» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 343 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Google Sök är en sökmotor som utvecklats av företaget Google. Det är den mest använda sökmotorn på internet och hjälper användare att hitta information, bilder, nyheter, videoklipp och mycket mer. Genom att skriva in sökord eller fraser i sökfältet ger Google Sök relevanta resultat baserat på användarens sökning. Resultaten rankas efter relevans och popularitet, vilket gör det enkelt att hitta det man söker. Google Sök använder avancerade algoritmer och tekniker för att ge snabba och exakta sökresultat, vilket gör det till en viktig resurs för många människor världen över.

Senaste nytt kring Google Search

Alphabet kan vara det bästa AI-aktieköpet trots Nvidias framgångar

Av alla ´Magnificent Seven´-aktier har ingen kommit i närheten av de vinster som Nvidia har visat. Aktierna i chipstillverkaren har skjutit i höjden med 221% under de senaste 12 månaderna. Nvidia har kanske varit den största förmånstagaren av AI-boomen. Nvidia:s framgång är berättigad eftersom företaget tillhandahåller de chips som driver AI-användningsfall. Men aktierna kan vara dyra just nu, med ett pris-till-vinstförhållande på 89,7. Alphabet, å andra sidan, kan vara det bästa AI-aktieköpet att behålla. Alphabet rapporterade digitala annonsintäkter på 65,5 miljarder dollar i fjärde kvartalet 2023, en ökning med 11% jämfört med föregående år. Aktien handlas nu till ett P/E-förhållande på 24,9. Detta är en bra ingångspunkt för investerare att äga en ledare inom AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Datacenter kan fördubbla elanvändningen till 2026 på grund av kryptovalutor och AI

Enligt en ny rapport från Internationella energiorganet (IEA) kan datacenter förbruka dubbelt så mycket el till 2026, främst på grund av kryptovalutor och artificiell intelligens. Datacenter används för att lagra allt vårt digitala innehåll och används allt mer för att bryta Bitcoin och träna AI. Detta har redan utlöst en motreaktion mot miljöpåverkan av kryptovalutor och AI-verktyg, eftersom alla dessa datacenter är ansvariga för växthusgasutsläpp kopplade till deras elanvändning. Datacenter, kryptovalutor och AI utgjorde cirka 2 procent av den globala elanvändningen 2022, enligt IEA:s årliga elrapport. Till 2026 kan elanvändningen från datacenter öka till 1 050TWh, beroende på hur snabbt tekniken utvecklas.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 24 januari

Google lanserar ny design för Labs med 12 AI-experiment

Google har nyligen lanserat en ny design för Labs med 12 artificiell intelligens (AI) experiment, verktyg och projekt, vilket visar ett engagemang för att främja AI-teknik. Denna omdesign framhäver ett dussin AI-produkter som kan transformera hur AI används i de flesta arbetsflöden och organisationer. Här är de 12 AI-experimenten som du kan prova eller anmäla dig till på den nydesignade Google Labs-webbplatsen: Google Search Generative Experience (SGE), TextFX för AI-skrivhjälp, Google Bard med tillägg, NotebookLM för forskning, Duet AI för Google Workspace, Ett spel för att förbättra bildframkallningsfärdigheter, AI-experiment på YouTube, Project IDX, Instrument Playground med MusicFX, Magic Compose för textmeddelanden på Android, AI Script Editor för Google Home, Magic Editor för Google Photos.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 20 december

Microsofts investeringar i OpenAI skakas av interna stridigheter

Microsofts investeringar i OpenAI, ett ledande företag inom generativ AI, har skakats av interna stridigheter. OpenAIs styrelse avskedade nyligen medgrundaren och VD:n Sam Altman och medgrundaren och presidenten Greg Brockman avgick, vilket har lett till osäkerhet och förvirring inom företaget. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI under de senaste fyra åren, trots att de inte har någon kontroll över företaget eller en plats i styrelsen. Microsofts VD Satya Nadella försökte utan framgång övertyga OpenAIs styrelse att återanställa Altman och Brockman. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Altman och Brockman har fått positioner på Microsoft för att leda ett nytt ´avancerat AI-team´.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 november

Googles Gemini AI försenad till 2024 på grund av konkurrens från ChatGPT

Utvecklingen av Googles Gemini AI går tydligen genom en tuff period eftersom den stora språkmodellen (LLM) rapporteras ha försenats till nästa år. Ursprungligen planerades lanseringen till november men nu kanske den inte kommer förrän någon gång under första kvartalet 2024. Det rapporteras att detta beror på ChatGPT:s styrka som en rival. Google planerar att använda AI för att driva nya YouTube-skaparverktyg, uppgradera Bard och förbättra Google Assistant. Företaget har också planer på att locka annonsörer med sin AI eftersom annonsering är Googles huvudsakliga inkomstkälla.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 19 november

Google skjuter upp lanseringen av AI-modellen Gemini till 2024

Google skjuter upp lanseringen av sitt flaggskeppsmodell för stora språkmodeller (LLM), Gemini, som är en konkurrent till GPT-4. Google-representanter har meddelat att AI-modellen inte bör förväntas förrän i det första kvartalet 2024. Förseningen beror på osäkerheten om Gemini kan matcha eller överträffa OpenAI:s mest avancerade LLM i GPT-4. Källor till The Information uppgav också att förseningen av Gemini berodde på att man ville stärka sina konsumenterbjudanden med den nya AI-drivna tekniken innan man gav externa mjukvaruutvecklare tillgång till den. Google planerade ursprungligen att släppa Gemini i december.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 17 november

Google öppnar tillgång till Bard för tonåringar

Google öppnar tillgång till Bard för tonåringar från 13 år och uppåt. Bard kan användas för inspiration över ett brett spektrum av ämnen och för hjälp med matematiska ekvationer eller vetenskapliga problem. Google utvidgade tillgången till Search Labs för tonåringar i september, vilket ger dem en mer naturlig AI-upplevelse med sökning tillsammans med uppföljningsfrågor om ämnen. Google utvidgar det arbete de gör för tonåringar genom sin AI-teknik genom att införliva Bard. Tonåringar kommer att ha möjlighet att luta sig på Googles Bard för hjälp med svåra ämnen.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 16 november

Google tillåter tonåringar att använda Bard med vissa skyddsfunktioner

Google kommer att tillåta tonåringar att använda sin AI-chattbot Bard, men med vissa skyddsfunktioner på plats, enligt ett blogginlägg av Tulsee Doshi från Google. Bard kommer att vara tillgänglig för tonåringar i ´de flesta länder runt om i världen´ så länge de uppfyller Googles minimikrav på ålder för att ha hand om sitt eget konto. Till att börja med kommer tonåringar endast att kunna använda Bard på engelska, men Google kommer att lägga till fler språk ´över tid´. Google har några säkerhetsåtgärder för att hjälpa tonåringar att förstå hur generativ AI fungerar och förhindra dem från att se osäkert innehåll.

Direktlänk Dela Manchestermag.com fördjupade 16 november

Google låter tonåringar använda Bard, men med vissa säkerhetsåtgärder

Google kommer att tillåta tonåringar att använda AI-chattboten Bard från och med torsdag, men med vissa säkerhetsåtgärder på plats, enligt ett blogginlägg från Googles Tulsee Doshi. Bard kommer att vara tillgänglig för tonåringar i ´de flesta länder runt om i världen´ så länge de uppfyller Googles minimiålderskrav för att ha kontroll över sitt eget konto. Till att börja med kommer tonåringar endast att kunna använda Bard på engelska, men Doshi säger att Google kommer att lägga till fler språk ´över tid´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 november

Microsoft och Alphabet tävlar om AI-drivna verktyg för produktivitetsförbättring

Teknikjättarna Microsoft och Alphabet intensifierar sin rivalitet inom det snabbt utvecklande området för artificiell intelligens (AI) genom att utveckla avancerade AI-drivna verktyg för att förbättra användarnas produktivitet och informationsåtkomst. Microsoft har tagit en tidig ledning i denna tävling genom sin strategiska investering i OpenAI, vilket har resulterat i Copilot, ett AI-drivet verktyg integrerat i Microsoft 365-paketet. Alphabet förbereder sig för att lansera Google Duet, ett initiativ som syftar till att utnyttja sina redan starka tillgångar som Google Search och YouTube. Alphabet arbetar även på Bard och Gemini, två projekt som har potential att överglänsa sina rivaler på lång sikt.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 15 november

Jämförelse mellan Jasper AI och ChatGPT 4

Användningen av artificiell intelligens (AI) ökar snabbt både i företag och på individnivå. Jasper AI och ChatGPT 4 är två AI-modeller som har utvecklats för att tala som människor. Jasper AI är en öppen källkods AI-plattform baserad på OpenAI, ChatGPT 3.5, Neo X, T5 och Bloom språkbearbetningsmodeller. ChatGPT 4 är den senaste versionen av ChatGPT, byggd på språkmodellen GPT, och kan svara på frågor som en människa. Båda modellerna är byggda på samma språkmodell och används för att skapa innehåll, e-postmarknadsföringskampanjer och blogginlägg. Priset för att använda ChatGPT 4 är 20 dollar per månad, medan Jasper AI kostar 29 dollar per månad.

Direktlänk Dela News Day Express fördjupade 15 november

Googles AI-chattbot Bard motsäger företagets påståenden i antitrust-rättegång

I sin pågående antitrust-rättegång har Google pekat på artificiell intelligens (AI) som en teknologi som kan jämna ut konkurrensen på sökmotorområdet. Google har dock motsagts av sin egen AI-chattbot, Bard. Bard medgav att dess fördel över andra AI-chattbotar kommer från den massiva informationsmängd som den har tillgång till, vilket kommer från andra Google-produkter och dess webbkrypare. Bard erkände också att denna fördel sannolikt kommer att fortsätta växa eftersom Google fortsätter att investera i sina tekniker för krypning och indexering. Bard påpekade att konkurrerande sökmotorer inte kan få tillgång till denna data. Bard förklarade även att tredjepartswebbplatser som vill kontrollera sina egna data och väljer att skydda Bard från att skrapa deras innehåll skulle möta konsekvenser.

Direktlänk Dela The American Prospect fördjupade 14 november

Google stämmer bedragare för falska AI-chatbot-nedladdningar och missbruk av DMCA

Google har stämt tre bedragare för att ha erbjudit en falsk nedladdning av företagets AI-chatbot Bard, som innehöll skadlig programvara kapabel att stjäla inloggningsuppgifter till småföretags sociala mediekonton. Google anklagar bedragarna för att rikta in sig på småföretag och annonsörskonton för att försöka stjäla deras finansiella information. Dessutom stämde Google en annan grupp, bestående av Nguyen Van Duc, Pham Van Thien och ´DOES 1-20´, för att ha missbrukat Digital Millennium Copyright Act (DMCA) genom att skapa tusentals falska Google-konton och lämna in ´tusentals falska upphovsrättsanspråk´ mot konkurrerande företag.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 14 november

Googles experimentella chattbot ´Bard´ förväntas nå en användarbas på över 200 miljoner

Google har delat framtidsplanerna för sin experimentella chattbot ´Bard´. Företaget förväntar sig att Bard kommer att vara bland de få utvalda produkterna i världen med en användarbas på över 200 miljoner, likt Google Search och YouTube. Bards trafik ökade med 2% till 87 lakh i oktober. Informationen gavs av chattbotens produktledare Jack Krawczyk vid ett evenemang organiserat av Reuters i New York. Bard är Googles AI-baserade chattbot, som hjälper användare att diskutera specifika ämnen och samla information från internet. Bard kommer att integreras med Google Assistant.

Direktlänk Dela Connexion Blog fördjupade 10 november

Google utökar AI-sökmöjligheter till 120 länder

Google utökar sina AI-möjligheter genom att lansera Search Generative Experience i 120 länder. Funktionen, som drivs av Google Bard AI, kommer att tillåta användare att få information och svar direkt på Googles söksida. Den nya funktionen är tänkt att konkurrera med Microsofts Bing AI, men kommer endast att fokusera på att ge information, inte att föra konversationer. För att använda AI-svar på Google-frågor måste användare besöka labs.Google.com och aktivera SGE. Google planerar att fortsätta utveckla AI-system, med Gemini som det mest framstående.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 10 november

AI är mer än generativ AI: Förstå skillnaden mellan AI och gen AI

Artificiell intelligens (AI) och generativ AI (gen AI) blandas ofta samman i diskussioner, trots att de representerar olika former av AI. Gen AI, som använder generativa förtränade transformer (GPT) modeller, uppfattas ofta som överlägsen AI. Men AI är inte en universallösning och alla användningsfall är inte likadana. Det finns olika former av AI, var och en lämpad för olika typer av användningsfall och levererar olika typer av resultat. AI är inte en stor monolitisk svart låda. Generativa AI-modeller levererar inte resultat på grund av kontextuell bearbetning, men genom att ta mönsterigenkänning och sannolikhetsberäkningar till extremen.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 9 november

Grok AI från xAI visar lovande resultat i jämförelse med andra AI-chatbotar

xAIs senaste AI-chatbot, Grok AI, visar imponerande resultat trots att den fortfarande är i stängd beta. AI-modellen Grok-1 rankas som den fjärde bästa i teknisk prestanda över fyra nyckelbenchmark för artificiell intelligens, och slår den fria versionen av ChatGPT (GPT-3.5) i alla. Men hur står sig Grok-1 mot Googles PaLM 2? Resultaten visar att Google Bard presterar mellan 5 - 17,8% bättre än Grok-1. Trots detta har Grok AI haft en starkare start än sina konkurrenter och rankas fjärde högst jämfört med alla andra grundmodeller från stora techföretag, inklusive GPT-4, Claude-2 och PaLM 2.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 9 november

Google förstärker sitt AI-ekosystem och utmanar OpenAI

Google fortsätter att bygga ut sitt AI-ekosystem genom att expandera sitt partnerskap med Anthropic, som nu kommer att köras på Googles snabbaste AI-accelererande chips. Detta sker samma dag som Google lanserade generativ AI-sökfunktion globalt, drivet av PaLM2, vilket gör AI tillgängligt för miljarder av människor som använder Google-sökning. Anthropic, ett av många företag som Google Cloud stöder, kommer att köras på några av Googles mest avancerade chips, TPU v5e. Google lanserade också sin sökmotor, Search Generative Experience (SGE), i över 120 länder.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 9 november

Googles generativa AI-sökning rullas ut i över 120 länder

Googles generativa AI-version av Google Sök, Google Search Generative Experience (SGE), rullas nu ut i över 120 länder och territorier. Google har också lagt till nya sätt att följa upp AI-genererade sökresultat, ny AI-översättningshjälp och ytterligare AI-drivna definitioner. Detta är Googles ´största globala expansion hittills´ av SGE. Google testar nu ett nytt sätt för sökare att ställa uppföljningsfrågor inom SGE-sökresultatsidan. SGE stöder nu att visa fler definitioner från dess ursprungliga lansering av denna funktion i augusti. Uppdateringen rullas ut under den kommande månaden, först på engelska i USA, med fler länder och språk som förväntas följa snart.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 8 november

Googles Bard fortfarande i experimentfas, 9to5Google lanserar nytt nyhetsbrev

Googles Bard, lanserad i februari, betraktas fortfarande som ett ´tidigt experiment´, vilket väcker användarnas nyfikenhet om vad som kommer härnäst. Samtidigt har 9to5Google lanserat ett nytt nyhetsbrev som ger höjdpunkter från Googles största berättelser med tillagd kommentar och andra detaljer. Bard avslöjades på ett okonventionellt sätt tillsammans med Pixel 8. Trots att Bard passar för en berättarprodukt, stämmer inte dess faktiska funktionsinriktning överens med definitionen. Det är oklart om Google kommer att fortsätta underhålla både Bard och Google Search Generative Experience (SGE).

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 8 november

Strategier för att hålla sig uppdaterad om Google Bards utveckling

Google Bard, en framstående figur inom artificiell intelligens (AI), har snabbt etablerat sig som ett kraftfullt verktyg med förmågan att generera text, översätta språk och delta i insiktsfulla samtal. Att hålla sig uppdaterad om Bards senaste utvecklingar är avgörande för dem som vill utnyttja dess potential. Här är några strategier för att göra det: prenumerera på Google AI Blog och Google Research Blog, följ Google AI och Google Research på sociala medier, övervaka AI-fokuserade nyhetssajter och publikationer, delta i AI-relaterade forum och onlinegemenskaper, delta i AI-konferenser och evenemang, prenumerera på Google Bard-uppdateringar och tillkännagivanden, utforska Google Bards officiella webbplats och dokumentation, engagera dig med Google Bard på sociala medier, använd Google Search och AI-fokuserade nyhetsaggregatorer samt nätverka med AI-professionella och forskare.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 7 november

Googles AI-chattbot Bard ger vilseledande information om kriget mellan Israel och Hamas

Google har lyft vissa restriktioner på sin AI-drivna chattbot Bard efter kriget med Hamas, och nu kan den svara på frågor om Israel och Gaza. En granskning av Ynet visar dock att Bard kan ge vilseledande och felaktig information om kriget mot Hamas. Användare rapporterade förra månaden att Googles chattbot vägrade att svara på allmänna frågor om Israel, Gaza och Hamas, eller att direkt adressera kriget. Bard har tillgång till aktuell information via Googles sökmotor, så det är oklart varför det felade i antalet dödsfall i kriget och utelämnade massakern i israeliska gränsområden.

Direktlänk Dela Yedioth Internet fördjupade 6 november

Artificiell Intelligens utsedd till årets ord av Collins Dictionary

Collins Dictionary har utsett Artificiell Intelligens (AI) till årets ord efter att det har gjort avtryck i alla branscher. Användningen av AI exploderade när program som ChatGPT gjorde verktyget mer tillgängligt för dagligt arbete. Detta ledde dock snabbt till kontroverser när människor började använda verktyget och andra AI-instrument för att skapa deepfakes, fuska på prov och för annat innehåll som började visa på de fördomar som finns i deras källmaterial - som sexism och rasism. På det senaste AI-toppmötet sade premiärministern att tekniken skulle förbättra ekonomin på lång sikt eftersom utbildningsreformer kommer att öka färdigheterna.

Direktlänk Dela National World fördjupade 5 november

Alphabets Q3-rapport visar framsteg inom AI och molntjänster

Alphabet rapporterade nyligen finansiella resultat för kvartalet som slutade den 30 september. Företaget visade märkbara framsteg inom både sin annonsenhet och molnsegment, trots konkurrens från TikTok, Meta Platforms, Microsoft och Amazon. Alphabet har investerat mycket kapital i artificiell intelligens (AI) och integrerat tekniken över alla delar av sin verksamhet. På annonsfronten ökade Alphabet intäkterna med 9%, främst drivet av Google Search och YouTube. Företagets tjänsteverksamhet (som mestadels består av annonsering) växte med 11%. Alphabet rapporterade ett fritt kassaflöde på 22,6 miljarder dollar, en ökning med 40% jämfört med föregående år. Företagets satsning på generativ AI ger redan betydande avkastning, vilket framgår av en återgång till ökande intäkter inom annonsering, samt konsekvent lönsamma molnoperationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

Google uppdaterar sin AI-chattbot Bard för realtidsinteraktion

Google har uppdaterat sin AI-chattbot Bard för att ge realtidsrespons på användarfrågor. Användare kan nu se svar medan de genereras istället för att vänta på att svaret ska vara klart. Dessutom kan användare hoppa över svar som de inte anser vara användbara genom att trycka på en ny ´Hoppa över svar´-knapp. Google ger användarna möjlighet att välja mellan två svarsalternativ: ´Svara i realtid´ och ´Svara när det är klart´. Bard integreras nu sömlöst med Google-appar och tjänster, vilket gör att Bard kan hämta relevant information från Workspace, Maps, YouTube, Google Flights och Hotels.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 28 oktober

Google lägger till AI-drivna funktioner till Maps för att förbättra navigering och sökresultat

Google lägger till en rad nya AI-drivna funktioner till Maps, inklusive mer uppslukande navigering, lättare att följa körinstruktioner och bättre organiserade sökresultat. Google vill att Maps ska vara mer som Search, där användare kan skriva in vaga frågor och få en mängd användbara träffar. Företaget vill att människor ska använda Maps för att upptäcka nya platser under överinseende av sin allsmäktiga algoritm. Google expanderar också sina API-erbjudanden till utvecklare, städer och speciellt bilföretag, så att de kan anpassa och förbättra Maps för bilnavigationsupplevelsen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 oktober

Google uppdaterar sökfunktionen och AI-chatten Bard med nya funktioner

Google fortsätter att uppdatera sin sökfunktion och sin generativa AI-chattbot, Bard, med nya funktioner. Google Sök kan nu visa hur en hårfärg skulle se ut på dig via Augmented Reality, medan Bard kan sammanfatta e-postmeddelanden åt dig. En av de nya funktionerna som Google tillkännagav tidigare i år kallas ´About this image´ och denna funktion rullas nu ut globalt för engelskspråkiga användare i Google Sök. Dessutom kan de som har valt att delta i Search Generative Experience (SGE) genom Search Labs nu se AI-genererade beskrivningar av vissa källor. Med den senaste uppdateringen kan Bard nu sammanfatta fler e-postmeddelanden åt gången.

Direktlänk Dela The Mobile Indian fördjupade 26 oktober

AI-modellträning accelererar snabbare än någonsin

Generativ AI har accelererat utvecklingen av AI-modeller och minskat datamängden som behövs, vilket är en viktig trend för teknologins framtid inom företag. Detta har uppmärksammats av experter hos stora AI-aktörer som Google LLC. Verktyg som Microsoft Copilot, en generativ AI-assistent, spelar en allt större roll i utvecklingen av generativa AI-lösningar. Trots osäkerheter kring implementeringen av AI-modeller, uttryckte panelister på Supercloud 4 en stark tro på att AI kommer att ha en enorm positiv inverkan över tid, inklusive möjligheten att omvandla jobb och utbildning.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 25 oktober

Google introducerar nya verktyg för att bekämpa spridningen av falsk information

Google har introducerat ett nytt set med verktyg som syftar till att ge användare mer kontextuell information om bilder och bekämpa spridningen av falsk information. Funktionerna ´Om den här bilden´, som först annonserades tidigare i år, kommer nu att vara tillgängliga för alla engelsktalande globalt. Verktygen låter Google-användare se en bilds historia, metadata och sammanhanget i vilket den har använts på olika webbplatser. Dessutom kommer användare att kunna avgöra hur människor har beskrivit bilden på andra webbplatser, vilket hjälper till att avslöja falska påståenden.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 25 oktober

Alphabets investeringar i AI kommer att stärka företagets position mot konkurrenter som Microsoft och OpenAI

Alphabets huvudmotståndare är risken för förlust av aktieandelar i sin sökmotorverksamhet till Microsofts Bing och OpenAIs Chat GPT. Trots detta har Google utvecklat AI i över två decennier och bildade 2011 Google Brain, en djupinlärningsintelligensdivision. Google har också utvecklat TensorFlow, en öppen källkods djupinlärningsprogramvara för att träna och utveckla djupa neuronnätverk. Dessa verktyg kommer att leverera mer avancerade AI-förmågor än OpenAI. Trots oro för konkurrens från Chat GPT ökade Googles sökintäkter med 4,8% i andra kvartalet och den totala intäkten ökade med 7,1% jämfört med föregående år. Googles molntjänst, Google Cloud Platform (GCP), är lönsam och växer med en ökning av intäkterna med 28,0% år till år i andra kvartalet för att nå 8,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 25 oktober

Google Bard presenterar avancerade funktioner och global tillgänglighet

Google Bard, AI-assistenten, har avtäckt sin mest avancerade version hittills för att förbättra användarupplevelse, kreativitet och samarbete. De senaste uppdateringarna lovar att göra Bard mer intuitiv, fantasifull och responsiv. Bard kan nu integrera realtidsinformation från Google Apps, samarbeta med Gmail, Docs och Drive, och dubbelkontrollera AI-genererade svar med Google. Bard tillåter nu användare att fortsätta konversationer som initierats av andra genom sin offentliga länkdelningsfunktion. Dessutom har Bard utvidgat sitt språkstöd till över 40 nya språk och är nu tillgängligt i alla 27 EU-länder och Brasilien.

Direktlänk Dela Timesng.com fördjupade 25 oktober

Alphabet förblir konkurrenskraftigt trots hot från Bing och OpenAI

Alphabet (NASDAQ:GOOGL) står inför konkurrens från Microsofts Bing och OpenAIs Chat GPT inom sökmotorsverksamheten. Trots detta har Alphabet investerat i AI och utvecklat en motstrategi, inklusive Google´s Project Magi och chatboten Bard. Företaget har utvecklat AI i över två decennier och har skapat TensorFlow, en open-source mjukvara för djupinlärning. Dessa verktyg kommer att erbjuda mer avancerade AI-funktioner än OpenAI. Trots konkurrensen ökade Googles sökintäkter med 4,8% under andra kvartalet. Dessutom behåller Samsung Google som sin standardwebbläsare, vilket genererar cirka 3 miljarder dollar i intäkter för Alphabet.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 25 oktober

Användningen av AI för att förbättra småföretags verksamhet

Författaren använder artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till att hantera sitt lilla företag och rekommenderar andra att göra detsamma. AI kan härma intelligent mänskligt beteende och kan användas för att utföra uppgifter som kräver mänsklig intelligens, som mönsterigenkänning, beslutsfattande och språkförståelse. Författaren har använt AI för att hjälpa till med forskning, idégenerering, korrekturläsning, utbildning, underhållning, simuleringar, problemlösning, kodgenerering, dataanalys, beslutsfattande, optimering och automatisering. AI kan fungera som en ´force multiplier´ i små företag, vilket innebär att det kan förbättra effektiviteten och kapabiliteten hos ett team mer än bara genom att öka antalet medlemmar.

Direktlänk Dela The Citizen fördjupade 24 oktober

Bard: Googles AI-chattbot för SEO

Bard är Googles svar på AI-chattbotens revolution. Bard har tränats på en omfattande datamängd som inkluderar Google Search, vilket ger insikter direkt från Google när den genomsöker, indexerar och rankar webbsidor. Bard har också tillgång till webben i realtid och kan ge information om söktrender och anpassa sig till Googles algoritmuppdateringar för bättre rekommendationer. Bard skiljer sig från andra AI-chattbotar inom SEO inom fyra huvudområden: generering av Schema-markering, on-page-optimering, konkurrensanalys och teknisk SEO-vägledning. Bard är dock fortfarande experimentell, så det är viktigt att inte lita blint på Bard för SEO-råd.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 23 oktober

OpenAI och tidigare Apple-designer samarbetar på nytt projekt som inte är en smartphone

OpenAI:s VD Sam Altman och tidigare Apple-designern Jony Ive samarbetar på ett nytt projekt, men det kommer inte att vara en iPhone-ersättning. Altman har avvisat tanken på att konkurrera med smartphones i en nyligen intervju. Parker Ortolani, en designer, har dock utvecklat en idé för gptOS, ett helt nytt operativsystem drivet av OpenAI:s ChatGPT och DALL-E-teknologier, istället för en smartphone. Detta nya operativsystem är mer avsett för lågprestanda enheter som Chromebooks, iPads och lågprestanda Windows-datorer, snarare än att ersätta högprestanda Windows- eller Mac-datorer.

Direktlänk Dela TechKrest fördjupade 23 oktober

Google experimenterar med generativ AI för att förbättra sökupplevelsen

Google experimenterar med generativ AI för att förbättra sökupplevelsen. Sedan maj har företaget börjat lansera en ny form av sökning som drivs av generativ AI, benämnd Search Generative Experience (SGE). SGE använder AI för att skapa sammanfattningar i svar på vissa sökfrågor. Utgivare har uttryckt oro över hur AI kan dominera hur användare hittar och betalar för information. Google-Extended, ett nytt verktyg som lanserades i september, ger utgivare möjlighet att blockera sitt innehåll från att användas av Google för att träna sina AI-modeller. Men det tillåter inte utgivare att blockera sitt innehåll från att användas för SGE utan att försvinna från traditionell Google-sökning.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 19 oktober

Skillnader och likheter mellan ChatGPT och Google Bard

ChatGPT och Google Bard är generativa AI-produkter som genererar text, bilder eller annat media baserat på användarprompts. OpenAI utvecklade ChatGPT, som använder en Microsofts superdatorplattform och lanserades 2022. Bard är en AI-chattbot skapad av GoogleAI och Deepmind, som använder Googles plattform och lanserades 2023. Båda baseras på stora språkmodeller, men Bard använder den fria Pathways Language Model (PaLM 2), medan ChatGPT använder den fria versionen av GPT-3.5 och Plus-versionen av GPT-4. Bard har realtidsinternetåtkomst och använder Google-sökning, medan ChatGPT är begränsat till datainsamling till september 2021 och använder Bing-sökning.

Direktlänk Dela The Star fördjupade 19 oktober

AI-tjänster kan snart förbruka lika mycket energi som hela nationer

Enligt en studie publicerad i tidskriften Joule kan stora AI-industrier, som OpenAI´s ChatGPT och DALL-E, Google´s Bard, Midjourney´s Discord bot och liknande, förbruka lika mycket energi som en liten nation, som Belgien eller Nederländerna, fram till 2027. Studien, baserad på spekulativ forskning, analyserade tillväxttakten för AI, tillgängligheten av AI-chips och servrar som behövs för att stödja dess drift de kommande åren. Forskaren förutspådde att Nvidia kommer att vara den främsta leverantören av AI-datorpaket som krävs av industrin.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 14 oktober

Artificiell intelligens kan förbruka lika mycket el som ett helt land

Artificiella intelligensprogram (AI) som ChatGPT har blivit populära för sin förmåga att efterlikna mänskligt beteende och svar. En ny studie har dock belyst AI: s energikrävande natur, vilket antyder att den kan förbruka lika mycket elektricitet som ett helt land. Alex de Vries, forskare vid Free University Amsterdam School of Business and Economics, säger att AI-program som ChatGPT och Alphabets Bard använder ungefär tio gånger mer energi än en vanlig Google-sökning. Om Google skulle integrera AI i sin sökprodukt, kunde det leda till en 30% ökning av energiförbrukningen, motsvarande 29,3 Twh el per år, vilket överstiger hela Irlands energianvändning.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 13 oktober

Google presenterar hållbarhetssatsningar på stort event

Google har presenterat flera hållbarhetslösningar på sitt event Sustainable with Google. Bland dessa finns ett samarbete med American Airlines och Eurocontrol för att minska klimatpåverkan från flyget genom att optimera hantering av kondensstrimmor. Google har också utvecklat ett projekt, Project Green Light, för att optimera trafikflöden och minska avgasutsläpp. Google Earth har fått en ny funktion för solcellsplanering och en kalkylator för drivmedelskostnad har utvidgats till Sverige. Google Search kommer nu också att föreslå tåg som alternativ till flyg för svenskar. Dessutom har funktionen ´bränslesnåla rutter´ i Google Maps expanderats till fler länder. Slutligen har Googles AI-drivna varningssystem för översvämningar, Flood Hub, expanderats till USA och Kanada.

Direktlänk Dela Miljö & Utveckling fördjupade 11 oktober

Google utökar sin översvämningsprognos till USA och Kanada

Google utökar sina översvämningsprognoskapaciteter till USA och Kanada, vilket ger en potentiellt livräddande resurs i takt med att klimatkrisen fortsätter att förvärra miljöhändelser och hota samhällen över hela världen. Företagets globala översvämningsprognosverktyg Flood Hub ger realtidsöversvämningsprognoser och visualiseringar integrerade med Google Search och Maps, vilket varnar samhällen och humanitära organisationer för förestående katastrofer. Nu kan användare räkna med förbättrade offentliga varningar, med möjlighet att ange nästan vilken global plats som helst på Google Flood Hub-plattformen för att proaktivt övervaka översvämningsrisker och förbereda sig för nödåtgärder.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 10 oktober

Skapa en chatbot på Kommunicate och integrera den med WhatsApp och ChatGPT

För att skapa en chatbot på Kommunicate och integrera den med WhatsApp och ChatGPT, börja med att registrera dig och skapa en chatbot på Kommunicate. Även om det är en betaltjänst, kan du börja med en gratis provperiod. Integrera sedan denna chatbot med ChatGPT, som Kommunicate-appen erbjuder en sömlös integration med. Du kan redigera boten i Bot Builder-inställningarna, och slå på omkopplaren för att integrera ChatGPT med Kommunicate. Slutligen, integrera WhatsApp med Kommunicate. Du måste ha en WhatsApp Business API för att registrera dig på Kommunicate´s 360Dialog-sida och sedan generera en API-nyckel.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 9 oktober

Google Bard: En chattbot som låter dig göra allt från att planera ett födelsedagskalas till att svara på frågor om komplexa ämnen

Google Bard är Googles svar på ChatGPT, men skiljer sig också åt. Bard är en chattbot som låter användaren göra allt från att planera ett födelsedagskalas till att svara på frågor om komplexa ämnen. Den låter även användaren koda och kommer snart att ha en AI-bildgenerator tack vare Adobe. Google påpekar att vissa av Bards svar kan vara felaktiga. Bard är nu tillgänglig i 180 länder och på tre språk. Google kan också träna sin AI med hela internet, enligt en nyligen ändrad policy som säger att företaget kommer att använda ´offentligt tillgänglig information´ för att ´hjälpa till att träna Googles AI-modeller och bygga produkter och funktioner som Google Translate, Bard och Cloud AI-funktioner.´

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 9 oktober

Google Bard AI och OpenAI ChatGPT: Nya Uppdateringar och Funktioner

I artificiell intelligens (AI) världen har två modeller gjort avtryck med sina senaste uppdateringar och funktioner: Googles Bard AI och OpenAIs ChatGPT. Båda är utformade för att förändra hur vi interagerar med teknik, men de har var och en sina unika styrkor och svagheter. Google Bard AI har nyligen fått en betydande uppdatering, som inkluderar nya funktioner och förbättringar för att konkurrera med OpenAIs ChatGPT. En av de mest noterbara tilläggen till Bard är inkluderingen av tillägg. Dessa tillägg integrerar med Google Flights, Hotell, Maps, Workspace och YouTube, vilket ger användarna tillgång till en mängd information från olika källor. OpenAI har också tillkännagivit en rad nya tillägg till sin ChatGPT-tjänst, inklusive en ny bilduppladdningsfunktion och integration med OpenAIs AI-konstgenereringssystem DallE 3.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 6 oktober

AI:s inverkan på utbildning diskuteras på Augusta University

Artificiell intelligens (AI) är ett hett ämne som inte försvinner. AI är en maskins förmåga att utföra de kognitiva funktioner vi förknippar med mänskliga sinnen, som uppfattning, resonerande, lärande och interaktion. På Augusta University diskuteras AI:s inverkan på medier, arbetsmarknaden och utbildning. Candis Bond och James Garner från Center for Writing Excellence har bidragit till att forma hur AI ska användas inom utbildning. De jämför AI med att ge unga studenter en miniräknare. Det kan faktiskt hindra dem från att lära sig saker de behöver veta. Men när de har behärskat de färdigheterna kan miniräknare vara mycket användbara.

Direktlänk Dela WJBF NewsChannel 6 fördjupade 3 oktober

OpenAI, Meta och Google lanserar nya AI-chatbotfunktioner trots säkerhetsbekymmer

Teknikföretag som OpenAI, Meta och Google har lanserat nya funktioner för sina AI-chatbotar som gör det möjligt att söka på webben och agera som personliga assistenter. OpenAI avslöjade nya funktioner för ChatGPT som inkluderar förmågan att ha en konversation med chatboten som om man gjorde ett samtal. Meta tillkännagav att användare kommer att kunna ställa frågor till AI-chatbotar och kändis AI-avatarer på WhatsApp, Messenger och Instagram. Google´s rivaliserande bot, Bard, är kopplad till företagets ekosystem, inklusive Gmail, Docs, YouTube och Maps. Trots dessa framsteg finns det oro för säkerhets- och integritetsproblem, eftersom AI-modeller får tillgång till känslig information som e-post, kalendrar och privata meddelanden.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 3 oktober

Google tillkännager verktyg för att ge förläggare kontroll över AI-träning

Google har tillkännagett ett sätt för förläggare att välja bort att data från deras webbplatser används för att träna företagets artificiella intelligens (AI)-modeller, men behåller informationen tillgänglig för de som gör sökningar på Google Sök. Det nya verktyget, Google-Extended, låter webbplatser fortsätta att skrapas och indexeras av crawlers som Googlebot, samtidigt som de undviker att data används för att träna AI-modeller. Verktygen i fråga inkluderar Bard, Googles konversations-AI-verktyg och Vertex AI, Googles maskininlärningsplattform.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 2 oktober

Skydda din integritet med Google Bard genom att hantera datalagring och platsinställningar

Google Bard, AI-chatten, har fått nya funktioner som gör att den kan dyka in i dina Google Docs, gräva fram gamla Gmail-meddelanden och till och med söka igenom YouTube-videor. Som standard lagrar Google Bard varje interaktion du har med chatten i 18 månader. Detta inkluderar din ungefärliga plats, IP-adress och alla fysiska adresser kopplade till ditt Google-konto. Om du vill förhindra att Google Bard lagrar dina interaktioner kan du inaktivera Bard-aktivitet, men detta begränsar tillgången till tillägg. Du kan använda ett virtuellt privat nätverk (VPN) för att maskera din IP-adress och förbättra din integritet online.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 1 oktober

Google Bard, lanserad i mars, kan nu söka igenom Google Docs, Gmail-meddelanden och YouTube-videor. Varje konversation med Bard spåras, loggas och används för att träna AI:n. Standardinställningen för Bard är att lagra varje interaktion i 18 månader, inklusive ungefärlig plats, IP-adress och fysiska adresser kopplade till ditt Google-konto. Konversationer kan väljas ut för mänsklig granskning. Användare kan stänga av Bard-aktivitet, men kan då inte använda chattbotens förlängningar kopplade till Gmail, YouTube och Google Docs. Konversationer som valts ut för mänsklig granskning lagras av Google i upp till tre år.

Wired fördjupade 1 oktober

Alphabet kan vara ett bättre långsiktigt bet än Nvidia i AI-marknaden

Bloomberg Intelligence tror att generativ AI kan bli en marknad värd 1,3 biljoner dollar till 2032 när fler företag investerar i sina tekniska förmågor. Nvidia har hittills varit en av de största förmånstagarna, men för värdeorienterade investerare kan techjätten Alphabet vara ett bättre långsiktigt bet. Alphabet har anpassat sig genom att införliva generativ AI i många aspekter av sin verksamhet. Företaget har även lanserat sin Bard chatbot och införlivat AI i Google Search. Alphabet begränsar inte sina AI-ansträngningar till konsumentmarknaden. Företaget har även höga ambitioner inom företagsnischen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 september

Google firar 25 år: En titt på företagets största AI-ögonblick

Google firar sitt 25-årsjubileum och blickar tillbaka på sina största AI-ögonblick. 2001 började Google använda maskininlärning för att föreslå stavningsförbättringar i websökningar. 2006 lanserades Google Translate, som nu stöder 133 språk. 2015 introducerades TensorFlow, en open source maskininlärningsramverk. 2016 besegrade AlphaGo, ett AI-program, världsmästaren i Go. Samma år utvecklades Tensor Processing Units (TPUs) för att snabba upp AI-utvecklingen. 2017 introducerade Google Research Transformer, en ny neural nätverksarkitektur. 2019 hjälpte BERT Google Search att bättre förstå sökfrågor. 2020 löste DeepMind proteinveckningsproblemet med AlphaFold. 2023 lanserades Bard, ett generativt AI-system, och PaLM 2, en stor språkmodell.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 30 september

Google gör det lättare att blockera AI-träning på din webbplats

Google har meddelat att det nu ska bli lättare att blockera deras AI-träning på användares webbplatser genom verktyget Google-Extended. Detta verktyg gör det möjligt att hindra Googles AI Bard från att skanna innehåll som artiklar, foton, filmklipp och metadata från webbsidor. Trots att man blockerar AI:ns skanning, kommer webbplatsen fortfarande att vara tillgänglig via Google Search. Flera stora nyhetsmedier, inklusive CNN, Reuters och New York Times, har uttryckt önskemål om att stoppa AI-tjänster från att skrapa information från deras webbplatser.

Direktlänk Dela Voister fördjupade 29 september

Google introducerar Google-Extended för att kontrollera användning av innehåll i AI-projekt

Google har meddelat en ny Googlebot, en ny Google-krypare, som heter Google-Extended. Med den kan du styra om ditt innehåll kan hjälpa till att förbättra Bard och Vertex AI generative APIs eller framtida Google AI-produkter. Om du vill hindra Bard från att använda ditt innehåll specificerar du det i din robots.txt med användaragenten Google-Extended. Google kommer inte att krypa från Google-Extended, Google kommer fortfarande att krypa från sin normala Googlebot eller andra bots. Men att använda Google-Extended kommunicerar till Google att inte använda det innehållet för Bard eller andra AI Google-projekt. En talesperson för Google berättade för mig, ´Google-Extended kommer att berätta för Google att inte använda webbplatsens innehåll för Bard och Vertex AI generative APIs.´ ´För sökning bör webbplatsadministratörer fortsätta att använda Googlebot-användaragenten genom robots.txt och NOINDEX-metataggen för att hantera sitt innehåll i sökresultat, inklusive experiment som Search Generative Experience,´ tillade Google. I huvudsak låter detta dig tillåta Google Search att krypa, indexera och rangordna din webbplats men förhindra Bard eller andra Google AI-projekt från att använda ditt innehåll. Detta kommer efter att Bing erbjöd kontroller för att blockera Bing Chat AI från att använda din webbplats för en vecka sedan. ´Idag meddelar vi Google-Extended, en ny kontroll som webbpublicister kan använda för att styra om deras webbplatser hjälper till att förbättra Bard och Vertex AI generative APIs, inklusive framtida generationer av modeller som driver dessa produkter. Genom att använda Google-Extended för att styra åtkomst till innehåll på en webbplats kan en webbplatsadministratör välja om de vill hjälpa dessa AI-modeller att bli mer exakta och kapabla över tiden,´ skrev Google. Google-Extended är en ´fristående produkttoken som webbpublicister kan använda för att hantera om deras webbplatser hjälper till att förbättra Bard och Vertex AI generative APIs, inklusive framtida generationer av modeller som driver dessa produkter,´ förklarade Google. Användaragenttoken är Google-Extended ´Google-Extended har inte en separat HTTP-begäran användaragentsträng. Krypning görs med befintliga Google-användaragentsträngar; robots.txt-användaragenttoken används i en kontrollkapacitet,´ tillade Google. Jag är inte säker på om detta är det alternativa tillvägagångssättet för robots.txt för AI... Stora nyheter på AI-fronten. Du kan implementera via robots.txt -> Meddelar Google-Extended, en ny kontroll som webbpublicister kan använda för att styra om deras webbplatser hjälper till att förbättra Bard & Vertex AI generative APIs, inklusive framtida generationer av modeller https://t.co/L73rm6mwzM pic.twitter.com/BtcQ5kaATP - Glenn Gabe (@glenngabe) 28 september 2023 Observera, Google News bot fungerar också på ett liknande sätt, där den inte kryper men använder direktivet för att använda det innehållet i Google News: Ja, som Googlebot-News. - John, aka ´a total bell cheese´ (@JohnMu) 29 september 2023 Forumdiskussion på X.

Direktlänk Dela Search Engine Roundtable fördjupade 29 september

Google lanserar en fristående webbsökrobot kallad ´Google-Extended´ som låter webbpublicister välja bort Google Bard utan att påverka deras synlighet på Google Search. Tidigare kunde förläggare bara välja att helt stänga av Googles sökrobot, vilket kunde ha negativ inverkan på deras prestanda på Google Search. Google Bard har utökat sina funktioner, ansluter till andra Google-tjänster och erbjuder funktioner som dubbelkontroll av information, uppladdning av bilder och tillgång till data från Google Drive. Google-Extended gör det möjligt för webbpublicister att specifikt välja att Google inte kör sökroboten på deras webbplatser.

Android Police fördjupade 29 september

Kritisk bugg i Googles AI-chatbot Bard

Det finns en kritisk bugg i Googles AI-drivna chatbot Bard som tillåter privata chattar att indexeras av Google-sök. Sökjätten sparar dock inga ansträngningar för att fixa det. Problemet upptäcktes av SEO-konsulten Gagan Ghotra, som gav lite ljus på problemet via ett X (tidigare Twitter) inlägg.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 29 september

Google introducerar verktyg för att förhindra att webbplatsdata används för AI-utbildning

Google har tillkännagett att de ger webbpublicister möjlighet att välja bort att deras data används för att träna företagets AI-modeller, samtidigt som de förblir tillgängliga via Google Sök. Det nya verktyget, Google-Extended, låter webbplatser fortsätta att bli skrapade och indexerade av sökmotorer som Googlebot, utan att deras data används för att träna företagets nuvarande och framtida AI-modeller. Google-Extended är tillgängligt via robots.txt, även känd som textfilen som informerar webbcrawlare om de kan komma åt vissa webbplatser.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 28 september

Google tillåter webbpublicister att undvika att deras data används för att träna AI-modeller

Google har meddelat att de ger webbpublicister möjlighet att välja bort att deras data används för att träna företagets AI-modeller, samtidigt som de fortfarande är tillgängliga genom Google Sök. Det nya verktyget, Google-Extended, låter webbplatser fortsätta att skrapas och indexeras av robotar som Googlebot utan att deras data används för att träna företagets nuvarande och framtida AI-modeller. Google-Extended är tillgängligt via robots.txt, också känd som textfilen som informerar webbsökrobotar om de kan komma åt vissa webbplatser. Flera webbplatser har redan blockerat webbskraparen som OpenAI använder för att skrapa data och träna ChatGPT, inklusive The New York Times, CNN, Reuters och Medium.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 28 september

Meta AI-imponerar på utvecklarkonferensen trots växande oro för AI-säkerhet

Meta AI höll sin första utvecklar- och skaparkonferens sedan pandemin började, där de presenterade en rad nya AI-drivna produkter. Dessa inkluderade möjligheten att chatta med Snoop Dogg på Facebook, Instagram eller WhatsApp, Ray-Ban smarta glasögon med inbyggd röst AI-chatt och AI-kurerade restaurangrekommendationer. Men trots den positiva mottagningen, växer oron för säkerhet, integritet och teknisk högmod i samband med snabbt utvecklade AI-produkter. Google´s Bard har nyligen fått kritik för att exponera privata konversationer, och OpenAI har fått mothugg för att marknadsföra sin ChatGPT som en ´vild effektiv´ terapeut.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 september

Google arbetar för att blockera användarsamtal med AI-assistenten Bard från att indexeras

Alphabet-ägda Google arbetar för att blockera användarsamtal med sin nya generativa AI-assistent Bard från att indexeras på sin sökplattform eller dyka upp som resultat. Företaget svarade på en SEO-konsult som påpekade att användarsamtal med Bard indexeras på Google Sök. AI-assistenten, som öppnades för offentlig anmälan i mars, fick en uppdatering denna månad som tillät användare att dela sina samtal med assistenten via en offentlig länkdelningsfunktion. Peter J Liu, en forskare vid Google Deep Mind, klargjorde att alla samtal med Bard som inte har delats offentligt inte indexeras.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 28 september

Google Bard kan exponera privata konversationer

Användare av Google Bard, den AI-drivna chattboten, bör vara medvetna om en allvarlig bugg som kan påverka deras integritet. Det har visat sig att det är möjligt för Google Search att indexera dessa konversationer, vilket exponerar dem för alla som använder Google. Dessutom används innehållet i dessa konversationer faktiskt som utdrag för att besvara vanliga sökfrågor. Problemet upptäcktes av SEO-konsulten Gagan Ghotra, som postade om problemet på Twitter. Lyckligtvis bör en lösning vara på väg.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 28 september

Google exponerar oavsiktligt användarkonversationer med AI-chatbot

Google har oavsiktligt exponerat konversationer mellan användare och Bard AI-chatbot på dess sökmotorresultatsida på grund av indexeringen av funktionen ´dela konversations-URL´. Google Bard AI är en konverserande generativ AI-chatbot utvecklad av Google. Funktionen ´dela konversations-URL´ i Bard AI låter dig dela en länk till din konversation med Bard med andra. Google indexerade oavsiktligt dessa konversations-URL:er på sina sökmotorresultatsidor, vilket gjorde dem tillgängliga för alla som utförde en Google-sökning. Google har uttalat att det oavsiktliga indexeringen av dessa konversationer i dess sökmotorresultat hanteras och åtgärder vidtas för att förhindra att det händer igen.

Direktlänk Dela Hack Read fördjupade 27 september

Google Bard konversationslänkar indexeras av Google Search

Google Bards konversationslänkar har börjat indexeras av Google Search, vilket potentiellt kan leda till att användares privata information exponeras. SEO-konsulten Gagan Ghotra upptäckte att om en användare ställer en fråga till Bard och sedan delar länken med en tredje part, kan konversationen på den länken skrapas av Googles sökmotor och visas offentligt. Google Brain forskaren Peter J. Liu påpekade att endast de konversationer som användarna valt att dela länken till indexeras. Google meddelade att de arbetar på att blockera dessa delade chattar från att indexeras.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 26 september

Google kommer att blockera Bard´s delade chattar från Google Sök

Efter att Google släppte delade konversationer i Bard började Google Sök att krypa och indexera dessa offentliga chattar. Google kommer snart att blockera Bard’s delade konversationer från att visas i Google Sök. Gagan Ghotra postade på X en skärmdump som visade hur en webbplatskommando för site:bard.google.com/share returnerade resultat från Bard. Dessa resultat var delade konversationer. Google kommer att blockera Bard-resultat från Google Sök. Google kommer snart att ta bort Bard’s delade konversationer från att visas i Google Sök.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 26 september

Google uppdaterar sin AI-assistent Bard med nya funktioner

Google har lanserat en uppdatering till sin ChatGPT-konkurrent, Bard, som inkluderar en ny funktion kallad Bard Extensions. Funktionen integrerar ett värd av Google-verktyg som Gmail, Docs och Drive i Bard, vilket gör det möjligt att komma åt användarens data och anpassa svar därefter. Till exempel kan du nu be Bard att sammanfatta de senaste fem e-postmeddelandena din vän skickade till dig och be den hjälpa dig att utforma ett svar. Bard Extensions har dock sina begränsningar och kräver fortfarande ´prövning och fel´ enligt en talesperson för Google.

Direktlänk Dela Business Insider Africa fördjupade 25 september

Google lanserar Bard Extensions för att integrera AI-assistenten Bard med Google-appar som Gmail

Google har lanserat en ny funktion som kopplar dess AI-assistent, Bard, till Google-appar som Gmail. Funktionen kan komma åt personlig data och anpassa svar. Bard Extensions kan bland annat sammanfatta de senaste fem e-postmeddelandena du fått från en vän och hjälpa till att utforma ett svar. Den kan även boka flyg och hotell, och planera en resplan för en kommande resa. Bard har även en faktakontrollfunktion som låter dig korsreferera dess svar med Google-sökning. Bard Extensions är dock inte perfekt och kan inte hantera mer komplicerade uppgifter som att utforma e-postmeddelanden i användarens tonfall.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 25 september

Microsofts AI-funktioner imponerar men väcker också oro för integritet

Microsofts september-event var mycket fokuserat på AI-drivna funktioner som Copilot och Bing Chat. Trots att Copilot verkar imponerande uttrycker skribenten oro över användningen av den, främst på grund av integritetsfrågor. Copilot har förmågan att skriva e-post, sammanfatta intressanta e-postmeddelanden, dra ut intressant data från Excel-ark och lära sig skriva som användaren. Detta kommer att lanseras i nästa stora Windows-uppdatering den 26 september. Trots att Microsoft säger att användningen av Copilot är frivillig, uttrycker skribenten oro över hur företag som Microsoft, Meta och Google hanterar användardata.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 24 september

Google utökar AI chatbot Bard till alla dess applikationer

Google har tillkännagivit att de nu har integrerat AI chatbot Google Bard i allt från Gmail till YouTube, Maps och Drive. Detta innebär att Google-användare nu kommer att kunna använda AI chatbot i alla Googles applikationer. AI Bard kommer att kunna svara på användarnas frågor på ett bättre sätt efter att ha kopplats till olika applikationer. Google har också tagit hänsyn till användarnas integritet, och företaget säger att data som kommer att användas inte kommer att vara tillgänglig för granskare.

Direktlänk Dela Presswire 18 fördjupade 21 september

Google förbättrar AI-chattbot Bard med data från användares Gmail, Drive och Docs

Google Bard, ett AI-chattbot för Workspace, kommer nu att dra data från användares Gmail, Drive och Docs-konton för att bättre hjälpa människor att hitta den information och de svar de söker. Detta jämfört med Bard som bara utnyttjar data från internet. Google har även presenterat sina nya Bard Extensions, utformade för att hitta och visa användare relevant information från Google Workspace-produkter som Gmail, Docs, Drive och Maps, samt YouTube. Dessutom utökar Google tillgången till funktioner som möjligheten att ladda upp bilder med Lens, få sökbilder i svar och modifiera Bards svar till fler än 40 språk.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 20 september

Google Bard integreras med Google-appar för förbättrad informationssökning

Google Bard, en stor språkmodell chattbot utvecklad av Google AI, har nu integrerats med Google Search och andra Google-produkter för att hämta och analysera information från olika källor, inklusive den verkliga världen. Detta möjliggör mer detaljerade och informativa svar på förfrågningar. Bard kan även få åtkomst till information från användares Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube, Google Flights och hotellkonton. Google har försäkrat att de inte kommer att använda personuppgifter för att träna Bards offentliga modell eller dela den med mänskliga granskare, men noterade att företagets sekretesspolicy tillåter insamling och användning av personuppgifter för olika ändamål.

Direktlänk Dela iThinkDifferent fördjupade 20 september

Google uppgraderar sin AI-chattbot Bard med integrering av Google-appar och tjänster

Google tar sin AI-chattbot Bard till nästa nivå genom att integrera den med olika Google-appar och tjänster via Bard Extensions. Denna förbättring gör att Bard kan ge användarna mer personliga och hjälpsamma svar genom att hämta information från Gmail, Drive, Docs, Google Maps, Google Flights, YouTube och mer. Bard Extensions gör att chattboten kan visa relevant information från Gmail, Drive, Docs, Google Maps, Google Flights, YouTube och mer. Den gräver fram information från flera appar och tjänster kopplade till ditt Google-konto för en mer personlig upplevelse. Bard har också fått flera andra funktioner, tack vare Googles nya PaLM 2-modell. Google tillåter dig att inaktivera dessa tillägg i Bard när du vill. Dessutom säger teknikjätten att om du väljer att använda Workspace-tilläggen kommer dina data från Gmail, Docs och Drive inte att granskas av mänskliga granskare. Dessutom kommer det inte att användas för reklamändamål eller för att träna Bard-modellen.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 20 september

Google förbättrar AI-verktyget Bard med nya funktioner

Google fortsätter att utveckla och förbättra sitt AI-verktyg Bard med introduktionen av nya funktioner och utökad funktionalitet. Den senaste tillägget till Bard är Bard Extensions, som ger användarna ett helt nytt sätt att interagera och samarbeta med AI-verktyget. Med Bard Extensions kan användare nu få tillgång till relevant information från olika Google-produkter, inklusive Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube och även Google Flights och hotell. Google har också introducerat en ´Google it´-knapp, vilket gör det möjligt för användarna att enkelt faktakontrollera AI-verktygets svar.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 20 september

Google förbättrar Bard AI-verktyg med nya funktioner och utökad räckvidd

Google har introducerat nya funktioner i sitt Bard AI-verktyg, ursprungligen utvecklat som svar på populariteten hos ChatGPT. Bard Extensions, en helt ny interaktions- och samarbetsmetod för Bard, kan hämta relevant information från Googles andra produkter som Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube och till och med Google Flights och hotell. Google har även introducerat en ´Google it´-knapp i Bard, som tillåter användare att enklare kontrollera Bard´s svar. Dessutom har funktioner som tidigare var begränsade till engelska nu utökats till över 40 språk.

Direktlänk Dela GSM Arena fördjupade 19 september

Googles Bard AI chatbot utökar sina funktioner till Gmail, Docs och Drive

Googles Bard AI chatbot har utökat sina funktioner och kan nu dyka in i din Gmail, Docs och Drive för att hjälpa dig att hitta den specifika information du behöver. Denna nya integration möjliggör för Bard att utföra uppgifter som att sammanfatta innehållet i ett e-postmeddelande eller markera viktiga punkter i ett dokument som lagras på Drive. Bard kan också använda denna information på olika sätt, som att skapa diagram eller generera punktformade rapporter. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig på engelska.

Direktlänk Dela Weird News Era fördjupade 19 september

Hur man använder Google Bard för att organisera sitt digitala liv

Denna guide visar hur du kan använda Google Bard för att organisera ditt digitala liv. För att börja använda Google Bard behöver du först skapa ett Google-konto. När kontot är klart kan du interagera med Bard via Google Assistant eller Google Search. Bard kan användas för att organisera dina att göra-listor, ta anteckningar, hantera din kalender, skapa och skicka e-post, söka information och skapa presentationer. Bard kan även användas för att skapa en inköpslista, spåra dina utgifter, planera dina måltider, skriva ett blogginlägg, översätta språk, skriva kod och brainstorma idéer. Google Bard är fortfarande under utveckling, men lär sig ständigt nya saker för att hjälpa dig att spara tid och bli mer produktiv.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 16 september

Global AI i skönhets- och kosmetikmarknaden förväntas nå 15,75 miljarder dollar år 2031

En ny rapport visar att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom skönhets- och kosmetikindustrin, som värderades till 3,22 miljarder dollar 2022, förväntas nå 15,75 miljarder dollar år 2031, med en årlig tillväxttakt på 19,6% under prognosperioden 2023-2031. Rapporten framhäver att AI-teknologier och skönhetsmarknadens karaktär av att generera stora mängder data, gör AI till en lösning för att hantera denna komplexa miljö. Företag som L´Oréal och PROVEN har redan börjat tillämpa AI på olika sätt.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 13 september

Rättegången mot Google börjar: Kan dess dataåtkomst ge fördel i AI-sektorn?

Rättegången över USA:s justitiedepartements konkurrensmål mot Google Search började i Washington, med löften om att belysa Googles hemliga kontrakt för att införliva sin sökmotor i Apple-enheter. Rättegången kommer främst att fokusera på det förflutna, men den information som kommer fram kan ha implikationer för en nyare fråga: Om Googles och Microsofts tillgång till enorma datakällor, inklusive en snabbt uppdaterad sökindex över hela webben, ger dem en oövervinnelig fördel i stora språkmodeller och nästa våg av AI-drivna företag.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 13 september

Googles huvudsakliga inkomstkälla sedan 2004, annonser, minskade 2022 enligt medierna. Trenden fortsatte in i Q1 2023, men Q2-resultaten visade en ökning i annonsintäkterna. Denna press på intäkterna har tillskrivits utmaningar på den digitala annonseringsmarknaden för både Google Search och YouTube. Samtal under 2023 har kretsat kring rollen för generativa AI-modeller. Det fanns oro för att människor inte skulle ´söka´ utan fråga ChatGPT. Detta beteendeförändring kan ha direkt korrelation till förlusten av annonsintäkter för Google. OpenAI, grundat 2015, sökte att sätta sin prägel på språkmodelleringsområdet som dominerades av Google. OpenAI använde Transformer-arkitekturen och förstärkt inlärning från mänsklig feedback (RLFH) för att frigöra sina generativa förtränade transformer (GPT) modeller. Den största inverkan kändes 2020, med lanseringen av ChatGPT3. Användarbasen för ChatGPT svällde till cirka 100 miljoner inom en mycket kort tid efter dess lansering. OpenAI har tre tjänster: Gratis - ChatGPT 3.5 Ingen prenumerationsavgift Plus - ChatGPT-4 $20 per användare/månad Företag - ChatGPT4 Plus andra funktioner

Telangana Today fördjupade 9 september

Hur AI förändrar sökmotorindustrin: Exemplet Google

Alla dynastier tar slut, vare sig det är faraonerna i Egypten, romarna i den antika världen eller Boston Celtics på 1960- och 80-talet. På samma sätt gäller det för företag, som antingen anpassar sig och blomstrar eller halkar efter. Amazon är ett bra exempel på det förstnämnda. Företag som Borders och Blockbuster misslyckades att hänga med i förändringarna och gick i konkurs. Googles sökmotor har haft en otrolig framgång som världens föredragna sökmotor, men förändring är på väg. Släppet av Microsoft-stödda generativa chatten ChatGPT förändrade mycket, särskilt inom investeringsvärlden. Det fick många att ifrågasätta om Alphabet skulle behålla sitt grepp om sökmarknaden. Google Sök är så integrerat i samhället att ´Googled´, ´Googles´, ´Googling´ och till och med ´Googleable´ är officiella ord som finns i Merriam-Webster-ordboken. Men ChatGPT är annorlunda. Det är inte bara en annan sökmotor; det är en bot som kan svara på frågor konversationellt och generera originalinnehåll. Detta är ett distinkt hot från de som Alphabet har avvärjt tidigare. Men AI öppnar också upp en mängd möjligheter för Alphabet. Google Sök genererade 162,5 miljarder dollar i försäljning 2022, eller 57% av totalen. Frågan om ChatGPT (eller något liknande) kommer att göra Google Sök föråldrat är komplex. Alphabet har spenderat miljarder de senaste åren på att investera i sina egna AI-lösningar. Släppet av ChatGPT gav det sparken det behövde för att börja rulla ut dem. Användare kan till exempel prova företagets generativa chatbot, Bard. Alphabet har släppt Google Lens, som är integrerat med Google Sök och låter användare söka från bilder. Så även om sättet vi söker kommer att förändras i nära framtid, ger Google Sök och dess rikedom av information Alphabet ett stort försprång på konkurrensen. När ChatGPT lanserades blev det oerhört populärt, men dess trafik har minskat konsekvent och betydligt sedan dess. ChatGPT är inte riktigt redo för primetime. Informationen uppdateras inte i realtid (den är faktiskt från 2021), och det är inte den silverkula som vissa gjorde det till. Microsoft gjorde en massiv investering för att föra ChatGPT-tekniken till Bing. Men det behöver fortfarande locka bort kunder som är djupt rotade i Google-produkter och sedan monetarisera dem. Kom ihåg, Google har inte varit superframgångsrikt under ett decennium av en slump. Det kommer att vara svårt att störta dem, även för Microsoft. Många människor var redo att ringa i Google´s dödsklocka när ChatGPT slog igenom. Men detta är alldeles för tidigt. Sättet vi söker förändras, och det är en risk för Alphabet. Men det kan också vara en möjlighet för företaget att leda förändringen och blomstra i många fler år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 september

Google kan vinna AI-kampen mot OpenAI

Google och OpenAI konkurrerar om marknadsandelar inom artificiell intelligens (AI). Google, vars huvudinkomst kommer från onlineannonsering, riskerar att förlora intäkter om folk börjar använda OpenAIs chattbot ChatGPT istället för Google Search. Google har dock en fördel genom sina många programvaruprodukter, till exempel Docs, Sheets, Gmail, Drive och YouTube, där de kan integrera sin egen AI, Bard. OpenAI, å andra sidan, har inte samma ekosystem av applikationer och tjänster. Dessutom står OpenAI inför ekonomiska problem och riskerar konkurs.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 6 september

Google Bard vs Google Sök: Vilket verktyg passar bäst för dina behov?

Google Bard liknar vid första anblicken Google Sök, men de skiljer sig åt på flera viktiga sätt. Bard är ett experimentellt konversationellt AI-verktyg som ger svar på frågor, till skillnad från Google Sök som svarar på varje fråga som en separat sökning. Bard kan generera text såsom e-post, blogginlägg, marknadsföringsmaterial eller till och med datorprogram. Det kan också ge sammanfattningar av artiklar och förslag på saker att läsa, titta på, lyssna på, köpa, göra eller besöka. Å andra sidan fungerar Google Sök bäst när du vill ha specifik information om nyheter, väder, företag, personer, platser, saker etc. och länkar till andra Google-tjänster.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 5 september

Google firar 25 år och arbetar för att vara en del av AI-ekonomin

Google firade sin 25-årsdag den 4 september. Företaget, som grundades av de amerikanska datavetarna Larry Page och Sergey Brin, har sedan dess utvecklat en rad teknikströmmar och lanserat flera produkter. Google, som nu är en del av moderbolaget Alphabet och leds av Sundar Pichai, har vuxit snabbt och erbjuder nu en mängd produkter och tjänster utöver Google Search. Företaget har även expanderat Bard, en del av sin AI-teknik, till fler platser och lanserat nya funktioner för att hjälpa användare att anpassa sin upplevelse. Google planerar även att bygga två ytterligare datacenter i USA.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 4 september

Google Bard: En AI som förstår och svarar på dina frågor

Google Bard är en AI som förstår och svarar på användarens frågor genom att bryta ner dem i mindre delar och söka efter mönster i data den har tränats på. Bard kan tillgå och bearbeta information från den verkliga världen genom Google Sök, vilket innebär att den kan ge aktuell och korrekt information, även om frågan inte finns i dess träningsdataset. Bard kan utföra många olika uppgifter, inklusive att svara på frågor, generera olika kreativa textformat, översätta språk, skriva olika typer av kreativt innehåll, sammanfatta text, felsöka kod och brainstorma idéer. Bard är fortfarande under utveckling och lär sig ständigt och förbättras.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 3 september

Googles generativa AI ChatGPT utvidgas till Indien och Japan

Googles generativa AI ChatGPT har lett till flera produkter, inklusive Google Bard och en beta av ett Google Search-experiment kallat Search Generative Experience (SGE). SGE har nyligen utvidgats till Indien och Japan, och Google har också förbättrat SGE genom att visa länkar till källor för SGE-påståenden. SGE kommer att fungera på liknande sätt i Indien och Japan, där användarna kan skriva upp uppmaningar eller använda röst för att diktera dem på sina egna språk. Indiska användare kan välja mellan engelska och hindi i sina konversationer med generativ AI. SGE kommer att fortsätta som ett test snarare än den nya sökstandarden.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 1 september

Google rullar ut ny experimentell sökfunktion i Indien

Google har lanserat ett nytt experiment i Indien för att låta människor uppleva generativ AI i Google Sök. Funktionerna kommer att finnas tillgängliga under dess Sök Generativa Erfarenhet (SGE), vilket är ett experiment i Sök Labs. Den nya sökfunktionen kommer att hjälpa användare att snabbt få en överblick över viktig information och föreslagna länkar för att fördjupa sig. Den kommer också att hjälpa dem att hitta svar snabbare, vilket gör sökupplevelsen snabbare. Gen AI på Google kan göra det tunga lyftet när det gäller att sortera stora mängder information. Denna funktion kommer också att hjälpa till med kodningsfrågor och felsökning.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 31 augusti

Google utökar tillgängligheten för sin AI-drivna sökmotor utanför USA

Google utökar tillgängligheten för sin generativa AI-drivna sökmotor, kallad Search Generative Experience (SGE), utanför USA. Programvaran, som företaget fortfarande betraktar som ett experiment, kommer snart att vara tillgänglig i Indien och Japan. SGE fungerar som ett testbädd för en framtid där Google Search är integrerat med den konversationella gränssnittet för en generativ AI-chattbot. I Indien kommer appen att erbjuda stöd för både hindi och engelska, samt röstökning och ljudsvar. Användare i både Japan och Indien måste välja att använda SGE. Google förbättrar också sättet länkar till webbsidor visas i generativa AI-svar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 augusti

Google gör framsteg inom AI med Vertex AI

Google LLC har gjort betydande framsteg inom artificiell intelligens (AI), i centrum för dessa utvecklingar ligger Vertex AI, en samling innovativa verktyg som ger utvecklare mer kontroll och omformar interaktioner med maskiner. Lisa O´Malley, senior direktör för produktledning för AI-industrilösningar på Google, diskuterade Vertex AI och dess potential att revolutionera konversations-AI-landskapet. Vertex AI introducerar två avgörande komponenter: Vertex AI Search and Conversation, tidigare känd som Gen App Builder. Dessa verktyg ger utvecklare möjlighet att integrera Google Search och skapa dynamiska chatbots och röstbots.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 31 augusti

EU:s nya lag DSA börjar gälla för techjättarna

EU:s nya lag Digital Services Act (DSA) har börjat gälla för 19 stora techbolag, inklusive Elon Musks X, Tiktok, Apple, Facebook och Google. Lagen, som har varit i kraft sedan november förra året, innebär att bolagen måste göra mer som användarna önskar, annars riskerar de sanktioner från EU. De stora förändringarna med DSA inkluderar att användare kan stänga av ´rekommendationer´ och få ett neutralt flöde. Användare har också rätt att få reda på varför något de har lagt upp har tagits ner av plattformen. Bolag som inte följer reglerna kan bli utkrävda på upp till 6 procent av sin globala omsättning eller bli förbjudna i EU.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 28 augusti

Ny EU-lag gäller nu för stora teknikföretag

En ny EU-lag, Digital Services Act (DSA), har börjat gälla för 19 stora teknikföretag, inklusive Elon Musks X, Tiktok, Apple, Facebook och Google. Lagen, som har varit i kraft sedan november förra året, kräver att företag gör mer för att tillgodose användarnas önskemål. Användare kommer nu att kunna stänga av ´rekommendationer´ och få ett mer neutralt flöde. Det kommer också att bli enklare att flagga olagligt innehåll. Företag som inte följer reglerna kan bötfällas upp till 6 procent av sin globala omsättning eller bli förbjudna i EU.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 28 augusti

Apple, Microsoft och Alphabet förutspås vara de största AI-bolagen 2030

Enligt en prognos kommer Apple, Microsoft och Alphabet vara de största företagen inom artificiell intelligens (AI) 2030. Apple, som idag är världens största företag baserat på marknadsvärde, förväntas behålla sin position tack vare dess satsning på AI. Microsoft, enda AI-bolaget förutom Apple med ett marknadsvärde över 2 biljoner dollar, förväntas vara det näst största AI-bolaget 2030. Alphabet förväntas bli det tredje största AI-bolaget 2030, trots teorier om att AI kan störa företagets Google Search-verksamhet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 augusti

Generativ AI implementeras på teknikwebbplatser för att svara på läsarnas frågor

En grupp teknikmedier, inklusive Macworld, PCWorld, Tech Advisor och TechHive, har infört en AI-chattbot, kallad Smart Answers, för att besvara läsarnas teknikfrågor. Smart Answers är tränad på engelskspråkiga artiklar från de fyra webbplatserna och exkluderar sponsrat innehåll och inlägg om erbjudanden. Chattboten ger svar baserat på information från artiklar på webbplatserna. De nämnda webbplatserna ägs av media- och marknadsföringsföretaget Foundry, som har utvecklat Smart Answers under cirka fem månader innan lanseringen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 25 augusti

Ark Invest pekar på UiPath och Twilio som potentiella AI-vinnare

Cathie Wood och hennes företag Ark Invest är mycket optimistiska om artificiell intelligens (AI). Ark Invest tror att AI är den viktigaste katalysatorn för att skapa ´super-exponentiell tillväxt´. Trots att teknikjättar som Apple, Alphabet och Nvidia har haft stora framgångar med AI, menar Ark Invest att dessa företag löper risker, som höga värderingar och potentiell störning. Ark Invest pekar på två AI-aktier som kan vara bättre: UiPath och Twilio. Båda dessa företag har potential, men de kommer också med sina egna risker, inklusive hög volatilitet, lägre likviditet och potentiell affärsmisslyckande.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 augusti

Stora teknikföretag gör AI-chattbot-teknologi mer tillgänglig för allmänheten

Stora aktörer som Microsoft, Google och OpenAI gör AI-chattbot-teknologi mer tillgänglig för allmänheten. OpenAI:s GPT-3 förklarar att AI använder en serie av autokompletterande program för att lära sig språk och göra utbildade gissningar baserade på tidigare inmatade ord. Programmeraren och författaren Alex Reisner har granskat datasetet Books3, en stor litterär dataset som används för att träna OpenAI och Meta chattbots, och identifierat nästan alla de 190 000 böckerna den innehåller. Google Chrome kommer att sammanfatta hela artiklar med inbyggd generativ AI. Tekniknyhetsoutlet CNET har raderat tusentals äldre artiklar från sin webbplats för att förbättra sin Google Search ranking. Newegg använder OpenAI:s ChatGPT för att generera sammanfattningar av recensioner. Google planerar att uppdatera Assistant med funktioner som drivs av generativ AI. OpenAI har stängt ner ett verktyg som skulle kunna skilja mellan människors och AI:s skrift på grund av låg noggrannhet. Apple använder en intern chattbot för att hjälpa sina anställda att prototypa framtida funktioner, sammanfatta text och svara på frågor baserat på data den har tränats med.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 21 augusti

Amazon och Alphabet kan nå en värdering på $3 biljoner till 2030

Apple blev nyligen det första företaget värderat till $3 biljoner, men Amazon och Alphabet kan också uppnå denna milstolpe till 2030. Amazon har rapporterat uppmuntrande resultat trots flera kvartal med hög inflation och försiktiga konsumenter. Bolaget är väl positionerat att bibehålla sin tillväxttakt, med stora förväntningar på e-handel, digital annonsering och molnberäkning. Alphabet å andra sidan har lidit under en minskning av annonseringsutgifterna på grund av ekonomisk osäkerhet, men företaget har potential att accelerera försäljningstillväxten när annonseringsutgifterna normaliseras. Dess tillväxtutsikter är kopplade till digital annonsering och molnberäkning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Google Bard: En ny AI-chattbot som skapar uppmärksamhet

Google Bard är en ny stor språkmodell (LLM) chattbot utvecklad av Google AI, en division av Alphabet. Liksom det mer kända verktyget ChatGPT från OpenAI genererar Bard svar på frågor som skrivs in i klartext, baserade på en massiv databas skapad av AI-verktyg och miljarder sidor med mänsklig text. Bard lär sig av de inmatningar den får och använder dem för att skapa meningsfulla, märkbart mänskliga svar. Bard har också tillgång till Google Sök-tjänsten och kan dra svar direkt från internet. Namnet Bard är en blinkning till bardernas poetiska roll genom historien.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Använda AI för att förbättra din digitala marknadsföring

ChatGPT och andra AI-stora språkmodeller har blivit ett kraftfullt verktyg för att förbättra digital marknadsföring. Utvecklad av OpenAI, har ChatGPT förmågan att skapa mänsklig-liknande text baserat på den input den får. Det kan användas för att skapa personlig kundinteraktion, samla data och erbjuda dygnet runt hjälp utan extra kostnader. Dessutom kan det integreras i din webbplats som en kundservice chatbot och användas för att generera innehåll. Det finns också flera plugins tillgängliga för att förbättra produktivitet, marknadsföring och innehållsskapande.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 18 augusti

AI-marknaden och chatbotar förändrar globala affärslandskapet

AI-marknaden växer stadigt och förväntas nå 267 miljarder dollar 2027 och potentiellt bidra med upp till 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin 2030. AI-chatbotar har blivit kraftfulla verktyg som förändrar det globala affärslandskapet. Tre framstående chatbotmodeller är ChatGPT, Google BARD och Ernie. Dessa chatbotmodeller är särskilt värdefulla för att skapa decentraliserade applikationer (dApps) med naturliga språkgränssnitt. Förbättringar behövs fortfarande för att fullt ut förstå unika kodningsterminologier för dApp- och Web3-programvaruutveckling och hantera flerspråkiga interaktioner.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 11 augusti

ChatGPT: Användning och säkerhet inom hälsosektorn

Mindre än ett år efter introduktionen av ChatGPT, ett digitalt verktyg som revolutionerade olika branscher, visar en nyligen genomförd LinkedIn-undersökning av Becker’s att 18 procent av anställda inom hälsosektorn använder verktyget ofta. Av 1 617 svarande rapporterade 23 procent sällsynt användning, medan 58 procent uppgav att de inte använder verktyget alls. Monica Schmidt, en verkställande direktör för hälsoekonomi och hälsojämlikhetsanalys, beskriver det som ett kraftfullt beslutsverktyg som överträffar en enkel Google-sökning. Kristen Rasmussen, en senior innovationskatalysator, rapporterar att hon använder ChatGPT dagligen för att öka produktiviteten. Mark Bowling, en expert på cybersäkerhet, betonar att verktyg som ChatGPT bör betraktas som affärspartners enligt HIPAA:s säkerhetsregel.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 11 augusti

ChatGPT: En inblick i fördelarna och begränsningarna med AI-chatbots

ChatGPT, en AI-chatbot som introducerades i november 2022, har visat sig vara en intressant startpunkt för de som utforskar fördelarna med generativ artificiell intelligens. Detta verktyg kan avsevärt minska tiden det tar att slutföra vissa uppgifter. Trots detta har ChatGPT några anmärkningsvärda begränsningar som dess huvudkonkurrenter, Google Bard och Microsoft Bing Chat, har övervunnit. Först och främst citerar ChatGPT inte sina källor, vilket gör det omöjligt att helt lita på dess information. För det andra sträcker sig ChatGPT:s data endast fram till 2021, medan Bard och Bing Chat båda kan surfa på webben för nyheter och aktuell information. I nuläget är ingen generativ AI-chatbot en Editors´ Choice-vinnare eftersom de alla har allvarliga nackdelar.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 10 augusti

Inverkan av AI-verktyg på digital marknadsföring och SEO

Den ökade användningen av AI-verktyg har haft en stor inverkan på digitala marknadsförare, särskilt inom SEO. Trots etiska frågor har marknadsförare vänt sig till AI för hjälp med innehållsskapande, vilket har gett blandade resultat. En fråga som ofta dyker upp är om sökmotorer kan upptäcka AI-genererat innehåll. Detta är särskilt viktigt eftersom om svaret är nej, skulle det ogiltigförklara många andra frågor om huruvida och hur AI bör användas. AI-innehåll har ökat i popularitet tack vare uppmärksamheten från stora språkmodeller (LLM) och AI-chattboten ChatGPT. Stora publikationer som Men´s Health och CNET har ertappats med att publicera felaktig AI-genererad information, vilket understryker problemet. Google har haft svårt att kontrollera sitt sökgeneriska innehåll (SGE) med YMYL-innehåll. Google tror att det finns en plats för maskin-genererat innehåll för att svara på användarnas frågor. En utmaning som MUM (Multitask Unified Model) försökte ta itu med var baserad på data som visar att människor i genomsnitt ställer åtta frågor för komplexa uppgifter. Google har en ekonomisk drivkraft att hålla användare inom sitt ekosystem. Det finns många ´AI-innehållsdetektorer´ som tillåter dig att mata in textinnehåll och ge en procentuell poäng. Detta har lett till förvirring när procentandelen är märkt, till exempel ´75% AI / 25% Människa´. Många människor missförstår detta som att ´texten skrevs 75% av en AI och 25% av en människa´, när det betyder ´Jag är 75% säker på att en AI skrev 100% av denna text´. Googles uttalanden kring AI-innehåll har historiskt varit tillräckligt vaga för att ge dem utrymme för verkställighet. Men uppdaterad vägledning publicerades i år i Google Search Central som uttryckligen säger: ´Vårt fokus ligger på kvaliteten på innehållet, snarare än hur innehållet produceras.´

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 4 augusti

Google Bard överträffar OpenAI:s ChatGPT tack vare tillgång till internet och multimodal sökmotor

Google Bard och ChatGPT har mycket gemensamt, båda är AI-chattrobotar som använder stora språkmodeller (LLM) för att omvandla enkla uppmaningar till naturligt mänskligt språkdialog. Men Google Bard har tillgång till internetsökningar som standard, vilket OpenAI:s alternativ inte har. Tack vare Google Search har Google tillgång till mer användarfrågedata och deras motsvarande sökresultat än något annat företag. Google Bard kan även acceptera en inmatningsbild med din uppmaning, svara med en utmatningsbild och till och med inmatning och utmatning av ljud.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 1 augusti

Google Bard och ChatGPT: Jämförelse av AI-chatbots

Google Bard och ChatGPT är båda konversationella AI-chatbots som använder stora språkmodeller för att omvandla enkla uppmaningar till naturligt, mänskligt liknande dialog. En nyckelskillnad är att Google Bard, till skillnad från OpenAI´s ChatGPT, har tillgång till världens största multimodala sökmotor, Google Search. Detta ger Bard möjlighet att utföra flera uppgifter som ChatGPT inte kan. Bard kan till exempel ge realtidsöversikter av blogginlägg och extrahera information baserat på specifika parametrar. Bard kan också hantera ljudinmatning och -utmatning och integrera med olika plattformar och tjänster.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 1 augusti

Sex saker att veta om Googles AI-erbjudanden

Google lanserade tidigare i år sina officiella AI-erbjudanden för att hålla jämna steg med Microsoft och ChatGPT. Det finns tre Google AI-produkter att överväga: Google Bard, Duet AI för Google Cloud och Duet AI för Google Workspace. Google Bard är företagets generativa AI-produkt som rivaliserar med ChatGPT. Duet AI för Google Cloud är ett verktyg för utvecklare och kraftanvändare som vill skapa appar och AI-funktionalitet. Duet AI för Google Workspace är AI-funktionen som riktar sig till Googles företags- och produktivitetsapplikationer som Docs, Sheets och Gmail. Gmail har redan AI-funktioner, och AI i Docs, Sheets och Slides kommer att konkurrera med Microsoft. Bard utnyttjar redan Google-sökning, och framtida planer kommer att kräva att du har bra data. Google Bard och Duet är tänkta att hjälpa dig och dina anställda, inte ersätta dem.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 augusti

Utöka din Google-sökmotor med ChatGPT Chrome-tillägg

Google-sökmotorn, med hjälp av artificiell intelligens, kan nu utökas med ChatGPT Chrome-tillägg. Dessa tillägg kan hjälpa användare att spara tid, interagera med ChatGPT, ge kommandon, öka produktiviteten och potentiellt öka lönen. ChatGPT-samtal, sökresultat eller interaktioner kan generera mer än bara e-post och meddelanden, de kan också skapa ett effektivare sätt för användare att samla och producera information. Några av de bästa ChatGPT-tilläggen inkluderar ChatGenie, ChatGPT för Chrome och YouTube-sammanfattning, ChatGPT för Google, ChatGPT Prompt Genius, ChatGPT Writer, Chatsonic, Copy for ChatGPT, Engage AI, Merlin AI Chatbot, Open AI-3 för Gmail, Promptheus, ReaderGPT, ChatGPT-sammanfattning, Superpower ChatGPT, TeamSmart AI, Talk-to-ChatGPT, TweetGPT, WebChatGPT, Wiseone och YouTubeDigest.

Direktlänk Dela GoBankingRates fördjupade 31 juli

AI-assisterade bedrägerier: En växande hot mot online-säkerheten

AI (artificiell intelligens) används alltmer av bedragare för att genomföra bedrägerier online. AI kan träna på röstinspelningar för att imitera röster av vänner och familjemedlemmar och använda dessa falska röstklipp för att lura offret att tro att en älskad behöver pengar eller tillgång till viktiga konton. AI kan också generera innehåll, som falska politiska artiklar och sociala medieinlägg, för att provocera någon att klicka på en farlig länk. Det finns för närvarande inga lagar eller regler som förhindrar eller bestraffar skapandet och distributionen av deepfakes, AI-skapat desinformation eller verktygen som används för att skapa dem.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 31 juli

Jämförelse av AI-chattbotar: OpenAI´s ChatGPT, Microsoft´s Bing Chat och Google Bard

Artikeln undersöker den nuvarande statusen för AI och hur det kan vara användbart och inte. Fokus ligger på tre olika AI-chattbotar: OpenAI´s ChatGPT, Microsoft´s Bing Chat och Google Bard. Alla dessa AI-verktyg har sina fördelar och nackdelar. ChatGPT erbjuder en enkel gränssnitt och ger bra svar på frågor det är utbildat att svara på. Bing Chat är integrerad i Microsoft Edge-webbläsaren och är utformad för att vara en co-pilot när du surfar på webben. Google Bard är gratis att använda, laddas upp direkt och sätter inga gränser för frågor.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 31 juli

Google ber om ursäkt för Bard AI-chatbotens fel

Google släppte sin Bard AI-chatbot i början av 2023, men den lanserades med pinsamma buggar, vilket har lett till att företaget fortfarande ber om ursäkt för AI:ns fel. Bard är inte sämre än andra generativa AI:er, men att producera en produkt som ljuger är en ny erfarenhet för Google. Därför rekommenderas användare att fakta-kontrollera Bard med en Google-sökning. Debbie Weinstein, chef för Googles brittiska verksamhet, förklarade till BBC att Bard bäst används för problemlösning och experimenterande med nya idéer. Trots att Bard finns på internet, kontrollerar den inte sina egna fakta, vilket gör att Google måste påminna folk att inte lita på en av sina produkter.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 31 juli

Google Bards kreativa talanger ifrågasätts

Google Bard, en generativ AI, har ifrågasatts av Debbie Weinstein, vice VD för Google UK, i en intervju med BBC. Weinstein beskrev Bard mer som ett experiment för brainstorming och idégenerering än en tillförlitlig källa för specifik information. Hon rekommenderade att man dubbelkollar Bards fantastiska berättelser. Bard är dock inte en genomsnittlig chattbot, utan mer som en superladdad sökmotor. Google demonstrerade Bards löfte att förbättra Google Search vid I/O 2023. Trots detta uppmanar Weinstein oss att inte förlita oss på Bards förmåga att ge specifik information.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 31 juli

När OpenAI lanserade AI-chatboten ChatGPT för allmän användning den 30 november var S&P 500 värd 5 biljoner dollar mindre än nu, och ekonomin verkade vara på väg mot recession eller ihållande hög inflation. Nu ger teknikbakruset vika för en ny ´guldfeber´, menar Wedbush Securities analytiker Dan Ives. Ives tror att ChatGPT har öppnat dörren för ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet som inte fanns på Wall Streets radar. Enligt Goldman Sachs ekonomer kan generativ AI öka tillväxten av amerikansk arbetsproduktivitet med 1,5 procentenheter per år under ett decennium. Det skulle fördubbla den tröga 1,4-procentiga takten sedan 2005.

Investor´s Business Daily fördjupade 30 juli

Forskare utvecklar FACTOOL för att förbättra fakticiteten i text genererad av AI

GPT-4 är ett exempel på generativ AI-teknik som kombinerar flera uppgifter inom naturligt språkbearbetning. Trots dess effektivitet och interaktivitet, uppvisar den genererade texten ofta fel eller avvikelser från sanningen på grund av stora språkmodellers (LLM) begränsningar. Detta begränsar användningen av generativ AI inom riskfyllda branscher som hälso- och sjukvård, finans och juridik. Forskare från Shanghai Jiao Tong University, Carnegie Mellon University, City University of Hong Kong, New York University, Meta AI, The Hong Kong University of Science and Technology och Shanghai Artificial Intelligence Laboratory har därför utvecklat FACTOOL, ett ramverk som söker efter faktiska misstag i dokument som genereras av LLM. FACTOOL använder olika resurser, som Google Search och Google Scholar, för att erhålla bevis på fakticiteten i den skapade informationen. Enligt deras analys har GPT-4 den högsta fakticiteten i nästan alla situationer.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 29 juli

Google UK:s vice VD uppmanar till faktagranskning av Bard AI:s innehåll

Debbie Weinstein, vice VD för Google UK, uppmanar användare att faktagranska innehåll producerat av Bard AI genom att använda Google Search. I en intervju med BBC beskriver Weinstein Bard som ett ´experiment´ mer lämpat för ´samarbete kring problemlösning´ och ´skapande av nya idéer´. Google hade inte initialt avsett att AI skulle fungera som en källa till ´specifik information´. Weinstein föreslår också att använda tummen upp och tummen ner-knapparna för att ge feedback för förbättring av chatbot. Bard erkänner själva sina begränsningar och betonar behovet av att verifiera information med Google Search.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 29 juli

Googles nya AI-funktion för sökmotorn får kritik för att vara långsam och ineffektiv

Google har lanserat en ny funktion för sin sökmotor, Search Generative Experience (SGE), som använder AI för att generera svar på användarnas frågor. Funktionen, som testades under maj, låter användarna interagera med en chattbot för att ställa mer komplexa och intuitiva frågor. Google hävdar att AI-genererade svar organiserar informationen tydligare än traditionella sökresultat. Men enligt tester har funktionen visat sig vara mer störande än hjälpsam. Den är långsam, ineffektiv och ger ofta felaktiga svar. Google medger att tekniken fortfarande befinner sig i ett tidigt utvecklingsstadium och att den slutliga versionen kan se annorlunda ut.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 28 juli

Generativ AI förväntas öka produktiviteten och påverka ekonomin

När OpenAI lanserade AI-chattboten ChatGPT den 30 november ökade S&P 500 med mer än 3% och techaktier med AI-produkter steg kraftigt. Analytikern Dan Ives tror att ChatGPT kan öppna dörren till ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet. Generativ AI kan öka den amerikanska arbetsproduktiviteten med 1,5 procentenheter per år under ett decennium, förutspår Goldman Sachs ekonomer. Detta skulle fördubbla den senaste tidens svaga tillväxttakt på 1,4% sedan 2005. Global BNP kan växa med en extra 7 procentenheter, eller 7 biljoner dollar, under samma period.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 26 juli

Sundar Pichai och Google står inför sitt 160 miljarder dollar-dilemma

Alphabet VD Sundar Pichai avslöjade nya AI-funktioner på företagets årliga I/O-utvecklarkonferens. Dessa inkluderar en ny Gmail-funktion som automatiskt skapar hela e-postmeddelanden baserat på en textprompt och ett AI-drivet realistiskt 3D-förhandsgranskningsverktyg i Google Maps. Pichai talade också om det kraftfulla PaLM 2 stora språkmodell (LLM) som ligger till grund för mycket av denna teknik, inklusive Bard, Googles ChatGPT-konkurrent. Han nämnde en kraftfull familj av AI-modeller under utveckling, kallad Gemini, som kan utöka AI:s inverkan och dess risker. Google står dock inför utmaningen att omvandla sin traditionella sök- och annonsdrivna affärsmodell till AI-chattbots, som hotar att kannibalisera Googles traditionella sökning.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 juli

Vad är Link Reader och hur använder man det på ChatGPT

Link Reader är ett AI-drivet verktyg som kan analysera information på en webbsida med hjälp av en länk och en enkel prompt. Link Reader ChatGPT-plugin kan användas för att sammanfatta innehållet på en webbplats, transkribera YouTube-videor, analysera PDF:er, DOC-filer och bildfiler, översätta sidor till engelska, förenkla din Google-sökning och mycket mer. För att installera Link Reader-plugin, gå till Plugin Store under GPT-4 och tillhandahålla plugin med din länk, följt av vad du uppmanar, och Link Reader kommer att ge sammanfattningen, analysen eller vilket jobb du gav den. Link Reader kan tolka en bred omfattning av webblänkar, vilket gör den till en lösning för olika uppgifter.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 20 juli

Link Reader: AI-baserat verktyg för att analysera och sammanfatta webbsidor

Link Reader är ett AI-baserat verktyg som kan analysera informationen på en webbsida med hjälp av en länk och en enkel uppmaning. Verktyget kan användas för att sammanfatta innehållet på en webbsida, transkribera YouTube-videor, analysera PDF-filer, DOC-filer och bildfiler, översätta sidor till engelska, förenkla din Google-sökning och mycket mer. Verktyget kan installeras från Plugin Store under GPT-4. Link Reader kan extrahera information från olika typer av länkar, inklusive PDF-filer, bilder, webbsidor, PPT-filer, DOC-filer etc. Det kan generera sammanfattningar, insikter, analyser och korrekta tolkningar av innehållet beroende på uppmaningen.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 20 juli

Historien och framtiden för stora språkmodeller

Stora språkmodeller (LLM) har fascinerat allmänheten och omkullkastat prioriteringar för datateam sedan ChatGPT introducerades i november 2022. Ursprunget till tekniken sträcker sig längre tillbaka än man kan tro, ända till 1950-talet då forskare vid IBM och Georgetown University utvecklade ett system för att automatiskt översätta en samling fraser från ryska till engelska. Det moderna LLM-tidsåldern började dock bara för några år sedan. Forskare har experimenterat med många olika metoder, inklusive konceptuella ontologier och regelbaserade system, men ingen av dessa metoder gav robusta resultat. Detta ändrades på 2010-talet då NLP-forskning sammanföll med det då blomstrande området neurala nätverk. Detta skapade grunden för de första stora språkmodellerna. BERT var den första stora språkmodellen som slog igenom 2019. Forskare anpassade och byggde vidare på den på ett sätt som gjorde den till en av de ursprungliga grundmodellerna. Mindre än 18 månader efter dess debut, drev BERT nästan varje engelskspråkig sökning som bearbetades av Google Sök. Sedan 2018 har NLP-forskare strävat mot allt större modeller. OpenAI:s GPT-2, färdigställd 2019 med 1,5 miljarder parametrar, imponerade genom att producera övertygande prosa. GPT-2:s imponerande prestanda fick OpenAI att tveka; företaget meddelade i februari samma år att det inte skulle släppa den fullstora versionen av modellen omedelbart, på grund av oro för att stora språkmodeller skulle användas för att generera vilseledande, partiskt eller kränkande språk i stor skala. Istället släppte de en mindre, mindre övertygande version av modellen först, och följde upp med flera allt större variationer. Därefter släppte OpenAI GPT-3 i juni 2020. Med 175 miljarder parametrar satte GPT-3 den nya storleksstandarden för stora språkmodeller. Den blev snabbt fokus för forskning om stora språkmodeller och tjänade som ursprungsunderlag för ChatGPT. Nyligen introducerade OpenAI GPT-4. Vid tidpunkten för denna skrivning har OpenAI inte offentligt meddelat GPT-4:s parameterantal, men en uppskattning baserad på samtal med OpenAI:s anställda sätter den till en biljon parametrar - fem gånger storleken på GPT-3 och nästan 3000 gånger storleken på den ursprungliga stora versionen av BERT. Den enorma modellen representerade en meningsfull förbättring jämfört med sina föregångare, vilket tillät användare att bearbeta upp till 50 sidor text på en gång och minskade förekomsten av hallucinationer som plågade GPT-3. Medan forskare och yrkesverksamma utformade och implementerade variationer av BERT, GPT-2, GPT-3 och T5, lade allmänheten knappt märke till det. Bevis för modellernas inverkan dök upp på webbplatser i form av sammanfattade recensioner och bättre sökresultat. De mest direkta exemplen på de befintliga LLM:erna, såvitt allmänheten var bekymrad, var en spridning av nyhetsartiklar skrivna helt eller delvis av GPT-varianter. Sedan släppte OpenAI ChatGPT i november 2022. Den interaktiva chattsimulatorn tillät icke-tekniska användare att uppmana LLM och snabbt få ett svar. När användaren skickade ytterligare uppmaningar, skulle systemet ta hänsyn till tidigare uppmaningar och svar, vilket gav interaktionen en konversationliknande kontinuitet. Detta nya verktyg orsakade uppståndelse. Spridningen av LLM-hjälpta nyhetsrapporter blev en flodvåg, när lokala reportrar över hela USA producerade historier om ChatGPT, de flesta av vilka avslöjade att reportern hade använt ChatGPT för att skriva en del av historien. Efter denna frenesi byggde Microsoft, som hade samarbetat med OpenAI sedan 2019, en version av sin Bing-sökmotor som drevs av ChatGPT. Under tiden blev företagsledare plötsligt intresserade av hur denna teknik kunde förbättra vinsterna. Forskare och teknikföretag svarade på ChatGPT-ögonblicket genom att visa sina egna förmågor med stora språkmodeller. I februari 2023 introducerade Cohere betaversionen av sin sammanfattande produkt. Den nya ändpunkten, byggd på en stor språkmodell anpassad specifikt för sammanfattning, tillät användare att mata in upp till 18-20 sidor text att sammanfatta, vilket var betydligt mer än vad användare kunde sammanfatta genom ChatGPT eller direkt genom GPT-3. En vecka senare introducerade Google Bard, sin egen LLM-backade chatbot. Händelsen som meddelade Bard föregick Microsoft och OpenAI:s första offentliga demonstration av en ny, ChatGPT-driven Bing-sökmotor, nyheter om vilken hade nått publikationer i januari. Meta avslutade månaden när det introducerade LLaMA (Large Language Model Meta AI). LLaMA var inte en direkt kopia av GPT-3 (Meta AI hade introducerat sin direkta GPT-3-konkurrent, OPT-175B, i maj 2020). Istället syftade LLaMA-projektet till att möjliggöra för forskningssamhället med kraftfulla stora språkmodeller av hanterbar storlek. LLaMA kom i fyra storleksvarianter, den största av vilka hade 65 miljarder parametrar - vilket fortfarande var knappt mer än en tredjedel av storleken på GPT-3. I april släppte DataBricks Dolly 2.0. Databricks VD Ali Ghodsi berättade för Bloomberg att den open-sourced LLM replikerade mycket av funktionaliteten hos dessa befintliga andra modeller, en inte så subtil blinkning till GPT-3. I samma intervju noterade Ghodsi att hans företag valde namnet Dolly till ära av det klonade fåret, och eftersom det lät lite som Dall-E, en annan framstående modell från OpenAI. Är tiden för jättestora LLM redan över? Kort efter att OpenAI släppte GPT-4, berättade OpenAI:s VD Sam Altman för en publik vid Massachusetts Institute of Technology att han trodde att eran av jättestora modeller var över. Strategin att kasta allt mer text på allt fler neuroner hade nått en punkt av avtagande avkastning. Bland andra utmaningar, sa han, stötte OpenAI på de fysiska gränserna för hur många datacenter företaget ägde eller kunde bygga. Vi kommer att förbättra dem på andra sätt, sa han till publiken. Altman är inte ensam. I samma stycke citerade Wired samstämmighet från Nick Frosst, en medgrundare på Cohere. Framtiden för LLM Om framtiden för LLM inte handlar om att vara större, vad handlar den då om? Det är för tidigt att säga med säkerhet, men svaret kan vara specialisering, datakurering och destillation. Medan de största LLM ger resultat som kan se ut som magi vid första anblicken, minskar värdet av deras svar när deras betydelse ökar. Tänk dig en bank som använder en GPT-modell för att hantera kundförfrågningar och den hallucinerar ett saldo. Maskininlärningsutövare kan minimera risken för off-target-svar genom att skapa en specialiserad version av modellen med riktad förträning och finjustering. Det är där datakurering kommer in. Genom att bygga en datamängd av troliga uppmaningar och högkvalitativa svar kan utövare träna modellen att svara på rätt frågor på rätt sätt. De kan använda ytterligare programvarulager för att hindra deras anpassade LLM från att svara på uppmaningar utanför dess kärnfokus. Men LLM kommer fortfarande att vara mycket dyra. Att köra hundratals miljarder - eller till och med biljoner - beräkningar för att svara på en fråga lägger upp. Det är där destillation kommer in. Forskare vid Snorkel AI banade väg för arbete som har visat att mindre, specialiserade stora språkmodeller fokuserade på specifika uppgifter eller domäner kan göras mer effektiva än deras behemoth-syskon på samma uppgifter. Oavsett hur nästa kapitel av LLM ser ut, kommer det att finnas ett nästa kapitel. Medan LLM-projekt just nu är en nyhet, kommer de snart att arbeta sig in i företagsimplementeringar; deras värde är för uppenbart att ignorera.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 17 juli

Länkbyggnadsstrategier för Bing och Google

Sökmotoroptimering (SEO) lutar kraftigt på länkbyggnad för att förbättra en webbplats ranking. Bing och Google använder båda länkbyggnad som ett effektivt SEO-verktyg, men deras algoritmer skiljer sig åt i intensiteten med vilken de beaktar länkar när de bestämmer sidrankningar. Att finslipa dina länkbyggnadsstrategier enligt de specifika sökmotorerna är avgörande för framgångsrika SEO-insatser som ger långvarig synlighet online. Nate Nead, VD och Managing Member för Nead, LLC, en konsultfirma som tillhandahåller strategiska rådgivningstjänster inom flera discipliner, inklusive finans, marknadsföring och programvaruutveckling, ger en introduktion till länkbyggnadsstrategier för Bing och Google.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 15 juli

Betydelsen av lokal notering och SEO för företag

I den digitala eran är det allt viktigare för företag att vara synliga online. Företag inser vikten av att ha sin företagsprofil i lokala kataloger. Genom att använda expertisen från professionella som experter från SEOTwix, syftar organisationer till att förbättra sin lokala online-närvaro genom att skapa professionella företagsprofiler som kommer att locka fler kunder. Lokal notering hänvisar till företagsinformation i online-kataloger. Det är viktigt att vara representerad i de 25 viktiga online-katalogerna och se till att företagsprofiler där är kompletta, korrekta och konsekventa. Lokal SEO är viktigt för företag och du kan öka din lokala synlighet genom att först tillämpa lokal sökmotoroptimering på din webbplats genom att använda relevanta platsbaserade nyckelord och integrera en lokal referens i meta-informationen för dina bloggartiklar. Dessutom finns det ett annat sätt att förbättra din lokala ranking: Lokal notering. Målet med lokal notering är att nå potentiella kunder som letar efter produkter eller tjänster som du också erbjuder i närheten av ditt företag - och sedan rikta dessa konsumenter till din plats. Dessutom syftar det till att förbättra företagets ranking i lokala sökresultat.

Direktlänk Dela WVLT-TV fördjupade 12 juli

JavaScript och SEO: Vanliga problem och lösningar

JavaScript och SEO har ibland problem att samarbeta. Detta beror på hur sökmotorer interagerar med JavaScript. För att en sökmotor ska förstå innehåll som drivs av JavaScript måste den krypa och rendera sidan. Om den inte kan rendera sidan, eller om det inte renderas korrekt, kan det vara ett problem. Detta beror på hur front-end serverar HTML i det ursprungliga serverresponsen. Om en URL byggs i webbläsaren genererar en front-end som React, Vue eller Gatsby HTML för sidan. En krypare kontrollerar om HTML redan är tillgängligt från servern innan den skickar URL:en för att vänta på rendering. Det finns verktyg som kan hjälpa till att identifiera JavaScript-relaterade SEO-problem, inklusive webbläsarverktyg och Google Search Console.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 10 juli

Förståelse och optimering av Google SERP-klickdistribution

I dagens digitala landskap har sökmotorrankningar stor inverkan på framgången för en webbplats, blogg eller onlineföretag. Google Search Engine Results Pages (SERPs) spelar en avgörande roll för att driva trafik till webbplatser och generera leads. Denna artikel går in på konceptet med klickdistribution på Google SERP, ger en uttömmande analys av dess nyanser och konsekvenser i den digitala världen. Genom att förstå faktorerna som påverkar klickdistributionen inom organiska och betalda resultat, samt effekten av speciella SERP-funktioner, kan företag optimera sina strategier effektivt.

Direktlänk Dela News Agency of Nigeria fördjupade 9 juli

Sökmotoroptimering (SEO) är en viktig digital marknadsföringsverktyg eftersom det ökar synligheten för din webbplats och ger mer trafik och möjligheter att omvandla prospekter till kunder. Här är 11 snabba och enkla tips för att förbättra din webbplats ranking på sökmotorresultatsidan (SERP): 1. Skaffa fler högkvalitativa bakåtlänkar från relevanta webbplatser. 2. Förbättra webbplatsens hastighet. 3. Uppdatera länk-URL:er för att vara mer läsbara för människor och sökmotorer. 4. Implementera robot.txt som säkerställer att Google kryper och indexerar dina viktiga webbsidor. 5. Lägg till XML Sitemaps i Google Search Console. 6. Lägg till H1 rubriktaggar som spelar en viktig roll i beslutsprocessen för dina besökare. 7. Ta bort duplicerade H1-taggar för att undvika nyckelordskannibalisering. 8. Korta ner meta-beskrivningar för att göra dem lämpliga för Google Snippets. 9. Lägg till Alt-attribut på alla dina bilder för att säkerställa att Google indexerar dem korrekt. 10. Lägg till schema för lokala företag så att Google identifierar vilken typ av produkter eller tjänster du erbjuder. 11. Skapa en Google Business Profile för att förbättra din lokala SEO.

Techweez fördjupade 25 juni

En omfattande guide till att använda Google Search Console

Google Search Console är ett gratis webbaserat verktyg som erbjuds av Google. Det hjälper webbplatsägare och sökmotoroptimerare att övervaka sin webbplats prestanda i Googles sökresultat. Verktyget ger insikter om vad Google har genomsökt, indexerat och rankat på din webbplats. Google Search Console har flera viktiga funktioner, såsom övervakning av webbplatstrafik, nyckelordsprestanda och genomsökningsfel. Det är ett kraftfullt verktyg för att diagnostisera problem som kan påverka webbplatstrafiken, såsom genomsökningsfel, sitemap-problem och problem med mobilanvändbarhet.

Direktlänk Dela News Agency of Nigeria fördjupade 24 juni

Google-spårning: Vad det innebär för användare och hur man kan hantera det

Google är känt för att erbjuda sökmotorer, e-post och produktivitetsverktyg, men många är omedvetna om att företaget också spårar deras onlineaktiviteter. Google-spårning innebär insamling av data om en individs onlineaktiviteter, som sökningar, besökta webbplatser och klickade annonser. Denna data används för att ge mer relevanta sökresultat och riktad annonsering. Google använder verktyg som Google Search Console, Google Analytics, Google Ads och Google Chrome för att samla in data. Spårningen hjälper Google att förbättra sina produkter och tjänster samt erbjuda bättre användarupplevelse. Det finns dock integritetsproblem, och användare kan vidta åtgärder för att hantera sina spårningsinställningar, som att använda privat surfning eller alternativa sökmotorer som DuckDuckGo.

Direktlänk Dela News Agency of Nigeria fördjupade 24 juni

Google lanserar ny rapport för INP Core Web Vital-mått

Google har lanserat en ny rapport inom Google Search Console för att se hur väl man presterar med INP, Interaction to Next Paint, Core Web Vital-måttet. Påminnelse: Interaction to Next Paint (INP) kommer att ersätta First Input Delay (FID) som ett mått för Core Web Vitals i mars 2024. Google lanserade denna nya rapport idag för att låta webbplatsägare förbereda sig för den kommande ändringen.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 21 juni

Nej-kampanjen mot Rösten till Parlamentet överträffar Ja-sidan på sociala medier

Nej-kampanjen mot Rösten till Parlamentet, som leds av organisationen Advance, överträffar nu Ja-sidan, Yes23, på Metas plattformar Facebook och Instagram, både när det gäller organiska och betalda inlägg. Mellan 18 april och 18 juni spenderade Advance upp till 147 750 dollar på Facebook- och Instagram-annonser som visades mer än 14,7 miljoner gånger, medan Yes23 spenderade upp till 136 000 dollar för att visa sina annonser mer än 17,4 miljoner gånger under samma period. Advance har även spenderat 19 400 dollar på YouTube, Google Search och displayannonser under de senaste två månaderna.

Direktlänk Dela Crikey fördjupade 19 juni

7 viktiga faktorer att överväga när du väljer SEO-paket för småföretag

SEO eller sökmotoroptimering hjälper webbplatser att bli uppmärksammade av stora sökmotorer som Google. Detta är mycket viktigt eftersom om din webbplats rankas bland de första företagen på den första sidan av sökmotorresultaten är det troligt att din webbplats får mycket trafik, och mer trafik innebär fler potentiella kunder. Småföretagare har begränsade budgetar och ännu mer begränsad tid. Därför är det viktigt för sådana företag att investera i SEO-paket i Indien som är specifikt anpassade för småföretag. I det här inlägget beskrivs 7 punkter att tänka på när du väljer det bästa SEO-paketet för ditt småföretag.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 17 juni

Jennifer Dziura, ägare av presentbutiken Get Bullish, använder artificiell intelligens (AI) för att skapa blogginlägg som lockar Googles sökrobotar. Dziura har en personlig blogg och en butiksblogg, där den senare är fylld med sökord och fraser för att locka kunder som söker efter presenter och prylar. På så sätt ökar hon trafiken till sin webbplats och förbättrar synligheten på Google. Dziura använder AI-verktyget Copymatic för att generera text och analyserar sedan innehållet med hjälp av en prenumerationstjänst som ger det ett SEO-betyg.

The Verge fördjupade 16 juni

Google anklagas för att tjäna miljontals dollar på annonser från anti-abortgrupper

En ny rapport från Center for Countering Digital Hate (CCDH) hävdar att Google tjänat över tio miljoner dollar på annonser från anti-abortgrupper i USA under de senaste två åren. Rapporten visar hur dessa grupper marknadsför så kallade ”krisgraviditetscenter” för personer som söker efter aborttjänster på Google. Dessa center har blivit kallade ”falska kliniker” eftersom de inte erbjuder aborttjänster utan i de flesta fall försöker avråda personer från att genomföra aborter, ibland med medicinsk desinformation. Rapporten identifierade att 71 procent av klinikerna använde vilseledande metoder för att locka klick, inklusive spridning av falska påståenden om abort, och att 38 procent av dem inte hade ansvarsfriskrivningar på sina hemsidor om att de inte erbjöd aborter.

Direktlänk Dela AppAdvice fördjupade 15 juni

Organiska klickfrekvenser (CTR) är en viktig SEO-mått för att bedöma relevansen och attraktiviteten hos dina webbsidor. För att förbättra din CTR bör du analysera dina nuvarande prestanda i Google Search Console och identifiera områden där CTR är lägre än genomsnittet. Följande steg kan hjälpa dig att förbättra din organiska CTR: 1) Skapa engagerande och klickvänliga titlar, 2) Optimera titlar för sökmotorer, 3) Optimera meta-beskrivningar, 4) Använd beskrivande URL:er, 5) Dra nytta av utmärkta fragment, 6) Applicera strukturerad data markup, 7) Länka sidor korrekt för att få sitelinks. Slutligen, testa och utvärdera resultatet av dina förbättringar kontinuerligt för att se vad som fungerar bäst för din webbplats.

Marketing Directo fördjupade 10 juni

Använd Google Search Console för att förbättra din webbplats

Google Search Console är ett gratis verktyg som kan hjälpa dig att optimera din webbplats och förbättra dess synlighet i Google-sökresultat. För att använda verktyget måste du först skapa ett Google-konto och lägga till din webbplats i Google Search Console. Verifiera därefter ägandet av din webbplats och utforska de olika funktionerna som erbjuds. Google Search Console kan hjälpa dig att utvärdera din webbplats prestanda, identifiera och åtgärda fel, optimera sökord och förbättra dess visuella attraktionskraft i sökresultaten. Dessutom kan verktyget hjälpa dig att upprätthålla webbplatsens säkerhet genom att varna för potentiella säkerhetshot.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 7 juni

Det är viktigt att ta bort duplicerat, föråldrat eller känsligt innehåll från en sökmotors index för att förbättra sökmotoroptimering (SEO). Här är fyra metoder för att göra detta: 1. Använd 301-omdirigeringar för att avindexera URL:er och överföra länkauktoritet till destinationsadressen. 2. Använd 404-fel för att meddela sökmotorer att en URL inte längre existerar och ska tas bort från indexet. 3. Använd meta robotar noindex-taggar för att be sökmotorer att inte indexera en sida. 4. Använd Google Search Consoles verktyg för att ta bort URL:er, men notera att denna metod endast fungerar för Google och är temporär.

JumpFly fördjupade 6 juni

Teknikjättarna Meta och Google lanserar nya AI-drivna annonslösningar för att ta en större andel av detaljhandelsannonseringspengarna. Meta har presenterat sin AI Sandbox, som erbjuder AI-drivna kreativa standardförbättringar för att hjälpa annonsörer att automatiskt göra små ändringar i annonser. Google meddelade att de kommer att använda Generative AI för att förbättra shoppingupplevelsen på Google, med en ny funktion kallad Search Generative Experience som gör shoppingforskning åt användare. Båda företagen försöker bevisa att de kan fortsätta att växa sina annonsverksamheter med hjälp av ny teknik.

Modern Retail fördjupade 3 juni

I dagens digitala ålder är det viktigt för bilhandlare att ha en synlig webbplats för att locka potentiella kunder och öka försäljningen. Genom att använda effektiva sökmotoroptimering (SEO) tekniker kan bilhandlare förbättra sin Google-ranking och öka sin online-närvaro. Några SEO-tekniker inkluderar att optimera webbplatsen för sökmotorer, skapa kvalitetsinnehåll, övervaka online-reputation, använda betald annonsering och analysera SEO-prestanda. Genom att följa dessa steg kan bilhandlare förbättra sin synlighet online och förbli konkurrenskraftiga på marknaden.

TechBullion fördjupade 3 juni

Google One-prenumeranter får tillgång till sökning med AI

Google One-prenumeranter med 2 TB eller högre lagringskapacitet kan nu använda Googles nya sökfunktion SGE (Search Generative Experience) som integrerar artificiell intelligens med Google Search. SGE är inte avsett att ersätta Bard eller konkurrera direkt med Bing AI eller ChatGPT, utan snarare förbättra sökfunktionen genom att hjälpa användare med flerstegsförfrågningar och följdfrågor. Funktionen är generellt mer insiktsfull än en standard Google-sökning och kommer att vara tillgänglig för förhandsgranskning fram till december.

Direktlänk Dela Chrome Unboxed fördjupade 28 maj

Google lanserar sökupplevelse med generativ AI

Google har börjat rulla ut den nya Google Search Generative Experience (SGE) för personer på Search Labs väntelista. SGE lägger till generativa AI-funktioner i Googles sökresultat, vilket innebär att AI skapar svar baserat på flera källor och sammanfattar informationen. För att få tillgång till SGE måste användare anmäla sig till väntelistan för Search Labs. SGE-funktioner kommer att finnas tillgängliga i Google Chrome för skrivbordsanvändare och i Google-appen för iOS-användare. SGE kan jämföras med vanliga Google SERP-funktioner och erbjuder bland annat generativa AI-svar, lokala paketfunktioner och sponsrade annonser.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 27 maj

En ny rapport från InsightAce Analytic förutspår att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom skönhets- och kosmetikaindustrin kommer att växa från 3,22 miljarder dollar 2022 till 15,75 miljarder dollar 2031, med en CAGR på 19,6% från 2023 till 2031. AI har blivit alltmer populärt inom skönhetsindustrin, då det hjälper företag att fatta datadrivna beslut och erbjuda kunderna personliga produkter och tjänster. Covid-19-pandemin har också bidragit till ökad efterfrågan på skönhetsprodukter och tekniska framsteg inom e-handel.

Digital Journal fördjupade 26 maj

ChatGPT Plus får direkt webbtillgång via Bing Search

ChatGPT är tillgänglig gratis online direkt från OpenAI, utan att behöva installera någon tredjepartsapp. OpenAI erbjuder också en ChatGPT Plus-prenumeration för $20 per månad som inkluderar företagets senaste funktioner och GPT-4, vilket är en uppgradering från den kostnadsfria GPT-3.5-versionen. GPT-4 ger multimodalt stöd, vilket innebär att man kan inkludera annat innehåll än text, som bilder, i chattarna med AI. Microsofts AI-chattapp Bing Chat, som använder GPT-4, erbjuder gratis tillgång utan att kräva inloggning. Google Bard är ansluten till direkt webbtillgång via Google Search. En utmaning med produkter som ChatGPT är att de samlar in mycket data för att träna sina modeller, vilket kan leda till integritetsproblem. OpenAI har nyligen lagt till inställningar som låter användare välja bort datainsamling, men för närvarande kan man inte behålla sin chatthistorik om man väljer bort detta. ChatGPT Plus har nu fått direkt tillgång till internet via Bing Search, vilket är en stor uppgradering och en anledning att uppgradera till den betalda versionen. Bing Search-integrationen kommer att finnas tillgänglig för den kostnadsfria versionen av ChatGPT i framtiden.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 25 maj

ChatGPT jämfört med Google Bard och Google Search

ChatGPT, OpenAIs senaste innovation inom autogenerativa system, har snabbt blivit populär och nådde en miljon användare på fem dagar. ChatGPT och Google Search har både likheter och skillnader. Båda använder artificiell intelligens och maskininlärningsalgoritmer, men ChatGPT ger ett mänskligt svar på en fråga medan Google ger hundratals resultat. Google Bard, som nyligen lanserades i testfas, är en utmanare till ChatGPT och är integrerad med Googles sökmotor för att ge uppdaterad information. Även om ChatGPT är en imponerande innovation kan den inte ersätta Google Search, eftersom de erbjuder olika fördelar och användningsområden.

Direktlänk Dela WePC fördjupade 25 maj

Google Bard: AI-chattbot för att söka information

Google Bard är en AI-chattbot som genererar svar på användarangivna naturliga språkfrågor. Till skillnad från en vanlig Google-sökning kan Bard hämta information från internet och presentera ett svar i naturligt språk. Google introducerade Bard i februari 2023 efter att både OpenAI och Microsoft fått uppmärksamhet för sina AI-chattbotssystem. Bard och relaterade AI-framsteg presenterades vid Googles I/O-event i maj 2023. Sundar Pichai, VD för Google och Alphabet, beskriver Bard som en ´experimentell konversationell AI-tjänst´. Google varnar dock för att Bard kan visa felaktig eller stötande information som inte representerar Googles åsikter.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 24 maj

Google Bard uppdateras med bildsökning

Google har uppdaterat Bard med möjligheten att hämta bilder från sökningar. Användare kan nu be Bard visa bilder på ett visst ämne och få relevanta bilder från Google Search. Microsofts Bing Chat har redan denna funktion samt Bing Image Creator-verktyget. Google Bard används för att få visuell inspiration till projekt, lära om nya saker och planera resor. Google har förbättrat Bards AI-språkmodell för att generera bättre sammanfattningar och mer användbar källinformation. Bard är inte en direkt konkurrent till Microsofts sök-AI, utan snarare ett gränssnitt för Googles stora språkmodell (LLM). Bard är för närvarande i begränsad förhandsvisning för användare i USA och Storbritannien, men inte tillgänglig i EU på grund av potentiella GDPR-frågor.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 24 maj

Generativ AI som ChatGPT ger snabba svar på frågor genom att förutsäga sannolika ordkombinationer från tillgänglig onlineinformation. Trots potentialen att öka produktiviteten har generativ AI visat sig ha brister som att sprida desinformation och skapa ´hallucinationer´. Detta kan leda till erosion av epistemiskt förtroende och spridning av felaktig information. För att hantera detta bör användare vara mer vaksamma än någonsin när det gäller att verifiera vetenskaplig noggrannhet i det de läser. Det rekommenderas att förbättra faktakontroll, bedöma trovärdigheten, utvärdera bevis och främja digital kompetens hos sig själv och andra.

The Conversation fördjupade 24 maj

Google Bard får sökfunktion för bilder

Google Bard, en AI-chattbot, är på väg att bli en av de mest användbara på marknaden efter en liten miss tidigare i år. Nyligen fick den förmågan att söka efter och visa bilder i sökresultaten. Om du vill prova några av Googles nya experiment med Bard kan du gå med i väntelistan för Google Search Labs. När du läggs till kan du prova några av de nya och experimentella funktionerna som Google testar inom AI. Google Bard kan nu söka genom Google Images och integrera med flera Google-produkter, inklusive Google Images. En kommande funktion gör att du kan använda bilder som indata och be Bard att utföra åtgärder baserat på bilden, till exempel skriva en dikt baserat på en bild av en skog på natten.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 24 maj

Google integrerar AI-chattboten Bard i Gmail

På Google I/O i maj meddelade företaget att de har stora planer för Bard, deras AI-chattbot. Det inkluderar att lägga den i Gmail för att hjälpa dig att skriva e-postmeddelanden. Om du anmält dig för tidig åtkomst kan du använda den nu - bara inte på ett Workspace-konto. Google Bard är sökmotorjättens AI-chattbot som den lanserade för några månader sedan för att konkurrera med ChatGPT. Du kan ställa alla typer av frågor till den, och eftersom den drivs av Google har den också Google Search bakom sig. Det gör att den kan vara mycket kraftfullare än ChatGPT. Google har börjat integrera den i fler av sina egna produkter, börjar med Gmail.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 23 maj

Bill Gates tror att AI kommer göra Google Search, Amazon och Shopify föråldrade

Microsofts medgrundare Bill Gates tror att företag som Google Search, Amazon och Shopify snart kommer att bli föråldrade om AI fortsätter att utvecklas i nuvarande takt. Gates anser att AI redan förändrar framtida ekonomier och om en ny AI-verktyg börjar förstå mänskliga tankemönster, behov och känslor, kan det förändra mänskligt beteende. Han är optimistisk att Microsoft kan leda skapandet av denna ännu inte utformade AI, vilket indikeras av deras investering på 10 miljarder dollar i OpenAI´s ChatGPT. Gates varnar för att en framtid där robotar tar över arbeten inom både industri och tjänstesektor inte är långt borta. Elon Musk har också uttryckt oro för att AI kan överträffa mänsklig intelligens.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 23 maj

Forskare vid eSentire Threat Response Unit upptäckte en pågående BatLoader-kampanj som använder Google Search Ads för att omdirigera offer till bluffwebbsidor för AI-baserade tjänster som ChatGPT och Midjourney. Skurkarna utnyttjar bristen på förstapartsappar för dessa populära tjänster och lockar användare att ladda ner falska appar genom att klicka på en knapp som omdirigerar dem till en BatLoader Payload-webbplats. BatLoader används sedan i form av MSIX Windows App Installer-filer för att leverera Redline Stealer. Forskarna har ännu inte fastställt annan funktionalitet för den här exekverbara filen.

Security Affairs fördjupade 23 maj

OpenAI planerar att lansera en öppen källkods-AI-modell

OpenAI, grundat av Elon Musk och Sam Altman, arbetar på en öppen källkods-AI-modell efter framgången med ChatGPT. Microsoft investerade över 10 miljarder dollar och tog över chatboten och dess källkod, vilket nu gynnar Microsoft Bing i konkurrensen mot Google Search. Den öppna källkods-AI-modellen kommer troligen inte konkurrera med den nuvarande GPT-4, som driver ChatGPT Plus för 20 dollar per månad. Öppna källkods-AI-modeller blir allt populärare och fler företag förväntas följa efter, som Meta som nyligen lanserade sitt öppna källkods Large Language Model Meta AI (LLaMA).

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 22 maj

Cathie Wood, grundare av ARK Invest, diskuterade sin investeringsstrategi och satsningar på teknik och AI under Fortune´s Most Powerful Next Gen-konferens. Trots att hennes investeringar har haft en svår period efter de astronomiska avkastningarna 2020, är Wood fortfarande övertygad om sin strategi. Hon satsar stort på Bitcoin, Tesla, Twitter och ChatGPT och tror att hennes forskning är den bästa i världen. Wood förutspår att AI kommer att störa allt under de närmaste åren och förblir optimistisk om sina långsiktiga satsningar.

Fortune Media fördjupade 20 maj

Skillnader mellan Google Bard och Google Search förklarade

Google har lanserat en ny AI-drivna sökfunktion för att konkurrera med Microsofts Bing och avslöjat förbättringar av Google Bard Now, en AI-assistent. Google Search rekommenderas för användare som söker information eller shoppar, medan Google Bard använder Language Model for Dialogue Applications (LaMDA) för att svara på frågor och förslag på olika sätt och kan användas för kreativa uppgifter. Google planerar att lägga till generativ AI i sin sökplattform, vilket kan förändra hur användare interagerar med sökmotorn. Användare kommer att kunna ställa flerdelade frågor och söka enklare tack vare integrationen av Googles Shopping Graph.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 20 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare