Duet AI inom säkerhetsoperationer. Duet AI för utvecklare inkluderar funktioner för att hjälpa användarna att koda snabbare med AI-kodkomplettering, kodgenerering och chatt i flera integrerade utvecklingsmiljöer. Duet AI inom säkerhetsoperationer möjliggör för användare att skydda sina organisationer mot cyberattacker.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 13 december

Google lanserar Gemini Pro API för AI Studio och Vertex AI

Från och med den 13 december kan utvecklare använda Google AI Studio och Vertex AI för att bygga applikationer med Gemini Pro API, vilket ger tillgång till Googles nya generativa AI-modell. Googles ursprungliga lansering av Gemini var begränsad till Google Bard och Pixel 8 Pro, så onsdagens allmänna tillgänglighet av Gemini för Google AI Studio och Vertex AI markerar det första testet av Gemini för företagsutvecklare. Dessutom kommer Googles Duet AI-assistent chatbot till utvecklare och SecOps-verktyg.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 13 december

Google introducerar multimediaförståelse i AI-chattbot med ny modell Gemini

Google har börjat införa förståelse för video, ljud och bilder i sin Bard AI-chattbot med en ny AI-modell kallad Gemini. Google Pixel 8-telefonägare kommer att vara bland de första att dra nytta av dess nya artificiella intelligensförmågor, men Gemini kommer att komma till Gmail och andra Google Workspace-verktyg i början av 2024. Gemini kan erbjuda textbaserade chattförmågor som Google säger förbättrar AI-förmågorna i komplexa uppgifter som att sammanfatta dokument, resonera, planera och skriva programmeringskod. Den större förändringen med multimediaförmågor kommer ´snart´, säger Google.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 13 december

Google lanserar uppgraderade AI-funktioner för att tävla med rivaler

Alphabet Inc.´s Google har meddelat en rad uppgraderade artificiella intelligensfunktioner för sina molnberäkningskunder, i ett försök att komma ikapp rivaler, inklusive Microsoft Corp. och startup-företaget OpenAI, som har utnyttjat AI-boomen. Företaget presenterade på onsdagen Gemini Pro för företag, vilket möjliggör för utvecklare att bygga applikationer med hjälp av Googles senaste AI-modell, som tillkännagavs förra veckan. Gemini är ett storskaligt AI-system tränat på stora mängder data som kan generera nytt innehåll baserat på vad användare begär.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 13 december

Google lanserar Duet AI för utvecklare

Google meddelar att Duet AI för utvecklare nu är allmänt tillgängligt. Duet AI för utvecklare är ett AI-baserat verktyg för kodningshjälp som integreras direkt i din IDE. Det erbjuder utvecklare funktioner som kodkomplettering, kodgenerering, chatt och Smarta åtgärder, som är genvägar för upprepbara uppgifter som att generera enhetstester och kodförklaring. Det kan användas inom många populära IDE:er, inklusive Cloud Shell Editor, Cloud Workstations, IntelliJ, PyCharm och Visual Studio Code. Verktyget stöder över 20 programmeringsspråk, inklusive C, C++, Go, Java, JavaScript och Python, och Google har redan samlat över 25 partners inom branschen för att erbjuda integrationer och funktioner i lösningen. Duet AI för utvecklare kommer att vara gratis fram till 1 februari 2024, då det kommer att övergå till en prenumerationsmodell.

Direktlänk Dela Software Development Times fördjupade 13 december

Googles nya Bard drivet av Gemini Pro överträffar PaLM-drivet Bard

Googles nya Bard, drivet av språkmodellen Gemini, visar betydande förbättringar jämfört med det äldre Bard, drivet av Pathways Language Model (PaLM). Gemini Bard presterar bättre på att svara på matematiska ordproblem, ger mer detaljerade förklaringar av genererad kod och excellerar på textsummering genom att bryta ner texten i lättillgängliga stycken med punktlistor. Google hävdar att det nya Bard nu överträffar GPT-4 i de flesta scenarier. Trots att det fortfarande finns svårigheter med matematiska problem, är Gemini Bard ett stort steg framåt jämfört med PaLM Bard.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 13 december

Googles Gemini och OpenAIs ChatGPT jämförs i språkmodellstest

Striden mellan stora språkmodeller (LLM) intensifieras, med Googles nyligen lanserade Gemini som kliver in i ringen mot OpenAIs etablerade ChatGPT. Båda modellerna har imponerande förmågor inom textgenerering, översättning och till och med kreativt skrivande. Ett nyligen genomfört huvud-till-huvud-test lyser dock ljus på deras styrkor och svagheter, särskilt inom aktuella händelser och faktisk noggrannhet. Google´s Gemini har fördelar över ChatGPT i att svara på frågor om aktuella händelser och planering. Dock visar Gemini faktiska fel, vilket väcker oro över tillförlitlighet. Båda modellerna visar begränsningar i hantering av komplexa eller känsliga ämnen. Experter betonar behovet av transparens och användarmedvetenhet i det utvecklande AI-landskapet.