» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 230 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Indien är en republik i södra Asien och är världens sjunde största land till ytan samt den näst folkrikaste nationen med över 1,3 miljarder invånare. Huvudstaden är New Delhi och den största staden är Mumbai. Indien är känt för sin rika historia, kultur, arkitektur och religiösa traditioner, som inkluderar hinduism och buddhism. Landet har flera språk, varav de mest talade är hindi och engelska. Indiens ekonomi är en av världens snabbast växande, med sektorer som IT, telekommunikation, textil och jordbruk. Indien är också en kärnvapenmakt och medlem i G20.

Senaste nytt kring Indien

De 25 mest lästa Wikipedia-artiklarna 2023 reflekterar en mångfald av intressen

De topp 25 mest lästa Wikipedia-artiklarna 2023 reflekterar en mångfald av intressen. Wikimedia, organisationen bakom Wikipedia, har delat de mest sökta och lästa artiklarna för 2023, och listan innehåller flera ämnen från Indien. Den mest lästa Wikipedia-artikeln 2023 handlade om ChatGPT, vilket indikerar ett betydande intresse för denna avancerade språkmodell. Två filmer med Shahrukh Khan säkrade platser på Wikipedias topp 10-lista detta år, vilket reflekterar hans popularitet. Cricket World Cup 2023 och Indian Premier League rankades bland de fem bästa.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupar idag

Google gör framsteg inom global hälsa och AI 2023

Google har gjort betydande framsteg inom globala hälsinitiativ och utvecklingen av artificiell intelligens (AI) 2023, enligt Dr. Michael Howell, överläkare på Google. Genom samarbeten med organisationer som Världshälsoorganisationen (WHO) har Google fokuserat på att förbättra kvaliteten på hälsoinformation och minska desinformation. Google har också samarbetat med vårdinstitutioner och regeringar i länder som Japan, Indien och El Salvador. Dessutom har Google förbättrat sin medicinskt anpassade LLM (Large Language Model), Med-PaLM, till en imponerande noggrannhet på 92,6%.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupar idag

Artificiell intelligens rankad som viktigaste tekniken 2024

Enligt en global studie utförd av IEEE valde ledande teknikledare artificiell intelligens (AI) som den viktigaste tekniken för 2024. Studien konsulterade 350 CIO:er, CTO:er, IT-direktörer och andra teknikledare i Brasilien, Kina, Indien, Storbritannien och USA. AI rankades högst, följt av utökad verklighet och molndator. Ledarna identifierade telekommunikation, tillverkning och bank- och finanstjänster som de områden som mest sannolikt kommer att påverkas av teknik nästa år. 54% av teknikledarna sa att de främsta tillämpningarna för AI kommer att vara att identifiera sårbarheter för cybersäkerhet och förhindra cyberattacker.

Direktlänk Dela Institute of Electrical and Electronics Engineers fördjupar idag

Sense AI lanserar en 25 miljoner dollar fond för att investera i indiska AI-startups

Investeringsföretaget Sense AI har lanserat en fond på 25 miljoner USD (cirka 200 crore Rs) som främst kommer att investera i indiska AI-startups under de kommande tre och ett halvt åren, enligt företaget. SenseAI Fund I planerar att investera i 18-20 AI-första startups, med fokus på tidiga företag och kan även göra uppföljande investeringar i sina mest lovande portföljföretag. Fonden är främst inriktad på indier men kan också göra några utländska startups med indiska grundare.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupar idag

Utmaningar och möjligheter med AI-genererat innehåll och ägande

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats till en transformativ kraft inom en mängd industrier, inklusive innehållsproduktion. AI kan skapa konst, musik, litteratur och journalistik som rivaliserar med människoskapade verk. Men detta väcker frågor om ägarskap och upphovsrätt. I Indien är lagstiftningen kring detta ännu teoretisk och det finns inga specifika bestämmelser om AI i upphovsrättslagen. Det finns flera perspektiv på ägandet av AI-genererat innehåll, inklusive mänskligt engagemang, AI som ett verktyg, delat ägande och upphovsrättsintrång. Framtida lagstiftning måste balansera innovation med skydd av upphovsmän och allmänhetens intressen.

Direktlänk Dela Live Law fördjupar idag

Fysik- och tekniknyheter: LK-99 är inte supraledande, ChatGPT läcker data, beteenden styrs av dopamin

En forskargrupp vid Österrikes vetenskapsakademi presenterade en ny metod för att studera kvantmaterial, vilket kan förbättra förståelsen för kvantmaterial. Tidigare i år hävdade ett sydkoreanskt team att den polykristallina föreningen LK99 var supraledande vid rumstemperatur, men nu har ett team vid Beijing National Laboratory for Condensed Matter Physics och Institute of Physics motbevisat detta. JT-60SA, världens största experimentella kärnfusionsreaktor, invigdes officiellt. I tekniknyheter lurade ett team på Google ChatGPT att läcka privat användardata. Vidare har ett team av mekaniska ingenjörer vid Universidad Tecnológica de Panamá utvecklat ett isoleringsmaterial baserat på risagn, vilket kan vara framtidens miljövänliga isoleringsmaterial. Forskare från Norska universitetet för vetenskap och teknologi och Indian Institute of Technology Bombay utvecklade en kännande tass för att förbättra rörligheten för robotar på olika terränger. Dessutom har ett team från University of Washington och MIT utvecklat en ny metod för att lära robotar att utföra önskade uppgifter i en föränderlig miljö. I andra nyheter har medicinska forskare vid Monash University funnit bevis för att höga nivåer av ´bra´ kolesterol kan vara förknippade med risk för demens. Slutligen har ett team vid Wake Forest University School of Medicine funnit bevis för att mänskligt beteende styrs av snabba förändringar i dopaminnivåerna i hjärnan.

Direktlänk Dela Science X fördjupade igår

Gates Foundation tillkännager vinnarna av Grand Challenge för rättvis användning av AI

Gates Foundation har nyligen tillkännagivit vinnarna av deras Grand Challenge för ´Katalyserande Rättvis Användning av Artificiell Intelligens (AI)´. Målet med finansieringen är att ´testa en mängd olika tillvägagångssätt för att använda AI för att maximera och påskynda global hälsa och utvecklingspåverkan´. Vid African Digital Library Support Network (ADLSN) utforskar vi hur AI kan hjälpa oss i vårt uppdrag att tillhandahålla rättvis tillgång till afrikanskt skapat innehåll. Jag granskade Gates Foundations 48 finansierade projekt och analyserade dem för att se nyckelområden av intresse i Global South. AI var den huvudsakliga trenden.

Direktlänk Dela ICTworks fördjupade i förrgår

Intelligensrapport om marknaden för AI-drivna bildgenereringsverktyg utförd

En intelligensrapport om marknaden för AI-drivna bildgenereringsverktyg har utförts för att studera relevant och värdefull information. Rapporten tar hänsyn till både befintliga toppspelare och kommande konkurrenter. Företagsstrategier för nyckelspelare och nya marknadsindustrier studeras i detalj. Rapporten delar också SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Den ger också marknadsinformation när det gäller utveckling och dess kapaciteter. Forskningsrapporten sträcker sig från de breda konturerna av AI-drivna bildgenereringsverktygsmarknaden till delikata strukturer, klassificeringar och applikationer.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade i förrgår

GenAI kan öka tillväxten i den globala södern och Indiens BNP med $500 Bn

Generativ AI (GenAI) spelar en avgörande roll för företag i den globala södern, inklusive Indien, där dess användning kan lägga till $500 Bn till landets BNP fram till 2025. Enligt en rapport från McKinsey har över 60% av företagen i den globala södern använt AI för minst en affärsfunktion. Företag riskerar dock att förlora 50% av kostnadsbesparingar och 100% av produktivitetsvinster varje år om de dröjer med att anta GenAI. GenAI kan automatisera, optimera och generera lösningar för arbetskraftshantering, inklusive att analysera produktivitetsdata på individnivå och skapa anpassade lösningar.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade i förrgår

Indien samlar in språkdata för att utveckla AI-verktyg i lokala språk

För att bygga Indiens första AI-baserade chatbot för tuberkulos, läste bybor i den sydvästra indiska delstaten Karnataka upp meningar på sitt modersmål Kannada i en app. Teknikföretaget Karya samlar in taldata från tusentals talare av olika indiska språk för att bygga dataset för företag som Microsoft och Google. Den indiska regeringen bygger också språkdataset genom Bhashini, ett AI-ledd språköversättningssystem. Tiotusentals indier har bidragit till Bhashini, som redan används i översättningsverktyg för utbildning, turism och rättsväsendet.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade i förrgår

Indiens president varnar för missbruk av artificiell intelligens för att skapa deepfakes

Indiens president, Droupadi Murmu, har under ett tal vid Rashtrasant Tukadoji Maharaj Nagpur University uttryckt oro över missbruket av artificiell intelligens (AI) för att skapa deepfakes. Hon betonade behovet av att kanalisera tekniken för att gynna mänskligheten och uppmanade dagens ungdomar att använda tekniken ansvarsfullt. Hon framhöll också vikten av en moraliskt värdebaserad utbildning och betonade vikten av ständigt lärande i en tid då tekniken snabbt förändras. Dessutom betonade hon vikten av den nationella utbildningspolitiken 2020, som syftar till att utveckla ett system som integrerar indiska värderingar.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade i förrgår

TM Forum och Jio inviger det första TM Forum Innovation Hub i Mumbai

TM Forum, en global allians av telekom- och teknikföretag, och Jio, ett dotterbolag till Reliance Industries Limited, invigde idag det första TM Forum Innovation Hub, beläget i Mumbai, Indien. Innovationscentret, det första i sitt slag för branschen, kommer att fokusera på att accelerera utvecklingen av generativ AI (Gen AI) och stora språkmodeller (LLM) samt öppen digital arkitektur till förmån för hela branschen. Ledare från båda organisationerna och representanter från Innovation Hub Founding Members, inklusive Accenture, Deutsche Telekom, Google Cloud, Orange, Telenor och Vodafone deltog i ceremonin. Mumbai valdes som plats för det första TM Forum Innovation Hub i erkännande av Indien som epicentrum för global mjukvaruutvecklingstalang.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 3 december

USA:s president varnar för farorna med artificiell intelligens

USA:s president Joe Biden har utfärdat en exekutiv order som varnar för farorna med artificiell intelligens (AI), särskilt inom utvecklingen av förödande vapen och cyberattacker. Ordern definierar ramverket för stark federal intervention, inklusive övervakning av företag som utvecklar AI-produkter och möjligheten att tvinga företag att överge vissa initiativ. Samtidigt har AI-baserade ´deepfakes´ börjat dyka upp i Indien, designade för att påverka väljare och skapa offentlig oenighet. Indien är i framkant för globala ansträngningar att främja AI:s legitima tillväxt utan att låta den skapa någon destruktiv effekt. Vid nästa G20-möte i Brasilien kommer behovet av globala AI-regler att vara en viktig punkt på dagordningen.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 3 december

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

AI-nyheter: Presidenten varnar för deepfakes, AI-laser utvecklad för hjärthälsa, AI-företag för indiska kunder och mer

Även på en lördag fortsätter den artificiella intelligenssektorn att vara en aktivitetsnav. Den 2 december bevittnade vi flera stora tillkännagivanden och uppmaningar till säkerhet inom AI. I den första nyheten sa president Droupadi Murmu att medan användningen av AI gör människors liv lättare, utgör dess missbruk för att skapa deepfakes ett hot mot samhället. I andra nyheter har forskare skapat en AI-driven laser kamera som kan detektera en persons hjärtslag på avstånd och identifiera indikatorer för potentiella hjärt-kärlsjukdomar. Ola´s grundare och VD, Bhavish Aggarwal, sa att Krutrim Si Designs kommer att vara ett AI-företag skräddarsytt för indiska kunder, som använder landets dataresurser. En mor och hennes 14-åriga dotter kämpar för förbättrade skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och hennes klasskamrater cirkulerade på en gymnasieskola i New Jersey. Australien, tillsammans med sina Aukus-allierade, planerar att använda teknologier som AI, drönare och djuprymdsradar för att motverka Kinas aggression i Stilla havet.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 2 december

Google förklarar hur det hanterar AI-genererat innehåll på YouTube

I en tid då deepfakes ökar i Indien har Google förklarat hur det kommer att hantera användare på YouTube som inte avslöjar syntetiskt eller AI-genererat innehåll på plattformen. Företaget kommer att använda en kombination av maskininlärning och mänskliga bedömare för att säkerställa att användarna informeras om de tittar på syntetiskt eller AI-genererat innehåll. YouTube har nyligen meddelat att innehållsskapare måste avslöja allt modifierat eller syntetiskt innehåll de delar på plattformen. Användare kommer också att kunna begära borttagning av AI-genererat eller annat syntetiskt innehåll som replikerar en igenkännbar individ.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 2 december

Involead utvecklar skräddarsydda Gen AI-produkter och lösningar

Involead Services Pvt. Ltd, ett framstående data- och analysstartföretag baserat i New Delhi, utvecklar skräddarsydda produkter och lösningar baserade på generativ artificiell intelligens (Gen AI). Gen AI lovar att revolutionera branscher genom att lära sig från olika datakällor för att fatta korrekta och insiktsfulla affärsbeslut. Involead har aktivt samarbetat med olika kunder för att skapa skräddarsydda Gen AI-lösningar. Nilesh Kumar Gupta, Involeads medgrundare och direktör, uttryckte företagets syn på Gen AI och sade att företaget ser Gen AI som ett avsteg från traditionella AI-paradigm.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 2 december

Udemy släpper insikter om generativ AI-lärande ett år efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT

Udemy, en ledande onlineplattform för färdigheter och lärande, har släppt viktiga insikter inför ettårsjubileet för lanseringen av OpenAI´s ChatGPT. Det visar hur globala organisationer och yrkesverksamma har omfamnat och implementerat generativ artificiell intelligens under det senaste året och ger en djupgående inblick i effekten av framväxande tekniska färdigheter på arbetsplatsen. Udemy var den första globala läroplattformen som erbjöd innehåll om att lära sig generativa AI-färdigheter. Scott Rogers, Senior Vice President of Supply Strategy på Udemy, säger att de nu har över 2,8 miljoner elever inskrivna i generativa AI-kurser på sin plattform. Nästan 800 instruktörer har skapat och publicerat över 1 000 kurser relaterade till ChatGPT på Udemy-plattformen, med över 2,2 miljoner anmälningar. Kurserna har utvecklats på 25 språk och de mest populära kurserna handlar om Midjourney, AI-konst, Python och ChatGPT-prompter. Udemy framhäver i sin senaste rapport att generativ AI kan bidra till att automatisera upp till 30% av nuvarande arbetstimmar till 2030, vilket bidrar till en uppskattad 15 biljoner dollar till den globala ekonomin. Efterfrågan på ChatGPT-kurser ökade med 5226% under första kvartalet 2023.

Direktlänk Dela HRO Today fördjupade 1 december

OpenAI:s ChatGPT är det mest populära AI-verktyget globalt, enligt studie

En ny studie visar att OpenAI:s chatbot, ChatGPT, är det mest populära artificiella intelligensverktyget i världen. ChatGPT stod för 60% av trafikbesöken till de mest populära verktygen mellan september 2022 och augusti 2023, en period med explosiv tillväxt för generativa AI-verktyg. USA ansågs vara ledande i användningen av AI-verktyg. Studien, utförd av Writerbuddy, undersökte över 3 000 AI-verktyg och fokuserade sedan på de 50 mest använda för att undersöka hur människor använder AI. ChatGPT, Character AI och Google Bard var de verktyg som ökade mest i trafik.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 1 december

Exceptionell maskininlärningsingenjör Vaishnavi Visweswaraiah driver utvecklingen av AI

Vaishnavi Visweswaraiah är en framstående maskininlärningsingenjör vars innovativa bidrag har utmanat gränserna för artificiell intelligens och dess tillämpningar. Född i Indien har Vaishnavi alltid haft ett stort intresse för matematik och problemlösning. Efter att ha utmärkt sig akademiskt under sina studier på Wright State University, började hon arbeta på ett Fortune 500-företag som maskininlärningsingenjör. Hennes bidrag till utvecklingen av prediktiva analysverktyg har spelat en avgörande roll för att förbättra användarupplevelsen och driva företagets tillväxt. Hon har även publicerat sina arbeten i kända IT- och medicinska tidskrifter.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 1 december

När man börjar med maskininlärning är logistisk regression en av de första algoritmerna man lägger till i sin verktygslåda. Det är en enkel och robust algoritm som ofta används för binära klassificeringsuppgifter. I denna handledning lär vi oss om logistisk regression från grunden, inklusive den logistiska (eller sigmoida) funktionen, hur vi går från linjär till logistisk regression och hur logistisk regression fungerar. Slutligen bygger vi en enkel logistisk regressionsmodell för att klassificera RADAR-avkastning från jonosfären.

KDnuggets fördjupade 1 december

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 1 december

Genpact lanserar branschens första playbook för generativ AI

Genpact har tillkännagett en branschförsta playbook: FMOps - The Generative AI Imperative for Production. Playbooket, som fokuserar på Foundation Model Operations (FMOps), ger praktiska riktlinjer för att bygga solida och effektiva grunder för generativa AI-lösningar. Den utvecklades i samarbete med nasscom, en ledande teknologihandelsorganisation i Indien, och går in på grunderna i FMOps, med betoning på deras operativa fördelar inom AI-system. Playbooket tar också en djupgående titt på LLMOps, som utgör grunden för de operativa kapabiliteter och infrastruktur som krävs för att implementera generativa AI-lösningar.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 1 december

ChatGPT firar ett år med över 110 miljoner nedladdningar och nästan $30 miljoner i inkomster

På sin första årsdag har ChatGPT:s mobilappar överträffat 110 miljoner installationer och nästan $30 miljoner i intäkter. ChatGPT, en AI-chatbot, lanserades först på iOS i maj 2023 och sedan på Android i juli 2023. Enligt data från marknadsanalysföretaget data.ai genererar ChatGPT:s mobila appar intäkter genom att marknadsföra ChatGPT Plus-prenumerationen, som kostar $19,99 per månad och erbjuder fördelar som snabbare svarstider och obegränsad åtkomst under högtrafikperioder. Trots att prenumerationen är dyrare än många musik- och streamingtjänster, har efterfrågan på ChatGPT Plus ökat över tiden. Globala konsumentutgifter på mobila enheter via ChatGPT:s appar har uppgått till cirka $28,6 miljoner.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 1 december

Över 22 000 till 25 000 B2B-företag använder Azure OpenAI och GPT-4, färre i Indien

Enligt marknadsunderrättelseföretaget UnearthInsight finns det över 22 000 till 25 000 B2B-företag som använder Azure OpenAI och GPT-4. I Indien använder mindre än 55-75 noterade företag och cirka 300 startups GPT-4. OpenAI har varit i nyheterna de senaste två veckorna med sin såpopera-liknande saga som involverar dess styrelse, toppledning och anställda. Företaget lanserade ChatGPT, sin konversationella artificiella intelligenschattbot, för ett år sedan, vilket förändrade teknikvärlden för alltid.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 1 december

AI-baserad stetoskop förbättrar hemövervakning av astma

En studie i Annals of Family Medicine undersöker användningen av ett AI-baserat stetoskop för att övervaka astma hos vuxna och barn på distans. StethoMe, det AI-baserade hemstetoskopet, kan upptäcka patologiska auskultatoriska fenomen och mäter även andra vitala tecken. I studien deltog 149 astmapatienter, varav 90 var barn. Alla patienter utförde självundersökningar med tre enheter, inklusive StethoMe. Forskarna fann att en kombination av data från alla tre enheterna var den bästa indikatorn på astma, men data från det AI-baserade stetoskopet var lika effektivt för barn.

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupade 1 december

Cyberbrottslighetens ekonomi motsvarar världens tredje största

Cyberbrottslighet omsätter nu årligen cirka åtta miljarder dollar globalt, vilket skulle göra det till världens tredje största ekonomi, efter USA och Kina. Denna industri växer med ungefär 15 procent per år, vilket är nästan tre gånger snabbare än det snabbast växande landet Indien. Enligt Charlie Bell och Vasu Jakkal från Microsoft Security behöver vi ett paradigmskifte i hur vi hanterar säkerhetsfrågan. De menar att Microsoft leder detta skifte genom att sammanföra tre kritiska fördelar: storskalig data om olika hot, det mest kompletta och mest integrerade skyddet, och en industriledande ansvarsfull och säker AI.

Direktlänk Dela Voister fördjupade 30 november

Diskussioner om artificiell intelligens ökar, särskilt inom professionella tjänster

Enligt en rapport från LinkedIn har diskussioner om artificiell intelligens (AI) ökat med 70% under det senaste året. Diskussionerna drivs mestadels av män (58%) men kvinnor är inte ointresserade och står för 31% av diskussionerna. Millennials leder diskussionerna om AI (45%), följt av generation Z (26%) och generation X (21%). Den bransch som pratar mest om AI är inte teknik, utan professionella tjänster (29%), med teknik på andra plats (17%). Mellan december 2022 och september 2023 ökade visningarna för AI-relaterade jobb med 12% över sju stora ekonomier, och ansökningar till jobb där AI används ökade med 11%. Jobb som nämner AI har sett en tillväxt på 17% över de senaste två åren.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 30 november

Enligt en global undersökning har upp till 40% av studenterna använt generativ artificiell intelligens (GenAI) i sina studier, en praxis som är mest populär i Kenya. Nästan två tredjedelar av de 11 816 deltagande studenterna önskar att deras studieplaner inkluderar utbildning i AI-verktyg som kan vara relevanta för deras framtida karriärer. Undersökningen visade att användningen av GenAI varierar stort mellan länder. I Kenya använde 63% GenAI, medan endast omkring en femtedel av studenter i USA (20%) och Storbritannien (19%) sade sig ha använt det. Forskningen tyder på att universitet kan behöva justera sina AI-policyer med tanke på den utbredda användningen av GenAI.

University World News fördjupade 30 november

ChatGPT dominerar AI-verktygssektorn med genomsnittlig användningstid på 30 minuter

ChatGPT dominerar AI-verktygssektorn med en genomsnittlig användningstid på 30 minuter. Verktyget är mest populärt i USA, följt av Indien och Brasilien, vilket indikerar dess breda internationella räckvidd. Mobiltelefoner är det föredragna tillgångsmedlet för 58% av ChatGPT:s användare. Användarbasen är mestadels manlig, med 74,16%, vilket avslöjar en betydande könsdiskrepans i dess publik. En detaljerad studie utförd av writerbuddy.ai avslöjar de ´50 mest besökta AI-verktygen 2023´ - en omfattande guide som erbjuder en djupdykning i de AI-verktyg som formar våra digitala interaktioner idag.

Direktlänk Dela Tech Digest fördjupade 30 november

AI och robotar upptäcker nya material, SoFi överför sin krypto-verksamhet till Blockchain.com

A-Lab, ett autonomt system som använder robotik och AI, har offentliggjort sin första skattkista av upptäckter för helt nya material. Indiens underrättelsebyrå har börjat ta emot anmälningar till 2023 IB ACIO Grade 2/Executive Exam. SoFi Technologies överför sin kryptovaluta-verksamhet till Blockchain.com, med stängningen planerad att träda i kraft den 19 december. AI håller på att förändra industrier och uppfinningar, och väl valda AI-verktyg och ramverk kommer att vara revolutionerande när vi närmar oss 2024.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 30 november

Vita krage-jobb mer hotade av AI än blå krage-jobb, enligt Pearson-studie

En ny studie från Pearson, världens ledande lärandeföretag, visar att jobb med vita krage är mer hotade av generativ AI än jobb med blå krage. Studien analyserade effekten av generativ AI på över 5000 jobb i fem länder - Australien, Brasilien, Indien, USA och Storbritannien. Forskningen visade att cirka 30% av vissa vita krage-jobb kunde utföras av generativ AI, medan mindre än 1% av tiden spenderad på uppgifter i många blå krage-jobb kunde utföras av generativ AI. Vita krage-jobb som innehåller repetitiva uppgifter, såsom att schemalägga möten eller svara och styra samtal, kunde lätt replikeras av generativ AI.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 30 november

Indiska IT-ledare tror på generativ AI, Nagarro visar vägen

Enligt en rapport från Salesforce tror 95% av indiska IT-ledare att generativ AI snart kommer att ha en framträdande roll i deras organisationer. Teknikkonsult- och digital produktutvecklingsföretaget Nagarro har utnyttjat denna teknik och förbättrar nu sina erbjudanden och levererar mer värde till sina kunder. Genom att skräddarsy generativa AI-verktyg för att möta sina kunders specifika behov, ökar företaget deras data värde och optimerar deras användning av denna teknologi. Nagarro har även förbättrat sina AI-baserade chatbots, vilket bidrar till en mer naturlig och njutbar chatbot-upplevelse.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 30 november

AI-hot mot mänskligheten, gen AI och fintech huvudteman för nästa år

AI kan utgöra ett stort hot mot mänskligheten och skapa störningar i samhället, enligt Ashwini Vaishnaw. Han är öppen för alla möjliga lösningar eftersom detta utgör ett stort hot mot demokratin och våra sociala institutioner. Prashanth Prakash från Accel påpekar att gen AI, klimatteknik och fintech kommer att vara huvudteman för nästa år. Han tillade att det har investerats cirka 25 miljarder dollar i utvecklingen och byggandet av gen AI, men att kapitalet ännu inte har kommit till Indien. Meta kommer att stödja ett forskningsprojekt för att använda gen AI i konsumentklagomål.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 30 november

En ny undersökning av Advisor360°, en ledande leverantör av integrerad teknik för företag inom förmögenhetsförvaltning, visar att 64% av yngre rådgivare anser att generativ AI är till hjälp för deras verksamhet, medan 57% anser att det är en fördel för branschen. Endast 21% av de tillfrågade rådgivarna anser att generativ AI utgör ett hot mot deras personliga försörjning och 31% anser att det är ett hot mot branschen. Undersökningen indikerar att en ny verklighet börjar ta form kring hur rådgivare arbetar med sina klienter, eftersom antagandet av generativa AI-verktyg har varit snabbt och långtgående.

Business Wire fördjupade 29 november

Google utvecklar verktyg för att bekämpa deepfakes och AI-genererad desinformation i Indien

Google utvecklar verktyg för att hjälpa indiska internetanvändare att identifiera deepfakes och skydda sig själva. Detta kommer efter Indiens regerings ökade bekymmer över problemen med AI-genererade deepfakes och falsk information. Google har ingen ´silverkula´ för dessa utmaningar, men företaget har beskrivit en strategi som innefattar en kombination av maskininlärning och mänskliga granskare för att identifiera och flagga AI-genererat innehåll. I samarbete med den indiska regeringen avser Google att ta itu med säkerhetsrisker kopplade till ´syntetiska medier´, inklusive deepfakes och desinformationskampanjer.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 29 november

Maskininlärning och djupinlärning: Framtiden för företag

I den snabbt föränderliga tekniklandskapet har integrationen av maskininlärning (ML) och djupinlärning (DL) blivit en hörnsten för företag som siktar på att ligga före i sina respektive branscher. Denna artikel strävar efter att belysa den djupa betydelsen av ML och DL över olika sektorer, och visar den avgörande roll dessa teknologier kan spela för att forma företagens framtid. Experter som Namratha Vempaty använder dessa teknologier för att driva bästa möjliga affärsresultat, vilket ger en omfattande översikt över hur dessa teknologier verkligen kan omforma branscher och revolutionera konventionella metoder. ML och DL-algoritmer har visat sig vara avgörande för att optimera och automatisera olika affärsprocesser. Från supply chain management till kundservice, företag utnyttjar dessa teknologier för att förbättra effektiviteten och minska driftskostnaderna. De datadrivna insikter som genereras av ML och DL ger företag möjlighet att fatta välgrundade beslut. Genom avancerad analys och prediktiv modellering kan organisationer få en konkurrensfördel genom att förutse trender och identifiera möjligheter. I personaliseringens era analyserar ML och DL-algoritmer stora datamängder för att förstå kundbeteende. Detta gör det möjligt för företag att skräddarsy produkter, tjänster och marknadsföringsstrategier, vilket i slutändan förbättrar kundnöjdheten och lojaliteten. Från hälso- och sjukvård till tillverkning driver ML och DL innovationer inom produktutveckling. Prediktiv modellering och simulering bidrar till skapandet av banbrytande produkter, vilka möter marknadens utvecklande krav. Namratha Vempaty är för närvarande ledande forskare inom affärsintelligens på en amerikansk organisation, där hon hjälper till med strategier för team över hela USA och EU, Kanada och Indien. Som en tankeledare inom området har Ms. Vempaty aktivt bidragit till implementeringen och utvecklingen av dessa teknologier i olika branscher, vilket talar för sig själv i hennes djupgående analys av branschtrender, vilket ger värdefulla insikter i den transformerande potentialen för ML och DL. Hon har kommit att bli vördad som en av de mer inflytelserika unga ledarna i USA:s landskap av AI & ML. Hennes praktiska erfarenhet och framgångshistorier av strategiska implementeringar av ML och DL i verkliga affärsscenarier tjänar som övertygande exempel på den inverkan dessa teknologier kan ha, och är mycket refererade inom branschen. En av Vempatys anmärkningsvärda bidrag ligger i hennes arbete med AI-förstärkt empowerment genom en omfattande affärsplan och strategiskt ramverk för en företagsutbildningsplattform. I denna banbrytande artikel skisserar hon hur organisationer kan utnyttja avancerade teknologier för att leverera effektfulla och skräddarsydda utbildningslösningar. Genom att kombinera ML-algoritmer med strategiska insikter visar Namratha potentialen för ML att förbättra arbetskraftens kompetens och övergripande prestanda. Vempatys expertis sträcker sig till detaljhandelssektorn, där hon introducerar en robust bildbehandlingsalgoritm för korrekt lagerhantering. Genom tillämpningen av k-means clustering erbjuder hennes forskning ett praktiskt tillvägagångssätt för att automatisera lagerantal i detaljhandelsinställningar. Detta förbättrar inte bara effektiviteten utan exemplifierar också de konkreta fördelarna med att integrera ML i verkliga affärsprocesser. I sin utforskning av AI-drivna lösningar introducerade Vempaty konceptet med AI-drivna antagningschattbotar för att effektivisera studentregistreringsprocessen. Genom att ta hand om vanliga och repetitiva frågor bidrar dessa chattbotar till en mer effektiv och användarvänlig antagningsupplevelse. Denna tillämpning av AI inom utbildningssektorn visar Vempatys engagemang för innovation och effektivitet. Ganska avgörande sträcker sig Vempatys framåtblickande tillvägagångssätt till hälso- och sjukvårdsområdet, där hon utforskar tillämpningen av hybridmaskininlärning i tolkningen av biomedicinska bilder. Detta ännu inte publicerade arbete understryker hennes engagemang för att ta itu med verkliga utmaningar, vilket erbjuder potentiella framsteg inom diagnostisk noggrannhet och patientvård. När hon djupdyker i de etiska övervägandena av AI och ML utforskar Namrathas studie den delikata balansen mellan innovation och ansvar i affärstillämpningar. Med utgångspunkt från hennes omfattande forskning navigerar hon genom det komplexa landskapet av etiskt beslutsfattande i antagandet av AI-teknologier, vilket ger värdefulla insikter för företag som siktar på att gå denna väg ansvarsfullt. Med erkännande av de etiska dimensionerna av AI har Vempatys arbete betonat ansvarsfulla AI-praktiker, vilket säkerställer att företag utnyttjar kraften i ML och DL på ett etiskt ljudligt sätt. Namratha Vempatys arbete visar inte bara den stora potentialen för ML och DL utan också de etiska överväganden som bör ligga till grund för deras implementering över olika affärssektorer. Genom hennes forskning och praktiska tillämpningar gör hon stora framsteg för att forma berättelsen om hur företag kan utnyttja kraften i AI ansvarsfullt för en ljusare och mer innovativ framtid. Sammanfattningsvis, när vi reser in i företagens framtid, är det inte bara en teknologisk uppgradering att omfamna AI utan också en strategisk nödvändighet. De som effektivt integrerar AI i sina verksamheter kommer inte bara att vara säkra på att få en konkurrensfördel utan också bidra till den pågående transformationen av branscher, vilket formar ett mer intelligent, effektivt och hållbart affärslandskap.

Direktlänk Dela SiliconIndia fördjupade 29 november

Udemy markerar ettårsjubileet för OpenAI:s ChatGPT med insikter om generativ AI

Udemy, en ledande onlineplattform för kompetensutveckling och lärande, har släppt nyckelinsikter inför ettårsjubileet för lanseringen av OpenAI:s ChatGPT. Detta visar hur globala organisationer och yrkesverksamma har omfattat och implementerat generativ AI under det senaste året. Udemy var den första globala lärplattformen att erbjuda innehåll om att lära sig generativa AI-färdigheter, med en ChatGPT-kurs på Udemy bara 11 dagar efter dess lansering. Företaget har nu mer än 2,8 miljoner elever inskrivna i generativa AI-kurser på sin plattform. Nästan 800 instruktörer skapade och publicerade mer än 1 000 kurser relaterade till ChatGPT på Udemy-plattformen, med mer än 2,2 miljoner inskrivningar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 28 november

Udemy släpper insikter om användningen av generativ AI ett år efter lanseringen av OpenAI´s ChatGPT

Udemy, en ledande onlineplattform för färdigheter och lärande, har släppt nyckelinsikter inför ettårsjubileet för lanseringen av OpenAI:s ChatGPT. Insikterna avslöjar hur globala organisationer och yrkesverksamma har omfamnat och implementerat generativ artificiell intelligens (AI) under det senaste året. Udemy var den första globala läroplattformen att tillhandahålla innehåll om att lära sig generativ AI, med en ChatGPT-kurs på Udemy endast 11 dagar efter dess lansering. De har nu mer än 2,8 miljoner studenter inskrivna i generativa AI-kurser på sin plattform. Nästan 800 instruktörer skapade och publicerade mer än 1 000 kurser relaterade till ChatGPT på Udemy-plattformen, med mer än 2,2 miljoner inskrivningar. De mest populära generativa AI-kurserna fokuserar på Midjourney, AI-konst, Python och ChatGPT-prompter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 november

Mörka sidor av artificiell intelligens: Deepfakes och mer

Deepfakes, eller videor skapade med hjälp av artificiell intelligens (AI), har blivit ett populärt fenomen, men också en farlig form av digitalt missbruk. Ett exempel är en video som nyligen blev viral i Indien, där skådespelerskan Rashmika Mandanas ansikte hade lagts över en brittisk kvinnas ansikte. Många deepfakes används för att sprida falsk information eller icke-samtyckande porr, där en persons ansikte läggs över i en porrklipp. Forskningsföretaget Sensity AI har visat att 90-95% av deepfakes 2021 var icke-samtyckande porr, och 90% av dessa var kvinnor. Men deepfakes är bara toppen av isberget när det gäller de mörka sidorna av AI. Det finns risker med falska bilder, partiska AI-system och ´superintelligens´ som kan utvecklas utan mänsklig inblandning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 28 november

AI kommer att påverka vita krage-jobb mer än blå krage-jobb i Indien

Enligt en rapport från Pearson kommer konstgjord intelligens (AI) att påverka vita krage-jobb mer än blå krage-jobb i Indien under det kommande decenniet. Vita krage-jobb, särskilt de som involverar beslutsfattande, administrativa uppgifter och ledning, måste förbereda sig för stora förändringar. Å andra sidan verkar blå krage-jobb, särskilt de som kräver kreativitet, praktiska färdigheter och samarbete, vara mer motståndskraftiga mot störningar orsakade av AI. Rapporten visar också att vissa vita krage-jobb, särskilt de som involverar uppgifter relaterade till matematik, påverkas av AI, men är motståndskraftiga på grund av AIs begränsningar att utföra komplexa matematiska beräkningar.

Direktlänk Dela Dazeinfo fördjupade 28 november

Amazon Indien meddelar årets Amazon Research Day

Amazon Indien har tillkännagivit sin årliga Amazon Research Day (ARD), planerad till den 1 december 2023 i Bengaluru. Evenemanget fungerar som en interaktiv plattform för experter inom maskininlärning (ML) och artificiell intelligens (AI) från Amazon, industrin och akademin för att koppla samman, dela idéer och bästa praxis, och utforska de senaste framstegen inom dessa områden. Den sjunde upplagan av ARD kommer att innehålla keynote-presentationer av framstående teknologiledare, tillsammans med insiktsfulla sessioner om generativ AI, stora språkmodeller, grafneurala nätverk, robotik, ansvarsfull AI och mer. Evenemanget förväntas locka deltagare från nästan 1500 medlemmar personligen samt på deras virtuella plattform.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 28 november

Generativ AI förväntas inte bidra till inkomsttillväxt för Indiens IT-tjänsteindustri

Generativ AI kommer inte att vara en bidragande faktor till att Indiens IT-tjänsteindustri på 245 miljarder dollar återgår till inkomsttillväxt under innevarande kvartal eller nästa. Bidraget till den totala omsättningen för Indiens ledande IT-tjänsteföretag förväntas vara mindre än 1% trots ett ökande antal piloter och partnerskap inom denna framväxande teknik. Omsättningstillväxten för IT-tjänsteföretag i decemberkvartalet förväntas förbli dämpad eftersom kunder inom alla sektorer fortsätter att vara försiktiga med att spendera på teknik.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 28 november

AI kommer att minska arbetsbelastningen inom redovisning med nästan 50% till 2032

Enligt Pearsons Skills Outlook-rapport förutsägs generativ AI minska tiden som investeras i redovisningsuppgifter och bokföring med 46% till 2032 i Indien. Studien avslöjar att nästan 30% eller mer av tiden som spenderas på uppgifter inom vissa vitkragarroller under en arbetsvecka kan hanteras av AI. Å andra sidan kunde mindre än 1% av en blåkragararbetares jobb ersättas av generativ AI. Jobb som kommer att påverkas mest inkluderar ordbehandlare och relaterade operatörer (40% automation), administrativa sekreterare och relaterade associerade yrkesverksamma (38%), stånd- och marknadsförsäljare (30%) och revisorer (28%).

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 27 november

Experter varnar för överberoende av algoritmer för utlåning

Experter varnar för att långivare blir för beroende av algoritmer för att bevilja lån. I en tid då digitala transaktioner ökar snabbt i Indien, bör långivare fokusera på både mänsklig interaktion och artificiell intelligens (AI) för att växa sina verksamheter på ett hållbart sätt. En rapport av BCG, IBA och FICCI understryker vikten av fysiska filialer för att bygga kundförtroende. Banker uppmanas att omvandla filialer till rådgivningscentra och anta en ´phygital´ strategi. Hardik Shah, VD och partner på BCG, påpekar att mänsklig interaktion och ett fysiskt nätverk är avgörande.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 27 november

SAP avslöjar nya AI-funktioner och framsteg vid TechEd 2023

Vid SAP TechEd 2023-evenemanget i Bangalore, Indien, tillkännagav SAP en omfattande serie av generativa AI-funktioner och framsteg för att stärka utvecklare på alla nivåer för att stärka företag i AI-åldern. SAP lanserar SAP Build Code-lösningar för att effektivisera samarbetet mellan professionella och medborgarutvecklare. Vid en pressbriefing efter evenemanget delade SAP ytterligare insikter om SAP:s AI-vision, framtida trender och hur Sydostasien kommer att spela en strategisk roll för att främja SAP:s AI-vision. SAP Labs Singapore och SAP Singapore kommenterade att Singapore har framträtt som ett innovationsnav och kommer att vara en viktig nod i nätverket av produktutvecklingsfunktioner som SAP bygger globalt.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 27 november

Indiska AI-företag står på randen till generativ AI:s framtid

Slutet av 2022 markerade en vändpunkt för AI och generativ AI med OpenAI:s ChatGPT som släpptes för allmänheten. Det blev snabbt en viral sensation med över 1 miljon användare som registrerade sig för att använda det under de första fem dagarna. Utsläppet av ChatGPT har lett till förnyat intresse för generativ AI, vilket har lett till en flod av ny forskning och utveckling inom området. Indiska AI-företag fortsätter att innovera och samarbeta, och kan stå på randen till framtiden för generativ AI. Generativ AI, eller GenAI, används för att skapa en mängd olika innehåll, vilket har lett till uppkomsten av nya innehållsskapande företag.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 27 november

AI-hjälp för indiska tomatodlare att anpassa sig till extremt väder

Tomatodlare i centrala Indien har blivit allt mer bekymrade över väderextremer. Silicon Valley-startupen ClimateAi utvecklar en AI-plattform för att utvärdera hur sårbara grödor är för stigande temperaturer under de kommande två decennierna. Maharashtra, Indien, var en av dess första fallstudier 2021. Med hjälp av den insamlade datan körde ClimateAi simuleringar och fann att extrem hetta och torka skulle leda till en minskning av tomatproduktionen med cirka 30% i regionen under de närmaste två decennierna. Detta ledde till att tomatproducenter justerade sina affärsplaner genom att byta till mer klimatresistenta frösorter och ändra tidpunkterna för när de planterar tomatfrön.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 26 november

Bank of America varnar för risker med AI i banksektorn

Bank of America (BoA) menar att integrationen av artificiell intelligens (AI) i befintliga bankprocesser förväntas medföra en rad positiva effekter för finanssektorn. BoA betonar dock att bankerna måste vara försiktiga. Banken varnar för risker för integritet och cybersäkerhet i samband med integration med AI-verktyg och uppmanar till försiktighet vid införandet av AI. Trots de initiala stegen i adoption menar BoA-analytiker att utsikterna till betydande intäktsökning från AI är ”mindre påtagliga”.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 26 november

AI-teknik driver hyper-personlig reklamindustri

Reklamindustrin genomgår en dynamisk utveckling i den digitala tidsåldern, där företag strävar efter att utveckla starkare och mer personliga relationer med sina konsumenter. Hyper-personalisering, stöttad av AI-teknik, har varit en huvuddrivkraft i omdefinieringen av riktad reklam. Till exempel använder Amazon AI för att analysera olika data, vilket ger personliga produktrekommendationer som ökar försäljningen. Likaså implementerar många nyhetskanaler AI för att skräddarsy innehåll baserat på tidigare läsmönster. Hyper-personalisering har nu antagits av moderna detaljhandlare, där de tillhandahåller skräddarsydd kommunikation och varor specifika för individuella smaker.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 26 november

Keith Menon diskuterar rollen för AI och teknologi i hållbar arkitektur och design

Keith Menon, medgrundare till Spiro Spero och social entreprenör, diskuterar vikten av att integrera teknologi och hållbarhet i arkitektur och design. Han har använt AI för att visualisera, optimera viktfordelning, estetik och strukturell integritet i sina designprojekt, till exempel interiören på Kaia Hotel i Goa. Menon tror att teknologi, specifikt 3D-utskrift, kommer att spela en avgörande roll i arkitektur och design framöver. Han betonar också behovet av att blanda mänsklig kreativitet och teknologisk innovation för att eliminera manuella fel och göra branschen mer effektiv och kostnadseffektiv.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 25 november

Pentagons AI-initiativ påskyndar svåra beslut om dödliga autonoma vapen

Pentagon utvecklar Longshot, en obemannad flygmaskin, tillsammans med General Atomics och Defense Advanced Research Project Agency. Maskinen är tänkt att användas tillsammans med bemannade flygplan i USA:s flygvapen. Pentagon planerar att använda drönare i ´människa-maskin-team´ för att överväldiga en motståndare. Men för att kunna tas i bruk måste utvecklarna bevisa att AI-tekniken är tillförlitlig och pålitlig. Pentagon har för avsikt att föra ut tusentals relativt billiga, förbrukade AI-aktiverade autonoma fordon till 2026 för att hålla jämna steg med Kina. Initiativet, kallat Replicator, förväntas påskynda svåra beslut om vilken AI-teknik som är mogen och pålitlig nog att använda, inklusive på vapensystem.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 25 november

Pentagon planerar att använda AI-drivna autonoma fordon för att konkurrera med Kina

USA:s militär använder artificiell intelligens (AI) för att styra små spaningsdroner och förutse när flygplan behöver underhåll. Pentagon planerar nu att införa tusentals relativt billiga, AI-drivna autonoma fordon till 2026 för att hålla jämna steg med Kina. Initiativet, kallat Replicator, förväntas påskynda beslut om vilken AI-teknik som är mogen och tillförlitlig nog att användas, inklusive i vapensystem. Enligt experter kommer framsteg inom datahantering och maskin-till-maskin-kommunikation oundvikligen att flytta människor till övervakande roller. Detta blir särskilt sant om dödliga vapen skickas ut i massor i dronsvärm.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 25 november

USA:s militär avser att använda AI i tusentals autonoma fordon för att hålla jämna steg med Kina

USA:s militär planerar att införa tusentals relativt billiga, förbrukningsbara AI-aktiverade autonoma fordon fram till 2026 för att matcha Kinas framsteg. Detta initiativ, kallat Replicator, syftar till att påskynda övergången till att använda mindre, smartare, billigare och fler plattformar. Trots att finansieringen är osäker och detaljerna vaga, förväntas Replicator snabba på besluten om vilken AI-teknik som är tillräckligt mogen och tillförlitlig för att implementeras, inklusive på vapensystem. Det finns få tvivel bland forskare, branschexperter och Pentagon-tjänstemän om att USA inom de närmaste åren kommer att ha helt autonoma dödliga vapen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 25 november

Namma Yatri-app skapar humoristiskt ögonblick kopplat till Sam Altmans återinsättning som OpenAI´s VD

Namma Yatri, en populär auto-rickshaw-app i Bengaluru, skapade nyligen en humoristisk twist kring Sam Altmans dramatiska återinsättning som VD för OpenAI. Appen skickade ut en kvick notifikation som sa ´Hämtning snabbare än Sam Altmans återkomst!´, vilket visade sin tekniska skicklighet. Detta ögonblick hyllades av internetanvändare som ett ´peak Bengaluru´-ögonblick, en term som associeras med uppmärksamhetsväckande händelser i Indiens IT-hub. Sam Altman återinsattes som VD för OpenAI fem dagar efter att han avskedats på grund av bristande förtroende.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 25 november

DigitalEurope uppmanar till AI-innovation, Indien varnar för deepfakes

DigitalEurope, med medlemmar som Airbus, Apple, Ericsson, Google, LSE och SAP, har skrivit ett brev där de uppmanar europeiska företag att bygga på foundation-modellen och det Globala Partnerskapet för Artificiell Intelligens (GPAI) för att leda AI-innovation. I Indien har oro över deepfakes lett till att regeringen varnar sociala medieplattformar att ta bort manipulerat ljud/video från sina plattformar eller möta konsekvenser.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 25 november

SAP integrerar Gen AI i sin mjukvaruportfölj

SAP integrerar Gen AI i sin mjukvaruportfölj, inklusive deras kärn-ERP och tillägg som SuccessFactors, Ariba-lösningar, leveranskedjelösningar och kundupplevelselösningar. De siktar på att göra varje utvecklare till en Gen AI-utvecklare genom initiativ som SAP Build Code, vilket integrerar Gen AI och inkluderar Gen AI-assistenten Joule. SAP Labs India spelar en avgörande roll i AI-forskning och utveckling, med den största talangpoolen som bidrar till kärnforskning och utveckling samt hållbarhetsinsatser. Majoriteten av SAP:s indiska medarbetare kommer att arbeta med Gen AI och de genomgår detaljerade AI-utbildningsprogram.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 24 november

Adobe förvärvar indiska startup-företaget Rephrase.ai

Den globala mjukvarujätten Adobe har förvärvat Bengaluru-baserade startup-företaget Rephrase.ai, vilket markerar Adobes inträde i generativ AI och videoverktygsområdet. Adobe planerar att integrera Rephrase.ai:s innovativa teknologi med sin Creative Cloud video-redigeringsplattform, vilket förbättrar dess erbjudanden och ger användarna avancerade kreativa förmågor. Rephrase.ai blir den första indiska startupen som förvärvas av Adobe, vilket lägger till en historisk dimension till affären och betonar Adobes globala expansionsstrategi. Rephrase.ai:s kärnteknologi är en text-till-video genereringsplattform.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 24 november

AI och maskininlärning förändrar e-handelslandskapet i Indien

Tekniker som generativ AI, maskininlärning och stordataanalys omvandlar e-handels- och detaljhandelslandskapet i Indien, förbättrar och personaliserar konsumentupplevelser, enligt branschledare. Ledare från Tata CLiQ, Snapdeal, Zivame och DHL Supply Chain India diskuterade detta på ´DATE with Tech´-evenemanget. Panelen diskuterade olika aspekter som marknadsmöjlighet, utsikterna för 2024, omnichannel detaljhandelsstrategier och rollen för nya och framväxande teknologier för att driva konsumenternas shoppingupplevelser. Panelister menade att den ökande populariteten av sociala medier kommer att driva social handel framåt. De sa också att nya teknologier kommer att fortsätta driva förändringar inom detaljhandel och e-handel.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 23 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

Möte mellan Indiens teknologiminister och Tesla-grundaren på UK AI Safety Summit

Artikeln innehåller ingen relevant information. Den verkar vara en inledande sida eller ett menysystem för en nyhetsplattform, snarare än en faktisk nyhetsartikel. Den nämner ett möte mellan Rajeev Chandrasekhar, Indiens minister för teknologi, och Tesla-grundaren Elon Musk på UK AI Safety Summit på Bletchely Park, men ger ingen ytterligare information om detta möte eller någon annan relevant händelse.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 23 november

Rocket Learning använder AI och maskininlärning för att förbättra tidig barndomsutbildning i Indien

Icke-vinstorganisationen Rocket Learning använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för att förbättra tidig barndomsutbildning i Indien. Organisationen arbetar med att stärka anganwadis och låginkomsthushåll för att tillhandahålla högkvalitativ tidig barndomsutbildning med hjälp av dessa nya teknologier. Enligt Vishal Sunil, medgrundare och CTO för Rocket Learning, integrerar de även avancerad AI för att skapa en banbrytande tränare och modell för föräldrar och lärare. Organisationen siktar på att påverka miljontals fler och utrota inlärningssvårigheter i landet.

Direktlänk Dela Daijiworld Media fördjupade 23 november

Indiska Gen Z spenderar 73% mer tid på att lära sig AI-färdigheter

Indiens yngre generation visar ett ökat intresse för att förvärva färdigheter inom artificiell intelligens (AI) jämfört med äldre generationer, enligt en rapport från LinkedIn. Rapporten ´Framtidens arbete: AI:s tillstånd @ arbete´ visar att Gen Z-personer (födda efter mitten av 1990-talet) i den indiska arbetskraften är 1,3 gånger mer benägna att söka AI-kompetenser jämfört med Gen X (födda mellan 1965 och 1980) och 2,4 gånger mer entusiastiska än Baby Boomers (födda mellan 1946 och 1964). Gen Z yrkesverksamma i Indien tillägnar 73% mer tid åt att lära sig AI-färdigheter på LinkedIn jämfört med andra generationer.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 22 november

Maskininlärningschip Marknad förväntas nå $8,272 miljoner år 2022

Enligt en ny rapport förväntas den globala marknaden för maskininlärningschip nå $8,272 miljoner år 2022, från $4,495 miljoner år 2015, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,4% från 2016 till 2022. Maskininlärningschip är en typ av multiprocessorsystem som möjliggör maskinell intelligens utan att vara explicit programmerad. Dessa chip möjliggör funktioner som inlärning, resonemang och självkorrigering. Rapporten belyser också hur COVID-19 har påverkat olika regioner och stora länder och hur det kommer att påverka branschens framtida tillväxt.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 22 november

Indiens premiärminister Modi betonar behovet av globala AI-regleringar vid G20-toppmötet

Under ett tal vid G20:s virtuella toppmöte framhöll Indiens premiärminister Narendra Modi de växande globala bekymren över de negativa effekterna av artificiell intelligens (AI), särskilt deepfake-teknik. Modi betonade behovet av internationellt samarbete och sa att världen gemensamt är bekymrad över de potentiella negativa konsekvenserna av AI, vilket kräver en enad insats för att skapa globala regleringar. Han underströk också att AI bör göras tillgängligt för massorna samtidigt som dess säkerhet för samhället säkerställs. Modi nämnde även kriget mellan Israel och Hamas, och betonade att terrorism är oacceptabelt.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 22 november

Maskininlärningsmarknaden förväntas nå 225,91 miljarder USD 2030

Den globala marknaden för maskininlärning värderades till 19,20 miljarder USD 2022 och förväntas nå 225,91 miljarder USD 2030, med en årlig tillväxttakt på 36,2% under prognosperioden, enligt en rapport från Fortune Business Insights. Maskininlärning (ML) är ett verktyg för dataanalys som tränar datorer att lära sig från algoritmer och data och imitera mänskligt lärande. ML är en delmängd av artificiell intelligens (AI), och AI- och ML-tekniker implementeras i stor skala inom olika slutanvändningsindustrier, inklusive hälsovård, bilindustri, detaljhandel och tillverkning.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 november

ChatGPT dominerar AI-verktygslandskapet, enligt studie

En ny studie visar att ChatGPT dominerar landskapet för AI-verktyg. I en undersökning av de mest populära AI-plattformarna av writerbuddy.ai står ChatGPT för 60% av trafiken inom de 50 bästa AI-plattformarna. Det motsvarar en ´kolossal´ 14 miljarder besök. Studien hämtade data från SEO-verktyget SEMrush, med fokus på månatlig trafik, tillväxt och total marknadsnärvaro. ChatGPT är mest populärt i USA, följt av Indien och Brasilien. Genomsnittlig användningstid för användare av ChatGPT var 30 minuter. Mobila enheter är det föredragna tillgångssättet för 58% av ChatGPT:s användare. Användarbasen är mestadels manlig, med en könsfördelning på 74,16% manliga användare. Några ´stigande stjärnor´ nämndes - verktygen Character AI, Google Bard och Perplexity AI innehar tillsammans 18,69% av chattbotmarknadens månatliga besök.

Direktlänk Dela WRAL TechWire fördjupade 21 november

ChatGPT dominerar AI-plattformar, Kina i solidt batterilopp, WhatsApp introducerar AI-chatbot, Adobe-Figma-affär i fara, MediaTek utmanar Qualcomm

ChatGPT har blivit det föredragna AI-verktyget globalt och har 60% av all trafik inom topp 50 AI-plattformar. Kinesiska GAC Group och Changan Automobile planerar att tillverka solidtillståndsbatterier, vilket intensifierar den globala jakten på denna teknik. WhatsApp har introducerat en AI-chatbot i sin senaste beta. Adobe Inc:s planerade förvärv av Figma Inc. för $20 miljarder riskerar att blockeras av EU-kommissionen på grund av potentiella konkurrensproblem. MediaTek utmanar Qualcomm med sin nya Dimensity 8300-chip.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 21 november

Microsofts rapport visar digitalt dilemma för indiska användare, AI kan vara lösningen

Microsofts senaste Work Trend Index-rapport visar att indiska användare spenderar 27% av sin dag på informationssökning, vilket överskuggar skapande (24%), kommunikation (24%) och konsumtion (25%). Generativ AI framträder som ett hopp, med potential att förbättra jobbprestanda i viktiga sektorer som försäljning, kundservice och finans. Detta gäller globalt, med 27% av människor världen över som tilldelar sin dag till informationssökning. Microsoft betonar Copilots transformerande effekt för Microsoft 365. Copilot, introducerad för åtta månader sedan, syftar till att återfokusera individer på unikt mänskligt arbete. Nya data delade av företaget tyder på produktivitetsvinst genom Copilot.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 21 november

Anupam Mittal kritiserar OpenAI:s styrelse och föreslår en unik AI-strategi för Indien

Anupam Mittal, grundare av ShaadiDotCom, uttryckte stark kritik mot OpenAI:s medgrundare och chefsforskare Ilya Sutskever, efter styrelsens beslut att avsätta Sam Altman. Mittal anser att styrelser som driver disruptiv teknik med exotiska ledningsstrukturer alltid kommer att hamna i kaos. Han berömde Satya Nadella för att ha anställt Sam Altman och hans kollegor, men uttryckte oro över koncentrationen av AI inom privat teknik. Mittal varnade för Elon Musk och Mark Zuckerbergs potentiella reaktioner på OpenAI, och föreslog att världen kanske behöver en unik strategi för AI, där Indien kan spela en roll.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 21 november

Förklarbar AI-marknad förväntas växa från 6,2 miljarder USD till 16,2 miljarder USD fram till 2028

Storleken på marknaden för förklarbar AI (XAI) förväntas växa från 6,2 miljarder USD 2023 till 16,2 miljarder USD 2028, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 20,9% under prognosperioden. Ökade regler och krav på transparens och ansvar i AI-system driver efterfrågan på XAI-lösningar för att säkerställa överensstämmelse med lagar som GDPR och HIPAA. Inom hälso- och sjukvårdssektorn förväntas XAI växa mest under prognosperioden. XAI-teknologier används för att göra AI-modellernas förutsägelser och rekommendationer mer transparenta och tolkningsbara.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 20 november

Amazon skär ner på Alexa-enheten och satsar mer på AI

Amazon meddelar att de kommer att skära ner hundratals jobb inom sin enhet som hanterar röstassistenten Alexa för att omfördela mer resurser till artificiell intelligens (AI). Daniel Rausch, vice VD för Alexa och Fire TV på Amazon, skrev i ett meddelande till anställda att företaget avskaffar vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Amazon, baserat i Seattle, är i hård konkurrens med andra teknikföretag som skyndar sig att kapitalisera på AI-trenden. Jobbkorten kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien.

Direktlänk Dela Manufacturing.net fördjupade 20 november

Oracle integrerar AI och maskininlärning i hela sin produktportfölj

Amerikanska teknikjätten Oracle har integrerat artificiell intelligens (AI) och maskininlärning i hela sin produktportfölj. Företaget utvecklar en rad generativa AI-tjänster som sträcker sig från infrastruktur till applikationer. Dessa tjänster syftar till att hjälpa organisationer att automatisera affärsprocesser från början till slut, förbättra beslutsfattandet och förbättra kundupplevelserna. Shailender Kumar, senior vice-president och regional managing director för Oracle India, diskuterar företagets tillväxtutsikter för AI och dess senaste utveckling inom gen AI med fokus på hälsosektorn.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 20 november

Gen AI hotar inte jobbmöjligheter, det krävs fler smarta teknologer globalt

Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) utgör inget hot mot jobbmöjligheter, utan det kommer att behövas fler unga och smarta teknologer runt om i världen, säger Sindhu Gangadharan, VD för SAP Labs India och vice ordförande för Nasscom. Hon tillbakavisar den vanliga missuppfattningen att Gen AI skulle eliminera vissa jobb. Trots marknadsfluktuationer är smarta teknologer alltid eftertraktade över hela världen. Gangadharan betonar att konkreta tillämpningar av Gen AI är det som verkligen räknas och att det krävs smarta ingenjörer för detta. Hon tillägger att 34% av SAP:s arbetskraft är unga talanger (nybörjare).

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 20 november

L&T Technology Services samarbetar med NVIDIA för att utveckla medicinteknik

L&T Technology Services Limited (LTTS), ett ledande globalt företag inom tekniktjänster, har meddelat ett samarbete med NVIDIA för att utveckla mjukvarudefinierade arkitekturer för medicinska apparater inriktade på endoskopi. Denna lösning kommer att förbättra bildkvaliteten och skalbarheten av produkter. Arkitekturen är en skalbar plattform som stöder flera applikationer och ger ett verktyg för realtidsbeslut för medicinska yrkesgrupper. Samarbetet utnyttjar NVIDIA Holoscan och NVIDIA IGX Orin-plattformarna.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 20 november

Anupam Mittal bjuder in Sam Altman att bygga AI-modeller för Indien

Sam Altmans avsked från OpenAI har skickat chockvågor över teknik- och affärsindustrin, med flera teknikledare över hela världen som uttrycker solidaritet med honom. Nyligen bjöd Anupam Mittal, domare i Shark Tank India och VD för Shaadi.com, in den avsatte OpenAI VD:n Sam Altman att bygga grundläggande artificiell intelligens (AI) modeller för Indien. Mr Mittals inbjudan kom som svar på Mr Altmans tweet, där han sa att han älskade sin tid på Open AI.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 20 november

ChatGPT firar sin första födelsedag: En tillbakablick på dess framsteg

OpenAI:s ChatGPT firar sin första födelsedag. Sedan lanseringen i november 2022 har den snabbt blivit en av de mest besökta domänerna i världen, med 1,8 miljarder månatliga besök noterade i maj 2023. OpenAI blev också en av de mest besökta domänerna i världen tack vare ChatGPT. ChatGPT har använts för en mängd syften, från roliga konversationer till forskning. Den har även testats för att lösa juridiska och affärsskoleexamen, vilket den klarade. Trots vissa kontroverser och utmaningar, inklusive ledarskapsförändringar inom OpenAI, fortsätter ChatGPT att växa och utvecklas.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 20 november

Artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik förväntas växa kraftigt

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik öka från 1,08 miljarder USD 2022 till 30,76 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,7%. Rapporten, publicerad av Polaris Market Research, ger en grundlig översikt över marknaden, inklusive aktuella industridata och framtida trender. Den täcker marknadens storlek, regional överblick, företagsprofiler, segmentanalys och prognos. Rapporten fokuserar på att analysera nyckeltrender på marknaden.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 november

Google´s AI-verktyg BARD förutspår resultatet av ICC ODI World Cup 2023

Google´s AI-verktyg BARD har förutspått att Indien kommer att vinna en övertygande seger mot Australien i ICC ODI World Cup 2023-finalen på Narendra Modi Stadium i Ahmedabad. Matchen resulterade i en dominerande 10-wicket vinst för Indien, som effektivt jagade Australiens mål på 215 körningar på bara 28,3 overs. BARD svarade på en användares fråga att Rohit Sharma och KL Rahul öppnade vägen för Indiens fjärde World Cup-seger. Dock har BARD:s tillförlitlighet ifrågasatts på grund av dess tendens till felaktigheter, särskilt inom cricketprognoser.

Direktlänk Dela CricTracker fördjupade 19 november

Google Bard Chatbot introducerar ny funktion för studenter

Artificiell intelligens (AI) styr för närvarande världen och användningen av AI har blivit oundviklig inom alla områden. Efterfrågan på AI-baserade chatbots ökar ständigt. Google Beard, känd för sina chatbot-tjänster, har lanserat en ny funktion för studenter. Funktionen är avsedd att hjälpa studenter, skolor och universitetsstudenter med förslag relaterade till vetenskapsprojekt. Användare kan skriva in sina önskade problem eller ladda upp en bild för att lösa problemet. Google Bard är för närvarande tillgänglig i 108 länder, med undantag för Indien.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 18 november

Microsoft lägger till OpenAI:s senaste AI-modeller till sin Azure OpenAI-tjänst

OpenAI genomgår vissa förändringar i sitt ledarskap, men det generativa AI-företaget verkar fortfarande vara engagerat i sitt långvariga partnerskap med Microsoft. Denna vecka meddelade Microsoft att de lägger till de nyaste AI-modellerna från OpenAI till sin egen Azure OpenAI-tjänst. I ett blogginlägg, som publicerades bara några timmar innan OpenAI avskedade sin VD Sam Altman, meddelade Microsoft att de lägger till både GPT-4 Turbo och GPT-3.5 Turbo till tjänsten. Båda avslöjades först av Altman under OpenAI:s första utvecklarkonferens tidigare denna månad. Det innebär att företag och utvecklare kan få tillgång till båda dessa modeller via Microsoft med Azure OpenAI. Microsoft bekräftade också att Azure OpenAI-tjänsterna har expanderat till Norge öst, Södra Indien och Västra USA, vilket innebär att det totala antalet världsregioner för tjänsten nu är 14.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 18 november

OpenAI får ny VD, WhatsApp testar AI-chattbot, Snapdragon 7 Gen 3 avtäckt

Sam Altman har avlägsnats som VD för OpenAI och ersatts av Mira Murati. Detaljerna kring Altmans avlägsnande är knappa, vilket lämnar många frågor om OpenAI:s framtid. WhatsApp testar en dedikerad knapp för sin AI-chattbot, vilket ger snabb tillgång till AI-drivna konversationer. Qualcomm har lanserat det nya Snapdragon 7 Gen 3 mobilchipset, vilket ger förbättrade AI-funktioner till mellanklassenheter. Rykten om att fler iPads kommer att anta OLED-skärmar i framtiden har också dykt upp, med rapporter som tyder på en konkret plan för övergången, börjar med 2024 års iPad Pro.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman ersätts av Mira Murati efter framgången med AI-chattboten ChatGPT

Sam Altman har avlägsnats från sin position som VD för OpenAI och ersatts av företagets CTO, Mira Murati. Altman har varit en framstående figur inom AI sedan OpenAI introducerade sin AI-drivna chattbot, ChatGPT, som blev mycket populär och ledde till en AI-kapplöpning bland stora teknikföretag. Altman har gjort stora påståenden om AI:s framtid, inklusive att GPT-3 och GPT-4 är steg mot Artificiell Allmän Intelligens (AGI), och att han hoppades kunna samla in mer pengar från Microsoft för att investera i OpenAIs vision av AGI. Altman har också varit i konflikt med Elon Musk och har investerat i nästan 100 företag, inklusive Humane, Neuralink och Reddit.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 18 november

Amazon skär ned på Alexa-avdelningen för att satsa mer på AI

Amazon planerar att skära ned hundratals jobb inom enheten som hanterar den populära röstassistenten Alexa, i syfte att satsa mer på artificiell intelligens. I ett meddelande till anställda på fredagen skrev Daniel Rausch, Amazons vice VD för Alexa och Fire TV, att företaget eliminerar vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Han tillade att ´flera hundra´ positioner skulle skäras ned, men gav inte en mer exakt siffra. Jobbkorten kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien. Detta följer fler nyliga uppsägningar inom Amazons spel- och musikteam, och lägger till de 27 000 anställda som företaget lade av under senare delen av förra året och tidigare i år.

Direktlänk Dela WWNY-TV fördjupade 18 november

Amazon skär ner hundratals jobb i Alexa-enheten för att fokusera mer på AI

Amazon planerar att skära ner hundratals jobb i sin enhet som hanterar röstassistenten Alexa, för att istället kanalisera mer resurser till artificiell intelligens (AI). Daniel Rausch, Amazons vice VD för Alexa och Fire TV, informerade medarbetarna om att företaget kommer att eliminera vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Företaget, med huvudkontor i Seattle, är i hård konkurrens med andra teknikföretag som snabbt vill dra nytta av AI-trenden. Jobbavsked kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 november

Kraftig ökning av global anställning av AI-specialister, enligt Deels rapport

Den globala HR-startupen Deel har i sin årsrapport om internationell anställning visat en betydande ökning av anställning av AI-specialister globalt. Rapporten visar att över 5 000 aktiva AI-relaterade kontrakt registrerades av över 2 100 företag fram till september 2023. Mellan september 2021 och 2023 ökade antalet AI-relaterade positioner som anställdes genom Deel med 60%, och antalet företag som anställde för AI, datavetenskap och systemingenjörsroller ökade med 59%. USA leder anställning för dessa roller, följt av Kanada, Storbritannien och Tyskland. Kanada leder dock i antalet AI-arbetare anställda, med Indien, Spanien, Tyskland och Storbritannien som kompletterar listan.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 17 november

Google utvidgar tillgången till sin Bard AI-chatbot till tonåringar

Google har utvidgat tillgången till sin Bard AI-chatbot till tonåringar i de flesta länder runt om i världen. Med Bard kan användare få hjälp med skolarbeten, universitetsansökningar och att lära sig nya hobbies. Dessutom kan Bard hjälpa studenter att komma på idéer för vetenskapsprojekt eller lära sig mer om specifika tidsepoker i historien. Google har också lagt till en matematikinlärningserfarenhet i Bard, där användare kan skriva in eller ladda upp en bild av en matematisk ekvation, och Bard genererar en steg-för-steg-förklaring om hur man löser problemet. Google har även utbildat sin chatbot att identifiera innehåll och ämnen som kan vara olämpliga för tonåringar.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 17 november

OpenAIs VD diskuterar AI: s roll i kommande val och samhället i stort

OpenAIs VD Sam Altman har diskuterat artificiell intelligens (AI) roll i samhället och dess potentiella inverkan på de kommande valen i USA och Indien 2024. Han uttryckte oro för okända risker, inklusive innovationer i personlig övertalning. Altman ser AI som den mest transformerande och gynnsamma tekniken som mänskligheten hittills har uppfunnit, och tror att den kan vara lösningen om vi kan mildra nackdelarna. Han förutspår också att 2020-talet kommer att bli decenniet då mänskligheten som helhet börjar övergången från brist till överflöd. Altman, tillsammans med Meta Platforms Inc. Chief Product Officer Chris Cox och Googles Senior Vice President James Manyika, erkände också de risker som är förknippade med AI.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 17 november

Generativ AI prioriteras av företagsledare för att förbättra kundservice

Ny forskning identifierar tre saker som varje ledare behöver veta och göra när de använder generativ AI för att förbättra kundtjänsten. IBM Institute for Business Value har identifierat att kundtjänsten har blivit VD:arnas främsta prioritet för generativ AI. 85% av cheferna säger att generativ AI kommer att interagera direkt med kunderna inom de närmaste två åren. Att testa generativ AI i kundtjänsten kan påskynda en framgångsrik implementering i hela företaget.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 16 november

PolymathAI: Att förbättra undervisningen genom AI

Tanmay Dhote, medgrundare till uppstartsföretaget PolymathAI, diskuterade företagets arbete med att förbättra undervisningen genom intelligent teknik. PolymathAI har utvecklat ett verktyg som hjälper lärare att planera lektioner snabbare och mer effektivt. Verktyget har över 40 000 användare från över 100 länder och 14 000 aktiva användare varje månad. Företaget är baserat i Indien, där det finns stora möjligheter men också utmaningar för AI-startups. PolymathAI planerar att integrera sina tjänster med offentligt finansierade skolor i Indien genom partnerskap med regeringen och att anpassa sina AI-drivna undervisningsverktyg till regeringsgodkända läroplaner.

Direktlänk Dela Center for Data Innovation fördjupade 16 november

OpenAI lockar talanger från Google och Meta med höga löner

AI-företaget OpenAI har intensifierat sina ansträngningar att rekrytera talanger från teknikjättar som Google och Meta genom att erbjuda löner upp till 83 crore rupier per år. Företaget har redan anställt minst 93 personer som tidigare arbetat på Google och Meta. OpenAI hoppas locka Googles bästa forskare och toppresurser inom teknik för sin AI-chattbot. Företaget söker forskningsingenjörer, forskare och chefer som är passionerade för att göra AI säkrare.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 16 november

AI-startup Humane lanserar AI Pin, en möjlig ersättare för smarttelefoner

AI-startupen Humane, grundad av två tidigare Apple-anställda, har nyligen visat upp sin första produkt, AI Pin. AI Pin är utformad för att ersätta smarttelefonen och låter användaren ´leva i nuet´. AI Pin kan förbeställas i USA från och med torsdag 16 november, för $699, med leverans som förväntas börja i mars 2024. Den kräver också en månadsprenumeration på $24. AI Pin har en unik blandning av funktionalitet och diskret design, och består av två komponenter - en fyrkantig enhet och ett magnetiskt batteripaket. Den använder en Snapdragon-processor och introducerar ett nytt gränssnitt som inkluderar röstkontroll, gestigenkänning, en kamera och en kompakt inbyggd projektor.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 16 november

Varonis lanserar Athena AI för att förbättra cybersäkerhetseffektiviteten

Varonis Systems, en ledare inom dataskydd, utökar sina AI- och maskininlärningsförmågor med lanseringen av Athena AI, ett nytt generativt AI-lager som sträcker sig över Varonis Data Security Platform. Athena AI omdefinierar hur säkerhetsteam skyddar data - från synlighet till åtgärd. Användare kan genomföra djupgående undersökningar och analyser effektivare, vilket omvandlar användare av alla färdighetsnivåer till kraftfulla försvarare. Athena AI kombinerar stora språkmodeller (LLM) med Varonis unika kontext om organisationens data, identiteter, enheter och tidigare varningar för att omedelbart generera skräddarsydda varningsresponsplaner.

Direktlänk Dela CIO News fördjupade 16 november

Anställda använder AI-verktyg i hemlighet, enligt undersökningar

Många anställda använder generativa artificiella intelligensverktyg (GenAI), som ChatGPT, på arbetsplatsen utan sina chefer vetskap, enligt nyligen genomförda undersökningar. En undersökning från det San Francisco-baserade företaget Fishbowl visade att endast en tredjedel (32 procent) av de svarande som använder AI på jobbet gör det med sin chefs vetskap. Snaplogic, ett socialt karriärnätverk baserat i San Mateo, Kalifornien, rapporterade liknande resultat från en undersökning i september. Mer än två tredjedelar (67 procent) tror att AI sparar dem en till fem timmars arbete per vecka.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 15 november

Coca-Cola lanserar AI-driven Diwali-kampanj med OpenAI:s DALL·E 3 och GPT-4 modeller

Coca-Cola har lanserat en unik Diwali-kampanj med hjälp av OpenAI:s DALL·E 3 och GPT-4 modeller. Kampanjen, kallad ´Create Real Magic´, syftar till att omvandla traditionen att skicka festliga hälsningar genom att låta användare skapa egna unika Diwali-hälsningar med hjälp av AI-teknik. Kampanjen är en av de första i världen att integrera DALL·E 3 AI-modellen i sin marknadsföringsstrategi. Användare kan enkelt dela dessa hälsningar med sina nära och kära på alla plattformar, och den skapade konsten och meddelandena kommer också att visas på digitala reklamtavlor på nyckelplatser i Indien.

Direktlänk Dela Afaqs fördjupade 15 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

Walmart investerar i AI och ML för att konkurrera med Amazon

Walmart, den amerikanska detaljhandelsjätten med över 10 000 butiker världen över, investerar kraftigt i forskning och utveckling för att konkurrera med Amazon. Företagets teknikavdelning, Walmart Global Tech, har centra i Bengaluru och Chennai och ansvarar för att skapa innovativa tekniklösningar för allt som rör detaljhandeln. Enligt Suresh Kumar, CTO för Walmart Global Tech, spelar AI och ML en nyckelroll för att kunna erbjuda personaliserade upplevelser i stor skala. Företaget är särskilt entusiastiskt över generativ AI och dess förmåga att sammanfatta information.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 15 november

Google stämmer bedragare som utnyttjar AI-chatbot

Google har lämnat in en stämningsansökan mot bedragare som utnyttjar intresset för artificiell intelligens (AI) genom att stjäla sociala medielösenord från småföretag. Enligt stämningen har hackare i Indien och Vietnam lurat småföretagsägare att klicka på annonser som uppmanar användare att ladda ner Googles nya AI-chatbot, Bard, vilket inte behövs. Annonserna ledde användare att ladda ner skadlig programvara som komprometterade deras sociala mediekonton. Google har också introducerat en andra stämningsansökan som riktar sig mot vapenlagstiftning av upphovsrättslag för internetanvändare och skapare.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 14 november

Australienska hamnar drabbade av cyberattack och AI-företag ansluter sig till Christchurch Call to Action

Australiens största leverantör av leveranskedjor, DP World, drabbades av en cyberattack vilket ledde till att landoperationer i hamnarna i Sydney, Melbourne, Fremantle och Brisbane stängdes ner. DP World kopplade proaktivt från sitt IT-nätverk. Det är oklart om angriparna använde ransomware eller CitrixBleed. Frakttransporter sitter fast i hamnen, men fartyg som redan har ankrat kan lossa last. AI-företagen OpenAI och Anthropic, samt Discord och Vimeo, har anslutit sig till Christchurch Call to Action, ett initiativ för att bekämpa spridningen av terroristinnehåll online.

Direktlänk Dela CISO Series fördjupade 14 november

Marknaden för hälso- och sjukvårdsdataannoteringsverktyg förväntas växa till 916,8 miljoner dollar till 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för dataannoteringsverktyg inom hälso- och sjukvården att växa med en årlig tillväxttakt på 27,5% och nå 916,8 miljoner dollar till 2030. Användningen av artificiell intelligens och maskininlärning (AI/ML) inom medicin, särskilt för diagnos och behandlingshantering, bidrar till denna tillväxt. Dessutom ökar antalet FDA-godkända AI/ML-aktiverade medicinska enheter, vilket förväntas öka efterfrågan på hälso- och sjukvårdsdataannoteringsverktyg under prognosperioden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

Artificiell intelligens inom läkemedelsmarknaden förväntas växa till 97,35 miljarder dollar till 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsindustrin förväntas växa från 12,69 miljarder dollar 2022 till 97,35 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt på 28,99%. AI inom läkemedelsmarknaden syftar till att integrera avancerade maskininlärningsalgoritmer, naturlig språkbearbetning och dataanalystekniker i läkemedelsindustrins upptäckt, utveckling och tillverkningsprocesser. Trots vissa hinder erbjuder integreringen av stora dataanalyser med AI möjligheter för marknaden.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

Google stämmer indiska och vietnamesiska bedragare för Bard AI-chatbot-bedrägeri

Google har lämnat in en stämningsansökan mot bedragare från Indien och Vietnam för att ha lurat småföretagsägare att ladda ner en falsk Bard AI-chatbot och stjäla deras sociala medier-inloggningsuppgifter. Teknikjätten strävar efter att stoppa bluffen och erhålla skadestånd för att skydda sina primära AI-produktanvändare. Bedragarna har lockat småföretagsägare med Facebook-annonser som lovar nedladdning av Googles Bard AI-chatbot. När företagsägare klickar på dessa annonser öppnar de omedvetet dörren för skadlig programvara som stjäl deras sociala media-inloggningsuppgifter.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 14 november

Generativ AI växer snabbt, cybersäkerhet förblir topprioritet: PwC-rapport

Generativ AI har en enorm framfart sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022. En ny studie av konsultföretaget PwC visar att upp till 90% av respondenterna tror att generativ AI kommer att hjälpa dem att lägga till nya affärsområden inom de kommande 12 månaderna. Studien visar också att sju av tio organisationer planerar att använda GenAI för cyberförsvar nästa år. Trots potentiella utmaningar från ett makroekonomiskt perspektiv förblir cybersäkerhet en topprioritet på grund av ökande cyberattacker och en explosion av data. Rapporten visar att 99% av organisationer planerar att öka sina cyberbudgetar. Av dessa förväntar sig 50% en ökning mellan 6% och 15% under de närmaste 12 månaderna. Rapporten betonar också den strategiska betydelsen av förbättrade cyberinvesteringar för organisationer, med hänvisning till nya regleringar runt cybersäkerhet och dataskydd.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 14 november

Microsoft lanserar Copilot, en AI-driven personlig shoppingassistent

Microsoft har meddelat den allmänna utrullningen av Copilot i Microsoft Shopping. Copilot är en AI-driven tjänst tillgänglig på webben och i alla moderna webbläsare. Copilot beskrivs som ´din egen personliga shopper´ som hjälper dig att ´hitta vad du behöver på kortare tid´. Copilot reagerar på användarens kommandon och kan ställa följdfrågor för att förbättra sökresultaten. Trots detta har det noterats att produkterna som visas inte alltid matchar användarens val. Copilot för Microsoft Shopping finns för närvarande tillgängligt som en förhandsgranskning, särskilt för användare i USA.

Direktlänk Dela gHacks Technology News fördjupade 14 november

Google stämmer bedragare för falsk reklam för sin AI-chatbot Bard

Google LLC har inlett en rättsprocess mot bedragare som företaget anklagar för att utnyttja entusiasmen kring generativ AI för att locka människor att klicka på falska annonser för sin Bard-chatbot. Bedragarna har publicerat annonser på sociala medier som verkar vara en nedladdning för Bard, trots att Bard är webbaserat och gratis. När offren klickar på nedladdningen får de istället skadlig programvara som stjäl deras sociala medier-inloggningsuppgifter. Rättsfallet, som lämnades in i Kalifornien, sägs vara det första av sitt slag som handlar om ett företag som försöker skydda sin flaggskepps-AI-produkt mot bedragare. Google säger att bedragarna har arbetat i Vietnam och Indien. Deras sociala medieplattform har hittills varit Facebook.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 14 november

Generativ AI förväntas öka produktiviteten och affärslinjer, men medför också cybersäkerhetsrisker

91% av organisationerna tror att anställdas personliga användning av generativ AI kommer att leda till märkbara ökningar i produktiviteten inom de nästa 12 månaderna, enligt PwC Indiens 2024 Digital Trust Insights. Rapporten visar också att 90% av organisationerna känner att generativ AI kommer att hjälpa dem att lägga till nya affärslinjer under de nästa 12 månaderna. Samtidigt känner 73% att det kommer att leda till katastrofala cyberattacker. Investeringar i cybersäkerhet förväntas öka till 14% 2024, upp från 11% 2023. Molnsäkerhet har framstått som ett område av oro, med 47% av respondenterna som anser det vara den största cyberrisken.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 14 november

Rapport: Generativ AI kan förbättra affärsverksamhet, men öka risken för cyberattacker

Enligt en rapport från PwC, 90% av de undersökta organisationerna tror att generativ AI kommer att hjälpa dem att lägga till nya affärsområden under de kommande 12 månaderna. Rapporten visar att över hälften av företagsbeslutsfattarna är mest oroliga för hot relaterade till molnsäkerhet och nästan hälften av dem är oroliga för att resultatet av en cyberattack kan resultera i förlust av kunddata och intäkter. 73% anser att det kommer att leda till katastrofala cyberattacker under de kommande 12 månaderna. Rapporten avslöjar också att cyberinvesteringar förväntas öka till 14% 2024, upp från 11% 2023.

Direktlänk Dela The Economic Times CIO fördjupade 14 november

Microsofts Ignite-konferens förväntas påverka teknikindustrin; Exxon Mobil siktar på att bli ledande litiumproducent

Microsoft förväntas göra stora avtryck med sin årliga Ignite-konferens, som förväntas ha stor inverkan på teknikindustrin, särskilt inom AI. Analytiker från Piper Sandler förväntar sig positiv påverkan på flera teknikjättar, inklusive Oracle, Adobe och ServiceNow, som alla förväntas visa upp sina samarbeten med Microsoft på evenemanget. Wedbush Securities har identifierat en ny tjurmarknad i teknikaktier, med Apple som företagets toppval. Barclays nyliga besök i Asien har gett insikter i teknikförsörjningskedjan, med positiva implikationer för Nvidia. Exxon Mobil har tillkännagett ambitiösa planer på att bli en ledande litiumproducent.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 november

Google stämmer okända individer för AI-chatbot-bedrägeri

Google har inlett en rättsprocess mot oidentifierade individer i Indien och Vietnam, anklagade för ett bedrägeri som utnyttjar det ökande intresset för artificiella intelligensverktyg. Bedrägeriet riktar sig specifikt mot småföretag i USA, och lurar dem att äventyra sina lösenord för sociala medier. Bedragarna lockar företagsägare att klicka på Facebook-annonser som lovar en nedladdning av Googles AI-chatbot Bard, vilket leder till att deras enheter infekteras av skadlig programvara som stjäl deras inloggningsuppgifter till sociala medier. Googles stämning syftar till att stoppa bedrägeriet och erhålla skadestånd.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 13 november

Google stämmer bedragare för falska annonser av AI-verktyget Bard på Facebook

Google har lämnat in en stämningsansökan mot bedragare som annonserar falska versioner av företagets generativa AI-verktyg, Bard, på Facebook för att stjäla sociala mediekonton från amerikanska småföretag. De falska annonserna uppmanar användare att ladda ner Bard, trots att AI-verktyget är helt webbaserat. Användare som laddade ner programvaran utsattes istället för skadlig programvara som stal deras inloggningsuppgifter och komprometterade deras konton. Stämningen syftar till att inaktivera alla domäner relaterade till bedrägeriet och förhindra de misstänkta bedragarna, baserade i Vietnam och Indien, från att etablera fler.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 13 november

Elon Musk deltar i rysk AI-konferens, troligen kopplat till hans Grok-neuralnätverk

Elon Musk, ägare till Tesla och SpaceX, kommer att vara talare vid den kommande internationella konferensen om artificiell intelligens i Ryssland, AI Journey 2023. Detta kan vara relaterat till hans nyligen tillkännagivna Grok-neuralnätverk från xAI, som beskrivs som en AI modellerad efter Liftarens guide till galaxen, med förmågan att svara på nästan allt och till och med föreslå vilka frågor man ska ställa. Grok planeras att integreras i sociala nätverk X inom en snar framtid. Forskare från Indien, Kina och andra länder planerar också att tala på konferensen.

Direktlänk Dela EU Reporter fördjupade 13 november

Generativ AI förväntas stödja nya affärsområden, enligt PwC-rapport

Enligt PwCs Digital Trust Insights 2024 tror 90% av organisationerna att generativ AI kommer att hjälpa dem att lägga till nya affärsområden under de kommande 12 månaderna. Mer än hälften av företagsbeslutsfattarna är mest oroliga för hot relaterade till molnsäkerhet och nästan hälften av dem är oroliga för att resultatet av ett cyberangrepp kan leda till förlust av kunddata och intäkter. PwC-rapporten belyser den föränderliga landskapet för cybersäkerhet och bygger på en omfattande undersökning av 3876 företags-, teknik- och säkerhetschefer över hela världen, med 136 deltagare från Indien.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 13 november

Snap och OpenAI samarbetar för att skapa en ny era av förstärkt verklighet

Snap, företaget bakom Snapchat, har gått samman med OpenAI för att inleda en ny era av förstärkt verklighet (AR) upplevelser. Detta tillkännagavs vid det sjätte årliga Lens Fest, och avslöjade ett strategiskt partnerskap som syftar till att bemyndiga utvecklare att integrera ChatGPT i sina AR-linser. Snap släpper även Lens Studio 5.0 Beta, ett avancerat AR-utvecklingsverktyg. Snap har även avslöjat en 3D ansiktsmaskgenerator som möjliggör för användare att skapa sina egna linser. Trots nyliga personalminskningar har Snap meddelat att 330 000 utvecklare aktivt utvecklar Snap´s AR-plattform, vilket resulterat i skapandet av nästan 3,5 miljoner linser.

Direktlänk Dela Area Militar Oficial fördjupade 11 november

Google utökar AI-sökmöjligheter till 120 länder

Google utökar sina AI-möjligheter genom att lansera Search Generative Experience i 120 länder. Funktionen, som drivs av Google Bard AI, kommer att tillåta användare att få information och svar direkt på Googles söksida. Den nya funktionen är tänkt att konkurrera med Microsofts Bing AI, men kommer endast att fokusera på att ge information, inte att föra konversationer. För att använda AI-svar på Google-frågor måste användare besöka labs.Google.com och aktivera SGE. Google planerar att fortsätta utveckla AI-system, med Gemini som det mest framstående.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 10 november

Googles AI-genererade sökutvidgningar når 120 nya länder, men inte Kanada

Googles sökmotorupplevelse (SGE) som erbjuder AI-genererade sammanfattningar har nu utvidgats till 120 nya länder, men inte till Kanada. Tekniken har fått mycket positiv feedback i USA, Indien och Japan. Nu stöder AI-sökningen fyra nya språk, inklusive spanska, portugisiska, koreanska och indonesiska, vilket gör att totalt sju språk stöds. SGE-experimentet kan aktiveras inom Search Labs för att uppleva de nya funktionerna. Sökupplevelsen kommer snart att inkludera AI-driven översättning för att lösa tvetydigheter i språköversättning. Sökmotorn kommer också att tillhandahålla interaktiva definitioner för specialiserade termer. Ytterligare utvidgningar till fler länder och språk planeras för den närmaste framtiden. Kanada, likt Kina, Ryssland och Nordkorea, väntar fortfarande på denna nya teknik.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 9 november

AI kan minska omedvetna fördomar och säkerställa en rättvisare och mer inkluderande rekryteringsprocess

Turing, världens första AI-drivna tekniktjänsteföretag, har revolutionerat hur företag hittar och screenar talanger. Med hjälp av sin egenutvecklade AI för sourcing, granskning och matchning bygger Turing tekniklösningar och team för företag inom ett brett spektrum av branscher. Sedan starten 2018 har Turing hjälpt över 900 företag att skapa innovativa, banbrytande produkter. Företaget har fått många utmärkelser, inklusive Forbes 2022 ´America´s Best Startup Employers´, The Information´s ´Most Promising B2B Startup´ och Fast Company´s årliga lista över ´Världens mest innovativa företag´.

Direktlänk Dela Mid-Day fördjupade 9 november

Artificiell intelligens omformar snabbt det professionella landskapet i Indien, enligt studie

En nyligen genomförd studie av UKG visar att artificiell intelligens (AI) snabbt omformar det professionella landskapet i Indien. Studien visar att 72% av de indiska anställda direkt interagerar med AI-drivna verktyg på sina arbetsplatser. Trots oro uttrycker 95% av de indiska anställda optimism om AI:s positiva inverkan på deras liv. Studien visar dock att en betydande kunskapslucka finns, endast 47% av anställda förstår fullt ut och 44% förstår delvis hur AI används på deras arbetsplatser.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 9 november

Indiens GenAI-marknad förväntas växa med 48% mellan 2023 och 2030

Indiens GenAI-marknad förväntas växa med en CAGR på 48 procent mellan 2023 och 2030, vilket gör den till ett attraktivt område för startups och riskkapitalister. AI fortsätter att utvecklas och mognar, och vi kan förvänta oss att se mer innovation och störningar i Indien och bortom. AI, som anses vara en av de mest lovande, störande och möjligen farliga teknikerna i vår tid, hotar att utmana etablerade affärsmodeller, deras intäkts- och vinstströmmar.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 9 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

Meta kräver att politiska annonser avslöjar användning av AI

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade att politiska annonser på deras plattformar måste avslöja om de skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Enligt den nya policyn kommer etiketter som erkänner användningen av AI att visas på användarnas skärmar när de klickar på annonser. Microsoft avtäckte sina egna initiativ för valåret, inklusive ett verktyg som låter kampanjer infoga ett digitalt vattenmärke i deras annonser. Dessa vattenmärken är avsedda att hjälpa väljare att förstå vem som skapat annonserna, samtidigt som de säkerställer att annonserna inte kan digitalt ändras av andra utan att lämna bevis.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 9 november

AI förändrar världen: Indien leder vägen

Vivek Abraham, Senior Director, External Strategy - Indien & Södra Asien, Salesforce, diskuterar utvecklingen av AI (Artificiell Intelligens) och dess inverkan på samhället. Han understryker betydelsen av etiska överväganden i AI-utvecklingen, inklusive ansvar, transparens och rättvisa. Han nämner också Indiens framstående roll inom AI, med en förväntad marknadsstorlek på 7,8 miljarder dollar år 2025. Abraham betonar att AI kan bidra till ekonomisk tillväxt, jobbskapande, socioekonomisk integration och smart styrning. Han uppmanar till ansvarsfullt och etiskt skapande av AI, med noggrann reglering som vägledning.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 9 november

AI-rekrytering ökar globalt, enligt Deels rapport

Deels globala AI-rekryteringsrapport, baserad på data från företagets egna HR-plattform, visar att AI, mjukvaruutveckling och dataanalyspositioner ökade med 60% förra året. USA dominerar AI-rekryteringen, tätt följt av Kanada, Storbritannien och Tyskland. Tillväxten av AI-professionella leddes dock av Kanada, följt av Indien, Spanien, Tyskland och Storbritannien. USA söker allt mer AI-talang i Brasilien, Kanada och Argentina, medan Kanada och Storbritannien alltmer anställer AI-professionella från USA. Flest nya kontrakt tecknades i Tyskland (52% ökning), USA (44% ökning) och Storbritannien (41% ökning).

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 8 november

Google Cloud förutspår ökad användning av AI i cyberattacker och försvar

Google Cloud förutspår en ökad användning av generativ AI för att skapa smartare kampanjer, medan cybersäkerhetsexperter kommer att använda samma verktyg för att försvara sig och täppa till kompetensgapet. Enligt Google Cloud Cybersecurity Forecast 2024 rapport kommer angripare att fortsätta använda generativ AI och stora språkmodeller i phishing, SMS och andra sociala manipulationsoperationer för att göra innehållet mer legitimt. Rapporten varnar också för ökad skepticism och misstro mot företag och regeringar på grund av användningen av generativ AI för att skapa falska nyheter, falska telefonsamtal och deepfake-foton och videor. Google Cloud förutspår också att generativ AI och stora språkmodeller kommer att erbjudas som en betaltjänst för angripare.

Direktlänk Dela CSO Online fördjupade 8 november

Globala Blockchain AI-marknaden beräknas nå 3 519,23 miljoner USD år 2032

Den globala Blockchain AI-marknaden beräknas uppgå till ett värde av 3 519,23 miljoner USD år 2032, enligt en aktuell analys av Emergen Research. AI använder Blockchain för att underlätta delning av data som används i flera modeller. En av drivkrafterna för Blockchain AI-marknaden är data monetisering. Både AI och avancerad Blockchain förväntas bli mer tillgängliga genom data monetisering. Teknikutvecklingen är dyr för företag, särskilt för de som inte äger datamängder. Marknaden är fortfarande i ett tidigt skede och tekniken kräver en högt kvalificerad arbetskraft.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 8 november

Artificiell intelligens (AI) omfattar en mängd aktiviteter relaterade till maskiner som utför uppgifter med eller utan mänsklig inblandning. Teknologiföretag som Google, Meta, Alibaba, Baidu, OpenAI och Anthropic är framträdande aktörer inom AI, men världens regeringar spelar också en viktig roll genom att forma regelverket för AI-system. Sedan 2016 har tekniktunga regioner och länder över hela världen infört regleringar riktade mot AI-teknologier. Det finns för närvarande över 1 600 AI-policyer och strategier globalt. Europeiska unionen, Kina, USA och Storbritannien har framträtt som centrala aktörer i utformningen av AI:s utveckling och styrning.

The Conversation fördjupade 8 november

Utveckling inom generativ AI förändrar den juridiska branschen

Utvecklingar inom generativ AI har påverkat den juridiska teknikvärlden det senaste året, där branschpionjärer utvecklar nya produkter och tjänster som kan förändra sättet juridiskt arbete utförs. Sex individer har utmärkt sig i sitt arbete med att hjälpa interna juridiska team att anamma den nya tekniken och bättre stödja sina företags strategiska mål. Deras prestationer lägger grunden för användningen av generativ AI för att omforma den juridiska branschen. Dessa inkluderar Sandeep Agarwal, Global Legal Technology and Alliances Leader på PwC, Daniel Katz, medgrundare till 273 Ventures, Sarvarth Misra, VD och medgrundare till ContractPodAI, Mary O’Carroll, Chief Community Officer på Ironclad, Damien Riehl, lösningsspecialist på vLex och ledare för SALI Alliance, och Kriti Sharma, chef för produktutveckling inom juridisk teknik på Thomson Reuters.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 8 november

Dennis Legori, från Carrier cybersecurity team, diskuterar användningen av AI-verktyg och de risker och fördelar som finns med dem. Han påpekar att många företag antingen omfamnar AI-verktyg eller är skeptiska till dem. Enligt Legori är det viktigt att företag förstår och omfamnar AI-verktyg, eftersom dessa verktyg kan användas av angripare. Han diskuterar tre huvudkategorier av företag: de som antar en ´ingen risk´-strategi, de som antar en ´ohanterad risk´-strategi och de som försöker balansera risk och innovation. Legori betonar vikten av utbildning, policyer och riskbedömningar för att säkerställa att AI-verktyg används på ett säkert sätt.

CSO Online fördjupade 7 november

Singapore toppar index för AI-beredskap i Asien-Stillahavsregionen

Singapore har framträtt som den mest förberedda nationen för AI-integration i Asien-Stillahavsregionen, enligt den senaste Asia Pacific AI Readiness Index 2023. Med en imponerande poäng på 70,1 av 100 i total AI-beredskap, överträffar Singapore sina regionala motsvarigheter, inklusive teknikjättarna Japan (59,8) och Kina (59,7). Detta beror på landets strategiska nationella AI-policyer och en blomstrande ekosystem som främjar innovation och ansvarsfull AI-användning. Trots eftersläpning visar länder som Indonesien, Malaysia och Vietnam löfte med nyligen införda nationella AI-policyer.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 6 november

Siemens Healthineers satsar på AI för att förbättra hälsovården i Indien

Siemens Healthineers, ett ledande tyskt företag inom hälsovårdslösningar och -tjänster, ser stor potential i artificiell intelligens (AI) för att omvandla hälsovårdssektorn. Företaget har redan utvecklat 84 AI-stödda produkter och innehar över 800 patent relaterade till AI. I Indien ökar antagandet av AI inom hälsovården. Siemens Healthineers planerar att investera 1 300 crore över de närmaste fem åren för att skapa ett forskningsekosystem som etablerar Indien som ett kompetenscentrum för utformning och utveckling av hälsovårdsprodukter på ingångsnivå. Företaget planerar också att anställa 1 800 skickliga digitala teknikexperter under det kommande decenniet.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 6 november

Generativ AI: Möjligheter och risker

Generativ AI har potentialen att göra arbetare mer effektiva och kreativa, men förväntas också ersätta människor i vissa roller. AI kan förbättra operationell effektivitet, förutse marknadstrender och skapa nya innovationer, men presenterar också affärsrisker. Ett exempel är den indiska startupen Dukaan som lade av 90% av sin supportpersonal efter att ha implementerat en AI-chattbot. Samtidigt använde Samsungs ingenjörer ChatGPT för att söka efter fel och optimera proprietär kod, vilket ledde till att koden läckte ut till omvärlden. Generativ AI erbjuder otroligt användbara insikter och förslag, men chefer måste förstå de nya riskerna som är förknippade med dess användning.

Direktlänk Dela European Sting fördjupade 6 november

Elon Musks företag xAI introducerar AI-chatboten ´Grok´ för att konkurrera med Google och Bing

Elon Musks företag xAI har nyligen introducerat en AI-chatbot vid namn ´Grok´ för att konkurrera med ChatGPT, Google Bard och Bing AI. Musk nämnde att Grok har ´real-time kunskap om världen´ via X-plattformen. Till skillnad från ChatGPT är Groks system designat att injicera humor i sina svar och kan svara på även ovanliga eller ´kryddiga´ frågor. Grok siktar på att erbjuda en unik och underhållande upplevelse, men måste också upprätthålla en balans mellan humor och praktikalitet för olika affärstillämpningar. Grok är för närvarande i tidig beta och tillgänglig för en utvald grupp användare.

Direktlänk Dela Odisha Television fördjupade 6 november

ChatGPT introducerar GPT Builder, Indien utforskar centralbanks digitala valuta

ChatGPT har introducerat en ny funktion kallad GPT Builder som förbättrar AI-interaktioner med abonnenter. Denna nya funktion låter användare skapa anpassade chatbots med funktioner liknande ChatGPT med hjälp av GPT-4. OpenAI kommer också att lansera en marknadsplats där användare kan ladda upp och utforska chatbots skapade av andra. Nyutexaminerade i Indien har svårigheter med campusrekrytering eftersom stora rekryterare minskar sitt intag eller undviker campusrekrytering på grund av stark bänkstyrka, ökad personalutnyttjande och en dyster affärsutsikt. Indien eftersträvar en centralbanks digitala valuta (CBDC) som svar på oro för privata kryptovalutor. Regeringen ser en CBDC som ett kreativt och överkomligt betalningsalternativ, men Reserve Bank of India är fortfarande orolig för potentiella hot mot makroekonomisk stabilitet.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 6 november

Viral deepfake-video av skådespelerskan Rashmika Mandanna avslöjad

En viral video som visar skådespelerskan Rashmika Mandanna kliva in i en hiss har avslöjats vara en deepfake. Videon har setts miljontals gånger, inklusive minst 2,4 miljoner gånger på X, den sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter. Journalisten Abhishek Kumar spårade videons ursprung och uppmanade till nya ´lagliga och regulatoriska´ ramar för att hantera falska bilder online. Den ursprungliga videon postades på Instagram den 8 oktober och visar en kvinna vid namn Zara Patel. Det finns ingen bevisning för att Patel var inblandad i skapandet av deepfake-versionen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 november

Marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger detaljerad analys

En marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger en detaljerad analys av marknadsstorlek, andel, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, tillväxt, marknadsandel, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassificeringar, applikationer och marknadsöversikt, produktspecifikationer, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer, råmaterial, etc. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och omfattningen av den respektive marknaden för artificiell intelligens inom diagnostik i framtiden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Marknadsrapport för global artificiell intelligens publicerad av Market Intelx

Marknadsanalysföretaget Market Intelx har publicerat en forskningsrapport om den globala marknaden för artificiell intelligens. Rapporten innehåller statistik och analyser över hela branschen, inklusive produkttyper, tillämpningar, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala AI-marknaden, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillgång och konsumtion. Rapporten syftar till att hjälpa läsaren att förstå den globala AI-industrin bättre. Den presenterar en omfattande systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyligen trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

X:s AI-division lanserar generativ AI-chatbot kallad Grok

X:s (tidigare Twitter) AI-division, xAI, har lanserat sin egen generativa AI-chatbot, Grok, baserad på Grok-1. Grok har flera skillnader jämfört med de mest populära chatbotarna, som Google Bard och ChatGPT. Grok svarar på användarnas frågor med vits och humor, och har en ´rebellisk sida´, enligt X. Grok kan även gå igenom X (Twitter) och få tillgång till realtidskunskap på plattformen för att svara därefter. Chatboten är för närvarande i ett tidigt betastadium och är inte ännu en slutprodukt.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 5 november

Maskininlärning i detaljhandeln: Marknadsanalys och framtidsperspektiv

En detaljerad marknadsforskningsrapport om maskininlärning i detaljhandeln presenterar en omfattande analys av global marknadsstorlek, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassifikationer, applikationer och marknadsöversikt, samt produktkrav, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer och råmaterial. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och framtida omfattning av maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Framstående aktörer inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

Micheal Mareena belyser framsteg och ojämlikhet i Indien genom arkitektur

Micheal Mareena presenterar ´Futuristic Nostalgia: Architectural Echoes in India’s Changing Tapestry´, en djupgående utforskning av kontraster och komplexitet inom Indiens sociala och urbana utveckling. Genom en serie digitala fotografier genererade av Midjourney, skapas en berättelse som kontrasterar surrealistiska arkitektoniska underverk mot vardagslivet i gator och slumområden. Varje fotografi, fångat i en vintage estetik med hjälp av AI, fungerar som en ögonblicksbild av kontraster - futuristiska byggnader som tornar upp sig över slumområden, ikoniska strukturer som samexisterar med översvämmade vägar, och arkitektoniska broar som sträcker sig över stökiga, smutsiga slumområden.

Direktlänk Dela Designboom fördjupade 4 november

Varje maskininlärningsmodell har en uppsättning parametrar eller modellkoefficienter. Dessutom har maskininlärningsmodeller en uppsättning hyperparametrar, såsom värdet av K i K-Nearest Neighbors-algoritmen eller batchstorleken vid träning av ett djupt neuralt nätverk. Dessa hyperparametrar lär sig inte av modellen, utan specificeras av utvecklaren. De påverkar modellens prestanda och kan justeras. Så hur hittar man de bästa värdena för dessa hyperparametrar? Denna process kallas hyperparameteroptimering eller hyperparametertuning. De två vanligaste teknikerna för hyperparametertuning inkluderar: Grid-sökning och Randomiserad sökning.

KDnuggets fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s framtid vid brittiskt säkerhetstoppmöte

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, deltog i Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte och diskuterade artificiell intelligens (AI) med brittiska premiärministern Rishi Sunak. Musk beskrev AI som en av historiens mest störande krafter och förutspådde en framtid där jobb inte längre behövs och AI-kamratskap blir en av de högsta formerna av vänskap. Under toppmötet, som hölls huvudsakligen på Bletchley Park, undertecknade över 25 länder och EU Bletchley-deklarationen, där de enades om att arbeta tillsammans för att skapa en förenad strategi för att införa AI-teknik på ett ´människocentriskt, pålitligt och ansvarsfullt´ sätt.

Direktlänk Dela Nine News fördjupade 3 november

Indien leder teknologiska eran, SAP TechEd 2023 lanseras

Sindhu Gangadharan, Senior Vice President och Managing Director för SAP Labs India, talade vid lanseringen av SAP TechEd 2023 och förklarade att Indien leder den teknologiska eran. Hon förutspår att landet kommer att ha en ekonomi värd 1 biljon dollar till 2030 och 1,5 miljoner molnproffs till 2025. Hon tillade också att 16% av den globala AI-talangpoolen kommer från Indien. Vid SAP TechEd 2023 presenterades 12 sessionformat, över 1000 timmars utbildning och över 500 SAP-talare från hela världen. Bland dessa kommer det att finnas över 70 externa talare och över 500 sessioner. Gangadharan tillade att AI representerar en unik möjlighet idag.

Direktlänk Dela Dataquest India fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s faror och möjligheter vid Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte

Elon Musk, under en sit-down konversation med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, kallade artificiell intelligens (AI) för ´en av de mest störande krafterna i historien´. Diskussionen ägde rum under Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte. Musk och Sunak diskuterade hur digital superintelligens kan påverka allmänheten och kräva reglering på samma sätt som industrier som luftfart och bilar. Musk har också haft samtal med andra världsledare, inklusive Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, Frankrikes president Emmanuel Macron och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Musk har blivit en allt mer framträdande figur inom internationella frågor, och har gjort rubriker inte bara för sina möten med statschefer, utan också för tillhandahållandet - eller bristen på - SpaceX´s Starlink satellittjänster i krigshärjade regioner.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 3 november

SAP lanserar AI-verktyg och kapabiliteter för att öka utvecklares produktivitet

På sin TechEd-konferens i Bengaluru, Indien, meddelade det tyska mjukvaruföretaget SAP att det fördubblar sina ansträngningar inom AI och presenterade en rad verktyg och funktioner för att öka utvecklares produktivitet och möjliggöra skapandet av anpassade AI-drivna applikationer. Företaget introducerade AI-infuserade pro-kodverktyg som påskyndar applikationsutveckling på olika sätt och avtäckte efterlängtade vektordatabasfunktioner i HANA Cloud, tillsammans med en allomfattande AI-stiftelsehub för att hjälpa team att enkelt bygga LLM-applikationer för olika affärsanvändningsfall.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 2 november

Så använder du Googles nya generativa AI för att skapa originalbilder gratis

Ingen använder fotobanker längre för att få originalbilder till sina artiklar, presentationer eller sociala medier. Generativ AI är det nya heta, men kostnaderna kan snabbt bli höga. Det mest populära generativa programmet, midjourney, kostar minst $10 i månaden. Och DALL·E från OpenAI tar ut $0.020 / bild. Men det kan bli mycket billigare, till och med gratis med Googles nya ´Generative AI in Search´. Tyvärr är AI-funktionerna från Google endast tillgängliga för användare i USA, Indien och Japan.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 2 november

Indisk AI-startup säkrar 2,3 miljoner dollar i finansiering

Induced AI, en startup grundad av två ambitiösa indiska tonåringar, Aryan Sharma och Ayush Pathak, har framgångsrikt säkrat 2,3 miljoner dollar i finansiering, med stöd från framstående investerare som OpenAI:s medgrundare Sam Altman, Peak XV, Daniel Gross, Nat Friedmans AI-stipendium och diverse andra finansiärer. Induced AIs plattform specialiserar sig på att omvandla affärsarbetsflöden från enkel engelsk input till pseudokod, vilket underlättar hanteringen av repetitiva backoffice-uppgifter. Denna innovativa metod möjliggör interaktion med webbplatser, även i frånvaro av ett API, vilket betydligt effektiviserar och automatiserar dessa processer för företag.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 2 november

SAP lanserar generativa AI-verktyg för sin ERP-programvarusvit

Det tyska företaget SAP har lanserat en serie generativa AI-verktyg och tillägg för sin ERP-programvarusvit, SAP Business Technology Platform. Företaget har dock ännu inte bestämt en prissättningsstrategi för sina generativa AI-funktioner, som kan vara dyra att bygga, driva och underhålla. SAP:s nya verktyg fokuserar på att använda generativ AI för att öka utvecklarnas produktivitet och erbjuder också företag ett gränssnitt för flerspråkiga stora språkmodeller (LLM). Dessa verktyg har ännu inte prissatts separat och ingår i den totala prenumerationen för företagets verktyg. Enligt Kulmeet Bawa, president och VD för SAP:s indiska underkontinent, var det tolfte kvartalet i rad som Indien var SAP:s snabbast växande marknad globalt.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 2 november

Microsoft testar AI-program för att hjälpa lärare i Indien att skapa lektionsplaner

Microsoft har under 2023 drivit sina generativa AI-program och tjänster Copilot. Nu har det avslöjats att en version av Copilot testas i delar av Indien för att hjälpa lärare att skapa detaljerade lektionsplaner för sina elever. Forskningsprojektet, kallat Shiksha Copilot, startades genom att intervjua lärare och hålla workshops för att ta reda på deras behov när det gäller att skapa lektionsplaner. Shiksha Copilot tillåter lärare att snabbt skapa lektionsplaner på en bråkdel av den tid det normalt tar. Projektet testas för närvarande i över 10 skolor i och runt Bengaluru, Indien.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 1 november

AI och automation kommer att kräva vidareutbildning av 16,2 miljoner arbetare i Indien

AI och automation kommer att skapa nya jobb men kommer också att kräva vidareutbildning och omskolning av 16,2 miljoner arbetare i Indien fram till 2027, enligt en rapport från ServiceNow och Pearson. I Indien, där automation ännu inte har transformerat fysiska processer i samma utsträckning som i andra länder, kommer tillverkningsindustrin att genomgå de mest betydande förändringarna. Rapporten kommer i en tid då allt fler indiska företag och startups antar AI och landet har över 70 generativa AI-startups.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade 1 november

AI-bildverktyg förstärker stereotyper och föråldrade klichéer

Artificiell intelligens (AI) bildverktyg tenderar att förstärka störande stereotyper och klichéer, vilket reflekterar den data som används för att träna tekniken. Stabilitets AI, tillverkaren av den populära bildgeneratorn Stable Diffusion XL, meddelade att de har gjort en betydande investering i att minska bias i sin senaste modell. Trots förbättringar har verktyget inte slutat att överföra stereotyper till basobjekt. Christoph Schuhmann, medgrundare av LAION, en ideell organisation bakom Stable Diffusions data, argumenterar för att bildgeneratorer naturligt reflekterar världen av vita människor eftersom den ideella organisation som ger data till många företag, inklusive LAION, inte fokuserar på Kina och Indien.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 1 november

Internationellt toppmöte om AI-säkerhet på Bletchley Park

Delegater från 27 regeringar, inklusive Kina och USA, samlas på Bletchley Park för samtal om hur man ska reglera artificiell intelligens (AI). Det två dagar långa toppmötet, som Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak hoppas kommer att positionera landet som en ledare i den globala tävlingen att utnyttja och reglera AI, kommer att hållas på Bletchley Park, en lantegendom 80 km norr om London. Framtida generationer av AI-system kan påskynda diagnosen av sjukdomar, hjälpa till att bekämpa klimatförändringar och effektivisera tillverkningsprocesser, men presenterar också betydande faror när det gäller jobbförluster, desinformation och nationell säkerhet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 1 november

De fem största AI-trenderna för 2024

De fem mest betydande AI-trenderna som kommer att omforma vår värld 2024 har identifierats. På femte plats kommer Quantum AI, som förväntas revolutionera datahantering. På fjärde plats finns AI-lagstiftning, med ledande nationer som Kina, EU, USA och Indien som arbetar med att utforma omfattande AI-policyer. Den tredje trenden är etisk AI, med ett ökat fokus på transparens och rättvisa. På andra plats kommer förstärkt arbete, där AI ses som en värdefull allierad inom många yrken. Den främsta trenden är nästa generation av generativ AI, där AI-system kan skapa komplexa berättelser och musiksymfonier.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 november

AI inom mental hälsa förväntas växa kraftigt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom mental hälsa förväntas växa med en CAGR på 38,1% under prognosperioden (2023-2030). Tekniska framsteg har haft stor inverkan på mental hälsoområdet, särskilt genom integrationen av AI. AI-drivna verktyg som naturlig språkbearbetning, maskininlärning, djupinlärning, chatbots och virtuella assistenter spelar en avgörande roll för att ge stöd, råd och kommunikationskanaler för individer som genomgår mental hälsobehandling. Chatbots har framstått som ett viktigt verktyg inom mental hälsovård, och erbjuder kontinuerligt stöd till patienter. De kan hjälpa individer att hantera symtom och identifiera specifika nyckelord som kan kräva mänsklig intervention. Enligt National Institute for Mental Health finns det över 13 miljoner amerikaner som hanterar allvarliga psykiska sjukdomar. Teknik, särskilt AI, har blivit avgörande för att ta itu med denna utmaning. Till exempel kan chatbots automatisera uppgifter som att känna igen känslor, vilket möjliggör automatisering av screening, diagnos, behandlingsrekommendationer och psykosocial terapi. Utöver detta, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), har nästan 11% av vuxna allvarligt övervägt självmord. I ett sådant scenario fungerar tekniken som en livlina, och ger snabb hjälp och stöd. Därför genomför mjukvarutillverkarna forskning och utveckling för att introducera avancerade och tekniskt uppgraderade mental hälsovårdstjänster. Till exempel introducerade lyra health i september 2021 de första teknikintegrerade vårdlösningarna som är utformade för att ta itu med allvarliga psykiska hälsoproblem som alkoholanvändningsstörning (AUD), självmordstendenser och andra komplexa psykiska hälsodiagnoser. Företaget är ett omfattande behandlingsprogram som hjälper människor att minska drickandet eller uppnå nykterhet och tar upp problematisk alkoholanvändning genom virtuell terapi, gruppsessioner, löpande symtombedömningar, återhämtningsstödspecialister för att hjälpa medlemmar att hålla sig på rätt spår, digitala lektioner som lär ut copingfärdigheter och medicin för att bekämpa begär.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 1 november

Google Bard förväntas överstiga en miljard användare till slutet av 2023

Google Bard är en chattbot utvecklad av Google för att underlätta naturliga konversationer genom spetsteknik som naturlig språkbearbetning och maskininlärning. Bard förväntas överstiga en miljard användare till slutet av 2023, med över 140,6 miljoner månatliga besökare. Den är tillgänglig på över 43 språk och har användare från mer än 230 länder och territorier. Bard lanserades officiellt den 21 mars 2023. Användare använder Google Bard för att utforska ämnen av intresse, skapa dikter, skript och berättelser, söka hjälp med arbets- eller utbildningsuppgifter och för underhållning som spel, videosökningar och musikutforskning.

Direktlänk Dela Scoop Market fördjupade 31 oktober

Generativ AI förändrar affärsapplikationer, Microsoft leder vägen

Generativ AI förändrar affärsapplikationer genom att ge dem en ny dimension, enligt Charoo Singh, landchef för affärsapplikationer på Microsoft i Indien och Sydasien. Integrationen av AI och lågkodning omformar hur lösningar byggs och hur människor arbetar. Microsoft Power Platform var bland de första produkterna att integrera GPT (Generative Pre-trained Transformer) i kommersiella applikationer. I mars 2023 tillkännagav Microsoft ytterligare Copilot-funktioner för Power Virtual Agents, vilket är en annan komponent i Power-plattformen. Dessa inkluderar att effektivisera användarupplevelsen med inbyggda GPT-aktiverade chatbots i Power Apps. Microsoft använder AI för att hjälpa fler människor att få tillgång till teknik genom låg- och ingen-kodlösningar med Power Platform.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 31 oktober

OpenAI uppgraderar ChatGPT Plus, FTXs skapare i juridiska problem

OpenAI har släppt en uppgradering för ChatGPT Plus, som introducerar nya funktioner för att förbättra användarupplevelsen. Användare kan nu ladda upp olika filformat, som dokument och PDF-filer, vilket gör att ChatGPT kan svara på förfrågningar och extrahera data från dem. Sam Bankman-Fried, skaparen av kryptovalutaväxlingen FTX, står inför rättsliga problem för sina uttalanden under hans bedrägerirättegång i Manhattan. Indiens IT-sektor upplever en nedgång i anställningar, vilket understryker behovet av kompetensspecifik rekrytering och omskolning av nuvarande anställda. AI-kryptovalutahandelsrobotar hjälper människor att handla mer effektivt genom att analysera data och reagera på marknadsförändringar.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 31 oktober

L&T Technology Services använder AWS för att hjälpa globala fordonsproducenter att övergå till mjukvarudefinierade fordon

L&T Technology Services (LTTS) meddelade att de använder Amazon Web Services (AWS) för att hjälpa globala fordonsproducenter att övergå till mjukvarudefinierade fordon (SDV) med hjälp av generativ AI. LTTS har minskat tiden för att lansera nya produkter med 25% genom att använda virtuella arbetsbänkar på AWS för att utveckla och testa ny mjukvara för fordonets elektroniska styrenheter (ECU). Alind Saxena, försäljningspresident och heltidsdirektör på LTTS, sa att de är engagerade i att utbilda 1 000 ingenjörer i generativ AI med AWS fram till mars 2024.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 31 oktober

USA:s president Biden undertecknar order för reglering av AI

USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order för att möjliggöra omfattande reglering av artificiell intelligens (AI). Order kommer strax före Storbritanniens premiärminister Rishi Sunaks AI-säkerhetstoppmöte i Bletchley Park. Order åberopar Defense Production Act, som senast användes för att ge den amerikanska federala regeringen befogenheter att styra produktionen under Covid-19-pandemin. Med denna lag kommer företag som utvecklar AI-system att behöva meddela den amerikanska federala regeringen om teknik som har konsekvenser för nationell säkerhet, nationell ekonomisk säkerhet eller nationell folkhälsa.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 30 oktober

Google lanserar ny funktion för att öva engelska färdigheter

ChatGPT, en avancerad engelskspråkig chatbot, kan hjälpa användare att förbättra sina engelska färdigheter. Chatboten har tränats med en stor mängd engelskspråkig information och kan generera flytande text på engelska. Den kan hjälpa med en rad språkrelaterade uppgifter, som översättningar, grammatiska korrigeringar och svara på frågor. Google har också annonserat en ny funktion som hjälper människor att öva sina engelska färdigheter. Funktionen kommer först att vara tillgänglig för Android-användare i Argentina, Colombia, Mexiko, Venezuela, Indien och Indonesien.

Direktlänk Dela Infobae fördjupade 29 oktober

Chat GPT och Google introducerar verktyg för att förbättra engelska språkfärdigheter

Chat GPT, en artificiell intelligens utvecklad av OpenAI, har utformats för att förstå och generera engelsk text flytande. Den kan hjälpa med ett brett spektrum av språkrelaterade uppgifter som översättning, grammatikkorrigering och att svara på frågor. Träningen av denna AI baseras på en stor mängd information, inklusive böcker, artiklar, webbplatser och andra engelska textkällor. Detta har möjliggjort att den kan uppnå avancerade nivåer av engelsk inlärning och producera sammanhängande text på språket. Google har också meddelat integrationen av en ny funktion i sin sökning som hjälper människor att öva sin engelska. Denna funktion kommer först att rullas ut i vissa länder i Latinamerika, Indien och Indonesien.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 28 oktober

Google Bard introducerar realtidsrespons

Google Bard har introducerat stöd för realtidsrespons, vilket gör att användare kan se och styra svaren medan de genereras. Användare kommer också att se en ny ´hoppa över svar´-knapp för att stoppa svaret mitt i om det inte är hjälpsamt. Denna funktion fanns redan tillgänglig i ChatGPT och Bing Chat. När Bard börjar generera ett svar kommer du att se en ny ´hoppa över svar´-knapp ovanför prompt-rutan. Om du trycker på den kommer Bards svar att stoppas och du kan skriva in en annan fråga eller be den generera ett annat svar. Google Bard tillåter också användare att ändra svaret för att låta mer ´vardagligt´ eller ´professionellt´.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 28 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

Studycafe lanserar exklusiv ChatGPT-masterklass med CA Deepak Gupta

ChatGPT, en stor språkmodell utvecklad av Open AI, har blivit en viktig färdighet att behärska för både studenter och yrkesverksamma. Dess införande har ökat produktivitet och effektivitet, vilket resulterar i högre arbetsutfall och mer inkomst på samma tid. Studycafe har lanserat en exklusiv ChatGPT-masterklass, ledd av CA Deepak Gupta, medgrundare av Studycafe. Kursen syftar till att lära ut hur man kan utnyttja kraften i ChatGPT för att snabbare klättra i karriären. Studycafe erbjuder också en rad andra moderna och branschspecifika kurser.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 28 oktober

AI-hotet mot högre utbildade jobb ökar

En studie från Rand Corporation har visat att jobb som kräver högre utbildning är mest utsatta för ´AI-exponering´. Forskare från NYU, Princeton och Wharton fann att många lärarpositioner är bland de mest utsatta för AI. Detta avviker från tidigare teknik- och innovationsperioder, då främst manuella arbeten ansågs vara i riskzonen. Nu är det istället ´kunskapsarbetare´ - kognitivt orienterade positioner - som anses vara i störst risk. Trots detta finns det fortfarande osäkerhet kring i vilken utsträckning AI kommer att förändra jobbens natur snarare än att ersätta individer.

Direktlänk Dela NBC Boston fördjupade 27 oktober

Teknologins inverkan 2024 och bortom: En global studie av IEEE

IEEE, världens största tekniska yrkesorganisation, har släppt resultaten av en ny global studie om teknologins inverkan 2024 och framåt. Studien, som inkluderade 350 teknikchefer och IT-direktörer från USA, Storbritannien, Kina, Indien och Brasilien, täcker de viktigaste teknologierna 2024 och framtida tekniktrender. De fem branscher som kommer att påverkas mest av teknik 2024 är telekommunikation, tillverkning, bank- och finanstjänster, bil- och transport och energi. Artificiell intelligens (AI) kommer att vara den viktigaste tekniken 2024, används på olika sätt över hela den globala ekonomin.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 27 oktober

AI toppar listan över viktigaste teknikerna 2024, enligt IEEE-rapport

En rapport från den globala tekniska yrkesorganisationen IEEE visar att artificiell intelligens (AI), utökad verklighet (XR), molnberäkning, 5G och elbilar är bland de fem viktigaste teknikerna 2024. Rapporten bygger på en undersökning av 350 globala teknologiledare från USA, Storbritannien, Kina, Indien och Brasilien. 65% av respondenterna valde AI som den viktigaste tekniken 2024. Nästan en tredjedel (28%) betonade vikten av XR, medan 24% valde molnberäkning. Andra viktiga tekniker inkluderar 5G (22%) och elbilar (20%).

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 27 oktober

Google planerar att fortsätta investera i AI, enligt VD Sundar Pichai

Google kommer att fortsätta göra meningsfulla investeringar för att stödja sina insatser inom artificiell intelligens (AI), enligt företagets VD Sundar Pichai. Detta inkluderar att göra AI mer användbart för alla, som Sök Generative Experience (SGE) som är ett experiment för att införa generativ AI i sökningen. Google har även öppnat tillgängligheten till Indien och Japan, med fler länder och språk att följa. Pichai noterade att annonser kommer att fortsätta spela en viktig roll i denna nya sökupplevelse. Google´s AI chatbot Bard kan nu integrera med Google-appar och tjänster, och visa relevant information från Workspace, Maps, YouTube och Google Flights och Hotels.

Direktlänk Dela IndUS Business Journal fördjupade 26 oktober

Hollywood-skådespelerskor omgjorda till indiska gudinnor med AI

AI har skapat bilder av Hollywoodskådespelerskor omgjorda till indiska gudinnor, klädda i traditionella indiska kläder för att fira Durga Puja. Brie Larson, känd som Captain Marvel, ses i en bengalisk saree. Scarlett Johansson, även känd som Black Widow, ses i en vit bengalisk saree. Elizabeth Olsen, som spelar Wanda Maximoff i Marvel Cinematic Universe, ses i en vacker saree. Gal Gadot, känd som Wonder Woman, ses hålla en diya med guld smycken och en bengalisk saree. Margot Robbie, känd som Harley Quinn, ses i en vacker desi-look.

Direktlänk Dela Movie Talkies fördjupade 26 oktober

AI-genererad desinformation och falska nyheter hotar demokratin

År 2024 kommer AI-genererad desinformation och falska nyheter att skada demokratiska system i länder som USA och Indien, enligt journalisten Sachin Kalbag. Han pekar på AI-verktyget ChatGPT och dess nyare version GPT4, som används för att skapa falska nyheter. Kalbag nämner också den nya AI-baserade videoredigeringsprogramvaran HeyGen, som kan översätta och synkronisera läpprörelser till åtta olika språk. Han varnar för att dessa verktyg kan användas av politiska partier för att skapa manipulativa och falska videor av sina rivaler.

Direktlänk Dela Free Press Journal fördjupade 26 oktober

Crossbeats lanserar Nexus Smartwatch med ChatGPT, SAP molnlösningar på Indisk datacenter, Malware-attacker på IoT-enheter ökar, Itel lanserar Icon Smartwatch

Crossbeats har lanserat sin Nexus-smartklocka med integrerad ChatGPT-teknologi. SAP har meddelat att dess molnlösningar snart kommer att finnas tillgängliga på ett indiskt datacenter, vilket säkerställer kritiska datas residens. Dessutom avslöjar en rapport en betydande ökning av skadlig programvara på IoT-enheter, medan Itel introducerar Icon-smartklockan med avancerade funktioner. SAP kommer att samarbeta med molntjänstleverantörer som godkänts av Indiens ministerium för elektronik och informationsteknik för att etablera en säker och lokaliserad infrastruktur. Zscaler rapporterar en ökning på 400% i skadlig programvara på IoT- och OT-enheter under 2023.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 26 oktober

Crossbeats lanserar ny smartklocka med ChatGPT-integration

Crossbeats har lanserat en ny smartklocka på den indiska marknaden kallad Crossbeats Nexus. Det som skiljer denna klocka från majoriteten av smartklockorna på marknaden är dess integration med ChatGPT. Märket har inte avslöjat hela utbudet av smartklockans funktioner med integrerad ChatGPT, men det är bekräftat att klockan kommer utrustad med en inbyggd E-Book-läsare. Den har en 2,1-tums AMOLED-skärm och över 500 anpassningsbara urtavlor. Den levereras med GPS Dynamic Route-spårning och Dynamic Island, vilket gör den till ett utmärkt val för utomhusaktiviteter.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 25 oktober

Marknadsrapport om global tillväxt och utveckling inom AI-verktyg för innehållsautomatisering

En marknadsrapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknadstillväxten för AI-verktyg för innehållsautomatisering. Rapporten innehåller information om marknadsstorlek på landsnivå, marknadsandel och marknadssegmentets omfattning. Den visar också en konkurrenslandskap, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer, aktuella utvecklingar och identifierar resultat från globala marknadsföretag. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC. Rapporten följer en metodisk forsknings- och strukturerad metodik som hjälper forskare att få värdefull insikt i varje aspekt av forskning och analys.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 oktober

Generativ AI är topprioritet för globala och indiska VD:ar, enligt KPMG-rapport

Enligt en rapport från KPMG är generativ AI en topprioritet för investeringar för 66% av indiska företags VD:ar och 70% av globala företags VD:ar. Rapporten visar att det har varit en ökad efterfrågan på AI-intervention i företagsledning på grund av ökad efterfrågan på anpassat innehåll och framsteg inom AI-algoritmer. 77% av VD:arna i Indien och 88% av VD:arna globalt anser att generativ AI är en dubbeleggad sabel. Rapporten belyser också en rad frågor som åtgärder för att få tillbaka anställda på kontoret efter pandemin, betydelsen av inkludering, mångfald och jämlikhet (IDE) på arbetsplatsen och möjliga risker för tillväxt för VD:ar.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 24 oktober

AI i förnybar energi förväntas uppnå betydande tillväxt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom förnybar energi förväntas uppleva betydande tillväxt de kommande åren. Flera faktorer bidrar till denna tillväxt, inklusive ökad användning av förnybar energiteknik och framsteg inom energieffektivitet genom användning av AI-drivna teknologier. Enligt en rapport från Allied Market Research värderades den globala industrin för AI inom förnybar energi till 0,6 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 4,6 miljarder dollar 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 23,2% under prognosperioden. Nyckelspelare på marknaden inkluderar ALPIQ HOLDING LTD., APP ORCHID, ATOS SE, ENEL SPA, ENPHASE ENERGY, FLEX LTD., GENERAL ELECTRIC, ORIGAMI, SIEMENS AG och VESTAS.

Direktlänk Dela Energy Portal fördjupade 24 oktober

AI-expert levererar nyckeltal på internationell konferens, hyllas med namngivet laboratorium

Dr. Manjeet Rege, professor och ordförande för avdelningen för mjukvaruteknik och datavetenskap vid University of St. Thomas, höll öppningstalet vid den internationella konferensen om artificiell intelligens och kunskapsbearbetning på Woxsen University i Hyderabad, Indien. Rege delade insikter om senaste genombrott inom AI, dess tillämpningar och utmaningar. Han betonade vikten av AI-etik och ansvarsfull utveckling. Rege deltog även i panelen “AI Policies for Higher Education”. Två av Reges studenter presenterade också sina arbeten under konferensen. Dessutom har ett analyslaboratorium uppkallat efter Rege inrättats av Woxsen University för att hedra hans expertis och engagemang inom datavetenskap.

Direktlänk Dela University of St. Thomas Newsroom fördjupade 23 oktober

Ny forskningsstudie om global djupinlärning i maskinsynsmarknaden

En ny forskningsstudie från HTF MI granskar den globala marknaden för djupinlärning i maskinsyn. Rapporten analyserar affärsstrategier från nyckel- och uppstickande branschaktörer och ger insikter om nuvarande marknadsutveckling, teknologier, drivkrafter, möjligheter och status. Rapporten täcker företag som IFLYTEK, NavInfo, NVIDIA, Qualcomm, Intel, Beijing Megvii och 4Paradigm. Studien fokuserar på olika segment, inklusive tillämpningar inom bilindustri, elektronik, mat och dryck, hälso- och sjukvård, flyg- och försvarsindustri och andra. Produkterna som analyseras inkluderar både hårdvara och mjukvara.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 23 oktober

AI-uppdatering: Xbox och PlayStation kan dra nytta av AI, Paytm CEO investerar i AI, Canva introducerar AI-verktyg

Morgan Stanley-analytiker förutspår att Microsofts Xbox och Sonys PlayStation kan dra nytta av AI-adoption. Paytm-grundaren och VD:n Vijay Shekhar Sharma planerar att investera 300 crore rupier i Indiens AI- och elbilssektorer genom VSS Investments Fund. Canva har introducerat AI-drivna K-12-utbildningsprodukter som en del av sin Canva for Education-plattform. Microsoft meddelade att de kommer att investera 3,2 miljarder dollar i Australien under de kommande två åren för att expandera sin AI- och molndatorinfrastruktur. En ny undersökning visar att företagsjuridiska team kan vända sig till AI för att skala och minska kostnader.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 23 oktober

En ny rapport med titeln ´Artificiell intelligens i säkerhetsmarknaden´ av Market Intelx belyser branschdynamiken och nuvarande och framtida trender som spelar en nyckelroll för företagets expansion. Rapporten inkluderar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna som påverkar tillväxten. De stora aktörerna som riktar sig mot marknaden inkluderar Nvidia, Intel, Xilinx, Samsung Electronics, Micron, IBM, Cylance, Threatmetrix, Securonix, Amazon, Sift Science, Acalvio, Skycure, Darktrace och Sparkcognition.

The Nelson Post fördjupade 23 oktober

Madison Media utser Rob Norman till rådgivare för digital transformation

Madison Media, en av Indiens äldsta oberoende mediebyråer, har nyligen utsett Rob Norman till rådgivare för att påskynda sin digitala transformation. Norman, tidigare global chef för digitalt på GroupM och nuvarande oberoende styrelsemedlem på Piano, MiQ, Simpli.fi och några andra digitala företag, kommer att erbjuda rådgivningstjänster till Madisons toppkunder och introducera byrån till nya verktyg, koncept och arbetsflöden. I en intervju diskuterar Norman Indien, mediebyråer och de nuvarande utmaningarna inom reklam.

Direktlänk Dela Storyboard18 fördjupade 23 oktober

Generativ AI: Hot eller hjälpmedel?

Generativ AI, som efterliknar och potentiellt överträffar mänsklig intelligens, har potential att revolutionera olika sektorer genom att skapa nya data från befintliga. Tekniken kan skapa realistiska bilder, videor och mänsklig text, vilket utökar mänsklig kreativitet och problemlösningsförmåga. Genom att analysera stora mängder data kan generativ AI ge insikter som kan leda till banbrytande lösningar inom hälso- och sjukvård, klimatvetenskap, konst och design samt musik. Men framgångsrik integration av generativ AI i våra kreativa processer kräver en förändring i hur vi ser på AI. Istället för att se det som ett hot mot mänskliga jobb och kreativitet, behöver vi se det som ett verktyg som kan förbättra våra förmågor. Ekonomiska fördelar med generell AI (Gen AI) är stora och varierade, från ökad produktivitet till utveckling av nya produkter och tjänster. Enligt en rapport från PricewaterhouseCoopers kan AI bidra med upp till 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 22 oktober

Indiens GenAI-marknad förväntas växa 15,4 gånger under de kommande sju åren

Marknaden för GenAI i Indien förväntas växa 15,4 gånger under de kommande sju åren, vilket placerar landet före USA när det gäller företags adaption av AI. GenAI, eller generativ AI, har blivit central i den femte industriella revolutionen och förvandlar arbetslivet. Indien ligger i framkant av denna globala teknikskifte, med framstående startups som fokuserar på kod och data för att lägga grunden för AI-drivna lösningar. GenAI marknaden i Indien förväntas överstiga 17 miljarder dollar år 2030, från 1,1 miljarder dollar år 2023, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 48%.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade 21 oktober

Jon Stewarts pratshow på Apple TV+ avbryts efter konflikter om innehåll

Den amerikanska komikern Jon Stewarts pratshow på Apple TV+ har avbrutits efter bara två säsonger på grund av konflikter mellan värd och företaget över ämnen som Kina och artificiell intelligens. Stewart berättade för anställda att chefer från Apple, som har omfattande affärsintressen i Kina och artificiell intelligens, hade uttryckt oro över föreslaget nytt innehåll för filmen ´The Trouble with Jon Stewart´. Apple svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar. Apple TV+ lanserades på Tata Play Binge i Indien 2021 med ´Trouble with Jon Stewart´ som sitt flaggskepp för aktuella händelser.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 21 oktober

OpenAI utökar tillgången till DALL-E 3, sin senaste text-till-bild-modell

OpenAI har börjat utöka tillgången till DALL-E 3, den senaste versionen av sin text-till-bild-modell. DALL-E3 har utformats för att bättre förstå vad användare vill skapa, från en enkel mening till ett detaljerat stycke. Den är nu tillgänglig för ChatGPT Plus och Enterprise-prenumeranter. DALL-E 3 kan pålitligt återge detaljerade detaljer, inklusive text, händer och ansikten. Dessutom är den särskilt bra på att svara på omfattande, detaljerade prompts. DALL-E 3 är integrerad i ChatGPT-appen: Användare behöver bara beskriva vad de vill skapa och DALL-E 3 kommer att skapa en originalbild som kan justeras med kommentarer. OpenAI-teamet har implementerat nya säkerhetssystem för att förhindra att dess text-till-bild-modell skapar våldsamt eller skadligt innehåll. Medan användning av DALL-E 3 via ChatGPT kommer att kosta dig är den nya modellen också tillgänglig gratis via Microsofts Bing Image Creator.

Direktlänk Dela Thurrott fördjupade 20 oktober

Val av språkmodell: Balans mellan kostnad och prestanda

Företag står inför utmaningen att välja den mest lämpliga språkmodellen (LLM) bland en mängd öppen källkod och proprietära alternativ. Modeller som Llama 2, Falcon 180-B och Mistral 7B har börjat nå upp till OpenAI:s GPT-4 i prestanda. Abhishiek Choudhary, medgrundare och CTO på TrueFoundry, betonar att valet av LLM beror på användningsfall och att det krävs noggrann utvärdering för att balansera kostnad och prestanda. Storleken på LLM och sammanhangets längd påverkar kostnaden. Exempelvis kostade det OpenAI över $100 miljoner att träna GPT-4.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 20 oktober

OpenAI lägger till internetbläddringsfunktion i ChatGPT

OpenAI har lagt till en internetbläddringsfunktion i ChatGPT. Funktionen introducerades ursprungligen i beta och nu har OpenAI bekräftat att ChatGPT Plus och Enterprise-användare kommer att kunna använda ´Browse with Bing´-funktionen från GPT-4-modellväljaren. Internetbläddringsfunktionerna lades till i OpenAIs populära generativa AI-chattbot i mars. OpenAI har lagt till plugins som hjälper chattboten att komma åt realtidsdata på webben med hjälp av sökmotorn Bing. Dessutom har pluginsen gjort det möjligt för ChatGPT att komma åt tredjepartskunskap.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 20 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Google experimenterar med generativ AI för att förbättra sökupplevelsen

Google experimenterar med generativ AI för att förbättra sökupplevelsen. Sedan maj har företaget börjat lansera en ny form av sökning som drivs av generativ AI, benämnd Search Generative Experience (SGE). SGE använder AI för att skapa sammanfattningar i svar på vissa sökfrågor. Utgivare har uttryckt oro över hur AI kan dominera hur användare hittar och betalar för information. Google-Extended, ett nytt verktyg som lanserades i september, ger utgivare möjlighet att blockera sitt innehåll från att användas av Google för att träna sina AI-modeller. Men det tillåter inte utgivare att blockera sitt innehåll från att användas för SGE utan att försvinna från traditionell Google-sökning.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 19 oktober

Globala perspektiv på AI-reglering och upphovsrätt

Regeringar över hela världen kämpar med att anpassa lagar och regler till den snabbt växande AI-teknologin, särskilt när det gäller upphovsrätt och immateriell egendom. EU arbetar med att skapa en AI-regleringsram genom ett föreslaget nytt AI-lagförslag. Storbritannien utvecklar en praxis för att klargöra IP och AI, medan USA har en mer laissez-faire inställning till AI-reglering. Kina inför mycket stränga AI-regler, medan Japan har ett mycket tillåtande tillvägagångssätt för upphovsrätt i sina AI-utbildningspolicyer. Sydkorea, Singapore, Israel, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Schweiz, Indien och Brasilien utvecklar alla sina egna unika metoder för att hantera AI-reglering och upphovsrätt.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 19 oktober

Indiska IT-företag satsar på generativ AI

Accenture CEO Julie Sweet har nyligen uttryckt företagets engagemang för generativa AI-initiativ, vilket ses som en stor framtida intäktskälla. Denna trend speglas även hos ledande indiska outsourcing- och tjänsteföretag. Tata Consultancy Services (TCS) har utökat sina band med Azure OpenAI, ett samarbete mellan Microsoft och OpenAI, och hävdar att vara en av de största leverantörerna av AI-utbildad arbetskraft globalt, med över 100 000 utbildade anställda. TCS arbetar med över 250 generativa AI-möjligheter och ser tekniken som en stor del av dagens företagsdiskussioner. Andra företag som Wipro och Infosys har också utbildat ett stort antal anställda i generativ AI och arbetar med flera program inom området.

Direktlänk Dela Diginomica fördjupade 19 oktober

Google för Indien 2023: Generativ AI är nästa stora steg, kan ta bort privilegierade hinder

Vid det nionde årliga Google-eventet för Indien, som ägde rum den 19 oktober, diskuterades fördelarna med generativ AI för indiska användare. Scott Beaumont, president för Google APAC, betonade att 45 procent av Indien nu använder en Android-smartphone. Sanjay Gupta, vice VD för Google Indien, talade om generativ AI som nästa stora steg. Han menade att det finns många osynliga hinder som hindrar indier från att realisera sina digitala drömmar, såsom språkbarriärer, marknadstillgång och brist på källor för att skaffa kapital. Generativ AI kan eliminera dessa hinder.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 19 oktober

Google lanserar AI-fokuserade verktyg i Indien

Google har tillkännagivit en rad AI-fokuserade verktyg i Indien under sin Google för India-händelse. Funktionerna inkluderar visuella resultat som bilder och videor samt information om statliga program. Google sade att användare inom de kommande veckorna kommer att kunna få sammanfattningar av mer än 100 statliga program i Indien. Funktionen kommer att tillhandahålla information på både Hindi och engelska. Sökgiganten sa att den gör sökgenerativa experiment (SGE) i Indien mer lokaliserade och visualiserade genom att visa bilder och videor i resultaten.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 oktober

OpenAI tillkännager webbsökningsfunktion och DALL-E-integration för ChatGPT

OpenAI har meddelat att dess AI-chattbot ChatGPT nu har en webbsökningsfunktion, vilket gör att användare kan ´Söka med Bing´ direkt från GPT-4-modellväljaren. Dessutom har OpenAI integrerat sin senaste text-till-bild-modell, DALL-E 3, med ChatGPT, vilket möjliggör för användare att få bildsvar på sina förfrågningar. Tidigare var ChatGPT begränsad till data fram till september 2021. Dessa nya funktioner är tillgängliga för ChatGPT Plus och Enterprise-användare.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade 19 oktober

Foxconn ska bygga ´AI-fabriker´ med Nvidia´s chips och programvara

Taiwanesiska Foxconn Technology Group, världens största elektroniktillverkare, kommer att bygga en ny typ av datacenter med hjälp av Nvidia Corp´s chips och programvara för en rad applikationer, inklusive självkörande bilar. Foxconn och Nvidia meddelade detta gemensamt på onsdagen. De kallar dessa datacenter för ´AI-fabriker´. Nvidia, världens mest värdefulla halvledarföretag, sa i ett uttalande att AI-fabrikerna skulle baseras på dess accelererade databehandlingsplattform, inklusive dess nästa generations GH200-superchip som är förbjudet att säljas till Kina. Foxconn presenterade också en ny elektrisk lastbil kallad Model N.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 19 oktober

Banca Sella tillkännager finalisterna i sitt AI inkubatorprogram

Banca Sella har tillkännagivit de sju finalistprojekten i sitt inkubatorprogram för artificiell intelligens (AI), som involverade 72 start-ups från 14 länder. Dessa projekt utvecklade lösningar för bank- och finansiella processer och produkter, med användning av AI-tekniker. De sju finalisterna inkluderar fem italienska projekt, ett israeliskt och ett brittiskt. Dessa projekt kommer nu att gå in i en ´sprintperiod´, som inkluderar deltagande i masterklasser, mentorsessioner och teknisk rådgivning. I november kommer det också att vara en ´Demo Day´ i Milano, där finalisterna kommer att presenteras och erkännas som projekt inom Sella Group-ekosystemet.

Direktlänk Dela The Cryptonomist fördjupade 19 oktober

Nederländerna toppar global pensionsranking, AI kan förbättra pensionssystemens prestanda

En ny analys som rankar 47 pensionssystem över hela världen visar att Nederländerna är bäst när det gäller pensionssystem, enligt Mercer CFA-institutets globala pensionsrapport. Island kom på andra plats och Danmark på tredje plats i 2023 års index. Rapporten påpekar att pensionssystemen runtom i världen är under större press än någonsin tidigare på grund av den nuvarande ihållande inflationen, de stigande räntorna och den geopolitiska osäkerheten. Rapporten rekommenderar också att stärka tillgångsbaserade pensioner, vilket kan bidra till att diversifiera finansieringskällorna för pension, vilket gör pensionssystemen mer motståndskraftiga. Artificiell intelligens bör förbättra pensionssystemens prestanda genom att minska kostnaderna och belysa kommande risker.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 19 oktober

Indien och IBM inleder partnerskap för att forma framtiden inom kvantberäkning, AI och halvledare

Indiens ministerium för elektronik och informationsteknik (MeitY) har ingått ett partnerskap med IBM för att samarbeta inom kvantberäkning, artificiell intelligens (AI) och halvledare. IBM har undertecknat MoU:er med den indiska regeringen för att forma framtiden. Denna arbetsinsats syftar till att påskynda Indiens nationella strategi för AI, stärka ansträngningarna att vara självförsörjande på halvledare och främja dess nationella kvantuppdrag. Partnerskapet kommer fyra månader efter den historiska gemensamma förklaringen mellan Indien och USA om att stärka halvledarförsörjningskedjorna.

Direktlänk Dela Indica News fördjupade 19 oktober

Artificiell intelligens kan spela en nyckelroll i kampen mot klimatförändringar

Klimatförändringar är en av de största utmaningarna för individer, samhällen, nationer och företag. Artificiell intelligens (AI) har potential att spela en nyckelroll i klimatlösningar och politik. AI kan hjälpa till med att mäta koldioxidutsläpp, förutsäga efterfrågan på förnybar energi och övervaka kolsänkor. AI kan även bidra till att bygga motståndskraft mot klimatförändringar genom att förutse faror och minska påverkan av katastrofer. Trots detta finns det hinder för AI:s fulla potential, inklusive finansiella begränsningar och brist på data. Dessutom har AI själv en betydande koldioxidavtryck.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 19 oktober

AI tränad att förutsäga typ 2-diabetes genom patientens röst

Kanadensiska medicinska forskare har tränat en AI att korrekt förutsäga typ 2-diabetes baserat på bara sex till tio sekunder av patientens talade röst. Detta uppnåddes efter att modellen identifierade 14 akustiska egenskaper för skillnader mellan icke-diabetiker och personer med typ 2-diabetes. AI:n kan diagnostisera sjukdomen hos kvinnor med 89 procent noggrannhet, men hos män med en något sämre noggrannhet på 86 procent. Forskarna hoppas att AI kan ta bort dessa kostsamma hinder. Jaycee Kaufman, huvudförfattare till studien och forskare vid Klick Labs, planerar att marknadsföra programvaran.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 19 oktober

Infosys utvidgar samarbete med Google Cloud för att utveckla generativa AI-lösningar

Indiens näst största IT-företag, Infosys, meddelade den 18 oktober att de utvidgar sitt samarbete med Google Cloud för att hjälpa företag att bygga AI-drivna upplevelser genom att utnyttja Infosys Topaz-erbjudanden och Google Clouds generativa AI-lösningar. Infosys kommer också att skapa nya globala generativa AI-laboratorier för att utveckla branschspecifika AI-lösningar och plattformar. Dessutom kommer företaget att utbilda 20 000 utövare på Google Clouds generativa AI-lösningar, inklusive Vertex AI och Duet AI i Google Workspace.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 18 oktober

IBM undertecknar avtal med Indiens teknikministerium för att främja innovation

Teknikjätten IBM har undertecknat tre avtal om förståelse (MoU) med Indiens ministerium för elektronik och informationsteknologi (MeitY) inom områdena halvledare, artificiell intelligens (AI) och kvantberäkning. Syftet med samarbetet är att främja och påskynda innovation inom dessa spetsteknologier i Indien. IBM kommer att etablera sig som kunskapspartner till India Semi-Conductor Mission (ISM) för att inrätta ett forskningscenter för halvledare. Rajeev Chandrasekhar, minister för elektronik och IT, och Sandip Patel, IBM:s VD för Indien och Sydasien, uttryckte sin entusiasm för samarbetet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 18 oktober

Indien och Sverige samarbetar för innovation inom AI

Ledare från Indien och Sverige diskuterade potentialen för samarbete inom artificiell intelligens (AI) och dess inverkan på deras respektive länder. De undersökte AI:s vägkarta, konvergensområden, partnerskapsmöjligheter och potentialen för båda nationerna att samarbeta för att utnyttja AI:s transformativa kraft. Sanjeev Sharma från ABB India och Mats Palmberg från Saab India delade insikter om hur AI har format tillverkning och automation. S Krishnan från MeitY betonade Indiens engagemang för ansvarsfull AI, medan Debjani Ghosh från NASSCOM diskuterade AI:s kritiska roll i att hantera den globala produktivitetskrisen.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 18 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Teknikjätten IBM har nyligen ingått tre avtal med Indiens IT-ministerium, fokuserade på halvledare, artificiell intelligens (AI) och kvantdatorer. Dessa avtal är betydelsefulla då de överensstämmer med Indiens strävanden att placera sig i framkant av avancerad teknologi. Rajeev Chandrasekhar, minister för elektronik och IT, underströk vikten av dessa avtal och framhöll att dessa teknologier kommer att forma framtiden och presentera enorma möjligheter för akademiker, startups och innovationsekosystemet.

Fagenwasanni.com fördjupade 18 oktober

Foxconn och Nvidia bygger ´AI-fabriker´ för självkörande bilar och andra applikationer

Foxconn Technology Group, världens största elektronikkontraktstillverkare, kommer att bygga en ny typ av datacenter med Nvidia Corp:s chip och programvara för olika tillämpningar, inklusive självkörande bilar. De två företagen bygger dessa så kallade artificiella intelligens (AI)-fabriker tillsammans. Nvidia, världens mest värdefulla halvledarföretag, sa att AI-fabrikerna skulle baseras på dess accelererade databehandlingsplattform, inklusive dess nästa generations GH200-superchip som är förbjudet att säljas till fastlandet Kina. Foxconn och Nvidia meddelade i januari ett partnerskap för att utveckla plattformar för autonoma fordon.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 18 oktober

Global AI-robotmarknad förväntas växa till 52,6 miljarder dollar år 2031

Enligt en rapport från Transparency Market Research förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) robotar växa med en CAGR på 20,5% från 2022 till 2031, nå en värdering på 52,6 miljarder dollar år 2031. Marknadens tillväxt kan tillskrivas teknologisk innovation, ökade statliga investeringar i AI-forskning och utveckling, samt ökad efterfrågan på robotar inom säkerhet, övervakning, e-handel och logistik. AI-robotar används också allt mer inom industrin för att automatisera repetitiva och arbetsintensiva uppgifter. Nordamerika är den dominerande marknaden för AI-robotar, medan Asien och Stillahavsområdet förväntas uppleva den högsta tillväxthastigheten framöver.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 18 oktober

Globala marknaden för AI-robotar förväntas växa med 20,5% årligen till 2031

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) robotar förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 20,5% från 2022 till 2031, enligt en rapport från Transparency Market Research Inc. Marknaden förväntas nå ett värde på 52,6 miljarder dollar år 2031, jämfört med 11,8 miljarder dollar år 2023. Ökade tekniska innovationer och ökade statliga investeringar i AI-forskning och utveckling har påskyndat tillväxten av AI-robotar i olika sektorer, inklusive försvar och offentliga tjänster.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 18 oktober

Salesforce forskningsteam introducerar ProGen, en AI-modell för proteinsekvensgenerering

Ett forskningsteam från Salesforce har introducerat ProGen, en AI-modell speciellt utformad för att generera proteinsekvenser på ett kontrollerat sätt. ProGen använder en omfattande dataset av proteinsekvenser och införlivar villkorliga taggar för att träna modellen att förstå proteiner. ProGen kan förutsäga de efterföljande aminosyrorna i en sekvens, vilket visar dess potential att underlätta design och generering av proteiner med önskade egenskaper. Forskningsteamets analys understryker ProGens förmåga att exakt förutsäga och generera proteinsekvenser med önskade egenskaper, vilket markerar ett betydande framsteg inom proteinengineering.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 17 oktober

Marknadsrapport för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer: 2023 till 2032

Xcellent Insights har nyligen lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer i sitt arkiv över marknadsforskning. Rapporten belyser en djupgående analys av den globala industrin inklusive dess upp- och nedgångar över åren. Rapporten erbjuder också detaljer om marknadsstorlek, andel, tillväxtmöjligheter, tillväxtfaktorer, begränsningar och riskfaktorer. Marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer förväntas registrera en robust intäktsandel under den prognostiserade tidsramen. Rapporten erbjuder detaljerade insikter om faktorer som kan driva och hämma den totala marknadstillväxten under de kommande åren.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Prognos för AI-verktyg för sociala medier marknaden 2023: Avslöjar möjligheter och tillväxt

Globala marknaden för AI-verktyg för sociala medier undersöks i en rapport som presenterar prognoser fram till 2023. Rapporten tar hänsyn till både nuvarande toppspelare och kommande konkurrenter. Den inkluderar en analys av marknaden, definition av marknaden, segmentering, betydande trender i branschen, en undersökning av den konkurrensutsatta landskapet och forskningsmetodik. Nyheter för 2023 inkluderar särskild täckning av Ryssland-Ukraina-kriget, global inflation, lättnader av noll-Covid-policy i Kina och dess ´knöliga´ återöppnande, störningar i försörjningskedjan, globala handelsspänningar och risken för recession.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Hantering av stora språkmodeller: Utmaningar och lösningar

Stora språkmodeller (LLM) som OpenAI´s GPT-3 eller dess efterföljare GPT-4 tränas på stora datamängder och kan generera sammanhängande och kontextuellt relevant text. Användningsområdena är gränslösa, men att hantera dessa modeller är inte trivialt. Här kommer LLMOps in, som representerar bästa praxis, verktyg och processer för att säkerställa tillförlitlig och effektiv drift av LLM. Integrationen av LLM har tre huvudsakliga vägar: Allmänna LLM, finjustering av allmänna LLM och anpassad LLM-utbildning. Bland dessa är finjustering av allmänna LLM mest fördelaktigt för företag. Dessutom har uppkomsten av stora språkmodeller lett till framväxten av specialiserade plattformar och startups inom LLMOps-området, som Comet, Dify och Portkey.ai.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 16 oktober

Tata Consultancy Services satsar på AI-baserade tjänster genom partnerskap med Microsoft

Tata Consultancy Services Ltd (TCS) satsar på sitt partnerskap med Microsoft Corp för att utveckla AI-baserade programvarutjänster för kunder, i syfte att vinna högre marginaler för att driva tillväxt. TCS har fördjupat sitt samarbete med Azure OpenAI, samarbetet mellan Microsoft och Sam Altman-ledda OpenAI. De använder också det molnbaserade AI-verktyget GitHub Copilot för att erbjuda lösningar som bedrägeriupptäckt till finansiella tjänster eller anpassade kundtjänster till återförsäljare. Tjänster som utnyttjar detta partnerskap kan hjälpa TCS att förbättra marginalerna, säger VD K Krithivasan.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 16 oktober

Indien avslöjar ambitiös AI- och robotikstrategi

Indien har presenterat en ambitiös plan för AI- och robottekniksektorerna, med målet att bli en global föregångare inom robotik till 2030 och driva landets digitala ekonomi till en värdering av en biljon dollar. Regeringen har släppt ett utkast till nationell strategi för robotik och inbjuder allmänheten att ge feedback. Fokus ligger på att etablera tre spetsforskningscenter för AI och robotik, med planer på att utöka detta till cirka 20. Strategin syftar till att använda AI för att driva framsteg inom tillverkning, hälsoteknik och agritech.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 oktober

Viktiga händelser inom AI: Japans riktlinjer, finansiell stabilitet och mer

Ett antal viktiga händelser har inträffat inom AI-området. Japan planerar att utarbeta AI-riktlinjer för att hantera överberoende av den nya tekniken. Gary Gensler, ordförande för US Securities and Exchange Commission, varnar för AI:s risker för den finansiella stabiliteten. En präst som använde AI för kyrktjänst säger att det inte kommer att hända igen. Kreativa yrkesverksamma omfamnar AI-bildgeneratorer men varnar för missbruk. Indien planerar att inrätta en AI-beräkningsinfrastruktur med 24 500 GPU:er.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 15 oktober

Artificiell intelligens kan förbättra eller förvärra internetfriheten, enligt Freedom House

Den ökande kraften hos artificiell intelligens (AI) verktyg är både goda och dåliga nyheter för internetfriheten. Detta är en tydlig innebörd av den senaste rapporten om Frihet på nätet från globala övervakningsorganet Freedom House, vilket fann att internet blev mindre fritt för 13:e året i rad 2023. AI kan förbättra eller förvärra denna bild, beroende på hur regeringar och vanliga människor använder det. Av de 70 länder som Freedom House undersökte, upplevde 29 av dem sämre förhållanden för medborgerliga friheter i år än förra året. Medborgare i ett rekordantal av 55 länder stod inför rättsliga konsekvenser för vad de sa online. AI gör inte så mycket att det möjliggör nya typer av förtryck som det gör gamla typer lättare att genomföra. I minst 22 länder krävdes sociala medieföretag att använda automatiserade system för att moderera innehåll på sina tjänster, ofta för att följa med stränga lagar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 15 oktober

Indisk e-handelsplattforms VD ersätter kundtjänstteam med AI

I Indien har Dukaan´s VD, en e-handelsplattform, upptäckt att hans nuvarande kundtjänstteam inte levererade de resultat han förväntade sig. Arbetarna gav generellt generiska svar och kunde inte svara på komplicerade frågor. Därför beslutade han att avskeda sina anställda och ersätta dem med Lina, en chatbot från ChatGPT. Detta gjorde han under en period av sex månader, efter att ha analyserat och övertygat sig om att denna AI kunde förvandla den online kundtjänsten på hans plattform. VD:n för Dukaan tog det djärva beslutet att avskeda 27 av sina agenter från denna avdelning och ersätta dem med AI.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 14 oktober

Indien släpper utkast till nationell strategi för robotik

Indien har lanserat ett utkast till nationell strategi för robotik för att positionera landet som en global ´Robotics Hub´. Strategin, som nu är öppen för offentligt samråd, söker input från startups, tillverkande företag och de som är involverade i industri 4.0. Feedback kan skickas via MyGov-plattformen fram till den 31 oktober. Strategin identifierar fyra sektorer av strategisk betydelse: tillverkning, jordbruk, hälsovård och nationell säkerhet. Som en del av strategin föreslås inrättandet av Robotics Innovation Unit (RIU) under IndiaAI.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Indien presenterar nationell robotikstrategi för att bli global ledare till 2030

Indien har presenterat ett utkast till en nationell robotikstrategi, i syfte att positionera sig som en global ledare inom området till 2030 och driva sin digitala ekonomi till en värdering av en biljon dollar. Regeringen planerar att inrätta cirka 20 toppforskningscenter för artificiell intelligens (AI) och robotik, fokuserade på sektorer som tillverkning, hälsovårdsteknik och agritech. Strategin är baserad på ´Make in India 2.0´-initiativet och strävar efter att stärka robotteknologins innovationscykel och etablera en institutionell ram för implementering.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

Indien siktar på att bli en global ´Robotics Hub´, släpper utkast till nationell strategi för robotik

Indien gör betydande framsteg inom robotteknik och strävar efter att bli en global ´Robotics Hub´, enligt landets minister för elektronik och IT, Rajeev Chandrasekhar. Ett utkast till nationell strategi för robotik har släppts och söker input från startups, tillverkningsföretag och industri 4.0-sektorn. Målet är att driva Indiens globala ledarskap inom robotik genom att identifiera strategiska sektorer som tillverkning, jordbruk, hälsovård och nationell säkerhet. Feedback på utkastet kan lämnas in via MyGov-plattformen senast den 31 oktober.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

Indien presenterar omfattande vägkarta för AI och robotik

Indiens minister för elektronik och IT, Rajeev Chandrasekhar, har presenterat en omfattande vägkarta för Indiens program för artificiell intelligens (AI). Vägkartan tjänar som grund för den bredare nationella strategin för robotik. Två stora utvecklingar bidrar till Indiens AI- och robotikstrategi: slutförandet av en djup och flerårig AI-strategi, och initieringen av en nationell robotikpolicy. Viktiga delar av strategin inkluderar etableringen av India Datasets Platform, samarbete med akademiska institutioner, färdighetsutvecklingsinitiativ och ekonomiska incitament.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

Global industrirobotmarknad förväntas nå 163 miljarder dollar 2032

Den globala marknaden för industrirobotar växer kraftigt, drivet av ökande behov av automatisering, högre arbetskostnader och brist på kvalificerad arbetskraft. Investeringar i forskning och utveckling samt tillgängligheten av prisvärda och energieffektiva robotar bidrar också till marknadens expansion. Enligt en rapport från Allied Market Research genererade marknaden 38 miljarder USD 2020 och förväntas nå 163 miljarder USD 2032. Trots den höga initiala investerings- och installationskostnaden för industrirobotar och det potentiella hotet om arbetsförflyttning, erbjuder de ökande applikationsområdena och de utvecklande industrierna inom robotik och AI nya möjligheter för tillväxt.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

Skyscanner lanserar AI-drivet sökverktyg för reseplanering

Skyscanner har lanserat ´Dream and discover with AI´, ett sökverktyg drivet av generativ artificiell intelligens. Lösningen, som drivs av ChatGPT, lanseras först i beta i Australien, Indien och Singapore för att mäta resenärsbeteende vid användning av AI för reseplanering. ´Dream and discover´ låter resenärer ställa öppna frågor som ´bästa städerna för kulturella turer´ eller ´dolda pärlor i Europa´. Tekniken genererar sedan rekommendationer samt tre destinationsförslag med flyglänkar för varje. Bildmaterial inkluderas också i sökverktygen tillsammans med destinationsinformation.

Direktlänk Dela PhocusWire fördjupade 13 oktober

AI och dess inverkan på plattformsingenjörskap

Adventen av ChatGPT har lett till ökat intresse och investeringar i artificiell intelligens (AI). Flera företag söker ökad produktivitet och ekonomiska fördelar genom att integrera AI i sina produkter och utvecklingslivscykler. AI kan förbättra fördelarna som plattformsingenjörskap erbjuder, till exempel automatisering av programvarutestning, koddistribution och infrastrukturprovisionering. Plattformsingenjörskap syftar till att tillhandahålla självbetjäningslösningar för utvecklingsteam och accelerera leveransen av programvaruprodukter samtidigt som deras kvalitet, säkerhet och tillförlitlighet ökas. AI kan hjälpa till att automatisera rutinuppgifter inom plattformsingenjörskap, som att hantera sammanfogning och kodändringar, testa programvara och hantera säkerhet. AI-verktyg kan minska den tid utvecklare spenderar på att leta efter information, förhindra vanliga fel och öka produktiviteten.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 13 oktober

AI-artgeneratorer öppnar nya möjligheter för konstnärer

AI-artgeneratorer som OpenAI DallE 3 erbjuder nya möjligheter för konstnärer och entusiaster. Dessa verktyg kan generera ett brett spektrum av konststilar, från traditionella till avantgardistiska, och erbjuder en unik plattform för kreativitet och innovation. En av de mest spännande aspekterna av AI-artgeneratorer är deras förmåga att omvandla enkla prompts till intrikata och unika konststilar. AI kan även generera stilar som Silver Point, karikatyrer, barnboksillustrationer, brokad, indisk broderiteknik, Kuba-tyg från Demokratiska republiken Kongo och stickade plagg. Dessutom kan AI skapa organiska former och retikulerad konst.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 13 oktober

Indien presenterar ambitiös AI- och robotikstrategi

Indiens ministerium för elektronik och informationsteknologi (MeitY) har presenterat en rapport om landets AI-program. Rapporten föreslår en färdplan för att positionera AI och robotik som centrala faktorer i Indiens digitala ekonomi, med målet att nå en värdering på 1 biljon dollar. Det föreslås att en plattform för datauppsättningar skapas för att driva innovation och förbättra AI-applikationernas förmåga. MeitY har också föreslagit att India AI Compute-plattformen skapas för att stödja tillväxten av AI-applikationer och forskning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 oktober

Amazons AI-strategi kan skapa värde för investerare

Analytiker på Bloomberg Intelligence tror att marknaden för generativ artificiell intelligens (AI) kan växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 42% till $1.3 biljoner under de närmaste tio åren. Nvidia har hittills gynnats mycket av denna trend genom försäljning av datorchips som används för att träna och köra dessa komplexa modeller. E-handelsjätten Amazon tar dock en annan väg genom att försöka bli molntjänstleverantören av val för AI-relaterade företag. Amazon lanserade 2022 ChatGPT och startade därmed en AI-kaplöpning bland ledande teknikinfrastrukturföretag som Alphabet, Microsoft och Amazon själva. Amazon investerade också $4 miljarder i AI-startupen Anthropic, en konkurrent till ChatGPT som fokuserar på forskning om AI-säkerhet och utveckling av språkmodeller.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) har analyserats i en ny rapport. Rapporten inkluderar en omfattande undersökning av den geografiska landskapet, industriens storlek och företagets intäktsskattning. Den granskar varje marknadssegment och dess undersegment. Rapporten erbjuder insikter som hjälper kunderna att övervinna utmaningar på den globala AI-marknaden. Marknadsprognoser ger djup insikt i industriparametrar genom att analysera tillväxt, konsumtion, kommande marknadstrender och prisfluktuationer. Rapporten innehåller även en omfattande marknadsanalys och en landskapsanalys av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 oktober

Indiens artificiella intelligensmarknad förväntas växa till 3,935.5 miljoner dollar år 2028

Marknadsforskningsföretaget IMARC Group har nyligen släppt en rapport om den indiska marknaden för artificiell intelligens (AI). Rapporten visar att marknaden, som var värd 680,1 miljoner dollar 2022, förväntas växa till 3,935.5 miljoner dollar år 2028, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,28%. Tillväxten drivs av ökad efterfrågan på AI-integrerade system inom flera sektorer, inklusive bank, finanstjänster och försäkringar (BFSI), telekommunikation, hälso- och sjukvård, bilindustri m.fl. Rapporten inkluderar även en konkurrens- och regional analys.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens i BFSI-marknaden förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028

Artificiell intelligens (AI) i BFSI (bank, finans och försäkring) används för att låta datorer utföra uppgifter som vanligtvis är förknippade med människor, som att göra förutsägelser, erbjuda rekommendationer och fatta beslut. AI används särskilt för att upptäcka bedrägerier och säkerställa regulatorisk efterlevnad. Den globala marknaden för AI i BFSI uppgick till 14,2 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,9% under perioden 2023-2028. Marknadens tillväxt drivs av digitalisering och automatisering inom bank, finans och försäkring, samt behovet av AI-baserade låne- och kreditsystem för att analysera kundbeteendemönster.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens inom militärmarknaden förväntas växa med över 13,1% årligen, enligt Exactitude Consultancy

Exactitude Consultancy har slutfört och publicerat den slutliga versionen av en detaljerad forskningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom militärmarknaden. Enligt rapporten förväntas marknaden för AI inom militären registrera en årlig tillväxttakt (CAGR) på över 13,1% under prognosperioden. Rapporten, som är baserad på både primär och sekundär forskning, ger en noggrann och precis förståelse för AI-marknaden inom militären. Rapporten listar också ledande aktörer på den globala marknaden för AI inom militären, inklusive BAE Systems Plc., Northrop Grumman Corporation, Raytheon Technologies Corporation, Lockheed Martin Corporation, Thales Group, L3Harris Technologies Inc., Rafael Advanced Defense Systems, IBM, Charles River Analytics Inc., Boeing Company och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Revolutionära nya fynd i senaste forskningsrapporten om global AI-driven text-till-bildgenerator marknad

En ny forskningsrapport har avslöjat att marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten ger en omfattande översikt över den konkurrenskraftiga marknaden och en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag att identifiera stora förändringar i branschpraxis. Bland de stora aktörerna på marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer finns Midjourney, Stable Diffusion, NovelAI, Open AI, TIAMAT, Parti, NightCafe, DeepDream, Stablecog och Disco Diffusion.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Global forskning om data- och maskininlärningstjänster släppt av Marketintelx

Marketintelx har nyligen släppt en omfattande forskningsrapport med titeln ´Global Data Science And Machine Learning Service Market´. Studien ger en bredare bild av marknaden med omfattande marknadsinsikter och analyser. Rapporten omfattar marknadsandelar och strategier för nyckelspelare på marknaden och ger detaljerade profiler för de största tillverkarna och importörerna som påverkar marknaden. Rapporten analyserar också en rad nyckelfaktorer som kommer att hjälpa köparen att studera branschen. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Datascience.Com, Zs, Latentview Analytics, Mango Solutions, Microsoft, International Business Machine, Amazon Web Services, Google, Bigml, Fico, Hewlett-Packard Enterprise Development, At&T.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Genesis Ai Corp. har meddelat att man inlett ett samarbete med Empower Integrated Solutions Pvt Ltd, en teknikentreprenör baserad i Indien med flera hundra SaaS-utvecklare. Empower kommer att tillhandahålla projektledning, kvalitetsanalytiker, affärsanalytiker och dev-ops-stöd samt seniora iOS- och Android-utvecklare för mobilapplikationer. Dessutom kommer Empower att tillhandahålla UI/UX-ingenjörer, frontend- och databasingenjörer och stöd för datavetenskap/stor data. Många i teamet har arbetat med Carbon Connect-produkter, inklusive Woodlands.ai-produkten.

Yahoo Finance fördjupade 11 oktober

Dataanalysexpert Karun Singla driver tillväxtinitiativ för fintech-företaget Revolut

Karun Singla, en framstående inom dataanalys och maskininlärning, har omfattande erfarenhet från stora teknikföretag som Paytm, Alibaba, Dailyhunt och Revolut. Han betonar vikten av att utvinna insikter ur stora datamängder för att få konkurrensfördelar, främja innovation och förbättra användarupplevelsen. Singla, som är från Indien och har en kandidatexamen i teknik från Delhi College of Engineering, har under åren breddat sin expertis inom maskininlärning över hälso- och sjukvård, e-handel och annonsbranschen. Han driver för närvarande tillväxtinitiativ för det brittiska fintech-företaget Revolut.

Direktlänk Dela Outlook India fördjupade 11 oktober

Marknadsrapport om maskininlärning som tjänst publicerad av Market Intelx

Market Intelx har nyligen publicerat en rapport om marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten ger en omfattande studie av de senaste utvecklingarna, marknadsstorleken, statusen, kommande teknologier, affärsdrivare, utmaningar, regleringspolitik samt profiler av nyckeltillverkare och spelarstrategier. Rapporten innehåller prognoser och analyser för 2022-2030, en historisk översikt och diskussion av betydande handel, marknadsvolym, marknadsandelar och beskrivningar. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle Corporation, IBM, Microsoft Corporation, Google Inc., Salesforce.Com, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Indiskt företag ersätter callcenteranställda med AI

Många arbetstagare världen över fruktar att deras jobb ska ersättas av artificiell intelligens. Detta gäller särskilt de som arbetar med automatiserade aktiviteter, såsom på callcenter. Flera företag har redan börjat ersätta mänskliga telefonoperatörer med AI-drivna chatbotar. Ett exempel är det indiska företaget Dukaan, som nyligen sparkade alla sina callcenteranställda och ersatte dem med ett system baserat på ChatGPT. Dukaan, som ligger i Bangalore, erbjuder kundtjänst till handlare som vill inkludera sina verksamheter i e-handel. Företagets VD och grundare, Suumit Shah, förklarade att hans anställdas svar ofta var vaga och automatiska. Därför beslutade han att ersätta dem med en chatbot, vilket han menar är både kostnadseffektivt och mer effektivt.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 11 oktober

Google AI hjälper till att minska utsläppen från trafiksignaler i globala städer

Seattle är en av tolv städer över fyra kontinenter, inklusive Jakarta, Rio de Janeiro och Hamburg, som optimerar vissa trafiksignaler baserat på insikter från kördata från Google Maps, i syfte att minska utsläppen från stillastående fordon. Projektet analyserar data från Maps-användare med hjälp av AI-algoritmer och har initialt lett till tidsjusteringar vid 70 korsningar. Enligt Googles preliminära redovisning av trafiken före och efter justeringarna som testades förra året och i år, minskade dess AI-drivna rekommendationer för timing av de upptagna ljusen upp till 30 procent av stoppen och 10 procent av utsläppen för 30 miljoner bilar i månaden. Google meddelade dessa tidiga resultat idag tillsammans med andra uppdateringar till projekt som använder dess data och AI-forskare för att driva större miljömässig hållbarhet.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 10 oktober

Google väljer kvinnoledda AI-startups i Asien för att få finansiering och mentorskap

Google har valt de första startups som ska få finansiering och mentorskap från deras fond för kvinnliga grundare i Asien-Stilla havsområdet. Alla de utvalda företagen arbetar inom det snabbt växande området artificiell intelligens. Fonden, som kallas Google for Startups Women Founders Fund, lanserades i augusti och förvaltas av Google for Startups. Varje startup kommer att få $100 000 i finansiering utan att ge upp eget kapital, samt mentorskap och nätverksstöd. De utvalda företagen är Fundamento (Indien), Ikura (Japan), Kai Health (Sydkorea), MetaShop (Indien), Munice (Sydkorea), Yuimedi (Japan) och Zenerate (Sydkorea).

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 oktober

UC Davis Health leder tillsammans med andra delar av University of California sjukvårdssystem ett kollektiv av sjukvårdssystem, sjukvårdsplaner, ideella föreningar samt teknik- och forskningspartner över hela USA och internationellt för att utforska användningen av generativ AI inom sjukvården. Gruppen, som består av över 30 grundande partners, kommer att presenteras vid lanseringen av VALID AI vid Future & Health Summit på HLTH i Las Vegas. VALID AI står för Vision, Alignment, Learning, Implementation och Dissemination of Validated Generative AI in Healthcare. Kollektivet siktar på att utforska användningar, fallgropar och bästa praxis för Gen AI inom sjukvården och forskningen, och påskynda genomförandet och verkliga bevis.

UC Davis Health fördjupade 10 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

UC Davis Health leder kollektiv för att utforska generativ AI inom hälso- och sjukvården

UC Davis Health leder ett kollektiv av mer än 30 grundande partners, inklusive hälso- och sjukvårdssystem, hälsoförsäkringsplaner, ideella föreningar och teknik- och forskningspartners över hela USA och internationellt, för att utforska användningen av generativ artificiell intelligens (Gen AI) inom hälso- och sjukvården. Kollektivet, kallat VALID AI, kommer att utforska användningar, fallgropar och bästa praxis för Gen AI inom hälso- och sjukvård och forskning, samt påskynda genomförandet och verkliga bevis. VALID AI hoppas hjälpa till att överbrygga gapet mellan Gen AI och hälso- och sjukvårdsorganisationer.

Direktlänk Dela Mirage News fördjupade 9 oktober

Falska AI-genererade läkare sprider felaktig medicinsk information på sociala medier

På sociala medier dyker det upp videor där påstådda läkare ger råd om naturläkemedel eller tips om att bleka tänder. Många av dessa är dock inte riktiga läkare, utan botar genererade av artificiell intelligens (AI) som delar medicinska råd med hundratusentals följare. Inte allt de säger är sant. En AI-genererad bot på Facebook påstod att ´Chiafrön kan hjälpa till att få diabetes under kontroll.´ Enligt Andreas Fritsche, en diabetolog vid Tübingen University Hospital, finns det ingen vetenskaplig bevisning för att chiafrön kan bota diabetes eller hjälpa till att få den helt under kontroll. Många av dessa videor är på hindi, även om de flesta har engelska titlar i sina användarnamn. En kanadensisk studie från 2021 fann att Indien hade blivit ett hotspot för felaktig information om hälsoproblem under COVID-19-pandemin. AI-genererade läkare verkar vanligtvis pålitliga, med vita rockar och ett stetoskop runt halsen eller klädda i scrubs. AI som utger sig för att vara en läkare kan vara mycket vilseledande, förklarade Stephen Gilbert, professor i Medical Device Regulatory Science vid Dresden University of Technology. Trots riskerna har AI spelat en alltmer framträdande roll inom medicinen de senaste åren. Det kan hjälpa läkare att analysera röntgen- och ultraljudsbilder och erbjuda stöd vid diagnos eller behandling.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 9 oktober

Deepcalorie: Nytt hopp i kampen mot fetma med kalorihantering

I ett banbrytande samarbete mellan USA och Indien har forskarna Chaitanya Krishna Suryadevara och Vikram Kakumani skapat ett system som använder maskininlärning för att detektera och noggrant mäta kalorier i mat. Deras uppfinning, kallad ´Deepcalorie´, använder AI och maskininlärning för att ge realtidskaloribedömningar för en mängd olika livsmedel. Systemet fungerar via en smartphoneapplikation och använder telefonens kamera för att ta bilder på måltiden. Applikationen kan hjälpa individer att hantera sin vikt, göra hälsosammare kostval och främja övergripande välbefinnande. Deepcalorie har potential att bli ett värdefullt verktyg för sjukvårdspersonal, dietister och forskare.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 9 oktober

AI Chat Software Developers marknadsundersökning ger viktig data

En forskningsrapport om AI Chat Software Developers har kombinerat vital data, inklusive konkurrenslandskap, global, regional och landspecifik marknadsstorlek, marknadstillväxtanalys, marknadsandel, senaste utvecklingar och marknadstillväxt i segmentering. Rapporten omfattar också information och insiktsfulla fakta som aktieandel, intäkter, historiska data och global marknadsandel. De mest framstående aktörerna på marknaden analyseras. Rapporten erbjuder en omfattande analys av AI Chat Software Developers marknadsstorlek över hela världen som regional och landsnivå marknadsstorleksanalys, CAGR-skattning av marknadstillväxt under prognosperioden, intäkter, nyckeldrivare, konkurrensbakgrund och försäljningsanalys av betalarna.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

Artificiell intelligens omformar attraktionsindustrin med innovativa robotlösningar

Artificiell intelligens (AI) omformar attraktionsindustrin genom att underlätta utvecklingen av robotar som kan utföra uppgifter som kräver mänsklig intelligens. Ett framstående exempel är Museum of the Future i Dubai, som huserar en mängd toppmoderna robotar och AI-system. I Storbritannien har Blenheim Palace samarbetat med Oxford Robotics Institute för att använda en robot-hund för att övervaka klimatförändringar. I Spanien har Colección SOLO en robotisk hund kallad A.I.C.C.A. som skriver konstkritik. AI-drivna robotvakter blir också en realitet i nöjesparker, som ROAMEO-boten som används på Six Flags. Disney har till och med ansökt om patent för en robot sherpa eller ´mobil locker´ som kan leverera besökarnas tillhörigheter direkt till dem. AI omformar inte bara attraktioner utan också hotellindustrin, med Alibaba’s FlyZoo Hotel i Kina och Indiens Gujarat Science City som pionjärer för användning av robotar för att leverera bekvämligheter och tillhandahålla kundservice.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 9 oktober

Marknaden för AI-verktyg för sociala medier förväntas växa med +28,5% CAGR mellan 2023 och 2029

En omfattande studie om AI-verktyg för sociala medier inkluderar historiska data och prognoser för marknadens storlek och tillväxt mellan 2023 och 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +28,5% under prognosperioden. Rapporten innehåller även en SWOT-analys och en Porter´s Five Forces-analys. De största spelarna på marknaden inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio och Publer.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 9 oktober

AI och robotik revolutionerar tillverknings- och försörjningskedjan

Artificiell intelligens (AI) och robotik revolutionerar tillverknings- och försörjningskedjan, vilket leder till den transformativa eran av Industry 4.0. AI-drivna algoritmer och robotik ökar effektiviteten och konkurrenskraften genom att analysera stora mängder data för att optimera processer och förbättra produktkvaliteten. Detta innebär dock utmaningar, inklusive initiala investeringar och behovet av att anpassa arbetskraften till teknikinriktad expertis. Trots dessa utmaningar är potentialen för tillväxt och innovation enorm.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 9 oktober

Google Pixel 8, Pixel 8 Pro och Pixel Watch 2 nu tillgängliga i Indien

Googles senaste smartphones, Pixel 8 och Pixel 8 Pro, samt Pixel Watch 2 är nu tillgängliga i Indien. Google Pixel har skeppat 37,9 miljoner telefoner mellan 2016 och 2023, enligt Francisco Jeronimo, vice VD på det globala marknadsundersökningsföretaget IDC. Försäljningen har vuxit med dubbla siffror de senaste åren, med totala försäljningen nästan 40 miljoner enheter sedan lanseringen 2016. Pixel 8 kostar Rs 75,999 och Pixel 8 Pro kommer att kosta Rs 106,999, tillsammans med några attraktiva erbjudanden. Båda enheterna kommer att vara tillgängliga för köp på Flipkart från 12 oktober.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 8 oktober

Anil Kapoor vinner rättsfall för att skydda sina ´personlighetsrättigheter´ mot AI-missbruk

Bollywood-skådespelaren Anil Kapoor har vunnit ett rättsfall i Delhi högsta domstol för att skydda sina ´personlighetsrättigheter´, vilket innebär att ingen kan missbruka hans namn, röst, signatur, dialog eller bild för kommersiella ändamål. Domstolen erkände också missbruk av AI-verktyg för att skapa deepfakes och pornografiska videor. Advokaten Ameet Naik, som representerade Kapoor, beskriver det som en viktig dom. I Indien finns det inga lagar som erkänner ´personlighetsrättigheter´, men lagar som rätten till privatliv, varumärkes- och upphovsrätt används av advokater.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 8 oktober

Forskare utvecklar ny modell för att förbättra text-till-bild-generering

De senaste åren har sett enorma framsteg inom generativa text-till-bild-modeller, inklusive auto-regressiva och diffusionbaserade metoder. Trots framstegen har nuvarande självövervakade förtränade generatorer fortfarande en lång väg att gå. Forskare från Tsinghua University och Beijing University of Posts and Telecommunications presenterar och släpper den första allmänna text-till-bild-mänskliga preferensmodellen ImageReward. ImageReward har tränats och utvärderats på 137k par av expertjämförelser baserade på faktiska användarprompts och motsvarande modellutgångar. De fortsätter att forskning direkt optimeringsstrategi ReFL för att förbättra diffusionsgenerativa modeller baserat på ansträngningen.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 7 oktober

UST visar upp sin ledande position inom generativ AI på D3-expo

UST, ett ledande företag inom digitala transformationslösningar, bygger vidare på sin långa historia av innovation och ledarskap inom artificiell intelligens (AI). Framtiden för generativ AI och UST:s bidrag till det snabbt framväxande området var i fokus på D3-utställningen på UST:s toppmoderna campus i Thiruvananthapuram, Indien. UST har hjälpt till att lägga grunden för AI:s senaste uppgång, och har varit i framkant för utveckling av AI-lösningar i över ett decennium. UST har upprepade gånger underlättat betydande driftsförbättringar för sina kunder och partners genom att implementera avancerade AI-lösningar över olika branscher.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 6 oktober

Blaise Pascal [re]Generative Quantum Challenge lockar globalt deltagande för att lösa miljöutmaningar

Blaise Pascal [re]Generative Quantum Challenge, en hackathon med fokus på kvantberäkning och miljöutmaningar, kommer att äga rum i Paris från 5 oktober till 15 november. Evenemanget har lockat över 750 deltagare från mer än 25 länder. Målet är att utnyttja kvantberäkning för att bidra till hållbara lösningar. Över 60 projekt har föreslagits för utmaningen. Tävlande lag har chansen att vinna upp till 50 000 €, med det vinnande laget som får 15 000 €. Hackathonet arrangeras i samarbete med PASQAL, ett företag som bygger kvantdatorer.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 oktober

Indiska konsumenter föredrar företag som använder generativ AI, enligt studie

Enligt en global studie är 84% av indiska konsumenter mest benägna att köpa från företag som använder generativ AI. Generativ AI kan generera text, bilder eller andra medier med hjälp av generativa modeller. Studien, utförd av teknikkonsultföretaget Thoughtworks, visade att 69% av de indiska respondenterna uttryckte stor entusiasm för generativ AI, jämfört med 30% globalt. Dessutom uppgav 84% av de indiska konsumenterna att de troligen skulle köpa från ett företag som använde generativ AI, jämfört med 83% globalt.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 6 oktober

Microsoft leder omvandlingen av utbildningsindustrin med AI

Microsoft är i framkant av utbildningsindustrins omvandling och är djupt involverade i AI-revolutionen. Företaget tillhandahåller en rad utbildningslösningar som kan utnyttjas av lärare för att förbättra studieresultaten. Serena Sacks-Mandel, Global CTO för utbildning på Microsoft, är starkt engagerad i denna utveckling och företaget har gjort betydande investeringar i generativ AI. Microsoft arbetar nära med OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att demokratisera tillgången till AI. Microsoft har också lanserat Fabric, en enhetlig analysplattform som samlar alla data- och analysverktyg som organisationer behöver. Företaget arbetar med flera partners för att leverera sina mål, inklusive globala IT-tjänstekonsultföretaget AANSEACORE och Territorium, ett omfattande lärande register som använder AI för att skapa en studentprofil.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 6 oktober

Google Pixel 8 och Pixel 8 Pro lanseras i Indien med AI-förbättringar

Google Pixel 8 och Pixel 8 Pro har äntligen debuterat i Indien till ett startpris på 75 999 INR. Förutom bättre kameror har Google introducerat nya AI-verktyg för en bättre upplevelse, inklusive Zoom Enhance, Bard-integration med Google Assistant och så vidare.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 6 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Amazon investerar i små och medelstora företag i Indien

I juni 2013 lanserade Amazon sin marknadsplats i Indien. Företaget har sedan dess spenderat 5 miljarder dollar på att växa sin e-handelsverksamhet i landet. 2020 meddelade Jeff Bezos, Amazons grundare, att han skulle investera 1 miljard dollar i digitaliseringen av små och medelstora företag (SMB) i Indien. 2021 lanserade Amazon Smbhav Venture Fund på 250 miljoner dollar för att investera i teknikstartups. Idag arbetar mer än 2,5 miljoner mikro-, små- och medelstora företag med Amazon Indien. Onlinejätten har hittills investerat 6,5 miljarder dollar i landet.

Direktlänk Dela exchange4media fördjupade 6 oktober

Microsoft gör DALL-E 3 text-till-bild-modell tillgänglig för alla användare

Microsoft har tillkännagivit lanseringen av DALL-E 3, den senaste text-till-bild-modellen utvecklad av OpenAI. Denna AI-innovation är nu tillgänglig för alla via Bing Chat och Bing.com/create utan kostnad. DALL-E 3 erbjuder betydande förbättringar av bildkvalitet och detalj, särskilt vid återgivning av mänskliga händer, ansikten och text inom bilder. Dessutom inkluderar DALL-E 3 nya säkerhetsfunktioner, inklusive osynliga vattenmärken utrustade med tid- och datumstämplar. Microsoft rullar också ut en uppdatering till sin Paint-applikation, med ´Paint Cocreator´, en AI-drivna funktion drivs av DALL-E. Microsoft India har även avslöjat en betydande förbättring av sin översättningstjänst, nu med stöd för fyra ytterligare språk: Bhojpuri, Bodo, Dogri och Kashmiri.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 5 oktober

AI bildgeneratorer misslyckas med att representera globala erfarenheter, visar studie

AI-bildgeneratorer som DALL-E och Stable Diffusion producerar bilder som mestadels representerar amerikanska erfarenheter, enligt en ny akademisk studie. Studien, som presenterades vid IEEE/CVF International Conference on Computer Vision i Paris, analyserade output från två av världens mest populära bildgeneratorer. Deltagare från 27 länder bedömde hur representativa bilderna var för deras miljö. Resultaten visade att de flesta utanför USA och Indien kände att bilderna inte matchade deras levda erfarenheter. När bildgeneratorerna uttryckligen uppmanades att avbilda ett objekt eller koncept från ett specifikt land, förbättrades deras förmåga något.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 5 oktober

Elva indiska och indisk-amerikanska personer på TIME100 AI-listan

TIME:s första TIME100 AI-lista innehåller elva indiska och indisk-amerikanska personer som är aktivt engagerade inom området för framväxande teknik och tar viktiga beslut om dess tillämpning. Listan inkluderar framstående personer som Sneha Revanur, som bara är arton år gammal, Neal Khosla, son till riskkapitalisten Vinod Khosla, och miljardärsyskonen Romesh och Sunil Wadhwani, bland andra framstående individer. Revanur är grundare och president för Encode Justice.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 5 oktober

LinkedIn avslöjar AI-drivna B2B-marknadsföringsverktyg

LinkedIn har idag avslöjat ny forskning och produktutvecklingar, vilket visar en industriell trend mot adoption av Artificiell Intelligens (AI). Enligt forskningen tror 67% av australiensiska marknadsförare att AI kommer att revolutionera deras innehållsskapande och dagliga verksamhet. Företaget har lanserat en ny lösning, känd som Accelerate, som använder AI för att erbjuda en automatiserad upplevelse av att skapa B2B-marknadsföringskampanjer. Accelerate är endast tillgängligt för utvalda kunder i Nordamerika, men planer finns på att lansera verktyget till marknadsförare i Australien, Nordamerika och Indien under de kommande veckorna. Den globala introduktionen förväntas äga rum 2024.

Direktlänk Dela Itbrief.com.au fördjupade 5 oktober

Generation Z använder AI mer än äldre generationer

En undersökning visar att 40% av deltagarna använder artificiell intelligens (AI), med mer än 70% av dessa tillhörande Generation Z, födda mellan 1997 och 2012. Dessa unga användare är mycket bekanta med tekniken och använder den för att främja kreativitet och arbete. Äldre generationer, såsom baby boomers (födda 1946-1964) och Generation X (födda omkring 1963-1975), visade mindre intresse för AI. 88% av personer över 57 år som inte använder AI sa att de inte provat tekniken eftersom de inte vet hur den skulle påverka deras liv. Trots detta har AI visat sig vara fördelaktigt för vissa äldre individer.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 5 oktober

Indisk e-handelsplattform ersätter mänskligt kundservice med AI

Suumit Shah, 31-årig VD för den indiska e-handelsplattformen Dukaan, har ersatt merparten av sitt företags kundserviceteam med en chattbot som drivs av OpenAI:s ChatGPT. Shah har uttryckt att boten gör ett mycket bättre jobb än de tidigare mänskliga arbetarna till en bråkdel av kostnaden. Denna trend att ersätta mänskligt arbete med AI-chattrobotar kan bli allt vanligare, vilket kan leda till stora jobbförluster, särskilt i länder som Indien och Filippinerna. Shah har sedan utvecklat en ny produkt för att hjälpa andra företag att övergå till att använda chattrobotar istället för människor.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 4 oktober

Worldcoin lanseras trots integritetsfrågor

Sam Altman, visionären bakom ChatGPT, har avtäckt Worldcoin, ett kontroversiellt projekt som innebär att människor får sina ögon skannade som en del av ett kryptovalutaprojekt. Deltagarna belönas med 25 tokens (cirka $40) för deras irisskanning, men den ovanliga datainsamlingsmetoden har väckt debatt om integritet. Worldcoin hävdar att irisskanningar har starkt integritetsskydd, men Information Commissioner’s Office har inlett en granskning av initiativet. Trots kontroverser har Worldcoin redan samlat 2 miljoner användare från 33 länder, främst i Europa, Indien och södra Afrika.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 4 oktober

Marknadsundersökning om maskininlärning inom medicinsk bildbehandling publicerad av Marketintelx

En nyligen publicerad marknadsundersökning från Marketintelx fokuserar på tillväxt, marknadens omfattning, utvecklingstrender samt ursprungliga och framtida uppskattningar av marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Rapporten analyserar forskningsmetodik, inklusive primär och sekundär forskning, företagsandelanalys, modellering baserad på demografiska data, makroekonomiska indikatorer och branschindikatorer. Rapporten inkluderar en detaljerad analys av konkurrenter och deras huvudstrategier, företagsprofiler, produktomfång, marknadsöversikt, möjligheter, uppdelning av råmaterialleverantörer och nedströms köpare.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Marknadsinsikter för AI-spelverktygsgenerator 2023

Marknadsinsikter för AI Game Assets Generator 2023 är en omfattande rapport som ger en fullständig analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser också de begränsande faktorerna och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera marknadens komplexa landskap och maximera sin ROI. Den ger en djupgående analys av marknadens konkurrenskraftiga miljö, inklusive nyckelspelare som verkar inom branschen, deras marknadsandel och deras konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

AI-verktyg används för att förstärka politisk förtryck, enligt rapport

Tidigare premiärminister i Pakistan, Imran Khan, använde sociala medier för att stärka sitt budskap under protester tidigare i år. Han delade en video på Twitter som visade hans anhängare hålla upp skyltar med hans ansikte och skandera hans namn. Problemet var att bilden av en kvinna som modigt stod inför polisen inte var verklig. Den skapades med hjälp av AI-bildgeneratorer. Enligt en rapport från Freedom House används AI-verktyg för att förstärka politisk förtryck runt om i världen. I minst 22 av de 70 länder som analyserades i rapporten hade regeringar lagliga ramverk som krävde att sociala medier företag skulle använda AI för att spåra och ta bort ogillat politiskt, socialt och religiöst tal.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 oktober

Behovet av reglering för generativ AI i Indiens digitala revolution

I Indiens digitala revolution spelar Generativ AI en allt större roll, vilket innebär utmaningar för företag, politiker och yrkesverksamma att skapa en reglerande vägkarta för AI-eran. Alok Bansal, VD för Global Business Process Management på Visionet Systems, betonar vikten av tydliga, konsekventa och ansvarstagande riktlinjer för att förhindra potentiellt missbruk av Gen AI. En studie från McKinsey 2023 visar Gen AIs centrala roll inom marknadsföring, försäljning, produktutveckling och verksamhet. Trots detta saknar Indien, som övervakas av Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY), specifika AI-lagar.

Direktlänk Dela TechGraph fördjupade 3 oktober

Generation X och babyboomers öppna för att lära sig AI, enligt Salesforce-studie

En studie från Salesforce visar att de flesta individer från Generation X och babyboomers inte använder generativa AI-verktyg som ChatGPT. Av de som inte använder tekniken, sade 88% att de inte visste hur tekniken skulle påverka deras liv. Trots detta är äldre vuxna öppna för att lära sig AI om de kan förstå det bättre. Gen Z använder i större utsträckning generativa AI-verktyg som ChatGPT för att automatisera sina jobb och öka sin kreativitet. Salesforce forskning tyder dock på att Generation X och babyboomers kan vara mindre benägna att använda tekniken.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 3 oktober

Colossal-AI revolutionerar tillgången till storskaliga djupinlärningsmodeller

På det ständigt utvecklande området för artificiell intelligens har jakten på storskaliga djupinlärningsmodeller som kan hantera komplexa uppgifter varit i framkant. Men att bygga och träna sådana enorma modeller kräver traditionellt astronomiska kostnader och betydande beräkningsresurser, vilket ofta gör dem otillgängliga för mindre företag, oberoende utvecklare och forskare. Colossal-AI, ett banbrytande forskningsteam, har åtagit sig att demokratisera tillgången till stora modeller genom innovativa träningsmetoder. Deras lösning, Colossal-LLaMA-2, utmanar konventionella metoder genom att uppnå anmärkningsvärda resultat med bara några hundra dollar.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 3 oktober

AI-teknik ger liv åt hajscener i Shark Tank India

Med hjälp av AI-teknologi har Sahid SK, med verktyg från MidJourney, skapat imponerande bilder av hajarna från Shark Tank India. Aman Gupta, Peyush Bansal, Namita Thapar, Anupam Mittal, Amit Jain, Vineeta Singh och Ritesh Agarwal, grundare av OYO och nyaste medlemmen i Shark Tank India-juryn, presenteras alla i undervattensscener omgivna av AI-genererade hajar.

Direktlänk Dela Odisha Television fördjupade 3 oktober

Indien satsar på AI med Centers of Excellence

Indien intensifierar sin AI-resa genom att etablera AI Centers of Excellence (CoEs). Detta nya initiativ syftar till att förbättra livet för landets 1,4 miljarder invånare. Genom att utvidga AI-forskningen bortom traditionella institutioner, erkänner Indien behovet som framhävdes i Niti Aayogs diskussionspapper från 2018. Detta visade att betydande AI-forskning var begränsad till några få prestigefyllda institutioner. Att utöka AI CoEs geografiskt medför flera fördelar, inklusive att främja lokal talang för anpassade AI-lösningar och samtidigt driva entreprenörskap och jobbskapande i mindre områden. Stöd till etableringen av AI CoEs i nyligen grundade utbildnings- och forskningsinstitutioner kan ha långtgående effekter.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 2 oktober

AI omvandlar bilder av indiska cricketspelare till 1950-talsversioner

En konstnär har använt AI-verktyget Midjourney för att omvandla populära indiska cricketspelare till 1950-talsversioner. Bilderna, som delats på Reddit, har blivit virala och fått nästan 2 500 upvotes. Bildsamlingen börjar med en svartvit bild av Virat Kohli, följd av bilder på Rohit Sharma, MS Dhoni och Hardik Pandya. Shubhman Gill, Jasprit Bumrah, KL Rahul och Ravindra Jadeja är också med i samlingen. Reddit-användare har uttryckt sin förvåning över kreativiteten.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 2 oktober

De 10 största trenderna inom generativ AI för 2024

Generativ AI var den mest explosiva tekniktrenden 2023, och 2024 kommer att se liknande innovationer. Generativ AI kommer att spela en viktig roll i demokratiseringen av tillgången till AI:s omvandlingspotential. Större och kraftfullare modeller, som GPT-4, tränas på enorma datamängder och förväntas bli ännu större. Generativ AI kommer sannolikt att användas för att sprida desinformation och störa politiska processer under valår i flera länder. Generativ design kommer att antas snabbt inom design av fysiska produkter och tjänster. Generativ video kommer att göra det möjligt för vem som helst att producera professionellt videoinnehåll till en bråkdel av priset. Generativ AI förväntas bli lika allmänt förekommande som AI-genererade ord och bilder har blivit 2023. Mångmodal generativ AI kommer att bli mer vanligt. Efterfrågan på promptingenjörer kommer troligen att öka 2024. Autonoma generativa AI-applikationer kommer att bli mer sofistikerade. Generativ AI kommer att bli allt mer integrerad i appar och tjänster, och debatten om användningen av generativ AI inom utbildning kommer att växa.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 2 oktober

Maskininlärning i medicinmarknaden: Forskningsrapport och globala trender

En forskningsrapport om maskininlärning i medicinmarknaden ger detaljer om marknadsstorlek, drivkrafter och sårbarheter, stora aktörer, segmentöversikt och geografiskt perspektiv. Rapporten innehåller även data om affärsmiljön, värde/volymresultat, marknadsföringstaktik och expertkunskap. Några av de ledande företagen på den globala marknaden för maskininlärning inom medicin är Google, Bio Beats, Jvion, Lumiata, Dreamed, Healint, Arterys, Atomwise, Health Fidelity och Ginger. Rapporten undersöker betydelsen av fält och bevis för prognos, samt deras olika aspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 2 oktober

Artificiell intelligens ökar risken för valpåverkan

Val världen över står inför ett växande hot från utländska aktörer som använder artificiell intelligens (AI) för att påverka valresultatet. Sedan 2016 har länder som Ryssland, Kina och Iran använt sociala medier för att påverka utländska val, inklusive USA:s presidentval. Generativ AI och stora språkmodeller, som kan producera oändliga mängder text på vilket ämne som helst, är ett nytt verktyg som passar perfekt för internetbaserad propaganda. Verktyg som ChatGPT sänker kostnaden för att producera och distribuera propaganda, vilket gör det möjligt för fler länder att delta. Det är dock oklart hur dessa teknologier kommer att förändra desinformation och hur effektiva de kommer att vara.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 2 oktober

Scalenut, ett verktyg skapat av Gaurav Goyal och Mayank Jain, är en omfattande källa för att skapa högkvalitativt, sökmotoroptimerat innehåll. Verktyget, som grundades 2020 med huvudkontor i Gurugram, Indien, hjälper företag att förbättra sin organiska trafik. Scalenut använder avancerade teknologier som djupinlärning och AI för att generera toppklassigt innehåll. Verktyget har över 40 AI-mallar och har över 100 000 användare. Scalenut fungerar på den senaste språkprognosmodellen, generativ förtränad transformer 3 (GPT-3), utvecklad av Open AI Labs 2020.

AMBCrypto fördjupade 1 oktober

Varför vill USA kontrollera chipexporten till Mellanöstern?

USA:s regering har meddelat exportrestriktioner för chipp som möjliggör artificiell intelligens, eftersom de ses som ´kraftmultiplikationsteknologier för militär modernisering och mänskliga rättighetsövergrepp´. Den primära oron är att kinesiska företag kan se Mellanösternländer som ett sätt att kringgå restriktioner och få tillgång till avancerade chipp som de annars inte kan köpa. Enligt en studie av Center for Emerging Technologies i USA, får den kinesiska militären mestadels sina AI-möjliggörande chipp indirekt, genom mellanhänder, inklusive officiellt licensierade distributörer samt skalbolag.

Direktlänk Dela Irshi Videos fördjupade 1 oktober

USA:s regering har annonserat exportrestriktioner för AI-aktiverade chips till Mellanöstern, med motiveringen att dessa teknologier förstärker militär modernisering och kränkningar av mänskliga rättigheter. Enligt Christopher Miller, författare till boken ´The Chip War: The Fight for the World’s Most Important Technology´, är huvudbekymret att kinesiska företag kan försöka kringgå restriktioner genom att vända sig till Mellanöstern för att få tillgång till avancerade chips. En studie från 2022 av Center for Emerging Technologies visade att de flesta inköp av AI-aktiverade chips av det kinesiska militären inte gjordes direkt utan kom via mellanhänder, inklusive officiellt licensierade distributörer och shellföretag.

Geo TV News fördjupade 1 oktober

AI hotar globala val genom desinformation

Val över hela världen står inför ett växande hot från utländska aktörer som använder artificiell intelligens (AI) för att påverka valresultat. Sedan 2016 har länder som Ryssland, Kina och Iran använt sociala medier för att påverka utländska val, bland annat i USA. Nu finns det en ny faktor: generativ AI och stora språkmodeller, som kan producera oändliga mängder text på vilket ämne som helst. Dessa teknologier kan förändra desinformation och propaganda på internet. Val kommer att äga rum i hela den demokratiska världen under de kommande åren, och det är troligt att dessa tekniker kommer att användas i dessa val.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 30 september

AI-drivna desinformationskampanjer hotar globala val

AI-drivna desinformationskampanjer hotar globala val, med generativa AI-verktyg som förstärker propagandans räckvidd och inverkan. Framväxten av val världen över ökar attraktiviteten för AI-drivna desinformation för utländska och inhemska aktörer. Effektiva försvarsstrategier kräver tidig upptäckt, forskning och internationellt samarbete för att skydda demokratiska processer mot utvecklande AI-taktiker. Generativa AI-verktyg, exemplifierade av ChatGPT och den kraftfullare GPT-4, kan producera stora mängder text snabbt och i olika toner och perspektiv.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 30 september

Microsofts nya AI-fokus och OpenAIs framtidsplaner

Microsoft planerar att stärka sin närvaro i Indien med ett nytt datacenter. Trots att Microsofts höstproduktslansering, känd som ´Surface Event´, inte fick så mycket uppmärksamhet, presenterade företaget viktiga uppdateringar till Windows 11, med betoning på AI-assistenten Copilot. Teknikanalytikern Ben Thompson påpekade att Microsofts VD Satya Nadella arbetar för att försäkra att produkter som Office och servrar inte enbart är beroende av Windows. OpenAI, som delvis ägs av Microsoft, söker också att bryta sig loss från sina befintliga systemberoenden. OpenAIs VD Sam Altman har diskuterat möjligheten att skapa en interaktiv databehandlingsenhet som är mindre beroende av datorskärmar.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 30 september

Google Bard möter ökat granskning i kampen om generativ AI

Google Bard, en AI-modell utformad som ett gränssnitt för stora språkmodeller (LLM), står inför ökad granskning på grund av påståenden om att producera falska nyheter och desinformation. Trots att Bard nu är tillgänglig på över 40 språk och i över 230 länder, visade en nyligen genomförd granskning av två ledande generativa AI-verktyg, OpenAI:s ChatGPT och Google’s Bard, att de är benägna att generera falska påståenden. Google Bard genererade 80 av 100 myter från en slumpmässig prov ur databasen, medan ChatGPT genererade 98 av 100. Google Bard integreras nu med Google-appar och tjänster för mer hjälpsamma svar, men står också inför rättsliga utmaningar då det har anklagats för att skrapa data från miljontals användare utan deras samtycke.

Direktlänk Dela Newskarnataka fördjupade 30 september

Lovande framtidsutsikter för den globala marknaden för AI-verktyg för animation

En ny rapport indikerar lovande framtidsutsikter för den globala marknaden för AI-verktyg för animation, som för närvarande är under utveckling. Rapporten täcker perioden från 2023 till 2029 och ger noggrann och exakt data om viktiga konkurrenter, marknadstrender och tillförlitliga prognoser, inklusive tillväxthastigheter. Den belyser också de primära faktorerna som påverkar tillväxten av den globala marknaden för AI-verktyg för animation. Rapporten erbjuder djupgående analyser av nationella, regionala och globala marknader, tillsammans med en bedömning av de ledande spelarna i varje specifikt område.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 september

En ny marknadsundersökningsrapport har publicerats med titeln ´Artificial Intelligence Diagnostics Market´. Rapporten ger en detaljerad analys av industrin och erbjuder värdefulla insikter i dess nuvarande trender, tillväxtutsikter, konkurrenslandskap och framtida utblick. Rapporten innehåller en detaljerad översikt över marknaden, inklusive dess storlek, tillväxttakt och större segment. Den identifierar och analyserar också framväxande trender, teknologier och innovationer som sannolikt kommer att påverka marknaden inom en snar framtid.

Digital Journal fördjupade 29 september

AI-drivna chatbotar och virtuella assistenter förvandlar utbildningen i Indien

AI-drivna chatbotar och virtuella assistenter har förändrat utbildningssektorn i Indien genom att tackla potentiella svårigheter och stimulera kreativa undervisnings- och inlärningsmetoder. Dessa verktyg har ökat elevengagemanget genom att erbjuda utbildningsassistans dygnet runt, skapa personliga inlärningsvägar och lägga till spelifieringskomponenter för att göra inlärningen mer njutbar och engagerande. Traditionella utbildningsmetoder har haft svårt att hålla jämna steg med nationens växande befolkning och utbildningsaspirationer. Därmed har AI-drivna chatbotar och virtuella assistenter fått mycket uppmärksamhet för sin förmåga att öka elevengagemanget.

Direktlänk Dela The Telegraph India fördjupade 29 september

Artificiell intelligens kan ha djupgående effekter på tillväxtmarknader

Effekterna av artificiell intelligens (AI) på tillväxtmarknader som BRICS-länderna diskuteras intensivt. Vissa experter tror att AI kan minska fattigdom och skapa nya jobb, medan andra fruktar att AI förvärrar ojämlikheter och leder till hög arbetslöshet. Vid det senaste BRICS-mötet i Johannesburg meddelade Kinas president Xi Jinping planer på att bilda en BRICS AI-studiegrupp. Han betonade vikten av att utveckla styrningsramar för att göra tekniken ”mer säker, pålitlig, kontrollerbar och rättvis”.

Direktlänk Dela Business Live fördjupade 29 september

Artificiell intelligens inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031

En marknadsundersökningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom försäkringsmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som vill ha en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten förutspår marknadstrender, möjligheter och potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier för att effektivt hantera en konkurrensutsatt landskap. Den globala AI inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Marknaden förväntas uppnå anmärkningsvärd tillväxt vad gäller storlek och CAGR, drivet av faktorer som tekniska framsteg och närvaron av nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 29 september

Sam Altman, OpenAI-chefen, bekräftar att han är homosexuell

Sam Altman, amerikansk entreprenör och ansiktet bakom AI-applikationen ChatGPT, har bekräftat att han är homosexuell. Altman, tidigare VD för Reddit och medgrundare till Loopt, har varit öppen om sin sexuella läggning sedan gymnasiet. Trots att hans moder var förvånad över uppenbarelsen har Altman aldrig låtit sin sexualitet hindra honom. Han är också känd för att förespråka rättigheter för HBTQ-personer. Altman hade tidigare ett förhållande med Loopt-medgrundaren Nick Sivo och är för närvarande i ett förhållande med Oliver Mulherin, en australiensisk mjukvaruingenjör. Han har även uttryckt önskan att skaffa barn med Mulherin.

Direktlänk Dela Tech Radar 247 fördjupade 27 september

Maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa med 35,3% CAGR mellan 2023 och 2030

En rapport om maskininlärningsprogramvarumarknaden förutspår en imponerande årlig tillväxttakt på 35,3% under perioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av ökad användning av maskininlärning och AI inom olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, finans, e-handel och tillverkning. Rapporten identifierar också viktiga spelare på marknaden, inklusive Microsoft, Google, TensorFlow, Kount, Warwick Analytics, Valohai, Torch, Apache SINGA, AWS, BigML, Figure Eight och Floyd Labs. Framtida trender och möjligheter inkluderar ökad efterfrågan på prediktiv och föreskrivande analys, integration av maskininlärning i edge computing-enheter och IoT, och ökad betoning på djupinlärningsalgoritmer och teknik för naturlig språkbehandling.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Flipkart Ventures finansierar fem tidiga startups

Flipkart Ventures planerar att finansiera fem tidiga startups genom Flipkart Leap Ahead (FLA) Program, med målet att främja lösningar drivna av Gen AI och ML, digitala escrow banking stack och initiativ för cirkulär ekonomi. De utvalda startup-företagen, Algomage, Castler, FlexifyMe, NimbleBox.ai och ReCircle, kommer att få aktiebaserade investeringar på mellan 250 000 och 500 000 amerikanska dollar. Flipkart Ventures har en fond på 100 miljoner dollar som är tillägnad att stödja tidiga startups i Indien, med en portfölj som består av 15 företag.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 27 september

AI inom läkemedelsmarknaden förväntas växa betydligt fram till 2028

Den omfattande rapporten ´Artificial Intelligence (AI) in Pharmaceutical Market´ Plant Project Report 2023 syftar till att underlätta etableringen av en marknadsbaserad verksamhet. Rapporten täcker ett brett spektrum av ämnen, inklusive en omfattande marknadsanalys och djupdykning i detaljerade aspekter som driftsenheter, råmaterial- och verktygsbehov, infrastrukturkrav, maskinspecifikationer, arbetskraftskrav, förpacknings- och transportöverväganden, investeringsutsikter och finansiella överväganden. Rapporten indikerar att AI i läkemedelsindustrins marknadsstorlek 2021 kommer att öka jämfört med 2020, vilket representerar en anmärkningsvärd tillväxttakt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

OpenAI introducerar nya röst- och fotofunktioner till ChatGPT

OpenAI har tillkännagivit att de kommer att introducera nya röst- och fotofunktioner till sin AI-drivna chatbot, ChatGPT. Användare kan nu ställa frågor med hjälp av sin röst och få mänsklika svar. Dessutom kan användare nu ladda upp foton för att få hjälp, exempelvis för att lösa problem med grillen eller planera måltider. OpenAI säger att chatboten använder företagets öppna taligenkänningssystem Whisper för att omvandla talade ord till text. De nya funktionerna kommer att vara tillgängliga inom de närmaste 14 dagarna för ChatGPT Plus- och företagskunder.

Direktlänk Dela Techzimo fördjupade 27 september

YouTube avslöjar nya AI-verktyg för att stärka innehållsskapare

YouTube avslöjade en rad nya AI-verktyg vid sitt Made on YouTube-evenemang i New York. Bland de nya verktygen finns Dream Screen, som gör att skapare av YouTube Shorts kan generera video eller bakgrunder för video genom att skriva in en idé i en prompt. YouTube meddelade också att Shorts-videor nu får 70 miljarder dagliga visningar, upp från 50 miljarder i januari. Plattformen presenterade också en ny mobilapp kallad YouTube Create, som erbjuder video redigeringsverktyg. Appen är gratis och finns tillgänglig i betaversion på Android-enheter i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Indien, Indonesien, Singapore och Sydkorea. YouTube tillkännagav också att det kommer att introducera Aloud, ett AI-drivet verktyg för omedelbar dubbning, och en AI-assistent för dess Creator Music-ljudbibliotek. Dessutom kommer YouTube Studio-verktyget att integrera generativ AI nästa år för att hjälpa skapare att brainstorma.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 27 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

AI och ML driver innovation inom läkemedelsupptäckt och utveckling

Snabb acceleration inom IP-skapande och vetenskaplig kunskap driver en växande acceptans av AI och ML inom läkemedelsupptäckt och utveckling. USA och Kina fortsätter att leda innovationen och ligger i framkant av AI-teknikutvecklingen för läkemedelsupptäckt. Clarivate Plc har släppt sin årliga rapport ´Företag att hålla ögat på´, där sju innovatörer som använder AI och ML för att förändra läkemedelsupptäckt och utveckling framhävs. Företagen är AQEMIA, Auransa, Enveda Biosciences, Pharos iBio, Quris-AI, Relation Therapeutics och SandboxAQ.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 27 september

Seminarium om artificiell intelligens för militära tillämpningar organiserades av MCEME

Militärhögskolan för elektronik och mekanisk teknik (MCEME) under Army Training Command organiserade ett seminarium med fokus på ´Artificiell Intelligens för Militära Tillämpningar´. Seminariet hölls under två dagar, 25-26 september 2023, på MCEME, Secunderabad. Det syftade till innovativ användning av AI för att möta de nuvarande och framtida utmaningarna för de indiska försvarsstyrkorna. Seminariet innehöll presentationer av akademiker, militär, startups och industrin, med fokus på nischade teknikområden och innovativa lösningar för att möta de specifika utmaningarna för de väpnade styrkorna.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 27 september

Globala insikter i artificiell intelligens på marknaden för små och medelstora företag 2023-2031: Upplåsning av tillväxtpotential

En omfattande rapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag från 2023 till 2031. Rapporten framhäver tillväxtmöjligheter för nyckelspelare och kastar ljus över framtida utsikter och branschutvecklingar. Den inkluderar även företagsprofiler och avslöjar deras affärsstrategier samt lovande nya investeringsmöjligheter. Rapporten ger dig kunskap och insikt som behövs för att fatta informerade beslut i en ständigt föränderlig affärsmiljö. Den täcker forskningstiden från 2018 till 2028 och ger en djup och omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

En nyligen publicerad rapport om användningen av artificiell intelligens (AI) inom processfinansieringsmarknaden ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI:s roll i att revolutionera processfinansieringsindustrin. Marknaden för AI inom processfinansiering har vuxit från miljontals USD till miljontals USD från 2017 till 2022. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) på procent beräknas denna marknad nå miljontals USD år 2029. Nyckelspelare på den globala marknaden för AI inom processfinansiering inkluderar LP, Pravati Capital LLC, Apex Litigation Finance Limited, Longford Capital Management, VALIDITY FINANCE, LLC, Augusta Ventures Ltd., Deminor och Woodsford Litigation Funding Ltd.

Benzinga fördjupade 26 september

OpenAI:s VD Sam Altman förvånad över sin egen makt

Sam Altman, VD för OpenAI, har blivit en kraftfull figur i allmänhetens medvetande, något som överraskar honom själv. Han har tidigare fångat uppmärksamheten från framstående personer som Elon Musk och Bill Gates. Altman har kallats till senatshörningar för att svara på frågor om vad hans företags teknologi innebär för mänsklighetens framtid. Lanseringen av det stora språkmodellen (LLM) ledde till att nästan 34 000 teknikexperter, inklusive Apple medgrundare Steve Wozniak och Tesla´s Elon Musk, undertecknade ett öppet brev som kräver ett uppehåll i utvecklingen av gigantiska AI-experiment.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 26 september

Generativ AI: En spelväxlare med potentiella hot

Generativ AI, en gren av artificiell intelligens (AI) som låter maskiner skapa nytt innehåll, kan revolutionera olika branscher. En tredjedel av årets McKinsey Global-undersökningens respondenter använder Gen AI-verktyg i minst en affärsfunktion. Dock har användningen av generativ AI också öppnat för cyberhot och brott mot användarna. En rapport från cybersäkerhetsföretaget Group-IB avslöjade att över 100 000 ChatGPT-konton har hackats och deras data olagligt handlas på darknet. Trots detta har andelen Gen AI-användare som oroar sig för AI:s cybersäkerhet minskat från förra årets 51% till 38%, enligt McKinsey Global-undersökningen.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 26 september

Artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapport 2023 släppt

Den nyligen släppta artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapporten för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI vertikaler industrin. Marknaden för AI vertikaler har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Förstärkningsinlärning från mänsklig feedback förvandlar chattbotar till mainstream-teknologi

Företag som OpenAI och Meta har utvecklat chattbotar som Galactica och ChatGPT med hjälp av tekniken ´förstärkningsinlärning från mänsklig feedback´. Denna teknik innebär att hundratals arbetare, ofta med högre utbildning, ger precisa förslag för att förbättra botens färdigheter. Denna metod har förvandlat chattbotar från en nyhet till en mainstream-teknologi. Arbetarna får betalt mellan 15 och 30 dollar i timmen, men de i andra länder får betydligt mindre. Men forskare varnar för att tekniken inte är helt förstådd och kan försämra prestanda på andra sätt.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 september

Stora teknikföretag satsar på AI: Amazon uppgraderar Alexa, Google utökar Bard, Nvidia siktar på Indien

Artificiell intelligens (AI) har varit populär under året, med stora namn inom teknikindustrin som deltar. Generativ AI, som kan skapa original output, hantera repetitiva uppgifter, utföra forskning och till och med skriva kod, har sett framsteg 2023. Amazon har uppgraderat sin röstkontrollerade digitala assistent Alexa med generativ AI. Google har lanserat generativ AI, kallad Bard, som kan användas tillsammans med en mängd Google-produkter och tjänster. Nvidia, ledare inom grafikprocessorer (GPU), har uttryckt intresse för att utöka sin relation med Indien, som nyligen överträffade Kina i befolkning och kan bli ´en av de största AI-marknaderna i världen´.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 24 september

OpenAI lanserar ny kraftfull AI-chatbot, ChatGPT

OpenAI har officiellt lanserat sin nya AI-chatbot, ChatGPT, den 30 november 2022. AI:n, som också kallas GPT-3, nådde miljontals användare inom tre dagar efter lanseringen. ChatGPT kan skriva unikt innehåll och generera idéer. Den är tränad på stora mängder data med hjälp av djupinlärningsalgoritmer och kan förstå naturligt språk genom att analysera mönster och relationer mellan ord och fraser. Efter att ha haft tekniska problem med servern kort efter lanseringen, införde OpenAI en betalplan kallad ”ChatGPT Plus” för 20 dollar i månaden, men den fria planen är fortfarande tillgänglig.

Direktlänk Dela Epi Express fördjupade 23 september

Marknaden för AI inom detaljhandeln förväntas växa till 6458,6 miljoner dollar till 2028

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom detaljhandeln kommer att växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 15,27% och nå ett värde på 6458,6 miljoner dollar till 2028, upp från 2753,21 miljoner dollar 2023. Rapporten ger en detaljerad översikt över marknaden, inklusive analyser av ledande företag som Plexure Ltd, Daisy Intelligence, Google LLC, SAP SE, ViSenze Pte Ltd, IBM Corporation, Focal Systems Inc., Findmine Inc., Versium Analytics Inc., Conversica Inc., Sentient Technologies Holdings Limited, BloomReach Inc., Amazon Web Services Inc., Salesforce.com Inc., Microsoft Corporation och Style.ai. Den tar också upp effekterna av COVID-19 och regionala konflikter på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 september

AI-nyheter: Alexa blir mer pratsam, Indien kan bli nästa stora AI-marknad, författare stämmer OpenAI

Amazon har uppdaterat Alexa för att bli mer konversationsvänlig. Nvidia´s VD, Jensen Huang, tror att Indien kan bli nästa stora AI-marknad. Författare som George RR Martin och John Grisham stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång. Microsoft 365 Copilot, en AI-assistent för Office-appar, har testats av cirka 600 företag. Tom Inglesby från Johns Hopkins Center för Health Security betonar behovet av reglering för att säkerställa att AI inte skapar något farligare än vad som redan finns i naturen. Aether, ett verktyg för kapitalförvaltning, har problem med inkonsekventa ESG-mått. Salesforce´s AI-assistent, Einstein Copilot, kommer snart att interagera mer med kunder. Google´s Bard AI chatbot har introducerat en funktion för faktakontroll.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 23 september

SiMa.ai lanserar Palette Edgematic för att förenkla maskininlärning

Krishna Rangasayee, grundare och VD för SiMa.ai, vill göra maskininlärning tillgänglig för alla genom att förenkla det. SiMa.ai, ett amerikanskt AI- och maskininlärningsstartföretag, lanserade nyligen sin mjukvara Palette Edgematic som gör det möjligt för vem som helst att bygga maskininlärningspipeliner med ett dra-och-släpp-gränssnitt. Rangasayee tror att mjukvaran kan vara en fördel för indiska företag som vill göra sina arbetsflöden mer effektiva. Han ser också Indien som en potentiell världsledare inom området, med dess stora talangpool och beredskap att ta risker.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 23 september

AI driver paradigmskift i online-spelindustrin

Artificiell intelligens (AI) driver en paradigmskift i online-spelindustrin, där man rör sig bort från konventionellt spel mot personliga och skräddarsydda upplevelser. I Indien, ett land med en blomstrande spelandekultur, är AI i framkant av denna omvandling, revolutionerande hur spelare interagerar med spel. AI kan främja ansvarsfulla spelbeteenden genom att analysera spelvanor och beteenden för att identifiera spelare som kan riskera att utveckla problematiska vanor. Dessutom förbättrar AI säkerhet och integritet inom spelvärlden. AI fungerar också som en digital kurator, skapar skräddarsydda spelupplevelser för enskilda spelare. I kampen mot bedrägeri fungerar AI som en vakande förvaltare, undersöker spelnyanser för eventuella tecken på oegentligheter. AI-drivna chatbots har framträtt som värdefulla följeslagare i spelvärlden, som erbjuder realtidsvägledning, skräddarsydda förslag och inlärningsförmågor.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 22 september

AI in Supply Chain and Logistics Market Prognos 2023

En analys av marknaden för artificiell intelligens (AI) inom leveranskedja och logistik ger en omfattande utvärdering av marknaden inom industrin. Studien omfattar en förståelse för industriens dynamik, inklusive storlek, volym, värde, typ, ansökan, intäkter, potentiella kundsegment, köpbeteenden, konkurrens och andra kritiska faktorer. Marknaden har upplevt en betydande tillväxt, ökande från USD miljoner till USD miljoner mellan 2017 och 2022. Prognoser föreslår en CAGR på procent, förväntas driva marknaden till att nå USD miljoner år 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 22 september

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032

DataHorizzon Research har publicerat en rapport som visar att marknaden för data science och maskininlärningsplattformar beräknas vara värd 94,2 miljarder USD 2023 och förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 17,4%. Rapporten analyserar marknadens tillstånd på global och regional nivå inom kommunikationssektorn. Maskininlärning, en gren av datavetenskapen, används för att göra viktiga beslut i företag och applikationer. Insikter från konsumenter används av organisationer för att anpassa sina produkter eller tjänster efter kundernas krav och förväntningar. Data science och ML-plattformar hjälper företag att dra meningsfulla slutsatser från denna data, utveckla marknadsföringsplaner och förbättra produktutbudet. Dessutom främjar den prediktiva analysen i företag också marknadstillväxten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 september

Nvidia och Indien satsar på att snabba upp landets AI-uppgång

Nvidia och Indien har gemensamt intresse av att påskynda Indiens framsteg inom AI. Under en femdagars resa till Indien besökte Nvidias VD Jensen Huang fyra städer och hade ett enskilt samtal med premiärminister Narendra Modi om AI-sektorn. Nvidia ser Indien som en sällsynt möjlighet, då landet kan bli en källa till AI-talang, en plats för chipproduktion och en marknad för Nvidias produkter. Indien har ambitioner att öka elektronikproduktionen och använda AI för att stödja sin digitala ekonomi. Landet investerar miljarder i bidrag för att upprätta infrastruktur för chipproduktion för att locka företag som Nvidia.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 21 september

Global marknad för maskininlärningschips växer

En ny affärsforskningsrapport visar att den globala marknaden för maskininlärningschips växer. Rapporten hjälper företag att förstå olika drivkrafter och begränsningar som påverkar marknaden under prognosperioden från 2023 till 2030. Den innehåller en detaljerad analys av tidigare trender, framtida trender och tekniska framsteg. Rapporten ger också en detaljerad och analytisk titt på de olika företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 21 september

Utmaningar och möjligheter med generativ AI

Under de senaste åren har investeringarna i artificiell intelligens (AI) ökat. Den globala marknaden för AI uppskattades till 136,55 miljarder dollar 2022 och förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 37,3 procent från 2023 till 2030. Adoptionen av AI växer också i en aldrig tidigare skådad takt. Gen-AI har fått uppmärksamhet på grund av sin förmåga att automatisera komplexa processer, personifiera kundupplevelser och till och med skapa nya idéer och designer. Men företagsledare behöver vara medvetna om utmaningarna på vägen mot att anta generativ AI och dess position i en organisations digitala omvandlingsfärdplan. Det krävs en väl genomtänkt strategi för att maximera dess fördelar samtidigt som man hanterar dess unika utmaningar.

Direktlänk Dela CyberMedia fördjupade 21 september

OpenAIs AI-drivna bildgenerering tar ett stort steg framåt med integration av ChatGPT och DALL-E 3

OpenAI, en ledande organisation för forskning inom artificiell intelligens, har tagit ett betydande steg framåt inom AI-driven bildgenerering. Den senaste integrationen av ChatGPT med DALL-E 3 förväntas revolutionera sättet användare genererar bilder, särskilt i Indien. Integrationen av DALL-E 3 med ChatGPT är inte bara en teknisk uppgradering; det är en förbättring av användarupplevelsen. Denna integration kommer att tillåta användare att skapa bilduppmaningar mer ansträngningslöst. DALL-E 3, efterträdaren till sin redan kraftfulla föregångare, genererar ännu finare bilder från textuppmaningar.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 21 september

Ökning i användandet av AI-chattbotar bland studenter väcker oro

Användningen av OpenAI:s AI-chattbot ChatGPT har ökat i samband med att skolorna börjar igen, vilket väcker oro för att eleverna använder chattbotten i stor utsträckning. Dataanalysföretaget SimilarWeb rapporterade att webbtrafiken till ChatGPT ökade med cirka 12% förra veckan jämfört med veckan innan. YipitData noterade att den dagliga användningen av ChatGPT nådde en lågpunkt i augusti men visade förbättring under månadens andra hälft. Sensor Tower rapporterade att antalet veckovisa globala ChatGPT-appanvändare ökade med mer än 10% under de två sista veckorna i augusti. ChatGPT erbjuder olika funktioner, som att generera kod, sammanfatta anteckningar och hjälpa till med att skriva uppsatser och uppgifter, allt inom några sekunder. Vissa skolor har valt att förbjuda tekniken helt och hållet, medan andra utforskar sätt att införliva den i sina läroplaner för att hjälpa eleverna att lära sig.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 september

Google förbättrar sin AI-chatbot Bard, introducerar nya funktioner och förbereder konkurrent till OpenAI:s GPT-4

Google har förbättrat sin AI-chatbot Bard genom att ge den tillgång till företagets mest populära appar, i hopp om att den ska bli mer som en virtuell ´personlig assistent´ för användare. Bard kan nu hämta information från YouTube, Maps och Googles sökfunktioner för flyg och shopping. Om användare ger tillstånd kan den också sammanfatta innehåll från Gmail, Docs och Drive. Dessa nya funktioner är tack vare en ny, mer finjusterad version av Googles stora språkmodell PaLM 2. Google arbetar också med att färdigställa Gemini, företagets konstgjorda intelligensprogramvara som är tänkt att konkurrera med OpenAI:s GPT-4-modell.

Direktlänk Dela Wealth of Geeks fördjupade 20 september

Infosys och Nvidia utvidgar sitt samarbete för att bygga generativa AI-verktyg

Infosys Ltd. och Nvidia Corp. har utvidgat sitt samarbete för att bygga generativa AI-verktyg för företag, vilket är ännu ett satsning på Indien för det amerikanska företaget vars chip driver ChatGPT. Det utvidgade samarbetet förenar Nvidia AI Enterprise och Infosys Topaz, en AI-tjänstesvit som introducerades tidigare i år. Detta kommer att möjliggöra för Indiens näst största IT-tjänsteföretag att skapa erbjudanden som kunder kan adoptera för att integrera generativ artificiell intelligens i sina företag. Infosys planerar också att inrätta ett Nvidia Centre of Excellence för att utbilda och certifiera 50 000 anställda på Nvidias AI-teknik.

Direktlänk Dela BQ Prime fördjupade 20 september

Globala marknaden för företagsartificiell intelligens förväntas nå 153,22 miljarder dollar år 2030

Enligt en ny rapport från Vantage Market Research förväntas den globala marknaden för företagsartificiell intelligens (AI) växa från 14,74 miljarder dollar 2022 till 153,22 miljarder dollar 2030, med en sammanlagd årlig tillväxttakt (CAGR) på 34%. Rapporten innehåller även en konkurrensöversikt över stora företag på marknaden, inklusive Amazon Web Services Inc., IBM Corporation, Microsoft Corporation, Oracle Corporation, Intel Corporation, Alphabet, SAP SE, C3.ai Inc., DataRobot Inc., Hewlett Packard Enterprise, Wipro Limited och NVidia Corporation. Rapporten tar också upp hur kriget mellan Ryssland och Ukraina har påverkat marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Infosys och Nvidia utvidgar sitt samarbete för att bygga generativa AI-verktyg

Infosys Ltd. och Nvidia Corp. har utvidgat sitt samarbete för att bygga generativa AI-verktyg för företag. Det utvidgade samarbetet innebär att Nvidia AI Enterprise och Infosys Topaz kommer att samarbeta. Detta kommer att möjliggöra för Indiens näst största IT-tjänsteföretag att skapa erbjudanden som kunderna lätt kan anta för att integrera generativ artificiell intelligens i sina verksamheter. Infosys planerar också att inrätta ett Nvidia Centre of Excellence för att utbilda och certifiera 50 000 anställda på Nvidias AI-teknologi. Företagen kommer också att undersöka möjligheten att bygga AI-lösningar för 5G, cybersäkerhet och energiomställning.

Direktlänk Dela BQ Prime fördjupade 20 september

Global medicinsk artificiell intelligensmarknad förväntas nå betydande värde till 2030

En ny forskningsrapport förutspår att den globala marknaden för medicinsk artificiell intelligens kommer att uppnå ett betydande värde i miljontals dollar till 2030. Dessutom förväntas den visa en oförutsedd sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030 jämfört med data från perioden 2018 till 2022. Rapporten innehåller en omfattande analys av marknadens dynamik globalt, med hjälp av tabeller och statistik. Den fungerar som en värdefull resurs som ger viktiga statistiska insikter i branschens nuvarande tillstånd.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 20 september

Global juridisk AI-marknad förväntas växa med 33,97% mellan 2023 och 2030

Enligt en marknadsundersökningsrapport förväntas den globala marknaden för juridisk teknik och artificiell intelligens (AI) växa med en årlig tillväxttakt på 33,97% under prognosperioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av den juridiska branschens ökande användning av AI-verktyg för att effektivisera processer och förbättra effektiviteten. AI-lösningar använder maskininlärning och naturlig språkbearbetning för att automatisera uppgifter som kontraktanalys, juridisk forskning och dokumentgranskning. Nyckelfaktorer inkluderar strävan efter juridisk innovation, regulatorisk efterlevnad och önskan att minska juridiska kostnader.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Ny rapport ger värdefulla insikter om marknaden för artificiell intelligens

Den nyligen släppta marknadsrapporten för artificiell intelligens (AI) för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI-industrin. Den globala AI-marknadens storlek värderades till 59732,12 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner dollar 2028. Rapporten inkluderar flera nya tillägg som marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Indonesien kan bli en global ledare inom den kreativa industrin i metaversumets era

Enligt forskning av Allied Market Research kommer den totala marknaden för digitala kläder att växa från 498,7 miljoner dollar 2021 till 4,8 miljarder dollar 2031. På grund av landets unga befolkning och kulturella mångfald är Indonesien välpositionerat för att bli en hubb för innovation och utveckling inom den kreativa industrin i metaversumets era. För att förverkliga denna vision föreslås bland annat utbildning och träning anpassade till digitala och kreativa yrken, investeringar i digital infrastruktur, finansiellt stöd och reglering för startups och företag inom den kreativa sektorn samt byggandet av kreativa nav och företagsinkubatorer.

Direktlänk Dela Modern Diplomacy fördjupade 20 september

Google integrerar AI-chattbot i sina appar, Kina inbjuden till AI-säkerhetstoppmötet, AI hjälper till att minska antalet fall i konsumentdomstolar

Google integrerar sin generativa AI-chattbot, Google Bard, i sina appar inklusive Gmail, YouTube, Docs och Maps. Kina har bjudits in till Storbritanniens toppmöte om AI-säkerhet i november, i syfte att bli en global ledare inom AI-reglering. Konsumentministeriet i Indien utnyttjar AI för att minska antalet olösta fall i konsumentdomstolar. Dessutom har det AI-drivna engelska språkinlärningsföretaget LillyPad avtäckt sin nya AI-bokklubb, Open Book. Den digitala finansieringsplattformen Lev meddelade att den lägger till AI-funktioner, känd som Lev AI, till sin marknadsplats Lev Match.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 19 september

Falska bilder påstås vara från Indiens månlandning

Bilder som påstås visa jorden från rymden har felaktigt påståtts vara sända från månen av Indiens lyckade månmission i augusti. Bilderna är faktiskt AI-genererade och publicerades av en indisk medieorganisation innan Chandrayaan-3 landade på månen. Indien blev den första nationen att landa ett farkost nära månens mestadels outforskade sydpol. De AI-genererade bilderna skapades med hjälp av verktyget Midjourney, enligt Pratik Prasenjit, senior sociala medier chef på WION.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 19 september

Lumina Datamatics lanserar AI-tjänster för förläggare

Lumina Datamatics, en global ledare inom innehålls- och tekniklösningar, har stolt lanserat sina artificiella intelligens (AI) tjänster för förläggare. Lumina Datamatics AI kommer att förbättra användarupplevelsen, spara tid och pengar, säkerställa tillgänglighetsöverensstämmelse och förbättra kvaliteten på utvärderingsutveckling. De AI-drivna tjänsterna inkluderar innehållsförbättring, bildigenkänning och utvärderingsförfattare. Sameer L. Kanodia, VD för Lumina Datamatics, säger att förläggare nu kan förbättra kvaliteten och upptäckbarheten av sitt innehåll, minska sina kostnader och spara tid samtidigt som de upprätthåller högsta innehållssäkerhet och dataskydd.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 18 september

Viktiga AI-trender att förbereda sig för 2024

Hastigheten på vilken artificiell intelligens (AI) utvecklas och integreras i våra liv kommer bara att öka 2024. Företag lär sig att låsa upp dess potential, individer använder det för att öka produktiviteten och lagstiftare funderar över hur man ska reglera det. Det finns fortfarande frågor kring förtroende, snedvridning, tillgänglighet och reglering. Generativa AI-verktyg kommer att gå långt bortom chatbots och bildgeneratorer. Etiska AI kommer att vara i efterfrågan för att minimera potentiella skador. AI kommer att användas inom kundservice för att automatisera rutinmässiga uppgifter och frigöra mänsklig tid för mer komplexa uppgifter. AI kommer att integreras i appar och programvara, och lågkod / ingen kod-programvaruutveckling kommer att bli alltmer populär. Nya jobbmöjligheter inom AI kommer att dyka upp. Quantum AI kommer att användas för att driva större och mer komplexa neurala nätverk och algoritmer. AI-lagstiftning utvecklas i olika länder för att skydda medborgare och möjliggöra innovation.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 september

Detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030

En detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030 ger en omfattande analys av marknadsstorlek, andel, intäkter, segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser närvaron av begränsande faktorer och regionala industrier som kan påverka marknadstillväxttrenderna bortom prognosperioden 2030. Rapporten ger värdefulla insikter och strategier för att hjälpa företag att navigera i den komplexa marknadsmiljön och maximera ROI. Den erbjuder en djupgående analys av marknadens konkurrenslandskap, inklusive nyckelindustriaktörer, marknadsandel och konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

AI och ML driver omvandling av skattepraxis i Indien

Skattepraxis genomgår en omvandling i Indien, ledd av medelstora skattepraktikerföretag som omformar sitt tillvägagångssätt med hjälp av artificiell intelligens (AI), maskininlärning (ML) och generative pretrained transformer (GPT). AI och ML hjälper skattepraktiker att automatisera resurskrävande uppgifter som datainmatning och validering. Denna effektivisering tillåter professionella att rikta sin expertis mot strategiska strävanden. AI-algoritmer analyserar historiska skattedata för att förutsäga framtida skatteplikter. Medan det finns oro för att tekniken ersätter mänsklig expertis, investerar skattepraktiker aktivt i att förbättra sina professionella förmågor. Medan digitala fotavtryck expanderar, uppstår bekymmer om datasekretess och integritet. Skattepraktiker förespråkar dock ansvarsfull användning av teknik genom att implementera robusta cybersäkerhetsåtgärder och transparenta kommunikationspraxis.

Direktlänk Dela The Statesman fördjupade 18 september

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden växer globalt, prognos till 2031

En ny forskningsrapport visar den globala marknaden för Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) och dess kommersiella möjligheter fram till 2031. Rapporten inkluderar en analys av hur COVID-19 påverkat marknaden och hur företag kan övervinna hoten som pandemin har medfört. De stora aktörerna på MLaaS-marknaden inkluderar ISHIR, IBM, Google, Microsoft och Amazon. MLaaS-marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en beräknad CAGR på procent. Marknaden förväntas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Google ger tidig tillgång till sin konversations-AI-programvara Gemini

Google har rapporterats ge tidig tillgång till en utvald grupp företag för sin konversations-AI-programvara kallad Gemini. Enligt källor är Gemini utformad för att konkurrera med OpenAI:s GPT-4-modell. Lanseringen av Gemini är av stor betydelse för Google, eftersom företaget har gjort stora investeringar i generativ AI detta år. Detta för att komma ikapp efter att Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT fick stor uppmärksamhet vid sin lansering förra året. Google planerar att erbjuda Gemini till företag genom sin Google Cloud Vertex AI-tjänst. Förra månaden introducerade företaget generativ AI i sitt sökverktyg för användare i Indien och Japan. Dessutom har Google gjort sina AI-drivna verktyg tillgängliga för företagskunder till en månadskostnad på $30 per användare.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 16 september

AI ses som ett verktyg för att automatisera tråkiga uppgifter av majoriteten av yrkesverksamma

En majoritet av yrkesverksamma från Generation X (födda mellan 1965 och 1980) och millennials (födda mellan 1981 och 1996) är intresserade av att integrera artificiell intelligens (AI) i sitt dagliga arbete, enligt en nyligen genomförd undersökning. Rapporten från LinkedIn India visar att över 75 procent av millennials och 74 procent av Generation X-professionella tror att AI kan hjälpa dem med tråkiga uppgifter och frigöra tid för mer engagerande ansvarsområden. Rapporten noterar även att 70 procent av Generation Z yrkesverksamma (födda mellan 1996 och 2010) också är öppna för att anta AI på arbetsplatsen.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 16 september

Global AI i företagsmarknaden förväntas nå 1,5 biljoner dollar 2028

Enligt en rapport från Infinity Business Insights förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i företag nå 1,5 biljoner dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,3% från 2023 till 2028. Rapporten belyser hur AI har omvandlat företagsverksamhet och beslutsfattande, med AI-lösningar som erbjuder insikter baserade på data, automatisering och förbättrad effektivitet. Nyckelmarknadsaktörer som nämns i rapporten inkluderar Google, Microsoft, IBM, Amazon Web Services, Nuance, Verint, DataRobot, SAS, MathWorks, Digital Reasoning, Cloudera, IPsoft, Uniphore, Kasisto och iFLYTEK.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Marknadsutsikter för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) 2023-2030

En ny rapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för marknaden för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) under de kommande åren. Marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en CAGR på procent. Det uppskattas att marknaden kommer att nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten strategier för företag att övervinna hot från COVID-19.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Kunstgjord intelligens på rättegångsfinansieringsmarknaden växer globalt fram till 2030

En ny forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och intäktsprognoser för marknaden för konstgjord intelligens (AI) inom rättegångsfinansiering från 2023 till 2030. Rapporten inkluderar data om marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Den täcker också strategier för företag att övervinna hot som orsakats av COVID-19. Marknaden för AI inom rättegångsfinansiering har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) av procent. Marknaden beräknas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Maskininlärningskurser Marknadsinsikter 2023: Omfattande analys av storlek, andelar, intäkter och tillväxttrender

En omfattande rapport om marknaden för maskininlärningskurser fram till 2023 ger en komplett analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser även begränsande faktorer och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten ger värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera på marknadens komplexa landskap och maximera sin avkastning på investeringar. Rapporten innehåller även en konkurrenslandskapsanalys, som ger insikter i framstående spelare med betydande marknadsandelar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Google Bard förväntas överstiga en miljard användare 2023

Google Bard är en chattbot utvecklad av Google för att underlätta naturliga konversationer genom banbrytande teknik som naturlig språkbearbetning och maskininlärning. Bard förväntas överstiga en miljard användare vid slutet av 2023, med över 140,6 miljoner månatliga besökare. Människor från mer än 230 länder och territorier har tillgång till denna chattbot. Bard finns tillgänglig på över 43 språk, inklusive kinesiska, koreanska, arabiska, hindi och spanska. Demografiskt sett är 60% av Bards användare män och 40% kvinnor. Den största användargruppen, som utgör 34,20%, faller i åldersintervallet 25 till 34 år, följt nära av åldersgruppen 18 till 24 år.

Direktlänk Dela Scoop Market fördjupade 15 september

Svåra tider framöver för Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikmarknad

Människan kämpar mot två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikindustrin från en bokstavlig smältning. Trots situationen har forskningsteamet lyckats samla den senaste informationen om Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivrutiner, kapaciteter, teknologier och förändringar i Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten.

Direktlänk Dela IVF News Direct fördjupade 15 september

Google ger företag tillgång till tidig version av AI-programvara Gemini

Alphabet´s Google har gett en liten grupp företag tillgång till en tidig version av Gemini, dess konversationsartificiella intelligensprogramvara, enligt en rapport. Gemini är avsett att konkurrera med OpenAI:s GPT-4-modell. Google har intensifierat investeringar i generativ AI i år eftersom det försöker hinna ikapp efter Microsoft-backade OpenAI:s lansering av ChatGPT förra året. Gemini är en samling av stora språkmodeller som driver allt från chatbots till funktioner som sammanfattar text eller genererar originaltext baserat på vad användare vill läsa. Google planerar att göra Gemini tillgängligt för företag genom sin Google Cloud Vertex AI-tjänst.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 september

Världen denna vecka: Globala politiska händelser och frågor

Världen denna vecka diskuterar flera globala frågor och politiska händelser. I Europa närmar sig den hårdhögra allt närmare makten och påverkar politiken utan att behöva gå med i regeringar. I USA fortsätter Hunter Bidens problem och en ny riksrättsaga. I Asien breddar Narendra Modi Indiens regionala klyftor och Vladimir Putin söker vapen från Nordkorea. I Kina lanserar regeringen en kampanj mot medicinsk korruption. I Mellanöstern och Afrika är politikernas dödliga försummelse i Marocko och Libyen ett problem. I Storbritannien har ekonomisk inaktivitet blivit ett unikt problem.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 14 september

Maskininlärning i bilmarknaden förutspås ha en lovande framtid, enligt ny rapport

En nyligen publicerad rapport om ´Maskininlärning i bilmarknaden´ förutspår en lovande framtid för global maskininlärning inom bilindustrin de kommande fem åren. Rapporten, som är 113 sidor lång, ger en grundlig beskrivning av marknadens nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Den täcker även nyckeltrender, marknadssegmenteringar, drivande faktorer och geografisk analys. Rapporten innehåller mer än bara fakta och siffror, den fungerar också som ett strategiskt navigationshjälpmedel och vägleder beslutsfattande på denna konkurrensutsatta marknad.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

Times Network lanserar Brand Surge för att stödja start-ups

Times Network har lanserat Brand Surge, ett innovativt initiativ utformat för att stödja start-ups. Jignesh Kenia, President och Head of Corporate Strategy och Digital Transformation på Times Network, säger att Brand Surge inte bara är en reklamlösning, utan ett partnerskap i en start-ups tillväxtresa. Målet är att göra reklamutrymmet tillgängligt och effektivt, oavsett en start-ups stadium eller budget. Brand Surge erbjuder olika reklamalternativ och tjänster från så lågt som Rs. 1 lakh, vilket garanterar överkomlighet samtidigt som det garanterar en bred räckvidd.

Direktlänk Dela exchange4media fördjupade 13 september

Teknikjättar utreds för arbetsförhållandena för dataetiketter

Nio teknikjättar, inklusive Microsoft, OpenAI, Anthropic, Meta, Alphabet, Amazon, Inflection AI, Scale AI och IBM, utreds av amerikanska lagstiftare för arbetsförhållandena för dataetiketter. Dataetiketter är mänskliga arbetare som har till uppgift att märka träningsdata och granska chattbot-svar för att säkerställa att AI-system är säkra och tillförlitliga. Trots det väsentliga i detta arbete utför miljontals dataarbetare runt om i världen dessa stressande uppgifter under konstant övervakning, med låga löner och inga förmåner. Dessa förhållanden skadar inte bara arbetarna, de riskerar också kvaliteten på AI-systemen.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 13 september

Indiska marknadsförare känner sig överväldigade av inlärningskurvan för generativ AI, enligt Canva-undersökning

Enligt Global CreAItivity Survey, publicerad av Canva, känner sig 97% av ledarna inom marknadsföring och kreativa yrken bekväma med uppgången av generativ AI, men 75% av dem i Indien känner sig överväldigade av inlärningskurvan för att anta det. Undersökningen tillägger vidare att 72% av ledarna inom kreativa byråer och marknadsförare säger att generativ AI sparar deras team minst två till tre timmar per vecka. Marknadsförare oroar sig också för riskerna med att använda generativ AI, med 77% av marknadsförarna och de kreativa ledarna i Indien oroade över förlusten av kunddata vid användning av den.

Direktlänk Dela Campaign Asia fördjupade 13 september

Profit Singularity Breakthrough AI Masterclass lovar passiv inkomst genom affiliate-marknadsföring

En expert från Online COSMOS har granskat och analyserat Profit Singularity Breakthrough Edition AI-drivna system och masterclass för att utvärdera dess legitimitet. Denna utbildning erbjuder en omfattande guide för att generera passiv inkomst genom affiliate-marknadsföring. Programmet, som utvecklats av kända affiliate-marknadsföringsgurus, är utformat för att hjälpa studenter att tjäna passiv inkomst genom affiliate-marknadsföring. Programmet erbjuder omfattande strategier och en AI-programsvit, vilket ger tillgång till en stödjande gemenskap av likasinnade individer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 13 september

AI-företaget Vieu säkrar 2 miljoner dollar i finansiering för företagsförsäljningsverktyg

AI-startupen Vieu, medgrundad av Samir Manjure och Simon Skaria, har säkrat 2 miljoner dollar i finansiering för sitt företagsförsäljningsverktyg. Vieu använder AI för att hjälpa företagsförsäljningsteam att identifiera, koppla upp sig och sälja till potentiella köpare genom att automatisera köparidentifiering och due diligence. Verktyget hittar viktiga intressenter inom målkonton och ger tips om bästa sätt att etablera en koppling. Det föreslår också sätt att säljare kan presentera sin produkt eller tjänst för utsikter. Vieu har cirka 20 kunder och rullas ut mer allmänt när företaget kommer ut från stealth-läge.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 13 september

Indonesien siktar på att bli ett globalt centrum för kreativ industri i metaversumets era

Indonesien siktar på att bli en global hubb för kreativ industri i metaversumets era. Landet har en stor ung befolkning och en rik kulturell mångfald, vilket gör det väl positionerat för att skapa innehåll för den globala metaversumkedjan. Strategier för att uppnå detta inkluderar utbildning och utbildning i digitala och kreativa ämnen, investeringar i digital infrastruktur, finansiellt stöd och reglering för kreativa startups och företag, och byggande av kreativa nav för samarbete mellan artister, designers och utvecklare. Teknik kommer att vara en huvuddrivkraft i metaversumets era, och privata sektorn kommer att spela en strategisk roll i utvecklingen av Indonesiens kreativa industri.

Direktlänk Dela Modern Diplomacy fördjupade 12 september

Profit Singularity 2023 Breakthrough Edition får positiva recensioner för sin innovativa affilierade marknadsföringsmetod

Profit Singularity 2023 Breakthrough Edition, ett omfattande program för affilierad marknadsföring som använder AI-teknologi och videoannonseringsplattformar, har fått mycket beröm inom den digitala entreprenörsvärlden. Programmet, som utvecklats av fem erfarna affilierade marknadsförare, erbjuder aspirerande entreprenörer den nödvändiga kunskapen och verktygen för att navigera i den föränderliga online-landskapet och dra nytta av affilierad marknadsföring. Profit Singularity Breakthrough utmärker sig genom att utnyttja underutnyttjade trafikkällor som TikTok och YouTube-annonser, vilket tillåter individer att tjäna 50% eller högre provisioner från high-ticket affiliate-program och upp till 80% från mid-ticket erbjudanden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 september

OnSolve visar AI och ML framsteg på GSX och DRJ konferenser, öppnar innovationscenter i Indien

OnSolve, en ledande leverantör av kritisk händelsehantering, visade sina senaste framsteg inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) vid Global Security Exchange (GSX) 2023 och Disaster Recovery Journal (DRJ) höst 2023 konferenserna. De senaste sex månaderna har OnSolve släppt banbrytande funktioner för att skapa en snabbare, mer intelligent plattform för kritisk händelsehantering. Med dessa funktioner kan globala företagsorganisationer, statliga myndigheter och deras resenärer förbereda sig för nästa era av krishantering, samtidigt som OnSolves säkerhet och skydd för resenärer utvidgas globalt. OnSolve betjänar hälften av Fortune 100 och nästan 40 procent av Fortune 500. I augusti 2023 meddelade OnSolve öppnandet av sitt innovationscenter i Bengaluru, Indien. Denna expansion drar nytta av regionens stora talang och expertis inom AI och ML för att ytterligare stärka OnSolves ledarskap i att forma en värld där säkerhet och motståndskraft står i förgrunden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Maskininlärning i tillverkningsindustrin: Marknadsinsikter 2023-2030

Rapporten Machine Learning in Manufacturing Market Insights of 2023 ger en omfattande analys av marknadens storlek, aktieandelar, intäkter, segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser även begränsande faktorer och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten syftar till att ge en fullständig förståelse för branschens potential och att ge insikter som hjälper företag att fatta välgrundade beslut. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera marknadens komplexa landskap och maximera sin avkastning på investeringar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Marknadsanalys av AI-verktyg för studenter

En genomgripande analys av den nuvarande och framväxande trenden inom AI-verktyg för studenter har utförts. Rapporten inkluderar Porter´s Five Forces för att analysera olika faktorer såsom leverantörers och kunders förståelse, risker från olika agenter, konkurrensstyrka och lovande nya affärsfolk. Rapporten omfattar även forskningsdata från olika företag, fördelar, bruttomarginal, strategiska beslut på den globala marknaden och mer genom tabeller, diagram och infografik. De företag som täcks i rapporten inkluderar Cognii, Century Tech, Queirum, Altitude Learning, Knowji, Ivy Chatbot, Nuance, Gradescope, Carnegie Learning, Smart Sparrow, DreamBox, Knewtons Alta, Eklavvya AI proctoring, Woot Math, Duolingo, Pearson, TutorMe, Edmentum och Kaltura.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Dubai Gold och Commodities Exchange ser betydande handelsaktivitet under första halvåret

Dubai Gold and Commodities Exchange, Mellanösterns största och mest diversifierade finansiella derivatbörs, registrerade betydande handelsaktivitet under första halvåret med 3,5 miljoner kontrakt värda $71,3 miljarder som handlades. Den kommersiella direktören Louis Hyams sade att de viktigaste drivkrafterna för denna starka prestation var det sortiment av indiska rupieprodukter som de erbjuder, vilket bidrog till majoriteten av handeln med 23 miljoner kontrakt värda $57,6 miljarder. Börsen har lyckats etablera emiratets position som ett globalt nav för handel med råvaror och har lyckats locka investerare från hela världen. Börsen har lockat 93 investerare hittills, varav 15 är utländska.

Direktlänk Dela Dubai Week fördjupade 12 september

IT-jätten Capgemini planerar att fördubbla sina data- och AI-team till 60 000 inom tre år

IT-företaget Capgemini planerar att fördubbla sina data- och AI-team till 60 000 inom de närmaste tre åren. Företaget har också tillkännagivit att det kommer att investera 2 miljarder euro i artificiell intelligens. Capgemini, som har hälften av sina anställda i Indien, lanserade nyligen ´Generative AI for CX Foundry´, för att förbättra sina generativa AI-förmågor och hjälpa kunder som använder Salesforce. Gen AI for CX Foundry kommer att leverera hyper-personaliserade, data-drivna kundupplevelser genom att automatisera skapandet av anpassat innehåll på ett säkert, etiskt och ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 11 september

Maskininlärning inom medicinsk bildbehandling: Marknadsundersökning 2023-2031

En professionell marknadsundersökning har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen på marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Studien undersöker den globala marknaden, dess nuvarande status och framtida potential. Rapporten inkluderar regionala studier, tillväxtprognoser för perioden 2022 till 2028, och de viktigaste hindren för marknadsexpansion. Rapporten innehåller också marknadsandelar för de tio största företagen. Studien undersöker flera betydande regioner på en geografisk nivå, tillväxtmönster, industriella tillväxtutsikter och konkurrensutvärderingar.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 11 september

Google lanserar Bard AI i Indien och 180 andra länder

Google har officiellt lanserat sin konkurrent till ChatGPT, Bard AI, i Indien. Bard AI finns nu tillgängligt i 180 länder och stöder flera språk. Bard AI är en omfattande språkmodell, känd som en konversationell AI eller chatbot, som har tränats för att ge information och ha en omfattande förståelse. Den har tränats på en stor mängd textdata och kan generera text som liknar mänskliga svar på olika frågor. Bard AI är fortfarande under utveckling, men det är ett kraftfullt verktyg som kan användas för en mängd olika ändamål.

Direktlänk Dela TechnoSports fördjupade 11 september

Universitet överväger användning av ChatGPT, en AI-verktyg

Universitet över hela världen överväger huruvida de kommer att tillåta användningen av ChatGPT, ett AI-verktyg utvecklat av OpenAI. Detta verktyg, som skapades för att replikera ett handledningssystem för studenter och yrkesverksamma, har varit kontroversiellt sedan dess introduktion. Användningen av ChatGPT och andra generativa AI-verktyg diskuterades vid G7-konferensen i Hiroshima, Japan, tidigare i år. Howard University arbetar för närvarande på en akademisk policy angående ChatGPT. Trots dess potential oroar vissa sig för integriteten i att använda ChatGPT för universitetsuppgifter och riskerna med att tillåta dess användning på universitet.

Direktlänk Dela The Hilltop fördjupade 11 september

Indiskt forskningsteam utvecklar modell för att skapa melodisk musik med hjälp av djupinlärning

Ett forskningsteam från Indien har publicerat en studie om att skapa musik som människor verkligen njuter av med hjälp av djupinlärning. Forskarna föreslår en metod baserad på en flerlagers LSTM-modell och fokuserar på ABC-notation, en effektiv ASCII-musikalisk representation. Metoden använder en dataset som sammanfogar melodier från två instrument och fem kompositörer, bearbetat med heltalskodning och en-het-kodningstekniker. Modellen tränades över 150 epoker och uppnådde en betydande träningsnoggrannhet på 95%. Framtida strävanden kan inkludera avancerade tekniker för att förutsäga emotionella undertoner i musik genom ljudmönsteranalys.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 11 september

AI in Platform as a Service (PaaS) marknaden växer kraftigt

En omfattande marknadsundersökning analyserar ´Artificial Intelligence in Platform as a Service (PaaS) Market´, utforskar faktorer som driver dess tillväxt, de hinder den står inför och de möjligheter den presenterar. Rapporten undersöker konkurrenslandskapet, inklusive strategier som används av nyckelspelare, och identifierar lovande tillväxtutsikter i både etablerade och framväxande segment och regioner. Den globala marknaden för AI in PaaS uppskattades till 4771,18 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 20,95% under prognosperioden, nå 14937,92 miljoner USD 2028.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Artificiell intelligens inom medicinsk bildmarknad förväntas expandera med en CAGR på 24,65% fram till 2028

En omfattande marknadsundersökning analyserar noggrant ´Artificiell intelligens i medicinsk bildmarknaden´, utforskar de faktorer som driver dess tillväxt, de hinder den står inför och de möjligheter den presenterar. Rapporten levererar en opartisk utvärdering av marknadens prestanda, belyser de senaste branschframstegen och innovativa metoder. Rapporten undersöker även den konkurrensutsatta landskapet, inklusive de strategier som nyckelspelare använder, och identifierar lovande tillväxtutsikter i både etablerade och framväxande segment och regioner. Den globala marknaden för artificiell intelligens inom medicinsk avbildning värderades till 9650,32 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 24,65% under prognosperioden, vilket når 36203,75 miljoner USD 2028.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

G-20-ledare föreslår globala riktlinjer för artificiell intelligens

Vid årets G-20-toppmöte i Indien diskuterades frågan om hur världsledare kan använda artificiell intelligens (AI) på ett gynnsamt sätt samtidigt som de skyddar människor från dess potentiella nackdelar. Indiens premiärminister Narendra Modi föreslog att G-20-länderna bör utveckla en ram för ”människocentrerade” AI-regler. Ursula von der Leyen, Europeiska kommissionens ordförande, uppmanade till en reglerande kropp liknande den mellanstatliga panelen för klimatförändringar. G-20-ledarna lovade att säkerställa ”ansvarsfull AI-utveckling, användning och implementering”.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 11 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar 2023-2030

En ny marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar förutspår en betydande årlig tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden utifrån olika applikationer och typer av verktyg, med fokus på tillgång och efterfrågan, råmaterialanalys och SWOT-analys. Stora företag inom marknaden inkluderar RapidMiner, Databricks, Lexalytics, SAS, Alteryx, Domino Data Lab, Microsoft, Angoss, IBM, TIBCO Software, Dataiku, MathWorks, SAP