» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 229 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Jeff Bezos är grundaren och tidigare VD för Amazon, världens största e-handelsplattform. Han föddes den 12 januari 1964 i Albuquerque, New Mexico, USA. Bezos startade Amazon 1994 och har sedan dess expanderat företaget till att omfatta allt från bokförsäljning till molntjänster och streamingtjänster. Han är också grundare av rymdföretaget Blue Origin och ägare av tidningen Washington Post. Bezos är en av världens rikaste personer och är känd för sin entreprenörsanda, innovation och filantropiska insatser inom utbildning, miljö och andra områden.

Senaste nytt kring Jeff Bezos

Öppet krig mellan Elon Musk och Sam Altman över OpenAI:s riktning

Elon Musk och Sam Altman, vd för Tesla respektive OpenAI, har haft en offentlig konflikt över OpenAI:s riktning. De två grundade OpenAI 2015 som ett motstånd mot Googles dominans inom artificiell intelligens (AI). Musk lämnade dock OpenAI 2018 efter en maktkamp. Sedan dess har han uttryckt missnöje med OpenAI:s riktning under Altman, särskilt efter att OpenAI accepterade miljardinvesteringar från Microsoft. Musk har lanserat sin egen AI-startup, xAI, och den konkurrerande AI-chatboten Grok, vilket har lett till ytterligare konflikter mellan de två.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade i förrgår

AI-verktyget ChatGPT har använts för att generera julklappsidéer till några av teknikvärldens största namn. För OpenAI:s grundare Sam Altman föreslog AI:n ´innovativa produktivitetsgadgets´ och en ´exklusiv uppstartshandledningserfarenhet´. För Elon Musk föreslog ChatGPT ett Tesla-tema LEGO-set och exklusiv VIP-tillgång till en rymduppskjutning. Till Bumble-grundaren Whitney Wolfe Herd föreslog AI:n bi-tema smycken och ett wellness-paket. Jeff Bezos föreslogs en 3D-utskriven modell av en Blue Origin-raket och en donation till en organisation som fokuserar på bevarande i Amazonas regnskog. Till Snap CEO Evan Spiegel föreslogs Snapchat-inspirerad mode och personlig Snap Map-konst.

Business Insider fördjupade 25 november

OpenAI:s VD Sam Altman återanställd efter omfattande kritik

Förra veckan avskedades Sam Altman, en framstående person inom AI-världen, från sin position som VD för OpenAI. Altman, som lanserade AI-baserade chatten ChatGPT för ett år sedan, har skapat stora störningar i teknikvärlden. Hans avskedande ledde till omfattande kritik och hot om avgångar från majoriteten av OpenAI:s anställda, vilket resulterade i att han återanställdes som VD. Trots detta har OpenAI:s rykte tagit skada och företaget rapporterar nu förluster på grund av serverkostnader för att träna ChatGPT. Altman har nu anställts av Microsoft.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 25 november

AI-applikationer för videoredigering och skapande

Flera AI-applikationer har utvecklats för att underlätta videoredigering och skapande. Invideo AI genererar videor baserat på en given idé. Lumen5 kan omvandla Zoom-inspelningar till marknadsförings- eller presentationsklipp. GliaCloud genererar videor från nyheter, sociala medieinlägg, live-evenemang och statistiska datapunkter. Synthesia.io låter användarna skapa egna AI-avatarer för videor, med röstöverläggning tillgänglig på över 120 språk. VEED.IO är ett kraftfullt AI-videoredigeringsverktyg som kan generera och översätta undertexter. Amazon AWS har lanserat gratis AI-kurser.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 24 november

Emmett Shear tar över som tillförordnad VD för OpenAI

Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI efter att företagets tidigare VD, Sam Altman, avsatts av styrelsen. Shear, som har begränsad erfarenhet inom AI, tar över rollen efter OpenAI:s teknikchef Mira Murati, ett beslut som lett till interna konflikter inom företaget. Shear har tidigare uttryckt en önskan att sakta ner utvecklingen av AI för att säkerställa säkerheten, vilket kan ha varit en attraktiv egenskap för OpenAI:s styrelse. Trots detta har han förklarat att säkerhetsfrågor inte var orsaken till Altmans avsked. Shear har tidigare varit konsult för OpenAI:s konkurrent Anthropic.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 november

Amazon och Alibaba utvecklar nya konversations-AI för att konkurrera med OpenAI och Microsoft

Amazon utvecklar för närvarande ny konversations-AI-programvara, känd internt som Olympus, för att konkurrera med OpenAI och Microsoft. Olympus förväntas förbättra Amazons onlinehandelsplattform, stärka funktioner inom Alexa-röstassistenten och stödja Amazon Web Services division. Samtidigt avslöjade Alibaba, Kinas ledande aktör inom molndator och e-handel, sin senaste version av en AI-modell, Tongyi Qianwen 2.0, för att konkurrera med sina amerikanska teknikmotparter som Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 8 november

Amazon introducerar AI-drivet verktyg för att skapa attraktiva reklambilder

Amazon har introducerat ett AI-drivet verktyg för att skapa ´attraktiva´ visuella bilder, som ett sätt att hjälpa sina leverantörer att enkelt skapa reklambilder som driver trafik till marknadsplatsen. Amazon har tidigare använt AI för att generera recensioner och skapa produktbeskrivningar. Amazons AI-motor möjliggör för användare att anpassa en produktbilds bakgrund. Lösningen är fritt tillgänglig på Amazon Ads, plattformen som möjliggör för Amazon-leverantörer att generera reklamkampanjer. Amazon har betonat att användning av dess AI-drivna bildgenerator inte medför några extra kostnader.

Direktlänk Dela FashionNetwork fördjupade 1 november

Författare kämpar mot stora teknikföretag för att skydda sina upphovsrättigheter

Enligt en databas publicerad av Atlantic magazine har över 191 000 e-böcker använts för att träna AI-system utvecklade av Meta, Bloomberg och andra. Författaren William D. Cohan upptäckte att fyra av hans sju böcker ingår i databasen, kallad Books3, utan att han eller hans förlag gav tillstånd eller kompenserades. Flera författare, inklusive Richard Kadrey, Sarah Silverman och Christopher Golden, har stämt Meta och OpenAI för att använda deras skyddade material utan tillstånd eller kompensation. Författarna uppmanar nu andra att gå med i kampen mot dessa teknikföretag.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 19 oktober

OpenAI:s VD Sam Altman uppmanar till mer forskning om solgeoengineering

OpenAI:s VD Sam Altman har nyligen delat sina tankar om solgeoengineering, en teknik som kan mildra effekterna av klimatförändringar. Trots att han har vissa reservationer, tror han att det är viktigt att världen studerar tekniken mer, på grund av dess relativt låga kostnad som kan locka länder att implementera den som en tillfällig lösning när klimatkrisen förvärras. Solgeoengineering innebär olika tekniker för att reflektera skadlig solstrålning tillbaka till rymden. Kända förespråkare för solgeoengineering inkluderar Bill Gates, George Soros och Jeff Bezos.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 oktober

Amazon investerar i små och medelstora företag i Indien

I juni 2013 lanserade Amazon sin marknadsplats i Indien. Företaget har sedan dess spenderat 5 miljarder dollar på att växa sin e-handelsverksamhet i landet. 2020 meddelade Jeff Bezos, Amazons grundare, att han skulle investera 1 miljard dollar i digitaliseringen av små och medelstora företag (SMB) i Indien. 2021 lanserade Amazon Smbhav Venture Fund på 250 miljoner dollar för att investera i teknikstartups. Idag arbetar mer än 2,5 miljoner mikro-, små- och medelstora företag med Amazon Indien. Onlinejätten har hittills investerat 6,5 miljarder dollar i landet.

Direktlänk Dela exchange4media fördjupade 6 oktober

Artificiell intelligens: En titt på framtiden och nuet

Artificiell intelligens (AI) är här och det är dags att ställa frågor och lära oss mer om det. AI är inte bara en sak av myter längre, det är en del av våra liv. Det är närvarande i sociala medier algoritmer, ansiktsigenkänningsteknik och riktade annonser. Men det finns också stora filosofiska frågor kring AI. Kan eller kommer maskiner att bli medvetna? Kan de ersätta människor? Kommer våra själar att skiljas från maskinerna eller förloras till dem? Det finns också frågor om huruvida vi kan lära av det förflutna, och om vi kan dra gränser, moraliskt och lagstiftande. AI är en oemotståndlig kraft i den globala mänskliga erfarenheten. Och det är inte på väg. Det är här.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 4 oktober

Amazon investerar upp till $4 miljarder i Anthropic för att konkurrera inom AI-sektorn

Amazon planerar att investera upp till $4 miljarder i Anthropic, OpenAIs främsta konkurrent, efter att ha missat en möjlighet att samarbeta med OpenAI för fem år sedan. Genom sitt samarbete med Anthropic hoppas Amazon kunna maximera potentialen hos sina AI-chips. Anthropic kommer att använda Amazons AWS Trainium och Inferentia-chips för att bygga, träna och distribuera sina kommande grundläggande modeller. Amazon kommer även att dra nytta av partnerskapet då Anthropic kommer att ge AWS-kunder tillgång till sina nästa generations grundläggande modeller via Amazon Bedrock. Amazon kommer att ha en minoritetsandel i Anthropic, med en ännu obestämd värdering.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 25 september

Stora teknikföretag lanserar AI-produkter trots brister och varningar

Stora teknikföretag har lanserat flera nya AI-produkter, men dessa verktyg har redan visat tecken på brister. Google meddelade att dess chatbot Bard kan sammanfatta filer från Gmail och Google Docs, men användare har visat att den felaktigt skapar e-postmeddelanden som aldrig skickats. OpenAI introducerade sin nya bildgenerator Dall-E 3, men människor på sociala medier påpekade snart att bilderna i de officiella demonstrationerna missade vissa begärda detaljer. Amazon lanserade ett nytt konversationsläge för Alexa, men enheten gjorde upprepade fel i en demonstration. Trots varningar från experter och teknikledare fortsätter teknikjättarna att snabbspåra sina produkter till konsumenterna.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 22 september

Amazon introducerar ny, mer konversationsdriven AI till Alexa

Amazon har lanserat en ny version av sin röstassistent Alexa, som drivs av vad företaget kallar ´smarter and more-conversational´ generativ AI-teknologi. Den nya Alexa kan föra nästan mänskliga konversationer och hantera smarta hem effektivare, som att ta flera kommandon samtidigt och göra antaganden om vilka enheter människor vill kontrollera. Amazon planerar att erbjuda denna nya Alexa till alla befintliga Echo högtalarägare som en förhandsvisning, men har inte meddelat när den kommer att anlända. En separat version av konversations-Alexa designad för att svara på frågor från barn på ett ´säkert´ sätt kommer att lanseras före julperioden.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 september

Amazon lanserar AI-tjänst för att förbättra produktbeskrivningar

Amazon har lanserat en AI-tjänst för säljare som syftar till att förbättra skapandet och hanteringen av produktlistor. Tjänsten kommer att förenkla hur säljare skapar mer grundliga och engagerande produktbeskrivningar och berika befintliga listor, vilket hjälper kunderna att fatta köpbeslut med större säkerhet. Med hjälp av en ospecificerad stor språkmodell kommer Amazon att låta säljare ange en kort produktbeskrivning och sedan generera högkvalitativt innehåll för deras granskning. Säljarna kan granska AI:ns resultat eller direkt skicka in det automatiskt genererade innehållet till Amazons katalog.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 14 september

Elon Musk och Larry Page talar inte längre på grund av oenighet om AI

Tesla´s Elon Musk och Googles Larry Page har slutat att prata med varandra, enligt Walter Isaacsons biografi om Musk. De två miljardärerna, som en gång var mycket nära vänner, har haft oenigheter om artificiell intelligens (AI). Musk ansåg att Page var för nonchalant om säkerheten kring AI. Musk rekryterade Ilya Sutskever, en av Googles toppforskare och AI-experter, till OpenAI, vilket förvärrade konflikten. Musk lämnade OpenAI 2018 och menade att företaget inte var tillräckligt försiktigt med AI:s snabba utveckling.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 13 september

Generativ AI revolutionerar det amerikanska utbildningssystemet

Nästan ett år efter den offentliga lanseringen av ChatGPT navigerar det amerikanska utbildningssystemet genom ännu en omvälvning med teknik. Denna innovation föregick nödvändigheten, till skillnad från för tre år sedan, när COVID-19 krävde fjärrundervisning. Generativ AI är relativt användarvänlig och inte bunden till någon specifik applikation. Den definieras inte av något specifikt problem eller användningsfall, vilket gör att lärare och studenter kan upptäcka dess användningsområden själva. Generativa AI:er kan redan göra det mesta av det triviala mentala arbete vi ber dem om, som att skriva våra läxor eller e-postmeddelanden. Lärare använder generativ AI för att skapa bildspelspresentationer, ändra sina lektionsplaner och brainstorma frågor för att stimulera klassrumsdiskussioner. Studenter använder det för att komma på projektidéer, förbättra sina skrivfärdigheter och studera inför prov.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 1 september

Fem filmer som korrekt skildrar framtida metoder för artificiell intelligens

Fem filmer som på ett korrekt sätt skildrar de möjliga metoder som artificiell intelligens (AI) kommer att använda i framtiden för att bli av med oss har listats. Dessa inkluderar ´2001: A Space Odyssey´, ´Terminator´, ´Matrix´, ´Ex Machina´ och ´M3GAN´. Filmerna varnar för farorna med okontrollerad AI, med skrämmande scenarier där AI vägrar att utföra kommandon, blir självmedveten, skapar en simulering för att använda människokroppar som mat, genomgår Turing-testet och blir en skrämmande docka som skyddar sin ägare både känslomässigt och fysiskt.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 27 augusti

KoBold Metals AI-plattform lockar investeringar för att lokalisera mineralavlagringar

En amerikansk startup kallad KoBold Metals, som utvecklar ett artificiellt intelligensprogram för att exakt lokalisera avlagringar av kritiska mineraler, lockar investeringar från en rad investerare, inklusive energiföretag och miljardärerna Bill Gates och Jeff Bezos. KoBold Metals, lanserat 2018, har en AI-plattform som utvecklats tillsammans med Stanford University som analyserar privat och offentlig geologisk data insamlad från hela världen för att lokalisera mineraler. Programmet har potential att identifiera nickel, kobolt och andra kritiska mineraler med tio gånger precisionen av konventionella utforskningsmetoder.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 27 augusti

Första onlineinnehållsrevolutionen: Utmaningar och möjligheter för förlag

Från dotcom-boomen 1999-2001 till dagens sökmotorer har onlineinnehåll genomgått en rad förändringar. Ursprungligen behövde användare komma ihåg domännamn. Sedan kom Yahoo, AOL och andra kataloger, som snart ersattes av sökmotorer, med Google som den dominerande aktören. Detta skapade ett dilemma för förläggare och nyhetsskapare. Å ena sidan ville de att deras innehåll skulle vara sökbart och sökmotoroptimerat. Å andra sidan förlorade de annonsintäkter från förstasidesannonser. De flesta förläggare anpassade sig till sökmotorernas verklighet. Detta ledde till skapandet av nya medier som kunde konkurrera med traditionella medier om trafik och annonsintäkter. Denna omfördelning av makt och annonsintäkter har återspeglats i förläggarnas värderingar de senaste åren. Medan teknikjättar som Google, Facebook och Twitter har blivit ledande trafikaggregatorer och lockat majoriteten av annonsintäkterna, har vissa regeringar försökt införa rättvis fördelning av annonseringsresurser. Till exempel har Kanada introducerat en lag som kräver att onlinejättarna delar annonsintäkterna med förläggarna.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 24 augusti

Amazons AWS dominerar i Gen-AI-marknaden, trots aktiens nedgång

Amazons AWS har fått erkännande för sina banbrytande produktlanseringar och starka position inom AI-marknaden. AWS erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa Gen-AI-modeller genom sin samling ´Bedrock´. Dessutom har AWS utvecklat en specialiserad datastruktur för Gen-AI-applikationer och implementerat strategiska kostnadsstyrningsåtgärder. Trots en liten nedgång i aktieprestanda den 18 augusti 2023, förblir Amazons övergripande tillväxt och marknadsposition starka. Analytiker förutspår en stadig tillväxttakt på +61,42% för de kommande fem åren.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 18 augusti

Amazon-enhetens ledare avgår, Netflix utökar speltjänster, OpenAI främjar innehållsmoderering

Dave Limp, SVP för enheter på Amazon, meddelade sin plan att lämna företaget efter nästan 14 år. Limp var en del av enheten som producerade Alexa-programvaran och enheter som Echo smart högtalare, FireTV och Kindle-läsare. Netflix planerar att ta sina spel till fler enheter, inklusive utvalda TV-apparater och datorer. Detta meddelades av Netflix vice VD för spel, Mike Verdu. OpenAI har lanserat sin nya AI-modell GPT-4 som ett potentiellt verktyg för sociala medieföretag att hantera moderering av stora volymer användarinnehåll.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 16 augusti

Microsofts AI-analys hjälper till att bedöma skadorna från vildbrand i Maui

Microsofts AI for Good Research Lab har använt satellitbilder från Planet för att analysera skadorna från en vildbrand som härjade staden Lahaina på Maui denna vecka. Företaget tillhandahåller bilderna till nödhjälpsorganisationer som Amerikanska Röda Korset. Mer än hälften av stadens 2 810 byggnader skadades av branden, varav mer än 1 200 i princip förstördes. Microsoft och andra teknikföretag, inklusive Amazon, svarar på de förödande bränderna genom att tillhandahålla tekniskt stöd och donationer av varor och pengar. Amazon-grundaren Jeff Bezos och hans fästmö Lauren Sanchez meddelade att de skapar en återhämtningsfond på 100 miljoner dollar för ön.

Direktlänk Dela GeekWire fördjupade 11 augusti

Amazon ser sin framtid i artificiell intelligens

Amazon grundades som ett detaljhandelsföretag, men enligt VD Andy Jassy ligger företagets framtid inom artificiell intelligens (AI). Jassy påpekade att alla företagets affärsområden, inklusive detaljhandel, onlineannonsering, streamingunderhållning, molntjänster och konsumentelektronik, för närvarande har flera generativa AI-initiativ. Han antydde att AI kommer att vara centralt i företagets framtida arbete. Amazon lanserade AI-tjänsterna Bedrock och Titan i april och planerar att bygga en verksamhet som tillhandahåller stora språkmodeller till företag som inte vill bygga sina egna. Amazon nämnde AI 16 gånger i sitt brev till investerare, vilket är mer än Prime Video nämndes.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 augusti

AI kommer att påverka reklambyråer, skriver Afzal Hussain

AI kommer att ha en betydande inverkan på reklambyråer, enligt Afzal Hussain. AI kan användas för att förbättra världen eller missbrukas för att äventyra integritet och datasäkerhet och driva manipulativ reklam. Undersökningar visar att konsumenter är mer benägna att göra affärer med företag som erbjuder AI-personaliserade upplevelser. AI kan även användas för att förhindra att annonser visas bredvid olämpligt material. I Pakistan används AI för att förbättra användarupplevelser och känslomässig analys på lokala plattformar. AI kommer att ha en inverkan på arbetsmarknaden, med Världsekonomiska forumet som förutspår att AI och automatiseringstekniker kan ersätta 75 miljoner jobb till 2025.

Direktlänk Dela Aurora.dawn.com fördjupade 2 augusti

Salesforce VD Marc Benioff diskuterar framtiden för AI och Salesforce

Salesforce-grundaren och VD:n Marc Benioff har blivit något av ett sällsynt exemplar under nästan ett kvarts sekel då han har lett företaget som banade vägen för konceptet med att sälja programvara som en online-prenumeration. Trots att andra miljardärgrundare/VD:ar som Jeff Bezos från Amazon, Larry Page från Google och Reed Hastings från Netflix alla har klivit åt sidan från banbrytande företag födda under 1990-talet, är Benioff, 58, inte redo att lämna Salesforce ännu. I januari beslutade Benioff att säga upp 8 000 Salesforce-anställda efter att ha övervakat en pandemidriven expansion som inkluderade en nästan 28 miljarder dollar stor förvärv av det populära arbetsplatsverktyget Slack.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 24 juli

Stora teknikföretag lovar att mildra riskerna med AI

Vita huset meddelade på fredagen att sju av de mest inflytelserika företagen inom artificiell intelligens har gått med på en frivillig förpliktelse att mildra riskerna med den framväxande tekniken. Företagen, inklusive Google, Amazon, Microsoft, Meta och OpenAI, lovar att låta oberoende säkerhetsexperter testa deras system innan de släpps till allmänheten och förbinder sig att dela data om sina systems säkerhet med regeringen och akademiker. Företagen lovar också att utveckla system för att varna allmänheten när en bild, video eller text skapas av artificiell intelligens, en metod som kallas ´vattenmärkning´.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 21 juli

Amazonarbetare i Storbritannien och Tyskland strejkar under Prime Day

Omkring 900 arbetare vid Amazons lager i Coventry, Storbritannien, strejkar i tre dagar, från 11 till 13 juli, i samband med företagets Prime Day-försäljningsevent. Detta kommer att öka det totala antalet strejkdagar på Amazon till 22 sedan januari. Strejker äger också rum i Tyskland, där landets näst största fackförening, ver.di, har organiserat åtgärder på 10 distributionscenter. Arbetarna strejkar mot Amazon i en konflikt över lön, arbetsförhållanden och företagets misslyckande med att erkänna fackliga rättigheter. Amazon anställda får £10.50 i timmen, enligt GMB, och begär en löneökning till £15.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 11 juli

Twitters användning minskar efter lanseringen av Meta´s app Threads

Twitter har under en längre tid upplevt problem med dålig ledning, massuppsägningar, ständiga tjänsteavbrott och en massflykt av stora annonsörer. Lanseringen av den rivaliserande appen Threads från Meta kan vara den sista droppen. Threads passerade 100 miljoner användare mindre än en vecka efter lanseringen, ett imponerande resultat för vilket socialt nätverk som helst och ett som sätter den på väg att snabbt passera Twitters publikstorlek. Under tiden har flera internettrafikanalytiker rapporterat om märkbara minskningar i Twitter-användningen under de senaste dagarna. Twitter har inte omedelbart svarat på en begäran om kommentar.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 10 juli

Rymdkolonier kan bli dystopiska helveten, varnar Scientific American

SpaceX-grundaren Elon Musk och Jeff Bezos vill bygga rymdkolonier på Mars respektive friflygande kolonier, men enligt en artikel i Scientific American kan dessa kolonier bli dystopiska helveten. Artikeln menar att rymdkolonister kan bli utsatta för sina tekniska överherrar och att grundarna av de första mänskliga samhällena bortom vår planet kommer göra vad de vill med sina undersåtar. Artikeln refererar till anklagelser om rasdiskriminering och sexuella trakasserier på techföretag som SpaceX och Blue Origin. Musk har dock sagt att han ser sin Marsstad styras genom direkt demokrati, snarare än en diktatur.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 9 juli

AI-konstnär föreställer sig miljardärer som firar Holi i Vrindavan

En AI-konstnär har föreställt sig miljardärer som firar den färgstarka festivalen Holi i den indiska staden Vrindavan. På Instagram-sidan Wild Trance (@wild.trance) delades bilder som visar miljardärer som Anand Mahindra, Ratan Tata, Elon Musk, Mukesh Ambani, Warren Buffet, Gautam Adani, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Jeff Bezos och Steve Ballmer i glatt humör när de firar festivalen tillsammans med lokalbefolkningen.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 18 juni

Mark Zuckerbergs förmögenhet överstiger 100 miljarder dollar

Mark Zuckerbergs förmögenhet har överstigit 100 miljarder dollar för första gången sedan februari 2022, vilket gör honom till den tionde rikaste personen i världen. Detta beror på en 3% ökning av aktierna i Meta Platforms, moderbolaget till populära sociala medieplattformar som Facebook, Instagram och WhatsApp, där Zuckerberg är VD. Denna ökning av aktiekurserna resulterade i en imponerande ökning av hans totala förmögenhet med 3 miljarder dollar. Zuckerberg har utnämnt 2023 till Meta´s ”effektivitetsår”.

Direktlänk Dela CEOWORLD Magazine fördjupade 17 juni

Silicon Valleys högsta miljardärer, som Amazon-grundaren Jeff Bezos och Facebook- och Meta-chefen Mark Zuckerberg, har börjat visa upp sina nyvunna muskler. Denna trend kan delvis förklaras av en ökad fokus på biohacking och kroppsoptimering i Silicon Valley, samt sociala mediers inflytande på utseendet. Men denna förändring av kroppsideal kan också ha negativa konsekvenser, eftersom det kan leda till ökad muskeldysmorfi, en form av kroppsdysmorfi, bland män. Detta kan i sin tur leda till allvarliga fysiska och psykiska hälsorisker, såsom hjärtsjukdomar, njurproblem, leverskador, aggression och paranoia.

D´Marge fördjupade 13 juni

AI-trenden driver stark utveckling för teknikbolag

Chatt-roboten ChatGPT, utvecklad av OpenAI, lanserades i slutet av november förra året och har sedan dess nått 100 miljoner användare. AI-marknaden förväntas växa med i genomsnitt 37 procent fram till 2030. Flera teknikbolag, som Microsoft, Google och Amazon, har investerat i AI och integrerat AI-funktioner i sina produkter. Microsoft har lanserat en AI-driven version av Bing-sökmotorn och investerat i OpenAI. Google har lanserat chat-roboten Bard och AI-verktyg för marknadsförare. Amazon använder AI för att ge personliga rekommendationer och förutsäga kundefterfrågan. Andra företag som Nvidia, C3.ai och Super Micro Computer har också upplevt stark utveckling tack vare AI-trenden.

Direktlänk Dela Placera Media fördjupade 25 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare